Ðûáà÷åíêî Îëåã Ïàâëîâè÷ : äðóãèå ïðîèçâåäåíèÿ.

A Guerra Preventiva Di Stalin

Ñàìèçäàò: [Ðåãèñòðàöèÿ] [Íàéòè] [Ðåéòèíãè] [Îáñóæäåíèÿ] [Íîâèíêè] [Îáçîðû] [Ïîìîùü|Òåõâîïðîñû]
Ññûëêè:


 Âàøà îöåíêà:
  • Àííîòàöèÿ:
    Gulliver si trova in un mondu induve Stalin hè u primu à inizià una guerra contr'à a Germania di Hitler. È in u risultatu, l'URSS hè digià l'aggressore, è u Terzu Reich hè a vittima. È Hitler abroga e lege antisemite. È avà l'USA, a Gran Bretagna è i so alliati aiutanu à u Terzu Reich à respingà l'aggressione di l'attaccamentu tradiziunale di Stalin.

  A GUERRA PREVENTIVA DI STALIN
  ANNUTAZIONE.
  Gulliver si trova in un mondu induve Stalin hè u primu à inizià una guerra contr'à a Germania di Hitler. È in u risultatu, l'URSS hè digià l'aggressore, è u Terzu Reich hè a vittima. È Hitler abroga e lege antisemite. È avà l'USA, a Gran Bretagna è i so alliati aiutanu à u Terzu Reich à respingà l'aggressione di l'attaccamentu tradiziunale di Stalin.
  . CAPITOLU No 1
  . È Gulliver hè statu ghjittatu in un mondu parallelu cù l'aiutu di un specchiu magicu. A zitella Viscontesa hà fattu u megliu quì. In fatti, ancu un sumere pò turnà una macina. È cusì chì u zitellu eternu cumbatte, è ella è i so amichi fighjanu.
  Una volta, questa hè una storia alternativa di a Sicunna Guerra Munniali.
  U 12 di ghjugnu di u 1941, Stalin chjappà u primu colpu contr'à u Terzu Reich è i so satelliti, principiendu una guerra preventiva. A decisione ùn era micca faciule per u capu. L'autorità militare di u Terzu Reich era assai alta. Ma l'URSS, micca in particulare. Ma Stalin hà decisu di prevene à Hitler, postu chì l'Armata Rossa ùn era micca pronta per una guerra difensiva.
  E truppe sovietiche attraversò a fruntiera. Era cusì, hà fattu una mossa audace. È un battaglione di membri di u Komsomol scalzi corre in l'attaccu. E ragazze sò pronte à luttà per un dumane più luminoso. Eppo, per u cumunismu à una scala glubale cù l'internaziunale.
  E zitelle attaccanu è cantanu ;
  Semu fieri di e ragazze Komsomol,
  Natu in quellu grande paese ...
  Semu abituati à correre per sempre cù una pistola,
  È u nostru zitellu hè cusì bellu!
  
  Ci piace à correre scalzi in u fretu,
  Piacevule cù un cumunu di neve di tacchi nudi...
  E zitelle fiuriscenu magnificamente, cum'è rosi,
  Cunducendu i Krauts direttamente in e so tombe !
  
  Ùn ci hè micca ragazze più belle è belle,
  È ùn puderebbe truvà un membru di Komsomol megliu ...
  Ci sarà pace è felicità in tuttu u pianeta,
  È ùn vedemu più di vinti !
  
  Noi ragazze luttemu tigri,
  Imagine un tigre cun un sorrisu...
  A nostra manera simu solu diavuli,
  È u destinu darà un colpu !
  
  Per a nostra rigogliosa Patria Russia,
  Daremu coraggiosamente a nostra ànima, u core ...
  È faremu u paese di tutti i paesi più bellu,
  Staremu è vinceremu di novu !
  
  A patria diventerà ghjovana è bella,
  U camarade Stalin hè solu un ideale ...
  È ci saranu muntagne di felicità in l'universu,
  Dopu tuttu, a nostra fede hè più forte di u metallu !
  
  Semu assai amichi cun Ghjesù,
  Per noi, un grande Diu è idolu...
  È ùn hè micca pussibule per noi di celebrà cum'è un coward,
  Perchè u mondu guarda à e ragazze !
  
  A nostra patria hè in fiore,
  In u largu culore di erba è pratu...
  A vittoria vinarà, credu in u maghju lussureggiante,
  Ancu s'ellu qualchì volta hè un destinu duru !
  
  Faremu cose maravigliose per a Patria,
  È ci sarà u cumunismu in l'universu...
  Vincemu, ci credu sinceramente,
  Stu fascismu furioso hè statu distruttu !
  
  I Nazis sò banditi assai forti,
  I so tanki sò cum'è un monolitu infernale...
  Ma l'avversari seranu battuti duramente,
  A Patria hè una spada affilata è scudu !
  
  Ùn truverete nunda di più bellu per a Patria,
  Perchè luttà per ellu, scherzendu cù u nemicu...
  Ci sarà una grande felicità in l'universu,
  È u zitellu cresce in un eroe!
  
  Ùn ci hè micca a Patria, crede chì a Patria hè più altu,
  Ella hè u nostru Babbu è a nostra Mamma...
  Ancu s'è a guerra ruggisce è i tetti sò spazzati via,
  A grazia hè stata versata da u Signore!
  
  A Russia hè a Patria di l'universu,
  Battite per ella è ùn avete micca paura...
  A so forza in battaglie ùn hè cambiata,
  Pruvemu chì a torcia di Rus' hè l'universu !
  
  Per a nostra Patria più radiante,
  Dedicaremu a nostra anima, core, inni...
  A Russia camparà sottu u cumunismu,
  Dopu tuttu, tutti sapemu questu - a Terza Roma!
  
  Un suldatu averà una tale canzone,
  È i membri di u Komsomol correnu scalzi...
  Tuttu in l'universu diventerà più interessante,
  I fucili sò stati accesi, una salve - focu d'artificiu !
  
  È dunque simu membri di Komsomol inseme,
  Esclamemu forte - hurrah !
  È se avete bisognu di sapè cumu cumprà a terra,
  Alzemu, ancu s'ellu ùn hè ancu matina !
  E zitelle cantavanu cun grande eccitazione. Cumbattinu cù e so stivali per fà i so pedi nudi più agili. È funziona veramente. È i tacchi nudi di e ragazze lampanu cum'è pale d'elice.
  Natasha si batte ancu è lancia granate cù i so pedi nudi,
  canticchiando:
  Vi mustraraghju tuttu ciò chì hè in mè
  A zitella hè rossa, fresca è scalza !
  Zoya ridacchiò è nutò cun una risata:
  - È sò ancu una zitella dura, è ammazzaraghju tutti.
  In i primi ghjorni, e truppe sovietiche anu pussutu avanzà prufonda in pusizioni tedesche. Ma anu patitu grandi perdite. I tedeschi lanciavanu contraattacchi è dimustranu a megliu qualità di e so truppe. Inoltre, era duvuta à u fattu chì l'Armata Rossa era notevolmente inferjuri in quantità di infanterie. È l'infanteria tedesca hè più mobile.
  Ebbè, hè ancu risultatu chì i più novi tanki sovietici: T-34 è KV-1, KV-2 ùn sò micca pronti per l'usu di cummattimentu. Ùn anu mancu a documentazione tecnica. È e truppe sovietiche, cum'è hè risultatu, ùn ponu micca sfondà tuttu cusì facilmente. A so arma principale era chjusa è micca pronta per a battaglia. Questu hè veramente u circondu.
  L'armata sovietica ùn si dimustrava micca abbastanza à par. E poi ci hè...
  U Giappone hà decisu chì era necessariu di cunfurmà cù e disposizioni di u Pattu Anti-Comintern è, senza dichjarà guerra, hà fattu un colpu cruentale à Vladivostok.
  È principia l'invasione. I generali giapponesi bramavanu a vendetta di Khalkhin Gol. Inoltre, a Gran Bretagna offri subitu una tregua à a Germania. Churchill hà parlatu in u sensu chì l'hitlerismu ùn hè micca assai bonu, ma u cumunismu è u stalinismu sò ancu più mali. È chì, in ogni casu, ùn vale a pena tumbà l'altri per chì i bolscevichi piglianu l'Europa.
  Allora a Germania è a Gran Bretagna fermanu a guerra à una volta. È in u risultatu, forze considerablementi tedeschi sò stati liberati. Divisioni da Francia andavanu in battaglia, è ancu e legioni francesi.
  E battaglie sò state assai sanguinanti. Quandu attraversò a Vistula, e truppe tedesche anu lanciatu un contraattaccu è scacciò i regimenti sovietici. Ùn tuttu hè andatu bè per l'Armata Rossa è a Romania. Ancu s'è avemu riisciutu inizialmente à rompe. Tutti i satelliti tedeschi intrinu in a guerra contr'à l'URSS, cumpresa a Bulgaria, chì in a storia vera ferma neutrali. Ebbè, ciò chì hè ancu più periculosu hè chì Turchia, Spagna è Portugallu intrinu in a guerra contr'à l'URSS.
  E truppe sovietiche anu attaccatu ancu Helsinki, ma i finlandesi si battevanu eroicamente. A Svezia hà ancu dichjaratu a guerra à l'URSS. È hà trasfirutu e so truppe.
  In u risultatu, l'Armata Rossa hà ricevutu parechji fronti supplementari.
  È a lotta cuntinuò cun grande furia. Ancu i pionieri di i zitelli è i membri di u Komsomol eranu ansiosi di luttà è cantavanu cun grande entusiasmu;
  Simu figlioli nati per a Patria,
  Dashing Komsomol pionieri...
  In fatti, simu cavalieri-aquile,
  È e voci di e zitelle sò assai chjappi !
  
  Semu nati per scunfighja i fascisti,
  I giovani facci brillanu di gioia...
  Hè u tempu di passà l'esami cù i voti,
  Per chì tutta a capitale pò esse fieru di noi !
  
  Per a gloria di a nostra santa Patria,
  I zitelli sò attivamente scunfittu u fascismu ...
  Vladimir, sì cum'è un geniu d'oru,
  Chì e reliquie riposanu in u mausoleu !
  
  Amemu assai a nostra Patria,
  Grande Russia senza limiti...
  A Patria ùn serà micca arrubbata per un rublu,
  Ancu s'è i campi eranu tutti irrigati di sangue !
  In nome di a nostra Patria, grande,
  Lutteremu tutti cun fiducia...
  Lasciate u globu gira più veloce,
  È avemu solu ammuccià granate in u nostru saccu !
  
  In onore di novi vittorie furiose,
  Lasciate chì i cherubini brillanu d'oru...
  A Patria ùn averà più guai,
  Dopu tuttu, i Russi sò invincibili in battaglie!
  
  Iè, u fascismu cool hè diventatu assai forte,
  L'Americani anu cambiatu ...
  Ma ci hè sempre un grande cumunisimu,
  E sapete, ùn succede micca di manera diversa quì!
  
  Aumentemu u mo imperu,
  Dopu tuttu, a Patria ùn cunnosci micca a parolla - sò un coward...
  Tengu a fede in Stalin in u mo core,
  È Diu ùn a romperà mai !
  
  Amu u mo grande mondu russu,
  Induve Ghjesù hè u capu più impurtante ...
  È Lenin hè à tempu un maestru è un idolo...
  Hè un geniu è un zitellu, stranu!
  
  Facemu più forte a Patria
  È cuntaremu à a ghjente un novu conte di fata...
  Pigliate megliu u fascista in faccia,
  Allora chì a farina è a fuliggine ne cascassi !
  
  Pudete ottene qualcosa, sapete
  Quandu disegnu nantu à una scrivania ...
  Venirà u vittorioso, a so maghju prestu,
  Ancu s'ellu hè megliu finisce in marzu !
  
  Noi fimmineddi simu ancu boni à l'amore,
  Ancu s'è i picciotti ùn sò micca inferiori à noi...
  A Russia ùn si vende micca per centesimi,
  Truveremu un locu per noi in un paradisu luminoso !
  
  U più bellu impulsu per a Patria,
  Tene a bandiera rossa à u to pettu, a bandiera di a vittoria !
  E truppe sovietiche entreranu in una svolta,
  Chì i nostri nanni sia in gloria !
  
  Purtemu una nova generazione,
  Bellezza, rimjiet in u culore di u cumunismu...
  Sapete chì salverà a vostra patria da u focu,
  Calpitemu u male rettile di u fascismu !
  
  In nome di e donne è i zitelli russi,
  I cavalieri si batteranu contr'à u nazismu...
  È uccide u dannatu Führer,
  Ùn hè più intelligente chè un pateticu pagliacciu !
  
  Viva u gran sognu
  U sole brilla più luminosu in u celu ...
  Innò, Satana ùn vene micca à a Terra,
  Perchè ùn pudemu micca esse più cool!
  
  Allora cumbatte coraggiosamente per a Patria,
  È l'adultu è u zitellu saranu felici...
  È in eterna gloria, fideli cumunisimu,
  Custruiremu l'Eden di l'universu!
  Hè cusì chì e feroci battaglie sò state. E zitelle si battevanu. È Gulliver hà finitu in u territoriu suvièticu. Era solu un picciottu di circa dodici anni, in calzoncini, è andava in giru stampatu i so pedi nudi.
  E so sole era digià diventate ruvida da a schiavitù, è era abbastanza felice di vagare per i chjassi. È ancu grande in u so modu. È à l'occasioni in u paese u zitellu biancu serà alimentatu. Cusì in generale grande.
  È ci sò battaglie nantu à i fronti. Quì Natasha è a so squadra sò à u travagliu cum'è sempre.
  E ragazze di Komsomol entranu in battaglia cù solu un bikini, è sparanu da mitragliatrici è fucili. Sò cusì perky è aggressivi.
  E cose ùn vanu assai bè per l'Armata Rossa. Grandi pèrdite soprattuttu in tanki, è in Prussia orientale, induve ci sò forti furtificazioni tedeschi. Ebbè, hè ancu risultatu chì i Pulacchi ùn sò micca cuntenti di l'Armata Rossa. Hitler forma rapidamente una milizia da e truppe di u gruppu etnicu polaccu.
  Ancu i tedeschi sò pronti à rinunzià à a persecuzione di i Ghjudei per avà. Tutti quelli chì ponu sò scritti in l'armata. Ufficialmente, u Führer hà digià ammorbiditu e lege antisemite. In risposta, i Stati Uniti è Gran Bretagna anu sbloccatu i cunti tedeschi. È cuminciaru à restaurà u cummerciu.
  Per esempiu, Churchill hà manifestatu u desideriu di furnisce i tedeschi cù tanki Matilda, chì sò megliu blindati chì qualsiasi veiculi tedeschi o trenta quattru sovietici.
  U corpu di Rommel vultò da l'Africa. Questu hè micca assai, solu duie divisioni, ma sò selettivi è forti. È u so contraattaccu in Romania hè assai significativu.
  I membri di u Komsomol, guidati da Alena, pigliò i colpi di e truppe tedesche è bulgare, è cuminciaru à cantà una canzona cun passione;
  In un mondu prevedibile hè assai difficiule,
  Hè estremamente sgradevule per l'umanità ...
  U membru di u Komsomol tene un remo putente,
  Per fà più faciule per i Krauts, vi daraghju è hè chjaru !
  
  Una bella ragazza batte in guerra,
  Un membru di Komsomol galoppa scalu in u friddu...
  Serà un pugnu doppiu per u male Hitler,
  Ancu andendu AWOL ùn aiuterà micca u Führer!
  
  Cusì bona ghjente - lotta feroce,
  Per esse guerrieru ci vole à nasce...
  U cavaliere russu s'alza cum'è un falcu,
  Chì i volti benedetti sustene i cavalieri !
  
  I ghjovani pionieri sò forti cum'è un gigante,
  U so putere hè più grande, più grande di l'universu sanu ...
  Sò chì vi vede - un allinamentu furioso,
  Per copre tuttu cù audacia, imperitura finu à a fine !
  
  Stalin di a nostra Patria hè un grande capu,
  A più grande saviezza, a bandiera di u cumunismu...
  È farà tremà i nemici di a Russia,
  Dissipendu i nuvuli di u fascismu minacciatu !
  
  Allora, persone fieri, crede u rè,
  Iè, s'ellu pare ch'ellu hè troppu strettu...
  Dò un cantu à a Patria Patria,
  È e zitelle sò pazze in a neve cù pedi nudi !
  
  Ma a nostra forza hè assai grande,
  L'Imperu Rossu, u spiritu putente di Russia...
  I sàvii guvernaranu, a so per seculi,
  In quellu putere infinitu senza cunfini !
  
  È ùn lasciate nunda chì ci rallenta, Russi,
  A forza erculea ùn pò esse misurata da un laser...
  A nostra vita ùn hè micca fragile, cum'è un filu di seta,
  Cunniscite i cavalieri sfrenati finu à a fine in shock!
  
  Semu fideli à a nostra patria, i nostri cori sò cum'è un focu,
  Semu ansiosi di luttà, allegri è cun grande rabbia...
  Prestu metteremu un palu in u dannatu Hitler,
  È a vechja è cattiva vechja sparirà !
  
  Allora, crede u Führer, Berlinu cascarà.
  U nemicu capitula è prestu chjuderà e so zampe...
  È sopra à a nostra Patria ci sò i cherubini in l'ali,
  È culpisce u male dragone in faccia cù una mazza!
  
  A bella patria fiurirà magnificamente,
  E enormi petali lilla...
  Ci sarà gloria e onore per i nostri cavalieri,
  Averemu più di ciò chì avemu avutu avà !
  E ragazze di Komsomol cumbattenu disperatamente è mostranu a so più alta acrobatica è classe.
  Quessi sò veramente donne. Ma in generale, e battaglie sò duru. I tanki tedeschi ùn sò micca assai boni. Ma "Matilda" hè megliu. Ancu u so fucile ùn hè micca assai forte - calibre 47 mm, micca più di u fucile tedesco nantu à u T-3, ma a prutezzione hè seria - 80 mm. E pruvate questu è pruvate.
  È i primi Matildas sò digià ghjunti à i porti tedeschi è sò stati trasportati à l'est per ferrovia. Di sicuru, ci hè una scontru trà a Matilda è u T-34, chì hè seriu è assai sanguinosa. E battaglie d'esibizioni sò in piazza. I tanki sovietici, in particulare i KV, ùn ponu micca penetrà i fucili di i veiculi tedeschi. Ma piglianu cannoni antiaerei 88-mm è alcuni fucili catturati.
  Ma i BT chjappi cù roti brusgianu cum'è candele. È i so mitragliatrici tedeschi sò ancu capaci di mette à u focu.
  In breve, a blitzkrieg falliu è l'offensiva sovietica s'hè spenta. E assai vitture russe sò figurativamente ardenti, a parolla hè torche. Questu hè diventatu assai dispiacevule per l'Armata Rossa.
  Ma i cumbattenti u cantanu sempre cun entusiasmu. Allora unu di i picciotti pionieri hà attivamente cumpostu una canzone di l'arcubalenu;
  Chì altru paese hà una fanteria fiera ?
  In America, sicuru, l'omu hè un cowboy.
  Ma batteremu da plotone à plotone,
  Chì ogni omu sia groovy!
  
  Nimu pò vince u putere di u cunsigliu,
  Ancu se a Wehrmacht hè ancu senza dubbitu cool ...
  Ma pudemu sfracicà un gorilla cù una baionetta,
  I nemici di a Patria mureranu solu !
  
  Semu amati è, sicuru, malediti,
  In Russia, ogni guerrieru hè da una mangiata ...
  Vinceremu, sò sicuru di questu
  U cattivu sia gettatu in Gehenna!
  
  Noi pionieri pudemu fà assai,
  Per noi, sapete, a macchina automatica ùn hè micca un prublema...
  Servemu d'esempiu à l'umanità,
  Chì ognunu di i picciotti sia in gloria !
  
  Tirà, scavà, sapete chì questu ùn hè micca un prublema,
  Colpite duramente u fascista cù una pala...
  Sapete chì ci sò grandi cambiamenti avanti,
  È passeremu ogni lezione cù un A+!
  
  In Russia, ogni adultu è zitellu,
  Capace di luttà assai zelu ...
  Calchì volta simu ancu troppu aggressivi
  In a brama di calpestà i Nazis !
  
  Per un pioniere, a debulezza hè impussibile,
  Quasi da a culla u zitellu hè statu indurizatu...
  Sapete, hè assai difficiule di discutiri cun noi,
  È l'argumenti sò legione !
  
  Ùn rinunziò micca, credetemi ragazzi
  D'inguernu corro scalzu in a neve...
  I diavuli ùn vinceranu micca u pioniere,
  Spazzaraghju tutti i fascisti in furia !
  
  Nimu ci umilierà i pionieri,
  Semu nati forti cumbattenti...
  Servemu d'esempiu à l'umanità,
  Un Sagittariu cusì scintillante!
  
  U cowboy hè di sicuru ancu un tippu russu,
  Sia Londra è Texas sò nativi di noi ...
  Distrughjemu tuttu se i Russi sò in focu,
  Pigliamu u nemicu ghjustu in l'ochju !
  
  U zitellu hè statu ancu catturatu,
  L'anu arrustitu nantu à a griglia cù u focu...
  Ma ridia solu in faccia à i boia,
  Ellu hà dettu chì prestu piglià ancu Berlinu !
  
  U ferru hè caldu, finu à u taccu nudu,
  Hannu pressatu u pioniere, era zittu...
  U zitellu sà chì era di temperament sovieticu,
  A so Patria hè un veru scudu !
  
  Si rumpianu i so dite, i nemici si vultonu nantu à u currente,
  In risposta, si sentenu solu risate...
  Ùn importa micca quantu i Krauts anu battutu u zitellu,
  Ma u successu hè ghjuntu à i boia !
  
  Queste bestie u portanu digià à impiccallu,
  U zitellu camina tuttu feritu...
  Infine, aghju dettu: Credu in Rod,
  È po vene u nostru Stalin in Berlinu !
  
  Quandu si calmò, l'anima si precipitò versu Rod,
  M'hà ricevutu assai gentilmente ...
  Ellu disse, uttene una libertà completa,
  È a mo ànima hè stata incarnata di novu !
  
  Aghju cuminciatu à sparà à i fascisti rabbiosi,
  Per a gloria di a Famiglia, i Krauts anu tombu tutti...
  Causa santa, causa di u cumunismu,
  Aghjunghjerà forza à u pioniere !
  
  U sognu hè diventatu realità, camminu per Berlinu,
  Sopra noi c'è un cherubino dalle ali d'oro...
  Avemu purtatu luce è felicità à u mondu sanu,
  Populu di Russia - sapete chì ùn vinceremu!
  I ziteddi cantanu ancu assai bè, ma ùn anu micca da andà in battaglia. È e divisioni svedese, inseme cù i finlandesi, anu digià lanciatu un contraattaccu. È e truppe sovietiche chì anu sbuchjatu à Helsinki ricivutu forti attacchi nantu à i fianchi, è aggiravanu e pusizioni nemiche. È cusì entranu in u putere di colpi è taglianu e cumunicazioni di l'Armata Rossa. Ma Stalin pruibì a ritirata è e truppe svedese-finlandese sbuchjavanu à Vyborg.
  Ci hè una mubilizazione generale in u paese di Suomi, a ghjente hè felice pronta per cumbatte Stalin è u so pacchettu.
  In Svezia si ricurdavanu ancu di Carlu XII è di e so gloriose campagne. Più precisamente, chì hà persu, è avà hè u tempu di vendetta. È hè assai bellu quandu un esercitu tutale di Svedesi mobilizeghja per novi sfruttamenti.
  Inoltre, l'URSS stessu attaccò u Terzu Reich è quasi tutta l'Europa. È inseme à i tedeschi, ancu i battaglioni di vuluntarii sò ghjunti da a Svizzera. È Salazar è Franco intrinu ufficialmente in a guerra cù l'URSS è anu dichjaratu a mubilizazione generale. È questu deve esse dichjaratu chì hè un attu cool da a so parte - chì crea grandi prublemi per l'Armata Rossa.
  Sempre più truppe entranu in a battaglia. In particulare da a Romania, induve i tanki suviètici sò stati completamente tagliati.
  A situazione hè ancu aggravata da u scambiu di prigiuneri - tutti per tutti da Germania, Gran Bretagna, Italia. In u risultatu, parechji piloti abattuti nantu à a Gran Bretagna tornanu à a Luftwaffe. Ma ancu più taliani sò tornati - più di mezu milione di suldati. È Mussolini hà ghjuntu tutte e so forze à l'URSS.
  È l'Italia, senza cuntà e culunie, hà una populazione di cinquanta milioni, chì hè abbastanza.
  Allora a pusizione di l'URSS hè diventata assai difficiule. Ancu se e truppe sovietiche eranu sempre in Europa. Ma si trovanu sottu à a minaccia di flancu è circundamentu.
  È in certi lochi a lotta si trasfirìu in u territoriu russu. L'assaltu à Vyborg hà digià principiatu, chì hè statu attaccatu da i finlandesi è i svedesi.
  
  RUSSIAN MAFIA SHOWERS - COLLECTION
  ANNUTAZIONE
  A mafia russa hà spargugliatu i so tentaculi quasi in tuttu u mondu. L'Interpol è l'FSB è a CIA cumbattenu i banditi, è ancu parechji tipi d'agenti, cumpresu u famosu Mosad, è a lotta hè a vita è a morte, cù successi diversi.
  Prulogu
    
    
  L'invernu ùn hà mai spavintatu Misha è i so amichi. In fatti, li piaciavanu u fattu di pudè marchjà scalzi in lochi induve i turisti ùn anu mancu arditu di esce da i so lobby di l'alberghi. Era assai divertente per Misha per fighjà i turisti, micca solu perchè a so debulezza per u lussu è un clima cunfortu l'hà piacè, ma ancu perchè pagavanu. Anu pagatu bè.
    
  Parechje, in u calore di u mumentu, mischianu e so valute, sia solu per pudè indicà i migliori posti per una ripresa di foto o un rapportu inutile nantu à l'avvenimenti storichi chì una volta perseguitavanu Bielorussia. Questu era quandu l'anu pagatu in più è i so amichi eranu troppu felici di sparte u spoil mentre si riuniscenu in una stazione di trenu deserta dopu u tramontu.
    
  Minsk era abbastanza grande per avè u so propiu criminale underground, sia internaziunale sia à piccula scala. Misha, diciannove anni, ùn era micca un cattivu esempiu in u so propiu dirittu, ma hà fattu ciò chì avia da fà per graduate da l'università. A so maghjina chjuca è bionda era attrattiva in u sensu di l'Europa di l'Est, chì hà attiratu una bona quantità d'attenzione da i visitatori stranieri. I cerchi scuri sottu à i so ochji parlavanu di notti tardi è di malnutrizione, ma i so ochji turchini chjappi facianu attrattiva.
    
  Oghje era un ghjornu speciale. Era di stà à l'Hotel Kozlova, un stabilimentu pocu lussuosu chì passava per un alloghju decentu in cunsiderà a cumpetizione. U sole di u dopu meziornu era pallidu in u celu di vaghjimu senza nuvole, ma illuminava i rami mori di l'arburi longu i camini in tuttu u parcu. A temperatura era ligera è piacevule, un ghjornu ideale per Misha per guadagnà un pocu di soldi extra. Grazie à l'ambienti piacevuli, era obligatu à cunvince l'Americani in l'hotel per visità almenu dui altri lochi per divertimentu fotograficu.
    
  "I zitelli novi da u Texas", Misha hà dettu à i so amichi, sughjendu una sigaretta Fest a mezza affumicata mentre si riuniscenu intornu à u focu in a stazione di treni.
    
  "Quantu?" - dumandò u so amicu Victor.
    
  "Quattru. Hè da esse simplice. Trè donne è un cowboy grassu, "Misha rise, u so risattu lanciava ritmi sbuffati di fumu per i so narici. "È u megliu hè chì una di e donne hè una bella criatura".
    
  "Mangibule?" - Dumandò incuriosu Mikel, un vagabondu scuru, più altu chè tutti di almenu un pede. Era un ghjovanu stranu cù a pelle di u culore di a pizza vechja.
    
  "A zitella. State alluntanati ", Misha hà avvistatu, "a menu chì ùn vi dice ciò chì vole, induve nimu pò vede".
    
  Un gruppu d'adulescenti urlava cum'è i cani salvatichi in u fretu di l'edifiziu lugu chì cuntrullavanu. Il leur a fallu deux ans et plusieurs visites à l'hôpital avant qu'ils gagnent un territoire d'un autre groupe de clowns de leur liceu. Mentre pianificanu a so scam, i vetri rotti fischiavanu inni di miseria è venti forti sfidavanu i muri grisgi di a vechja stazione abbandunata. Accantu à a piattaforma colapsante stavanu rails silenziu, arrugginitu è sopra.
    
  "Mikel, ghjucate u rolu di u capu di stazione senza testa mentre Vic fischia", disse Misha. "Aghju assicuratu chì a vittura si ferma prima di ghjunghje à a pista laterale in modu chì duvemu scende è cullà a piattaforma". I so ochji s'illuminanu à a vista di u so amicu altu. "È ùn sguassate micca cum'è l'ultima volta. M'anu fattu pare un stupidu cumpletu quandu vi anu vistu pisciate nantu à a ringhiera.
    
  "Avete ghjuntu prima! Tu avissi a purtari li solu in deci minuti, idiota ! Mikel s'hè difesu cù vehemenza.
    
  "Ùn importa micca, idiota!" Misha sibilò, lanciando u mozzicone di sigaretta da parte è facendu un passu in avanti per ruggisce. "Avete da esse prontu ùn importa ciò chì!"
    
  "Ehi, ùn mi dai micca un tagliu abbastanza grande per mè per caccià quella merda da tè", ringhiò Mikel.
    
  Victor s'arrizzò è siparò i dui scimi di testosterone. "Ascolta! Ùn avemu micca tempu per questu ! Sè vo site in una lotta avà, ùn puderemu micca cuntinuà stu fuss, capitu ? Avemu bisognu di ogni gruppu di fiducia chì pudemu attruverà. Ma s'è vo dui vulete luttà avà, sò fora ! "
    
  L'altri dui anu cessatu di cummattimentu è s'arrizzavanu i so panni. Mikel pareva preoccupatu. Murmurò tranquillamente: "Ùn aghju micca pantaloni per sta sera. Questu hè u mo ultimu paru. A mo mamma mi ucciderà, cazzo, s'ellu mi si sporca. "
    
  "Per l'amori di Diu, smetti di cultivà," Victor snuffò, scherzendu scherzosamente u so mostruoso amicu. "Presto puderà arrubà anatre in volu".
    
  "Almenu allora pudemu manghjà", Mikel sghignazzava, accendendu una sigaretta daretu à a so palma.
    
  "Ùn anu micca bisognu di vede i vostri gammi", disse Misha. "Basta stà daretu à u quadru di a finestra è si move nantu à a piattaforma. Sempre chì vedenu u vostru corpu.
    
  Mikel accunsentì chì era una bona decisione. Annuia, fighjendu à traversu a finestra di vetru rottu induve u sole hà vultatu i bordi taglii rossi brillanti. Ancu l'osse di l'arburi morti brillavanu crimson è aranciu, è Mikel hà imaginatu u parcu in focu. Malgradu a so solitudine è a so bellezza abbandunata, u parcu era sempre un locu tranquillu.
    
  In l'estiu, e foglie è i prati eranu verdi scuri è i fiori inusualmente brillanti - questu era unu di i posti prediletti di Mikel in Molodechno, induve hè natu è criatu. Sfurtunatamente, durante i stagioni più freti, l'arburi parevanu sguassate e so foglie, diventendu tombi incolori cù unghie chì si chjappavanu l'una à l'altru. Sbuchjate, spinghjenu, cerchendu l'attenzione di i corbi, implorendu di scaldalli. Tutte queste supposizioni passavanu à traversu a testa di u zitellu altu è magre mentre i so amichi discutevanu di a burla, ma era cuncentratu quantunque. Malgradu i so sogni, sapia chì u scherzu d'oghje seria qualcosa di sfarente. Perchè, ùn pudia ragiunà.
    
    
  1
  U scherzu di Misha
    
    
  L'Hotel Kozlova di trè stelle era praticamente chjusu, eccettu per una festa di bachelor da Minsk è uni pochi di invitati tempuranee chì andavanu à San Petruburgu. Era un tempu terribili di l'annu per l'affari, l'estiu era finitu, è a maiò parte di i turisti eranu spesi di mezza età, riluttanti chì eranu ghjunti à vede i siti storichi. Appena dopu à 18: 00 Misha apparsu à l'hotel di dui piani in u so Volkswagen Kombi è e so linee sò state ben ripresentate.
    
  Fighjulava u so sguardu in a linea di l'ombra chì si avvicinava. A facciata di cimentu è brique di l'hotel s'imbulighjava sopra in un silenziosu rimproveru per i so metudi capricciosi. Kozlova era unu di l'edifizii originali di a cità, cum'è pruvucatu da a so architettura di u turnu di u seculu. Siccomu Misha era un picciottu, a so mamma li disse di stà luntanu da u vechju locu, ma ùn hà mai intesu i so murmurii drunken. In fatti, ùn l'hà mancu à sente quand'ella li dicia ch'ella mori, un picculu dispiace da a so parte. Da tandu, l'adulescente furioso avia ingannatu u so modu attraversu ciò chì crede chì era u so ultimu tentativu di spiiazione per a so miserable esistenza - un cortu cursu in fisica basica è geometria in l'università.
    
  Odiava u sughjettu, ma in Russia, Ucraina è Bielorussia era a strada per un travagliu rispettabile. Questu hè l'unicu cunsigliu chì Misha hà ricevutu da a so mamma, dopu ch'ella hà dettu chì u so babbu era un fisicu di l'Istitutu Dolgoprudny di Fisica è Tecnulugia. Sicondu ella, era in u sangue di Misha, ma à u principiu l'hà sbulicatu, cunsiderà un capriccio parentale. Hè maravigghiusu cumu una curta permanenza in detenzione di minori pò cambià a necessità di guida di un ghjovanu. In ogni casu, ùn avè nè soldi nè travagliu, Misha hà avutu ricursu à l'intelligenza di a strada è l'astuzia. Siccomu a maiò parte di l'Europeani orientali eranu cundizionati per vede à traversu i bugie, hà avutu à cambià i so miri à stranieri bassi, è l'Americani eranu i so favuriti.
    
  I so modi naturalmente energici è l'attitudini generalmente liberali li facenu assai aperti à e storie di e lotte di u Terzu Munnu chì Misha li hà dettu. I so clienti americani, cum'è ellu li chjamò, hà datu i migliori cunsiglii è cunfidavanu diliziosamente di i "extras" chì i so tour guidati offrivanu. Tant'è ch'ellu pudia evade l'autorità chì dumandavanu permessi è registru di guida, era bè. Questa duvia esse una di quelle serate induve Misha è i so cumpagni scammers farianu un pocu di soldi extra. Misha hà digià invucatu un cowboy grassu, un certu Signore Henry Brown III di Fort Worth.
    
  "Oh, parlendu di u diavulu," Misha grinzò mentre u picculu gruppu esce da e porte di Kozlov. Attraversu i finestri di novu lucidatu di a so furgoneta, fighjulava i turisti. Dui signore anziane, una di quale era a Sra Brown, stavanu chattendu animatamente in voce alta. Henry Brown portava jeans è una cammisa à maniche longa, parzialmente ammucciatu da una veste senza maniche chì ricurdò à Misha di Michael J. Fox da Back to the Future - quattru taglie troppu grande. Contrariamente à l'expectativa, u riccu americanu hà sceltu un caprettu di baseball invece di un caprettu di deci galloni.
    
  "Bona sera, figliolu!" - U sgiò Brown gridò forte quandu si avvicinavanu à u vechju minivan. "Spergu chì ùn simu tardi".
    
  "No, signore," Misha surrisu, saltendu fora di a so vittura per apre a porta scorrevule per e donne mentre Henry Brown hà cullatu u sedile di fucile. "U mo prossimu gruppu hè solu à nove ore". Misha, di sicuru, hà mentitu. Questa era una minzogna necessaria per sfruttà l'astuzia chì i so servizii eranu dumandati da parechji, aumentendu cusì e probabilità di riceve una tarifa più alta quandu a merda hè stata presentata à l'abbeveratoio.
    
  "Allora ci hè megliu a fretta", l'affascinante ghjovana, presumibilmente a figliola di Brown, rottò l'ochji. Misha hà pruvatu à ùn dimustrà a so attrazione à l'adulescente bionda spoiled, ma a truvò quasi irresistibile. Li piacia l'idea di ghjucà à l'eroe sta sera quandu ella era senza dubbitu horrificata da ciò chì ellu è i so cumpagni avianu pianificatu. Cum'elli guidanu versu u parcu è e so petre commemorative di a Siconda Guerra Munniali, Misha hà cuminciatu à aduprà u so incantu.
    
  "Hè un peccatu chì ùn vi vede micca a stazione. Havi ancu una storia ricca ", hà dettu Misha mentre giravanu in Park Lane. "Ma credu chì a so reputazione mette assai visitatori. Vogliu dì, ancu a mo banda di nove ore hà rifiutatu un tour di notte ".
    
  "Chì reputazione?" - hà dumandatu in fretta a ghjovana Miss Brown.
    
  "Hè ingannatu", hà pensatu Misha.
    
  Ellu scrollò, "Bè, questu locu hà una reputazione", si fece una pausa drammatica, "per esse infestatu".
    
  "Cù usu chì?" Miss Brown spinse, divertendu u so babbu sorrisu.
    
  "Dannazione, Carly, hè solu scherzendu cun voi, caru," Henry ridacchiò, senza caccià l'ochji di e duie donne chì facenu ritratti. Leurs lamentations incessantes s'évanouirent à mesure qu'ils s'éloignaient de Henry, et la distance l'apaise les oreilles.
    
  Misha surrisu: "Questa ùn hè micca una linea viota, signore. I lucali anu signalatu avvistamenti per anni, ma mantenemu soprattuttu sicretu. Fighjate, ùn vi preoccupate, aghju capitu chì a maiò parte di a ghjente ùn hà micca u curagiu di esce in stazione di notte. Hè naturali di avè paura ".
    
  "Papà", hà urtatu Miss Brown in un sussurru, tirà a manica di u babbu.
    
  "Vai, ùn avete micca veramente da cumprà questu," Henry hà sorrisu.
    
  "Papà, tuttu ciò chì aghju vistu da quandu avemu lasciatu a Pulonia m'hà annoiatu à l'infernu. Ùn pudemu micca fà questu solu per mè?" - insistia ella. "Per piacè?"
    
  Henry, un omu d'affari espertu, hà datu u ghjovanu un sguardu scintillante è carnivore. "Quantu?"
    
  "Ùn vi sentite imbarazzatu avà, sgiò Brown," Misha rispose, circannu di ùn scuntrà i so ochji cù a ghjovana donna chì stava accantu à u babbu. "Per a maiò parte di a ghjente, questi tour sò un pocu ripidi per via di u periculu implicatu".
    
  "O mio Diu, babbu, ci tocca à piglià cun voi!" si lamentò eccitata. Miss Brown si vultò versu Misha. "Mi piace solu e cose periculose. Dumandate à u mo babbu. Sò una persona cusì intraprendente ... "
    
  "Scumettu chì sì," a voce interna di Misha accunsenu cun lussuria mentre i so ochji studiavanu a pelle liscia marmurata trà a so sciarpa è a cucitura di u so collu apertu.
    
  "Carly, ùn ci hè micca una stazione di trenu infestata. Hè tuttu parte di u spettaculu, ùn hè micca, Misha?" Henry urlò di gioia. S'inclinò di novu versu Misha. "Quantu?"
    
  "... linea è sinker!" Misha gridò in a so mente intrigante.
    
  Carly si precipitò à chjamà a so mamma è a zia torna à a furgone mentre u sole basgiava l'orizzonte addiu. U soffiu ventu si trasformò rapidamente in un soffiu frescu mentre a bughjura cascava nantu à u parcu. Scuzzulendu a testa à a so debulezza à i preghiere di a so figliola, Henry hà luttatu per attache u cinturione di sicurezza in u so stomacu mentre Misha hà iniziatu u Volkswagen Combi.
    
  "Hè da piglià assai tempu?" - dumandò a zia. Misha l'odiava. Ancu a so spressione calma li ramintò à qualchissia chì puzzava qualcosa di putridu.
    
  "Vulite chì prima vi lasciassi à u vostru hotel, signora?" Misha si move deliberatamente.
    
  "No, nò, pudemu andà solu à a stazione è finisce u tour?" Henry hà dettu, disfrazandu a so decisione ferma cum'è una dumanda di sona cun tatto.
    
  Misha sperava chì sta volta i so amichi seranu pronti. Ùn ci pudia esse micca glitches sta volta, soprattuttu micca un ghost urinating catturatu nantu à e piste. Era alleviatu di truvà a stazione disertata terrificante cum'è prevista - isolata, scura è triste. U ventu hà spargugliatu e foglie di u vaghjimu longu i chjassi sopra, pieghjendu i steli di erbaccia in a notte di Minsk.
    
  "Allora, a storia dice chì si stà nantu à a piattaforma 6 di a stazione ferroviaria di Dudko di notte, senterete u fischiu di a vechja locomotiva chì trasportava i prigiuneri di guerra cundannati à Stalag 342", Misha hà dettu i dettagli fabbricati à i so clienti. "E poi vedi u capu di stazione chì cerca u so capu dopu chì l'ufficiali NKVD l'anu decapitatu durante l'interrogatori".
    
  "Chì hè Stalag 342?" Carly Brown hà dumandatu. À questu tempu, u so babbu pareva un pocu menu allegru, postu chì i ditagli parevanu troppu realisti per esse una scam è li rispose in un tonu solenni.
    
  "Era un campu di prigiò per i suldati sovietici, hun", disse.
    
  Anu marchjendu in quartieri stretti, attravirsendu à riluttante a piattaforma 6. L'unica luce nantu à l'edifiziu lugubri venia da i raghji di una furgoneta Volkswagen à pochi metri.
    
  "Quale hè NK... chì di novu?" Carly hà dumandatu.
    
  "A polizia secreta sovietica", si vantava Misha, per dà a so storia più credibilità.
    
  Pigliò un grande piacè di fighjulà e donne tremà, l'ochji cum'è platti mentre s'aspittavanu à vede a forma fantasma di u capu di stazione.
    
  "Vai, Victor," Misha hà pricatu chì i so amichi passanu. Immediatamente, un fischiu di trenu sulitariu ghjunse da qualchì locu nantu à i rails, purtatu da u ventu glaciale di u norduvestu.
    
  "Oh, caru Diu!" - A moglia di u sgiò Brown hà sculacciatu, ma u so maritu era scetticu.
    
  "Micca vera, Polly", li ricurdò Henry. "Ci hè probabilmente un gruppu di persone chì travaglianu cun ellu".
    
  Misha ùn hà micca attentu à Henry. Sapia ciò chì succede. Un altru ulu più forte si avvicinava à elli. Pruvatu disperatamente di surrisu, Misha era più impressionatu da i sforzi di i so complici quandu un debole splendore ciclopica apparsu da a bughjura nantu à i rails.
    
  "Fighjate! Santa merda ! Eccu ellu!" Carly bisbigliò in panicu, indicà à traversu i rails incassati versu l'altru latu, induve a figura svelta di Michael apparsu. I so ghjinochje si cedevanu, ma l'altre donne spaventate l'anu sustinutu à pena in a so propria istericità. Misha ùn hà micca sorrisu, cuntinuendu u so truccu. Fighjulava à Henry, chì simpricimenti fighjulava i movimenti tremuli di l'imponente Michael cum'è u capu di stazione senza capu.
    
  "Vedi questu?" A moglia di Henry si lamentò, ma u cowboy ùn hà dettu nunda. Di colpu, i so ochji cadevanu nantu à a luce chì s'avvicinava di una locomotiva ruggita, sbuchjata cum'è un dragone leviathan mentre si precipitava versu a stazione. U visu di u grassu cowboy s'injectò di sangue mentre un anticu mutore di vapuri emerse da a notte, planendu versu elli cù un tronu pulsante.
    
  Misha aggrottò la fronte. Era tuttu un pocu troppu bè fattu. Ùn ci duverebbe micca esse un trenu veru, è ancu era in vista, si precipitò versu elli. Ùn importa micca quantu s'hè strappatu u so cervellu, u ghjovanu charlatan attraente ùn pudia capisce l'avvenimenti chì avianu accadutu.
    
  Mikel, sottu à l'impressione chì Victor era rispunsevuli di u fischiu, hà sbattutu à traversu i chjassi per attraversà elli è hà datu à i turisti un bellu scantu. I so pedi si sentia u so passaghju nantu à sbarre di ferru è petri sciolti. Sottu à u so mantellu, u so visu nascostu ridava di gioia à a vista di l'orrore di e donne.
    
  "Mikel!" Misha urlò. "Innò! Innò! Ritornu!"
    
  Ma Mikel fece un passu nantu à i chjassi, andendu versu induve sintì suspiru. A so visione era oscurata da a tela chì cupria a so testa per s'assumiglia in modu efficace à un omu senza testa. Victor esce da u bigliettu viotu è si precipitò versu u gruppu. À a vista di un'altra siluette, tutta a famiglia si precipitò urlando per salvà a Volkswagen. In fatti, Victor hà pruvatu à avvistà i so dui amichi ch'ellu ùn era micca rispunsevuli di ciò chì era accadutu. Saltò nantu à e piste per spinghje u Mikel insuspettu à l'altra parte, ma hà sbagliatu a velocità di a manifestazione anomala.
    
  Misha fighjulava in orrore mentre a locomotiva sfracciava i so amichi, uccidendu istantaneamente è ùn lassendu daretu à nunda ch'è un disgraziatu scarlattu d'osse è di carne. I so grandi ochji turchini eranu ghiacciati in u locu, cum'è a so mascella slack. Scusatu à u core, hà vistu u trenu sparisce in l'aria. Solu l'urli di e donne americane cumpetenu cù u fischiu fading di a macchina assassina mentre a mente di Misha lasciò i so sensi.
    
    
  2
  Maid of Balmoral
    
    
  "Avà sta à sente zitellu, ùn ti lasciaraghju micca passà per sta porta finu à chì vi sviutate e sacche! Ne aghju abbastanza di questi falsi bastardi chì si comportanu cum'è i veri Wallys è chì caminavanu quì chì si chjamanu K-squad. Solu sopra u mo mortu ! Sheamus hà avvistatu. U so visu rossu trimulò mentre stendeva a lege à l'omu chì prova di lascià. "K-squad ùn hè micca per i perdenti. Iè?"
    
  U gruppu di omi corpulenti è arrabbiati chì stavanu daretu à Seamus rugianu u so accordu.
    
  Iè!
    
  Seamus strinse un ochju è ringhiò: "Avà! Avà, cazzo!"
    
  A bella brunetta incrociò i braccia è suspirò impaziente: "Jean, Sam, mostra solu a merchenzie digià".
    
  Sam si vultò è a guardò in orrore. " Davanti à voi è à e donne prisenti quì ? Ùn pensu micca cusì, Nina.
    
  "L'aghju vistu", sogghiò, ma guardendu in l'altra direzione.
    
  Sam Cleave, l'elite di ghjurnalistu è una celebrità lucale prominente, hè diventatu un scolaru russu. Malgradu u so aspettu robustu è l'attitudine senza paura, paragunatu à u K-squad di Balmoral, ùn era nunda di più chè un altare prepubescent cun un cumplessu.
    
  "Vuota le tasche," Seamus sorrise. A so faccia magre era incurunata cù un caprettu di maglia, chì portava in mare mentre pescava, è u so soffiu puzzava di tabacco è di casgiu, chì eranu cumplementati da a biera liquida.
    
  Sam morse a bala, altrimenti ùn saria mai statu accettatu in l'Armi Balmorali. Alzò u so kilt, mostrandu u so attellu nudu à u gruppu di roughnecks chì chjamavanu a casa di u pub. Per un mumentu si congelanu in cundanna
    
  Sam si lamentò: "Fa friddu, ragazzi".
    
  "Rugosa - hè ciò chì hè!" Seamus ruggì in scherzo, guidandu u coru di i patroni in un acclamazione assordante. Apertu a porta di u stabilimentu, permettendu à Nina è à l'altri dami di entre prima prima di usherà u bellu Sam cù una pacca in u spinu. Nina fece una smorfia per l'imbarazzo ch'ellu si sentia è fece l'ochju, "Bon anniversariu, Sam".
    
  "Ta", suspirò è accettò felice u basgiu ch'ella pusò nantu à u so ochju drittu. L'ultimi era statu un rituale trà elli ancu prima ch'elli diventenu ex-amanti. Mantene l'ochji chjusi per un pezzu dopu ch'ella si alluntanò, godendu i ricordi.
    
  "Per l'amor di Diu, dà à l'omu da beie!" - gridò unu di i clienti di u pub, indiannu Sam.
    
  "Pensu chì K-squad significa portà un kilt?" Nina indovinò, riferenu à a folla di scozzesi umidi è i so diversi tartani.
    
  Sam hà pigliatu un sorsu di a so prima Guinness. "In verità, a "K" significa manicu. Ùn dumandate micca ".
    
  "Ùn hè micca necessariu", hà rispostu, mettendu u collu di una buttiglia di birra à e so labbra marroni.
    
  "Seamus hè a vechja scola, cum'è pudete dì", aghjunse Sam. "Hè un tradiziunale. Nisuna biancheria intima sottu u kilt ".
    
  "Di sicuru", hà surrisu. "Allora, quantu hè fretu?"
    
  Sam rise è ignorò i so scherzi. Era secremente felice chì Nina era cun ellu u so anniversariu. Sam ùn l'avìa mai ammissu, ma era entusiasmu ch'ella avia sopravvissutu à e ferite orribili chì avia patitu durante a so ultima spidizioni in Nova Zelanda. S'ellu ùn era per a pruspettiva di Perdue, ella seria morta, è Sam ùn sapia micca s'ellu averia mai sopra à a morte di l'altra donna chì amava. Era assai caru per ellu, ancu cum'è un amicu platonicu. Almenu hà ancu permessu di flirtà cun ella, chì mantene a so speranza viva per una rinascita pussibule in u futuru di ciò chì avianu avutu.
    
  "Avete intesu qualcosa da Purdue?" dumandò di colpu, cum'è s'ellu cercava di svià una dumanda ubligatoria.
    
  "Hè sempre in l'uspidale", disse.
    
  "Pensu chì u duttore Lamar hà datu una fattura pulita," Sam aggrottò la fronte.
    
  "Iè era. Hà pigliatu u tempu per ricuperà da u trattamentu medico di basa è avà passa à a prossima tappa ", disse.
    
  "U prossimu tappa?" Sam dumandò.
    
  "U stanu preparanu per un tipu di chirurgia currettiva", hà rispostu. "Ùn pudete micca culpisce l'omu. Vogliu dì, ciò chì hè accadutu à ellu hà lasciatu alcune cicatrici brutte. È postu ch'ellu hà soldi ... "
    
  "Sò d'accordu. Farei u listessu, " Sam annunziò. "A vi dicu, questu omu hè fattu d'acciaio".
    
  "Perchè dite cusì?" Ella surrisu.
    
  Sam alzò e spalle e expirò, pensendu à a resistenza di u so amicu cumuni. "Ùn sapè. Credu chì e ferite guariscenu, è a cirugia plastica restaura, ma, Diu, chì angoscia mentale ci era quellu ghjornu, Nina.
    
  "Avete troppu ragione, amore mio", hà rispostu cù a stessa quantità di preoccupazione. "Ùn l'avìa mai ammissu, ma pensu chì a mente di Perdue deve esse sperimentatu incubi insondabili per via di ciò chì li hè accadutu in a Cità Perduta. Ghjesù ".
    
  "Die hard, that bastard," Sam scuzzulò a testa in ammirazione per Perdue. Alzò a so buttiglia è guardò Nina in l'ochji. "Perdue... chì u sole ùn u brusgia mai, è chì i serpenti cunnoscenu a so ira".
    
  "Amen!" Nina fece eco, tintinnendu a so buttiglia cù quella di Sam. "Per Purdue!"
    
  A maiò parte di l'affullanza di u Balmoral Arms ùn hà micca intesu u brindisi di Sam è Nina, ma ci sò stati uni pochi chì anu fattu - è sapianu u significatu di e frasi scelte. À l'insu di u duo celebrante, una figura silenziosa li fighjulava da u latu luntanu di u pub. L'omu assai custruitu chì li fighjulava beia caffè, micca alcolu. I so ochji ammucciati fighjanu in sicretu e duie persone chì li pigliò settimane per truvà. Sta sera tuttu cambiassi, pinsava mentre li vidia ride è beie.
    
  Il ne lui restait plus qu'à attendre assez longtemps pour que leur libation les rende moins perspicaces à réagir. Tuttu ciò chì avia bisognu era cinque minuti solu cù Sam Cleave. Avant qu'il ne puisse demander quand une telle occasion se présenterait, Sam se leva avec difficulté de sa chaise.
    
  Hè curiosu chì u famosu ghjurnalistu d'inchiesta hà pigliatu l'orlu di u bancu, tirà u so kilt, teme chì e so natiche si chjappà in a lente di unu di i telefunini di i visitori. À a so sorpresa assoluta, questu era accadutu prima quandu era statu fotografiatu cù u stessu set nantu à una tavola di mostra plastica vacillante à u Festival Highland uni pochi anni fà. Una andatura erratica è un sfurtunatu swing di u so kilt l'hà purtatu prestu à esse votatu u scozzese u più sexy da u Corpu Ausiliariu di a Donna in Edimburgo in 2012.
    
  Il s'avança avec précaution vers les portes sombres à droite de la barre marquée "Poullets" et "Coqs", s'avançant titubante vers la porte correspondante tandis que Nina l'observait avec beaucoup d'amusement, prête à se précipiter à son aide s'il confondait les deux genres. Un mumentu di semantica ubriaca. In a folla turbulenta, u voluminu elevatu di u football nantu à u grande schermu pianu muru furnia una colonna sonora di cultura è tradizione, è Nina hà pigliatu tuttu. Dopu a so sughjornu in Nova Zelanda u mese passatu, si ritrova nostalgica di a Città Vechja è di i tartani.
    
  Sam sparì in u bagnu currettu, lascendu Nina per fucalizza nantu à u so single malt è l'omi è e donne allegri intornu à ella. Malgradu tutti i so gridari è e pressioni frenetiche, era una folla pacifica chì visitava Balmoral sta sera. In a cunfusione di spilling beer and stumbling drinkers, u muvimentu di l'avversari di dart è di e dame di ballu, Nina hà avvistu rapidamente una anomalia - una figura chì si trova sola, quasi immobile, è tranquillamente sola. Era abbastanza intrigante quantu l'omu era fora di locu, ma Nina hà decisu chì probabilmente ùn era micca quì per celebrà. Micca tutti beie per festighjà. Ella sapia questu troppu bè. Ogni volta ch'ella perdia qualcunu vicinu à ella o piangeva qualchì dispiace di u passatu, s'ibriava. Stu straneru paria esse quì per un altru mutivu, per beie.
    
  Paria chì aspettava qualcosa. Questu era abbastanza per u storicu sexy per mantene l'ochji nantu à ellu. Ella u fighjulava in u specchiu daretu à u bar mentre beveva u so whisky. Era guasi sinistru, a manera ch'ellu ùn si moveva, salvu a manu occasionale rialzata per beie. Di colpu s'arrizzò da a so sedia, è Nina s'arrizzò. Ella fighjulava i so movimenti sorprendentemente veloci, è dopu hà scupertu chì ùn beia micca alcolu, ma caffè ghiacciatu irlandese.
    
  "Oh, vecu un fantasma sobriu", hà pensatu in sè, seguitendulu cù u so sguardu. Pigliò un pacchettu di Marlboros da a so borsa di pelle è tirò una sigaretta da a scatula di cartone. L'omu fighjulava in a so direzzione, ma Nina cuntinuò à stà in u bughju, accendendu una sigaretta. À traversu i so sbuffati deliberati di fumu, puderia fighjulà. Hè stata grata in silenziu chì u stabilimentu ùn hà micca infurzatu a lege di u fumu, postu chì era nantu à un terrenu di David Perdue, u miliardariu ribellu ch'ella era data.
    
  Pocu ùn sapia chì l'ultimu era u mutivu propiu perchè questu omu avia decisu di visità l'Armi Balmorali sta sera. Ùn beie micca è apparentemente ùn fumava, u stranieru ùn avia micca ragiò di sceglie stu pub, pinsò Nina. Questu hà fattu sospettà, ma sapia chì prima era stata troppu protettiva, ancu paranoica, cusì l'abbandunò solu per avà è tornò à u compitu in manu.
    
  "Un altru per piacè, Rowan!" fece l'ochju à unu di i barmanti, chì subitu cumpiò.
    
  "Induve hè quellu haggis chì era quì cun voi?" - scherzò.
    
  "In u palude," ella grinnì, "facciu Diu sà ciò chì".
    
  Ridia mentre li versava una altra sucetta ambra. Nina s'inclinò in avanti per parlà u più tranquillu pussibule in un ambiente cusì rumoroso. Tirò a testa di Rowan versu a so bocca è hà ficcatu u so dettu in l'arechja per assicurà chì ellu puderia sente e so parolle. "Avete nutatu l'omu chì si pusò in quellu angulu quì?" - dumandò, stringhjendu a testa versu u tavulinu viotu cù un caffè ghiacciatu mezzu beatu. "Vogliu dì, sapete quale hè?"
    
  Rowan sapia di quale si parlava. Tali caratteri docili eranu faciuli à vede à Balmoral, ma ùn avia micca idea di quale eranu i patroni. Scuzzulò a testa è cuntinuò a conversazione in u listessu modu. "Vergine?" - gridò.
    
  Nina aggrottò le sopracciglia davanti all'epiteto. "Aghju urdinatu bevande vergini tutta a notte. Nisun alcolu. Era statu quì da trè ore quandu tù è Sam si prisentate, ma hà urdinatu solu un caffè ghiacciatu è un sandwich. Ùn avete mai parlatu di nunda, sapete?"
    
  "Oh, d'accordu", accettò l'infurmazioni di Rowan è alzò u so bicchiere per licenziallu cun un surrisu. "Ta."
    
  Era statu un pocu tempu chì Sam era in u toilette è avà cumenciava à sente un pocu di disagia. Inoltre, u strangeru avia seguitu Sam à a stanza di l'omi, è ancu ellu mancava ancu in a stanza principale. Ci era qualcosa chì ùn li piacia micca. Ùn pudia micca aiutà, ma era solu una di quelle persone chì ùn pudia micca lascià qualcosa una volta chì l'hà disturbatu.
    
  "Induve vai, duttore Gould? Sapete ciò chì truvate ùn pò esse bè, eh? Seamus urlò. U so gruppu sbucò à risa è à urla in sfida, chì ùn facia chè u storicu surrisu. "Ùn sapia micca chì erassi un tali duttore!" À mezu à i so gridi di allegria, Nina piscò à a porta di a stanza di l"omi è appoggiò u capu à a porta per sente megliu ogni risposta.
    
  "Sam?" - esclamò ella. "Sam, stai bè quì?"
    
  Dentru, puderia sente e voci di l'omi in una conversazione animata, ma era impussibile di discernisce se qualcunu di elli appartene à Sam. "Sam?" ella cuntinuò à fastidiu l'occupanti pichjendu. L'argumentu si trasformò in un forte crash da l'altra parte di a porta, ma ella ùn hà micca arditu d'entre.
    
  "Damn," ella sorrise. "Puderia esse qualcunu, Nina, allora ùn entri micca è fate un scemu!" Mentre aspittava, i so stivali di tacchi alti taccavanu impazienti in u pianu, ma ancu nimu ùn esce da a porta di u Gallu. Immediatamente, un altru sonu putente hè intesu in u toilette, chì sonava abbastanza seriu. Era cusì forte chì ancu a folla salvatica s'avvisava, affucatu un pocu e so conversazioni.
    
  A porcellana si strinse è qualcosa di grande è pisanti chjappà l'internu di a porta, chjappà duramente u craniu in miniatura di Nina.
    
  "Bon Diu! Chì diavolo si passa quì ? strinciò in furia, ma era ancu spaventata per Sam. Mancu una siconda era passata prima ch'ellu sbuchjassi a porta è s'incurrò drittu in Nina. A forza l'hà chjapputa da i so pedi, ma Sam l'hà pigliatu à tempu.
    
  "Andemu, Nina! Rapidu! Andemu fora di quì ! Allora, Nina! Avà!" tronò, trascinendula da u polsu à traversu u pub affollatu. Prima chì qualcunu puderia dumandà, u picciottu d'anniversariu è u so amicu sparivanu in a fridda notte scozzese.
    
    
  3
  Crescione è dolore
    
    
  Quandu Perdue hà luttatu per apre l'ochji, si sentia cum'è un pezzu senza vita di carcassa di strada.
    
  "Bè, bonu ghjornu, sgiò Perdue", hà intesu, ma ùn era micca capaci di localizà a voce femminile amica. "Comu ti senti, signore?"
    
  "Mi sentu un pocu nausea, grazie. Possu avè un pocu d'acqua per piacè? " - ci vulia à dì, ma ciò chì Perdue s"arrabbiava di sente da e so labbra era una dumanda chì era megliu lasciata daretu à e porte di u bordellu. L'infermiera pruvò disperatamente di ùn ride, ma ancu ella s'hè surpresa cù una risatina chì arruvinò istantaneamente u so cumpurtamentu prufessiunale è si squattò, coprendu a bocca cù e duie mani.
    
  "O mio Diu, sgiò Perdue, scusate!" murmurò, coprendu a so faccia cù e so mani, ma u so paziente paria chjaramente più vergogna di u so cumpurtamentu ch'ella puderia mai. I so ochji turchinu pallidu a fighjulavanu cù orrore. "No, per piacè", hà apprezzatu a precisione di u sonu di e so parolle intenzionale, "Scusate me. Vi assicuru chì era una trasmissione criptata ". Infine, Perdue osò surrisu, ancu s'ellu era più cum'è una grimace.
    
  "A so, sgiò Perdue", ammette u gentile bionda d'occhi verdi, aiutendulu à pusà ghjustu abbastanza per piglià un sorsu d'acqua. "Aiuterà à dì vi di fà sapè chì aghju intesu assai, assai peggiu è assai più cunfusu chè questu?"
    
  Perdue si bagnò a gola cù acqua pulita è fresca è rispose: "Credite chì ùn mi cunfortu micca di sapè questu? Aghju sempre dettu ciò chì aghju dettu, ancu s'è l'altri si sò ancu sbulicati ". Sbucò à ride. "Era abbastanza obscenu, ùn hè micca?"
    
  L'infermiera Madison, avè u so nome scrittu annantu à u so nome, righiò di cori. Era una vera risatina di piacè, micca qualcosa chì hà fintu per fà si senti megliu. "Iè, sgiò Perdue, chì era superbamente mira".
    
  A porta di l'uffiziu privatu di Purdue s'aprì è u duttore Patel sbirchò fora.
    
  "Sembra chì vo fate bè, sgiò Perdue", surrisu, alzendu una sopracciglia. "Quandu vi svegliate?"
    
  "In realtà mi sò svegliatu un pocu di tempu fà sentendu abbastanza energicu", Perdue hà sorrisu à l'infermiera Madison di novu per ripetiri a so scherza privata. Ella strinse e so labbra per suprimi una risatina è dese a tavola à u duttore.
    
  "Varaghju subitu cù u colazione, signore", hà infurmatu à i dui signori prima di lascià a stanza.
    
  Perdue alzò u nasu è bisbigliava: "Dr Patel, preferiscu micca manghjà avà, sè ùn vi importa micca. Pensu chì e droghe mi facenu nausea per un pezzu di più ".
    
  "Aghju paura ch'e avissi a insistia, sgiò Perdue", insistia u duttore Patel. "Avete digià statu sedatu per più di un ghjornu, è u vostru corpu hà bisognu di qualchì idratazione è nutrimentu prima di prucedemu cù u prossimu trattamentu".
    
  "Perchè eru sottu influenza per tantu tempu?" - Perdue dumandò subitu.
    
  "In verità", disse u duttore sottu u so fiatu, chì pareva assai preoccupatu, "ùn avemu micca idea. I vostri segni vitali eranu satisfacenti, ancu boni, ma parevate cuntinuà à dorme, per dì cusì. Di solitu stu tipu di chirurgia ùn hè micca troppu periculosa, a rata di successu hè di 98%, è a maiò parte di i pazienti si sveglianu circa trè ore dopu.
    
  "Ma mi pigliò un altru ghjornu, dà o piglià, per esce da u mo statu di calma?" Perdue aggrottò le sopracciglia mentre cercava di mettersi a sedere correttamente sul materasso duro che abbracciava i suoi glutei scomodamente. "Perchè hà da succede questu?"
    
  U duttore Patel alzò le spalle. "Fighjate, ognunu hè diversu. Puderia esse qualcosa. Puderia esse nunda. Forse a vostra mente hè stancu è hà decisu di piglià un tempu ". U duttore di Bangladesh suspirò: "Diu sà, basatu annantu à u vostru rapportu di incidente, pensu chì u vostru corpu hà decisu chì hè abbastanza per oghje - è per una bona ragione!"
    
  Perdue hà pigliatu un mumentu per cunsiderà a dichjarazione di u chirurgu plasticu. Per a prima volta da a so prova è l'uspitalisazione successiva in un ospedale privatu in Hampshire, l'esploratore imprudente è riccu hà pensatu un pocu à e so tribulazioni in Nova Zelanda. In verità, ùn avia micca ancu affruntatu in a so mente quantu l'orribile era stata a so sperienza. Ovviamente, a mente di Perdue faceva cun u traumu di un sensu ritardatu di ignuranza. Mi dispiaceraghju più tardi.
    
  Cambiendu u sughjettu, si vultò versu u duttore Patel. "Deve manghjà? Puderaghju solu una zuppa d'acqua o qualcosa?"
    
  "Duvete esse un lettore di mente, sgiò Perdue", rimarcò a sorella Madison mentre portava un carrettu d'argentu in a stanza. Nantu à ellu si pusò una tazza di tè, un vetru altu d'acqua è un platu di zuppa di crescione, chì puzzava maravigliosu in questu ambiente sterile. "Riguardu à a zuppa, micca à l'acqua", aghjunse.
    
  "Sembra abbastanza bè", ammette Perdue, "ma onestamente, ùn possu micca".
    
  "Temu chì questi sò ordini di duttore, sgiò Perdue. Ancu voi manghjate solu uni pochi di cucchiai ? ella cunvinta. "Fin chì avete solu qualcosa, saremu grati".
    
  "Esattamente", u duttore Patel surrisu. - Pruvate solu, sgiò Perdue. Cume sò sicuru chì vi apprezzerete, ùn pudemu micca cuntinuà à trattà cù u stomacu viotu. A medicina causarà danni à u vostru corpu ".
    
  "Va bè," Perdue accunsentì cun riluttanza. U piattu verde cremosu davanti à ellu puzzava cum'è u celu, ma tuttu u so corpu vulia era acqua. Ellu, sicuru, hà capitu perchè avia bisognu di manghjà, è cusì hà pigliatu a cucchiara è hà fattu un sforzu. Stendu sott"à a manta fridda in u so lettu d"uspidale, si sentia di tantu in tantu chì l"imbottitura grossa si mette nantu à i so gammi. Sottu à a fascia pizzicava cum'è una ciliegia da una sigaretta stubbed out on a bruise, ma hà mantinutu a so pusizioni. Dopu tuttu, era unu di i principali azionisti di sta clinica - Salisbury Private Health Care - è Perdue ùn vulia micca vede cum'è un debule davanti à u stessu persunale ch'ellu era rispunsevuli di impiegà.
    
  Chjesu l'ochji contr'à u dulore, alzò a cucchiara à e so labbre è savurò a prudenza culinaria di l'uspidale privatu ch'ellu chjamà casa per qualchì tempu. In ogni casu, u gustu diliziosu di l'alimentu ùn l'hà micca distractatu da a strana premonizione chì si sentia. Ùn pudia sà di pensà à ciò chì pareva u so corpu inferiore sottu à l'imbottitura di gasa è cinta.
    
  Dopu avè firmatu a valutazione finale di i segni vitali di Purdue post-chirurgia, u duttore Patel hà scrittu e prescrizioni di l'infermiera Madison per a settimana dopu. Hà apertu e persiane in a stanza di Perdue, è infine hà capitu ch'ellu era à u terzu pianu da u giardinu di u cortile.
    
  "Ùn sò micca à u primu pianu?" dumandò piuttostu nervoso.
    
  "No", cantò ella, parendu perplessa. "Perchè? Hè impurtante?
    
  "Pensu chì micca", rispose, sempre parendu un pocu perplessu.
    
  U so tonu era un pocu preoccupatu. "Avete una paura di l'altitudine, sgiò Perdue?"
    
  "No, ùn aghju micca fobie, cum'è tali, caru", spiegò. "In verità, ùn possu micca dì esattamente ciò chì si tratta. Forse eru solu sorpresu chì ùn aghju micca vistu u giardinu quandu avete calatu i persiane.
    
  "Se aviamu saputu chì questu era impurtante per voi, vi assicuru, vi averiamu postu à u primu pianu, signore", disse. "Deve dumandà à u duttore se pudemu muvimenti?"
    
  "No, no, per piacè," Perdue protestò dolcemente. "Ùn aghju micca da cumplicà eccessivamente u paisaghju. Tuttu ciò chì vogliu sapè hè ciò chì succede dopu. A propositu, quandu avete da cambià i bendaghji nantu à i mo gammi ?
    
  U vestitu verde chjaru di l'infermiera Madison hà guardatu u so paziente cun cumpassione. Ella disse dolcemente: "Ùn vi preoccupate micca, sgiò Perdue. Fighjate, avete avutu qualchì bruttu prublema cù u terribile... - si fece una pausa rispettuosa, cercandu disperatamente di ammorbidisce u colpu -... sperienza chì avete avutu. Ma ùn vi preoccupate, sgiò Perdue, truverete chì l'esperienza di u duttore Patel hè senza paragone. Sapete, qualunque sia a vostra valutazione di sta chirurgia currettiva, signore, sò sicuru chì sarete impressiunatu.
    
  Hà fattu un surrisu sinceru à Perdue chì hà rializatu u so scopu di calmallu.
    
  "Grazie," annunziò, un ligeru sorrisu toccu i so labbra. "E seraghju capace di valutà u travagliu in un futuru vicinu?"
    
  A piccula infermiera inquadrata cù una voce gentile hà cullatu a brocca d'acqua viota è u vetru è si n'andò versu a porta, solu per vultà pocu. Mentre apre a porta per esce, guardò in daretu è indicò a zuppa. "Ma solu dopu avè fattu una bona ammaccatura in questa ciotola, signore."
    
  Perdue hà fattu u so megliu per fà passà a risata chì seguitava senza dolore, ancu s'ellu u sforzu era vain. Una punta fina hè stata allungata nantu à a so pelle cucita cù cura, induve u tissutu mancante hè statu rimpiazzatu. Perdue hà fattu un sforzu per manghjà quant'è a zuppa pussibule, ancu s'ellu si era rinfriscata è si era trasformata in un piattu pastoso cù una crosta croccante, micca esattamente u tipu di cucina chì i miliardarii di solitu si stallanu. Per d 'altra banda, Perdue era troppu grati d'avè sopravvissutu à i mandibuli di i mostruosi abitanti di a Cità Perduta, è ùn avia micca da lagnà di u brodu friddu.
    
  "Fattu?" Hà intesu.
    
  L'infermiera Madison hè ghjunta, armata di arnesi per pulisce e ferite di i so pazienti è una fascia fresca per copre i punti dopu. Perdue ùn sapia micca chì fà di sta rivelazione. Ùn si sentia micca a minima traccia di paura o di timidità, ma u pensamentu di ciò chì a bestia in u labirintu di a Cità Perduta li fece insidia. Bien entendu, Perdue n'a pas osé montrer aucun signe de quelqu'un qui était proche d'avoir un attaque de panique.
    
  "Questu farà male un pocu, ma pruvaraghju à rende u più indolore pussibule", li disse senza fighjà. Perdue era grata perchè imaginava chì l'espressione in a so faccia avà ùn era micca piacevule. "Ci sarà qualchì puntura", cuntinuò, sterilizzandu u so strumentu delicatu per alluntanassi i bordi di a fascia, "ma ti puderaghju dà un unguentu d'attualità si trova troppu fastidiosu".
    
  "No, grazie," ridacchiò un pocu. "Andate solu è supere e difficultà".
    
  Ella guardò una stonda è li fece un surrisu, cum'è s'ella appruva u so curagiu. Ùn era micca un compitu difficiule, ma hà capitu in sicretu i periculi di i ricordi traumatici è l'ansietà chì puderanu causà. Ancu s'ellu nimu di i ditaglii di l'attaccu à David Perdue ùn hè mai statu revelatu à ella, l'infermiera Madison avia sfurtunatamenti scontru prima una tragedia di questa intensità. Sapia ciò chì era di esse mutilatu, ancu induve nimu ùn pudia vede. U ricordu di a prova ùn hà mai lasciatu e so vittime, sapia. Forse era per quessa ch'ella sentia una tale simpatia per u ricercatore riccu à u livellu persunale.
    
  U so fiatu chjappà in a gola è strinse l'ochji chjusi mentre ella sguassava u primu stratu grossu di gesso. Faceva un sonu disgraziatu chì fece strincà Perdue, ma ùn era ancu prontu à suddisfà a so curiosità aprendu l"ochji. Si firmò. "Questu hè bè? Vulete ch"o guidu più lentamente ? "
    
  Si fece una smorfia: "No, nò, basta à prestu. Fate solu prestu, ma dammi u tempu di ripiglià u mo respiru trà ".
    
  Senza dì una parolla in risposta, a sorella Madison strappò di colpu a bandage cun un tippu. Perdue gridò d'agonia, s'affugnendu in u volu istantaneu di u so respiru.
    
  "Ji-zuss Charist!" gridò, l'ochji spalancati in scossa. U so pettu s'arrizzò rapidamente mentre a so mente processava l'infernu torturoso in una zona localizata di a pelle.
    
  "Scusate, sgiò Perdue", si scusò sinceramente. "Avete dettu chì duverebbe solu andà avanti è finisce questu."
    
  "I-Sò w-w-ciò chì aghju dettu," murmurò, ripigliendu un pocu a so capacità di respira. Ùn s'aspittava mai ch'ellu era cum'è esse torturatu durante un interrogatori o chì si tiravanu i unghie. "Avete ragione. Aghju veramente dettu chì. Oh, u mo diu, quasi m'hà tombu. "
    
  Ma ciò chì Perdue ùn s'aspittava mai era ciò ch'ellu videria quandu fighjulava e so ferite.
    
    
  4
  U fenomenu di a relatività morta
    
    
  Sam hà provatu in fretta à apre a porta di a so vittura mentre Nina sibilò furiosamente vicinu à ellu. À questu tempu, hà capitu chì era inutile interrogà u so vechju camarade annantu à qualcosa mentre ellu era focu annantu à questioni serii, cusì hà sceltu di piglià un respiru è mantene a so lingua. A notte era ghiacciata per questu tempu di l'annu, è i so gammi, sintendu u fretu mordente di u ventu, s'arricciavanu sottu à u so kilt, è i so braccia eranu ancu inturniati. Da u latu di u pub fora di u stabilimentu, si sentenu voci, simili à i gridi di i cacciaturi pronti à chjappà nantu à i passi di una volpe.
    
  "Per l'amori di u celu!" Sam sibilò in a bughjura mentre a punta di a chjave cuntinuava à grattassi à a serratura, incapace di truvà una via d'uscita. Nina guardò in daretu à e figure scure. Ùn si alluntanò micca da l'edifiziu, ma puderia fà una discussione.
    
  "Sam", bisbigliò, respira rapidamente, "possu aiutà ti?"
    
  "Varà? Hè digià ghjuntu?" - dumandò insistentemente.
    
  Sempre perplessa da a fuga di Sam, hà rispostu: "Quale? Aghju bisognu di sapè à quale guardà, ma vi possu dì chì nimu ùn ci guarda ancu ".
    
  "Ch-chì... quellu fu..." balbettò, "u cazzo chì m'hà attaccatu".
    
  I so grandi ochji scuri scannavanu l'area, ma finu à chì Nina pudia vede, ùn ci era micca muvimentu trà a lotta fora di u pub è u naufragiu di Sam. A porta sgranò prima chì Nina pudia capisce quale Sam vulia dì, è sintia a so manu chjappà u so bracciu. L'hà lanciata in a vittura più dolce ch'ellu pudia è l'hà spinta dopu à ella.
    
  "O mio Diu, Sam! U vostru cambiamentu di marcia manuale hè un infernu nantu à i mo pedi! "- si lamentò, luttendu per mette in u sediu di u passageru. Di solitu Sam avia una sorta di scherzi annantu à u duppiu sensu chì hà dettu, ma ùn avia micca tempu per l'umuri avà. Nina si strofinava e cosce, sempre si dumandava ciò chì era tutta l'agitazione, quandu Sam hà iniziatu a vittura. L'esecuzione di a so rutina di chjude a porta hè ghjunta à u tempu cum'è, micca prima, un forte colpu à a finestra hà causatu Nina à urla in orrore.
    
  "Diu mio!" - gridò à a vista d'un omu cù l'occhi di piattelli in un mantellu chì apparsu di colpu da nulla.
    
  " Figliolu di puttana ! Sam s'erava, mosse prima a leva è accelerà a vittura.
    
  L'omu fora di a porta di Nina l'urlà in furia, lanciandu colpi rapidi à a finestra. Mentre Sam si preparava à accelerà, u tempu rallentò per Nina. Fighjava attentamente à l'omu, chì a faccia era distorta da a tensione, è l'hà ricunnisciutu subitu.
    
  "Vergine", mormorò stupita.
    
  Quandu a vittura s'hè alluntanata da u so parcheghju, l'omu li gridava qualcosa à traversu i luci di frenu rossi, ma Nina era troppu scunfitta per fà attente à ciò chì dicia. Aspittava a bocca aperta per a spiegazione curretta chì Sam puderia dà, ma a so mente era tutta cunfusa. À l'ora tardi, passavanu dui luci rossi longu a strada principale di Glenrothes, andendu in u sudu versu u North Queensferry.
    
  "Chì avete dettu?" - Sam dumandò à Nina quand'elli sò finalmente partiti nantu à a strada principale.
    
  "Apprussimativamente?" ella dumandò, cusì sopraffatta da tuttu ciò chì si scurdava di a maiò parte di ciò chì parlava. "Oh, l'omu à a porta? Hè questu u kili da chì scappate ?
    
  "Sì", rispose Sam. "Chì l'avete chjamatu quì?"
    
  "Oh, Vergine Santa", disse. "L'aghju fighjatu in u pub mentre erate nantu à a landa è aghju nutatu chì ùn beia micca alcolu. Allora tutti i so beie ... "
    
  "Vergini", suggerì Sam. "Capiscu. Capiscu." U so visu era rossu è i so ochji eranu sempre salvatichi, ma teneva l'ochji nantu à a strada tortuosa cù i so raghji. "Aghju veramente bisognu di cumprà una vittura cù chjusu cintrali".
    
  "Nisuna merda", accunsentì ella, mettendu i so capelli sottu à un cappelli di maglia. "Avaria pensatu chì questu seria diventatu evidenti per voi ormai, soprattuttu in l'affari in quale site. Per avè u vostru culo perseguitatu è molestatu cusì spessu richiederebbe un trasportu megliu ".
    
  "Mi piace a mo vittura", murmurò.
    
  "Questu pare un sbagliu, Sam, è site abbastanza riccu per permette di qualcosa chì si adatta à i vostri bisogni", hà pridicatu. "Com'è un tank."
    
  "Ti hà dettu qualcosa?" Sam li dumandò.
    
  "No, ma l'aghju vistu andà in u toilette dopu à tè. Solu ùn aghju micca pensatu nunda. Perchè? T'hà dettu qualcosa quì o t'hà ghjustu attaccatu ? Dumandò Nina, pigliendu un mumentu per spazzolà i so chjusi neri daretu à l'arechja per caccià i so capelli da a faccia. "O mio Diu, pare chì avete vistu un parente mortu o qualcosa."
    
  Sam a guardò. "Perchè dite cusì?"
    
  "Hè solu una manera di spressione," Nina si difende. "A menu chì era u vostru parente mortu."
    
  "Ùn siate stupidu," Sam ridacchiò.
    
  Nina hà capitu chì u so cumpagnu ùn seguitava micca esattamente e regule di a strada, postu chì avia un milione di litri di whisky puri in i so vini è una dosa di scossa per bona misura. Ella passava dolcemente a manu da i so capelli à a so spalla, per ùn spaventà. "Ùn pensate micca chì hè megliu per mè di guidà?"
    
  "Ùn cunnosci micca a mo vittura. Ci sò... trucchi in questu, " Sam hà prutestatu.
    
  "Ùn più di ciò chì avete, è vi possu piglià perfettamente bè", hà sorrisu. "Femu avà. Sì i pulizzeri vi fermanu, sarete in una merda prufonda, è ùn avemu micca bisognu di un altru gustu agru da sta sera, avete intesu ?
    
  A so persuasione hà successu. Cun un suspiru tranquillu di rendizione, si alluntanò da a strada è cambiò locu cù Nina. Ancora scuzzulatu da ciò chì era accadutu, Sam hà pettinatu a strada scura per segni di perseguita, ma era allevatu di truvà chì ùn ci era micca minaccia. Ancu s'è Sam era ubriacu, ùn hà micca durmitu assai in a strada di casa.
    
  "Sapete, u mo core batte sempre", disse à Nina.
    
  "Iè, ancu u meiu. Ùn avete micca idea di quale era?" - hà dumandatu.
    
  "Paria cum'è qualcunu chì aghju cunnisciutu una volta, ma ùn possu micca dì esattamente quale", ammette Sam. E so parolle eranu cunfuse cum'è l'emozioni chì l'anu sbulicatu. Si passò i so diti trà i so capelli è si passava dolcemente a manu nantu à a so faccia prima di vultà à Nina. "Pensu chì mi avia da tumbà. Ùn s'affacciava nè nunda, ma murmurò qualcosa è mi spinse, cusì mi sò arrabbiatu. U bastardo ùn s"hè guazzatu di dì un semplice " salutu " o qualcosa, cusì l"aghju pigliatu cum"è un incuragimentu à luttà o pensava chì forse ch"ellu provava à spinghjami in a merda, sapete ? "
    
  "Hè un sensu", accunsenu ella, mantenendu un ochju attentu nantu à a strada davanti è daretu à elli. "Chì hà murmuratu in ogni modu? Questu puderia dà una idea di quale era o per ciò chì era quì ".
    
  Sam s'arricordò di un incidente vagu, ma nunda di specificu hè vinutu in mente.
    
  "Ùn aghju micca idea", hà rispostu. "In novu, sò anni luce luntanu da ogni pensamentu cunvincente avà. Forse u whisky hà lavatu a mo memoria o qualcosa, perchè ciò chì mi ricordu pare un pittura di Dali in a vita reale. Hè solu chì tuttu," hà ruttatu è hà fattu un gestu di goccia cù e so mani, "hè sbattutu è mischju cù troppu culori".
    
  "Sona cum'è a maiò parte di i vostri anniversari", hà rimarcatu, pruvatu à ùn surrisu. "Ùn vi preoccupate, amore. Prestu sarete capaci di dorme tuttu. Dumani ti ricorderai di sta merda megliu. Inoltre, ci hè una bona probabilità chì Rowan vi dicu un pocu di più nantu à u vostru molestatore, postu chì l'hà servitu tutta a sera.
    
  A testa ubriacu di Sam si girò per fighjà fighjà è s'inclinò à un latu increduli. "U mo molestatore? Diu, sò sicuru ch'ellu era affettuosu perchè ùn mi ricordu micca ch'ellu mi hà culpitu. Inoltre... quale diavolo hè Rowan?"
    
  Nina alzò l'ochji. "O mio Diu, Sam, sì un ghjurnalistu. Puderete suppone chì sapete chì u terminu hè statu utilizatu durante seculi per riferite à qualchissia chì fastidia o fastidia. Ùn hè micca un sustantivu duru cum'è violatore o violatore. È Rowan hè un barman à Balmoral.
    
  "Oh," Sam cantò mentre e so palpebre cadevanu. "Iè, allora, iè, quellu idiota babbulendu m'era fastidiu l'infernu. A vi dicu, ùn mi sò micca sentitu disturbatu cusì per un bellu pezzu.
    
  "Va bè, va bè, mette da parte u sarcasmu. Smetti di esse stupidu è svegliate. Semu quasi à a vostra casa ", hà urdinatu mentre guidavanu attraversu u Turnhouse Golf Course.
    
  "Stai a notte?" dumandò.
    
  "Iè, ma andate drittu in lettu, compleanni", disse severamente.
    
  "Sò chì simu. È s'è vo venite cun noi, vi mustraremu ciò chì campa in a Republica di Tartan, " annunziò, surridendu à a luce di i lumi gialli chì passanu in a strada.
    
  Nina suspirò è rottò l'ochji. "Parlate di vede i fantasmi di vechji amichi", murmurò mentre giravanu in a strada induve Sam campava. Ùn hà dettu nunda. A mente nebbiosa di Sam era nantu à u pilotu automaticu mentre sculacciava in silenziu attraversu i cantoni di a vittura mentre i pinsamenti distanti cuntinueghjanu à spinghje a faccia sfocata di u stranieru in a stanza di l'omi da a so memoria.
    
  Sam ùn era micca assai di una carica quandu Nina appoggiò u so capu nantu à u cuscinu fluffed in a so stanza. Hè statu un cambiamentu accoltu da e so proteste longu, ma ella sapia chì l'avvenimentu aspro di a sera, accumpagnatu da l'amarezza di l'irlandese, duverebbe piglià u so peghju à l'attitudine di a so amica. Era stancu, è ùn importa quant'ellu era stancu u so corpu, a so mente luttò contr'à u restu. Puderia vede in u muvimentu di i so ochji daretu à e so palpebre chjuse.
    
  "Dormi bè, zitellu", bisbigliò. Basgiendu à Sam nant'à a guancia, tirò a manta è infilò u bordu di a so manta polare sottu a so spalla. Deboli lampi di luce illuminarono i tende a mezza tirata mentre Nina spegneva la lampada da notte di Sam.
    
  Lascendulu in eccitazione soddisfatta, si n'andò in u salottu, induve u so gattu amatu si stendeva nantu à a mantellu.
    
  "Ciao, Bruich", bisbigliò, sintendu completamente viotu. "Vogliu tene mi caldu sta sera?" U ghjattu ùn hà fattu più chè sbirchjà à traversu e fenditure di e so palpebre per studià e so intenzioni prima di dorme tranquillamente mentre u tronu sboccava nantu à Edimburgo. "No," ella alzò le spalle. "Puderia avè accettatu l'offerta di u vostru maestru se sapia chì mi trascuratevi. Voi dannati masci sì tutti uguali.
    
  Nina si chjappà nantu à u divano è accende a TV, micca tantu per divertimentu, ma per cumpagnia. Frammenti di l'incidenti di a notte li passavanu in mente, ma era troppu stancu per riviseghjà troppu. Tuttu ciò ch'ella sapia era ch'ella era inquieta da u sonu chì a vergine facia mentre sbatteva a finestra di a so vittura prima chì Sam partissi. Era cum'è un sbadigliu lentu ripiccatu in slow motion ; un sonu terribili, inquietante chì ùn pudia micca scurdà.
    
  Qualcosa hà attiratu a so attenzione nantu à u screnu. Era unu di i parchi in a so cità nativa di Oban in u norduvestu di a Scozia. Fora, a piovana s'hè cascata per lavà l'anniversariu di Sam Cleave è annunzià l'alba di un novu ghjornu.
    
  Duie ore di mane.
    
  "Oh, simu di novu nantu à a nutizia", disse è hà alzatu u voluminu sopra u sonu di a pioggia. "Ancu se micca assai eccitante." Ùn ci era nunda di seriu in u rapportu di a nutizia, salvu chì u sindaco di Oban, elettu novu, andava à una riunione naziunale di alta priorità è di grande fiducia. "Confidenza, dannazione," Nina sorrise, accendendu un Marlboro. "Solu un nome fantasticu per un protocolu secretu di copertura d'emergenza, ehi, bastardi?" Cù u so cinismu caratteristicu, Nina hà pruvatu à capisce cumu un merre simplice puderia esse cunsideratu abbastanza impurtante per esse invitatu à una riunione cusì altu. Era stranu, ma l'ochji di a sabbia di Nina ùn pudianu più suppurtà a luce turchina di a TV, è s'addorminò à u sonu di a pioggia è à a chiacchiera incoerente è sbiadita di u ghjurnalista di u Canale 8.
    
    
  5
  Un'altra infermiera
    
    
  À a luce di a matina chì passava da a finestra di Perdue, e so ferite parevanu assai menu grotteschi ch'elli avianu a sera dopu meziornu quandu l'infermiera Madison l'avia pulita. Il a caché son choc initial à la vue des fentes bleu pâle, mais il ne pouvait guère soutenir que le travail des médecins de la clinique de Salisbury était de premier ordre. Cunsiderendu u dannu devastanti fattu à u so corpu inferiore in a prufundità di a Cità Perduta, a cirugia currettiva era andata brillanti.
    
  "Sembra megliu cà pensava", disse à l'infermiera mentre ella sguassava a bandage. "Per d 'altra banda, forse mi sò solu ricuperà bè?"
    
  L'infermiera, una ghjovana signora chì u so modu di letto era un pocu menu persunale, li surrisa esitante. Perdue hà capitu chì ùn hà micca sparte u sensu di l'umuri di Nurse Madison, ma almenu era amichevule. Paria piuttostu scomoda intornu à ellu, ma ùn pudia capisce perchè. Essendu quale era, u miliardariu estrovertitu hà dumandatu solu.
    
  "Sì allergicu?" - scherzò.
    
  - Innò, sgiò Perdue ? - rispose ella cun cura. "Perchè?"
    
  "Per mè", hà surrisu.
    
  Per un brevi mumentu, a vechja spressione di "cervo cacciatu" apparsu nantu à a so faccia, ma u so grinnu l'abbicinò prestu da a so cunfusione. Idda li surrisi subitu . "Hmm, nò, ùn sò micca cusì. Mi anu testatu è truvaru chì sò veramente immune à voi.
    
  "Ah!" - esclamò, pruvatu à ignurà a sensazione di ardenti familiari da a tensione di i punti nantu à a pelle. "Sembrate riluttante à parlà assai, cusì aghju cunclusu chì ci deve esse una ragione medica per questu."
    
  L'infirmiera pigliò un respiru prufondu prima di risponde. "Questa hè una materia persunale, sgiò Perdue. Per piacè, pruvate micca di piglià a mo prufessionalità rigida à core. Hè solu u mo modu. Tutti i pazienti sò caru per mè, ma pruvate micca di diventà personalmente attaccatu à elli ".
    
  "Una mala sperienza?" dumandò.
    
  "Hospice", rispose ella. "Vede chì i pazienti venenu à a fine dopu chì mi era avvicinatu era troppu per mè".
    
  "Dannazione, spergu chì ùn vole micca dì ch'aghju da more," murmurò, l'ochji spalancati.
    
  "No, sicuru, ùn hè micca ciò chì vulia dì", hà negatu rapidamente a so dichjarazione. "Sò sicuru chì hè surtitu sbagliatu. Certi di noi ùn sò micca persone assai suciale. Sò diventatu infermiera per aiutà e persone, micca per unisce à una famiglia, s'ellu ùn hè micca troppu scherzu di mè per dì ".
    
  Perdue l'avete. "Capiscu. A ghjente pensa chì perchè sò riccu è una celebrità scientifica è cose cusì, mi piace unisce à l'urganisazioni è scuntrà persone impurtanti ". Si strinse a testa. "Tuttu questu tempu vogliu solu travaglià nantu à e mo invenzioni è truvà precursori silenziosi da a storia chì aiutanu à clarificà certi fenomeni recurrenti in i nostri tempi, sapete? Solu perchè simu fora, ottene grandi vittorie in quelle cose mundane chì importanu veramente, a ghjente pensa automaticamente chì a facemu per a gloria ".
    
  Ella annuì, strintendu mentre sguassava l'ultimu bandage chì fece sbulicà Perdue. "Troppu veru, signore."
    
  "Per piacè, chjamami David", si lamentò mentre u liquidu friddu liccava u cut cucitu nantu à u so musculu quad drittu. A so manu afferrò istintivamente u so bracciu, ma hà firmatu u so muvimentu in l'aria. "Diu, questu hè un sentimentu terribile. Acqua fredda nantu à a carne morta, sapete?
    
  "A so, mi ricordu quandu aghju avutu a cirurgia di i rotatori", hà simpatizzatu. "Ùn vi preoccupate, avemu quasi finitu."
    
  Un colpu rapidu à a porta annuncia a visita di u duttore Patel. Paria stancu, ma in u spiritu altu. "Bon ghjornu, ghjente allegra. Cumu facemu tutti oghje ? "
    
  L'infermiera hà solu surrisu, cuncentrazione nantu à u so travagliu. Perdue hà avutu aspittà chì a so respirazione torna prima di pudè pruvà à risponde, ma u duttore hà cuntinuatu à studià a carta senza esitazioni. U so paziente studiava a so faccia mentre leghje l'ultimi risultati, leghjendu una opinione in biancu.
    
  "Chì ci hè, duttore?" Perdue aggrottò la fronte. "Pensu chì e mo ferite parenu digià megliu, nò?"
    
  "Ùn sopravvalutate micca tuttu, David," u duttore Patel risa. "Stai bè è tuttu pare bè. Aghju avutu una longa cirurgia durante a notte chì quasi tuttu hà pigliatu da mè ".
    
  "U paziente hà fattu fora?" Perdue scherza, sperendu ch'ellu ùn era micca troppu insensibile.
    
  U duttore Patel li fece un sguardu burlescu, pienu di divertimentu. "No, in fattu, hè morta da una necessità urgente d'avè tette più grandi cà a padrona di u so maritu". Prima chì Perdue puderia processà, u duttore suspirò. "U silicone s'hè infiltratu in u tissutu perchè alcuni di i mo pazienti", hà guardatu à Perdue in avvertimentu, "ùn seguite micca u cursu di seguitu di trattamentu è finiscinu per portà peggiu".
    
  "Suttile", disse Perdue. "Ma ùn aghju fattu nunda per mette in periculu u vostru travagliu".
    
  "Un omu bonu", disse u duttore Patel. "Allora oghje avemu da principià u trattamentu laser solu per allentà assai di u tessulu duru intornu à l'incisioni è allevà a tensione nantu à i nervi".
    
  L'infermiera abbandunò a stanza per un mumentu per permette à u duttore di parlà à Perdue.
    
  "Usemu IR425", si vantava u duttore Patel, è ghjustu. Perdue era un inventore di a tecnulugia elementaria è hà pruduttu a prima linea di strumenti terapeutichi. Avà era u tempu per u creatore di prufittà di u so propiu travagliu, è Perdue era piacè di vede a so efficacità in prima manu. U duttore Patel surrisu fieru. "L'ultimu prototipu hà superatu e nostre aspettative, David. Forsi duvete aduprà u vostru cervellu per avanzà a Gran Bretagna in l'industria di i dispositi medichi.
    
  Perdue ridia. "Se solu aghju avutu u tempu, u mo caru amicu, accettaria a sfida cun dignità. Sfurtunatamente, ci sò troppu cose da sbulicà ".
    
  U duttore Patel di colpu pareva più seriu è preoccupatu. "Cum'è i boa constrictors velenosi creati da i nazisti?"
    
  Ci vulia à fà una impressione cù sta dichjarazione, è à ghjudicà da a reazione di Perdue, hà riesciutu. U so paziente têtu s'imbulighja ligeramente à u ricordu di u monstruosu serpente chì l'avia a mità ingugliatu prima chì Sam Cleave u salvò. U duttore Patel fece una pausa per permette à Perdue di ricurdà i terribili ricordi, per esse sicuru d'avè capitu quant'ellu era furtunatu di pudè respira.
    
  "Ùn pigliate nunda per scontru, hè tuttu ciò chì aghju da dì", u duttore hà cunsigliatu gentilmente. "Fighjate, capiscu u vostru spiritu liberu è u vostru desideriu innatu di spiegà, David. Pruvate solu di mantene e cose in perspettiva. Aghju travagliatu cù è per voi dapoi qualchì tempu, è aghju da dì chì u vostru sensu imprudente di l'avventura... o a cunniscenza... hè admirable. Tuttu ciò chì dumandu hè chì fighjate a vostra mortalità. Genius cum'è u vostru sò abbastanza rari in stu mondu. E persone cum'è voi sò pionieri, precursori di u prugressu. Per piacè ùn mori micca ".
    
  Perdue ùn pudia sà di sorride. "L'armi sò impurtanti quant'è l'arnesi chì guariscenu i danni, Harun. Forse ùn pare micca cusì à certi in u mondu medico, ma ùn pudemu micca andà disarmati contr'à u nemicu ".
    
  "Bè, s'ellu ùn ci era micca pistole in u mondu, ùn avariamu mai avutu morti per principià, è nisun nemicu chì prova di tumbà noi", u duttore Patel hà rispostu un pocu indifferente.
    
  "Stu dibattitu serà in bloccu in pochi minuti, è u sapete", hà prumessu Perdue. "Senza distruzzione è mutilazione, ùn avete micca un travagliu, vechju gallu".
    
  "I medichi piglianu una larga gamma di roli; micca solu guarì e ferite è caccià e palle, David. Ci sarà sempre nascita, attacchi di cori, appendicite è cusì, chì ci permetterà di travaglià, ancu senza guerri è arsenali sicreti in u mondu ", hà rispostu u duttore, ma Perdue sustene u so argumentu cù una risposta simplice. "E ci saranu sempre minacce per l'innocenti, ancu senza guerri è arsenali secreti. Hè megliu avè prudezza militare in tempi di pace chì affruntà a schiavitù è l'estinzione per via di a vostra nubiltà, Harun.
    
  U duttore exhala è si mette e mani nantu à i fianchi. "A capiscu, sì. Un bloccu hè statu ghjuntu ".
    
  Perdue ùn vulia micca cuntinuà nantu à quella nota cupa in ogni modu, cusì hà cambiatu u sughjettu à ciò chì vulia dumandà à u chirurgu plasticu. "Dimmi, Harun, allora chì face sta infermiera?"
    
  "Chì avete in mente?" Dumandò u duttore Patel, esaminendu attentamente e cicatrici di Perdue.
    
  "Hè assai scomoda intornu à mè, ma ùn credu micca ch'ella sia solu una introvertita", spiegò Perdue curiosa. "Ci hè qualcosa di più in e so interazzione".
    
  "A so," murmurò u duttore Patel, alzendu a gamba di Perdue per esaminà a ferita opposta, chì curria sopra à u ghjinochju à l'internu di u so vitellu. "O mio diu, questu hè u peghju tagliu mai. Sapete, aghju passatu ore à inculcà questu ".
    
  "Assai bonu. U travagliu hè stupente. Allora chì significa "sapete"? Hà dettu qualcosa ? dumandò à u duttore. "Quale hè ella?"
    
  U duttore Patel pareva un pocu fastidiu à l'interruzzione constante. Eppuru, hà decisu di dì à Perdue ciò ch'ellu vulia sapè, sia solu per impedisce à u ricercatore di agisce cum'è un scolaro in amore chì hà bisognu di cunfortu per esse abbandunatu.
    
  "Lilith Hearst. Hè in voi, David, ma micca in a manera chì pensate. Questu hè tuttu. Ma per piacè, in nome di tuttu ciò chì hè santu, ùn curte micca una donna a mità di a vostra età, ancu s'ellu hè di moda ", hà cunsigliatu. "In realtà ùn hè micca cusì cool quantu pare. Mi pare abbastanza triste ".
    
  "Ùn aghju mai dettu ch'e aghju da andà dopu à ella, vechju", disse Perdue. "I so modi eranu solu inusual per mè".
    
  "Era apparentemente una vera scientifica, ma s'hè implicata cù u so cullega è anu finitu per marità. Da ciò chì l'infermiera Madison m'hà dettu, a coppia era sempre scherzante paragunata à Madame Curie è u so maritu ", spiegò u duttore Patel.
    
  "Allora chì hà da fà questu cun mè?" - dumandò Perdue.
    
  "U so maritu hà cuntratu sclerosi multipla trè anni dopu à u so matrimoniu è a so cundizione s'hè deteriorata rapidamente, lascendu incapaci di cuntinuà i so studii. Hà avutu a rinunzià u so prugramma è a so ricerca per passà più tempu cun ellu finu à ch'ellu hè mortu in 2015 ", disse u duttore Patel. "È avete sempre statu l'ispirazione principale di u so maritu, sia in a scienza è a tecnulugia. Dicemu solu chì sta persona era un grande seguitore di u vostru travagliu è sempre vulia scuntràvi.
    
  "Allora perchè ùn m'anu micca cuntattatu per scuntràlu? Saria cuntentu di scuntràlu, ancu solu per rinfurzà l'omu un pocu ", si lamentò Perdue.
    
  L'occhi scuri di Patel anu trafittu Purdue mentre ellu rispose: "Avemu pruvatu à cuntattà cù voi, ma à l'epica perseguite una reliquia greca. Philip Hearst hè mortu pocu prima di vultà in u mondu mudernu.
    
  "Oh mio Diu, mi dispiace tantu di sente questu", disse Perdue. "Ùn meraviglia ch'ella sia un pocu frigida versu mè."
    
  U duttore hà pussutu vede a pietà sincera di u so paziente è una certa traccia di culpabilità emergente versu un straneru chì puderia cunnosce; u so cumpurtamentu puderia migliurà. À u turnu, u duttore Patel hà pigliatu pietà di Perdue è hà decisu di curregà e so preoccupazioni cù parolle di cunsulazione. "Ùn importa micca, David. Filippu sapia chì tù era un omu occupatu. D'altronde, ùn sapia mancu chì a so moglia provava à cuntattà cun voi. Ùn importa micca, hè tutta l'acqua sottu u ponte. Ùn puderia micca esse disappuntu da ciò chì ùn sapia micca.
    
  Chì hà aiutatu. Perdue annunziò: "Pensu chì avete ragione, vechju. Tuttavia, aghju bisognu à esse più accessibile. Aghju a paura chì dopu à u viaghju in Nova Zelanda mi saraghju un pocu inquietu, sia mentalmente sia fisicamente ".
    
  "Wow", disse u duttore Patel, "Sò felice di sente chì dite cusì. Data u vostru successu di carriera è a vostra tenacità, aghju avutu a paura di suggerisce chì i dui piglianu un tempu. Avà l'avete fattu per mè. Per piacè, David, pigliate un pocu di tempu. Puderete micca pensate cusì, ma sottu u vostru esterno duru avete sempre un spiritu assai umanu. L'ànime umane tendenu à crack, curl, o ancu rompe si anu l'impressione ghjustu di qualcosa terribili. A vostra psiche hà bisognu di u listessu riposu cum'è a vostra carne.
    
  "A so," Perdue ammissu. U so duttore ùn hà mancu suspettatu chì a tenacità di Perdue l'avia digià aiutatu à piattà cun talentu ciò chì u perseguitava. Daretu à u surrisu di u miliardariu era una terribile fragilità chì apparisce ogni volta ch'ellu si addormentava.
    
    
  6
  Apostatu
    
    
    
  Reunione di l'Accademia di Fisica, Bruges, Belgio
    
    
  A 10:30 pm a riunione di i scientisti hè chjusa.
    
  "Bona notte, Kasper", esclamò a donna rettore di Rotterdam, in visita in nome di l'Università Olandese di Allegiance. Ella fece un gestu à l'omu vertiginu chì si indirizzava prima di cullà in u taxi. Il lui fit signe modestement, reconnaissant qu'elle ne l'ait pas approché au sujet de sa thèse - le Rapport Einstein - qu'il avait soumis un mois plus tôt. Ùn era micca un omu chì godeva di l'attenzione, salvu ch'ella vinia da quelli chì pudianu l'illuminà in u so campu di sapè. È certamente eranu pochi è luntanu.
    
  Per qualchì tempu u duttore Casper Jacobs hà guidatu l'Associazione Belga per a Ricerca Fisica, una filiera secreta di l'Ordine di u Sole Negru in Bruges. U Dipartimentu Accademicu sottu u Ministeru di a Politica di a Scienza hà travagliatu strettamente cù una urganizazione secreta chì hà infiltratu l'istituzioni finanziarie è mediche più putenti in tutta l'Europa è l'Asia. A so ricerca è esperimenti sò stati finanziati da parechje di e istituzioni principali di u mondu, mentre chì i membri anziani di u cunsigliu godevanu una libertà completa d'azzione è parechji benefici chì andavanu oltre u tipu mercantile.
    
  A prutezzione era di primura, cum'è a fiducia, trà i principali attori di l'Ordine è i pulitichi è i finanzieri di l'Auropa. Ci era parechje urganisazione di u guvernu è istituzioni privati ricchi abbastanza per cooperà cù i devious, ma chì rifiutanu l'offerta di adesione. Cusì, sti urganisazioni eranu ghjocu ghjustu in i terreni di caccia per un monopoliu mundiale in u sviluppu scientificu è l'annessione monetaria.
    
  Cusì, l'Ordine di u Sole Neru hà perpetuatu a so persecuzione implacable di a dominazione mundiale. Aduprendu l'aiutu è a lealtà di quelli chì sò abbastanza avidità per rinunzià u putere è l'integrità in nome di u guadagnu egoista, anu assicuratu pusizioni in e strutture di putere. A corruzzione hè stata diffusa à tale puntu chì ancu i pistoleri onesti ùn anu micca capitu ch'elli ùn servivanu più affari disonesti.
    
  Per d 'altra banda, certi tiratori storti vulianu veramente sparà drittu. Casper pressò un buttone nantu à u so dispusitivu di serratura remota è ascoltò u bip. Per un mumentu, i picculi lumi di a so vittura lampò, purtendulu in libertà. Dopu à sfracicà e spalle cù criminali brillanti è Prodigii insuspettivi di u mondu di a scienza, u fisicu era dispiratu per vultà in casa è travaglià nantu à u prublema più impurtante di a sera.
    
  "A vostra prestazione hè stata grande, cum'è sempre, Casper", hà intesu da dui vitture in u parking. À l'ochju ovvi, saria assai stranu di finta di ignurà una voce alta. Casper suspirò. Il aurait dû réagir, alors il se tourna avec une charade complète de cordialité et sourit. Era mortificatu di vede chì era Clifton Taft, un magnate di a sucità insanamente riccu in Chicago.
    
  "Grazie, Cliff," Casper rispose educatamente. Ùn hà mai pensatu ch'ellu avissi da affruntà cù Taft di novu dopu à a vergogna terminazione di u cuntrattu di Casper sottu u prughjettu Unified Field di Taft. Dunque, era un pocu scontu per vede l'imprenditore arrogante di novu, dopu chì hà chjamatu Taft un babbu cù un anellu d'oru prima di sbuccà fora di u laboratoriu di chimica Taft in Washington, DC, dui anni fà.
    
  Casper era un omu timido, ma ùn era micca cuscente di u so valore. Era disgustatu da sfruttatori cum'è u magnatu, chì utilizanu a so ricchezza per cumprà prodigi disperati per a ricunniscenza sottu un slogan prometitore, solu per piglià u meritu di u so geniu. In quantu à u duttore Jacobs, e persone cum'è Taft ùn anu nunda di megliu à fà in a scienza o a tecnulugia chè à utilizà ciò chì i veri scientisti anu creatu. Sicondu Casper, Clifton Taft era una scimmia di soldi senza talentu propiu.
    
  Taft strinse a manu è ghignava cum'è un prete pervertitu. "Hè bellu di vede chì avete sempre migliuratu ogni annu. Aghju lettu alcune di e vostre ultime ipotesi nantu à portali interdimensionali è equazioni probabili chì puderanu pruvà a teoria una volta per tutte.
    
  "Oh, avete fattu?" dumandò Kasper, aprendu a porta di a so vittura per dimustrà a so fretta. "Sapete, questu hè statu raccoltu da Zelda Bessler, dunque se ne vulete un pocu di questu, duverete cunvince ella di sparte." C'era una giustizia amarezza in a voce di Casper. Zelda Bessler era u fisicu capu di a filiera di Bruges di l'Ordine, è ancu s'ellu era guasi intelligente cum'è Jacobs, raramente hà da fà a so propria ricerca. U so ghjocu era di sideline à l'altri scientisti è intimidalli per crede chì u travagliu era u so, solu perchè hà avutu più influenza trà i big shots.
    
  "Aghju intesu, ma pensu chì avete luttatu più forte per mantene a vostra licenza, amicu", Cliff trascinò in u so accentu fastidiosu, assicurendu chì a so cundescendenza era intesa da tutti quelli chì li circundanu in u parking. "Modu di lascià una donna dannata piglià a vostra ricerca. Vogliu dì, Diu, induve sò i vostri boli ?
    
  Casper hà vistu l'altri sguardi à l'altri o chjappà l'altru mentre tutti si dirigìanu versu e so vitture, limusina è taxi. Iddu fantasìu di mette u so cervellu da parte per un mumentu è aduprà u so corpu per calpesta a vita fora di Taft è caccià i so denti enormi. "E mo palle sò in perfette cundizione, Cliff", rispose calmu. "Alcune ricerche necessitanu una vera intelligenza scientifica per applicà. A lettura di frasi di fantasia è scrive custanti in sequenza cù variàbili ùn hè micca abbastanza per trasfurmà a teoria in pratica. Ma sò sicuru chì un scientist forte cum'è Zelda Bessler sà questu ".
    
  Casper hà avutu un sentimentu chì ùn era micca familiarizatu. Apparentemente si chjamava schadenfreude, è raramente hà sappiutu di scaccià i balli pruverbiali di un bully cum'ellu avia appena fattu. Fighjulava u so sguardu, godendu di i sguardi stupiti chì dava à u magnate idiotu, è si scusò in u listessu tonu cunfidendu. "Avà se mi scusate, Clifton, aghju una data."
    
  Di sicuru, era mintuvatu à traversu i denti. Per d 'altra banda, ùn hà micca indicatu quale o ancu ciò chì era in una data cù.
    
    
  ***
    
    
  Dopu chì Casper hà dettu à u schernu vantaghju cù i capelli cattivi, hà guidatu per a strada accidentata di l'est di u parking. Ci vulia solu evità a linea di limusina di lussu è Bentleys chì abbandunonu a sala, ma dopu à a so rimarca riescita prima di dì addiu à Taft, chì certamenti paria ancu arrogante. U duttore Casper Jacobs era un fisicu maturu è innovatore, frà altri roles, ma era sempre troppu modestu in u so travagliu è a dedicazione.
    
  L'Ordine di u Sole Neru l'hà tenutu in alta stima. Duranti l'anni di travaglià nantu à i so prughjetti spiciali, hà capitu chì i membri di l'urganizazione eranu sempre disposti à furnisce un favore è copre per elli stessi. A so devozione, cum'è quella di l'Ordine stessu, era senza paragone ; questu hè qualcosa chì Casper Jacobs hà sempre ammiratu. Quandu beie è hà cuminciatu à filusufà, hà pensatu assai è ghjunse à una cunclusione. Se solu a ghjente puderia cura tantu di l'ugettivi generale di e so scole, u benessiri suciale è i sistemi di assistenza sanitaria, u mondu prosperaria.
    
  Hà trovu divertente chì un gruppu di ideologi nazisti puderia esse un mudellu di decenza è prugressu in u paradigma suciale oghje. Jacobs era chjaru nantu à u statu di a misinformazione di u mondu è a propaganda di decenza chì hà schiavutu a moralità è soffocà a cunsiderazione individuale.
    
  I lumi di l'autostrada chì lampanu in ritmu nant'à u so parabrisa immersi i so pinsamenti in i dogmi di a rivoluzione. Sicondu Kasper, l'Ordine puderia facilmente sfondà i regimi s'ellu solu i civili ùn vedenu micca i rapprisentanti cum'è l'ughjetti di u putere, scacciendu u so destinu in l'abissu di i bugiardi, charlatani è mostri capitalisti. I monarchi, i presidenti è i primi ministri anu tenutu i destini di e persone in e so mani, quandu una tale cosa deve esse un abominazione, Kasper hà cridutu. Sfurtunatamente, ùn ci era altru modu di guvernà cù successu altru ch'è di ingannà è suminà a paura trà i soi. Hà dispiace chì a pupulazione di u mondu ùn serà mai libera. Chì ancu pensà à l'alternative à l'unica entità chì dominava u mondu diventava ridiculu.
    
  Pare u canali Gand-Bruges, pocu dopu passò u cimiteru d'Assebroek induve i so genitori eranu intarrati. Nantu à a radiu, una presentatrice TV femmina hà annunziatu chì era digià 11 pm, è Casper hà sentitu un sollievu chì ùn avia micca sentitu per un bellu pezzu. Hà paragunatu u sintimu à a gioia di svegliarsi tardi per a scola è capisce chì era sabbatu - è era.
    
  "Grazie à Diu, possu dorme un pocu dopu dumane", hà surrisu.
    
  A vita era stata frenetica da quandu hà pigliatu un novu prughjettu guidatu da quellu equivalente accademicu di u cuccu, u duttore Zelda Bessler. Ella guidò un prugramma top-secret chì solu uni pochi di membri di l'Ordine sapianu, escludendu l'autore di e formule originali, u Dr Casper Jacobs stessu.
    
  Essendu un geniu pacifista, hà sempre sguassatu u fattu chì ella hà pigliatu tuttu u meritu per u so travagliu sottu u preghjudiziu di a cooperazione è u travagliu in squadra "per u bonu di l'Ordine", cum'è ella hà dettu. Ma ultimamente avia cuminciatu à sente sempre più risentimentu di i so culleghi per esse sclusi da i so ranchi, soprattuttu chì e tiurie tangibili ch'ellu avia avanzatu avarianu custatu assai soldi in ogni altra istituzione. Soldi ch'ellu puderia avè cumplettamente à a so dispusizione. Invece, hà avutu solu per una frazzioni di u costu, mentri l'offerenti più altu di l'Ordine eranu favuriti in u dipartimentu di a paga. È tutti campavanu cunfortu di e so ipotesi è di u so travagliu duru.
    
  Mentre s'arrizzò davanti à u so appartamentu in una cumunità gated in un cul-de-sac, Casper si sentia nausea. Per tantu tempu avia evitatu l'antipatia interna in nome di a so ricerca, ma l'oghje di ricunnosce cù Taft hà torna à intensificà l'ostilità. Era un tema cusì dispiacevule chì macchiava a so mente, ma ricusò di esse suppressa tuttu u tempu.
    
  Il sauta les escaliers jusqu'à l'atterrissage à plaques de granite qui conduisait à la porte d'entrée de son appartement privé. Ci era una luce accesa in a casa principale , ma sempre si moveva tranquillamente per ùn disturbà u pruprietariu. Comparatu à i so culleghi, Casper Jacobs hà purtatu una vita sorprendentemente solitaria è modesta. Cù l'eccezzioni di quelli chì anu arrubatu u so travagliu è prufittanu, i so cumpagni menu obsessivi anu ancu fattu una vita abbastanza decente. Per standard mediu, u duttore Jacobs era cunfortu, ma per nunda riccu.
    
  A porta si spalancò è l'odore di cannella s'impiantò di i so narici, fermendulu à mezu à a bughjura. Casper surrisu è accende a luce, cunfirmendu a consegna secreta da a mamma di u so patrone.
    
  "Karen, mi sguassate cum'è l'infernu", disse à a cucina viota, andendu drittu versu un vasu pienu di panini di uvetta. Pigliò prestu dui pani di pani molli è li fece in bocca u più prestu ch"ellu pudia masticà. S'assittò à l'urdinatore è si logò, inghjustendu pezzi di pane di uvetta diliziosu.
    
  Casper hà verificatu u so email è poi andò à fighjà l'ultime nutizie nantu à Nerd Porn, un situ web di scienza sotterranea di quale era membru. Casper si sentia di colpu megliu dopu una sera di merda quandu hà vistu un logu familiar chì usava simboli da equazioni chimiche per scrive u nome di un situ web.
    
  Qualcosa hà pigliatu l'ochju nantu à a tabulazione Recent. Il s'inclina en avant pour s'assurer qu'il avait lu correctement. "Sì un cazzo idiota", bisbigliò, fighjendu una foto di David Perdue cù u sughjettu:
    
  "Dave Perdue hà trovu u Serpente Paura!"
    
  "Sei un cazzo idiota," Casper ansimò. "S'ellu mette in pratica sta equazione, simu tutti cacciati".
    
    
  7
  U ghjornu dopu
    
    
  Quandu Sam si svegliò, vulia ch'ellu avia un cervellu. Abituatu à a sbornia, cunnisciava e cunsequenze di beie u so anniversariu , ma questu era un tipu speciale d'infernu chì covava in u so cranu. Inciampava fora in u corridore, ogni passu riverberendu in i so orbite da l'internu.
    
  "Oh, Diu, uccidimi solu", murmurò, sguassendu dolorosamente l'ochji, purtendu solu una robba. Sottu à a pianta di i so pedi, u pianu si sentia cum'è una pista di hockey, mentre chì u ventu friddu fora di a so porta hà avvistatu di un altru ghjornu fretu da l'altra parte. A TV era sempre accesa, ma Nina ùn era micca quì, è u so ghjattu, Bruichladdich, hà sceltu stu mumentu imbarazzatu per cumincià à lamentà di manghjà.
    
  "Maledetta a mo testa", si lamentò Sam, tenendu a fronte. Andò in cucina per beie un caffè neru forte è dui colpi d'Anadin, cum'è abitudine in quelli tempi ch'ellu era un ghjurnalistu tintu in lana. U fattu chì era u weekend ùn importa micca à Sam. Ch'ella sia u so travagliu cum'è reporter investigativu, u so travagliu cum'è autore, o andendu in viaghji di campu cù Dave Perdue, Sam ùn hà mai avutu un weekend, una festa o un ghjornu di riposu. Ogni ghjornu era listessa per ellu cum'è u precedente, è hà cuntatu i so ghjorni per i termini è l'obligazioni in u so ghjurnale.
    
  Dopu avè alimentatu u grande gattu rossu cù una lattina di porridge di pisci, Sam hà pruvatu à ùn affucà. L'odore horrible di pesci mortu ùn era micca u megliu odore per soffre di cunsiderà a so cundizione. Rapidamente hà calatu u dulore cù u caffè caldu in u salottu. Nina hà lasciatu una nota:
    
    
  Spergu chì avete a bocca è un stomacu forte. Vi aghju dimustratu qualcosa interessante nantu à u trenu fantasma nantu à e nutizie globale sta matina. Troppu bonu per mancà. Aghju da vultà à Oban per una conferenza à l'università. Spergu chì sopravvive à a gripe irlandese sta mattina. Bona Furtuna !
    
  - Nina
    
    
  "Ha-ha, assai divertenti", gemìu, lavendu i dolci di Anadina cù una bocca di caffè. Cuntentu, Bruich apparsu in cucina. Pigliò u so postu nantu à una sedia viota è cuminciò à urdinà cun piacè. Sam si risentiva di a felicità spensierata di u so gattu, per ùn parlà micca di a mancanza cumpleta di disagio chì Bruich hà piaciutu. "Oh, cazzo," disse Sam.
    
  Era curiosu di a nutizia di Nina, ma ùn pensava micca chì u so avvisu di un malu stomacu era benvenutu. Micca cù sta sbornia. In un rapidu tiru di guerra, a so curiosità hà vintu a so malatia è hà ghjucatu l'arregistramentu à quale ella si riferiva. Fora, u ventu hà purtatu più piova, cusì Sam hà avutu à aumentà u voluminu in a TV.
    
  In l'estrattu, u ghjurnalistu hà infurmatu nantu à a morte misteriosa di dui ghjovani in a cità di Molodechno, vicinu à Minsk, in Bielorussia. Una donna, vestita d'un mantellu grossu, stava nantu à a piattaforma sgandata di ciò chì pareva una vechja stazione di treni. Ella hà avvistatu à i telespettatori di e scene grafiche prima chì a camera hà tagliatu i resti macchiati nantu à i vechji rails arrugginiti.
    
  "Chi cazzu ci hè?" Sam sbucò, aggrottando le sopracciglia, cercando di capire ciò chì era accadutu.
    
  "I ghjovani parevanu attraversà i binari di a ferrovia quì", u ghjurnalista hà indicatu un disordine rossu coperto di plastica ghjustu sottu à u bordu di a piattaforma. "Secunnu a dichjarazione di l'unicu participante sopravvivente, chì a so identità hè sempre dissimulata da l'autorità, dui di i so amichi sò stati culpiti ... da un trenu fantasma".
    
  "Avaria pensatu," murmurò Sam, ghjunghjendu à u saccu di patatine fritte chì Nina s'era scurdatu di finisce. Ùn crede micca assai in superstizioni è fantasmi, ma ciò chì l'hà incitatu à piglià stu turnu di frasa era chì i camini eranu chjaramente inoperabili. Ignorendu u sangue evidenti è a tragedia, cum'ellu era statu furmatu per fà, Sam hà nutatu chì e sezioni di a pista mancavanu. L'altri imaghjini di càmera dimustravanu una severa corrosione nantu à i rails chì avarianu fattu impussibile à qualsiasi trenu di viaghjà nantu à elli.
    
  Sam fece una pausa u colpu per fighjà più attente à u fondu. In più di u crescente intensivu di folla è arbusti nantu à i raghji, i segni di ardenti sò stati truvati nantu à a superficia di u muru plegable, chì era vicinu à a ferrovia. Paria frescu, ma ùn pudia esse sicuru. Micca di una scienza o di un fisicu, Sam hà avutu una sensazione intesa chì a marca di brusgiata nera era stata lasciata da qualcosa chì usava un calore intensu per creà una forza capace di trasfurmà duie persone in polpa.
    
  Sam hà scrollatu u rapportu parechje volte, cunsiderendu ogni pussibilità. L'hà sbulicatu a mente à un puntu chì s'hè scurdatu di a terribili migraine chì i dii di l'alcolu l'avianu benedettu. In fattu, era abituatu à sperimentà forti mal di testa mentre travagliava in crimini cumplicati è misteri simili, cusì hà sceltu di crede chì a so sbornia era solu u risultatu di u so cervellu chì travaglia duramente per pruvà à svelà e circustanze è i motivi di questu incidente eccitante.
    
  "Perdue, speru chì site svegliatu è cuntinuà à migliurà, u mo amicu," Sam surrisu mentre allargava a macchia chì avia carbonizatu a mità di u muru in un revestimentu neru opaco. "Perchè aghju qualcosa per voi, amicu."
    
  Perdue saria statu a persona perfetta per dumandà qualcosa cum'è questu, ma Sam hà prumessu di ùn disturbà micca u brillanti miliardariu finu à ch'ellu hè stata ripresa da e so chirurgie è si senti prontu à sucializà di novu. Per d 'altra banda, Sam hà avutu bisognu di fà una visita à Perdue per vede cumu si facia. Hè statu in terapia intensiva in Wellington è duie altre strutture mediche da u ritornu in Scozia duie settimane dopu.
    
  Hè u tempu per Sam di andà à salutà, ancu solu per rinfurzà Perdue. Per una persona cusì attiva per esse di colpu in lettu per un tempu cusì longu deve esse un pocu deprimente. Perdue era a mente è u corpu più attivu chì Sam avia mai scontru, è ùn pudia micca imaginà a frustrazione di u miliardariu di avè da passà ogni ghjornu in spitali, piglià ordini è esse chjusu.
    
    
  ***
    
    
  Sam hà cuntattatu Jane, l'assistente persunale di Perdue, per sapè l'indirizzu di a clinica privata induve ellu stava. Scribbò in fretta l'indicazioni nantu à u libru biancu Edinburgh Post chì avia appena compru prima di u viaghju è l'hà ringraziatu per u so aiutu. Sam evitò a pioggia chì passava da a finestra di a so vittura prima ch'ellu cuminciò à dumandassi cumu Nina hè ghjunta in casa.
    
  Una chjama rapida saria abbastanza, hà pensatu Sam, è chjamò Nina. A chjama cuntinuava à ripetiri senza risposta, cusì hà pruvatu à mandà un missaghju, sperendu ch'ella risponda appena accende u so telefunu. Mentre beveva u caffè da piglià da un ristorante in strada, Sam hà nutatu qualcosa inusual in a prima pagina di u Post. Ùn era micca un titulu, ma un titulu appiccicatu à l'angulu fondu in minuscule lettere chì bastava à piglià a prima pagina senza esse troppu imponente.
    
  Cume mundiale in un locu scunnisciutu ?
    
  L'articulu ùn hà micca furnitu assai dettagli, ma hà suscitatu dumande nantu à l'accordu subitu da i cunsiglii scozzesi è i so rapprisentanti per assistisce à una riunione in un locu micca divulgatu. Ùn pareva micca assai à Sam, fora di u fattu chì u novu sindaco di Oban, l'Hon. Lance McFadden hè statu ancu chjamatu rappresentante.
    
  "Pugnate un pocu sopra u vostru pesu, Mac Fadden?" - Sam s'impazzava sottu u so fiatu, bevendu u restu di a so bevanda fridda. "Devi esse cusì impurtante. S"è tù voli, " sghignaghjò, lanciando u ghjurnale da parte.
    
  Cunniscia McFadden da a so campagna infaticabile in l'ultimi mesi. Sicondu a maiò parte di a ghjente in Oban, McFadden era un fascista mascheratu cum'è un guvernatore mudernu di mente liberale - un tipu di "sindaco di u populu" se vulete. Nina l'hà chjamatu bully, è Perdue u cunniscia da una joint venture in Washington, DC, versu u 1996, quandu anu collaboratu à un esperimentu fallutu nantu à a trasfurmazioni intra-dimensionale è a teoria di l'accelerazione di particella fundamentale. Nè Perdue nè Nina s'aspittavanu mai chì quellu bastardo arrogante vince l'elezzione di a merria, ma à a fine, tutti sapianu chì era perchè avia più soldi chè u so candidatu rivale.
    
  Nina hà dettu ch'ella si dumandava d'induve vene sta grande somma, postu chì McFadden ùn era mai statu un omu riccu. Perchè, hà ancu avvicinatu à Perdue stessu qualchì tempu fà per aiutu finanziariu, ma, sicuru, Perdue l'hà rifiutatu. Deve avè trovu qualchì idiota chì ùn pudia micca vede ghjustu à traversu ellu per sustene a so campagna, altrimenti ùn avissi mai fattu a so strada in questa cità piacevule è senza rimarchevule.
    
  À a fine di l'ultima frase, Sam hà nutatu chì l'articulu hè statu scrittu da Aidan Glaston, ghjurnalistu anzianu à u desk puliticu.
    
  "Nessun modu, vechju cane," Sam ridacchiò. "Scrivi sempre di tutta sta merda dopu tutti questi anni, amicu?" Sam s'hè ricurdatu di travaglià in duie esposizione cù Aidan parechji anni prima di quella fatidica prima spedizione cù Purdue chì l'hà alluntanatu da u ghjurnalismu di ghjurnali. Era sorpresu chì u ghjurnalistu di cinquant'anni ùn si era digià ritiratu in qualcosa di più gratificante, forse un cunsultore puliticu in un show televisiu o qualcosa di simile.
    
  Un missaghju hè ghjuntu à u telefunu di Sam.
    
  "Nina!" - esclamò è pigliò u so vechju Nokia per leghje u so missaghju. I so ochji studiavanu u titulu nantu à u screnu. "Non Nina."
    
  Era in realtà un missaghju di Perdue, è hà imploratu Sam per portà filmati video di a spidizioni di a Città Perduta à Reichtisoussis, a residenza storica di Perdue. Sam aggrottò le sopracciglia quando vide lo strano missaggio. Cumu Perdue puderia dumandà ellu di scuntrà in Reichtisusis s'ellu era sempre in l'uspidale ? Dopu tuttu, Sam ùn avia micca cuntattatu Jane menu di una ora prima per sapè l'indirizzu di una clinica privata in Salisbury ?
    
  Hà decisu di chjamà Perdue per assicurà chì ellu avia veramente u so telefuninu è ch'ellu avia fattu a chjama. Perdue hà rispostu quasi subitu.
    
  "Sam, avete ricevutu u mo missaghju?" hà cuminciatu a cunversazione.
    
  "Iè, ma pensu chì eri in l'uspidale", spiegò Sam.
    
  "Iè", rispose Perdue, "ma mi sò liberatu sta dopu meziornu". Allora, pudete fà ciò chì aghju dumandatu?"
    
  En supposant qu'il y avait quelqu'un dans la pièce avec Perdue, Sam accepta volontiers ce que Perdue lui avait demandé de faire. "Lasciami andà in casa è piglià questu è ti scuntreraghju à a vostra casa più tardi sta sera, d'accordu?"
    
  "Perfettu", hà rispostu Perdue è raccrocò senza cérémonie. Sam hà pigliatu un mumentu per processà l'arrestu bruscu prima di inizià a vittura per vultà in casa per uttene u video di a spedizione. Ricurdava chì Perdue li dumandò di fotografà, in particulare, un disegnu massivu nantu à u grande muru sottu à a casa di un scientist nazista in Neckenhall, una pezza di terra ominosa in Nova Zelanda.
    
  Amparanu chì era cunnisciutu cum'è u Serpente Territu, ma in quantu à u so significatu esatta, Perdue, Sam è Nina ùn avianu micca idea. In quantu à Purdue, era una equazione putente per a quale ùn ci era micca spiegazione... ancora.
    
  Hè ciò chì l'hà impeditu di passà u tempu in l'uspidale per ricuperà è riposu - era essenzialmente perseguitatu ghjornu è notte da u misteru di l'urighjini di u Serpente Territu. Avia bisognu di Sam per ottene una maghjina dettagliata per pudè copià in u prugramma è analizà a natura di u so male matematicu.
    
  Sam ùn avia micca fretta. Il lui restait encore quelques heures avant de déjeuner, donc il a décidé de prendre des plats chinois à emporter et de boire une bière pendant qu'il attendait à la maison. Chì li daria u tempu di rivisione u filmatu è vede s'ellu ci era qualcosa di specificu chì puderia interessà Purdue. Mentre Sam tirava a so vittura in a strada, hà nutatu qualcunu chì oscurava a so porta. Ùn vulia micca fà cum'è un veru scozzese è simpricimenti affruntà u stranieru, spegne u mutore è aspittà ciò chì u tippu dubbitu vulia.
    
  L'omu hà sbulicatu cù u pomo di a porta in prima, ma poi si vultò è guardò drittu à Sam.
    
  "Gesù Cristu!" Sam urlò in a so vittura. "Hè una vergine dannata!"
    
    
  8
  Face sottu à un cappellu di feltru
    
    
  A manu di Sam falò à u so latu, induve piatta a so Beretta. In quellu stessu mumentu, u stranieru cuminciò à gridà in pazzia di novu, currendu per e scale versu a vittura di Sam. Sam hà iniziatu a vittura è hà cambiatu a marcia in retromarcia prima chì l'omu puderia avvià à ellu. I so pneumatici liccavanu marchi neri caldi nantu à l'asfaltu mentre accelerà in daretu, fora di a portata di u pazzu cù u nasu rottu.
    
  In u specchiu retrovisore, Sam hà vistu u stranieru ùn perde micca u tempu à saltà in a so vittura, un Taurus turchinu scuru chì pareva assai più civilizatu è robustu chè u so patrone.
    
  "Sì cazzo seriu? Per l'amori di u celu ! Veramente mi perseguiterete ? " Sam urlò, senza credendu à l'arechje. Avia ragiò è mettiu u pede. Saria un sbagliu di piglià à a strada aperta, postu chì u so picculu clunker ùn saria mai capace di fora-torque un Taurus di sei cilindri, cusì si n'andò drittu à u vechju situ di liceu abbandunatu à pochi blocchi da u so appartamentu.
    
  Ùn passò mancu un mumentu quand'ellu vide una vittura turchina turchina in u specchiu laterale. Sam era preoccupatu per i pedoni. Ci saria un pocu di tempu prima chì a strada hè diventata menu populata di ghjente, è era preoccupatu chì qualchissia puderia esce davanti à a so vittura di carica. L'adrenalina alimentava u so core, u sintimu più dispiacevule ferma in u so stomacu, ma duvia scappà da u perseguitore maniacu à ogni costu. Il le connaissait de quelque part, même s'il ne se souvenait pas de quoi, et étant donné la carrière de Sam, il était très probable que ses nombreux ennemis ne soient plus que des visages vaguement familiers.
    
  A causa di u ghjocu volubile di i nuvuli, Sam hà avutu à accende i tergicristalli nantu à u parabrisu più forte per assicurassi ch'ellu puderia vede a ghjente sottu parapluie è quelli abbastanza imprudenti per correre à traversu a strada in a piova. Parechje persone ùn anu pussutu vede e duie vitture veloci chì avanzavanu, a so vista oscurata da i cappucci di i so cappotti, mentri àutri pensanu solu chì i veiculi si fermanu à l'intersezioni. Anu fattu un sbagliu, è guasi li custava caru.
    
  Les deux femmes crièrent alors que la lumière avant gauche de Sam les frappait presque alors qu'elles traversaient la rue. Corrissant le long de la route scintillante d'asphalte et de béton, Sam alluma continuellement ses phares et sonna le klaxon. U Taurus Blu ùn hà micca fattu cusì. U perseguitore era interessatu solu in una cosa - Sam Cleave. In una virata brusca nantu à Stanton Road, Sam hà sbattutu u frenu di manu è a vittura scidò in u cantonu. Era un truccu chì sapia da a so familiarità cù a zona chì a vergine ùn hà micca. Pneumatici stringhjendu mentre u Taurus sterzava, carenendu salvaticu da un trottu à un trottu. Fora di a so visione perifèrica, Sam hà pussutu vede scintille brillanti cum'è u pavimentu di cimentu hà scontru cù i hubcaps d'aluminiu, ma u Taurus hè stata stabile una volta chì hà pigliatu a deviazione sottu u cuntrollu.
    
  "Merca! Merda ! Merda!" Sam ridacchiò, sudatu assai sottu à u so maglione grossu. Ùn ci era altra manera di sbarazzarsi di u pazzu chì seguitava nantu à i so tacchi. Tirò ùn era micca una opzione. Sicondu u so cuntu, troppu pedoni è altri veiculi usavanu a strada per i balli per vola.
    
  Infine, u vechju cortile di a scola apparsu à a so manca. Sam si vultò per sfondà ciò chì restava di a fence di maglia di diamante. Saria faciule. U recintu arrugginitu è strappatu era à pena appiccicatu à u postu di u cantonu, lascendu un puntu debule chì parechji vagabondi avianu scupertu assai prima di Sam. "Iè, hè più cusì!" - gridò è accelerà drittu nantu à u trottu. "Questu deve esse qualcosa chì ti disturba, ehi bastardo?"
    
  Ridendu di sfida, Sam si vultò bruscamente à manca, appruntendu à chjappà u pavimentu nantu à u paraurti di fronte di a so povera vittura. Ùn importa micca quantu preparatu Sam hà pensatu ch'ellu era, u scontru era dece volte peghju. U so collu si sguilò in avanti cù u crunch di l'ala. À u listessu tempu, a so rib corta hè stata brutalmente infilata in u so ossu pelvicu, o cusì li paria prima di cuntinuà à cumbatte. L'anzianu Ford di Sam scrappò terribilmente contr'à u bordu arrugginitu di a recinzione, scavandu in a pittura cum'è artigli di tigre.
    
  Cù u so capu calatu, i so ochji fighjendu sottu à u cima di u volante, Sam guidò a vittura versu a superficia crackata di ciò chì era stata una volta campi di tennis. Avà l'area piana hà solu resti di demarcazione è di designu, cù solu ciuffi d'erba è piante salvatichi chì sguassate. U Taurus rugì versu ellu cum'è Sam scappava di a superficia per andà. Davanti à a so vittura curbata in fretta, ci era solu un muru di cimentu bassu.
    
  "Oh merda!" - gridò, stringhjendu i denti.
    
  Un picculu muru rottu hà purtatu à una goccia ripida da l'altra parte. Al di là di questu, e vechje aule S3, fatte di mattone rossu a punta, si stendevanu. Una fermata istantanea chì di sicuru finisce a vita di Sam. Ùn avia altra scelta ch'è di chjappà di novu u frenu di manu, ancu s'ellu era digià un pocu tardu. U Taurus si lanciò à a vittura di Sam cum'è s'ellu avia un chilometru di pista per ghjucà. Cù una forza enormosa, u Ford girava quasi nantu à duie roti.
    
  A pioggia hà peghju a visione di Sam. U so stunt di volà sopra una recinzione hà disattivatu i so tergicristalli, lassendu solu a so spazzola di u parabrisu di sinistra chì funziona - inutile per u cunduttore di una vittura à a manu diritta. Tuttavia, sperava chì u so turnu incontrolatu rallenta u so veiculu abbastanza per evità di sbattà in l'edificiu di l'aula. Questa era a so preoccupazione immediata, datu l'intenzione di u passageru Taurus cum'è u so assistente più vicinu. A forza centrifuga era un statu terribili per esse. Ancu s'è u muvimentu hà fattu u vomitu à Sam, u so effettu era altrettantu efficace à mantene tuttu cuntenutu.
    
  U rumore di metallu seguitu da un scontru bruscu hà fattu Sam à saltà da u so postu. Fortunatamente per ellu, u so corpu ùn passava micca per u parabrisu, ma sbarcò nantu à a cambia di marcia è a maiò parte di u sediu di u passageru dopu chì a rotazione si firmò.
    
  L'unicu sonu in l'arechje di Sam era u sonu di a pioggia è i picculi clicchi di un mutore di rinfrescante. I so costelli è u collu feranu cum'è l'infernu, ma stava bè. Sam lasciò un respiru prufondu cum'è capì chì ùn era micca statu feritu cusì male dopu tuttu. Ma di colpu si ricurdava perchè era implicatu in stu disastru in u primu locu. Abbassendu a testa per fà finta d'esse mortu à u so perseguitore, Sam sintì un caldu flussu di sangue da a so manu. A pelle era strappata ghjustu sottu à u coddu induve a so manu avia culpitu u coperchio di u ceniceru apertu trà i sedi.
    
  Si sentia di passi goffi spruzzare tra le pozzanghere di ciment umido. Avia paura di i mormorii di u stranieru, ma i gridi disgustosi di l'omu li davanu a pelle d'oca. Per furtuna, avà solu murmurò, postu chì u so mira ùn scappava da ellu. Sam hà cunclusu chì u terribile urlu di l'omu hè statu intesu solu quandu qualchissia scappava da ellu. Era terrificante per dì u minimu, è Sam ùn si mosse per ingannà u so stranu stalker.
    
  "Avvicinatevi un pocu, bastardo", hà pensatu Sam mentre u so core li batteva in l'arechje, imitandu u sonu di u tronu sopra. E so dite strinsenu nantu à u manicu di a pistola. Même s'il espérait que sa finée mort empêcherait l'étranger de le déranger ou de le blesser, l'homme ouvrit simplement la porte de Sam. "Solu un pocu di più", a so voce interna di a so vittima hà urdinatu à Sam, "perch'ellu possu soffià u vostru cazzo di cervellu". Nimu u senterà ancu quì sottu a pioggia ".
    
  "Fingite", disse l'omu à a porta, negendu senza vuluntà u desideriu di Sam di chjude a distanza trà elli. "S-sham."
    
  O u pazzu avia un disordine di parlà o era ritardatu mentale, chì puderia spiegà u so cumpurtamentu erraticu. In breve, un rapportu recente nantu à Channel 8 lampò in a testa di Sam. Si ricurdò di avè intesu parlà di un paziente chì era scappatu da l'Asile di Broadmoor for the Criminaly Insane, è si dumandava s'ellu puderia esse a stessa persona. In ogni casu, dopu à sta dumanda, hè stata una quistione di s'ellu era familiarizatu cù u nome Sam.
    
  Au loin, Sam pouvait entendre les sirènes de la police. Un omu d'affari lucale deve avè chjamatu l'autorità quandu una persecuzione di vittura hè scoppiata in u so bloccu. Si sentia allevatu. Questu, senza dubbitu, deciderà u destinu di u stalker, è ellu sbararà di a minaccia una volta per sempre. À u principiu, Sam hà pensatu chì era solu un malintesi puntuale, cum'è quelli chì spessu accadenu in i pub u sabbatu sera. Tuttavia, a persistenza di stu omu terribili l'hà fattu più cà una cuincidenza in a vita di Sam.
    
  Sonavanu sempre più forte, ma a prisenza di una persona era sempre innegabile. À a sorpresa è à u disgustu di Sam, l'omu s'hè lampatu sottu à u tettu di a vittura è hà pigliatu u ghjurnalistu immobile, alzendulu senza sforzu. Di colpu, Sam scacciò a so sciarada, ma ùn pudia ghjunghje à u so fucile à tempu è l'hà ghjittatu ancu.
    
  "Chì, in nome di tuttu ciò chì hè santu, fate, bastardo senza cervellu?" Sam urlò in furia, circandu di alluntanà e mani di l'omu. Hè in una stanza angusta cusì ch'ellu hà vistu infine a faccia di u maniacu in u ghjornu. Sottu à u so cappellu di feltru c"era un visu chì facia ritruvà i dimònii, simile à l"orrore di u so discorsu disturbante, ma da vicinu paria cumplettamente normale. Prima di tuttu, a terribili forza di u straneru hà cunvintu Sam à ùn resiste micca sta volta.
    
  Hà lanciatu à Sam in u sediu di u passageru di a so vittura. Naturalmente, Sam hà pruvatu à apre a porta da l'altra parte per scappà, ma tuttu u pannellu di serratura è maniglia mancava. À u mumentu chì Sam si vultò per pruvà à esce da u sediu di u cunduttore, u so captore era digià avviatu u mutore.
    
  "Attene strettu", hè ciò chì Sam hà interpretatu cum'è u cumandamentu di l'omu. A so bocca era solu una fenditura in a pelle carbonizzata di a so faccia. Hè tandu chì Sam hà capitu chì u so rapitore ùn era nè pazzu nè strisciatu fora di qualchì laguna nera. Hè statu mutilatu, rendendu virtualmente incapace di parlà è u furzendu à portà un impermeable è fedora.
    
  "Oh, u mo Diu, mi ricorda Darkman", hà pensatu Sam mentre fighjulava l'omu travaglià abilmente cù a macchina di torque Blu. Eranu anni chì Sam avia lettu un rumanzu gràficu o qualcosa di simile, ma si ricordava vivamente di u caratteru. Mentre abbandunonu a scena, Sam piantò a perdita di u so veiculu, ancu s'ellu era un pezzu di merda di i vechji tempi. Inoltre, prima chì Perdue hà pigliatu pussessu di u so telefuninu, era ancu un anticu da Nokia BC è puderia fà pocu altru ch'è di mandà missaghji di testu è di fà chiamate veloci.
    
  "Oh merda! Purdue!" - esclamò accidintali, ricurdendu ch'ellu avia da ripiglià u filmatu è scuntrà cù u miliardariu più tardi à a sera. U so captore solu l'hà guardatu trà di fà movimenti evasivi per esce da e zone densamente populate di Edimburgo. "Ascolta, omu, s'è tù mi ammazzassi, fate. Altrimenti, lasciami fora. Aghju una riunione assai urgente è ùn m'importa micca veramente chì tipu d'infatuazione avete per mè ".
    
  "Ùn vi lusingate," l'omu brusgiatu grinnisce, guidà cum'è un stuntman di Hollywood ben furmatu. E so parolle eranu assai slurred è i so s sò soprattuttu cum'è "sh", ma Sam hà trovu chì un pocu di tempu in a so cumpagnia permette à l'arechja di s'abitua à a dizione chjara.
    
  U Taurus hà saltatu nantu à i segni stradali elevati chì sò stati dipinti in giallu longu a strada induve anu surtitu da una rampa nantu à l'autostrada. Finu à avà, ùn ci era micca stati vitture di polizia in strada. Ùn era ancu ghjuntu quandu l'omu pigliò Sam da u situ, è ùn sapianu micca induve principià a persecuzione.
    
  "Induve andemu?" Dumandò Sam, u so panicu iniziale si trasformò lentamente in delusione.
    
  "Un locu per parlà", rispose l'omu.
    
  "Oh mio Diu, pare cusì familiare", murmurò Sam.
    
  "Cumu sapete ancu?" - dumandò sarcasticu u kidnapper. Era chjaru chì u so handicap ùn hà micca affettatu a so attitudine, è l'hà fattu unu di quelli tipi - u tipu chì ùn importa micca e limitazioni. Un alleatu efficace. Nemicu mortale.
    
    
  9
  Vulendu in casa cù Purdue
    
    
  "Varaghju à mette questu nantu à u recordu cum'è una idea assai pessima", u duttore Patel groaned cum'è riluctantly scaricatu u so paziente recalcitrante. "Ùn aghju micca una ghjustificazione specifica per mantenevi chjusu à questu puntu, David, ma ùn sò micca sicuru chì site in ogni cundizione per andà in casa."
    
  "Notu," Perdue surrisu, appoghjatu nantu à a so canna nova. "In ogni casu, vechju, pruvaraghju à ùn fà micca i mo tagli è i punti peggiu. Inoltre, aghju dispostu per l'assistenza in casa duie volte à settimana finu à u nostru prossimu cuntrollu ".
    
  "Avete fattu? Mi fa sentu un pocu sollievu ", ammette u duttore Patel. "Chì tipu di cura medica aduprate?"
    
  U surrisu maliziosu di Perdue hà suscitatu una certa ansietà in u chirurgu. "Aghju utilizatu i servizii di l'infermiera Hurst à una tarifa privata fora di i so ore di travagliu quì à a clinica, per quessa ùn deve micca interferiscenu in tuttu u so travagliu. Duie volte à settimana. Una ora per valutazione è trattamentu. Chì dici ?
    
  U duttore Patel si chjappò, stunatu. "Dannazione, David, ùn pudete micca veramente lasciate chì alcun sicretu ti passa, ùn hè micca?"
    
  "Fighjate, mi sentu terribili chì ùn era micca quì quandu u so maritu puderia esse benefiziu da a mo ispirazione, ancu solu da un puntu di vista morale. U minimu chì possu fà hè di pruvà à cumpensà in qualche manera a mo assenza allora ".
    
  U chirurgu suspirò è pusò una manu nantu à a spalla di Perdue, appughjatu per ricurdà cun gentile: "Questu ùn salverà nunda, sapete. L'omu hè mortu è ùn esiste più. Nunda di bonu chì pruvate di fà avà u purterà torna o suddisfà i so sogni.
    
  "A so, a so, questu ùn hà micca assai sensu, ma qualunque cosa, Harun, lasciami fà questu. In ogni casu, scuntrà l'infermiera Hurst calmarà un pocu a mo cuscenza. Per piacè, dammi, "Perdue supplica. U duttore Patel ùn pudia argumentà chì era fattibile da un puntu di vista psicologicu. Hà avutu ad ammette chì ogni pocu di pace mentale chì Purdue puderia furnisce puderia aiutà à ritruvà da a so prova assai recente. Ùn ci era micca dubbitu chì e so ferite guariscenu quasi cum'è prima di l'attaccu, ma Perdue avia bisognu di mantene a so psiche occupata à tutti i costi.
    
  "Ùn vi preoccupate, David", hà rispostu u duttore Patel. "Credite o micca, capiscu cumplettamente ciò chì pruvate di fà. È sò cun tè, amicu. Fate ciò chì cunsiderà redentore è currettivu. Questu pò esse solu bè per voi ".
    
  "Grazie," Perdue surrisu, veramente cuntentu di l'accordu di u so duttore. Un brevi mumentu di silenziu imbarazzatu passò trà a fine di a cunversazione è l'arrivu di l'infermiera Hurst da u vestitori.
    
  "Scusate chì m'hà pigliatu tantu tempu, sgiò Perdue," ella esaltò in fretta. "Aghju avutu un pocu prublema cù e mo calze, se devi sapè."
    
  U duttore Patel pudendu è suppresse u so divertimentu à a so dichjarazione, ma Perdue, sempre u gentilu gentile, cambiò subitu u sughjettu per salvà ella da più vergogna. "Allora forse duvemu andà? Aspettu qualcunu prestu ".
    
  "Partete inseme?" U duttore Patel dumandò prestu, parendu pigliatu di guardia.
    
  "Iè, duttore", spiegò l'infermiera. "Aghju prupostu di dà à u sgiò Perdue un passaghju nantu à a strada di casa. Pensu chì questu seria l'uppurtunità di truvà a megliu strada per u so duminiu. Ùn aghju mai andatu in questu modu, cusì avà possu ricurdà a strada ".
    
  "Ah, vecu", rispose Harun Patel, ancu s'ellu ci era suspettu nantu à a so faccia. Era sempre di l'opinione chì David Perdue avia bisognu di più di l'expertise medica di Lilith, ma sfortunatamente, ùn era micca di i so affari.
    
  Perdue hè ghjuntu in Reichtisusis più tardi ch'ellu s'aspittava. Lilith Hearst insistia ch'elli si fermanu prima per riempie u tank di a so vittura, chì li ritardava un pocu, ma anu sempre fattu un bonu tempu. Dentru, Perdue si sentia cum'è un zitellu in a matina di u so anniversariu. Ùn pudia aspittà di vultà in casa, aspittendu chì Sam l'aspittassi cù u premiu ch'ellu avia bramatu da quandu si sò persi in u labirintu infernale di a Cità Perduta.
    
  "Bon Diu, sgiò Perdue, chì locu avete quì!" Esclamò Lilith. A so bocca era spalancata mentre si appoghjava in avanti nantu à u so volante per piglià in e maestose porte di Reichtishusis. "Hè stupente! Diu, ùn possu micca imagine cum'è a vostra fattura elettrica ".
    
  Perdue ridia di cori di a so franchezza. U so modu di vita apparentemente modestu era un cambiamentu accoltu da a cumpagnia di ricchi pruprietarii, magnati è pulitici à quale era abituatu.
    
  "Hè bellu bellu", hà ghjucatu.
    
  Lilith rottò l'ochji nantu à ellu. "Certamente. Cum'è se qualchissia cum'è tù sapia ciò chì hè cool. Aghju scumessa chì ùn hè mai troppu caru per a vostra billetera ". Hà capitu immediatamente ciò chì stava insinuendu è ansimò: "Oh, u mo Diu. sgiò Perdue, scusate ! Sò depressu. Tendu à dì ciò chì pensu ... "
    
  "Va bè, Lilith", rise. "Per piacè ùn scusate micca per questu. Mi pare rinfrescante. Sò abituatu à e persone chì mi basgianu u culo tuttu u ghjornu, cusì hè piacevule à sente qualcunu dì ciò chì pensa.
    
  Ella strinse a testa lentamente mentre passavanu a cabina di sicurità è cuddevanu a ligera pendenza versu l'imponente vechju edifiziu chì Perdue chjamava casa. Quandu a vittura s'avvicinava à u palazzu, Perdue puderia praticamente saltà fora per vede Sam è a videocassette chì l'accompagneria. Ellu vulia chì l'infermiera guidà a vittura un pocu più veloce, ma ùn osava fà una tale dumanda.
    
  "U vostru giardinu hè bellu", hà rimarcatu. "Fighjate à tutte queste strutture di petra maravigghiusu. Era questu un castellu prima ?
    
  "Micca un castellu, caru, ma vicinu. Questu hè un situ storicu, cusì sò sicuru chì una volta hà ritenutu l'invasione è hà prutettu parechje persone da u male. Quandu avemu visitatu a pruprietà per a prima volta, avemu scupertu i resti di enormi stalle è quartieri di servitori. Ci sò ancu e ruine di una vechja cappella à l'estremo est di u duminiu ", hà descrittu cù nostalgia, sentendu micca pocu orgogliu in a so residenza di Edimburgo. Di sicuru, avia parechje case in u mondu, ma hà cunsideratu a casa principale in a so Scozia nativa per esse u locu principale di a furtuna di Purdue.
    
  Appena a vittura si firmò davanti à e porte principali, Perdue hà apertu a so porta.
    
  - Attenti, sgiò Perdue ! - gridò. Preoccupata, spegne u mutore è si precipitò versu ellu, cum"è Carlu, u so buttieru, apre a porta.
    
  "Benvenu torna, signore", disse u duru Charles in u so modu seccu. "Vi aspittavamu in solu dui ghjorni". Falò i scalini per piglià i sacchetti di Perdue mentre u miliardariu à i capelli d'argentu si precipitò versu e scale u più prestu pussibule. "Bon dopu meziornu, signora", Carlu salutò l'infermiera, chì à u turnu annunziò in ricunniscenza ch'ellu ùn avia micca idea di quale era, ma s'ellu vinia cù Perdue, a cunsidereghja una persona impurtante.
    
  "Sgiò Perdue, ùn pudete micca ancu mette tanta pressione nantu à a vostra gamba", si lamentò dopu à ellu, circandu di seguità cù i so longhi passi. "Sgiò Perdue..."
    
  "Aiutami solu à cullà i scalini, ok?" - dumandò educatamente, ancu s'ellu hà rilevatu note di prufonda preoccupazione in a so voce. "Carle?"
    
  "Iè, signore".
    
  "U sgiò Cleave hè ancu ghjuntu?" - dumandò Perdue, avanzendu impaziente passu à passu.
    
  "No, signore," Charles rispose casualmente. A risposta era modesta, ma l'espressione di Perdue in risposta era una di l'orrore assolutu. Per un mumentu stava immobile, tenendu a manu di l'infermiera è fighjulendu cù bramosu u so buttieru.
    
  "Innò?" - Sbuffava in panicu.
    
  Tandu, Lillian è Jane, u so assistente persunale è rispettivamente, apparsu à a porta.
    
  "No, signore. Era andatu tuttu u ghjornu. L'aspittavate?" Carlu dumandò.
    
  "Eru... w-era aspittatu... Signore, Carlu, avissi dumandatu s'ellu era quì s'ellu ùn l'aspittassi micca?" Perdue s'infuria in modo inusual. Hè stata una scossa à sente un urla da u so patronu di solitu calmu, è e donne scambiavanu sguardi perplessi cù Carlu, chì era mutu.
    
  "Hà chjamatu?" Perdue hà dumandatu à Jane.
    
  "Bona sera à voi, sgiò Perdue", rispose bruscamente. A cuntrariu di Lillian è Charles, Jane ùn era micca oppostu à rimproverà u so capu quandu ellu s'alluntanò o quandu qualcosa era sbagliatu. Di solitu era a so bussola murale è u so decisore di a manu diritta quandu avia bisognu di un parè. L'hà vistu incruciate e braccia è hà capitu ch'ellu era un idiota.
    
  "Mi dispiace", sospirò. "Aspittu solu à Sam urgentemente. Piacere di vedevi tutti. Veramente ".
    
  "Avemu intesu ciò chì vi hè accadutu in Nova Zelanda, signore. Sò tantu cuntentu chì tù stai sempre à calci è ricuperà ", purrò Lillian, l'impiegata materna cù un sorrisu dolce è nuzioni ingenu.
    
  "Grazie, Lily", respirò, senza fiatu da u sforzu chì hà pigliatu per ghjunghje à a porta. "A mo oca era guasi finita, iè, ma aghju avutu a sopra". Puderanu vede chì Perdue era estremamente arrabbiatu, ma hà pruvatu à stà cordiale. "Tutti, questu hè l'infermiera Hurst di a Clinica Salisbury. Ella curarà e mo ferite duie volte à settimana ".
    
  Dopu à un brevi scambiu di piaceri, tutti si tacenu è si sò alluntanati per lascià Perdue in u lobby. Finalmente guardò à Jane di novu. In un tonu assai menu burlescu, dumandò di novu: "Sam hà chjamatu tuttu, Jane?"
    
  "No", rispose ella dolcemente. "Vulete ch'e u chjamu mentre vi stallate per tantu tempu?"
    
  Ci vulia à ughjettu, ma sapia chì a so supposizione seria in ordine. L'infirmière Hurst aurait certainement insisté pour évaluer son état avant de partir, et Lillian aurait insisté pour l'alimenter bien avant qu'il puisse la laisser partir pour la soirée. Annuia stancu. "Per piacè chjamallu è scopre quale hè u ritardu, Jane."
    
  "Di sicuru", hà sorrisu è hà cuminciatu à cullà e scale à u primu pianu à l'uffiziu. L'hà chjamatu torna. "È per piacè ripostate un pocu. Sò sicuru chì Sam serà quì ancu s'ellu ùn possu micca ghjunghje à ellu ".
    
  "Iè, iè", hà agitu a manu in modu amichevule è cuntinuò à cullà i scalini cù difficultà. Lilith hà visitatu a magnifica residenza mentre curava u so paziente. Ùn avia mai vistu un tali lussu in a casa di qualchissia chì ùn era micca di statutu reale. In modu persunale, ùn avia mai statu in una casa di una tale ricchezza. Dopu avè campatu in Edimburgo per parechji anni, hà cunnisciutu u famosu esploratore chì hà custruitu un imperu nantu à u so IQ superiore. Perdue era un citadinu distintu di Edimburgo chì a so fama è infamia si sparse in u mondu sanu.
    
  A maiò parte di e persone famose in u mondu di a finanza, a pulitica è a scienza cunniscianu David Perdue. Tuttavia, assai di elli cuminciaru à odià a so esistenza. Ella sapia ancu questu bè. Tuttavia, u so geniu ùn pudia esse nigatu ancu da i so nemichi. Cum'è un anticu studiente di fisica è chimica teorica, Lilith era affascinata da e diverse cunniscenze chì Purdue avia dimustratu annantu à l'anni. Avà hà vistu u pruduttu di i so invenzioni è a storia di a caccia di reliquie.
    
  L'alti tetti di u lobby di l'hotel Wrichtishousis ghjunghjenu à trè piani prima di esse inghiottiti da i mura portanti di l'unità individuali è i livelli, cum'è i piani. I pavimenti di marmura è calcariu antichi decoravanu a casa di u leviathan, è à ghjudicà da l'aspettu di u locu, ci era pocu dicurazione prima di u XVIe seculu.
    
  "Avete una bella casa, sgiò Perdue," ella respirò.
    
  "Grazie," hà surrisu. "Avete prima esse un scientist di professione, nò?"
    
  "Eru", hà rispostu cù un sguardu un pocu seriu.
    
  "Quandu tornerete a settimana prossima, forse vi daraghju una breve visita di i mo laboratorii", suggerì.
    
  Lilith pareva menu entusiasmu chè ellu pensava. "In verità, eru in i laboratori. In fatti, trè rami diffirenti sò gestiti da a vostra cumpagnia, Scorpio Majorus ", si vantava di impressiunà ellu. L'ochji di Perdue scintillavanu di malizia. Si strinse a testa.
    
  "No, caru, vogliu dì à i laboratori di teste in a casa", disse, sintendu l'effetti di l'analgesi è a so frustrazione recente cù Sam chì l'hà fattu dorme.
    
  "Qua?" ella inghiottì, infine reagisce a manera ch'ellu avia speratu.
    
  "Iè, signora. Propiu quì sottu, sottu à u livellu di u lobby. Vi mustraraghju a prossima volta ", si vantava. Hà amatu a manera chì a ghjovana infermiera s'arrizzò à a so pruposta. U so surrisu li fece sentu bè, è per un mumentu hà cridutu chì forse puderia cumpensà u sacrifiziu ch"ella avia da fà per via di a malatia di u so maritu. Questa era a so intenzione, ma ella significava più di una piccula redenzione per David Perdue.
    
    
  10
  Scam in Oban
    
    
  Nina hà affittatu una vittura per vultà à Oban da a casa di Sam. Hè stata fantastica per esse torna in casa à a mo vechja casa affacciata nantu à l'acque temperamentali di Oban Bay. L'unica cosa ch'ella odiava di vultà in casa dopu esse alluntanatu era pulisce a casa. A so casa ùn era micca chjuca, è era u so solu occupante.
    
  Idda accumpagnava i pulitori chì veniavanu una volta à settimana è l'aiutavanu cù u mantenimentu di u patrimoniu chì hà compru parechji anni fà. Finalmente si stancu di regalà l'antichità à e donne di pulizia chì vulianu soldi extra da qualsiasi cullezzione d'antichità credulità. A parte i dita appiccicose, Nina hà persu più chè abbastanza di e so cose preferite à i domestici negligenti, rompendu i preziosi patrimonii chì hà acquistatu risichendu a so vita in e spedizioni di Purdue, soprattuttu. Essa un storicu ùn era micca una chjama di u duttore Nina Gould, ma una obsessione assai specifica chì si sentia più vicinu à e comodità muderni di a so era. Questa era a so vita. U passatu era u so tesoru di cunniscenza, u so pozzu senza fondu di cunti affascinanti è belli artefatti creati da a penna è l'argilla di civiltà più brave è più forti.
    
  Sam ùn avia micca chjamatu ancu, ma ella u ricunnosce cum'è un omu cù un cervellu spargugliatu è sempre occupatu cù una cosa nova o una altra. Cum'è un sanguisu, avia solu bisognu di l'odore di l'avventura o l'uppurtunità di scrutinu per fucalizza nantu à qualcosa. Si dumandava ciò chì pensava di a notizia chì l'hà lasciatu per fighjà, ma ùn era micca cusì diligente in a rivista.
    
  U ghjornu era nuvolatu, cusì ùn ci era micca ragiò per fà una passeggiata longu à a riva o per andà in un caffè per pruvà peccatumente a cheesecake di fragole - in a frigorifera, micca cotta. Ancu un miraculu cusì diliziosu cum'è a torta di furmagliu ùn pudia micca fà chì Nina esce fora in un ghjornu grisgiu è piovi, chì indicava l'incomodità in a strada. Per una di e so vetrate, Nina hà vistu u viaghju dulurosu di quelli chì anu sempre decisu di esce oghje, è si ringraziò di novu.
    
  "Oh, è chì fate?" - bisbigliò ella, pressu u so visu à a piega di a cortina di lace è sguardu micca assai discretamente. Sottu à a so casa, falendu u pendiu ripidu di u prato, Nina hà vistu u vechju sgiò Hemming chì caminava pianu pianu nantu à a strada in u tempu terribili, chjamendu u so cane.
    
  U sgiò Hemming era unu di i residenti più antichi di Dunoiran Road, un veduvu cù una storia illustre. A sapia cusì perchè dopu à uni pochi di whisky, nunda ùn pudia impedillu di cuntà storie di a so ghjuventù. Ch'ella sia in una festa o in un pub, u vechju maestru ingegnere ùn hà mai mancatu l'uppurtunità di rantrà finu à l'ora di a matina per qualcunu abbastanza sobri da ricurdà. Quand'ellu hà cuminciatu à attraversà a strada, Nina hà rimarcatu una vittura nera chì s'avvicinava à pocu di casa da ellu. Siccomu a so finestra era cusì alta sopra a strada sottu, era l'unica chì puderia avè previstu questu.
    
  "Oh, Diu," ella ansimò è si precipitò rapidamente à a porta. A piedi nudi, cù solu jeans è bracciale, Nina corse à falà i scalini versu u so chjassu fessu. Ella gridava u so nome mentre correva, ma a pioggia è u tronu l'impedìanu di sente u so avvisu.
    
  "Sgiò Hemming! Attenti à a vittura!" Nina stringhjia, i so pedi à pena sentenu u fretu di e pozzangheli umidi è di l'erba ch'ella passava. U ventu glaciale brusgiava a so pelle nuda. A so testa si vultò à diritta per misurà a distanza à a vittura chì si avvicinava rapidamente mentre spruzzava à traversu a fossa affollata. "Sgiò Hemming!"
    
  Quandu Nina hà ghjuntu à a porta in u so recintu, u sgiò Hemming era digià strappatu à mezu à a strada, chjamendu u so cane. Cum'è sempre, in a so fretta, i so diti umidi scivolavanu è sbattevanu cù a serratura di a serratura, incapaci di caccià u pin abbastanza prestu. Quand'ella pruvò à apre a serratura, ella gridava sempre u so nome. Siccomu ùn ci era micca altri marchjetti abbastanza pazzi per esce in stu tempu, era a so sola speranza, u so solu presagiu.
    
  "Oh my gosh!" gridò in disperazione mentre u pin si liberava. In fatti, era u so ghjuramentu chì infine hà attiratu l'attenzione di u sgiò Hemming. Ellu aggrottò le sopracciglia è si vultò pianu pianu per vede da induve vene u ghjuramentu, ma si vultò contru. iddu.in sensu orariu, impiditendu di veda a vittura chì s"avvicina.Quandu vidia u bellu storicu, pocu vistutu, u vechju si sentia una strana nustalgia di i so vechji tempi.
    
  "Salutu, duttore Gould", hà salutatu. Un picculu sorrisu apparsu nantu à a so faccia quand'ellu l'hà vistu in u so bra, pensendu ch'ella era o briacata o pazza, chì cù u clima fretu è tuttu.
    
  "Sgiò Hemming!" ella gridava sempre mentre correva versu ellu. U so surrisu svanì mentre cuminciò à dubbità l'intenzione di a donna pazza versu ellu. Ma era troppu vechju per scappà da ella, cusì aspittava u colpu è sperava ch'ella ùn li facia micca male. Ci era un spruzzo d'acqua assordante à a so manca, è infine hà vultatu a testa per vede una mostruosa Mercedes nera chì sfilava versu ellu. L'ale spumose bianche s'arrizzò da i dui lati di a strada mentre i pneumatici taglianu l'acqua.
    
  "Diavule...!" - ansimò, l'ochji s'allargavanu d'orrore, ma Nina afferrò u so avantbracciu. L'hà tiratu cusì forte ch'ellu hà sbulicatu nantu à u pavimentu, ma a rapidità di e so azzioni l'hà salvatu da u parafango di a Mercedes. Colpiti da l'onda d'acqua alzata da a vittura, Nina è u vechju sgiò Hemming s'ammuccianu daretu à a vittura parcheggiata finu à chì u scossa in u Merc passò.
    
  Nina saltò subitu.
    
  "Tu vi pigliarete per questu, stronzo! Ti cacceraghju è ti daraghju un calci in culo, stronzo! hà accoltu i so insulti à l'idiota in a vittura di lussu. I so capelli scuri incorniciavanu a so faccia è u collu, curlingu nantu à i monti di u so pettu mentre ringhiava in a strada. A Mercedes hà vultatu in una curva di a strada è pocu à pocu sparì daretu à un ponte di petra. Nina era furiosa è fridda. Ella stese a manu à l'anzianu stunatu, tremulendu da u friddu.
    
  "Venite, sgiò Hemming, andemu à l'internu prima di catturà a vostra morte", suggerì Nina fermamente. I so dita arricciate si chjudevanu attornu à u so bracciu è ella alzò cù cura l'omu fragile à i so pedi.
    
  "U mo cane, Betsy," murmurò, sempre scossa da a paura di a minaccia, "hè scappata quandu u tronu hà cuminciatu".
    
  "Ùn vi preoccupate, sgiò Hemming, a truveremu per voi, va bè ? Pigliate solu da a pioggia. "Oh, u mo Diu, aghju seguitu stu stronzo", l'assicurò, pigliendu respirazioni brevi.
    
  "Ùn pudete micca fà nunda per elli, duttore Gould," murmurò mentre ella u guidava à traversu a strada. "Preferiranu tumbà voi chè passà un minutu à ghjustificà e so azioni, schifosi."
    
  "WHO?" - hà dumandatu.
    
  Fece u capu versu u ponte induve a vittura era sparita. "Elli! Un vestigiu scartatu di ciò chì una volta era una bona municipalità quandu Oban era guvernatu da un cunsigliu ghjustu di omi degni.
    
  Ella aggrottò le sopracciglia, pareva confusa. "W-chì? Dici chì sapete quale hè u pruprietariu di sta vittura ?
    
  "Certamente!" - rispose quandu ella hà apertu u cancellu di u giardinu per ellu. " Quelli dannati vulturi in a municipalità. McFadden! Eccu un porcu ! Avarà da finisce sta cità, ma à i ghjovani ùn importa più quale hè u capu, basta ch"elli ponu cuntinuà à fà femine è festa. Sò quelli chì duveranu vutà. Anu vutatu per caccià ellu, duveranu, ma ùn anu micca. I soldi vintu. Aghju vutatu contru à stu bastardo. Aghju. È u sà. Cunnosce tutti quelli chì anu vutatu contru à ellu ".
    
  Nina s'arricorda di vede McFadden nantu à a nutizia qualchì tempu fà, induve ellu assistia à una riunione secreta assai impurtante, a natura di quale i canali di nutizie ùn anu pussutu revelà. A maiò parte di a ghjente in Oban hà piaciutu à u Signore Hemming, ma a maiò pensava chì i so punti di vista pulitichi eranu troppu anticu, chì era unu di quelli avversari sperimentati chì ricusanu di permette u prugressu.
    
  "Cumu pò sapè chì hà vutatu contru à ellu? È chì puderia fà ? ella sfidò u cattivu, ma u sgiò Hemming era fermu ch'ella sia attentu. L'hà purtatu cun pacienza nantu à a pendenza ripida di u so chjassu, sapendu chì u so core ùn pudia sustene a marcia strenua di a muntagna.
    
  "Senti, Nina, ellu sà. Ùn capiscu micca a tecnulugia muderna, ma ci sò rumuri chì usa i dispositi per monitorà i citadini è ch'ellu avia installate camere nascoste sopra i cabine di votu ", u vechju cuntinuò à chiacchiere, cum'è sempre. Solu chì sta volta u so babu ùn era micca una storia alta o una memoria piacevule di i ghjorni passati, nò ; hè ghjuntu in forma d'accusazioni gravi.
    
  "Cumu pò permette tutte queste cose, sgiò Hemming?" ella dumandò. "Sapete chì costarà una fortuna".
    
  Grandi ochji fighjavanu di latu à Nina da sottu à e sopracciglia bagnate è incurvate. "Oh, hà amici, duttore Gould. Hà amichi cù assai soldi chì sustenenu e so campagne è paganu per tutti i so viaghji è riunioni ".
    
  Si pusò davanti à u so fogghiu caldu, induve u focu liccava a bocca di a caminetta. Pigliò una manta di cachemire da u so lettu è l'avvolse intornu à ellu, strofinando i so braccia nantu à a manta per mantene u calore. A fighjulava cù una sincerità brutale. "Perchè pensate chì anu pruvatu à scaccià mi? Eru u principale avversu di e so pruposte durante a manifestazione. Eiu è Anton Leving, vi ricordate ? Avemu oppostu à a campagna di McFadden ".
    
  Nina annuì. "Iè, mi ricordu veramente. Eru in Spagna à quellu tempu, ma aghju seguitu tuttu nantu à e social media. Avete ragione. Tutti eranu cunvinti chì Leving vincerà un altru postu in i camere di u cunsigliu municipale, ma eramu tutti devastati quandu McFadden hà vintu inaspettatamente. Leving s"opposera ou proposera-t-il un autre vote au conseil ?
    
  U vechju surrisu amaramente, fighjulendu in u focu, a bocca stesa in un surrisu cugu.
    
  "Hè mortu".
    
  "WHO? Vivendu?" - dumandò incredula.
    
  "Iè, Lewing hè mortu. A settimana passata ellu ", u sgiò Hemming l'hà guardatu cù una spressione sarcastica nantu à a so faccia, "hà avutu un accidente, anu dettu.
    
  "Chì?" ella aggrottò la fronte. Nina hè stata cumplitamenti stunnata da l'eventi ominous chì avianu accadutu in a so cità. "Chi hè successu?"
    
  "Apparente ch'ellu hè cascatu in i scalini di a so casa vittoriana mentre era intossicatu", disse u vechju, ma a so faccia hà ghjucatu una carta diversa. "Sapete, aghju cunnisciutu à Living per trentadui anni, è ùn hà mai bevutu più di un biccheri di sherry in una luna blu." Cumu puderia esse intoxicatu ? Cumu si pudia ibriacà cusì ch"ellu ùn pudia micca cullà i maledetti scalini ch"ellu avia fattu vinticinque anni in a stessa casa, duttore Gould ? Ridia, ricurdendu a so propria sperienza quasi tragica. "È pare chì oghje era u mo turnu à a forca."
    
  "Sarà quellu ghjornu," ella ridacchiò, riflettendu nantu à l'infurmazioni mentre si metteva a so robba è l'attavava.
    
  "Avà site implicatu, Dr Gould", hà avvistatu. "Avete arruvinatu a so chance di tumbà mi. Sò in mezzo à una tempesta di merda avà ".
    
  "Va bè", disse Nina cù un sguardu d'acciaio. "Questu hè induve sò megliu".
    
    
  ondeci
  Essenza di a quistione
    
    
  U kidnapper di Sam hà guidatu fora di a strada à u livante longu l'A68, andendu in u scunnisciutu.
    
  "Induve mi porta?" - dumandò Sam, mantenendu a so voce liscia è amichevule.
    
  "Wag", rispose l'omu.
    
  "Vogri Country Park?" Sam hà rispostu senza pensà.
    
  "Iè, Sam", rispose l'omu.
    
  Sam hà pensatu à a risposta di Swift per un mumentu, evaluendu u livellu di minaccia assuciatu cù u locu. Il s'agissait en réalité d'un endroit très agréable, pas un endroit où il serait nécessairement éviscéré ou pendu à un arbre. In fatti, u parcu era visitatu in permanenza perchè era una zona boscosa induve a ghjente ghjunse à ghjucà à u golf, andà in caminata, o intrattene i so figlioli in u campu di ghjocu residente. Si senti immediatamente megliu. Una cosa l'hà incitatu à dumandà di novu. "A propositu, cum'è u vostru nome, amicu? Sembra assai familiare, ma dubitu chì ti cunnosci veramente ".
    
  "Mi chjamu George Masters, Sam. Mi cunnosci da e brutte fotografie in biancu è neru, per cortesia di u nostru amicu cumuni Aidan da l'Edinburgh Post ", spiegò.
    
  "Parlendu di Aidan cum'è un amicu, site sarcasticu o hè veramente u vostru amicu?" Sam dumandò.
    
  "No, simu amichi in u sensu anticu di a parolla", rispose George, senza caccià l'ochji da a strada. "Vi purteraghju à Vogri per pudè parlà, è dopu vi lascià andà". Girò lentamente a testa per benedizzione di Sam cù a so spressione è aghjunse: "Ùn vulia micca perseguità, ma avete a tendenza à reagisce cù preghjudizii estremi prima ancu di capisce ciò chì succede. U modu di cuntrullà sè stessu durante l'operazioni di sting hè oltre à mè ".
    
  "Eru ubriacu quandu m'avete rinfriscatu in a stanza di l'omi, George," Sam hà pruvatu à spiegà, ma ùn hà micca avutu effettu currettivu. "Chì avia da pensà?"
    
  George Masters ridacchiò. "Pensu chì ùn vi aspettate micca di vede qualcunu cusì bellu cum'è mè in questu bar. Puderaghju fà e cose megliu ... o puderebbe passà più tempu sobriu ".
    
  "Ehi, era u mo fottu anniversariu", hà difesu Sam. "Aviu u dirittu di esse arrabbiatu".
    
  "Forse sì, ma ùn importa micca avà", rispose George. "Avete scappatu allora è scappatu di novu senza mancu dà l'uppurtunità di spiegà ciò chì vogliu da voi."
    
  "Pensu chì avete ragiò," Sam suspirò mentre giravanu nantu à a strada chì porta à a bella zona di Vogri. A casa vittoriana da quale u parcu hà pigliatu u so nome apparsu à traversu l'arburi mentre a vittura rallenta significativamente.
    
  "U fiumu oscurerà a nostra discussione", hà dettu George, "in casu chì stanu fighjulendu o spiegà".
    
  "Elli? Sam aggrottò le sopracciglia, affascinato da a paranoia di u so rapitore, u listessu omu chì un mumentu fa avia criticatu e reazioni paranoiche di Sam. "Vogliu dì, qualcunu chì ùn hà micca vistu u carnaval di speed-fucking chì faciamu vicinu?"
    
  "Sapete quale sò, Sam. Eranu incredibilmente pazienti, fighjendu voi è u storicu bellu ... fighjendu David Perdue ... ", disse mentre caminavanu à a riva di u fiumu Tyne, chì scorriva per u duminiu.
    
  "Aspetta, cunnosci Nina è Perdue?" Sam ansimò. "Chì anu da fà cù perchè mi seguite?"
    
  George suspirò. Hè ora di ghjunghje à u core di a materia. Si firmò senza dì una altra parolla, pettinendu l"orizonte cù l"ochji ammucciati sottu à e sopracciglia sfigurate. L'acqua hà datu à Sam un sintimu di pace, Eve sottu a piovana di nuvuli grisgi. I so capelli sbattevanu nantu à a so faccia mentre aspittava chì George chjarificà u so scopu.
    
  "Faraghju breve, Sam", disse George. "Ùn possu micca spiegà avà cumu cunnoscu tuttu questu, ma crede solu chì a so". Notendu chì u ghjurnalistu solu u fighjulava senza spressione, continuò. "Avete sempre u video di Dread Serpent, Sam? U video chì avete arregistratu quandu erate tutti in a Cità Perduta, l'avete cun voi?"
    
  Sam hà pensatu prestu. Hà decisu di mantene e so risposte vagi finu à ch'ellu era sicuru di l'intenzioni di George Masters. "No, aghju lasciatu una nota cù u duttore Gould, ma ella hè à l'esteru".
    
  "Da veru?" Ghjorghju hà rispostu cù indiscrezione. "Avete da leghje i ghjurnali, sgiò Giurnalistu Famosu. Ella hà salvatu a vita di un membru prominente di a so cità nativa ieri, cusì o mi menti, o hè capace di bilocazione ".
    
  "Guardate, dimmi solu ciò chì duvete dì à mè, per l'amor di Diu. A causa di a vostra attitudine di merda, aghju scrittu da a mo vittura è aghju sempre da trattà cù quella merda quandu finisci di ghjucà à u parcu di ghjocu ", hà sbulicatu Sam.
    
  "Avete un video di u "Terrible Serpent" cun voi?" George hà ripetutu cù u so propiu metudu d'intimidazione. Ogni parolla era cum'è un martellu chì batteva un incudine in l'arechje di Sam. Ùn avia nisuna manera di esce da a cunversazione, è ùn era micca manera di esce da u parcu senza Ghjorghju.
    
  "U... Serpente Terribile?" Sam insistia. Ùn sapia micca assai di e cose chì Perdue li dumandava di filmà in a prufundità di una muntagna in Nova Zelanda, è hà preferitu cusì. A so curiosità era generalmente limitata à ciò chì l'interessava, è a fisica è i numeri ùn eranu micca u so puntu forte.
    
  "Gesù Cristu!" George s'infuriava in u so discorsu lentu è slurred. "Terrible Serpent, un pittogramma cumpostu da una sequenza di variàbili è simboli, Splinter! Hè cunnisciutu ancu cum'è equazione! Induve hè sta registrazione?
    
  Sam alzò le mani per rendersi. A ghjente sottu u parapluie hà rimarcatu e voci alzate di dui omi chì spuntavanu da i so nascondiglii, è i turisti si vultonu per vede ciò chì a cummozione era. "Va bè, Diu! Rilassati," bisbigliò Sam aspramente. "Ùn aghju micca u filmatu cun mè, George. Micca quì è avà. Perchè?"
    
  "Queste ritratti ùn devenu mai entre in manu di David Perdue, capite?" - hà avvistatu Ghjorghju cun un fremi raucu. "Mai! Ùn m'importa micca ciò chì li dici, Sam. Basta à sguassà. Corrompe i fugliali, qualunque sia.
    
  "Hè tuttu ciò chì li importa, amicu", l'hà infurmatu Sam. "Puderaghju finu à dì ch'ellu hè ossessionatu da questu".
    
  "Ne sò cuscente, amicu," sibilò George à Sam. "Hè u dannatu prublema. Hè adupratu da un marionnettista assai, assai più grande di ellu.
    
  "Iddi?" Sam dumandò sarcasticamente, riferenu à a teoria paranoica di George.
    
  L'omu à a pelle sbiadita s'era abbastanza di e buffonate di ghjuventù di Sam Cleave è si precipitò in avanti, afferrà Sam per u collu è u scuzzulate cù una forza terrificante. Per una stonda, Sam si sentia cum'è un ziteddu chì hè sbulicatu da un San Bernardu, facendu ricurdà chì a forza fisica di Ghjorghju era guasi inumana.
    
  "Avà sta à sente, è ascolta attentamente, amicu," sibilò in faccia di Sam, u so respiru puzzava di tabacco è di menta. "Se David Perdue riceve questa equazione, l'Ordine di u Sole Neru triunfarà!"
    
  Sam pruvò inutilmente à liberà e mani di l'omu brusgiatu, solu chì u fece ancu più arrabbiatu cù Eve. Ghjorghju u scuzzulò di novu è poi u lasciò cusì bruscamente chì hà inciampatu in daretu. Mentre Sam provava à truvà u so postu, George si avvicinava. "Avete ancu capitu ciò chì vi causanu? Perdue ùn deve micca travaglià cù u Dread Serpent. Hè u geniu chì anu aspittatu per risolve stu dannatu prublema di matematica da quandu u so figliolu d'oru precedente l'hà sviluppatu. Sfurtunatamente, hà dettu chì u zitellu d'oru avia una cuscenza è hà distruttu u so travagliu, ma micca prima chì a cameriera hà copiatu mentre puliva a so stanza. Inutile di dì chì era una operativa, chì travaglia per a Gestapo.
    
  "Allora quale era u so zitellu d'oru?" Sam dumandò.
    
  George guardò Sam, stunatu. "Ùn sapete micca? Avete mai intesu parlà di un tippu chjamatu Einstein, u mo amicu? Einstein, u tippu di a "Teoria di a Relatività", travagliava nantu à qualcosa un pocu più distruttivu cà a bomba atomica, ma cù caratteristiche simili. Fighjate, sò un scientist, ma ùn sò micca un geniu. Grazie à Diu, nimu ùn pudia cumpletà sta equazioni, per quessa chì u tardu Dr Kenneth Wilhelm hà scrittu in The Lost City. Nimu ùn era suppostu sopravvive à questa fottuta fossa di i serpenti ".
    
  Sam hà ricurdatu u duttore Wilhelm, chì pussede una splutazioni in Nova Zelanda induve si trovava a Cità Perduta. Era un scientist nazista, scunnisciutu da a maiò parte, chì fù chjamatu Williams per parechji anni.
    
  "Bè bè. Suppone ch'e aghju compru tuttu questu ", supplica Sam, alzendu dinò e mani. "Chì sò e cunsequenze di sta equazione? Averaghju bisognu di una scusa veramente concreta per rapportà questu à Perdue, chì, per via, deve esse pianificatu a mo scomparsa avà. U vostru desideriu pazzu m'hà costatu scuntrallu. Diu, deve esse furioso ".
    
  George alzò le spalle. "Ùn duverebbe micca scappà."
    
  Sam sapia ch'ellu avia ragione. Se Sam avia solu cunfrontu George à a so porta d'entrata è li dumandò, l'avaria risparmiatu assai prublemi. Prima di tuttu, averia sempre una vittura. Per d 'altra banda, u dolu per a merda chì era digià ghjunta à a luce ùn facia nunda di bonu à Sam.
    
  "Ùn sò micca chjaru nantu à i dettagli più fini, Sam, ma trà mè è Aidan Glaston, u cunsensu generale hè chì sta equazione cuntribuisce à un cambiamentu monumentale in u paradigma attuale di a fisica", hà ammissu George. "Da ciò chì Aidan hà sappiutu cullà da e so fonti, stu calculu pruvucarà u caosu à una scala globale. Questu permetterà à l'ughjettu di rompe u velu trà e dimensioni, facendu chì a nostra propria fisica collide cù ciò chì hè da l'altra parte. I Nazis l'anu sperimentatu, simile à l'affirmazioni di a Teoria di u Campu Unificatu, chì ùn pudia esse pruvata ".
    
  "E cumu hà da prufittà u Black Sun, Maestri?" - Dumandò Sam, aduprendu u so talentu ghjurnalistu per capisce a merda. "Vivenu in u stessu tempu è spaziu cum'è u restu di u mondu. Hè ridiculu di pensà ch'elli anu da sperimentà cù una merda chì li distrughjeria cù tuttu u restu ".
    
  "Forse sì, ma avete capitu a mità di a merda strana è tortuosa chì anu fattu in realtà durante a Siconda Guerra Munniali?" George s'oppose. "A maiò parte di ciò ch'elli anu pruvatu à fà ùn era assolutamente micca utile, è ancu cuntinueghjanu à fà esperimenti mostruosi solu per superà sta barriera, crede chì puderia avanzà a so cunniscenza di u funziunamentu di altre scienze - quelle scienze chì ùn pudemu micca. ancora capisce. Quale hà da dì chì questu ùn hè micca solu un altru tentativu ridiculu di perpetuà a so follia è u cuntrollu?
    
  "Capiscu ciò chì dici, George, ma sinceramente ùn pensu micca chì ancu elli sò cusì pazzi. In ogni casu, anu da avè qualchì mutivu tangibile per vulè ottene questu, ma chì puderia esse? Sam argumentò. Ci vulia à crede à George Masters, ma ci era troppu buchi in i so tiurii. D'altronde, à ghjudicà da a disperazione di st'omu, a so storia valìa almenu di verificà.
    
  "Fighjate, Sam, chì mi credi o micca, fate solu un favore è guardate questu prima di lascià David Perdue mette in manu nantu à questa equazione", hà supplicatu George.
    
  Sam annuì in accordu. "Hè un omu bonu. S'ellu ci era una certa gravità in queste allegazioni, l'avaria distruttu stessu, crede mi.
    
  "Sò chì hè un filantropu. Sò cumu hà scopatu Black Sun sei manere finu à dumenica, quandu hà capitu ciò chì stavanu pianificendu per u mondu, Sam ", spiegò u scientist slurred impaziente. "Ma ciò chì ùn possu micca capisce à voi hè chì Purdue ùn hè micca cunnisciutu di u so rolu in a distruzzione. Iddu ùn sapia bè ch'elli utilizanu u so geniu è a curiosità innata per guidàlu drittu in l'abissu. Ùn hè micca una questione di s'ellu hè d'accordu o micca. Hè megliu ùn avè micca idea d'induve hè l'equazione o l'ammazzanu... è voi è a signora di Oban.
    
  Finalmente, Sam hà capitu u suggerimentu. Il a décidé d'attendre son temps avant de remettre le film à Perdue, ne serait-ce que pour donner à George Masters le bénéfice du doute. Saria difficiuli di clarificà a suspettazione senza trasmette infurmazioni impurtanti à fonti aleatorii. Fora di Perdue, c'eranu pochi quelli chì pudianu cunsigliàlu di u periculu chì stava in stu calculu, è ancu quelli chì pudianu... ùn sapianu mai s'ellu si pudia esse fiducia.
    
  "Portami a casa, per piacè", hà dumandatu Sam à u so captore. "Varaghju in questu prima di fà qualcosa, d'accordu?"
    
  "Aghju fiducia in tè, Sam", disse George. Sonava più cum'è un ultimatum chè un impegno di fiducia. "Se ùn distrughjite micca sta registrazione, vi dispiacerà per un cortu periodu di ciò chì resta di a vostra vita".
    
    
  12
  Olga
    
    
  À a fine di a so battagghia, Casper Jacobs passava i so dite à traversu i so capelli di sabbia, lascendu a punta nantu à a so testa cum'è una pop star di l'anni ottanta. I so ochji eranu iniettati di sangue da a lettura tutta a notte, u cuntrariu di ciò chì avia speratu di notte - per rilassate è dorme un pocu. Invece, a nutizia di a scuperta di u Serpente Temu l'infuriò. Sperava disperatamente chì Zelda Bessler o i so lapdogs eranu sempre ignoranti di a nutizia.
    
  Qualchissia fora facia un rumore terribili, ch'ellu pruvò à ignurà in prima, ma trà e so paure di u mondu di u male imminente è a mancanza di sonnu, ci era assai ch'ellu ùn pudia suppurtà oghje. Sonava cum'è una piastra di crashing è qualchì scontru dopu davanti à a so porta, seguita da u rumore di una alarme di vittura.
    
  "Oh, per l'amori di Diu, chì avà?" - gridò forte. Il se précipita vers la porte d'entrée, prêt à casser sa frustration sur celui qui l'avait dérangé. Spingendu a porta da latu, Casper urlò: "Chì, in nome di tuttu ciò chì hè santu, si passa quì?" Ciò chì hà vistu à u pede di e scale chì portanu à a so via d'entrata l'hà disarmatu subitu. A bionda più stupente era accucciata accantu à a so vittura, chì pareva depressu. Nantu à u trottu davanti à ella era un mess di torta è bola di ghiaccio chì prima era appartene à una grande torta nuziale.
    
  Quandu hà guardatu à Casper implorante, i so ochji verdi limpidi l'anu stunatu. "Per piacè signore, per piacè ùn sia micca arrabbiatu! Puderaghju sguassà tuttu in una volta. Fighjate, a macchia nantu à a vostra vittura hè solu ghiaccio.
    
  "No, nò", protestò, altendu e mani in scusa, "per piacè ùn vi preoccupate micca di a mo vittura. Eccu, lasciami aiutà. " Dui strilli è una pressa di u buttone di telecomando nantu à u so set di chjavi silenziu l'alarma chì si lamenta. Casper si precipitò per aiutà a bellezza singhiozzante à coglie a torta avariata. "Per piacè ùn pienghje micca. Ehi, vi dicu ciò chì. Una volta chì avemu risoltu questu, vi purteraghju à a vostra panetteria di casa locale è rimpiazzà a torta. À mè".
    
  "Grazie, ma ùn pudete micca fà questu", hà sbuffatu, riunendu manciate di pasta è decorazioni di marzapane. "Vedi, aghju cottu sta torta stessu. Mi pigliò dui ghjorni, è questu era dopu avè fattu tutte e decorazioni cù a manu. Vede, era una torta di nozze. Ùn pudemu micca solu cumprà una torta di nozze in ogni magazinu in ogni locu ".
    
  I so ochji infusi di sangue, pieni di lacrime, rompevanu u core di Casper. Il posait à contrecœur sa main sur son avant-bras et la frotta doucement pour exprimer sa sympathie. Cumpritamenti captivatu da ella, sintia una puzza in u so pettu, quella puzza familiare di disappuntu chì vene quand'ellu si trova di fronte à una realità dura. Casper sentì un dolore à l'internu. Ùn vulia micca sente a risposta, ma vulia disperatamente dumandà a quistione. "Hè... sò a torta f-per u vostru... matrimoniu?" hà intesu i so labbre tradillu.
    
  'Per piacè dì nò ! Per piacè esse una damigella d'onore o qualcosa. Per l'amore di Diu, per piacè ùn sia micca una sposa! "U so core paria chì gridava. Ùn era mai statu innamuratu prima, fora di a tecnulugia è a scienza, questu era. A fragile bionda u fighjulava à traversu e so lacrime. A. un picculu sonu strangulatu li scappò cum'è un surrisu ironicu apparsu nantu à a so bella faccia.
    
  "Oh Diu, nò," hà scuzzulatu a testa, sniffing è risatina stupidamente. "Ti pare veramente cusì stupidu?"
    
  "Grazie, Ghjesù!" U fisicu ghjubilante hà intesu a so voce interna rallegra. Di colpu, hà sorrisu largamente à ella, sintendu immensamente allevatu chì ùn era micca solu sola, ma ancu avè un sensu di l'umuri. "Ah! Ùn pudia micca più d'accordu ! Bachelor quì! " mormorò goffamente. Capendu quantu stupidu, Casper hà pensatu chì puderia dì qualcosa di più sicuru. "A propositu, mi chjamu Casper", disse, tendu una manu sfacciata. "U duttore Casper Jacobs". Il s'assura qu'elle avait remarqué son nom.
    
  Entusiastamente, a bella donna pigliò a so manu cù e so dita appiccicose è ridiva: "Sò ghjustu cum'è James Bond. Mi chjamu Olga Mitra, ehm... panificatrice.
    
  "Olga, u panettiere", sorrise. "Mi piace".
    
  "Ascolta," disse seriamente, sguassendu a guancia cù a manica, "Aghju bisognu chì sta torta sia consegnata à u matrimoniu in menu di un'ora. Avete idee? "
    
  Casper hà pensatu per un mumentu. Era luntanu di lascià in periculu una zitella di cusì splendore. Questa era a so sola chance per fà una impressione durabile, è una bona in questu. Sbucò subitu i so dite è un'idea li salta in testa, facendu chì i pezzi di a torta s'alluntanu. "Forse aghju una idea, Miss Mithra. Aspetta quì."
    
  Cù un novu entusiasmu, Casper, di solitu sottumessu, hà ghjuntu i scalini à a casa di u so patrone è implora Karen per aiutà. Dopu tuttu, era sempre in fornu, sempre lassendu panini dolci è bagels in u so attic. À u so piacè, a mamma di u patrone accunsentì à aiutà a nova fidanzata di Casper à salvà a so reputazione. Anu avutu una altra torta di nozze pronta in un tempu record dopu chì Karen hà fattu uni pochi di chjama.
    
    
  ***
    
    
  Dopu a corsa contr'à u tempu per fà a nova torta di nozze, chì per furtuna per Olga è Karen era modesta per principià, ognunu hà avutu un vetru di sherry per brindisi u so successu.
    
  "Non solu aghju trovu u cumpagnu perfettu in u crimine in a cucina", hà salutatu a grazia Karen, alzendu u so bicchiere, "ma aghju ancu fattu un novu amicu!" Eccu à a cooperazione è novi amichi! "
    
  "Suptene questu", Casper hà sorrisu slyly, tintinnendu i vetri cù duie donne felici. Ùn pudia caccià i so ochji da Olga. Avà ch'ella era rilassata è felice di novu, scintillava cum'è champagne.
    
  "Grazie un milione di volte, Karen," Olga radiò. "Chì avaria fattu sè ùn m'avete micca salvatu?"
    
  "Bè, supponu chì era u vostru cavaliere di là chì hà stallatu tuttu, caru", disse Karen, rossa di sessantacinque anni, puntandu u so bicchiere à Casper.
    
  "Hè veru", Olga accunsentì. Si vultò versu Casper è guardò prufondamente in i so ochji. "Ùn m'hà micca pardunatu solu per a mo goffa è u disordine in a so vittura, ma hà ancu salvatu u mo culo... È dicenu chì a cavalleria hè morta".
    
  U core di Casper hà saltatu. Daretu à u so surrisu è l'aspettu imperturbable, c'era u rossu di un scolarettu in u vestitori di e zitelle. "Qualchissia hà da salvà a principessa da passà in u fangu. Puderia ancu esse mè ", fece l'ochju, surprised da u so propiu charme. Casper ùn era micca pocu attraente, ma a so passione per a so carriera l'hà fattu una persona menu sociable. In fatti, ùn pudia crede a so furtuna à truvà Olga. Ùn solu ùn pareva avè a so attenzione, ma praticamenti si prisentava à a so porta. Cunsegna persunale, cortesia di u destinu, hà pensatu.
    
  "Veni cun mè per portà a torta?" - dumandò à Casper. "Karen, torneraghju subitu per aiutà ti pulisce."
    
  "Sciocchezza," Karen gridò giocosamente. "Voi dui, andate è fate chì a torta sia consegnata. Purtatemi solu a meza buttiglia di brandy, sapete, per u prublema ", fece l'ochju.
    
  Incantata, Olga basgiò à Karen nantu à a guancia. Karen è Casper anu scambiatu sguardi vittoriosi à l'apparizione brusca di un raghju di sole chì camminava in a so vita. Cum'è se Karen puderia sente i pinsamenti di u so inquilino, hà dumandatu: "Da induve venite, caru? A vostra vittura hè parcheggiata vicinu?"
    
  Casper roteò l'ochji nantu à ella. Ci vulia à stà ignuratu di a quistione chì ancu passava in a so mente, ma avà a franca Karen l'hà dettu. Olga calò a testa è li rispose senza riserve. "Oh sì, a mo vittura hè parcheggiata nantu à a strada. Pruvava di purtà a torta da u mo appartamentu à a mo vittura quandu aghju persu u mo equilibriu per via di a strada aspra.
    
  "U vostru appartamentu?" dumandò Kasper. "Qua?"
    
  "Iè, à fiancu, attraversu a recinzione. "Sò u to vicinu, stupidu", rise. "Ùn avete micca intesu u rumore quandu aghju guidatu in u marcuri? I mutori anu fattu un sonu cusì chì aghju pensatu ch'e aghju avutu una severa rimprovera, ma, per furtuna, nimu ùn si prisenta.
    
  Casper guardò à Karen cun un sorrisu sorpresu ma felice. "Senti cusì, Karen? Hè u nostru novu vicinu ".
    
  "L'aghju intesu, Romeo," Karen scherziò. "Avà principià. Sò senza libazioni ".
    
  "Oh infernu, sì", esclamò Olga.
    
  L'hà aiutatu cù cura à alzà a basa di a torta, un pannellu di legnu robustu in forma di munita, coperto cù foil pressatu per a mostra. A torta ùn era micca troppu cumplessa, cusì era faciule per truvà un equilibriu trà i dui. Cum'è Kasper, Olga era alta. Cù i so pomi alti, a pelle è i capelli chiari, è un fisicu slender per boot, era u stereotipu tipicu di l'Europa orientale di bellezza è altezza. Anu purtatu a torta à u so Lexus è hà sappiutu à imbuttallu in u sediu di daretu.
    
  "Tu guidà", disse, lanciandu e chjavi. "Staraghju in daretu cù a torta".
    
  Mentre guidavanu, Casper avia mille dumande chì vulia dumandà à a donna stupente, ma hà decisu di ghjucà cool. Hà ricevutu struzzioni da ella.
    
  "Aghju da dì, questu hè solu per dimustrà chì possu guidà ogni vittura senza sforzu", si vantava quandu ghjunghjenu à a parte posteriore di a sala di ricezione.
    
  "O a mo vittura hè solu faciule d'utilizà. Sapete, ùn ci hè micca bisognu di esse un scientist di razzi per volà ", hà scherzatu. In un mumentu di disperazione, Casper si ricurdò di a scuperta di Dire Serpent è ch'ellu avia sempre bisognu di assicurà chì David Perdue ùn l'avia micca studiatu. Deve esse mostratu nantu à a so faccia mentre aiutava Olga à piglià a torta à a cucina in a sala.
    
  "Casper?" ella pressò. "Casper, hè qualcosa di sbagliatu?"
    
  "No, di sicuru micca", surrisu. "Pensu solu à e cose di travagliu".
    
  Ùn li pudia micca dì chì a so ghjunta è a so splendida apparizione anu sguassatu tutte e priurità di a so mente, ma a verità era chì l'avia. Solu avà si ricurdava quanta perseveranza avia pruvatu à cuntattà Perdue senza dà nisuna indicazione ch'ellu facia cusì. Dopu tuttu, era un membru di l'Ordine, è s'elli anu scupertu ch'ellu era in cahoots cù David Perdue, certamenti l'anu finitu.
    
  Hè stata una sfurtunata coincidenza chì u campu di a fisica chì Kasper hà guidatu diventerà u sughjettu di U Serpente Territu. Avia paura di ciò chì questu puderia guidà s'ellu s'utilice currettamente, ma a presentazione intelligente di l'equazioni di u Dr.
    
    
  13
  Purdue Pawn
    
    
  Perdue era furiosa. U geniu di solitu equilibratu avia agitu cum'è un maniacu dapoi chì Sam mancava u so appuntamentu. Incapace di localizà Sam per mezu di e-mail, telefonu o traccia satellitare nantu à a so vittura, Perdue era strappatu trà sentimenti di tradimentu è orrore. Hà affidatu à un ghjurnalistu d'investigazione l'infurmazioni più impurtanti chì i Nazis avianu mai ammucciatu, è avà si ritrova appiccicatu à un filu magre di sanità.
    
  "Se Sam hè persu o malatu, ùn m'importa micca!" - abbaiò à Jane. "Tuttu ciò chì vogliu hè a maledetta filmata di u muru di a cità persa, per l'amor di Diu! Vogliu chì turnate in casa soia oghje, Jane, è vogliu chì sguassate a porta se ne necessariu.
    
  Jane è Charles, u buttieru, si fighjavanu cun grande preoccupazione. Ùn avia mai ricorrendu à alcuna azzione criminale per alcuna ragione, è Perdue sapia questu, ma l'aspittava sinceramente da ella. Carlu, cum'è sempre, stava in silenziu tensu accantu à a tavula di Perdue, ma i so ochji dimustravanu quant'ellu era preoccupatu per i novi sviluppi.
    
  In a porta di l'immensa cucina in Reichtisusis, Lilian, a cameriera, stava à sente. Mentre sguassava i cutellerie dopu avè arruvinatu u colazione ch'ella avia priparatu, u so abitudine allegru era passatu per un puntu bassu è s'hè affundatu à un livellu sdrughju.
    
  "Chì succede à u nostru castellu?" - murmurò ella scuzzulendu u capu. "Ciò chì hà sconvoltu tantu u pruprietariu di u duminiu chì si trasformò in un tali mostru?"
    
  Elle pleurait les jours où Perdue était lui-même - calme et rassemblé, suave et même de mauvaise humeur parfois. Avà ùn ci era più musica da u so labburatoriu, è ùn ci era micca football nantu à a TV mentre gridava à l'arbitru. U sgiò Cleave è u duttore Gould eranu alluntanati, è a povera Jane è Carlu avianu a sopportà u patronu è a so nova obsessione, una sinistra equazione chì anu scupertu in a so ultima spidizioni.
    
  Paria chì ancu a luce ùn hà micca penetratu l'alti finestri di u palazzu. I so ochji vagavanu nantu à i tetti alti è dicurazioni stravaganti, reliquie è pitture maestose. Nimu di questu era più bellu. Lillian si sentia cum'è chì i culori stessi eranu spariti da l'internu di u tranquillu palazzu. "Cum'è un sarcòfagu", sospirò, vultendu. Una figura stava in u so caminu, forte è imponente, è Lillian marchjava dritta in questu. Un stridulu agutu scappò à a Lillian spaventata.
    
  "O mio Diu, Lily, sò solu mè", l'infermiera rise, cunsulendu a pallida domestica cun un abbracciu. "Allora chì ti face cusì eccitata?"
    
  Lillian si sentia liberata quandu l'infermiera apparsu. S'aventicava a faccia cù una spugna di cucina, circandu di cumpone si dopu avè principiatu. "Grazie à Diu chì site quì, Lilith", graccia. " U sgiò Perdue hè impazzitu, u ghjuru. Puderia dà un sedativu per uni pochi d'ore ? U staffu hè stancu da e so richieste insane ".
    
  "Pensu chì ùn avete ancu trovu u sgiò Cleave?" - suggerì a sorella Hurst cù un sguardu senza speranza.
    
  "No, è Jane hà ragiò per crede chì qualcosa hè accadutu à u sgiò Cleave, ma ùn hà micca u core di dilla à u sgiò Perdue... ancora. Ùn hè micca finu à ch'ellu diventa un pocu più chjucu, sapete, "Lillian fece un gestu aggrottatu per trasmette a furia di Perdue.
    
  "Perchè Jane pensa chì qualcosa hè accadutu à Sam?" - dumandò l'infermiera à u cucinu stancu.
    
  Lillian s'inclinò è bisbigliava: "Sembra chì anu trovu a so vittura sbattuta in una recinzione in u cortile di a scola in Old Stanton Road, un annullamentu tutale".
    
  "Chì?" Suor Hearst ansimò tranquillamente. "Oh mio Diu, spergu chì sia bè?"
    
  "Ùn sapemu nunda. Tuttu ciò chì Jane pudia scopre era chì a vittura di u Signore Cleave hè stata trovata da a polizia dopu chì parechji residenti lucali è i pruprietarii di l'imprese chjamati per signalà una persecuzione à alta velocità ", hà dettu a cameriera.
    
  "Oh mio Diu, ùn hè micca stupente chì David sia cusì preoccupatu", aggrottò la fronte. "Tu devi dì li subitu".
    
  "Cù tuttu u rispettu, Miss Hearst, ùn hè micca ancu abbastanza pazzo? Sta nutizia l'hà da spinghje à u latu. Ùn hà manghjatu nunda, cum'è pudete vede, "Lillian indicò u colazione scartata," è ùn dorme micca, salvu quandu li dete una dosa.
    
  "Pensu chì deve dì. À questu puntu, probabilmente pensa chì u sgiò Cleave l'hà traditu o solu l'ignora senza ragione. S'ellu sapi chì qualcunu hà perseguitatu u so amicu, si pò sente menu vindictive. Avete mai pensatu à questu?" Suggerì a sorella Hurst. "Parlaraghju cun ellu".
    
  Lillian annuì. Forse l'infermiera avia ragione. "Bè, saresti a persona megliu per dilla. Dopu tuttu, t'hà purtatu in un giru di i so labburatori è hà spartutu qualchi conversazione scientifica cun voi. Ellu si fida di voi ".
    
  "Avete ragione, Lily", ammette l'infermiera. "Lasciami parlà cun ellu mentre cuntrolu u so prugressu. L'aiuteraghju cun questu ".
    
  "Grazie, Lilith. Sò un rigalu di Diu. Stu locu hè diventatu una prigiò per tutti noi da quandu u capu hè tornatu ", Lillian si lagnava di a situazione.
    
  "Ùn vi preoccupate, caru", hà rispostu a sorella Hearst cun un ochju rassicurante. "U riporteremu in grande forma".
    
  "Bon ghjornu, sgiò Perdue," l'infermiera surrisu mentre entra in a cafeteria.
    
  "Bon ghjornu, Lilith," salutò stancu.
    
  "Hè inusual. Avete manghjatu qualcosa ? Ella disse. "Avete da manghjà per ch'e vi tratti.
    
  "Per l'amori di Diu, aghju manghjatu un pezzu di pane tostu", disse Perdue impaziente. "Per ciò chì sò, questu serà abbastanza."
    
  Ùn puderia micca discutiri cun questu. Sister Hearst pudia sente a tensione in a stanza. Jane attendait avec impatience la signature de Perdue sur le document, mais il refusa de signer avant qu'elle ne se rende à la maison de Sam pour enquêter.
    
  "Si pò aspittà?" - dumandò l'infermiera à Jane tranquillamente. L'ochji di Jane s'avvicinò à Perdue, ma ellu rinviò a so sedia è s'imbazzava in piedi cù qualchì sustegnu di Charles. Ella fece un cennu à l'infermiera è raccolse i documenti, pigliendu immediatamente l'indicazione di l'infermiera Hurst.
    
  "Vai Jane, piglia u mo filmatu da Sam!" Perdue gridò dopu à ella mentre abbandunò a stanza tamanta è andò in u so uffiziu. "M'hà intesu?"
    
  "Ti hà intesu", hà cunfirmatu a sorella Hearst. "Sò sicuru ch'ella parterà prestu".
    
  "Grazie, Charles, possu trattà questu", abbaiò Perdue à u so majordomu, mandulu.
    
  "Iè, signore", rispose Charles è partì. Di solitu, l'espressione petrifica di u butler hè stata cuncessa cù disappuntu è un pizzicu di tristezza, ma avia bisognu di delegate u travagliu à i ghjardinari è i pulitori.
    
  "Avete fastidiu, sgiò Perdue", bisbigliò l'infermiera Hurst, purtendu Perdue in u salottu, induve ella di solitu valutava u so prugressu.
    
  "David, caru, David o Dave", a curreggiò.
    
  "Va bè, smetta di esse cusì rude à u vostru staffu", hà urdinatu, circandu di mantene a so voce ancu per ùn rende micca ostili. "Ùn hè micca a so culpa".
    
  "Sam mancava sempre. A sapete?" Sibilò Perdue mentre si tirava per a manica.
    
  "Aghju intesu", hà rispostu. "Se possu dumandà, chì hè cusì speciale in questu filmatu? Ùn hè micca cum'è chì girassi un documentariu in una scadenza stretta o qualcosa di simile ".
    
  Perdue hà vistu Nurse Hearst cum'è un alleatu raru, qualchissia chì hà capitu a so passione per a scienza. Ùn li importava micca di fidà di ella. Cù Nina luntanu è Jane cum'è subordinata, a so infermiera era l'unica donna chì si sentia vicinu à questi ghjorni.
    
  "Secunnu a ricerca, si crede chì questu era una di e teorie di Einstein, ma u pensamentu chì puderia travaglià in pratica era cusì terrificante chì l'hà distruttu. L'unica cosa hè, hè stata copiata prima ch'ella sia distrutta, sapete ", disse Perdue, i so ochji turchini scuri di cuncentrazione. L'ochji di David Perdue eranu un culore diversu. Qualcosa era annebbiatu, qualcosa andava oltre a so persunità. Ma l'infermiera Hurst ùn cunnosci micca a personalità di Perdue cum'è l'altri, cusì ùn pudia vede quantu cose terribilmente sbagliate eranu cù u so paziente ".
    
  "E Sam hà sta equazione?" ella dumandò.
    
  "Fa. È aghju bisognu di cumincià à travaglià annantu à questu ", spiegò Perdue. Avà a so voce sonava quasi sana. "Aghju da sapè ciò chì hè, ciò chì face. Aviu bisognu di sapè perchè l'Ordine di u Sole Neru hà tenutu questu per tantu tempu, perchè u duttore Ken Williams hà sentitu a necessità di intarrallu induve nimu puderia ghjunghje. O," bisbigliò, "... perchè anu aspittatu ".
    
  "Ordine di chì?" Ella aggrottò la fronte.
    
  Di colpu, Perdue capì ch'ellu ùn parlava micca à Nina, o Sam, o Jane, o qualcunu familiarizatu cù a so vita secreta. "Hmm, solu una urganizazione cù quale aghju avutu prima. Nunda di speciale ".
    
  "Sapete, questu stress ùn hè micca favurevule à a vostra guariscenza, David", hà cunsigliatu. "Cumu vi possu aiutà à ottene sta equazione? Sì avete avutu quellu, puderebbe stà occupatu invece di terrorizà u vostru staffu è mè cù tutti questi capricci. A vostra pressione sanguigna hè alta è u vostru tempurale cortu peghju a vostra salute, è ùn possu micca lascià chì succede ".
    
  "Sò chì hè vera, ma finu à ch'e aghju video di Sam, ùn possu micca riposu", Perdue scrollò e spalle.
    
  "U duttore Patel m'aspetta di mantene i so standard fora di l'istituzione, capite? Se continuu à causallu prublemi chì minaccianu a vita, mi licenziarà perchè mi pare chì ùn possu micca fà u mo travagliu ", si lamentò deliberatamente per fà dispiace.
    
  Perdue ùn avia micca cunnisciutu Lilith Hearst da tantu tempu, ma al di là di a so culpabilità inherente per ciò chì era accadutu à u so maritu, avia qualcosa di una parentela orientata à a scienza. Ellu hà ancu sentitu ch'ella puderia esse u so solu cullaburatore in a so ricerca per ottene u filmatu di Sam, soprattuttu perchè ùn avia micca inibizione. A so ignuranza era veramente a so felicità. Ce qu'elle ne savait pas lui permettrait de l'aider dans le seul but de l'aider sans aucune critique ni opinion - comme Perdue l'aimait.
    
  Hà minimizatu u so desideriu freneticu di l'infurmazioni per apparissi docili è ragiunate. "Se pudete forse truvà Sam è dumandallu per u filmatu, questu seria un grande aiutu."
    
  "Va bè, lasciami vede ciò chì possu fà", u cunsulò, "ma duvete prumettimi chì mi darete uni pochi di ghjorni. Accordemu chì l'aghju da riceve a settimana prossima quandu avemu a nostra prossima riunione. Cum'è què?"
    
  Perdue annuì. "Sembra ragionevule."
    
  "Va bè, avà ùn si parla più di matematica è di frames mancanti. Avete bisognu di riposu per un cambiamentu. Lily m'hà dettu chì ùn dorme quasi mai, è francamente, i vostri segni vitali urlanu chì hè vera, David ", hà urdinatu in un tonu sorprendentemente cordiale chì cunfirmava u so talentu per a diplomazia.
    
  "Chì ghjè stu?" - dumandò mentre ella tirava una piccula fiala di suluzione acquosa in a siringa.
    
  "Solu un pocu di Valium IV per aiutà à dorme uni pochi d'ore di più", disse, misurandu a quantità à l'ochju. À traversu u tubu d'iniezione, a luce hà ghjucatu cù a sustanza in l'internu, dendu una luce sacra ch'ella trovava attrattiva. Si Lillian puderia vede, pensa ella, per esse sicura chì ci era sempre una bella luce rimasta in Reichtisusis. A bughjura in l'ochji di Perdue hà lasciatu postu à un sonnu tranquillu mentre a medicina hà fattu effettu.
    
  Trimulò mentre a sensazione infernale di l'acidu ardente in i so vini u turmentava, ma ùn durò solu uni pochi di sicondi prima ch'ellu ghjunghje à u so core. Satisfait que l'infirmière Hurst avait accepté de lui donner la formule du vidéo de Sam, Perdue a permis à l'obscurité veloutée de le consumer. E voci riechevanu in a distanza prima ch'ellu si addormenta completamente. Lillian hà purtatu una manta è un cuscinu, chì u copre cù una manta di lana. "Basta copre quì", hà cunsigliatu a sorella Hearst. "Lasciate dorme quì nantu à u divano per avà. Povera. Hè stancu ".
    
  "Iè", Lillian accunsentì, aiutendu à l'infermiera Hearst a oculta u pruprietariu di u duminiu, cum'è Lillian u chjamava. "È grazia à voi, pudemu ancu tutti piglià una pausa".
    
  "Siete benvenuti," sorella Hearst ridacchiò. U so visu s'affonda in una ligera malincunia. "Sò ciò chì hè di trattà cun un omu difficiule in casa. Puderanu pensà chì sò incaricati, ma quandu sò malati o feriti ponu esse un veru dulore in u culo.
    
  "Amen," Lillian hà rispostu.
    
  "Lillian," Charles rimproverò gentilmente, ancu s'ellu era cumplettamente d'accordu cù a governante. "Grazie, sorella Hurst. Restate à pranzu ? "
    
  "Oh, nò, ti ringraziu, Charles", l'infermiera surrisu, imballendu a so cassa medica è scacciò i vechji bendaggi. "Aghju bisognu di fà alcune commissioni prima di u mo turnu di notte in a clinica sta sera".
    
    
  14
  Decisione impurtante
    
    
  Sam hà pussutu truvà nisuna prova cunvincente chì u Serpente Territu era capace di l'atrocità è a distruzzione chì George Masters hà pruvatu à cunvince. Induv'ellu si vultò, era scontru cù l'incredulità o l'ignuranza, chì cunfirmava solu a so credenza chì Masters era una spezia di folle paranoico. Cependant, il semblait si sincère que Sam a gardé un profil bas de Perdue jusqu'à ce qu'il ait suffisamment de preuves, qu'il ne pouvait pas obtenir de ses sources habituelles.
    
  Prima di mandà u filmatu à Purdue, Sam hà decisu di fà un ultimu viaghju à una fonte d'ispirazione assai affidabile è guardianu di saviezza secreta - l'unicu Aidan Glaston. Siccomu Sam avia vistu l'articulu di Glaston publicatu in un ricenti numeru di ghjurnali, hà decisu chì l'Irlandese seria a persona più bona per dumandà à u Serpente Paura è i so miti.
    
  Senza un paru di roti, Sam hà chjamatu un taxi. Era megliu cà di pruvà à salvà u naufragiu ch'ellu chjamò a so vittura, chì l'averia espunutu. Ciò chì ùn avia micca bisognu era una investigazione di a pulizzia nantu à a persecuzione à alta velocità è un eventuale arrestu sussegwente per mette in periculu a vita di i citadini è una guida imprudente. Mentre chì l'autorità lucali u cunsidereghjanu missing, hà avutu u tempu di risolve i fatti quand'ellu hè finalmente apparsu.
    
  Quandu hè ghjuntu à l'Edinburgh Post, hè statu dettu chì Aidan Glaston era in assignazione. U novu editore ùn hà micca cunnisciutu à Sam personalmente, ma hà permessu di passà uni pochi di minuti in u so uffiziu.
    
  "Janice Noble", hà sorrisu. "Hè un piacè di scuntrà un rappresentante cusì rispettatu di a nostra professione. Per piacè fate un postu ".
    
  "Grazie, Miss Noble", rispose Sam, alleviatu chì l'uffizii eranu soprattuttu vioti di staffu oghje. Ùn era micca d'umore per vede i vechji slugs chì l'avianu chjapputu quand'ellu era un rookie, mancu per strofina u nasu in a so celebrità è successu. "Faraghju prestu", disse. "Aghju solu bisognu di sapè induve possu cuntattà Aidan. Sò chì questu hè infurmazione cunfidenziale, ma aghju bisognu di cuntattàlu per a mo propria investigazione avà ".
    
  Si appoggiò in avanti nantu à i gomiti è strinse delicatamente e mani. I so polsi eranu adornati cù anelli d'oru grossu, è i braccialetti facianu un sonu terribili quandu anu chjapputu a superficia pulita di a tavula. "Sgiò Cleave, mi piacerebbe aiutà vi, ma cum'è l'aghju dettu prima, Aidan travaglia in scuperta nantu à una missione puliticamente sensitiva è ùn pudemu micca permette di scaccià a so copertura. Capite ciò chì hè. Ùn duverebbe mancu dumandà à mè questu ".
    
  "Sò cuscente", hà rispostu Sam, "ma ciò chì sò implicatu hè assai più impurtante chè a vita persunale sicreta di qualchì puliticu o u tipicu backstabbing chì i tabloids amanu scrive."
    
  L'editore pareva immediatamente scoraggiatu. Pigliò un tonu più duru cù Sam. "Per piacè ùn pensate micca perchè avete guadagnatu fama è furtuna per via di a vostra participazione micca cusì graziosa chì pudete chjappà quì è assume chì sapete ciò chì a mo ghjente travaglia".
    
  "Ascoltami, signora. Aghju bisognu d'infurmazioni di natura assai sensibile, è includenu a distruzzione di paesi interi ", rispose Sam fermamente. "Tuttu ciò chì aghju bisognu hè un numeru di telefunu".
    
  Ella aggrottò la fronte. "Per quale travagliate in questu casu?"
    
  "Frelance", hà rispostu rapidamente. "Questu hè qualcosa chì aghju amparatu da un cunnisciutu, è aghju ragiò per crede chì hè validu. Solu Aidan pò cunfirmà questu per mè. Per piacè, Miss Noble. Per piacè."
    
  "Devi dì chì sò intrigatu", ammette, scrivendu un numeru di rete fissa straniera. "Questa hè una linea sicura, ma chjamate solu una volta, sgiò Cleave. Fighjulà sta linea per vede s'ellu interferisci cù u nostru omu quandu travaglia.
    
  "Nisunu prublema. Aghju solu bisognu di una chjama ", disse Sam ansiosamente. "Grazie, grazie!"
    
  Si liccò e so labbra mentre scrivia, chjaramente preoccupata di ciò chì Sam avia dettu. Spingendu a carta versu ellu, disse: "Fighjate, sgiò Cleave, forse pudemu cullaburà nantu à ciò chì avete?"
    
  "Lasciami prima cunfirmà se vale a pena perseguite, Miss Noble. S'ellu ci hè qualcosa, pudemu parlà ", fece l'ochju. Paria cuntenta. L'incantu di Sam è e belle caratteristiche puderianu mettelu in i Pearly Gates mentre era in un rollu.
    
  In u taxi nantu à a strada di casa, a nutizia di a radiu hà dettu chì l'ultimu summit da esse convocatu seria nantu à l'energia rinnuvevuli. A riunione serà assistita da parechji dirigenti mundiali, è ancu parechji delegati di a cumunità scientifica belga.
    
  "Perchè u Belgio, di tutti i lochi?" Sam si ritrova à dumandà à voce alta. Ùn s"hè accortu chì u cunduttore, una gentile signora di mezza età, stava à sente.
    
  "Probabilmente unu di quelli fiascos nascosti", hà nutatu.
    
  "Chì avete in mente?" Dumandò Sam, assai surprisatu da l'interessu subitu.
    
  "Bè, u Belgio, per esempiu, hè a casa di l'OTAN è di l'Unione Europea, cusì possu imaginà chì prubabilmente avarianu una cosa cusì", disse.
    
  "Qualcosa cum'è... chì? " Sam dumandò. Dapoi chì tuttu sta cosa Purdue / Maestri cuminciò, era stata completamente ignurante di l'affari attuali, ma a signora paria esse ben infurmata, cusì hà piaciutu a so conversazione invece. Ella rottò l'ochji.
    
  "Oh, a vostra ipotesi hè bona cum'è a meia, u mo zitellu", risa. "Chjamatemi paranoicu, ma aghju sempre cridutu chì questi picculi riunioni ùn eranu più cà una farsa per discutiri piani nefasti per minà ancu i guverni..."
    
  I so ochji s'allargavanu è copre a bocca cù a manu. "Oh mio Diu, perdonami per ghjurà", si scusò, per piacè di Sam.
    
  "Ùn fate micca cura, signora", rise. "Aghju un amicu storicu chì puderia fà arrossiri i marinari".
    
  "Oh, va bè", sospirò. "Di solitu ùn discute micca cù i mo passageri".
    
  "Allora pensate chì questu hè cumu corrompenu i guverni?" surrisu, sempre godendu l'umore di e parolle di a donna.
    
  "Iè a sò. Ma, vede, ùn possu micca veramente spiegà. Hè una di quelle cose chì mi sentu solu, sapete? Per esempiu, perchè anu bisognu di una riunione di sette capi di u mondu? E di u restu di i paesi ? Piuttostu mi sentu cum'è un cortile di a scola induve una mansa di sprogs anu una riunione in u recessu è l'altri figlioli sò cum'è, "Ehi, chì significa questu?" ... Sai?" - murmurò incoerentemente.
    
  "Iè, capiscu ciò chì vo site," accunsenu. "Allora ùn sò micca surtiti è dicenu ciò chì era a cima?"
    
  Ella strinse a testa. "Ne discutanu. Maledetta scam. Vi dicu, i media sò un pupu di questi hooligans.
    
  Sam avia da surrisu. Parlava assai cum'è Nina, è Nina era di solitu precisa in e so aspittà. "Ti sentu. Ebbè, assicuratevi chì alcuni di noi in i media cercanu di trasmette a verità, ùn importa micca u costu.
    
  A so testa si vultò à mità di strada per ch'ella guasgi guardò daretu à ellu, ma a strada l'obligò à ùn fà. "O diu! Mi mettu di novu u pede in bocca ! - si lamentò. "Sì un membru di a stampa?"
    
  "Sò un ghjurnalistu d'investigazione," Sam fece l'ochju, cù a listessa seduzzione chì hà utilizatu nantu à e mogli di e persone di altu prufessu chì hà intervistatu. Calchì volta li pudia furzà à revelà a terribili verità nantu à i so mariti.
    
  "Chì stai ricerca?" ella dumandò in a so manera diliziosamente laica. Sam pudia dì ch'ella mancava a terminologia è a cunniscenza propria, ma u so sensu cumunu è l'articulazione di e so opinioni eranu chjaru è logicu.
    
  "Pensu à una pussibule trama per impedisce à un omu riccu di fà una longa divisione è distrughje u mondu in u prucessu", hà scherzatu Sam.
    
  Sguardu à u specchiu retrovisore, a donna tassista ridacchiò è poi si strinse, "Va bè allora. Ùn mi dite micca ".
    
  U so passageru di i capelli scuri era sempre surpresu è fighjulava in silenziu fora di a finestra nantu à a strada di ritornu à u so cumplessu di appartamenti. Paria ch'ellu s'innestava quandu passavanu u vechju currettu di a scola, ma ella ùn hà micca dumandatu perchè. Quandu hà seguitu a direzzione di u so sguardu, hà vistu solu i detriti di ciò chì pareva vetru rottu da un accidentu di vittura, ma hà trovu stranu chì una coliszione di veiculi era accaduta in un locu cusì.
    
  "Pudete per piacè aspittà per mè?" - Sam li dumandò mentre si avvicinavanu à a so casa.
    
  "Certamente!" - esclamò ella.
    
  "Grazie, aghju da passà per questu rapidamente", hà prumessu, esce da a vittura.
    
  "Pigliate u vostru tempu, caru", hà sorrisu. "U metru funziona."
    
  Cum'è Sam hà sbuchjatu in u cumplessu, hà cliccà nantu à a serratura elettronica, assicurendu chì a porta era fermamente chjusa daretu à ellu prima di cullà i scalini versu a so porta di fronte. Hà chjamatu Aidan à u numeru chì l'editore di Post li avia datu. À a sorpresa di Sam, u so vechju cullega hà rispostu quasi subitu.
    
  Sam è Aidan avianu pocu tempu liberu, cusì mantenenu a so conversazione corta.
    
  "Allora, induve anu mandatu u vostru culo battutu sta volta, amicu?" Sam surrisu, pigliò un soda mezzu ubriacu da a frigorifera è u bevvi d'una bocca. Era un pezzu ch'ellu ùn avia manghjatu o beie nunda, ma avà era troppu in fretta.
    
  "Ùn possu micca divulgà sta informazione, Sammo," Aidan rispose felice, sempre scherzendu Sam per ùn avè micca purtatu in missione cun ellu quandu anu travagliatu ancu à u ghjurnale.
    
  "Venez," disse Sam, rotta tranquillamente da a bevanda chì avia servitu. "Ascolta, avete mai intesu parlà di un mitu chjamatu u Serpente Paura?"
    
  Ùn possu micca dì ciò chì aghju, figliolu ", Aidan rispose rapidamente. "Chì ghjè stu? Attaccatu à qualchì reliquia nazista di novu?
    
  "Iè. Innò. Ùn a sò micca. Si crede chì sta equazione hè stata sviluppata da Albert Einstein stessu qualchì tempu dopu a publicazione di u documentu di u 1905, da ciò chì m'hà dettu ", hà clarificatu Sam. "Dicenu chì quandu hè adupratu bè, tene a chjave per un risultatu terribili. Sapete qualcosa di cusì?"
    
  Aidan canticchiava penseru è infine ammette: "No. Innò, Sammo. Ùn aghju mai intesu parlà di qualcosa cusì. O a vostra fonte vi permette di entre in qualcosa di cusì grande chì solu i più alti ranghi ne sanu... O site ghjucatu, amicu.
    
  Sam suspirò. "Allora, hè bè. Vuliu solu discutiri questu cun voi. Guarda, Ade, qualunque cosa tu faci, stai attentu, senti ?
    
  "Oh, ùn sapia micca chì ti importava, Sammo," Aidan scherziò. "Promettu chì mi lavaraghju daretu à l'arechje ogni notte, ok?"
    
  "Iè, d'accordu, cazzi ancu voi," Sam surrisu. Sintia à Aidan riri in a so vechja voce rauca prima di finisce a chjama. Siccomu u so anzianu cullega ùn era micca cunnisciutu di l'annunziu di Masters, Sam era quasi sicuru chì u grande hype era sopravvalutatu. Dopu tuttu, era sicuru di dà Perdue a videotape di l'equazioni di Einstein. Tuttavia, prima ch'ellu si n'andò, ci era una ultima cosa da piglià cura.
    
  "Lacey!" - gridò in u corridore chì porta à l'appartamentu in u cantonu di u so pianu. "Lacey!"
    
  L'adulescente scacciò, aghjustendu a cinta in i so capelli.
    
  "Ehi, Sam", chjamò ella, correndu torna in casa soia. "Vengu. vengu".
    
  "Per piacè guardate Bruich per mè per una sola notte, ok?" - supplicò in fretta, alzendu u vechju ghjattu disgraziatu da u divanu duv"ellu s"era sbattutu.
    
  "Avete furtunatu chì a mo mamma hè innamorata di tè, Sam", hà pridicatu Lacy mentre Sam infilava cibo per i gatti in i so sacchetti. "Ella odia i misgi."
    
  "Sò, mi dispiace", si scusò, "ma aghju bisognu à ghjunghje à a casa di u mo amicu cù alcune cose impurtanti".
    
  "Cose spia?" ella ansimò entusiasta.
    
  Sam alzò le spalle, "Iè, merda top secret".
    
  "Incredibile", hà sorrisu, accarezzandu delicatamente Bruich. "Va bè, andemu, Bruich, andemu ! Ciao, Sam!" È cun questu, si n'andò, andendu in daretu da u corridoiu di cimentu friddu è umitu.
    
  Sam hà pigliatu menu di quattru minuti per imballà u so saccu di viaghju è imbottite i filmati assai bramati in u so casu di càmera. Era prestu prestu à lascià per appacià Perdue.
    
  "Diu, mi hà da scuparà", hà pensatu Sam. "Deve esse cusì dannatamente arrabbiatu".
    
    
  15
  Ratti in orzu
    
    
  U resiliente Aidan Glaston era un ghjurnalistu veteranu. Era in parechje missioni durante a Guerra Fridda, duranti u regnu di parechji pulitici storti, è hà sempre avutu a so storia. Hà sceltu un percorsu di carriera più passivu dopu chì era quasi uccisu in Belfast. Les gens qu'il enquêtait à l'époque l'ont prévenu à plusieurs reprises, mais il aurait dû le savoir avant quiconque en Écosse. Pocu dopu, u karma hà pigliatu u so peghju è Aidan era unu di i tanti feriti da shrapnel in i bumbardamenti di l'IRA. Pigliò u suggerimentu è hà dumandatu un postu di scrittore amministrativu.
    
  Avà era torna in u campu. Ùn era micca in i so sessanta anni cum'è l'avia pensatu, è u ghjurnalistu sdrughju hà scupertu prestu chì l'ennui l'averia uccisu assai prima chì e sigarette o u colesterolu. Après des mois de mendicité et d'être offert de meilleurs avantages que les autres journalistes, Aidan a convaincu la capricieuse Miss Noble qu'il était l'homme pour le travail. Dopu tuttu, era quellu chì hà scrittu a storia di prima pagina nantu à McFadden è a riunione più inusual di i sindaci eletti in Scozia. Sta parolla sola, l'elettu, empiia di sfiducia qualcunu cum'è Aidan.
    
  In a luce gialla di u so dormitoriu affittu in Castlemilk, hà succhiatu una sigaretta economica mentre scrivia un abbozzu di un rapportu nantu à u so urdinatore per furmulà dopu. Aidan era ben cuscente di a perdita di note preziose prima, cusì hà avutu una difesa forte - dopu avè finitu ogni draft, l'hà mandatu per email à ellu stessu. Questu modu hà sempre avutu backups.
    
  Mi dumandava perchè solu alcuni amministratori municipali in Scozia eranu implicati, è aghju amparatu questu quandu aghju ingannatu u mo modu in una riunione lucale in Glasgow. Hè diventatu chjaru chì a fuga ch'e aghju sfruttatu ùn era micca intenzionale perchè a mo fonte dopu sparì da u radar. In una reunione di guvernatori municipali scozzesi, aghju amparatu chì u denominatore cumunu ùn era micca a so professione. Ùn hè micca interessante?
    
  Ciò chì tutti anu in cumunu hè in realtà appartene à una urganizazione glubale più grande, o piuttostu un cunglomeratu di imprese è associazioni putenti. McFadden, chì era più interessatu, hè statu u minimu di e nostre preoccupazioni. Mentre ch'e aghju pensatu chì era una riunione di merri, sò tutti i membri di stu partitu anonimu, chì include pulitichi, finanziarii è ufficiali militari. Questa riunione ùn era micca di e lege petite o di i regulamenti di u cunsigliu municipale, ma di qualcosa assai più grande; summit in Belgio, chì tutti avemu intesu parlà in a nutizia. È u Belgio hè induve assisteraghju à u prossimu summit secretu. Aghju bisognu di sapè s'ellu serà l'ultima cosa chì faraghju.
    
  Un colpu à a porta interrompe u so rapportu, ma hà aghjustatu rapidamente l'ora è a data cum'è di solitu prima di spegne a sigaretta. U bussatu hè diventatu insistenti, insistenti ancu.
    
  "Ehi, tene i pantaloni, sò in strada!" - abbaiò impaziente. Hà tiratu i pantaloni è, per fastidiu à u chjamante, hà decisu di appiccà u so draft à l'email prima è di mandà prima di apre a porta. U battitu hè diventatu più forte è più frequente, ma quandu hà guardatu à traversu u peephole, hà ricunnisciutu Benny Dee, a so fonte principale. Benny era un assistente persunale in a filiale di Edimburgo di una corporazione finanziaria privata.
    
  "Gesù, Benny, chì diavolo faci quì? Pensu chì avete sparitu da a faccia di u pianeta ", murmurò Aidan mentre apre a porta. In piedi davanti à ellu in u corridoiu squallidu di u dormitoriu era Benny D, pallidu è malatu.
    
  "Mi dispiace tantu di ùn avè micca chjamatu, Aidan", si scusò Benny. "Aviu paura chì mi capissi, sapete..."
    
  "A so, Benny. Sò cumu funziona stu ghjocu, figliolu. Entra, "Invitò Aidan. "Basta à chjude e serrature daretu à voi quandu entri."
    
  "Va bene", u Snitch tremando esaltò nervosamente.
    
  "Vulete un pocu di whisky?" Sembra chì pudete aduprà, "suggerì l'anzianu ghjurnalistu. Prima chì e so parolle avianu u tempu di rinfriscà, ci era un tontu sordu daretu à ellu. Mancu un mumentu dopu, Aidan sintia una spruzzata di sangue frescu. nant'à u so collu nudu è u so spinu, si vultò in scossa è i so ochji s'allargavanu à a vista di u craniu sfrattutu di Benny induve cascò à i so ghjinochji, u so corpu zoppicu cascò è Aidan s'incurvava davanti à l'odore ramu di u craniu appena struttu di a so fonte principale.
    
  Daretu à Benny stavanu duie figure. Unu sbulicava a porta, è l'altru, un tamantu ghjacaru in un vestitu, puliva a bocca di u so silenziatore. L'omu à a porta hè surtitu da l'ombra è si palesa.
    
  "Benny ùn beie micca whisky, sgiò Glaston, ma à Wolf è à mè ùn ci dispiaceremu micca un beie o dui", sgridò l'affari di sciacallu.
    
  "McFadden," Aidan ridacchiò. "Ùn aghju micca persu a mo urina nantu à tè, per ùn dì micca un bonu maltu".
    
  U lupu grugnia cum'è l'animali ch'ellu era, ingaghjatu ch'ellu avia da lascià vivu u vechju ghjurnale finu à ch'ellu si dicia l'altru. Aidan scontra u so sguardu cun disprezzu. "Chì ghjè stu? Puderiate permette un guardianu di u corpu chì pò scrive e parolle ghjusti? Pensu chì avete ciò chì pudete permette, ehi?"
    
  U sorrisu di McFadden svanì à a luce di a lampadina, l'ombra sfondava ogni linea di e so caratteristiche di volpe. "Facile, Lupu", ronronò, pronunziandu u nome di u banditu à a manera tedesca. Aidan hà pigliatu nota di u nome è di a pronuncia è deduce chì questu puderia esse probabilmente u veru nome di u guardianu di u corpu. "Puderaghju più di ciò chì pensate, avete cumpletu pirate", si burlò McFadden, camminendu lentamente intornu à u ghjurnalistu. Aidan hà tenutu l'ochji nantu à Wulf finu à chì u sindaco d'Oban hà camminatu intornu à ellu è si firmò à u so laptop. "Aghju alcuni amichi assai influenti".
    
  "Ovviamente," Aidan ridacchiò. "Chì cose maravigliose avete da fà mentre erate in ghjinochji davanti à questi amichi, onorevoli Lance McFadden?"
    
  Lupu intervene è chjappà à Aidan cusì forte chì hà inciampatu è cascò à u pianu. Sputò a piccula quantità di sangue chì s'era accumulatu nantu à a so labbra è ghignava. McFadden s'assittò nantu à u lettu di Aidan cù u so laptop è hà guardatu i so documenti aperti, cumpresu quellu chì Aidan stava scrivendu prima ch'ellu sia interrotta. Un LED turchinu illuminava a so faccia disgustata mentre i so ochji s'avanzavanu in silenziu da un latu à l'altru. Lupu stava immobile, e mani strette davanti à ellu cù u silenziu di a pistola chì spuntava da i so dite, aspittendu solu u cumandamentu.
    
  McFadden suspirò, "Allora, avete scupertu chì a riunione di i sindaci ùn era micca esattamente ciò chì era crepatu, nò?"
    
  "Iè, i vostri novi amichi sò assai più putenti di ciò chì sarete mai," u ghjurnalistu snuffò. "Prova solu chì site solu un pedone. U cazzo sapi per ciò chì anu bisognu di voi. Oban ùn pò micca esse chjamatu una cità impurtante ... in quasi ogni materia ".
    
  "Saresti sorpresu, amicu, quantu serà preziosu Oban quandu u summit belga di u 2017 inizia", si vantava McFadden. "Sò à a cima di u mo ghjocu per assicurà chì a nostra piccula cità accogliente hà a pace quandu vene u tempu."
    
  "Perchè? Quandu venerà u tempu per chì?" Aidan dumandò, ma hè statu solu scontru cù una risata fastidiosa da u cattivu in faccia di volpe. McFadden s'avvicinò più vicinu à Aidan, chì era sempre inginocchiatu nant'à u tappettu davanti à u lettu induve Wolf l'avia mandatu. "Ùn sapete mai, u mo nemicu ficcanu. Ùn sapete mai. Questu deve esse l'infernu per voi, ehi? Perchè basta à sapè tuttu, nò ?
    
  "Scupriraghju", hà insistitu Aidan, chì pareva sfidau, ma era spavintatu. "Ricurdatevi, aghju scupertu chì voi è i vostri cumpagni amministratori sò in cunfurmità cù u vostru fratellu è a so surella maiò, è chì stai travagliendu in i ranchi intimidendu quelli chì vi vedenu ghjustu attraversu."
    
  Aidan ùn hà mancu vistu l'ordine passà da l'ochji di McFadden à u so cane. A stissa di lupu hà sfrattutu u latu manca di u pettu di u ghjurnalistu cun un colpu forte. Aidan gridò di dulore mentre u so torsu hà pigliatu u focu da l'impattu di e stivali rinforzati in acciaio chì u so attaccante portava. Si radduppiò à u pianu, tastendu più di u so sangue caldu in bocca.
    
  "Avà dimmi, Aidan, avete mai campatu in una splutazioni?" McFadden hà dumandatu.
    
  Aidan ùn pudia risponde. I so pulmoni eranu in fiamme è ricusatu di riempie abbastanza per parlà. Solu u sibilu hè vinutu da ellu. "Aidan", McFadden cantò per incuragiscelu. Per evità più punizioni, u ghjurnalistu annunziò vigorosamente per dà una certa risposta. Per furtuna per ellu, era satisfacente per avà. Odore di polvera da u pavimentu bruttu, Aidan aspirò quant'è l'aria ch'ellu pudia cum'è e so coste sfracciavanu i so organi.
    
  "Aghju campatu in una splutazioni quandu era un adulescente. U mo babbu cultivava u granu. A nostra splutazioni pruducia orzu di primavera ogni annu, ma per parechji anni, prima di mandà i sacchetti à u mercatu, l'avemu guardatu durante a cugliera ", disse lentamente u sindaco di Oban. "A volte avemu avutu da travaglià super veloce perchè, vede, avemu avutu un prublema di almacenamentu. Aghju dumandatu à u mo babbu perchè duvemu travaglià cusì veloce è spiegò chì avemu avutu un prublema cù parassiti. M'arricordu di un veranu chì duvemu distrughjini nidi interi intarrati sottu à l'orzu, avvelenendu ogni ratu chì pudemu truvà. C'era sempre di più quandu li lasciava vivi, sapete ?
    
  Aidan puderia vede induve questu portaria, ma u dulore mantene a so opinione in u spinu di a so mente. À a luce di u lampu, si pudia vede l'ombra massiva di u banditu chì si moveva mentre circava di guardà, ma ùn pudia micca turnà u collu abbastanza per vede ciò ch'ellu facia. McFadden hà datu u laptop di Aidan Wolfe. "A cura di tuttu questu... infurmazione, va bè ? Vielen Dank." Riturnò a so attenzione à u ghjurnalistu à i so pedi. "Avà, sò sicuru chì seguite a mo guida in questu paragone, Aidan, ma in casu chì u sangue vi riempia dighjà l'arechje, lasciami spiegà."
    
  ' Digià ? Chì vole dì ch'ellu hè digià? "Aidan pinsava. U sonu di un laptop chì hè sfracciatu in pezzi tagliati in l'arechje. Per una certa raggiuni, tuttu ciò chì era interessatu era cumu u so editore avia da lagnà di a perdita di a tecnulugia di a cumpagnia.
    
  "Vedi, sì unu di quelli topi", McFadden cuntinuò tranquillamente. "Tu scavate in terra finu à sparisce in u caosu, è dopu", hà suspiru dramaticamente, "diventa sempre più difficiule di truvà ti. Tuttu u tempu, fate u caos è distrugge da l'internu tuttu u travagliu è a cura chì hè andatu in a cugliera ".
    
  Aidan pudia à pena respira. U so fisicu magre ùn era micca adattatu per punizioni fisiche. Gran parte di u so putere hè vinutu da u so intelligenza, u sensu cumunu è e capacità deductive. U so corpu, però, era terribilmente fragile in paragone. Mentre McFadden parlava di l'exterminazione di i topi, u ghjurnalistu veteranu hè diventatu assai chjaru chì u sindaco di Oban è u so orangutan domesticu ùn l'avianu micca lasciatu vivu.
    
  In a so linea di visione, puderia vede u surrisu rossu nantu à u craniu di Benny, distorcendu a forma di i so ochji gonfi è morti. Il savait qu'il serait bientôt, mais lorsque Wolfe s'accroupit à côté de lui et lui enroula le cordon de l'ordinateur portable autour du cou, Aidan sut qu'il n'y avait pas de course rapide pour lui. Il avait déjà du mal à respirer, et l'unique reproche qui venait de ceci était qu'il n'aurait pas d'ultime parole défiantes pour ses assassins.
    
  "Devi dì chì questa hè una serata abbastanza prufittuosa per Wolfe è per mè", McFadden hà riempitu l'ultimi mumenti di Aidan cù a so voce stridula. "Dui topi in una notte, è assai infurmazione periculosa eliminata".
    
  U vechju ghjurnalistu si sentia a forza incommensurabile di u thug tedescu pressu à a so gola. E so mani eranu troppu debuli per strappà u filu da a so gola, cusì decisu di more u più prestu pussibule senza stancu d"una lotta inutile. Tuttu ciò ch'ellu pudia pensà quandu a so testa cuminciò à brusgià daretu à i so ochji era chì Sam Cleave era prubabilmente nantu à a stessa pagina cum'è questi scammers di altu rangu. Allora Aidan si ricurdò d'un'altra volta ironica. Micca più di quindeci minuti fà, in u prugettu di u so rapportu, hà scrittu ch'ellu averà espostu sse persone, ancu s'ellu era l'ultima cosa ch'ellu hà fattu. U so email seria virali. Lupu ùn pudia micca sguassà ciò chì era digià in u ciberspaziu.
    
  Mentre a bughjura avviluppava Aidan Glaston, hà sappiutu di surrisu.
    
    
  16
  L'equazioni di u duttore Jacobs è Einstein
    
    
  Casper hà ballatu cù a so nova fiamma, a stupente ma goffa Olga Mitra. Era cuntentu, soprattuttu quandu a famiglia li invitò à stà è gode di a ricezione di u matrimoniu, à quale Olga hà purtatu una torta.
    
  "Hè stata certamente una bella ghjurnata," ella ridia mentre ellu a girava scherzosamente è pruvava di immergella. Casper ùn pudia micca abbastanza di a risatina alta è dolce d'Olga piena di gioia.
    
  "Sò d'accordu cù questu", hà surrisu.
    
  "Quandu quella torta hà cuminciatu à ribaltà", hà ammissu, "ghju ghjuru, mi sentu cum'è tutta a mo vita cadeva in pezzi. Questu era u mo primu travagliu quì è a mo reputazione era nantu à a linea ... sapete cumu va ".
    
  "Sò", hà simpatizzatu. "Avà chì ci pensu, a mo ghjurnata era una merda finu à chì hè accadutu."
    
  Ùn hà micca pensatu à ciò chì dicia. L'onestà in biancu lasciò i so labbre, a misura di quale ellu hà realizatu solu un mumentu dopu quandu l'hà trovu stunatu, fighjendu in i so ochji.
    
  "Wow", disse. "Casper, questu hè a cosa più maravigghiusa chì qualchissia m'hà mai dettu."
    
  Il souriait simplement tandis que les feux d'artifice explosaient à l'intérieur de lui. "Iè, a mo ghjurnata puderia esse finita mille volte peghju, soprattuttu cumu hà cuminciatu." Di colpu, a clarità hà colpitu Casper. U colpì ghjustu trà l'ochji cù una forza tale chì quasi perde a cuscenza. In un istante, tutti l'avvenimenti caldi è boni di u ghjornu s'eranu volati da a so testa, solu per esse rimpiazzati da ciò chì avia turmentatu u so cervellu tutta a notte prima ch'ellu intesu i singulti fatali di Olga fora di a so porta.
    
  I pinsamenti di David Perdue è u Dread Snake apparsu istantaneamente, penetrendu ogni centimetru di u so cervellu. "Oh Diu", aggrottò la fronte.
    
  "Chì ci hè?" - hà dumandatu.
    
  "Aghju scurdatu di qualcosa assai impurtante", ammette, sintendu a terra sparisce da sottu à i so pedi. "Ti dispiace se andemu?"
    
  "Dighjà?" - si lamentò. "Ma simu stati quì solu trenta minuti."
    
  Casper ùn era micca una persona temperamental per natura, ma hà risuscitatu a so voce per trasmette l'urgenza di a situazione, per trasmette a serietà di a situazione. "Per piacè, pudemu andà? Avemu ghjuntu cù a vostra vittura, altrimenti puderebbe stà più longu.
    
  "Diu, perchè vogliu stà più longu?" ella l'attaccò.
    
  Un bellu principiu di ciò chì puderia esse una grande relazione. Questu o questu hè u veru amore, hà pensatu. Ma a so aggressione era veramente dolce. Sò statu cusì longu solu per ballà cun voi? Perchè vogliu stà s'ellu ùn erate micca quì cun mè ".
    
  Ùn pudia esse arrabbiatu per questu. L'emozioni di Casper sò stati sopraffatti da a bella donna è da a distruzzione imminente di u mondu in un cunfrontu brutale. Infine, hà abbassatu u livellu di isteria per implorà: "Pudemu per piacè lascià? Aghju bisognu di cuntattà qualcunu per qualcosa assai impurtante, Olga. Per piacè?"
    
  "Di sicuru", disse. "Pudemu andà." Ella pigliò a so manu è si precipitò luntanu da a folla, risandu è stringhje l'ochju. Inoltre, mi anu digià pagatu ".
    
  "Oh, bè", hà rispostu, "ma mi sentu male".
    
  Saltavanu fora, è Olga riturnò à a casa di Casper, ma qualcunu altru l'aspittava dighjà, pusatu nantu à a veranda.
    
  "Oh infernu nò", murmurò mentre Olga parcheggiava a so vittura in a strada.
    
  "Quale hè stu?" - hà dumandatu. "Ùn pare micca felice di vedeli".
    
  "Ùn sò micca cusì", hà cunfirmatu. "Hè qualcunu di u travagliu, Olga, dunque s'ellu ùn vi importa micca, ùn vogliu micca veramente ch'ellu vi scuntrà."
    
  "Perchè?" - hà dumandatu.
    
  "Basta per piacè", s'era un pocu arrabbiatu di novu, "creda di mè. Ùn vogliu micca chì cunnosci queste persone. Lasciami sparte un sicretu cun voi. Mi piaci veramente, veramente ".
    
  Ella surrisu cun calore. "Mi sentu u listessu modu".
    
  Normalmente Casper avaristi rossu di piacè per questu, ma l'urgenza di u prublema ch'ellu si trattava superava e cose piacevuli. "Allora capirete chì ùn vogliu micca cunfundà quellu chì mi face surrisu cù qualchissia chì odiu."
    
  À a so sorpresa, hà capitu cumplettamente a so situazione. "Certamente. Andaraghju in u magazinu dopu chì partite. Aghju sempre bisognu d'oliu d'aliva per a mo ciabatta ".
    
  "Grazie per a vostra comprensione, Olga. Vi vengu à vede quandu aghju trattatu tuttu questu, d'accordu ? hà prumessu, stringhjendu a manu delicatamente. Olga s'inclinò è u basgiò nantu à a guancia, ma ùn disse nunda. Casper sortit de la voiture et l'entendit s'éloigner derrière lui. Karen ùn era micca vistu, è sperava chì Olga si ricurdassi di u mezzu jack ch'ella avia dumandatu cum'è ricumpensa per a cuttura tutta a matina.
    
  Casper hà pruvatu à vede indipindente mentre caminava per a strada d'entrata, ma u fattu chì avia da navigà intornu à a vittura oversize parcheggiata in u so lottu hà graffiatu a so compostezza cum'è carta vetrata. Seduta in a sedia di Casper nantu à a veranda, cum'è s'ellu u locu appartene à ellu, era u riprovevule Clifton Taft. In manu tennia un grappulu d"uva greca, strappava una à una è li metteva in i so denti ugualmente tamanti.
    
  "Ùn duverebbe micca vultà in i Stati Uniti avà?" Casper ridacchiò, mantenendu u so tonu trà burla è umore inappropriatu.
    
  Clifton ridacchiò, credendu l'ultime. "Mi dispiace d'intruduce in i vostri affari cusì, Casper, ma crede chì tù è aghju bisognu di parlà di e cose."
    
  "Questu hè riccu, chì vene da voi", Casper hà rispostu, aprendu a so porta. Avia l'intenzione di ghjunghje à u so laptop prima chì Taft hà vistu ch'ellu cercava di truvà David Perdue.
    
  "Avà. Ùn ci hè micca un libru di regule chì dice chì ùn pudemu micca rinviviscia a nostra vechja partenariatu, ùn ci hè ? Bunch si trascinava à i talloni, supponendu solu ch'ellu era statu invitatu à entre.
    
  Casper hà sbulicatu rapidamente a finestra è chjusu a tapa di u so laptop. "Partenariatu?" Casper fece un sorriso. "A vostra cullaburazione cù Zelda Bessler ùn hà micca pruduttu i risultati chì speravate? Pensu chì era solu un surrogatu, una stupida ispirazione per voi dui. Chì ci hè? Ùn sà micca cumu applicà a matematica cumplessa, o hà scappatu di idee di outsourcing?
    
  Clifton Taft annuì cun un sorrisu amaru. "Piglia tutti i colpi bassi chì vulete, amicu. Ùn discuteraghju micca chì meritate sta indignazione. In fine, avete ragiò in tutte queste ipotesi. Ella ùn hà micca idea di ciò chì deve fà ".
    
  "Cuntinuà?" Casper aggrottò la fronte. "In chì?"
    
  "U vostru travagliu precedente, sicuru. Ùn hè micca questu u travagliu chì avete cridutu ch'ella vi hà arrubatu per u so benefiziu ? Taft hà dumandatu.
    
  "Bè, sì", hà cunfirmatu u fisicu, ma pareva sempre un pocu stunatu. "Aghju solu... pensu... Pensu chì avete annullatu quellu fallimentu".
    
  Clifton Taft ghignava è si misi e mani nantu à i fianchi. Pruvava d'ingurisce cù grazia u so orgogliu, ma ùn significava nunda, pareva solu sgradu. "Ùn era micca un fallimentu, micca cumpletu. Ehm, ùn vi avemu mai dettu questu dopu chì avete lasciatu u prugettu, duttore Jacobs, ma "Taft esitò, circandu u modu più gentile per dà a nutizia," ùn avemu mai firmatu u prugettu.
    
  "Chì? Siete tutti impazziti?" Casper era in ghiaia. "Sapete ancu di e cunsequenze di l'esperimentu?"
    
  " Facemu ! Taft l'assicura sinceramente.
    
  "Da veru?" Kasper hà chjamatu u so bluff. "Ancu dopu à ciò chì hè accadutu à George Masters, crede sempre chì pudete implicà cumpunenti biologichi in un esperimentu? Sii pazza cum'è stupidu ".
    
  "Ehi, avà", hà avvistatu Taft, ma Casper Jacobs era troppu immersa in a so predicazione per importa ciò chì hà dettu è à quale era offensivu.
    
  "Innò. "Stammi à sente", u fisicu di solitu riservatu è modestu murmurò. "Ammetta. Sò quì solu per soldi. Cliff, ùn cunnosci micca a diffarenza trà una variabile è una mammella di vacca, ma tutti sapemu ! Allora per piacè cessate di suppone chì avete capitu ciò chì veramente finanziate quì!"
    
  "Avete capitu quantu soldi pudemu guadagnà se stu prughjettu era successu, Casper?" Taft insistia. "Questu farà tutte l'armi nucleari, tutte e fonti di energia nucleare obsolete. Questu eliminerà tutti i combustibili fossili esistenti è a so estrazione. Libbaremu a terra di più perforazione è fracking. Ùn capite micca ? Se stu prughjettu hè successu, ùn ci sarà micca guerri per l'oliu o risorse. Seremu u solu fornitore di energia inesauribile ".
    
  "E quale hà da cumprà questu da noi? Ciò chì vulete dì hè chì voi è a vostra corte di nobili vi prufittà di tuttu questu, è quelli di noi chì anu fattu questu succede, cuntinueghjanu à gestisce a produzzione di sta energia ", Spiega Casper à u miliardariu americanu. Taft ùn pudia micca veramente rifutà nunda di questu cum'è assurdità, cusì hà semplicemente scrollatu e spalle.
    
  "Avemu bisognu di voi per fà questu accade, indipendentemente da i Maestri. Ciò chì hè accadutu quì hè statu un errore umanu ", Taft hà cunvintu u geniu riluttante.
    
  "Iè, era!" Casper ansimò. "U vostru! Tu è i vostri alti è putenti cagnolini in camice biancu. Hè u vostru sbagliu chì hà guasgi tombu quellu scientist. Chì avete fattu dopu chì sò partutu ? L"avete pagatu?"
    
  "Scurdate di ellu. Hà tuttu ciò chì hà bisognu per campà a so vita ", Taft hà dettu à Casper. "Quadruplicaraghju u vostru salariu se tornerete in u situ una volta di più per vede s'ellu pudete curreghje l'equazione di Einstein per noi. Vi nominaraghju cum'è fisicu capu. Averete un cuntrollu tutale di u prugettu, basta chì pudete integrà in u prughjettu attuale da u 25 d'ottobre.
    
  Casper scacciò a testa in daretu è ridia. "Mi scherzi cazzo, nò?"
    
  "No", rispose Taft. "Avete da fà chì questu succede, Dr Jacobs, è entrerete in i libri di storia cum'è l'omu chì hà usurpatu è superatu u geniu di Einstein".
    
  Kasper hà assorbutu e parolle di u magnate ignorante è hà pruvatu à capisce cumu un omu cusì eloquente puderia avè tali difficultà à capisce u disastru. Sintia bisognu di aduttà un tonu più simplice è più calmu per pruvà una ultima volta.
    
  "Cliff, sapemu quale serà u risultatu di un prughjettu successu, nò? Avà dimmi, chì succede se stu esperimentu torna male ? Un'altra cosa chì aghju bisognu di sapè in anticipu hè quale avete pensatu à aduprà cum'è u vostru porcu d'India sta volta?" dumandò Kasper. Hà assicuratu chì a so idea sona cunvinta per sapè i dettagli disgustosi di u pianu chì Taft hà fattu cù l'Ordine.
    
  "Ùn ti ne fà. Basta applica l'equazione ", disse Taft misteriosamente.
    
  "Allora bona furtuna," Casper grinnì. "Ùn sò micca parte di alcun prughjettu, salvu chì cunnoscu i fatti nudi attornu à i quali devu cuntribuisce à u caosu".
    
  "Oh per piacè," Taft ridacchiò. "Caos. Siete cusì drammaticu ".
    
  "L'ultima volta chì avemu pruvatu à aduprà l'equazioni di Einstein, u nostru sughjettu hè frittu. Questu prova chì ùn pudemu micca lancià cù successu stu prughjettu senza perdita di vita. Funziona in teoria, Cliff ", spiegò Casper. "Ma in pratica, a generazione di energia in una dimensione pruvucarà un riflussu in a nostra dimensione, frittendu ogni persona di stu pianeta. Ogni paradigma chì include un cumpunente biologicu in questu esperimentu porta à l'estinzione. Tutti i soldi in u mondu ùn puderanu micca pagà quellu riscattu, amicu ".
    
  "In novu, sta negatività ùn hè mai statu a basa di u prugressu è di a scuperta, Casper. Ghjesù Cristu ! Pensate chì Einstein hà pensatu chì questu era impussibile?" Taft hà pruvatu à cunvince u duttore Jacobs.
    
  "No, sapia chì era pussibile", hà uggettatu Kasper, "è hè per quessa ch'ellu hà pruvatu à distrughje u Serpente Temutu. Fottu idiota!"
    
  "Fighjate à e vostre parolle, Jacobs! Puderaghju assai, ma sta merda ùn mi ferma micca per tantu, "Taft hà rimbursatu. U so visu hè diventatu rossu è a bava hà rivestitu i cantoni di a so bocca. "Pudemu sempre dumandà à qualchissia altru per cumpletà l'equazione di Einstein, u Terribile Serpente, per noi. Ùn pensate micca chì ùn pò micca esse spesu, amicu.
    
  U duttore Jacobs teme u pensamentu di a cagna di Taft, Bessler, pervertisce u so travagliu. Taft ùn hà micca parlatu di Perdue, chì significava chì ùn avia micca ancu amparatu chì Perdue avia digià scupertu u Serpente Territu. Una volta Taft è l'Ordine di u Sole Neru anu scupertu questu, Jacobs diventerà spensible, è ùn puderia micca risicà d'esse licenziatu cusì per sempre.
    
  "Va bene", sospirò, fighjendu a satisfaczione di Taft. "Varaghju à u prugettu, ma sta volta ùn vogliu micca ughjetti umani. Questu hè troppu pisanti per a mo cuscenza, è ùn m'importa micca ciò chì tù o l'Ordine pensanu. Aghju a morale ".
    
    
  17
  È a pinza hè fissata
    
    
  "O mio Diu, Sam, aghju pensatu chì site statu uccisu in battaglia. Induve site statu in nome di tuttu ciò chì hè santu? Perdue era furioso quand'ellu vide u ghjurnalistu altu è severu chì stava in a so porta. Perdue era sempre sottu à l'influenza di u so sedativu recente, ma era abbastanza cunvincente. Si pusò in u lettu. "Avete purtatu u filmatu da A cità persa? Aghju da cumincià à travaglià nantu à l'equazioni ".
    
  "Signore, calmate, va bè?" Sam aggrottò la fronte. "Aghju passatu per l'infernu è torna per questa fottuta equazione di a toia, cusì un educatu "ciao" hè u minimu chì pudete fà."
    
  Se Carlu avia una parsunalità più luminosa, averia digià rottu l'ochji. Invece, stava rigidu è disciplinatu, mentri à u stessu tempu incantatu da i dui omi di solitu allegri. Tramindui magicamente turnati male! Perdue hè statu un maniacu pazzu da ch'ellu hè ghjuntu in casa, è Sam Cleave hè diventatu un pomposo. Carlu hà calculatu currettamente chì i dui omi avianu patitu un traumu emutivu severu è nè mostrava segni di bona salute o dorme.
    
  "Avete bisognu di qualcosa d'altru, signore?" Osò dumandà à u so patronu, ma, sorprendentemente, Perdue era calmu.
    
  "No, grazie, Carlu. Pudete per piacè chjude a porta daretu à voi ? Perdue dumandò educatamente.
    
  "Di sicuru, signore", rispose Charles.
    
  Dopu chì a porta si chjude, Perdue è Sam si fighjavanu intensamente. In l'intimità di a stanza di Perdue, si sentia solu u cantu di i fringuelli chì stavanu à pusà nantu à u grande pinu fora è Charles discutendu di lenzuola fresche cù Lillian uni pochi di porte in u corridoiu.
    
  "Allora, cumu stai?" - dumandò Perdue, eseguendu a prima mostra ubligatoria di educazione. Sam rise. Hà apertu u so casu di càmera è hà tiratu un discu duru esternu da daretu à a so Canon. L'hà lasciatu in grembo à Perdue è disse: "Ùn ci ingannamu micca cù niceties. Hè tuttu ciò chì vulete da mè, è francamente, sò dannatamente cuntentu di sbarazzà di a videocassetta sanguinosa una volta per tutte ".
    
  Perdue surrisu, scuzzulendu u capu. "Grazie, Sam", hà sorrisu à u so amicu. "In tutta a serietà, però, perchè site cusì felice di sbarazzarsi di questu? Mi ricordu chì avete dettu chì vulete edità in un documentariu per a Wildlife Society o qualcosa.
    
  "Questu era u pianu à u principiu", hà ammissu Sam, "ma sò solu stancu di tuttu. Sò statu rapitu da un pazziu, hà sbattutu a mo vittura, è hà finitu per perde un vechju cullega caru, tuttu in u spaziu di trè ghjorni, amicu. Sicondu u so ultimu postu, aghju pirate u so email ", hà spiegatu Sam, "sicondu questu, era nantu à qualcosa grande".
    
  "Grande?" Perdue dumandò mentre s'hè vistutu pianu pianu daretu à u so anticu paravane di palissandro.
    
  "Hè una grande fine di u mondu", hà ammissu Sam.
    
  Perdue scrutò sopra a scultura ornata. Il ressemblait à un suricate raffiné à l'attention. "E? Chì hà dettu ? È chì hè sta storia cù u pazzu ?
    
  "Oh, hè una longa storia," Sam suspirò, sempre sbulicatu da a prova. "I pulizzeri mi cercheranu perchè aghju scrittu a mo vittura in piena luce di ghjornu ... in una persecuzione di vittura attraversu a Città Vecchia, mettendu a ghjente in periculu è cose cusì".
    
  "O mio Diu, Sam, chì hè u so prublema? L'hai datu u slip ? - dumandò Perdue, gemendu mentre tirava nantu à a so robba.
    
  "Cum'è aghju dettu, hè una storia longa, ma prima aghju da compie una missione chì u mo anzianu cullega di u Postu stava travagliatu", disse Sam. I so ochji umidi, ma cuntinuava à parlà. "Avete mai intesu parlà di Aidan Glaston?"
    
  Perdue strinse a testa. Probabilmente hà vistu stu nome in qualchì locu, ma ùn significava nunda per ellu. Sam alzò le spalle: "L'anu uccisu. Dui ghjorni fà, hè statu trovu in a stanza induve u so editore l'avia mandatu per registrà per una operazione di sting in Castlemilk. Il y avait un homme avec lui qu'il connaissait probablement, style d'exécution. Aidan s'hè infilatu cum'è un porcu di merda, Perdue.
    
  "O mio Diu, Sam. Mi dispiace tantu di sente questu ", Perdue simpatizzò. "Piglià u so postu in a missione?"
    
  Comme Sam l'avait espéré, Perdue était tellement obsédé par l'idée de travailler à l'équation le plus rapidement possible qu'il s'oublia d'interroger sur le fou qui traquait Sam. Saria statu troppu difficiule à spiegà in tantu pocu tempu è risicatu à alienà Purdue. Ùn vulia micca sapè chì u travagliu ch'ellu mori di principià era cunsideratu un strumentu di distruzzione. Di sicuru, l'avaria attribuitu à a paranoia o à l'interferenza deliberata di Sam, cusì u ghjurnalistu l'hà lasciatu cum'è.
    
  "Aghju parlatu cù u so editore è ella m'hà mandatu in Belgio per questu summit secretu disfrazatu da una discussione nantu à l'energia rinnuvevule. Aidan hà pensatu chì era una copertura per qualcosa di sinistru, è u sindaco di Oban hè unu di elli ", spiegò Sam brevemente. Il savait que Perdue n'y prêtait pas beaucoup d'attention. Sam s'arrizzò è chjusu u so casu di càmera, fighjendu u discu chì avia lasciatu per Perdue. U so stomacu sbatteva mentre u fighjulava chjinatu quì, minacciatu in silenziu, ma u so stintu ùn avia micca integrità senza fatti per sustene. Tout ce qu'il pouvait faire, c'était espérer que George Masters avait tort et qu'il, Sam, n'avait pas seulement confié l'extinction de l'humanité aux mains d'un sorcier de la physique.
    
    
  ***
    
    
  Sam era alleviatu di lascià Reichtisousis. Era stranu perchè era cum'è a so seconda casa. Qualcosa di l'equazione in a videocassette chì hà datu à Perdue l'hà fattu nausea. Il ne l'avait connu que quelques fois dans sa vie, et c'était généralement après qu'il avait commis des méfaits ou lorsqu'il avait menti à sa défunte fiancée Patricia. Sta volta e cose parevanu più scure, più definitive, ma l'hà attribuitu à a so propria cuscenza culpevule.
    
  Perdue hà avutu l'amabilità di prestu à Sam u so 4x4 finu à ch'ellu puderia acquistà un novu set di roti. A so vechja vittura ùn era micca assicurata perchè Sam hà preferitu stà oculatu da i registri publichi è i servitori di bassa sicurezza per paura chì Black Sun puderia esse interessatu. Dopu tuttu, a pulizza prubabilmente l'averebbe cacciatu s'ellu l'averia tracciatu. Era una revelazione chì a so vittura, ereditata da un amicu di scola mortu, ùn era micca arregistrata in u so nome.
    
  Era a sera tardi. Sam marchò fieru versu u grande Nissan è, fischiendu cum'è un lupu, pressu u buttone di immobilizzatore. A luce lampò duie volte è s'hè spenta prima ch'ellu sente u clicu di a serratura centrale. Una bella donna emerse da l'arburi, andendu versu a porta di a casa. Avia una borsa medica, ma portava vestiti regularmente. Mentre passava, li surrisa: "Era un fischiu per mè?"
    
  Sam ùn avia micca idea di cumu reagisce. S'ellu avia dettu di sì, puderia avè chjapputu è ellu averia mentitu. S'ellu negava questu, saria un eccentricu, coccu in una macchina. Sam era un pensatore prestu, stava quì cum'è un stupidu cù a manu alzata.
    
  "Sì Sam Cleave?" - hà dumandatu.
    
  Bingo !
    
  "Iè, deve esse mè", disse. "E quale site?"
    
  A ghjovana donna si avvicinò à Sam è sguassò u surrisu da u so visu. " L'avete purtatu l'arregistramentu chì avia dumandatu, sgiò Cleave ? È tù? Spergu cusì, perchè a so salute si deteriorava rapidamente mentre avete pigliatu u dannatu tempu per purtallu.
    
  In u so parè, a so malizia subitane andò al di là di ciò chì era permessu. Di solitu vedeva e donne audaci cum'è una sfida divertente, ma ultimamente e sfide l'avianu fattu un pocu menu ubbidiente.
    
  "Perdonami, bambola, ma quale site per dì mi?" Sam hà tornatu u favore. "Da ciò chì vecu quì cù u vostru saccu, sì un travagliadore in casa, un'infermiera in u megliu, è certamente micca unu di i cunnisciuti di longa durata di Purdue." Hà apertu a porta di u cunduttore. "Avà, perchè ùn saltate micca questu è fate ciò chì site pagatu per fà, ehi? O portate un vestitu d'infermiera per quelli chjamati speciali? "
    
  "Cumu atrevi?" - sibilò, ma Sam ùn hà micca intesu a continuazione. U cunfortu lussuosu di a cabina 4x4 era particularmente bonu in l'insonorizazione, riducendu u so ranting à un murmuriu affucatu. Hà avviatu u mutore di a vittura è hà godutu u lussu prima di retrocede periculosamente vicinu à un stranieru angustiatu cù una borsa medica.
    
  Ridendu cum'è un ziteddu cattivu, Sam hà salutatu à i guardiani à a porta, lascendu Reichtishusis daretu à ellu. Mentre caminava per a strada tortuosa versu Edimburgo, u so telefonu sonò. Era Janice Noble, editore di l'Edinburgh Post, chì li parlava di un puntu di scontru in Belgio induve ellu avia da scuntrà u so currispundenti lucale. Da quì l"anu purtatu ind"una di e casette private di a galleria La Monnaie per pudè cullà quant"è più infurmazione.
    
  "Per piacè fate attenzione, sgiò Cleave", disse infine. "U vostru bigliettu di volu hè statu mandatu per e-mail".
    
  "Grazie, Miss Noble", rispose Sam. "Seraghju quì u ghjornu dopu. Andemu à u fondu di questu ".
    
  Appena Sam hà chjapputu, Nina l'hà chjamatu. Per a prima volta in ghjorni, era cuntentu di sente qualcunu dì questu. "Ciao Bella!" - salutò.
    
  "Sam, sì sempre ubriacu?" - era a so prima risposta.
    
  "Um, nò", hà rispostu cun un entusiasmu mutu. "Solu felice di sente da voi. Questu hè tuttu ".
    
  "Oh, va bè", disse. "Senti, aghju bisognu di parlà cun voi. Forse mi puteresti incontrare da qualche parte?
    
  "In Oban? Sò veramente lascendu u paese ", hà spiegatu Sam.
    
  "No, aghju lasciatu Oban sta notte. In fatti, questu hè esattamente ciò chì vogliu parlà cun voi. Sò à u Radisson Blu nantu à u Royal Mile ", disse, parendu un pocu sbulicata. Per i standard di Nina Gould, "knackered" significava chì qualcosa di grande era accadutu. Ùn era micca fàciule à pisciallu.
    
  "Va bè, verificate. Ti verraghju è dopu pudemu parlà à a mo casa mentre imballu e mo cose. Cumu sona questu?" Hà suggeritu.
    
  "U tempu d'arrivu stimatu?" - hà dumandatu. Sam savait que quelque chose devait être à l'abri de Nina si elle n'avait même pas pris la peine de lui demander les moindres détails. S'ella hà dumandatu direttamente nantu à u so tempu stimatu d'arrivu, avia digià decisu di accettà a so offerta.
    
  "Seraghju quì in una trentina di minuti per via di u trafficu", hà cunfirmatu, cuntrollandu l'orologio digitale nantu à u dashboard.
    
  "Grazie, Sam", disse in un tonu debilitatu chì l'alarmava. Allora ella partì. Finu à u so hotel, Sam si sentia cum'è s'ellu era statu messu sottu à un jugulu colossale. Le terrible destin du pauvre Aidan, ainsi que ses théories sur McFadden, les humeurs mercuriales de Perdue et l'attitude inquiète de George Masters envers Sam, n'ont fait qu'augmenter l'inquiétude qu'il ressentait désormais pour Nina. Era tantu preoccupatu di u so benessiri ch'ellu s'hè avvistatu à pena quandu attraversava e strade trafficate di Edimburgo. Uni pochi minuti dopu ghjunse à l'albergu di Nina.
    
  L'hà ricunnisciutu subitu. E stivali è i jeans l'anu fattu pare più una stella di roccia chè un storicu, ma un blazer di suede tapered è una sciarpa di pashmina ammorbidisanu un pocu l'aspettu, abbastanza per fà a so aspettu sofisticatu cum'è ella era veramente. Ùn importa micca quantu eleganti era vestita, ùn hà micca riscattatu a so faccia stancu. Di solitu belli ancu per i normi naturali, l'ochji grossi è scuri di u storicu anu persu u so scintillante.
    
  Avia assai da dì à Sam è avia pocu tempu per fà. Ella ùn hà micca persu di tempu à mette in u camionu è si mette ghjustu à l'affari. "Ciao Sam. Puderaghju passà a notte in casa vostra mentre Diu sà induve?
    
  "Di sicuru", hà rispostu. "Sò cuntentu ancu di vede tè."
    
  Era stranu cumu, in un ghjornu, Sam si riunì cù i so amichi più boni, è tutti l'anu salutatu cù indiferenza è stanchezza mundiale da u soffrenu.
    
    
  18
  Faro in una notte spaventosa
    
    
  Inusualmente, Nina hà dettu quasi nunda in a strada di l'appartamentu di Sam. Ella s'assittò quì, fighjulava da a finestra di a vittura, senza nunda in particulare. Per creà l'atmosfera, Sam hà attivatu a stazione di radiu lucale per superà u silenziu imbarazzatu. Il s'affairait à demander à Nina pourquoi s'était éloignée d'Oban, fût-ce pour quelques jours, car il savait qu'elle avait un contrat de lecture à l'université locale pour au moins six mois. Tuttavia, da a manera ch'ella hà agitu, hà sappiutu chì era megliu ùn s'immergerà in l'affari di qualcunu altru, per avà.
    
  Quand'elli sò ghjunti à l'appartamentu di Sam, Nina hè ghjunta à l'internu è s'assittò annantu à u canapè predilettu di Sam, chì Bruich occupava di solitu. Ùn era micca in furia, per se, ma Sam hà cuminciatu à cullà tuttu ciò chì puderia avè bisognu per una riunione di intelligenza cusì longa. Sperendu chì Nina spiegà a so situazione, ùn l'hà micca pressatu. Sapia ch'ella era cuscente ch'ellu s'era prestu partì in missione, è dunque, s'ella avia qualcosa à dì, avia da dì.
    
  "Varaghju à piglià una doccia", disse mentre passava davanti à ella. "Se avete bisognu di parlà, entra solu".
    
  Avìa appena calatu i pantaloni per arrampicà sott"à l"acqua calda, quand"ellu rimarcò chì l"ombra di Nina sfilava da u so specchiu. Si pusò nantu à a tappa di u toilette, lassendulu à fà u so affari di lavanderia, senza dì una sola parolla per scherzu o burla, cum'è a so abitudine.
    
  "Anu uccisu u vechju sgiò Hemming, Sam", hà dettu simplicemente. Pudeva vedela arruffata nantu à a toilette, e so mani piegate trà i ghjinochji, a testa falata in disperazione. Sam hà teorizatu chì u caratteru di Hemming era qualchissia da a zitiddina di Nina.
    
  "U to amicu?" dumandò in un tonu alzatu, sfidendu a piovana rapida.
    
  "Iè, per parlà cusì. Cittadinu prominente di Oban dapoi u 400 aC, a sapete ? "- hà rispostu simplicemente.
    
  "Scusate, amore", disse Sam. "Devi avè amatu assai per piglià cusì dura". Allora Sam hà capitu ch'ella avia mintuatu chì qualchissia avia tombu u vechju.
    
  "No, era solu un cunnisciutu, ma avemu parlatu uni pochi di volte", spiegò ella.
    
  "Aspetta, quale l'hà tombu? È cumu sapete ch'ellu hè statu uccisu ? Dumandò Sam impaziente. Sonava ominosamente cum'è u destinu di Aidan. Coincidenza ?
    
  "U cazzo di Rottweiler di McFadden l'hà uccisu, Sam. Hà uccisu un anzianu fragile ghjustu davanti à mè ", balbettò. Sam sintì u so pettu piglià un colpu invisibule. U scossa l'attraversò.
    
  "In fronte à voi? Significa...?" - cuminciò quandu Nina intrì in a doccia cun ellu. Hè stata una maravigliosa sorpresa è un impattu devastante generale quandu hà vistu u so corpu nudu. Era tantu tempu ch'ellu ùn l'avia vistu cusì, ma sta volta ùn era micca sexy. In fatti, u core di Sam s'hè ruttu quand'ellu hà vistu i contusi nantu à i so fianchi è i costi. Il a ensuite remarqué des bourrelets sur sa poitrine et son dos et des coups de couteau cruellement cousus à l'intérieur de sa clavicule gauche et sous le bras gauche, infligés par une infirmière à la retraite qui avait promis de ne le dire à personne.
    
  "Gesù Cristu!" - strinciò. U so core palpitava è tuttu ciò chì pudia pensà era afferrala è abbracciala strettamente. Ella ùn pienghje micca, è questu l'orriva. "Era questu u travagliu di u so Rottweiler?" - dumandò in i so capelli bagnati, cuntinuendu à basgià a cima di a so testa.
    
  "U so nome, per via, hè Wolf, cum'è Wolfgang", murmurò à traversu i flussi d'acqua calda chì scorrivanu in u so pettu musculoso. "Sò appena ghjunti è attaccò u sgiò Hemming, ma aghju intesu un rumore da sopra induve li portava un'altra manta. À u mumentu ch'e aghju ghjuntu à u pianu di sottu," ella ansimò, "l'avianu tiratu da a so sedia è l'avianu lanciatu a testa prima in u focu in u focu. Diu ! Ùn hà micca avutu una chance!"
    
  "Allora ti anu attaccatu?" - dumandò.
    
  "Iè, anu pruvatu à fà cum'è un accidente. Wolfe m'hà lanciatu per e scale, ma quandu mi sò alzatu, hà solu utilizatu u mo scaldasciugamani mentre aghju pruvatu à scappà ", disse, ansimante. "À a fine, m'hà appena pugnalatu cù un cuteddu è m'hà lasciatu sanguinà".
    
  Sam ùn avia micca e parolle per fà e cose megliu. Hà avutu un milione di dumande nantu à a pulizza, nantu à u corpu di u vechju, nantu à cumu hè ghjunta à Edimburgo, ma tuttu ciò chì avissi da aspittà. Avà avia bisognu di rassicurallu è di ricurdà ch'ella era sicura, è hà intesu di mantene cusì.
    
  McFadden, avete solu scherzatu cù e persone sbagliate, hà pensatu. Avà hà avutu a prova chì McFadden era veramente daretu à l'assassiniu di Aidan. Hè ancu cunfirmatu chì McFadden era, dopu tuttu, un membru di l'Ordine di u Sole Negru. U tempu di u so viaghju in Belgio era vicinu. Asciugò e so lacrime è disse: "Asciugatevi, ma ùn vi veste micca ancu. Aghju da piglià ritratti di e vostre ferite è po vene cun mè in Belgio. Ùn ti perderaghju di vista per un minutu, finu à ch'e aghju scullate stu bastardo traditore.
    
  Sta volta Nina ùn hà micca prutestatu. Ella lasciò Sam piglià u cuntrollu. Ùn ci era micca un solu dubbitu in a so mente chì era u so vindicatore. In a so testa, cum'è u Canon di Sam lampò nantu à i so sicreti, puderia ancu sente u Signore Hemming avvistendu ch'ella era marcata. Eppuru, u salvaria di novu, ancu sapendu chì tipu di porcu si trattava.
    
  Une fois qu'il avait suffisamment de preuves et qu'ils étaient tous deux vêtus, il lui prépara une tasse d'Horlicks pour qu'elle soit chaude avant de partir.
    
  "Avete un passaportu?" li dumandò.
    
  "Iè", disse, "avete qualchì analgésicu?"
    
  "Sò un amicu di Dave Perdue", rispose educatamente, "di sicuru chì aghju analgesici".
    
  Nina ùn pudìa evitari di risa, è era una benedizzione per l'arechje di Sam per sente u so umore sbulicà.
    
    
  ***
    
    
  Durante u volu à Bruxelles, anu scambiatu infurmazioni impurtanti raccolte separatamente durante a settimana passata. Sam hà avutu à mette in risaltu i fatti perchè si sentia obligatu à piglià l'assignazione di Aidan Glaston per chì Nina capisce ciò chì ci vole à fà. Il a partagé avec elle sa propre épreuve avec George Masters et les doutes qu'il avait quant à la possession de Perdue du Dread Serpent.
    
  "Oh mio Diu, ùn hè micca meravigliatu chì pare chì a morte si sia riscaldata", hà dettu infine. "Senza offense. Sò sicuru chì mi pare ancu una merda. Mi sentu certamente cum'è una merda ".
    
  Il arruffait ses épaisses boucles noires et lui embrassa la tempe. "Nisuna offesa, u mo amore. Ma sì, pare veramente una merda ".
    
  L'hà sbulicatu cù u coddu, cum'è sempre facia quandu ellu dicia qualcosa di crudele cum'è una scherza, ma, sicuru, ùn pudia micca chjappà cù tutta a forza. Sam ridacchiò è li pigliò a manu. "Avemu pocu menu di duie ore prima di ghjunghje in Belgio. Rilassatevi è fate una pausa, ok? Quelli pilules chì ti aghju datu sò stupente, viderete ".
    
  "Avete bisognu di sapè quale modu megliu per pompà una zitella", s'incansò, ghjittandu a testa in daretu à u poggiatesta di a sedia.
    
  "Ùn aghju micca bisognu di droghe. Agli uccelli piacenu troppu riccioli longhi è una barba filosa ", si vantava, passandu lentamente i so diti longu a so guancia è a mandibula. "Avete furtunatu ch'e aghju un puntu dolce per voi. Questu hè l'unicu mutivu per quessa ch'e sò sempre single, aspittendu chì vi vene in i vostri sensi ".
    
  Sam ùn hà micca intesu i rimarche sarcastiche. Quand'ellu fighjulava Nina, ella era adurmintata, stancata da l'infernu ch'ella avia da passà. Era bonu di vede ch'ella avia un pocu di riposu, hà pensatu.
    
  "I mo migliori linee cascanu sempre in orecchie sorde", disse è si appoggiò in daretu per piglià uni pochi d'occhi.
    
    
  19
  Pandora si apre
    
    
  E cose anu cambiatu in Reichtisusis, ma micca necessariamente per u megliu. Ancu s'ellu Perdue era menu burlatu è più gentile cù i so impiegati, un altru flagellu stende u collu. Presenza di interferenza in un paru di piani.
    
  "Induve hè David?" Sister Hearst dumandò bruscamente mentre Charles apre a porta.
    
  Le majordome de Perdue était l'image de l'auto-contrôle, et même il devait morder la lèvre.
    
  "Hè in u laboratoriu, signora, ma ùn vi aspetta micca", hà rispostu.
    
  "Serà entusiasmu di vedemi", disse freddamente. "S'ellu hà dubbitu annantu à mè, ch'ellu mi dica ellu stessu".
    
  Carlu, però, hà seguitu l'infermiera arrogante in a sala di l'informatica di Purdue. A porta di a stanza era ligeramente aperta, chì significava chì Perdue era occupatu ma micca chjusu à u publicu. I servitori neri è cromati si stendevanu da u muru à u muru, luci lampanti chì lampanu cum'è picculi battiti di cori in i so plexiglas lucidati è scatuli di plastica.
    
  "Signore, a sorella Hearst hè apparsa senza annunziu. Ella insiste chì vulete vedela?" Carlu sprimò a so ostilità ritenuta in una voce alta.
    
  "Grazie, Charles", u so patronu gridò sopra u ronziu forte di e macchine. Perdue s'assittò in l'angulu più luntanu di a stanza, purtendu cuffie per bluccà u rumore di a stanza. Era pusatu à una scrivania enormosa. Ci era quattru laptops nantu à questu, cunnessi è cunnessi à un altru grande box. A corona bianca di Perdue di capelli spessi è ondulati s'arrizzò da daretu à e coperchi di l'urdinatore. Era sabbatu è Jane ùn era micca quì. Cum'è Lillian è Charles, ancu Jane hà cuminciatu à diventà un pocu irritatu da a presenza constante di l'infermiera.
    
  Trè impiegati anu cridutu ch'ella era più cà un guardianu di Purdue, ancu s'ellu ùn era micca cunnisciutu di u so interessu in a scienza. Sonava assai più cum'è l'interessu di un maritu riccu à liberà da a veduva per ùn avè micca bisognu di pulisce i rifiuti di l'altri tuttu u ghjornu è di trattà a morte. Di sicuru, essendu i prufessiunali ch'elli eranu, ùn l'anu mai accusatu davanti à Perdue.
    
  "Cumu stai, David?" Sister Hurst dumandò.
    
  "Moltu bè, Lilith, grazie," hà surrisu. "Venite à vede."
    
  Saltò à u so latu di a tavula è truvò ciò chì avia passatu u so tempu ultimamente. In ogni schermu, l'infermiera hà nutatu una varietà di sequenze numeriche chì hà ricunnisciutu.
    
  "L'equazione? Ma perchè cuntinueghja à cambià? Chì ghjè per questu?" - dumandò, s'avvicinendu deliberatamente vicinu à u miliardariu per ch'ellu pudassi l'odore. Perdue era ingaghjatu in a so prugrammazione, ma ùn hà mai trascuratu di seduce e donne.
    
  "Ùn sò micca sicuru finu à chì stu prugramma mi dice", si vantava.
    
  "Questa hè una spiegazione piuttostu vaga. Sapete ancu ciò chì include?" ella hà dumandatu, circannu di dà sensu à e sequenze cambianti nantu à i schermi.
    
  "Si crede chì hè statu scrittu da Albert Einstein in qualchì tempu durante a Prima Guerra Munniali, quandu era campatu in Germania, sapete", spiegò Perdue allegramente. "Si pensava chì era statu distruttu, è bè", hà sospiratu, "dapoi hè diventatu qualcosa di un mitu in i circles scientifichi".
    
  "Oh, è l'avete rivelatu", ella annunziò, parendu assai interessata. "E chì hè questu?" Ella indicò un altru computer, una macchina più vechja più voluminosa chì Perdue travagliava. Hè stata cunnessa à i laptops è un servitore unicu, ma l'unicu dispositivu chì era attivamente scrivite.
    
  "Eccu sò occupatu à scrive un prugramma per decifrallu", spiegò. "Hè da esse riscritta constantemente secondu e dati chì venenu da a fonte di input. L'algoritmu di stu dispusitivu eventualmente m'aiuterà à stabilisce a natura di l'equazioni, ma per avà pare una altra teoria di a meccanica quantistica.
    
  Aggrottando le sopracciglia profondamente, Lilith Hearst studiò la terza schermata per un po'. Ella guardò à Perdue. "Stu calculu pare chì rapprisenta l'energia atomica. Avete nutatu?"
    
  "O mio Diu, sì preziosu", Perdue surrisu, i so ochji scintillanti cù a so cunniscenza. "Avete assolutamente ragione. Continua à sputare infurmazioni chì mi portanu à un certu tipu di scontru chì pruducerà energia atomica pura ".
    
  "Sembra periculosu", hà rimarcatu. "Mi ricorda u supercollider CERN è ciò chì cercanu di ottene cù l'accelerazione di particelle".
    
  "Pensu chì questu era in gran parte ciò chì Einstein hà scupertu, ma, cum'è in u documentu di u 1905, hà cunsideratu tali cunniscenza troppu distruttiva per i stupidi in uniforme è vestiti. Hè per quessa ch'ellu hà cunsideratu troppu periculosu di publicà ", disse Perdue.
    
  Ella pusò a so manu nantu à a so spalla. "Ma ùn porta micca un uniforme o un vestitu avà, sì, David?" ella fece l'ochju.
    
  "Certamente ùn sò micca", rispose, affundendu torna in a so sedia cun un gemimentu cuntentu.
    
  U telefonu sonò in u lobby. A linea fissa di u palazzu era di solitu rispostu da Jane o Charles, ma ella era fora di serviziu è era fora cù un omu di spedizioni. Parechji telefoni sò stati installati in tuttu u duminiu , u numeru cumuni di quale puderia esse rispostu in ogni locu in a casa. L'estensione di Jane era ancu chjappà, ma u so uffiziu era troppu luntanu.
    
  "L'aghju da piglià", hà prupostu Lilith.
    
  "Sì un invitatu, sapete," Perdue li ricurdò cordialmente.
    
  "Ancora? Diu, David, sò statu tantu quì ultimamente chì mi maravigliu chì ùn m'avete micca prupostu ancu una stanza ", hà insinuatu ella, camminendu rapidamente per a porta è si precipitò per e scale à u primu pianu. Perdue ùn pudia sente nunda sopra u rumore assordante.
    
  "Bonghjornu?" - rispose ella, assicurendu ch'ella ùn si identifica micca.
    
  Rispose una voce maschile, sona straniera. Hà avutu un forte accentu Olandese, ma ella pudia capisce. "Possu parlà à David Perdue, per piacè? Hè abbastanza urgente ".
    
  "Ùn hè micca dispunibule avà. In fatti, in una riunione. Possu dà un missaghju per ch'ellu pò forse chjamà torna quandu hà finitu ? " hà dumandatu, pigliendu una penna da u so cassetto di scrivania per scrive nantu à un picculu bloccu di missaghju.
    
  "Questu hè u duttore Casper Jacobs", l'omu si presentò. "Per piacè dumandate à u sgiò Perdue di chjamami urgentemente".
    
  Li hà datu u so numeru è hà ripetutu a chjama d'urgenza.
    
  "Dille solu chì si tratta di u Serpente Paura. Sò chì ùn hà micca sensu, ma ellu capisce ciò chì parlu ", hà insistitu Jacobs.
    
  "Belgica? U vostru prefissu numeru ", hà dumandatu.
    
  "Hè veru", hà cunfirmatu. "Grazie mille".
    
  "Nisun prublema", disse. "Avvedeci".
    
  Ella strappò u fogliu superiore è tornò à Perdue.
    
  "Quale era quellu?" dumandò.
    
  "Numeru sbagliatu", hà scrollatu e spalle. "Aghju avutu à spiegà trè volte chì questu ùn hè micca u Studio di Yoga di Tracy è chì simu chjusi", rise, mettendu a carta in a so sacchetta.
    
  "Questu hè u primu", rispose Perdue. "Ùn simu mancu nantu à a lista. Preferite mantene un prufilu bassu ".
    
  "Questu hè bonu. Dicu sempre chì e persone chì ùn cunnosci micca u mo nome quandu rispondu à a mo linea fissa ùn duveranu mancu pruvà à ingannà mi ", rispose. "Avà torna à a vostra prugrammazione è ci daraghju qualcosa da beie".
    
  Dopu chì u duttore Casper Jacobs hà fiascatu à ghjunghje à David Perdue per avvistà di l'equazioni, hà avutu a admitte chì ancu pruvà l'hà fattu sentu megliu. Sfurtunatamente, a ligera migliione di u cumpurtamentu ùn durò tantu.
    
  " À quale parlavi ? Sapete chì i telefoni ùn sò micca permessi in questa zona, nò, Jacobs? "- a disgustata Zelda Bessler detta da daretu à Casper. Si vultò versu ella cun una ritorta compiaciuta. "Questu hè u duttore Jacobs per voi, Bessler. Sta volta sò incaricatu di stu prughjettu ".
    
  Ella ùn pudia nigà. Clifton Taft hà specificamente delineatu un cuntrattu per un disignu rivisatu chì mette u duttore Casper Jacobs incaricatu di custruisce u bastimentu necessariu per l'esperimentu. Solu ellu hà capitu i tiurìi chì circundanu ciò chì l'Ordine cercava di ottene basatu nantu à u principiu di Einstein, cusì hè statu ancu affidatu à a parte di l'ingegneria. In pocu tempu, u bastimentu avia da esse cumpletu. Moltu più pesante è più veloce, u novu ughjettu duveria esse significativamente più grande di u precedente, chì hà risultatu in ferite à u scientist è hà causatu à Jacobs à alluntanassi da u prugettu.
    
  "Cumu andanu e cose quì à a pianta, duttore Jacobs?" - ghjunse a voce scricchiolante di Clifton Taft, chì Casper odiava tantu. "Spergu chì simu in u calendariu".
    
  Zelda Bessler teneva e so mani in i sacchetti di u so mantellu biancu di labburatoriu è ligeramente cambiava a so figura da manca à diritta è torna. Paria una stupida scolaretta chì prova à impressiunà un rubacuore, è hà fattu Jacobs malatu. Ella surrisu à Taft. "S'ellu ùn passava tantu tempu à u telefunu, probabilmente avaristi fattu assai di più".
    
  "Sò abbastanza nantu à i cumpunenti di stu esperimentu per fà chjamà di tantu in tantu", Casper hà dettu. "Aghju una vita fora di questa fossa secreta in quale vivi, Bessler."
    
  "Oh", l'hà imitatu. "Preferite sustene ..." Ella guardò seducente à u magnate americanu, "una cumpagnia cù puteri più alti".
    
  I grandi denti di Taft spuntavanu da sottu à e so labbra, ma ùn hà micca reagitu à a so cunclusione. "Seriu, duttore Jacobs", disse, pigliendu ligeramente a manu di Casper è alluntanendulu per chì Zelda Bessler ùn pudia sente, "cumu andemu cù u disignu di balla?"
    
  "Sapete, Cliff, odiu chì u chjamate cusì", hà ammissu Casper.
    
  "Ma hè cusì. Per noi per amplificà l'effetti di l'ultimu esperimentu, avemu bisognu di qualcosa chì viaghja à a velocità di una balla, cù una sparghje uguale di pesu è di velocità per rializà u compitu ", hà ricurdatu Taft mentre i dui omi si alluntananu. u frustratu Bessler. U situ di custruzzione era situatu in Meerdalwood, una zona boscosa à l'est di Bruxelles. A pianta, modestamente situata in una splutazioni di Tuft, presentava un sistema di tuneli sotterranei chì era cumpletu parechji anni fà. Pochi di i scientisti purtati da u guvernu legittimu è l'accademia universitaria anu mai vistu u metro, ma era quì.
    
  "Sò quasi finitu, Cliff", disse Casper. "Tuttu ciò chì resta da esse calculatu hè u pesu tutale chì aghju bisognu di voi. Ricurdatevi, per l'esperimentu per esse successu, avete da furnisce u pesu esattu di u bastimentu, o "bullet" cum'è vo dite. È, Cliff, deve esse precisu à u gramma, altrimenti nisuna equazione geniale ùn m'aiuterà à tirallu.
    
  Clifton Taft surrisu amaramente. Cum'è un omu chì stava per dà una nutizia assai pessima à un bonu amicu, si sbulicò a gola à traversu u sorrisu imbarazzatu nantu à a so faccia brutta.
    
  "Chì? Puderete dà me o cosa ? Casper pressò.
    
  "Vi daraghju questi dettagli pocu dopu à a cima di dumani in Bruxelles", disse Taft.
    
  "Intende di u summit internaziunale nantu à e nutizie?" dumandò Kasper. "Ùn sò micca interessatu à a pulitica".
    
  "Hè cusì chì deve esse, amicu," Taft mormorò cum'è un vechju sporcu. "Di tutte e persone, sì u principale participante à facilità stu esperimentu. Dumane, l'Agenzia Internaziunale di l'Energia Atomica hà da scuntrà cù un veto internaziunale annantu à u NPT.
    
  "NPT?" Casper aggrottò la fronte. Era sottu à l'impressione chì a so participazione à u prugettu era puramente sperimentale, ma u NPT era un prublema puliticu.
    
  "Trattatu di Non-Proliferazione, amicu. Geez, ùn vi preoccupate micca veramente di ricercà induve andarà u vostru travagliu dopu avè publicatu i vostri risultati, nò ? L'Americanu ridia, scherzendu scherzendu Casper in u spinu. "Tutti i participanti attivi in stu prughjettu duveranu rapprisintà l'Ordine dumani sera, ma avemu bisognu di voi quì per surveglià e tappe finali".
    
  "Questi capi di u mondu sanu ancu di l'Ordine?" - dumandò Casper ipoteticamente.
    
  "L'ordine di u Sole Neru hè in ogni locu, amicu. Hè a forza mundiale più putente dapoi l'Imperu Rumanu, ma solu l'elite a cunnosci. Avemu persone in pusizioni di cumandamentu altu in ognunu di i paesi NPT. Vicepresidenti, membri di a famiglia reale, cunsiglieri presidenziale è decisori ", disse Taft sognu. " Ancu i merri chì ci aiutanu à implementà à u livellu municipale. Implicatevi. Cum'è l'urganizatore di a nostra prossima mossa di putere, avete u dirittu di gode di u spoil, Casper.
    
  A testa di Casper hà giratu da sta scuperta. U so core tronava sottu à u so mantellu di labburatoriu, ma hà mantinutu a so pusizioni è annunziu d'accordu. "Fighjate cun entusiasmu!" s'hè cunvintu. "Wow, sò lusingatu. Sembra ch'e aghju infine u ricunniscenza chì meritu ", si vantava in a so farsa, è Taft hà cridutu ogni parolla.
    
  " Chì spiritu ! Avà preparate tuttu in modu chì solu i numeri chì avemu bisognu di principià ponu esse inseriti in u calculu, ok?" Taft urlò di gioia. Abbandunò à Casper per unisce à Bessler in u corridoiu, lassendu Casper scossa è cunfusu, ma di una cosa era sicuru. Hà avutu à cuntattà David Perdue o avissi a sabotà u so propiu travagliu.
    
    
  20
  Legami di famiglia
    
    
  Casper corse in casa soia è chiuse a porta daretu à ellu. Dopu à un doppiu turnu era cumplettamente stancu, ma ùn ci era tempu per a fatigue. U tempu s'arricava cun ellu, è ùn pudia ancu parlà à Perdue. U brillanti circadori avia un sistema di sicurità affidabile, è a maiò parte di u tempu era sicuru oculatu da l'occhi indiscreti. A maiò parte di a so cumunicazione hè stata trattata da u so assistente persunale, ma questu era a donna chì Casper pensava chì parlava quandu hà parlatu à Lilith Hearst.
    
  U colpu à a porta li fece ferma un mumentu u so core.
    
  - Sò mè ! - hà intesu da l'altra parte di a porta, una voce chì sguassava un pocu di celu ind'u seccu di merda ind'ellu era.
    
  "Olga!" - spirò, aprì subitu a porta è a trascinò à l'internu.
    
  "Wow, di chì parli avà?" - dumandò, basgiendulu appassiunatu. "Pensu chì mi venissi à vede à a sera, ma ùn avete micca rispostu à nessuna di e mo chjama in tuttu u ghjornu".
    
  In a so manera gentile è a so voce dolce, l'adorable Olga hà cuntinuatu à parlà d'esse ignorata è di tutte l'altre sciocchezza di filmi di pollame chì u so novu fidanzatu ùn si pudia micca permette di soffre o di piglià a culpa. L'hà pigliatu strettamente è l'hà pusatu nantu à una sedia. Solu per l'effettu, Casper li ricurdò quantu l'hà amatu cun un veru baciu, ma dopu era ora di spiegà tuttu. Ella era sempre pronta à capisce ciò chì provava di dì, cusì sapia ch'ellu puderia cunfidà ella cù questa materia esponenzialmente seria.
    
  "Possu cunfidà di voi cun infurmazioni assai cunfidenziale, caru?" bisbigliò duramente à l'arechja.
    
  "Certamente. Qualcosa ti fa impazzisce è vogliu chì mi ne dica, sapete ? "- disse. "Ùn vogliu micca chì ci sia secreti trà noi".
    
  " Fabulous ! - esclamò. "Fantasticu. Fighjate, ti amu in pazzia, ma u mo travagliu hè diventatu tuttu cunsumu. Ella annunziò tranquillamente mentre ellu cuntinuava. "A mantenenu simplice. Aghju travagliatu nantu à un esperimentu top-secret, creendu una camera in forma di bala per a prova, nò? Hè guasi cumpletu, è aghju amparatu oghje," inghiottì duramente, "chì ciò chì aghju travagliatu hè per esse usatu per scopi assai maligni. Aghju bisognu di lascià stu paese è sparisce, capite ?
    
  "Chì?" - hà strillatu.
    
  "Ricurdativi di u stronzo chì si pusò nantu à u mo veranda quellu ghjornu dopu chì avemu tornatu da u matrimoniu? Cunduce una operazione sinistra, è, è pensu... Pensu chì pensanu à assassinà un gruppu di dirigenti mundiali durante una riunione ", spiegò rapidamente. "Hè statu pigliatu da l'unica persona chì pò decifrare l'equazione curretta. Olga, ci travaglia avà in casa soia in Scozia, hà da capisce prestu e variabili ! Una volta chì succede, u stronzu per u travagliu (oghji u codice d'Olga è Casper per Tuft) applicà l' equazioni à u dispusitivu ch'e aghju custruitu. Kasper strinse a testa, si dumandava perchè avia ancu bisognu di lascià tuttu ciò à u bellu pane, ma avia cunnisciutu à Olga solu da pocu tempu. Ella stessu avia parechji sicreti.
    
  "Diffettu", disse senza scatu.
    
  "Chì?" Si accigliò.
    
  "Tradimentu di u mo paese. Ùn vi ponu tuccà quì ", hà ripetutu. "Sò uriginale di Bielorussia. U mo fratellu hè un fisicu di l'Istitutu Fisicu-Tecnicu, chì travaglia in i stessi spazii di voi. Forse vi pò aiutà?"
    
  Casper si senti stranu. U panicu hà lasciatu postu à u sollievu, ma poi a clarità l'hà lavatu. Si fece una pausa per un minutu o più, circandu di processà tutti i ditagli cù l'infurmazioni sorprendenti nantu à a famiglia di u so novu amante. Sta zitta per lascià pinsà, accarezzandu i so braccia cù i so dite. Era una bona idea, hà pensatu, s'ellu puderia scappà prima chì Taft s'hè realizatu. Cumu puderia u fisicu capimachja di u prugettu simpricamente scappà senza chì nimu s'avvisa ?
    
  "Cumu?" - hà spressu i so dubbiti. "Cumu possu disertà?"
    
  "Vai à travaglià. Distrughjite tutte e copie di u vostru travagliu è pigliate tutte e so note di cuncepimentu cun voi. Sò questu perchè u mo ziu l'hà fattu parechji anni fà ", disse.
    
  "Hè ancu ellu?" dumandò Kasper.
    
  "WHO?"
    
  "U to ziu", hà rispostu.
    
  Ella strinse a testa in modo indiscretu. "Innò. Hè mortu. L'anu uccisu quandu anu sappiutu chì hà sabotatu u trenu fantasma ".
    
  "Chì? ", esclamò, disturnendu rapidamente a so attenzione da a materia di u so ziu mortu. Dopu tuttu, da ciò chì hà dettu, u so ziu hè mortu per ciò chì Casper avia da pruvà.
    
  "L'esperimentu di u trenu fantasma", hà scrollatu e spalle. "U mo ziu hà fattu quasi a listessa cosa chì tè. Era un membru di a Società Fisica Secreta Russa. Anu fattu stu esperimentu di mandà un trenu à traversu a barriera di u sonu, o a barriera di velocità, o qualunque cosa. Olga ridacchiava di a so ineptitude. Ùn sapia nunda di a scienza, cusì era difficiule per ella di trasmette cù precisione ciò chì u so ziu è i so culleghi avianu fattu.
    
  "È dopu?" Casper pressò. "Chì hà fattu u trenu?"
    
  "Dicenu chì duverebbe teleportà o andà in un'altra dimensione... Casper, ùn sò micca veramente nunda di queste cose. Mi fate sentu assai stupidu quì ", interrompe a so spiegazione cù una scusa, ma Casper hà capitu.
    
  "Ùn pare micca stupidu, caru. Ùn m'importa micca cumu dite, sempre chì aghju un'idea ", l'accusò, surridendu per a prima volta. Ella ùn era veramente stupida. Olga pudia vede a tensione in u surrisu di u so amante.
    
  "U mo ziu hà dettu chì u trenu era troppu putente, chì disturbarà i campi di energia quì è pruvucarà una splusione o qualcosa. Allora tutte e persone di a terra... ... moreranu ? ella tremò, cerchendu a so appruvazioni. "Dicenu chì i so culleghi stanu sempre à pruvà à fà u funziunamentu cù i binari di treni abbandunati". Ùn era micca sicuru cumu finisce a so relazione, ma Casper era felice.
    
  Casper l'avvolse in i so braccia è a tirò in l'altitudine, tenendula in l'aria da a terra, mentre ch'ellu hà pepatu una miriade di picculi basgi nantu à a so faccia. Olga ùn si sentia più stupida.
    
  "O mio Diu, ùn aghju mai statu cusì felice di sente parlà di l'estinzione umana", hà scherzatu. "Cellu, avete descrittu quasi esattamente ciò chì mi battu quì. Hè propiu, aghju da ghjunghje à a fabbrica. Allora aghju da vultà à i ghjurnalisti. Innò! Aghju da cuntattà i ghjurnalisti in Edimburgo. Iè!" - cuntinuò, vultendu millaie di priorità in a so mente. "Vedi, s'è i ghjurnali d'Edimburgu pubblicà questu, ùn solu esposerà l'Ordine è l'Esperimentu, ma David Perdue ne senterà parlà è cesserà u so travagliu nantu à l'equazione di Einstein!"
    
  Mentre Casper era terrorizatu da ciò chì era ancu da fà, hà ancu sentitu un sensu di libertà. Infine, puderia esse cun Olga senza avè da copre a spalle di vile seguitori. U so travagliu ùn saria micca distortu, è u so nome ùn saria micca assuciatu cù l'atrocità globale.
    
  Mentre Olga li facia tè, Casper hà pigliatu u so laptop è cercò "I migliori reporters investigativi di Edimburgo". Di tutti i ligami presentati, è ci era parechje, un nome spiccava in particulare, è sta persona era sorprendentemente faciule di cuntattu.
    
  "Sam Cleave", Casper leghje à alta voce à Olga. "Hè un ghjurnalistu d'investigazione premiatu, caru. Hà campatu in Edimburgo è hè un freelance, ma hà travagliatu per parechji ghjurnali lucali... prima... "
    
  "Finu à chì? Mi fate curiosu. Parlate ! " hà chjamatu da a cucina aperta.
    
  Casper surrisu. "Mi sentu cum'è una donna incinta, Olga."
    
  Ella sbucò à ride. "Hè cum'è sapete ciò chì hè. Avete certamente agitu cum'è unu di elli. Hè sicuru. Perchè dici cusì, amore mio?
    
  "Tante emozioni à una volta. Vogliu ridere è pienghje è gridà ", hà sgrinatu, pareva assai megliu cà un minutu fà. "Sam Cleave, u tippu à quale vogliu cuntà sta storia? Induvinà? Hè un autore rinumatu è esploratore chì hà participatu à parechje spedizioni guidate da l'unicu David, fucking Perdue!
    
  "Quale hè ellu?" - hà dumandatu.
    
  "Un omu cù una equazione periculosa chì ùn possu micca ghjunghje", spiegò Casper. "Se aghju da dì à un ghjurnalista nantu à un pianu stortu, quale hè megliu cà qualchissia chì cunnosce personalmente a persona chì hà l'equazione di Einstein?"
    
  "Perfettu!" - esclamò ella. Quandu Casper hà chjamatu u numeru di Sam, qualcosa hà cambiatu in ellu. Ùn li importava quant'ellu seria periculosa a diserzione. Era prontu à difende a so pusizioni.
    
    
  21
  Pisà
    
    
  Hè ghjuntu u tempu per a riunione di i principali attori in a governanza globale di l'energia nucleare per riunite in Bruxelles. Hon. L'avvenimentu hè statu ospitatu da Lance McFadden cum'è era implicatu cù l'uffiziu di l'Agenzia Internaziunale di l'Energia Atomica in u Regnu Unitu pocu prima di a so campagna per u sindaco di Oban.
    
  "Centu percentu di participazione, signore", hà dettu Wolfe à McFadden mentre vedenu i delegati s'asseghjenu in u splendore di l'Opera House La Monnaie. "Asperemu solu chì Clifton Taft si prisenta, signore. Una volta ch'ellu hè quì, pudemu inizià a prucedura di rimpiazzamentu ", si fermò drammaticamente".
    
  McFadden era vistutu in u so megliu dumenica. Dapoi a so associu cù Taft è l'Ordine, avia avutu cunniscenza di a ricchezza, ancu s'ellu ùn hà micca purtatu classi. Si girò tranquillamente a testa è bisbigliò: "A calibrazione hè stata successu? Aghju da fà sta infurmazione à u nostru omu, Jacobs, da dumane. S'ellu ùn hà micca i pesi esatti di tutti i passageri, l'esperimentu ùn hà mai travagliatu ".
    
  "Ogni sedia destinata à u rapprisentante era dotata di sensori chì determinanu u pesu esattu di u so corpu in cunseguenza", Wolf hà infurmatu. "I sensori sò stati cuncepiti per pisà ancu i materiali più sottili cun precisione mortale utilizendu una nova tecnulugia scientifica di punta". U disgustu banditu ghignava. "È ti piacerà, signore. Sta tecnulugia hè stata inventata è prodotta da l'unicu David Perdue.
    
  McFadden ansimò quandu hà intesu u nome di u brillanti ricercatore. "Diu mio! Da veru? Hai troppu ragione, lupu. Mi piace l'ironia in questu. Mi dumandu cumu va dopu à quellu accidentu chì hà avutu in Nova Zelanda ".
    
  "Sembra ch'ellu hà scupertu u Serpente Temutu, signore. Jusqu'à présent, la rumeur n'a pas été confirmée, mais sachant que Perdue l'a probablement trouvée ", a suggéré Wolf. Per McFadden, era à tempu una bona scuperta è una terrificante.
    
  "Gesù Cristu, Lupu, avemu da piglià questu da ellu! Se deciframu a Serpente Spaventosa, pudemu applicà à l'esperimentu senza avè da passà per tutta sta merda ", disse McFadden, chì pareva positivamente maravigliatu da stu fattu. "Hà cumpletu l'equazioni? Pensu chì era un mitu ".
    
  "Parechje persone pensanu cusì finu à ch'ellu hà chjamatu dui di i so assistenti per aiutà à truvà lu. Da ciò chì mi sò dettu, travaglia duramente per risolve u prublema di i pezzi mancanti, ma ùn l'hà micca risoltu ancu ", disse Wolf. "Apparentemente era cusì ossessionatu da questu chì ùn dorme quasi mai più".
    
  "Pudemu uttene? Di sicuru, ùn ci darà micca, è postu chì avete finitu e cose cù a so fidanzata, u duttore Gould, avemu una fidanzata di menu per ricattare. Sam Cleave hè impenetrable. Hè l'ultima persona chì mi cunteraghju per tradisce Perdue ", bisbigliò McFadden mentre i delegati di u guvernu parlavanu tranquillamente in fondo. Prima chì Wolf puderia risponde, una donna ufficiale di sicurezza di u Cunsigliu di l'UE chì supervisava i prucessi l'hà interrottu.
    
  "Scusatemi, signore", disse à McFadden, "sò esattamente ottu ore".
    
  "Grazie, grazie", u falsu sorrisu di McFadden l'hà ingannatu. "Sarebbe gentile da parte di voi per fà sapè."
    
  Riguardò à Wolf mentre caminava da u palcuscenicu à u podium per indirizzà i participanti à a cima. Ogni sediu occupatu da un membru attivu di l'Agenzia Internaziunale di l'Energia Atomica, è ancu di i paesi partiti à u NPT, trasmettenu dati à l'urdinatore Black Sun in Meerdalwood.
    
  Mentre u duttore Casper Jacobs cullighjava u so travagliu impurtante, sguassendu i so dati cum'è u megliu, l'infurmazioni ghjunghjenu à u servitore. Si lagnava ch'ellu avia finitu u vasu per l'esperimentu. Almenu puderia ellu stessu distorsioni l'equazioni chì hà creatu, simili à l'equazioni d'Einstein, ma cù menu cunsumu d'energia.
    
  Cum'è Einstein, hà avutu à decide s'ellu permetterà chì u so geniu sia usatu per atti nefasti o micca permette chì u so travagliu sia massacratu. Scelse l'ultime è, tenendu l'ochji nantu à e camere di sicurezza installate, fece finta di travaglià. In fattu, u fisicu brillanti falsificava i so calculi per sabotà l'esperimentu. Casper si senti cusì culpèvule ch'ellu avia digià custruitu un vasu cilindricu gigante. E so capacità ùn li permettenu più di serve Taft è u so cultu impie.
    
  Casper vulia surrisu cum'è l'ultimi linii di a so equazione sò stati cambiati solu per esse accettati ma micca funziunali. Hà vistu i numeri chì sò trasmessi da l'Opera House, ma l'hà ignoratu. À u tempu chì Taft, McFadden è altri venenu per attivà l'esperimentu, sarà longu andatu.
    
  Ma una persona disperata chì ùn avia micca fattu in i so calculi di fuga era Zelda Bessler. Ella u guardò da una cabina isolata ghjustu à l'internu di a grande zona induve a nave gigante aspittava. Cum'è un gattu, hà aspettatu u so tempu, lassendulu fà tuttu ciò ch'ellu pensava chì puderia riesce. Zelda surrisu. In a so volta era una tableta cunnessa à una piattaforma di cumunicazione trà l'operativi di l'Ordine di u Sole Negru. Senza sonu per indicà a so prisenza, scrivia "Detene Olga è mettila nantu à a Valchiria" è mandò un missaghju à i subordinati di Wolf in Bruges.
    
  U duttore Casper Jacobs fece finta di travaglià dura nantu à un paradigma sperimentale, senza avè idea chì a so fidanzata era per esse presentata in u so mondu. U so telefonu sonò. Parendu piuttostu agitatu da l'ansietà brusca, s'arrizzò rapidamente è marchjò versu a stanza di l'omi. Questa era a chjama ch'ellu avia aspittatu.
    
  "Sam?" - bisbigliò, assicurendu chì tutte e stalle in a toilette eranu libere. Hà dettu à Sam Cleave nantu à l'esperimentu chì vene, ma ancu Sam ùn pudia micca uttene Perdue à u telefunu per cambià a so mente nantu à l'equazioni. Mentre Casper hà verificatu i pezzi di basura per i dispositi di ascolta, hà cuntinuatu. "Sì quì?"
    
  "Iè", bisbigliò Sam à l'altra estremità di a linea. "Sò in una cabina à l'Opera House per pudè spiegà bè, ma finu à avà ùn possu micca detectà nunda di male da rapportà. A cima hè appena principiata, ma ... "
    
  "Chì? Chì succede?" dumandò Kasper.
    
  "Aspetta," disse Sam bruscamente. "Sapete qualcosa di viaghjà in trenu in Siberia?"
    
  Casper aggrottò la fronte in piena confusione. "Chì? Innò, nunda cusì. Perchè?"
    
  "Un ufficiale di sicurità russu hà dettu qualcosa annantu à un volu per Mosca oghje", hà dettu Sam, ma Kasper ùn avia intesu nunda di simile da Taft o Bessler. Sam hà aghjustatu: "Aghju un prugramma chì aghju arrubatu da u registru. Per quantu capiscu, questu hè un summit di trè ghjorni. Oghje anu un simposiu quì, po dumani matina vanu à vulà in privatu à Mosca per imbarcà in un trenu di lussu chjamatu Valkyrie. Ùn sapete nunda di questu?"
    
  "Bè, Sam, di sicuru ùn aghju micca assai autorità quì, sapete?" Casper s'agita aussi tranquillement qu'il pouvait. Unu di i tecnichi hè ghjuntu per piglià una fuga, chì hà fattu stu tipu di cunversazione impussibule. "Aghju da andà, caru. Lasagna sarà grande. "Ti tengu caru", disse è raccrocò. U tecnicu simpricimenti surrisu timidamente mentre pisciava, senza avè idea di ciò chì u direttore di u prugettu stava veramente discutendu. Casper esce da a toilette è si sentia inquietu per a quistione di Sam Cleave nantu à u viaghju in trenu in Siberia.
    
  "Ti tengu caru ancu, caru," Sam hà dettu per a so parte, ma u fisicu avia digià appesu. Pruvò di marcà u numeru satellitare di Perdue, basatu annantu à u contu persunale di u miliardariu, ma ancu quì nimu hà rispostu. Ùn importa micca quantu hà pruvatu, Perdue paria spariscia da a faccia di a terra, è chì hà disturbatu Sam più di u panicu. Tuttavia, ùn ci era micca manera per ellu di vultà in Edimburgo avà, è cù Nina chì l'accumpagnava, ovviamente ùn pudia micca mandà à cuntrollà Perdue ancu.
    
  Pendant un bref instant, Sam envisagea même d'envoyer des Maîtres, mais comme il avait toujours nié la sincérité de l'homme en remettant l'équation à Perdue, il doutait que Maîtres serait prêt à l'aider. Squatting in a scatula chì u cuntattu di Miss Noble avia dispostu per ellu, Sam pensa à tutta a missione. Il trouva presque plus urgent d'empêcher Purdue de terminer l'Equation d'Einstein que de suivre le désastre imminent orchestrat par Black Sun et ses disciples de haut niveau.
    
  Sam era strappatu trà e so rispunsabilità, era troppu spargugliatu è cede in pressione. Hà avutu a prutezzione di Nina. Avia da piantà una pussibile tragedia mundiale. Hà avutu à impedisce à Purdue di finisce a so matematica. U ghjurnalistu ùn hà micca spessu cascatu in a disperazione, ma sta volta ùn avia micca scelta. Avia da dumandà à i Maestri. L'omu mutilatu era a so sola speranza di piantà Purdue.
    
  Si dumandava se u duttore Jacobs avia fattu tutte e so preparazioni per trasfirià in Bielorussia, ma era una quistione chì Sam puderia ancu chjappà quandu si scontra à Jacobs per cena. Avà, avia bisognu di sapè i dettagli di u volu à Mosca, da induve i rapprisentanti di a cima si imbarcanu à u trenu. Da e discussioni dopu à a riunione ufficiale, Sam hà capitu chì i dui ghjorni dopu seranu passati à visità diverse piante di reattori in Russia chì anu sempre produttu energia nucleare.
    
  "Allora, i paesi NPT è l'Agenzia Internaziunale di l'Energia Atomica partenu in un viaghju per valutà e centrali elettriche?" mormorò Sam in u so registratore. "Ùn vecu ancu induve a minaccia pò trasfurmà in una tragedia. Sè i Maestri per piantà Perdue, ùn importa micca induve Black Sun piatta e so armi. Sans l'équation d'Einstein, tout cela aurait été vain de toute façon.
    
  Si sfilò tranquillamente, camminendu longu a fila di sedie à induve e luci eranu spente. Nimu ùn pudia ancu vedelu da a seccione illuminata sottu, induve ci era assai agitazione. Sam avia da piglià Nina, chjamà i Maestri, scuntrà cù Jacobs, è poi assicuratevi chì era in quellu trenu. Da a so intelligenza, Sam hà sappiutu di un campu d'aviazione d'elite secretu chjamatu Koschey Strip, situatu à pochi chilometri da Mosca, induve a delegazione era prevista per sbarcà u ghjornu dopu dopu meziornu. Da quì seranu purtati à a Valkyrie, u super trenu Transiberiano, per un viaghju di lussu à Novosibirsk.
    
  Sam avia un milione di cose in mente, ma a prima cosa chì avia bisognu di fà era vultà à Nina per vede s'ellu stava bè. Il savait qu'il ne fallait pas sous-estimer l'influence de personnes comme Wolfe et McFadden, surtout après avoir découvert que la femme qu'ils avaient laissée pour morte était bien vivante et pouvait les impliquer.
    
  Dopu chì Sam hà sbulicatu da a porta di a Scena 3, à traversu l'armariu di l'armunia in u spinu, hè statu accoltu da una notte fridda, piena di incertezza è minaccia in l'aria. Tirò a felpa più stretta in fronte, abbottonendula nantu à a sciarpa. Ocultendu a so identità, hà attraversatu rapidamente u parcheghju in daretu induve l'armari è i camioni di consegna sò generalmente ghjunti. In una notte di luna, Sam pareva una ombra, ma si sentia cum'è un fantasma. Era stancu, ma ùn era micca permessu di riposu. Ci era tantu da fà per assicurà ch'ellu sia ghjuntu in quellu trenu dumani dopu meziornu ch'ellu ùn averia mai u tempu o a sanità di dorme.
    
  In i so ricordi, hà vistu u corpu battutu di Nina, a scena hè stata ripetuta parechje volte. U so sangue bolliva à l'ingiustizia di questu, è sperava disperatamente chì Wulf era in quellu trenu.
    
    
  22
  Cascate di Jericho
    
    
  Cum'è un maniacu, Perdue hà constantemente aghjustatu l'algoritmu di u so prugramma per adattà à i dati di input. Finu a ora avia avutu un pocu successu, ma ci era parechje variàbili chì ùn pudia micca risolve, lascendulu di guardia vicinu à a so vechja vittura. Praticamente dorme davanti à u vechju urdinatore, hè diventatu sempre più ritiratu. Solu Lilith Hearst era permessu di "inquiettà" Perdue. Perchè ella puderia cumunicà i risultati, li piaceva e so visite, mentre chì u so staffu mancava chjaramente a cunniscenza di u campu necessariu per presentà suluzioni convincenti cum'è ella.
    
  "Avaraghju prestu à preparà a cena, signore", li ricurdò Lillian. Di solitu, quandu ella l'hà alimentatu di sta linea, u so capu d'argentu è allegru li offre una varietà di piatti da sceglie. Avà paria chì tuttu ciò ch'ellu vulia fighjulà era a prossima entrata in u so urdinatore.
    
  "Grazie, Lily", disse Perdue assente.
    
  Ella esitante hà dumandatu clarificazione. "E chì duverebbe preparà, signore?"
    
  Perdue l'ignorò per uni pochi di sicondi, studiendu u screnu intensamente. Fighjava i numeri di ballu riflessi in i so vetri, aspittendu una risposta. Infine, suspirò è guardò à ella.
    
  "Um, una pignatta calda seria perfetta, Lily. Forse in una pignatta calda di Lancashire, basta ch'ellu ci sia un agnellu. Lilith ama l'agnellu. Ella m'hà dettu: "Hà surrisu, ma ùn hà micca alluntanatu l'ochji da u screnu.
    
  "Vulite chì cucini u so platu preferitu per a vostra cena, signore?" Lillian dumandò, sentendu chì ùn li piacerebbe micca a risposta. Ùn era micca sbagliatu. Perdue a guardò di novu, fighjulandu sopra i so lunette.
    
  "Iè, Lily. Ella si unisce à mè sta sera per cena è mi piacerebbe chì facissi una pignatta calda di Lancashire. Ti ringraziu, "ripetì irritabilmente.
    
  "Di sicuru, signore," Lillian fece un passu in daretu cù rispettu. D'ordinaire, la gouvernante avait droit à son avis, mais depuis que l'infirmière s'était enfoncée dans Reichtisusis, Perdue n'avait entendu les conseils de personne que le soi. "Allora, a cena hè à sette?"
    
  "Iè, grazie, Lily. Avà, per piacè, mi permette di vultà à u travagliu? supplicò. Lillian ùn hà micca rispostu. Ella simpricimenti annunziò è lasciò a sala di u servitore, circannu di ùn andà in una tangente. Lilian, cum'è Nina, era una picciotta scozzese tipica di a scola di e ragazze. Queste dame ùn eranu micca abituate à esse trattate cum'è citadini di seconda classe, è postu chì Lillian era a matriarca di u staffu di Reichtisusi, era assai disgustata da u cumpurtamentu recente di Perdue. U campanile nantu à e porte principali sonò. Passendu à Charles mentre attraversava u lobby per apre a porta, disse tranquillamente: "Hè una cagna".
    
  Sorprendentemente, u majordomu cum'è l'androide hà rispostu casualmente: "Lo so".
    
  Questa volta s'hè astenutu di rimproverà Lillian per parlà liberamente di l'invitati. Questu era un signu sicuru di prublemi. Se u maggiordomu severu è eccessivamente educatu era d'accordu cù a puttana di Lilith Hearst, ci era ragiò di panicà. Aprì a porta, è Lilian, ascultendu a solita cundescendenza di l'intrusu, vulia ch'ella puderia mette u velenu in a salsa di Lancashire. Eppuru amava u so patronu troppu per piglià un tali risicu.
    
  Mentre Lillian preparava a cena in a cucina, Lilith marchjava in a sala di u servitore di Perdue cum'è s'ellu u locu appartene à ella. Ella scendeva graziosu e scale, vestita in un vestitu di cocktail provocatore è scialle. Portava u maquillaje è hà tiratu i so capelli in un chignon per mette in risaltu i bellissimi orecchini di vestitu chì si oscillavanu sottu à i lobi di l'orechja mentre caminava.
    
  Perdue splendeva quandu vide a ghjovana infermiera entra in a stanza. Sta sera, pareva diversa da u solitu. Invece di jeans è scarpi di ballet, portava calze è tacchi.
    
  "Oh, u mo Diu, pare stupente, caru", hà sorrisu.
    
  "Grazie," ella fece l'ochju. "Sò statu invitatu à un avvenimentu di cravatta nera per u mo università. Aghju paura chì ùn aghju micca avutu u tempu di cambià perchè sò ghjuntu quì direttamente da stu casu. Spergu chì ùn vi dispiace micca chì aghju cambiatu un pocu per a cena ".
    
  "In nisun casu!" - esclamò, pettinendu i so capelli in daretu per un pocu di pulizziari. Portava una cardigan sciabula è i pantaloni d'ayer, chì ùn anu micca bè cù i mocassini per cunsulazione. "Mi sentu chì duverebbe scusà per quantu mi pare terribilmente esaustu. Aghju paura di avè persu a nozione di u tempu, cum'è probabilmente pudete imaginà ".
    
  "Eiu sò. Avete fattu prugressu ? - hà dumandatu.
    
  "Aghju. Significativamente ", si vantava. "Dumane, o forse ancu tardi sta sera, duveria esse capace di risolve sta equazione".
    
  "È dopu?" - dumandò ella, s'asseghjendu significativamente di fronte à ellu. Perdue era momentaneamente abbagliata da a so ghjuventù è a so bellezza. Per ellu ùn ci era nimu megliu chè Nina in miniatura, cù u so splendore salvaticu è l'infernu in i so ochji. In ogni casu, l'infermiera avia un tettu impeccabile è un corpu sveltu chì pò esse mantinutu solu à una età tenera, è à ghjudicà da a so lingua di corpu sta sera, andava à prufittà.
    
  A so scusa annantu à u so vestitu era una bugia, sicuru, ma ùn pudia spiegà micca cù a verità. Lilith pouvait à peine dire à Perdue qu'elle était accidentellement sortie pour le séduire sans admettre qu'elle cherchait un riche amant. Encore moins pouvait-elle admettre qu'elle voulait l'influencer assez longtemps pour lui voler son chef-d'œuvre, compter ses propres mérites et se frayer un chemin dans la communauté scientifique.
    
    
  ***
    
    
  À nove ore Lillian annuncia chì a cena era pronta.
    
  "Comu avete dumandatu, signore, a cena hè servita in a sala di pranzu principale", hà annunziatu, senza mancu guardà in a direzzione di l'infermiera chì si sguassava i labbra.
    
  "Grazie, Lily", hà rispostu, sonendu un pocu cum'è u vechju Perdue. A so reversione selettiva à i so vechji maniere piacevuli solu in a presenza di Lilith Hearst disgustava a governante.
    
  Era evidenti à Lilith chì l'ughjettu di e so intenzioni ùn anu micca a chiarità caratteristica di u so populu in a valutazione di i so scopi. A so indiferenza à a so presenza intrusiva era stupente ancu per ella. Lilith hà dimustratu successu chì u geniu è l'applicazione di u sensu cumunu sò dui tipi di intelligenza completamente diffirenti. Tuttavia, era u minimu di e so preoccupazioni avà. Perdue hà manghjatu da a so manu è si n'andò fora di u so modu per ottene ciò chì avia da aduprà per successu in a so carriera.
    
  Mentre Perdue era inebriatu da a bellezza, l'astuzia è l'avanzati sessuale di Lilith, ùn hà micca capitu chì un altru tipu d'intossicazione era statu introduttu per assicurà chì ellu cumpia. Sottu à u primu pianu di Reichtisusis, l'Equazione d'Einstein hè stata cumpleta cumpletamente, chì era una volta di novu u terribili risultatu di l'errore di u maestru. In questu casu, Einstein è Perdue sò stati manipulati da e donne chì i livelli di intelligenza eranu assai sottu à i soi, creendu l'impressione chì ancu l'omi più intelligenti sò stati ridotti à proporzioni idiote cunfidendu e donne sbagliate. Almenu questu era veru à a luce di i documenti periculosi raccolti da e donne chì anu cunsideratu innocu.
    
  Lillian hè stata licenziata per a sera, lascendu solu Charles per pulisce dopu chì Perdue è u so invitatu avianu finitu a cena. U butler disciplinatu hà agitu cum'è s'ellu ùn era nunda accadutu, ancu quandu Perdue è l'infermiera entranu in una violenta passione à mezu à a camera principale. Carlu pigliò un respiru prufondu. Ignorò a cunclusione di a terribile allianza chì sapia chì prestu distrughjia u so capu, ma ùn hà ancu osatu intervene.
    
  Hè stata una vergogna per u fideli majordomu chì avia travagliatu per Perdue per tanti anni. Perdue ùn vulia micca sente nunda di l'obiezioni di Lilith Hearst, è u staffu di a casa duvia guardà cum'ella l'avella lentamente di più in più ogni ghjornu. Avà a relazione hè passata à u prossimu livellu, lascendu Charles, Lillian, Jane è tutti l'altri impiegati di Perdue teme per u so avvene. Sam Cleave è Nina Gould ùn anu mai tornatu à i so sensi. Eranu a luce è l'animazione di a vita suciale più privata di Purdue, è a ghjente di u miliardariu li adorava.
    
  Mentre a mente di Carlu era annebbiata da dubbi è teme, mentre Perdue era schiavu per u piacè, u Serpente Territu hè ghjuntu à a vita in a sala di i servitori. Silenziu, per chì nimu pudia vede o sente, hà annunziatu a so fine.
    
  In sta matina prufonda è scura, i lumi di u palazzu s"affaccavanu, quelli chì stavanu accesi. Tutta l'immensa casa era silenziu, fora di l'ullu di u ventu fora di i mura antichi. Si sentì un colpu debole nantu à a scala principale. E gammi svelte di Lilith ùn lasciavanu nunda, ma un suspiru nantu à u tappettu grossu mentre ella falava casualmente à u primu pianu. A so ombra si trasfirìu rapidamente longu i mura alti di u corridore principale è falà à u livellu più bassu, induve i servitori canticchiavanu continuamente.
    
  Ùn hà micca accenditu a luce, ma piuttostu hà utilizatu u so schermu di u telefuninu per lampà u so modu à a tavula induve era parcheggiata a vittura di Perdue. Lilith si sentia cum'è un zitellu in a matina di Natale, ansiosu di sapè s'ellu u so desideriu era digià fattu, è ùn era micca disappuntu. Hà tenutu u flash drive trà e so dite è l'hà inseritu in u portu USB di u so vechju computer, ma subitu hà capitu chì David Perdue ùn era micca stupidu.
    
  Un alarme sonò, è nantu à u screnu a prima linea di l'equazioni hà cuminciatu à sguassà.
    
  "Oh Ghjesù, nò!" - si lamentò in a bughjura. Ella avia da pensà rapidamente. Lilith hà memorizatu a seconda linea mentre cliccava nantu à a camera di u so telefunu è hà pigliatu una screenshot di a prima sezione prima ch'ella puderia esse eliminata più. Dopu hà pirate in un servitore secundariu chì Perdue usava cum'è una copia di salvezza è hà ritruvatu l'equazione completa prima di trasfiriri à u so propiu dispositivu. Malgradu tutti i so prufessi tecnulugichi, Lilith ùn sapia micca induve disattivà l'alarma è fighjulà chì l'equazione sguassava lentamente.
    
  "Scusate, David", sospirò.
    
  Sapendu ch'ellu ùn si risvegliarà finu à a matina dopu, hà simulatu un cortu circuitu in u cablaggio trà u Servitore Omega è u Servitore Kappa. Questu hà causatu un picculu focu elettricu, abbastanza per fonde i fili è disattivà e machini implicati, prima ch'ella hà extinguitu i fiammi cù un cuscinu da a sedia di Purdue. Lilith hà capitu chì a sicurità di a porta riceve prestu un signalu da l'alarma interna di a casa attraversu a so sede. À l'estremità di u primu pianu, si sentia i guardiani chì provavanu à sveglià Carlu sbattendu à a porta.
    
  Sfurtunatamente, Carlu durmia da l'altra parte di a casa in u so appartamentu accantu à a piccula cucina di u duminiu. Ùn pudia sente l'alarma di a stanza di u servitore attivata da u sensoru di u portu USB. Lilith chjuse a porta daretu à ella è marchjò per u corridoiu di daretu chì portava à un grande magazzinu. U so core hà cuminciatu à battevi in modu salvaticu quandu sentia l'omi di sicurezza di a Prima Divisione sveglià Charles è si dirigiscenu à a stanza di Perdue. U sicondu dispusitivu andò direttamente à a surgente di l'alarma.
    
  "Avemu trovu a ragione!" li sentia gridari mentre Carlu è l'altri si precipitavanu à u livellu più bassu per unisce à elli.
    
  "Perfettu", respirò ella. Confusu da u locu di u focu elettricu, l'omi chì gridavanu ùn anu pussutu vede cum'è Lilith si precipitò in a stanza di Perdue. Ritruvà in u lettu cù u geniu inconsciente, Lilith hà logatu in u so dispositivu di trasmissione di u telefunu è hà marcatu rapidamente u codice di cunnessione. "Presto", bisbigliò in fretta mentre u telefunu apre u screnu. "Più veloce di questu, per amori di Diu."
    
  A voce di Carlu era chjara quandu si avvicinava à a camera di Perdue cù parechji omi. Lilith si morse a labbra mentre aspettava chì a trasmissione di l'Equazione di Einstein finisci di carica nantu à u situ web di Meerdaalwoud.
    
  - Signore ! Carlu di colpu rughjò, sbattendu à a porta. "Sì svegliu?"
    
  Perdue era inconsciente è ùn hà micca rispostu, pruvucannu assai offerte speculative in u corridor. Lilith pudia vede l'ombra di i so pedi sottu à a porta, ma u scaricamentu ùn era ancu cumpletu. Di novu u majordomu battò à a porta. Lilith hà sbulicatu u telefuninu sottu à a tavula di notte per cuntinuà a trasmissione mentre ella avvolgeva a lenzuola di satin intornu à u so corpu.
    
  Facendu strada versu a porta, gridò : "Aspetta, tene, maldiziu!"
    
  Ella apre a porta, parendu furiosa. "Chì in nome di tuttu ciò chì hè santu hè u vostru prublema?" - sibilò ella. "Silenziu! David dorme".
    
  "Cumu pò dorme in tuttu questu?" Carlu dumandò severamente. Siccomu Perdue era inconsciente, ùn deve micca dimustrà rispettu à a donna fastidiosa. "Chì avete fattu cun ellu?" - abbaiò à ella, alluntanendula da latu per verificà a cundizione di u so patronu.
    
  "Mi dispiace?" stringhjia, trascuratendu deliberatamente una parte di u fogliu per distractà i guardiani cù un lampu di i so capezzoli è e cosce. À a so disappuntu, eranu troppu occupati cù u so travagliu è l'anu tenuta à l'angulu finu à chì u buttieru li dessi una risposta.
    
  "Hè vivu", disse, fighjendu sorne à Lilith. "Forsamente drogatu, hè più cusì".
    
  "Avemu bevutu assai", si difende furiosamente. "Ùn pò micca divertissi un pocu, Charles?"
    
  "Tu, madame, ùn site micca quì per divertisce u sgiò Perdue", rispose Charles. "Avete servitu u vostru scopu quì, allora fateci tutti un favore è vultate à u rectum chì vi hà banditu".
    
  Sottu à a tavola di notte, a barra di carica mostrava cumpiimentu di 100%. L'Ordine di u Sole Neru hà acquistatu u Serpente Terru in tutta a so gloria.
    
    
  23
  Tripartitu
    
    
  Quandu Sam hà chjamatu Masters, ùn ci era micca risposta. Nina durmia nantu à u lettu doppiu in a so stanza d'albergu, svenuta grazia à un sedativu forte. Hà avutu alcuni analgésichi cun ella per u dulore da i contusioni è i punti, gentilmente furniti da l'infermiera anònima in pensione chì l'avia aiutata à ottene i punti in Oban. Sam era stancu, ma i so livelli di adrenalina si rifiutavanu di calà. In a luce debole di u lampu da u latu di Nina, s"assittò ingrossu, tenendu u telefuninu trà i so ghjinochje cù e so palme, è pinsava. Il appuya sur la recomposition, espérant que les Maîtres reprennent.
    
  "O mio Diu, pare chì tutti si sò montati nantu à una fottuta fucile è andanu à a luna", hà sbulicatu u più tranquillu ch'ellu pudia. Indicibilmente disgustatu ch'ellu ùn avia micca ghjuntu à Perdue o Masters, Sam hà decisu di chjamà u duttore Jacobs in a speranza chì puderia avè digià trovu Perdue. Per calà a so ansietà, Sam hà cullatu un pocu u voluminu di a TV. Nina l'hà lasciatu per dorme in u fondu, ma hà cambiatu da u canali di film à u Canale 8 per u bulletin internaziunale.
    
  A nutizia era piena di picculi rapporti di e cose chì ùn anu micca utile à a situazione di Sam mentre camminava per a stanza, marcatu un numeru dopu l'altru. Hà arrangiatu cù Miss Noble à u Postu per cumprà i biglietti per ellu è Nina per viaghjà à Mosca in a matina, chjamendu Nina cum'è u so cunsiglieru di storia nantu à l'assignazione. Miss Noble cunniscite bè a reputazione stellare di u duttore Nina Gould, è ancu a reputazione di u so nome in i circoli accademichi. Saria stata una autorità in u rapportu di Sam Cleave.
    
  U telefuninu di Sam squillò, facendu ch'ellu si tense per una seconda. À quellu mumentu, tanti pinsamenti vinianu è andavanu nantu à quale puderia esse è quale puderia esse u statu di l'affari. U nome di u duttore Jacobs lampò nantu à u screnu di u so telefunu.
    
  "U duttore Jacobs? Pudemu traslassi a cena in un hotel quì invece di a vostra casa? Sam hà dettu immediatamente.
    
  "Sì psichicu, sgiò Cleave?" Dumandò Casper Jacobs.
    
  "W-perchè? Chì?" Sam aggrottò la fronte.
    
  "Aviu da cunsigliu à voi è u duttore Gould di ùn vene micca in casa mo sta sera perchè crede chì sò statu cacciatu fora. Incontru à mè in questu locu seria dannusu, dunque mi vanu subitu à u vostru hotel ", u fisicu hà infurmatu à Sam, dicendu e parolle cusì rapidamente chì Sam puderia à pena tene cun i fatti.
    
  "Iè, u duttore Gould hè un pocu pazzo, ma avete solu bisognu di riassume i dettagli per u mo articulu", hà assicuratu Sam. Ciò chì hà più disturbatu à Sam era u tonu di voce di Casper. Paria stunatu. E so parolle tremavanu, interrotte da fiati stracciati.
    
  "Vaiu avà, è Sam, per piacè assicuratevi chì nimu vi seguita. Puderanu fighjà a vostra stanza d'albergo. Ci si vede in quindici minuti ", disse Kasper. A chjama finita, lascendu Sam cunfusu.
    
  Sam hà pigliatu una doccia rapida. Quandu hà finitu, s'assittò nantu à u lettu per appiccà i so stivali. Hà vistu qualcosa familiar nantu à u screnu di a TV.
    
  "I delegati di Cina, Francia, Russia, Regnu Unitu è Stati Uniti lascianu l'opera La Monnaie in Bruxelles per aghjurnà finu à dumane", hà dettu u missaghju. "U Summit di l'Energia Atomica continuarà à bordu di u trenu di lussu chì accoglierà u restu di u simposiu, in strada per u principale reactore nucleare in Novosibirsk, in Russia".
    
  "Bè," mormorò Sam. "U più pocu infurmazione pussibule nantu à u locu di a piattaforma da chì tutti imbarcate, ehi McFadden? Ma vi truveraghju, è seremu in quellu trenu. È truveraghju Wolf per un pocu di core à core.
    
  Quandu Sam hà finitu, hà pigliatu u so telefunu è si n'andò. Cuntrollava Nina una ultima volta prima di chjude a porta daretu à ellu. Da manca à diritta, u corridore era viotu. Sam hà verificatu chì nimu avia lasciatu l'una o l'altra stanza mentre caminava versu l'ascensore. Andava à aspittà u duttore Jacobs in u lobby, prontu à scrive tutti i sordidi ditaglii di perchè era fughjitu in Bielorussia in fretta.
    
  Mentre fumava una sigaretta ghjustu fora di l'entrata principale di l'hotel, Sam hà vistu un omu in un mantellu chì s'avvicinava cù un sguardu seriu mortale. Paria periculosu, i so capelli pettinati in daretu cum'è una spia da un thriller di l'anni settanta.
    
  Di tutte e cose, essendu impreparatu, Sam hà pensatu mentre scontra u sguardu di l'omu feroce. Nota à sè stessu. Pigliate novi armi di focu.
    
  A manu d'un omu apparsu da a sacchetta di u so mantellu. Sam scacciò a sigaretta da parte è si preparava à esquivà a pallottola. Ma in a so manu l'omu teneva qualcosa di simile à un discu duru esternu. Si avvicinò è pigliò u ghjurnalistu per u collu. I so ochji eranu largu è bagnati.
    
  "Sam?" - sibilò. "Sam, anu pigliatu a mo Olga!"
    
  Sam alzò le mani è ansimò: "Dr Jacobs?"
    
  "Iè, sò mè, Sam. Ti aghju cercatu in Google per vede ciò chì paria per cunnosce ti sta sera. U mo Diu, anu pigliatu a mo Olga è ùn aghju micca idea induve ella hè ! L'anu da tumbà s'ellu ùn tornu micca in u cumplessu induve aghju custruitu u vasellu !
    
  "Aspetta," Sam interruppe subitu u capricciu di Casper, "è stammi à sente. Ci vole à calmà, sapete ? Ùn aiuta micca ". Sam guardò intornu, evaluendu u so circondu. "Soprattuttu quandu pudete attirà l'attenzione indesiderata".
    
  Su e giù per i carrughji bagnati, lampendu sottu à i lampi di strada pallidi, fighjulava ogni muvimentu per vede quale fighjulava. Pochi persone anu prestatu attenzione à l'omu disgraziatu vicinu à Sam, ma uni pochi di pedoni, soprattuttu coppie chì camminanu, lancianu sguardi rapidi in a so direzzione prima di cuntinuà a so conversazione.
    
  "Vai, duttore Jacobs, andemu à l'internu è bevemu un whisky", suggerì Sam, trascinendu gentilmente l'omu tremulu attraversu e porte scorrevule di vetru. "O, in u vostru casu, parechji."
    
  Si pusonu à u bar di u ristorante di l'hotel. Picculi spots installati nantu à u tettu creanu una atmosfera in u stabilimentu, è una musica di pianoforte suave riempia u ristorante. Un murmuriu tranquillu accumpagnava u tintinnu di i cutellerie mentre Sam registrava a so sessione cù u duttore Jacobs. Kasper lui a dit tout sur le Serpent Sinistre et la physique précise impliquée dans ces terribles possibilités, qu'Einstein pensait mieux de dissiper. Infine, dopu avè revelatu tutti i sicreti di u stabilimentu di Clifton Taft, induve e criature vili di l'Ordine eranu guardati, hà cuminciatu à piantà. Affligé, Casper Jacobs ne pouvait plus se contrôler.
    
  "E cusì, quandu aghju vultatu in casa, Olga ùn era più quì", sniffed, sguassendu l'ochji cù u spinu di a manu, circannu di esse inconspicuous. U ghjurnalistu severu hà pausa cù compassione l'arregistramentu nantu à u so laptop è accarezzò duie volte a spalle di l'omu chì piangeva. Sam hà imaginatu ciò chì seria u cumpagnu di Nina, cum'ellu avia fattu parechje volte prima, è hà imaginatu di vultà in casa per truvà chì u Sole Neru l'avia pigliatu.
    
  "Ghjesù, Casper, mi dispiace, amicu", bisbigliò, signandu à u barman di riempie i bicchieri cù Jack Daniels. "A truveremu appena pudemu, ok ? Vi prumettu, ùn li feranu nunda finu à ch'elli vi truveranu. Avete sbagliatu i so piani è qualchissia sà. Qualchissia cù u putere. L'anu pigliatu per vindicà di tè, per fà soffre. Hè ciò chì facenu ".
    
  "Ùn sò mancu induve puderia esse", si lamentò Kasper, intarrà u so visu in i so braccia. "Sò sicuru chì l'anu digià uccisu".
    
  "Ùn dite micca cusì, avete intesu?" Sam l'hà fermatu cun cunvinzione. "Vi dicu solu. Sapemu tramindui com'è l'Ordine. Sò una mansa di perdenti, Casper, è i so modi sò immaturi in natura. Sò bulli, è voi, di tutte e persone, duvete sapè questu ".
    
  Casper hà scuzzulatu a testa senza speranza, i so muvimenti rallentati da a tristezza, mentre Sam infilò u biccheri in a so manu è disse: "Bevi questu". Duvete calmà i vostri nervi. Ascolta, quantu prestu pudete ghjunghje in Russia?
    
  "Ch-chì?" dumandò Kasper. "Aghju da truvà a mo fidanzata. À l'infernu cù u trenu è i delegati. Ùn m'importa micca, ponu tutti mori finu à ch'e possu truvà Olga ".
    
  Sam suspirò. Se Casper era statu in l'intimità di a so propria casa, Sam l'avaristi schiaffatu cum'è un marmottu testaru. "Fighjate à mè, duttore Jacobs," ridacchiò, troppu stancu per coddle più u fisicu. Casper hà guardatu à Sam cù l'ochji iniettati di sangue. "Induve pensate chì l'anu purtata? Induve pensate ch'elli volenu purtari ? Pensate ! Pensateci, per l'amor di Diu! "
    
  "Sapete a risposta, nò?" Casper hà indovinatu. "Sò ciò chì pensate. Sò tantu intelligente è ùn possu micca capisce, ma Sam, ùn possu micca pensà avà. Avà solu bisognu di qualcunu chì pensa per mè per pudè avè qualchì direzzione ".
    
  Sam sapia ciò chì era. Era statu in un statu cusì emutivu prima quandu nimu ùn li offre risposte. Questa era a so chance per aiutà Casper Jacobs à truvà u so modu. "Sò quasi centu per centu sicuru chì a portanu in u trenu siberiano cù i delegati, Kasper."
    
  "Perchè farianu questu? Hanu bisognu di fucalizza nantu à l'esperimentu ", rispose Kasper.
    
  "Ùn capite micca?" Sam spiegò. "Tutti in questu trenu sò una minaccia. Questi passageri d'elite piglianu decisioni in u campu di a ricerca è l'espansione di l'energia nucleare. I paesi chì anu solu u putere di veto, avete nutatu ? I funzionari di l'Agenzia di l'Energia Atomica sò ancu un ostaculu per u Black Sun perchè regulanu a gestione di i fornitori di energia nucleare ".
    
  "Questu hè troppu discorsu puliticu, Sam," Casper gemu mentre sviutava u so Jackpot. "Dimmi solu i principii perchè sò digià ubriacu".
    
  "Olga sarà nantu à a Valchiria perchè volenu chì venite à circà ella. Se ùn a salvi micca, Casper," bisbigliò Sam, ma u so tonu era ominoso, "hà da more cù tutti i delegati in quellu trenu dannatu! Da ciò chì cunnoscu di l'Ordine, anu digià persone in u locu per rimpiazzà i funziunarii morti, trasferendu u cuntrollu di i stati autoritarii à l'Ordine di u Sole Neru sottu u preghjudiziu di cambià u monopoliu puliticu. È tuttu questu serà legale! "
    
  Casper ansimava cum'è un cane in u desertu. Ùn importa quanti beie ch"ellu beia, fermava viotu è sete. Inavvertitamente, diventò un attore chjave in un ghjocu chì ùn hà mai pensatu à esse una parte.
    
  "Puderaghju in un aviò sta sera", disse à Sam. Impressatu, Sam hà pacchettu Casper in u spinu.
    
  "Bon omu!" - disse. "Ora aghju da mandà questu à Purdue per e-mail sicuru. Chiedendu di piantà di travaglià nantu à l'equazioni pò esse un pocu ottimista, ma almenu cù e vostre letture è e dati nantu à quellu discu duru, pò vede per ellu stessu ciò chì succede veramente. Spergu chì capisce ch'ellu hè un pupu di i so nemichi.
    
  "E s'ellu hè interceptatu?" Casper hà pensatu. "Quandu aghju pruvatu à chjamà, a mo chjamata hè stata rispostu da una donna chì apparentemente ùn li hà mai datu un missaghju".
    
  "Jane?" Sam dumandò. "Era questu durante l'ore di travagliu?"
    
  "No, dopu l'ore", ammette Casper. "Perchè?"
    
  "Fuck me," Sam respirò, ricurdendu l'infermiera puttana è u so prublema di attitudine, soprattuttu dopu chì Sam hà datu l'equazione à Pardue. "Forse avete ragione, Casper. U mo Diu, pudete esse abbastanza sicuru d'ellu, se ci pensate ".
    
  Quì, Sam hà decisu di mandà ancu l'infurmazioni di Miss Noble à l'Edinburgh Post, in casu chì u servitore di e-mail di Purdue hè statu pirate.
    
  "Ùn vanu micca in casa, Sam", hà dettu Casper.
    
  "Iè, ùn pudete micca vultà. Forse stanu fighjendu o aspettanu u so tempu ", hà accunsentutu Sam. "Iscriviti quì, è dumane tutti trè andemu in una missione per salvà Olga. Quale sà, in u stessu tempu, pudemu ancu culpisce Taft è McFadden davanti à u mondu sanu è li sguassate da l'ardesia solu per esse burlatu di noi ".
    
    
  24
  Raichtishow sò lacrime
    
    
  Perdue si svegliò, rivivendu parzialmente l'agonia di l'operazione. A so gola pareva di carta vetrata è u so capu pisava una tonna. Un raghju di luce di u ghjornu si filtrava à traversu i cortini è u colpì trà l'ochji. Saltendu nudu da u lettu, s'hè ricurdatu vagamente di a notte appassiunata cù Lilith Hearst, ma l'hà alluntanatu per fucalizza nantu à a patetica luce di u ghjornu chì avia bisognu à liberà i so poveri ochji.
    
  Cume copre a luce cù i cortini, si vultò per truvà a ghjovana bellezza chì dorme sempre à l'altra parte di u so lettu. Prima ch'ellu pudia vedella quì, Carlu piscò pianu pianu. Perdue hà apertu a porta.
    
  "Bon dopu meziornu, signore", disse.
    
  "Bon ghjornu, Charles," sbuffò Perdue, tenendu a testa. Sintia un trappula, è solu tandu s'avvisa ch'ellu avia paura di l'aiutu. Ma avà era troppu tardu per fà un grande affare nantu à questu, cusì fece finta chì ùn ci era micca goffa trà ellu è Carlu. U so majordomu, sempre u prufessiunali, hà ancu ignoratu stu fattu.
    
  "Possu avè una parolla cun voi, signore?" Carlu dumandò. "Di sicuru, appena site pronta."
    
  Perdue annuì, ma era surprised di vede Lillian in u fondu, chì pareva ancu assai preoccupatu. E mani di Perdue s'avvicinavanu rapidamente à u so cavallu. Charles pareva sbirchjà in a stanza à Lilith addormentata è bisbigliava à u so maestru: "Signore, per piacè ùn dì micca à Miss Hearst chì tu è eiu avemu qualcosa da discutiri".
    
  "Perchè? Chì succede?" - bisbigliò Perdue. Sta mane si sentia chì qualcosa era sbagliatu in a so casa, è u misteru di questu era supplicatu per esse revelatu.
    
  "David", un gegnu sensuale hè vinutu da a bughjura dolce di a so stanza. "Vai à u lettu".
    
  "Signore, vi pregu," Charles pruvò à ripetiri rapidamente, ma Perdue chjusu a porta in faccia. Curiosu è un pocu arrabbiatu, Charles fighjulava à Lillian, chì sparte e so emozioni. Ùn hà dettu nunda, ma ellu sapia ch'ella si sentia listessa. Senza una parolla, u majordomu è a cameriera marchjò per e scale à a cucina, induve discuteranu u prossimu passu in u so travagliu sottu a direzzione di David Perdue.
    
  Purtà a sicurità era una rivendicazione evidenti di a so pretendenza, ma finu à chì Perdue puderia sbuchjarà da a seductrice maliciosa, ùn pudianu micca fà u so casu. A notte chì l'alarma hè andata, Charles hè statu assignatu cum'è u ligame di a casa finu à chì Perdue hà tornatu à i so sensi. A cumpagnia di sicurità era solu aspittendu à sente da ellu, è anu da esse chjamatu per mustrà Perdue u video di u tentativu di sabotage. Ch'ellu si trattassi di cablaggi cattivi era assai improbabile datu u mantenimentu strettu di Purdue di a so tecnulugia, è Charles hà intesu di fà quessa.
    
  À l'altura, Perdue torna torna in u fenu cù u so ghjocu novu.
    
  "Avemu da sabotà questu?" Lillian scherzò.
    
  "Mi piacerebbe, Lillian, ma sfurtunatamenti mi piace assai u mo travagliu", Charles suspirò. "Ti possu fà una tazza di tè?"
    
  "Saria maravigliosu, caru," si lamentò, pusendu à a piccula tavola modesta di a cucina. "Chì faremu s'ellu si maritassi?"
    
  Charles guasgi abbandunò e so tazze di porcellana à u pensamentu. E so labbra tremavanu in silenziu. Lillian ùn l'avia mai vistu cusì. L'epitome di a cumpusizioni è di l'autocontrollu hè diventatu di colpu alarmanti. Carlu fighjulava fora di a finestra, i so ochji trovavanu cunsulazione in a vegetazione lussureggiante di i magnifichi giardini di Reichtisousis.
    
  "Ùn pudemu micca permette questu", hà rispostu sinceramente.
    
  "Forse duvemu invità u duttore Gould à vene à ricurdà ciò chì hè veramente dopu", hà suggeritu Lillian. "Inoltre, Nina darà un calciu à Lilith..."
    
  "Allora, mi vulia vede?" E parolle di Perdue di colpu cungelavanu u sangue di Lillian. Si vultò bruscamente è hà vistu u so capu in a porta. Paria terribili, ma era cunvince.
    
  "Oh, u mo Diu, signore", disse, "Possu piglià alcuni analgesici?"
    
  "No", hà rispostu, "ma mi piacerebbe veramente una fetta di pane tostu seccu è un caffè neru dolce". Questa hè a peghju sbornia chì aghju mai avutu ".
    
  "Ùn avete micca una sbornia, signore", disse Charles. "Per ciò chì sò, a piccula quantità di alcolu chì avete bevutu ùn hè micca capaci di rendevi inconsciente in tale manera chì ùn saria micca capaci di ricuperà a cuscenza ancu durante una incursione di alarme di notte".
    
  "Mi dispiace?" Perdue aggrottò le sopracciglia verso il maggiordomo.
    
  "Induve hè ella?" Carlu dumandò direttamente. U so tonu era severu, quasi sfidau, è per Perdue era un signu sicuru chì ci era guai.
    
  "In a doccia. Perchè?" Perdue hà rispostu. "L'aghju dettu chì andaraghju à vomità in u bagnu di sottu perchè mi sentu nausea."
    
  "Bona scusa, signore," Lillian felicitò u so capu mentre accende u brindisi.
    
  Perdue a fighjulava cum'è stupida. "Aghju veramente vomitatu perchè mi sentu veramente nausea, Lily. Chì pensava ? Pensavate ch'e aghju mentitu solu per sustene sta vostra trama contru à ella ?
    
  Charles sbuffò forte in shock per l'abbandona constante di Purdue. Lillian era ugualmente arrabbiata per questu, ma avia bisognu di mantene a calma prima chì Perdue decide di licenziari i so impiegati in un attaccu di sfiducia. "Di sicuru micca", disse à Perdue. "Stava solu scherzatu".
    
  "Ùn pensate micca chì ùn aghju micca attentu à ciò chì succede in a mo casa", hà avvistatu Perdue. "Avete tutti fattu chjaru parechje volte chì ùn appruvate micca chì Lilith sia quì, ma vi scurdate di una cosa. Sò u pruprietariu di sta casa, è cunnoscu tuttu ciò chì succede trà sti muri.
    
  "Eccettu quandu si passa da Rohypnol mentre i vostri guardiani è u persunale di mantenimentu anu da cuntene a minaccia di un focu in a vostra casa", disse Charles. Lillian li picchiò u bracciu per sta rimarca, ma era troppu tardi. L'inguernu di l'equanimità di u majordomu leale era statu violatu. U visu di Perdue diventò cintrali, ancu più cà u so carnagione già pallida. "Mi scusa per esse cusì contundente, signore, ma ùn resteraghju micca in brama mentre una donna di seconda classe s'infiltra in u mo locu di travagliu è in casa per minà u mo patronu." Carlu era stunatu da u so sfarente cum'è a governante è Perdue. U buttieru fighjulava l'espressione stupita di Lillian è si strinse: "Per un centesimu, per una libbra, Lily".
    
  "Ùn possu micca", si lagnò. "Aghju bisognu di stu travagliu".
    
  Perdue era cusì stunatu da l'insulti di Charles chì era literalmente senza parole. U majordomu hà datu à Perdue un sguardu indifferente è aghjunse: "Mi dispiace di dì questu, signore, ma ùn possu micca permette à sta donna di cuntinuà à mette a vostra vita in periculu".
    
  Perdue s'arrizzò, sentendu cum'è ch'ellu avia statu colpitu da una mazza, ma avia qualcosa à dì. "Cumu osei? Ùn site micca in pusizioni di fà tali accuse! " - tronò à u buttieru.
    
  "Hè preoccupatu solu di u vostru benessiri, signore", pruvò Lillian, torcendu e mani cun rispettu.
    
  "Tace, Lillian," i dui omi l'abbannullavanu à u stessu tempu, purtendu in una frenesia. A gentile domestica hà scappatu da a porta di daretu senza mancu preoccupassi di cumpiendu l'ordine di colazione di u so patronu.
    
  "Guardate in ciò chì vi avete messu, Charles," Perdue ridacchiò.
    
  "Ùn era micca u mo fattu, signore. A causa di tutta sta cuntruversia hè ghjustu daretu à voi ", disse à Perdue. Perdue guardò in daretu. Lilith stava quì, pareva un cucciolo chì era statu calciatu. A so manipulazione subconsciente di i sentimenti di Perdue ùn cunnosci micca limiti. Paria assai ferita è terribilmente debule, scuzzulendu a testa.
    
  "Mi dispiace tantu, David. Aghju pruvatu à fà piacè, ma pare ch'elli ùn volenu micca vedà felice. Partu in trenta minuti. Lasciami solu piglià e mo cose ", disse, vultendu per andà.
    
  "Ùn ti move micca, Lilith!" Perdue hà urdinatu. Fighjulava à Carlu, i so ochji turchini trapassavanu u buttieru cun disappuntu è feritu. Carlu avia righjuntu u so limitu. "Ella... o noi... signore."
    
    
  25
  Vi dumandu un favore
    
    
  Nina si sentia cum'è una donna completamente nova dopu avè dormitu per diciassette ore in a stanza di l'hotel di Sam. Sam, invece, era stancu mentre dorme à pena un ochju. Dopu chì i sicreti di u duttore Jacobs sò stati revelati, hà cridutu chì u mondu era in capu à u disastru, ùn importa micca quantu bona ghjente hà pruvatu à prevene l'atrocità di l'idioti autocentrati cum'è Taft è McFadden. Sperava ch'ellu ùn era micca sbagliatu annantu à Olga. L'avia pigliatu l'ore per cunvince Casper Jacobs chì ci era una speranza, è Sam teme u mumentu ipoteticu quandu anu da scopre u corpu di Olga.
    
  Aghjunghjenu à Casper in u corridoiu di u so pianu.
    
  "Cumu hà dormitu, duttore Jacobs?" dumandò Nina. "Devo scusà per ùn esse micca calatu sta notte."
    
  "No, per piacè ùn vi preoccupate, duttore Gould", hà surrisu. "Sam hà pigliatu cura di mè cù l'ospitalità scozzese seculare quandu duveria dà à voi dui l'accoglienza belga. Dopu tantu whisky era faciule d'adurmintà, ancu s'è u mare di u sonnu era pienu di mostri.
    
  "Puderaghju capisce", mormorò Sam.
    
  "Ùn vi preoccupate, Sam, ti aiuteraghju finu à a fine", u cunsulò ella, passandu a so manu trà i so capelli scuri disheveled. "Ùn avete micca rasatu sta mattina."
    
  "Pensu chì a Siberia s'adattava à un sguardu più rudu", si strinse in e spalle mentre entravanu in l'ascensore. "In più, farà a mo faccia più calda ... è menu ricunnisciuta".
    
  "Bona idea," Casper accunsentì ligeramente.
    
  "Chì succede quandu ghjunghjemu à Mosca, Sam?" Dumandò Nina in u silenziu tensu di l'ascensore.
    
  "A vi dicu nantu à l'aviò. Sò solu trè ore per a Russia ", hà rispostu. I so ochji scuri sferiscenu à a camera di sicurezza di l'ascensore. "Ùn possu micca risicà a lettura di labbra".
    
  Ella seguita u so sguardu è annunziò. "Iè".
    
  Kasper admirava u ritmu naturale di i so dui culleghi scozzesi, ma ùn li ricurdava solu d'Olga è di u terribili destinu ch'ella avia digià affruntatu. Ùn pudia aspittà di mette u pede in terra russa, ancu s'ellu era purtatu à u locu sbagliatu, cum'è Sam Cleave avia presumitu. Finu à ch'ellu puderia riesce cun Taft, chì era una parte integrante di a cima attraversu Siberia.
    
  "Quale campu d'aviazione usanu?" dumandò Nina. "Ùn possu micca imagine chì anu da aduprà Domodedovo per persone cusì impurtanti".
    
  "Questu hè sbagliatu. Adupranu una pista privata in u norduvestu chjamatu Koschey ", hà spiegatu Sam. "Aghju intesu questu à l'opera quandu aghju intruduciutu, vi ricordate? Hè una pruprietà privata di unu di i membri russi di l'Agenzia Internaziunale di l'Energia Atomica ".
    
  "Questu puzza sospetta," Nina sorrise.
    
  "Hè veru", hà cunfirmatu Casper. "Molti membri di l'agenzia, cum'è cù e Nazioni Unite è l'Unione Europea, i delegati di Bilderberg ... tutti sò fideli à l'Ordine di u Sun Negru. A ghjente si riferisce à u Novu Ordine Munniali, ma nimu si capisce chì una urganizazione assai più sinistra hè à u travagliu. Cum'è un dimòniu, piglia pussessu di queste urganisazioni glubale più familiari è li usa cum'è capri espiatori prima di imbarcà in e so navi dopu u fattu.
    
  "Un'analogia interessante", hà dettu Nina.
    
  "In verità, hè sicuru," Sam accunsentì. "Ci hè qualcosa di intrinsecamente scuru in Black Sun, qualcosa oltre a dominazione globale è u regnu d'elite. Hè quasi esoterica in natura, usendu a scienza per avanzà ".
    
  "Ci fa dumandassi", hà aghjustatu Casper mentre e porte di l'elevatore si aprì, "chì una urganizazione cusì prufonda è prufittuosa hè quasi impussibile di distrughje".
    
  "Iè, ma continueremu à cultivà nantu à i so genitali cum'è un virus tenace, sempre chì avemu a capacità di fà pruce è brusgià", Sam surrisu è strincò, lascendu l'altri dui in punti.
    
  "Grazie per quessa, Sam", risa Nina, circandu di cumpone. "Parlendu di analogie interessanti!"
    
  Piglionu un taxi à l'aeroportu è speravanu di pudè ghjunghje à l'aeròdromu privatu à tempu per piglià u trenu. Sam hà pruvatu à chjamà Perdue una ultima volta, ma quandu una donna hà rispostu, sapia chì u duttore Jacobs avia ragiò. Fighjulò à Casper Jacobs cun una espressione di preoccupazione.
    
  "Chì ci hè?" dumandò Kasper.
    
  L'ochji di Sam si strinse. "Ùn era micca Jane. Cunnoscu assai bè a voce di l'assistente persunale di Perdue. Ùn sò micca ciò chì l'infernu passa, ma aghju paura chì Perdue sia tenutu in ostagiu. S'ellu a sà o micca, ùn importa micca. Chjamu di novu i Maestri. Qualchissia deve andà à vede ciò chì succede in Reichtisusis ". Mentre aspittavanu in u salone di a linea aerea, Sam hà chjamatu novu u numeru di George Masters. Mise u telefuninu nantu à u parlante per chì Nina puderia sente mentre Casper andava à piglià u caffè da u distributore. À a sorpresa di Sam, Ghjorghju hà rispostu à a chjama in una voce dorme.
    
  "Maestri?" esclamò Sam. "Diavule! Questu hè Sam Cleave. Induve si statu?"
    
  "Cercu per voi", Maestri rispose bruscamente, diventendu subitu un pocu più persuasivu. "Avete datu à Purdue una equazione f---ing dopu chì vi aghju dettu in termini senza incertezza di ùn fà micca."
    
  Nina ascultò attentamente cù l'ochji spalancati. Solu cù e so labbra hà dettu: "Pare ch'ellu hè dannamente arrabbiatu!"
    
  "Fighjate, a so," Sam hà iniziatu a so scusa, "ma a ricerca ch'e aghju fattu nantu à questu ùn hà micca menzionatu nunda di minacciante cum'è ciò chì m'hà dettu."
    
  "A vostra ricerca hè inutile, amicu," hà sbulicatu George. "Avete veramente pensatu chì stu livellu di distruzzione era facilmente accessibile per qualcunu? Chì, avete pensatu chì truverete questu nantu à Wikipedia ? A? Solu quelli di noi chì sapemu, sapemu ciò chì pò fà. Avà sì andatu è arruvinatu tuttu, zitellu intelligente!
    
  "Fighjate, Maestri, aghju un modu per impediscenu di esse usatu", hà suggeritu Sam. "Pudete andà in casa di Perdue cum'è u mo emissariu è spiegà questu. Megliu ancu, se pudessi caccià ellu da quì.
    
  "Perchè ne aghju bisognu?" Maestri hà ghjucatu duru.
    
  "Perchè vulete piantà, nò?" Sam hà pruvatu à ragiunà cù l'omu mutilatu. "Ehi, avete sbattutu a mo vittura è mi pigliate in ostaggio. Diciaraghju chì mi devi unu ".
    
  "Fate u vostru travagliu bruttu, Sam. Aghju pruvatu à avvistà, è avete rifiutatu a mo cunniscenza. Vulete impedillu di utilizà l'equazioni di Einstein ? Fate da voi stessu, sè site cusì amichevule cun ellu, "Maestri ringhiò.
    
  "Sò à l'esteru, altrimenti avaria fattu questu", hà spiegatu Sam. "Per piacè, maestri. Basta à verificà ellu ".
    
  "Induve si?" Dumandò Masters, apparentemente ignorando i supplicazioni di Sam.
    
  "Belgiu, perchè?" Sam hà rispostu.
    
  "Vogliu solu sapè induve site per pudè truvà ti", disse à Sam in un tonu minacciatu. À ste parolle, l'ochji di Nina s'allargavanu ancu di più. I so ochji marroni scuri scintillavanu sottu a so sopracciglia. Fighjulava à Casper, chì stava vicinu à a vittura, cù una spressione preoccupata nantu à a so faccia.
    
  "Maestri, pudete chjappà u ventu da mè appena questu hè finitu", Sam hà pruvatu à negocià cù u scientist arrabbiatu. "Ancu lanciaraghju uni pochi di pugni per fà vede cum'è in dui sensi, ma per l'amore di Diu, andate à Reichtisousis è dite à a sicurità à a porta di dà a vostra figliola un ascensore à Inverness. "
    
  "Mi dispiace?" Maestri ruggìanu, ridendu di cori. Sam surrisu tranquillamente mentre Nina mostrava a so cunfusione cù a so espressione più stupida è comica.
    
  "Dì solu chì," hà ripetutu Sam. "Vi accetteranu è dicenu à Perdue chì site u mo amicu".
    
  "Chì allora?" - schernò l'insostenibile brontolone.
    
  "Ciò chì duvete fà per dà ellu l'elementu periculosu di u Serpente Temutu," Sam alzò e spalle. "È tenete questu in mente. Hà una donna cun ellu chì pensa chì u cuntrola. U so nome hè Lilith Hearst, una infermiera cù un complexu di Diu.
    
  I maestri stavanu mortu in silenziu.
    
  "Ehi, mi senti? Ùn lasciate micca influenzà a vostra conversazione cù Perdue... " Sam cuntinuò. Hè stata interrotta da a risposta inaspettata di Masters. "Lilith Hearst? Avete dettu Lilith Hearst?
    
  "Iè, era una infermiera di Purdue, ma apparentemente trova un spiritu affissante in ella perchè sparte l'amore per a scienza", hà infurmatu Sam. Nina hà ricunnisciutu u sonu chì l'artighjani creanu à l'altra parte di a linea. Era u sonu di un omu distrattu chì si ricordava di una brutta ruptura. Era u sonu di turbulenza emotiva, sempre caustica.
    
  "Maestri, questu hè Nina, a cullega di Sam", disse di colpu, pigliendu a manu di Sam per rinfurzà a so presa in u telefunu. - A cunnosci ?
    
  Sam paria cunfusu, ma solu perchè ùn avia micca l'intuizione femminile di Nina nantu à a materia. Maestri inhalavanu assai è poi espiravanu lentamente. "A cunnoscu. Hè stata implicata in un esperimentu chì m'hà fattu s'assumiglia à Freddy Krueger, u duttore Gould ".
    
  Sam sentit l'orrore lui traverser la poitrine. Ùn avia micca idea chì Lilith Hearst era veramente un scientist daretu à i mura di u laboratoriu di l'uspidale. Hà capitu subitu ch'ella era una minaccia assai più grande ch'ellu avia mai capitu.
    
  "Va bè allora, figliolu," hà interrottu Sam, battendu mentre u ferru hè caldu, "a più raghjone per fà una visita è mustrà Perdue ciò chì a so nova fidanzata pò fà."
    
    
  26
  Tutti à bordu !
    
    
    
  Koschey Aerodrome, Mosca - 7 ore dopu
    
    
  Quandu a delegazione di a cima ghjunse à l'aereoportu di Koschey fora di Mosca, a sera ùn era micca troppu male per a maiò parte di i standard, ma si face scuru prima. Tuttu u mondu hè statu in Russia prima, ma mai prima di rapporti infaticabili è pruposti sò stati presentati nantu à un trenu di lussu mudernu, induve i soldi puderanu cumprà solu u megliu cibo è alloghju. Esce da i jet privati, l'ospiti si sò ghjunti nantu à una piattaforma di cimentu liscia chì hà purtatu à un edifiziu simplice ma lussuosu - a stazione ferroviaria di Koschey.
    
  "Signore è signori", surrisu Clifton Taft, pigliendu u so postu davanti à l'intrata, "Vogliu accoglievi in Russia in nome di u mo cumpagnu è pruprietariu di a Valchiria Transiberiana, u sgiò Wolf Kretchoff!"
    
  L'applausi sordi da u gruppu distintu dimustrava a so apprezzazione per l'idea originale. Parechji rapprisentanti avianu manifestatu prima u so desideriu chì questi simposii sò tenuti in un ambiente più interessante, è questu puderia infine esse realizatu. Lupu si n'andò à a piccula zona à l'entrata induve tutti aspettavanu di spiegà.
    
  "I mo amichi è meravigliosi culleghi", hà pridicatu in u so forte accentu, "hè u mo grande onore è privilegiu chì a mo cumpagnia, Kretchoff Security Conglomerate, ospita a riunione di questu annu à bordu di u nostru trenu. A mo cumpagnia, inseme cù Tuft Industries, hà travagliatu annantu à stu prughjettu per l'ultimi quattru anni, è infine e piste novi seranu in usu ".
    
  Captivati da l'entusiasmu è l'eloquenza di l'imprenditore imponente fisicu, i delegati tornanu à applausi. Ammucciate in una alcova di l'angulu luntanu di l'edificiu, trè figure accucciate in a bughjura, à sente. Nina si strinse à u sonu di a voce di Wolfe, ricurdendu sempre i so colpi odiosi. Nè ella nè Sam pudianu crede chì un thug ordinariu era un citadinu riccu. Per elli, era solu u cane d'attaccu di McFadden.
    
  "A Koschei Strip hè stata a mo striscia di sbarcu privata per parechji anni da quandu aghju compru u terrenu, è oghje aghju u piacè di svelà a nostra propria stazione di treni di lussu", continuò. "Per piacè seguitemi". Cù queste parolle, marchò per e porte, seguitu da Taft è McFadden, seguitu da i delegati chì s'affacciavanu di rimarche riverenti in e so lingue rispettive. Camminavanu intornu à a stazione chjuca ma lussuosa, admirendu l'architettura austera in u spiritu di u cortile Krutitsky. I trè archi chì portanu à l'uscita à a piattaforma sò stati custruiti in u stilu baroccu cù un forte sapori di l'architettura medievale adattata à e cundizioni climatichi duru.
    
  "Semplicemente fenomenale", McFadden svenutu, disperatu per esse intesu. Lupu simpricimenti surrisu mentre guidava u gruppu versu e porte esterne nantu à a piattaforma, ma prima di lascià, si vultò di novu per dà un discorsu.
    
  "E avà, infine, signore è signori di u Summit di l'Energia Rinnovabile Nucleare", urlò, "Vogliu presentà un ultimu trattatu. Daretu à mè ci hè un'altra circustanza di forza maiò in a nostra ricerca senza fine di a perfezione. Per piacè venite à mè in u so viaghju inaugurale.
    
  U grande Russu li guidò nantu à a piattaforma.
    
  "Sò ch'ellu ùn parla micca inglese", u rapprisentante di u Regnu Unitu hà dettu à un cullegu, "ma mi dumandu s'ellu vulia chjamà stu trenu "force majeure" o forse hà capitu male a frasa per significà qualcosa di putente?"
    
  "Pensu chì vulia dì l'ultimu", suggerì un altru educatamente. "Sò ghjustu grata ch'ellu parla inglese in tuttu. Ùn ti piscia micca quandu ci sò "gemelli uniti" in ogni locu per traduce per elli?"
    
  "Troppu veru", accunsenu u primu delegatu.
    
  U trenu aspittava sottu à una tela spessa. Nimu ùn sà à ciò ch'ella avissi da esse, ma à ghjudicà da a so dimensione, ùn ci era micca dubbitu ch'ellu ci vulia un ingegnere brillanti per cuncepiscelu.
    
  "Ora ci vulia à mantene un pocu di nostalgia, cusì avemu cuncepitu sta maravigliosa vittura in u listessu modu cum'è l'anzianu mudellu TE, utilizendu energia nucleare basata in turiu per alimentà u mutore invece di vapore", hà sorrisu fieru. "Quale modu megliu per alimentà a locomotiva di u futuru durante un simposiu nantu à e novi alternative energetiche assequibili?"
    
  Sam, Nina è Casper s'ammucciavanu ghjustu daretu à l'ultima linea di rapprisintanti. À a menzione di a natura di u carburante di u trenu, certi scientisti parevanu un pocu imbarazzati, ma ùn s'aspittavanu à ughjettà. Casper ancora ansimò.
    
  "Chì?" dumandò Nina à bassa voce. "Chì ci hè?"
    
  "L'energia nucleare basata in toriu", hà rispostu Casper, chì pareva assolutamente terrorizatu. "Questa merda hè u prossimu livellu, amichi. In quantu à e risorse energetiche glubale, una alternativa à u toriu hè sempre in cunsiderà. Per quantu a so, un tali carburante ùn hè ancu statu sviluppatu per un tali usu ", spiegò dolcemente.
    
  "Sploderà?" - hà dumandatu.
    
  "No, bè... vedi, ùn hè micca cusì volatile cum'è, per esempiu, u plutoniu, ma postu chì hà u putenziale di esse una fonte d'energia estremamente putente, sò un pocu preoccupatu per l'accelerazione chì vedemu quì ". spiegò.
    
  "Perchè?" - bisbigliò Sam, a faccia piatta da u so cappucciu. "I treni anu da andà prestu, nò?"
    
  Kasper hà pruvatu à spiegà à elli, ma sapia chì solu i fisici è simili averanu veramente capitu ciò chì u disturbava. "Fighjate, s'ellu hè una locomotiva... hè... hè una locomotiva a vapore. Hè cum'è mette un mutore Ferrari in un passegginu per u zitellu ".
    
  "Oh merda", rimarcò Sam. "Allora perchè i so fisici ùn anu vistu questu quandu anu custruitu a cosa dannata?"
    
  "Sapete cumu hè u Sole Neru, Sam", hà ricurdatu Casper à u so novu amicu. "Ùn dannu micca un dannaghju per a sicurità, sempre chì anu un cazzo più grande."
    
  "Iè, pudete confià nantu à questu," Sam accunsentì.
    
  "Fate mi!" Nina sussurrò subitu un sussurru raucu.
    
  Sam li lanciò un longu sguardu. "Avà? Avà mi dai una scelta?"
    
  Kasper sgridò, surrisu per a prima volta da quandu hà persu a so Olga, ma Nina era assai seria. Pigliò un respiru prufondu è strinse l'ochji chjusi, cum'ella faceva sempre quand'ella verificava i fatti in a so testa.
    
  "Avete dettu chì u mutore hè un mutore di vapore di mudellu TE?" ella dumandò à Casper. Il annuì affirmativamente. "Sapete ciò chì TE hè veramente?" - dumandò à l'omi. Scambianu sguardi per un mumentu è scuzzulavanu a testa. Nina li avia da dà una lezione di storia rapida chì spiegherebbe assai. "Eranu designati TE dopu chì sò diventati pruprietà russa dopu a Siconda Guerra Munniali", disse. "Durante a Siconda Guerra Munniali sò stati pruduciuti cum'è Kriegslokomotiven, "locomotive di guerra". Hanu fattu una mansa di elli, cunvertisce mudelli DRG 50 in DRB 52, ma dopu a guerra sò stati assimilati in a pruprietà privata in paesi cum'è Russia, Romania è Norvegia ".
    
  "Psico nazista", Sam sospirò. "E pensu chì avemu avutu prublemi prima. Avà ci tocca à truvà Olga mentre si preoccupa di l'energia nucleare sottu i nostri culi. Diavule."
    
  "Com'è i tempi antichi, ehi Sam?" Nina surrisu. "Quandu erate un ghjurnalista investigativu imprudente".
    
  "Iè", ridacchiò, "prima di diventà un esploratore imprudente cù Purdue."
    
  "Oh Diu," Casper gemu à u sonu di u nome di Perdue. "Spergu chì crede in u vostru rapportu annantu à u Serpente Spaventoso, Sam."
    
  "A farà o ùn farà micca," Sam alzò le spalle. "Avemu fattu tuttu ciò chì pudemu da a nostra parte. Avà duvemu piglià stu trenu è truvà Olga. Questu duverebbe esse tuttu ciò chì ci importa finu à ch'ella sia sicura ".
    
  Nant'à a piattaforma, i delegati impressiunati anu animatu l'inaugurazione di a nova locomotiva d'aspettu vintage. Era certamente una macchina magnifica, ancu s'è u novu lattu è l'azzaru li dava un grottescu, sintimu steampunk chì hà pigliatu in prestu u so spiritu.
    
  "Comu avete fattu per metteci in questa zona cusì facilmente, Sam?" - dumandò Casper. "Appartenendu à una rinumata divisione di sicurezza di l'urganizazione di i cattivi più vili di u mondu, penserete chì saria più difficiule d'arrivà quì."
    
  Sam surrisu. Nina hà cunnisciutu quellu sguardu. "O Diu, chì avete fattu?"
    
  "I picciotti ci anu ingannatu", rispose Sam, divertitu.
    
  "Chì?" Casper bisbigliò curioso.
    
  Nina guardò Casper. "Cazzo di mafia russa, Dr Jacobs." Parlava cum'è una mamma arrabbiata chì avia scupertu novu chì u so figliolu avia ripetutu u crimine. Parechje volte prima, Sam hà ghjucatu cù i cattivi nantu à u bloccu per avè accessu à e cose illegale, è Nina ùn hà mai cessatu di dìllu per questu. I so ochji scuri l'anu trafittu cù cundanna silenziosa, ma ellu surrisu d'un zitellu.
    
  "Ehi, avete bisognu di un alleatu cusì contru à questi idioti nazisti", li ricurdò. "I figlioli di i figlioli di e forze di sicurezza GULAG è di e bande. In u mondu chì campemu, avaria pensatu chì avete apprezzatu avà chì plegà l'asso più neru sempre vince u ghjocu. Quandu si tratta di imperi maligni, ùn ci hè nunda cum'è fair play. Ci hè solu u male è peggiu male. Vale a pena avè una carta vincente in a manica ".
    
  "Va bè, va bè", disse. "Ùn avete micca à spinghje tuttu Martin Luther King nantu à mè. Pensu solu chì esse in debitu à u Bratva hè una mala idea ".
    
  "Cumu sapete chì ùn l'aghju micca ancu pagatu?" si scherziò.
    
  Nina alzò l'ochji. "Oh, vai. Chì li avete prumessu ?
    
  Casper pareva vulsutu ancu sente a risposta. Tanti ellu è Nina si appoghjanu nantu à a tavula è aspittàvanu a risposta di Sam. Esitante per via di l'immoralità di a so risposta, Sam sapia ch'ellu avia da vene à patti cù i so cumpagni. "Li aghju prumessu ciò chì vulianu. U capu di a so cumpetizione ".
    
  "Lasciami indovinà", disse Casper. "U so avversariu hè quellu lupu, nò?"
    
  U visu di Nina si scurì à a menzione di u banditu, ma si morse a lingua.
    
  "Iè, anu bisognu di un capu per a so cumpetizione, è dopu à ciò chì hà fattu à Nina, faraghju tuttu ciò chì hè necessariu per fà u mo modu", ammette Sam. Nina si sentia calda à a so devozione, ma qualcosa di a so scelta di parolle l'hà colpitu.
    
  "Aspetta un minutu", bisbigliò. "Vogliu dì chì volenu u so veru capu?"
    
  Sam ridacchiava mentre Casper fece una smorfia da l'altra parte di Nina. "Iè, volenu ch'ellu sia distruttu è fattu per vede cum'è unu di i so complici l'hà fattu. "Sò chì sò solu un umile ghjurnalistu", hà sorrisu à traversu l'assurdità, "ma aghju passatu abbastanza tempu intornu à e persone cusì per sapè cumu mette qualcunu".
    
  "O mio Diu, Sam," Nina sospirò. "Diventate più simili à elli di ciò chì pensate".
    
  "Sò d'accordu cun ellu, Nina", disse Kasper. "In questa linea di travagliu, ùn pudemu micca permette di ghjucà cù e regule. Ùn pudemu mancu permette di mantene i nostri valori à questu puntu. E persone cum'è questu chì anu da dannà e persone innocenti per u so propiu guadagnu ùn meritanu micca a benedizzione di u sensu cumunu. E persone cum'è questu sò un virus per u mondu è si meritanu u listessu trattamentu cum'è un puntu di muffa nantu à u muru ".
    
  "Iè! Hè esattamente ciò chì vogliu dì ", disse Sam.
    
  "Ùn sò micca d'accordu in tuttu", Nina objectò. "Tuttu ciò chì dicu hè chì avemu bisognu di assicurà chì ùn avemu micca affilatu cù persone cum'è Bratva solu perchè avemu un nemicu cumunu".
    
  "Hè veru, ma ùn a faremu mai", hà assicuratu. "Sapete chì sapemu sempre induve simu in u schema di e cose. In modu persunale, mi piace u cuncettu di "ùn ti scherzi micca, ùn ti scherzu micca". È mi fermaraghju finu à quandu possu. "
    
  "Ehi!" Casper li hà avvistatu. "Sembra chì stanu à pusà. Chì duvemu fà?"
    
  "Aspetta," Sam fermò u fisicu impaziente. "Unu di i cunduttori di e piattaforme hè Bratva. Ci darà un signalu ".
    
  Pigliò un pocu di tempu per i dignitarii per imbarcà in u trenu di lussu cù u so incantu di u vechju mondu. Da u mutore, cum'è da una locomotiva a vapore ordinaria, apparsu nuvole bianche di vapuri, ejected da una pipa di ghisa. Nina hà pigliatu un mumentu per gode di a bellezza di questu prima di sintonizà u signale. Una volta chì tutti eranu à bordu, Taft è Wolf scambià un brevi sussurru chì finisci in risa. Allora cuntrollanu i so orologi è marchjò per l'ultima porta di a seconda carru.
    
  Un omu toccu in uniforme s"accova per allacciare a scarpa.
    
  "Eccu tuttu!" Sam a convaincu ses camarades. "Questu hè u nostru signale. Avemu da passà per a porta duv'ellu si ligà a so scarpa. Andemu!"
    
  Sottu à a cupola scura di a notte, i trè partenu à salvà Olga è disturbà tuttu ciò chì u Sun Negru hà pianificatu per i rapprisentanti glubali chì anu catturatu di vuluntà.
    
    
  27
  A maledizione di Lilith
    
    
  George Masters era maravigliatu da a struttura rimarchevule chì si profilava annantu à a strada mentre fermava a so vittura è parcheggiava induve i guardiani di Reichtishousis li dicianu. A notte era mite mentre a luna piena sbirciava à traversu i nuvuli chì passavanu. In tuttu u perimetru di l'entrata principale di u duminiu, l'arburi alti frusciavanu in u ventu, cum'è chjamà u mondu à u silenziu. Maestri sentiu un stranu sensu di pace mischiendu cù a so apprensione crescente.
    
  Sapendu chì Lilith Hearst era in l'internu hà alimentatu solu u so desideriu di invadiscia. À questu tempu, a sicurità avia avvisatu Perdue chì Masters era digià in strada. Currendu i scalini di marmura ruvida di a facciata principale, i Maestri cuncintrau nantu à u compitu in manu. Ùn era mai statu un bon negoziatore, ma questu seria una vera prova di a so diplomazia. Sans doute Lilith réagirait avec de l'hystérie, pensa-t-il, puisqu'elle avait l'impression qu'il était mort.
    
  Aprendu a porta, Masters era maravigliatu di vede u miliardariu più altu è sveltu. A so corona bianca era ben cunnisciuta, ma in u so statu attuale ùn ci era pocu più chì s'assumigliava à e foto in i tabloids è i partiti ufficiali di carità. Perdue avia una faccia di petra, mentre ch'ellu era cunnisciutu per a so manera alegra è cortese di interagisce cù e persone. Se Masters ùn sapia micca ciò chì Perdue pareva, puderia esse pensatu chì l'omu davanti à ellu era un doppelgänger da u latu scuru. Paria stranu à i Maestri chì u pruprietariu di u duminiu apre a so propria porta, è Perdue era sempre abbastanza perspicace per leghje a so spressione.
    
  "Sò trà i maggiordomi", disse Perdue impaziente.
    
  "Sgiò Perdue, mi chjamu George Masters", si presentò Masters. "Sam Cleave m'hà mandatu per dà un missaghju".
    
  "Chì ghjè stu? U missaghju, chì hè?" - dumandò Perdue bruscamente. "Attualmente sò assai occupatu à ricustruisce a teoria, è aghju pocu tempu per finisce, se ùn vi importa micca."
    
  "In verità, hè ciò chì sò quì per parlà", Masters hà rispostu prontamente. "Vogliu dà un pocu insight in... bè, u... Terribile Serpente."
    
  Di colpu Perdue si svegliò da u so stupore, è u so sguardu cascò direttamente nantu à un visitatore in un cappellu largu è un mantellu longu. "Cumu sapete di u Serpente Scary?"
    
  "Lasciami spiegà", hà imploratu Masters. "Dentu".
    
  À riluttanza, Perdue guardò attornu à u lobby per assicurà chì eranu solu. Era in furia per salvà ciò chì restava di l'equazione à mità sguassata, ma hà ancu bisognu di sapè quantu pussibule. Si fece da parte. "Venite, sgiò Maestri". Perdue indicò à a manca, induve era visibile u cornice di a porta alta di a lussuosa sala di pranzu. Dentru c'era u caldu lume di u focu in u focu. U so crepitante era l'unicu sonu in a casa, chì dà à u locu un aria di malincunia inconfundibile.
    
  "Brandy?" Perdue hà dumandatu à u so invitatu.
    
  "Grazie, sì", rispose Masters. Perdue vulia ch"ellu si toglissi u so cappellu, ma ùn sapia ch"ellu li dumandassi di fà. Il versa la boisson et fit signe à Masters de s'asseoir. Cum'è s'ellu Maestri puderia sente l'improprietà, hà decisu di scusa per u so vestitu.
    
  "Vogliu solu dumandà à scusà e mo maniere, sgiò Perdue, ma aghju da portà stu cappellu tuttu u tempu", spiegò. "Almenu in publicu".
    
  "Possu dumandà perchè?" Perdue dumandò.
    
  "Lasciami dì solu chì aghju avutu un accidente uni pochi anni fà chì m'hà fattu un pocu attraente", disse Masters. "Ma s'ellu hè una cunsulazione, aghju una personalità maravigliosa".
    
  Perdue ridia. Era inespettatu è maravigliu. I maestri, sicuru, ùn pudianu micca surrisu.
    
  "Varaghju drittu à u puntu, sgiò Perdue", disse Masters. "A vostra scuperta di u Dread Serpent ùn hè micca un sicretu trà a cumunità scientifica, è mi dispiace d'informà chì a nutizia hè ghjunta à u latu più nefastu di l'elite sotterranea".
    
  Perdue aggrottò la fronte. "Cumu? Solu Sam è eiu avemu u materiale ".
    
  "Aghju paura di micca, sgiò Perdue", si lamentò Masters. Cum'è Sam avia dumandatu, l'omu brusgiatu rinfriscà u so temperamentu è l'impazienza generale per mantene u so equilibriu cù David Perdue. "Da quandu avete vultatu da a Cità Perduta, qualchissia hà filtratu a nutizia à parechji siti secreti è imprenditori di altu gradu".
    
  "Questu hè ridiculu", rispose Perdue. "Ùn aghju micca parlatu in u mo sonnu da a cirurgia, è Sam ùn hà micca bisognu d'attenzione".
    
  "No, sò d'accordu. Ma c'eranu altri prisenti quandu site ingressu à l'uspidale, aghju ghjustu?" Maestri insinuatu.
    
  "Solu u persunale medico", Perdue hà rispostu. "U duttore Patel ùn hà micca idea di ciò chì significa l'equazione di Einstein. L'omu tratta esclusivamente di a chirurgia reconstructiva è di a biologia umana ".
    
  "E l'infermiera?" Maestri dumandò deliberatamente, ghjucanu muti è sorsi di brandy. Pudeva vede l'ochji di Perdue durciri mentre pensava à questu. Perdue strinse lentamente a testa da un latu à l'altru mentre i prublemi di u so staffu cù u so novu amante spuntavanu in ellu.
    
  "No, questu ùn puderia micca esse", hà pensatu. "Lilith hè da a mo parte". Ma un'altra voce hè ghjunta in u so ragiunamentu. L'hà ricurdatu di cori l'alarma ch'ellu ùn era micca pussutu sente a notte prima, di cumu u quartier generale di a sicurità avia presumitu chì una donna era stata vista in u bughju nantu à a so registrazione, è di u fattu chì era statu drogatu. Ùn ci era nimu in u palazzu, salvu Charles è Lillian, è ùn anu amparatu nunda da i dati in l'equazioni.
    
  Tandis qu'il s'assit à contempler, un autre puzzle l'inquiète également, surtout à cause de la clarté qu'il y avait maintenant qu'il y avait des soupçons sur sa bien-aimée Lilith. U so core u supplicava di ignurà l'evidenza, ma a so logica annullava e so emozioni appena abbastanza per mantene una mente aperta.
    
  "Forse un'infermiera", mormorò.
    
  A so voce tagliò u silenziu di a stanza. "Ùn credi micca seriamente in questa sciocchezza, David," Lilith sbulicò, torna à ghjucà à a vittima.
    
  "Ùn aghju micca dettu ch'e aghju cridutu, caru", a curreggiò.
    
  "Ma avete pensatu à questu", disse ella, parendu offesa. I so ochji si lanciavanu versu u stranieru nantu à u divano, piatta a so identità sottu un cappelli è un mantellu. "E quale hè?"
    
  "Per piacè, Lilith, aghju pruvatu à parlà cù u mo invitatu solu," Perdue li disse un pocu più fermu.
    
  "D'accordu, se vulete lascià i stranieri in a vostra casa chì puderianu esse spie per l'urganizazione da quale stai nascondendu, questu hè u vostru prublema", hà sbulicatu immaturely.
    
  "Bè, hè ciò chì facciu", Perdue hà rispostu rapidamente. "Dopu tuttu, ùn hè micca questu ciò chì t'hà purtatu à a mo casa?"
    
  Maestri vulia ch'ellu puderia surrisu. Dopu à ciò chì i Hearsts è i so culleghi li anu fattu à a pianta chimica di Taft, ella meritava d'esse intarrata viva, per ùn dì micca di riceve una batta da l'idole di u so maritu.
    
  "Ùn possu micca crede chì avete appena dettu questu, David", sibilò ella. "Ùn accetteraghju micca questu da un canagliu in un trench coat chì vene quì è vi corrompe. L'avete dettu chì avete un travagliu da fà ?
    
  Perdue guardò Lilith incredula. "Hè l'amicu di Sam, u mo caru, è sò sempre u padrone di sta casa, se possu ricurdà?"
    
  "U pruprietariu di sta casa? Hè divertente perchè i vostri propri impjegati ùn puderanu più sopportà u vostru cumpurtamentu imprevisible ! - disse sarcastica. Lilith s'inclinò per fighjà sopra Perdue à l'omu in u cappellu, chì odiava per a so interferenza. "Ùn sò micca quellu chì site, signore, ma hè megliu partì. Frustrate u travagliu di Davide ".
    
  "Perchè ti lagni chì aghju finitu u mo travagliu, caru?" - Perdue li dumandò calmu. Un debole surrisu minacciava di apparisce nantu à a so faccia. "Quandu sapete bè chì l'equazione hè stata cumpleta trè notti fà".
    
  "Ùn cunnosci micca nunda di questu," ella objecta. Lilith era furiosa per l'accusazioni, soprattuttu perchè eranu veri è teme ch'ella era per perdiri u cuntrollu di l'affetti di David Perdue. "Da induve avete tutte queste bugie?"
    
  "E camere di sicurezza ùn mentenu micca", hà dettu, mantenendu sempre un tonu serenu.
    
  "Ùn mostranu nunda ch'è una ombra in muvimentu è a sapete!" - si difendeva ardente. A so puttana hà lasciatu u locu à e lacrime, sperendu di ghjucà à a carta di pietà, ma senza risultati. "U vostru persunale di sicurità hè unu cù u vostru persunale di casa! Ùn pudete micca vede ? Di sicuru, daranu insinuà chì era mè ".
    
  Perdue s'arrizzò è versa più brandy per ellu stessu è u so invitatu. "Ti piace ancu questu, caru?" dumandò à Lilith. Ella gridò in irritazione.
    
  Perdue aghjunse: "Comu altrimenti tanti scientisti è imprenditori periculosi sapanu chì aghju scupertu l'equazione di Einstein in A Cità Perduta? Perchè eri cusì fermu chì l'aghju cumpletu? Avete spartutu dati incompleti cù i vostri culleghi è hè per quessa chì mi spingete à riempillu di novu. Senza una suluzione hè praticamenti inutile. Avete bisognu di mandà l'ultimi pezzi per u travagliu ".
    
  "Hè ghjustu", Masters hà parlatu per a prima volta.
    
  "Tu! Zittu cazzo!" - hà strillatu.
    
  Perdue ùn permette micca di solitu à nimu di crià à i so invitati, ma sapia chì a so ostilità era un signu chì era accettata. Maestri si alzò da a so sedia. Si sguassò cù cura u so cappellu à u lume elettricu di i lampi, mentre chì u lume di u focu dava una tinta à i so tratti grotteschi. L'ochji di Perdue si congelavanu in orrore à a vista di l'omu mutilatu. U so discorsu hà digià dimustratu ch'ellu era deformatu, ma paria assai peghju di ciò chì s'aspittava.
    
  Lilith Hearst rinculò, ma i tratti di a faccia di l'omu eranu cusì distorti chì ùn l'hà micca ricunnisciutu. Perdue hà permessu à l'omu di piglià u mumentu perchè era immensamente curioso.
    
  "Ricurdatevi, Lilith, a pianta chimica di Taft in Washington, DC", disse Masters.
    
  Ella scuzzulò a testa in paura, sperendu chì a negazione renderebbe falza. I ricordi di ella è Phillip installendu u bastimentu sò tornati cum'è lame chì si stancavanu in fronte. Cascò in ghjinochji è pigliò u so capu, tenendu l'ochji chjusi.
    
  "Chì si passa, George?" Perdue hà dumandatu à i Maestri.
    
  "Oh Diu, nò, questu ùn pò micca esse!" Lilith singhiozzu, coprendu a faccia cù e so mani. "George Maestri! George Masters hè mortu!"
    
  "Perchè l'avete suppurtatu chì s'ellu ùn pensava micca chì mi sia arrustatu? Tu è Clifton Taft, Phillip è altri bastardi malati anu utilizatu a teoria di u fisicu belga in a speranza chì pudete piglià u meritu per sè stessu, cagna ! Maestri tracinò mentre s'avvicinava à a Lilith isterica.
    
  "Ùn sapemu micca! Ùn duveria micca brusgià cusì ! ella pruvò à ughjettà, ma ellu scuzzulò a testa.
    
  "No, ancu un prufessore di scienza di a scola elementaria sapi chì una tale accelerazione farà chì a nave s'ignissi à una velocità cusì alta", u Maestru strillava à ella. "Allora avete pruvatu ciò chì site per pruvà avà, solu sta volta u fate in una scala diabolicamente grande, ùn hè micca?"
    
  "Aspetta," Perdue fermò a rivelazione. "Quantu hè grande a scala? Chì anu fattu?"
    
  Maestri fighjulavanu à Perdue, i so ochji prufondi chì brillavanu da sottu à a so frunti. Una risata rauca scappò da u spaziu chì li restava di bocca.
    
  "Lilith è Philip Hearst sò stati finanziati da Clifton Taft per applicà una equazione basata à pocu pressu nantu à u famusu Dire Serpent à l'esperimentu. Aghju travagliatu cù un geniu cum'è tè, un omu chjamatu Casper Jacobs ", disse lentamente. "Anu scupertu chì u duttore Jacobs avia risoltu l'equazioni di Einstein, micca una famosa, ma una pussibilità ominosa in fisica".
    
  "Terribile serpente", mormorò Perdue.
    
  "Questu", hà esitatu s'ellu chjamà ciò chì vulia, "a donna è i so culleghi anu spogliatu à Jacobs di a so autorità. Mi anu utilizatu cum'è sugettu di teste, sapendu chì l'esperimentu mi uccideria. A rapidità di passà a barriera hà distruttu u campu di energia in a facilità, pruvucannu una grande splusione, lascendu un missaghju fusu di fumu è carne!
    
  Pigliò Lilith per i capelli. "Guardate mi avà!"
    
  Tirò una Glock da a sacchetta di a so giacca è tirò Masters a punta in testa prima di mira direttamente à Perdue.
    
    
  28
  Trenu di u terrore
    
    
  I delegati si sentia in casa nantu à u trenu transiberianu d'alta velocità. U viaghju di dui ghjorni hà prumessu un lussu uguali à qualsiasi hotel di lussu in u mondu, cù l'eccezzioni di i privilegi di piscina, chì nimu ùn apprezzà in u vaghjimu russu. Ogni grande compartimentu era dotatu di un lettu queen-size, minibar, bagnu privatu è riscaldatore.
    
  Hè stata annunziata chì, per via di u disignu di u trenu, ùn ci saria micca cunnessione cellulare o Internet à a cità di Tyumen.
    
  "Devu dì chì Taft hà veramente fattu u so megliu sforzu in l'internu", McFadden ridacchiò gelosamente. Pigliò u so bicchiere di champagne è studiò l'internu di u trenu, Lupu à fiancu. Taft si unì prestu à elli. Paria concentratu ma rilassatu.
    
  "Avete digià intesu qualcosa da Zelda Bessler?" dumandò à Lupu.
    
  "No", rispose Lupu, scuzzulendu a testa. "Ma ella dice chì Jacobs fughjitu da Bruxelles dopu chì avemu pigliatu Olga. U maledutu coddu probabilmente pensava ch'ellu era u prossimu ... avia da esce. U megliu hè ch'ellu pensa ch'ellu abbanduneghja cù u so travagliu ci lascia vioti.
    
  "Iè, a so", u disgustu americanu grinnì. "Forse prova à esse un eroe è vene à salvà a so". Anu rinfriscatu a so risata per currisponde à a so maghjina cum'è membri di u cunsigliu internaziunale, McFadden hà dumandatu à Wolfe: "A propositu, induve hè ella?"
    
  "Induve pensate?" Lupu ridacchiò. "Ùn hè micca stupidu. Saprà induve circà ".
    
  Taft ùn hà micca piaciutu i probabili. U duttore Jacobs era un omu assai insightful, ancu s'ellu era estremamente ingenu. Ùn avia micca dubbitu chì un scientist di a so persuasione avissi almenu pruvà à perseguite a so fidanzata.
    
  "Quandu sbarcheremu in Tyumen, u prugettu serà in piena svolta", Taft hà dettu à i dui altri omi. "Avemu duvemu avè Casper Jacobs nantu à stu trenu per quessa ch'ellu pò more cù u restu di i delegati. E dimensioni chì hà creatu per u bastimentu sò basate nantu à u pesu di stu trenu, minus u pesu tutale di voi, mè è Bessler ".
    
  "Induve hè ella?" McFadden dumandò mentre guardò intornu solu per truvà ch'ella mancava da a grande festa di altu livellu.
    
  "Hè in a sala di cuntrollu di u trenu, aspittendu i dati chì Hearst ci deve", disse Taft più tranquillamente ch'ellu pudia. "Quandu avemu u restu di l'equazione, u prugettu hè chjusu. Partemu durante una tappa in Tyumen mentre i delegati visitanu u reattore di putenza di a cità è ascoltanu a so cunferenza di rapportu inutile. Wolf hà indagatu l'invitati in u trenu mentre Taft hà presentatu un pianu per u sempre ignorante McFadden. "Quandu u trenu cuntinueghja à a cità vicinu, anu da nutà chì avemu partutu ... è saria troppu tardi."
    
  "È vulete chì Jacobs sia nantu à u trenu cù i participanti di u simposiu", disse McFadden.
    
  "Hè veru", hà cunfirmatu Taft. "Sapi tuttu, è andava à disertà. Diu sà ciò chì saria accadutu à u nostru travagliu duru s'ellu avia publicatu ciò chì avemu travagliatu ".
    
  "Esattamente", accunsentì McFadden. Vultò ligeramente u spalle à Wolfe per parlà à Taft à bassa voce. Lupu si scusò per verificà a sicurità di a vittura di u delegatu. McFadden tirò Taft da parte.
    
  "Sò chì avà ùn hè micca u mumentu bellu, ma quandu aghju u mo ..." si sbulicò a gola in modo goffo, "cuncessione di a seconda tappa?" Aghju sbulicatu l'uppusizione per voi in Oban per pudè sustene a pruposta. per installà unu quì da i vostri reattori ".
    
  "Avete digià bisognu di più soldi?" Taft aggrottò la fronte. "Aghju digià sustinutu a vostra elezzione è trasferitu i primi ottu milioni d'euros à u vostru contu offshore".
    
  McFadden alzò le spalle, parendo terribilmente imbarazzato. "Vogliu solu cunsulidà i mo interessi in Singapore è in Norvegia, sapete, in casu".
    
  "In casu chì?" Taft hà dumandatu cù impazienza.
    
  "Questu hè un clima puliticu incertu. Aghju solu bisognu di qualchì assicurazione. Rete di sicurezza ", s'arruvinò McFadden.
    
  "McFadden, riceverete soldi quandu stu prughjettu hè finitu. Solu dopu chì i decisori glubali in i paesi NPT è u populu di l'AIEA ghjunghjenu à una fine tragica in Novosibirsk, i so gabinetti rispettivi ùn anu micca altra scelta ma di designà i so successori ", spiegò Taft. "Tutti i vicepresidenti attuali è i candidati ministeriali sò membri di Black Sun. Una volta chì sò ghjuramentu, averemu un monopoliu, è solu allora riceverete a vostra seconda rata cum'è u rappresentante secretu di l'Ordine.
    
  "Allora, andate à derailà stu trenu?" McFadden hè statu interrugatu. Iddu significava tantu pocu à Taft è a so grande stampa chì ùn valeva a pena di parlà. In ogni casu, più McFadden sapia, più avia da perde, è questu strinse a presa di Taft nantu à e so boli. Taft abbracciò l'insignificante ghjudice è u sindaco.
    
  "Fora di Novosibirsk, da l'altra parte di questu, à a fine di sta linea ferroviaria, ci hè una struttura massiva di muntagna custruita da i partenarii di Wolf", spiegò Taft in a manera più patronisata, postu chì u sindaco di Oban era un laico cumpletu. "Hè fattu di petra è di ghiacciu, ma dentru hè una capsula enormosa chì sfrutterà è cuntene l'energia atomica incommensurable creata da a ruptura in a barriera. Stu condensatore cuntene l'energia generata ".
    
  "Cum'è un reattore", hà suggeritu McFadden.
    
  Taft suspirò. "Iè, hè questu. Avemu creatu moduli simili in parechji paesi di u mondu. Tuttu ciò chì avemu bisognu hè un oggettu estremamente pesante chì viaghja à una velocità incredibile per distrughje sta barriera. Una volta chì vedemu chì tipu d'energia nucleare sta pruvucazione di u trenu, sapemu induve è cumu aghjustà a prossima flotta di navi in cunsequenza per una efficienza ottimale ".
    
  "Anu ancu avè passageri?" McFadden dumandò curioso.
    
  Lupu s'avvicinò daretu à ellu è sorrise: "No, solu questu".
    
    
  ***
    
    
  In u spinu di u sicondu carru, trè clandestini aspittàvanu finu à a fine di a cena per inizià a so ricerca di Olga. Era digià assai tardi, ma l'invitati spoiled passanu tempu extra à beie dopu à cena.
    
  "Sò congelatu", si lamentò Nina in un sussurru tremulu. "Pensate chì pudemu avè qualcosa di caldu?"
    
  Casper sbirciava da daretu à a porta ogni pochi minuti. Era cusì cuncintratu à truvà Olga chì ùn si sentia nè friddu nè fame, ma pudia capisce chì u storicu bellu si sentia friddu. Sam si strofinava e mani. "Aghju da truvà Dima, u nostru tippu di Bratva. Sò sicuru chì ci pò dà qualcosa ".
    
  "Varaghju à piglià ellu", suggerì Casper.
    
  "Innò!" esclamò Sam, tendu a manu. "Ti cunnoscenu di vista, Casper. sì pazza ? andaraghju".
    
  Sam partì per truvà Dima, u cunduttore falsu chì era ghjuntu in u trenu cun elli. U truvò in a siconda galera, fighjendu u so dettu in u stroganoff di boeuf daretu à a cuoca. Tuttu u persunale ùn era micca cunnisciutu di ciò chì era previstu per u trenu. Ils ont supposé que Sam était un invité très habillé.
    
  "Ehi omi, pudemu piglià una fiasca di caffè?" Sam hà dumandatu à Dima.
    
  U fanti di Bratva ghignò. "Hè a Russia. A vodka hè più calda di u caffè.
    
  A risata trà i cuochi è i camerieri fece surrisu Sam. "Iè, ma u caffè vi aiuta à dorme."
    
  "Hè per quessa chì una donna esiste," Dima fece l'ochju. Ancora una volta u staffu urlava di risa è d'accordu. Da nulla, Wolf Kretchoff hè apparsu in a porta opposta, silenziu à tutti mentre si riturnavanu à e so funzioni intornu à a casa. Era troppu rapidu per Sam per scappà da l'altra parte, è hà rimarcatu chì Wolfe l'avia vistu. In tutti i so anni cum'è ghjurnalistu d'investigazione, avia amparatu à ùn panicà micca prima chì a prima balla volò. Sam fighjulava cum'è un monstruoso thug cù un ricciu è l'ochji ghiacciati s'avvicinava.
    
  "Quale si?" - dumandò à Sam.
    
  "Preme," Sam rispose prestu.
    
  "Induve hè u vostru pass?" Lupu vulia sapè.
    
  "In a stanza di u nostru delegatu", hà rispostu Sam, fintendu chì Wolfe deve avè cunnisciutu u protocolu.
    
  "In quale paese?"
    
  "U Regnu Unitu", hà dettu Sam cun fiducia mentre i so ochji trapassavanu ghjustu à traversu a bruta ch'ellu ùn pudia aspittà di scuntrà solu in qualchì locu in u trenu. U so core hà saltatu mentre ellu è Wulf si fighjavanu l'un l'altru, ma Sam ùn sentia micca paura, solu odiu. "Perchè a vostra galera ùn hè micca attrezzata per serve u caffè rapidamente, sgiò Kretchoff ? Hè suppostu esse un trenu di lussu ".
    
  "Travagliate in i media o in una rivista femminile, serviziu di valutazione?" U lupu si burlò di Sam, mentri tuttu ciò chì si sentia intornu à i dui omi era u tintinnu di i culteddi è di i casci.
    
  "Se l'aghju fattu, ùn avaristi micca una bona rivista", sbulicò Sam senza scatto.
    
  Dima stava à a stufa, incrocendu i so braccia nantu à u pettu, fighjendu u sviluppu di l'avvenimenti. Hè statu urdinatu di guidà Sam è i so amichi in modu sicuru à traversu u paisaghju siberianu, ma ùn interferiscenu micca o sbatte a so copertura. Tuttavia, hà disprezzatu Wolf Kretchoff, cum'è tutti in u so capitulu. Finalmente, Wolf si vultò solu è marchjò versu a porta induve Dima stava. Appena si n'andò è chì tutti si sò rilassati, Dima fighjulava à Sam, exhaling cun grande sollievu. "Avà vulete un pocu di vodka?"
    
    
  ***
    
    
  Dopu chì tutti sò partiti, u trenu era illuminatu solu da i lumi di u corridore strettu. Casper s'appruntava à saltà, è Sam era cinghjendu nantu à unu di i so novi preferiti, un collar di gomma cù una camera integrata chì usava per immersione, ma Perdue l'avia perfezionatu per ellu. Trasmettessi tutti i filmati registrati à un servitore indipendente chì Perdue hà stallatu apposta per questu scopu. À u listessu tempu, hà guardatu u materiale arregistratu nantu à una piccula carta di memoria. Questu hà impeditu à Sam di esse chjapputu à filmà induve ùn deve micca.
    
  Nina era incaricata di guardà u nidu è hà cumunicatu cù Sam via una tableta cunnessa à u so sguardu. Kasper fighjulava tutta a sincronizazione è a coordinazione, l'aghjustamentu è a preparazione, mentre chì u trenu rumpiava tranquillamente. Si strinse a testa. "Dannazione, voi dui pari qualcosa di l'MI6."
    
  Sam è Nina sghignavanu è si guardavanu cun divertimentu maliziosu. Nina bisbigliò: "Questa osservazione è più inquietante di quanto pensi, Casper".
    
  "Va bè, cercheraghju a sala di i motori è a parte frontale, è tù ti prendi cura di e vitture è di e galere, Casper", hà urdinatu Sam. Kasper ùn importa micca da quale latu di u trenu hà cuminciatu à circà, sempre chì anu trovu Olga. Mentre Nina guardava a so basa improvvisata, Sam è Casper avanzavanu finu à ch'elli ghjunghjenu à u primu carru, da induve si spartevanu.
    
  Sam si passò ind'è u compartmentu à mezu à u rumore di u trenu planante. Ùn li piacia micca l'idea di e piste chì ùn chjappà micca in u stessu ritmu ipnoticu chì facianu in i vechji tempi, quandu i roti d'acciaio anu ancora chjapputu i articuli in e piste. Quand'ellu ghjunse à a sala di pranzu, hà rimarcatu chì una lumera debbule venia da e porte doppie duie sezioni sopra.
    
  'Stanza di i motori. Puderia esse quì?" si dumandava mentre cuntinueghja. A so pelle era ghiacciata ancu sottu à a so robba, chì era strana postu chì tuttu u trenu era climatizatu. Forse per mancanza di sonnu o forse per via di A pruspettiva di truvà Olga morta hà fattu Sam's. crawl di a pelle.
    
  Cun grande prudenza, Sam hà apertu è marchjò per a prima porta, entra in a sezione di u persunale solu direttamente davanti à u mutore. Sbuffava come un vecchio battello a vapore, e Sam l'aveva trovato stranamente calmante. Hà intesu voci in a sala di i motori, chì hà svegliatu u so stintu naturali per spiegà.
    
  "Per piacè, Zelda, ùn pudete micca esse cusì negativu", Taft hà dettu à a donna in a sala di cuntrollu. Sam hà stabilitu a so camera in un altru paràmetru di cattura per ottimisà a visibilità è u sonu.
    
  "Hè pigghia troppu tempu", si lamentò Bessler. "Hurst deve esse unu di i nostri migliori, è quì simu à bordu, è hà ancu bisognu di mandà l'ultimi numeri".
    
  "Ricurdatevi, ci hà dettu chì Purdue hè finitu mentre parlemu", disse Taft. "Semu quasi in Tyumen. Allora pudemu esce è osservà da una distanza. Sempre chì mette l'accelerazione à ipersonica dopu chì u gruppu torna à u duvere, pudemu gestisce u restu ".
    
  "No, ùn pudemu micca, Clifton!" - sibilò ella. "In fatti di a materia. Finu à chì Hurst mi manda una suluzione cù l'ultima variabile, ùn possu micca programà a veloce. Chì succede s'ellu ùn pudemu micca stabilisce l'accelerazione prima ch'elli tornanu tutti in a sezione mala? Forse pudemu solu dà li un bellu viaghju in trenu à Novosibirsk? Ùn siate micca un cazzo idiota ".
    
  U respiru di Sam hà pigliatu in a bughjura. 'Accelerazione à a velocità ipersonica? Ghjesù Cristu, questu hà da tumbà tutti, per ùn parlà micca di a natura di l'impattu, quandu avemu scappatu di i binari! "A so voce interna hà avvistatu. Maestri avia ghjustu dopu tuttu, hà pensatu Sam. Si precipitò in daretu à u trenu, parlendu. in u so cumunicatore. " Nina. Casper ", bisbigliò. "Avemu da truvà Olga avà! Se simu sempre nantu à stu trenu dopu à Tyumen, simu furti.
    
    
  29
  Decadenza
    
    
  I bicchieri è i buttigli anu splutatu sopra a testa di Perdue mentre Lilith hà apertu u focu. Il a dû s'amuser derrière la barre du foyer pour un long moment, car il était trop loin de Lilith pour la soumettre avant qu'elle appuye sur le grillage. Avà era rinviatu in un angulu. Pigliò una buttiglia di tequila è hà sbulicatu a buttiglia aperta per chì u cuntenutu splazzà in tuttu u bancu. Pigliò un liggeru da a so sacchetta, ch'ellu usava per accende u focu in u focu, è accende l'alcohol per distrarà Lilith.
    
  À u mumentu chì e fiamme s'eranu scendinu longu u bancu, hà saltatu è si sbattu nantu à ella. Purdue ùn era micca cusì veloce cum'è sempre, per via di a deteriorazione causata da i so tagli operativi abbastanza novi. Fortunatamente per ellu, era un poviru tiru quandu i cranii eranu solu à pochi centimetri da ella è l'hà intesu sparà altri trè. U fumu sbulicò da u bancone mentre Perdue attaccò Lilith, circandu di strappò a pistola da ella.
    
  "E aghju pruvatu à aiutà vi ritruvà un pocu di interessu per a scienza!" - ringhiò sottu a prissioni di a lotta. "Ora avete appena dimustratu chì site un assassinu di sangue friddu, cum'è questu omu hà dettu!"
    
  Elle donna un coude à Perdue. U sangue scorri per i so sinus è fora di u so nasu, mischjendu cù u sangue di i Maestri in u pianu. Ella sibilò: "Tuttu ciò chì duvete fà era cumpletà l'equazione di novu, ma avete da tradimi per a fiducia di un straneru! Sii male cum'è Filippu hà dettu quand'ellu hè mortu ! Sapia chì era solu un bastardo egoista chì dà più impurtanza à e reliquie è estorce i tesori di l'altri paesi cà di cura di e persone chì ti ammiranu.
    
  Perdue hà decisu di ùn sentu più culpèvule per questu.
    
  "Fighjate induve a cura di e persone m'hà purtatu, Lilith!" - s"oppose, ghjittandula in terra. U sangue di u Maestru si appiccicava à i so vestiti è i so gammi cum'è pussede da u so assassinu, è gridò à u pensamentu. "Tu sì una infermiera," Perdue snuffò, circannu di lancià a so pistola à u pianu. "Hè solu sangue, ùn hè micca? Pigliate a vostra maledetta medicina!"
    
  Lilith ùn hà micca ghjucatu ghjustu. Cù tutte e so forze, hà appughjatu nantu à e fresche cicatrici di Perdue, chì u fece gridà d'agonia. À a porta, hà intesu a sicurità chì prova à apre, gridendu u nome di Perdue mentre l'alarma di u focu s'hè attivatu. Lilith abbandunò l'idea di tumbà Perdue, scegliendu di scappà. Ma micca prima ch'ella si precipitò per e scale à a sala di u servitore per ricuperà una volta l'ultimu pezzu di dati chì era staticu nantu à a vechja macchina. Li hà scrittu in a penna di Perdue è si precipitò sopra à a so stanza per piglià a so borsa è i dispositi di cumunicazione.
    
  À u pianu di sottu, a sicurità sbattò à a porta, ma Perdue vulia catturà ella mentre era quì. S'ellu li apre a porta, Lilith avaristi tempu di scappà. U so corpu tutale dulia è brusgiatu da u so attaccu, si precipitò in i scalini per interceptla.
    
  Perdue corse in ella à l'entrata di un corridoiu scuru. Sembra chì s'era messu in una lotta cun una tosaerba, Lilith indicò u Glock drittu versu ellu. "Hè troppu tardi, David. Aghju passatu l'ultima parte di l'equazione di Einstein à i mo culleghi in Russia ".
    
  U so dettu hà cuminciatu à stringhje, sta volta ùn li dete micca manera di scappà. Cuntò e so palle è li restava ancu una meza clip. Perdue ùn vulia micca passà i so ultimi mumenti à chjosi per e so terribili debule. Ùn avia nudda parte per curriri, postu chì i dui mura di u corridore l'inturniavanu da i dui lati è l'omi di sicurità anu sempre assaltatu e porte. Una finestra s'hè lampata à u pianu di sottu è anu intesu chì l'apparechju infine sbuccà in a casa.
    
  "Sembra chì hè ora per mè di lascià," ella surrisu à traversu i denti rotti.
    
  Una figura alta apparsu da daretu à ella in l'ombra, u so colpu sbarcò ghjustu à a basa di u so craniu. Lilith colapsò istantaneamente, rivelando chì Perdue era u so aggressore. "Iè, signora, oseraghju dì chì hè ora di fà questu, cazzo," disse u severu majordomu.
    
  Perdue strillava di gioia è di sollievu. I so ghjinochje s'incurvavanu, ma Carlu l'hà pigliatu ghjustu à tempu. "Charles, sì un spettaculu da vede", murmurò Perdue mentre u so majordomu accende a luce per aiutà à u lettu. "Chì faci quì?"
    
  Il fit asseoir à Perdue et l'observa comme s'il était fou. "Bè, signore, aghju campatu quì."
    
  Perdue era stancu è in u dulore, a so casa puzzava cum'è un furnace, è u pianu di a sala di pranzu era decoratu cù un omu mortu, è ancu ridia di gioia.
    
  "Avemu intesu colpi", spiegò Charles. "Sò venutu à piglià e mo cose da u mo appartamentu. Siccomu a sicurità ùn pudia micca entra, aghju intrutu per a cucina, cum'è sempre. Aghju sempre a mo chjave, vede ?
    
  Perdue era estremamente cuntentu, ma avia bisognu di ottene u dispusitivu di trasmissione di Lilith prima di svenire. "Charles, pudete piglià u so saccu è purtallu quì?" Ùn vogliu micca chì a polizia li restituisca appena ghjunghjenu quì.
    
  "Di sicuru, signore", rispose u buttieru, cum'è s'ellu ùn era mai partutu.
    
    
  trenta
  Chaos, Parte I
    
    
  U friddu matinu siberianu era un tipu speziale di infernu. Ùn ci era micca riscaldamentu induve Nina, Sam è Casper si piattavanu. Era più cum'è un picculu armariu per arnesi è biancheria extra, anche se a Valchiria s'avvicinava à u disastru è ùn avia micca bisognu di almacenamentu per l'articuli di cunfortu. Nina tremava violentemente, strofinandosi le mani inguantate. Sperendu chì anu trovu Olga, hà aspittatu chì Sam è Casper tornanu. Per d 'altra banda, sapia chì, s'elli l'anu scupertu, pruvucarà qualchì cumbugliu.
    
  L'infurmazione chì Sam hà trasmessu hà spaventatu Nina à morte. Dopu à tutti i periculi ch'ella avia affruntatu in e spidizioni di Purdue, ùn vulia micca pensà à scuntrà a so fine in una splusione nucleare in Russia. Era di ritornu, cerchendu u carru è e galere. Kasper hà verificatu i compartimenti vacanti, ma hà avutu un forte suspettu chì Olga era tenuta da unu di i villani principali di u trenu.
    
  À a fine di u primu carru si firmò davanti à u compartimentu di Taft. Sam hà dettu chì hà vistu Taft cù Bessler in a sala di motori, chì pareva u tempu ideale per Casper per inspeccionà i locali vacanti di Taft. Mettendu l'arechja à a porta, stava à sente. Ùn ci era micca sonu fora di i scricchiolii di u trenu è di i riscaldatori. Di sicuru, u compartmentu era chjusu quandu hà pruvatu à apre a porta. Casper esaminò i pannelli accantu à a porta per truvà l'entrata di a stanza. Tirò una foglia d'acciaio chì copre da u bordu di a porta, ma era troppu forte.
    
  Qualcosa hà attiratu a so attenzione sottu à a foglia cunea, qualcosa chì hà mandatu un friddu in a so spina. Casper souffla en reconnaissant le panneau inférieur en titane et son design. Qualcosa chjappò in a stanza, furzendulu à truvà un modu per entre.
    
  Pensate cù a testa. Sì un ingegnere ", si disse.
    
  S'ellu era ciò ch'ellu pensava, allora hà sappiutu apre a porta. Riturnò rapidamente in a stanza di daretu induve Nina era, sperendu di truvà ciò chì avia bisognu trà l'arnesi.
    
  "Oh, Casper, mi darete un infartu!" bisbigliò Nina mentre si presentava da daretu à a porta. "Induve hè Sam?"
    
  "Ùn sò micca," hà rispostu rapidamente, parendu cumplettamente preoccupatu. "Nina, per piacè trovami qualcosa cum'è un magnetu. Più veloce per piacè ".
    
  Da a so insistenza, hà capitu chì ùn ci era micca tempu per e dumande, cusì hà cuminciatu à rummaging in i scatuli di pannelli è nantu à i scaffali in cerca di un magnetu. "Sì sicuru chì ci era magneti nantu à u trenu?" - li dumandò.
    
  U so respiru s'accelerò mentre cercava. "Stu trenu si move in un campu magneticu emessu da i rails. Ci deve esse pezzi sciolti di cobaltu o di ferru quì.
    
  "Chì s'assumiglia?" ella vulia sapè mentre tene qualcosa in manu.
    
  "No, hè solu un toccu d'angolo", hà nutatu. "Cercate qualcosa di più noioso. Sapete ciò chì pare un magnetu. Stu tipu di cose, ma solu più grande ".
    
  "Cum'è què?" - dumandò, pruvucannu a so impazienza, ma ella cercava solu di aiutà. Suspirendu, Casper accunsentì cun ella è guardò ciò chì avia. Tenia un discu grisgiu in e so mani.
    
  "Nina!" - esclamò. "Iè! Hè perfettu!"
    
  Un baciu nantu à a guancia hà ricumpinsatu à Nina per truvà u so modu à a stanza di Taft, è prima ch'ella sà, Casper era fora di a porta. S'hè sbattutu drittu in Sam in a bughjura, i dui omi gridavanu à u principiu bruscu.
    
  "Chi stai facendu?" Dumandò Sam in un tonu urgente.
    
  "Aghju aduprà questu per entre in a stanza di Taft, Sam. Sò abbastanza sicuru ch'ellu avia Olga quì, "Casper si precipitò, pruvendu à passà Sam, ma Sam hà bluccatu a strada.
    
  "Ùn pudete micca andà quì avà. Hè ghjustu vultatu in u so compartimentu, Casper. Hè ciò chì m'hà fattu vultà quì. Torna à l'internu cù Nina ", hà urdinatu, verificandu u corridore daretu à elli. Un'altra figura s'avvicinava, una figura grande è imponente.
    
  "Sam, aghju bisognu di piglià ella," Casper gemu.
    
  "Iè, è l'avete, ma pensate cù a testa, omu", rispose Sam, spinghjendu senza ceremoniu Casper in u magazzinu. "Ùn pudete micca ghjunghje quì mentre ellu hè quì."
    
  "Possu. U uccideraghju solu è a pigliaraghju ", si lamentò u fisicu sconvoltu, afferrandu pussibulità imprudenti.
    
  "Basta à pusà è rilassate. Ùn andarà da nudda parte finu à dumane. Almenu avemu una idea induve ella hè, ma avà avemu bisognu di chjude l'infernu. U lupu hè ghjuntu, disse Sam severu. Una volta di più, a menzione di u so nome hà fattu chì Nina si senti malata. Ils s'agglomèrent tous les trois et s'assirent immobiles dans l'obscurité, à l'écoute du Loup qui passait, vérifiant le corridor. Il s'arrêta devant leur porte. Sam, Casper è Nina tinutu u so fiatu. Wolff s'apprêtait à s'appuyer sur la poignée de la porte de leur cachette et ils se préparèrent à la découverte, mais il bloqua la porte fermement et se retira.
    
  "Cumu andemu à esce?" Nina sibilò. "Questu ùn hè micca un compartimentu chì pò esse apertu da l'internu! Ùn hà micca bloccu! "
    
  "Ùn vi preoccupate", disse Casper. "Pudemu apre sta porta cum'è aghju da apre a porta Taft."
    
  "Cù l'aiutu di un magnetu", rispose Nina.
    
  Sam era cunfusu. "Dì".
    
  "Pensu chì avete ragione chì duvemu abbandunà stu trenu u più prestu pussibule, Sam", disse Casper. "Vidite, ùn hè micca veramente un trenu. Ricunnoscu u so disignu perchè... l'aghju custruitu. Questu hè u bastimentu chì aghju travagliatu per a Cummissione! Questa hè una nave sperimentale chì anu pensatu à aduprà per rompe a barriera utilizendu a velocità, u pesu è l'accelerazione. Quandu aghju pruvatu à entre in a stanza di Taft, aghju trovu i pannelli sottostanti, fogli magnetichi, chì avia messu nantu à una nave in u situ di custruzzione di Meerdalwood. Questu hè u fratellu maiò di un esperimentu chì hè andatu terribilmente sbagliatu uni pochi anni fà, u mutivu chì aghju abbandunatu u prughjettu è assuciatu Taft ".
    
  "O diu!" Nina ansimò. "Hè questu un esperimentu?"
    
  "Iè", Sam accunsentì. Avà tuttu hè sensu. "I maestri anu spiegatu chì anu da aduprà l'equazione di Einstein, truvata da Purdue in A Cità Perduta, per accelerà stu trenu - sta nave - à a velocità ipersonica per attivà u cambiamentu di dimensioni?"
    
  Casper suspirò cù un core pisatu. "E l'aghju custruitu. Hanu un modulu chì catturà l'energia atomica distrutta à u puntu di l'impattu è l'utilizanu cum'è un condensatore. Ci sò parechji in parechji paesi, cumpresa a vostra cità nativa, Nina ".
    
  "Hè per quessa chì anu utilizatu McFadden", hà capitu. "Fat me."
    
  "Avemu da aspittà finu à a matina," Sam alzò e spalle. "Taft è i so banditi sbarcanu in Tyumen, induve una delegazione inspeccionerà a centrale di Tyumen. A cattura hè ch'elli ùn tornanu à a delegazione. Dopu à Tyumen, stu trenu si dirige drittu in e muntagne passate Novosibirsk, accelerà cù ogni seconda.
    
    
  ***
    
    
  U ghjornu dopu, dopu una notte fredda cù pocu sonnu, trè clandestini intesu a Valchiria entra in a stazione di Tyumen. Per via di l'intercom, Bessler hà annunziatu: "Signore è signori, benvenuti à a nostra prima ispezione, cità di Tyumen".
    
  Sam abbracciò Nina strettu, circandu di mantene a so calda. S'incuragì cù respirazioni brevi è guardò i so cumpagni. "Momentu di verità, ghjente. Appena tutti scenderanu da u trenu, ognunu di noi pigliarà u so scompartimentu è circà à Olga.
    
  "Aghju rottu u magnetu in trè pezzi per pudè ghjunghje induve duvemu andà", disse Kasper.
    
  "Basta à agisce calmu s'è vo incontrate camerieri o altri staffi. Ùn sanu micca chì ùn simu micca in una banda ", hà cunsigliatu Sam. "Vai. Avemu un massimu di un'ora ".
    
  I trè si sparghjenu, si movenu passu à passu attraversu u trenu immobile per truvà Olga. Sam se demanda comment Masters avait accompli sa mission et s'il avait réussi à convaincre Perdue de ne pas terminer l'équation. Mentri ch'ellu rummava in l'armarii, sott'à i letti è i tavulini, sintì un rumore in a galera mentre si appruntavanu à lascià. U so turnu hè finitu nantu à stu trenu.
    
  Casper cuntinuò cù u so pianu di penetrà in a stanza di Taft, è u so secondu pianu era di impedisce a delegazione di imbarcà di novu in u trenu. Utilizendu a manipulazione magnetica, hà acquistatu accessu à a stanza. Quandu Casper entra in a stanza, hà lanciatu un gridu di panicu chì Sam è Nina anu intesu. Nantu à u lettu hà vistu à Olga, ingaghjata è crudele. Ancu peggiu, hà vistu Lupu pusatu nantu à u lettu cun ella.
    
  "Ehi Jacobs," Lupu sorrise in u so modu maliziosu. "T'aspettava solu."
    
  Casper ùn avia micca idea di ciò chì fà. Pensava chì Lupu accumpagnava l'altri, è u vede à pusà accantu à Olga era un incubu. Cù una risata maligna, Wolf si precipitò in avanti è afferrò Casper. I gridi d'Olga sò stati sbulicati, ma si batta cusì duramente contr'à e so restrizioni chì a so pelle hè stata strappata in lochi. I colpi di Casper eranu inutili contr'à u torsu d'acciau di u banditu. Sam è Nina si precipitò da u corridoiu per aiutà.
    
  Quandu Lupu hà vistu Nina, i so ochji si ghjalavanu nantu à ella. "Tu! t'aghju tombu".
    
  "Va cazzo, stronzo!" Nina u sfidau, mantenendu a so distanza. Elle l'a distrait juste assez longtemps pour que Sam agisse. Cù tutta a forza, Sam hà pisatu u ghjinochju di Wolfe, sferendulu à a rotula. Cù un ruggitu di dulore è di rabbia, Lupu affondò, lascendu a so faccia spalancata per chì Sam pioveva i pugni. U banditu era abituatu à luttà è sparò à Sam parechje volte.
    
  "Liberala è scendi da stu trenu dannatu! Avà!" Nina urlò à Casper.
    
  "Aghju da aiutà Sam", hà prutestatu, ma u storicu impudente hà pigliatu a so manu è u spinse versu Olga.
    
  "Se voi dui ùn scendete micca da stu trenu, tuttu serà per nunda, Dr Jacobs!" Nina gridò. Casper sapia ch'ella avia ragione. Ùn ci era micca tempu per discutiri o pensà à l'alternative. Sciogliò a so fidanzata mentre Lupu fece un ghjinochju fermu à u stomacu di Sam. Nina pruvò à truvà qualcosa per sbattàlu, ma furtunatamente, Dima, u cuntattu di Bratva, si unì à ella. Sapendu assai di cumbattimentu ravvicinatu, Dima hà uccisu rapidamente Wolf, salvendu Sam da un altru colpu in faccia.
    
  Kasper hà purtatu à Olga seriamente ferita è guardò in daretu à Nina prima di scendere da Valchiria. U storicu li fece un basgiu è li fece segnu di lascià prima ch'ella sparisca torna in a stanza. Hà avutu à piglià Olga à l'uspidale, dumandendu à i passanti induve era a facilità medica più vicina. Immediatamente anu furnitu assistenza à a coppia ferita, ma à una distanza a delegazione tornava.
    
  Zelda Bessler hà ricivutu a trasmissione chì Lilith Hearst hà mandatu prima ch'ella fussi sopraffatta da u butler in Reichtisusis è u cronometru di u mutore era stallatu per inizià. Lumi rossi lampanti sottu à u pannellu indicavanu l'attivazione di u dispositivu di cuntrollu remoto tenutu da Clifton Taft. Ella hà intesu chì u gruppu tornava à bordu è si n'andò in daretu à u trenu per lascià a nave. Sintendu u rumore in a stanza di Taft, hà pruvatu à passà, ma Dima l'hà impeditu.
    
  "Tu resterai!" - gridò. "Vai à a sala di cuntrollu è spegne!"
    
  Zelda Bessler era momentaneamente stunnata, ma ciò chì u suldatu Bratva ùn sapia micca era ch'ella era armata, cum'è ellu. Hà apertu u focu annantu à ellu, strappandu u so abdomen in strisce di carne crimson. Nina era zitta per ùn attirà l'attenzione. Sam era inconsciente à u pianu, cum'è Wolf, ma Bessler hà avutu à piglià l'ascensore è hà pensatu chì eranu morti.
    
  Nina hà pruvatu à purtà Sam à i so sensi. Era forte, ma ùn ci era manera ch'ella puderia riesce. À u so orrore, hà sentitu chì u trenu cumminciava à muvimenti è un annunziu arregistratu hè vinutu da i parlanti. "Signore e signori, benvenuti di nuovo in Valchiria." A nostra prossima ispezione serà in a cità di Novosibirsk ".
    
    
  31
  Misure currettive
    
    
  Dopu chì a pulizzia abbandunò i terreni di Reichtisusis cù George Masters in un saccu per u corpu è Lilith Hearst in catene, Perdue marchjava à traversu l'ambienti lugubri di u so lobby è i salotti adiacenti è i pranzi. Hà valutatu i danni à u locu da i buchi di balle in i so pannelli di muru di palissandro è u mobili. Fissò e macchie di sangue nantu à i so tappezzeri è tappeti persiani cari. A riparazione di a barra brusgiata è i danni à u tettu era prevista per piglià un pocu di tempu.
    
  "Tè, signore?" Carlu dumandò, ma Perdue pareva l'infernu nantu à i so pedi. Perdue marchò in silenziu versu a so stanza di u servitore. "Vogliu un tè, grazie, Charles." U sguardu di Perdue hè statu attiratu da a figura di Lillian chì stava nantu à a porta di a cucina, surrisendu à ellu. "Ciao Lily."
    
  "Ciao, sgiò Perdue", disse, felice di sapè chì era bè.
    
  Perdue si n'andò in a solitudine scura di una camera calda è ronzio piena di elettronica, induve si sentia in casa. Esaminò i segni rivelatori di sabotage deliberatu di i so cablaggi è scuzzulò a testa. "E si dumandanu perchè stanu single."
    
  Hà decisu di guardà i missaghji attraversu i so servitori privati è hè statu scuntatu per truvà una nutizia scura è ominosa da Sam, ancu s'ellu era un pocu tardu. L'ochji di Perdue scannavanu e parolle di George Masters, l'infurmazioni da u duttore Casper Jacobs, è l'entrevista completa chì Sam avia fattu cun ellu nantu à u pianu sicretu di tumbà i delegati. Perdue hà ricurdatu chì Sam era in capu in Belgio, ma nunda ùn hè statu intesu da ellu.
    
  Carlu hà purtatu u so tè. L'aroma di Earl Grey in l'aroma caldu di i fan di l'informatica era u celu per Perdue. "Ùn possu micca scusà abbastanza, Charles", disse à u majordomu chì hà salvatu a so vita. "Mi vergogna di quantu sò facilmente influenzatu è cumu aghju agitu, tuttu per una donna dannata".
    
  "È per una debule sessuale per una longa divisione", Charles scherzò in u so modu seccu. Perdue avia da ride mentre u so corpu dulia. "Tuttu va bè, signore. Sempre chì tuttu finisci bè ".
    
  "Allora sarà," Perdue surrisu, stringendu a manu guantata di Charles. "Sapete quandu hè vinutu, o u sgiò Cleave hà chjamatu?"
    
  "Sfurtunatamente, no, signore", rispose u majordomu.
    
  "Dr Gould?" dumandò.
    
  "No, signore", rispose Charles. "Nè una parolla. Jane tornerà dumane se questu aiuta. "
    
  Perdue hà guardatu à traversu u so dispositivu satellitare, e-mail è u telefuninu persunale persunale è hà truvatu chì eranu tutti pieni di chjama persa da Sam Cleave. Quandu Carlu abbandunò a stanza, Perdue tremava. A quantità di caos causata da a so obsessione cù l'equazioni di Einstein era cundannibile, è hà avutu da principià a pulizia di a casa, per parlà.
    
  Nantu à u so scrivania era u cuntenutu di a borsa di Lilith. Hà datu u so saccu digià cercatu à a polizia. Trà a tecnulugia ch'ella portava, hà trovu u so trasmettitore. Quandu hà vistu chì l'equazione cumpleta hè stata mandata in Russia, u core di Perdue si firmò.
    
  "Santa merda!" - expirò.
    
  Perdue saltò subitu. Pigliò un pocu sorsu di u so tè è si precipitò à un altru servitore chì puderia sustene a trasmissione satellitare. E so mani tremavanu mentre si affrettava. Una volta chì a cunnessione hè stata stabilita, Perdue hà cuminciatu à scrive codice cum'è pazzi, triangulendu u canali visibile per seguità a pusizione di u ricevitore. À u listessu tempu, hà tracciatu u dispusitivu remota cuntrullà l'ughjettu à quale l'equazioni hè stata mandata.
    
  "Vulete ghjucà un ghjocu di guerra?" dumandò. "Lasciami ricurdà cù quale avete trattatu".
    
    
  ***
    
    
  Mentre Clifton Taft è i so laquai sorvegliavanu cù impazienza i martini è aspittavanu impazienti i risultati di u so fallimentu prufittu, a so limousine si dirigeva à nord-est versu Tomsk. Zelda avia un trasmettitore chì monitorava i serrature di a Valchiria è i dati di scontru.
    
  "Cumu andanu e cose?" Taft hà dumandatu.
    
  "L'accelerazione hè attualmente in destinazione. Duveranu avvicinà à Mach 1 in una vintina di minuti ", disse Zelda cuntentu. "Sembra chì Hearst hà fattu u so travagliu dopu tuttu. Lupu hà pigliatu u so propiu convoi?
    
  "Nisuna idea", disse McFadden. "Aghju pruvatu à chjamà, ma u so telefuninu hè stata spenta. À dì a verità, sò cuntentu di ùn avè più à trattà cun ellu. Avete avutu vistu ciò chì hà fattu à u duttore Gould. Quasi, quasi, mi sentu dispiaciuta per ella ".
    
  "Hà fattu a so parte. Probabilmente hè andatu in casa per scopare u so spotter, "Taft ringhiò cù una risata pervertita. "A propositu, aghju vistu à Jacobs nantu à u trenu a notte scorsa, giochendu cù a porta di a mo stanza."
    
  "Va bè, allora si hè cura ancu di ellu", Bessler hà sorrisu, felice di piglià u so postu cum'è direttore di prughjettu.
    
    
  ***
    
    
  Intantu, a bordo di a Valkyrie, Nina cercava disperatamente di sveglià Sam. Si sentia chì u trenu accelerà di tantu in tantu. U so corpu ùn hà micca mentitu, sintendu l'effetti di a forza G di u trenu veloce. Fora, in u corridoiu, si sentia i mormorii cunfusi di a delegazione internaziunale. Anch'elli si sentenu a scossa di u trenu è, ùn avè nè galera nè bar à manu, cuminciaru à suspettà di u magnate americanu è di i so complici.
    
  "Ùn sò micca quì. Aghju verificatu ", hà intesu u rappresentante di i Stati Uniti dì à l'altri.
    
  "Forse restanu daretu?" suggerì u delegatu cinese.
    
  "Perchè anu scurdatu di imbarcà in u so trenu?" - suggerì un altru. In qualchì locu in u carru vicinu, qualchissia hà cuminciatu à vomità. Nina ùn vulia micca crià u panicu chjarificendu a situazione, ma saria megliu chè di lascià tutti speculate è impazzisce.
    
  Fighjendu fora di a porta, Nina fece un gestu à u capu di l'Agenzia di l'Energia Atomica per avvicinà ella. L'hà chjusu daretu à ella per chì l'omu ùn vede micca u corpu inconsciente di Wolf Kretchoff.
    
  "Signore, mi chjamu u duttore Gould da a Scozia. Vi possu dì ciò chì si passa, ma aghju bisognu di stà calmu, capite ? "- hà cuminciatu.
    
  "Chì si tratta?" - dumandò bruscamente.
    
  "Ascolta bè. Ùn sò micca u vostru nemicu, ma sò ciò chì succede è aghju bisognu di voi per indirizzà a delegazione cù una spiegazione mentre provo à risolve u prublema ", disse. Lentamente è calmu, trasmette l'infurmazioni à l'omu. Pudeva vede ch'ellu diventava sempre più timore, ma ella mantene u so tonu u più calmu è cuntrullatu pussibule. U so visu diventò grisgiu, ma hà mantinutu a so cumpusizioni. Facendu un capu à Nina, si n"andò à parlà à l"altri.
    
  Ella si precipitò in a stanza è pruvò à sveglià Sam.
    
  "Sam! Svegliate, per amor di Cristu ! Aghju bisognu di tè!" si lamentò, chjappà a guancia di Sam, circannu di ùn esse cusì disperata ch'ella puderia chjappà. "Sam! Avemu da more. Vogliu cumpagnia!"
    
  "Ti faraghju cumpagnia", disse lupu sarcasticu. Si svegliò da u colpu chjosu chì Dima li hà fattu, è era cuntentu di vede un suldatu di mafia mortu à u pede di a culletta, induve Nina si chinava nantu à Sam.
    
  "Diu, Sam, s'ellu ci hè mai un bonu tempu per svegliate, hè avà", murmurò, sbattendulu in faccia. A risa di u Lupu hà causatu un veru orrore in Nina, chì li fece ricurdà a so crudeltà versu ella. Si arrampicò à traversu u lettu, a faccia sanguinosa è lasciva.
    
  "Vulete di più?" ghignava, u sangue apparsu nantu à i so denti. "Ti faccio gridà più forte sta volta, eh?" Ridia in modu salvaticu.
    
  Era evidenti chì Sam ùn avia micca reagitu à ella. Nina ghjunse tranquillamente à u khanjali di Dima di deci pollici, un pugnale magnificu è mortale affilatu in una funda sottu à u so bracciu. Una volta in u so putere, si sentia più cunfidenza, è Nina ùn hà micca paura di ricunnosce à sè stessu chì hà apprezzatu l'uppurtunità di vindicà nantu à ellu.
    
  "Grazie, Dima", murmurò mentre i so ochji cascò nantu à u predatore.
    
  Ciò chì ùn s'aspittava micca era u so attaccu subitu annantu à ella. U so corpu tamantu s'appoghja nantu à a riva di u lettu per sfracicà, ma Nina hà riagitu prestu. S'alluntanò, esquivò u so attaccu è aspittò u mumentu quandu ellu cascò à u pianu. Nina tirò fora un cultellu, puntendulu direttamente à a gola, pugnale u banditu russu in un vestitu caru. A lama hà intrutu in a so gola è si passava ghjustu à traversu. Ella sentia a punta di l'azzaru dislodge e vertebre in u so collu, severendu a spina.
    
  Isterica, Nina ùn pudia più suppurtà. Valchiria accelerò un po' di più, spingendo la bile fuori da lei e in gola. "Sam!" gridò finu à chì a so voce si rutti. Ùn importava micca, postu chì i delegati in u carru di pranzu eranu cum'è sbulicati. Sam si svegliò, i so ochji ballavanu in e so orbite. "Svegliate, mamma di puttana!" - gridò.
    
  - Mi svegliu ! si tremò, gemendu.
    
  "Sam, avemu da ghjunghje à a sala di i motori avà!" - snuffò, pienghjendu in shock dopu a so nova prova cù Wulf. Sam si pusò per abbracciàla è vide u sangue chì scorri da u collu di u mostru.
    
  "L'aghju pigliatu, Sam", urlò.
    
  Ellu surrisu: "Ùn puderia micca fà un travagliu megliu".
    
  Sniffing, Nina si alzò è raddrizzò i so panni. "Sala di i motori!" Sam hà dettu. "Questu hè l'unicu locu chì hà ricezione, sò sicuru." Si lavanu rapidamente è si seccavanu e mani in u bacinu è si precipitonu in fronte di a Valchiria. Mentre Nina passava davanti à i delegati, pruvò à calmà, ancu s'ellu era cunvinta ch'elli eranu tutti in infernu.
    
  Una volta in a sala di i motori, anu esaminatu cù cura e luci lampanti è i cuntrolli.
    
  "Nisunu di questu ùn hà nunda di fà cù u funziunamentu di stu trenu," Sam sgridò in frustrazione. Pigliò u so telefonu da a so sacchetta. "Diu, ùn possu micca crede chì questu hè sempre travagliatu", rimarcò, circandu di truvà un signalu. U trenu accelerà un'altra tacca, è i gridi empianu i carri.
    
  "Ùn pudete micca gridà, Sam", aggrottò la fronte. "A sapete".
    
  "Ùn sò micca chjamatu", tosse da a forza di a velocità. "Presto ùn pudemu micca spustà. Allora i nostri ossa cumminciaranu à crucchjà ".
    
  Ella guardò di latu. "Ùn aghju micca bisognu di sente questu."
    
  Hà intrutu un codice in u so telefunu, un codice chì Perdue li avia datu, per cunnette à u sistema di seguimentu satellitare, chì ùn hà micca bisognu di mantenimentu per operare. "Per piacè, Diu, lasciate à Purdue vede questu."
    
  "Improbabile", disse Nina.
    
  L'hà guardatu cun cunvinzione. "A nostra unica chance."
    
    
  32
  Chaos, Part II
    
    
    
  Hospital Clinicu Ferroviaria - Novosibirsk
    
    
  Olga era sempre in cundizione seria, ma hè stata liberata da l'unità di cure intensive, ricuperendu in una stanza privata pagata da Casper Jacobs, chì stava à u so lettu. Di tantu in tantu ch'ella ripigliò cuscenza è parlava un pocu, solu per dorme torna.
    
  Era infuriatu da u fattu chì Sam è Nina anu da pagà per ciò chì u so serviziu à u Sole Neru avia purtatu. Questu ùn l'hà micca solu disgustatu, ma ancu l'hà fattu furioso chì a slug americana Taft hà sappiutu sopravvive à a tragedia imminente è celebrà cù Zelda Bessler è quellu perdente scozzese McFadden. Ma ciò chì l'hà purtatu à u bordu era a cunniscenza chì Wolf Kretchoff s'hè scappatu cù ciò chì hà fattu à Olga è Nina.
    
  Pensendu in pazzia, u scientist preoccupatu hà pruvatu à truvà una manera di fà qualcosa. In u latu pusitivu, hà decisu chì tuttu ùn era micca persu. Chjamò Perdue, cum'è a prima volta, quand'ellu cuntinuò à pruvà à ghjunghje à ellu, solu sta volta Perdue rispose.
    
  "Diu mio! Ùn possu micca crede ch'e aghju passatu à voi ", respirò Casper.
    
  "Aghju paura di esse un pocu distrattu", rispose Perdue. "Hè questu u duttore Jacobs?"
    
  "Cumu sapete?" dumandò Kasper.
    
  "Veghju u vostru numeru nantu à u mo tracker satellitare. Sò cun Sam? dumandò Perdue.
    
  "No, ma hè per via di ellu chì aghju chjamatu", Casper hà rispostu. Spiegò tuttu à Perdue, finu à induve ellu è Olga avianu da abbandunà u trenu, è ùn avia micca idea induve Taft è i so sbirri andavanu. "Tuttavia, crede chì Zelda Bessler hà un telecomando per i pannelli di cuntrollu Valkyrie", disse Casper Perdue.
    
  U miliardariu surrisu à u tremulu di u so screnu di l'urdinatore. "Allora, hè questu ciò chì hè?"
    
  "Avete un postu?" - Esclamò Casper entusiasta. "Sgiò Perdue, possu avè stu codice di seguimentu per piacè?"
    
  Purdue hà amparatu da leghje e teori di u duttore Jacobs chì l'omu era un geniu in u so propiu dirittu. "Avete una penna?" Perdue sorrise, sentendu di novu cum'è u so vechju vertiginu. Hà manipulatu a situazione di novu, intoccabile cù a so tecnulugia è intelligenza, cum'è in i vechji tempi. Hà verificatu u signale da u dispositivu remoto di Bessler è hà datu à Casper Jacobs u codice di seguimentu. "Chì vai à fà?" - dumandò à Casper.
    
  "Aghju aduprà un esperimentu fallutu per assicurà una eradicazione riescita", Casper hà rispostu friddu. "Prima di andà. Per favore, affrettatevi se pudete fà qualcosa per indebolisce u magnetismu di Valchiria, sgiò Perdue. I vostri amichi entreranu prestu in una tappa periculosa da quale ùn torneranu micca.
    
  "Bona furtuna, vechju," Perdue hà dettu addiu à a so nova cunniscenza. Immediatamente hà cunnessu à u signale di a nave in muvimentu, mentre pirate simultaneamente u sistema ferroviariu chì viaghjava. Si dirigeva à una intersezzione in a cità di Polskaya, induve, secondu i calculi, duverebbe accelerà à Mach 3 ".
    
  "Bonghjornu?" - hà intesu da u parlante cunnessu à u so sistema di cumunicazione.
    
  "Sam!" - esclamò Perdue.
    
  " Purdue ! Aiutateci!" - gridò à traversu u parlante. "Nina hà persu a cuscenza. A maiò parte di a ghjente in u trenu hà unu. Perdu a vista prestu, è pare un dannatu fornu quì !
    
  "Ascolta, Sam!" - gridò Perdue nantu à a so voce. "Sò rifocusendu a meccanica di a pista mentre parlemu. Aspetta trè minuti più. Appena a Valchiria cambia a trajectoria, perderà a so generazione magnetica è rallenta !
    
  "Ghjesù Cristu! Trè minuti? Tandu seremu brindisi ! " Sam urlò.
    
  "Trè minuti, Sam! Aspetta!" Perdue urlò. À a porta di a sala di u servitore, Charles è Lillian ghjunsenu per vede ciò chì u ruggitu pruvucava. Sapianu megliu chè dumandà o interferiscenu, ma ascoltavanu u dramma da una distanza, parevanu terribilmente preoccupati. "Di sicuru, u cambiamentu di e piste porta u risicu di una collisione frontale, ma avà ùn vecu micca altri treni", disse à dui di i so impiegati. Lillian hà pricatu. Carlu inghiottì duramente.
    
  Nant'à u trenu, Sam ansimò per l'aria, ùn truvendu micca cunsulazione in u paisaghju ghiacciatu chì si scioglieva mentre a Valchiria passava. Pigliò Nina per rinvivisciala, ma u so corpu era pesante cum'è un 16 ruote è ùn si pudia andà più luntanu. "Mach 3 in pochi seconde. Semu tutti morti ".
    
  Un segnu per Polskaya apparsu davanti à u trenu è li passò in un battitu d'ochju. Sam hà tenutu u so fiatu, sintendu u so propiu pesu di corpu cresce rapidamente. Ùn si vidia più nunda, quandu, di colpu, sintì u tintinnamentu di un cambiu di ferrovia. A Valchiria paria esse deragliata per via di a rottura brusca di u campu magneticu à a pista normale, ma Sam tena à Nina. A turbulenza era enormosa è i corpi di Sam è Nina sò stati lanciati in l'equipaggiu di a stanza.
    
  Cum'è Sam temìa, dopu à marchjà un altru chilometru, a Valchiria hà cuminciatu à deragliare. Era solu andendu troppu veloce per stà nantu à e piste, ma à questu puntu avia rallentatu abbastanza per accelerà à a velocità sottu a normale. Riunì u so curagiu è abbracciò u corpu inconsciente di Nina per sè stessu, coprendu a testa cù e so mani. Seguì un magnificu crack, seguitu da u bastimentu pussedutu da u diavulu chì si caposcia à una velocità sempre impressiunanti. Un crash assordante piegò a macchina in a mità, sparghje i piatti sottu à a superficia esterna.
    
  Quandu Sam s'hè svegliatu à u latu di e piste, u so primu pensamentu era di caccià tutti da quì prima chì u carburante si brusgiò. Dopu tuttu, era carburante nucleare, hà pensatu. Sam ùn era micca un espertu di quali minerali eranu i più volatili, ma ùn vulia micca piglià alcuna chance cù u toriu. In ogni casu, hà trovu chì u so corpu l'avia fiascatu cumplettamente è ùn pudia micca spustà un centimetru. Seduta quì in u ghjacciu di a Siberia, si capì quantu si sentia fora di locu. U so corpu pesava sempre una tonna è un mumentu fà era statu arrustatu vivu, ma avà era friddu.
    
  Alcuni membri sopravviventi di a delegazione si sò gradualmente arrampicati nantu à a neve congelata. Sam fighjulava mentre Nina tornava lentamente à i so sensi è osava surrisu. I so ochji scuri sbulicò mentre u fighjulava. "Sam?"
    
  "Iè, u mo amore", tosse è surrisu. "Dopu tuttu, ci hè un Diu".
    
  Ella surrisu è fighjulava u celu grisgiu sopra à a so testa, exhaling cun sollievu è dolore. Grata, disse: "Grazie, Perdue".
    
    
  33
  Redemption
    
    
    
  Edimburgo - trè simani dopu
    
    
  Nina hè stata trattata in un stabilimentu medico propiu dopu chì ella è altri sopravviventi sò stati trasportati in aereo cù tutte e so ferite. Ci pigliò ella è Sam trè settimane per vultà in Edimburgo, induve a so prima tappa era Reichtisoussis. Purdue, in un sforzu di cunnetta cù i so amichi, hà urganizatu per una grande cumpagnia di catering per accoglie una cena per pudè dote nantu à i so invitati.
    
  Cunnisciuta per a so eccentricità, Perdue hà stabilitu un precedente quandu hà invitatu a so domestica è u so butler à una cena privata. Sam è Nina eranu sempre neri è turchini, ma eranu salvu.
    
  "Pensu chì un brindisi hè in ordine", disse, alzendu u so bicchiere di champagne di cristallo. "À i mo schiavi travagliadori è sempre leali, Lily è Charles."
    
  Lily ridacchiava mentre Charles manteneva una faccia dritta. L'hà spintu in e coste. "Surrisu".
    
  "Una volta un majordomu, sempre un majordomu, u mo caru Lillian", rispose ironicu, pruvucannu a risa da l'altri.
    
  "È u mo amicu David," Sam intervene. "Lasciate riceve trattamentu solu in l'uspidale è rinunzià per sempre l'assistenza in casa!"
    
  "Amen," Perdue accunsentì, ochji spalancati.
    
  "A propositu, avemu mancatu qualcosa durante u tempu chì ci stavamu ricuperendu in Novosibirsk?" - dumandò Nina cù a bocca piena di caviar è biscuit salatu.
    
  "Ùn m'importa micca," Sam alzzò e spalle è inghiottì u so champagne per arricchisce u so whisky.
    
  "Pudete truvà questu interessante", li assicurò Perdue cun un scintillatu in l'ochju. "Era in a nutizia dopu i rapporti di morti è feriti in a tragedia di u trenu. Aghju scrittu questu u ghjornu dopu chì site statu internatu in l'uspidale. Venite à vede."
    
  Si vultonu versu a schermu di u laptop chì Perdue avia nantu à u bancu di bar chì era ancora carbonizatu. Nina s'insult et donna un coup de coude à Sam à la vue du même journaliste qui rapportait sur le train fantôme qu'elle avait alors enregistré pour Sam. Il avait un sous-titre.
    
  "Dopu à l'affirmazioni chì un trenu fantasma hà uccisu dui adulescenti nantu à i binari di u trenu deserti uni pochi settimane fà, stu ghjurnalista vi porta di novu l'impensable".
    
  Daretu à a donna, in u fondu, era una cità russa chjamata Tomsk.
    
  I corpi mutilati di u magnate americanu Clifton Taft, u scientist belga Dr Zelda Bessler è u candidatu à a sindaca scozzese l'Onor. Aieri Lance McFadden hè statu trovu nant'à i binari di u trenu. I lucali anu dettu avè vistu una locomotiva apparentemente da u nulla, mentre chì trè patroni anu avutu chì caminavanu longu i binari dopu chì a so limusina s'hè rotta.
    
  "L'impulsi elettromagnetici facenu cusì", Perdue grinnì da u so postu à u bancone.
    
  U sindaco di Tomsk, Vladimir Nelidov, hà cundannatu a tragedia, ma spiegò chì l'apparizione di u cusì chjamatu trenu fantasma era solu u risultatu di u trenu chì passava per una forte nevicata caduta ieri. Hà insistitu chì ùn ci era nunda di stranu annantu à u terribili incidente è chì era solu un accidentu disgraziatu per via di una visibilità scarsa.
    
  Perdue l'appiccicò è strinse a testa, surridendu.
    
  "Sembra chì u duttore Jacobs hà dumandatu l'aiutu di i culleghi di u ziu di Olga in a Società Fisica Secreta Russa," Perdue ridia, ricurdendu chì Kasper avia mintuatu un esperimentu di fisica fallutu in l'entrevista di Sam.
    
  Nina beve u so sherry. "Vogliu pudè dì chì mi dispiace, ma ùn sò micca. Questu mi face una mala persona?"
    
  "No", rispose Sam. "Tu sì un santu, un santu chì riceve rigali da a banda russa per avè uccisu u so nemicu principalu cù un pugnale cazzo". A so dichjarazione hà causatu più risa ch'ella pensava.
    
  "Ma in generale sò cuntentu chì u duttore Jacobs hè avà in Bielorussia, luntanu da i vulturi di l'elite nazista", Perdue suspirò. Fighjulò à Sam è Nina. "Diu sà chì hà compensatu e so azzioni mille volte quandu m'hà chjamatu, altrimenti ùn aghju mai saputu chì site in periculu".
    
  "Ùn ti escludi micca, Perdue", li ricurdò Nina. "Hè una cosa chì t'hà avvistatu, ma avete sempre pigliatu a decisione cruciale per spiegà a vostra culpabilità".
    
  Ella fece l'ochju: "Avete rispostu".
    
    
  FINI
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
  Preston W. U zitellu
  Mascara babilonese
    
    
  Induve hè u significatu in i sentimenti quandu ùn ci hè micca faccia?
    
  Induve vaga l'Acecu quandu ci hè solu bughjura è buchi è viotu intornu ?
    
  Induve parla u Cori senza abbandunà a so lingua da e so labbre per dì addiu ?
    
  Induve hè u dulce profumu di rosi è u soffiu di un amante quandu l'odore di bugie hè assente?
    
  Cumu vi dicu ?
    
  Cumu vi dicu ?
    
  Chì si nascondenu daretu à e so maschere ?
    
  Quandu i so facci sò ammucciati è e so voci sò furzati ?
    
  Tenenu u celu ?
    
  O anu pussede l'infernu ?
    
    - Masque de Babel (circa 1682 - Versailles)
    
    
    Capitulu 1 - L'omu ardente
    
    
  Nina sbatté largamente le palpebre.
    
  I so ochji ascoltavanu e so sinapsi mentre u so sonnu slittava in u sonnu REM, lascendu in i crudeli clutchs di u so subconscious. I lumi eranu accesi in a sala privata di l'Hospital di l'Università di Heidelberg in u mortu di a notte, induve a duttore Nina Gould hè stata hospitalizzata per eliminà, se pussibule, i terribili effetti di a malatia di a radiazione. Finu à avà, hè statu difficiule di determinà quantu era criticu u so casu in realtà, postu chì l'omu chì l'accumpagnava ùn hà micca trasmessu accuratamente u livellu di a so esposizione. U megliu ch'ellu pudia dì era ch'ellu l'hà trovu vagando in i tunnel sotterranei di Chernobyl per ore più longu ch'è qualsiasi criatura vivente puderia mai ricuperà.
    
  "Ùn ci hà micca dettu tuttu", hà cunfirmatu a sorella Barken à u so picculu gruppu di subordinati, "ma aghju avutu un suspettu distintu chì ùn era mancu a mità di ciò chì u duttore Gould avia da passà quì sottu prima ch'ellu dichjara d'avè. l'hà trovu ". Si strinse in spalla è suspirò. "Sfurtunatamente, senza arrestallu per un crimine per u quale ùn avemu micca evidenza, avemu avutu à lascià andà è trattà cù a poca infurmazione chì avemu avutu".
    
  A simpatia ubligatoriu hà ghjucatu nantu à e facci di l'interns, ma eranu solu maschera l'ennui di a notte sottu vistimenti prufessiunali. U so ghjovanu sangue cantava per a libertà di u pub induve u gruppu di solitu si riunì dopu à u so turnu inseme, o per l'abbracciu di i so amanti à questa ora di a notte. A sorella Barken avia poca pacienza per a so ambiguità è mancava a cumpagnia di i so pari, induve puderia scambià verdicts fattivu è convincenti cù quelli ugualmente qualificati è appassiunati di medicina.
    
  I so bulbi oculari si pettinavanu unu à unu mentre parlava di a cundizione di u duttore Gould. Les coins obliques de ses lèvres fines tournaient vers le bas, exprimant le mécontentement qu'elle reflétait souvent dans son ton dur et bas quand elle parlait. Oltre à esse un veteranu robustu di a pratica medica tedesca seguita à l'Università di Heidelberg, era ancu cunnisciuta cum'è una diagnostica piuttostu brillanti. Hè stata una sorpresa per i so culleghi ch'ella ùn hà mai sbulicatu per avanzà a so carriera diventendu un duttore o ancu un cunsultante à tempu pienu.
    
  "Quale hè a natura di e so circustanze, sorella Barken?" - dumandò a ghjovana infermiera, scunnisendu a so surella cù u so spettaculu di veru interessu. U patronu sanu, di cinquant'anni, pigliò un minutu per risponde, pareva guasi cuntentu di esse fattu a dumanda invece di fighjulà in u sguardu comatoso di i runti intitulati tutta a notte.
    
  "Bè, hè tuttu ciò chì pudemu sapè da u signore tedescu chì l'hà purtatu quì, l'infermiera Marx. Ùn pudemu truvà nisuna evidenza in quantu à a causa di a so malatia, salvu ciò chì l'omu ci hà dettu. Ella suspirò, frustrata da a mancanza d'infurmazioni nantu à a cundizione di u duttore Gould. "Tuttu ciò chì possu dì hè chì pare chì hè stata salvata in tempu per riceve trattamentu. Ancu s'ellu hà tutti i segni di avvelenamentu agutu, u so corpu pare esse capace di trattà cun satisfactoriu ... per avà ".
    
  A sorella Marx annunziò, ignurandu e reazzione burla di i so culleghi. Questu l'intrigò. Dopu tuttu, avia intesu assai di sta Nina Gould da a so mamma. À u principiu, da a manera ch'ella parlava d'ella, hà pensatu chì a so mamma cunnosci veramente u diminutivu storicu scozzese. Tuttavia, ùn pigliò micca longu studiente di medicina Marlene Marks per amparà chì a so mamma era solu un avid lettore di riviste è dui libri publicati da Gould. Cusì, Nina Gould era qualcosa di una celebrità in a so casa.
    
  Era questu un'altra di l'escursioni sicrete intraprese da u storicu, cum'è quelli chì hà toccu à pocu in i so libri ? Marlene spessu si dumandava perchè u duttore Gould ùn hà micca scrittu più nantu à e so avventure cù u famosu esploratore è inventore di Edimburgo David Perdue, ma piuttostu allude à numerosi viaghji. Dopu ci era a cunnissioni cunnisciuta cù u ghjurnalistu d'investigazione famosu in u mondu Sam Cleave, di quale u duttore Gould hà scrittu. Mamma Marlene ùn hà micca solu parlatu di Nina cum'è un amicu di famiglia, ma hà ancu parlatu di a so vita cum'è s'ellu u storicu cantu era una telenovela ambulante.
    
  Era solu questione di tempu prima chì a mamma di Marlene hà cuminciatu à leghje libri nantu à Sam Cleave o quelli publicati da ellu stessu, sia solu per amparà più nantu à l'altri stanze in a grande mansione Gould. Hè per via di tutta sta mania chì l'infermiera mantene a sughjornu di Gould in Heidelberg un sicretu, teme chì a so mamma mette in scena una marcia di una donna in l'ala uccidentale di l'installazione medica di u 14u seculu per prutestà a so prigiò o qualcosa simili. Questu hà fattu un surrisu à Marlene, ma à u risicu di suscitarà l'ira di Sorella Barken attentamente evitata, piatta u so divertimentu.
    
  U gruppu di studienti in medicina ùn era micca cunnisciutu di a colonna rampante di vittime chì si avvicinava à a sala d'urgenza à u pianu sottu. Sottu à i so pedi, una squadra di vigili è infermieri di notte circundava un ghjovanu chì gridava chì si ricusava di esse cinturiatu in una gurney.
    
  "Per piacè signore, avete da piantà di gridà!" - l'infermiera anziana di turnu li prega l'omu, bluccà u so furiosu percorsu di distruzzione cù u so corpu piuttostu grande. I so ochji s'avvicinavanu versu unu di l'urdinatori, armati cù una iniezione di succinilcholine, si avvicinavanu in sicretu à a vittima di l'ustioni. A vista terrificante di l'omu chì pienghje hà fattu sbuccà i dui novi impiegati, aspittendu à pena chì aspittàvanu chì l'infermiera capu gridassi u so prossimu ordine. Tuttavia, per a maiò parte di elli era un scenariu di panicu tipicu, ancu s'ellu ogni circustanza era diversa. Anu avutu, per esempiu, mai avutu una vittima di u brusgiatu prima ind'è a sala d'urgenza, è ancu di fumu chì esceva da ellu mentre scippava, perdendu pezzi di carne da u pettu è l'abdomen in a strada.
    
  Trentacinque seconde parevanu duie ore à i travagliadori medichi tedeschi sconcertati. Pocu dopu chì a grande donna hà accurdatu a so vittima cù a testa è u pettu annerite, i gridi si fermavanu bruscamente, rimpiazzati da gasps d'asfissia.
    
  "Ingonfiore di e vie aeree!" ruggiò in una voce putenti chì si sentia in tutta a sala d'urgenza. "Intubazione, subitu!"
    
  L'infermiera accovacciata si precipitò in avanti, piantò l'agulla in a pelle croccante di l'omu chì sguassava d'aria, pressendu u pistone senza esitazione. Il fit un grimace lorsque la seringue s'écrasa dans l'épiderme du pauvre patient, mais il fallait le faire.
    
  "Diu! Stu odore hè disgustu! "- una di l'infermiera sbuffò sottu u so respiru, vultendu versu u so cullega, chì annunziò in accunsentu. Si coprivanu a faccia cù e mani per un mumentu per ripiglià u so fiatu mentre a puzza di carne cotta assaltava i so sensi. Ùn era micca assai prufessiunale, ma eranu solu umani dopu tuttu.
    
  "Portalu à OR B!" - truvò a forte dama à u so bastone. "Schnell! Va in arrestu cardiacu, ghjente ! Muovi!" Pusanu una maschera d'ossigenu nantu à u paziente cunvulsante mentre a so coerenza si debilitava. Nimu hà rimarcatu un vechju altu in un mantellu neru chì seguitava a so traccia. A so ombra longa, allungata, scuriscì u vetru intaccatu di a porta duv"ellu stava, fighjendu a carcassa fumante chì si portava. I so ochji verdi lampionu da sottu à u bordu di u so cappellu di feltru, è e so labbra secche sghignavanu di scunfitta.
    
  Cù tuttu u caosu in a sala d'urgenza, sapia ch'ellu ùn saria micca vistu, è si sfilò per e porte per visità u vestitori di u primu pianu, à pochi metri da a sala d'attesa. Una volta in u vestitori, hà evitatu a rilevazione evitendu l'abbaglianti di i picculi plafonieri sopra i banchi. Siccomu era u mezzu di u turnu di notte, probabilmente ùn ci saria nisun staffu medico in u vestitori, cusì hà pigliatu un paru di scrubs è si n'andò à a doccia. In una di e cabine scure, un vechju si tolse i so panni.
    
  Sottu à e minuscule luci tondi sopra ellu, a so figura ossosa è pulverulenta emergeva in u riflessu in u plexiglass. Grotteschi è sgraziati, i so membri allungati abbandunonu u so vestitu è infilavanu u so uniforme di cuttuni. A so respirazione pesante s'hè sbulicata mentre si moveva, imitando un robot vestitu di pelle di Android chì pompava fluidu idraulicu attraversu e so articulazioni durante ogni turnu. Quandu hà sguassatu u so fedora per rimpiazzà cù un caprettu, u so craniu misshape si burlò in l'imaghjini di specchiu di plexiglass. L'angulu di u lume enfatizava ogni dent è protrusione di u so craniu, ma manteneva a testa inclinata quant'ellu pudia cum'è pruvò à u cappucciu. Ùn vulia micca affruntà u so più grande difettu, a so bruttura più putente - a so senza faccia.
    
  Nant'à u so visu umanu, solu i so ochji eranu visibili, forma ideali, ma solu in a so normalità. U vechju ùn pudia suppurtà l'umiliazione di u ridiculu di u so propiu riflessu, quandu i so pumuli incurvavanu a so faccia senza spressione. Trà e so labbra quasi assenti è sopra à a so bocca magra ùn ci era guasi nisuna apertura, è solu duie minuscule crepe servavanu di narici. L'elementu finali di u so disguise intelligente seria una maschera chirurgica, cumpletendu elegantemente a so astuzia.
    
  Stuffing u so vestitu in l'armariu più alluntanatu contr'à u muru orientali è solu chjudendu a porta stretta, curregò a so postura.
    
  "Vai via", mormorò.
    
  Si strinse a testa. Innò, u so dialettu era sbagliatu. Si sbulicò a gola è si fece una pausa per raccoglie i so pinsamenti. "Abbè." Innò. Di novu. "Ah, curvatu", disse più chjaramente è ascultò a so voce rauca. L'accentu era guasi; ci era una o duie altre prove.
    
  "Vai via", disse chjaramente è forte mentre a porta di u vestitori si spalancava. Troppu tardi. Si tintò u so fiatu per dì a parolla.
    
  "Abend, Herr Doctor," l'urdinatore intrì cun un surrisu, andendu in a stanza vicinu per aduprà l'urinale. "We geht's?"
    
  "Giblets, giblets", rispose in fretta u vechju, felice di l'obliu di l'infermiera. Si sbulicò a gola è si n'andò versu a porta. Era tardu è avia sempre un affari infinitu cù u caldu novu arrivatu.
    
  Sentendu guasi a vergogna di u metudu animalisticu ch"ellu avia usatu per rintraccià u ghjovanu ch"ellu avia seguitu ind"u urgenza, s"appoghja u capu in daretu è annusò l"aria. Ddu profumu famosu l'hà fattu seguità cum'è un squalu chì seguita senza sosta u sangue à traversu chilometri d'acqua. Hà fattu pocu attenzione à i saluti educati di u staffu, i pulitori è i medichi di notte. I so pedi vestiti si movevanu in silenziu passu dopu passu mentre ubbidì à l'odore pungente di carne ardente è di disinfettante chì impregnava i so narici più forte.
    
  "Zimmer 4", mormorò mentre u nasu u purtava à manca versu un T-junction di corridori. Sorridia - s'ellu pudia. U so corpu magre strisciava longu u corridor di l'unità di brusgià induve u ghjovanu era trattatu. Da u spinu di a stanza, puderia sente e voci di u duttore è di l'infermiera chì annunzianu e probabilità di sopravvivenza di u paziente.
    
  "Vivrà, però", u duttore maschile suspirò simpaticamente, "Ùn pensu micca chì ellu puderà mantene e so funzioni faciale - caratteristiche, iè, ma u so sensu di l'olfattu è u gustu seranu permanentemente è seriamente deteriorati".
    
  "Hà sempre una faccia sottu à tuttu, duttore?" - dumandò l'infermiera tranquillamente.
    
  "Iè, ma improbabile, postu chì i danni à a pelle pruvucarà e so caratteristiche ... bè ... per sparisce ancu più in a so faccia. U so nasu ùn si spicca, è i so labbre ", esitava, sintendu pietà sincera per u giovanu attraente cù una patente à pena cunservata in un portafoglio carbonizatu ", sparì. Poveru zitellu. Avia appena vintisette anni, è questu li succede.
    
  U duttore scuzzulò a testa quasi imperceptible. "Per piacè, Sabina, amministrà alcuni analgésici per via intravenosa è cuminciate a sostituzione immediata di u fluidu."
    
  "Iè, duttore." Ella suspirò è hà aiutatu à u so cumpagnu di cullà u bandage. "Avarà da portà una maschera per u restu di a so vita", disse, rivolgendu à nimu in particulare. Tirò u carrettu più vicinu, purtendu bandage sterili è suluzione salina. Ùn anu micca nutatu a presenza aliena di l'intrusu chì sbirciava da u corridoiu è palesa u so mira attraversu a crepa chì si chjude lentamente in a porta. Solu una parolla li scappò in silenziu.
    
  "Maschera".
    
    
  Capitulu 2 - Perdue Kidnapping
    
    
  Sentendu un pocu à l'inquietu, Sam camminò casualmente per i vasti giardini di un stabilimentu privatu vicinu à Dundee sottu u celu scozzese ruggente. Dopu tuttu, ci era altre spezie ? Tuttavia, si sentia bè in ellu stessu. Viotu. Tantu era accadutu à ellu è à i so amichi ultimamente chì era surprisante di ùn avè da pensà à nunda per cambià. Sam hè tornatu da u Kazakistan una settimana fà è ùn hà micca vistu Nina o Perdue da u ritornu à Edimburgo.
    
  Hè statu infurmatu chì Nina avia patitu ferite gravi per via di l'esposizione à a radiazione è hè stata hospitalizzata in un hospitalu in Germania. Dopu chì hà mandatu un novu cunniscenza Detlef Holzer per truvà ella, si firmò in Kazakhstan per parechji ghjorni è ùn hà micca pussutu riceve nutizie nantu à a cundizione di Nina. Apparentemente, Dave Perdue hè statu scupertu ancu in u stessu locu cum'è Nina, solu per esse sottumessu da Detlef per u so cumpurtamentu stranu aggressivu. Ma finu à avà era ancu una supposizione à u megliu.
    
  Perdue stessu hà cuntattatu Sam u ghjornu prima per avè infurmatu di a so propria incarcerazione à u Sinclair Medical Research Center. U Centru di Ricerca Medica Sinclair, finanziatu è operatu da a Brigata Renegade, era l'aliatu secretu di Perdue in a battaglia precedente contru l'Ordine di u Sole Negru. Hè accadutu chì l'associu custituitu di ex membri di u Sun Negru; apostati, per cusì dì, da a fede di quale Sam era ancu diventatu membru parechji anni prima. E so operazioni per elli eranu pocu è distanti, postu chì u so bisognu di intelligenza era solu sporadicu. Cum'è un ghjurnalistu d'investigazione astutu è efficace, Sam Cleave era inestimabile per a Brigata in questu sensu.
    
  In più di l'ultime, era liberu di agisce cum'è ellu piace è fà u so propiu travagliu freelance quandu vulia. Stancu di fà qualcosa cum'è strenuous cum'è a so ultima missione in ogni mumentu, Sam hà decisu di piglià u tempu per visità Perdue in quellu manicomiu chì l'eccentricu investigatore avia visitatu sta volta.
    
  Ci era pocu infurmazione nantu à u stabilimentu di Sinclair, ma Sam avia un nasu per l'odore di carne sottu à a tapa. Quandu s'avvicinò à u situ, hà nutatu chì ci era bars in i finestri in tuttu u terzu pianu di i quattru piani chì l'edifiziu vantava.
    
  "Scumettu chì site in una di queste stanze, ehi Perdue?" Sam ridava in sè stessu mentre caminava versu l'entrata principale di u bastimentu terribili cù i so mura bianchissima. Un friddu currò in u corpu di Sam mentre entrava in u lobby. "Oh mio Diu, l'Hotel California hè impersonant Stanley Much?"
    
  "Bon ghjornu", salutò Sam a petite receptionist bionda. U so surrisu era sinceru. U so aspettu rudu è scuru l'intrigò istantaneamente, ancu s'ellu era abbastanza vechju per esse u so fratellu assai maiò o quasi troppu ziu.
    
  "Iè, hè ghjustu, ghjovana," Sam accunsentì appassiunatu. "Sò quì per vede David Perdue".
    
  Ella aggrottò la fronte: "Allora, per quale hè stu bouquet, signore?"
    
  Sam fece l'occhiolino e abbassò a manu diritta per nascondere l'arrangiamento di fiori sotto il bancone. "Shh, ùn li dite micca. Odia i garofani".
    
  "Um", balbettò in estrema incertezza, "hè in a stanza 3, dui piani sopra, a stanza 309".
    
  "Tha," Sam grinzò è fischiò mentre caminava versu e scale marcate in biancu è verde, "Ward 2, Ward 3, Ward 4", agitando pigramente u so bouquet mentre ascendia. In u specchiu s"hè divertitu assai da u sguardu mudificatu di a ghjovana cunfusa chì cercava sempre di capisce ciò chì i fiori eranu.
    
  "Iè, cum'è l'aghju pensatu," murmurò Sam mentre truvava u corridoiu à a diritta di u sbarcu, induve u listessu segnu uniforme verde è biancu diceva "Ward 3". "Hè un pianu pazzu cù bars è Perdue hè u sindaco".
    
  In fatti, stu locu ùn s'assumigliava micca à un ospedale. Paria più cum'è un cunglomeratu di uffizii medichi è pratichi in un grande centru cummerciale, ma Sam hà avutu a admitte chì hà trovu a mancanza di follia prevista un pocu inquietante. In ogni locu ùn hà vistu persone in vestiti bianchi di l'uspidale o in sedie à rotelle chì trasportanu i mezi morti è periculosi. Même le personnel médical, qu'il ne pouvait reconnaître qu'à leurs blouses blanches, semblait étonnamment serein et décontracté.
    
  Annunzianu è u salutanu cordialmente mentre passava davanti à elli, senza fà una sola dumanda nantu à i fiori ch"ellu tenia in manu. Sta cunfessione hà pigliatu solu l'umore di Sam, è hà ghjittatu u bouquet in a basura più vicina ghjustu prima di ghjunghje à a stanza assignata. A porta, sicuru, era chjusa, postu chì era nantu à un pianu sbarratu, ma Sam era stunatu quandu hà scupertu chì era sbloccatu. Ancu più maravigghiusu era l'internu di a stanza.
    
  Fora di una finestra ben curata è duie poltrone di lussu di peluche, ùn ci era nunda d'altru quì fora di a moquette. I so ochji scuri scannavanu a stanza strana. Mancava un lettu è a privacy di un bagnu en-suite. Perdue s'assittò di spalle à Sam, fighjendu da a finestra.
    
  "Tan contentu chì sia venutu, vechju," disse in u listessu tonu allegru, più riccu chì Diu, in u quale s'indirizzava di solitu à l'invitati di a so casa.
    
  "U mo piacè", hà rispostu Sam, sempre pruvatu à risolve u puzzle di u mobili. Perdue si vultò in faccia à ellu, l'aspettu sanu è rilassatu.
    
  "Siate", hà invitatu u ghjurnalistu perplessu, chì, à ghjudicà da l'espressione di a so faccia, stava esaminendu a stanza per bug o splusivi nascosti. Sam s'assittò. "Allora", hà cuminciatu Perdue, "induve sò i mo fiori?"
    
  Sam alzò l'ochji à Perdue. "Pensu chì aghju avutu u cuntrollu di a mente?"
    
  Perdue pareva imperturbabile da a dichjarazione di Sam, qualcosa chì tutti dui sapianu ma chì nimu sustenevanu. "No, vi aghju vistu camminendu in u vicolo cun ellu in manu, senza dubbitu cumpratu solu per imbarazzà mi in una manera o l'altra."
    
  "Diu, mi cunnosci troppu bè," Sam suspirò. "Ma cumu pudete vede qualcosa daretu à e barre di massima sicurezza quì? Aghju nutatu chì e cellule di i prigiuneri sò stati lasciati sbloccati. Chì hè u puntu di chjosu ti s'elli tenenu e porte aperte ?
    
  Perdue surrisu, divertitu, è scuzzulò a testa. "Oh, ùn hè micca per impedisce di scappà, Sam. Questu hè per ùn saltà micca ". Per a prima volta, a voce di Perdue sonava amara è maliziosa. Sam sentì l'ansietà di u so amicu ghjunghje à u primu pianu mentre u so autocontrollu diminuiva è fluiva. Il s'avère que l'apparente calme de Perdue n'était qu'une masque derrière ce mécontentement inhabituel.
    
  "Sei propensu à stu tipu di cose?" - dumandò Sam.
    
  Perdue alzò le spalle. "Ùn sò micca, maestru Cleve. Un minutu tuttu va bè, è u prossimu tornu in questa maledetta cisterna di pisci, vulendu di pudè affucà più veloce di quellu chì u pesciu inchiostru pò inghiottirà u mo cervellu.
    
  L'espressione di Perdue cambiò istantaneamente da una stupidità allegra à una depressione allarmante pallida piena di culpabilità è preoccupazione. Sam osò mette a manu nantu à l'spalla di Perdue, senza avè micca idea di a manera chì u miliardariu reagisce. Ma Perdue ùn hà fattu nunda mentre a manu di Sam calmava a so cunfusione.
    
  "Hè questu ciò chì fate quì? Pruvate di invertisce u lavatu di u cervellu chì u fottu nazista vi hà sbulicatu?" Sam li dumandò sfacciatamente. "Ma hè bè, Purdue. Cumu va u trattamentu? In parechji maneri ti pari sè stessu ".
    
  "Da veru?" Perdue ridacchiò. "Sam, sapete ciò chì hè micca di sapè? Hè peghju chè sapè, vi possu assicurà. Ma aghju scupertu chì a cunniscenza genera un dimòniu sfarente di scurdà di e so azioni ".
    
  "Chi voli dì?" Sam aggrottò la fronte. "Comu l'aghju capitu, certi ricordi veri sò tornati; qualcosa chì ùn pudia micca ricurdà prima?"
    
  L'ochji turchi pâli di Perdue fighjulavanu drittu in u spaziu attraversu i lenti chjaru di i so lunette mentre cunsiderava l'opinione di Sam prima di spiegà. Paria quasi maniacale in a luce scura di u clima nuvoloso chì scorriva da a finestra. E so dite lunghe è slanciate ditavanu i sculture nantu à u bracciu di lignu di a sedia mentre era in un sbagghiu. Sam hà pensatu chì era megliu cambià u sughjettu per avà.
    
  "Allora perchè diavolo ùn ci hè micca un lettu?" - esclamò, fighjendu intornu à a stanza quasi viota.
    
  "Ùn dormu mai".
    
  Era tuttu.
    
  Hè tuttu ciò chì Perdue avia da dì nantu à a materia. A so mancanza d'elaborazione hà innervatu Sam perchè era l'esattu oppostu di u cumpurtamentu di a firma di l'omu. Di solitu scacciò ogni prupizia o inibizioni è sputava una grande storia piena di ciò chì, perchè è quale. Avà era cuntentu solu di u fattu, cusì Sam hà sondatu micca solu per avè Perdue per spiegà, ma perchè veramente vulia sapè. "Sapete chì questu hè biologicamente impussibile, salvu chì ùn vulete more in un attaccu di psicosi".
    
  U sguardu chì Perdue li hà datu fece frissone à Sam. Era qualcosa trà a pazzia è a felicità perfetta; l'aspettu di un animale salvaticu chì hè alimentatu, si Sam avia da invintà. I so capelli biondi sali è pepite eranu cusì dulorosamente puliti cum'è sempre, pettinati in lunghi capelli chì li separavanu da e so patiglie grigie. Sam hà imaginatu Perdue cù i so capelli arruffati in i duce cumunali, quelli sguardi penetranti blu pallidu di i guardiani quandu u truvaru chì masticava l'orechja di qualcunu. Ce qui le dérangeait le plus, c'était à quel point un tel scénario lui semblait peu remarquable pour l'état dans lequel se trouvait son amie. E parolle di Perdue anu strappatu Sam da i so pensieri disgustosi.
    
  "E chì pensate chì hè quellu vechju gallu pusatu quì davanti à voi?" Perdue ridacchiò, pareva piuttostu vergognatu di a so cundizione sottu à u surrisu cadutu chì provava à mantene l'umore. "Hè ciò chì pare a psicosi, micca a stronzata di Hollywood chì a ghjente agisce in modu eccessivu, induve a ghjente si strappa i capelli è scrive i so nomi cù merda nantu à i muri. Hè una cosa silenziosa, un cancru strisciante silenziu chì ùn ti face più preoccupatu di ciò chì duvete fà per stà in vita. Sò lasciati solu cù i vostri pinsamenti è affari, senza pinsà à l"alimentu... " Si vultò in daretu à a moquette nuda duv"ellu duveria esse u lettu : "... dorme. À u principiu, u mo corpu chjappà sottu a pressione di a pace. Sam, duverebbe mi vede. Affrantu è stancu, aghju svenutu in terra. Si avvicinò a Sam. U ghjurnalistu era allarmatu per l'odore di prufume medico è vechji sigarette nantu à u soffiu di Perdue.
    
  "Purdue..."
    
  "No, nò, avete dumandatu. Ora stai à sente, va bè?" Perdue insistia in un sussurru. "Ùn aghju micca dormitu per più di quattru ghjorni di fila, è sapete chì? Mi sentu bè! Vogliu dì, fighjate à mè. Ùn mi pare micca u ritrattu di a salute?
    
  "Hè ciò chì mi preoccupa, amicu," Sam fece una smorfia, grattannusi a parte posteriore di a testa. Perdue ridia. Ùn era per nunda una risatina pazza, ma una risata civilizzata è gentile. Perdue inghiottì u so divertimentu per bisbiglià: "Sapete ciò chì pensu?"
    
  "Chì ùn sò micca veramente quì?" Sam hà indovinatu. "Diu sà, stu locu insidu è noioso mi farà dubitare seriamente di a realità".
    
  "Innò. Innò. Pensu chì quandu Black Sun m'hà lavatu u cervellu, anu eliminatu in qualche modu u mo bisognu di dorme. Deve avè riprogrammatu u mo cervellu... sbloccatu... quellu putere primitivu chì anu utilizatu nantu à i super suldati in a seconda guerra mundiale per trasfurmà a ghjente in animali. Ùn sò micca cascati quandu sò stati sparati, Sam. Continuavanu à andà, più in più è più in là ... "
    
  "Fate questu. Ti cacciu fora di quì ", hà decisu Sam.
    
  "Ùn sò micca sempre anticu, Sam. Lasciami stà è lascialli sguassate tutti questi comportamentismi mostruosi ", insistia Perdue, pruvatu à parè raghjone è mentalmente sanu, anche se tuttu ciò chì vulia fà era scappà di l'istituzione è torna in casa soia in Reichtisusis.
    
  "Tu dici," Sam l'hà salutatu in un tonu intelligente, "ma ùn hè micca ciò chì vulete dì".
    
  Tirò Perdue da a so sedia. U miliardariu hà sorrisu à u so salvatore, parendu visibilmente exaltatu. "Avete sicuramente sempre a capacità di cuntrullà a vostra mente".
    
    
  Capitulu 3 - Figura cù mala parolla
    
    
  Nina si svegliò, si sentia malatu, ma percivendu chjaramente u so circondu. Era a prima volta ch"ella s"era svegliata senza esse svegliata da u sonu di a voce d"una infermiera o da un duttore tentatu à amministrà una dosa à l"ora empia di a matina. Era sempre affascinata da cumu l'infermiera svegliavanu sempre i pazienti per dà li "qualcosa per dorme" à ore ridicule, spessu trà dui è cinque di a matina. A logica di tali pratiche l'eludeva cumplettamente, è ùn hà micca ammucciatu u so fastidiu per una tale idiozia, indipendentemente da e spiegazioni offerte per questu. U so corpu dulore sottu à u pesu sadicu di l'avvelenamentu di a radiazione, ma hà pruvatu à suppurtà per u tempu ch'ella pudia.
    
  À u so sollievu, hà amparatu da u duttore di turnu chì i brusgii occasionali nantu à a so pelle guariscenu cù u tempu, è chì l'esposizione ch'ella avia patitu sottu à terra zero in Chernobyl era sorprendentemente minore per una zona cusì periculosa. A nausea l'affacciava ogni ghjornu, almenu finu à chì l'antibiotici sguassate, ma u so statu di sanguinamentu restava una preoccupazione maiò.
    
  Nina hà capitu a so preoccupazione per i danni à u so sistema autoimmune, ma ci era cicatrici peggiori per ella, sia emutivu è fisicu. Ùn hè stata capace di cuncentrazione bè da quandu hè stata liberata da i tunnel. Ùn era chjaru s'ellu era causatu da una perdita di visione prolongata per l'ore passate in a bughjura quasi tutale, o s'ellu era ancu u risultatu di l'esposizione à alta concentrazione di vechji onde nucleari. Malgradu questu, u so traumu emutivu era peghju ch'è u dulore fisicu è i vesciche di a so pelle.
    
  Hà avutu incubi chì Perdue a cacciava in u bughju. Rivivendu picculi frammenti di mimoria, i so sogni li ramindavanu di i lamenti ch"ellu facia dopu avè risu male in qualchì locu in a bughjura infernale di l"infernu ucrainu in u quale eranu intrappulati inseme. Attraversu un'altra linea IV, i sedattivi mantenevanu a so mente chjosa in i sogni, impediscendu di svegliassi cumplettamente per scappà. Era un tormentu subconsciousu chì ùn pudia micca parlà à e persone di mente scientifica chì sò solu preoccupati di allevà e so malatie fisiche. Ùn avianu micca tempu à perde cù a so pazzia imminente.
    
  Fora di a finestra, a pallida minaccia di l'alba brillava, ancu s'è u mondu sanu intornu à ella dorme sempre. Sintia vagamente toni bassi è bisbiglii scambiati trà u staffu medico, puntuatu da u stranu tintinniu di tazze da tè è stufe di caffè. Hè ricurdatu à Nina di e prime matine durante e vacanze scolastiche quandu era una zitella in Oban. I so parenti è u babbu di a so mamma bisbigliavanu in u listessu modu ch'elli accumpagnavanu l'equipaggiu di campeghju per un viaghju à l'Ebridi. Eranu attenti à ùn sveglià a piccula Nina mentre imballavanu e vitture, è solu à a fine u so babbu s'era intruduciutu in a so stanza, l'avverà in coperte cum'è un rotulu di hot dog, è a portava fora in l'aria fresca di a matina per mette a so. in u sediu di daretu.
    
  Era un ricordo piacevule chì avà hà tornatu brevemente in quasi u listessu modu. Dui infermieri intrinu in a so stanza per verificà a so IV è cambià i fogli nantu à u lettu viotu di fronte à ella. Ancu s'elli parlavanu à voce bassa, Nina hà sappiutu aduprà a so cunniscenza di l'alemanu per spiegà, cum'è quelli matini quandu a so famiglia pensava ch'ella dorme prestu. En restant immobile et en respirant profondément par le nasu, Nina parvint à tromper l'infirmière de service en lui faisant croire qu'elle dormait profondément.
    
  "Comu va?" - dumandò l'infermiera à u so patronu mentre s'imbulighjava grossu u vechju lenzulu ch'ella avia pigliatu da u materasso viotu.
    
  "I so segni vitali sò bè", rispose tranquillamente a surella maiò.
    
  "U mo puntu era chì duverebbe mette più Flamazine nantu à a so pelle prima di mette a maschera nantu à ellu. Pensu chì aghju ghjustu à suggerisce questu. U duttore Hilt ùn avia micca ragiò per muzzicà a mo testa ", l'infermiera si lamentava di l'incidentu, chì Nina crede chì anu discututu prima di vene à verificà.
    
  "Sapete chì sò d'accordu cun voi in questu sensu, ma duvete ricurdà chì ùn pudete micca interrogà u trattamentu o a dosa prescritta - o amministrata - da medichi altamente qualificati, Marlene. Mantene u vostru diagnosticu per sè stessu finu à ottene una pusizione più forte in a catena alimentaria quì, ok? "- a surella grassa hà cunsigliatu à u so subordinatu.
    
  "Occuparà stu lettu quandu esce da l'UTI, infermiera Barken?" ella dumandò curiosa. "Eccu? Cù u duttore Gould ?
    
  "Iè. Perchè nò? Questu ùn hè micca u campu di u Medievu o di a scola elementaria, caru. Sapete, avemu wards per l'omi cù cundizioni speciali. L'infermiera Barken hà sorrisu ligeramente mentre rimproverava l'infermiera straziata chì sapia chì adorava a duttore Nina Gould. Quale ? Nina ci hà pensatu. Quale diaculu pensanu à stallà cun mè chì meriteghja una tale attenzione?
    
  "Fighjate, u duttore Gould hè aggrottatu," l'infermiera Barken rimarcò, senza avè idea chì questu era dovutu à u dispiacere di Nina per avè prestu un cumpagnu di stanza assai indesideratu. Pensieri silenzii, svegliati cuntrullavanu a so spressione. "Deve esse u mal di testa splitting assuciatu cù a radiazione. Poveru. " Iè ! Nina pinsava. I mal di testa mi ammazzanu, per via. I vostri analgésichi sò fantastichi per una festa, ma ùn facenu micca una cosa maledetta per un attaccu di palpitazioni di lobi frontali, sapete?
    
  A so manu forte è fridda strinse di colpu u polsu di Nina, inviendu una scossa à traversu u corpu febbre di u storicu, chì era digià sensibile à a temperatura. Involontariamente, i grandi ochji scuri di Nina s'aprirono.
    
  "Gesù Cristu, donna! Vulete strappà a mo pelle da i mo musculi cù quella griffa di ghiaccio? ella gridò. I lampi di dulore anu trafittu u sistema nervu di Nina, è a so risposta assordante hà sbulicatu i dui infermieri in un stupore.
    
  "Dr Gould!" Sister Barken esclamò sorpresa in un inglese perfettu. "Mi dispiace tantu! Hè previstu di esse sedatu ". Da l'altra parte di a sala, una ghjovana infermiera surridava da l'arechja à l'arechja.
    
  Capendu ch'ella avia appena traditu a so farsa in u modu più rude, Nina hà decisu di ghjucà à a vittima per ammuccià a so vergogna. Immediatamente afferrò a so testa, gemendu un pocu. "Sedativu? U dulore taglia ghjustu à traversu tutti i analgesici. Mi scusa per avè spaventatu, ma... hè a mo pelle in focu ", cantò Nina. un'altra infermiera s'avvicinava ansiosamente à u so lettu, sempre surridendu cum'è un fan chì avia avutu un passu di tappa.
    
  "Infermiera Marks, saria cusì gentile da purtà à u duttore Gould qualcosa per u so mal di testa?" - dumandò a surella Barken. "Bitte", disse un pocu più forte per distractà a ghjovana Marlene Marks da a so stupida fissazione.
    
  "Ehm, sì, sicuru, surella", hà rispostu, accettendu à riluttanza u so compitu prima di quasi saltà fora di a stanza.
    
  "Dolce ragazza", disse Nina.
    
  "Scusa ella. Hè veramente a so mamma - sò grandi fan di voi. Sapenu tuttu di i vostri viaghji, è alcune di e cose chì avete scrittu annantu à l'infermiera Marks affascinatu completamente. Allora per piacè ignurate u so sguardu, "Sor Barken spiegò amabilmente.
    
  Nina hè stata diretta à u puntu finu à ch'elli sò stati disturbati da un cucciolo sbavatu in un uniforme medico chì era duvutu prestu. "Quale dormirà allora? Qualchissia chì cunnoscu?"
    
  Surella Barken scuzzulò a testa. "Pensu chì ùn deve ancu sapè quale hè veramente", bisbigliò. "Professionalmente, ùn aghju micca u dirittu di sparte, ma postu chì sparterai una stanza cù un novu paziente ..."
    
  "Guten Morgen, surella", disse l'omu da a porta. E so parolle eranu sbulicate da a mascara chirurgica, ma Nina pudia dì chì u so accentu ùn era micca veramente tedescu.
    
  "Scusate, duttore Gould", disse l'infermiera Barken mentre si avvicinava per parlà à a figura alta. Nina ascoltò attentamente. A st'ora di sonnu, a stanza era sempre relativamente tranquilla, chì facia l'ascolta più faciule, soprattuttu quandu Nina chjude l'ochji.
    
  U duttore hà dumandatu à l'infermiera Barken nantu à u ghjovanu chì era statu purtatu a notte prima è perchè u paziente ùn era più in ciò chì Nina chjamava "Ward 4". U so stomacu si torce in nodi quandu a so surella hà dumandatu l'identificazione di u duttore è ellu hà rispostu cù una minaccia.
    
  "Sorella, s'è vo ùn mi dà l'infurmazioni chì aghju bisognu, qualcunu morirà prima di pudè chjamà a sicurità. Vi possu assicurà di questu ".
    
  U fiatu di Nina pigliò. Chì avia da fà ? Ancu cù l'ochji spalancati, hà avutu difficiuli à vede bè, cusì pruvà à memorizà e so caratteristiche era quasi inutile. U megliu da fà era solu finta ch'ella ùn capisce micca u tedescu è ch'ella era troppu cullata per sente qualcosa in ogni modu.
    
  "Innò. Pensate chì questu hè a prima volta chì un ciarlatanu hà pruvatu à intimidà mi in i mo vintisetti anni cum'è prufessiunale medico? Esci, o ti batteraghju io stessu ", hà minacciatu a sorella Barken. Dopu à quessa, a surella ùn hà micca dettu nunda, ma Nina discernò un furore freneticu, dopu chì ci era un silenziu alarmante. Ella osò turnà a testa. In a porta, u muru di a donna ferma fermu, ma u strangeru sparì.
    
  "Era troppu faciule", disse Nina sottu u so fiatu, ma hà ghjucatu stupidu per tutti. "Hè u mo duttore?"
    
  "No, caru," rispose a sorella Barken. "E per piacè, se u vedi di novu, avvisate à mè o à qualsiasi altru membru di u persunale immediatamente." Paria assai fastidiosa, ma ùn hà dimustratu micca paura mentre si riunì à Nina à u so lettu. "Anu da purtà un novu paziente u ghjornu dopu. Anu stabilizatu a so cundizione per avà. Ma ùn vi preoccupate, hè assai sedatu. Ùn serà micca un ostaculu per voi ".
    
  "Quantu tempu saraghju incarceratu quì?" dumandò Nina. "È ùn parlate micca finu à ch'e aghju megliu. "
    
  L'infermiera Barken ridacchiò. "Dite mi, duttore Gould. Avete maravigliatu tutti cù a vostra capacità di luttà contra l'infezzione è dimustratu capacità di guarigione supernaturale di cunfini. Sò un tipu di vampire?
    
  L'umore di l'infermiera era ghjustu. Nina era piacè di sapè chì ci era sempre ghjente chì si sentia un pocu sorpresa. Ma ciò ch'ella ùn pudia dì ancu à e persone di mente più aperta era chì a so capacità di guariscenza soprannaturale era u risultatu d' una trasfusione di sangue chì avia ricevutu parechji anni fà. À e porte di a morte, Nina hè stata salvata da u sangue di un nemicu particularmente male, u restu attuale di l'esperimenti di Himmler per creà un superman, un'arma miraculosa. U so nome era Lyta, è era un mostru cù u sangue veramente putente.
    
  "Forse u dannu ùn era micca cusì vastu cum'è i medichi inizialmente pensavanu", rispose Nina. "Inoltre, s'e guarisci cusì bè, perchè andò cecu?"
    
  A sorella Barken pusò cun cura a so manu nantu à a fronte di Nina. "Questu pò esse solu un sintumu di u vostru sbilanciu elettroliticu o livelli di insulina, caru. Sò sicuru chì a vostra visione sbulicà prestu. Ùn ti ne fà. Se continui a manera chì site avà, esce da quì prestu ".
    
  Nina sperava chì a supposizione di a dama era curretta perchè avia bisognu di truvà Sam è dumandà per Perdue. Hà ancu bisognu di un novu telefunu. Finu à tandu, era solu cuntrollà a nutizia per qualcosa di Perdue, postu chì puderia esse statu abbastanza famosu per fà a nutizia in Germania. Ancu s'ellu hà pruvatu à tumbà, ella sperava ch'ellu stava bè, induve ellu era.
    
  "L'omu chì m'hà purtatu quì... hà ancu dettu ch'ellu vulterà?" Nina dumandò nantu à Detlef Holzer, una cunniscenza chì avia fattu male prima ch'ellu l'hà salvatu da Purdue è e vene diaboliche sottu à l'infame Reactor 4 in Chernobyl.
    
  "No, ùn avemu micca intesu da ellu da tandu", ammette a sorella Barken. "Ùn era micca u mo amicu in alcuna capacità, hè?"
    
  Nina surrisu, ricurdendu a guardia di u corpu dolce è lentu chì l'avia aiutata, Sam è Perdue à truvà a famosa Sala Amber prima chì tuttu s'hè cascatu in Ucraina. "Micca un omu", hà sorrisu à l'imaghjina nebulosa di a so surella infermiera. "Vedu".
    
    
  Capitulu 4 - Charm
    
    
  "Comu va Nina?" - dumandò Perdue à Sam mentre partianu da a stanza senza un lettu cù u mantellu di Perdue è una piccula valigetta cum'è bagagliu.
    
  "Detlef Holzer l'hà ammessa in un ospedale in Heidelberg. Pensu di cuntrollà in ella in una settimana o più ", bisbigliò Sam, cuntrollandu u corridoiu. "Hè bè chì Detlef sà pardunà, altrimenti u vostru culo seria digià vagando per Pripyat."
    
  Fighjendu prima a manca è à a diritta, Sam fece un gestu à u so amicu per seguità u dirittu à a diritta, induve si dirigeva versu e scale. Anu intesu voce in discussione ascendendu u sbarcu. Dopu avè esitatu per un mumentu, Sam si firmò è fece finta di esse prufonda in cunversazione à u telefunu.
    
  "Ùn sò micca agenti di Satanassu, Sam. Vieni," Perdue ridacchiò, tirando Sam per la manica davanti a due portinai che parlavano di cose banali. "Ùn sanu mancu chì sò un paziente. Per quantu sapanu, sì u mo paziente. "
    
  "Sgiò Perdue!" gridò una donna da daretu, interrompendu strategicamente a dichjarazione di Perdue.
    
  "Continua à marchjà", murmurò Perdue.
    
  "Perchè?" Sam scherzò forte. "Pensanu chì sò u vostru paziente, vi ricordate?"
    
  "Sam! Per l'amori di Diu, cuntinueghja ", insistì Perdue, solu ligeramente divertitu da l'esclamazione infantile di Sam.
    
  "Sgiò Perdue, per piacè fermate quì. Aghju bisognu di scambià uni pochi di parolle cun voi ", ripetì a donna. Si firmò cun un suspiru di scunfitta è si vultò in faccia à a attrattiva dama. Sam si schiarì a gola. "Per piacè dimmi chì questu hè u vostru duttore, Perdue. Perchè... bè, puderia lavà u cervellu ogni ghjornu ".
    
  "Sembra ch'ella l'hà digià fattu," murmurò Perdue, lancendu un sguardu forte à u so cumpagnu.
    
  "Ùn aghju micca avutu u piacè", hà sorrisu, scuntrà u sguardu di Sam.
    
  "Ti piacerebbe?" - dumandò Sam, ricivutu un curpu putenti da Perdue.
    
  "Scusa?" - dumandò ella, unendu à elli.
    
  "Hè un pocu timido", hà mentitu Perdue. "Temu chì deve amparà à parlà più forte. Deve sembrare cusì rude, Melissa. Mi dispiace."
    
  "Melissa Argyle." Ella surrisu mentre si prisentava à Sam.
    
  "Sam Cleave", disse simplicemente, monitorendu i signali secreti di Perdue nantu à u so perifericu. "Chì site, u macellu di u cervellu di u sgiò Perdue..." ?
    
  "... psicologu di trattamentu?" Dumandò Sam, chjudendu i so pinsamenti in modu sicuru.
    
  Ella sorrisu timida è divertente. "Innò! Oh nò. Mi piacerebbe avè stu tipu di putere. Sò solu u capu di staffu quì à Sinclair da quandu Ella hè andata in licenza di maternità ".
    
  "Allora partite in trè mesi?" Sam fece rimpianti.
    
  "Aghju paura di sì", rispose ella. "Ma tuttu sarà bè. Aghju un postu supplementu à l'Università di Edimburgo cum'è assistente o cunsiglieru à u Dean di Psicologia ".
    
  "Senti cusì, Perdue?" Sam ammirava troppu. "Hè in Fort Edinburgh! Hè un picculu mondu. Visitu ancu stu locu, ma soprattuttu per infurmazione quandu studia i mo assignazioni ".
    
  "Oh sì," Perdue surrisu. "Sò induve ella hè - hè in turnu".
    
  "Quale pensate chì m'hà datu sta pusizione?" si svintò è guardò à Perdue cun immensa adorazione. Sam ùn pudia passà l'uppurtunità di fà male.
    
  "Oh, hà fattu? Vechju canaglia, Dave ! Aiutà i scientisti talentuosi, in prima carriera, ottene pusizioni, ancu s'ellu ùn avete micca publicità per questu o qualcosa di simile. Ùn hè micca u megliu, Melissa? Sam hà elogiatu u so amicu senza ingannà Perdue à tutti, ma Melissa era cunvinta di a so sincerità.
    
  "Devu tantu à u sgiò Perdue", chirped ella. "Spergu solu chì sà quantu l'apprezzu. In fatti, m'hà datu sta penna ". Ella passava u spinu di a so penna da sinistra à diritta sopra u so rossetto rosa scuru mentre flirtava inconscientemente, i so chjusi gialli chì coprenu à pena i so capezzoli duri chì si mostravanu à traversu u so cardigan beige.
    
  "Sò sicuru chì Pen apprezzà ancu i vostri sforzi", disse Sam senza scontri.
    
  Perdue diventò grisgiu, gridendu mentalmente à Sam di stà zittu. A bionda hà cessatu subitu di succhià u so mazzulu dopu avè capitu ciò chì facia. "Chì voli dì, sgiò Cleave?" - dumandò severamente. Sam era imperturbabile.
    
  "Vogliu dì, Pen ti apprezzà chì verificassi u sgiò Perdue in pochi minuti," Sam surrisu cun fiducia. Perdue ùn pudia micca crede. Sam era occupatu cù u so stranu talentu nantu à Melissa per fà fà ciò chì vulia, hà sappiutu subitu. Pruvate micca di surrisu à l'audacia di u ghjurnalistu, mantene una spressione piacevule nantu à a so faccia.
    
  "Assolutamente," ella radiò. "Lasciami solu piglià i documenti di scaricamentu è vi scuntreraghju tramindui in u lobby in deci minuti."
    
  "Grazie mille, Melissa," hà chjamatu Sam dopu à ella mentre falava per e scale.
    
  Lentamente a so testa si vultò per vede a strana spressione di Perdue.
    
  "Sei incorregibile, Sam Cleave", rimproverò.
    
  Sam alzò le spalle.
    
  "Ricordatemi di cumprà vi una Ferrari per Natale", hà sorrisu. "Ma prima avemu da beie finu à Hogmanay è oltre!"
    
  "U festival Rocktober era a settimana passata, ùn sapete micca?" Sam hà dettu in modu di fattu mentre i dui si ne vanu à l'area di ricezione à u primu pianu.
    
  "Iè".
    
  Daretu à a reception, a zitella agitata chì Sam avia cunfusa u fighjulava di novu. Perdue ùn avia micca bisognu di dumandà. Il ne pouvait qu'imaginer quels jeux d'esprit Sam devait jouer avec la pauvre fille. "Sapete chì quandu avete aduprà i vostri putenzi per u male, i dii li portaranu da voi, nò?" dumandò à Sam.
    
  "Ma ùn li aghju micca aduprà per u male. Scateraghju u mo vechju amicu da quì ", si difende Sam.
    
  "Ùn mè, Sam. Donne, "Perdue hà correttu ciò chì Sam sapia digià chì vulia dì. "Fighjate a so facce. Avete fattu qualcosa ".
    
  "Nunda ùn si dispiaceranu, sfurtunatamenti. Forse duveria solu permettermi una certa attenzione femminile cù l'aiutu di i dii, eh? Sam hà pruvatu à ottene a simpatia di Perdue, ma ùn hà micca solu un sorrisu nervoso.
    
  "Andemu prima di quì senza scot, vechju," ricurdò à Sam.
    
  "Ah, bona scelta di parolle, signore. Oh, eccu, avà ci hè Melissa ", rivolse à Perdue un surrisu maliziosu. "Cumu hà guadagnatu stu Caran d'Ache ? Cù quelle labbra rosa ?
    
  "Ella appartene à unu di i mo prugrammi benefiziu, Sam, cum'è parechje altre giovani donne ... è omi, ch'ella sia cunnisciutu", Perdue si difende senza speranza, sapendu bè chì Sam era u ghjocu.
    
  "Ehi, e vostre preferenze ùn anu nunda à fà cun mè", Sam imitava.
    
  Dopu chì Melissa hà firmatu i documenti di liberazione di Perdue, ùn hà micca persu tempu per andà in a vittura di Sam à l'altra parte di l'immensu giardinu botanicu chì circundava u bastimentu. Cum'è dui picciotti chì saltavanu a classe, si sò alluntanati da u stabilimentu.
    
  "Avete palle, Sam Cleave. Vi dò creditu, "Perdue ridacchiò mentre passavanu davanti à a sicurità cù documenti di liberazione firmati.
    
  "Credu. Dimustremu in ogni modu ", scherzò Sam mentre si mettevanu in vittura. L'espressione burla di Perdue l'hà purtatu à dà u locu di a festa secreta chì avia in mente. "A ovest di North Berwick andemu ... à una cità di tenda di birra ... È seremu in kilts!"
    
    
  Capitulu 5 - Hidden Marduk
    
    
  Senza finestre è umitu, u sotano stava in silenziu in attesa di l'ombra rampante chì s'infilava longu u muru, sdrughjendu in i scalini. Cum'è una vera ombra, l'omu chì l'avia lanciata si move in silenziu, sculacciatu versu l'unicu locu desertu ch'ellu pudia truvà per ammuccià abbastanza longu prima chì u so turnu cambiassi. U giant sfinitu hà pianificatu currettamente u so prossimu muvimentu in a so mente, ma ùn era micca insinuatu di a realità - duverebbe abbandunà almenu dui ghjorni più.
    
  L'ultima decisione hè stata presa dopu à una rivisione attenta di a lista di u persunale in u sicondu pianu, induve l'amministratore avia pinned u calendariu di u travagliu settimanale à l'annunziu in a sala di u persunale. In un documentu Excel coloratu, hà nutatu u nome di l'infermiera persistente è l'infurmazioni di turnu. Ùn li vulia più incuntrà, è li restava ancu dui ghjorni di duveri, chì ùn li lasciava altra scelta chè squattà in a solitudine di béton d"una caldaia scarsamente illuminata, cù solu l"acqua corrente per divertillu.
    
  Chì fallimentu, hà pensatu. Ma à a fine, ghjunghje à u pilotu Olaf Lanhagen, chì finu à pocu tempu hà servutu in una unità di Luftwaffe in a basa aerea B-man, valeva a pena aspittà. U vechju chì lurking ùn pudia permette à u pilotu feritu seriamente di stà vivu à ogni costu. Ciò chì u ghjovanu puderia fà s'ellu ùn era statu firmatu era simplicemente troppu risicatu. A longa attesa principia per u cacciatore mutilatu, l'incarnazione di a pacienza, chì hè issa piatta in l'intestione di una struttura medica di Heidelberg.
    
  In e so mani teneva a mascherina chirurgica ch"ellu s"era tolta, si dumandava ciò chì seria di marchjà trà e persone senza alcuna cupertura in faccia. Ma dopu una tale riflessione hè vinutu un innegabile disprezzu di u desideriu. Il a dû admettre qu'il serait très mal à l'aise de marcher à la lumière du jour sans masque, ne serait-ce qu'à cause de l'inconfort qu'il lui causerait.
    
  Nudu.
    
  Si sentia nudu, sterile, quantunque senza spressione era avà u so visu, s"ellu avia da palesà u so difettu à u mondu. È si dumandava ciò chì saria cum'è parè normale per definizione mentre s'assittò in a bughjura tranquilla di u cantonu est di u sotano. Ancu s'ellu ùn hà micca soffre di una disabilità di u sviluppu è avia una faccia accettabile, si sentiria inseguru è terribilmente evidenti. In fatti, l'unicu desideriu ch'ellu pudia salvà da stu cuncettu era u privilegiu di parlà curretta. Innò, hà cambiatu idea. Puderà parlà ùn saria micca solu ciò chì li facia piacè ; a gioia di un surrisu in sè stessu saria cum'è catturà un sognu sfuggente.
    
  Finìu arricciatu sottu à una manta ruvida di biancheria di lettu arrubati per cortesia di u serviziu di lavanderia. Rivolse i lenzuoli sanguinanti, cum'è una tela, chì truvò in una di e ceste di tela per agisce da insulazione trà u so corpu senza grassu è u pavimentu duru. Dopu tuttu, i so ossi sporgenti anu lasciatu contusioni nantu à a so pelle ancu nantu à u colchju più morbidu, ma a so glàndula tiroidea l'impedì di ottene qualcosa di u tessulu lipidu molle chì puderia furnisce un cushioning còmode.
    
  A so malatia di a zitiddina hà solu aggravatu u so difettu di nascita, trasfurmendu in un mostru in u dulore. Ma era a so maledizzione per uguale à a benedizzione di esse quellu chì era, si assicura. Petru Marduk hà truvatu questu difficiuli di accettà in prima, ma una volta hà trovu u so postu in u mondu, u so scopu hè diventatu chjaru. A mutilazione, fisica o spirituale, duvia cede u so rolu datu da u Criaturi crudeli chì l'hà creatu.
    
  Un altru ghjornu passò è ùn si ne rimarcò, chì era a so cumpetenza principale in tutti i so sforzi. Petru Marduk, à l'età di settanta ottu anni, s'impone u capu nant'à u lenzulu puzzolente per dorme un pocu mentre aspittava chì un altru ghjornu li passassi. L'odore ùn l'hà micca disturbatu. I so sentimenti eranu selettivi à l'estremu; una di quelle benedizioni ch'ellu era maleditu quandu ùn hà micca pigliatu u nasu. Quandu vulia seguità un profumu, u so sensu di l'olfattu era cum'è quellu di un squalu. Per d 'altra banda, hà avutu a capacità di utilizà u cuntrariu. Questu era ciò chì hà fattu avà.
    
  Spegnendu u so sensu di l'olfattu, rinfriscò l'arechje, ascultendu ogni sonu normalmente inaudible mentre dorme. Per furtuna, dopu à più di dui ghjorni sanu d'esse svegliu, u vechju chjusu l'ochji - i so ochji notevolmente normali. Da una distanza, pudia sente e rote di u carrettu scricchiolu sottu u pesu di a cena in Ward B appena prima di l'ora di visita. Perde a cuscenza l'hà lasciatu cecu è sedatu, sperendu un sonnu senza sognu finu à chì u so compitu l'hà incitatu à rinfurzà è fà di novu.
    
    
  ***
    
    
  "Sò tantu stancu", disse Nina à a sorella Marx. A ghjovana infermiera era di turnu di notte. Dapoi ch'ella avia scuntratu u duttore Nina Gould in l'ultimi dui ghjorni, avia abbandunatu un pocu di i so manierismi amori è dimustratu una cordialità più prufessiunale versu u storicu malatu.
    
  "A fatigue hè parte di a malatia, Dr Gould", disse cun simpatia à Nina, aghjustendu i so cuscini.
    
  "A so, ma ùn aghju micca sentitu questu stancu da quandu sò statu accettatu. M'anu datu un sedativu ?
    
  "Lasciami vede", suggerì a sorella Marks. Tirò a cartella medica di Nina fora di a fessura à u pede di u lettu è lentamente sfogliava e pagine. I so ochji turchini scannavanu e droghe somministrate in l'ultime dodici ore, è poi strinse lentamente a testa. "No, duttore Gould. Ùn vecu nunda quì, fora di i medicazione topica in u vostru IV. Di sicuru, senza sedative. Avete sonnu?"
    
  Marlene Marks pigliò delicatamente a manu di Nina è verificava i so segni vitali. "U vostru pulsu hè abbastanza debule. Lasciami piglià un ochju à a vostra pressione sanguigna ".
    
  "O mio Diu, mi sentu chì ùn possu micca alzà e mani, sorella Marx", Nina suspirò assai. "Senti cum'è ..." Ùn avia micca una bona manera di dumandà, ma à a luce di i sintomi, sentia ch'ella avia bisognu. "Avete mai statu Roofie?"
    
  Fighjendu un pocu preoccupatu chì Nina sapia ciò chì era per esse sottu à l'influenza di Rohypnol, l'infermiera scuzzulò di novu a testa. "No, ma aghju una bona idea di ciò chì una droga cusì face à u sistema nervu cintrali. Hè questu ciò chì senti?"
    
  Nina annunziò, avà à pocu pressu à apre l'ochji. L'infermiera Marks era allarmatu per vede chì a pressione di u sangue di Nina era estremamente bassa, scendendu in una manera chì era completamente contru à u so pronostico precedente. "U mo corpu hè cum'è un incudine, Marlene", mormorò Nina tranquillamente.
    
  "Aspetta, duttore Gould", disse l'infermiera urgentemente, circandu di parlà forte è forte per sveglià a mente di Nina mentre correva à chjamà i so culleghi. Frà elli era u duttore Eduard Fritz, u duttore chì hà trattatu un ghjovanu ammissu duie notti dopu cù brusgiate di u sicondu gradu.
    
  "Dottore Fritz!" L'infermiera Marks hà chjamatu in un tonu chì ùn allarme micca l'altri pazienti, ma trasmette un livellu d'urgenza à u staffu medico ". A pressione sanguigna di u duttore Gould cade rapidamente è mi luttu per mantene a so cuscenza !
    
  A squadra si precipitò versu Nina è chjusu i cortini. I telespettatori sò stati stupiti da a reazione di u persunale à a petite donna chì occupava a camera doppia sola. Ùn ci era micca statu tali azzione durante l'ora di visita per un bellu pezzu , è parechji visitatori è pazienti aspittàvanu per assicurà chì u paziente era bè.
    
  "Questu pare qualcosa di Grey's Anatomy", a sorella Marks hà intesu un visitatore dì à u so maritu mentre passava cù i medicazione chì u duttore Fritz avia dumandatu. Ma tuttu ciò chì Marks importava era di ricunnosce u duttore Gould prima ch'ella sguassate completamente. Vinti minuti dopu si separanu di novu i cortini, parlendu in sussurru surrisu. Per l'espressione di e so facce, i passanti sapianu chì a cundizione di u paci s'era stabilizzata è era tornatu in l'atmosfera vivace di solitu assuciata à questa ora di notte in un hospitalu.
    
  "Grazie à Diu, avemu statu capace di salvà," sorella Marks respirò, appoghjatu à a reception per piglià un sorsu di caffè. Pocu à pocu, i visitori cuminciaru à abbandunà a sala, dicendu addiu à i so amati incarcerati finu à dumane. A pocu à pocu, i corridoi diventonu più tranquilli mentre i passi è i toni affucati svaniscenu in u nulla. Per a maiò parte di u persunale era un sollievu per avè un pocu di pausa prima di l'ultimi round di a sera.
    
  "Un bellu travagliu, sorella Marx", u duttore Fritz surrisu. L'omu raramenti surrisu, ancu in u megliu di i tempi. In u risultatu, sapia chì e so parolle seranu savurate.
    
  "Grazie, duttore", hà rispostu modestamente.
    
  "In verità, sè ùn avete micca rispostu immediatamente, pudemu avè persu u duttore Gould sta sera. Temu chì a so cundizione hè più seria di ciò chì a so biologia indica. Devi ammette chì era cunfusu da questu. Stai dicendu chì a so visione era deteriorata?
    
  "Iè, duttore. Si lagnava chì a so visione era sfocata finu à a notte passata quandu hà utilizatu direttamente e parolle "vai cecu". Ma ùn era micca in pusizioni di dà un cunsigliu, postu chì ùn aghju micca idea di ciò chì puderia esse a causa di questu, fora di l'immunodeficienza evidente ", suggerì a sorella Marks.
    
  "Hè ciò chì mi piace di tè, Marlene", disse. Ùn era micca surrisu, ma a so dichjarazione era quantunque rispettuosa. "Sapete u vostru locu. Ùn fate micca finta di esse un duttore è ùn vi permette micca di dì à i pazienti ciò chì pensate chì li disturba. Lascià à i prufessiunali, è hè una bona cosa. Cù una attitudine cusì, anderete luntanu sottu à a mo vigilanza ".
    
  Sperendu chì u duttore Hilt ùn avia micca trasmessu u so cumpurtamentu precedente, Marlene hà solu surrisu, ma u so core hà cuminciatu à battevi in modu salvaticu cù orgogliu à l'appruvazioni di u duttore Fritz. Era unu di i principali esperti in u campu di diagnostichi di spettru largu, chì coprenu diversi campi medichi, ma à u listessu tempu era un umile duttore è cunsultore. Cunsiderendu i so rializazioni di carriera, u duttore Fritz era relativamente ghjovanu. In i so primi quaranta anni, era digià l'autore di parechji articuli premiati è hà fattu lezioni in u mondu durante i so sabbaticals. A so opinione era assai apprezzata da a maiò parte di i scientisti medichi, in particulare l'infermiera ordinariu cum'è Marlene Marks, chì avia appena finitu u so stage.
    
  Era vera. Marlene cunnosce u so postu accantu à ellu. Non importa quant'è sciovinista o sessista a dichjarazione di u duttore Fritz, ella sapia ciò chì vulia dì. Tuttavia, ci era parechje altre impiegate femine chì ùn capiscenu micca cusì bè u so significatu. Per elli, u so putere era egoista, s'ellu si meritava u tronu o micca. L'anu vistu cum'è un misoginu in u locu di travagliu è in a sucetà, spessu discutendu a so sessualità. Ma ùn hà micca curatu à elli. Era solu dichjarà l'evidente. Sapia megliu è ùn eranu micca qualificati per fà un diagnosticu subitu. Dunque, ùn avianu micca u dirittu di sprime e so opinioni, menu di tutti quandu era ubligatu à fà cusì bè.
    
  "Sembra più vivu, Marx", disse unu di l'urdinatori chì passava.
    
  "Perchè? Chì succede?" ella dumandò, ochji spalancati. Normalmente ella pregava per qualchì attività durante u turnu di notte, ma Marlene avia digià patitu abbastanza stress per una notte.
    
  "Avemu trasladatu Freddy Krueger à a dama di Chernobyl", hà rispostu, stringhjendu per ella di cumincià à preparà u lettu per u muvimentu.
    
  "Ehi, mostra à u poviru tippu un pocu di rispettu, idiota", disse à l'urdinatore, chì si ridia solu di a so rimproveru. "Hè u figliolu di qualcunu, sapete!"
    
  Hà apertu u lettu per u novu occupante à a luce debule è solitaria sopra u lettu. Trascinendu e cuperte è u lenzu di sopra, cusì formanu un triangulu pulitu, ancu per un mumentu, Marlene si dumandava nantu à u destinu di u poviru ghjovanu chì avia persu a maiò parte di e so caratteristiche, per ùn dì micca e so capacità per via di gravi danni à i nervi. U duttore Gould si trasferì in una parte scura di a stanza à pochi metri di distanza, fingendu di esse riposatu bè per un cambiamentu.
    
  Anu consegnatu u novu paziente cù una disrupzione minima è u trasfirìu à un novu lettu, grati chì ùn s'hè micca svegliatu da ciò chì indubbiamente saria statu un dolore insupportable durante a so manipulazione di ellu. Si n'andò in silenziu appena ch'ellu s'hè stallatu, mentre chì in u sotano dormenu altrettantu, pusendu una minaccia imminente.
    
    
  Capitulu 6 - Dilemma in a Luftwaffe
    
    
  "O mio Diu, Schmidt! Sò u cumandante, ispettore di u cumandamentu di a Luftwaffe ! Harold Meyer gridò in un raru mumentu di perdita di cuntrollu. "Questi ghjurnalisti volenu sapè perchè u pilotu mancante hà utilizatu unu di i nostri aerei di caccia senza permessu di u mo uffiziu o di u Cumandante di l'Operazioni Cunghjunti di Bundeswehr! È aghju imparatu avà chì u fuselagiu hè statu scupertu da u nostru populu - è oculatu?
    
  Gerhard Schmidt, u sicondu più anzianu, si strinse è fighjulava a faccia rossu di u so capu. U tenente generale Harold Mayer ùn era micca quellu chì perde u cuntrollu di e so emozioni. A scena chì si sviluppò prima di Schmidt era assai inusual, ma hà capitu bè perchè Meyer hà reagitu cusì. Il s'agissait d'une affaire très grave, et il ne faudrait pas longtemps avant qu'un journaliste curieux découvre la vérité sur le pilote qui s'est évadé, l'homme qui s'est échappé seul dans l'un de leurs avions d'un million d'euros.
    
  "U pilotu Lö Venhagen hè statu ancu trovu?" dumandò à Schmidt, un ufficiale sfurtunatu per esse numinatu, di cuntà a nutizia scossa.
    
  "Innò. Nisun corpu hè statu trovu in scena, chì ci porta à crede ch'ellu hè sempre vivu ", Schmidt hà rispostu penseru. "Ma devi ancu piglià in contu chì ellu puderia esse mortu in l'accidentu. L'esplosione puderia avè distruttu u so corpu, Harold.
    
  "Tuttu questu discorsu di "puderia" è "puderà avè da" hè ciò chì mi preoccupa u più. Ciò chì mi preoccupa hè l'incertezza di ciò chì hà seguitu tuttu questu affare, per ùn dì micca u fattu chì in certi di i nostri squadroni ci sò persone chì sò nantu à breve permessu. Per a prima volta in a mo carriera, mi sentu ansiosu ", hà ammissu Mayer, infine à pusà per un mumentu per pensà un pocu. Improvvisamente alzò a testa, fighjendu in l'ochji di Schmidt cù u so propiu sguardu d'acciaio, ma guardò più in là. chè a faccia di u so subordinatu Un mumentu passò prima chì Meyer hà pigliatu a so decisione finale. "Schmidt..."
    
  "Iè, signore?" Schmidt hà rispostu rapidamente, vulendu sapè cumu u cumandante li salvassi tutti da a vergogna.
    
  "Pigliate trè omi di fiducia. Aghju bisognu di persone intelligenti cun cervellu è musculu, amicu. Omi cum'è tè. Hanu da capisce u prublema chì simu. Questu hè un incubu PR chì aspetta per accade. Eiu - è probabilmente ancu voi - seremu assai prubabilmente licenziatu se ciò chì stu picculu stronzo hà sappiutu fà sottu à u nostru nasu esce ", disse Meyer, sviendu di novu u tema.
    
  "E avete bisognu di noi per rintraccià ellu?" - Dumandò Schmidt.
    
  "Iè. È sapete ciò chì fà si trova. Aduprate a vostra propria discrezione. Se vulete, interrugatelu per sapè quale pazzia l'hà purtatu à stu curaggiu stupidu - sapete quali eranu e so intenzioni ", suggeriu Mayer. S"inclinò in avanti, appoggiò u mento nantu à e so mani piegate. "Ma Schmidt, s'ellu respira ancu incorrectamente, cacciallu fora. Dopu tuttu, simu suldati, micca nanny o psicologi. U benessiri cullettivu di a Luftwaffe hè assai più impurtante chè un idiota maniacale cù qualcosa da pruvà, sapete ?
    
  "Totalmente", Schmidt accunsentì. Ùn era micca solu piacevule à u so capu, era sinceramente di a listessa opinione. I dui avianu passatu per anni di teste è furmazione in u Corpu Aereu Germanu, per ùn esse distruttu da qualchì pilotu snotty. In u risultatu, Schmidt era secremente entusiasmu di a missione assignata à ellu. Pigliò e so mani nantu à e cosce è s'arrizzò. "Pronta. Dàmi trè ghjorni per assemblà u mo trio, è dopu ti facemu un rapportu ogni ghjornu.
    
  Meyer annuì, sentendu di colpu un pocu sollievu da a cullaburazione cù una persona chì pensava. Schmidt si mette u so caprettu è salutò ceremoniously, surrisu. "Hè, s'ellu ci vole tantu tempu per risolve stu dilema".
    
  "Speremu chì u primu missaghju serà l'ultimu", rispose Meyer.
    
  "Seremu in cuntattu", hà prumessu Schmidt mentre abbandunò l'uffiziu, lascendu Meyer chì si senti assai allevatu.
    
    
  ***
    
    
  Una volta Schmidt hà sceltu i so trè omi, li hà infurmatu sottu u preghjudiziu di una operazione secreta. Hanu da ammuccià l'infurmazioni nantu à sta missione da tutti l'altri, cumprese e so famiglie è i culleghi. In una manera assai tactful, l'ufficiale hà assicuratu chì i so omi capiscenu chì u preghjudiziu estremu era u modu di a missione. Ellu hà sceltu trè omi mansi è intelligenti di diverse classi da diverse unità di cummattimentu. Hè tuttu ciò chì avia bisognu. Ùn s'hè preoccupatu di i dettagli.
    
  "Allora, signori, accettate o ricusate?" infine hà dumandatu da u so podium improvisatu appughjatu nantu à un dais di cimentu in a baia di riparazione à a basa. L'espressione severa in a so faccia è u silenziu sussegwente trasmettenu a natura pesante di u travagliu. "Vai ragazzi, questa ùn hè micca una pruposta di matrimoniu! Iè o nò ! Hè una missione simplice - truvate è distrughjite u mouse in u nostru bin di granu, ragazzi ".
    
  "Sò in".
    
  "Ah, danke Himmelfarb! Sapia ch'e aghju sceltu l'omu ghjustu quandu aghju sceltu tè ", disse Schmidt, utilizendu a psiculugia inversa per spinghje l'altri dui. Grazie à a prevalenza di a pressione di i pari, hà eventualmente successu. Pocu dopu, u diavulu russu chjamatu Kol fece cliccà i so tacchi in u so modu tipicu ostentatu. Naturalmente, l'ultimu omu, Werner, avia da cede. Era riluttante, ma solu perchè avia pensatu à ghjucà un pocu in Dillenburg in i trè ghjorni dopu, è a piccula excursione di Schmidt avia interrotta i so piani.
    
  "Andemu à piglià sta piccula merda", disse indifferente. "L'aghju battutu duie volte à u blackjack u mese passatu è mi deve sempre 137 ˆ".
    
  I so dui culleghi ridavanu. Schmidt era cuntentu.
    
  "Grazie per vuluntarii u vostru tempu è sperienza, ragazzi. Lasciami piglià l'infurmazioni sta sera è aghju i vostri primi ordini pronti da marti. Licenziatu".
    
    
  Capitulu 7 - Scontru à l'assassinu
    
    
  U sguardu friddu è neru di l'occhi di perle immobile si scontra à Nina mentre ella esce gradualmente da u so sonnu beatu. Sta volta ùn era micca turmentata da incubi, ma, quantunque, si svegliò da sta vista terribili. Ella sbulicò mentre i pupulari scuri in i so ochji iniettati di sangue diventavanu a realità chì pensava chì avia persu in u so sognu.
    
  Oh, Diu, disse a bocca à a vista di ellu.
    
  Ellu hà rispostu cù ciò chì puderia esse un surrisu s'ellu ci era rimasta di i so musculi faciali, ma tuttu ciò ch'ella pudia vede era u crinkling di i so ochji in amichevule ricunniscenza. Annunziava educatamente.
    
  "Ciao", Nina si furzò à dì, ancu s'ellu ùn era micca d'umore per parlà. Si odiava per sperendu in silenziu chì u paziente era senza parolle, solu per esse lasciatu sola. Dopu tuttu, ella era solu salutatu cù un pocu di decoru. À u so orrore, rispose in un sussurru raucu. "Bonghjornu. Mi dispiace d'avè spaventatu. Pensu solu chì ùn mi svegliaraghju mai più ".
    
  Sta volta Nina surrisu senza custioni murali. "Sò Nina."
    
  "Piaciu di scuntràvi, Nina. Mi dispiace... hè difficiule di parlà ", si scusò.
    
  "Ùn ti ne fà. Ùn parlate micca s'ellu face male ".
    
  "Vogliu fà male. Ma a mo faccia s'hè sbulicata. Sente cum'è ... "
    
  Pigliò un respiru prufondu, è Nina vide una tristezza enormosa in i so ochji scuri. D"un colpu, u so core s"hè duratu di pietà per l"omu cù a pelle fusa, ma ùn s"adia à parlà avà. Ci vulia à lascià finisce ciò chì vulia dì.
    
  "Mi sentu cum'è aghju purtatu a faccia di qualcunu altru." Luttava cù e so parolle, e so emozioni in turbulenza. "Solu sta pelle morta. Hè solu questu intorpimentu, cum'è quandu toccu a faccia di qualcunu altru, sapete? Hè cum'è una maschera ".
    
  Quand'ellu parlava, Nina s'imaginava a so soffrenza, è questu l'hà fattu abbandunà a so antica depravazione quand'ella vulia ch'ellu si tasse per u so cunfortu. Hà imaginatu tuttu ciò ch"ellu li avia dettu è si mette à u so locu. Quantu deve esse terribili ! Ma a priscinniri di a realità di u so soffrenu è inevitabbili difetti, ella vulia mantene un tonu pusitivu.
    
  "Sò sicuru chì andrà megliu, soprattuttu cù a medicina chì ci danu", hà sospiratu. "Sò sorpresu di pudè sente u mo culo nantu à u sediu di u toilette".
    
  I so ochji si strinsenu è si strinsenu di novu, è un sibilu ritmicu scappò da u so esophagu, chì avà sapia chì era una risa, ancu s'ellu ùn ci era micca segnu di questu in u restu di a so faccia. "Cum'è quandu si dorme nantu à a manu", aghjunse.
    
  Nina li indicò cun cuncessione decisiva. "Diritta".
    
  A sala di l'uspidale s'affacciava intornu à i dui novi cunnisciuti, facendu rotte di a matina è consegnando vassoi di colazione. Nina si dumandava induve era l'infermiera Barken, ma ùn hà dettu nunda quandu u duttore Fritz entrò in a stanza, seguitatu da dui stranieri in vestiti prufessiunali è l'infermiera Marks vicinu à i so tacchi. I straneri sò diventati amministratori di l'ospitale, un omu è una donna.
    
  "Bon ghjornu, duttore Gould", u duttore Fritz surrisu, ma hà purtatu a so squadra à un altru paziente. Surella Marx surrisu prestu à Nina prima di vultà à u so travagliu. Tiravanu i cortini verdi spessi è si sentia u persunale chì parlava à u novu paziente à voce relativamente bassa, probabilmente per ella.
    
  Nina aggrottò le sopracciglia con fastidio per le loro domande incessanti. U poviru ghjovanu à stentu pudia pronuncià e so parolle bè ! Tuttavia, hà sappiutu sente abbastanza per sapè chì u paci ùn si ricurdava micca di u so propiu nome è chì l'unicu ciò ch'ellu si ricordava prima di piglià u focu era volare.
    
  "Ma sei venutu correndo quì sempre in focu!" - L'hà infurmatu u duttore Fritz.
    
  "Ùn mi ricordu micca", rispose l'omu.
    
  Nina chjuse l'ochji debbuli per agghicà l'audizione. Ella hà intesu u duttore dicendu: "A mo infermiera hà pigliatu a vostra billetera mentre era sedatu. Da ciò chì pudemu decifrare da i resti carbonizzati, avete vintisette anni è di Dillenburg. Sfurtunatamente, u vostru nome nantu à a carta hè statu distruttu, cusì ùn pudemu micca determinà quale site o quale duvemu cuntattà per u vostru trattamentu è simili. Oh, u mo Diu! hà pensatu in furia. A pena salvanu a so vita, è a prima cunversazione chì anu cun ellu hè nantu à minuzie finanziarii ! Di solitu!
    
  "Ùn aghju micca idea di quale hè u mo nome, duttore. Sò ancu menu di ciò chì mi hè accadutu ". Ci hè stata una longa pausa, è Nina ùn si sentia nunda, finu à chì i cortini si spartianu di novu è i dui burocrati surtenu. Mentre passavanu, Nina hè stata scundata di sente unu dì à l'altru: "Ùn pudemu micca pubblicà ancu u sketch nantu à a nutizia. Ùn hà micca una faccia sanguinosa chì hè ricunnisciuta ".
    
  Ella ùn pudia micca impedisce di prutegelu. "Ehi!"
    
  Cum'è i boni sicofanti, si fermavanu è surrisu dolcemente à u famosu scientist, ma ciò ch'ella dicia li sguassava i falsi surrisi da a so faccia. "Almenu questu omu hà una faccia, micca duie. Savvy?"
    
  Senza dì una parolla, i dui vinditori di penne imbarazzati si ne sò andati mentre Nina li fighjulava cù una sopracciglia alzata. Ella sbuchjava orgogliosa, aghjustendu tranquillamente: "È in perfettu tedesco, cagne".
    
  "Devi ammette chì era impressiunamente tedesca, soprattuttu per un scozzese". U duttore Fritz surrisu mentre facia una entrata in u schedariu persunale di u ghjovanu. Sia u paziente brusgiatu è l'infermiera Marks ricunnoscevanu a cavalleria di u storicu sfacciatu cù un pollice in alto, chì hà fattu chì Nina si senti di novu cum'è a so vechja.
    
  Nina chjamò a sorella Marks più vicinu, assicurendu chì a ghjovana sapia ch'ella avia qualcosa di sottile à sparte. U duttore Fritz guardò à e duie donne, suspettendu chì ci era una materia di quale si deve esse infurmatu.
    
  "Donne, ùn saraghju micca longu. Lasciami solu fà u nostru paziente più còmode ". Vultendu à u paziente brusgiatu, disse: "Amicu, avemu da dì à voi u nome intantu, ùn vi pare micca?"
    
  "E Sam?" - suggerì u paziente.
    
  U stomacu di Nina strinse. Aghju sempre bisognu di cuntattà Sam. O ancu solu Detlef.
    
  "Chì hè, duttore Gould?" - dumandò Marlene.
    
  "Hmm, ùn sò micca à quale altru dì o s'ellu hè ancu apprupriatu, ma" ella suspirò sinceramente, "Pensu chì perdo a vista!"
    
  "Sò sicuru chì hè solu un subproduttu di radia..." Marlene pruvò, ma Nina afferrò a manu strettamente in protesta.
    
  "Ascolta! Se un altru impiegatu in questu hospitalu usa a radiazione cum'è una scusa invece di fà qualcosa nantu à i mo ochji, principiaraghju una rivolta. Avete capitu?" Ella ghignava impaziente. "Per piacè. PER PIACÈ. Fate qualcosa nantu à i mo ochji. Ispezione. Qualcosa. A vi dicu, andaraghju cecu, mentre a surella Barken m"assicurava chì stava megliu !
    
  U duttore Fritz ascoltò a lagnanza di Nina. Si misi a penna in a so sacchetta è, cù un ochju incuragiscendu à u paziente chì avà chjamava Sam, l"abbandunò.
    
  "Dr Gould, vede a mo faccia o solu u contornu di a mo testa?"
    
  "I dui, ma ùn possu micca determinà u culore di i vostri ochji, per esempiu. Prima, tuttu era sfucatu, ma avà hè diventatu impussibile di vede qualcosa più luntanu chè à u bracciu ", rispose Nina. "Eiu pudia vede..." Ùn vulia micca chjamà u novu paziente cù u so nome sceltu, ma duvia : "...L'ochji di Sam, ancu u culore rosatu di u biancu di l'ochji, Dottore. Questu era literalmente una ora fà. Avà ùn possu micca discernisce nunda ".
    
  "L'infermiera Barken t'hà dettu a verità", disse, tirà fora una penna leggera è separanu e palpebre di Nina cù a so manu sinistra inguantata. "Guarisci assai rapidamente, quasi innaturalmente." Abbassò u so visu quasi sterile accantu à u so per pruvà a reazzione di i so pupuli quand'ella ansimò.
    
  "Ti vedu!" - esclamò ella. "Ti vecu chjaru cum'è u ghjornu. Ogni difettu. Ancu a stubble in a vostra faccia chì sbuchja da i vostri pori ".
    
  Perplessu, guardò l'infermiera di l'altra parte di u lettu di Nina. A so faccia era piena di preoccupazione. "Eseguiremu alcuni testi di sangue più tardi oghje. Sorella Marx, preparate i risultati per mè dumane.
    
  "Induve hè a sorella Barken?" dumandò Nina.
    
  "Ùn hè micca in turnu finu à u venneri, ma sò sicuru chì una infermiera prumessa cum'è Miss Marks pò piglià cura, nò?" A ghjovana infermiera annuì seriamente.
    
    
  ***
    
    
  Una volta finita l'ora di visita di a sera, a maiò parte di u persunale era occupata à preparà i pazienti per u lettu, ma u duttore Fritz avia prima datu à u duttore Nina Gould un sedativu per assicurassi ch'ella hà una bona notte di sonnu. Era stata abbastanza arrabbiata tuttu u ghjornu, agisce in modu diversu di u solitu per via di a so visione deteriorata. Uncharacteristically, era riservata è un pocu sbucata, cum'è s'aspittava. Quandu a luce s'hè spenta, ella dorme assai.
    
  Versu 3:20 a.m., ancu e cunversazioni sbulicate trà l'infermiera di u staffu di notte avianu cessatu, tutti luttendu cù varii attacchi di noia è u putere di cullamentu di u silenziu. L'infermiera Marks hà travagliatu un turnu extra, passendu u so tempu liberu nantu à e social media. Hè una disgrazia ch'ella era pruibita prufessiunale di pubblicà a cunfessione di a so eroina, u duttore Gould. Era sicura chì i fanatici di a storia è i fanatici di a Secunna Guerra Munniali trà i so amichi in linea ghjilosu, ma sfurtunatamente, hà avutu a mantene a notizia stupente per sè stessu.
    
  U ligeru rumore di passi di galoppante hà risonatu in u corridoiu prima chì Marlene alzò l'ochji per vede una di l'infermiera di u primu pianu correre versu a stazione di l'infermiera. L'inestimabile portinaio corse dietro a lui. I dui omi avianu facci sconvolti, chjamendu freneticamente à l'infermiera di stà zittu prima ch'elli ghjunghjenu à elli.
    
  Senza fiatu, i dui omi si firmavanu à a porta di l'uffiziu, induve Marlene è un'altra infermiera aspittavanu una spiegazione per u so cumpurtamentu stranu.
    
  "Eccu s-là," cuminciò prima u guardianu, "ci hè un intruso à u primu pianu, è cullà in a scala di u focu mentre parlemu".
    
  "Allora, chjamate a sicurità", bisbigliò Marlene, sorpresa di a so incapacità di trattà cù a minaccia di sicurità. "Se suspettate chì qualchissia rapprisenta una minaccia per u persunale è i pazienti, sapete chì ..."
    
  "Ascolta, caru!" L'urdinatore s'inclinò drittu versu a ghjovana donna, bisbigliendu burla à l'arechja u più tranquillamente ch'ellu pudia. "I dui agenti di sicurità sò morti!"
    
  U guardianu annunziò salvaticu. "Questu hè veru! Chjama à a polizia. Avà ! Prima ch'ellu ghjunghje quì!"
    
  "E u persunale di u sicondu pianu?" ella dumandò, freneticamente cercandu di truvà a linea da a receptionist. I dui omi strinsenu e spalle. Marlene era allarmata di truvà chì l'interruttore bip continuamente. Questu significava chì ci era troppu chjamati per trattà o chì u sistema era difettu.
    
  "Ùn possu micca catturà e linee principali!" - bisbigliò insistentemente. "Diu mio! Nimu sà chì ci sò prublemi. Avemu da avvistà elli! " Marlene hà utilizatu u so telefuninu per chjamà u Dr Hilt in u so telefuninu persunale. "Dottore Handle?" Ella disse, i so ochji spalancati mentre l'omi preoccupati verificavanu continuamente a figura ch'elli avianu vistu ghjunghje à a scala di u focu.
    
  "Serà furioso chì l'avete chjamatu nantu à u so telefuninu", hà avvistatu l'urdinatore.
    
  "À quale importa? Finu à ch'ella ghjunghje à ellu, Victor ! " s'hè sbulicatu un'altra infermiera. Ella hà seguitu l'esempiu, utilizendu u so telefuninu per chjamà a polizia lucale mentre Marlene hà marcatu novu u numeru di Dr Hilt.
    
  "Ùn risponde micca", respirò ella. "Chjama, ma ùn ci hè nè voicemail."
    
  "Fabuloso! È i nostri telefoni sò in i nostri fottuti armadi! L'urdinatore, Victor, fumava senza speranza, passava dita frustrate trà i so capelli. In u fondu, anu intesu una altra infermiera chì parlava à a polizia. Ella picchiò u telefuninu à u pettu di l'urdinatore.
    
  "Eccu!" - insistia ella. "Dì li i dettagli. Mandanu duie vitture ".
    
  Victor spiegò a situazione à l'operatore d'emergenza, chì hà mandatu vitture di patrulla. Dopu si firmò nantu à a linea mentre ella cuntinuava à ottene più infurmazioni da ellu è l'hà trasmessu in radio à e vitture di patrulla mentre si precipitavanu à l'Hospital di Heidelberg.
    
    
  Capitulu 8 - Hè tuttu divertenti è ghjochi finu à ...
    
    
  "Zigzag! Aghju bisognu di una sfida! " urlò una donna forte è soprapesu mentre Sam cuminciò à scappà da a tavula. Perdue era troppu ibriacu per cura mentre fighjulava Sam pruvà à vince una scumessa chì una ragazza dura cù un cuteddu ùn pudia pugnallu. Intornu à elli, i bevitori vicini formavanu una piccula folla di hooligans applausi è scommesse, tutti familiarizati cù u talentu di Big Morag cù lame. Tutti si lamentavanu è vulianu prufittà di u curagiu sbagliatu di stu idiota di Edimburgo.
    
  I tende sò stati illuminati cù una luce di lanterna festiva, lampendu l'ombra di l'ubriache chì sbattulanu chì cantavanu i so cori à u sonu di una banda folk. Ùn era ancu scuru cumplettamente, ma u celu pesante è nuvoloso riflettava i lumi di u largu campu sottu. Longu à u fiumu sinuatu chì scorriva longu à e stalle, parechje persone remavanu in barche, godendu i dolci ondulazioni di l'acqua scintillante intornu à elli. I zitelli ghjocanu sottu à l'arburi accantu à u parking.
    
  Sam hà intesu u primu pugnale sbucciare nantu à a so spalla.
    
  "Oh!" - gridò accidentalmente. "Quasi aghju versatu a mo ale!"
    
  Il a entendu des femmes et des hommes qui l'incitaient à hurler sur le bruit des fans de Morag qui chantaient son nom. In un locu in a pazzia, Sam hà intesu un picculu gruppu di persone chì cantava "Uccide u bastardo! Macellate u vamp!"
    
  Ùn ci era micca sustegnu di Perdue, ancu quandu Sam si vultò per un mumentu per vede induve Maura avia cambiatu u so scopu. Vestutu cù u tartan di a so famiglia sopra u so kilt, Perdue hà sbulicatu attraversu u freneticu parcheghju versu u clubhouse in situ.
    
  "Traditore," disse Sam sbucciando. Pigliò un altru sorsu di a so ale appena quandu Mora alzava a so manu flaccida per livellà l'ultimu di i trè pugnali. "Oh merda!" - sclamò Sam è, jettendu a tazza da parte, corse à a muntagna vicinu à u fiume.
    
  Cum'ellu teme, a so intossicazione hà servitu dui scopi - inflighje l'umiliazione, è dopu l'abilità sussegwente di ùn espunà u culo di un ratu. A so disorientazione à u turnu li fece perdiri l'equilibriu, è dopu à un saltu in avanti, u so pede hà sbattutu u spinu di l'altra caviglia, sbattendulu da i so pedi nantu à l'erba bagnata, sciolta è a terra cun un colpu. U craniu di Sam hà sbattutu una petra nascosta in lunghe ciuffe di verde, è un lampu luminosu trapassò dolorosamente u so cervellu. I so ochji si vultonu in i so orbiti, ma istantaneamente hà ripresu a cuscenza.
    
  A rapidità di a so caduta mandò u so kilt pesante vulendu in avanti mentre u so corpu si fermava bruscamente. Nantu à u so spinu si sentia a terribili cunferma di a so robba rivoltata. S'ellu ùn era micca abbastanza per cunfirmà l'incubo chì seguita, l'aria fresca nantu à i so glutei hà fattu u truccu.
    
  "O diu! Micca più ", gemì à traversu l'odore di terra è di fumu mentre a risa ruggita di a folla u castigava. "Per d 'altra banda", disse à sè stessu mentre si pusò, "Ùn mi ne ricurdaraghju micca a matina. Diritta! Ùn importa micca ".
    
  Ma era un ghjurnalistu terribili, chì si scurdava di ricurdà chì e luci lampanti chì l'accecavanu di tantu in tantu da una corta distanza significavanu chì ancu s'ellu s'era scurdatu di a prova, e fotògrafia duminavanu. Per un mumentu Sam s'assittò quì, vulendu ch'ellu era statu cusì dulurosamente tradiziunale; dispiacendu chì ùn aghju micca purtatu mutandine o almenu una tanga ! A bocca sdentata di Morag era spalancata di risa mentre ella s'avvicinava vacillante per rivendicà.
    
  "Ùn vi preoccupate micca, caru!" ella ghignava. "Questi ùn sò micca quelli chì avemu vistu per a prima volta!"
    
  In un muvimentu rapidu, a ragazza forte l'alzò à i so pedi. Sam era troppu ibriacu è nauseavule per cummattà cù ella mentre ella sguassava u so kilt è u tâtonava mentre ella interpretava una cumedia à i so spese.
    
  "Ehi! Eh, signora..." s"imbampa in e so parolle. I so braccia si sbattevanu cum'è un flamingo drogatu mentre circava di ritruvà a so cumpusizioni. "Fighjate e vostre mani quì!"
    
  "Sam! Sam!" - hà intesu da qualcunu ind'è a bolla burla crudeli è fischi chì venenu da una grande tenda grisgia.
    
  "Purdue?" - chjamò, cerchendu a so mugla nantu à u pratu grossu è bruttu.
    
  "Sam! Andemu, ci vole à andà ! Sam! Smetti di schernà cù a zitella grassa! Perdue vacilla in avanti, murmurò incoerentemente mentre si avvicinava.
    
  "Chì vedi?" Morag urlò in risposta à l'insultu. Aggrottando le sopracciglia, si allontana da Sam per dare a Perdue tutta la sua attenzione.
    
    
  ***
    
    
  "Un pocu di ghiaccio per quessa, amicu?" u barman dumandò à Perdue.
    
  Sam è Perdue entravanu in u clubhouse cù pedi instabili dopu chì a maiò parte di a ghjente avia digià vacante i so posti, decide di andà fora è fighjulà i mangiatori di fiamma durante u spettaculu di tamburi.
    
  "Iè! Ghiaccio per noi tramindui ", gridò Sam, tenendu a testa induve a roccia toccava. Perdue si pavanò à fiancu à ellu, alzendu a manu per urdinà dui idromeli mentre si curavanu e so ferite.
    
  "Diu mio, sta donna colpisce cum'è Mike Tyson", Perdue rimarcò, pressendu un pacchettu di ghiaccio à a so sopracciglia diritta, u locu induve u primu colpu di Morag indicò a so dispiacere cù a so dichjarazione. U sicondu colpu sbarcò ghjustu sottu à u so pozzu manca, è Perdue ùn pudia micca esse un pocu impressiunatu cù a cumminazzioni.
    
  "Bè, lancia i culteddi cum'è un dilettante", hà dettu Sam, stringendu u vetru in manu.
    
  "Sapete ch'ella ùn hà micca veramente intesu chjappà, nò?" - hà ricurdatu u barmanu à Sam. Pensò un mumentu è ughjettu : "Ma allora hè stupida per fà una scumessa cusì. Aghju ricivutu i mo soldi duppiu ".
    
  "Iè, ma hà scumessa nantu à sè stessu cù quattru volte più probabilità, zitellu!" U barman sghignazzava di cori. "Ùn hà micca guadagnatu sta reputazione per esse stupidu, eh?"
    
  "Ah!" - sclamò Perdue, l'ochji incollati à u screnu di a TV daretu à u bar. Era per quessa ch'ellu era venutu à circà Sam in u primu locu. Ciò chì avia vistu nantu à a nutizia prima pareva una causa di preoccupazione è vulia à pusà quì finu à chì l'episodiu era ripetutu per pudè mustrà Sam.
    
  À l'ora dopu, esattamente ciò chì avia aspittatu apparsu nantu à u screnu. S"inclinò in avanti, chjappà parechji vetri nantu à u bancu. "Guardate!" - esclamò. "Guardate, Sam! A nostra cara Nina ùn hè micca avà in stu spitali?
    
  Sam hà vistu cum'è u ghjurnalista parlava di u dramma chì era accadutu in u famosu hospitalu pocu ore fà. Questu l'alarma subitu. I dui omi scambiavanu sguardi preoccupati.
    
  "Avemu da andà à piglià, Sam", insistia Perdue.
    
  "Se eru sobri, andaraghju avà, ma ùn pudemu micca andà in Germania in questu statu", si lamentava Sam.
    
  "Ùn hè micca prublema, amicu," Perdue surrisu in u so modu di solitu maliziosu. Alzò u so bichjere è beie l'ultimu di l'alcoolu da ellu. "Aghju un jet privatu è un equipaggiu chì ci ponu purtari ci mentre dormimu. Per quantu mi piacerebbe vulà in u desertu di novu à Detlef, parlemu di Nina.
    
  "Iè", Sam accunsentì. "Ùn vogliu micca ch'ella stà quì un'altra notte. Micca s'ellu possu aiutà. "
    
  Perdue è Sam abbandunonu u partitu cù e so facci cumplitamenti di merda è un pocu stancu da i tagli è i scrapes, decisu à sbulicà a testa è vene à l'aiutu di l'altru terzu di a so alleanza suciale.
    
  Cum'è a notte s'era cascata nant'à a costa scozzese, si lasciavanu una traccia allegra daretu à elli, à sente u sonu di a cornamusa chì svanisce. Questu era un precursore di avvenimenti più serii, quandu a so imprudenza è u divertimentu momentaneo cederanu à u salvamentu urgente di u duttore Nina Gould, chì hà spartutu spaziu cù un assassinu rampant.
    
    
  Capitulu 9 - U gridu di l'omu senza faccia
    
    
  Nina era spavintata. Durmì per a maiò parte di a matina è di u primu dopu meziornu, ma u duttore Fritz l'hà purtatu à a sala d'esame per un esame di l'ochju appena a polizia li hà sbulicatu per spustà. U pianu di terra era assai guardatu da a polizia è da una cumpagnia di sicurità lucale, chì hà sacrificatu dui di i so omi durante a notte. U sicondu pianu era chjusu à qualchissia chì ùn era micca incarceratu quì o à u persunale medico.
    
  "Avete furtunatu chì avete pussutu dorme in tutta sta pazzia, duttore Gould", l'infermiera Marks hà dettu à Nina quand'ella hè ghjunta à verificà quella sera.
    
  "Ùn sò mancu ciò chì hè accadutu, veramente. Ci era persone di sicurezza ammazzate da un intruso?" Nina aggrottò la fronte. "Hè ciò chì puderaghju capisce da i pezzi è i pezzi di ciò chì hè statu discutitu. Nisunu mi pudia dì ciò chì diavule si passava veramente ".
    
  Marlene guardò attornu per assicurà chì nimu l'avia vistu dì à Nina i dettagli.
    
  "Ùn duvemu micca spavintà i pazienti cù troppu infurmazione, duttore Gould", disse sottu u so fiatu, fintendu di verificà i segni vitali di Nina. "Ma a notte scorsa unu di i nostri pulitori hà vistu qualcunu tumbà unu di l'ufficiali di sicurità. Di sicuru, ùn si ferma micca per vede quale era ".
    
  "Hà pigliatu l'intrusu?" Nina dumandò seriamente.
    
  L'infermiera strinse a testa. "Hè per quessa chì stu locu hè in quarantena. Cercanu l'uspidale per qualchissia chì ùn hè micca permessu di esse quì, ma ùn anu avutu micca furtuna finu à avà ".
    
  "Cumu hè pussibule? Deve esse scappatu prima di l'arrivu di a polizia ", suggerì Nina.
    
  "Pensemu ancu cusì. Solu ùn capiscu micca ciò ch'ellu cercava chì costava a vita à dui omi ", disse Marlene. Pigliò un respiru profondu è decisu di cambià u sughjettu. "Cumu hè a vostra visione oghje? Megliu?"
    
  "U stessu", rispose Nina indifferente. Claramente avia altre cose in mente.
    
  "Datu l'intervenzione attuale, i vostri risultati duranu un pocu di più. Ma una volta sapemu, pudemu inizià u trattamentu ".
    
  "Odiu stu sentimentu. Mi sentu dorme tuttu u tempu, è avà ùn possu micca vede più di una maghjina sfocata di e persone chì scontru ", gemì Nina. "Sapete, aghju bisognu di cuntattà i mo amichi è a famiglia per fà sapè chì stanu bè. Ùn possu stà quì per sempre ".
    
  "A capiscu, duttore Gould," Marlene simpatizzò, fighjendu daretu à u so altru paziente di fronte à Nina, chì si agitava in u so lettu. "Lasciami andà à verificà Sam."
    
  Mentre l'infermiera Marks s'avvicinava à a vittima di u brusgiatu, Nina fighjulava cum'ellu apre l'ochji è fighjulava à u tettu, cum'è s'ellu pudia vede qualcosa chì ùn pudianu micca. Allora una nustalgia trista l'accompa è bisbigliava in sè stessu.
    
  "Sam".
    
  U sguardu sbulicatu di Nina hà sappiutu a so curiosità mentre fighjulava u Pazientu Sam alzà a manu è strinse u polso di l'infermiera Marks, ma ùn pudia vede a so spressione. A pelle arrossata di Nina, dannata da l'aria tossica di Chernobyl, hè stata guasi guarita. Ma si sentia sempre morente. Nausea è vertigini eranu prevalenti, mentri i so segni vitali mostranu solu migliuramentu. Per una persona cusì intraprendente è ardente cum'è u storicu scozzese, tali supposizioni debule eranu inaccettabili è anu causatu una delusione considerable.
    
  Pudeva intesu bisbiglii prima chì a sorella Marx scuzzulassi a testa, negando tuttu ciò ch'ellu dumandava. Allora l'infermiera s'alluntanò da u paziente è si n'andò prestu senza fighjà Nina. U paziente, però, guardò Nina. Hè tuttu ciò ch'ella pudia vede. Ma ùn avia micca idea perchè. Dicendu, ella s'arrizzò à ellu.
    
  "Chì ci hè, Sam?"
    
  Il ne détourna pas les yeux, mais resta calme, comme s'il espérait qu'elle s'oublierait qu'elle s'était adressée à lui. Pruvatu à pusà, gemì di dulore è cascò nantu à u cuscinu. Suspirò stancu. Nina hà decisu di lascià ellu solu, ma tandu e so parolle rauche rumpianu u silenziu trà elli, esigendu a so attenzione.
    
  "Sai... sai... a persona chì cercanu?" - balbettò. "Sai? Invitatu micca invitatu?"
    
  "Iè", rispose ella.
    
  "Hè dopu à mè. Mi cerca, Nina. A-è sta sera... vinarà à tumbà mi, " disse in un borbugliu tremulu custituitu di parolle sbagliate. Ciò chì hà dettu hà fattu u sangue di Nina, perchè ùn s'aspittava micca chì u criminale cercassi qualcosa vicinu à ella. "Nina?" insistia à una risposta.
    
  "Sì sicuru?" ella dumandò.
    
  "Sò", cunfirmò, à u so orrore.
    
  "Senti, cumu sapete quale hè? L'avete vistu quì ? L'avete vistu cù i vostri ochji ? Perchè s'ellu ùn l'avete micca, hè probabile chì site solu paranoicu, u mo amicu ", hà dettu, sperendu d'aiutà à pensà à a so valutazione è à purtà un pocu di chiarezza. Ella sperava ancu ch'ellu s'era sbagliatu, postu ch'ella ùn era micca in cundizione di ammuccià da un assassinu. Ella hà vistu i so roti chì giravanu mentre cunsiderava e so parolle. "E un'altra cosa", aghjunse, "s'è tù ùn ti ricurdà mancu quale sì o ciò chì ti hè accadutu, cumu sapete chì un nemicu senza faccia ti caccia?"
    
  Nina ùn a sapia micca, ma a so scelta di e parolle hà invertitu tutte e cunsequenze chì u ghjovanu avia patitu - i ricordi sò tornati avà. I so ochji s'allargavanu d'orrore mentre ella parlava, trapassendula cù u so sguardu neru cusì intensamente ch'ella pudia vede ancu cù a so visione debule.
    
  "Sam?" - hà dumandatu. "Chì ghjè stu?"
    
  "Mein Gott, Nina!" - sibilò. Era in realtà un urlo, ma u dannu à e so corde vocali l'ammuffava à un mera sussurru isterico. "Senza faccia, dici! Maldita faccia - senza faccia ! Era... Nina, l'omu chì m'hà fattu focu... !
    
  "Iè? E ellu ? " insistia ella, ancu s'ellu sapia ciò ch'ellu vulia dì. Ella vulia solu più dettagli s'ellu puderia ottene.
    
  "L'omu chì hà pruvatu à tumbà mi ... ùn avia ... nisuna faccia!" - urlò u paziente spavintatu. S'ellu pudia pienghje, averia singultu à u ricordu di l'omu mostruosu chì l'avia chjappatu dopu à a partita quella notte. "M'hà pigliatu cun mè è mi hà fattu focu!"
    
  "Infermiera!" Nina urlò. "Infermiera! Qualchissia ! Per piacè, aiutu!"
    
  Dui infermieri sò ghjunti correndu cù spressione perplessa in faccia. Nina indicò u paziente sconvoltu è esclamò: "Si ricorda solu di u so attaccu. Per piacè, dammi qualcosa per u scossa!
    
  Ils se précipitèrent à son aide et lui fermèrent les rideaux, lui donnant un sédatif pour le calmer. Nina si sentia minacciata da a so propria letargia, ma hà pruvatu à risolve u stranu puzzle per sè stessu. Era seriu ? Era abbastanza coerente per fà una cunclusione cusì precisa, o hà fattu tuttu? Elle doutait qu'il ne soit pas sincère. Dopu tuttu, l'omu puderia à pena move da ellu stessu o parlà una frase senza luttà. Di sicuru, ùn saria micca cusì furioso s'ellu ùn era statu cunvintu chì u so statu incapacitatu li costava a vita.
    
  "Diu, vogliu chì Sam sia quì per aiutà à pensà", murmurò mentre a so mente implorava di dorme. "Ancu Perdue avissi da vene s'ellu pudia astentà di pruvà à tumbà mi sta volta." Era guasi l'ora di cena, è postu chì nimu ùn s'aspittava visitori, Nina era libera di dorme s'ellu vulia. O cusì hà pensatu.
    
  U duttore Fritz surrisu mentre entra. "Dr Gould, sò venutu solu per dà qualcosa per i vostri prublemi di l'ochji."
    
  "Damn," mormorò. "Salutu, duttore. Chì mi dai ?
    
  "Solu un rimediu per riduce a custrizzione di i capillari in i vostri ochji. Aghju ragiò per crede chì a vostra visione si deteriora per via di a circulazione di sangue ridutta in a zona di l'ochji. Sè vo avete qualchì prublema durante a notte, pudete simpricimenti cuntattate Dr Hilt. Serà in turnu sta sera è ti contatteraghju à a matina, ok ?
    
  "D'accordu, Dottore", hà accunsentutu, fighjendu cum'ellu injectava una sustanza scunnisciuta in u so bracciu. "Avete ancu i risultati di a prova?"
    
  U duttore Fritz prima fece finta di ùn sente micca, ma Nina ripetì a so dumanda. Ùn l'hà micca guardatu, ovviamente cuncentrazione nantu à ciò chì facia. "Discuteremu questu dumane, duttore Gould. Aviu avutu i risultati da u laboratoriu da allora ". Infine l'hà guardatu cun fiducia falluta, ma ùn era micca d'umore per cuntinuà a cunversazione. À questu tempu, u so cumpagnu di stanza era calmatu è diventatu tranquillu. "Bona notte, cara Nina." Surrisu di bona natura è strinse a manu di Nina prima di chjude u cartulare è di rimette à u pede di u lettu.
    
  "Buona notte", canticchiava mentre a droga funzionava, cullando a so mente.
    
    
  Capitulu 10 - Scappa da a Sicurezza
    
    
  Un dito osseu picchiò u bracciu di Nina, purtendula in un terribili svegliu. Reflexively, pressu a so manu à l'area affettata, catturà subitu a manu sottu u palmu, chì spavintò a so mità à morte. I so ochji inadegwate s'aprissi per vede quale li parlava, ma fora di i punti scuri penetranti sottu à e sopracciglia di a maschera di plastica, ùn pudia vede una faccia.
    
  "Nina! Shh," u visu viotu implorò cun un scricchiolu dolce. Era u so cumpagnu di stanza, chì stava vicinu à u so lettu in un vestitu biancu di l'uspidale. I tubi sò stati sguassati da e so mani, lassendu tracce di scarlatina suintendu casualmente sguassate nantu à a pelle bianca nuda intornu à elli.
    
  "Ch-chì diavolo?" ella aggrottò la fronte. "Seriu?"
    
  "Ascolta, Nina. Basta à stà assai tranquillu è à sente mi, " bisbigliò, squattendu un pocu per chì u so corpu era oculatu da l'entrata di a stanza accantu à u lettu di Nina. Solu a so testa era alzata per pudè parlà à l'arechja. "L'omu chì vi aghju parlatu vene per mè. Aghju da truvà un locu isolatu finu à ch'ellu parte.
    
  Ma era sfurtunatu. Nina hè stata drogata finu à u deliriu, è ùn hà micca cura di u so destinu. Idda simpricimenti annunziu finu à chì i so ochji flottanti sò stati nascosti di novu da e palpebre pesanti. Suspirò in disperazione è guardò intornu, a so respirazione diventendu più veloce à u mumentu. Iè, a prisenza di a pulizza pruteghja i malati, ma à dilla franca, i guardiani armati ùn anu mancu salvatu a ghjente ch'elli anu assuciatu, è ancu quelli chì eranu disarmati !
    
  Saria megliu, hà pensatu u Pacientu Sam, s'ellu si piattava invece di risicà a scappata. S'ellu era statu scupertu, puderia avè trattatu cù u so aggressore in cunseguenza, è sperendu chì u duttore Gould ùn hà micca patitu alcuna viulenza sussegwente. L'audizione di Nina hà migliuratu significativamente da quandu hà cuminciatu à perde a vista; li hà permessu di sente i pedi di u so paranoicu di stanza. Unu à unu i so passi si alluntanò da ella, ma micca versu u so lettu. Cuntinuò à drift in è fora di u sonnu, ma i so ochji fermanu chjusi.
    
  Pocu dopu, un dulore stupente sbocciava in fondu daretu à l'orbite di l'occhi di Nina, sparghjendu cum'è un fiore di dulore in u so cervellu. E cunnessioni nervose anu familiarizatu rapidamente i so receptori cù a migraine splitting chì hà causatu, è Nina gridava forte in u so sonnu. Un mal di testa subitu, chì s'aggravava à pocu à pocu, li pieni i globi oculari è li fece calà a fronte.
    
  "O diu!" - gridò. "U mo capu! U mo capu mi ammazza!"
    
  I so urla ritruvanu à traversu u silenziu virtuale di a tarda notte in a stanza, attirà rapidamente u staffu medico à a so attenzione. I dita tremanti di Nina finalmente truvaru u buttone d'emergenza, è l'hà premutu parechje volte, chjamendu l'infermiera di notte per aiutu illegale. Una nova infermiera hè ghjunta, fresca da l'accademia.
    
  "Dr Gould? Dottore Gould, stai bè ? Chì ci hè, caru ? " ella dumandò.
    
  "M-Diu..." Nina balbettò, malgradu a disorientazione indotta da a droga, "u mo capu hè spartu da u dolore!" Avà hè pusata ghjustu davanti à i mo ochji è mi ammazza. Diu mio ! Sembra chì u mo craniu si spacca. "
    
  "Varaghju prestu à piglià u duttore Hilt. Hè ghjustu surtitu da a sala operatoria. Basta rilassate. Serà quì, Dr Gould. L'infermiera si vultò è si precipitò per aiutu.
    
  "Grazie," Nina suspirò, turmentata da un dolore terribile, senza dubbitu per via di i so ochji. Ella guardò un mumentu per verificà Sam, u paziente, ma era andatu. Nina aggrottò la fronte. Puderaghju ghjurà ch'ellu mi parlava mentre dorme. Ella ci hà pensatu più in più. Innò. Devu avè sunniatu.
    
  "Dr Gould?"
    
  "Iè? Scusate, ùn possu micca vede ", si scusò.
    
  "U duttore Efesu hè cun mè". Si vultò versu u duttore, disse: "Scusate, aghju solu andà in a stanza vicinu per un minutu per aiutà à Frau Mittag cù a so biancheria di lettu".
    
  "Di sicuru, surella. Per piacè pigliate u vostru tempu ", hà rispostu u duttore. Nina hà intesu u ligeru battitu di i pedi di l'infermiera. Fighjendu u duttore Hilt è li disse a so lagnanza specifica. A cuntrariu di u duttore Fritz, chì era assai attivu è piaceva à fà diagnostichi veloci, u duttore Hilt era un ascultore megliu. Aspittò chì Nina spiegà esattamente cumu si era stallatu u mal di testa daretu à l'ochji prima di risponde.
    
  "Dr Gould? Pudete almenu vedemi bè?" dumandò. "I mal di testa sò generalmente direttamente ligati à a cecità imminente, sapete?"
    
  "Micca in tuttu," disse tristemente. "Questa cecità pare chì s'aggrava ogni ghjornu, è u duttore Fritz ùn hà fattu nunda di custruttivu. Pudete per piacè dammi qualcosa per u dulore? Hè quasi insupportable ".
    
  Hà cacciatu a so mascara chirurgica per pudè parlà chjaramente. "Di sicuru, caru."
    
  L'hà vistu inclinà a testa, fighjendu u lettu di Sam. "Induve hè l'altru paziente?"
    
  "Ùn sò micca," hà scrollatu e spalle. "Forse hè andatu à u toilette. Mi ricordu chì hà dettu à l'infermiera Marks chì ùn avia micca intenzione di utilizà a padella.
    
  "Perchè ùn usa micca u toilette quì?" dumandò u duttore, ma Nina era francamente ammalatu veramente di i rapporti annantu à u so cumpagnu di stanza quandu avia bisognu di aiutu per alleviare u so mal di testa.
    
  "Ùn a sò micca!" - s"insinuò ella. "Senti, pudete per piacè dammi qualcosa per u dulore?"
    
  Ùn era micca impressiunatu da u so tonu, ma pigliò un respiru prufondu è suspirò. "Dr Gould, ammucciate u vostru cumpagnu di stanza?"
    
  A quistione era assurda è pocu prufessiunale. Nina era estremamente irritata da a so domanda ridicula. "Iè. Hè in qualchì locu in a stanza. Vinti punti s'ellu mi pudete piglià un analgésicu prima di truvà !
    
  "Avete da dì induve ellu hè, Dr Gould, o morirete sta sera", disse senza sguardu.
    
  "Siete completamente pazza?" - hà strillatu. "Mi minacciate seriamente?" Nina sentia chì qualcosa era assai sbagliatu, ma ùn pudia gridà. U fighjulava cù l'occhi lampanti, i so diti cercanu furtivamente u buttone rossu chì era sempre nantu à u lettu accantu à ella, mentre ch'ella teneva l'ochji nantu à a so faccia bianca. A so ombra sfocata alzò u buttone di chjama per ella per vede. "Cercate questu?"
    
  "Oh Diu," Nina cuminciò subitu à chianciri, coprendu u nasu è a bocca cù e so mani quand'ellu capì chì avà si ricurdava di quella voce. U so capu li batteva è a so pelle brusgiava, ma ùn s"aspittava à spustà.
    
  "Induve hè?" bisbigliò uniformemente. "Dì mi o moriri".
    
  "Ùn sò micca, d'accordu?" a so voce tremava pianu sottu à e so mani. "Ùn sò veramente micca. Eru dorme tuttu stu tempu. Diu, sò veramente u so guardianu?
    
  L'omu altu rispose: "Cite Cain direttamente da a Bibbia. Dimmi, duttore Gould, sì religiosu ?
    
  "Va cazzu!" - gridò ella.
    
  "Ah, un ateu", rimarcò pensativamente. "Ùn ci sò micca atei in i buchi di volpi. Questa hè una altra citazione - forse una chì hè più apprupriata per voi in questu mumentu di risturazione finale, quandu scuntrate a vostra morte à e mani di quellu per quale vulete avè un diu ".
    
  "Ùn site micca u duttore Hilt", disse l'infermiera daretu à ellu. E so parolle sonavanu cum'è una quistione, lanciata cù incredulità è realizazione. Tandu l'hà spazzatu da i so pedi cù una vitezza cusì elegante chì Nina ùn hà mancu tempu d'apprezzà a brevità di a so azzione. Quandu l'infermiera cascò, e so mani liberavanu u lettu. Ella sciddicò à traversu u pavimentu lucidatu cun un crash assordante chì subitu attirò l'attenzione di u staffu di notte in a stazione di l'infermiera.
    
  Da nulla, a pulizza cuminciò à gridà in u corridoiu. Nina s'aspittava à catturà l'impostore in a so stanza, ma invece si precipitò davanti à a so porta.
    
  "Vai! Avanti ! Avanti ! Hè à u sicondu pianu ! Corner lu in a farmacia ! Rapidu!" - gridò u cumandante.
    
  "Chì?" Nina aggrottò la fronte. Ella ùn pudia micca crede. Tuttu ciò ch"ella pudia distingue era a figura di u ciarlatanu chì s"avvicinava prestu à ella, è, cum"è u destinu di a povera infermiera, li fece un colpu duru in capu. Per una stonda, sintì un dulore insopportabile prima di sparisce in u fiumu neru di l'oblio.Nina si ritrova in sensu uni pochi di stonde dopu, sempre incurvata goffa nantu à u so lettu. U so mal di testa avà avia cumpagnia. U colpu à u so tempiu hà amparatu un novu livellu di dulore. Avà era cusì gonfia chì u so ochju drittu paria più chjucu. L'infermiera di notte era sempre chjinata in terra vicinu à ella, ma Nina ùn avia micca tempu. Avia da esce da quì prima chì u straneru straneru torna à ella, soprattuttu avà chì a cunniscia megliu.
    
  Pigliò di novu u buttone di chjama pendente, ma a testa di u dispusitivu hè stata tagliata. "Damn," si lamentò, abbassendu cù cura e so gambe da u lettu. Tuttu ciò ch'ella pudia vede eranu simplici contorni di oggetti è persone. Ùn ci era micca segnu d'identità o intenzione quandu ùn pudia vede e so facci.
    
  "Merca! Induve sò Sam è Perdue quandu aghju bisognu ? Cumu finiscinu sempre in sta merda?" si lamentava a mità di frustrazione è di paura mentre caminava, sintendu una manera di liberà si da i tubi in e so mani è facendu u so passaghju passatu u munzeddu di donne accantu à i so gammi instabili. L'azzione di a polizia hà attiratu l'attenzione di a maiò parte di u persunale di notte, è Nina hà nutatu chì u terzu pianu era stranamente tranquillu, salvu l'ecu distanti di una previsione meteorologica televisiva è dui pazienti bisbiglianu in a stanza vicinu. Questu l'hà purtatu à truvà a so robba è u vestitu cum'è u megliu ch'ella puderia in a bughjura crescente per via di a so visione deteriorata chì l'abbandunaria prestu. Dopu ch'ella s'hè vistutu, tenendu i so scarpi in manu per ùn suscitarà suspetti quand'ella escia, si sbucò à a tavula di Sam è apre u so casgiu. U so portafoglio carbonizatu era sempre dentru. Infilò a carta di licenza à l'internu, infilendula in a tasca posteriore di i so jeans.
    
  Cuminciava à preoccupassi di u locu di u so cumpagnu di stanza, a so cundizione, è soprattuttu, se a so dumanda disperata era vera. Sin'à avà, l'avia pensatu cum'è solu un sognu, ma avà ch'ellu mancava, hà cuminciatu à pensà duie volte à a so visita prima di a notte. In ogni casu, avà avia bisognu di scappà da l'impostore. A pulizza ùn pudia micca offre prutezzione contru a minaccia senza faccia. Eranu digià perseguite i suspettati è nimu d'elli avianu vistu veramente a persona rispunsevuli. L'unicu modu chì Nina hà sappiutu quale era rispunsevuli era per via di u so cumpurtamentu riprovevuli versu ella è a sorella Barken.
    
  "Oh merda!" - hà dettu ella, smintendu mortu in traccia, guasi à a fine di u corridore biancu. "Sorella Barken. L'aghju da avvistà ". Ma Nina sapia chì dumandà à l'infermiera grassa avisarà u staffu ch'ella s'era scappata. Ùn ci era micca dubbitu chì ùn permettenu micca questu. Pensate, pensate, pensate ! Nina s'hè cunvinta, ferma immobile è esitante. Ella sapia ciò chì avia da fà. Era dispiacevule, ma era l'unicu modu.
    
  Riturnendu in a so stanza scura, aduprendu solu a luce di u corridoiu chì brillava nantu à u pavimentu scintillante, Nina cuminciò à spoglià l'infermiera di notte. Per furtuna per u picculu storicu, l'infermiera era duie taglie troppu grande per ella.
    
  "Mi dispiace tantu. In verità, hè quellu chì sò," bisbigliò Nina, togliendu l'uniforme medica di a donna è mettendula sopra i so vestiti. Sentendu abbastanza terribili per ciò ch'ella facia à a povera donna, a moralità goffa di Nina l'hà purtatu à scaccià i so letti nantu à l'infermiera. Dopu tuttu, a signora era in a so biancheria intima nantu à u pianu friddu. Dàli un bun, Nina, pensò à a seconda volta. No, hè stupidu. Basta à esce da quì ! Ma u corpu immobile di l'infermiera paria ch'ella chjamà. Forse a pietà di Nina facia chì u sangue scorri da u so nasu, sangue chì formava una pozza appiccicosa è scura in terra sottu à a so faccia. Ùn avemu tempu !L'argumenti cunvincenti l'hanu fattu pinsà. "À l'infernu cù questu", Nina hà decisu à voce alta è hà vultatu a donna inconsciente una volta in modu chì a biancheria s'imbulighjava intornu à u so corpu è a pruteghja da a durezza di u pianu.
    
  En tant qu'infirmière, Nina aurait pu déjouer les policiers et sortir avant qu'ils ne se rendent compte qu'elle avait du mal à trouver les marches et les poignées de porte. Quandu hà finalmente ghjuntu à u primu pianu, hà intesu dui pulizie chì parlavanu di una vittima d'assassiniu.
    
  "Vogliu esse quì", disse unu. "Avaria pigliatu quellu figliolu di cagna".
    
  "Di sicuru, tutta l'azzione si svolge prima di u nostru turnu. Avà simu custretti à babysitter ciò chì resta ", si lamentava un altru.
    
  "Questa volta a vittima era un duttore di notte", bisbigliava u primu. Forse u duttore Hilt?, pensò, andendu versu l'uscita.
    
  "Anu trovu stu duttore cù un pezzu di pelle strappatu da a so faccia, cum'è quellu guardianu a notte precedente", hà intesu aghjunghje.
    
  "Cambia prima?" - dumandò unu di l'ufficiali à Nina mentre passava. Pigliò un respiru è formulò u so tedescu cum'è ch'ella pudia.
    
  "Iè, i mo nervi ùn anu pussutu suppurtà l'assassiniu. "Aghju persu a cuscenza è mi pigghiau a faccia", murmurò rapidamente, circandu di sente a maniglia di a porta.
    
  "Lasciami piglià questu per voi", qualcunu hà dettu è apre a porta à e so espressioni di simpatia.
    
  "Bona notte, surella", disse u pulizzeru à Nina.
    
  "Danke sh ön", hà sorrisu, sintendu l'aria fresca di a notte nantu à u so visu, luttendu un mal di testa è circannu di ùn cascà i scalini.
    
  "Bona notte ancu à voi, duttore... Efesu, ùn hè micca?" - dumandò u pulizzeru daretu à Nina à a porta. U sangue si ghiacciava in i so vini, ma ella restava fideli.
    
  "Hè ghjustu. "Bona notte, signori", disse l'omu allegru. "Siate sicuru!"
    
    
  Capitulu 11 - Margaret's Cub
    
    
  "Sam Cleave hè solu l'omu per questu, signore. Mi cuntatteraghju cù ellu ".
    
  "Ùn pudemu micca permette Sam Cleve", Duncan Gradwell hà rispostu rapidamente. Moriva di fumà una sigaretta, ma quandu a nutizia di un jet di caccia in Germania hè ghjunta nantu à u filu nantu à u screnu di u so computer, hà dumandatu una attenzione immediata è urgente.
    
  "Hè un vechju amicu mio. "Aghju... torceraghju u so bracciu", hà intesu dì à Margaret. "Cum'è aghju dettu, mi cuntatteraghju. Avemu travagliatu inseme parechji anni fà quandu aiutava a so fidanzata Patricia cù u so primu travagliu cum'è prufessiunale.
    
  "Hè questa a zitella chì hè stata abattuta davanti à ellu da quellu ring di fucile chì anu scopre l'operazione?" Gradwell dumandò in un tonu piuttostu senza emozioni. Margaret abbassò a testa è rispose cun un lento cennu. "Ùn hè micca maravigghiusu ch'ellu sia diventatu cusì addictu à a buttiglia in l'anni dopu", suspirò Gradwell.
    
  Margaret ùn pudìa evitari di ridere di questu. "Bè, sgiò, Sam Cleave ùn avia micca bisognu di assai persu per fà ch'ellu succhià u collu di a buttiglia. Nè prima di Patricia, nè dopu... l'incidentu.
    
  "Oh! Allora dimmi, hè troppu instabile per cuntà sta storia ? - dumandò Gradwell.
    
  "Iè, sgiò Gradwell. Sam Cleave ùn hè micca solu imprudente, hè notu per avè una mente ligeramente torciata ", disse cun un sorrisu gentile. "U ghjurnalistu hè esattamente u calibre chì vulete scopre l'operazioni segrete di u cumandamentu di a Luftwaffe tedesca. Sò sicuru chì u so cancelliere sarà entusiasmu di sente parlà di questu, soprattuttu avà ".
    
  "Sò d'accordu", hà cunfirmatu Margaret, stringendu e mani davanti à ella mentre stava attentu davanti à a scrivania di u so editore. "U cuntatteraghju immediatamente è vede s'ellu seria dispostu à riduce un pocu a so tarifa per un vechju amicu".
    
  "Aghju speru cusì!" U doppiu mentonu di Gradwell tremò mentre a so voce si alzava. "Stu omu hè avà un scrittore famosu, cusì sò sicuru chì queste excursioni folle chì cuntinueghja cù stu riccu idiotu ùn sò micca un attu di necessità".
    
  L'"idiota riccu" chì Gradwell chjamava cusì affettuosamente era David Perdue. Gradwell hà cultivatu un crescente disrispettu per Perdue in l'ultimi anni per via di u disprezzu di u miliardariu per l'amicu persunale di Gradwell. L'amicu in quistione, u prufessore Frank Matlock di l'Università di Edimburgo, hè statu custrettu à dimissioni cum'è capu di u dipartimentu in u casu di Brixton Tower, dopu chì Purdue hà cessatu i so generosi donazioni à u dipartimentu. Naturalmente, ci era furore annantu à l'infatuazione romantica sussegwente di Perdue cù u ghjocu predilettu di Matlock, l'ughjettu di i so misogini è riservazioni, a duttore Nina Gould.
    
  U fattu chì questu era tutta a storia antica, degna di una dicada è mità di "acqua sottu à u ponte", ùn hà micca fattu una differenza à l'amara Gradwell. Avà dirige l'Edinburgh Post, una pusizioni ch'ellu avia ottenuta cù u travagliu duru è u fair play, anni dopu chì Sam Cleave avia lasciatu i sale polverosi di u ghjurnale.
    
  "Iè, sgiò Gradwell", Margaret rispose educatamente. "Varaghju, ma chì s'ellu ùn possu micca fà spine?"
    
  "In duie settimane, a storia mundiale serà fatta, Margaret," Gradwell grinnisce cum'è un violatore di Halloween. "In pocu più di una settimana, u mondu fighjerà in diretta da L'Aia mentre u Mediu Oriente è l'Europa firmanu un trattatu di pace chì guarantisci a fine di tutte l'ostilità trà i dui mondi. A minaccia chjara per questu succorsu hè u recente volu suicida di u pilotu olandese Ben Griesman, ricordate?
    
  "Iè, signore". Si morse a labbra, sapendu bè induve ellu andava cun questu, ma ricusendu di arrabbiallu interrompendu. "Hè intrutu in una basa aerea irachena è hà dirottatu un aviò".
    
  "Hè ghjustu! È s'hè lampatu in u quartier generale di a CIA, creendu a cosa fottuta chì avà si sviluppa. Comu sapete, u Mediu Oriente apparentemente hà mandatu à qualcunu per vendicà distruggendu a basa aerea tedesca! - esclamò. "Avà dimmi di novu perchè l'imprudente è astutu Sam Cleave ùn saltarà micca à l'uppurtunità di entre in sta storia".
    
  "Puntu pigliatu", hà sorrisu timidamente, sintindu estremamente imbarazzatu per avè da fighjà u so capu salivare mentre parlava appassiunatu di a situazione in crescita. "Devu andà. Quale sà induve hè avà ? Aghju da cumincià à chjamà tutti immediatamente. "
    
  "Hè ghjustu!" Gradwell ringhiò dopu à ella mentre andava direttamente à u so picculu uffiziu. "Affrettatevi è fate chì Cleve ci parli prima chì un altru idiota anti-pace provoche u suicidiu è a Terza Guerra Munniali!"
    
  Margaret ùn hà mancu sguardu à i so culleghi mentre passava davanti à elli, ma sapia chì tutti avianu una bella risata di e cose deliziose chì Duncan Gradwell hà dettu. E so parolle scelte eranu una burla interna. Margaret di solitu ridia u più forte quandu u veteranu editore di sei servizii di stampa precedenti hà cuminciatu à preoccupassi di a nutizia, ma avà ùn hà micca atrevatu. Et s'il l'avait vu rire devant ce qu'il considérait comme une mission digne de presse ? Imagine a so furia s'ellu vede u so sorrisu riflessu in i grandi pannelli di vetru di u so uffiziu ?
    
  Margaret aspittava di parlà cù u ghjovanu Sam di novu. Per d 'altra banda, ùn era micca statu ghjovanu Sam per un bellu pezzu. Ma per ella, serà sempre un ghjurnalistu capricciusu, eccessivamente zelosu chì espone l'inghjustizia induve ellu pò. Era statu u sustituitu di Margaret in l'era precedente di Edinburgh Post, quandu u mondu era sempre in u caosu di u liberalismu è i cunservatori vulianu limità a libertà stessa di ogni persona. A situazione hà cambiatu dramaticamente da quandu l'Organizazione di l'Unità Mundiale hà pigliatu u cuntrollu puliticu di parechji ex paesi di l'UE, è parechji tarritorii sudamericani si sò spartuti da quelli chì eranu una volta i guverni di u Terzu Munnu.
    
  Margaret ùn era micca feminista in ogni modu, ma l'Organizazione di l'Unità Mundiale, guidata principarmenti da e donne, hà dimustratu differenzi significati in a manera di gestisce è risolve e tensioni pulitiche. La guerre n'avait plus la faveur qu'elle avait autrefois reçue des gouvernements dominés par les hommes. L'avanzati in a risoluzione di prublemi, l'invenzione è l'ottimisazione di e risorse sò stati ottenuti attraversu donazioni internaziunali è strategie d'investimentu.
    
  U Bancu Mondiale era guidatu da u presidente di ciò chì hè statu stabilitu cum'è u Cunsigliu per a Tolleranza Internaziunale, a prufissore Martha Sloan. Era l'anzianu imbasciadore pulaccu in Inghilterra, chì vincìu l'ultime elezzione per guvernà a nova unione di e nazioni. U scopu principale di u Cunsigliu era di eliminà e minacce militari cuncludendu trattati di cumprumissu mutuale invece di terrurismu è intervenzione militare. U cummerciu era più impurtante chè l'ostilità pulitica, prufessore. Sloan hà sempre spartutu in i so discorsi. In fatti, hè diventatu un principiu assuciatu cù ella in tutti i media.
    
  "Perchè duvemu perde i nostri figlioli à millaie per suddisfà l'avidità di una manciata di vechji in u putere quandu a guerra ùn li toccherà mai?" hè stata intesa proclamà pochi ghjorni prima ch'ella fù elettu in una vittoria fulgurante. "Perchè duvemu crippà l'ecunumia è distrughje u travagliu duru di l'architetti è i muratori? O distrugge l'edificazioni è uccide persone innocenti mentre i signori di a guerra muderni prufittà di a nostra miseria è di a separazione di e nostre linee di sangue? A ghjuventù sacrificata per serve un ciculu infinitu di distruzzione hè una follia perpetuata da i capi debuli di mente chì cuntrolanu u vostru avvene. Parenti chì perdenu i so figlioli, sposi persi, fratelli è surelle strappati da noi per l'incapacità di l'omi più vechji è amari di risolve i cunflitti ?
    
  Cù i so capelli scuri intrecciati è a so firmata collana di velluto chì currispondeva à qualsiasi vestitu chì portava, a petite è carismatica capu hà scuntatu u mondu cù i so cure apparentemente simplici per e pratiche distruttive di i sistemi religiosi è pulitichi. In fatti, hè stata una volta ridiculizata da a so oppusizione ufficiale per avè dichjaratu chì u spiritu di i Ghjochi Olimpichi era diventatu nunda di più chè un altru generatore finanziariu in furia.
    
  Ella insistia chì si deve esse usatu per i stessi mutivi chì hè statu creatu - una cumpetizione pacífica in quale u vincitore hè determinatu senza sacrifiziu. "Perchè ùn pudemu micca inizià una guerra nantu à u scacchinu o in u campu di tennis? Ancu una partita di lotta di braccia trà dui paesi pò determinà quale si mette in u so modu, per l'amori di u celu! Hè listessa idea, solu senza i miliardi spesi in materiale di guerra o l'innumerevoli vite distrutte da e vittime trà i suldati di pede chì ùn anu nunda à fà cù a causa immediata. Queste persone si uccidenu senza avè nisuna altra ragione per questu altru ch'è un ordine ! Sì, i mo amichi, ùn pudete micca marchjà à qualcunu in a strada è sparà in a testa senza dispiacere o traumu psicologicu ", hà dumandatu da a so piattaforma in Minsk qualchì tempu fà, "perchè forzate i vostri figlioli, fratelli, surelle è i sposi a facenu vutendu per issi tirani d'antica chì perpetuanu st'atrocità ? Perchè?"
    
  Margaret ùn importava micca chì i novi sindicati eranu criticati per ciò chì e campagni di l'uppusizione chjamavanu una crescita feminista à u putere o un colpu insidiosu da l'agenti di l'Anticristu. Ella susteneva qualsiasi dirigente chì s'oppone à l'assassiniu di massa senza sensu di a nostra propria razza umana in nome di u putere, l'avidità è a corruzzione. Essenzialmente, Margaret Crosby sustene Sloane perchè u mondu hè diventatu un locu menu difficiule da quandu hà pigliatu u putere. I veli scuri chì avianu ammucciatu seculi d'inimicizia sò stati avà direttamente sguassati, aprendu un canali di cumunicazione trà i paesi disaffectati.S'ellu fussi à mè, e restrizioni periculose è immorali di a religione seranu liberate da a so ipocrisia, è i dogmi di u terrore è a schiavitù seria abulita. L'individualisimu ghjoca un rolu chjave in stu novu mondu. L'uniformità hè per u vestitu formale. I reguli sò basati nantu à i principii scientifichi. A libertà hè di personalità, rispettu è disciplina persunale. Questu hà da arricchisce ognunu di noi in mente è corpu è ci permetterà di esse più pruduttivi, per esse megliu in ciò chì facemu. È cum'è diventemu megliu in ciò chì facemu, ampararemu l'umiltà. Da l'umiltà nasce l'amicizia.
    
  U discorsu di Martha Sloan hà ghjucatu in l'urdinatore di l'uffiziu di Margaret mentre cercava l'ultimu numeru chì avia chjamatu per Sam Cleve. Era entusiasta di parlà cun ellu di novu dopu à tuttu stu tempu è ùn pudia micca sminuì una risatina ligeramente mentre chjamava u so numeru. Quandu u primu buzzer sonò, Margaret hè stata distratta da a figura oscillante di un cumpagnu maschile ghjustu fora di a so finestra. Muru. Agitò i so braccia in modu salvaticu per attirà a so attenzione, indicà u so sguardu è u screnu pianu di u so urdinatore.
    
  "Chì diavolo parli?" ella dumandò, sperendu chì e so capacità di lettura di labbra anu superatu e so capacità di gestu. "Sò à u telefunu!"
    
  U telefunu di Sam Cleave si n'andò à a casella vocale, cusì Margaret hà interrottu a chjama per apre a porta è sente ciò chì l'impiegatu dicia. Aprì a porta cù una ciglia diabolica, abbaiò : "Chì, in nome di Diu, hè cusì impurtante, Gary? Aghju pruvatu à cuntattà Sam Cleave ".
    
  "In fatti di a materia!" - esclamò Gary. "Fighjate a nutizia. Hè nantu à a nutizia, digià in Germania, in l'uspidale in Heidelberg, induve, sicondu u ghjurnalista, era u tippu chì hà sbattutu l'aviò tedescu !
    
    
  Capitulu 12 - Auto-appuntamentu
    
    
  Margaret corse à u so uffiziu è cambiò u canali in SKY International. Senza caccià i so ochji nantu à i paisaghji nantu à u screnu, si fece strada trà i stranieri in u fondu per vede s'ellu pudia ricunnosce u so vechju cullega. A so attenzioni era cusì cuncentrata annantu à questu compitu ch'ella ùn hà micca rimarcatu u cummentariu di u ghjurnalista. Quì è quì una parolla hà fattu u so modu à traversu u mischju di fatti, chjappà u so cervellu in u locu ghjustu per ricurdà a storia generale.
    
  "L'autorità ùn anu ancu arrestatu l'assassinu sfuggente rispunsevuli di a morte di dui agenti di sicurezza trè ghjorni fà è un'altra morte a notte scorsa. L'identità di u mortu serà fatta publica appena l'inchiesta realizata da u Dipartimentu di Investigazione Criminale di Wiesloch di a Direzzione di Heidelberg hè finita. Margaret hà subitu vistu Sam trà i spettatori daretu à i segni di cordone è e barriere. "O mio Diu, zitellu, cumu avete cambiatu in ..." ella si mette i so occhiali è si china per vede megliu. Ella rimarcò appruvativamente: "Un bellu cinturinu caru avà chì site un omu, eh?" Chì metamorfosi hà subitu ! I so capelli scuri crescevanu avà ghjustu sottu à e so spalle, e punte sbuchjate d'una manera salvatica è disordinata chì li dava un aria di sofisticazione capricciosa.
    
  Portava un mantellu di pelle nera è stivali. Inturniatu à u so collu era una sciarpa di cachemire verde chì adornava i so tratti scuri è i vestiti ugualmente scuri. In a nebbia grisa matina tedesca hà fattu u so modu à traversu a folla per vede megliu. Margaret hà nutatu ch'ellu parlava à l'ufficiale di pulizza, chì hà scuzzulatu a testa à ciò chì Sam suggeria.
    
  "Probabilmente pruvà à entre, eh, caru?" Margaret fece un lieve sorriso. "Bè, ùn avete micca cambiatu tantu, nò?"
    
  Daretu à ellu, ricunnosce un altru omu, quellu chì avia vistu spessu in cunferenze di stampa è i filmati lampanti di partiti universitarii mandati da l'editore di l'intrattenimentu à a cabina editoriale per i clips di nutizie. L'omu altu è i capelli bianchi s'inclinò in avanti per fighjà più attente à a scena accantu à Sam Cleave. Era ancu vestitu impeccabilmente. I so occhiali eranu infilati in a sacchetta di u mantellu di fronte. E so mani restanu ammucciate in i sacchetti di i pantaloni mentre caminava. Elle a remarqué son blazer marron en polaire à coupe italienne qui recouvrait ce qu'elle supposait être une arme dissimulée.
    
  "David Perdue", hà annunziatu tranquillamente mentre a scena si svolgeva in duie versioni più chjuche daretu à i so lunette. I so ochji abbandunonu u screnu per un mumentu per guardà intornu à l'uffiziu apertu per assicurà chì Gradwell era immobile. Sta volta era calmu mentre fighjulava l'articulu chì li era ghjustu purtatu. Margaret sgridò è vultò u so sguardu à u screnu pianu cun un sorrisu. "Ovviamente ùn avete micca vistu chì Cleve hè sempre amicu di Dave Perdue, avete?" ella ghignava.
    
  "Dui pazienti sò stati signalati spariti da sta matina, è un portavoce di a polizia ..."
    
  "Chì?" Margaret aggrottò la fronte. Ella avia digià intesu questu. Hè quì ch'ella hà decisu di rinfurzà l'arechje è attente à u rapportu.
    
  "... a pulizza ùn hà micca idea di cumu dui pazienti puderanu esce da un edifiziu chì hà una sola uscita, una surtita guardata da l'uffiziali vinti quattru ore à ghjornu. Questu hà purtatu à l'autorità è l'amministratori di l'ospitale à crede chì dui pazienti, Nina Gould è una vittima di u brusgiatu cunnisciuta solu cum'è "Sam", ponu sempre esse in grande in l'edificiu. U mutivu di u so volu, però, resta un misteru ".
    
  "Ma Sam hè fora di l'edificiu, idioti", Margaret aggrottò le sopracciglia, completamente confusa da u messagiu. Era familiarizata cù a relazione di Sam Cleave cù Nina Gould, chì una volta avia scontru pocu dopu una conferenza nantu à e strategie di prima di a seconda guerra mundiale visibili in a pulitica muderna, "Povera Nina. Chì hè accadutu chì li hà purtatu à l'unità di brusgiate ? Diu mio. Ma Sam hè ... "
    
  Margaret hà scuzzulatu u so capu è liccò e so labbre cù a punta di a so lingua, cum'è ella sempre facia quandu ella cercava di risolve un puzzle. Nunda quì ùn hà sensu; nè a sparizione di i malati attraversu e barriere di a polizia, nè a morte misteriosa di trè impiegati, nimu hà vistu ancu u suspettatu, è u più stranu di tutti - per a cunfusione causata da u fattu chì l'altru paziente di Nina era "Sam", mentre chì Sam era in piedi. fora trà l'osservatori ... in prima vista.
    
  L'anzianu ragiunamentu deduttivu di l'anzianu cullega di Sam s'hè lampatu è si pusò in daretu à a so sedia, fighjendu Sam sparisce fora di u screnu cù u restu di a folla. Ella strinse e so dita è guardò in avanti senza fighjà, senza attentu à i rapporti di nutizie cambianti.
    
  "A vista," ripetì una volta è una volta, traducendu e so formule in diverse pussibulità. "Davanti à tutti..."
    
  Margaret salta, sbattendu una tazza di tè viota per gratitudine è unu di i so premii di stampa chì si trovavanu à u bordu di a so scrivania. Ella sbulicò à a so epifania subita, ancu più inspirata per parlà à Sam. Ella vulia capisce tutta sta materia in dettu. Da a cunfusione ch'ella sentia, hà capitu chì ci deve esse parechje pezzi di u puzzle chì ùn avia micca, pezzi chì solu Sam Cleave puderia sacrificà per a so nova ricerca di a verità. Perchè nò? Saria cuntentu solu se qualchissia cù a so mente logica l'aiutò à risolve u misteru di a scumparsa di Nina.
    
  Saria una vergogna s'è u bellu picculu storicu era sempre chjappu in l'edifiziu cù qualchì rapitore o pazzo. Stu tipu di cose era guasi una guaranzia di mala nutizia, è ùn vulia micca ch'ella ghjunghjia à questu s'ellu puderia aiutà.
    
  "Sgiò Gradwell, aghju riservatu una settimana per un articulu in Germania. Per piacè organizzate u timing di a mo assenza ", disse irritata, aprendu a porta di Gradwell, sempre in fretta mettendu u so mantellu.
    
  "Chì in nome di tuttu ciò chì hè santu parli, Margaret?" - esclamò Gradwell. Si vultò in a so sedia.
    
  "Sam Cleave hè in Germania, sgiò Gradwell", hà annunziatu cun entusiasmo.
    
  "Va bè! Allora pudete intruducelu in a storia per quale hè digià quì ", hà sbulicatu.
    
  "No, ùn capite micca. Ùn hè micca tuttu, sgiò Gradwell, ci hè assai di più ! Sembra chì u duttore Nina Gould hè ancu quì ", li disse, arrossendu mentre si precipitava à stringe a cintura. "E avà l'autorità anu signalatu a so scomparsa."
    
  Margaret hà pigliatu un mumentu per ripiglià u so fiatu è vede ciò chì u so capu pensava. L'hà guardatu incredulu per una seconda. Allora urlò: "Chì diavolo faci sempre quì? Andate à piglià Cleve. Esposemu i Krauts prima chì qualcunu altru salta in a sanguinosa macchina suicida!
    
    
  Capitulu 13 - Trè stranieri è un storicu mancante
    
    
  "Chì dicenu, Sam?" - dumandò Perdue tranquillamente mentre Sam si raghjunghjeva.
    
  "Dicenu chì dui pazienti anu mancatu da a prima mattina," Sam hà rispostu cusì sottumessu mentre i dui si alluntananu da a folla per discutiri i so piani.
    
  "Avemu da caccià Nina prima ch'ella diventa un altru mira per questu animale", insistia Perdue, a so miniatura storta chjappata trà i so denti di fronte mentre ellu pensava.
    
  "Troppu tardi, Perdue," annuncia Sam cù una spressione sbucata. Si firmò è guardò u celu sopra à a so testa, cum'è s'ellu cercava l'aiutu di qualchì putere più altu. L'occhi turchini di Perdue u fighjulavanu interrogativamente, ma Sam si sentia cum'è una petra era chjappata in u so stomacu. Infine pigliò un respiru profondu è disse: "Nina hè mancata".
    
  Perdue ùn s"hè avvistu subitu, forse perchè era l"ultima cosa chì vulia sente... Dopu à a nutizia di a so morte, di sicuru. Immediatamente sbuchjatu da a so reverie, Perdue fighjava à Sam cù una espressione di cuncentrazione estrema. "Usate u vostru cuntrollu di mente per otteneci qualchì infurmazione. Vai, l'avete utilizatu per caccià mi da Sinclair. hà cunvinta à Sam, Ma u so amicu strinse solu a testa. " Sam ? Questu hè per a signora chì simu tramindui ", hà utilizatu à riluttanza a parolla chì avia in mente è a rimpiazzà cun tatto cù "adore".
    
  "Ùn possu micca", si lamentò Sam. Paria sconvoltu à l'ammissione, ma ùn ci era nunda di perpetuà l'illusione. Ùn saria micca bonu per u so ego è ùn saria micca bonu per nimu intornu à ellu. "Aghju persu ... sta... capacità", hà luttatu.
    
  Era a prima volta chì Sam l'aveva dettu à voce alta dapoi e vacanze scozzesi, è sguassava. "L'aghju persu, Perdue. Quandu aghju inciampatu nantu à i mo propii pedi sanguinanti scappendu da a Giantess Greta, o quale sia u so nome, a mo testa hà sbattutu una roccia è, bè ", hà alzutu e spalle è hà datu à Perdue un sguardu di terribile culpabilità. "Mi dispiace, omu. Ma aghju persu ciò chì puderia fà. Diu, quandu l'aghju avutu, aghju pensatu chì era una malidizzione male - qualcosa chì mi rendeva a vita miserable. Avà ch'ùn l'aghju micca... Avà chì ne aghju veramente bisognu, vogliu ch'ella ùn si ne smarisse.
    
  "Great," Perdue si lamentò, a so manu sdrughjendu nantu à a so fronte è sottu à u so capelli per affondà in u biancu grossu di i so capelli. "Va bè, pensemu. Pensate à questu. Avemu sopravvissutu assai peghju di questu senza l'aiutu di alcun ingannu psichicu, nò ?
    
  "Iè," Sam accunsentì, sentendu sempre cum'è ch'ellu avia lasciatu u so latu.
    
  "Allora, duvemu solu aduprà u seguimentu anticu per truvà Nina", hà suggeritu Perdue, fendu u so megliu per mette in a so abitudine "mai dì chì mori".
    
  "E s'ella hè sempre quì?" Sam hà distruttu tutte l'illusioni. "Dicenu chì ùn ci hè micca manera ch'ella puderia esce da quì, cusì pensanu ch'ella puderia ancu esse in l'edificiu."
    
  U pulizzeru ch'ellu parlava ùn hà micca dettu à Sam chì una infermiera s'era lagnata di esse attaccata a notte prima - una infermiera chì hà pigliatu u so uniforme medico prima ch'ella si svegliassi in u pianu di a stanza, impannillata in mantelli.
    
  "Allora duvemu entre. Ùn ci hè nunda di ricercà in tutta a Germania s'ellu ùn avemu micca studiatu bè u territoriu originale è i so circundanti ", riflette Perdue. I so ochji anu nutatu a vicinanza di l'ufficiali dispiegati è l'omi di sicurezza in civili. Utilizendu a so tableta, hà registratu secretamente a scena di l'incidentu, l'accessu à u pianu fora di l'edifiziu marrone, è a struttura di basa di e so entrate è e so uscita.
    
  "Bè," disse Sam, mantenendu una faccia dritta è fingendu innocenza. Pigliò un pacchettu di sigarette per aiutà à pensà megliu. Illuminà a so prima maschera era cum'è stringhjendu a manu cù un vechju amicu. Sam aspirò u fumu è si senti subitu un sensu di pace, un focusu, cum'è s'ellu s'hè alluntanatu da tuttu per vede u grande ritrattu. Coincidentamente, hà vistu ancu una furgoneta SKY International News è trè omi sospetti chì stavanu vicinu à ellu. Per qualchi ragiuni parevanu fora di locu, ma ùn pudia capisce chì.
    
  Fighjendu à Perdue, Sam hà nutatu chì l'inventore di i capelli bianchi facia una panoramica cù a so tavuletta, movendu lentamente da a diritta à a manca per catturà u panorama.
    
  "Purdue," disse Sam à traversu i labbra arruvinate, "va rapidamente assai à manca. À a furgoneta. Ci sò trè bastardi sospetti in a furgoneta. Li vedi ?
    
  Perdue fit ce que Sam l'avait suggéré et abattit trois hommes d'une trentaine d'années, pour autant qu'il puisse le dire. Sam avia ragione. Era chjaru ch'elli ùn eranu micca quì per vede ciò chì a cummozione era. Invece, tutti fighjenu i so orologi à una volta, pusendu e mani nantu à i buttoni. Mentre stavanu aspittendu, unu di elli parlava.
    
  "Si sincronizzanu i so orologi", hà osservatu Perdue, movendu à pena e so labbra.
    
  "Iè," accunse Sam à traversu u longu flussu di fumu chì l'hà aiutatu à osservà senza pareva evidenti. "Chì ne pensi, bomba?"
    
  "Improbabile," Perdue impastughjatu, a so voce chì si fece cum'è un professore distrattu mentre tene u quadru di u clipboard nantu à l'omi. "Ùn stanu micca cusì vicinu."
    
  "A menu chì ùn sò suicidari", rispose Sam. Perdue guardò sopra i so lunette d'oru, tenendu sempre u clipboard in u locu.
    
  "Allora ùn anu micca bisognu di sincronizà i so orologi, nò?" - disse impaziente. Sam duvia cedere. Perdue avia ragione. Duvianu esse quì cum'è osservatori, ma per chì ? Tirò una altra sigaretta senza mancu finisce a prima.
    
  "La gola è un peccato mortale, capisci," schernò Perdue, ma Sam l'ignorò. Il s'éteignit et se dirigea vers les trois hommes avant que Perdue pût réagir, et il traversa sans préjugés la plaine de terre délabrée pour ne pas sombrer ses objectifs. U so tedescu era terribili, cusì sta volta hà decisu di ghjucà stessu. Forse s'elli pensanu ch'ellu era un turista stupidu, sarianu menu riluttanti à sparte.
    
  "Salu, signori," salutò Sam allegramente, tenendu una sigaretta trà e so labbra. "Pensu chì ùn avete micca una luce?"
    
  Ùn s'aspittavanu micca questu. Fighjavanu stupiti à u stranieru chì stava quì, sghignazzatu è paria stupidu cù a so sigaretta spenta.
    
  "A mo moglia hè andata à pranzu cù l'altre donne in tour è hà pigliatu u mo accenditore cun ella." Sam hà ghjuntu cù una scusa per fucalizza nantu à e so caratteristiche è vestiti. Dopu tuttu, era a prerogativa di u ghjurnalistu.
    
  U loafer rossu hà parlatu à i so amichi in alimanu. "Date-li una luce, per l'amor di Diu. Fighjate quantu pateticu pare ". L'altri dui ghignavanu d'accordu, è unu s'avvicinò, tirà u focu à Sam. Sam hà avà capitu chì a so distrazione era stata inefficace perchè tutti i trè eranu sempre attenti à l'uspidale. "Iè, Werner!" - unu di elli esclamò subitu.
    
  Una piccula infermiera esce da a surtita guardata da a polizia è fece un gestu à unu di elli per vene. Scambiò uni pochi di parolle cù i dui guardiani à a porta è anu annunziatu cun satisfaczione.
    
  "Kol", l'omu scuru smacked a manu di l'omu rossu cù u spinu di a so manu.
    
  "Warum nicht Himmelfarb?" Kohl hà prutestatu è un focu rapidu seguitatu, chì hè statu prestu prestu trà i trè.
    
  "Kohl! Sofortu ! " ripetì insistentemente l"omu dominatore di i capelli scuri.
    
  In a testa di Sam, e parolle pugnavanu per fà a so manera in u so vocabulariu, ma hà invintatu chì a prima parolla era u cognome di u tippu. A prossima parolla chì hà indovinatu era qualcosa cum'è fà prestu, ma ùn era micca sicuru.
    
  "Oh, a so moglia dà ordini ancu", Sam hà fattu u mutu, fumendu pigramente. "U mio ùn hè micca cusì dolce ..."
    
  Franz Himmelfarb, cun un cennu di u so cullega, Dieter Werner, interruppe subitu Sam. "Senti, amicu, ti dispiaci? Semu ufficiali di turnu chì cercanu di mischjà cù a folla, è ci rendete e cose difficili per noi. U nostru travagliu hè di assicurà chì l'assassinu in l'uspidale ùn scappa micca senza scopre, è per fà questu, bè, ùn avemu micca bisognu di esse disturbati mentre facemu u nostru travagliu ".
    
  "Capiscu. Mi dispiace. Pensu chì eri solu una mansa di idioti chì aspettavanu solu di rubà gasu da a furgone di notizie. Paria un tipu, " Sam hà rispostu cù una attitudine un pocu deliberatamente snide. Il se tourna et s'éloigna, ignorant les bruits de l'un qui tenait l'autre. Sam hà vultatu in daretu è li vidia fighjulà, chì l'hà incitatu à andà un pocu più veloce versu a casa di Perdue. In ogni casu, ùn hà micca unitu à u so amicu è evitendu l'associazioni visuali cun ellu in casu chì e trè iene cercanu una pecura nera per unisce. Perdue sapia ciò chì Sam facia. L'ochji scuri di Sam s'allargavanu un pocu mentre i so sguardi s'incontravanu à traversu a nebbia matina, è fece un gestu furtivu à Perdue di ùn l'impegna micca in a cunversazione.
    
  Perdue hà decisu di vultà à u carru di lucazione cù parechji altri, chì abbandunonu l'scena per vultà à u so ghjornu, mentre chì Sam stava daretu. Ellu, invece, s'hè unitu à un gruppu di lucali chì si sò vuluntarii per aiutà à a polizia à mantene l'ochju per ogni attività sospetta. Era solu a so copertina per tene un ochju nantu à i trè astuti Boy Scouts in e so camicie di flanella è giacche à ventu. Sam hà chjamatu Perdue da u so puntu di vista.
    
  "Iè?" A voce di Perdue passava chjaramente à traversu u telefunu.
    
  "Orologi in stile militare, tutti di u listessu vintage. Questi omi sò di l'armata ", disse mentre i so ochji giravanu intornu à a stanza per stà inconspicuous. "È una cosa più, i nomi. Kohl, Werner è... uh... "ùn si pudia micca ricurdà u terzu.
    
  "Iè?" Perdue pressò un buttone, inserendu i nomi in un schedariu di u persunale militare tedescu in l'Archivi di u Dipartimentu di a Difesa di i Stati Uniti.
    
  "Dannazione," Sam aggrottò le sopracciglia, tremando per la sua scarsa capacità di ricordare i dettagli. "Hè un cognome più longu".
    
  "Questu, u mo amicu, ùn m'aiuterà micca", imitava Perdue.
    
  "Eiu sò! Sò, per l'amor di Diu! " Sam era in furia. Il se sentait inhabituellement impuissant maintenant que ses capacités autrefois exceptionnelles étaient mises à l'épreuve et manquaient. U mutivu di u so novu odiu di sè stessu ùn era micca a perdita di e so capacità psichiche, ma a so frustrazione per ùn esse capace di cumpete in tornei cum'è una volta hà fattu quandu era più ghjovanu. "U celu. Pensu chì hà qualcosa à fà cù u celu. Diu, aghju bisognu di travaglià nantu à u mo tedesco, è a mo maledetta memoria.
    
  "Forse Engel?" Perdue hà pruvatu à aiutà.
    
  "No, troppu cortu", hà uggettatu Sam. U so sguardu sfilò à traversu l'edificiu, finu à u celu, è falà à l'area induve si trovanu trè suldati tedeschi. Sam ansimò. Sò spariti.
    
  "Himmelfarb?" Perdue hà capitu.
    
  "Iè, questu hè u listessu! Eccu u nome ! Sam esclamò in sollievu, ma avà era preoccupatu. "Sò andati. Sò andati, Perdue. Merda ! A perdu solu in ogni locu, nò ? Era capace di caccià un pettine in una tempesta !
    
  Perdue era silenziu, fighjendu l'infurmazioni chì avia ottenutu pirate in i schedarii secreti chjusi da u cunfortu di a so vittura, mentre chì Sam stava in l'aria fredda di a matina, aspittendu qualcosa chì ùn hà mancu capitu.
    
  "Questi picciotti s'assumiglianu di ragni", gemì Sam, scannendu a ghjente cù l'ochji nascosti sottu a so frangia. "Fanu minacce mentre li fighjate, ma hè assai peghju quandu ùn sapete induve sò andati."
    
  " Sam ", parla soudain Perdue, mettant fin au journaliste, qui était convaincu qu'il était suivi, préparant une embuscade. "Sò tutti piloti di a Luftwaffe tedesca, unità Leo 2".
    
  "E chì significa? Sò piloti ? - dumandò Sam. Era quasi disappuntu.
    
  "Micca essatamente. Sò un pocu più specializati ", spiegò Perdue. "Torna à a vittura. Vulete sente questu sopra un doppiu rum è ghiaccio.
    
    
  Capitulu 14 - Rivolte in Mannheim
    
    
  Nina si svegliò nant'à u divano, sentendu cum'è s'è qualcunu avia impiantatu una petra in u so craniu è simpricimenti spinta u so cervellu da latu per fà male. Ella apriva l'ochji à riluttante. Saria troppu difficiule per ella di scopre ch'ella era completamente ceca, ma ùn saria micca naturali micca . Ella cun cura hà permessu chì e so palpebre sbattevanu è si separanu. Nunda era cambiatu da ieri, per quale era assai grata.
    
  Toast è caffè appiccicatu in u salottu induve ella si rilassava dopu à una longa caminata cù u so cumpagnu di l'uspidale "Sam". Ùn si ricurdava ancu di u so nome è ùn si pudia micca abituatu à chjamà Sam. Ma hà da ammette. chì, in più di tutte e discrepanze in a so attitudine, finu à avà l'hà aiutata à stà micca scuntatu da l'autorità, autorità chì volenu rinviarla à l'uspidale induve u pazzu era digià ghjuntu à salutà.
    
  Avianu passatu tuttu u ghjornu precedente à pedi, circannu di ghjunghje à Mannheim prima di u bughju. Nisunu di elli ùn avianu micca documenti o soldi nantu à elli, cusì Nina hà avutu à ghjucà a carta di pietà per dà à tutti dui un ascensore gratuitu da Mannheim à Dillenburg à u nordu di quì. Per disgrazia, a signora Nina, di sessantadui anni, cercava di cunvince pensava chì saria megliu per i dui turisti di manghjà, di piglià una doccia calda è di dorme una bona notte. È hè per quessa ch'ella hà passatu a notte nant'à u divano, accolta dui misgi grossi è un cuscinu ricamatu chì puzzava di cannella stale.Ddiu, aghju bisognu di mette in cuntattu cù Sam. U mo Sam, si ricurdò mentre si pusò. A so schiena hè entrata in l'anellu cù i fianchi, è Nina si sentia cum'è una vechja, piena di dulore. A so visione ùn s'era micca deteriorata, ma era sempre una sfida per ella per agisce nurmale quandu ùn pudia vede à pena. In più di questu, sia ella è u so novu amicu avianu da ammuccià da esse ricunnisciuti cum'è dui pazienti chì sò spariti da una struttura medica in Heidelberg. Stu era soprattuttu difficiuli per Nina, postu chì a maiò parte di u tempu avia da finta chì a so pelle ùn hà micca malatu è ch'ella ùn hà micca frebba.
    
  "Bonghjornu!" - disse l'amabile hostess da a porta. Cù una spatula in una manu, li dumandò in una voce ansiosa in alimanu: "Vulite un ova nantu à u to toast, Schatz?"
    
  Nina annunziò cun un surrisu goffy, si dumandava s'ellu paria a mità di male ch'ella si sentia. Prima ch'ella pudia dumandà induve era u bagnu, a signora s'era sparita torna in a cucina di culore di calce, induve l'odore di margarina s'unì à i numerosi aromi chì s'avanzavanu à u nasu agudu di Nina. D'un colpu si n'andò. Induve hè l'altru Sam?
    
  Ricurdava cumu a signora di a casa avia datu à ognunu un sofà per dorme a notte passata, ma u so divano era viotu. Ùn era micca ch'ella ùn era micca allevata per esse sola per un pezzu, ma cunniscia a zona megliu chè ella è ancu serve cum'è i so ochji. Nina portava sempre i so jeans è a cammisa da l'uspidale, dopu avè scartatu u so uniforme medico ghjustu fora di a clinica di Heidelberg appena a maiò parte di l'ochji l'avianu lasciatu.
    
  In tuttu u tempu ch'ella hà spartutu cù l'altru Sam, Nina ùn pudia aiutà, ma dumandassi cumu puderia passà per u duttore Hilt prima di abbandunà l'uspidale dopu à ella. Di sicuru, l'ufficiali in guardia anu avutu sappiutu chì l'omu cù a faccia brusgiata ùn puderia micca esse u duttore tardu, malgradu u disguistu elaboratu è u nome tag. Di sicuru, ùn avia micca manera di distingue e so caratteristiche in u statu in quale era a so visione.
    
  Nina si tirava e maniche nantu à i so avambracci rossi, sintendu nausea chì afferrava u so corpu.
    
  " Toilette ? hà riesciutu à gridà da daretu à a porta di a cucina prima ch'ella si precipitò in u cortu corridoiu chì a signora cù a spatula avia indicatu. Appena ghjunta à a porta, l'onde di cunvulsioni chjappà nantu à Nina, è hà sbattutu prestu a porta per sbulicà si. Ùn era micca sicretu chì u sindromu di a radiazione aguda era a causa di a so malatia gastrointestinali, ma a mancanza di trattamentu per questu è altri sintomi hà solu peghju a so situazione.
    
  Mentre vomitava ancu di più, Nina abbandunò timidamente u bagnu è si n'andò versu u divanu duv'ella era stata dorme. Un altru sfida era di mantene l'equilibriu senza tene à u muru mentre caminava. In tutta a casa, Nina hà capitu chì tutte e stanze eranu viote, puderia lascià quì ? bastarda ! Si aggrottò le sopracciglia, sopraffatta da una febbre crescente che non poteva più combattere. Cù a disorientazione aghjunta di i so ochji danati, si sforzò per ghjunghje à l'ughjettu mangled, chì sperava era un grande sufettu. I pedi nudi di Nina trascinavanu nantu à a moquette mentre a donna vultò u cantonu per purtà a so colazione.
    
  "A propositu! Mein Gott!" - gridò in panicu à a vista di u corpu fragile di u so invitatu chì sveniva. A padrona di casa pusò prestu a tavula nantu à a tavula è si precipitò in aiutu di Nina. "Cara mia, stai bè?"
    
  Nina ùn li pudia dì ch'ella era in l'uspidale. In fatti, ùn li pudia dì nunda. Girendu in u so craniu, u so cervellu sibilò è u so rispiru sonava cum'è una porta di fornu aperta. I so ochji si vultonu in u so capu mentre andava limp in braccia di a signora. Pocu dopu, Nina hà tornatu à i so sensi, a so faccia chì pareva ghiacciata sottu à i flussi di sudore. Avia un mantellu nantu à a fronte è si sentia un movimentu imbarazzatu in i so fianchi chì l'alarmava è l'obligò à pusà prestu prestu. U ghjattu indifferenti scontra u so sguardu mentre a so manu pigliò u corpu peludu è si lasciò subitu dopu. "Oh", era tuttu ciò chì Nina pudia strincà, è si stende torna.
    
  "Cumu ti senti?" dumandò a signora.
    
  "Devu esse malatu da u friddu quì in un paese scunnisciutu", murmurò Nina tranquillamente per sustene u so ingannu. Iè, esattamente, a so voce interna imitava. Un scozzese si ritira da u vaghjimu tedescu. Grande idea!
    
  Allora u so patrone hà dettu e parolle d'oru. "Liebchen, ci hè qualcunu chì duveria chjamà per vene à piglià voi? U maritu ? Famiglia?" U visu bagnatu è pallidu di Nina si illuminava di speranza. "Iè per piacè!"
    
  "U vostru amicu quì ùn hà mancu dettu addiu sta mane. Quandu mi sò alzatu per guidà voi dui in cità, ùn era micca quì. Avete avutu una lotta?"
    
  "No, hà dettu ch'ellu era in fretta per ghjunghje à a casa di u so fratellu. Forse hà pensatu chì l'aghju sustegnu à esse malatu ", rispose Nina è hà capitu chì a so ipotesi era probabilmente assolutamente curretta. Quandu i dui passanu a ghjurnata camminendu per una strada di campagna fora di Heidelberg, ùn sò micca diventati esattamente vicinu. Ma li disse tuttu ciò chì si pudia ricurdà di a so identità. À l'epica, Nina hà trovu a memoria di l'altru Sam sorprendentemente selettiva, ma ùn vulia micca scuzzulate a barca mentre era cusì dipendente da a so guida è a tolleranza.
    
  Ricurdava ch'ellu portava veramente un longu mantellu biancu, ma fora di questu era quasi impussibule di vede u so visu ancu s'ellu l'avia sempre. Ciò chì l'irritava un pocu era a mancanza di scossa espressa quandu u vedenu ogni volta ch'elli dumandavanu indicazioni o interagiscenu cù l'altri. Di sicuru, s'elli vedenu un omu chì u visu è u torse s'eranu turnatu in taffy, a ghjente faria un sonu o esclamà una parolla simpatica ? Mais ils réagissent de manière triviale, sans montrer aucun signe d'inquiétude quant aux blessures manifestement fraîches de l'homme.
    
  "Chì hè accadutu à u vostru telefuninu?" - a signora li dumandò - una quistione cumplettamente normale, à quale Nina hà rispostu senza sforzu cù a bugia più evidenti.
    
  "Mi sò arrubatu. U mo saccu cù u mo telefunu, soldi, tuttu. Sparutu. Pensu chì sapianu chì eru un turista è mi anu miratu ", spiegò Nina, pigliendu u telefunu di a donna è annunziendu in gratitudine. Hà marcatu u numeru chì si ricurdava cusì bè. Quandu u telefonu sonò à l'altra parte di a linea, hà datu à Nina una splutazioni d'energia è un pocu di calore in u so stomacu.
    
  "Split." U mo Diu, chì bella parolla, hà pensatu Nina, si sentia di colpu più sicura ch'ella s'era sentita in tantu tempu. Quantu tempu ùn avia intesu a voce di u so vechju amicu, amante casuale è cullega occasionale ? U so core saltà. Nina ùn hà micca vistu à Sam da quandu era statu rapitu da l'Ordine di u Sole Neru mentre eranu in una escursione in cerca di a famosa Sala Amber di u 18u seculu in Pulonia quasi dui mesi fà.
    
  "S-Sam?" - dumandò, quasi ridendu.
    
  "Nina?" gridò. "Nina? Sò voi?"
    
  "Iè. Cumu fai?" ella surrisu debolmente. Tuttu u so corpu dulia è ùn pudia à pena pusà.
    
  "Gesù Cristu, Nina! Induve si? Sò in periculu ? dumandò disperatamente sopra u ronzio pesante di una vittura in muvimentu.
    
  "Sò vivu, Sam. Tuttavia, appena. Ma sò sicuru. Cù una dama in Mannheim, quì in Germania. Sam? Pudete vene à piglià mi?" a so voce si fece. A dumanda hà colpitu Sam à u core. Una donna cusì audace, intelligente è indipindente ùn dumanerebbe micca a salvezza cum'è un zitellu.
    
  "Di sicuru chì veneraghju per voi! Mannheim hè a poca distanza da induve sò. Dammi l'indirizzu è vi veneremu à piglià, "Sam esclamò eccitatu. "O mio Diu, ùn avete micca idea di quantu simu felici chì tuttu va bè cun voi!"
    
  "Chì vulemu tutti dì?" - hà dumandatu. "E perchè site in Germania?"
    
  "Per piglià a casa à l'uspidale, naturalmente. Avemu vistu nantu à a nutizia chì induve Detlef ti lasciò, era un infernu puru. È quandu avemu ghjuntu quì, ùn ci erate micca ! Ùn ci possu micca crede ", ravvede, a so risata piena di sollievu.
    
  "Vi daraghju à a cara dama chì m'hà datu l'indirizzu. Ci si vede prestu, va bè?" Nina hà rispostu cù una respirazione pesante è hà datu u telefunu à u so pruprietariu prima di cascà in un sonnu prufondu.
    
  Quandu Sam hà dettu "noi", hà avutu una mala sensazione chì significava chì avia salvatu Perdue da a gabbia dignificata in quale era statu incarceratu dopu chì Detlef l'avia sparatu à sangue friddu à Tchernobyl. Ma cù a malatia chì strappava u so sistema cum'è punizione da u diu di a morfina lasciatu in u so sguardu, ùn li importava micca per u mumentu. Tuttu ciò ch"ella vulia era sparisce in i bracci di ciò chì l"aspettava.
    
  Pudeva ancu sente a signora spiegà ciò chì era a casa quand'ella abbandunò a gestione è cascò in un sonnu febbrile.
    
    
  Capitulu 15 - Bad Medicine
    
    
  A sorella Barken s'assittò nantu à a pelle spessa di una sedia di l'uffiziu d'epoca, i codici appoghjati nantu à i ghjinochji. Sottu à u ronziu monotonu di u lume fluoriscente, e so mani appoghjanu à i lati di a so testa mentre stava à sente u cuntu di a receptionist di a morte di u duttore Hilt. Una infermiera in sovrappeso piantò un duttore chì avia cunnisciutu da solu sette mesi. Hà avutu una relazione rocciosa cun ellu, ma era una donna cumpassione chì si dispiace veramente a morte di l'omu.
    
  "U funerale hè dumane", hà dettu a receptionist prima di lascià l'uffiziu.
    
  "L'aghju vistu nantu à e nutizie, sapete, nantu à l'assassini. U duttore Fritz m'hà dettu di ùn vene micca s'ellu hè necessariu. Ùn vulia micca esse in periculu ancu ", disse à u so subordinatu, l'infermiera Marks. "Marlene, duvete dumandà un trasferimentu. Ùn possu più preoccupari di voi ogni volta chì ùn sò micca in turnu.
    
  "Ùn vi preoccupate micca per mè, sorella Barken," Marlene Marks surrisu, dendu una di e tazze di zuppa istantanea chì avia preparatu. "Pensu chì quellu chì hà fattu deve avè avutu una ragione speciale, sapete? Cum'è una mira chì era digià quì ".
    
  "Ùn pensate micca...?" L'ochji di l'infermiera Barken s'allargavanu versu l'infermiera Marks.
    
  "Dr Gould", Sister Marks cunfirmò i teme di a so surella. "Pensu chì era qualcunu chì vulia rapisciala, è avà chì l'anu pigliatu", hà scrollatu e spalle, "u periculu per u persunale è i pazienti hè finitu. Vogliu dì, scumessa chì i poveri chì sò morti ùn anu scontru solu a so fine perchè si sò messi in u modu di l'assassinu, sapete ? Probabilmente anu pruvatu à piantà lu ".
    
  "Aghju capitu sta teoria, caru, ma perchè allora manca ancu u paziente "Sam"?" - dumandò a surella Barken. Pudeva vede da l'espressione di Marlene chì a ghjovana infermiera ùn avia micca pensatu à questu. Si bevve in silenziu a so zuppa.
    
  "Hè cusì tristu ch'ellu hà pigliatu u duttore Gould," Marlene lamentò. "Era assai malata è i so ochji s'aggravavanu, povera donna. Per d 'altra banda, a mo mamma era furiosa quandu hà intesu parlà di u rapimentu di u duttore Gould. Era arrabbiata ch'ella era quì à i mo cura per tuttu stu tempu senza ch'e aghju dettu.
    
  "Oh mio Diu", a sora Barken simpatizzò cun ella. "Deve avè datu l'infernu. Aghju vistu sta donna arrabbiata è mi spaventa ancu ".
    
  I dui s'aspittavanu à ride in sta situazione scura. U duttore Fritz intrì in l'uffiziu di l'infermiera à u terzu pianu cun un cartulare sottu à u bracciu. U so visu era seriu, finisce istantaneamente a so magra gaiezza. Qualcosa simile à a tristezza o a delusione si mostrava in i so ochji mentre si preparava una tazza di caffè.
    
  "Guten Morgen, duttore Fritz", disse a ghjovana infermiera per rompe u silenziu imbarazzatu.
    
  Ùn li hà micca rispostu. A sorella Barken hè stata sorpresa da a so rudezza è hà utilizatu a so voce autoritariu per furzà l'omu à mantene l'apparenza, dicendu u listessu salutu, solu uni pochi decibel più forte. U duttore Fritz s'arrizzò, purtatu fora di u so statu di riflessione comatosa.
    
  "Oh, mi dispiace, signore", ansimò. "Bonghjornu. "Bon ghjornu", annunziò à ognunu, sguassendu a so palma sudata nantu à u so mantellu prima di mischjà u caffè.
    
  Era assai sfarente di u duttore Fritz per agisce cusì. Per a maiò parte di e donne chì l'anu scontru, era a risposta di l'industria medica tedesca à George Clooney. U so incantu cunfidendu era a so forza, superata solu da a so abilità di duttore. Eppuru quì era quì, in u modestu uffiziu à u terzu pianu, cù palme sudati è un sguardu scusa chì hà cunfunditu e duie donne.
    
  A sorella Barken è a sorella Marx si scambiavanu aggrottati tranquilli prima chì u corpulentu veteranu si alzò per lavà a so tazza. Dottore Fritz, chì vi sconvolge ? L'infermiera Marks è eiu ci offremu vuluntarii per truvà quellu chì ti disturba è trattallu cù un clistere di bario gratuitu cuttutu cù u mo tè speciale Chai ... direttamente da a teiera!
    
  L'infermiera Marks ùn pudìa evitari di suffocà a so zuppa da a risa inespettata, ancu s'ellu ùn era micca sicura di a reazione di u duttore. I so ochji larghi fighjavanu duramente à u so capu cun sutile rimproveru, è a so mandibula cascata in stupore. Sorella Barken era imperturbabile. Era assai cunfortu cù l'umore per uttene infurmazioni, ancu persunali è assai emotivi.
    
  U duttore Fritz surrisu è scuzzulò u capu. Li piacia stu approcciu, ancu s'è ciò ch'ellu piattava ùn era micca degnu di una scherzu.
    
  "Per quantu apprezzu u vostru gestu valente, sorella Barken, a causa di u mo dulore ùn hè micca tantu una persona, ma u destinu di una persona", disse in u so tonu più civilizatu.
    
  "Puderaghju dumandà quale?" Suora Barken dumandava.
    
  "In verità, insistiu", hà rispostu. "Avete trattatu tramindui u duttore Gould, cusì saria più cà appruvatu se sapete i risultati di e teste di Nina."
    
  E duie mani di Marlene s'arrizzò in silenziu à a so faccia, coprendu a bocca è u nasu in un gestu d'anticipazione. Sister Barken hà capitu a reazzione di Sister Marx, postu chì ella stessu ùn hà micca pigliatu a nutizia assai bè. Inoltre, se u duttore Fritz era in una bolla di ignuranza tranquilla versu u mondu, chì duvia esse grande.
    
  "Hè una disgrazia, soprattuttu dopu chì guarì cusì rapidamente in prima", hà cuminciatu, afferrandu u cartulare più strettu. "I testi mostranu un deterioramentu significativu in i so cunti di sangue. U dannu cellulare era troppu severu per u tempu chì hà pigliatu per ella per entra in trattamentu ".
    
  "Oh, dolce Ghjesù," Marlene piagnu in i so braccia. E lacrime li pieniu l'ochji, ma a faccia di a sorella Barken manteneva l'espressione ch'ella avia amparatu à accettà e mala nutizia.
    
  Viotu.
    
  "Quale livellu guardemu?" - dumandò a surella Barken.
    
  "Bè, i so intestini è i pulmoni parenu esse affettati da u cancru in via di sviluppu, ma ci sò ancu indicazioni chjaramente ch'ella hà patitu qualchì dannu neurologicu minore, chì hè probabilmente a causa di a so visione deteriorata, Nurse Barken. Hè stata solu pruvata, cusì ùn puderaghju micca fà un diagnosticu precisu finu à chì l'aghju esaminata di novu.
    
  In u sfondate, l'infermiera Marks si lamentava tranquillamente dopu avè intesu a nutizia, ma hà fattu u so megliu per riunisce è ùn lascià micca chì u paziente l'affetta cusì personalmente. Sapia chì ùn era micca prufessiunali di pienghje nantu à un paziente, ma questu ùn era micca solu un paziente. Era u duttore Nina Gould, a so ispirazioni è a so cunniscenza per quale hà avutu un bellu puntu.
    
  "Spergu solu chì pudemu truvà a so prestu per pudè ritruvàla prima chì e cose peggiu di ciò chì deve esse. Ùn pudemu solu rinunzià a speranza cusì, ancu s'è ", disse, fighjendu a ghjovana infermiera chì piange, "hè un pocu difficiule di stà pusitivu".
    
  "U duttore Fritz, u cumandante di a Forza Aria tedesca manda un omu per parlà cun voi oghje", l'assistente di u duttore Fritz hà annunziatu da a porta. Ùn avia micca tempu di dumandà perchè a sora Marx era in lacrime, postu ch'ella era in fretta di vultà in u picculu uffiziu di u duttore Fritz, per quale era incaricata.
    
  "WHO?" - dumandò, torna a so fiducia.
    
  "Dice chì u so nome hè Werner. Dieter Werner da l'Air Force tedesca. Il s'agit d'une victime brûlée qui a disparu de l'hôpital. Aghju verificatu - hà permessu militare per esse quì in nome di u tenente generale Harold Mayer ". Praticamente dice tuttu in un soffiu.
    
  "Ùn sò più chì dì à queste persone", si lamentava u duttore Fritz. "Ùn ponu micca mette e cose in ordine per elli stessi, è avà venenu è perde u mo tempu nantu à ..." è si n'andò, murmurà in furia. U so assistente guardò à e duie infermiera una volta di più prima di correre in fretta dopu à u so capu.
    
  "Cosa significa?" Sorella Barken suspirò. "Sò cuntentu chì ùn sò micca in i scarpi di u poviru duttore. Vai, sorella Marx. U tempu per i nostri turni. " Riturnò à a so abituale forma severa di cummandu, solu per dimustrà chì l'ore di travagliu era cuminciatu. È cù a so abituale irritazione severa, aghjunse: "E asciugate l'ochji, per l'amori di Diu, Marlene, prima chì i pazienti pensanu chì site altu quant'è elli!"
    
    
  ***
    
    
  Qualchi ore dopu, a sorella Marks pigliò una pausa. Avia appena abbandunà a sala di maternità, induve travagliava u so turnu di duie ore ogni ghjornu. Dui infermieri à tempu pienu di l'ospedale di maternità avianu pigliatu un permessu di cumpassione dopu à l'assassini recenti, cusì l'unità era un pocu di staffu. In l'uffiziu di l'infermiera, pigliò u pesu di e so gammi dolente è ascoltò u prumessu ronronamentu di a caldaia.
    
  Mentre aspittava, parechji fusti di luce dorata illuminavanu a tavula è e sedie davanti à a piccula frigorifera è li fece fighjulà e linee pulite di i mobili. In u so statu di fatigue, li ricurdò a tristi nutizia di prima. Propiu quì, nantu à a superficia liscia di a scrivania bianca, puderia ancu vede u schedariu di u duttore Nina Gould, stendu quì cum'è qualsiasi altra carta ch'ella pudia leghje. Solu questu avia u so odore. Ella emanava un odore disgustu di decadenza chì suffoccò l'infermiera Marks finu à ch'ella si svegliò da un sognu terribili cù un sguardu bruscu di a so manu. Idda guasgi abbandunò a so tazza di tè nantu à u pianu duru, ma l'hà pigliatu in u tempu, utilizendu quelli riflessi di l'adrenalina.
    
  "O diu!" - bisbigliò in un colpu di panicu, stringendu strettamente a tazza di porcellana. U so sguardu cascò nantu à a superficia viota di a tavula, induve ùn era micca visibile un solu cartulare. À u so sollievu, era solu un mirage bruttu di u so scossa recente, ma ella vulia veramente chì era u listessu cù a vera nutizia chì cuntene. Perchè questu puderia ancu esse più cà un sognu male? Pauvre Nina !
    
  Marlene Marks si sentia l'ochji di novu, ma sta volta ùn era micca per via di a cundizione di Nina. Chistu era perchè ùn avia micca idea s'ellu era ancu vivu u bellu storicu di i capelli scuri, è ancu induve l'avia purtata stu cattivu di cori di petra.
    
    
  Capitulu 16 - Reunione divertente / Not fun part
    
    
  "U mo vechju cullega à l'Edinburgh Post, Margaret Crosby, appena chjamatu", hà spartutu Sam, sempre guardandu nostalgicu à u so telefunu ghjustu dopu avè intrutu in a vittura di affittu cù Perdue. "Ella vene quì per invitami à diventà un coautore di una investigazione riguardanti l'implicazione di l'Air Force tedesca in qualchì scandalu".
    
  "Sembra una bona storia. Avete da fà, vechju. Sentu una cuspirazione internaziunale quì, ma ùn sò micca una persona di nutizie ", disse Perdue mentre si dirigenu versu u rifugiu tempurane di Nina.
    
  Quandu Sam è Perdue si firmonu davanti à a casa chì sò stati diretti, u locu pareva spaventoso. Ancu s'è a casa modesta era stata dipinta di pocu tempu, u giardinu era salvaticu. U cuntrastu trà elli facia spiccà a casa. I arbusti di spine circundanu i muri esterni beige sottu u tettu neru. Des éclats dans la peinture rose pâle sur la cheminée indiquaient qu'elle s'était détériorée avant qu'elle ne soit peinte. U fumu s'arrizzò da ellu cum'è un dragone grisgiu pigro, fusionendu cù i nuvuli monocromi friddi di un ghjornu nuvoloso.
    
  A casa stava à a fine di una piccula carrughju accantu à un lavu, chì aghjunghje solu à a sulitudine di u locu. Quandu i dui omi escenu da a vittura, Sam hà nutatu chì i cortini nantu à una di e finestre si sbattevanu.
    
  "Avemu statu scupertu", hà annunziatu Sam à u so cumpagnu. Perdue annunziò, u so corpu altu sopra à u quadru di a porta di a vittura. I so capelli biondi svolazzavanu in a brisa moderata mentre fighjulava a porta di a porta aperta un pocu. Una faccia grassa è gentile fighjava da daretu à a porta.
    
  "Frau Bauer?" Perdue dumandò da l'altra parte di a vittura.
    
  "Herr Cleve?" Ella surrisu.
    
  Perdue indicò Sam è surrisu.
    
  "Vai, Sam. Ùn pensu micca chì Nina duveria uscite immediatamente, sapete ? Sam hà capitu. U so amicu avia ragiò. À a fine, ellu è Nina ùn si sò micca sbulicati in i migliori termini, ciò chì cù Perdue a perseguita in u bughju è a minaccia di tumblala è tuttu ciò.
    
  Mentre Sam saltava i scalini di u portico, induve a signora teneva a porta aperta, ùn pudia micca impedisce ch'ellu vulia stà un pocu tempu. L'internu di a casa puzzava divinamente, un odore mischju di fiori, caffè, è u debole ricordo di ciò chì puderia esse toast francese uni pochi ore fà.
    
  "Grazie", disse à Frau Bauer.
    
  "Hè quì à l'altra parte. Hè stata addormentata da quandu avemu parlatu per u telefunu ", hà infurmatu à Sam, fighjendu senza vergogna u so aspettu robustu. Il lui donna l'inquiétude d'être violé en prison, mais Sam concentra son attention sur Nina. A so piccula figura era arricciata sottu à una pila di coperte, alcune di e quali si trasformavanu in misgi quand'ellu li tirava in daretu per revelà a faccia di Nina.
    
  Sam ùn l'hà micca dimustratu, ma hè statu scuncutu di vede quantu mali pareva. E so labbre eranu blu contr'à u so visu pallidu, i so capelli appiccicati à i tempii mentre respirava rauca.
    
  "Hè una fumatrice?" - dumandò Frau Bauer. "I so pulmoni sonu terribili. Ùn mi lasciava micca chjamà l'uspidale prima di vedela. Deve li chjamà avà?"
    
  "Non ancora", disse Sam rapidamente. À u telefonu, Frau Bauer hà dettu di l'omu chì accumpagnava Nina, è Sam hà presumitu chì era una altra persona mancante di l'uspidale. "Nina", disse tranquillamente, passendu a punta di i dita nantu à a cima di a so testa è ripetendu u so nome un pocu più forte ogni volta. Finalmente i so ochji aperti è surrisu, "Sam." Ghjesù! Chì ci hè di l'ochji ?Pensava cù l'orrore à u velu ligeru di cataratte chì l'avia cupertu tutti l'ochji cum'è ragnatele.
    
  "Ciao, bella", rispose, basgiendu a so fronte. "Cumu sapete chì era mè?"
    
  "Ti ridi di mè?" - disse lentamente. "A vostra voce hè impressa in a mo mente ... cum'è u vostru odore."
    
  "U mo odore?" dumandò.
    
  "Marlboro è attitudine", hà scherzatu. "Diu, uccideraghju per una sigaretta avà."
    
  Frau Bauer s'affugnò cù u so tè. Sam ridacchiò. Nina tosse.
    
  "Eramu terribilmente preoccupati, amore", disse Sam. "Lasciate chì vi purtemu à l'uspidale. Per piacè."
    
  L'ochji dannati di Nina s'aprirono. "Innò".
    
  "Tuttu s'hè calmatu quì avà." Pruvò à ingannà ella, ma Nina ùn avia nunda.
    
  "Ùn sò micca stupidu, Sam. Aghju seguitu a nutizia da quì. Ùn anu micca pigliatu ancu quellu figliolu di puttana, è l'ultima volta chì avemu parlatu, hà dettu chjaramente ch'e aghju ghjucatu da u latu sbagliatu di a recinzione ", gracciava in fretta.
    
  "Bè bè. Calmati un pocu è dimmi esattamente ciò chì significa, perchè per mè mi pare chì avete avutu un cuntattu direttu cù l'assassinu, " Sam rispose, pruvendu à mantene a so voce libera di u veru orrore chì ellu sentia per ciò chì ella insinuava.
    
  "Tè o caffè, Herr Cleve?" - a gentile hostess hà dumandatu prestu.
    
  "Doro fa un ottimo tè à la cannella, Sam. Pruvate, "suggerì Nina stanca.
    
  Sam annuì amabilmente, mandendu a donna tedesca impaziente in cucina. Era preoccupatu chì Perdue era pusatu in a vittura durante u tempu ch'ellu avissi avutu per arrivà à u fondu di a situazione attuale di Nina. Nina si addurmintò di novu, cullata da a guerra di a Bundesliga in televisione. Preoccupatu per a so vita à mezu à un capricciu adolescente, Sam hà mandatu un missaghju à Perdue.
    
  Hè testata cum'è avemu pensatu.
    
  Mortali malati. Qualche idea?
    
  Ellu suspirò, aspittendu ogni idea nantu à cumu purtà Nina à l'uspidale prima chì a so testartezza a purtò à a so morte. Naturalmente, a coercizione senza viulenza era l'unicu modu per trattà cun un omu chì era in diligenza è arrabbiatu à u mondu, ma era a paura chì questu alluntanassi Nina più luntanu, soprattuttu da Perdue. U tonu di u so telefonu rumpiu a monotunia di u cummentatore TV, svegliendu Nina. Sam guardò in giù induve ellu piattava u so telefunu.
    
  Suggerite un altru spitali?
    
  Altrimenti, cacciala cù un sherry carcu.
    
  À l'ultimu, Sam hà capitu chì Perdue scherzava. U primu, però, era una grande idea. Immediatamente dopu à u primu missaghju, hè vinutu u prossimu.
    
  Università di Mannheim.
    
  Theresienkrankenhaus.
    
  Una sopracciglia profonda apparve nantu à a fronte umida di Nina. "Chì diavolo hè stu rumore constante?" - murmurò à traversu u funhouse spinning in a so frebba. "Fermete questu! Diu mio..."
    
  Sam hà spentu u so telefunu per calmà a donna frustrata ch'ellu circava di salvà. Frau Bauer hè ghjunta cù una tavola. "Scusate, Frau Bauer", si scusò Sam assai tranquillamente. "Ci sbararemu di i vostri capelli in pocu minuti".
    
  "Ùn siate pazzo," croaked in u so forte accentu. "Ùn precipite micca. Assicuratevi solu chì Nina ghjunghje à l'uspidale prestu. Pensu chì si vede male ".
    
  "Danke", rispose Sam. Pigliò un sorsu di tè, circandu di ùn brusgià a bocca. Nina avia ragione. La boisson chaude était aussi proche de l'ambroisie qu'il pouvait l'imaginer.
    
  "Nina?" Sam osò di novu. "Avemu da esce da quì. U to amicu di l'uspidale t'hà lasciatu, cusì ùn aghju micca fiducia in ellu. S'ellu torna cù uni pochi d'amichi, seremu in guai ".
    
  Nina apre l'ochji. Sam sentit une vague de tristesse traverser lui alors qu'elle regardait au-delà de son visage dans l'espace derrière lui. "Ùn vulteraghju micca".
    
  "No, nò, ùn avete micca bisognu", hà assicuratu. "Vi purteremu à l'uspidale lucale quì in Mannheim, amore."
    
  "No, Sam!" - supplica ella. U so pettu s'arrizzò ansiosamente mentre e so mani pruvavanu à sente i capelli di a faccia chì a disturbava. I dita slanciate di Nina s'arricciavanu in u spinu di a so testa mentre ella tentava ripetutamente di caccià i riccioli appiccicati, diventanu più irritati ogni volta chì fallia. Sam hà fattu questu per ella mentre ella guardava ciò chì pensava chì era a so faccia. "Perchè ùn possu micca andà in casa? Perchè ùn possu micca esse trattatu in un ospedale in Edimburgo?"
    
  Nina di colpu ansimò è trattene u so fiatu, i so narici sbattuti un pocu. Frau Bauer stava nantu à a porta cù l'invitatu ch'ella avia seguitu.
    
  "Poi".
    
  "Purdue!" Nina s'affugnò, circandu d'inghiù cù a so gola secca.
    
  "Pudete esse purtatu in una struttura medica di a vostra scelta in Edimburgo, Nina. Basta chì vi purtemu à l'uspidale d'urgenza più vicinu per stabilizzà a vostra cundizione. Una volta chì facenu, Sam è eiu ti manderemu in casa immediatamente. Vi prumettu ", li disse Perdue.
    
  Pruvò di parlà d'una voce dolce è uniforme per ùn disturbà i so nervi. E so parolle eranu intrecciate cù toni pusitivi di determinazione. Perdue savait qu'il devait lui donner ce qu'elle voulait sans parler de Heidelberg en général.
    
  "Chì dici, amore?" Sam surrisu, carezzendu i so capelli. "Ùn vulete micca more in Germania, nò?" Ellu guardò scusandosi à l'ospite tedesca, ma ella solu surrisu è l'hà salutatu.
    
  "Avete pruvatu à tumbà mi!" Nina ringhiò da qualche parte intorno a lei. Pudeva intesu induve ellu stava in prima, ma a voce di Perdue vacillava quandu ellu parlava, cusì hà saltatu in ogni modu.
    
  "Hè statu programatu, Nina, per seguità i cumandamenti di quellu idiota da Black Sun. Andemu, sapete chì Perdue ùn ti ferà mai male apposta, " Sam pruvò, ma ella ansimava salvaticu. Ùn pudianu micca sapè s'ellu Nina era furiosa o spavintata, ma e so mani s'arrizzò in pazzi finu à truvà a manu di Sam. Ella si appiccicò à ellu, i so ochji bianchi di latte sbattulendu da un latu à l'altru.
    
  "Per piacè, Diu, ùn lasciate micca esse Purdue", disse.
    
  Sam scuzzulò a testa in disappuntu mentre Perdue abbandunò a casa. Ùn ci era micca dubbitu chì sta volta a rimarca di Nina u feria assai. Frau Bauer fighjulava cù simpatia chì l'omu altu è bionda partì. Finalmente, Sam hà decisu di sveglià Nina.
    
  "Andemu", disse, toccu delicatamente u so corpu fragile.
    
  "Lasciate e coperte. Puderaghju più maglia, "Frau Bauer surrisu.
    
  "Grazie mille. Avete statu assai, assai utile ", disse Sam à a cameriera, pigliendu Nina è purtendu à a vittura. A faccia di Perdue era simplice è senza spressione mentre Sam caricava Nina addormentata in vittura.
    
  "Hè ghjustu, hè in," hà annunziatu Sam, chì prova di cunsulà Perdue senza diventà lacrime. "Pensu chì avemu bisognu di vultà in Heidelberg per raccoglie u so schedariu da u so duttore precedente dopu ch'ella sia ammessa à Mannheim.
    
  "Pudete andà. Vulteraghju à Edimburgo appena avemu trattatu cù Nina ". E parolle di Perdue anu lasciatu un buccu in Sam.
    
  Sam aggrottò la fronte, sbalordito. "Ma l'avete dettu chì l'averebbe purtata à l'uspidale quì." Hà capitu a delusione di Perdue, ma ùn duveria micca ghjucà cù a vita di Nina.
    
  "So ciò chì aghju dettu, Sam", disse bruscamente. U sguardu in biancu tornò; u listessu sguardu chì hà datu Sinclair quandu ellu disse à Sam chì era ind'u aiutu. Perdue hà iniziatu a vittura. "Sò ancu ciò chì hà dettu."
    
    
  Capitulu 17 - Doppiu truccu
    
    
  In un uffiziu superiore à u quintu pianu, u duttore Fritz hà scontru cù u rispettu rapprisentante di a Base Tactical Air Force 34 Büchel in nome di u Cumandante Supremu di a Luftwaffe, chì era attualmente perseguitatu da a stampa è a famiglia di u pilotu mancante.
    
  "Grazie per vedemi senza avvisu, duttore Fritz", disse Werner cordialmente, disarmandu u specialista medico cù u so carisma. "U tenente generale m'hà dumandatu di vene perchè hè attualmente invasatu da visite è minacce legali, chì sò sicuru chì pudete apprezzà."
    
  "Iè. Per piacè pusate, sgiò Werner ", disse bruscamente u duttore Fritz. "Cum'è sò sicuru chì pudete apprezzà, aghju ancu un schedariu impegnatu postu chì aghju da cura di i pazienti critichi è terminali senza interruzioni inutili à u mo travagliu di ogni ghjornu".
    
  Werner si sgrinnò, cunfusu micca solu da l'aspettu di u duttore, ma ancu da a so riluttanza di vedelu. Tuttavia, quandu si trattava di missione, tali cose ùn anu micca disturbatu à Werner in u minimu. Era quì per uttene quant'è più infurmazione pussibule nantu à u pilotu Lö Venhagen è l'estensione di e so ferite. U duttore Fritz ùn averia altra scelta chè d'aiutàlu à truvà a vittima di l'ustioni, soprattuttu sottu à u pretestu ch'elli vulianu appacià a so famiglia. Di sicuru, in realità, era un ghjocu ghjustu.
    
  Ciò chì Werner ùn hà ancu evidenziatu hè u fattu chì u cumandante ùn hà micca fiducia in u stabilimentu medico abbastanza per accettà solu l'infurmazioni. Pigliò cun cura u fattu chì, mentre studiava cù u duttore Fritz à u quintu pianu, dui di i so culleghi spazzavanu l'edifiziu cù un pettine di denti fini bè preparatu per a pussibilità di una pesta. Ognunu hà esploratu l'area per separatamente, cullà un volu di scalini di focu è falendu u prossimu. Sapianu ch'elli avianu solu un certu tempu per compie a ricerca prima chì Werner finisci di interrogà u duttore capu. Quandu eranu sicuri chì Lö Venhagen ùn era micca in l'uspidale, puderanu allargà a so ricerca à altri lochi pussibuli.
    
  Hè ghjustu dopu à u colazione chì u duttore Fritz hà dumandatu à Werner una quistione più pressante.
    
  "U tenente Werner, se mi permette", e so parolle eranu distorte cù sarcasmu. "Cumu hè chì u vostru cumandante di squadron ùn hè micca quì per parlà cun mè di questu? Pensu chì duvemu piantà di parlà stupidu, tu è mè. Sapemu tramindui perchè Schmidt hè dopu à u ghjovanu pilotu, ma chì hà da fà questu cun voi?
    
  "Ordini. Sò solu un rappresentante, duttore Fritz. Ma u mo rapportu rifletterà accuratamente quantu ci avete aiutatu, "Werner hà rispostu fermamente. Ma, in verità, ùn avia micca idea perchè u so cumandante, u Capitanu Gerhard Schmidt, era mandatu à ellu è i so assistenti dopu à u pilotu. Les trois ont suggéré qu'ils avaient l'intention de détruire le pilote simplement parce qu'il avait embarrassé la Luftwaffe lorsqu'il a écrasé l'un de leurs chasseurs Tornado, extrêmement coûteux. "Quandu avemu avutu ciò chì vulemu", hà bluffatu, "tutti riceveremu una ricumpensa per questu".
    
  "A mascara ùn appartene micca à ellu", disse u duttore Fritz sfidau. "Vai à dì questu à Schmidt, mandatu".
    
  U visu di Werner diventò grisgiu. Era pienu di furia, ma ùn era micca quì per smantellà u travagliadore medico. U ridiculu disprezzu flagrante di u duttore era un appellu innegabile à a guerra, chì Werner hà scrittu mentalmente in a so lista di cose da fà per più tardi. Ma avà era focu annantu à questa succosa infurmazione chì u Capitanu Schmidt ùn avia micca cuntatu.
    
  "Li dicu esattamente cusì, signore." L'occhi limpidi è stretti di Werner trapassavanu ghjustu à traversu u duttore Fritz. Un sorrisu apparsu nantu à a faccia di u pilotu di caccia mentre u tintinniu di i piatti è a chiacchierata di u staffu di l'uspidale anu affucatu e so parolle nantu à u duellu secretu. "Appena a maschera hè stata trovata, vi invitaraghju di sicuru à a ceremonia". Una volta Werner sbirchò, pruvendu à inserisce e parolle chjave per quale era impussibile di traccia un significatu specificu.
    
  U duttore Fritz ridia à voce alta. Sbattò a tavula allegramente. "Cerimonia?"
    
  Werner era momentaneamente paura ch'ellu avia arruvinatu u spettaculu, ma questu prestu benefiziu a so curiosità. "Ti hà dettu questu? Ha! Vi hà dettu chì avete bisognu di una cerimonia per piglià a forma di vittima ? Oh, u mo zitellu!" U duttore Fritz sniffò, asciughendu e lacrime di gioia da l'anguli di l'ochji.
    
  Werner era incantatu da l'arroganza di u duttore, cusì hà apprufittatu da mette u so ego da parte è apparentemente ammettenu ch'ellu era statu ingannatu. Fighjendu assai disappuntu, cuntinuò à risponde: "M'hà mentitu?" A so voce era soffocata, appena sopra à un sussurru.
    
  "Esattu, tenente. A mascara babilonia ùn hè micca cerimoniale. Schmidt vi inganna per impedisce di prufittà di questu. Facemu, questu hè un articulu estremamente preziosu per u più altu offerente ", hà dettu u duttore Fritz.
    
  "S'ellu hè cusì preziosu, perchè l'avete rinviatu à Lövenhagen?" Werner hà guardatu più in fondu.
    
  U duttore Fritz u fighjulava in un cumpletu perplessu.
    
  "Löwenhagen. Quale hè LöVenhagen?"
    
    
  ***
    
    
  Mentre l'infermiera Marks puliva i rifiuti medichi rimanenti da i so turni, u sonu debbuli di un telefonu chì sona in a stazione di l'infermiera hà attiratu a so attenzione. Cù un gegnu struitu, corse à apre, postu chì nimu di i so culleghi ùn anu finitu cù i so pazienti. Questa era l'area di ricezione à u primu pianu.
    
  "Marlene, qualchissia quì vole vede u duttore Fritz, ma nimu ùn risponde in u so uffiziu", disse u secretariu. "Dice chì hè assai urgente è a vita dipende da questu. Pudete cunnettami cù u duttore?
    
  "Hmm, ùn hè micca intornu. Avissi da andà à circà ellu. Di chì parla?"
    
  U receptionist hà rispostu in una voce bassa: "Insiste chì s'ellu ùn vede u duttore Fritz, Nina Gould morirà".
    
  "O diu!" Suor Marx ansimò. "Hè Nina?"
    
  "Ùn a sò micca. "Hà dettu solu chì u so nome era ... Sam", bisbigliò a receptionist, un amicu strettu di l'infermiera Marks, chì sapia di u nome falsu di a vittima di l'ustione.
    
  U corpu di l'infermiera Marks s'hè insensibile. L'adrenalina l'hà spinta in avanti, è hà agitu a manu per attirà l'attenzione di u guardianu à u terzu pianu. Hè ghjuntu correndu da u latu luntanu di u corridoiu, a manu nantu à a so holster, passendu davanti à i clienti è u persunale nantu à u pianu pulitu chì riflette u so riflessu.
    
  "Va bè, dite chì veneraghju à piglià ellu è u purteraghju da u duttore Fritz", disse a sorella Marx. Dopu avè appiccicatu, hà dettu à l'ufficiale di sicurità: "Ci hè un omu sottu, unu di i dui pazienti mancanti. Dice ch'ellu deve vede u duttore Fritz o l'altru pacienza mancante morirà. Aghju bisognu chì venite cun mè per arrestallu.
    
  U guardianu sbulicò a cinturina di a so fondina cun un clic è annunziò. "A capitu. Ma tu stai daretu à mè ". Hà radiufonichi à a so unità per dì chì andava à arrestà un pussibule suspettatu è hà seguitu l'infermiera Marks in a sala d'attesa. Marlene hà sintia u so core corsa, spaventata ma eccitata da i sviluppi. S'ellu puderia esse implicatu in l'arrestu di u suspettatu chì hà rapitu u duttore Gould, saria statu un eroe.
    
  Flancu da altri dui agenti, l'infermiera Marks è un ufficiale di sicurità caminavanu per e scale à u primu pianu. Quand'elli ghjunghjenu à l'atterrissimu è giravanu l'angulu, l'infermiera Marks scrutava ansiosamente oltre l'enorme ufficiale per vede u paziente brusgiatu chì cunnisciava cusì bè. Ma ùn era micca vistu.
    
  "Infermiera, quale hè questu omu?" l'ufficiale dumandò mentre dui altri si preparanu à evacuà a zona. Suor Marx hà appena scuzzulatu a testa. "Ùn aghju micca ... ùn u vecu micca". I so ochji scannavanu ogni omu in u lobby, ma ùn ci era nimu cù brusgiate in a so faccia o in u pettu. "Questu ùn pò esse veru", disse. "Aspetta, ti dicu u so nome". Stendu trà tutte e persone in u lobby è l'area d'attesa, l'infermiera Marks si firmò è chjamò: "Sam! Pudete vene cun mè à vede u duttore Fritz, per piacè ?
    
  A receptionist strinse e spalle, fighjendu à Marlene, è disse: "Chì diavolo faci? Hè ghjustu quì!" Indicava un bellu omu brunu cù un mantellu elegante chì aspettava à u bancu. S'avvicinò subitu à ella, surridendu. L'ufficiali anu tiratu i so fucili, fermendu Sam in traccia. À u listessu tempu, u publicu hà pigliatu u so fiatu; alcuni sò spariti intornu à i cantoni.
    
  "Chì si passa?" - dumandò Sam.
    
  "Tu ùn site micca Sam", sorella Marx aggrottò la fronte.
    
  "Sorella, hè un rapitore o micca?" - dumandò impaziente unu di i pulizzeri.
    
  "Chì?" esclamò Sam, aggrottando la fronte. "Sò Sam Cleave, cercu u duttore Fritz."
    
  "Avete a duttore Nina Gould?" dumandò l'ufficiale.
    
  À mezu à a so discussione, l'infermiera ansimò. Sam Cleave, quì davanti à ella.
    
  "Iè", hà cuminciatu Sam, ma prima ch'ellu pudia dì una altra parolla, alzavanu e so pistole, puntendu drittu à ellu. "Ma ùn l'aghju rapita! Ghjesù ! Mettite via le vostre armi, idioti!"
    
  "Ùn hè micca u modu ghjusta per parlà cun un omu di a lege, figliolu", un altru ufficiale hà ricurdatu à Sam.
    
  "Mi dispiace", disse rapidamente Sam. "Va bè? Mi dispiace, ma mi tocca à sente. Nina hè a mo amica è hè attualmente in trattamentu in Mannheim à l'Hospital Theresien. Vulenu u so schedariu o schedariu, qualunque, è m'hà mandatu à u so duttore di cure primariu per avè sta infurmazione. Eccu tuttu! Hè tuttu ciò chì sò quì, sapete?
    
  "ID", hà dumandatu u guardianu. "Pantu".
    
  Sam s'est abstenu di fà ridere di l'azzioni di l'uffiziale in i filmi di l'FBI, solu in casu chì anu successu. Aprì cù cura u pappu di u so mantellu è tirò u passaportu.
    
  "Cum'è què. Sam Cleave. vedi ? L'infermiera Marks s'alluntanò da daretu à l'ufficiale, estendendu a manu à Sam per scusa.
    
  "Mi dispiace tantu per l'incomprensione", disse à Sam è hà ripetutu u listessu à l'ufficiali. "Vite, l'altru paziente chì hè sparitu cù u duttore Gould era ancu chjamatu Sam. Ovviamente, aghju subitu pensatu chì questu era u Sam chì vulia vede u duttore. È quandu hà dettu chì u duttore Gould puderia mori ... "
    
  "Iè, iè, avemu u ritrattu, sorella Marx", u guardianu suspirò, infundendu a so pistola. L'altri dui eranu ugualmente dispiaciuti, ma ùn anu avutu altra scelta chè di seguità.
    
    
  Capitulu 18 - Unmasked
    
    
  "Allora sì", hà scherzatu Sam quandu i so credenziali li sò stati restituiti. A ghjovana infermiera arrossata hà alzatu a so palma aperta in gratitudine mentre si ne andavanu, sintindu terribilmente autoconsciente.
    
  "Sgiò Cleave, hè un onore di scuntràvi." Ella surrisi, stringendu a manu di Sam.
    
  "Chiamami Sam," flirtò, fighjendu deliberatamente in i so ochji. Inoltre, un alleatu puderia aiutà a so missione; micca solu per ottene u schedariu di Nina, ma ancu per arrivà à u fondu di i recenti incidenti in l'uspidale è forse ancu in a basa aerea in Büchel.
    
  "Mi dispiace tantu ch'e aghju sbagliatu cusì. L'altru paziente cun quale hè sparitu era ancu chjamatu Sam ", spiegò.
    
  "Iè, caru, aghju pigliatu un'altra volta. Ùn avete bisognu di scusà. Hè statu un sbagliu onestu ". Piglionu l'ascensore à u quintu pianu. Un sbagliu chì guasi mi costava a mo maledetta vita !
    
  In l'elevatore cù dui tecnichi di raghji X è una Nurse Marks entusiasta, Sam hà alluntanatu l'imbarazzo da a so mente. U fighjulavanu in silenziu. Per una frazione di siconda, Sam hà vulsutu spaventà e donne tedesche cun una rimarca nantu à cumu hà vistu una volta un film porno svedese principià in u listessu modu. E porte di u sicondu pianu s'aprenu è Sam hà vistu un segnu biancu nantu à u muru di u corridoiu chì diceva "X-Rays 1 è 2" in lettere rosse. I dui tecnichi di raghji X espiravanu per a prima volta solu dopu à esce da l'ascensore. Sam hà intesu a so risatina morse mentre e porte d'argentu si chjudevanu di novu.
    
  L'infermiera Marks avia un sorrisu nantu à a so faccia è i so ochji restavanu incollati à u pianu, chì incitava u ghjurnalista à mettela fora di a so cunfusione. Espirò pesantemente, fighjendu a luce sopra à elli. "Allora, sorella Marks, u duttore Fritz hè specialista in radiologia?"
    
  A so postura s'arrizzò istantaneamente, cum'è quella di un suldatu leale. Da a cunniscenza di a lingua di u corpu di Sam, sapia chì l'infermiera avia una reverenza o un desideriu eternu per u duttore in quistione. "No, ma hè un duttore veteranu chì dà lezioni in cunferenze mediche mundiali nantu à parechji temi scientifichi. Lasciami dì - ellu sapi un pocu di ogni malatia, mentri l'altri medichi sò spicializati in una sola è ùn sanu nunda di u restu. Pigliò assai cura di u duttore Gould. Pudete esse sicuru. In fatti, era l'unicu chì l'hà pigliatu... "
    
  Suor Marx inghiottì subitu e so parolle, quasi dispensa a terribili nutizie chì l'avia stunatu ghjustu quella matina.
    
  "Chì?" - dumandò di bona natura.
    
  "Tuttu ciò chì vulia dì hè chì tuttu ciò chì affligge u duttore Gould, u duttore Fritz s'accuparà di questu", disse, stringendu e so labbra. "Oh! Andate!" ella surrisu, cuntenta di a so ghjunta puntuale à u Quintu Pianu.
    
  Ella guidò Sam à l'ala di l'amministrazione di u quintu pianu, passatu l'uffiziu di i registri è a sala di tè di u persunale. Mentre caminavanu, Sam ammirava periodicamente e vedute da i finestri quadrati idèntici situati longu a sala bianca di neve. Ogni volta chì u muru lasciava u locu à una finestra di cortina, u sole brillava è scaldava a faccia di Sam, dendu una vista d'ochju di u circondu. Si dumandava induve era Purdue. Lasciò à Sam a vittura è pigliò un taxi à l'aeroportu senza assai spiegazione. Un'altra cosa hè chì Sam hà purtatu e cose micca risolte in u fondu di a so ànima finu à ch'ellu avia u tempu di trattà cun ella.
    
  "U duttore Fritz deve avè finitu a so entrevista", l'infermiera Marks disse à Sam mentre si avvicinavanu à a porta chjosa. Ella hà descrittu brevemente cumu u cumandante di l'Air Force avia mandatu un emissariu per parlà à u duttore Fritz di un paziente chì hà spartutu a stessa stanza cù Nina. Sam ci hà pensatu. Quantu cunvene hè questu? Tutte e persone chì aghju bisognu di vede sò tutte sottu un tettu. Hè cum'è un centru d'infurmazione compactu per investigazioni criminali. Benvenuti à u centru cummerciale di corruzzione!
    
  Sicondu u rapportu, a sorella Marks pichjava trè volte è apre a porta. U tenente Werner era vicinu à lascià è ùn pareva micca stupitu di vede l'infermiera, ma ricunnosce à Sam da u furgone di nutizie. Una dumanda lampò nantu à a fronte di Werner, ma sorella Marx si firmò, è tuttu u culore lasciò a so faccia.
    
  "Marlene?" Werner hà dumandatu cù un sguardu curiosu. "Chì ci hè, criatura?"
    
  Ella stava immobile, sbalordita, mentre chì un'onda di terrore l'avanzava lentamente. I so ochji leghjenu l'etichetta di u nome nantu à u mantellu biancu di u duttore Fritz, ma hà scuzzulatu a testa, stunatu. Werner s'avvicinò à ella è cuppa a so faccia mentre si preparava à gridà. Sam sapia chì qualcosa si passava, ma postu ch'ellu ùn cunnosci micca nimu di queste persone, era vagu in u megliu.
    
  "Marlene!" Werner gridò per purtàla à i so sensi. Marlene Marks hà permessu à a so voce di vultà è ella ringhiò à l'omu in u mantellu. " Ùn site micca u duttore Fritz ! Ùn site micca u duttore Fritz !
    
  Prima chì Werner puderia capisce cumplettamente ciò chì succede, l'impostore si lanciò in avanti è strappò a pistola di Werner da a so spalla. Ma Sam hà reagitu più veloce è si precipitò in avanti per spinghje Werner fora di a strada, piantendu u tentativu di l'aggressore bruttu di armassi. L'infermiera Marks scappò da l'uffiziu, chjamendu istericu per l'aiutu di i guardiani.
    
  Trascinendu l'occhi à traversu a finestra di vetru di u vetru in e porte doppie di a stanza, unu di l'ufficiali chì era statu chjamatu prima da l'infermiera Marks pruvò à distingue una figura chì correva versu ellu è u so cullegu.
    
  "Attenzione, Klaus", sorrise à u so cumpagnu, "Polly Paranoid hè tornatu".
    
  "Bon Diu, ma ella si move veramente, nò?" - hà nutatu un altru ufficiale.
    
  "Hè pienghje di novu lupu. Fighjate, ùn hè micca chì avemu assai da fà nantu à questu turnu o qualcosa, ma sbuccà ùn hè micca qualcosa chì cunsiderà fà, sapete? "- rispose u primu ufficiale.
    
  "Sorella Marx!" - esclamò u sicondu ufficiale. "Quale pudemu minacciate per voi avà?"
    
  Marlene s'incollò rapidamente, sbarcò ghjustu in i so braccia, appiccicatu à ellu cù e so unghie.
    
  "L'uffiziu di u duttore Fritz! Avanti ! Andate via, per l'amor di Diu! " gridò mentre a ghjente cuminciò à fighjà.
    
  Quandu l'infermiera Marks hà cuminciatu à tirà a manica di l'omu, trascinendulu versu l'uffiziu di u duttore Fritz, l'ufficiali anu capitu chì sta volta ùn era micca una premonizione. Ancora una volta si corse versu u corridoiu di daretu, fora di vista mentre l'infermiera li gridava per catturà ciò ch'ella continuava à chjamà un mostru.Ancu s'elli eranu cunfusi, seguitanu u sonu di una discussione davanti è prestu capitu perchè a ghjovana infermiera sconvolta chjamava. l'impostore un mostru.
    
  Sam Cleave s'impegnava à scambià colpi cù u vechju, chì si mette in u so modu ogni volta ch'ellu si dirigeva versu a porta. Werner s'assittò à u pianu, sbalzatu è circundatu di frammenti di vetru è di parechji platti di rino chì si sò sbulicati dopu chì l'impostore l'avia scunsciutu cù una padella è hà sbattutu u picculu cabinettu induve u duttore Fritz teneva i platti di Petri è altri articuli rotuli.
    
  "Mamma di Diu, fighjate sta cosa!" - gridò un ufficiale à u so cumpagnu mentre decisu di fà falà u criminale apparentemente invincible appughjatu nantu à ellu cù i so corpi. Sam s'est écarté à peine lorsque deux policiers soumettaient le criminel en manteau blanc. A fronte di Sam era adornata cù nastri scarlatti chì incrudiscenu elegantemente e caratteristiche di i so pomi. Accantu à ellu, Werner hà tenutu u spinu di u so capu induve a nave avia sbulicatu dolorosamente u so craniu.
    
  "Pensu chì aghju bisognu di punti", Werner hà dettu à l'infermiera Marks mentre passava cun prudenza per a porta in l'uffiziu. In i so capelli scuri c"eranu noduli sanguinanti induve ci era una ferita prufonda. Sam fighjulava cum'è l'ufficiali trattenevanu l'omu stranu, minacciatu d'utilizà a forza letale, finu à ch'ellu si rende finalmente. L'altri dui bums chì Sam avia vistu cù Werner vicinu à a furgoneta di a nutizia anu ancu apparsu.
    
  "Ehi, chì face un turista quì?" - dumandò Kol quandu hà vistu à Sam.
    
  "Ùn hè micca un turista", si difende a sorella Marx, tenendu a testa di Werner. "Questu hè un ghjurnalistu famosu in u mondu!"
    
  "Da veru?" Kol hà dumandatu sinceramente. "Cari". È stese a manu per tirà Sam à i so pedi. Himmelfarb hà appena scuzzulatu a testa, retrocede per dà à tutti a stanza per spustà. L'ufficiali anu ammanettatu l'omu, ma sò stati avvisati chì i funzionari di l'Air Force anu ghjuridizione in u casu.
    
  "Pensu chì duvemu cuncede à voi", l'ufficiale cuncede à Werner è i so omi. "Femu solu i nostri documenti per pudè esse ufficialmente rinviatu à a custodia militare".
    
  "Grazie, ufficiale. Solu trattà cù tuttu quì in l'uffiziu. Ùn avemu micca bisognu di u publicu è di i pazienti per esse allarmati di novu ", hà cunsigliatu Werner.
    
  A pulizzia è i guardiani pigghiaru l'omu da parte mentre l'infermiera Marks s'impegnava à e so funzioni, ancu contru à a so vulintà, fasciendu i tagli è l'abrasioni di u vechju. Era sicura chì a faccia inquieta puderia facilmente perseguità i sogni di l'omi più stagionati. Ùn era micca ch'ellu era bruttu per sè, ma a so mancanza di caratteristiche l'hà fattu bruttu. In u fondu di a so ànima, sintia una strana sensazione di pietà mischjata à disgustu mentre sguassava i so graffii appena sanguinanti cù un tampone d'alcool.
    
  I so ochji eranu perfettamenti formati, se micca attrattivi in a so natura esotica. Tuttavia, paria chì u restu di a so faccia era statu sacrificatu per a so qualità. U so craniu era irregolare è u so nasu paria quasi inesistente. Ma era a so bocca chì chjappà un accordu cù Marlene.
    
  "Tu soffre di microstomia", li rimarcò.
    
  "A sclerosi sistemica minore, iè, provoca u fenomenu di a bocca chjuca", rispose casualmente, cum'è s'ellu era quì per piglià un teste di sangue. In ogni casu, e so parolle sò state ben trasmesse è u so accentu tedescu era praticamente impeccabile ormai.
    
  "Un pretrattamentu?" - hà dumandatu. Era una quistione stupida, ma s'ellu ùn l'avia ingaghjatu in una piccula discussione di medicina, l'averia alluntanata assai più. Parlà cun ellu era quasi cum'è parlà à u Patient Sam quandu era quì - una conversazione intellettuale cù un mostru cunvincente.
    
  "No", era tuttu ciò chì hà rispostu, perdendu a so capacità di esse sarcasticu solu perchè ella si preoccupava di dumandà. U so tonu era innocente, cum'è s'ellu era pienamente accettatu di u so esame medico mentre l'omi parlavanu in fondo.
    
  "Chì vi chjamate, amicu?" - unu di l'ufficiali li dumandò à voce alta.
    
  "Marduk. Petru Marduk ", hà rispostu.
    
  "Ùn site micca tedescu?" - dumandò Werner. "Diu, m'hai ingannatu".
    
  Marduk avissi vulutu surrisu à u cumplimentu inappropritatu annantu à u so tedescu, ma u tissutu grossu intornu à a so bocca li negava quellu privilegiu.
    
  "Documenti d'identificazione", l'ufficiale abbaiò, sempre strofinendu a so labbra gonfia da un colpu accidentale durante l'arrestu. Marduk ghjunse lentamente in a sacchetta di a giacca sottu u mantellu biancu di u duttore Fritz. "Aghju bisognu di registrà a so dichjarazione per i nostri registri, Tenente."
    
  Werner annuì d'appruvazioni. Iddi sò stati incaricati di seguità è tumbà LöVenhagen, è micca detinimentu di u vechju chì si faceva cum'è un duttore. Tuttavia, avà chì Werner hè statu dettu perchè Schmidt era veramente dopu à Lö Venhagen, puderanu prufittà assai di più infurmazioni da Marduk.
    
  "Allora u duttore Fritz hè ancu mortu?" Sister Marks dumandò tranquillamente mentre s'inchinava per copre un tagliu particularmente prufondu da i ligami d'acciaio di l'orologio di Sam Cleve.
    
  "Innò".
    
  U so core saltà. "Chi voli dì? S'è tù facia finta di esse ellu in u so uffiziu, duveria avè uccisu prima.
    
  "Questu ùn hè micca un conte di fata nantu à una zitella fastidiosa in un scialle rossu è a so nanna, caru," u vechju suspirò. "A menu chì questa hè a versione induve a nanna hè sempre viva in u ventre di u lupu".
    
    
  Capitulu 19 - Esposizione Babilonia
    
    
  "L'avemu trovu! Hè bè. Appena sbattutu è imbavagliatu!" - unu di i pulizzeri hà annunziatu quandu anu trovu u duttore Fritz. Era esattamente induve Marduk li disse di circà. Ils ne pouvaient pas appréhender Marduk sans preuves concrètes qu'il avait commis les meurtres de Precious Nights, donc Marduk a abandonné sa position.
    
  L'impostore insistia ch'ellu hà soprappiutu solu u duttore è hà pigliatu a so forma per permette di lascià l'uspidale senza suspettu. Ma l'appuntamentu di Werner l'hà pigliatu per sorpresa, u furzendu à ghjucà u rolu un pocu più longu, "... finu à chì l'infermiera Marx hà arruvinatu i mo piani", si lamentò, alzendu e spalle in scunfitta.
    
  Uni pochi minuti dopu à l'apparizione di u capitanu di pulizie incaricatu di u Dipartimentu di Pulizia di Karlsruhe, a breve dichjarazione di Marduk hè stata cumpletata. Puderanu solu l'accusà di reati minori cum'è l'assaltu minore.
    
  "Tenente, dopu chì a polizia hè finita, aghju bisognu di liberà medicalemente u detenutu prima di caccià ellu", l'infermiera Marks hà dettu à Werner in presenza di l'ufficiali. "Questu hè u protocolu di l'uspidale. Altrimenti, a Luftwaffe pò soffre di cunsequenze legali ".
    
  À pocu pressu u tema, hè diventatu pertinente in carne. Una donna hà intrutu in l'uffiziu cù una valigetta di pelle chic in manu, vestita in vestiti corporativi. "Bon dopu meziornu", hà dettu à a polizia in un tonu fermu ma cordiale. "Miriam Inkley, Rappresentante Legale di u Regnu Unitu, Banca Mondiale Germania. Capiscu chì sta materia sensitiva hè stata purtata à a vostra attenzione, Capitanu ?
    
  U capu di pulizzia accunsentì cù l'avucatu. "Iè, hè, signora. Tuttavia, simu sempre seduti cun un casu di omicidiu aperto è l'armata riclamà u nostru solu suspettatu. Questu crea un prublema ".
    
  "Ùn vi preoccupate, capitanu. Andemu, discutemu l'operazioni cumune di l'Unità di Investigazione Criminale di l'Air Force è u Dipartimentu di Pulizia di Karlsruhe in l'altra stanza ", suggerì a donna britannica matura. "Pudete cunfirmà i dettagli s'ellu satisface a vostra investigazione cù WUO. Se no, pudemu urganizà una riunione futura per risolve megliu i vostri reclami. "
    
  "No, per piacè fatemi vede ciò chì significa W.U.O." Finu à purtà u culpevule à a ghjustizia. Ùn m'importa micca a copertura mediatica, solu a ghjustizia per e famiglie di sti trè vittime ", u capitanu di a polizia hè statu intesu dì mentre i dui andavanu in u corridoiu. L'ufficiali anu dettu addiu è u seguitu cù documenti in manu.
    
  "Allora, VVO sapi ancu chì u pilotu era implicatu in un tipu di stunt PR nascostu?" L'infermiera Marks era preoccupata. "Questu hè abbastanza seriu. Spergu chì questu ùn interferisce micca cù u grande accordu chì anu da firmà prestu ".
    
  "No, WUO ùn sapi nunda di questu", disse Sam. Hà fasciatu i so stinchi sanguinanti cù un bandage sterile. "In fattu, simu l'unichi à cuntà u pilotu scappatu è, sperendu prestu, i motivi di a so persecuzione". Sam hà guardatu à Marduk, chì annunziu d'accordu.
    
  "Ma..." Marlene Marks pruvò à prutestà, indicà a porta ora viota daretu à a quale l'avucatu britannicu li avia ghjustu dittu altrimenti.
    
  "U so nome hè Margaret. Ella solu ti hà salvatu da una mansa di prucessi legali chì puderianu ritardà a vostra piccula caccia ", disse Sam. "Hè una ghjurnalista per un ghjurnale scozzese".
    
  "Allora, u vostru amicu", suggerì Werner.
    
  "Iè", hà cunfirmatu Sam. Kol pareva perplessu, cum'è sempre.
    
  "Incredibile!" Suora Marx strinse e mani. "Ci hè qualcunu chì dicenu chì sò? U sgiò Marduk interpreta u duttore Fritz. È u sgiò Cleave face un turistu. Questa signora ghjurnalista interpreta un avvucatu per u Bancu Mundiale. Nimu ùn mostra quale sò veramente! Hè cum'è quella storia in a Bibbia induve nimu ùn pudia parlà a lingua di l'altru è ci era tutta sta cunfusione ".
    
  "Babilonia", sò venuti i risposti cullettivi di l'omi.
    
  "Iè!" - Scaccò e so dita. "Tutti parlate lingue diverse, è questu uffiziu hè a Torre di Babele".
    
  "Ùn vi scurdate micca chì fate finta chì ùn site micca romanticamente implicatu cù u tenente quì," Sam l'interruppe, alzendu l'indexu in modu di rimproveru.
    
  "Cumu sapete?" - hà dumandatu.
    
  Sam s'inchinò semplicemente a testa, ricusendu ancu di attirà a so attenzione à l'intimità è carezze trà elli. Suora Marx arrossì quando Werner le fece l'occhiolino.
    
  "Allora, ci hè un gruppu di voi chì facete finta di esse ufficiali incuntrati, quandu in fattu sò i piloti di caccia eccezziunali di a forza operativa di a Luftwaffe tedesca, cum'è a preda chì cacciate Diu sà quale mutivu," Sam hà sbulicatu u so ingannu.
    
  "Vi dicu chì era un ghjurnalistu d'investigazione brillanti", bisbigliò Marlene à Werner.
    
  "E tu," disse Sam, currendu u Dr Fritz sempre stunatu. "Induve ti mettite?"
    
  "Giuraghju chì ùn aghju micca idea!" - ammissu u duttore Fritz. "M'hà dumandatu solu di mantene per ellu. Allora l'aghju dettu induve l'aghju messu in casu ch'e ùn era micca di turnu quandu ellu hè stata liberata ! Ma ghjuru chì ùn aghju mai saputu chì sta cosa puderia fà questu! Diu, mi sò guasi impazzitu videndu questu... sta... trasfurmazioni innaturali !
    
  Werner è i so omi, inseme à Sam è Nurse Marks, stavanu stupiti da u babu incoerente di u duttore. Solu Marduk paria di sapè ciò chì si passava, ma si firmò calmu mentre fighjulava a follia chì si sviluppava in l'uffiziu di u duttore.
    
  "Bè, sò cumplettamente cunfusu. E voi ragazzi?" Sam hà dettu, pressendu a so manu fasciata à u so latu. Tutti anu annuitu in un coru assordante di mormorii di disappruvazioni.
    
  "Pensu chì hè u tempu per una esposizione chì ci aiuterà tutti à espunà e vere intenzioni di l'altri", hà suggeritu Werner. "Eventualmente, pudemu ancu aiutà l'altru in e nostre diverse attività invece di pruvà à luttà l'un l'altru".
    
  "Sàviu", intervene Marduk.
    
  "Aghju da fà a mo ultima volta", Marlene suspirò. "Se ùn mi apparsu micca, l'infermiera Barken saperà chì qualcosa succede. Mi riempirai dumane, cara?
    
  "Aghju da fà", hà mentitu Werner. Allora l'hà basgiatu addiu prima ch'ella apre a porta. Ella guardò in daretu à l'anomalia certamente affascinante chì era Petru Marduk è hà datu à u vechju un sorrisu gentile.
    
  Quandu a porta chjusa, una densa atmosfera di testosterone è di sfiducia avviluppava l'occupanti di l'uffiziu di u duttore Fritz. Ùn ci era micca solu un Alfa, ma ogni persona sapia qualcosa chì l'altru mancava di sapè. Finalmente Sam hà cuminciatu.
    
  "Femu questu prestu, ok? Aghju qualchì affari assai urgente per assistisce dopu à questu. Dr Fritz, aghju bisognu di mandà i risultati di e teste di u duttore Nina Gould à Mannheim prima di ghjunghje à u fondu di ciò chì avete fattu male ", hà urdinatu Sam à u duttore.
    
  "Nina? A duttore Nina Gould hè viva ? li dumandò cun reverenza, suspirò di sollievu è si cruciava cum"è u bonu Cattolicu ch"ellu era. "Questa hè una bella nutizia!"
    
  "A donna chjuca? Capelli scuri è ochji cum'è l'infernu?" Marduk hà dumandatu à Sam.
    
  "Iè, saria ella, senza dubbitu!" Sam surrisu.
    
  "Temu ancu ch'ella hà capitu male a mo prisenza quì", disse Marduk, chì pareva dispiaciuta. Dicisi di ùn parlà micca di u fattu chì hà slapped a povera zitella quandu hà fattu qualcosa di male. Ma quandu ellu hà dettu ch'ella avia da more, vulia dì solu chì Löwenhagen era liberu è periculosu, qualcosa chì ùn hà micca avutu tempu di spiegà avà.
    
  "Tuttu va bè. Hè cum'è una pizzicata di pimenta picca per quasi tutti ", rispose Sam mentre u duttore Fritz tirava fora un cartulare di copie stampate di Nina è scannò i risultati di a prova in u so urdinatore. Appena u documentu cù u materiale terribili hè statu scansatu, hà dumandatu à Sam l'email di u duttore di Nina in Mannheim. Sam lui donna une carte avec tous les détails et se mit à appliquer maladroitement un plâtre en tissu sur son front. Sbucciatu, guardò à Marduk, l'omu rispunsevuli di u tagliu, ma u vechju fece finta di ùn vede.
    
  "Eccu", u duttore Fritz exhaled prufonda è pesante, alleviatu chì u so paziente era sempre vivu. "Sò solu entusiasta ch'ella sia viva. Cumu hè uscita da quì cù una visione cusì povera, ùn saperaghju mai ".
    
  "U vostru amicu l'hà purtatu finu à a surtita, duttore," l'illuminò Marduk. "Sapete u ghjovanu bastardo à quale avete datu una maschera per pudè portà a faccia di e persone chì hà uccisu in nome di l'avidità?"
    
  "Ùn sapia micca!" - U duttore Fritz sbulicò, sempre arrabbiatu cù u vechju per u mal di testa palpitante ch"ellu soffre.
    
  "Ehi Ehi!" Werner fermò l'argumentu chì seguita. "Semu quì per risolve questu, micca per peghju e cose! Allora, prima vogliu sapè quale hè u vostru - indicò direttamente à Marduk - implicazione cù Löwenhagen. Ci sò stati mandati per appiccà ellu, è questu hè tuttu ciò chì sapemu. Allora, quandu vi aghju intervistatu, tutta sta cosa di maschere hè ghjunta ".
    
  "Comu vi aghju dettu prima, ùn sò micca sapè quale hè LöVenhagen", insistia Marduk.
    
  "U pilotu chì hà crashatu l'aviò hè chjamatu Olaf LöVenhagen", hà rispostu Himmelfarb. "Hè statu brusgiatu in u crash, ma in qualchì modu hà sopravvissutu è hè ghjuntu à l'uspidale".
    
  Ci hè statu una longa pausa. Tuttu u mondu aspittava chì Marduk spiegà per quessa ch'ellu perseguiva Lövenhagen in u primu locu. U vechju sapia chì, s'ellu li dicia per quessa ch'ellu perseguia u ghjovanu, averà ancu da svelà per quessa ch'ellu l'hà fattu focu. Marduk pigliò un respiru prufondu è cuminciò à lampà un pocu di luce nantu à u nidu di u corbu di l'incomprensione.
    
  "Aviu avutu l'impressione chì l'omu chì perseguissi da u fuselagiu ardente di u caccia Tornado era un pilotu chjamatu Neumand", disse.
    
  "Neumand? Questu ùn pò esse veru. Neumand hè in vacanze, probabilmente perde l'ultime muniti di a famiglia in un vicolo, "Himmelfarb ridacchiò. Kohl è Werner annunziu appruvazioni.
    
  "Bè, l'aghju seguitu da a scena di l'accidentu. L'aghju perseguitatu perchè avia una maschera. Quandu aghju vistu a maschera, aghju avutu a distrughje. Era un latru, un latru ordinariu, vi dicu ! È ciò ch'ellu arrubbava era troppu putente per qualcunu stupidu imbecile cusì ! Allora aghju avutu à piantà ellu l'unicu modu chì un Cloaking One pò esse firmatu ", disse Marduk ansiosamente.
    
  "Camouflage?" - hà dumandatu à Kohl. "Omu, chì sona cum'è un cattivu di film d'orrore." Ellu surrisu, tappendu Himmelfarb nantu à a spalla.
    
  "Cresci", mormorò Himmelfarb.
    
  "Un disguiser hè quellu chì assume l'apparenza di un altru cù a maschera babilonia. Questa hè a maschera chì u vostru amicu cattivu hà pigliatu cù u duttore Gould ", spiegò Marduk, ma tutti puderanu vede ch'ellu era riluttante à elaborà più.
    
  "Avanti," sbuffava Sam, sperendu chì a so supposizione annantu à u restu di a descrizzione seria sbagliata. "Cumu tumbà un masquerader?"
    
  "Cù u focu", rispose Marduk, quasi troppu prestu. Sam hà pussutu vede ch'ellu vulia solu caccià u so pettu. "Senti, per u mondu mudernu, sò tutti i racconti di vechji mogli. Ùn m'aspettu chì nimu di voi capisce ".
    
  "Ùn fate micca attenzione à questu", Werner hà sbulicatu a preoccupazione. "Vogliu sapè cumu si pò mette una maschera è trasfurmà a mo faccia in quella di un altru. Quantu di questu hè ancu raziunale?"
    
  "Credimi, tenente. Aghju vistu cose chì a ghjente leghje solu in a mitulugia, per quessa, ùn saria micca cusì prestu per rinfriscà cum'è irrazionale ", hà dettu Sam. "A maiò parte di l'assurdità chì una volta mi schernò, aghju da allora scupertu per esse un pocu scientificamente plausibile, una volta chì spolverate l'abbellimenti aghjuntu durante seculi per fà chì qualcosa di praticu pare ridiculamente fabbricatu".
    
  Marduk acquiesça, reconnaissant que quelqu'un ait eu l'occasion de l'écouter au moins. U so sguardu agudu s'hè lampatu trà l'omi chì l'ascoltavanu mentre studiava e so spressione, si dumandava s'ellu si deve ancu sguassate.
    
  Ma hà avutu a scramble perchè u so premiu l'elude per l'impresa più odiosa di l'ultimi anni - sparghjendu a Terza Guerra Munniali.
    
    
  Capitulu 20 - A Verità Incredibile
    
    
  U duttore Fritz restò in silenziu tuttu stu tempu, ma in questu mumentu sintia ch'ellu ci vole à aghjunghje qualcosa à a cunversazione. Abbassendu l'ochji à a manu chjinata in u so grembo, tistimunia a stranezza di a mascara. "Quandu quellu paziente hè ghjuntu, tuttu u dulore, m'hà dumandatu di salvà a maschera per ellu. Ùn aghju micca pensatu nunda in prima, sapete? Pensu chì era preziosu per ellu è chì era probabilmente l'unica cosa chì hà salvatu da un incendiu di casa o qualcosa.
    
  Li guardò, perplessu è spavintatu. Tandu si fucalizza nantu à Marduk, cum'è s'ellu sentia u bisognu di fà capisce à u vechju perchè ch'ellu facia finta di ùn vede ciò ch'ellu vede ellu stessu.
    
  "À un certu puntu, dopu avè abbattutu sta cosa, per dì cusì, per pudè assistisce à u mo paziente. Qualchidunu di a carne morta strappata da a so spalla appiccicata à u mo guantu; Aghju avutu à scuzzulate per cuntinuà à travaglià ". Avà respirava irregularmente. "Ma alcuni sò entrati in a maschera, è ghjuru à Diu ..."
    
  U duttore Fritz scuzzulò a testa, troppu imbarazzatu per cuntà a dichjarazione da incubo è ridicula.
    
  "Dì li! Dìli, in nome di u santu ! Anu da sapè chì ùn sò micca pazza ! - gridò u vechju. E so parolle eranu agitate è lente perchè a forma di a so bocca li rendeva difficiuli di parlà, ma a so voce penetrò in l"arechje di tutti i prisenti cum"è un battitu di tronu.
    
  "Aghju da finisce u mo travagliu. Ch'ellu sia cunnisciutu, aghju sempre u tempu ", u duttore Fritz hà pruvatu à cambià u sughjettu, ma nimu hà mossu un musculu per sustenelu. Le sopracciglia di u duttore Fritz aggrottò mentre cambiava idea.
    
  "Quandu... quandu a carne intrì in a maschera", continuò, "a superficia di a maschera... hà pigliatu forma?" U duttore Fritz hà trovu ch'ellu ùn pudia micca crede e so parolle, è ancu s'hè ricurdatu chì era esattamente ciò chì hè accadutu ! I visi di i trè piloti restavanu congelati increduli. In ogni casu, ùn ci era micca traccia di cundanna o sorpresa nantu à e facce di Sam Cleave è Marduk. "L'internu di a maschera hè diventatu... una faccia, solu", pigliò un respiru prufondu, "solu cuncava. Mi dicu chì e lunghe ore di travagliu è a forma di a maschera mi facevanu un scherzu crudele, ma appena a tovagliola insanguinata hè stata asciutta, a faccia sparì.
    
  Nimu hà dettu nunda. Certi omi anu trovu difficiuli di crede, mentri àutri anu pruvatu à furmulà modi pussibuli in quale puderia esse accadutu. Marduk hà pensatu chì avà saria un bonu tempu per aghjunghje qualcosa d'incredibile à u stunner di u Dottore, ma sta volta prisentallu da una perspettiva più scientifica. "Hè cumu si va. A Maschera Babilonia usa un metudu piuttostu inquietante, utilizendu u tessulu umanu mortu per assorbe u materiale geneticu chì cuntene, è poi modella a faccia di quella persona cum'è una maschera.
    
  "Ghjesù!" Werner hà dettu. Fighjulò Himmelfarb chì passava davanti à ellu, andendu versu a toilette di a stanza. "Iè, ùn vi culpisce micca, caporale."
    
  "Signuri, possu ricurdà chì aghju un dipartimentu da gestisce." U duttore Fritz hà ripetutu a so dichjarazione precedente.
    
  "Ci hè ... qualcosa di più," Marduk intervene, alzendu lentamente a so manu ossea per enfatizà u so puntu.
    
  "Oh, fantasticu", Sam surrisu sarcasticu, sbulicà a gola.
    
  Marduk l'ignora et lui donna des règles encore plus non écrites. "Una volta chì u Masker assume e caratteristiche faciale di u donatore, a maschera pò esse eliminata solu da u focu. Solu u focu pò caccià lu da a faccia di u Masker. Allora aghjunse solennemente, "è hè per quessa chì aghju avutu à fà ciò chì aghju fattu".
    
  Himmelfarb ùn pudia più suppurtà. "Per l'amori di Diu, sò un pilotu. Questa merda mumbo-jumbo ùn hè certamente micca per mè. Tuttu chistu mi sona troppu cum'è Hannibal Lecter. Partu, amichi".
    
  "Avete statu datu un compitu, Himmelfarb", disse Werner severu, ma u caporale di a basa aerea di Schleswig si ritirò da u ghjocu, ùn importa micca u costu.
    
  "Sò cuscente di questu, tenente!" - gridò. "E seraghju sicuru di trasmette a mo insatisfazione à u nostru cumandante rispettatu personalmente, in modu chì ùn riceve micca una rimproveru per u mo cumpurtamentu". Sospirò, asciughendu a so fronte umida è pallida. "Scusate ragazzi, ma ùn possu micca trattà questu. Bona furtuna, veramente. Chjamatemi quandu avete bisognu di un pilotu. Hè tuttu ciò chì sò ". Esce è chjusu a porta daretu à ellu.
    
  "A vostra salute, omu," Sam hà dettu addiu. Dopu s'avvicinò à Marduk cù una dumanda vexante chì l'avia perseguitatu da quandu u fenomenu hè statu spiegatu per a prima volta. "Marduk, aghju prublemi cù qualcosa quì. Dimmi, chì succede se una persona si mette solu una maschera senza fà nunda à a carne morta?
    
  "Niente".
    
  Ci era un coru di delusione trà l'altri. Marduk s'aspittava più regule di u ghjocu, ma ùn avia micca intenzione di inventà nunda per piacè. Si strinse solu.
    
  "Ùn succede nunda?" Kohl era maravigliatu. "Ùn mori micca una morte dolorosa o suffocate à morte? Mettite una maschera è ùn succede nunda ". Mascara babilonese." Babilonia
    
  "Ùn succede nunda, figliolu. Hè solu una maschera. Hè per quessa chì assai pochi sanu di u so sinistru putere ", rispose Marduk.
    
  "Chì assassinu," si lamentò Kohl.
    
  "Va bè, allora si mette una maschera è a to faccia diventa quella di qualcunu altru - è ùn vi fate micca incendià da un vechju bastardo pazzo cum'è tè - avete sempre a faccia di qualcunu altru per sempre?" - dumandò Werner.
    
  "Ah, bè!" - esclamò Sam, affascinatu da tuttu questu. S'ellu era statu un dilettante, averia masticatu a punta di a so penna è pigliava appunti cum'è un pazzi ormai, ma Sam era un ghjurnalistu veteranu, capace di memorizà innumerevoli fatti mentre ascoltava. Questu, è hà registratu segretamente tutta a conversazione da un magnetofono in a so sacchetta.
    
  "Vai cecu", rispose Marduk allegramente. "Allora diventate cum'è un animale rabbiu è mori".
    
  Et encore un sifflement étonné traversa leurs rangs. Una risata o duie seguitanu. Unu era di u duttore Fritz. À questu tempu hà capitu chì ùn ci era micca utile à pruvà à scaccià u mazzulu, è in più, avà principia à interessà.
    
  "Wow, sgiò Marduk, pare chì avete una risposta pronta per tuttu, nò?" U duttore Fritz scuzzulò a testa cun un sorrisu divertitu.
    
  "Iè, hè cusì, u mo caru duttore", accunsenu Marduk. "Aghju guasi ottant'anni, è sò rispunsevuli di questu è di altre reliquie da quandu era un zitellu di quindici anni. Avà ùn sò micca solu familiarizatu cù e regule, ma sfurtunatamenti l'aghju vistu in azzione troppu volte ".
    
  U duttore Fritz si sentia di colpu stupidu per a so arroganza è si vede nantu à a so faccia. "E mo scuse".
    
  "Aghju capitu, duttore Fritz. L'omi sò sempre pronti à scaccià e cose chì ùn ponu micca cuntrullà cum'è pazzi. Ma quandu si tratta di e so pratiche assurde è modi idioti di fà e cose, ponu offre quasi ogni spiegazione per ghjustificà ", disse u vechju cun difficultà.
    
  U duttore pudia vede chì u tessulu muscular limitatu intornu à a so bocca era daveru impedisce à l'omu di cuntinuà à parlà.
    
  "Hmm, ci hè una ragione perchè e persone chì portanu una maschera diventanu cecu è perde a mente?" Kohl hà fattu a so prima dumanda sincera.
    
  "Questa parte hè rimasta soprattuttu leggende è miti, figliolu," Marduk scrollò e spalle. "Aghju vistu questu accade solu uni pochi di volte in l'anni. A maiò parte di e persone chì anu utilizatu a mascara per scopi maligni ùn anu micca idea di ciò chì li passava dopu avè pigliatu a so vendetta. Cum'è ogni ughjettu o desideriu male rializatu, ci hè un prezzu à pagà. Ma l'umanità ùn impara mai. U putere hè per i dii. L'umiltà hè per l'omi".
    
  Werner hà calculatu tuttu questu in a so testa. "Lasciami riassume", disse. "Se portate una maschera cum'è solu un travestimentu, hè innocu è inutile."
    
  "Iè", rispose Marduk, abbassendu u mento è lampendu lentamente.
    
  "È s'è vo pigliate un pocu di pelle da un target mortu è a mette nantu à l'internu di una maschera, è poi a mette nantu à a vostra faccia... Diu, ghjustu à sente queste parolle mi fa male... A to faccia diventa a faccia di quella persona, diritta?"
    
  "Una altra torta per u Team Werner". Sam surrisu è indicò mentre Marduk annunziò.
    
  "Ma allora vi tuccherà à brusgià cù u focu o mette nantu à u cieco prima di vultà cumplettamente pazzo," Werner aggrottò le sopracciglia, cuncentrazione à piglià i so anatre in una fila.
    
  "Hè ghjustu", hà cunfirmatu Marduk.
    
  U duttore Fritz avia una altra dumanda. "Qualchissia hà mai capitu cumu evità una di queste sorti, sgiò Marduk? Qualchissia hà mai liberatu una maschera senza esse cecu o more in un focu?
    
  "Cumu hà fattu LöVenhagen? In verità l'hà rimettutu per piglià a faccia di u duttore Hilt è lascià l'uspidale ! Cumu hà fattu ? - dumandò Sam.
    
  "U focu l'hà pigliatu a prima volta, Sam. Era solu furtunatu di sopravvive. A pelle hè l'unicu modu per evità u destinu di a Maschera di Babele ", disse Marduk, sonendu completamente indifferente. Era diventatu una parte integrante di a so esistenza chì era stancu di ripetiri i stessi vechji fatti.
    
  "Questa... pelle?" Sam si strinse.
    
  "Hè esattamente ciò chì hè. Essenzialmente, questa hè a pelle di a mascara Babel. Deve esse appiicata à a faccia di Masker in tempu per ammuccià a fusione di a faccia di Masker è a mascara. Ma a nostra povera vittima disappuntata ùn hà micca idea di questu. Si capisce prestu u so sbagliu, s'ellu ùn l'hà micca digià ", rispose Marduk. "A cecità di solitu dura micca più di trè o quattru ghjorni, cusì induve ellu sia, spergu chì ùn hè micca guidatu".
    
  "Li serve bè. bastarda!" Kol fece una smorfia.
    
  "Ùn puderia micca più d'accordu", disse u duttore Fritz. "Ma signori, vi devu veramente implorà di lascià prima chì u persunale amministrativu s'ampara di a nostra cortesia eccessiva quì."
    
  À u sollievu di u duttore Fritz, sta volta tutti accunsenu. Piglionu i so cappotti è si preparanu pianu pianu à lascià l'uffiziu. Cù cennu di appruvazioni è e parolle finali d'addiu, i piloti di l'Air Force si sò partuti, lascendu Marduk in custodia per spettaculu. Anu decisu di scuntrà Sam un pocu dopu. Cù sta nova volta di l'avvenimenti è una sorta assai necessaria di i fatti confusi, vulianu ripensà i so roli in u grande schema di e cose.
    
  Sam è Margaret si sò scontri in u so ristorante di l'hotel mentre Marduk è i dui piloti si dirigìanu à a basa aerea per fà un rapportu à Schmidt. Avà Werner sapia chì Marduk cunniscia u so cumandante secondu a so entrevista precedente, ma ùn sapia ancu perchè Schmidt hà guardatu l'infurmazioni nantu à a maschera ominosa per ellu stessu. Di sicuru, era un artefattu inestimabile, ma cù a so pusizioni in una urganizazione cusì chjave cum'è a Luftwaffe tedesca, Werner hà cridutu chì ci deve esse un mutivu più puliticamenti motivatu daretu à a caccia di Schmidt per a Mascara di Babele.
    
  "Chì dite à u vostru cumandante di mè?" - dumandò Marduk à i dui ghjovani ch'ellu accumpagnava mentre si avvicinavanu versu a jeep di Werner.
    
  "Ùn sò micca sicuru chì duvemu ancu dì di tè. Da ciò chì deduce quì, saria megliu se ci aiutassi à truvà L öVenhagen è mantene a vostra presenza in sicretu, sgiò Marduk. Meno u capitanu Schmidt sapi di voi è di a vostra implicazione, u megliu ", disse Werner.
    
  "Ci si vede à a basa!" - Gridò Kohl da quattru vitture luntanu da noi, sbloccandu a so propria vittura.
    
  Werner annuì. "Ricurdativi, Marduk ùn esiste micca è ùn avemu micca pussutu truvà Lövenhagen, nò?"
    
  "A capitu!" Kol appruvò u pianu cun un ligeru salutu è un sorrisu di zitellu. Il monta dans sa voiture et s'éloigna alors que la lumière de la fin de l'après-midi illuminait le paysage urbain devant lui. Era guasi u tramontu è ghjunghjenu à u sicondu ghjornu di a so ricerca, finendu sempre u ghjornu senza successu.
    
  "Pensu chì avemu da cumincià à circà i piloti cechi?" Werner dumandò cun sincerità cumpleta, ùn importa micca quantu ridiculu a so dumanda sonava. "Questu hè u terzu ghjornu chì Löwenhagen hà utilizatu a maschera per scappà da l'uspidale, cusì duverebbe digià avè prublemi cù l'ochji".
    
  "Hè veru", rispose Marduk. "Se u so corpu hè forte, è questu ùn hè micca per via di u bagnu di focu ch'e aghju datu, pò piglià più tempu per perde a vista. Hè per quessa chì l'Occidenti ùn hà micca capitu i vechji costumi di Mesopotamia è Babilonia è ci hà cunsideratu tutti l'eretiche è l'animali sanguinari. Quandu i rè è i capi antichi brusgiavanu i cechi durante l'esecuzione di stregoneria, ùn era micca fora di a crudeltà di una falsa accusazione. A maiò parte di sti casi eranu a causa diretta di a Maschera di Babele chì hè stata aduprata per u so propiu strattu.
    
  "A maiò parte di sti specimens?" Werner dumandò cun una sopracciglia alzata mentre accende l'ignizione di a Jeep, parendu suspettu di i metudi sopra.
    
  Marduk alzò le spalle: "Bè, tutti facenu sbagli, figliolu. Hè megliu esse sicuru chì dispiace. "
    
    
  Capitulu 21 - U sicretu di Neumann è LöVenhagen
    
    
  Esaustu è pienu di un sensu di dispiacere chì cresce sempre più, Olaf Lanhagen si pusò in un pub vicinu à Darmstadt. Eranu dui ghjorni ch'ellu avia abbandunatu Nina in casa di Frau Bauer, ma ùn si pudia permette di trascinà u so cumpagnu cun ellu in una missione cusì sicreta, soprattuttu chì duvia esse guidata cum'è una mula. Sperava di utilizà i soldi di u duttore Hilt per cumprà cibo. Hà cunsideratu ancu di sguassà u so telefuninu in casu ch'ellu era tracciatu. Avà l'autorità anu avutu capitu ch'ellu era rispunsevuli di l'assassini di l'uspidale, per quessa ch'ellu ùn hà micca cumandatu a vittura di Hilt per ghjunghje à u Capitanu Schmidt, chì era in a basa aerea di Schleswig à u mumentu.
    
  Hà decisu di piglià una chance usendu u telefuninu di Hilt per fà una chjama. Questu averia prubabilmente pusatu in una pusizioni disgrazia cù Schmidt, postu chì e chjama di u telefuninu puderia esse monitoratu, ma ùn avia micca altra scelta. Cù a so sicurità cumprumessa è a so missione andata terribilmente sbagliata, hà avutu à ricurdà à i mezi di cumunicazione più periculosi per stabilisce una cunnessione cù l'omu chì l'hà mandatu in a missione in u primu locu.
    
  "Un altru Pilsner, signore?" - dumandò di colpu u servitore, chì fece batte u core di Löwenhagen. Fighjulava u servitore di intelligenza corta cù una profonda noia in a so voce.
    
  "Iè ti ringraziu". Hà cambiatu rapidamente a so mente. "Aspetta, nò. Mi piacerebbe un pò di grappa, per piacè. È qualcosa da manghjà".
    
  "Devi piglià qualcosa da u menu, signore. Ti piace qualcosa quì? dumandò indifferente u servitore.
    
  "Portami solu un platu di frutti di mare", Lövenhagen suspirò in fastidiu.
    
  U cameriere sgridò, "Signore, cum'è pudete vede, ùn offremu micca frutti di mare. Per piacè ordinate un platu chì offremu veramente ".
    
  S'ellu Löwenhagen ùn avia micca aspittatu per una riunione impurtante, o s'ellu ùn era micca statu debbule da a fame, puderia bè prufittà di u privilegiu di purtari a faccia di Hilt per sfracicà u craniu di l'idiota sarcasticu. "Allora portami solu a bistecca. Diu mio ! Solu, ùn sò micca, sorprendemi! " - urlò u pilotu in furia.
    
  "Iè, signore", rispose u servitore stunatu, cugliendu prestu u menu è u bicchiere di birra.
    
  "È ùn vi scurdate micca prima di i schnapps!" - gridava dopu à l'idiota in grembiule, chì s'avvicinava à a cucina à traversu i tavulini cù i visitori ochji spalancati. Löwenhagen li sorrise è lasciò fora qualcosa chì sonava cum'è un grugnitu bassu chì venia da u fondu di u so esofago. Preoccupati per l'omu periculosu, certi persone abbandunonu u stabilimentu mentre chì altri s'impegnanu in conversazioni nervose.
    
  Une jeune serveuse attirante osa lui apporter un verre en faveur de son collègue terrifié. (U servitore si preparava in cucina, si preparava à fà affruntà à u cliente furioso appena u so manghjà era prontu.) Ella surrisi apprensivamente, pusò u biccheri è annunziò: "Schnapps per voi, signore".
    
  "Grazie", era tuttu ciò chì disse, per a so sorpresa.
    
  Löwenhagen, vintisette anni, s'assittò à cuntemplà u so avvene in l'illuminazione accogliente di u pub mentre u sole lasciava u ghjornu fora, turnendu i finestri scuri. A musica hè diventata un pocu più forte cum'è a folla di a sera s'incurvava cum'è un soffiu chì sguassava à riluttante. Mentre aspittava u so manghjà, hà urdinatu ancu cinque bevande forti, è cum'è l'infernu calmante di l'alcoolu brusgiava a so carne ferita, pensa à cumu era ghjuntu à questu puntu.
    
  Mai in a so vita avia pensatu ch'ellu diventerà un assassinu di sangue friddu, un assassinu per prufittu, micca menu, è à una età cusì tenera. A maiò parte di l'omi degradanu cù l'età, trasfurmendu in porchi senza cori per a prumessa di guadagnà monetaria. Ùn ellu. Cum'è un pilotu di cummattimentu, sapia chì un ghjornu duverà tumbà parechje persone in battaglia, ma seria per u so paese.
    
  Difende a Germania è i scopi utopichi di u Bancu Munniali per un novu mondu era u so duvere è u desideriu prima di tuttu. Piglià a vita per questu scopu era una pratica cumuna, ma avà era impegnatu in una avventura sanguinosa per suddisfà i desideri di u cumandante di a Luftwaffe, chì ùn avia nunda à fà cù a libertà di l'Alimagna o u benessimu di u mondu. In fatti, avà facia u cuntrariu. Cela l'a déprimé presque autant que sa vision dégradée et son tempérament de plus en plus défiant.
    
  Ciò chì l'incurvava u più era a manera chì Neumand gridava quandu LöVenhagen l'incendiò a prima volta. U Capitanu Schmidt hà assuciatu LöVenhagen per ciò chì u cumandante hà descrittu cum'è una operazione estremamente secreta. Questu vene dopu a recente implementazione di u so squadrone vicinu à a cità di Mosul, Iraq.
    
  Da ciò chì u cumandante hà cunfidatu à LöVenhagen, pare chì Flieger Neumann hè statu mandatu da Schmidt per ricuperà una reliquia antica oscura da una cullizzioni privata mentre eranu in Iraq durante l'ultima volta di bombardamenti destinati à u Bancu Mundiale è in particulare l'uffiziu di a CIA. Neumand, una volta un criminale adulescente, hà avutu l'abilità necessaria per penetrà in a casa di un riccu cullezzione è arrubà a Maschera di Babele.
    
  Hè stata data una fotografia di una reliquia magre, cum'è un craniu, è cù u so aiutu hà sappiutu arrubbari l'articulu da a scatula di lattice in quale era dormitu. Pocu dopu à u so successu successu, Neumand riturnò in Germania cù u saccu ch'ellu avia ottenutu per Schmidt, ma Schmidt ùn hà micca cuntatu nantu à e debule di l'omi ch'ellu avia sceltu per fà u so travagliu bruttu. Neumand era un avid gambler. In a so prima sera di ritornu, hà pigliatu a maschera cun ellu in unu di i so stabilimenti di ghjocu preferiti, un diner in un vicolo in Dillenburg.
    
  Non solu hà fattu l'attu più imprudente purtendu un artefattu inestimabile è arrubatu cun ellu in ogni locu, ma hà ancu guadagnatu l'ira di u Capitanu Schmidt per ùn furnisce micca a maschera in modu discretu è urgente cum'è era statu assuciatu per fà. Dopu avè amparatu chì u squadron era tornatu è scopre l'assenza di Neumand, Schmidt hà immediatamente cuntattatu l'esternu volatile da a caserma di a so basa aerea precedente per ottene a reliquia da Neumand per ogni modu necessariu.
    
  Riflettendu à quella notte, LöVenhagen sentia un odiu simmering per u Capitanu Schmidt sparghje in tutta a so mente. Hà causatu vittime inutili. Era a causa di l'inghjustizia causata da l'avidità. Era u mutivu chì Löwenhagen ùn ritruvarà mai a so bella figura, è questu era di granu u crimine più imperdonabile chì l'avidità di u cumandante avia inflittu à a vita di Löwenhagen - ciò chì ne restava.
    
  L'impugnatura era abbastanza bella, ma per LöVenhagen a perdita di a so individualità hà tagliatu più profonda chì qualsiasi ferita fisica puderia mai fà. In più di quessa, i so ochji cuminciaru à fallu à u puntu chì ùn pudia mancu leghje u menu per urdinà l'alimentu. L'umiliazione era guasi peghju chè l'incomfortu è i disabilità fisiche. Pigliò un sorsu di schnapps è chjappò i so dite sopra u so capu, esigendu più.
    
  In a so testa, pudia sente millaie di voci trasfirendu a culpa nantu à tutti l'altri per e so scelte povere, è a so propria mente interna lasciata muta da a rapidità chì tuttu era andatu male. Si ricurdò di a notte ch'ellu hà ottenutu a maschera, è cumu Neumand avia ricusatu di rinvià u so saccu duramente guadagnatu. Hà seguitu a pista di Neumand à una casa di ghjocu sottu à e scale di una discoteca. Quì hà aspittatu u mumentu ghjustu, pusendu cum'è un altru partygoer chì spessu visitava stu locu.
    
  Appena dopu à 1 ore, Neumand avia persu tuttu è era avà affruntatu una sfida doppia o nunda.
    
  "Vi pagheraghju 1,000 euro se mi lasciate tene sta maschera cum'è una garanzia", hà offrittu Löwenhagen.
    
  "Sti scherzendu?" Neumand ridacchiò in u so statu di ubriacu. "Questa maledetta cosa vale un milione di volte di più!" Manteneva a mascara per vede tutti, ma furtunatamente u so statu drunken hà fattu chì a cumpagnia dubbiosa ch'ellu era cù dubbità a so sincerità nantu à a materia. Löwenhagen ùn li pudia micca lascià pensà duie volte, cusì hà agitu rapidamente.
    
  "Avà, ti ghjucheraghju per una maschera stupida. Almenu possu ritruvà u culo à a basa. Hà dettu questu soprattuttu forte, sperendu di cunvince l'altri chì ellu cercava solu di ottene a maschera per furzà u so amicu à vultà in casa. Hè una bona cosa chì u passatu ingannevole di Lövenhagen hà affinatu e so cumpetenze astute. Era estremamente persuasivu quandu eseguiva una scam, un trattu chì generalmente hà travagliatu à u so vantaghju. Finu à avà, quandu in fine hà determinatu u so avvene.
    
  A mascara si pusò in u centru di a tavola tonda, circundata da trè omi. Lö Venhagen ùn pudia micca oppone quandu un altru ghjucatore vulia participà à l'azzione. L'omu era un motociclista lucale, un semplice soldat à pedi in u so ordine, ma saria suspettu di ricusà l'accessu à un ghjocu di poker in una fossa publica cunnisciuta da a scuma lucale in ogni locu.
    
  Ancu cù e so cumpetenze cum'è un truffatore, LöVenhagen hà truvatu chì ùn pudia micca ingannà a maschera fora di u stranieru chì portava l'emblema Gremium biancu è neru nantu à u collu di pelle.
    
  "Neri Sette regule, bastardi!" - u big biker ruggiò mentre LöVenhagen si piegava è a manu di Neumann dimustrava un impotente trè di jacks. Neumand era troppu ibriacu per pruvà à ritruvà a maschera, ancu s'ellu era chjaramente devastatu da a perdita.
    
  "Oh Ghjesù! O dolce Ghjesù, mi hà da tumbà ! M"hà da tumbà ! " - hè tuttu ciò chì Neumand pudia dì, stringendu a testa inchinata in e so mani. Si pusò è si lamentava finu à chì u prossimu gruppu chì vulia piglià a tavula li disse di fuck off o finisce in un bancu. Neumann si n'andò, murmurò qualcosa sottu u so fiatu cum'è un pazziu, ma dinò hè stata attribuita à un stupore ibriacu, è quelli ch'ellu sguassava da a strada l'anu pigliatu cusì. , chì u biker agitava in manu in qualchì locu davanti. U biker si firmò per un pezzu, si vantava à un gruppu di ragazze chì a maschera di u craniu pareva disgustosa sottu u so cascu di l'armata tedesca. Il s'aperçut bientôt que Neumand avait suivi le motard dans un fossé de béton foncé où une fila de motos brillait dans les faisceaux pâles des phares qui n'arrivaient pas bien au parking.
    
  Fighjulà tranquillamente Neumand tirava una pistola, esce da l'ombra è sparò à u biker à punta in faccia. I fucili ùn eranu micca inusual in queste parti di a cità, ancu s'è certi pirsuni avvirtenu à l'altri ciclisti. Pocu dopu, e so siluette apparsu sopra à l'orlu di u pirtusu di u parking, ma eranu sempre troppu luntanu per vede ciò chì era accadutu.
    
  Ansiendu ciò ch'ellu hà vistu, Lövenhagen hà assistitu à u terribili rituale di taglià un pezzu di carne di un mortu cù u so propiu cuteddu. Neumand calò u pannu sanguinante à a parte sottu di a mascara è cuminciò à spoglià a so vittima u più prestu ch'ellu pudia cù i so diti ubriachi. Scioccatu è ochji spalancati, LöVenhagen hà amparatu immediatamente u sicretu di a Mascara di Babel. Avà sapia perchè Schmidt era tantu ansiosu di mette e so mani nantu à ella.
    
  In a so nova parsona grotesca, Neumand hà rotulatu u corpu in i cubetti di basura à pochi metri da l'ultima vittura in u bughju, è poi cullà casualmente nantu à a motocicletta di l'omu. Quattru ghjorni dopu, Neumand pigliò a mascara è si n'andò in piattu. LöVenhagen l'hà tracciatu fora di a basa in Schleswig, induve si piattava da l'ira di Schmidt. Neumand pareva sempre un motociclista, cù occhiali di sole è jeans sporchi, ma avia abbandunatu i culori di u club è a bicicletta. U capu di Mannheim in Gremium cercava un impostore, è ùn ne valìa micca a pena. Quandu Neumand hà scontru Lövenhagen, ridia cum'è un pazzu, murmurò incoerente in ciò chì sonava cum'è un anticu dialettu arabu.
    
  Allora pigliò u cuteddu è pruvò à taglià a so faccia.
    
    
  Capitulu 22 - Rise of the Blind God
    
    
  "Allora avete finalmente fattu cuntattu". Una voce sfondava in u corpu di Lövenhagen da daretu à a so spalla manca. Immediatamente hà imaginatu u diavulu, è ùn era micca luntanu da a verità.
    
  "Capitanu Schmidt", hà ammissu, ma per ragioni evidenti ùn hè micca alzatu è salutatu. "Duvete perdonami per ùn avè micca reagitu bè. Vede, sò, dopu tuttu, purtendu a faccia d'una altra persona ".
    
  "Assolutamente. "Jack Daniels, per piacè", disse Schmidt à u servitore prima ch'ellu si avvicinava ancu à a tavula cù i piatti di Lövenhagen.
    
  "Mmetti prima a piastra, amicu!" Lowenhagen gridò, incitandu l'omu cunfusu à cunfurmà. U direttore di u ristorante stava vicinu, aspittendu un altru misfattu prima di dumandà à u delincutore di lascià.
    
  "Avà vecu chì avete capitu ciò chì face a maschera", murmurò Schmidt sottu u so fiatu è abbassò a testa per verificà s'ellu ci era qualcunu chì stava ascolta.
    
  "Aghju vistu ciò ch'ella hà fattu a notte chì a to cagna Neumand l'hà utilizata per tumbassi. "Löwenhagen disse tranquillamente, respira à pena trà e morse, mentre inghiottì a prima mità di a carne cum'è un animale.
    
  "Allora chì suggerite di fà avà? Ricattami per soldi cum'è Neumand? - dumandò Schmidt, circandu di guadagnà u tempu. Sapia bè chì a reliquia hè stata presa da quelli chì l'utilizanu.
    
  "Tu ricattate?" Löwenhagen strillava cù una bocca di carne rosa chjappata trà i denti. "Mi scherzi cazzo? Vogliu caccià lu, capitanu. Andate à vede un chirurgu per caccià.
    
  "Perchè? Aghju intesu di pocu tempu chì avete abbastanza brusgiatu. Avaria pensatu chì vuleriate mantene a faccia di u duttore sfacciatu invece di a massa di carne fusa induve era a vostra faccia una volta ", rispose u cumandante in furia. Fighjulà stupitu mentre Löwenhagen luttava per taglià a so bistecca, stendu i so ochji indebuli per truvà i bordi.
    
  "Va cazzu!" - Lowenhagen ghjurò. Ùn pudia micca vede bè a faccia di Schmidt, ma si sentia un desideriu eccessiva di affondà u cleaver di carne in a so zona di l'ochji è sperendu u megliu. "Vogliu caccià prima di trasfurmà in una pipistrella pazza... r-mad... cazzo..."
    
  "Hè ciò chì hè accadutu à Neumand?" - Schmidt interruppe, aiutendu u ghjovanu chì travaglia cù a struttura di a so frase. "Chì hè accadutu esattamente, Lövenhagen? Grazie à u feticciu di u ghjocu di stu idiotu, possu capisce u so mutivu di mantene ciò chì hè ghjustu u mio. Ciò chì mi perplessa hè perchè mi vulia ammuccià questu per tantu tempu prima di cuntattatemi.
    
  - A vi a daraghju u ghjornu dopu ch'e aghju pigliatu da Neumand, ma quella stessa notte mi ritrovu in focu, u mo caru capitanu. Lövenhagen stava avà stuffing manualmente pezzi di carne in bocca. Horrorizzati, e persone ghjustu intornu à elli cuminciaru à fighjà è bisbiglianu.
    
  "Scusatemi, signori," disse u manager cun tatto in un tonu affucatu.
    
  Ma Lövenhagen era troppu intollerante per sente. Hà lanciatu una carta nera American Express nantu à a tavula è disse: "Senti, portateci una buttiglia di tequila è tratteraghju tutti questi idioti nascosti s'ellu ùn smettenu di fighjulà cusì!"
    
  Qualchidunu di i so sustenidori à a tavola di biliardo applaudianu. U restu di a ghjente hà tornatu à u so travagliu.
    
  "Ùn vi preoccupate, partemu prestu. Pigliate à tutti i so bevande è lasciate chì u mo amicu finisci, ok ? Schmidt hà ghjustificatu u so statu attuale in a so manera civilizzata più santa di tè. Questu mantene u manager interessatu per uni pochi di minuti.
    
  "Avà dimmi cumu hè accadutu chì avete finitu cù a mo maschera in una maledetta agenzia di u guvernu, induve qualcunu puderia piglià", bisbigliò Schmidt. Anu purtatu una buttiglia di tequila, è hà versatu dui colpi.
    
  Löwenhagen inghiottì cun grande difficultà. L'alcolu ovviamente ùn avia micca statu efficau per numbing l'agonia di e so ferite internu, ma era a fame. Hà dettu à u cumandante ciò chì hè accadutu, principalmente per salvà a faccia piuttostu chè scuse. Tout le scénario qui l'avait fait fumer plus tôt s'est répété lorsqu'il a dit à Schmidt tout, ce qui l'a amené à découvrir Neumand parlant en langue sous l'apparence d'un motard.
    
  "Arabu? Hè inquietante ", ammette Schmidt. "Ciò chì avete intesu era in realtà in Akkadian? Incredibile! "
    
  "À quale importa?" abbaiò Lowenhagen.
    
  "Allora? Cumu avete pigliatu a maschera da ellu?" - dumandò Schmidt, quasi surridendu à i fatti interessanti di a storia.
    
  "Ùn avia micca idea di cumu rinvià a maschera. Vogliu dì, quì era quì cù una faccia cumplettamente sviluppata è senza traccia di a maschera chì stava sottu. Diu mio, ascolta ciò chì dicu ! Hè tuttu incubi è surreale! "...
    
  "Cuntinuà", hà insistitu Schmidt.
    
  "L'aghju dumandatu direttamente cumu puderia aiutà à toglie a so maschera, sapete? Ma ellu... ellu... " Lövenhagen ridia cum'è un sbrigacatu sbrigacatu à l'assurdità di e so parolle. "Capitanu, m'hà muzzicatu ! Cum'è un cazzo di ghjacaru vagabondu, u bastardo ringhiò mentre mi avvicinava, è mentre parlava sempre, u bastardo m'hà muzzicatu nantu à a spalla. Hà strappatu un pezzu interu ! Diu ! Chì duverebbe pensà ? Aghju cuminciatu à battelu cù u primu pezzu di pipa di metallu chì pudia truvà vicinu.
    
  "Allora chì hà fattu? Parlait-il encore akkadien ? " - dumandò u cumandante, versenduli un altru.
    
  "Hà cuminciatu à curriri, cusì sicuru l'aghju perseguitatu. In u risultatu, avemu passatu per a parti orientale di Schleswig, à induve, cumu ghjunghje, solu sapemu? "- disse à Schmidt, chì, à u turnu, annunziò: "Iè, cunnoscu questu locu, daretu à l'hangar di l'edificiu ausiliariu".
    
  "Hè ghjustu. Avemu attraversatu questu, capitanu, cum'è pipistrelli fora di l'infernu. Vogliu dì, era pronta à tumballu. Eru assai dulore, sanguinava, eru stufa ch'ellu mi fussi per tantu tempu. Juru, eru prontu à sfracicà a so fottuta testa in pezzi per ritruvà quella maschera, sapete? " Lowenhagen ringhiò tranquillamente, sonendu deliziosamente psicoticu.
    
  "Iè Iè. Cuntinuà." Schmidt hà insistitu à sente a fine di a storia prima chì u so subordinatu hà finalmente succorsu à a follia sfracicante.
    
  Quandu u so piattu diventava più bruttu è viotu, Lövenhagen parlava più veloce, e so cunsunanti sonavanu più distinti. "Ùn sapia micca ciò chì provava di fà, ma forse hà sappiutu toglie a maschera o qualcosa cusì. L'aghju perseguitatu finu à u hangar, è tandu eramu solu. Sentu i guardiani chì gridavanu fora di l'hangar. Dubitu ch'elli anu ricunnisciutu à Neumand avà ch'ellu avia a faccia di qualcunu altru, nò ?
    
  "Hè quandu ellu hà catturatu u cumbattante?" - Dumandò Schmidt. "Era questu ciò chì hà causatu u crash di l'aviò?"
    
  L'ochji di Löwenhagen eranu quasi completamente cecu à questu tempu, ma puderia sempre distingue trà l'ombra è i corpi solidi. Un tintu giallu culurì i so irisi, u culore di l'ochji di leone, ma cuntinuò à parlà, chjappà Schmidt in u locu cù i so ochji cechi mentre calava a voce è inclinava un pocu a testa. "Diu mio, Capitanu Schmidt, cumu ti odiava."
    
  Narcissismu impeditu Schmidt di pinsari circa i sentimenti cuntenuti in dichjarazione di L & # 246; Venhagen, ma u sensu cumunu l'hà fattu sentu un pocu tarnatu - ghjustu induve a so ànima duvia batte. "Di sicuru chì l'hà fattu", disse à u so subordinatu cecu. "Sò quellu chì l'hà presentatu à a maschera. Ma ùn avia mai avutu à sapè ciò ch'ella facia, è ancu di l'usu per ellu stessu. U stupidu hà purtatu questu nantu à ellu stessu. Cum'è avete fattu. "
    
  "Eiu..." Löwenhagen si precipitò in furia in mezzo à u tintinnamentu di i piatti è di i bicchieri chì si rovesciavanu, "ùn aghju utilizatu solu per piglià a vostra preziosa reliquia di sangue da l'uspidale è vi dà, sottuspecie ingrata!"
    
  Schmidt sapia chì Löwenhagen avia finitu u so compitu, è a so insubordinazione ùn era più una causa di preoccupazione. In ogni casu, era vicinu à scadenza, cusì Schmidt hà permessu di fà un capricciu. "T'hà odiatu quantu ti odiu! Neumand si dispiace di avè mai participatu à u vostru male pianu per mandà una squadra suicida à Baghdad è L'Aia ".
    
  Schmidt sintì u so core saltà à a menzione di u so suppostu pianu sicretu, ma u so visu restava impassibile, nascondendu ogni preoccupazione daretu à una spressione d'acciaio.
    
  "Dopu à dì u vostru nome, Schmidt, hà salutatu è hà dettu ch'ellu vi visitava in a vostra propria piccula missione suicida". A voce di LöVenhagen sfondò u so surrisu. "Stava quì è ridia cum'è un animale pazzo, stringhjendu cun sollievu à quale era. Sempre vistutu cum'è un motociclista mortu, si n'andò versu l'aviò. Prima ch'e possu ghjunghje à ellu, i guardiani sbuchjavanu. Sò scappatu solu per ùn esse arrestatu. Una volta fora di a basa, aghju cullatu in u mo camionu è corse à Büchel per pruvà à avvistà. U vostru telefuninu hè stata spenta ".
    
  "È questu hè quandu hà sbattutu l'aviò micca luntanu da a nostra basa", Schmidt annunziò. "Cumu deve spiegà a vera storia à u Tenente Generale Meyer? Hà avutu l'impressione chì questu era un contra-attaccu legittimu dopu ciò chì l'idiota Olandese hà fattu in Iraq.
    
  "Neumand era un pilotu di prima classe. Perchè hà mancatu u mira - voi - hè una pena quant'è un misteru ", ringhiò Lövenhagen. Solu a siluette di Schmidt indicava sempre a so prisenza accantu à ellu.
    
  "Hà mancatu perchè, cum'è tè, u mo zitellu, era cecu", disse Schmidt, godendu a so vittoria annantu à quelli chì puderianu espose. "Ma ùn sapete micca, nò? Siccomu Neumand portava lunettes di sole, ùn erate micca cunnisciutu di a so mala vista. Altrimenti, ùn avete mai usatu a Maschera di Babele stessu, nò ?
    
  "No, ùn aghju micca," LöVenhagen raspì, sintendu scunfittu finu à u puntu di ebollizione. "Ma avissi avutu saputu chì tù mandaresti qualcunu à brusgià mi è rinvià a maschera. Dopu avè guidatu à u locu di u crash, aghju scupertu i resti carbonizzati di Neumand spargugliati luntanu da u fuselagiu. A maschera era stata sguassata da u so craniu brusgiatu, cusì l'aghju pigliatu per vultà à u mo caru cumandante, in quale aghju pensatu di pudè fidà. A stu mumentu, i so ochji gialli sò andati cechi. "Ma avete digià cura di questu, nò?"
    
  "Di chì parli?" hà intesu Schmidt dì accantu à ellu, ma era finitu cù l'ingannimentu di u cumandante.
    
  "Avete mandatu à qualchissia dopu à mè. M'hà trovu cù a mo maschera à u locu di l'incidente è m'hà perseguitatu finu à Heidelberg finu à chì u mo camionu hà finitu di carburante! "Lövenhagen ringhiò. "Ma avia abbastanza benzina per noi dui, Schmidt. Prima ch'e possu vedà vene, m'hà sbulicatu di benzina è m'hà datu u focu ! Ùn pudessi fà ch"e fussi à curriri in l"uspidale, situatu à dui passi, sperendu sempre chì u focu ùn s"appoghjassi è forse ancu sguassate mentre curria. Ma nò, hè diventatu solu più forte è più caldu, divorendu a mo pelle, i labbre è i membra, finu à chì mi paria ch'o gridassi à traversu a mo carne ! Sapete com'è per sente u to core sbucciatu da u scossa di l'odore di a vostra propria carne chì brusgia cum'è una bistecca nantu à a parrilla ? TU?" - gridò à u capitanu cù a spressione male di un mortu.
    
  Mentre u manager si precipitò versu a so tavula, Schmidt alzò a manu disprezzu.
    
  "Partemu. Partemu. Basta à trasfiriri tuttu à sta carta di creditu ", hà urdinatu Schmidt, sapendu chì u duttore Hilt seria prestu ritruvatu mortu, è a so dichjarazione di a carta di creditu dimustrarà ch'ellu avia vissutu parechji ghjorni più longu ch'è l'urdinatu inizialmente.
    
  "Vai, LöVenhagen", disse Schmidt insistentemente. "Socu cumu pudemu caccià sta maschera da a vostra faccia. Ancu s'ellu ùn aghju micca idea di cumu invertisce a cecità ".
    
  Pigliò u so cumpagnu à u bar, induve firmò u ricivutu. Quandu si ne andavanu, Schmidt hà rinfriscatu a carta di creditu in a sacchetta di Lövenhagen. Tuttu u staffu è i visitori anu respiratu di sollievu. U disgraziatu servitore, chì ùn hà micca ricivutu una mancia, chjappò a lingua è disse : " Grazie à Diu ! Spergu chì questu hè l'ultima volta chì u vedemu ".
    
    
  Capitulu 23 - Assassinu
    
    
  Marduk hà guardatu u sguardu è u picculu rettangulu nantu à a so faccia cù i flaps di i pannelli di data posizionati per indicà chì era u 28 d'ottobre. I so dite pichjavanu u bancu mentre aspittava a receptionist à l'Hotel Swanwasser, induve Sam Cleave è a so misteriosa fidanzata stavanu ancu.
    
  "Eccu, sgiò Marduk. Benvenuti in Germania ", l'amministratore hà sorrisu gentilmente è hà restituutu u passaportu di Marduk. I so ochji si stendevanu nantu à a so faccia per troppu longu. Questu hà fattu u vechju dumandassi s'ellu era per via di a so faccia inusual o perchè i so documenti d'identità listavanu l'Iraq cum'è u so paese d'origine.
    
  "Vielen Dank", hà rispostu. Sorridia s'ellu pudia.
    
  Dopu avè verificatu in a so stanza, si n'andò in u pianu per scuntrà Sam è Margaret in u giardinu. L'aspittavanu digià quand'ellu surtì nant'à a terrazza affacciata nantu à a piscina. Un omu chjucu, elegantemente vistutu, seguitava Marduk à distanza, ma u vechju era troppu astutu per ùn sapè.
    
  Sam s'hè sbulicatu a gola significativamente, ma tuttu ciò chì Marduk hà dettu era: "U vecu".
    
  "Certu chì sapete", si disse Sam, inclinendu a testa versu Margaret. Fighjulava u stranieru è si ricusò ligeramente, ma l'hà ammucciatu à u so sguardu. Marduk si vultò à guardà l'omu chì u seguitava, solu abbastanza per valutà a situazione. L'omu surrisu scusa è sparì in u corridor.
    
  "Vedenu un passaportu da l'Iraq è perdenu u so maledutu cervellu", abbaiò irritabilmente, pusendu.
    
  "Sgiò Marduk, questu hè Margaret Crosby da u Edinburgh Post", Sam li presentò.
    
  "Piaciu di scuntràvi, signora", disse Marduk, utilizendu di novu u so guardu educatu invece di un surrisu.
    
  "È ancu voi, sgiò Marduk," Margaret rispose cordialmente. "Hè fantasticu di scuntrà finalmente qualcunu infurmatu è viaghjatu cum'è voi. "Essa veramente flirta cù Marduk? Sam hà pensatu stunatu mentre li guardava stringhjendu a manu.
    
  "E cumu sapete questu?" - dumandò Marduk cù una finta sorpresa.
    
  Sam hà pigliatu u so dispusitivu di arregistramentu.
    
  "Ah, tuttu ciò chì hè accadutu in l'uffiziu di u duttore hè avà registratu". Hà datu à u ghjurnalistu investigatore un sguardu severu.
    
  "Ùn vi preoccupate, Marduk," disse Sam, intendendu di mette da parte tutte e preoccupazioni. "Questu hè solu per mè è quelli chì ci anu da aiutà à truvà a Maschera di Babele. Cum'è sapete, Miss Crosby, chì hè quì, hà digià fattu a so parte per liberà di noi u Capu di Pulizzia ".
    
  "Iè, certi ghjurnalisti anu u bonu sensu per esse selettivu nantu à ciò chì u mondu duverebbe sapè è ... bè, ciò chì u mondu preferirebbe mai sapè. A Mascara di Babele è e so capacità sò in a seconda categuria. Avete fiducia in a mo prudenza ", Margaret hà prumessu à Marduk.
    
  A so maghjina l'affascinava. A spinster britannica hà sempre avutu una passione per tuttu ciò chì hè inusual è unicu. Ùn era micca cusì mostruoso cum'è u persunale di l'uspidale di Heidelberg l'hà descrittu. Iè, era chjaramente deformatu da i normi nurmali, ma a so faccia solu aghjunghje à a so intrigante persunalità.
    
  "Hè un sollievu di sapè, signora", sospirò.
    
  "Per piacè, chjamami Margaret", disse rapidamente. Iè, ci hè qualchì flirt geriatricu chì succede quì, Sam hà decisu.
    
  "Allora, nantu à a materia attuale", hà interrottu Sam, passendu à una conversazione più seria. "Induve avemu da cumincià à circà stu caratteru di LöVenhagen?"
    
  "Pensu chì duvemu caccià ellu fora di u ghjocu. Sicondu u tenente Werner, l'omu daretu à l'acquistu di a Maschera di Babele hè u Captain Schmidt di a Luftwaffe tedesca. Aghju urdinatu à u tenente Werner per andà sottu à u pretestu di un rapportu è arrubà a maschera da Schmidt dumane à meziornu. Se ùn aghju micca intesu da Werner per allora, avemu da assume u peghju. In questu casu, aghju avutu da sneak in a basa è scambià uni pochi di parolle cù Schmidt. Hè à l'urìgine di tutta sta operazione folle, è vulerà piglià pussessu di a reliquia quandu u grande trattatu di pace hè firmatu.
    
  "Allora pensate ch'ellu si metterà cum'è un cummissariu di firmamentu meso-arabu?" Margherita dumandò, facennu un bonu usu di u novu termu per u Mediu Oriente dopu à l'unificazione di e terre chjuche circundante sottu un unicu guvernu.
    
  "Ci hè un milione di pussibulità, Mada ... Margaret", spiegò Marduk. "Puderia fà per scelta, ma ùn parla micca arabu, cusì u populu di u Cummissariu saperà ch'ellu hè un charlatan. Di tutti i tempi, ùn esse capaci di cuntrullà a mente di e masse. Immaginate quanta facilità puderia avè impeditu tuttu questu s'ellu avia sempre sta merda mentale, si lamentò Sam.
    
  U tonu casuale di Marduk cuntinuava. "Puderia piglià a forma di una persona scunnisciuta è tumbà u cumissariu. Puderia ancu mandà un altru pilotu suicida in u bastimentu. Sembra di furore in questi ghjorni ".
    
  "Ùn ci era micca un squadrone nazi chì hà fattu questu durante a Siconda Guerra Munniali?" hà dumandatu Margaret, pusendu a so manu nantu à l'avambracciu di Sam.
    
  "Uh, ùn sò micca. Perchè?"
    
  "Se sapemu cumu anu fattu questi piloti per esse vuluntarii per questa missione, pudemu esse capaci di capisce cumu Schmidt hà pianificatu d'urganizà qualcosa cusì. Puderaghju esse luntanu da a verità, ma ùn duvemu almenu spiegà sta pussibilità ? Forse u duttore Gould pò ancu aiutà.
    
  "Attualmente hè cunfinata in un ospedale in Mannheim", disse Sam.
    
  "Comu va?" dumandò Marduk, sentindu sempre culpèvule per l'avè colpitu.
    
  "Ùn l'aghju micca vistu da quandu hè ghjunta à mè. Hè per quessa ch'e aghju ghjuntu à vede u duttore Fritz in u primu locu ", rispose Sam. "Ma avete ragione. Puderaghju ancu vede s'ellu ci pò aiutà - s'ellu hè cuscente. Diu, spergu ch'elli ponu aiutà. Era in mala forma l'ultima volta chì l'aghju vistu ".
    
  "Allora diceraghju chì una visita hè necessaria per parechje ragioni. E u tenente Werner è u so amicu Kohl ? - dumandò Marduk, pigliendu un sorsu di caffè.
    
  U telefunu di Margaret hà sonatu. "Questu hè u mo assistente." Ella surrisu fieru.
    
  "Avete un assistente?" Sam scherzò. "Da quandu?" Ella rispose à Sam in un sussurru appena prima di risponde à u telefunu. "Aghju un operatore segretu cù una inclinazione per i radii di a polizia è e linee di circuitu chjusu, u mo zitellu." Cù un ochju, hà rispostu à u telefunu è si n'andò à traversu u prato immaculatu, illuminatu da lanterne di giardinu.
    
  "Allora, pirate," mormorò Sam cun una risata.
    
  "Una volta chì Schmidt hà a maschera, unu di noi duverà interceptà ellu, sgiò Cleave", disse Marduk. "Vutu per voi per assaltà u muru mentre aspettu in imboscata. Ti sguassate. Dopu tuttu, cù sta faccia ùn puderaghju mai ghjunghje à a basa ".
    
  Sam beie u so single malt è ci pensa. "Se solu sapemu ciò chì hà pensatu di fà per ella. Ovviamente, ellu stessu deve cunnosce i periculi di portà. Pensu ch'ellu assumerà un lacchè per sabotà a firma di u cuntrattu.
    
  "Sò d'accordu", hà cuminciatu Marduk, ma Margaret scappò da u giardinu romanticu cù una espressione di orrore assolutu nantu à a so faccia.
    
  "O diu!" Ella gridava più tranquillamente ch'ella pudia. "O mio Diu, Sam! Ùn crederete micca questu! L'anchje di Margaret si storcevanu da a so fretta mentre attraversava u prato à a tavula.
    
  "Chì? Chì ghjè stu?" Sam aggrottò le sopracciglia, saltando da una sedia per catturà prima ch'ella cascassi in u patio di petra.
    
  L'ochji spalancati cù incredulità, Margaret fighjulava i so dui cumpagni maschili. Idda pudia appena ripiglià u so fiatu. Mentre calmava a so respirazione, esclamò: "A prufessore Martha Sloane hè stata appena uccisa!"
    
  "Gesù Cristu!" Sam piantò cù a testa in e so mani. "Avà simu fottuti. Avete capitu chì questu hè a Terza Guerra Munniali!"
    
  "Eiu sò! Chì pudemu fà avà ? Questu accordu ùn significa nunda avà ", hà cunfirmatu Margaret.
    
  "Induve avete a vostra infurmazione, Margaret? Qualchissia hà ancu pigliatu a rispunsabilità ? " - dumandò Marduk cum'ellu pudia.
    
  "A mo fonte hè un amicu di famiglia. Tutte e so informazioni sò generalmente precise. Si piatta in una zona di sicurità privata è passa ogni mumentu di a so ghjurnata à cuntrollà ... "
    
  "... robba," hà currettu Sam.
    
  Ella sguardò à ellu. "Controlla i siti di sicurità è l'urganisazioni secrete. Hè di solitu cumu scopre a nutizia prima chì a polizia sia chjamata in scene di crimini o incidenti ", hà ammissu. "Qualchi minuti fà, dopu avè attraversatu a linea rossa di sicurezza privata di Dunbar, hà ricevutu un rapportu. Ùn anu ancu chjamatu a polizia locale o u coroner, ma ella ci mantenerà infurmati nantu à cumu Sloan hè statu uccisu ".
    
  "Allora ùn hè ancu andatu in onda?" esclamò Sam urgentemente.
    
  "No, ma hè per accade, senza dubbitu. A cumpagnia di sicurità è a polizia feranu rapporti prima chì avemu ancu finitu i nostri drink. Ci era lacrime in i so ochji mentre parlava. "Eccu vene a nostra chance à un novu mondu. Oh, Diu, anu da arruvinà tuttu, nò ?
    
  "Di sicuru, a mo cara Margaret", disse Marduk, più calmu cum'è sempre. "Questu hè ciò chì l'umanità face megliu. A distruzzione di tuttu ciò chì ùn hè micca cuntrullabile è creativa. Ma ùn avemu micca tempu per a filusufìa avà. Aghju una idea, ancu s'ellu hè assai inveru.
    
  "Bè, ùn avemu nunda", si lamentò Margaret. "Dunque sia u nostru invitatu, Petru."
    
  "E s'ellu pudemu accecu u mondu?" - dumandò Marduk.
    
  "Ti piace sta vostra maschera?" - dumandò Sam.
    
  - Ascolta ! - urdinò Marduk, affinchendu i primi segni d'emozione è furzendu Sam à piattà dinò a so lingua sfacciata daretu à e labbra strisciate. "E se pudemu fà ciò chì i media facenu ogni ghjornu, ma à l'inversu? Ci hè una manera di piantà a diffusione di rappurtazioni è mantene u mondu in u bughju? In questu modu, averemu u tempu di travaglià una suluzione è assicuratevi chì a riunione in L'Aia si faci. Cù furtuna, pudemu esse capace di evità a catastrofa chì senza dubbitu facemu avà ".
    
  "Ùn sò micca, Marduk", disse Sam, sintindu depressu. "Ogni ghjurnalistu aspirante in u mondu piacerebbe esse quellu chì informa questu per a so stazione di radiu in u so paese. Questa hè una grande nutizia. I nostri fratelli vulture ùn anu mai rinunciatu à una tale delicatezza per rispettu di u mondu o di certi standard morali ".
    
  Margaret hà ancu scuzzulatu a testa, cunfirmendu a rivelazione dannante di Sam. "Se solu pudemu mette sta maschera à qualchissia chì s'assumiglia à Sloane... solu per firmà l'accordu".
    
  "Bè, se ùn pudemu micca impedisce à a flotta di navi di sbarcà nantu à a riva, duvemu caccià l'oceanu chì naviganu", hà introduttu Marduk.
    
  Sam surrisu, godendu u pensamentu pocu ortodossu di u vechju. Hà capitu, mentri Margaret era cunfusa, è a so faccia cunfirmava a so cunfusione. "Volete dì chì se i rapporti venenu in ogni modu, duvemu chjude i media chì utilizanu per signalà?"
    
  "Correttu", Marduk annuì, cum'è sempre. "In quantu pudemu andà."
    
  "Com'è nantu à a terra verde di Diu ...?" hà dumandatu Margaret.
    
  "Mi piace ancu l'idea di Margaret", disse Marduk. "Se pudemu mette a nostra manu nantu à a maschera, pudemu ingannà u mondu per crede chì i rapporti di l'assassiniu di u Prof. Sloane hè una frode. È pudemu mandà u nostru propiu impostore per firmà u documentu ".
    
  "Hè un'impresa enormosa, ma pensu chì sapete quale seria abbastanza pazzo per fà questu", disse Sam. Pigliò u so telefunu è pressò una lettera nantu à a marcatura rapida. Aspittò un mumentu, è dopu a so faccia hà pigliatu cuncentrazione assoluta.
    
  "Ehi Purdue!"
    
    
  Capitulu 24 - Una altra faccia di Schmidt
    
    
  "Avete liberatu da a missione in LöVenhagen, tenente", disse Schmidt fermamente.
    
  "Allora, avete trovu l'omu chì circhemu, signore ? Va bè ! Cumu l'avete trovu ? - dumandò Werner.
    
  "Vi dicu, tenente Werner, solu perchè aghju tantu rispettu per voi è perchè avete accettatu per aiutà à truvà stu criminale", rispose Schmidt, ricurdendu à Werner a so limitazione di "bisognu di sapè". "Era sorprendentemente surreale, in realtà. U vostru cullega m'hà chjamatu per dì ch'ellu avia purtatu Lövenhagen appena una ora fà.
    
  "U mo cullega?" Werner aggrottò le sopracciglia, ma fece u so rolu di manera convincente.
    
  "Iè. Quale averia pensatu chì Kohl avia u coraggio di arrestà qualcunu, ehi ? Ma vi dicu questu cun grande disperazione ", Schmidt fece a so tristezza, è e so azzioni eranu evidenti à u so subordinatu. "Mentre Kohl portava LöVenhagen, anu avutu un terribili accidente chì hà pigliatu a vita di i dui".
    
  "Chì?" - esclamò Werner. "Per piacè dimmi chì questu ùn hè micca veru!"
    
  U so visu s'imbulighja à a nutizia, chì sapia chì era piena di bugie insidiose. U fattu chì Kohl hà lasciatu u parking di l'uspidale quasi minuti prima di ellu era evidenza di una copertura. Kohl ùn pudia mai avè ottinutu tuttu questu in u pocu tempu chì hà pigliatu Werner per ghjunghje à a basa. Ma Werner hà tenutu tuttu per ellu stessu. L'unica arma di Werner era di chjude l'ochji di Schmidt à u fattu chì ellu sapia tuttu di i mutivi di catturà L. öVenhagen, a maschera è a bugia brutta nantu à a morte di Kohl. Infatti, l'intelligenza militare.
    
  À u listessu tempu, Werner era veramente scunfittatu da a morte di Kohl. U so cumpurtamentu sconvoltu è a frustrazione eranu genuine mentre si chjappà in a so sedia in l'uffiziu di Schmidt. Per strofinate u salinu in e so ferite, Schmidt hà ghjucatu u cumandante pentitu è li offre un tè frescu per ammorbidisce u scossa di a mala nutizia.
    
  "Sapete, mi tremu à pensà à ciò chì Lö Venhagen duverebbe fà per pruvucà quellu disastru", disse à Werner, camminendu intornu à a so scrivania. " Pauvre Kohl. Sapete quantu mi dulore di pensà chì un pilotu cusì bellu cù un futuru cusì luminosu hà persu a vita per via di u mo ordine di arrestà un subordinatu senza cori è traditore cum'è Löwenhagen ?
    
  A mandibula di Werner strinse, ma hà avutu a mantene a so propria maschera finu à chì u tempu era ghjustu per revelà ciò chì sapia. Cù una voce tremula, hà decisu di ghjucà à a vittima per sapè un pocu di più. "Signore, per piacè ùn mi dite micca chì Himmelfarb hà spartutu stu destinu?"
    
  "No no. Ùn vi preoccupate micca per Himmelfarb. Ellu m'hà dumandatu di caccià lu da l'assignazione perchè ùn pudia micca sopra. Pensu chì sò grata d'avè qualcunu cum'è voi sottu u mo cumandamentu, tenente, "Schmidt fece una smorfia sottile da daretu à u sediu di Werner. "Sì l'unicu chì ùn m'hà micca lasciatu".
    
  Werner era interessatu à sapè se Schmidt avia riisciutu à piglià a maschera, è se era cusì, induve l'hà guardatu. Questa, però, era una risposta chì ùn pudia micca solu dumandà. Questu era qualcosa chì avissi da spia.
    
  "Grazie, signore", rispose Werner. "Se avete bisognu di mè per qualcosa altru, dumandate solu."
    
  "Hè stu tipu d'attitudine chì face eroi, tenente!" - Schmidt cantava à traversu e so labbra spesse mentre u sudore perlava nantu à e so guance spesse. "Per u benessimu di u vostru paese è u dirittu di portà l'armi, qualchì volta avete da sacrificà grandi cose. A volte dà a vostra vita per salvà i millaie di persone chì prutegge hè parte di esse un eroe, un eroe chì a Germania pò ricurdà cum'è u messia di i vechji modi è l'omu chì si sacrificò per priservà a supremazia è a libertà di u so paese ".
    
  Werner ùn hà micca piaciutu induve questu andava, ma ùn pudia agisce impulsivamente senza risicà a rilevazione. "Ùn puderia micca più d'accordu, Capitanu Schmidt. Duvete sapè. Sò sicuru chì nimu ùn ghjunghje à u rangu chì avete ottenutu cum'è un omu senza spine. Spergu di seguità i vostri passi un ghjornu ".
    
  "Sò sicuru chì pudete trattà, tenente. È avete ragione. Aghju sacrificatu assai. U mo missiavu hè statu uccisu in azzione contr'à i britannichi in Palestina. U mo babbu hè mortu difendendu u cancelliere tedescu durante un tentativu d'assassiniu durante a Guerra Fredda ", hà difesu. "Ma vi dicu una cosa, tenente. Quandu aghju lasciatu un legatu, i mo figlioli è i nipoti si ricurdaranu di mè più cà una bella storia per dì à i stranieri. Innò, mi seraghju ricurdatu per cambià u cursu di u nostru mondu, sarà ricurdatu da tutti i tedeschi è dunque da e culturi mundiali è generazioni. "Hitler assai? Werner hà pensatu à questu, ma ammissu i bugie di Schmidt cun falsu sustegnu. "Bè ghjustu, signore! Ùn pudia micca più d'accordu ".
    
  Allora hà nutatu l'emblema nantu à l'anellu di Schmidt, u stessu anellu chì Werner hà cunfondutu per un anellu di fidanzamentu. Incisu nantu à a basa d'oru piatta chì coronava a punta di u so dettu era u simbulu di una urganizazione presunta sparita, u simbulu di l'Ordine di u Sole Neru. Avia vistu questu prima in a casa di u so grand-ziu u ghjornu chì hà aiutatu à a so grand-zia vende tutti i libri di u so maritu in una vendita di cantiere à a fine di l'anni 80. U simbulu l'intrigava, ma a so grand-zia s'hè lampatu quandu ellu dumandò s'ellu puderia avè u libru.
    
  Ùn ci hà mai pensatu più finu à ricunnosce u simbulu nantu à l'anellu di Schmidt. A quistione di stà ignurante hè diventata difficiule per Werner perchè vulia disperatamente sapè ciò chì Schmidt facia cù un simbulu chì a so propria zia patriottica ùn vulia micca sapè.
    
  "Questu hè intrigante, signore", Werner hà rimarcatu involontariamente, senza mancu pensà à e cunsequenze di a so dumanda.
    
  "Chì?" - dumandò Schmidt, interrompendu u so grandiosu discorsu.
    
  "U vostru anellu, capitanu. Sembra un tesoru anticu o un tipu di talismanu secretu cù superpoteri, cum'è in i fumetti ! Werner disse entusiasmatu, chjappà annantu à l'anellu cum'è s'ellu era solu un bellu pezzu di travagliu. In fatti, Werner era cusì curiosu chì ùn era mancu nervoso di dumandà l'emblema o l'anellu. Forsi Schmidt hà cridutu chì u so tenente era veramente fascinatu da a so affiliazione orgogliosa, ma hà sceltu di mantene a so implicazione cù l'Ordine per ellu stessu.
    
  "Oh, u mo babbu m'hà datu questu quandu aghju tredeci anni", hà spiegatu Schmidt cù nostalgia, fighjendu e linee fine è perfette nantu à l'anellu chì ùn hà mai toltu.
    
  "Stèmu di a famiglia? Sembra assai eleganti ", Werner hà cunvintu u so cumandante, ma ùn pudia micca fà chì l'omu s'aprissi. Di colpu, u telefuninu di Werner sonò, rumpia l'incantu trà i dui omi è a verità. "E mo scuse, capitanu."
    
  "Sciocchezza", rispose Schmidt, rinunzendu di cori. "Ùn site micca in turnu avà."
    
  Werner guardò mentre u capitanu esce fora per dà un pocu di privacy.
    
  "Bonghjornu?"
    
  Era Marlene. "Dieter! Dieter, anu tombu u duttore Fritz ! gridò da ciò chì sonava cum'è una piscina viota o una cabina di doccia.
    
  "Aspetta, rallenta, caru! WHO? È quandu?" Werner hà dumandatu à a so fidanzata.
    
  "Dui minuti fà! J-y-cum'è th-questu... in cumpusizioni, per l'amori di Diu! Giustu davanti à mè!" - gridò isterica.
    
  U tenente Dieter Werner sintì u so stomacu strincà à u sonu di i singulti frenetici di u so amante. In ogni modu, quellu emblema di u male nantu à l'anellu di Schmidt era un prefigurazione di ciò chì avia da vene pocu dopu. Il lui semblait que l'admiration qu'il avait pour l'anneau l'avait d'une certaine manière malheureuse. Era sorprendentemente vicinu à a verità.
    
  " Chì site... Marlene ! Ascolta!" hà pruvatu à fà ella per dà più infurmazione.
    
  Schmidt hà intesu a voce di Werner alzà. Preoccupatu, rientra pianu pianu in l'uffiziu da l'esternu, lanciandu un sguardu interrogativu à u tenente.
    
  "Induve si? Induve hè accadutu ? In l'uspidale?" l'incitava, ma era completamente incoerente.
    
  "Innò! N-no, Dieter! Himmelfarb hà ghjustu sparatu à u duttore Fritz in a testa. O Ghjesù ! Mori quì!" Ella singhiozza in disperazione annantu à u locu sinistru è risonante chì ùn pudia micca forzà ella à revelà.
    
  "Marlene, induve site?" - gridò.
    
  A telefonata finita cun un clic. Schmidt era sempre stunatu davanti à Werner, aspittendu una risposta. U visu di Werner hè diventatu pallidu mentre rimette u telefuninu in a so sacchetta.
    
  "Ti pregu scusa, signore. Devu andà. Qualcosa di terribili hè accadutu à l'uspidale ", disse à u so cumandante mentre si vultò per lascià.
    
  "Ùn hè micca in l'uspidale, tenente", disse Schmidt seccu. Werner si firmò in u so tracce, ma ùn si vultò ancu. À ghjudicà da a voce di u cumandante, s'aspittava chì u musu di a pistola di l'ufficiale era puntatu in u spinu di a so testa, è hà datu à Schmidt l'onore di esse faccia à faccia cun ellu mentre tirava u grillu.
    
  "Himmelfarb hà appena tombu u duttore Fritz", disse Werner senza vultà à l'ufficiale.
    
  "Lo so, Dieter", ammette Schmidt. "L'aghju dettu. Sapete perchè face tuttu ciò chì li dicu ?
    
  "Attaccamentu romanticu?" Werner ridacchiò, lascendu infine a so falsa admirazione.
    
  "Ah! Innò, u romanzu hè per i miti in spiritu. L'unica cunquista in quale sò interessatu hè a dominanza di a mente mansa ", disse Schmidt.
    
  "Himmelfarb hè un fottu codardo. Tutti sapemu questu da u principiu. Sneaks up on the ass of anyone who can protect him or help him, perchè hè solu un cucciolo inept è groveling ", disse Werner, insultendu u corpusale cun sinceru disprezzu chì sempre piattava per educazione.
    
  "Hè assolutamente vera, tenente", accunsenu u capitanu. U so soffiu caldu toccu u spinu di u collu di Werner mentre s'avvicinava inconfortablemente vicinu à ellu. "Hè per quessa, à u cuntrariu di e persone cum'è tè è l'altri morti chì vi unite prestu, ellu face ciò chì face", Babylon.
    
  A carne di Werner era piena di furia è d'odiu, tuttu u so esse era pienu di delusione è seria preoccupazione per a so Marlene. "E chì? Già spara!" - disse sfidau.
    
  Schmidt ridacchia dietro di lui. - Siate, tenente.
    
  A riluttanza, Werner cumpia. Ùn avia micca scelta, chì infuriava un pensatore liberu cum'è ellu. Fighjulava cum'è l'ufficiale arrogante si pusò, lampendu deliberatamente u so anellu per l'ochji di Werner per vede. "Himmelfarb, cum'è dite, seguita i mo ordini perchè ùn hè micca capace di riunisce u curagiu per difende ciò chì crede. Tuttavia, ellu faci u travagliu chì l'aghju mandatu per fà, è ùn aghju micca bisognu di mendicà, monitorà, o minaccia i so amati per questu. In quantu à voi, invece, u vostru scrotum hè troppu massivu per u vostru propiu bè. Ùn vi sbagliate micca, admiru un omu chì pensa per ellu stessu, ma quandu vi lanciate in u vostru lottu cù l'uppusizione - u nemicu - diventate un traditore. Himmelfarb m'hà dettu tuttu, tenente ", ammette Schmidt cun un suspiru prufondu.
    
  "Forse sì troppu cecu per vede ciò chì un traditore hè," scaccò Werner.
    
  "Un traditore à a diritta hè, in essenza, un eroe. Ma lascemu e mo preferenze per avà. Vi daraghju una chance di riscattà sè stessu, tenente Werner. Cunducendu un squadrone di caccia di caccia, avarete l'onore di vola u vostru Tornado direttamente in a sala di cunsigliu di a CIA in Iraq per assicurà chì sanu cumu si sente u mondu nantu à a so esistenza ".
    
  "Questu hè assurdu!" Werner protestò. "Hè appiccicatu à u so latu di u cessamentu di u focu è accunsenu à entre in negoziazioni cummerciale ...!"
    
  "Bla bla bla!" Schmidt ridia è scuzzulò a testa. "Sapemu tutti i gusci pulitichi, amicu. Questu hè un truccu. Ancu s'ellu ùn era micca u casu, chì tipu di mondu saria mentre a Germania hè solu un altru toru in a penna ? U so anellu brillava à a luce di a lampadina nantu à a so scrivania mentre ghjunse in u cantonu. "Semu capi, pionieri, putenti è fieri, Tenente! WUO è CITE sò una mansa di cagna chì volenu emasculate a Germania! Ci volenu lancià in una gabbia cù altri animali di macellazione. Dicu "micca cazzo di manera!"
    
  "Hè una unione, signore", pruvò Werner, ma hà solu arrabbiatu u capitanu.
    
  "Unioni? Oh, oh, "unione" significa l'Unione di e Repubbliche Sucialiste Suvietiche in quelli tempi distanti ? Si pusò nantu à a so scrivania direttamente davanti à Werner, calendu a testa à u livellu di u tenente. "Ùn ci hè micca spaziu per a crescita in un aquarium, u mo amicu. È a Germania ùn pò micca prosperà in un picculu club di maglieria pittorescu induve tutti parlanu è dà rigali nantu à u set di tè. Disceta ti! Ci limitanu à l'uniformità è ci taglianu e palle, amicu ! Ci hà da aiutà à annullà sta atrocità... oppressione ".
    
  "E se mi ricusò?" Werner dumandò stupidu.
    
  "Himmelfarb averà l'uppurtunità di esse solu cù a cara Marlene", Schmidt surrisu. "Inoltre, aghju digià preparatu u palcuscenicu per una bona sculacciata in culo, cum'è dicenu. A maiò parte di u travagliu hè digià fattu. Grazie à unu di i mo droni fidati chì facenu u so duvere cum'è urdinatu, " Schmidt gridò à Werner ", quella cagna Sloane hè fora di u ghjocu per sempre. Questu solu duverebbe scaldà u mondu per un showdown, eh?
    
  "Chì? U prufessore Sloan? Werner ansimò.
    
  Schmidt hà cunfirmatu a nutizia passendu a punta di u so pollice nantu à a so propria gola. Ridia fieru è si pusò à a so scrivania. "Allora, tenente Werner, pudemu - forse Marlene - cuntà nantu à voi?
    
    
  Capitulu 25 - U viaghju di Nina in Babilonia
    
    
  Quandu Nina si svegliò da u so sonnu febbrile è doloroso, si truvò in un tipu d'uspidale assai diversu. U so lettu, ancu s'ellu hè regulabile in u listessu modu cum'è i letti di l'uspidale, era accogliente è coperto cù biancheria d'invernu. Presentava alcuni di i so motivi di design preferiti in cioccolatu, marrone è taupe. I muri eranu decorati cù vechji pitture in stile Da Vinci, è in a stanza di l'uspidale ùn ci era micca ricordi di IV, siringhe, bacini o qualsiasi di l'altri dispusitivi umilianti chì Nina odiava.
    
  Ci era un buttone di campana chì era furzata à appughjà perchè era troppu secca è ùn pudia ghjunghje l'acqua accantu à u lettu. Forse puderia, ma a so pelle dulia cum'è un gelu di u cervellu è un fulmine, scoraggiendula da u compitu. Appena un mumentu dopu ch'ella hà sonatu u campanile, una infermiera esotica in vestiti casuale hà attraversatu a porta.
    
  "Ciao, duttore Gould", salutò allegramente in una voce bassa. "Cumu ti senti?"
    
  "Mi sentu terribili. Vogliu veramente ", strinse Nina. Ùn s'hè ancu avvistu ch'ella pudia vede abbastanza bè di novu finu à ch'ella beie un mezu vetru altu d'acqua furtificata in una sola bocca. Dopu avè bevutu u saccu, Nina si appoggiò in daretu à u lettu molle è caldu è guardò intornu à a stanza, piantendu infine u so sguardu nantu à l'infermiera surridente.
    
  "Vecu guasi cumplettamente currettu di novu", murmurò Nina. Avaria surrisu s'ella ùn era stata cusì vergogna. "Um, induve sò? Ùn parli micca - o vede - in tuttu u tedescu.
    
  L'infermiera ridia. "No, duttore Gould. Sò di Giamaica ma campu quì in Kirkwall cum'è un carer à tempu pienu. Sò statu ingaghjatu per guardà voi per u futuru prevedibile, ma ci hè un duttore chì travaglia assai dura cù i so cumpagni per guarì.
    
  "Ùn ponu micca. Dìglili di rinunzià ", disse Nina in un tonu frustratu. "Aghju u cancer. M'anu dettu in Mannheim quandu l'uspidale di Heidelberg hà mandatu i mo risultati.
    
  "Bè, ùn sò micca un duttore, cusì ùn vi possu micca dì nunda chì ùn sapete micca digià. Ma ciò chì vi possu dì hè chì certi scientisti ùn anu micca annunziate e so scuperte o patentate e so droghe per paura di u boicottamentu da e cumpagnie farmaceutiche. Hè tuttu ciò chì diceraghju finu à chì parlate cù u duttore Kate ", hà cunsigliatu l'infermiera.
    
  "Dutta Kate? Hè questu u so hospitalu?" dumandò Nina.
    
  "No, signora. U duttore Keith hè un scientist medico chì hè statu assuciatu per fucalizza solu nantu à a vostra malatia. È questu hè una piccula clinica nantu à a costa di Kirkwall. Hè propiu di Scorpio Majorus Holdings, basatu in Edimburgo. Solu uni pochi sanu di questu ". surridò à Nina. "Ora lasciami solu piglià i vostri segni vitali è vede s'ellu pudemu mettevi cunfortu, è dopu ... vi piacerebbe qualcosa da manghjà? O a nausea ùn si ne và sempre?
    
  "No," Nina rispose rapidamente, ma poi esaltò è surrisu à a scuperta tantu aspittata. "No, ùn mi sentu micca malatu in ogni modu. In fatti, sò di fame ". Nina surrisu ironicamente, per ùn aggravà u dulore daretu à u diafragma è trà i pulmoni. "Dimmi cumu sò ghjuntu quì?"
    
  "U sgiò David Perdue vi hà purtatu quì da Germania per pudè riceve trattamentu specializatu in un ambiente sicuru", l'infermiera hà dettu à Nina mentre cuntrollava i so ochji cù una linterna in manu. Nina pigliò ligeramente u polsu di l'infermiera.
    
  "Aspetta, Purdue hè quì?" ella dumandò, un pocu allarmata.
    
  "No, signora. M'hà dumandatu di trasmette e so scuse per voi. Probabilmente perchè ùn era micca quì per voi ", hà dettu l'infermiera à Nina. Iè, probabilmente perchè hà pruvatu à taglià u mo cazzo di testa in u bughju, hà pensatu Nina.
    
  "Ma duverebbe esse unitu à u Signore Cleave in Germania per una sorta di riunione di cunsorziu, dunque aghju paura per avà chì site solu cù noi, a vostra piccula squadra di prufessiunali medichi", hà intervenutu l'infermiera magra di pelle scura. . Nina hè stata captivata da a so bella complexion è l'accentu sorprendentemente unicu, à mità di strada trà un aristocraticu di Londra è un Rasta ".Mr. Cleve apparentemente vi venerà à visità in i prossimi trè ghjorni, cusì almenu ci hè una faccia cunnisciuta da aspittà, nò ? "
    
  "Iè, questu hè sicuru", Nina annunziò, soddisfatta almenu di sta nutizia.
    
    
  ***
    
    
  U ghjornu dopu, Nina si sentia definitivamente megliu, ancu s'è i so ochji ùn avianu micca acquistatu a forza di una civetta. Ùn ci era praticamente micca brusgiate o dolore nantu à a so pelle, è respirava più faciule. Hà avutu solu una frebba u ghjornu prima, ma si n'andò prestu dopu ch'ella hè stata datu un liquidu verde chjaru chì u duttore Keith hà scherzatu chì anu utilizatu nantu à Hulk prima ch'ellu sia diventatu famosu. Nina hà sappiutu bè l'umore è a prufessionalità di a squadra, chì cumminciò perfettamente positività è scienza medica per maximizà u so benessiri.
    
  "Allora, hè vera ciò chì dicenu di i steroidi?" Sam surrisu da a porta.
    
  "Iè hè vera. Tuttu chistu. Duverebbe vede cumu e mo palle sò diventate uvetta ! - scherzò cù u listessu stupore nantu à a so faccia, chì facia à Sam ridere di cori.
    
  Ùn vulia micca tuccà a so o ferite, basta à basgià a cima di a so testa dolcemente, puzzandu l'odore di shampoo frescu in i so capelli. "Hè cusì bellu di vedà ti, amore mio", bisbigliò. "È ancu queste guance brillanu. Avà basta à aspittà chì u vostru nasu si bagne è sarete prontu per andà.
    
  Nina hà avutu difficultà à ride, ma u so surrisu ferma. Sam hà pigliatu a so manu è guardò intornu à a stanza. Ci era un grande bouquet di i so fiori preferiti ligatu cù una grande cinta verde smeralda. Sam hà trovu questu abbastanza stupente.
    
  "Mi dicenu chì hè solu una parte di décor, cambià i fiori ogni settimana è cusì", hà dettu Nina, "ma sò chì sò di Purdue".
    
  Sam ùn vulia micca scuzzulà u battellu trà Nina è Perdue, soprattuttu mentre avia sempre bisognu di u trattamentu chì solu Perdue puderia dà. Per d 'altra banda, sapia chì Perdue ùn pudia micca cuntrullà ciò ch'ellu hà pruvatu à fà à Nina in quelli tunnellati neri sottu à Chernobyl. "Bè, aghju pruvatu à purtà un pocu di luna, ma u vostru staffu l'hà cunfiscatu," si alzò in e spalle. "Maledetti ubriachi, a maiò parte di elli. Attenti à l'infermiera sexy. Ella trema quand'ella beie ".
    
  Nina rigola cù Sam, ma suppone chì avia intesu parlà di u so cancru è era disperatamente pruvatu à l'allegra cù una overdose di stupidità inutile. Dapoi ch'ella ùn vulia participà à sti circustanze dolorosa, hà cambiatu u sughjettu.
    
  "Chì si passa in Germania?" - hà dumandatu.
    
  "Divertente chì duvete dumandà questu, Nina", si sbulicò a gola è tirò u so registratore da a so sacchetta.
    
  "Oooh, pornu audio?" ella scherzò.
    
  Sam si sentia culpèvule per i so mutivi, ma hà fattu una faccia di pietà è spiegò: "Avemu veramente bisognu di aiutu cù un pocu infurmazione nantu à un squadrone di suicidiu nazi chì apparentemente hà distruttu alcuni ponti..."
    
  "Iè, 200 kg", hà intervenutu prima ch'ellu puderia cuntinuà. "Secunnu i rumuri, anu distruttu diciassette ponti per impediscenu l'attraversu di e truppe sovietiche. Ma sicondu i mo fonti, questu hè soprattuttu speculazione. Sò solu di KG 200 perchè in u mo secondu annu di graduate aghju scrittu una dissertazione nantu à l'influenza di u patriotismu psicologicu in e missioni suicidi.
    
  "Chì hè veramente 200 KG?" - dumandò Sam.
    
  "Kampfgeschwader 200", disse un pocu esitante, indicà u sucu di fruttu nantu à a tavula daretu à Sam. Il lui tendit le verre et elle fit quelques petites gorgées dans la paille. "Eranu incaricati di funziunà una bomba ..." hà pruvatu à ricurdà u nome, fighjendu u tettu, "... chjamatu, uh, pensu ... Reichenberg, cum'è mi ricordu. Ma dopu eranu cunnisciuti cum'è squadron di Leonidas. Perchè? Sò tutti morti è andati ".
    
  "Iè, hè vera, ma sapete cumu paremu sempre sbattà in cose chì sò supposti morti è andate", hà ricurdatu à Nina. Ùn puderia micca discutiri cun questu. In ogni casu, hà sappiutu bè chì Sam è Perdue chì u vechju mondu è i so maghi eranu vivi è bè in u stabilimentu mudernu.
    
  "Per piacè, Sam, ùn mi dite micca chì avemu affruntatu una squadra suicida di a Seconda Guerra Munniali chì vola sempre i so Focke-Wulfs sopra Berlinu", esclamò, inalando è chjudendu l'ochji in una finta paura.
    
  "Ehm, nò," cuminciò à cumpiendula nantu à i fatti pazzi di l'ultimi ghjorni, "ma ricurdate di quellu pilotu chì hè scappatu da l'uspidale?"
    
  "Iè", rispose ella in un tonu stranu.
    
  "Sapete cum'ellu paria quandu avete fattu u vostru viaghju?" Sam dumandò cusì ch'ellu puderia capisce esattamente quantu luntanu da andà prima ch'ellu hà cuminciatu à l'accumpagna di tuttu ciò chì si passava.
    
  "Ùn pudia micca vedelu. À u principiu, quandu i pulizzeri u chjamavanu Dr Hilt, pensu chì era quellu mostru, sapete, quellu chì stalking u mo vicinu. Ma aghju realizatu chì era solu un poviru omu chì hè statu brusgiatu, probabilmente disfrazatu da un duttore mortu ", spiegò à Sam.
    
  Pigliò un respiru prufondu è vulia pudè piglià un trappulu da a so sigaretta prima di dì à Nina chì era in veru viaghju cù un assassinu di loup garottu chì hà risparmiatu a so vita solu perchè era ceca cum'è una pipistrella è ùn pudia indicà ellu.
    
  "Hà dettu qualcosa di una maschera?" Sam hà vulsutu chjappà delicatamente u tema, sperendu chì almenu sapia di a Mascara di Babele. Ma era assolutamente sicuru chì LöVenhagen ùn sparte micca accidentalmente un sicretu cusì.
    
  "Chì? Maschera? Cumu hè a so mascara chì li mettenu per evità a contaminazione di i tissuti? ella dumandò.
    
  "No, amore", rispose Sam, prontu à spiegà tuttu ciò chì eranu implicati. "Una reliquia antica. Mascara babilonese. L'hà ancu parlatu di questu?"
    
  "Innò, ùn hà mai parlatu di nunda di alcuna altra maschera ch'è quella chì anu messu nantu à a so faccia dopu l'applicazione di l'unguentu antibioticu", hà spiegatu Nina, ma a so ciglia si fece più profonda. "Per amor di Cristu! Mi dici di ciò chì si tratta o micca ? Smetti di fà dumande è smetti di ghjucà cù quella cosa chì avete in manu, per pudè sente chì simu in una merda prufonda di novu.
    
  "Ti tengu caru, Nina," Sam ridacchiò. Ella deve esse guarì. Stu tipu di intelligenza appartene à u storicu sanu, sexy è arrabbiatu chì adorava tantu. "Va bè, prima di tuttu, lasciami dì solu i nomi di e persone chì pussede queste voci è quale hè u so rolu in questu."
    
  "Va bè, vai," disse, parendu cuncentrata. "Oh Diu, questu serà un scuzzulu di u cervellu, cusì basta à dumandà s'ellu ci hè qualcosa chì ùn capisce micca ..."
    
  "Sam!" - ringhiò ella.
    
  "Va bè. Preparate. Benvenuti in Babilonia ".
    
    
  Capitulu 26 - Galeria di Faces
    
    
  Dans une lumière pauvre, avec des mites mortes dans le ventre des abat-jours en verre épais, le lieutenant Dieter Werner accompagna le capitaine Schmidt là où il devait entendre le récit des événements des deux jours suivants. U ghjornu di a firma di u trattatu, u 31 d'ottobre, s'avvicinava, è u pianu di Schmidt era guasi per esse realizatu.
    
  Hà infurmatu à a so squadra di un puntu di appuntamentu per preparà per un attaccu di quale era l'architettu - un bunker sotterraneo utilizatu una volta da l'omi SS in a zona per allughjà e so famiglie durante i bombardamenti Alliati. Andava à mustrà u so cumandante sceltu un locu caldu da induve puderia facilità un attaccu.
    
  Werner ùn hà micca intesu una parolla da a so amata Marlene da a so chjama isterica, chì hà revelatu e faczioni è i so participanti. U so telefuninu hè statu cunfiscatu per impediscenu di avvistà qualcunu, è era sottu strettu surviglianza da Schmidt in tuttu u ghjornu.
    
  "Ùn hè micca luntanu", disse Schmidt cù impazienza mentre si giravanu per a centesima volta in un picculu corridor chì pareva uguale à tutti l'altri. Eppuru, Werner hà pruvatu à truvà caratteristiche distintive induve puderia. Finalmente sò ghjunti à una porta sicura cù un sistema di sicurità cù un teclatu numericu. I dita di Schmidt eranu troppu veloci per Werner per ricurdà u codice. Qualchi mumenti dopu, a grossa porta d'acciaio si sblocca è s'aprì cun un rumore assordante.
    
  "Entra, tenente", invitò Schmidt.
    
  Quandu a porta si chjudeva daretu à elli, Schmidt accende a luce bianca luminosa sopra u tettu cù una leva contru à u muru. I luci lampò rapidamente parechje volte prima di stà è illuminate l'internu di u bunker. Werner era maravigliatu.
    
  I dispusitivi di cumunicazione sò stati situati in i cantoni di a camera. Numeri digitali rossi è verdi lampanu monotonamente nantu à i pannelli situati trà dui schermi piani di computer cù una sola tastiera trà elli. Nantu à u screnu ghjustu, Werner hà vistu una maghjina topografica di a zona di strike, a sede di a CIA in Mosul, Iraq. À a manca di sta schermu era un monitor satellitare identicu.
    
  Ma eranu l'altri in a stanza chì anu dettu à Werner chì Schmidt era mortu seriu.
    
  "Sapiu chì sapete di a maschera babilonese è di a so fabbricazione ancu prima di vene à fà un rapportu à mè, cusì mi risparmia u tempu chì ci vole à spiegà è descriverà tutti i "putenzi magichi" chì hà," - Schmidt si vantava. . "Grazie à alcuni avanzi in a scienza cellulare, sò chì a maschera ùn hè micca veramente magica, ma ùn sò micca interessatu à cumu funziona, solu ciò chì face."
    
  "Induve hè ella?" - dumandò Werner, fintendu d'esse eccitati da a reliquia. "Ùn aghju mai vistu questu? A purteraghju ?
    
  "No, amicu," Schmidt surrisu. "Faraghju".
    
  "Cumu quale? Inseme à u Prof. Sloan hè mortu, ùn ci sarà nisuna ragione per voi per piglià a forma di qualcunu assuciatu cù u trattatu ".
    
  "Ùn hè nimu di i vostri affari chì ritrate", hà rispostu Schmidt.
    
  "Ma sapete ciò chì succederà", disse Werner, sperendu di dissuadà Schmidt per pudè ottene a maschera ellu stessu è dà à Marduk. Ma Schmidt avia altri piani.
    
  "Credu, ma ci hè qualcosa chì pò caccià a maschera senza incidente. Hè chjamatu Skin. Per disgrazia, Neumand ùn s'hè micca curatu di ripiglià stu accessoriu assai impurtante quand'ellu hà arrubatu a maschera, idiotu ! Allora, aghju mandatu Himmelfarb per violà u spaziu aereu è sbarcà nantu à una pista secreta undici klicks à nordu di Ninive. Hà bisognu di piglià a pelle in i prossimi dui ghjorni, per pudè caccià a mascara prima ..." hà scrollatu, "l'inevitabbile.
    
  "E s'ellu falla?" - dumandò Werner, maravigliatu di u risicu chì Schmidt hà pigliatu.
    
  "Ùn ti lasciarà micca. Hà e coordenate di u locu è ... "
    
  "Scusatemi, capitanu, ma vi hè mai venutu in mente chì Himmelfarb puderia vultà contru à voi? Ellu cunnosce u valore di a maschera babilonia. Ùn avete micca paura ch'ellu vi tumberà per questu?" - dumandò Werner.
    
  Schmidt accende a luce opposta à u latu di a stanza induve si stavanu. In u so splendore, Werner hè statu accoltu da un muru pienu di maschere identiche. Dopu avè trasfurmatu u bunker in qualcosa di simile à una catacomba, maschere in forma di cranii appesi à u muru.
    
  "Himmelfarb ùn hà micca idea di quale hè vera, ma aghju. Ellu sà chì ùn pò micca riclamà a maschera, salvu ch'ellu ùn piglia a so chance mentre sbuccia u mo visu per caccià, è per assicurà chì riesce, ti tengu una pistola à a testa di u so figliolu finu à Berlinu ". Schmidt grinnì, ammirando l'imaghjini nantu à u muru.
    
  "Avete fattu tuttu questu per cunfundà qualcunu chì prova di arrubbari a vostra maschera? Brillante!" Werner rimarcò sinceramente. Crocendu e braccia nantu à u pettu, marchjava pianu pianu longu à u muru, circandu di truvà ogni discrepanza trà elli, ma era quasi impussibule.
    
  "Oh, ùn l'aghju micca fattu, Dieter." Schmidt abbandunò momentaneamente u so narcissimu. "Il s'agissait d'essais de répliques réalisés par des scientifiques et des concepteurs de l'Ordre du Soleil Noir quelque part en 1943. A Mascara babilonese hè stata acquistata da Renatus di l'Ordine quandu era spargugliatu in u Mediu Oriente in campagna.
    
  "Renatus?" - Dumandò à Werner, chì ùn era micca familiarizatu cù u sistema di classificazione di l'urganizazione secreta, cum'è assai pochi persone.
    
  "Leader", disse Schmidt. "In ogni casu, dopu avè scupertu ciò chì era capace di, Himmler hà urdinatu immediatamente una decina di maschere simili per esse fatte in una manera simile è sperimentà cun elli in l'unità di Leonidas da KG 200. Eranu supposti per attaccà duie unità specifiche di l'Armata Rossa è infiltrate. i so ranghi, tradiscendu per i suldati sovietici.
    
  "Sò questi i stessi maschere?" Werner era maravigliatu.
    
  Schmidt annuì. "Iè, tutti i dodici. Ma resultò esse un fallimentu. I scientisti chì riproducevanu a mascara babilonese anu miscalculatu o, bè, ùn cunnosci micca i dettagli ", strinse e spalle. "Invece, i piloti sò diventati psicopatichi, suicidi è anu sbattutu e so vitture in i campi di diverse unità sovietiche invece di cumplettà a missione. Himmler è Hitler ùn importa micca perchè era una operazione falluta. Allora, a squadra di Leonidas hè andata in a storia cum'è l'unicu squadra di kamikaze nazi in a storia ".
    
  Werner hà pigliatu tuttu, circannu di furmulà un modu per evità u listessu destinu mentre ingannava Schmidt per abbassà a so guardia per un mumentu. Ma, francamente, ci restava dui ghjorni prima di mette in opera u pianu, è saria quasi impussibule di prevene un disastru avà. Cunniscia un pilotu palestinianu da u core volante di l'Air Force. S'ellu puderia cuntattà ella, puderia impedisce à Himmelfarb di abbandunà u spaziu aereu irachenu. Questu li permetterà di cuncentrazione nantu à sabotà Schmidt u ghjornu di a firma.
    
  I radiu cuminciaru à crackle, è un grande spot rossu apparsu nantu à a mappa topografica.
    
  "Oh! Quì simu!" - Schmidt esclamò cun gioia.
    
  "WHO?" - dumandò Werner curioso. Schmidt li picchiò in u spinu è u purtò versu i schermi.
    
  "Noi, u mo amicu. Operazione "Leone 2". Vede stu locu ? Questu hè u monitoraghju satellitare di l'uffizii di a CIA in Bagdad. A cunferma per quelli chì aghju aspittatu indicà u bloccu per L'Aia è Berlinu rispettivamente. Una volta avemu tutti i trè in u locu, a vostra unità volarà à puntu Baghdad mentre l'altri dui unità di u vostru squadron attaccanu simultaneamente l'altri dui cità.
    
  "Oh my God," murmurò Werner, fighjendu u buttone rossu pulsanti. "Perchè queste trè cità? Aghju l'Aia - u summit si deve esse fattu quì. E Baghdad parla per sè stessu, ma perchè Berlinu ? Preparate i dui paesi per i contraattacchi mutuali ?
    
  "Hè per quessa ch'e aghju sceltu cum'è cumandante, tenente. Sò un stratega per natura ", disse Schmidt triunfante.
    
  L'altoparlante di l'intercom murale di u cumandante fece clic, è un sonu acutu è agonizzante di feedback risonava in tuttu u bunker sigillatu. I dui omi si cuprianu istintivamente l'arechje, strintendu finu à chì u rumore calò.
    
  "Capitanu Schmidt, questu hè a guardia di a basa di Kilo. Ci hè una donna quì chì ti voli vede, cù u so assistente. I ducumenti indicanu chì ella hè Miriam Inkley, u rapprisentante legale britannicu di u Bancu Mundiale in Germania, hà dettu a voce di a guardia à a porta.
    
  "Avà? Senza appuntamentu ? Schmidt urlò. "Dìllelu chì si perde. Sò occupatu!"
    
  "Oh, ùn faria micca cusì, signore", Werner argumentò abbastanza cunvincente per Schmidt per crede ch'ellu era mortu seriu. À voce bassa, disse à u capitanu: "Aghju intesu chì travaglia per u tenente generale Meyer. Probabilmente si tratta di l'assassini cummessi da LöVenhagen è di a stampa chì prova di fà ci vede male ".
    
  "Diu sà, ùn aghju micca tempu per questu!" - rispose. "Portateli à u mo uffiziu!"
    
  "Vi accumpagnaraghju, signore? O vulete chì mi divente invisibule ? - dumandò Werner insidiosu.
    
  "No, di sicuru, duvete vene cun mè", disse Schmidt. Era fastidiu di esse interrotta, ma Werner si ricurdò di u nome di a donna chì l'avia aiutatu à creà una distrazione quandu avianu bisognu di sbarazzà di a polizia. Allora Sam Cleave è Marduk duveranu esse quì. Aghju da truvà Marlene, ma cumu ? Mentri Werner andava à l'uffiziu cù u so cumandante, s'hè strappatu u cervellu, circandu di capisce induve puderia tene Marlene è cumu puderia alluntanassi da Schmidt inosservatu.
    
  "Affrettati, tenente", urdinò Schmidt. Tutti i segni di u so anzianu orgogliu è l'anticipazione gioiosa eranu avà andati, è era tornatu in modu di tiranu pienu. "Ùn avemu micca tempu da perde". Werner si dumandava s'ellu duveria ghjustu sopra à u capitanu è razzià a stanza. Saria cusì faciule avà. Eranu trà u bunker è a basa, sotterranei, induve nimu ùn sentia u gridu di u capitanu per aiutu. Per d 'altra banda, quandu sò ghjunti à a basa, sapia chì l'amicu di Sam Cleave era sopra è chì Marduk prubabilmente sapia digià chì Werner era in prublemi.
    
  In ogni casu, s'ellu scunfighja u capu, tutti puderanu esse esposti. Era una decisione difficiule. In u passatu, Werner s'era spessu trovu indecisu perchè ci era troppu pochi opzioni, ma sta volta ci era troppu, ognunu porta à risultati ugualmente difficili. Ùn sapendu chì parte era a vera maschera babilonese era ancu un veru prublema, è u tempu s'era esauritu - per u mondu sanu.
    
  Tuttu troppu prestu, prima chì Werner puderia decide trà i pro è i contra di a situazione, i dui ghjunghjenu à a scala di un edifiziu d'uffiziu sparse. Werner cullighjava e scale accantu à Schmidt, cù piloti casuali o impiegati di l'amministrazione chì salutavanu o salutanu. Saria stupidu di fà un colpu di statu avà. Dà u vostru tempu. Vede ciò chì opportunità si prisentanu prima, Werner si disse. Ma Marlene ! Cumu a truveremu ?I so emozioni si battevanu cù u so ragiunamentu mentre teneva una faccia di poker davanti à Schmidt.
    
  "Basta à ghjucà cù tuttu ciò chì dicu, Werner", disse Schmidt à traversu i denti stretti mentre si avvicinavanu à l'uffiziu, induve Werner hà vistu a ghjurnalista femina è Marduk aspittendu in e so maschere. Per una frazione di seconda si sentia di novu liberu, cum'è s'ellu ci era a speranza di gridà è sottumette u so tutore, ma Werner sapia ch'ellu avia da aspittà.
    
  U scambiu di sguardi trà Marduk, Margaret è Werner era una cunfessione rapida è oculata luntanu da i sentimenti forti di u Capitanu Schmidt. Margaret hà presentatu ella stessa è Marduk cum'è dui avvocati di l'aviazione cù una vasta sperienza in a scienza pulitica.
    
  "Per piacè fate un postu", suggerì Schmidt, fintendu d'esse educatu. Pruvò micca di fighjà u stranu vechju chì accumpagnava a donna severa è estrovertita.
    
  "Grazie", disse Margaret. "Vulemu veramente parlà cù u veru cumandante di a Luftwaffe, ma i vostri guardiani anu dettu chì u tenente generale Meyer era fora di u paese".
    
  Idda facia stu colpu di nervi insultante cun eleganza è cù l'intenzione deliberata di pissà un pocu u capitanu. Werner stava stoicamente à u latu di a tavula, circandu di ùn ride.
    
    
  Capitulu 27 - Susa o Guerra
    
    
  L'ochji di Nina si sò chjusi nantu à quelli di Sam mentre stava à sente l'ultima parte di a registrazione. À un certu puntu, hà temutu ch'ella avia cessatu di respira mentre ascoltava, aggrottava la fronte, cuncentrata, ansimò, è inclinava a testa à u latu durante tutta a colonna sonora. Quandu era finita, ella continuava à fighjulà. Ci era un canale di nutizie chì ghjucava nantu à a TV di Nina in fondo, ma senza sonu.
    
  "Diavule!" - esclamò di colpu. E so mani eranu cuparti di agulla è tubi da a prucedura di u ghjornu, altrimenti l'avaria intarratu in i so capelli in stupore. "Mi dici chì u tippu chì pensava chì era Jack l'Squartatore era in realtà Gandalf u Grigiu, è chì u mo amicu chì dorme in a stessa stanza cun mè è chì camminava chilometri cun mè era un assassinu di sangue friddu?"
    
  "Iè".
    
  "Allora perchè ùn m'hà tombu ancu à mè?" Nina hà pensatu à voce alta.
    
  "A vostra cecità hà salvatu a vostra vita", li disse Sam. "U fattu chì erate l'unica persona chì ùn pudia micca vede chì a so faccia appartene à un altru deve esse a vostra grazia salvadora. Ùn erate micca una minaccia per ellu ".
    
  "Ùn aghju mai pensatu chì saria felice di esse cecu. Ghjesù ! Pudete imaginà ciò chì puderia succede à mè? Allora induve sò tutti avà?"
    
  Sam s'éclaircit la gorge, un trait que Nina avait appris à ce moment-là signifiait qu'il était à l'aise avec quelque chose qu'il essayait d' articuler, quelque chose qui autrement sonnerait fou.
    
  "Oh mio dieu", esclamò di novu.
    
  "Senti, questu hè tuttu risicatu. Perdue hè occupatu à riunisce squadre di pirate in ogni cità maiò per interferiscenu cù emissioni satellitari è signali radio. Ellu voli impedisce chì a nutizia di a morte di Sloan si sparghje troppu rapidamente ", hà spiegatu Sam, ùn hà micca assai speranza per u pianu di Perdue per stallà i media di u mondu. Tuttavia, sperava chì questu seria significativamente ostaculatu, almenu da a vasta reta di cyber spie è tecnichi chì Perdue avia à manu. "Margaret, a voce di a donna chì avete intesu, hè sempre in Germania avà. Werner devait aviser Marduk lorsqu'il parvenait à restituer la masque à Schmidt à l'insu de Schmidt, mais à la date précisée rien n'a été entendu de lui.
    
  "Allora hè mortu", Nina scrollò e spalle.
    
  "Ùn necessariu. Significa solu chì hà fiascatu à ottene a maschera ", disse Sam. "Ùn sò micca sapè se Kohl pò aiutà à ottene, ma pensu chì pare un pocu off. Ma postu chì Marduk ùn avia micca intesu nunda da Werner, andò cun Margaret à a Base Büchel per vede ciò chì succede.
    
  "Dì à Perdue di accelerà u so travagliu nantu à i sistemi di trasmissione", Nina disse à Sam.
    
  "Sò sicuru chì si muvianu u più veloce chì ponu".
    
  "Ùn hè micca abbastanza veloce", prutistinò ella, inclinendu a testa versu a TV. Sam si vultò per truvà chì a prima reta maiò avia ricevutu u rapportu chì a ghjente di Perdue cercava di piantà.
    
  "O diu!" - esclamò Sam.
    
  "Questu ùn funziona micca, Sam", ammette Nina. "Nisun agentu di nutizie ùn importava s'ellu cuminciaru una altra guerra mundiale sparghjendu a nutizia di a morte di u prufissore Sloane. Sapete cumu sò! Genti senza cura, avidità. Di solitu. Preferiranu pruvà à piglià u meritu per i pettegole chì pensanu à e cunsequenze ".
    
  "Vogliu chì alcuni di i principali ghjurnali è i manifesti di e social media chjamanu questu una bufala", disse Sam, disappuntu. "Saria" hà dettu, hà dettu" abbastanza longu per dissuadà i veri chjami di guerra.
    
  A stampa nantu à a TV hè sparita di colpu è parechji video musicali di l'anni 80 apparsu. Sam è Nina si dumandavanu s'ellu era u travagliu di pirate, chì in u frattempu anu utilizatu tuttu ciò ch'elli puderanu mette in manu per ritardà più rapporti.
    
  "Sam", disse immediatamente in un tonu più dolce è più sinceru. "Questa cosa chì Marduk vi hà dettu nantu à a pelle chì pò toglie a maschera - hà quellu?"
    
  Ùn avia micca risposta. À quellu tempu ùn ci hè mai venutu à dumandà à Marduk più nantu à questu.
    
  "Ùn aghju micca idea", rispose Sam. "Ma ùn possu micca risicà di chjamàlu in u telefunu di Margaret in u mumentu. Quale sà induve sò daretu à e linee nemiche, sapete? Saria una mossa folle chì puderia costà tuttu ".
    
  "Eiu sò. Mi dumandu solu ", disse.
    
  "Perchè?" - avia da dumandà.
    
  "Bè, avete dettu chì Margaret hà avutu l'idea di qualcunu aduprà a maschera per piglià l'apparenza di u prufissore Sloan, ancu solu per firmà un trattatu di pace, nò?" Nina m'hà dettu.
    
  "Iè, hà fattu", hà cunfirmatu.
    
  Nina suspirò assai, pensendu à ciò ch"ella avia da serve. In ultimamente, serviria un bene più grande ch'è solu u so benessiri.
    
  "Margaret pò cunnettaci à l'uffiziu di Sloane?" Nina dumandò cum'è s'ellu avia urdinatu pizza.
    
  "Purdue pò. Perchè?"
    
  "Organizemu una riunione. Dopu dumani hè Halloween, Sam. Unu di i più grandi ghjorni in a storia recente, è ùn pudemu micca permette ch'ellu sia stymied. Se u sgiò Marduk pò purtà a maschera à noi ", spiegò, ma Sam hà cuminciatu à scuzzulà a testa vigorosamente.
    
  "In nisun casu! Ùn ci hè micca manera chì ti lasciaraghju fà questu, Nina ", protestò in furia.
    
  "Lasciami finisce!" - gridava quant'è u so corpu feritu puderia suppurtà. "Faraghju, Sam! Questa hè a mo decisione è u mo corpu hè u mo destinu!
    
  "Da veru?" gridò. "E e persone chì lascià si ùn riescemu micca à toglie a maschera prima ch'ella ti piglia da noi?"
    
  "E se ùn aghju micca, Sam? Hè tuttu u globu chì si immerse in una fottuta Terza Guerra Munniali? A vita di un omu... o sò i zitelli di u mondu chì sò stati razziati di novu in l'aria ? I babbi è i fratelli sò tornati in prima linea, è Diu sà ciò chì anu da aduprà a tecnulugia per questu tempu! I pulmoni di Nina anu travagliatu l'ora extra per strincà e parolle.
    
  Sam hà semplicemente scuzzulatu a testa. Ùn vulia micca ammette chì era u megliu ch'ellu pudia fà. S'ellu era una altra donna, ma micca Nina.
    
  "Vai, Cleve, sapete chì questu hè l'unicu modu per esce", disse mentre l'infermiera correva.
    
  "Dottore Gould, ùn pudete micca esse cusì tensu. Per piacè andate, sgiò Cleave ", hà dumandatu. Nina ùn vulia micca esse rude à u staffu medico, ma ùn ci era micca manera di lascià stu prublema senza risolve.
    
  "Hannah, per piacè finiscemu sta discussione", hà dumandatu Nina.
    
  "Pudete appena respira, duttore Gould. Ùn avete micca permessu di mette in i nervi cusì è fà chì a vostra freccia di u core passa per u tettu ", hà rimproveratu Hannah.
    
  "A capiscu", rispose Nina rapidamente, mantenendu u so tonu cordiale. "Ma ti prego, dammi solu à Sam è à mè uni pochi di minuti in più."
    
  "Chì ci hè a TV?" Hannah hà dumandatu, perplessa da l'interruzioni custanti in a trasmissione è l'imaghjini distorte. "Aghju da fà chì i riparatori fighjanu a nostra antenna". Cù quessa, abbandunò a stanza, pigliendu un ultimu sguardu à Nina per impressionà ciò ch'ella disse. Nina annuì in risposta.
    
  "Buona furtuna per riparà l'antenna," Sam surrisu.
    
  "Induve hè Purdue?" dumandò Nina.
    
  "Ti dicu cusì. Hè occupatu à cunnette i satelliti operati da e so cumpagnie paraplu à l'accessu remoto di i so complici secreti.
    
  "Vogliu dì, induve hè ellu? Hè in Edimburgo? Hè in Germania ?
    
  "Perchè?" - dumandò Sam.
    
  "Rispondimi!" - chiese ella, aggrottando la fronte.
    
  "Ùn l'avete micca vulsutu vicinu à voi, cusì avà stà luntanu." Avà hè surtitu. Hà dettu questu mentre incredibbilmente difende Purdue à Nina. "Hà un rimorsu seriu per ciò chì hè accadutu à Chernobyl è l'avete trattatu cum'è una merda in Mannheim. Chì avete aspittatu ?
    
  "Aspetta, chì?" - abbaiò à Sam. "Hè pruvatu à tumbà mi! Capisci u livellu di sfiducia chì questu cultiva ?
    
  "Iè, credu! Credu. È mantene a voce bassa prima chì a sorella Betty entri di novu. Sò ciò chì hè di affundà in a disperazione quandu a mo vita hè minacciata da quelli chì aghju fiducia. Ùn pudete micca crede ch'ellu hà mai vulsutu intenzionalmente fà male, Nina. Per l'amor di Cristu, ellu ti ama ! "
    
  Si firmò, ma era troppu tardi. Nina era disarmata, ùn importa micca u costu, ma Sam hà digià dispiaciutu e so parolle. L'ultima cosa ch'ellu avia bisognu di ricurdà era a persecuzione implacable di Perdue di i so affetti. In u so propiu parè, Sam era digià inferjuri à Perdue in parechje manere. Perdue era un geniu cun un incantu per currisponde, diventendu indipindentamente ricchi, eredite proprietà, patrimonii è patenti tecnologicamente avanzati. Hà avutu una reputazione brillanti cum'è esploratore, filantropu è inventore.
    
  Tuttu Sam avia era un Premiu Pulitzer è uni pochi di altri premii è riconoscimenti. In più di trè libri è una piccula quantità di soldi da a caccia di tesoru di Purdue, Sam avia un appartamentu penthouse è un gattu.
    
  "Rispondi à a mo dumanda", disse simplicemente, nutendu u puntu in l'ochji di Sam à a pussibilità di perde. "Promettu di cumportà decentemente se Perdue m'aiuta à cuntattà a sede di WUO".
    
  "Ùn sapemu mancu se Marduk hà una maschera," Sam s'afferrava di cannucce per frenà u prugressu di Nina.
    
  "Questu hè maravigliu. Mentre ùn sapemu micca sicuru, pudemu ancu organizà a mo rapprisintazioni WUO à a firma per chì u Prof. E persone di Sloan ponu organizà a logistica è a sicurità in cunseguenza. "Dopu tuttu," ella sospirò, "quandu una petite brunetta si prisenta cù o senza a faccia di Sloane, saria più faciule per chjamà i rapporti una burla, nò?"
    
  "Purdue hè in Reichtisusis mentre parlemu", ammette Sam. "U cuntatteraghju è li dicu di a vostra pruposta".
    
  "Grazie", hà rispostu dolcemente mentre u screnu di a TV passava automaticamente da un canale à l'altru, facendo una breve pausa nantu à i toni di prova. Si ferma di colpu nantu à a stazione di nutizie mundiale, chì ùn avia ancu persu u putere. L'ochji di Nina eranu colati à u screnu. Per avà, hà ignoratu u silenziu di Sam.
    
  "Sam, guarda!" - esclamò ella è alzò a manu cù difficultà per indicà a TV. Sam si girò. U ghjurnalista apparsu cù u so microfonu in l'uffiziu di a CIA in L'Aia daretu à ella.
    
  "Alza u voluminu!" Sam esclamò mentre pigliava u telecomando è pressu una mansa di buttoni sbagliati prima di vultà u voluminu in forma di bars verdi crescente nantu à u screnu d'alta definizione. À u mumentu chì anu pussutu sente ciò ch'ella dicia, ùn avia solu parlatu trè frasi in u so discorsu.
    
  "... quì in L'Aia dopu à i rapporti di u presunte assassiniu di u prufissore Martha Sloane ieri in a so residenza di vacanze in Cardiff. I media ùn anu pussutu cunfirmà sti rapporti postu chì u rapprisentante di u prufessore ùn era micca dispunibule per cummentarii ".
    
  "Bè, almenu ùn sò micca sicuri di i fatti", hà dettu Nina. Continuazione di u rapportu da u studiu, induve l'ancora di a nutizia hà aghjustatu più infurmazione nantu à un altru sviluppu.
    
  In ogni casu, in vista di u summit di u trattatu di pace trà i stati Meso-Arabi è u Bancu Mundiale, l'uffiziu di u capu di Meso-Arabia, Sultan Yunus ibn Mekkan, hà annunziatu un cambiamentu di u pianu.
    
  "Iè, avà principia. Cazzo di guerra, " Sam ringhiò, sedendu è ascolta in anticipazione.
    
  "A Casa di Rapprisintanti Meso-Arab hà cambiatu l'accordu per esse firmatu in a cità di Susa, Meso-Arabia, dopu minacce à a vita di u Sultanu da l'associu".
    
  Nina rispirò profondamente. "Allora avà hè Susa o guerra. Avà pensate sempre chì u mo portu a Maschera di Babele ùn hè micca decisivu per u futuru di u mondu sanu ?
    
    
  Capitulu 28 - U tradimentu di Marduk
    
    
  Werner sapia ch'ellu ùn era micca permessu di lascià l'uffiziu mentre Schmidt parlava à i visitori, ma avia da sapè induve Marlene era tenuta. S'ellu puderia cuntattà Sam, u ghjurnalistu puderia aduprà i so cuntatti per traccia a chjama chì hà fattu à u telefuninu di Werner. Hè statu particularmente impressiunatu da u jargu legale chì hà sapientemente versatu da a bocca di u ghjurnalistu britannicu, mentre ch'ella ingannava Schmidt per pareva esse un avucatu di u quartier generale di WUO.
    
  Di colpu, Marduk interruppe a conversazione. "Mi scusate, Capitanu Schmidt, ma possu per piacè aduprà a vostra stanza di l'omi? Eramu cusì in fretta per ghjunghje à a vostra basa per via di tutti questi avvenimenti chì si sviluppanu rapidamente chì cunfessu chì aghju trascuratu a mo vejiga.
    
  Schmidt era troppu utile. Ùn vulia micca fà vede male davanti à u VO postu ch'elli cuntrullavanu oghje a so basa è i so superiori. Finu à ch'ellu hà fattu a so presa di focu di u so putere, avia da ubbidisce è basgià u culo quant'è necessariu per mantene l'apparenza.
    
  "Certamente! Di sicuru ", hà rispostu Schmidt. "Tenente Werner, per piacè scorta u nostru invitatu à a stanza di l'omi? È ùn vi scurdate di dumandà... Marlene... di l'ingressu à u Block B, va bè ?
    
  "Iè, signore", rispose Werner. "Per piacè venite cun mè, signore."
    
  "Grazie, tenente. Sapete, quandu ghjunghje à a mo età, visite custanti à u toilette diventeranu ubligatoriu è prolongati. Prendi cura di a to ghjuventù".
    
  Schmidt è Margaret ridavanu à a rimarca di Marduk mentre Werner seguitava i passi di Marduk. Pigliò nota di l'avvertimentu suttili è codificati di Schmidt chì a vita di Marlene seria in ghjocu se Werner provava qualcosa fora di a so vista. Anu lasciatu l'uffiziu à un ritmu lento per enfatizà a strata per cumprà più tempu. Una volta chì eranu fora di l'orechja, Werner tirò Marduk da parte.
    
  "Sgiò Marduk, per piacè, avete da aiutà mi", bisbigliò.
    
  "Hè per quessa chì sò quì. U vostru fallimentu di cuntattatemi è questu avvisu micca troppu efficacimente oculatu da u vostru superiore l'hà datu, "rispose Marduk. Werner fighjulava u vechju cun admirazione. Era incredibile quantu era perspicace Marduk, soprattuttu per un omu di a so età.
    
  "U mo Diu, amu a ghjente insightful", Werner hà dettu infine.
    
  "Ancu à mè, figliolu. Anch'eiu. È in questa nota, avete almenu scupertu induve tene a Mascara di Babele ? "- dumandò. Werner annuì.
    
  "Ma prima duvemu assicurà a nostra assenza", disse Marduk. "Induve hè a to infermeria?"
    
  Werner ùn avia micca idea di ciò chì l'anzianu facia, ma avà avia amparatu à mantene e so dumande per ellu stessu è fighjulà l'avvenimenti. "Qua".
    
  Dieci minuti dopu, i dui omi si sò stati davanti à u teclatu digitale di a cellula induve Schmidt hà guardatu i so sogni è i memorabilia nazzisti torciati. Marduk guardò a porta è u tastieru. Dopu un'ispezione più attenta, hà capitu chì entre esse più difficiule ch'ellu avia pensatu à l'origine.
    
  "Hè un circuitu di salvezza chì l'avvisa se qualchissia manipula l'elettronica", disse Marduk à u tenente. "Avete da andà à distrallu."
    
  "Chì? Ùn possu micca fà!" Werner bisbigliava è gridava à u stessu tempu.
    
  Marduk l'hà ingannatu cù a so calma incessante. "Perchè nò?"
    
  Werner ùn hà dettu nunda. Puderia distract Schmidt assai facilmente, soprattuttu in presenza di una dama. Schmidt ùn facia micca un puzzicheghju per ella in a so cumpagnia. Werner hà da ammette chì questu era l'unicu modu per uttene a maschera.
    
  "Cumu sapete chì maschera hè?" infine hà dumandatu à Marduk.
    
  U vechju ùn s"hè mancu cura di risponde. Il était si évident qu'en tant que gardien du masque, il l'aurait reconnu partout. Il ne lui restait plus qu'à tourner la tête et à figer le jeune lieutenant. "Tsok-tsok-tsok".
    
  "Va bè, va bè", Werner ammissu chì era una quistione stupida. "Puderaghju aduprà u vostru telefunu? Aghju da dumandà à Sam Cleave di seguità u mo numeru.
    
  "A propositu! Pardonami, figliolu. Ùn aghju micca unu. Quandu site sopra, utilizate u telefunu di Margaret per cuntattà Sam. Allora crea una vera emergenza. Dite "focu".
    
  "Certamente. U focu. A vostra cosa ", hà dettu Werner.
    
  Ignorendu a rimarca di u ghjovanu, Marduk spiegò u restu di u pianu. "Appena aghju intesu l'alarma, sbloccau u teclatu. U vostru capitanu ùn averà altra scelta chè di evacuà l'edificiu. Ùn avarà micca tempu di vene quì. Ti scuntreraghju è Margaret fora di a basa, dunque assicuratevi di stà vicinu à ella in ogni mumentu.
    
  "Aghju capitu", disse Werner. "Margaret hà u numeru di Sam?"
    
  "Sò, cum'è dicenu," trauchle gemelli "o qualcosa di simile", Marduk aggrottò la fronte, "ma in ogni modu, sì, hà u so numeru. Avà andate è fate a vostra cosa. Aspettaraghju u signale di u caosu ". C'era un pizzicu di umore in u so tonu, ma a faccia di Werner era piena di cuncentrazione massima nantu à ciò ch'ellu avia da fà.
    
  Ancu s'è Marduk è Werner s'eranu furnitu un alibi in l'infirmeria per esse andatu per tantu tempu, a scuperta di u circuitu di salvezza necessitava un novu pianu. Tuttavia, Werner l'hà utilizatu per creà una storia plausibile in casu ch'ellu ghjunse à l'uffiziu per truvà chì Schmidt avia digià avvistatu a sicurità.
    
  In a direzzione opposta da u cantonu induve l'entrata à l'infermeria di a basa hè stata marcata, Werner s'infilò in a sala di l'archivi amministrativi. U sabotage successu era necessariu micca solu per salvà Marlene, ma ancu per salvà praticamente u mondu da una nova guerra.
    
    
  ***
    
    
  In u picculu corridor ghjustu fora di u bunker, Marduk aspittava chì l'alarma sona. Ansioso, era tentatu di pruvà à scaccià cù u teclatu, ma s'hè ritenutu da fà per evità a cattura prematura di Werner. Marduk ùn hà mai pensatu chì u furtu di a Mascara di Babele pruvucassi una tale ostilità aperta. Di solitu era capaci di eliminà rapidamente è secretamente i ladri di a maschera, vultendu in Mosul cù a reliquia senza assai ostaculi.
    
  Avà chì a scena pulitica era cusì fragile è u mutivu di l'ultimu furtu era a duminazione mundiale, Marduk hà cridutu chì a situazione inevitabbilmente spirale fora di cuntrollu. Mai prima ch'ellu avia avutu da intruduce in casa di l'altri, ingannà a ghjente, o ancu mustrà a so faccia ! Avà si sentia cum'è un agente di u guvernu - cù una squadra, micca menu. Hà avutu a ricunnosce chì, per a prima volta in a so vita, era cuntentu di esse accettatu in a squadra, ma ùn era micca solu u tipu - o l'età - per tali cose, u signale chì avia aspittatu senza avvisu. I luci rossi sopra u bunker cuminciaru à lampà cum'è una alarme visuale è silenziosa. Marduk hà utilizatu a so cunniscenza tecnologica per annullà u patch chì hà ricunnisciutu, ma sapia chì questu mandarà un avvisu à Schmidt senza una password alternativa. A porta s'aprì, revelendu à ellu un bunker pienu di vechji artefatti nazisti è dispusitivi di cumunicazione. Ma Marduk ùn era quì per nunda altru ch'è a maschera, a reliquia più distruttiva di tutte.
    
  Cum'è Werner l'avia dettu, hà scupertu chì u muru era appiccicatu cù tredeci maschere, chì ognuna s'assumigliava à una maschera babilonia cù una precisione stupenda. Marduk hà ignoratu i chjami intercom successivi per l'evacuazione mentre verificava ogni reliquia. Unu à unu li esaminò cù u so sguardu impressiunanti, propensu à scrutinà i dettagli cù l'intensità di un predatore. Ogni mascara era simile à l'altru: una capa fina in forma di craniu cù un internu rossu scuru pienu di un materiale compositu sviluppatu da i maghi di a scienza da una era fridda è crudele chì ùn pudia micca esse permessa di ripetiri.
    
  Marduk hà ricunnisciutu a marca maledetta di sti scientisti, chì adornava u muru daretu à a tecnulugia elettronica è i cuntrolli di satelliti di cumunicazione.
    
  Ellu sorrisu in burla: "Ordine di u Sole Neru. Hè u tempu per voi di andà oltre i nostri orizzonti ".
    
  Marduk pigliò a vera maschera è l'infilò sottu à u so mantellu, chiudendu a zip a grande tasca interna. Il avait besoin de se précipiter pour s'unir à Margaret et, à espérer, à Werner, s'il n'avait pas déjà été abattu. Prima di esce in u splendore rossu di u cimentu grisgiu di u corridore sotterraneo, Marduk si fermò per esaminà una volta di più a stanza disgustosa.
    
  "Ebbè, avà sò quì," suspirò assai, stringhjendu a pipa d'acciaio da l'armadiu cù i dui palmi. In solu sei colpi, Petru Marduk hà distruttu e rete elettriche di u bunker cù l'urdinatori chì Schmidt hà utilizatu per designà e zone per l'attaccu. L'interruzione di energia, però, ùn era micca limitata à u bunker, era in realtà cunnessu à l'edificiu di l'amministrazione di a basa aerea. Un blackout cumpletu hà seguitu in tutta a Base Aerea di Büchel, mandendu u persunale in una frenesia.
    
  Dopu chì u mondu hà vistu un rapportu televisiu di a decisione di Sultan Yunus ibn Makkan di cambià u locu induve u trattatu di pace hè statu firmatu, u cunsensu generale era chì a guerra mundiale era imminente. Mentre chì u presunte assassiniu di u Prof. Martha Sloan ùn era ancu chjaru, era sempre una causa di preoccupazione per tutti i citadini è u persunale militare in u mondu. Per a prima volta, duie fazioni eternamente in guerra stavanu per stabilisce a pace, è l'avvenimentu stessu hà causatu, in u megliu, teme trà a maiò parte di i telespettatori in u mondu.
    
  Tale ansietà è paranoia eranu à l'ordine di u ghjornu in ogni locu, cusì una mancanza di corrente in a stessa basa aerea induve un pilotu scunnisciutu avia sbattutu un jet di caccia pochi ghjorni prima hà causatu u panicu. Marduk hà sempre piaciutu u caosu causatu da a ghjente stampata. A cunfusione hà sempre datu à a situazione un certu aria d'anarchia è di disprezzu per u protokollu, è questu li hà servitu bè in a so vulintà di spustà senza scopre.
    
  Si scissò in i scalini finu à a surtita chì portava à u cortile duve cunvergevanu e caserne è i palazzi amministrativi. Linterna è suldati chì currenu generatori illuminavanu l'area circundante cù una luce gialla chì penetrava ogni angulu accessibile di a basa aerea. Solu sezioni di a sala di pranzu eranu scure, creendu un percorsu ideale per Marduk per passà a porta secundaria.
    
  Riturnendu à una zoppia lenta cunvincente, Marduk hà finalmente fattu u so modu à traversu u persunale militare in fretta, induve Schmidt gridava ordini per i piloti per esse pronti è u persunale di sicurità per chjude a basa. Marduk ghjunse prestu à a guardia à a porta, chì era u primu à annunzià a so ghjunta è Margaret. Aspittendu decisamente pietosi, u vechju dumandò à u guardianu disgraziatu : " Chì si passa ? Aghju persu u mo modu ! Pudete aiutà? U mo cullega si alluntanò da mè è ... "
    
  "Iè, iè, iè, mi ricordu di tè. Per piacè aspettate appena vicinu à a vostra vittura, signore ", disse u guardianu.
    
  Marduk annuì in accordu. Si guardò di novu. "Allora l'avete vistu passà quì?"
    
  "No, signore! Per piacè aspettate in a vostra vittura! "- gridò u guardianu, ascultendu l'ordine in l'alarme è i proiettori.
    
  "OK. Ci si vede allora ", hà rispostu Marduk, andendu versu a vittura di Margaret, sperendu di truvàla quì. A mascara pressu u so pettu prominente mentre accelerà u so passu versu a vittura. Marduk se sentait accompli, même en paix, alors qu'il montait dans la voiture de location de Margaret avec les clés qu'il lui avait prises.
    
  Mentre s'alluntanava, videndu u pandemoniu in u specchiu retrovisore, Marduk sintì un pesu da a so ànima, un sollievu enormu chì puderia avà vultà in a so patria cù a maschera chì avia trovu. Ciò chì u mondu hà fattu cù i so cuntrolli in constantemente sfondate è i ghjochi di putenza ùn importava più per ellu. In quantu à ellu, se a razza umana era diventata cusì arrogante è piena di una brama di putere chì ancu a pruspettiva di l'armunia s'era vultata in callousness, forse l'estinzione era longa.
    
    
  Capitulu 29 - Purdue Tab Lanciata
    
    
  Perdue era riluttante à parlà à Nina in persona, cusì si firmò in a so mansion Reichtisoussis. Da quì, hà procedutu à orchestrare l'interruzione di i media chì Sam avia dumandatu. Ma l'investigatore ùn era in alcun modu diventatu un reclusu-lagnante nantu à i gammi solu perchè u so ex amante è amicu Nina l'evitava. In fattu, Perdue hà avutu qualchi piani di u so propiu per u prublema imminente chì hà cuminciatu à apparisce in l'orizzonte di Halloween.
    
  Una volta chì a so reta di pirate, esperti di trasmissione è attivisti semi-criminali era cunnessu à u bloccu media, era liberu di inizià i so piani. U so travagliu era ostaculatu da prublemi persunali, ma hà amparatu à ùn lascià e so emozioni interferiscenu cù i travaglii più tangibili. Mentre cercava a seconda storia, circundatu di liste di cuntrollu è documenti di viaghju, hà ricevutu una alerta Skype. Era Sam.
    
  "Comu va e cose in Casa Purdue sta mane?" - dumandò Sam. C'era divertimentu in a so voce, ma a so faccia era mortale seria. S'ellu era statu una semplice telefonata, Perdue avissi pensatu chì Sam era l'epitome di l'allegria.
    
  "Great Scott, Sam," Perdue era furzatu à esclamà quandu hà vistu l'ochji injectati di sangue è i bagaglii di u ghjurnalistu. "Pensu chì eru quellu chì ùn dorme più. Pari stancu in una manera assai allarmante. Hè questa Nina?
    
  "Oh, hè sempre Nina, a mo amica", hà rispostu Sam, suspirendu, "ma micca solu in u modu chì di solitu mi fa impazzisce. Sta volta l'hà purtatu à u prossimu livellu ".
    
  "Oh, u mo Diu," murmurò Perdue, preparandusi per a nutizia, pigliendu un sorsu di caffè neru chì era andatu terribilmente sbagliatu perchè era finitu di calore. Il s'inquiète du goût de la sable, mais s'inquiète plus de l'appel de Sam.
    
  "Sò chì ùn vulete micca trattà cun nunda chì cuncerna à ella avà, ma devu pricate per almenu aiutami à brainstorming attornu à a so pruposta", disse Sam.
    
  "Avà in Kirkwall?" dumandò Perdue.
    
  "Iè, ma micca per longu. Avete intesu l'arregistramentu chì vi mandatu ? Dumandò Sam stancu.
    
  "Aghju. Hè assolutamente fascinante. Avete da publicà questu per l'Edinburgh Post? Credu chì Margaret Crosby t'hà molestatu dopu avè lasciatu a Germania ". Perdue sghignazzava, tormentandosi senza volerlo con un altro sorso di cafeina rancida. "Bluff!"
    
  "Aghju pensatu", rispose Sam. "S'ellu si trattava solu di l'assassini in l'uspidale di Heidelberg o di a corruzzione in l'altu cumandamentu di a Luftwaffe, sì. Questu seria un bonu passu per mantene a mo reputazione. Ma avà questu hè d'impurtanza secundaria. U mutivu chì dumandu s'ellu avete amparatu i sicreti di a maschera hè perchè Nina vole portà.
    
  L'ochji di Perdue sbattulanu in u splendore di u screnu, diventendu un grisgiu umitu mentre fighjulava l'imaghjini di Sam. "Mi dispiace?" disse senza sbattà.
    
  "Eiu sò. Ella dumandò chì cuntattate u WUO è dumandate à a ghjente di Sloane di adattà ... un tipu d'accordu ", hà spiegatu Sam in un tonu devastatu. "Avà sò chì site arrabbiatu cun ella è tuttu ..."
    
  "Ùn sò micca arrabbiatu cun ella, Sam. Solu bisognu di alluntanassi da ella per noi dui - i so è i mei. Ma ùn aghju micca ricorsu à u silenziu di u zitellu solu perchè vogliu piglià una pausa da qualchissia. Aghju sempre cunsideratu Nina a mo amica. È voi, per quessa. Allora per ciò chì avete bisognu di mè, u minimu chì possu fà hè di sente ", Perdue hà dettu à u so amicu. "Puderaghju sempre dì micca se pensu chì hè una mala idea".
    
  "Grazie, Perdue," Sam fece un suspiru di sollievu. "Oh, grazie à Diu, avete mutivi megliu cà ella."
    
  "Allora ella vole chì aghju aduprà a mo cunnessione cù u prufessore. L'amministrazione finanziaria di Sloan tira qualchì filu, nò? "- dumandò u miliardariu.
    
  "Già," Sam annuì.
    
  "È dopu? Sapi chì u Sultanu hà dumandatu di cambià locu ? - dumandò Perdue, pigliendu a so tazza, ma capendu à tempu ch"ellu ùn vulia micca ciò ch"ellu ci era.
    
  "Ella sà. Ma hè ferma per piglià a faccia di Sloane per firmà u trattatu, ancu in u mità di l'antica Babilonia. U prublema hè di ottene a pelle per pudè sbucciala ", disse Sam.
    
  "Basta à dumandà à quellu tippu Marduk nantu à a cinta, Sam. Aviu avutu l'impressione chì voi dui tenevate in cuntattu?
    
  Sam pareva arrabbiatu. "Hè andatu, Purdue. Hà pensatu à infiltrassi in a Base Aerea di Buechel cù Margaret Crosby per ricuperà a maschera da u Capitanu Schmidt. U tenente Werner duvia fà ancu, ma ùn hà micca successu... " Sam fece una pausa longu, cum'è s'ellu avia bisognu di strincà e parolle dopu. "Allora ùn avemu micca idea di cumu truvà Marduk per piglià in prestito a maschera per firmà u trattatu".
    
  "Oh mio Diu," Perdue esclamò. Dopu un pocu silenziu dumandò: "Cumu Marduk hà lasciatu a basa?"
    
  "Hà affittatu a vittura di Margaret. U tenente Werner duverebbe scappà da a basa cù Marduk è Margaret dopu avè acquistatu a maschera, ma l'hà lasciatu quì è l'hà pigliatu cun... ah! Sam hà capitu subitu. "Sì un geniu! Vi manderaghju i so dati per chì pudete truvà ancu tracce nantu à a vittura ".
    
  "Sempre à l'aghjurnamentu di a tecnulugia, vechju gallu", si vantava Perdue. "A tecnulugia hè u sistema nervu di Diu".
    
  "Hè abbastanza pussibule", Sam accunsentì. "Queste sò pagine di cunniscenza ... È avà sò tuttu questu perchè Werner m'hà chjamatu menu di 20 minuti fà, dumandendu ancu u vostru aiutu". Dopu avè dettu tuttu questu, Sam ùn pudia micca scuzzulate a culpabilità chì si sentia per mette tantu nantu à Perdue dopu chì i so sforzi eranu stati cundannati cusì senza cérémonie da Nina Gould.
    
  Perdue hè stata surprised, se qualcosa. "Aspetta una seconda, Sam. Lasciami piglià i mo appunti è a penna ".
    
  "Tu tenete u puntuatu?" - dumandò Sam. "Se no, pensu chì duvete. Mi sentu male, omu ".
    
  "Eiu sò. È vi pare cum'è vo sona. Nisuna offense ", disse Perdue.
    
  "Dave, mi puderebbe chjamà merda di cane avà è ùn mi importa micca. Basta, per piacè, dimmi chì ci pudete aiutà cù questu ", hà imploratu Sam. I so grandi ochji scuri parevanu affucati è i so capelli eranu sbucciati.
    
  "Allora, chì deve fà per u tenente?" - dumandò Perdue.
    
  "Quandu turnò à a basa, hà amparatu chì Schmidt avia mandatu à Himmelfarb, unu di l'omi in a film "Defector", per catturà è mantene a so fidanzata. È avemu da piglià cura di ella perchè era l'infermiera di Nina in Heidelberg ", hà spiegatu Sam.
    
  "Va bè, punti per a fidanzata di u tenente, cumu si chjama?" Perdue dumandò, penna in manu.
    
  "Marlene. Marlene Marks. L'anu furzata à chjamà Werner dopu avè uccisu u duttore ch'ella assisteva. L'unicu modu chì pudemu truvà hè di traccia a so chjama à u so telefuninu ".
    
  "A capitu. Trasmetterà l'infurmazioni à ellu. Scrivimi u so numeru ".
    
  Nant'à u screnu Sam era digià scuzzulatu a testa. "No, Schmidt hà u so numeru di telefunu. Vi mandu u so numeru di seguimentu, ma ùn pudete micca ghjunghje quì, Perdue.
    
  "Oh infernu, sicuru. Allora ti trasmetteraghju. Quandu ellu chjama, pudete dà à ellu. D'accordu, allora lasciami gestisce questi incarichi è ti risponderaghju prestu cù i risultati ".
    
  "Grazie mille, Perdue", disse Sam, chì pareva stancu ma grata.
    
  "Nisun prublema, Sam. Basgià a Furia per mè è pruvate micca di graffià i vostri ochji. Perdue hà surrisu mentre Sam si ridacchiava in mozza di ritornu à ellu prima di sparisce in un battitu d'ochju in a bughjura. Perdue era sempre surrisu dopu chì u screnu s'hè scuru.
    
    
  Capitulu 30 - Misure disperate
    
    
  Ancu s'è i satelliti di radiodiffusione di i media eranu largamente falati in tuttu u bordu, ci era ancu alcuni signali di radiu è siti Internet chì anu sappiutu infettà u mondu cù una pesta d'incertezza è di esagerazione. Nant'à u restu di i profili di e social media chì ùn sò micca stati ancu bluccati, a ghjente hà riportatu u panicu causatu da u clima puliticu attuale, cù i missaghji d'assassiniu è e minacce di a Terza Guerra Munniali.
    
  A causa di i danni à i servitori in i centri principali di u pianeta, a ghjente in ogni locu naturalmente hè ghjunta à e peghju cunclusioni. Sicondu certi rapporti, l'Internet hè sottu attaccu da un putente gruppu di tuttu, da l'alieni per invadiscia a Terra à a Seconda Venuta. Certains des plus étroits pensaient que le FBI était responsable, en quelque sorte croyant qu'il était plus utile pour l'intelligence nationale de "causer l'Internet à crash". È cusì i citadini di ogni paese anu pigliatu tuttu ciò chì restava per sprime u so discontent - e strade.
    
  E cità maiò eranu in turbulenza, è i palazzi di a cità anu da cuntà un embargo di cumunicazione, chì ùn puderanu micca. In cima di a Torre di u Bancu Mundiale in Londra, una Lisa sconvolta guardava una cità animata piena di liti. Lisa Gordon era seconda in cumandamentu à una urganizazione chì avia persu pocu tempu u so capu.
    
  "Oh mio Diu, fighjate questu", disse à u so assistente persunale mentre appoghjava à a finestra di vetru di u so uffiziu di u 22u pianu. "L'esseri umani sò peggiu chè l'animali salvatichi appena ùn anu nè capi, nè maestri, nè alcunu rappresentante autorizatu. Avete nutatu?"
    
  Fighjulava u robba da una distanza sicura, ma hà sempre desideratu ch'ella puderia parlà di sensu in tutti. "Appena l'ordine è a dirigenza in i paesi sò scuzzulati ancu un pocu, i citadini penseranu chì a distruzzione hè l'unica alternativa. Ùn aghju mai pussutu capisce questu. Ci sò troppe ideologie sfarente, nate di stupidi è tiranni. Ella strinse a testa. "Parlemu tutti lingue diverse è à u stessu tempu pruvemu di campà inseme. Diu ci benedica. Questa hè a vera Babilonia ".
    
  "Dr Gordon, u cunsulatu di Mesoarabia hè nantu à a 4a linea. Hanu bisognu di cunferma per a ricezione di u prufissore Sloane dumani à u palazzu di u Sultanu in Susa ", disse l'assistente persunale. "Aghju sempre à scusa ch'ella hè malata?"
    
  Lisa si vultò versu u so assistente. "Ora so perchè Martha si lamentava di avè da piglià tutte e decisioni. Dìli ch'ella ci sarà. Ùn aghju micca da sparà stu sforzu duramente guadagnatu in u pede per avà. Ancu s'è eiu stessu devu andà quì è dumandà a pace, ùn la lasceraghju micca passà per via di u terrurismu ".
    
  "Dottore Gordon, ci hè un signore nantu à a vostra linea principale. Hà una pruposta assai impurtante per noi in quantu à un trattatu di pace ", disse u secretariu, sguardendu da daretu à a porta.
    
  "Haley, sapete chì ùn ricevemu micca chjamati da u publicu quì", li rimproverò Lisa.
    
  "Dice chì u so nome hè David Perdue", aghjunse u secretariu cun riluttante.
    
  Lisa si girò bruscamente. "Connettalu immediatamente à u mo scrivania, per piacè."
    
  Dopu à sente u suggerimentu di Purdue chì usanu un impostore per piglià u postu di u Prof. Sloane, Lisa era più chè un pocu perplessa. Di sicuru, ùn hà micca inclusu l'usu ridiculu di una maschera per assumisce a faccia di una donna. Saria un pocu troppu inquietante. Tuttavia, u suggerimentu di una sustituzione hà scunfittu i sentimenti di Lisa Gordon.
    
  "Sgiò Perdue, quant'è noi in WUO Britain apprezzemu a vostra generosità cuntinua à a nostra urganizazione, duvete capisce chì un tali attu seria fraudulente è immorale. È, cum'è sò sicuru chì avete capitu, questi sò i metudi stessi chì avemu oppostu. Chì ci renderebbe ipocriti ".
    
  "Di sicuru," Perdue rispose. "Ma pensateci, duttore Gordon. Finu à quandu site dispostu à piegà e regule per ottene a pace? Eccu una donna malata - è ùn avete micca usatu a malatia cum'è un caprettu espiatori per impedisce a cunferma di a morte di Martha ? È sta signora, chì porta una somiglianza strana cù Martha, prupone di ingannà e persone giuste per un mumentu di a storia per stabilisce a vostra urganizazione in i so rami.
    
  "I-I-s-devu... pensu, sgiò Perdue," balbettò, sempre incapaci à fà a so mente.
    
  "Avete megliu a fretta, duttore Gordon", li ricurdò Perdue. "A firma sarà dumani, in un altru paese, è u tempu hè finitu".
    
  "Vi cuntatteraghju appena aghju parlatu cù i nostri cunsiglieri", disse à Perdue. Lisa sapia internamente chì questa era a megliu suluzione; nò, hè l'unicu. L'alternativa seria troppu caru, è avissi da pesà decisamente a so moralità contr'à u bè cumunu. Ùn era micca veramente una cumpetizione. À u listessu tempu, Lisa sapia chì s'ellu hè stata scuperta per esse un tali ingannu, ella seria perseguita è prubabilmente accusata di tradimentu. Un falsificatu hè una cosa, ma per esse un complice sapientu à una tale parodia pulitica, ùn saria ghjudicata per nunda di menu chè un esecutivu publicu.
    
  - Siete sempre quì, sgiò Perdue ? ella di colpu esclamò, fighjendu u sistema telefuninu nantu à a so scrivania cum'è s'ellu a so faccia si mostrava quì.
    
  "Eiu socu. Deve fà preparazioni ? " dumandò cordialmente.
    
  "Iè", hà cunfirmatu fermamente. "E questu ùn deve mai vene à a superficia, capite?"
    
  "U mo caru duttore Gordon. Pensu chì mi cunnosci megliu cà questu, "Perdue hà rispostu. "Mandaraghju a duttore Nina Gould è una guardia di u corpu à Susa nantu à u mo jet privatu. I mo piloti utilizanu u permessu WUO sempre chì u passageru hè veramente un prufissore. Sloan."
    
  Dopu avè finitu a cunversazione, Lisa hà trovu u so cumpurtamentu trà u sollievu è l'orrore. Ella camminava intornu à u so uffiziu, e spalle arrubbate è i braccia strette in u pettu, pensendu à ciò chì avia ghjustu accunsentutu. Mentalmente hà verificatu tutte e so ragiuni, assicurendu chì ognuna era cuperta cù una scusa plausibile in casu chì a farsa hè stata revelata. Per a prima volta, era felice di i ritardi di i media è di l'interruzioni di l'energia custanti, senza avè idea ch'ella era in cunvenzione cù e persone rispunsevuli.
    
    
  Capitulu 31 - Quale faccia vi purtari ?
    
    
  U tenente Dieter Werner era alleviatu, apprehensive, ma quantunque di umore. Hà cuntattatu Sam Cleve da un telefuninu prepagatu chì hà acquistatu mentre fughje da a basa aerea, marcatu cum'è disertore da Schmidt. Sam lui avait donné les coordonnées de l'ultime appel de Marlene et il espérait qu'elle était encore là.
    
  "Berlinu? Grazie mille, Sam! "... - disse Werner, stendu in una notte fredda di Mannheim, luntanu da a ghjente in a stazione di benzina induve stava riempiendu a vittura di u so fratellu. Li dumandò à u fratellu di prestitu a so vittura, postu chì a pulizza militare cercherà a so jeep dapoi ch"ella scappava da l"ingroppi di Schmidt.
    
  "Chjamami appena l'avete trovu, Dieter", disse Sam. "Spergu ch'ella sia viva è sana".
    
  "Aghju, prumessu. È dite à Perdue un milione di ringraziamenti per l'avè trovu ", disse à Sam prima di raccrocà.
    
  Tuttavia, Werner ùn pudia micca crede à l'ingannimentu di Marduk. Il était mécontent de lui-même pour avoir même pensé qu'il pouvait se fier à l'homme même qui l'avait trompé lorsqu'il l'avait interrogé à l'hôpital.
    
  Ma avà duvia guidà u più forte ch'ellu pudia per ghjunghje à una fabbrica chjamata Kleinschaft Inc. in a periferia di Berlinu, induve a so Marlene hè stata guardata. À ogni chilometru ch'ellu hà guidatu, pricava ch'ella ùn sia micca ferita, o almenu viva. In u so anca era a so arma di focu persunale, un Makarov, chì avia ricevutu cum'è un rigalu da u so fratellu per u so vinticinqui anniversariu. Era prontu per Himmelfarb si u coddu avia sempre u nervu di stà in piedi è di cummattiri quandu cunfruntatu da un veru suldatu.
    
    
  ***
    
    
  Intantu, Sam hà aiutatu Nina à preparà u so viaghju à Susa, Iraq. Eranu previsti per ghjunghje quì u ghjornu dopu, è Perdue avia digià dispostu u volu dopu avè ricivutu una luce verde assai prudente da u cumandante diputatu di l'Air Force, a duttore Lisa Gordon.
    
  "Sì nervoso?" Sam dumandò mentre Nina lasciava a stanza, splendidamente vestita è ben curata, cum'è u prufessore tardu. Sloane. "O mio Diu, ti pari tantu à ella... Se solu ùn ti cunnosci micca."
    
  "Sò assai nervoso, ma mi dicu solu duie cose. Hè per u bonu di u mondu, è ci vole solu quindici minuti prima ch'e aghju finitu ", ammette. "Aghju intesu chì anu ghjucatu à a carta malata in a so assenza. Ebbè, anu un puntu di vista ".
    
  "Sapete chì ùn avete micca fà questu, amore", li disse per l'ultima volta.
    
  "Oh, Sam", sospirò. "Siete implacabile, ancu quandu perde".
    
  "Vecu chì ùn site micca u minimu disturbatu da a vostra striscia competitiva, ancu da un puntu di vista di u sensu cumunu", hà rimarcatu, pigliendu u saccu da ella. "Vai, a vittura ci aspetta per purtà à l'aeroportu. In poche ore entrerete in a storia ".
    
  "Avemu da scuntrà u so populu in Londra o in Iraq?" - hà dumandatu.
    
  "Perdue hà dettu ch'elli ci anu da scuntrà à l'appuntamentu di a CIA in Susa. Ci hà da passà un pocu di tempu cù l'attuale successore di i regni WUO, u duttore Lisa Gordon. Avà ricordate, Nina, Lisa Gordon hè l'unica chì sà quale site è ciò chì facemu, ok ? Ùn inciampate micca ", disse mentre andavanu lentamente in a nebbia bianca chì flottava in l'aria fridda.
    
  "A capitu. Ti preoccupi troppu," sbuffò ella, aghjustendu a so sciarpa. "Per via, induve hè u grande architettu?"
    
  Sam aggrottò la fronte.
    
  "Perdue, Sam, induve hè Perdue?" - ripete ella quand'elli partianu.
    
  "L'ultima volta chì aghju parlatu cun ellu, era in casa, ma hè Purdue, sempre à qualcosa". Ellu surrisu è scrollò e spalle. "Cumu ti senti?"
    
  "I mo ochji sò quasi completamente guariti. Sapete, quandu aghju intesu a cinta è u sgiò Marduk hà dettu chì e persone chì portanu maschere andavanu cecu, mi dumandava s'ellu era ciò chì duverebbe pensà a notte ch'ellu m'hà visitatu à u mo lettu di l'uspidale. Forse hà pensatu ch'e eru Sa...Lövenhagen... fingendu d'esse una zitella.
    
  Ùn era micca cusì inveru cum'è si sonava, hà pensatu Sam. In fatti, questu puderia esse esattamente u casu. Nina li disse chì Marduk li dumandò s'ellu era ammucciatu u so cumpagnu di stanza, cusì puderia esse una vera supposizione da parte di Petru Marduk. Nina appoggiò a so testa nantu à a spalla di Sam è ellu s'inclinò goffamente à u latu per pudè ghjunghje à ellu abbastanza bassu.
    
  "Chì fariai?" - dumandò di colpu sott"à u rumore affucatu di a vittura. "Chì fariai s'ellu pudessi portà a faccia di qualcunu?"
    
  "Ùn aghju mancu pensatu", ammette. "Pensu chì dipende".
    
  "A porta?"
    
  "Dipende da quantu tempu possu mantene a faccia di questu omu," Sam scherziò.
    
  "Solu per un ghjornu, ma ùn avete micca bisognu di tumbà elli o di more à a fine di a settimana. Avete solu a so faccia per un ghjornu, è dopu à vintiquattru ore si sguassate è avete torna a vostra propria ", bisbigliò tranquillamente.
    
  "Pensu chì duverebbe dì chì aghju da piglià l'apparenza di una persona impurtante è chì faria u bè", hà cuminciatu Sam, dumandendu quantu deve esse onestu. "Deve esse Purdue, pensu."
    
  "Perchè diavolo vulete esse Purdue?" dumandò Nina, pusendu. Avà l'avete fattu, hà pensatu Sam. Pensò à i veri motivi per quessa ch'ellu hà sceltu Purdue, ma eranu tutti ragiuni chì ùn vulia micca revelà à Nina.
    
  "Sam! Perchè Purdue? " ella insistia.
    
  "Hà tuttu", hà rispostu in prima, ma ella hè rimasta in silenziu è hà prestatu attenzione, cusì Sam clarificava. "Purdue pò fà qualcosa. Hè troppu notu per esse un santu benevolente, ma troppu ambiziosu per esse un nimu. Hè abbastanza intelligente per inventà machini è gadgets meravigliosi chì ponu cambià a scienza è a tecnulugia medica, ma hè troppu umile per patentà è cusì fà un prufittu. Utilizendu a so intelligenza, a so reputazione, e so cunnessione è i so soldi, pò literalmente ottene qualcosa. Aduprà a so faccia per propulsà mi versu scopi più alti chì a mo mente più simplice, finanze magre è insignificanza puderianu ghjunghje.
    
  S'aspittava una rivisione dura di e so priurità torciate è i so scopi sbagliati, ma invece Nina si appoggiò è u basgiò profondamente. U core di Sam tremava à u gestu imprevisible, ma hè literalmente sbulicatu à e so parolle.
    
  "Salva a to faccia, Sam. Avete l'unicu ciò chì Perdue vole, l'unicu per quale tuttu u so geniu, soldi è influenza ùn li purteranu nunda.
    
    
  Capitulu 32 - Pruposta di l'Ombra
    
    
  Petru Marduk ùn hà micca cura di l'avvenimenti chì succedenu intornu à ellu. Era abituatu à a ghjente chì agisce cum'è maniaci, chì si precipitò in giru cum'è locomotive deragliate ogni volta chì qualcosa fora di u so cuntrollu li ramintò u pocu putere chì avianu. Cù e so mani in i sacchetti di u mantellu è un sguardu prudente sottu à a so fedora, marchjava à traversu i stranieri in panicu in l'aeroportu. Parechje di elli si dirigìanu à a so casa in casu di una chjusa naziunale di tutti i servizii è trasporti.Avè campatu per parechji eoni, Marduk avia vistu tuttu prima. Hè sopravvissutu à trè guerre. À a fine, tuttu hè sempre drittu è scorri à un'altra parte di u mondu. Sapia chì a guerra ùn finiria mai. Questu averebbe solu purtatu à u spustamentu à un'altra zona. In u so parè, u mondu era una delusione creata da quelli chì eranu stanchi di luttà per ciò chì avianu o di fà tornei per vince argumenti. L'armunia era solu un mitu, creatu da i codardi è i fanatici religiosi chì speravanu chì, infundendu a fede, guadagnàvanu u titulu d'eroi.
    
  "U vostru volu hè ritardatu, sgiò Marduk", li disse l'ufficiale di check-in. "Aspittemu chì tutti i voli seranu ritardati per via di l'ultima situazione. I voli seranu dispunibili solu dumani matina "
    
  "Nisunu prublema. Possu aspittà ", disse, ignorendu u so scrutinu di e so strane caratteristiche faciale, o piuttostu a mancanza di questu. Petru Marduk, intantu, hà decisu di rilassate in a so stanza d'albergo. Era troppu vechju è u so corpu troppu ossu per pusà longu periudi di tempu. Questu saria abbastanza per u volu di ritornu in casa. Hà verificatu in l'Hotel Cologne Bonn è hà urdinatu a cena attraversu u serviziu di stanza. L'anticipazione di una notte di sonnu meritata senza preoccupazione di una maschera o avè da accumpagnà in u pianu di u sotano in attesa di un latru assassinu era un bellu cambiamentu di scenariu per i so vechji ossa stanchi.
    
  Quandu a porta elettronica si chjude daretu à ellu, l'ochji putenti di Marduk anu vistu una siluette chì si pusò in una sedia. Ùn avia micca bisognu di assai luce, ma a so manu diritta lentamente cuppava a so faccia di craniu sottu u so mantellu. Ùn era micca difficiule di guessà chì l'attaccante era ghjuntu per a reliquia.
    
  "Avete da tumbà mi prima", disse Marduk tranquillamente, è vulia dì ogni parolla.
    
  "Questu desideriu hè à a mo portata, sgiò Marduk. Sò inclinatu à cuncede immediatamente stu desideriu se ùn site micca d'accordu cù e mo richieste ", disse a figura.
    
  "Per l'amori di Diu, lasciami sente e vostre richieste per pudè dorme un pocu. Ùn aghju avutu micca pace da quandu un'altra razza di persone perfidia l'hà arrubbata da a mo casa ", si lamentò Marduk.
    
  "Siate per piacè. Restu. Puderaghju lascià quì senza incidente è lascià dorme, o possu alleggerà u vostru fardelu per sempre è sempre lascià quì cù ciò chì aghju vinutu ", disse l'intrusu.
    
  "Oh, credi cusì?" U vechju surrisu.
    
  "Aghju assicuratu questu", l'altru li disse categuricamente.
    
  "U mo amicu, sapete quant'è tutti l'altri chì venenu per a Maschera di Babele. È ùn hè nunda. Sò cusì cecu da a vostra avidità, i vostri desideri, a vostra vendetta... tuttu ciò chì vulete aduprà a faccia di qualcunu altru. Cecu ! Voi tutti!" Si suspirò, sdraiendu cunfortu nantu à u lettu in a bughjura.
    
  "Allora hè per quessa chì a maschera acceca u Mascheratu?" - seguita a quistione di u strangeru.
    
  "Iè, credu chì u so creatore hà messu una forma di missaghju metaforicu in questu", hà rispostu Marduk, cacciendu i so scarpi.
    
  "E la follia?" - l'invitatu ùn hà dumandatu di novu.
    
  "Figliu, pudete dumandà quant'è infurmazione nantu à sta reliquia quant'è vulete prima di tumbà mi è pigliate, ma ùn vi ghjunghjerà in ogni locu cun ella. Ti ucciderà voi o quellu chì ingannate per portà, ma u destinu di u Masker ùn pò esse cambiatu ", hà cunsigliatu Marduk.
    
  "Questu hè, micca senza pelle", spiegò l'attaccante.
    
  "Micca senza pelle", accunse Marduk in parolle lenti à u cunfini di a morte. "Hè ghjustu. È s'è moru, ùn sapete mai induve truvà a pelle. Inoltre, ùn funziona micca da sè stessu, cusì rinunzià solu, figliolu. Andate u vostru modu è lasciate a maschera à i codardi è i ciarlatani ".
    
  "Vendresti questu?"
    
  Marduk ùn pudia micca crede ciò chì stava intesu. Scoppiò in una risata deliziosa chì empiia a stanza cum'è i gridi agonisati di una vittima di tortura. A siluette ùn hà micca mossa, ùn hà ancu fattu alcuna azzione è ùn hà micca ammissu scunfitta. Era solu aspittendu.
    
  U vechju irachenu s'assittò è accende e lampade di u lettu. In a sedia si pusò un omu altu è magre cù i capelli bianchi è l'ochji turchini. Tenia fermamente un .44 Magnum in a so manu manca, indicò drittu à u core di u vechju.
    
  "Sapemu tutti avà chì l'usu di a pelle da a faccia di un donatore cambia a faccia di u mascheratore", disse Perdue. "Ma mi capita di sapè..." S'inclinò in avanti per parlà in un tonu più dolce, più intimidante, "chì u veru premiu hè l'altra mità di a munita. Vi possu sparà in u core è piglià a vostra maschera, ma ciò chì aghju più bisognu hè a vostra pelle.
    
  Gasping in stupore, Petru Marduk fighjulava l'unicu omu chì avia mai revelatu u sicretu di a Mascara di Babele. Fighjatu in u locu, fighjulava l'Europeu cù a pistola grossa, pusendu in pacienza tranquilla.
    
  "Chì hè u prezzu?" - dumandò Perdue.
    
  "Ùn pudete micca cumprà una maschera, è certamente ùn pudete micca cumprà a mo pelle!" Marduk esclamò in orrore.
    
  "Ùn cumprà micca. "Per affittu", u correggiò Perdue, cunfundendu bè u vechju.
    
  "Sì fora di mente?" Marduk aggrottò la fronte. Era una quistione onesta à un omu chì ùn pudia capisce veramente i motivi.
    
  "Per aduprà a vostra mascara per una settimana è poi caccià a pelle da a vostra faccia per caccià in u primu ghjornu, pagheraghju per un injertu di a pelle sana è a ricustruzzione faciale", hà offrittu Perdue.
    
  Marduk era perplessa. Eru senza parolle. Ci vulia à ridere di l'assurdità pura di a sentenza è scherzà i principii idioti di l'omu, ma più si vultò in a so mente a frase, più li dà significatu.
    
  "Perchè una settimana?" dumandò.
    
  "Vogliu studià e so proprietà scientifiche", Perdue hà rispostu.
    
  "I nazisti anu pruvatu à fà ancu questu. Hanu fallutu miserablemente! " - si burlò u vechju.
    
  Perdue strinse a testa. "U mo mutivu hè pura curiosità. Cum'è un cullezzione di reliquie è un studiu, vogliu solu sapè ... cumu. Mi piace a mo faccia cum'è hè è aghju un stranu desideriu di ùn more di demenza ".
    
  "E u primu ghjornu?" - dumandò u vechju, più sorpresu.
    
  "Dumani un amicu assai caru deve piglià un aspettu impurtante. Ch'ella sia disposta à risicà questu hà un significatu storicu per stabilisce una pace tempurane trà dui nemici di longu tempu ", spiegò Perdue, calendu a canna di a so pistola.
    
  "Dutta Nina Gould", hà capitu Marduk, dicendu u so nome cun gentile reverenza.
    
  Perdue, cuntentu chì Marduk sapia, cuntinuò: "Se u mondu sapi chì u Prof. Sloane hè stata veramente ammazzata, ùn crederanu mai à a verità : ch'ella hè stata uccisa nantu à l'ordine di un altu ufficiale tedescu per incriminà Meso-Arabia. A sapete. Resteranu cecu à a verità. Vedenu solu ciò chì e so maschere permettenu - picculi imaghjini binoculari di a stampa più grande. Signore Marduk, sò assolutamente seriu in a mo pruposta.
    
  Dopu qualchì pensamentu, u vechju suspirò. "Ma và cun voi."
    
  "Ùn vogliu micca altru modu," Perdue surrisu. "Qua".
    
  Hà lanciatu un accordu scrittu annantu à a tavula, stipulendu i termini è u tempu per l'"articulu" chì ùn hè mai statu citatu per assicurà chì nimu ùn averia mai scupertu a maschera in questu modu.
    
  "U cuntrattu?" esclamò Marduk. "Seriu, figliolu?"
    
  "Puderaghju micca esse un assassinu, ma sò un omu d'affari", Perdue surrisu. "Fighjate stu nostru accordu per pudè riposu un pocu. Almenu per avà.
    
    
  Capitulu 33 - Reunion of Judah
    
    
  Sam è Nina si pusonu in una stanza assai guardata, ghjustu una ora prima di a so riunione cù u Sultan. Paria assai male, ma Sam si astentò di esse curiosu. Tuttavia, secondu u persunale in Mannheim, l'esposizione à a radiazione di Nina ùn era micca a causa di a so cundizione fatale. U so respiru sibilò mentre pruvava à inhale, è i so ochji restavanu un pocu latte, ma a so pelle era completamente guarita. Sam ùn era micca un duttore, ma puderia vede chì qualcosa era sbagliatu, sia in a salute di Nina sia in a so cuntinenza.
    
  "Probabilmente ùn pudete micca trattà di mi respira vicinu à voi, ehi?" hà ghjucatu.
    
  "Perchè dumandu?" aggrottò le sopracciglia mentre adattava la sua collana di velluto per abbinare le foto di Sloan fornite da Lisa Gordon. Inclusu cun elli era una mostra grottesca chì Gordon ùn vulia micca sapè, ancu quandu u direttore di funerali di Sloane hè statu urdinatu di pruduce per mezu di un ordine di tribunale dubbiu da Scorpio Majorus Holdings.
    
  "Ùn fumi più, cusì u mo soffiu di tabacco deve esse impazzitu", hà dumandatu.
    
  "No", hà rispostu, "solu e parolle fastidiose chì esce cun un respiru cusì".
    
  "U prufessore Sloane?" una voce femminile assai accentuata chjamava da l'altra parte di a porta. Sam accostò a Nina dolorosamente, dimenticando quanto era fragile. Tende e mani scusandosi. "Mi dispiace tantu!"
    
  "Iè?" dumandò Nina.
    
  "U vostru entourage duveria esse quì in menu di una ora", disse a donna.
    
  "Oh, um, grazie", rispose Nina. bisbigliò a Sam. "U mo seguitu. Questi devenu esse i rapprisentanti di Sloan ".
    
  "Iè".
    
  "Inoltre, ci sò dui signori quì chì dicenu chì sò parti di a vostra sicurità persunale cù u Signore Cleve", disse a donna. "Aspettate u sgiò Marduk è u sgiò Kilt?"
    
  Sam ridia, ma si trattene, coprendu a bocca cù a so manu : " Kilt, Nina. Deve esse Purdue, per ragioni chì ricusate di sparte ".
    
  "Mi tremu à u pensamentu", hà rispostu è si vultò versu a donna: "Hè cusì, Yasmin. Li aspittava. In fattu..."
    
  I dui entranu in a stanza, spinghjendu da parte i guardiani arabi corpulenti per entre.
    
  "...eranu tardi!"
    
  A porta chjusu daretu à elli. Ùn ci era micca formalità, postu chì Nina ùn avia micca scurdatu di u colpu chì hà ricevutu in l'uspidale di Heidelberg, è Sam ùn avia micca scurdatu chì Marduk avia traditu a so fiducia. Perdue u pigliò è subitu tagliò.
    
  "Venite, figlioli. Pudemu formà un gruppu dopu avè cambiatu a storia è riesce à evità l'arrestu, ok ?
    
  Iddi accunsentutu à riluttante. Nina evitò i so ochji da Perdue, ùn li dete micca l'uppurtunità di riparà tuttu.
    
  "Induve hè Margaret, Petru?" Sam hà dumandatu à Marduk. U vechju si spostò incunificatu. Il ne pouvait pas dire la vérité, même s'ils méritaient de l'odier pour cela.
    
  "Noi", sospirò, "eramu divisi. Ùn pudia truvà ancu u tenente, cusì decisu di abbandunà tutta a missione. Eru sbagliatu di lascià solu, ma avete da capisce. Sò tantu stancu di guardà sta maledetta maschera, currendu dopu à quelli chì a piglianu. Nimu avia da sapè, ma un investigatore nazista chì studiava u Talmud babiloniu hà scupertu testi più antichi da Mesopotamia, è a Mascara hè stata cunnisciuta ". Marduk sortit sa masque et la tenait à la lumière entre eux. "Vogliu solu pudè sbarazzà d'ella una volta per tutte".
    
  Una spressione simpatica apparsu nantu à a faccia di Nina, aggravendu u so aspettu digià stancu. Era faciule di dì ch'ella era luntanu da esse ricuperata, ma anu pruvatu à mantene e so preoccupazioni per elli.
    
  "L'aghju chjamatu à l'hotel. Ella ùn hè micca tornata nè verificata ", Sam hà brusgiatu. "Se qualcosa li succede, Marduk, ghjuru à Cristu, personalmente..."
    
  "Avemu da fà questu. Avà!" Nina li hà purtatu fora di a so reverie cun una dichjarazione severa: "Prima di perde a mo cumpusizioni".
    
  "Deve trasfurmà si davanti à u duttore Gordon è u restu di i prufessori. A ghjente di Sloan hè ghjunta, allora cumu facemu questu?" Sam dumandò à u vechju. In risposta, Marduk hà datu solu a maschera à Nina. Ella ùn pudia aspittà di tuccallu, cusì hà pigliatu da ellu. Tuttu ciò ch'ella ricurdava era ch'ella avia da fà questu per salvà u trattatu di pace. Era mori in ogni modu, dunque se a rimozione ùn hà micca travagliatu, a so data di scadenza si moverebbe solu di pochi mesi.
    
  Fighjendu à l'internu di a mascara, Nina strinciò à traversu e lacrime chì annebbiavanu l'ochji.
    
  "Aghju paura", bisbigliò.
    
  "Sapemu, amore," disse Sam calmante, "ma ùn ti lasciaremu micca more cusì." ... cusì ...
    
  Nina avia digià capitu ch'elli ùn sapianu micca di u cancru, ma a scelta di e parolle di Sam era intrusiva involontariamente. Cù una spressione calma è determinata nantu à a so faccia, Nina hà pigliatu u cuntainer chì cuntene e fotografie di Sloan è hà utilizatu una pinzetta per caccià u cuntenutu grottescu da l'internu. Tutti lascianu u compitu davanti à elli eclissi l'azzione disgustosa mentre fighjulavanu cum'è un pezzu di tissutu di a pelle da u corpu di Martha Sloan cascà in a maschera.
    
  Intrigués à l'extrême, Sam et Perdue se sont pressés l'un contre l'autre pour voir ce qui se passait. Marduk hà guardatu solu l'orologio nantu à u muru. Dentru a maschera, a mostra di tissutu s'hè disintegrata istantaneamente, è sopra a so superficia nurmale di culore di l'ossu, a maschera hà pigliatu una tonalità rossa scura chì pareva vene à a vita. Picculi ondulazioni currenu nantu à a superficia.
    
  "Ùn perdite micca u tempu, altrimente scadrà", hà avvistatu Marduk.
    
  U fiatu di Nina pigliò. "Felice Halloween", disse è hà ammucciatu a so faccia daretu à a so maschera cù una smorfia dolorosa.
    
  Perdue è Sam aspittavanu ansiosi di vede a cuntorsione infernale di i musculi faciali, a protrusione viulente di glànduli è u plegamentu di a pelle, ma eranu dispiaciuti da e so aspetta. Nina gridò ligeramente mentre e so mani liberavanu a mascara, lassendula in faccia. Ùn hè accadutu nunda, eccettu a so reazione.
    
  "O mio Diu, questu hè spaventoso! Questu mi rende pazzo!" hà panicatu, ma Marduk hè ghjuntu è si pusò vicinu à ella per un sustegnu emotivo.
    
  "Rilassate. Ciò chì senti hè una fusione di cellule, Nina. Credu chì brusgià un pocu da l'estimulazione di e terminazioni nervose, ma duvete lascià piglià a forma ", hà dettu.
    
  Mentre Sam è Perdue fighjulavanu, a maschera fina mescolava a so cumpusizioni per sfondà cù u visu di Nina finu à ch'ella s'affonda graziosamente sottu a so pelle. E caratteristiche appena distinguibili di Nina si sò trasformate in Martha finu à chì a donna davanti à elli diventò una copia esatta di quella in a fotografia.
    
  "Nessun cazzo," Sam maravigliatu, fighjendu. A mente di Perdue hè stata sopraffatta da a struttura moleculare di tutta a trasfurmazioni à u livellu chimicu è biologicu.
    
  "Hè megliu cà a fantascienza", mormorò Perdue, appoghjatu per fighjà più attente à a faccia di Nina. "Hè fascinante."
    
  "Sia rude è spaventosa. Ùn vi scurdate micca ", disse Nina cun cura, incerta di a so capacità di parlà, mettendu a faccia di l'altra donna.
    
  "Dopu tuttu hè Halloween, amore," Sam surrisu. "Basta finta chì site veramente, veramente bonu in un vestitu di Martha Sloan." Perdue annunziò cun un ligeru sorrisu, ma era troppu ingaghjatu in u miraculu scientificu ch'ellu era testimone per fà qualcosa altru.
    
  "Induve hè a pelle?" - dumandò cù e labbra di Martha. "Per piacè dimmi chì l'avete quì."
    
  Perdue avissi avutu rispostu à ella, ch'elli anu osservatu u silenziu di a radio publica o micca.
    
  "Aghju a pelle, Nina. Ùn vi ne preoccupate micca. Una volta chì u cuntrattu hè firmatu..." si fece una pausa, permettendu à ella di riempie i spazii.
    
  Pocu dopu stu prof. L'omi di Sloane sò ghjunti. U duttore Lisa Gordon era in punta, ma l'hà ammucciatu bè sottu u so cumpurtamentu prufessiunale. Hà infurmatu à a famiglia immediata di Sloan chì era malata è hà sparte a stessa nutizia cù u so staffu. A causa di una cundizione chì affetta i so pulmoni è a gola, ùn puderà micca fà u so discorsu, ma serà sempre presente per sigillà l'accordu cù Mesoarabia.
    
  Cunducendu un picculu gruppu di agenti di stampa, avucati è guardiani di u corpu, si n'andò drittu à a sezione marcata "Dignitari in Visita Privata" cù un nodu in u stomacu. Ci era solu uni pochi di minuti prima di l'iniziu di u simposiu storicu, è avia da assicurà chì tuttu andava secondu u pianu. Intrutu in a stanza induve Nina aspittava cù i so cumpagni, Lisa mantene a so spressione ghjucata.
    
  "Oh Martha, sò tantu nervoso!" - sclamò quand'ella vide una donna chì s'assumigliava assai à Sloane. Nina hà solu surrisu. Cumu Lisa hà dumandatu, ùn era micca permessu di parlà; duvia campà à a sciarada davanti à a ghjente di Sloane.
    
  "Lasciaci in pace per un minutu, ok?" Lisa hà dettu à a so squadra. Appena chjusu a porta, tuttu u so umore cambiò. A so mandibula cascata à a vista di a faccia di a donna chì puderia ghjurà chì era a so amica è a so cullega. "Dannà, sgiò Perdue, ùn site micca scherzu!"
    
  Perdue surrisu di cori. "Hè sempre un piacè di vedevi, Dr Gordon."
    
  Lisa hà camminatu à Nina per i principii di ciò chì era necessariu, cumu accettà publicità, è cusì. Dopu hè ghjunta a parte chì hà disturbatu u più à Lisa.
    
  "Dr Gould, pigliu chì avete praticatu à falsificà a so firma?" Lisa hà dumandatu assai tranquillamente.
    
  "Aghju. Pensu chì l'aghju riesciutu, ma per via di a malatia e mo mani sò un pocu menu stabili di u solitu ", rispose Nina.
    
  "Questu hè maravigliu. Avemu assicuratu chì tutti sapianu chì Martha era assai malata è chì avia ligeri tremuli durante u trattamentu ", Lisa hà rispostu. "Questu aiuteria à spiegà ogni deviazione in a firma per chì, cù l'aiutu di Diu, pudemu fà questu senza incidente".
    
  Rapprisintanti di l'uffizii di stampa di tutti i principali broadcasters eranu prisenti in a sala di media in Susa, soprattuttu chì tutti i sistemi satellitari è e stazioni sò stati miraculosamente restaurati da 2:15 am quellu ghjornu.
    
  Quandu u Prof. Sloane abbandunò u corridore per entre in a sala di riunioni cù u Sultan, e camere si vultonu simultaneamente versu ella. I lampi di e camere d'alta definizione di focu longu anu creatu lampi di luce luminosa nantu à i visi è i vestiti di i capi scortati. Tensi, i trè omi rispunsevuli di u benessiri di Nina stavanu à fighjulà tuttu ciò chì hè accadutu nantu à u monitoru in u vestitori.
    
  "Avarà bè", disse Sam. "Hà ancu praticatu l'accentu di Sloane in casu ch'ella avia da risponde à qualsiasi dumande". Fighjulò à Marduk. "E appena questu hè finitu, tu è eiu andemu in cerca di Margaret Crosby. Ùn m'importa micca ciò chì avete da fà o induve duvete andà ".
    
  "Fighjate à u to tonu, figliolu", rispose Marduk. "Tenite in mente chì senza mè, a cara Nina ùn puderà micca ritruvà a so maghjina o salvà a so vita per un bellu pezzu".
    
  Perdue spinse Sam à ripetiri l'appellu di amichezza. U telefuninu di Sam hà sunatu, disturbendu l'atmosfera in a stanza.
    
  "Questa hè Margaret", hà annunziatu Sam, fighjendu Marduk.
    
  "Vedi? Ella va bè ", rispose Marduk indifferente.
    
  Quandu Sam hà rispostu, ùn era micca a voce di Margaret nantu à a linea.
    
  "Sam Cleave, presumu?" Schmidt sibilò, abbassando la voce. Sam hà subitu subitu a chjama à u parlante per chì l'altri puderanu sente.
    
  "Iè, induve hè Margaret?" Sam dumandò, senza perde u tempu nantu à a natura ovvia di a chjama.
    
  "Ùn hè micca a vostra preoccupazione avà. Sò preoccupatu di induve ella serà se ùn avete micca rispettatu ", disse Schmidt. "Dì à quella cagna impostore cù u Sultanu di rinunzià à u so incarichi, altrimenti dumani pudete spalà un'altra cagna impostore".
    
  Marduk pareva scunfittu. Ùn hà mai imaginatu chì i so azzioni avarianu purtatu à a morte di una bella dama, ma avà hè diventatu una realità. A so manu cupria a mità inferjuri di a so faccia mentre stava à sente Margaret urla in u fondu.
    
  "Guardate da una distanza sicura?" Sam hà pruvucatu Schmidt. "Perchè s'è vo ghjunghje in ogni locu à a mo portata, ùn vi daraghju micca u piacè di mette una pallottola à traversu u vostru craniu nazista grossu".
    
  Schmidt ridia cun entusiasmu arrogante. "Chì vai à fà, picciottu di carta? Scrivite un articulu chì esprime a vostra insatisfazione, calunniandu a Luftwaffe.
    
  "Vicino", rispose Sam. I so ochji scuri scontranu quelli di Perdue. Senza una parolla, u miliardariu hà capitu. Tenendu a tavuletta in a so manu, intrì in silenziu u codice di sicurità è cuntinuò à cuntrollà u sistema di posizionamentu globale di u telefuninu di Margaret mentre Sam combatteva u cumandante. "Faraghju ciò chì facciu megliu. Vi esponeraghju. Piuttostu chè qualcunu altru, vi sarà spogliatu da a maschera di u depravatu, a fame di putere chì vo site. Ùn sarete mai un Meyer, amicu. U Tenente Generale hè u capu di a Luftwaffe, è a so reputazione assicurarà chì u mondu hà una alta opinione di e forze armate tedesche, è micca di qualchi impotente chì pensa chì pò manipulà u mondu ".
    
  Perdue surrisu. Sam savait qu'il avait trouvé un commandant sans cœur.
    
  "Sloane firma stu cuntrattu mentre parlemu, dunque i vostri sforzi sò inutili. Ancu s'è vo avete uccisu tutti quelli chì tenete, ùn cambiassi micca u decretu chì entra in vigore prima di alzà u fucile ", Sam insegnò à Schmidt, pricà in segretu à Diu chì Margaret ùn paghessi micca per a so insolenza.
    
    
  Capitulu 34 - A Sensazione Risichi di Margaret
    
    
  Margaret hà vistu in orrore mentre u so amicu Sam Cleave infuriava u so captore. Era ligata à una sedia è sempre vertigine da e droghe ch"ellu avia usatu per sottumettella. Margaret ùn avia micca idea d'induve era, ma da u pocu tedescu chì hà capitu, ùn era micca l'unicu ostagiu chì era tenutu quì. Accantu à ella era una pila di dispusitivi tecnologichi chì Schmidt avia cunfiscatu da i so altri ostaggi. Mentre chì u cumandante corruptu s'incurvava è discutava, Margaret hà ricursu à i so trucchi infantili.
    
  Quand'ella era una zitella in Glasgow, hà avutu a paura di l'altri zitelli dislocando dite è spalle per u so divertimentu. Da tandu, naturalmente, avia patitu un pocu di l'artrite in i so articuli principali, ma era abbastanza sicura ch'ella puderia ancu aduprà i so articuli. Uni pochi minuti prima ch'ellu chjamà Sam Cleave, Schmidt mandò à Himmelfarb per verificà a valigia ch'elli avianu purtatu cun elli. L'anu pigliatu da u bunker di a base aerea, chì era quasi distruttu da l'attaccanti. Ùn hà micca vistu a manu sinistra di Margaret sfilà da a manette è ghjunghje à u telefuninu chì avia appartenutu à Werner mentre era prigiuneru in a Base Aerea di Büchel.
    
  Allungatu u collu per vede megliu, hà ghjuntu per piglià u telefunu, ma era simplicemente fora di portata. Pruvate di ùn mancassi a so unica opportunità di cumunicà, Margaret nudged a so sedia ogni volta chì Schmidt ridia. Prestu era cusì vicinu chì a punta di i dita quasi toccu u plasticu è a gomma di a copertina di u telefunu.
    
  Schmidt avia finitu di dà u so ultimatum à Sam, è avà tuttu ciò ch'ellu avia da fà era guardà e prestazioni attuali prima di firmà u cuntrattu. Fighjendu u so sguardu, apparentemente ùn importa micca Margaret avà chì era prisentata cum'è leverage.
    
  "Himmelfarb!" - gridò Schmidt. "Porta a ghjente. Avemu pocu tempu ".
    
  I sei piloti, vestiti è pronti à andà, intrinu in a stanza in silenziu. I monitori di Schmidt mostravanu i listessi mape topografichi cum'è prima, ma postu chì a distruzzione lasciava Marduk in u bunker, Schmidt avia da fà cù i bisogni nudi.
    
  "Signore!" Himmelfarb è l'altri piloti esclamanu mentre passavanu trà Schmidt è Margaret.
    
  "Ùn avemu praticamente micca u tempu di saltà e basi aeree tedesche marcate quì", disse Schmidt. "A firma di u trattatu pare inevitabbile, ma videremu quantu tempu si fermanu à u so accordu quandu u nostru squadrone, in parte di l'Operazione Leo 2, salta simultaneamente u quartier generale di l'Air Force in Baghdad è u palazzu in Susa.
    
  Hà fattu un cennu à Himmelfarb, chì hà tiratu da un pettu maschere duplicate difettuse di a seconda guerra mundiale. Unu à unu, hà datu à ognunu una maschera.
    
  "Allora quì, nantu à sta tavola, avemu i tessuti cunservati di u pilotu fallutu Olaf LöVenhagen. Pone una mostra per persona in ogni maschera ", hà urdinatu. Cum'è e macchine, i piloti vestiti identicamenti anu fattu cum'ellu hà dettu. Schmidt hà verificatu cumu ogni omu hà fattu e so funzioni prima di dà l'ordine dopu. "Ora ricordate chì i vostri cumpagni piloti di Bü chel hà digià principiatu a so missione in Iraq, cusì a prima fase di l'Operazione Leo 2 hè cumpleta. U vostru duvere hè di compie a seconda fase ".
    
  Sfogliava i schermi, purtendu a trasmissione in diretta di a firma di l'accordu in Susa. "Allora, figlioli di Germania, mettete e vostre maschere è aspettate u mo ordine. U mumentu chì questu succede in diretta nantu à u mo schermu quì, sapemu chì i nostri picciotti anu bombardatu i nostri miri in Susa è Baghdad. Allora vi daraghju l'ordine è attivà a fase 2 - a distruzzione di e basi aeree di Büchel, Norvenich è Schleswig. Sapete tutti i vostri scopi previsti. "
    
  - Iè, sgiò ! - risposenu à l'unison.
    
  "Bè bè. A prossima volta ch'e aghju partitu à tumbà un lascidu cum'è Sloane, l'aghju da fà mè stessu. I cosiddetti snipers d'oghje sò una disgrazia ", si lamentò Schmidt mentre fighjulava i piloti lascià a stanza. Andavanu in un hangar improvisatu induve si nascondenu l'aviò decommissioned da e diverse basi aeree chì Schmidt hà guidatu.
    
    
  ***
    
    
  Fora di l'hangar, una figura s'accumpagna sott'à i tetti ombre di un parcheghju situatu fora di un giganti, difuntu cantiere di fabbrica à a periferia di Berlinu. Si trasfirìu prestu da un edifiziu à l'altru, sparendu in ognunu per vede s'ellu ci era qualcunu. Avia ghjuntu à i penultimi livelli di travagliu di l'acciaieri decrepitu quandu hà vistu parechji piloti chì si dirigiscenu versu una struttura unica chì spiccava contru à l'acciaio arrugginitu è i vechji muri di mattoni rossi-marroni. Paria stranu è fora di locu grazia à u scintillante argentu di u novu materiale d'acciaio da quale era fattu.
    
  U tenente Werner trattene u so fiatu mentre fighjulava una meza duzina di suldati di Lövenhagen discutendu a missione chì principia in pochi minuti. Sapia chì Schmidt l'avia sceltu per sta missione, una missione suicida in u spiritu di u squadron di Leonidas a seconda guerra mundiale. Quandu anu citatu à l'altri chì marchjavanu in Baghdad, u core di Werner si firmò. Il se précipita là où il espérait que personne ne pouvait l'entendre et l'appela, tout en vérifiant l'environnement.
    
  "Ciao, Sam?"
    
    
  ***
    
    
  In l'uffiziu, Margaret fece finta di dorme, circandu di sapè s'ellu era digià firmatu u cuntrattu. Hà avutu perchè, sicondu i precedenti fughe strette è l'esperienze cù l'armata durante a so carriera, avia amparatu chì appena un accordu hè statu fattu in un locu, a ghjente hà cuminciatu à more. Ùn si chjamava micca per nunda, è a sapia. Margaret si dumandava cumu si puderia difende contr'à un suldatu prufessiunale è un capu militare cù a manu ligata daretu à a so spalle - literalmente.
    
  Schmidt ribolliva di rabbia, picchiendu constantemente a so scarpa, aspittendu ansiosamente chì a so splusione si facia. Ripigliò u so sguardu. À u so ultimu contu, altri deci minuti. Pensò quant'ellu seria brillanti s'ellu puderia vede u palazzu esplodere davanti à l'Altu Cummissariu di l'ONU per i Diritti Umani è u Sultanu di Mesoarabia, ghjustu prima di mandà i so dimònii lucali per realizà u suppostu bumbardamentu nemicu di e basi aeree di a Luftwaffe in ripresa. U capitanu fighjulava ciò chì si passava, respirava pisanti è spressione u so disprezzu à ogni mumentu chì passava.
    
  "Guardate sta cagna!" hà risattu cum'è Sloan hè statu dimustratu chì si ritirava u so discorsu mentre u listessu missaghju lampava da diritta à manca nantu à u screnu di CNN. "Vogliu a mo maschera! In u mumentu chì mi ritruveraghju, diventeraghju tè, Meyer! Margaret hà cercatu u 16 Inspector o u cumandante di a forza aerea tedesca, ma era assente - almenu micca in l'uffiziu induve era tenuta.
    
  Ella subitu hà nutatu u muvimentu in u corridore fora di a porta. L'ochji s'allargavanu di colpu quand'ella ricunnosce u tenente. Il lui fit signe de se taire et de continuer à jouer à l'opossum. Schmidt hà avutu qualcosa à dì annantu à ogni imagine chì hà vistu nantu à u live news feed.
    
  "Divertite i vostri ultimi mumenti. Appena Meyer assume a rispunsabilità di i bumbardamenti in Iraq, scartaraghju a so sumiglia. Allora vedemu ciò chì pudete fà cù stu sognu di inchiostru umitu di u vostru! si ridacchiò. Mentre ch'ellu stava disprezzu, ùn era micca sguardu à u tenente chì s'era intruduciutu à l'internu per soprallu. Werner s'insinuò longu u muru, induve ci era sempre una ombra, ma hà avutu à marchjà sei metri bè in a luce fluorescente bianca prima di pudè ghjunghje à Schmidt.
    
  Margaret hà decisu di dà una manu. Spingendosi duramente à u latu, si sbarcò di colpu è picchiò duramente u so bracciu è a coscia. Ella lanciava un urlo terrificante chì fece tremare seriamente Schmidt.
    
  "Ghjesù! Chi stai facendu?" gridò à Margaret, circa à mette u so stivale nantu à u so pettu. Ma ùn era micca abbastanza veloce per esquivà u corpu chì volava versu ellu è sbatte in a tavula daretu à ellu. Werner si sbattì nantu à u capitanu, sbattu istantaneamente u so pugnu in a poma d'Adam di Schmidt. U cattivu cumandante hà pruvatu à mantene coherente, ma Werner ùn vulia micca piglià alcuna chance, datu quantu era duru l'ufficiale veteranu.
    
  Un altru colpu rapidu à u tempiu cù u colpu di a pistola hà finitu u travagliu, è u capitanu collapsò limply à u pianu. Quandu Werner disarmò u cumandante, Margaret era digià nantu à i so pedi, pruvatu à caccià a gamba di a sedia da sottu u so corpu è u bracciu. Il se précipita à son aide.
    
  "Grazie à Diu chì site quì, tenente!" - Espirava forte quandu l'hà liberatu. "Marlene hè in a stanza di l'omi, ligata à u radiatore. L'anu pompata piena di cloroformu per ùn pudè scappà cun noi ".
    
  "Da veru?" u so visu s"illuminava. "Hè viva è va bè?"
    
  Margaret annuì.
    
  Werner guardò intornu. "Dopu chì avemu ligatu stu porcu, aghju bisognu chì vene cun mè u più prestu pussibule", li disse.
    
  "Per piglià Marlene?" ella dumandò.
    
  "No, per sabotà l'hangar per chì Schmidt ùn pò più mandà e so vespe à punisce", hà rispostu. "Stanu solu aspittendu ordini. Ma senza cumbattenti ponu fà una merda assoluta, nò?"
    
  Margaret surrisu. "Se avemu da passà questu, vi possu citarà per l'Edinburgh Post?"
    
  "Se m'aiuti, riceverete una entrevista esclusiva annantu à tuttu stu fiasco", sorrise.
    
    
  Capitulu 35 - Trick
    
    
  Mentre Nina pusò a so manu bagnata nant"à u decretu, li vinni in mente chì impressione feranu i so scribbles nant"à stu modestu pezzu di carta. U so core hà saltatu un battitu mentre hà fattu un ultimu sguardu à u Sultan prima di firmà u so autografu nantu à a linea. In una frazione di siconda, scontru cù i so ochji neri, si sentia a so vera amicizia è a so sincera gentilezza.
    
  "Continua, Prufessore", l'hà incuraghjitu, lampendu lentamente in segnu di cunfidenza.
    
  Nina hà avutu a finta ch'ella era solu praticà a firma di novu, altrimenti seria troppu nervosa per esse ghjustu. Mentre a penna à sfera scivolava sottu à a so guida, Nina sentia u so core batte più veloce. L'aspittavanu solu. U mondu sanu hà tenutu u so fiatu, aspittendu ch"ella finisci di firmà. Ùn saria mai stata più onorata in u mondu, ancu s'è stu mumentu era natu da l'ingannimentu.
    
  U mumentu ch'ella pusò grazia a punta di a so penna nantu à l'ultimu puntu di u so autografu, u mondu applaude. Quelli prisenti applaudiscenu è si alzanu in piedi. À u listessu tempu, milioni di persone chì fighjenu a trasmissione in diretta pregavanu chì nunda di male ùn succede. Nina guardò u Sultanu di sessanta trè anni. Li strinse dolcemente a manu, fighjendu prufondamente in i so ochji.
    
  "Quale chì site", disse, "grazie per fà questu".
    
  "Chi voli dì? "Sapete quale sò," Nina dumandò cun un surrisu squisitu, ancu s'ellu era in realtà spaventata di esse esposta. "Sò u prufessore Sloan".
    
  "No, ùn site micca cusì. U prufissore Sloan avia l'ochji turchini assai scuri. Ma avete belli ochji arabi, cum'è l'onice in u mo anellu reale. Hè cum'è qualcunu hà pigliatu un paru d'ochji di tigre è li mette nantu à a vostra faccia ". Intornu à l'ochji si formanu rughe è a so barba ùn pudia piattà u so surrisu.
    
  "Per piacè, a vostra grazia ..." hà dumandatu, mantenendu a so posa per u bene di l'audienza.
    
  "Chi sia," hà parlatu annantu à ella, "a maschera chì portate ùn m'importa micca". Ùn simu micca definiti da e nostre maschere, ma da ciò chì facemu cun elli. Ciò chì avete fattu quì hè impurtante per mè, sapete?"
    
  Nina inghiottì duramente. Ci vulia à pienghje, ma chì sguasseria l'imaghjini di Sloane. U sultanu l'hà purtatu à u podium è li bisbigliava à l'arechja: "Ricurdatevi, caru, ciò chì importa di più hè ciò chì rappresentemu, micca ciò chì semu".
    
  Duranti l'ovazione standing, chì durò più di deci minuti, Nina si battò per stà nantu à i so pedi, tenendu strettu à a manu di u Sultanu. S'avvicinò à u microfonu induve prima avia rifiutatu di parlà, è pocu à pocu tuttu si calò in applausi sporadici o applausi. Finu à ch'ella hà cuminciatu à parlà. Nina hà pruvatu à mantene a so voce abbastanza rau per esse misteriosa, ma avia un annunziu da fà. Li vincì ch'ella avia solu uni pochi d'ore per mette in faccia à l'altru è fà qualcosa d'utile cun ella. Ùn ci era nunda à dì, ma ella surrisu è disse: "Signore è signori, invitati distinti è tutti i nostri amichi in u mondu. A mo malatia mi rende difficiule di parlà è di parlà, cusì aghju da fà questu rapidamente. A causa di i mo prublemi di salute peghju, mi piacerebbe dimissioni publicamente ... "
    
  In a sala improvisata di u palazzu di Susa, ci hè statu un grande cumbugliu da i spettatori maravigliati, ma tutti anu rispettu a decisione di u capu. Ella guidò a so urganizazione è a maiò parte di u mondu mudernu in una era di tecnulugia, efficienza è disciplina mejorate senza caccià l'individualità o u sensu cumunu. Hè stata venerata per questu, ùn importa ciò chì hà decisu di fà cù a so carriera.
    
  "... ma sò cunvinta chì tutti i mo sforzi seranu purtati senza difetti da u mo successore è novu Cummissariu di l' Organizazione Mondiale di a Salute, u duttore Lisa Gordon. Hè statu un piacè di serve u populu... " Nina cuntinuò à finisce l'annunziu mentre Marduk l'aspittava in u vestiari.
    
  "Diu mio, duttore Gould, sì un veru diplomaticu stessu", rimarcò, fighjendula. Sam è Perdue partianu in fretta dopu avè ricevutu una telefonata frenetica da Werner.
    
    
  ***
    
    
  Werner hà mandatu à Sam un missaghju cù dettagli di a minaccia entrante. Cù Perdue in u so sguardu, si precipitò à a guardia reale è dimustranu a so identificazione per parlà cù u cumandante di l'ala Meso-Arab, u tenente Jenebel Abdi.
    
  "Signora, avemu una infurmazione urgente da u vostru amicu, u tenente Dieter Werner", disse Sam à a donna chì sbatteva in a so trentina.
    
  "Oh, Ditty," annunziò pigramente, ùn pareva micca troppu impressiunatu da i dui scozzesi pazzi.
    
  "M'hà dumandatu di dà stu codice. U dispiegamentu micca autorizatu di cumbattenti tedeschi hè basatu à circa vinti chilometri da a cità di Susa è à cinquanta chilometri da Baghdad! Sam hà sbulicatu cum'è un scolarettu impaciente cù un missaghju urgente per u principale. "Sò in una missione suicida per distrughje u quartier generale di a CIA è stu palazzu sottu u cumandamentu di u capitanu Gerhard Schmidt".
    
  U tenente Abdi hà subitu urdinatu à i so omi è hà urdinatu à i so wingmen per unisce à ella in un compostu oculatu in u desertu per preparà per l'attaccu aereu. Hà verificatu u codice chì Werner hà mandatu è annunziò in ricunniscenza di u so avvisu. "Schmidt, eh?" - hà sorrisu. "Odiu stu cazzo di Kraut. Spergu chì Werner li strappa i palle. " Ella strinse a manu cù Perdue è Sam, "Aghju bisognu di mette i mo vestiti. Grazie per avè avvistatu. "
    
  "Aspetta," Perdue aggrottò le sopracciglia, "sei tu stesso coinvolto in lotte di cani?"
    
  U tenente surrisu è fece l'ochju. "Certamente! Se vede u vechju Dieter di novu, dumandatelu perchè m'anu chjamatu "Jenny Jihad" à l'accademia di volu ".
    
  "Ah!" Sam surrisa mentre correva cù a so squadra per armassi è intercepte ogni minaccia chì si avvicinava cù un preghjudiziu estremu. U codice furnitu da Werner li dirigeva à dui nidi currispundenti da quale squadroni di Leo 2 volaranu fora.
    
  "Avemu mancatu di firmà Nina", si lamentò Sam.
    
  "Tuttu va bè. Sarà prestu in tutti i canali di nutizie chì pudete imaginà ", rassicurò Perdue, pacchendu Sam in u spinu. "Ùn vogliu micca sonu paranoicu, ma aghju da purtà Nina è Marduk à Reichtisusis in l'internu", guardò u so sguardu è hà calculatu rapidamente l'ore, u tempu di viaghju è u tempu trascorso, "di e prossime sei ore".
    
  "D'accordu, andemu prima chì quellu vechju bastardo sparisci di novu", mormorò Sam. "A propositu, chì avete scrittu à Werner mentre parlava cù Jihadist Jenny?"
    
    
  Capitulu 36 - Cunfrontu
    
    
  Dopu avè liberatu l'inconsciente Marlene è l'anu purtata rapidamente è tranquillamente sopra a recinzione rotta à a vittura, Margaret si sentia inquieta mentre passava per l'hangar cù u tenente Werner. In a distanza, puderanu sente i piloti cumincianu à preoccupassi mentre aspittàvanu cumandamenti da Schmidt.
    
  "Cumu duvemu caccià sei uccelli da guerra simili à F-16 in menu di dece minuti, tenente?" bisbigliò Margaret mentre si scivolavano sotto il pannello sciolto.
    
  Werner ridacchiò. "Schatz, avete ghjucatu à troppi video games americani." Ella si alzò in spalla timidamente mentre li dava un grande strumentu d'acciaio.
    
  "Ùn puderanu micca scappà senza pneumatici, Frau Crosby", hà cunsigliatu Werner. "Per piacè dannu i pneumatici abbastanza per pruvucà una bona splutazioni appena attraversanu quella linea quì. Aghju un pianu di salvezza, longa distanza ".
    
  In l'uffiziu, u Capitanu Schmidt s'hè svegliatu da un blackout causatu da una forza contundente. Era ligatu à a listessa sedia chì Margaret si pusava è a porta era chjosa, mantenendulu in u so propiu locu di cuntinimentu. I monitori sò stati lasciati per ellu per fighjà, chì effettivamente l'hà fattu pazzi à u puntu di pazzia. L'occhi salvatichi di Schmidt anu traditu solu u so fallimentu cum'è a notizia nantu à u so schermu trasmette evidenza chì u trattatu hè statu firmatu cù successu è chì u recente tentativu di raid aereo hè statu frustratu da l'azzioni veloci di a Forza Aerea Mesorabiana.
    
  "Ghjesù Cristu! Innò! Ùn puderebbe sapè ! Cumu pudianu sapè ? si lamentava cum'è un zitellu, torcendu praticamenti i ghjinochje circandu di calcià a sedia in furia ceca. I so ochji infusi di sangue eranu ghiacciati à traversu a so fronte macchiata di sangue. "Werner!"
    
    
  ***
    
    
  À l'hangar, Werner hà utilizatu u so telefuninu cum'è un dispositivu GPS di puntà satellitari per localizà l'hangar. Margaret hà fattu u megliu per punisce i pneumatici di l'aviò.
    
  "Mi sentu veramente stupidu à fà sta roba di a scola antica, tenente", bisbigliò.
    
  "Allora duvete smette di fà questu", Schmidt li disse da l'entrata di l'hangar, puntandu una pistola versu ella. Ùn pudia vede à Werner accucciatu davanti à unu di i Tifoni, scrivendu qualcosa in u so telefunu. Margaret hà alzatu e mani in a rendizione, ma Schmidt hà sparatu duie balle à ella è cascò in terra.
    
  Cridendu i so ordini, Schmidt hà iniziatu infine a seconda fase di u so pianu d'attaccu, sia solu per vendetta. Purtendu maschere inefficaci, i so omi si sò imbarcati in i so aviò. Werner apparsu davanti à una di e vitture, tenendu u so telefuninu in manu. Schmidt stava daretu à l'aviò, si move lentamente mentre sparava à u Werner disarmatu. Ma ùn hà micca pigliatu in contu a pusizioni di Werner, nè induve guidava Schmidt. I pallotti rimbalzavanu fora di u chassis. Quandu u pilotu hà iniziatu u mutore di jet, u postburner chì hà attivatu hà mandatu una lingua infernale di fiamma direttamente in faccia à u Capitanu Schmidt.
    
  Fighjendu ciò chì restava di a carne è i denti esposti nantu à a faccia di Schmidt, Werner sputò nantu à ellu. "Avà ùn avete mancu una faccia per a vostra maschera di morte, porcu."
    
  Werner pressò u buttone verde nantu à u so telefunu è u pusò. Ellu subitu u ghjurnalistu feritu nantu à e so spalle è a purtò à a vittura. Da l'Iraq, Purdue hà ricivutu u signale è hà sparatu un fasciu satellitare per indirizzà u dispusitivu di mira, elevendu rapidamente a temperatura in l'hangar. I risultati eranu veloci è caldi.
    
    
  ***
    
    
  A sera di Halloween, u mondu hà celebratu senza avè idea di quantu appropritatu era in realtà u so vestitu è a so maschere. U jet privatu di Perdue volò da Susa cù un permessu speciale è una scorta militare fora di u so spaziu aereu per assicurà a so sicurità. À bordu, Nina, Sam, Marduk è Perdue anu divuratu a cena mentre si dirigevanu à Edimburgo. C'era una piccula squadra specializata chì aspittava quì per scullare Nina u più prestu pussibule.
    
  Un televisore à schermu pianu li manteneva aggiornati mentre a nutizia si sviluppava.
    
  "Un accidentu stranu in una acciaieria abbandunata vicinu à Berlinu hà rivendicatu a vita di parechji piloti di l'Air Force tedesca, cumpresu u vice-cumandante Captain Gerhard Schmidt è u cumandante in capu di a Luftwaffe tedesca, u tenente generale Harold Meyer. Ùn hè ancu chjaru quale eranu e circustanze suspette ... "
    
  Sam, Nina è Marduk si dumandavanu induve era Werner è s'ellu hà sappiutu esce cù Marlene è Margaret à tempu.
    
  "Chiamà Werner saria inutile. Questu omu passa per i telefoni cellulari cum'è ellu passa in biancheria intima ", hà dettu Sam. "Avemu da aspittà per vede s'ellu ci contatta, nò, Perdue?"
    
  Ma Perdue ùn stava à sente. Si stende nantu à u spinu in a sedia sdraiata, a testa inclinata à u latu, a so tavuletta di fiducia nantu à u stomacu è e mani piegate sopra.
    
  Sam surrisu, "Fighjate questu. L'omu chì ùn dorme mai si riposa infine ".
    
  Nantu à a tableta, Sam hà pussutu vede chì Perdue era cumunicatu cù Werner, risponde à a dumanda di Sam prima di a sera. Si strinse a testa. "Geniu".
    
    
  Capitulu 37
    
    
  Dui ghjorni dopu, Nina hà tornatu a faccia è si ricuperava in u stessu stabilimentu accogliente di Kirkwall induve era stata prima. A dermis da a faccia di Marduk hà da esse eliminata è appiicata à l'imaghjini di u prufissore. Sloan, dissolve e particelle di fusione finu à chì a Mascara di Babele hè tornata (assai) vechja. Ùn importa micca quantu terribili era a prucedura, Nina era felice di avè a so propria faccia. Ancora assai sedata da u sicretu di u cancer chì avia spartutu cù u staffu medico, s'hè addurmintata quandu Sam si n'andò per piglià un caffè.
    
  U vechju hà ancu ricuperatu bè, occupendu un lettu in u listessu corridore di Nina. In st'uspidale ùn hà micca bisognu di dorme nantu à lenzuola sanguinanti è tarps, per quale era eternamente grati.
    
  "Avete bè, Petru," Perdue surrisu, fighjendu u prugressu di Marduk. "Puderete andà in casa prestu".
    
  "Cù a mo maschera", li ricurdò Marduk.
    
  Perdue ridacchiò: "Di sicuru. Cù a vostra maschera.
    
  Sam hè ghjuntu per salutà. "Eru solu cun Nina. Hè sempre ricuperata da u clima, ma hè assai felice di esse ella stessa. Ti fa pensà, nò ? Calchì volta, per ottene u megliu, a megliu faccia per portà hè a vostra propria.
    
  "Moltu filosoficu," Marduk scherzò. "Ma sò arrogante avà chì possu sorridere è schernà attraversu una gamma completa di movimenti".
    
  A so risa hà riempitu a piccula sezione di a pratica medica esclusiva.
    
  "Allora per tuttu questu tempu erate un veru collezionista da quale a maschera babilonese hè stata arrubbata?" Dumandò Sam, affascinatu da a realizazione chì Petru Marduk era un cullettore di reliquie milionariu da quale Neumand arrubbava a Mascara di Babele.
    
  "Questu hè cusì stranu?" dumandò à Sam.
    
  "Un pocu. Di genere, i cullezzione ricchi mandanu investigatori privati è squadre di specialisti in restaurazione per ricuperà i so articuli.
    
  "Ma allora più persone sapianu ciò chì fa veramente stu dannatu artefattu. Ùn possu micca piglià quellu risicu. Avete vistu ciò chì hè accadutu quandu solu dui omi anu sappiutu di e so capacità. Immaginate ciò chì succede se u mondu sapia a verità nantu à sti ogetti antichi. Alcune cose sò megliu tenute segrete ... cù maschere, se vulete ".
    
  "Ùn puderia micca più d'accordu", Perdue ammissu. Questu hè in relazione cù i so sentimenti sicreti nantu à a distanza di Nina, ma hà decisu di ammuccià da u mondu esternu.
    
  "Sò felice di sente chì a cara Margaret hà sopravvissutu à e so ferite da u focu", disse Marduk.
    
  Sam pareva assai fieru di a menzione di ella. "Credite ch'ella sia pronta per un Premiu Pulitzer per i rapporti investigativi?"
    
  "Avete da rimette a maschera, u mo zitellu", disse Perdue cun sincerità cumpleta.
    
  "No, micca sta volta. Ella hà registratu tuttu nantu à u telefuninu cunfiscatu di Werner ! Da a parte induve Schmidt spiegò l'ordine à i so omi, à a parte induve ellu ammette chì hà pianificatu l'attentatu d'assassiniu à Sloane, ancu s'ellu ùn era micca sicuru d'avè veramente mortu. Margaret hè avà cunnisciuta per i risichi chì hà pigliatu per scopre a cuspirazione è l'assassiniu di Meyer, è cusì. Di sicuru, hà giratu cù cura per chì nisuna menzione di una reliquia vili o di piloti diventati pazzi suicidi disturbanu l'acqua, sapete? "
    
  "Sò grata ch'ella hà decisu di mantene un segretu dopu chì l'aghju lasciata quì. Diu mio, chì pensava ? Marduk gemì.
    
  "Sò sicuru chì esse un grande ghjurnalista cumpensà, Petru", u cunsulò Sam. "Dopu tuttu, se ùn l'avete micca lasciata quì, ùn avissi mai avutu tutti i colpi chì l'anu resa famosa avà".
    
  "Tuttavia, li devi à ella è à u tenente una certa compensazione", hà rispostu Marduk. "Next All Hallows Eve, per commemorate a nostra avventura, lanciaraghju un grande avvenimentu è seranu l'invitati d'onore. Ma deve esse tenutu luntanu da a mo cullizzioni... in casu. "
    
  " Fabulous ! - esclamò Perdue. "Pudemu cogliela in u mo duminiu. Chì serà u tema ? "
    
  Marduk hà pensatu un mumentu è poi surrisu cù a so bocca nova.
    
  "Bè, un ballu in maschera, di sicuru."
    
    
  FINI
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
  Preston W. U zitellu
  U misteru di a stanza d'ambra
    
    
  PROLOGU
    
    
    
  Isule Åland, Mari Balticu - ferraghju
    
    
  Teemu Koivusaari hà avutu i so mani pieni cù e merchenzie illegale ch'ellu provava di contrabande, ma una volta chì hà sappiutu truvà un cumpratore, tuttu valìa a pena. Eranu passati sei mesi da quandu era partitu da Helsinki per unisce à dui culleghi in l'Isule Åland, induve dirigenu una lucrativa impresa di pietre preziose falsificate. Passanu qualcosa da a zirconia cúbica à u vetru blu cum'è diamanti è tanzanite, qualchì volta trasmettenu - abbastanza abilmente - metalli di base cum'è argentu è platinu à amatori senza sospetti.
    
  "Chì voli dì chì ci hè più à vene?" Teemu hà dumandatu à u so assistente, un argentu africanu corruptu chjamatu Mula.
    
  "Aghju bisognu di un altru kilogramu per cumpiendu l'ordine di Minsk, Teemu. "Vi aghju dettu di questu ieri", si lamentò Mula. "Sapete, aghju da trattà cù i clienti quandu vi sguassate. M'aspettu un altru chilò per u venneri, altrimenti pudete vultà in Svezia ".
    
  "Finlandia".
    
  "Chì?" Mula aggrottò la fronte.
    
  "Sò di Finlandia, micca di Svezia", hà currettu Teemu u so cumpagnu.
    
  Mula s'arrizzò da a tavula, sbulicatu, purtendu sempre i so vetri spessi è tagliati. "Quale importa di induve site?" I vetri anu ingrandatu i so ochji in una forma grottesca d'ochju di pisci, a pinna sguillava di risa. "Fate cazzo, amicu. Portami più ambra, aghju bisognu di più materie prime per e smeraldi. Stu cumpratore serà quì à u weekend, dunque fate u culo in muvimentu!
    
  Ridendu à voce alta, u Teemu magre marchò fora di a fabbrica di improvisata nascosta ch'elli dirigevanu.
    
  "Ehi! Tomi ! Avemu bisognu di ghjunghje à a costa per una cattura di più, amicu ", disse à u so terzu cullega, chì era occupatu à parlà cù duie ragazze lettone in vacanze.
    
  "Avà?" Tomi piantò. "Micca avà!"
    
  "Induve vai?" dumandò a zitella più estrovertita.
    
  "Uh, duvemu," esitò, fighjendu u so amicu cù una spressione pietosa. "Qualcosa deve esse fattu."
    
  "Da veru? Chì tippu di travagliu faci ? - dumandò, leccandu significativu a cola versata da u so dettu. Tomi guardò in daretu à Teemu cù i so ochji rivolti in daretu in lussuria, u suppliendu in secretu di abbandunà u so travagliu per avà per pudè tutti dui punti. Teemu surrisu à e ragazze.
    
  "Semu gioielli", si vantava. E ragazze sò state immediatamente intrigate è cuminciaru à parlà entusiasmatu in a so lingua nativa. Si tenevanu e mani. Teasingly, supplicavanu i dui ghjovani di piglià cun elli. Teemu scuzzulò a testa tristemente è bisbigliava à Tomi: "Ùn ci hè micca manera chì li pudemu piglià!"
    
  "Andemu! Ùn ponu esse più di diciassette anni. Mostra li alcuni di i nostri diamanti è ci daranu tuttu ciò chì vulemu! Tomy ringhiò in l'arechja di u so amicu.
    
  Teemu hà guardatu i bellissimi gattini è li pigliò solu duie seconde per risponde: "Va bè, andemu".
    
  Acclamati, Tomi è e zitelle si sdrughjenu in u sediu di daretu di u vechju Fiat è i dui anu guidatu intornu à l'isula per ùn esse rilevati mentre trasportavanu gemme arrubate, ambra è chimichi per pruduce i so tesori falsi. Ci era una piccula impresa in u portu lucale chì furnia, frà altre cose, nitrat d'argentu impurtatu è polvera d'oru.
    
  U pruprietariu stortu, un vechju marinaru obsessivu di l'Estonia, aiutava à aiutà i trè ladri à ghjunghje à e so quote è intruduce à i clienti potenziali per una parte generosa di i prufitti. Cum'elli saltavanu da a piccula vittura, l'anu vistu sguassate davanti à elli, gridendu avidamente : " Andate, carusi ! Hè quì ! Hè quì è avà!"
    
  "O mio Diu, hè in unu di i so umore pazzi di novu oghje", Tomi suspirò.
    
  "Chì ci hè quì?" dumandò a zitella più tranquilla.
    
  U vechju guardò prestu intornu: "Nave fantasma!"
    
  "Oh Diu, micca questu di novu!" Teemu gemì. "Ascolta! Avemu bisognu di discutiri certi affari cun voi!"
    
  "L'affari hè quì per stà!" - gridò u vechju, dirighjendusi versu l'orlu di i moli. "Ma a nave sparirà."
    
  Corrianu dopu à ellu, maravigliati da i so muvimenti veloci. Quand"elli l"anu chjapputu, ognunu si firmò per ripiglià u so fiatu. Era una ghjurnata nuvola è a brisa glaciale di l'oceanu li rinfriscò finu à l'ossu mentre a tempesta s'avvicinava. Di tantu in tantu, i lampi lampanu in u celu, chì accumpagnavanu luntani rumori di tronu. Ogni volta chì i fulmini tagliavanu à traversu i nuvuli, i ghjovani ricullavanu un pocu, ma a so curiosità li pigghiava megliu.
    
  "Ascolta, avà. Fighjate, "dissi u vechju cun gioia, indicà i bassini di a baia à manca.
    
  "Chì? Fighjate chì?" disse Teemu scuzzulendu a testa.
    
  "Nimu ùn sà di sta nave fantasma, ma mè", u marinaru ritiratu hà dettu à e ghjovani donne cù un incantu di u vechju mondu è un scintillatu in l'ochji. Parianu interessatu, cusì li disse di l'apparenza. "U vecu nantu à u mo radar, ma qualchì volta sparisce, solu", disse in una voce misteriosa, "sparisce solu!"
    
  "Ùn vecu nunda", disse Tomi. "Vai, vultemu."
    
  U vechju guardò u so sguardu. " Prestu ! Prestu ! Ùn andate micca. Basta aspetta. "
    
  U tronu rughjonu, pruvucannu e zitelle à sbattà è si trovanu in braccia di dui ghjovani, chì l'hanu trasfurmatu subitu in una tempesta assai accolta. E zitelle, abbracciate l'una à l'altra, fighjulavanu stupite cum'è una carica magnetica calda apparsu di colpu sopra l'onda. A prua di un battellu affundatu emerse da ellu, appena visibile sopra a superficia di l'acqua.
    
  "Vede?" - gridò u vechju. "Vedi? Hè a marea bassa, cusì sta volta puderete finalmente vede stu vasu abbandonatu!
    
  I ghjovani daretu à ellu stavanu in paura di ciò chì anu vistu. Tomy hà sappiutu u so telefunu per piglià una foto di u fenomenu, ma un fulmine particularmente forte di i nuvuli chjappà da i nuvuli, facendu chì tutti s'ammucciavanu. Non solu ùn hà micca captu a scena, ma ùn anu ancu vistu u fulmine scontru cù u campu elettromagneticu intornu à a nave, chì hà causatu una rachetta infernale chì guasgi sfondava i timpani.
    
  "Ghjesù Cristu! L'avete intesu ? Teemu gridò da u ventu friddu di u ventu. "Lasciamu da quì prima di esse ammazzati!"
    
  "Chì ghjè stu?" - esclamò a zitella estrovertita è indicò l'acqua.
    
  U vechju s'avvicinava più vicinu à u bordu di u molo per investigà. "Questu hè un omu! Andate, aiutatemi à cacciàlu fora, ragazzi !
    
  "Sembra mortu", disse Tomi cù un sguardu spavintatu nantu à a so faccia.
    
  "Sciocchezza", u vechju ùn hà micca d'accordu. "Flutta a faccia in sopra è i so guance sò rossi. Aiutami, slackers!"
    
  I ghjovani l'aiutavanu à tirà u corpu limp di l'omu da l'onde chì sbattulanu per impediscenu di sbattà in u molo o di affucà. L'anu purtatu in l'attellu di u vechju è u pusonu nant'à u tavulinu di u travagliu in u spinu induve u vechju sguassava un pocu d'ambra per furmallu. Dopu ch'elli eranu cunvinti chì u stranieru era veramente vivu, u vechju u cupria cù una manta è l'abbandunò finu à ch'ellu finisse u so affari cù i dui ghjovani. A sala posteriore era deliziosamente calda dopu u prucessu di smelting. Infine, si n'andò in u so picculu appartamentu cù dui amichi è lasciò u vechju per decide u destinu di u strangeru.
    
    
  Capitulu 1
    
    
    
  Edimburgo, Scozia - Aostu
    
    
  U celu sopra à e guglie diventava pallidu, è u sole debbule bagnava tuttu intornu in un bacinu giallu. Cum'è una scena di un specchiu di specchiu di malu auguriu, l'animali parevanu inquieti è i zitelli si tacevanu. Sam vagabondait sans but parmi les couvre-lits de soie et de coton qui pendaient d'un endroit qu'il ne pouvait pas placer. Ancu quand'ellu hà alzatu l'ochji è hà guardatu, ùn pudia vede micca punti di attache per u tela di frusta, nè ringhiere, nè fili, nè supporti di legnu. Parianu appiccicati à un ganciu invisibule in l'aria, sbulicati da un ventu chì solu ellu si sentia.
    
  Nisunu altru chì l'hà passatu nantu à a strada paria esse espostu à l'esplosioni di polvera chì portanu a sabbia di u desertu. I so vestiti è l'orli di e so longhe faldes flutteranu solu da u muvimentu di i so gammi mentre caminavanu, è micca da u ventu, chì di tantu in tantu affullava a so respirazione è li tirava in faccia i so capelli scuri disgraziati. A so gola era secca è u so stomacu brusgiava da i ghjorni senza manghjà. Andava versu u pozzu in u centru di a piazza di a cità, induve tutti i citadini si riuniscenu in i ghjorni di mercatu è per amparà e nutizie di a settimana passata.
    
  "Dio, odio i domeniche qui", mormorò Sam involontariamente. "Odiu queste folle. Averia da vene dui ghjorni fà quandu era più tranquillu ".
    
  "Perchè ùn avete micca fattu?" - hà intesu a dumanda di Nina da daretu à a so spalla manca.
    
  "Perchè ùn avia micca sete allora, Nina. Ùn ci hè nunda di vene quì per beie s'ellu ùn avete micca sete ", spiegò. "A ghjente ùn truverete micca acqua in un pozzu finu à ch'elli anu bisognu, ùn sapete micca?"
    
  "Ùn l'aghju micca fattu. Scusa. Ma hè stranu, ùn pensate micca ? - rimarcò ella.
    
  "Chì?" aggrottò le sopracciglia mentre i granelli di sabbia cadenti li punzavano l'occhi e li asciugavano i condotti lacrimali.
    
  "Chì tutti l'altri ponu beie da u pozzu eccettu voi", hà rispostu.
    
  "Cumu cusì? Perchè dici cusì?" sbottò Sam in difesa. "Nimu pò beie finu à ch'ellu sia seccu. Ùn ci hè acqua quì ".
    
  "Ùn ci hè micca acqua per voi quì. Per l'altri, hè abbastanza ", risa.
    
  Sam era infuriatu chì Nina era cusì indifferente à a so sofferenza. Per aghjunghje l'insultu à a ferita, hà cuntinuatu à pruvucà a so furia. "Forse hè perchè ùn site micca quì, Sam. Ti interferisci sempre in tuttu è finisci per sguassate a paglia più corta, chì saria bella s'è tù ùn erassi un lagnante cusì insopportabile.
    
  "Ascolta! Avete... " cuminciò a so risposta, solu per scopre chì Nina l'avia lasciatu. "Nina! Nina ! Sparisce ùn vi aiuterà micca à vince stu argumentu !
    
  À questu tempu, Sam avia ghjuntu à u pozzu sali, spintu da a ghjente riunita quì. Nisunu altru n'avia sete, ma tutti stavanu cum'è un muru, chjudendu u foru apertu à traversu u quale Sam pudia sente u spruzzo di l'acqua in a bughjura sottu.
    
  "Ti pregu scusa", mormorò, trascinenduli unu à unu per guardà oltre l'orlu. In u fondu di u pozzu, l'acqua era turchinu scuru, ancu malgradu u neru di a prufundità. A luce da sopra si rifrattava in stelle bianche brillanti nantu à a superficia ondulata mentre Sam vulia piglià un muzzicu.
    
  "Per piacè, pudete dammi da beie?" ùn hà micca indirizzatu à nimu in particulare. "Per piacè! Aghju tantu sete! L'acqua hè quì, ma ùn possu micca ghjunghje.
    
  Sam allargò u so bracciu finu à ch'ellu pudia, ma cù ogni centimetru chì u so bracciu avanzava, l'acqua paria s'alluntanà più prufonda, mantenendu a so distanza, finiscinu eventualmente più bassu chè prima.
    
  "Oh dieu!" - gridò in furia. "Ti ridi di mè?" Ripigliò a so pusizioni è guardò intornu à i stranieri, chì eranu sempre impastati da a tempesta di sabbia incessante è di u so assaltu seccu. "Aghju bisognu di una corda. Qualchissia hà una corda ?
    
  U celu diventava più chjaru. Sam guardò u lampu di luce chì vina da u sole, rompe appena a rotondità perfetta di a stella.
    
  "Un lampu in u sole", murmurò, perplessu. "Ùn meraviglia ch'e aghju tantu caldu è sete. Cumu pudete micca sente u calore insopportabile?"
    
  A so gola era cusì secca chì l'ultime duie parolle ùn cedevanu, è si sonavanu cum'è un grugnu incomprensibile. Sam espérait que le soleil ardent n'assècherait pas le puits, du moins pas avant qu'il ait pris un verre. In a bughjura di a so disperazione, hà ricursu à a viulenza. Se nimu hà fattu attente à una persona educata, forse si prestanu attenzione à a so situazione s'ellu si cumportava in modu inappropriatu.
    
  Lanciava in modu salvaticu l'urne è rompeva a ceramica mentre andava, Sam urlò per una tazza è una corda ; tuttu ciò chì puderia aiutà à piglià l'acqua. A mancanza di fluidu in u so stomacu si sentia cum'è l'acidu. Sam hà sentitu un dulore ardente sparisce in tuttu u so corpu, cum'è s'ellu ogni organu di u so corpu era vescicatu da u sole. Cascò in ghjinochji, gridendu cum'è una banshee in agonia, stringendu a sabbia gialla sciolta cù dita nodose mentre l'acidu li sguassava in gola.
    
  Pigliò i so cavichje, ma anu ghjustu casualmente calciatu u so bracciu, ùn li prestanu micca assai attenzione. Sam urlò di dolore. À traversu l'occhi stritti, per una certa raghjone sempre pienu di sabbia, fighjulava u celu. Ùn ci era nè sole nè nuvole. Tuttu ciò chì pudia vede era una cupola di vetru da l'orizzonte à l'orizzonte. Tutte e persone chì eranu cun ellu stavanu stupefatte di a cupola, congelate in ammirazione, prima chì un forte bang li acceca tutti - tutti eccettu Sam.
    
  Un'onda di morte invisibile pulsava da u celu sottu à a cupola è riduce tutti l'altri citadini in cenere.
    
  "Signore, nò!" Sam chianciò à a vista di a so terribili morte. Ci vulia à alluntanassi e mani da i so ochji, ma ùn si movevanu. "Lasciate e mo mani! Lasciami esse cecu ! Lasciami esse cecu!"
    
  "Tre..."
    
  "Due..."
    
  "Unu".
    
  Un altru bang, cum'è un impulsu di distruzzione, hà risonatu in l'arechje di Sam mentre i so ochji s'aprivanu. U so core batteva senza cuntrollu mentre scrutava u so circondu cù l'ochji spalancati pieni d'orrore. C'era un cuscinu magre sottu à u so capu è e so mani sò state ligate dolcemente, pruvendu a forza di a corda ligera.
    
  "Grande, avà aghju una corda", hà nutatu Sam mentre fighjulava i so polsi.
    
  "Credu chì a chjama à a corda era perchè u vostru subconsciousu era ricurdatu di e limitazioni", u duttore hà suggeritu.
    
  "No, avia bisognu di a corda per piglià l'acqua da u pozzu", Sam hà contru à a teoria quandu u psicologu hà liberatu e so mani.
    
  "Eiu sò. M'avete dettu tuttu in a strada, sgiò Cleave.
    
  U duttore Simon Helberg era un veteranu di quarant'anni di scienza cun una inclinazione speciale per a mente è i so trucchi. A parapsicologia, psichiatria, neurobiologia è, curiosamente, capacità speciali per a percepzione extrasensoriale guidò a barca di u vechju. U duttore Helberg, cunsideratu da a maiò parte di esse un charlatan è una disgrazia per a cumunità scientifica, ùn hà micca permessu chì a so reputazione tarnished influenzà u so travagliu in ogni modu. Un scientist antisociale è un teoricu solitario, Helberg hà sviluppatu solu nantu à l'infurmazioni è a pratica di e teorii generalmente cunsiderate cum'è mitu.
    
  "Sam, perchè pensate chì ùn avete micca mortu in u "pulsu" mentre chì tutti l'altri sò morti? Chì t'hà fattu diversu da l'altri?" - dumandò à Sam, pusendu nantu à u tavulinu davanti à u sofà, nantu à quale u ghjurnalistu era sempre stendu.
    
  Sam lui fit un ricanement presque infantile. "Bè, hè abbastanza evidenti, ùn hè micca? Eranu tutti di razza, cultura è paese simili. Eru un esterno cumpletu ".
    
  "Iè, Sam, ma questu ùn deve micca scusatu di soffre di una catastrofa atmosferica, nò?" - Ragiunò u duttore Helberg. Cum'è una vechja civetta sàvia, l'omu grassu è calvu fighjava à Sam cù i so ochji tamanti azzurri. I so lunettes s'assittavanu cusì bassu nantu à u ponte di u so nasu chì Sam hà sentitu u bisognu di spinghjalli in daretu prima ch'elli cascanu da a punta di u nasu di u duttore. Ma si limitò i so impulsi à cunsiderà i punti chì u vechju avia fattu.
    
  "Iè, a so", ammette. I grandi ochji scuri di Sam scannavanu u pianu mentre a so mente cercava una risposta plausibile. "Pensu chì era perchè era a mo visione è queste persone eranu solu extra in scena. Eranu parte di a storia chì stava fighjulendu ", aggrottò le sopracciglia, incertu di a so propria teoria.
    
  "Pensu chì hè sensu. Tuttavia, eranu quì per una ragione. Altrimenti ùn vi vede nimu altru. Forse avete bisognu di elli per capiscenu e cunsequenze di l'impulsu di a morte ", suggerì u duttore.
    
  Sam si pusò è si passò una manu trà i so capelli. Suspirò: "Dottore, chì importa? Vogliu dì, veramente, chì hè a diffarenza trà fighjulà a ghjente chì si cascanu è solu fighjà una splusione ?
    
  "Semplice", rispose u duttore. "A diferenza hè l'elementu umanu. S'ellu ùn avia micca assistitu à a brutalità di e so morti, ùn saria statu più chè una splusione. Ùn saria più chè un avvenimentu. In ogni casu, a prisenza è a perdita eventuale di a vita umana hè destinata à imprintà nantu à voi l'elementu emutivu o morale di a vostra visione. Avete da pensà à a distruzzione cum'è una perdita di vita, micca solu un disastru senza vittime ".
    
  "Sò troppu sobri per questu," geme Sam, scuzzulendu a testa.
    
  U duttore Helberg ridia è sbattu a so gamba. Si misi e mani nantu à i so ghjinochji è luttò per mette in piedi, sempre risandu mentre andava à spegne u so magnetofono. Sam hà accunsentutu à avè e so sessioni arregistrate in l'interessu di a ricerca di u duttore nantu à e manifestazioni psicosomatichi di l'esperienze traumatiche - sperienze provenienti da fonti paranormali o soprannaturali, cum'è ridiculu chì pò esse.
    
  "À Poncho's o à Olmega?" U duttore Helberg hà sorrisu mentre palesa u so bar di bevande astutamente nascostu.
    
  Sam hè stata surprised. "Ùn aghju mai pensatu chì eri un bevitore di tequila, Doc."
    
  "Mi sò innamuratu d'ella quandu aghju statu in Guatemala uni pochi d'anni troppu longu. Qualchì volta in l'anni settanta aghju datu u mo core à Sudamerica, è sapete perchè ? " U duttore Helberg surrisu mentre versava i colpi.
    
  "No, dimmi", insistì Sam.
    
  Sò diventatu obsessionatu cù l'idea ", disse u duttore. È quandu hà vistu u sguardu più perplessu di Sam, spiegò. "Aviu avutu à sapè ciò chì hà causatu sta isteria di massa chì a ghjente di solitu chjama religione, figliolu. Una ideologia cusì putente, chì avia sottumessu tante persone in tante epoche, ma chì ùn furnia micca una ghjustificazione concreta per l'esistenza altru ch'è u putere di e persone nantu à l'altri, era veramente una bona ragione per spiegà ".
    
  " Uccisu ! disse Sam, alzendu u so vetru per scuntrà u sguardu di u so psichiatra. "Eru stessu era cuntu di stu tipu d'osservazione. Micca solu a religione, ma ancu i metudi pocu ortodossi è e duttrini cumplettamente illogici chì anu schiavutu e masse cum'è s'ellu era quasi ... "
    
  "Supernaturale?" Dumandò u duttore Helberg, alzando una sopracciglia.
    
  "Esoteric," Pensu chì saria una parolla megliu ", disse Sam, finendu u so colpu è strintendu à l'amarezza sgradevule di a bevanda limpida. "Sì sicuru chì hè tequila?" si fece una pausa, ripiglià u so fiatu.
    
  Ignorendu a quistione triviale di Sam, u duttore Helberg resta nantu à u tema. "I temi esoterichi copre i fenomeni chì parli, figliolu. U soprannaturale hè solu a teosofia esoterica. Forse ti riferite à e vostre visioni recenti cum'è unu di quelli misteri sconcertanti?
    
  "Appena. I vecu cum'è sogni, nunda di più. Hè improbabile di rapprisintà a manipulazione di massa in a manera chì a religione. Fighjate, sò tutti per a fede spirituale o una sorta di fiducia in una intelligenza superiore ", spiegò Sam. "Ùn sò micca sicuru chì queste divinità ponu esse pacificate o persuadite da a preghiera per dà à e persone ciò chì volenu. Tuttu serà cum'è serà. Hè improbabile chì qualcosa in tutti i tempi hè apparsu grazia à a pietà di una persona chì dumanda à Diu ".
    
  "Allora, crede chì ciò chì accadrà, indipendentemente da qualsiasi intervenzione spirituale?" u duttore dumandò à Sam mentre pressu in segretu u buttone di registrazione. "Allora dite chì u nostru destinu hè digià determinatu".
    
  "Sì," Sam annuì. "È avemu finitu."
    
    
  Capitulu 2
    
    
  A calma hè finalmente tornata in Berlinu dopu à l'omicidi recenti. Diversi alti cummissari, membri di u Bundesrat è diversi finanzieri prominenti sò stati vittimi di assassini chì ùn sò micca stati risolti da alcuna urganizazione o individuu. Era un enigma chì u paese ùn avia mai avutu affruntà prima, postu chì i motivi di l'attacchi eranu fora di speculazione. L'omi è e donne attaccati avianu pocu in cumunu fora di esse ricchi o ben cunnisciuti, ancu s'ellu era soprattuttu in l'arena pulitica o in i settori cummerciale è finanziarii di Germania.
    
  I comunicati di stampa ùn anu cunfirmatu nunda, è i ghjurnalisti di tuttu u mondu si sò ghjunti in Germania per truvà qualchì rapportu secretu in qualchì locu in a cità di Berlinu.
    
  "Credemu chì questu era u travagliu di una urganizazione", a portavoce di u ministeru Gabi Holzer hà dettu à a stampa durante una dichjarazione ufficiale publicata da u Bundestag, u parlamentu di Germania. "U mutivu chì credemu hè perchè ci era più di una persona implicata in i morti."
    
  "Perchè hè questu? Perchè site cusì sicuru chì questu ùn hè micca u travagliu di una sola persona, Frau Holzer ? un ghjurnalista hà dumandatu.
    
  Ella esitava, suspirendu nervosamente. "Di sicuru, questu hè solu una supposizione. Tuttavia, cridemu chì parechji sò implicati per via di i diversi metudi chì sò stati utilizati per tumbà questi citadini d'elite.
    
  "Elite?"
    
  "Wow, elite, ella dice!"
    
  L'esclamazioni di parechji ghjurnalisti è di l'osservatori riechevanu e so parolle mal scelti in irritazione, mentre Gaby Holzer pruvò à curregà a so frase.
    
  "Per piacè! Per piacè, lasciami spiegà... " Pruvò di rimpruverà, ma a folla fora dighjà rugia indignata. I tituli eranu destinati à ritragrà u cumentu disgraziatu in una luce peghju di quella prevista. Quand'ella hà finalmente riesciutu à calmà i ghjurnalisti davanti à ella, spiegò a so scelta di parolle cum'è eloquente ch'ella pudia, cù difficultà postu chì e so cumpetenze d'inglese ùn eranu micca particularmente forti.
    
  "Signore è signori di i media internaziunali, scusate per l'incomprensione. Temu ch'e aghju sbagliatu - u mo inglese, bè... M-mi scuse ", disse, balbettendu ligeramente, è pigliò un respiru profunnu per calmà. "Cumu tutti sapete, questi atti terribili sò stati cummessi contr'à persone assai influenti è prominenti in stu paese. Ancu s'ellu pareva chì questi obiettivi ùn anu nunda in cumunu è ùn si movevanu ancu in i stessi cerchi, avemu ragiò per crede chì u so statutu finanziariu è puliticu avia qualcosa à fà cù i mutivi di l'attaccanti ".
    
  Questu era quasi un mese fà. Era statu un pocu di settimane duru da Gabi Holzer hà avutu affruntà cù a stampa è a so mentalità di vulture, ma si sentia sempre un malatu in u so stomacu quandu pensava à e cunferenze di stampa. Da quella settimana l'attacchi s'eranu firmatu, ma in tuttu Berlinu è u restu di u paese ci era una pace scura, incerta, piena di paura.
    
  "Chì s'aspittavanu?" - dumandò u so maritu.
    
  "A so, Detlef, a so," ella sorrise, fighjendu da a finestra di a so stanza. Gabi si spoglia per una longa doccia calda. "Ma ciò chì nimu capisce fora di u mo travagliu hè chì aghju da esse diplomaticu. Ùn possu micca dì qualcosa cum'è "Pensemu chì hè una banda ben finanziata di pirate in cunfurmità cù un club in ombra di pruprietarii maligni chì aspetta solu di sfondà u guvernu tedescu", possu? " aggrottò le sopracciglia mentre provava a sganciarsi il reggiseno.
    
  U so maritu hè ghjuntu à u so salvamentu è l'hà apertu, cacciendu è dopu scumpressendu a so gonna di matita beige. Hè sbarcatu à i so pedi nantu à a moquette spessa è morbida è si n'andò, purtendu sempre i so scarpi di piattaforma Gucci. U so maritu li basgiò à u collu è appoggiò u so mentonu nantu à a so spalla mentre fighjulavanu i luci di a cità sdrughjenu in u mare di bughjura. "Hè questu ciò chì succede veramente?" dumandò in parolle silenziu mentre e so labbra esploravanu a so clavicula.
    
  "Pensu di sì. I mo patroni sò assai preoccupati. Pensu chì hè perchè tutti pensanu a listessa manera. Ci hè infurmazione chì ùn avemu micca divulgatu à a stampa nantu à e vittime. Quessi sò fatti allarmanti chì ci dicenu chì questu ùn hè micca u travagliu di una sola persona ", disse.
    
  "Chì fatti? Chì piattanu da u publicu ? " li dumandò, cugliendu i so petti. Gabi si vultò è guardò Detlef cù una spressione severa.
    
  "Spiate? Per quale travagliate, Herr Holzer ? Pruvate veramente di seducemi per infurmazione ? s'hè lampatu ella, spinghjendulu scherzosamente in daretu. I so capelli biondi ballavanu nantu à a so schiena nuda mentre u seguitava à ogni passu mentre si ritirava.
    
  "No, nò, mi interessu solu per u vostru travagliu, caru", protestò mansamente è cascò in daretu à u so lettu. U Detlef custruitu putenti avia una parsunalità completamente opposta à u so fisicu. "Ùn ti vulia micca interrogà."
    
  Gabi si firmò in sequenza è rottò l'ochji. "Um Gottes volenu!"
    
  "Chì aghju fattu?" - dumandò scusandosi.
    
  "Detlef, sò chì ùn site micca una spia! Duvete avè ghjucatu. Dite cose cum'è "Sò quì per avè infurmazioni da voi à ogni costu" o "Se ùn mi dite micca tuttu, ti scuzzulu da tè!" o qualsiasi altra cosa vi vene in testa. Perchè sì cusì. dannatamente carino? - si lamentò, pigliendu u lettu cù u so taccu taccu ghjustu trà e so gammi.
    
  Sbuffava vicinu à i so ghjuvelli di famiglia, congelati in locu.
    
  "Ugh!" Gabi ridacchiò è sguassò u so pede. "Accendimi una sigaretta, per piacè."
    
  "Di sicuru, caru", rispose tristu.
    
  Gaby hà apertu i rubinetti di a doccia per chì l'acqua si scalda intantu. Si togliò i so mutandine è andò in a camera per una sigaretta. Detlef s'assittò, fighjendu a so moglia stupenda. Ùn era micca assai alta, ma in quelli tacchi si stendeva sopra ellu, una dea à i capelli ricci cù Karelia splendendu trà e so labbra rosse piene.
    
    
  ***
    
    
  U casinò era l'epitome di u lussu stravaganti è hà permessu solu à i patroni più privilegiati, ricchi è influenti in u so abbracciu peccaminosamente tumultuoso. U MGM Grand stava maestosu in a so facciata azzurra chì ricurdò à Dave Perdue di a superficia di i Caraibi, ma ùn era micca u destinazione finale di l'inventore bilionariu. Fighjendu in daretu à u concierge è u staffu, chì anu salutatu, stringendu strettamente a so punta di $ 500. Una limusina negra senza marcatu l'hà pigliatu è l'hà purtatu à una pista vicinu, induve l'equipaggiu di l'aviò di Purdue aspittava a so ghjunta.
    
  "Induve sta volta, sgiò Perdue?" - dumandò l'assistente di volu anzianu, scortandulu à u so postu. " Luna ? Forse a cintura d'Orione?
    
  Perdue ridia cun ella.
    
  "Denmark Prime, per piacè, James", hà urdinatu Perdue.
    
  "Subitu, capu," hà salutatu. Hà avutu qualcosa chì hà veramente apprezzatu in i so impiegati - un sensu di l'umuri. U so geniu è a ricchezza inesgotable ùn hà mai cambiatu u fattu chì Dave Perdue era, soprattuttu, un omu divertente è curaggiu. Siccomu hà passatu a maiò parte di u so tempu à travaglià in qualcosa in qualchì locu per una certa ragione, hà decisu di utilizà u so tempu liberu per viaghjà. In fatti, era andatu in Copenhague per qualchì stravaganza danese.
    
  Perdue era stancu. Ùn hè micca alzatu per più di 36 ore di fila da quandu hà custruitu un generatore laser cù un gruppu d'amici di l'Istitutu Britannicu di Ingegneria è Tecnulugia. Quandu u so jet privatu s'era sbarcatu, si pusò è decisu di dorme un pocu meritatu dopu à Las Vegas è a so vita notturna loca.
    
  Cum'è sempre quand'ellu viaghjava solu, Perdue hà lasciatu u schermu pianu sopra per calmà è dorme da l'ennuia ch'ella trasmette. Calchì volta era golf, à volte cricket; certe volte un documentariu di natura, ma ellu hà sempre sceltu qualcosa di pocu impurtante per dà a so mente un pocu di tregua. U clock di sopra à u screnu mostrava a sei e mezza quandu l'assistente di u volu li serviva una cena anticipata per pudè andà in lettu cù u stomacu pienu.
    
  À traversu u so sonnu, Perdue hà intesu a voce monotona di u ghjurnalista di a nutizia è u dibattitu di l'assassiniu chì s'hè seguita chì hà afflittu a sfera pulitica. Mentre discutevanu nantu à a pantalla di TV di pocu voluminu, Perdue s'hè addormentatu felice, senza cura di i tedeschi stunati in u studiu. Di tantu in tantu, e preoccupazioni li portavanu a mente à a cuscenza, ma prestu s"hè addurmintatu di novu.
    
  Quattru tappe di rifornimentu in u caminu li detti un pocu di tempu per stendere i so gammi trà e siesta. Trà Dublinu è Copenhague avia passatu l'ultime duie ore in un sonnu prufondu, senza sonnii.
    
  Paria chì un'eternità era passata quandu Perdue s'hè svegliatu à u gentile persu di un assistente di volu.
    
  " Sgiò Perdue ? Signore, avemu un pocu prublema ", hà sbulicatu. À u sonu di sta parolla, i so ochji s'allargavanu.
    
  "Chì ghjè stu? Chì ci hè?" dumandò, sempre slurring in u so sbalordu.
    
  "Ci hè statu rifiutatu u permessu di entre in u spaziu aereu danese o tedescu, signore. Forse duvemu esse rediretti à Helsinki ? - hà dumandatu.
    
  "Perchè eramu quì ..." murmurò, strofinendu a faccia. "Va bè, l'aghju da trattà. Grazie caru ". Cù questu, Perdue si precipitò à i piloti per sapè quale era u prublema.
    
  "Ùn ci anu micca datu una spiegazione dettagliata, signore. Tuttu ciò chì ci anu dettu era chì u nostru ID di registrazione era in lista negra sia in Germania sia in Danimarca! ", spiegò u pilotu, parendu perplessu cum'è Perdue. "Ciò chì ùn capiscu micca hè chì aghju dumandatu permissione previa è hè stata cuncessa, ma avà ci hè dettu chì ùn pudemu micca atterri".
    
  "In lista negra per chì?" Perdue aggrottò la fronte.
    
  "Questu mi sona cum'è una sciocchezza cumpleta, signore", intervene u copilotu.
    
  "Sò d'accordu di tuttu, Stan", Perdue hà rispostu. "Va bè, avemu abbastanza carburante per andà in un altru locu? Faraghju preparazioni ".
    
  "Avemu sempre carburante, signore, ma micca abbastanza per risicà troppu", hà dettu u pilotu.
    
  "Prova Billord. S'ellu ùn ci lascianu entre, andate à u nordu. Pudemu sbarcà in Svezia finu à chì risolvemu questu ", hà urdinatu à i so piloti.
    
  "A capitu, signore."
    
  "U cuntrollu di u trafficu aereu di novu, signore", disse di colpu u copilotu. "Ascolta".
    
  "Ci mandanu à Berlinu, sgiò Perdue. Chì duvemu fà?" - dumandò u pilotu.
    
  "Chì altru pudemu fà? Pensu chì duvemu stà cun questu per avà ", calculò Perdue. Chjamò l'assistente di volu è dumandò un rum doppiu cù ghjacciu, a so libazione preferita quandu e cose ùn andavanu micca.
    
  Sbarcò à l'aereoportu privatu di Dietrich in a periferia di Berlinu, Perdue preparatu per a denuncia formale chì vulia presentà contru l'autorità in Copenhague. A so squadra legale ùn puderia micca viaghjà à a cità tedesca prestu, cusì chjamò l'ambasciata britannica per organizà una riunione formale cù un rappresentante di u guvernu.
    
  Ùn era micca un omu di temperamentu ardente, Perdue era furioso per l'improvvisa lista nera di u so jet privatu. Per a vita di mè, ùn pudia capisce perchè puderia esse in lista negra. Era divertente.
    
  U ghjornu dopu, intrì in l'ambasciata di u Regnu Unitu.
    
  "Bon ghjornu, mi chjamu David Perdue. Aghju un appuntamentu cù u sgiò Ben Carrington, "Perdue hà dettu à u secretariu in l'ambiente chì cambia rapidamente di l'ambasciata in Wilhelmstrasse.
    
  "Bon ghjornu, sgiò Perdue", hà surrisu cun calore. "Lasciami purtari subitu à u so uffiziu. Aspittava di scuntràvi. "
    
  "Grazie," Perdue hà rispostu, troppu imbarazzatu è fastidiu ancu per furzà à surrisu à u secretariu.
    
  E porte di l'uffiziu di u rappresentante britannicu eranu aperte mentre u receptionist hà introduttu Perdue à l'internu. Una donna s'assittò à a tavula cù u spalle à a porta, circhendu cù Carrington.
    
  "Sgiò Perdue, crede," surrisu Carrington, alzendu da u so sediu per salutà u so invitatu scozzese.
    
  "Hè veru", hà cunfirmatu Perdue. "Piaciu di scuntràvi, sgiò Carrington."
    
  Carrington indicò a donna seduta. "Aghju cuntattatu un rappresentante di l'Uffiziu di Stampa Internaziunale Tedesca per aiutà ci".
    
  "Sgiò Perdue", a maravigliosa donna surrisu, "Spergu chì vi possu aiutà." Gaby Holzer. Felice di cunnosce vi".
    
    
  Capitulu 3
    
    
  Gaby Holzer, Ben Carrington è Dave Perdue anu discututu a pruibizione di sbarcu inespettatu annantu à u tè in l'uffiziu.
    
  "Devi assicurà, Herr Perdue, chì questu hè senza precedente. U nostru dipartimentu ghjuridicu, cum'è a ghjente di u Signore Carrington, hà verificatu accuratamente i vostri sfondate per qualcosa chì puderia dà origine à una tale dichjarazione, ma ùn avemu trovu nunda in i vostri registri chì spiegherebbe a negazione di l'ingressu in Danimarca è in Germania. " - Gabi hà dettu.
    
  "Grazie à Diu per Chaim è Todd!" Perdue hà pensatu quandu Gabi hà mintuvatu di verificà a so storia. "Se sapianu quante liggi aghju violatu in a mo ricerca, mi chjuderanu avà".
    
  Jessica Haim è Harry Todd ùn eranu micca analisti informatici legali per Purdue, i dui chì eranu esperti freelance in sicurezza di l'informatica assuciati da ellu. Ancu s'ellu eranu rispunsevuli di i fugliali esemplarii di Sam, Nina è Perdue, Chaim è Todd ùn anu mai statu implicatu in alcuna fraudulenta finanziaria. A ricchezza propria di Purdue era più chè abbastanza. Inoltre, ùn eranu micca persone greedy. Cum'è Sam Cleave è Nina Gould, Perdue si circundava di persone onesti è decenti. Spessu agiscenu fora di a lege, sì, ma eranu luntanu da i criminali cumuni, è questu era qualcosa chì a maiò parte di l'autorità è i moralisti simpricimenti ùn pudianu capisce.
    
  Cù u pallidu sole di a matina chì passava à traversu i persiane di l'uffiziu di Carrington, Perdue hà mossi a so seconda tazza di Earl Grey. A bellezza bionda di a donna tedesca era elettrizzante, ma ùn avia micca u carisma o l'aspettu ch'ellu aspettava. À u cuntrariu, paria chì vulia veramente ghjunghje à u fondu di e cose.
    
  "Ditemi, sgiò Perdue, avete mai avutu tratti cù pulitici danesi o istituzioni finanziarii?" Gabi li dumandò.
    
  "Iè, aghju fattu affari estensivi in Danimarca. Ma ùn mi movu micca in i circoli pulitichi. Sò più inclinatu accademicu. Musei, ricerca, investimentu in l'educazione superiore, ma stanu luntanu da l'agenda pulitica. Perchè?" li dumandò.
    
  "Perchè pensate chì questu hè pertinente, signora Holzer?" - dumandò Carrington, chjaramente intrigatu.
    
  "Bè, hè abbastanza evidente, sgiò Carrington. Se u sgiò Perdue ùn hà micca un antecedente penale, deve esse una minaccia per questi paesi, cumpresu u mio, in qualchì altru modu ", disse cun fiducia à u rapprisentante britannicu. "Se u mutivu ùn hè micca basatu annantu à un crimine, allora deve esse ligatu à a so reputazione cum'è un omu d'affari. Sapemu tramindui a so situazione finanziaria è a so reputazione cum'è qualcosa di celebrità ".
    
  "Aghju capitu", disse Carrington. "In altri palori, u fattu chì hà participatu à innumerevoli spedizioni è hè ben cunnisciutu cum'è un filantropu face ellu una minaccia per u vostru guvernu?" Carrington ridia. "Questu hè assurdu, signora."
    
  "Aspetta, stai dicendu chì i mo investimenti in certi paesi anu pussutu pruvucà à altri paesi à sfidà e mo intenzioni?" Perdue aggrottò la fronte.
    
  "No", rispose ella tranquillamente. "Micca paesi, sgiò Perdue. Istituzioni".
    
  "Sò persu", Carrington scuzzulò a testa.
    
  Perdue annuì d'accordu.
    
  "Lasciami spiegà. Ùn sò in alcun modu dichjarazione chì questu hè applicatu à u mo paese o à qualsiasi altru. Cum'è voi, sò solu speculazione, è pensu chì voi, o sgiò Perdue, puderia esse diventatu inconsciente in una disputa trà... ", si fece una pausa per truvà a parolla inglese apprupriata, "... certi organi ?
    
  "Corpi? Ti piace l'urganisazione?" - dumandò Perdue.
    
  "Iè, esattamente", disse. "Forse a vostra pusizioni finanziaria in diverse urganisazioni internaziunali vi hà causatu ostilità da parte di i corpi chì si opponenu à quelli cù quale site implicatu. Issues cum'è questu puderia facilmente sparghje in u mondu sanu, risultatu in voi esse pruibitu da certi paesi; micca da i guverni di questi paesi, ma da qualchissia chì hà influenza nantu à l'infrastruttura di questi paesi ".
    
  Purdue hà datu questu un pensamentu seria. A dama tedesca avia ragione. In fatti, era più ghjustu ch'ella puderia mai sapè. Il avait déjà été capturé par des sociétés qui pensaient que ses inventions et ses brevets pouvaient leur être d'une grande valeur, mais craignaient que leur opposition puisse offrir de meilleures offres. Stu sentimentu avia spessu risultatu prima in spionaggio industriale è boicottaggi di u cummerciu chì impediscenu di fà affari cù e so filiali internaziunali.
    
  "Devu ammette, sgiò Perdue. Questu hè assai sensu datu a vostra prisenza in conglomerati putenti in l'industria scientifica ", Carrington accunsentì. "Ma per quantu sapete, signora Holzer, questu ùn hè micca una prohibizione d'entrata ufficiale, allora? Questu ùn hè micca da u guvernu tedescu, nò?"
    
  "Hè ghjustu", hà cunfirmatu. "U sgiò Perdue ùn hà in alcun modu un prublema cù u guvernu tedescu... o Danimarca, mi pare. Pensu chì hè fattu più in segretu, um, sottu... "Hè pruvatu à truvà a parolla ghjusta.
    
  "Vogliu dì sicretu? Organizzazioni secrete? - Nudged Perdue, sperendu ch'ellu avia malinterpretatu u so poviru inglese.
    
  "Hè ghjustu. Gruppi sotterranei chì volenu chì stassi luntanu da elli. Ci hè qualcosa chì site attualmente implicatu chì puderia esse una minaccia per a cumpetizione?" hà dumandatu à Perdue.
    
  "No", rispose prestu. "In verità, aghju pigliatu un pocu di tempu. Sò veramente in vacanze avà ".
    
  "Questu hè cusì disturbante!" - Esclamò Carrington, scuzzulendu a testa divertenti.
    
  "Da quì a delusione, sgiò Carrington," Perdue surrisu. "Bè, almenu sò chì ùn aghju micca prublemi cù a lege. Trattaraghju di questu cù u mo populu ".
    
  "Va bè. Dopu avemu discututu quantu pudemu, datu a poca infurmazione chì avemu nantu à questu incidente inusual ", hà cunclusu Carrington. "Tuttavia, off the record, Mrs Holzer," si vultò versu l'attraente mandatu tedescu.
    
  "Iè, sgiò Carrington", hà surrisu.
    
  "L'altru ghjornu in CNN avete ufficialmente rapprisintatu u cancelliere in cunnessione cù l'assassini, ma ùn hà micca revelatu u mutivu di questu", hà dumandatu in un tonu assai interessatu. "Ci hè qualcosa di male chì a stampa ùn deve micca sapè?"
    
  Paria estremamente scomoda, luttendu per mantene a so prufessionalità. "Aghju paura", hà guardatu i dui omi cù una spressione nervosa, "questu hè infurmazione assai cunfidenziale".
    
  "In altre parolle, sì", hà dumandatu Perdue. S'avvicinò à Gaby Holzer cun prudenza è rispettu gentile è si pusò ghjustu accantu à ella. "Signora, forse questu hà qualcosa à fà cù i recenti attacchi à l'elite pulitica è suciale?"
    
  Ci era sta parolla di novu.
    
  Carrington pareva cumplettamente affascinatu mentre aspettava a so risposta. Cù mani tremanti, hà versatu più tè, fighjendu tutta a so attenzione nantu à u ligame tedescu.
    
  "Pensu chì ognunu hà a so propria teoria, ma cum'è un portavoce, ùn aghju micca u dirittu di sprime e mo opinioni, Signore Perdue. A sapete. Cumu pudete pensà chì discuteraghju questu cun un civile? Ella suspirò.
    
  "Perchè mi preoccupa quandu i sicreti sò spargugliati à u livellu di u guvernu, caru," Perdue hà rispostu.
    
  "Questa hè una questione tedesca", disse francamente. Gabi guardò Carrington. "Puderaghju fumà nantu à u vostru balcone?"
    
  "Di sicuru", accunsenu è si alzò per sbloccare e belle porte di vetru chì portavanu da u so uffiziu à un bellu balcone affacciatu nantu à Wilhelmstrasse.
    
  "Puderaghju vede tutta a cità da quì", hà rimarcatu, accendendu a so sigaretta longa è magre. "Ici si pudia parlà liberamente, luntanu da i muri chì puderianu avè l'arechje. Qualcosa si prepara, signori ", disse à Carrington è Perdue mentre l'accantonavanu per gode di a vista. "E questu hè un dimòniu anticu chì s'hè svegliatu; una rivalità longa scurdata... Innò, micca una rivalità. Hè più cum'è un cunflittu trà e fazioni chì eranu longu pensate morte, ma sò sveglie è pronte à attaccà ".
    
  Perdue è Carrington anu scambiatu sguardi rapidi prima di piglià nota di u restu di u messagiu di Gabi. Ùn li guardò mai, ma parlava, inalando un fumu sottile trà e so dite. "U nostru cancelliere hè statu catturatu prima di l'iniziu di l'assassini".
    
  I dui omi sbuchjavanu davanti à a bomba chì Gabi avia appena lanciata annantu à elli. Ùn solu ùn sparteva infurmazioni cunfidenziale, ma avia appena ammissu chì u capu di u guvernu tedescu era sparitu. Puzzava cum'è un colpu, ma pareva chì ci era qualcosa assai più scuru daretu à u rapimentu.
    
  "Ma era più di un mese fà, forse più!" esclamò Carrington.
    
  Gabi annuì.
    
  "E perchè ùn hè micca statu fattu publicu?" - dumandò Perdue. "Saria certamente assai utile per avvistà tutti i paesi vicini prima chì stu tipu di trama insidiosa si sparghje à u restu di l'Europa".
    
  "No, questu deve esse tenutu sicretu, sgiò Perdue", ùn hà micca d'accordu. Si vultò à affruntà u miliardariu cù ochji chì enfatizavanu a serietà di e so parolle. "Perchè pensate chì queste persone, questi membri d'elite di a sucità, sò stati ammazzati? Questu era tuttu parte di l'ultimatum. A ghjente daretu à tuttu hà minacciatu di tumbà i citadini tedeschi influenti finu à ottene ciò chì vulianu. L'unicu mutivu chì u nostru cancelliere hè sempre vivu hè perchè simu sempre cumpiendu u so ultimatum ", li hà infurmatu. "Ma quandu ci avvicinemu più vicinu à quella scadenza è u Serviziu Federale di Intelligenza ùn hà micca furnitu ciò chì dumandanu, u nostru paese serà ...", ella ridia amaramente, "... sottu una nova dirigenza".
    
  "Bon Diu!" Carrington disse sottu u so fiatu. "Avemu da piglià MI6 implicatu, è..."
    
  "No", interruppe Perdue. "Ùn pudete micca risicà di fà questu un grande spettaculu publicu, sgiò Carrington. S'ellu si sparghje, u Cancelliere morirà prima di a notte. Ciò chì avemu da fà hè di fà qualcunu per investigà l'urighjini di l'attacchi ".
    
  "Chì volenu da a Germania?" Carrington pescava.
    
  "Ùn cunnosci micca sta parte", si lamentò Gaby, soffiendu fumu in l'aria. "Ciò chì sacciu hè chì questa hè una urganizazione assai ricca cù risorse virtualmente illimitate, è ciò chì volenu ùn hè nunda di duminazione mundiale".
    
  "Chì pensate chì duvemu fà?" - dumandò Carrington, appoghjatu nantu à a ringhiera per fighjà Perdue è Gabi à u stessu tempu. U ventu arruffava i so capelli grigi, lisci è lisci mentre aspettava a pruposta. "Ùn pudemu micca fà sapè à nimu di questu. S'ellu hè diventatu publicu, l'isteria si sparghjeria in tutta l'Europa, è sò quasi sicuru chì seria una pena di morte per u vostru cancelliere.
    
  Da a porta, u secretariu di Carrington l'hà fattu segnu per firmà a dichjarazione di l'inconsistenza di a visa, lascendu Perdue è Gabi in un silenziu imbarazzatu. Ognunu hà riflettutu nantu à u so rolu in questa materia, ancu s'ellu ùn era nunda di i so affari. Eranu solu dui boni citadini di u mondu chì cercanu d'aiutà à cumbatte l'anime scure chì avianu brutalmente finitu a vita innocente in a ricerca di l'avidità è u putere.
    
  "Sgiò Perdue, odiu di ammette," disse, fighjendu rapidamente intornu per vede s'ellu u so òspite era sempre occupatu. "Ma eru quellu chì hà dispostu chì u vostru volu per esse rerouted."
    
  "Chì?" Perdue hà dettu. I so ochji turchini pallidi eranu pieni di dumande mentre fighjulava a donna stupitu. "Perchè u fate?"
    
  "Sò quale site", disse. "Sapiu chì ùn tollerà micca esse cacciatu da u spaziu aereu danese, è aghju dumandatu à alcuni - chjamemu aiutanti - di pirate u sistema di cuntrollu di u trafficu aereu per mandà à Berlinu. Sapia chì saria a persona chì u Signore Carrington chjamà nantu à questa materia. Aviu avutu à scuntràvi in una capacità ufficiale. A ghjente guarda, vede ".
    
  "O mio Diu, signora Holzer," Perdue aggrottò le sopracciglia, fighjendula cun grande preoccupazione. "Avete certamente attraversatu assai difficultà per parlà cun mè, allora chì vulete da mè?"
    
  "Questu ghjurnalistu vincitore di u Premiu Pulitzer hè u vostru cumpagnu in tutte e vostre ricerche", hà cuminciatu.
    
  "Sam Cleave?"
    
  "Sam Cleave", ripeté ella, alleviata chì ellu sapia à quale vulia dì. "Deve investigà i sequestri è l'attacchi à i ricchi è putenti. Deve esse capace di capisce ciò chì diavule volenu. Ùn sò micca in pusizioni di espunà elli ".
    
  "Ma sapete ciò chì succede", disse. Ella annuì mentre Carrington li riunì.
    
  "Allora", disse Carrington, "avete dettu à qualcunu in u vostru uffiziu di e vostre idee, signora Holzer?"
    
  "Aghju archivatu qualchi infurmazione, sicuru, ma, sapete", hà scrollatu e spalle.
    
  "Intelligente", rimarcò Carrington, chì pareva assai impressiunatu.
    
  Gabi aghjunse cun cunvinzione. "Sapete, ùn deve micca sapè nunda, ma ùn sò micca dorme. Sò inclinatu à fà cose cusì, cose chì avarianu affettà u benessiri di u populu tedescu è di tutti l'altri, per quessa, cù a mo attività ".
    
  "Questu hè assai patriotticu di voi, signora Holzer", disse Carrington.
    
  Il pressa le museau du silencieux contre sa mâchoire et lui fit échapper le cerveau avant que Perdue pût battre les yeux. Cum'è u corpu mutilatu di Gabi cascò sopra a ringhiera da quale Carrington l'avia lanciata, Perdue hè statu subitu subitu da dui guardiani di l'ambasciata, chì l'anu scunnisciutu.
    
    
  Capitulu 4
    
    
  Nina hà muzzicatu a bocca di a pipa, teme chì ùn pò micca respira bè. Sam insistia chì ùn ci era micca una cosa cum'è una respirazione impropria, chì ùn pudia respira solu in u locu sbagliatu, cum'è sottu à l'acqua. L'acqua limpida è balsamica avviluppava u so corpu flottante mentre avanzava sopra u scogliu, sperendu ch'ella ùn sia micca maulata da un squalu o da qualsiasi altra criatura marina chì passava una brutta ghjurnata.
    
  Sottu à ella, i coralli torciati adornanu u pallidu è sterile fondu di l'oceanu, animandulu cù culori brillanti è belli in sfumature chì Nina ùn cunniscia mancu esiste. Parechje spezie di pesci l'aghjunghjenu in a so esplorazione, sferzendu à traversu u so caminu è facenu movimenti rapidi chì a rendevanu un pocu nervosa.
    
  "E s'ellu qualcosa si nasconde trà sti maledetti scoli è mi vene à mè?" Nina s'hè spavintata, "E se mi perseguissi da un kraken o qualcosa in questu momentu, è tutti i pesci correnu cusì perchè volenu alluntanassi?"
    
  Grazie à l'aumentu di l'adrenalina purtatu da a so imaginazione iperattiva, Nina picchiò più veloce, pressendu e so braccia strette à i so lati è spearing u so modu passatu l'ultimi di e grandi rocce per ghjunghje à a superficia. Daretu à ella, una pista di bolle d'argentu hà marcatu u so prugressu, è un flussu di sfere d'aria scintillanti spuntava da l'estremità superiore di u so tubu.
    
  Nina sbucò à a superficia appena si sentia chì u so pettu è e so gambe cumincianu à brusgià. Cù i so capelli bagnati pettinati in daretu, i so ochji marroni parevanu particularmente grandi. I so pedi toccu u pianu di sabbia è hà cuminciatu à fà a so strada di ritornu à a cala di a spiaggia trà e muntagne furmate da i scogli. Strintendu, luttava contr'à u currente, tenendu i so occhiali in manu.
    
  A marea hà cuminciatu daretu à ella, è questu hè un tempu assai periculosu per esse in l'acqua lucale. Per furtuna, u sole hè sparitu daretu à i nuvuli di cullizzioni, ma era troppu tardi. Era a prima volta di Nina in u clima tropicale di u mondu, è era digià soffrendu per quessa. U dulore in i so spalle a punisava ogni volta chì l'acqua chjappà a so pelle rossa. U so nasu era digià cuminciatu à sbuchjarà da u sole di u ghjornu prima.
    
  "O Diu, possu digià ghjunghje à i bassini!" - Sghignava di dispirazioni da l'assaltu cuntinuu di l'onde è di i spruzzi di mare chì cupria u so corpu rossu cù u surf salatu. Quandu l'acqua cuminciò à ghjunghje sin'à a so ghjinochje, si precipitò à truvà u rifugiu più vicinu, chì, cum'è s'hè risultatu, era un bar di spiaggia.
    
  Ogni picciottu è omu ch'ella attraversò si vultò per fighjulà a petite bellezza chì s'appoghjava nantu à a sabbia libera. E sopracciglia scure di Nina, perfettamente formate sopra i so grandi ochji scuri, enfatizavanu solu a so pelle marmurata, ancu s'ellu era avà assai arrossata. Tutti l'ochji cascò subitu nantu à i trè trianguli verdi smeraldi chì cupria à pena quelli parti di u so corpu chì l'omi vulianu più. U fisicu di Nina ùn era micca l'ideale, ma era a manera chì si portava chì hà fattu chì l'altri l'ammirassi è u desideriu.
    
  "Avete vistu l'omu chì era cun mè sta mane?" - dumandò à u ghjovanu barman, chì portava una cammisa fiurali sbottonata.
    
  "Una persona cù lenti obsessive?" li dumandò. Nina duvia surrisu è annunzià.
    
  "Iè. Saria esattamente ciò chì cercu ", fece l'ochju. Pigliò a so tunica bianca di cuttuni da a sedia d'angulu duv'ella l'avia lasciata è li tirava nantu à a testa.
    
  "Ùn l'aghju vistu da tantu tempu, signora. L'ultima volta chì l'aghju vistu, era in via di scuntrà cù l'anziani di u paese vicinu per amparà a so cultura o qualcosa ", aghjunse u barman. "Vogliu beie?"
    
  "Um, pudete trasfiriri a fattura à mè?" - hà incantatu.
    
  "Certamente! Chì serà?" hà surrisu.
    
  "Sherry", hà decisu Nina. Ella dubitava ch'elli avianu un liquore. "Ta."
    
  U ghjornu s'hè vultatu in un frescu fumu mentre a marea purtò cun ella una nebbia salina chì si stalla nantu à a spiaggia. Nina beve a so bevanda, stringendu i so lunette mentre i so ochji piglianu in u circondu. A maiò parte di i clienti era partitu, eccettu un gruppu di studienti taliani chì avianu una fila ubriachi à l'altru latu di u bar, è dui stranieri chì eranu tranquillamente curpi nantu à i so bibii à u bar.
    
  Dopu avè finitu u so sherry, Nina si accorse chì u mare s"era avvicinatu assai è u sole tramuntava prestu.
    
  "Ci hè una tempesta chì vene o qualcosa?" dumandò à u barman.
    
  "Ùn pensu micca cusì. Ùn ci hè micca abbastanza nuvole per quessa ", rispose, appughjatu in avanti per guardà da sottu à u tettu di paglia. "Ma pensu chì u clima fretu vene prestu".
    
  Nina ridia à u pensamentu.
    
  "E cumu puderia esse questu?" ella risa. Notendu u sguardu perplessu di u barmanu, li disse perchè hà trovu a so idea fredda divertente. "Oh, sò di Scozia, vede?"
    
  "Oh!" - ridia. "Vedu! Hè per quessa chì sona cum'è Billy Connelly! E perchè," si aggrottò simpaticamente, prestendu una attenzione particulare à a so pelle rossa, "persu a battaglia cù u sole in u vostru primu ghjornu quì.
    
  "Iè," accunsenu Nina, pudendu in scunfitta mentre esaminò e so mani di novu. "Bali mi odia".
    
  Ridia è scuzzulò u capu. "Innò! Bali ama a bellezza. Bali ama a bellezza! "... sclamò è s'abbuffò sottu à u bancu, solu per esce cù una buttiglia di sherry. Il lui versa un autre verre. "A spese di u stabilimentu, complimenti da Bali."
    
  "Grazie," Nina surrisu.
    
  U rilassamentu novu hà certamente fattu bè. Pas una volta, da quandu ella è Sam sò ghjunti dui ghjorni fà, ùn avia persu u so temperamentu, salvu, di sicuru, quand'ella malediscia u sole chì sbatteva nantu à ella. Luntanu da a Scozia, luntanu da a so casa in Oban, sentia chì e dumande più profonde ùn pudianu micca ghjunghje. In particulare quì, induve l'Equatore era à u nordu di ella invece di à u sudu, sta volta si sentia fora di a portata di ogni tipu di cose mundani o serii.
    
  Bali l'hà ammucciatu in modu sicuru. Nina li piacia a stranezza, quant"elli eranu l"isuli da l"Auropa, ancu s"ella odiava u sole è l"onde di calore cuntinui chì facevanu a so gola in desertu è li fece appiccicà a lingua à u palazzu. Micca ch'ella avia qualcosa specificamente da ammuccià, ma Nina avia bisognu di cambià di scenariu per u so propiu bè. Solu tandu serà à u so megliu quandu ella torna in casa.
    
  Dopu avè saputu chì Sam era vivu è u vedi di novu, l'accadèmicu feisty hà subitu decisu di sfruttà a so cumpagnia, avà chì sapia chì ùn era micca persu per ella dopu à tuttu. A manera ch'ellu, Reichtisusis, hè surtitu da l'ombra in u duminiu di Dave Perdue hà amparatu à valurizà u presente è nunda di più. Quandu hà pensatu ch'ellu era mortu, hà capitu u significatu di a finalità è u rigrettu è hà prumessu di ùn sperimentà mai più quellu dolore - u dulore di ùn sapè. A so assenza da a so vita hà cunvinta Nina chì amava Sam, ancu s'ellu ùn pudia micca imaginà esse implicata in una relazione seria cun ellu.
    
  Sam era diversu in certi modi in quelli ghjorni. Di sicuru, ellu avia statu rapitu à bordu di una nave diabolica nazista chì hà imprigiunatu u so stessu esse in a so strana rete di fisica impia. Quantu tempu ci pigliò per esse ghjittatu da un verme à un vermu ùn era chjaru, ma una cosa era chjara - hà cambiatu a perspettiva di u ghjurnalistu famosu mundiale nantu à l'incredibile.
    
  Nina ascultò a conversazione sbiadita di i visitatori, si dumandava ciò chì Sam era in corsu. Avè a so camera cun ellu solu a cunvinta ch'ellu s'hè andatu per un tempu, prubabilmente persu in a bellezza di l'isule è ùn mantene micca traccia di u tempu.
    
  "Ultima porzione", u barmanu surrisu è prupone di versà un altru drink.
    
  "Oh no, grazie. In u stomacu viotu, sta sustanza hè simile à Rohypnol ", risa. "Pensu chì u chjameraghju un ghjornu".
    
  Saltò da u so taburete di u bar, riunì u so attellu di snorkeling amatoriale, l'hà chjappu nantu à a spalla, è hà salutatu u persunale di u bar. Il n'y avait encore aucun signe de lui dans la pièce qu'elle partageait avec Sam, ce qui était à prévoir, mais Nina ne put s'empêcher de se sentir mal à l'aise que Sam s'en soit allée. Si fece una tazza di tè è aspittò, fighjendu fora à traversu a larga porta scorrevule di vetru induve i cortini bianchi sottili sbattevanu in a brisa marina.
    
  "Ùn possu micca", si lamentò. "Cumu pò a ghjente à pusà cusì cusì? Signore, sò impazzitu. "
    
  Nina hà chjusu i finestri, si mette in pantaloni cargo cachi, stivali di trekking, è imballò u so saccu cù un penknife, una bussola, una spugna è una buttiglia d'acqua fresca. Determinata, si n'andò à a zona assai boscosa daretu à u resort, induve una strada di caminata hà purtatu à un paesi lucale. À u principiu, u chjassu di sabbia ingrossu si stendeva à traversu una magnifica cattedrale di l'arburi di a jungla, piena d'uccelli culuriti è di corsi d'acqua limpidi. Duranti parechji minuti, i chjami di l'uccelli eranu guasi assordanti, ma à a fine u cinguettiu s'hè mortu, cum'è s'elli eranu cunfinati in u quartieru da quale ella era appena emersa.
    
  Davanti à ella, u chjassu andava drittu in muntagna, è a vegetazione quì era assai menu lussureggiante. Nina hà capitu chì l'acelli sò stati lasciati in daretu è ch'ella si facia avà in un locu stranamente tranquillu. In u luntanu, puderia sente e voci di e persone in un dibattitu incandescente, eccu à traversu l'area piana chì si stendeva da l'orlu di a muntagna induve ella stava. Sottu in u picculu paese, e donne si lamentavanu è s"incurvavanu mentre l"omi di a tribù si difendevanu gridendu l"un l"altru. À mezu à tuttu questu, un omu era pusatu nantu à a sabbia - un invitatu micca invitatu.
    
  "Sam!" - Nina ansimò. "Sam?"
    
  Ella cuminciò à marchjà in a muntagna versu u stabilimentu. L'odore distintu di u focu è di a carne empiia l'aria mentre si avvicinava, mantenendu l'ochji nantu à Sam. Si pusò a gamba incruciata cù a manu diritta nantu à a testa di l'altru omu, ripetendu una parolla una volta è torna in una lingua straniera. A vista inquietante hà scantatu Nina, ma Sam era u so amicu è ella sperava di valutà a situazione prima chì a folla diventa viulente.
    
  "Bonghjornu!" - disse ella, escendu in a radura centrale. I paisani anu reagitu cù l'ostilità aperta, gridendu subitu à Nina è agitendu e braccia salvaje per cacciàla. Cù i so braccia allargate, hà pruvatu à dimustrà ch'ella ùn era micca u nemicu.
    
  "Ùn sò micca quì per fà dannu. Questu," indicò Sam, "hè u mo amicu". L'aghju da piglià, ok ? bè?" Nina s'agenouilla, affichant un langage corporel soumis alors qu'elle s'avançait vers Sam.
    
  "Sam", disse, tendu a manu. "Diu mio! Sam, chì hè sbagliatu cù i vostri ochji?"
    
  I so ochji si vultonu in i so orbiti mentre ripeteva una parolla una volta è più.
    
  "Kalihasa! Kalihasa!"
    
  "Sam! Dannazione, Sam, svegliate, dannazione ! Ci ammazzaranu per via di voi ! - gridò.
    
  "Ùn pudete micca svegliarlu", disse à Nina l'omu chì deve esse u capu tribale.
    
  "Perchè nò?" Ella aggrottò la fronte.
    
  "Perchè hè mortu".
    
    
  Capitulu 5
    
    
  Nina sintia chì i so capelli si staccavanu da u calore seccu di u ghjornu. U celu sopra u paese era diventatu un giallu pallidu, chì ricorda u celu incinta di Atherton induve ella avia visitatu quandu era zitellu durante una tempesta.
    
  Ella aggrottò la fronte incredulità, fighjendu severamente u so capu. "Ùn hè micca mortu. Hè vivu è respira... quì ! Chì dice?"
    
  U vechju suspirò cum'è s'ellu avia vistu a stessa scena troppu volte in a so vita.
    
  "Kalihasa. Cumanda à a persona sottu a so manu di more in u so nome ".
    
  Un altru omu accantu à Sam hà cuminciatu à cunvulsioni, ma l'osservatori arrabbiati ùn anu micca fattu avanzà per aiutà u so cumpagnu. Nina scuzzulò Sam violentemente, ma u capu l'hà alluntanatu in alarme.
    
  "Chì?" - li gridava. "Fermeraghju questu! Lasciami andà!"
    
  "I dii morti parlanu. Avete da sente ", hà avvistatu.
    
  "Avete tutti impazziti?" - gridò, lanciandu e mani in l'aria. "Sam!" Nina era inorridita, ma continuava à ricurdà chì Sam era u so Sam è ch'ella avia da impedillu di tumbà u nativu. U capu hà tenutu u so polso per impedisce ch'ella ùn interferisca. A so presa era innaturalmente forte per un vechju cusì fragile.
    
  Nantu à a sabbia davanti à Sam, u nativu gridava in agonia mentre Sam cuntinuava à ripetiri a so canzone senza lege. U sangue sguassava da u nasu di Sam è sguassava nantu à u so pettu è e cosce, facendu chì i paisani sprimà un coru d'orrore. E donne pienghjenu è i zitelli urlavanu, purtendu Nina in lacrime. Scuzzulendu u capu viulente, u storicu scozzese urlava istericu, riunendu e so forze. Elle s'est précipitée de toutes ses forces, s'éloignant de l'emprise du leader.
    
  Piena di furia è di paura, Nina si precipitò versu Sam cù una buttiglia d'acqua in manu, perseguita da trè paisani mandati à piantà. Ma era troppu veloce. Quandu hà ghjuntu à Sam, hà versatu acqua nantu à a so faccia è a testa. S'hè dislocata a spalla quandu l'omi di u paese l'afferravanu, u so impetu troppu per u so corpu chjucu.
    
  L'ochji di Sam si chjusu mentre gocce d'acqua scorrivanu nantu à a so fronte. U so cantu cessò istantaneamente, è u nativu davanti à ellu fù liberatu da u so turmentu. Sfinitu è pienghjendu, si rotlò nantu à a rena, invocà i so dii è ringrazienduli per a so misericòrdia.
    
  "Lascia mi tranquillu!" Nina gridò, chjappà unu di l'omi cù a so manu bona. L'hà culpitu duramente in faccia, fendu ch'ella cascà nantu à a sabbia.
    
  "Caccià u vostru cattivu prufeta fora di quì!" L'attaccante di Nina ringhiò cù un forte accentu, alzendu u pugnu, ma u capu l'impedì di più viulenza. L'altri omi s'arrizzò da a terra à u so cumandamentu è lasciavanu Nina è Sam solu, ma micca prima di sputà à l'intrusi mentre passavanu.
    
  " Sam ? Sam!" - Urlò Nina. A so voce tremò di scossa è rabbia mentre teneva u so visu in e so mani. Ella stringhje u so bracciu feritu dolorosamente à u so pettu, circannu di tirà u Sam stupitu à i so pedi. "Gesù Cristu, Sam! Arriza ti!"
    
  Per a prima volta Sam sbattò le palpebre. Aggrottò le sopracciglia mentre la confusione lo sbatteva.
    
  "Nina?" gemì. "Chì faci quì? Cumu m'avete trovu?"
    
  "Guardate, sguazzatevi è esce da quì prima chì queste persone frigghianu i nostri culi pallidi per a cena, ok?" - disse sottu à u so fiatu. "Per piacè. Per piacè Sam!"
    
  Fighjendu u so bellu amicu. Paria scunfitta.
    
  "Chì hè quellu contu nantu à a to faccia? Nina. Ehi ! Qualchissia hà..." hà capitu ch'elli eranu in mezu à una folla chì cresce rapidamente, "... qualcunu vi hà colpitu?"
    
  "Ùn fate micca macho avà. Andemu ghjustu fora di quì. Avà ", bisbigliò cun ferma urgenza.
    
  "Va bè, va bè," mormorò inaudiblemente, sempre completamente sbalzatu. I so ochji sbattevanu da un latu à l"altru mentre fighjulava intornu à i spittatori sputati, chì gridavanu insulti è gestichjavanu di abbandunà ellu è Nina. "Signore, chì hè u so prublema?"
    
  "Ùn hà micca impurtanza. Vi spiegheraghju tuttu s'è no sortemu da quì vivi, " Nina ansimò in agonia è panicu, trascinendu u corpu instabile di Sam versu a cima di a muntagna.
    
  Si movenu più prestu ch'elli pudianu, ma a ferita di Nina l'impedì di scappà.
    
  "Ùn possu micca, Sam. Continua ", gridò.
    
  "Assolutamente micca. Lasciami aiutà, "rispose, sintendu goffamente u so stomacu.
    
  "Chi stai facendu?" ella aggrottò la fronte.
    
  "Provendu à avvolgerà i mo braccia intornu à a vostra cintura per pudè ti trascinà, amore," sbuffava.
    
  "Ùn site mancu vicinu. Sò ghjustu quì in vista," si lamentò, ma dopu qualcosa li passò. Agitendu a so palma aperta davanti à a faccia di Sam, Nina hà nutatu chì seguitava u muvimentu. " Sam ? Vede?"
    
  Ellu sbatté rapidamente è paria sbulicatu. "Un pocu. Ti vecu, ma hè difficiule di determinà a distanza. A mo percezione di a prufundità hè fottuta, Nina.
    
  "Va bè, va bè, vultemu solu in u resort. Una volta chì simu salvu in a stanza, pudemu capisce ciò chì l'infernu vi hè accadutu ", hà prupostu cun simpatia. Nina pigliò a manu di Sam è li hà accumpagnatu tramindui finu à l'hotel. Sottu u sguardu di l'invitati è di u staffu, Nina è Sam si sò precipitu in a so stanza. Quand'elli sò entrati, hà chjusu a porta.
    
  "Vai sdraiati, Sam", disse.
    
  "Micca finu à ch'è no ti truvemu un duttore per trattà quella brutta contusione", protestò.
    
  "Allora cumu pudete vede u contu nantu à a mo faccia?" ella dumandò, cerchendu u numeru in l'annuariu telefuninu di l'hotel.
    
  "Ti vecu, Nina", sospirò. "Ùn vi possu micca dì quantu hè tuttu luntanu da mè. Devu ammette chì questu hè assai più fastidiosu chè ùn esse capace di vede s'ellu ci crede. "
    
  "Oh sì. "Di sicuru", hà rispostu, chjamandu u serviziu di taxi. Hà urdinatu una vittura à a sala d'urgenza più vicina. "Fate una doccia rapida, Sam. Avemu da scopre s'ellu a vostra visione hè dannata permanentemente, vale à dì, subitu dopu chì a rimettenu in u cuff di rotatori.
    
  "A vostra spalla hè fora di l'articulazione?" Sam dumandò.
    
  "Iè", rispose ella. "Hè surtitu quandu mi anu pigliatu per alluntanassi da voi".
    
  "Perchè? Chì avia da fà ch'elli vulianu prutege mi da voi ? " surrisi un pocu di piacè, ma si pudia dì chì Nina li piattava i ditagli.
    
  "Vaia ghjustu à svegliate è ùn parevanu micca vulsutu ch'elli, questu hè tuttu", hà scrollatu e spalle.
    
  "Hè ciò chì vogliu sapè. Eru dorme ? Eru svenutu?" dumandò sinceramente, vultendu versu ella.
    
  "Ùn sò micca, Sam", disse senza cunvinzione.
    
  "Nina", pruvò à scopre.
    
  "Avete menu", hà guardatu l'orologio vicinu à u lettu, "vinti minuti per piglià una doccia è appruntà u nostru taxi".
    
  "Va bè", Sam hà dettu, alzantu per andà à a duscia, piantendu lentamente à u bordu di u lettu è di a tavola. "Ma questu ùn hè micca a fine. Quandu torneremu, mi dicerete tuttu, ancu ciò chì mi piattate.
    
  À l'uspidale, i travagliadori medichi di turnu anu cura di a spalla di Nina.
    
  "Vulete qualcosa da manghjà?" - dumandò u duttore indonesianu perspicace. Hà ricurdatu à Nina unu di quelli giovani registi di Hollywood hipster emergenti cù e so caratteristiche scure è a so personalità arguta.
    
  "Forse a vostra infermiera?" Sam intervenne, lassendu l'infermiera senza sospetti stunatu.
    
  "Ùn fate micca attenzione à ellu. Ùn pò fà nunda, " Nina fece l'ochju à l'infermiera sorpresa, chì avia appena più di vint'anni. A zitella hà furzatu un surrisu, lanciatu un sguardu incertu versu u bellu omu chì hè ghjuntu à u so emergenza cù Nina. "È mordi solu l'omi".
    
  "Bene à sapè", u duttore affascinante surrisu. "Cumu avete fattu questu? È ùn dì micca chì avete fattu un travagliu duru ".
    
  "Sò cascatu mentre caminava", rispose Nina senza sbattà.
    
  "Va bè, andemu. Pronti?" - dumandò u duttore.
    
  "No", si lamentò per una frazione di seconda prima chì u duttore tirò u so bracciu cù una presa putente chì li fece spasmi i musculi. Nina gridò d'agonia mentre i ligamenti ardenti è e fibre musculari allungate anu causatu una fiammata devastante di dolore in a so spalla. Sam s'arrizzò per andà versu ella, ma l'infermiera l'hà alluntanatu gentilmente.
    
  "Tuttu hè finitu! "Hè fattu", u duttore a rassicurò. "Tuttu hè tornatu à a normale, ok? Bruciarà per un altru ghjornu o dui, ma poi sarà megliu. Mantene questu in una sling. Ùn ci hè micca troppu trafficu per u prossimu mese, dunque micca caminari.
    
  "Diu! Per un mumentu aghju pensatu chì mi strappassi u mio bracciu cazzo! Nina aggrottò la fronte. A so fronte scintillava di sudore è a so pelle umida era fridda à u toccu mentre Sam s'avvicinava per piglià a so manu.
    
  "Sì d'accordu?" dumandò.
    
  "Iè, sò d'oru", disse, ma a so faccia hà dettu una storia diversa. "Avà avemu bisognu di verificà a vostra visione".
    
  "Chì ci hè di male à i vostri ochji, signore?" - dumandò u duttore carismàticu.
    
  "Bè, questu hè tuttu u puntu. Ùn aghju micca idea. Eiu..., guardò Nina suspittosu una stonda, sapete, mi sò addurmintatu in carrughju mentre pigliava u sole. È quandu mi svegliu, aghju avutu prublemi per fucalizza nantu à a distanza di l'uggetti ".
    
  U duttore fighjulava à Sam, u so sguardu ùn abbandunava mai quellu di Sam, cum'è s'ellu ùn credeva una parolla di ciò chì u turistu avia ghjustu dettu. Si frugò in a tasca di u so mantellu per a so penna di torcia è annuì. "Tu dici chì t'hè addurmintatu mentre prendi u sole. Ti prendi u sole in una cammisa ? Ùn ci hè micca una linea di bronzu nantu à u to pettu, è salvu ùn riflette a luce di u sole cù a vostra pelle pallida, u mo amicu scozzese, ci hè pocu per indicà chì a vostra storia hè vera.
    
  "Pensu chì ùn importa micca perchè dorme, Doc", si difende Nina.
    
  Fighjendu u picculu petardi cù grandi ochji scuri. "In verità, questu face tutta a diferenza, signora. Solu s'ellu sacciu duv'ellu era è per quantu tempu, ciò chì hè statu espostu, etc., puderaghju determinà ciò chì puderia avè causatu u prublema ".
    
  "Induve avete studiatu?" Dumandò Sam, completamente fora di tema.
    
  "Laureatu da l'Università di Cornell è quattru anni à l'Università di Pechino, signore. Aghju travagliatu nantu à u mo prugramma di maestru in Stanford, ma aghju avutu à interrompe per vene è aiutà cù l'inundazioni di u 2014 in Brunei ", spiegò, studiendu l'ochji di Sam.
    
  "E site oculatu in un locu chjucu cum'è questu? Diciaraghju chì hè guasi una pena ", hà rimarcatu Sam.
    
  "A mo famiglia hè quì, è pensu chì hè quì chì e mo cumpetenze sò più necessarie", disse u ghjovanu duttore, mantenendu a so voce ligera è persunale perchè vulia stabilisce una relazione stretta cù u Scot, soprattuttu perchè sospettava chì qualcosa era sbagliatu. Saria impussibule di avè una discussione seria annantu à una tale cundizione ancu cù e persone più apertu.
    
  "Sgiò Cleave, perchè ùn venite cun mè in u mo uffiziu per pudè parlà in privatu", u duttore suggerì in un tonu seriu chì preoccupava Nina.
    
  "Nina pò vene cun noi?" Sam dumandò. "Vogliu ch'ella sia cun mè durante e conversazioni private nantu à a mo salute".
    
  "Moltu bè", disse u duttore, è l'anu scortatu in una stanza chjuca fora di u cortu corridor di a sala. Nina guardò à Sam, ma paria calmu. In l'ambiente sterile, Nina si sentia nausea. U duttore chjusu a porta è li dete à tramindui un sguardu longu è attentu.
    
  "Forse eri in un paese vicinu à a spiaggia?" li dumandò.
    
  "Iè", disse Sam. "Questa hè una infezione locale?"
    
  "Hè quì chì vi hè stata ferita, signora?" Si vultò versu Nina cun una sfumatura di apprensione. Ella cunfirmò cun un cennu, parendu un pocu imbarazzatu da a so bugia goffa prima.
    
  "Hè una malatia o qualcosa, duttore?" Sam insistia à una risposta. "Queste persone anu qualchì tipu di malatia ...?"
    
  U duttore pigliò un respiru prufondu. "Sgiò Cleave, crede in u soprannaturale?"
    
    
  Capitulu 6
    
    
  Perdue si svegliò in ciò chì pareva un congelatore o un cercua fattu per priservà un cadavere. I so ochji ùn pudianu vede nunda davanti à ellu. L'oscurità è u silenziu s'assumigliavanu à una atmosfera fridda chì brusgiava a so pelle nuda. A so manu manca si n'andò à u polsu drittu, ma hà trovu chì u so sguardu era statu cacciatu. Ogni respiru era un sibilu d'agonia mentre s'affocava à l'aria fridda chì vene da qualchì locu in a bughjura. Hè tandu chì Perdue hà scupertu ch'ellu era cumplitamenti nudu.
    
  "O mio Diu! Per piacè, ùn mi dite micca ch'e sò stendu nantu à una lastra in qualchì morgue. Per piacè ùn mi dite micca ch'e sò statu sbagliatu per mortu!" implorò a so voce interna. 'Sta calmu, David. Basta à stà calmu finu à sapè ciò chì succede. Ùn fate micca panicu prematuremente. U panicu annebbia solu a mente. U panicu annebbia solu a mente.
    
  Si trasfirìu cù cura e so mani in u so corpu è li fece passà longu i so fianchi per sente ciò chì era sottu.
    
  "Atlas".
    
  "Puderia esse un cercua?" "Almenu questu significava chì ùn era micca intrappulatu in un cercuettu o in un frigorifero mortuariu. Tuttavia, sapendu chì ùn li purtava micca cunsulazione. U fretu era insupportable, ancu peggiu di a densa bughjura intornu à ellu.
    
  Di colpu, u silenziu hè statu ruttu da i passi chì si avvicinavanu.
    
  "Hè questa a mo salvezza?" O a mo morte?"
    
  Perdue ascoltò attentamente, luttendu u desideriu di iperventilate. Nisuna voce empiia a stanza, solu passi incessanti. U so core hà cuminciatu à batte salvaticu cù tanti pinsamenti di ciò chì puderia esse - induve puderia esse. L'interruttore si vultò è a luce bianca ceccò Perdue, punzendu i so ochji.
    
  "Eccu ellu", hà intesu una voce masculina aguda chì li ramintò di Liberace. "U mo Signore è Salvatore".
    
  Perdue ùn pudia apre l'ochji. Ancu à traversu e palpebre chjuse, a luce penetrava in u so craniu.
    
  "Pigliate u vostru tempu, Ger Perdue", hà cunsigliatu una voce cù un forte accentu di Berlinu. "I vostri ochji devenu aghjustà prima, altrimenti diventerai cecu, caru. È ùn vulemu micca cusì. Sò troppu preziosu ".
    
  In modu inusual per Dave Perdue, hà sceltu di risponde cù un dichjarazione chjaramente "Fuck you".
    
  L'omu sghignazzava à a so profanità, chì sonava abbastanza divertente. U battimentu di e mani ghjunse à l'arechje di Perdue è si trascinò.
    
  "Perchè sò nudu? Ùn aghju micca swing cusì, amicu, "Perdue hà sappiutu dì.
    
  "Oh, ti scuzzulate, quantunque ti spingemu, caru. Viderete. A resistenza hè assai dannusu per a salute. A cullaburazione hè impurtante quant'è l'ossigenu, cum'è vi scoprerete prestu. Sò u vostru maestru, Klaus, è site nudu per a simplicità raghjone chì l'omi nudi sò facili da vede quandu scappanu. Vede, ùn ci hè bisognu di frenà quandu site nudu. Credu in metudi simplici ma efficaci ", spiegò l'omu.
    
  Perdue hà furzatu i so ochji per aghjustà à l'ambienti luminosi. À u cuntrariu di tutte l'idee chì s'eranu in u so capu mentre ch'ellu stendeva in u bughju, a cellula induve era prigiuneru era grande è lussuosa. Hè ricurdatu di u decoru in a cappella di u Castellu di Glamis in u so paese d'origine, a Scozia. I tetti è i muri sò stati decorati cù pitture in stile Rinascimentu, dipinti in pitture d'oliu brillanti in cornici dorati. Lampadari d'oru appesi à u tettu è i vitrali adornanu i vetri di vetru chì spuntavanu da daretu à i lussuosi drappi viola profondi.
    
  Infine i so ochji truvaru l'omu di quale ellu avia intesu solu una voce finu à quellu mumentu, è pareva quasi cum'è Perdue l'avia imaginatu. Pocu altu, slanciatu è elegantemente vestitu, Klaus stava attentu, e so mani chjosa pulitamente davanti à ellu. Quand'ellu surrisa, deep deeps apparsu in e so guance, è i so ochji scuri è perle parevanu qualchì volta brillanu sottu à a luce luminosa. Perdue hà nutatu chì Klaus portava i so capelli in una manera chì li ricurdava di Hitler - una parte di u latu scuru, assai corta da a cima di l'arechja. Ma a so faccia era rasata pulita, è ùn ci era micca segnu di u disgustu ciuffu di capelli sottu u nasu chì u demonicu capu nazista purtava.
    
  "Quandu mi possu vestì?" Perdue dumandò, pruvendu à esse u più educatu pussibule. "Sò veramente friddu."
    
  "Aghju paura chì ùn pudete micca. Mentre site quì, sarete nudu per scopi pratichi è - l'ochji di Klaus studiavanu u fisicu altu è magro di Perdue cun un piacè senza vergogna - - scopi estetici.
    
  "Senza vestiti, ghjalaraghju à morte! Questu hè ridiculu!" Perdue hà oppostu.
    
  "Per piacè cuntrollatevi, Herr Perdue", rispose Klaus calmu. "I reguli sò regule. Tuttavia, u riscaldamentu serà attivatu appena l'aghju urdinatu per adattà à u vostru cunfortu. Avemu rinfriscatu a stanza solu per svegliate. "
    
  "Pudete solu svegliarmi à u modu anticu?" Perdue ridacchiò.
    
  "Chì hè u modu anticu? Aghju chjamatu u vostru nome ? Ti mettite d'acqua? Mandate u vostru gattu preferitu per pacà a vostra faccia? Per piacè. Questu hè u tempiu di i dii gattivi, u mo caru omu. Di sicuru, ùn simu micca per amabilità è coccole ", disse Klaus in una voce fredda chì ùn currispondeva micca à u so visu sorridente è à l'ochji scintillanti.
    
  I gammi di Perdue tremavanu è i so capezzoli duru da u fretu, postu ch"ellu stava accantu à u tavulinu cupertu di seta chì avia servitu da u so lettu da quandu era purtatu quì. E so mani cupria a so virilità, chì mostra a so temperatura di u corpu diminuitu cù u culore viole di e so unghie è labbra.
    
  "Heizung!" Klaus hà urdinatu. Passò à un tonu più dolce: "In pochi minuti sarete assai più còmode, prumessu".
    
  "Grazie," Perdue balbettò tra i denti battendo.
    
  "Pudete pusà se vulete, ma ùn vi sarà micca permessu di lascià sta stanza finu à chì site scortatu fora - o realizatu - secondu u vostru livellu di cooperazione", Klaus hà infurmatu.
    
  "À propositu", disse Perdue. "Induve sò? Tempiu ? È chì avete bisognu di mè?
    
  " Pianu pianu ! sclamò Klaus cun un grande surrisu, battendu e mani. "Vulete solu entre in i dettagli. Rilassatevi."
    
  Perdue senti chì a so frustrazione cresce. "Ascolta, Klaus, ùn sò micca un maledutu turista ! Ùn sò micca quì per una visita, è di sicuru ùn sò micca quì per divertirvi. Vogliu cunnosce i ditagli per pudè chjappà a nostra sfurtunata attività è possu andà in casa ! Mi pari di suppone chì mi piace à esse quì in u mo vestitu d'anniversariu dannatu, saltendu à traversu i vostri cerchi cum'è un animale di circu !
    
  U surrisu di Klaus sparì prestu. Dopu chì Perdue hà finitu a so tirade, l'omu magre u fighjulava senza muvimenti. Perdue sperava chì u so puntu passava à l'idiota odioso chì hà ghjucatu cù ellu in unu di i so ghjorni micca cusì boni.
    
  "Ai finitu, David?" dumandò Klaus in una voce bassa è sinistra chì era appena udibile. I so ochji scuri fighjulavanu direttamente in quelli di Perdue mentre abbassava u mento è stringe i so dite. "Lasciami chiarisce qualcosa per voi. Ùn site micca un invitatu quì, avete ragione; ùn site ancu u maestru. Quì ùn avete micca putere perchè quì site nudu, chì significa chì ùn avete micca accessu à un urdinatore, gadgets o carte di creditu per fà i vostri trucchi di magia ".
    
  Klaus s'avvicinò lentamente à Perdue, cuntinuendu a so spiegazione. "Qui ùn avete micca permessu di fà dumande o avè opinioni. Cumpiterete o morirete, è farai cusì senza dubbitu, mi aghju fattu chjaru ?
    
  "Crystal clear", Perdue hà rispostu.
    
  "L'unicu mutivu per quale aghju qualchì rispettu per voi hè perchè una volta erate Renatus di l'Ordine di u Sole Neru", disse à Perdue mentre u circundava. Klaus hà dimustratu una espressione chjara di disprezzu assolutu per u so prigiuneru. "Ancu s'è tù era un cattivu rè, un infieru turncoat chì hà sceltu di distrughje u Sole Neru invece di aduprà per guvernà a nova Babilonia".
    
  "Ùn aghju mai dumandatu sta pusizione!" supplicò u so casu, ma Klaus cuntinuò à parlà cum'è s'è e parolle di Perdue eranu solu scricchiolii in i pannelli di legnu di a stanza.
    
  "Avete avutu a bestia più putente di u mondu à a vostra dumanda, Renatus, è avete decisu di cacà nantu à ellu, sodomizàlu è guasi causatu u colapsu cumpletu di seculi di putere è saviezza", hà pridicatu Klaus. "Se questu era statu u vostru pianu da u principiu, vi avissi elogiatu. Questu mostra un talentu per l'ingannimentu. Ma s'ellu l'avete fattu perchè aviti paura di u putere, amicu, ùn valenu nunda.
    
  "Perchè difende l'Ordine di u Sole Neru? Sò unu di i so sbirri ? Vi anu prumessu un locu in a so sala di u tronu dopu avè distruttu u mondu? Se vi fidate di elli, allora sì un tipu speciale di stupidu ", rispose Perdue. Sintia a so pelle rilassate sottu à u caldu dolce di a temperatura cambiante in a stanza.
    
  Klaus ridacchiò, surrisendu amaramente mentre si stava davanti à Perdue.
    
  "Pensu chì u soprannome stupidu dipende da u scopu di u ghjocu, ùn pensate micca? Per voi, sò un stupidu chì cerca u putere per ogni modu necessariu. Per mè, sì un stupidu per scaccià ", disse.
    
  "Senti, chì vulete?" Purdue era fumante.
    
  S'avvicinò à a finestra è tirò a tenda da parte. Daretu à u sipariu, infilatu in u quadru di legnu, era un teclatu. Klaus hà guardatu in daretu à Perdue prima di aduprà.
    
  "Avete statu purtatu quì per esse programatu per pudè serve un scopu di novu", disse. "Avemu bisognu di una reliquia speciale, David, è truverete per noi. È vulete sapè a parte più interessante ?
    
  Avà surrisu cum'è prima. Perdue ùn hà dettu nunda. Hà sceltu di guardà u so tempu è aduprà e so cumpetenze d'osservazione per truvà una via d'uscita una volta chì u pazzu partì. À questu puntu, ùn vulia più divertisce à Klaus, ma invece si n'andò cun ellu.
    
  "A più bona parte hè chì vulete serve à noi," Klaus ridacchiò.
    
  "Chì hè sta reliquia?" Perdue dumandò, fintendu di esse interessatu à sapè.
    
  "Oh, qualcosa veramente speciale, ancu più speciale chè a Spear of Destiny!" - hà revelatu. "Una volta chjamata l'Ottava Meraviglia di u Munnu, u mo caru David, hè stata persa durante a Siconda Guerra Munniali da una forza più sinistra chì si sparse in l'Europa di l'Est cum'è una pesta crimson. Per via di a so interferenza, hè persa per noi, è a vulemu torna. Vulemu chì ogni parte sopravviventi di ellu sia riunificata è restituita à a so bellezza antica per adornà a sala principale di stu tempiu in u so splendore d'oru ".
    
  Perdue affucatu. Ciò chì Klaus implicava era assurdu è impussibile, ma era tipicu di u Sun Negru.
    
  "Speriate seriamente di scopre a Sala Amber?" - dumandò Perdue sorpresa. "Hè statu distruttu da i raids aerei britannichi è ùn hà mai fattu oltre Königsberg! Ella ùn esiste più. Solu i so frammenti sò spargugliati in u fondu di l'oceanu è sottu à e fundazioni di vechji ruine distrutte in u 1944. Questa hè una idea stupida!"
    
  "Bè, vedimu s'ellu pudemu cambià a vostra idea annantu à questu," Klaus surrisu.
    
  Si vultò per inserisce u codice nantu à u teclatu. Un boom forte hà seguitu, ma Perdue ùn pudia vede nunda inusual finu à chì i dipinti squisiti nantu à u tettu è i muri sò diventati i so propri tela. Perdue hà capitu chì era tutta una illusione ottica.
    
  I superfici in i frames eranu cuparti di schermi LED, capaci di trasfurmà sceni cum'è finestre in un ciberversu. Ancu i finestri eranu solu imagine nantu à schermi piani. Di colpu, u simbulu spaventoso di u Sole Neru apparsu in tutti i monitori prima di passà à una maghjina gigante chì si sparghje in tutti i schermi. Ùn resta nunda di a stanza originale. Perdue ùn era più in u lussuosu salone di u castellu. Il se tenait à l'intérieur de la grotte du feu, et même s'il savait qu'il s'agissait simplement d'une projection, il ne pouvait nier l'inconfort de l'augmentation de la température.
    
    
  Capitulu 7
    
    
  A luce blu da a TV hà datu à a stanza una atmosfera ancu più scura. Nantu à i mura di a stanza, u muvimentu nantu à a nutizia stende una multitùdine di forme è ombre in neru è turchinu, lampendu cum'è lampi è solu per un mumentu chì illuminanu i decoru nantu à i tavulini. Nunda era induve duvia esse. Induve i bicchieri è i piatti eranu una volta posti nantu à i scaffali di vetru di u buffet, ci era solu un quadru apertu senza nunda in l'internu. I pezzi grossi, chjappi di stoviglie rotte sò spargugliati nantu à u pianu davanti à ella, è ancu nantu à a cima di u casgiu.
    
  E macchie di sangue anu macchiatu alcune di i chips di legnu è di i pavimenti, diventendu neri in a luce di a TV. E persone nantu à u screnu parevanu esse indirizzate à nimu in particulare. Ùn ci era micca spettatori in a stanza per elli, ancu s'è qualchissia era prisenti. Nant'à u sofà, una muntagna slumbering d'una persona riempia tutti i trè sedi, è ancu i braccioli. I so mantelli cascò à u pianu, lassendulu espunutu à u fretu di a notte, ma ùn li importava.
    
  Dapoi chì a so moglia hè stata uccisa, Detlef ùn hà sentitu nunda. Micca solu e so emozioni l'abbandunonu, ma i so sensi anu diventatu ancu inturniati. Detlef ùn vulia sente nunda chè tristezza è dolu. A so pelle era fridda, cusì fridda chì brusgiava, ma u veduvu si sentia solu intorpimentu mentre i so mantelli sfilavanu è s'ammucciavanu nantu à a moquette.
    
  I so scarpi eranu sempre à l"orlu di u lettu induv"ella l"avia ghjittatu u ghjornu nanzu. Detlef ùn pudia suppurtà s'ellu li portava via, perchè allora ella si ne andava veramente. L'impronte digitali di Gabi eranu sempre nantu à a cinturina di coghju, a terra di i so sole era sempre quì, è quand'ellu toccò i scarpi, si sentia. S'ellu li mette in l'armadiu, e tracce di i so mumenti finali cù Gabi si perderanu per sempre.
    
  A pelle s'era sbuchjata da e so nocche rotte, è avà a placca cupria a carne cruda. Detlef ùn l'hà micca sentitu ancu. Sintia solu u fretu, chì attenuava u dulore da a so viulenza è e lacerazioni lasciate da i bordi dente. Di sicuru, sapia ch"ellu si senterà e ferite punzanti u ghjornu dopu, ma avà ùn vulia chè dorme. Quand'ellu durmia, l'hà vistu in i so sogni. Ùn avissi micca affruntà a realtà. In un sognu, puderia ammuccià da a realità di a morte di a so moglia.
    
  "Questu hè Holly Darryl da a scena di l'incidente disgustu chì hè accadutu sta matina à l'ambasciata britannica in Berlinu", balbettò un ghjurnalista americanu in televisione. "Fu quì chì Ben Carrington di l'ambasciata britannica hà assistitu à l'orribile suicidiu di Gabi Holzer, un rappresentante di l'Uffiziu di u Cancelliere Tedesco. Puderete ricurdà di a Sra Holzer cum'è u portavoce chì hà indirizzatu à a stampa in cunnessione cù l'assassini recenti di pulitici è finanziarii in Berlinu, chì i media anu avà chjamatu "Midas Offensive". E fonti dicenu chì ùn ci hè ancu una chiarezza nantu à u mutivu di a Sra Holzer per piglià a so vita dopu avè aiutatu cù l'investigazione di l'assassini. Resta à vede s'ellu era una pussibule target di i stessi assassini o forse era ancu cunnessu cun elli.
    
  Detlef ringhiò, mezzu addormentatu à l'audacia di i media, chì ancu insinuatu chì a so moglia puderia avè qualcosa à fà cù l'assassini. Ùn pudia decide quale di e duie bugie l'irritava più - u suppostu suicidiu o a distorsione assurda di a so implicazione. Perturbatu da a speculazione inghjusta di i ghjurnalisti chì sapanu tutti, Detlef sentia un odiu crescente per quelli chì denigravanu a so moglia à l'ochji di u mondu sanu.
    
  Detlef Holzer ùn era micca un coward, ma era un solitario seriu. Forse era a so educazione o forse solu a so parsunalità, ma hà sempre patitu trà e persone. U dubbitu di sè stessu era sempre statu a so croce, ancu di zitellu. Ùn pudia micca imaginà ch'ellu era abbastanza impurtante per avè a so propria opinione, è ancu cum'è un omu di circa trentacinque anni, maritatu cù una donna stupente cunnisciuta in tutta a Germania, Detlef era sempre inclinu à ritirassi.
    
  S'ellu ùn avia micca avutu una furmazione di cummattimentu estensivu in l'esercitu, ùn averia mai scuntratu Gabi. Duranti l'elezzioni di u 2009, ci hè stata una viulenza diffusa per via di rumuri di corruzzione, chì hà suscitatu prutestazioni è boicottaggi di i discorsi di i candidati in certi lochi in tutta a Germania. Gabi, tra l'altri, hà ghjucatu in modu sicuru ingaghjendu a sicurità persunale. Quandu hà scontru per a prima volta u so guardianu di u corpu, s'hè innamuratu istantaneamente cun ellu. Cumu puderia micca amassi un gigantu cusì dolce è gentile cum'è Detlef ?
    
  Ùn hà mai capitu ciò chì hà vistu in ellu, ma tuttu era parte di a so bassa autoestima, cusì Gaby hà amparatu à fà luce di a so pudore. Ùn l'hà mai ubligatu à cumparisce cun ella in publicu dopu u so cuntrattu cum'è u so guardianu di u corpu hè finitu. A so moglia rispettò u so slip involontariu di a lingua, ancu in a stanza. Eranu cumplettamente opposti in materia di restraint, ma anu truvatu un locu mediu còmode.
    
  Avà hè andata è ellu hè lasciatu solu. A brama di ella storpiava u so core, è pienghje senza cessà in u santuariu di u sofà. A dualità dominava i so pinsamenti. Avia da fà tuttu ciò ch'ellu ci vole à sapè quale hà tombu a so moglia, ma prima ci vole à sbattà l'ostaculi ch'ellu s'era messu. Questa era a parte più dura, ma Gabi si meritava a ghjustizia è solu avia bisognu di truvà una manera di diventà più cunfidenza.
    
    
  Capitulu 8
    
    
  Sam è Nina ùn anu micca idea di cumu risponde à a quistione di u duttore. Dopu tuttu ciò ch'elli avianu assistitu durante e so avventure inseme, anu da ammette chì i fenomeni inspiegabili esistenu. Mentre chì a maiò parte di ciò chì anu sperimentatu puderia esse attribuita à a fisica cumplessa è à i principii scientifichi scuperti, eranu aperti à altre spiegazioni.
    
  "Perchè dumandu?" Sam dumandò.
    
  "Aghju bisognu di assicurà chì nè voi nè a signora quì pensanu chì sò una spezia di idiota superstiziosa per ciò chì vi dicu", ammette u ghjovanu duttore. U so sguardu passava avanti è avanti trà elli. Era mortalmente seriu, ma ùn era micca sicuru d'avè fiducia abbastanza in i stranieri per spiegà una teoria cusì ovviamente inveru.
    
  "Semu assai aperti quandu si tratta di queste cose, Dottore", l'assicurò Nina. "Ci pò dì. Per esse onesto, avemu vistu cose strane noi stessu. Ci hè ancu assai pocu chì sorprende Sam è mè.
    
  "A listessa cosa", aghjunse Sam cun una risata infantile.
    
  Ci pigliò un pocu di tempu à u duttore per capisce cumu trasmette a so teoria à Sam. A so faccia dimustrava preoccupazione. S'arrabbiandu a gola, hà spartutu ciò chì pensava chì Sam duverebbe sapè.
    
  "A ghjente in u paese chì avete visitatu hà avutu un scontru assai stranu parechji centu anni fà. Questa hè una storia chì hè stata tramandata oralmente per seculi, dunque ùn sò micca sicuru di quantu di a storia originale resta in a legenda d'oghje ", disse. " Contanu di una gemma chì hè stata pigliata da un zitellu è purtata in paese per dà à u capu. Ma perchè a petra pareva cusì inusual, l'anziani pensanu chì era l'ochju di un diu, cusì l'anu chjusu, teme ch'elli seranu guardati. In cortu, tutti in u paese sò morti trè ghjorni dopu, perchè anu accecatu u diu è hà pigliatu a so ira annantu à elli.
    
  "E pensate chì u mo prublema di visione hà qualcosa à fà cù sta storia?" Sam aggrottò la fronte.
    
  "Fighjate, sò chì questu sona pazzu. Cridemi, sò cumu si sona, ma stammi à sente ", insistia u ghjovanu. "Ciò chì pensu hè un pocu menu medicale è più inclinatu versu ... um ... quellu tipu di ..."
    
  "Latu stranu?" dumandò Nina. Ci era scetticismu in u so tonu.
    
  "Aspetta avà", disse Sam. "Cuntinuà. Chì ci hà da fà cù a mo visione?
    
  "Pensu chì qualcosa vi hè accadutu quì, sgiò Cleave ; qualcosa chì ùn pudete micca ricurdà ", suggerì u duttore. "Vi dicu perchè. Siccomu l'antenati di sta tribù anu accecatu u diu, solu una persona chì hà un diu puderia esse cecu in u so paese.
    
  Un silenziu travolgente li avvolse i trè mentre Sam è Nina fighjulavanu u duttore cù i più strani sguardi ch"ellu avia mai vistu. Ùn avia micca idea di spiegà ciò chì provava di dì, soprattuttu perchè era cusì ridiculu è chisciottu.
    
  "In altri palori," Nina lentamente hà cuminciatu à assicurà chì hà capitu tuttu bè, "ci vulete dì chì crede in a storia di e vechje, nò ? Allora questu ùn hà nunda di fà cù a suluzione. Vulissi solu fà sapè chì site cascatu per sta merda pazza ".
    
  "Nina," Sam aggrottò le sopracciglia, non troppo contento che fosse così brusca.
    
  "Sam, stu tippu vi dice praticamente chì ci hè un diu in voi. Avà sò tuttu per l'ego è pò ancu trattà un pocu di narcisismu quì è quì, ma per l'amor di Cristu ùn pudete micca crede chì a merda! "- l'ammonì ella. "Oh, u mo Diu, hè cum'è dì chì se a vostra orechja face male in l'Amazonia, site in parte unicornu."
    
  U ridiculu di u stranieru era troppu forte è rude, chì furzà u ghjovanu duttore à revelà u so diagnosticu. Una volta faccia à faccia cù Sam, turnò u spalle à Nina per ignurà ella in risposta à u so disprezzu per a so intelligenza. "Fighjate, so ciò chì sona questu. Ma voi, u sgiò Cleave, avete passatu una quantità spaventosa di calore cuncentratu à traversu u vostru organon-visus in pocu tempu, è ancu s'ellu duveria avè causatu a vostra testa per splode, in u risultatu avete patitu solu danni minori à a lente è a retina!
    
  Fighjulò à Nina. "Questa era a basa di a mo cunclusione diagnostica. Fate ciò chì vulete, ma hè troppu stranu per scaccià cum'è qualcosa altru ch'è soprannaturale ".
    
  Sam era stupitu.
    
  "Allora questu hè u mutivu di a mo visione pazza", disse Sam.
    
  "U calore eccessivu hà causatu picculi cataratte, ma queste ponu esse eliminate da qualsiasi oftalmologu appena vultate in casa", disse u duttore.
    
  Hè nutate chì era Nina chì l'hà incuraghjitu à fighjà l'altra parte di u so diagnosticu. Cun grande rispettu è curiosità in a so voce, Nina hà dumandatu à u duttore nantu à u prublema di visione di Sam da un puntu di vista esoteric. À u principiu, riluttante à risponde à a so dumanda, accunsenu à sparte cù Nina a so vista di i specifichi di ciò chì hè accadutu.
    
  "Tuttu ciò chì possu dì hè chì l'ochji di u sgiò Cleave sò stati esposti à temperature simili à i lampi è sò sorti cù danni minimi. Questu solu hè inquietante. Ma quandu cunnosci i storii di i paisani cum'è mè, vi ricordate di e cose, soprattuttu cose cum'è u diu cecu arrabbiatu chì hà uccisu tuttu u paese cù u focu celeste ", disse u duttore.
    
  "Fulmine", disse Nina. "Allora hè per quessa chì anu insistitu chì Sam era mortu mentre i so ochji eranu rotulati in u so craniu. Dottore, avia avutu una crisi quandu l'aghju trovu.
    
  "Sì sicuru chì ùn era micca solu un subproduttu di u currente elettricu?" dumandò u duttore.
    
  Nina alzò le spalle: "Forse".
    
  "Ùn mi ricordu nunda di questu. Quandu mi sò svegliatu, tuttu ciò chì mi ricordu era chì era calda, mezza cieca è estremamente confusa ", ammise Sam, a fronte aggrottata in cunfusione. "So ancu menu avà chè prima chì mi dissi tuttu questu, Doc."
    
  "Nimu di questu ùn duverebbe esse a suluzione à u vostru prublema, sgiò Cleave. Ma ùn era nunda di miraculu, per quessa, almenu aghju avutu da dà un pocu di più infurmazione nantu à ciò chì puderia accade à voi ", li disse u ghjovanu. "Fighjate, ùn sò micca ciò chì hà causatu quellu anticu..." fighjendu à a donna scettica cù Sam, ùn vulia micca pruvucà u so ridiculu di novu. "Ùn sò micca ciò chì misteriosa anomalia t'hà purtatu à attraversà i fiumi di i dii, sgiò Cleave, ma s'ellu fussi tù, aghju tenutu un sicretu è cercà l'aiutu di un stregone o di un sciamanu.
    
  Sam rise. Nina ùn l'hà micca trovu divertenti, ma hà tenutu a so lingua annantu à e cose più disturbanti chì hà vistu à Sam fà quandu l'hà trovu.
    
  "Allora, sò pussede da un anticu diu? Oh dolce Ghjesù!" Sam rise.
    
  U Duttore è Nina si scambiavanu sguardi è un accordu silenziu nasce trà elli.
    
  "Avete da ricurdà, Sam, chì in i tempi antichi e forze di a natura chì ponu avà esse spiegate da a scienza eranu chjamati dii. Pensu chì hè ciò chì u duttore prova di fà chjaru quì. Chjamate ciò chì vulete, ma ùn ci hè dubbitu chì qualcosa strana strana vi succede. Prime visioni, è avà questu ", spiegò Nina.
    
  "Lo so, amore," l'assicurò Sam, sorridendo. "Eiu sò. Sembra cusì maledettamente pazza. Quasi folle cum'è u viaghju in u tempu o i vermi fatti da l'omu, sapete? Avà à traversu u so surrisu pareva amara è rottu.
    
  U Dottore aggrottò le sopracciglia a Nina à a menzione di Sam di u viaghju in u tempu, ma ella si limitò à scuzzulà a testa disprezzatamente è a spazzola. Ùn importa micca quantu u duttore crede in u stranu è meraviglioso, ùn pudia micca spiegà à ellu chì u so paziente maschile per parechji mesi di incubi era u capitanu inconsciente di una nave nazista teleporting chì avia sfidatu tutte e lege di a fisica pocu pocu tempu. Alcune cose ùn eranu micca solu destinate à esse sparte.
    
  "Bè, duttore, ti ringraziu assai per u vostru aiutu medico - è misticu -", hà sorrisu Nina. "In ultimamente, avete statu un aiutu assai più grande di quellu chì sapete mai".
    
  "Grazie, Miss Gould", u ghjovanu duttore surrisu, "per avè infine crede in mè. Benvenuti à voi dui. Per piacè pigliate cura di voi, d'accordu?"
    
  "Iè, simu più cool di una prostituta..."
    
  "Sam!" - Nina u interruppe. "Pensu chì avete bisognu di riposà un pocu". Ella alzò una sopracciglia à u divertimentu di i dui omi mentre si ridianu di questu mentre dicenu i so addiu è lascianu l'uffiziu di u duttore.
    
    
  ***
    
    
  A tarda sera, dopu à una duscia meritata è u trattamentu di e so ferite, i dui Scozzesi si sò andati à lettu. In a bughjura, anu intesu u sonu di l'oceanu vicinu quandu Sam tirò Nina più vicinu.
    
  "Sam! Innò! " ella prutesta.
    
  "Chì aghju fattu?" - dumandò.
    
  "A mo manu! Ùn possu micca stendu da u mo latu, ricordate ? Brucia cum'è l'infernu, è si sente chì l'ossu sbatte in l'orbita ", si lamenta.
    
  Era zittu per una stonda mentre ella luttava per piglià u so postu nantu à u lettu.
    
  "Pudete ancu chjappà nantu à a spalle, nò?" flirtò scherzosamente.
    
  "Iè", rispose Nina, "ma a mo manu hè ligata à u pettu, dunque mi dispiace, Jack."
    
  "Solu i vostri tette, nò? U restu hè un ghjocu ghjustu?" si scherziò.
    
  Nina sgridò, ma ciò chì Sam ùn sapia micca era ch'ella surridava in u bughju. Dopu à una breve pausa, u so tonu hè diventatu assai più seriu, ma rilassatu.
    
  "Nina, chì facia quandu m'avete trovu?" dumandò.
    
  "A vi dicu," si difende.
    
  "No, m'avete datu una rapida panoramica", hà negatu a so risposta. "Aghju vistu cumu avete ritenutu in l'uspidale quandu avete dettu à u duttore in quale cundizione m'avete trovu. Va bè, possu esse stupidu qualchì volta, ma sò sempre u megliu ghjurnalista investigativu in u mondu. Aghju superatu l'imbulighjate di i ribelli in Kazakhstan è seguitu una pista chì porta à un nascondimentu di l'urganizazione terrorista durante e guerre brutali in Bogotà, criatura. Cunnoscu a lingua di u corpu è sò quandu e fonti mi nascondenu qualcosa ".
    
  Ella suspirò. "Chì vi serve di cunnosce i dettagli in ogni modu? Ùn sapemu ancu ciò chì vi succede. Infernu, ùn sapemu mancu ciò chì vi hè accadutu u ghjornu chì avete sparitu à bordu di u DKM Geheimnis. Ùn sò veramente micca sicuru di quanta merda più artificiosa pudete piglià, Sam.
    
  "A capiscu. A so, ma mi riguarda, dunque aghju bisognu di sapè. Innò, aghju u dirittu di sapè ", s'oppone. "Avete da dì à mè per avè u ritrattu cumpletu, u mo amore. Allora possu mette dui è dui inseme, sapete? Solu allora sacciu ciò chì deve fà. S'ellu ci hè una cosa ch'e aghju amparatu cum'è ghjurnalistu, hè chì a mità di l'infurmazioni ... ma ancu u 99% di l'infurmazioni ùn sò à volte micca abbastanza per incriminà u criminale. Ogni dettagliu hè necessariu; ogni fattu deve esse valutatu prima di ghjunghje à una cunclusione ".
    
  "Va bè, d'accordu, digià", l'interruppe. "Capiscu. Solu ùn vogliu micca chì avete da affruntà troppu cusì prestu dopu à vultà, sapete? Avete passatu tantu è miraculosamente perseveratu attraversu tuttu, ùn importa ciò chì, caru. Tuttu ciò ch'e aghju pruvatu à fà hè di caccià un pocu di a merda cattiva finu à chì site megliu equipatu per trattà cun ella ".
    
  Sam appoggiò a so testa nantu à a pancia ben formata di Nina, facendu chì ella risa. Ùn pudia riposà a so testa nantu à u so pettu per via di a sling, cusì hà avvoltu a so manu intornu à a so coscia è sfilò a so manu sottu à u picculu di a so spalle. Puzzava cum'è rosi è si sentia satin. Sintia a manu libera di Nina appoggiata nantu à i so capelli scuri spessi mentre u teneva quì è si misi à parlà.
    
  Per più di vinti minuti, Sam ascoltò à Nina parlà di tuttu ciò chì hè accadutu, senza mancassi un solu dettu. Quand'ella li parlava di u nativu è di a voce strana in quale Sam parlava parolle in una lingua incomprensibile, hà sintia i so ditte strisciate nantu à a so pelle. Oltre à questu, Sam hà fattu un bellu travagliu di cumunicà a so cundizione spaventosa, ma nimu d'elli durmianu finu à chì u sole hè ghjuntu.
    
    
  Capitulu 9
    
    
  U colpu incessante à a porta di a porta hà purtatu Detlef Holtzer à un statu di disperazione è furia. Eranu trè ghjorni chì a so moglia era ammazzata, ma contru à ciò ch'ellu avia speratu, i so sintimi s'eranu solu peghju. Ogni volta chì un altru ghjurnalista pichjava à a so porta, s'incurvava. L'ombra di a so zitiddina strisciavanu fora di i so ricordi ; quelli tempi scuri di l'abbandunamentu chì u facianu disgustatu da u sonu di qualcunu chì pisava à a porta.
    
  "Lascia mi tranquillu!" - gridò, senza esse attentu à u chjamatu.
    
  "Sgiò Holzer, questu hè Hein Müller da a funeraria. A cumpagnia d'assicuranza di a vostra moglia m'hà cuntattatu per risolve certi prublemi cun voi prima ch'elli ponu procederà ... "
    
  "Sì sordu? Aghju dettu di esce!" - sputò u veduvu disgraziatu. A so voce tremava da l'alcohol. Era à l'orlu di un fallimentu cumpletu. "Vogliu una autopsia! Hè stata ammazzata ! A vi dicu, hè stata ammazzata ! Ùn l'aghju micca intarratu finu à ch'elli anu investigatu!
    
  Ùn importa micca quellu chì si prisenta à a so porta, Detlef li rifiutò l'entrata. À l'internu di a casa, l'omu solitario era inspiegabilmente ridutta à quasi nunda. Cessò di manghjà è s"alluntanò à pena da u canapè, induve i scarpi di Gaby u mantenevanu incollatu à a so prisenza.
    
  "U truveraghju, Gabi. Ùn vi preoccupate, cari. U truveraghju è scaccià u so cadaveru da a scogliera ", ringhiò tranquillamente, sbattulendu cù l'ochju congelatu in locu. Detlef ùn pudia più affruntà u dulore. S'arrizzò è marchjò intornu à a casa, andendu versu i finestri scuri. Cù l'indici, hà strappatu l'angulu di i sacchetti di basura ch'ellu avia appiccicatu à u vetru. Ci era duie vitture parcheggiate fora davanti à a so casa, ma eranu viote.
    
  "Induve si?" - cantava tranquillamente. U sudore apparsu nantu à a so fronte è scorri in i so ochji ardenti, rossi da a mancanza di sonnu. U so corpu massivu s'era rimpiccatu uni pochi di chilò da quandu hà cessatu di manghjà, ma era sempre l'omu. Scalzu, calzoni è una cammisa a manica lunga arrugata appiccicata da a so cintura, stava aspittendu chì qualcunu apparisse à e vitture. "Sò chì site quì. Sò chì site à a mo porta, topi, " si sgrintò mentre cantava ste parolle. " Mouse, surci ! Pruvate di penetrà in casa mo?
    
  Aspittava, ma nimu pisò à a so porta, chì era un gran sollievu, ancu s'ellu ùn si fidava sempre di a calma. Hà a paura di stu colpu, chì si sonava à l'arechje cum'è un ariete. Cum'è un adulescente, u so babbu, un ghjucadore alcoolicu, l'abbandunò in casa solu mentre scappava da i squali è i bookmakers. U ghjovanu Detlef s'hè piattatu in l'internu, chjudendu i cortini mentre i lupi eranu à a porta. U colpu à a porta era sinònimu di un attaccu pienu à u ziteddu, è u so core li batteva ind"è ellu, spavintatu di ciò ch"ellu si passava s"elli entranu.
    
  In più di pichjà, l'omi arrabbiati gridavanu minacce è maledizioni à ellu.
    
  Sò chì ci site, merda ! Apri a porta, o ti bruciaraghju a casa ! " gridavanu. Qualchissia lanciava mattoni à i finestri, mentre chì l'adulescente s'assittava in un angulu di a so camera, chì si tappava l'arechje. Quandu u babbu vultò in casa assai tardi, truvò chì u so figliolu era in lacrime, ma ridia solu è chjamava u zitellu debule.
    
  Finu à questu ghjornu, Detlef hà sintia u so core saltà quandu qualchissia pichjava à a so porta, ancu s'ellu sapia chì i chjamanti eranu innocu è ùn avianu micca cattivi intenzioni. Ma avà ? Avà pisgianu di novu à a so porta. Li vulianu. Eranu cum'è l'omi arrabbiati fora in i so anni d'adulescenza, insistendu chì ellu esce. Detlef si sentì intrappulatu. Si senti minacciatu. Ùn importa micca perchè sò ghjunti. U fattu hè chì anu pruvatu à furzà fora di u so piattu, è questu era un attu di guerra à l'emozioni sensibili di u veduvu.
    
  Senza alcuna ragione apparente, andò in cucina è pigliò un cuteddu da u casgiu. Era ben cuscente di ciò chì facia, ma hà persu u cuntrollu. E lacrime empianu i so ochji mentre intarrava a lama in a so pelle, micca troppu prufonda, ma abbastanza prufonda. Ùn avia micca idea di ciò chì l'hà motivatu à fà questu, ma sapia chì avia da fà. À un certu ordine da a voce scura in a so testa, Detlef mossa a lama di parechji centimetri da un latu di u so avantbracciu à l'altru. Pizzicava cum'è un tagliu di carta gigante, ma era supportable. Mentre alzava u cultellu, fighjulava u sangue chì sguassava tranquillamente da a linea ch"ellu avia tracciatu. Mentre a piccula striscia rossa sbiadisse in un filu nantu à a so pelle bianca, pigliò un respiru prufondu.
    
  Per a prima volta da a morte di Gabi, Detlef si senti in pace. U so core rallintò à un ritmu calmu è e so preoccupazioni eranu fora di portata - per avà. A tranquillità di a liberazione l'incantava, facendulu ringraziatu pè u cuteddu. Fighjendu ciò ch'ellu avia fattu per un mumentu, ma malgradu e prutestazioni di a so bussola murale, ùn si senti micca culpèvule. In fatti, si sentia realizatu.
    
  "Ti amu, Gabi", bisbigliò. "Ti tengu caru. Questu hè un ghjuramentu di sangue per voi, u mo zitellu.
    
  Si mpigliò a manu in un panno è lavò u cultellu, ma invece di rimette, u misi in sacchetta.
    
  "Resta solu induve site", bisbigliò à u cuteddu. "Siate quì quandu aghju bisognu di voi. Sò sicuru. Mi sentu sicuru cun voi ". Un surrisu ironicu hà ghjucatu nantu à a faccia di Detlef mentre godeva di a calma subitane chì era ghjunta nantu à ellu. Era cum'è s'è l'attu di taglià s'era sbulicatu a so mente, tantu ch'ellu si senti abbastanza cunfidendu per mette un pocu di sforzu per truvà l'assassinu di a so moglia attraversu una spezia d'inchiesta proattiva.
    
  Detlef marchò sopra u vetru rottu di l'armadiu, senza cura di esse disturbatu. U dulore era solu un altru stratu d'agonia ammucciatu nantu à ciò ch'ellu avia digià sperimentatu, facendu chì pareva in qualchì manera triviale.
    
  Dapoi ch'ellu avia appena amparatu ch'ellu ùn avia da taglià per sente megliu, sapia ancu ch'ellu ci vole à truvà u quaderno di a so defunta moglia. Gabi era anticu in questu sensu. Ella crede in note fisiche è calendari. Ancu s'ellu hà utilizatu u so telefunu per ricurdà l'appuntamentu, hà ancu scrittu tuttu in scrittura, un abitudine assai benvenutu avà chì puderia aiutà à indicà i so pussibuli assassini.
    
  Rumming in i so cassetti, sapia esattamente ciò chì cercava.
    
  "Oh Diu, spergu chì ùn era micca in a vostra borsa, criatura", murmurò mentre cuntinueghja a ricerca frenetica. "Perchè anu a vostra borsa è ùn mi ne restituiranu micca finu à ch'e ùn esce da quella porta per parlà cun elli, sapete?" Cuntinuò à parlà à Gaby cum'è s'ella stava à sente, era u privilegiu di i sulitati per impediscenu di impazzisce, qualcosa ch'ellu avia amparatu da fighjulà a so mamma chì era abusata mentre ella suppurtava l'infernu ch'ella passava quandu era maritata.
    
  "Gabi, aghju bisognu di u vostru aiutu, criatura", si lamentò Detlef. Si pusò nantu à una sedia in a piccula stanza chì Gaby usava cum'è u so uffiziu. Fighjulu i libri spargugliati in ogni locu è a so vechja cassetta di sigarette nantu à a seconda scaffale di l'armadiu di legnu ch'ella usava per i so schedari. Detlef respirò profondamente e si riunì. "Induve mette u vostru ghjurnale cummerciale?" dumandò à bassa voce mentre a so mente passava per tutte e pussibulità.
    
  "Ci deve esse un locu induve puderete accede facilmente", aggrottò le sopracciglia, profondamente in pensiero. Si alzò è fece finta chì era u so uffiziu. "Induve saria più còmuda?" Il s'assit à son bureau, face à son écran d'ordinateur. Ci era un calendariu nantu à a so scrivania, ma era viotu. "Pensu chì ùn avete micca scrittu questu quì perchè ùn hè micca per tutti à vede", hà rimarcatu, trascinendu l'articuli nantu à a tavola.
    
  Tenia penne è un apricarte in una tazza di porcellana cù u logu di a so vechja squadra di rematori. A ciotola più piatta cuntene parechje flash drives è rigalu cum'è cravatte per i capelli, una marmura è dui anelli chì ùn hà mai purtatu perchè eranu troppu grande. À a manca, accantu à a gamba di a so lampadina di scrivania, stava un pacchettu apertu di pastiglie per a gola. Ùn ci hè micca un ghjurnale.
    
  Detlef sintì chì u dulore l'hà vintu di novu, sfurzatu per ùn avè micca trovu u libru di pelle nera. U pianoforte di Gabi stava in l'angulu estremu drittu di a stanza, ma i libri quì cuntenenu solu partitura. Il a entendu la pluie tomber à l'extérieur, qui s'accordait à son état d'esprit.
    
  "Gabi, possu aiutà ti cù qualcosa?" - suspirò. U telefuninu in l'archiviu di Gabi sonò è l'hà spaventatu à mità à morte. Sapia megliu chè piglià in manu. Eranu elli. Quessi eranu cacciatori, accusatori. Quessi eranu i stessi persone chì anu vistu a so moglia cum'è una specie di debule suicida. "Innò!" - gridò, tremandu di rabbia. Detlef pigliò un stand di libri di ferru da u scaffale è u lanciau à u telefunu. U pisanti bookend hà sbattutu u telefuninu da l'armadiu cun grande forza, lassannu lu fracassatu à u pianu. I so ochji rossi è acquosi fighjanu cù lussuria à u dispusitivu rottu, è dopu si trasfirìu à l'armadiu, chì avia danatu cù un pesante stand di libru.
    
  Detlef surrisu.
    
  Nant'à l'armadiu truvò u ghjurnale neru di Gabi. Tuttu stu tempu si stese sottu à u telefunu, oculatu da l'occhi indiscredenti. Si n'andò à piglià u libru, ridendu maniacale. "Bebé, sì u megliu! Era tu? A? "murmurò teneramente, aprendu u libru. "M'hai appena chjamatu? Vulete ch"e veda u libru ? Sò chì avete fattu ".
    
  L'hà sfogliatu cù impazienza, cerchendu l'appuntamenti ch'ella avia arregistratu per a data di a so morte dui ghjorni fà.
    
  "Quale avete vistu? Quale hè chì t'hà vistu l'ultimu fora di quellu stupidu britannicu ? Fighjemu un ochju ".
    
  Cù u sangue seccu sottu à l'unghia, passava u dito indici da cima à fondu, scannendu currettamente ogni entrata.
    
  "Aghju solu bisognu di vede cù quale erate prima di voi ..." Inghiottì duramente. "Dicenu chì hè mortu sta mane".
    
    
  8.00 - Reunione cù i rapprisentanti di l'intelligenza
    
  9.30 - Margot Flowers, ChD Story
    
  10.00 - L'uffiziu di David Perdue Ben Carrington in cunnessione cù u volu di Milla
    
  11.00 - U Cunsulatu ricorda Kirill
    
  12.00 - Fate un appuntamentu cù u dentista Detlef
    
    
  A manu di Detlef andò à a so bocca. "U mal di denti hè sparitu, sapete, Gabi?" E so lacrime anu sbulicatu e parolle chì circava di leghje, è chjappò u libru chjusu, stringhjendu fermu à u so pettu, è s'hè colapsatu in un munzeddu di dulore, singultendu u so core. À traversu i finestri scuri si vedeva lampi di lampi. U picculu uffiziu di Gaby era avà quasi cumplettamente scuru. Il s'assit et pleurait jusqu'à ce qu'il ait les yeux secs. A tristezza era sbulicata, ma ellu avia da ritruvà.
    
  L'uffiziu di Carrington, hà pensatu. L'ultimu locu ch'ella hà visitatu era l'uffiziu di Carrington. Hà dettu à i media chì era quì quandu ella hè morta. Ci era qualcosa di più à sta registrazione. Apertu rapidamente u libru è appiccicò l'interruttore di a lampa di scrivania per pudè vede megliu. Detlef ansimò: "Quale hè Milla?" hà pensatu à voce alta. "Quale hè David Perdue?"
    
  I so dite ùn pudianu muvimenti abbastanza veloce mentre turnava à a so lista di cuntatti, apprussimatamente scritte nantu à a copertina dura interna di u so libru. Ùn ci era nunda per "Milla", ma in u fondu di a pagina ci era un indirizzu web per una di l'imprese di Perdue. Detlef hà subitu subitu in linea per vede quale era stu tippu Perdue. Dopu avè lettu a sezione About, Detlef hà clicatu nantu à a tabulazione Cuntattu. è surrisu.
    
  "C'hè!"
    
    
  Capitulu 10
    
    
  Perdue chjusu l'ochji. Resistendu à l'urgenza di vede ciò chì i schermi mostravanu, teneva l'ochji chjusi è ignurò i soni di urla chì spuntavanu da i quattru parlanti in i cantoni. Ce qu'il ne pouvait ignorer, c'était la température élevée qui augmentait progressivement. U so corpu era sudatu da l'assaltu di u calore, ma hà pruvatu à seguità a regula di a so mamma di ùn panicà. Ella sempre disse chì Zen era a risposta.
    
  U mumentu chì panicu, appartene à elli. Una volta in panicu, a vostra mente crederà è tutte e reazzioni d'urgenza saranu effettue. "State calmu o sarete fottuti," si dissi una volta è una volta, fermendu immobile. In altre parolle, Perdue usava un truccu à l'antica nantu à ellu stessu chì spera chì u so cervellu cascà. Aumenteria a so temperatura in più, u so corpu, ma ùn ne avia bisognu.
    
  U sonu surround hà ingannatu a so mente per crede chì era tuttu reale. Solu guardendu ellu stessu di guardà i schermi, Perdue puderia impedisce à u so cervellu di cunsulidà e percepzioni è di trasfurmà in realità. Duranti i so studii di i principii di NLP in l'estiu di u 2007, hà amparatu pocu trucchi di mente per influenzà l'intelligenza è u ragiunamentu. Ùn hà mai pensatu chì a so vita dependerà di questu.
    
  Per parechje ore, un sonu assordante si sentia da tutti i lati. I gridi di i zitelli abusati anu lasciatu u locu à un coru di fucili prima di trasfurmà in un scontru ritmu constante di l'acciaio nantu à l'acciaio. U sonu di u martellu annantu à l'incudine si trasformò gradualmente in gemiti sessuale ritmici prima di esse affucatu da i stridii di i foche di foche battuti à morte. I gravazioni sò stati ghjucati in un ciclu infinitu per tantu tempu chì Perdue puderia predichendu quale sonu seguitarà u currente.
    
  À u so orrore, u miliardariu hà capitu prestu chì i soni terribili ùn l'anu più disgustatu. Invece, hà capitu chì certi passaggi l'excitavanu, mentri àutri pruvucanu u so odiu. Perchè ùn si ricusò di pusà, i so gammi cuminciaru à fà male è u so spinu lu uccideva, ma u pianu hà ancu cuminciatu à calà. Ricurendu a tavula chì puderia serve di rifughju, Perdue hà apertu l'ochji per circallu, ma, mentre ch'ellu teneva l'ochji chjusi, l'anu cacciatu, ùn li lassendu micca manera di andà.
    
  "Stai digià pruvatu à tumbà mi?" - gridò, saltendu da un pede à l'altru per dà à i so gammi una pausa da a superficia scaldante di u pianu. "Chì voli da mè?"
    
  Ma nimu ùn li rispose. Sei ore dopu, Perdue era stancu. U pianu ùn s'era più caldu, ma bastava à brusgià i so pedi s'ellu osava calà più d'una siconda à tempu. Ciò chì era peghju chè u calore è a necessità di muvimenti constantemente era chì u clip audio continuava à ghjucà senza stop. Di tantu in tantu, ùn si pudia fà ch'è apre l'ochji per vede ciò chì era cambiatu in u tempu intarvenatu. Dopu chì a tavula sparì, nunda di più hà cambiatu. Per ellu, stu fattu era più inquietante chè l'altru.
    
  I pedi di Perdue cuminciaru à sanguinà mentre i vesciche nantu à e so sole sbuchjavanu, ma ùn si pudia lascià piantà mancu un mumentu.
    
  "Oh Ghjesù! Per piacè ferma questu! Per piacè! Faraghju ciò chì vulete!" - gridò. Pruvate micca di perde ùn era più una opzione. Autrement, ils n'auraient jamais acquis l'idée qu'il avait suffisamment souffert pour croire au succès de leur mission. "Klaus! Klaus, per l'amori di Diu, per piacè dì li di piantà !
    
  Ma Klaus ùn hà micca rispostu è ùn hà micca firmatu u turmentu. U disgustu clip audio ghjucatu in un ciclu infinitu finu à chì Perdue urlava sopra. Ancu solu u sonu di e so parolle hà purtatu qualchì sollievu cumparatu cù i soni ripetuti. Ùn ci pigliò tantu tempu prima chì a so voce li falliu.
    
  "Ben fattu, idiota!" ùn parlava più chè un sussurru raucu. "Ora ùn pudete micca chjamà aiutu è ùn avete mancu a voce per rinunzià". E so gammi s'incurvavanu sottu à u so pesu, ma avia paura di cascà à u pianu. Prestu ùn puderà fà un altru passu. Pienghjendu cum'è un zitellu, Perdue supplicava. "Pietà. Per piacè."
    
  Di colpu, i schermi si sò scuri, lascendu Purdue di novu in a bughjura. U sonu si firmò istantaneamente, lassendu l'arechje in un silenziu subitu. U pianu era sempre caldu, ma dopu à uni pochi di sicondi si rinfriscò, chì li permettenu di pusà infine à pusà. I so pedi palpitavanu cun dulore atroce, è ogni musculu di u so corpu si strisciava è spasmava.
    
  "Oh, grazie à Diu", bisbigliò, grati chì a tortura era finita. Si asciugò e lacrime cù u dorsu di a manu è ùn s"avvidì mancu chì u sudore li bruciava l"ochji. U silenziu era maestosu. Hè stata infine capace di sente u so battitu di u core, chì s'acceleria da a tensione. Perdue fece un suspiru prufondu di sollievu, godendu a benedizzione di l'obliu.
    
  Ma Klaus ùn significava micca l'obliu per Purdue.
    
  Esattamente cinque minuti dopu, i schermi s'accendenu di novu è u primu urla hè ghjuntu da i parlanti. Perdue sintia a so ànima frantumata. Si strinse u capu increduli, sintendu chì u pavimentu si scaldava di novu è i so ochji pieni di disperazione.
    
  "Perchè?" - murmurò, punendu a gola cù i tentativi di gridà. " Chì tippu di bastarda site ? Perchè ùn mostri a to faccia, o figliolu di puttana ! E so parolle - ancu s'elle eranu state intesu - sarianu cascate in l'arechje sorde perchè Klaus ùn ci era micca. In fatti, ùn ci era nimu. A macchina di tortura hè stata impostata nantu à un cronometru per chjude appena u tempu per Perdue per ottene e so speranze, una tecnica eccellente di l'era nazista per intensificà a tortura psicologica.
    
  Ùn fidate mai di a speranza. Hè cusì fugace quant'è brutale.
    
  Quandu Perdue si svegliò, era tornatu in a lussuosa sala di u castellu cù pitture à l'oliu è vitrali. Per un mumentu hà pensatu chì tuttu era un incubo, ma dopu si senti u dulore atroce di vesciche scoppiate. Ùn pudia vede bè postu ch'elli avianu pigliatu i so occhiali cù a so robba, ma a so visione era abbastanza bona per vede i dettagli di u tettu, micca i quadri, ma i cornici.
    
  I so ochji eranu asciutti da e lacrime disperate ch'ellu avia versatu, ma ùn era nunda in paragunà à u mal di capu di splitting ch'ellu soffriva per via di a sopracarga acustica. Cum'ellu hà pruvatu à mosse i so membri, hà trovu chì i so musculi si mantenenu megliu cà ciò ch'ellu s'aspittava. Infine, Perdue guardò à i so pedi, paura di ciò chì puderia vede. Cum'è previstu, i so pedi è i fianchi eranu cuparti di vesciche scoppite è sangue seccu.
    
  "Ùn vi preoccupate micca, Herr Perdue. Promettu chì ùn sarete micca obligatu à stà nantu à elli per almenu un altru ghjornu ", una voce sarcastica ghjunse in l'aria da a direzzione di a porta. "Ai durmitu cum'è i morti, ma hè ora di svegliate. Trè ore di sonnu sò abbastanza.
    
  "Klaus," Perdue ridacchiò.
    
  Un omu magre caminava pianu pianu versu a tavula induve Perdue era sdraiatu cù duie tazzi di caffè in manu. Tentatu di scaccià lu in a tazza di u mouse di l'alemanu, Perdue hà decisu di risistiri à l'urgenza di calmà a so terribile sete. Si pusò è strappò a tazza à u so tormentatore, solu per scopre chì era viota. Infuriatu, Perdue hà lanciatu a tazza à u pianu, induve si strinse.
    
  "Vogliu veramente fighjà u vostru temperamentu, Herr Perdue", hà cunsigliatu Klaus in a so voce allegra, chì sonava più burla chì sorpresa.
    
  "Hè ciò chì volenu, Dave. Vulenu chì fate cum'è un animali ", hà pensatu Perdue. "Ùn lasciate micca vince".
    
  "Chì aspetta da mè, Klaus?" Perdue suspirò, appellu à u latu simpaticu di u Germanu. "Chì fariai sè tu fussi mè? Di mi. Ti garantisco chì faria u listessu.
    
  "Oh! Chì hè accadutu à a to voce ? Vulete un pocu d'acqua?" Klaus hà dumandatu di cori.
    
  "Allora mi pudete ricusà di novu?" - dumandò Perdue.
    
  "Puderia esse. Ma forse micca. Perchè ùn ci pruvate? ellu rispose.
    
  "Mind Games" Purdue cunnisciava troppu bè e regule di u ghjocu. Semina a cunfusione è lasciate u vostru avversariu si dumandassi s'ellu s'aspetta punizioni o ricumpensa.
    
  "Puderaghju un pocu di acqua per piacè", pruvò Pardue. Dopu tuttu, ùn avia nunda à perde.
    
  "Wasser!" Klaus urlò. Hà datu à Perdue un surrisu caldu chì avia l'autenticità di un cadavere senza labbra mentre a donna portava un vasu robustu d'acqua pura è pura. Si Perdue s'era statu capace di stà, l'averia corsa à scuntrà à a mità di a strada, ma duvia aspittà per ella. Klaus pusò a tazza viota chì teneva vicinu à Perdue è versa un pocu d'acqua.
    
  "Bene chì avete compru duie tazzi", disse Perdue.
    
  "Aghju purtatu duie tazze per dui motivi. Aghju presumitu chì andavi à rompe unu di elli. Allora, sapia chì avete bisognu di una seconda per beie l'acqua chì vi dumandassi ", spiegò mentre Perdue pigliava a buttiglia per ghjunghje à l'acqua.
    
  À u principiu, senza attentu à a tazza, pressu u collu di a buttiglia trà i so labbre cusì forte chì u cuntinuu pisanti chjappà i denti. Ma Klaus hà pigliatu è offre à Perdue a tazza. Solu dopu ch'ellu avia beie duie tazze, Perdue ripigliò fiatu.
    
  "Un altru? Per piacè, "pregò Klaus.
    
  "Un altru, ma poi parlemu", disse à u so prigiuneru è ripigliò u so calice.
    
  "Klaus", respirò Perdue, beviendu finu à l'ultima goccia. "Pudete per piacè dimmi ciò chì vulete da mè? Perchè m'avete purtatu quì?"
    
  Klaus suspirò è rottò l'ochji. "Avemu passatu questu prima. Ùn duvete micca fà dumande ". Riturnò a buttiglia à a donna è ella abbandunò a stanza.
    
  "Cumu ùn possu micca? Almenu fatemi sapè perchè sò torturatu ", hà supplicatu Perdue.
    
  "Ùn site micca torturatu", insistì Klaus. "Stai restauratu. Quandu avete cuntattatu l'Ordine per a prima volta, era per tentazione di noi cù a vostra Lancia Sacra chì voi è i vostri amichi truvate, ricordate ? Avete invitatu tutti i membri di alto rango di Black Sun à una riunione secreta in Deep Sea One per mostrà a vostra reliquia, nò ?
    
  Perdue annuì. Era vera. Hà utilizatu a reliquia cum'è leverage per ingraziassi cù l'Ordine per i pussibuli affari.
    
  "Quandu avete ghjucatu cun noi quellu tempu, i nostri membri eranu in una situazione assai periculosa. Ma sò sicuru chì avete avutu boni intenzioni, ancu dopu chì avete alluntanatu cù a reliquia cum'è un coddu, abbandunendu à u so destinu quandu l'acqua hè entrata, "Klaus hà dettu passione. "Vulemu chì tù sia quella persona di novu; per voi di travaglià cun noi per ottene ciò chì avemu bisognu per chì tutti pudemu prosperà. Cù u vostru geniu è a vostra ricchezza, sarete u candidatu ideale, cusì andemu à... cambià d'idea ".
    
  "Se vulete a Spear of Destiny, seraghju più cà felice di dà à voi in cambiu di a mo libertà," Pardue offre, è hà dettu ogni parolla.
    
  "Gott sò Himmel! David, ùn stavi à sente ? Klaus esclamò cun disappuntu ghjovanu. "Pudemu avè ciò chì vulemu! Vulemu vultà à noi, ma offre un affare è vulete negocià. Questa ùn hè micca una transazzione cummerciale. Questa hè una lezione d'orientazione è solu dopu chì simu soddisfatti chì site prontu vi sarà permessu di lascià sta stanza ".
    
  Klaus guardò u so orologio. S'arrizzò per lascià, ma Perdue hà pruvatu à mantenelu cun una platitudine.
    
  "Um, possu avè un pocu di più acqua per piacè?" - sibilò.
    
  Senza piantà nè vultà in daretu, Klaus gridava: "Wasser!"
    
  Quandu hà chjusu a porta daretu à ellu, un cilindru tamantu cù un raghju quasi u grandezza di a stanza scendeva da u tettu.
    
  "O Diu, chì avà?" Perdue gridò in panicu cumpletu mentre chjappà à u pianu. U pannellu cintrali di u tettu scissò à u latu è hà cuminciatu à liberà un flussu d'acqua in u cilindru, inzuppatu u corpu nudu di Perdue è affruntendu i so urla.
    
  Ciò chì u paura di più chè a paura di affucà era a cunniscenza ch"elli ùn avianu micca intesu di tumbà.
    
    
  Capitulu 11
    
    
  Nina hà finitu di imballà mentre Sam hà pigliatu a so ultima doccia. Eranu duvuti à ghjunghje à a pista d'aviazione in un'ora, andendu in Edimburgo.
    
  "Ai finitu, Sam?" Nina hà dumandatu à voce alta, esce da u bagnu.
    
  "Iè, aghju appena battutu schiuma nantu à u mo culo di novu. Esceraghju avà!" - rispose.
    
  Nina ridia è scuzzulò a testa. U telefuninu in a so borsa sonò. Senza fighjà u screnu, rispose.
    
  "Bonghjornu".
    
  "Salutu, uh, duttore Gould?" dumandò l'omu à u telefunu.
    
  "Hè ella. À quale parlu ? ella aggrottò la fronte. Hè stata indirizzata da u so titulu, chì significava ch'ella era un omu d'affari o un tipu d'agente d'assicuranza.
    
  "Mi chjamu Detlef", l'omu si presentò cù un forte accentu tedescu. "U vostru numeru m'hà datu da unu di l'assistenti di u Signore David Perdue. Sò veramente pruvatu à ghjunghje à ellu ".
    
  "Allora perchè ùn t'hà micca datu u so numeru?" Nina dumandò impaziente.
    
  "Perchè ella ùn hà micca idea induve ellu hè, duttore Gould", hà rispostu pianu, quasi timidamente. "M'hà dettu chì pudete sapè?"
    
  Nina era perplessa. Ùn avia micca sensu. Perdue ùn era mai fora di u so assistente. Forse i so altri impiegati, ma mai u so assistente. A chjave, soprattuttu cù a so natura impulsiva è avventurosa, era chì unu di i so omi sapia sempre induve andava in casu chì qualcosa andava male.
    
  "Senti, Det-Detlef? Diritta?" dumandò Nina.
    
  "Iè, signora", disse.
    
  "Datemi uni pochi di minuti per truvà lu è vi chjamaraghju subitu, ok? Dammi u vostru numeru per piacè ".
    
  Nina ùn hà micca fiducia in u chjamatu. Perdue ùn pudia micca sparisce cusì cusì, cusì hà pensatu chì era un omu d'affari ombrosu chì prova à ottene u numeru persunale di Perdue ingannendula. Li dete u so numeru è ella raccrocò. Quandu hà chjamatu a casa di Perdue, u so assistente hà rispostu.
    
  "Oh, ciao, Nina", a donna l'hà salutata, sentendu a voce familiare di u bellu storicu cù quale Perdue hà sempre fattu cumpagnia.
    
  "Senti, un stranieru ti hà chjamatu solu per parlà cù Dave?" dumandò Nina. A risposta hà pigliatu per sorpresa.
    
  "Iè, hà chjamatu qualchì minutu fà, dumandendu u sgiò Perdue. Ma à dì a verità, ùn aghju micca intesu nunda da ellu oghje. Forse hè partutu per u weekend ? ella pinsava.
    
  "Ùn t'hà micca dumandatu s'ellu andava in nudda parte?" Nina spinse. Questu l'hà disturbatu.
    
  "L'aghju avutu l'ultima volta in Las Vegas per un tempu, ma u marcuri era andatu à Copenhague. C'era un hotel elegante chì vulia visità, ma hè tuttu ciò chì sò ", disse. "Avemu da preoccupà?"
    
  Nina suspirò assai. "Ùn vogliu micca causà panicu, ma solu per esse sicuru, sapete?"
    
  "Iè".
    
  "Hà viaghjatu in u so propiu aviò?" Nina vulia sapè. Questu li daria l'uppurtunità di inizià a so ricerca. Dopu avè ricivutu cunferma da u so assistente, Nina l'hà ringraziatu è hà finitu a chjama per pruvà à chjamà Perdue in u so telefuninu. Nunda. Ella si precipitò versu a porta di u bagnu è sbucò à l'internu, truvendu chì Sam avvolgeva solu una tovagliola intornu à a so cintura.
    
  "Ehi! Sè vo vulete ghjucà, duverebbe esse dettu prima di pulisce mi stessu ", hà sorrisu.
    
  Ignorendu u so scherzu, Nina murmurò: "Pensu chì Perdue puderia esse in prublemi. Ùn sò micca sicuru se questu hè un prublema di tipu Hangover 2 o un prublema veru, ma qualcosa hè sbagliatu ".
    
  "Cumu cusì?" - dumandò Sam, seguitendula in a stanza per vestisce. Ella li disse di u misteru chì chjamava è u fattu chì l'assistente di Perdue ùn avia micca intesu da ellu.
    
  "Pensu chì avete chjamatu u so telefuninu?" Sam hà suggeritu.
    
  "Ùn spegne mai u so telefunu. A sapete, hà un missaghju vocale divertente chì accetta missaghji cù scherzi di fisica o chì risponde, ma ùn hè mai solu mortu, nò ? "- disse. "Quandu l'aghju chjamatu ùn ci era nunda".
    
  "Hè assai stranu", accunsenu. "Ma andemu prima in casa, è dopu pudemu scopre tuttu. Questu hotel hè andatu in Norvegia ... "
    
  "Danimarca", hà currettu.
    
  "Ùn hà micca impurtanza. Forse si diverte veramente. Questa hè a prima festa di "persone normale" di l'omu in - bè, per sempre - sapete, u tipu induve ùn hà micca persone chì provanu à tumballu è cose cusì ", alzò e spalle.
    
  "Qualcosa ùn pare micca bè. Vogliu solu chjamà u so pilotu è ghjunghje à u fondu ", hà annunziatu.
    
  "Meravigliu. Ma ùn pudemu micca missu u nostru volu, cusì imballate e vostre cose è andemu ", disse, pacchendula nantu à a spalla.
    
  Nina s'hè scurdatu di l'omu chì li hà indicatu a sparizione di Perdue, principalmente perchè ella cercava di capisce induve puderia esse u so ex amante. Mentre imbarcavanu in l'aviò, tramindui spegnevanu i so telefoni.
    
  Quandu Detlef hà pruvatu à cuntattà di novu Nina, hà scontru un'altra strada morta, chì l'hà infuriatu è hà subitu pensatu chì era ghjucatu. Se a cumpagna di Perdue vulia prutegelu eludendu a vedova di a donna chì Perdue avia uccisu, hà pensatu Detlef, duverà ricorrere à ciò chì circava di evitari.
    
  Da qualchì locu in u picculu uffiziu di Gabi hà intesu un sibilu. À u primu Detlef l'ignorò cum'è un rumore estraneu, ma pocu dopu si trasformò in un sonu crackling staticu. U veduvu ascultò per determinà a fonte di u sonu. Sembrava chì qualcunu cambiassi di canali nantu à una radiu, è ogni tantu si sentia una voce raspata, murmurendu inintelligibly, ma senza musica. Detlef si movi tranquillamente versu u locu induve u rumore biancu era più forte.
    
  Infine, guardò à u ventu ghjustu sopra à u pianu di a stanza. Era mezzu ammucciatu da i cortini, ma ùn ci era dubbitu chì u sonu vinia da quì. Sentendu u bisognu di risolve u misteru, Detlef andò à piglià a so cassetta d'arnesi.
    
    
  Capitulu 12
    
    
  À a strada di ritornu à Edimburgo, Sam hà trovu difficiule di calmà Nina. Era preoccupata per Perdue, soprattuttu perchè ùn pudia micca aduprà u so telefunu durante u longu volu. Incapace di chjamà a so squadra per cunfirmà a so situazione, era estremamente inquieta per a maiò parte di u volu.
    
  "Ùn ci hè nunda chì pudemu fà avà, Nina", disse Sam. "Basta à fà una siesta o qualcosa finu à a terra. U tempu vola quandu si dorme ", fece l'ochju.
    
  Idda li detti unu di i so sguardi, unu di quelli sguardi ch'ella li dava quandu ci era troppu tistimoni per qualcosa di più fisicu.
    
  "Senti, chjameremu u pilotu appena ghjunghjemu. Finu à quì, pudete rilassate ", hà suggeritu. Nina sapia ch'ellu avia ragiò, ma ùn pudia micca aiutà à sente chì qualcosa era sbagliatu.
    
  "Sapete chì ùn possu mai dorme. Quandu mi preoccupo, ùn possu micca funzionà bè finu à ch'e aghju finitu ", murmurò, plegendu e braccia, appoghjatu in daretu è chjude l'ochji per ùn avè micca da trattà cù Sam. À u so turnu, frugò in i so bagaglii in manu, in cerca di qualcosa da fà.
    
  "Noci! Shh, ùn dite micca à l'assistenti di volu ", bisbigliò à Nina, ma ella ignorò i so tentativi d'umuri, mostrò un saccu di arachidi è u scuzzulò. Cù l'ochji chjusi, hà decisu chì saria megliu lascià sola. "Iè, forse duvete riposà un pocu."
    
  Ella ùn hà dettu nunda. In a bughjura di u mondu chjusu, Nina si dumandava se u so ex amante è amicu s'era scurdatu di cuntattà u so assistente, cum'è Sam avia suggeritu. S'ellu era u casu, ci saria certamente assai di parlà cun Purdue in a strada. Ùn li piacia micca di preoccupassi di e cose chì puderanu esse triviali, soprattuttu cù a so tendenza à overanalyze. Di tantu in tantu, a turbulenza di u volu a strappava da u so sonnu ligeru. Nina ùn hà micca capitu quantu tempu s'hè dormitu è avanti. Paria chì i minuti passanu, ma si stende à più di una ora.
    
  Sam hà sbattutu a so manu contr'à u so bracciu induve e so dite appoghjanu nantu à u bordu di u bracciu. Immediatamente arrabbiata, Nina apre l'ochji per sgriddà à u so cumpagnu, ma sta volta ùn era micca stupidu. Ùn ci era ancu scossa chì puderia spaventà ellu. Ma tandu Nina hè stata scundata di vede Sam tensa, assai cum'è a sequestra ch'ella avia assistitu in u paese pochi ghjorni fà.
    
  "Diu! Sam!" - Disse sottu à u so fiatu, circannu di ùn attirà l'attenzione per avà. Ella pigliò u so polso cù l'altra manu, circandu di liberà, ma era troppu forte. "Sam!" - si strinse. "Sam, svegliate!" Pruvò di parlà tranquillamente, ma i so cunvulsioni cuminciaru à attirà l'attenzione.
    
  "Chì ci hè di male?" - dumandò una dama grassa di l'altra parte di l'isula.
    
  "Per piacè, dateci solu un minutu," smintò Nina u più amichevule ch'ella pudia. I so ochji s'eranu aperti, sordi è assenti di novu. "O Diu, nò!" Si lamentò un pocu più forte sta volta mentre a disperazione si lavava, teme ciò chì puderia succede. Nina hà ricurdatu ciò chì hè accadutu à a persona chì hà toccu durante a so ultima presa.
    
  "Mi scusi, signora", l'assistente di volu interruppe a lotta di Nina. "Hè qualcosa di sbagliatu?" Ma quandu ella dumandò, l'assistente di u volu hà vistu l'occhi spaventosi di Sam fighjendu u tettu. "Oh merda," murmurò in alarme prima di andà in l'intercom per dumandà s'ellu ci era un duttore trà i passageri. In ogni locu a ghjente si vultò per vede ciò chì era a cummozione ; certi gridavanu è altri sbulicanu e so cunversazione.
    
  Mentre Nina fighjulava, a bocca di Sam s'aprì è si chjude ritmicamente. "O diu! Ùn parlate micca. Per piacè, ùn parlate micca ", hà dumandatu, fighjendulu. "Sam! Duvete svegliate! "
    
  À traversu i nuvuli di a so mente, Sam pudia sente a so voce supplica da qualchì locu luntanu. Andò accantu à ellu torna à u pozzu, ma sta volta u mondu era rossu. U celu era marrone è a terra era aranciu scuru, cum'è a polvera di brique sottu i so pedi. Ùn pudia vede Nina, ancu s'ellu in a so visione sapia ch'ella era prisente.
    
  Quandu Sam hè ghjuntu à u pozzu, ùn hà micca dumandatu una tazza, ma ci era una tazza viota nantu à u muru sfracicatu. S'inclinò di novu in avanti per fighjà in u pozzu. Davanti à ellu hà vistu un internu cilindricu prufondu, ma sta volta l'acqua ùn era micca prufonda sottu, in l'ombra. Sottu c'era un pozzu pienu d'acqua pulita.
    
  "Per piacè, aiutu! Hè suffocante ! " Sam hà intesu chì Nina gridava da un locu luntanu.
    
  In u pozzu, Sam hà vistu Perdue chì si avvicinava.
    
  "Purdue?" Sam aggrottò la fronte. "Chì faci in u pozzu?"
    
  Perdue ansimò per l'aria mentre a so faccia appariva à pena. S'avvicinò à Sam mentre l'acqua s'alzava sempre più altu, parendu spavintatu. Ashen è dispiratu, u so visu era distortu è e so mani appiccicate à i muri di u pozzu. E labbre di Perdue eranu turchinu è avia i cerchi scuri sottu à l'ochji. Sam hà pussutu vede chì u so amicu era nudu in l'acqua fretta, ma quandu hà ghjuntu per salvà Perdue, u nivellu di l'acqua hè cascatu significativamente.
    
  "Sembra chì ùn pò micca respira. Hè asmaticu ? un"altra voce maschile venia da u listessu locu di Nina.
    
  Sam guardò intornu, ma era solu in u desertu rossu. In u luntanu, pudia vede un vechju edifiziu distruttu chì s'assumiglia à una centrale elettrica. Ombre nere campavanu daretu à quattru o cinque piani di aperture di finestra viote. Nisun fumu s'era alzatu da e turri, è e grande erbaccia spuntavanu da i mura à traversu crepature è crepe formate da anni d'abbandunamentu. Da un locu luntanu, da a prufundità di u so esse, si sentia un ronziu incessante. U sonu hè diventatu più forte, solu un pocu, finu à ch'ellu ricunnosce cum'è una specie di generatore.
    
  "Avemu bisognu di apre a so via aerea! Tira u so capu in daretu per mè!" hà intesu di novu a voce di l'omu, ma Sam pruvò à capì un altru sonu, un rumore chì s'avvicinava chì si fece più forte, pigliendu tuttu u desertu finu à chì a terra cuminciò à tremà.
    
  "Purdue!" - gridò, pruvendu una volta di più à salvà u so amicu. Quandu guardò di novu in u pozzu, era viotu fora di un simbulu dipintu nantu à u pianu umitu è bruttu à u fondu. Sapia questu troppu bè. Un circhiu nìvuru cù raghji chjaru, simili à strisce di fulmini, si mette in silenziu à u fondu di u cilindru, cum'è una spider in ambush. Sam ansimò. "Ordine di u Sole Neru".
    
  "Sam! Sam, mi senti? - insistia Nina, a so voce s"avvicinava da l"aria pulverosa di u locu desertu. U ronziu industriale hà aumentatu à un livellu assordante, è tandu u listessu impulsu ch'ellu avia vistu sottu à l'ipnosi hà trafittu l'atmosfera. Sta volta ùn c"era nimu à brusgià in terra. Sam urlò mentre l'onde di pulsazioni si avvicinavanu à ellu, furzendu l'aria calda in u so nasu è a bocca. Quandu ella hè ghjunta in cuntattu cun ellu, hè statu rapitu à u mumentu di u tempu.
    
  "Eccu ellu!" - una voce maschile d'appruvazioni sonò quandu Sam si svegliò in terra in u passaghju induve hè statu postu per a risuscitazione d'urgenza. U so visu era friddu è bagnatu sottu a manu gentile di Nina, è sopra à ellu stava un indianu di mezza età, surridendu.
    
  "Grazie assai, duttore!" Nina surrisu à l'indianu. Ella guardò Sam. "Cellu, cumu ti senti?"
    
  "Hè cum'è chì m'affucassi", hà sappiutu Sam à graccia, sentendu chì u calore lasciava i so globi oculari. "Chì hè accadutu?"
    
  "Ùn vi preoccupate micca avà, ok?" - u rassicurò, parendu assai cuntenta è felice di vedelu. Si s'arrizzò per pusà, irritatu da u publicu gawking, ma ùn pudia scaccià à elli per esse attentu à un tali spettaculu, nò ?
    
  "Oh, u mo Diu, mi sentu cum'è aghju inghiottitu un gallone d'acqua in una sola seduta", si lamentò mentre Nina l'aiutò à pusà.
    
  "Puderia esse a mo culpa, Sam", ammette Nina. "Aghju tippu di... titti l'acqua in faccia di novu. Sembra chì vi aiuta à svegliate. "
    
  Asciugà u so visu, Sam a fighjulava. "Micca s'ellu mi affucà!"
    
  "Ùn hè ancu avvicinatu à i vostri labbre", risa. "Ùn sò micca stupidu".
    
  Sam hà pigliatu un respiru prufondu è hà decisu di ùn discutiri per avà. I grandi ochji scuri di Nina ùn anu mai lasciatu i soi, cum'è s'ellu circhessi di capisce ciò chì pensava. È, in fattu, si dumandava esattamente, ma li dete uni pochi di minuti per ricuperà da l'attaccu. Ciò chì l'altri passageri l'anu intesu murmurà era per elli solu u gibbellu inarticulatu d'un omu in ghjiru à una presa, ma Nina hà capitu troppu bè e parolle. Hè veramente inquieta, ma hà avutu à dà à Sam un minutu prima di cumincià à dumandà s'ellu si ricordava ancu di ciò chì hà vistu sottu à l'acqua.
    
  "Vi ricordate ciò chì avete vistu?" - hà dumandatu involontariamente, diventendu vittima di a so propria impazienza. Sam a fighjulava, parendu sorpresa prima. Dopu qualchì pensamentu, hà apertu a bocca per parlà, ma si firmò mutu finu à pudè furmulà. In verità, hà ricurdatu ogni dettu di a rivelazione assai megliu sta volta chì quandu u duttore Helberg l'hipnotizzò. Ùn vulia micca fà più ansietà à Nina, ammincì un pocu a so risposta.
    
  "Aghju vistu questu bè di novu. E sta volta u celu è a terra ùn eranu micca gialli, ma rossi. Oh, è sta volta ùn era micca circundatu ancu da persone ", disse in u so tonu più nonchalant.
    
  "Questu hè tuttu?" Ella dumandò, sapendu chì l'abbandunava a maiò parte.
    
  "In principiu, sì", hà rispostu. Dopu una longa pausa, disse casualmente à Nina: "Pensu chì duvemu seguità a vostra supposizione annantu à Purdue".
    
  "Perchè?" - hà dumandatu. Nina sapia chì Sam avia vistu qualcosa perchè ellu disse u nome di Perdue quandu era inconsciente, ma avà era ghjucatu stupidu.
    
  "Pensu solu chì avete una bona ragione per sapè in u so locu. Tuttu chistu puzza cum'è un prublema per mè ", disse.
    
  "Va bè. Sò felice chì avete finalmente capitu l'urgenza. Forse avà smetterete di pruvà à persuademi di rilassate ", hà dettu u so brevi sermone di l'evangelu "Ti dissi cusì". Nina si trasfirìu in u so postu ghjustu quandu l'annunziu hè ghjuntu nantu à l'intercom di l'aviò ch'elli eranu per atterrissi. Il s'agissait d'un vol long et désagréable, et Sam espérait que Perdue était encore en vie.
    
  Dopu à abbandunà l'edificiu di l'aeroportu, anu decisu di cena prima di vultà à l'appartamentu di Sam in u South Side.
    
  "Aghju bisognu di chjamà u pilotu di Purdue. Dammi solu un minutu prima di piglià un taxi, ok ? Nina hà dettu à Sam. Annunziava è cuntinuò, tenendu dui sigarette trà e so labbra per accendelu. Sam hà fattu un travagliu eccellente per ammuccià e so preoccupazioni da Nina. Elle marchait en rond autour de lui, parlant au pilote, et celui-ci lui tendit une des sigarettes avec distraction quand elle passait devant lui.
    
  Sughjendu una sigaretta è fingendu di fighjà u sole tramontatu ghjustu sopra à l'orizzonte di Edimburgo, Sam hà sbulicatu l'avvenimenti di a so visione, cerchendu indizi di induve Perdue puderia esse tenutu. In u sfondate, si sentia a voce di Nina tremula cù l'emozione cù ogni infurmazione ch'ella riceveva à u telefunu. Sicondu ciò chì anu amparatu da u pilotu di Perdue, Sam hà pensatu à principià à u locu stessu induve Perdue hè statu vistu per l'ultima volta.
    
  Si sentia bè di fumà di novu dopu à qualchì ora di astinenza. Ancu a terribile sensazione di annegamentu ch'ellu avia avutu prima ùn era micca abbastanza per impedillu di inalà u velenu terapèuticu. Nina mette u telefuninu in u so saccu, tenendu una sigaretta trà e so labbra. Ella pareva cumplettamente eccitata mentre caminava rapidamente versu ellu.
    
  "Chjamateci un taxi", disse. "Avemu bisognu à ghjunghje à u cunsulatu tedescu prima di chjude."
    
    
  Capitulu 13
    
    
  I spasmi musculari impediscenu à Perdue di utilizà i so braccia per stà à flottu, minacciandu di affondà sottu à a superficia di l'acqua. Natava per parechje ore in l'acqua fridda di un cisterna cilindrica, soffrendu di privazione di u sonnu severu è riflessi lenti.
    
  "Una altra tortura nazista sadica?" hà pensatu. 'Per piacè à Diu, lasciami more prestu. Ùn possu più andà.
    
  Sti pinsamenti ùn eranu micca esagerati o nati da l'autopietà, ma eranu piuttostu autovalutazioni precise. U so corpu hè statu affamati, privatu di tutti i nutrienti è furzatu à l'autopreservazione. Solu una cosa hè cambiata da quandu a stanza hè stata illuminata duie ore fà. U culore di l'acqua hà diventatu un giallu naziunale, chì i sensi eccessivi di Perdue percevanu cum'è urina.
    
  "Fammi fora!" - gridò parechje volte durante i periodi di calma assoluta. A so voce era rauca è debbule, tremula da u fretu chì l"hà rinfriscatu finu à l"ossu. Ancu s'è l'acqua avia cessatu di scorri qualchì tempu fà, era sempre in periculu d'affucà s'ellu smetteva di calcià i so gammi. Sottu i so pedi blistered stavanu almenu 15 piedi di cilindru pienu d'acqua. Ùn puderia micca stà s'è i so membri eranu troppu stanchi. Simpricamente ùn avia altra scelta ma di cuntinuà, altrimenti certamenti morria una morte orribile.
    
  À traversu l'acqua, Perdue hà nutatu una pulsazione ogni minutu. Quandu questu hè accadutu, u so corpu sbattu, ma ùn l'hà micca dannu, purtendu à cuncludi chì era una scarica di corrente bassa destinata à mantene e so sinapsi attive. Ancu in u so statu diliriu, hà trovu questu abbastanza inusual. S'elli vulianu electrocutà ellu, puderianu fà fà facilmente. Forse, pensava, vulianu turturallu passendu un currente elettricu per l'acqua, ma ghjudicavanu a tensione.
    
  Visioni distorte entranu in a so mente stanca. U so cervu era appena capace di sustene u muvimentu di i so membri, stancu da a mancanza di sonnu è di nutrimentu.
    
  "Ùn smette micca di nutà", continuava à dì à u so cervellu, ùn era micca sicuru s'ellu parlava forte o s'ellu a voce chì sentia vene da a so mente. Quand'ellu guardò, era orruritu di vede un nidu di criaturi simuli di calamar chì si torcevanu in l'acqua sottu à ellu. Urlandu di paura di u so appetite, pruvò à tirà si nantu à u vetru scivoloso di a piscina, ma senza nunda à afferrà ùn ci era micca scappatu.
    
  Un tentaculu ghjunse à ellu, pruvucannu una onda di isteria in u miliardariu. Sintia chì l'appendice di gomma s'avvicinava à a so gamba prima di tirallu in a prufundità di u cisterna cilindrica. L'acqua empiia i so pulmoni è u so pettu brusgiava mentre fece un ultimu sguardu à a superficia. Fighjulà ciò chì l'aspittava era solu troppu paura.
    
  "Di tutti i morti ch'e aghju imaginatu per mè stessu, ùn aghju mai pensatu chì finisci cusì! Cum'è a runa alfa chì si trasforma in cendra ", a so mente cunfusa sbattò per pensà chjaramente. Perdu è spavintatu à morte, Perdue rinunziò à pensà, formulà è ancu pagaia. U so corpu pesante è limp s'hè affundatu à u fondu di u tank, mentre chì i so ochji aperti ùn vedenu nunda chè acqua gialla mentre u pulsu li passava una volta di più.
    
    
  ***
    
    
  "Era vicinu," Klaus rimarcò allegramente. Quandu Perdue hà apertu l'ochji, era chjinatu nantu à un lettu in ciò chì deve esse l'infirmerie. Tuttu, da i mura à u linu, era u listessu culore di l"acqua infernale ind"è ch"ellu era appena affucatu.
    
  "Ma s'è aghju affucatu ..." hà pruvatu à dà sensu à l'occurrence strane.
    
  "Allora, crede chì site prontu à cumpiendu u vostru duvere à l'Ordine, Herr Perdue?" hà dumandatu Klaus. Il s'assit vêtu douloureusement avec un costume marron à double boutonnage brillant, accompagné d'une cravate ambrée.
    
  Per l'amori di Diu, basta à ghjucà stu tempu! Basta à ghjucà cun mè, David. Nisuna merda sta volta. Dà ellu ciò ch'ellu vole. Pudete esse un bruttu dopu quandu site liberu ", si disse fermamente.
    
  "Eiu socu. Sò prontu per ogni struzzione ", slurred Perdue. E palpebre cadenti ammucciavanu a so esplorazione di a stanza in quale era mentre pettinava a zona cù i so ochji per determinà induve era.
    
  "Ùn pare micca assai cunvincente", disse Klaus secamente. E so mani eranu strette trà e so cosce, cum'è s'ellu li scaldava o parlava cù a lingua di u corpu di una zitella di u liceu. Perdue l'odiava è u so disgustante accentu tedescu, livatu cù l'eloquenza di un debutante, ma avia da fà u so megliu per ùn dispiace à l'omu.
    
  "Datemi ordini è vi vede quantu sò dannatamente seria", murmurò Perdue, respirando pesantemente. "Vulete a Sala Amber. A purteraghju da u so ultimu locu di riposu è a vultà personalmente quì ".
    
  "Ùn sapete mancu induve hè questu, amicu," Klaus surrisi. "Ma pensu chì stai pruvatu à capisce induve simu."
    
  "Comu altru...?" Perdue hà cuminciatu, ma a so psiche li ricurdò rapidamente chì ùn deve micca dumandà dumande. "Aghju bisognu di sapè induve mette questu".
    
  "Vi diceranu induve a porta una volta chì a pigliate. Questu serà u vostru rigalu à u Sole Neru ", spiegò Klaus. "Tu, sicuru, capisce chì, naturalmente, ùn puderà mai più esse Renat per via di u vostru tradimentu."
    
  "Hè comprensibile", Perdue accunsentì.
    
  "Ma ci hè più à u vostru compitu, caru Herr Perdue. Hè previstu di eliminà i vostri ex culleghi Sam Cleave è quellu Dr Gould deliziosamente impudent prima di indirizzà à l'Assemblea di l'Unione Europea ", hà urdinatu Klaus.
    
  Perdue tenne una faccia dritta è annuì.
    
  "I nostri rapprisentanti in l'UE urganizeranu una riunione d'urgenza di u Cunsigliu di l'Unione Europea in Bruxelles è invitanu i media internaziunali, durante a quale farete un brevi annunziu in nome nostru", continuò Klaus.
    
  "Pensu chì uttene l'infurmazioni quandu vene u tempu", disse Perdue è Klaus annuì. "Diritta. Tireraghju i fili necessarii per inizià a ricerca in Königsberg avà.
    
  "Invita Gould è Cleve à unisce à tè, ok?" Klaus ringhiò. "Dui acelli, cum'è dicenu."
    
  "Un ghjocu di zitelli", hà surrisu Perdue, sempre sottu à l'influenza di e droghe hallucinogeniche chì avia inghiottitu in l'acqua dopu una notte in calore. "Dà mi... dui mesi".
    
  Klaus scacciò a testa in daretu è sghignaghjò cum'è una vechja, cantu di piacè. Si cullò in avanti è in avanti finu à ch'ellu ripigliò u so fiatu. "Cara mia, la farai in duie settimane".
    
  "Questu hè impussibile!" - Esclamò Perdue, cercandu di ùn sona micca ostile. "Solu urganizà una ricerca cum'è questu richiede settimane di pianificazione".
    
  "Questu hè veru. Eiu sò. Ma avemu un calendariu chì hè statu ristrettu significativamente per via di tutti i ritardi chì avemu avutu per via di a vostra attitudine spiacevoli ", suspirò l'invasore tedescu. "È a nostra opposizione senza dubbitu capisce u nostru pianu di ghjocu cù ogni avanzu chì facemu versu u so tesoru oculatu".
    
  Perdue era curiosu di sapè quale era daretu à stu scontru, ma ùn osava fà a quistione. Hà temutu chì questu puderia pruvucà u so captore in una altra volta di tortura barbare.
    
  "Avà lasciate chì sti gammi guariscenu prima è assicureremu chì andate in casa in sei ghjorni. Ùn ci hè nunda di mandà vi in una commissione cum'è ...? " Klaus ridacchiò, "Chì u chjamate l'inglese? U cripple?"
    
  Perdue surrisu rassignatu, veramente arrabbiatu ch'ellu avia da stà ancu un'ora di più, è ancu una settimana. Ormai avia amparatu à accettà solu per ùn pruvucà Klaus à scaccià di novu in a fossa di u polpo. L'alemanu s'arrizzò è abbandunò a stanza, gridendu: "Godete u vostru pudding!"
    
  Perdue fighjulava a deliziosa crema spessa ch'ellu era servita mentre era in u so lettu di l'uspidale, ma hà avutu l'impressione di manghjà un brique. Dopu avè persu parechji chilò dopu à ghjorni di fame in a camara di tortura, Perdue hà avutu difficultà à mantene da manghjà.
    
  Ùn sapia micca, ma a so stanza era unu di trè in a so ala medica privata.
    
  Dopu chì Klaus si n'andò, Perdue guardò intornu, circandu di truvà qualcosa chì ùn era micca giallu o ambra. Era difficiule per ellu di sapè s"ellu era l"acqua gialla naziunale in cui s"era quasi affucatu chì facia vede à i so ochji tuttu in tonalità ambra. Era l'unica spiegazione ch'ellu avia per quessa ch'ellu vede sti culori strani in ogni locu.
    
  Klaus marchò in u longu corridoiu arcuatu induve i so omi di sicurità stavanu aspittendu istruzzioni nantu à quale rapisce dopu. Questu era u so pianu maestru è avia da esse eseguitu à a perfezione. Klaus Kemper era un massone di terza generazione di Hesse-Kassel, chì hè statu criatu nantu à l'ideulugia di l'urganizazione di u Sun Negru. U so missiavu era Hauptsturmführer Karl Kemper, cumandante di u Kleist Panzer Group durante l'offensiva di Praga in u 1945.
    
  Da a ghjovana età, u so babbu hà insignatu à Klaus per esse un capu è per excelà in tuttu ciò chì hà fattu. Ùn ci era micca spaziu per l'errore in u clan Kemper, è u so babbu, più chè allegru, ricorreva spessu à metudi spietati per impone e so duttrine. Utilizendu l'esempiu di u so babbu, Klaus hà capitu rapidamente chì u carisma pò esse periculosu cum'è un cocktail Molotov. Parechje volte avia vistu u so babbu è u missiavu intimidà e persone indipendenti è putenti, finu à u puntu chì si cedevanu solu per affruntà à elli cù certi gesti è u tonu di voce.
    
  Un ghjornu, Klaus hà vulsutu un tali putere, postu chì u so fisicu magre ùn l'hà mai fattu un bon competitore in l'arti più masculine. Siccomu ùn avia nè athleticism nè forza, era solu naturali per ellu di immersi in una vasta cunniscenza di u mondu è prudezza verbale. Cù stu talentu apparentemente scarsu, u ghjovanu Klaus hà sappiutu aumentà a so pusizioni in l'Ordine di u Sole Neru da u tempu à u tempu dopu à u 1946 finu à ottene u prestigiosu statutu di u riformatore capu di l'urganisazione. Klaus Kemper ùn solu hà guadagnatu un sustegnu enormu per l'urganizazione in i circoli accademichi, pulitichi è finanziarii, ma da 2013 s'era ancu stabilitu cum'è unu di l'urganizatori principali di parechje operazioni secrete di u Sun Negru.
    
  U prughjettu particulari cù quale era avà ingaghjatu, è per quale avia attrattu parechji cullaburatori rinumati in l'ultimi mesi, seria u so successu corona. En effet, si tout s'était déroulé comme prévu, Klaus aurait bien pu prendre la plus haute place de l'Ordre, celle de Renatus. Dopu à questu, diventerà l'architettu di a duminazione mundiale, ma per chì tuttu avvena, avia bisognu di a bellezza barocca di u tesoru chì una volta graziava u palazzu di u Tsar Petru Magnu.
    
  Ignorendu a cunfusione di i so culleghi nantu à u tesoru chì vulia truvà, Klaus sapia chì solu u megliu esploratore di u mondu puderia ricuperà per ellu. David Perdue - un inventore brillanti, un avventuriero miliardariu è un filantropu accademicu - avia tutte e risorse è a cunniscenza chì Kemper avia bisognu per truvà l'artefattu pocu cunnisciutu. C'était une telle vergogne qu'il n'ait pas réussi à inciter l'Écossais à se soumettre, même si Perdue pensait que Kemper pouvait se laisser tromper par sa soudaine conformité.
    
  In u lobby, i so servitori l'anu salutatu cù rispettu mentre partì. Klaus strinse a testa in disappuntu mentre passava davanti à elli.
    
  "Seraghju di ritornu dumane", li disse.
    
  "Protocolu per David Perdue, signore?" - dumandò u capu.
    
  Klaus si n'andò in u desertu sterile chì circundava u so stabilimentu in u Kazakistan miridiunali è rispose francamente: "Uccidelu".
    
    
  Capitulu 14
    
    
  À u cunsulatu tedescu, Sam è Nina cuntattate l'ambasciata britannica in Berlinu. Anu scupertu chì Perdue avia un appuntamentu cù Ben Carrington è a defunta Gaby Holzer uni pochi di ghjorni prima, ma era tuttu ciò chì sapianu.
    
  Avianu da andà in casa postu chì era l'ora di chjusu per oghje, ma almenu avianu abbastanza da fà per cuntinuà. Questu era u forte di Sam Cleave. Cum'è un ghjurnalistu d'investigazione vincitore di u Premiu Pulitzer, hà sappiutu esattamente cumu ottene l'infurmazioni chì avia bisognu senza scaccià e petre in u stagnu fermu.
    
  "Mi dumandu perchè avia bisognu di scuntrà cù sta donna Gabi", hà rimarcatu Nina, ripiendu a bocca di biscotti. Aviava da manghjà cù cioccolata calda, ma era a fame è u caldu pigghiava troppu tempu per riscaldassi.
    
  "Varaghju à verificà appena accende u mo laptop," Sam hà rispostu, lanciandu u so saccu nantu à u divano prima di piglià u so bagagliu in a lavanderia. "Fammi ancu una cioccolata calda, per piacè!"
    
  "Di sicuru", hà sorrisu, sguassendu briciole da a bocca. In a solitude tempuranea di a cucina, Nina ùn pudia micca impedisce di ricurdà l'episodiu spaventoso à bordu di l'aviò chì volava in casa. S'ellu puderia truvà un modu per anticipà e convulsioni di Sam, seria un grande aiutu, riducendu a probabilità di disastru a prossima volta chì puderianu micca esse cusì furtunatu di avè un duttore intornu. E s'ellu hè accadutu quandu eranu soli ?
    
  "E se questu succede durante u sessu?" Nina ci hà pensatu, valutandu e pussibulità terribili ma divertenti. "Imaginate solu ciò chì puderia fà s'ellu canalisava quella energia attraversu qualcosa altru ch'è a so palma?" Ella cuminciò à ridere à l'imaghjini divertenti in a so mente. "Chì avissi a ghjustificà un gridu di "Oh mio Diu!" ùn hè micca? "Correndu in ogni tipu di scenarii ridiculi in a so testa, Nina ùn si pudia micca impedisce di ride. Sapia chì ùn era micca divertente per tuttu, ma hà datu solu à u storicu idee pocu ortodosse è hà trovu qualchì sollievu comicu in questu.
    
  "Chì hè cusì divertente?" Sam surrisu mentre andava in cucina per piglià una tazza d'ambrosia.
    
  Nina scuzzulò a testa per scaccià, ma si tremava di risa, sbuffava trà attacchi di risatina.
    
  "Niente", sorrise. "Solu un cartoon in a mo testa annantu à un parafulmine. Dimentica lu".
    
  "Va bè", hà sorrisu. Li piacia quandu Nina ridia. Ùn solu ùn hà avutu una risata musicale chì a ghjente hà trovu infizziosa, ma era ancu di solitu un pocu strugghi è temperamental. Sfurtunatamente, hè diventatu raru per vede a so risa cusì sinceramente.
    
  Sam hà posizionatu u so laptop in modu chì puderia cunnette à u so router di desktop per una velocità di banda larga più veloce cà u so dispositivu wireless.
    
  "Eventualmente, aghju avutu chì Perdue mi fassi unu di i so modem wireless", murmurò. "Queste cose predicanu u futuru".
    
  "Avete più biscotti?" ella li chjamò da a cucina mentre ellu sentia a so apertura è chjude porte di l'armadiu in ogni locu in a so ricerca.
    
  "No, ma u mo vicinu m'hà fornatu un pocu di biscotti di cioccolata d'avena. Scupriteli, ma sò sicuru chì sò sempre boni. Fighjate in u vasu nantu à a frigorifera ", hà urdinatu.
    
  "I pigliati! Tà!"
    
  Sam hà apertu una ricerca per Gabi Holtzer è hà scupertu subitu qualcosa chì l'hà fattu assai suspettu.
    
  "Nina! Ùn ci crederete micca ", hà esclamatu, scannendu innumerevoli nutizie è articuli nantu à a morte di u portavoce di u ministeru tedescu. "Questa donna hà travagliatu per u guvernu tedescu qualchì tempu fà, facendu questi omicidi. Ricurdativi di quelli omicidi in Berlinu è Amburgo è uni pochi di altri lochi appena prima di andà in vacanze?
    
  "Iè, vagamente. Allora chì ne hè di ella ? dumandò Nina, pusendu nantu à u bracciu di u sofà cù a so tazza è i biscotti.
    
  "Hè scontru Perdue à l'Alta Cummissione britannica in Berlinu, è ottene questu: u ghjornu chì hà dettu suicidiu", hà enfatizatu l'ultimi dui parolle in a so cunfusione. "Hè statu u stessu ghjornu chì Perdue hà scontru stu tippu Carrington."
    
  "Questa era l'ultima volta chì qualcunu l'hà vistu", hà dettu Nina. "Allora Perdue sparisce u stessu ghjornu chì scontra una donna chì si suicida pocu dopu. Questu smacks di cuspirazione, ùn hè micca?
    
  "Apparentemente l'unica persona à a riunione chì ùn hè micca morta o mancante hè Ben Carrington", hà aghjustatu Sam. Fighjendu a foto di l'omu britannicu nantu à u screnu per ricurdà a so faccia. "Vogliu parlà cun tè, figliolu."
    
  "Semu capitu, dumane andemu à u sudu", suggerì Nina.
    
  "Iè, questu hè, appena avemu fattu una visita à Reichtisusis", disse Sam. "Ùn saria micca male per assicurà chì ùn hè micca tornatu in casa."
    
  "Aghju chjamatu u so telefuninu più volte. Hè spenta, senza corde vocali, nunda ", hà ripetutu.
    
  "Cumu era sta donna morta cunnessa cù Purdue?" Sam dumandò.
    
  "U pilotu hà dettu chì Perdue vulia sapè perchè u so volu à Copenhague hè statu denegatu l'ingressu. Siccomu era un rappresentante di u guvernu tedescu, hè stata invitata à l'ambasciata britannica per discutiri perchè hè accadutu ", hà dettu Nina. "Ma era tuttu ciò chì u capitanu sapia. Questu era u so ultimu cuntattu, cusì l'equipaggiu di volu hè sempre in Berlinu ".
    
  "Ghjesù. Devu ammette, aghju avutu una sensazione veramente cattiva annantu à questu ", hà ammissu Sam.
    
  "Infine l'ammettete", hà rispostu. "Avete mintuatu qualcosa quandu avete avutu quella crisi, Sam. È questu qualcosa significa definitivamente materiale di tempesta di merda ".
    
  "Chì?" - dumandò.
    
  Pigliò un altru muzzicu di u biscottu. "Sole Negru".
    
  Una spressione cupa apparsu nantu à a faccia di Sam mentre i so ochji fighjavanu à u pianu. "Damn, aghju scurdatu quella parte", disse tranquillamente. "Avà mi ricordu."
    
  "Induve avete vistu questu?" Ella dumandò francamente, cuscente di a natura orribile di a marca è a so capacità di trasfurmà e conversazioni in ricordi brutti.
    
  "À u fondu di u pozzu", disse. "Pensu. Forse avissi da parlà à u duttore Helberg di sta visione. Saprà interpretà.
    
  "Mentre sì, dumandate a so opinione clinica nantu à a cataratta indotta da a visione. Aghju scumessa chì questu hè un novu fenomenu chì ùn serà micca capace di spiegà ", disse fermamente.
    
  "Ùn crede micca in a psiculugia, nò?" Sam suspirò.
    
  "No, Sam, ùn sò micca. Ùn pò micca esse chì un certu settore di mudelli di cumportamentu hè abbastanza per diagnosticà diverse persone in u listessu modu ", hà sustinutu. "Sapi menu di a psiculugia chè voi. A so cunniscenza hè basatu annantu à a ricerca è e teorie di certi altri vechji farts, è cuntinueghja a fiducia in i so tentativi micca cusì riesciuti di furmulà e so teorie.
    
  "Cumu possu sapè più cà ellu?" s'inviò à ella.
    
  "Perchè tù campà per questu, idiotu! Avete sperienze sti fenomeni, mentre ch'ellu pò solu speculate. Finu à sente, sente è vede cum'è tù, ùn ci hè micca manera in l'infernu ch'ellu pò ancu principià à capisce ciò chì avemu affruntà! abbaiò Nina. Era cusì disappuntu cun ellu è a so fiducia ingenua in u duttore Helberg.
    
  "E chì, in u vostru parè qualificatu, avemu trattatu, caru?" dumandò sarcasticamente. "Hè qualcosa di unu di i vostri libri di storia antica? Oh iè, Diu. Avà mi ricordu ! Puderete crede. "
    
  "Helberg hè un psichiatru! Tuttu ciò ch'ellu sà hè ciò chì una mansa di idioti psicopatichi anu dimustratu in qualchì studiu basatu annantu à circustanze micca vicinu à u livellu di stranezza chì voi, caru, avete sperimentatu! Svegliate, maledetta ! Ciò chì hè sbagliatu cun voi ùn hè micca solu psicosomaticu. Qualcosa di l'esterno cuntrullà e vostre visioni. Qualcosa di intelligente manipula a vostra corteccia cerebrale ", spiegò u so puntu di vista.
    
  "Perchè parla per mè?" surrisu sardone. "Per piacè nutate chì tuttu ciò chì dice quì rapprisenta ciò chì cunnoscu digià, ciò chì hè digià in u mo subconsciousu".
    
  "Allora spiegà l'anomalia di u calore", hà rispostu rapidamente, stumping momentaneamente Sam.
    
  "Apparentemente u mo cervellu cuntrola ancu a mo temperatura di u corpu. "A listessa cosa", ughjettò, senza mostrà a so incertezza.
    
  Nina ridia in burla. "A temperatura di u vostru corpu - ùn m'importa micca quantu caldu pensate chì site, Playboy - ùn pò micca ghjunghje à e proprietà termali di un fulmine. È questu hè esattamente ciò chì u duttore hà pigliatu in Bali, ricordate? I vostri ochji lasciavanu in tanta elettricità cuncentrata chì "a vostra testa andava à splode", ricordate?"
    
  Sam ùn hà micca rispostu.
    
  "È una cosa più", hà continuatu a so vittoria verbale, "si dice chì l'ipnosi pruvucarà livelli aumentati di attività elettrica oscillatoria in certi neuroni in u cervellu, geniu!" Qualunque cosa ti ipnotizza, ti manda una quantità incredibile di energia elettrica per mezu di te, Sam. Ùn vede micca chì ciò chì vi succede hè categuricamente fora di u scopu di a psiculugia simplice?
    
  "Allora chì suggerite?" - gridò. " Sciamane ? Terapia di elettroshock? Paintball? Colonoscopia?
    
  "O diu!" Ella rottò l'ochji. "Nimu ùn ti parla. Sai? Affruntate cù sta merda voi stessu. Andate à vede quellu charlatan è lasciate sceglie u vostru cervellu un pocu di più finu à chì diventate ignuranti cum'è ellu. Questu ùn deve esse un longu viaghju per voi! "
    
  Cù ste parolle, scappò fora di a stanza è sbattò a porta. S'ella avia avutu una vittura quì, saria andata dritta in casa à Oban, ma hè stata appiccicata per a notte. Sam hà sappiutu megliu ch'è di scherzà cù Nina quandu era arrabbiata, cusì hà passatu a notte nantu à u divano.
    
  A suoneria fastidiosa di u so telefunu hà svegliatu Nina a matina dopu. Si svegliò da un sonnu prufondu, senza sonnii chì era statu troppu cortu, è si pusò in u lettu. U telefuninu sonava in qualchì locu in a so borsa, ma ùn pudia truvà à tempu per risponde.
    
  "Va bè, d'accordu, maledetta," murmurò à traversu u cotone di a so mente chì si svegliava. Frànicamente sbattulendu cù u so maquillaje, i chjavi è u desodorante, hà finalmente pigliatu u so telefuninu, ma a chjama era digià finita.
    
  Nina aggrottò le sopracciglia mentre guardava l'orologio. Era digià 11:30 è Sam lasciò dorme.
    
  "Perfettu. Dighjà mi infastidite oghje ", hà rimproveratu Sam in a so assenza. "Saria megliu se dormissi sè stessu". Quandu abbandunò a stanza, hà capitu chì Sam era andatu. Camminendu versu u bollitore, guardò u screnu di u so telefunu. I so ochji pudianu appena fucalizza, ma era sempre sicura ch'ella ùn sapia micca u numeru. Ella pressò di ricuperà.
    
  "L'uffiziu di u duttore Helberg", rispose u secretariu.
    
  "Oh mio Diu", hà pensatu Nina. "Hè andatu quì". Ma ella si manteneva fresca in casu ch'ella si sbagliava. "Salutu, questu hè u duttore Gould. Aghju ricevutu una chjama da stu numeru?"
    
  "Dr Gould?" ripetì a signora eccitata. "Iè! Iè, avemu pruvatu à cuntattatevi. Questu hè u sgiò Cleve. Hè pussibule...?"
    
  "Hè bè?" esclamò Nina.
    
  "Ti piacerebbe vene à i nostri uffizii...?"
    
  "T'aghju fattu una dumanda!" Nina ùn pudia suppurtà. "Per piacè dimmi solu s'ellu sta bè prima!"
    
  "Noi... ùn sapemu micca, duttore Gould", a signora rispose esitante.
    
  "Chì diaculu significa questu?" Nina era furiosa, a so rabbia alimentata da a preoccupazione per a cundizione di Sam. Ella hà intesu un rumore in u fondu.
    
  "Bè, signora, pare chì... um... levitate."
    
    
  Capitulu 15
    
    
  Detlef hà spartitu i tavulini induve era u ventu, ma quandu hà inseritu a testa di un tornavite in u sicondu pirtusore di viti, tutta a struttura hè andata in u muru induve hè stata stallata. Un forte crash u surpristò è cascò in daretu, spinghjendusi da u muru cù i so pedi. Mentre s'assittò è fighjulava, u muru cuminciò à spustà à u latu, cum'è una porta scorrevule.
    
  "Chì...?" allargò l'ochji, appoghjatu à i so braccia induve era sempre inghjustu in terra. A porta hà purtatu in quellu chì pensava chì era u so appartamentu adiacente, ma invece a stanza scura si rivelò una stanza secreta accantu à l'uffiziu di Gabi per un scopu chì era prestu à scopre. Si alzò in piedi, spolverannu i so pantaloni è a cammisa. Mentre chì a porta scura l'aspittava, ùn vulia micca solu marchjà à l'internu, perchè u so entrenamentu l'avia amparatu à ùn si precipitò imprudente in lochi scunnisciuti, almenu micca senza arma.
    
  Detlef andò à piglià a so Glock è una linterna, in casu chì a stanza scunnisciuta era una stallazione o avia una alarma. Hè ciò chì sapia megliu - violazioni di sicurità è protocolu anti-assassiniu. Avec une précision absolue, il dirigea le canon dans l'obscurité, stabilisant sa fréquence cardiaque pour pouvoir tirer un coup net si nécessaire. Ma un pulsu stabile ùn pudia frenà l'emozione o l'adrenalina. Detlef si sentia di novu cum'è i vechji tempi quand'ellu entrava in a stanza, evaluendu u perimetru è inspeccionendu currettamente l'internu per qualsiasi dispositi di signalazione o attivazione.
    
  Ma à a so delusione, era solu una stanza, ancu s'è ciò chì era in l'internu era luntanu da senza interessu.
    
  "Idiot", si maledicò quandu hà vistu un interruttore di luce standard vicinu à u quadru di a porta à l'internu. L'hà attivatu per dà una vista completa di a stanza. A stanza di a radiu di Gaby era illuminata da una sola lampadina chì pendeva da u tettu. Il savait qu'il s'agissait d'elle parce que son rouge à lèvres au cassis était à l'attention à côté d'une de ses porte-sigarettes. Unu di i so cardigans era sempre drappatu nantu à u spinu di a piccula sedia di l'uffiziu, è Detlef hà tornatu à superà a tristezza di vede e cose di a so moglia.
    
  Pigliò u cardigan di cachemire molle è inalò u so profumu prufondamente prima di rimette per inspeccionà l'equipaggiu. A stanza era furnita cù quattru tavule. Unu induve stava a so sedia, dui altri à ogni latu, è un altru vicinu à a porta induve ella teneva pile di documenti in ciò chì parevanu cartulare - ùn pudia micca identificà immediatamente. À a timida luce di a lampadina, Detlef si sentia cum'è s'ellu avia fattu un passu in u tempu. Un odore di muffa chì li ricurdava di un museu hà pienu a stanza di pareti di cimentu senza pittura.
    
  "Wow, caru, avaria pensatu chì voi di tutte e persone avariate appesu un pocu di carta da parati è un paru di specchi", disse à a so moglia mentre guardava intornu à a stanza di a radiu. "Hè ciò chì avete sempre fattu; decoratu tuttu ".
    
  U locu li ricurdava di un dungeon o di una sala d'interrogatori in un vechju filmu di spia. Nantu à a so scrivania era un cuntraption simili à una radiu CB, ma era diversu in qualchì modu. Essendu un ignorante cumpletu in stu tipu di cumunicazione radio antica, Detlef hà cercatu u cambiamentu. Ci era un interruttore d'acciaio sporgente attaccatu à l'angulu inferjuri à diritta, cusì hà pruvatu. Di colpu, dui picculi calibri s'illuminavanu, e so agulle s'alzavanu è falavanu mentre l'static sibilava à traversu u parlante.
    
  Detlef hà guardatu l'altri apparecchi. "Sembranu troppu cumplessi per capiscenu senza esse un scientist rocket", hà nutatu. "Chì significa tuttu questu, Gabi?" - dumandò, avvistendu una grande tavola di sugheru posta sopra à a tavula induve stavanu pile di carte. Pinned à u tribunale, hà vistu parechji articuli nantu à l'assassini chì Gabi avia investigatu senza a cunniscenza di i so superiori. Ella scribbled 'MILLA' da u latu cù un marcatu rossu.
    
  "Quale hè Milla, criatura?" bisbigliò. Si ricurdò di una entrata in u so ghjurnale da una certa Milla in u stessu intervallu di tempu chì i dui omi chì eranu prisenti à a so morte. "Aghju bisognu di sapè. Hè impurtante ".
    
  Ma tuttu ciò chì pudia sente era u sussurru di frequenze chì venenu in ondate attraversu a radiu. I so ochji vagavanu più in u tavulinu, induve qualcosa di luminosu è brillanti attirò a so attenzione. Dui ritratti in culore dimustranu a sala di u palazzu in splendore doratu. "Wow," murmurò Detlef, stunatu da u dettagliu è u travagliu intricatu chì adornava i muri di a stanza opulenta. U stuccu d'ambra è d'oru formava belli emblemi è forme, inquadrati à l'anguli da picculi figure di cherubini è dee.
    
  "Valu à $ 143 milioni? Diu, Gabi, sapete ciò chì hè questu? murmurò mentre lighjia i dettagli nantu à l'opera d'arte persa chjamata a Sala Amber. "Chì avia da fà cù sta stanza? Duvete avè avutu qualcosa di fà cun questu; altrimenti nimu di questu seria quì, nò ?
    
  Tutti l'articuli di l'assassiniu avianu note chì insinuavanu a pussibilità chì a Sala Amber hà avutu qualcosa à fà cun ella. Sutta a parolla "MILLA", Detlef hà trovu una mappa di Russia è i so cunfini cù Bielorussia, Ucraina, Kazakistan è Lituania. Sopra a regione di steppa kazakh è Kharkov, Ucraina, ci era numeri scritti in penna rossa, ma ùn anu micca un familiar. cuncepimentu, cum'è un numeru di telefunu o coordenate: apparentemente per accidenti, Gaby hà scrittu questi numeri di doppia cifra nantu à e carte chì hà appiccicatu à u muru.
    
  Ciò chì hà attiratu l'attenzione era una reliquia ovviamente preziosa chì pendava da l'angulu di u tavulinu di cork. Attached to a ribbon purpura cù una striscia blu scura in u mità era una medaglia cù una inscription in Russian. Detlef l'hà cacciatu cù cura è l'hà appiccicatu à u so gilet sottu a so cammisa.
    
  "In chì diavolo ti sei messu, caru?" - bisbigliò à a so moglia. Pigliò parechji ritratti cù a so camera di u telefuninu è hà fattu un video clip di a stanza è u so cuntenutu. "Scupreraghju ciò chì questu hà da fà cun voi è quellu Perdue chì erate in data, Gabi", hà prumessu. "E tandu truveraghju i so amichi chì mi diceranu induve hè, altrimenti mureranu".
    
  Di colpu, una cacofonia di statica ghjunse da a radiu improvvisata nantu à a scrivania di Gabi, spaventendu a mità di Detlef à morte. Si appoggiò à u tavulinu spargugliatu di carta, spinghjendulu cù una tale forza chì alcuni di i cartulare sciddicò è si sparghjenu in disordine per tuttu u pianu.
    
  "Diu! U mo cazzo di core!" - gridò, stringendu u so pettu. L'aghi di calibre rossu saltavanu à manca è à diritta rapidamente. Questu hà ricurdatu à Detlef di vechji sistemi hi-fi, chì avaristi cusì vede u voluminu o a chiarità di i media chì sò ghjucati nantu à elli. Per via di l'interferenza, hà intesu una voce chì apparisce è sparisce. Dopu un'ispezione più stretta, hà capitu chì ùn era micca una trasmissione, ma una chjama. Detlef s'assittò nantu à a sedia di a so defunta moglia è ascoltò attentamente. Era una voce di donna chì parlava una parolla à tempu. Aggrottando le sopracciglia, si chinò. I so ochji s'allargavanu subitu. Ci era una parolla distinta chì ellu ricunnosce.
    
  "Gabi!"
    
  Il s'assit avec prudence, sans aucune idée de ce qu'il fallait faire. A donna cuntinuava à chjamà a so moglia in russo; puderia dì, ma ùn parlava micca a lingua. Determinatu à parlà cun ella, Detlef si precipitò à apre u navigatore di u so telefunu per fighjà i vechji radiu è cumu sò stati cuntrullati. In a so pazzia, i so pollici entravanu constantemente in a ricerca cù l'errori, chì l'hà purtatu in una disperazione indescrivibile.
    
  "Merca! Ùn "comunicazione cù un membru"! " si lagnò cum'è parechji risultati pornografichi apparsu nantu à u screnu di u so telefunu. A so faccia brillava di sudore mentre si affrettava per l'aiutu in u funziunamentu di u vechju dispusitivu di cumunicazione. "Aspetta! Aspetta!" gridò in a radiu mentre una voce di donna chjamava Gabi à risponde. "Aspettatemi! Ugh, maledetta!"
    
  Infuriatu da i risultati insatisfactori di a so ricerca di Google, Detlef hà pigliatu un libru grossu è polverosu è u lanciau à a radiu. U casu di ferru s'hè allughjatu ligeramente, è u tubu cascò da a tavula, pendu à u cordone. "Va cazzu!" - strinciò, pienu di disperazione di ùn pudè cuntrullà u dispusitivu.
    
  Ci era un sonu crackling in a radiu è una voce maschile cù un forte accentu russu venia da u parlante. "Fannate ancu voi, fratellu".
    
  Detlef era maravigliatu. Saltò è marchò versu induve avia postu u dispusitivu. Pigliò u microfonu swinging ch"ellu avia ghjustu attaccatu cù u libru è l"alzò goffamente. Ùn ci era micca un buttone in u dispusitivu per accende a trasmissione, cusì Detlef hà cuminciatu à parlà.
    
  "Bonghjornu? Ehi ! Bonghjornu?" chjamò, i so ochji sbuchjavanu in a speranza disperata chì qualchissia li risponda. L'altra manu s'appoghjava dolcemente nantu à u trasmettitore. Per qualchì tempu, solu u rumore staticu prevaleva. Allora u scricchiolu di i canali chì sò cambiati in diverse modulazioni riempia a stanza chjuca è inquietante mentre u so unicu occupante aspettava in anticipazione.
    
  À a fine, Detlef hà da ammette a scunfitta. Affrantu, scuzzulò a testa. "Per piacè parlà?" - geme in inglese, capisce chì u Russu à l'altra estremità di a linea probabilmente ùn parlava micca tedescu. "Per piacè? Ùn sò micca sapè cumu travaglià cù sta cosa. Devu informà chì Gabi hè a mo moglia.
    
  A voce di una donna scricchiolava da u parlante. Detlef s'animò. "Hè questa Milla? Sò Milla ?
    
  Cù lenta riluttanza, a donna rispose: "Induve hè Gabi?"
    
  "Hè morta", rispose, poi si dumandava à voce alta nantu à u protocolu. "Deve dì "a fine"?"
    
  "No, hè una trasmissione secreta in banda L chì usa a modulazione di amplitude cum'è l'onda di trasportu", hà assicuratu in un inglese rottu, ancu s'ellu era fluente in a terminologia di u so cummerciu.
    
  "Chì?" Detlef urlava in una cunfusione assoluta à un sughjettu in u quale ùn era completamente micca espertu.
    
  Ella suspirò. "Questa conversazione hè cum'è una conversazione telefonica. Tu dici. parlu. Ùn ci hè bisognu di dì "finitu".
    
  Detlef era alleviatu à sente questu. "Sehr gut!"
    
  "Parlate più forte. Ti possu appena à sente. Induve hè Gabi ? " Ripetì ella, senza avè intesu chjaramente a so risposta precedente.
    
  Detlef hà trovu difficiule di ripetiri a nutizia. "A mo moglia... Gabi hè morta".
    
  Per un bellu pezzu ùn ci era risposta, solu u distante crunch di statica. Allora l'omu apparsu di novu. "Tu menti".
    
  "No no. Innò! Ùn sò micca mentitu. A mo moglia hè stata uccisa quattru ghjorni fà ", si difende cun prudenza. "Verificate l'Internet! Scuprite a CNN!"
    
  "U vostru nome", disse l'omu. "Ùn hè micca u vostru veru nome. Qualcosa chì ti identifica. Solu trà tè è Milla.
    
  Detlef ùn ci hà mancu pensatu. "Vedu".
    
  Crackling.
    
  Bellu.
    
  Detlef odiava u sonu sordu di u rumore biancu è l'aria morta. Si sentia cusì viotu, cusì solu è devastatu da u vacu di l'infurmazioni - in una manera chì u definisce.
    
  "Vedu. Cambia u trasmettitore à 1549 MHz. Aspetta Metallica. Scuprite i numeri. Aduprate u vostru GPS è andate ghjovi ", hà urdinatu l'omu.
    
  Cliccate
    
  U clicu risonò in l'arechje di Detlef cum'è un fucile, lascendulu devastatu è cunfusu. Firmatu in u cunfusu, si ghigliò cù i bracci stesi. "Chi cazzu ci hè?"
    
  Il fut soudain stimulé par des instructions qu'il avait voulu oublier.
    
  "Ritornu! Bonghjornu?" - gridò in u altoparlante, ma i Russi partanu. Lanciava e mani in l'aria, ruggiendu di frustrazione. "Quindeci quaranta nove", disse. "Quinze quaranta nove. Ricurdativi di questu!" Hà cercatu freneticamente u valore apprussimativu di u numeru nantu à l'indicatore di dial. Girannu pianu pianu u pomo, truvò a stazione indicata.
    
  "Allora chì avà?" - si lamentò. Avia una penna è carta pronta per i numeri, ma ùn avia micca idea di ciò chì era aspittà per Metallica. "E s'ellu hè un codice chì ùn possu micca decifrare? E s'ellu ùn capisce micca u missaghju?" - hà in panicu.
    
  Di colpu, a stazione cuminciò à trasmette musica. Hà ricunnisciutu Metallica, ma ùn cunnosci micca a canzone. U sonu svanì gradualmente mentre a voce di una donna cuminciò à leghje i codici digitale, è Detlef li scriveva. Quandu a musica hà cuminciatu di novu, hà cunclusu chì a trasmissione era finita. Appoghjatu in daretu à a so sedia, lanciava un longu suspiru di sollievu. Era intrigatu, ma a so furmazione l'hà ancu avvistatu chì ùn pudia micca fidà di nimu chì ùn cunnosci micca.
    
  Sì a so moglia hè stata uccisa da e persone cù quale era implicata, puderia esse assai bè Milla è u so complice. Jusqu'à ce qu'il en soit certain, il ne pouvait pas simplement suivre leurs ordres.
    
  Hà avutu à truvà un caprettu.
    
    
  Capitulu 16
    
    
  Nina sbucò in l'uffiziu di u duttore Helberg. A sala d'attesa era viota fora di u sicritariu, chì paria cendra. Cum'è ch'ella cunnosca Nina, indicò subitu à e porte chjuse. Dopu à elli, si sentia a voce di un omu chì parlava assai deliberatamente è assai calmu.
    
  "Per piacè. Appena entra," u secretariu indicò Nina, chì era appughjata contru à u muru in orrore.
    
  "Induve hè a guardia?" dumandò Nina tranquillamente.
    
  "Hà partitu quandu u Signore Cleave hà cuminciatu à levità", disse. "Tutti scappanu da quì. Per d 'altra banda, cù tuttu u traumu chì questu hà causatu, averemu assai da fà in u futuru ", hà scrollatu e spalle.
    
  Nina intrì in a stanza duv"ellu hà intesu solu parlà u duttore. Hè stata grata chì ùn hà micca intesu l'"altru Sam" chì parlava mentre appughjava nantu à a maniglia di a porta. Ella attraversò cù cura u sogliu in a stanza, chì era illuminata solu da a rara luce di u sole di meziornu chì filtrava à traversu i persiane chjusi. U psicologu l'hà vistu, ma hà cuntinuatu à parlà mentre u so paziente flottava verticalmente, centimetri da terra. Era una vista spaventosa, ma Nina duvia stà calmu è valutà u prublema in modu logicu.
    
  U duttore Helberg urgeu à Sam per vultà da a sessione, ma quandu hà chjappà i so dite per sveglià Sam, nunda hè accadutu. Si strinse u capu à Nina, mustrà a so cunfusione. Fighjulava à Sam, chì a testa era ghjittata in daretu è i so ochji bianchi di latte eranu spalancati.
    
  "Aghju pruvatu à caccià ellu da quì per quasi una meza ora", bisbigliò à Nina. "M'hà dettu chì l'avete digià vistu in questu statu duie volte. Sapete ciò chì passa ?
    
  Ella strinse a testa lentamente, ma hà decisu di piglià sta opportunità. Nina pigliò u so telefuninu da a sacchetta di a giacca è pressò u buttone di registrazione per filmà ciò chì succedeva. L' hà alzatu cù cura per chì tuttu u corpu di Sam era in quadru prima di parlà.
    
  Raccogliendu u so curaggiu, Nina pigliò un respiru prufondu è disse: "Kalihasa".
    
  U duttore Helberg aggrottò le sopracciglia e alzò le spalle. "Chì ghjè stu?" - li dumandò cù solu e so labbra.
    
  Ella stese a manu per dumandà à ellu di stà tranquillu prima di dì più forte. "Kalihasa!"
    
  A bocca di Sam s'aprì, accoudendu a voce chì Nina avia tantu paura. E parolle sò ghjunte da Sam, ma ùn era micca a so voce o e so labbra chì li dicenu. U psicologu è u storicu hà guardatu in orrore l'episodiu orribile.
    
  "Kalihasa!" - disse una voce in un coru di genere indeterminatu. "U bastimentu hè primitivu. U bastimentu esiste assai raramente ".
    
  Nè Nina nè u duttore Helberg sapianu ciò chì era a dichjarazione altru ch'è a riferenza à Sam, ma u psicologu l'hà cunvinta di cuntinuà per sapè da a cundizione di Sam. Ella strinse e spalle, fighjendu u duttore, senza avè idea di ciò chì dì. Ci era una slim chance chì questu articulu puderia esse parlatu o ragiunatu.
    
  "Kalihasa," mormorò Nina timidamente. "Quale si?"
    
  "Cuscenza", rispose.
    
  "Chì tipu di criatura sì?" dumandò, parafrasendu ciò chì pensava chì era un malintesi da a voce.
    
  "Cuscenza", rispose. "A vostra mente hè sbagliata."
    
  U duttore Helberg sbulicò in eccitazione quandu hà scupertu a capacità di a criatura di cumunicà. Nina hà pruvatu à ùn piglià micca personalmente.
    
  "Chi voli?" Nina hà dumandatu un pocu più audace.
    
  "Esiste", disse.
    
  À a so manca, un bellu psichiatru grassu era sbulicatu di stupore, assolutamente affascinatu da ciò chì succedeva.
    
  "Cù a ghjente?" - hà dumandatu.
    
  "Esclave", aghjunse mentre ella parlava sempre.
    
  "Per schiavi u bastimentu?" Dumandò Nina, avendu amparatu à furmulà e so dumande.
    
  "U bastimentu hè primitivu".
    
  "Tu sì un diu?" - disse senza pensà.
    
  "Tu sì un diu?" hè accadutu di novu.
    
  Nina suspirò irritata. U duttore li fece un gestu di cuntinuà, ma era disappuntu. Aggrottando le sopracciglia e stringendo le labbra, disse à u duttore: "Questu hè solu ripete ciò chì dicu".
    
  "Questa ùn hè micca una risposta. "Hà dumanda", a voce rispose, à a so sorpresa.
    
  "Ùn sò micca Diu", rispose modestamente.
    
  "Hè per quessa chì esisto", hà rispostu rapidamente.
    
  Di colpu, u duttore Helberg cascò à u pianu è hà cuminciatu à cunvulsa, cum'è un residente lucale in u paese. Nina hà in panicu, ma hà cuntinuatu à registrà i dui omi.
    
  "Innò!" - gridò. "Arrestate! Smettila avà!"
    
  "Tu sì un diu?" - dumandò.
    
  "Innò!" - gridò. "Smetti di tumballu! Avale avà!"
    
  "Tu sì un diu?" - li dumandò di novu, mentri u poviru psicologu si torciava in agonia.
    
  Chjamò severamente cum'è l'ultimu risorsu prima di cumincià à circà di novu a brocca d'acqua. "Iè! Sò Diu!"
    
  In un mumentu, Sam cascò in terra è u duttore Helberg cessò di gridà. Nina si precipitò à cuntrollà i dui.
    
  "Scusa!" - hà chjamatu u secretariu in l'area di ricezione. "Pudete vene quì è aiutami per piacè?"
    
  Nimu hè vinutu. Assumindu chì a donna era partita cum'è l'altri, Nina apre a porta di a sala d'attesa. U sicritariu era pusatu nantu à u sofa in a sala d'attesa cù a pistola di u guardianu in manu. À i so pedi stendu un agentu di sicurità assassinatu, sparatu in u spinu di a testa. Nina si alluntanò un pocu, ùn vulia micca risicà a listessa sorte. Aiutò rapidamente u duttore Helberg à pusà da i so spasmi dolorosi, bisbigliandolu di ùn fà un sonu. Quandu hà ritruvatu a cuscenza, si avvicinò à Sam per valutà a so cundizione.
    
  "Sam, mi senti?" - bisbigliò.
    
  "Iè", gemì, "ma mi sentu stranu. Era questu un altru attaccu di pazzia ? Sta volta ne eru a mezza cuscenza, sapete ?
    
  "Chì avete in mente?" - hà dumandatu.
    
  "Eru cuscente in tuttu questu tuttu è era cum'è s'ellu aghju avutu u cuntrollu di u currente chì passava per mè. Ddu argumentu cun voi ghjustu avà. Nina, era mè. Quessi eranu i mo pinsamenti chì sò ghjunti un pocu cunfusi è sonavanu cum'è sò stati pigliati da un script di film d'orrore! E indovinate chì? ", bisbigliò cun grande insistenza.
    
  "Chì?"
    
  "Possu ancu sentu chì si move à traversu per mè", hà ammissu, pigliendu e spalle. "Doc?" sbottò Sam quand'ellu vide ciò chì i so putenzi folli anu fattu à u duttore.
    
  "Shh," Nina u rassicurò è indicò a porta. "Ascolta, Sam. Aghju bisognu di pruvà qualcosa per mè. Pudete pruvà à aduprà quellu ... l'altru latu ... per manipulà l'intenzioni di qualcunu?"
    
  "No, ùn pensu micca cusì", suggerì. "Perchè?"
    
  "Senti, Sam, avete appena cuntrullatu e strutture cerebrali di u duttore Helberg per causà un sequestro", insistia ella. "Avete fattu questu per ellu. Avete fattu questu manipulendu l'attività elettrica in u so cervellu, perchè duvete esse capace di fà questu cù u receptionist. Se ùn fate micca questu", hà avvistatu Nina, "ci hà da tumbà tutti in un minutu".
    
  "Ùn aghju micca idea di ciò chì stai parlando, ma va bè, pruvaraghju," Sam accunsentì è si sbattì in piedi. Fighjulava intornu à l'angulu è hà vistu una donna pusata nantu à u divano chì fumava una sigaretta, tenendu una pistola di l'ufficiale di sicurità in l'altra manu. Sam guardò daretu à u duttore Helberg, "Chì si chjama?"
    
  "Elma", rispose u duttore.
    
  "Elma?" Quandu Sam hà chjamatu da u cantonu, qualcosa hè accadutu chì ùn avia micca capitu prima. Quandu hà intesu u so nome, a so attività cerebrale hà aumentatu, fendu istantaneamente una cunnessione cù Sam. Un debole currente elettricu li passava cum'è un'onda, ma ùn era micca doloroso. Mentalmente, si sentia cum'è Sam era attaccatu à ella da qualchi cables invisibili. Ùn era micca sicuru s'ellu li parlava à alta voce è li diceva di scaccià u fucile o s'ellu ci vole à pensà.
    
  Sam hà decisu d'utilizà u stessu metudu ch'ellu si ricordava di utilizà mentre era sottu à l'influenza di a forza strana prima. Basta à pensà à Elma, li mandò un cumandamentu, sintendu chì scorri longu u filu percepitu à a so mente. Cum'ellu era cunnessu cù ella, Sam sentia chì i so pinsamenti si fusionanu cù i soi.
    
  "Chì si passa?" - U duttore Helberg dumandò à Nina, ma ella l'hà alluntanatu da Sam è bisbigliava per ellu di stà fermu è aspittà. Tramindui fighjulavanu da una distanza sicura mentre l'ochji di Sam si vultavanu in u so capu.
    
  "Oh, caru Signore, nò! Micca di novu!" - U duttore Helberg geme sottu u so fiatu.
    
  "Silenziu! Pensu chì Sam hè in cuntrollu sta volta ", hà indovinatu, sperendu à e so stelle furtunatu ch'ella era ghjustu in a so supposizione.
    
  "Forse hè per quessa ch'e ùn pudia micca esce da ellu", disse u duttore Helberg. "Dopu tuttu, ùn era micca un statu ipnoticu. Era a so propria mente, solu allargata!
    
  Nina hà avutu accunsentutu chì questa era una cunclusione fascinante è logica da un psichiatru per quale avia avutu pocu rispettu prufessiunale.
    
  Elma s'arrizzò è lanciau l'arma in mezu à a sala d'attesa. Allora andò in l'uffiziu di u duttore cù una sigaretta in manu. Nina è u duttore Helberg s'abbuffò à a vista di ella, ma tuttu ciò ch'ella facia era surrisu à Sam è dà a so sigaretta.
    
  "Puderaghju offre u listessu, duttore Gould?" ella surrisu. "Mi restanu altri dui in u mo saccu."
    
  "Uh, no, grazie", rispose Nina.
    
  Nina era maravigliata. A donna chì hà appena uccisu un omu in sangue friddu hà veramente prupostu una sigaretta ? Sam guardò à Nina cun un surrisu vanagloriosu, à quale ella solu scuzzulà a testa è suspirò. Elma si n'andò à a reception è chjamò a polizia.
    
  "Hello, mi piacerebbe signalà un omicidiu in l'uffiziu di u duttore Helberg in Old Town ..." hà dettu a so azzione.
    
  "Santa merda, Sam!" - Nina ansimò.
    
  "A so, nò?" surrisu, ma paria un pocu nervoso per a scuperta. "Doc, duverete inventà una storia per dà sensu à a polizia. Ùn aghju avutu micca cuntrollu di alcuna merda chì hà fattu in a sala d'attesa ".
    
  "A so, Sam", u Dr Helberg annunziò. "Eri sempre sottu ipnosi quandu questu hè accadutu. Ma sapemu tramindui ch'ella ùn avia micca u cuntrollu di a so mente, è chì mi preoccupa. Cumu possu lascià ella passà u restu di a so vita in prigiò per un crimine chì tecnicamente ùn hà micca fattu?
    
  "Sò sicuru chì pudete attestà a so stabilità mentale è forse vene cun una spiegazione chì pruvucarà ch'ella era in trance o qualcosa", hà suggeritu Nina. U so telefonu sonò è si n'andò à a finestra per risponde à a chjama mentre Sam è u duttore Helberg fighjulavanu l'azzioni di Elma per esse sicura ch'ella ùn scappava.
    
  "A verità hè chì quellu chì ti cuntrullava, Sam, vulia tumbà, sia u mo assistente sia mè", hà avvistatu u duttore Helberg. "Avà chì hè sicuru d'assume chì questu putere hè a vostra propria cuscenza, vi pregu à esse assai attenti à e vostre intenzioni o attitudine, altrimenti pudete finisce per uccidendu quellu chì amate".
    
  Nina di colpu pirdì u so fiatu, tantu chì i dui omi a fighjulavanu. Ella paria stunatu. "Hè Purdue!"
    
    
  Capitulu 17
    
    
  Sam è Nina abbandunonu l'uffiziu di u duttore Helberg prima chì a polizia si prisenta. Ùn avianu micca idea di ciò chì u psicologu avia da dì à l'autorità, ma avianu cose più impurtanti à pensà avà.
    
  "Hà dettu induve era?" Dumandò Sam mentre si dirigevanu versu a vittura di Sam.
    
  "Hè statu tenutu in un campu gestitu da... indovinà quale?" ella ghignava.
    
  "Sole Negru, per casu?" Sam hà ghjucatu.
    
  "Bingu! È m'hà datu una sequenza di numeri per entre in unu di i so dispositi in Reichtisusis. Qualchì tipu di dispusitivu intelligente, simile à a macchina Enigma ", disse.
    
  "Sapete cumu hè questu?" dumandò mentre ch'elli guidavanu à u duminiu Perdue.
    
  "Iè. Hè stata largamente utilizata da i Nazis durante a Siconda Guerra Munniali per a cumunicazione. Essenzialmente, questa hè una macchina di criptografia rotativa elettromeccanica ", spiegò Nina.
    
  "E sapete cumu travaglià sta cosa?" Sam vulia sapè perchè sapianu ch'ellu seria sopraffattu à pruvà à capisce i codici cumplessi. Una volta hà pruvatu à scrive codice per un cursu di software è hà finitu per inventà un prugramma chì ùn facia nunda, ma creà umlauts è bolle stazionarie.
    
  "Perdue m'hà datu qualchi numeri per mette in l'urdinatore, hà dettu chì ci daria u so locu", hà rispostu, fighjendu a sequenza apparentemente senza sensu chì avia scrittu.
    
  "Mi dumandu cumu hà ghjuntu à u telefunu", disse Sam mentre si avvicinavanu à a collina induve l'immensu duminiu di Perdue dominava a strada tortuosa. "Spergu ch'ellu ùn sia micca scupertu mentre aspetta per noi per ghjunghje à ellu".
    
  "No, finu à ch'ellu hè salvu. M'hà dettu chì i guardiani sò stati urdinati di tumbàlu, ma hà sappiutu di scappà da a stanza in quale l'anu tenutu. Avà apparentemente hè ammucciatu in a sala di l'informatica è hà pirateatu in e so linee di cumunicazione per ch'ellu ci pò chjamà ", hà spiegatu.
    
  "Ah! Vecchia scola ! Bravo, vechju gallu ! " Sam ridacchiava per l'ingegnosità di Perdue.
    
  Anu tiratu in a strada di a casa di Perdue. I guardiani cunniscenu l'amichi più stretti di u so capu è li salutanu cordialmente mentre anu apertu l'immensa porta negra. L'assistente di Perdue li scontra à a porta.
    
  "Avete trovu u sgiò Perdue?" - hà dumandatu. "Oh, grazie à Diu!"
    
  "Iè, avemu da andà in a so stanza di l'elettronica per piacè. Questu hè assai urgente ", dumandò Sam, è si precipitonu à u sotano chì Perdue avia cunvertitu in una di e so cappelle sacre d'invenzione. Da un latu hà tenutu tuttu ciò ch'ellu travagliava sempre, è da l'altra parte era tuttu ciò ch'ellu avia finitu, ma micca ancu patentatu. Per quellu chì ùn hà micca campatu è respira l'ingegneria o era menu inclinatu tecnicu, era un labirintu impenetrable di fili è equipaggiu, monitori è arnesi.
    
  "Dannà, fighjate à tuttu questu sbucciatu! Cumu duvemu truvà sta cosa quì?" Sam era preoccupatu. E so mani corse à i lati di a so testa mentre scannava a zona per ciò chì Nina hà descrittu cum'è una sorta di macchina à scrive. "Ùn vecu nunda cusì quì."
    
  "Ancu à mè", sospirò. "Aiutami solu à guardà ancu à traversu l'armarii, per piacè, Sam."
    
  "Spergu chì sapete cumu trattà sta cosa, o Perdue serà a storia", li disse mentre apre e porte di u primu armariu, ignurandu ogni scherzu chì puderia fà nantu à u jocu di a so dichjarazione.
    
  "Cù tutte e ricerche ch'e aghju fattu per unu di i mo documenti di graduatu in u 2004, duverebbe esse capace di capiscenu, ùn vi preoccupate micca", disse Nina, frugando in parechji cabinetti chì stavanu in fila contr'à u muru est.
    
  "Pensu chì l'aghju trovu", disse casualmente. Da un vechju armadiu di l'armata verde, Sam hà tiratu fora una macchina da scrivere battuta è l'hà purtatu cum'è un trofeu. "Hè questu?"
    
  "Iè hè questu!" - esclamò ella. "Va bè, mette questu quì."
    
  Nina pulì u picculu scrivania è tirò una sedia da un altru tavulinu per pusà davanti à ellu. Pigliò u fogliu di numeri chì Perdue li avia datu è si misi à travaglià. Mentre Nina era focu annantu à u prucessu, Sam pensava à l'avvenimenti più recenti, circandu di dà un sensu. S'ellu puderia veramente fà chì a ghjente ubbidisce à i so ordini, cambiassi cumplettamente a so vita, ma qualcosa di u so novu inseme di talenti cunvene hè una mansa di luci rosse in a so testa.
    
  "Scusate, Dr Gould", unu di i travagliadori domestici di Perdue hà chjamatu da a porta. "Ci hè un signore quì chì ti vole vede. Dice ch'ellu vi hà parlatu per telefonu qualchì ghjornu fà di u sgiò Perdue.
    
  "Oh merda!" Nina pienghje. "Mi sò scurdatu cumplettamente di stu tippu! Sam, l'omu chì ci hà avvistatu chì Perdue era mancatu ? Deve esse ellu. Dannazione, sarà arrabbiatu ".
    
  "In ogni casu, pare veramente bellu", l'impiigatu intervene.
    
  "Varaghju à parlà cun ellu. Cume hè u so nome?" Sam li dumandò.
    
  "Holzer", rispose ella. "Detlef Holzer".
    
  "Nina, Holzer hè u cognome di a donna chì hè morta à u cunsulatu, ùn hè micca?" dumandò. Ella annunziò è si ricurdò di colpu u nome di l'omu da a conversazione telefonica, avà chì Sam l'avia mintuatu.
    
  Sam lasciò Nina per fà i so affari è si alzò per parlà cù u stranieru. Quandu hà intrutu in u lobby, hè statu surprisatu di vede un omu putente custruitu chì beie u tè cù una tale sofisticazione.
    
  "Sgiò Holzer?" Sam surrisu, tendu a manu. "Sam Cleave. Sò un amicu di u duttore Gould è u sgiò Perdue. Cumu ti possu aiutà?"
    
  Detlef surrisu cordialmente è strinse a manu di Sam. "Piaciu di scuntràvi, sgiò Cleave. Hmm, induve hè u duttore Gould ? Sembra chì tutti quelli chì pruvate di parlà spariscanu è qualchissia altru piglia u so postu ".
    
  "Hè appena presa in u prugettu avà, ma hè quì. Oh, è dispiace ch'ella ùn vi hà micca richiamata ancu, ma pare chì avete statu capace di localizà a pruprietà di u sgiò Perdue abbastanza facilmente ", hà nutatu Sam mentre si pusò.
    
  "L'avete ancu trovu? Aghju veramente bisognu di parlà cun ellu di a mo moglia ", disse Detlef, ghjucandu à carte aperte cù Sam. Sam u guardò, intrigatu.
    
  "Puderaghju dumandà ciò chì u sgiò Perdue avia da fà cù a vostra moglia?" Eranu partenarii d'affari ? Sam sapia bè chì s'eranu scontru in l'uffiziu di Carrington per parlà di a prohibizione di l'atterrissimu, ma prima vulia scuntrà u strangeru.
    
  "Innò, in verità, li vulia fà uni pochi di dumande nantu à e circustanze di a morte di a mo moglia. Vede, sgiò Cleave, sò chì ùn si hè micca suicidatu. U sgiò Perdue era quì quand'ella fù ammazzata. Capisci induve andaraghju cun questu?" - dumandò à Sam in un tonu più severu.
    
  "Pensate chì Perdue hà uccisu a vostra moglia", hà cunfirmatu Sam.
    
  "Credu", hà rispostu Detlef.
    
  "E site quì per vindicà?" Sam dumandò.
    
  "Saria veramente cusì inverosimile?" - ughjettò u giant tedescu. "Era l'ultima persona à vede Gabi vivu. Chì altru avissi da esse quì?"
    
  L'atmosfera trà elli hè diventata prestu, ma Sam hà pruvatu à aduprà u sensu cumunu è esse educatu.
    
  "Sgiò Holzer, cunnoscu Dave Perdue. Ùn hè per nunda un assassinu. Questu omu hè un inventore è esploratore chì hè interessatu solu à e reliquie storichi. Cumu pensate ch'ellu hà da prufittà di a morte di a vostra moglia? Sam hà dumandatu nantu à e so cumpetenze di ghjurnalismu.
    
  "Sò ch'ella provava à espose à e persone daretu à questi omicidi in Germania, è chì avia qualcosa à fà cù l'elusiva Sala Amber, chì hè stata persa durante a Siconda Guerra Munniali. Allora andò à scuntrà à David Perdue è hè mortu. Ùn pensate micca chì hè un pocu suspettu ? - dumandò à Sam cunfrontu.
    
  "Puderaghju capisce cumu hè ghjuntu à sta cunclusione, sgiò Holzer, ma subitu dopu a morte di Gaby, Perdue hè sparitu ..."
    
  "Hè u puntu. Un assassinu ùn provaria micca di sparisce per ùn esse chjappu ? Detlef l'interruppe. Sam avia da ammette chì l'omu avia una bona raghjone per suspettà Perdue di tumbà a so moglia.
    
  "Va bè, vi dicu ciò chì", hà prupostu Sam diplomaticamente, "una volta truvamu..."
    
  "Sam! Ùn possu micca avè a maledetta cosa chì mi dice tutte e parolle. L'ultimi dui frasi di Perdue dicenu qualcosa nantu à a Sala Amber è l'Armata Rossa ! gridò Nina, currendu per i scalini di u Mezzanine.
    
  "Questu hè u duttore Gould, nò?" Detlef hà dumandatu à Sam. "Ricunnoscu a so voce à u telefunu. Dimmi, sgiò Cleave, chì hà da fà cù David Perdue ?
    
  "Sò un cullega è un amicu. U cunsigliu nantu à e cose storichi durante e so spidizioni, sgiò Holzer ", hà rispostu a so dumanda fermamente.
    
  "Hè un piacè di scuntrà vi faccia à faccia, duttore Gould", Detlef surrisu friddu. "Ora, dimmi, sgiò Cleave, cumu hè chì a mo moglia investigava qualcosa assai simili à i stessi sugetti chì u duttore Gould parlava solu?" E tutti dui cunnosci à David Perdue, allora perchè ùn mi dite micca cusì. devo pinsà?"
    
  Nina è Sam si scambiavanu aggrottati. Sembra chì u so visitatore mancava pezzi in u so propiu puzzle.
    
  "Sgiò Holzer, di quale articuli parli?" Sam dumandò. "Se ci pudete aiutà à capisce questu, puderiamu probabilmente truvà Perdue, è dopu, prumessu, pudete dumandà à ellu tuttu ciò chì vulete."
    
  "Senza tumballu, di sicuru", aghjunse Nina, riunendu i dui omi nantu à i sedi di velluto in u salottu.
    
  "A mo moglia hà investigatu l'assassini di finanziarii è pulitici in Berlinu. Ma dopu à a so morte, aghju trovu una stanza - una stanza di radiu, pensu - è quì aghju trovu articuli nantu à l'assassini è parechji documenti nantu à a Sala Amber, chì una volta era datu à u Tsar Petru u Grande da u rè Fidiricu Guglielmu I di Prussia. "Detlef hà dettu. "Gabi sapia chì ci era una cunnessione trà elli, ma aghju bisognu di parlà cù David Perdue per sapè ciò chì hè."
    
  "Bè, ci hè una manera di parlà cun ellu, sgiò Holzer," Nina strinse e spalle. "Pensu chì l'infurmazioni chì avete bisognu pò esse cuntenute in a so recente cumunicazione à noi".
    
  "Allora sapete induve hè!" - abbaiò.
    
  "No, avemu solu ricevutu stu missaghju, è avemu bisognu di decifrare tutte e parolle prima di pudè andà à salvallu da e persone chì l'anu rapitu", spiegò Nina à u visitatore nervoso. "Se ùn pudemu micca decifrare u so messagiu, ùn aghju micca idea di cumu circà lu".
    
  "A propositu, chì era in u restu di u missaghju chì avete statu capace di decifrare?" Sam li dumandò curiosamente.
    
  Ella suspirò, sempre cunfusa da a parolla senza sensu. "Si cita "Armata" è "Steppa", forse una regione muntagnosa? Allora dice "cercate in a Sala Amber o mori" è l'unica altra cosa chì aghju avutu era un munzeddu di puntuazione è asterischi. Ùn sò micca sicuru chì a so vittura hè bè ".
    
  Detlef hà cunsideratu sta infurmazione. "Fighjate questu", disse di colpu, ghjunghjendu in a sacchetta di a giacca. Sam hà pigliatu una pusizioni difensiva, ma u stranieru hà tiratu solu u so telefuninu. Trasfirìu i ritratti è li mostrò u cuntenutu di a stanza secreta. "Una di e mo fonti m'hà datu coordenate induve puderia truvà e persone chì Gabi minacciava di espose. Vede sti numeri ? Mettiteli in a vostra vittura è vede ciò chì face ".
    
  Riturnaru à a stanza in u sotano di u vechju palazzu induve Nina travagliava cù a macchina Enigma. I ritratti di Detlef eranu chjaru è abbastanza vicini per distingue ogni cumminazione. Nantu à e duie ore dopu, Nina hà intrutu i numeri unu per unu. Infine, hà avutu una stampata di e parolle chì currispondenu à i codici.
    
  "Ora questu ùn hè micca u missaghju di Purdue; stu missaghju hè basatu annantu à i numeri di e carte di Gabi ", spiegò Nina prima di leghje u risultatu. "Prima, dice "Negru versus Rossu nantu à a Steppa Kazakh", dopu "gabbia di radiazione" è l'ultimi dui combinazioni "Controllu Mentale" è "Orgasmu Anticu".
    
  Sam alzò un sopracciglio. "Orgasmu anticu?"
    
  "Ugh! Aghju sbagliatu. Hè un "urganismu anticu", "stuttered, assai à u divertimentu di Detlef è Sam. "Allora, "A Steppa" hè citatu da Gabi è Perdue, è questu hè l'unicu indiziu chì succede à esse u locu ".
    
  Sam guardò Detlef. "Allora avete ghjuntu finu à a Germania per truvà l'assassinu di Gabi. Chì ne dite di un viaghju in a steppa kazaka ?
    
    
  Capitulu 18
    
    
  E gammi di Perdue anu sempre feritu terribilmente. Ogni passu ch'ellu facia era cum'è marchjà nantu à unghie chì ghjunghjenu finu à i so cavichje. Questu hà fattu quasi impussibule per ellu di mette i scarpi, ma sapia ch'ellu avia bisognu s'ellu vulia scappà di a so prigiò. Dopu chì Klaus abbandunò l'infermeria, Perdue sguassò subitu l'IV da u so bracciu è hà cuminciatu à verificà s'ellu era i so gammi abbastanza forti per sustene u so pesu. In ogni modu ùn hà micca cridutu ch'elli avianu l'intenzione di u tribunale in i prossimi ghjorni. Il s'attendait à de nouvelles tortures qui paralysaient son corps et sa mente.
    
  Cù a so inclinazione per a tecnulugia, Perdue sapia chì puderia manipulà i so dispusitivi di cumunicazione, è ancu qualsiasi sistema di cuntrollu di l'accessu è di sicurità chì anu utilizatu. L'Ordine di u Sole Neru era una urganizazione sovrana chì usava solu u megliu per prutege i so interessi, ma Dave Perdue era un geniu chì ùn pudianu teme solu. Hè statu capace di migliurà ogni invenzione di i so ingegneri senza assai sforzu.
    
  Si pusò à pusà nantu à u lettu è poi sbulicò cù cura di u latu per mette pianu pianu pressione nantu à e so sole dole. Face un grimace, Perdue pruvò à ignurà u dolore atroce da i so brusgii di u sicondu gradu. Ùn vulia micca esse scupertu quand'ellu ùn pudia ancu marchjà o curriri, altri ch'ellu saria finitu.
    
  Mentre Klaus informava i so omi prima di lascià, u so prigiuneru era digià zoppicatu attraversu u vastu labirintu di corridori, creendu una mappa mentale per pianificà a so fuga. À u terzu pianu, duv'ellu era tenutu chjusu, si strinse longu u muru nordu per truvà a fine di u corridore, cum'è suppone chì ci deve esse una scala di scale. Ùn era micca troppu sorpresu di vede chì tutta a fortezza era in realtà tonda è chì i mura esterni eranu fatti di travi di ferru è truss rinfurzati cù enormi fogli d'acciaio bullonatu.
    
  "Questu s'assumiglia à una maledetta nave spaziale", hà pensatu à ellu stessu, fighjendu l'architettura di a citadella kazaka di u Sole Neru. In u centru l'edifiziu era viotu, un spaziu enormu induve e vitture o aerei giganti puderanu esse guardati o custruitu. Da tutti i lati, a struttura d'acciaio furnia deci piani di uffizii, stazioni di servitori, camere d'interrogatori, sala di pranzu è di vita, sale di riunioni è laboratori. Perdue era piacè di l'efficienza elettrica è di l'infrastruttura scientifica di u bastimentu, ma avia bisognu di cuntinuà in muvimentu.
    
  Hà fattu u so modu à traversu i passaghji scuri di furnace disabilitatu è attelli polverosi, circannu una via d'uscita o almenu qualchì strumentu di cumunicazione di travagliu chì puderia aduprà per chjamà aiutu. À u so sollievu, hà scupertu una vechja sala di cuntrollu di u trafficu aereu chì pareva micca stata aduprata per decennii.
    
  "Probabilmente parte di certi lanciatori di l'era di a Guerra Fredda", aggrottò le sopracciglia, esaminendu l'equipaggiu in a stanza rettangulare. Tenendu l'ochji nantu à u vechju pezzu di specchiu ch'ellu avia pigliatu da u labburatoriu viotu, hà procedutu à cunnette l'unicu dispositivu chì hà ricunnisciutu. "Sembra una versione elettronica di un trasmettitore di codice Morse", suggerì, squattendu per truvà un cable per cunnette à a presa murale. A macchina hè stata cuncepita solu per trasmette sequenze numeriche, cusì hà avutu à pruvà à ricurdà a furmazione chì avia ricevutu assai prima di u so tempu in Wolfenstein parechji anni fà.
    
  Mettendu l'apparechju in funziunamentu è puntendu e so antenne versu induve ellu pensava chì era u nordu, Perdue hà truvatu un dispositivu di trasmissione chì operava cum'è un apparatu telegraficu, ma puderia cunnette à satelliti di telecomunicazioni geostazionarii cù i codici curretti. Cù sta macchina puderia cunvertisce e frasi in i so equivalenti numerichi è aduprà u cifru Atbash in cumminazione cù un sistema di codificazione matematica. "U binariu seria assai più veloce", hà sbulicatu cum'è u dispusitivu anticu cuntinuava à perde i risultati per via di brevi, sporadici interruzioni di energia per via di fluttuazioni di tensione in e linee elettriche.
    
  Quandu Perdue hà finalmente furnitu Nina cù i chjassi necessarii per a suluzione in a so macchina Enigma di casa, hà pirate in u vechju sistema per stabilisce una cunnessione cù u canali di telecomunicazione. Ùn era micca faciule per pruvà à cuntattà un numiru di telefunu cusì, ma avia da pruvà. Questu era l'unicu modu chì puderia trasmette e sequenze di numeri à Nina cù una finestra di trasmissioni di vinti seconde à u fornitore di serviziu, ma sorprendentemente, hà successu.
    
  Il ne tarda pas à entendre les hommes de Kemper qui couraient autour de la forteresse d'acier et de béton, à la recherche de lui. I so nervi eranu in punta, ancu s'ellu avia riesciutu à fà una chjama d'urgenza. Il savait qu'il aurait fallu des jours avant qu'il ne soit trouvé, donc il avait des heures angoissantes devant lui. Perdue teme chì, s'ellu si trovanu, a punizione seria quella da quale ùn si ricuperà mai.
    
  U so corpu dulia sempre, s"hè rifugiatu in una piscina sotterranea abbandunata d"acqua daretu à e porte di ferru chjose cuperte di ragnatele è corrodite da a ruggine. Era chjaru chì nimu ùn era statu quì dapoi anni, facendu un piattu ideale per un fuggitivu feritu.
    
  Perdue si piattava cusì bè, in attesa di u salvamentu, ch"ellu ùn hà mancu avvistatu chì a citadella hè stata attaccata dui ghjorni dopu. Nina hà cuntattatu Chaim è Todd, l'esperti di l'informatica di Purdue, per chjude a rete elettrica in a zona. Li hà datu e coordenate chì Detlef hà ricevutu da Milla dopu avè sintonizatu a stazione di numeri. Aduprendu sta infurmazione, i dui scozzesi dannu l'alimentazione elettrica di u cumplessu è u sistema di cumunicazione principale è anu causatu interferenza in tutti i dispositi cum'è laptops è telefunini in un raghju di dui chilometri intornu à a Fortezza di u Sun Negru.
    
  Sam et Detlef se sont faufilés à travers l'entrée principale sans être détectés, en utilisant une stratégie qu'ils avaient préparée avant de s'envoler dans le terrain désert de la steppe kazakhe en hélicoptère. Hanu dumandatu l'aiutu di a filiale polacca di Purdue, PoleTech Air & Transit Services. Mentre l'omi anu invaditu u compostu, Nina aspittava in a nave cun un pilotu furmatu militare, scannendu l'area circundante cù l'imaghjini infrared per movimenti ostili.
    
  Detlef era armatu cù a so Glock, dui culteddi di caccia è unu di i so dui mazze expandable. Hà datu l'altru à Sam. U ghjurnalistu, à u turnu, hà pigliatu cun ellu u so propiu Makarov è quattru bombe di fumu. Scoppiavanu à traversu l'entrata principale, aspittendu una grana di balle in a bughjura, ma invece si sbattevanu annantu à parechji corpi spargugliati in terra in u corridoiu.
    
  "Chì diavolo si passa?" bisbigliò Sam. "Queste persone travaglianu quì. Quale puderia avè tombu ?
    
  "Da ciò chì aghju intesu, sti tedeschi uccidenu u so propiu per a prumuzione," Detlef hà rispostu tranquillamente, puntendu a so lanterna à i morti in terra. "Ci sò una vintina di elli. Ascolta!"
    
  Sam si fermò è ascoltò. Puderanu sente u caosu causatu da l'interrupzione di l'energia in altri piani di l'edificiu. Cunsiglii anu cuntinutu u primu scalu. Era troppu periculosu per esse siparati in un cumplessu grande quant'è questu senza sapè l'arme o u numeru di i so occupanti. Camminavanu cun cura in fila, cù l'armi pronti, lampendu a strada cù e so torche.
    
  "Speremu chì ùn ci ricunnosce micca immediatamente cum'è intrusi", disse Sam.
    
  Detlef surrisu. "Diritta. Continuemu solu in muvimentu ".
    
  "Iè", disse Sam. Fighjulanu cum'è e luci lampanti di alcuni di i passageri corse versu a stanza di u generatore. "Oh merda! Detlef, anu da accende u generatore !
    
  "Sposta! Muovi!" Detlef hà urdinatu à u so assistente è u pigliò da a cammisa. Trascinò Sam cun ellu per interceptà l'omi di sicurità prima ch'elli puderanu ghjunghje à a sala di u generatore. Dopu à e sfere brillanti, Sam è Detlef armavanu e so armi, preparanu per l'inevitabbile. Mentre correvanu, Detlef dumandò à Sam, "Avete mai uccisu à qualchissia?"
    
  "Iè, ma mai intenzionalmente", rispose Sam.
    
  "Va bè, avà duvete - cun preghjudiziu estremu!" - disse u tudiscu altu. "Senza pietà. O ùn ne ne andemu mai da quì vivi ".
    
  "Ti capitu!" Sam hà prumessu mentre si sò ghjunti in faccia cù i primi quattru omi micca più di trè metri da a porta. L'omi ùn sapianu micca chì e duie figure chì s'avvicinavanu da l'altra direzzione eranu intrusi finu à chì a prima balla fracassa u craniu di u primu omu.
    
  Sam fece una striscia mentre sintì u spruzzo caldu di a materia cerebrale è di u sangue toccu u so visu, ma hà miratu à u sicondu omu in fila, chì, senza sbattà, tirò u grillu, uccidendulu. U mortu cascò mossu à i pedi di Sam mentre s'accumpagnava per piglià a so pistola. Pigliò di mira à l'omi chì s'avvicinavanu, chì cuminciaru à sparà nantu à elli, ferendu dui altri. Detlef hà pigliatu sei omi cù colpi perfetti di massa centrale prima di cuntinuà u so attaccu à i dui miri di Sam, mettendu una bala à traversu ognuna di i so cranii.
    
  "Un bellu travagliu, Sam," u tedescu surrisu. "Tu fumi, nò?"
    
  "Credu, perchè?" - dumandò Sam, sguassendu u disordine di sangue da a so faccia è l'arechja. "Datemi u vostru accenditore", disse u so cumpagnu da a porta. Il lança à Detlef son Zippo avant qu'ils n'entrent dans la salle du générateur et incendièrent les réservoirs de carburant. À u ritornu, anu disattivatu i mutori cù parechje balle ben orientate.
    
  Perdue hà intesu a pazzia da a so piccula piatta è si diriggì versu l'entrata principale, ma solu perchè era l'unica uscita chì cunnosci. Boppiendu pesantemente, usendu una manu nantu à u muru per guidàlu in a bughjura, Perdue hà arrampicatu lentamente a scala d'emergenza in u foyer di u primu pianu.
    
  E porte eranu spalancate, è in a scarsa luce chì cascava in a stanza, scavalcò cù cura nantu à i corpi finu à ghjunghje à u soffiu accoltu di l'aria calda è secca di u paisaghju disertu fora. Chienghjendu di gratitùdine è di paura, Perdue corse versu l'elicotteru, agitandu i so braccia, pricà à Diu chì ùn appartene micca à l'inimicu.
    
  Nina salta da a vittura è corse versu ellu. " Purdue ! Purdue! Sì d'accordu? Veni quì!" - gridò ella, avvicinendusi. Perdue guardò u bellu storicu. Ella gridava in u so trasmettitore, dicendu à Sam è Detlef chì avia Perdue. Quandu Perdue cascò in i so braccia, si scrolla, trascinendula cun ellu nantu à a sabbia.
    
  "Ùn pudia aspittà à sente u to toccu di novu, Nina," respirò. "Avete passatu".
    
  "Facciu sempre questu", hà sorrisu è hà tenutu u so amicu stancu in i so braccia finu à chì l'altri ghjunghjenu. Imbarcanu in un elicotteru è volonu à punente, induve avianu un alloghju sicuru nantu à a riva di u Mari Aral.
    
    
  Capitulu 19
    
    
  "Avemu da truvà a Sala Amber, altrimenti l'Ordine a truverà. Hè imperativu chì l'avemu truvata prima di fà, perchè sta volta anu da annunzià i guverni di u mondu è incitanu a viulenza à una scala genocida ", insistia Perdue.
    
  S'accumpagnavanu intornu à un focu in u patiu di a casa chì Sam affittava in u stabilimentu di Aral. Era una capanna semi-furnita di trè camere chì mancava a mità di e comodità chì u gruppu era abituatu in i paesi di u Primu Munnu. Mais elle était discrète et bizarre, et ils pouvaient se reposer là, au moins jusqu'à ce que Perdue se sente mieux. Intantu, Sam duvia tene un ochju attentu à Detlef per assicurà chì u veduvu ùn sbatte micca è tumbà u miliardariu prima di trattà a morte di Gabi.
    
  "Avemu da vene appena ti senti megliu, Perdue", disse Sam. "In questu momentu simu solu stendu è rilassati."
    
  I capelli di Nina, intrecciati, escenu da sottu à u so capeddu di maglia mentre accendeva un"altra sigaretta. L'avvertimentu di Purdue, intesu cum'è un presagiu, ùn li pareva micca assai prublema per via di cumu si sentia per u mondu ultimamente. Ùn era tantu u scambiu verbale cù l'entità divina in l'ànima di Sam chì hà causatu i so pinsamenti indifferenti. Era solu più cuscente di i sbagli ripetuti di l'umanità è di u fallimentu omnipresente di mantene l'equilibriu in u mondu.
    
  Aral était un port de pêche et une ville portuaire avant que le puissant Mari d'Aral ne soit presque complètement sec, ne laissant qu'un désert nu en héritage. Nina era tristezza chì tanti belli corpi d'acqua s'eranu siccati è spariti per via di a contaminazione umana. Calchì volta, quandu si sentia soprattuttu apatica, si dumandava se u mondu ùn saria micca un locu megliu se a razza umana ùn hà micca tumbatu tuttu in questu, ancu ellu stessu.
    
  A ghjente li ricurdava di i zitelli lasciati à a cura di un furmiculu. Simplemente ùn avianu micca a saviezza o l'umiltà per capisce chì eranu parti di u mondu è micca rispunsevuli di questu. In l'arroganza è l'irresponsabilità, anu multiplicatu cum'è cucarachi, senza pinsà chì invece di tumbà u pianeta per suddisfà i so numeri è i so bisogni, anu da esse frenatu a crescita di a so propria populazione. Nina era frustrata chì a ghjente, cum'è un cullettivu, ricusò di vede chì a creazione di una pupulazione più chjuca cù capacità intellettuale più altu creava un mondu assai più efficau senza distrughje tutta a bellezza per a so avidità è l'esistenza imprudente.
    
  Persa in pinsamenti, Nina fumava una sigaretta accantu à u focu. I pinsamenti è l'ideulugia ch'ella ùn duveria micca divertisce sò intruti in a so mente, induve era sicuru di mantene i temi tabù nascosti. Ella riflette nantu à i scopi di i Nazis è hà scupertu chì alcune di queste idee apparentemente crudeli eranu veramente suluzioni veri à parechji di i prublemi chì avianu purtatu u mondu à i ghjinochji in l'era attuale.
    
  Naturalmente, ella aborriva u genocidiu, a crudeltà è l'oppressione. Ma in fine, hà accunsentutu chì, in una certa misura, eradicazione di a struttura genetica debule è intruduce u cuntrollu di nuvità per sterilizazione dopu à a nascita di dui figlioli in una famiglia ùn era micca cusì monstruosa. Questu puderia riduce a pupulazione umana, per quessa, priservà e fureste è i terreni agriculi invece di sbulicà constantemente e fureste per custruisce più abitati umani.
    
  Mentre fighjulava a terra sottu durante u so volu versu u Mari Aral, Nina piantò mentalmente tutte queste cose. I paisaghji magnifichi, una volta pieni di vita, si sò stritti è seccati sottu à i pedi umani.
    
  Innò, ùn hà micca cundone l'azzioni di u Terzu Reich, ma a so cumpetenza è l'ordine eranu innegabili. "Se solu oghje ci era persone cun una disciplina cusì stretta è un impulsu eccezziunale chì volenu cambià u mondu per u megliu", hà suspiru, finendu a so ultima sigaretta. "Imaginate un mondu induve qualchissia cum'è questu ùn opprime micca a ghjente, ma ferma e corporazioni spietate. In quale, invece di distrughje e culture, avarianu distruttu u lavatu di u cervellu di i media è semu tutti megliu. È avà ci saria un fottu lagu quì per alimentà a ghjente ".
    
  Ella chjappò u mozzicu di sigaretta in u focu. I so ochji chjappà u sguardu di Perdue, ma fece finta di ùn esse disturbatu da a so attenzione. Forse era l'ombra danzante di u focu chì dà à u so visu magro un sguardu cusì minacciatu, ma ùn li piacia micca.
    
  "Cumu sapete induve cumincià à circà?" - Dumandò Detlef. "Aghju lettu chì a Sala Amber hè stata distrutta durante a guerra. Sò queste persone chì aspettanu di fà riapparissi magicamente qualcosa chì ùn esiste più ?
    
  Perdue pareva emutivu, ma l'altri supponenu chì era per via di a so sperienza traumatica à e mani di Klaus Kemper. "Dicenu chì esiste sempre. È s'ellu ùn avemu micca davanti à elli in questu, senza dubbitu ci vinceranu per sempre ".
    
  "Perchè?" dumandò Nina. "Chì hè cusì putente in a Sala Amber - se ancu esiste ancu?"
    
  "Ùn sò micca, Nina. Ùn sò micca andati in i dettagli, ma anu dettu chjaramente ch'ella hà un putere innegabile ", hà divagatu Perdue. "Ciò chì hà o face, ùn aghju micca idea. Sò solu chì hè assai periculosu - cum'è di solitu accade cù e cose di bellezza perfetta ".
    
  Sam hà pussutu vede chì a frasa era diretta à Nina, ma u tonu di Perdue ùn era micca amante o sentimentale. S'ellu ùn s'era sbagliatu, sonava quasi ostile. Sam si dumandava cumu Perdue si sentia veramente chì Nina passava tantu tempu cun ellu, è pareva esse un puntu dolente per u miliardariu di solitu bolle.
    
  "Induve era l'ultima?" Detlef hà dumandatu à Nina. "Sì un storicu. Sapete induve l'avianu purtata i nazisti s'ellu ùn era micca statu distruttu ?
    
  "Socu solu ciò chì hè scrittu in i libri di storia, Detlef", ammette, "ma qualchì volta ci sò fatti nascosti in i dettagli chì ci dannu indizi".
    
  "E chì dicenu i vostri libri di storia?" - dumandò amichevule, fintendu ch'ellu era assai interessatu à a chjama di Nina.
    
  Ella suspirò è si strinse, ricurdendu a legenda di a Sala Amber dettata in i so libri di testu. "A Sala Amber hè stata fatta in Prussia à u principiu di u 1700, Detlef. Era fattu di pannelli d'ambra è intarsi d'oru di foglie è intaglii cù specchi daretu à elli per fà vede ancu più magnificu quandu a luce l'hà colpi.
    
  "A quale appartene?" dumandò, muzzichendu in una crosta secca di pane casanu.
    
  "U rè allora era Fidiricu Guglielmu I, ma hà datu a Sala d'Ambra à u Tsar Russu Petru u Grande cum'è un rigalu. Ma hè ciò chì hè bellu ", disse. "Mentre appartene à u rè, hè statu in realtà ampliatu parechje volte! Imagine u valore ancu allora! "
    
  "Da u rè?" Sam li dumandò.
    
  "Iè. Dicenu chì quandu hà finitu di espansione a camera, cuntene sei tunnellate d'ambra. Allora, cum'è sempre, i Russi anu guadagnatu a so reputazione per u so amore di grandezza ". ella riria. "Ma dopu hè statu saccheggiatu da una unità nazista durante a Siconda Guerra Munniali".
    
  "Di sicuru", si lamentò Detlef.
    
  "E induve l'anu tenutu?" Sam vulia sapè. Nina strinse a testa.
    
  "Ciò chì restava hè statu trasportatu à Königsberg per a risturazione, è hè statu susseguitu in mostra publicu quì. Ma... ùn hè micca tuttu ", continuò Nina, accettendu un biccheri di vinu russu da Sam. "Si crede chì ci hè statu distruttu una volta per sempre da l'attacchi aerei Alliati quandu u castellu hè statu bombardatu in u 1944. Certi registri indicanu chì quandu u Terzu Reich hè cascatu in u 1945 è l'Armata Rossa hà occupatu Königsberg, i Nazis avianu digià pigliatu i resti di a Sala Amber è i cuntrabandu nantu à una nave di passageru in Gdynia per caccià da Königsberg.
    
  "Induve hè andatu?" - aghju dumandatu. - dumandò Perdue cun grande interessu. Sapia digià assai di ciò chì Nina avia trasmessu, ma solu finu à a parte induve a Sala Amber hè stata distrutta da l'attacchi aerei Alliati.
    
  Nina alzò le spalle. "Nimu ùn sà. Certi fonti dicenu chì a nave hè stata torpeda da un sottumarinu suvièticu è a Sala Amber hè stata persa in mare. Ma a verità hè chì nimu ùn sà veramente ".
    
  "S'ellu avia da indovinà," Sam l'hà sfidatu cordialmente, "basatu nantu à ciò chì sapete di a situazione generale durante a guerra". Chì pensate chì hè accadutu?"
    
  Nina avia a so propria teoria di ciò chì hà fattu è ùn hà micca cridutu, secondu i registri. "Ùn sò veramente micca, Sam. Solu ùn credu micca in a storia di u torpedo. Questu sona troppu cum'è una storia di copertina per impedisce à tutti di circà. Ma dinò," ella sospirò, "Ùn aghju micca idea di ciò chì puderia esse accadutu". Seraghju onestu; Credu chì i Russi anu interceptatu i Nazis, ma micca cusì ". Ella ridacchiò goffamente è si strinse di novu.
    
  L'ochji turchini di Perdue fighjulavanu u focu davanti à ellu. Hà cunsideratu e pussibuli cunsequenze di a storia di Nina, è ancu ciò chì avia amparatu di ciò chì era accadutu in a Baia di Gdansk à u stessu tempu. Hè surtitu da u so statu congelatu.
    
  "Pensu chì avemu da piglià in fede", hà annunziatu. "Suggeriu di principià da induve a nave deve esse affundata, solu per avè un puntu di partenza. Chi sà, forse ci truveremu ancu qualchi indizi. "
    
  "Vu dite di immersione?" esclamò Detlef.
    
  "Correttu", hà cunfirmatu Perdue.
    
  Detlef strinse a testa: "Ùn mi immersione micca. No grazie!"
    
  "Veni, vechju!" Sam surrisu, sbattendu ligeramente à Detlef in u spinu. "Pudete inciampare nantu à u focu vivu, ma ùn pudete micca natà cun noi?"
    
  "Odiu l'acqua", ammette u tedescu. "Sò natà. Ùn sò micca solu. L'acqua mi face assai scomodu ".
    
  "Perchè? Avete avutu una brutta sperienza?" dumandò Nina.
    
  "In quantu à sapè, nò, ma forse mi sò forzatu à scurdà ciò chì m'hà fattu disprezzà a natazione", ammette.
    
  "Ùn importa micca", intervene Perdue. "Pudete vulete tene un ochju nantu à noi perchè ùn pudemu micca uttene i permessi necessarii per immergessi quì. Pudemu cuntà cun voi per questu?"
    
  Detlef hà datu à Perdue un sguardu longu è duru chì hà fattu Sam è Nina sguardi allarmati è pronti à intervene, ma ellu rispose solu: "Puderaghju fà questu".
    
  Era pocu prima di mezanotte. Aspittavanu chì a carne è u pesciu grillatu fussi pronti, è u crepitamentu calmante di u focu li cullava à dorme, dendu un sensu di riposu da i so guai.
    
  "David, dimmi di l'affari chì avete avutu cù Gaby Holzer," Detlef hà insistitu di colpu, fendu infine l'inevitabbile.
    
  Perdue aggrottò le sopracciglia, perplesso da la strana richiesta di un sconosciuto che supponeva un consulente di sicurezza privata. "Chi voli dì?" dumandò à l'alemanu.
    
  "Detlef", hà avvistatu Sam gentilmente, cunsigliendu à u veduvu di mantene a calma. "Vi ricordate l'affare, nò?"
    
  U core di Nina saltà. Ella avia aspittatu ansiosamente questu tutta a notte. Detlef hà tenutu u so calmu finu à ch'elli pudianu dì, ma hà ripetutu a so dumanda in una voce fridda.
    
  "Vogliu chì mi parli di a vostra rilazioni cù Gaby Holzer à u cunsulatu britannicu in Berlinu u ghjornu di a so morte", disse in un tonu calmu chì era assai disturbante.
    
  "Perchè?" - dumandò Perdue, infuriendu Detlef cù a so evasione evidenti.
    
  "Dave, questu hè Detlef Holzer", disse Sam, sperendu chì l'intruduzione spiegherebbe l'insistenza di u tedescu. "Hè - nò, era - u maritu di Gabi Holzer, è ti cercava per pudè dì ciò chì hè accadutu quellu ghjornu". Sam hà deliberatamente formulatu e so parolle in tale manera per ricurdà à Detlef chì Perdue avia u dirittu à a presunzione d'innocenza.
    
  "Mi dispiace tantu per a vostra perdita!" Perdue hà rispostu quasi subitu. "O mio Diu, era terribili!" Era evidenti chì Perdue ùn era micca fintu. I so ochji si pieni di lacrime mentre rivive quelli ultimi mumenti prima ch'ellu sia rapitu.
    
  "I media dicenu ch'ella si hè suicidata", disse Detlef. "U cunnoscu u mo Gabi. Ella ùn avissi mai ... "
    
  Perdue fighjulava u veduvu cù l'ochji spalancati. "Ùn si hè micca suicidatu, Detlef. Hè stata uccisa ghjustu davanti à i mo ochji !
    
  "Quale hà fattu?" urlò Detlef. Era emutivu è sbilanciatu, essendu cusì vicinu à a rivelazione chì avia cercatu tuttu stu tempu. "Quale hà tombu?"
    
  Perdue pensò per un mumentu è fighjulava l'omu distrattu. "Ùn mi ne ricordu micca."
    
    
  Capitulu 20
    
    
  Dopu à dui ghjorni di ricuperazione in una casa chjuca, u gruppu partiu per a costa polacca. U prublema trà Perdue è Detlef pareva micca risolta, ma si sò stati abbastanza bè. Perdue devi à Detlef più cà solu a scuperta chì a morte di Gabi ùn era micca a so propria culpa, soprattuttu chì Detlef suspettava sempre a perdita di memoria di Perdue. Ancu Sam è Nina si dumandavanu s'ellu era pussibile chì Perdue era senza sapè rispunsevuli di a morte di u diplomaticu, ma ùn pudianu ghjudicà qualcosa chì ùn sapianu nunda.
    
  Sam, per esempiu, hà pruvatu à vede megliu cù a so nova capacità di penetrà in a mente di l'altri, ma ùn era micca capaci di fà. Il espérait secrètement qu'il avait perdu le cadeau non désiré qui lui avait été donné.
    
  Anu decisu di seguità u so pianu. L'apertura di a Sala Amber ùn solu sbatterà i sforzi di u sinistru Sun Negru, ma purterebbe ancu benefici finanziarii significativi. Tuttavia, l'urgenza di truvà una grande stanza era un misteru per tutti. Ci duvia esse più à a Sala Amber chì ricchezza o reputazione. Di questu, u Sole Neru avia abbastanza di u so propiu.
    
  Nina avia un anzianu cullega di l'università chì era avà maritatu cù un omu d'affari riccu chì viveva in Varsavia.
    
  "Cù una telefonata, ragazzi", si vantava à i trè omi. "Unu! Aghju assicuratu per noi un sughjornu gratuitu di quattru ghjorni in Gdynia, è cun ellu una barca di pesca raghjone per a nostra piccula investigazione micca interamente legale ".
    
  Sam si arruffava i capelli giocosamente. "Sì un animali magnificu, duttore Gould! Hanu u whisky ?
    
  "Ammettaraghju, puderia tumbà per un pocu di bourbon avà," Perdue surrisu. "Cu chì vi avvelenatu, sgiò Holzer?"
    
  Detlef alzò le spalle: "Tuttu ciò chì pò esse usatu in chirurgia".
    
  "Bon omu! Sam, avemu da piglià un pocu di questu, amicu. Pudete fà ciò chì succede?" - dumandò Perdue cù impazienza. "Averaghju u mo assistente trasfiriri un pocu di soldi in pochi minuti per pudè ottene ciò chì avemu bisognu. A barca - appartene à u to amicu ? dumandò à Nina.
    
  "Hè appartene à u vechju cun noi stemu", hà rispostu.
    
  "Serà suspettu di ciò chì avemu da fà quì?" Sam era preoccupatu.
    
  "Innò. Ella dice ch'ellu hè un vechju subacqueu, piscadore è tiratore chì si trasferì in Gdynia appena dopu a Siconda Guerra Munniali da Novosibirsk. Apparentemente ùn hà mai ricivutu una sola stella d'oru per un bonu cumpurtamentu ", Nina ridia.
    
  "Va bè! Allora si metterà bè, "Perdue ridacchiò.
    
  Dopu avè compru un pocu di manciari è assai alcolu per presentà à u so ospitale ospitale, u gruppu si n'andò à u locu chì Nina avia ricevutu da u so ex cullega. Detlef hà visitatu una ferreteria locale è hà ancu acquistatu una piccula radiu è alcune batterie per questu. Tali picculi radiu simplici eranu difficiuli di truvà in e cità più muderne, ma hà trovu una vicinu à una buttrega d'esca di pisci in l'ultima strada prima ch'elli ghjunghjenu à a so casa tempuranea.
    
  U cantieru era casualmente vallatu cù filu spinatu attaccatu à i posti sbilanciati. U patiu daretu à a fence era custituitu soprattuttu di erbaccia alta è grandi piante trascurate. Da u cancellu di ferru chì scricchiolava à i scalini di u ponte, u caminu strettu chì portava à a piccula capanna di legnu era cupertu di vigna. U vechju li aspittava nantu à a veranda, aspettendu quasi esattamente cum"ellu l"avia imaginatu Nina. Grandi ochji scuri cuntrastati cù capelli grisgi disheveled è barba. Avia una pancia grossa è un visu chjappu di cicatrici chì u facianu paura, ma era amichevule.
    
  "Bonghjornu!" - chjamò mentre passavanu da a porta.
    
  "Diu, spergu chì parla inglese", murmurò Perdue.
    
  "O tedescu", accunsenu Detlef.
    
  "Bonghjornu! Avemu purtatu qualcosa per voi ", Nina surrisu, dendulu una buttiglia di vodka, è u vechju batteva felice e mani.
    
  "Vecu chì andemu assai bè!" - gridò allegru.
    
  " Siete u sgiò Marinescu ? - hà dumandatu.
    
  "Kirill! Chjamatemi Kirill, per piacè. È per piacè entra. Ùn aghju micca una grande casa o u megliu alimentu, ma hè caldu è accogliente quì ", si scusò. Dopu ch'elli si sò presentati, li sirvutu a zuppa di verdura ch'ellu avia preparatu tuttu u ghjornu.
    
  "Dopu cena, vi purteraghju à vede a barca, va bè?" Kirill suggerì.
    
  " Fabulous ! Perdue hà rispostu. "Vogliu vede ciò chì avete in questa casa di barca."
    
  Serve a zuppa cù u pane frescu, chì diventò prestu u platu predilettu di Sam. Si s'aiutava fette dopu fette. "A vostra moglia hà cuttutu questu?" - dumandò.
    
  "No, aghju fattu. Sò un bon panettiere, nò ? Kirill rise. "A mo moglia m'hà amparatu. Avà hè morta ".
    
  "Anch'io," mormorò Detlef. "Hè accadutu pocu tempu".
    
  "Mi dispiace di sente questu", Kirill simpatizzò. "Pensu chì e nostre mogli ùn ci lascianu mai. Si fermanu in giru per dà noi un tempu duru quandu sguassemu ".
    
  Nina era alleviata di vede cumu Detlef sorrisi à Kirill: "Pensu ancu cusì!"
    
  "Avete bisognu di a mo barca per immerse?" dumandò u so òspite, cambiendu u sughjettu per u so invitatu. Sapia chì dulore una persona pò suppurtà quandu una tale tragedia accade, è ùn pudia micca parlà di questu per longu.
    
  "Iè, vulemu andà in immersione, ma ùn deve piglià più di un ghjornu o dui", disse Perdue.
    
  "In a baia di Gdansk? In quale campu?" Kirill hè statu interrugatu. Era u so battellu è li stava stallà, cusì ùn li pudianu ricusà i pezzi.
    
  "In l'area induve Wilhelm Gustloff affundò in u 1945", disse Perdue.
    
  Nina è Sam si scambiavanu sguardi, sperendu chì u vechju ùn suspetterà nunda. Detlef ùn importava micca quellu chì sapia. Tuttu ciò ch'ellu vulia era di sapè quale rolu a Sala Amber hà ghjucatu in a morte di a so moglia è ciò chì era cusì impurtante per questi strani Nazis. Ci hè statu un silenziu cortu è tensu à a tavula.
    
  Kirill li guardò tutti, unu per unu. I so ochji trapassavanu e so difese è intenzioni mentre li studiava cun un sorrisu chì puderia significà qualcosa. Si schiarì a gola.
    
  "Perchè?"
    
  A quistione nantu à una parolla li scuzzulò tutti. Aspittavanu un tentativu elaboratu di dissuade o qualchì rimproveru lucale, ma a simplicità era quasi impussibile di capiscenu. Nina guardò Perdue è si strinse in e spalle, "Dìglilu".
    
  "Cerchemu i resti di un artefattu chì era à bordu di a nave", Perdue hà dettu à Cyril, utilizendu una descrizzione più larga pussibule.
    
  "A stanza d'ambra?" - Ridia, tenendu a cucchiara dritta in a manu agitata. "Ancu tù?"
    
  "Chi voli dì?" Sam dumandò.
    
  "O picciottu! Tante persone anu cercatu sta maledetta cosa dapoi anni, ma tornanu tutti disappuntati ! - hà sorrisu.
    
  "Dunque dici chì ùn esiste micca?" Sam dumandò.
    
  "Dimmi, sgiò Perdue, u sgiò Cleave è i mo altri amichi quì," Kirill surrisu, "chì vulete da a Sala Amber, eh? soldi ? Gloria ? Vai in casa. Alcune belle cose ùn valenu micca a malidizioni. "
    
  Perdue è Nina si fighjavanu, colpitu da a similitudine di e parolle trà l'avvertimentu di u vechju è u sintimu di Perdue.
    
  "Una maledizzione?" dumandò Nina.
    
  "Perchè cercate questu?" hà dumandatu di novu. "Chì sì prontu à fà?"
    
  "A mo moglia hè stata uccisa per quessa," Detlef intervene subitu. "Se quellu chì era dopu à stu tesoru era dispostu à tumbla per quessa, vogliu vede per mè stessu". I so ochji fighjanu Perdue in u locu.
    
  Kirill aggrottò la fronte. "Chì hà avutu a vostra moglia cù questu?"
    
  "Ha investigatu l'assassini in Berlinu perchè avia ragiò per crede chì l'assassini sò stati fatti da una urganizazione secreta chì cercava a Sala Amber. Ma hè stata uccisa prima ch'ella puderia finisce a so investigazione ", u vedovu hà dettu à Kirill.
    
  Storcendu e mani, u so patrone pigliò un respiru prufondu. "Allora ùn vulete micca questu per soldi o fama. Va bè. Allora vi dicu induve Wilhelm Gustloff hè affondatu è pudete vede per voi stessu, ma spergu chì allora fermarete sta sciocchezza ".
    
  Senza una altra parolla o spiegazione, si alzò è abbandunò a stanza.
    
  "Chì diavolo era questu?" Sam hà esploratu. "Sapi più di ciò ch'ellu vole ammette. Ellu nasconde qualcosa ".
    
  "Cumu sapete chì?" - dumandò Perdue.
    
  Sam pareva un pocu imbarazzatu. "Aghju solu una sensazione intesa." Fighjatu à Nina prima ch'ellu si alzò da u so sediu per piglià a ciotola di zuppa in cucina. Ella sapia ciò chì significava u so sguardu. Deve avè trovu qualcosa in i pinsamenti di u vechju.
    
  "Scusatemi", disse à Perdue è Detlef è seguita Sam. Si firmò in a porta chì portava in u giardinu, fighjendu Kirill esce à a barca per verificà u carburante. Nina li pusò a manu nantu à a spalla. "Sam?"
    
  "Iè".
    
  "Chì vedi?" - piscò cù curiosità.
    
  "Nunda. Sapi qualcosa assai impurtante, ma hè solu stintu ghjurnalisticu. Giuru chì questu ùn hà nunda à fà cù a nova cosa ", li disse tranquillamente. "Vogliu dumandà direttamente, ma ùn vogliu micca fà pressione nantu à ellu, sapete?"
    
  "Eiu sò. Hè per quessa chì l'aghju da dumandà ", disse cun fiducia.
    
  "Innò! Nina ! Torna quì ", gridò, ma era ferma. Cunnoscendu Nina, Sam sapia bè ch'ellu ùn pudia piantà avà. Invece, hà decisu di vultà à l'internu per impedisce à Detlef di tumbà Perdue. Sam si sentia tesa mentre s'avvicinava à a tavula di cena, solu per truvà Perdue fighjendu e foto nantu à u telefunu di Detlef.
    
  "Eranu codici digitale", spiegò Detlef. "Avà guardate questu."
    
  I dui omi strizzavanu mentre Detlef ingrandava a fotografia ch'ellu avia fattu di a pagina di u ghjurnale induve avia trovu u nome di Perdue. "Diu mio!" Perdue disse stunatu. "Sam, venite à vede questu."
    
  Durante a riunione trà Perdue è Carrington, una registrazione hè stata fatta in riferimentu à "Kirill".
    
  "Sò solu truvà fantasmi in ogni locu o puderia esse tuttu un grande web di cuspirazione?" Detlef hà dumandatu à Sam.
    
  "Ùn vi possu micca dì sicuru, Detlef, ma aghju ancu u sensu chì ellu cunnosce a Sala Amber", Sam hà spartutu i so suspetti cun elli. "Cose chì ùn duvemu micca sapè."
    
  "Induve hè Nina?" - dumandò Perdue.
    
  "Stau à parlà cun un vechju. Basta à fà amici in casu chì avemu bisognu di sapè di più ", l'assicurò Sam. "Se u ghjurnale di Gabi cuntene u so nome, avemu bisognu di sapè perchè".
    
  "Sò d'accordu", accunsenu Detlef.
    
  Nina è Kirill intrinu in a cucina, ridendu di qualcosa stupidu chì li diceva. I so trè culleghi si furzavanu per vede s'ellu avia ricivutu più infurmazione, ma à a so disappuntu, Nina secremente scuzzulò a testa.
    
  "Hè questu", hà annunziatu Sam. "L'aghju da ubriacà. Videmu quantu si piatta quand'ellu si toglie e tette ".
    
  "Se li dai a vodka russa, ùn s'ibriacherà, Sam," Detlef surrisu. "Li farà solu felice è rumoroso. Chì ora hè avà?"
    
  "Quasi 9 ore di sera. Chì, avete una data?" Sam scherzò.
    
  "In verità, aghju", rispose fieru. "U so nome hè Milla".
    
  Intrigatu da a risposta di Detlef, Sam hà dumandatu: "Vulete chì noi trè facemu questu?"
    
  "Milla?" Kirill urlò di colpu, diventendu pallidu. "Cumu cunnosci Milla?"
    
    
  Capitulu 21
    
    
  "Sapete ancu Milla?" Detlef ansimò. "A mo moglia li parlava quasi ogni ghjornu, è dopu chì a mo moglia hè morta, aghju trovu a so stanza di radiu. Era quì chì Milla m'hà parlatu è m'hà dettu cumu truvà ella cù una radiu d'onda corta ".
    
  Nina, Perdue è Sam stavanu à sente tuttu questu, ùn anu micca idea di ciò chì si passava trà Kirill è Detlef. Mentre stavanu à sente, versavanu vinu è vodka è aspittàvanu.
    
  "Quale era a to moglia?" Kirill dumandò impaziente.
    
  "Gabi Holzer," Detlef hà rispostu, a so voce sempre tremante mentre diceva u so nome.
    
  "Gabi! Gabi era u mo amicu di Berlinu! - esclamò u vechju. "Travaglia cun noi da quandu u so missiavu hà lasciatu documenti nantu à l'Operazione Annibale! O Diu, quantu terribili ! Cusì tristu, cusì sbagliatu ". U Russu alzò a so buttiglia è gridava : " Per Gabi ! Figlia di Germania è difensore di a libertà !
    
  Tutti si juncìu è beievanu à l'eroina caduta, ma Detlef pudia à pena chjappà e parolle. I so ochji pieni di lacrime, è u so pettu dulore di dulore per a so moglia. E parolle ùn pudianu descriverà quantu li mancava, ma e so guance umide dicenu tuttu. Ancu Kirill avia l'ochji injectati di sangue mentre rende tributu à u so alliatu cadutu. Dopu à parechji colpi consecutivi di vodka è un pocu di bourbon Purdue, u Russu si sentia nostalgicu mentre hà dettu à u vedovu Gabi cumu si sò scontri a so moglia è u vechju Russu.
    
  Nina sentia una calda cumpassione per i dui omi mentre li vedeva cuntà dolci stori nantu à a donna speciale chì cunniscianu è adoravanu. Il lui a fait se demander si Perdue et Sam honoreraient sa mémoire avec tant d'amour après son départ.
    
  "I mo amichi," Kirill urlò in tristezza è ubriachezza, scacciò a so sedia mentre si alzava è sbatteva e so mani forte nantu à a tavula, sparghjendu i resti di a zuppa di Detlef, "Vi dicu ciò chì avete bisognu di sapè. Voi", balbettò, "siate alleati in u focu di a liberazione. Ùn pudemu micca lascià elli aduprà stu bug per oppressà i nostri figlioli o noi stessi ! Hà cunclusu sta strana dichjarazione cù una catena di gridi di battaglia inintelligibili russi chì sonavanu decisamente arrabbiati.
    
  "Dìci," Perdue hà incuraghjitu à Cyril, alzendu u so bicchiere. "Diteci cumu a Sala Amber pone una minaccia per a nostra libertà. Duvemu distrughjelu o duvemu solu sradicà quelli chì volenu acquistà per scopi nefasti ?
    
  "Lasciate induve hè!" Kirill urlò. "A ghjente ordinaria ùn pò micca ghjunghje! Quelli pannelli - sapemu quantu eranu maligni. I nostri babbi ci anu dettu ! Oh si ! À u principiu ci cuntavanu cumu sta bellezza maligna li facia tumbà i so fratelli, i so amichi. Ci anu dettu chì a Mamma Russia s'era quasi sottumessa à a vulintà di i cani nazisti, è avemu prumessu di ùn lascià mai truvà !
    
  Sam hà cuminciatu à preoccupassi di a mente di u Russu chì pareva avè parechje storie cumminate in una sola. Il s'est concentré sur la force de picotement qui traversait son cerveau, l'appelant doucement, espérant qu'il ne prendrait pas le contrôle aussi violemment qu'il l'avait fait avant. Intenzionalmente, hà cunnessu à a mente di u vechju è hà furmatu un tether mentale mentre l'altri fighjanu.
    
  Di colpu Sam hà dettu: "Kirill, parlaci di l'Operazione Annibale".
    
  Nina, Perdue è Detlef si vultonu è fighjulavanu Sam stupiti. A dumanda di Sam hà subitu silenziu u Russu. Mancu un minutu dopu ch'ellu hà cessatu di parlà, s'assittò è piegò e mani. "L'operazione Annibale era di l'evacuazione di e truppe tedesche per mare per alluntanassi da l'Armata Rossa chì era prestu quì per chjappà i so culi nazisti", rispose u vechju. "Imbarcanu à u Wilhelm Gustloff quì in Gdynia è si sò diretti à Kiel. Ci hè statu dettu di carricà ancu i pannelli da quella maledetta stanza d'ambra. Ebbè, ciò chì resta di ella. Ma!" gridò, u so torsu oscillandu un pocu mentre cuntinuvava, "Ma l'hanu caricatu segretamente nantu à a nave d'escorta di Gustloff, a torpillera Löwe. Sapete perchè?"
    
  U gruppu si pusò incantatu, reagisce solu quandu hè dumandatu. "No, perchè?"
    
  Kirill rise allegramente. "Perchè alcuni di i "tedeschi" in u portu di Gdynia eranu russi, è ancu l'equipaggiu di a torpedo di scorta! Si disfrazavanu cum'è suldati nazisti è interceptavanu a Sala Amber. Ma hè ancu megliu! " Il avait l'air enthousiasmé par chaque détail qu'il lui avait dit, tandis que Sam l'avait tenu en laisse cérébrale aussi longtemps qu'il pouvait. "Sapete chì u Wilhelm Gustloff hà ricevutu un missaghju radiu quandu u so idiotu capitanu li hà purtatu in acque aperte?"
    
  "Chì era scrittu quì?" dumandò Nina.
    
  "Questu li hà avvistatu chì un altru convoi tedescu s'avvicinava, cusì u capitanu di u Gustloff hà accenditu e luci di navigazione di u bastimentu per evità ogni scontru", disse.
    
  "E questu li rende visibili à i navi nemichi", concluse Detlef.
    
  U vechju indicò u tedescu è surrisu. "Diritta! U sottumarinu sovieticu S-13 hà torpedendu u bastimentu è l'affonda - senza a Sala Amber ".
    
  "Cumu sapete chì? Ùn site micca abbastanza per esse quì, Kirill. Forse avete lettu una storia sensazionale chì qualchissia hà scrittu ", Perdue hà negatu. Nina aggrottò le sopracciglia, dando a Perdue un rimprovero non detto per aver sopravvalutato il vecchio.
    
  "Sò tuttu questu, sgiò Perdue, perchè u capitanu di l'S-13 era u Capitanu Alexander Marinesko", si vantava Kirill. - U mo babbu !
    
  Nina fece cadere la bocca.
    
  Un surrisu apparsu nantu à a so faccia perchè era in a prisenza di un omu chì sapia i sicreti di u locu di a Sala Amber di prima manu. Era un mumentu speciale per ella per esse in a cumpagnia di a storia. Ma Kirill era luntanu da esse finitu. "Ùn avissi micca vistu a nave cusì facilmente s'ellu ùn era per quellu missaghju radiu inspiegabile chì diceva à u capitanu chì un convoi tedescu s'avvicinava, nò?"
    
  "Ma quale hà mandatu stu missaghju? L'anu mai scupertu?" - Dumandò Detlef.
    
  "Nimu ùn hà mai scupertu. L'unicu persone chì sapianu eranu e persone implicate in u pianu secretu ", disse Kirill. "Omi cum'è u mo babbu. Stu missaghju radiu hè vinutu da i so amichi, u sgiò Holzer, è i nostri amichi. Stu missaghju radiu hè statu mandatu da Milla.
    
  "Questu hè impussibile!" Detlef rifiutò a rivelazione, chì li lasciava tutti stupiti. "Parlava à Milla à a radiu a notte chì aghju trovu a stanza di a radiu di a mo moglia. Ùn ci hè manera chì qualcunu chì era attivu durante a Siconda Guerra Munniali sia sempre vivu, per ùn dì chì trasmette sta stazione di radiu numerica ".
    
  "Avete ragione, Detlef, se Milla era una persona", insistia Kirill. Avà hà cuntinuatu à revelà i so sicreti, assai à u divertimentu di Nina è i so culleghi. Ma Sam perdia u cuntrollu di u Russu, stancu da l'enormi sforzu mentale.
    
  "Allora quale hè Milla?" Nina dumandò prestu, capindu chì Sam era per perdiri u cuntrollu di u vechju, ma Kirill svenutu prima ch'ellu puderia dì di più, è senza Sam mantene u so cervu sottu à u so incantesimu, nunda ùn pudia fà parlà u vechju ubriacu. Nina suspirò di disappuntu, ma Detlef ùn era micca mossu da e parolle di u vechju. Hà pensatu à sente l'emissione più tardi è sperava ch'ellu sguasserà un pocu di luce nantu à u periculu chì stava in a Sala Amber.
    
  Sam hà pigliatu uni pochi di respiru prufondu per ritruvà u so focus è l'energia, ma Perdue hà scontru u so sguardu à traversu a tavula. Era un sguardu di sfiducia evidenti chì hà fattu Sam si senti assai scomodu. Ùn vulia micca chì Perdue sapia chì puderia manipulà a mente di a ghjente. L'hà fattu ancu più suspettu, è ùn vulia micca cusì.
    
  "Sì stancu, Sam?" Perdue hà dumandatu senza ostilità o suspetti.
    
  "Dannamente stancu", hà rispostu. "È a vodka ùn aiuta ancu".
    
  "Varaghju ancu à lettu", hà annunziatu Detlef. "Pensu chì ùn ci sarà micca immersione dopu tuttu? Saria fantasticu!"
    
  "Se pudemu sveglià u nostru maestru, pudemu sapè ciò chì hè accadutu à a barca di scorta," Perdue risa. "Ma pensu chì hà finitu, almenu per u restu di a notte".
    
  Detlef si chjusu in a so stanza à l'estremità di u corridor. Era u più chjucu di tutti, accantu à a stanza riservata à Nina. Perdue è Sam duveranu sparte una altra stanza accantu à u salottu, cusì Detlef ùn avia micca da disturbà.
    
  Accendia a radiu transistor è cuminciò à girà u dial lentamente, fighjendu u numeru di freccia sottu à a freccia in muvimentu. Era capace di FM, AM è d'onda corta, ma Detlef sapia induve sintonizà. Da quandu a sala di cumunicazione secreta di a so moglia hè stata scuperta, avia amatu u sonu di u crepitante di l'onde radio viote. In una certa manera e pussibulità davanti à ellu u calmavanu. Subconsciously, questu hà datu cunfidenza chì ùn era micca solu; chì in u vastu etere di l'atmosfera suprana ci hè ammucciatu assai di vita è assai alliati. Hà fattu pussibile per tuttu ciò chì imaginable esiste s'ellu solu unu era inclinatu à fà.
    
  Un colpu à a porta u fece saltà. "Scheisse!" Pigliò a riluttante a radiu per apre a porta. Era Nina.
    
  "Sam è Perdue beie è ùn possu micca dorme", bisbigliò. "Puderaghju sente u spettaculu di Milla cun voi? Aghju purtatu una penna è carta ".
    
  Detlef era di grande umore. "Di sicuru, entra. Pruvava solu di truvà a stazione ghjusta. Ci sò tante canzoni chì sonanu quasi u listessu, ma ricunnosce a musica ".
    
  "Ci hè musica quì?" - hà dumandatu. "Sucananu canzoni?"
    
  Ellu annunziò. "Un solu, à u principiu. Deve esse un tipu di marcatore ", hà suggeritu. "Pensu chì u canali hè utilizatu per scopi diversi, è quandu ella trasmette per persone cum'è Gabi, ci hè una canzone speciale chì ci notifica chì i numeri sò per noi".
    
  "Diu! Una scienza sana ", hà ammiratu Nina. "Ci hè tantu chì succede quì chì u mondu ùn sapi mancu! Hè cum'è un subuniversu interu pienu di operazioni secrete è motivi ulteriori ".
    
  A fighjulava cù ochji scuri, ma a so voce era gentile. "Paura, ùn hè micca?"
    
  "Iè", ella accunsentì. "E sulitariu."
    
  "Lonely, sì," Detlef hà ripetutu, spartendu i so sentimenti. Fighjulava u bellu storicu cù brama è admirazione. Ùn era nunda cum'è Gabi. Ùn s'assumigliava nunda à Gabi, ma li paria familiarità à a so manera. Forse era perchè eranu di listessa opinione annantu à u mondu, o forse solu perchè e so ànime eranu solu. Nina si sentia un pocu inquieta da u so sguardu infelice, ma hè stata salvata da un crack subitu in u parlante, chì u fece saltà.
    
  "Senti, Nina!" - bisbigliò. "Accumincia".
    
  A musica cuminciò à ghjucà, piatta in un locu luntanu, in u viotu fora, affucatu da vibrazioni di modulazione statiche è fischiate. Nina fece un sorrisu, divertitu da a melodia ch"ella ricunnosce.
    
  " Metallica ? Da veru?" ella strinse a testa.
    
  Detlef era felice di sente chì ella sapia questu. "Iè! Ma chì hà da fà cù i numeri? Mi stava arrabbiando u cervellu per capisce perchè anu sceltu sta canzone ".
    
  Nina surrisu. "A canzone hè chjamata 'Sweet Amber', Detlef".
    
  "Oh!" - esclamò. "Avà hè sensu!"
    
  Mentre ch'elli stavanu sempre ridacchiati à a canzone, a trasmissione di Milla cuminciò.
    
  "Valore mediu 85-45-98-12-74-55-68-16..."
    
  Nina hà scrittu tuttu.
    
  "Ginevra 48-66-27-99-67-39..."
    
  "Gheddu 30-59-69-21-23..."
    
  "Vedu..."
    
  " Veduve ! Sò mè ! Questu hè per mè!" - bisbigliò forte in eccitazione.
    
  Nina hà scrittu i seguenti numeri. "87-46-88-37-68..."
    
  Quandu a prima trasmissione di 20 minuti hè finita è a musica hà finitu u segmentu, Nina hà datu à Detlef i numeri chì avia scrittu. "Avete idee chì fà nantu à questu?"
    
  "Ùn sò micca ciò chì sò o cumu travaglianu. I scrivite solu è li salvu. L'avemu utilizatu per truvà u locu di u campu induve Perdue era tenutu, ricordate ? Ma ùn aghju micca idea di ciò chì significa tuttu ", si lamentò.
    
  "Avemu da aduprà a macchina Purdue. Aghju purtatu questu. Hè in a mo valigia ", disse Nina. "Se stu messagiu hè soprattuttu per voi, duvemu decifrallu avà."
    
    
  Capitulu 22
    
    
  "Questu hè cazzo incredibile!" Nina era felice di ciò chì hà scupertu. L'omi si n'andò nantu à una barca cù Kirill, è si stese in casa per fà qualchì ricerca, cum'è ella li disse. In verità, Nina era occupata à decifrare i numeri chì Detlef hà ricevutu da Milla a notte passata. U storicu hà avutu l'impressione intesa chì Milla sapia induve Detlef era abbastanza bè da furnisce infurmazioni preziosi è pertinenti, ma per avà li serviva bè.
    
  Una meza ghjurnata passò prima chì l'omi vultonu cù storii divertenti nantu à a pesca, ma tutti si sintia bramosu di cuntinuà u so viaghju appena avìanu qualcosa à fà. Sam ùn hà micca pussutu stabilisce una altra cunnessione cù a mente di u vechju, ma ùn hà micca dettu à Nina chì una capacità strana avia cuminciatu à lascià ellu pocu tempu.
    
  "Chì avete trovu?" - dumandò Sam, sguassendu u so maglione è u cappellu impregnatu di spruzzi. Detlef et Perdue l'ont suivi à l'intérieur, l'air épuisé. Oghje Kirill li hà fattu guadagnà a vita aiutendulu cù e rete è a riparazione di u mutore, ma si sò divertiti à sente e so storie divertenti. Sfurtunatamente, ùn ci era micca secreti storichi in nessuna di queste storie. Li disse di andà in casa mentre portava a so cattura in un mercatu lucale à pochi chilometri da i docks.
    
  "Ùn crederete micca questu!" - hà surrisu, sopra à u so laptop. "U prugramma di a stazione di Numbers chì Detlef è eiu avemu intesu ci hà datu qualcosa di unicu. Ùn sò micca cumu si facenu è ùn m'importa micca ", continuò mentre si riuniscenu intornu à ella, "ma anu sappiutu di trasfurmà a pista audio in codici digitale!"
    
  "Chi voli dì?" Perdue dumandò, impressiunatu ch'ella avia purtatu u so computer Enigma cun ella in casu chì avianu bisognu. "Hè una cunversione simplice. Ti piace a criptografia? Cum'è dati da un schedariu mp3, Nina ", hà surrisu. "Ùn ci hè nunda di novu annantu à l'usu di dati per traduce a codificazione in audio".
    
  "Ma i numeri? Numeri curretti, nunda di più. Nisuna codificazione o gibbberish cum'è fate quandu scrive u software ", hà rispostu. "Fighjate, sò un ignorante tutale quandu si tratta di tecnulugia, ma ùn aghju mai intesu parlà di numeri consecutivi di duie cifre chì custituiscenu un clip audio".
    
  "Ancu à mè", ammette Sam. "Ma di novu, ùn sò micca esattamente un geek."
    
  "Hè tuttu grande, ma pensu chì a parte più impurtante quì hè ciò chì dice l'audio", hà suggeritu Detlef.
    
  "Questa hè una trasmissione di radiu chì hè stata mandata annantu à l'onda di radiu russa; Imaginu. In u clip, senterete un presentatore di TV chì intervista un omu, ma ùn parlu micca russu ... "Ella aggrottò le sopracciglia. "Induve hè Kirill?"
    
  "In a nostra strada", disse Perdue cun calma. "Credu chì avemu bisognu per a traduzzione".
    
  "Iè, l'entrevista dura quasi 15 minuti prima ch'ella sia interrotta da stu rumore stridulu chì guasgi mi sfondava i timpani", disse. "Detlef, Milla vulia chì sente questu per una certa ragione. Avemu da ricurdà questu. Questu puderia esse criticu per determinà u locu di a Sala Amber ".
    
  "Questu stridulu forte", murmurò di colpu Kirill mentre passava per a porta d'entrata cù dui sacchetti è una buttiglia di liquore infilata sottu u so bracciu, "hè una intervenzione militare".
    
  "Solu l'omu chì vulemu vede", surrisu Perdue, andendu per aiutà u vechju Russu cù i so sacchetti. "Nina hà un prugramma di radiu in russo. Saresti cusì gentile da traduce questu per noi ?
    
  "Certamente! Di sicuru, " Kirill ghignò. "Lasciami à sente. Oh, è versami qualcosa da bere quì, per piacè.
    
  Mentre Perdue cumpiava, Nina hà ghjucatu un clip audio in u so laptop. A causa di a qualità di registrazione povira, sonava assai simili à u vechju spettaculu. Puderia distingue duie voci maschili. Unu hà fattu dumande, è l'altru hà datu risposte longu. Ci era sempre un crackling staticu annantu à l'arregistramentu, è e voci di i dui omi sguassanu di tantu in tantu, ma poi tornanu più forte chè prima.
    
  "Questa ùn hè micca una entrevista, i mo amichi", Kirill hà dettu à u gruppu in u primu minutu di sente. "Stai interrogatu".
    
  U core di Nina hà saltatu un battitu. "Hè questu l'uriginale?"
    
  Sam fece un gestu da daretu à Kirill è dumandò à Nina per ùn dì nunda, ma per aspittà. U vechju stava à sente attente à ogni parolla, u so visu pigliava una spressione lugubre. Di tantu in tantu scuzzulava u capu assai pianu, rimughjendu ciò ch"ellu avia intesu cù una spressione cupa. Perdue, Nina è Sam morianu di sapè ciò chì l'omi parlanu.
    
  L'aspittà chì Kirill finisci d'ascoltà li manteneva tutti in tenterhooks, ma anu da esse tranquilli per pudè sente sopra u sibilu di a registrazione.
    
  "Ragazzi, fate attenzione à u sguillamentu", hà avvistatu Nina quandu hà vistu u timer chì vene à a fine di u clip. Tutti sò preparati per questu, è anu fattu u dirittu. Questu hà divisu l'atmosfera cù un urlo agudu chì durò parechji seconde. U corpu di Kirill si strinse da u sonu. Si vultò à guardà u gruppu.
    
  "Un colpu si sente quì. L'avete intesu ? "hà dumandatu casualmente.
    
  "Innò. Quandu?" dumandò Nina.
    
  "In questu terribile rumore si sente u nome di un omu è un colpu. Ùn aghju micca idea se u screech era destinatu à dissimulà u colpu o s'ellu era solu una coincidenza, ma u colpo hè sicuramente vinutu da una pistola ", disse.
    
  "Wow, grandi orecchie", disse Perdue. "Nisunu di noi l'hà ancu intesu".
    
  "Micca una bona rumore, sgiò Perdue. Audizione addestrata. L'arechje sò state addestrate per sente i soni è i missaghji nascosti, grazia à anni di travagliu in a radiu ", si vantava Kirill, surridendu è indicà l'arechja.
    
  "Ma u colpu deve esse abbastanza forte per esse intesu ancu da l'arechje micca addestrate", suggeria Perdue. "In novu, dipende di ciò chì a conversazione hè. Chì ci duverebbe dì se questu hè ancu pertinente ".
    
  "Iè, per piacè diteci ciò chì anu dettu, Kirill", hà dumandatu Sam.
    
  Kirill asciugò u so bicchiere è si sbulicò a gola. "Questu hè un interrogatori trà un ufficiale di l'Armata Rossa è un prigiuneru di Gulag, cusì deve esse statu registratu ghjustu dopu a caduta di u Terzu Reich. Aghju intesu u nome di un omu chì hè gridatu fora prima di u colpu.
    
  "Gulag?" - Dumandò Detlef.
    
  "Prigionieri di guerra. I suldati sovietici catturati da a Wehrmacht sò stati urdinati da Stalin per suicidà dopu a cattura. Quelli chì ùn si sò micca suicidati - cum'è a persona interrogata in u vostru video - eranu cunsiderati traditori da l'Armata Rossa ", spiegò.
    
  "Allora tumbatevi o u vostru propiu esercitu farà?" Sam hà spiegatu. "Questi picciotti ùn ponu micca piglià una maledetta pausa".
    
  "Esattamente", Kirill accunsentì. "Nessuna rendita. Questu omu, un investigatore, hè un cumandante, è Gulag, cum'è dicenu, hè di u 4u Fronte Ucrainu. Allora, in sta cunversazione, u suldatu ucrainu hè unu di i trè omi chì anu sopravvissutu ..., - Kirill ùn cunnosci micca a parolla, ma hà allargatu e mani, -... un affucatu inspiegabile fora di a costa di Letonia. Dice chì anu interceptatu un tesoru chì a Kriegsmarine nazista duverebbe piglià ".
    
  "Tesoru. I pannelli sò da a Sala Amber, crede ", aghjunse Perdue.
    
  "Deve esse. Dice chì i piatti è i pannelli si sò sbriciolati ? Kirill parlava inglese cun difficultà.
    
  "Fragile," Nina surrisu. "Mi ricordu chì anu dettu chì i pannelli originali eranu diventati fragili cù l'età da u 1944, quandu anu da esse smantellati da u gruppu tedescu Nord".
    
  "Iè", Kirill fece l'ochju. "Parla di cumu anu ingannatu l'equipaggiu di u Wilhelm Gustloff è arrubbatu i pannelli ambra per assicurà chì i tedeschi ùn anu micca pigliatu i pannelli cun elli. Ma dice chì qualcosa andò male durante u viaghju in Lettonia, induve l'unità mobili stavanu aspittendu per piglià. L'ambra sbriciolata hà liberatu ciò chì era intrutu in a so testa - nò, a testa di u capitanu.
    
  "Mi dispiace?" Perdue s'animò. "Chì hè ghjuntu in u so capu? Ellu dice?"
    
  "Forse ùn hà micca sensu per voi, ma dice chì ci era qualcosa in l'ambra, chjusu quì per seculi è più seculi. Pensu chì parla di un insetti. Questu sonu in l'arechja di u capitanu. Nisunu di elli ùn pudia vedela di novu, perchè era assai, assai chjuca, cum'è un moscerone ", Kirill trasmette a storia di u suldatu.
    
  "Gesù," mormorò Sam.
    
  "Questu omu dice chì quandu u capitanu hà fattu l'ochji bianchi, tutti l'omi anu fattu cose terribili?"
    
  Kirill aggrottò le sopracciglia, considerando le sue parole. Dopu annunziò, cuntentu chì u so contu di e strane dichjarazioni di u suldatu era currettu. Nina guardò Sam. Paria stunatu ma ùn hà dettu nunda.
    
  "Dice chì anu fattu?" dumandò Nina.
    
  "Tutti cuminciaru à pensà cum'è una sola persona. Avianu un cervellu, dice. Quandu u capitanu li disse di affucà, tutti si n'andò in u ponte di u bastimentu è, senza parè infastidiati da questu, saltavanu in l'acqua è s'annegavanu vicinu à a riva ", disse un anzianu Russu.
    
  "Controllu mentale", hà cunfirmatu Sam. "Hè per quessa chì Hitler vulia chì a Sala Amber sia tornata in Germania durante l'Operazione Annibale. Cù un tali cuntrollu di a mente, puderia sottumette u mondu sanu senza assai sforzu!
    
  "Ma cumu hà sappiutu?" Detlef vulia sapè.
    
  "Cumu pensate chì u Terzu Reich hà sappiutu trasfurmà decine di millaie di omi è donne tedeschi normali è morali in suldati nazisti simili?" Nina sfidau. "Avete mai dumandatu perchè questi suldati eranu cusì innatamente maligni è innegabilmente crudeli quandu anu purtatu quelli uniformi?" E so parolle eccu in a cuntemplazione silente di i so cumpagni. "Pensate à l'atrocità cummesse ancu contru i zitelli, Detlef. Migliaia è millaie di Nazis anu avutu a listessa opinione, u listessu livellu di crudeltà, eseguendu i so ordini disprezzanti senza quistione, cum'è zombies lavati di cervellu. Aghju scumessa chì Hitler è Himmler anu scupertu stu anticu urganisimu durante unu di l'esperimenti di Himmler ".
    
  L'omi accunsenu, chì parevanu scossa da u novu sviluppu.
    
  "Questu hà assai sensu", disse Detlef, strofinendu u mento è pensendu à a decadenza murale di i suldati nazisti.
    
  "Avemu sempre pensatu chì eranu lavati di u cervellu cù a propaganda", Kirill hà dettu à i so invitati, "ma ci era troppu disciplina quì. Stu livellu di unità ùn hè micca naturali. Perchè pensate chì aghju chjamatu a Sala Amber una malidizzione a notte scorsa?
    
  "Aspetta," Nina aggrottò la fronte, "avete saputu di questu?"
    
  Kirill rispose à u so sguardu di rimproveru cù un sguardu feroce. "Iè! Chì pensate chì avemu fattu tutti questi anni cù e nostre stazioni digitale ? Mandemu codici in u mondu per avvistà i nostri alliati, per sparte l'intelligenza nantu à qualcunu chì puderia pruvà à aduprà contru à e persone. Sapemu di i bug chì eranu chjusi in l'ambra perchè un altru bastardo nazi l'hà utilizatu contr'à u mo babbu è a so cumpagnia un annu dopu à u disastru di Gustloff ".
    
  "Hè per quessa chì ci vulia scoraggià di circà questu", disse Perdue. "Aghju capitu".
    
  "Allora, hè tuttu ciò chì u suldatu hà dettu à l'investigatore?" Sam dumandò à u vechju.
    
  "Li dumandanu cumu hè chì hà sopravvissutu à l'ordine di u capitanu, è poi risponde chì u capitanu ùn pudia micca avvicinassi à ellu, cusì ùn hà mai intesu u cumandamentu", spiegò Kirill.
    
  "Perchè ùn pudia micca vene à ellu?" Perdue hà dumandatu, annotendu i fatti in un picculu quaderno.
    
  "Ùn parla micca. Solu chì u capitanu ùn pudia esse in a stessa stanza cun ellu. Forse hè per quessa ch'ellu hè sparatu prima di a fine di a sessione, forse per via di u nome di a persona chì gridanu. Pensanu chì nasconde l'infurmazioni, cusì u uccidenu ", Kirill si alzò in spalle. "Pensu chì forse era radiazione."
    
  "Radiazione di chì? Per ciò chì sò, ùn ci era micca attività nucleari in Russia à quellu tempu ", disse Nina, versendu più vodka per Kirill è vinu per ella stessu. "Puderaghju fumà quì?"
    
  "Di sicuru", surrisu. Allora hà rispostu à a so dumanda. "U primu lampu. Vede, a prima bomba atomica hè stata detonata nantu à a steppa kazaka in u 1949, ma ciò chì nimu ùn vi diciarà hè chì l'esperimenti nucleari sò andati da a fine di l'anni 1930. Pensu chì stu suldatu ucrainu hà campatu in Kazakistan prima ch'ellu sia statu arrubbatu in l'Armata Rossa, ma," si strinse indifferentemente, "puderaghju esse sbagliatu".
    
  "Quale nome gridanu in u fondu prima chì u suldatu hè uccisu?" - dumandò Perdue da nulla. Hè ghjustu à ellu chì l'identità di u tiratore era sempre un misteru.
    
  " À propositu ! - Kirill ghignò. "Iè, pudete sente qualcunu chì grida, cum'è s'ellu prova à piantà lu." Imitò dolcemente un gridu. " Camper !
    
    
  Capitulu 23
    
    
  Perdue sentia a terrore s'amparà à l'internu à u sonu di stu nome. Ùn ci era nunda chì puderia fà. "Scusate," si scusò è si precipitò à a toilette. Falendu in ghjinochji, Perdue vomitò u cuntenutu di u so stomacu. Questu l'hà ingannatu. Ùn s'era in alcun modu malatu prima chì Kirill mencione u nome famusu, ma avà tuttu u so corpu tremava da u sonu minacciatu.
    
  Mentre chì l'altri si burlavanu di a capacità di Perdue di mantene a so bevanda, hà patitu di terribili nausea di stomacu à u puntu chì hè cascatu in una nova depressione. Sudatu è febbrile, hà pigliatu u toilette per a prossima pulita inevitabbile.
    
  "Kirill, mi pò dì di questu?" - Dumandò Detlef. "Aghju trovu questu in a sala di cumunicazione di Gabi cù tutte e so informazioni nantu à a Sala Amber". S'arrizzò è si sbottonò a cammisa, palesendu a medaglia appiccicata à u so gilet. L'hà cacciatu è l'hà datu à Kirill, chì pareva impressiunatu.
    
  "Chì diavolo hè questu?" Nina surrisu.
    
  "Questa hè una medaglia speciale chì hè stata attribuita à i suldati chì anu participatu à a liberazione di Praga, u mo amicu", disse Kirill cun nostalgia. "Avete pigliatu questu da e cose di Gabi? Paria sapè assai di a Sala Amber è l'Offensiva di Praga. Questa hè una maravigliosa coincidenza, eh?
    
  "Chì hè accadutu?"
    
  "U suldatu chì hè statu sparatu in stu clip audio hà participatu à l'offensiva di Praga, da induve vene sta medaglia", spiegò eccitatu. "Perchè l'unità in quale hà servitu, u 4u Fronte Ucrainu, hà participatu à l'operazione per liberà Praga da l'occupazione nazista".
    
  "Per tuttu ciò chì sapemu, puderia vene da quellu stessu suldatu", hà suggeritu Sam.
    
  "Saria inquietante è stupente à u stessu tempu", Detlef ammissu cun un sorrisu felice. "Ùn hà micca un nome, o hè?"
    
  "No, scusate", disse u so patrone. "Ancu si avissi statu interessante chì Gabi avia ricevutu una medaglia da un discendente di stu suldatu quandu era investigatu a sparizione di a Sala Amber". Ellu surrisu tristu, ricurdendula cun tenerezza.
    
  "L'avete chjamatu cummattimentu di a libertà", hà nutatu Nina assente, appottendu a so testa nantu à u pugnu. "Questa hè una bona descrizzione di qualcunu chì prova di espose una urganizazione chì prova di piglià u mondu sanu".
    
  "Esattamente ghjustu, Nina", hà rispostu.
    
  Sam andò à vede ciò chì era sbagliatu cù Perdue.
    
  "Ehi, vechju gallu. Sì d'accordu?" dumandò, fighjendu u corpu inginocchiatu di Perdue. Ùn ci era micca risposta, è ùn si sentia micca un sonu di nausea da l'omu appoghjatu nantu à u bagnu. "Purdue?" Sam s'avança et tira Perdue par l'épaule, mais le trouva molle et sans réponse. À u principiu, Sam hà pensatu chì u so amicu era svenutu, ma quandu Sam hà verificatu i so segni vitali, hà scupertu chì Perdue era in un shock severu.
    
  Pruvate di svegliallu, Sam cuntinuò à chjamà u so nome, ma Perdue ùn hà micca rispostu in i so braccia. "Purdue," hà chjamatu Sam fermamente è forte è si sentia una sensazione di pizzicu in u fondu di a so mente. Di colpu l'energia scorri è si senti energizatu. "Perdue, svegliate," hà urdinatu Sam, stabilendu una cunnessione cù a mente di Perdue, ma ùn hà micca pussutu svegliallu. Pruvava questu trè volte, ogni volta aumentendu a so cuncentrazione è l'intenzione, ma senza risultati. "Ùn capiscu micca questu. Duverebbe travaglià quandu vi sentite cusì!"
    
  "Detlef!" Sam hà chjamatu. "Pudete aiutà mi quì per piacè?"
    
  U altu tedescu si precipitò in u corridoiu induve ellu intesu i gridi di Sam.
    
  "Aiutami à portà lu in u lettu", gemì Sam, circandu di alzà Perdue à i so pedi. Cù l'aiutu di Detlef, pusonu Perdue à u lettu è partenu per capisce ciò chì era sbagliatu cun ellu.
    
  "Questu hè stranu", disse Nina. "Ùn era micca ubriacu. Ùn paria micca malatu o nunda. Chi hè successu?
    
  "Hè appena vomitatu", Sam alzò le spalle. "Ma ùn l'aghju micca pussutu sveglià per tuttu", disse à Nina, revelendu chì hà ancu utilizatu a so nova capacità, "ùn importa ciò chì aghju pruvatu".
    
  "Questu hè una causa di preoccupazione", hà cunfirmatu u so missaghju.
    
  "Hè tuttu in focu. Sembra un avvelenamentu alimentariu ", hà suggeritu Detlef, solu per riceve un sguardu bruttu da u so patrone. "Mi dispiace, Kirill. Ùn vulia micca insultà a vostra cucina. Ma i so sintomi parenu qualcosa cusì ".
    
  Cuntrollà Perdue ogni ora è pruvà à svegliarlu ùn hà micca effettu. Eranu sconcertati da questu attaccu bruscu di frebba è nausea di quale ellu soffriva.
    
  "Pensu chì puderia esse cumplicazioni tardive causate da qualcosa chì li hè accadutu in quella fossa di i serpenti induve hè statu torturatu", bisbigliò Nina à Sam mentre si pusonu nantu à u lettu di Perdue. "Ùn sapemu micca ciò chì anu fattu cun ellu. Et s'ils lui injectaient une sorte de tossine ou, Dieu ne l'empêcherai, un virus mortel ?
    
  "Ùn sapianu micca chì avia da scappà", rispose Sam. "Perchè l'anu tenutu in l'infermeria s'ellu vulianu ch'ellu sia malatu?"
    
  "Forse per infettà noi quandu u salvemu?" - Bisbigliava d'urgenza, i so grandi ochji marroni pieni di panicu. "Hè un inseme di strumenti insidiosi, Sam. Saresti sorpresa ?
    
  Sam accunsentì. Ùn ci era nunda ch'ellu lasciassi passà per l'arechje di sti ghjente. U Sole Neru avia una capacità quasi illimitata di causà danni è l'intelligenza maliciosa necessaria per fà.
    
  Detlef era in a so stanza, raccogliendu infurmazioni da u scambiu telefuninu di Milla. A voce di una donna leghje i numeri in modu monotonu, affucatu da una ricezione povera fora di a porta di a stanza di Detlef in u corridoiu da Sam è Nina. Kirill avia da chjude a so stalla è guidà a so vittura prima di principià a cena. I so invitati avianu da lascià dumane, ma hà ancu avutu à cunvince micca di cuntinuà a ricerca di a Sala Amber. In fine, ùn ci era nunda chì puderia fà s'ellu, cum'è tanti altri, insistia à circà i resti di u miraculu mortale.
    
  Dopu avè sguassatu a fronte di Perdue cun un mantellu umitu per calà a so febbre sempre crescente, Nina andò à vede Detlef mentre Sam si dusciava. Pisciò dolcemente.
    
  "Entra, Nina", rispose Detlef.
    
  "Cumu sapete chì era mè?" ella dumandò cun un surrisu allegru.
    
  "Nimu ùn trova questu interessante cum'è voi, eccettu mè, sicuru", disse. "Sta sera aghju ricevutu un missaghju da una persona in a stazione. Ellu m'hà dettu chì mureriamu se cuntinuemu à circà a Sala Amber, Nina.
    
  "Sì sicuru chì avete inseritu i numeri currettamente?" - hà dumandatu.
    
  "No, micca numeri. Fighjate". Li hà mostratu u so telefuninu. Un missaghju hè statu mandatu da un numeru intraceable cù un ligame à a stazione. "Aghju sintonizatu a radiu à sta stazione è m'hà dettu di abbandunà - in un inglese chjaru".
    
  "T'hà minacciatu?" Ella aggrottò la fronte. "Sì sicuru chì ùn hè micca qualcunu altru chì ti bullying?"
    
  "Cumu mi mandava un missaghju cù a frequenza di a stazione è poi mi parlava quì?" ellu objectò.
    
  "No, ùn hè micca ciò chì vogliu dì. Cumu sapete chì hè di Milla ? Ci sò parechje stazioni cusì sparse in u mondu, Detlef. Attenti cù quale interagisce ", hà avvistatu.
    
  "Avete ragione. Ùn aghju mancu pensatu à questu ", ammette. "Eru cusì disperatu di mantene ciò chì Gabi amava, ciò chì era appassiunatu, sapete? M'hà fattu cecu à u periculu, è qualchì volta... ùn m'importa micca.
    
  "Bè, duvete cura, vedovo. U mondu dipende di voi, " Nina fece l'ochju, pacchendu a manu incoraggiante.
    
  Detlef sintì una crescita di scopu à e so parolle. "Mi piace", ridacchiò.
    
  "Chì?" dumandò Nina.
    
  "Stu nome hè veduvu. Sembra un supereroe, ùn pensate micca? " si vantava.
    
  "Pensu chì hè abbastanza cool, in realtà, ancu s'è a parolla denota un statu tristu. Si riferisce à qualcosa di straziante ", disse.
    
  "Hè veru", annunziò, "ma hè quellu chì sò avà, sapete? Esse vedu significa chì sò sempre u maritu di Gabi, sapete ?
    
  Nina li piacia u modu di Detlef di vede e cose. Dopu avè passatu l'infernu di a so perdita, hà ancu riesciutu à piglià u so soprannomu tristu è à trasfurmallu in un ode. "Questu hè assai bellu, vedovu."
    
  "Oh, per via, questi sò numeri da una vera stazione, da Milla oghje", hà nutatu, dendu à Nina un pezzu di carta. "Decifrarete questu. Sò terribili per tuttu ciò chì ùn hà micca un trigger ".
    
  "Va bè, ma pensu chì duvete sbarazzarsi di u vostru telefunu", hà cunsigliatu Nina. "Se anu u vostru numeru, ci ponu seguità, è aghju un sensu assai cattivu da quellu missaghju chì avete ricevutu. Ùn ci indichemu micca, ok ? Ùn vogliu micca svegliate mortu ".
    
  "Sapete chì e persone cusì ci ponu truvà senza seguità i nostri telefoni, nò?" ripigliò, ricevendu un sguardu fermu da u bellu storicu. "Va bè. L'aghju da buttà".
    
  "Allora avà qualchissia ci minaccia via missaghji testu?" disse Perdue mentre s'appoggiava casualmente à a porta.
    
  "Purdue!" Nina urlò è si precipitò in avanti per abbracciallu di gioia. "Sò tantu cuntentu chì vi svegliate. Chi hè successu?
    
  "Tu duvete veramente sbarazzarsi di u vostru telefunu, Detlef. E persone chì anu uccisu a vostra moglia puderanu esse quelli chì vi anu cuntattatu ", disse à u veduvu. Nina si sentia un pocu abbandunata da a so serietà. Si n'andò prestu. "Fate cum'è vo vulete."
    
  "Per via, quale sò queste persone?" Detlef ridacchiò. Perdue ùn era micca u so amicu. Ùn li piaceva micca esse dettatu da qualcunu chì sospettava di tumbà a so moglia. Ùn avia ancu una risposta vera à quale hà uccisu a so moglia, cusì per ciò ch'ellu era cuncernatu, ùn s'amparavanu solu per Nina è Sam - per avà.
    
  "Induve hè Sam?" dumandò Nina, interrompendu a lotta di galli in preparazione.
    
  "In a doccia," Perdue rispose indifferente. A Nina ùn li piacia micca a so attitudine, ma era abituata à esse in mezu à i cuncorsi di pissing alimentati da testosterone, ancu s'ellu ùn significava micca chì li piacia. "Questa deve esse a doccia più longa ch'ellu hà mai avutu," ella ridacchiò, spingendu oltre Perdue per esce in u corridoiu. Si n'andò in cucina per fà un caffè per alleggerà l'atmosfera cupa. "Avete ancu lavatu, Sam?" Si scherziò mentre passava davanti à u bagnu, induve sintì l'acqua chjappà i tile. "Questu custarà à u vechju tutta a so acqua calda". Nina hà iniziatu à decifrare i codici più novi mentre si godeva u caffè chì avia bramatu da più di un'ora.
    
  "Gesù Cristu!" - gridò di colpu. Si sbatté in daretu contr'à u muru è copre a bocca à a vista. I so ghjinochje s'incurvavanu è si collassava lentamente. I so ochji si ghjalavanu, fighjulava solu u vechju Russu, chì era pusatu in a so sedia preferita. Nant'à u tavulinu davanti à ellu stava u so bichjeru pienu di vodka, aspittendu in l'ale, è accantu à ellu si riposava a so manu sanguinosa, stringendu sempre u frammentu di u specchiu ruttu cù quale s'era tagliatu a gola.
    
  Perdue è Detlef scappavanu, pronti à cumbatte. Eranu affruntati cù una scena terrificante è stavanu stunati finu à chì Sam li raghjunghje da u bagnu.
    
  Quandu u scossa s'era, Nina cuminciò à tremu violentemente, singhiottendu per l'incidentu disgustante chì deve esse accadutu mentre era in a stanza di Detlef. Sam, chì portava solu una spugna, s"avvicinò à u vechju curiosu. Hà studiatu currettamente a pusizione di a manu di Kirill è a direzzione di a ferita prufonda in cima di a so gola. E circustanze eranu cunsistenti cù u suicidiu; avia da accettà . Fighjulò à l'altri dui omi. Ùn ci era micca suspettu in u so sguardu, ma ci era un avvirtimentu scuru chì incitava Nina à distrallu.
    
  "Sam, una volta vistutu, pudete aiutà mi preparà?" - dumandò, annusendu mentre si alzava in piedi.
    
  "Iè".
    
    
  Capitulu 24
    
    
  Dopu avè cura di u corpu di Kirill è l'imbulighjanu in lenzuola nantu à u so lettu, l'atmosfera in a casa era piena di tensione è dulore. Nina s'assittò à tavula, pienghje sempre di tantu in tantu per a morte di u caru vechju Russu. Davanti à ella c'era a vittura di Perdue è u so laptop, nantu à quale ella decifrava lentamente è à mezzu cori e sequenze numeriche di Detlef. U so caffè era friddu è ancu u so pacchettu di sigarette ùn era micca toccu.
    
  Perdue s'avvicinò à ella è l'attirò gentilmente in un abbracciu simpaticu. "Mi dispiace tantu, amore. Sò chì avete adoratu u vechju. Nina ùn hà dettu nunda. Perdue appoggiò délicatement sa joue contre la sienne, et tout ce à quoi elle pouvait penser était à quelle vitesse sa température était revenue à la normale. Sottu à i so capelli, bisbigliava : " Attenti à questu tedescu, per piacè, amore mio. Sembra un attore dannatamente bonu, ma hè tedescu. Vede induve andaraghju cun questu?"
    
  Nina ansimò. I so ochji scontranu quelli di Perdue mentre ellu aggrottava la fronte è dumandava in silenziu una spiegazione. Suspirò è guardò attornu per assicurà chì eranu solu.
    
  "Hè determinatu à mantene u so telefuninu. Ùn sapete nunda di ellu altru ch'è a so implicazione in l'investigazione di l'assassiniu di Berlinu. Per tuttu ciò chì sapemu, pò esse a figura principale. Puderia esse quellu chì hà uccisu a so moglia quand'ellu hà capitu ch'ella ghjucava à u latu di l'inimicu ", disse dolcemente a so versione.
    
  "L'avete vistu tumbàla?" À l'ambasciata? Ascolti ancu sè stessu?" ella dumandò in un tonu pienu d'indignazione: "Hà aiutatu à salvà, Perdue. S'ellu ùn era micca per ellu, Sam è eiu ùn avariamu mai saputu chì vi mancassi. S'ellu ùn era micca per Detlef, ùn avemu mai saputu induve. per truvà u Bucu di u Sun Negru di Kazaki. "per salvà voi".
    
  Perdue surrisu. L'espressione di a so faccia trasmette a so vittoria. "Hè esattamente ciò chì vogliu dì, caru. Hè una trappula. Ùn seguite micca tutte e so struzzioni. Cumu sapete ch'ellu ùn hà micca purtatu tè è Sam à mè ? Forse tu avissi a trovu me; duvia caccià mi fora. Hè tuttu questu parte di un grandi pianu? "
    
  Nina ùn vulia micca crede. Eccu ella incitava à Detlef di ùn chjappà l'ochju à u periculu per nostalgia, ma facia esattamente a stessa cosa ! Ùn ci era micca dubbitu chì Perdue avia ragione, ma ùn pudia ancu capisce a pussibuli tradimentu.
    
  "Black Sun hè principarmenti tedescu", continuò Perdue à bisbiglià mentre verificava u corridoiu. "Anu a so ghjente in ogni locu. E quale volenu più asciugà a faccia di u pianeta ? Eiu, tu è Sam. Quale modu megliu per riunisceci tutti in cerca di un tesoru sfuggente chè di scaccià un agentu doppiu Black Sun operativu cum'è a vittima? Una vittima chì hà tutte e risposte hè più cum'è ... un cattivu ".
    
  "Avete riesciutu à decifrare l'infurmazioni, Nina?" - dumandò Detlef, entrata da a strada è scuzzulà a cammisa.
    
  Perdue a fighjulava, accarezzandu i so capelli una ultima volta prima di andà in cucina per piglià un beie. Nina hà avutu a mantene a so calma è ghjucà finu à ch'ella puderia capisce in qualchì manera se Detlef ghjucava per a squadra sbagliata. "Quasi pronta," li disse, ocultendu ogni dubbiu ch'ella hà avutu. "Spergu solu chì avemu abbastanza infurmazione per truvà qualcosa utile. E se stu missaghju ùn hè micca nantu à u locu di a Sala Amber?
    
  "Ùn ti ne fà. Sì cusì, attaccheremu l'Ordine in testa. Fuck the Amber Room ", disse. Hà fattu un puntu di stà luntanu da Perdue, almenu evitendu esse solu cun ellu. I dui ùn si stendevanu più. Sam era distante è passava a maiò parte di u so tempu solu in a so stanza, lassendu Nina si sentia solu solu.
    
  "Avemu da lascià prestu", Nina suggerì à voce forte per tutti à sente. "Varaghju à decifrare sta trasmissione, è dopu avemu bisognu di piglià a strada prima chì qualchissia ci trovi. Cuntatteremu l'autorità lucali in quantu à u corpu di Kirill appena semu abbastanza luntanu da quì ".
    
  "Sò d'accordu", disse Perdue, stendu à a porta da induve fighjulà u sole tramonta. "Più prestu ghjunghjemu à a Sala Amber, u megliu".
    
  "Fin chì avemu avutu l'infurmazioni ghjusta", hà aghjustatu Nina, scrivite a prossima linea.
    
  "Induve hè Sam?" dumandò Perdue.
    
  "Hà andatu in a so stanza dopu chì avemu pulitu u mess di Kirill", hà rispostu Detlef.
    
  Perdue vulia parlà à Sam di i so suspetti. Sempre chì Nina puderia mantene Detlef occupatu, puderia ancu avvistà Sam. Pichjava à a porta, ma ùn ci era risposta. Perdue picchiò più forte per sveglià Sam in casu ch'ellu dorme. "Maestru Cleve! Avà ùn hè micca u tempu di ritardà. Avemu bisognu di preparà prestu!"
    
  "Aghju capitu", esclamò Nina. Detlef ghjunse à cuntà cù ella à a tavula, ansiosu di vede ciò chì Milla avia da dì.
    
  "Chì dice ella?" - dumandò, pusendu nantu à una sedia accantu à Nina.
    
  "Forse questu pare coordenate? vedi ? "Suggerì ella, portendu un pezzu di carta. Mentre fighjulava questu, Nina si dumandava ciò chì faria s'ellu notava chì hà scrittu un missaghju falsu, solu per vede s'ellu cunnosci digià ogni passu. Hà fattu u missaghju, aspittendu ch'ellu dubitassi di u so travagliu. Allora sapia s'ellu guidava u gruppu cù e so sequenze numeriche.
    
  "Sam hè andatu!" Perdue urlò.
    
  "Ùn pò esse!" Nina gridò, aspittendu a risposta di Detlef.
    
  "No, hè partutu veramente," Perdue croaked dopu avè cercatu tutta a casa. "Aghju guardatu in ogni locu. Aghju ancu verificatu fora. Sam partì".
    
  U telefuninu di Detlef hà sonatu.
    
  "Meta nantu à u parlante, campionu", insistia Perdue. Cù un sorrisu vendicativu, Detlef cumpia.
    
  "Holzer", rispose.
    
  Puderanu sente un telefunu chì passava à qualchissia mentre l'omi parlavanu in fondo. Nina era dispiaciuta ch'ella ùn pudia finisce a so piccula prova tedesca.
    
  U veru missaghju di Milla, chì hà decifratu, cuntene più cà numeri o coordenate. Questu era assai più disturbante. Mentre stava à sente a telefonata, hà ammucciatu u pezzu di carta cù u missaghju originale in i so diti slender. Prima hà dettu "Tajfel ist Gekommen", dopu "facilità" rifugiu "è u cuntattu necessariu". L'ultima parte hà dettu solu "Pripyat, 1955".
    
  Attraversu u parlante di u telefuninu anu intesu una voce familiare, cunfirmendu i so peghju paure.
    
  "Nina, ùn fate micca attente à ciò chì dicenu! Puderaghju sopravvive à questu!"
    
  "Sam!" - hà strillatu.
    
  Anu intesu una scuffle mentre Sam hè statu punitu fisicamente da i so rapitori per a so insolenza. In u fondu, un omu dumandò à Sam per dì ciò ch'ellu avia dettu.
    
  "A Sala Amber hè in u sarcòfagu", balbettò Sam, sputendu u sangue da u colpu chì avia ghjustu ricevutu. "Avete 48 ore per ritruvàla o uccideranu u cancelliere tedescu. È ... è ", hà sbulicatu, "piglià u cuntrollu di l'UE".
    
  "WHO? Sam, quale?" Detlef hà dumandatu prestu.
    
  "Ùn hè micca un sicretu quale, amicu," Nina li disse senza chjappà.
    
  "A quale avemu da dà questu?" Perdue intervenne. "Induve è quandu?"
    
  "Tu riceverete struzzioni dopu", disse l'omu. "U tedescu sà induve stà à sente".
    
  A chjama hè finita bruscamente. "Oh, u mo Diu," Nina gemì trà e so mani, coprendu a faccia cù e so mani. "Avevi ragione, Perdue. Milla hè daretu à tuttu questu ".
    
  Fighjenu à Detlef.
    
  "Pensate chì sò rispunsevuli di questu?" - si difende. "Sii pazza?"
    
  "Tu sì quellu chì ci hà datu tutte l'istruzzioni finu à avà, Signore Holzer - micca menu, basatu nantu à e trasmissioni di Milla. "Black Sun" hà da mandà i nostri struzzioni attraversu u listessu canali. Fate i cazzo di calculi!" - gridò Nina, trattenuta da Perdue per ùn attaccà u grande tedescu.
    
  "Ùn sapia nunda di questu! Ghjuru! Cercu Purdue per avè una spiegazione di cumu a mo moglia hè morta, per l'amori di Diu ! A mo missione era solu di truvà l'assassinu di a mo moglia, micca questu! È ellu hè ghjustu quì, Caru, ghjustu quì cun voi. Avete sempre copre per ellu, dopu tuttu stu tempu, è tuttu stu tempu sapete ch'ellu hà tombu Gabi ", gridò Detlef in furia. U so visu hè diventatu rossu è e so labbre tremavanu di rabbia mentre indicò u so Glock versu elli, aprendu u focu.
    
  Perdue hà pigliatu à Nina è l'hà tiratu nantu à u pianu cun ellu. " À u bagnu, Nina ! Avanti ! Avanti!"
    
  "Se dici chì t'aghju dettu questu, ti ghjuraghju chì ti ammazzaraghju!" - gridò à ellu mentre ellu la spingeva in avanti, esquivandu à pena i proiettili ben mirati.
    
  "Ùn aghju micca, prumessu. Basta move! Hè ghjustu à noi!" - implorò Perdue mentre passavanu u sogliu di u bagnu. L'ombra di Detlef, massiva contr'à u sfondate di u muru di u corridor, si movi rapidamente versu elli. Anu sbattutu a porta di u bagnu è l'hanu chjusu appena cum'è un altru colpu sonò, chjappà u quadru di a porta d'acciaio.
    
  "O mio Diu, ci hà da tumbà," graccia Nina, cuntrollandu u kit di primu aiutu per qualcosa di affilatu chì puderia usà quandu Detlef inevitabilmente scoppiava a porta. Truvò un paru di forbici d'acciaio è li mette in a so sacchetta posteriore.
    
  "Pruvate a finestra", suggerì Perdue, asciugandosi a fronte.
    
  "Chì ci hè?" - hà dumandatu. Perdue paria di novu malatu, sudatu abbundante è stringendu u manicu di a bagnera. "Oh Diu, micca più."
    
  "Questa voce, Nina. Omu à u telefunu. Pensu chì l'aghju ricunnisciutu. U so nome hè Kemper. Quandu anu dettu u nome nantu à u vostru discu, mi sentu a listessa manera chì avà. È quandu aghju intesu a voce di quellu omu in u telefuninu di Sam, quella terribile nausea m'hà vintu di novu ", hà ammissu, rispirendu raggedly.
    
  "Pensate chì questi incantesimi sò causati da a voce di qualcunu?" ella dumandò in fretta, pressu a so guancia à u pianu per fighjà sottu à a porta.
    
  "Ùn sò micca sicuru, ma pensu chì sì", rispose Perdue, luttendu contr'à l'immensa presa di l'oblio.
    
  "Ci hè qualchissia chì stà davanti à a porta", bisbigliava. "Purdue, duvete stà allegru. Hè à a porta. Avemu da passà per a finestra. Pensate chì pudete trattà?"
    
  Si strinse a testa. "Sò troppu stancu", sbuffava. "Tu duverebbe esce... uh, da quì..."
    
  Perdue hà parlatu incoerente, inciampandu versu u toilette cù i so braccia allargate.
    
  "Ùn ti lasciaraghju micca quì!" - protestò ella. Perdue hà vomitu finu à ch'ellu era troppu debbule per pusà. Era sospettamente tranquillu davanti à a porta. Nina hà presuntu chì u psicòticu tedescu aspittava cù pacienza per esce per pudè sparà. Era sempre davanti à a porta, cusì hà vultatu i rubinetti di a bagnera per ammuccià i so muvimenti. Girò i rubinetti fino in fondo e poi aprì la finestra con cura. Nina hà svitatu cù pacienza i bars cù a lama di un paru di forbici, unu à unu, finu à ch'ella hà sappiutu caccià u cuntraption. Questu era dura. Nina gemì, torcendu u so torsu per calà, solu per truvà e braccia di Perdue alzate per aiutà. Abbassò e sbarre, diventendu torna cum'è u so vechju. Hè stata cumplitamenti stunnata da questi strani incantesimi, chì u fecenu sentu terribilmente malatu, ma era prestu liberatu.
    
  "Ti senti megliu?" ella dumandò. Il acquiesça avec soulagement, mais Nina s'aperçut que les constantes épisodes de fièvre et de vomissement l'avaient rapidement déshydraté. I so ochji parianu stanchi è a so faccia era pallida, ma hà agitu è parlava cum'è sempre. Perdue hà aiutatu à Nina à cullà da a finestra è hà saltatu nantu à l'erba fora. U so corpu altu s'incurcò goffamente in u passaghju piuttostu strettu prima di saltà à a terra accantu à ella.
    
  Di colpu, l'ombra di Detlef cascò nantu à elli.
    
  Quandu Nina fighjulava a minaccia gigante, u so core guasgi si firmò. Senza pinsà, hà saltatu è l'hà pugnalatu à l'inguine cù un paru di forbici. Perdue scacciò u Glock da e so mani è u pigliò, ma u bultu era incruciatu, indicà una rivista viota. U grande omu hà tenutu Nina in i so braccia, ridendu di u tentativu fallutu di Perdue di sparà. Nina tirò fora i forbici è u colpì di novu. L'ochju di Detlef scoppiò mentre infilò e lame chjuse in u so ovulu.
    
  "Andemu, Nina!" Perdue urlò, scacciò l'arma inutile. "Prima ch'ellu si alzi. Si move sempre ! "
    
  "Iè?" - hà sorrisu. "Puderaghju cambià questu!"
    
  Ma Perdue l'hà alluntanatu è si sò scappati versu a cità, lascendu e so cose.
    
    
  Capitulu 25
    
    
  Sam inciampava daretu à u tyran à figura ossea. Da una lacerazione ghjustu sottu à a so sopracciglia diritta, u sangue scorri in u so visu è macchiava a cammisa. I banditi u tenenu per e mani, trascinendulu versu una grossa barca chì sbatteva nantu à l'acqua di u Golfu di Gdynia.
    
  "Sgiò Cleave, m'aspettu chì seguite tutti i nostri ordini, altrimenti i vostri amichi seranu accusati di a morte di u cancelliere tedescu", u so captore l'informa.
    
  "Ùn avete nunda da appiccà à elli!" Sam hà disputatu. "Inoltre, s'ellu ghjucanu in e vostre mani, finiremu tutti morti in ogni modu. Sapemu quantu sò disgustosi i scopi di l'Ordine ".
    
  "E quì aghju pensatu chì sapete u gradu di geniu è e capacità di l'Ordine. Quantu stupidu di mè. Per piacè, ùn mi fate micca aduprà i vostri culleghi cum'è un esempiu per dimustrà quantu simu serii ", sbulicò Klaus sarcasticu. Si vultò versu i so omi. "Puntatelu à bordu. Avemu da andà ".
    
  Sam hà decisu di guardà u so tempu prima di pruvà à aduprà e so novi cumpetenze. Ci vulia à riposà un pocu prima per assicurassi chì ùn li mancassi più. L'anu trascinatu grossamente à traversu u dock è l'anu imbuttatu nantu à a nave traballante.
    
  "Portalu!" - urdinò unu di l'omi.
    
  "Ci vedemu quandu ghjunghjemu à a nostra destinazione, sgiò Cleve", disse Klaus di bona natura.
    
  "O Diu, eccu di novu nantu à una cazzo di nave nazista!" Sam si lamentava di u so destinu, ma u so umore era à pena rassignatu: "Questa volta, aghju da strappare i so cervelli è fà li tumbà." Stranamente, si sentia più forte in e so capacità quandu i so emozioni eranu negativi. addivintò, più forte era a sensazione di pizzicu in u so cervellu. "Hè sempre quì", surrisu.
    
  Era abituatu à a sensazione di un parasite. Sapendu chì ùn era nunda di più chè un insettu da a ghjuventù di a terra ùn hà fattu nunda di diferenza à Sam. Questu li hà datu una putenza mentale enormosa, forse sfruttendu alcune capacità longamente scurdate o chì anu da esse sviluppate in un futuru luntanu. Forse, pensava, era un urganismu adattatu apposta per tumbà, cum'è l'instinti di un predatore. Questu pò avè sviatu l'energia da certi lobi di u cervellu mudernu, redirecting it to the primary psychic instincts; è siccomu sti instinti servivanu a sopravvivenza, ùn eranu micca destinati à turmentà, ma à sottumette è à tumbà.
    
  Avant de pousser le journaliste battu dans la cabane qu'ils avaient réservée à leur prisonnier, les deux hommes qui tenaient Sam l'ont dépouillé. A cuntrariu di Dave Perdue, Sam ùn hà micca resistitu. Invece, hà passatu u tempu in a so mente bluccà tuttu ciò chì facianu. I dui gorilla tudischi chì u spogliavanu eranu strani, è da ciò chì pocu tedescu hà capitu, facianu una scumessa nantu à quantu tempu ci vole à a rutta scozzese.
    
  "U silenziu hè di solitu a parte negativa di falà", l'omu calvo surrisu mentre tirava i boxer di Sam finu à i caviglie.
    
  "A mo fidanzata face questu ghjustu prima ch'ella faci un capriccio", hà rimarcatu u magre. "100 euro, chì dumane pienghje cum'è una cagna".
    
  U banditu calvo fissò à Sam, chì stava cunfortu vicinu à ellu. "Tu site in. Je dis qu'il essaie de s'échapper avant d'arriver en Lettonie.
    
  I dui omi sghignavanu mentre lasciavanu u so prigiuneru nudu, laceru è ribulendu daretu à una maschera di spressione impassibile. Quand'elli chjusu a porta, Sam restò immobile per un pezzu. Ùn sapia micca perchè. Simplemente ùn vulia micca spustà, ancu s'è u so pensamentu ùn era micca in u caosu. Dentru si sentia forte, capace è putente, ma si firmò quì ghjustu per valutà a situazione. U primu muvimentu era solu i so ochji chì scannavanu a stanza induve l'anu lasciatu.
    
  A cabana intornu à ellu era luntanu da accogliente, cum'è l'aspittava da i pruprietarii friddi è calculatori. Muri d'acciaio di culore crema cunnessi à quattru anguli avvitati à u pianu friddu è nudu sottu à i pedi. Ùn ci era nè lettu, nè toilette, nè finestra. Solu una porta, chjosa à i bordi in listessa manera di i muri. Il n'y avait qu'une seule lampe, illuminant faiblement la pièce sordide et lui laissant peu de stimulation sensorielle.
    
  Sam ùn importava micca a mancanza deliberata di distrazione, perchè ciò chì era suppostu esse un metudu di tortura per cortesia di Kemper era una bona opportunità per u so ostagiu per fucalizza cumplettamente nantu à e so facultà mentali. L'acciau era friddu, è Sam duvia o stà tutta a notte o congelate i so glutei. Il s'assit, sans penser à sa situation difficile, à peine impressionné par le froid soudain.
    
  "À l'infernu cù tuttu", disse à ellu stessu. "Sò scozzese, idioti. Chì pensate chì purtamu sottu à i nostri kilt in un ghjornu normale? U friddu sottu i so genitali era certamente dispiacevule, ma tollerable, è questu era ciò chì era necessariu quì. Sam hà desideratu chì ci era un interruptore sopra ellu per spegne e luci. A luce disturbava a so meditazione. Quandu u battellu sbatteva sottu à ellu, chjusu l'ochji, circandu di sbarazzà di u mal di testa palpitante è di a brusgiata nantu à i ghjinochje induve a pelle s'era strappata mentre cumbatte i so capturi.
    
  Lentamente, unu per unu, Sam hà sbulicatu discomforts minori cum'è u dulore è u friddu, sviendu lentamente in ciculi più intensi di pensamentu finu à ch'ellu sentia u currente in u so craniu intensificà, cum'è un verme inquietu chì si svegliava in u core di u so craniu. Un'onda familiare passava in u so cervellu, è una parte di ella si infiltrava in a so spina cum'è un filu d'adrenalina. Sintia chì i so globi oculari si scaldavanu mentre un misteru fulmine empiia u so capu. Sam surrisu.
    
  Un cordone s'hè furmatu in l'ochju di a so mente mentre pruvava di fucalizza nantu à Klaus Kemper. Ùn avia micca bisognu di localizàlu nantu à a nave, sempre ch'ellu dicia u so nome. Dopu à ciò chì pareva una ora, ùn pudia ancu piglià u cuntrollu di u tiranu chì era vicinu, lascendu Sam debule è sudatu profusamente. A frustrazione hà minacciatu u so cuntrollu di sè stessu è a so speranza di pruvà, ma hà cuntinuatu à pruvà. Infine, strinse a so mente tantu chì hà persu a cuscenza.
    
  Quandu Sam hè ghjuntu, a stanza era scura, lascendulu incertu di a so cundizione. Ùn importa micca quantu strinse i so ochji, ùn pudia vede nunda in a bughjura di a bughjura. Finalmente, Sam hà cuminciatu à dumandà a so sanità.
    
  "Sò sognu?" si dumandava mentre stendi a manu davanti à ellu, i so ditte insatisfatti. "Sò sottu à l'influenza di sta cosa mostruosa avà?" Ma ùn pudia esse.Doppu tuttu, quandu l'altru hà pigliatu u cuntrollu, Sam di solitu fighjulava à traversu ciò chì paria cum'è un velu sottile. Riprendu i so tentativi precedenti, stende a so mente cum'è un tentaculu chì cerca in a bughjura per truvà Klaus: Manipulazione, hè. risulta, era un'attività sfuggita, è nunda ùn ne hè vinutu fora di e voci distanti di una discussione accesa è a risa forte di l'altri.
    
  Di colpu, cum'è un fulmine, a so percepzione di l'intornu sparì, lascendu u locu à un ricordu vivu ch'ellu ùn era sin'à avà ignoratu. Sam aggrottò le sopracciglia, ricordandosi di come si stendeva a tavola sott'à i lampade sporche chì lampavanu una luce pietosa in l'attellu. Si ricurdò di u calore intensu chì era espostu in u picculu spaziu di travagliu pienu d'arnesi è cuntenituri. Prima ch'ellu pudia vede più, a so memoria hà attivatu una altra sensazione chì a so mente hà sceltu di scurdà.
    
  Un dulore atroce empiia a so orechja interna mentre stendu in u locu scuru è caldu. Una goccia di suva d'arburu sboccava da una canna sopra ellu, chì mancava di pocu u so visu. Sottu à a canna, un grande focu crepitava in e visioni vacillanti di i so ricordi. Era una fonte di calore intensu. In fondu à l'arechja, una pungitura acuta u fece gridà di dulore mentre u sciroppu giallu sguassava nantu à a tavula accantu à u so capu.
    
  U soffiu di Sam si strinse in gola mentre a realizazione si precipitò in a so mente. 'Ambra! L'urganismu era intrappulatu in l'ambra, chì hè stata fusa da quellu vechju bastardo ! Di sicuru! Quandu si funnu, a criatura sanguinosa hè stata capace di scappà liberamente. Ancu s'ellu, dopu à tutti questi anni, deve esse mortu. Vogliu dì, a suva di un arbulu anticu hè pocu criogenicu ! Sam hà discututu cù a so logica. Questu hè accadutu mentre era semi-cuscente sottu una manta in a sala di travagliu - u duminiu di Kalihasa - mentre era sempre ricuperatu da a so prova nantu à a maledetta nave DKM Geheimnis dopu chì l'avia cacciatu fora.
    
  Da quì, cù tutta a cunfusione è u dulore, e cose sò diventate scure. Ma Sam s'arricorda di u vechju chì hè ghjuntu per impedisce u liquidu giallu di sguassate. Si ricurdò ancu di u vechju chì li dumandò s'ellu era statu cacciatu fora di l'infernu è à quale appartene. Sam hà rispostu subitu "Purdue" à a quistione di u vechju, più di un riflessu subconsciousu di una cuerenza vera, è dui ghjorni dopu si ritrova in a so strada à qualchì facilità sicreta distanti.
    
  Hè quì chì Sam hà fattu a so ricuperazione graduali è difficiuli sottu a cura è a scienza medica di a squadra di i medichi di Purdue, finu à ch'ellu era prontu à unisce à Purdue à Reichtisusis. À u so piacè, hè quì ch'ellu si riunì cù Nina, u so amante è l'ughjettu di i so custanti cumbattimenti cù Perdue annantu à l'anni.
    
  A visione sana durò solu vinti seconde, ma Sam si sentia cum'è s'ellu si rivive ogni dettagliu in tempu reale - se u cuncettu di u tempu esiste ancu in stu sensu distortu di l'esistenza. À ghjudicà da i so ricordi sbiaditi, u ragiunamentu di Sam era tornatu quasi normale. Trà i dui mondi di l'errezzione mentale è a realità fisica, i so sensi cambiavanu cum'è leve chì s'adattanu à i currenti alternanti.
    
  Era di ritornu in a stanza, i so ochji sensibili è febbrili assaltati da a luce debole di una lampadina nuda. Sam stendu nantu à a so spalle, tremulendu da u pianu friddu sottu à ellu. Da i spalle à i vitelli, a mo pelle era inturniata da a temperatura incessante di l'acciaio. Passi s'avvicinò à a stanza in quale era, ma Sam hà decisu di ghjucà à l'opossum, una volta frustratu da a so incapacità di invocà u diu entomo arrabbiatu cum'ellu u chjamava.
    
  "Sgiò Cleave, aghju abbastanza furmazione per sapè quandu qualchissia hè finta. Ùn site micca più incapacitatu chè mè," murmurò Klaus indifferente. "Tuttavia, sò ancu ciò chì stavate pruvatu à fà, è aghju da dì chì admiru u vostru curagiu".
    
  Sam era curioso. Senza mossa, li dumandò: "Oh, dimmi, vechju". Klaus ùn era micca divertitu da l'imitazioni sarcasse chì Sam Cleave usava per ridiculizà a so eloquenza raffinata, quasi femminile. I so pugni si strinsenu quasi à l'impudenza di u ghjurnalistu, ma era un espertu in u cuntrollu di sè stessu è si manteneva in forma. "Avete pruvatu à guidà i mo pinsamenti. O questu, o eri solu persu à stà in i mo pinsamenti cum'è un ricordu spiacevoli di una ex-fidanzata ".
    
  "Com'è sapete ciò chì hè una zitella", mormorò Sam allegramente. S'aspittava un colpu à e coste o un calciu in capu, ma nunda hè accadutu.
    
  Ricusendu i tentativi di Sam per alimentà a so vendetta, Klaus spiegò: "Sò chì avete Kalihasa, Mr Cleve. Sò lusingatu chì mi cunsiderete una minaccia abbastanza seria per aduprà questu contru à mè, ma vi devu implorà di ricorre à pratiche più calmante. Pocu prima di partì, Klaus hà sorrisu à Sam: "Per piacè, salvà u vostru rigalu speciale per... l'alve".
    
    
  Capitulu 26
    
    
  "Avete capitu chì Pripyat hè à circa quattordici ore di distanza, nò?" Nina hà infurmatu à Perdue mentre era furtivatu versu u garage di Kirill. "Senza parlà di u fattu chì Detlef puderia ancu esse quì, cum'è pudete intuisce da u fattu chì u so cadaveru ùn hè micca in u locu esatta induve l'aghju datu u colpu finale, nò?"
    
  "Nina, caru," li disse tranquillamente Perdue, "induva hè a vostra fede? Megliu ancora, induve hè quella maga impertinente in cui ti trasformate di solitu quandu l'andà diventa dura? Fà mi cunfidenza. Sò cumu fà. Comu altrimenti salveremu à Sam ?
    
  "Hè per via di Sam? Sì sicuru chì ùn hè micca per via di a Sala Amber? - li chjamò. Perdue ùn meritava micca una risposta à a so accusazione.
    
  "Ùn mi piace micca questu", murmurò ella, accucciata accantu à Perdue, scannendu u perimetru di a casa è u giardinu da quale era scappatu di pocu menu di duie ore fà. "Aghju una mala sensazione chì hè sempre quì."
    
  Perdue s'avvicinava più vicinu à a porta di u garage di Cyril, duie lamine di ferru decrepite appena tenute in locu da filu è cerniere. I porti sò stati cunnessi da un lucadu nantu à una catina grossa rusty, cù una distanza di parechji centimetri da a pusizione ligeramente askew di a porta dritta. Era bughju daretu à a fessura ind'u granaghju. Perdue hà pruvatu à vede s'ellu puderia cascà u cadena, ma u terribili grinziu l'hà incitatu à abbandunà u so tentativu di ùn disturbà un certu vedovu assassinu.
    
  "Questa hè una mala idea", hà insistitu Nina, perdendu gradualmente a pacienza cù Perdue.
    
  "Nutatu", disse assente. Profondu in u pensamentu, pusò a so manu nantu à a so coscia per attirà a so attenzione. "Nina, sì una donna assai chjuca."
    
  "Grazie per avè nutatu", mormorò.
    
  "Pensate chì pudete mette u vostru corpu trà e porte?" dumandò sinceramente. Alzando una sopracciglia, lo fissò senza dire nulla. In verità, ella ci pensava, postu chì u tempu s'era esauritu è avianu una distanza considerableu da viaghjà per ghjunghje à u so prossimu destinazione. Infine, esaltò, chjudendu l'ochji è aduprendu l'aria propria di rigrettu preconcepitu per ciò ch'ella avia da fà.
    
  "Sapiu chì puderia cuntà nantu à tè", hà surrisu.
    
  "Zittu!" - s'incarnò ella, stringhjendu e so labbra in irritazione è cuncentrazione cù a massima cuncentrazione. Nina hà fattu u so caminu in avanti à traversu erbaccia alta è arbusti spinosi, e spine di quale hà perforatu u tissu grossu di i so jeans. Ella strinciò, maledicò, è murmurò à traversu u puzzle di a doppia porta finu à ch'ella ghjunghje à u fondu di l'ostaculu chì stava trà ella è a Volvo battuta di Kirill. Cù i so ochji, Nina misurà a larghezza di a fossa scura trà e porte, scuzzulate a testa in a direzzione di Perdue.
    
  "Avanti! Verrai," li disse in bocca, spuntandu da daretu à l'erbaccia per fighjà Detlef. Da u so puntu di vista hà avutu una vista chjara di a casa è soprattuttu a finestra in u bagnu. In ogni casu, u vantaghju era ancu una malidizzione, postu chì significava chì nimu ùn pudia fighjulà da casa. Detlef li pudia vede cum'è facilmente, è questu era u mutivu di l'urgenza.
    
  "Oh Diu," bisbigliò Nina, spingendu e so braccia è e spalle trà e porte, s'appoghjanu contr'à u bordu ruvido di a porta inclinata chì l'hà sfregata à u spinu mentre passava. "Signore, hè bonu chì ùn aghju micca andatu da l'altra strada", murmurò tranquillamente. "Questa lattina di tonnu mi farebbe scuogliare qualcosa di terribile cazzo!" Si aggrottò ancora di più mentre la sua coscia trascinava su minuscole rocce frastagliate, seguita da i suoi palmi ugualmente danneggiati.
    
  L'ochji di Perdue stanu nantu à a casa, ma ùn hà micca intesu o vistu nunda chì l'avete avvirtu - ancu. U so core batteva à u pensamentu di un pistolero mortale chì emerge da a porta di daretu à a baracca, ma hà fiducia in Nina per esce da a situazione in cui si trovanu. Per d 'altra banda, era a paura di a pussibilità chì e chjavi di a vittura di Kirill ùn anu micca esse in l'ignizione. Quandu hà intesu u sonu di a catena, hà vistu chì i fianchi è i ghjinochje di Nina entranu in a fossa, è dopu i so stivali sparivanu in a bughjura. Sfurtunatamente, ùn era micca u solu chì hà intesu u rumore.
    
  "Grande travagliu, amore", bisbigliò, surridendu.
    
  Una volta à l'internu, Nina era allevata chì a porta di a vittura ch'ella hà pruvatu à apre era sbloccata, ma era prestu devastata per scopre chì e chjavi ùn eranu in alcunu locu suggeritu da i numerosi pistoleri chì avia vistu.
    
  "Damn," sibilò ella, frugando in l'attrezzi di pesca, lattine di birra, è parechji altri oggetti chì ùn vulia mancu cunsiderà u scopu. "Induve diavule sò e vostre chjave, Kirill? Induve i vechji suldati russi pazzi conservanu e so maledette chjavi di a vittura fora di e so sacche ?
    
  Fora, Perdue hà intesu a porta di a cucina cliccà chjude. Cum'ellu avia temutu, Detlef apparsu à l'angulu. Perdue si stende nantu à l'erba, sperendu chì Detlef era andatu fora per qualcosa di triviale. Ma u giant tedescu cuntinuò à marchjà versu u garage, induve Nina apparentemente hà avutu prublemi à truvà e so chjave di a vittura. U so capu era impannillatu in una spezia di tela sanguinosa, chì copre u so ochju, chì Nina avia trafittu cù forbici. Sapendu chì Detlef era ostile per ellu, Perdue hà decisu di distrallu da Nina.
    
  "Speru ch'ellu ùn hà micca quella maledetta pistola nantu à ellu," murmurò Perdue mentre saltava in vista è si dirigeva versu u barche, chì era abbastanza luntanu. Pocu dopu, hà intesu i colpi di fucile, si sentia una scossa calda nantu à a so spalla è un altru sibulò davanti à l'arechja. "Merca!" - strinciò quand'ellu s'imbasciava, ma saltava è cuntinuò à marchjà.
    
  Nina hà intesu colpi. Pruvando di ùn panicà, hà pigliatu un picculu cuteddu di scultura chì si trovava à u pianu daretu à u sediu di u passageru, induve l'attrezzi di pesca era impilatu.
    
  "Spergu chì nimu di sti colpi ùn hà uccisu u mo ex-fidanzatu Detlef, o ti sgrossaraghju u culo cù questa piccula scelta", hà sorrisu, accendendu i fanali di u tettu di a vittura è chinandu per ghjunghje à u cablaggio sottu à u volante. Ùn avia micca intenzione di rinvià a so storia d'amore passata cù Dave Perdue, ma era unu di i so dui migliori amichi è l'adorava, ancu s'ellu sempre l'hà purtatu in situazioni di minaccia di vita.
    
  Prima di ghjunghje à a barca, Perdue hà capitu chì a so manu era in focu. Un caldu filu di sangue curria in u so coddu è a manu mentre curria versu l'abri di l'edifiziu, ma quand'ellu hà infine capace di vultà in daretu, una altra schifosa sorpresa l'aspittava. Detlef ùn l'hà micca perseguitatu in tuttu. Ùn si cunsidereghja più un risicatu, Detlef hà infundatu a so Glock è si n'andò versu u garage traballante.
    
  "Oh no!" Perdue ansimò. In ogni casu, sapia chì Detlef ùn puderia micca ghjunghje à Nina à traversu u strettu spaziu trà e porte serrate in catena. A so grandezza impressiunanti avia i so svantaghji, è era un salvatore per Nina petite è fieru, chì era in l'internu, cablando a vittura cù mani sudati è quasi senza luce.
    
  Frustratu è feritu, Perdue fighjulava impotente mentre Detlef verificava a serratura è a catena per vede s'ellu l'avìa pussutu rompe. "Probabilmente pensa chì sò quì solu. Diu, spergu cusì, hà pensatu Perdue. Mentre l'alemanu travagliava nantu à a porta di u garage, Perdue s'infilò in casa per piglià quant'è e so cose ch'ellu pudia purtà. A borsa di u laptop di Nina cuntene ancu u so passaportu, è truvò u passaportu di Sam u ghjurnalistu di a stanza nantu à una sedia accantu à u lettu Da a billetera di l'alemanu, Perdue hà pigliatu soldi è una carta di creditu AMEX d'oru.
    
  Se Detlef cridia chì Perdue lasciò Nina in cità è vultarà per finisce a battaglia cun ellu, chì saria grande; u miliardariu sperava mentre fighjulava u tedescu riflettendu a situazione da a finestra di a cucina. Perdue sintia chì u so bracciu s'intorpidì finu à i so dite è a perdita di sangue li fece vertigini, cusì hà utilizatu a forza ch'ellu ci era rimasta per sneck back to the boathouse.
    
  "Affrettate, Nina", bisbigliò, togliendu i so occhiali per pulizziari è sguassate u sudore da a faccia cù a so cammisa. À u sollievu di Perdue, l'alemanu hà decisu di ùn fà un tentativu inutile di penetrà in u garage, soprattuttu perchè ùn avia micca a chjave di u lucatu. Alors qu'il mettait ses lunettes, il vit Detlef se diriger vers lui. "Varà per assicurà chì sò mortu!"
    
  Da daretu à u veduvu maiò, u sonu di l"ignizione risonava in tutta a sera. Detlef si vultò è si precipitò in u garage, tirandu a pistola. Perdue era decisu di mantene Detlef luntanu da Nina, ancu s'ellu li costava a vita. Esce di novu da l'erba è gridava, ma Detlef l'ignurò mentre a vittura pruvava di ripiglià.
    
  "Ùn l'annegate micca, Nina!" Era tuttu ciò chì Perdue pudia gridà mentre e mani massive di Detlef si chjudevanu intornu à a catena è cuminciaru à spinghje e porte. Ùn daraghju micca a catena. Era còmode è grossu, assai più affidabile di e porte di ferru fragili. Fora di e porte, u mutore rughjò di novu, ma morse un mumentu dopu. Avà l'unicu sonu in l'aria dopu meziornu hè u sonu di e porte chì sbattenu sottu à a forza furiosa di a campana tedesca. A lacrima di metallu urlava mentre Detlef smontava tutta l'installazione, strappandu e porte da e so cerniere fragili.
    
  "O diu!" Perdue gemì, circandu disperatamente di salvà a so amata Nina, ma ùn avia micca a forza di curriri. Fighjulava e porte s'alluntanu cum'è e foglie chì cascanu da un arbre mentre u mutore ruggiva torna à a vita. Prenant de l'élan, la Volvo s'éleva sous le pied de Nina et se précipita en avant lorsque Detlef écarta la seconde porte.
    
  "Grazie amicu!" disse Nina mentre pressava l'acceleratore è liberava l'embrague.
    
  Perdue hà vistu solu u quadru di Detlef colapsà cum'è a vechja vittura sbattì in ellu à tutta velocità, lampendu u so corpu à parechji piedi à u latu sottu a forza di a so vitezza. Una berlina cassetta e brutta marrone scivolava per l'erba fangosa, andendu versu induve Perdue l'avia fermata. Nina hà apertu a porta di u passageru quandu a vittura era guasi fermata, appena u tempu chì Perdue si ghjittassi in u sediu prima di esce in strada.
    
  "Sì d'accordu? Purdue! Sì d'accordu? Induve t'hà colpitu?" - cuntinueghja à urlà, gridendu sopra u mutore in marchja.
    
  "Staraghju bè, caru," Perdue surrisu timidamente, stringhjendu a manu. "Hè una furtuna chì a seconda bala ùn m'hà micca colpitu in u craniu".
    
  "Hè una benedizzione ch'e aghju amparatu à inizià una vittura per impressiunà un maledetto hoodlum di Glasgow quandu avia diciassette anni!" - aghjunse fieru. "Purdue!"
    
  "Basta cuntinuà à guidà, Nina", hà rispostu. "Basta à passà a fruntiera in Ucraina u più prestu pussibule".
    
  "Supponendu chì l'anzianu jalopy di Kirill pò gestisce u viaghju", sospirò, cuntrollandu l'indicatore di carburante, chì minacciava di superà a marca di carburante. Perdue hà mostratu a carta di creditu di Detlef è surrisu à traversu u dulore mentre Nina scoppia in una risa triunfante.
    
  "Dà mi chì!" ella surrisu. "È riposà un pocu. Ti compru una benda appena ghjunghjemu in a cità vicinu. Da quì, ùn ci fermemu micca finu à chì simu à a portata di u bracciu di u Caldione di u Diavulu è avè Sam tornatu ".
    
  Perdue ùn hà micca capitu l'ultima parte. Era digià dorme.
    
    
  Capitulu 27
    
    
  In Riga, in Lettonia, Klaus è u so picculu equipaggiu anu accostu per a prossima tappa di u so viaghju. Ci era pocu tempu per preparà tuttu per l'acquistu è u trasportu di i pannelli da a Sala Amber. Ùn ci era tantu tempu à perde, è Kemper era un omu assai impaciente. Gridava ordini à u ponte mentre Sam ascoltava da a so prigiò d'acciaio. A scelta di e parolle di Kemper hà perseguitatu Sam senza fine - l'alve - u pensamentu l'hà fattu trema, ma ancu di più perchè ùn sapia micca ciò chì Kemper facia, è chì era abbastanza raghjone per l'agitazione emotiva.
    
  Sam duvia cede; avia paura. Chjave è simplice, l'imaghjini è u rispettu di sè stessu, era spavintatu di ciò chì vene. Basatu nantu à a pocu infurmazione chì hè stata datu, hà digià sentitu chì era destinatu à esse salvatu sta volta. Parechje volte prima ch'ellu avia riisciutu à scappà ciò chì teme era una morte certa, ma sta volta era diversu.
    
  "Ùn pudete micca rinunzià, Cleve", si sgridò ellu stessu, esce da a fossa di depressione è disperazione. 'Questa merda di disfattista ùn hè micca per e persone cum'è tè. Chì dannu puderia forse sopra l'infernu à bordu di quella nave di teletrasportu in quale site intrappulatu? Hanu a minima idea di ciò chì avete passatu mentre hà fattu u so viaghju infernale attraversu e stesse trappule fisiche una volta è più? Ma quandu Sam hà riflettutu un pocu nantu à a so propria furmazione, hà subitu capitu chì ùn pudia micca ricurdà ciò chì hè accadutu in DKM Geheimnis durante a so detenzione. Ce qu'il se souvenait était le profond désespoir qu'il avait engendré au fond de son âme, l'unique vestige de toute l'affaire qu'il pouvait encore sentir consciente.
    
  Sopr'à ellu, pudia sente l'omi chì scaricavanu l'equipaggiu pisanti nantu à ciò chì duverebbe esse una spezia di grande veiculu pesante. Se Sam ùn sapia micca megliu, averia presumitu chì era un tank. Passi rapidi si avvicinavanu à a porta di a so stanza.
    
  "Hè avà o mai", si disse, riunendu u curagiu per pruvà una scappata. S'ellu puderia manipulà quelli chì sò venuti per ellu, puderia lascià a barca inosservata. I chjusi cliccà da fora. U so core hà cuminciatu à batte furiosamente mentre si preparava à saltà. Quandu a porta s'aprì, Klaus Kemper stessu stava quì, surridendu. Sam si precipitò in avanti per catturà u disgustante kidnapper. Klaus hà dettu: "24-58-68-91".
    
  L'attaccu di Sam si firmò istantaneamente è cascò à u pianu à i pedi di u so mira. L'imbarazzamentu è a rabbia attraversò a fronte di Sam, ma ùn importa quant'ellu provava, ùn pudia micca move un solu musculu. Tuttu ciò ch'ellu pudia sente sopra à u so corpu nudu è brusgiatu era a risatina triunfante d'un omu assai periculosu chì teneva informazioni mortali.
    
  "Vi dicu ciò chì, sgiò Cleave", disse Kemper in un tonu di calma irritante. "Siccomu avete dimustratu tanta determinazione, vi dicu ciò chì vi hè accadutu. Ma!" hà patronatu cum'è un futuru maestru chì dà pietà à un studiente culpèvule. "Ma... duvete accettà di ùn mi dà più ragiò per preoccupassi di i vostri tentativi implacables è ridiculi di scappà di a mo cumpagnia. Chjamemu solu... cortesia prufessiunale. Fermarete u vostru cumpurtamentu infantile è à u turnu vi daraghju una entrevista per l'età ".
    
  "Mi dispiace. Ùn intervista micca i porchi ", rispose Sam. "A ghjente cum'è voi ùn riceverà mai alcuna publicità da mè, allora fughjate."
    
  "In novu, eccu, vi dendu un'altra chance di ripensà u vostru cumpurtamentu contraproducente", ripetè Klaus cun un suspiru. "In termini simplici, scambiaraghju u vostru accunsentu per l'infurmazioni chì aghju solu. Voi ghjurnalisti ùn avete micca brama... chì dite ? Sensazione ? "
    
  Sam tinia a so lingua ; micca perchè era stubborn, ma perchè pensava un pocu à sta pruposta. "Chì male pò fà per fà quellu idiota crede chì site decentu?" Hà sempre intenzione di tumbà ti. Puderia ancu sapè di più nantu à u misteru chì mori di risolve, decisu, in più, hè megliu chè sfilà cù a vostra cornamusa per vede tutti mentre u vostru nemicu vi batte. ."
    
  "Se mi ritruvu i mo vestiti, avete un affare. Mentre pensu chì meritate d'esse puniti per avè vistu qualcosa di quale chjaramente ùn avete micca assai, preferimu veramente portà pantaloni in questu friddu ", Sam l'imitava.
    
  Klaus era abituatu à l'insulti custanti di u ghjurnalistu, cusì ùn era più cusì facilmente offesu. Una volta chì hà nutatu chì l'intimidamentu verbale era u sistema di difesa di Sam Cleve, era faciule di lascià scorrere, se micca reciprocate. "Certamente. Ti lasceraghju culpisce à u friddu ", rispose, indicà i genitali chjaramente timidi di Sam.
    
  Ùn apprezzendu l'effettu di u so attaccu di ripresa, Kemper si vultò è dumandò chì i vestiti di Sam li sò tornati. Hè statu permessu di pulizziari, vestisce è unisce à Kemper in u so SUV. Da Riga, passavanu duie frontiere versu l'Ucraina, seguitu da un enorme veiculu tatticu militare chì portava un containeru apposta per trasportà i preziosi pannelli rimanenti di a Sala Amber, chì anu da esse recuperati da l'assistenti di Sam.
    
  "Impressionante", disse Sam à Kemper mentre si riunì à u cumandante di u Sun Negru à u dock lucale. Kemper hà vistu u trasferimentu di un grande containeru di plexiglass, cuntrullatu da duie leve idrauliche, da u ponte inclinatu di una nave polacca di l'oceanu à un grande camion di carica. "Chì tipu di veiculu hè questu?" - dumandò, fighjendu u tamantu camion hibridu, camminendu longu u so latu.
    
  "Questu hè u prototipu di Enric Hübsch, un ingegnere di talentu di i nostri ranghi", si vantava Kemper, accumpagnendu Sam. "L'avemu modellatu dopu un camion Ford XM656 di fabbricazione americana da a fine di l'anni 1960. Tuttavia, in a vera moda tedesca, avemu migliuratu significativamente allargendu u disignu originale cù un aumentu di 10 metri in l'area di a piattaforma è l'acciaio rinfurzatu saldatu longu l'assi, sapete?
    
  U camperu orgogliu hà indicatu à a struttura sopra i pneumatici beefy, disposti in coppie per tutta a durata di u veiculu. "U spaziamentu di e rote hè intelligentemente calculatu per sustene u pesu precisu di u containeru, cù caratteristiche di cuncepimentu chì evitanu l'inevitabbili rimbalzi causati da un cisterna d'acqua oscillante, stabilizendu cusì u camion mentre conduce."
    
  "A cosa serve esattamente un aquarium gigante?" - Dumandò Sam mentre fighjulavanu una scatula tamanta d'acqua isata nantu à u spinu di un mostru di carica di qualità militare. L'esterno in plexiglass spessu è antiproiettile era unitu à ognunu di i quattru anguli da platti di rame curve. L'acqua scorri liberamente attraversu dodici compartimenti stretti, chì eranu ancu inquadrati cù ramu.
    
  Slots chì currenu a larghezza di u cubu sò stati preparati in modu chì un pannellu ambra puderia esse inseritu in ognuna di elli è almacenatu separatamente da u prossimu. Cum'è Kemper spiegò l'attrezziu è u so scopu, Sam ùn pudìa s'interrogà cù l'incidentu chì era accadutu à a porta di a so cabina nantu à a nave una ora fà. Era ansiosu di ricurdà à Kemper di revelà ciò chì hà prumessu, ma per avà hà addolcitu a so rilazioni tumultuosa per ghjucà.
    
  "Ci hè un tipu di compostu chimicu in l'acqua?" dumandò à Kemper.
    
  "No, solu l'acqua", u cumandante tedescu hà rispostu senza chjappà.
    
  Sam alzò le spalle: "Allora, a cosa serve questa semplice acqua? Chì face questu à i pannelli di a Sala Amber?
    
  Kemper surrisu. "Pensate à questu cum'è un deterrente".
    
  Sam hà scontru u so sguardu è li dumandò casualmente: "Per cuntene, per dì, un sciame da una sorta di bugne?"
    
  "Comu melodramaticu," Kemper hà rispostu, incrocendu i so braccia cun fiducia mentre l'omi assicuravanu u cuntainer cù u cable è u tissu. "Ma ùn site micca completamente sbagliatu, sgiò Cleave. Questu hè solu una precaution. Ùn aghju micca risichi, salvu chì ùn aghju alternative seri ".
    
  "Notu," Sam annuì affabilmente.
    
  Fighjulanu inseme cum'è l'omi di Kemper cumpiendu u prucessu di carica, nè di elli impegnati in cunversazione. In u prufondu, Sam vulia pudè entre in a mente di Kemper, ma micca solu ùn pudia micca leghje mente, ma l'omu di PR Nazista cunnosci digià u sicretu di Sam - è apparentemente qualcosa di più. Ùn saria micca necessariu di sneak a peek. Qualcosa di inusual hà colpitu Sam nantu à a manera di u travagliu di a piccula squadra. Ùn ci era micca un maestru specificu, ma ogni persona si movia cum'è guidata da cumandamenti specifichi per assicurà chì e so attività rispettive sò state realizate senza u listessu tempu è cumpletu à u stessu tempu. Era stranu cumu si movevanu rapidamente, in modu efficiente è senza alcunu scambiu verbale.
    
  "Venite, sgiò Cleve", insistia Kemper. "Hè ora di andà. Avemu bisognu di attraversà dui paesi è pocu tempu. Cù una carica cusì delicata, ùn pudemu micca attraversà i paisaghji lettoni è bielorussi in menu di 16 ore ".
    
  "Santa merda! Quantu seremu annoiati? " - esclamò Sam, digià stancu di a pruspettiva. "Ùn aghju mancu una rivista. Inoltre, durante un viaghju cusì longu, puderebbe leghje tutta a Bibbia!
    
  Kemper ridia, battendu e mani allegramente mentre cullà in u SUV beige. "Leghje questu avà seria una perdita di tempu colossale. Saria cum'è leghje a ficzioni muderna per determinà a storia di a civilizazione Maya!
    
  Si trasfirìu à a parte posteriore di u veiculu, chì era aspittendu davanti à u camionu per dirigellu per una strada secundaria à a fruntiera lettone-bielorussa. Quandu si sò partiti à un ritmu di lumaca, l'internu di lussu di a vittura hà cuminciatu à riempie d'aria fresca per alleviare u calore di meziornu, accumpagnatu da una musica classica dolce.
    
  "Spergu chì ùn vi dispiace micca Mozart", disse Kemper puramente per decenza.
    
  "Micca in tuttu", Sam accettò a formalità. "Ancu se sò più un sustenitore ABBA stessu."
    
  Una volta, Kemper era assai divertitu da l'indifferenza divertita di Sam. "Da veru? Ghjucate!"
    
  "Ùn sò micca", insistì Sam. "Sapete, ci hè qualcosa d'irresistibile in u pop retro svedese cù a morte imminente in u menu".
    
  "Se dici cusì," Kemper scrollò e spalle. Pigliò u suggerimentu, ma ùn avia micca fretta di suddisfà a curiosità di Sam Cleave nantu à a materia. Sapia bè chì u ghjurnalistu era scuncutu da a reazione involontaria di u so corpu à l'attaccu. Un altru fattu chì hà piattatu à Sam era l'infurmazioni riguardanti Calihas è u destinu chì l'aspittava.
    
  Viaghjà à traversu u restu di a Lettonia, i dui omi parlavanu appena. Kemper hà apertu u so laptop, cartografiandu lochi strategichi per miri scunnisciuti chì Sam ùn pudia osservà da a so pusizioni. Ma sapia chì duvia esse nefaste - è duverebbe include u so rolu in i piani maligni di u sinistru cumandante. Per a so parte, Sam hà ritenutu di dumandà nantu à e cose pressanti chì occupavanu i so pinsamenti, decide di passà u tempu rilassante. Dopu tuttu, era abbastanza sicuru ch'ellu ùn averia micca a pussibilità di fà di novu in ogni mumentu prestu.
    
  Dopu avè attraversatu a fruntiera cù Bielorussia, tuttu hà cambiatu. Kemper hà prupostu à Sam u primu drink da quandu anu lasciatu Riga, pruvendu a resistenza di u corpu è a vulintà di u ghjurnalistu d'investigazione cusì apprezzatu in u Regnu Unitu. Sam accunsentì prontamente, ricevendu una cantina di Coca-Cola sigillata. Kemper en a aussi bu, assurant Sam qu'il avait été amené à boire une boisson avec du sucre ajouté.
    
  "Prost!" Sam hà dettu prima di buttà un quartu di a canna in una grande boccata, godendu u gustu fizzy di a bevanda. Di sicuru, Kemper beia u so constantemente, mantenendu a so cumpusizioni exquisite tuttu u tempu. "Klaus," Sam si girò subitu versu u so rapitore. Avà chì a so sete s'hè spenta, hà riunitu tuttu u so curagiu. "I numeri sò ingannanti, se vulete."
    
  Kemper sapia chì avia da spiegà a Sam. Dopu tuttu, u ghjurnalistu scozzese ùn avia micca da campà per vede u ghjornu dopu in ogni modu, è era abbastanza tollerable. Hè una vergogna ch'ellu avia da scuntrà a so fine per suicidiu.
    
    
  Capitulu 28
    
    
  In a strada di Pripyat, Nina hà guidatu a vittura per parechje ore dopu à riempie u tank di u Volvo in Wloclawek. Hà utilizatu a carta di creditu di Detlef per cumprà Perdue un kit di primi aiuti per trattà una ferita nantu à u so bracciu. Truvà una farmacia in una cità scunnisciuta era una soluzione, ma necessaria.
    
  Ancu s'è i rapprisintanti di Sam l'avianu diretta è Perdue à u sarcòfagu di Chernobyl - a camera funeraria di u sfortunatu Reactor 4 - si ricurdò di u missaghju radiu di Milla. Ci hà citatu Pripyat 1955, un termu chì ùn hè micca statu solu da chì l'hà scrittu. In una certa manera si spiccava trà l'altri frasi, cum'è s'ellu brillava di prumessa. Duvia esse revelatu, è cusì Nina avia passatu l'ultime ore à pruvà à svelà u so significatu.
    
  Ùn sapia nunda d'impurtante nantu à a cità fantasma di u 1955 chì era situata in a Zona di Exclusion è hè stata evacuata dopu l'accidentu di u reattore. In fattu, hà dubbitatu chì Pripyat avia mai statu implicatu in qualcosa di impurtante prima di a so infame evacuazione in u 1986. Queste parolle perseguitavanu u storicu finu à ch'ella guardò u so sguardu per determinà quantu tempu avia guidatu è hà capitu chì u 1955 puderia riferite à un tempu piuttostu cà una data.
    
  In prima pensava chì puderia esse u limitu di a so portata, ma era tuttu ciò chì avia. S'ellu ghjunse à Pripyat à 8 ore di sera, era improbabile di avè abbastanza tempu per dorme una bona notte, una prospettiva assai periculosa datu a fatigue ch'ella avia digià sperimentatu.
    
  Era spaventoso è solitario nantu à a strada scura attraversu Bielorussia mentre Perdue snored in un sonnu indottu da antidol in u sediu di u passageru accantu à ella. Ce qui l'a tenue en marche, c'était l'espoir qu'elle pourrait encore sauver Sam s'il ne s'effondrait pas maintenant. U picculu clock digitale nantu à u dashboard di a vechja vittura di Kirill mostrava l'ora in un culore verde misteriosu.
    
  02:14
    
  U so corpu dulia è era stancu, ma si misi una sigaretta in bocca, l"accese, è pigliò uni pochi di respiru prufondu per riempie i so pulmoni di morte lenta. Era unu di i so sentimenti preferiti. Abbassà a finestra era una bona idea. L'arburetu feroce di l'aria fredda di a notte l'hà risuscitatu un pocu, ancu s'ellu vulia avè un fiascu di forte cafeina cun ella per mantene a so forma.
    
  Da a terra circundante, piatta in a bughjura da i dui lati di a strada deserta, si sentia l'odore di a terra. Nantu à u cimentu pallidu chì serpente versu a fruntiera trà a Pulonia è l'Ucraina, a vittura canticchiava un cantu malincunicu cù i so pneumatici di gomma usurati.
    
  "Diu, questu si sente cum'è un purgatoriu", si lamentò, scacciendu u so mozzicu di sigaretta in l'oblio invitante fora. "Spergu chì a vostra radiu funziona, Kirill."
    
  À l'urdinamentu di Nina, u pugnu si vultò cun un clic, è una luce debole annuncia chì ci era vita in a radiu. "Infernu sì!" surrisu, mantenendu i so ochji stanchi nantu à a strada mentre a so manu girava un altru dial, cerchendu una stazione adatta per sente. Ci era una stazione FM chì era trasmessa à traversu l'unicu parlante in a vittura, quellu chì era muntatu in a porta di a so vittura. Ma Nina ùn era micca esigenti sta sera. Avia disperatamente bisognu di cumpagnia, qualsiasi cumpagnia, per calmà u so umore in rapida crescita.
    
  A maiò parte di u tempu, Perdue era inconsciente è avia da piglià decisioni. Andavanu versu Chelm, una cità à 25 km da a fruntiera cù l'Ucraina, è durmianu un pocu in una casa. Mentre ghjunghjenu à a fruntiera da 14:00, Nina era cunvinta chì seranu in Pripyat à l'ora stabilita. A so unica preoccupazione era cumu ghjunghje à a cità fantasma cù punti di cuntrollu guardatu in ogni locu in a Zona d'Ecclusione chì circundava Chernobyl, ma ùn sapia pocu chì Milla avia amici ancu in i campi più duri di i dimenticati.
    
    
  ***
    
    
  Dopu qualchì ora di dorme in un motel di famiglia pittorescu in Chelm, una Nina rinfrescata è una Perdue allegra chjappà a strada attraversu a fruntiera da a Pulonia, andendu in Ucraina. Era ghjustu dopu à 1:00 pm quandu ghjunghjenu à Kovel, à circa 5 ore di distanza da u so destinazione.
    
  "Fighjate, sò chì ùn sò micca statu mè stessu per a maiò parte di u viaghju, ma site sicuru chì ùn duvemu micca andà solu à questu Sarcòfagu invece di perseguite a nostra coda in Pripyat?" Perdue hà dumandatu à Nina.
    
  "Aghju capitu a vostra preoccupazione, ma aghju un forte sensu chì stu missaghju era impurtante. "Ùn mi dumandate micca di spiegà o di dà un sensu", hà rispostu, "ma avemu bisognu di capisce perchè Milla l'hà dettu".
    
  Perdue paria stunatu. "Avete capitu chì e trasmissioni di Milla venenu direttamente da l'Ordine, nò?" Ùn pudia micca crede chì Nina hà decisu di ghjucà à e mani di u nemicu. Quantu ellu hà fiducia in ella, ùn pudia capisce a so logica in questu sforzu.
    
  Ella u guardò intensamente. "Ti dicu chì ùn possu micca spiegà. Solu..." esitò, dubbitendu a so propria supposizione, "... fidatemi. Se avemu prublemi, seraghju u primu à ammette chì aghju sbagliatu, ma qualcosa di u timing di sta trasmissione si senti diversu ".
    
  "L'intuizione di e donne, nò?" si ridacchiò. "Puderia ancu lascià Detlef mi spara in testa là in Gdynia."
    
  "Jeez, Perdue, pudete esse un pocu più di sustegnu?" ella aggrottò la fronte. "Ùn vi scurdate micca cumu avemu entratu in questu in u primu locu. Sam è eiu duvemu vene in u vostru aiutu una volta di più quandu avete avutu in guai cù quelli bastardi per a centesima volta !
    
  "Ùn aghju nunda à fà cù questu, caru!" - si burlò d'ella. "Questa cagna è i so pirate m'hà emboscatu mentre mi occupava di i mo affari, circandu di vacanze in Copenhagen, per l'amor di Diu!"
    
  Nina ùn pudia micca crede à l'arechje. Perdue era fora di ellu stessu, cum'è una straniera nervosa ch'ella ùn avia mai cunnisciutu prima. Di sicuru, era statu trascinatu in u casu Amber Room da agenti fora di u so cuntrollu, ma ùn avia mai saltatu cusì prima. Disgustata da u silenziu tensu, Nina accende a radiu è cala u voluminu per permette una terza prisenza più allegra in vittura. Ella ùn hà dettu nunda dopu, lascendu Perdue fuming mentre provava à dà sensu à a so propria decisione ridicula.
    
  Avianu appena passatu a piccula cità di Sarny quandu a musica di a radiu hà cuminciatu à sguassate è sguassate. Perdue ignorò u cambiamentu bruscu, fighjendu da a finestra u paisaghju senza rimarcabile. Di solitu, una tale interferenza irritaria Nina, ma ùn osava spegne a radiu è immerse in u silenziu di Perdue. Mentre cuntinueghja, hè diventatu più forte finu à ch'ellu hè diventatu impussibile di ignurà. Una melodia familiare, intesa l'ultima volta in una trasmissione in onda corta in Gdynia, hè ghjunta da u parlante battutu vicinu à ella, identificendu una trasmissione in entrata.
    
  "Milla?" mormorò Nina, mezza spaventata, mezza eccitata.
    
  Ancu a faccia petrificata di Perdue s'animava mentre ascoltava cù sorpresa è apprensione a melodia chì svanisce lentamente. Scambianu sguardi suspetti mentre l'onda statica riempiva l'onda. Nina hà verificatu a frequenza. "Ùn hè micca in a so frequenza normale", disse.
    
  "Chi voli dì?" dumandò, sonendu assai più cum'è ellu stessu prima. "Ùn hè micca quì induve u solitu mette?" dumandò, indicà una freccia situata abbastanza luntanu da induve Detlef u solitu mette per sintonizà a stazione di numeri. Nina scuzzulò a testa, facendu Perdue ancu più intrigatu.
    
  "Perchè duveranu esse sfarenti ...?" ella vulia dumandà, ma a spiegazione li vinni quandu Perdue rispose: "Perchè si piattanu".
    
  "Iè, hè ciò chì pensu. Ma perchè?" - era perplessa.
    
  "Ascolta," gracciava eccitatu, rinfristendu à sente.
    
  A voce di a donna pareva insistente, ma ancu. "Vedu".
    
  "Questu hè Detlef!" Nina hà dettu à Perdue. "A consegnanu à Detlef."
    
  Dopu una breve pausa, a voce fuzzy cuntinuò: "Piccu, ottu è trenta". Ci era un clic forte da u parlante è invece di una trasmissione cumpleta ci era solu un rumore biancu è staticu. Stupiti, Nina è Perdue riflettevanu ciò chì era appena accadutu in un accidentu apparente mentre l'onda di radiu sibilava in a trasmissione attuale di a stazione lucale.
    
  "Chì diavolo hè Woodpecker? Credu chì ci volenu quì à l'ottu è mezu ", hà suggeritu Perdue.
    
  "Iè, u missaghju per un viaghju à Pripyat era à sette cinquanta cinque, cusì anu spustatu u locu è aghjustatu u quadru di tempu per ghjunghje. Avà ùn hè micca assai più tardi ch'è prima, cusì, cum'è l'aghju capitu, Woodpecker ùn hè micca luntanu da Pripyat ", hà avvistatu Nina.
    
  "Diu, quantu vogliu avè un telefunu! Avete u vostru propiu telefonu?" dumandò.
    
  "Puderaghju - s'ellu hè sempre in u mo saccu di laptop, l'avete arrubatu da a casa di Kirill", hà rispostu, fighjendu in daretu à u casu zippatu in u sedile posteriore. Perdue allungò la mano e frugò in la tasca frontale del suo sacco, frugando tra i suoi blocchi, penne e occhiali.
    
  "A capitu!" - surrisu. "Ora speru chì hè carica".
    
  "Hè cusì chì duverebbe esse", disse ella, fighjendu per piglià un ochju. "Questu deve esse abbastanza per almenu e prossime duie ore. Cuntinuà. Truvate u nostru Picchio, vechju.
    
  "In questu", hà rispostu, navigendu in Internet per qualcosa cù un soprannomu simili vicinu. Si avvicinavanu rapidamente à Pripyat mentre u sole di u dopu meziornu illuminava u paisaghju pianu marrone-grigiu chjaru, trasfurmendu in giganti neri misteriosi di piloni di sentinella.
    
  "Questu hè un sintimu cusì cattivu", hà rimarcatu Nina mentre i so ochji piglianu u paisaghju. "Fighjate, Purdue, questu hè u cimiteru di a scienza sovietica. Pudete quasi sente u splendore persu in l'atmosfera ".
    
  "Questu deve esse a radiazione chì parla, Nina", hà scherzatu, incitandu una risata da u storicu, chì era felice di avè u vechju Perdue torna. "L'aghju capitu".
    
  "Induve andemu?" ella dumandò.
    
  "A sud di Pripyat, versu Chernobyl", indicò casualmente. Nina alzò una sopracciglia, mostrà a so riluttanza à visità un pezzu cusì distruttivu è periculosu di terra ucraina. Ma à a fine, sapia ch'elli avianu da andà. Dopu tuttu, eranu digià - contaminati da i resti di materiale radiuattivu lasciatu dopu à u 1986. Perdue hà verificatu a mappa nantu à u so telefunu. "Cuntinuà direttamente da Pripyat. U cusì chjamatu "picchio russo" hè in u boscu circundante ", hà dettu, appoghjatu in avanti in u so postu per fighjà. "A notte sarà prestu, amore mio. Anch'ella sarà fredda ".
    
  "Chì hè un picciu russu? Cercheraghju un grande uccello chì riempia i buchi in e strade lucali o qualcosa ? ella ghignava.
    
  "Hè in realtà una reliquia di a Guerra Fredda. U soprannomu vene da ... apprezzerete sta ... misteriosa interferenza radio chì hà disturbatu e emissioni in tutta l'Europa in l'anni 80 ", hà spartutu.
    
  "Fantasmi radio di novu", hà rimarcatu, scuzzulendu a testa. "Mi fa dumandà s'ellu simu programati ogni ghjornu cù frequenze nascoste, piene di ideologie è di propaganda, sapete? Senza u cuncettu chì e nostre opinioni ponu esse furmatu da missaghji subliminali ... "
    
  "Eccu!" - esclamò subitu. "Una basa militare secreta da quale l'armata sovietica trasmette circa 30 anni fà. Hè stata chjamata Duga-3, un signalu radar di punta chì anu utilizatu per detectà potenziali attacchi di missile balisticu.
    
  Da Pripyat una visione terribile, incantevule è grottesca, era chjaramente visibile. Si alzanu in silenziu sopra à l'arburi di boschi irradiati illuminati da u sole di u tramontu, una fila di torri d'acciaio identiche allineanu una basa militare abbandunata. "Forse avete ragione, Nina. Fighjate à a so grande dimensione. I trasmettitori quì puderanu manipulà facilmente l'onde radiu per cambià a manera di pensà à a ghjente ", hà ipotizatu, stupitu di u stranu muru di barre d'acciaio.
    
  Nina guardò u so orologio digitale. "Hè guasi tempu."
    
    
  Capitulu 29
    
    
  In tutta a Foresta Rossa, ci era soprattuttu pini chì crescenu da a stessa terra chì cupria i tombi di l'antica furesta. In u risultatu di u disastru di Chernobyl, l'antica vegetazione hè stata bulldozata è intarrata. I scheletri di pinu rossu tawny sottu una grossa capa di terra hà datu nascita à una nova generazione piantata da l'autorità. Un unicu faro di Volvo, un fasciu longu à a diritta, illuminava i tronchi d'arburi di a Foresta Rossa, mentre Nina s'avvicinava versu u cancellu d'acciaio dilapidatu à l'entrata di u cumplessu abbandunatu. Dipinti di verde è adornati di stelle sovietiche, i dui cancelli s'eranu appoghjati, à pocu pressu in u locu da una recinzione perimetrale di legnu sbriciolata.
    
  "O mio Diu, questu hè deprimente!" Nina rimarcò, appoghjata à u volante per vede megliu l'intornu appena visibile.
    
  "Mi dumandu induve duvemu andà", disse Perdue, cercandu segni di vita. L'unichi signali di vita, in ogni modu, sò ghjunti in a forma di animali salvatichi sorprendentemente abbundanti, cum'è cervi è castori, chì Perdue hà vistu nantu à a strada di l'entrata.
    
  "Entrimu solu è aspittemu. Li dugnu 30 minuti massimu, allora sguassemu l'infernu da sta trappula di morte ", disse Nina. A vittura si moveva assai lentamente, strisciandu longu i muri decrepiti induve a propaganda di l'era sovietica sbiadisce da a petra sfasata. In a notte senza vita in a basa militare Duga-3, solu u squirt di pneumatici si sentia.
    
  "Nina", disse tranquillamente Perdue.
    
  "Iè?" ella rispose, affascinata da u Willys Jeep abbandunatu.
    
  "Nina!" - disse più forte, aspittendu avanti. Ella sbattò i freni.
    
  "Santa merda!" gridò mentre a griglia di a vittura si fermava à pochi centimetri da una bellezza balcanica alta è magra, vestita di stivali è un vestitu biancu. "Chì face ella à mezu à a strada?" L'ochji turchini di a donna trapassavanu u sguardu scuru di Nina à traversu u fasciu di i fanali di a vittura. Li fece cennu cù una ligera agitazione di a manu, vultendu per indicà a strada.
    
  "Ùn aghju micca fiducia in ella", bisbigliò Nina.
    
  "Nina, simu quì. Ci aspettanu. Semu digià in acqua prufonda. Ùn lasciamu micca a signora in attesa ", surrisu quand'ellu vide cumu a bella stòrica sbucciava. "Venite." Era a vostra idea ". Li fece l'ochju d'incoraggiamentu è scese da a vittura. Nina passa a so borsa di laptop nantu à a spalla è seguita Perdue. A ghjovana bionda ùn hà dettu nunda mentre a seguitavanu, sguardendu di tantu in tantu per sustegnu. Finalmente, Nina cede è dumandò: "Sè Milla?"
    
  "No," rispose a donna casualmente, senza vultà. Ils marchèrent deux escaliers jusqu'à ce qui ressemblait à une cafétéria d'une époque passée, avec une lumière blanche aveuglante qui brillait à travers la porte. Apri a porta è a tenne per Nina è Perdue, chì entravanu à malincu, tenendu l'ochji nantu à ella.
    
  "Questa hè Milla", disse à l'invitati scozzesi, alluntanendu per revelà cinque omi è duie donne sedute in un circulu cù laptop. "Questu significa Leonid Leopoldt Alpha Military Index.
    
  Ognunu avia u so propiu stilu è u so propiu, à turnà chì occupanu u pannellu di cuntrollu unicu per e so trasmissioni. "Sò Elena. Quessi sò i mo cumpagni ", spiegò in un forte accentu serbu. "Sì un veduvu?"
    
  "Iè, hè ellu", rispose Nina prima chì Perdue puderia fà. "Sò u so cullega, u duttore Gould. Pudete chjamà Nina, è questu hè Dave ".
    
  "Speremu chì tu venissi. Ci hè qualcosa da avvistà, "dissi unu di l'omi di u circulu.
    
  "In quantu?" disse Nina sottu u so fiatu.
    
  Una di e donne era pusata in una cabina isolata à u pannellu di cuntrollu è ùn pudia sente a so cunversazione. "No, ùn interferiremu micca cù a so trasmissione. Ùn vi preoccupate, "Elena surrisu. "Questu hè Yuri. Hè di Kiev ".
    
  Yuri alzò a manu in salutu, ma cuntinuò u so travagliu. Eranu tutti sottu à 35 anni, ma tutti avianu u stessu tatuu - a stella chì Nina è Perdue avianu vistu à l'esternu di a porta, cù una scrizzione sottu in russa.
    
  "Inchiostru frescu", disse Nina appruvazioni, indicà quelli chì Elena avia nantu à u collu. "Chì dice questu?"
    
  "Oh, dice l'Armata Rossa 1985 ... um, "Armata Rossa" è a data di nascita. Tutti avemu u nostru annu di nascita accantu à e nostre stelle ", hà sorrisu timidamente. A so voce era cum'è a seta, enfatizendu l'articulazione di e so parolle chì l'hà fattu ancu più attrattiva chè a so bellezza fisica.
    
  "Stu nome hè in l'abbreviazione di Milla", hà dumandatu Nina, "chì hè Leonid...?"
    
  Elena rispose prestu. "Leonid Leopoldt era un operativu ucrainu di origine tedesca durante a Siconda Guerra Munniali chì hà sopravvissutu à un suicidiu di massa annegatu fora di a costa di Lettonia. Leonid hà uccisu u capitanu è hà cuntattatu u cumandante sottumarinu Alexander Marinesko per radio.
    
  Perdue spinse Nina: "Marinesco era u babbu di Kirill, vi ricordate?"
    
  Nina annuì, vulendu sente più da Elena.
    
  "U populu di Marinesko hà pigliatu i frammenti di a stanza d'ambra è i piattanu mentre Leonid era mandatu à u Gulag. Mentre era in a sala d'interrogatori di l'Armata Rossa, hè statu sparatu è uccisu da u porcu SS Karl Kemper. Questa scuma nazista ùn duveria micca esse in a stallazione di l'Armata Rossa ! Elena ribolliva in a so manera nobile, aspittendu turbata.
    
  "O mio Diu, Purdue!" bisbigliò Nina. "Leonid era un suldatu nantu à a registrazione! Detlef hà una medaglia appiccicata à u so pettu.
    
  "Allora ùn site micca affiliatu à l'Ordine di u Sole Neru?" - Perdue dumandò sinceramente. Sottu sguardi assai ostili, u gruppu sanu u rimproveru è u maledicà. Ùn parlava micca in lingue, ma era chjaru chì a so reazione ùn era micca favurevule.
    
  "Essa veduvu ùn significa micca esse offesu", hà inseritu Nina. "Hmm, un agente scunnisciutu l'hà infurmatu chì e vostre trasmissioni di radiu venenu da l'altu cumandamentu di u Sun Negru. Ma ci sò stati mentiti da parechje persone, cusì ùn sapemu micca veramente ciò chì succede. Vede, ùn sapemu micca quale serve ciò chì ".
    
  E parolle di Nina sò state accolte cù l'appruvazioni di u gruppu Milla. Acceptanu istantaneamente a so spiegazione, cusì hà osatu di dumandà a quistione pressante. "Ma l'Armata Rossa ùn era micca dissolta à i primi anni novanta? O hè solu per dimustrà a vostra lealtà?"
    
  A quistione di Nina hè stata rispostu da un omu chjappu di circa trentacinque anni. "L'Ordine di u Sole Neru ùn hè micca cascatu dopu à quellu idiotu chì Hitler si hè suicidatu?"
    
  "No, e prossime generazioni di seguitori sò sempre attivi", Perdue hà rispostu.
    
  "Hè questu", disse l'omu. "L'Armata Rossa hè sempre in lotta cù i Nazis; solu questi sò operativi di nova generazione chì cumbattenu una vechja guerra. Rossu versus Neru ".
    
  "Questu hè Misha", intervene Elena per educazione à i stranieri.
    
  "Tutti avemu sottumessu a furmazione militare, cum'è i nostri babbi è i so babbi, ma simu cummattenti cù l'aiutu di l'arma più periculosa di u novu mondu - a tecnulugia di l'infurmazione", hà pridicatu Misha. Era chjaramente un capu. "Milla hè u novu Tsar Bomba, criatura!"
    
  I gridi di vittoria chjappà da u gruppu. Surpresa è perplessa, Perdue fighjulava Nina sorridente è bisbigliava: "Chì hè u Tsar Bomba, possu dumandà?"
    
  "In tutta a storia di l'umanità, solu l'armi nucleari più putenti anu splutatu", fece l'ochju. "H-bomba; Credu chì hè statu pruvatu qualchì volta in l'anni sessanta ".
    
  "Questi sò i boni ragazzi", disse Perdue in schernu, assicurendu di mantene a so voce. Nina fece un sorriso è annuì. "Sò solu cuntentu chì ùn simu micca daretu à e linee nemiche quì."
    
  Dopu chì u gruppu s'era calmatu, Elena offre à Perdue è Nina cafè neru, chì tutti dui accettanu gratamente. Era statu un viaghju eccezziunale longu, senza parlà di a tensione emotiva di ciò ch'elli anu sempre trattatu.
    
  "Elena, avemu qualchì quistione nantu à Milla è a so cunnessione cù a reliquia di a Sala Amber", hà dumandatu Perdue cun rispettu. "Avemu da truvà l'opera d'arte, o ciò chì ne resta, prima di dumane sera".
    
  "Innò! Oh nò, nò!" Misha protestò apertamente. Il ordonna à Elena de s'écarter sur le canapé et s'assit face aux visiteurs mal informés. "Nimu ùn pigliarà a Sala Amber da a so tomba! Mai ! Se vulete fà questu, duvemu ricorrere à misure severi contr'à voi ".
    
  Elena pruvò à calmà u calmu cum'è l'altri s'arrizzò è circundavanu u picculu spaziu induve Misha è i straneri eranu pusati. Nina pigliò a manu di Perdue mentre tutti tiravanu e so armi. I clicchi terribili di i martelli chì sò stati alluntanati pruvucanu quantu seria Milla era.
    
  "Va bè, rilassate. Discutemu l'alternativa, ùn importa ciò chì ", hà suggeritu Perdue.
    
  A voce dolce di Elena era a prima à risponde. "Eccu, l'ultima volta chì qualcunu hà arrubbatu una parte di questu capolavoru, u Terzu Reich hà quasi distruttu a libertà di tutti i persone".
    
  "Cumu?" - dumandò Perdue. Di sicuru, avia avutu una idea, ma ùn pudia ancu capisce a vera minaccia piatta in questu. Tuttu ciò chì Nina vulia era di tene e pistole voluminose per pudè rilassate, ma i membri di Milla ùn si sò micca mossi.
    
  Avant que Misha ne se lance dans une autre tirade, Elena le pria d'attendre avec une de ces ondes fascinantes de sa main. Ella suspirò è cuntinuò: "L'ambra utilizata per fà a stanza d'ambra originale era di a regione balcanica".
    
  "Sapemu di un anticu urganismu - Calihas - chì era in l'ambra," Nina interrompe dolcemente.
    
  "E sapete ciò chì face?" Misha ùn pudia suppurtà.
    
  "Iè", hà cunfirmatu Nina.
    
  "Allora perchè cazzo li voli dà ? sì pazza ? Pazzi ! Tu, Occidente, è a to avidità ! Puttane di soldi, tutti voi!" Misha abbaia à Nina è Perdue in furia incontrollata. "Sparateli", disse à u so gruppu.
    
  Nina alzò le mani in orrore. "Innò! Per piacè ascolta ! Vulemu distrughje i pannelli d'ambra una volta per tutte, ma solu ùn sapemu cumu. Ascolta, Misha," si vultò versu ellu cù una preghiera per a so attenzione, "u nostru cullega... u nostru amicu... hè tenutu da l'Ordine, è u ammazzaranu s'ellu ùn ci consegnamu micca a Sala d'Ambra da dumane. . Allora, u veduvu è eiu simu in una merda prufonda, prufonda ! Avete capitu?"
    
  Perdue s'arrabbiò davanti à a ferocia marca di Nina versu l'irritante Misha.
    
  "Nina, possu ricurdà chì u tippu chì gridate hà praticamente e nostre palle proverbiale in a so presa", disse Perdue, tirando delicatamente a cammisa di Nina.
    
  "No, Purdue!" Idda resistì, alluntanendu a manu. "Eccu simu à mezu. Ùn simu micca l'Armata Rossa o u Sole Neru, ma simu minacciati da i dui lati, è simu custretti à esse e so cagna, à fà u travagliu bruttu è à pruvà micca di esse ammazzati !
    
  Elena s'assittò in silenziu annunziendu in accordu, aspittendu chì Misha capisce a situazione di i stranieri. A donna chì avia trasmessu tuttu u tempu, esce da a cabina è fighjulava à i straneri chì stavanu in a cafeteria è u restu di u so gruppu, tenendu l'arma pronta. À più di sei metri di altezza, l'Ucrainu di i capelli scuri pareva più cà intimidante. I so dreadlocks si sparghjenu nantu à e spalle mentre ella si avvicinava elegantemente. Elena l'hà presentata casualmente à Nina è Perdue: "Questu hè u nostru espertu di esplosivi, Natasha. Hè un anticu suldatu di e forze speciali è un discendenti direttu di Leonid Leopold.
    
  "Quale hè stu?" - dumandò Natasha fermamente.
    
  "Vedovu", rispose Misha, passendu avanti è avanti, riflettendu a recente dichjarazione di Nina.
    
  "Ah, veduvu. Gabi era u nostru amicu, rispose ella scuzzulendu u capu. "A so morte hè stata una grande perdita per a libertà mundiale".
    
  "Iè, era," Perdue accunsentì, incapace di caccià l'ochji di u novu arrivatu. Elena hà dettu à Natasha nantu à a situazione delicata in quale i visitori si trovanu, à quale a donna amazona hà rispostu: "Misha, avemu da aiutà".
    
  "Avemu cumbattutu una guerra cù dati, cù infurmazioni, micca cù forza di focu", Misha hà ricurdatu.
    
  "Sò stati l'infurmazioni è e dati chì anu impeditu quellu ufficiale di l'intelligenza americanu chì hà pruvatu à aiutà à Black Sun à ottene a Sala Amber in l'ultima era di a Guerra Fredda?" - li dumandò. "No, a putenza di focu sovietica l'hà impeditu in Germania Occidentale".
    
  "Semu pirate, micca terroristi!" - protestò.
    
  "Sò stati questi i pirate chì anu distruttu a minaccia di Chernobyl Calihas in u 1986? Innò, Misha, eranu terroristi ! - objectò ella. "Avà avemu stu prublema di novu, è l'averemu finu à chì a Sala Amber esiste. Chì farai quandu Black Sun riesce? Manderete sequenze di numeri per deprogrammà a mente di i pochi chì anu sempre à sente a radiu per u restu di a so vita mentre i fottuti Nazis piglianu u mondu per l'ipnosi di massa è u cuntrollu di a mente?
    
  "U disastru di Chernobyl ùn era micca un accidente?" Perdue dumandò casualmente, ma i sguardi d'avvertimentu acuti di i membri di Milla u silenziu. Ancu Nina ùn pudia micca crede a so dumanda inappropriata. Apparentemente Nina è Perdue avianu appena suscitatu u nidu di calabrone più mortu di a storia, è u Sole Negru era per sapè perchè u rossu hè u culore di sangue.
    
    
  Capitulu 30
    
    
  Sam hà pensatu à Nina mentre aspittava chì Kemper tornava à a vittura. U guardianu di u corpu chì li guidava si ferma daretu à a rota, lascendu u mutore in marchja. Ancu s'è Sam hà sappiutu scappà da u gorilla in u vestitu neru, ùn ci era veramente nudda parte per corre. In tutte e direzzione da elli, stendu finu à chì l'ochju pudia vede, u paisaghju s'assumigliava à una vista assai familiare. In fatti, era più di una visione familiar.
    
  Stranamente simile à l'allucinazione indotta da l'ipnosi di Sam durante e so sesioni cù u duttore Helberg, u terrenu pianu, senza caratteristiche cù prati incolori l'hà disturbatu. Hè una bona cosa chì Kemper l'hà lasciatu solu per un pezzu per pudè processà l'incidentu surreale finu à ch'ellu ùn hà più spaventatu. Ma più hà osservatu, pigliava è assorbava u paisaghju per adattà à ellu, più Sam s'era accortu chì u spaventava altrettantu.
    
  Spostendu incunificatu in a so sedia, ùn pudia sminticà di ricurdà u sognu di un pozzu è di un paisaghju sterile davanti à un impulsu distruttivu chì illuminava u celu è distruggeva e nazioni. U significatu di ciò chì una volta ùn era nunda di più chè una manifestazione subconsciente di u disordine assistitu hè diventatu, à l'orrore di Sam, una prufezia.
    
  Prufezia ? Eiu ? " si dumandava l'assurdità di l'idea. Ma tandu un altru ricordu s'incarnava in a so cuscenza, cum'è un altru pezzu di u puzzle. A so mente palesa e parolle chì avia scrittu quandu era in a presa di a so forma, torna u paese di l'isula; e parolle, chì l'attaccante di Nina li gridava.
    
  "Caccià u vostru cattivu prufeta fora di quì!"
    
  "Caccià u vostru cattivu prufeta fora di quì!"
    
  "Caccià u vostru cattivu prufeta fora di quì!"
    
  Sam avia paura.
    
  "Santu merda! Cumu puderia micca avè intesu questu in quellu tempu?" s'hè strappatu u cervellu, scurdendu di cunsiderà chì tale hè a natura stessa di a mente è tutte e so capacità maravigliose: "M'hà chjamatu prufeta?" Pallidu, inghiottì duramente mentre tuttu si riunì - una visione di u locu esatta è a distruzzione di una razza intera sottu à un celu ambra. Ma ciò chì l'inghjulia più era a pulsazione chì vede in a so visione, cum'è una splusione nucleare.
    
  Kemper hà spaventatu Sam quandu hà apertu a porta per vultà. Stu clicu bruscu di a serratura cintrali, seguitu da u forte clicu di a maniglia, hè ghjuntu quandu Sam si ricurdava di quellu impulsu sconvolgente chì s'era ondulatu in tuttu u paese.
    
  "Entschuldigung, Herr Cleve," Kemper si scusò mentre Sam s'agitava di paura, stringendu u so pettu. In ogni casu, questu hà causatu u tiranu à ridere. "Perchè site cusì nervoso?"
    
  "Solu nervoso per i mo amichi", Sam alzò le spalle.
    
  "Sò sicuru chì ùn ti lasciaranu micca", Klaus pruvò à esse cordiale.
    
  "Ci hè un prublema cù a carica?" Sam dumandò.
    
  "Solu un picculu prublema cù u sensoru di gasu, ma hè avà risoltu", Kemper hà rispostu seriamente. "Allora, vulia sapè cumu e sequenze numeriche anu frustratu u vostru attaccu à mè, nò?"
    
  "Iè. Era stupente, ma ancu più impressiunanti era u fattu chì m'hà affettatu solu. L'omi chì eranu cun voi ùn anu micca mostratu segni di manipulazione ", hà admiratu Sam, indulgendu l'ego di Klaus cum'è s'ellu era un grande fan. Questa era una tattica chì Sam Cleave avia utilizatu parechje volte prima in i so investigazioni per espose i criminali.
    
  "Eccu u sicretu," Klaus hà sorrisu cunfurtumente, torcendu lentamente e mani è sbulicatu di compiaciu. "Ùn si tratta micca tantu di i numeri, ma di a cumminazione di numeri. A matematica, cum'è a sapete, hè a lingua stessa di a Creazione. I numeri guvernanu tuttu ciò chì esiste, sia à u livellu cellulare, geomètricamenti, in fisica, cumposti chimichi o in ogni locu. Hè a chjave per trasfurmà tutte e dati, cum'è un urdinatore in una parte specifica di u vostru cervellu, sapete?
    
  Sam annuì. Pensò un pocu è rispose: "Allora, questu hè qualcosa cum'è un cifru à una macchina enigma biologica".
    
  Kemper applaude. Litteralmente. "Questa hè una analogia estremamente precisa, sgiò Cleave! Ùn aghju micca pussutu spiegà megliu mè stessu. Hè esattamente cumu funziona. Utilizendu catene di cumminzioni specifiche, hè abbastanza pussibule di espansione u campu di influenza, essenzialmente short-circuiting i receptori di u cervellu. Avà, se aghjunghje un currente elettricu à questa azzione ", Kemper reveled in a so superiorità, "aumentarà l'effettu di a forma di pensamentu decuplicatu".
    
  "Allora, usendu l'electricità, pudete veramente aumentà a quantità di dati chì digerite? O hè per rinfurzà a capacità di u manipulatore di cuntrullà più di una persona à u mumentu? Sam dumandò.
    
  "Continua à parlà, dobber", hà pensatu Sam daretu à a so sciarada sapientemente interpretata. "È u premiu va à... Samson Cleave per a so interpretazione di ghjurnalistu incantatu incantatu da un omu intelligente ! Sam, micca menu eccezziunale in u so attore, hà registratu ogni dettagliu chì u narcisista tedescu spew out.
    
  "Chì pensate chì era a prima cosa chì Adolf Hitler hà fattu quandu hà pigliatu u putere nantu à u persunale inattivu di a Wehrmacht in u 1935?" - dumandò à Sam retorica. "Hà introduttu a disciplina di massa, l'efficienza di cummattimentu è a lealtà incrollabile per impone l'ideologia SS utilizendu a prugrammazione subconsciente".
    
  Cun grande dilicatezza, Sam hà fattu a quistione chì era spuntata in a so testa quasi subitu dopu a dichjarazione di Kemper. "Hitler hà avutu Kalihas?"
    
  "Dopu chì a Sala Amber hà pigliatu a residenza in u Palazzu di a cità di Berlinu, un maestru tedescu di Baviera ..." Kemper sgridò, circandu di ricurdà u nome di l'omu. "Uh, nò, ùn mi ricordu micca - hè statu invitatu à unisce à l'artighjani russi per restaurà l'artefattu dopu chì hè statu prisentatu à Petru u Grande, sapete?"
    
  "Sì", rispose Sam prontamente.
    
  "Secunnu a legenda, quandu travagliava nantu à un novu disignu per una stanza restaurata in u Palazzu di Catherine, "esigeva" trè pezzi d'ambra, sapete, per i so prublemi", Kemper fece un ochju à Sam.
    
  "Ùn pudete micca veramente culpisce ellu", disse Sam.
    
  "No, cumu pò qualcunu li culpisce per quessa? Sò d'accordu. In ogni casu, hà vindutu una cosa. L'altri dui eranu temuti di esse stati ingannati da a so moglia è ancu vinduti. Tuttavia, questu pare esse falsu, è a moglia in quistione hè stata un primu membru matriarcale di a linea di sangue chì hà scontru l'impressionable Hitler parechji seculi dopu.
    
  Kemper era chjaramente prufittà di a so propria narrazione, uccidendu u tempu in u so modu di tumbà Sam, ma u ghjurnalistu hà sempre prestatu più attenzione mentre a storia si sviluppava. "Hà trasmessu i dui pezzi d'ambra chì restanu da a stanza d'ambra originale à i so discendenti, è anu finitu per andà à nimu altru ch'è Johann Dietrich Eckart! Cumu pò esse un accidentu?"
    
  "Scusate, Klaus", si scusò Sam timore, "ma a mo cunniscenza di a storia di a lingua tedesca hè imbarazzante. Hè per quessa chì tengu Nina ".
    
  "Ah! Solu per infurmazione storica? Klaus scherzò. "I dubbitu. Ma lasciami chjarificà. Eckart, un omu assai sapienti è poeta metafisicu, era direttamente rispunsevuli di a fascinazione di Hitler per l'occulte. Sospettemu chì era Eckart chì hà scupertu u putere di Kalihasa, è dopu utilizatu stu fenomenu quandu hà riunitu i primi membri di u Sun Negru. È, sicuru, u participante più eccezziunale chì hà sappiutu aduprà attivamente l'opportunità innegabile di cambià a visione di u mondu di e persone ... "
    
  "... era Adolf Hitler. Avà capiscu, "Sam hà riempitu i spazii, fintendu incantu per ingannà u so captore. "Kalihasa hà datu à Hitler a capacità di trasfurmà a ghjente in, bè, droni. Questu spiega perchè e masse in a Germania nazista eranu largamente di a listessa opinione ... muvimenti sincronizati è stu livellu di crudeltà obscenely instinctive, inumanu ".
    
  Klaus sorrise gentilmente a Sam. "Indecently instinctive... Mi piace."
    
  "Pensu chì puderebbe," Sam suspirò. "Hè tuttu affascinante positivamente, sapete? Ma cumu sapete di tuttu questu?"
    
  "U mo babbu," Kemper hà rispostu in modu di fattu. Hà colpitu Sam cum'è una celebrità potenziale cù a so timidezza finta. "Karl Kemper."
    
  "Kemper era u nome chì hè surtitu in u clip audio di Nina", hà ricurdatu Sam. "Era rispunsevuli di a morte di un suldatu di l'Armata Rossa in una sala d'interrogatori. Avà u puzzle si riunisce. Fighjulava intensamente in l'ochji di u mostru chì stava davanti à ellu in un picculu quadru. Ùn possu aspittà di fighjulà ch'è vo strangulà, hà pensatu Sam mentre dà à u cumandante di u Sole Neru tutta l'attenzione ch'ellu bramava. "Ùn possu micca crede ch'e bevi cù un bastardo genocida. Cume mi piacerebbe pudè ballà nantu à e vostre cendri, scum nazista! "L'idee chì si sò materializzate in l'ànima di Sam parevanu stranieri è divorziati da a so propria persunalità, è l'hà allarmatu. U Kalihasa in u so cervellu ripigliò di novu, riempiendu i so pinsamenti di negatività. è a viulenza primitiva, ma hà avutu ad ammette chì e cose terribili chì pensava ùn eranu micca esagerate.
    
  "Dimmi, Klaus, quale era u scopu di l'assassini di Berlinu?" Sam allargò a chjamata entrevista speciale nantu à un vetru di bon whisky. "A paura? L'ansietà publica? Aghju sempre pensatu chì questu era u vostru modu di simpricimenti preparà e masse per l'intruduzioni chì venenu di un novu sistema di ordine è disciplina. Quantu era vicinu ! Avemu avutu à fà una scumessa ".
    
  Kemper pareva menu di stella dopu avè intesu parlà di a nova strada chì u ghjurnalistu d'investigazione pigliava, ma ùn avia nunda à perde per revelà i so mutivi à i morti chì caminavanu.
    
  "Hè in realtà un prugramma assai simplice", hà rispostu. "Perchè u cancelliere tedescu hè in u nostru putere, avemu una leva. L'assassinii di citadini d'altu rangu, rispunsevuli principarmenti di u benessiri puliticu è finanziariu di u paese, pruvucanu ch'è no simu cuscenti è, sicuru, ùn esitanu micca à fà e nostre minacce.
    
  "Allora li avete sceltu secondu u so statutu d'elite?" Sam hà dumandatu solu.
    
  "Anch'ellu, sgiò Cleave. Ma ognunu di i nostri scopi hà avutu un investimentu più prufondu in u nostru mondu cà solu soldi è putere ", hà dettu Kemper, ancu s'ellu ùn pareva micca troppu ansiosu di sparte ciò chì era esattamente quelli investimenti. Ce n'est que lorsque Sam fit semblant de perdre l'intérêt en hochant la tête et commença à regarder par la fenêtre le terrain en mouvement à l'extérieur que Kemper se sentit obligé de lui dire. "Ognunu di questi obiettivi apparentemente casuali eranu in fattu tedeschi chì aiutavanu i nostri camaradi di l'Armata Rossa muderni à dissimulà u locu è oculte l'esistenza di a Sala Amber, l'unicu ostaculu più efficace in a ricerca di Black Sun per u capolavoru originale. U mo babbu hà amparatu da Leopoldu - u traditore russu - chì a reliquia hè stata interceptata da l'Armata Rossa è ùn hè micca falata cù Wilhelm Gustloff, chì era Milla, cum'è a legenda dice. Da tandu, certi membri di Black Sun, avè cambiatu a so mente nantu à a duminazione mundiale, anu lasciatu i nostri ranchi. Pudete crede? I discendenti di l'ariani, putenti è intellettuale superiori, decisu di rompe cù l'Ordine. Ma u più grande tradimentu hè stata d'aiutà i bastardi sovietici à ammuccià a Sala Amber, ancu finanziendu una operazione secreta in u 1986 per distrughje sei di e dece lastre d'ambra rimanenti chì cuntenenu Kalihasa!
    
  Sam s'arrizzò. "Aspetta, aspetta. Chì parli di u 1986 ? A mità di a Sala Amber hè stata distrutta?
    
  "Iè, grazia à i nostri membri d'elite di a sucetà recentemente morti chì anu finanziatu Milla per l'Operazione Homeland, Chernobyl hè avà a tomba di a mità di una magnifica reliquia", Kemper ridacchiò, stringendu i pugni. "Ma sta volta andemu à distrughjelli - facenu spariscia cù i so cumpatrioti è tutti quelli chì ci interruganu".
    
  "Cumu?" Sam dumandò.
    
  Kemper ridia, surprisatu chì qualchissia cusì perspicace cum'è Sam Cleave ùn hà micca capitu ciò chì si passava veramente. "Bè, avemu voi, sgiò Cleave. Sò u novu Hitler di u Sole Neru ... cù sta criatura speciale chì si alimenta di u vostru cervellu ".
    
  "Mi dispiace?" Sam ansimò. "Cumu pensate chì aghju da serve u vostru scopu?"
    
  "A vostra mente hà a capacità di manipulà e masse, amicu. Cum'è Führer, puderete sottumette à Milla è tutte l'altri agenzie cum'è elli - ancu i guverni. Faranu u restu elli stessi, " Kemper risa.
    
  "E i mo amichi?" - Dumandò Sam, allarmatu da e prospettive di apertura.
    
  "Ùn importa micca. À u mumentu chì prughjettate u putere di Kalihasa nantu à u mondu, u corpu avarà assorbutu a maiò parte di u vostru cervellu ", disse Kemper mentre Sam u fighjulava in orrore. "O quellu o l'aumentu anormale di l'attività elettrica frighjerà u vostru cervellu. In ogni casu, entrerete in a storia cum'è un eroe di l'Ordine ".
    
    
  Capitulu 31
    
    
  "Date li l'oru cazzo. L'oru diventerà prestu senza valore s'ellu ùn ponu truvà un modu per trasfurmà a vanità è a densità in veri paradigmi di sopravvivenza ", Natasha hà burlatu i so culleghi. I visitori di Milla si pusonu intornu à una grande tavola cù un gruppu di pirate militanti chì Perdue avia scupertu chì eranu i persone daretu à a misteriosa cumunicazione di Gabi cù u cuntrollu di u trafficu aereu. Era Marco, unu di i membri più tranquilli di u Milla, chì hà bypassatu u cuntrollu di l'aria di Copenhagen è hà dettu à i piloti Purdue di cambià a rotta per Berlinu, ma Purdue ùn era micca per scaccià a so cover di u soprannomu "Veduve" di Detlef per revelà quale ellu veramente. era - micca ancora.
    
  "Ùn aghju micca idea di ciò chì l'oru hà da fà cù u pianu", murmurò Nina Perdue à mezu à una discussione cù i Russi.
    
  "A maiò parte di e fogli d'ambra chì esistenu anu sempre l'incrustazioni d'oru è i frames in u locu, duttore Gould", spiegò Elena, facendu chì Nina si senti stupida per esse lagnata troppu forte.
    
  "Iè!" - Misha intervene. "Questu oru vale assai per e persone ghjusti".
    
  "Ora sì un porcu capitalista?" dumandò Yuri. "I soldi sò inutili. Valore solu l'infurmazioni, a cunniscenza è e cose pratiche. Li demu l'oru. À quale importa? Avemu bisognu d'oru per ingannà elli in crede chì l'amichi di Gabi ùn sò micca à qualcosa ".
    
  "Ancu megliu", suggerì Elena, "utilicemu sculture d'oru per allughjà l'isotopo. Tuttu ciò chì avemu bisognu hè un catalizzatore è abbastanza elettricità per riscalda a padella.
    
  "Isotopo? Sì un scientist, Elena? Perdue hè affascinatu.
    
  "Fisicu nucleari, classa di 2014", Natasha si vantava cun un surrisu annantu à u so amicu piacevule.
    
  "Merca!" Nina era incantata, impressionata da l'intelligenza piatta in a bella donna. Ella guardò à Perdue è l'hà spintu. "Stu locu hè u Valhalla di u sapiosexual, ehi?"
    
  Perdue alzò le sopracciglia in modo coquette à l'esatta ipotesi di Nina. Di colpu, a discussione accesa trà i pirate di l'Armata Rossa hè stata interrotta da un forte crash chì li fece tutti congelati in anticipazione. Aspittavanu, ascoltendu attentamente. Da i parlanti murati di u centru di trasmissione, l'ullu di un signalu entrante annuncia qualcosa di sinistro.
    
  "Guten Tag, meine Kameraden."
    
  "O Diu, hè Kemper di novu", sibilò Natasha.
    
  Perdue si sentia malatu à u so stomacu. U sonu di a voce di l'omu l'hà fattu vertigine, ma l'hà tenutu per u gruppu.
    
  "Avemu ghjuntu à Chernobyl in duie ore", disse Kemper. "Questu hè u vostru primu è l'unicu avvisu chì aspettemu chì a nostra ETA caccià a Sala Amber da u sarcòfagu. U fallimentu di rispittà risulterà in ..." si ridacchiò in sè stessu è hà decisu di abbandunà e formalità, "... bè, portarà à a morte di u cancelliere tedescu è di Sam Cleave, dopu chì liberaremu u gasu nervu in Mosca, Londra è Seoul à u stessu tempu. David Perdue serà implicatu in a nostra vasta rete di media pulitica, dunque ùn pruvate micca di sfida. Zwei Stunden. Wiedersehen."
    
  Un clic cut through the static è u silenziu cascò nantu à a cafeteria cum'è una manta di scunfitta.
    
  "Hè per quessa chì duvemu cambià locu. Hannu pirateghjatu e nostre frequenze di trasmissione dapoi un mese. Mandendu sequenze di numeri diffirenti da a nostra, furzà a ghjente à tumbà sè stessu è l'altri per suggestionu subliminale. Avà avemu da squat nantu à u situ fantasma di Duga-3 ", Natasha grinnì.
    
  Perdue avala duramente mentre a so temperatura picchiò. Pruvate micca di interrompe a riunione, pusò e so mani friddi è striduli nantu à u sediu à ogni latu di ellu. Nina hà capitu subitu chì qualcosa era sbagliatu.
    
  "Purdue?" - hà dumandatu. "Sì di novu malatu?"
    
  Sorrisu debbuli è l'hà spazzolatu cù un scuzzulu di a testa.
    
  "Ùn pare micca bè", Misha hà nutatu. "Infezzione? Quantu stai quì ? Più di un ghjornu?"
    
  "No", rispose Nina. "Solu per uni pochi d'ore. Ma hè statu malatu per dui ghjorni ".
    
  "Ùn vi preoccupate, ghjente," Perdue slurred, mantenendu sempre una espressione allegra. "Se ne va dopu."
    
  "Allora?" Elena dumandò.
    
  Perdue s'arrizzò, u so visu pallidu mentre provava à ritruvà si, ma hà spintu u so corpu slanciatu versu a porta, correndu contr'à l'immensa voglia di vomità.
    
  "Dopu questu," Nina suspirò.
    
  "A stanza di l'omi hè à u pianu sottu", disse Marco casualmente, fighjendu chì u so invitatu scendeva in fretta per i scalini. "Beie o nervi?" dumandò à Nina.
    
  "Tu dui. Black Sun l'hà torturatu per parechji ghjorni prima chì u nostru amicu Sam andò per caccià. Pensu chì a ferita l'affetta sempre ", hà spiegatu. "L'anu tenutu in a so fortezza in a steppa kazaka è l'anu torturatu senza riposu".
    
  E donne parevanu indifferenti cum'è l'omi. Apparentemente, a tortura era cusì arradicata in u so passatu culturale di guerra è tragedia chì era un datu in a cunversazione. Immediatamente l'espressione vuota nantu à a faccia di Misha s'illuminò è animava e so caratteristiche. "Dottore Gould, avete e coordenate di questu locu? Questa... fortezza in Kazakhstan ?
    
  "Sì", rispose Nina. "Hè cusì chì l'avemu trovu in u primu locu".
    
  L'omu temperamental hà allargatu a so manu à ella, è Nina rummaged rapidamente in u saccu frontale zip-top per a carta chì avia sketched in l'uffiziu di u duttore Helberg quellu ghjornu. Hà datu à Misha i numeri è l'infurmazioni registrati.
    
  Allora, i primi missaghji chì Detlef ci hà purtatu à Edimburgo ùn sò micca stati mandati da Milla. Altrimenti, sapianu u locu di u cumplessu ", hà pensatu Nina, ma l'hà tenutu per sè stessu. Per d 'altra banda, Milla l'hà chjamatu "U Veduvu". Anch'elli anu ricunnisciutu subitu à questu omu cum'è u maritu di Gabi. "E so mani. si riposava in i so capelli scuri è arruffati mentre appoghjava a testa è appoghjava i gomiti nantu à a tavula cum'è una scola stancata, li vinni in mente chì Gabi - è dunque Detlef - era statu ancu ingannatu da l'ingerenza di l'Ordine in e trasmissioni, cum'è e persone affettate da e sequenze numeriche Maleficent. "Oh, u mo Diu, aghju da scusa à Detlef. Sò sicuru chì hà sopravvissutu à u picculu incidente cù u Volvo. Spergu cusì?"
    
  Perdue hè stata fora per un bellu pezzu, ma era più impurtante per vene cun un pianu prima di u so tempu. Ella guardò i geni russi discutendu in calore qualcosa in a so propria lingua, ma ùn importa micca. Sona bella per ella, è da u so tonu hà indovinatu chì l'idea di Misha era sana.
    
  Appena ch'ella hà cuminciatu à preoccupassi di u destinu di Sam, Misha è Elena si ncuntrau cun ella per spiegà u pianu. U restu di i participanti seguitanu Natasha fora di a stanza, è Nina li hà intesu tronu falà i scalini di ferru, cum'è durante un drill drill.
    
  "Pensu chì avete un pianu. Per piacè dimmi chì avete un pianu. U nostru tempu hè guasi finitu è ùn pensu micca di pudè più. S'elli uccidenu Sam, ghjuru à Diu, dedicà a mo vita à perdili tutti ", si lamentò in disperazione.
    
  "Questu hè un umore rossu," Elena surrisu.
    
  "E iè, avemu un pianu. Bon pianu ", disse Misha. Paria quasi cuntentu.
    
  " Fabulous ! Nina surrisu, ancu s'ellu pareva sempre tesa. "Chì hè u pianu?"
    
  Misha hà dichjaratu audacemente: "Li demu a Sala Amber".
    
  U surrisu di Nina svanì.
    
  "Veni di novu?" ella sbatté rapidamente, mezzu in furia, mità vulendu sente a so spiegazione. "Deve speru di più, ligatu à a vostra cunclusione? Perchè s'ellu hè u vostru pianu, aghju persu tutta a fede in a mo admirazione diminuita per l'ingegnu sovieticu ".
    
  Ridianu distrattamente. Era chjaru ch'elli ùn importavanu micca l'opinione di l'Occidentali ; mancu abbastanza per correre à dissipà i so dubbiti. Nina piegò i braccia sopra u so pettu. I pinsamenti di a malatia constante di Perdue è di a subordinazione è l'assenza constante di Sam anu solu arrabbiatu u storicu sfacciatu. Elena sentì a so disappuntu è coraggiosamente li pigliò a manu.
    
  "Ùn interferemu micca cù l'attuale, um, rivendicazioni di Black Sun à a Sala Amber o a cullizzioni, ma vi furniremu tuttu ciò chì avete bisognu per cumbatte. bè?" - disse à Nina.
    
  "Ùn ci aiuti micca à ritruvà Sam?" Nina ansimò. Ci vulia à scoppia in lacrime. Dopu tuttu questu, hè stata rifiutata da i soli alliati ch'ella pensava chì avianu contru à Kemper. Forse l'Armata Rossa ùn era micca cusì putente cum'è a so reputazione dichjara, hà pensatu cun amara delusione in u so core. "Allora chì diavolo aiuterà veramente?" - hà brusgiatu.
    
  L'ochji di Misha s'obscuravanu d'intolleranza. "Senti, ùn avemu micca bisognu di aiutà. Trasmettemu infurmazioni, micca cummattiri e vostre battaglie ".
    
  "Hè ovvi", ella ridacchiò. "Allora chì succede avà?"
    
  "Tu è u Veduve duvete piglià i pezzi rimanenti di a Sala Amber. Yuri assumerà un omu cù un carrettu pesante è blocchi per voi ", Elena pruvò à sona più proattivu. "Natasha è Marco sò avà in u settore di u reattore di u sublivellu Medvedka. Aghju da aiutà à Marcu cù u velenu prestu.
    
  "Eiu?" Nina fece una smorfia.
    
  Misha indicò Elena. "Hè ciò chì chjamanu l'elementi chimichi chì mettenu in bombe. Pensu chì cercanu di esse divertenti. Per esempiu, avvelenendu u corpu cù u vinu, avvelenanu l'ogetti cù sustanzi chimichi o qualcos'altro ".
    
  Elena u basgiò è si scusò per unisce à l'altri in u sotano sicretu di u reattore rapidu di reproductore, una sezione di l'immensa basa militare chì era stata aduprata per almacenà l'equipaggiu. Arc-3 era unu di trè lochi chì Milla migrava periodicamente ogni annu per evità a cattura o a deteczione, è u gruppu hà cunvertitu segretamente ognuna di e so locu in basi di operazioni cumpletamente funziunali.
    
  "Quandu u velenu hè prontu, vi daremu i materiali, ma duvete preparà e vostre armi in a stallazione di Vault", spiegò Misha.
    
  "Hè un sarcòfagu?" - hà dumandatu.
    
  "Iè."
    
  "Ma a radiazione quì mi ucciderà", protestò Nina.
    
  "Ùn sarete micca in a stallazione Vault. In u 1996, u mo ziu è u missiavu trasfirìu i piatti da a Sala Amber à un vechju pozzu vicinu à a facilità di Vault, ma induve u pozzu hè situatu ci hè terra, assai terra. Ùn hè micca cunnessu à u reattore 4, cusì duvete esse bè ", spiegò.
    
  "Diu, questu mi strapparà a pelle", murmurò ella, cunsiderà seriamente abbandunà tutta l'impresa è lascià Perdue è Sam à u so destinu. Misha si ridia di a paranoia di una donna occidentale viziata è scuzzulò a testa. "Quale mi pò mostrà cumu cucini questu?" - Infine hà dumandatu Nina, decisu ch'ella ùn vulia micca chì i Russi cunsideranu i Scozzesi debuli.
    
  "Natasha hè un espertu di esplosivi. Elena hè un espertu di periculi chimichi. Vi diceranu cumu trasfurmà a Sala Amber in un cercuettu, "Misha surrisu. "Una cosa, duttore Gould," cuntinuò in un tonu silenziu, inusual di a so natura autoritaria. "Per piacè manighjà u metallu cù l'equipaggiu protettivu è pruvate micca di respira senza copre a bocca. È dopu avè datu a reliquia, stà luntanu. Una longa distanza, ok?
    
  "Va bè", rispose Nina, grata per a so preoccupazione. Questu era un latu di ellu ch'ella ùn avia mai avutu u piacè di vede finu à avà. Era un omu maturu. "Misha?"
    
  "Iè?"
    
  In tutta a serietà ella supplicava di scopre. "Chì tipu d'arma facciu quì?"
    
  Ùn hà micca rispostu, cusì hà sondatu un pocu più.
    
  "Quantu luntanu duverebbe esse dopu avè datu à Kemper a Stanza Ambrata?" - vulia determinà.
    
  Misha hà lampatu parechje volte, fighjendu prufondamente in l'ochji scuri di a bella donna. Si sbulicò a gola è hà cunsigliatu: "Lasciate u paese".
    
    
  Capitulu 32
    
    
  Quandu Perdue si svegliò nantu à u bagnu, a so cammisa era macchiata di bile è saliva. Imbarazzatu, hà fattu u so megliu per lavà cù sapone di e mani è acqua fridda in u lavabo. Dopu qualchì pulizia, hà esaminatu a cundizione di u tela in u specchiu. "Hè cum'è ùn hè mai accadutu", hà surrisu, cuntentu di i so sforzi.
    
  Quandu intrì in a cafeteria, truvò Nina vistutu da Elena è Misha.
    
  "U to turnu," Nina righignò. "Vecu chì avete avutu un altru attaccu di malatia".
    
  "Ùn era nunda di viulenza", disse. "Chì si passa?"
    
  "Seremu imbottite i vestiti di u duttore Gould cù materiali resistenti à a radiazione quandu voi dui scendete per a Sala Amber", hà infurmatu Elena.
    
  "Questu hè divertente, Nina", si lamentò. "Mi ricusate di portà tuttu questu. Cum'è s'è u nostru compitu ùn era micca digià ostaculatu da a scadenza, avà duvete ricorrere à misure assurde è chjode per ritardà ancu più ?
    
  Nina aggrottò la fronte. Paria chì Perdue s'era turnatu in a cagna chiagnola ch'ella s'era battuta in vittura, è ùn avia micca da suppurtà i so capricci infantili. "Vulete chì e vostre palle cascassi dumane?" - disse sarcasticamente in risposta. " Altrimenti, hè megliu piglià una tazza ; guidà".
    
  "Cresce, duttore Gould", rispose.
    
  "I livelli di radiazione sò vicinu à letali per sta piccula spedizione, Dave. Spergu chì avete una grande cullizzioni di cappelli di baseball per l'inevitabbile perdita di capelli chì soffrerete in poche settimane.
    
  I Suvietichi si ridiavanu in silenziu di a tirata patronisata di Nina mentre stallanu l'ultimu di i so gadgets rinfurzati di piombu. Elena li hà datu una mascherina medica per copre a bocca quand'ella hè cascata da u pozzu, è un cascu di scalata per casu.
    
  Dopu avè fighjatu per un mumentu, Perdue li permette di vestillu cusì prima di accumpagnà Nina induve Natasha era pronta à armalli per a battaglia. Marco avia assemblatu per elli alcuni arnesi di taglio puliti di dimensioni di una matita, cù struzzioni nantu à cumu rivesti l'ambra in un prototipu di vetru sottile chì avia creatu per una tale occasione.
    
  "Genti, sì sicuru chì pudemu fà sta impresa altamente specializata in pocu tempu?" - dumandò Perdue.
    
  "Dr Gould dice chì site un inventore", Marco rispose. "Com'è u travagliu cù l'elettronica. Aduprà arnesi per accessu è aghjustamentu. Pone i pezzi di metallu nantu à una foglia d'ambra per ammuccià cum'è intarsia d'oru è copre cù coperchi. Aduprate i clips in i cantoni è BOOM! A Stanza d'Ambra, rinfurzata da a morte per pudè piglià a casa ".
    
  "Ancora ùn capiscu micca bè ciò chì significa tuttu", si lamentò Nina. "Perchè facemu questu? Misha m'hà suggeritu chì duvemu esse luntanu, chì significa chì hè una bomba, nò ?
    
  "Hè ghjustu", hà cunfirmatu Natasha.
    
  "Ma hè solu una cullizzioni di cornici è anelli di metalli d'argentu sporchi. Sembra qualcosa chì u mo missiavu meccanicu hà tenutu in una junkyard ", gemì. Perdue hà dimustratu per a prima volta un certu interessu in a so missione quand'ellu hà vistu un junk chì pareva l'acciaio o l'argentu terni.
    
  "Maria, Mamma di Diu! Nina!" - esilò cun reverenza, lanzendu un sguardu à Natasha piena di cundanna è sorpresa. "Voi ghjente sì pazzi!"
    
  "Chì? Chì ghjè stu?" - hà dumandatu. Tutti turnavanu u so sguardu, imperturbati da u so ghjudiziu in panicu. A bocca di Perdue resta aperta in incredulità mentre si vultò versu Nina cù un articulu in manu. "Questu hè plutoniu di qualità d'arme. Ci mandanu à trasfurmà a Sala Amber in una bomba nucleare!
    
  Ùn anu micca negatu a so dichjarazione è ùn parevanu intimidati. Nina era senza parole.
    
  "Questu hè veru?" - hà dumandatu. Elena girò in giù e Natasha annuì fieramente.
    
  "Ùn pò micca esplusione mentre u tenete in e vostre mani, Nina", spiegò Natasha cun calma. "Basta fà chì pare un pezzu d'arti è copre i pannelli cù vetru Marco. Allora dà à Kemper.
    
  "Plutonium s'ignite à u cuntattu cù l'aria umida o l'acqua", Pardue gulped, pensendu à tutte e proprietà di l'elementu. "Se i chips di rivestimentu sò esposti o ponu esse esposti, ci ponu esse cunsequenze terribili".
    
  "Allora ùn sguassate micca," Natasha ringhiò allegramente. "Avà andemu, avete menu di duie ore per mustrà a ricerca à i nostri invitati".
    
    
  ***
    
    
  Pocu più di vinti minuti dopu, Perdue è Nina sò stati calati in un pozzu di petra ammucciatu, sopratuttu d'erba radiuattiva è di arbusti per decennii. A petra hè colapsata cum'è l'antica cortina di ferru, un tistimunianza di un tempu passatu di tecnulugia avanzata è innuvazione, abbandunata è lasciata in decadenza dopu à Chernobyl.
    
  "Sei luntanu da a stallazione di u Shelter", hà ricurdatu Elena à Nina, "Ma respira per u nasu. Yuri è u so cuginu vi aspittàranu quì mentre caccià a reliquia."
    
  "Cumu ghjunghjemu questu à l'entrata di u pozzu? Ogni pannellu pesa più cà a vostra vittura ! Perdue hà dettu.
    
  "Ci hè un sistema di ferrovia quì," Misha gridò in a fossa scura. "I tracce portanu à a sala di a Sala Amber, induve u mo missiavu è u mo ziu trasfirìu i frammenti in un locu secretu. Pudete simpricimenti calà cù corde nantu à un carrettu di miniera è rotolali quì, induve Yuri li pigliarà ".
    
  Nina li dete un pollice in alto mentre verificava u so walkie-talkie per a frequenza chì Misha li avia datu per cuntattà qualcunu di elli s'ellu avia qualchì quistione mentre era sottu à a temuta centrale di Chernobyl.
    
  "Diritta! Finiscemu questu, Nina ", hà incitatu Perdue.
    
  Partenu in a bughjura fridda cù torcia attaccata à i so caschi. A massa nera in a bughjura hè stata a macchina minera chì Misha avia parlatu, è si alzavanu i fogli di Marco nantu à questu cù arnesi, spinghjendu a macchina mentre andava.
    
  "Un pocu pocu cooperativu", Perdue hà nutatu. "Ma sarei u stessu s'è aghju arrugginatu in u bughju per più di vint'anni."
    
  I so raghji di luce s'hè sbiadutu à pocu metri davanti à elli, avvolti in una densa bughjura. Miriadi di particelle minuscule flottavanu in l'aria è ballavanu davanti à i raghji in l'obliu silenziu di u canali sotterranei.
    
  "E s'è no vulemu è chjudevanu u pozzu?" Nina hà dettu di colpu.
    
  "Truveremu un modu. Avemu passatu peggiu di questu prima ", assicurò.
    
  "Hè cusì stranamente tranquillu quì", hà insistitu in u so umore tristu. "C'era una volta l'acqua quì sottu. Mi dumandu quante persone anu affucatu in questu pozzu o mortu da a radiazione mentre cercanu rifuggiu quì sottu ".
    
  "Nina", era tuttu ciò chì hà dettu per scuzzulà da a so imprudenza.
    
  "Scusate", bisbigliò Nina. "Aghju paura cum'è l'infernu".
    
  "Ùn hè micca cum'è tè", disse Perdue in una atmosfera densa chì privò a so voce di ogni ecu. "Avete solu paura di l'infezzione o di e cunsequenze di l'avvelenamentu da radiazione, chì portanu à a morte lenta. Hè per quessa chì trovi stu locu terribili ".
    
  Nina u fighjulava intensamente in a luce nebulosa di a so lampada. "Grazie, David."
    
  Dopu qualchì passu, u so visu cambiò. Fighjulava qualcosa à a so diritta, ma Nina era ferma ch'ella ùn vulia sapè ciò chì era. Quandu Perdue si firmò, ogni tipu di scenarii spaventosi ingugliavanu Nina.
    
  "Fighjate", surrisu, pigliendu a so manu per vultà per affruntà u magnificu tesoru chì era ammucciatu sott'à parechji anni di polvera è detriti. "Ùn hè micca menu magnificu ch'è in i tempi quandu u rè di Prussia l'avianu".
    
  Mentre Nina illuminava e lastre gialle, l'oru è l'ambra s'uniscenu per diventà specchi squisiti di a bellezza persa di i seculi passati. L'intricate sculture chì decoravanu i frames è i frammenti di u specchiu enfatizavanu a purità di l'ambra.
    
  "Pensà chì un diu cattivu dorme quì," bisbigliò.
    
  "Un pezzu di ciò chì pare esse inclusi, Nina, guarda," Perdue hà dettu. " Le spécimen, si petit qu'il était presque invisible, est venu sous le regard des lunettes de Purdue, l'amplifiant.
    
  "Caru Diu, ùn site micca un grottescu bastardu", disse. "Sembra un grancu o una zecca, ma a so testa hà una faccia umanoide".
    
  "Oh, Diu, chì sona disgustante," Nina si tremò à u pensamentu.
    
  "Venite à vede", invitò Perdue, preparandu per a so reazione. Pusò a loupe sinistra di i so vetri nantu à un altru locu bruttu nantu à l'ambra dorata intaccata. Nina s"inclinò per fighjulà.
    
  "Chì in u nome di e gonadi di Jupiter hè sta cosa?" ella sbulicò in orrore cù un sguardu perplessu nantu à a so faccia. "Juru chì mi spararaghju se sta cosa spaventosa mi entra in u cervellu. U mo Diu, pudete imaginà se Sam sapia ciò chì pareva u so Kalihassa ?
    
  "Parlendu di Sam, pensu chì duvemu esse prestu è trasmette stu tesoru à i Nazis. Chì dici ? Perdue insistia.
    
  "Iè".
    
  Quandu anu finitu di rinfurzà diligentemente e lastre giganti cù u metale è di sigillate cù cura daretu à una film protettiva cum'è urdinatu, Perdue è Nina rotolavanu i pannelli unu per unu à u fondu di a bocca di u pozzu.
    
  "Vedi, vedi? Sò tutti andati. Ùn ci hè nimu quì sopra ", si lamentò.
    
  "Almenu ùn anu micca bluccatu l'entrata", hà surrisu. "Ùn pudemu micca aspittà ch'elli stanu quì tuttu u ghjornu, ùn pudemu?"
    
  "Pensu chì micca," ella sospirò. "Sò cuntentu solu chì avemu fattu u pozzu. Fidati di mè, aghju avutu abbastanza di sti maledetti catacombe.
    
  Da luntanu si pudia sente u rumore forte di u mutore. I veiculi chì strisciavanu lentamente per una strada vicina si avvicinavanu à l'area di u pozzu. Yuri è u so cucinu cuminciaru à alzà e lastre. Ancu cù a reta di carica cunvene di a nave, era sempre di tempu. Dui Russi è quattru lucali anu aiutatu Perdue à allungà a reta nantu à ognuna di e lastre, chì sperava esse valutate per elevà più di 400 kg à u mumentu.
    
  "Incredibile", mormorò Nina. Hè stata à una distanza sicura, prufonda in u tunnel. A so claustrofobia si strisciava nantu à ella, ma ùn vulia micca mette in u modu. Mentre l'omi gridavanu suggerimenti è cuntavanu u tempu, a so radiu bidirezionale hà pigliatu a trasmissione.
    
  "Nina, entra. Hè finita ", disse Elena à traversu u sonu bassu crepitante chì Nina s'era abituata.
    
  "Questa hè a sala di ricezione di Nina. Finitu ", hà rispostu.
    
  "Nina, lasceremu quandu a stanza d'ambra serà cacciata, d'accordu?" Elena hà avvistatu. "Aghju bisognu chì ùn vi preoccupate micca è pensu chì avemu solu scappatu, ma avemu bisognu di lascià prima ch'elli ghjunghjenu à Arc 3."
    
  "Innò!" Nina urlò. "Perchè?"
    
  "Sarà un bagnu di sangue s'ellu ci scuntremu nant'à u listessu terrenu. A sapete ". Misha li rispose. "Avà ùn vi preoccupate micca. Seremu in cuntattu. Attenti è fate un bellu viaghju ".
    
  U core di Nina s'hè affundatu. "Per piacè, ùn andate micca". Mai in a so vita avia intesu una frasa più sola.
    
  "Una volta è una volta".
    
  Ella sintì un sonu di sbattimentu mentre Perdue spazzolava a polvera da i so vestiti è passava e mani in i pantaloni per asciugà a terra. Fighjulava intornu à Nina, è quandu i so ochji anu trovu i soi, li fece un surrisu caldu è cuntentu.
    
  "Fattu, duttore Gould!" era giubilanti.
    
  À l'improvvisu, i colpi risonanu sopra à elli, furzendu Perdue à immersi in a bughjura. Nina gridò per a so salvezza, ma si arrampicò più in a direzzione opposta di u tunelu, lascendu a so liberata ch'ellu stava bè.
    
  "Yuri è i so assistenti sò eseguiti!" - anu intesu a voce di Kemper à u pozzu.
    
  "Induve hè Sam?" Nina gridò mentre a luce cascava nantu à u pianu di u tunnel cum'è un infernu celeste.
    
  " U sgiò Cleave hà avutu un pocu troppu da beie... ma... ti ringraziu assai per a vostra cuuperazione, David ! Oh, è u duttore Gould, per piacè accettà e mo sincere condolenze perchè questi seranu i vostri ultimi mumenti dolorosi nantu à sta terra. Saluti!"
    
  "Va cazzu!" Nina urlò. " À prestu, bastardo ! Prestu!"
    
  Cume ella spulava a so furia verbale à u tedescu sorridente, i so omi cuminciaru à copre a bocca di u pozzu cù una grossa lastra di cimentu, scurendo gradualmente u tunnel. Nina pudia sente Klaus Kemper pronunzia tranquillamente una sequenza di numeri in una voce bassa, quasi u listessu ch'ellu sonava durante l'emissioni di radiu.
    
  Quandu l'ombra si dissipava à pocu à pocu, hà fighjulatu à Perdue, è, à u so orrore, i so ochji ghiacciati fighjulavanu à Kemper in cattività evidenti. In l'ultimi raghji di a luce sbiadita, Nina hà vistu a faccia di Perdue torce in un sorrisu lussuriosu è malignu mentre l'hà guardatu drittu.
    
    
  Capitulu 33
    
    
  Quandu Kemper hà ricevutu u so tesoru rampaging, hà urdinatu à i so omi per andà in Kazakhstan. Riturnavanu in u territoriu di u Sun Negru cù a so prima vera prospettiva di dominazione mundiale, u so pianu quasi cumpletu.
    
  "Siete tutti sei in l'acqua?" dumandò à i so travagliadori.
    
  "Iè, signore".
    
  "Questa hè una resina ambra antica. Hè abbastanza fragile chì s'ellu si sbriciola, i campioni intrappulati à l'internu scapperanu, è tandu seremu in grossi guai. Devonu stà sottu à l'acqua finu à ghjunghje à u cumplessu, signori! Kemper gridò prima di marchjà versu a so vittura di lussu.
    
  "Perchè acqua, cumandante?" - dumandò unu di i so omi.
    
  "Perchè odianu l'acqua. Quì ùn ponu micca influenze è l'odianu, trasfurmendu stu locu in una prigiò ideale in quale ponu esse tenuti senza alcuna paura ", spiegò. Cù ste parolle, si misi in a vittura, è i dui vitture s'alluntanu pianu pianu, lascendu Chernobyl ancu più desertu ch'ellu era digià.
    
    
  ***
    
    
  Sam era sempre sottu à l'influenza di a polvera, chì lasciava un residu biancu à u fondu di u so biccheri di whisky viotu. Kemper ùn li fece micca attente. In a so nova pusizioni passiunanti cum'è u pruprietariu di micca solu una antica maraviglia di u mondu, ma ancu nantu à u limitu di guvernà u novu mondu chì vene, ùn hà micca avvistu u ghjurnalistu. L'urda di Nina risonava sempre in i so pinsamenti, cum'è una dolce musica à u so core putratu.
    
  Aduprà Perdue cum'è esca paria à pagà à a fine. Per un tempu, Kemper ùn era micca sicuru chì e tecniche di lavatu di u cervellu anu successu, ma quandu Perdue hà utilizatu cù successu i dispusitivi di cumunicazione chì Kemper avia lasciatu per ellu per circà, sapia chì Cleve è Gould seranu prestu in a reta. U tradimentu di ùn lascià Cleve andà à Nina dopu tuttu u so travagliu duru era pusitivu diliziosu à Kemper. Avà hà ligatu i loose ends chì nisun altru cumandante di u Sun Negru hè statu capace di ottene.
    
  Dave Perdue, u traditore di Renatus, era avà lasciatu à putreri sottu à a terra abbandonata da Diu di a maledetta Chernobyl, uccidendu prestu a piccula cagna fastidiosa chì avia sempre inspiratu Perdue à distrughje l'Ordine. È Sam Cleave...
    
  Kemper guardò Cleve. Lui-même s'en allait vers l'eau. Et une fois que Kemper l'aura préparé, il jouera un rôle précieux en tant que liaison idéale des médias de l'Ordre. Dopu tuttu, cumu pò u mondu truvà difetti cù qualcosa presentatu da un ghjurnalistu d'investigazione vincitore di u Premiu Pulitzer chì hà espostu da sola anelli di pistole è hà abbattutu i sindicati criminali? Cù Sam cum'è u so pupu di media, Kemper puderia annunzià tuttu ciò chì vulia à u mondu mentre cresce simultaneamente u so propiu Kalihasa per esercite un cuntrollu di massa nantu à cuntinenti interi. È quandu u putere di stu picculu diu sguasserà, mandarà parechji altri in salvezza per rimpiazzàlu.
    
  E cose cercavanu Kemper è u so Ordine. Finalmente, l'ostaculi scozzesi sò stati eliminati è a so strada era chjaru per fà i cambiamenti necessarii in quale Himmler avia fallutu. Cù tuttu questu, Kemper ùn pudia micca impedisce di dumandassi cumu andavanu e cose trà u picculu storicu sexy è u so ex amante.
    
    
  ***
    
    
  Nina pudia sente u so core battitu, è ùn era micca difficiule, à ghjudicà da a manera chì rumbava à traversu u so corpu mentre e so arechje eranu strette per u più minimu rumore. Perdue era tranquillu è ùn avia micca idea di induve ellu puderia esse, ma si movia u più veloce ch'ella pudia in a direzzione opposta, mantenendu i lumi alluminati per ch'ellu ùn pudia vede. Hà fattu u listessu.
    
  "O dolce Ghjesù, induve hè?" pinsò ella, pusendu accantu à induve era a Sala Amber. A so bocca era secca è bramava di sollievu, ma avà ùn era micca u tempu di circà cunsulazione o sustenimentu. A pochi metri di distanza, hà intesu u scricchiolu di parechji picculi petri, è l'hà fattu sbuccà forte. "Merca!" Nina hà vulsutu dissuadallu, ma à ghjudicà da i so ochji vitrati, dubitava chì tuttu ciò ch'ella dicia passassi. "Va versu mè. Sentu i soni chì si avvicinanu ogni volta!"
    
  Eranu stati sotterranei in a vicinanza di u Reactor 4 per più di trè ore, è ella cuminciò à sente l'effetti. Cuminciò à sentu nausea, mentre chì a migraine quasi a robba a so capacità di cuncentrazione. Ma u periculu hè vinutu ultimamente à u storicu in parechje forme. Avà era u mira di una mente lavata di u cervellu, programata da una mente ancu più malata per tumblala. Esse uccisu da u vostru propiu amicu seria assai peghju chè scappà da un stranieru pazzo o un mercenariu in una missione. Era Dave! Dave Perdue, u so amicu di longu tempu è ex amante.
    
  Senza avvistà, u so corpu tremò è cascò in ghjinochji nantu à a terra fridda è dura è vomitava. Cù ogni cunvulsioni diventava più intensa finu à ch'ella cuminciò à pienghje. Nina n'avait aucun moyen de le faire en silence, et elle était convaincue que Perdue la retrouverait facilement grâce au bruit qu'elle faisait. Ella sudava abbondantemente, è a cinturina di a torcia attaccata intornu à a so testa li causava un pruritu fastidiosu, cusì l'hà tiratu da i so capelli. In un attaccu di panicu, hà puntatu a luce à pochi centimetri da a terra è l'hà accesa. U fasciu si sparse in un picculu raghju nantu à a terra è hà fattu un bilanciu di u so circondu.
    
  Perdue ùn era micca truvatu. Di colpu, una grossa verga d'acciaio si lanciò versu a so faccia da a bughjura davanti. Il lui donna un coup à l'épaule et lui fit hurler d'angoisse. " Purdue ! Ferma ! Ghjesù Cristu ! Mi ammazzerai per via di stu idiota nazista ? Svegliate, mamma di puttana!"
    
  Nina spensò a luce, angulendu cum'è un cane di caccia stancu. Abbandunata à i so ghjinochji, pruvò à ignurà a migraine palpitante chì li batteva u craniu mentre suppressa un altru attaccu di ruttamentu. I passi di Perdue si avvicinavanu in a bughjura, indifferenti à i so singhiozzi tranquilli. Le dita intorpidite di Nina giocherellavano con la radio bidirezionale attaccata a lei.
    
  Lasciate quì. Accendete forte è poi corre in l'altra direzzione ", hà suggeritu à sè stessu, ma una altra voce interna era contru à questu. "Idiotu, ùn pudete micca rinunzià a vostra ultima chance à cumunicazione esterna. Truvate qualcosa chì pò esse usatu cum'è armi. , induve ci era detritu.
    
  L'ultima era una idea più fattibile. Pigliò una manata di rocci è aspittò un segnu di a so situazione. L'oscurità l'avanzava cum'è una manta spessa, ma ciò chì l'infuriava era a polvara chì li bruciava u nasu quand'ella respirava. In u bughju, hà intesu qualcosa chì si moveva. Nina hà lanciatu una manciata di petre davanti à ella per scaccià ellu prima di scaccià à manca, sbattulendu drittu in una roccia sporgente chì sbattò in ella cum'è un camion. Cù un suspiru suprimitu, cascò limply à u pianu.
    
  Quandu u so statu di cuscenza minacciava a so vita, si sentia una crescita di energia è strisciava per u pianu nantu à i ghjinochji è i coddi. Cum'è una mala gripe, a radiazione hà cuminciatu à affettà u so corpu. A pelle d'oca li correva nantu à a pelle, a testa si sentia pesante cum'è u piombu. A so frunti dulia da l'impattu mentre cercava di ritruvà u so equilibriu.
    
  "Ehi, Nina", bisbigliò, à pochi centimetri da u so corpu tremulu, facendu u so core saltà in terrore. La lumière brillante de Perdue l'aveugla un instant alors qu'il la dirigeait vers son visage. "T'aghju trovu".
    
    
  30 ore dopu - Shalkar, Kazakhstan
    
    
  Sam était furieux, mais il n'a pas osé causer des problèmes jusqu'à ce que son plan de fuite soit mis en place. Quandu s'hè svegliatu per ritruvà si sempre ind'è l'ingroppi di Kemper è l'Ordine, u veiculu davanti à elli stava strisciatu in una strada miserabile è deserta. À quellu tempu avianu digià passatu Saratov è attraversò a fruntiera in Kazakhstan. Era troppu tardi per ellu per esce. Avianu viaghjatu per quasi 24 ore da induve Nina è Perdue eranu, facendu impussibile per ellu solu di saltà fora è scappà à Chernobyl o Pripyat.
    
  "Colazione, sgiò Cleve", suggerì Kemper. "Avemu da mantene a vostra forza".
    
  "No, grazie", rispose Sam. "Aghju fattu a mo quota di droghe sta settimana".
    
  "Oh, vai!" Kemper hà rispostu calmu. "Sì cum'è un adulescente lamentatu chì face un capriccio. E pensu chì u PMS era un prublema di e donne. Aviu avutu a drogati, altrimenti avariate scappatu cù i vostri amichi è uccisu. Duvete esse grati chì site vivu ". Tenia un sandwich imballatu chì avia compru in una tenda in una di e cità ch'elli passavanu.
    
  "L'avete uccisu?" Sam dumandò.
    
  "Signore, avemu bisognu di rifornà u camion in Shalkar prestu", hà annunziatu u cunduttore.
    
  "Hè fantasticu, Dirk. Quantu tempu?" dumandò à u cunduttore.
    
  "Dece minuti finu à ch'è no ghjunghjemu", disse à Kemper.
    
  "Bene". Fighjulò à Sam è un surrisu male apparsu nantu à a so faccia. "Tu avissi avutu esse quì!" Kemper ridia di gioia. "Oh, sò chì eri quì, ma vogliu dì chì duverebbe vistu!"
    
  Sam era assai arrabbiatu cù ogni parolla chì u bastardu tedescu sputava. Ogni musculu nantu à a faccia di Kemper hà alimentatu l'odiu di Sam, è ogni gestu di a manu hà purtatu u ghjurnalistu à un statu di rabbia genuina. 'Aspetta. Basta aspetta un pocu di più.
    
  "A vostra Nina hè avà marcia sottu u reattore altamente radiuattivu-4 ground zero." Kemper hà parlatu cun piacè assai. "U so culo sexy hè vescicatu è in decadenza mentre parlemu. Quale sà ciò chì Perdue li hà fattu ! Ma ancu s'elli sopraviviscenu l'un à l'altru, a fame è a malatia di a radiazione li finiranu ".
    
  Aspetta ! Nisun bisognu. Ancu micca.
    
  Sam savait que Kemper pouvait protéger ses pensées de l'influence de Sam, et qu'essayer de le contrôler non seulement gaspillerait son énergie, mais serait complètement futile. Anu ghjuntu à Shalkar, una piccula cità adiacente à un lavu à mezu à un paisaghju desertu pianu. Una stazione di benzina à u latu di a strada principale pusò i veiculi.
    
  - Avà.
    
  Sam sapia chì, mentre ch'ellu ùn pudia micca manipulà a mente di Kemper, u cumandante maigre seria faciule da sottumette fisicamente. L'ochji scuri di Sam scannò rapidamente i sedi di fronte, u reposapiedi è l'articuli chì si trovanu nantu à u sediu à a portata di u Camper. L'unica minaccia di Sam era u Taser accantu à Kemper, ma u Highland Ferry Boxing Club hà amparatu à l'adulescente Sam Cleave quella sorpresa è a velocità di difesa di l'atout.
    
  Pigliò un respiru prufondu è cuminciò à coglie i pinsamenti di u cunduttore. U grande gorilla avia una prudenza fisica, ma a so mente era cum'è un caramelle di cuttuni paragunatu à a batteria chì Sam avia imballatu in u so craniu. Mancu un minutu era passatu prima chì Sam hà acquistatu u cuntrollu tutale di u cervellu di Dirk è decide di ribellu. U banditu in u vestitu hè ghjuntu da a vittura.
    
  "Induve u f...?" Kemper cuminciò, ma u so visu effeminatu fù sguassatu da un colpu schiacciante da un pugnu ben addestratu destinatu à a libertà. Prima ch'ellu pudia ancu pensà à catturà a pistola stunante, Klaus Kemper hè statu chjappu di novu cù un martellu - è parechji altri - finu à chì a so faccia era un mess di contusioni gonfiate è sangue.
    
  À u cumandamentu di Sam, u cunduttore hà tiratu una pistola è hà cuminciatu à apre u focu annantu à i travagliadori in u camionu giganti. Sam pigliò u telefuninu di Kemper è sbulicò fora di u backseat, andendu in una zona isolata vicinu à u lavu chì avianu passatu in a so strada in cità. In u caosu chì seguita, a polizia lucale hè ghjunta rapidamente per arrestà u tiratore. Quandu anu trovu un omu battutu in u sediu di daretu, anu presumitu chì era l'azzione di Dirk. Mentre anu pruvatu à catturà Dirk, hà sparatu un ultimu colpu - in u celu.
    
  Sam hà scrollatu a lista di cuntatti di u tiranu, decisu à chjamà rapidamente prima di scaccià u so telefuninu per evità di esse tracciatu. U nome ch'ellu cercava hè apparsu nantu à a lista, è ùn si pudia sà di aduprà u so pugnu d'aria per fà. Hà marcatu u numeru è aspittò ansiosamente, accendendu una sigaretta, quandu a chjama hè stata rispostu.
    
  "Detlef! Questu hè Sam. "
    
    
  Capitulu 34
    
    
  Nina ùn avia micca vistu Perdue dapoi ch'ella l'hà culpitu in u tempiu cù a so radio bidirezionale u ghjornu prima. Tuttavia, ùn avia micca idea di quantu tempu era passatu da tandu, ma da u so statu aggravatu, sapia chì qualchì tempu era passatu. Minuscule vesciche si formanu nantu à a so pelle, è e so terminazioni nervose infiammate rende impussibile di tuccà qualcosa. Avia pruvatu à cuntattà Milla parechje volte in u ghjornu passatu, ma quellu idiotu Perdue avia mischiatu i filamenti è l'abbandunò cù un dispositivu chì puderia solu pruduce un rumore biancu.
    
  "Un solu! Dammi solu un canale, pezzo di merda ", si lamentò tranquillamente frustrata mentre pressu continuamente u buttone di parlà. Solu u sibilu di u rumore biancu cuntinuava. "E mo batterie si esauriscenu prestu", murmurò. "Milla, entra. Per piacè. Qualchissia ? Per piacè, entra! " A so gola li brusgiava è a so lingua era gonfia, ma si tena. "O mio Diu, l'unicu persone chì possu cuntattu cù u rumore biancu sò i fantasmi!" - gridò in disperu, strappandusi a gola. Ma Nina ùn li importava più.
    
  L'odore d'ammonia, di carbone è di morte li ramintò chì l'infernu era più vicinu chè u so ultimu soffiu. "Andemu! Morti ! Morti... cazzo d'Ucraini... morti di Russia ! Red Dead, entra ! Fini!"
    
  Persu senza speranza in a prufundità di Chernobyl, u so scherzu isterico ritruvò à traversu un sistema sotterraneo chì u mondu s'era scurdatu di decennii fà. Tuttu era senza significatu in a so testa. I ricordi lampanu è sbiadivanu inseme à i piani per l'avvene, diventendu incubi lucidi. Nina perdia a so mente più veloce ch'ella perdia a so vita, per quessa ch'ella hè stata solu à ride.
    
  "Ùn t'aghju micca tombu ancu?" - Hà intesu una minaccia familiare in a bughjura di a petra.
    
  "Purdue?" ella sbuffò.
    
  "Iè".
    
  Pudeva intesu chì si affondava, ma hà persu tutte e sensazioni in i so gammi. Sposta o scappatu ùn era più una scelta, cusì Nina chjusu l'ochji è accoltu a fine di u so dulore. A pipa d'acciaio hè cascata nantu à a so testa, ma a so migraine avia inturniatu u craniu, cusì u sangue caldu solu tickled a so faccia. Un altru colpu era aspittatu, ma ùn hè mai ghjuntu. E palpebre di Nina s"accantonu pisanti, ma per un mumentu hà vistu u turbulente di luci è intesu i soni di a viulenza.
    
  Si stese là, in attesa di more, ma intesu Perdue sguassate in a bughjura cum'è un cafarellu per alluntanassi da l'omu chì stava fora di a portata di a so luce. S"inclinò sopra Nina, alzendula dolcemente in i so braccia. U so toccu feria a so pelle vescicata, ma ùn li importava. Mezu sveglia, mezu senza vita, Nina u sintia chì a portava versu a luce chjara sopra à a so testa. Li ramintò i stori di i mori chì vittinu a luce bianca da u celu, ma in a dura bianca di u ghjornu fora di a bocca di u pozzu, Nina hà ricunnisciutu u so salvatore.
    
  "Vedu," ella sospirò.
    
  "Ciao, tesoro", surrisu. A so manu strappata accarezzò l'orbita viota di l'ochju induve l'avia pugnalatu, è hà cuminciatu à pianghje. "Ùn vi preoccupate", disse. "Aghju persu l'amore di a mo vita. L'ochju ùn hè nunda paragunatu à questu ".
    
  Cum'ellu li dava l'acqua fresca fora, spiegò chì Sam l'hà chjamatu, ùn hà micca idea chì ùn era più cun ella è Perdue. Sam era salvu, ma hà dumandatu à Detlef di truvà ella è Perdue. Detlef hà utilizatu a so furmazione di sicurezza è di sorveglianza per triangulà i segnali radio chì venenu da u telefuninu di Nina in u Volvo finu à ch'ellu hà sappiutu determinà a so situazione in Chernobyl.
    
  "Milla hè tornata in linea, è aghju utilizatu u BW di Kirill per fà sapè chì Sam era salvu luntanu da Kemper è a so basa", li disse mentre u cullava in i so braccia. Nina surrisa à traversu labbra crepate, u so visu polverosu cupertu di contusioni, vesciche è lacrime.
    
  "Vedu", stende a parolla cù a so lingua gonfia.
    
  "Iè?"
    
  Nina era pronta à svenire, ma si furzò à scusa. "Mi dispiace tantu chì aghju utilizatu e vostre carte di creditu".
    
    
  Steppa Kazakh - 24 ore dopu
    
    
  Kemper hà sempre apprezzatu u so visu sfiguratu, ma ùn pienghje à pena. A Stanza Amber, splendidamente trasfurmata in un acquariu cù sculture d'oru decorative è splendide ambra gialla brillanti nantu à u travagliu in legnu. Era un aquarium impressiunanti ghjustu in u mità di a so fortezza di u desertu, circa 50 m di diametru è 70 m d'altitudine, cumparatu cù l'aquarium Perdue hè statu guardatu durante u so tempu. Ben vestitu cum'è sempre, u mostru sofisticatu beve champagne mentre aspittava chì i so assistenti di ricerca isolà u primu urganisimu da esse implantatu in u so cervellu.
    
  Per u sicondu ghjornu, una tempesta fubbe nantu à u stabilimentu di u Sole Neru. Era una strana tempesta, inusual per st'epica di l'annu, ma u lampu chì chjappà di tantu in tantu era maestosu è putente. Kemper alzò l'ochji à u celu è surrisu. "Avà sò Diu".
    
  In a distanza, l'aviò di carica Il 76-MD di Misha Svechin apparsu à traversu i nuvuli furiosi. L'aviò di 93 tonnellate hà attraversatu turbulenze è correnti cambianti. Sam Cleave è Marco Strenski eranu à bordu per mantene a cumpagnia di Misha. Oculati è assicurati in l'intestione di l'aviò eranu trenta barili di sodium metal, rivestiti in oliu per impediscenu u cuntattu cù l'aria o l'acqua - per avà. L'elementu altamente volatile, utilizatu in i reattori cum'è cunduttore di calore è refrigerante, hà avutu duie caratteristiche dispiacenti. Si ignite à u cuntattu cù l'aria. Hè splutatu à u cuntattu cù l'acqua.
    
  "Eccu! Quì sottu. Ùn pudete micca missu questu ", Sam hà dettu à Misha quandu u complexu di u Sun Negru apparsu. "Ancu s'è u so aquarium hè fora di portata, sta pioggia farà tuttu per noi".
    
  "Hè cusì, camarade!" Marcu ridia. "Ùn aghju mai vistu questu fattu à grande scala prima. Solu in u laburatoriu cù una piccula quantità di sodiu in un beaker. Serà mostratu nantu à YouTube ". Marco hà sempre fotografiatu ciò chì li piaceva. In fattu, hà avutu un numeru dubbitu di video clips nantu à u so discu duru chì sò stati arregistrati in a so stanza.
    
  Camminavanu intornu à a furtezza. Sam s'imbulighjava à ogni lampu, sperendu ch'ellu ùn chjappà micca l'aviò, ma i suvietici pazzi parevanu impauriti è allegri. "I tamburi romperanu à traversu stu tettu d'acciaio?" dumandò à Marcu, ma Misha hà appena rottu l'ochji.
    
  Nant'à a prussima inversione, Sam è Marco staccanu i tamburi unu à unu, spinghjenu rapidamente fora di l'aviò per cascà duramente è veloce à traversu u tettu di u cumplessu. U metallu volatile piglià parechji seconde dopu à u cuntattu cù l'acqua per ignite è splode, distrughjendu u revestimentu protettivu nantu à i platti Amber Room è espunendu u plutoniu à u calore di l'esplosione.
    
  Cum'è abbandunonu i primi deci barili, u tettu in u mità di a furtezza in forma di UFO hà colapsatu, palesendu un tank in u mezu di u circhiu.
    
  "Cum'è què! Mettite u restu di noi nantu à u tank, è dopu avemu da scappà di quì prestu! Misha urlò. Fighjendu l'omi in fuga è intesu à Sam chì diceva: "Vogliu vede a faccia di Kemper per l'ultima volta".
    
  Ridendu, Marco guardò in giù mentre u sodiu dissolutu cuminciò à accumulà. "Questu hè per Yuri, cagna nazista!"
    
  Misha pigliò a bestia d'acciaio giganti quant'ellu pudia in u pocu tempu ch'elli avianu per pudè sbarcà parechji centinaie di chilometri à nordu di a zona d'impattu. Ùn vulia micca esse in l'aria quandu a bomba sparò. Sbarcanu pocu più di 20 minuti dopu in Kazaly. Da a terra solida di u Kazakistan fighjenu l'orizzonte cù a biera in manu.
    
  Sam sperava chì Nina era sempre viva. Il espérait que Detlef avait réussi à la retrouver et qu'il s'était abstenu de tuer Perdue après que Sam ait expliqué que Carrington avait tiré sur Gabi alors qu'il se trouvait dans un état hypnotique sous le contrôle mental de Kemper.
    
  U celu sopra u paisaghju kazakh era giallu cum'è Sam fighjava nantu à u paisaghju sterile, ingugliatu in raffi di ventu, cum'è in a so visione. Ùn avia micca idea chì u pozzu chì hà vistu Perdue in era significativu, solu micca per a parte Kazakistan di l'esperienza di Sam. Infine, l'ultima prufezia hè diventata vera.
    
  Un fulmine hà culpitu l'acqua in a cisterna di a Sala Amber, accendendu tuttu in l'internu. U putere di l'esplosione termonucleare hà distruttu tuttu in u so raghju, rendendu u corpu di Calihas estinte - per sempre. Quandu u lampu luminosu si trasfurmava in un impulsu chì scuzzulò i celi, Misha, Sam è Marcu fighjulavanu cum'è a nuvola di funghi ghjunghje à i dii di u cosmu in una bellezza terrificante.
    
  Sam alzò a so biera. "Dedicatu à Nina".
    
    
  FINI
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
  Preston W. U zitellu
  Diamanti di u Re Salomone
    
    
  Ancu da Preston William Child
    
    
  Stazione di ghiaccio di Wolfenstein
    
  mare prufondu
    
  U sole neru sorge
    
  A ricerca di Valhalla
    
  oru nazi
    
  Cuspirazione di u Sole Negru
    
  Rotoli di Atlantide
    
  Biblioteca di Libri Proibiti
    
  Tomba d'Odin
    
  esperimentu Tesla
    
  U settimu sicretu
    
  Medusa Stone
    
  a stanza d'ambra
    
  Mascara babilonese
    
  Fontana di a Ghjuventù
    
  Volta di Ercole
    
  Caccia à u tesoru persu
    
    
  Puema
    
    
    
  "Scintilli, scintilla, stella piccola,
    
  Sò tantu curioso quale site !
    
  Cusì altu sopra à u mondu
    
  Cum'è un diamante in u celu.
    
    
  Quandu u sole ardente tramonta,
    
  Quandu nunda ùn brilla nantu à ellu,
    
  Allora vi mostra a vostra piccula scintilla
    
  Si sbattulanu è lampanu tutta a notte.
    
    
  Allora u viaghjatore in u bughju
    
  Grazie per a vostra piccula scintilla,
    
  Cumu puderia vede induve andà,
    
  Sì solu ùn ti lampassi cusì ?
    
    
  In u celu blu scuru chì tenete,
    
  Spessu sbuchjanu à traversu i mo cortini,
    
  Per tè, ùn chjude mai l'ochji,
    
  Finu à chì u sole sorge in u celu.
    
    
  Cum'è a vostra scintilla luminosa è chjuca
    
  Illumina u viaghjatore in u bughju,
    
  Ancu s'è ùn sò micca sapè quale site
    
  Scintilla, scintilla, stella piccola.
    
    
  - Jane Taylor (No The Star, 1806)
    
    
  1
  Persu à u faro
    
    
  Reichtisusis era ancu più radiante di ciò chì Dave Perdue pudia ricurdà. E turri maestose di u palazzu duv"ellu hà campatu per più di duie decennii, trè in numeru, si stendevanu versu u celu extraterrestre d"Edimburgu, cum"è s"ellu liessi u duminiu cù u celu. A corona bianca di capelli di Perdue si moveva in u soffiu tranquillu di a sera mentre chjudeva a porta di a vittura è caminava lentamente u restu di a strada di a so porta di fronte.
    
  Senza attentu à a cumpagnia ch"ellu teneva o à piglià i so bagaglii, i so ochji piglianu novu in a so residenza. Sò passati troppu mesi da quandu era custrettu à lascià a so guardia. A so sicurità.
    
  "Hmm, ùn avete micca liberatu ancu u mo bastone, nò, Patrick?" dumandò sinceramente.
    
  Accantu à ellu, l'agente speciale Patrick Smith, l'anzianu cacciatore di Perdue è alliatu rinnuvatu da u serviziu sicretu britannicu, suspirò è fece un gestu à i so omi per chjude i cancelli di u duminiu per a notte. "I avemu tenutu per noi, David. Ùn vi preoccupate ", hà rispostu in un tonu calmu è prufondu. "Ma anu negatu ogni cunniscenza o implicazione in e vostre attività. Spergu chì ùn anu micca interferitu cù l'investigazione di u nostru superiore in quantu à u almacenamentu di reliquie religiose è inestimabili in u vostru territoriu ".
    
  "Esattamente", Perdue accunsentì fermamente. "Queste persone sò i mo domestici, micca i culleghi. Ancu ùn sò micca permessi di sapè ciò chì aghju travagliatu, induve sò i mo brevetti pendenti, o induve viaghjà quandu sò fora per affari ".
    
  "Iè, sì, simu cunvinti di questu. Ascolta, David, postu chì aghju seguitu i to muvimenti è aghju messu a ghjente nantu à a to traccia... " cuminciò, ma Perdue li dete un sguardu sguardu.
    
  "Da quandu avete vultatu Sam contr'à mè?" hà attaccatu à Patrick.
    
  U fiatu di Patrick si strinse in gola, incapaci di furmulà una risposta di scusa degna di ciò chì era accadutu trà elli dui. "Aghju paura ch'ellu attribuia più impurtanza à a nostra amicizia ch'e aghju realizatu. Ùn aghju mai vulsutu chì e cose si rompessi trà voi è Sam per questu. Duvete crede mi ", hà spiegatu Patrick.
    
  Hè stata a so decisione di alluntanassi da u so amicu di zitiddina, Sam Cleave, per a salvezza di a so famiglia. A separazione hè stata dolorosa è necessaria per Patrick, chì Sam hà chjamatu affettuosamente Paddy, ma a cunnessione di Sam à Dave Perdue hà sempre trascinatu a famiglia di l'agenti MI6 in u mondu periculosu di a caccia di reliquie da u Terzu Reich è minacce assai reali. Sam a ensuite été obligé de renoncer à sa faveur auprès de la société de Perdue en échange de l'accord de Patrick une fois de plus, transformant Sam en la taupe qui a scellé le destin de Perdue lors de leur excursion pour trouver le Coffre-fort d'Hercule. Ma Sam hà finalmente dimustratu a so lealtà à Perdue aiutendu u miliardariu à falsificà a so propria morte per impedisce a cattura da Patrick è MI6, mantenendu a dipendenza di Patrick per aiutà à localizà Perdue.
    
  Dopu avè revelatu u so statutu à Patrick Smith in cambiu di salvezza da l'Ordine di u Sole Neru, Perdue accunsentì à esse prucessu per i crimini archeologichi accusati da u guvernu Etiopiu per arrubà una copia di l'Arca di l'Alianza da Axum. Ciò chì MI6 vulia cù a pruprietà di Perdue era oltre l'intelligenza di Patrick Smith, postu chì l'agenzia di u guvernu avia pigliatu a custodia di Reichtisousis pocu dopu a morte apparente di u so pruprietariu.
    
  Hè solu durante una breve audizione preliminare in preparazione per l'audizione principale di u tribunale chì Perdue hà sappiutu riunisce e macchie di corruzzione chì avia spartutu cù Patrick in cunfidenza in u mumentu stessu quandu era cunfruntatu cù a brutta verità.
    
  "Sì sicuru chì MI6 hè cuntrullatu da l'Ordine di u Sole Neru, David?" - dumandò Patrick à bassa voce, assicurendu chì u so populu ùn hà micca intesu.
    
  "Aghju scumessa a mo reputazione, a mo furtuna è a mo vita nantu à questu, Patrick", Perdue hà rispostu in u listessu modu. "Giuru à Diu, a vostra agenzia hè sottu a vigilazione di un pazzo".
    
  Cum'elli caminavanu nantu à i scalini di a casa Perdue, a porta di l'entrata si apre. L'impiegati di a casa Purdue stavanu nantu à a soglia cù facce agrodolci, accoltu u ritornu di u so maestru. Ignoravanu gentilmente a terribile deteriorazione di l'aspettu di Perdue dopu à una settimana di fame in a camera di tortura di a matriarca di u Sun Negru, è mantenenu a so sorpresa un sicretu, oculatu in modu sicuru sottu a so pelle.
    
  "Avemu saccheggiatu u magazzinu, signore. È u vostru bar hè statu saccheggiatu mentre bevemu per a vostra bona fortuna ", disse Johnny, unu di i guardiani di Purdue è un irlandese à u core.
    
  "Ùn a vuleria micca in un altru modu, Johnny." Perdue surrisu mentre caminava à l'internu à mezu à u furore entusiasticu di u so populu. "Speremu chì possu ricuperà immediatamente quelli pruvisti".
    
  Salutà u so bastone ùn pigliò solu un mumentu chì eranu pochi in numeru, ma a so devozione era cum'è a dulcezza penetrante chì emanava da i fiori di jasmine. A manciata di persone in u so serviziu era cum'è a famiglia, tutti di idee simili, è sparte l'admirazione di Perdue per u curaghju è a ricerca constante di a cunniscenza. Ma a persona chì vulia più vede ùn era micca quì.
    
  "Oh, Lily, induve hè Charles?" Perdue hà dumandatu à Lillian, u so coccu è i pettegole interni. "Per piacè ùn mi dite micca ch'ellu hà dimissioni."
    
  Perdue ùn avissi mai pussutu revelà à Patrick chì u so majordomu Charles era l'omu rispunsevuli di avvistà indirettamente Perdue chì u MI6 era fora di catturà. Questu averebbe chjaramente invalidà a crede chì nisun impiegatu di Wrichtisousis era implicatu in l'affari di Purdue. Hardy Butler era ancu rispunsevuli di urganizà a liberazione di un omu tenutu prigiuneru da a Mafia Siciliana durante l'Ercules Expedition, dimustrendu a capacità di Carlu per andà oltre a chjama di u duvere. Hà dimustratu à Perdue, Sam è u duttore Nina Gould chì era utile in assai più cà solu di stirare camicie cù precisione militare è memorizà ogni appuntamentu in u calendariu di Purdue ogni ghjornu.
    
  "Hè andatu dapoi uni pochi di ghjorni, signore," Lily spiegò cù una faccia cupa.
    
  "Hà chjamatu a pulizza?" - dumandò Perdue seriamente. "L'aghju dettu di vene à campà in u duminiu. Induve campa?"
    
  "Ùn pudete micca esce, David", li ricurdò Patrick. "Ricurdatevi, site sempre in arrestu domiciliu finu à a nostra riunione di u luni. Videraghju s'ellu possu piantà à u so locu nantu à a strada di casa, d'accordu ?
    
  "Grazie, Patrick," Perdue annuì. "Lillian vi darà u so indirizzu. Sò sicuru ch'ella vi pò dì tuttu ciò chì avete bisognu di sapè, finu à a so taglia di scarpa ", disse, stringhjendu l'ochju à Lily. "Bona notte à tutti. Pensu chì mi ritireraghju prima. Mi mancava u mo propiu lettu ".
    
  U maestru altu è emaciatu Raichtisusis ascende à u terzu pianu. Ùn hà dimustratu nisun segnu di esse nervoso per esse torna in casa soia, ma l'omi MI6 è u so staffu l'anu abbattutu à a fatigue dopu un mesi assai duru nantu à u so corpu è a mente. Ma cum'è Perdue chjusu a porta di a so stanza è marchjò versu e porte di u balcone di l'altra parte di u lettu, i so ghjinochje s'incurvavanu. Appena riesciutu à vede à traversu e lacrime chì macchiavanu e so guance, ghjunse à e maniche, a diritta - un ostaculu arrugginitu ch"ellu avia sempre à vultà.
    
  Perdue spalancò e porte è sbulicò à u soffiu di l'aria fresca scozzese chì l'impiava di vita, di vita vera ; una vita chì solu a terra di i so antenati pudia furnisce. Admirendu l'immensu giardinu cù prati perfetti, anziane anziane è u mare distanti, Perdue chianciava i so ochji nantu à e querce, spruces è pini chì guardavanu u so currettu immediata. I so singhiozzi tranquilli è a so respirazione stracciata si perdianu in u frusgiu di e so cime mentre u ventu li sbalzava.
    
  Affonda à i ghjinochji, lascendu chì l'infernu in u so core, u turmentu infernale ch'ellu avia vissutu pocu tempu, u cunsumà. Tremulendu, si strinse e mani à u pettu mentre tuttu sboccava, sbulicatu solu per ùn attirà l'attenzione di a ghjente. Ùn pensava à nunda, mancu à Nina. Ùn hà micca dettu o pensatu o fattu piani o maravigliate. Sottu à u tettu allargatu di l'immensu vechju duminiu, u so patrone si tremò è si lamentava per una bona ora, solu sentendu. Perdue rifiutò tutti l'argumenti di a ragione è hà sceltu solu sentimenti. Tuttu andò cum'è di solitu, sguassà l'ultime settimane da a so vita.
    
  I so ochji azzurri s'apriru infine cù difficultà da sottu à i pappuli gonfi ; avia sguassatu i so lunette. Ddu deliziosu intorpidumentu da a purificazione soffocante l'accarizzava mentre i so singhiozzi diminuivanu è diventavanu più affucati. I nuvuli sopra pardunò uni pochi di splendore tranquilli di luminosità. Ma l'umidità in i so ochji mentre fighjulava u celu notturnu trasformava ogni stella in un splendore accecante, i so raghji longhi s'interseccavanu in punti induve e lacrime in i so ochji li stendevanu senza natura.
    
  Una stella filante hà attiratu a so attenzione. Anu spazzatu à traversu a volta di u celu in un caosu silenziu, cascanu in una direzzione scunnisciuta, solu per esse scurdati per sempre. Perdue era maravigliatu da a vista. Ancu s'ellu l'avia vistu tante volte prima, era a prima volta ch'ellu s'era veramente avvistatu di a manera strana di a stella morta. Ma ùn era micca necessariamente una stella, nò ? Imaginava chì a furia è una caduta ardente eranu u destinu di Luciferu - cumu si brusgiava è gridava in u so caminu, distrughjendu, micca criendu è, in fine, murendu solu, induve quelli chì fighjulavanu a caduta cun indiferenza a percevanu cum'è una altra morte silenziosa.
    
  I so ochji u seguitanu in u so caminu in una camera amorfa in u Mari di u Nordu finu à chì a so cuda lasciò u celu senza culore, tornendu à u so statu normale è staticu. Sentendu una tenza di profonda malincunia, Perdue sapia ciò chì i dii li dicianu. Anch'ellu cascò da u pinnaculu di l'omi putenti, si vultò in polvera dopu avè sbagliatu crede chì a so felicità era eterna. Ùn era mai statu l'omu chì era diventatu, un omu chì ùn era nunda cum'è Dave Perdue ch'ellu cunniscia. Era un straneru in u so propiu corpu, una volta una stella luminosa ma trasfurmata in un viotu tranquillu ch'ellu ùn ricunnosce più. Il ne pouvait plus espérer que le rispett de ces quelques-uns qui se deignaient de s'élever vers le ciel pour s'en tenir à la chute, d'évacuer un moment de leur vie pour encourager sa chute.
    
  "Mi dumandu quale sì", disse dolcemente, involontariamente, è chjusu l'ochji.
    
    
  2
  Passendu nantu à i serpenti
    
    
  "Puderaghju fà, ma aghju bisognu di un materiale assai specificu è assai raru", disse Abdul Raya à a so marca. "E ne aghju bisognu per i prossimi quattru ghjorni; altrimenti averemu da finisce u nostru accordu. Vede, signora, ci sò altri clienti chì mi aspettanu.
    
  "Offrenu tariffi vicinu à i mei?" a signora dumandò à Abdul. "Perchè stu tipu di abbundanza ùn hè micca faciule da batte o permette, sapete".
    
  "Se mi permette di esse cusì audace, signora", u ciarlatanu di pelle scura surrisu, "in paragone, a vostra tarifa serà percepita cum'è una ricumpensa".
    
  A donna l'hà sbattutu, lascendulu ancu più cuntentu ch'ella sia stata custretta à cunfurmà. Sapia chì a so trasgressione era un bonu signu è chì lasciaria u so ego abbastanza brusgiatu per ottene ciò ch'ellu vulia, mentre ch'ellu l'hà ingannata à crede ch'ellu avia più clienti paganti chì aspettanu a so ghjunta in Belgio. Ma Abdul ùn era micca sanu ingannatu nantu à e so capacità si vantavanu di elli, perchè i talenti chì hà ammucciatu da i so marchi eranu un cuncettu assai più distruttivu per capiscenu. Questu hà da tene vicinu à u so pettu, daretu à u so core, finu à u tempu di apre.
    
  Ùn si n'andò micca dopu à a so splutazioni in u salottu bughju di a so lussuosa casa, ma restò cum'è s'è nunda ùn era accadutu, appoghjendu u so coddu nantu à a mantellu in un ambiente rossu scuru, ruttu solu da pitture à l'oliu in cornici d'oru è dui antichi intagliati alti. tavule di querce è pini à l'entrata di a stanza. U focu sottu à a so robba crackled with zeal, ma Abdul ùn hà micca attentu à u calore insupportable chì brusgiava a so gamba.
    
  "Allora quali avete bisognu?" a donna sghignazzava mentre tornava pocu dopu à abbandunà a stanza, furiosa di rabbia. In a so manu gioiella teneva un quaderno ornatu, pronta à scrive e dumande di l'alchimista. Era una di e duie persone chì avia avvicinatu cù successu. Sfurtunatamente per Abdul, a maiò parte di l'Europeani di alta classe anu avutu capacità di valutà u caratteru è u mandò rapidamente nantu à a so strada. Per d 'altra banda, e persone cum'è Madame Chantal eranu una preda faciule per via di l'unica qualità chì e persone cum'è ellu avianu bisognu in e so vittime - una qualità inherente à quelli chì si trovanu sempre à l'orlu di a sabbia movente: a disperazione.
    
  Per ella, era solu un maestru forgiatu di metalli preziosi, un fornitore di belli è unichi pezzi d'oru è d'argentu, e so petre preziose artighjanate in fine ferreria. Madame Chantal n'avait aucune idée qu'il était aussi un virtuose de la falsification, mais son goût insatiable pour le luxe et l'extravagance l'avait aveuglée à toutes les révélations qu'il aurait pu accidentellement laisser s'échapper à travers sa masque.
    
  Cù una inclinazione assai abili à a manca, hà scrittu e gemme ch'ellu avia bisognu à cumpiendu u compitu chì l'hà assuciatu. Hà scrittu cù a manu di un calligrafu, ma a so ortografia era terribili. Tuttavia, in u so desideriu disperatu di superà i so pari, Madame Chantal farà tuttu ciò chì hè necessariu per ottene ciò chì era nantu à a so lista. Dopu avè finitu, hà guardatu a lista. Aggrottando le sopracciglia ancora più in profondità in l'ombra notevole di u focu, Madame Chantal pigliò un respiru prufondu è guardò l'omu altu chì li ramintò un yogi o un guru di cultu sicretu.
    
  "Quandu avete bisognu di questu?" - dumandò bruscamente. "È u mo maritu ùn deve micca sapè. Ci vole à ritruvà quì perchè ellu hè riluttante à falà in questa parte di u duminiu.
    
  "Aghju da esse in Belgio in menu di una settimana, signora, è da quellu tempu duveria cumpiendu u vostru ordine. Ùn avemu micca assai tempu, ciò chì significa chì aghju bisognu di sti diamanti appena li pudete mette in u vostru portafoglio, " surrisi dolcemente. I so ochji vioti eranu fissi nantu à ella mentre i so labbre bisbigliavanu dolcemente. Madame Chantal ùn pudìa fà ch'è l'associà à una vipera di u disertu, chjappà a lingua mentre a so faccia ferma petrifica.
    
  Repulsion-compulsion. Hè ciò chì si chjamava. Odiava stu maestru esoticu, chì ancu dichjarava d'esse un magu exquisite, ma per una certa raghjoni ùn pudia resiste. L'aristocraticu francese ùn pudia micca caccià i so ochji nantu à Abdul quandu ùn era micca circà, ancu s'ellu l'hà disgustatu in ogni modu. In ogni modu, a so natura disgustosa, i grugniti bestiali è i dita innaturali cum'è artigli l'affascinavanu finu à l'obsessione.
    
  Si stete in u lume di u focu, lampendu una ombra grottesca chì ùn era micca luntanu da a so propria maghjina nantu à u muru. U nasu stortu nantu à a so faccia ossea li dava l'aspettu d'un acellu - forse un vulturu chjucu. L'ochji scuri stretti di Abdul sò stati nascosti sottu à e sopracciglia quasi glabre, in depressioni prufonde chì facenu solu chì i so zicchini parevanu più prominenti. Grossi è grassi, i so capelli neri sò stati tirati in daretu in una coda di cavallu, è un unicu orecchinu chjuccu adornava u so lòbulu di l'orechja manca.
    
  Puzzava d'incensu è di spezie, è quand'ellu parlava o surrisava, a linea di e so labbra scure era rotta da denti stranamente perfetti. Madame Chantal hà trovu u so profumu sbulicatu ; ùn pudia dì s'ellu era un Faraone o un Phantasm. Era sicura d"una cosa : u magu è l"alchimista avia una prisenza incridibile, senza mancu alzà a voce nè dimustrà ch"ellu si moveva a manu. Questu l'hà scantatu è hà aumentatu u stranu disgustu ch'ella sentia versu ellu.
    
  "Celeste?" s'insultava quandu hà lettu u nome famusu nantu à a carta chì li hà datu. A so faccia tradiva l'ansietà chì sentia per riceve a gemma. Scintillanti cum'è smeraldi magnifichi in u lume di u focu, Madame Chantal fighjulava in l'ochji di Abdul. "Sgiò Raya, ùn possu micca. U mo maritu hà accettatu di dà "Celeste" à u Louvre. Pruvandu di curregà u so sbagliu, suggerendu ancu ch'ella puderia ottene ciò ch'ellu vulia, hà guardatu è disse: "Puderaghju certamente trattà cù l'altri dui, ma micca questu".
    
  Abdul ùn hà micca mostratu segni di preoccupazione per u glitch. Passendu lentamente a manu nantu à a so faccia, surrisu serenamente. "Speru veramente chì cambiassi idea, signora. Hè u privilegiu di e donne cum'è voi di tene l'atti di grandi omi in a palma di e vostre mani. Mentre i so dita graziose curve lanciavanu una ombra nantu à a so pelle chjara, l'aristòcrata si sentia una pressa ghiacciata trapassà a so faccia. Asciugà prestu u visu, chì s"era friddu, si sbulicò a gola è si riunì. S'ella vacillava avà, u perderebbe in un mare di stranieri.
    
  "Torna in dui ghjorni. Truvami quì in u salottu. U mo assistente ti cunnosce è ti aspetterà ", hà urdinatu, sempre scuzzulata da a sensazione terribile chì hà lampatu nantu à a so faccia per un mumentu. "Varaghju a Celeste, sgiò Raya, ma vale a pena vale a pena."
    
  Abdul ùn hà dettu più nunda. Ùn avia micca bisognu.
    
    
  3
  Un toccu di tenerezza
    
    
  Quandu Perdue si svegliò u ghjornu dopu, si sentia cum'è una merda, chjara è simplice. In fatti, ùn pudia ricurdà l'ultima volta ch'ellu avia veramente chianciutu, è ancu s'ellu si sentia più liggeru dopu a purificazione, i so ochji eranu gonfi è ardenti. Per assicurà chì nimu ùn sapia ciò chì causava a so cundizione, Perdue bevvi trè quarti di una buttiglia di Southern Moonshine chì hà guardatu trà i so libri di l'orrore nantu à un scaffale vicinu à a finestra.
    
  "O mio Diu, vechju, vi pare ghjustu per un vagabondo", gemì Perdue, fighjendu u so riflessu in u specchiu di u bagnu. "Cumu hè accadutu tuttu questu? Ùn mi dite micca, ùn mi dici micca, "suspirò. Mentre s'alluntanava da u specchiu per accende i rubinetti di a doccia, cuntinuò à murmurà cum'è un vechju decrepitu. Fitting cum'è u so corpu paria avè invechjatu un seculu per a notte. "Eiu sò. Sò cumu hè accadutu. Avete manghjatu l'alimenti sbagliati, sperendu chì u vostru stomacu puderia abituà à u velenu, ma invece avete avvelenatu ".
    
  I so panni li cascanu cum'è s'ellu ùn cunnosci micca u so corpu, abbracciandu i so gammi prima ch'ellu scaccià da u munzeddu di tela ch'ellu era diventatu u so vestitariu dapoi ch'ellu hà persu tuttu quellu pesu in u dungeon di a casa di a " Mamma ". Sottu u flussu di l'acqua tiepida, Perdue pricava senza religione, cun gratitùdine senza fede è una simpatia prufonda per tutti quelli chì ùn cunnosci micca u lussu di a fontaneria interna. Dopu avè statu battezutu in a duscia, sbulicò a so mente per scacciate i carichi chì li ramintàvanu chì u so calvariu à e mani di Joseph Karsten era luntanu da esse finitu, ancu s'ellu hà ghjucatu e so carte pianu pianu è vigilante. In u so parè, l'Oblivion era sottovalutatu perchè era un rifugiu cusì grande in i tempi di prublemi, è vulia sente chì l'obliu cadeva nantu à ellu.
    
  Fidèle à a so disgrazia di l'ultima volta, Perdue, in ogni modu, ùn hà micca gudutu assai prima chì un colpu à a porta interrompe a so terapia nascente.
    
  "Chì ghjè stu?" chjamò sopra u sibilu di l'acqua.
    
  "U vostru colazione, signore", hà intesu da l'altra parte di a porta. Perdue s'animò è abbandunò a so indignazione silenziosa à u chjamatu.
    
  "Carle?" dumandò.
    
  "Iè, signore?" rispose Carlu.
    
  Perdue surrisu, piacè di sente torna a voce familiare di u so buttieru, a voce ch"ellu avia assai mancatu mentre cuntemplò a so ora di a morte in u dungeon ; una voce ch'ellu pensava ch'ellu ùn averia mai più intesu. Senza pensà duie volte, u miliardariu depressu salta fora da a so doccia è spalancò a porta. U maggiordomu cumplitamenti cunfusu stava cun una faccia scunnisciuta mentre u so capu nudu l'abbracciava.
    
  "O mio Diu, vechju, aghju pensatu chì sparite!" Perdue surrisu, liberendu l'omu per stringhje a manu. Fortunatamente, Carlu era penosamente prufessiunale, ignurà a cornamusa di Purdue è mantene quellu comportamentu senza senso chì i britannichi anu sempre vantatu.
    
  "Era solu un pocu fora, signore. Tuttu va bè avà, grazie ", assicurò Charles Perdue. "Ti piacerebbe manghjà in a vostra stanza o à u pianu di sottu cun," hà sbulicatu un pocu, "persone MI6?"
    
  "Sicuramente quì sopra. Grazie, Charles, "Perdue hà rispostu, capendu ch'ellu era sempre stringendu a manu cù l'omu cù i ghjuvelli di a corona in mostra.
    
  Charles annuì. "Moltu bè, signore."
    
  Mentre Perdue tornava à u bagnu per rasà è caccià i sacchetti terribili sottu à l'ochji, u majordomu esce da a camera principale, sicretu grinding à u ricordu di a reazione di u so patronu allegru è nudu. Hè sempre piacevule per esse mancatu, hà pensatu, ancu à questu puntu.
    
  "Chì hà dettu?" - Lily dumandò quandu Carlu intrì in cucina. U locu puzzava di pane appena sfornatu è d'ova scrambled, pocu soprappulatu da l'aroma di u caffè strained. L'affascinante ma curiosa cuoca capu si strinse e mani sott'à u tovagliolu di a cucina è guardò impaziente à u buttieru, aspittendu una risposta.
    
  "Lillian," murmurò prima, irritatu cum'è di solitu da a so curiosità. Ma tandu si capì ch"ella mancava ancu ella u patrone di a casa è ch"ella avia tuttu u dirittu di dumandassi quali eranu e prime parolle di l"omu à Carlu. Sta rivisione, fatta prestu in u so capu, li ammincì u sguardu.
    
  "Hè assai cuntentu di esse quì di novu", rispose Charles formalmente.
    
  "Hè ciò chì hà dettu?" - dumandò teneramente.
    
  Carlu hà apprufittatu di u mumentu. "Micca parechje parolle, ancu s'è i so gesti è a lingua di u corpu trasmettenu a so gioia abbastanza bè". Pruvò disperatamente di ùn ride micca di e so parolle, elegantemente scritte per trasmette a verità è u capriccio.
    
  "Oh, questu hè fantasticu", hà sorrisu, andendu versu u buffet per piglià un piattu per Perdue. "Ova è salsiccia allora?"
    
  Inusualmente per u butler, sbucò à risa, chì era un bellu cambiamentu da u so abitudine severu. Un pocu cunfusa, ma surridendu à a so reazione insolita, stava aspittendu a cunferma di u colazione quandu u majordomu sbucò in una risata.
    
  "U pigliu questu cum'è un sì," ella risa. "U mo Diu, u mo zitellu, qualcosa assai divertente deve esse accadutu per voi per lascià a vostra durezza." Pigliò un piattu è u pusò nantu à a tavula. "Fighjate à tè! Basta lasciate tuttu stendu. "
    
  Carlu duppiò di risa, appoghjatu à l'alcova piastrellata accantu à a stufa à carbone di ferru chì graziava l'angulu di a porta di daretu. "Mi dispiace tantu, Lillian, ma ùn possu micca parlà di ciò chì hè accadutu. Saria solu indecente, capite. "
    
  "A so," hà surrisu, arrangendu salsicce è ova scrambled accantu à u pane tostu molle di Purdue. "Di sicuru, moru da sapè ciò chì hè accadutu, ma sta volta mi basta à vede vi ride. Hè abbastanza per fà u mo ghjornu ".
    
  Sentindu un sollievu chì sta volta a vechja s'era ceduta in pressendulu per l'infurmazioni, Carlu li picchiò nantu à a spalla è si riunì. Purtò un vassellu è pusò l"alimentu, l"aiutò cù u caffè, è infine pigliò u ghjurnale per piglià Perdue sopra. Disperatu di allungà l'anomalia di l'umanità di Charles, Lily duvia astentà di menziunà di novu ciò chì l'avia accusatu cusì mentre abbandunò a cucina. Idda avia paura ch'ellu lasci caccià u vassellu, è avia ragiò. Cù quellu sguardu sempre chjaru in a so mente, Carlu averia lasciatu u pianu in un mischiu s"ella l"avia ricurdatu.
    
  In tuttu u primu pianu di a casa, i servitori sicreti anu inundatu Reichtisousis cù a so prisenza. Carlu ùn avia nunda contr'à e persone chì travagliavanu per u serviziu di intelligenza in generale, ma u fattu ch'elli eranu stazionati quì ùn li facia più cà criminali illegali finanziati da u regnu falsu. Ùn avianu micca u dirittu d'esse quì, è ancu s'elli seguitanu solu ordini, u staffu ùn pudia micca suppurtà cù i so picculi è sporadici ghjoculi di putenza quand'elli eranu stazionati per guardà un ricercatore miliardariu, cum'è s'elli eranu ladri cumuni. .
    
  Ùn possu ancu capisce cumu l'intelligenza militare puderia annette sta casa quandu ùn ci hè micca una minaccia militare internaziunale chì campa quì, pensò Charles mentre portava u vassou in a stanza di Perdue. Eppuru sapia chì per tuttu questu per esse appruvatu da u guvernu, ci avia da esse una ragione sinistra - un cuncettu ancu più spaventoso. Ci duvia esse qualcosa di più, è andava à andà in u fondu, ancu s'ellu avia da ottene infurmazioni da u so cugnatu di novu. Carlu hà salvatu Perdue l'ultima volta chì hà pigliatu u so cugnatu à a so parolla. Suggerì chì u so cugnatu puderia furnisce u majordomu cù uni pochi di più s'ellu significava sapè ciò chì tuttu significava.
    
  "Ehi Charlie, hè ancu alzatu?" - dumandò unu di l'operatori allegru.
    
  Charles l'ignora. S'ellu avia da risponde à qualcunu, ùn saria nimu altru chè l'Agente Speciale Smith. Avà era cunvinta chì u so capu avia stabilitu una forte cunnessione persunale cù l'agente di supervisione. Quand'ellu ghjunse à a porta di Perdue, tutti i divertimenti l'abbandunonu è tornò à u so solitu fermu è ubbidiente.
    
  "U vostru colazione, signore", disse à a porta.
    
  Perdue hà apertu a porta in una forma completamente diversa. Cumpletamente vestitu di chinos, mocassini Moschino è una cammisa bianca di buttone cù e maniche arricciate finu à i coddi, hà rispostu à a porta per u so buttieru. Quandu Carlu entrava, sintì chì Perdue chjude prestu a porta daretu à ellu.
    
  "Aghju da parlà cun voi, Charles," insistia à bassa voce. "Qualcunu vi seguita quì?"
    
  "No, signore, per ciò chì sò, nò", rispose Charles onestamente, pusendu a tavola nantu à a tavola di quercia di Perdue induve qualchì volta si gustava l'acquavite à a sera. Radrizzò a so giacca è piegò e mani davanti à ellu. "Chì possu fà per voi, signore?"
    
  Perdue pareva salvaticu in l'ochji, ancu s'ellu u so linguaghju corpusu suggeria chì era riservatu è persuasivu. Ùn importa micca quantu hà pruvatu à parè decentu è cunfidendu, ùn pudia micca ingannà u so majordomu. Carlu avia cunnisciutu Purdue da sempre. L'avia vistu in parechje manere à traversu l'anni, da a furia fola à l'ostaculi di a scienza à l'allegria è a suvidenza in i braccia di parechje donne ricche. Puderia dì chì qualcosa disturbava Perdue, qualcosa di più cà l'audizione imminente.
    
  "Sò chì era tù chì hà dettu à u duttore Gould chì u serviziu sicretu m'avia da arrestà, è ti ringraziu di tuttu u mo core per avè avvistatu, ma aghju da sapè, Charles", disse urgentemente in un sussurru fermu . "Aghju bisognu di sapè cumu avete scupertu questu perchè ci hè più di questu. Ci hè assai più di questu, è aghju bisognu di sapè tuttu è tuttu ciò chì MI6 pensa à fà dopu ".
    
  Carlu hà capitu u fervore di a dumanda di u so patronu, ma à u stessu tempu si sentia terribilmente inept à a dumanda. "Vecu", disse cun notevole imbarazzo. "Bè, aghju intesu parlà solu per casu. Mentre visitava Vivian, a mo surella, u so maritu ghjustu un pocu... ammessi. Il savait que j'étais au service de Reichtisusis, mais apparemment il a entendu un collègue de l'une des branches du gouvernement britannique mentionner que le MI6 avait été autorisé à vous poursuivre, monsieur. In fatti, pensu ch'ellu ùn hà mancu pensatu assai à quellu tempu ".
    
  "Di sicuru ùn hà micca fattu. Questu hè cazzo ridiculu. Sò scozzese per naziunalità. Ancu s'è eru implicatu in l'affari militari, u MI5 tirava i fili. E relazioni internaziunali sò giustamente pesanti in questu, vi dicu, è chì mi preoccupa ", riflette Perdue. "Charles, aghju bisognu chì cuntattate u vostru cugnatu per mè".
    
  "Cù tuttu u rispettu, signore," Charles hà rispostu rapidamente, "se ùn vi dispiace micca, preferiscu micca di participà à a mo famiglia in questu. Mi dispiace a decisione, signore, ma francamente, aghju paura per a mo surella. Emu cuminciatu à preoccupari ch'ella hè maritata cù un omu cù ligami cù u serviziu secretu è ch'ellu hè solu un amministratore. Trascinenduli in un fiasco internaziunale cum'è questu..." Si strinse in spalla culpevule, sintendu terribili per a so propria onestà. Il espérait que Perdue apprécierait encore ses capacités en tant que majordome et qu'il ne l'enlèverait pas pour quelque forme d'insubordination.
    
  "A capiscu," Perdue hà rispostu debbuli, alluntanendu da Charles per fighjà da e porte di u balcone a bella serenità di a matina di Edimburgo.
    
  "Mi dispiace, sgiò Perdue", disse Charles.
    
  "No, Charles, capiscu veramente. Credu, crede mi. Quante cose terribili sò accadute à i mo amichi intimi perchè eranu implicati in e mo attività? Capiscu cumplettamente e cunsequenze di travaglià per mè ", spiegò Perdue, sonendu completamente senza speranza senza intenzione di suscitarà pietà. Sentu veramente u fardelu di a culpabilità. Pruvate d'esse cordiale quandu era rispettuamente rifiutatu, Perdue si vultò è surrisu. "In verità, Carlu. Capiscu veramente. Per piacè fatemi sapè quandu l'agente speciale Smith ghjunghjerà?"
    
  "Di sicuru, signore", rispose Charles, abbandonendu bruscamente u mento. Abbandunò a stanza sintindu cum'è un traditore, è à ghjudicà da l'aspettu di l'ufficiali è l'agenti in u lobby, era cunsideratu unu.
    
    
  4
  Dottore in
    
    
  L'agente speciale Patrick Smith hà visitatu Purdue più tardi quellu ghjornu per ciò chì Smith hà dettu à i so superiori era un appuntamentu cù un duttore. Cunsiderendu ciò chì hà passatu in a casa di a matriarca nazzista cunnisciuta cum'è a Mamma, u cunsigliu ghjudiziariu hà permessu à Perdue di riceve cure mediche mentre era sottu a custodia temporale di u serviziu di l'intelligenza secreta.
    
  C'eranu trè omi di turnu, senza cuntà i dui fora à a porta, è Carlu era occupatu cù i travaglii di casa, alimentandu a so irritazione cun elli. Tuttavia, era più indulgente in a so cortesia versu Smith per via di a so assistenza à Purdue. Carlu apre a porta à u duttore quandu u campanile suonò.
    
  "Ancu un poviru duttore deve esse cercatu", suspirò Perdue, stendu in cima di l'escalari è appoghjatu assai nantu à a ringhiera per sustene.
    
  "U tippu pare debule, eh?" - bisbigliò unu di l'omi à l'altru. "Guardate quantu sò gonfi i so ochji!"
    
  "E rossu", aghjunse un altru, scuzzulendu u capu. "Ùn pensu micca chì hà da esse megliu."
    
  "Ragazzi, per piacè affrettatevi", disse bruscamente l'agente speciale Smith, ricurdenduli di u so compitu. "U duttore hà solu una ora cù u sgiò Perdue, allora vai avanti."
    
  "Iè, signore", cantavanu à l'unisonu mentre cumpiendu a ricerca medica.
    
  Quandu anu finitu cù u duttore, Patrick l'hà scortatu à l'altura induve Perdue è u so majordomu l'aspittavanu. Quì Patrick hà pigliatu un postu di sentinelle in cima di a scala.
    
  "Ci sarà qualcos'altro, signore?" - dumandò Carlu quandu u duttore li aprì a porta di a stanza di Perdue.
    
  "No, grazie, Carlu. Pudete andà, "Perdue rispose forte prima chì Charles chjude a porta. Carlu si sentia sempre terribilmente culpèvule per spazzà u so capu, ma paria chì Perdue era sinceru in a so capiscitura.
    
  In l'uffiziu privatu di Perdue, ellu è u duttore aspittavanu, senza parlà nè muvimenti, per un mumentu, à sente per ogni disturbu fora di a porta. Ùn ci era micca un sonu di rumuri, è attraversu unu di i peepholes sicreti chì equipavanu u muru di Purdue, anu pussutu vede chì nimu ùn stava à sente.
    
  "Pensu chì duverebbe astentà di fà riferimenti infantili à i puni medichi per rinfurzà u vostru umore, vechju, sia solu per stà in u caratteru. Chì sia cunnisciutu, questu hè una terribile interferenza cù e mo capacità drammatiche ", disse u duttore, pusendu u so cabinet di medicina in u pianu. "Sapete cumu aghju luttatu per fà chì u duttore Beach mi presti a so vechja valigia?"
    
  "Succhia, Sam," disse Perdue, surrisendu allegramente mentre u ghjurnalista stracciava l'occhi daretu à lunettes à montura nera chì ùn li appartenevanu micca. "Hè stata a vostra idea di disfrazà di u duttore Beach. A propositu, cumu va u mo salvatore ?
    
  L'equipa di salvezza di Purdue era composta da duie persone chì cunniscianu u so caru duttore Nina Gould, un prete cattolicu è un duttore generale di Oban, Scozia. I dui s'impegnanu à salvà Perdue da una brutale morte in u sotano di u male Yvette Wolf, un membru di primu livellu di l'Ordine di u Sole Neru cunnisciutu cum'è Mamma à i so cunsorti fascisti.
    
  "Hà bè, ancu s'ellu hè un pocu amaru dopu a so prova cun voi è Babbu Harper in quella casa infernale. Je suis sûr que ce qui l'a rendu ainsi le rendrait extrêmement médiatisé, mais il refuse d'éclaircir ce sujet, " Sam haussa les épaules. "U ministru hè ancu entusiasmu di questu, è solu mi fa pruricà e palle, sapete."
    
  Perdue ridacchiò. "Sò sicuru chì hè. Credimi, Sam, ciò chì avemu lasciatu in quella vechja casa nascosta hè megliu lasciatu senza scopre. Com'è Nina?"
    
  "Hè in Alessandria per aiutà u museu à catalogà alcuni di i tesori chì avemu scupertu. Vulenu chjamà sta mostra particulare dopu à Lisandru Magnu - qualcosa cum'è u Gould / Earle Find, in onore di u travagliu duru di Nina è Joanna per scopre a Lettera di Olimpia è simili. Di sicuru, ùn anu micca dettu u vostru stimatu nome. Iniezioni".
    
  "Vecu chì a nostra zitella hà grandi piani", disse Perdue, sorridendu dolcemente è felice di sente chì a storica fiera, intelligente è bella era infine ottene u ricunniscenza chì meritava da u mondu accademicu.
    
  "Iè, è mi dumandu sempre cumu pudemu esce da sta situazione una volta per tutte, à quale aghju di solitu cambià u sughjettu perchè ... bè, onestamente ùn sò micca cunnoscu a misura di questu", Sam. disse, pigliendu a conversazione in una direzzione più seria.
    
  "Bè, hè per quessa chì site quì, vechju," Perdue suspirò. "È ùn aghju micca assai tempu per cumpiendu, dunque siate è beie un whisky."
    
  Sam ansimò, "Ma signore, sò un duttore di guardia. Cumu osi?" Il tendit son verre à Perdue pour qu'il le teigne de grouse. "Ùn siate micca avari, avà."
    
  Era piacevule per esse torturatu di novu da l'umore di Sam Cleave, è hà datu à Perdue una grande gioia di soffre una volta di più da a stupidità di u ghjurnalistu di ghjuventù. Sapia bè ch'ellu puderia confià à Cleve cù a so vita è chì, quandu era più impurtante, u so amicu puderia assume istantaneamente è magnificamente u rolu di un cullega prufessiunale. Sam puderia istantaneamente trasfurmà da un scozzese stupidu à un enforcer energicu - una qualità inestimabile in u mondu periculosu di reliquie occulte è scienziati.
    
  I dui omi si pusonu nantu à u sogliu di e porte di i balconi, ghjustu à l'internu per chì e spessi cortini bianchi di lace pudessinu piattà a so cunversazione da l'occhi indiscreti chì fighjenu i prati. Parlavanu à voce bassa.
    
  "In corta", disse Perdue, "u figliolu di puttana chì hà orchestratu u mo rapimentu, è u rapimentu di Nina per quessa, hè un membru di u Sun Negru chjamatu Joseph Karsten".
    
  Sam hà scrittu u nome in un quaderno in lacci chì portava in a sacchetta di a giacca. "Hè digià mortu?" Sam dumandò cum'è s'ellu ùn era nunda. In fatti, u so tonu era cusì di fattu chì Perdue ùn sapia micca s'ellu era preoccupatu o entusiasta di a risposta.
    
  "No, hè assai vivu", rispose Perdue.
    
  Sam guardò u so amicu à i capelli d'argentu. "Ma vulemu chì mori, nò?"
    
  "Sam, questu deve esse una mossa sottile. L'assassiniu hè per i tipi bassi ", disse Perdue.
    
  "Da veru? Dì ciò à a vechja cagna macchiata chì t'hà fattu questu, " Sam ringhiò, indiannu u corpu di Perdue. "L'Ordine di u Sole Neru duveria esse mortu cù a Germania Nazista, u mo amicu, è aghju da esse sicura ch'elli sò andati prima ch'e mi stessi in u mo cercua."
    
  "Sò," Perdue u cunsulò, "è apprezzu u zelu di mette fine à u record di i mo detrattori. Vogliu veramente. Ma aspetta finu à sapè tutta a storia. Allora dimmi chì ciò chì aghju pianificatu ùn hè micca u megliu pesticida ".
    
  "Va bè", accunsenu Sam, diminuendu un pocu u so desideriu di finisce u prublema apparentemente eternu creatu da quelli chì anu ancu conservatu a depravazione di l'elite SS. "Vai, dimmi u restu".
    
  "Vai amarà sta svolta, cum'è scoraggiante cum'è era per mè", Perdue ammissu. "Joseph Karsten hè nimu altru chè Joe Carter, l'attuale capu di u Serviziu di Intelligenza Secreta".
    
  "Ghjesù!" - esclamò Sam stupitu. "Ùn pudete micca esse seriu! L'omu hè britannicu cum'è u tè dopu meziornu è Austin Powers.
    
  "Questa hè a parte chì mi perplessa, Sam", hè stata a risposta di Perdue. "Avete capitu ciò ch'e aghju vintu quì?"
    
  "MI6 s'appropria di a vostra pruprietà", Sam hà rispostu lentamente mentre a so mente è l'ochju vagabunde passavanu per tutte e cunnessione pussibuli. "U serviziu sicretu britannicu hè gestitu da un membru di l'urganizazione Black Sun, è nimu ùn sà nunda, ancu dopu sta truffa legale". I so ochji scuri si lanciavanu rapidamente mentre i so roti giravanu per copre tutti i lati di u prublema. "Perdue, perchè hà bisognu di a vostra casa?"
    
  Perdue disturbava Sam. Paria quasi indifferenti, cum'è inturniatu da u sollievu di sparte a so cunniscenza. In una voce dolce è stancu, si alzò in spalla è indicò cù i palmi aperti: "Da ciò chì aghju pensatu di sente in quella sala da manghjà diabolica, pensanu chì Reichtisusis cuntene tutte e reliquie chì Himmler è Hitler anu cercatu".
    
  "Ùn hè micca completamente falsu", hà dettu Sam, pigliendu note per a so propria riferenza.
    
  "Iè, ma Sam, ciò chì pensanu chì aghju nascostu quì hè assai sopravvalutatu. Micca solu questu. Ciò chì aghju quì ùn deve mai," strinse forte l'avambracciu di Sam, "mai cascà in e mani di Joseph Karsten! Micca cum'è l'Intelligenza Militare 6 o l'Ordine di u Sole Neru. Questu omu puderia sfondà i guverni cù solu a mità di i brevetti guardati in i mo laboratorii! L'ochji di Perdue eranu bagnati, a so vechja manu nantu à a pelle di Sam tremula mentre supplicava u so solu affidabile.
    
  "Va bè, vechju gallu," disse Sam, sperendu di attenuà a mania nantu à a faccia di Perdue.
    
  "Senti, Sam, nimu sà ciò chì facciu", continuò u miliardariu. "Nimu da a nostra parte di a linea sà chì un fottu nazista hè incaricatu di a sicurità di a Gran Bretagna. Aghju bisognu di voi, grande ghjurnalistu d'investigazione, vincitore di u Premiu Pulitzer, ghjurnalista di celebrità... per sbulicà u paracadute di stu bastardo, ok ?
    
  Sam hà capitu u messagiu, forte è chjaru. Pudeva vede chì Dave Perdue, sempre piacevule è racoltatu, avia crepate in a so fortezza. Era evidenti chì stu novu sviluppu avia fattu un tagliu assai più prufondu cù una lama assai più affilata, è stava tagliatu u so caminu longu à a mandibula di Perdue. Sam savait qu'il devait s'occuper de ce cas avant que le couteau de Karsten ne trace un croissant rouge autour de la gorge de Perdue et l'arrête pour toujours. U so amicu era in serii prublemi è a so vita era in periculu chjaru, più chè mai.
    
  "Quale altru cunnosce a so vera identità? Paddy a sà?" - Dumandò Sam, clarificendu quale era implicatu per pudè decide da induve principià. Se Patrick Smith sapia chì Carter era Joseph Karsten, puderia esse in periculu novu.
    
  "No, à l'udienza hà capitu chì qualcosa mi disturbava, ma aghju decisu di mantene una cosa cusì grande assai vicinu à u mo pettu. Hè in u bughju nantu à questu à questu puntu ", Perdue hà cunfirmatu.
    
  "Pensu chì hè megliu cusì", ammette Sam. "Vedemu quantu pudemu prevene cunsequenze gravi mentre scopremu cumu chjappà stu charlatan in bocca à u falcu".
    
  Sempre decisu di seguità i cunsiglii chì Joan Earl avia datu durante a so cunversazione in u ghjacciu fangosu di Terranova durante l'apertura di Alessandru Magnu, Perdue si vultò à Sam. "Per piacè, Sam, lasciamu fà a mo manera. Aghju una ragione per tuttu questu ".
    
  "A prumessu, pudemu fà a vostra manera, ma se e cose scappanu di manu, Perdue, chjamaraghju a brigata rinnegata per susteneci. Stu Karsten hà un putere chì ùn pudemu micca cumbatte solu. Di solitu in i rami più alti di l'intelligenza militare ci hè un scudo relativamente impenetrable, se sapete ciò chì vogliu dì ", hà avvistatu Sam. "Queste persone sò putenti cum'è a parolla di a regina, Perdue. Stu bastardo pò fà cose assolutamente disgustose per noi è copre cum'è s'ellu hè un gattu chì hà caccatu in a scatula. Nimu ùn saprà mai. È quellu chì face una pretesa pò esse rapidamente cacciatu ".
    
  "Iè a sò. Credimi, sò pienamente cuscente di u dannu chì pò causà ", Perdue ammissu. "Ma ùn u vogliu micca mortu s'ellu ùn aghju micca altra scelta. Per avà, aduprà Patrick è a mo squadra legale per mantene a Karsten à badia quant'è possu.
    
  "Va bè, lasciami guardà una storia, atti di titulu, registri fiscali è tuttu ciò. Più imparemu di stu bastardo, più l'avemu da intrappulà ". Sam avait désormais tous ses dossiers en ordre, et maintenant qu'il connaissait l'étendue des problèmes auxquels Perdue était affrété, il était résolu à utiliser sa ruse pour contrer.
    
  "Bon omu," respirò Perdue, alleviatu di dì questu à qualchissia cum'è Sam, qualcunu nantu à quale si pudia cuntà per intervene cù precisione esperta. "Ora, supponu chì i vulturi daretu à sta porta anu bisognu di vede tè è Patrick cumpiendu u mo esame medico."
    
  Cù Sam in u so vestitu di Dr. Beach è Patrick Smith utilizendu l'astuzia, Perdue hà dettu addiu à a porta di a so stanza. Sam guardò in daretu. "L'emorroidi sò cumuni in stu tipu di pratica sessuale, sgiò Perdue. L'aghju vistu soprattuttu cù i pulitici è ... l'agenti di l'intelligenza ... ma ùn hè nunda di preoccupari. Mantene in salute è ci si vede prestu ".
    
  Perdue sparì in a so stanza per ride, mentre chì Sam era u sughjettu di parechji sguardi offesi nantu à a strada di e porte di fronte. Annutendu educatamente, si n'andò fora di u duminiu cù u so amicu di zitiddina in a so scia. Patrick era abituatu à l'esplosioni di Sam, ma in questu ghjornu hà avutu una maledetta difficultà à mantene a so attitudine strettamente prufessiunale, almenu finu à ch'elli si mettenu in a so Volvo è abbandunonu u duminiu - in punti.
    
    
  5
  Dolore trà i muri di a Villa d'Chantal
    
    
    
  Entrevo - dui ghjorni dopu
    
    
  A serata calda appena scaldava i pedi di Madame Chantal mentre tirava un altru calze nantu à i so collant di seta. Era u vaghjimu, ma per ella u fretu d'inguernu era digià in ogni locu ch'ella andava.
    
  "Temu chì ci hè qualcosa di sbagliatu cun voi, caru", suggerì u so maritu, raddrizzendu a cravatta per a centesima volta. "Sì sicuru chì ùn pò micca solu soffre u fretu sta sera è vene cun mè ? Sapete, se a ghjente continua à vede mi vene à i banchetti solu, puderianu principià à sospettà chì qualcosa ùn va micca bè trà noi.
    
  L'hà guardatu cun preoccupazione. "Ùn anu micca bisognu di sapè chì simu praticamenti falluti, sapete? A vostra assenza quì cun mè pò pruvucà pettegole è attirà l'attenzione à noi. E persone sbagliate ponu esse investigate a nostra situazione solu per suddisfà a so curiosità. Sapete chì mi preoccupa terribilmente è chì deve mantene a bona vuluntà di u Ministru è i so azionisti, altrimenti simu finiti.
    
  "Iè, sicuru chì vogliu. Fighjate solu quandu dicu chì prestu ùn avemu micca da preoccupari di mantene a pruprietà ", l'assicurò in una voce debule.
    
  "Cosa significa? Vi dicu, ùn vende micca diamanti. Questa hè l'unica prova restante di u nostru statu! Ellu disse decisu, ancu s'è e so parolle eranu più di preoccupazione di rabbia. "Venite cun mè sta sera è portate qualcosa di stravagante, solu per aiutà mi vede degnu di u rolu chì duverebbe ghjucà cum'è una vera persona di successu cummerciale".
    
  "Henri, prumessu chì vi accumpagnaraghju à u prossimu. Ùn mi sentu solu chì possu mantene una spressione allegra nantu à a mo faccia per tantu tempu, mentre ch'e aghju luttatu cù frebba è dolore. Chantal s'avvicinò à u so maritu cù una andatura tranquilla, surridendu. Idda allistò a so cravatta è u basgiò nantu à a guancia. Pusò u dorsu di a so manu nantu à a so fronte per verificà a so temperatura, poi s'alluntanò visibilmente.
    
  "Chì?" - hà dumandatu.
    
  "O mio Diu, Chantal. Ùn sò micca chì tippu di febbre avete, ma pare chì u cuntrariu hè accadutu. Sii friddu cum'è... un cadavere ", strinse infine un paragone bruttu.
    
  "A vi dicu," ella rispose in modu indifferente, "Ùn mi sentu micca abbastanza bè per adornà u to fiancu cum'è a moglia di un barone deve". Avà affrettate, pudete esse tardi, è questu hè cumplettamente inaccettabile ".
    
  "Iè, ma signora," Henri surrisu, ma u so core era sempre battutu da u scossa di sente a pelle di a so moglia, chì a temperatura era cusì bassa chì ùn pudia capisce perchè e so guance è e so labbra eranu sempre arrossate. U Barone hà sappiutu ammuccià bè i so sintimi. Questu era un requisitu di u so titulu è una manera di fà affari. Si n'andò pocu dopu, disperatu di vultà in daretu à a so moglia chì si salutava da a porta aperta di u so castellu Belle Époque, ma hà decisu di mantene l'apparenza.
    
  Sottu à u celu temperatu di a sera d'aprile, u Baronu di Martin abbandunò a so casa à riluttante, ma a so moglia era cuntentu solu per a privacy. Tuttavia, questu ùn hè micca fattu per esse solu. Si preparava in fretta à riceve u so invitatu, dopu avè pigliatu prima trè diamanti da a sicura di u so maritu. Celeste era magnifica, cusì mozzafiata chì ùn vulia micca parte cun ella, ma ciò chì vulia da l'alchimista era assai più impurtante.
    
  "Sta sera ci salveraghju, u mo caru Henri", bisbigliò, stendu i diamanti nantu à un tovagliolo di velluto verde tagliatu da un vestitu chì portava di solitu à i banchetti cum'è quellu chì u so maritu avia appena lasciatu. Sfreccionendu generosamente e so mani friddi, Chantal li stende à u focu in u focu per riscaldalli. L'uniforme battitu di u clock di u mantellu hà ritmu a casa tranquilla, facendu u so modu à a seconda mità di u dial. Avia trenta minuti prima ch'ellu ghjunse. A so domestica cunniscia digià a so faccia, cum'è u so assistente, ma ùn avianu micca ancu annunziatu a so ghjunta.
    
  In u so ghjurnale, hà scrittu una entrata per u ghjornu, mintuendu a so cundizione. Chantal era un detentore di dischi, un avid fotografu è scrittore. Hà scrittu puesia per tutte l'occasioni, ancu in i mumenti più simplici di divertimentu, hà cumpostu puesie in memoria d'ella. I ricordi di l'anniversariu di ogni ghjornu sò stati riveduti in ghjurnali precedenti per suddisfà a so nostalgia. Un grande fan di a privacy è di l'antichità, Chantal teneva i so diari in libri rilegati caru è hà pigliatu un veru piacè à scrive i so pinsamenti.
    
    
  14 aprile 2016 - Entrevaux
    
  Pensu chì mi sò malatu. U mo corpu hè incredibbilmente friddu, ancu s'ellu hè pocu sottu à 19 gradi fora. Ancu u focu vicinu à mè mi pare solu una illusione di i mo ochji; Vecu e fiamme senza sente u calore. S'ellu ùn era per i mo affari urgenti, averia annullatu a riunione d'oghje. Ma ùn possu micca. Mi tocca solu à fà cù vestiti caldi è vinu per ùn sbulicà da u fretu.
    
  Avemu vindutu tuttu ciò chì puderemu per mantene l'affari à flotu è teme per a salute di u mo caru Henry. Ùn dorme micca è hè generalmente distante emotivamente. Ùn aghju micca assai tempu per scrive di più, ma sò chì ciò ch'e aghju da fà ci tirarà fora di u pirtusu finanziariu in cui simu.
    
  U sgiò Raya, un alchimista egizianu cù una reputazione impeccabile trà i so clienti, mi rende una visita sta sera. Cù u so aiutu, aumenteremu u valore di e pochi ghjuvelli chì mi sò rimasti, chì valeranu assai più quandu i vende. In ricumpensa, li dugnu Celeste, un attu terribili, soprattuttu versu u mo caru Henri, chì a so famiglia cunsidereghja a petra sacra è a pussede dapoi i tempi immemorial. Ma questu hè una piccula quantità chì pò esse rinunziata in cambiu per a pulizia è l'aumentu di u valore di l'altri diamanti, chì restaurà a nostra situazione finanziaria è aiutà u mo maritu à mantene a so baronia è a so terra.
    
  Anna, Louise è eiu metteremu in scena un break-in prima di u ritornu di Henry per spiegà a sparizione di a Celeste. U mo core dulore per Henri chì aghju profanatu u so legatu in questu modu, ma mi sentu chì questu hè l'unicu modu per restaurà u nostru statu prima di affundà in l'oscurità è finisce in disgrazia. Ma u mo maritu hà da prufittà è questu hè tuttu ciò chì m'importa. Ùn puderaghju mai dì à ellu questu, ma una volta chì si ritruverà è si senti còmode in u so postu, dorme bè, manghja bè è sarà felice. Vale assai più di qualsiasi gemma scintillante.
    
  - Chantal
    
    
  Dopu avè firmatu u so nome, Chantal hà pigliatu un altru sguardu à u clock in u so salottu. Ella hà scrittu per un tempu. Cum'è sempre, hà messu u ghjurnale in a nicchia daretu à u pittura di u missiavu d'Henri è si dumandava ciò chì puderia avè causatu u fallimentu di a so appuntamentu. In un locu in a nebbia di i so pinsamenti, mentre ch'ella scrivia, hà intesu u clock batte l'ora, ma ùn li fece micca attente, per ùn scurdà di ciò chì vulia scrive in a pagina di u ghjurnale per quellu ghjornu. Avà era sorpresa di vede chì a manu longa ornata era cascata da dodici à cinque.
    
  "Ai già vinticinque minuti di ritardo?" - bisbigliò ella, lanciandu un altru scialle nantu à e spalle tremule. "Anna!" - chjamò à a so domestica mentre pigliava u poker per accende u focu. Quand'ella sibilò un altru logu, sputò braci smoldering in a bocca di a caminetta, ma ùn hà micca avutu u tempu d'accazà a fiamma è di rende più forte. Cù a so riunione cù Raya ritardata, Chantal hà avutu menu tempu per cunsumà a so relazione cummerciale prima chì u so maritu tornò. Questu hà alarmatu un pocu u pruprietariu di a casa. Subitu, dopu ch'ella si vultò davanti à u focu, hà avutu à dumandà à u so staffu se u so invitatu avia chjamatu per spiegà perchè era tardu. "Anna! Induve site, per Diu ? "Urla di novu, senza sente u calore da e fiamme chì praticamente li leccavanu i palmi.
    
  Chantal ùn hà intesu nisuna risposta da a so cameriera, a so domestica o u so assistente. "Ùn mi dite micca chì si sò scurdati chì anu travagliatu l'ora extra sta sera," murmurò per sè stessu mentre correva in u corridoiu à u latu est di a villa. "Anna! Bridget!" Chjamò più forte avà mentre girava a porta di a cucina, oltre a quale era solu bughjura. Flottandu in a bughjura, Chantal pudia vede a luce aranciu di a caffettiera, i luci multicolori di e prese di muru è certi di i so apparecchi ; Hè cusì chì sempre pareva chì e donne partianu per u ghjornu. "Diu mio, si sò scurdati", murmurò, suspirendu cù forza mentre u fretu s'afferrava l'internu cum'è a morsa di ghiaccio nantu à a pelle umida.
    
  U pruprietariu di a villa si move in fretta per i corridori, scupreri ch'ella era sola in casa. "Grande, avà aghju da fà u megliu di questu", si lagnò. "Louise, almenu dimmi chì site sempre in turnu", disse à a porta chjosa daretu à a quale u so assistente di solitu trattava l'imposte di Chantal, u travagliu di carità, è trattà cù a stampa. A porta di legnu scuru era chjosa, è nisuna risposta ghjunse da l'internu. Chantal era delusa.
    
  Ancu s'è u so invitatu hè sempre apparsu, ùn averebbe micca abbastanza tempu per presentà l'accusazioni di rupture è di ingressu chì ubligheria à u so maritu à presentà. Grumindusi à sè stessu mentre caminava, l'aristòcrata cuntinueghja à tirà i so scialle nantu à u so pettu è à copre u spinu di u collu, lascendu i so capelli per creà una spezia d'insulazione. Era versu 9 ore di sera quand'ella intrì in u salottu.
    
  A cunfusione di a situazione guasi l'affucava. Ella disse à u so staffu in termini senza incertezza per aspittà u Signore Rye, ma ciò chì l'hà più perplessa era chì micca solu u so assistente è u so assistente, ma ancu u so invitatu, evadevanu l' arrangementu. U so maritu hà avutu u ventu di i so piani è dà u so populu a notte libera per impedisce ch'ella di scuntrà u sgiò Raya? È ancu più inquietante, Henry hà sbarazzatu in qualchì modu di Raya?
    
  Quand'ella tornò ind'è ella avia dispostu u tovagliolu di vellutu cù trè diamanti, Chantal si sentia più un scossa chè esse solu in casa sola. Un sussultu sbulicatu li scappò mentre coprì a bocca cù e mani à a vista di u pannu viotu. E lacrime li ghjunghjinu à l'ochji, suscitanu ardenti da a prufundità di u so stomacu è trapassendu u so core. I petri sò stati arrubati, ma ciò chì aghjunghje à u so horrore era u fattu chì qualchissia hà sappiutu piglià mentre ella era in casa. Nisuna misura di sicurità hè stata violata, lascendu à Madame Chantal inorridita da e numerose spiegazioni pussibuli.
    
    
  6
  prezzu altu
    
    
  "Hè megliu avè un bonu nome chè ricchezza"
    
  - u rè Salomonu
    
    
  U ventu hà cuminciatu à soffià, ma ancu ùn pudia rompe u silenziu in a villa, induve Chantal stava in lacrime da a so perdita. Ùn era micca solu a perdita di i so diamanti è u valore incommensurable di a Celeste, ma tuttu ciò chì era persu per via di u furtu.
    
  "Tu stupidu, cagna senza cervellu! Attenti à ciò chì vulete, stupidu cagna!" si lamentava à traversu a cattività di e so dita, lamentendu u risultatu pervertitu di u so pianu originale. "Avà ùn avete micca da menti à Anri. Sò stati veramente arrubati!"
    
  Qualcosa si moveva in u lobby, i passi scricchiolavanu nantu à u pavimentu di legnu. Da daretu à i cortini affacciati nantu à u prato di fronte, guardò per vede s'ellu ci era qualcunu, ma era viotu. Un sonu di scricchioliu alarmante si sentia à mezu à una scala da u salottu, ma Chantal ùn pudia chjamà a polizia o a cumpagnia di sicurità per circà ella. Ils seraient tombés sur un véritable crime autrefois inventé, et elle aurait de gros problèmes.
    
  O ella?
    
  I pinsamenti nantu à e cunsequenze di una tale chjama turmentavanu a so mente. Hà cupertu tutte e so basi si si prisentanu ? Per quessa, preferirebbe arrabbià u so maritu è risicate mesi di risentimentu chè esse uccisu da un intruso abbastanza intelligente per aggira u sistema di sicurezza di a so casa.
    
  Hè megliu à fà a vostra mente, donna. U tempu hè finitu. S'è un latru vi ammazza, perdi u tempu à lascià ch'ellu sguassate a vostra casa, u so core li batteva in pettu di paura. Per d 'altra banda, s'è vo chjamate a polizia è u vostru pianu hè revelatu, Henry pò esse divorziatu per a perdita di Celeste; perchè ancu osatu di pinsà ch'è tù avia u dirittu di dà !
    
  Chantal era cusì terribilmente friddu chì a so pelle brusgiava cum'è da u frostbite sottu à i grossi strati di vestiti. Tappò i so stivali nantu à a catifa per aumentà u flussu di l'acqua à i so pedi, ma sò stati friddi è feriti in i scarpi.
    
  Dopu un respiru prufondu, hà pigliatu a so decisione. Chantal si alzò da a so sedia è pigliò u poker da u focu. U ventu hè diventatu più forte, l'unica sérénade à u crepitamentu solitario di u focu impuissanti, ma Chantal hà tenutu i so sensi alerta mentre s'avvicinava in u corridor per truvà a fonte di u scricchiolu. Sottu à i sguardi disappuntu di l'antenati morti di u so maritu raffigurati in i dipinti chì strisciavanu i muri, hà prumessu di fà ciò ch'ella puderia contru à sta idea sfortunata.
    
  Poker in manu, hà falatu per e scale per a prima volta da quandu hà salutatu à Henri. A bocca di Chantal era secca, a so lingua si sentia grossa è fora di locu, è a so gola era ruvida cum'è carta vetrata. Fighjendu i quadri di e donne di a famiglia d'Henri, Chantal ùn si pudia fà ch'è sente un puzzicheghju di culpèvule à a vista di i magnifichi collari di diamanti chì adornanu u so collu. Abbassò u so sguardu piuttostu chè tollerà e so espressioni arroganti mentre a maledicavanu.
    
  Mentre Chantal passava per a casa, accende ogni lume; ella vulia assicurà chì ùn ci era locu per nimu chì ùn era micca benvenutu per ammuccià. Davanti à ella, a scala nordica si stendeva finu à u primu pianu, da induve si sentia u scricchiolu. I so dita dulora di dolore mentre afferrava strettamente u poker.
    
  Quandu Chantal hà righjuntu u sbarcu di u fondu, si vultò per marchjà a longa strada attraversu u pavimentu di marmura per chjappà l'interruttore in u lobby, ma u so core si firmò à ciò chì a semi-oscurità presentava. Ella singhiozzava dolcemente à a visione terrificante davanti à ella. Vicinu à l'interruttore nantu à u muru di l'altru, una spiegazione dura hè stata data per u rumore sguillatu. Suspesu da una corda da una trave di u tettu, u corpu di una donna si sbandava da un latu à l'altru in a brisa da a finestra aperta.
    
  I ghjinochje di Chantal s'incurvavanu è hà duvutu frenà u gridu primariu chì dumandava di nasce. Era Brigid, a so domestica. A bionda alta è magra di trentanove anni avia un visu turchinu, una versione orribile è orribilmente distorta di a so bella apparenza una volta. I so scarpi cascò à u pianu, micca più di un metru da a punta di i so pedi. L'atmosfera in u lobby pareva arctica à Chantal, quasi insupportable, è ùn pudia micca aspittà assai prima ch'ella hà paura chì i so gammi fussi tolti. I so musculi si brusgiavanu è s'arrizzavanu da u friddu, è si sentia chì i tendini in u so corpu si strinsenu.
    
  Aghju bisognu di andà in sopra! gridò mentalmente. Aghju bisognu à ghjunghje à u caminu o mi cungelu à morte. Mi chjuderaghju solu è chjameraghju a pulizza." Raccogliendu tutte e so forze, salì i scalini, piglienduli unu à unu, mentre chì u sguardu di Bridget, mortu, a fighjulava da u latu. Ùn la fighjate micca, Chantal ! Ùn la fighjate micca.
    
  In a distanza, puderia vede un salottu accogliente è caldu, qualcosa chì era avà chjave per a so sopravvivenza. S'ella puderia ghjunghje à u focu, ùn avissi solu guardà una stanza invece di pruvà à spiegà u labirintu enormu è periculosu di a so casa tamanta. Una volta ch'ella era chjosa in u salottu, Chantal hà pensatu ch'ella puderia chjamà l'autorità è pruvà à fà finta ch'ella ùn sapia micca di i diamanti mancanti finu à chì u so maritu hà sappiutu. Per avà, hà avutu a patti cù a perdita di a so amata domestica è un assassinu chì pò ancu esse in casa. Prima avia da stà in vita, è dopu esse punita per decisioni sbagliate. A terribili tensione di a corda sonava cum'è un soffiu stracciatu mentre passava longu à a ringhiera. Si sentia nausea è i so denti battevanu da u fretu.
    
  Un terribile gemimentu ghjunse da u picculu uffiziu di Louise, una di e stanze di sparghje à u pianu di terra. Una bufata d'aria ghiacciata scappò da sottu à a porta è corse nantu à i stivali di Chantal è sopra i so gammi. Innò, ùn apre micca a porta, i so argumenti l'anu cunvinta. Sapete ciò chì passa. Ùn avemu micca tempu per circà evidenza di ciò chì sapete digià, Chantal. Aiò. Sai. Pudemu sentu. Cum'è un terribili incubi cù gammi, sapete ciò chì vi aspetta. Basta à andà à u focu.
    
  Resistendu l'urgenza d'apre a porta di Louise, Chantal lasciò a maniglia è si vultò per mantene ciò chì gemeva ind'è sè stessu. "Grazie à Diu, tutte e luci sò accese", mormorò à traversu e mascelle strette, avvolgendu i so braccia intornu à sè stessu mentre caminava versu a porta d'accoglienza chì portava à a maravigliosa luce aranciu di u focu.
    
  L'ochji di Chantal s'allargavanu mentre guardava avanti. À u principiu ùn era micca sicuru d'avè vistu a porta chì si moveva, ma mentre s'avvicinava à a stanza, hà nutatu chì era notevolmente lenta per chjude. Pruvate di fretta, hà tenutu u poker prontu per quellu chì chjudeva a porta, ma avia bisognu di entre.
    
  E se ci hè più di un assassinu in casa ? E s'è quellu di u salottu vi distracte da quellu di a stanza di Louise ?, pinsò ella, circannu di distingue una ombra o figura chì puderia aiutà à capisce a natura di l'incidentu. Ùn hè micca un bonu tempu per purtà questu, hà dettu una altra voce interna.
    
  A faccia di Chantal era ghiacciata, e so labbre incolore, è u so corpu tremava terribilmente quandu si avvicinava à a porta. Ma sbattò chjusu appena pruvò u manicu, scacciò da a forza. U pavimentu era cum'è una pista di pattinaggio di ghiaccio è si precipitò in daretu à i so pedi, singhiottendu di scunfitta mentre i terribili soni di gemelli venenu da fora di a porta di Louise. Terrificata, Chantal pruvò à spinghje a porta di u salottu, ma era troppu debule da u fretu.
    
  Cascò à u pianu, fighjendu sottu à a porta ancu solu per vede a luce di u focu. Ancu questu puderia dà un pocu di cunfortu s'ellu avia imaginatu u calore, ma u tappettu grossu li rendeva difficiule di vede. Pruvò di rialzassi di novu, ma era cusì friddu ch"ella s"incurvava in un angulu accantu à a porta chjosa.
    
  Andate in una di l'altre stanze è pigliate qualchì manta, idiota, hà pensatu. Andate, accende un altru focu, Chantal. Ci sò quattordici caminetti in a villa, è tù sì prontu à mori per una ?Frimintendu, vulia surrisu à u sollievu di a decisione. Madame Chantal hà luttatu à i so pedi per ghjunghje à a camera d'ospiti più vicina cù un focu. Solu quattru porte in giru è uni pochi di passi in su.
    
  I lamenti pisanti chì venenu da daretu à a seconda porta affettanu a so psiche è i nervi, ma a padrona di a casa sapia ch'ella muriria di l'ipotermia s'ellu ùn ghjunghje à a quarta stanza. Avia un casgiu cù fiammiferi è accendini in abbundanza, è ci era abbastanza butane in a griglia nantu à a guancia di u focu per scoppia. U so telefuninu era in u salottu è i so urdinatori eranu in diverse stanze in u pianu di a terra - un locu induve ella avia paura di andà, un locu induve a finestra era aperta è a so defunta casalinga manteneva u tempu cum'è un clock in u mantellu.
    
  "Per piacè, per piacè, lasciate chì ci sò logs in a stanza", tremò, strofinendu e mani è tirà a punta di u so scialle nantu à a faccia per pruvà à piglià un pocu di u so soffiu caldu. Tenendu u poker strettu sottu u so bracciu, hà scupertu chì a stanza era aperta. U panicu di Chantal passava trà l'assassinu è u friddu, è si dumandava constantemente quale a uccideria più veloce. Cun grande zelo, hà pruvatu à stack logs nantu à u focu in u salottu, mentre chì i lamenti di l'altra stanza diventanu sempre più debuli.
    
  E so mani pruvò goffamente à afferrà à l'arbulu, ma ùn pudia più aduprà e so dite. Qualcosa di a so cundizione era strana, pensava. U fattu chì a so casa hè stata riscaldata bè è ùn pudia micca vede u vapore da u so respiru direttamente refutau a so supposizione chì u clima in Nizza era inusualmente fretu per quellu tempu di l'annu.
    
  "Tuttu chistu," s'hè sbulicatu cù e so intenzioni sbagliate, circandu di accende u gasu sottu à i tronchi, "solu per mantene u caldu quandu ùn hè ancu fretu!" Chì succede ? Morte di ghiaccio da l'internu !
    
  U focu ruggiò à a vita, l'ignizione di u gas butanu culurì istantaneamente l'internu pallidu di a stanza. "Oh! Bellu!" - esclamò ella. Abbassò u poker per scaldà e palme in u focu furioso, chì s"era animatu, crepite di lingue è sparghje scintille chì si sarianu spente da a minima spinta. Idda li vidia vulà è spariscia mentre s'infilava e mani in u focu. Qualcosa frustò daretu à ella, è Chantal si vultò per fighjà in a faccia sdegnata di Abdul Raya cù l'ochji neri è affundati.
    
  "Signore Paradisu!" - disse involontariamente. "Avete pigliatu i mo diamanti!"
    
  "Aghju fattu, signora", disse calmu. "Ma sia cusì, ùn diceraghju micca à u vostru maritu ciò chì avete fattu daretu à a so spalle."
    
  "Figliu di puttana!" Ella suppressa a so còllera, ma u so corpu si ricusò di dà l'agilità per affondà.
    
  "Megliu stà vicinu à u focu, signora. Per campà, avemu bisognu di calore. Ma i diamanti ùn ponu micca fà respira ", hà spartutu a so saviezza.
    
  "Avete capitu ciò chì vi possu fà? Cunnoscu persone assai abili, è aghju i soldi per ingaghjate i migliori cacciatori s'ellu ùn mi restituite micca i mo diamanti !
    
  "Fermete e vostre minacce, Madame Chantal", hà avvistatu cordialmente. "Sapemu tramindui perchè avete bisognu di un alchimista per fà a trasmutazione magica di e vostre ultime gemme. Avete bisognu di soldi. Clack-clack ", disse. "Sei scandalosamente riccu, vede a ricchezza solu quandu site cecu à a bellezza è u scopu. Ùn meritate micca ciò chì avete, cusì aghju pigliatu nantu à mè per liberà di stu terribile fardelu ".
    
  "Cumu osei?" aggrottò le sopracciglia, la sua faccia contorta perdeva a malapena la sua tonalità blu alla luce delle fiamme ruggenti.
    
  "Oseraghju. Voi aristocratici siate nantu à i rigali più meravigliosi di a terra è riclamate cum'è i vostri. Ùn pudete micca cumprà u putere di i dii, solu l'ànima corrupta di l'omi è di e donne. L'avete pruvatu. Sti stiddi caduti ùn vi appartene micca. Appartenenu à tutti noi, i maghi è l'artigiani chì li manighjanu per creà, decoru è rinfurzà ciò chì hè debule ", disse appassiunatu.
    
  "Tu? Mago ? " ridiva a viota. "Tu sì un artista-geologu. Ùn ci hè nunda di magia, stupidu!
    
  "Ùn sò micca quì?" - dumandò cù un surrisu, ghjucandu cù Celeste trà e so dite. "Allora dimmi, signora, cumu aghju creatu in voi l'illusione di soffre di l'ipotermia?"
    
  Chantal era senza parole, furiosa è spaventata. Ancu s'ellu sapia chì stu statu stranu appartene solu à ella, ùn pudia micca fà cun u pensamentu chì ellu avia toccu friddu a so manu l'ultima volta chì si scontranu. À u cuntrariu di e lege di a natura, hà ancu mortu da u friddu. Ci era l'orrore in i so ochji mentre u fighjulava partì.
    
  "Adiu, madame Chantal. Per piacè stà caldu. "
    
  Mentre si alluntanò sottu à a cameriera oscillante, Abdul Raya hà intesu un urlo di sangue da a stanza d'ospiti ... cum'ellu s'aspettava. Si misi i diamanti in a so sacchetta, mentri à l"altura, madame Chantal s"era arrampicata ind"u caminu pè calmà quant"ella pudia u so friddu. Siccomu u so corpu funziunava à una temperatura sicura di 37,5 ¢ C in tuttu stu tempu, morse pocu dopu, inghjustu in u focu.
    
    
  7
  Ùn ci hè micca traditore in u Pit of Revelation
    
    
  Perdue senti qualcosa chì ùn era micca abituatu à sapè prima - odiu estremu per una altra persona. Ancu s'ellu si ritruvava lentamente fisicamente è mentalmente da a so prova in a piccula cità di Fallin, in Scozia, hà trovu chì l'unicu ciò chì sguassava u ritornu di a so attitudine allegra è spensierata era u fattu chì Joe Carter, o Joseph Carsten, era sempre catturà u so. respiru. Hè stata lasciata cù un gustu inusualmente cattivu in bocca ogni volta ch'ellu parlava di u prucessu imminente cù i so avucati, guidati da l'agente speciale Patrick Smith.
    
  "Aghju ricevutu sta nota, David", hà annunziatu Harry Webster, u capu legale di Purdue. "Ùn sò micca sapè s'ellu hè una bona nutizia per voi o cattiva."
    
  I dui partenarii di Webster è Patrick si sò uniti à Perdue è à u so avvucatu à a tavula di a cena in a sala di pranzu à u tettu altu di l'Hotel Wrichtishousis. On leur offrit des scones et du thé, que la délégation a accepté avec plaisir avant de se diriger vers ce qu'ils espéraient être une audience rapide et douce.
    
  "Chì ghjè stu?" Perdue dumandò, sintendu u so core saltà. Ùn avia mai avutu a paura di nunda prima. A so ricchezza, risorse è rapprisentanti puderanu sempre risolve qualsiasi di i so prublemi. Tuttavia, in l'ultimi mesi, hà capitu chì l'unica vera ricchezza in a vita hè a libertà, è era vicinu à perde. Una visione veramente terrificante.
    
  Harry aggrottò le sopracciglia mentre verificava la stampa fine di l'e-mail chì avia ricevutu da u Dipartimentu Legale in a sede di u Serviziu Secretu di Intelligenza. "Oh, in ogni modu, probabilmente ùn ci importa micca assai, ma u capu di MI6 ùn serà micca quì. Stu e-mail hè destinatu à notificà è scusa à tutte e parti implicate per a so assenza, ma hà avutu alcune questioni urgenti persunali chì avia bisognu à fà ".
    
  "Induve?" - aghju dumandatu. - Esclamò Perdue cù impazienza.
    
  Dopu avè surprisatu u ghjuridicu cù a so reazione, hà subitu sminuitu cù un alzamentu di spalle è un surrisu: "Solu curiosu perchè l'omu chì hà urdinatu l'assediu à a mo splutazioni ùn hà micca preoccupatu di assistisce à u mo funerale".
    
  "Nimu ùn vi seppellirà, David", Webster cunsulò Harry in a voce di u so avucatu. "Ma ùn dice micca induve, solu chì avia da andà in a patria di i so antenati. Pensu chì deve esse in un angulu di l'Inghilterra remota ".
    
  Innò, duverebbe esse in qualchì locu in Germania o in Svizzera, o unu di quelli nidi accoglienti nazisti, Perdue ridacchiò in i so pinsamenti, vulendu solu pudè revelà à alta voce ciò chì era a verità nantu à u capu ipocrita. Era secremente alleviatu di sapè chì ùn avissi micca bisognu di fighjà in a faccia disgustosa di u so nemicu mentre era trattatu publicamente cum'è un criminale, fighjendu u bastardo si sbuchjarà in a so situazione.
    
  Sam Cleave avia chjamatu a notte prima per dì à Perdue chì Channel 8 è World Broadcast Today, possibbilmente ancu CNN, seranu dispunibuli per trasmette tuttu ciò chì u ghjurnalistu investigativu avia riunitu per espose ogni atrocità MI6 in u mondu è à u guvernu britannicu. Tuttavia, finu à ch'elli avianu abbastanza evidenza per cundannà Karsten, Sam è Perdue anu da mantene tutte e cunniscenze secrete. U prublema era chì Karsten sapia. Sapia chì Perdue sapia, è era una minaccia diretta, qualcosa chì Perdue avissi avutu vistu vene. Ciò chì u preoccupa era cumu Karsten decide di finisce a so vita, postu chì Perdue restava in l'ombra per sempre ancu s'ellu era mandatu in prigiò.
    
  "Puderaghju aduprà u mo telefuninu, Patrick?" dumandò in un tonu angelicu, cum'è s'ellu ùn pudia ghjunghje à Sam s'ellu vulia.
    
  "Hm, sì, sicuru. Ma aghju bisognu di sapè quale avete da chjamà ", disse Patrick, aprendu a cassaforte in quale ellu conservava tutti l'articuli chì Perdue ùn avia micca accessu senza permessu.
    
  "Sam Cleave", disse Perdue in maniera indifferente, ricevendu immediatamente l'approvazione di Patrick, ma ricevendu una strana valutazione da Webster.
    
  "Perchè?" dumandò à Perdue. "L'audizione hè in menu di trè ore, David. Suggeriu di utilizà u tempu cun prudenza.
    
  "Hè ciò chì facciu. Grazie per a vostra opinione, Harry, ma questu hè praticamente applicà à Sam, se ùn vi dispiace, "Perdue hà rispostu in un tonu chì ricurdò à Harry Webster chì ùn era micca capu. Cù ste parolle, hà marcatu u numeru è l'inscription "Carsten is missing". Induvinendu u nidu austriacu.'
    
  Un brevi missaghju criptatu hè statu immediatamente mandatu annantu à un ligame satellitare intermittente intraceable, grazia à unu di i gadgets tecnologichi innovatori di Perdue chì avia installatu nantu à i telefoni di i so amichi è u so majordomu, l'unicu persone chì si sentia meritatu tali privilegiu è impurtanza. Quandu u missaghju hè statu trasmessu, Perdue hà tornatu u telefunu à Patrick. "Ta."
    
  "Hè statu dannatamente veloce", hà nutatu Patrick impressiunatu.
    
  "Tecnulugia, u mo amicu. Aghju paura chì prestu e parolle si dissolveranu in codici, è torneremu à i jeroglifi ", Perdue surrisu fieru. "Ma certamente inventaraghju una applicazione chì furzà l'utilizatore à cità Edgar Allan Poe o Shakespeare prima ch'ellu pò login."
    
  Patrick ùn pudìa evitari di sorrisu. Questa era a prima volta ch'ellu passava u tempu cù u miliardariu esploratore, scientist, filantropu David Perdue. Finu à pocu tempu, avia pensatu à l'omu cum'è solu un zitellu arrogante riccu chì mostrava u so privilegiu di acquistà tuttu ciò ch'ellu vulia. Patrick hà vistu Perdue cum'è più cà solu un cunquistatore o reliquie antiche chì ùn li appartenenu micca, ellu hà vistu cum'è un amicu-ladrone cumuni.
    
  Nanzu, u nome Perdue avia evucatu solu disprezzu, sinonimu di a venalità di Sam Cleave è di i periculi assuciati à u cacciatore di reliquie grizzled. Ma avà Patrick hà cuminciatu à capisce l'attrazione à l'omu senza cura è carismaticu, chì, in verità, era un omu di pudore è integrità. Senza vuluntà, hà sviluppatu una simpatia per a cumpagnia è l'intelligenza di Perdue.
    
  "Finemu questu, ragazzi," suggerì Harry Webster, è l'omi si pusonu per compie i rispettivi discorsi ch'elli anu prisintatu.
    
    
  8
  Tribunal de l'aveugle
    
    
    
  Glasgow - trè ore dopu
    
    
  In un ambiente tranquillu, pocu illuminatu, una piccula riunione di funzionari di u guvernu, membri di a sucietà archeologica è avucati si sò riuniti per u prucessu di David Perdue accusati di presunta implicazione in spionaggio internaziunale è furtu di beni culturali. L'ochji blu pallidu di Perdue scannavanu a sala di riunione, cercandu u visu disprezzu di Karsten, cum'è s'ellu era una seconda natura. Si dumandava ciò chì l'Austriacu covava induve ellu era, mentre ch'ellu sapia esattamente induve truvà Perdue. Per d 'altra banda, Karsten hà prubabilmente imaginatu chì Perdue era troppu paura di e cunsequenze assuciate à insinuà a cunnessione di un altu ufficiale cù un membru di l'Ordine di u Sole Neru, è pò avè decisu di lascià i cani di dorme solu.
    
  U primu suggerimentu di l'ultima considerazione hè u fattu chì u casu di Perdue ùn hè statu pruvatu à a Corte Penale Internaziunale di L'Aia, chì hè generalmente utilizatu per pruvà tali accusazioni. Perdue è u so pannellu legale accunsenu chì u fattu chì Joe Carter hà cunvintu u guvernu etiopiu per perseguillu in una audizione informale in Glasgow hà dimustratu chì vulia mantene a materia sicreta. Tali casi di tribunale à pocu pressu, ancu s'ellu aiutavanu à assicurà chì l'accusati sò stati trattati in modu adattatu, era improbabile di fà assai per scuzzulà i fundamenti di u dirittu internaziunale in quantu à l'spionaggio, qualunque sia.
    
  "Questa hè a nostra forte difesa", Harry Webster hà dettu à Perdue fora di u prucessu. "Vulle chì tù sia accusatu è pruvatu, ma ùn vole micca attirà l'attenzione. Questu hè bonu ".
    
  A riunione si pusò è aspittava l'iniziu di a prucedura.
    
  "Questu hè u prucessu di David Connor Perdue per l'accusazioni di crimini archeologichi chì implicanu u furtu di diverse icone culturali è reliquie religiose", hà annunziatu u procuratore. "L'evidenza presentata à stu prucessu serà coherente cù l'accusazione di spionamentu cummessu sottu u pretestu di a ricerca archeologica".
    
  Quandu tutti l'annunzii è e formalità sò finiti, u Chief Prosecutor in nome di MI6, Adv. Ron Watts hà presentatu i membri di l'uppusizione chì rapprisentanu a Republica Federale Democràtica d'Etiopia è a Unità di Crimini Archeologichi. À mezu à elli eranu prof. Imru di u Muvimentu di u Patrimoniu Populare è u Colonel Basil Yimenu, un veteranu cumandante militare è patriarca di l'Associazione di Preservazione Storica di Addis Abeba.
    
  "Sgiò Perdue, in marzu 2016, una spidizioni chì avete guidatu è finanziatu presuntamente arrubbatu una reliquia religiosa cunnisciuta cum'è l'Arca di l'Alianza da un tempiu in Axum, Etiopia. Aghju ghjustu?" disse u prosecudori, lamentendu nasalmente cù a quantità di cundescendenza.
    
  Perdue era u so solitu calmu è patronisante. "Vi sbagliate, signore".
    
  Ci era un sibilu di disapprovazione trà i presenti, è Harry Webster hà tappatu leggermente à Perdue nantu à u bracciu per ricurdà di a moderazione, ma Perdue cuntinuò cordialmente: "In fattu, era una replica di l'Arca di l'Alianza, è avemu trovu à l'internu. a muntagna fora di u paese. Ùn era micca a famosa Scatola Sacra chì cuntene u putere di Diu, signore.
    
  "Vedete, questu hè stranu", disse l'avucatu sarcasticu, "perchè aghju pensatu chì questi scientisti rispettati puderanu distingue l'Arca vera da una falsa".
    
  "Sò d'accordu", Perdue hà rispostu rapidamente. "Puderiate pensà chì puderanu dì a diferenza. Per d 'altra banda, postu chì a situazione di l'Arca vera hè solu speculazione è ùn hè micca stata pruvata in modu cuncludente, saria difficiule di sapè quale paraguni cercà ".
    
  Prof. Imru s'arrizzò, l'aspettu furioso, ma l'avucatu li fece segnu di pusà prima ch'ellu pudia dì una parolla.
    
  "Chì intendi per quessa?" - dumandò l'avucatu.
    
  "Oggettu, a mo signora", Prof. s'écria Imru alors qu'il s'adressait à la juge en exercice Helen Ostrin. "Stu omu si burla di u nostru patrimoniu è insulta a nostra capacità di identificà i nostri artefatti!"
    
  "Siate, Prof. Imru ", hà urdinatu u ghjudice. "Ùn aghju micca intesu alcuna allegazione di sta natura da l'accusatu. Per piacè aspettate u vostru turnu. " Ella guardò à Perdue. "Chì voli dì, sgiò Perdue?"
    
  "Ùn sò micca un bellu storicu o teologu, ma sò una cosa o duie nantu à u rè Salomone, a Regina di Saba, è l'Arca di l'Alianza. Basatu nantu à a so descrizzione in tutti i testi, sò relativamente sicuru chì ùn hè mai statu dichjaratu chì ci sò stati intaglii nantu à u coperchio chì datanu di a seconda guerra mundiale ", disse Perdue casualmente.
    
  "Chì voli dì, sgiò Perdue?" Questu ùn hà micca sensu," l'avucatu rispose.
    
  "Prima di tuttu, ùn deve micca avè una svastica incisa sopra", disse Perdue allegramente, godendu a reazione scossa di u publicu di a sala di riunioni. U miliardariu à i capelli d'argentu hà citatu fatti selettivi per pudè difende si senza espunà l'infernu sottu, induve a lege si mette solu in u modu. Ellu hà sceltu currettamente ciò chì li pudia dì per ùn avvistà Karsten cù e so azzioni è per assicurà chì a battaglia cù u Sole Neru ferma sottu à u radar abbastanza longu per ellu per utilizà qualsiasi mezi necessariu per firmà stu capitulu.
    
  - Sii pazza ? Col. Yimenu gridò, ma era subitu unitu da a delegazione etiopia in e so obiezioni.
    
  "Colonellu, per piacè cuntrollate sè stessu o vi accusaraghju di disprezzu di a corte. Ricurdativi, questu hè sempre una udienza in tribunale, micca un dibattitu! " - sbucò u ghjudice in u so tonu fermu. "A persecuzione pò cuntinuà".
    
  "Dici chì l'oru avia una svastica incisa sopra?" l'avucatu surrisu à l'assurdità. "Avete qualchì fotografia per pruvà questu, sgiò Perdue?"
    
  "Ùn sò micca," Perdue rispose cun dispiacere.
    
  U prosecutore era cuntentu. "Allora, a vostra difesa hè basata nantu à sente?"
    
  "I mo dischi sò stati distrutti durante una persecuzione chì m'hà quasi uccisu", spiegò Perdue.
    
  "Allora vi sò stati perseguitati da l'autorità", Watts ridacchiò. "Forse perchè avete arrubbatu un pezzu di storia inestimabile. Signore Perdue, a basa legale per a persecuzione per a distruzzione di i monumenti vene da a cunvenzione di u 1954, chì hè stata messa in piazza in risposta à a distruzzione causata dopu a Siconda Guerra Munniali. Ci era un mutivu chì vi sò stati sparati ".
    
  "Ma ci sò stati sparati da un altru gruppu di spedizione, l'avucatu Watts, guidatu da un certu prufessore. Rita Medley et financé par Cosa Nostra.
    
  Una volta di più, a so dichjarazione hà causatu un tale furore chì u ghjudice hà da chjamà à l'ordine. L'ufficiali di l'MI6 s'eranu guardatu, senza sapè di alcuna implicazione di a mafia siciliana.
    
  "Allora induve hè questa altra spedizione è u prufessore chì l'hà guidata?" - dumandò u procuratore.
    
  "Sò mortu, signore," disse Perdue senza chjappà.
    
  "Allora ciò chì mi dici hè chì tutti i dati è e fotografie chì sustenenu a vostra scuperta sò stati distrutti, è e persone chì puderanu sustene a vostra pretendenza sò tutte morte", Watts risa. "Hè abbastanza convenientu."
    
  "Chì mi fa dumandà quale hà decisu di partì cù l'Arca in u primu locu", Perdue surrisu.
    
  "Sgiò Perdue, ùn parlà micca solu quandu si parla", hà avvistatu u ghjudice. "Tuttavia, questu hè un puntu validu chì vogliu attirà l'attenzione di l'accusazione. L'Arca hè stata ancu truvata in u pussessu di u sgiò Perdue, Agente Speciale Smith ?
    
  Patrick Smith si alzò rispettuosamente è rispose: "No, a mo signora".
    
  "Allora perchè l'ordine di u Serviziu Secretu di Intelligenza ùn hè ancu statu annullatu?" - dumandò u ghjudice. "Se ùn ci hè micca evidenza per perseguite u Signore Perdue, perchè a tribunale ùn hè micca stata notificata di stu sviluppu?"
    
  Patrick si schiarì a gola. "Perchè u nostru superiore ùn hà ancu datu l'ordine, a mo signora."
    
  "E induve hè u vostru capu?" Ella aggrottò le sopracciglia, ma l'accusazione li ricurdò di u memorandum ufficiale in quale Joe Carter dumandava una scusa per motivi persunali. U ghjudice hà guardatu à i membri di u tribunale cun una rimprovera severa. "Truvu questa mancanza d'urganizazione allarmante, signori, soprattuttu quandu decide di perseguità una persona senza avè evidenza dura chì hè veramente in pussessu di un artefattu arrubatu".
    
  "Milady, se possu?" - s'arruvinò u malicious Councilor Watts. "U sgiò Perdue era ben cunnisciutu è documentatu chì hà scupertu diversi tesori in e so spidizioni, cumpresa a famosa Spear of Destiny, arrubbata da i Nazis durante a Siconda Guerra Munniali. Hà donatu assai reliquie di valore religiosu è culturale à i musei di u mondu, cumpresa a scuperta scuperta recentemente di Alessandru Magnu. Se l'intelligenza militare ùn pudia truvà questi artefatti nantu à e so proprietà, allora questu prova solu chì hà utilizatu queste spidizioni per spia in altri paesi ".
    
  Oh merda, hà pensatu Patrick Smith.
    
  "Per piacè, a mo signora, possu dì qualcosa?" Col. Hà dumandatu à Yimena, à quale u ghjudice hà datu u permessu cù un gestu. "Se questu omu ùn hà micca arrubbatu a nostra Arca, cum'è un gruppu di travagliadori di Aksum ghjurà contru, cumu puderia esse sparitu da u so pussessu?"
    
  " Sgiò Perdue ? Vulete elaburà nantu à questu? "- dumandò u ghjudice.
    
  "Comu aghju dettu prima, eramu perseguitati da un'altra spidizioni. A mo signora, aghju scappatu à pena cù a mo vita, ma u gruppu turisticu di Potpourri hà pigliatu in seguitu pussessu di l'Arca, chì ùn era micca a vera Arca di l'Alianza ", spiegò Perdue.
    
  "È tutti sò morti. Allora induve hè l'artefattu?" - dumandò u prufissore entusiastu. Imru, visibilmente devastata da a perdita. U ghjudice hà permessu à l'omi di parlà liberamente, sempre chì mantenenu l'ordine cum'è ella li hà urdinatu di fà.
    
  "Hè statu vistu per l'ultima volta in a so villa in Djibouti, Prufessore", hà rispostu Perdue, "prima di andà in una spedizione cù i mo culleghi è mè per esaminà alcuni scrolls da a Grecia. Eramu stati custretti à mustrà li a strada, è era quì ... "
    
  "Induve avete fattu a vostra propria morte", accusò duramente u procuratore. "Ùn aghju micca bisognu di dì nunda di più, a mo signora. MI6 sò stati chjamati à a scena per arrestà u Signore Perdue, solu per truvà lu "mortu" è chì i membri taliani di a spidizioni eranu morti. Aghju ghjustu, Agente Speciale Smith?
    
  Patrick hà pruvatu à ùn fighjà micca à Perdue. Rispose tranquillamente: "Iè".
    
  "Perchè averia fintu a so morte per evità l'arrestu s'ellu ùn avia nunda à ammuccià?" - cuntinuò u procuratore. Perdue era ansiosu di spiegà e so azzioni, ma andendu in tuttu u dramma di l'Ordine di u Sole Neru è dimustrà ch'elli anu ancu esistitu era troppu detallatu per esse distrattu.
    
  "Milady, possu?" Harry Webster finalmente si alzò da u so postu.
    
  "Vai avanti", disse appruvazioni, postu chì l'avucatu di a difesa ùn avia ancu dettu una parolla.
    
  "Puderaghju suggerisce chì venemu à un certu accordu per u mo cliente, postu chì ovviamente ci sò assai buchi in questu casu. Ùn ci hè micca evidenza concreta contr'à u mo cliente per ammuccià reliquie arrubati. De plus, il n'y a aucune personne présente qui pourrait témoigner qu'il leur a effectivement communiqué quelque intelligence relative à l'espionnage. Si fece una pausa per trasmette u so sguardu à ogni membru di l'Intelligenza Militare prisenti.6 Tandu guardò à Perdue.
    
  "Signuri, a mo signora", hà cuntinuatu, "cun u permessu di u mo cliente, mi piacerebbe entre in un affare".
    
  Perdue mantene una faccia dritta, ma u so core batteva. Avia discututu stu risultatu in dettagliu cù Harry quella matina, cusì sapia ch'ellu puderia fidà di u so avucatu principale per piglià e decisioni ghjuste. Tuttavia, m'hà pigliatu i nervi. Indipendentemente, Perdue accunsentì ch'elli duveranu solu lascià tuttu daretu cù u minimu focu infernu pussibule. Ùn hà micca paura di esse sbattutu pè i so misfatti, ma ùn hà in alcunu piacè di a pruspettiva di passà anni ind'è e sbarre senza l'uppurtunità di inventà, di ricerca è, soprattuttu, di mette Joseph Karsten in u locu duv'ellu appartene.
    
  "Va bè", disse u ghjudice, plegendu e mani nantu à a tavula. "Quale sò e cundizioni di l'accusatu?"
    
    
  9
  Visitatore
    
    
  "Comu hè stata l'audizione?" Nina hà dumandatu à Sam in Skype. Daretu à ella, pudia vede filari apparentemente infiniti di scaffali rivestiti di artefatti antichi è omi in camice biancu chì cataloganu diversi articuli.
    
  "Ùn aghju micca avutu una risposta da Paddy o Perdue, ma aghju da esse sicuru d'aghjurnà appena Paddy mi chjama sta sera", disse Sam, esalendu un pocu di sollievu. "Sò felice chì Paddy hè quì cun ellu."
    
  "Perchè?" ella aggrottò la fronte. Allora ella righiò allegra. "Perdue di solitu avvolge a ghjente intornu à u so ditottu senza mancu pruvà. Ùn avete bisognu à avè paura per ellu, Sam. Pariu ch'ellu marcherà liberu senza avè mai bisognu di usà u lubricante di a cellula di prigiò lucale per a notte ".
    
  Sam ridia cun ella, divertitu da a so credenza in l'abilità di Purdue è da a so scherzu annantu à e prigiò scozzesi. Li mancava, ma ùn l"avìa mai ammissu à voce alta, è ancu di dì direttamente. Ma ci vulia.
    
  "Quandu tornerete per pudè cumprà un solu maltu?" - dumandò.
    
  Nina surrisu è s'inclinò in avanti per basgià u screnu. "Oh, mi manchi, sgiò Cleave?"
    
  "Ùn vi lusingate," surrisu, guardendu attornu imbarazzatu. Ma li piacia à guardà di novu in l'ochji scuri di u bellu storicu. Li piacia ancu di più ch'ella surrisa di novu. "Induve hè Joanna?"
    
  Nina guardò in daretu rapidamente, u muvimentu di a so testa respirava a vita in i so longu chjusi scuri mentre volavanu cù u so muvimentu. "Era quì... aspetta... Joe!" - gridò in un locu fora di u screnu. "Venite à salutà a vostra crush."
    
  Sam ghignava è appoggiò a so fronte nantu à a so manu, "Hè sempre dopu à u mo culo incredibilmente bellu?"
    
  "Iè, ella pensa sempre chì site un culo di cane, preziosu", hà scherzatu Nina. "Ma hè più innamorata di u so capitanu di u mari. Scusa." Nina fece l'ochju mentre fighjulava u so amicu chì si avvicinava, Joan Earl, u maestru di storia chì li avia aiutatu à truvà u tesoru d'Alexandru Magnu.
    
  "Ciao Sam!" U canadianu allegru li fece un salutu.
    
  "Ehi Joe, stai bè?"
    
  "Sò bè, caru," ella radiu. "Sapete, per mè questu hè un sognu chì si avvera. Puderaghju finalmente divertisce è viaghjà, tuttu insegnendu a storia !
    
  "Per ùn dì micca a tarifa per ciò chì avete trovu, eh?" fece l'ochju.
    
  U so surrisu svanì, rimpiazzatu da un sguardu cupido mentre annunziò è bisbigliava: "Lo so, nò? Puderaghju guadagnà a vita fendu questu! È cum'è bonus, aghju avutu un vechju kayak sexy per a mo attività di charter di pesca. Calchì volta andemu à l'acqua solu per fighjà u tramontu, sapete, quandu ùn simu micca troppu vargugnati per mustrà lu.
    
  "Sona brillanti", hà surrisu, prighendu in silenziu chì Nina ripiglià u so postu. Adorava à Ghjuvanna, ma puderia ingannà un omu. Cum'è s'ellu lighjia i so pinsamenti, si alzò in spalla è surrisu: "Va bè, Sam, vi purteraghju da u duttore Gould. Avà addiu!"
    
  "Addio, Joe", disse, alzando un sopracciglio. Diu benedica.
    
  "Ascolta, Sam. Seraghju di ritornu in Edimburgo in dui ghjorni. Aghju purtatu cun mè u saccu chì avemu arrubbatu per a donazione di u tesoru à Alessandria, cusì averemu una ragione per celebrà. Spergu solu chì a squadra legale di Purdue faci u so megliu per pudè celebrà inseme. A menu chì ùn site in una missione, hè.
    
  Sam ùn pudia micca cuntà di l'assignazione micca ufficiale chì Perdue li avia datu per sapè quantu pussibule nantu à e cunnessione cummerciale di Karsten. Per avà, era di stà un sicretu trà i dui omi. "No, solu un pocu di ricerca quì è quì", si alzò in spalle. "Ma nunda di abbastanza impurtante per impediscemi di piglià una pinta".
    
  "Bella", disse.
    
  "Allora andate direttamente à Oban?" - dumandò Sam.
    
  Ella arrugò u nasu. "Ùn sapè. Aghju cunsideratu questu postu chì Reichtisusis ùn hè micca dispunibule per u mumentu ".
    
  "Sapete chì u vostru veramente hà ancu una mansione abbastanza lussuosa in Edimburgo", li ricurdò. "Ùn hè micca a fortezza storica di u mitu è a legenda, ma hà un jacuzzi veramente cool è un frigorifero pienu di bevande fresche."
    
  Nina ghignava à u so tentativu di u zitellu per attiràla versu ellu. "Va bè, va bè, m'ai cunvintu. Basta à piglià mi da l'aeroportu è assicuratevi chì u troncu di a vostra vittura hè viotu. Sta volta aghju bagaglii di merda, ancu s'è sò un imballatore ligeru ".
    
  "Iè, l'aghju da fà, ragazza. Aghju da andà, ma mi scrivite u vostru tempu d'arrivu?
    
  "Aghju", disse. "Siate forte!"
    
  Prima chì Sam puderia lancià una risposta suggestiva per rinfurzà u scherzu privatu di Nina trà elli, hà finitu a cunversazione. "Merca!" - gemì. "Devu esse più veloce di questu".
    
  S'arrizzò è si n'andò in cucina per una birra. Era quasi 9 ore di sera, ma hà resistutu à l'urgenza di disturbà Paddy, implorando una aghjurnazione di u prucessu Perdue. Era assai nervoso per tuttu ciò chì l'hà fattu un pocu riluttante à chjamà Paddy. Sam ùn era micca in pusizioni per riceve una mala nutizia sta sera, ma odiava a so predisposizione à un scenariu di risultatu negativu.
    
  "Hè stranu cum'è u curagiu empie un omu quandu tene una birra in e so mani, ùn pensate micca?" dumandò à Breichladditch, chì si stendeva pigramente nantu à una sedia in a sala ghjustu fora di a porta di a cucina. "Pensu chì chjameraghju Paddy. Chi pensi?"
    
  U tamantu ghjattu rossu li fece un sguardu indifferente è salta nantu à a parte sporgente di u muru accantu à a scala. Pianu pianu pianu à l'altru finale di a robba è si stende torna - ghjustu davanti à a foto di Nina, Sam è Perdue dopu à a prova ch'elli anu patitu dopu a ricerca di a Medusa Stone. Sam aggrottò le labbra e annuì: "Pensu chì diciassi cusì". Duvete diventà avucatu, Bruich. Sò assai cunvincente ".
    
  Pigliò u telefuninu cum'è ci hè statu un colpu à a porta. Un colpu di colpu guasgi li fece caccià a so biera, è guardò à Bruich di manera casuale. "Sapete chì questu succederà?" - dumandò à bassa voce, fighjendu per u spionu. Fighjendu Bruich. "Avete sbagliatu. Questu ùn hè micca Paddy ".
    
  "Sgiò Chop?" l'omu fora implorò. "Puderaghju per piacè dì uni pochi di parolle?"
    
  Sam scuzzulò a testa. Ùn era micca d'umore per riceve i visitori. In più, hà veramente piaciutu a privacy da i stranieri è e dumande. L'omu pichjò di novu, ma Sam si mette un dito à a bocca, fendu un gestu à u so ghjattu per esse tranquillu. In risposta, u ghjattu si vultò solu è si arricciò per dorme.
    
  "Sgiò Cleave, mi chjamu Liam Johnson. "U mo cullega hè in relazione cù u majordomu di u Signore Perdue, Charles, è aghju qualchì infurmazione chì vi pò interessà", spiegò l'omu. Ci era una guerra in corso in Sam trà u so cunfortu è a so curiosità. Vestutu solu in jeans è calzini, ùn era micca d'umore per vede decentu, ma avia da sapè ciò chì stu tippu Liam provava à dì.
    
  "Aspetta," esclamò Sam involontariamente. Ebbè, pensu chì a mo curiosità hà avutu u megliu di mè. Cun un suspiru di anticipazione, apre a porta. "Ciao Liam."
    
  "Sgiò Cleave, piacè di scuntràvi", l'omu surrisu nervosamente. "Puderaghju per piacè entre prima chì qualchissia mi veda quì?"
    
  "Di sicuru, dopu avè vistu qualchi documenti d'identità", rispose Sam. Dui signore anziane pettegole passanu davanti à u so cancellu, parevanu perplessi da u bellu ghjurnalistu, robustu, torse nu, mentre si sbuchjavanu. Pruvò micca di ridere, invece di stringhje l'ochju à elli.
    
  "Certamente li hà fattu muvimenti più veloce", Liam ridacchiò mentre li guardava in fretta, dendu a Sam a so carta d'identità per verificà. Sorpresu da a rapidità cù a quale Liam hà tiratu fora u so portafoglio, Sam ùn pudia micca esse impressuatu.
    
  "L'ispettore / Agente Liam Johnson, Settore 2, Intelligenza Britannica, è tuttu ciò", mormorò Sam, leghjendu a stampa fine, verificando e parolle di autentificazione chì Paddy li avia amparatu à circà. "Va bè, amicu. Entra. "
    
  "Grazie, sgiò Cleave", disse Liam, camminendu rapidamente à l'internu, tremando mentre s'agitava ligeramente per scuzzulà e gocce di pioggia chì ùn pudianu penetrà u so peacoat. "Puderaghju mette u mo brolly in terra?"
    
  "No, aghju da piglià questu", hà prupostu Sam è l'hà appesu à a testa in giù nantu à un appenditore speciale per pudè goccia nantu à u so tappettu di gomma. "Vulete una birra?"
    
  "Grazie mille," Liam hà rispostu felice.
    
  "Da veru? "Ùn m'aspittava micca," Sam surrisu, pigliendu un vasu da u frigorifero.
    
  "Perchè? Sò mezzu irlandese, sapete ", hà scherzatu Liam. "Mi azzarderaghju à dì chì pudemu beie più di i Scozzesi ogni ghjornu".
    
  "Sfida accettata, amicu," Sam hà ghjucatu. Hà invitatu u so invitatu à pusà nantu à u loveseat chì hà guardatu per i visitori. Paragunatu à a tri-seater, chì Sam passava più notti in u so lettu, a dui posti era assai più robusta è ùn si sentia micca cum'è vissuta cum'è a precedente.
    
  "Allora, chì site quì per dì mi?"
    
  Spurendu a gola, Liam subitu diventò cumplitamenti seriu. Sembra assai preoccupatu, rispose à Sam in un tonu più dolce. "A vostra ricerca hè ghjunta à a nostra attenzione, sgiò Cleave. Per furtuna, aghju pigliatu subitu perchè aghju una reazione aguda à u muvimentu.
    
  "Nessun merda", mormorò Sam, pigliendu uni pochi sorsi per attenuare l'ansietà chì si sentia per esse scupertu cusì facilmente. "Aghju vistu questu quandu stavate nantu à a soglia di a mo casa. Sò una persona d'osservazione attenta è reagisce rapidamente à questu. Aghju ghjustu?"
    
  "Iè", Liam hà rispostu. "Hè per quessa chì aghju subitu nutatu chì ci era una violazione di sicurità in i rapporti ufficiali di unu di i nostri capi anziani, Joe Carter, capu di MI6".
    
  "E site quì per dà un ultimatum per una ricumpensa, altrimenti revelà l'identità di u criminale à i cani di l'intelligenza secreta, nò?" Sam suspirò. "Ùn aghju micca i mezi per pagà i ricattatori, sgiò Johnson, è ùn mi piace micca e persone chì solu ùn escenu micca è dicenu ciò chì volenu. Allora chì vulete ch"e aghju fattu, ch"e aghju tenutu un sicretu ?
    
  "Avete sbagliatu, Sam", sibilò Liam fermamente, u so cumpurtamentu dimustrava istantaneamente à Sam chì ùn era micca cusì dolce cum'ellu pareva. I so ochji verdi splendevanu, ardenti di fastidiu per esse accusati di tali brame triviali. "È questu hè l'unicu mutivu chì lascià passà stu insultu. Sò cattolico è ùn pudemu micca perseguite quelli chì ci insultanu per innocenza è ignuranza. Ùn mi cunnosci micca, ma vi dicu avà ch"ùn sò micca quì per spassighjàvi. Ghjesù Cristu, sò sopra à questu!"
    
  Sam ùn hà micca dettu chì a reazione di Liam hà literalmente spavintatu, ma dopu à un mumentu hà capitu chì a so supposizione, quantunque incomprensibile, era sbagliata prima di permette à l'omu di dichjarà bè u so casu. "Mi scusa, Liam", disse à u so invitatu. "Avete ragione à esse arrabbiatu cun mè".
    
  "Sò tantu stancu di a ghjente chì assume e cose nantu à mè. Credu chì vene cù u prato. Ma mettimu da parte è vi dicu ciò chì si passa. Dopu chì u Signore Perdue hè statu salvatu da a casa di a donna, l'Alta Cummissione di l'Intelligenza Britannica hà urdinatu misure di sicurezza più strette. Pensu chì hè di Joe Carter ", spiegò. "In principiu ùn pudia capisce ciò chì puderia fà chì Carter reagisce cusì, ti pregu scusa, à un citadinu ordinariu chì era ghjustu riccu. Ebbè, ùn hè micca per nunda chì travaglia per u settore di l'intelligenza, sgiò Cleave. Puderaghju vede un cumpurtamentu suspettu à un chilometru di distanza, è a manera chì un omu putente cum'è Carter hà reagitu à u fattu chì u sgiò Perdue era vivu è bè, mi strofinava in modu sbagliatu, sapete? "
    
  "Aghju capitu ciò chì vulete dì. Ci sò cose chì sfurtunatamenti ùn possu micca revelà nantu à a ricerca chì facciu quì, Liam, ma vi possu assicurà chì site assolutamente cunfidendu in quellu sentimentu suspettu chì avete.
    
  "Fighjate, sgiò Cleave, ùn sò micca quì per strincà l'infurmazioni fora di voi, ma se ciò chì sapete, ciò chì ùn mi dite micca in relazione à l'integrità di l'agenzia per a quale travagliu, aghju bisognu di sapè", Liam. insistia. "À l'infernu cù i piani di Carter, cercu a verità".
    
    
  10
  U Cairo
    
    
  Sottu à u celu caldu di u Cairo, ci era un mutivu di l'ànima, micca in u sensu pueticu, ma in u sensu di un sentimentu piu chì qualcosa di sinistru si moveva à traversu u cosmu, appruntendu à brusgià u mondu, cum'è una manu chì tene una lente d'ingrandimentu l'angolo ghjustu è a distanza per scorch l'umanità. Ma sti assemblee sporadiche di santi omi è i so fedeli seguitori mantenevanu trà elli un stranu cambiamentu in a precessione assiale di i so stargazers. Ligne di sangue antichi, prutetti in modu sicuru in e società secrete, mantenenu u so statutu trà i soi, priservendu i custumi di i so antenati.
    
  À u principiu, i residenti libanesi soffrenu di l'interruzione brusca di l'energia, ma mentre i tecnichi cercavanu di truvà a causa, e nutizie sò ghjunte da altre cità in altri paesi chì u putere era ancu andatu, creendu u caos da Beirut à a Mecca. In un ghjornu, i rapporti sò emersi da Turchia, Iraq è parti di l'Iran chì l'interruzioni di l'energia inspiegabile anu causatu distruzzioni. Avà era ancu u crepusculu in Cairo è Alessandria, parti di l'Eggittu, furzendu dui omi di e tribù di stargazer à circà una fonte altru ch'è a reta di a centrale elettrica.
    
  "Sì sicuru chì u numeru Sette hà lasciatu l'orbita?" Penekal hà dumandatu à u so cumpagnu Ofar.
    
  "Sò centu per centu sicuru, Penekal", rispose Ofar. "Vede per sè stessu. Questu hè un cambiamentu colossale chì durà solu pochi ghjorni !
    
  "I ghjorni? sì pazza ? Questu hè impussibile!" Penekal hà rispostu, rifiutendu cumplettamente a teoria di u so cullegu. Ofar alzò una mano gentile e l'agitò con calma. "Vai, fratellu. Sapete chì nunda ùn hè impussibile per a scienza o Diu. Unu pussede u miraculu di l'altru ".
    
  Penekalendu per u so sfarente, Penekal suspirò è fece segnu à Ofar per pardunà. "Eiu sò. Eiu sò. Hè cusì cusì ... "espirò impaziente. "Ùn hè mai statu descrittu chì un tali fenomenu hè mai accadutu. Forse temo chì questu hè veru, perchè u pensamentu di un corpu celeste chì cambia a so orbita senza alcuna interferenza à i so cumpagni hè assolutamente terrificante ".
    
  "Sò, sò," Ofar suspirò. I dui omi eranu in a so fine di l'anni sessanta, ma i so corpi eranu sempre assai sani è e so facci mostravanu pocu segni di anziane. Eranu tramindui astronomi è anu studiatu principarmenti i tiurìi di Theone d'Alessandria, ma anu accoltu ancu l'insignamenti è e teori muderni, mantenendu cù tutte l'ultime astrotecnologie è e nutizie da i scientisti di u mondu. Ma al di là di a so cunniscenza accumulata muderna, i dui vechji aderiscenu à e tradizioni di e tribù antiche, è cumu anu studiatu cunsciente u celu, anu pigliatu in contu a scienza è a mitulugia. Di solitu, fighjendu i dui sugetti in una manera mischiata li hà datu un bonu mediu mediu per cumminà a maraviglia cù a logica, chì aiutava à furmà e so opinioni. Ancora.
    
  Cù una manu tremula nantu à u tubu di l'oculare, Penecal s'hè alluntanatu pianu pianu da a piccula lente à traversu chì avia scrutatu, i so ochji sempre fissi in avanti in stupore. Infine, si vultò in faccia à Ofar, a bocca secca è u core affundatu. "Juru à i dii. Questu succede in a nostra vita. Ùn possu micca truvà a stella ancu, u mo amicu, ùn importa induve a circà.
    
  "Una stella hè cascata", si lamentò Ofar, fighjendu tristemente. "Semu in guai".
    
  "Chì tipu di diamante hè questu secondu u Codice di Salomone?" - dumandò Penekal.
    
  "Aghju digià guardatu. Questu hè Rhabdos ", disse Ofar cun un presentimentu, "un accenditore di lampada".
    
  Un Penekal sconvoltu hà sbulicatu à a finestra di a so sala d'osservazione à u 20u pianu di l'Edificiu Hathor in Giza. Da sopra, pudianu vede a vasta metropole di u Cairo, è sottu à elli u Nilu, serpente cum'è blu liquidu attraversu a cità. I so vechji ochji scuri scannavanu a cità sottu è dopu truvaru l'orizzonte nebuloso chì si stendeva longu a linea divisoria trà u mondu è u celu. "Sapemu quandu sò cascati?"
    
  "Micca essatamente. Basatu nantu à e note ch'e aghju pigliatu, questu deve esse accadutu trà marti è oghje. Questu significa chì Rhabdos hè cascatu in l'ultime trentaduie ore ", hà dettu Ofar. "Avemu da dì qualcosa à l'anziani di a cità?"
    
  "No", hè vinutu a negazione rapida di Penekal. "Ancu micca. Se dicemu qualcosa chì mette in luce per ciò chì usemu in realtà stu equipamentu, puderianu facilmente dissolveci, purtendu migliaia d'anni di osservazioni cun elli ".
    
  "Vecu", disse Ofar. "Aghju guidatu u prugramma di charter di a custellazione di Osiris da questu observatoriu è un observatoriu più chjucu in Yemen. Quellu in Yemen fighjerà e stelle filanti quandu ùn pudemu micca fà quì, cusì pudemu guardà un ochju ".
    
  U telefuninu d'Ofar hà sonatu. S'hè scusatu è abbandunò a stanza, è Penekal s'assittò à u so desk per fighjà l'imaghjini nantu à u so screensaver chì si moveva in u spaziu, dendu l'illusione chì volava trà e stelle chì ellu amava tantu. Questu hà sempre calmatu u so cumpurtamentu, è a ripetizione ipnotica di u passaghju di l'astri li dava una qualità meditativa. In ogni casu, a scumparsa di a settimu stella longu u perimetru di a custellazione di Leo, senza dubbitu, hà datu notti insonne. Sentu i passi d'Ofar entranu in a stanza più veloce ch'elli abbandunonu a stanza.
    
  "Penecal!" - si sibilò, incapace di affruntà a pressione.
    
  "Chì ghjè stu?"
    
  "Aghju ghjustu ricevutu un missaghju da u nostru populu in Marseglia, à l'osservatoriu in cima di u Mont Faron, vicinu à Tulone". Ofar respirava cusì forte chì per un mumentu hà persu a capacità di cuntinuà. U so amicu hà avutu à pattighjà ligeramente per fà ch'ellu ripiglià u so fiatu prima. Una volta chì u vechju precipitu avia pigliatu u so fiatu, cuntinuò. "Dicenu chì poche ore fà una donna hè stata trovata impiccata in una villa francese in Nizza".
    
  "Questu hè terribile, Ofar", rispose Penekal. "Hè veru, ma chì hà da fà cun voi chì avete da chjamà?"
    
  "Ella si sbalzava nantu à una corda fatta di canapa", si lamenta. "È eccu a prova chì questu hè una grande preoccupazione per noi", disse, ripigliendu un respiru profundo. "A casa appartene à un nobile, u barone Henri de Martin, chì hè famosu per a so cullezzione di diamanti".
    
  Penekal hà pigliatu alcune caratteristiche familiari, ma ùn pudia mette dui è dui inseme finu à chì Ofar avia finitu a so storia. "Penecal, u barone Henri de Martin era u patrone di a Celeste!"
    
  Rinunziendu prestu à l'urgenza di chjappà uni pochi di nomi santi in shock, u vechju egizianu magre si coprì a bocca cù a manu. Questi fatti apparentemente casuali anu avutu un effettu devastanti nantu à ciò chì sapianu è seguitanu. Per esse onesto, questi eranu segni d'avvisu di un avvenimentu apocalitticu chì si avvicinava. Ùn era micca scrittu in tuttu o cridutu in tuttu cum'è una prufezia, ma era parte di e riunioni di u rè Salomonu, arregistrata da u sàviu rè stessu in un codice oculatu cunnisciutu solu da quelli in a tradizione di Ofar è Penekal.
    
  Stu scroll menzionava importanti presagii di l'avvenimenti celesti chì avianu connotazioni apocrifi. Nunda in u codice ùn hà mai dichjaratu chì questu succede, ma à ghjudicà da e note di Salomon in questu casu, a stella caduta è i disastri successivi ùn eranu micca solu una coincidenza. Ceux qui suivaient la tradition et pouvaient voir les signes s'attendaient à sauver l'humanité s'ils réalisaient le présage.
    
  "Ricordatemi, quale era di filà corde da canapa?" - dumandò à u fidu vechju Ofar, chì era digià sfogliatu e note per truvà u nome. Dopu avè scrittu u nome sottu a stella caduta precedente, hà guardatu è l'hà apertu. "Onoskelis".
    
  "Sò completamente stunatu, u mo vechju amicu", disse Penekal, scuzzulendu a testa increduli. "Questu significa chì i Massoni anu trovu un alchimista, o u peghju scenariu - avemu un Mago in manu!"
    
    
  ondeci
  Pergamena
    
    
    
  Amiens, Francia
    
    
  Abdul Raya durmia bè, ma ùn avia micca sognu. Ùn l'avia mai capitu prima, ma ùn sapia micca ciò chì era viaghjà in lochi scunnisciuti o vede cose innaturali intrecciate cù i fili di a trama di i sogni. Nightmares ùn l'hà mai visitatu. Mai in a so vita ùn avia statu capace di crede in i stori d'orrore di u sonnu di notte contati da l'altri. Ùn s"era mai svegliatu sudatu, tremantu di terrore, o sempre sbattutu da u panicu disgraziatu di u mondu infernale daretu à e so palpebre.
    
  L'unicu sonu fora di a so finestra era a cunversazione soffocata di i so vicini di u pianu di sottu mentre si pusonu fora à beie vinu in i primi minuti dopu à mezanotte. Avianu lettu nantu à u terribili spettaculu chì u poviru barone francese avia da suffriri quand'ellu hè tornatu in casa a sera precedente per truvà u corpu carbonizatu di a so moglia in u focu di u so palazzu à Entrevaux nant'à u fiume Var. S'elli sapianu chì a vile criatura rispunsevuli di questu respirava a stessa aria.
    
  Sottu à a so finestra, i so vicini educati parlavanu tranquillamente, ma in qualchì modu Raya pudia sente ogni parolla, ancu in un statu di sonnu. Ascoltendu, scrivendu ciò ch"elli dicianu, à u sonu di u canali cascata accantu à u cortile, a so mente hà guardatu tuttu in memoria. In seguitu, s'ellu hà bisognu, Abdul Raya puderà ricurdà l'infurmazioni s'ellu hà bisognu. U mutivu ch'ellu ùn s'hè micca svegliatu dopu à a so cunversazione era ch'ellu sapia digià tutti i fatti, senza sparte a so perplessità o l'imbarazzamentu di u restu di l'Auropa, chì anu intesu parlà di u furtu di diamanti da u coffre di u barone è di l'assassiniu macabra di a donna di casa. .
    
  L'annunciatori di tutti i principali canali di televisione anu infurmatu nantu à a "vasta cullizzioni" di ghjuvelli arrubati da e volte di u barone, è chì a sicura da a quale a Celeste hè stata arrubbata era solu una di quattru, chì era stata liberata di gemme è diamanti chì strappavanu u Di sicuru, u fattu chì nunda di questu era veru era ignotu à nimu, salvu à u barone Henri de Martin, chì hà prufittuatu di a morte di a so moglia è di a rapina ancora insoluta per dumandà à e cumpagnie d'assicurazioni una somma chjuca è incassate u pagamentu di a pulitica di a so moglia Nessuna accusazione hè stata purtata contr'à u Baronu, postu ch'ellu avia un alibi ferru per l'ora di a morte di Madame Chantal, chì assicurava ch'ellu eredite una furtuna.Questa ultima era a quantità chì l'hà da sguassate di debitu. essenza, Madame Chantal era tuttu - senza dubbitu, hà aiutatu u so maritu à evitari a fallimentu.
    
  Era tutta una dolce ironia chì u Barone ùn capiria mai. Tuttavia, dopu à u scossa è l'orrore di l'incidentu, si dumandava nantu à e circustanze chì circundanu l'incidentu. Ùn sapia micca chì a so moglia avia pigliatu Celeste è duie altre petre minori da u so coffre-fort, è si sbatteva u cervellu per pruvà à capisce a so morte inusual. Ùn era in alcun modu suicida, è s'ella era stata suicida ancu remotamente, Chantal ùn si sarebbe mai appiccicata, di tutte e persone !
    
  Hè solu quand'ellu hà trovu à Louise, l'assistente di Chantal, cù a lingua tagliata è ceca, ch'ellu si accorse chì a morte di a so moglia ùn era micca un suicidiu. A pulizzia accunsentì, ma ùn sapianu micca induve cumincià à investigà un omicidiu cusì odioso. Da tandu, Louise hè stata internata à u psychiatricu di l'Istitutu Psiculogicu di Parigi, duv'ellu devia stà per l'esame, ma tutti i medichi chì l'anu scontru eranu cunvinti ch'ella era impazzita, ch'ella puderia esse rispunsabili di l'assassini è attacchi successivi, si mutila.
    
  Hà fattu i tituli in tutta l'Europa, è certi picculi canali TV in altre parti di u mondu anu ancu dimustratu u stranu incidente. Duranti stu tempu, u Barone rifiutò ogni entrevista, citendu a so sperienza traumatica cum'è u mutivu chì avia bisognu di tempu luntanu da l'ochju publicu.
    
  I vicini infine sintia chì l'aria fredda di a notte affettava troppu u so cunfortu è si ne vultonu in u so appartamentu. Il ne restait plus que le bruit d'un fleuve qui se précipitait et l'abbaye occasionnelle d'un cane lointain. Di tantu in tantu una vittura guidava per a strada stretta di l'altra parte di u cumplessu, sbulicò prima di lascià u silenziu.
    
  Abdul si svegliò di colpu cù una mente limpida. Ùn era micca u principiu, ma a vulintà istantanea di svegliate u fece apre l'ochji. Aspittava è stava à sente, ma ùn ci era nunda chì puderia svegliallu fora di una spezia di sestu sensu. Nudu è stancu, u truffatore egizianu marchò versu a finestra di a so stanza. Cù un sguardu à u celu stellatu, hà capitu perchè era dumandatu di lascià u so sognu.
    
  "Un altru hè cascatu", murmurò mentre i so ochji penetranti seguitavanu a rapida discesa di a stella filante, nutendu mentalmente a pusizione apprussimativa di e stelle intornu. Abdul surrisu. "Ci hè assai pocu, è u mondu cumpiendu tutti i vostri desideri. Urlaranu è imploraranu a morte. "
    
  Il s"éloigna de la fenêtre dès que la strie blanche s"évanouit au loin. In a bughjura di a so camera, s'avvicinò versu u vechju coffre di legnu chì portava cun ellu in ogni locu, assicuratu cù dui cinturini di coghju massiccia chì cunnessi à u fronte. Solu una piccula luce di veranda, posizionata fora di centru nantu à l'otturatore sopra a so finestra, furnia luce in a so stanza. Illuminèrent sa silhouette svelte, la lumière sur sa peau nue mettait en évidence ses muscles nerveux. Raya s'assumigliava à un tipu d'acrobata da un attu di circu, una versione scura di un acrobata chì ùn importava micca di divertisce à nimu ma ellu stessu, ma piuttostu utilizatu u so talentu per fà chì l'altri l'intrattenanu.
    
  A stanza era assai cum'è a so - simplice, sterile è funziunale. Ci era un lavabo è un lettu, un armariu è una scrivania cù una sedia è una lampada. Era tuttu. Tuttu u restu era quì solu temporaneamente per pudè tene un ochju nantu à e stelle in u celu belga è francese finu à ch'ellu hà acquistatu i diamanti ch'ellu avia dopu. Longu à i quattru mura di a so stanza eranu innumerevoli carte di custellazioni da ogni angulu di u globu, tutte marcate cù e linee di cunnessione chì si intersecanu in certe linee di ley, mentre chì altri eranu marcati in rossu per via di u so cumpurtamentu scunnisciutu per a mancanza di carte. Alcune di e carte grandi, appuntate, avianu macchie di sangue nantu à elli, macchie marroni arrugginite chì indicavanu in silenziu cumu si sò stati ottenuti. L'altri eranu più novi, essendu stati stampati solu uni pochi d'anni fà, in forte cuntrastu cù quelli scuperti seculi fà.
    
  Era guasi l'ora di fà u caosu in u Mediu Oriente, è s'hè divertitu in u pensamentu d'induve avissi da andà dopu : un populu chì era assai più faciule d'inganà chè i stupidi è avari occidentali in Auropa. Abdul sapia chì in u Mediu Oriente, a ghjente seria più suscettibile à u so ingannu per via di e so tradizioni maravigliose è e credenze superstiziose. Il pouvait si facilement les rendre fous ou les faire tuer les uns les autres là-bas dans le désert où le roi Salomon marchait autrefois. Hà salvatu Ghjerusalemme per l'ultimu, solu perchè l'Ordine di e Stelle Cascate l'hà fattu cusì.
    
  Raya aprì u pettu è frugiò à circà i rotuli, chì cercò trà i panni è cinture dorate. U marrone scuru, un pezzu di pergamena chì pareva untuosu ghjustu contr'à u latu di a scatula era ciò chì circava. Cù un sguardu entusiasmu, u dispiegò è u pusò nantu à a tavula, assicurandulu cù dui libri à ogni estremità. Allora, da u stessu pettu, hà pruduttu un athame. La lame tournante, incurvée avec une précision ancienne, brillait dans la faible lumière alors qu'il appuyait son extrémité tranchante contre sa paume gauche. A punta di a spada intrì in a so pelle senza sforzu sottu l'influenza di a gravità simplice. Ùn hà mancu bisognu di insistia.
    
  U sangue s'accumulava intornu à a piccula punta di u cuteddu, furmendu una perla crimson perfetta chì cresce lentamente finu à ch'ellu tirò u cuteddu. Cù u so sangue hà marcatu a pusizioni di a stella chì era appena cascata. À u listessu tempu, u pergaminu scuru tremava ligeramente. Hà datu à Abdul un grande piacè di vede a reazione di l'artefattu incantatu, u Codice di Leggi di Sol Amun, chì avia trovu quandu era ghjovanu mentre pasceva capre in l'ombra arida di e muntagne egiziane senza nome.
    
  Una volta chì u so sangue s'era inzuppatu in a mappa di a stella nantu à u rotulu incantatu, Abdul l'hà arrotolatu cù cura è hà ligatu i tendini chì tenenu u rotulu in un nodo. A stella hè finalmente cascata. Avà hè ora di lascià a Francia. Avà ch'ellu avia Celeste, puderia passà in lochi più impurtanti induve puderia travaglià a so magia è fighjulà u mondu falà, distruttu da a dirigenza di i diamanti di u rè Salomone.
    
    
  12
  Entra Dr Nina Gould
    
    
  "Ti comporti stranu, Sam. Vogliu dì, più strana di a vostra cara stranezza innata ", rimarcò Nina dopu avè versatu un pocu di vinu rossu. Bruich, chì si ricordava sempre di a petite dama chì l'avia allattatu durante l'ultima assenza di Sam da Edimburgo, si sentia in casa in a so grembo. In autumàticu, Nina hà cuminciatu à stroke ellu, cum'è s'ellu era un cursu naturali di l'avvenimenti.
    
  Era ghjunta à l'Aeroportu di Edimburgo un'ora prima, induve Sam l'avia pigliatu in a pioggia battente è l'avia purtata à a so casa di città in Dean Village cum'è accunsenu.
    
  "Sò solu stancu, Nina." Alzò le spalle, li pigliò u bicchiere e l'alzò in un brindisi. "Pudemu scappà di e catene è chì i nostri culi esse puntati à u sudu per parechji anni à vene!"
    
  Nina sbucò à ride, ancu s'ella capì u desideriu imperante in stu brindisi comicu. "Iè!" - sclamò ella è tintinnò u so bichjere cù u so, scuzzulà a testa allegra. Ella guardò intornu à u cuscinettu di bachelor di Sam. I mura eranu vioti eccettu per uni pochi di ritratti di Sam cù i pulitichi una volta prominenti è alcune celebrità di l'alta società, interspersed with some photos of him with Nina and Perdue, è, sicuru, Bruich. Idda decisu di mette fine à u prublemu ch'ella avia tenutu per sè per un bellu pezzu.
    
  "Perchè ùn cumprate micca una casa?" - hà dumandatu.
    
  "Odiu u giardinaggiu", rispose casualmente.
    
  "Ingaghjate un paisagista o serviziu di giardinaggiu".
    
  "Odiu i rivolti".
    
  "Avete capitu? Avaria pensatu chì, campendu cù e persone da tutti i lati, ci saria statu assai disordine.
    
  "Sò pensionati. Puderanu esse ottenuti solu trà 10 è 11 am. " Sam s'inclinò in avanti è inclina a testa à u latu cù una espressione d'interessu. "Nina, hè questu u vostru modu di dumandà à mè di traslassi cun voi?"
    
  "Sta zitto", aggrottò la fronte. "Ùn siate stupidu. Pensu solu chì cù tutti i soldi chì duvete avè guadagnatu, cum'è tutti avemu dapoi chì quelle spedizioni anu purtatu a bona furtuna, l'avete aduprà per avè un pocu di privacy è forse ancu una nova vittura ?
    
  "Perchè? U Datsun funziona bè ", disse, difendendu a so inclinazione per a funziunalità sopra u flash.
    
  Nina ùn hà micca curatu ancu, ma Sam, citendu a fatigue, ùn li hà micca tagliatu. Era notevolmente distante, cum'è s'ellu facia una longa divisione mentale mentre discutia cun ella u saccu di a scuperta d'Alexandru.
    
  "Allora anu chjamatu a mostra dopu à tè è à Joe?" Ellu surrisu. "Hè abbastanza piccante, Dr Gould. Avete avà avanzatu in u mondu accademicu. Longu sò passati i ghjorni chì Matlock era sempre in i vostri nervi. L'avete sicuramente dimustratu!"
    
  "Stronzo", sospirò prima di accende una sigaretta. I so ochji ombretti fighjavanu à Sam. "Vulete una sigaretta?"
    
  "Sì," gemì, sedendu. "Saria grande. Grazie."
    
  Elle lui tendit le Marlboro et aspira le filtre. Sam la fissò un mumentu prima ch'ellu osse dumandà. "Pensate chì questu hè una bona idea? Pocu pocu fà guasi chjappà a Morte in e palle. Ùn giraraghju micca stu verme cusì prestu, Nina.
    
  "Tace," murmurò à traversu a so sigaretta, calendu Bruich nantu à a moquette persiana. Quantu Nina hà apprezzatu a cura di u so amatu Sam, hà sappiutu chì l'autodistruzzione era a prerogativa di ogni persona, è s'ellu pensava chì u so corpu puderia sustene stu infernu, avia u dirittu di pruvà a tiuria. "Chì ti manghja, Sam?" - hà dumandatu di novu.
    
  "Ùn cambiate micca u sughjettu", hà rispostu.
    
  "Ùn aghju micca cambiatu u sughjettu", aggrottò le sopracciglia, quellu temperamentu ardente sferiscendu in i so ochji marroni scuri. "Tu perchè fumo, è eiu perchè pari preoccupatu à l'altri".
    
  Sam hà pigliatu assai tempu per vedela di novu è assai cajoling per ch'ella u visitassi in casa, cusì ùn era micca preparatu à perde tuttu in furia di Nina. Cun un suspiru pisanti, u seguiu finu à a porta di u patio, ch'ella apre per accende u jacuzzi. Si tolse a cammisa, palesendu u so strappatu daretu sottu u so bikini rossu ligatu. I fianchi sexy di Nina oscillavanu da un latu à l'altru mentre ella si toglieva ancu i jeans, facendu chì Sam si congelava in u locu per piglià a bella vista.
    
  U friddu in Edimburgo ùn li hà micca assai disturbatu. L'inguernu era passatu, ancu s'ellu ùn ci era ancu segni di primavera, è a maiò parte di a ghjente preferia sempre stà ind'è. Ma ci era acqua calda in a piscina celestiale fizzy di Sam, è postu chì a lenta liberazione di l'alcoolu durante a libazione hà riscaldatu u so sangue, eranu tramindui disposti à spoglia.
    
  Assidiatu di fronte à Nina in l'acqua calmante, Sam hà pussutu vede ch'ella era ferma ch'ellu li rendeva. Finalmente hà cuminciatu à parlà. "Ùn aghju micca intesu nunda da Perdue o Paddy, ma ci sò certe cose chì m'hà pregatu di ùn parlà micca è mi piacerebbe mantene cusì. Avete capitu, ùn hè micca?"
    
  "Si tratta di mè?" - Dumandò tranquillamente, senza sempre caccià u so sguardu à Sam.
    
  "No," aggrottò le sopracciglia, à ghjudicà da a so voce, perplessa da a so supposizione.
    
  "Allora perchè ùn possu micca sapè?" - dumandò subitu, pigliendulu di sorpresa.
    
  "Fighjate", spiegò, "s'ellu fussi à mè, vi diceraghju in una seconda. Ma Perdue m'hà dumandatu di mantene questu solu trà noi per avà. Ti ghjuru, amore mio, ùn ti l'averia micca tenutu s'ellu ùn m'avia dumandatu in termini senza certezza di zip up.
    
  "Allora quale altru a sà?" - dumandò Nina, nutendu facilmente chì u so sguardu si calava in pettu à ogni mumentu.
    
  "Nimu. Sò solu Purdue è eiu. Ancu Paddy ùn hà micca idea. Perdue hà dumandatu chì u mantenemu in u bughju per chì nunda di ciò chì hà fattu ùn interferiscenu cù ciò chì Perdue è eiu pruvemu di fà, sapete ? hà chjarificatu cum'ellu pudia, sempre affascinatu da u novu tatuu nantu à a so pelle morbida, ghjustu sopra u so pettu manca.
    
  "Allora pensa chì mi metteraghju in u modu?" Ella aggrottò le sopracciglia, picchiettando le sue dita sottili sul bordo del jacuzzi mentre raccoglieva i suoi pensieri su questa materia.
    
  "Innò! Innò, Nina, ùn hà mai dettu nunda di tè. Ùn si trattava micca di escludiri certe persone. Il s'agit d'exclure tous les gens jusqu'à ce qu'on lui donne l'information dont il a besoin. Allora revelà ciò chì pensa à fà. Tuttu ciò chì vi possu dì avà hè chì Purdue hè u mira di qualchissia putente chì hè un enigma. Questu omu vive in dui mondi, dui mondi opposti, è occupa pusizioni assai alte in i dui.
    
  "Allora parlemu di corruzzione", hà cunclusu.
    
  "Iè, ma ùn possu micca dà ancu i dettagli per lealtà à Perdue", hà imploratu Sam, sperendu ch'ella capisce. "Megliu ancu, una volta chì avemu intesu da Paddy, pudete dumandà à Perdue stessu. Allora ùn mi sentu micca senza valore per rompe u mo ghjuramentu ".
    
  "Sapete, Sam, ancu s'è sò chì i trè di noi ci cunnosci soprattuttu da a caccia occasionale di reliquie o di spidizioni per truvà un preziosu bigliu anticu", disse Nina impaziente, "Pensu chì tù, mè è Perdue eramu una squadra. " Aghju sempre pensatu à noi cum'è i trè ingredienti principali, custanti in i pudding storichi chì sò stati servuti à u mondu accademicu per l'ultimi anni. Nina hè stata ferita per esse esclusa, ma hà pruvatu à ùn vede micca.
    
  "Nina", disse Sam bruscamente, ma ùn li dete micca spaziu.
    
  "Di solitu quandu dui di noi facemu squadra, u terzu hè sempre implicatu in u caminu, è se unu si mette in prublemi, l'altri dui sò sempre implicati in qualchì modu. Ùn sò micca s'ellu avete nutatu questu. L'avete ancu nutatu?" A so voce vacillò mentre cercava di ghjunghje à Sam, è ancu s'ellu ùn pudia micca dimustrà, era terrificata chì ellu risponda à a so dumanda cù indiferenza o sguassate. Forse hè troppu abituata à esse u centru di attrazione trà dui omi riesciuti, ancu s'ellu hè cumplitamenti diffirenti. In quantu ch'ella era cuncernatu, anu spartutu un forte ligame d'amicizia è una storia prufonda di a vita, a vicinanza di a morte, l'autosacrificiu è a lealtà trà elli, chì ùn hà micca cura di dubbità.
    
  À u so sollievu, Sam surrisu. A vista di i so ochji fighjendu veramente in i soi senza alcuna distanza emotiva - in presenza - li dava un grande piacè, ùn importa quant'ella era a faccia di petra.
    
  "Avete pigliatu questu troppu seriu, amore", spiegò. "Sapete chì ti accenderemu appena sapemu ciò chì facemu, perchè a mo cara Nina, ùn avemu micca idea di ciò chì facemu avà."
    
  "E ùn possu micca aiutà?" - hà dumandatu.
    
  "Aghju paura di micca", disse in un tonu cunfidendu. "Ma, in ogni modu, prestu ci metteremu inseme. Sapete, sò sicuru chì Perdue ùn esiterà micca à sparte cun voi appena u vechju cane decide di chjamà noi, vale à dì.
    
  "Iè, questu hè ancu cuminciatu à disturbà mè. U prucessu deve esse finitu ore fà. O hè troppu occupatu à celebrà o hà più prublemi di ciò chì pensavamu ", hà suggeritu. "Sam!"
    
  Cunsiderendu e duie pussibulità, Nina hà nutatu chì u sguardu di Sam errava in pensamentu è si ferma accidentalmente à u clivatu di Nina. "Sam! Stop that. Ùn pudete micca fà mi cambià u sughjettu ".
    
  Sam rise quandu si capì. Il a peut-être même senti rougir d'être découvert, mais il a remercié ses étoiles chanceuses qu'elle l'ait pris à la légère. "In ogni casu, ùn hè micca cum'è ùn l'avete vistu prima".
    
  "Forse questu vi inciterà à ricurdà di novu ..." pruvò.
    
  "Sam, zitti è versami un altru drink", hà urdinatu Nina.
    
  "Iè, signora", disse, tirà u so corpu inzuppatu è cicatrisatu fora di l'acqua. Era u so turnu d'ammirazione di a so figura masculina quandu ellu passava davanti à ella, è ùn si sentia micca vergogna mentre ricurdava i pochi volte ch'ella avia avutu a furtuna di gode di i benefici di quella masculinità. Ancu s'è sti mumenti ùn eranu assai freschi, Nina li hà guardatu in un cartulare speciale di memoria d'alta definizione in a so mente.
    
  Bruich s"arrizzò à a porta, ricusendu di passà u sogliu induve i nuvuli di vapuri u minacciavanu. U so sguardu era fissu nantu à Nina, u primu è u sicondu ùn eranu micca caratteristici per un gattu grossu, vechju è pigro. Era di solitu slouched, tardu per ogni classe, è à pena fucalizza nantu à qualcosa altru ch'è un altru pancia calda chì puderia fà a so casa per a notte.
    
  "Chì ci hè, Bruich?" Nina dumandò in un tonu altu, affruntendu à ellu affettuosamente cum'ella facia sempre. "Veni quì. Venite."
    
  Ùn si move micca. "Ugh, di sicuru, u maledutu ghjattu ùn vi venerà micca, idiota", si castigò in u silenziu di l'ora tardi è u gurgulu dolce di u lussu ch'ella godeva. Annunziata da a so stupida supposizione nantu à i misgi è l'acqua è stancu d'aspittà chì Sam vultà, s'immergeva e so mani in a spuma brillanti nantu à a superficia, stupendu u gattu ginger in un volu di terrore. Fighjendulu saltà in l'internu è sparisce sottu à a chaise longue li dava più piacè chè rimorsu.
    
  Cagna, a so voce interna cunfirmata in nome di u poviru animali, ma Nina l'hà sempre trovu divertente. "Scusate, Bruich!" - gridò dopu à ellu, sempre surridendu. "Ùn possu micca fà nunda. Ùn vi preoccupate, amicu. Avaraghju karma di sicuru ... cù l'acqua, per avè fattu questu, caru.
    
  Sam corse fora di u salottu è in u patio, pareva estremamente eccitatu. Ancora mezzu bagnatu, ùn avia ancu spulatu i bibii, ancu s'è i so braccia stendessi cum'è s'elli tinnu bicchieri di vinu.
    
  "Grande nutizia! Paddy hà chjamatu. Perdue hè stata risparmiata à una cundizione ", gridò, pruvucannu un coru di arrabbiatu "chjude u cazzo, Cleve" da i so vicini.
    
  U visu di Nina s'illuminò. "In quale cundizione?" ella dumandò, ignurandu risolutamente u silenziu cuntinuatu da tutti in u cumplessu.
    
  "Ùn sò micca sapè, ma apparentemente si tratta di qualcosa di storicu. Allora, vede, duttore Gould, avemu bisognu di u nostru terzu, "Sam trasmette. "Inoltre, altri storichi ùn sò micca cusì boni cum'è voi."
    
  Ansimante, Nina si precipitò in avanti, sibilendu cù un insultu simulatu, saltò nantu à Sam è u basgiò cum'è ùn l'avia micca basgiatu da quelli cartulari vivi in a so memoria. Era cusì cuntenta di esse inclusa di novu chì ùn hà micca avvistu l'omu chì stava à u bordu scuru di u cortile compactu, fighjendu ansiosu Sam chì tirava u lace di u so bikini.
    
    
  13
  Eclissi
    
    
    
  Regione di Salzkammergut, Austria
    
    
  U palazzu di Joseph Karsten stava in silenziu, affacciatu à u viotu di vasti giardini induve ùn cantava micca uccelli. I so fiori è i so spazzole abitavanu u giardinu in sulidu è silenziu, si movenu solu quandu u ventu vulia. Nunda ùn era valutata quì sopra à a mera esistenza, è cusì era a natura di u cuntrollu di Karsten nantu à ciò chì pussede.
    
  A so moglia è e duie figliole anu sceltu di stà in Londra, scegliendu di rinunzià à a bellezza sorprendente di a residenza persunale di Carsten. In ogni casu, era assai cuntentu di u fattu chì puderia ritirata, cunvintendu cù u so capitulu di l'Ordine di u Sole Neru è guidà cù equanimità. Sempre ch'ellu hà agitu sottu à l'ordine di u guvernu britannicu è hà direttu l'intelligenza militare à l'internaziunale, puderia mantene a so pusizioni in u MI6 è aduprà e so risorse inestimabili per mantene un ochju attentu à e relazioni internaziunali chì puderanu aiutà o impediscenu l'investimenti è a pianificazione di Black Sun.
    
  L'urganisazione ùn hà micca persu u so nefastu putere dopu à a Siconda Guerra Munniali, quandu hè stata custretta in u mondu sottumessu di u mitu è di a legenda, diventendu solu un ricordu amara per i sminticanti è una vera minaccia per quelli chì sapianu altrimenti. E persone cum'è David Perdue è i so cumpagni.
    
  Scusendu à u tribunale di Purdue, teme ch'ellu sia indicatu da quellu chì hà scappatu, Karsten hà risparmiatu un pocu di tempu per finisce ciò chì hà cuminciatu in u santuariu di u so nidu di muntagna. Era un ghjornu disgustu fora, ma micca in u sensu di solitu. U sole scuru illuminava u solitu bellu desertu di i Monti Salzkammergut, turnendu u vastu tappettu di cime di l'arburi di un verde pallidu in cuntrastu cù l'esmeralda prufonda di i boschi coperti. E dame di Karsten si dispiacevanu di abbandunà u paisaghju austriacu mozzafiato, ma a bellezza naturale di u locu perde u so splendore induve Ghjiseppu è i so cumpagni andavanu, furzendu à limità à visità l'incantevule Salzkammergut.
    
  "A faria da mè stessu sè ùn era micca in una pusizioni publica", disse Karsten da a so sedia di prato, stringendu u so telefonu di scrivania. "Ma aghju da vultà in Londra in dui ghjorni per rapportà u lanciu di l'Ebridi è a so pianificazione, Clive. Ùn torneraghju micca in Austria per un bellu pezzu. Aghju bisognu di persone chì ponu fà tuttu senza supervisione, sapete?"
    
  Ascoltò a risposta di u chjamatu è annunziò. "Diritta. Pudete cuntattateci quandu u vostru populu compie a missione. Grazie, Clive. "
    
  Fighjulò à traversu a tavula per un bellu pezzu, studiendu a regione in quale era furtunatu di campà quandu ùn avia micca bisognu di visità a Londra brutta o Glasgow densamente populata.
    
  "Ùn perderà micca tuttu per via di tè, Perdue. Sia chì sceglite di stà in silenziu annantu à a mo identità o micca, ùn vi risparmierà micca. Sò un fardelu è deve esse finitu. Tutti avete da esse finitu, "murmurò mentre i so ochji pigliavanu in e maestose formazioni rocciose in cappelli bianchi chì circundanu a so casa. A petra ruvida è a bughjura infinita di a furesta calmavanu i so ochji, mentre chì i so labbre tremavanu di parolle vendetta. "Ognunu di voi chì cunnosci u mo nome, chì cunnosce a mo faccia, chì hà uccisu a mo mamma è sapi induve era u so nasconditu sicretu ... tutti quelli chì ponu accusà mi d'implicazione ... avete bisognu à esse finitu!"
    
  Karsten strinse i so labbre, ricurdendu a notte quandu era fughjitu, cum'è u coddu ch'ellu era, da a casa di a so mamma quandu l'omi d'Oban era apparsu per caccià David Perdue da i so clutch. L'idée que ses précieux dépouilles allaient aux citoyens ordinaires l'irritait immensément, frappant un coup à son orgueil et le privant d'une influence inutile sur ses affaires. Tuttu duverebbe esse finitu avà. Invece, i so prublemi sò stati duppiati da questi avvenimenti.
    
  "Signore, nutizie nantu à David Perdue", u so assistente Nigel Lime hà annunziatu da a porta di u patio. Karsten hà avutu à vultà à fighjà l'omu per assicurà chì u tema stranamente apprupriatu hè statu veramente presentatu è micca una fiction di i so pinsamenti.
    
  "Stranu", hà rispostu. "Mi stava solu dumandandu, Nigel."
    
  Impressatu, Nigel falò i scalini versu u patio sottu à u canopy in maglia induve Karsten beia u tè. "Bè, forse sì psichicu, signore", hà sorrisu, tenendu u cartulare sottu à u so bracciu. "U Cumitatu Giudiziariu vi dumanda di esse presente in Glasgow per firmà una scusa di culpabilità in modu chì u Guvernu di l'Etiopia è l'Unità di Crimine Archeologicu ponu procederà à cummutà a sentenza di u Signore Perdue."
    
  Carsten était enthousiasmé à l'idée de punir Perdue, bien qu'il aurait préféré le réaliser lui-même. Ma e so aspettazione pò esse troppu duru in a so vechja speranza di vindetta, perchè era prestu disappuntu dopu avè amparatu a punizione ch'ellu vulia tantu cunnosce.
    
  "Allora chì hè a so sentenza?" dumandò à Nigel. "Chì duveranu cuntribuisce?"
    
  "Puderaghju à pusà?" - dumandò Nigel, rispondendu à u gestu d'appruvazioni di Karsten. Puse u dossier nantu à a tavula. "David Perdue hà pigliatu un accordu di scusa. In breve, in cambiu di a so libertà...
    
  "Libertà?" Karsten ruggì, u so core batteva cù una furia nova. "Chì? Ùn hè micca statu cundannatu in prigiò ?
    
  "No, signore, ma lasciate chì vi spiegà i dettagli di i risultati", disse Nigel tranquillamente.
    
  "Ascultemu questu. Mantene cortu è simplice. Vogliu solu cunnosce i principii, " Karsten ringhiò, e so mani tremanti mentre alzava a tazza à a bocca.
    
  "Di sicuru, signore", rispose Nigel, piattandu a so irritazione cù u so capu daretu à u so cumpurtamentu calmu. "In cortu", disse tranquillamente, "U sgiò Perdue hà accunsentutu à pagà danni à a pretensione di u populu Etiopiu è rinvià a so reliquia induve l'hà pigliatu, dopu chì, sicuru, serà pruibitu di entre in Etiopia. di novu. "
    
  "Aspetta, hè tuttu?" Karsten aggrottò le sopracciglia, la sua faccia diventò gradualmente sempre più viola. "Anu solu lascià ellu marchjà?"
    
  Karsten era cusì cecu cù a delusione è a scunfitta chì ùn hà micca rimarcatu l'espressione burla nantu à a faccia di u so assistente. "Se mi permette, signore, pare chì pigliate questu abbastanza persunale."
    
  "Ùn pudete micca!" Carsten gridò, sbulicà a gola. "Hè un riccu conman, paghendu tuttu, affascinante l'alta sucità in modu chì ferma cecu à e so attività criminali. Di sicuru, sò assolutamente arrabbiatu quandu tali persone sguassate cù un avvirtimentu simplice è una fattura. Stu omu hè un miliardariu, Lime ! Hè da esse insignatu chì i so soldi ùn ponu micca sempre salvà. Quì avemu avutu una grande uccasioni di insignà ellu - è u mondu di i ladri di tomba cum'è ellu... ch'elli seranu purtati à a ghjustizia, puniti ! È chì decidenu ? Era in furia. "Lasciate pagà di novu per u so dannatu modu di scappà! Ghjesù Cristu ! Ùn meraviglia chì a lege è l'ordine ùn significheghja più nunda !
    
  Nigel Lime aspittava solu a fine di a tirata. Ùn ci era nunda di interrompe u furiosu capu di MI6. Quandu era sicuru chì Karsten, o u sgiò Carter, cum'è i so subordinati imprudenti u chjamavanu, avia finitu u so rant, Nigel s'aspittava à scaricà ancu più dettagli indesiderati nantu à u so capu. Pigliò cù cura u dossier nantu à a tavula. "È aghju bisognu di firmà questu immediatamente, signore. Hanu ancu bisognu à esse mandati à u cumitatu per curriere oghje cù a vostra firma.
    
  "Chì ghjè stu?" U visu macchiatu di lacrime di Karsten tremò mentre riceve un altru scontru in i so sforzi riguardanti David Perdue.
    
  "Una di e ragiuni chì u tribunale hà avutu per cede à a dumanda di Perdue era a sequestra illegale di a so pruprietà in Edimburgo, signore", spiegò Nigel, godendu di l'intorpidimentu emotivo chì si sentia mentre si preparava per un'altra scoppia di Carsten.
    
  "Questa pruprietà hè stata sequestrata per una ragione! Chì in nome di tuttu ciò chì hè santu si passa cù l'autorità in questi ghjorni? Illegale ? Allora una persona d'interessu per u MI6 in cunnessione cù l'affari militari internaziunali hè mintuvata mentre ùn hè stata fatta alcuna investigazione nantu à u cuntenutu di a so pruprietà? gridò, rumpendu a so tazza di porcellana mentre sbatteva nantu à a tavola di ferru battutu.
    
  "Signore, i ragazzi di u campu MI6 anu pettinatu u duminiu in cerca di qualcosa incriminante è ùn anu trovu nunda chì suggerisce spionaggio militare o acquisizione illegale di qualsiasi oggetti storichi, religiosi o altri. Dunque, a ritenzione di u riscattu di Raichtishousi era irragionevule è era cunsiderata illegale postu chì ùn ci era micca evidenza per sustene a nostra pretensione ", spiegò Nigel senza permessu à a faccia grassa di u tiranicu Karsten di scuzzulà mentre spiegò a situazione. "Questu hè un scrittu di liberazione chì duvete firmà per rinvià u Wrichtishousis à u so pruprietariu è per revocà tutti l'ordine à u cuntrariu, secondu Lord Harrington è i so rapprisentanti in u Parlamentu".
    
  Karsten era cusì furioso chì e so risposte eranu dolci, ingannosamente calme. "Sò trascuratu in a mo autorità?"
    
  "Iè, signore", hà cunfirmatu Nigel. "Aghju paura di cusì."
    
  Karsten era furioso chì i so piani eranu stati frustrati, ma hà preferitu fà finta di esse prufessiunale in tuttu. Nigel era un omu astutu, è s'ellu avia cunnisciutu di a reazione persunale di Karsten à l'affare, puderia avè troppu luce nantu à a so cunnessione cù David Perdue.
    
  "Allora dammi una penna", disse, ricusendu di mustrà ogni traccia di a tempesta chì furia in ellu. Quandu Carsten hà firmatu l'ordine di rinvià Raichtisusis à a so nemesi, u so ego hè statu struttu da un colpu schiacciante à i so piani currettamente disposti, costendu millaie d'euros, lascendulu cum'è un capu impotente di una urganizazione senza putenzi putenti.
    
  "Grazie, signore", disse Nigel, accettendu a penna da a manu tremula di Karsten. "Manderaghju questu oghje per chì u schedariu pò esse chjusu da a nostra fine. I nostri avvocati ci mantenenu aghjurnati nantu à i sviluppi in Etiopia finu à chì a so reliquia hè tornata à u so postu legittimu ".
    
  Karsten annuì, ma hà intesu pocu di e parolle di Nigel. Tuttu ciò chì pudia pensà era a prospettiva di ricominciare tuttu. Pruvate di sbulicà a so testa, pruvò à capisce induve Perdue hà guardatu tutte e reliquie chì ellu, Karsten, sperava di truvà in a pruprietà di Edimburgo. Sfurtunatamente, ùn hè statu incapace di eseguisce l'ordine per circà tutte e pruprietà di Purdue perchè saria basata nantu à l'intelligenza recullata da l'Ordine di u Sole Neru, una urganizazione chì ùn deve esse micca esistita è, assai menu, ùn deve esse guidata. da u più altu ufficiale di l'Uffiziu di l'intelligenza militare britannica.
    
  Hà avutu à mantene ciò chì sapia chì era vera per ellu stessu. Perdue ùn puderia micca esse arrestatu per arrubbatu di preziosi tesori è artefatti nazisti perchè a revelazione di a cumprumissu Black Sun. U cervellu di Karsten travagliava à piena capacità, circandu di svià tuttu, ma a listessa risposta hè vinuta in tutti i rispetti - Perdue avia da more.
    
    
  14
  A82
    
    
  In a cità custiera di Oban, in Scozia, a casa di Nina hè stata viota mentre era via per assistisce à una nova escursione chì Perdue avia pianificatu dopu à i so recenti prublemi legali. A vita in Oban cuntinuò senza ella, ma parechji residenti ci mancavanu assai. Dopu un sordidu incidente di rapimentu chì hà fattu i tituli lucali uni pochi mesi fà, u stabilimentu hè tornatu à a so esistenza felicemente tranquilla.
    
  U duttore Lance Beach è a so moglia si preparavanu per una cunferenza medica in Glasgow, una di quelle riunioni induve chì sapi quale è quale porta ciò chì hè più impurtante chè a ricerca medica attuale o cuncessioni per droghe sperimentali chì sò cruciali per u prugressu in u campu.
    
  "Sapete quantu disprezzu queste cose", Sylvia Beach hà ricurdatu à u so maritu.
    
  "Sò, caru," rispose, strintendu cù u sforzu di mette i so scarpi novi nantu à i so calzini di lana spessi. "Ma sò cunsideratu solu per e caratteristiche speciali è l'inclusione speciale se sanu chì esisto, è per elli à sapè chì esisto, aghju bisognu di mostrà a mo faccia nantu à questi casi fissati".
    
  "Iè, a so," si lamentò à traversu labbra aperte, parlendu cù a bocca aperta è applicà u rossetto di rugiada di rosa. "Ùn fate micca ciò chì avete fattu l'ultima volta, lascendumi cù questu pollastru mentre partite. È ùn vogliu micca stà.
    
  "Nutatu". U duttore Lance Beach falsò un sorrisu mentre i so pedi scricchiolavanu in i so stivali di pelle novi stretti. In u passatu, ùn averia micca avutu a pacienza d'ascultà a so moglia chjappà, ma dopu à a so paura di perdela durante un rapimentu, hà amparatu à valutà a so prisenza più cà ogni altra cosa. Lance ùn vulia mai più sente cusì cusì, teme ch'ellu ùn avissi mai più vistu a so moglia, cusì si lamentò un pocu di gioia. "Ùn resteremu micca longu. I prumessu ".
    
  "E zitelle tornanu dumenica, dunque si vultemu un pocu prima, averemu una notte intera è una meza ghjurnata per noi", hà dettu, fighjendu rapidamente a so reazione in u specchiu. Daretu à ella, nantu à u lettu, u vidia sorridà à e so parolle cun un suggerente: "Hmm, hè vera, signora Beach".
    
  Sylvia sgridò mentre inseriva u pin di l'orecchini in u so lòbulu drittu è si guardò rapidamente per vede cumu si vede cù u so vestitu di sera. Ella annunziò appruvazioni à a so propria bellezza, ma ùn guardò micca u so riflessu per troppu longu. Questu hà ricurdatu per quessa ch'ella hè stata rapita da stu mostru in u primu locu - a so somiglianza cù u duttore Nina Gould. A so figura ugualmente petite è i so chjusi scuri avarianu ingannatu à quellu chì ùn cunnosci micca e duie donne, è in più, l'ochji di Sylvia eranu guasi cum'è quelli di Nina, salvu ch'elli eranu più stretti di forma è di culore più ambra chè quelli di cioccolatu di Nina.
    
  "Pronti, amore?" Lance dumandò, sperendu di dissiparà i cattivi pinsamenti chì senza dubbitu turmentanu a so moglia quandu ella fighjulava u so propiu riflessu per troppu longu. Hà successu. Cù un pocu suspiru, hà firmatu u cuncorsu di sguardu è riunì prestu a so borsa è u mantellu.
    
  "Pronta à andà", hà cunfirmatu bruscamente, sperendu di dissipà ogni suspettu chì puderia avè nantu à u so benessiri emotivo. È prima ch'ellu pudia dì una altra parolla, ella volò graziosu fora di a stanza è in u corridoiu versu u corridoiu à a porta di a porta.
    
  A notte era disgustosa. I nuvuli sopra à elli affugavanu i gridi di i titani meteorologichi è avvolìanu e strisce elettriche in static blu. A piova s'hè piovana è hà trasfurmatu u so caminu in un flussu. Sylvia hà saltatu à traversu l'acqua cum'è s'ellu si manteneva i so scarpi asciutti, è Lance camminava solu daretu à ella per tene u grande ombrello sopra a so testa. "Aspetta, Silla, aspetta!" - gridò mentre ella esce rapidamente da sottu à a cuperta di u brolly.
    
  "Affrettati, colpu lento!" - s'incansò è ghjunse à a porta di a vittura, ma u so maritu ùn li permettenu micca di burla di a so marchja lenta. Hà pressatu l'immobilizatore nantu à a so vittura, chjudendu tutte e porte prima ch'ella puderia apre.
    
  "Nisuna persona cù un telecomando ùn hà bisognu di affruntà", si vantava cù una risata.
    
  "Apre a porta!" - insistia ella, circandu di ùn ride cun ellu. "I mo capelli saranu un disordine", hà avvistatu. "E pensaranu chì site un maritu incurante è, dunque, un cattivu duttore, sapete?"
    
  E porte s'aprevanu appena cum'è ella era veramente cuminciata à preoccupassi di arruvinà i so capelli è u maquillaje, è Sylvia salta in vittura cun un gridu di sollievu. Pocu dopu, Lance si mette daretu à a rota è hà cuminciatu a vittura.
    
  "Se ùn partemu micca avà, seremu veramente tardi", hà rimarcatu, fighjendu per i finestri i nuvuli scuri è spietati.
    
  "Faremu questu assai prima, caru. Sò solu 8 ore di sera ", disse Sylvia.
    
  "Iè, ma cù questu tempu serà dannatamente lento. Vi dicu, e cose ùn vanu bè. Senza parlà di u trafficu in Glasgow una volta chì ghjunghjemu à a civilizazione ".
    
  "Hè cusì," ella sospirò, abbassendu u specchiu di u sedile di u passageru per toccu un pocu di mascara. "Basta ùn guidà troppu veloce. Ùn sò micca cusì impurtanti chì pudemu more in un accidente di vittura o qualcosa di simile ".
    
  E luci inverse parevanu stelle brillanti à traversu u piovana mentre Lance guidava a so BMW da a piccula strada versu a strada principale per inizià u viaghju di duie ore à un cocktail d'elite in Glasgow, ospitatu da a Leading Medical Society di Scozia. Infine, dopu à un travagliu attentu durante a rotazione constante è u frenu di a vittura, Sylvia hà sappiutu di pulisce a so faccia brutta è torna bella.
    
  Quantu Lance ùn vulia micca piglià l'A82, chì separa e duie rotte dispunibuli, simpricimenti ùn si pudia permette di piglià a strada più longa, postu chì l'averia da esse tardi. Hà avutu à turnà nantu à a terribili strada principale chì hà purtatu passatu Paisley, induve i rapitori avianu tenutu a so moglia prima ch'ella sia stata trasportata à Glasgow, di tutti i lochi. L'hà feritu, ma ùn vulia micca rializà. Sylvia ùn hè micca stata nant'à sta strada da ch'ella si ritrova in a cumpagnia di i maligni chì l'anu fattu crede ch'ella ùn averà mai più vistu a so famiglia.
    
  Forse ella ùn penserà nunda, salvu ùn spieghemu perchè aghju sceltu sta strada. Forse capirà, pensò Lance in sè mentre guidavanu versu u Parcu Naziunale di Trossachs. Ma e so mani afferravanu à u volante cusì forte chì i so dite s'eranu intorpiti.
    
  "Chì ci hè, amore?" - dumandò di colpu.
    
  "Niente", disse casualmente. "Perchè?"
    
  "Parete tesa. Ti preoccupi ch'e rivivaraghju u mo viaghju cù sta cagna ? Dopu tuttu, questu hè a stessa strada ", dumandò Sylvia. Ella parlava cusì indipindente chì Lance era guasi sollievu, ma era suppostu di passà un tempu duru, è questu l'inquieta.
    
  "Per esse onesto, eru veramente preoccupatu per questu", ammette, flexionendu ligeramente i so dite.
    
  "Bè, micca, d'accordu?" Ella disse, carezzendu a so coscia per calmà. "Sto bè. Sta strada serà sempre quì. Ùn possu micca evità questu per u restu di a mo vita, sapete? Tuttu ciò chì possu fà hè di dì à mè stessu chì aghju fattu questu cun voi, micca ella ".
    
  "Allora sta strada ùn hè più spaventosa?" dumandò.
    
  "Innò. Avà hè solu una strada è sò cun u mo maritu è micca una puttana psico. Hè una questione di indirizzà a paura versu qualcosa chì aghju ragiò di teme ", suggerì malincientemente. "Ùn possu micca avè paura di a strada. A strada ùn m'hà fattu male, ùn m'hà micca affamato, è ùn m'hà micca maleditatu, nò ?
    
  Amazed, Lance fighjulava a so moglia in admirazione. "Sapete, Cilla, hè un modu veramente bellu di vede. È hè perfettamente logicu ".
    
  "Bè, grazie, duttore", hà sorrisu. "Diu, i mo capelli anu una mente propria. Avete lasciatu e porte chjuse per troppu tempu. Pensu chì l'acqua hà arruvinatu u mo stile ".
    
  "Iè", accunsenu ligeramente. "Era acqua. Di sicuru."
    
  Ella ignorò u so suggerimentu è tirò di novu u picculu specchiu, pruvendu disperatamente à treccia in daretu i dui fili di capelli ch'ella avia lasciatu per incrustà u so visu. "Santi santi...!" - sclamò in furia è si vultò in u so postu per fighjà daretu à ella. "Pudete crede stu idiotu cù e so torcia? Ùn possu micca vede nunda in u specchiu ".
    
  Lance guardò in u retrovisore. A luce penetrante di i fanali di a vittura chì guidava daretu à elli illuminava i so ochji è l'avemu per un mumentu. "Bon Diu! Chì guida ? Un faro nantu à roti ?
    
  "Rallenta, caru, lasciallu passà", suggerì ella.
    
  "Sò digià guidatu troppu lento per ghjunghje à a festa à tempu, caru", hà prutestatu. "Ùn lasciaraghju micca chì quellu stronzo ci faci tardi. Li daraghju solu un pocu di a so propria medicina ".
    
  Lance hà aghjustatu u so specchiu in modu chì i raghji di a vittura daretu à ellu eranu riflessi direttamente à ellu. "Solu ciò chì u duttore hà urdinatu, idiotu!" Lance ridacchiò. A vittura hà rallentatu dopu chì u cunduttore apparentemente hà avutu una luce luminosa in i so ochji è dopu si ne ferma à una distanza sicura.
    
  "Probabilmente gallese", scherzò Sylvia. "Probabilmente ùn hà micca capitu ch'ellu avia i so fasci alti".
    
  "Diu, cumu puderia micca avvistà chì quelli maledetti fanali brusgiavanu a pittura di a mo vittura?" Lance ansimò, facendu chì a so moglia scoppiava à ridere.
    
  Oldlochley li avia ghjustu liberatu mentre cavalcava à u sudu in silenziu.
    
  "Devu dì chì sò piacevolmente sorpresu da u trafficu scarsu sta sera, ancu per un ghjovi", Lance hà rimarcatu mentre correvanu longu l'A82.
    
  "Senti, caru, pudete rallentà un pocu?" - supplicò Sylvia, vultendu u visu di a so vittima versu ellu. "Aghju paura".
    
  "Va bè, amore," Lance surrisu.
    
  "No, veramente. Piove assai più forte quì, è pensu chì a mancanza di trafficu ci dà almenu u tempu di rallentà, ùn vi pare ? "
    
  Lance ùn pudia micca discutiri. Ella avia ragiò. Essendu cecu da a vittura daretu à elli ùn avaria solu a peghju nantu à a strada bagnata se Lance mantene a so vitezza maniacale. Hà avutu à ammette chì a dumanda di Sylvia ùn era micca irragionevule. Si rallentò significativamente.
    
  "Satisfattu?" li dumandò.
    
  "Iè, grazie", hà sorrisu. "Moltu megliu nantu à i mo nervi."
    
  "È i vostri capelli pare chì anu ricuperatu ancu", rise.
    
  "Lancia!" - gridò di colpu mentre u specchiu di maquillaje riflettava l'orrore di a vittura chì cavalcava nantu à a so coda, s'avvicinava follemente in avanti. In un mumentu di clarità, hà presumitu chì a vittura ùn avia micca vistu à Lance chjappà i freni è ùn era micca stata capace di rallentà in u tempu nantu à a strada chjappata.
    
  "Ghjesù!" Lance ridacchiava mentre vedeva i lumi crescere, avvicinanduli troppu veloce per evitarli. Tuttu ciò ch'elli pudianu fà era cullà e so forze. Instinctivamente, Lance pusò a manu davanti à a so moglia per prutege da u colpu. Cum'è un lampu di lampi persistenti, i fanali penetranti daretu à elli s'hè lampatu à u latu. A vittura daretu à elli sviava ligeramente, ma li culpì cù a luce ghjusta, mandendu a BMW chì girava in modu erraticu nantu à l'asfaltu slippery.
    
  L'urlu inespettatu di Sylvia hè stata affucata in una cacofonia di metallo sfracicatu è vetru rottu. Tant Lance è Sylvia anu sentitu u spinu disgraziatu di a so vittura fora di cuntrollu, sapendu chì ùn ci era nunda chì puderanu fà per prevene a tragedia. Ma eranu sbagliati. Si fermanu in un locu fora di a strada, trà una striscia d'arburi salvatichi è arbusti trà l'autostrada A82 è l'acqua nera è fredda di Loch Lomond.
    
  "Stai bè, cari?" - dumandò Lance in disperazione.
    
  "Sò vivu, ma u mo collu mi ammazza", hà rispostu à traversu u gorgogliu da u so nasu rottu.
    
  Per un certu tempu si sò stati à pusà immotti ind'è i casci torciati, à sente u pesante battitu di a pioggia nantu à u metallu. Tramindui si trovanu fermamente prutetti da i so airbags, circannu di determinà quali parti di u so corpu eranu sempre in funzione. U duttore Lance Beach è a so moglia Sylvia ùn s'aspittavanu mai chì a vittura daretu à elli si precipite à traversu a bughjura, dirigendu drittu versu elli.
    
  Lance hà pruvatu à piglià a manu di Sylvia mentre i fanali diabolichi li accecavanu un'ultima volta è sbattevanu in elli à tutta velocità. A vitezza hà strappatu u bracciu di Lance è tagliatu i so dui spine, mandendu a so vittura in a prufundità di u lavu induve diventerà u so cercuettu.
    
    
  15
  Matchmaking
    
    
  In Reichtisusis l'umore era altu per a prima volta in più di un annu. Perdue riturnò in casa, salutatu graziosu à l'omi è e donne chì avianu occupatu a so casa mentre era à a misericordia di u MI6 è u so capu incallu, u duplicito Joe Carter. Cum'è Purdue amava organizà partiti fastuosi per i prufessori accademichi, l'affari, i curatori è i donatori internaziunali à e so cuncessioni, sta volta era dumandatu qualcosa di più discretu.
    
  Da i ghjorni di grandi feste sottu u tettu di una casa storica, Perdue hà amparatu chì a discrezione hè necessaria. À quellu tempu, ùn avia micca ancu scontru cù l'Ordine di u Sole Neru o i so rami, ancu s'è in retrospettiva, era cunnisciuta strettamente cù parechji di i so membri senza s'hè avvistatu. In ogni casu, una mossa sbagliata li costò l'oscurità cumpleta in a quale si firmò tutti quelli anni quandu era solu un playboy cù una inclinazione per l'uggetti storichi di valore.
    
  U so tentativu di appacià una urganizazione nazista periculosa, soprattuttu per accumpagnà u so ego, hè ghjuntu à una fine tragica in Deep Sea One, a so piattaforma petrolifera offshore in u Mari di u Nordu. Hè stata quì, quandu hà arrubbatu a Lancia di u Destinu è hà aiutatu à crià a razza superumana, ch'ellu hà pisatu per a prima volta nantu à i so pedi. E cose sò solu peghju da quì finu à chì Perdue passò da esse un alliatu à esse un fastidiu finu à ch'ellu diventò infine a spina più grande in u latu di u Sole Negru.
    
  Ùn ci era micca turnatu avà. Ùn restauratu. Ùn ci hè micca vultà in daretu. Avà tuttu ciò chì Perdue puderia fà era eliminà sistematicamente tutti i membri di l'urganizazione sinistra finu à ch'ellu puderia torna in modu sicuru in publicu senza teme di l'assassiniu di i so amichi è di l'impiegati. È sta eradicazione graduali duvia esse attenti, sottili è metudichi. Ùn ci era micca manera ch'ellu avia da distrughjini o qualcosa di simile, ma Perdue era riccu è intelligente abbastanza per taglialli unu à unu cù l'armi mortali di u tempu - tecnulugia, media, legislazione è di sicuru u putente Mammon.
    
  "Benvenu di ritornu, Dottore", scherzò Perdue mentre Sam è Nina escenu da a vittura. I segni di l'assediu recente eranu sempre visibili mentre alcuni di l'agenti è u staffu di Purdue stavanu intornu, aspittendu chì u MI6 abbanduneghja i so posti è caccià i so dispusitivi è veiculi di intelligenza temporale. L'avvicinamentu di Perdue à Sam hà cunfunditu un pocu Nina, ma hà sappiutu da u so scambiu di risa chì questu era probabilmente un'altra cosa chì era megliu lasciata trà i dui omi.
    
  "Venite, ragazzi", disse, "More di fame".
    
  "Oh, sicuru, a mo cara Nina," disse Perdue teneramente, allungendu a bracciale. Nina ùn hà dettu nunda, ma u so aspettu stancu l'incurvava. Ancu s'ellu avia guadagnatu assai pesu dapoi l'incidentu di Fallin, ùn pudia micca crede chì u geniu altu è i capelli bianchi puderia ancu vede cusì magre è stancu. Quella matina croccante, Perdue è Nina sò stati in i so braccia per un pocu tempu, solu godendu l'esistenza di l'altru per un mumentu.
    
  "Sò tantu felice chì stai bè, Dave", bisbigliava. U core di Perdue hà saltatu un battitu. Nina raramente, se mai, u chjamava da u so nome. Questu significava chì ella vulia ghjunghje à ellu à un livellu assai persunale, chì era cum'è un colpu di celu per ellu.
    
  "Grazie, amore", rispose dolcemente in i so capelli, basgiendu a cima di a so testa prima di lascià ella. "Avà," esclamò cun gioia, battendu e mani è torcendu, "avemu una piccula festa prima di dì ciò chì succede dopu?"
    
  "Iè", Nina surrisu, "ma ùn sò micca sicuru d'aspittà per sente ciò chì succede dopu. Dopu à tanti anni passati in a vostra cumpagnia, aghju smesso completamente di piace sorprese.
    
  "Aghju capitu", ammette, aspittendu ch'ella sia a prima à entre in e porte d'entrata di u duminiu. "Ma vi assicuru chì hè sicuru, sottu l'ochju attentu di u guvernu etiopiu è di l'ACU, è cumpletamente legale".
    
  "Questa volta," scherzò Sam.
    
  "Cumu osate, signore?" Perdue scherzava cù Sam, trascinendu u ghjurnalistu in u lobby per u so collu.
    
  "Ciao Carlu." Nina hà surrisu à u sempre fideli maiordomu, chì era digià pusatu a tavula in u salottu per a so riunione privata.
    
  "Signora", Charles annuì educatamente. "Sgiò Crack."
    
  "Saluti, caru," salutò Sam cordialmente. "L'agente speciale Smith hè partutu ancu?"
    
  "No, signore. In fatti, hè andatu solu à u toilette è vi uniscerà prestu ", disse Charles prima di lascià in fretta a stanza.
    
  "Hè un pocu stancu, poveru", spiegò Perdue, "avè avutu à serve sta folla di invitati micca invitati per tantu tempu. L'aghju datu dumane è marti. Dopu tuttu, ci saria pocu travagliu per ellu in a mo assenza fora di i ghjurnali di ogni ghjornu, sapete ?
    
  "Iè", Sam accunsentì. "Ma speru chì Lillian serà di turnu finu à chì vultemu. L'aghju digià cunvinta di fà u strudel di pudding d'albicocca per mè quandu torneremu ".
    
  "Induve?" - aghju dumandatu. dumandò Nina, sentendusi terribilmente lasciata fora di novu.
    
  "Bè, hè un altru mutivu chì vi dumandu à voi dui di vene, Nina. Per piacè, fate un postu è vi versaghju un pocu di bourbon ", disse Perdue. Sam era contentu di vedellu di novu cusì allegru, quasi cusì suave è cunfidendu cum'è prima. Per d 'altra banda, Sam hà suggeritu, una ripresa da a prospettiva di prigiò faria una persona gode di i più picculi avvenimenti. Nina s'assittò, mette a manu sottu à u bicchiere di brandy in u quale Perdue hà versatu Southern Comfort per ella.
    
  U fattu chì era matina ùn hà micca cambiatu in ogni modu l'atmosfera di a stanza scura. I finestri alti avianu cortini verdi lussuosi chì spuntavanu a moquette marrone spessa, è i toni davanu à a stanza opulenta una sensazione di terra. À traversu i stretti spazii di cordone trà i cortini partiti, a luce di a matina hà pruvatu à illuminà i mobili, ma ùn hà micca riesciutu à illuminà nunda, salvu a catifa chì si trova vicinu. Fora, i nuvuli tendenu à esse pisanti è scuri, arrubbanu l'energia di qualsiasi sole chì puderia avè furnitu una parvenza propria di ghjornu.
    
  "Chì hè stu ghjocu?" Sam ùn s'adressa à nimu in particulare quandu una melodia familiare flottava in a casa, vene da qualchì locu in a cucina.
    
  "Lillian, in turnu cum'è preferite," Perdue ridacchiò. "L'aghju lasciatu ghjucà musica mentre ella cucina, ma ùn aghju micca idea di ciò chì hè, veramente. Mentre ùn hè micca troppu intrusiva per u restu di u persunale, ùn mi importa micca una certa atmosfera in fronte di a casa ".
    
  "Bellu. Mi piace ", hà rimarcatu Nina, purtendu cù cura u bordu di u cristallu à u so labbra inferiore, pruvendu micca di macchiallu cù u rossetto. "Allora, quandu aghju intesu parlà di a nostra nova missione?"
    
  Perdue surrisu, cedendu à a curiosità di Nina è ciò chì Sam ùn sapia ancu ancu. Pisò u so bicchiere è si strofinava i palmi. "Hè abbastanza simplice, è mi assolverà da tutti i mo peccati à l'ochji di i guverni implicati, mentre chì mi libera da a reliquia chì m'hà fattu tutti questi prublemi".
    
  "Arca falsa?" dumandò Nina.
    
  "Correttu", hà cunfirmatu Perdue. "Questu hè parte di u mo accordu cù l'Unità di Crimini Archeologichi è l'Altu Cummissariu Etiopiu, un appassiunatu di storia chjamatu Colonel. Basil Yeaman per rinvià a so reliquia religiosa ... "
    
  Nina aprì a bocca per ghjustificà l'arrugamentu, ma Perdue sapia ciò ch'ella avia da dì è prestu menziona qualcosa chì l'aveva perplessa. "... Ùn importa micca quantu falsi ponu esse, à u so postu ghjustu in a muntagna fora di u paese, à u locu da quale l'aghju cacciatu".
    
  "Sò cusì protettivu di un artefattu chì sanu chì ùn hè micca a vera Arca di l'Alianza?" - Dumandò Sam, esprimendu a dumanda precisa di Nina.
    
  "Iè, Sam. Per elli, hè sempre una reliquia antica di grande valore, indipendentemente da s'ellu cuntene u putere di Diu o micca. L'aghju capitu, cusì u ripigliò ". Si alzò le spalle. "Ùn avemu micca bisognu di questu. Avemu avutu ciò chì vuliamu da ellu quandu avemu cercatu a volta d'Ercules, nò ? Vogliu dì, ùn ci hè più assai cose utili in questa arca chì ci hè utile. Ci hà parlatu di l'esperimenti crudeli nantu à i zitelli fatti da e SS durante a Siconda Guerra Munniali, ma ùn vale à pena di mantene più.
    
  "Chì pensanu chì hè? Sò sempre cunvinti chì questu hè una scatula sacra ? dumandò Nina.
    
  "Agente speciale!" Sam hà annunziatu l'entrata di Patrick in a stanza.
    
  Patrick surrisi timidamente. "Sta zitto, Sam." Pigliò u so postu accantu à Perdue è accettò un beie da u so òspite recentemente liberatu. "Grazie, David."
    
  Curiosamente, nè Perdue nè Sam hà scambiatu sguardi in quantu à u fattu chì l'altri dui ùn sapianu nunda di a vera identità di Joe Carter di MI6. Hè cusì ch'elli eranu attenti à mantene i so affari secreti per elli. Solu l'intuizione femminile di Nina sfidava stu affari secretu di tantu in tantu, ma ùn pudia capisce ciò chì era a materia.
    
  "Va bè", Perdue hà cuminciatu di novu, "Patrick, cù a mo squadra legale, hà preparatu documenti legali per facilità u viaghju in Etiopia per ricuperà a so scatula sacra mentre era sottu a vigilazione MI6. Sapete, solu per assicurà chì ùn aghju micca cullizzioni di intelligenza per un altru paese o qualcosa di simile ".
    
  Sam è Nina anu avutu à ridivà di a burla di Perdue di u prublema, ma Patrick era stancu è vulia solu finisce tuttu per pudè vultà in Scozia. "Eru assicuratu chì questu ùn duverà micca più di una settimana", hà ricurdatu à Perdue.
    
  "Veni cun noi?" Sam ansimò veramente.
    
  Patrick pareva stunatu è un pocu perplessu. "Iè, Sam. Perchè? Avete pensatu à cumportà cusì male chì una babysitter hè fora di quistione? O ùn avete micca fiducia chì u vostru megliu amicu ùn ti spararà in u culo ?
    
  Nina righiò per alleggerà l'umore, ma era evidenti chì ci era troppu tensione in a stanza. Elle regarda Perdue, qui, à son tour, affichait l'innocence la plus angélique que le scélérat pouvait rassembler. I so ochji ùn scontranu micca i soi, ma era ben cuscente ch ella u fighjulava.
    
  Chì mi nasconde Purdue ? Chì mi piatta, chì, di novu, mi dice à Sam ? Pensò.
    
  "No no. Nunda cusì ", Sam negò. "Ùn vogliu micca solu chì site in periculu, Paddy. U mutivu propiu chì tutta sta merda hè accaduta trà noi in u primu locu era perchè ciò chì Perdue, Nina è eiu faciamu mette in periculu tè è a vostra famiglia.
    
  Wow, quasi u credu.In u fondu, Nina criticò a spiegazione di Sam, cunvinta chì Sam avia altre intenzioni di mantene Paddy luntanu. Paria assai seriu, però, è ancu Perdue mantene una spressione senza espressione mentre s'assittò à sorsi u so bicchiere.
    
  "L'apprezzu, Sam, ma vedi, ùn vanu micca perchè ùn aghju micca veramente fiducia in tè", Patrick ammissu cun un suspiru pisanti. "Ùn aghju mancu arruvinà a vostra festa o vi spiaraghju. A verità hè ... aghju bisognu di andà. I mo ordini sò chjaru è devu seguità si ùn vogliu micca perde u mo travagliu ".
    
  "Aspetta, allora vi hè statu urdinatu di vene, ùn importa ciò chì?" dumandò Nina.
    
  Patrick annuì.
    
  "Ghjesù", disse Sam, scuzzulendu a testa. "Quale stronzo ti fa andà, Paddy?"
    
  "Chì ne pensate, vechju?" Patrick hà dumandatu indifferente, rassignatu à u so destinu.
    
  "Joe Carter," Perdue hà dettu fermamente, i so ochji fighjanu in u spaziu, e so labbra chì si movevanu à pena per pronunzà u terribili nome inglese di Karsten.
    
  Sam sintì chì i so gammi s'intorpivanu in i so jeans. Ùn pudia decide s'ellu era preoccupatu o furioso per a decisione di mandà à Patrick in a spidizioni. I so ochji scuri scintillavanu quandu ellu dumandò: "Una spedizione in u desertu per rinvià un articulu in u sandbox da quale hè statu pigliatu ùn hè micca un compitu per un ufficiale di intelligenza militare di altu gradu, hè?"
    
  Patrick u fighjulava a listessa manera ch'ellu avia guardatu à Sam quand'elli stavanu fiancu à fiancu in l'uffiziu di u principale, aspittendu una sorta di punizione. "Hè esattamente ciò chì pensava, Sam. Oseraghju dì chì a mo inclusione in questa missione era quasi... intenzionale.
    
    
  16
  I dimònii ùn mori micca
    
    
  Carlu era assente mentre u gruppu manghjava u colazione, discutendu ciò chì seria un viaghju veloce per aiutà infine à Perdue à compie a so penitenza legittima è infine ridivà l'Etiopia di Perdue.
    
  "Oh, avete da pruvà per apprezzà sta varietà particulari", Perdue disse à Patrick, ma include Sam è Nina in a cunversazione. Scambiavanu infurmazioni nantu à i boni vini è l'acquavite per passà u tempu mentre godevanu a deliziosa cena ligera chì Lillian avia preparatu per elli. Hè stata felice di vede u so capu riri è scherzi di novu, essendu unu di i so alliati più fidati è sempre a so stessa personalità vibrante.
    
  "Carle!" hà chjamatu. Pocu tempu dopu chjamò di novu è pressu a campana, ma Carlu ùn rispose micca. "Aspetta, andaraghju à piglià una buttiglia", suggerì è si alzò per andà in a cantina. Nina ùn pudia capisce quant'ellu era magre è sgraziatu avà. Prima era statu un omu altu è magre, ma a so recente perdita di pisu durante u prucessu Fallin l'avia lasciatu ancu più altu è assai più fragile.
    
  "Varaghju cun voi, David", hà prupostu Patrick. "Ùn mi piace micca chì Carlu ùn risponda micca, se sapete ciò chì vogliu dì".
    
  "Ùn siate micca stupidu, Patrick," Perdue surrisu. "Reichtisusis hè abbastanza affidabile per evità invitati indesiderati. Inoltre, invece di utilizà una cumpagnia di sicurità, aghju decisu di cuntrullà a sicurità privata à a mo porta. Ùn rispundenu à alcuna paga altri chì quelli firmati da u vostru veramente ".
    
  "Bona idea", hà appruvatu Sam.
    
  "E torneraghju prestu per mostrà sta buttiglia di maestà liquida oscenamente cara", si vantava Perdue cun una certa riservazione.
    
  "E ci sarà permessu di apre?" Nina u scherzò. "Perchè ùn ci hè nunda di vantà di e cose chì ùn ponu micca esse verificate, capite."
    
  Perdue surrisu fieru, "Oh, duttore Gould, aghju aspettatu di scherzà cun voi nantu à e reliquie storichi mentre fighjulendu a vostra mente ubriaca girare". È cù queste parolle, abbandunò in fretta a stanza è falò à u sotano, passatu i so laboratorii. Ùn vulia micca ammette cusì prestu dopu à ricunquistà u so duminiu, ma Perdue era ancu preoccupatu per l'assenza di u so butler. Bastamente hà utilizatu l'acquavite cum'è una scusa per rompe cù l'altri in cerca di u mutivu perchè Carlu l'abbandunò.
    
  "Lily, avete vistu Charles?" li dumandò à a so cameriera è à a so cucina.
    
  Ella si alluntanò da u frigorifero per fighjà a so spressione esausta. Stringhjendu e so mani sottu à a tovaglia di cucina ch'ella usava, surrisu cun riluttanza. "Iè, signore. L'agente speciale Smith hà dumandatu à Charles di piglià u vostru altru invitatu da l'aeroportu.
    
  "U mo altru invitatu?" Perdue disse dopu à ella. Sperava ch'ellu ùn avia micca scurdatu di l'impurtante riunione.
    
  "Iè, sgiò Perdue", hà cunfirmatu. "Avete Charles è u sgiò Smith accunsentutu per ellu per unisce à voi?" Lily pareva un pocu preoccupatu, soprattuttu perchè ùn era micca sicura di ciò chì Perdue sapia di l'invitatu. À Perdue, era cum'è s'ellu si mette in dubbitu a so sanità per esse scurdatu di qualcosa ch'ellu ùn era micca cunnisciutu in u primu locu.
    
  Perdue hà pensatu per un mumentu, toccu i so dite nantu à u quadru di a porta per mette in ordine. In u so parè, saria megliu à ghjucà apertamente cù l'incantevule Lily plump, chì avia a più alta opinione di ellu. "Um, Lily, aghju chjamatu questu invitatu? Perdu a testa ?
    
  Di colpu tuttu hè diventatu chjaru à Lily è ella ridia dolcemente. "Innò! Diu, no, sgiò Perdue, ùn l'avete micca cunnisciutu per tuttu. Ùn vi preoccupate micca, ùn site micca ancu pazza ".
    
  Sentendu sollievu, Perdue suspirò, "Grazie à Diu!" - è ridia cun ella. "Quale hè stu?"
    
  "Ùn cunnoscu micca u so nome, signore, ma apparentemente hà prupostu di aiutà vi in a vostra prossima spedizione." disse timida.
    
  "Per liberu?" scherzò.
    
  Lily ridacchiò: "Speru di sicuru, signore".
    
  "Grazie, Lily", disse è sparì prima ch'ella puderia risponde. Lily hà sorrisu à a brisa di u dopu meziornu chì soffiava da a finestra aperta accantu à i frigoriferi è i congelatori induve imballava razioni. Ella disse tranquillamente: "Hè cusì grande chì site di ritornu, caru".
    
  Passendu davanti à i so laboratorii, Perdue si sentia nostalgicu, ma ancu di speranza. Scendendu sottu à u primu pianu di u so corridoiu principale, hà saltatu i scalini di cimentu. Hà purtatu à u sotano induve si trovanu i laboratorii, scuru è tranquillu. Perdue hà sentitu una furia di furia fora di locu à l'audacia di Joseph Carsten per esse presentatu in a so casa per violà a so privacy, apprufittassi di a so tecnulugia patentata è di a so ricerca forensica, cum'è s'ellu era solu quì per ellu per scrutinà.
    
  Ùn s'incurcava micca cù luci di tettu grandi è forti, accendendu solu a luce principale à l'entrata di u picculu corridoiu. Mentre passava davanti à i quadrati scuri di a porta di vetru di u labburatoriu, hà ricurdatu di i ghjorni d'oru prima chì e cose diventanu brutte è pulitiche è periculose. Dentru, puderia ancu imaginà à sente i so antropologi freelance, i scientisti è i stagisti chiacchieranu, discutendu nantu à e cunnessione è e teorie à i soni di i servitori è intercoolers in esecuzione. L'hà fattu surrisu, ancu s'è u so core dulia per quelli ghjorni per vultà. Avà ch'ellu era cunsideratu da a maiò parte di esse un criminale è a so reputazione ùn era più adattata per l'usu nantu à un currículum vitae, sentia chì u reclutamentu di scientisti d'elite era un sforzu inutile.
    
  "Varà piglià tempu, vechju," si disse. "Siate solu pacienza, per amor di Diu."
    
  A so figura alta marchjava versu u corridoiu di manca, a rampa di cimentu chì affondava si sentia solida sottu à i so pedi. Era u béton versatu seculi fà da i muratori longu andati. Era in casa, è li fece sentu un grande sensu di appartenenza, più chè mai.
    
  Mentre passava davanti à a porta discreta di u magazzinu, u so battitu di u core s'accelerò è una sensazione di picculu curria da a so spalle à i so gammi. Perdue surrisu mentre passava davanti à una vechja porta di ferru chì currispondeva à u muru in culore è texture, pissendu duie volte in u caminu. Infine, l'odore di muffa di u sotano affundatu empiia i so narici. Perdue era assai cuntentu di esse solu solu, ma si precipitò à piglià una buttiglia di vinu di Crimea da l'anni 1930 per sparte cù a so cumpagnia.
    
  Carlu hà tenutu a cantina relativamente pulita, i buttigli spolverati è girati, ma altrimenti Perdue hà urdinatu à u maiordomu diligente di lascià u restu di a stanza cum'è. Dopu tuttu, ùn saria micca una cantina di vinu decentu s'ellu ùn pareva micca un pocu scorritu è currettu. Per u so brevi ricordu di e cose piacevuli, Perdue hà avutu à pagà sicondu i reguli di l'Universu crudele, è prestu i so pinsamenti cuminciaru à vagà in un altru direzzione.
    
  I mura di u sotano ricordavanu u dungeon induve ellu era tenutu da a cagna tiranna di Black Sun prima ch'ella ella stessa scontri a so fine. Quantu si ramintò chì stu capitulu terribili di a so vita era chjusu, ùn si pudia fà di sente i muri chì si chjudevanu intornu à ellu.
    
  "No, nò, questu ùn hè micca reale", bisbigliava. "Hè solu a vostra mente chì ricunnosce e vostre esperienze traumatiche in forma di fobia".
    
  Toutefois, Perdue avait l'impression qu'il ne pouvait pas bouger parce que ses yeux lui mentaient. Cù a buttiglia in manu è a porta aperta chjosa ghjustu davanti à ellu, si sentia chì a disperazione s"impurtava l"anima. Incatenatu à u locu, Perdue ùn pudia fà un passu, è u so core batteva più veloce in una battaglia cù a so mente. "O mio Diu, chì hè questu?" - sgridò, pressu a fronte cù a manu libera.
    
  Tuttu u circondu, ùn importa quant'ellu hà luttatu cù l'imaghjini cù u so sensu chjaru di a realità è a psiculugia. Gemendu, chjusu l'ochji in un tentativu disperatu di cunvince a so psiche ch'ellu ùn era micca vultatu in u dungeon. Di colpu, una manu l'afferrò strettamente è u tirava per u bracciu, spavintendu Perdue in un statu di sobri terrore. I so ochji s'apre subitu è a so mente sbulicata.
    
  "Ghjesù, Perdue, avemu pensatu chì site inghiottitu da un portale o qualcosa", disse Nina, sempre tenendu u polsu.
    
  "O mio Diu, Nina!" - sclamò, aprendu i so ochji turchinu chjaru per esse sicuru ch'ellu ferma in a realità. "Ùn sò micca ciò chì hè accadutu à mè. Eiu... I-aghju s-vittu u dungeon... O Diu ! mi ne vanu pazza ! "
    
  Cascò nantu à Nina è ella s'avvicinò cù i so braccia in u circondu mentre ellu annunziava istericu. Pigliò a buttiglia da ellu è a pusò nantu à a tavula daretu à ella, ùn si move micca di un centimetru da induve hà cullatu u corpu magro è battutu di Perdue. "Va bè, Perdue", bisbigliò. "A cunnoscu troppu bè stu sentimentu. I fobii sò generalmente nati da una sola sperienza traumatica. Hè tuttu ciò chì avemu bisognu per fà pazzi, fidatevi. Sapete solu chì questu hè u traumu di u vostru prucessu, micca u colapsu di a vostra sanità. Finu chì vi ricurdate di questu, sarete bè ".
    
  "Hè cusì chì vi sentite ogni volta chì vi forzamu in un spaziu strettu per u nostru propiu guadagnu?" - dumandò tranquillamente, ansendu l'aria accantu à l'arechja di Nina.
    
  "Iè", ammette. "Ma ùn fate micca sona cusì crudele. Prima di Deep Sea One è u sottumarinu, aghju persu cumplettamente a mo cumpusizioni ogni volta chì era furzatu in un spaziu strettu. Dapoi ch'e aghju travagliatu cù tè è Sam," hà sorrisu è l'hà alluntanatu un pocu per pudè fighjulà in l'ochju, "Aghju avutu à affruntà a mo claustrofobia tante volte, aghju avutu à affruntà, altrimenti tutti avissiru affruntà. uccisu, chì, essenzialmente, voi dui maniachi m'aiutiu à trattà megliu cù questu.
    
  Perdue guardò attorno e sentia che il panico calava. Pigliò un respiru prufondu è passava cun cura a so manu nantu à a testa di Nina, girendu i so ricci attornu à i so dite. "Chì faria senza voi, duttore Gould?"
    
  "Bè, prima di tuttu, lascià u vostru gruppu di spedizione in attesa solenne per una eternità", hà persuadutu. "Allora, ùn facemu micca tutti aspittendu."
    
  "Tuttu?" - dumandò curiosu.
    
  "Iè, u vostru invitatu hè ghjuntu uni pochi di minuti fà cù Charles", hà sorrisu.
    
  "Hà una pistola?" si scherziò.
    
  "Ùn sò micca sicuru", Nina hà ghjucatu. "Puderia solu. Almenu allora i nostri preparativi ùn saranu micca noiosi ".
    
  Sam li chjamò da a direzzione di i laboratori. "Vai," Nina fece l'ochju, "tornemu quì prima ch'elli pensanu chì avemu da fà qualcosa di cattivu."
    
  "Sì sicuru chì saria male?" Perdue flirtava.
    
  "Ehi!" Sam hà chjamatu da u primu corridoiu. "Deve aspittà chì l'uva sia calpestata quì sottu?"
    
  "Fiducia à Sam, face chì i riferimenti cumuni sonu osceni". Perdue suspirò allegramente è Nina ridacchiò. "Cambiarete u to tonu, vechju," gridò Perdue. "Quandu pruvate u mo Ayu-Dag Cahors, ne vulete più."
    
  Nina alzò un sopracciglio e rivolse a Perdue un'occhiata suspettuosa. "Va bè, avete arruvinatu tuttu quellu tempu".
    
  Perdue fighjulava avanti fieru mentre si dirigeva versu u primu corridoiu. "Eiu sò".
    
  Riuniti à Sam, i trè turnonu à e scale in u corridoiu per falà à u primu pianu. Perdue odiava chì tutti dui eranu cusì sicreti annantu à u so invitatu. Ancu u so propiu majordomu l'hà tenutu da ellu, facendu si senti cum'è un zitellu fragile. Il ne pouvait s'empêcher de se sentir un peu condescendant, mais sachant à Sam et à Nina, il savait qu'ils ne voulaient que surprendre. È Purdue, cum'è sempre, era in u so megliu.
    
  Anu vistu à Carlu è Patrick scambià uni pochi di parolle ghjustu fora di a porta di u salottu. Daretu à elli, Perdue hà rimarcatu una pila di sacchetti di pelle è un vechju coffre usatu. Quandu Patrick hà vistu à Perdue, Sam è Nina chì caminavanu per l'escalari à u primu pianu, hà sorrisu è fece segnu à Perdue per vultà à a riunione. "Avete purtatu u vinu chì vi vantavate?" Patrick dumandò in burla. "O sò stati arrubati da i mo agenti?"
    
  "Diu, ùn saria micca surprisatu", murmurò Perdue scherzosamente mentre passava davanti à Patrick.
    
  Quand'ellu hè intrutu in a stanza, Perdue ansimò. Ùn sapia s'ellu era affascinatu o allarmatu da a visione davanti à ellu. L'omu chì stava accantu à u focu surrisa cun calore, e so mani piegate ubbidienti davanti à ellu. "Comu va, Perdue Efendi?"
    
    
  17
  Prélude
    
    
  "Ùn possu micca crede à i mo ochji!" - Esclamò Perdue, è ùn scherzava micca. "Ùn possu solu! Bonghjornu! Sei veramente quì, amicu?"
    
  "Eiu, Efendi", rispose Ajo Kira, sintindu piuttostu lusingatu da a gioia di u miliardariu à vedelu. "Sembra assai sorpresa."
    
  "Pensu chì eri mortu", disse Perdue sinceramente. "Dopu à quella cornice induve anu apertu u focu annantu à noi... Eru cunvinta ch'elli t'anu tombu.
    
  "Sfurtunatamente, anu uccisu u mo fratellu Efendi", si lamentava l'egizianu. "Ma questu ùn hè micca u vostru fattu. Hè statu sparatu mentre guidava una jeep per salvà noi.
    
  "Spergu chì questu omu hà ricevutu un funerale decentu. Fidati di mè, Ajo, riparaghju à a to famiglia per tuttu ciò chì avete fattu per aiutà à scappà di e grinfie di l'Etiopi è di quelli dannati mostri Cosa Nostra.
    
  "Scusate me," Nina interruppe cun rispettu. "Puderaghju dumandà quale site esattamente, signore? Devu ammette chì sò un pocu persu quì ".
    
  L'omi surrisu. "Di sicuru, sicuru," Perdue ridacchiò. "Aghju scurdatu chì ùn erate micca cun mè quandu aghju... acquistatu", guardò à Ajo cun un stridulu maliziosu, "una falsa Arca di l'Alianza da Axum in Etiopia".
    
  - L'avete sempre, sgiò Perdue ? - dumandò Ajo. "O sò sempre in quella casa empia in Djibouti induve mi torturanu?"
    
  "O mio Diu, ti anu torturatu ancu?" dumandò Nina.
    
  "Iè, duttore Gould. Prof. U maritu di Medley è i so trolls sò culpabili. Aghju da ricunnosce, ancu s'ellu era prisenti, aghju vistu ch'ella ùn hà micca appruvatu. Hè morta avà?" - dumandò Ajo eloquente.
    
  "Iè, ella, sfurtunatamenti, hè morta durante l'espedizione di Hercules", cunfirmò Nina. "Ma cumu avete participatu à sta escursione? Purdue, perchè ùn sapemu micca u sgiò Cyrus ?
    
  "A ghjente di Medley l'hà arrestatu per sapè induve eru cù a reliquia chì bramavanu tantu, Nina", spiegò Perdue. "Stu signore hè l'ingegneru egizianu chì m'hà aiutatu à scappà cù a Scatola Sacra prima di purtalla quì, prima chì a volta di Ercole sia stata truvata".
    
  "E avete pensatu chì era mortu", aghjunse Sam.
    
  "Correttu", hà cunfirmatu Perdue. "Hè per quessa ch'e aghju stunatu di vede u mo amicu 'defuntu' avà stà vivu è bè in u mo salottu. Dimmi, caru Ajo, perchè site quì, se micca solu per una riunione animata ?
    
  Ajo paria un pocu cunfusu, senza sapè cumu spiegà, ma Patrick s'hè vuluntariu per cumpiendu tutti nantu à a materia. "In fattu, u sgiò Kira hè quì per aiutà à rinvià l'artefattu à u so locu ghjustu induve l'avete rubatu, David." Lanciava un rapidu sguardu di rimproveru à l'egizianu prima di cuntinuà à spiegà per chì tutti pudessinu ghjunghje à a velocità. "In fattu, u sistema legale egizianu l'hà obligatu à fà questu sottu a pressione di u Dipartimentu di Crimini Archeologichi. L'alternativa seria a prigiò per aiutà un fugitivu è aiutatu à u furtu di un preziosu artefattu storicu da u populu di l'Etiopia.
    
  "Allora a vostra punizione hè simile à a mo," Perdue suspirò.
    
  "Eccettu chì ùn puderaghju micca pagà sta fine, Effendi", spiegò Ajo.
    
  "Pensu micca", Patrick accunsentì. "Ma questu ùn hè micca aspittatu ancu di voi, postu chì site un complice è micca u criminale principale".
    
  "Allora hè per quessa chì ti mandanu, Paddy?" - dumandò Sam. Era chjaramente sempre inquietu per l'inclusione di Patrick in a spedizione.
    
  "Iè, supponi. Ancu s'ellu tutte e spese sò cuparti da David cum'è parte di a so punizione, vi deve sempre accumpagnà tutti per assicurà chì ùn ci sò più scherzi chì puderanu purtà à un crimine più seriu ", spiegò cun brutale onestà.
    
  "Ma puderianu mandà qualsiasi agentu di campu anzianu", rispose Sam.
    
  "Iè, puderianu fà quessa, Sammo. Ma mi anu sceltu, allora femu u megliu chì pudemu è capisce sta merda, eh? suggéra Patrick en tapotant l'épaule à Sam. "Ci darà ancu a pussibilità di ricuperà u tempu persu annantu à l'annu passatu o più. David, forse pudemu avè un beie mentre spiegà u prugressu di a prossima spedizione ?
    
  "Mi piace a manera chì pensate, Agente Speciale Smith," Perdue surrisu, tenendu a buttiglia cum'è premiu. "Avà sedemu è scrivite prima i visi speciali è i permessi necessarii chì avemu bisognu di passà per a dogana. Dopu questu, pudemu truvà u megliu itinerariu cù l'aiutu qualificatu di a mo persona chì si unisce à Kira quì, è cumincià u trasportu charter ".
    
  Per u restu di u ghjornu è à a tarda sera, u gruppu hà pianificatu u so ritornu à u paese, induve affruntà u disprezzu di i lucali è e parolle duru da i guide finu à chì a so missione hè stata realizata. Hè stata maravigliosa per Perdue, Nina è Sam per esse di novu inseme in l'immensa, storica mansion Perdue, senza dì ch'elli eranu in cumpagnia di dui amici rispettivi, chì facenu tuttu un pocu più speciale sta volta.
    
  A matina dopu avianu tuttu pianificatu è ognunu era incaricatu di riunisce u so equipamentu per u viaghju, è ancu di verificà l'accuratezza di i so passaporti è i documenti di viaghju nantu à ordini da u guvernu britannicu, l'intelligenza militare è i delegati etiopi, u prufessore. J. Imru è Colonel. Yimen.
    
  U gruppu si riunì brevemente per u colazione sottu l'ochju severu di u majordomu di Perdue, in casu chì avianu bisognu di qualcosa da ellu. Questa volta Nina ùn hà micca rimarcatu a cunversazione tranquilla trà Sam è Perdue mentre i so ochji s'incontravanu à traversu a grande tavola di palissandro, mentre chì l'alegri inni di u rock classicu di Lily riechevanu luntanu in a cucina.
    
  Dopu chì l'altri si sò andati à lettu a notte prima, Sam è Perdue anu passatu uni pochi d'ore solu, scambiendu idee nantu à cumu espose Joe Carter à l'ochju publicu, mentre strappavanu a maiò parte di l'Ordine per una bona misura. Anu accunsentutu chì u compitu era difficiule è piglià un pocu di tempu per preparà, ma sapianu ch'elli duveranu mette un tipu di trappula per Carter. Stu omu ùn era micca stupidu. Era calculatore è viziosu à a so manera, cusì i dui avianu pigliatu u tempu di pensà à i so piani. Ùn puderanu micca permette di lascià alcuna cunnessione micca verificata. Sam ùn hà micca dettu à Perdue di a visita di l'agentu MI6 Liam Johnson o di ciò chì hà revelatu à u visitatore quella notte quandu hà avvistatu Sam da u so apparente spionamentu.
    
  Ùn ci era micca assai tempu per pianificà a caduta di Carsten, ma Perdue era fermu ch'elli ùn puderanu micca affruntà e cose. Ma Perdue avà duvia fucalizza nantu à ottene u casu licenziatu in tribunale per chì a so vita puderia vultà à a normalità relativa per a prima volta in mesi.
    
  Prima, anu avutu à organizà per u trasportu di a reliquia in un containeru chjusu, guardatu da i funzionari doganali sottu l'ochju attentu di l'Agente Special Patrick Smith. Praticamente hà purtatu l'autorità di Carter in a so billetera cù ogni passu chì hà fattu in stu viaghju, qualcosa chì u Cumandante Supremu MI6 disappruvava prontamente. In fatti, l'unicu mutivu chì hà mandatu à Smith in u viaghju per osservà l'espedizione di Aksum era di sbarazzà di l'agente. Sapia chì Smith era troppu vicinu à Purdue per esse mancatu in a croce di Black Sun. Ma Patrick, sicuru, ùn sapia micca questu.
    
  "Chì diavolo faci, David?" - Dumandò Patrick quand'ellu intrì in Perdue, chì era occupatu à travaglià in u so laboratoriu di l'informatica. Perdue sapia chì solu i pirate di l'elite è quelli chì anu una vasta cunniscenza di l'informatica puderanu sapè ciò ch'ellu facia. Patrick ùn era micca inclinu à fà questu, cusì u miliardariu à pena stringhje l'ochju quandu hà vistu l'agente entra in u laboratoriu.
    
  "Basta à mette inseme qualcosa chì stava travagliendu prima di esse alluntanatu da i laboratori, Paddy", spiegò Perdue allegru. "Ci sò ancu tanti gadgets chì aghju da travaglià, riparà glitches è cose cusì, sapete. Ma pensu chì, postu chì a mo squadra di spedizione deve aspittà l'appruvazioni di u guvernu prima di andà, puderia ancu fà un pocu di travagliu ".
    
  Patrick intrì cum'è s'ellu ùn era nunda accadutu, avà più chè mai cuscente di ciò chì era un veru geniu Dave Perdue. I so ochji eranu pieni di dispositi inspiegabili chì ùn pudia solu imaginà chì eranu estremamente cumplessi in u so disignu. "Moltu bè", rimarcò, stendu davanti à una scatula di u servitore particularmente alta è fighjendu e piccule luci brillanu cù u ronzio di a macchina in l'internu. "Ammireraghju veramente a vostra tenacità cù queste cose, David, ma ùn mi catturassi mai intornu à tutte queste schede madri è schede di memoria è cose."
    
  "Ah!" Perdue surrisu, senza guardà da u so travagliu. "Chì allora, Agente Speciale, sì bravu in più di caccià a fiamma da una candela una distanza incredibile?"
    
  Patrick ridacchiò. "Oh, avete intesu parlà di questu?"
    
  "Aghju fattu", Perdue hà rispostu. "Quandu Sam Cleave s'ibriache, site di solitu u sughjettu di e so storie elaborate di a zitiddina, vechju."
    
  Patrick si sentia lusingatu da sta scuperta. Inclinendu umilmente, s"arrizzò, fighjendu u pianu per imaginà u ghjurnalistu pazzu. Sapia esattamente ciò chì u so megliu amicu era cum'è quandu era arrabbiatu, è era sempre una grande festa cù assai divertenti. A voce di Perdue hè diventata più forte grazia à i flashbacks è i ricordi divertenti chì avianu appena apparsu in a testa di Patrick.
    
  "Allora, chì ti piace di più quandu ùn site micca travagliatu, Patrick?"
    
  " À propositu ! - l'agente s'hè lampatu da i so ricordi. "Hmm, bè, mi piace assai i fili."
    
  Perdue hà guardatu da a so schermu di prugrammazione per a prima volta, pruvatu à svelà a dichjarazione criptica. Si vultò versu Patrick, fece una curiosità perplessa è dumandò semplicemente: "Wires?"
    
  Patrick ridia.
    
  "Sò un scalatore. Mi piacenu i cordi è i cavi per mantene mi in forma. Cum'è Sam pò avè o micca dettu prima, ùn sò micca assai pensatore o motivatu mentalmente. Preferite esse fisicamente attivu in l'arrampicata in roccia, l'immersione o l'arti marziali ", hà elaboratu Patrick, "che, sfurtunatamenti, amparà di più nantu à un sughjettu scuru o capisce u web di a fisica o a teologia".
    
  "Perchè "Sfurtunatamente?" - dumandò Perdue. "Di sicuru, s'ellu ci era solu filòsufi in u mondu, ùn sariamu micca capaci di custruisce, scopre, o, in fattu, creà ingegneri brillanti. Questu averia fermatu nantu à carta è pensatu senza chì a ghjente facia fisicamente a ricunniscenza, ùn site micca d'accordu ? "
    
  Patrick alzò le spalle, "Pensu. Ùn ci hè mai pensatu prima ".
    
  Hè tandu ch"ellu si accorse ch"ellu avia appena mintuatu un paradossu subjectivu, è li fece ridacchiare timidamente. Eppuru, Patrick ùn pudia micca esse intrigatu da i charts è i codici di Purdue. "Vai, Perdue, insegna à un proficu qualcosa nantu à a tecnulugia", l'inviò, tirà una sedia. "Dimmi ciò chì faci veramente quì."
    
  Perdue hà pensatu una stonda prima di risponde cù a so abituale fiducia ben fundata. "Creu un dispositivu di sicurità, Patrick."
    
  Patrick hà surrisu maliziosu. "Capiscu. Per mantene MI6 fora di u futuru?"
    
  Perdue riturnò u sorrisu maliziosu di Patrick è si vantava amabilmente: "Iè".
    
  Avete guasi ragiò, vechju gallu, pinsava Perdue in sè stessu, sapendu chì l'allusione di Patrick era periculosamente vicinu à a verità, cù una torcia, di sicuru. Ùn sariate micca cuntentu di pensà à questu sè solu sapia chì u mo dispositivu hè statu apposta per succhià MI6?
    
  "Sò cusì cusì?" Patrick ansimò. "Allora dimmi cumu era ... Oh, aspittà", disse allegramente, "Aghju scurdatu, sò parti di l'urganizazione terribile chì avete cumbattutu quì". Perdue ridia cun Patrick, ma i dui omi spartevanu desideri chì ùn anu micca divulgatu l'un l'altru.
    
    
  18
  À traversu i celi
    
    
  Trè ghjorni dopu, u partitu sbarcò à u Super Hercules, affittu da Perdue, cù un gruppu selezziunatu di l'omi sottu u cumandamentu di u coronel J. Sottu supervisione, Yimenu carricò a preziosa carica di l'Etiopia.
    
  "Venerete cun noi, Colonel?" - dumandò Perdue à u vechju veteranu grumpy ma appassiunatu.
    
  "In una spedizione?" - Chì ghjè stu? dumandò bruscamente à Perdue, ancu s'ellu apprezzava u calore di u riccu esploratore. "No, nò, micca in tuttu. U fardelu hè nantu à tè, figliolu. Duvete fà ammenda solu. À u risicu di sonà rude, preferiscu micca di parlà cun voi se ùn vi dispiace.
    
  "Va bè, Colonel," Perdue rispose cun rispettu. "Aghju capitu cumplettamente".
    
  "Inoltre," continuò u veteranu, "Ùn vogliu micca passà per l'agitazione è u pandemoniu chì duverete affruntà quandu tornerete in Axum. Vi meritate l'ostilità chì vi affruntate, è francamente parlante, se qualcosa vi accadeva durante a consegna di a Scatola Sacra, certamenti ùn l'aghju micca chjamatu una atrocità ".
    
  "Wow," rimarcò Nina, pusendu nantu à a rampa aperta è fumendu. "Ùn trattene micca".
    
  U culonellu guardò Nina di traversu. "Dì à a to donna di guardà ancu i so affari. A ribellione di e donne ùn hè micca permessa nantu à a mo terra.
    
  Sam accendi a camera è aspittò.
    
  "Nina," Perdue hà dettu prima ch'ella puderia reagisce, sperendu ch'ella rinuncerebbe l'infernu ch'ella era stata chjamata à scatenà nantu à u veteranu disappruvante. U so sguardu fermava fissu nantu à u culunellu, ma i so ochji si chjusu quand"ellu a sentia alzà è avvicinà. Sam, frescu da a so veglia in u ventre di l'Ercules, surrisu mentre puntava a so lente.
    
  U culunellu fighjulà cù un surrisu mentre u diavulu in miniatura s"avvicinava versu ellu, clicchendu u mozzicu di a sigaretta cù l"unghia mentre caminava. I so capelli scuri scorrivanu salvaticu nantu à e so spalle, è una brisa ligera spazzava i filamenti di i so tempi sopra i so ochji marroni penetranti.
    
  "Dìmi, Colonel", hà dumandatu piuttostu pianu, "avete una moglia?"
    
  "Di sicuru," rispose bruscamente, senza caccià l'ochji di Perdue.
    
  "Avete avutu a rapì o avete solu urdinatu à i vostri lacchè militari di mutilà i so genitali per ch'ella ùn sapia micca chì a vostra prestazione hè disgustosa cum'è u vostru decoru suciale?" - hà dumandatu direttamente.
    
  "Nina!" Perdue ansimò, si girò per guardà a so scossa mentre u veteranu sclamava: "Cumu osei!" daretu à ellu.
    
  "Scusate," Nina surrisu. Pigliò casualmente a so sigaretta è soffiò fumu versu u culunellu. A faccia di Yimenu. "E mo scuse. Ci si vede in Etiopia, Colonel. Riturnò versu l'Ercules, ma si vultò à mità di strada per finisce ciò chì vulia dì. "Oh, è nantu à u volu quì aghju da piglià assai cura di a vostra abominazione Abrahamica quì. Ùn ti ne fà." Ella indicò a cusì chjamata Box Sacra è fece l'ochju à u Colonel prima di sparisce in a bughjura di l'immensa cale di carica di l'aviò.
    
  Sam hà firmatu a registrazione è hà pruvatu à mantene una faccia dritta. "Sapete ch'elli vi metteranu à morte quì per ciò chì avete appena fattu", hà ingannatu.
    
  "Iè, ma ùn l'aghju micca fattu quì, nò, Sam?" - dumandò in burla. "L'aghju fattu quì in terra scozzese, utilizendu a mo sfida pagana di ogni cultura chì ùn rispetta micca u mo genere".
    
  Ridacchiò è alluntanò a so camera. "Aghju pigliatu u vostru latu bonu, s'ellu hè una cunsulazione."
    
  "Tu bastardo! Avete scrittu questu?" - gridò ella, stringendu Sam. Ma Sam era assai più grande, più veloce è più forte. Elle a dû accepter sa parole qu'il ne les montrerait pas à Paddy, sinon il l'éloignerait de l'excursion par crainte d'être persécutée par les hommes du Colonel une fois qu'elle serait arrivée à Axum.
    
  Perdue s'hè scusatu per e rimarche di Nina, ancu s'ellu ùn puderia micca sbarcà un megliu colpu bassu. "Basta à tenela sottu guardia, figliolu", ringhiò u veteranu. "Hè abbastanza chjuca per una tomba pocu prufonda in u desertu, induve a so voce serà silenziu per sempre. È micca u megliu archeologu puderia analizà e so osse ancu dopu un mesi. Dicendu, s'avvicinò versu a so jeep, chì l'aspittava da u latu oppostu di a grande zona piana di l'aeroportu di Lossiemouth, ma prima ch'ellu pudia andà luntanu, Perdue stava davanti à ellu.
    
  "Colonel Yimenu, possu deveru à u vostru paese cumpensu, ma ùn pensate micca per una seconda chì pudete minacciate i mo amichi è lascià. Ùn tolleraghju micca e minacce di morte contr'à u mo populu - o mè stessu, per quessa - per quessa, un cunsigliu per piacè ", Perdue hà ribulitu in un tonu calmu chì implicava una furia lenta. Son long index s'éleva et resta à flot entre son visage et celui de Yimenu. "Ùn pisate micca nantu à a superficia liscia di u mo territoriu. Truverete chì site cusì leggeru chì pudete eludere e spine sottu.
    
  Patrick gridò di colpu: "Va bè, hè questu! Preparate per u decollo ! Vogliu chì tutti i mo persone sò sbulicati è contabilizzati prima di chjude stu casu, Colin! Il a laissé des ordres sans cesse, à tel point que Yimen se sentait trop irrité pour poursuivre ses menaces contre Perdue. Pocu dopu, si precipitò versu a so vittura sottu à un celu scozzese nuvoloso, mettendu a so giacca intornu à ellu per cumbatte u friddu.
    
  A mità di a squadra, Patrick hà cessatu di gridà è guardò à Perdue.
    
  "Aghju intesu questu, sapete?" - disse. "Sì un figliolu di puttana suicida, David, chì parla à u rè prima di mette in a so penna d'orsu." Il s'approcha de Perdue. "Ma era a cosa più bella cazzo chì aghju mai vistu, omu."
    
  Pattendu u miliardariu in u spinu, Patrick cuntinuò à dumandà à unu di i so agenti di firmà un fogliu attaccatu à a tableta di l'omu. Perdue vulia surrisu, inchinendu un pocu cum'è intrutu in l'aviò, ma a realità è a manera cruda di a minaccia di Yeaman à Nina eranu in mente. Era una cosa più ch'ellu avia bisognu di guardà un ochju mentre seguite l'affari MI6 di Karsten, mantenendu Patrick in u bughju di u so capu è mantenenu tutti vivi mentre rimpiazzavanu a Scala Sacra.
    
  "Tuttu va bè?" - dumandò Sam à Perdue quandu s'assittò.
    
  "Perfettu", Perdue hà rispostu in u so modu faciule. "Ùn avemu micca statu sparatu ancu". Fighjulava à Nina, chì s"era un pocu ammucciatu avà ch"ella s"era calmata.
    
  "L'hà dumandatu", mormorò.
    
  A maiò parte di u decollo sussegwenti hè accadutu in un rumore biancu di conversazione. Sam è Perdue discutevanu di e zone ch'elli avianu visitatu prima durante e missioni è i viaghji di campeghju, mentre chì Nina mettia i so pedi per fà una siesta.
    
  Patrick hà rivisu a strada è hà nutatu e coordenate di u paese archeologicu tempurale induve Perdue avia fughjitu per a so vita. Malgradu a so furmazione militare è a cunniscenza di e lege mundiale, Patrick era inconsciente per a so ghjunta. Dopu tuttu, a sicurità di a squadra di spedizione era a so rispunsabilità.
    
  Fighjendu in silenziu u scambiu apparentemente allegru trà Perdue è Sam, Patrick ùn pudia micca impedisce di pensà à u prugramma ch'ellu avia pigliatu Perdue chì travaglia mentre entra in u cumplessu di u laboratoriu di Reichtisousis sottu à u pianu di terra. Ùn avia micca idea perchè era ancu paranoicu annantu à questu perchè Perdue li avia spiegatu chì u sistema hè statu cuncepitu per separà certi spazii di i so locali usendu un cuntrollu remotu o qualcosa cusì. In ogni casu, ùn hè mai statu unu per l'argu tecnicu, cusì hà presumetu chì Perdue aghjustava u sistema di sicurezza di a so casa per mantene fora l'agenti chì avianu amparatu i codici di sicurezza è i protokolli mentre a casa era sottu quarantena MI6. Giustu abbastanza, hà pensatu in cunclusione, un pocu insatisfattu di a so propria valutazione.
    
  Nant'à l'ora dopu, u putente Ercole ruggiò per l'Allemagne è l'Austria, cuntinuendu u so viaghju stancu in Grecia è u Mediterraniu.
    
  "Questa cosa sbarca mai per rifornisce?" dumandò Nina.
    
  Perdue surrisu è gridò: "Questa razza Lockheed pò cuntinuà è avanti. Hè per quessa chì mi piace à sti vitture grandi !
    
  "Iè, chì risponde cumplettamente à a mo dumanda pocu prufessiunale, Perdue", disse à sè stessu, scuntendu solu a testa.
    
  "Avemu da ghjunghje à a costa africana in un pocu menu di quindici ore, Nina", Sam hà pruvatu à dà una idea megliu.
    
  "Sam, per piacè ùn aduprate micca sta frase fiorita "atterrissimu" avà. Ta," si lamentò, à u so piacè.
    
  "Questa cosa hè affidabile cum'è a casa," Patrick hà surrisu è hà pacatu Nina nantu à a coscia per rassicurallu, ma ùn hà micca capitu induve hà messu a manu finu à ch'ellu hà fattu. Si sguassò subitu a manu, parendu offesa, ma Nina ridia solu. Invece, hà messu a manu nantu à a so coscia cù una spressione seria finta: "Va bè, Paddy. I mo jeans impediscenu ogni perversione ".
    
  Sentendu sollievu, ridia di cori cù Nina. Ancu s'ellu Patrick era più adattatu per e donne docili è modeste, puderia capisce a prufonda attrazione di Sam è Perdue per u storicu feroce è u so approcciu direttu è senza paura.
    
  U sole tramonta nantu à a maiò parte di i fusi orari lucali subitu dopu à u sbarcu, cusì quandu ghjunghjenu à a Grecia volavanu in u celu di notte. Sam hà guardatu u so sguardu è hà trovu ch'ellu era l'unicu ancora svegliu. Sia per noia, sia per piglià ciò chì avia da vene, u restu di i participanti di u partitu era digià dorme in i so posti à questu tempu. Solu u pilotu hà dettu qualcosa, esclamendu stunatu à u copilotu: "Vedi questu, Ruggeru?"
    
  "Oh, hè questu?" dumandò u copilotu è indicò davanti à elli. "Iè, vecu!"
    
  A curiosità di Sam era un riflessu rapidu è hà fighjatu prestu in avanti à induve l'omu indicava. U so visu s'illuminava à a bellezza di questu è fighjulava intensamente finu à chì sparì in a bughjura. "Diu, vogliu chì Nina puderia vede questu," murmurò, sedendu torna.
    
  "Chì?" dumandò Nina, ancora mezzu addormentata quand"ella sentia u so nome. "Chì? Vede chì?
    
  "Oh, nunda di più, pensu", rispose Sam. "Era solu una bella visione".
    
  "Chì?" - dumandò, pusendu è sguassendu l'ochji.
    
  Sam surrisu, vulendu pudè aduprà i so ochji per sparte tali cose cun ella. "Una stella filante abbagliante, amore mio. Solu una stella filante super luminosa ".
    
    
  19
  A caccia di u dragone
    
    
  "Un'altra stella hè cascata, Ofar!" Penekal esclamò, alzendu una vista da un alerte nantu à u so telefunu mandatu da unu di i so omi in Yemen.
    
  "Aghju vistu", rispose u vechju stancu. "Per seguità u Mago, duvemu aspittà è vede quale malatia accaderà à l'umanità dopu. Temu chì questu hè un test assai prudente è caru ".
    
  "Perchè dite cusì?" - dumandò Penekal.
    
  Ofar alzò le spalle. "Bè, perchè cù u statu attuale di u mondu - u caosu, a follia, a ridicula mala gestione di a moralità umana basica - hè abbastanza difficiule di determinà quale disgrazia accaderà l'umanità oltre u male chì esiste digià, ùn hè micca?"
    
  Penekal accunsentì, ma avianu da fà qualcosa per impedisce à u Mago di riunisce ancu più putere celeste. "Varaghju cuntattà i francmasoni in Sudan. Hanu bisognu di sapè s'ellu hè una di e so persone. Ùn vi preoccupate ", hà tagliatu a prutesta imminente di Ofar contr'à l'idea, "Varaghju dumandà cun tatto".
    
  "Ùn pudete micca fà sapè chì sapemu chì qualcosa succede, Penekal. S'elli anu ancu annusatu... " Ofar avvirtenu.
    
  "Ùn a facenu micca, amicu," Penekal hà rispostu severu. Dapoi più di dui ghjorni, stavanu vegliatu in u so observatoriu, stanchi, si adurmintavanu à turnu è fighjenu u celu per ogni deviazione inusual in e custellazioni. "Seraghju di ritornu prima di meziornu, spergu cù alcune risposte."
    
  "Affrettati, Penekal. I Scrolls di u Rè Salomonu predicenu chì a putenza magica diventerà invincibile per uni pochi di settimane. S'ellu pò purtà i caduti à a superficia di a terra, imagine ciò chì puderia fà in u celu. L'astri chì cambianu ponu fà u caos in a nostra esistenza stessa ", ricurdò Ofar, pausendu per ripiglià u so fiatu. "S'ellu hà Celeste, nimu di l'iniquità pò esse ghjustu".
    
  "Sò, Ofar", disse Penekal, cullendu carte stellari per a so visita à u Maestru lucale di a Giurisdizione Masonica. "L'unica alternativa hè di cullà tutti i diamanti di u rè Salomone è seranu spargugliati nantu à a terra. Questu mi pare un compitu insurmontable ".
    
  "A maiò parte di elli sò sempre quì in u desertu", Ofar cunsulò u so amicu. "Pochi pochi sò stati arrubati. Ùn ci sò micca assai di elli à cullà, cusì pudemu avè l'uppurtunità di contru à u Mago in questu modu ".
    
  - Sii pazza ? Penekal gridò. "Ora ùn pudemu mai dumandà questi diamanti da i so pruprietarii!" Stancu è sintindu cumplitamenti senza speranza, Penekal affondò in a sedia in a quale avia durmitu a notte precedente. "Ùn anu mai rinunciatu à a so preziosa ricchezza per salvà u pianeta. U mo Diu, ùn avete micca prestatu attenzione à l'avidità di e persone à a spesa di u stessu pianeta chì sustene a so vita ?
    
  "Aghju! Aghju!" Ofar s'incarnò. "Di sicuru chì aghju."
    
  "Allora, cumu puderebbe aspittà ch'elli dessi e so gemme à dui vechji stupidi chì li dumandanu di fà questu per impedisce à un omu malignu cù putenzi soprannaturali di cambià l'allineamentu di e stelle è di mandà una volta di più disastri biblichi nantu à u mondu mudernu?"
    
  Ofar diventò difensivu, sta volta minacciava di perde a so cumpusizioni. "Pensi chì ùn capiscu micca cumu si sona, Penekal?" abbaiò. "Ùn sò micca stupidu! Tuttu ciò chì vi suggerenu hè di cunsiderà dumandà aiutu per cullà ciò chì resta in modu chì u Mago ùn pò micca fà e so idee malate è fà sparisce tutti. Induve hè a vostra fede, fratellu ? Induve hè a vostra prumessa di piantà sta prufezia secreta da esse cumprita? Avemu da fà tuttu ciò chì hè in u nostru putere per pruvà almenu ... pruvà ... per cumbatte ciò chì succede ".
    
  Penekal hà vistu e labbre d'Ofar tremulu, è un tremulu spaventoso scorri per e so mani ossee. "Calmu, vechju amicu. Calmate per piacè. U vostru core ùn pò micca suppurtà u tributu di a vostra rabbia.
    
  Si pusò accantu à u so amicu, carte in manu. A voce di Penekal calò significativamente in intensità, neppure per mantene u vechju Ofar luntanu da l'emozioni viulenti chì sentia. "Fighjate, tuttu ciò chì dicu hè chì s'ellu ùn avemu micca compru i diamanti rimanenti da i so pruprietarii, ùn puderemu micca uttene tutti prima di u Mago. Hè faciule per ellu solu tumbà per elli è riclamà e petre. Per noi, bona ghjente, u compitu di cullà i stessi hè essenzialmente più difficiule.
    
  "Allora, raccogliemu tutte e nostre ricchezze. Cuntattate i fratelli di tutte e nostre torri di guardia, ancu quelli in l'Oriente, è permettenu di acquistà i diamanti rimanenti ", supplica Ofar cù sospiri rauchi è stanchi. Penekal ùn pudia capisce l'assurdità di sta idea, sapendu a natura di e persone, in particulare i ricchi in u mondu mudernu, chì anu sempre cridutu chì e petre li facianu rè è reine, mentre chì u so avvene era sterile per via di disgrazia, fame è suffocation. In ogni casu, per evità di disturbà più u so amicu di a vita, annunziò è si morse a lingua in segnu di rendizione implicita. "Videmu, ok? Una volta chì mi scontru cù u maestru è una volta sapemu s'ellu ci sò i massoni daretu à questu, pudemu vede ciò chì altre opzioni sò dispunibili ", disse Penekal rassicurante. "Intantu, però, riposate un pocu, è mi affreteraghju à dì, speru, una bona nutizia".
    
  "Seraghju quì", Ofar suspirò. "Tuteraghju a linea".
    
    
  ***
    
    
  In a cità, Penekal hà salutatu un taxi per purtallu à a casa di u capu di i francmasoni lucali. Hà fattu l'appuntamentu nantu à a premessa chì avia bisognu di sapè s'ellu i franc-massoni sapianu di u rituale esse realizatu utilizendu sta carta di stella particulare. Questa ùn era micca una cuperta cumplettamente ingannosa, ma a so visita hè stata basata più nantu à a determinazione di l'implicazione di u mondu Masonic in a recente distruzzione celeste.
    
  Ci era assai trafficu in Cairo, chì era un cuntrastu peculiar à a natura antica di a so cultura. Mentre chì i grattacieli s'arrizzò è si stendevanu versu u celu, i firmamenti turchini è aranciu sopra à a testa respiravanu un silenziu solenni è calmu. Penekal guardò u celu à traversu a finestra di a vittura, riflettendu à u destinu di l'umanità assittata quì nantu à un tronu di troni benevolenti di splendore è pace.
    
  Cum'è a natura umana, hà pensatu. Cum'è a maiò parte di e cose in a creazione. Ordine fora di u caosu. Chaos, spustà tuttu l'ordine à l'altitudine di u tempu. Chì Diu ci aiuti tutti in questa vita, s'ellu hè u Magu di quale parla.
    
  "U tempu stranu, eh?" - u cunduttore di colpu hà nutatu. Penekal annunziu d'accordu, surprisatu chì l'omu prestassi attenzione à una cosa cusì mentre Penekal meditava l'avvenimenti imminenti.
    
  "Iè, hè vera", rispose Penekal per educazione. L'omu corpulentu daretu à a rota era cuntentu di a risposta di Penekal, almenu per avà. Qualchi seconde dopu hà dettu: "Anche piogge abbastanza scure è imprevisible. Hè cum'è chì qualcosa in l'aria cambiassi i nuvuli è u mare hè impazzitu ".
    
  "Perchè dite cusì?" - dumandò Penekal.
    
  "Ùn avete micca lettu i ghjurnali sta mane?" u cunduttore ansimò. "A costa d'Alessandria hè diminuita di 58% in l'ultimi quattru ghjorni è ùn ci hè statu nisun segnu di cambiamentu atmosfericu per sustene stu avvenimentu".
    
  "Allora chì pensanu chì hà causatu stu fenomenu?" Penekal dumandò, circandu di ammuccià u so panicu daretu à a quistione in un tonu pianu. Malgradu tutti i so duveri di guardianu, ùn sapia micca chì u livellu di u mari era alzatu.
    
  L'omu strinse e spalle: "Ùn sò micca veramente. Vogliu dì, solu a luna pò cuntrullà e maree cusì, nò ?
    
  "Credu. Ma dicianu chì a luna era rispunsevuli ? Hè fattu ", si senti stupidu per ancu implicatu chì, "hà cambiatu in qualchì modu in orbita?"
    
  U cunduttore lanciò un sguardu burlescu à Penekal attraversu u retrovisore. "Ste scherzendu, nò, signore? Questu hè assurdu ! Sò sicuru chì, se a luna cambiassi, u mondu sanu a sapia.
    
  "Iè, sì, avete ragione. Stava solu à pensà ", Penekal hà rispostu rapidamente per piantà e burle di u cunduttore.
    
  "Allora, a vostra teoria ùn hè micca cusì pazza cum'è alcuni chì aghju intesu da quandu hè statu informatu per a prima volta", u cunduttore rise. "Aghju intesu una sciocchezza assolutamente ridicula da alcune persone in questa cità!"
    
  Penekal si spostò in a so sedia, inclinendu in avanti. "A propositu? Cume chì?"
    
  "Mi sentu stupidu ancu di parlà di questu", l'omu ridacchiò, guardendu à volte in u specchiu per parlà cù u so passageru. "Ci sò certi anziani chì sputanu, si lamentanu è pienghjenu, dicendu chì questu hè u travagliu di un spiritu malignu. Ha! Pudete crede sta merda? Un dimòniu d'acqua hè in libertà in Egittu, u mo amicu. Ridicò l'idea cù una risata forte.
    
  Ma u so passageru ùn ridia cun ellu. Penekal, a faccia pietroso è profonda in pensamentu, hà pigliatu lentamente a penna in a sacchetta di a giacca, l'hà estratta è scrabble nantu à a so palma: "Diavulu d'acqua".
    
  U cunduttore ridia cusì alegremente chì Penekal hà decisu di ùn scoppià a bolla è di ùn aumentà u numeru di pazzi in Cairo, dicendu chì in un certu sensu sti teorii ridiculi eranu abbastanza veri. Malgradu tutte e nuvelle preoccupazioni ch"ellu avia, u vechju surrisu timidamente per rinfurzà u cunduttore.
    
  "Signore, ùn possu micca di nutà chì l'indirizzu à quale m'hà dumandatu di purtari," u cunduttore esitò un pocu, "hè un locu chì pone un grande misteru à a persona media".
    
  " À propositu ? Penekal dumandò innocentamente.
    
  "Iè", hà cunfirmatu u cunduttore diligente. "Questu hè un tempiu massonicu, ancu s'ellu pochi persone ne sanu. Pensanu solu chì hè un altru di i grandi musei o monumenti di u Cairo ".
    
  "Sò ciò chì hè, u mo amicu", disse rapidamente Penekal, stancu di suppurtà a lingua chiacchierata di l'omu mentre provava di scopre a causa di a catastrofe chì seguitava in u celu.
    
  "Oh, vecu", rispose u cunduttore, chì pareva un pocu più umiliatu da l'esplosione di u so passageru. U missaghju chì sapia chì a so destinazione era un locu di antichi rituali magichi è putenzi di u mondu di u mondu cun appartenenza d'altu rangu pareva spaventà l'omu un pocu. Ma s'ellu l'hà scantatu finu à u silenziu, era bonu, pensa Penekal. Aveva digià abbastanza da preoccupassi.
    
  Si trasfirìu in una parte più isolata di a cità, una zona residenziale cù parechje sinagoghe, chjese è tempii trà trè scole situate vicinu. A prisenza di i zitelli in a strada hà diminuite gradualmente, è Penekal hà avutu un cambiamentu in l'aria. I casi sò diventati più è più lussuosi, è i so chjassi sò diventati più sicuri sottu u gruixu di i luxurii giardini in quale a strada meandered. À a fine di a strada, a vittura hà vultatu in una piccula strada laterale chì hà purtatu à un edifiziu maestosu cù una porta di sicurezza rigida chì sbircia fora.
    
  "Andemu, signore", annuncia u cunduttore, fermendu a vittura à pochi metri da u cancellu, cum'è s'ellu avia paura di esse in un certu raghju di u tempiu.
    
  "Grazie", disse Penekal. "Ti chjamaraghju quandu aghju finitu".
    
  "Scusate, signore", rispose u cunduttore. "Qua". Hà datu a Penekal a carta di visita di u so cumpagnu. "Pudete chjamà u mo cullega per piglià voi. Preferite ùn vene più quì, sè ùn vi dispiace micca.
    
  Senza una altra parolla, pigliò i soldi di Penekal è si n'andò, accelerà in fretta prima ch'ellu ghjunghje ancu à a T-junction in una altra strada. L'anzianu astronomu hà vistu i luci di frenu di u taxi sparisce intornu à l'angulu prima di piglià un respiru prufondu è si vultò per fà fronte à a porta alta. Daretu à ellu stava u Tempiu Masonicu, penseru è silenziu, cum'è s'ellu l'aspittava.
    
    
  20
  Nemicu di u mo nemicu
    
    
  "Maestru Penekal!" - hà intesu da luntanu da l'altra parte di u recintu. Era u listessu omu ch"ellu era venutu à vede, u maestru lucale di a loggia. "Avete un pocu prestu. Aspetta, vengu à apre per tè. Spergu chì ùn vi dispiace micca à pusà fora. U putere s'hè spentu di novu ".
    
  "Grazie," Penekal surrisu. "Ùn aghju micca prublemi à piglià un pocu di aria fresca, signore."
    
  Ùn avia mai scontru Prof. Imru, capu di i Massoni di Cairo è Giza. Tuttu ciò chì Penekal sapia d'ellu era ch'ellu era un antropologu è u direttore esecutivu di u Muvimentu Populariu per a Prutezzione di i Patrimoniu, chì avia participatu pocu tempu à u tribunale mundiale per i crimini archeologichi in l'Africa di u Nordu. Ancu u prufissore era un omu riccu è influente, a so parsunalità hè stata assai piacevule, è cun ellu Penekal si sentia subitu in casa.
    
  "Vulete un beie?" Prof. Aghju dumandatu à Imra.
    
  "Grazie. Averaghju ciò chì avete ", hà rispostu Penekal, sintendu piuttostu stupidu cù rotuli di vechja pergamena sottu à u so bracciu quì, alluntanatu da a bellezza naturale fora di u bastimentu. Inseguru di u protocolu, hà cuntinuatu à surrisu cordialmente è hà riservatu e so parolle per risposte piuttostu cà dichjarazioni.
    
  "Allora", prufessore. Imru cuminciò mentre s'assittò cù un bicchiere di tè ghiacciatu, passandu un altru à u so invitatu, "Dici chì avete qualchì quistione nantu à l'alchimista?"
    
  "Iè, signore", ammette Penekal. "Ùn sò micca unu per ghjucà à i ghjoculi perchè sò troppu vechju per perde u tempu cù trucchi".
    
  "Puderaghju apprezzà questu," Imru surrisu.
    
  Limpiendu a gola, Penekal si stende direttamente in u ghjocu. "Mi dumandu solu s'ellu hè pussibule chì i Massoni sò attualmente impegnati in pratiche alchimiche chì implicanu ... uh ...", hà luttatu cù a formulazione di a so dumanda.
    
  "Basta à dumandà, Maestru Penekal", disse Imru, sperendu di calmà i nervi di u so visitatore.
    
  "Forse site impegnatu in rituali chì puderanu affettà e custellazioni?" Penekal dumandò, stringhjendu l'ochji è strintendu in l'incomodità. "Sò cumu si sona, ma..."
    
  "Cumu si sona questu?" - dumandò Imru cun curiosità.
    
  "Incredibile", ammette u vechju astronomu.
    
  "Parlate à un fornitore di grandi rituali è esoterismu anticu, u mo amicu. Lasciami assicurà, ci sò pochissime cose in questu Universu chì mi parenu incredibili, è assai poche cose chì sò impussibili ", disse u prufessore. Imru hà dimustratu cun orgogliu.
    
  "Vite, a mo fratellanza hè ancu una urganizazione pocu cunnisciuta. Hè stata fundata tantu tempu fà chì ùn ci hè praticamente nisun record di i nostri fundatori ", spiegò Penekal.
    
  "Eiu sò. Sò di u gruppu Hermopolis Dragon Watchers. Sò, "Professore. Imru annuì affirmativamente. "Dopu tuttu, sò un prufissore d'antropologia, u mo bonu. È cum'è un iniziatu Masonic, sò sanu sanu di u travagliu chì u vostru ordine hà fattu tutti sti seculi. In fatti, risona cù parechji di i nostri rituali è fundazioni. Sò chì i vostri antenati anu seguitu à Thoth, ma chì pensate chì succede quì?
    
  Quasi saltendu cun entusiasmu, Penekal stende i so scrolls nantu à a tavula, sviluppendu e carte per u prufessore. Aghju da studià cù cura. "Vede?" - esilò eccitatu. "Queste sò e stelle chì sò cascate da i so posti in l'ultima settimana è mezza, signore. Li ricunnosce ?
    
  Per un bellu pezzu u Prof. Imru hà guardatu in silenziu e stelle marcate nantu à a mappa, circandu di dà un sensu. Finalmente guardò. "Ùn sò micca un assai bonu astronomu, Maestru Penekal. Sò chì stu diamante hè assai impurtante in i circles magichi, hè ancu presente in u Codice di Salomone.
    
  Indicò a prima stella chì Penekal è Ofar avianu marcatu. "Questu hè una cosa impurtante in i pratichi alchimichi di a Francia di a mità di u 18u seculu, ma devu cunfessu chì, per ciò chì sò, ùn avemu micca un alchimistu chì travaglia oghje", dice u prufessore. Imru hà infurmatu à Penekal. "Quale elementu ghjoca un rolu quì? Oru?"
    
  Penekal hà rispostu cù una espressione terribile nantu à a so faccia: "Diamanti".
    
  Dopu hà dimustratu u Prof. Cercu i ligami di notizie nantu à l'assassini vicinu à Nizza, in Francia. In un tonu tranquillu, tremantu d'impazienza, hà svilatu i ditagli di l'assassini di Madame Chantal è di a so donna di casa. "U diamante più famosu arrubatu durante questu incidente, Prufessore, hè u Celeste", gemì.
    
  "Aghju intesu parlà. Aghju intesu chì una petra maravigliosa hè di qualità superiore à Cullinan. Ma chì importa quì?" Prof. Aghju dumandatu à Imra.
    
  U prufessore hà nutatu chì Penekal pareva terribilmente devastatu, u so cumpurtamentu s'hè visibilmente scuru da quandu u vechju visitatore hà amparatu chì i francmasoni ùn eranu micca l'architetti di i fenomeni recenti. "Celeste hè a petra maestra chì pò scunfighja a cullezzione di settantadui diamanti di Salomone s'ellu hè stata utilizata contr'à u Magu, un grande saggio cù intenzioni è putenza terribili", spiegò Penekal cusì rapidamente chì u so fiatu si chjappà in a gola.
    
  "Per piacè, maestru Penekal, pigliate un postu quì. Ti stai sopra sforzu in stu calore. Ferma un mumentu. Seraghju sempre quì à sente, amicu, disse u prufessore. Imru hà dettu prima di caghjà subitu in un statu di cuntemplazione prufonda.
    
  "Ch-chì... chì hè u prublema, signore?" - dumandò Penekal.
    
  "Datemi un minutu, per piacè", u prufessore implorò, aggrottando le sopracciglia mentre i ricordi lo bruciavano. À l"ombra di l"acacia ch"eranu accolta u vechju edifiziu massonicu, u prufessore marchjava pensativu. Mentre Penekal beveva u so tè ghiacciatu per rinfriscà u so corpu è si sbarazzava di a so ansietà, fighjulava cum'è u prufessore murmurava tranquillamente in sè stessu. Paria chì u pruprietariu di a casa hà subitu subitu à i so sensi è si vultò à Penekal cù una strana espressione di incredulità nantu à a so faccia. "Maestru Penekal, avete mai intesu parlà di u saviu Ananias?"
    
  "Ùn aghju micca, signore. Sembra biblicu ", disse Penekal cun un'alzata di spalle.
    
  "U magu chì m'hà deskrittu, e so capacità è ciò chì usa per fà l'infernu", pruvò à spiegà, ma e so parolle l'anu fallutu, "ellu... Ùn possu mancu pensà à questu, ma avemu digià digià. vistu, quante assurdità sò diventate veri prima ", scuzzulò a testa. "Stu omu sona cum'è u misticu scontru da un iniziatu francese in u 1782, ma ovviamente ùn pò esse a stessa persona". E so ultime parolle sonavanu fragili è incerte, ma ci era logica in elli. Questu era qualcosa chì Penekal hà capitu assai bè. Il s'assit à fixer le leader intelligent et juste, espérant qu'il s'était formé une sorte de fidélité, espérant que le professeur savait ce qu'il fallait faire.
    
  "E cullighja i diamanti di u rè Salomone per assicurà chì ùn ponu micca esse aduprati per sabotà u so travagliu?" Prof. Imru hà interrugatu cù a stessa passione chì Penekal hà dettu prima di a situazione.
    
  "Hè ghjustu, signore. Avemu da mette in manu nantu à i diamanti rimanenti, di quale ci sò sessanta ottu in totale. Cum'è u mo poviru amicu Ofar l'hà suggeritu in u so ottimisimu senza fine è stupidu ", Penekal surrisi amaramente. "Cu l'eccezzioni di l'acquistu di petre chì sò in pussessu di persone famose è ricche in u mondu sanu, ùn pudemu micca uttene prima di u Mago".
    
  Prof. Imru hà cessatu di marchjà è fissò u vechju astronomu. "Ùn mai sottovalutà i ridiculi scopi di un ottimista, u mo amicu", disse cù una espressione chì era una mistura di divertimentu è interessu rinnuvatu. "Alcune pruposte sò cusì ridiculi chì di solitu finiscinu à travaglià".
    
  "Signore, cun tuttu u rispettu, ùn pensate seriamente à a pussibilità di cumprà più di cinquanta famosi diamanti da i più ricchi di u mondu? Ci costaria... uh... assai soldi ! Penekal hà luttatu cù u cuncettu. "Puderia ammontà à milioni, è quale seria abbastanza pazzo per spende tanti soldi in una cunquista cusì fantastica?"
    
  "David Perdue", Prof. Imru raggiava. "Maestru Penekal, pudete vultà quì in vinti quattru ore, per piacè?" - implorò. "Forse sò solu cumu pudemu aiutà u vostru ordine à cumbatte stu Magu."
    
  "Avete capitu?" Penekal ansimò di piacè.
    
  Prof. Imru rise. "Ùn possu micca prumettà nunda, ma cunnoscu un miliardariu chì viola a lege chì ùn hà micca rispettu per l'autorità è ama a molestà e persone putenti è cattivi. È, cum'è a furtuna, hè in u mo debitu è, mentre parlemu, hè in strada per u cuntinente africanu ".
    
    
  21
  L'Omen
    
    
  Sottu u celu scuru d'Oban, a nutizia di un accidentu stradale chì hà uccisu un duttore lucale è a so moglia si sparse cum'è un focu. I cummercianti lucali, i prufessori è i piscadori scossati anu spartutu u so dolu per u duttore Lance Beach è a so moglia Sylvia. I so figlioli sò stati lasciati à a cura tempuranea di a so zia, sempre sbulicati da a tragedia. U GP è a so mòglia eranu assai apprezzati da tutti è a so morte horrible nantu à l'A82 era un colpu terribili per a cumunità.
    
  Des rumeurs étouffées ont circulé dans les supermarchés et les restaurants de la tragedie insensée qui avait frappé une famille pauvre peu de temps après qu'un médecin a presque perdu sa femme à cause d'un couple néfaste qui l'a rapprochée. Ancu tandu, l'abitanti di a cità sò stati sorpresi chì e Spiagge mantenenu l'avvenimenti di u rapimentu di a Sra Beach è u salvamentu sussegwente un sicretu cusì guardatu. In ogni casu, a maiò parte di a ghjente hà presumitu chì Beaches vulia passà da a terribile prova è ùn vulia micca parlà.
    
  Pocu sapianu chì u duttore Beach è u prete cattolicu lucale, u Babbu Harper, sò stati custretti à attraversà e linee murali per salvà a Sra Beach è u Signore Perdue dandu à i so disgustosi capturi nazisti un gustu di a so propria medicina. Ovviamente, a maiò parte di a ghjente ùn capisce micca chì qualchì volta a megliu vendetta di un cattivu era - a vendetta - a bona vechja còllera di l'Anticu Testamentu.
    
  Un adulescente, George Hamish, correva rapidamente attraversu u parcu. Cunnisciutu per a so prudenza atletica cum'è u capitanu di a so squadra di football di u liceu, nimu hà trovu strana a so corsa focalizzata. Portava u so tutale è e sneakers Nike. I so capelli scuri si mischianu in a so faccia è u collu bagnati mentre correva à tutta velocità à traversu i prati verdi è ondulati di u parcu. U picciottu in fretta era sminticatu di i rami di l'arburu chì l'appiccavanu è u graffiavanu mentre passava è sottu à elli versu a Chjesa San Culumbanu à traversu u carrughju strettu di u parcu.
    
  Appena esquivatu una vittura chì si avvicinava mentre scorriva nantu à l'asfaltu, hà currettu i scalini è sbulicò in a bughjura oltre e porte aperte di a chjesa.
    
  "Padre Harper!" - esclamò, senza fiatu.
    
  Parechji parrocchiani prisenti à l'internu si vultonu in i so banchi è scacciavanu u zitellu stupidu per a so mancanza di rispettu, ma ùn importa micca.
    
  "Induve hè babbu?" Ellu dumandò, implora senza successu per l'infurmazioni mentre parevanu ancu più frustrati cun ellu. A vechja accantu à ellu ùn tollerà micca a mancanza di rispettu di a ghjuventù.
    
  "Sì in chjesa! A ghjente prega, mozza insolente," ella rimproverò, ma George ignorò a so lingua affilata è corse à traversu l'isula finu à u pulpitu principale.
    
  "A vita di e persone hè in ghjocu, signora", disse à mità di volu. "Salvate e vostre preghiere per elli".
    
  "Grande Scott, George, chì diavolo...?" Babbu Harper aggrottò le sopracciglia quando vide u zitellu correre versu u so uffiziu ghjustu fora di a sala principale. Inghiottì a so scelta di parolle mentre a so congregazione aggrottava a fronte à i so rimarche è trascinò l'adulescente stancu in l'uffiziu.
    
  Chiusu a porta daretu à elli, aggrottò le sopracciglia à u zitellu. "Chì diavolo ti và, Georgie?"
    
  "Padre Harper, duvete lascià Oban", hà avvistatu George, circandu di ripiglià fiatu.
    
  "Mi dispiace?" - disse u Babbu. "Chì avete in mente?"
    
  "Tu devi alluntanassi è ùn dì à nimu induve vai, Babbu", hà supplicatu George. "Aghju intesu un omu chì dumandava di voi à l'antiquaria di Daisy, mentre ch'e facia cù h... uh... mentri era in un vicolo," George hà currettu a so storia.
    
  "Chì omu? Chì hà dumandatu?" Babbu Harper.
    
  "Fighjate, Babbu, ùn sò ancu s'ellu stu tippu hè ghjustu in testa per ciò chì dice, ma sapete, aghju pensatu solu chì ti avvisassi in ogni modu", rispose George. "Hà dettu chì ùn era micca sempre un prete".
    
  "Iè", hà cunfirmatu u babbu di Harper. In fatti, hà passatu assai tempu à rapportà u listessu fattu à u tardu Dr Beach, ogni volta chì u prete facia qualcosa chì a ghjente in soutane ùn deve micca sapè. "Questu hè veru. Nimu hè natu prete, Georgie.
    
  "Iè, pensu. Ùn l'aghju mai pensatu cusì, supponi ", murmurò u zitellu, sempre senza fiatu da u scossa è di a corsa.
    
  "Chì hà dettu esattamente questu omu? Pudete spiegà più chjaramente ciò chì t'hà fattu pensà ch'ellu mi fera male ? "- dumandò u prete, versendu à l'adulescente un biccheri d'acqua.
    
  "Molte cose. Sembrava chì provava di violà a vostra reputazione, sapete?
    
  "Rappà a mo reputazione?" Babbu Harper dumandò, ma prestu capitu u significatu è rispose à a so propria dumanda. "Ah, a mo reputazione hà patitu. Ùn hà micca impurtanza."
    
  "Iè, babbu. È dicia à certi persone in u magazinu chì erate implicatu in l'assassiniu di una vechja. Dopu hà dettu chì avete rapitu è uccisu una donna di Glasgow uni pochi di mesi fà quandu a moglia di u duttore hè sparita ... hà cuntinuatu. D"altronde, hà dettu à tutti quant"è un bastardo ipocrita chì site, chì si nasconde daretu à u to collu per fà chì e donne si fidu di tè prima ch"elli spariscanu. A storia di Ghjorghju scorri da a so mimoria è da e so labbra tremanti.
    
  Babbu Harper s'assittò in a so sedia à schienale altu, ghjustu à sente. Ghjorghju s'era sorpresu chì u prete ùn hà micca mostratu u minimu segnu d'offesa, quantunque vile era a so storia, ma l'hà attribuita à a saviezza di u cleru.
    
  Un prêtre grand et puissant était assis à fixer le pauvre George, penché légèrement à gauche. I so braccia incrociate u fecenu un paru grossu è forte, è l'indexu di a so manu dritta tracciau delicatamente a so labbra inferiore mentre meditava e parolle di u zitellu.
    
  Quandu George hà pigliatu un mumentu per sviutata u so biccheri d'acqua, u Babbu Harper hà finalmente cambiatu a pusizione in a so sedia è appoggiò i so coddi nantu à a tavula trà elli. Cun un suspiru prufondu, dumandò: "Georgie, vi ricurdate di ciò chì pareva questu omu?"
    
  "Bruttu", rispose u zitellu, sempre ingugliatu.
    
  Babbu Harper ridacchiò: "Di sicuru, era bruttu. A maiò parte di l'omi scozzesi ùn sò micca cunnisciuti per e so belle caratteristiche ".
    
  "No, ùn hè micca ciò chì vulia dì, Babbu", spiegò George. Pusò u vetru di gocce nantu à a tavula di vetru di u prete è pruvò di novu. "Vogliu dì, era bruttu, cum'è un mostru di film d'orrore, sapete?"
    
  " À propositu ? - Dumandò u babbu Harper, intrigatu.
    
  "Iè, è ùn era micca ancu un Scozzese. Hà avutu un accentu inglese cù qualcosa d'altru ", hà descrittu George.
    
  "Qualcosa d'altru cum'è chì?" u prete hà dumandatu più in più.
    
  "Bè," u zitellu aggrottò le sopracciglia, "u so inglese hà una torsione tedesca. Sò chì deve sona stupidu, ma hè cum'è ch'ellu hè tedescu è hè cresciutu in Londra. Qualcosa cusì ".
    
  Ghjorghju era disappuntu da a so incapacità di discrive bè, ma u prete annunziò calmu. "No, aghju capitu cumplettamente, Georgie. Ùn vi preoccupate. Dìmi, ùn hà micca datu un nome o ùn si prisenta ?
    
  "No, signore. Ma pareva veramente arrabbiatu è sguassatu... " Ghjorghju si firmò bruscamente per via di i so ghjuramentu imprudenti. "Scusate, babbu."
    
  U babbu Harper, però, era più interessatu à l'infurmazioni chè à mantene a decoru suciale. À a maraviglia di Ghjorghju, u prete facia cum'è s'ellu ùn avia micca fattu ghjuramentu. "Cumu?"
    
  "Scusate, babbu?" George dumandò in cunfusione.
    
  "Cumu ... cumu hà ... sbuchjatu?" Babbu Harper dumandò casualmente.
    
  "Babbu?" u picciottu stupitu s'insultava, ma u prete à l'aspettu sinistru n'aspittava solu cù pacienza ch'ellu dessi una risposta, cù una spressione cusì serena in u so visu chì era spaventosa. "Hmm, vogliu dì, si hè brusgiatu o forse si taglia." Ghjorghju hà pensatu una stonda, è poi subitu esclamò cù entusiasmu : " Pare chì a so testa hè stata avvolta in filu spinatu, è qualcunu l"hà tiratu fora da i so pedi. Rottu, capite?
    
  "Vecu", hà rispostu Babbu Harper, vultendu à a so pusizioni contemplativa precedente. "Va bè, allora hè questu?"
    
  "Iè, babbu", rispose George. "Per piacè alluntanassi prima ch'ellu vi trovi perchè ellu sà induve hè avà San Culumbanu".
    
  "Georgie, puderia avè truvatu nantu à qualsiasi mappa. Ciò chì m'irrita hè chì hà pruvatu à smear u mo nome in a mo cità ", spiegò u babbu di Harper. "Ùn ti ne fà. Diu ùn dorme micca".
    
  "Bè, ùn aghju micca ancu, Babbu", disse u zitellu, avvicinendu versu a porta cù u prete. "Stu tippu ùn hè micca bè, è veramente, veramente ùn vogliu micca sente parlà di voi nantu à e nutizie di dumane. Duvete chjamà a polizia. Lasciateli patrullà quì è cose. "
    
  "Grazie, Georgie, per a vostra preoccupazione", hà assicuratu sinceramente u Babbu Harper. "È ti ringraziu assai per avè avvistatu. Prumessu, pigliaraghju u vostru avvertimentu à u core è sarà assai attentu finu à chì Satana si ritira, ok ? Tuttu hè bè?" Hà avutu a ripetiri per fà chì l'adulescente si calmà abbastanza.
    
  Ellu guidò u zitellu chì avia battizatu tanti anni fà fora di a chjesa, camminendu sàviu è cù l'autorità à u so latu finu à ch'elli emergenu à a luce di u ghjornu. Da u cima di l'escalari, u prete fece l'ochju è salutò à Ghjorghju, mentre ch'ellu tornava in direzzione di a so casa. Una piovana di nuvole fresche è rotte scendeva sopra u parcu è scurì l'asfaltu di a strada mentre u zitellu sparì in una nebbia fantasma.
    
  U Babbu Harper annuì cordialmente à parechji passanti prima di vultà à u lobby di a chjesa. Ignorendu a ghjente sempre stunata in i banchi, u prete altu si precipitò in u so uffiziu. Pigliò sinceramente l'avvertimentu di u zitellu à core. In fatti, avia aspittatu questu tuttu u tempu. Ùn ci era mai dubbitu chì a retribuzione vene per ciò chì ellu è u duttore Beach hà fattu in Fallin quandu salvavanu David Perdue da un cultu nazista mudernu.
    
  Entra subitu in u bughju di u picculu corridore di u so uffiziu, chjudendu a porta daretu à ellu troppu forte. L'hà chjusu è tirò i tende. U so laptop era l'unica fonte di luce in l'uffiziu, u so schermu aspittendu pacienza chì u prete l'utiliza. U babbu Harper s'assittò è hà inseritu uni pochi di parole chjave prima chì ciò chì cercava apparsu nantu à a pantalla LED - una foto di Clive Mueller, un agentu doppiu di a Guerra Fredda di longu tempu è cunnisciutu.
    
  "Sapiu chì duvia esse tù", murmurò Babbu Harper in a solitudine polverosa di u so uffiziu. I mobili è i libri, i lampi è e piante intornu à ellu sò diventati mera ombre è siluette, ma l'atmosfera cambiò da a so atmosfera statica è calma à una zona tensa di negatività subconsciente. In i vechji tempi u superstiziosu puderia avè chjamatu una prisenza, ma u Babbu Harper sapia chì era una premonizione di una confrontazione imminente. L'ultima spiegazione, però, ùn hà micca diminuitu a gravità di ciò chì avia da succede s'ellu osava calà a guardia.
    
  L'omu in a foto chjamatu u babbu di Harper pareva un mostru grottescu. Clive Muller hà fattu a nutizia in u 1986 per l'assassiniu di l'ambasciadore russu davanti à u 10 Downing Street, ma per via di una lacuna legale hè statu deportatu in Austria è fughjitu per aspittà u prucessu.
    
  "Sembra chì site da u latu sbagliatu di a recinzione, Clive", disse u babbu di Harper mentre scannava l'infurmazioni sparse nantu à l'assassinu chì era dispunibule in linea. "Avemu tenutu un prufilu bassu tuttu questu tempu, ùn hè micca? È avà uccidete civili per soldi di cena ? Questu deve esse duru per l'ego ".
    
  Fora, u clima era sempre più umidu è a pioggia batteva contru à a finestra di l'uffiziu à l'altru latu di i cortini tirati mentre u prete chjude a ricerca è spegne u so laptop. "Sò chì site digià quì. Avete troppu paura di mostrà à un umile omu di Diu ?
    
  Quandu u laptop s'hè spentu, a stanza hè diventata guasi cumplettamente scura, è cum'è l'ultimu sfarfallu di u screnu s'hè calatu, u babbu di Harper hà vistu una imponente figura nera esce da daretu à a so libreria. Invece di l'assaltu chì s'aspittava, u Patre Harper hà ricevutu un cunfrontu verbale. "Tu? Omu di Diu ? L'omu sghignazzava.
    
  A so voce stridente mascherò u so accentu in prima, ma ùn si negà chì e pesanti cunsunanti gutturali, quand'ellu parlava in una manera solida britannica - un equilibriu perfettu di l'alemanu è l'inglese - tradivanu a so persunità.
    
    
  22
  Cambia corsu
    
    
  "Chì hà dettu?" Nina aggrottò le sopracciglia, cercando disperatamente di capire perché cambiavano rotta durante il volo. Elle donna un coup de coude à Sam, qui essayait d'entendre ce que Patrick disait au pilote.
    
  "Aspetta, lasciate finisce," li disse Sam, sforzendu per capisce u mutivu di u cambiamentu bruscu di u pianu. Cum'è un ghjurnalistu d'investigazione espertu, Sam avia amparatu à sfidà tali cambiamenti rapidi in rotte è per quessa hà capitu e preoccupazioni di Nina.
    
  Patrick s'imbazza in u ventre di l'aviò, fighjendu à Sam, Nina, Ajo è Perdue chì aspittavanu in silenziu, aspittendu a so spiegazione. "Nunda di preoccupassi, ghjente", cunsulò Patrick.
    
  "U Culonellu hà urdinatu un cambiamentu di rotta per sbarcà noi in u desertu per via di l'insolenza di Nina?" - dumandò Sam. Nina u guardò in burla è li chjappà duramente in u bracciu. "Seriu, Paddy. Perchè vultemu ? Ùn mi piace micca ".
    
  "Ancu à mè, amicu", intervene Perdue.
    
  "In verità, ragazzi, ùn hè micca cusì male. Aghju ricevutu appena un patch da unu di l'urganizatori di a spedizione, un prufissore. Imru ", disse Patrick.
    
  "Era in tribunale", hà dettu Perdue. "Chì vole?"
    
  "In fattu, hà dumandatu se pudemu aiutà cù ... una materia più persunale prima di trattà cù e priorità legali. Apparentemente, hà cuntattatu u coronellu J. Yimenu è l'hà infurmatu chì seremu ghjunti un ghjornu più tardi di ciò chì era previstu, cusì chì sta parte hè stata cura ", disse Patrick.
    
  "Chì diaculu puderia vulerà da mè in u fronte persunale?" Perdue hà pensatu à voce alta. U miliardariu ùn pareva micca troppu fiducia in questa nova svolta di l'avvenimenti, è a so preoccupazione era ugualmente riflessa nantu à e facce di i so membri di a spedizione.
    
  "Pudemu ricusà?" dumandò Nina.
    
  "Pudete", hà rispostu Patrick. "È Sam pò, ma u sgiò Kira è David sò quasi in a grippa di i criminali archeologichi, è u Prof. Imru hè unu di i capi di l'urganizazione ".
    
  "Allora ùn avemu micca altra scelta ma per aiutà," Perdue suspirò, chì pareva inusualmente esauritu da u turnu in u pianu. Patrick s"assit face à Perdue et Nina, avec Sam et Ajo à côté de lui.
    
  "Lasciami spiegà. Questa hè una guida improvvisata, ragazzi. Da ciò chì mi sò dettu, possu quasi assicuratevi chì vi interessarà ".
    
  "Sembra chì vulete chì manghjemu tutti i nostri vegetali, mamma," Sam scherziò, anche se e so parolle eranu assai sincere.
    
  "Fighjate, ùn sò micca pruvatu à zuccherare stu fottu ghjocu di morte, Sam," sbulicò Patrick. "Ùn pensate micca ch'e aghju ubbiditu à l'ordine o chì pensu chì site abbastanza ingenu chì vi avissi da ingannà per cooperà cù a Divisione di Crimini Archeologichi". Dopu avè affirmatu, l'agente MI6 hà pigliatu u tempu per calmà. "Ovviamente questu ùn hà nunda à fà cù a Sacred Box o l'accordu di David. Nunda. Prof. Imru hà dumandatu s'ellu puderia aiutà in una materia assai secreta chì puderia avè cunsequenze disastrose per u mondu sanu.
    
  Perdue hà decisu di scaccià tutti i suspetti per avà. Forse, pensava, era simplicemente troppu curiosu di ùn fà. "E hà dettu, chì hè u prublema, questu affare secretu?"
    
  Patrick alzò le spalle. "Nunda di specificu chì so spiegà. Hà dumandatu s'ellu pudemu sbarcà in Cairo è scuntràlu à u Tempiu Masonicu in Giza. Ci spiegherà ciò chì hà chjamatu una "richiesta assurda" per vede s'è vo vulete aiutà.
    
  "Chì significa "duverebbe aiutà", pensu?" Perdue hà currettu l'espressione chì Patrick avia tissu cusì cun cura.
    
  "Pensu," Patrick accunsentì. "Ma onestamente, pensu chì hè sinceru annantu à questu. Vogliu dì, ùn cambiassi micca a consegna di sta reliquia religiosa assai impurtante solu per attirà l'attenzione, nò ? "
    
  "Patrick, sì sicuru chì questu ùn hè micca una sorta di imboscata?" dumandò Nina tranquillamente. Sam è Perdue parevanu ancu preoccupati cum'è ella. "Ùn aghju micca messu nunda più altu ch'è Black Sun o questi diplomati africani, sapete? Arrubà sta reliquia da elli pare avè datu à questi omi alcuni hemorroidi veramente grandi. Cumu sapemu chì ùn ci lasceranu micca solu in Cairo è ci uccideranu tutti è fingeranu chì ùn ci ne andemu mai in Etiopia o qualcosa ?
    
  "Pensu chì era un agentu speciale, Dr Gould. Avete più prublemi di fiducia chè un ratu in una fossa di serpente ", hà dettu Patrick.
    
  "Confidate di mè", disse Perdue, "hà i so motivi". Cum'è u restu di noi. Patrick, avemu fiducia in voi per capisce questu s'ellu hè una sorta di imboscata. Andemu in ogni modu, nò ? Sapete solu chì u restu di noi hà bisognu di voi per annusà u fumu prima di finisce intrappulati in una casa in fiamme, ok ?
    
  "Credu", hà rispostu Patrick. "E hè per quessa ch'e aghju accumpagnatu cù alcune persone chì cunnoscu da Yemen per accumpagnaci à u Cairo. Seranu furtivi è mantenenu un ochju nantu à noi, solu per esse sicuru ".
    
  "Questu sona megliu," Ajo suspirò cun sollievu.
    
  "Sò d'accordu", disse Sam. "Fin chì sapemu chì l'unità esterne cunnoscenu a nostra situazione, serà più faciule per noi di trattà cun questu".
    
  "Vai, Sammo," Patrick surrisu. "Ùn avete micca pensatu chì aghju cascatu solu per i cumandamenti s'ellu ùn aghju micca una porta aperta aperta?"
    
  "Ma resteremu longu?" - dumandò Perdue. "Devi ammette chì ùn vogliu micca veramente parlà di sta Scatola Sacra per troppu tempu. Questu hè un capitulu chì mi piacerebbe finisce è vultà à a mo vita, sapete ?
    
  "A capiscu", disse Patrick. "Pigliu a piena rispunsabilità per a sicurità di sta spedizione. Riturneremu à u travagliu appena scontru cù u prufessore. Imru."
    
    
  ***
    
    
  Era bughju quandu sbarcarono in Cairo. Era scuru micca solu perchè era notte, ma ancu in tutte e cità vicine, facendu assai difficiuli per u Super Hercules per sbarcà cù successu nantu à a pista, chì era illuminata da vasi di focu. Fighjendu da a piccula finestra, Nina si sentia una manu ominosa pusata nantu à ella, assai simili à un attaccu di claustrofobia quandu si ritrova in un spaziu cunfinatu. Una sensazione suffocante, terrificante l'aveva invasa.
    
  "Mi sentu cum'è ch'e sò chjusu in un cercuettu", disse à Sam.
    
  Era stunatu quant'è ella era da ciò chì anu scontru annantu à u Cairo, ma Sam hà pruvatu à ùn panicà. "Ùn vi preoccupate, amore. Solu e persone chì anu a paura di l'altitudine duveranu sentenu discomfort avà. L'interruzione di energia hè probabilmente dovuta à una centrale elettrica o qualcosa.
    
  U pilotu li guardò in daretu. "Per piacè, chjude è lasciami cuncentrazione. Grazie!"
    
  Nina sentia chì e so gambe cedenu. Per centu milla sottu à elli, l'unica fonte di luce era u pannellu di cuntrollu di l'Ercules in u cockpit.Tuttu l'Eggittu era neru cum'è una pezza, unu di parechji paesi chì soffrenu una mancanza di energia inspiegabile chì nimu ùn pudia truvà. mostra Cum'è stuned cum'è ella era, ùn pudia scuzzulate u sintimu chì una fobia stava pigghiannu a so.Non solu era in una vechja zuppa volante cane cù mutori, ma avà scupertu chì a mancanza di luce cumplettamente simulatu un spaziu chjusu.
    
  Perdue s'assittò accantu à ella, nutendu cumu u so mentonu è e mani tremavanu. L'hà abbracciata è ùn disse nunda, chì Nina hà trovu inusualmente calmante. Aghjunghjite Kira è Sam preparatu per l'atterrissimu, riunendu tuttu u so equipamentu è i materiali di lettura prima di cinghià.
    
  "Devi ammette, Effendi, sò abbastanza curiosu di sta quistione, Prufessore. Imru vole veramente discutiri cun voi ", gridò Ajo sopra u rumore assordante di i mutori. Perdue surrisu, ben cuscente di l'excitazione di u so ex guida.
    
  "Sapete qualcosa chì ùn sapemu micca, caru Ajo?" - dumandò Perdue.
    
  "No, solu quellu prufessore. Imru hè cunnisciutu com'è un omu assai sàviu è u rè di a so cumunità. Li piace a storia antica è, sicuru, l'archeologia, ma u fattu ch'ellu ti vulete vedà hè un grande onore per mè. Spergu solu chì sta riunione hè nantu à e cose per quale ellu hè cunnisciutu. Hè un omu assai putente cù una manu forte in a storia ".
    
  "Nutatu", Perdue hà rispostu. "Allora speremu u megliu".
    
  "Tempiu Masonicu", disse Nina. "Hè un muratore?"
    
  "Iè, signora", hà cunfirmatu Ajo. "Gran Maestru di a Loggia di Isis à Giza."
    
  L'ochji di Perdue scintillavanu. "Massoni? È cercanu u mo aiutu ? Fighjulò à Patrick. "Avà sò intrigatu."
    
  Patrick surrisa, alleviatu ch'ellu ùn avissi da piglià a rispunsabilità di un viaghju chì Perdue ùn avia micca interessu à fà. Nina s"inclinò ancu in daretu à a so sedia, sintindu più seduciutu da e pussibulità di a riunione. Ancu s'è tradiziunalmente e donne ùn anu micca permessu di assistisce à e riunioni francmasoni, hà sappiutu assai omi storicamente grandi chì appartenenu à l'urganizazione antica è putente, l'urighjini di quale l'hà sempre fascinatu. Cum'è stòricu, hà capitu chì parechji di i so riti antichi è sicreti eranu l'essenza di a storia è a so influenza nantu à l'avvenimenti mundiali.
    
    
  23
  Cum'è un diamante in u celu
    
    
  Prof. Imru hà salutatu amichevule à Perdue mentre hà apertu a porta alta per u gruppu. "Piaciu di vedevi di novu, sgiò Perdue. Spergu chì tuttu era bè per voi?"
    
  "Bè, eru un pocu disgraziatu in u mo sonnu, è l'alimentu ùn hè micca sempre attrattu, ma aghju megliu, grazie, Prufessore", Perdue hà rispostu, surridendu. "In fattu, u solu fattu chì ùn mi piace micca l'ospitalità di i prigiuneri hè abbastanza per rende mi felice ogni ghjornu".
    
  "Pensu chì sì", u prufessore accunsenu cun simpatia. "Personalmente, una pena di prigiò ùn era micca u nostru scopu inizialmente. Inoltre, pare chì l'obiettivu di u populu MI6 era di imprigiunate per a vita, micca a delegazione etiopia. A cunfessione di u prufessore hà fattu un pocu di luce nantu à l'ambizioni vindictive di Karsten, prestandu ancu più credenza à u fattu chì ellu avia da piglià Purdue, ma era qualcosa per un'altra volta.
    
  Dopu chì u gruppu s'unì à u maestru muratore in a bella ombra fresca davanti à u Tempiu, una seria discussione era per cumincià. Penekal ùn pudia piantà di fighjulà Nina, ma accettò a so admirazione tranquilla cù grazia. Perdue è Sam trovanu a so attrazione evidenti per ella divertente, ma anu temperatu u so divertimentu cù clins d'ochju è nudge finu à chì a cunversazione hà pigliatu un aria di formalità è di serietà.
    
  "Maestru Penekal crede chì simu perseguitati da ciò chì in u misticu hè chjamatu Magia. Dunque, ùn devi mai imaginà stu caratteru cum'è astutu è astutu per i standard di l'oghje ", disse u prufessore. Imru hà cuminciatu.
    
  "Per esempiu, ellu hè a causa di questi interruzioni di energia", Penekal aghjunse tranquillamente.
    
  "Se pudessi, Maestru Penekal, per piacè astenniri di avanzà prima di spiegà a natura esoterica di u nostru dilema", disse u prufessore. Imru dumandò à u vechju astronomu. "Ci hè assai verità in a dichjarazione di Penekal, ma capirete megliu una volta chì spiegheraghju i fundamenti. Capiscu chì avete solu una certa quantità di tempu per rinvià a Scala Sacra, cusì pruvemu di fà u più prestu pussibule.
    
  "Grazie", disse Perdue. "Vogliu fà questu u più prestu pussibule".
    
  "Di sicuru", u Prof. Imru annunziò è poi cuntinuò à insignà à u gruppu ciò chì ellu è l'astrònomu avianu riunitu finu à avà. Mentre chì Nina, Perdue, Sam è Ajo eranu insignati nantu à a relazione trà e stelle filanti è i furti assassini di u sage errante, qualcunu s'implicava cù a porta.
    
  "Per piacè scusatemi", si scusò Penekal. "Sò quale hè. Mi scusa per a so ritarda. "
    
  "À traversu grossu è magre. Eccu i chjavi, Maestru Penekal ", disse u prufessore, dendu à Penekal a chjave di u cancellu per lascià u freneticu Ofar, mentre ch'ellu cuntinueghja à aiutà à a spidizioni scozzese à chjappà cun elli. Ofar paria stancu, i so ochji spalancati cù u panicu è u presentimentu mentre u so amicu apre u cancellu. "L'anu ancu capitu?" respirava pesantemente.
    
  "Avemu infurmatu avà, u mo amicu", hà assicuratu Penekal Ofara.
    
  "Affrettati", implorò Ofar. "Un'altra stella hè cascata micca più di vinti minuti fà!"
    
  "Chì?" Penekal era in delira. "Quale di elli?"
    
  "Prima di sette surelle!" Ofar s'aprì, e so parolle cum'è unghie in un cercu. "Avemu da esse prestu, Penekal! Avemu da cumbatte avà, o tuttu serà persu! " I so labbre tremavanu cum'è quelli di un omu morente. "Avemu da piantà u Mago, Penekal, o i nostri figlioli ùn viranu micca finu à a vechja!"
    
  "Sò bè cuscente di questu, u mo vechju amicu", Penekal rassicurò à Ofara, sustenendulu cù una manu ferma daretu à u so spinu mentre si avvicinavanu à u focu caldu è accogliente in u giardinu. I fiammi eranu accolti, illuminendu a facciata di u grandi tempiu anticu cù un annunziu magnificu, induve l'ombra di i participanti prisenti eranu raffigurati nantu à i muri è animavanu ogni muvimentu.
    
  "Benvenutu, Maestru Ofar", prof. disse Imru mentre u vechju s'assittò, facendu un cennu à l'altri membri di a congregazione. "Ora aghju purtatu u sgiò Perdue è i so culleghi nantu à e nostre speculazioni. Sapenu chì u Mago hè veramente occupatu à tesse una profezia terribile ", hà annunziatu u prufessore. "Lasciu à l'astrònomu di i Dragon Watchers di Hermopolis, omi discendenti di i sangue di i preti di Thoth, per dì ciò chì questu assassinu puderia pruvà à fà".
    
  Penekal s'arrizzò da a so sedia, srotulendu i scrolls in a lumera luminosa di a lanterna chì versa da i cuntenituri suspesi da i rami di l'arburu. Perdue è i so amichi si sò immediatamente riuniti più vicinu per studià u codice è i diagrammi cù cura.
    
  "Questa hè una mappa stella di l'antichità, chì copre direttamente i celi sopra l'Eggittu, a Tunisia ... in generale, tuttu u Mediu Oriente cum'è a cunniscimu", spiegò Penekal. "In l'ultime duie settimane, u mo cullegu Ofar è aghju nutatu parechji fenomeni celesti inquietanti".
    
  "Cum'è?" - Dumandò Sam, studiendu attentamente u vechju pergaminu marrone è a so infurmazione stupente scritta in numeri è un font scunnisciutu.
    
  "Cum'è stelle filanti", hà firmatu à Sam cun un gestu obiettivu di a palma aperta prima chì u ghjurnalistu puderia parlà, "ma ... micca quelli chì pudemu permette di cascà. Mi azzarderaghju à dì chì issi corpi celesti ùn sò micca solu gasi chì si cunsumanu, ma pianeti, chjuchi à distanza. Quandu sti tipi di stiddi cascanu, significa chì sò stati scacciati da e so orbite ". Ofar pareva cumplitamenti scuncutu da e so parolle. "Questu significa chì a so morte puderia causà una reazione in catena in e custellazioni intornu à elli".
    
  Nina ansimò. "Sembra un prublema."
    
  "A signora hà ragiò", ammette Ofar. "È tutti questi corpi particulari sò impurtanti, cusì impurtanti chì anu nomi da quale sò identificati".
    
  "Micca numeri dopu à i nomi di i scientisti ordinarii, cum'è parechji di e stelle notevuli di l'oghje", Penekal hà infurmatu à l'audienza à a tavula. "I so nomi eranu cusì impurtanti, cum'è a so pusizione in i celi sopra a terra, chì eranu cunnisciuti ancu da u populu di Diu".
    
  Sam era affascinatu. Ancu s'ellu hà passatu a so vita à trattà cù l'urganisazioni criminali è i villani sicreti, hà avutu à succorsu à l'attrazione chì a reputazione mistica di u celu stellatu li dava. "Cumu cusì, sgiò Ofar?" Sam dumandò cun interessu genuu, fendu uni pochi di note per ellu stessu per ricurdà a terminologia è i nomi di pusizioni nantu à a carta.
    
  "In u Testamentu di Salomone, u rè sàviu di a Bibbia," Ophar hà narratu cum'è un vechju barde, "si dice chì u rè Salomonu hà ligatu settanta-dui dimònii è i furzati à custruisce u Tempiu di Ghjerusalemme".
    
  A so dichjarazione hè stata naturalmente salutata da u gruppu cù cinism disguised cum'è cuntemplazione silente. Solu Ajo si pusò immobile, fighjendu e stelle sopra à a so testa. Quandu u putere era tagliatu in tuttu u paese circundante è in altre regioni micca cum'è l'Eggittu, u splendore di l'astri superava l'oscurità di u spaziu chì sempre stava sopra tuttu.
    
  "Sò ciò chì deve sona", spiegò Penekal, "ma avete da pensà in termini di malatie è emozioni cattivi, micca di dimònii cornuti, per impressiunà a natura di i "dimònii". Questu sonarà assurdu à u primu finu à chì vi diciamu ciò chì avemu osservatu, ciò chì hè accadutu. Solu allora cuminciarete à suspende l'incredulità in favore di l'avvertimentu ".
    
  "Aghju assicuratu à i Maestri Ofar è Penekal chì pochi assai sàvii per capisce stu capitulu sicretu avianu veramente i mezi per fà qualcosa", dice u prufessore. Imru hà dettu à i visitori da Scozia. "E hè per quessa ch'e aghju cunsideratu à voi, sgiò Perdue, è i vostri amichi per esse a ghjente adatta per avvicinà in questu sensu. Aghju lettu ancu assai di u vostru travagliu, sgiò Cleave ", disse à Sam. "Aghju amparatu assai di e vostre prove à volte incredibili è avventure cù u duttore Gould è u sgiò Perdue. Questu m'hà cunvintu chì ùn site micca e persone chì scurdanu a cieca i prublemi strani è confusi chì scontru quì ogni ghjornu in i nostri Ordini rispettivi.
    
  Un bellu travagliu, prufessore, hà pensatu Nina. Hè bonu chì ci indulge cù stu charming, se patronizing, account of exaltation. Forse era a so forza feminile chì hà permessu à Nina di capisce l'eloquente psiculugia di e lode, ma ùn l'avia da dì à voce alta. Hè digià causatu tensione trà Perdue è u culunellu. Yimen, solu unu di i so avversari legittimi. Ùn saria micca necessariu di ripetiri a pratica contraproduttiva cù Prof. Cambiaraghju è distrughjerà per sempre a reputazione di Perdue solu per cunfirmà a so intuizione nantu à u Maestru Mason.
    
  È cusì u duttore Gould tinutu a so lingua mentre stava à sente a bella narrazione di l'astrònomu, a so voce tranquilla cum'è quella di un vechju mago da un filmu di scenza.
    
    
  24
  Accordu
    
    
  Pocu dopu sò stati servuti da u Prof. I domestici Imru. Vassoi di pani Baladi è ta'meyi (falafel) sò stati seguiti da dui più tavulini di Hawushi piccante. A carne macinata è e spezie empianu i so narici cù aromi intoxicanti. I vassoi sò stati posti nantu à a tavula grande, è l'omi di u prufessore si n'andò di colpu è silenziu quant'elli eranu apparsu.
    
  I visitori accettavanu impazienti u trattatu di i Massoni è u sirvutu cù un rughjone d'appruvazioni, chì u pruprietariu piaceva assai. Quandu tutti avianu avutu un pocu rinfrescante, era ora di più infurmazione, postu chì u partitu Perdue ùn hà micca assai tempu liberu.
    
  "Per piacè, Maestru Ofar, cuntinueghja", Prof. Imru hà invitatu.
    
  "Avemu, u mo ordine, avemu in u nostru pussessu un inseme di pergamene intitulatu 'U Codice di Salomone'", spiegò Ofar. "Questi testi dichjaranu chì u rè Salomone è i so maghi - ciò chì pudemu vede cum'è alchimisti oghje - in qualchì modu mantenevanu ognunu i dimònii ligati in a petra chì vede - i diamanti. "I so ochji scuri scintillavanu di misteru mentre calava a so voce, indirizzendu à ognunu di l'ascultori. "E per ogni diamante una certa stella era battezata per marcà i spiriti caduti".
    
  "Mappa di a stella", hà rimarcatu Perdue, indiannu u freneticu scratch celeste nantu à una foglia di pergamena. Tanti Ofar è Penekal anu annuitu in modu cripticu, cù i dui omi chì parevanu assai più sereni per portà a so situazione à l'arechje muderne.
    
  "Avà, cum'è u prufessore hà dettu. Forse Imru vi spiegò in a nostra assenza chì avemu raghjone per crede chì u sage cammina di novu trà noi ", disse Ofar. "E ogni stella chì hè cascata finu à avà hè stata significativa in a mappa di Salomone".
    
  Penekal hà aghjustatu: "E cusì, u putere spiciale di ognunu di elli si manifestava in una forma ricunnoscibile solu per quelli chì sanu ciò chì circà, sapete?"
    
  "A donna di casa di a defunta Madame Chantal, impiccata à una corda di canapa in un palazzu di Nizza pochi ghjorni fà?" Ofar annunziò, aspittendu chì u so cullegu compie i spazii.
    
  "U Codex dice chì u dimòniu Onoskelis hà intrecciatu corde di canapa chì sò stati aduprati in a custruzzione di u Tempiu di Ghjerusalemme", disse Penekal.
    
  Ofar continuò: "A settima stella in a custellazione di Leo, chjamata Rhabdos, hè cascata ancu".
    
  "Un liggeru per lampade in u tempiu durante a so custruzzione", spiegò Penekal à u turnu. Alzò e so palme aperte è guardò intornu à a bughjura chì avviluppava a cità. "I lampi si sò spenti in ogni locu in i terri circundanti. Solu u focu pò creà luce, cum'è avete vistu. Ùn ci sarà nè lampade nè luci elettriche ".
    
  Nina è Sam si scambiavanu sguardi spaventati ma speranzosi. Perdue è Ajo anu dimustratu interessu è ligera eccitazione per e transazzioni strane. Perdue annunziò lentamente, ripigliendu i mudelli presentati da l'osservatori. "Maestri Penekal è Ofar, chì vulete esattamente chì facemu? Capiscu ciò chì dite chì succede. Tuttavia, aghju bisognu di qualchì chiarificazione in quantu esattamente ciò chì i mo culleghi è sò stati chjamati ".
    
  "Aghju intesu qualcosa di disturbante annantu à l'ultima stella caduta, signore, in u taxi in strada quì prima. Apparentemente, i mari sò in crescita, ma contru à ogni causa naturali. Sicondu a stella nantu à a mappa chì u mo amicu m'hà indicatu l'ultima volta, questu hè un destinu terribili ", si lamentò Penekal. "Sgiò Perdue, avemu bisognu di u vostru aiutu per ottene i diamanti Re Salomone restanti. U magu li raccoglie, è mentre ch'ellu face questu, una altra stella casca; un'altra pesta vene ".
    
  "Bè, induve sò questi diamanti allora? Sò sicuru ch'e possu pruvà à aiutà ti à scavà davanti à u Mago... " disse.
    
  "Un mago, signore," a voce di Ofar tremò.
    
  "Scusa. U mago, "Purdue hà currettu rapidamente u so sbagliu," li trova.
    
  Prof. Imru s'arrizzò, fendu un gestu à i so alliati chì osservanu e stelle per piglià un mumentu. " Vede, sgiò Perdue, hè questu u prublema. Parechji di i diamanti di u rè Salomone eranu stati spargugliati trà e persone ricche annantu à i seculi - rè, capi di statu, è cullezzione di gemme rare - è cusì u Magu hà ricursu à a frode è à l'assassiniu per ottene elli unu à unu.
    
  "Oh mio Diu," mormorò Nina. "Hè cum'è un'agulla in un paglianu. Cumu pudemu truvà tutti ? Avete ricordi di i diamanti chì cercemu?"
    
  "Sfurtunatamente, no, Dr Gould", Prof. si lamentò Imru. Lanciava una risatina stupida, sintindu stupidu ancu per avè purtatu. "In fattu, l'osservatori è aghju scherzatu chì u sgiò Perdue era abbastanza riccu per cumprà i diamanti in quistione, solu per salvà u fastidiu è u tempu".
    
  Tuttu u mondu riria di l'assurdità hilarante, ma Nina hà osservatu i manierismi di u maestru mason, sapendu bè chì ellu presentava a pruposta senza altre aspettative chì l'extravagante, risichi innate di Perdue. Una volta, hà tenutu a manipulazione suprema per sè stessu è surrisu. Fighjendu à Perdue, circandu di dà un sguardu d"avvertimentu, ma Nina hà vistu ch"ellu ridia un pocu troppu forte.
    
  Nisuna manera in u mondu, hà pensatu. Hè veramente cunsiderendu !
    
  "Sam," disse in un'esplosione di gioia.
    
  "Iè a sò. Piglierà l'esca è ùn puderemu micca piantà lu, " Sam hà rispostu senza fighjulà, sempre ridendu in un tentativu di vede distrattu.
    
  "Sam", ripetì ella, incapaci di furmulà una risposta.
    
  "Si pò permette," Sam surrisu.
    
  Ma Nina ùn pudia più tene per sè. Prumettendusi di esprime a so opinione di a manera più amichevule è rispettuosa pussibule, si alzò da u so postu. A so petite figura sfidau l'ombra gigante di u prufessore. Sò stendu contru à u sfondate di u muru di u tempiu Masonic in u riflessu di u focu trà elli.
    
  "Cù tuttu u rispettu, Prufessore, pensu micca", rispose ella. "Ùn hè micca cunsigliatu di ricurdà à u cummerciu finanziariu ordinariu quandu l'articuli anu tali valore. Oseraghju dì chì hè assurdu à imaginà una cosa cusì. È vi possu guasi assicurà, da a mo sperienza, chì e persone ignoranti, ricche o micca, ùn si sparte micca facilmente cù i so tesori. È certamente ùn avemu micca tempu per truvà tutti è impegnà in scambii tediosi prima chì u vostru Mago li trovi.
    
  Nina hà pruvatu à mantene un tonu impressiunanti, a so voce ligera chì implicava chì era solu suggerenu un metudu più veloce, quandu in fattu era completamente contru à l'idea. L'omi egiziani, pocu abituati ancu à accettà a prisenza di una donna, è micca solu chì li permettenu di participà à una discussione, stavanu in silenziu per un bellu pezzu mentre Perdue è Sam tinianu u so fiatu.
    
  À a so sorpresa, u Prof. Imru hà rispostu: "Sò veramente d'accordu, Dr Gould. Hè abbastanza assurdu d'aspittà questu, per ùn dì micca di consegna in tempu ".
    
  "Fighjate," Perdue hà cuminciatu annantu à u torneu, stallatu cunfortu nantu à u bordu di u so sediu, "Aprezzu a vostra preoccupazione, a mo cara Nina, è sò d'accordu chì mi pare fora di fà una cosa cusì. Tuttavia, una cosa chì possu attestà hè chì nunda ùn hè mai tagliatu o seccu. Pudemu aduprà diverse metudi per ottene ciò chì vulemu. In questu casu, sò sicuru chì puderia avvicinà certi pruprietarii è fà li un'offerta ".
    
  "Mi scherzi", esclamò Sam casualmente da l'altra parte di a tavola. "Chì hè a cattura? Ci deve esse unu, altrimenti site completamente pazzu, vechju.
    
  "No, Sam, sò cumplettamente sinceru," Perdue li assicurò. "Genti, stammi à sente." U miliardariu si vultò in faccia à u so patrone. "Se tù, Prufessore, puderia cullà infurmazioni nantu à i pochi individui chì pussede e petre chì avemu bisognu, puderia riesce à i mo brokers è e persone giuridiche à cumprà sti diamanti à un prezzu ghjustu senza fallu. Emettenu l'atti di titulu dopu chì l'espertu numinatu hà cunfirmatu a so autenticità ". Hà datu à u prufessore un sguardu d'acciaio chì irradiava una cunfidenza chì Sam è Nina ùn avianu micca vistu in u so amicu da tantu tempu. "Questu hè u prufessore, prufessore."
    
  Nina surrisa in u so picculu angulu d'ombra è di focu, pigliendu un muzzicu di scone mentre Perdue facia un trattu cù u so anticu avversariu. "U scontru hè chì dopu chì avemu sguassatu a missione di u Magu, i diamanti di u rè Salomone sò legalmente mei".
    
  "Questu hè u mo zitellu", bisbigliò Nina.
    
  Scioccatu prima, u Prof. Pocu à pocu Imru hà capitu chì questa era una offerta ghjusta. Dopu tuttu, ùn avia mai intesu parlà di diamanti prima chì l'astrologi scupertu u truccu di u saviu. Sapia bè chì u rè Salomone avia oru è argentu in quantità enormi, ma ùn sapia chì u rè avia diamanti, elli stessi. In più di e miniere di diamanti scuperte in Tanis, in a regione nord-est di u Delta di u Nilu, è qualchì infurmazione nantu à altri siti possibbilmente rispunsevuli à u rè, Prof. Imr avia da ammette chì questu era novu per ellu.
    
  "Semu d'accordu, prufessore?" - insistia Perdue, fighjendu u so orologio per avè una risposta.
    
  Sapientemente, u prufissore accunsentì. Tuttavia, hà avutu i so cundizioni. "Pensu chì questu hè assai intelligente, Signore Perdue, è ancu utile", disse. "Ma aghju una spezia di contraofferta. Dopu tuttu, anch'eo sò solu aiutendu i Dragon Watchers in a so ricerca per prevene una terribile catastrofa celeste.
    
  "Capiscu. Chì suggerisce?" - dumandò Perdue.
    
  "I diamanti rimanenti chì ùn sò micca in u pussessu di famiglie ricche in tutta l'Europa è l'Asia diventeranu a pruprietà di a Società Archeologica Egiziana", insistia u prufessore. "Quelli chì i vostri brokers riescenu à interceptà vi appartenenu. Chì dici ?
    
  Sam aggrottò le sopracciglia, tentato di afferrare il suo quaderno. "In quale paese truveremu questi altri diamanti?"
    
  U prufessore fieru surrisu à Sam, incrocendu i so braccia felice. "A propositu, sgiò Cleave, credemu chì sò intarrati in un cimiteru micca luntanu da induve voi è i vostri culleghi conducerete stu terribile affari ufficiale."
    
  "In Etiopia?" Ajo hà parlatu per a prima volta dapoi ch'ellu hà cuminciatu à imbottite a bocca cù i piatti diliziosi davanti à ellu. "Ùn sò micca in Axum, signore. Vi possu assicurà. Aghju passatu anni à travaglià in scavi cù diversi gruppi archeologichi internaziunali in a regione ".
    
  "Sò, sgiò Kira", Prof. disse Imru fermamente.
    
  "Secunnu i nostri testi antichi", Penekal hà annunziatu solennemente, "i diamanti chì circhemu sò riputati intarrati in un monasteru nantu à una isula sacra in u Lavu Tana".
    
  "In Etiopia?" - dumandò Sam. In risposta à i serii aggrogliati ch'ellu hà ricevutu, si strinse è spiegò: "Sò scozzese. Ùn sò nunda di l'Africa chì ùn hè micca in un filmu di Tarzan ".
    
  Nina surrisu. "Dicenu chì ci hè una isula nantu à u Lavu Tana induve a Vergine Maria hà presuntamente riposu in a so strada da l'Egittu, Sam", hà spiegatu. " On croyait également que l'Arche de l'Alliance était conservée ici avant qu'elle ne soit apportée à Axum en 400 après JC. "
    
  "Sò impressiunatu da a vostra cunniscenza storica, sgiò Perdue. Forsi u duttore Gould puderia un ghjornu travaglià cù u Muvimentu di u Patrimoniu Populare ? Prof. Imru ghignò. "O ancu per a Società Archeologica Egiziana o forse per l'Università di Cairo?"
    
  "Forse cum'è cunsiglieru tempurale, Prufessore", hà rifiutatu grazia. "Ma mi piace a storia muderna, in particulare a storia tedesca di a seconda guerra mundiale".
    
  "Ah", hà rispostu. "Hè una pena. Questa hè una era cusì scura è brutale chì duvete dà u vostru core. Oseu di dumandà ciò chì questu rivela in u vostru core?
    
  Nina alzò un sopracciglio e rispose rapidamente. "Questu significa solu chì aghju paura di una ripetizione di avvenimenti storichi induve mi riguarda".
    
  U prufessore altu è scuru fighjulava in u cuntrastu di u picculu duttore di pelle di marmura, l"ochji pieni di vera admirazione è calore. Perdue hà a paura di un altru scandalu culturale da u so amatu Nina, cusì interrompe a piccula sperienza di stabilisce una cunnessione trà ella è u prufessore. Imru.
    
  "Va bè allora", Perdue battì e so mani è surrisu. "Cominciamu a prima cosa di a mattina."
    
  "Iè", Nina accunsentì. "Eru stancu cum'è un cane, è u ritardu di u volu ùn m'hà micca fattu bè.
    
  "Iè, u cambiamentu climaticu hè abbastanza aggressivu in a vostra Scozia nativa", accunsenu u presentatore.
    
  Anu lasciatu a riunione in u spiritu altu, lassannu i vechji astrònomu sintindu sollievu per u so aiutu, è Prof. Sò entusiasta di a prossima caccia di tesoru. Ajo si fece da parte per lasciare Nina in taxi mentre Sam s'incontrava cù Perdue.
    
  "Avete registratu tuttu questu?" - dumandò Perdue.
    
  "Iè, tuttu u trattu", hà cunfirmatu Sam. "Allora avà simu arrubà di novu l'Etiopia?" - dumandò innocente, truvendu tuttu ironicu è divertente.
    
  "Iè," Perdue surrisu slyly, a so risposta cunfundendu tutti in a so cumpagnia. "Ma sta volta rubemu per Black Sun".
    
    
  25
  Alchimia di i Diu
    
    
    
  Anversa, Belgio
    
    
  Abdul Raya caminava per una strada trafficata in Berchem, un quartiere pittorescu in a regione fiamminga di Anversa. Era in strada per l'affari di casa di un anticu chjamatu Hannes Vetter, un cunnistore fiammingu obsesionatu cù e pietre preziose. A so cullizzioni includeva diversi pezzi antichi da l'Eggittu, a Mesopotamia, l'India è a Russia, tutti cù rubini, smeraldi, diamanti è zaffiri. Ma Raya ùn importava pocu di l'età o rarità di a cullezzione di Vetter. Ci era solu una cosa chì l'interessava, è di sta cosa ùn avia bisognu di un quintu.
    
  Wetter avia parlatu à Raya per u telefunu trè ghjorni prima, prima chì l'inundazioni cuminciassi in seriu. Anu sbuchjatu una somma eccentrica per una imaghjina maliziosa d'origine indiana chì era in a cullezzione di Wetter. Ancu s'ellu insistia chì questu articulu particulari ùn era micca in vendita, ùn pudia micca ricusà l'offerta strana di Rai. U cumpratore hà scupertu Wetter in eBay, ma da ciò chì Wetter hà amparatu da parlà à Raya, l'egizianu sapia assai di l'arti anticu è nunda di tecnulugia.
    
  L'alerta di inundazioni anu aumentatu in Anversa è in Belgio in l'ultimi ghjorni. In tutta a costa, da Le Havre è Dieppe in Francia à Terneuzen in l'Olanda, e case sò state evacuate mentre u nivellu di u mari cuntinueghja à aumentà senza cuntrollu. Cù Anversa ind'è u mezzu, a massa di terra digià sommersa di u Sunken Land of Saftinge era digià persa à e maree. Altre cità, cum'è Goes, Vlissingen è Middelburg, sò stati ancu inundati da l'onda, finu à l'Aia.
    
  Raya surrisu, sapendu ch'ellu era u maestru di i canali climatichi secreti chì l'autorità ùn pudianu capisce. In i carrughji hà cuntinuatu à scuntrà a ghjente chì parlava animatamente, speculava è terrorizatu da l'aumentu cuntinuu di u nivellu di u mari chì prestu inundarà Alkmaar è u restu di l'Olanda di u Nordu u ghjornu dopu.
    
  "Diu ci punisce", hà intesu una donna di mezza età dì à u so maritu fora di u caffè. "Hè per quessa chì succede. Questu hè l'ira di Diu ".
    
  U so maritu pareva scunfittatu cum'è ella, ma hà pruvatu à truvà cunsulazione in u ragiunamentu. "Matilda, calmate. Forse hè solu un fenomenu naturali chì a ghjente di u clima ùn puderia micca coglie cù questi radar ", hà supplicatu.
    
  "Ma perchè?" - insistia ella. "I fenomeni naturali sò causati da a vulintà di Diu, Martin. Questu hè una punizione divina ".
    
  "O u male divinu", murmurò u so maritu, à l'orrore di a so moglia religiosa.
    
  "Cumu pò dì chì?" - gridò, appena Raya passava. "Per quale ragione Diu hà da mandà u male nantu à noi?"
    
  "Oh, ùn possu micca resiste à questu", Abdul Raya esclamò forte. Si vultò per unisce à a donna è u so maritu. Eranu sbalorditi da u so sguardu inusual, e so mani cum'è unghie, a so faccia affilata è ossea è l'ochji affundati. "Signora, a bellezza di u male hè chì, à u cuntrariu di u bè, u male ùn hà micca bisognu di una ragione per fà a distruzzione. L'essenza stessa di u male hè a distruzzione deliberata per u piacè puru di fà. Bonghjornu." Mentre si alluntanò, l'omu è a so moglia stavanu congelati in scossa, soprattuttu à a so rivelazione, ma definitivamente à a so apparenza ancu.
    
  L'avvertimenti sò stati mandati nantu à i canali televisivi in ogni locu, mentre chì i rapporti di morti di inundazioni si sò uniti à altri rapporti da u bacinu di u Mediterraniu, l'Australia, u Sudafrica è u Sudamerica di minaccia di inundazioni. U Giappone hà persu a mità di a so populazione mentre una miriade d'isule affundavanu sottu à l'acqua.
    
  "Oh, aspettate, i mo cari," Raya cantò allegramente, avvicinendu a casa di Hannes Vetter, "questu hè a malidizzione di l'acqua. L'acqua si trova in ogni locu, micca solu in u mare. Aspetta, u Kunospaston cadutu hè un dimòniu d'acqua. Puderete affucà in a vostra propria vasca!
    
  Questa era l'ultima caduta di una stella chì Ofar hà osservatu dopu chì Penekal hà intesu parlà di l'aumentu di u nivellu di u mari in Egittu. Ma Raya sapia ciò chì avia da succede, perchè era l'architettu di stu caosu. U Magu stancu cercava solu di ricurdà à l'umanità di a so insignificanza à l'ochji di l'Universu, di l'innumerevoli ochji chì li brillavanu ogni notte. È per suprattuttu, hà godutu u putere di distruzzione chì cuntrullava è l'emozione di ghjuventù d'esse l'unicu chì sapia perchè.
    
  Di sicuru, l'ultimu era solu a so opinione nantu à e cose. L'ultima volta chì hà sparte a cunniscenza cù l'umanità, hà risultatu in a Rivuluzione Industriale. Dopu à quessa, ùn hà micca bisognu di fà assai. L'omu hà scupertu a scienza in una nova luce, i mutori rimpiazzavanu a maiò parte di i veiculi, è a tecnulugia hà bisognu di u sangue di a Terra per cuntinuà à cumpete in modu efficace in a corsa per distrughje l'altri paesi in a cumpetizione per u putere, i soldi è l'evoluzione. Cum'ellu s'aspittava, l'omu anu utilizatu a cunniscenza per causà a distruzzione - un diliziosu stridulu à u male incarnatu. Ma Raya s'annoia di guerre ripetute è avidità monotona, cusì hà decisu di fà qualcosa di più ... qualcosa di definitu ... per duminà u mondu.
    
  "Sgiò Raya, hè cusì bellu di vedevi. Hannes Wetter, à u vostru serviziu ". L'antiquariatu surrisu mentre u stranu omu hà salitu i scalini di a so porta d'entrata.
    
  "Bon dopu meziornu, sgiò Vetter", salutò Raya grazia, stringendu a manu di l'omu. "Aspettu di riceve u mo premiu".
    
  "Certamente. Entra, "Hannes hà rispostu tranquillamente, surridendu da l'arechja à l'arechja. "U mo magazinu hè in u sotano. Eccuti quì. "Fò segnu à Raya per guidà una scala assai lussuosa, decorata cù belli è preziosi gioielli nantu à stands chì portanu à longu u ringhiera. Sopr'à elli, sottu à a brisa ligera di u picculu ventilatore cù quale Hannes manteneva e cose fresche, certi articuli tessuti brillavanu.
    
  "Questu hè un picculu locu interessante. Induve sò i vostri clienti? Raya hà dumandatu. Hannes era un pocu perplessu da a quistione, ma hà presuntu chì l'egizianu era simplicemente più inclinatu à fà e cose à u vechju modu.
    
  "I mo clienti ordinanu di solitu in linea è li spedimu i prudutti", hà spiegatu Hannes.
    
  "Si fidaranu di tè?" - cuminciò u magre magu cun sincera sorpresa. "Cumu ti paganu? È cumu si sà chì ti mantene a vostra parolla ?
    
  U vinditore scacciò una risata perplessa. "In questu modu, sgiò Raya. In u mo uffiziu. Aghju decisu di lascià a decorazione chì avete dumandatu quì. Hannu a provenienza, cusì site assicuratu di l'autenticità di a vostra compra ", Hannes hà rispostu educatamente. "Eccu u mo laptop."
    
  "A toia chì?" - dumandò friddu u educatu magu scuru.
    
  "U mo laptop?" Hannes hà ripetutu, indicà l'urdinatore. "Induve pudete trasferisce fondi da u vostru contu per pagà i beni?"
    
  " À propositu ! Raya hà capitu. "Di sicuru sì. Mi dispiace. Aghju avutu una longa notte ".
    
  "Donne o vinu?" l'allegra Hannes ghignava.
    
  "Aghju paura di marchjà. Vede, avà chì sò più vechju, hè ancu più stancu ", hà nutatu Raya.
    
  "Eiu sò. A so troppu bè ", disse Hannes. "Aghju currettu maratone quandu era ghjovanu, è avà luttu per cullà e scale senza piantà di ripiglià u mo respiru. Induve andavi ? "
    
  "Gand. Ùn pudia dorme, dunque sò andatu à pedi per visità voi ", spiegò Raya in modu di fattu, fighjendu l'uffiziu sorpresa.
    
  "Mi dispiace?" Hannes ansimò. "Avete andatu da Gand à Anversa ? Cinquanta chilometri?"
    
  "Iè".
    
  Hannes Vetter hè stata maravigliata, ma hà nutatu chì l'apparenza di u cliente pareva abbastanza eccentrica, qualchissia chì pareva indiscutibile da a maiò parte di e cose.
    
  "Hè impressiunanti. Vulete un tè ?
    
  "Vogliu vede a stampa", disse Raya fermamente.
    
  "Oh, sicuru", disse Hannes è si avvicinò à u muru per caccià una figurina di dodici pollici. Quandu hà vultatu, l'ochji neri di Raya identificanu immediatamente sei diamanti uniformi nascosti in u mare di gemme chì custituiscenu a parte esterna di a figurina. Era un dimòniu d'aspettu disgustatu, cù i denti nudi è i capelli neri longu nantu à a so testa. Scolpitu da l'ivori neru, l'ughjettu vantava duie facce à ogni latu di a faccia principale, ancu s'ellu avia solu un corpu. Un diamante era stallatu nantu à a fronte di ogni facet.
    
  "Cum'è mè, stu picculu diavulu hè ancu più bruttu in a vita reale", disse Raya cù un surrisu malatu, pigliendu a figurina da un Hannes chì rideva. U venditore ùn avia micca intenzione di sfidà u puntu di vista di u so cumpratore perchè era largamente veru. Ma u so sensu di pruprietà hè statu salvatu da a vergogna da a curiosità di Rai. "Perchè hà cinque lati? Questu solu bastaria per dissuadà l'intrusi ".
    
  "Oh, questu", disse Hannes, ansiosu di discrìviri l'origine. "A ghjudicà da e so origini, prima avia solu dui pruprietarii. Un rè di u Sudan li possedeva in u II seculu, ma hà dichjaratu ch'elli eranu maledetti, cusì li hà donatu à una chjesa in Spagna durante una campagna in u Mari Alboran, vicinu à Gibraltar.
    
  Raya guardò l'omu cù una spressione cunfusa. "Allora hè per quessa chì hà cinque lati?"
    
  "No, no, no", rise Hannes. "Sò sempre quì. Sta dicurazione hè stata modellata dopu à u diu indianu di u male Ravana, ma Ravana avia dece capi, dunque era probabilmente una ode imprecisa à u diu-rè.
    
  "O ùn hè micca u diu-rè in tuttu", Raya surrisu, cuntendu i diamanti rimanenti cum'è sei di e Sette Sorelle, demones da u Testamentu di u Re Salomone.
    
  "Chi voli dì?" - dumandò Hannes.
    
  Raya si alzò in piedi, sempre surridendu. In un tonu gentile è didatticu, disse: "Guardate".
    
  Unu per unu, malgradu l'obiezione vehemente di l'antiquarianu, Raya hà sguassatu ogni diamante cù u so cuteddu di tasca finu à ch'ellu avia sei in a so palma. Hannes ùn sapia micca perchè, ma era troppu spavintatu da u visitore per fà qualcosa per impediscelu. Una paura strisciante l'amparò, cum'è s'è u diavulu stessu era in a so prisenza, è ùn pudia fà chè fighjà, cum'è u so visitatore insistia. L'altu egizianu riunì i diamanti in a so palma. Cum'è un magu di un salone à una festa à pocu pressu, hà mostratu e petre à Hannes. "Vede questu?"
    
  "Y-sì", cunfirmò Hannes, a fronte bagnata di sudore.
    
  "Queste sò sei di e sette soru, dimònii ligati da u rè Salomone per custruisce u so tempiu", Raya hà dettu cù infurmazioni cum'è showman. "Eranu rispunsevuli di scavà i fundamenti di u Tempiu di Ghjerusalemme".
    
  "Interessante", strinse Hannes, circandu di parlà uniformemente è senza panicu. Ciò chì u so cliente li hà dettu era assurdu è spaventosa, chì à l'ochji di Hannes l'hà fattu pazzi. Questu hà datu ragiuni per pensà chì Raya puderia esse periculosa, cusì hà ghjucatu per avà. Hà capitu chì probabilmente ùn saria micca pagatu per l'artefactu.
    
  "Iè, hè assai interessante, sgiò Vetter, ma sapete ciò chì hè veramente affascinante?" - dumandò Raya mentre Hannes fighjulava senza fiatu. Cù l'altra manu, Raya tirò à Celeste da a so sacchetta. I movimenti lisci è scintillanti di e so braccia allungate eranu abbastanza belli à vede, cum'è quelli di un ballerino. Ma l'ochji di Rai s'obscureu mentre riunì e so duie mani. "Avà vi vede qualcosa di veramente interessante. Chjamate l'alchimia; l'alchimia di u Gran Disegnu, a trasmutazione di i dii ! Raya piantò annantu à u ruggitu chì ghjunse da tutti i lati. Intra i so unghie, trà e dita magre è e pieghe di e so palme, c"era un splendore rossu. Il leva les mains, démontrant fièrement le pouvoir de son étrange alchimie à Hannes, qui s'agrippa à son torse avec horror.
    
  "Postpone stu attaccu di cori, sgiò Vetter, finu à vede a fundazione di u vostru propiu tempiu," Raya dumandò allegramente. "Fighjate!"
    
  Stu terribili ordine di guardà era troppu per Hannes Vetter, è affondò à u pianu, stringendu u so pettu ristrettu. Sopr'à ellu, u male Wizard era incantatu da u splendore crimson in e so mani mentre Celeste scontra i sei diamanti surelle, chì li fece attaccà. U tarrenu cuminciò à tremà sottu à elli, è i tremuli trasfirìu i pilastri di supportu di l'edifiziu induve Hannes campava. Il a entendu le verre qui s'écroulait au fur et à mesure que le séisme s'élevait, et de gros morceaux de béton et de verge d'acier s'écroulaient sur le sol.
    
  Fora, l'attività sismica hà aumentatu sei volte, scuzzulate tutta l'Anversa cum'è l'epicentru di u terrimotu, è poi strisciava nantu à a superficia di a terra in tutte e direzzione. Prestu avianu da ghjunghje in Germania è in l'Olanda è contaminanu u fondu di l'oceanu di u Mari di u Nordu. Raya hà avutu ciò chì avia bisognu da Hannes, lassendu l'omu morente sottu à e macerie di a so casa. U magu duvia correre in Austria per scuntrà un omu in a regione di Salzkammergut chì dichjara di avè a petra più ricercata dopu à a Celeste.
    
  "A prestu, sgiò Karsten."
    
    
  26
  Rilasciamu u scorpione nantu à u Serpente
    
    
  Nina hà abbattutu l'ultima di a so biera prima chì l'Ercules hà cuminciatu à circundà una pista di atterraggio improvisata vicinu à a clinica Dansha in a regione Tigray. Era, cum'elli avianu previstu, prima sera. Cù l'aiutu di i so assistenti amministrativi, Perdue hà assicuratu recentemente u permessu di utilizà a pista abbandunata dopu chì ellu è Patrick anu discututu a strategia. Patrick hà pigliatu nantu à ellu stessu per informà u culunellu. Yimen, cumu era obligatu à agisce in cunfurmità cù l'accordu chì a squadra di prucessu di Perdue hà fattu cù u guvernu etiopiu è i so rapprisentanti.
    
  "Bevi, ragazzi", disse. "Semu daretu à e linee nemiche avà..." ella guardò à Perdue, "... di novu." Elle s'assit alors qu'ils ouvrent tous leur dernière bière froide avant de rendre la Box Sacrée à Axum. "Allora, solu per esse chjaru. Paddy, perchè ùn sbarchemu micca in u grande aeroportu di Axum ?
    
  "Perchè hè ciò chì elli, quale chì sò, aspettanu," Sam fece l'ochju. "Ùn ci hè nunda cum'è un cambiamentu impulsivu di piani per mantene l'inimicu nantu à i so pedi".
    
  "Ma l'avete dettu à Yimen", rispose ella.
    
  "Iè, Nina. Ma a maiò parte di i civili è l'esperti archeologichi chì sò arrabbiati cun noi ùn saranu micca avvisati abbastanza prestu per vene finu à quì ", spiegò Patrick. "Quandu ch'elli ghjunghjenu quì per via di a bocca, seremu in u nostru modu à u Monti Yeha, induve Perdue hà scupertu a Scala Sacra. Viaghjàremu in un camion "Dui pezzi è mezzo" senza marcatu senza culori o emblemi visibili, rendenduci virtualmente invisibili à i citadini etiopi ". Scambiò un sorrisu cù Perdue.
    
  "Grande", rispose ella. "Ma perchè quì s'ellu hè impurtante di dumandà?"
    
  "Bè," Patrick indicò à a mappa sottu à a luce pallida muntata nantu à u tettu di a nave, "si vede chì Dansha hè situatu à pocu pressu in u centru, à mità di strada trà Axum, quì", indicò u nome di a cità è corse la punta di l'indice lungo la carta a sinistra e in basso. "È u vostru scopu hè u Lavu Tana, quì, à suduvestu di Axum."
    
  "Allora, duppiemu appena abbandunemu a scatula?" - Dumandò Sam, prima chì Nina hà avutu u tempu di dubbità chì Patrick hà utilizatu a parolla "vostru" invece di "nostru".
    
  "No, Sam," Perdue surrisu, "a nostra amata Nina vi uniscerà in un viaghju à Tana Kirkos, l'isula induve si trovanu i diamanti. Intantu, Patrick, Ajo è eiu andemu à Axum cù a Scala Sacra, mantenendu l'apparenza davanti à u Guvernu di l'Etiopia è u populu di Yimenu.
    
  "Aspetta, chì?" Nina ansimò, afferrando la coscia di Sam mentre si inclinava in avanti, aggrottando la fronte. "Sam è eiu andemu solu à arrubà i malati diamanti?"
    
  Sam surrisu. "Mi piace".
    
  "Oh, cazzo," si lamentò, appoghjatu in daretu à u ventre di l'aviò mentre rumbava in un rollu, appruntendu à atterri.
    
  "Vai, duttore Gould. Questu ùn ci salverà micca solu u tempu di consegna di e petre à i stargazers egiziani, ma ancu serve cum'è una copertura ideale ", hà urgatu Perdue.
    
  "È a prossima cosa chì sapete, saraghju arrestatu è diventeraghju di novu u residente più famusu di Oban", aggrottò le sopracciglia, pressendu e so labbra piene à u collu di a buttiglia.
    
  "Sì di Oban?" - dumandò u pilotu à Nina, senza vultà, mentre verificava i cuntrolli davanti à ellu.
    
  "Iè", rispose ella.
    
  "Terribile per quelli persone di a vostra cità, ehi? Chì vergogna ", disse u pilotu.
    
  Perdue è Sam s'eranu ancu cun Nina, tutti dui distratti quant'è ella era. "Chì ghjente?" - hà dumandatu. "Chì hè accadutu?"
    
  "Oh, aghju vistu questu in u ghjurnale in Edimburgo circa trè ghjorni fà, forse più longu", disse u pilotu. "U duttore è a so moglia sò morti in un accidente di vittura. Affucatu in Loch Lomond dopu chì a so vittura hè cascata in l'acqua o qualcosa di simile.
    
  "O diu!" - esclamò ella, chì pareva spaventata. "Avete ricunnisciutu u nome?"
    
  "Iè, lasciami pensà", gridò sopra u ruggitu di i mutori. "Avemu sempre dettu chì u so nome avia qualcosa à fà cù l'acqua, sapete? L'ironia hè chì si affucanu, sapete ? Uh..."
    
  "Spiaggia?" - strinse fora, vulendu à sapè, ma teme di ogni cunferma.
    
  "Eccu tuttu! Iè, Beach, hè tuttu. U duttore Beach è a so moglia ", chjappò u so pollice è l'annu prima di capisce u peghju. "O mio Diu, spergu chì ùn eranu micca i vostri amichi."
    
  "Oh, Ghjesù," Nina lamentò in e so mani.
    
  "Mi dispiace tantu, duttore Gould," u pilotu si scusò mentre si vultò per preparà à sbarcà in a densa bughjura chì era stata prevalente in tutta l'Africa di u Nordu ultimamente. "Ùn aghju micca idea chì ùn avete micca intesu."
    
  "Va bè", respirò, devastata. "Di sicuru, ùn avia micca manera di sapè chì li sapia. Tuttu hè bè. Tuttu hè bè ".
    
  Nina ùn pienghje micca, ma e so mani li tremavanu, è a tristezza era ghiacciata in i so ochji. Perdue l'abbracciò cun un bracciu. "A sapete, ùn sarianu micca morti avà s'ellu ùn fossi andatu in Canada è ùn aghju causatu tutta sta cunfusione identitaria chì hà purtatu à u so rapimentu", bisbigliava, stringhjendu i denti à a culpabilità chì turmentava u so core.
    
  "Cazzate, Nina," protestò Sam dolcemente. "Sapete chì questu hè una merda, nò? Ddu bastardu Nazista uccideria ancu qualcunu in u so caminu per... " Sam s'hè fermatu prima di dichjarà l'orribile ovvi, ma Perdue hà finitu di culpisce. Patrick restò zittu è decisu di stà cusì per avà.
    
  "In u so modu di distruggermi," Perdue murmurò cù paura in a so cunfessione. "Ùn era micca a vostra colpa, a mo cara Nina. Cum'è sempre, a vostra cuuperazione cun mè hà fattu un mira innocente, è l'implicazione di u duttore Beach in u mo salvamentu hà attiratu l'attenzione di a so famiglia. Ghjesù Cristu ! Sò solu un auguriu ambulante di a morte, nò ? "disse, più cun introspezione chè autocommiserazione.
    
  Lascià u corpu tremulu di Nina, è per una stonda ci vulia à tirà, ma u lasciò à i so pinsamenti. Sam puderia capisce assai bè chì questu hà tassatu i so dui amichi in cunseguenza. Fighjendu à Ajo, chì era pusatu di fronte à ellu, mentre chì i roti di l'aviò sbattevanu in l'asfaltu crackatu, un pocu ingrossu di l'antica pista cù a forza d'un Ercole. L'Egizianu sbatteva assai lentamente, signalendu à Sam per rilassate è ùn reagisce micca cusì rapidamente.
    
  Sam annuì tranquillamente è preparatu mentalmente per u prossimu viaghju à u Lavu Tana. Prestu, Super Hercules si firmò gradualmente, è Sam hà vistu Perdue fighjulà a reliquia di a Scala Sacra. L'espluratore miliardariu à i capelli d'argentu ùn era più allegru cum'è prima, ma invece si lamentava di a so ossessione per l'artefatti storichi, e so mani intrecciate chì pendevanu liberamente trà e so cosce. Sam pigliò un respiru prufondu. Questu era u peghju tempu per e dumande mundani, ma era ancu una infurmazione assai impurtante chì avia bisognu. Scegliendu u mumentu più tattutu ch'ellu pudia, Sam guardò à Patrick silenziu prima di dumandà à Perdue, "Nina è eiu avemu una vittura per ghjunghje à u Lavu Tana, Perdue?"
    
  "Avete capitu. Questu hè un pocu Volkswagen inconspicuous. Spergu chì ùn vi dispiace ", disse Perdue debbuli. L'ochji bagnati di Nina si vultonu in daretu è sbulicò mentre pruvava di piantà e so lacrime prima di esce da l'aviò enormu. Pigliò a manu di Perdue è a strinse. A so voce vacillò mentre li bisbigliava, ma e so parolle eranu assai menu sconvolgenti. "Tuttu chì pudemu fà avà hè di assicurà chì quellu bastardo à duie facce riceve ciò chì si merita, Perdue. A ghjente interagisce cun voi perchè tù, perchè site entusiasmu di l'esistenza è interessatu in e cose belle. Avarete a strada per un megliu standard di vita cù u vostru geniu, cù i vostri invenzioni ".
    
  In u sfondate di a so voce fascinante, Perdue pudia discernisce vagamente u scricchiolu di l'apertura di a copertina posteriore è l'altri persone chì si preparanu à caccià a Box Sacra da a prufundità di u Monti Yeha. Pudeva intesu Sam è Ajo discutendu u pesu di a reliquia, ma tuttu ciò ch'ellu hà veramente intesu eranu i sentenzi finali di Nina.
    
  "Tutti avemu decisu di travaglià cun voi assai prima chì i cuntrolli sò sbulicati, u mo zitellu", ammette. "È u duttore Beach hà decisu di salvà voi perchè sapia quantu era impurtante per u mondu. U mo Diu, Perdue, sì più chè una stella in u celu à a ghjente chì ti cunnosce. Siete u sole chì ci mantene tutti in equilibriu, mantenenduci caldi è facenduci prusperà in orbita. A ghjente brama a vostra presenza magnetica, è s'ellu aghju da more per quellu privilegiu, allora sia cusì ".
    
  Patrick ùn vulia micca interrompe, ma avia un calendariu à rispettà, è s'avvicinò pianu pianu per indicà chì era ora di lascià. Perdue ùn sapia micca cum'è reagisce à e parolle di devozione di Nina, ma pudia vede Sam chì stava quì in tutta a so gloria ruvida, braccia incrociate è surrisu cum'è s'ellu sustene i sentimenti di Nina. "Femu, Perdue", disse Sam ansiosamente. "Ricemu a so maledetta scatula è andemu à u Mago."
    
  "Devi ammette, vogliu Karsten di più", Perdue ammette amaramente. Sam s'avança vers lui et lui posa une main ferme sur l'épaule. Quandu Nina hà seguitu à Patrick à l'Egizianu, Sam hà spartu in secretu un cunfortu speciale cù Perdue.
    
  "Aghju salvatu sta nutizia per u vostru anniversariu", hà dettu Sam, "ma aghju qualchì infurmazione chì puderia appacià u vostru latu vendicativu per ora".
    
  "Chì?" - dumandò Perdue, digià interessatu.
    
  "Ricurdatevi, m'avete dumandatu di scrive tutte e transazzione, nò? Aghju scrittu tutte l'infurmazioni chì avemu cullatu nantu à sta excursione sana è ancu u Magu. Ti ricordi chì m'avete dumandatu di tene un ochju nantu à i diamanti chì u vostru pòpulu hà acquistatu è cusì," Sam cuntinuò, circandu di abbassà soprattuttu a so voce, "perchè vulete plantàli in a mansione di Karsten per inquadrare u membru principale di u Negru. Sun, nò ? "
    
  "Iè? Iè, iè, chì ne? Avemu sempre bisognu di truvà un modu per fà questu una volta chì avemu finitu di ballà à u fischiu di l'autorità etiopi, Sam ", scaccò Perdue in un tonu chì tradiva u stress chì stava affucatu.
    
  "Mi ricordu chì avete dettu chì vulete catturà una serpente cù a manu di u vostru nemicu o qualcosa", spiegò Sam. "Allora, aghju pigliatu a libertà di spinning sta bola per voi".
    
  Le guance di Perdue arrossarono di intriga. "Cumu?" - bisbigliò aspramente.
    
  "Aviu avutu un amicu - ùn dumandate micca - scuprite induve e vittime di u Magu anu ricevutu i so servizii", hà spartu Sam in fretta prima chì Nina puderia cumincià à circà. "E cum'è u mo novu amicu espertu hà sappiutu di pirate in i servitori di l'informatica di l'Austriacu, hè accadutu chì u nostru stimatu amicu di Black Sun apparentemente hà invitatu l'alchimista scunnisciutu à a so casa per un affare lucrativu".
    
  U visu di Perdue s'illuminò è una parvenza di un surrisu apparsu sopra.
    
  "Tuttu ciò chì avemu da fà avà hè di purtà u diamante annunziatu à l'estate di Karsten da u marcuri, è dopu guardemu chì a serpente hè muzzicata da u scorpione finu à chì ùn ci hè più velenu in e nostre vene", Sam righignò.
    
  "Sgiò Cleave, sì un geniu", hà nutatu Perdue, piantendu un basgiu fermu nantu à a guancia di Sam. Nina s'hè firmatu in modu mortu mentre entra è incrocia i braccia sopra u so pettu. Alzando un sopracciglio, ùn pudia chè speculà. "Scozzesi. Cum'è s'è purtendu falde ùn hè micca abbastanza per pruvà a so virilità ".
    
    
  27
  desertu umitu
    
    
  Mentre Sam è Nina imballava a so jeep per u viaghju à Tana Kirkos, Perdue hà parlatu cù Ajo nantu à l'Etiopiani lucali chì l'accumpagnavanu à u situ archeologicu daretu à u Monti Yeha. Patrick hà prestu unitu à elli per discutiri i dettagli di a so consegna cù u minimu fuss.
    
  " Chjamu u culunellu. Yeemen per fà sapè quandu ghjunghjemu. Il ne restera qu'à se contenter d'elle ", a déclaré Patrick. "Fin chì ellu hè quì quandu a Santa Box hè tornata, ùn vecu micca perchè duvemu dì à quale latu simu".
    
  "Troppu veru, Paddy," accunsenu Sam. "Ricordate solu, qualunque sia a reputazione di Perdue è Ajo, rapprisente u Regnu Unitu sottu u cumandamentu di u tribunale. Nimu ùn hè permessu di molestà o attaccà à nimu per rinvià a reliquia ".
    
  "Hè ghjustu", Patrick accunsentì. "Questa volta avemu una eccezzioni internaziunale sempre chì rispettemu i termini di l'accordu, è ancu Yimenu deve aderisce à questu".
    
  "Mi piace assai u gustu di sta mela", Perdue suspirò mentre aiutava i trè omi di Ajo è Patrick à elevà l'Arca finta in u camion militare chì avianu preparatu per u trasportu. "Questu distributore espertu di scatula mi scuzzulate ogni volta chì u fighjulu."
    
  "Oh!" - sclamò Nina, vultendu u nasu à a vista di Perdue. "Aghju capitu. Mi mandate luntanu da Aksum per chì Yimenu è eiu ùn ci interferiscenu micca, ehi ? È mandate à Sam per assicurassi chì ùn mi sguassate micca a guinzaglia.
    
  Sam è Perdue stavanu fiancu à fiancu, scegliendu di stà in silenziu, ma Ajo ridacchiò è Patrick si spostò trà ella è l'omi per salvà u mumentu. "Questu hè veramente u megliu, Nina, ùn pensate micca? Vogliu dì, avemu veramente bisognu di furnisce i diamanti rimanenti à a Nazione di u Dragone Egizianu ... "
    
  Sam fece una striscia, pruvatu di ùn ride micca di Patrick chì chjamava incorrectamente l'Ordine di i Stargazers "poveru", ma Perdue surrisu apertamente. Patrick guardò in daretu à l'omi cù rimproveru prima di vultà a so attenzione à u picculu storicu spaventoso. "Anu bisognu urgente di e petre, è cù a consegna di l'artefattu ..." continuò, circandu di calmà. Ma Nina simpricimenti alzò a manu è strinse a testa. "Lasciate solu, Patrick. Ùn hà micca impurtanza. Andaraghju à arrubà qualcosa d'altru da stu poviru paese in nome di a Gran Bretagna, solu per evità l'incubo diplomaticu chì hè sicuru d'evocà in a mo mente se vedo di novu quellu idiota misoginu ".
    
  "Avemu da andà, Efendi", hà dettu Ajo Perdue, per grazia di disattivà a tensione incombente cù a so dichjarazione seria. "Se esitemu, ùn ci ghjunghjeremu micca à tempu".
    
  "Iè! Tuttu u mondu hè megliu à prestu, "Perdue hà suggeritu. "Nina, tu è Sam ci incontrerete quì in vinti quattru ore esattamente cù i diamanti di u monasteru isulanu. Allora duvemu vultà à u Cairo in tempu record ".
    
  "Chjamatemi un picker", aggrottò Nina, "ma mi manca qualcosa? Pensu chì sti diamanti duveranu diventà a pruprietà di u prufessore. Società archeologica egiziana Imru.
    
  "Iè, questu era l'affare, ma i mo brokers anu ricevutu una lista di petre da u prufissore. A ghjente di Imru era in a cumunità, mentre chì Sam è eiu eramu in cuntattu direttu cù u Maestru Penekal ", spiegò Perdue.
    
  "Oh Diu, mi sentu un doppiu jocu", disse, ma Sam hà pigliatu gentilmente u so bracciu è l'hà alluntanatu da Perdue cun un cori: "Saluti, vechju!" Andemu, duttore Gould. Avemu bisognu di fà un crimine è avemu pocu tempu per fà ".
    
  "Diu, i pomi marchi di a mo vita", si lamentò mentre Perdue l'hà salutatu.
    
  "Ùn vi scurdate di fighjà u celu!" Perdue scherzava prima di apre a porta di u passageru di u vechju camion in rallentamentu. In u backseat, a reliquia hè stata guardata da Patrick è i so omi mentre Perdue cavalcava fucile cù Ajo à a rota. L' ingegnere egizianu era sempre u megliu guida in a regione, è Perdue pensava chì s'ellu avia guidatu a vittura ellu stessu, ùn avissi micca avutu da dà direzzione.
    
  Sottu a cupertura di a bughjura, un gruppu d'omi traspurtò a Scala Sacra à u situ di scavi nantu à u Monti Yeha per rinvià u più prestu pussibule cù u più pocu prublema da l'Etiopi arrabbiati. Un grossu camionu di culore bruttu scricchiolava è rugia longu à una strada di buche, dirigendu à u livante versu u famosu Axum, chì si crede u locu di riposu di l'Arca biblica di l'Alianza.
    
  Dirigenti à u suduvestu, Sam è Nina corse versu u Lavu Tana, chì li avissi pigliatu almenu sette ore in a jeep chì li furnia.
    
  "Femu a cosa bona, Sam?" - dumandò, scuppiendu a barretta di cioccolata. "O simu solu perseguite l'ombra di Purdue?"
    
  "Aghju intesu ciò chì li avete dettu in Hercules, u mo amore", rispose Sam. "Femu questu perchè hè necessariu". L'hà guardatu. "Intendevi veramente ciò chì li dissi, nò? O vulete solu fà chì si senti menu merda ?
    
  Nina hà rispostu à riluttante, utilizendu a masticazione cum'è una manera di stallà per u tempu.
    
  "L'unicu ciò chì sò," Sam hà spartutu, "hè chì Perdue hè statu torturatu da Black Sun è lasciatu per mortu ... è questu solu face chì tutti i sistemi entranu in un bagnu di sangue".
    
  Dopu chì Nina hà inghiottitu u caramelu, hà guardatu e stelle chì nascenu una dopu l'altra sopra à l'orizzonte scunnisciutu versu chì si dirigìanu, dumandandu quante di elle eranu potenzalmentu diaboliche. "A filastrocca hà più sensu avà, sapete? Scintille, scintilla, stella piccola. Cume mi dumandu quale site ".
    
  "Ùn aghju mai veramente pensatu à questu modu, ma ci hè un misteru in questu. Ai ragione. È ancu fà un desideriu à una stella filante ", aghjunse, fighjendu a bella Nina, sughjendu a punta di e so dita per savurà a cioccolata. "Ti fa dumandassi perchè una stella cadente puderia, cum'è un geniu, cuncede i vostri desideri".
    
  "E sapete quantu sò veramente cattivi sti bastardi, nò ? Se basate i vostri desideri nantu à u soprannaturale, pensu chì site obligatu à piglià u culo. Ùn deve micca aduprà anghjuli caduti, o dimònii, qualunque sia l'infernu chì sò chjamati, per alimenta a vostra avidità. Hè per quessa chì qualcunu chì usa... "Si sminticava. "Sam, questa hè a regula chì tù è Perdue applicate à u prufessore. Imr o Karsten?
    
  "Chì hè a regula? Ùn ci hè nisuna regula ", hà difesu educatamente, l'ochji incollati à a strada difficiule in a bughjura chì s'arricava.
    
  "Hè pussibule chì l'avidità di Karsten guidà à a so distruzzione, utilizendu i diamanti di u Mago è di u Re Salomone per caccià u mondu di ellu?" suggerì ella, parendu terribilmente cunfidendu in sè stessu. Hè ora chì Sam cunfessi. U storicu sfacciatu ùn era micca stupidu, è, in più, facia parte di a so squadra, cusì meritava di sapè ciò chì si passava trà Perdue è Sam è ciò chì speravanu di ottene.
    
  Nina durmiu per circa trè ore di fila. Sam ùn si lagnava micca, ancu s'ellu era cumplettamente stancu è battendu per stà svegliu nantu à a strada monotona, chì in u megliu s'assumigliava à un cratere cù l'acne severa. Versu undici ore, l'astri brillavanu pristinely contr'à u celu intaccatu, ma Sam era troppu occupatu à ammirazione di e zone umide chì fighjàvanu a strada di terra ch'elli guidavanu versu u lavu.
    
  "Nina?" disse, suscitandola u più dolcemente pussibule.
    
  "Semu digià quì?" - murmurò ella scossa.
    
  "Quasi", hà rispostu, "ma aghju bisognu di vede qualcosa".
    
  "Sam, ùn sò micca d'umore per i vostri avanzati sessuali giovanili avà", aggrottò le sopracciglia, ancora gracchiando come una mummia rianimata.
    
  "No, sò seriu", insistia. "Fighjate. Basta à guardà fora di a vostra finestra è dimmi se vede ciò chì vecu.
    
  Ella ubbidì cù difficultà. "Vecu a bughjura. Hè u mezzu di a notte ".
    
  "A luna hè piena, dunque ùn hè micca cumplitamenti scuru. Dimmi ciò chì notate in stu paisaghju ", insistia. Sam paria cunfusu è turbatu à u stessu tempu, qualcosa di completamente fora di caratteru per ellu, cusì Nina sapia chì deve esse impurtante. Ella guardò più attentamente, circandu di capisce ciò chì vulia dì. Hè solu quandu si ricurdò chì l'Etiopia era un paisaghju in gran parte aridu è desertu ch'ella capì ciò chì vulia dì.
    
  "Viaghju nantu à l'acqua?" ella dumandò cun cura. Allora u colpu pienu di a stranezza l'hà colpitu è esclamò: "Sam, perchè andemu in l'acqua?"
    
  I pneumatici di u jeep eranu bagnati, ancu s'è a strada ùn era micca inundata. Da ogni latu di a strada di ghiaia, a luna illuminava i banchi di sabbia rampanti chì sbattevanu in u ventu dolce. Perchè a strada era ligeramente rialzata sopra u tarrenu bruttu circundante, ùn era ancu sottumessu in l'acqua quantu u restu di u circondu.
    
  "Ùn avemu micca da esse cusì", rispose Sam, alzendu e spalle. "In quantu à sapè, stu paese hè famosu per a siccità, è u paisaghju deve esse cumpletamente seccu".
    
  "Aspetta", disse, accendendu a luce di u tettu per verificà a mappa chì Ajo li avia datu. "Lasciami pensà, induve simu avà?"
    
  "Avemu appena passatu Gondar circa quindici minuti fà", hà rispostu. "Avà duvemu esse vicinu à Addis Zemen, chì hè à circa quindici minuti da Wereta, a nostra destinazione, prima di piglià a barca à traversu u lavu".
    
  "Sam, sta strada hè à circa diciassette chilometri da u lavu!" - ella gasped, misurà a distanza trà a strada è u corpu d'acqua più vicinu. "Ùn pò esse acqua di u lavu. Puderia?"
    
  "No," Sam accunsentì. "Ma ciò chì mi maraviglia hè chì, secondu a ricerca preliminare di Ajo è Perdue durante sta raccolta di basura di dui ghjorni, ùn ci hè stata pioggia in questa regione da più di dui mesi! Allora, mi piacerebbe sapè induve u lavu hà pigliatu l'acqua extra per copre sta strada maledetta ".
    
  "Questu", scuzzulò a so testa, incapaci di capisce, "ùn hè micca ... naturali".
    
  "Avete capitu ciò chì significa questu, nò?" Sam suspirò. "Avemu da ghjunghje à u monasteru solu per l'acqua".
    
  Nina ùn pareva troppu infelice cù i novi sviluppi : "Pensu chì hè una bona cosa. Sposta interamente in l'acqua hà i so vantaghji - serà menu notu chè fà cose turistiche ".
    
  "Chi voli dì?"
    
  "Suggeriu di piglià una canoa da Veret è di fà tuttu u viaghju da quì", hà suggeritu. "Nisun cambiamentu di trasportu. Ùn avete bisognu di scuntrà i lucali per questu, sapete? Pigliemu una canoa, mettemu un pocu di vestiti è raportemu questu à i nostri fratelli guardiani di diamanti ".
    
  Sam surrisu in a luce pallida chì falava da u tettu.
    
  "Chì?" - dumandò ella, micca menu sorpresa.
    
  "Oh, nunda. Amu solu a vostra nova onestà criminale, Dr Gould. Avemu da esse attenti à ùn perde micca completamente à u Latu Oscuru ". Hà sorrisu.
    
  "Oh, cazzo," disse, surridendu. "Sò quì per fà u travagliu. Inoltre, sapete quantu odiu a religione. In ogni casu, perchè cazzo sò sti monachi chì nascondenu diamanti in ogni modu?
    
  "Bon puntu", ammette Sam. "Ùn possu aspittà per arrubà un gruppu di persone umili è cortesi di l'ultima ricchezza chì anu in u so mondu". Cum'ellu avia temutu, Nina ùn li piacia micca u so sarcasmu è hà rispostu in un tonu uniforme: "Iè".
    
  "Per via, quale ci darà una canoa à una mane di mane, duttore Gould?" - dumandò Sam.
    
  "Nimu, pensu. Avemu da piglià solu in prestitu unu. Saria da cinque ore prima ch'elli si sveglianu è anu nutatu ch'elli mancavanu. Tandu seremu digià selezziunati i monaci, nò ? " s'aventura.
    
  "Senza divinità", hà surrisu, trascinendu a jeep in una marcia bassa per negozià e buche difficili nascoste da a strana corsa d'acqua. "Tu sì assolutamente senza divinità".
    
    
  28
  Arrubinamentu di a tomba 101
    
    
  À u mumentu ch'elli ghjunghjenu à Vereta, a jeep minacciava di immerse in trè piedi d'acqua. A strada sparì parechji chilometri fà, ma cuntinueghjanu à marchjà versu a riva di u lavu. A copertura di notte era necessaria per a so infiltrazione riescita in Tana Kirkos prima chì troppu persone si mettenu in u so modu.
    
  "Avemu da piantà, Nina," Sam suspirò senza speranza. "Ciò chì mi preoccupa hè cumu vulteremu à u puntu di scontru se a jeep affunda."
    
  "U preoccupazioni sò per un'altra volta", rispose ella, pusendu a so manu nantu à a guancia di Sam. "Avà avemu da finisce u travagliu. Basta à fà un gestu à u tempu, altrimenti faremu, perdona u jocu di parole, affucà in l'ansietà è falla a missione ".
    
  Sam ùn pudia micca discutiri cun questu. Ella avia ragiò, è u so suggerimentu per ùn esse sopraffattu prima chì ci era una suluzione hà avutu sensu. Firmò a vittura à l'entrata di a cità à a matina. Da quì, avissiru bisognu di truvà una sorta di barca per arrivà à l'isula u più prestu pussibule. Hè statu un longu viaghju per ghjunghje ancu à e sponde di u lavu, è ancu di filà à l'isula.
    
  A cità era in u caosu. E case spariscanu sottu à a pressione di l'acqua, è a maiò parte gridavanu "stregoneria" perchè ùn ci era micca pioggia, chì hà causatu l'inundazione. Sam dumandò à unu di i lucali assittati nantu à i scalini di a municipalità induve puderia piglià una canoa. L'omu hà ricusatu di parlà à i turisti finu à chì Sam hà tiratu fora un pezzu di birra etiopia per pagà.
    
  "M'hà dettu chì ci sò stati panni di energia in i ghjorni chì anu preghjuntu l'inundazioni", disse Sam à Nina. "In cima, tutte e linee elettriche sò cascate una ora fà. Queste persone avianu cuminciatu à evacuare in ore seri prima, cusì sapianu chì e cose andavanu à piglià una brutta volta.
    
  "I poveri. Sam, avemu da piantà questu. Sia chì tuttu questu hè veramente fattu da un alchimistu cù cumpetenze speciali hè sempre un pocu farfetched, ma duvemu fà tuttu ciò chì hè pussibule per piantà u bastardo prima chì u mondu sanu sia distruttu ", disse Nina. "In casu ch'ellu hà in qualche modu a capacità di utilizà a trasmutazione per causà disastri naturali".
    
  Cù sacchetti compacti nantu à u so spinu, seguitanu u vuluntariu sulitariu uni pochi di blocchi à u College of Agriculture, tutti i trè vadinu per l'acqua di ghjinochju. Intornu à elli, i paisani s'eranu sempre, gridendu avvirtimenti è suggerimenti l'un à l'altru, chì certi circavanu di salvà a so casa, mentri àutri vulianu scappà à un penditu più altu. U ghjovanu chì avia purtatu Sam è Nina si firmò infine davanti à un grande magazzinu in u campus è indicò un attellu.
    
  " Eccu, questu hè un attellu di fabricazione di metalli induve insignemu classi in a custruzzione è l'assemblea di l'equipaggiu agriculu. Forse pudete truvà unu di i tankwa chì i biologhi tene in u granaghju, signore. L'utilizanu per piglià campioni nantu à u lavu ".
    
  "Un tan-?" Sam hà pruvatu à ripetiri.
    
  "Tankva", u ghjovanu surrisu. "A barca chì facemu da uh, pa-p... papiru? Crescenu in u lavu è avemu fattu barche da elli da l'epica di i nostri antenati ", spiegò.
    
  "È tù? Perchè fate tuttu questu?" Nina li dumandò.
    
  "Aspettu a mo surella è u so maritu, signora", hà rispostu. "Andemu tutti à est à a splutazioni di famiglia, sperendu à alluntanassi da l'acqua".
    
  "Bè, stai attentu, ok?" Nina disse.
    
  "Tu ancu," disse u ghjovanu, si precipitò in daretu à i scalini di a municipalità induve l'avianu trovu. "Bona Furtuna!"
    
  Dopu uni pochi di minuti frustranti di sfondate in u picculu magazzinu, infine si sò inciampati in qualcosa chì vale a pena. Sam trascinò Nina à traversu l'acqua per un bellu pezzu, illuminendu a strada cù a so lanterna.
    
  "Sapete, hè un rigalu di Diu chì ùn piove micca", bisbigliò.
    
  "Pensu a listessa cosa. Pudete imaginà stu viaghju nantu à l'acqua cù i periculi di fulmini è piogge forti chì impediscenu a nostra visione ? ellu accunsentì. "Eccu! Lassù. Sembra una canoa ".
    
  "Iè, ma sò terribilmente chjuchi", si lagnò di sta vista. U vasu artighjanali era pocu abbastanza grande per Sam solu, per ùn dì micca tutti dui. Truvà nunda altru ancu remotamente utile, i dui anu affruntatu una decisione inevitabbile.
    
  "Tu devi andà sola, Nina. Semplicemente ùn avemu micca tempu per sciocchezza. L'alba venerà in menu di quattru ore, è tù sì ligera è petite. Viaghjài assai più veloce solu, "Sam spiegò, temendu di mandà a sola in un locu scunnisciutu.
    
  Fora, parechje donne gridavanu cum'è u tettu di a casa s'hè colapsatu, chì incitava Nina à ricuperà i diamanti è finisce u soffrenu di e persone innocenti. "Ùn vogliu micca veramente", ammette. "Stu pensamentu mi terrorizza, ma andaraghju. Vogliu dì, chì puderia vulete una mansa di monaci celibati amatori di a pace da un pallidu ereticu cum'è mè?
    
  "Eccettu chì ti brusgià nantu à u rocu?" disse Sam senza pensà, pruvendu à esse divertente.
    
  Un slap nant'à u bracciu trasmette a cunfusione di Nina à a so assunzione imprudente, prima ch'ella li fessi segnu di calà a canoa. Per i prossimi quarantacinque minuti l'anu tiratu longu à l'acqua finu à truvà una zona aperta senza edifici o recinzioni per bluccà a so strada.
    
  "A luna illuminarà u vostru caminu, è e luci nantu à i mura di u monasteru indicà u vostru scopu, amatu. Stai attentu, ok?" Pigliò a so Beretta cun un clip frescu in manu. "Attenzione à i coccodrilli", disse Sam, cugliendula è tenendula strettamente in braccia. In verità, era terribilmente preoccupatu per u so sforzu sulitariu, ma ùn hà micca osatu aggravà e so paure cù a verità.
    
  Mentre Nina drappava u mantellu di burlap nantu à u so corpu petite, Sam sintia un nodu in a so gola à i periculi ch'ella avia da affruntà sola. "Seraghju quì à aspittà per voi à a municipalità".
    
  Ùn hà micca vultatu in daretu cum'ella hà cuminciatu à remà, è ùn hà dettu una sola parolla. Sam hà pigliatu questu com'è un signu chì era focu annantu à u so compitu, quandu in fattu ella pienghje. Ùn pudia mai sapè quant'ella era terrificata di viaghjà sola in un anticu monasteru, senza idea di ciò chì l'aspittava quì, mentre ch'ellu era troppu luntanu per salvalla s'ellu succede qualcosa. Ùn era micca solu a destinazione scunnisciuta chì spaventava Nina. U pensamentu di ciò chì stava sottu à l'acqua crescente di u lavu - u lavu da u quale sorge u Nilu Blu - l'hà spavintata. Per furtuna per ella, però, parechji di i citadini avianu a listessa idea chì ella, è ùn era micca sola in u vastu strittu d'acqua chì avà piatta u veru lavu. Ùn avia micca idea d'induve cuminciò u veru Lavu Tana, ma cum'è Sam avia struitu, tuttu ciò ch'ella avia da fà era cercà e fiamme di i pignatti di focu longu à i mura di u monasteru di Tana Kirkos.
    
  Era terrificante di stà à galla trà tante barche simili à canoe, per sente a ghjente intornu à ella parlà in lingue ch'ella ùn capisce micca. "Pensu chì questu hè ciò chì attraversà u fiume Styx", si disse cun piacè mentre pagaia à un ritmu forte per ghjunghje à a so destinazione. "Tutte e voci; tutti i bisbigli di tanti. Omi è donne è dialetti diffirenti, tutti navigendu in a bughjura nantu à l'acque nere per a grazia di i dii ".
    
  U storicu hà guardatu u celu chjaru è stellatu. I so capelli scuri sbattevanu in u ventu dolce sopra l'acqua, spuntavanu da sottu à u so cappucciu. "Twinkle, twinkle, Little Star", bisbigliò, stringendu u manicu di a so arma di focu mentre e lacrime si ruttanu in silenziu nantu à e so guance. "Cazzo di male hè quellu chì site."
    
  Solu l'urli chì ritruvavanu à traversu l'acqua li ramintàvanu ch'ella ùn era micca amaramente sola, è in u luntanu hà avvistu u debole splendore di i fochi chì Sam avia parlatu. In qualchì locu in a distanza, una campana di a chjesa sonava, è in prima paria d'allarmà a ghjente in i battelli. Ma po si cuminciaru à cantà. À u principiu, era una varietà di melodie è chjavi diffirenti, ma pocu à pocu a ghjente di a regione Amhara hà cuminciatu à cantà à l'unison.
    
  "Hè questu u so innu naziunale?" Nina si dumandava à voce alta, ma ùn osava dumandà a paura di dà a so identità. "No, aspetta. Questu hè ... un innu ".
    
  In u luntanu, u sonu d'una campana scura ritruvava à traversu l'acqua mentre nascenu onde novi, chì parevanu da nulla. Ella hà intesu chì certi pirsuni piantà a so canzone per gridà d'orrore, mentre chì altri cantavanu più forte. Nina strinse l'ochji chjusi mentre l'acqua ondulava violentemente, lascendu senza dubbitu ch'ellu puderia esse un crocodile o un ippopotamu.
    
  "O diu!" - gridò mentre u so tank s'inclinava. Attaccatu à u remo cù tutte e so forze, Nina remò più veloce, sperendu chì quellu mostru chì era quì sottu, sceglie un altru canoa è a lasciassi campà uni pochi di ghjorni di più. U so core hà cuminciatu à battevi in modu salvaticu cum'è ella sentia i stridi di a ghjente in qualchì locu daretu à ella cù u sonu forte di l'acqua spruzzata chì finisci in un ulu luttu.
    
  Qualchissia criatura avia catturatu una barca piena di persone, è Nina hè stata spaventata da u pensamentu chì in un lavu di questa dimensione, ogni cosa vivente avia fratelli è surelle. Ci era assai più attacchi à vene sottu à a luna indifferente induve a carne fresca apparsu sta sera. "Pensu chì scherzassi nantu à i coccodrilli, Sam", disse ella, sbulicata da a paura. Incunsciente, hà imaginatu chì a bestia culpèvule era esattamente ciò chì era. "Dimònii d'acqua, tutti", croaked cum'è u so pettu è e braccia brusgiate da u sforzu di pagaia à traversu l'acque perfide di u Lavu Tana.
    
  À quattru ore di a matina, u tankva di Nina l'hà purtatu à a riva di l'isula di Tana Kirkos, induve i diamanti rimanenti di u rè Salomonu eranu oculati in u cimiteru. Sapia u locu, ma ancu Nina ùn avia micca una idea precisa induve e petre seranu guardate. In un casu? In un saccu? In un cercuettu, Diu ùn ci vole ? Quandu s'avvicinava à a fortezza custruita in i tempi antichi, u storicu era allevatu da una cosa dispiacevule: risultò chì u nivellu di l'acqua crescente l'hà purtatu direttamente à u muru di u monasteru, è ùn hà micca bisognu di passà per un terrenu periculosu. infestatu da guardiani o animali scunnisciuti.
    
  Utilizendu a so bussola, Nina hà determinatu u locu di u muru ch'ellu avia da sfondà, è utilizendu una corda di arrampicata, hà ligatu a so canoa à un supportu sporgente. I monachi eranu febbrilmente occupati à riceve a ghjente à l'entrata principale, è ancu di trasfurmà e so pruvisti alimentari à e torre più altu. Tuttu stu caos hà benefiziu a missione di Nina. Ùn sò micca solu i monachi troppu occupati per attentu à l'intrusi, ma u sonu di a campana di a chjesa assicurava chì a so prisenza ùn saria mai rilevata da u sonu. In fondu, ùn hà micca bisognu di sneak around o di stà tranquilla mentre ella fece u so modu in u cimiteru.
    
  Camminendu intornu à u sicondu muru, era piacè di truvà u cimiteru esattamente cum'è Perdue l'avia descrittu. Contrairement à la carte approximative qu'on lui avait donnée de la zone qu'elle devait trouver, le cimetière lui-même était beaucoup plus petit. In fatti, hà trovu facilmente à u primu sguardu.
    
  Questu hè troppu faciule, hà pensatu, sintendu un pocu imbarazzatu. Forse site cusì cusì abituatu à scavà in a merda chì ùn pudete micca apprezzà ciò chì si chjama un "felice accidente".
    
  Forse a so furtuna avaristi cun ella abbastanza longu chì l'abate, chì hà vistu a so trasgressione, a catturà.
    
    
  29
  Karma di Bruichladdich
    
    
  Cù a so ultima obsessione per l'entrenamentu di fitness è di forza, Nina ùn pudia micca discutiri cù i beneficii, avà ch'ella avia da aduprà u so cundizionamentu per evità di chjappà. A maiò parte di u sforzu fisicu hè stata fatta abbastanza cunfortu mentre hà scalatu a barriera di u muru internu per truvà u so modu in a sezione più bassa adiacente à a sala. Stealthily, Nina hà acquistatu l'accessu à una seria di tombe chì parevanu strette trincee. Li ricurdò di a linea di vagoni di ferrovia spaventosi chì eranu situati più bassu di u restu di u cimiteru.
    
  Ciò chì era inusual era chì a terza tomba marcata nantu à a mappa avia una lastra di marmura sorprendentemente nova, soprattuttu cumparatu cù i rivestimenti chjaramente purtati è sporchi di tutti l'altri in a fila. Ella suspettava chì era una indicazione di accessu. Quandu s'avvicinava, Nina hà nutatu chì a petra principale hà scrittu nantu à e parolle "Ephippas Abizitibod".
    
  "Eureka!" - si disse, cuntenta chì a scuperta era esattamente induve duvia esse. Nina era unu di i migliori stòrici in u mondu. Ancu s'ellu era un espertu di punta in a Sicunna Guerra Munniali, hà ancu avutu una passione per a storia antica, l'apocrifi è a mitulugia. E duie parolle scolpite in u granitu anticu ùn rapprisentanu micca u nome di qualchì monacu o benefattore canonizatu.
    
  Nina si inginocchiava nant'à u marmaru è passava e so dite nantu à i nomi. "Sò quale sì", cantò allegramente, cum'è u monasteru hà cuminciatu à piglià l'acqua da e crepe in i mura esterni. "Ephippas, sì u dimòniu chì u rè Salomone hà assuciatu per alzà a pesante petra di u so tempiu, una tamanta lastra assai simile à questu", bisbigliò ella, esaminendu attentamente a tomba per truvà un dispositivu o una leva per apre. "E Abizifibod," annunciò fieru, sguassendu a polvera di u so nome cù a so palma, "tu era quellu bastardo cattivu chì aiutava i maghi egiziani contr'à Mosè..."
    
  Di colpu, a lastra cuminciò à mossa sottu à i so ghjinochji. "Santa merda!" - esclamò Nina, retrocendu è fighjendu drittu à a croce di petra giganti stallata nant"à u tettu di a cappella maiò. "Scusa".
    
  Nota à sè stessu, hà pensatu, chjamate u Babbu Harper quandu tuttu hè finitu.
    
  Ancu s'ellu ùn ci era micca una nuvola in u celu, l'acqua cuntinueghja à cullà più altu. Mentre Nina si scusava à a croce, un'altra stella filante hà pigliatu l'ochju. "Oh dieu!" - gemì, strisciandu in u fangu per esce da a strada di u marmaru animatu uniformemente. Eranu cusì grossi in larghezza chì l'anu istantaneamente sfracicà i so gammi.
    
  A cuntrariu di l'altri lapidi, questu portava i nomi di i dimònii liati da u rè Salomonu, dichjarà irrefutabilmente chì era quì chì i monachi conservavanu i diamanti persi. Mentre a lastra si sbatteva in a cunchiglia di granitu cù un sonu di macinazione, Nina fece una smorfia, pensendu à ciò chì vede. Fidèle à e so paure, hà scontru un scheletru chjinatu nantu à un lettu viole di ciò chì era una volta di seta. Una corona d'oru, intarsiata cù rubini è zaffiri, brillava nantu à u craniu. Era giallu pallidu, veru oru crudu, ma u duttore Nina Gould ùn importava micca a corona.
    
  "Induve sò i diamanti?" ella aggrottò la fronte. "Oh Diu, ùn mi dite micca chì i diamanti sò stati arrubati. No no". Cù tuttu u rispettu ch'ella pudia permette à quellu tempu è in queste circustanze, hà cuminciatu à esaminà a tomba. Pigliendu l'ossa una à una è murmurò senza riposu, ùn si n'avvisava micca cumu l'acqua inundava u canali strettu cù e tombe, induve era occupata à circà. A prima tomba piena d'acqua quandu u muru di l'accintu s'hè colapsatu sottu u pesu di l'aumentu di u lavu. E preghiere è lamentazioni eranu intesu da a ghjente in u latu più altu di a furtezza, ma Nina era ferma per ottene i diamanti prima chì tuttu era persu.
    
  Appena a prima tomba hè stata chjappata, a terra libera da quale era cuperta si vultò in terra. U cofanu è a tomba s'affondanu sottu à l'acqua, permettendu à u flussu di ghjunghje liberamente à a seconda tomba, ghjustu daretu à Nina.
    
  "Induve diavolo tenete i vostri diamanti, per l'amor di Diu?" - gridò à u sonu di pazzia di a campana di a chjesa.
    
  "Per amor di u celu?" - qualcunu hà dettu sopra à ella. "O per Mammon?"
    
  Nina ùn vulia micca guardà, ma l'estremità fridda di a canna di u fucile l'hà furzata à ubbidì. Sopra à ella era un ghjovanu monacu altu, chì pareva pusitivamente furioso. "Di tutte e notti quandu pudete profanà una tomba in cerca di tesoru, sceglite questu? Chì Diu hà pietà di tè per a vostra avidità diabolica, donna !
    
  Hè statu mandatu da l'abate mentre u monacu capu cuncintrau i so sforzi nantu à salvà l'ànime è delegate per l'evacuazione.
    
  "No per piacè! Possu spiegà tuttu! Mi chjamu a duttore Nina Gould ! - gridò Nina, alzendu e mani in rinunzione, senza avè idea chì a Beretta di Sam, infilata in a so cintura, era in vista. Si strinse a testa. U dettu di u monacu hà ghjucatu nantu à u grillu di u M16 ch'ellu teneva, ma i so ochji s'allargavanu è si chjudevanu nantu à u so corpu. Hè quì chì si ricurdò di a pistola. "Senti, sente!" - supplica ella. "Puderaghju spiegà."
    
  A seconda tomba s'hè affundata in sabbia movente, formata da u malu currente di l'acqua di u lagu fangosu, chì s'avvicinava à a terza tomba, ma nè Nina nè u monacu s'eranu avvistu.
    
  "Ùn spiecate micca nunda", esclamò, parendu chjaramente sbilanciatu. "State zittu! Lasciami pensà!" Pocu sà, ellu fighjulava u so pettu, induve a so cammisa à i buttoni s'era sparta è palesa un tatuu chì ancu fascinava Sam.
    
  Nina ùn osava tuccà u fucile chì portava, ma era disperata per truvà i diamanti. Ella avia bisognu di una distrazione. "Attenzione à l'acqua!" - gridò, fingendu u panicu è fighjendu u monacu per ingannà lu. Cum'ellu si vultò à fighjà, Nina s'arrizzò è chjappò cun friddu u martellu cù u culu di a so Beretta, chjappendulu à a basa di u so craniu. U monacu cascò in terra cun un colpu, è freneticamente rummaged in l'osse di u scheletru, ancu strappatu a tela di satin, ma nunda ùn ne vinni.
    
  Singhionzò furiosamente in a scunfitta, agitandu u stracciu viola in a so rabbia. U muvimentu siparava u craniu da a spina cù un crack grottescu chì torciava l'ossu di a testa. Dui picculi petri intaccati sò cascati da l'orbita di l'ochju è nantu à a tela.
    
  "Nisuna manera in l'infernu!" Nina gemì felice. "Avete lasciatu chì tuttu vi vene in testa, nò?"
    
  L'acqua lavò u corpu limp di u ghjovanu monacu è pigliò u so fucile d'assaltu, trascinendulu in a tomba fangosa sottu, mentre Nina cullighjava i diamanti, li rimpiccava in u so craniu, è avvolse a testa in tela viola. Quandu l'acqua sboccava nantu à u terzu lettu di tomba, hà misu u premiu in u so saccu è u ghjittassi in daretu.
    
  Un lamentu pietoso ghjunse da un monacu annegatu à pochi metri da noi. Era capovoltu in una tornata in forma di funnel d'acqua torbida chì scorriva in u sotano, ma a griglia di drenu l'impedia di passà. Allora hè statu lasciatu à affucà, chjappu in a spirale discendente di l'aspirazione. Nina duvia lascià. Era guasi l'alba, è l'acqua inondò tutta l'isula sacra inseme à l'anime disgraziate chì ci si rifuggiavanu.
    
  A so canoa hà saltatu salvaticu contr'à u muru di a seconda torre. S'ella ùn s'affrettava, scenderia cù a massa di terra è si mette morta sottu à a furia torbida di u lavu, cum'è u restu di i cadaveri liati à u cimiteru. Ma l'urli di gurgullu chì venenu di tantu in tantu da l'acqua frizzante sopra à u sotano gridavanu à a cumpassione di Nina.
    
  T"avia da sparà. Fuck it, a so cagna interna urgì. S'è tù ti preoccupi d'aiutàlu, a listessa cosa ti succede. D'altronde, prubabilmente vole solu catturà voi è tenevi per chjappà cù un bastone ghjustu allora. Sò ciò chì faria. Karma.
    
  "Karma," murmurò Nina, rendendu qualcosa dopu a so notte in a vasca calda cù Sam. "Bruich, ti aghju dettu chì Karma mi frustarà cù l'acqua. Aghju da fà e cose bè ".
    
  Maledendu si per a so superstizione banale, si precipitò à traversu u putente currente per ghjunghje à l'omu annegatu. I so braccia battevanu salvaticu mentre u so visu passava sottu à l'acqua mentre u storicu si precipitò versu ellu. In fondu, u prublema chì Nina hà affruntatu più era i so picculi frames. Simpricamente ùn hà micca pisatu abbastanza per salvà un omu adultu, è l'acqua l'hà sbattutu da i so pedi, appena si n'andò in u turbiniu turbulente, in quale più acqua di u lavu scorri.
    
  "Aspetta!" - gridò ella, circannu d"afferrassi à una di e sbarre di ferru chì sbarravanu e finestri stretti chì portavanu à u sotano. L'acqua era furiosa, l'amparò sottu è strappava l'esofago è i pulmoni senza resistenza, ma fece u so megliu per ùn alluntanà a so presa mentre stendeva à l'spalla di u monacu. "Afferra a mo manu! Pruvaraghju di caccià ti fora! " - gridò mentre l'acqua entrava in bocca. "Devu qualcosa à u maleditu gattu", disse à nimu in particulare mentre sentia a so manu vicinu à u so avantbracciu, stringhjendu u so bracciu.
    
  Cù tutte e so forze l'hà tiratu, ancu solu per aiutà à ripiglià u so fiatu, ma u corpu stancu di Nina cuminciò à fallu. È di novu pruvò senza successu, fighjendu cum'è i mura di u sotano craccavanu sottu à u pesu di l'acqua, prestu à colapsà nantu à i dui cù a morte inevitabbile.
    
  "Andemu!" gridò, decisu sta volta di appughjà u toe di u so stivale contr'à u muru è aduprà u so corpu cum'è leverage. A forza era troppu per e capacità fisiche di Nina, è si sentia a so spalla dislocata cum'è u pesu di u monacu è u scossa l'hà strappatu da u so rotatore. "Gesù Cristu!" - gridò in agonia appena prima chì a mare di fangu è di l'acqua l'inghiulisse.
    
  Cum'è a follia liquida di l'onda di l'oceanu chì sbatteva, u corpu di Nina s'hè strappatu violentemente è hè stata ghjittata versu u fondu di u muru sfondatu, ma ella sentia sempre a manu di u monacu chì a teneva strettamente. Quandu u so corpu chjappà à u muru una seconda volta, Nina hà pigliatu u bancu cù a so manu bona. "Com'è u to mento hè più altu", a so voce interna l'hà cunvinta. "Basta finta ch'ellu hè un colpu veramente duru, perchè s'ellu ùn fate micca, ùn vederete mai più a Scozia".
    
  Cù un ultimu rughjone, Nina s'alluntanò da a superficia di l'acqua, liberatu da a forza chì tena u monacu, è si precipitò in su cum'è una boa. Perde a cuscenza per un mumentu, ma quand'ellu sintì a voce di Nina, l'ochji si aprì. "Sì cun mè?" - gridò ella. "Per piacè pigliate qualcosa perchè ùn possu più sustene u vostru pesu! U mo bracciu hè assai dannatu!"
    
  Fece ciò ch'ella dumandò, mantenendusi nantu à i so pedi appittendu à una di e barre di a finestra vicinu. Nina era stancata finu à u puntu di perde a cuscenza, ma avia i diamanti è vulia truvà Sam. Ella vulia esse cun Sam. Si sentia sicura cun ellu, è avà ne avia bisognu di più chè nunda.
    
  Cunducendu u monacu feritu, cullà à a cima di u muru di l'incinta per seguità lu à u contrafurtu induve a so canoa aspittava. U monacu ùn l'hà micca perseguitatu, ma hà saltatu nantu à una piccula barca è hà rematu folle à traversu u lavu Tana. Fighjendu attornu disperatamente à ogni pocu di passi, Nina corse in daretu à Sam, sperendu ch'ellu ùn s'era ancu affucatu cù u restu di u Wereta. À l'alba pallida di a matina, cù e preghiere contr'à i predatori chì scappavanu di e so labbre, Nina s'hè alluntanatu da l'isula rimpicciata chì avà ùn era più chè un faru solitario in luntanu.
    
    
  trenta
  Judas, Brutus et Cassius
    
    
  Intantu, mentri Nina è Sam luttatu cù e so avversità, Patrick Smith hè statu incaricatu di urganizà a consegna di a Scala Sacra à u so locu di riposu nantu à u Monti Yeha, vicinu à Axum. Il préparait des documents qui devaient être signés par le colonel. Yeaman è u sgiò Carter per a trasmissione à a sede MI6. L'amministrazione di u sgiò Carter, cum'è capu di u MI6, allora presentava documenti à u tribunale di Purdue per rinvià u casu.
    
  Joe Carter era ghjuntu à l'aeroportu di Axum parechje ore prima per scuntrà u coronellu J. Yimenu è i rapprisentanti legali di u guvernu etiopiu. Avianu vigilà a consegna, ma Carter era prudente di esse in cumpagnia di David Perdue di novu, teme chì u miliardariu scozzese pruvassi à revelà a vera identità di Carter cum'è Joseph Karsten, un membru di primu livellu di u sinistru Ordine di u Sole Neru.
    
  Durante u viaghju à a cità di a tenda à a basa di a muntagna, a mente di Karsten corse. Purdue era diventatu una responsabilità seria micca solu per ellu, ma per u Sun Negru in tuttu. A so liberazione di u Mago per scaccià u pianeta in una fossa terribile di disastru avanzava cum'è un orologio. U so pianu puderia solu fiascà se a doppia vita di Karsten era esposta è l'urganizazione esposta, è questi prublemi avianu solu un trigger - David Perdue.
    
  "Avete intesu parlà di l'inundazioni in l'Auropa di u Nordu chì sò avà colpisce a Scandinavia?" Colonel. Yimenu hà dumandatu à Karsten. "Sgiò Carter, scusate per l'interruzioni di energia chì causanu tali inconvenienti, ma a maiò parte di i paesi in l'Africa di u Nordu, è ancu l'Arabia Saudita, u Yemen, finu à a Siria, soffrenu di a bughjura".
    
  "Iè, hè ciò chì aghju intesu. Prima di tuttu, deve esse un pesu terribile per l'ecunumia ", disse Karsten, ghjucatu perfettamente u rolu di ignuranza mentre era l'architettu di l'attuale dilemma globale. "Sò cunvintu chì se tutti mettemu a nostra mente è e riserve finanziarie, pudemu salvà ciò chì resta di i nostri paesi".
    
  Dopu tuttu, questu era u scopu di Black Sun. Una volta chì u mondu soffre di disastri naturali, fallimenti di l'affari è minacce à a sicurità chì causanu saccheggi è distruzzioni à grande scala, pruvucarà abbastanza danni à l'urganizazione per annunzià tutti i superpoteri. Cù i so risorsi illimitati, i prufessiunali qualificati è a ricchezza cullettiva, l'Ordine hà da pudè piglià u mondu sottu u novu regime di u fascismu.
    
  "Ùn sò micca ciò chì u guvernu farà se sta bughjura è avà l'inundazioni causanu più danni, sgiò Carter. Ùn sò solu ", si lamentò Yimenu annantu à u sonu di a cavalcata accidentata. "Pensu chì u Regnu Unitu hà una forma di misura d'emergenza?"
    
  "Deveranu", rispose Karsten, fighjendu sperendu à Yimena, i so ochji ùn tradiscenu micca u so disprezzu per quelli chì ellu cunsiderava una spezia inferjuri. "In quantu à l'armata, crede chì useremu e nostre risorse quant'è pussibule contr'à l'azzioni di Diu". S'arrizzò di spalle, parendu simpaticu.
    
  "Hè veru", rispose Yimenu. "Questi sò l'atti di Diu; diu crudele è arrabbiatu. Chi sà, forse simu in via di estinzione ".
    
  Karsten avia da suprimi un surrisu, sintindu cum'è Noè, fighjendu i svantaghji scuntrà u so destinu à e mani di un diu ch'elli ùn veneranu micca abbastanza. Pruvate micca di chjappà in u mumentu, disse: "Sò cunvintu chì u megliu di noi sopravvive à questa apocalisse".
    
  "Signore, simu ghjunti", disse u cunduttore à u culunellu. Yimen. "Sembra chì u gruppu di Perdue hè digià ghjuntu è hà pigliatu a Sacred Box in l'internu".
    
  "Nimu hè quì?" Col. Yimenu strillava.
    
  "Iè, signore. Vecu l'Agente Speciale Smith chì ci aspetta à u camionu ", hà cunfirmatu u cunduttore.
    
  "Oh, va bè", Colonel. Yimenu suspirò. "Stu omu hè à l'occasione. Devu vi felicità per l'agente speciale Smith, u sgiò Carter. Hè sempre un passu avanti, assicurendu chì tutti l'ordini sò cumpleti ".
    
  Karsten fece una smorfia à l'elogi di Yemenu Smith, fingendu cum'è un sorrisu. "Oh sì. Hè per quessa ch'e aghju insistitu chì l'Agente Speciale Smith accumpagna u Signore Perdue in stu viaghju. Sapia chì seria l'unica persona adatta per u travagliu ".
    
  Scenu da u carru è scontru cù Patrick, chì li hà infurmatu chì l'arrivu anticipatu di u gruppu Perdue hè statu causatu da un cambiamentu di u clima, chì l'hà obligatu à piglià una strada alternativa.
    
  "Mi pareva stranu chì u vostru Hercule ùn era micca in l'aeroportu di Axum", hà rimarcatu Carsten, ocultendu quant'ellu era furioso chì u so assassinu designatu hè statu lasciatu senza mira à l'aeroportu designatu. "Induve avete sbarcatu?"
    
  Patrick ùn li piacia micca u tonu di u so capu, ma postu ch'ellu ùn avia micca cunnisciutu a vera identità di u so capu, ùn avia micca idea perchè u rispettatu Joe Carter era cusì insistente nantu à a logistica triviale. "Bè, signore, u pilotu ci hà lasciatu à Dunsha è si n'andò in un'altra pista per vigilà a riparazione di i danni à l'atterrissimu."
    
  Karsten ùn avia micca obiezioni à questu. Questu sonava perfettamente logicu, soprattuttu chì a maiò parte di e strade in Etiopia ùn eranu micca affidabili, assai menu capaci di mantene durante l'inundazioni senza piovi chì avianu pocu pressu i cuntinenti intornu à u Mediterraniu. Hà accettatu incondizionatamente i minzogni di Patrick à u culunellu. Yeeman è suggerì ch'elli andavanu à a muntagna per assicurà chì Perdue ùn era micca impegnatu in qualchì tipu di scam.
    
  Col. Dopu, Yimenu hà ricevutu una chjama nantu à u so telefuninu satellitare è si scusò, facendu un gestu à i delegati MI6 per cuntinuà a so ispezione di u situ intantu. Una volta à l'internu, Patrick è Carsten, cù duie persone chì Patrick avia numinatu, seguitanu u sonu di a voce di Perdue per truvà u so modu.
    
  "In questu modu, signore. Grazie à a cortesia di u Signore Ajo Kira, anu pussutu assicurà l'area circundante per assicurà chì a Scala Sacra hè stata tornata à u so vechju locu senza teme di colaps ", Patrick hà infurmatu à u so superiore.
    
  "U sgiò Kira sà cumu per prevene sfondate?" Karsten hà dumandatu. Cù una grande condescendenza, aghjunse: "Pensu chì era solu una guida turistica".
    
  "Hè, signore", spiegò Patrick. "Ma hè ancu un ingegnere civile qualificatu".
    
  Un corridor sinuoso è strettu li purtava à a sala induve Perdue hà scontru per a prima volta i lucali, ghjustu prima di arrubbari a Box Sacra, cunfonda per l'Arca di l'Alianza.
    
  "Bona sera, signori," salutò Karsten, a so voce chì sonava cum'è una canzona d'orrore in l'arechje di Perdue, strappandu a so ànima cù l'odiu è l'orrore. Continuava à ricurdà ch'ellu ùn era più un prigiuneru, ch'ellu era in a cumpagnia sicura di Patrick Smith è i so omi.
    
  "Oh, ciao", salutò Perdue allegramente, appiccitendu Karsten cù i so ochji blu glaciali. In burla, hà enfatizatu u nome di u charlatan. "Hè cusì bellu di vedevi... Signore Carter, ùn hè micca?"
    
  Patrick aggrottò la fronte. Pensava chì Perdue cunnosci u nome di u so capu, ma essendu un omu assai astutu, Patrick hà capitu prestu chì ci era qualcosa di più trà Perdue è Carter.
    
  "Vecu chì avete principiatu senza noi", hà dettu Karsten.
    
  "Aghju spiegatu à u sgiò Carter perchè avemu vinutu prima", disse Patrick Perdue. "Ma avà tuttu ciò chì avemu da preoccupari hè di ritruvà sta reliquia induve appartene per pudè tutti andà in casa, ehi?"
    
  Ancu s'è Patrick manteneva un tonu amichevule, puderia sente a tensione stringhjendu intornu à elli cum'è un lacciu à u collu. Sicondu ellu, era solu un sbuccu emutivu inappropritatu per via di u cattivu gustu chì u furtu di a reliquia hà lasciatu in bocca à tutti. Karsten rimarcò chì a Scala Sacra era stata pusata currettamente in u locu, è quand'ellu si vultò per fighjà daretu à ellu, s'hè accortu chì u culonellu J. Yimenu, per furtuna, ùn era ancu vultatu.
    
  "Agente speciale Smith, ti piacerebbe unisce à u sgiò Perdue à a Sacred Box, per piacè?" - hà urdinatu à Patrick.
    
  "Perchè?" Patrick aggrottò la fronte.
    
  Patrick hà sappiutu immediatamente a verità nantu à l'intenzioni di u so capu. "Perchè ti l'aghju dettu, cazzo, Smith!" - ruggiò in furia, catendu una pistola. "Lascia l'arma, Smith!"
    
  Perdue si ghigliò in u locu, alzendu e mani in rinuncia. Patrick era stupitu, ma ubbidì à u so capu. I so dui subordinati s'agitavanu, incerti, ma prestu si calmavanu, decidendu di ùn tene e so armi o di move.
    
  "Infine mustrà i vostri veri culori, Karsten?" Perdue si burlò. Patrick aggrottò la fronte in confusione. "Vedi, Paddy, questu omu chì cunnosci cum'è Joe Carter hè in realtà Joseph Karsten, capu di a filiera austriaca di l'Ordine di u Sole Neru."
    
  "Oh mio Diu," murmurò Patrick. "Perchè ùn m'avete micca dettu?"
    
  "Ùn vulemu micca chì vi intruducessi in nunda, Patrick, cusì ti avemu tenutu in u bughju", spiegò Perdue.
    
  "Un bellu travagliu, David," geme Patrick. "Puderia esse evitata questu."
    
  "No, ùn puderebbe fà micca!" - gridò Karsten, u so visu grassu rossu trimulendu di burla. "Ci hè un mutivu per chì sò capu di l'intelligenza militare britannica è ùn sì micca, zitellu. Pianu in anticipu è fà i mo travaglii. "
    
  "U zitellu?" Perdue ridacchiò. "Smettila di finta chì site degnu di i Scozzesi, Carsten."
    
  "Karsten?" - dumandò Patrick, aggrottando le sopracciglia a Perdue.
    
  "Joseph Karsten, Patrick. Ordre du Soleil Noir, Première Classe, et un traître à qui l'Iscariote lui-même ne pouvait se comparer.
    
  Carsten hà puntatu a so arma di focu di serviziu direttamente à Perdue, a so manu tremante viulente. "Averia avutu finitu à a casa di a to mamma, termite cù privilegi eccessivi!" - sibilò à traversu e so guance grosse marroni.
    
  "Ma eri troppu occupatu à scappà per salvà a to mamma, ùn era micca, vigliaghju disprezzatu", disse Perdue cun calma.
    
  "Tacci la bocca, traditore! Eri Renatus, u capimachja di u Sole Neru... ! - urlò stridulu.
    
  "Per difettu, micca per scelta", Perdue hà currettu per l'amor di Patrick.
    
  "... è avete decisu di rinunzià à tuttu stu putere per fà invece u travagliu di a vostra vita per distruggerci. Noi! A grande linea di sangue ariana, nutrita da i dii scelti per guvernà u mondu ! Siete un traditore! " Karsten urlò.
    
  "Allora, chì fate, Karsten?" - dumandò Perdue mentre u pazzu austriacu spingeva Patrick in u latu. "Avete da sparà mi davanti à i vostri agenti?"
    
  "No, di sicuru micca", Karsten ridacchiò. Si vultò rapidamente è mette duie balle in ognunu di l'ufficiali di supportu di Patrick MI6. "Ùn ci sarà più di testimoni. Sta malizia finisce quì, per sempre.
    
  Patrick si sentia malatu. A vista di i so omi chjinatu mortu nantu à u pianu di una caverna in una terra straniera l'infuriava. Era rispunsevuli di tutti ! Avia da sapè quale era u nemicu. Ma Patrick hà capitu prestu chì e persone in a so pusizioni ùn pudianu mai sapè per sicuru cumu e cose saranu. L'unica cosa ch'ellu sapia di sicuru era ch'ellu era cum'è mortu avà.
    
  "Yimenu tornerà prestu", hà annunziatu Karsten. "E torneraghju in u Regnu Unitu per rivendicà a vostra pruprietà. Dopu tuttu, ùn sarete micca cunsideratu mortu sta volta ".
    
  "Ricurdatevi solu una cosa, Karsten", rispose Perdue, "avete qualcosa da perde. Ùn a sò micca. Avete ancu i patrimonii ".
    
  Karsten tirò u martellu di a so arma. "Chì ghjucà?"
    
  Perdue alzò le spalle. Sta volta hà persu tuttu u timore di e cunsequenze di ciò ch'ellu avia da dì, perchè accettò tuttu ciò chì u destinu era per ellu. "Tu," Perdue surrisu, "avete una moglia è figliole. Ùn ghjunghjeranu micca in casa in Salzkammergut in, oh ", cantò Perdue, fighjendu u so orologio, "versu quattru ore?"
    
  L'ochji di Karsten s'eranu salvatichi, i so narici s'eranu, è lanciava un gridu strangulatu di fastidiu estremu. Sfurtunatamente, ùn pudia micca sparà Perdue perchè duvia s'assumiglia à un accidentu per chì Karsten sia assoltu per chì Yimen è i lucali credenu in ellu. Solu allora Karsten hà sappiutu ghjucà à a vittima di e circustanze per svià l'attenzione da ellu stessu.
    
  Perdue li piacia assai u sguardu stunatu di l'orrore di Karsten, ma pudia sente Patrick respiru pesante à fiancu à ellu. Si dispiaceva per u so megliu amicu Sam, chì era torna una volta à l'orlu di a morte per via di a so implicazione cù Perdue.
    
  "Se qualcosa succede à a mo famiglia, manderaghju à Clive per dà à a to fidanzata, quella cagna di Gould, u megliu tempu di a so vita ... prima ch'ellu li piglià!" Karsten hà avvistatu, sputendu à traversu i so labbra grossi mentre i so ochji brusgiavanu di odiu è di scunfitta. "Veni, Ajo."
    
    
  31
  Volu da Vereta
    
    
  Karsten si n'andò versu l'uscita di a muntagna, lascendu Perdue è Patrick cumplitamenti stupiti. Ajo a suivi Carsten, mais il s'arrêta à l'entrée du tunnel pour sceller le destin de Purdue.
    
  "Chì diavule!" Patrick ringhiò mentre a so associazione cù tutti i traditori hè finita. "Tu? Perchè tù, Ajo? Cumu? T'avemu salvatu da u dannatu Sun Negru è avà sì u so preferitu?
    
  "Ùn pigliate micca personalmente, Smit-Efendi", hà avvistatu Ajo, a so manu magre è scura appoghjata ghjustu sottu à una chjave di petra di a dimensione di a so palma. "Tu, Perdue Effendi, pudete piglià questu assai seriu. Per via di voi, u mo fratellu Donkor hè statu uccisu. Mi sò quasi ammazzatu per aiutà à arrubbari sta reliquia, è dopu ? ululò in furia, u so pettu s'arrizzò di rabbia. "Allora m'avete lasciatu per mortu prima chì i vostri complici mi rapisavanu è mi torturavanu per sapè induve erate ! Aghju suppurtatu tuttu questu per voi, Efendi, mentre chì perseguite cun gioia ciò chì avete trovu in questa Scatola Sacra! Avete tutte e ragioni per piglià u mo tradimentu à u core, è speru chì sta sera mori pianu pianu sottu à una petra pesante. Hà guardatu intornu à l'internu di a cellula. "Questu hè u locu induve sò statu maleditu per scuntrà voi, è questu hè u locu induve vi maledicà per esse sepoltu".
    
  "Diu, sapete di sicuru cumu fà amici, David", murmurò Patrick accantu à ellu.
    
  "Avete custruitu sta trappula per ellu, nò?" Perdue indovinò, è Ajo annuì, cunfirmendu e so paure.
    
  Fora, si sentenu Karsten chì gridava à u culunellu. U populu di Yimenu deve andà in piattu. Questu era u signale di Ajo, è pressu u quadrante sottu à a so manu, pruvucannu un terribili rumore in i scogli sopra à elli. E petre di fundazione chì Ajo avia custruitu cù cura in i ghjorni chì precedenu a riunione d'Edinburgh si scrollavanu. Hè sparitu in u tunelu, currendu attraversu i mura crepate di u corridor. Inciampava in l'aria notturna, digià cupertu di qualchi detriti è polveri da u colapsu.
    
  "Sò sempre dentru!" - gridò. "L'altri populi seranu sfracicati! Duvete aiutà li!" Ajo pigliò u culunellu per a cammisa, fingendu di persuadà disperatamente. Ma Colonel. Yimenu l'hà alluntanatu, chjappà à a terra. "U mo paese hè sottu à l'acqua, minaccia a vita di i mo figlioli è diventa più distruttiva mentre parlemu, è mi tenete quì per via di un colapsu?" Yimen rimproverò à Ajo è Karsten, perdendu di colpu u sensu di a diplomazia.
    
  "A capiscu, signore", disse Karsten seccu. "Consideremu questu accidentu a fine di a debacle di a reliquia per avà. Dopu tuttu, cum'è dite, avete bisognu di guardà i zitelli. Capiscu cumplettamente l'urgenza di salvà a mo famiglia ".
    
  Cù ste parolle, Karsten è Ajo fighjulavanu u culunellu. Yimenu è u so driver si ritiranu in u toccu rosatu di l'alba à l'orizzonte. Era guasi l'epica quandu a Scala Sacra era urigginariamente supposta per esse tornata. Prestu, i travagliadori di a custruzzione lucali s'aniranu in attesa di ciò chì pensanu chì era l'arrivu di Perdue, prughjettendu di dà una bona battuta à l'intrusu grisazzu chì avia pillatu i tesori di u so paese.
    
  "Vai à vede s'ellu sò colapsati bè, Ajo", urdinò Karsten. "Affrettate, avemu da andà".
    
  Ajo Kira se précipita vers l'entrée du Mont Yeha pour s'assurer que son effondrement était dense et définitif. Ùn hà micca vistu à Karsten ritruvà i so passi, è, sfurtunatamenti, chinandu per valutà u successu di u so travagliu li costò a vita. Karsten alzò una di e petre pisanti sopra u so capu è l'hà abbattutu nantu à u spinu di a testa di Ajo, sfracciandu istantaneamente.
    
  "Ùn ci hè micca testimoni", bisbigliò Karsten, spolverendu e mani è andendu versu u camion di Perdue. Daretu à ellu, u cadaveru di Ajo Kira cubriu a roccia solta è i rutti davanti à l'entrata distrutta. Cù u so craniu schiacciatu chì lasciava una marca grottesca in a sabbia di u disertu, ùn ci era micca dubbitu ch'ellu s'assumigliava à una altra vittima di caduta di roccia. Karsten hà vultatu in u Camion militare Purdue's Two and a Half per correre à a so casa in Austria prima chì l'acqua crescente di l'Etiopia puderia intrappulà.
    
  Più à u sudu, Nina è Sam ùn anu micca cusì furtunatu. A regione sana intornu à u Lavu Tana era sottu à l'acqua. A ghjente era frenetica, paniculata micca solu per via di l'inundazione, ma ancu per via di a manera inspiegabile in quale l'acqui sò ghjunti. I fiumi è i pozzi scorri senza alcuna corrente da a fonte di furnimentu. Ùn ci era micca piova, ma funtani surtenu da nulla da i letti di i fiumi secchi.
    
  In u mondu sanu, e cità soffrenu di l'interruzioni di energia, i terremoti è l'inundazioni chì anu distruttu edifici impurtanti. A sede di l'ONU, u Pentagonu, a Corte Mundiale in L'Aia è parechje altre istituzioni rispunsevuli di l'ordine è u prugressu sò stati distrutti. Ormai, ils craignaient que la piste d'atterrissage de Dunsha ne soit minée, mais Sam avait l'espoir que la communauté était assez loin pour que le lac Tana ne soit pas directement affecté. Era ancu abbastanza luntanu da l'internu chì avissi da un pocu di tempu prima chì l'oceanu puderia ghjunghje.
    
  In a nebbia fantasma di l'alba prima, Sam hà vistu a distruzzione di a notte in tutta a so terribile realità. Hà filmatu i resti di tutta a tragedia quant'è spessu ch'ellu pudia, curandu di priservà a putenza di a bateria in a so videocamera compacta mentre aspettava ansiosamente chì Nina torna à ellu. Quelque part au loin, il continua à entendre un bourdonnement étrange qu'il ne pouvait pas identifier, mais l'attribua à une sorte d'hallucination auditive. Era svegliu dapoi più di vintiquattru ore è si sentia l"effetti di a fatigue, ma duvia stà svegliu per chì Nina u truvò. D"altronde, facia un travagliu duru è li duvia à ella d"esse quì quandu, micca s"ellu, torna. Rinunziò à i pinsamenti negativi chì u turmentavanu annantu à a so salvezza nantu à un lavu pienu di criaturi traditori.
    
  À traversu a so lenti, hà simpatizzatu cù i citadini di l'Etiopia chì avà avianu da lascià a so casa è a so vita per sopravvive. Certi pienghjenu amaramente da i tetti di e so case, altri fasciavanu e so ferite. Di tantu in tantu Sam scontrava corpi fluttuanti.
    
  "Ghjesù Cristu", murmurò, "hè veramente a fine di u mondu".
    
  Filmava una immensa distesa d'acqua chì pareva stende senza fine davanti à i so ochji. Cum'è u celu di u livante hà pittatu l'orizzonte rosa è giallu, ùn si pudia sminticà a bellezza di u sfondate contr'à u quale hè stata messa in scena sta dramma terribile. L'acqua liscia hà cessatu di chjappà è di riempie u lavu per u mumentu, è abbellisce u paisaghju, a vita di l'acelli abitava u specchiu liquidu. Parechje eranu sempre nantu à i so tanki, pescavanu per l'alimentariu o solu natà. Ma trà elli solu una piccula barca si muviava - veramente movendu. Paria esse l'unicu battellu chì andava in qualchì locu, à u divertimentu di i spettatori da altre navi.
    
  "Nina," Sam surrisu. "Sò solu chì sì, criatura!"
    
  Accumpagnatu da l'urlu fastidiosu di un sonu scunnisciutu, hà ingranditu nantu à u battellu chì scivolava rapidamente, ma quandu a lente s'ajustò per una visione megliu, u surrisu di Sam sparì. "O Diu, Nina, chì avete fattu?"
    
  Hè stata seguita da cinque barche ugualmente frettu, chì si movevanu più lentamente solu per via di l'iniziu di Nina. A so faccia parlava per sè stessu. U panicu è u sforzu dulurosu cuntortevanu a so bella faccia mentre s'alluntanava da i monaci chì perseguivanu. Sam hà saltatu da u so perchjà in a municipalità è hà scupertu a fonte di u sonu stranu chì u cunfundia.
    
  Elicotteri militari sò volati da u nordu per coglie i citadini è i trasporti à sbarcà più à u sudeste. Sam hà cuntatu circa sette elicotteri sbarcati di tantu in tantu per piglià a ghjente da e so stiva temporale. Unu, un CH-47F Chinook, si pusò à pochi blocchi di distanza mentre u pilotu riunì parechje persone per u trasportu aereu.
    
  Nina era guasgi ghjunta à a periferia di a cità, u visu pallidu è bagnatu da a fatigue è di e ferite. Sam hà navigatu in acque difficili per ghjunghje à ella prima chì i monaci nantu à a so pista. Ella rallentò significativamente mentre a so manu cuminciò à falla. Cù tutte e so forze, Sam hà utilizatu i so braccia per muvimenti più veloce è hà navigatu i pochi, l'uggetti taglienti è altri ostaculi sottu à l'acqua chì ùn pudia vede.
    
  "Nina!" - gridò.
    
  "Aiutami, Sam! Aghju dislocatu a mo spalla!" - si lamentò. "Ùn ci hè nunda in mè. Per piacè, hè solu ... ", balbettò. Quandu hà ghjuntu à Sam, l'hà cullatu in i so braccia è si vultò, sbulicò in u gruppu di edifici à u sudu di a municipalità per truvà un locu per ammuccià. Daretu à elli, i monachi gridavanu a ghjente per aiutà à catturà i ladri.
    
  "Oh merda, simu in una merda profonda avà", sibilò. "Pudete ancu correre, Nina?"
    
  I so ochji scuri sbattevanu è si lamentava, tenendu a manu. "Se pudete inserisce questu in u socket, puderia fà un veru sforzu".
    
  In tutti i so anni di travagliu in u campu, filmatu è rapportu in i zoni di guerra, Sam hà amparatu e cumpetenze preziose da l'EMT cù quale hà travagliatu. "Ùn aghju micca mentitu, amore", hà avvistatu. "Questu farà male cum'è l'infernu".
    
  Cum'è i citadini disposti caminavanu attraversu i vicoli stretti per truvà Nina è Sam, anu da stà tranquilli mentre eseguivanu a sostituzione di l'spalla di Nina. Sam li dete u so saccu per pudè muzzicà a cinturina, è mentre i so perseguitori urlavanu in l'acqua sottu, Sam hà pisatu u so pettu cù un pede, tenendu a so manu tremula cù i dui.
    
  "Pronti?" - bisbigliò, ma Nina chjude appena l'ochji è annunziò. Sam tirò duramente nantu à u so bracciu, alluntanendu lentamente da u so corpu. Nina gridava in agonia sottu à u tarp, e lacrime scorri da sottu à e palpebre.
    
  "I possu sente!" - esclamò qualchissia in a so lingua nativa. Sam è Nina ùn anu micca bisognu di cunnosce a lingua per capiscenu a dichjarazione, è hà giratu delicatamente u so bracciu finu à ch'ellu sia allinatu cù u rotatore prima di cede. L'urlu sbulicatu di Nina ùn era micca abbastanza forte per esse intesu da i monachi chì li cercavanu, ma dui omi cullavanu digià à a scala chì spuntava da a superficia di l'acqua per truvà li.
    
  Unu di elli era armatu cù una lancia corta, è si diriggì drittu versu u corpu debbuli di Nina, puntendu l'arma à u so pettu, ma Sam intercepta u bastone. Il lui a donné un coup de poing à la face, l'a empêché momentanément d'être inconscient, tandis que l'autre attaquant s'élançait de la fenêtre. Sam hà battutu a so lancia cum'è un eroe di baseball, rompendu a zitella di l'omu à l'impattu. Quellu ch'ellu hà culpitu hè vinutu à i so sensi. Ellu strappò a lancia à Sam è u colpì in u latu.
    
  "Sam!" - Urlò Nina. "A testa alta!" Idda pruvò à alzà, ma era troppu debule, cusì li lancia a so Beretta. U ghjurnalistu hà pigliatu l'arma di focu è in una sola mossa immerse a testa di l'attaccante sottu à l'acqua, mettendu una bala in u collu.
    
  "Devanu avè intesu u colpu", li disse, appiicando pressione à a so ferita. Un scandalu hà scoppiatu in e strade inundate à mezu à u volu assordante di elicotteri militari. Sam hà guardatu da l'altura è hà vistu chì l'helicopteru era sempre in piedi.
    
  "Nina, pudete andà?" - hà dumandatu di novu.
    
  Elle s'assit avec difficulté. "Puderaghju marchjà. Chì hè u pianu?
    
  "A ghjudicà da a vostra vergogna, pigliu chì avete riesciutu à ottene i diamanti di u rè Salomone?"
    
  "Iè, in u craniu in u mo saccu", hà rispostu.
    
  Sam ùn hà micca avutu u tempu di dumandà a riferenza di u craniu, ma era cuntentu ch'ella hà vintu u premiu. Si trasfirìu à un edifiziu vicinu è aspittàvanu chì u pilotu vultà à u Chinook prima di vultà tranquillamente limping versu ellu mentre e persone salvate eranu pusate. Nantu à a so traccia, micca menu di quindici monachi di l'isula è sei omi di Vetera li perseguìu attraversu l'acque agitate. Mentre u copilotu s'appoghjava à chjude a porta, Sam pressò a bocca di a so pistola à a so testa.
    
  "Ùn vogliu micca fà questu, amicu, ma avemu da andà à u nordu, è avemu da fà avà!" Sam ridacchiò, tenendu a manu di Nina è mantenendula daretu à ellu.
    
  "Innò! Ùn pudete micca fà questu!" - u copilotu hà prutestatu aspramente. L'urli di i monaci infuriati si avvicinavanu. "Stai lasciatu daretu!"
    
  Sam ne pouvait laisser rien les empêcher de monter à bord de l'hélicoptère, et il devait prouver qu'il était sérieux. Nina guardò in daretu à a folla arrabbiata chì li lanciava petre mentre si avvicinavanu. A petra chjappà Nina in u tempiu, ma ùn hè micca cascatu.
    
  "Ghjesù!" - gridò, truvendu u sangue nantu à e so dite duv"ella si tocava a testa. "Lapidate donne ogni chance chì avete, cazzo di primitiva..."
    
  U colpu l'hà fattu silenziu. Sam hà sparatu u copilotu in a gamba, à l'orrore di i passageri. Pigliò di mira à i monachi, fermenduli à mezu strada. Nina ùn pudia vede u monacu ch'ella avia salvatu trà elli, ma mentre cercava u so visu, Sam l'hà pigliatu è l'hà purtatu in un elicotteru pienu di passageri spavintati. U copilotu giaceva in terra accantu à ella, è hà sguassatu a cintura per fascià a so gamba. In u cockpit, Sam gridava l'ordine à u pilotu à a punta di a pistola, urdinendu di andà in u nordu à Dansha, u puntu di appuntamentu.
    
    
  32
  Volu da Axum
    
    
  À u pede di u Monti Yeha, parechji residenti lucali si sò riuniti, spaventati à a vista di a guida egiziana morta, chì tutti cunniscianu da i siti di scavi. Un altru scossa stupente per elli era a colossale cascata di roccia chì chjude l'intestini di a muntagna. Insicuru di ciò chì fà, un gruppu di scavatori, assistenti archeologichi è vinditori lucali studiavanu l'avvenimentu inesperu, murmurà trà elli per pruvà à capisce ciò chì hè accadutu esattamente.
    
  "Ci sò tracce di pneumatici prufonde quì, chì significa chì un camion pesante era parcheggiatu quì", suggerì un travagliadore, indicà stampe in terra. "Ci era dui, forse trè vitture quì."
    
  "Forse hè solu u Land Rover chì u duttore Hessian usa ogni pochi ghjorni", un altru suggeriu.
    
  "No, hè quì, quì, ghjustu induve l'hà lasciatu prima di andà à piglià novi arnesi in Mekele ieri", u primu travagliadore hà oppostu, indicò u Land Rover di l'archeologu visitante, parcheggiatu sottu à u tettu di tela di una tenda uni pochi. metri da ellu.
    
  "Allora cumu sapemu se a scatula hè stata restituita? Questu hè Ajo Kira. Mortu. Perdue l'hà tombu è pigliò a scatula ! - gridò un omu. "Hè per quessa chì anu distruttu a camera!"
    
  A so deduzzione aggressiva hà causatu un bellu mutivu trà i lucali in i paesi vicini è in i tende vicinu à u situ di scavi. Qualchidunu di l'omi pruvò à ragiunà raziunale, ma a maiò ùn vulianu nunda di più chè vendetta pura.
    
  "Pudete sente?" Perdue dumandò à Patrick induve apparsu da a pendenza orientale di a muntagna. "Ci volenu scrollacci vivi, vechju. Pudete curriri nantu à sta gamba ?
    
  "Nessun modu," Patrick fece una smorfia. "A mo caviglia hè rotta. Fighjate".
    
  U colapsu causatu da Ajo ùn hà micca uccisu i dui omi perchè Perdue s'era ricurdatu di una funzione impurtante di tutti i disinni di Ajo - l'uscita di mailbox nascosta sottu un falzu muru. Fortunatamente, l'egizianu hà dettu à Perdue nantu à i vechji modi di fà trappule in Egittu, in particulare in l'antica tomba è piramidi. Hè cusì chì Perdue, Ajo, è u fratellu di Ajo, Donkor, scappavanu cù a Scala Sacra in u primu locu.
    
  Coperti di graffi, buche è polveri, Perdue è Patrick, attenti à evità a rilevazione, si arrampicanu daretu à parechji grossi massi à a basa di a muntagna. Patrick s'arrizzò cum'è un dulore forte in a so caviglia diritta li passava attraversu ogni muvimentu di trascinamentu in avanti.
    
  "Pudemu... c-pudemu solu fà una pausa?" dumandò à Perdue. L'investigatore à i capelli grisgi si guardò in daretu.
    
  " Fighjate, amicu, a so chì face male cum'è l'infernu, ma s'è no avemu a fretta, ci truveranu. Ùn aghju micca bisognu di dì chì tipu d'armi brandianu sta ghjente, nò ? Pala, punte, marteddi... ", hà ricurdatu Perdue à u so cumpagnu.
    
  "Eiu sò. Stu Landy hè troppu luntanu per mè. Mi ghjunghjeranu prima di u mo secondu passu ", hà ammissu. "A mo gamba hè basura. Avanzate, attirate a so attenzione, o esce è chjama l'aiutu ".
    
  "Bullshit", Perdue hà rispostu. "Inseme andemu à questu Landy è andemu da quì."
    
  "Cumu suggerisce di fà questu?" Patrick ansimò.
    
  Perdue indicò l'arnesi di scavà vicinu è surrisu. Patrick hà seguitu a direzzione cù i so ochji. Averia risu cù Perdue se a so vita ùn dipende micca da u risultatu.
    
  "Nisuna manera in l'infernu, David. Innò! sì pazza?" - bisbigliò forte, sbattendu à Perdue à u bracciu.
    
  "Pudete imagine una sedia à rotelle megliu quì nantu à a ghiaia?" Perdue fece un sorriso. "Siate pronti. Quandu tornu, andemu à Landy ".
    
  "E supponu chì averete u tempu di cunnette allora?" - hà dumandatu Patrick.
    
  Perdue hà tiratu fora a so piccula tableta fiduciale chì serviva cum'è parechji gadget in unu.
    
  "Oh, voi di poca fede", surrisu à Patrick.
    
  Di genere, Purdue hà sfruttatu e so capacità infrared è radar o l'utilizanu cum'è un dispositivu di cumunicazione. Tuttavia, hà migliuratu constantemente u dispusitivu, aghjunghjendu novi invenzioni è migliurà a so tecnulugia. Hà dimustratu à Patrick un picculu buttone à u latu di u dispusitivu. "Supportu di putenza elettrica. Avemu un psichicu, Paddy.
    
  "Chì face?" Patrick aggrottò le sopracciglia, i suoi occhi passando di tanto in tanto oltre Perdue per rimanere alerta.
    
  "Hè chì i vitture viaghjanu", disse Perdue. Prima chì Patrick puderia pensà à una risposta, Perdue s'arrizzò è corse versu a stalla di l'arnesi. Si movia furtivamente, appughjendu u so corpu slanciatu in avanti per ùn spuntà fora.
    
  "Finu à avà, bastarde pazzo," bisbigliò Patrick mentre vedeva Perdue piglià a vittura. "Ma sapete chì sta cosa farà un puzzicheghju, nò?"
    
  Preparandu per a persecuzione avanti, Perdue hà pigliatu una respirazione profonda è hà valutatu quantu a folla era di ellu è Patrick. "Andemu", disse è appughjà u buttone per inizià u Land Rover. Il n'avait pas de lumières autres que celles du tableau de bord, mais certaines personnes près de l'entrée de la montagne pouvaient entendre le bruit du moteur au ralenti. Perdue hà decisu chì deve aduprà a so cunfusione momentanea à u so vantaghju, è si precipitò versu Patrick cù una vittura stridente.
    
  "Salta! Più veloce!" - gridò à Patrick mentre ch'ellu avia da ghjunghje à ellu. L'agente MI6 si lanciò in a vittura, quasi sbattendula cù a so vitezza, ma l'adrenalina di Perdue a manteneva in u locu.
    
  "Eccu sò! Uccidi sti bastardi ! "- rugiò l'omu, indicà dui omi chì correvanu versu un Land Rover cù una carriola.
    
  "Diu, spergu chì u so tank hè pienu!" - gridò Patrick, guidà un bucket di ferru sbilanciatu drittu in a porta di u passageru di u 4x4. "A mo spina! I mo ossi sò in u mo culo, Purdue. Diu, mi ammazzate quì ! era tuttu ciò chì a folla pudia sente mentre si precipitò versu l'omi chì fughjenu.
    
  Quandu ghjunghjenu à a porta di u passageru, Perdue rumpiu a finestra cù una roccia è apre a porta. Patrick hà luttatu per esce da a vittura, ma i pazzi chì s'avvicinavanu u cunvincenu à aduprà a so forza di riserva, è ghjittò u so corpu in a vittura. Si sò partiti, girannu e so rote, lancianu e petre à quellu di a folla chì si avvicinava troppu. Allora Perdue infine pisò u pedale è mette una certa distanza trà elli è a banda di lucale sanguinari.
    
  "Quantu tempu avemu da ghjunghje à Dunsha?" Perdue hà dumandatu à Patrick.
    
  "Circa trè ore prima chì Sam è Nina ci anu da scuntrà quì", hà infurmatu Patrick. Fighjatu à l'indicatore di gas. "Diu mio! ùn ci purterà più di 200 chilometri ".
    
  "Tuttu va bè, sempre chì si alluntanassi da l'ape di Satana nantu à a nostra pista", disse Perdue, sempre guardendu in u specchiu retrovisore. "Avemu da cuntattà Sam è scopre induve sò. Forse ponu avvicinà l'Ercules per piglià noi. Diu, spergu chì sò sempre vivi ".
    
  Patrick gemeva ogni volta chì u Land Rover mancava un burato o si strappava quandu cambiava a marcia. A so caviglia u tombava, ma era vivu è hè tuttu ciò chì importava.
    
  "Avete saputu di Carter sempre. Perchè ùn m'avete micca dettu?" - hà dumandatu Patrick.
    
  "A vi dicu, ùn vuliamu micca esse un complice. Se ùn sapete micca, ùn puderebbe esse implicatu ".
    
  "È questu affare cù a so famiglia? Avete mandatu qualcunu per piglià cura ancu di elli ? - hà dumandatu Patrick.
    
  "O mio Diu, Patrick! Ùn sò micca un terrorista. Eiu bluffava ", assicura Perdue. "Aviu avutu bisognu di scuzzulate a so gabbia, è grazia à a ricerca di Sam è a mole in l'uffiziu di Karsten'... Carter, avemu ricevutu infurmazioni chì a so moglia è e so figliole eranu in strada per a so casa in Austria".
    
  "Impussibule di crede, cazzo", hà rispostu Patrick. "Tu è Sam duvete firmà cum'è agenti di a Sua Maestà, capite? Siete pazzi, imprudenti è secreti finu à l'isteria, voi dui. È u duttore Gould ùn hè micca luntanu ".
    
  "Bè, grazie, Patrick," Perdue surrisu. "Ma ci piace a nostra libertà di, sapete, fà u travagliu bruttu senza esse vistu".
    
  "Nisuna merda", Patrick sospirò. "Quale hà utilizatu Sam cum'è una talpa?"
    
  "Ùn sò micca", rispose Perdue.
    
  "David, quale hè questu cazzo di talpa? Ùn sbatteraghju micca u tippu, fidatevi di mè ", disse Patrick.
    
  "No, ùn sò micca veramente", insistia Perdue. "Si avvicinò à Sam appena hà scupertu u pirate di Sam di i schedari persunali di Karsten. Invece di mettellu, hà prupostu di ottene l'infurmazioni chì avemu bisognu à a cundizione chì Sam espose Karsten per ciò chì hè.
    
  Patrick hà vultatu l'infurmazioni in a so testa. Avia sensu, ma dopu à sta missione ùn era più sicuru di quale si pudia fidà. "A mole" vi hà datu l'infurmazioni persunali di Karsten, cumpresa u locu di a so pruprietà è simili?
    
  "Finu à u so tipu di sangue", disse Perdue, surridendu.
    
  "Tuttavia, cumu hà pensatu Sam à espose Karsten? Puderia pussede legalmente a pruprietà, è sò sicuru chì u capu di l'intelligenza militare sapi cumu copre e so piste cù burocratica burocratica ", hà suggeritu Patrick.
    
  "Oh, hè vera", Perdue accunsentì. "Ma hà sceltu i serpenti sbagliati per ghjucà cù Sam, Nina è mè. Sam è u so "mole" pirate i sistemi di cumunicazione di i servitori, chì Karsten usa per i so propiu scopi. Mentre parlemu, l'alchimista rispunsevuli di l'assassini di diamanti è di i disastri glubale si dirige à a casa di Karsten in Salzkammergut.
    
  "Perchè?" - hà dumandatu Patrick.
    
  "Carsten hà annunziatu ch'ellu avia un diamante in vendita," Perdue alzò e spalle. "Una petra primaria assai rara chjamata Ochju Sudanese. Cum'è e petre Celeste è Faraone di punta, l' Ochju Sudanese pò interagisce cù qualsiasi di i diamanti più chjuchi chì u rè Salomone hà fattu dopu avè finitu u so Tempiu. I numeri primi sò necessarii per liberà ogni pesta liata da i settantadui di u rè Salomone.
    
  "Affascinante. È avà ciò chì sperimu quì ci fa riconsiderà u nostru cinisme ", hà dettu Patrick. "Senza numeri primi, u Magu ùn pò micca creà a so alchimia diabolica?"
    
  Perdue annuì. "I nostri amichi egiziani di i Dragon Watchers ci anu dettu chì, sicondu i so rotuli, i maghi di u rè Salomone anu attaccatu ogni petra à un corpu celeste specificu", hà dettu. "Certamente, u testu chì precede i testi familiari di l'Scrittura dice chì l'anghjuli caduti eranu dui centu, è chì settantadui di elli eranu chjamati da Salomone. Hè quì chì e carte stella cù ogni diamante entranu in ghjocu ".
    
  "Karsten hà un ochju sudanese?" - hà dumandatu Patrick.
    
  "No, aghju. Questu hè unu di i dui diamanti chì i mo brokers anu riisciutu à acquistà rispettivamente da una baronessa Ungherese chì hè à l'orlu di a bancarotta, è da un vedudu talianu chì vole principià una nova vita luntanu da i so parenti mafiosi, pudete imaginà? Aghju dui numeri primi da trè. L'altru, "Celeste", hè in u pussessu di u Mago.
    
  "E Karsten li mette in vendita?" Patrick aggrottò le sopracciglia, cercando di capire tutto.
    
  "Sam hà fattu questu utilizendu l'email persunale di Karsten", spiegò Perdue. "Karsten ùn hà micca idea chì u Mago, u sgiò Raya, vene à cumprà u so prossimu diamante di alta qualità da ellu."
    
  "Oh, hè bonu!" Patrick surrisu, battendu e mani. "Fin chì pudemu furnisce i diamanti rimanenti à u Maestru Penekal è Ofar, Raya ùn pò micca purtà altre sorprese. Pregu à Diu chì Nina è Sam riescenu à ottene.
    
  "Cumu pudemu cuntattà Sam è Nina? I mo apparecchi sò stati persi in u circu ", hà dumandatu Patrick.
    
  "Eccu", disse Perdue. "Basta à scorri finu à u nome di Sam è vede s'ellu ci ponu cunnette i satelliti".
    
  Patrick hà fattu cum'è Perdue hà dumandatu. U picculu parlante cliccò casualmente. Di colpu, a voce di Sam crepitava ligeramente sopra u parlante, "Induve diavule site statu? Avemu pruvatu à cunnette per ore! "
    
  "Sam", disse Patrick, "semu in strada da Axum, viaghjà viotu. Quandu ghjunghjite quì, pudete piglià noi se vi mandemu e coordenate ?
    
  "Guardate, simu in una merda profonda quì", disse Sam. "Eiu", hà sospiratu, "aghju un pocu ... ingannatu u pilotu è hà pigliatu un elicotteru di salvezza militare. Longa storia".
    
  "Diu mio!" Patrick stringhjia, lanciandu i so braccia in l'aria.
    
  "Anu appena sbarcati quì nantu à a pista d'aviazione di Dansha, cum'è l'aghju forzatu à fà, ma ci anu da arrestà. Ci sò suldati in ogni locu, dunque ùn pensu micca chì pudemu aiutà, "Sam si lamentava.
    
  À l'arrière-plan, Perdue pouvait entendre le bruit du rotor d'un hélicoptère et des gens qui criaient. Sonava cum'è una zona di guerra per ellu. "Sam, avete ricevutu i diamanti?"
    
  "Nina li hà pigliatu, ma avà seranu probabilmente cunfiscati", disse Sam, chì pareva assolutamente miserable è furioso. "In ogni casu, verificate e vostre coordenate".
    
  A faccia di Perdue s'era cuntorta in u focu, cum'è sempre facia quandu avia da cuncepisce un pianu per esce da una situazione. Patrick pigliò un respiru assai prufondu. "Frecu da a padella."
    
    
  33
  Apocalisse sopra Salzkammergut
    
    
  In a pioggia, i vasti giardini verdi di Karsten parevanu in una bellezza immaculata. In u velu grisgiu di a pioggia, i culori di i fiori parevanu quasi luminiscenti, è l'arburi stavanu maestosi in una pienezza lussureggiante. Tuttavia, per qualchi ragiuni, tutta a bellezza naturale ùn pudia cuntene u pisanti sintimu di perdita, doom chì pende in l'aria.
    
  "Diu mio, chì miserable paradisu in cui vivi, Ghjiseppu," Liam Johnson hà osservatu mentre parcheggiava a so vittura sottu à un mazzulu ombrosu di betula d'argentu è spruce luxurianti nantu à a collina sopra a pruprietà. "Com'è u to babbu, Satanassu".
    
  In a so manu tenia un saccu chì cuntene parechji zirconi cubichi è una petra abbastanza grande, chì l'assistente di Perdue avia furnitu à a dumanda di u so capu. Sutta a guida di Sam, Liam avia visitatu Reichtisousis dui ghjorni prima per piglià petre da a cullezzione privata di Purdue. Una gentile dama di quarant'anni chì gestiva l'affari di soldi di Purdue era abbastanza gentile per avvisà Liam di a sparizione di i diamanti certificati.
    
  "Roba questu è ti taglieraghju e palle cù un tagliaunghie smussatu, ok?" - disse l'affascinante dama scozzese à Liam, trastendu u saccu ch'ellu duvia lancià à a casa di Karsten. Era un ricordo veramente bellu perchè pareva ancu un tipu - cum'è... Miss Moneypenny meets American Mary.
    
  Una volta à l'internu di u duminiu di campagna facilmente accessibile, Liam si ricurdò di studià currettamente i piani di a casa per truvà u so modu à l'uffiziu induve Karsten hà realizatu tutte e so attività secrete. Fora, l'omi di securità di livellu mediu si pudianu intesu chjamà cù a cameriera. A moglia di Karsten è e figliole eranu ghjunte duie ore prima, è i trè s'eranu ritirati in e so stanze per dorme un pocu.
    
  Liam intrì in u picculu vestibule à a fine di l'ala est di u primu pianu. Pigliò facilmente a serratura di l'uffiziu è dete à u so entourage un altru spia prima di entre.
    
  "Santa merda!" - bisbigliò, facendu u so caminu à l'internu, guasi scurdatu di fighjulà e camere. Liam senti u so stomacu sbattà mentre chjude a porta daretu à ellu. "Disneyland nazista!" - spirì sottu u so fiatu. "Oh, u mo Diu, sapia chì erate à qualcosa, Carter, ma questu? Questa merda hè u prossimu livellu!"
    
  L'uffiziu tutale era decoratu cù simboli nazisti, dipinti di Himmler è Göring è parechji busti di altri cumandanti SS di altu rangu. Daretu à a so sedia c'era una bandiera appesa à u muru. "Mai! Ordine di u Sole Neru ", cunfirmò Liam, avvicinandusi più vicinu à u terribili simbulu ricamatu cù filu di seta nera nantu à tela di satin rossu. Ciò chì hà più disturbatu à Liam era i video clips ripetuti di e cerimonii di premiazione di u Partitu Nazista in u 1944 chì ghjucavanu constantemente nantu à u monitoru di u schermu pianu. Inavvertitamente, si trasformò in un altru pittura, chì mostrava a faccia disgustosa di Yvette Wolf, figliola di Karl Wolf, SS-Obergruppenführer. "Hè ella," Liam mormorò tranquillamente, "Mamma".
    
  Fate u vostru attu, zitellu, a voce interna di Liam urgeu. Ùn vulete passà u vostru ultimu mumentu in quella fossa, nò ?
    
  Per un espertu di l'azzioni segreta è un espertu di spionaggio tecnologicu cum'è Liam Johnson, cracking a sicura di Karsten era un ghjocu di zitelli. In a sicura, Liam hà trovu un altru documentu cù u simbulu di u Sole Negru, un memorandum ufficiale à tutti i membri chì l'Ordine avia tracciatu u francmasonu egizianu esiliatu Abdul Raya. Carsten è i so culleghi anziani anu arrangiatu chì Rai sia liberatu da un asiliu in Turchia dopu chì a ricerca li hà introduttu à u so travagliu durante a Siconda Guerra Munniali.
    
  A so età solu, u fattu chì era sempre vivu è bè, eranu tratti incomprensibili chì guadagnavanu l'ammirazione di u Sun Negru. In u cantonu oppostu di a stanza, Liam hà ancu installatu un monitor CCTV cù sonu, simili à e camere persunale di Karsten. L'unica diferenza era chì questu hà mandatu messagi à u serviziu di sicurità di u Signore Joe Carter, induve puderanu esse facilmente interceptati da l'Interpol è altre agenzie di u guvernu.
    
  A missione di Liam era un travagliu elaboratu per espose u capu di backstabbing di MI6 è revelà u so segretu strettamente guardatu nantu à a televisione in diretta una volta chì Perdue l'hà attivatu. Inseme cù l'infurmazioni ottenute da Sam Cleave per u so rapportu esclusivu, a reputazione di Joe Carter era in grave periculu.
    
  "Induve sò?" A voce stridula di Karsten ritruvò in a casa, stupendu l'intrusu MI6 furtiva. Liam pusò rapidamente u saccu di diamanti in a sicura è u chjusu u più prestu pussibule.
    
  "Quale, signore?" - dumandò l'ufficiale di sicurità.
    
  "A mo moglia! M-m-figlie mie, sì fottuti idioti! - abbaiò, a so voce chì trascinò oltre e porte di l'uffiziu è si lamentava finu à a scala. Liam pudia sente u sonu di l'intercom accantu à a registrazione in looping in u monitor in l'uffiziu.
    
  "Herr Karsten, un omu hè ghjuntu à voi chì vulete vedevi, signore. Hè u so nome Abdul Raya?" - una voce annunziata annantu à tutti l'interfoni di a casa.
    
  "Chì?" U stridulu di Karsten ghjunse da sopra. Liam puderia solu riri di u so travagliu di framing successu. "Ùn aghju micca un appuntamentu cun ellu! Hè suppostu chì sia in Bruges, facennu distruzioni !
    
  Liam si avvicinò à a porta di l'uffiziu, ascultendu l'obiezioni di Karsten. Questu modu puderia seguità u locu di u traditore. L'agente di l'MI6 hè sbulicatu da una finestra di u bagnu di u sicondu pianu per evità e zone principali ora infestate da agenti di sicurezza paranoici. Ridendu, s'hè alluntanatu da i mura ominous di u terribili paradisu in u quale un terribile scontru stava da esse fattu.
    
  "Sì pazza, Raya? Da quandu aghju diamanti in vendita ? Karsten abbaiò, stendu in a porta di u so uffiziu.
    
  "Sgiò Karsten, m'hà cuntattatu offrendu di vende l'ochju sudanese", Raya rispose tranquillamente, i so ochji neri scintillanti.
    
  "Ochju sudanese? Chì in nome di tuttu ciò chì hè santu parli ? Karsten sibilò. "Ùn ti avemu micca liberatu per questu, Raya! Vi avemu liberatu per rializà a nostra dumanda, per mette u mondu in ghjinochji ! Avà venite à disturbarmi cù sta merda assurda ?
    
  E labbra di Rai si arricciavanu, palesendu i denti disgustati mentre si avvicinava à u porcu grassu chì li parlava. "Attentu assai à quale trattate cum'è un cane, sgiò Karsten. Pensu chì voi è a vostra urganizazione avete scurdatu quale sò! Raya era in furia. "Sò u grande saviu, u mago rispunsevuli di a pesta di locuste in l'Africa di u Nordu in u 1943, un favore chì aghju allargatu à e forze naziste versu e forze Alleate stazionate in a terra sterile abbandonata da Diu, nantu à quale anu versatu sangue!"
    
  Karsten si appoggiò in daretu à a so sedia, sudatu assai. "Eiu... ùn aghju micca diamanti, sgiò Raya, u ghjuru!"
    
  "Prova lu!" Raya rascò. "Mostrami e vostre casseforti è casse. S'ellu ùn trovu nunda è avete persu u mo preziosu tempu, vi turnaraghju in daretu mentre site vivu.
    
  "O diu!" Karsten ululò, vacillandu versu a sicura. U so sguardu cascò nantu à u ritrattu di a so mamma, fighjendulu attentamente. Si ricurdò di e parolle di Perdue nantu à u so volu senza spine quandu abbandunò a vechja quandu a so casa hè stata invadita per salvà Perdue. Eventualmente, quandu a nutizia di a so morte ghjunse à l'Ordine, e dumande eranu digià suscitate nantu à e circustanze postu chì Karsten era cun ella quella notte. Cumu hè chì hè scappatu è ella ùn hè micca ? Black Sun era una urganisazione maligna, ma tutti i so membri eranu omi è donne cù intelletti putenti è mezi putenti.
    
  Quandu Karsten hà apertu a so sicura in relativa sicurezza, hè statu cunfruntatu cù una visione terribili. Parechji diamanti lampò da un saccu abbandunatu in a bughjura di una cassaforte di muru. "Hè impussibile", disse. "Questu hè impussibile! Ùn hè micca u meiu!"
    
  Raya alluntanò u scemu tremulu è riunì i diamanti in a so palma. Allora si vultò versu Karsten cun una sopracciglia fridda. U so visu magre è i capelli neri li davanu l'apparenza distinta di una spezia di presagio di morte, forse u Reaper stessu. Karsten hà chjamatu i so agenti di sicurità, ma nimu hà rispostu.
    
    
  34
  Top centu libbra
    
    
  Quandu u Chinook sbarcò nantu à una pista d'aviazione abbandunata fora di Dunshae, trè jeep militari sò stati parcheggiati davanti à l'aviò Hercules chì Perdue avia affittu per un giru in Etiopia.
    
  "Avemu finitu", mormorò Nina, tenendu sempre a gamba di u pilotu feritu cù e so mani sanguinanti. A so salute ùn era in periculu cum'è Sam mirava à a coscia esterna, lascendu senza nunda di peggiu chè una ferita minore. A porta laterale s"aprì è i citadini sò stati lasciti fora prima chì i suldati ghjunghjini à piglià Nina. Sam era digià statu disarmatu è ghjittatu in u sediu di daretu di una di e jeeps.
    
  Anu cunfiscatu i dui sacchetti chì Sam è Nina portavanu è li ammanettanu.
    
  "Pensate chì pudete vene in u mo paese è arrubà?" - li gridava u Capitanu. "Pensate chì pudete aduprà a nostra patrulla aerea cum'è u vostru taxi persunale? Ehi?"
    
  "Senti, serà una tragedia se ùn ghjunghjemu micca prestu in Egittu!" Sam hà pruvatu à spiegà, ma chì l'hà datu un pugno in l'intestinu.
    
  "Per piacè ascolta!" - supplica Nina. "Avemu da ghjunghje à u Cairo per piantà l'inundazioni è l'interruzioni di energia prima chì u mondu sanu si colapsassi!"
    
  "Perchè ùn piantà micca i terrimoti à u stessu tempu, eh?" U capitanu si burlò, stringhjendu a mandibula grazia di Nina cù a so manu ruvida.
    
  "Capitanu Ifili, toglie e mani da a donna!" - urdinò una voce maschile, incitandu u capitanu à ubbidisce subitu. "Lascia la andà. È ancu l'omu".
    
  "Cù tuttu u rispettu, sgiò," disse u capitanu, senza abbandunà Nina, "ella hà arrubbatu u monasteru, è tandu questu ingrata," ringhiò, dà un calciu à Sam, "hà avutu u curaghju di pirate u nostru elicotteru di salvezza".
    
  "Sò assai bè ciò chì hà fattu, capitanu, ma s'ellu ùn li rende micca avà, ti daraghju in tribunale marziale per insubordinazione. Puderaghju esse ritiratu, ma sò sempre u principale contributore finanziariu à l'armata etiopia ", rugiò l'omu.
    
  "Iè, signore", rispose u capitanu è fece segnu à l'omi di liberà Sam è Nina. Quandu s'hè alluntanatu, Nina ùn pudia micca crede quale era u so salvatore. "Col. Yimen?
    
  U so seguitu persunale, quattru parsoni in totale, l'aspittava accantu à ellu. "U vostru pilotu m'hà infurmatu di u scopu di a vostra visita à Tana Kirkos, u duttore Gould", disse Yimenu à Nina. "È postu ch'e sò in u vostru debitu, ùn aghju micca altra scelta chè di sbulicà a strada per voi à u Cairo. Lasceraghju à a vostra dispusizione dui di i mo omi è l'autorizazione di sicurezza da Etiopia attraversu Eritrea è Sudan in Egittu.
    
  Nina è Sam si scambiavanu sguardi pieni di perplessità è di sfiducia. "Um, grazie, Colonel", disse cun cura. "Ma possu dumandà perchè ci aiuti? Ùn hè micca un sicretu chì tù è eiu scendimu cù u pede sbagliatu ".
    
  "Malgradu u vostru terribili giudiziu di a mo cultura, duttore Gould, è i vostri attacchi viziosi à a mo vita persunale, avete salvatu a vita di u mo figliolu. Per questu, ùn possu micca impedisce di liberà da ogni vendetta ch'e aghju avutu contru à voi ", Col. Yimenu cede.
    
  "O mio Diu, mi sentu cum'è una merda avà", murmurò.
    
  "Mi dispiace?" dumandò.
    
  Nina surrisu è stese a manu versu ellu. "Aghju dettu, vogliu scusà per voi per e mo supposizioni è e mo dichjarazioni dure."
    
  "Avete salvatu à qualchissia?" - dumandò Sam, ricuperendu sempre da u colpu à u stomacu.
    
  Col. Yimenu hà guardatu u ghjurnalistu, chì li permette di ritirà a so dichjarazione. "Hà salvatu u mo figliolu da un affucatu imminente quandu u monasteru era inundatu. Parechje sò morti a notte scorsa, è u mo Cantu saria statu trà elli s"è u duttore Gould ùn l"avia tiratu fora di l"acqua. M'hà chjamatu cum'è stava per unisce à u Signore Perdue è à l'altri in a muntagna per assistisce à u ritornu di a Scala Sacra, chjamendu l'anghjulu di Salomone. M'hà dettu u so nome è ch'ella hà arrubatu u craniu. Diciaraghju chì questu ùn hè micca un crimine degne di a pena di morte ".
    
  Sam guardò Nina sopra u visore di a so videocamera compacta è fece l'ochju. Saria megliu se nimu ùn sapia ciò chì u craniu cuntene. Pocu dopu, Sam si n'andò cun unu di l'omi di Yimenu per piglià Perdue è Patrick induve a so Land Rover arrubbata era finita di diesel. Anu riesciutu à guidà più di a mità di a strada prima di piantà, cusì ùn hà micca pigliatu assai à a vittura di Sam per truvà li.
    
    
  Trè ghjorni dopu
    
    
  Cù u permessu di Yimenu, u gruppu ghjunse prestu à u Cairo, induve l'Ercules sbarcò infine vicinu à l'Università. "Anghjulu di Salomone, eh?" Sam scherzò. "Perchè, ti prego di dì?"
    
  "Ùn aghju micca idea," Nina surrisu mentre entravanu in l'antichi mura di u Santuariu di u Dragon Watcher.
    
  "Avete vistu a nutizia?" - dumandò Perdue. "Anu trovu a casa di Karsten completamente abbandunata, eccettu per i segni di un focu chì avia lasciatu fuliggine nantu à i mura. Hè ufficialmente listatu cum'è mancante cù a so famiglia ".
    
  "E noi... ellu... mette sti diamanti in a sicura?" - dumandò Sam.
    
  "Andatu", rispose Perdue. "O u Mago li pigliò senza s'avvistà subitu ch'elli eranu falsi, o u Sole Negru li pigliò quand'elli sò venuti à caccià u so traditore per risponde à u fattu chì a so mamma l'abbandunò."
    
  "Qualunque forma u mago l'hà lasciatu," Nina s'arrizzò. "Avete intesu ciò ch'ellu hà fattu à Madame Chantal, a so assistente è a donna di casa quella notte. Diu sà ciò chì hà in mente per Karsten.
    
  "Qualunque cosa succede à quellu porcu nazi, ne sò entusiasta è ùn mi sentu micca male", disse Perdue. Cullà l'ultimu scalu, sentendu sempre l'effetti di a so strada dolorosa.
    
  Dopu un viaghju fatiguante di ritornu à u Caire, Patrick hè statu ammissu in una clinica lucale per avè a so caviglia è si firmò à l'hotel mentre Perdue, Sam è Nina caminavanu à l'escalari versu l'osservatoriu induve i Maestri Penekal è Ofar stavanu aspittendu.
    
  "Benvenuti!" Ofar suonò, plegando e mani. "Aghju intesu chì pudete avè una bona nutizia per noi?"
    
  "Spergu cusì, altrimenti dumane ci truvemu sottu à u desertu cù l'oceanu sopra à noi", u cinicu murmuriu di Penekal hè ghjuntu da l'altitudine induve ellu fighjulava à traversu u telescopiu.
    
  "Sembra chì avete sopravvissutu à una altra guerra mundiale", hà rimarcatu Ofar. "Spergu chì ùn avete micca patitu ferite gravi".
    
  "Lasceranu cicatrici, Maestru Ofar", disse Nina, "ma simu sempre vivi è bè".
    
  Tuttu l'osservatoriu era decoratu cù carte antiche, tappezzerie di tela è strumenti astronomichi antichi. Nina s'assittò nant'à u sofà accantu à Ofar, aprendu u so saccu, è a luce naturale di u celu giallu di u dopu meziornu dorò tutta a stanza, creendu una atmosfera magica. Quandu hà dimustratu e petre, i dui astrònomu appruvavanu subitu.
    
  "Questi sò veri. Diamanti di u rè Salomonu, "Penekal surrisu. "Grazie à tutti per u vostru aiutu."
    
  Ofar guardò Perdue. "Ma ùn eranu micca prumessi à u Prof. Imru?"
    
  "Pudete piglià sta chance è lascialli à a so dispusizione cù i rituali alchimici chì cunnosci?" Perdue hà dumandatu à Ofar.
    
  "Assolutamente micca, ma pensu chì era u vostru affare", disse Ofar.
    
  "Prof. Imru scopre chì Joseph Karsten li hà arrubatu da noi quandu hà pruvatu à tumbà noi nantu à u monte Yeha, cusì ùn pudemu micca ritruvà, capitu ? Perdue spiegò cun grande divertimentu.
    
  "Allora pudemu almacenà quì in i nostri volte per sbattà qualsiasi altra alchimia male?" - dumandò Ofar.
    
  "Iè, signore", hà cunfirmatu Perdue. "Aghju compru dui di i trè diamanti pianu per via di vendita privata in Auropa, è secondu l'accordu, cum'è sapete, ciò chì aghju compru resta u mio".
    
  "Basta abbastanza", disse Penekal. "Preferite chì li tenete. In questu modu, i numeri primi seranu tenuti separati da ..." hà valutatu rapidamente i diamanti, "... l'altri sessantadui diamanti di u rè Salomone.
    
  "Allora u Mago hà utilizatu dece di elli per pruvucà a pesta finu à avà?" - dumandò Sam.
    
  "Iè", hà cunfirmatu Ofar. "Usendu un numeru primu," Celeste ". Ma sò digià stati liberati, cusì ùn pò micca fà più male finu à ch'ellu pò uttene quelli è i dui primi di u Signore Perdue ".
    
  "Bon spettaculu", disse Sam. "E avà u vostru alchimista distruggerà l'epidemie?"
    
  "Ùn per annullà, ma per piantà u dannu attuale, salvu chì u Mago ùn li mette a manu prima chì u nostru alchimista trasfurmassi a so cumpusizioni per rende li impotenti", hà rispostu Penekal.
    
  Ofar vulia cambià u tema doloroso. "Aghju intesu chì avete fattu una esposta sana &# 233; fallimentu di a corruzzione di u MI6, Mr Cleave.
    
  "Iè, andrà in onda u luni", disse Sam fieru. "Aviu avutu à edità è ripiglià tuttu in dui ghjorni mentre soffriva di una ferita di cuteddu".
    
  "Grande travagliu", Penekal surrisu. "In particulare quandu si tratta di questioni militari, u paese ùn deve esse lasciatu in u bughju ... per cusì dì." Fighjendu u Cairo, sempre impotente. "Ma avà chì u capu mancante di MI6 serà mostratu nantu à a televisione internaziunale, quale hà da piglià u so postu?"
    
  Sam hà sorrisu, "Sembra chì l'Agente Speciale Patrick Smith hè prestu per una prumuzione per u so valore eccezziunale per purtà Joe Carter à a ghjustizia. È cuntà. Yimenu hà ancu sustinutu i so impeccabili sfruttamenti davanti à a camera ".
    
  "Questu hè grande", si rallegò Ofar. "Spergu chì u nostru alchimista s'aprirà," sospirò, pensendu. "Aghju una mala sensazione quandu hè tardi."
    
  "Avete sempre una mala sensazione quandu a ghjente hè in ritardu, u mo vechju amicu", disse Penekal. "Ti preoccupi troppu. Ricurdativi, a vita hè imprevisible ".
    
  "Questu hè definitu per i impreparati", hè stata una voce arrabbiata da u cima di a scala. Tutti si vultonu, sintendu chì l'aria si friddu di mala vuluntà.
    
  "O diu!" - esclamò Perdue.
    
  "Quale hè stu?" - dumandò Sam.
    
  "Questu... questu... salvia!" Rispose Ofar, tremando e stringendu u pettu. Penekal stava davanti à u so amicu mentre Sam era davanti à Nina. Perdue stava davanti à tutti.
    
  "Serete u mo avversariu, omu altu?" - dumandò u Magu educatamente.
    
  "Iè", rispose Perdue.
    
  "Perdue, chì pensate di fà?" Nina sibilò in orrore.
    
  "Ùn fate micca questu", disse Sam Perdue, pusendu una manu ferma nantu à a so spalla. "Ùn pudete micca esse un martire per culpabilità. A ghjente preferisce fà una merda per voi, ricordate. Scegliemu!"
    
  "Aghju finitu di pacienza è u mo cursu hè statu abbastanza ritardatu da quellu porcu chì perde duie volte in Austria", ringhiò Raya. "Avà consegnate e petre di Salomone, o vi sculciaraghju tutti vivi".
    
  Nina teneva i diamanti daretu à a so spalle, senza sapè chì a criatura innaturale avia un talentu per elli. Cù una forza incredibile, scacciò Perdue è Sam da parte è ghjunse à Nina.
    
  "Varaghju à rompe ogni ossu in u vostru corpu chjucu, Jezabel," ringhiò, scoprendu quelli denti viziosi in faccia di Nina. Ùn pudia micca difende si cum'è e so mani tenenu i diamanti stretti.
    
  Cù una forza terrificante, pigliò Nina è a vultò versu ellu. Ella pressò u so spinu contr'à u so stomacu, è ellu l'avvicinava più vicinu à ellu per liberà e so mani.
    
  "Nina! Ùn li dà micca ! - abbaiò Sam, rialzendu i so pedi. Perdue si arrampicava nantu à elli da l'altra parte. Nina gridò d'orrore, u so corpu tremava in u terribile abbracciu di u Magu mentre a so artiglia strinse dolorosamente u pettu manca.
    
  Un griddu stranu li scappò, cresce in un gridu di terribili agonia. Ofar è Penekal si ritiravanu, è Perdue cessò di arrampicà per sapè ciò chì succede. Nina ùn pudia scappà da ellu, ma a so presa nantu à ella s'alluntanò rapidamente è u so stridulu si fece più forte.
    
  Sam aggrottò la fronte in confusione, senza avere idea di ciò che stava succedendo. "Nina! Nina, chì succede?
    
  Ella solu scuzzulà a testa è disse cù e so labbra: "Ùn sò micca sapè".
    
  Hè allora chì Penekal hà avutu u nervu di marchjà per determinà ciò chì era accadutu à u Mago chì gridava. I so ochji s'allargavanu quand'ellu vide chì i labbre di u sage altu è magre s'hè spargugliatu cù e so palpebre. A so manu stende nantu à u pettu di Nina, sguassendu a pelle cum'è s'ellu era scuntatu da un currente elettricu. L'odore di carne brusgiata empiia a stanza.
    
  Ofar esclamò è indicò u pettu di Nina: "Questa hè una marca nantu à a so pelle!"
    
  "Chì?" Penekal dumandò, fighjendu più attente. Rimarcò ciò chì u so amicu parlava è u so visu s"illuminava. "U duttore Mark Gould distrugge u Sage! Fighjate ! Fighjate," ellu surrisu, "questu hè u Sigellu di Salomone!"
    
  "Chì?" - aghju dumandatu. - dumandò Perdue, tendu e mani à Nina.
    
  "U Scegliu di Salomone!" Penekal hà ripetutu. "Una trappula di dimònii, un'arma contr'à i dimònii chì si dice chì hè statu datu à Salomone da Diu".
    
  Infine, u disgraziatu alchimista cascò in ghjinochji, mortu è secca. U so cadaveru s'hè colapsatu à u pianu, lascendu Nina sanu. Tutti l'omi si ghjalavanu per un mumentu in un silenziu stunatu.
    
  "U megliu centu libbra ch'e aghju mai spesu", disse Nina in un tonu insignificante, accarezzandu u so tatuu, seconde prima di svenire.
    
  "U megliu mumentu chì ùn aghju mai filmatu", si lamentò Sam.
    
  À l"instant où ils commençaient tous à se remettre de l"incroyable folie qu"ils venaient d"assister, l"alchimiste désigné par Penekal s"éloigna pigrement des escaliers. In un tonu cumplettamente indifferente, annunziò : " Scusate, sò tardi. I rinnuvamenti in Talinki's Fish & Chips m'hà tenutu tardi per cena. Ma avà u mio ventre hè pienu è sò prontu à salvà u mondu ".
    
    
  ***FINE***
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
  Preston W. U zitellu
  Rotoli di Atlantide
    
    
  Prulogu
    
    
    
  Serapeum, tempiu - 391 AD. e.
    
    
  Da u Mari Mediterraniu s"era alzatu un ventu infamosu, rumpiendu u silenziu chì regnava nant"à a pacifica cità d"Alessandria. In u mezzu di a notte, solu i lampi d'oliu è a luce di u focu eranu visibili in i carrughji cum'è cinque figure vestite di monaci si movevanu rapidamente per a cità. Da una finestra alta di petra, un zitellu appena fora di l'adolescenza li fighjulavanu mentre caminavanu, muti, cum'è cunnisciuti i monaci. Tirò a so mamma versu ellu è li indicò.
    
  Ella surrisu è l'assicurò ch'elli si dirigìanu à a messa di mezzanotte in una di e chjese di a cità. I grandi ochji marroni di u zitellu fighjulavanu i picculi specchi sottu à ellu in fascinazione, tracciavanu e so ombre cù u so sguardu mentre e forme nere è allungate s"allungavanu ogni volta chì passavanu u focu. In particulare, puderia osservà chjaramente una persona chì piattava qualcosa sottu à a so robba, qualcosa di significativu, a forma di quale ùn pudia discernisce.
    
  Era una notte di fine di l'estiu dolce, ci era parechje persone fora è e luci calde riflettevanu u divertimentu. Sopr'à elli, e stelle scintillavanu in u celu limpidu, mentre chì sottu à elli, massicci navi mercantili s'arrizzò cum'è giganti respiranti nantu à l'onde chì si alzanu è falanu di u mare chì si agitava. Di tantu in tantu una risata o u tintinniu di una brocca di vinu ruttu disturbava l'atmosfera d'ansietà, ma u zitellu s'abituava. A brisa hà ghjucatu in i so capelli scuri mentre s'inclinava nantu à a finestra per vede megliu u misteriosu gruppu di santi omi da quale era cusì affascinatu.
    
  Quand'elli ghjunghjenu à a prussima intersezzione, li vide di colpu fughjenu, ancu s'ellu à a listessa vitezza, in diverse direzzione. U zitellu aggrottò le sopracciglia, si dumandava s'ellu ognunu hà assistitu à diverse cerimonie in diverse zone di a cità. A so mamma parlava cù i so invitati è li disse di andà in lettu. Admiratu da u muvimentu stranu di i santi omi, u zitellu hà purtatu a so propria robba è si strinse à a so famiglia è i so invitati in a stanza principale. Scalzu, falò i larghi scalini di petra nantu à u muru per ghjunghje à a strada sottu.
    
  Era decisu di seguità una di queste persone è vede ciò chì era sta furmazione strana. I monachi eranu cunnisciuti per spustà in gruppi è assistenu à a messa inseme. Cù un core pienu di curiosità ambigua è una sete irragionevule d'avventura, u zitellu hà seguitu unu di i monaci. A figura vestita passava davanti à a chjesa induve u zitellu è a so famiglia spessu veneranu cum'è cristiani. À a so sorpresa, u zitellu hà rimarcatu chì a strada chì u monacu pigliava porta à un tempiu paganu, u Tempiu di Serapis. A paura s"infilava in u core cum"è una lancia à u pensamentu di mette ancu u pede nant"à u listessu tarrenu di un locu di cultu paganu, ma a so curiosità s"intensificava. Avia da sapè perchè.
    
  In tutta a larghezza di a strada tranquilla, u tempiu maestosu apparsu in piena vista. Sempre caldu nantu à i tacchi di u monacu latru, u zitellu perseguitò diligentemente a so ombra, sperendu di stà vicinu à l'omu di Diu in un momentu cusì cusì. U so core batteva in timore di u tempiu, induve intesu i so parenti parlà di i martiri cristiani chì eranu tenuti quì da i pagani per inculcà in u papa è u rè a so rivalità. U zitellu hà campatu in un tempu di grande sconvolgimentu, quandu a transizione da u paganisimu à u Cristianesimu era evidenti in tuttu u cuntinente. In Alessandria, a cunversione hè diventata sanguinosa è hà a paura di esse ancu cusì vicinu à un simbulu cusì putente, a casa stessa di u diu paganu Serapis.
    
  Pudeva vede dui altri monachi in i carrughji laterali, ma stavanu solu vigilendu. Hà seguitu a figura vestita in a facciata piatta è quadrata di a struttura putente, quasi perdendu di vista. U zitellu ùn era micca veloce cum'è u monacu, ma in a bughjura puderia seguità i so passi. Davanti c'era un grande cortile, è à traversu stava una struttura elevata nantu à culonni maestosi, chì rapprisentanu tuttu u splendore di u tempiu. Quandu u zitellu hà cessatu d'esse surpresu, s'accorse ch'ellu era lasciatu solu è avia persu a traccia di u santu omu chì l'avia purtatu quì.
    
  Ma sempre, purtatu da a pruibizione fantastica da quale ellu hà patitu, da l'excitazione chì solu u pruibitu puderia dà, ferma. E voce s'avvicinavanu, induve dui pagani, unu di i quali era un prete di Serapis, si dirigìanu versu l'edificazione di e grandi culonne. U zitellu s'avvicinò è cuminciò à sente.
    
  "Ùn aghju micca sottumessu à questa illusione, Salodius! Ùn permetteraghju micca chì sta nova religione vincite a gloria di i nostri antenati, i nostri dii ! - bisbigliò raucamente un omu chì pareva un prete. In e so mani purtava una cullizzioni di rotuli, mentre chì u so cumpagnu portava sottu à u so bracciu una figurina d'oru di mezzu omu, di razza. Afferrò una pila di papiru in a so manu mentre caminavanu versu l'intrata à l'angulu drittu di u cortile. D'après ce qu'il avait entendu, il s'agissait des chambres d'un homme, Salodius.
    
  "Sapete chì farà tuttu ciò chì hè in u mo putere per prutege i nostri sicreti, Vostra Grazia. Sapete chì daraghju a mo vita ", disse Salodiu.
    
  "Temu chì stu ghjuramentu serà prestu pruvatu da l'orda cristiana, u mo amicu. Pruvaranu di distrughje ogni restu di a nostra esistenza in a so purga eretica disfrazata da pietà ", u prete ridacchiò amaramente. "Hè per quessa chì ùn aghju mai cunvertisce à a so fede. Chì l'ipocrisia puderia esse più altu ch'è u tradimentu quandu vi fate un diu nantu à e persone, quandu dite di serve u diu di u populu ?
    
  Tuttu stu discorsu di cristiani chì pretendenu u putere sottu à a bandiera di l'Onniputente hà disturbatu assai u zitellu, ma hà avutu à tene a lingua per paura d'esse scupertu da ghjente cusì vili chì osavanu blasfemi nantu à a terra di a so grande cità. Fora di i quartieri di Salodius ci eranu dui platani induve u zitellu hà sceltu di pusà mentre l'omi entranu. Un lampu fiocu illuminava a porta da l'internu, ma cù a porta chjosa ùn pudia vede ciò chì facianu.
    
  Impulsatu da u so interessu crescente in i so affari, decisu di sbuchjassi ind'è l'internu è di vede per ellu stessu perchè i dui omi s'eranu tacenu, cum'è s'ellu si trattava di mera fantasma residuale di un avvenimentu precedente. Ma da induv'ellu si piattava, u zitellu hà intesu un brevi scontri è si ghjalate in u so locu per ùn esse scupertu. À u so maravigghiusu, hà vistu u monacu è dui altri omi vestiti chì passanu rapidamente davanti à ellu, è si sò intruti in a stanza in rapida successione. Uni pochi minuti dopu, u zitellu maravigliatu fighjulavanu emergenu, u sangue spruzzatu nant"à u pannu marronu ch"elli purtavanu per disfrazà e so uniformi.
    
  Ùn sò micca monachi ! Questu hè a Guardia Papale di u Papa Coptu Teofilu! Esclamò mentalmente, chì hà fattu u so core battitu più veloce in orrore è timore. Troppu paura di spustà, hà aspittatu finu à ch'elli eranu andati per truvà più pagani. Curria versu a stanza tranquilla à gambe piegate, si move in una pusizioni accucciata per assicurà a so prisenza inosservata in stu locu terribili, santificatu da i pagani. S'hè sbulicatu in a stanza senza esse nutatu è chjusu a porta daretu à ellu per pudè sente s'ellu entrava qualcunu.
    
  U zitellu hà gridatu involontariamente quand'ellu hà vistu dui omi morti, e voci stesse da quale hà tiratu a saviezza uni pochi minuti fà si sò silenziu.
    
  Allora hè vera. I guardiani cristiani sò assetati di sangue cum'è l'eretiche chì a so fede cundanna, pinsava u zitellu. Sta rivelazione sobring hà ruttu u so core. U prete avia ragione. U Papa Teofilu è i so servitori di Diu facenu questu solu per u putere di u populu, è micca per esaltà u so babbu. Ùn li face micca cusì male cum'è i pagani ?
    
  À a so età, u zitellu ùn era micca capaci di cuncepisce a barbarie chì emanava da e persone chì dicenu di serve a duttrina di l'amore. Trimulò d'orrore à a vista di e so gola tagliata è s'affugnò d'un odore chì li ramintò di e pecure chì u so babbu avia abattutu, una puzza calda di ramu chì a so mente l'obbligava à ammette chì era umana.
    
  Diu di l'amore è u pirdunu? Hè cusì chì u papa è a so chjesa amanu i so cumpagni è pardunanu à quelli chì piccanu ?Luttava in u so capu, ma più ci pensava, più cumpassione si sentia per l'assassini in u pianu. Tandu si ricurdò di u papiru ch"elli portavanu cun elli è si misi à rummà tuttu in silenziu ch"ellu pudia.
    
  Fora, in cortile, u zitellu sentia di più in più rumore, cum'è s'è i stalkers avianu avà abbandunatu u so sicretu. Di tantu in tantu si sentia qualcunu gridava in agonia, spessu seguitu da u scontru di l'acciaio nantu à l'acciaio. Qualcosa era accadutu in a so cità quella notte. A sapia. A sintia in u sussurru di a brisa di u mare chì annegava u scricchiolu di i battelli mercantili, una premonizione ominosa chì sta notte ùn era cum"è l"altra.
    
  Apertura furiosamente coperchi di coffre è porte di l'armorii, ùn pudia truvà i documenti ch'ellu avia vistu Salodius portà in a so casa. Infine, à mezu à u rumore crescente di a furiosa guerra religiosa in u tempiu, u zitellu cascò à i so ghjinochji stancu. Accantu à i pagani morti, pienghje amaramente per via di u scossa causatu da a verità è u tradimentu di a so fede.
    
  "Ùn vogliu micca esse più cristianu!" - gridò, senza paura ch'elli u truveranu avà. "Seraghju paganu è difenderaghju i vechji modi! Rinugnu a mo fede è a mette in a strada di i primi populi di stu mondu ! - si lamentò. "Fà di mè u vostru prutettore, Serapis!"
    
  U rumore di l'armi è i gridi di quelli chì sò stati uccisi eranu cusì forti chì i so grida sò stati interpretati cum'è solu un altru sonu di carnage. Urli furiosi l'avvisanu chì qualcosa di assai più distruttivu era accadutu, è corse à a finestra per vede e culonne in a sezione di u grande tempiu sopra esse distrutte una per una. Ma a vera minaccia hè vinuta da u bastimentu stessu chì occupava. Un calore ardente toccu u so visu mentre fighjulava da a finestra. Fiamme alte quant'è l'arburi alti liccavanu l'edificazioni mentre e statue cascanu cù impatti putenti chì sonavanu cum'è a calata di giganti.
    
  Petrificatu è pienghjendu, u zitellu spavintatu cercò una surtita d'urgenza, ma mentre saltava sopra u cadaveru senza vita di Salodiu, a so gamba s'hè chjappata in u bracciu di l'omu è cascò pesante à u pianu. Dopu à ricuperà da u colpu, u zitellu hà vistu un pannellu sottu à l'armadiu chì avia cercatu. Era un pannellu di legnu ammucciatu in un pavimentu di cimentu. Cù assai difficultà, spostò l'armadiu di lignu da latu è alzò u coperchio. Dentru truvò un munzeddu di rotuli è carte antichi ch'ellu cercava.
    
  Fighjendu u mortu, chì ellu hà cridutu chì l'hà indicatu in a direzione ghjusta, littiralmenti è spirituali. "A mo gratitudine à tè, Salodius. A to morte ùn serà micca in vanu, " surrisu, stringendu i rotuli à u pettu. Utilizendu u so corpu chjucu cum'è u so asset, hà fattu u so modu à traversu unu di i tubi d'acqua chì currianu sottu à u tempiu cum'è un drenu di tempesta è scappò inosservatu.
    
    
  Capitulu 1
    
    
  Berna fighjulava a vasta distesa turchina sopra à ellu chì pareva stende per sempre, rotta solu da una linea marrone pallida induve a pianura piatta marcava l'orizzonte. A so sigaretta era l'unicu signu chì u ventu soffiava, sbattulendu u so fumu biancu nebulosu versu u livante mentre i so ochji turchini d'acciaio pettinavanu u perimetru. Era stancu, ma ùn osava dimustrà. Tali assurdità minanu a so autorità. Cum'è unu di i trè capitani in u campu, hà avutu à mantene a so friddizza, a crudeltà inesauribile è a capacità inumana di mai dorme.
    
  Solu l'omi cum'è Berna pudianu fà trema u nemicu è mantene u nome di a so unità vivu in i sussurri nebulosi di i residenti lucali è i toni silenziu di quelli luntanu da l' oceani. I so capelli eranu rasati corti, u so scalp visibule sottu stubble negru-grigiu, micca arrufatu da u ventu raffiatu. Cù i labbre strette, a so sigaretta arrossata sbulicò in un lampu aranciu momentaneu prima ch'ellu inghiottissi u so velenu senza forma è lanciava u mozzicu nantu à a ringhiera di u balcone. Sottu à a barricata duv'ellu si stava, una goccia di parechji centu metri falò à u pede di a muntagna.
    
  Era un puntu di vista ideale per l'invitati arrivati, benvenuti è altrimenti. Berna passava i so diti à traversu u so mustache neru è grisgiu è a barba, accarezzanduli parechje volte finu à ch'elli eranu puliti è liberi di qualsiasi residu di cendra. Ùn avia bisognu d'uniforme - nimu di elli - ma a so disciplina rigida tradiva a so storia è a so furmazione. U so populu era assai regimentatu è ognunu era furmatu à a perfezione in diversi campi, a so appartenenza dipende da sapè un pocu di tuttu è spicializatu in a maiò parte. U fattu chì anu campatu in isolamentu è osservatu un digiunu strettu ùn significheghja in ogni modu chì pussedevanu a moralità o a castità di i monaci.
    
  In a realità, a ghjente di Berna era una mansa di bastardi duru multietnicu chì li piacia tuttu ciò chì facia a maiò parte di i salvatichi, ma anu amparatu à aduprà i so piacè. Mentre chì ogni omu hà realizatu u so compitu è tutte e missioni cun diligenza, Berna è i so dui cumpagni permettenu à u so pack per esse i cani chì eranu.
    
  Chistu li dava una cupertura eccellente, l'apparizione di mera brutte chì eseguivanu l'ordine di i marchi militari è profananu tuttu ciò chì osava passà u sogliu di a so recinzione senza una bona ragione o avè una valuta o carne cun elli. Tuttavia, ogni omu sottu u cumandamentu di Berna era assai qualificatu è educatu. Stòrici, gunsmiths, prufessiunali medichi, archeologi è linguisti caminavanu spalla à spalla cù assassini, matematichi è avucati.
    
  Byrne avia 44 anni è avia un passatu chì era l'invidia di i marauders in u mondu.
    
  Anzianu membru di l'unità di Berlinu di u chjamatu New Spetsnaz (Secret GRU), Berna hà attraversatu parechji ghjoculi di mente, senza cori cum'è u so regime di furmazione fisica, durante l'anni chì l'alemanu hà servitu in e forze speciali russe. Essendu sottu à a so ala, era gradualmente orientatu da u so cumandante immediata à e missioni secrete di l'ordine sicretu tedescu. Dopu chì Berna hè diventata un agentu assai efficace per stu gruppu sicretu di l'aristocrazia tedesca è i magnati mundiali cù piani nefasti, hè stata finalmente offerta una missione di livellu d'entrata, induve ellu hè stata cuncessa l'appartenenza di quintu livellu se successu.
    
  Quandu hè diventatu chjaru chì deve rapisce u zitellu di un membru di u cunsigliu britannicu è tumbà u zitellu se i so genitori ùn anu micca cunfurmità cù i termini di l'urganisazione, Berna hà capitu chì era serve un gruppu di sangue putente è disgustu è rifiutò. In ogni casu, quand'ellu hè tornatu in casa per truvà a so moglia violata è assassinata è u so figliolu mancante, hà prumessu di sbulicà l'Ordine di u Sole Neru per ogni modu necessariu. Hà avutu una bona autorità chì i membri operanu sottu à diverse agenzie di u guvernu, è chì i so tentaculi ghjunghjenu assai in prigiò di l'Europa di l'Est è studiosi di Hollywood, finu à i banche imperiali è immubiliare in l'Emirati Arabi Uniti è Singapore.
    
  In fatti, Berna li ricunnosce prestu cum'è u diavulu, l'ombra; tutte e cose chì eranu invisibili ma onnipresenti.
    
  Dopu avè guidatu una ribellione d'operativi simili è di membri di u sicondu livellu cù un enormu putere di u so propiu, Berna è i so culleghi anu abbandunatu l'ordine è decisu di fà u so solu scopu di distrughje ogni subordinatu è membru di l'altu cunsigliu di u Sole Neru. .
    
  C'est ainsi que naquit la Brigade des Renégats, rebelles responsables de l'opposition la plus réussie que l'Ordre du Soleil Nere ait jamais affronté, l'unique ennemi assez terrible pour mériter un avertissement dans les rangs de l'Ordre.
    
  Avà a Brigata Renegade hà fattu a so presenza cunnisciuta à ogni occasione per ricurdà à u Sole Neru chì anu avutu un nemicu spaventosamente competente, ancu s'ellu ùn hè micca cusì putente in u mondu di a tecnulugia di l'infurmazione è di a finanza cum'è u Capitulu, ma superiore in capacità tattiche è intelligenza. Questi ultimi eranu cumpetenze chì puderanu sradicà è distrughje i guverni, ancu senza l'aiutu di ricchezza è risorse illimitate.
    
  Berna camminò sottu un arcu in u pianu cum'è un bunker à dui piani sottu à l'abitazioni principali, passendu per duie porte alte, nere, di ferru chì accoltavanu quelli cundannati à u ventre di a bestia, induve i figlioli di u Sole Neru eranu eseguiti cun preghjudiziu. . È ch'ella sia, ch'ellu travagliava nant'à u centesimu pezzu, ch'ellu dichjara di sapè nunda. Burn avait toujours été fasciné par le fait que leurs démonstrations de fidélité ne leur avaient jamais gagné quelque chose, et pourtant ils semblaient se sentir obligés de se sacrifier pour une organisation qui les avait en laisse et avait prouvé à maintes reprises qu'il rejetait leurs efforts pour cuncessa. Perchè?
    
  In ogni casu, a psiculugia di questi schiavi hà dimustratu cumu una forza invisibule di intenzione malevolente avia riesciutu à trasfurmà centinaie di millaie di persone normali è boni in masse di suldati di stagno uniformati chì marchjavanu per i Nazis. Qualcosa di "Sole Negru" operava cù a stessa brillantezza indotta da a paura chì guidò a ghjente decente sottu u cumandamentu di Hitler per brusgià i zitelli vivi è fighjà i zitelli suffocà da i fumi di gas mentre gridavanu per e so mamme. Ogni volta ch'ellu hà distruttu unu d'elli, si sentia allevatu; micca tantu per via di u sollievu da a prisenza di un altru nemicu, ma perchè ùn era micca cum'è elli.
    
    
  Capitulu 2
    
    
  Nina s'affogò cù a so mischia. Sam ne put s'empêcher de rire devant sa soudaine poussée et l'expression étrange qu'elle fit, et elle le jugea avec un regard étroit qui le ramena rapidement à la normale.
    
  "Scusate, Nina," disse, pruvendu in vanu à piattà u so divertimentu, "ma ella vi hà dettu solu chì a zuppa hè calda, è andate à mette una cucchiara. Chì pensavate chì avia da succede? "
    
  A lingua di Nina era inturniata da a zuppa scaldante ch'ella avia tastatu troppu prestu, ma puderia ancu ghjurà.
    
  "Aghju bisognu di ricurdà quant'è a fame chì aghju?" ella ghignava.
    
  "Iè, almenu quattordici volte più", disse cù u so fastidiosu boyishness, chì l'hà fatta strincà strettamente a cucchiara in u pugnu sottu a lampadina accecante in a cucina di Katya Strenkova. Puzzava di muffa è di tela vechja, ma per una certa ragione Nina l'hà trovu assai accogliente, cum'è s'ellu era a so casa da una altra vita. Solu l'insetti, incuraghjiti da l'estate russa, l'anu fastidiu in a so zona di cunfortu, ma altrimenti hà gudutu l'ospitalità calda è l'efficienza gruff di e famiglie russe.
    
  Dui ghjorni sò passati da chì Nina, Sam è Alessandru anu attraversatu u cuntinente in trenu è infine ghjunghjenu à Novosibirsk, da induve Alessandru li hà datu à tutti un passaghju in una vittura affittata chì ùn era micca stradale, chì li purtò à a splutazioni di Strenkov nantu à u fiumu Argut, à nordu di u cunfini trà Mongolia è Russia.
    
  Siccomu Perdue avia lasciatu a so cumpagnia in Belgio, Sam è Nina eranu avà à a misericòrdia di l'esperienza è a lealtà d'Alexandru, di granu u più affidabile di tutte e persone infiducia ch'elli avianu trattatu ultimamente. A notte chì Perdue hà sparitu cù a prigiunera Renata di l'Ordine di u Sole Neru, Nina hà datu à Sam u so cocktail nanite, u listessu chì Perdue li avia datu, per caccià tutti dui di l'ochju chì vede tuttu di u Sole Neru. Quant à elle l'espérait, c'était aussi révélateur qu'il pouvait l'être, étant donné qu'elle avait choisi l'affection de Sam Cleave plutôt que la richesse de Dave Perdue. Par son départ, il l'assura qu'il était loin de renoncer à sa prétention à son cœur, malgré le fait qu'il ne lui appartenait pas. Ma tali eranu i modi di un playboy milionariu, è hà avutu à dà u creditu - era cum'è spietatu in u so amore cum'è in i so avventure.
    
  Avà si trovanu bassu in Russia mentre pianificanu a so prossima mossa per accede à u cumplessu rinnegatu induve i rivali di u Sun Negru tenevanu u so bastione. Il s'agirait d'une tâche très dangereuse et épuisante, car ils n'avaient plus leur atout - la future Renata destituée du Soleil Noir. Ma sempre, Alexander, Sam è Nina sapianu chì u clan di difetti era u so solu rifugiu da a persecuzione spietata di l'ordine per truvà è tumbà.
    
  Ancu s'ellu hà sappiutu cunvince u capu ribellu ch'elli ùn eranu micca spie per l'Ordine Renata, ùn anu micca idea di ciò chì a Brigata Renegata avia in mente per elli à pruvà. Chì in sè stessu era una idea spaventosa à u megliu.
    
  E persone chì guardavanu a so fortezza in Mönkh Saridag, u piccu più altu di i Monti Sayan, ùn eranu micca di scherzà. A so riputazione era ben cunnisciuta da Sam è Nina, cum'elli avianu amparatu durante a so prigiò à u quartier generale di u Sun Negru in Bruges menu di duie settimane prima. Sempre frescu in a so mente era cumu Renata hà da mandà à Sam o Nina in una missione fatidica per infiltrà a Brigata Rinnegata è arrubà u Longinus bramatu, un'arma chì ùn era micca statu revelatu assai. Finu à questu ghjornu, ùn anu ancu capitu s'ellu a chjamata missione di Longinus era una missione legittima o solu un strattu per suddisfà l'appetite viziosu di Renata per mandà e so vittime in ghjoculi di gattu è topu per rende a so morte più divertente è sofisticata. u so divertimentu.
    
  Lisandru si n'andò solu in una campagna di ricunniscenza per vede chì tipu di sicurità chì a Brigata Renegade furnia in u so territoriu. Cù i so cunniscenze tecniche è a furmazione di sopravvivenza, ùn era à pena un match per i rinegati, ma ellu è i so dui camaradi ùn pudianu rinfriscà à a splutazioni di Katya per sempre. Eventualmente, anu avutu à cuntattà un gruppu di ribelli, altrimenti ùn puderanu mai vultà à a so vita nurmale.
    
  Hà assicuratu à Nina è Sam chì saria megliu s'ellu andava solu. Se in qualchì modu l'Ordine era sempre traccia di elli trè, certamenti ùn avarianu micca a ricerca di a manu di un agricultore solitario in un LDV (vehiculu ligeru) battutu nantu à e pianure di Mongolia o longu un fiume Russu. Inoltre, cunniscia a so patria cum'è u spinu di a so manu, chì hà cuntribuitu à u viaghju più veloce è un megliu cumandamentu di a lingua. Se unu di i so culleghi era interrugatu da i funzionari, a so mancanza di cumpetenze linguistiche puderia ostaculi seriamente u pianu, salvu ch'elli sò stati catturati o sparati.
    
  Il s'avançait sur un petit sentier de gravier désert qui serpentait vers la chaîne de montagnes qui marquait la frontière et proclamait en silence la beauté de la Mongolie. U picculu veiculu era una vechja cosa blu-chiara battuta chì sguillava cù ogni muvimentu di e rote, facendu chì u rosariu nantu à u specchiu retrovisore oscillava cum'è un pendulu santu. Solu perchè era u caru viaghju di Katya, Alexandru hà suppurtatu u sonu irritante di perle nantu à u dashboard in u silenziu di a cabina, altrimenti averia strappatu a reliquia da u specchiu è lanciata da a finestra. Inoltre, a zona era abbastanza scurdata. Ùn ci saria micca scappatu per questu in u rosariu.
    
  I so capelli sbattevanu in u ventu friddu chì soffiava da a finestra aperta, è a pelle di u so avantbracciu cuminciò à brusgià da u fretu. Giurava à u manicu strappatu chì ùn pudia alzà u vetru per dà un cunfortu da u soffiu fretu di u desertu pianu ch"ellu attraversava. Dentru ellu, una piccula voce u rimproverava per esse ingrata per esse sempre in vita dopu à l'eventi strazianti in Belgio induve a so amata Axelle hè stata assassinata è hà scappatu di pocu u listessu destinu.
    
  Davanti pudia vede u postu di fruntiera, induve, furtuna, u maritu di Katya hà travagliatu. Lisandru fece un rapidu sguardu à u rosariu chì era scritteghjatu nantu à u cruscottu di u carru tremulu, è sapia chì ancu elli li ricurdavanu sta felice benedizzione.
    
  "Iè! Iè! Eiu sò. "Lo so, dannazione," gracciava, fighjendu a cosa ondeggiante.
    
  U postu di u cunfini ùn era più chè un altru picculu edifiziu sgangheratu, circundatu da una lunghezza stravagante di vechji fili spinati è omi chì pattugliavanu cù fucili longhi chì aspettavanu solu una certa azione. Passavanu pigramente qua e là, certi accendendu sigarette per i so amichi, altri interrugandu u stranu turistu chì circava di passà.
    
  Alexander hà vistu trà elli Sergei Strenkov, chì hè statu fotografiatu cù una donna australiana forte chì insistia à amparà à dì "cazzo" in russo. Sergei era un omu profondamente religiosu, cum'è u so gattu salvaticu Katya, ma hà indultatu a dama è l'hà insignatu à dì "Ave Maria" invece, cunvincendu chì era esattamente a frasa ch'ella avia dumandatu. Lisandru avia da ride è scuzzulà a testa mentre stava à sente a cunversazione mentre aspittava di parlà à a guardia.
    
  "Oh aspetta, Dima! Pigliu questu!" Sergei gridò à u so cumpagnu.
    
  "Alexander, duverebbe vene di notte", murmurò sottu u so fiatu, fintendu di dumandà i ducumenti di u so amicu. Lisandru li hà datu i so ducumenti è li rispose: "Aghju da fà, ma avete finitu prima, è ùn aghju micca fiducia à nimu ma à voi per sapè ciò chì aghju da fà da l'altra parte di sta recinzione, sapete?"
    
  Sergei annuì. Avia un mustache grossu è e ciglia nere folte, chì u facianu ancu più intimidante in u so uniforme. Tanti Sibiryak, Sergei, è Katya eranu amici di zitiddina di l'Alexandru pazzu è passanu parechje notti in prigiò per via di e so idee imprudenti. Ancu tandu, u picciottu magre è corpulentu era una minaccia per tutti quelli chì cercanu di guidà una vita ordinata è sicura, è i dui adulescenti si sò subitu capitu chì Alessandru li avaria prestu in serii prublemi s'elli cuntinueghjanu à accettà à unisce à ellu nantu à a so illegale. avventure gay.
    
  Ma i trè fermanu amici ancu dopu chì Alexander partì per serve in a Guerra di u Golfu cum'è navigatore in una di l'unità britanniche. I so anni cum'è scout è espertu di sopravvivenza l'anu aiutatu à cresce rapidamente à traversu i ranchi finu à ch'ellu hè diventatu un cuntrattu indipendenti chì hà guadagnatu rapidamente u rispettu di tutte l'urganisazioni chì l'anu assuciatu. Intantu, Katya è Sergei facianu un progressu stabile in a so vita accademica, ma a mancanza di finanziamentu è di disordini pulitichi in Mosca è Minsk, rispettivamente, li furzavanu tramindui à vultà in Siberia, induve si riuniscenu una volta di più, quasi deci anni dopu avè lasciatu per più impurtante. cose chì ùn sò mai accadute.
    
  Katya hà ereditatu a splutazioni di i so missiavi quandu i so genitori sò stati ammazzati in una splusione in a fabbrica di munizioni induve travagliavanu mentre era un studiente di l'informatica in u secondu annu à l'Università di Mosca, è hà avutu à vultà per rivendicà a splutazioni prima di vende à a splutazioni. u statu. Sergei s'unì à ella, è i dui si stallanu quì. Dui anni dopu, quandu Lisandru l'Instabile hè statu invitatu à u so matrimoniu, i trè si ricunniscenu, cuntendu e so avventure nantu à parechje buttigli di moonshine finu à ricurdà quelli ghjorni salvatichi cum'è s'elli l'avianu campatu.
    
  Katya è Sergei truvaru a vita rurale piacevule è, eventualmente, diventenu citadini di a chjesa, mentre chì u so amicu salvaticu hà sceltu una vita di periculu è un cambiamentu constante di scenariu. Avà hà dumandatu u so aiutu per rifuggiallu è i so dui amici scozzesi finu à ch'ellu puderia risolve e cose, omettendu, sicuru, u gradu di periculu in quale ellu, Sam è Nina eranu in realtà. Gentili di cori è sempre felici d'avè una bona cumpagnia, i Strenkov invitanu trè amichi per stà cun elli per un pezzu.
    
  Avà era u tempu di fà ciò ch'ellu hè vinutu, è Lisandru hà prumessu à i so amichi di a zitiddina chì ellu è i so cumpagni seranu prestu fora di periculu.
    
  "Passa per a porta di manca; quelli di là cadenu in pezzi. U lucatu hè falsu, Alex. Basta tira a catena è vi vede. Allora andate à a casa vicinu à u fiumu, culà... " ùn indicò nunda in particulare, " à circa cinque chilometri di distanza. Ci hè un traspurtadore, Costa. Dammi un po' di liquore o qualunque cosa tu abbia in quella fiasca. Hè peccatu faciule di corruzzione ", rise Sergei, "è vi purterà induve duvete andà".
    
  Sergei infilò a manu in a so sacchetta.
    
  "Oh, l'aghju vistu", hà scherzatu Alexander, imbarazzandu u so amicu cù un blush sanu è una risata stupida.
    
  "No, sì un idiota. Eccu, "Serghei hà datu à Alessandru u rosariu rottu.
    
  "Oh, Ghjesù, micca un altru di elli," Alexander geme. Vide u sguardu duru chì Sergei li dete per a so blasfemia è alzò a manu in un tonu di scusa.
    
  "Questu hè diversu da quellu nantu à u specchiu. Fighjate, dà questu à unu di i guardiani di u campu è vi purterà da unu di i capitani, ok ? Sergei spiegò.
    
  "Perchè u rosariu rottu?" Li dumandò Alexander, chì pareva cumplitamenti perplessu.
    
  "Questu hè un simbulu di un apostatu. A brigata rinnegata usa questu per identificà l'altri ", hà rispostu u so amicu indipindente.
    
  "Aspetta, cumu stai...?"
    
  "Non importa, amicu. Eru ancu un militare, sapete ? "Ùn sò micca un idiota", bisbigliava Sergei.
    
  "Ùn l'aghju mai intesu, ma cumu diaculu sapete quale vulemu vede?" - dumandò Alessandru. Si dumandava s'ellu Sergei era solu una altra gamba di l'aragnu di u Sole Neru è s'ellu puderia ancu esse fiducia. Allora hà pensatu à Sam è Nina, senza sospette, in a mansione.
    
  "Senti, vi vede in casa mo cù dui stranieri chì ùn anu praticamente nunda nantu à elli: nè soldi, nè vestiti, nè documenti falsi... E pensate chì ùn possu micca vede un rifuggiatu quandu ne vegu unu ? Inoltre, sò cun voi. È ùn fate micca cumpagnia cù e persone sicure. Avà cuntinuà. E pruvate à vultà in a splutazioni prima di mezzanotte ", disse Sergei. Tapcò u tettu di u munzeddu di basura è fischiò à u guardianu à a porta.
    
  Lisandru annunziò in ringraziu, pusendu u so rosariu nantu à a so volta mentre a vittura passava per u cancellu.
    
    
  Capitulu 3
    
    
  Les lunettes de Perdue reflétaient le circuit électronique devant lui, illuminant l'obscurité dans laquelle il s'assit. Era tranquillu, u mortu di a notte in a so parte di u mondu. Li mancava Reichtishusis, li mancava Edimburgo è i ghjorni spensierati ch'ellu passava in a so mansione, stupiendu invitati è clienti cù i so invenzioni è u geniu insuperabile. L'attenzione era stata cusì innocente, cusì gratuita vista a so furtuna digià cunnisciuta è oscenamente impressiunanti, ma l'avia mancata. Tandu, prima ch'ellu si mette in una merda profonda cù e rivelazioni nantu à Deep Sea One è a povira scelta di i partenarii d'affari in u desertu di Parashant, a vita era una avventura interessante cuntinuu è una scam romantica.
    
  Avà a so ricchezza appena sustene a so vita, è a preoccupazione per a salvezza di l'altri hè cascata nantu à e so spalle. Pruvate quant'ellu puderia, hà trovu chì mantene tuttu inseme era diventatu quasi impussibile. Nina, u so amatu, l'ex-amante recentemente persu chì avia l'intenzione di ricunquistà cumplettamente, era in qualchì locu in Asia cù l'omu chì pensava chì amava. Sam, u so rivalu per l'amore di Nina è (ùn ne neghemu micca) u recente vincitore di cuncorsi simili, era sempre quì per aiutà à Perdue in i so sforzi - ancu quandu era micca ghjustificatu.
    
  A so propria salvezza era in periculu, indipendentemente da a so salvezza persunale, soprattuttu avà ch'ellu avia cessatu temporaneamente di guidà Black Sun. Le conseil qui surveillait la direction de l'ordre l'observait sans doute et, pour quelque raison, maintenait ses rangs à l'heure actuelle, ce qui rendait Perdue extrêmement nerveux - et il n'était en aucun cas une personne nerveuse. Tuttu ciò ch'ellu pudia fà era di mantene a testa in giru finu à ch'ellu ghjunse cù un pianu di unisce à Nina è di piglià a salvezza finu à ch'ellu hà capitu ciò chì deve fà se u cunsigliu agisce.
    
  A so testa li batteva da l'enorme sanguinamentu di u nasu ch'ellu avia patitu qualchì minutu fà, ma avà ùn pudia piantà. Ci era troppu in ghjocu.
    
  Una volta è una volta, Dave Perdue hà tinkered cù u dispusitivu nantu à u so schermu olograficu, ma ci era qualcosa di sbagliatu chì ùn pudia micca vede. A so cuncentrazione ùn era micca cusì forte cum'è sempre, ancu s'ellu si era appena svegliatu da nove ore di sonnu ininterrottu. Il avait déjà mal de tête lorsqu'il s'était réveillé, mais il n'était pas surprenant puisqu'il avait bu quasiment une bouteille entière de Johnnie Walker rouge alors qu'il était assis devant le foyer seul.
    
  "Per l'amori di u celu!" Perdue gridò in silenziu, per ùn sveglià nimu di i so vicini, è sbattò i pugni nantu à a tavula. Era completamente fora di caratteru per ellu perde u so calmu, soprattuttu annantu à un compitu cusì minore cum'è un circuitu elettronicu simplice, cum'è chì avia digià maestru à l'età di quattordici anni. A so attitudine lugubre è l'impazienza eranu u risultatu di l'ultimi ghjorni, è sapia ch'ellu avia da ammette chì lascià Nina cù Sam l'avia ghjuntu dopu à tuttu.
    
  Di solitu, i so soldi è u so incantu puderanu facilmente catturà ogni preda, è per sopra tuttu, hà avutu Nina per più di dui anni, è ancu l'hà pigliatu per scontru è sparì da u radar senza preoccupassi di fà sapè ch'ellu era vivu. Era abituatu à stu cumpurtamentu, è a maiò parte di a ghjente hà accettatu cum'è parte di a so eccentricità, ma avà sapia chì questu era u primu colpu seriu à a so rilazioni. L'apparizione l'hà sbulicata ancu di più, soprattuttu perchè ella sapia tandu ch'ellu l'avia deliberatamente tenuta in u bughju è dopu, in un colpu fatale, l'hà tirata in u so scontru più minacciatu cù u putente "Sole Neru" finu à oghje.
    
  Perdue enleva ses lunettes et les posa sur le petit tabouret à côté de lui. Chjudendu l'ochji per una stonda, pizzicò ligeramente u ponte di u nasu cù u pollice è l'indici è pruvò à sguassà i so pinsamenti cunfusi è rinvià u so cervellu à u modu tecnicu. A notte era mite, ma u ventu facia chì l'arburi morti si stendevanu versu a finestra è si graffiavanu cum'è un ghjattu chì prova à entre. Qualcosa s'aspittava di notte fora di u picculu bungalow induve Perdue hà campatu indefinitu finu à ch'ellu hà pianificatu u so prossimu muvimentu.
    
  Era difficiuli di diferenze trà l'implacabile tapping di rami d'arburu causatu da a tempesta è u fumbling cù una chjave maestra o u clicu di una bugia nantu à una finestra di a finestra. Perdue si firmò à sente. Normalmente ùn era micca un omu d'intuizione, ma avà, ubbidì à u so propiu stintu nascente, era affruntatu à una seria acrimonia.
    
  Sapia megliu ch'è à sbirchjà, cusì hà utilizatu unu di i so dispusitivi, sempre micca pruvati, prima di scappà da a so mansione in Edimburgo sottu a bughjura. Era una spezia di spyglass, ripropositu per scopi più varii chè solu di sbulicà a distanza per scrutinà l'azzioni di quelli chì ùn sapianu nunda. Conteneva una funzione infrared cumpleta cù un fasciu laser rossu chì s'assumiglia à quellu di un fucile di forza di travagliu, ma stu laser puderia tagliate a maiò parte di e superfici in centu metri. Cù u toccu d'un interruttore sottu u so pollice, Perdue puderia mette u telescopiu per coglie e signatures di calore, cusì mentre ùn pudia micca vede à traversu i muri, era capace di detectà qualsiasi temperatura di u corpu umanu quandu si move fora di i so mura di lignu.
    
  Scagliò rapidamente i nove gradini di a larga scala improvvisata chì portava à u sicondu pianu di a capanna è si n'andò in punta di pedi à l'orlu stessu di u pianu duv'ellu pudia sbirchjà in u strettu spaziu induve si cunnettava à u tettu di paglia. Pusendu u so ochju drittu à a lente, esaminò l'area immediatamente fora di l'edifiziu, si move lentamente da un cantonu à un angulu.
    
  L'unica fonte di calore chì pudia detect era u mutore di a so jeep. Oltre à questu, ùn ci era micca indicazione di alcuna minaccia immediata. Perplessu, s'assittò quì per un mumentu, riflettendu u so sestu sensu novu. Ùn era mai sbagliatu annantu à queste cose. In particulare dopu à i so recenti scontri cù i nemici murtali, hà amparatu à ricunnosce una minaccia imminente.
    
  Quandu Perdue cullà torna à u primu pianu di a cabina, hà chjusu u trattu chì portava à a stanza sopra à ellu è salta sopra l'ultimi trè passi. Sbarcò pesantemente nantu à i so pedi. Quand'ellu guardò, ci era una figura pusata in a so sedia. Hà capitu immediatamente quale era è u so core si firmò. Da induve hè vinuta ?
    
  I so grandi ochji turchini parevanu eterei in a luce luminosa di l'ologramma culurita, ma hà guardatu à traversu u diagramma direttamente à ellu. U restu di ella sparì in l'ombra.
    
  "Ùn aghju mai pensatu di vedevi di novu", disse, incapace di ammuccià a so sorpresa sincera.
    
  "Di sicuru, ùn l'avete micca fattu, David. Aghju scumessa chì preferite a listessa cosa invece di cuntà nantu à a so vera gravità ", disse. Questa voce familiare pareva cusì strana à l'arechje di Perdue dopu tuttu stu tempu.
    
  Il s'approcha d'elle, mais l'ombre l'emporta et l'éloignait de lui. U so sguardu sciddicò è seguitava i linii di u so disegnu.
    
  "U vostru quadrilateru ciclicu hè irregulare quì, sapete?" - disse cum'è s'è nunda ùn era accadutu. I so ochji sò stati fissi nantu à l'errore di Perdue è si silenzò malgradu u so battutu di dumande nantu à altri temi, cum'è a so prisenza quì, finu à ch'ellu ghjunse à curreghje l'errore ch'ella avia rimarcatu.
    
  Era solu tipicu Agatha Perdue.
    
  A parsunalità di Agatha, un geniu cù tratti di pirsunalità obsessive chì facia u so fratellu gemellu pare cum'è ordinariu, era un gustu acquistatu. Se qualchissia ùn sapia micca ch'ella avia un QI stupente, puderia esse sbagliatu per esse pazza in qualchì modu. In cuntrastu à l'usu educatu di u so fratellu di i so ingegni, Agatha era in u puntu di certificazione quandu si concentrava nantu à un prublema chì avia bisognu di una suluzione.
    
  È in questu i gemelli eranu assai diffirenti l'una di l'altru. Perdue hà utilizatu cù successu a so aptitudine per a scienza è a tecnulugia per acquistà a furtuna è a reputazione di l'antichi rè trà i so cumpagni accademici. Ma Agatha era micca menu di una mendicante paragunata à u so fratellu. A causa di a so introversione pocu attraente, finu à u puntu chì si trasformò in un freak cun un sguardu, l'omi simpricimenti l'anu trovu strana è intimidatoria. A so autovalutà era largamente basata nantu à a correzione di i sbagli chì hà trovu senza sforzu in u travagliu di l'altri, è questu era in gran parte un colpu severu à u so putenziale ogni volta ch'ella provava à travaglià in i campi cumpetitivi di a fisica o a scienza.
    
  À a fine, Agatha divintò un bibliotecariu, ma micca solu un bibliotecariu, scurdatu trà e turri di a literatura è a luce crepusculare di e camere d'archivi. Ella hà dimustratu una certa ambizione, sforzendu per diventà qualcosa di più di ciò chì a so psiculugia antisociale dettava. Agatha hà avutu una carriera laterale cum'è cunsultante per diversi clienti ricchi, soprattuttu quelli chì anu investitu in libri arcane è l'inevitabbili ricerche occulte chì venenu cù i macabri trappings di a literatura antica.
    
  Per e persone cum'è elli, l'ultima era una novità, nunda di più chè un premiu in un cuncorsu esotericu di pissing. Nisunu di i so clienti ùn hà mai dimustratu un veru apprezzamentu per u Vechju Munnu o i scribi chì anu registratu avvenimenti chì l'ochji novi ùn anu mai vistu. L'hà impazzita, ma ùn pudia micca ricusà una ricumpensa casuale di sei cifre. Saria statu simplicemente idiota, ùn importa quant'ella era impegnata à mantene a fede à u significatu storicu di i libri è di i lochi chì li hà purtatu cusì liberamente.
    
  Dave Perdue hà vistu u prublema chì a so surella fastidiosa avia indicatu.
    
  Cumu l'infernu mi mancava questu? È perchè diavolo avia da esse quì per mustrà mi ? pensò, stabilendu un paradigma, pruvendu segretamente a so reazione cù ogni redirezzione chì hà fattu nantu à l'ologramma. A so spressione era in biancu è i so ochji si movevanu à pena mentre cumpiendu i so round. Questu era un bonu signu. S'ella sospirava, si alzava e spalle, o ancu sbattu i palpebrali, ellu sapia ch'ella stava refutando ciò ch'ellu facia - in altri palori, significaria chì ella u patronerebbe sanctimoniously à a so manera.
    
  "Felice?" s'aspittava à dumandà, s'aspittava solu à truvà un altru sbagliu, ma ella simule. I so ochji s'aprenu infine cum'è quelli di una persona normale, è Perdue sintia a tensione di facilità.
    
  "Allora, à chì deve sta invasione?" dumandò mentre andava per piglià una altra buttiglia di licore da u so saccu di viaghju.
    
  "Oh, educatu cum'è sempre", sospirò. "Ti assicuru, David, a mo intrusione hè assai ghjustificata".
    
  Si versa un biccheri di whisky è li dese a buttiglia.
    
  "Iè ti ringraziu. "Aghju piglià un pocu", hà rispostu è s'inclinò in avanti, riunendu e palme è sbulicendu trà e so cosce. "Aghju bisognu di u vostru aiutu cù qualcosa".
    
  E so parolle chjappà in l'arechje cum'è frammenti di vetru. À u crepite di u focu, Perdue si vultò à fà affruntà à a so surella, grisgiu cendra cù incredulità.
    
  "Oh, andemu, cù u melodramma", disse impaziente. "Hè veramente cusì incomprensibile chì puderia avè bisognu di u vostru aiutu?"
    
  "No, micca in tuttu", rispose Perdue, versendu un biccheri di liquidu di prublema. "Hè incomprensibile chì ti sia degnatu di dumandà."
    
    
  Capitulu 4
    
    
  Sam hà nascostu i so memorie da Nina. Ùn vulia micca ch'ella sappia cose cusì prufondamente persunale di ellu, ancu s'ellu ùn sapia micca perchè. Era chjaru ch'ella sapia quasi tuttu di a morte horrible di a so fidanzata à e mani di una urganizazione internaziunale di armi guidata da u megliu amicu di l'ex-maritu di Nina. Parechje volte prima, Nina lamentava a so cunnessione cù l'omu senza cori chì hà firmatu i sogni di Sam in u so percorsu sanguinariu quandu hà assassinatu brutalmente l'amore di a so vita. Tuttavia, i so noti cuntenenu un certu risentimentu subconsciousu, ùn vulia micca chì Nina vede s'ellu l'avia lettu, è cusì decisu di ammuccià da ella.
    
  Ma avà, mentre aspittavanu chì Alessandru vultà cun un missaghju nantu à cumu si unisce à i ranchi di rinnegati, Sam hà capitu chì stu periodu di annoia in a campagna russa à u nordu di a fruntiera seria u mumentu propiu per cuntinuà e so memorie.
    
  Lisandru si n'andò ardiu, forse stupidu, à parlà cun elli. Ellu offre a so assistenza, inseme cù Sam Cleave è u duttore Nina Gould, per affruntà l'Ordine di u Sole Neru è in fine di truvà un modu per fallu l'urganizazione una volta per sempre. Sì i ribelli ùn anu micca ancu ricevutu a parolla di u ritardu in l'esiliu ufficiale di u capu di u Sun Negru, Alessandru hà previstu di sfruttà sta debulezza momentanea in l'operazioni di l'ordine per fà un colpu efficace.
    
  Nina hà aiutatu Katya in a cucina, apprendu à cociri gnocchi.
    
  Di tantu in tantu, mentre Sam scriveva i so pinsamenti è i so ricordi dolorosi in u so carnettu in lacera, sentia e duie donne scoppiate in una risa stridula. Questu averebbe seguitatu da l'ammissione di una certa ineptitude da parte di Nina, mentre chì Katya negarà i so sbagliati vergognosi.
    
  "Tu sì assai bravu ..." gridò Katya, falendu in a so sedia cù una risata di cori : "Per un Scot ! Ma ti faremu sempre un Russu !
    
  "Ne dubitu, Katya. Vi prupuniraghju di insignà à fà un haggis Highland, ma per esse onestu, ùn sò micca bè ancu in questu! Nina scoppiò à ridere forte.
    
  Tuttu chistu sona un pocu troppu festivu, hà pensatu Sam, mentre ch'ellu chjusu a copertina di u quaderno è l'infilò in modu sicuru in u so saccu cù a so penna. S'arrizzò da u so lettu di legnu in a stanza d'ospiti ch'ellu hà spartutu cù Alessandru è marchjò per u largu corridoiu è falà e scale curtite versu a cucina, induve e donne facianu un rumore infernu.
    
  "Fighjate! Sam! Aghju fattu ... oh ... aghju fattu un saccu sanu ... di parechji ? tante cose...?" aggrottò le sopracciglia e fece segno a Katya di aiutarla.
    
  "Dumplings!" Katya esclamò di gioia, indicà e so mani à a massa di pasta è di carne spargugliata nantu à a tavula di cucina di legnu.
    
  "Tantu!" Nina ridacchiò.
    
  "Siete ragazze ubriache per casu?" dumandò, divertitu da e duie belle donne ch"ellu avia avutu a furtuna d"esse appiccicatu à mezu à nulla. S'ellu era statu una persona più cavalier cù vedute viziose, puderia esse cuntenutu un pensamentu bruttu, ma essendu Sam, s'hè lampatu solu in una sedia è guardò Nina pruvà à taglià a pasta currettamente.
    
  "Ùn simu micca intossicati, sgiò Cleave. Semu solu tipsy ", spiegò Katya, avvicinendu à Sam cun un semplice vasu di marmellata di vetru à mezu pienu di un liquidu chjaru ominoso.
    
  "Oh!" - esclamò, passandu e so mani trà i so capelli scuri grossi, "Aghju vistu questu prima, è questu hè ciò chì Cleaves chjameremu u shortcut à Slocherville. Un pocu prima per mè, grazie ".
    
  "Prima?" Katya hà dumandatu, veramente cunfusa. "Sam, ci resta un'ora à mezanotte!"
    
  "Iè! Emu cuminciatu à beie da 7 ore di sera, ", chjappò Nina, e so mani spruzzate di carne di porcu, cipolle, agliu è prezzemolo ch'ella tagliava per riempie i sacchetti di pasta.
    
  "Ùn siate stupidu!" Sam hè stata maravigliata quandu si precipitò à a piccula finestra è hà vistu chì u celu era troppu chjaru per ciò chì u so sguardu mostrava. "Pensu chì era assai prima è eru solu un bastardo pigro, chì vulia cascà in u lettu".
    
  Fighjulava duie donne, sfarente cum"è ghjornu è notte, ma belle cum"è l"altra.
    
  Katya pareva esattamente cum'è Sam avia imaginatu prima à u sonu di u so nome, pocu prima ch'elli avianu ghjuntu prima à a splutazioni. Cù grandi ochji turchini affundati in cavità orbitali ossee è una bocca larga cù labbra piene, pareva stereotipata russa. E so pomme eranu cusì pronunzianu chì l'ombravanu nantu à u so visu sottu à a luce dura chì cascava da sopra, è i so capelli biondi dritti cascanu nantu à e spalle è a fronte.
    
  Svelta è alta, s'era sopra à a piccula figura di a zitella scozzese d'occhi scuri accantu à ella. Nina hè stata finalmente restituita à u so propiu culore di capelli, u riccu marrone scuru chì ellu amava tantu affucà a so faccia quand'ella s'assittò à cavalcioni di ellu in Belgio. Sam hè stata allevata di vede chì a so pallida magrezza era andata è ch'ella pudia ancu mostrarà e so curve graziose è a pelle rossa. U tempu passatu luntanu da e grinfie di u Sole Neru l'avia guarita un pocu.
    
  Forse era l'aria di campagna luntanu, luntanu da Bruges chì li calmò tramindui, ma si sentia più rivitalizzati è rilassati in u so circondu russu umitu. Quì tuttu era assai più simplice, è a ghjente era educata ma dura. Ùn era micca una terra per prudenza o sensibilità, è Sam li piacia cusì.
    
  Fighjendu nantu à e pianure piatte chì diventanu purpure in a luce sbiadita è ascoltendu u divertimentu in a casa cun ellu, Sam ùn pudia micca impedisce di dumandassi cumu stava Alexander.
    
  Tuttu ciò chì Sam è Nina pudianu sperà era chì i ribelli nantu à a muntagna avissiru fiducia in Alessandru è ùn u cunfondenu micca per una spia.
    
    
  ***
    
    
  "Sì una spia!" - gridò u magre ribellu talianu, camminendu cù pacienza in circhuli intornu à u corpu pronu d'Alexandru. Questu hà datu à u Russu un terribili mal di testa, chì era solu aggravatu da a so pusizioni à l'inversu nantu à a bagnera d'acqua.
    
  "Stammi à sente!" Lisandru implorò per a centu volta. U so craniu era sbuchjatu mentre u sangue s'incurvava à u spinu di i so globi oculari, è i so cavichji minacciavanu à pocu à pocu di dislocate sottu à u pesu di u so corpu, chì pendu da a corda cruda è e catene attaccate à u tettu di petra di a cellula. "Sì fossi una spia, perchè diavolo avissi da vene quì? Perchè vene quì cun informazioni chì aiutanu à u vostru casu, stupidu fottu di tagliatelle?"
    
  U talianu ùn hà micca apprezzatu l'insulti razziali d'Alexandru è, senza prutesta, simpricimenti immersi a testa di u Russu torna in u bagnu di l'acqua di ghiaccio, perchè solu a so mandibula ferma sopra. I so culleghi ridavanu à a reazione di u Russu mentre si pusonu è beie fora di u cancellu.
    
  " Hè megliu à sapè ciò ch"è da dì quand"è tù torni, stronzu ! A to vita dipende di st'omu di pasta, è st'interrogazione hè digià pigliatu u mo tempu per beie. Ti lasceraghju cazzo à affucà, l'aghju da fà ! - gridò, ghjinochjendusi accantu à u bagnu per chì u Russu immersi u sente.
    
  "Carlo, chì hè u prublema?" Berna chjamò da u corridor da quale si avvicinava. "Parete innaturalmente nervoso", disse u capitanu senza toccu. A so voce si fece più forte mentre s'avvicinava à l'intrata arcuata. L'altri dui omi chjappà à l'attenzione à a vista di u capu, ma li fece un gestu disprezzu per rilassate.
    
  "Capitanu, stu idiota dice chì hà infurmazioni chì ponu aiutà, ma hà solu i ducumenti russi, chì ci parenu falsi", hà dettu u talianu chì Berna hà sbloccatu u forte cancellu neru per entre in l'area d'interrogazione, o megliu - à a tortura. camera.
    
  "Induve sò i so carte?" dumandò u capitanu, è Carlu indicò a sedia à a quale prima liò u Russu. Berna fissò un'occhiata à u pass di fruntiera ben falsificata è a carta d'identità. Senza caccià i so ochji nantu à l'inscription russa, disse tranquillamente: "Carlo".
    
  "Si, capitanu?"
    
  "U Russu hè affucatu, Carlu. Ch'ellu si alzà."
    
  "O diu!" Carlu s'arrizzò è pigliò l'Alessandru ansimatu. U Russu inzuppatu hà sbulicatu disperatamente per l'aria, tosse viulente prima di vomiting l'acqua eccessiva in u so sistema.
    
  "Alexander Arichenkov. Hè u vostru veru nome?" Byrne dumandò à u so invitatu, ma poi capitu chì u nome di a persona ùn era micca impurtante per u so nudge. "Pensu chì ùn importa micca. Serete mortu prima di mezanotte ".
    
  Lisandru hà sappiutu ch'ellu avia da fà u so casu à i so superiori prima ch'ellu sia lasciatu à a misericòrdia di u so tormentatore di carenza d'attenzione. L'acqua s'incrempava sempre in u spinu di i so narici è brusgiava i so passaghji nasali, facendu quasi impussibule di parlà, ma a so vita ne dipendia.
    
  "Capitanu, ùn sò micca spia. Vogliu unisce à a vostra cumpagnia, questu hè tuttu ", hà divagatu u russu russu.
    
  Berna si girò nantu à u so taccu. "E perchè vulete fà questu?" Fece signalà à Carlu per intruduce u sughjettu à u fondu di a bagnera.
    
  "Renata hè stata destituita!" Alexander gridò. "Aghju fattu parte di un complottu per rinvià a dirigenza di l'Ordine di u Sole Neru, è avemu riesciutu ... una sorta di".
    
  Berna alzò a manu per impedisce à u talianu di fà u so ultimu ordine.
    
  "Ùn avete micca da tortu mi, capitanu. Sò quì per furniscevi liberamente informazioni! " - spiegò u Russu. Carlu u fighjulava d"odiu, a manu si strinse nant"à u bloccu chì cuntrullava u destinu d"Alexandru.
    
  "In cambiu di sta infurmazione, vulete...?" - dumandò Berna. "Vulete unisce à noi?"
    
  "Iè! Iè! Dui amichi è eiu chì scappemu ancu da u Sole Neru. Sapemu truvà membri di l'ordine più altu, è hè per quessa ch'elli cercanu di tumbà noi, capitanu ", balbettò, sperimentendu l'incomodità di truvà e parolle ghjuste mentre l'acqua in a so gola era sempre difficiuli di respira.
    
  "Induve sò sti dui amichi toi ? Si piattanu, sgiò Arichenkov ? Berna dumandò sarcasticamente.
    
  "Sò ghjuntu solu, capitanu, per sapè s'è i rumuri nantu à a vostra urganizazione sò veri ; Stai sempre recitando, "Alexandru mormorò rapidamente. Bern s'agenouilla à côté de lui et l'observa de haut en bas. U Russu era di mezza età, cortu è magre. A cicatrice à u latu manca di a so faccia li hà datu l'apparenza di un cumbattante. U severu capitanu passa u so dito indici nantu à a cicatrice, avà purpura nantu à a pelle pallida, umida è fridda di u Russu.
    
  "Spergu chì ùn era micca u risultatu d'un accidente di vittura o qualcosa?" dumandò à Lisandru. L'ochji turchini pallidi di l'omu bagnatu eranu injectati di sangue da a pressione è quasi affucanu mentre fighjulava u capitanu è scuzzulò a testa.
    
  "Aghju parechje cicatrici, capitanu. È nimu d'elli era u risultatu di un crash, vi assicuru di quessa. A maiò parte di balle, shrapnel è donne cù un caratteru caldu, "Alexandru hà rispostu cù labbra blu tremanti.
    
  "Donne. Oh iè, mi piace. Pari cum'è una persona di u mo tipu, amicu, "Bern surrisu è lanciava un sguardu silenziu ma duru à Carlo, chì disturbò un pocu Alexander. "Va bè, sgiò Arichenkov, vi daraghju u benefiziu di u dubbitu. Vogliu dì, ùn simu animali cazzo ! " ringhiò à u divertimentu di l"omi prisenti, è s"arrugnavanu feroce d"accordu.
    
  È Mamma Russia ti saluta, Lisandru, a so voce intima risonava in capu. Spergu chì ùn mi svegliu micca mortu.
    
  Cum'è u sollievu ch'ellu ùn hè micca mortu lavatu nantu à Lisandru à mezu à l'ullu è l'acclamazioni di u pacchettu di l'animali, u so corpu s'hè lampatu è cascò in l'obliu.
    
    
  Capitulu 5
    
    
  Pocu prima di duie ore di a matina, Katya pusò a so ultima carta nantu à a tavula.
    
  "Mi sguassate".
    
  Nina ridacchiò scherzosamente, stringhjendu a so manu per chì Sam ùn pudia leghje a so faccia senza espressione.
    
  "Andemu. Prendi, Sam!" - Nina ridia quandu Katya l'hà basgiata nantu à a guancia. A bellezza russa poi basgiò a cima di a testa di Sam è murmurò inaudible: "Varaghju à lettu. Sergei tornerà prestu da u so turnu ".
    
  "Bona notte, Katya," Sam surrisu, mettendu a manu nantu à a tavula. "Duie coppie".
    
  "Ah!" esclamò Nina. "A sala piena. Paga, cumpagnu".
    
  "Dannazione," mormorò Sam è si tolse u so calzino manca. Strip poker sonava megliu finu à ch'ellu hà sappiutu chì e donne eranu megliu da ciò ch'ellu pensava inizialmente quandu hà accettatu di ghjucà. In i so pantaloni corti è un calzinu, tremava à a tavula.
    
  "Sapete chì questu hè ingannà è l'avemu permessu solu perchè erate ubriacu. Saria terribili per noi di prufittà di voi, nò ? ella li discorsu, à pena capace di cuntene. Sam vulia ride, ma ùn vulia micca arruvinà u mumentu è mette u so più pateticu slouch.
    
  "Grazie per esse cusì gentile. Ci hè tantu pochi donne decenti rimaste nantu à stu pianeta in questi ghjorni ", disse cun evidente divertimentu.
    
  "Hè cusì", hà accunsentutu Nina, versendu u sicondu vasu di moonshine in u so vetru. Ma solu uni pochi di gocce, si versavanu solu senza cerimoniu in u fondu di u biccheri, pruvendu, à u so orrore, chì u divertimentu è i ghjoculi di a notte sò ghjunti à una fine sorda. "È ti lascio ingannà solu perchè ti amu."
    
  Diu, vogliu ch'ella sia sobria quandu hà dettu chì, Sam hà vulutu mentre Nina cuppa a so faccia in e so mani. L'aroma dolce di u so perfume si mischjava cù l'assaltu velenu di l'alcooli distillati mentre ella pressava un bacio teneru à i so labbre.
    
  "Venite à dorme cun mè", disse, è guidò u scozzese in forma di Y scozzese fora di a cucina mentre cullighjava diligentemente i so vestiti à a strada. Sam ùn hà dettu nunda. Pensò ch'ellu era andatu Nina à a so stanza per esse sicura ch'ella ùn pigliò micca una grande cascata per i scalini, ma quand'elli entranu in a so stanza chjuca intornu à l'angulu di l'altri, hà chjusu a porta daretu à elli.
    
  "Chi stai facendu?" ella dumandò quandu hà vistu Sam chì provava à tirà i so jeans, a cammisa ghjittata sopra a so spalla.
    
  "Sò un cazzo di gelu, Nina. Basta à dà mi una seconda ", rispose, luttendu disperatamente cù a zip.
    
  I dita magre di Nina chjusu nantu à e so mani tremanti. Infilò a so manu in i so jeans, tirà di novu i denti di zipper d'ottone. Sam si congelava, incantata da u so toccu. Il ferma involontairement les yeux et sentit ses lèvres chaudes et douces se presser contre les siennes.
    
  L'hà rinviatu nantu à u so lettu è spegne a luce.
    
  "Nina, sì ubriacatu, ragazza. Ùn fate nunda chì vi dispiace in a matina ", hà avvistatu, solu cum'è un disclaimer. In fatti, a vulia tantu ch'ellu pudia scoppia.
    
  "L'unicu ciò chì mi dispiaceraghju hè chì aghju da fà questu tranquillamente", disse, a so voce sona sorprendentemente sobria in a bughjura.
    
  Si sentia chì i so stivali chjappà à u latu è dopu chì a sedia si moveva à manca di u lettu. Sam hà sentitu ch'ella l'attaccava, sfracicà goffamente i so genitali cù u so pesu.
    
  "Attentu!" - gemì. - Ne aghju bisognu !
    
  "Anch'io," disse, basgiendulu appassiunatu prima ch'ellu pudia risponde. Sam pruvò à ùn perde a so cumpusizioni mentre Nina pressu u so corpu chjucu contru à ellu, respiru in u collu. Ansimò mentre a so pelle calda è nuda u toccu, sempre fridda di ghjucà à poker torse nu per duie ore.
    
  "Sapete chì ti amu, nò?" - bisbigliò. L'ochji di Sam si vultonu in l'estasi riluttante mentre intesu ste parolle, ma l'alcoolu chì accumpagnava ogni sillaba arruvinava a so felicità.
    
  "Iè, a so," l'hà assicurata.
    
  Sam hà permessu egoistamente di avè un regnu liberu nantu à u so corpu. Sapia ch'ellu si sentia culpèvule per questu dopu, ma per avà si dicia ch'ellu li dava ciò ch'ella vulia; ch'ellu era solu u furtunatu destinatariu di a so passione.
    
  Katya ùn hà micca dormitu. A so porta si sgranò dolcemente mentre Nina cuminciò à lamentà, è Sam pruvò à silenziu Nina cù basgi prufondi, sperendu ch'elli ùn disturbanu micca a so padrona. Ma à mezu à tuttu questu, ùn daria micca un dannaghju, ancu s'ellu Katya entrava in a stanza, accende a luce è offre à unisce - sempre chì Nina pensa à i so affari. E so mani accarezzò u dorsu è hà passatu u so dettu nantu à una o duie cicatrici, ognuna di quale si pudia ricurdà a causa.
    
  Era quì. Dapoi u so scontru, a so vita avia spirale incontrollata in un bughju, pozzu infinitu di periculu, è Sam si dumandava quandu ghjunghjenu à un terrenu solidu è senza acqua. Ma ùn importa micca, a cosa principal hè ch'elli s'hè lampatu inseme. In una certa manera, cù Nina à u so fiancu, Sam si sentia sicuru, ancu in l'imgriffe di a morte. È avà ch"ella era in i so braccia quì, a so attinzioni hè stata cuncentrata per un mumentu nantu à ellu è à ellu solu; si sentia invincibile, intoccabile.
    
  I passi di Katya venenu da a cucina, induve ella sbloccava a porta per Sergei. Dopu à una breve pausa, Sam hà intesu a so cunversazione arrubbata, chì ùn pudia capisce in ogni modu. Era grati per a so cunversazione in a cucina per pudè gode di l'urli di piacè di Nina chì l'appughjava contru à u muru sottu à a finestra.
    
  Cinque minuti dopu a porta di a cucina si chjude. Sam ascultò a direzzione di i soni. Stivali pesanti seguitavanu u passu graziosu di Katya in a camera principale, ma a porta ùn scricchiolava più. Sergei stava in silenziu, ma Katya hà dettu qualcosa è poi chjappò cù cura à a porta di Nina, senza avè idea chì Sam era cun ella.
    
  "Nina, possu entre?" - dumandò chjaramente da l'altra parte di a porta.
    
  Sam s'arrizzò, prontu à piglià i so jeans, ma in a bughjura ùn avia micca idea induve Nina li avia lanciati. Nina era inconsciente. U so orgasmu hà rialzatu a fatigue chì l'alcolu avia causatu tutta a notte, è u so corpu umitu è limp s'hè appughjatu beata contru à ellu, immobile cum'è un cadavere. Katya piscò di novu: "Nina, aghju bisognu di parlà cun voi, per piacè? Per piacè!"
    
  Sam aggrottò la fronte.
    
  A dumanda di l'altra parte di a porta sonava troppu insistente, quasi allarmata.
    
  Oh, à l'infernu cù tuttu! Allora aghju battutu Nina. In ogni casu, chì importava ?, pinsava, tampendu in u bughju cù e so mani à u pianu in cerca di qualcosa di simile à u vestitu. Hà avutu appena u tempu di tirà i so jeans chì u pomo di a porta si girò.
    
  "Ehi chì si passa?" Sam dumandò innocentemente mentre apparsu da a fessura scura di a porta chì s'ouvrava. Sottu a manu di Katya, a porta si fermò bruscamente quandu Sam hà appughjatu u so pede contr'à ella da a parte posteriore.
    
  " À propositu ! s'hè strappata, spaventata ch'ella avia vistu a faccia sbagliata. "Pensu chì Nina era quì."
    
  "Hè cusì. Cuscenza persa. Tutti issi fratelli di casa l'hanu sculacciatu in u culo ", rispose cun una risata timida, ma Katya ùn pareva micca sorpresa. In fatti, pareva francamente spavintata.
    
  "Sam, vestiti solu. Svegliate u duttore Gould è venite cun noi ", disse Sergei ominosamente.
    
  "Chì hè accadutu? Nina hè ubriacata cum'è l'infernu è pare ch'ella ùn si svegliarà micca finu à u ghjornu di u ghjudiziu ", disse Sam à Sergei più seriamente, ma era sempre pruvatu à ghjucà.
    
  "Diu, ùn avemu micca tempu per sta merda!" - gridò l'omu da daretu à a coppia. "Makarov" apparsu à a testa di Katya, è u so dito pressu u grillu.
    
  Cliccate!
    
  "U prossimu clicu serà fattu di piombo, camarade", hà avvistatu u tiratore.
    
  Sergei cuminciò à piantà, murmurò follemente à l'omi chì stavanu daretu à ellu, implorendu a vita di a so moglia. Katya hà cupartu a faccia cù e so mani è cascò à i so ghjinochji in shock. Da ciò chì Sam avia riunitu, ùn eranu micca i culleghi di Sergei cum'ellu avia pensatu prima. Ancu s'ellu ùn hà micca capitu u russu, hà deduciutu da u so tonu chì eranu assai serii di tumbà tutti s'ellu ùn svegliava Nina è andava cun elli. Videndu chì l'argumentu s'intensificava periculosamente, Sam alzò e mani è lasciò a stanza.
    
  "Bè bè. Andemu cun voi. Basta à dì ciò chì succede è svegliaraghju u duttore Gould ", rassicurò i quattru briganti in furia.
    
  Sergei abbracciò a so moglia chì piangeva è a proteggiu.
    
  "Mi chjamu Bodo. Aghju da crede chì tù è u duttore Gould accumpagnate un omu chjamatu Alexander Arichenkov à u nostru bellu pezzu di terra ", u shooter dumandò à Sam.
    
  "Quale vole sapè?" sbottò Sam.
    
  Bodo alzò a pistola è pigliò una mira à a coppia accanita.
    
  "Iè!" gridò Sam, tendu a manu à Bodo. "Ghjesù, pudete rilassate? Ùn aghju micca scappatu. Puntatemi a maledetta cosa se avete bisognu di una pratica di tiro à mezzanotte!
    
  U banditu francese calò l'arma mentre i so cumpagni tenenu a so prontu. Sam inghiottì duramente è pinsò à Nina, chì ùn avia micca idea di ciò chì si passava. Il regretta d'avoir confirmé sa présence là-bas, mais si ces intrus l'avaient découvert, ils auraient sans doute tué Nina et les Strenkov et l'auraient suspendu à l'extérieur par ses boules pour être déchirés par les sauvages.
    
  "Svegliate a donna, sgiò Cleave", urdinò Bodo.
    
  "Va bè. Basta... calmatevi, va bè?" Sam annuì in a resa mentre tornava lentamente in a stanza scura.
    
  "A luce hè accesa, a porta hè aperta", disse Bodo fermamente. Sam ùn era micca per mette Nina in periculu cù i so scherzi, cusì accettò solu è accende a luce, grati per copre Nina prima di apre a porta per Katya. Ùn vulia micca imaginà ciò chì isse bestie feranu à una donna nuda, inconsciente, s'ellu era digià prontu nantu à u lettu.
    
  A so chjuca figura à pena alzava a manta nantu à a quale durmia nantu à u spinu, a bocca aperta in una siesta ubriaca. Sam odiava d'avè arruvinà una festa cusì maravigliosa, ma a so vita dipendeva da u so svegliu.
    
  "Nina," disse abbastanza forte mentre s'inclinava annantu à ella, circandu di scuddà da e criature maligni chì stavanu attornu à a porta mentre unu d'elli teneva i pruprietarii. "Nina, svegliate."
    
  "Per l'amore di Diu, spegne a cazzo luce. A mo testa mi ammazza digià, Sam! si lamentò è si vultò da u so latu. Prestu lanciau un sguardu di scusa à l'omi in a porta, chì fighjulavanu solu stupiti, circannu di catturà un sguardu di a donna addormentata chì puderia fà vergogna u marinaru.
    
  "Nina! Nina, ci tocca à arrizzà è vestisce avà ! Avete capitu?" l'urgì Sam, scuntendula cù una manu pesante, ma ella aggrottò le sopracciglia è si allontanò. Da nulla, Bodo intervene è chjappà à Nina in faccia cusì forte chì u so nodu sanguinò istantaneamente.
    
  "Arriza ti!" - urlò. L'abbaia assordante di a so voce fridda è u dulore atroce da u so slap scunfittavanu Nina, chì a sobria cum'è un vetru. Ella si pusò, cunfusa è furiosa. Singendu a manu versu u francese, gridò : " Quale diaculu vi crede ?
    
  "Nina! Innò!" Sam urlò, teme ch'ella avia appena pigliatu una bala.
    
  Bodo hà pigliatu a so manu è l'hà colpitu cù u spinu di a manu. Sam si precipitò in avanti, pinnendu u francese altu contru à l'armadiu longu u muru. Hà sbarcatu trè ganci dritti nantu à a zitella di Bodo, sentendu chì i so stinchi si muvianu in daretu à ogni colpu.
    
  "Ùn ose mai chjappà una donna davanti à mè, pezzo di merda!" - gridò, ribulendu di rabbia.
    
  Pigliò à Bodo per l'arechje è hà sbattutu u spinu di u so capu forte in u pianu, ma prima ch'ellu puderia sbarcà un secondu colpu, Bodo hà pigliatu à Sam in u listessu modu.
    
  "Ti manca a Scozia?" Bodo rise à traversu i denti sanguinanti è tirò a testa di Sam versu a so, trascinendu un capu di testa debilitante chì subitu hà scunfittu Sam. "Hè chjamatu un basgiu Glasgow... picciottu!"
    
  L'omi ruggiscenu di risa mentre Katya li strinse per vene in aiutu di Nina. U nasu di Nina sanguinava è ci era un contusu severu nantu à a so faccia, ma era cusì arrabbiata è disorientata chì Katya avia da tene u storicu in miniatura. Scatenendu un flussu di maledizioni è prumesse di morte imminenti à Bodo, Nina strinse i denti mentre Katya a cupria cù una robba è l'abbracciava strettamente per calmà, per u benefiziu di tutti.
    
  "Lasciate solu, Nina. Lasciate andà ", disse Katya à l'arechja di Nina, tenendula cusì vicinu chì l'omi ùn anu pussutu sente e so parolle.
    
  "U ammazzaraghju cazzo. Juru à Diu, morirà u mumentu ch'e aghju a mo chance ", Nina hà sorrisu in u collu di Katya mentre a donna russa a tene vicinu.
    
  "Avete a vostra chance, ma prima duvete sopravvive à questu, ok? Sò chì l'avete da tumbà, caru. Basta à stà vivu perchè..." Katya l'assicurò. I so ochji, bagnati di lacrime, fighjavanu à Bodu à traversu i filamenti di i capelli di Nina. "E donne morte ùn ponu micca tumbà".
    
    
  Capitulu 6
    
    
  Agatha avia un picculu discu duru chì hà utilizatu per ogni emergenza chì puderia avè bisognu mentre viaghja. L'hà cunnessu à u modem di Purdue, è cun una facilità consumata, ci hà pigliatu solu sei ore per creà una piattaforma di manipulazione di software cù quale hà pirate a basa di dati finanziaria inaccessibile di Black Sun. U so fratellu s'assittò in silenziu accantu à ella in a matina ghiacciata di prima matina, stringendu strettamente una tazza di caffè caldu in e so mani. Il y avait peu de gens qui pouvaient encore étonner Perdue grâce à leur perspicacité technique, mais il devait admettre que sa sœur était encore capable de l'émerveiller.
    
  Ùn era micca ch'ella ne sapia più chè ellu, ma d'una certa manera era più disposta à aduprà a cunniscenza ch'elli avianu tutti dui, mentre ch'ellu trascurava constantemente alcune di e so formule memorizate, u furzendu à spessu à rumming in a memoria di u so cervellu, cum'è persu. anima Era unu di quelli mumenti chì l'hà fattu dubbità u schema d'eri, è hè per quessa chì Agatha hà sappiutu truvà cusì facilmente i schemi mancanti.
    
  Avà scriveva à a velocità di a luce. Perdue puderia à pena leghje i codici chì hà intrutu in u sistema.
    
  "Chì diavolo faci?" dumandò.
    
  "Ditemi di novu i dettagli di sti dui amichi toi. Aghju bisognu di numeri d'identità è nomi, per avà. Aiò! Quallà. Tu l'ai messo là-bas ", s'hè divagatu, pichjendu u so dito indice per indicà cum'è s'ellu scriveva u so nome in l'aria. Chì miraculu era. Perdue s'era scurdatu di quantu i so manierismi puderanu esse divertenti. Il s'avança vers l'armoire qu'elle lui indiquait et sortit deux dossiers où il avait gardé les notes de Sam et Nina depuis qu'il les avait utilisées pour l'aider dans son voyage en Antartide pour trouver la légendaire Station de glace de Wolfenstein.
    
  "Puderaghju un pocu di più di sta roba?" ella dumandò, pigliendu e carte da ellu.
    
  "Chì tipu di materiale?" dumandò.
    
  "Hè... Amicu, quella cosa chì fate cù u zuccheru è u latte..."
    
  "Caffè?" - aghju dumandatu. dumandò, stunatu. "Agatha, sapete ciò chì hè u caffè."
    
  "A so cazzo. A parolla hè scappata da a mo testa mentre tuttu stu codice passava per i prucessi di u mo cervellu. Cum'è s'è vo ùn avete micca glitches di tantu in tantu ", hà sbuchjatu.
    
  "OK OK. Cucineraghju un pocu di questu per voi. Chì fate cù i dati di Nina è Sam, possu osà dumandà ? Perdue hà chjamatu da a macchina à cappuccino daretu à u so bancu.
    
  "Sciogliu i so cunti bancari, David. "Aghju pirate u contu bancariu di u Sun Negru", hà sorrisu, masticandu un bastone di liquirizia.
    
  Perdue hà guasgi avutu una cunvulsione. Si precipitò versu a so surella gemella per vede ciò chì facia nantu à u screnu.
    
  "Sì fora di mente, Agatha? Avete una idea di i sistemi di sicurezza è di alarme tecniche estensivi chì queste persone anu in u mondu? sputò in panicu, una altra reazione chì Dave Perdue ùn avia mai mostratu finu à avà.
    
  Agatha u guardò cun preoccupazione. "Cumu reagisce à u vostru attaccu di puttana ... hmm", disse tranquillamente à traversu i dolci neri trà i so denti. "Prima di tuttu, i so servitori, s'ellu ùn sò micca sbagliatu, sò stati programati è prutetti da un firewall utilizendu... voi... eh?"
    
  Perdue annuì penseru: "Sì?"
    
  "E solu una persona in questu mondu sapi cumu pirate i vostri sistemi, perchè una sola persona sapi cumu codificà, quali circuiti è subservers utilizate", disse.
    
  "Tu", sospirò cun qualchì sollievu, pusendu attentamente cum'è un cunduttore nervoso in u sedile posteriore.
    
  "Hè ghjustu. Dieci punti à Gryffindor ", disse sarcasticamente.
    
  "Ùn ci hè micca bisognu di melodramma", a rimproverò Perdue, ma i so labbre si arricciavanu in un surrisu mentre andava à finisce u so caffè.
    
  "Fariate bè di piglià u vostru propiu cunsigliu, vechju," Agatha scherziò.
    
  "In questu modu ùn vi rilevaranu micca nantu à i servitori principali. Tu avissi a lanciari lu vermu, "suggerì cun un sorrisu maliziosu cum'è u vechju Perdue.
    
  "Devu!" Ella riria. "Ma prima, turnemu i vostri amichi à i so vechji statuti. Questu hè unu di i ristaurazioni. Allora li pirateremu di novu quandu tornemu da Russia è piratemu in i so cunti finanziari. Mentre a so dirigenza hè nantu à una strada rocciosa, un colpu à e so finanze duveria dà li un cazzo di prigiò ben meritatu. Inclinatevi, sole neru ! Zia Agatha hà un boner! cantava scherzosamente, tenendu a liquirizia trà i so denti cum'è s'ellu ghjucassi à Metal Gear Solid.
    
  Perdue ruggiò di risa cù a so surella cattiva. Era certamente un annoiatu cù un muzzicu.
    
  Ella compie a so invasione. "Aghju lasciatu un scrambler per disattivà i so sensori di calore".
    
  "Bene".
    
  Dave Perdue hà vistu l'ultima volta a so surella in l'estiu di u 1996 in a regione di i laghi miridiunali di u Congo. Era ancu un pocu più timida allora, è ùn avia micca un decimu di a ricchezza ch'ellu avia avà.
    
  Agatha è David Perdue accumpagnavanu un parente distante per amparà un pocu di ciò chì a famiglia chjamava "a cultura". Sfurtunatamente, nè d'elli ùn spartevanu l'inclinazione di u so ziu paternu per a caccia, ma quantunque odiavanu vede u vechju tumbà elefanti per u so cummerciu illegale d'avorio, ùn avianu micca manera di lascià u paese periculosu senza ellu manuali.
    
  Dave hà piaciutu l'aventure chì anu prefiguratu e so avventure in i so trenta è quaranta. Cum'è u so ziu, l'incessanti supplicazioni di a so surella per piantà l'omicidiu sò diventati stanchi è prestu cessanu di parlà. Quantu vulia lascià, hà cunsideratu d'accusà u so ziu è u fratellu di bracconamentu di soldi per soldi - a scusa più indesiderata per qualsiasi di l'omi Purdue. Quandu hà vistu chì u ziu Wiggins è u so fratellu ùn eranu micca mossi da a so persistenza, li disse ch'ella faria tuttu ciò chì era in u so putere per rinvià a piccula attività di u so proziu à l'autorità quand'ella vultò in casa.
    
  U vechju ridia solu è disse à David di ùn pensà à nunda d'intimidazione di a donna è ch'ella era solu arrabbiata.
    
  In una certa manera, i supplicazioni d'Agatha per ch'ella lassinu finiscinu in una sputazione, è u ziu Wiggins hà prumessu senza cerimoniu à Agatha chì l'abbandunaria quì in a jungla s'ellu sentia una altra lagnanza da ella. À l'epica, ùn era micca una minaccia ch'ellu si manteneva, ma u tempu passava, a ghjovana donna hè diventata più aggressiva nantu à i so metudi, è prima matina, ziu Wiggins guidò David è a so festa di caccia, lascendu Agatha in campu. cù e donne lucali.
    
  Dopu un altru ghjornu di caccia è una notte inespettata passata in campeghju in a jungla, u gruppu di Perdue hà imbarcatu in u battellu a matina dopu. - Dave Perdue dumandò cun calore mentre passavanu u lavu Tanganica nantu à una barca. Mais son grand-oncle lui assura qu'Agatha était " bien prise en charge " et qu'elle serait bientôt embarquée sur un avion charter, qu'il avait loué pour la récupérer à l'aérodrome le plus proche, et qu'elle les rejoindrait au port de Zanzibar.
    
  À u mumentu chì anu guidatu da Dodoma à Dar es Salaam, Dave Perdue sapia chì a so surella era persa in Africa. In fatti, hà pensatu ch'ella era abbastanza laboriosa per vultà in casa sola è hà fattu u so megliu per caccià a materia fora di a so mente. Quandu i mesi passavanu, Perdue hà pruvatu à truvà Agatha, ma a so pista si fece fridda da tutti i lati. E so fonti dicianu ch'ella era stata vista, ch'ella era viva è sana, è ch'ella era un attivista in l'Africa di u Nordu, Mauritius è Egittu quandu anu intesu parlà per l'ultima volta. È cusì hà rinunziatu à a fine, decisu chì a so surella gemella avia seguitu a so passione per a riforma è a preservazione, è dunque ùn hà più bisognu di salvezza, s'ellu avia mai avutu.
    
  Hè stata piuttostu un scossa per ellu di vedela di novu dopu à decennii di separazione, ma hà piaciutu immensamente a so cumpagnia. Era cunvinta chì cun un pocu di pressione, ella eventualmente revelarà perchè era apparsu avà.
    
  "Allora, dimmi perchè vo vulete piglià Sam è Nina fora di Russia", insistia Perdue. Hà pruvatu à ghjunghje à u fondu di e so ragioni per suprattuttu nascoste per circà u so aiutu, ma Agatha ùn li avia micca datu u ritrattu cumpletu è a manera ch'ellu a sapia era tuttu ciò ch'ellu pudia ottene finu à ch'ella decide altrimenti.
    
  "Avete sempre statu preoccupatu per i soldi, David. Dubbite chì vi interessarà qualcosa chì ùn prufiterete micca, "rispose friddu, sorsi u so caffè. "Aghju bisognu di u duttore Gould per aiutà à truvà ciò chì era statu assuciatu per fà. Comu sapete, a mo attività hè i libri. È a so storia hè a storia. Ùn aghju micca bisognu di assai da voi altru ch'è chjamà a donna per pudè aduprà a so cumpetenza.
    
  "Hè tuttu ciò chì avete bisognu da mè?" dumandò, un sorrisu in faccia.
    
  "Iè, David," ella sospirò.
    
  "Per l'ultimi mesi, u duttore Gould è altri membri cum'è mè sò andati in incognito per evità a persecuzione da l'urganizazione Black Sun è i so affiliati. Queste persone ùn sò micca scherzu cù ".
    
  "Senza dubbitu qualcosa chì avete fattu li hà arrabbiatu", disse senza dubbiu.
    
  Ùn puderia micca refutà.
    
  "In ogni casu, aghju bisognu di truvà ella per mè. Saria inestimabile per a mo investigazione è ben ricompensata da u mo cliente ", disse Agatha, mutendu impaziente da u pede à u pede. "È ùn aghju micca per sempre per ghjunghje à questu puntu, sapete?"
    
  "Allora ùn hè micca una visita suciale per parlà di tuttu ciò chì avemu fattu?" surrisu sarcasticu, ghjuchendu à l'intolleranza ben cunnisciuta di a so surella d'esse tardi.
    
  "Oh, sò cunuscenza di e vostre attività, David, è ben infurmatu. Ùn avete micca statu solu modestu annantu à i vostri rializazioni è a fama. Ùn ci vole micca esse un sanguisu per scavà ciò chì site implicatu. Induve credi chì aghju intesu parlà di Nina Gould ? ella dumandò, u so tonu assai simili à quellu di un zitellu vantaghju in un parcorsu affollatu.
    
  "Bè, aghju paura chì duvemu andà in Russia per piglià ella. Mentre ch'ella si nasconde, sò sicuru chì ùn hà micca un telefunu è ùn pò micca solu attraversà e fruntiere senza acquistà un tipu d'identità falsa ", spiegò.
    
  "Va bè. Andate è pigliala. Aspittaraghju in Edimburgo, in a vostra dolce casa ", annunziò in burla.
    
  "No, vi truveranu quì. Sò sicuru chì ci sò spie di u cunsigliu in tutte e mo proprietà in tutta l'Europa ", hà avvistatu. "Perchè ùn venite cun mè? Questu modu possu tene un ochju nantu à voi è assicuratevi chì site sicuru ".
    
  "Ah!" - mimitò cù una risata sardonica. "Tu? Ùn pudete mancu prutege! Fighjate à tè, ammucciatu cum'è un vermu rimpicciottu in i chjassi d'Elche. I mo amichi d'Alicante t'hanu rintracciatu cusì facilmente chì sò stata guasi delusa.
    
  Perdue ùn li piacia micca u colpu bassu, ma sapia ch'ella avia ragione. Nina hà dettu qualcosa di simile à ellu l'ultima volta chì hà pigliatu ancu a so gola. Avia à ricunnosce chì tutte e so risorsa è a so furtuna ùn bastavanu micca per prutege quelli chì li importavanu, è chì includia a so propria salvezza precaria, chì era avà evidenti s'ellu era cusì facilmente scupertu in Spagna.
    
  "È ùn ci scurdemu micca, u mo caru fratellu", continuò ella, affissendu infine u cumpurtamentu vendicativu ch'ellu avia aspittatu inizialmente da ella quandu l'hà vistu per a prima volta, "chì l'ultima volta chì ti aghju fiducia in a mo salvezza in u safari, mi sò ritrovu. , per dì un pocu, in un cattivu statu ".
    
  "Agata. Per piacè?" - dumandò Perdue. "Sò entusiasmu chì site quì, è ghjuru à Diu, avà chì sò chì site vivu è bè, integnu di mantene cusì".
    
  "Ugh!" si appoggiò in daretu à a so sedia, pusendu u dorsu di a so manu contr'à a so fronte per enfatizà u dramma di a so dichjarazione: "Per piacè, David, ùn sia micca una regina di dramma".
    
  Idda si schernò in burla di a so sincerità è s"inclinò in avanti pè scuntrà u so sguardu cù l"odiu in l"ochji : "Varaghju cun tè, caru David, per ùn patissi micca a listessa sorte chì ziu Wiggins m"hà datu, vechju. Ùn vuleriamu micca chì a vostra mala famiglia nazista ti scopra avà, nò ?
    
    
  Capitulu 7
    
    
  Berna fighjulava cum'è u picculu storicu fighjulava da u so postu. L'hà seduciutu in più di modi sessuali picculi. Ancu s'ellu hà preferitu e donne cù caratteristiche nordiche stereotipate - alti, magri, ochji turchini, capelli biondi - era attrattu da questu in una manera chì ùn pudia capisce.
    
  "Dr Gould, ùn possu micca sprime in parolle quantu sò spaventatu da a manera chì u mo cullega vi trattatu, è vi prumettu, aghju da assicurà chì ellu riceve una punizione ghjustu per questu", disse cun autorità gentile. "Semu una mansa d'omi ruvidi, ma ùn culpemu micca e donne. È ùn cundonemu in ogni modu l'abusu di i prigionieri femini ! Hè tuttu chjaru, monsieur Baudot ? ", dumandò à u francese altu cù a guancia rotta. Bodo annuì passivamente, à a sorpresa di Nina.
    
  Hè stata allughjata in una stanza propria cù tutte e comodità necessarie. Ma ùn avia micca intesu nunda di Sam da ciò ch'ella hà riunitu da l'ascolta di a piccula conversazione trà i cucini chì li avianu purtatu u manciari u ghjornu nanzu mentre aspittava di scuntrà u capu chì avia urdinatu di purtassi i dui quì.
    
  "Aghju capitu chì i nostri metudi duveranu scunsàvi..." cuminciò timidamente, ma Nina era stancu di sente tutti questi tipi di compiaciuti scusendu gentilmente. Per ella, eranu tutti solu terroristi ben educati, banditi cù grossi cunti bancari è, per tutti i cunti, solu hooligans pulitichi cum'è u restu di a ghjerarchia putrefa.
    
  "Micca essatamente. Sò abituatu à esse trattatu cum'è una merda da e persone chì anu pistole più grossi ", rispose bruscamente. A so faccia era un mess, ma Berna pudia vede ch'ella era assai bella. Rimarcò u so sguardu arrabbiatu versu u francese, ma ùn l"hà ignoratu. Dopu tuttu, hà avutu ragioni per odià Bodo.
    
  "U to fidanzatu hè in l'infermeria. Hà patitu una ligera cuncussione, ma starà bè ", disse Byrne, sperendu chì a bona nova a rende felice. Ma ùn hà micca cunnisciutu u duttore Nina Gould.
    
  "Ùn hè micca u mo fidanzatu. "Sò solu cazzo cun ellu", disse freddamente. "Signore, uccideraghju per una sigaretta".
    
  U capitanu era chjaramente scossa da a so reazione, ma pruvò à surrisu debolmente è li offre subitu una di e so sigarette. Cù a so risposta sneaky, Nina sperava di alluntanassi da Sam per ùn pruvà micca di usà l'una contru à l'altru. S'ella pudia cunvince ch'ella ùn era emotivamente attaccata à Sam in alcuna manera, ùn puderanu micca fà male per influenzà ella s'ellu era u so scopu.
    
  "Oh, va bè allora", disse Bern, accendendu a sigaretta di Nina. "Bodo, ammazza u ghjurnalistu".
    
  "Iè," Bodo abbaiò è abbandunò rapidamente l'uffiziu.
    
  U core di Nina si firmò. L'anu verificatu ? O stava solu scrivendu un elogio per Sam? Ella si manteneva fresca, pigliendu una longa tirata da a so sigaretta.
    
  "Ora, s'ellu ùn vi dispiace micca, duttore, mi piacerebbe sapè perchè tù è i vostri culleghi ghjunghjite finu à sta strada per vene à vede noi s'ellu ùn erate micca mandatu?" li dumandò. Si allume una sigaretta ellu stessu è aspittò tranquillamente a so risposta. Nina ùn pudia micca s'interrogà nantu à u destinu di Sam, ma ùn pudia micca lascià si avvicinassi à ogni costu.
    
  "Ascolta, Capitanu Berna, simu fughjiti. Cum'è tè, avemu avutu una brutta corsa cù l'Ordine di u Sole Neru, è ci hà lasciatu un gustu di merda in bocca. Anu disappruvatu di a nostra scelta di ùn unisce à elli o di diventà animali domestici. In fatti, ghjustu pocu tempu avemu avvicinatu assai à questu, è eramu stati custretti à circà per voi perchè eri l'unica alternativa à una morte lenta ", sibilò. A so faccia era sempre gonfia, è a cicatrice brutta nantu à a so guancia diritta era gialla in i bordi. I bianchi di l'ochji di Nina eranu una mappa di vini rossi, è i sacchetti sottu à l'ochji eranu evidenza di mancanza di sonnu.
    
  Bern annuì penseru è pigliò un tippu da a so sigaretta prima di parlà di novu.
    
  "U sgiò Arichenkov ci dici chì tù avia da purtà Renata à noi, ma... l'avete... persa?"
    
  " À dì cusì, " Nina ùn pudìa sminticà, pensendu à cumu Perdue avia traditu a so fiducia è ghjittatu in a so sorte cù u cunsigliu rapendu Renata à l"ultimu minutu.
    
  "Chì intendi, "per dì cusì", Dr Gould?" dumandò u capu severu in un tonu calmu, in quale si sentia una seria rabbia. Elle savait qu'elle devait leur donner quelque chose sans dévoiler sa proximité avec Sam ou Perdue, une chose très délicate à naviguer, même pour une fille intelligente comme elle.
    
  "Hm, bè, eramu nantu à a nostra strada - u sgiò Arichenkov, u sgiò Cleave è eiu ..." disse, omette deliberatamente Perdue, "per purtà Renata à voi in cambiu di unisce à a nostra lotta per sbattà u Sole Neru una volta. è per tutti".
    
  "Avà turnate à u locu induve avete persu Renata. Per piacè, "L'accusò Bern, ma ella sentia una impazienza malinconica in u so tonu dolce, chì a calma ùn pudia durà assai più.
    
  "In a persecuzione salvatica di i so pari, eramu, di sicuru, implicati in un accidentu di vittura, Capitanu Byrne," hà cuntatu pensativamente, sperendu chì a simplicità di l'incidentu sia raghjone abbastanza per elli à perde Renata.
    
  Alzò un sopracciglio, quasi sorpreso.
    
  "È quandu avemu ghjuntu à i nostri sensi, ùn era più quì. Avemu presumitu chì a so ghjente - quelli chì ci perseguìanu - l'hà purtatu torna ", aghjunse, pensendu à Sam è s'ellu hè statu uccisu in quellu mumentu.
    
  "E ùn anu micca solu messu una balla in ognuna di e vostre teste per esse sicuru? Ùn anu micca purtatu quelli di voi chì eranu sempre vivi ? dumandò cun una certa striscia di cinismo addestratu militari. S"avvicinò sopra à u tavulinu è scuzzulò u capu in furia : " Hè esattamente ciò ch"aghju da fà. È una volta era parte di u Sole Neru. Sò esattamente cumu operanu, duttore Gould, è sò chì ùn si sbatteranu micca nantu à Renata è ùn vi lasciarianu respira.
    
  Sta volta Nina era senza parolle. Mancu a so astuzia ùn pudia salvà ella offrendu una alternativa plausibile à a storia.
    
  Sam hè sempre vivu ?, pensò ella, desiderandu disperatamente ch'ella ùn avia chjamatu u bluff di l'omu sbagliatu.
    
  "Dottore Gould, per piacè ùn pruvà micca a mo educazione. Aghju un talentu per chjamà stronzate, è mi manghjate stronzate ", disse cun una cortesia fredda chì fece a pelle di Nina strisciare sottu à u so maglione oversize. "Avà, per l'ultima volta, cumu hè chì tù è i to amichi sò sempre vivi?"
    
  "Avemu avutu l'aiutu di u nostru omu", disse rapidamente, riferenu à Perdue, ma ùn hà micca firmatu per nome. Sta Berna, quant'ella pudia dì di e persone, ùn era micca un omu imprudente, ma puderia dì da i so ochji ch'ellu appartene à u tipu di spezie "ùn si pò fuck with"; Una sorta di "mala morte", è solu un stupidu moverebbe quella spina. Hè stata sorprendentemente rapida cù a so risposta è sperava ch'ella puderia prononcà altre frasi utili subitu senza fallu è si suicida. Lisandru, è avà è Sam puderia esse digià mortu, cusì saria à u so vantaghju per esse onestu cù i soli alliati chì anu sempre.
    
  "In l'omu?" - dumandò Berna. "Qualchissia chì cunnoscu?"
    
  "Ùn sapemu mancu", hà rispostu. Tecnicamente ùn sò micca mentitu, u zitellu Ghjesù. Sin'à tandu ùn sapemu micca ch'ellu era in cunfurmità cù u cunsigliu, hà pricatu in a so mente, sperendu chì u diu chì puderia sente i so pinsamenti li mostrarà u so favore. Nina ùn avia micca pensatu à a scola dumenica da quandu era scappata da a folla di a chjesa quandu era adulescente, ma finu à avà ùn avia micca sentitu u bisognu di pricà per a so vita. Pudeva quasi intesu Sam ridivà di i so patetici tentativi di piace à qualchì divinità è si burlava di ella tutta a strada di casa per questu.
    
  "Hmm", hà meditatu u corpulentu capu, correndu a so storia attraversu u sistema di verificazione di i fatti di u so cervellu. "E st'omu... scunnisciutu... trascinò à Renata, assicurendu chì i perseguitori ùn si avvicinavanu micca à a vostra vittura per verificà s'è vo erate mortu ?
    
  "Iè", disse, sempre processendu tutti i motivi in a so testa mentre rispondeva.
    
  Ellu surrisu allegramente è l'adulava: "Hè un stretchimentu, Dr Gould. Sò distribuiti assai sottili, questi. Ma l'aghju da cumprà... per avà ".
    
  Nina respirò chiaramente un suspiru di sollievu. Di colpu, u grossu cumandante s"avvicinò à a tavula è strinse cù forza a manu in i capelli di Nina, stringhjendula strettamente è tirà viulente versu ellu. Ella gridava in panicu è ellu pressu a so faccia dolorosamente contru a so guancia dolente.
    
  "Ma s'ellu scopre chì m'avete mentitu, cazzo, daraghju i vostri resti à u mo pòpulu dopu ch'aghju personalmente fottutu crudu. Hè tuttu chjaru per voi, duttore Gould ? Berna sibilò in faccia. Nina sintì chì u so core si ferma è guasi sveniva da a paura. Tuttu ciò ch'ella pudia fà era annunzià.
    
  Ella ùn hà mai aspettatu chì questu succede. Avà era sicura chì Sam era mortu. Se a Brigata Rinnegata era tali criature psicopatiche, certamenti ùn anu micca familiarizatu cù a misericordia o a moderazione. Si stese quì per un pezzu, stunatu. Hè tuttu nantu à u trattamentu crudele di i prigiuneri, hà pensatu è pricava à Diu chì ùn hà micca dettu accidentalmente questu in alta voce.
    
  "Dì à Bodo di purtà l'altri dui!" - gridò à u guardianu à a porta. Si stete à l'estremità di a stanza, fighjendu di novu l'orizzonte. U capu di Nina era calatu, ma i so ochji s'arrizzò per fighjulà. Berna pareva rimorsu mentre si vultò: "Eiu... una scusa ùn saria micca necessariu, suppone. Hè troppu tardu per pruvà à esse simpaticu, ma... Mi sentu veramente aggradèvule per questu, allora... Mi dispiace.
    
  "Va bè", hà sappiutu, e so parolle quasi inaudible.
    
  "No, veramente. I... - era difficiule per ellu di parlà, umiliatu da u so propiu cumpurtamentu, "Aghju un prublema cù a rabbia. Mi arrabbiu quandu a ghjente mi mente. In verità, duttore Gould, ùn sò micca spessu dannu à e donne. Questu hè un peccatu speciale chì riservu à qualchissia speciale ".
    
  Nina vulia odià ellu quant'è ella odiava Bodo, ma ùn pudia micca. In una manera strana, sapia chì era sinceru è invece si ritrova à capisce a so frustrazione troppu bè. In fatti, era precisamente a so situazione cù Purdue. Ùn importa micca quantu vulia amà ellu, ùn importa micca quantu capisce ch'ellu era brillanti è amava u periculu, a maiò parte di u tempu vulia solu chjappà in i boli. On sait également que son tempérament féroce se montrait insensé lorsqu'on lui mentait, et Perdue était la personne qui a sans aucun doute fait exploser cette bombe.
    
  "Capiscu. In verità, vogliu ", disse simplicemente, intorpidita di scossa. Berna hà nutatu u cambiamentu in a so voce. Sta volta era crudu è reale. Quandu hà dettu chì hà capitu a so rabbia, era essendu brutalmente onesta.
    
  "Avà, hè ciò chì crede, Dr Gould. Pruvaraghju di esse u più ghjustu pussibule in i mo ghjudizii ", hà assicuratu. Quandu l'ombra si ritirava da u sole chì nasce, u so cumpurtamentu tornò à quellu di u cumandante imparziale ch'ella era stata presentata. Prima chì Nina pudia capisce ciò ch'ellu intendeva per "prova", a porta s'aprì è hà vistu Sam è Alexander.
    
  Eranu un pocu stracciati, ma in generale parevanu bè. Lisandru paria stancu è assente. Sam suffria sempre di u colpu ch"ellu avia pigliatu à a fronte, è u so bracciu drittu era fasciatu. I dui omi parevanu seri à a vista di e ferite di Nina. C'era una rabbia daretu à a dimissioni, ma sapia chì era solu per u bene più grande ch'elli ùn anu micca attaccatu à u brigantu chì l'avia ferita.
    
  Berna fece segnu à i dui omi di pusà. Eranu tramindui cuffed with plastic handcuffs daretu à e so spalle, à u cuntrariu di Nina, chì era libera.
    
  "Avà chì aghju parlatu cù tutti i trè, aghju decisu di ùn tumbàvi. Ma-"
    
  "Ci hè una cattura", disse Alexander, senza fighjà Berna. A so testa pendeva senza speranza, i so capelli gialli-grigi sgusciati.
    
  "Di sicuru, ci hè una cattura quì, u sgiò Arichenkov", Berna rispose, quasi sorpresu da l'osservazione ovvia d'Alexandru. "Vulete rifuggiu. Vogliu Renata.
    
  Tutti i trè u fighjulavanu increduli.
    
  "Capitanu, ùn ci hè micca manera chì pudemu arrestala di novu", hà cuminciatu Alexander.
    
  "Senza u vostru omu internu, iè, a so", disse Byrne.
    
  Sam è Lisandru fighjavanu à Nina, ma ella si strinse in spalla è strinse a testa.
    
  "Hè per quessa chì lascio à qualchissia quì cum'è garanzia", aghjunse Byrne. " L'altri, per dimustrà a so lealtà, anu da purtà à mè Renata viva. Per dimustrà ciò chì un ospite graziosu sò, ti lasciaraghju sceglie quale stà cù i Strenkov.
    
  Sam, Alexandru è Nina ansimò.
    
  "Oh, rilassate!" Berna scacciò a testa in daretu drammaticamente, andendu avanti è avanti. "Ùn sanu micca chì sò mira. Sicuru in a so casetta! I mo omi sò in u locu, pronti à colpisce nantu à i mo ordini. Avete esattamente un mese per vultà quì cù ciò chì vogliu.
    
  Sam guardò Nina. Solu cù e so labbra hà dettu: "Avemu finitu".
    
  Alexander annunziu d'accordu.
    
    
  Capitulu 8
    
    
  A cuntrariu di i prigiuneri disgraziati chì ùn anu micca appaciatu i cumandanti di a brigata, Sam, Nina è Alexander avianu u privilegiu di cena cù i membri quella notte. Intornu à un focu tamantu in u centru di u tettu scavatu in petra di a furtezza, tutti si pusonu è parlavanu. Ci era parechje cabine di guardia custruite in i mura per i guardiani per mantene una vigilanza constante nantu à u perimetru, mentri l'evidenti torre di guardia chì stavanu à ogni angulu cardinali eranu vioti.
    
  "Intelligente", disse Alexander, observendu l'ingannimentu tatticu.
    
  "Iè," accunsenu Sam, mordendu prufondamente in a grossa nerva ch'ellu teneva in manu cum'è un caverne.
    
  "Aghju capitu chì per trattà cun queste persone - cum'è cù l'altri persone - avete da pensà constantemente à ciò chì vede, altrimenti vi piglianu a guardia ogni volta", hà dettu Nina accuratamente. Si pusò accantu à Sam, tenendu un pezzu di pane appena sfornatu in e so dite è u rumpicò per immergellu in a zuppa.
    
  "Allora stai quì - sì sicuru, Alexander?" Nina dumandò cun grande preoccupazione, ancu s'ellu ùn vulia micca chì nimu altru ch'è Sam andà in Edimburgo cun ella. S'elli avianu bisognu di truvà Renata, u megliu postu per principià seria Purdue. Ella sapia ch'ellu venerà s'ella andava à Reichtisusis è rompe u protocolu.
    
  "Devu. Aghju da esse vicinu à i mo amichi di zitiddina. S'elli anu da esse sparati, certamenti purteraghju almenu a mità di questi bastardi cun mè ", disse è alzò a so fiasca recentemente arrubbata in un brindisi.
    
  "Tu russu pazzo!" Nina ridia. "Era piena quandu l'avete compru?"
    
  "Era", si vantava l'alcoolicu russu, "ma avà hè quasi viotu!"
    
  "Hè a stessa cosa chì Katya ci hà alimentatu?" - Dumandò Sam, facendu una grima di disgustu à u ricordu di u vile moonshine chì hè statu trattatu durante u ghjocu di poker.
    
  "Iè! Fattu in questa stessa regione. Solu in Siberia tuttu funziona megliu cà quì, amichi. Perchè pensate chì nunda cresce in Russia? Tutte l'erbe mori quandu sguassate u vostru chiaru di luna! " Ridia cum'è un maniacu fieru.
    
  Di fronte à e fiamme alte, Nina pudia vede Berna. Fighjulava solu in u focu, cum'è s'ellu fighjulà a storia chì si svolse in ellu. I so ochji turchini ghiacciati pudianu guasgi spenghje e fiamme davanti à ellu, è ella si sentia una puzza di simpatia per u bellu cumandante. Avà era fora di serviziu, unu di l'altri dirigenti avia pigliatu per a notte. Nimu ùn hà parlatu cun ellu, è questu li cunvene. E so stivali avianu u so piattu viotu è l'hà pigliatu ghjustu prima chì unu di i Ridgebacks ghjunghje à i so reste. Hè tandu chì i so ochji scontranu quelli di Nina.
    
  Ella vulia guardà luntanu, ma ùn pudia. Ci vulia à sguassà a so memoria di e minacce ch'ellu hà fattu per ella quand'ellu perdia u so calmu, ma sapia ch'ellu ùn pudia mai fà quessa. Berna ùn sapia micca chì Nina hà trovu a minaccia di esse "grossamente scopata" da un tali forte è bellu tedescu micca esattamente repulsive, ma ùn pudia mai lascià ellu scopre.
    
  A causa di l'incessanti grida è murmuria, a musica si firmò. Cum'è Nina s'aspittava, a musica era tipicamente russa in melodia cù u so ritmu optimu chì l'hà fattu imaginà un gruppu di cosacchi chì saltavanu da nulla in una fila per formà un cercolu. Ùn puderia micca nigà chì l'atmosfera quì era maravigliosa, sicura è divertente, ancu s'ellu ùn l'avìa definitu micca imaginatu qualchì ora fà. Dopu chì Berna hà parlatu cun elli à l'uffiziu principale, i trè sò stati mandati per piglià una duscia calda, sò stati dati robba pulita (più in cunfurmità cù u sapori lucale), è anu permessu di manghjà è di riposu per una notte prima di partì.
    
  Intantu, Alexander serà trattatu cum'è un membru di u livellu principale di a brigata rinnegata finu à chì i so amichi pruvucanu a dirigenza per crede chì a so offerta era una farsa. Allora ellu è u coppiu Strenkov sò stati sommariamente eseguiti.
    
  Berna fighjulava Nina cù una strana malincunia chì li facia sentu à l"inquietu. Accantu à ella, Sam parlava à Alexander di stende l'area finu à Novosibirsk per assicurà chì stavanu navigando in u paese currettamente. Sintia a voce di Sam, ma u sguardu affascinante di u cumandante hà fattu u so corpu splende cù un grande desideriu chì ùn pudia spiegà. Infine, s'arrizzò da u so sediu, piattu in manu, è si n'andò à ciò chì l'omi chjamavanu affettuosamente a galera.
    
  Sentendu ubligatoriu di parlà cun ellu solu, Nina si scusò è seguita Berna. Ella scendeva i scalini in un cortu corridoio di ramu induve si trovava a cucina, è quandu ella entrava, ellu esceva. U so piattu chjappà u so corpu è si strinse in terra.
    
  "O mio Diu, mi dispiace tantu!" - disse è hà cullatu i frammenti.
    
  "Nisun prublema, duttore Gould." Si ghjinochjò accantu à a piccula bellezza, aiutendula, ma i so ochji ùn lasciavanu micca a so faccia. Ella sintia u so sguardu è si sentia un calore familiare attraversà ella. Quand'elli avianu cullatu tutti i pezzi grossi, si n'andò à a galera per caccià u piattu rottu.
    
  "Aghju da dumandà", disse cù una timidezza inusual.
    
  "Iè?" aspittò, scuzzulà i pezzi eccessivi di pane cottu da a so cammisa.
    
  Nina era vergogna da u mess, ma solu surrisu.
    
  "Ci hè qualcosa chì aghju bisognu di sapè ... persunale," ella esitò.
    
  "Assolutamente. Cume vulete, "rispose educatamente.
    
  "Da veru?" ella hà datu accidentalmente i so pinsamenti di novu. "Hmm, va bè. Puderaghju esse sbagliatu annantu à questu, capitanu, ma mi guardavate troppu di latu. Sò solu mè?"
    
  Nina ùn pudia crede i so ochji. L'omu arrossì. L'hà fattu sentu ancu più bastarda per avè messu in una situazione cusì.
    
  Ma poi di novu, vi hà dettu in termini senza incertezza chì ellu copulà cun voi cum'è punizioni, cusì ùn vi preoccupate micca troppu per ellu, a so voce interna li disse.
    
  "Hè solu chì... tu..." Luttava per revelà ogni vulnerabilità, facendu quasi impussibile di parlà di e cose chì u storicu li dumandò di parlà. "Mi ricordate di a mo defunta moglia, u duttore Gould."
    
  Va bè, avà pudete sentu cum'è un veru stronzo.
    
  Prima ch'ella puderia dì qualcosa d'altru, continuò: "Ella paria quasi esattamente cum'è tè. Solu i so capelli eranu finu à a so spalle, è e so sopracciglia ùn eranu micca cusì ... cusì ... ben curati cum'è i vostri ", spiegò. "Hè fattu ancu cum'è tè".
    
  "Mi dispiace tantu, capitanu. Mi sentu una merda per dumandà ".
    
  "Chiamami Ludwig, per piacè, Nina. Ùn vogliu micca cunnosce ti, ma avemu andatu oltre e formalità, è crede chì quelli chì anu scambiatu minacce duveranu almenu esse indirizzati per nome, sì ? surrisi modestamente.
    
  "Sò d'accordu cumplettamente, Ludwig," Nina ridacchiò. "Ludwig. Hè u cognome ch'e aghju assuciatu cun voi.
    
  "Chì possu dì? A mo mamma avia un puntu debule per Beethoven. Grazie à Diu ùn li piacia micca Engelbert Humperdinck! strinse e spalle mentre li versava da bere.
    
  Nina sgridò di risa, imaginendu un severu cumandante di i criaturi più chjuchi di questu latu di u Mari Caspiu cù un nome cum'è Engelbert.
    
  "Devo cede! Ludwig hè almenu classicu è leggendariu ", risa.
    
  "Vai, vultemu. Ùn vogliu micca chì u sgiò Cleave pensa ch"e aghju invaditu u so tarritoriu, " disse à Nina è li pusò a manu nantu à u spinu per guidàla fora di a cucina.
    
    
  Capitulu 9
    
    
  Ci era fretu nantu à i Monti Altai. Solu i guardiani murmuravanu sempre qualcosa sottu à u so fiatu, scambiendu accendini è bisbiglianu ogni tipu di leggende lucali, novi visitori è i so piani, è certi anu ancu fattu scumessa nantu à a validità di a dichjarazione d'Alexandru annantu à Renata.
    
  Ma nimu d'elli hà discututu l'attaccamentu di Berna à u storicu.
    
  Qualchidunu di i so vechji amichi, omi chì avianu disertatu cun ellu parechji anni fà, sapianu ciò chì pareva a so moglia, è li paria guasi stranu chì sta zitella scozzese pareva Vera Burn. In u so parè, ùn era micca bonu per u so cumandante à scuntrà a similitude cù a so defunta mòglia, perchè hè diventatu ancu più malincunicu. Ancu quandu i stranieri è i novi participanti ùn pudianu micca dì, alcuni puderianu chjaramente a diffarenza.
    
  Solu sette ore prima, Sam Cleave è a stupente Nina Gould eranu stati scortati à a cità più vicina per inizià a so ricerca mentre a cleave era girata per determinà u destinu di Alexander Arichenkov, Katya è Sergei Strenkov.
    
  Cù elli andati, a Brigata Renegade aspittava in anticipazione per u prossimu mese. Di sicuru, u rapimentu di Renata seria una maraviglia rimarchevule, ma una volta finita, l'equipaggiu averà assai da sperà. A liberazione di u capu di u Sun Negru seria certamente un mumentu storicu per elli. In fatti, questu seria u più prugressu chì a so urganizazione hà mai fattu da a so fundazione. È cun ella à a so dispusizione, anu avutu tuttu u putere per affucà infine a spawn nazista di i porchi in u mondu.
    
  U ventu hè diventatu bruttu pocu prima di 1 ore è a maiò parte di l'omi si sò andati à lettu. Sottu à a cuperta di a pioggia chì avvicinava, un altru attaccu aspittava a roccaforte di a brigata, ma a ghjente era completamente ignurante di u colpu imminenti. Una flottiglia di veiculi s'avvicinava da a direzzione di Ulangom, s'avvicinava à traversu a nebbia spessa causata da l'altitudine elevata di a pendenza, induve i nuvuli s'eranu riuniti per stallà prima di cascà sopra u so bordu è sparghje in lacrime in terra.
    
  A strada era cattiva è u clima peghju, ma a flotta pressu fermamente versu a cresta, determinata à superà u viaghju difficiule è stà quì finu à chì a so missione hè stata cumpletata. A caminata porta prima à u monasteru di Mengu-Timur, da induve l'emissariu cuntinueghja à M'nkh Saridag per truvà u nidu di a Brigata Renegade, per ragioni scunnisciute à u restu di a cumpagnia.
    
  Quandu u tronu cuminciò à scuzzulà u celu, Ludwig Bern si stende in u so lettu. Hà verificatu a lista di e so funzioni è averebbe i prossimi dui ghjorni liberi da u so rolu di primu capu di i membri. Spegnendu e luci, stava à sente u sonu di a piova è si sentia chì una sulitudine incridibile u vince. Sapia chì Nina Gould era una mala nutizia, ma ùn era micca a so culpa. Perde u so amante ùn avia nunda à fà cun ella, è avia da navigà lassannu. Invece, hà pensatu à u so figliolu, persu per ellu parechji anni fà, ma mai luntanu da i so pinsamenti di ogni ghjornu. Berna pensava ch'ellu saria megliu à pensà à u so figliolu chè à a so moglia. Era un altru tipu d'amore, unu più faciule da trattà cà l'altru. Avia da lascià e donne, perchè u ricordu di l"una e di l"altra ùn li purtò chè più dulore, senza dì quant"elli l"anu fattu molle. Perde u so vantaghju l'avaria arrubbatu di a capacità di piglià decisioni duru è esse sottumessu à l'abusu à volte, è queste eranu e cose chì l'anu aiutatu à sopravvive è à cumandà.
    
  In a bughjura, hà permessu chì u dolce sollievu di u sonnu l'amparò per un mumentu prima di esse brutalmente strappatu da ellu. Da daretu à a so porta hà intesu un gridu forte - "Breches!"
    
  "Chì?" - gridava forte, ma in u caosu di a sirena è di a ghjente à u postu chì gridava ordini, ferma senza risposta. Berna s'arrizzò è si tirava nantu à i so pantaloni è stivali, senza preoccupari di mette i so calzini.
    
  S'aspittava colpi, ancu splusioni, ma ùn ci era solu sonu di cunfusione è azzione currettiva. Esce da u so appartamentu, fucile in manu, prontu à luttà. Si trasfirìu rapidamente da l'edifiziu sudu à u latu più bassu di u livante induve si trovanu i buttreghi. Questa disrupzione brusca hà avutu qualcosa à fà cù i trè visitatori ? Nunda ùn avia mai penetratu i sistemi di a brigata o a porta finu à chì Nina è i so amichi si prisentanu in questa parte di u paese. Puderia esse pruvucatu questu è aduprà a so cattura cum'è esca ? Mille dumande passavanu in u so capu mentre si dirigeva versu a stanza d'Alexandru per sapè.
    
  " Battista ! Chì succede?" - dumandò à unu di i membri di u club chì passavanu vicinu à ellu.
    
  "Qualchissia hà rottu u sistema di sicurità è intrutu in u locu, capitanu! Sò sempre in u cumplessu ".
    
  "Quarantana! Dichjarò a quarantena! " Berna ruggiò cum'è un diu arrabbiatu.
    
  I tecnichi in guardia anu inseritu i so codici unu à unu, è in pochi sicondi tutta a fortezza hè stata chjusa.
    
  "Avà i squadre 3 è 8 ponu andà à caccià quelli cunigli", hà urdinatu, ricuperatu cumplettamente da a corsa di cunfrontu chì l'hà sempre eccitatu cusì. Berna sbucò in a camara d'Alexandru è truvò u Russu chì cercava da a so finestra. Pigliò à Lisandru è u sbattu in u muru cù una forza cusì chì un flussu di sangue cuminciò à scorri da u so nasu, i so ochji turchini pallidi spalancati è cunfusi.
    
  "Hè u vostru fattu, Arichenkov?" Berna stava furiosa.
    
  "Innò! Innò! Ùn aghju micca idea di ciò chì passa, capitanu ! U ghjuru! " Alessandru sgridò. "È ti possu prumette chì questu ùn hà nunda di fà cù i mo amichi! Perchè aghju da fà qualcosa cusì mentre sò quì à a vostra misericòrdia ? Pensate à questu ".
    
  "E persone più intelligenti anu fattu cose strane, Alexander. Ùn aghju micca fiducia in nunda cum'è hè!" Berna insistia, sempre appughjatu u Russu contr'à u muru. U so sguardu hà pigliatu u muvimentu fora. Dopu avè liberatu Alexander, si precipitò à circà. Lisandru ghjunse à ellu à a finestra.
    
  Tramindui anu vistu duie figure à cavallu emerge da a cuperta di un gruppu d'arburi vicinu.
    
  "Diu!" Berna urlò, frustrata è ribollente. "Alexander, venite cun mè."
    
  Si dirigenu à a sala di cuntrollu induve i tecnichi anu verificatu i circuiti per l'ultima volta, cambiendu à ogni camera CCTV per rivisione. U cumandante è u so cumpagnu russu tronu in a stanza, alluntanendu dui tecnichi per ghjunghje à l'intercom.
    
  "Achtung! Daniels è McKee, ghjunghje à i vostri cavalli ! L'ospiti micca invitati si movenu à u sud-est à cavallu! Ripecu, Daniels è McKee, perseguiteli à cavallu ! Tutti i snipers raportanu à u muru sud, ORA! - abbaiava ordini attraversu u sistema chì era stallatu in tutta a furtezza.
    
  "Alexander, cavalchi un cavallu?" dumandò.
    
  "Credu! Sò un tracker è scout, capitanu. Induve sò e stalle ? Lisandru si vantava cun zelo. Stu tipu d'azzione era ciò chì hè statu creatu. A so cunniscenza di a sopravvivenza è u seguimentu li serviria à tutti sta sera, è stranamente, sta volta ùn li importava micca chì ùn ci era micca prezzu per i so servizii.
    
  In u pianu di terra, chì ricurdò à Alexander di un grande garage, turnonu u cantonu à e stalle. Dieci cavalli sò stati mantenuti constantemente in casu di terrenu impassibile durante inundazioni è nevicate, quandu i veiculi ùn puderanu micca passà nantu à e strade. In a serenità di i vaddi di a muntagna, l'animali sò stati purtati ogni ghjornu in pasture à u sudu di u scogliu induve si trovava a tana di a brigata. A piova era ghiacciata, è spruzzi d'ella sò ghjittati nantu à a parte aperta di a piazza. Ancu Lisandru hà sceltu di stà luntanu da ellu è hà vulutu in silenziu ch'ellu era sempre in u so lettu caldu, ma dopu u calore di a caccia l'alimentarà per mantene u calore.
    
  Berna fece un gestu à i dui omi chì anu scontru quì. Quessi eranu i dui ch'ellu avia chjamatu nantu à l'intercom per cavalcà, è i so cavalli eranu digià sellati.
    
  "Capitanu!" - salutanu tramindui.
    
  "Questu hè Alexander. Ci hà da accumpagnà per truvà a pista di l'intrusi ", disse Berna mentre ellu è Alexander preparanu i so cavalli.
    
  "In un tali tempu? Duvete esse grande!" McKee fece l'ochju à u Russu.
    
  "Averemu à scopre abbastanza prestu", disse Byrne, stringhjendu i so stirrups.
    
  Quattru omi cavalcavanu in a tempesta feroce è fredda. Berna era davanti à l'altri trè, i purtendu per u chjassu chì avia vistu fughje l'intrusi. Da i prati circundanti, a muntagna cuminciò à scende à u sudueste, è in a bughjura pitch era assai periculosa per i so animali per attraversà u territoriu rocciosu. A lenta velocità di a so persecuzione era necessariu per mantene l'equilibriu di i cavalli. Convaincue que les cavaliers en fuite avaient fait un voyage tout aussi prudent, Berne devait encore rattraper le temps perdu que leur avantage leur avait offert.
    
  Traversavanu u picculu ruscello in fondu di a valle, u attraversendu à pedi per guidà i so cavalli nantu à i masselli solidi, ma ormai u fretu fretu ùn li disturbava nunda. Imbulighjati da a piova di u celu, i quattru omi si ritruvanu infine nantu à i so cavalli è cuntinueghjanu à u sudu per passà per un ravinu chì li permette di ghjunghje à l'altra parte di a basa di a muntagna. Quì Berna rallentò.
    
  Questu era l'unicu chjassu passabile chì altri cavalieri pudianu piglià fora di a zona, è Berne fece segnu à i so omi per piglià i so cavalli per una cavalcata. Lisandru smontò è si strinse à fiancu à u so cavallu, un pocu davanti à Berna per verificà a prufundità di e stampe di u zoccu. Ses gestes suggéraient qu'il y avait quelque mouvement de l'autre côté des rochers irréguliers où ils trachaient leurs proies. Tutti smontavanu, lascendu McKee per guidà i cavalli luntanu da u situ di scavi, alluntanendu per ùn avè micca revelatu a prisenza di u gruppu quì.
    
  Alexander, Bern è Daniels si strinsenu à l'orlu è fighjulavanu. Grati per u sonu di a piova è l'occasioni di u tronu, si pudianu muvimenti cunfortu senza esse troppu silenziu s'ellu ci vole.
    
  Nantu à a strada di Kobdo, i dui figuri si fermanu à riposu mentre ghjustu à l'altru latu di a furmazione massiva di roccia induve si cullighjanu i so saddlebags, u partitu di caccia di a brigata hà vistu una riunione di persone chì tornanu da u monasteru di Mengu Timur. Dui figuri si sdrughjenu in l'ombra è attraversò i scogli.
    
  "Venite!" Berna hà dettu à i so cumpagni. "Si uniscenu à u convou settimanale. Se li perdemu di vista, saranu persi per noi è mischiati cù l'altri ".
    
  Berna sapia di i convogli. Eranu mandati à u monasteru ogni settimana cù provvisioni è medicine, à volte una volta ogni duie simane.
    
  "Génius", sourit-il, refusant d'admettre sa défaite, mais forcé d'admettre qu'il avait été rendu impuissant par leur astucieuse tromperie. Ùn ci saria micca manera di distinguelli da u gruppu, salvu chì Berna ùn pudia in qualchì modu appiccicà tutti è obligà à viotà i so sacchetti per vede s'ellu ci era qualcosa di familiar pigliatu da a brigata. In questa nota, si dumandava ciò chì vulianu cù a so entrata è uscita rapida di a so residenza.
    
  "Devemu diventà ostili, capitanu?" - dumandò Daniels.
    
  "Credu, Daniels. Se li permettemu di scappà senza un tentativu di cattura curretta è cumpletu, meritanu a vittoria chì li daremu ", Burn hà dettu à i so cumpagni. "È ùn pudemu micca lascià chì succede!"
    
  I trè si precipitonu nantu à a cornice è, tenendu i fucili pronti, circundavanu i viaghjatori. U cunvogliu di cinque vitture hà purtatu solu undici persone, assai di quale eranu missiunarii è infermieri. Unu per unu, Byrne, Daniels è Alexander cuntrollavanu i citadini monguli è russi per ogni segnu di tradimentu, esigendu à vede i so documenti d'identità.
    
  "Ùn avete micca u dirittu di fà questu!" - protestò l'omu. "Ùn site micca a patrulla di cunfini o a polizia!"
    
  "Avete qualcosa da ammuccià?" Berna dumandò cusì in furia chì l'omu si ritirò in fila.
    
  "Ci hè dui persone trà voi chì ùn sò micca ciò chì parenu. È vulemu ch'elli sianu trasmessi. Appena l'avemu, vi lasceremu andà in i vostri affari, cusì più prestu li consegnate, più prestu pudemu tutti esse caldi è secchi ! Berna annunziò, saltando davanti à ognunu cum'è un cumandante nazista chì stabilisce e regule di un campu di cuncentrazione. "I mo omi è eiu ùn avemu micca prublemu di stà quì cun voi in u fretu è a pioggia finu à chì vi cunformi! Finu à ch'è tù mettiti rifughju à questi criminali, resterete quì !
    
    
  Capitulu 10
    
    
  "Ùn vi cunsigliu micca di aduprà questu, caru", hà scherzatu Sam, ma à u stessu tempu era cumplettamente sinceru.
    
  "Sam, aghju bisognu di jeans novi. Fighjate!" Nina hà discututu, aprendu u so mantellu oversize per dimustrà à Sam u statu di usu di i so jeans sporchi, ora strappati. U mantellu hè statu acquistatu per cortesia di u so ultimu ammiratore di sangue friddu, Ludwig Bern. Era una di e so cose, foderata di pelliccia naturale à l'internu di una robba fatta grossa chì avvolgeva u corpu di Nina cum'è un coconu.
    
  "Ùn duvemu micca spende ancu i nostri soldi. vi dicu. Ci hè qualcosa di sbagliatu. Di colpu i nostri cunti sò scongelati è avemu un accessu pienu di novu? Aghju scumessa chì hè una trappula perchè ci ponu truvà. "Sole Negru" hà congelatu i nostri conti bancari; perchè diavolo hè questu di colpu cusì bellu chì ci daria a nostra vita torna?" dumandò.
    
  "Perdue pò avè tiratu qualchì filu?" ella sperava una risposta, ma Sam surrisu è guardò à l'altu tettu di l'edificiu di l'aeroportu induve era previstu di vulà in menu di una ora.
    
  "O mio Diu, credi tantu in ellu, nò?" si ridacchiò. "Quante volte ci hà messu in situazioni di minaccia di vita? Ùn pensate micca chì puderia avè tiratu u truccu di u "lupu piantu", ci hà abituatu à a so misericòrdia è a so bona vuluntà per guadagnà a nostra fiducia, è tandu... tandu ci capimu di colpu chì tuttu stu tempu ci vulia aduprà cum'è esca. ? O capri espiatori ?
    
  "Vesti à sente à sè stessu?" ella dumandò cù una vera sorpresa chì ghjucava nantu à a so faccia. "Ci hà sempre tiratu fora di e cose in cui ci hà messu, nò?"
    
  Sam n'était pas d'humeur à se disputer à propos de Perdue, la créature la plus folle qu'il ait jamais rencontrée. Era friddu, stancu, è stancu d'esse fora di casa. Li mancava u so gattu, Bruichladdich. Li mancava una pinta cù u so megliu amicu Patrick, è avà eranu tramindui quasi straneri per ellu. Tuttu ciò ch'ellu vulia era di vultà in u so appartamentu in Edimburgo, stendu nantu à u sofà cù Bruich ronronendu nant'à u so stomacu è beie un bon maltu, à sente i carrughji di a bona vechja Scozia fora di a so finestra.
    
  Un'altra cosa chì avia bisognu di travagliu era a so memoria annantu à l'incidentu tutale di l'anellu di pistola chì hà aiutatu à distrughje quandu Trish hè statu uccisu. A chjusura li faria bè, cum'è a publicazione di u libru risultatu, prupostu da dui editori diffirenti in Londra è Berlinu. Ùn era micca qualcosa chì vulia fà per a vendita, chì ovviamente avaristi sbulicatu in vista di a so fama Pulitzer dopu è a storia fascinante daretu à tutta l'operazione. Avia bisognu di dì à u mondu nantu à a so fidanzata tardia è u so rolu inestimabile in u successu di a fine di l'anellu di l'arme. Hà pagatu u prezzu ultimu per u so curagiu è a so ambizione, è si meritava d'esse cunnisciuta per ciò ch'ella hà ottenutu per sguassà u mondu di sta urganizazione insidiosa è i so servitori. Una volta chì tuttu questu hè statu fattu, puderia chjude stu capitulu di a so vita cumpletamente è riposu per un tempu in una vita piacevule è mundana - salvu, sicuru, Perdue avia altri piani per ellu. Avia ammirazione di u geniale tower per a so insaziabile sete d'avventura, ma in quantu à Sam, era soprattuttu stancu di tuttu.
    
  Avà stava fora di una tenda in i grandi terminali di l'Aeroportu Internaziunale di Domodedovo di Mosca, circandu di ragiunà cù a stubborn Nina Gould. Ella insistia chì piglianu una chance è spende una parte di i so fondi per cumprà novi vestiti.
    
  "Sam, sento l'odore di un yak. Mi sentu cum'è una statua di ghiaccio cù i capelli ! Semu un tossicodipendente rottu chì hà fattu caccià a merda da u so magnate! - si lamentò ella, avvicinendusi più vicinu à Sam è u pigliendu per u collu. "Aghju bisognu di jeans novi è un bellu cappellu currispondente cù earflaps, Sam. Aghju bisognu di sentu umanu di novu ".
    
  "Iè, ancu mè. Ma pudemu aspittà finu à chì simu di ritornu in Edimburgo per sentu umanu di novu ? Per piacè? Ùn aghju micca fiducia in stu cambiamentu bruscu in a nostra situazione finanziaria, Nina. À u minimu, vultemu in a nostra propria terra prima di cumincià à risicà a nostra salvezza ancu di più ", Sam hà dettu u so casu cù u più dolce ch'ellu pudia, senza lezione. Sapia bè chì Nina hà avutu una reazione naturale à l'oggettu à tuttu ciò chì sonava cum'è una rimprovera o un sermone.
    
  Cù i so capelli ritruvati in una coda di cavallu bassa è larga, hà guardatu jeans blu scuru è cappelli di suldati in una piccula tenda d'antiquaria chì vende ancu vestiti russi per quelli turisti chì vulianu mischjà cù a moda culturale di Mosca. Ci era una prumessa in i so ochji, ma quand'ella fighjulava à Sam, sapia ch'ellu avia ragione. Piglieranu un grande ghjocu cù e so carte di debitu o l'ATM locale. In disperazione, u sensu cumunu l'abbandunò per un mumentu, ma ella ritruvò prestu contr'à a so vulintà è cede à u so argumentu.
    
  "Vai, Ninanovich", a cunsulò Sam, abbracciandu e spalle, "ùn rivelemu micca a nostra pusizione à i nostri camaradi in u Sole Neru, eh?"
    
  "Iè, Klivenikov."
    
  Ridia, tirà a so manu cum'è l'annunziu ghjunse per elli à fà un rapportu à e so porte. Per abitudine, Nina hà fattu assai attente à tutte e persone riunite intornu à elli, cuntrollandu ogni faccia, e mani è i bagaglii. Micca ch'ella sapia ciò ch'ella cercava, ma ricunnosce subitu ogni lingua di corpu suspettuosa. Avà era ben addestrata à leghje a ghjente.
    
  Un sapore di ramu s'infila in u spinu di a so gola, seguitu da un debole mal di testa ghjustu trà i so ochji, palpitante sordu in i so globi oculari. Pieghe prufonde apparsu nantu à a so fronte da l'agonia crescente.
    
  "Chì hè accadutu?" - dumandò Sam.
    
  "Maledetto mal di testa," mormorò, premendo una mano sulla fronte. Di colpu, un flussu di sangue caldu cuminciò à scorri da a so narina sinistra, è Sam era alzatu per rinvià a testa prima ch'ella ne sà.
    
  "Sto bè. Tuttu hè bè cun mè. Lasciami solu pizzicàlu è vai à u toilette ", inghiottì, lampendu rapidamente à u dulore à u fronte di u craniu.
    
  "Iè, andemu", disse Sam, guindula versu a porta larga di u bagnu di e donne. "Fate solu prestu. Cunnettelu perchè ùn vogliu micca missu stu volu ".
    
  "A so, Sam," sbucciò ella è andò in un armariu friddu cù lavandini di granitu è apparecchi d'argentu. Era un ambiente assai fretu, impersonale è super igienicu. Nina hà imaginatu chì questu seria a sala operatoria ideale in un stabilimentu medicale di lussu, ma pocu adattatu per piscia o applicà blush.
    
  Dui signore parlavanu vicinu à l'asciugamani, è l'altra era ghjustu da a stalla. Nina si precipitò in a stalla per piglià una manata di carta igienica è, tenendula à u nasu, strappò un pezzu per fà un tappu. Intrudulla in a so narici, ne pigliò un altru è u piegò cù cura per mette in a sacchetta di a so giacca di yak. E duie donne parlavanu in un dialettu aspramente bellu mentre Nina esce per lavà una macchia di sangue sicca da a so faccia è u mento, induve e gocce di goccia sfuggivanu à a risposta rapida di Sam.
    
  À a so manca, hà nutatu chì una donna sola emerge da a cabina accantu à quella chì usava. Nina ùn vulia micca fighjà in a so direzzione. E donne russe, hà capitu pocu dopu à l'arrivu cù Sam è Alexander, eranu abbastanza parlanti. Dapoi ch'ella ùn pudia parlà a lingua, vulia evità l'imbarazzante scambiu di surrisu, u cuntattu visuale, è pruvà à inizià una conversazione. Da u cantonu di l'ochju, Nina hà vistu una donna chì a fighjulava.
    
  Oh Diu nò. Ùn lasciate micca esse ancu quì.
    
  Asciugà u visu cù carta igienica umida, Nina si fece un ultimu sguardu in u specchiu, cum'è l'altre duie donne partianu. Sapia ch'ella ùn vulia micca esse quì sola cù un straneru, cusì si precipitò à a basura per scaccià i tissuti è si n'andò versu a porta, chì si chjude pianu pianu daretu à l'altri dui.
    
  "Stai bè?" - u stranieru parlò di colpu.
    
  Merda.
    
  Nina ùn pudia esse rude ancu s'ellu era seguita. Era sempre in capu versu a porta, chjamendu à a donna: "Iè, grazie. Seraghju bè ". Cù un sorrisu timida, Nina sfilò fora per truvà Sam chì l'aspettava quì.
    
  "Ehi, andemu", disse, praticamente spingendu Sam in avanti. Camminavanu rapidamente à traversu u terminal, circundatu da culonni d'argentu intimidatori chì currianu tutta a lunghezza di l'edificiu altu. Mentre caminava sottu à i diversi schermi piatti cù i so publicità digitali rossi, bianchi è verdi lampanti è numeri di volu, ùn hà micca arditu di vultà in daretu. Sam ùn hà micca avvistu ch'ella era un pocu paura.
    
  "Bene chì u vostru tippu ci hà ottinutu i più boni documenti falsificati in questu latu di a CIA", hà dettu Sam, fighjendu i falsificazioni di prima qualità chì u Notariu Byrne li avia obligatu à pruduce per rinvià in modu sicuru in u Regnu Unitu.
    
  "Ùn hè micca u mo fidanzatu", protestò, ma u pensamentu ùn era micca completamente sgradevule. "Inoltre, vole solu assicurà chì ghjunghjemu in casa rapidamente per pudè ottene ciò chì vole. Vi assicuru, ùn ci hè micca una onza di educazione in e so azzioni ".
    
  Sperava ch'ella s'era sbagliata in a so supposizione cinica, usata più per silenziu Sam nantu à a so amicizia cù Berna.
    
  "C'è questu," Sam suspirò mentre passavanu à traversu u puntu di cuntrollu di sicurità è piglianu i so bagaglii di cabine leggeri.
    
  "Avemu da truvà Purdue. S'ellu ùn ci dice micca induve hè Renata...
    
  "Chì ùn hà micca da fà", Sam intervene.
    
  "Allora, senza dubbitu, ci aiuterà à offre à a Brigata una alternativa", hà finitu cù un sguardu irritatu.
    
  "Cumu andemu à truvà Purdue? Andà à a so mansione seria stupidu, " Sam hà dettu, fighjendu u grande Boeing davanti à elli.
    
  "A so, ma ùn sò micca ciò chì altru fà. Tutti quelli chì avemu cunnisciutu sò morti o pruvati à esse nemici ", si lamentò Nina. "Spergu chì pudemu capisce a nostra prossima mossa nantu à a strada di ritornu in casa".
    
  "Sò chì hè una cosa terribile à pensà ancu, Nina", disse Sam di colpu, appena si sò stati tutti dui in i so posti. "Ma forse pudemu solu sparisce. Alexander hè assai abile in ciò chì face. "
    
  "Cumu pudia?" - bisbigliò rauca. "Ci hà purtatu fora di Bruges. I so amichi ci anu pigliatu in casa è ci sò stati rifuggiati senza dubbitu, è anu finitu per esse celebrati per questu - per noi, Sam. Per piacè ùn mi dite micca chì avete persu a vostra integrità cù a vostra sicurità, perchè allora, caru, saraghju di sicuru solu solu in stu mondu. U so tonu era severu è arrabbiatu à a so idea, è Sam hà pensatu chì era megliu di lascià e cose cum'è eranu, almenu finu à ch'elli puderanu aduprà u tempu in volu per guardà intornu è truvà una suluzione.
    
  U volu ùn era micca troppu male, eccettu per una celebrità australiana chì facia scherzi cù un mammut gay chì hà arrubatu u so bracciu, è una coppia chiacchiera chì pareva avè pigliatu u so sputatu à bordu è ùn pudia aspittà d'arrivà à Heathrow prima di cuntinuà u martiriu. d'un matrimoniu da u quale anu patitu tramindui. Sam durmia tranquillamente in u so sediu di a finestra mentre Nina luttò contru à a nausea chì si avvicinava, una malatia ch'ella avia soffrendu da quandu hà lasciatu a stanza di e donne in l'aeroportu. Di tantu in tantu si precipitava à a toilette per vomità, solu per scopre chì ùn ci era nunda da sciacquare. Era diventatu abbastanza stancante è hà cuminciatu à preoccupassi di u sintimu chì aggravava u so stomacu.
    
  Ùn puderia micca esse avvelenamentu alimentariu. Prima, hà avutu un stomacu di ferru, è u sicondu, Sam hà manghjatu tutti i stessi platti cum'è ella, è ùn era micca feritu. Dopu à un altru tentativu senza successu di allevà a so cundizione, si guardò in u specchiu. Paria stranamente sana, micca pallida o debule. À a fine, Nina hà attribuitu a so mala salute à l'altitudine o a pressione in a cabina è hà decisu di dorme ancu. Quale sapia ciò chì l'aspettava à Heathrow ? Ella avia bisognu di riposu.
    
    
  Capitulu 11
    
    
  Berna era furiosa.
    
  À la poursuite des intrus, il n'a pas pu les détecter parmi les voyageurs qu'il et ses hommes retenaient près de la route sinueuse qui mène du monastère de Mengu-Timur. Unu per unu anu cercatu a ghjente - monaci, missiunarii, infermieri è trè turisti da a Nova Zelanda - ma ùn anu trovu nunda nantu à elli chì era di qualchì significatu per a brigata.
    
  Ùn pudia capisce ciò chì i dui briganti cercanu in un cumplessu ch"elli ùn avianu mai intruduciutu prima. Temendu per a so vita, unu di i missiunarii hà dettu à Daniels chì u cunvogliu era urigginariamente custituitu di sei veiculi, ma à a seconda tappa eranu un veiculu cortu. Nisunu di elli ùn hà pensatu nunda perchè li anu dettu chì una di e vitture s'avaria per serve l'osteria di Janste Khan vicinu. Ma dopu chì Byrne hà insistitu à riviseghjà a strada furnita da u cunduttore principale, ùn ci era micca menzione di sei vitture.
    
  Ùn ci era nunda di tortu di civili innocenti per a so ignuranza, nunda di più puderia vene da questu. Il a dû admettre que les cambrioleurs les avaient effectivement échappés et qu"ils ne pouvaient que retourner et évaluer les dégâts causés par l"effraction.
    
  Lisandru pudia vede u suspettu in l'ochji di u so novu cumandante mentre entravanu in e stalle, trascinendu i pedi stanchi mentre guidanu i cavalli per esse inspeccionati da u bastone. Ùn ci era nisuna parolla da alcunu di i quattru omi, ma tutti sapianu ciò chì Berna pensava. Daniels è McKee scambià sguardi, suggerenu chì a participazione di Alexander era largamente un cunsensu generale.
    
  "Alexander, venite cun mè", disse Bern tranquillamente è si n'andò solu.
    
  "Avete megliu fighjà ciò chì dite, vechju", hà cunsigliatu Mackey in u so accentu britannicu. "Stu omu hè volubile."
    
  "Ùn aghju avutu nunda di fà cù questu", li rispose Alessandru, ma l'altri dui omi si fighjanu solu è fighjulavanu pietà à u Russu.
    
  "Ùn fate micca pressione annantu à ellu quandu cuminciate à fà scuse. Umiliendu sè stessu, vi cunvincerete solu chì site culpèvule ", hà cunsigliatu Daniels.
    
  "Grazie. Tuttaraghju per un beie avà, "Alexandru alzò e spalle.
    
  "Ùn vi preoccupate, pudete avè unu di questi cum'è un ultimu desideriu", Daniels surrisu, ma fighjendu l'espressioni serii nantu à a faccia di i so culleghi, hà capitu chì a so dichjarazione ùn era in alcun modu utile, è andò in i so affari. per piglià dui mantelli per u vostru cavallu.
    
  À traversu bunkers stretti, illuminati da lampade di muru, Alessandru seguita u so cumandante à u sicondu pianu. Berna falò i scalini senza attentu à u Russu, è quandu ghjunse à u lobby di u sicondu pianu, hà dumandatu à unu di i so omi una tazza di caffè neru forte.
    
  "Capitanu", disse Alexander daretu à ellu, "vi assicuru chì i mo camaradi ùn anu nunda à fà cù questu".
    
  "Lo so, Arichenkov", Bern suspirò.
    
  Lisandru era perplessu da a reazzione di Berna, ancu s'ellu era allevatu da a risposta di u cumandante.
    
  "Allora perchè m'avete dumandatu di accumpagnà vi?" - dumandò.
    
  " Prestu, Arichenkov. Lasciami solu un caffè è un fumu prima per pudè risolve a mo valutazione di l'incidentu ", hà rispostu u cumandante. A so voce era alarmantemente calma mentre accendeva una sigaretta.
    
  "Perchè ùn andate à piglià una doccia calda? Pudemu ritruvà quì in, dì, vinti minuti. Intantu, aghju bisognu di sapè ciò chì, se qualcosa, hè statu arrubatu. Sapete, ùn pensu micca ch'elli si metteranu in tuttu stu guai per arrubà u mo portafoglio ", disse è soffiava una longa spruzzata di fumu blu-biancu in linea dritta davanti à ellu.
    
  "Iè, signore", disse Alexander è si vultò per andà in a so stanza.
    
  Qualcosa pareva sbagliatu. Andò su i scalini d'acciaio in u longu corridoiu induve a maiò parte di l'omi eranu. U corridoiu era troppu tranquillu, è Lisandru odiava u sonu sulitariu di e so stivali nantu à u pavimentu di cimentu, cum'è un cuntu à a rovescia per qualcosa di terribili chì venenu. Da una distanza, puderia sente voce maschili è ciò chì sonava cum'è un signalu di radiu AM o possibbilmente una forma di macchina di rumore biancu. U sonu grintamentu li ricurdò di una escursione à a Stazione di Ghiaccio di Wolfenstein, in u fondu di l'intestini di a stazione, induve i suldati si ammazzavanu trà a frebba di a cabina è a cunfusione.
    
  Turnendu u cantonu, truvò a porta di a so stanza socchiusa. Si firmò. Era tranquillu dentru è paria chì nimu era quì, ma a so furmazione l"avia amparatu à ùn piglià nunda à u valore nominale. Apertu pianu pianu a porta per assicurà chì nimu ùn si piattassi daretu. Ci era un signalu chjaru davanti à ellu di quantu pocu l'equipaggiu hà fiducia in ellu. A so stanza sana hè stata vultata è a so biancheria di lettu hè stata strappata per una ricerca. Tuttu u locu era in disordine.
    
  Di sicuru, Lisandru avia pocu cose, ma tuttu ciò chì era in a so stanza hè statu saccheghjatu bè.
    
  "Cazzo di cani", bisbigliò, i so ochji blu pallidi scannannu muru dopu muru à a ricerca di qualsiasi indizi suspetti chì puderianu aiutà à stabilisce ciò chì pensavanu di truvà. Prima di andà versu e duche cumunali, guardò à l'omi in a sala di daretu, induve u rumore biancu era avà un pocu affucatu. Ils s'assirent là, tous les quatre, à l'observer. Tentatu di maledicà li, hà decisu di ignurà è solu ignurà elli, andendu in a direzzione opposta versu i toilette.
    
  Quandu u flussu d'acqua calda è gentile l'immerse, hà pricatu chì Katya è Sergei ùn si feranu micca male mentre ch'ellu era andatu. S'ellu era u livellu di fiducia chì l'equipaggiu avia in ellu, allora era sicuru d'assume chì a so splutazioni pò ancu avè patitu un pocu saccheghju in a ricerca di a verità. Cum'è un animale prigiuneru tenutu à distanza da a ripresa, u russu russu pianificatu u so prossimu muvimentu. Saria stupidu di discutiri cù Berna, Bodo, o qualcunu di e persone rude quì nantu à i so suspetti. Una tale mossa aggrava rapidamente e cose per ellu è i so amichi. È s'ellu scappa è prova à piglià Sergei è a so moglia luntanu da quì, solu cunfirmà i so dubbii nantu à a so implicazione.
    
  Quand'ellu era seccu è vistutu, turnò à l'uffiziu di Berna, duv'ellu truvò u cumandante altu chì stava vicinu à a finestra, fighjendu l'orizzonte, cum'è sempre facia quandu pensava à e cose.
    
  "Capitanu?" Alessandru disse da a so porta.
    
  "Entra. Entra ", disse Byrne. "Spergu chì avete capitu perchè avemu avutu per circà e vostre camere, Alexander. Era estremamente impurtante per noi di cunnosce a vostra pusizione annantu à questu tema, postu chì avete ghjuntu à noi in circustanze assai sospette cù una dichjarazione assai forte ".
    
  "Aghju capitu", accunsenu u Russu. Il morissait d"envie de boire quelques verres de vodka, et la bouteille de bière artisanale que Berne tenait sur son bureau ne lui servait à rien.
    
  "Vu à boire," invite Berne, indiquant la bouteille, qu'il remarqua que le Russe regardait.
    
  "Grazie," Alexander surrisu è si versò un biccheri. Mentre portava l'acqua ardente à i so labbre, si dumandava s'ellu ci era u velenu mischju in questu, ma ùn era micca unu di esse prudente. Alexander Arichenkov, u pazzu Russu, preferirebbe mori una morte dolorosa dopu à tastà una bona vodka chì perde l'occasione invece di astene. Heureusement pour lui, la boisson n'était que toxique comme l'avaient prévu ses créateurs, et il ne pouvait s'empêcher de gémir de joie devant la sensation de brûlure dans sa poitrine qu'il ressentait lorsqu'il avalait tout.
    
  "Puderaghju dumandà, Capitanu", disse dopu avè ripresu u so fiatu, "chì hè statu dannatu in l'intrusione?"
    
  "Niente", era tuttu ciò chì Berna disse. Aspittò un mumentu di pausa drammatica è dopu palesa a verità. "Nunda hè statu dannatu, ma alcune cose sò state arrubate da noi. Qualcosa inestimabile è estremamente periculosa per u mondu. Ciò chì mi preoccupa più hè chì solu l'Ordine di u Sole Neru sapia chì l'avemu ".
    
  "Chì hè questu, possu dumandà?" - dumandò Alessandru.
    
  Berna si vultò versu ellu cun un sguardu penetrante. Ùn era micca un sguardu di rabbia o di delusione per a so ignuranza, ma un sguardu di vera preoccupazione è di paura determinata.
    
  "Arma. Arrubbanu armi chì puderanu devastà è distrughje, guvernate da e lege chì ùn avemu ancu cunquistatu ancu ", hà annunziatu, ghjunghjendu à a vodka è versendu un biccheri per ognunu. "L'invitati micca invitati ci anu salvatu da questu. Ils ont volé Longinus.
    
    
  Capitulu 12
    
    
  Heathrow era piena di attività ancu à trè ore di a matina.
    
  Ci saria un pocu di tempu prima chì Nina è Sam puderanu imbarcà u prossimu volu di casa, è pensavanu à riservà una stanza d'albergu per ùn avè micca bisognu à aspittà in i luci bianchi accecante di u terminal.
    
  "Varaghju à scopre quandu avemu bisognu di vultà quì di novu. Avemu bisognu di qualcosa di manghjà per unu. "Sò maledettamente fame", disse Sam à Nina.
    
  "Avete manghjatu in l'aviò", li ricurdò.
    
  Sam l'hà datu quellu vechju sguardu di scola in burla: "U chjamate questu cibo? Ùn hè micca stupente chì pisate quasi nunda. "
    
  Cù quessa, si n'andò versu u bigliettu, lascendula cù u so mantellu di yak massivu appiccicatu annantu à l'avambracciu è i dui sacchetti di viaghju sopra e spalle. L'ochji di Nina cadevanu è a so bocca era secca, ma si sentia megliu chè in settimane.
    
  Quasi in casa, pinsò in sè, è e so labbre s"arricciavanu in un surrisu timida. A riluttante hà permessu chì u so surrisu sboccia, inveci di ciò chì i tistimonii è i passanti puderanu pensà, perchè ella sentia ch'ella s'era guadagnatu quellu surrisu, hà patitu per ellu. È era appena surtita da dodici round cù a Morte, è era sempre in piedi. I so grandi ochji marroni vagavanu annantu à u corpu ben custruitu di Sam, quelle spalle larghe chì dà à a so andatura ancu più equilibru ch'ellu avia digià dimustratu. U so surrisu s'impurtava ancu nantu à ellu.
    
  Avia dubitatu di u rolu di Sam in a so vita per tantu tempu, ma dopu à l'ultimu stunt di Perdue, era sicura ch'ella era stancu d'esse chjappu trà dui omi di cummattimentu. Cunfessà u so amori à Perdue l'hà aiutata in più manere di ciò ch'ella avia cura di ammette. Cum'è u so novu pretendente à a fruntiera russo-mongoliana, u putere è e risorse di Perdue l'hà benefiziu. Quante volte avissi statu uccisu s'ellu ùn era per i risorse è i soldi di Perdue o a misericòrdia di Berna per via di a so somiglianza cù a so defunta moglia ?
    
  U so surrisu sparì subitu.
    
  Una donna emerse da l'area di l'arrivati internaziunali chì pareva assai familiare. Nina si rinfriscò è si ritirò in u cantonu furmatu da a cornice sporgente di u caffè, induve aspittava, ammucciendu a so faccia da a dama chì si avvicinava. Quasi trattenendu u so fiatu, Nina fighjulava da u bordu per vede induve era Sam. Era fora di a so vista è ùn pudia micca avvistà di a donna chì andava dritta versu ellu.
    
  Ma à u so sollievu, a donna intrì in a caramella, situata vicinu à a cash register, induve Sam mostrava i so charms à u piacè di e donne in u so uniforme perfettu.
    
  "Diu! Tipica," Nina aggrottò le sopracciglia e si morse le labbra in frustrazione. Si avvicinò prestu versu ellu, u so visu severu è u so passu un pocu troppu longu mentre pruvava di marchjà u più prestu ch"ella pudia senza attirà l"attenzione.
    
  Passò per e porte doppie di vetru in l'uffiziu è corse in Sam.
    
  "Ai finitu?" - dumandò cù una malizia senza vergogna.
    
  "Bè, fighjate quì", ammirava scherzosamente, "una altra bella signora". È ùn hè mancu u mo anniversariu!
    
  L'impiegati di l'amministrazione ridavanu, ma Nina era estremamente seria.
    
  "Ci hè una donna chì ci seguita, Sam."
    
  "Sì sicuru?" dumandò sinceramente, i so ochji scannavanu a ghjente in a vicinanza immediata.
    
  "Positivu", hà rispostu sottu u so fiatu, stringhjendu a manu strettamente. "L'aghju vistu in Russia quandu u mo nasu sanguinava. Avà hè quì ".
    
  "Va bè, ma assai persone volanu trà Mosca è Londra, Nina. Puderia esse una coincidenza ", spiegò.
    
  Ella duvia ammette chì e so parolle avianu sensu. Ma cumu puderia cunvince ellu chì qualcosa di sta donna strana, cù i capelli bianchi è a pelle pallida l'avia disturbata ? Sembra ridiculu d'utilizà l'aspettu inusual di qualcunu cum'è una basa per un'accusazione, soprattuttu per implicà chì sò di una urganizazione secreta è anu da tumbà per u vechju mutivu di "sapè troppu".
    
  Sam ùn hà vistu nimu è pusò Nina nantu à u divano in l'area d'attesa.
    
  "Stai bè?" Li dumandò, liberendu da i so sacchetti è pusendu e so mani nantu à e so spalle per cunsulazione.
    
  "Iè, iè, sò bè. Pensu chì sò solu un pocu nervoso ", ragiunò, ma in u fondu ùn hà micca sempre fiducia in questa donna. In ogni casu, ancu s'ellu ùn avia micca ragiò di teme, Nina hà decisu di cumportà in modu uniforme.
    
  "Ùn vi preoccupate, ragazza", fece l'ochju. "Seremu in casa prestu è pudemu piglià un ghjornu o dui per ricuperà solu prima di cumincià à circà Purdue."
    
  "Purdue!" Nina ansimò.
    
  "Iè, avemu da truvà lu, vi ricordate?" Sam annuì.
    
  "No, Perdue hè in daretu à voi", disse Nina casualmente, u so tonu di colpu serenu è stunatu à u stessu tempu. Sam si girò. Dave Perdue stava daretu à ellu, purtava una giacca corta à ventu intelligente è tene un grande saccu. Ellu surrisu, "Hè stranu di vede voi dui quì".
    
  Sam è Nina eranu stupiti.
    
  Chì duvianu fà di a so presenza quì ? Era in cunvenzione cù u Sole Neru ? Era ellu da u so latu, o i dui sopra. Cum'è sempre cù Dave Perdue, ùn ci era micca certezza di quale era a so pusizioni.
    
  A donna da quale Nina si piattava, esce da daretu à ellu. Una magra, alta, bionda cenerina cù i stessi ochji svelti di Perdue è a listessa inclinazione di gruccia, stava tranquillamente, evaluendu a situazione. Nina era perplessa, ùn hà micca idea s'ellu si deve preparà per fughje o cumbatte.
    
  "Purdue!" - esclamò Sam. "Vecu chì site vivu è bè".
    
  "Iè, mi cunnosci, sò sempre bravu à esce da situazioni," Perdue fece l'ochju, nutendu u sguardu salvaticu di Nina ghjustu davanti à ellu. " À propositu ! - disse, tirà a donna in avanti. "Questa hè Agatha, a mo surella gemella."
    
  "Grazie à Diu, simu gemelli da u latu di u nostru babbu", risa. U so umore seccu hà colpitu Nina solu un mumentu dopu, dopu chì a so mente hà capitu chì a donna ùn era micca periculosa. Hè solu tandu chì l'attitudine di a donna versu Purdue m'hà spuntatu.
    
  "Oh, mi dispiace. "Sò stancu", hà prupostu Nina a so scusa zoppa per fighjà troppu longu.
    
  "Sì sicuru di questu. Quella sangu nasale era una cosa male, eh? Agatha accunsentì.
    
  "Piaciu di scuntrà tè, Agatha. Sò Sam, "Sam surrisu è pigliò a so manu mentre l'alzava solu per stringhjela. I so modi strani eranu evidenti, ma Sam pudia dì chì era innocu.
    
  "Sam Cleave", disse Agatha semplicemente, inclinando a testa à u latu. Hè stata impressionata o pareva avè a faccia di Sam ben memorizata per riferimentu futuru. Fighjendu u storicu diminutivu cù un zelo malevolente è disse: "E voi, duttore Gould, sì quellu chì cercu!"
    
  Nina hà guardatu à Sam: "Vedi? Ti l'aghju dettu. "
    
  Sam hà capitu chì questa era a donna chì Nina parlava.
    
  "Allora eri ancu in Russia?" Sam hà ghjucatu stupidu, ma Perdue sapia perfettamente chì u ghjurnalistu era interessatu à a so riunione micca cumpletamente casuale.
    
  "Iè, in verità, ti cercava", disse Agatha. "Ma torneremu à questu quandu vi mettemu in i vestiti ghjusti. Caru Diu, stu mantellu puzza.
    
  Nina era stupita. E duie donne si fighjavanu solu cù l'espressioni vuote.
    
  "Miss Perdue, presume?" Dumandò Sam, circandu di calà a tensione.
    
  "Iè, Agatha Perdue. "Ùn aghju mai statu maritatu", hà rispostu.
    
  " Pas d'étonnement ", murmure Nina, inclinant la tête, mais Perdue l'entendit et s'amuse entre lui-même. Sapia chì a so surella avia pigliatu un pocu di tempu per s'adatta, è Nina era probabilmente u menu preparatu per accettà e so eccentricità.
    
  "Mi dispiace, duttore Gould. Questu ùn era micca un insultu intesu. Devi ammette chì quella maledetta cosa puzza cum'è l'animale mortu chì hè, "Agatha hà rimarcatu indistintamente. "Ma u mo rifiutu di marità era a mo scelta, se pudete crede."
    
  Avà Sam ridia cun Perdue di i prublemi custanti di Nina causati da a so persunalità litigata.
    
  "Ùn vulia micca dì ..." hà pruvatu à fà ammenda, ma Agatha l'ignurò è hà pigliatu u so saccu.
    
  "Vai, cari. Aghju da cumprà per voi alcuni temi novi nantu à a strada. Riturneremu prima chì u nostru volu hè pianificatu ", disse Agatha, lampendu u so mantellu nantu à u bracciu di Sam.
    
  "Ùn viaghjate micca in un jet privatu?" dumandò Nina.
    
  "No, eramu in voli separati per assicurà chì ùn eramu micca troppu faciuli di seguità. Chjamatela paranoia ben cultivata, "Perdue surrisu.
    
  "O cunniscenza di una scuperta imminente?" Agatha affruntò di novu l'evasività di u so fratellu. "Vai, duttore Gould. Partemu!"
    
  Prima chì Nina puderia prutestà, a strana donna l'hà purtatu fora di l'uffiziu mentre l'omi cullighjanu sacchetti è u terribili rigalu di pelle cruda di Nina.
    
  "Avà chì ùn avemu micca inestabilità di l'estrogenu per interferiscenu cù a nostra conversazione, perchè ùn mi dite micca perchè tù è Nina ùn site micca cun Alexander", Perdue dumandò mentre entravanu in un caffè vicinu è si pusonu à beie calde. "Diu, per piacè dimmi chì nunda hè accadutu à u pazzu russu!" Perdue implorò una manu nantu à a spalla di Sam.
    
  "No, hè sempre vivu", hà cuminciatu Sam, ma Perdue hà capitu da u so tonu chì ci era più in a nutizia. "Hè cù a Brigata Renegata".
    
  "Allora avete riesciutu à cunvincelli chì site da a so parte?" - dumandò Perdue. "Sò cuntentu per voi. Ma avà sì tutti dui quì, è Alessandru... hè sempre cun elli. Sam, ùn mi dite micca chì hè scappatu. Ùn vulete micca chì queste persone pensanu chì ùn pudete micca esse fiducia.
    
  "Perchè nò? Sembra chì ùn site micca peghju per saltà da una lealtà à l'altru in un battitu d'ochju ", Sam hà punitu Perdue in termini senza incertezza.
    
  "Ascolta, Sam. Devu mantene a mo pusizioni per assicurà chì Nina ùn sia micca dannu. Sapete chì ", spiegò Perdue.
    
  "E mè, Dave? Induve hè u mo postu? Mi trascinate sempre cun voi.
    
  "Innò, ti aghju trascinatu duie volte, da u mo contu. U restu era solu a vostra propria reputazione cum'è unu di u mo gruppu chì t'hà messu in a fossa di merda ", Perdue strinse e spalle. Avia ragiò.
    
  A maiò parte di u tempu, ciò chì l'hà purtatu in guai era solu e circustanze chì nascenu da l'implicazione di Sam in u tentativu di Trish di rinvià l'anellu d'arme è a so participazione successiva à l'escursione di Perdue in l'Antartida. Solu una volta dopu, Perdue hà fattu i servizii di Sam in Deep Sea One. Al di là di questu, era solu u fattu chì Sam Cleave era avà fermamente in a croce di una sinistra urganizazione chì ùn avia micca rinunciatu à a so persecuzione di ellu.
    
  "Vogliu solu chì a mo vita torna", si lamentò Sam, fighjendu a so tazza fumante di Earl Grey.
    
  "Allora facemu tutti, ma duvete capisce chì prima avemu bisognu di trattà cù ciò chì avemu intruduciutu", li ricurdò Perdue.
    
  "In questa nota, induve classemu in a lista di i vostri amichi di spezie in periculu?" Sam hà dumandatu cun un veru interessu. Il ne se fiait pas à Perdue un iota de plus qu'auparavant, mais s'il était en difficulté avec Nina, Perdue les aurait déjà emmenés dans un lieu isolé qu'il possédait, où il aurait mis fin à leur vie. Ebbè, forse micca Nina, ma di sicuru Sam. Tout ce qu'il voulait savoir, c'était ce que Perdue avait fait à Renata, mais il savait que le magnat laborieux ne lui dirait jamais ni qu'il jugerait Sam assez important pour reveler ses plans.
    
  "Sei sicuru per avà, ma pensu chì hè luntanu da esse finitu", disse Perdue. Questa infurmazione furnita da Dave Perdue era generosa.
    
  Almenu Sam hà sappiutu da a fonte diretta chì ùn avia micca bisognu di guardà sopra a so spalla troppu spessu, apparentemente finu à chì u prossimu cornu di volpe sonò è vultò da a fine sbagliata di a caccia.
    
    
  Capitulu 13
    
    
  Sò passati parechji ghjorni da chì Sam è Nina si sò scontrati cù Perdue è a so surella in l'aeroportu di Heathrow. Senza entre in dettagliu in quantu à e so circustanze rispettive è simili, Perdue è Agatha decisu di ùn vultà à Reichtisousis, a mansione di Perdue in Edimburgo. Questu era troppu risicatu chì a casa era un puntu di riferimentu storicu ben cunnisciutu è cunnisciutu per esse a residenza di Purdue.
    
  Nina è Sam sò stati cunsigliati di fà u listessu, ma anu decisu altrimenti. In ogni casu, Agatha Perdue hà dumandatu una reunione cù Nina per allistà i so servizii per circà qualcosa chì u cliente di Agatha era dopu in Germania. A reputazione di u duttore Nina Gould cum'è un espertu di a storia tedesca avissi statu inestimabile, cum'è l'abilità di Sam Cleave cum'è fotografu è ghjurnalistu per registrà qualsiasi scuperte chì Miss Perdue puderia scopre.
    
  "Di sicuru, David hà ancu fattu u so modu sottu à u ricordu constantu chì era strumentale in a nostra determinazione di u vostru locu è sta riunione successiva. Lasciaraghju accarezzà u so ego, sia solu per evità e so metàfore incessanti è allusioni à a so impurtanza. Dopu tuttu, viaghjàmu cù i so soldi, allora perchè ricusà un stupidu? Agatha spiegò à Nina mentre stavanu attornu à una grande tavola rotonda in a casa di vacanze viota di un amicu cumuni in Thurso, à u puntu più sittintriunali di a Scozia.
    
  U locu era viotu fora di l'estate, quandu l'amicu di Agatha è Dave, u prufessore Chì si chjama, campava quì. À a periferia di a cità, vicinu à Dunnet Head, stava una modesta casa di dui piani adiacente à un garage di dui vitture sottu. In una matina nebbiosa, e vitture chì passavanu nantu à a strada parevanu fantasmi rampanti fora di a finestra elevata di u salottu, ma u focu in l'internu facia a stanza assai accogliente. Nina era affascinata da u disignu di u focu giganti, chì puderia entre facilmente cum'è una anima cundannata chì andava à l'infernu. In fatti, era esattamente ciò ch'ella avia imaginatu quandu hà vistu l'intricate sculture nantu à a griglia nera è l'imaghjini di rilievu inquietanti chì strisciavanu l'alcova alta in u vechju muru di petra di a casa.
    
  Da i corpi nudi intrecciati cù i diavuli è l'animali in u rilievu, era ovvi chì u pruprietariu di a casa era assai impressiunatu da l'imaghjini medievali di u focu è di zolfo chì rapprisentanu l'eresia, u purgatoriu, a punizione divina per a bestialità è cusì. Dava la pelle d'oca à Nina, ma Sam si divertiva passandu e so mani nantu à e curve di i peccatori femini, apposta per fastidiu Nina.
    
  "Pensu chì pudemu investigà questu inseme," Nina surrisu gentilmente, circandu di ùn esse divertitu da l'explozie di a ghjuventù di Sam mentre aspettava chì Perdue vultà da a cantina abbandonata di a casa cù qualcosa di più forte da beie. Apparentemente, u pruprietariu di a residenza avia una inclinazione per l'acquistu di vodka da ogni paese chì frecuentava in i so viaghji è almacenà porzioni extra chì ùn hà micca vuluntariu cunsumà.
    
  Sam hà pigliatu u so postu accantu à Nina mentre Perdue entrava triunfante in a stanza cù dui buttigli senza etichetta, unu in ogni manu.
    
  "Pensu chì dumandà u caffè hè fora di quistione", Agatha suspirò.
    
  "Ùn hè micca veru," Dave Perdue surrisu mentre ellu è Sam tiravanu i vetri currispondenti da u grande cabinet vicinu à a porta. "Ci hè una caffettiera quì, ma aghju paura chì aghju avutu troppu fretta per pruvà".
    
  "Ùn ti ne fà. U saccheraghju dopu, "Agatha rispose indifferente. "Grazie à i dii, avemu brevi è biscotti salati.
    
  Agatha hà lampatu duie scatuli di biscotti nantu à dui platti di cena, senza cura s'ellu si rompevanu. A Nina li paria anticu cum'è u focu. Agatha Perdue era inturniata da una atmosfera quasi identica à un ambientu ostentatu, induve certe ideologie secrete è sinistre eranu ammucciate, senza vergogna. Cum'è sti sinistri criaturi campavanu liberamente nantu à i mura è sculture di mobili, cusì era a personalità di Agatha - senza ghjustificazione o significati subconscious. Ciò chì disse era ciò chì pensava, è ci era una certa libertà in questu, pinsava Nina.
    
  Ella desiderava avè un modu di spressione i so pinsamenti senza pensà à e cunsequenze chì risulteranu solu da a cuscenza di a so superiorità intellettuale è di a distanza morale da i modi in cui a sucità impone chì a ghjente resta onesta dicendu e mezze verità per mantene. sopra l'apparenze. Era abbastanza rinfrescante, s'ellu era assai paternativu, ma uni pochi ghjorni nanzu, Perdue li avia dettu chì a so surella era cusì cun tutti è ch'ellu dubitava ch'ella era ancu cuscente di a so rudezza involontaria.
    
  Agatha hà ricusatu l'alcolu scunnisciutu chì l'altri trè stavanu savorendu mentre ella sbatteva alcuni documenti da ciò chì pareva u saccu di scola chì Sam avia avutu à l'iniziu di u liceu , un saccu di pelle marrone cusì purtatu chì devia esse un anticu. À u latu, versu a cima di u casu, alcune di e cuciture sò diventate sciolte è a tapa hè lenta per apre per via di l'usura è di l'età. L'odore di a bevanda fece piacè Nina, è ella tendu cù cura a so manu per sente a texture trà u so pollice è l'indice.
    
  "Circa 1874", Agatha si vantava fieramente. "Datu à mè da u rettore di l'Università di Göteborg, chì dopu hà guidatu u Museu di a Cultura Mundiale. Apparteneva à u so missiavu, prima chì u vechju bastardo fussi ammazzatu da a so moglia in u 1923 per avè copulatu cù un zitellu in a scola duv'ellu hà insignatu a biologia, credu.
    
  "Agatha," Perdue fece una smorfia, ma Sam trattene una risata chì fece sorridere ancu Nina.
    
  "Wow", ammira Nina, lascendu u casu per chì Agatha puderia rimpiazzà.
    
  "Avà, ciò chì u mo cliente m'hà dumandatu di fà hè di truvà stu libru, un ghjurnale presumibilmente purtatu in Germania da un suldatu di a Legione Straniera Francese trè decennii dopu à a fine di a Guerra Franco-Prussiana in u 1871", disse Agatha, indicà. à una fotografia di una di e pagine di libri.
    
  "Questa era l'era di Otto von Bismarck", hà dettu Nina, studiendu attentamente u documentu. Ella straccò, ma ùn pudia ancu capisce ciò chì era scrittu in l'inchiostru bruttu nantu à a pagina.
    
  "Questu hè assai difficiuli di leghje, ma u mo cliente insiste chì hè da un ghjurnale uriginale acquistatu durante a Seconda Guerra Franco-Dahomeana da un legionariu chì era stazionatu in Abomi pocu prima di l'esclavità di u rè Bé Khanzina in u 1894 ", Agata hà citatu u so cuntu cum'è un narratore prufessiunale.
    
  A so capacità di narrazione era stupente, è cù a so pronuncia perfettamente pusata è i cambiamenti in u tonu, hà attrattu subitu un publicu di trè persone per sente attentamente un riassuntu interessante di u libru chì cercava. "Secunnu a legenda, u vechju chì hà scrittu questu hè mortu di fallimentu respiratoriu in un ospedale di campagna in Algeri à u principiu di u 1900. Sicondu u rapportu, "li hà datu un altru certificatu anticu da un ufficiale medico di campu - avia più di ottu anni è stava essenzialmente campà i so ghjorni".
    
  "Allora era un vechju suldatu chì ùn hè mai vultatu in Europa?" - dumandò Perdue.
    
  "Diritta. In i so ultimi ghjorni, hè diventatu amicu cù un ufficiale di a Legione Straniera Tedesca stazionatu in Abomey, à quale hà datu u ghjurnale pocu prima di a so morte ", hà cunfirmatu Agatha. Passò u dito nantu à u certificatu mentre cuntinueghja.
    
  "In i ghjorni chì passanu inseme, hà intrattenutu u citadinu tedescu cù tutte e so storie di guerra, chì sò tutte arregistrate in stu ghjurnale. Ma una storia in particulare hè stata diffusa grazia à e divagazioni di un suldatu anzianu. Duranti u so serviziu in Africa, in u 1845, a so cumpagnia si trova nantu à a piccula pruprietà di un pruprietariu egizianu chì avia ereditatu dui terreni agriculi da u so missiavu è si trasfirìu da l'Eggittu à l'Algeria da ghjovanu. Avà, questu egizianu apparentemente avia ciò chì u vechju suldatu chjamava "un tesoru scurdatu da u mondu", è u locu di stu tesoru hè statu registratu in un puema chì hà scrittu dopu.
    
  "Questu hè u puema chì ùn pudemu micca leghje", Sam suspirò. Si appoggiò in daretu à a so sedia è pigliò un biccheri di vodka. Scuzzulendu u capu, inghiottì tuttu.
    
  "Hè intelligente, Sam. Cum'è s'è sta storia ùn era micca abbastanza cunfusa, avete bisognu di annebbiate u vostru cervellu più ", disse Nina, scuzzulendu a testa à turnu. Perdue ùn hà dettu nunda. Ma hà seguitu l'esempiu è inghiottì una bocca. I dui omi gemevanu, frenendu di sbattà i so vetri eleganti nantu à a tovaglia ben tessuta.
    
  Nina hà pensatu à voce alta: "Allora, un legionariu tedescu l'hà purtatu in casa in Germania, ma da quì u ghjurnale hè persu in l'oscurità".
    
  "Iè", accunsentì Agatha.
    
  "Allora cumu u vostru cliente sapi di stu libru? Induve hà pigliatu a foto di a pagina ? Dumandò Sam, sonendu cum'è u vechju cinicu ghjurnalistu ch'ellu era. Nina hà sorrisu in daretu. Era piacevule à sente di novu a so intuizione.
    
  Agatha alzò l'ochji.
    
  "Fighjate, hè ovvi chì una persona chì hà un ghjurnale chì cuntene u locu di un tesoru mundiale u documentarà in un altru locu per a pusterità s'ellu hè persu o arrubbatu o, Diu ùn ne mori, mori prima di pudè truvà lu ", hà spiegatu. , gesticulating wildly in a so frustrazione. Agatha ùn pudia capisce cumu questu puderia avè cunfunditu Sam. "U mo cliente hà scupertu documenti è lettere chì contanu sta storia trà e cose di a so nanna quandu hè morta. U so locu era simplicemente scunnisciutu. Sapete ch'elli ùn anu cessatu di esistenu cumplettamente ".
    
  Sam era troppu ubriacu per fà una faccia à ella, chì hè ciò chì vulia fà.
    
  "Fighjate, questu sona più cunfusu di ciò chì hè", spiegò Perdue.
    
  "Iè!" Sam accunsentì, catendu senza successu u fattu chì ùn avia micca idea.
    
  Perdue hà versatu un altru vetru è hà riassuntu per l'appruvazioni di Agatha: "Allora, avemu bisognu di truvà un ghjurnale chì vene da l'Algeria à u principiu di u 1900".
    
  "Pensu, sì. Passu à passu ", hà cunfirmatu a so surella. "Una volta chì avemu u ghjurnale, pudemu decifrare u puema è capisce ciò chì hè stu tesoru chì parlava."
    
  "U vostru cliente ùn deve micca fà questu?" dumandò Nina. "À a fine di u ghjornu, avete bisognu di ottene un ghjurnale per u vostru cliente. Tagliate è siccate".
    
  L'altri trè fighjavanu à Nina.
    
  "Chì?" - dumandò, scrollendu e spalle.
    
  "Ùn vulete micca sapè ciò chì hè, Nina?" - dumandò Perdue sorpresa.
    
  "Sapete, aghju fattu un pocu di pausa da l'avventura ultimamente, s'è vo ùn avete micca nutatu. Saria una bona idea per mè solu riceve cunsiglii nantu à questu è stà luntanu da tuttu u restu. Tutti pudete andà avanti è caccià ciò chì pò esse assai stupidu, ma sò stancu di perseguite difficili ", disse.
    
  "Cumu pò esse una merda?" - dumandò Sam. "Stu puema quì."
    
  "Iè, Sam. Per quantu sapemu, l'unica copia chì esiste, è hè cazzo indecifrabile! - sbottò ella, alzendu a voce in irritazione.
    
  "Diu, ùn ti possu micca crede," Sam hà cumbattutu. "Sì una cazzo di storica, Nina. Storia. Vi ricordate di questu? Ùn hè micca per quessa chì campate?
    
  Nina appuntò à Sam cù u so sguardu ardente. Dopu una pausa, si calmò è rispose solu: "Ùn sò nunda d'altru".
    
  Perdue tintò u so fiatu. La mascella di Sam si abbassò. Agatha hà manghjatu i biscotti.
    
  "Agatha, vi aiuteraghju à truvà stu libru perchè hè ciò chì sò bè... È avete scongelatu e mo finanze prima di pagà per ellu, è per quessa sò eternamente grati. In verità ", disse Nina.
    
  "L'avete fattu? Avete tornatu i nostri cunti à noi. Agatha, sì un veru campionu ! s'exclamò Sam, senza capisce in a so intoxicazione chì cresce rapidamente ch'ellu avia interrotta Nina.
    
  Ella li fece un sguardu di rimproveru è cuntinuò, vultendu versu Agatha: "Ma hè tuttu ciò chì aghju da fà sta volta". Fighjulava à Perdue cù una spressione chjaramente crudele nantu à a so faccia. "Sò stancu di correre per a mo vita perchè a ghjente mi tira soldi".
    
  Nisunu di elli ùn avia alcuna obiezione o argumentu accettabile per quessa ch'ella avissi da ricunsiderà. Nina ùn pudia micca crede chì Sam era tantu ansiosu di andà dopu à Perdue di novu.
    
  "Avete scurdatu perchè simu quì, Sam?" - hà dumandatu direttamente. "Avete scurdatu chì bevemu a piscia di u diavulu in una casa elegante davanti à un focu caldu solu perchè Alexander hà prupostu di esse a nostra assicurazione?" A voce di Nina era piena di rabbia tranquilla.
    
  Perdue è Agatha si sguardò rapidamente, dumandandu ciò chì Nina provava di dì à Sam. U ghjurnalistu si teneva solu a lingua, siverendu a so bevanda mentre i so ochji mancavanu di a dignità di fighjulà.
    
  "Vai in una caccia à u tesoru Diu sà induve, ma tenaghju a mo parolla. Ci sò trè settimane, vechju, "disse burbugliu. "Almenu aghju da fà qualcosa".
    
    
  Capitulu 14
    
    
  Agatha pisò à a porta di Nina pocu dopu mezzanotti.
    
  Perdue è a so surella anu cunvintu Nina è Sam per stà in a casa di Thurso finu à ch'elli anu capitu induve cumincià a ricerca. Sam è Perdue eranu sempre beie in a sala di piscina, e so discussioni indutte da l'alcoolu crescenu più forte cù ogni match è ogni drink. I temi discututi da i dui omi educati varienu da i partiti di football à i ricetti tedeschi; da u megliu angulu per scaccià una linea quandu pesca a mosca à u Mostru di Loch Ness è a so cunnessione à a radiestesia. Ma quandu e storii sò emersi nantu à i hooligans nudi di Glasgow, Agatha ùn pudia micca più è si n'andò tranquillamente à induve Nina era scappata da u restu di a festa dopu a so piccula sputa cun Sam.
    
  "Entra, Agatha", hà intesu a voce di u storicu chì sonava da l'altra parte di a porta di quercia spessa. Agatha Perdue hà apertu a porta è, à a so surpresa, truvò Nina Gould stendu nantu à u so lettu, l'ochji rossi da chianciri, sbucciatu per ciò chì l'omi sò stati. Cum'è ella averia ancu fattu, Agatha hà vistu Nina scavà in Internet per ricercà u sfondate di a storia è pruvà à stabilisce paralleli trà i rumuri è l'attuali prugressu cronologicu di storie simili durante quella supposta era.
    
  Moltu cuntentu di a diligenza di Nina in questa materia, Agatha sfilò per e cortine nantu à a porta è chjusu a porta daretu à ella. Quandu Nina alzò a vista, hà nutatu chì Agatha avia purtatu in sicretu vinu rossu è sigarette. Ella avia, sicuru, un pacchettu di biscotti di ginger Walkers infilatu sottu u so bracciu. Nina avia da surrisu. A bibliotecaria eccentrica hà certamente avutu i so mumenti quandu ùn hà micca insultatu, currettu o irritatu nimu.
    
  Avà più chè mai, Nina pudia vede e similitudini trà ella è u so fratellu gemello. Ùn hà mai discututu d'ella in tuttu u tempu chì ellu è Nina eranu inseme, ma dopu avè lettu trà e righe di i so cumenti l'un à l'altru, hà pussutu capisce chì a so ultima ruptura ùn era micca amichevule - o forse solu una di quelle volte chì a lite hè diventata più. seriu di ciò chì duveria esse dovutu à e circustanze.
    
  "Ci hè qualcosa di allegru annantu à u puntu di partenza, caru?" - dumandò a bionda insightful, pusendu nantu à u lettu accantu à Nina.
    
  "Ancu micca. U vostru cliente ùn hà micca un nome per u nostru suldatu tedescu ? Chì puderia fà e cose assai più faciule, perchè allora pudemu tracciate a so storia militare è vede induve s'hè stallatu, cuntrollà i registri di u censu è cusì ", disse Nina cun un cennu decisu mentre a pantalla di u laptop si riflette in i so ochji scuri.
    
  "Innò, per ciò chì sò, nò. Sperava chì pudemu purtà u documentu à un grafologu è fà analizà a so scrittura. Forse, se pudemu chjappà e parolle, puderia dà una idea di quale hà scrittu u ghjurnale ", suggerì Agatha.
    
  "Iè, ma questu ùn ci dice micca à quale li hà datu. Avemu bisognu di stabilisce l'identità di l'alemanu chì i purtò quì dopu à vultà da l'Africa. Sapendu quale hà scrittu questu ùn aiuterà à tuttu, "Nina suspirò, appughjendu a so penna contr'à a curva sensuale di a so labbra inferiore mentre a so mente cercava alternative.
    
  "Puderia. A parsunalità di l'autore puderia dì cumu truvà i nomi di e persone in l'unità di campu duv'ellu hè mortu, a mo cara Nina ", spiegò Agata, crunchendu i so biscotti capricciosa. "Diu mio, hè una cunclusione abbastanza ovvia chì avaria pensatu chì qualcunu di a vostra intelligenza averia cunsideratu".
    
  L'ochji di Nina l'anu trafittu cù un avvirtimentu forte. "Hè troppu luntanu, Agatha. In realtà, u seguimentu di i documenti esistenti in u mondu reale hè un pocu sfarente da evocazione di prucessi di fantasia da a sicurità di una biblioteca.
    
  Agatha hà cessatu di masticari. Fighjulava à u storicu di puttana cun un tali sguardu chì Nina si dispiace prestu a so risposta. Per quasi una meza minuta Agatha Perdue restò immobile à u so locu, inanimata. Nina era terribilmente imbarazzata di vede sta donna, chì s'assumigliava digià à una bambola di porcellana in forma umana, ghjustu à pusà quì è ancu cum'è ella. Di colpu, Agatha hà cuminciatu à masticà è à muvimenti, spaventendu Nina à una larghezza di capelli di avè un attaccu di cori.
    
  "Ben dettu, duttore Gould. Touch é," mormorò Agatha entusiasta, finisce u so biscottu. "Chì suggerite?"
    
  "L'unica idea chì aghju hè ... un tipu di ... illegale," Nina strinse, pigliendu un sorsu da una buttiglia di vinu.
    
  "Oh, dimmi," Agatha sorrise, a so reazione pigliò Nina per sorpresa. Dopu tuttu, paria avè a listessa inclinazione per i prublemi cum'è u so fratellu.
    
  "Avemu bisognu à accede à i registri di l'Uffiziu di l'Interior per investigà l'immigrazione di i citadini stranieri in quellu tempu, è ancu i registri di l'omi arruolati in a Legione Straniera, ma ùn aghju micca idea di cumu fà", disse Nina seriamente, pigliendu cookies da un pacchettu.
    
  "Aghju solu pirate, stupidu", Agatha surrisu.
    
  "Solu pirate? In l'archivi di u cunsulatu tedescu ? À u Ministeru Federale di l'Interior è à tutti i so archivi ? Dumandò Nina, ripetendu deliberatamente per esse sicura ch'ella capissi bè u livellu di pazzia di Miss Perdue. Oh Diu, possu digià tastà l'alimentu di prigiò in u mo stomacu dopu chì a mo compagna di cellula lesbica hà decisu di cuddle troppu, hà pensatu Nina. Ùn importa micca quantu hà pruvatu à stà luntanu da l'attività illegale, pareva ch'ella hà pigliatu solu un percorsu diversu per ritruvà.
    
  "Iè, dammi a vostra vittura", disse di colpu Agatha, e so braccia lunghe è sottili chì s'avanzavanu per piglià u laptop di Nina. Nina hà reagitu rapidamente, strappatu l'urdinatore da e mani di u so cliente entusiasmu.
    
  "Innò!" - gridò. "Micca nantu à u mo laptop. sì pazza ?
    
  Una volta di più, a punizioni hà causatu una strana reazione immediata in l'Agatha chjaramente ligeramente pazza, ma sta volta hà tornatu à i so sensi quasi subitu. Infasciata da l'avvicinamentu eccessiva di Nina à e cose chì puderanu esse disturbate per un capriccio, Agatha rilassò e mani, suspirendu.
    
  "Fate nantu à u vostru urdinatore", aghjunse u storicu.
    
  "Oh, dunque site solu preoccupatu di esse tracciatu, micca chì ùn duvete micca", disse Agatha à alta voce. "Bè, hè megliu. Pensu chì pensate chì era una mala idea ".
    
  L'ochji di Nina s'allargavanu di maraviglia di a nonchalance di a donna mentre aspettava a prossima mala idea.
    
  "Varaghju subitu, duttore Gould. Aspetta ", disse è saltò in salita. Quand'ella apre a porta, guardò un pocu in daretu per informà à Nina: "È aghju sempre mustrà questu à un grafologu, solu per esse sicura", si vultò è sbulicò a porta cum'è un zitellu eccitatu a matina di Natale.
    
  "Nessun cazzo," disse Nina tranquillamente, stringendu u laptop à u so pettu, cum'è per prutege. "Ùn possu micca crede ch'e sò digià cupertu di merda è aspittendu solu chì e piume volanu".
    
  Uni pochi mumenti dopu, Agatha vultò cun un signu chì pareva qualcosa di un vechju episodiu di Buck Rogers. A cosa era soprattuttu trasparente, fatta di una sorta di fibra di vetru, circa a dimensione di un pezzu di carta di scrittura, è ùn avia micca schermu touch per navigà. Agatha pigliò una piccula scatula negra da a so sacchetta è toccò u picculu buttone d'argentu cù a punta di u so dito indice. A piccula s'assittò nantu à a punta di u so dettu cum'è un ditale pianu finu à ch'ella si appiccicò à l'angulu superiore manca di u stranu segnu.
    
  "Fighjate. David hà fattu questu menu di duie settimane fà ", si vantava Agatha.
    
  "Di sicuru," Nina ridacchiò è scuzzulò a so testa à l'efficacità di a tecnulugia di punta chì era cunnisciuta. "Chì face?"
    
  Agatha li hà datu unu di quelli sguardi paternalisti è Nina si preparava per l'inevitabbile chì ùn sapete nunda ? tonu.
    
  Finalmente, a bionda hà rispostu direttamente: "Hè un computer, Nina".
    
  Iè, eccu! annunciò a so voce interna irritata. Basta lascià andà. Lasciate in pace, Nina.
    
  Succumbing Lentamente à a so propria intossicazione, Nina hà decisu di calmà è solu rilassate per una volta. "No, vogliu dì sta cosa", disse à Agatha è indicò un ughjettu pianu, tondo, d'argentu.
    
  "Oh, hè un modem. Ùn pò esse tracciatu. Dicemu solu, praticamenti invisibili. Litteralmente piglia frequenze di larghezza di banda satellitari è cunnetta à i primi sei chì pò detect. Dopu, à intervalli di trè seconde, cambia trà i canali selezziunati in tale manera chì rimbalza, cullighjendu dati chì venenu da diversi fornitori di servizii. Cusì pare una goccia in a velocità di cunnessione invece di un logu attivu. Aghju da dà questu à l'idiota. Hè abbastanza bravu à cazzà u sistema, "Agatha surrisu sognu, si vantava di Perdue.
    
  Nina ridia à voce alta. Ùn era micca u vinu chì l'hà fatta fà, ma piuttostu u sonu di a lingua propria d'Agatha chì diceva "cazzo" cusì gratuitamente. U so corpu chjucu appoghjatu à a testa di u lettu cù una buttiglia di vinu mentre vede u spettaculu di sci-fi davanti à ella.
    
  "Chì?" Agatha dumandò innocentemente, passendu u so dettu annantu à u bordu superiore di u segnu.
    
  "Niente, signora. Continua," Nina righignò.
    
  "Va bè, andemu", disse Agatha.
    
  Tuttu u sistema di fibra ottica hà dipintu l'equipaggiu un culore violeta pastellu chì ricurdò à Nina di un sabre di luce, solu micca cum'è una ombra dura. I so ochji anu vistu u schedariu binariu chì apparsu dopu chì i diti addestrati d'Agatha scrivite u codice in u centru di u screnu rettangulare.
    
  "Penna è carta," Agatha urdinò à Nina, senza caccià l'ochji di u screnu. Nina pigliò una penna è uni pochi di pagine strappate da u quaderno è cuminciò à aspittà.
    
  Agatha hà lettu un ligame à i codici inintelligibili chì Nina avia scrittu mentre parlava. Puderanu sente l'omi chì cullighjavanu i scalini, sempre chì si burlavanu di assuluti assuluti quand'elli eranu quasi finiti.
    
  "Chì diavolo faci cù i mo gadget?" - dumandò Perdue. Nina hà pensatu ch'ellu duveria esse più difensivu in u so tonu per via di l'audacia di a so surella, ma pareva più interessatu à ciò chì facia piuttostu chè ciò chì facia.
    
  "Nina hà bisognu di cunnosce i nomi di i legionari stranieri chì sò ghjunti in Germania à l'iniziu di u 1900. Sò solu a cullezzione di sta infurmazione per ella ", spiegò Agatha, i so ochji passanu sempre nantu à parechje linee di codice, di quale hà dettatu selettivamente i curretti à Nina.
    
  "Damn it," era tuttu ciò chì Sam pudia riunisce mentre passava a maiò parte di a so forza fisica per pruvà à stà nantu à i so pedi. Nimu ùn sapia s'ellu era u timore causatu da u segnu high-tech, u numeru di nomi ch'elli tiravanu, o u fattu ch'elli eranu in fondu un crimine federale davanti à ellu.
    
  "Chì avete in u mumentu?" - Perdue dumandò, ancu micca assai coherente.
    
  "Carigheremu tutti i nomi è i numeri d'identità, forse alcuni indirizzi. È l'avemu prisintatu à u colazione ", disse Nina à l'omi, pruvendu à fà a so voce sobria è cunfidenza. Ma anu compru è accunsenu à cuntinuà à dorme.
    
  I trenta minuti successivi sò stati spesi tediously scaricate i nomi apparentemente innumerevoli, i ranghi è e pusizioni di tutti l'omi arruolati in a Legione Straniera, ma e duie donne restanu cuncentrate quant'è l'alcohol permette. L'unica delusione in a so ricerca era a mancanza di caminari.
    
    
  Capitulu 15
    
    
  Affruntendu da una sbornia, Sam, Nina è Perdue parlavanu à voce bassa per risparmià un mal di testa palpitante ancu più grande. Ancu u colazione preparatu da a donna di casa Maisie McFadden ùn pudia micca alluntanà u so disagio, ancu s'ellu ùn pudianu discutiri cù l'eccellenza di u so platu di tramezzine scottatu cù funghi è ovu.
    
  Dopu à u pranzu, si sò riuniti in a sala di vita terrificante, induve sculture intagliate da ogni perchje è petra. Nina hà apertu u so quaderno, induve i so scribbles illegibili sfidau a so mente matina. Da a lista hà verificatu i nomi di tutti l'omi inscritti, viventi è morti. Unu per unu, Perdue hà intrutu i so nomi in a basa di dati chì a so surella avia riservata temporaneamente per elli à rivisione senza truvà alcuna discrepanza in u servitore.
    
  "No", disse dopu à qualchi seconde di scrolling à traversu l'entrata di ogni nome, "micca Algeria".
    
  Sam era pusatu à u tavulinu è beie un veru caffè da a caffettiera chì Agatha avia tantu sunniatu u ghjornu prima. Hà apertu u so laptop è hà mandatu per email parechje fonti chì l'anu aiutatu à traccia l'urighjini di a tradizione di un vechju suldatu chì hà scrittu un puema nantu à u tesoru persu di u mondu chì ellu hà dettu avè nutatu durante u so sughjornu cù una famiglia egiziana.
    
  Una di e so fonti, un bonu vechju editore maroccu di Tangeri, hà rispostu in l'ora.
    
  Paria stunatu chì sta storia avia arrivatu à un ghjurnalistu europeu mudernu cum'è Sam.
    
  L'editore hà rispostu: "In quantu à sapè, sta storia hè solu un mitu cuntatu durante e duie guerre mundiali da i legionari quì in l'Africa di u Nordu per mantene a speranza chì ci era una sorta di magia in questa parte salvatica di u mondu. Ùn hè mai statu veramente cunsideratu chì ci saria una carne nantu à questi ossi. Ma mandatemi ciò chì avete è vederaghju cumu possu aiutà da quella parte ".
    
  "Puderà esse fiducia?" dumandò Nina. "Quantu u cunnosci bè?"
    
  "L'aghju scontru duie volte, quandu aghju coperto i scontri in Abidjan in u 2007 è di novu à a riunione di u Fondu Mundiale per u Controlu di Malattie in Parigi trè anni dopu. Hè solidu. Ancu s'ellu hè assai scetticu ", hà ricurdatu Sam.
    
  "Hè una bona cosa, Sam", disse Perdue è pacchendu Sam in u spinu. "Allora ùn cunsidererà micca questu compitu cum'è qualcosa di più cà una commissione di stupidu. Serà megliu per noi. Ùn vulia micca piglià un pezzu di qualcosa chì ùn crede micca esiste, nò ? Perdue ridacchiò. "Mandali una copia di a pagina. Videmu ciò chì pò esce da questu ".
    
  "Ùn aghju micca solu mandà copie di sta pagina à qualcunu, Perdue", hà avvistatu Nina. "Ùn vulete micca esse trasmessu chì sta storia leggendaria pò avè un significatu storicu".
    
  "E vostre preoccupazioni sò nutate, cara Nina", l'assicurò Perdue, u so surrisu certamente un pocu tristu per a perdita di u so amore. "Ma avemu ancu bisognu di sapè questu noi stessi. Agatha ùn sapi quasi nunda di u so cliente, chì puderia esse solu un zitellu riccu chì hà ereditatu l'eredi di famiglia è vole vede s'ellu pò uttene qualcosa per stu ghjurnale nantu à u mercatu neru.
    
  "O ci puderia stuzzicà, sapete?" ella hà enfatizatu e so parolle per assicurà chì Sam è Perdue anu capitu chì u Cunsigliu di u Sun Negru pò esse statu daretu à tuttu questu.
    
  "Dubitu," Perdue hà rispostu istantaneamente. Ella crede chì ellu sapia qualcosa chì ella ùn hà micca, è cusì era cunvinta chì ella tirava i dadi. Per d 'altra banda, quandu hà mai cunnisciutu qualcosa chì l'altri ùn sapianu micca. Sempre un passu avanti è estremamente sicretu annantu à i so tratti, Perdue ùn hà dimustratu nisuna preoccupazione per l'idea di Nina. Ma Sam ùn era micca cusì disprezzu cum'è Nina. Il donna à Perdue un long regard attentif. Dopu hà esitatu à mandà l'e-mail prima di dì: "Parete damnamente sicuru chì ùn avemu micca ... persuade".
    
  "Mi piace cumu voi trè circate di fà cunversazione, è ùn capiscu micca chì ci hè più di ciò chì dite. Ma sò tuttu nantu à l'urganizazione è cumu hè stata a peghju di a vostra esistenza da quandu avete scopatu involontariamente parechji di i so membri. Oh mio Diu, figlioli, hè per quessa ch'e aghju assuciatu ! Ella riria. Sta volta Agatha sonava cum'è un cliente impegnatu è micca un vagabondu pazzo chì passava troppu tempu in u sole.
    
  "Dopu tuttu, era quella chì hà pirate i servitori di u Sun Negru per attivà u vostru statutu finanziariu ... i zitelli," Perdue li ricurdò cun un ochju.
    
  "Bè, ùn sapete micca tuttu ciò, Miss Perdue", rispose Sam.
    
  "Ma sò. U mo fratellu è eiu pudemu esse in cuncurrenza constante in i nostri rispettivi spazii di sapè fà, ma avemu qualchì cosa in cumunu. L'infurmazione nantu à a cumplessa missione di Sam Cleave è Nina Gould per a famosa banda di rinnegati ùn hè micca esattamente secreta, micca quandu si parla russo ", hà insinuatu.
    
  Sam è Nina eranu sconvolti. Perdue averia saputu tandu ch"elli duvianu truvà à Renata, u so sicretu maiò ? Cumu si ponu ancu avè avà ? Si fighjanu l'un l'altru cun un pocu più di preoccupazione ch'elli vulianu.
    
  "Ùn vi preoccupate," Perdue rumpiu u silenziu. "Aiutemu à Agatha à ottene l'artefattu di u so cliente, è più prestu facemu cusì ... quale sà ... Forse pudemu avè un certu accordu per assicurà a vostra lealtà à l'equipaggiu", disse, fighjendu Nina.
    
  Elle ne pouvait s'empêcher de se rappeler l'ultime fois qu'ils avaient parlé avant que Perdue ne disparaisse sans une bonne explication. U so "accordu" apparentemente significava una lealtà rinnuvata, indiscutibile à ellu. Dopu tuttu, in a so ultima cunversazione, l'avia assicurata ch'ellu ùn avia rinunziatu à pruvà à ritruvàla da i bracci di Sam, da u lettu di Sam. Avà sapia per quessa ch'ellu avia ancu a prevale in u casu Renata / Renegade Brigade.
    
  "È megliu mantene a vostra parolla, Perdue. Avemu... mi sò... manca di cucchiari per manghjà merda, se sapete ciò chì mi ghjunghje ", hà avvistatu Sam. "Se tuttu va male, partu per sempre. Sparutu. Ùn saranu mai più vistu in Scozia. L'unicu mutivu chì aghju ghjuntu cusì luntanu era per Nina.
    
  U mumentu tensu li fece silenziu tutti per una seconda.
    
  "Va bè, avà chì sapemu tutti induve simu è quantu duvemu viaghjà finu à ghjunghje à e nostre stazioni, pudemu email à u signore maroccu è cumincià à seguità u restu di sti nomi, nò David?" Agatha guidò un gruppu di culleghi bumbling.
    
  "Nina, vulete vene cun mè à una riunione in cità ? O vulete un altru trio cù questi dui?" A surella Perdue facia una dumanda retorica è, senza aspittà una risposta, pigliò u so saccu anticu è ci mette un documentu impurtante. Nina guardò Sam è Perdue.
    
  "Voi dui vi cumportate mentre a mamma hè via?" - scherzò, ma u so tonu era pienu di sarcasmu. Nina s'infuriò quandu i dui omi implicavanu ch'ella appartene à elli in qualchì forma. Ils restaient là, l'honnêteté brutale et brutale d'Agatha les rendait à l'esprit pour la tâche à accomplir.
    
    
  Capitulu 16
    
    
  "Induve andemu?" Nina dumandò quandu Agatha hà pigliatu una vittura in affittu.
    
  "Halkirk", disse à Nina mentre partianu. A vittura si precipitò in u sudu, è Agatha fighjulava Nina cun un surrisu stranu. "Ùn vi rapisce micca, duttore Gould. Avemu da scuntrà cun un grafologu chì u mo cliente m'hà riferitu. Un bellu locu, Halkirk," hà aghjustatu, "subitu nantu à u fiume Thurso è micca più di quindici minuti di strada da quì. A nostra riunione hè prevista per l'undici, ma ci ghjunghjeremu prima ".
    
  Nina ùn pudia discutiri. U paisaghju era mozzafiato è ella vulia pudè esce da a cità più spessu per vede a campagna di a so Scozia nativa. Edinburgh era bella in sè stessu, piena di storia è di vita, ma dopu à i prucessi successivi di l'ultimi anni pensava di stabilisce in un picculu paese di l'Altiplani. Quì. Saria bellu quì. Da l'A9 anu vultatu nantu à a B874 è si dirigenu à punente versu una piccula cità.
    
  "George Street. Nina, cerca George Street ", disse Agatha à u so passageru. Nina hà pigliatu u so novu telefuninu è hà attivatu u GPS cù un surrisu di zitellu chì hà divertitu à Agatha in una risatina coriosa. Quandu e duie donne anu trovu l'indirizzu, pigliò un mumentu per ripiglià u fiatu. Agatha espérait que l'analyse de l'écriture pourrait en quelque sorte éclairer qui était l'auteur, ou, mieux encore, ce qui était écrit sur la page obscure. Quale sà, pensò Agatha, un prufessionista chì avia studiatu l'écriture a manu tutta a ghjurnata puderia esse prubabilmente capace di capisce ciò chì era scrittu quì. Ella sapia chì era un stretchimentu, ma valeva a pena esplorà.
    
  Quand'elli sò sbulicati da a vittura, u celu grisgiu chjappà Halkirk cù una piovana ligera piacevule. Era fretu, ma micca troppu dispiacevule, è Agatha strinse a so vechja valigia à u so pettu, coprendula cù u so mantellu mentre caminavanu nantu à a longa scala di cimentu versu a porta d'entrata di a piccula casa à a fine di George Street. Era una casa di bambola pittoresca, pensò Nina, cum'è qualcosa di una edizione scozzese di House & Home. U prato impeccabilmente curatu pareva un pezzu di velluto chì era ghjustu ghjittatu davanti à a casa.
    
  "Oh, prestu. Esce da a pioggia, signore! " - ghjunse una voce femina da a fessura di a porta d"entrata. Una bella donna di mezza età cun un sorrisu dolce fighjulava da a bughjura daretu à ellu. Ella li aprì a porta è li fece segnu di svià.
    
  "Agatha Perdue?" - hà dumandatu.
    
  "Iè, è questu hè u mo amicu, Nina", rispose Agatha. Hà omessa u tìtulu di Nina per ùn avvistà l'hostess di quantu era impurtante u documentu chì avia bisognu di analizà. Agatha hà pensatu à finta chì era solu una vechja pagina di un parente distante chì era entrata in u so pussessu. S'ellu vale a pena a quantità ch'ella hè stata pagata per truvà, ùn era micca qualcosa chì duverebbe esse annunziatu.
    
  "Ciao, Nina. Rachel Clark. Piacere di scuntrà vi signore. Avà, duvemu andà in u mo uffiziu?" u grafologu allegru surrisu.
    
  Anu lasciatu a parte scura è accogliente di a casa per entre in una stanza chjuca, illuminata da a luce di u ghjornu chì filtrava per e porte scorrevule chì portanu à una piccula piscina. Nina fighjulavanu i belli circuli chì pulsavanu cum'è e gocce di pioggia cascanu nantu à a superficia di a piscina, è ammirava i ferns è u fogliame piantatu intornu à a piscina per pudè immerse in l'acqua. Era esteticamente stupente, verde brillanti in u clima grisgiu umitu.
    
  "Ti piace, Nina?" Rachel dumandò mentre Agatha li passava i documenti.
    
  "Iè, hè maravigghiusu quantu hè salvaticu è naturali", rispose Nina educatamente.
    
  "U mo maritu hè un designer di paisaghji. U bug l'hà piccatu mentre ch'ellu si guadagnava a vita scavà in ogni tipu di jungla è boscu, è hà pigliatu u giardinaggiu per facilità stu cattivu vechju casu di nervi. Sapete, u stress hè una cosa terribile chì nimu ùn pare nutà in questi ghjorni, cum'è si deve esse tremu da esse troppu stressati, eh? - murmurò Rachel incoerente, aprendu u ducumentu sottu à una lampada d'ingrandimentu.
    
  "In verità", Nina accunsentì. "U stress uccide più persone di ciò chì qualchissia capisce".
    
  "Iè, hè per quessa chì u maritu hà pigliatu invece u paisaghju di i giardini di l'altri. Più cum'è un travagliu di tipu hobby. Assai simile à u mo travagliu. D'accordu, Miss Perdue, fighjemu un'occhiata à questi vostri scribbles ", disse Rachel, mettendu una faccia di travagliu.
    
  Nina era scettica annantu à tutta l'idea, ma hà veramente piaciutu à esce da a casa è alluntanassi da Perdue è Sam. Si pusò nantu à u picculu divano vicinu à a porta scorrevule, fighjendu i disegni culuriti trà e foglie è e rami. Sta volta Rachel ùn hà dettu nunda. Agatha a fighjulava attentamente, è diventò cusì tranquillu chì Nina è Agatha scambià uni pochi di frasi, tramindui assai curiosi di perchè Rachel studiava una pagina per tantu tempu.
    
  Infine Rachel alzò l'ochji, "Induve l'avete pigliatu, caru?" U so tonu era seriu è un pocu titubante.
    
  "Oh, a mamma hà avutu alcune cose vechje da a so bisnonna, è m'hà inculpatu tuttu," Agatha hà mintutu abilmente. "Truvatu questu trà qualchì fattura indesiderata è hà pensatu chì era interessante".
    
  Nina s'avvicinò: "Perchè? Vede ciò chì dice quì ?
    
  "Signore, ùn sò micca un ex... bè, sò un espertu", sghignazzava asciuttu, togliendu i so occhiali, "ma s'ellu ùn mi sbagliu micca, da sta foto..."
    
  "Iè?" - sclamò Nina è Agata à tempu.
    
  "Sembra ch'ella sia stata scritta nantu à..." ella guardò, cumplitamenti cunfusa, "papiri?"
    
  Agatha fece l'espressione più ignorante in u so visu mentre Nina ansimava solu.
    
  "Questu hè bonu?" Dumandò Nina, ghjucatu stupidu per l'infurmazioni.
    
  "Perchè sì, caru. Questu significa chì sta carta hè assai preziosa. Miss Perdue, avete l'uriginale ? Rachel dumandò. Ella pusò a so manu nantu à Agatha cù curiosità esaltata.
    
  "Aghju paura di ùn sapè micca, nò. Ma eru solu curiosu di fighjà a foto. Avà sapemu chì deve esse un libru interessante da quale hè statu pigliatu. Pensu chì l'aghju sappiutu da u principiu, "Agatha era ingenua," perchè era per quessa chì era cusì ossessionatu di sapè ciò chì diceva. Forse ci puderia aiutà à capisce ciò chì dice?
    
  "Puderaghju pruvà. Vogliu dì, vecu assai campioni di scrittura a manu è aghju da vantà chì aghju un ochju addestratu per questu ", Rachel surrisu.
    
  Agatha chjappà l'ochji à Nina cum'è per dì "Tu l'aghju dettu", è Nina hà avutu à surrisu mentre girava a testa per fighjà u giardinu è a piscina, induve avà cumenciava à piovi.
    
  "Datemi uni pochi di minuti, fatemi vede s'ellu... I... possu..." E parolle di Rachel s'hè sbulicatu mentre aghjustava a lampada di ingrandimentu per vede megliu. "Vecu chì quellu chì hà pigliatu sta foto hà fattu a so propria nota. A tinta nantu à sta sezione hè più fresca è a scrittura di l'autore hè significativamente diversa. Aspetta."
    
  Paria ch'ella sia passata un'eternità, aspittendu chì Rachel scrivia parolla per parolla mentre decifrava ciò ch'ella avia scrittu à pocu à pocu, lascendu una linea tratteggiata quì è culà induve ùn si pudia capisce. Agatha guardò intornu à a stanza. In ogni locu puderia vede campioni di ritratti, poster cù diversi anguli è pressione, chì indicanu predisposizioni psicologiche è tratti di caratteru. In u so parè, era una chjama eccitante. Forsi Agatha, cum'è bibliotecaria, li piacia l'amore di e parolle è u significatu daretu à a struttura è cusì.
    
  "Hè cum'è una spezia di puema," murmurò Rachel, "chì hè divisu trà duie mani. Aghju scumessa chì duie persone diverse anu scrittu stu puema - unu a prima parte, è l'altru l'ultimu. E prime righe sò in francese, u restu sò in alimanu, se a mo memoria mi serve bè. Oh, è quì sottu hè firmatu cù ciò chì pare... a prima parte di a firma hè cumplessa, ma l'ultima parte s'assumiglia chjaramente à "Venen" o "Wener". Cunnosci qualcunu in a vostra famiglia cù stu nome, Miss Perdue ?
    
  "No, sfurtunatamenti, nò," Agatha hà rispostu cun un ligeru dispiaciu, ghjucà u so rolu cusì bè chì Nina surrisu è sicretu scuzzulò a testa.
    
  "Agatha, duvete cuntinuà questu, caru. Puderaghju ancu di dì chì u materiale nantu à u papiru nantu à quale questu hè scrittu hè cumplettamente... anticu, "Rachel aggrottò le sopracciglia.
    
  "Cum'è l'antichi 1800?" dumandò Nina.
    
  "No, caru. Circa più di mille anni prima di u 1800 - anticu ", disse Rachel, l'ochji s'allargavanu in sorpresa è sincerità. "Truverete papiru cusì in i musei di storia mundiale cum'è u Museu di u Cairo!"
    
  Confusa da l'interessu di Rachel in u documentu, Agatha divia a so attenzione.
    
  "E u puema nantu à questu hè cum'è anticu?" - hà dumandatu.
    
  "No, micca in tuttu. L'inchiostru ùn hè micca a mità di sbiadisce quantu avissi statu s'ellu era statu scrittu tantu tempu fà. Qualchissia l'hà pigliatu è l'hà scrittu nantu à carta, u valore di quale ùn avianu micca idea, u mo caru. D'induve l'avete pigliati resta un misteru, perchè sti tippi di papiru duveranu esse guardati in i musei o... - si ridia di l'assurdità di ciò ch'ella avia da dì - duveranu esse guardati in qualchì locu dapoi l'epica di a Biblioteca. d'Alessandria. Resistendu à l'urgenza di ridere à voce alta di a dichjarazione ridicula, Rachel si strinse solu.
    
  "Chì parolle avete cacciatu da questu?" dumandò Nina.
    
  "Hè in francese, pensu. Dunque, ùn parlu micca francese...
    
  "Va bè, crede," Agatha hà dettu rapidamente. Ella guardò u so sguardu. "Oh mio Diu, fighjate u tempu. Nina, simu tardi per a cena di inaugurazione di a casa di zia Millie !
    
  Nina ùn avia micca idea di ciò chì Agatha parlava, ma hà pigliatu cum'è una merda ch'ella avia da ghjucà per allevà a tensione crescente di a discussione. Ella hà indovinatu bè.
    
  "Oh, diamine, avete ragione ! È ci vole sempre à piglià a torta ! Rachel, sapete di una bona panetteria chì hè vicinu ? dumandò Nina.
    
  "Eramu à l'orlu di a morte", disse Agatha mentre guidavanu per a strada principale di ritornu à Thurso.
    
  "Nun merda! Aghju da ammette chì aghju sbagliatu. L'assunzione di un grafologu era una idea assai bona ", disse Nina. "Pudete traduce ciò chì hà scrittu da u testu?"
    
  "Iè", disse Agatha. "Ùn parlate micca francese?"
    
  "Moltu pocu. Sò sempre statu un grande fan di a lingua germanica ", sghignava u storicu. "Mi piacevanu più l'omi".
    
  "Oh, veramente? Preferite l'omi tedeschi ? È i rotuli scozzesi ti dannu fastidio ? Agatha hà nutatu. Nina ùn pudia dì s'ellu ci era ancu una minaccia in a dichjarazione di Agatha, ma cun ella puderia esse qualcosa.
    
  "Sam hè un specimenu assai bellu", hà scherzatu.
    
  "Eiu sò. Oseraghju dì chì ùn mi dispiacerebbe micca di riceve una recensione da ellu. Ma chì diavolo vede in David ? Si tratta di soldi, nò ? Ci deve esse soldi ", dumandò Agatha.
    
  "No, micca tantu soldi quant'è fiducia. È a so passione per a vita, pensu ", disse Nina. Ùn li piaceva micca esse furzata à spiegà a so attrazione per Purdue cusì bè. In fatti, ella piuttostu scurdassi di ciò chì hà trovu attraente da ellu in u primu locu. Era luntanu d'esse sicura quandu si trattava di scrive u so affettu per ellu, ùn importava quant'ella l'avesse negata.
    
  È Sam ùn era micca eccezzioni. Ùn l'hà micca dettu s'ellu vulia esse cun ella o micca. Truvà e so note nantu à Trish è a so vita cun ella hà cunfirmatu questu, è à u risicu di u core si l'hà cunfruntatu per questu, hà tenutu per sè stessu. Ma in u fondu, Nina ùn pudia nigà ch'ella era innamurata di Sam, l'amante sfuggente cù quale ùn pudia mai esse più di uni pochi di minuti à tempu.
    
  U so core dulia ogni volta ch'ella pensava à quelli ricordi di a so vita cù Trish, quantu l'amava, i so picculi capricci è quant'elli eranu vicinu - quantu li mancava. Perchè scriverà tantu nantu à a so vita inseme s'ellu avia passatu ? Perchè li hà mentitu annantu à quantu era caru per ellu s'ellu scrivia in secretu ode à u so predecessore ? Sapendu ch'ella ùn hà mai misurata à Trish era un colpu ch'ella ùn pudia manighjà.
    
    
  Capitulu 17
    
    
  Perdue accende u focu mentre Sam preparava a cena sottu a stretta supervisione di Miss Maisie. In realità, ùn era solu aiutatu, ma ella li fece crede ch'ellu era u chef. Perdue si n'andò in a cucina cun un sorrisu di zitellu mentre vede u caosu chì Sam hà creatu in a preparazione di ciò chì puderia esse una festa.
    
  "Ti dà prublemi, nò?" Perdue hà dumandatu à Maisie.
    
  "Ùn più di u mo maritu, signore", fece l'ochju è pulì induve Sam avia versatu a farina mentre provava à fà gnocchi.
    
  "Sam," disse Perdue è fece un cennu per chì Sam si unisci à ellu vicinu à u focu.
    
  "Signorina Maisie, aghju paura chì deve esse liberatu da i travaglii di cucina", hà annunziatu Sam.
    
  "Ùn vi preoccupate, sgiò Cleave", hà surrisu. "Grazie à Diu", l'anu intesu dì mentre abbandunò a cucina.
    
  "Avete digià ricevutu nutizie di stu documentu?" - dumandò Perdue.
    
  "Nunda. Pensu chì tutti pensanu chì sò pazzu per fà una storia nantu à u mitu, ma da una banda hè una bona cosa. U menu persone cunnosci di questu, u megliu. Solu in casu chì u ghjurnale hè sempre intactu in qualchì locu ", disse Sam.
    
  "Iè, sò assai curiosu di ciò chì hè stu suppostu tesoru", disse Perdue mentre li versava un scotch.
    
  "Di sicuru chì hè", rispose Sam, un pocu divertitu.
    
  "Ùn si tratta micca di i soldi, Sam. Diu sà, aghju abbastanza di questu. Ùn aghju micca bisognu di perseguite e reliquie domestiche per soldi ", disse Perdue. "Sò veramente immersa in u passatu, in ciò chì u mondu guarda in lochi nascosti chì a ghjente hè troppu ignorante per cura. Vogliu dì, campemu nantu à una terra chì hà vistu e cose più maravigghiusu, vissutu l'epica più fantastica. Hè veramente qualcosa di speciale per truvà resti di u Vechju Munnu è toccu e cose chì cunnosci cose chì ùn sapemu mai ".
    
  "Hè troppu prufonda per questa ora di u ghjornu, omu", hà ammissu Sam. Bevì mezu biccheri di u so scotch in una sola bocca.
    
  "Facile cun ella", urgeu Perdue. "Vulete esse svegliu è cuscenti quandu e duie donne tornanu".
    
  "In verità, ùn sò micca sanu sicuru di questu", ammette Sam. Perdue hà ghjustu un sorrisu perchè si sentia quasi a listessa manera. In ogni casu, i dui omi decisu di ùn discutiri di Nina o di ciò chì avia avutu cun l'unu di elli. Curiosamente, ùn ci era mai un sangue male trà Perdue è Sam, i dui rivali per u core di Nina, postu chì tutti dui avianu u so corpu.
    
  A porta d'entrata s'aprì è duie donne mezze inzuppate si precipitò à l'internu. Ùn era micca a piova chì li spinse avanti, ma a nutizia. Dopu à un brevi contu di ciò chì era accadutu in l"uffiziu di u grafologu, resistenu à a vulintà sfrenata d"analizà u puema, è lusingavanu Miss Maisie assaggiendu per a prima volta u so deliziosu platu d"eccellente cucina. Saria imprudente di discutiri di novi dettagli davanti à ella, o qualcunu altru per quessa, solu per esse in u latu sicuru.
    
  Dopu à pranzu, i quattru si pusonu intornu à a tavula per aiutà à capisce s'ellu ci era qualcosa di impurtante in e note.
    
  "David, hè una parolla? Sospettu chì u mo altu francese ùn hè micca abbastanza ", disse Agatha impaziente.
    
  Fighjendu a grafia disgustosa di Rachel, induve ella avia copiatu a parte francese di u puema. "Oh, uh, questu significa paganu, è quellu ..."
    
  "Ùn siate micca stupidu, a so," ella sorrise è strappò a pagina da ellu. Nina ridacchiava à a punizione di Perdue. Li sorrisi un pocu timida.
    
  Il s'avère qu'Agatha était cent fois plus irritable en travaillant que Nina et Sam auraient pu imaginer.
    
  "Bè, chjamami in a sezione tedesca se avete bisognu d'aiutu, Agatha. "Varaghju à piglià un tè," disse Nina casualmente, sperendu chì l'eccentricu bibliotecariu ùn l'avete micca pigliatu cum'è una rimarca burla. Ma Agatha ùn hà fattu attente à nimu mentre finisce a traduzzione di a rùbbrica francese. L'altri aspittavanu cù pacienza, facendu una piccula conversazione mentre tutti sbuchjavanu di curiosità. Di colpu, Agatha si sbulicò a gola: "Va bè", hà dettu, "eccu quì dice: "Da i porti pagani prima di u cambiamentu di croci, venenu i vechji scribi per guardà u sicretu da i serpenti di Diu. Serapis fighjulava cum'è i so intestini eranu purtati. in u desertu, è i jeroglyphs affucati sottu à u pede di Ahmed.
    
  Si firmò. Aspittavanu. Agatha li guardò incredula: "E allora?"
    
  "Questu hè tuttu?" Dumandò Sam, risichendu u dispiacere di u terribili geniu.
    
  "Iè, Sam, questu hè questu," hà sbulicatu, cum'è previstu. "Perchè? Speravate un"opera ?
    
  "No, era solu ... sapete ... M'aspittava qualcosa di più longu postu chì avete pigliatu tantu tempu ... ", hà cuminciatu, ma Perdue hà vultatu u spalle à a so surella per dissuade in secretu Sam di cuntinuà cù a pruposta.
    
  - Parlate francese, sgiò Cleave ? - disse sarcastica. Perdue hà chjusu l'ochji, è Sam hà capitu ch'ella era offesa.
    
  "Innò. No, ùn sò micca. Mi ci vole à sempre per capisce qualcosa ", Sam hà pruvatu à curregà.
    
  "Chì diavolo hè "Serapis?" Nina ghjunse in u so aiutu. A so ciglia aggrottata significava una investigazione seria, micca solu una quistione ociosa pensata à salvà e palle proverbiale di Sam da e grinfie.
    
  Tutti scuzzulà a testa.
    
  "Verificate nantu à Internet", hà suggeritu Sam, è prima chì e so parolle scappavanu, Nina hà apertu u so laptop.
    
  "Aghju capitu", disse, scummendu l'infurmazioni per dà una breve lezione. "Serapis era un diu paganu veneratu principalmente in Egittu".
    
  "Certamente. Avemu papiru, cusì naturalmente duvemu avè l'Egittu in qualchì locu ", hà scherzatu Perdue.
    
  "In ogni casu," Nina cuntinuò, "in cortu ... Qualchì tempu in u quartu seculu in Alessandria, u vescu Teofilu pruibitu ogni cultu di divinità pagane, è sottu à u Tempiu abbandunatu di Dionisu, u cuntenutu di e volte di catacombe era apparentemente profanatu. .. probabilmente reliquie pagane," ella suggeria, "è chì hà fattu i pagani in Alessandria terribilmente arrabbiati".
    
  "Allora anu tombu u bastardo?" Sam buscò, divertisce tutti, eccettu Nina, chì li fece un sguardu d'acciau chì u rinvia à u so angulu.
    
  "No, ùn anu micca uccisu u bastardo, Sam", sospirò, "ma anu incitatu à rivolte per vindicà in i carrughji. In ogni casu, i cristiani anu resistitu è furzatu i credenti pagani à rifuggiassi in u Serapeum, u tempiu di Serapis, apparentemente una struttura imponente. Allora si sò barricati quì, pigliandu in ostaghju uni pochi di cristiani per bona misura.
    
  "Va bè, chì spiega i porti pagani. Alessandria era un portu assai impurtante in u mondu anticu. I porti pagani sò diventati cristiani, nò ? Perdue cunfirmatu.
    
  "Secunnu questu, hè veru", rispose Nina. "Ma l'antichi scribi, tenendu u sicretu..."
    
  "I vechji scribi", hà dettu Agatha, "devanu esse i preti chì tenevanu registri in Alessandria". Biblioteca d'Alessandria!"
    
  "Ma a Biblioteca di Alessandria era digià brusgiata à a terra in Boomfack, Culumbia Britannica, ùn hè micca?" - dumandò Sam. Perdue hà avutu a risa di a scelta di e parolle di u ghjurnalistu.
    
  "U rumore hè statu brusgiatu da Cesare quandu hà fattu u focu à a so flotta di navi, per ciò chì sò," Perdue accunsentì.
    
  "Va bè, ma ancu cusì, stu ducumentu hè statu apparentemente scrittu nantu à u papiru, chì u grafologu ci hà dettu chì era anticu. Forsi micca tuttu hè statu distruttu. Forse questu significa chì l'anu ammucciatu da i serpenti di Diu - l'autorità cristiane! esclamò Nina.
    
  "Tuttu questu hè ghjustu, Nina, ma chì hà da fà questu cù un legionariu di u 1800? Cumu si mette quì?" Agatha ci hà pensatu. "Hà scrittu questu, per quale scopu?"
    
  "A legenda dice chì un vechju suldatu hà dettu u ghjornu chì hà vistu cù i so ochji i tesori inestimabili di u Vechju Munnu, nò?" Sam interruppe. "Pensemu à l'oru è l'argentu quandu duvemu pensà à i libri, l'infurmazioni è i jeroglifi in un poema. L'intestini di Serapis deve esse l'intestini di u tempiu, nò ?
    
  "Sam, sì un cazzo di geniu!" Nina gridò. "Eccu tuttu! Naturalmente, fighjendu cum'è e so viscere eranu trascinate à traversu u desertu è annegate ... intarrate ... sottu à u pede di Ahmed. Un vechju suldatu hà dettu di una splutazioni di un Egizianu induve avia vistu un tesoru. Sta merda hè stata intarrata sottu à i pedi di un egizianu in Algeria !
    
  "Perfettu! Allora u vechju suldatu francese ci hà dettu ciò chì era è induve l"hà vistu. Chì ùn ci dice micca induve hè u so ghjurnale ", Perdue hà ricurdatu à tutti. Iddi addivintau tantu immersi in u misteru chì anu persu a traccia di u documentu propiu ch'elli eranu dopu.
    
  "Ùn ti ne fà. Questu hè u rolu di Nina. Allemand, scrittu da un ghjovanu suldatu à quale hà datu u ghjurnale ", disse Agatha, rinnuvendu a so speranza. "Avevamu bisognu di sapè quale era questu tesoru - i registri di a Biblioteca di Alessandria. Avà avemu bisognu di sapè cumu truvà elli, dopu avè trovu u ghjurnale per u mo cliente, sicuru.
    
  Nina hà pigliatu u so tempu cù a sezione più longa di u puema franco-tedesco.
    
  "Hè assai difficiule. Un saccu di parolle codice. Sospettate chì ci saranu più prublemi cù questu chì cù u primu ", hà nutatu, enfatizendu alcune parolle. "Molte parolle mancanu quì."
    
  "Iè, aghju vistu. Sembra chì sta fotografia hè diventata bagnata o dannata annantu à l'anni perchè a maiò parte di a superficia hè stata purtata. Spergu chì a pagina originale ùn hè micca stata dannata in u listessu puntu. Ma dammi solu e parolle chì ci sò sempre, caru ", hà incitatu Agatha.
    
  "Avà solu ricurdate chì questu hè statu scrittu assai più tardi di u precedente", Nina si disse, per ricurdà u cuntestu in u quale avia da traduce. " Circa i primi anni di u seculu, dunque... versu diciannove qualcosa. Avemu bisognu di chjamà questi nomi di l'omi reclutati, Agatha.
    
  Quandu hà finalmente traduttu e parolle in tedesca, si appoggiò in daretu à a so sedia, aggrottando a fronte.
    
  "Sentimu", disse Perdue.
    
  Nina leghje lentamente: "Questu hè assai cunfusu. Chjaramente ùn vulia micca chì nimu a truvassi mentre era vivu. In u mo parè, à l'iniziu di u 1900, u legionariu junior deve avè passatu a mezza età. Aghju messu solu i punti induve e parolle mancanu ".
    
    
  Novu per a ghjente
    
  Micca in terra à 680 dodici
    
  L'indice di Diu sempre crescente cuntene duie trinità
    
  È l'Anghjuli applausi copre... Erno
    
  ... à l'assai ...... mantene
    
  ...... invisibili... Heinrich I
    
    
  "Per u restu, manca una linea sana," Nina suspirò, scacciò a so penna in una scunfitta. "L'ultima parte hè a firma di un tippu chjamatu" Wehner ", secondu Rachel Clarke.
    
  Sam stava masticando un panino dolce. S"inclinò à a spalla di Nina è disse cù a bocca piena : " Micca "Venus". Questu hè "Werner", chjaru cum'è u ghjornu.
    
  Nina alzò a testa è strinse l'ochji à u so tonu paternativu, ma Sam hà solu surrisu, cum'è quandu hà sappiutu chì era impeccabilmente intelligente: "E questu hè "Klaus". Klaus Werner, 1935.
    
  Nina è Agatha fighjulavanu Sam in una maraviglia assoluta.
    
  "Vede?" - disse, indicà à u fondu di a foto. "1935. E donne pensate chì questu era un numeru di pagina? Perchè altrimenti u ghjurnale di questu omu hè più grossu chè a Bibbia, è duverebbe avè avutu una vita assai longa è avvenimenti.
    
  Perdue ùn pudia più ritene. Da u so locu accantu à u caminu, duv"ellu era appughjatu à u quadru cù un bichjere di vinu, s"hè chjappu di risa. Sam ridia di cori cun ellu, ma solu in casu, si alluntanò rapidamente da Nina. Ancu Agatha hà surrisu: "Anch'eo, seria indignatu da a so arroganza s'ellu ùn ci hà micca risparmiatu assai travagliu extra, ùn site micca d'accordu, Dr Gould?"
    
  "Iè, ùn l'hà micca sguassatu sta volta," Nina scherzò è dete à Sam un surrisu.
    
    
  Capitulu 18
    
    
  "Novu per a ghjente, micca per a terra. Allora questu era un novu postu quandu Klaus Werner hà tornatu in Germania in u 1935, o ogni volta ch'ellu tornava. Sam verifica i nomi di i legionari per l'anni 1900-1935 ", disse Nina Agate.
    
  "Ma ci hè un modu per sapè induve hà campatu?" Agatha dumandò, appoghjatu nantu à i coddi è copre u visu cù e so palme, cum'è una zitella di nove anni.
    
  "Aghju Werner, chì hè intrutu in u paese in u 1914!" - esclamò Sam. "Hè u Werner più vicinu chì avemu da queste date. L'altri datanu di u 1901, u 1905 è u 1948.
    
  "Puderia ancu esse unu di i precedenti, Sam. Verificate tutti. Chì dice stu rotulu di 1914 ? Perdue dumandò, appoghjatu nantu à a sedia di Sam per studià l'infurmazioni nantu à u laptop.
    
  "Un saccu di lochi eranu novi allora. Diu, a Torre Eiffel era ghjovana allora. Questa era a rivoluzione industriale. Tuttu hè statu custruitu di pocu tempu. Chì ghjè 680 dodici?" Nina ridacchiò. "Aghju un mal di testa".
    
  "Deve esse dodici anni," Perdue hà rispostu. "Vogliu dì, si riferisce à u novu è u vechju, dunque à l'era di l'esistenza. Ma chì sò 680 anni?
    
  "L'età di u locu chì parla, sicuru," Agatha slurred à traversu i denti chjusi, ricusendu di caccià a so mascella da u cunfortu di e so mani.
    
  "Va bè, cusì questu locu hà 680 anni. Sempre in crescita? Sò in perdita. Ùn ci hè manera chì pò esse vivu, "Nina suspirò assai.
    
  "Forse a pupulazione hè in crescita?" Sam hà suggeritu. "Fighjate, dice "Indice di Diu" chì cuntene "duie trinità", è questu hè ovviamente una chjesa. Ùn hè micca difficiule ".
    
  "Sapete quante chjese ci sò in Germania, Sam?" Nina fece un sorrisu. Era chjaru ch'ella era assai stancu è assai impaciente per tuttu. U fattu chì qualcosa àutru pisò nantu à ella in u tempu, a morte imminente di i so amichi russi, hà pigliatu à pocu à pocu pussessu di ella.
    
  "Avete ragione, Sam. Ùn hè micca difficiule di guessà chì circhemu una chjesa, ma a risposta à quale si trova, sò sicuru di questu, in i "dui trinità". Ci hè una trinità in ogni chjesa, ma raramenti ci hè un altru gruppu di trè ", rispose Agatha. Avia à ricunnosce ch'ella avia pensatu ancu à l'aspettu enigmaticu di u puema.
    
  Pardue s'inclinò di colpu nantu à Sam è indicò u screnu, qualcosa sottu u numeru di Werner 1914. "L'hà pigliatu!"
    
  "Induve?" Nina, Agatha è Sam esclamanu à l'unisonu, grati per a scuperta.
    
  "Cologne, signore è signori. U nostru omu campava in Cologne. Eccu, Sam," hà sottolineatu a frase cù a so miniatura, "induve dice: "Klaus Werner, urbanista sottu l'amministrazione di Konrad Adenauer, sindaco di Colonia (1917-1933)".
    
  "Questu significa chì hà scrittu stu puema dopu à u licenziamentu di Adenauer", Nina perked up. Era piacevule à sente qualcosa familiar chì ella sapia da a storia tedesca. "In u 1933, u Partitu Nazista hà vintu l'elezzioni lucali in Cologne. Di sicuru! Pocu dopu, a chjesa gotica hè stata cunvertita in un munumentu à u novu Imperu Germanu. Ma pensu chì Herr Werner era un pocu sbagliatu in i so calculi di l'età di a chjesa, dà o piglià uni pochi d'anni.
    
  "À quale importa? S'ellu hè a chjesa ghjusta, allora avemu u nostru locu, a ghjente! Sam insistia.
    
  "Aspetta, lasciami assicurassi duie volte prima di andà là senza preparazione", disse Nina. Hè intrutu in "Cologne Attractions" in u mutore di ricerca. U so visu s'illuminò quandu ella leghje recensioni di u Kölner Dom, a cattedrale di Colonia, u munumentu più impurtante di a cità.
    
  Ella annunziò è hà dichjaratu irrefutabilmente: "Iè, ascolta, a Cattedrale di Colonia hè induve si trova u Santuariu di i Tre Re. Scogliu chì questa hè a seconda trinità chì Werner hà dettu!
    
  Perdue s'arrizzò à suspiru di sollievu: "Avà sapemu da induve principià, grazie à Diu. Agata, fate i preparativi. Aghju riunitu tuttu ciò chì avemu bisognu per ricuperà stu ghjurnale da a cattedrale ".
    
  Versu dopu meziornu, u gruppu era prontu à viaghjà à Cologne per vede s'ellu a so suluzione à l'antica enigma li portava à a reliquia chì u cliente di Agatha avia bramatu. Nina è Sam si occupavanu di a vittura di affittu mentre i Perdues s'approntavanu di i so meglii gadgets illegali in casu chì a so sequestra hè stata ostacolata da quelle misure di sicurezza fastidiose chì e cità avianu messu in piazza per prutege i so monumenti.
    
  U volu per Cologne hè statu senza incidenti è rapidu, grazia à l'equipaggiu di purdue. U jet privatu chì anu pigliatu ùn era micca unu di i so megliu, ma ùn era micca un viaghju di lussu. Questa volta Perdue hà utilizatu u so aviò per ragioni pratichi piuttostu cà stintu. Nantu à una piccula pista d'atterrissimu in a direzzione sud-est di l'aeroportu di Cologne-Bonn, u liggeru Challenger 350 hà frenatu cù grazia. U tempu era terribili, micca solu per u volu, ma ancu per u viaghju generale. E strade eranu bagnate per via di l'assaltu di una tempesta inespettata. Mentre Perdue, Nina, Sam è Agatha fece u so modu à traversu a folla, anu nutatu u pateticu cumpurtamentu di i passageri, lamentendu a furia di ciò chì pensanu chì era un ghjornu di pioggia normale. Apparentemente, a previsione lucale ùn hà dettu nunda di l'intensità di u focu.
    
  "Grazie à Diu chì aghju purtatu stivali di gomma", Nina hà rimarcatu mentre attraversavanu l'aeroportu è si dirigiscenu à l'uscita di a sala di arrivi. "Distrughjerà i mo stivali".
    
  "Ma quella disgustosa giacca di yak faria un bonu travagliu avà, ùn pensate micca?" Agatha surrisu mentre caminavanu per i scalini à u pianu di a terra versu a biglietteria per u trenu S-13 in u centru di a cità.
    
  "Quale hà datu questu? "Avete dettu chì era un rigalu", hà dumandatu Agatha. Nina pudìa vede Sam cringe à a quistione, ma ùn pudia capisce perchè, postu ch'ellu era cusì pigliatu in i so ricordi di Trish.
    
  "Comandante di a brigata rinnegata, Ludwig Bern. Era unu di i so ", disse Nina cun felicità evidente. Ella ricurdò à Sam di una scola chì si svenava annantu à u so novu fidanzatu. Il a simplement marché quelques mètres, espérant pouvoir allumer une sigarette en ce moment. S'hè unitu à Perdue à a biglietteria.
    
  "Sona stupente. Sapete chì queste persone sò cunnisciute per esse assai crudeli, assai disciplinati è assai, assai travagliadori ", disse Agatha in modu di fattu. "Aghju fattu una ricerca estensiva annantu à elli appena pocu tempu. Dimmi, ci sò camere di tortura in quella fortezza di muntagna ?
    
  "Iè, ma aghju avutu a furtuna di ùn esse prigiuneru quì. Risulta chì mi pare a defunta moglia di Berna. Pensu chì e piccule cortesias cum'è questu hà salvatu u mo culo quandu ci anu catturatu, perchè aghju sperimentatu in prima persona a so reputazione di bestie durante a mo detenzione ", disse Nina à Agata. U so sguardu era fermamente fissu à u pianu mentre cuntava l"episodiu viulente.
    
  Agatha hà vistu a reazione di Sam, cum'è depressu cum'è era, è bisbigliava: "Sò quandu anu feritu Sam cusì male?"
    
  "Iè".
    
  "E avete quellu bruttu contu?"
    
  "Iè, Agatha."
    
  "Cette".
    
  "Iè, Agatha. Avete capitu bè. Dunque, hè stata una bella sorpresa chì u capu di quellu turnu m'hà trattatu più umanamente quandu era interrugatu ... di sicuru ... dopu chì m'hà minacciatu di viole ... è di morte ", disse Nina, quasi divertita da u tuttu.
    
  "Andemu. Avemu bisognu di risolve u nostru ostello per pudè riposà un pocu ", disse Perdue.
    
  L'albergu chì Perdue avia mintuatu ùn era micca ciò chì di solitu venia in mente. Ils descendirent du tram à Trimbornstrasse et marchèrent le bloc et demi suivant jusqu'à un ancien bâtiment sans prétention. Nina guardò l'altu edifiziu di mattoni di quattru piani chì pareva un incruciatu trà una fabbrica di a Seconda Guerra Munniali è una vechja casa torre ben restaurata. U locu avia un incantu di u vechju mondu è una atmosfera accogliente, ancu s'ellu avia vistu chjaramente ghjorni megliu.
    
  I finestri eranu decorati cù cornici decorativi è sills, mentre chì da l'altra parte di u vetru Nina pudia vede qualcunu sbirchjendu da daretu à i cortini immaculamente puliti. Quandu l'invitati entravanu, l'odore di pane è caffè appena sfornatu li sbatteva in u picculu lobby scuru è muffa.
    
  "E vostre stanze sò sopra, Herr Perdue", disse à Perdue un omu di trentina d'anni, dolosamente pulito.
    
  "Vielen dunk, Peter," Perdue surrisu è si fece da parte per chì e donne puderanu cullà i scalini à e so stanze. "Sam è eiu simu in a stessa stanza; Nina è Agata in l'altru".
    
  "Grazie à Diu ùn aghju micca stà cun David. Ancu avà ùn hà micca cessatu di e so chiacchiere fastidiose in u so sonnu, "Agatha spinse Nina cù u coddu.
    
  "Ah! Hà sempre fattu questu?" Nina sgridò mentre mettenu i so sacchetti in terra.
    
  "Da a nascita, pensu. Era sempre verbosu, mentre ch'e aghju zittu è li insegnava cose diverse ", hà scherzatu Agatha.
    
  "Va bè, andemu un pocu di riposu. Dumane dopu meziornu pudemu andà à vede ciò chì a cattedrale hà da offre ", annunciò Perdue, stendu è sbadigliatu largamente.
    
  "A sente!" Sam accunsentì.
    
  Cù un ultimu sguardu à Nina, Sam intrì in a stanza cù Perdue è chjusu a porta daretu à elli.
    
    
  Capitulu 19
    
    
  Agatha stava daretu quandu l'altri trè andonu à a Cattedrale di Cologne. Hà avutu à guardà e so spalle cù i dispositi di seguimentu cunnessi à a tableta di u so fratellu, a so identità cù trè orologi. Utilizendu u so propiu laptop nantu à u so lettu, hà cunnessu à u sistema di cumunicazione di a polizia lucale per monitorà qualsiasi alerti riguardanti a banda di marauders di u so fratellu. Cù biscotti è un fiascu di caffè neru forte vicinu, Agatha fighjulava i schermi daretu à a porta chjosa di a so stanza.
    
  In awe, Nina è Sam ùn pudianu caccià i so ochji da l'enorme putenza di a struttura gòtica davanti à elli. Era maestosu è anticu, e so guglie righjunghjenu una media di 500 metri da a so basa. L'architettura ùn solu s'assumigliava à e torre di stile medievale è a prughjezzione puntata, ma da una distanza u contornu di u maravigliu edifiziu pareva irregolare è solidu. A cumplessità era al di là di l'imaginazione, qualcosa chì deve esse vistu in persona, hà pensatu Nina, perchè avia vistu a famosa cattedrale in libri prima. Ma nunda ùn a pudia preparà à a visione mozzafiata chì a lasciava tremula di timore.
    
  "Hè enormu, ùn hè micca?" Perdue surrisu cun fiducia. "Sembra ancu più bella ch'è l'ultima volta chì era quì!"
    
  A storia era impressiunanti ancu da i standard antichi tenuti da i tempii grechi è i monumenti italiani. E duie torri stavanu massive è silenziu, puntate in su, cum'è s'elli si indirizzanu à Diu; è à mezu à mezu, una entrata intimidante tentava millaie di persone per entre è ammirisce l'internu.
    
  "Hè più di 400 piedi di longu, pudete crede? Fighjate ! Sò chì simu quì per altri scopi, ma ùn hè mai male per apprezzà a vera magnificenza di l'architettura tedesca ", disse Perdue, ammirando i contrafforti è i guglie.
    
  "Moriu per vede ciò chì hè dentru", esclamò Nina.
    
  "Ùn esse troppu impaziente, Nina. Passerai parechje ore quì, " li ricurdò Sam, incrocendu i so braccia nantu à u pettu è surridendu troppu in burla. Ella girò u nasu versu ellu è sgridò mentre i trè entravanu in u munumentu gigante.
    
  Puisqu'ils n'avaient aucune idée de l'endroit où se trouvait le journal, Perdue suggéra qu'il, Sam et Nina se séparèrent pour qu'ils puissent explorer des parties séparées de la cathédrale en même temps. Hà purtatu cun ellu un telescopiu laser grandezza di una penna per coglie qualsiasi signali di calore fora di i mura di a chjesa, chì puderia avè da sneak in.
    
  "Santa merda, questu ci piglierà ghjorni", disse Sam un pocu troppu forte mentre i so ochji maravigliati scannavanu u maestosu, colossale edifiziu. A ghjente murmurò in disgustu à a so esclamazione, ind'è a chjesa micca menu !
    
  "Allora hè megliu principià cun ellu. Tuttu ciò chì ci pò dà una idea di induve puderanu esse almacenati deve esse cunsideratu. Tutti avemu una stampa di l'altru nantu à u nostru sguardu, cusì ùn sguassate micca. Ùn aghju micca l'energia per circà un ghjurnale è duie ànime perse, "Perdue surrisu.
    
  "Oh, bastava a girallu cusì," Nina ridacchiò. "In seguitu, picciotti."
    
  Si divisu in trè direzzione, fingendu ch'elli eranu solu quì per vede e viste, mentre scrutineghjanu ogni indizia pussibule chì puderia indicà u locu di u ghjurnale di u suldatu francese. L'orologi ch'elli anu purtatu servenu cum'è un mezzu di cumunicazione per pudè scambià infurmazioni senza avè da riunisce ogni volta.
    
  Sam si n'andò in a cappella di a cummunione, ripetendu à ellu stessu ch'ellu cercava in realtà qualcosa chì pareva un vechju libru. Avia da cuntinuà à dì ciò ch"ellu cercava per ùn esse distrattu da i tesori religiosi in ogni angulu. Ùn era mai statu religiosu è, di sicuru, ùn avia sentitu nunda di sacru ultimamente, ma duvia cede à l'abilità di i scultori è di i muratori chì creanu cose maravigghiusu intornu à ellu. L'orgogliu è u rispettu cù quale sò stati fatti suscitanu e so emozioni, è quasi ogni statua è struttura meritava a so fotografia. Era statu assai tempu chì Sam era statu in un locu induve puderia veramente aduprà e so cumpetenze di fotografia.
    
  A voce di Nina ghjunse à traversu l'auriculare cunnessu à i so dispositivi di polso.
    
  "Deve dì "distruttore, distruttore" o qualcosa cusì?" dumandò nantu à u signale scricchiolu.
    
  Sam ùn pudìa sà di ridallà, è prestu intesu Perdue dì: "No, Nina. Aghju paura di pensà à ciò chì Sam faria, cusì basta à parlà.
    
  "Pensu chì aghju avutu una epifania", disse.
    
  "Salvà a vostra ànima in u vostru tempu, Dr. Gould", hà scherzatu Sam, è hà intesu u so suspiru à l'altra estremità di a linea.
    
  "Chì ci hè, Nina?" - dumandò Perdue.
    
  "Stau cuntrollandu e campane nantu à a guglia sud è aghju scontru stu librettu nantu à tutte e diverse campane. Ci hè una campana in a torre di a cresta chjamata Angelus Bell ", hà rispostu. "Mi dumandava s'ellu avia qualcosa à fà cù u puema".
    
  "Induve? angeli applaudite?" - dumandò Perdue.
    
  "Bè, "Angels" hè scrittu cù una "A" capitale è pensu chì puderia esse un nome è micca solu una riferenza à l'angeli, sapete?" bisbigliò Nina.
    
  "Pensu chì avete ragione in questu, Nina", disse Sam. "Ascolta, si dice "angeli applausi" quì. A lingua chì pende à mezu à a campana si chjama u battellu, nò ? Puderia significà chì u ghjurnale hè sottu a prutezzione di l'Angelus Bell?
    
  "Oh mio Diu, l'avete capitu", bisbigliò Perdue eccitato. A so voce ùn pudia esse più agitata trà i turisti chì s'affollavanu à l'internu di a Cappella Marien, induve Perdue admirava a pittura di Stefan Lochner di i santi patroni di Colonia in a so interpretazione gotica. "Sò in a Cappella di Santa Maria avà, ma scuntràmi à a basa di Ridge Turret in, dì, 10 minuti?"
    
  "Va bè, ci si vede quì", rispose Nina. "Sam?"
    
  "Iè, seraghju quì appena possu piglià un altru colpu di quellu tettu. Diavule!" Ellu hà dichjaratu mentre Nina è Perdue pudianu sente a ghjente intornu à Sam sbuccà di novu à a so dichjarazione.
    
  Quandu si scontranu nantu à u ponte di osservazione, tuttu hè cascatu in u locu. Da a piattaforma sopra à a torre di a cresta era chjaru chì a campana più chjuca puderia assai bè ammuccià un ghjurnale.
    
  "Cumu diavolo l'hà ghjuntu quì?" - dumandò Sam.
    
  "Ricurdatevi, stu tippu Werner era un urbanista. Probabilmente hà avutu accessu à ogni tipu di nooks and crannies di l'edificazioni è l'infrastruttura di a cità. Aghju scumessa chì hè per quessa ch'ellu hà sceltu l'Angelus Bell. Hè più chjuca, più modesta cà e campane principali, è nimu ùn penseria à fighjà quì ", hà dettu Perdue. "Va bè, allora a mo surella è eiu veneremu quì sta sera è voi dui pudete tene un ochju nantu à l'attività intornu à noi."
    
  "Agata? Salite quì?" Nina ansimò.
    
  "Iè, era una gimnasta di livellu naziunale in u liceu. Ùn t'hà micca dettu? Perdue annuì.
    
  "No", rispose Nina, completamente sorpresa da questa informazione.
    
  "Questu spiegherebbe u so corpu sveltu", hà dettu Sam.
    
  "Hè ghjustu. Babbu hà nutatu prima ch'ella era troppu magra per esse un atleta o un tennista, cusì l'hà introduttu à a ginnastica è l'arti marziali per aiutà à sviluppà e so cumpetenze ", disse Perdue. "Hè ancu una arrampicata avida, se pudete caccià ella da l'archivi, i magazzini è i scaffali di libri". Dave Perdue ridia di a reazione di i so dui culleghi. I dui si ricordavanu chjaramente Agatha in stivali è arnesi.
    
  "Se qualcunu puderia cullà in questu edifiziu mostruoso, saria un scalatore", hà accunsentutu Sam. "Sò tantu cuntentu di ùn esse statu sceltu per sta pazzia".
    
  "Ancu à mè, Sam, ancu à mè!" Nina tremò, fighjulendu di novu à a piccula torra appiccicata nantu à u tettu ripidu di a cattedrale tamanta. "Diu, solu u pensamentu di stà quì m'hà datu ansietà. Odiu i spazii ristretti, ma mentre parlemu, sviluppemu un disprezzu per l'altitudine ".
    
  Sam hà pigliatu parechje ritratti di l'area circundante, più o menu cumpresu u paisaghju circundante, in modu chì puderanu pianificà a so esplorazione è salvezza di l'articulu. Perdue pigliò u so telescopiu è esaminò a torre.
    
  "Bella", disse Nina, esaminendu u dispusitivu cù i so ochji. "Chì diavolo face questu?"
    
  "Guardate," disse Perdue è li dese. "Ùn appughjà micca u buttone rossu. Preme u buttone d'argentu ".
    
  Sam s'inclinò in avanti per vede ciò ch'ella facia. A bocca di Nina si spalancò, è dopu e so labbre si curvavanu lentamente in un surrisu.
    
  "Chì? Chì vedi?" Sam pressò. Perdue surrisu fieru è alzò un sopracciglia à u ghjurnalistu interessatu.
    
  "Ella guarda à traversu u muru, Sam. Nina, vedi qualcosa di stranu quì ? Qualcosa cum'è un libru?" li dumandò.
    
  "Ùn ci hè micca un buttone, ma possu vede un ughjettu rettangulare situatu ghjustu à a cima, à l'internu di a cupola di campana", hà descrittu, movendu l'ughjettu su è giù per a torretta è a campana per assicurà chì ùn mancava nunda. "Qua".
    
  Li dese à Sam, chì era maravigliatu.
    
  "Perdue, pensate chì pudete inserisce questu cuncepimentu in a mo cellula? Puderaghju vede à traversu a superficia di ciò chì fotografu, "Sam scherziò.
    
  Perdue ridia: "Se cumportate, vi custruiraghju unu quandu aghju tempu".
    
  Nina scuzzulò a testa à i so scherzi.
    
  Qualchissia passò davanti à ella, arruffandu senza vuluntà i so capelli. Si vultò è hà vistu un omu chì era troppu vicinu à ella è surridendu. I so denti eranu macchiati è a so spressione era spaventosa. Si vultò per piglià u bracciu di Sam per fà sapè à l'omu ch'ella era scortata. Quand'ella si vultò di novu, era in qualchì modu sparitu in l'aria fina.
    
  "Agatha, marcu u locu di l'articulu", Perdue hà dettu annantu à u so dispusitivu di cumunicazione. Un mumentu dopu, hà puntatu u so spyglass in a direzzione di l'Angelus Bell è un bip rapidu sonò mentre u laser marcava a pusizione globale di a torre nantu à u screnu di Agatha per a registrazione.
    
  Nina hà avutu un sentimentu disgustante per l'omu disgustu chì l'hà affruntatu mumenti fà. Si sentia sempre u so mantellu di muffa è a puzza di tabacco da masticare nantu à u so fiatu. Ùn ci era micca una tale persona in u picculu gruppu di turisti intornu à ella. Pensendu chì era una mala riunione è nunda di più, Nina hà decisu di chjappà à nunda di impurtante.
    
    
  Capitulu 20
    
    
  À a fine di l'ora dopu à mezanotte, Perdue è Agatha eranu vestiti per l'occasione. Hè stata una notte terribili cù venti raffi è celi scuri, ma per furtuna per elli ùn hà micca piovutu - ancu. A piova avaria seriamente minatu a so capacità di scala a struttura massiva, soprattuttu induve a torre era situata, chjappà pulitamente è periculosa in a cima di i quattru tetti chì cunnessi per furmà una croce. Dopu una pianificazione curretta è cunsiderazione di i risichi di sicurezza è di l'efficienza limitata in u tempu, anu decisu di scala l'edifiziu da l'esternu, direttamente à a torre. Scalavanu attraversu una nicchia induve i mura sudu è est si scontranu, è anu utilizatu contrafforti è archi sporgenti per facilità u travagliu di l'ascensione.
    
  Nina era à l'orlu di un colpu nervu.
    
  "E se u ventu diventa ancu più forte?" dumandò à Agatha, andendu in giru à a bibliotecaria bionda mentre si metteva a cintura di sicurezza sottu u so mantellu.
    
  "Cellu, hè per quessa chì avemu i funi di sicurezza", mormorò, liendu a cucitura di a so tuta à i so stivali per ch'ella ùn si chjappà à nunda. Sam era da l'altra parte di u salottu cù Perdue, cuntrollà i so dispusitivi di cumunicazione.
    
  "Sì sicuru chì sapete cumu monitorizà i missaghji?" - Agatha dumandò à Nina, chì era saddled cù u compitu di gestisce a basa mentre Sam avia da piglià una pusizioni d'osservatore da a strada opposta à a facciata principale di a cattedrale.
    
  "Iè, Agatha. Ùn sò micca veramente espertu di tecnulugia ", Nina suspirò. Sapia digià ch'ella ùn deve mancu pruvà à difende si da l'insulti involontari di Agatha.
    
  "Già," Agatha rise in u so modu superiore.
    
  True, i gemelli Perdue eranu pirate è sviluppatori di classe mundiale chì puderanu manipulà l'elettronica è a scienza in a manera chì l'altri persone anu ligatu i so scarpi, ma Nina stessu ùn mancava micca di intelligenza. Prima, hà amparatu à cuntrullà un pocu u so temperamentu salvaticu; solu un pocu per aghjustà à e stranezze di Agatha. A 2:30 a.m., a squadra sperava chì i guardiani seranu o inattivi o ùn patrullanu micca in tuttu, postu chì era una notte di marti cù terribili raffiche di ventu.
    
  Pocu prima di trè ore di mane, Sam, Perdue è Agatha si dirigìanu versu a porta, Nina li seguitava per chjude a porta daretu à elli.
    
  "Per piacè state attenti, ragazzi," Nina urgeu di novu.
    
  "Ehi, ùn vi preoccupate," Perdue fece l'ochju, "Semu prufessiunali prufessiunali. Staremu bè ".
    
  "Sam," disse tranquillamente è furtivamente pigliò a so manu guantata in a soia, "Torna prestu".
    
  "Mantene i vostri ochji nantu à noi, eh?" - bisbigliò, pressu a so fronte à a soia è surridendu.
    
  Ci era un silenziu mortu in i carrughji chì circundanu a cattedrale. Solu u mughjatu di u ventu fischiava à l'anguli di l'edifizii è scuzzulava i signali stradali, mentri qualchi ghjurnali è foglie ballavanu sottu à a so direzzione. Trè figure in neru si avvicinavanu da l'arburi à u latu orientali di a grande chjesa. In a sincronizazione silenziu, anu stallatu i so dispusitivi di cumunicazione è i trackers prima chì i dui scalatori s'alluntanu da a so vigilia è cumincianu à cullà u latu sud-est di u munimentu.
    
  Tuttu s'hè andatu secondu u pianu cum'è Perdue è Agatha anu fattu cun cura à a torre di a cresta. Sam fighjulava cumu si muvianu à pocu à pocu nantu à l'arche ogiunate mentre u ventu frustava e so corde. Si stete à l'ombra di l'arburi, induve a lampione ùn pudia vede. À a so manca hà intesu un rumore. Una zitella di circa dodici anni correva per a strada versu a stazione di ferruvia, singhiottendu d'orrore. Hè stata seguita senza tregua da quattru thugs juvenili in vestiti neonazisti, gridendu ogni tipu d'obscenità à ella. Sam ùn sapia micca assai tedescu, ma sapia abbastanza per sapè chì ùn avianu micca boni intenzioni.
    
  "Chì diavolo face una zitella cusì ghjovana quì à questa ora di a notte?" si disse.
    
  A curiosità hà avutu u megliu di ellu, ma duvia stà in piazza per assicurà a sicurità.
    
  Cosa hè più impurtante? U benessiri di un zitellu in veru periculu o dui di i vostri culleghi per quale tuttu hè andatu bè finu à quì ?Luttava cù a so cuscenza. Screw it, I'll check this out and be back before Purdue even look down.
    
  Sam fighjulava i bulli furtivamente, circandu di stà luntanu da a luce. Il les entendait à peine au-dessus du bruit effrayant de la tempête, mais il pouvait voir leurs ombres pénétrer dans la gare derrière la cathédrale. Si trasfirìu à u livante, perdendu cusì di vista i muvimenti d'ombra di Perdue è Agatha trà i contrafforti è l'aghi di petra gotica.
    
  Avà ùn li sentia nunda, ma, essendu riparatu da u bastimentu di a stazione, c'era quantunque un silenziu mortu à l'internu. Sam marchjava u più tranquillu ch"ellu pudia, ma ùn sentia più a zitella. Un sintimu nativu s'hè stallatu in u so stomacu mentre s'imaginava chì l'arricavavanu è u furzà à stà in silenziu. O forse avarianu pussutu digià tumbà. Sam scacciò a so assurda ipersensibilità da a so mente è cuntinuò à marchjà longu a piattaforma.
    
  Il y avait des pas à pas derrière lui, trop rapides pour qu"il se défende, et il sentit plusieurs mains l"attaquaient à terre, à tâtonner et à chercher son portefeuille.
    
  Cum'è i dimònii cù a testa rasata, si aggrappavanu à ellu cù sorrisi spaventosi è novi gridi di viulenza tedeschi. À mezu à elli stava una zitella, contru à u fondu di a luce bianca di l'edificiu di a pulizza, chì brillava daretu à ella. Sam aggrottò la fronte. Dopu tuttu, ùn era micca una zitella. A ghjovana donna era unu di elli, abituatu à attirà Samaritani insospetti in spazii isolati induve u so pacchettu li arrubbaria. Avà ch'ellu pudia vede a so faccia, Sam hà nutatu ch'ella avia almenu diciottu anni. U so corpu chjucu è ghjovanu l'hà traditu. Plusieurs coups aux côtes l'ont laissé sans défense, et Sam sentit le souvenir familier de Bodo sortir de sa tête.
    
  "Sam! Sam? Siate bè ? Parlate à mè!" Nina gridò in u so auriculare, ma sputò una bocca di sangue.
    
  Sentu ch'elli tiravanu à u so orologio.
    
  "No no! Questu ùn hè micca un orologio! Ùn pudete micca avè ! ", gridò, ùn importa micca chì e so prutesta li cunvinsinu chì u so orologio valìa assai per ellu.
    
  "Tatti, Scheiskopf!" a zitella sgridò è chjappò à Sam in u scrotum cù u so stivale, chì li fece perde u so fiatu.
    
  Si sentia u pacchettu riri mentre si alluntanò, lagnannusi di un turistu senza portafoglio. Sam era cusì furioso ch'ellu hà urlatu solu in disperazione. In ogni casu, nimu ùn pudia sente nunda sopra a tempesta ululata fora.
    
  "Diu! Quantu sì stupidu, Cleve? sgridò, stringendu a mascella. Pistò u cimentu sottu à ellu cù u so pugnu, ma ùn pudia ancu alzà. A lancia ardente di u dulore allughjatu in u so abdomen inferiore l'hà immobilizzatu, è ellu sperava solu chì a banda ùn vulterà micca prima ch'ellu puderia mette in piedi. Probabilmente torneranu appena scoprenu chì l'orologio chì anu arrubbatu ùn pò micca dì l'ora.
    
  Intantu, Perdue è Agatha eranu a mità di a struttura. Ùn si pudianu micca permette di parlà annantu à u rumore di u ventu per paura di scuperta, ma Perdue pudia vede chì i pantaloni di a so surella sò stati chjappi nantu à u scogliu di roccia rivolta in u pianu. Ùn pudia cuntinuà, è ùn ci era micca manera per ella di dà a corda per correggerà a so pusizioni è liberà a so gamba da a trappula modesta. Fighjulava à Perdue è li fece segnu di taglià a corda mentre si teneva strettu nantu à e corniche, stendu nantu à a piccula corda. Si strinse a testa ferventamente in disaccordu è fece un gestu cù u pugnu per dumandà à aspittà.
    
  Pianu pianu, assai attentu à u ventu raffiatu chì minacciava di spazzà li da i muri di petra, pusò cù cura i so pedi ind"è i crachi di u bastimentu. Un à unu, scendeva, s'avvicinò à a cornice più grande sottu per chì u so novu locu puderia dà à Agatha a marchja di a corda ch'ella avia bisognu per svià i so pantaloni da l'angulu di brique induve eranu assicurati.
    
  Quandu s'hè liberatu, u so pesu superava u limitu permissibile è hè stata ghjittata da u so postu. Un griddu scappò di u so corpu spavintatu, ma a tempesta l'inghiottì prestu.
    
  "Chì si passa?" U panicu di Nina si sentia in l'auriculare. "Agata?"
    
  Perdue hà tenutu u pettine strettu induve i so dite minacciavanu di cede u so pesu, ma chjamò a forza per impedisce a so surella di cascà à a so morte. Li guardò. A so faccia era cintrali è i so ochji sgranati mentre guardò è annunziava in gratitudine. Ma Perdue guardò oltre. Congelati in locu, i so ochji si movevanu cun cura per qualcosa sottu à ella. Burnendu, a so sopracciglia dumandò infurmazione, ma ellu strinse lentamente a testa è li dumandò di stà zittu cù solu e so labbra. Nantu à u dispusitivu di cumunicazione, Nina pudia sente Perdue bisbiglià, "Ùn ti mossa, Agatha. Ùn fate micca un sonu ".
    
  "O diu!" Nina esclamò da a basa di casa. "Chì succede quì?"
    
  "Nina, calmati. Per piacè ", era tuttu ciò chì hà intesu Perdue dì nantu à l'altare staticu.
    
  I nervi d'Agatha eranu à u puntu, micca per via di a distanza ch'ella era appesa da u latu sud di a cattedrale di Cologne, ma perchè ùn sapia micca ciò chì u so fratellu fighjulava daretu à ella.
    
  Induve hè andatu Sam ? L'anu pigliatu ancu?, si dumandava Pardue, scannendu a zona sottu per l'ombra di Sam, ma ùn hà trovu traccia di u ghjurnalistu.
    
  Sottu à Agatha, in a strada, Perdue fighjulava trè pulizie chì patrullavanu. A causa di u ventu forte, ùn pudia sente ciò chì dicenu. Puderianu ancu avè discututu di i toppings di pizza per tuttu ciò ch'ellu sapia, ma suppone chì a so prisenza era stata pruvucata da Sam, altrimenti avarianu guardatu avà. Avia a lascià a so surella swinging periculu in u ventu di u ventu mentre aspittava ch'elli vultànu u cantonu, ma fermanu in vista.
    
  Perdue hà guardatu attentamente a so discussione.
    
  Di colpu, Sam scacciò da a stazione, parendu chjaramente ubriacu. L'ufficiali si dirigìanu drittu versu ellu, ma prima ch'elli pudianu chjappà, duie ombre nere s'alluntanu rapidamente da a cuperta scura di l'arburi. U soffiu di Perdue si chjappà in a gola quand'ellu vide dui Rottweilers caricanu à a polizia, spinghjendu l'omi in u so gruppu.
    
  "Chì...?" - bisbigliò in sè stessu. Nina è Agata, l'una urlando è l'altra movendu e so labbra, anu rispostu : "Chì?"
    
  Sam sparì in l'ombra à a curva di a strada è aspittò quì. Era statu perseguitatu da i cani prima, è ùn era micca unu di i so ricordi più cari. Perdue è Sam fighjulavanu da e so stazioni mentre a polizia tirava e so armi di focu è sparava in l'aria per spaventà i viziosi animali neri.
    
  Perdue è Agatha si sbattunu, chjudendu l'ochji per via di l'esplosione di quelle balle vaganti dirette à elli. Per furtuna, nimu un colpu hà colpitu a petra o a so carne tenera. I dui cani abbaiavanu, ma ùn avanzavanu micca. Era cum'è s'elli eranu cuntrullati, pensa Perdue. L'ufficiali caminavanu lentamente à u so veiculu per trasmette u filu à u Control Animal.
    
  Perdue tirò rapidamente a so surella versu u muru per pudè truvà una cornice stabile, è ellu fece un gestu per stà tranquillu mettendu u so indexu à e so labbra. Una volta ritrova u so pede, hà osatu à fighjulà. U so core hà cuminciatu à batte in modu salvaticu à l'altitudine è à a vista di a polizia chì attraversava a strada.
    
  "Movimu!" - bisbigliò Perdue.
    
  Nina era furiosa.
    
  "Aghju intesu colpi! Qualchissia pò dì solu ciò chì diavolo si passa quì ? - hà strillatu.
    
  "Nina, simu bè. Solu un picculu ostaculu. Avà per piacè lasciamu fà questu ", spiegò Perdue.
    
  Sam hà capitu subitu chì l'animali eranu spariti senza traccia.
    
  Ùn li pudia dì micca di parlà à a com in casu chì una banda di delinquenti juvenili li sentia, è ùn pudia micca parlà ancu cù Nina. Nisunu di i trè avianu telefoni cellulari nantu à elli per prevene l'interferenza di u signale, cusì ùn pudia dì à Nina chì era bè.
    
  "Oh, avà sò prufonda in merda", suspirò è fighjulà chì i dui scalatori ghjunghjenu à a cresta di i tetti vicini.
    
    
  Capitulu 21
    
    
  "Qualcosa di più prima di andà, duttore Gould?" dumandò l'hostess di notte da l'altra parte di a porta. U so tonu calmu cuntrastava bruscamente cù l'eccitante emissione di radiu chì Nina stava à sente, è hà messu à Nina in un statu di mente diversu.
    
  "No, ti ringraziu, questu hè tuttu", gridò in daretu, pruvatu à sonà u menu isterico pussibule.
    
  "Quandu u sgiò Perdue torna, per piacè dite chì Miss Maisie hà lasciatu un missaghju telefuninu. "M'hà dumandatu di dì ch'ella hà alimentatu u cane", hà dumandatu u servitore paffutu.
    
  "Um... Iè, l'aghju da fà. Bona notte!" Nina fece finta d'allegra è si morse l'unghie.
    
  Cum'è s'ellu ùn se ne fregassi di qualcunu chì alimenta u cane dopu à ciò chì hè accadutu in cità. Idiota, Nina ringhiò in a so mente.
    
  Ùn avia micca intesu parlà di Sam dapoi ch"ellu avia gridatu annantu à l"orloghju, ma ùn osava interrompe l"altri dui quand"elli avianu digià aduprà tutti i so sensi per impediscenu di cascà. Nina era furiosa chì ùn pudia micca avvistà di a polizia, ma ùn era micca a so culpa. Ùn ci era micca missaghji radiu chì li mandavanu à a chjesa, è a so apparenza accidentale ùn era micca a so culpa. Ma, sicuru, Agatha avia da dà u sermone di a so vita nantu à questu.
    
  "A l'infernu cun questu", hà decisu Nina, camminendu versu a sedia per piglià u so windbreaker. Da u biscottu in u lobby, hà ritruvatu i chjavi di u E-type Jag in u garage chì appartene à Petru, u pruprietariu di a casa chì ospitava a festa di Perdue. Abbandunendu u so postu, hà chjusu a casa è andò à a catedrale per furnisce più assistenza.
    
    
  ***
    
    
  À a cima di a cresta, Agatha hà tenutu nantu à i lati inclinati di u tettu, chì hà attraversatu à quattru pedi. Perdue era ligeramente davanti à ella, andendu versu a torra induve l'Angelus Bell è i so amichi pendevanu in silenziu. Pisendu guasi una tonna, a campana ùn pudaria à pocu pressu per via di i venti tempestosi, chì cambiavanu di direzzione rapidamenti è casuale, accurtulati da l'architettura cumplessa di a chjesa munumentala. Tramindui eranu cumplettamente sbulicati, malgradu esse in bona forma, per via di u fallimentu di a scalata è di l'adrenalina di quasi esse scupertu... o sparati.
    
  Cum'è l'ombra mudificante, tramindui si sdrughjenu in a torre, grati per u pianu stabile sottu è a breve sicurezza di a cupola è e culonne di a piccula torre.
    
  Perdue sbulicò a gamba di u pantalone è tirò un telescopiu. Avia un buttone chì ligava e coordenate ch'ellu avia arregistratu prima à u GPS nantu à u screnu di Nina. Ma hà avutu à attivà u GPS nantu à a so fine per assicurà chì a campana hà marcatu u locu esatta induve u libru era oculatu.
    
  "Nina, mandu coordenate GPS per cuntattatevi", disse Perdue nantu à u so dispositivu di cumunicatore. Nisuna risposta. Pruvò di novu à stabilisce u cuntattu cù Nina, ma ùn ci era risposta.
    
  "Allora chì avà? "T'aghju dettu ch'ella ùn era micca abbastanza intelligente per stu tipu d'escursione, David," Agatha murmurò sottu u so fiatu mentre aspittava.
    
  "Ella ùn face micca cusì. Ùn hè micca un idiota, Agatha. Qualcosa hè sbagliatu, altrimenti avaria rispostu è a sapete, " insistia Perdue, mentre chì dentru si teme chì qualcosa era accadutu à a so bella Nina. Hà pruvatu à utilizà a visione acuta di un telescopiu per determinà manualmente induve era l'ughjettu.
    
  "Ùn avemu micca tempu di piantà i prublemi chì facemu, allora andemu solu, d'accordu?" - disse à Agata.
    
  "Vecchia scola?" - dumandò Agatha.
    
  "Vecchia scola", hà sorrisu è accende u so laser per cultivà induve u so scopu mostrava una anomalia di differenziazione di texture. "Prendemu stu zitellu è andemu da quì".
    
  Prima chì Perdue è a so surella puderanu andà, u cuntrollu di l'animali hè apparsu à u pianu sottu per aiutà l'ufficiali à circà i cani vagabondi. Ignora di stu novu sviluppu, Perdue hà sguassatu cù successu u ferru rettangulare sicuru da u latu di u coperchiu induve era statu postu prima chì u metale hè statu cast.
    
  "Piuttostu spiritosu, eh?" Agatha hà nutatu cù a so testa inclinata à u latu mentre trattava i dati di l'ingegneria chì deve esse usatu in u casting originale. "Quale chì hà guidatu a creazione di stu petardi era cunnessu cù Klaus Werner".
    
  "O era Klaus Werner", aghjunse Perdue, mettendu a scatula saldata in u so backpack.
    
  "A campana hè seculi, ma hè stata rimpiazzata parechje volte in l'ultimi decennii", disse, passendu a manu nantu à u novu casting. "Questu puderia esse fattu immediatamente dopu a Prima Guerra Munniali, quandu Adenauer era sindaco".
    
  "David, quandu avete finitu di chjappà nantu à a campana ..." disse a so surella casualmente è indicò a strada. Sottu, parechji funziunarii stavanu in giru à circà i cani.
    
  "Oh, nò," Perdue sospirò. "Aghju persu u cuntattu cù Nina, è u dispusitivu di Sam hè andatu offline pocu dopu chì avemu cuminciatu à cullà. Spergu chì ùn hà nunda à fà cù sta materia quì sottu ".
    
  Perdue è Agatha anu da stà à pusà finu à chì u circu in a strada hè mortu. Speranu ch'ellu succede prima di l'alba, ma per avà si pusonu à aspittà è vede.
    
  Nina andava versu a cattedrale. Cunduceva u più veloce ch'ella pudia senza attirà l'attenzione nantu à sè stessu, ma perdia incessantemente a so cumpusizioni per pura preoccupazione per l'altri. Cum'ella hà vultatu à manca da Tunisstrasse, hà tenutu l'ochji nantu à e alte guglie chì marcavanu u locu di a chjesa gotica è sperava ch'ella ci truverà sempre Sam, Perdue è Agatha. À Domkloster, induve a cattedrale era situata, hà guidatu assai più lentamente per riduce u mutore à un mero ronzio. U muvimentu à a basa di a cattedrale l'hà sbattutu, è hà sbattutu rapidamente i freni è spegne i fanali. A vittura di affittu d'Agatha ùn era micca vistu, naturalmente, perchè ùn pudianu micca imaginà ch'elli eranu quì. U bibliotecariu hà parcheggiatu a vittura à pochi blocchi da induve si cuminciaru à marchjà versu a catedrale.
    
  Nina fighjulava i stranieri uniformati pettinà a zona, cercandu qualcosa o qualcunu.
    
  "Vai, Sam. Induve si?" - dumandò tranquillamente in u silenziu di a vittura. L'odore di vera pelle invase a vittura, è si dumandava se u pruprietariu avia da verificà u chilometru quand'ellu hè tornatu. Dopu un paziente quindici minuti, u gruppu di l'ufficiali è i catturatori di cani l'hà chjamatu una notte, è hà vistu cum'è quattru vitture è una furgoneta partianu una dopu à l'altru in direzzione diffirenti induve u so turnu li avia mandatu quella notte.
    
  Eranu quasi 5 ore è Nina era stancu. Puderia solu imaginà cumu si sentianu i so amichi avà. U pensamentu stessu di ciò chì puderia accade à elli l'orriva. Chì facia a pulizza quì ? Chì cercanu ? Avia a paura di l'imaghjini sinistri chì a so mente suscitava - di Agatha o Perdue chì cascanu à a so morte mentre era nantu à a toilette, ghjustu dopu chì li dissenu di chjude; cumu a pulizza era quì per rinvià l'ordine è arrestà Sam, è cusì. Ogni alternativa era peghju chè a precedente.
    
  A manu di qualcunu chjappà a finestra, è u core di Nina si firmò.
    
  "Ghjesù Cristu! Sam! Ti ammazzassi cazzo se ùn mi sentu tantu allevatu di vedevi vivu! - esclamò ella, tenendu u pettu.
    
  "Sò tutti spariti?" dumandò, tremandu assai da u fretu.
    
  "Iè, siate", disse.
    
  "Perdue è Agatha sò sempre quì sopra, sempre intrappulati da l'idioti quì sottu. Diu, speru ch'elli ùn sò ancu congelati quì. Era assai tempu fà ", disse.
    
  "Induve hè u vostru dispositivu di cumunicazione?" ella dumandò. "Aghju intesu gridà per quessa."
    
  "Sò statu attaccatu", disse senza chjappà.
    
  "In novu? Sò un magnetu di colpu o chì? "- hà dumandatu.
    
  "Hè una longa storia. Voi a faria ancu voi, dunque zitti, " rispirò, strofinendu e mani per mantene u caldu.
    
  "Cumu anu da sapè chì simu quì?" Nina pinsava à voce forte mentre girava lentamente a vittura à manca è si sminticava cun cura versu a cattedrale nera oscillante.
    
  "Ùn seranu micca. Avemu da solu aspittà finu à chì li vedemu ", hà suggeritu Sam. S'inclinò in avanti per fighjà à traversu u parabrisa. "Vai à u latu sud-est, Nina. Questu hè induve sò ascenduti. Probabilmente sò ... "
    
  "Scenu in giru", intervene Nina, alzendu u guardu è indicà induve duie figure eranu suspesi da fili invisibili è sbulicanu gradualmente.
    
  "Oh, grazie à Diu, stanu bè," ella suspirò è tirò a testa in daretu, chjude l'ochji. Sam esce è li fece segnu di pusà.
    
  Perdue è Agatha saltavanu in u sediu di daretu.
    
  "Mentre ùn sò micca troppu parziale à a profanità, mi piacerebbe solu dumandà ciò chì diavule hè accadutu quì?" Agatha urlò.
    
  "Fighjate, ùn hè micca a nostra culpa chì a pulizza hè apparsa!" Sam gridò in risposta, aggrottandosi la fronte in u retrovisore.
    
  "Purdue, induve hè parcheggiata a vittura di noleggio?" Dumandò Nina mentre Sam è Agatha si mettevanu à l'affari.
    
  Perdue hà datu a so direzzione è hà guidatu lentamente à traversu i blocchi mentre l'altercu cuntinuava in a vittura.
    
  "Sò d'accordu, Sam, ci hà veramente lasciatu quì senza avvistà chì stai cuntrollandu a situazione cù a zitella. Avete appena partitu ", rispose Perdue.
    
  "Sò statu sospesu da cinque o sei tedeschi pervertiti, se ùn vi dispiace!" Sam urlò.
    
  "Sam", hà insistitu Nina, "lascia. Ùn ne senterete mai a fine ".
    
  "Di sicuru micca, duttore Gould!" sbottò Agatha, ora dirigendu a so rabbia versu u mira sbagliatu. "Avete solu lasciatu a basa è perde u cuntattu cù noi".
    
  "Oh, aghju pensatu chì ùn mi era micca permessu di un dannatu sguardu à quellu grumosu, Agatha. Chì, vulia ch'e mi mandessi signali di fumu ? Inoltre, ùn ci era nunda in i canali di a pulizza nantu à questa zona, cusì salvate e vostre accuse per un altru! "- rispunse u storicu furioso. "L'unica risposta da voi dui era chì aghju da stà zittu. È duvete esse un geniu, ma hè a logica di basa, caru !
    
  Nina era cusì arrabbiata ch'ella hà guasgi guidatu davanti à a vittura di affittu Perdue è Agatha duverebbe ritruvà.
    
  "Riportu u Jaguar, Nina," suggerì Sam, è abbandunonu da a vittura per cambià postu.
    
  "Ricordatemi di ùn avè mai più fiducia in a mo vita", Agatha disse à Sam.
    
  "Aviu avutu solu à fighjulà una mansa di banditi chì tumbanu una zitella? Puderete esse una cagna fridda è indifferente, ma intervenu quandu qualchissia hè in periculu, Agatha ! Sam sibilò.
    
  " Innò, sì imprudente, sgiò Cleave ! A vostra spietatezza egoista hà senza dubbitu uccisu u vostru fidanzatu! " strillava.
    
  À l'istante, u silenziu hè cascatu nantu à elli quattru. Les paroles blessantes d'Agatha frappèrent Sam comme une lance dans son cœur, et Perdue sentit son cœur battre. Sam era stupitu. A stu puntu ùn ci era nunda, ma numbness, salvu in u so pettu induv'ellu duria assai. Agatha sapia ciò ch'ella avia fattu, ma sapia chì era troppu tardi per riparà. Prima ch'ella pudia pruvà, Nina hà datu un pugnu sfrattu à a so mandibula, scacciendu u so corpu altu di latu cù una forza tale chì sbarcò nantu à i so ghjinochji.
    
  "Nina!" Sam hà cuminciatu à pienghje è andò à tene.
    
  Perdue hà aiutatu à a so surella, ma ùn hà micca pigliatu a so parte.
    
  "Vai, vultemu in casa. Ci hè ancu assai da fà dumane. Raffremu tutti è riposemu un pocu ", disse calmu.
    
  Nina tremava follemente, a saliva umidificava i angoli di a bocca mentre Sam teneva a so manu ferita in a so. Quandu Perdue passava davanti à Sam, hà taccatu u so bracciu rassicurante. Si sentia veramente dispiaciutu per u ghjurnalistu chì, uni pochi d'anni fà, avia vistu l'amore di a so vita chjappà in faccia ghjustu davanti à ellu.
    
  "Sam..."
    
  "No, per piacè, Nina. Ùn ci hè bisognu ", disse. I so ochji vetru fighjulavanu in avanti, lenti, ma ùn fighjulavanu micca a strada. Finalmente qualchissia hà dettu. Ciò ch"ellu avia pensatu in tutti issi anni, a culpabilità chì tutti li toglievanu per pietà, era una bugia. In ultimamente, hà causatu a morte di Trish. Tuttu ciò ch'ellu avia bisognu era chì qualcunu a dicia.
    
    
  Capitulu 22
    
    
  Dopu uni pochi di minuti assai incòmodi trà u so ritornu à a casa è u so 6:30 a.m., a rutina di dorme hè stata cambiata un pocu. Nina durmia nantu à u divano per evitari à Agatha. Perdue è Sam si dicianu à pena una parolla quandu e luci si sò spente.
    
  Era stata una notte assai difficiuli per tutti, ma sapianu ch'elli avissiru da basgià è cumpensà s'elli anu da fà u travagliu di truvà u suppostu tesoru.
    
  In fattu, in a strada di casa in u carru di affittu, Agatha hà suggeritu ch'ella piglia a sicura chì cuntene u ghjurnale è li consegna à u so cliente. Dopu tuttu, era per quessa ch'ella hà assuciatu Nina è Sam per aiutà, è postu ch'ella avia avà ciò ch'ella cercava, vulia rinunzià tuttu è scappà. Ma à a fine, u so fratellu l'hà cunvinta altrimenti è à u turnu hà suggeritu ch'ella stà finu à a matina è vede cumu e cose sò andate. Perdue ùn era micca u tipu d'omu per rinunzià à a ricerca di un misteru, è u puema interminatu hà solu piquendu a so curiosità inexorable.
    
  Perdue hà tenutu a scatula cun ellu per ogni casu, chjudendula in a so valigia d'acciaio - essenzialmente una sicura portatile - finu à a matina. In questu modu puderia mantene Agatha quì è impedisce à Nina o Sam di scappà cun ellu. Il doutait que Sam se préoccuperait. Depuis qu'Agatha avait proféré cette insulte cinglante à Trish, Sam était revenu à une sorte d'humeur lugubre et mélancolique où il refusait de parler à qui que ce soit. Quand'elli sò ghjunti in casa, si n'andò à fà una duscia è poi si n'andò drittu à u lettu, senza dì bona notte, nè fighjulendu à Perdue quand'ellu entrava in stanza.
    
  Même l'intimidation légère à laquelle Sam ne pouvait généralement pas résister à se joindre à lui ne pouvait pas le pousser à l'action.
    
  Nina vulia parlà à Sam. Sapia chì sta volta u sessu ùn hà micca riparatu l'ultimu guastu di Trish. In fatti, u pensamentu stessu di ellu sempre appiccicatu à Trish cusì solu a cunvinta ancu di più ch'ella ùn significava nunda per ellu cumparatu cù a so defunta fidanzata. In ogni casu, questu era stranu, perchè in l'ultimi anni era statu tranquillu annantu à tutta sta terribili materia. U so terapeuta era cuntentu di u so prugressu, Sam ellu stessu hà ammissu ch'ellu ùn sentia più dolore quand'ellu pensava à Trish, è era chjaru ch'ellu avia finalmente trovu una certa chjusa. Nina era sicura ch'elli avianu un avvene inseme s'ellu vulianu, ancu à traversu tuttu l'infernu ch'elli passavanu manu in manu.
    
  Ma avà, fora di u celu, Sam scriveva articuli detallati nantu à Trish è a so vita cun ella. Pagine nantu à e pagine descrivanu a culminazione di circustanze è avvenimenti chì anu purtatu à i dui di esse implicati in quellu fatidico incidente di contrabbando di armi chì cambiassi a so vita per sempre. Nina ùn pudia micca imaginà d'induve vene tuttu questu, è si dumandava ciò chì avia pigliatu sta crosta nantu à Sam.
    
  Cù a so cunfusione emotiva, qualchì rimorsu per ingannà Agatha, è più cunfusione causata da i ghjoculi mentali di Perdue in quantu à u so amori per Sam, Nina infine si rendeva solu à u so puzzle è lasciò u piacè di u sonnu.
    
  Agatha s'arrizzò più tardi chè tutti l'altri, strofinendu a so mascella palpitante è a guancia dolente. Ùn averia mai pensatu chì qualchissia chjuca cum'è u duttore Gould puderia chjappà un tale colpu, ma hà avutu à ammette chì u picculu storicu ùn era micca quellu chì era imbuttatu in azzione fisica. À Agatha li piacia à praticà qualchi arti marziali in mêlée per piacè di tantu in tantu, ma ùn hà mai vistu stu colpu vene. Questu solu pruvò chì Sam Cleave significava assai per Nina, ùn importa quant'ella hà pruvatu à minimizzà. A bionda alta falò in cucina per piglià più ghiaccio per a so faccia gonfia.
    
  Quand'ella intrì in a cucina scura, una figura maschile più alta stava in a luce debbuli di a lampa di u frigorifero, chì cascava verticalmente nantu à u so stomacu ciselatu è u pettu da a porta ligeramente aperta.
    
  Sam guardò l'ombra chì entrava in a porta.
    
  Les deux se figeèrent immédiatement dans un silence gênant, se fixant simplement l'un sur l'autre avec surprise, mais ni l'un ni l'autre ne put détourner les yeux de l'autre. Tramindui sapianu chì ci era un mutivu perchè ghjunsenu à u stessu locu à u stessu tempu mentre l'altri eranu alluntanati. E currezzione deve esse fatta.
    
  "Senti, sgiò Cleave", cuminciò Agatha, a so voce appena sopra à un sussurru, "mi dispiace assai d'avè colpitu sottu à a cintura." È ùn hè micca per via di a punizione corporale ch'e aghju patitu per questu ".
    
  "Agatha," sospirò, alzendu a manu per impediscela.
    
  "No, veramente. Ùn aghju micca idea perchè l'aghju dettu! Categuricamente ùn credu micca chì questu hè veru per tuttu! " - supplica ella.
    
  "Fighjate, sò chì eramu tramindui furiosi. Avete guasi mortu, una mansa d'idioti tedeschi m'hà sbattutu a merda, simu tutti guasi arristatu... Aghju capitu. Eramu tutti solu pompati ", spiegò. "Ùn revelemu micca stu sicretu se simu separati, capitu?"
    
  "Avete ragione. Tuttavia, mi sentu cum'è una merda cumpleta per avè dettu questu, solu perchè sò chì questu hè un locu dolente per voi. Vuliu fà male, Sam. vulia. Questu hè imperdonabile ", si lamentò. Era inusual di Agatha Perdue di mostrà rimorsu o ancu spiegà e so azzioni erratic. Per Sam, era un signu ch'ella era sincera, è ancu di novu ùn pudia micca pardunà per a morte di Trish. Curiosamente, per l'ultimi trè anni era statu felice - veramente felice. In u fondu di a so mente hà pensatu ch'ellu avia chjosu quella porta per sempre, ma forse era perchè era occupatu à scrive e so memorie per un editore di Londra chì e vechje ferite anu sempre u putere di pisà nantu à ellu.
    
  Agatha si avvicinò à Sam. Hà nutatu quantu era attrattiva ch'ella era veramente s'ellu ùn avia micca una somiglianza cusì strana à Perdue - per ellu, era solu u dick blocker ghjustu. Elle s'écrasa contre lui et il se prépara à une intimité indésirable alors qu'elle passa devant lui pour prendre une baguette de glace au rhum et aux raisins.
    
  Hè bè chì ùn aghju fattu nunda di stupidu, pinsava imbarazzatu.
    
  Agatha u fighjulava drittu in l'ochji cum'è s'ellu sapia ciò ch'ellu pensava è si n'andò in daretu per appughjà u cuntainer congelatu à e so ferite contu. Sam ghignava è ghjunse à a buttiglia di birra ligera in a porta di u frigorifero. Cum'ellu chjude a porta, spenghjendu a striscia di luce per affondà a cucina in a bughjura, una figura apparsu in a porta, una siluette visibili solu quandu a sala di pranzu era illuminata. Agatha è Sam sò stati sorpresi di vede Nina chì stava quì à u mumentu, circandu di vede quale era in cucina.
    
  "Sam?" - dumandò in a bughjura davanti à ella.
    
  "Iè, zitella", rispose Sam è hà apertu u friddu di novu per pudè vedelu pusatu à a tavula cù Agatha. Era prontu à intervene in l'imminente lotta di picciotti, ma nunda di questu hè accadutu. Nina s'avvicinò solu versu Agatha, indicò u vasu di ghjacciu, senza dì una parolla. Agata tendit à Nina un récipient d'eau froide, et Nina s'assit, appuyant ses articulations peau contre le récipient de glace agréablement apaisant.
    
  "Ahh," si lamentò, i so ochji rotulendu in e so orbite. Nina Gould ùn avia micca intenzione di scusà, Agatha sapia chì era bè. Ella avia guadagnatu sta influenza da Nina, è in una certa manera strana era assai più gratificante per a so culpabilità chè u graziosu pirdunu di Sam.
    
  "Allora", disse Nina, "qualcunu hà una sigaretta?"
    
    
  Capitulu 23
    
    
  "Purdue, mi sò scurdatu di dì. A governante, Maisie, hà chjamatu a notte scorsa è m'hà dumandatu di fà sapè ch'ella hà alimentatu u cane ", disse Nina Perdue mentre ponenu a sicura nantu à una tavola d'acciaio in u garage. "Hè un codice per qualcosa? Perchè ùn vecu micca u puntu di chjamà à l'internaziunale per rapportà qualcosa cusì triviale ".
    
  Perdue hà solu surrisu è annuitu.
    
  "Hà codici per tuttu. U mo Diu, duvete sente i so paraguni di scelta per ricuperà e reliquie da un museu archeologicu in Dublinu o cambià a cumpusizioni di tossine attive ... "Agatha pettegolò forte finu à chì u so fratellu interrompe.
    
  "Agatha, pudete per piacè tene questu per sè stessu? Almenu finu à ch'e possu rompe stu casu impenetrable senza dannu ciò chì ci hè dentru.
    
  "Perchè ùn aduprate micca una torcia?" - dumandò Sam da a porta, entra in u garage.
    
  "Petru ùn hà nunda, ma l'arnesi più basi", disse Perdue, inspeccionendu currettamente a scatula d'acciaio da tutti i lati per determinà s'ellu ci era un tipu di truccu, forse un compartment oculatu o un metudu di puntu di pressione per apre a sicura. Circa a grandezza di un ledger grossu, ùn avia micca cuciture o tapa visibili o serratura; in fatti, era un misteru cumu a rivista hè finita ind'è un tali cuntrazione in u primu locu. Ancu Perdue, chì era familiarizatu cù i sistemi avanzati di almacenamento è trasportu, era sconvoltu da u disignu di sta cosa. In ogni casu, era solu l'azzaru, è micca qualsiasi altru metallu impenetrable inventatu da i scientisti.
    
  "Sam, u mo saccu di ginnastica hè quì ... Per piacè portami u spyglass", hà dumandatu Perdue.
    
  Quandu hà attivatu a funzione IR, hà sappiutu inspeccionà l'internu di u compartment. Un rettangulu più chjucu in l'internu hà cunfirmatu a dimensione di a rivista, è Perdue hà utilizatu un dispositivu per marcà ogni puntu di misurazione nantu à u scopu per assicurà chì a funzione di u laser hè stata in quelli paràmetri quandu l'hà utilizatu per cutà u latu di a scatula.
    
  Quandu si mette in rossu, u laser, invisibule fora di u puntu rossu nantu à a so marca fisica, taglia cù e dimensioni marcate cù una precisione impeccabile.
    
  "Ùn dannu micca u libru, David", Agatha hà avvistatu da daretu à ellu. Perdue cliccò a lingua irritabilmente à i so cunsiglii eccessivi.
    
  In un flussu di fumu, una fina linea aranciu in l'acciaio fusu si trasfirìu da un latu à l'altru, poi falà, ripetendu u so percorsu finu à chì un rectangulu perfettu di quattru lati hè statu sculpitu in u latu pianu di a scatula.
    
  "Avà aspetta solu finu à chì si rinfriscà un pocu per pudè alzà l'altru latu", Perdue hà nutatu mentre l'altri si sò riuniti, appoghjatu nantu à a tavola per avè una vista megliu di ciò chì era per esse revelatu.
    
  "Devi ammette, u libru hè più grande di ciò chì m'aspittava. Aghju imaginatu chì era una cosa ordinaria cum'è un bloccu note ", disse Agatha. "Ma supponu chì hè un veru libru".
    
  "Vogliu solu vede u papiru chì pare chì sia", hà dettu Nina. Cum'è un storicu, hà cunsideratu tali antichità quasi sacru.
    
  Sam hà tenutu a so camera pronta per registrà a dimensione è a cundizione di u libru, è ancu u script in l'internu. Perdue hà apertu u coperchiu tagliatu è truvò invece di un libru un saccu di cuoio tannatu.
    
  "Chì diavolo hè questu?" - dumandò Sam.
    
  "Questu hè u codice", esclamò Nina.
    
  "Codice?" Agatha ripete in fascinazione. "In l'archivi di a biblioteca, induve aghju travagliatu undici anni, aghju travagliatu constantemente cun elli per riferite à i vechji scribi. Quale avissi pensatu chì un suldatu tedescu aduprà un codice per registrà e so attività di ogni ghjornu ?
    
  "Questu hè abbastanza rimarchevule", disse Nina in una maraviglia mentre Agatha l'eliminava delicatamente da a tomba cù e mani inguantate. Era ben versata in manighjà documenti è libri antichi è cunniscia a fragilità di ogni tipu. Sam hà pigliatu ritratti di u ghjurnale. Era cusì inusual cum'è a legenda avia previstu.
    
  I coperchi frontali è posteriori sò stati fatti di cork oak, cù i pannelli piani lisciati è cera. Aduprendu una verga di ferru rossu o arnesi simili, u legnu hè statu brusgiatu per scrive u nome di Claude Hernault. Stu scriba particulari, forse Ernu stessu, ùn era micca amicu in pirografìa, perchè in parechji lochi si ponu discernisce i lochi di carbonizazione induve troppa pressione o calore era stata applicata.
    
  Trà elli, una pila di fogli di papiru custituiscenu u cuntenutu di u còdice, è à a manca ùn avia micca una spina, cum'è i libri muderni, ma invece ci era una fila di corde. Ogni cravatta era infilata à traversu i buchi in u latu di un pannellu di lignu è passava per u papiru, assai di quale era stata strappata da l'usura è l'età. In ogni casu, u libru conserva e pagine in a maiò parte di i lochi, è assai pochi foglie sò stati completamente strappati.
    
  "Questu hè un mumentu cusì impurtante", Nina si maravigliò quandu Agatha hà permessu di toccu u materiale cù i so diti nudi per apprezzà pienamente a struttura è l'età. "Pensate solu, queste pagine sò state fatte da e mani di a listessa era di Alessandru Magnu. Pariu chì anu sopravvissutu ancu à l'assediu di Cesare in Alessandria, senza parlà di trasfurmà i rotuli in libri.
    
  "Nerd di storia," scherzò Sam seccamente.
    
  "Va bè, avà chì avemu ammiratu questu è godutu u so anticu incantu, pudemu probabilmente passà à u puema è u restu di l'indici di u jackpot", disse Perdue. "Stu libru puderia resiste à a prova di u tempu, ma dubitemu, dunque ... ùn ci hè micca tempu cum'è u presente".
    
  In e stanze di Sam è Perdue, i quattru si sò riuniti per truvà a pagina chì Agatha avia una foto, per chì Nina pudassi spiegà traduce e parolle chì mancavanu da i linii di u puema. Ogni pagina hè stata scribbled in francese da qualchissia chì era terribili in scrittura a manu, ma Sam hà quantunque catturà ogni foglia è l'ammucciava tutta nantu à a so carta di memoria. Quand'elli truvonu infine a pagina, più di duie ore dopu, i quattru circadori eranu felici di vede chì u puema cumpletu era sempre quì. Ansiosi di cumpensà e lacune, Agata è Nina si sò messe à scrive tuttu prima di pruvà à interpretà i significati.
    
  "Allora," Nina surrisu cun satisfaczione, pieghjendu e mani nantu à a tavula, "Aghju traduttu e parolle mancanti, è avà avemu a parte cumpleta".
    
    
  "Novu per a ghjente
    
  Micca in terra à 680 dodici
    
  L'indice di Diu sempre crescente cuntene duie trinità
    
  È l'Anghjuli applausi nascondenu Erno's Secret
    
  È à e mani stesse chì u tenenu
    
  Rimane invisibili ancu à quellu chì dedica u so rinascimentu à Henry I
    
  Induve i dii mandanu u focu, induve si dicenu preghiere
    
    
  "U misteru di 'Erno'... hmm, Erno hè un diarista, un scrittore francese", disse Sam.
    
  "Iè, u vechju suldatu stessu. Avà ch'ellu hà un nome, pare menu un mitu, nò ? Perdue aghjunse, chì pareva nunda di menu intrigatu da u risultatu di ciò chì era prima intangible è risicatu.
    
  "Ovviamente, u so sicretu hè u tesoru chì hà dettu tantu tempu fà", Nina surrisu.
    
  "Allora, induve u tesoru hè, a ghjente ùn sapi micca?" Dumandò Sam, lampendu a palpebrale rapidamente cum'ellu facia sempre quand'ellu provava à scioglie u nidu di pussibulità di un corbellu.
    
  "Diritta. È questu s'applica à Enricu I. Per chì era famosu Henry I ? Agatha pinsò à voce alta, toccu u so mento cù a so penna.
    
  "Enric Primu era u primu rè di Germania", disse Nina, "in u Medievu. Allora forse circhemu u so locu di nascita ? O forse u so postu di putere ?
    
  "No, aspetta. Ùn hè micca tuttu ", hà interrugatu Perdue.
    
  "Comu chì?" dumandò Nina.
    
  "Semantica", hà rispostu istantaneamente, toccu a pelle sottu u quadru di fondu di i so occhiali. "Questa linea parla di" quellu chì dedica a so rinascita à Henry ", dunque ùn hà nunda di fà cù u rè propiu, ma cù qualchissia chì era u so discendenti o in qualchì modu paragunatu à Enricu I.
    
  "O mio Diu, Purdue! Ai ragione!" esclamò Nina, strofinendu a so spalla appruvazioni. "Certamente! I so discendenti sò longu andati, cù l'eccezzioni pussibule di una linea distante chì ùn era micca significativu in tuttu in l'epica in cui Werner hà campatu, a Prima è a Siconda Guerra Munniali. Ricurdativi, era u pianificatore di a cità di Colonia durante l'era di a Siconda Guerra Munniali. Hè impurtante ".
    
  "Va bè. Fascinante. Perchè?" Agatha s'inclinò cù u so solitu verificatu di realità.
    
  "Perchè l'unicu ciò chì Henry I avia in cumunu cù a Secunna Guerra Munniali era un omu chì si credeva esse a reincarnazione di u primu rè - Heinrich Himmler!" Nina quasi urlò in a so eccitazione sfrenata.
    
  "Un altru stronzo nazi hè apparsu. Perchè ùn sò micca surprisatu?" Sam suspirò. "Himmler era un grande cane. Questu deve esse faciule da capisce. Ùn sapia micca ch'ellu avia stu tesoru, ancu s'ellu era in e so mani, o qualcosa cusì.
    
  "Iè, hè basicamente ciò chì aghju ancu da quella interpretazione", Perdue accunsenu.
    
  "Allora induve puderia avè guardatu qualcosa chì ùn sapia chì avia?" Agatha aggrottò la fronte. "A so casa?"
    
  "Sì," Nina sorrise. A so eccitazione era difficiuli di ignurà. "E induve campava Himmler à u tempu di Klaus Werner, u urbanista di Colonia?"
    
  Sam è Agatha si strinsenu e spalle.
    
  "Sir Herte Herren è a Signora", Nina hà dichjaratu drammaticamente, sperendu chì u so tedescu era precisu in questu casu, "Wewelsburg Castle!"
    
  Sam surrisu à a so dichjarazione luminosa. Agatha annuì è pigliò un altru biscottu mentre Perdue applaudiava impazientemente e so mani è li strofinava.
    
  "Pensu chì ùn ricusate micca dopu tuttu, duttore Gould?" Agatha dumandò fora di u turchinu. Perdue è Sam ancu a fighjulavanu curiosi è aspittàvanu.
    
  Nina ùn pudia nigà ch'ella era affascinata da u codice è l'infurmazioni assuciati cun ellu, chì l'hà motivatu à cuntinuà à circà qualcosa chì puderia esse assolutamente prufonda. Ella pensava ch'ella faria a cosa intelligente sta volta; Ùn saria più in una caccia d'oca salvatica, ma avà ch'ella avia vistu un altru miraculu storicu, cumu si pudia micca seguità ? Ùn valeva a pena u risicu per esse parte di qualcosa di grande ?
    
  Nina surrisu, sguassendu tutti i so dubbii in favore di ciò chì u codice puderia ammuccià. "Sò in. Diu m'aiuti. Sò in".
    
    
  Capitulu 24
    
    
  Dui ghjorni dopu, Agatha accunsentì cù u so cliente per furnisce u codice, per quale hè stata assuciata. Hè statu difficiule per Nina di parte cù un pezzu cusì preziosu di a storia antica. Ancu s'ellu hè spicializata in a storia tedesca, principarmenti in quantu à a seconda guerra mundiale, hà avutu una grande passione per tutta a storia, soprattuttu epoche cusì scure è distanti da u Vechju Munnu chì ne restanu poche reliquie genuine o cunti.
    
  Gran parte di ciò chì hè statu scrittu annantu à a storia veramente antica hè statu distruttu cù u tempu, profanatu è distruttu da u desideriu di l'umanità di duminà tutti i cuntinenti è e civiltà. A guerra è u spustamentu anu causatu storii preziosi è reliquie di i tempi scurdati per diventà miti è disputi. Eccu un articulu chì esistia veramente in un tempu quandu i dii è i mostri si dicenu chì caminavanu a terra, quandu i rè respiravanu u focu è l'eroine guvernavanu nazioni intere cù a sola parolla di Diu.
    
  A so manu graziosa accarezzò delicatamente u preziosu artefattu. I marchi nantu à i so stinchi accuminciavanu à guarì, è ci era una strana nostalgia in u so cumpurtamentu, cum'è s'è a settimana passata era stata solu un sognu nebulosu in quale ella avia u privilegiu di esse presentata à qualcosa di profondamente misteriosu è magicu. U tatuu di rune di Tiwaz nantu à u so bracciu spuntava pocu da sottu à a manica, è hà ricurdatu un altru incidente simili, quandu si immerse in u mondu di a mitulugia nordica è a so realità seducente in i nostri ghjorni. Da tandu ùn avia micca sentitu un sensu di maraviglia cusì eccessiva per e verità intarrate di u mondu, ora ridutta à una tiuria ridicula.
    
  Eppuru era quì, visibile, tangibile è assai reale. Quale puderia dì chì altre parolle, perse in u mitu, ùn sò micca affidate ? Ancu Sam hà fotografiatu ogni pagina è catturà a bellezza di u vechju libru cù efficienza prufessiunale, hà piantu a so inevitabbile sparizione. Ancu s'è Perdue hà prupostu di traduce tuttu u ghjurnale in pagine successive per ella di leghje, ùn era micca listessa. E parolle ùn bastavanu. Ùn puderia micca mette e so mani nantu à l'impronte di e civiltà antiche cù parolle.
    
  "O mio Diu, Nina, sì ossessionata da sta cosa?" - scherzò Sam, entra in a stanza cù Agatha in cuda. "Deve chjamà u vechju prete è u ghjovanu prete?"
    
  "Oh, lasciala sola, sgiò Cleave. Ci hè parechje persone in stu mondu chì apprezzanu u veru putere di u passatu. Dr Gould, aghju trasferitu a vostra tarifa ", Agatha Perdue l'hà avvisatu. In a so manu avia un casu di coghju speciale per purtà u libru; era assicuratu in cima cù una serratura simile à a vechja borsa di scola di Nina quand'ella avia quattordici anni.
    
  "Grazie, Agata", disse Nina amichevule. "Spergu chì u vostru cliente l'apprezzà quant'è".
    
  "Oh, sò sicuru chì apprezza tutti i prublemi chì avemu passatu per ritruvà u libru. Tuttavia, per piacè astenniri di pubblicà ritratti o informazioni ", Agatha hà dumandatu à Sam è Nina, "o dì à qualchissia chì vi aghju datu u permessu di accede à u so cuntenutu". Annuiavanu d'accordu. Dopu tuttu, s'elli avianu da revelà ciò chì portava u so libru, ùn ci saria micca bisognu di revelà a so esistenza.
    
  "Induve hè David?" - dumandò, cugliendu i so sacchetti.
    
  "Cù Petru in u so uffiziu in l'altru edifiziu", rispose Sam, aiutendu à Agatha cù u so saccu di l'arrampicata.
    
  "Va bè, dite chì aghju dettu addiu, ok?" - disse ella, senza indirizzà nimu in particulare.
    
  Chì famiglia strana, hà pensatu Nina à sè stessu mentre fighjulava à Agatha è Sam chì sparisciavanu in i scalini versu a porta di a porta. I gemelli ùn si sò micca veduti in l'età, è questu hè cumu si rompenu. Dannazione, aghju pensatu chì eru un parente friddu, ma questi dui solu... deve esse di i soldi. I soldi facenu a ghjente stupida è media.
    
  "Pensu chì Agatha venia cun noi", chjamò Nina da a balaustrata sopra Purdue mentre ella è Petru entravanu in u lobby.
    
  Perdue alzò a vista. Petru li picchiò a manu è salutò à Nina.
    
  "Wiedersechen, Petru", hà sorrisu.
    
  "Pensu chì a mo surella hè andata?" Perdue hà dumandatu, saltendu i primi passi per unisce à ella.
    
  "In verità, ghjustu avà. Pensu chì voi dui ùn site micca vicinu ", hà rimarcatu. "Ùn pudia aspittà chì vi vene à dì addiu?"
    
  "A cunnosci," disse, a so voce un pocu rauca cù una clara nota di vechja amarezza. "Micca assai affettuosu ancu in un bonu ghjornu." Fighjulava bè à Nina, è i so ochji diventanu più dolci. "Per d 'altra banda, sò assai attaccatu, cunsiderendu u clan da quale vene".
    
  "Di sicuru, s'è tù ùn era micca un bastardo cusì manipulatore", li tagliò. E so parolle ùn eranu micca troppu dure, ma trasmettenu a so opinione onesta di u so ex amante. "Sembra chì stassi bè cù u vostru clan, vechju."
    
  "Semu pronti per andà?" A voce di Sam da a porta di fronte allevia a tensione.
    
  "Iè. Iè, simu pronti per cumincià. Aghju dumandatu à Petru di organizà u trasportu à Buren, è da quì avemu da fà un tour di u castellu per vede s'ellu pudemu truvà qualchì significatu in a formulazione di a rivista ", disse Perdue. "Avemu da prestu, figlioli. Ci hè assai male da fà ! "
    
  Sam è Nina fighjulavanu cum'ellu sparì in u corridoiu laterale chì porta à l'uffiziu induve avia lasciatu i so bagaglii.
    
  "Pudete crede ch'ellu ùn hè ancu stancu di scavà u mondu sanu in cerca di quellu premiu sfuggitu?" dumandò Nina. "Mi dumandu s'ellu sà ciò chì cerca in a vita, perchè hè ossessionatu da truvà tesori, ma ùn hè mai abbastanza."
    
  Sam, à pocu centimetri daretu à ella, accarezzò i so capelli delicatamente, "So ciò chì cerca. Ma teme chì sta ricumpensa elusiva serà sempre a so morte.
    
  Nina si girò per fighjà Sam. A so spressione era piena di dolce tristezza mentre alluntanò a so manu da ella, ma Nina l"aspittava subitu è tene u so polso strettu. Pigliò a so manu in a soia è suspirò.
    
  "Oh, Sam."
    
  "Iè?" dumandò mentre ghjucava cù i so dite.
    
  "Vogliu chì ti sbarassi ancu di a vostra ossessione. Ùn ci hè micca futuru quì. Calchì volta, ùn importa quant'ellu hè doloroso per ammette chì avete persu, avete da andà avanti ", hà cunsigliatu Nina cun gentilezza, sperendu chì ellu hà da esse attentu à i so cunsiglii nantu à e so catene autoimposte à Trish.
    
  Paria veramente afflitta, è li fece mal di cori à sentela parlà di ciò chì ellu teme ch'ella avia sentitu tuttu u tempu. Era stata distante da a so attrazione evidente per Berna, è cù u ritornu di Perdue à a scena, a distanza da Sam era inevitabbile. Il aurait voulu devenir surd pour lui épargner le douloureux de sa confession. Ma era ciò chì sapia. Hà persu Nina una volta per tutte.
    
  Accarezzò a guancia di Sam cù una manu delicata, un toccu ch"ellu amava tantu. Ma e so parolle l'anu feritu à u core.
    
  "Avete da lascià andà, o stu sognu sfuggente di u vostru vi purterà à a morte."
    
  Innò! Ùn si pò fà micca! A so mente urlava, ma a so voce ferma silenziu. Sam si sentia persu in a finalità di questu, persu in a sensazione terribile chì portava. Hà avutu à dì qualcosa.
    
  "Diritta! Tuttu hè prontu!" Perdue rumpiu u mumentu di l'emozione suspesa. "Ùn avemu micca assai tempu per ghjunghje à u castellu prima ch'ellu chjude per u ghjornu".
    
  Nina è Sam u seguitanu cù i so bagaglii senza dì una altra parolla. A strada di Wewelsburg pareva una eternità. Sam si scusò è si stalla in u backseat, ingannendu i so cuffie in u so telefunu, ascultendu a musica è fingendu di dorme. Ma in u so capu tutti l'avvenimenti eranu mischiati. Si dumandava cumu era chì Nina hà decisu di ùn esse cun ellu, perchè per ciò ch'ellu sapia, ùn avia fattu nunda per alluntanassi. Eventualmente, s'hè addurmintatu à a musica è hà rinunciatu felice à preoccupassi di e cose fora di u so cuntrollu.
    
  Viaghjàvanu a maiò parte di a strada per l'E331 à una veloce còmoda per visità u castellu durante u ghjornu. Nina hà pigliatu u tempu di studià u restu di u puema. Anu ghjuntu à l'ultima linea: "Induve i dii mandanu u focu, induve e preghiere sò offerte".
    
  Nina aggrottò le sopracciglia, "Credu chì u locu hè Wewelsburg, l'ultima linea duveria dici induve in u castellu per circà".
    
  "Forse. Devu ammette, ùn aghju micca idea da induve principià. Hè un bellu locu ... è enormu ", Perdue hà rispostu. "È cù i ducumenti di l'era nazista, tu è eiu cunnosci tramindui u livellu di l'ingannimentu chì puderanu ghjunghje, è pensu chì hè un pocu spaventoso. Per d 'altra banda, pudemu esse intimidati, o pudemu vede cum'è una altra sfida. Dopu tuttu, avemu digià scunfittu alcune di e so rete più sicrete prima, quale hà da dì chì ùn pudemu micca fà sta volta?"
    
  "Vogliu crede in noi quant'è tù, Perdue," Nina suspirò, passandu e mani trà i so capelli.
    
  Ultimamente, avia sentitu l'urgenza di cullà solu è li dumandassi induve Renata era stata è ciò ch'ellu avia fattu cun ella dopu ch'elli avianu scappatu di l'accidentu di vittura in Belgio. Era necessariu ch'ella hà sappiutu - è prestu. Nina avia bisognu di salvà Alexander è i so amichi à ogni costu, ancu s'ellu significava saltà torna in u lettu di Perdue - per ogni modu necessariu - per avè infurmazione.
    
  Mentre parlavanu, l'ochji di Perdue cuntinueghjanu à chjappà à u retrovisore, ma ùn hà micca rallentatu. Uni pochi minuti dopu decisu di piantà à Soest per qualcosa da manghjà. A cità pittoresca li fece segnu da a strada principale cù e so guglie di a chjesa s'alzavanu sopra i tetti di e case è i mazzi d'arburi chì calanu i so rami pesanti in u stagnu è i fiumi sottu. A tranquillità era sempre benvenuta è Sam saria statu entusiasmu di sapè chì ci era cibo.
    
  Durante a cena fora di u pittoresu caffè & # 233; in a piazza di a cità, Perdue paria distante, ancu un pocu irregolare in u so cumpurtamentu, ma Nina l'hà chjapputu à a so surella chì partì cusì di colpu.
    
  Sam insistia à pruvà qualcosa di lucale, optendu per Pumpernickel è Zwiebelbier, cum'è suggeritu da un gruppu assai allegru di turisti da a Grecia chì avianu prublemi à caminari in linea dritta in questa prima ora di u ghjornu.
    
  Et c'est ce qui a convaincu Sam qu'il s'agissait de sa boisson. In generale, a conversazione era ligera, soprattuttu nantu à a bellezza di a cità cù una piccula dosa di critica sana versu i passanti chì portavanu jeans troppu stretti o quelli chì ùn anu micca cunsideratu l'igiene persunale necessaria.
    
  "Pensu chì hè ora per noi di andà, ghjente", gemì Perdue, alzendusi da a tavula, chì era ormai piena di tovaglioli usati è piatti vioti cù i resti spargugliati di ciò chì era stata una festa stupenda. "Sam, probabilmente ùn avete micca quella camera in u vostru saccu, nò?"
    
  "Iè".
    
  "Vogliu piglià una foto di quella chjesa rumanica di là", hà dumandatu Perdue, indiannu un vechju edifiziu di culore crema cù un toccu goticu chì ùn hè micca a mità di impressiunanti cum'è a Cattedrale di Colonia, ma ancu degnu di un colpu in alta definizione.
    
  "Di sicuru, signore," Sam surrisu. Hà ingrandatu l'imaghjini per copre tutta l'altezza di a chjesa, assicurendu chì l'illuminazione è u filtru sò ghjustu per chì tutti i picculi ditaglii di l'architettura ponu esse discernenti.
    
  "Grazie", disse Perdue è si strofinava e mani. "Avà, andemu."
    
  Nina u fighjulava attentamente. Era u listessu omu pomposo, ma ci era qualcosa di attentu à ellu. Paria un pocu nervoso, o avia qualcosa chì u disturbava chì ùn vulia micca sparte.
    
  Purdue è i so sicreti. Tenete sempre una mappa in a manica, nò ?, pinsava Nina mentre si avvicinavanu à u so veiculu.
    
  Ciò ch'ella ùn hà micca rimarcatu sò dui ghjovani punks chì seguitanu i so passi à una distanza sicura, fintendu di visità. Anu seguitu à Perdue, Sam è Nina dapoi ch"elli sò partiti da Cologne guasi duie ore è mezu fà.
    
    
  Capitulu 25
    
    
  Erasmusbrug allungò u so collu di cignu finu à u celu limpiu sopra à quandu u cunduttore di Agatha passava sopra u ponte. A pena s'era ghjunta à Rotterdam à tempu per via di un ritardu di volu in Bonn, ma avà attraversava u Ponte Erasmus, cunnisciutu affettuosamente De Zwaan per via di a forma di u pilone biancu curvutu rinfurzatu cù i cables chì u manteneva.
    
  Ùn pudia esse tardi o seria a fine di a so carriera di cunsultante. Ciò chì hà lasciatu fora in e so conversazioni cù u so fratellu era chì u so cliente era un Jost Bloom, un collezionista famosu in u mondu di artefatti oscuri. Ùn era micca un casu chì un discendenti li hà scupertu in l'attic di a so nanna. A fotografia era trà i registri di un anticu anticu mortu di pocu tempu chì, sfurtunatamenti, era da u latu sbagliatu di u cliente di Agatha, u rappresentante di u cunsigliu olandese.
    
  Sapia bè ch'ella travagliava indirettamente per u cunsigliu stessu di i membri di l'altu rangu di l'urganisazione Black Sun chì intervene quandu l'ordine hà avutu prublemi cù u so guvernu. Sapianu ancu cù quale era implicata, ma per una certa ragione ci era un accostu neutralu da i dui lati. Agatha Purdue si separà è a so carriera da u so fratellu è assicurò à u cunsigliu chì ùn eranu in alcun modu in relazione, salvu in u nome, chì hè a funzione più lamentable in u so r & # 233; summaé.
    
  Ciò ch'elli ùn sapianu, però, era chì Agatha avia assuciatu e persone ch'elli perseguìanu in Bruges per acquistà l'articulu ch'elli cercavanu. Era, in una certa manera, u so rigalu à u so fratellu, per dà à ellu è à i so culleghi un capu prima chì l'omi di Bloom decifrassi u passaghju è seguitanu a so traccia per truvà ciò chì era tenutu in l'intestini di Wewelsburg. Altrimenti, si importava solu di sè stessu, è hà fattu veramente bè.
    
  U so cunduttore hà guidatu l'Audi RS5 in u parking di l'Istitutu Piet Zwart, induve ella era da scuntrà à u Signore Bloom è i so assistenti.
    
  "Grazie," disse sbuchjata è dete à u cunduttore uni pochi d'euros per i so prublemi. U so passageru pareva sulu, ancu s'ellu era impeccabilmente vestitu cum'è un archivista prufessiunale è un cunsultante espertu in libri rari chì cuntenenu informazioni secrete è libri storichi in generale. Si n'andò quandu Agatha intrì in l'Accademia Willem de Kooning, a prima scola d'arte di a cità, per scuntrà u so cliente in l'edificiu di l'uffiziu induve u so cliente avia un uffiziu. L'alta bibliotecaria tirò i so capelli in un chignon elegante è marchjò per u largu corridoiu in un vestitu di gonna di matita è tacchi, l'oppostu cumpletu di a reclusa insipida chì era veramente.
    
  Da l'ultimu uffiziu à manca, induve i cortini nantu à i finestri sò stati tirati in modu chì a luce penetrava à pena in l'internu, hà intesu a voce di Bloom.
    
  " Miss Perdue. À u tempu cum'è sempre ", disse cordialmente, tendu e duie mani per scuzzulà a so. U sgiò Bloom era estremamente attrattiva, in i primi cinquant'anni, cù capelli biondi cù un ligeru tintu rossu chì cascava in longu chjusi sopra u so collu. Agatha era abituata à i soldi, chì venenu da una famiglia ridiculamente ricca, ma hà avutu à ricunnosce chì i vestiti di u Signore Bloom eranu l'altitudine di stile. S'ella ùn era micca stata lesbica, puderia bè l'averà seduce. Apparentemente era di listessa opinione perchè i so ochji turchini lussuriosi esploravanu apertamente e so curve mentre a salutava.
    
  Una cosa chì sapia di l'Olandesi era chì ùn eranu mai riservati.
    
  "Pensu chì avete ricevutu a nostra rivista?" - dumandò quandu si pusonu nantu à i lati opposti di a so tavula.
    
  "Iè, sgiò Bloom. Giustu quì ", hà rispostu. Ella pusò cù cura u so casu di coghju nantu à a superficia pulita è l'aprì. L'assistente di Bloom, Wesley, intrì in l'uffiziu cù una valigetta. Era assai più ghjovanu cà u so capu, ma ugualmente eleganti in a so scelta di vestiti. Era una vista accolta dopu à tanti anni passati in i paesi pocu sviluppati induve un omu in calzini era cunsideratu chic, hà pensatu Agatha.
    
  "Wesley, dà à a donna i so soldi, per piacè", esclamò Bloom. Agatha u cunsidereghja una scelta strana per u cunsigliu, postu ch'elli eranu omi majestuosi, anziani chì ùn avianu quasi nisuna personalità di Bloom o talentu per u drammaticu. In ogni casu, questu omu avia un postu nantu à u cunsigliu di direzzione di una famosa scola d'arte, per quessa, avia da esse un pocu più culurita. Pigliò a valigetta da e mani di u ghjovanu Wesley è aspittò mentre u Signore Bloom esaminò a so compra.
    
  "Delightful", respirò in stupore, tirà i guanti da a so sacchetta per toccu l'ughjettu. "Miss Perdue, andate à verificà i vostri soldi?"
    
  "Aghju fiducia in tè", hà sorrisu, ma a so lingua di u corpu tradiva a so ansietà. Sapia chì ogni membru di u Sole Neru, ùn importa quant'ellu hè avvicinatu da a natura, seria un individuu periculosu. Qualchissia cù a reputazione di Bloom, qualcunu chì caminava cun cunsiglii, chì hà superatu l'altri membri di l'ordine, duverebbe esse spaventosamente male è apatica in natura. Nisuna volta Agatha hà permessu à stu fattu di scappà da a so mente in cambiu di tutti i piaceri.
    
  "Avete fiducia in mè!" esclamò in u so forte accentu olandese, chì pareva chjaramente sorpresa. "A mo cara zitella, sò l'ultima persona chì duvete fidà, soprattuttu quandu si tratta di soldi."
    
  Wesley ridia cù Bloom mentre scambiavanu sguardi maliziosi. Hanu fattu chì Agatha si senti cum'è un idiota cumpletu, è un ingenu à questu, ma ùn osava agisce in a so manera condescendente. Era assai dura, è avà era in a prisenza di un novu livellu di bastarda chì facia i so insulti versu l'altri fighjenu debbuli è infantili.
    
  "Allora hè questu, sgiò Bloom?" - dumandò in un tonu sottumessu.
    
  "Controlla i vostri soldi, Agatha", disse di colpu in una voce prufonda è seria, mentre i so ochji s'annavanu in i so ochji. Ella ubbidì.
    
  Bloom hà sfogliatu cù cura u codice, cerchendu a pagina chì cuntene a foto chì hà datu à Agatha. Wesley stava daretu à ellu, fighjendu nantu à a so spalla, chì pareva cum'è assorbitu in a scrittura cum'è u so maestru. Agatha hà verificatu chì u pagamentu chì avianu accunsentutu era in u locu. Bloom a guardò in silenziu, facendu chì si sentia terribilmente imbarazzata.
    
  "Hè tuttu quì?" dumandò.
    
  "Iè, sgiò Bloom," ella annunziò, fighjendulu cum'è un idiota rassignatu. Era stu sguardu chì sempre hà causatu disinteressu in l'omi, ma ùn pudia fà nunda. U so cervellu hà cuminciatu à spirale è calculà u timing, a lingua di u corpu è a respirazione. Agatha era spavintata.
    
  "Controlla sempre u casu, caru. Ùn sapete mai quale hè chì prova di scamà, nò ? hà avvistatu è turnò a so attenzione à u codice. "Avà dimmi, prima di scappà in a jungla..." disse senza fighjulà, "cumu avete fattu sta reliquia?" Vogliu dì, cumu hà sappiutu di truvàla ?
    
  E so parolle li fece scorri u sangue.
    
  Ùn robba micca, Agatha. Ghjucà stupidu. Ghjucate mutu è tuttu andarà bè, hà sustinutu in u so cervellu petrificatu è pulsatu. S'inclinò in avanti, plegnò e mani pulitamente in grembo.
    
  "Aghju seguitu i suggerimenti in u puema, sicuru", hà sorrisu, circandu di parlà solu quantu necessariu. Aspittò; poi alzò le spalle: "Già cusì?"
    
  "Iè, signore", disse cù una fiducia finta chì era abbastanza cunvincente. "Aghju ghjustu scupertu chì era in l'Anghjulu Bellu in a Cattedrale di Colonia. Di sicuru, mi pigliò un bellu pezzu per a ricerca è indovinà a maiò parte prima di capiscenu ".
    
  "Da veru?" hà sorrisu. "Aghju nantu à una bona autorità chì u vostru intellettu supera a maiò parte di e grandi menti è chì avete una capacità incredibile per risolve puzziche cum'è codici è simili."
    
  "Sò ghjucatu in giru," disse francamente. Ùn avè micca idea di ciò chì ellu insinuava, hà ghjucatu drittu è neutrale.
    
  "Stai ghjucatu intornu. Ti interessa ciò chì interessa u to fratellu ? dumandò, calendu l'ochji à u puema stessu chì Nina avia traduttu per ella in Tursu.
    
  "Ùn sò micca sicuru d'avè capitu", hà rispostu, u so core batteva in modu erraticu.
    
  "U to fratellu, David. Li avissi piaciutu qualcosa cusì. In fatti, hè cunnisciutu per perseguisce e cose chì ùn li appartenenu micca, "Bloom ridacchiò sarcasticmente, accarezzandu u puema cù a punta di u dito inguantatu.
    
  "Aghju intesu chì hè più un esploratore. Per d 'altra banda, mi piace assai più vive in casa. Ùn sparte micca a so tendenza naturale à mette in periculu ", hà rispostu. A menzione di u so fratellu l'avia digià fattu suppone chì Bloom a sospettava d'utilizà e so risorse, ma puderia bluffà.
    
  "Allora sì u fratellu o a surella più sàviu", disse. "Ma dimmi, Miss Perdue, chì t'hà impeditu di studià più una puesia chì dice chjaramente più di u vechju Werner clicchendu nantu à a so vechja Leica III prima di ammuccià u ghjurnale di Erno ?
    
  Cunniscia Werner è cunniscia Erno. Sapia ancu quale camera l'alemanu hà prubabilmente utilizatu, pocu prima di caccià u codice durante l'era di Adenauer è Himmler. A so intelligenza era assai superiore à a so, ma questu ùn l'hà micca aiutatu quì perchè a so cunniscenza era più grande. Per a prima volta in a so vita, Agatha si truvò accurdata in una cumpetizione di intelligenza perchè ùn era micca preparata per a so credenza chì era più intelligente di a maiò parte. Forse ghjucà stupidu seria un signu sicuru chì ella piattava qualcosa.
    
  "Vogliu dì, chì vi impedirà di fà a listessa cosa?" dumandò.
    
  "U tempu", disse in un tonu decisivu chì ricorda a so fiducia di solitu. S'ellu a sospettava di tradimentu, hà cridutu ch'ella avia da ammette a connivenza. Questu li daria ragiò per crede ch'ella era onesta è fiera di e so capacità, mancu a paura in presenza di persone cum'è ellu.
    
  Bloom è Wesley fighjavanu à u lagaru cunfidendu prima di scoppià in una risa furiosa. Agatha ùn hè micca abituatu à e persone è i so quirks. Ùn avia micca idea s'ellu l'avianu pigliatu in seriu o s'ellu si ridevanu di ella per avè pruvatu à parè senza paura. Bloom s'inchinò nantu à u codice, a so attrazione diabolica chì a rendeva impotente davanti à i so charme.
    
  "Miss Perdue, mi piaci. Seriamente, sè ùn erate micca Purdue, cunsidereraghju l'assunzione di voi à tempu pienu ", ridacchiò. "Sì un biscottu infernu periculosu, ùn hè micca? Un tale cervellu cù una tale immoralità... Ùn possu micca ammirazione per quessa.
    
  Agatha hà sceltu di ùn dì nunda in risposta à l'altru ch'è un cennu gratutu di apprezzamentu cum'è Wesley hà curatu u codice in u casu di Bloom.
    
  Bloom s'arrizzò è raddrizzò u so vestitu. "Miss Perdue, vi ringraziu per i vostri servizii. Valevi ogni centesimu".
    
  Si strinsenu a manu è Agatha marchò versu a porta chì Wesley tenia per ella, valigetta in manu.
    
  "Devi dì chì u travagliu hè statu fattu bè ... è in tempu record", Bloom raved in un bonu umore.
    
  Ancu s'ellu avia finitu i so affari cù Bloom, sperava ch'ella avia ghjucatu bè u so rolu.
    
  "Ma aghju paura chì ùn aghju micca fiducia in tè", disse bruscamente da daretu à ella, è Wesley chjusu a porta.
    
    
  Capitulu 26
    
    
  Perdue ùn hà dettu nunda di a vittura chì li seguitava. Prima avia bisognu di sapè s'ellu era paranoicu o se i dui eranu solu dui civili chì andavanu à vede u Castellu di Wewelsburg. Avà ùn era micca u tempu di attirà l'attinzioni à i trè, soprattuttu perchè anu da esse specificamente cunducendu ricunniscenza per impegnà in qualchì attività illegale è truvà ciò chì Werner parlava in u castellu. L'edifiziu, chì i trè avianu visitatu prima in e so occasioni, era troppu grande per elli à ghjucà un ghjocu di furtuna o guessing.
    
  Nina s'assittò à fighjulà u puema è si vultò di colpu à Internet nantu à u so telefuninu, cercandu qualcosa chì pensava chì puderia esse pertinente. Ma uni pochi di mumenti dopu, hà scuzzulatu a testa cun un grugnu disappuntu.
    
  - Nunda ? - dumandò Perdue.
    
  "Innò. "Induve i dii mandanu u focu, induve e preghiere sò offerte" mi fa pensà à a chjesa. Ci hè una cappella in Wewelsburg? ella aggrottò la fronte.
    
  "No, per ciò chì sò, ma tandu eru solu in a sala di i generali SS. In queste circustanze, ùn aghju micca veramente percepitu nunda di sfarente ", Sam hà dettu una di e so copertine più periculose pochi anni prima di a so ultima visita.
    
  "Nisuna cappella, nò. Innò, salvu chì ùn anu fattu cambiamenti recentemente, allora induve i dii mandavanu u focu? - dumandò Perdue, sempre senza caccià l'ochji da a vittura chì si avvicinava daretu à elli. L'ultima volta ch'ellu era statu in vittura cù Nina è Sam, eranu quasi morti durante una persecuzione, qualcosa chì ùn vulia micca ripetiri.
    
  "Chì hè u focu di i dii?" Sam hà pensatu per una seconda. Allora guardò è disse: "Lampu! Puderia esse un fulmine ? Chì Wewelsburg hà da fà cù u lampu?
    
  "Infernu sì, questu puderia esse bè u focu chì i dii mandanu, Sam. Sii una manna di Diu... certe volte, li surrisa. Sam hè statu pigliatu da a so tenerezza, ma hà accoltu. Nina hà investigatu tutti l'incidenti passati di fulmini vicinu à u paese di Wewelsburg. Una BMW beige di u 1978 s'avvicinò inconfortablemente vicinu à elli, cusì vicinu chì Perdue pudia vede i visi di i passageri. Cridia ch'elli eranu parsunaghji strani chì puderanu esse utilizati cum'è spie o assassini da qualcunu chì hà assuciatu prufessiunali, ma forse a so imagina improbabile serviva precisamente à questu scopu.
    
  U cunduttore hà avutu un haircut Mohican curtu è un eyeliner pesante, mentri u so cumpagnu avia un haircut di Hitler cù bretelle negra nantu à e spalle. Perdue ùn li ricunnosce micca, ma eranu chjaramente à i primi vint'anni.
    
  "Nina. Sam. Allacciate e vostre cinture di sicurezza ", urdinò Perdue.
    
  "Perchè?" - Dumandò Sam è istintivamente fighjulava da a finestra di daretu. Fighjulava drittu ind"a canna di u Mauser, daretu à quale rideva u doppiu psicopaticu di u Führer.
    
  "Gesù Cristu, ci sparanu da Rammstein! Nina, inginocchiati in terra. Avà!" Sam gridò mentre u rumore sordu di balle colpiva u spinu di a so vittura. Nina s'incurvava sottu à a guantera à i so pedi è inchinava a testa mentre i proiettili piovevanu nantu à elli.
    
  "Sam! I vostri amichi?" Perdue gridò, affondendu più in u so sediu è cambiendu a trasmissione in una marcia più alta.
    
  "Innò! Sò più cum'è i vostri amichi, cacciatore di reliquie nazisti ! Per l'amori di Diu, ùn ci lasciaranu mai solu?" Sam ringhiò.
    
  Nina hà appena chjusu l'ochji è sperava ch'ella ùn muriria micca mentre afferrava u so telefunu.
    
  "Sam, piglia u cannolu! Appughjà u buttone rossu duie volte è puntalu versu l'Iroquois daretu à a rota, "Perdue rugiò, estendendu un oggettu di penna longa trà i sedi.
    
  "Ehi, fighjate induve puntate quella maledetta cosa!" Sam piangeva. Prestu pusò u so pollice nantu à u buttone rossu è aspittò per una pausa trà i clicchi di e balle. Stendu bassu, si trasfirìu direttamente à a riva di u sediu, oppostu à a porta, per ch'elli ùn pudianu anticipà a so pusizioni. Immediatamente Sam è u telescopiu apparsu in l'angulu di a finestra posteriore. Hà appughjatu u buttone rossu duie volte è fighjulà cum'è u fasciu rossu cascà direttamente induve ellu hà indicatu - nantu à a fronte di u cunduttore.
    
  Hitler hà sparatu di novu, è una pallottola ben mirata hà sfrattutu u vetru davanti à a faccia di Sam, chjappendulu di shrapnel. Ma u so laser era digià statu puntatu versu u Mohicanu abbastanza longu per penetrà u so craniu. U caldu intensu di u fasciu hà brusgiatu u cervellu di u cunduttore in u so craniu, è in u retrovisore Perdue hà vistu momentaneamente a so faccia esplusione in un polposu di sangue è frammenti d'ossu nantu à u parabrisa.
    
  "Bragiu, Sam!" - Esclamò Perdue mentre a BMW si vultò bruscamente fora di a strada è sparì sopra a cima di una cullina chì si trasformava in una scogliera. Nina si girò mentre sentia i sussulti di scossa di Sam trasformarsi in gemiti è urla.
    
  "O mio Diu, Sam!" - hà strillatu.
    
  "Chì hè accadutu?" - dumandò Perdue. S'hè rinfriscatu quandu hà vistu Sam in u specchiu, tenendu u so visu cù e mani sanguinanti. "O diu!"
    
  "Ùn possu micca vede nunda! A mo faccia hè in focu! Sam urlò mentre Nina si sfilava trà i sedili per fighjulà.
    
  "Lascia mi vede. Lascia mi vede!" - insistia ella, alluntanendu e so mani. Nina hà pruvatu à ùn urlà in panicu per l'amor di Sam. U so visu era tagliatu da picculi frammenti di vetru, alcuni di i quali ancora stavanu fora di a so pelle. Tuttu ciò ch'ella pudia vede in i so ochji era sangue.
    
  "Pudete apre l'ochji?"
    
  "Sì pazzu? O mio Diu, ci sò frammenti di vetru in i mo oculi ! si lamentò. Sam era luntanu da una persona squeamish, è u so limitu di dolore era abbastanza altu. Sentendu u sguillatu è chiagnendu cum'è un zitellu, Nina è Perdue si sò assai preoccupati.
    
  "Portalu à l'uspidale, Perdue!" - disse.
    
  "Nina, volenu sapè ciò chì hè accadutu, è ùn pudemu micca permette di esse esposti. Vogliu dì, Sam hà ghjustu uccisu un omu ", spiegò Perdue, ma Nina ùn ne vulia sente nunda.
    
  "David Perdue, portaci à a clinica appena ghjunghjemu à Wewelsburg, o ghjuru à Diu...!" - sibilò ella.
    
  "Avaria scunfitta assai u nostru scopu di perde u tempu. Vede chì simu digià perseguitati. Diu sà quanti abbonati di più, senza dubbitu grazia à l'email di Sam à u so amicu maroccu ", Perdue prutesta.
    
  "Ehi, cazzu!" Sam ruggiò in u viotu davanti à ellu. "Ùn aghju mai mandatu una foto. Ùn aghju mai rispostu à quellu email! Ùn hè micca vinutu da i mo cuntatti, amicu!
    
  Perdue era perplessa. Il était convaincu qu'il s'agissait là de la manière dont il aurait dû s'échapper.
    
  "Allora quale, Sam? Quale altru puderia sapè di questu? - Perdue dumandò quandu u paese di Wewelsburg apparsu un chilometru o dui avanti.
    
  "U cliente di Agatha", disse Nina. "Deve esse. L'unica persona chì sà ... "
    
  "No, u so cliente ùn hà micca idea chì qualcunu altru ch'è a mo surella hà realizatu questu compitu solu", Nina Perdue hà rinfriscatu rapidamente a teoria.
    
  Nina hà sguassatu cù cura i picculi frammenti di vetru da a faccia di Sam mentre ella cuppava a so faccia cù l'altra manu. U calore di a so palma era l'unicu cunfortu chì Sam puderia sente contr'à l'immensa brusgiata da e numerose lacerazioni, è e so mani sanguinanti s'appoghjanu nantu à i so ghjinochji.
    
  "Oh, stupidu!" Nina di colpu ansimò. "Graphologist! A donna chì hà decifratu a grafia di Agatha ! Nisun cazzu modu! Ci hà dettu chì u so maritu era un disegnatore di paisaghji perchè avia l'usu di scavà per campà.
    
  "E chì?" - dumandò Perdue.
    
  " Quale scava per campà, Perdue ? L'archeologi. A nutizia chì a lighjenda era stata scuperta daveru certamenti suscitarà l'interessu di una tale persona, nò ? "- ella hà avanzatu una ipotesi.
    
  "Perfettu. Un ghjucadore chì ùn cunnosci micca. Solu ciò chì avemu bisognu, "Perdue suspirò, evaluendu l'estensione di e ferite di Sam. Sapia chì ùn ci era micca manera di uttene l'assistenza medica di u ghjurnalistu feritu, ma duvia insistà o perde a chance di scopre ciò chì Wewelsberg piattava, per ùn dì chì l'altri li ghjunghjeranu à i trè. In un mumentu chì u sensu cumunu hà pigliatu l'emozione di a caccia, Perdue hà verificatu per vede s'ellu ci era una facilità medica vicinu.
    
  Pigliò a vittura più profonda in a strada di una casa vicinu à u castellu induve un certu duttore, Johann Kurtz, praticava. Anu sceltu u nome à l'aleatoriu, ma hè statu un accidente felice chì li hà purtatu à l'unicu duttore chì ùn hà micca appuntamentu finu à 3 ore di sera cù una bugia rapida. Nina hà dettu à u duttore chì a ferita di Sam hè stata causata da una cascata di roccia mentre stavanu cunducendu per unu di i passi di muntagna in a so strada per Wewelsburg per visità. L'hà compru. Cumu ùn pudia micca ? A bellezza di Nina hà chiaramente stunatu u patri di trè anni di età mediana chì curia a so pratica da casa.
    
  Mentre aspittavanu Sam, Perdue è Nina s'assittanu in a sala d'attesa pruvisoria, chì era una veranda cunvertita coperta da grandi finestri aperti cù schermi è campanelli di ventu. Un ventu piacevule scorri in stu locu, un pezzu di calma assai necessariu per elli. Nina hà cuntinuatu à pruvà ciò chì sospettava di u paragone di u lampu.
    
  Perdue pigliò a piccula tableta chì spessu usava per osservà e distanze è i spazii, sviluppendula cun un toccu di i so ditte finu à chì mostrava u contornu di u Castellu di Wewelsburg. Si stete à fighjulà u castellu da a finestra, apparentemente studiendu a struttura à trè lati cù u so dispusitivu, tracciandu e linee di e turri è paragunendu matematicamente e so altezze, solu in casu ch'elli avianu bisognu di sapè.
    
  "Perdue", bisbigliò Nina.
    
  A fighjulava cù un sguardu sempre luntanu. Elle lui fit signe de se mettre à côté d'elle.
    
  "Fighjate quì, in u 1815 a Torre Nord di u castellu hè stata incendiata quand'ellu hè stata chjappata da un fulmine, è ci era una rectoria quì in l'ala sudu sin'à u 1934. Pensu chì si parla di a Torre Nord è di e preghiere apparentemente offerte in l'ala sudu, unu ci dice u locu, l'altru induve andà. Torre Nord, su.
    
  "Chì ci hè in cima di a Torre Nord?" - dumandò Perdue.
    
  "Sò chì a SS hà pianificatu di custruisce una altra sala cum'è a sala di i generali SS sopra, ma apparentemente ùn hè mai stata custruita", hà ricurdatu Nina da una dissertazione chì hà scrittu una volta nantu à u misticismu praticatu da a SS, è i piani senza cunfirmazione di utilizà a SS. torre per i rituali.
    
  Perdue hà riflettutu questu in a so testa per un minutu. Mentre Sam partì da u duttore, Perdue annuì. "Va bè, daraghju un muzzicu. Questu hè u più vicinu chì avemu a suluzione. A Torre Nordu hè sicuramente u locu ".
    
  Sam paria un suldatu feritu chì era tornatu da Beirut. U so capu era fasciatu per mantene l'unguentu antisetticu nantu à a so faccia per l'ora dopu. A causa di i danni à l'ochji, u duttore li hà datu gocce, ma ùn puderà vede bè per u ghjornu dopu o più.
    
  "Allora hè u mo turnu di guidà", hà scherzatu. "Wielen dank, Herr Doktor", disse stancamente in u peghju accentu tedescu chì u nativu tedescu avia mai avutu. Nina ridava per sè stessu, truvendu Sam estremamente simpaticu; cusì pietoso è strittu in i so bendaghji. Ci vulia à basgillu, ma micca mentre ch'ellu era obsessionatu cù Trish, hà prumessu. Ella abbandunò u GP stunatu cun un addiu gentile è una stretta di manu, è i trè si dirigenu versu a vittura. Un anticu edifiziu li aspittava vicinu, ben cunsirvatu è pienu di sicreti terribili.
    
    
  Capitulu 27
    
    
  Perdue hà arrangiatu stanze d'alberghi per ognunu.
    
  Era stranu chì ùn era micca in stanza cù Sam cum'ellu era di solitu, postu chì Nina avia pigliatu tutti i so privileggi cun ella. Sam hà capitu chì vulia esse solu, ma a quistione era perchè. Perdue avia agitu più seriu da quandu anu lasciatu a casa in Cologne, è Sam ùn hà micca pensatu chì a partenza brusca di Agatha avia nunda à fà. Avà ùn pudia micca facilmente discutiri cù Nina perchè ùn vulia micca ch'ella si preoccupa di qualcosa chì puderia esse nunda.
    
  Immediatamente dopu u so pranzu tardu, Sam hà sguassatu i bandages. Si ricusò di marchjà intornu à u castellu impannillatu cum'è una mummia è di esse a risa di tutti i stranieri chì passavanu per u museu è i palazzi circundanti. Gratu ch'ellu avia i so lunette di sole cun ellu, puderia almenu ammuccià u statu disgustante di i so ochji. I bianchi attornu à i so irisi eranu rosa scuru, è l'infiammazione avia turnatu i so palpebre marroni. In tuttu u so visu, minuscule taglii spiccavanu rossi brillanti, ma Nina l'hà cunvintu di lascià applicà un pocu di maquillaje nantu à i graffii per fà li menu notevuli.
    
  Ci era ghjustu u tempu per visità u castellu è vede s'ellu pudia truvà ciò chì Werner parlava. Perdue ùn li piacia micca à indovinà, ma sta volta ùn avia micca scelta. Si sò riuniti in a sala di i generali SS è da quì avianu a determinà ciò chì spiccava, se qualcosa inusual li colpiva. C'était le moins qu'ils pouvaient faire avant d'être rattrapés par leurs poursuivants, qui, espérons-le, s'étaient réduits aux deux clones de Rammstein dont ils s'étaient débarrassés. In ogni casu, sò stati mandati da qualchissia, è chì qualcunu hà da mandà più lackeys per piglià u so postu.
    
  À l"entrata in a bella furtizza di forma triangulare, Nina s"arricurdava di a petra ch"era stata custruita in tante volte chì l"edificazioni eranu abbattute, ricustruite, aghjunte è turrate in tuttu u passatu, da u IX seculu in poi. Fermava unu di i castelli più famosi in Germania, è hà amatu soprattuttu a so storia. I trè si sò diretti direttamente à a Torre Nord, sperendu di truvà chì a teoria di Nina era credibile.
    
  Sam pudia à pena vede bè. A so visione hè stata alterata per pudè vede soprattuttu i contorni di l'uggetti, ma altrimenti tuttu era sempre nebulosu. Nina li pigliò u bracciu è u guidò, assicurendu ch'ellu ùn hà micca inciampatu l'innumerevoli scalini di l'edificiu.
    
  "Puderaghju prestu a vostra camera, Sam?" dumandò Perdue. S'hè divertitu chì u ghjurnalistu, chì ùn avia guasi visu, hà sceltu di fà finta ch'ellu puderia sempre fotografà l'internu.
    
  "Se vulete. Ùn possu vede nunda. Hè inutile ancu di pruvà ", si lamentò Sam.
    
  Quand'elli entravanu in a Sala SS Obergruppenführer, a Sala di i Generali SS, Nina s'arrizzò à a vista di u disignu chì era dipintu nantu à u pavimentu di marmura grisgiu.
    
  "Vogliu pudè sputà nantu à questu senza attruverà l'attenzione," Nina ridacchiò.
    
  "In chì?" - dumandò Sam.
    
  "Stu maleditu segnu chì odiu tantu", rispose ella mentre passavanu a rota di u sole verde scuru chì rapprisentava u simbulu di l'Ordine di u Sole Neru.
    
  "Ùn sputa micca, Nina", hà cunsigliatu Sam seccu. Perdue hà guidatu a strada, una volta in un statu di sognu. Pigliò a camera di Sam, piatta u telescopiu trà a so manu è a camera. Utilizendu un spyglass impostatu à IR, scannò i mura per ogni ughjettu ammucciatu à l'internu. In u modu di imaghjini termale, ùn hà trovu nunda, ma i fluttuazioni di a temperatura in a continuità di a muratura quandu hà verificatu e signature di calore.
    
  Mentre a maiò parte di i visitori mostranu interessu in u memoriale di Wewelsburg 1933-1945, situatu in l'antica guardia di SS in u cortile di u castellu, trè culleghi anu cercatu diligentemente qualcosa di speciale. Chì era, ùn sapianu micca, ma cù a cunniscenza di Nina, soprattuttu di l'epica nazista di a storia tedesca, puderia dì quandu qualcosa era fora di locu in ciò chì duvia esse u centru spirituale di a SS.
    
  Sottu à elli era l'infame volta, o gruft, una struttura cum'è una tomba affondata in a fundazione di a torre è chì ricordava e tombe à cupola micenea. À u principiu, Nina hà pensatu chì u misteru puderia esse risoltu da curiosi buchi di drenaje in un circhiu affundatu sottu à u zenith cù una svastica nantu à a cupola, ma hà bisognu à cullà, sicondu i noti di Werner.
    
  "Ùn possu micca aiutà à pensà chì ci hè qualcosa in u bughju", disse à Sam.
    
  "Fighjate, andemu solu finu à u puntu più altu di a Torre Nord è fighjemu un ochju da quì. Ciò chì cercemu ùn hè micca in u castellu, ma fora ", hà suggeritu Sam.
    
  "Perchè dite cusì?" - hà dumandatu.
    
  "Cum'è Perdue hà dettu... Semantica..." si strinse e spalle.
    
  Perdue pareva intrigatu: "Dimmi, caru".
    
  L'ochji di Sam brusgiavanu cum'è u focu di l'infernu trà e so palpebre, ma ùn pudia micca fighjà à Perdue quand'ellu li parlava. Ripusendu u mento nantu à u pettu, superendu u dulore, continuò: "Tuttu in l'ultima parte si riferisce à e cose esterne, cum'è lampi è preghiere ascendenti. A maiò parte di l'imaghjini teologichi o vechji incisioni mostranu a preghiera cum'è u fumu chì si sviluppa da i mura. Pensu veramente chì circhemu una dependenza o una seccione agricula, qualcosa fora di induve i dii anu u focu ", spiegò.
    
  "Bè, i mo dispositi ùn anu micca pussutu detectà alcunu oggettu straneru o anomalie in a torre. Suggeriu di stà cù a teoria di Sam. È megliu fà fà prestu, perchè a bughjura hè ghjunta ", hà cunfirmatu Perdue, trastendu a camera à Nina.
    
  "Va bè, andemu," accunsenu Nina, tirà lentamente a manu di Sam per pudè muvimenti cun ella.
    
  "Ùn sò micca cecu, sapete?" - s'incantò.
    
  "A so, ma questu hè una bona scusa per vultà contru à mè", Nina surrisu.
    
  Eccu di novu ! Sam hà pensatu. Sorrisi, flirting, aiutu gentile. Chì sò i so piani ? Allora hà cuminciatu à dumandassi perchè ella li disse di lascià andà, è perchè li disse chì ùn ci era micca futuru. Ma avà ùn era micca u mumentu propiu per una entrevista nantu à questioni senza impurtanza in una vita induve ogni secondu puderia esse l'ultimu.
    
  Da a piattaforma à a cima di a Torre di u Nordu, Nina fighjulava annantu à l'estensione di bellezza pristina chì circundava Wewelsburg. Al di là di e fila di case pittoresche è pulite chì fighjanu i carrughji è di e diverse sfumature di verde chì circundanu u paese, ùn ci era nunda di più di significatu. Sam s'assittò cù a so spalle contr'à a cima di u muru esternu per prutege l'ochji da u ventu friddu chì soffiava da a cima di u bastione.
    
  Cum'è Nina, Perdue ùn hà vistu nunda inusual.
    
  "Pensu chì avemu ghjuntu à a fine di a strada quì, ragazzi", hà finalmente ammissu. "Avemu pruvatu, ma questu pò esse una sorta di farsa per cunfundà quelli chì ùn sanu micca ciò chì Werner sapia".
    
  "Iè, aghju d'accordu", disse Nina, fighjendu a valle sottu senza pocu di delusione. "È ùn vulia mancu fà. Ma avà mi sentu chì aghju fiascatu ".
    
  "Oh, vai," Sam hà ghjucatu, "sapemu tutti chì ùn pudete micca dispiace per sè stessu, eh?"
    
  " Tace, Sam, " s"écria-t-elle en croisant les bras pour qu"il ne puisse pas se fier à elle pour qu"elle le guide. Cù una risatina arrogante, Sam s'arrizzò è si furzò à gode di a vista, almenu finu à ch'elli partenu. Hà fattu u so caminu quì cun difficultà, per ùn lascià senza vista panoramica solu perchè l'ochji feriti.
    
  "Avemu sempre da capisce quale eranu quelli idioti chì ci anu sparatu Perdue. Scomu chì anu qualcosa à fà cù quella donna Rachel in Halkirk ", hà insistitu Nina.
    
  "Nina?" Sam hà chjamatu da daretu à elli.
    
  "Vai, Nina. Aiuta u poviru tippu prima ch'ellu cade à a so morte, "Pardue ridacchiò à a so evidente indiferenza.
    
  "Nina!" Sam urlò.
    
  "Oh Ghjesù, fighjate a vostra pressione sanguigna, Sam. "Vanu," ella ringhiò è rottò l'ochji à Perdue.
    
  "Nina! Guarda!" Sam cuntinuò. Si tolse i so lunette di sole, ignorendu l'agonia di u ventu raffiatu è a luce dura di u dopu meziornu chì chjappà i so ochji injected di sangue. Ella è Perdue l'anu fiancu mentre fighjava nantu à l'internu, dumandendu ripetutamente: "Ùn u vedi micca? Ùn hè micca?"
    
  "No", risposenu tramindui.
    
  Sam ridia maniacamente è indicò cù una manu ferma chì si moveva da diritta à manca, più vicinu à i mura di u castellu, fermendu à l'estrema manca. "Cumu ùn pudete micca vede questu?"
    
  "Vede chì?" dumandò Nina, ligeramente irritata da a so insistenza, mentre ch'ella ùn pudia ancu capisce ciò ch'ellu indicava. Perdue aggrottò le sopracciglia e si alzò nelle spalle, guardandola.
    
  "Ci hè una seria di linee in tuttu quì", disse Sam, senza fiatu in stupore. "Puderanu esse linee di gradiente invase, o forse vechji cascate di cimentu pensate per furnisce una pusizione elevata nantu à quale custruisce, ma delineanu chjaramente una vasta rete di cunfini circulari largu. Certi finiscinu prestu fora di u perimetru di u castellu, mentre chì altri spariscanu cum'è s'elli s'eranu sfondati in l'erba.
    
  "Aspetta", disse Perdue. Hà stallatu un telescopiu per pudè vede u relief di a superficia di a zona.
    
  "A vostra visione di raghji X?" - dumandò Sam, fighjendu brevemente a figura di Perdue cù a so visione dannata, chì faceva chì tuttu pareva distortu è giallu. "Ehi, punta rapidamente questu versu u pettu di Nina!"
    
  Perdue ridia in voce alta, è tutti dui fighjulavanu a faccia piuttostu piuttostu di u storicu disgraziatu.
    
  "Ùn hè nunda chì i dui ùn avete micca vistu prima, allora smette di schernà," ella scherziò cun fiducia, guadagnendu un sorrisu ligeramente maschile da i dui omi. Ùn hè micca cum'è eranu sorpresi chì Nina hè ghjustu esce è hà fattu quelli rimarche tipicamente imbarazzanti. Avia durmitu cù i dui parechje volte, cusì ùn pudia capisce perchè ùn saria micca adattatu.
    
  Perdue hà pigliatu u so telescopiu è hà cuminciatu induve Sam principia a so fruntiera imaginaria. À u principiu, nunda pareva esse cambiatu, salvu uni pochi di tubi di fognatura sotterranei adiacenti à a prima strada oltre u cunfini. Allora hà vistu.
    
  "O diu!" - expirò. Tandu cuminciò à ride cum'è un pruspetore chì avia ghjustu trovu l'oru.
    
  "Chì! Chì!" Nina gridò di eccitazione. Elle courut vers Perdue et s'arrêta contre lui pour bloquer l'appareil, mais il en savait mieux et la tenait à distance pendant qu'il examinait les points restants où l'amas de structures souterraines s'agrégeait et se tordait.
    
  "Senti, Nina", hà dettu infine, "Puderaghju esse sbagliatu, ma pare chì e strutture sotterranee sò ghjustu sottu à noi".
    
  Pigliò u telescopiu, quantunque dilicatu, è l'hà purtatu à l'ochju. Cum'è un ologramma debole, tuttu u sottu terra scintillava ligeramente cum'è l'ultrasound chì emanava da u puntu laser creava un sonogramma da un materiale invisibile. L'ochji di Nina s'allargavanu di maraviglia.
    
  "Grande travagliu, Mr. Cleve", Pardue hà felicitatu Sam per l'apertura di una reta maravigliosa. "E à l'ochju nudu, micca menu!"
    
  "Iè, hè una bona cosa chì mi sparanu è guasgi sò diventati cechi, eh?" Sam riria, sbattendu à Perdue nantu à u bracciu.
    
  "Sam, questu ùn hè micca divertente", disse Nina da u so puntu di vista, sempre scuntendu a lunghezza è a larghezza di ciò chì pareva esse una necropoli di leviathan chì si trovava in dorme sottu Wewelsburg.
    
  "U mo difettu. Divertente se dicu cusì ", rispose Sam, ora cuntentu di ellu stessu per salvà u ghjornu.
    
  "Nina, pudete vede induve partenu, u più luntanu da u castellu, sicuru. Averemu da sneak in da un puntu chì ùn hè micca guardatu da e camere di sicurezza ", Perdue hà dumandatu.
    
  "Aspetta," murmurò, seguitendu a linea unica chì attraversava tutta a reta. "Si ferma sottu à a cisterna ghjustu à l'internu di u primu cortile. Ci deve esse un trattuttu quì chì pudemu falà. "
    
  "Va bè!" - esclamò Perdue. "Hè quì avemu da principià a ricerca speleologica. Andemu à fà una siesta per pudè ghjunghje quì prima di l'alba. Devu sapè ciò chì Wewelsburg tene segretu da u mondu mudernu.
    
  Nina annuì d'accordu, "E per ciò chì vale a pena di tumbà."
    
    
  Capitulu 28
    
    
  Miss Maisie hà finitu a cena elaborata ch'ella avia preparatu da duie ore. Parte di u so travagliu in u duminiu era di utilizà e so qualificazioni cum'è chef certificatu à ogni manghjà. Avà chì a padrona era alluntanata, ci era un picculu staffu di servitori in a casa, ma era sempre aspittatu di fà i so duveri à u più pienu cum'è u capu di a casa. U cumpurtamentu di l'attuale occupante di a casa bassa adiacente à a residenza principale irritava à Maisie senza fine, ma duvia sempre stà cum'è prufessiunali. Ella odiava d'avè da serve l'ingrata strega chì era temporaneamente residente quì, ancu s'è u so patronu avia fattu chjaru chì u so invitatu stà indefinitu per avà.
    
  L'invitatu era una donna rude cù più chè abbastanza cunfidenza per riempia una barca di rè, è i so abitudini alimentari eranu cusì inusual è esigenti cum'è s'aspittava. Vegana à u principiu, hà ricusatu di manghjà i piatti di vitelli o i pasticci chì Maisie preparava cù cura, preferendu insalata verde è tofu. In tutti i so anni, a cuoca di cinquant'anni ùn avia mai scontru un ingredientu cusì cumunu è completamente stupidu, è ùn hà micca nascostu a so disappruvazioni. À u so orrore, l'invitatu ch'ella serviva hà dettu a so chjamata insubordinazione à u so patronu, è Maisie hà ricivutu prestu un rimproveru, ancu s'ellu era amichevule, da u patrone.
    
  Quand'ella s'hè infine chjappata di a cucina vegana, u pappagallou per quale ella cucinò hà avutu l'audacia di dì chì u veganismu ùn era più ciò ch'ella vulia è ch'ella vulia bistecca rara è risu basmati. Maisie era furiosa per l'inconveniente innecessariu di avè da spende u so budgetu di a famiglia in i prudutti vegani caru chì stavanu avà buttati in u almacenamentu perchè un cunsumadore esigenti era diventatu un predatore. Ancu i dessert eranu ghjudicati duramente, ùn importa micca quantu diliziosi eranu. Maisie era unu di i principali panettieri di Scozia è ancu publicatu trè di i so libri di cucina nantu à i dessert è e conserve à i so quaranta anni, cusì vede u so invitatu rifiutà u so megliu travagliu l'hà fattu mentalmente ghjunghje à buttigli di spezie più tossichi.
    
  A so invitata era una donna impressiunanti, amica di u patrone, secondu ciò ch"ella avia statu dettu, ma li era stata data struzzioni specifiche per ùn permette à Miss Mirele di lascià à ogni costu l"alloghju chì li furnia. Maisie sapia chì a zitella condescending ùn era micca quì per scelta, è ch'ella era implicata in un misteru puliticu glubale, l'ambiguità di u quale era necessariu per impediscenu à u mondu di cascà in qualchì tipu di catastrofa chì a Siconda Guerra Munniali avia causatu l'ultima. A donna di casa hà suppurtatu l'abusi verbali di u so invitatu è a crudeltà di u ghjovanu solu per serve u so patronu, ma altrimenti avissi fattu un pocu travagliu di a donna testaruda in a so cura.
    
  Quasi trè mesi sò passati da ch'ella hè stata purtata à Thurso.
    
  Maisie era abituata à ùn interrogà micca u so patronu perchè l'adorava è ellu avia sempre una bona ragione per ogni dumanda strana chì li facia. Hà travagliatu per Dave Perdue per a maiò parte di l'ultimi dui decennii, tenendu diverse pusizioni in i so trè stati, finu à ch'ella hè stata data sta rispunsabilità. Ogni sera, dopu chì a Sra Mirela avia cullatu i piatti di cena è hà stallatu perimetri di sicurità, Maisie hè stata urdinata per chjamà u so patronu è lascià un missaghju chì u cane era statu alimentatu.
    
  Ella ùn hà mai dumandatu perchè, nè u so interessu hè statu abbastanza per fà. Quasi robotica in a so devozione, Miss Maisie hà fattu solu ciò chì li dicia per u prezzu ghjustu, è u Signore Perdue hà pagatu assai bè.
    
  I so ochji s'avvicinò à l'orologio di a cucina nantu à u muru ghjustu sopra à a porta di daretu chì portava in a casa d'ospiti. Stu locu era chjamatu una casa d'ospiti solu in modu amichevule, per a fine di mantene l'apparenza. En vérité, il ne s'agissait que d'une cellule de détention à cinq étoiles dotée de presque toutes les commodités que son occupant profiterait si elle était libre. Di sicuru, ùn era micca permessu di i dispositi di cumunicazione, è l'edifiziu era abilmente equipatu cù scramblers di satelliti è di signali chì duveranu settimane per penetrà ancu cù l'equipaggiu più sofisticatu è sfruttamenti di pirate senza rivali.
    
  Un altru ostaculu chì l'ospiti hà affruntatu era e limitazioni fisiche di a casa d'ospiti.
    
  I muri invisibili è insonori sò stati rivestiti di sensori termali chì monitoranu constantemente a temperatura di u corpu umanu in l'internu per assicurà a notificazione immediata di qualsiasi violazione.
    
  Fora di l'intera casa d'ospiti, l'attrezzamentu principalu basatu in specchiu utilizzava un sleight secularu di a manu utilizatu da l'illusionisti di l'epica passata, un ingannu sorprendentemente simplice è convenientu. Questu hà fattu u locu invisibule senza inspezione stretta o un ochju furmatu, per ùn dì micca u cavu chì hà causatu durante i timpeste. A maiò parte di a pruprietà hè stata cuncepita per divià l'attenzione indesiderata è cuntene ciò chì era destinatu à stà intrappulatu.
    
  Pocu prima di 20 ore, Maisie hà imballatu a cena per l'invitati da esse consegnati.
    
  A notte era fresca è u ventu capricciusu mentre passava sottu à i pini alti è i vasti ferni di u giardinu di roccia chì si stendevanu nantu à u caminu cum'è i diti di un giganti. Tuttu nantu à a pruprietà I luci di a sera illuminavanu i camini è e piante cum'è a luce stellare terrestre, è Maisie pudia vede chjaramente induve andava. Fendu u primu codice per a porta esterna, hà intrutu è chjusu daretu à ella. A casa d'ospiti, assai simili à u trattu di un sottumarinu, cuntene dui passaggi: una porta esterna è una ausiliaria per entra in u bastimentu.
    
  Entrée dans la seconde pièce, Maisie l'a trouvée mortellement tranquille.
    
  Normalmente a TV era accesa, cunnessa da a casa principale, è tutte e luci chì eranu accese è spente da u cuntrollu di u putere principale di a casa sò stati spenti. Un crepusculu terribili cascò nantu à i mobili, è u silenziu regnava in e stanze, mancu u muvimentu di l'aria da i ventilatori si sentia.
    
  "U vostru cena, signora", disse Maisie chjaramente, cum'è s'ellu ùn ci era micca deviazioni da a norma. Era prudente di e circustanze strane, ma ùn era micca surprisa.
    
  L'invitatu l'avia minacciata parechje volte prima è li hà prumessu una morte dolorosa inevitabbile, ma una parte di a manera di a donna di a casa era di lascià e cose scorri è ignurà e minacce viote chì venenu da mozzate disgraziate cum'è Miss Mirela.
    
  Di sicuru, Maisie ùn avia micca idea chì Mirela, u so invitatu maleducatu, era statu u capu di una di l'urganisazioni più temuti in u mondu per l'ultimi dui decennii è puderia fà tuttu ciò chì prumesse à i so nemichi. Incunnisciutu à Maisie, Mirela era Renata di l'Ordine di u Sole Neru, attualmente un ostagiu di Dave Perdue, chì avia da esse utilizatu cum'è moneta di negociazione contr'à u cunsigliu quandu u tempu ghjunse. Perdue sapia chì ammuccià Renata da u cunsigliu li daria un tempu preziosu per formà una putente alleanza cù a Brigata Renegade, nemichi di u Sole Neru. U Cunsigliu hà pruvatu à sbattà, ma mentre era luntanu, u Sole Neru ùn pudia rimpiazzà ella è cusì spressione e so intenzioni.
    
  "Signora, allora lasceraghju a vostra cena nantu à a tavula di pranzu", hà annunziatu Maisie, chì ùn vulia micca chì l'ambienti alieni a disturbassi.
    
  Quandu si vultò per lascià, un occupante intimidante a salutò da a porta.
    
  "Pensu chì duvemu cena inseme sta sera, ùn site micca d'accordu?" A voce d'acciaio di Mirela insistia.
    
  Maisie pensò per un mumentu à u periculu chì Mirela poneva, è, ùn essendu micca unu di sottovalutà i persone innately senza cori, ella accunsenu solu : "Certu, madame. Ma aghju guadagnatu solu abbastanza per unu ".
    
  "Oh, ùn ci hè nunda di preoccupari," Mirela surrisu, gesticulendu cù nonchalance mentre i so ochji scintillavanu cum'è un cobra. "Pudete manghjà. Ti tengu cumpagnia. Avete purtatu u vinu ?
    
  "Di sicuru, signora. Un modestu vinu dolce chì accompagna i pasticcini di Cornovaglia chì aghju preparatu apposta per voi ", rispose Maisie ubbidiente.
    
  Ma Mirela puderia dì chì l'apparente mancanza di preoccupazione di a guardiana cunfinava à u patronismu; u trigger più fastidiosu chì hà causatu l'ostilità irragionevule da Mirela. Dopu à tanti anni à u capu di u cultu più terribili di i maniachi nazisti, ùn avissi mai tollerà l'insubordinazione.
    
  "Chì sò i codici per e porte?" - dumandò francamente, cacciendu da daretu à ella una longa cortina, fatta in forma di una spezia di lancia.
    
  "Oh, questu duverebbe esse cunnisciutu solu da u persunale è i servitori, signora. Sò sicuru chì avete capitu ", spiegò Maisie. Tuttavia, ùn ci era assolutamente micca paura in a so voce, è i so ochji scontranu direttamente quelli di Mirela. Mirela mettia u puntu à a gola di Maisie, sperendu secretamente chì a donna di casa li dassi una ragione per attaccà. U tagliu affilatu hà lasciatu una dent in a pelle di a cameriera è l'hà perforatu solu per creà una bella goccia di sangue nantu à a superficia.
    
  "Sarete sàviu di mette ste armi, signora," Maisie di colpu cunsigliò cù una voce chì ùn era quasi micca a soia. E so parolle spuntavanu cun un accentu forte in un tonu chì era assai più prufondu ch'è u so solitu carillon allegru. Mirela ùn pudia micca crede à a so impudenza è ghjittassi a testa in daretu à ridendu. Ovviamente, a cameriera ordinaria ùn avia micca idea di quale si trattava, è per aggravà e cose, Mirela hà culpitu à Maisie in faccia cù una barra flexible d'aluminiu. Questu hà lasciatu un segnu ardente nantu à a faccia di a cameriera mentre si ricuperava da u colpu.
    
  "Saresti sàgiu di dimmi ciò chì dumandu prima di sbarazzarsi di voi", Mirela sbignò mentre lanciava un'altra frusta à i ghjinochje di Maisie, chì fece gridà a cameriera d'agonia. "Avà!"
    
  A cameriera piangeva, intarrandu a faccia in i so ghjinochji.
    
  "È pudete lamentà quant'è vulete!" Mirela ringhiò, tenendu a so arma pronta à chjappà u craniu di a donna. "Comu sapete, stu nidu accogliente hè insonorizatu."
    
  Maisie alzò a vista, i so grandi ochji turchini ùn mostravanu nè tolleranza nè ubbidienza. E so labbre s'arricciavanu in daretu, palesendu i so denti, è cù un rimbombu impuru chì spuntava da a prufundità di u so ventre, si saltava.
    
  Mirela ùn hà micca avutu u tempu di sbattà l'arma prima chì Maisie si rumpisse l'ancchju cù un pudore pudente à a tibia di Mirela. Ella abbandunò l'arma mentre cascava mentre a so gamba pulsava in un dolore atroce. Mirela lanciò un flussu di minacce odiosa à traversu i so urla rauche, u dolore è a rabbia in guerra in ella.
    
  Ciò chì Mirela, à u turnu, ùn sapia micca era chì Maisie hè stata reclutata à Thurso micca per e so cumpetenze culinarie, ma per a so efficacità di cummattimentu qualificata. In l'eventuali di una scuperta, hè stata incaricata di sbattà cù u più preghjudiziu è di sfruttà pienamente a so furmazione cum'è operativa di l'ala Ranger di l'Armata Irlandese, o Fian óglach. Dapoi a so entrata in a sucità civile, Maisie McFadden era stata dispunibule per l'affittu cum'è guardianu di sicurità persunale, chì hè induve Dave Perdue hà dumandatu i so servizii.
    
  "Urla quant'è vo vulete, Miss Mirela," a voce prufonda di Maisie risuonò annantu à u so nemicu chì si torce, "Mi pare assai calmante. È sta sera farai assai pocu di quessa, vi assicuru.
    
    
  Capitulu 29
    
    
  Dui ore prima di l'alba, Nina, Sam è Perdue marchjavanu l'ultimi trè blocchi in una strada residenziale per ùn tradisce nimu cù a so prisenza. Avianu parcheggiatu a so vittura à una bona distanza, à mezu à una quantità di vitture parcheggiate in carrughju per a notte, cusì era abbastanza discretu. Aduprendu una tuta è una corda, trè culleghi sò cullati nantu à a fence di l'ultima casa in a strada. Nina alzò l'ochji da induve era sbarcata è fighjulava a siluette intimidante di una fortezza antica massiccia nantu à a muntagna.
    
  Wewelsburg.
    
  Guidò in silenziu u paese, osservendu cù a saviezza di i seculi l'ànima di i so abitanti. Si dumandava se u castellu sapia ch"elli eranu quì, è cun un pocu di imaginazione si dumandava s"ellu li permetterà di profanà i so sicreti sotterranei.
    
  "Vai, Nina", hà intesu bisbiglià Perdue. Cù l'aiutu di Sam, hà apertu una grande tappa di ferru quadrata chì si trovava in u cantonu più luntanu di u patiu. Eranu assai vicinu à una casa tranquilla è scura è anu pruvatu à spustà in silenziu. Per furtuna, u coperchiu era soprattuttu ingrossu di erbaccia è erba alta, chì li permettenu di scorri in silenziu à traversu u spessore circundante quandu l'anu apertu.
    
  I trè stavanu intornu à una bocca nera spalancata in l'erba, più piatta da a bughjura. Ancu u lampu di strada ùn hà micca illuminatu u so supportu, è era risicatu di arrampicà in u pirtusu senza cascà è ferite sottu. Una volta sottu à u bordu, Perdue accende a so linterna per inspeccionà u pirtusore di drenaje è a cundizione di a pipa sottu.
    
  "Oh. Diu, ùn possu micca crede ch'e aghju fattu questu di novu, "Nina gemì sottu u so fiatu, u so corpu tensu di claustrofobia. Dopu à scontri strenuanti cù i portelli sottumarini è parechji altri lochi inaccessibili, hà prumessu di ùn mai più sottumette à qualcosa cusì - ma quì hè quì.
    
  "Ùn vi preoccupate", a rassicurò Sam, accarezzandu a so manu, "Sò ghjustu daretu à tè. Inoltre, per quantu possu vede, hè un tunnel assai largu ".
    
  "Grazie, Sam", disse senza speranza. "Ùn m'importa micca quantu hè largu. Hè sempre un tunnel".
    
  A faccia di Perdue sguardò fora di u pirtusu neru, "Nina".
    
  "Va bè, va bè", sospirò è, fighjendu un ultimu sguardu à u castellu colossale, falava in l'infernu spalancu chì l'aspettava. L'oscurità era un muru di materiale di cundanna dolce attornu à Nina, è ci voleva ogni onza di curagiu per ùn scoppia più. A so sola cunsulazione era ch'ella era accumpagnata da dui omi assai capaci è assai attenti chì farianu tuttu per prutege.
    
  Da l'altra parte di a strada, ammucciatu daretu à l'arbureti spessi di una cresta disgraziata è u so fugliu salvaticu, un paru d'occhi d'acqua fighjulavanu u trio mentre si calavanu sott'à l'orlu d'un toccu daretu à a cisterna esterna di a casa.
    
  Passendu à l'ankle-deep in u fangu di u tubu di drenaggiu, cun cura strisciavanu versu a griglia di ferru rusty chì separava a pipa da a più grande reta di canali di fognatura. Nina grogna di dispiacere mentre passava prima per u portale scivoloso, è Sam è Perdue anu paura di u so turnu. Una volta chì tutti i trè sò finiti, rimpiazzavanu a maglia. Perdue hà apertu a so piccula tableta flip-out, è cù un colpu di i so diti allungati, u gadget hà sviluppatu à a dimensione di un libru di riferimentu. Pigliò sin'à trè ingressi di tuneli separati per sincronizà cù i dati prima inseriti di a struttura sotterranea per truvà l'apertura ghjustu, una pipa chì li daria accessu à a riva di a struttura oculta.
    
  Fora, u ventu ulullava cum'è un avvistu ominoso, imitandu i lamenti di l'ànime perse chì passavanu per e strette crepe di u cupertu di u trattu, è l'aria chì passava per i diversi canali intornu à elli li dava un soffiu bruttu. Era assai più fretu à l'internu di u tunnel chè à a superficia, è marchjendu attraversu l'acqua brutta è ghiacciata ùn hà solu peghju a sensazione.
    
  "Tunel à l'extrême droite", Perdue hà annunziatu mentre e linee brillanti di a so tableta currispondenu à e misure chì avia arregistratu.
    
  "Allora andemu in l'incunnisciutu", hà aghjustatu Sam, ricevendu un ingrata cennu da Nina. Tuttavia, ùn vulia micca chì e so parolle sonavanu cusì scure è si strinse solu à a so reazione.
    
  Dopu à marchjà uni pochi metri, Sam pigliò un pezzu di gessa da a so sacchetta è marcò u muru induve eranu intruti. U graffiatu fece spaventà Perdue è Nina, è si vultonu.
    
  "In casu..." Sam hà cuminciatu à spiegà.
    
  "In quantu?" bisbigliò Nina.
    
  "In casu Purdue perde a so tecnulugia. Ùn sapete mai. Sò sempre parziale à e tradizioni di a scola antica. Di solitu pò sustene a radiazione elettromagnetica o batterie morte ", disse Sam.
    
  "A mo tableta ùn funziona micca cù pile, Sam", li ricurdò Perdue è cuntinuò à traversu u corridore ristrettu davanti.
    
  "Ùn sò micca sapè s'ellu possu fà questu," disse Nina è si firmò in a so pista, temendu un tunnel più chjucu davanti.
    
  "Di sicuru chì pudete," bisbigliò Sam. "Venite, pigliate a mo manu".
    
  "Sò riluttante à accende una torcia quì finu à chì simu sicuri chì simu fora di a portata di sta casa", li disse Perdue.
    
  "Va bè", Sam hà rispostu, "Aghju Nina".
    
  Sottu à i so bracce, appughjatu contru à u so corpu duv"ellu teneva vicinu à Nina, sentia u so corpu tremulu. Sapia chì ùn era micca u fretu chì l'hà spavintatu. Tuttu ciò ch'ellu pudia fà era tenala strettamente à ellu è accarezza u so bracciu cù u so pollice per calmà mentre caminavanu à traversu a seccione cù u tettu più bassu. Perdue era ingaghjatu in cartografia è fighjulendu ogni so mossa, mentre chì Sam duvia manuvra u corpu di Nina incunificata cù u so propiu in a gola di a reta scunnisciuta chì avà l'avia inghjustu. Nant'à u so collu, Nina sintia u toccu ghiacciatu di u muvimentu di l'aria sotterranea, è da luntanu pudia vede l'acqua goccia da i fognari sopra à e cascate di l'acqua di fognaria.
    
  "Andemu", disse Perdue di colpu. Il trouva ce qui semblait être une trappe au-dessus d'eux, un portail en fer forgé fixé dans du ciment qui était conçu avec des courbes et des volutes ornées. Il ne s'agissait certainement pas d'une entrée de service comme l'écoutille et les gouttières. Apparentemente per una certa ragione era una struttura decoru, forse chì indicava chì era l'entrata à un'altra struttura sotterranea piuttostu cà un'altra grata. Era un discu piatta tonda in a forma di una svastica cumplessa, forgiata da ferru neru è bronzu. L'armi torciati di u simbulu è i bordi di a porta sò stati oculati cù cura sottu l'usura di i seculi. L'alga verde curata è a ruggine erosiva avianu assicuratu fermamente u discu à u tettu circundante, facendu quasi impussibile di apre. In fatti, era assicuratu fermamente, immobile, da a manu.
    
  "Sapiu chì era una mala idea", hà cantatu Nina da daretu à Perdue. "Sapiu chì avia da scappà dopu avè trovu u ghjurnale".
    
  Parlava da sè stessu, ma Sam sapia chì era per l'intensità di a so paura di l'ambienti in quale era in un semi-statu di panicu. Bisbigliò: "Imagina ciò chì avemu da truvà, Nina. Immaginate ciò chì Werner hà passatu per ammuccià questu da Himmler è i so animali. Deve esse qualcosa veramente speciale, ricordate? Paria à Sam chì circava di cunvince u zitellu à manghjà i so ligumi, ma ci era una certa motivazione in e so parolle per u petite storicu, chì era petrificatu à lacrime in i so braccia. Finalmente hà decisu di andà più in là cun ellu.
    
  Dopu à parechji tentativi di Perdue per alluntanassi u bulbulu da u colpu fracassatu, guardò in daretu à Sam è li dumandò di verificà a so torcia manuale chì avia messu in u saccu ziplock. Nina s'attaccava à Sam, a paura chì a bughjura u cunsumu s'ellu u lasciava andà. L'unica fonte di luce ch'elli pudianu aduprà era una linterna LED dim, è in a bughjura infinita era scura cum'è una candela in una caverna.
    
  "Purdue, pensu chì duvete ancu brusgià u cappio. Je doute qu'il tournera encore après toutes ces années ", conseilla Sam Perdue, qui acquiesça d'un signe d'accord alors qu'il allumait le petit fer à couper. Nina cuntinuò à guardà intornu mentre scintille illuminavanu i vechji muri di cimentu sporchi di i canali enormi è un bacinu aranciu chì diventava più luminosu di tantu in tantu. U pensamentu di ciò ch'ella puderia vede in unu di quelli mumenti luminosi hà spaventatu a merda di Nina. Quale sapia ciò chì puderia esse ammucciatu in u locu umitu è scuru chì si stendeva per parechji ettari sottu terra ?
    
  Pocu dopu, a porta hè stata strappata da e so cerniere calde è sfracicata da i so lati, esigendu chì i dui omi sopportanu u so pesu à a terra. Cù assai rumori è grugniti, abbassanu cun cura a porta per mantene u silenziu circundante, in casu chì u rumore puderia attirà l'attenzione di qualcunu chì ghjunghje à a porta d'ore.
    
  Un à unu si sò ascenduti in u spaziu scuru sopra, un locu chì subitu hà pigliatu un sensu è un odore sfarente. Sam hà marcatu di novu u muru mentre aspittàvanu chì Perdue truvassi una strada nantu à a so piccula tableta. Un inseme cumplessu di linii apparsu nantu à u screnu, facendu difficiuli di distingue i tunnel più alti da quelli ligeramente più bassi. Perdue suspirò. Ùn era micca u tipu di persu o di fà sbagli, micca di solitu, ma avia da ammette ch'ellu era incertu di i so passi successivi.
    
  " Accendi a torcia, Perdue. Per piacè. Per piacè," bisbigliò Nina in a bughjura morta. Ùn ci era micca sonu à tuttu - nè gocce, nè acqua, nè muvimentu di u ventu per dà à u locu un pocu di vita. Nina sintia u so core stringhjendu in u so pettu. Induve stavanu avà, c'era un odore terribile di fili ardenti è di polvera cù ogni parolla ch'ella parlava, fusionatu in un murmuriu laconicu. Ricurdava à Nina un cercu ; un cercuettu assai chjucu, cunfinatu senza spaziu per muvimenti o respira. À pocu à pocu un attaccu di panicu l'hà sbulicatu.
    
  "Purdue!" Sam insistia. "Flash. Nina ùn face micca bè cù questu ambiente. Inoltre, avemu bisognu di vede induve andemu ".
    
  "O mio Diu, Nina. Di sicuru. Mi dispiace tantu, "Perdue si scusò mentre ghjunghjeva per una flare.
    
  "Stu locu pare cusì chjucu!" Nina ansimò, cadendu in ghjinochji. "Sentu i muri nantu à u mo corpu! Oh dolce Ghjesù, aghju da more quì sottu. Sam, aiuta per piacè! " I so suspiri si sò trasformati in una respirazione rapida in a bughjura penta.
    
  À u so grande sollievu, u crack di u lampu hà causatu una luce accecante, è si sentia i so pulmoni allargate cù u respiru prufondu chì hà pigliatu. Tutti i trè strigghianu l'ochji à a luce luminosa subitane, aspittendu chì a so visione s'adatta. Prima chì Nina pudassi tastà l'ironia di a dimensione di u locu, hà intesu à Perdue dì: "Santa Mamma di Diu!"
    
  "Sembra una nave spaziale!" Sam intervenne, a so mascella aperta aperta per stupore.
    
  Se Nina pensava chì l'idea di un spaziu ristrettu intornu à ella era inquietante, avà avia ragiò di ricunsiderà. A struttura di leviathan in cui si trovavanu avia una qualità terrificante, in un locu trà un mondu sottumessu di intimidazione silenziosa è simplicità grottesca. Larghe archi sopra emergevano da muri grigi appiattiti che sbocciavano in pavimento invece di collegarsi perpendicolarmente a lui.
    
  "Ascolta", disse Perdue entusiasta è alzò l'indexu mentre i so ochji scannavanu u tettu.
    
  "Niente", hà dettu Nina.
    
  "Innò. Forse nunda in u sensu di un rumore specificu, ma ascolta ... ci hè un ronziu constante in questu locu ", disse Perdue.
    
  Sam annuì. Hà intesu ancu. Era cum'è chì u tunnel era vivu cù una vibrazione quasi imperceptible. De part et d'autre, la grande salle s'évanouit dans l'obscurité qu'ils n'avaient pas encore illuminée.
    
  "Mi dà la pelle d'oca", disse Nina, premendu e mani strette à u so pettu.
    
  "Ci hè dui di noi, senza dubbitu," Perdue surrisu, "eppuru ùn pudemu micca impedisce di ammirallu".
    
  "Iè", Sam accunsentì, cacciendu a so camera. Ùn ci era micca caratteristiche notevuli per catturà in a fotografia, ma a grandezza è a liscia di u tubu era un miraculu in sè stessu.
    
  "Cumu anu custruitu stu locu?" Nina hà pensatu à voce alta.
    
  Hè ovvi chì questu deve esse statu custruitu durante l'occupazione di Himmler di Wewelsburg, ma ùn ci hè mai statu menzione di questu, è certamenti nisuna disegnu di u castellu hà mai citatu l' esistenza di tali strutture. A grandezza, risultò, esigeva una capacità d'ingegneria considerableu da parte di i custruttori, mentre chì u mondu superiore apparentemente ùn hà mai avvistu i scavi sottu.
    
  "Aghju scumessa chì anu utilizatu prigiuneri di u campu di cuncentrazione per custruisce stu locu", hà dettu Sam, pigliendu un altru colpu, cumpresa Nina in u quadru per trasmette cumplettamente a dimensione di u tunnel in relazione à ella. "In fattu, hè guasi cum'è se li possu sempre sente quì".
    
    
  Capitulu 30
    
    
  Perdue hà pensatu chì duveranu seguità e linee nantu à u so segnu, chì avà hà puntatu à u livante, utilizendu u tunnel in quale eranu. Nantu à u picculu schermu, u castellu era marcatu cù un puntu rossu, è da quì, cum'è una ragna gigante, un vastu sistema di tunnelli ramificati principarmenti à trè direzzione cardinali.
    
  "Pensu chì hè rimarchevule chì dopu à tuttu stu tempu ùn ci hè basicamente micca detriti o erosione in questi canali", hà nutatu Sam mentre seguitava Perdue in a bughjura.
    
  "Sò d'accordu. Mi rende assai scomodu di pensà chì stu locu ferma viotu, è ancu ùn ci hè traccia di ciò chì hè accadutu quì duranti a guerra ", accunsenu Nina, i so grandi ochji marroni chì notavanu ogni dettagliu di i muri è a so fusione arrotondata cù u pianu.
    
  "Chì hè quellu sonu?" Dumandò Sam di novu, irritatu da u so ronzio constante, cusì affucatu chì quasi diventava parte di u silenziu in u tunnel scuru.
    
  "Mi ricorda qualcosa cum'è una turbina", disse Perdue, aggrottando le sopracciglia à l'uggettu stranu chì apparsu uni pochi metri davanti à u so diagramma. Si firmò.
    
  "Chì ghjè stu?" Nina dumandò cun un pizzicu di panicu in a so voce.
    
  Perdue cuntinueghja à un ritmu più lentu, attentu à un oggettu quadratu chì ùn pudia identificà da a so forma sketchy.
    
  "Resta quì", bisbigliò.
    
  "Nessun cazzo," disse Nina è pigliò di novu u bracciu di Sam. "Ùn mi lasciarete micca in u bughju".
    
  Sam surrisu. Ci si sentia bè à sente cusì utile à Nina di novu, è hà piaciutu u so toccu constante.
    
  "Turbine?" Ripetì Sam cun un cennu penseru. Questu averebbe sensu s'ellu sta rete di tunnel era veramente aduprata da i Nazis. Questu seria un modu più sicretu di generà l'electricità mentre chì u mondu citatu ùn era micca sguardu à a so esistenza.
    
  Da l'ombra davanti, Sam è Nina anu intesu u rapportu eccitatu di Perdue: "Ah! Sembra un generatore!"
    
  "Grazie à Diu," Nina suspirò, "Ùn sò micca sapè quantu tempu puderia marchjà in questa bughjura pesta."
    
  "Da quandu avete paura di u bughju?" Sam li dumandò.
    
  "Ùn sò micca cusì. Ma esse in un hangar sotterraneo senza apertura è spaventosa senza luce per vede u nostru circondu hè un pocu inquietante, ùn pensate micca? "- spiegò ella.
    
  "Iè, possu capisce chì."
    
  U lampu s'hè spentu troppu prestu, è a bughjura chì cresce lentamente li avvolse cum'è un mantellu.
    
  "Sam", disse Perdue.
    
  "Sulla", rispose Sam è squattò per piglià un'altra flare da u so saccu.
    
  Ci era un sonu tintinnante in u bughju mentre Perdue fiddled cù a macchina polverosa.
    
  "Questu ùn hè micca u vostru generatore ordinariu. Sò sicuru chì hè un tipu di cuncepimentu pensatu per diverse funzioni, ma quale ùn aghju micca idea ", disse Perdue.
    
  Sam allumò un'altra torcia, ma ùn vide micca alcuna figura in muvimentu in a distanza chì s'avvicinava in u tunnel daretu à elli. Nina squattò accantu à Perdue per inspeccionà a vittura cuperta di ragnatela. Pusatu in un cornice di metallu durable, hà ricurdatu à Nina di una vechja lavatrice. Il y avait des boutons épais à l'avant, chacun avec quatre réglages, mais les lettres s'étaient évanouies, donc il n'y avait aucun moyen de dire ce qu'ils devaient définir.
    
  I longhi diti addestrati di Perdue sbattevanu cù qualchì filu nantu à u spinu.
    
  "Stai attentu, Perdue", urgeu Nina.
    
  "Ùn vi preoccupate, caru", hà surrisu. "In ogni casu, sò toccu da a vostra preoccupazione. Grazie."
    
  "Ùn siate micca troppu cunfidenti. Aghju più ch'è abbastanza per trattà cun questu locu avà ", sbattì ella, battendu u so bracciu, chì u fece ridere.
    
  Sam ùn pudia sà di si senti à l'aise. Cum'è un ghjurnalistu di fama mundiale, era statu in certi di i lochi più periculosi è hà scontru cù alcune di e persone è i lochi più viziosi in u mondu prima, ma hà avutu à ricunnosce chì era passatu assai tempu ch'ellu ùn si sentia cusì instabili. da una atmosfera. Si Sam era una persona superstitiosa, probabilmente imagineria chì i tunnel sò infestati.
    
  Un scontru forte è una piovana di scintille venenu da a vittura, seguita prima da un ritmu travagliatu è inconsistente. Nina è Perdue si sò alluntanati da a vita brusca di a cosa è anu intesu chì u mutore piglia pocu à pocu a velocità, turnendu in una rotazione stabile.
    
  "Hè inattivu cum'è un trattore", hà dettu Nina, senza indirizzà nimu in particulare. U sonu li ramintò a so zitiddina, quandu si svegliava prima di l'alba à u sonu di u trattore di u missiavu chì s'avviava. Era un ricordu abbastanza piacevule quì, in una casa straniera abbandunata di fantasmi è di a storia nazista.
    
  Una per una, i magri lampi di muru si sò accesi. I so coperchi di plastica dura cuntenenu insetti morti è polveri per anni, riducendu significativamente l'illuminazione di i lampadini in l'internu. Hè stata surprisa chì u filatu sottile era sempre funziunale, ma cum'è s'aspittava, a luce era debbule à u megliu.
    
  "Bè, almenu pudemu vede induve andemu", disse Nina, fighjendu in daretu à u trattu apparentemente infinitu di tunnel chì girava ligeramente à a manca uni pochi metri più avanti. Per una raghjone strana, stu sviluppu hà datu à Sam un cattivu sintimu, ma l'hà tenutu per ellu stessu. Sembra chì ùn pudia micca scuzzulate stu sintimu di presentimentu - è per una bona ragione.
    
  Daretu à elli, in u passaghju pocu illuminatu di u mondu sotterraneu in quale si trovanu, cinque picculi ombre si movevanu in a bughjura, cum"elli avianu prima quandu Nina ùn l"avia micca avvistatu.
    
  "Andemu à vede ciò chì ci hè da l'altra parte", suggerì Perdue, camminendu cù un saccu ziplock in spalla. Nina attirò Sam cun ella, è marchjavanu in silenziu è curiosità, solu u ronziu bassu di a turbina è u sonu di i so passi chì eccu in u vastu spaziu si sentia.
    
  "Purdue, avemu bisognu di fà questu rapidamente. Cumu l'aghju ricurdatu ieri, Sam è eiu duvemu vultà prestu in Mongolia ", hà insistitu Nina. Rinunciò à pruvà à sapè induve Renata era, ma spera di vultà in Berna cun un pocu cunsulazione, tuttu ciò ch'ella pudia fà per rassicurallu di a so fideltà. Sam confia à Nina la tâche de sonder Perdue pour savoir où se trouvait Renata parce qu'elle était plus en sa faveur que Sam.
    
  "A so, a mo cara Nina. E capiremu questu quandu avemu capitu ciò chì Erno sapia è perchè ci hà mandatu à Wewelsburg, di tutti i lochi. Prumessu chì possu trattà questu, ma per avà aiutami solu à truvà stu sicretu sfuggente ", Perdue l'assicurò. Ùn hà mai guardatu à Sam quandu hà prumessu u so aiutu. "Sò ciò chì volenu. Sò perchè t'hanu mandatu quì ".
    
  Per avà, bastava, Nina hà capitu, è hà decisu di ùn pressu più.
    
  "Pudete sente?" Sam dumandò di colpu, l'arechje s'arrizzò.
    
  "No, chì?" Nina aggrottò la fronte.
    
  "Ascolta!" Sam hà ammonatu cù una espressione seria nantu à a so faccia. Si firmò in traccia per distinguerà megliu u tapping è u tick daretu à elli in a bughjura. Avà Perdue è Nina anu intesu ancu.
    
  "Chì hè?" Dumandò Nina cun un tremulu evidenti in a so voce.
    
  "Ùn sò micca," bisbigliò Perdue, tenendu una palma aperta per rassicurarla ella è Sam.
    
  A luce di i mura continuava à esse più luminosa è sfumata mentre u currente s'alzava è cascava à traversu u vechju filu di rame. Nina guardò attorno è ansimò cusì forte chì u so orrore risonò in tuttu u labirintu enormu.
    
  "Oh Ghjesù!" - esclamò è pigliò e mani di i so cumpagni cù un orrore inesprimibile nantu à a so faccia.
    
  Daretu à elli, cinque cani neri apparsu da una fossa scura in luntanu.
    
  "Va bè, quantu surreale hè questu? Vegu ciò chì pensu di vede ? - dumandò Sam, appruntendu à scappà.
    
  Perdue hà ricurdatu l'animali da a Cattedrale di Cologne induve ellu è a so surella eranu intrappulati. Eranu a listessa razza cù a listessa tendenza versu a disciplina assuluta, cusì anu da esse i stessi cani. Ma avà ùn avia micca tempu di dumandassi nantu à a so prisenza o l'urighjini. Ùn avianu micca scelta ma...
    
  "Corri!" Sam urlò è guasgi sbattò Nina da i so pedi cù a velocità di a so corsa. Perdue hà seguitu l'esempiu mentre l'animali correvanu dopu à elli à tutta velocità. I trè espluratori giravanu a curva di a struttura scunnisciuta, sperendu di truvà un locu per ammuccià o scappà, ma u tunelu cuntinuò senza cambià quandu i cani li chjappà.
    
  Sam si vultò è accese a fiammata. "Avanti! Avanti!" - gridò à l'altri dui, mentri ellu stessu serviva di barricata trà l'animali è Perdue è Nina.
    
  "Sam!" - Urlò Nina, ma Perdue l'hà trascinata in avanti in a luce pallida vacillante di u tunnel.
    
  Sam tendu un bastone di focu davanti à ellu, svenendu à i Rottweilers. Ils s'arrêtèrent à la vue des flammes brillantes, et Sam s'aperçut qu'il n'avait que quelques secondes pour trouver un moyen de sortir.
    
  Il pouvait entendre les pas de Perdue et Nina se calmer progressivement à mesure que la distance entre lui et eux augmentait. I so ochji sbulicà rapidamente da un latu à l'altru, mentre ch'ellu ùn hà micca pigliatu l'ochji da a pusizione di l'animali. Growling and drooling, arricciavanu e so labbra in una minaccia furiosa per l'omu cù u bastone di focu. Un sibilu agutu passava à traversu a pipa giallastra, istantaneamente signa da l'estremità di u tunnel, pensò Sam.
    
  Trè ghjacari si vultonu subitu è currenu in daretu, mentre chì l"altri dui stavanu duv"elli eranu cum"è s"elli ùn avianu intesu nunda. Sam hà cridutu chì sò stati manipulati da u so maestru; cum'è u fischiu di un pastore pò cuntrullà u so cane cù una seria di soni diffirenti. Questu hè cumu cuntrullava i so movimenti.
    
  Brillante, hà pensatu Sam.
    
  Dui restavanu à guardà ellu. Rimarcò chì u so lampu era più debule.
    
  "Nina?" hà chjamatu. Nunda hè tornatu. "Hè questu, Sam", si disse à sè stessu, "sei solu, zitellu".
    
  Quandu i lampi finiscinu, Sam hà pigliatu a so camera è accende u lampu. Almenu u lampu l'averia cecu temporaneamente, ma era sbagliatu. Dui cagna tettone ignoravanu a luce luminosa di a camera, ma ùn anu micca avanzatu. Le sifflet sonnait encore et ils se mirent à grogner à Sam.
    
  Induve sò l'altri cani ? pensò, stendu arradicatu à u locu.
    
  Pocu dopu, hà ricivutu a risposta à a so dumanda quand'ellu hà intesu chì Nina gridava. Sam ùn importava micca chì l'animali l'appiccicavanu. Avia da vene in aiutu à Nina. Mostrendu più curaggiu chè sensu cumunu, u ghjurnalistu si precipitò in direzzione di a voce di Nina. Cum'ellu seguitava, pudia sente l'unghje di i cani cliccà nant'à u cimentu mentre u perseguivanu. In ogni mumentu s'aspettava chì a carcassa pesante di un animale chì saltava cadessi annantu à ellu, unghie scavate in a so pelle è denti chì li sguassanu a gola. Duranti u so sprint, hà vultatu in daretu è hà vistu ch'elli ùn l'avianu chjappu. Da ciò chì Sam hà pussutu deduce, pareva chì i cani eranu usati per l'angulu, micca per tumballu. Tuttavia, ùn era micca una bona pusizione per esse.
    
  Alors qu'il se déplaçait autour du virage, il remarqua que deux autres tunnels s'écartaient de celui-ci, et il se prépara à se précipiter dans le haut des deux. Unu sopra à l'altru, deve esse superatu a velocità di i Rottweilers mentre salta versu l'entrata più alta.
    
  "Nina!" chjamò di novu, è sta volta l'hà intesu luntanu, troppu luntanu per sapè induve era.
    
  "Sam! Sam, nascondi!" - hà intesu u so gridà.
    
  Cù più veloce, hà saltatu versu l'entrata più alta, uni pochi metri prima di l'entrata di u pianu di u pianu à un altru tunnel. Colpì u cimentu friddu è duru cun un colpu stridulu chì guasgi li ruppe i costi, ma Sam strisciò rapidamente à traversu u foru apertu, altu circa vinti metri. À u so orrore, un cane u seguitava mentre l'altru urlava per l'impattu di u so tentativu fallutu.
    
  Nina è Perdue avianu da trattà cù l'altri. I Rottweilers sò tornati in una certa manera per imbuscalli da l'altra parte di u tunnel.
    
  "Sapete chì significa chì tutti questi canali sò cunnessi, nò?" Perdue hà dettu quandu hà intrutu infurmazione nantu à a so tableta.
    
  "Questu ùn hè micca u tempu di carturà u cazzo di labirintu, Perdue!" ella aggrottò la fronte.
    
  "Oh, ma questu seria un bonu tempu, Nina", rispose. "Quantu più infurmazione avemu nantu à i punti d'accessu, più faciule serà per noi di scappà".
    
  "Allora chì duvemu fà cun elli?" ella indicò i cani chì si sguazzavanu intornu à elli.
    
  "Basta stà fermu è mantene a vostra voce bassa", hà cunsigliatu. "Se u so maestru ci vulia mortu, saremu digià cibo per i cani".
    
  "Oh, bellu. Avà mi sentu assai megliu ", disse Nina quandu i so ochji anu nutatu una alta ombra umana stesa nantu à u muru lisu.
    
    
  Capitulu 31
    
    
  Sam n'avait nulle part où aller mais courir sans but dans l'obscurité du tunnel plus petit dans lequel il se trouvait. Una cosa strana, però, era chì puderia sente u ronziu di a turbina assai più forte avà chì era luntanu da u tunnel principale. Malgradu tutta a fretta frenetica è l'irresistibile battitu di u so core, ùn si pudia fà ch'è ammirà a bellezza di u cane ben curatu chì l'avia cacciatu in un angulu. A so pelle nera avia un splendore sanu ancu in u poviru illuminazione, è a so bocca cambiò da burla à un sorrisu debole mentre ella cuminciò à rilassate, ghjustu in u so caminu, respiru assai.
    
  "Oh, nò, cunnoscu abbastanza bè a ghjente cum'è tè per ùn esse ingannatu da quella cordialità, ragazza," rispose Sam in u so modu faciule. Sapia megliu. Sam hà decisu di andà in più in u tunnel, ma à un ritmu normale. U ghjacaru ùn saria micca pussutu dà a caccia s'ellu Sam ùn li avia micca datu nunda di caccia. Pianu pianu, ignurandu a so intimidazione, Sam hà pruvatu à agisce nurmale è marchjò per u corridoiu di cimentu scuru. Mais ses efforts furent interrompus par son grognement de désapprobation, un rugissement menaçant d'avertissement que Sam ne pouvait s'empêcher d'écouter.
    
  "Benvenutu, pudete venite cun mè", disse cordialmente mentre l'adrenalina empiia i so vene.
    
  A cagna nera ùn vulia nunda di questu. Sorrisu malignamenti, ripete a so pusizioni è fece uni pochi di passi più vicinu à u so scopu, per più persuasività. Saria stupidu di Sam per pruvà à scappà, ancu da un solu animali. Eranu simpliciamente più veloci è più mortali, micca un avversariu à sfida. Sam s'assittò in terra è aspittò per vede ciò ch'ella faria. Ma l'unica reazione chì u so bestiale captore hà dimustratu hè di pusà davanti à ellu cum'è una sentinella. È era esattamente quellu chì era.
    
  Sam ùn vulia micca ferisce u cane. Era un ardente amatore di l'animali, ancu à quelli chì u strapparianu in pezzi. Ma duvia lascià ella in casu chì Perdue è Nina eranu in periculu. Ogni volta chì si moveva, ella ringhiava versu ellu.
    
  "E mo scuse, sgiò Cleve," una voce ghjunse da a caverna scura à u spinu di l'entrata, stupendu Sam. "Ma ùn ti possu micca lascià andà, sapete?" A voce era maschile è parlava cù un forte accentu Olandese.
    
  "No, ùn vi preoccupate micca. Sò abbastanza affascinante. Parechje persone insistenu ch'elli piacenu a mo cumpagnia ", Sam hà rispostu in u so famosu modu sarcasticu di licenziamentu.
    
  "Sò cuntentu chì avete un sensu di l'umuri, Sam", disse l'omu. "Diu sà chì ci sò troppu persone preoccupati fora."
    
  Un omu hè ghjuntu in vista. Portava una tuta, cum'è Sam è u so gruppu. Era un omu assai attraente è i so modi parevanu appropritati, ma Sam hà amparatu chì l'omi più civilizzati è educati sò generalmente i più depravati. Dopu tuttu, tutti i membri di a Brigata Renegade eranu persone assai educate è bè maniere, ma puderanu ricorrere à a viulenza è a crudeltà in un battitu d'ochju. Quelque chose au sujet de l'homme qui l'avait confronté dit à Sam de marcher avec précaution.
    
  "Sapete ciò chì cercate quì sottu?" dumandò l'omu.
    
  Sam restò zittu. In verità, ùn avia micca idea di ciò chì ellu, Nina è Perdue cercavanu, ma ùn avia ancu intenzione di risponde à e dumande di u strangeru.
    
  "Sgiò Cleave, vi aghju fattu una dumanda."
    
  U Rottweiler ringhiò, avvicinendusi più vicinu à Sam. Era stupente è terrificante ch'ella puderia reagisce in cunseguenza senza alcun ordine.
    
  "Ùn a sò micca. Stavamu seguitu qualchi schemi chì avemu trovu vicinu à Wewelsburg ", hà rispostu Sam, circandu di mantene e so parolle u più simplice pussibule. "E quale site?"
    
  "Bloem. Jost Bloom, signore ", disse l'omu. Sam annuì. Avà pudia identificà l'accentu, ancu s'ellu ùn cunnosci micca u nome. "Pensu chì duvemu unisce à u sgiò Perdue è u duttore Gould".
    
  Sam era perplessa. Cumu hà cunnisciutu stu omu i so nomi ? È cumu sapia induve truvà li ? "Inoltre," hà dettu Bloom, "ùn ghjunghjerete da nudda parte attraversu stu tunnel. Questu hè solu per a ventilazione ".
    
  Sam hà capitu chì i Rottweilers ùn pudianu micca entre in a reta di u tunnel di a listessa manera chì ellu è i so culleghi, cusì l'Olandese deve avè cunnisciutu un puntu d'entrata diversu.
    
  Emergenu da u tunnel secundariu torna in a sala principale, induve e luci eranu sempre accese, mantenendu a stanza illuminata. Sam hà pensatu à u trattamentu à sangue friddu di Bloom è Face à u so animali, ma prima ch'ellu pudia furmulà un pianu, trè figuri apparsu in a distanza. U restu di i cani seguitanu. Era Nina è Perdue chì caminavanu cù un altru ghjovanu. U visu di Nina s'illuminò quandu hà vistu chì Sam era sanu è salvu.
    
  "Avà, signore è signori, cuntinuemu?" Suggeritu da Yost Bloom.
    
  "Induve?" - aghju dumandatu. - dumandò Perdue.
    
  "Oh, ferma, sgiò Perdue. Ùn ghjucate micca cun mè, vechju. So quale site, quale sì tutti, ancu s'è vo ùn avete micca idea di quale sò, è chì, i mo amichi, duverebbe fà vi assai prudente di ghjucà cun mè ", spiegò Bloom, pigliendu delicatamente a manu di Nina è alluntanendula da Perdue è Sam. "In particulare quandu avete donne in a vostra vita chì puderanu esse dannuti".
    
  "Ùn osa micca minacciala!" Sam ridacchiò.
    
  "Sam, calmu," hà dumandatu Nina. Qualcosa in Bloom hà dettu ch'ellu ùn esitarà à sbarazzà di Sam, è ella avia ragione.
    
  "Ascolta u duttore Gould... Sam," Bloom imitava.
    
  "Scusate, ma ci duvemu cunniscemu?" - dumandò Perdue mentre cuminciaru à marchjà per u passaghju gigante.
    
  "Voi di tutte e persone duvete esse, sgiò Perdue, ma ahimè, ùn site micca," Bloom rispose amabilmente.
    
  Perdue s'inquiète légitimement de la remarque de l'étranger, mais il ne se souvenait pas de l'avoir rencontré auparavant. L'omu hà strettu a manu di Nina, cum'è un amante protettivu, chì ùn mostrava alcuna ostilità, ancu s'ellu sapia ch'ellu ùn la lasciaria scappà senza rimpianti significativu.
    
  "Un altru amicu toiu, Perdue?" Sam dumandò in un tonu causticu.
    
  "No, Sam," rispose Perdue, ma prima ch'ellu pudia rifutà l'assunzione di Sam, Bloom s'adressò direttamente à u ghjurnalista.
    
  "Ùn sò micca u so amicu, sgiò Cleave. Ma a so surella hè una stretta... cunniscenza, "Bloom hà sorrisu.
    
  U visu di Perdue hè diventatu cinnaru cù u scossa. Nina tintò u so fiatu.
    
  "Allora per piacè pruvate à mantene e cose amichevuli trà noi, sì?" Bloom hà sorrisu à Sam.
    
  "Allora hè cusì chì ci avete trovu?" dumandò Nina.
    
  "Di sicuru micca. Agatha ùn avia micca idea induve eri. Avemu trovu per via di a cortesia di u sgiò Cleave, "Bloom hà ammissu, godendu a sfiducia crescente chì hà vistu cresce in Perdue è Neene versu u so amicu ghjurnalista.
    
  "Bruzza!" - esclamò Sam. Era furioso videndu a reazione di i so culleghi. "Ùn aghju avutu nunda à fà cù questu!"
    
  "Da veru?" - dumandò Bloom cun un sorrisu diavulu. "Wesley, mostra li."
    
  U ghjovanu chì caminava daretu cù i cani cumpia. Tirò fora di a so sacchetta un dispositivu chì pareva un telefuninu senza buttone. Ripristinava una vista compacta di a zona è di i pendii circundanti per rapprisintà u tarrenu è, infine, u labirintu di strutture chì anu attraversatu. Solu un puntu rossu pulsava, si move lentamente longu à e coordenate di una di e linee.
    
  "Guardate", disse Bloom, è Wesley fermò Sam à mità di strada. U puntu rossu si firmò nantu à u screnu.
    
  "Figliu di puttana!" Nina sibilò à Sam, chì scuzzulò a testa increduli.
    
  "Ùn aghju avutu nunda à fà cun ellu", disse.
    
  "Hè stranu, postu chì site nantu à u so sistema di surviglianza", disse Perdue cun una cundescendenza chì hà infuriatu Sam.
    
  "Tu è a to cazzo di surella devi avè piantatu questu nantu à mè!" Sam urlò.
    
  "Allora, cumu avarianu sti picciotti u signale? Duverebbe esse unu di i so trackers, Sam, per apparisce nantu à i so schermi. Induve altru vi sariate presentatu se ùn erate micca cun elli prima?" Perdue insistia.
    
  "Ùn a sò micca!" Sam hà oppostu.
    
  Nina ùn pudia micca crede à l'arechje. Confusa, hà guardatu in silenziu à Sam, l'omu chì hà cunfidatu cù a so vita. Tuttu ciò ch'ellu pudia fà era negà vehemente ogni implicazione, ma sapia chì u dannu era statu fattu.
    
  "In più di questu, simu tutti quì avà. Hè megliu di cooperà per chì nimu ùn sia feritu o uccisu, "Bloom ridacchiò.
    
  Era cuntentu di a facilità chì hà sappiutu di chjappà a distanza trà i so cumpagni, mantenendu una ligera sfiducia. Saria cuntrariu à i so scopi s'ellu hà revelatu chì u cunsigliu era seguitu Sam cù nanites in u so corpu simili à quelli cuntenuti in u corpu di Nina in Belgio, prima chì Perdue li dessi vials chì cuntenenu l'antidotu per ingerisce.
    
  Sam ùn hà micca fiducia in l'intenzione di Perdue è hà purtatu Nina à crede chì ellu hà ancu pigliatu l'antidotu. Ma per ùn piglià micca un liquidu chì puderia neutralizà i naniti in u so corpu, Sam hà permessu inavvertitamente à u cunsigliu di localizzallu convenientemente è seguità à u locu induve u sicretu di Erno era guardatu.
    
  Avà hè statu chjamatu traditore, è ùn avia micca evidenza à u cuntrariu.
    
  Anu ghjuntu à una virata brusca in u tunnel è si trovanu davanti à una enorme porta di volta custruita in u muru induve u tunnel finisce. Era una porta grisgia sbiadita cù bulloni arrugginiti chì a assicuravanu à i lati è à mezu. U gruppu si fermò per esaminà a porta massiccia davanti à elli. U so culore era una sfumatura grisa-crema pallida, solu ligeramente sfarente da u culore di i muri è u pianu di i pipi. Dopu un'ispezione più attenta, puderianu distingueru cilindri d'acciaio chì assicuravanu a porta pisanti à u quadru di a porta circundante, pusatu in cimentu grossu.
    
  "Sgiò Perdue, sò sicuru chì pudete apre questu per noi", disse Bloom.
    
  "Dubitu," Perdue hà rispostu. "Ùn aghju micca nitroglicerina cun mè".
    
  "Ma di sicuru avete una tecnulugia geniale in u vostru saccu, cum'è sempre fate, per accelerà u vostru passaghju per tutti i lochi in quale sempre mette u nasu?" Bloom insistia, u so tonu diventava chjaramente più ostili à u mumentu chì a so pacienza s'era fine. "Fate per un tempu limitatu ..." disse à Perdue, è hà dettu a so prossima minaccia chjara: "Fate per a vostra surella".
    
  Agatha puderia esse dighjà morta, pensava Perdue, ma manteneva una faccia dritta.
    
  Immediatamente, tutti i cinqui cani cuminciaru à apparissi agitati, stringhjendu è lamentendu mentre passavanu da u pede à u pede.
    
  "Chì ci hè, ragazze?" - Wesley dumandò à l'animali, precipitendu à calmà.
    
  U gruppu hà guardatu intornu, ma ùn hà vistu nisun periculu. Perplessi, fighjulanu cum'è i cani diventavanu estremamente rumorosi, abbaiavanu in cima di i so pulmoni prima di cumincià à ulugà incessantemente.
    
  "Perchè facenu questu?" dumandò Nina.
    
  Wesley strinse a testa, "Sentenu cose chì ùn pudemu micca. È ciò chì hè, deve esse intensu !
    
  Apparentemente, l'animali eranu estremamente irritati da i toni subsonichi chì l'omu ùn anu pussutu sente, perchè si cuminciaru à urla disperatamente, spinning maniacale in u locu. Unu à unu, i cani cuminciaru à ritruvà da a porta di a volta. Wesley fischiò in innumerevoli variazioni, ma i cani si rifiutanu di ubbidisce. Si vultonu è corse, cum'è s'è u diavulu li perseguissi, è sparivanu prestu intornu à a curva in a distanza.
    
  "Chjamatemi paranoica, ma questu hè un signu sicuru chì simu in prublemi", hà dettu Nina, mentre chì l'altri fighjavanu frenetamente intornu.
    
  Yost Bloom è u fedele Wesley tiravanu tramindui e so pistole da sottu a so giacca.
    
  "Avete purtatu un'arma?" Nina aggrottò le sopracciglia sorpresa. "Allora perchè preoccupatevi di i cani?"
    
  "Perchè s'è vo site strappatu da l'animali salvatichi, farà a vostra morte accidentale è sfurtunata, u mo caru duttore Gould. Ùn pò esse tracciatu. È sparà à una tale acustica seria simplicemente stupidu ", spiegò Bloom casualmente, tirando indietro u grilletto.
    
    
  Capitulu 32
    
    
    
  Dui ghjorni prima - Monkh Saridag
    
    
  "Locu bluccatu", u pirate hà dettu à Ludwig Bern.
    
  Anu travagliatu ghjornu è notte per scopre un modu per truvà l'armi arrubati chì sò stati arrubati da a banda rinnegata più di una settimana fà. Essendu ex membri di u Sole Neru, ùn ci era micca una sola persona assuciata à a banda chì ùn era micca un maestru di u so mistieru, cusì era sensu chì ci sarianu parechji esperti in TI per aiutà à seguità u locu di u periculosu. Longinus.
    
  "Eccezziunale!" Berna esclamò, vultendu à i so dui cumandanti cumandanti per appruvazioni.
    
  Unu d'elli era Kent Bridges, un anticu omu SAS è un ex membru di u terzu livellu Black Sun in carica di munizioni. L'altru era Otto Schmidt, chì era ancu un membru di terzu livellu di Black Sun prima di unisce à a brigata di rinnegati, un prufissore di linguistica applicata è un anticu pilotu di caccia da Vienna, Austria.
    
  "Induve sò in u mumentu?" - dumandò Bridges.
    
  U pirate hà alzatu una sopracciglia: "In verità, u locu più stranu. Sicondu l'indicatori di fibra ottica chì avemu sincronizatu cù l'hardware Longinus, hè attualmente ... in ... Wewelsburg Castle ".
    
  I trè cumandanti scambiavanu sguardi perplessi.
    
  "A questa ora di a notte? Ùn hè ancu a matina quì, nò, Otto ? - dumandò Berna.
    
  "No, pensu chì sò circa 5 am", rispose Otto.
    
  "U Castellu di Wewelsburg ùn hè ancu apertu, è di sicuru ùn ci hè permessu di visitatori o turisti temporanei di notte", hà scherzatu Bridges. "Cumu diavolo hè ghjuntu quì? Se no... un ladru era attualmente intruduciutu in Wewelsburg?
    
  A stanza s'hè silenziu mentre tutti l'internu contemplavanu una spiegazione raghjone.
    
  "Ùn importa micca," Bern hà dettu di colpu. "L'impurtante hè chì sapemu induve hè. Mi sò vuluntariu per andà in Germania per piglià. Pigliaraghju Alexander Arichenkov cun mè. Questu omu hè un tracker è navigatore eccezziunale ".
    
  "Fà, Berna. Cum'è sempre, verificate cun noi ogni 11 ore. È s'è vo avete qualchì prublema, fateci sapè. Avemu digià alliati in ogni paese di l'Europa Occidentale se avete bisognu di rinforzi ", hà cunfirmatu Bridges.
    
  "Sarà fattu".
    
  "Sì sicuru chì pudete fidà di un Russu?" dumandò Otto Schmidt tranquillamente.
    
  "Credu chì possu, Otto. Questu omu ùn m'hà datu nisuna ragione per crede altrimenti. In più, avemu sempre persone chì fighjenu a casa di i so amichi, ma dubite chì ci sarà mai. Purtantu, u tempu di u storicu è di u ghjurnalistu di purtari noi Renata hè finitu. Questu mi preoccupa più di ciò ch'e aghju dispostu à ammette, ma una cosa à una volta ", Berna hà assicuratu u pilotu austriacu.
    
  " Accetta. Bon voyage, Berna ", aghjunse Bridges.
    
  "Grazie, Kent. Partemu in un'ora, Otto. Sarete prontu?" - dumandò Berna.
    
  "Assolutamente. Ricuperemu sta minaccia da quellu chì era abbastanza stupidu per mette e so zampe. U mo Diu, s'ellu sapianu ciò chì sta cosa puderia fà! Otto s'arrabbiò.
    
  "Hè ciò chì aghju paura. Aghju a sensazione chì sanu esattamente ciò chì pò fà ".
    
    
  ***
    
    
  Nina, Sam è Perdue ùn avianu micca idea di quantu tempu eranu stati in i tunnel. Ancu assumendu chì era l'alba, ùn ci era micca manera di vede a luce di u ghjornu quì sottu. Avà tenuti à a punta di una pistola, ùn avianu micca idea di ciò chì si mettevanu mentre stavanu davanti à a porta di a volta giganti è pisanti.
    
  "Sgiò Perdue, s'ellu vulete", Yost Bloom nudged Perdue cù a so pistola per apre a volta cù una torcia portatile, chì hà utilizatu per taglià u sigillo in a fogna.
    
  "Sgiò Bloom, ùn vi cunnoscu micca, ma sò sicuru chì un omu di a vostra intelligenza capisce chì una porta cum'è questu ùn pò micca esse apertu cù un strumentu cusì pateticu cum'è questu," Perdue contrà, ancu s'ellu mantene u so tonu raghjone.
    
  "Per piacè ùn esse micca condescendente cun mè, Dave," Bloom si fece friddu, "perchè ùn vogliu micca dì u vostru picculu strumentu."
    
  Sam s'est abstenu de se moquer de son choix particulier de mots, ce qui le portait généralement à faire des remarques ironiques. I grandi ochji scuri di Nina fighjulavanu Sam. Pudeva vede ch'ella era assai disgustata da a so tradimentu apparente quandu ùn hà micca pigliatu u fiala di l'antidotu chì li hà datu, ma hà avutu i so propiu motivi per ùn avè micca fiducia in Perdue dopu à ciò ch'ellu li fece à Bruges.
    
  Perdue sapia di ciò chì Bloom parlava. Cù un sguardu pesante, tirò fora un spyglass cum'è una penna è l'attivò, utilizendu infrarossi per determinà u grossu di a porta. Dopu pusò l'ochju à u picculu spionu di vetru mentre u restu di u gruppu aspittava in anticipazione, sempre perseguitatu da e circustanze inquietanti chì avianu i cani chì abbaiavanu insanely luntanu da elli.
    
  Perdue pressò u sicondu buttone cù u so dettu, senza caccià l'ochji da u telescopiu, è un puntu rossu apparsu nantu à u chjappu di a porta.
    
  "Cutter laser," Wesley surrisu. "Molt cool".
    
  " Per piacè affrettate, sgiò Perdue. È quandu avete finitu, vi sbararaghju di sta maravigliosa strumentu ", disse Bloom. "Puderaghju aduprà un tali prototipu per a clonazione da i mo culleghi".
    
  "Quale puderia esse u vostru cullega, sgiò Bloom?" Perdue dumandò mentre u fasciu affondava in l'acciaio duru cù un bacinu giallu chì l'hà debbuli à l'impattu.
    
  "A listessa ghjente chì voi è i vostri amichi anu pruvatu à scappà in Belgio a notte chì duverebbe liberà Renata", disse Bloom, scintillanti d'acciaio fusu lampendu in i so ochji cum'è u focu di l'infernu.
    
  Nina trattene u so fiatu è guardò à Sam. Quì eranu torna in cumpagnia di u cunsigliu, i ghjudici pocu cunnisciuti di a dirigenza di u Sole Neru, dopu chì Lisandru avia sbattutu u so abbandunamentu previstu di u capu disgraziatu, Renata, chì era da esse chjapputu da elli.
    
  S'è no fussemu avà nantu à l'scacchiera, ci sariamu fottuti, pinsava Nina, sperendu chì Perdue sapia induve era Renata. Avà duverà purtà à u cunsigliu invece d'aiutà Nina è Sam à turnà à a Brigata Renegade. In ogni modu, Sam è Nina si trovanu in una pusizioni compromessi, purtendu à un risultatu perde.
    
  "Avete assuciatu Agatha per truvà u ghjurnale", disse Sam.
    
  "Iè, ma ùn era micca ciò chì ci interessava. Era, cum'è tù dici, una vechja esca. Sapemu chì, se l'avemu assuciata per una tale impresa, avaristi senza dubbitu bisognu di l'aiutu di u so fratellu per truvà u ghjurnale, quandu in fattu u sgiò Perdue era a reliquia chì circhemu ", spiega Bloom à Sam.
    
  "E avà chì simu tutti quì, pudemu ancu vede ciò chì avete cacciatu quì vicinu à Wewelsburg prima di finisce a nostra attività", aghjunse Wesley da daretu à Sam.
    
  In u luntanu, i cani abbaiavanu è si lagnavanu mentre a turbina cuntinuva à ronzii. Questu hà datu à Nina una sensazione eccessiva di paura è di disperazione chì currispondeva perfettamente à a so dispusizione decurata. Fighjava à Yost Bloom è, inusualmente, cuntrullava u so temperamentu: "Agatha va bè, Mr Bloom? Hè sempre sottu a vostra cura?
    
  "Iè, hè sottu à a nostra cura", hà rispostu cù un sguardu rapidu per rassicurallu, ma u so silenziu annantu à u benessimu di Agatha era un auguriu ominoso. Nina guardò Perdue. E so labbre eranu strette in una cuncentrazione evidenti, ma cum'è a so ex-fidanzata, cunnisciava a so lingua di corpu - Perdue era turbatu.
    
  A porta facia un rumore assordante chì riecheghja in u fondu di u labirintu, rumpendu per a prima volta u silenziu chì regnava ind"issa atmosfera lugubre dapoi decennii. Ils s'éloignèrent alors que Perdue, Wesley et Sam poussaient à coups courts la porte pesante et non assurée. Infine, hà cedutu è si vultò cun un crash à l'altru latu, sbattendu anni di polvera è spargugliatu carta gialla. Nisunu di elli ùn osava entre prima, ancu s'è a stanza muffa era illuminata da a listessa serie di luci murali elettriche chì u tunnel.
    
  "Vedemu ciò chì ci hè dentru", hà insistitu Sam, tenendu a camera pronta. Bloom lasciò Nina è avanzò cun Perdue da l'estremità sbagliata di a so canna. Nina aspittò finu à chì Sam passava davanti à ella prima di stringhje a so manu ligeramente, "Chì faci?" Il pouvait dire qu'elle était furieuse contre lui, mais quelque chose dans ses yeux disait qu'elle refusait de croire que Sam conduirait délibérément le conseil vers eux.
    
  "Sò quì per registrà e nostre scuperte, ricordate?" - disse bruscamente. Agiò a camera à ella, ma u so sguardu l'hà diretta à u screnu di visualizazione digitale, induve ella pudia vede ch'ellu filmava i so rapitori. In casu ch'elli avianu bisognu di ricattare u cunsigliu, o l'evidenza fotografica era necessariu in ogni circustanza, Sam hà pigliatu quant'è più ritratti di l'omi è e so attività pussibule mentre puderia finta di trattà sta riunione cum'è un travagliu normale.
    
  Nina annuì è u seguitò in a stanza stuffed.
    
  U pavimentu è i mura eranu piastrellati, è u tettu era rivestitu da decine di coppie di tubi fluorescenti, emettendu una luce bianca accecante chì era avà ridutta à flares lampanti in i so coperchi di plastica arruvinati. L'espluratori si scurdanu momentaneamente di quale eranu mentre tutti maravigliati di u spettaculu cù parti uguali admirazione è timore.
    
  "Chì tipu di locu hè?" Wesley hà dumandatu, pigliendu strumenti chirurgici friddi è appannati da un vechju cuntainer renale. Sopr'à ellu, mutu è mortu, stava una lampadina di funziunamentu dilapidata, impregnata d'una tela d'epica cullata trà i so estremi. Ci era tacchi terribili nantu à u pavimentu di tile, alcuni di quali parevanu sangue seccu è altri chì parevanu i resti di cuntenituri chimichi chì sò stati ligeramente arradicati in u pianu.
    
  "Hè cum'è un tipu di facilità di ricerca", hà rispostu Perdue, chì hà vistu è gestitu a so propria parte di operazioni simili.
    
  "Chì? Super suldati? Ci sò parechji segni di esperimenti nantu à e persone ", hà nutatu Nina, strintendu à a vista di e porte di u frigorifero ligeramente aperte nantu à u muru luntanu. "Questi sò i frigoriferi di a morgue, ci sò parechji sacchetti di corpu impilati quì ..."
    
  "E vestiti strappati", hà nutatu Yost da induve ellu stava, fighjendu da daretu à ciò chì parevanu cesti di lavanderia. "Oh Diu, a tela puzza di merda. E grandi pozzi di sangue induve sò i collari. Pensu chì u duttore Gould hà ragiò - l'esperimenti eranu nantu à l'omu, ma dubbitu ch'elli sò stati fatti nantu à e truppe nazisti. I vestiti quì s'assumiglia à ciò chì era purtatu principalmente da i prigiuneri di i campi di cuncentrazione ".
    
  L'ochji di Nina s'arrizzò pensativamente mentre provava di ricurdà ciò chì sapia di i campi di cuncentrazione vicinu à Wewelsburg. In un tonu dolce, emutivu è simpaticu, hà spartutu ciò chì sapia di quelli chì probabilmente portavanu vestiti strappati è sanguinanti.
    
  "Sò chì i prigiuneri eranu usati cum'è travagliadori in a custruzzione di Wewelsburg. Puderanu assai esse e persone chì Sam hà dettu ch'ellu si sentia quì sottu. Sò stati purtati da Niederhagen, alcuni altri da Sachsenhausen, ma tutti custituiscenu a forza di travagliu per a custruzzione di ciò chì duvia esse più cà un casteddu. Avà chì avemu trovu tuttu questu è i tunnelli, pare chì i rumuri eranu veri ", disse à i so cumpagni maschili.
    
  Wesley è Sam parevanu assai scomodi in u so circondu. Wesley incrociò i braccia è si strofinava l'avambracci friddi. Sam avia appena usatu a so camera per piglià un pocu più di ritratti di u muffa è di a ruggine in i frigorifici di a morgue.
    
  "Sembra chì sò stati aduprati per più cà solu di sollevamentu pesante", disse Perdue. Il écarta la blouse de laboratoire qui était suspendue au mur et découvrit derrière elle une épaisse fissure taillée en profondeur dans le mur.
    
  "Accendi," urdinò, indirizzendu à nimu in particulare.
    
  Wesley lui tendit une lampe de poche, et lorsque Perdue l'envoya dans le trou, il fut étouffé par l'odeur de l'eau stagnante et la pourriture des os anciens qui s'étaient décomposés à l'intérieur.
    
  "Diu! Fighjate questu!" tosse è si riuniscenu intornu à a fossa per truvà i resti di ciò chì parevanu vinti parsoni. Cuntò vinti teschi, ma ci pudia esse più.
    
  "Ci hè statu un casu induve parechji ebrei di Salzkotten sò stati chjusi in un dungeon di Wewelsburg à a fini di l'anni 1930", hà suggeritu Nina quandu l'hà vistu. "Ma si dicenu chì dopu anu finitu in u campu di Buchenwald. Si dice. Avemu sempre pensatu chì u dungeon in quistione era a volta sottu Obergruppenführer Hersal, ma forse era questu locu !
    
  Stupiti di ciò ch'elli anu scupertu, u gruppu ùn hà micca avvistu chì l'abbaia incessante di i cani cessava subitu.
    
    
  Capitulu 33
    
    
  Mentre chì Sam fotografiava a scena macabra, a curiosità di Nina hè stata suscitata da una altra porta, a solita varietà di legnu cù una finestra in cima chì era avà troppu brutta per vede. Sottu à a porta hà vistu una striscia di luce da a listessa serie di lampade chì illuminava a stanza in quale eranu.
    
  "Ùn pensate mancu à andà in quì", e parolle brusgiate di Jost daretu à ella l'anu scunfitta quasi à u puntu di un attaccu di cori. Tenendu a manu à u pettu in shock, Nina hà datu à Jost Bloom l'aspettu chì spessu riceve da e donne - una di irritazione è di rassegnazione. "Ùn senza mè cum'è u vostru guardianu di u corpu, hè," hà surrisu. Nina hà pussutu vede chì u cunsigliu Olandese sapia ch'ellu era attrattiva, a più raghjone di ricusà i so liggeri avances.
    
  "Sò abbastanza capace, grazie, signore," s'incantò bruscamente è tirò a maniglia di a porta. Ci hà pigliatu qualchì incuragimentu, ma anu apertu senza assai sforzu, ancu cù rust è disuse.
    
  Tuttavia, sta stanza pareva completamente diversa da a precedente. Era un pocu più attraente cà una camera di morte medica, ma conservava sempre l'aura nazista di premonizione.
    
  Riccamente fornita di libri antichi nantu à tuttu, da l'archeologia à l'occulte, da i libri di testu postumi à u marxismu è a mitulugia, a stanza s'assumigliava à una vechja biblioteca o uffiziu, datu u grande scrivania è a sedia à spalle altu in l'angulu induve dui scaffali di libri si scontranu. I libri è i cartulari, ancu i carta spargugliati in ogni locu, eranu di u listessu culore per via di a polvera pesante.
    
  "Sam!" - hà chjamatu. "Sam! Duvete piglià ritratti di questu!"
    
  "E chì diavolo farai di sti ritratti, sgiò Cleave?" Jost Bloom dumandò à Sam mentre ne pigliava unu da a porta.
    
  "Fate ciò chì facenu i ghjurnalisti", disse Sam allegramente, "vendeli à u più altu offerente".
    
  Bloom fece una risata allarmante chì indicò chjaramente u so disaccordu cù Sam. Pigliò a manu nantu à a spalla di Sam: "Quale hà dettu chì esce da quì senza scot, zitellu?"
    
  "Bè, aghju campatu in u mumentu, sgiò Bloom, è pruvate micca di lascià i stronchi affamati di putere cum'è voi scrive u mo destinu per mè," Sam grinnì smugly. "Puderaghju ancu fà un dollaru da una foto di u vostru cadaveru".
    
  Senza avertimentu, Bloom hà datu un pugnu putente à a faccia di Sam, u sbattendu è u tombu à a terra. Cum'è Sam cascò nantu à l'armadiu d'acciaio, a so camera cascò à u pianu, sfrattendu à l'impattu.
    
  "Parli à qualcunu putente è periculosu chì hè ghjustu cusì à avè quelli palle scozzesi in una presa stretta, zitellu. Ùn ti scurdate micca cazzo! " Jost troncò mentre Nina si precipitò in aiuto di Sam.
    
  "Ùn sò mancu perchè ti aiuti", disse tranquillamente, sguassendu u nasu sanguinatu. "Ci avete messu in questa merda perchè ùn avete micca fiducia in mè. Ti fidarii di Trish, ma ùn sò micca Trish, nò ?
    
  E parolle di Nina anu pigliatu Sam per sorpresa. "Aspetta, chì? Ùn aghju micca fiducia in u vostru fidanzatu, Nina. Dopu tuttu ciò ch'ellu ci hà messu, crede sempre ciò ch'ellu vi dice, ma ùn aghju micca. È ciò chì succede di colpu cù Trish?
    
  "Aghju trovu a memoria, Sam", disse Nina à l'arechja, inclinandu a testa in daretu per piantà u sanguinamentu. "Sò chì ùn saraghju mai ella, ma duvete lascià".
    
  La mascella di Sam si abbassò letteralmente. Allora hè ciò chì vulia dì quì in casa ! Lasciate andà Trish, micca ella!
    
  Perdue intrì cù a pistola di Wesley constantemente puntata à a so spalle, è u mumentu hè sparitu.
    
  "Nina, chì sapete di questu uffiziu? Hè in i registri?" - dumandò Perdue.
    
  "Purdue, nimu ùn sà ancu di questu locu. Cumu puderia esse in ogni record ? hà persu.
    
  Jost frugò in certi documenti nantu à a tavula. "Ci sò qualchi testi apocrifi quì!" annunziò, parendu affascinatu. "Scritture vere, antiche!"
    
  Nina s'arrizzò è ghjunse à ellu.
    
  "Sapete, in u sotano di a torre occidentale di Wewelsburg ci era una sicura persunale chì Himmler hà stallatu quì. Solu ellu è u cumandante di u casteddu sapianu, ma dopu à a guerra u so cuntenutu hè statu purtatu è ùn hè mai statu trovu ", Nina hà dettu, fighjendu i ducumenti sicreti ch'ella avia intesu parlà solu in leggende è codici storichi antichi. "Aghju scumessa chì hè statu spustatu quì. Puderia ancu di dì... " si vultò in tutte e direzzione per scrutizà l"età di a literatura, " chì questu puderia bè ancu esse un repository. Vogliu dì, avete vistu a porta chì avemu entratu.
    
  Quandu guardò in u casgiu apertu, truvò una manata di rotuli di grande antichità. Nina hà vistu chì Jost ùn era micca attentu, è dopu un'inspezione più attenta hà capitu chì era u stessu papiru nantu à quale era scrittu u ghjurnale. Strappandu a fine cù e so dita graziose, u splicò un pocu è leghje qualcosa in latinu chì li tolse u fiatu - Alexandrina Bibliotes - Scrittura da Atlantis
    
  Puderia esse? Ella s'assicurò chì nimu l'hà vistu mentre pusò i scrolls in u so saccu cù u più attente pussibule.
    
  "Sgiò Bloom", disse dopu avè pigliatu i rotuli, "pudete dì chì altru hè statu scrittu in u ghjurnale nantu à questu locu?" Mantene u so tonu di cunversazione, ma vulia mantenelu occupatu è stabilisce una cunnessione più cordiale trà elli, per ùn tradisce i so intenzioni à ellu.
    
  "A verità hè chì ùn aghju micca avutu assai interessu in u codice, Dr Gould. A mo sola preoccupazione era d'utilizà Agatha Perdue per truvà questu omu ", hà rispostu, annunziendu versu Perdue mentre l'altri omi discutevanu l'età di a stanza di cassette nascosti è u so cuntenutu. "Ciò chì era interessante, però, era ciò chì hà scrittu in qualchì locu dopu à u puema chì t'hà purtatu quì, prima chì avemu da passà per u prublema di risolve.
    
  "Chì hà dettu?" ella dumandò cun fintu interessu. Ma ciò ch'ellu hà inadvertitamente trasmessu à Nina l'interessava solu in termini storichi.
    
  "Klaus Werner era u urbanista di Colonia, sapete?" - dumandò. Nina annuì. Cuntinuò: "In u ghjurnale, scrive ch'ellu hà vultatu ind'è induve era stazionatu in Africa è hà vultatu à a famiglia egiziana chì pussede a terra induve ellu hà dichjaratu d'avè vistu stu magnificu tesoru di u mondu, sì?"
    
  "Iè", rispose ella, fighjendu un sguardu à Sam, chì stava allattandu i so contusi.
    
  "Vulìa guardà per ellu stessu, cum'è tè," Yost grinnisce sarcasticamente. "Ma avia bisognu di l'aiutu di un cullega, un archeologu chì hà travagliatu quì in Wewelsburg, un omu chjamatu Wilhelm Jordan. Hà accumpagnatu Werner cum'è storicu per ricuperà un tesoru da una piccula tenuta egiziana in Algeria, cum'è voi ", ripete allegramente u so insultu. "Ma quand'elli sò tornati in Germania, u so amicu, chì à quellu tempu era incaricatu di scavi in u circondu di Wewelsburg in nome di Himmler è di u Haut-Cumissariu SS, l'hà ibriacatu è li sparò, pigliendu u buttin sopra citatu, chì Werner ùn era micca menzionatu direttamente in i so scritti. Pensu chì ùn sapemu mai ciò chì eranu ".
    
  "Hè una pena," Nina fece simpatia mentre u so core batteva salvaticu in u so pettu.
    
  Elle espérait qu'ils pourraient en quelque sorte se débarrasser de ces gentilshommes peu cordials le plus tôt possible. In l'ultimi anni, Nina s'era orgogliosa di evuluzione da u scientist sfacciatu, benchì pacifista, à u scentificu capace chì e persone chì hà scontru l'avianu mudificata. Una volta averia cunsideratu a so oca cotta in una tale situazione, avà pensava à modi per evità a cattura cum'è s'ellu era un datu - è era. In a vita ch'ella campava oghje, a minaccia di morte si stava sempre sopra à ella è à i so culleghi, è diventò un participante inconsciente à a follia di i ghjoculi di putere maniacale è i so caratteri ombre.
    
  U ronziu di una turbina ghjunse da u corridore - un silenziu subitu è assordante, rimpiazzatu solu da u fischiu ululatu bassu di u ventu chì perseguitava i tunnelli cumplessi. Sta volta tutti l'anu rimarcatu, fighjendusi l'un l'altru in perplessità.
    
  "Chì hè accadutu appena?" Wesley dumandò, u primu à parlà in u silenziu mortu.
    
  "Hè stranu chì avete rimarcatu u rumore solu dopu chì hè silenziu, ùn hè micca?" - disse una voce da una altra stanza.
    
  "Iè! Ma avà mi possu sente pensà ", disse un altru.
    
  Nina è Sam anu ricunnisciutu istantaneamente a voce è scambià sguardi estremamente preoccupati.
    
  "U nostru tempu ùn hè ancu finitu, hè?" Sam dumandò à Nina in un sussurru forte. À mezu à l'espressioni perplessa di l'altri, Nina annunziò a testa à Sam in negazione. Tramindui cunniscianu a voce di Ludwig Bern è u so amicu Alexander Arichenkov. Perdue hà ancu ricunnisciutu a voce di u Russu.
    
  "Chì face Alessandru quì?" dumandò à Sam, ma prima ch'ellu pudia risponde, dui omi marchjò per a porta. Wesley apuntò l'arma à Alexander, è Jost Bloom afferrò à pocu pressu a petite Nina per i capelli è pressò u musu di u so Makarov à u so tempiu.
    
  "Per piacè, ùn fate micca", scacciò senza pensà. U sguardu di Berna fucalizza nantu à l'Olandese.
    
  "Se dannu u duttore Gould, distrughjeraghju tutta a vostra famiglia, Yost", hà avvistatu Byrne senza esitazione. "E so induve sò."
    
  " Vi cunnosci ? - dumandò Perdue.
    
  "Questu hè unu di i capi di Monkh Saridag, u sgiò Perdue", hà rispostu Alexander. Perdue pareva pallidu è assai incunificatu. Sapia perchè l'equipaggiu era quì, ma ùn sapia micca cumu l'anu trovu. Infatti, per a prima volta in a so vita, u miliardariu flamboyant è spensieratu si sentia cum'è un vermu nantu à un ganciu ; ghjocu ghjusta per sfondà troppu in i lochi ch'ellu duveria lascià quì.
    
  "Iè, Jost è aghju servitu u stessu maestru finu à ch'e aghju tornatu à i mo sensi è cessatu di esse un pedone in e mani di idioti cum'è Renata", risa Bern.
    
  "Juru à Diu, a ammazzaraghju", ripetè Jost, ferendu Nina appena abbastanza per fà a so lamenta. Sam hà pigliatu una postura d'attaccu, è Jost hà subitu scambiatu un sguardu arrabbiatu cù u ghjurnalistu: "Vulete piattà di novu, alpinista?"
    
  "Va cazzo, cazzo di furmagliu! Dannà ancu un capeddu nantu à a so testa è ti strapparaghju a to fottuta pelle cù quellu scalpel arrugginitu in l'altra stanza. Pruvatemi!" Sam abbaiò, è hà dettu.
    
  "Diciaraghju chì site in minurità micca solu per via di e persone, ma ancu per via di a mala sorte, camarade", disse Alexander, pigliendu una articulazione da a so sacchetta è accendendu cù un match. "Avà zitellu, mettite l'arma, o duvemu ancu mette una guinzaglia".
    
  Cù ste parolle, Alessandru hà lanciatu cinque collari di cani à i pedi di Wesley.
    
  "Chì avete fattu à i mo cani?" gridava in furia, i vini sbuchjavanu à u collu, ma Berna è Lisandru ùn li fecenu micca attente. Wesley hà liberatu a sicura nantu à a so pistola. I so ochji eranu pieni di lacrime è i so labbre tremavanu senza cuntrollu. Era chjaru à tutti quelli chì anu vistu ch'ellu era instabile. Bern abbassò l'ochji à Nina, inconsciente chì li dumandava di fà u primu passu cù u so imperceptible cennu. Era l'unica in periculu direttu, cusì hà avutu à cullà u so curaggiu è pruvà à catturà Bloom per sorpresa.
    
  U bellu storicu pigliò un mumentu per ricurdà ciò chì a so defunta amica Val l'hà amparatu una volta quandu eranu sparring per un pocu. Cù una scarica d'adrenalina, u so corpu cuminciò à muvimenti, è cù tutte e so forze tirò u bracciu di Bloom per u coddu, furzendu a so pistola à puntà. Perdue et Sam se précipitèrent simultanément vers Bloom, l'abattant avec Nina encore en prise.
    
  Un colpu assordante hà risonatu in i tunnel sottu u Castellu di Wewelsburg.
    
    
  Capitulu 34
    
    
  Agatha Perdue arrampicò à traversu u pavimentu di cimentu bruttu di u sotano induve si era svegliata. U dolore atroce in u so pettu era evidenza di a ferita finale chì avia patitu da e mani di Wesley Bernard è Jost Bloom. Prima di mette duie balle in u so torsu, hè stata abusata da Bloom per parechje ore finu à ch'ella s'hè svenuta da u dolore è a perdita di sangue. Appena viva, Agatha facia un sforzu di vulintà per cuntinuà à marchjà nantu à i so ghjinochje scorci versu u picculu quadru di legnu è di plastica ch"ella pudia vede à traversu u sangue è e lacrime in i so ochji.
    
  Luttendu per l'espansione di i so pulmoni, si sibilò à ogni muvimentu in avanti. U quadru di l'interruttori è di i currenti nantu à u muru bruttu fece cenno, ma ùn si sentia ch'ella puderia andà cusì luntanu prima chì l'oblio a purtò. I buchi brucianti è pulsanti, incurabili lasciati da e balle metalliche chì avianu perforatu a carne di u so diafragma è a cassa toracica superiore sagnavanu profusamente, è si sentia cum'è i so pulmoni eranu cuscinetti à punta di ferrovia.
    
  C'era un mondu fora di a stanza, inconsciente di a so situazione, è sapia ch'ella ùn viria mai più u sole. Ma una cosa chì u geniu bibliotecariu sapia era chì i so aggressori ùn li sopravviveranu micca assai. Quandu hà accumpagnatu u so fratellu à una fortezza in a muntagna induve a Mongolia è a Russia si scontranu, anu prumessu di utilizà l'armi arrubati contr'à u cunsigliu à ogni costu. Piuttostu chè risicà un'altra Renata Sun Negru chì si alza à a dumanda di u cunsigliu s'elli diventanu impazienti in a so ricerca di Mirela, David è Agatha anu decisu di dismantelà ancu u cunsigliu.
    
  S'elli avianu sguassatu di e persone chì anu sceltu di guidà l'Ordine di u Sole Neru, ùn ci saria statu nimu per elettu un novu capu quandu anu datu Renata à a Brigata Renegata. È u megliu modu per fà questu seria di utilizà Longinus per distrughjilli tutti in una volta. Ma avà era affruntatu cù a so propria morte è ùn avia micca idea induve era u so fratellu, o s'ellu era ancu vivu dopu chì Bloom è e so bestie l'anu trovu. Tuttavia, determinata à fà u so pezzu per a causa cumuna, Agatha hà risicatu à tumbà persone innocenti, sia solu per vindicà. D'altronde, ùn era mai stata quella chì hà lasciatu a so morale o l'emozioni piglià u megliu di ciò chì ci vole à fà, è avia da pruvà chì oghje prima di piglià l'ultimu soffiu.
    
  Assumindu ch'ella era morta, li ghjittavanu un mantellu nantu à u so corpu per sguassà appena ch'elli sò vultati. Ella sapia ch'elli pensanu à truvà u so fratellu è u furzà à rinunzià à Renata prima di tumballu è poi caccià Renata per accelerà a stallazione di un novu capu.
    
  A scatula di putere l'hà invitata più vicinu.
    
  Aduprendu u cablaghju in questu, puderia reindirizzà u currente à u picculu trasmettitore d'argentu chì Dave avia custruitu per a so tableta per aduprà cum'è modem satellitare in Thurso. Cù duie dite rotte è a maiò parte di a pelle strappata da i ghjinocchi, Agatha scava in a sacchetta cusita di u so mantellu per caccià u picculu locatore ch ella è u so fratellu avianu fattu dopu à vultà da Russia. Il a été conçu et assemblé spécifiquement selon les spécifications de Longinus et a servi de détonateur à distance. Dave è Agatha anu intesu aduprà questu per distrughje a sede di u cunsigliu in Bruges, sperendu di eliminà a maiò parte, se micca tutti, di i membri.
    
  Quandu ghjunse à a scatula elettrica, s'appoghja nantu à i vechji mobili rotti chì sò stati ancu buttati quì è scurdati, cum'è Agatha Perdue. Cù una grande difficultà, hà travagliatu a so magia, gradualmente è cun cura, prighendu ch'ella ùn mori micca prima ch'ella hà finitu a stallazione per detonà a superarma d'aspettu insignificante chì avia installatu espertu nantu à Wesley Bernard ghjustu dopu chì l'avia violata per a seconda volta.
    
    
  Capitulu 35
    
    
  Sam avalcò Bloom di colpi mentre Nina teneva Perdue in i so braccia. Quandu u fucile di Bloom sparò, Alexander si precipitò versu Wesley, pigliò una balla à l'spalla prima chì Byrne abbatte u ghjovanu è l'abattu. Perdue hè statu sparatu in a coscia da u fucile di Bloom puntatu in fondu, ma era cuscente. Nina hà ligatu un pezzu di tela intornu à a so gamba, chì hà strappatu in strisce per piantà u sanguinamentu per avà.
    
  "Sam, pudete piantà avà", disse Bern, catendu Sam da u corpu limp di Jost Bloom. Il se sentait bien de se venger, pensa Sam, et se donna un autre coup avant de permettre à Berne de le soulever de la terre.
    
  "Avemu da trattà cun voi prestu. Appena tutti ponu calmà ", disse Nina Perdue, ma hà direttu e so parolle à Sam è Berna. Lisandru s'assittò contr'à u muru vicinu à a porta cù una spalla sanguinante, cercandu una fiasca cù un elixir in a sacchetta di u mantellu.
    
  "Chì duvemu fà cun elli avà?" - dumandò Sam à Bern, asciughendu a sudore da a so faccia.
    
  "Prima mi piacerebbe rinvià l'articulu chì ci anu arrubbatu. Allora li purteremu cun noi in Russia cum'è ostaggi. Puderanu furnisce una ricchezza d'infurmazioni nantu à e cose di u Sole Neru è informàci di tutte l'istituzioni è i membri chì ùn sapemu ancu ", Bern hà rispostu, strappando Bloom da u reparto medico vicinu.
    
  "Cumu hè ghjuntu quì?" dumandò Nina.
    
  "Aviò. Mentre parlemu, un pilotu m'aspetta in Hannover. Perchè?" aggrottò la fronte.
    
  "Bè, ùn pudemu micca truvà quellu articulu chì ci hà mandatu per vultà à voi", disse à Byrne cun una certa preoccupazione, "è mi dumandava ciò chì facia quì; Cumu ci hà trovu ?
    
  Berna scuzzulò a testa, un sorrisu dolce ghjucava nantu à e so labbre à u tattu deliberatu cù quale a bella donna facia e so dumande. "Credu chì ci era una certa sincronia implicata. Vede, Alexander è eiu eramu in traccia di qualcosa chì hè statu arrubatu da a Brigata subitu dopu chì tù è Sam partiti in u vostru viaghju.
    
  Si squattò accantu à ella. Nina pudia dì ch'ellu suspettava qualcosa, ma u so affettu per ella l'hà impeditu di perde u so calmu.
    
  "Ciò chì mi disturba hè chì prima avemu pensatu chì tu è Sam avia avutu qualcosa à fà cù questu. Ma Lisandru quì ci hà cunvintu u contrariu, è avemu cridutu à ellu, sempre in seguitu à u signale di Longinus, chì duvemu truvà, ma a ghjente stessu chì, eramu assicurati, ùn avianu nunda à fà cù u so furtu, " sghignazzava.
    
  Nina sintia u so core saltà di paura. A gentilezza chì Ludwig avia sempre sentitu per ella era sparita, in a so voce è i so ochji chì a fighjulavanu cun disprezzu. "Avà dimmi, duttore Gould, chì deve pensà?"
    
  "Ludwig, ùn avemu nunda à fà cù un furtu!" - prutesta ella, fighjendu cù cura u so tonu.
    
  "U Capitanu Burn saria preferibile, duttore Gould," s'imputò istantaneamente. "È per piacè ùn pruvate micca di fà mi pare un stupidu una seconda volta".
    
  Nina hà guardatu à Alexander per u sustegnu, ma era inconsciente. Sam scuzzulò a testa, "Ùn ti mente micca, Capitanu. Definitivamente ùn avemu nunda à fà cù questu ".
    
  "Allora cumu hè accadutu chì Longinus hè finitu quì?" Bern ringhiò a Sam. S'arrizzò è si vultò in faccia à Sam, a so altezza imponente in una pose minacciata è i so ochji ghiacciati. "Questu ci hà purtatu ghjustu à voi!"
    
  Purdue ùn ne pudia più. Sapia a verità, è avà, di novu per via di ellu, Sam è Nina eranu fritti, a so vita era torna in periculu. Stuttering in u dulore, alzò a manu per attirà l'attenzione di Berna: "Questu ùn era micca u travagliu di Sam o Nina, Capitanu. Ùn sò micca cumu Longinu t'hà purtatu quì, perchè ùn hè micca quì.
    
  "Cumu sapete chì?" Berna dumandò severamente.
    
  "Perchè eru quellu chì l'hà arrubatu", Perdue ammissu.
    
  "Oh Ghjesù!" - sclamò Nina, lampendu u capu in daretu increduli. "Ùn pudete micca esse seriu".
    
  "Induve hè?" - gridò Berna, fighjendu nantu à Perdue cum'è un vulturu chì aspittava u so sonagliu di morte.
    
  "Questu hè cù a mo surella. Ma ùn sò micca induve ella hè avà. In fatti, m'hà arrubbatu u ghjornu chì ci hà lasciatu in Cologne ", aghjunse, scuzzulendu a testa per l'assurdità di questu.
    
  "Bon Diu, Purdue! Chì d'altru piattu ? " - strinciò Nina.
    
  "Tu l'aghju dettu", disse tranquillamente Sam à Nina.
    
  "Ùn fate micca, Sam! Solu ùn fà micca! " - L'hà avvirtutu è si alzò da sottu à Perdue. "Pudete aiutà sè stessu, Purdue."
    
  Wesley hè ghjuntu da nulla.
    
  Affondò a baionetta arrugginita prufonda in u stomacu di Berna. Nina urlò. Sam l'hà tiratu fora di u male cum'è Wesley hà guardatu Bern drittu in l'ochji cù una grimace maniacale. Tirò l'acciaio sanguinante da u strettu vacuum di u corpu di Berna è l'immerse in una seconda volta. Perdue s'éloigne aussi vite qu'il pouvait sur une jambe tandis que Sam tenait Nina près de lui, le visage enterré dans son torse.
    
  Ma Berna hè stata più forte di ciò chì Wesley s'aspittava. Pigliò u ghjovanu per a gola è li ghjittassi tramindui in i scaffali cù un colpu putente. Cù un grugnu furioso, hà ruttu u bracciu di Wesley cum'è un ramoscello, è i dui s'impegnanu in una battaglia furiosa in terra. U rumore hà purtatu à Bloom da u so stupore. A so risa annegava u dulore è a guerra trà i dui omi in terra. Nina, Sam è Perdue aggrottarono le sopracciglia davanti a sua reazione, ma li ignorò. Cuntinueghja solu à ride, indifferenti à u so propiu destinu.
    
  Berna perdia a capacità di respira, e so ferite inundavanu i so pantaloni è stivali. Sintia a Nina pienghje, ma ùn hà micca avutu u tempu d'admirà a so bellezza per l'ultima volta - avia da fà un assassiniu.
    
  Cù un colpu schiacciante à u collu di Wesley, hà immobilizzatu i nervi di u ghjovanu, stunninglu per un istante, solu abbastanza per rompe u collu. Berna cascò à i so ghjinochji, sintendu chì a so vita scappava. A risata fastidiosa di Bloom attirò a so attenzione.
    
  "Per piacè uccidelu ancu", disse Perdue dolcemente.
    
  "Avete appena uccisu u mo assistente, Wesley Bernard!" Bloom surrisu. "Hè statu criatu da i genitori adottivi in u Sole Neru, sapete, Ludwig? Eranu abbastanza gentile da lasciallu mantene una parte di u so cognome originale, Berna.
    
  Bloom scoppiò in una risata stridula chì fece infurià tutti à l'orechja, mentri l'ochji morenti di Burn eranu annegati in lacrime confuse.
    
  "Avete appena uccisu u vostru figliolu, papà," Bloom ridacchiò. L'orrore di questu era troppu grande per Nina.
    
  "Mi dispiace tantu, Ludwig!" - si lamentò è li tena a manu, ma ùn era più nunda in Berna. U so corpu putente ùn pudia suppurtà u so desideriu di more, è si benedettu cù a faccia di Nina prima chì a luce abbandunò infine i so ochji.
    
  "Ùn site micca felice chì Wesley hè mortu, sgiò Perdue?" Bloom hà direttu u so velenu à Perdue. "Duverebbe esse cusì, dopu à e cose indicibili chì hà fattu à a vostra surella prima ch'ellu finisse quella cagna!" Ridia.
    
  Sam afferrò un serre-libri in piombo da u scaffale daretu à elli. Si avvicinò à Bloom è calò l'ughjettu pesante nantu à u so cranu senza alcuna esitazione o rimorsu. L'ossu s'hè crepatu mentre Bloom ridia, è un sibilu allarmante scappò da a so bocca mentre a materia cerebrale si filtrava nantu à a so spalla.
    
  L'ochji rossi di Nina fighjanu à Sam grata. Per a so parte, Sam pareva scunfittu da e so azzioni, ma ùn ci era nunda chì puderia fà per ghjustificà. Perdue si spostò incunificatu, pruvendu à dà à Nina u tempu di piantà Berna. Dopu avè inghiottitu a so propria perdita, infine disse: "Se Longinus hè trà noi, saria una bona idea di lascià. Avale avà. U cunsigliu noterà prestu chì e so filiali olandesi ùn anu micca registratu è veneranu à circà.
    
  "Hè ghjustu", disse Sam, è anu cullucatu tuttu ciò chì puderanu salvà da i vechji documenti. "È micca una seconda prima, perchè sta turbina morta hè unu di i dui dispusitivi chjuchi chì mantenenu u flussu di l'electricità. E luci si spegneranu prestu è avemu finitu ".
    
  Perdue hà pensatu prestu. Agatha avia Longinus. Wesley l'hà tombu. A squadra hà tracciatu Longinus quì, è hà formulatu a so cunclusione. Allora Wesley deve avè avutu a pistola è questu idiotu ùn avia micca idea ch'ellu avia ?
    
  Dopu avè arrubatu l'arma desiderata è l'hà manighjata, Perdue sapia ciò chì pareva, è ancu di più, hà sappiutu trasportà in modu sicuru.
    
  Anu purtatu à Alexander à i so sensi è pigliò parechji fasciati in plastica chì puderanu truvà in i cabinetti medichi. Sfurtunatamente, a maiò parte di i strumenti cirurgichi eranu brutti è ùn puderanu micca esse usatu per guarì i feriti di Perdue è Alexander, ma era più impurtante per esce da u labirintu infernale di Wewelsburg prima.
    
  Nina hà assicuratu di cullà tutti i scrolls ch'ella puderia truvà, in casu chì ci era sempre reliquie inestimabili di u mondu anticu chì avianu da esse salvate. Ancu s'ellu era malatu di disgustu è di tristezza, ùn pudia aspittà per scopra i tesori esoterichi chì avia scupertu in a volta secreta di Heinrich Himmler.
    
    
  Capitulu 36
    
    
  A tarda notte, tutti avianu fattu fora di Wewelsburg è si dirigìanu versu a pista d'aviazione in Hannover. Lisandru hà decisu di sguardu luntanu da i so cumpagni perchè eranu cusì gentili per include u so inconsciente in a so fuga da i tunnel sotterranei. Il s'est réveillé juste avant qu'ils ne sortent du portail que Perdue avait enlevé à leur arrivée, sentant les épaules de Sam soutenant son corps molle dans les grottes peu éclairées de la Seconde Guerre mondiale.
    
  Di sicuru, l'altissima tassa pruposta da Dave Perdue ùn hà micca ferutu ancu u so sensu di fideltà, è hà pensatu chì era megliu per stà in a bona gràzia di l'equipaggiu senza andà in piattu. Intendevanu di scuntrà à Otto Schmidt nantu à a pista d'aviazione è cuntattate l'altri cumandanti di brigata per più struzzioni.
    
  In ogni casu, Perdue si firmò in silenziu annantu à u so prigiuneru à Thurso, ancu quandu hà ricevutu un novu missaghju dopu avè mussatu u cane. Questu hè una follia. Avà ch'ellu avia persu a so surella è Longinus, era a manca di carte mentre e forze opposte si riuniscenu contru à ellu è i so amichi.
    
  "Eccu ellu!" Lisandru indicò à Otto cum'è ghjunghjenu à l'aeroportu di Hannover in Langenhagen. Era à pusà in un ristorante quandu Alexandru è Nina l'anu trovu.
    
  "Dr Gould!" sclamò di gioia quand'ellu vide à Nina. "Piaciu di vedevi di novu."
    
  U pilotu tedescu era un omu assai amichevule, è era unu di i cumbattenti di brigata chì difendenu Nina è Sam quandu Berna li accusò di arrubbari lu Longinus. Cun grande difficultà, trasmettenu a trista nutizia à Otto è li cuntà brevemente ciò chì era accadutu in u centru di ricerca.
    
  "E ùn puderebbe micca purtà u so corpu?" hà finalmente dumandatu.
    
  "No, Herr Schmidt", intervene Nina, "avemu da esce prima chì l'arma splose". Ùn avemu ancu idea s'ellu hà splutatu. Ti suggeriu di astenniri di mandà più persone quì per piglià u corpu di Berna. Hè troppu periculosu ".
    
  Il a tenu compte de l'avertissement de Nina, mais a rapidement contacté son collègue Bridges pour l'informer de leur statut et de la perte de Longinus. Nina è Alexander aspittavanu ansiosamente, sperendu chì Sam è Perdue ùn anu micca esce da a pacienza è si uniscenu à elli prima di sviluppà un pianu d'azzione cù l'aiutu di Otto Schmidt. Nina savait que Perdue offrirait de payer à Schmidt pour ses problèmes, mais elle pensait qu'il ne serait pas approprié après que Perdue ait reconnu avoir volé Longinus en premier lieu. Lisandru è Nina anu fattu un accordu per mantene stu fattu per elli per avà.
    
  "Va bè, aghju dumandatu un rapportu di statutu. Cum'è un cumandante cumandante, sò autorizatu à piglià tutte e misure chì mi pare necessariu ", disse Otto à u ritornu da u bastimentu da induve avia fattu una chjama privata. "Vogliu chì sapete chì perde Longinus è ancu ùn pudendu avvicinà più à arrestà Renata ùn hè micca bè cun mè... noi. Ma postu ch'e aghju fiducia in tè, è chì m'avete dettu quandu puderaghju scappà, aghju decisu di aiutà vi...
    
  "Oh, grazie!" Nina fece un suspiru di sollievu.
    
  "MA..." cuntinuò, "Ùn vulteraghju micca à Mönkh Saridag cù e mani viote, perchè ùn vi lasciate micca da u ganciu. I vostri amichi, Alexander, anu sempre una clessidra in u quale a sabbia sbocca rapidamente. Chì ùn hè micca cambiatu. Aghju fattu chjaramente?"
    
  "Iè, signore", li rispose Alexander, mentre Nina annunziò grata.
    
  "Avà dimmi di quella escursione chì avete mintuatu, duttore Gould", disse à Nina, trascinendu in a so sedia per sente attentamente.
    
  "Aghju ragiò per crede chì aghju scupertu scritti antichi, quant'è antichi cum'è i Rotoli di u Mari Mortu", hà cuminciatu.
    
  "Li possu vede?" - dumandò Otto.
    
  "Preferirei mustràlli in un locu più... privatu?" Nina surrisu.
    
  "Fattu. Induve andemu?"
    
    
  ***
    
    
  Meno di trenta minuti dopu, u Jet Ranger di Otto cù quattru passageri - Perdue, Alexander, Nina è Sam - era in capu à Thurso. Ils s'attarderaient à la propriété de Perdue, l'endroit même où Miss Maisie allaitait l'invité de ses incubes sans que personne ne le sache, mais Perdue et sa prétendue gouvernante. Perdue hà suggeritu chì questu seria u megliu postu perchè furnisce un laboratoriu improvisatu in u sotano induve Nina puderia datare in carbonu i rotuli chì hà trovu, datandu scientificamente a basa organica di u pergaminu per verificà l'autenticità.
    
  Per Otto, ci era una prumessa di piglià qualcosa da Discovery, ancu s'ellu Perdue hà previstu di sbarazzà di un attivu assai caru è fastidiosu più prestu chè dopu. Tuttu ciò ch'ellu vulia fà in prima era vede cumu a scuperta di Nina s'avaria.
    
  "Allora pensate chì questu hè parti di i Rotoli di u Mari Mortu?" Sam li dumandò mentre hà stallatu l'equipaggiu chì Perdue avia messu à a so dispusizione, mentri Perdue, Alexander è Otto cercò l'aiutu di un duttore lucale per trattà e so ferite di balle senza dumandà troppu dumande.
    
    
  Capitulu 37
    
    
  Miss Maisie intrì in u sotano cù una tavola.
    
  "Ti piace un tè è biscotti?" hà surrisu à Nina è Sam.
    
  "Grazie, Miss Maisie. È per piacè, se avete bisognu d'aiutu in a cucina, sò à u vostru serviziu ", hà prupostu Sam cù u so incantu di u zitellu. Nina sorrise mentre montava u scanner.
    
  "Oh, ti ringraziu, sgiò Cleave, ma possu trattà da mè stessu", l'assicurò Maisie, dendu à Nina un sguardu d'orrore ghjucatu chì attraversò a so faccia, ricurdendu i disastri in cucina chì Sam hà causatu l'ultima volta chì l'hà aiutata à fà u colazione. . Nina abbassò u so visu per ridere.
    
  Cù mani inguantate, Nina Gould pigliò u primu rotulu di papiru cun grande tenerezza.
    
  "Allora pensate chì questi sò i stessi scrolls chì avemu sempre leghje?" - dumandò Sam.
    
  "Iè," Nina surrisu, u so visu radiante d'eccitazione, "è da u mo latinu arrugginitu sò chì questi trè in particulare sò l'elusive Scrolls of Atlantis!"
    
  "Atlantis, cum'è in un cuntinente affundatu?" li dumandò, sbuchjendu da daretu à a vittura per fighjulà i testi antichi in una lingua scunnisciuta, scritti à tinta nera sbiadita.
    
  "Hè ghjustu", rispose ella, cuncentrazione nantu à a preparazione di u fragile pergaminu ghjustu per a prova.
    
  "Ma sapete chì a maiò parte di questu hè speculazione, ancu a so esistenza stessa, per ùn dì micca u so locu", hà dettu Sam, appughjatu à u tavulinu per fighjà e so mani esperte chì travaglianu.
    
  "Ci sò state troppe coincidenze, Sam. E culture multiple chì cuntenenu e stesse duttrini, e stesse leggende, per ùn sminticà i paesi chì si crede chì anu circundatu u cuntinente di l'Atlantide anu a listessa architettura è zoologia ", disse. "Spegni quella luce quì, per piacè."
    
  Il se dirigea vers l'interrupteur principal du plafonnier et bagna le sous-sol dans une faible lumière provenant de deux lampes situées sur les côtés opposés de la pièce. Sam fighjulava u so travagliu è ùn pudia sà di sente una admirazione infinita per ella. Ùn solu ùn hà resistutu à tutti i periculi à i quali Perdue è i so sustenidori l'anu esposti, ma hà ancu mantene a so prufessionalità, cum'è u prutettore di tutti i tesori storichi. Ùn hà mai pensatu à apprupriassi e reliquie ch'ella hà manighjatu o à piglià u meritu di e scuperte ch'ella hà fattu, risicatu a so vita per revelà a bellezza di un passatu scunnisciutu.
    
  Si dumandava cumu si sentia quand'ella u guardava avà, sempre straziata trà l'amà è u vede cum'è una spezia di traditore. L'ultimi ùn passanu micca inosservati. Sam s'est rendu compte que Nina le considérait aussi méfiant que Perdue, et pourtant elle était si proche des deux hommes qu'elle ne pourrait jamais vraiment partir.
    
  "Sam," a so voce l'hà strappatu fora di a so cuntemplazione silenziosa, "Pudete rimette questu in u rotulu di pelle, per piacè? Hè, dopu avè infilatu i guanti ! Si frugò in u cuntenutu di u so saccu è truvò una scatula di guanti chirurgici. Pigliò un paru è li messe in cerimoniu, surridendu à ella. Elle lui tendit le rouleau. "Cuntinuà a vostra ricerca orale quandu ghjunghje in casa", hà sorrisu. Sam ridacchiò mentre pusò cun cura u scroll in u rotulu di pelle è l'attaccò cù cura à l'internu.
    
  "Pensate chì puderemu mai vultà in casa senza avè da guardà e spalle?" dumandò nantu à una nota più seria.
    
  "Cusì sia. Sapete, fighjendu in daretu, ùn possu micca crede chì a mo più grande minaccia era una volta Matlock è a so condescendenza sessista à l'università ", hà ricurdatu di a so carriera accademica sottu a guida di una puttana d'attenzione pretenziosa chì hà pigliatu u meritu di tutti i so rializazioni cum'è a so propria. per scopi di publicità quandu ella è Sam si sò scontrati per a prima volta.
    
  "Mi manca Bruich," si lamentava Sam, lamentendu l'assenza di u so gattu amatu, "è una pinta di birra cù Paddy ogni venneri sera. Diu, si sente cum'è una vita luntanu da quelli ghjorni, ùn hè micca?
    
  "Iè. Hè quasi cum'è s'è no campemu duie vite in una, ùn vi pare ? Ma d'altra parte, ùn sapemu micca a mità di ciò chì avemu, è ùn averemu micca sperienze ancu un'onza di e cose maravigghiusu chì avemu, s'ellu ùn eramu micca gettati in questa vita, eh? ella u cunsulò, ancu s'ellu, in verità, ella averia tornatu à a so vita d'insignante noiosa à una esistenza comoda è sicura in un battitu di core.
    
  Sam annuì, d'accordu cù questu 100 per centu. A cuntrariu di Nina, hà cridutu chì in a so vita precedente ch'ellu avia digià statu impiccatu da una corda chì pende da a fontaneria di u bagnu. I pinsamenti di a so vita quasi perfetta cù a so defunta fidanzata, ora morta, l'avìanu perseguitatu cù culpabilità ogni ghjornu s'ellu era sempre travagliatu cum'è ghjurnalistu freelance per diverse publicazioni in u Regnu Unitu, cum'è avia pensatu di fà à u suggerimentu di u so terapeuta. .
    
  Ùn ci era micca dubbitu chì u so appartamentu, i so friquenti scherzi d'ubriache è u so passatu l'avarianu chjapputu ormai, mentri avà ùn avia più tempu di pensà à u passatu. Avà duvia guardà u so passu, hà amparatu à ghjudicà rapidamente a ghjente è stà vivu à ogni costu. Odiava à ammette, ma Sam hà preferitu esse in l'arme di u periculu piuttostu chè dorme in u focu di l'autopietà.
    
  "Avemu bisognu di un linguista, di un traduttore. Oh, u mo Diu, avemu da sceglie straneri chì pudemu fidà di novu ", sospirò, passandu una manu trà i so capelli. Questu di colpu hà ricurdatu à Sam di Trish; a manera chì spessu girava un ricciolu vaghjime intornu à u so dito, permettendu chì torna in u locu dopu avè tiratu strettu.
    
  "E sì sicuru chì questi rotuli duveranu indicà u locu di Atlantis?" aggrottò la fronte. U cuncettu era troppu farfetch per Sam per capiscenu. Mai un fermu credente in e teorie di a cuspirazione, hà avutu à ammettà parechje inconsistenze chì ùn hà micca cridutu finu à ch'ellu hà sperimentatu in prima persona. Ma Atlantide? Sicondu Sam, era un tipu di cità storica chì hè stata inundata.
    
  "Micca solu u locu, ma si dice chì i Scrolls di Atlantis anu registratu i sicreti di una civilisazione avanzata chì andava tantu avanti in u so tempu chì era abitata da quelli chì a mitulugia oghje prupone cum'è dii è dee. On disait que les gens d'Atlantis avaient une intelligence et une méthodologie si supérieures qu'on leur attribuait le mérite de construire des piramides à Giza, Sam", a-t-elle dit. Puderia vede chì Nina hà passatu assai tempu nantu à a legenda di Atlantis.
    
  "Dunque duverebbe esse situatu?" dumandò. "Chì diaculu farianu i Nazis cun un pezzu di terra sottumessu? Ùn s"eranu dighjà soddisfatti di sottumessu tutte e culturi chì sò sopra à l"acqua ?
    
  Nina inclinò a testa à u latu è suspirò à u so cinisimu, ma li fece surrisu.
    
  "No, Sam. Pensu chì ciò chì eranu dopu era scrittu in qualchì locu in quelli scrolls. Parechji esploratori è filòsufi anu speculatu nantu à a pusizione di l'isula, è a maiò parte accunsenu chì si trova trà l'Africa sittintriunali è a cunfluenza di l'Americhi ", hà dettu.
    
  "Hè veramente grande", hà nutatu, pensendu à l'immensa parte di l'Oceanu Atlanticu coperto da una sola massa di terra.
    
  "Hè statu. Sicondu i scritti di Platone, è dopu altre teorie più muderne, Atlantis hè u mutivu perchè tanti cuntinenti diffirenti anu stili di custruzzione simili è fauna. Tuttu chistu hè vinutu da a civilisazione Atlantide, chì hà cunnessu l'altri cuntinenti, per dì cusì ", spiegò.
    
  Sam hà pensatu per un mumentu. "Allora chì pensate chì Himmler vulia?"
    
  "A cunniscenza. Cunniscenza avanzata. Ùn era micca abbastanza chì Hitler è i so cani pensanu chì a razza superiore era u discendente di una razza di l'altru mondu. Forse pensanu chì questu era esattamente quale eranu l'Atlanti, è chì anu avutu sicreti ligati à a tecnulugia avanzata è cusì ", hà speculatu.
    
  "Questa seria una teoria tangibile", Sam accunsentì.
    
  Un longu silenziu hà seguitu, è solu a vittura rumpia u silenziu. Anu fattu u cuntattu visuale. Era un mumentu raru solu, quandu ùn eranu micca minacciati è in cumpagnia mista. Nina pudia vede chì qualcosa disturbava Sam. Per quantu vulia spazzà l'esperienza scundante recente chì anu avutu, ùn pudia cuntene a so curiosità.
    
  "Chì ci hè, Sam?" - dumandò quasi involontariamente.
    
  "Pensate chì eru ossessionatu di novu cù Trish?" - dumandò.
    
  "Aghju fattu cusì", Nina calò l'ochji à u pianu, stringendu e mani davanti à ella. "Aghju vistu queste pile di note è boni ricordi è aghju... pensu..."
    
  Sam s'avança vers elle dans la douce lumière du sous-sol lugubre et l'attira dans ses bras. Ella lasciò. À questu puntu, ùn importa micca in ciò chì era implicatu o in quantu ella avia da crede ch'ellu ùn avia micca deliberatamente guidatu u cunsigliu in Wewelsburg. Avà, quì, era solu Sam - u so Sam.
    
  "Note nantu à noi - Trish è mè - ùn sò micca ciò chì pensate", bisbigliò mentre i so dita ghjucavanu in i so capelli, cullandu a spalle di a so testa mentre u so altru bracciu era avvoltu strettamente intornu à a so cintura slanciata. Nina ùn vulia micca arruvinà u mumentu rispunnendu. Ella vulia ch'ellu cuntinueghja. Ella vulia sapè ciò chì si trattava. È vulia sente direttamente da Sam. Nina si fermava solu in silenziu è u lasciò parlà, godendu ogni mumentu preziosu solu cun ellu; inalando u ligeru odore di a so cologne è l'adoucissant di u so pullover, u calore di u so corpu à fiancu à ella è u ritmu luntanu di u so core in ellu.
    
  "Hè solu un libru", li disse, è u sentia sorride.
    
  "Chi voli dì?" li dumandò, aggrottando la fronte.
    
  "Scrivu un libru per un editore di Londra nantu à tuttu ciò chì hè accadutu, da u mumentu chì aghju scontru Patricia à ... bè, sapete", spiegò. I so ochji marroni scuri parevanu neri avà, è l'unica tacca bianca era un debole scintillelu di luce chì li facia paria vivu per ella - vivu è reale.
    
  "Oh Diu, mi sentu cusì stupidu", si lamentò è appiccicò a so fronte fermamente in u musculu cavu di u so pettu. "Eru devastatu. Pensu ... oh dannazione, Sam, mi dispiace ", si lamentò in cunfusione. Hà sorrisu à a so risposta è alzò u so visu à u so, piantendu un basgiu prufondu è sensuale nantu à e so labbra. Nina sintì u so core battitu più veloce, è l'hà fattu geme un pocu.
    
  Perdue si schiarì a gola. Si ferma in cima di a scala, appoghjatu à un bastone per mette a maiò parte di u so pesu nantu à a so gamba ferita.
    
  "Semu tornati è avemu riparatu tuttu", hà annunziatu cun un ligeru surrisu di scunfitta à a vista di u so mumentu romanticu.
    
  "Purdue!" - esclamò Sam. "Questu bastone vi dà in qualchì modu un aspettu sofisticatu, cum'è un cattivu di James Bond."
    
  "Grazie, Sam. Aghju sceltu per questu mutivu. Ci hè un cutlass ammucciatu à l'internu, chì vi mustraraghju più tardi, "Perdue fece l'ochju senza assai umore.
    
  Lisandru è Otto s'avvicinò da daretu.
    
  "E i ducumenti sò veri, duttore Gould?" Otto dumandò à Nina.
    
  "Hmm, ùn sò micca ancu. I testi duranu parechje ore prima di sapè infine s'ellu sò veri testi apocrifi è alessandrini ", spiegò Nina. "Avemu dunque esse capace di determinà da un rotulu l'età apprussimativa di tutti l'altri scritti cù a stessa tinta è grafia".
    
  "Mentre aspittemu, possu lascià l'altri leghje, nò?" suggerì Otto con impazienza.
    
  Nina guardò à Alexander. Ùn cunniscia micca abbastanza bè à Otto Schmidt per confià in ellu cù a so scuperta, ma d'altra parte, era unu di i capi di a Brigata Renegata è per quessa puderia decide istantaneamente u destinu di tutti. S'ellu ùn li piacia micca, Nina hà avutu a paura ch'ellu avia urdinatu Katya è Sergei uccisu mentre ghjucava à dards cù a festa di Perdue cum'è s'ellu avia urdinatu pizza.
    
  Alessandro annuì approvando.
    
    
  Capitulu 38
    
    
  Otto Schmidt, corpulentu di sessant'anni, s'assittò à l'antica scrivania in u salottu di u sopra per studià e iscrizioni nantu à i rotuli. Sam è Perdue ghjucanu à i dards, sfidendu à Alexander à scaccià cù a manu diritta, postu chì u russu di manca hè stata ferita in a spalla manca. Sempre dispostu à piglià risichi, u pazzu russu li hà dimustratu veramente bè, ancu pruvendu à ghjucà a tonda cù una mala manu.
    
  Nina si unì à Otto uni pochi di minuti dopu. Hè stata affascinata da a so capacità di leghje duie di e trè lingue chì anu truvatu in i scrolls. Il lui a parlé brièvement de ses études et de son penchant pour les langues et les cultures, qui ont également intrigué Nina avant qu'elle choisisse l'histoire comme sa majeure. Ancu s'ellu excellava in latinu, l'Austriacu pudia ancu leghje l'ebreu è u grecu, chì era una manna divina. L'ultima cosa chì Nina vulia fà era risicà a so vita di novu usendu qualchì stranieru per trattà e so reliquie. Era sempre cunvinta chì i neonazisti chì anu pruvatu à tumbà in a strada di Wewelsburg eranu mandati da a grafologa Rachel Clark, è era grata chì avianu qualchissia in a so cumpagnia chì puderia aiutà cù e parti leghjite di e lingue incomprensibili.
    
  U pensamentu di Rachel Clark hà fattu chì Nina si sentia inquieta. S'ella era stata quella daretu à a sanguinosa persecuzione di vittura quellu ghjornu, avaria digià saputu chì i so lacchè sò stati ammazzati. U pensamentu ch'ella puderia finisce in una cità vicina hà disturbatu ancu di più Nina. S'ella avia da capisce induve si trovanu, à u nordu di Halkirk, avarianu più prublemi ch'elli avianu bisognu.
    
  "Secunnu e sezioni ebraiche quì", Otto indicò Nina, "è quì, si dice chì l'Atlantide ... ùn era micca ... era una vasta terra guvernata da dece rè". Accendia una sigaretta è inalò u fumu gonfiante da u filtru prima di cuntinuà. "A ghjudicà da u tempu in quale sò stati scritti, puderia esse statu scrittu durante u tempu chì l'Atlantis hè credutu chì esiste. Menciona u locu di un cuntinente chì nantu à e carte muderne avissi a so sponde attraversate, uh, vedimu... da u Messicu è u fiumu Amazon in Sudamerica ", gemì per un'altra espirazione, i so ochji cuncentrati nantu à e Scritture Ebraiche, "lungu tutta a costa occidentale di l'Europa è l'Africa sittintriunali". Alzò un sopracciglio, sembrando impressionato.
    
  Nina avia una espressione simile nantu à a so faccia. "Credu chì questu hè induve l'Oceanu Atlanticu riceve u so nome. Diu, questu hè cusì grande, cumu puderianu tutti avè mancatu questu tuttu questu tempu?" scherzava, ma i so pinsamenti eranu sinceri.
    
  "Sembra," accunsenu Otto. "Ma, caru duttore Gould, duvete ricurdà chì ùn hè micca una questione di circunferenza o dimensione, ma di a prufundità à quale sta terra si trova sottu à a superficia."
    
  "Credu. Ma puderete pensà chì cù a tecnulugia chì anu da penetrà in u spaziu, puderianu creà tecnulugia per immerse à grande prufundità ", risa.
    
  "Predica à u coru, signora", Otto surrisu. "Aghju dettu questu per anni."
    
  "Chì tipu di scrittura hè questu?" - Li dumandò, srolando cù cura un altru scrollu, chì cuntene parechje voci chì mintuvavanu Atlantis o qualchì derivatu di questu.
    
  "Hè grecu. Lasciami vede ", disse, cuncentrazione nantu à ogni parolla chì u so dito indice di scansione pruducia. "Tipicu di perchè i dannati nazisti vulianu truvà Atlantis..."
    
  "Perchè?"
    
  "Stu testu parla di u cultu di u Sun, chì hè a religione di l'Atlanti. L'adorazione di u sole... vi pare familiare?
    
  "Oh Diu, sì," ella sospirò.
    
  "Hè statu probabilmente scrittu da un Atenianu. Eranu in guerra cù l'Atlanti, ricusendu di rinunzià a so terra à i cunquisti Atlanti, è l'Atheniesi chjappà i so culi. Quì, in questa parte, hè nutatu chì u cuntinente si trova "à punente di i Pilastri d'Ercules", aghjunse, sfracicà u cigarette in u ceniceru.
    
  "E questu puderia esse?" dumandò Nina. "Aspetta, i Pilastri di Ercole eranu Gibraltar. Strettu di Gibraltar!"
    
  "Oh bè. Pensu chì deve esse in qualchì locu in u Mediterraniu. Chiudi," rispose, accarezzandu a pergamena gialla è annunziendu pensativamente. Era piacè di l'antichità, da quale hà avutu l'onore di studià. "Questu hè papiru egizianu, cum'è probabilmente sapete", disse Otto à Nina in una voce di sognu, cum'è un vechju missiavu chì conta una storia à un zitellu. Nina hà avutu a so saviezza è u rispettu per a storia. "A civiltà più antica, chì discende direttamente da l'Atlanti super-sviluppati, hè stata fundata in Egittu. Avà, s'ellu fussi un'anima lirica è romantica ", fece l'ochju à Nina, "Vogliu pensà chì questu stessu rotulu hè statu scrittu da un veru discendente di Atlantis".
    
  A so faccia grassa era piena di sorpresa, è Nina ùn era micca menu piacè di l'idea. I dui anu spartutu un mumentu di felicità silenziu à l'idea prima chì tramindui scoppianu à ride.
    
  "Ora tuttu ciò chì avemu da fà hè cartografia a geografia è vede s'ellu pudemu fà a storia", hà sorrisu Perdue. Stava à fighjulà cù un vetru di whisky single malt in manu, ascultendu l'infurmazioni convincenti da i Scrolls of Atlantis chì Himmler hà eventualmente urdinatu a morte di Werner in u 1946.
    
  À a dumanda di l'invitati, Maisie hà preparatu una cena ligera. Mentre chì tutti s'eranu à pusà à una cena coriosa vicinu à u focu, Perdue sparì per un pezzu. Sam si dumandava ciò chì Perdue piattava sta volta, partendu quasi subitu dopu chì a donna di casa sparì fora da a porta di daretu.
    
  Nisunu altru paria di nutà. Lisandru hà dettu à Nina è Otto stori d'orrore nantu à u so tempu in a so fine di trenta anni in Siberia, è parevanu completamente affascinati da e so storie.
    
  Dopu avè buttutu u restu di u so whisky, Sam sfilò fora di l'uffiziu per seguità i passi di Perdue è vede ciò chì facia. Sam era stancu di i sicreti di Perdue, ma ciò chì hà vistu quandu ellu seguitava à ellu è Maisie à a casa d'ospiti li bolliva u sangue. Hè u tempu per Sam di mette fine à e scumesse imprudenti di Perdue, utilizendu Nina è Sam cum'è peoni ogni volta. Sam hà pigliatu u so telefuninu da a so sacchetta è hà cuminciatu à fà ciò chì hà fattu megliu: fotografia transacciones.
    
  Quand'ellu avia abbastanza evidenza, corse in casa. Sam avia avà parechji sicreti di u so propiu, è, stancu d'esse trascinatu in cunflitti cù gruppi ugualmente maligni, hà decisu chì era ora di cambià u rolu.
    
    
  Capitulu 39
    
    
  Otto Schmidt hà passatu a maiò parte di a notte à calculà currettamente u megliu puntu di vista da quale u gruppu cercava u cuntinente persu. Dopu à numerosi punti d'entrata pussibuli da quale puderanu principià a scanning per l'immersione, hà finalmente scupertu chì a megliu latitudine è longitudine seria l'Arcipelagu di Madeira, situatu à u suduvestu di a costa di u Portugallu.
    
  Ancu s'è a scelta più populari per a maiò parte di l'escursioni era sempre stata u Strettu di Gibraltar, o a bocca di u Mari Mediterraniu, hà decisu di Madeira per via di a vicinanza di una scuperta precedente citata in unu di i vechji registri di u Sun Negru. Si ricurdò di a scuperta citata in i rapporti di l'arcane quandu era investigatu a situazione di l'artefatti occulti nazisti prima di mandà squadre di ricerca pertinenti in u mondu per circà questi articuli.
    
  Anu trovu un pocu di i frammenti chì cercanu in quelli ghjorni, hà ricurdatu. In ogni casu, parechji di i veramente grandi scrolls, u tessulu di leggende è miti chì eranu accessibili ancu à e menti esoterichi di a SS, anu sfuggitu tutti. À a fine, ùn sò diventati più chè una merda di stupidu per quelli chì li cacciavanu, cum'è u cuntinente persu di l'Atlantide è a so parte inestimabile, chì era cusì cercata da quelli chì sapianu.
    
  Avà hà avutu l'uppurtunità di riclamà almenu un pocu di creditu per a scuperta di unu di i più elusivi di tutti - a Residenza di Solon, chì si diceva chì era u locu da quale i primi Ariani sò urigginati. Sicondu a literatura nazista, era una reliquia ovoidale chì cuntene l'ADN di una razza superhumana. Cù una tale scuperta, Otto ùn pudia mancu imaginà quale putere a brigata avaristi nantu à u Sole Neru, è micca solu u mondu scientificu.
    
  Di sicuru, s'ellu era da ellu, ùn permetterà mai à u mondu di avè accessu à una scuperta cusì preziosa. U cunsensu generale di a Brigata Renegade era chì e reliquie periculose anu da esse guardate sicrete è ben guardate per ùn esse micca abusate da quelli chì prusperu di l'avidità è u putere. È hè esattamente ciò ch'ellu avia fattu - l'hà riclamatu è l'hà chjusu in e rocce inaccessibili di e catene di muntagne russe.
    
  Solu ellu sapia di u locu di Solon, è cusì hà sceltu Madeira per occupà e parti restante di a terra inundata. Di sicuru, era impurtante di scopre almenu una parte di l'Atlantide, ma Otto circava qualcosa di assai più putente, più preziosu chè qualsiasi stima pussibule - qualcosa chì u mondu ùn deve mai sapè.
    
  Era un viaghju abbastanza longu à u sudu da l'Escocia à a costa di u Portugallu, ma u gruppu core di Nina, Sam è Otto hà pigliatu u so tempu cù tappe per rinfurzà l'elicotteru è pranzu nantu à l'isula di Porto Santo. Intantu, Perdue avia acquistatu una barca per elli è l'hà equipatu cù l'equipaggiu di scuba è l'equipaggiu di scanning di sonar chì mette in vergogna qualsiasi istituzione fora di l'Istitutu di Ricerca Mundiale per l'Archeologia Nautica. Hà avutu una piccula flotta di yachts è piscadori in u mondu sanu, ma hà incaricatu i so filiali in Francia per fà un travagliu urgente per truvà ellu un novu yacht chì puderia purtari tuttu ciò ch'ellu avia bisognu è ancu esse abbastanza compactu per natà senza assistenza.
    
  A scuperta di Atlantis seria a più grande scuperta di Purdue mai. Sans aucun doute, cela dépasserait sa réputation d'inventeur et d'explorateur extraordinaire et le placerait directement dans les livres d'histoire comme l'homme qui a retrouvé un continent perdu. In più di qualsiasi ego o soldi, questu elevaria u so status à una pusizioni inébranlable, l'ultima di quale li daria sicurezza è autorità in ogni urganizazione ch'ellu hà sceltu, cumpresu l'Ordine di u Sole Neru o a Brigata Renegata, o qualsiasi altra sucità putente. ellu hà sceltu.
    
  Di sicuru, Alexander era cun ellu. I dui omi anu trattatu bè e so ferite è, essendu l'ultime avventurieri, nimu d'elli hà permessu chì e so ferite l'impediscenu in questa esplorazione. Lisandru era grati chì Otto hà infurmatu a morte di Berna à a brigata è hà avvisatu à Bridges chì ellu è Alexander avarianu aiutu quì per uni pochi di ghjorni prima di vultà in Russia. Questu li impediria di eseguisce Sergei è Katya per ora, ma quella minaccia avia sempre un effettu di clessidra, è era qualcosa chì hà influinzatu assai l'attitudine di solitu scintillanti è spensierata di u Russu.
    
  S'arraggiava chì Perdue sapia induve Renata era, ma restava indifferente à a materia. Sfurtunatamente, cù a quantità chì Purdue li pagava, ùn hà micca dettu una parolla nantu à u sughjettu è sperava ch'ellu puderia fà qualcosa prima di u so tempu. Si dumandava s'ellu Sam è Nina seranu sempre accettati in a Brigata, ma Otto averebbe un rappresentante legale di l'urganizazione per parlà per elli.
    
  "Allora, u mo vechju amicu, salperemu?" - s'exclamò Perdue da u portu di a sala di i motori da a quale hè surtitu.
    
  "Iè, sì, capitanu", u Russu gridò da u timone.
    
  "Avemu da passà un bonu tempu, Alexander," Perdue ridacchiò, pacchendu u Russu nantu à u spinu mentre godeva di a brisa.
    
  "Iè, alcuni di noi ùn anu micca assai tempu", hà dettu Alexander in un tonu inusualmente seriu.
    
  Era u primu dopu meziornu è l'oceanu era perfettamente dolce, respirava tranquillamente sottu à u cascu mentre u sole pallidu brillava nantu à e strisce d'argentu è a superficia di l'acqua.
    
  Essendu un capitanu licenziatu cum'è Perdue, Lisandru intrì e so coordenate in u sistema di cuntrollu è i dui omi partenu da Lorient versu Madera, induve si scontranu cù l'altri. Una volta nantu à u mare apertu, u gruppu avia da navigà secondu l'infurmazioni datu nantu à i scrolls chì u pilotu austriacu traduttu per elli.
    
    
  ***
    
    
  Nina è Sam anu spartutu alcune di e so vechji storie di guerra annantu à i so scontri cù u Sole Neru più tardi quella sera, mentre si scontranu cù Otto per un beie inseme mentre aspittàvanu l'arrivu di Perdue è Alexander u ghjornu dopu, se tuttu andava secondu u pianu. L'isula era stupente è u tempu era mite. Nina è Sam si trasfirìu in stanze separati per a decenza, ma Otto ùn hà micca pensatu di menzionallu direttamente.
    
  "Perchè piattate a vostra rilazioni cusì cun cura?" - li dumandò u vechju pilotu durante una pausa trà e storie.
    
  "Chi voli dì?" Dumandò Sam innocentemente, guardendu rapidamente à Nina.
    
  "Hè abbastanza ovvi chì voi dui site vicini. O mio dieu, omi, sì ovviamente amanti, allora smetti di agisce cum'è dui adolescenti cazzo fora di a stanza di i so genitori è verificate inseme ! ", esclamò un pocu più forte di ciò ch'ellu vulia.
    
  "Ottu!" Nina ansimò.
    
  "Perdonami per esse cusì rude, a mo cara Nina, ma seriamente. Semu tutti adulti. O hè perchè avete una ragione per ammuccià u vostru affari? " a so voce raspata toccu un graffiu chì tutti dui avianu evitatu. Ma prima chì qualcunu pudia risponde, qualcosa s'avvicinò à Otto è sbulicò forte : " Ah ! Hè chjaru!" è si pusò in daretu in a so sedia cù una birra ambra spumosa in manu. "Ci hè un terzu ghjucatore. Pensu di sapè quale hè ancu. Miliardariu, sicuru! Chì bella donna ùn hà micca sparte u so affettu per qualchissia cusì riccu, ancu s'ellu u so core brama un omu menu riccu finanziariu ?
    
  "Fà sapè chì sta rimarca mi pare offensiva!" Nina ribolliva, u so notu temperamentu infiammatu.
    
  "Nina, ùn mette micca difensiva", l'incita Sam, surridendu à Otto.
    
  "S'è tù ùn mi prutegge micca, Sam, per piacè zitti," ella sgridò è scuntrò u sguardu indifferente di Otto. "Herr Schmidt, ùn pensu micca chì site in una pusizioni per generalizà è fà supposizioni nantu à i mo sentimenti per a ghjente quandu ùn sapete assolutamente nunda di mè", hà rimproveratu à u pilotu in un tonu duru chì hà sappiutu di mantene u più tranquillu pussibule. , cunsiderendu quantu era furiosa. "Forse e donne à u livellu chì scuntrate sò cusì disperate è superficiali, ma ùn sò micca cusì. Mi preghju cura di mè stessu ".
    
  Li dete un sguardu longu è duru, a gentilezza in i so ochji diventendu una punizione vindicativa. Sam sentì u so stomacu strincà à u sguardu tranquillu di Otto. Hè per quessa ch'ellu hà pruvatu à impedisce à Nina di perde u so temperamentu. Paria avè sminticatu chì Sam è u so destinu dipendenu da u favore di Otto, altrimenti a Brigata Renegade avissi fattu un pocu travagliu di tutti dui, senza parlà di i so amichi russi.
    
  "Se hè u casu, duttore Gould, chì avete bisognu di piglià cura di sè stessu, mi dispiace per voi. S'ellu hè questu u caminu in u quale ti mettiti, aghju paura chì preferissi esse una concubina di un sordu chè u cagnolu di stu riccu idiota, "rispose Otto cun una condescendenza rauca è minacciata chì mette à l'attenzione ogni misoginu. applaude. Ignorendu a so rimarca, si alzò pianu pianu da a so sedia: "Aghju bisognu di piglià una fuga. Sam, fateci un altru ognunu.
    
  "Sei pazza, puttana?" Sam sibilò versu ella.
    
  "Chì? Avete intesu ciò chì insinuava ? Eri troppu maledettamente senza spine per difende u mo onore, allora chì aspettavate chì succedeva? ella sbucò in daretu.
    
  "Sapete ch'ellu hè unu di i dui cumandanti chì restanu da e persone chì ci anu tutti per i balli; a ghjente chì hà purtatu u Sole Neru à i so ghjinochji finu à avà, nò ? Fate in furia è tutti pudemu avè un funerale accogliente in mare! Sam li ricurdò cù enfasi.
    
  "Ùn duverebbe micca invità u vostru novu fidanzatu à u bar?" scherzò, furiosa per a so incapacità di sminuisce l'omi in u so gruppu cum'è facia di solitu. "In fondu m'hà chjamatu una puttana disposta à parte cù quellu chì hè in u putere".
    
  Sam, senza pinsà, sbulicò: "Bè, trà mè è Perdue è Bern, era difficiule di dì induve vulete fà u to lettu, Nina. Forse hà un puntu di vista chì vulete cunsiderà ".
    
  L'ochji scuri di Nina s'allargavanu, ma a so rabbia era annebbiata da u dulore. A-t-elle juste entendu Sam dire ces paroles, ou était-ce qu'un diable alcoolique le manipulait ? U so core dulia è un nodu li cresce in a gola, ma a so rabbia ferma, alimentata da u so tradimentu. In a so mente, hà pruvatu à capisce perchè Otto avia chjamatu Perdue debule di mente. Era per feriscela o per attiràla fora ? O hà cunnisciutu Purdue megliu chè elli ?
    
  Sam s'hè congelatu è stava quì, aspittendu ch'ella u rompessi, ma à u so orrore, e lacrime apparsu in l'ochji di Nina è ella si alzò è si n'andò. Sintia menu rimorsu ch'ellu s'aspittava, perchè veramente hà fattu.
    
  Ma ùn importa quant'ellu era bona a verità, si sentia sempre cum'è un bastardo per ciò chì hà dettu.
    
  Si pusò à gode di u restu di a notte cù u vechju pilotu è e so storie interessanti è cunsiglii. À u tavulu vicinu, dui omi parevanu discutiri di tuttu l'episodiu ch'elli avianu vistu. I turisti parlavanu Olandese o Fiammingu, ma ùn li dispiacevanu micca chì Sam li vede parlà di ellu è di a donna.
    
  "Donne," Sam surrisu è alzò u so bicchiere di birra. L'omi ririanu d'accordu è alzanu i so vetri d'accordu.
    
  Nina era grata ch'elli avianu stanze separate, altrimenti puderia avè uccisu Sam in u so sonnu in un impetu di furia. A so còllera ùn era micca tantu da u fattu chì ellu hà partitu cù Otto nantu à u so trattamentu cavalier di l'omi, ma da u fattu chì ella avia da ammette chì ci era assai verità in a so dichjarazione. Berna era u so amicu di pettu quandu eranu prigiuneri in Mönx Saridag, soprattuttu perchè hà deliberatamente utilizatu i so charms per ammorbidisce u so destinu quandu hà amparatu chì era una copia esatta di a so moglia.
    
  Preferiva l'avanzati di Perdue quand'ella era arrabbiata cù Sam invece di solu risolve e cose cun ellu. Et que ferait-elle sans le soutien financier de Perdue alors qu'il était absent ? Ùn s'hè mai preoccupatu di circà lu seriu, ma cuminciò a so ricerca, finanziata da u so affettu per ella.
    
  "Oh, u mo Diu," gridò più tranquillamente ch'ella pudia dopu avè chjusu a porta è cascata nantu à u lettu, "Anu ragiò! Sò solu una zitella intitulata chì utilizeghja u mo carisma è u statutu per mantene in vita. Sò a puttana di a corte di qualsiasi rè in u putere !
    
    
  Capitulu 40
    
    
  Perdue è Alexander anu digià scansatu u fondu di l'oceanu à parechje mille nautiche da a so destinazione. Vulenu determinà s'ellu ci era qualchì anomalia o variazioni antinaturali in a geugrafia di i penditi sottu à elli chì puderanu indicà strutture umane o cime uniformi chì puderanu rapprisintà i resti di l'architettura antica. Qualchese inconsistenzi geomorfichi in e caratteristiche di a superficia pò indicà chì u materiale sottumessu hè diversu da i sedimenti localizzati è vale a pena investigà.
    
  "Ùn aghju mai sappiutu chì l'Atlantis duvia esse cusì grande", hà dettu Alexander, fighjendu u perimetru muntatu nantu à u scanner sonar profundo. Sicondu Otto Schmidt, si stendeva assai attraversu l'Atlanticu, trà u Mari Mediterraniu è l'America di u Nordu è u Sudamerica. In u latu uccidintali di u screnu si stende finu à e Bahamas è u Messicu, chì hà fattu sensu in a teoria chì questu era u mutivu perchè l'architettura è e religione egiziana è sudamericana cuntene piramidi è strutture simili di custruzzione cum'è una influenza cumuna.
    
  "Oh sì, anu dettu chì era più grande di l'Africa di u Nordu è l'Asia Minore cumminati", spiegò Perdue.
    
  "Ma allora hè literalmente troppu grande per esse truvatu, perchè ci sò massi di terra in questi perimetri", disse Alexander, più à ellu stessu chè à quelli prisenti.
    
  "Oh, ma sò sicuru chì queste masse di terra sò parti di a piastra sottostante - cum'è e cime di una catena montuosa chì oculta u restu di a muntagna", disse Perdue. "Diu, Alessandru, pensa chì s'è no aviamu scupertu stu cuntinente, chì gloria avariamu ottinutu!"
    
  Alexander ùn importa micca a fama. Tout ce qu'il importait était de découvrir où se trouvait Renata pour qu'il puisse dégager Katya et Sergei avant qu'il ne soit écoulé. Rimarcò chì Sam è Nina eranu digià assai amichevuli cù u camarade Schmidt, chì era in u so favore, ma in quantu à l'accordu, ùn ci era micca cambiatu in termini è u manteneva tutta a notte. Sempre ghjunse à a vodka per calmà, soprattuttu quandu u clima portughese hà cuminciatu à irrità a so sensibilità russa. U paese era incredibilmente bellu, ma li mancava a casa. Li mancava u fretu piercing, a neve, u lustru di luna ardente è e donne calde.
    
  Quand'elli ghjunghjenu à l'isuli intornu à Madera, Perdue era impaziente di scuntrà Sam è Nina, ancu s'ellu era attentu à Otto Schmidt. Forse l'affiliazione di Perdue Black Sun era ancu troppu fresca, o forse à Otto ùn li piacia micca chì Perdue ùn avia chjaramente micca sceltu i lati, ma u pilotu austriacu ùn era micca in u sanctum internu di Perdue, chì era sicuru.
    
  Tuttavia, u vechju avia ghjucatu un rolu preziosu è era sempre di grande aiutu per elli à traduzzione di i pergamene in lingue obscure è à localizà u locu prubabile ch'elli cercavanu, cusì Perdue hà avutu a patti è accettà a prisenza. di st'omu trà elli.
    
  Quandu si scontranu, Sam hà dettu quantu era impressuatu cù a barca chì Purdue avia compru. Otto è Lisandru s'alluntanu è anu scupertu induve è à quale prufundità supposta si deve esse situata a massa di terra. Nina stava à u latu, respirava l' aria fresca di l'oceanu è si sentia un pocu fora di locu per via di e numerose buttigli di corallo è innumerevoli bicchieri di ponchi ch'ella avia compru dapoi u ritornu à u bar. Sentendu depressu è arrabbiata dopu à l'insultu d'Ottu, pienghje nant'à u so lettu durante guasi una ora, aspittendu chì Sam è Otto partenu per pudè andà torna à u bar. È hà fattu cum'è previstu.
    
  "Ciao, caru," Perdue hà dettu vicinu à ella. U so visu era rossu da u sole è u sali di u ghjornu passatu, ma pareva bè riposatu, à u cuntrariu di Nina. "Chì ci hè? I picciotti t'hanu intimidatu?"
    
  Nina pareva cumplitamenti arrabbiata, è Perdue hà capitu prestu chì qualcosa era veramente sbagliatu. Li attraversò delicatamente u so bracciu intornu à a so spalla, godendu a sensazione di u so corpu chjucu pressatu contr'à u so per a prima volta in anni. Nina Gould ùn era micca caratteristicu di ùn dì nunda, è questu era una prova abbastanza ch'ella si sentia fora di locu.
    
  "Allora, induve andemu prima?" - dumandò fora di u turchinu.
    
  "A pochi chilometri à l'ouest di quì, Alexander è aghju scupertu parechje formazioni irregulari à una prufundità di parechji centu metri. Aghju da principià cù questu. Di sicuru, ùn pare micca una cresta sottumarina o qualsiasi tipu di naufragiu. Si estende à circa 200 chilometri. Questu hè enormu! "- cuntinuò incoerentemente, chjaramente eccitatu oltre e parolle.
    
  "Sgiò Perdue", gridò Otto mentre s'avvicinava à i dui, "Vogliu sopra à voi per fighjà e vostre immersioni da l'aria?"
    
  "Iè, signore," Perdue surrisu, dendu à u pilotu una tappa cordiale nantu à a spalla. "Vi contatteraghju appena ghjunghjemu à u primu situ di immersione".
    
  "Diritta!" - sclamò Otto è hà datu à Sam un pollice in alto. Per chì era, nè Perdue nè Nina pudianu capisce. "Allora aspitteraghju quì. Sapete chì i piloti ùn devenu micca beie, nò ? Otto ridia di cori è strinse a manu di Perdue. " Bona furtuna, sgiò Perdue. È u duttore Gould, sì un riscattu di u rè per i standard di ogni signore, caru ", disse di colpu à Nina.
    
  Pigliatu à sguardu, hà pensatu à una risposta, ma cum'è sempre, Otto ùn hà micca curatu è si vultò solu nantu à u so taccu per andà in un caffè chì si affacciava nantu à e dighe è scogliere vicinu à a zona di pesca.
    
  "Era strana. Strana, ma sorprendentemente desiderata," mormorò Nina.
    
  Sam era nantu à a so lista di merda è l'hà evitatu per a maiò parte di u viaghju, eccettu per piglià note necessarie quì è quì nantu à l'equipaggiu di immersione è i cuscinetti.
    
  "Vedi? Più esploratori, aghju scumessa ", disse Perdue à Alexander cun una risatina divertita, indicà una barca di pesca assai sgandata chì si moveva à qualchì distanza. Puderanu intesu i Purtughesi discutendu in continuu nantu à a direzzione di u ventu, da ciò chì puderanu decifrare da i so gesti. Lisandru ridia. Li ramintò a notte chì ellu è sei altri suldati passanu in u Mari Caspiu, troppu ibriachi per navigà è persu senza speranza.
    
  Un raru dui ore di riposu benedettu l'equipaggiu di l'espedizione di l'Atlantis mentre Alessandru hà purtatu u yacht à a latitudine registrata da u sextante cù quale hà cunsultatu. Ancu s'elli eranu occupati cù picculi discorsi è storie populari nantu à i vechji espluratori portughesi, amanti fugliati è annegamenti, è l'autenticità di altri documenti truvati cù i Rotoli di Atlantis, eranu tutti segretamente ansiosi di vede se u cuntinente si trova veramente sottu à elli in tuttu u so. gloria. Nisunu di elli pudianu cuntene a so eccitazione per l'immersione.
    
  "Per furtuna, aghju pigliatu più immersioni in una scola di immersione ricunnisciuta da PADI pocu menu di un annu fà, solu per fà qualcosa di diversu per rilassate", si vantava Sam mentre Alexander zippò u so vestitu per a so prima immersione.
    
  "Hè una bona cosa, Sam. À queste prufundità avete da sapè ciò chì fate. Nina, ti manca questu?" - dumandò Perdue.
    
  "Iè," ella scrollò e spalle. "Aghju una sbornia chì puderia tumbà un bufali, è sapete quantu va bè sottu pressione."
    
  "Oh, sì, probabilmente micca," Alexander annunziò, sughjendu un'altra articulazione mentre u ventu arruffava i so capelli. "Ùn vi preoccupate, saraghju una bona cumpagnia mentre sti dui stuzzicanu i squali è seducenu e sirene mangianti".
    
  Nina ridia. U ritrattu di Sam è Perdue à a misericòrdia di e donne Pisces era divertente. Tuttavia, l'idea di u squalu l'hà veramente disturbata.
    
  "Ùn vi preoccupate micca di i squali, Nina", li disse Sam pocu prima di morse u so sigarette, "ùn li piace micca u sangue alcolu. Seraghju bè ".
    
  "Ùn hè micca per voi chì mi preoccupa, Sam," ella grinnì in u so tonu megliu di puttana è accettò l'articulazione da Alexander.
    
  Perdue fece finta di ùn sente nunda, ma Sam sapia esattamente ciò chì parlavanu. A so rimarca a notte scorsa, a so osservazione onesta, avia debilitatu u so ligame appena abbastanza per ch'ella diventa vendicativa. Ma ùn avia micca da scusa per quessa. Avia bisognu à esse svegliata à u so cumpurtamentu è furzata à fà una scelta una volta per tutte invece di ghjucà cù l'emozioni di Perdue, Sam, o qualcunu altru ch'ella hà sceltu per divertisce, sempre chì a calmava.
    
  Nina hà datu à Perdue un sguardu attentu prima ch'ellu si immerse in u celu scuru prufondu di l'Atlanticu portughese. Idda decisu di fà una faccia arrabbiata, cù l'occhi stretti à Sam, ma quandu si vultò à fighjulà, tuttu ciò chì era rimasta di ellu era una fioritura di spuma è bolle nantu à a superficia di l'acqua.
    
  Hè un peccatu, pinsò ella è passava un dito prufondu nantu à a carta piegata. Spergu chì a sirena ti strappa le palle, Sammo.
    
    
  Capitulu 41
    
    
  A pulitura di u salottu era sempre l'ultima nantu à a lista per Miss Maisie è e so duie donne di pulizia, ma era a so stanza preferita per via di u grande focu è di e sculture inquietanti. I so dui subordinati eranu ghjovani donne di u culleghju lucale chì avia assuciatu per una bella tassa, à a cundizione ch'elli ùn anu mai discututu u duminiu o e so misure di sicurità. Fortunatamente per ella, e duie ragazze eranu studienti timidi chì anu piaciutu à e lezioni di scienza è e maratone di Skyrim, è micca i tipi tipici guasti è indisciplinati chì Maisie hà scontru in Irlanda quandu hà travagliatu in a sicurità persunale da u 1999 à u 2005.
    
  E so ragazze eranu studienti di prima classe chì anu fieru di e so faccende, è li pagava regularmente cunsiglii per a so dedicazione è u so travagliu efficiente. Era una bona relazione. Ci era parechji lochi in u duminiu Thurso chì Miss Maisie hà sceltu per pulizziari, è e so zitelle pruvò à stà luntanu da elli - a casa d'ospiti è u sotano.
    
  Oghje era particularmente fretu per via di una tempesta annunziata da a radiu u ghjornu prima, chì era prevista per devastà u nordu di a Scozia per i trè ghjorni almenu. U focu crepitava in u grande caminu, induve e fiamme leccavanu i muri carbonizzati di a struttura di mattoni chì cullava l'alta caminu.
    
  "Quasi finitu, ragazze?" Maisie dumandò da a porta induve ella stava cù u vassou.
    
  "Iè, aghju finitu", hà salutatu a brunetta magra Linda, tapendu i glutei curve di a so amica rossa Lizzie cù un piuma. "Ginger hè sempre in ritardo, però", hà scherzatu.
    
  "Chì hè?" - Lizzie dumandò quandu hà vistu a bella torta d'anniversariu.
    
  "Un pocu senza diabete", annunziò Maisie, in reverenza.
    
  "Per quale occasione?" Linda dumandò, trascinendu u so amicu à a tavula cun ella.
    
  Maisie hà accesu una candela à mezu, "Oghje, e donne hè u mo anniversariu è voi site e disgraziate vittime di a mo degustazione obbligatoria".
    
  "O Diu. Sembra terribile, ùn hè micca, Ginger? Linda scherzò mentre u so amicu s'inclinava per passà a punta di u dito nantu à u frosting per tastà. Maisie scherzò u so bracciu è hà alzatu u cleaver à carne in una minaccia burla, facendu chì e ragazze sguillavanu di piacè.
    
  "Bon anniversariu Miss Maisie!" - gridavanu tramindui, entusiasti di vede u capu di a casalinga indulge in umore di Halloween. Maisie fece una faccia, chjuse l'ochji, aspittendu l'attaccu di briciole è di frosting, è calò u cuteddu nantu à a torta.
    
  Cum'è s'aspittava, l'impattu split the cake in dui è e zitelle chjappà cun piacè.
    
  "Dai, dai", disse Maisie, "scava più in fondu". Ùn aghju micca manghjatu tuttu u ghjornu ".
    
  "Anch'io," Lizzie si lamentò mentre Linda cucinava abilmente per tutti.
    
  Sonò u campanile.
    
  "Ci hè più invitati?" Linda hà dumandatu cù a bocca piena.
    
  "Oh no, sapete chì ùn aghju micca amici," Maisie ridacchiò, alzando l'ochji. Avia appena pigliatu u so primu muzzicu è avà duvia inghiottillu subitu per vede presentable, chì era una impresa assai frustrante, ghjustu quandu pensava chì puderia rilassà. Miss Maisie aprì a porta è fù accolta da dui sgiò in jeans è giacche chì li ramentavanu cacciatori o legnami. A piova era digià cascata nantu à elli, è un ventu friddu soffiava à traversu u porch, ma nè l'omi ùn si sbattevanu nè pruvò à alzà i so cuddaru. Era chjaru chì u fretu ùn li spaventava.
    
  "Possu aiutà ti?" - hà dumandatu.
    
  "Bon dopu meziornu, signora. Speremu chì ci pudete aiutà ", disse u più altu di i dui omi amichevuli cù un accentu tedescu.
    
  "Cù chì?"
    
  "Senza pruvucà una scena o arruvinà a nostra missione quì", un altru hà rispostu indipindente. U so tonu era calmu, assai civilisatu, è Maisie pudia dì ch'ellu avia un accentu da qualchì locu in Ucraina. E so parolle avarianu devastatu a maiò parte di e donne, ma Maisie era abile à riunisce a ghjente è sbarazza di a maiò parte. Eranu veramente cacciatori, crede ella, stranieri mandati in una missione in quale li era urdinatu di agisce duramente quant"elli eranu pruvucati, da quì a natura calma è a dumanda aperta.
    
  "Chì hè a vostra missione? Ùn possu micca prumette a cuuperazione s'ellu mette in periculu u mo propiu ", disse fermamente, chì li permette di identificà a persona chì hà cunnisciutu a vita. "Cù quale site?"
    
  "Ùn pudemu micca dì, signora. Pudete fà da parte per piacè. "
    
  "E dumandate à i vostri ghjovani amichi di ùn gridà micca", hà dumandatu l'omu più altu.
    
  "Sò civili innocenti, signori. Ùn li implicassi in questu, "disse Maisie più severamente è marchjò à mezu à a porta. "Ùn anu micca raghjone per gridà".
    
  "Bè, perchè s'elli facenu questu, li daremu una ragione", rispose l'Ucrainu in una voce cusì gentile chì pareva arrabbiatu.
    
  " Miss Maisie ! Tuttu hè bè?" Lizzie hà chjamatu da u salottu.
    
  " Dandy, pupa ! Mangia a to torta!" Maisie gridò in risposta.
    
  "Chì avete statu mandatu quì à fà? Sò l'unicu residente di l'estate di u mo patronu per e prossime settimane, cusì ciò chì vo circate, avete ghjuntu à u mumentu sbagliatu. Sò solu una domestica ", li disse formalmente è annunziò educatamente prima di tirà lentamente a porta per chjudela.
    
  Ùn anu micca reagitu à tuttu, è, stranamente, questu hè ciò chì hà causatu Maisie McFadden à avè un attaccu di panicu. Chjocò a porta di a porta è pigliò un respiru prufondu, grata chì avianu accettatu a so farsa.
    
  Un piattu ruttu in u salottu.
    
  Miss Maisie si precipitò per vede ciò chì succede è truvò e so duie ragazze in l'abbracciu strettu di dui altri omi chì apparentemente eranu implicati cù i so dui visitatori. Si firmò mortu in i so pezzi.
    
  "Induve hè Renata?" - dumandò unu di l'omi.
    
  "I-I n-ùn so quale hè," balbettò Maisie, torcendu e mani davanti à ella.
    
  L'omu hà tiratu fora un Makarov è hà fattu un tagliu prufondu nantu à a gamba di Lizzie. A zitella urlò isterica, cum'è u so amicu.
    
  "Dì li di zitti o li facemu silenziu cù a prossima bala", sibilò. Maisie fit ce qu'on lui avait dit, disant aux filles de rester calmes pour que les étrangers ne les exécutent pas. Linda svenuta, u scossa di l'invasione troppu per suppurtà. L'omu chì l'era tenuta l'hà lanciatu per terra è disse: "Ùn s'assumiglia micca à i filmi, nò, caru?"
    
  "Renata! Induve hè ella?" - gridò, tenendu a Lizzie tremula è spaventata per i capelli è puntendu a so arma versu u so coddu. Maisie hà capitu avà ch'elli vulianu dì a zitella ingrata ch'ella avia da piglià cura finu à chì u Signore Perdue vultò. Quantu odiava a cagna vana, Maisie hè stata pagata per pruteggila è nutriscia. Ùn pudia micca trasfirià l'attivu à elli nantu à l'ordine di u so patronu.
    
  "Lasciami piglià da ella", hà prupostu sinceramente, "ma per piacè lasciate solu e ragazze di pulizia".
    
  "Legali è nascondili in l'armadiu. S'elli urlanu, li sguassemu cum'è e puttane di Parigi ", u pistoleru aggressivu sorrisò, chjudendu l'ochji cù Lizzie cum'è un avvertimentu.
    
  "Lasciami caccià Linda da terra. Per l'amori di Diu, ùn pudete micca lascià u zitellu stendu nantu à u pianu in u friddu ", Maisie disse à l'omi senza teme in a so voce.
    
  Li permettenu di guidà Linda à una sedia accantu à u tavulinu. Grazia à i muvimenti rapidi di e so mani abili, ùn anu micca rimarcatu u cuteddu di scultura chì Miss Maisie tirava da sottu à a torta è u misi in a sacchetta di u grembiule. Cun un suspiru, si passò e mani nantu à u pettu per sguassate di briciole è di ghiaccio appiccicosu è disse: "Vai".
    
  L'omi a seguitavanu à traversu l'immensa sala di pranzu cù tutte e so antichità, entrandu in a cucina induve si sentia sempre l'odore di torta fresca. Ma invece di piglià à a casa d'ospiti, li hà purtatu à u sotano. L'omi ùn anu micca cunnisciutu l'ingannimentu, postu chì u sotano era di solitu un locu per ostaggi è mantene i sicreti. A stanza era terribilmente scura è puzzava di zolfo.
    
  "Ci hè una luce quì sottu?" - dumandò unu di l'omi.
    
  "Ci hè un interruttore sottu. ùn hè micca bè per un coddu cum'è mè chì disprezza e camere scure, sapete. I maledetti filmi d'orrore ti piglianu ogni volta ", si sgridava ligeramente.
    
  À mezu à i scalini, Maisie si calò di colpu è si pusò. L'omu chì l'avia seguita da vicinu hà inciampatu annantu à u so corpu arruffatu è cascò viulentemente in i scalini mentre Maisie hà sbulicatu rapidamente u so cleaver per chjappà u sicondu omu daretu à ella. Une lame épaisse et lourde s'enfonça dans son genou, séparant sa rotule de son tibia alors que l'os du premier homme s'écrouillait dans l'obscurité où il atterrit, le faisant silencer instantanément.
    
  Mentre rugiava in una terribile agonia, ella si sentia un colpu schiacciante à a faccia, chì l'immubilitò momentaneamente, rendendula inconsciente. Mentre a nebbia scura s'hè sbulicata, Maisie hà vistu i dui omi da a porta di a porta chì appariscenu nantu à u sbarcu superiore. Cum'è a so furmazione l'avia dettata, ancu in a so sbadata, hà prestatu attenzione à a so interazzione.
    
  "Renata ùn hè micca quì, idioti! I ritratti chì Cleve ci hà mandatu mostranu in a casa d'ospiti ! Quellu hè fora. Portate a governante! "
    
  Maisie savait qu'elle aurait pu s'occuper de trois d'entre elles s'ils ne l'avaient pas épargné le cleaver. Pudeva ancu sente l'intrusu di a rotula chì gridava in u fondu mentre si stendevanu in u cortile induve eranu inzuppati da a piova glaciale.
    
  "Codici. Inserite i codici. Sapemu di e specificazioni di u sistema di sicurità, caru, cusì ùn pensate mancu à fà scherzi di noi ", l'abbaiò l'omu cù un accentu russu.
    
  "Avete ghjuntu à liberà ella? U travagliu per ella? - dumandò Maisie, pressendu una sequenza di numeri nantu à a prima tastiera.
    
  "Ùn hè nunda di i vostri affari", l'Ucrainu hà rispostu da a porta di a porta in un tonu micca assai gentile. Maisie si vultò, i so ochji sbulicanu per via di a statica di l'acqua chì scorri.
    
  "Questu hè quasi u mo affari", rispose ella. "Sò rispunsevule per ella".
    
  "Pigliate veramente u vostru travagliu seriu. Questu hè maravigghiusu ", l'amichevule tedescu à a porta di a porta di a porta di a so s'hè indirizzatu cù patroni. Il appuya fort son couteau de chasse contre sa clavicule. "Avà apre a porta cazzo."
    
  Maisie apre a prima porta. Trè d'elli intrinu in u spaziu trà e duie porte cun ella. S'ellu puderia passà cù Renata è chjude a porta, puderia chjude cù u so saccu è cuntattate u Signore Perdue per rinfurzà.
    
  "Apre a porta vicinu", urdinò u tedescu. Sapia ciò ch'ella pianificava è hà assicuratu ch'ella intervene prima per ùn pudè bluccà. Fece un gestu à l'Ucrainu per piglià un postu à a porta esterna. Maisie hà apertu a porta vicinu, sperendu chì Mirela l' aiutassi à sbarazzarsi di l'intrusi, ma ùn cunnosci micca l'estensione di i ghjochi di putenza egoista di Mirela. Perchè aiuterà i so rapitori à cumbatte l'attaccanti se e duie fazioni ùn anu micca bona vuluntà versu ella? Mirela stava dritta, appoggiata à u muru fora di a porta, tenendu à a pesante tapa di porcellana di a toilette. Quandu hà vistu Maisie chì passava per a porta, ùn si pudia micca sminticà di surrisu. A so vendetta era chjuca, ma abbastanza per avà. Cù tutte e so forze, Mirela girò u coperchiu è sbattò in faccia à Maisie, rumpendu u nasu è a mascella d"un colpu. U corpu di a guardiana cascò sopra à i dui omi, ma quandu Mirela pruvò à chjude a porta, eranu troppu veloci è troppu forti.
    
  Mentre Maisie era nantu à u pianu, hà pigliatu u dispusitivu di cumunicazione chì hà utilizatu per mandà à Perdue i so rapporti è scrive u so missaghju. Allora l'hà infilata in u so bracciu è ùn si movia mentre sentia i dui banditi sottumettenu è brutalizzavanu u prigiuneru. Maisie ùn pudia vede ciò ch'elli facianu, ma si sentia i gridi affucati di Mirela sopra à i ringhi di i so aggressori. A guardiana si vultò nantu à u so stomacu per fighjà sottu à u sofà, ma ùn pudia vede nunda ghjustu davanti à ella. Tuttu u mondu si tace, è tandu hà intesu un ordine tedescu : " Sbatte a casa d"ospiti appena abbandunemu u raghju. Piante esplosivi ".
    
  Maisie era troppu debule per move, ma hà pruvatu à arrampicà à a porta in ogni modu.
    
  "Fighjate, questu hè sempre vivu", disse l'Ucrainu. L'altri omi murmuravanu qualcosa in russo mentre stallavanu i detonatori. L'Ucrainu fighjulava à Maisie è scuzzulò a testa : " Ùn vi preoccupate, caru. Ùn ti lasciaremu micca more una morte orribile in u focu ".
    
  Surrisu da daretu à u so lampione di museru mentre u colpu risonava da a forte pioggia.
    
    
  Capitulu 42
    
    
  U splendore blu profondu di l'Atlanticu hà avvoltu i dui subacquei mentre scendevanu gradualmente versu i cimi coperti di scogliere di l'anomalia geografica sottumarina chì Perdue avia rilevatu nantu à u so scanner. Andò in u più prufonda ch'ellu pudia in modu sicuru è arregistrò u materiale, pusendu alcuni di i diversi sedimenti in tubi di mostra. In questu modu, Perdue puderia determinà quale eranu dipositi di sabbia lucali è quali eranu materiali stranieri cum'è marmaru o bronzu. I sedimenti cumposti da minerali diffirenti da quelli chì si trovanu in i composti marini lucali ponu esse interpretati cum'è possibbilmente stranieri, possibbilmente artificiali.
    
  Da a bughjura prufonda di u fondu di l'oceanu distanti, Perdue hà pensatu di vede l'ombra minacciata di i squali. L'hà spavintatu, ma ùn pudia micca avvistà Sam, chì avia u spalle à ellu à pochi metri. Perdue s'hè piattatu daretu à una cornice di scogliera è aspittava, preoccupatu chì e so bolle rinfriscà a so presenza. Infine, hà osatu à esaminà attentamente a zona è, à u so sollievu, hà scupertu chì l'ombra era solu un subacqueu solitario chì filmava a vita marina nantu à i scoglii. Pudeva vede da u contornu di u corpu di u subacqueu chì era una donna, è per un mumentu hà pinsatu chì puderia esse Nina, ma ùn avia micca da natà à ella è fà un scemu.
    
  Perdue truvò più materiali scoloriti chì puderianu avè significatu è cullighjanu quant'ellu pudia. Vide chì Sam si moveva avà in una direzzione completamente diversa, ignorante di a pusizione di Perdue. Sam duverebbe piglià ritratti è video di i so immersioni per pudè valutà i media quand'elli sò tornati à u yacht, ma hà sparitu rapidamente in a bughjura di u scogliu. Dopu avè finitu di cullà i primi campioni, Perdue hà seguitu Sam per vede ciò chì facia. Mentre Perdue caminava intornu à un gruppu abbastanza grande di formazioni di roccia nera, truvò Sam chì entrava in una caverna sottu à un altru tali cluster. Sam hè apparsu à l'internu per piglià video di i mura è u pianu di a caverna inundata. Perdue s'accélèra pour rattraper son retard, confiant qu'ils seraient bientôt à court d'oxygène.
    
  Tirò l'aletta di Sam, spaventendu l'omu quasi à morte. Perdue leur fit signe de retourner à l'étage et montra à Sam les fioles qu'il avait remplies de matériaux. Sam annuì è si alzaronu versu a luce brillanti di i raghji di u sole chì penetravanu a superficia chì s'avvicinava rapidamente sopra à elli.
    
    
  ***
    
    
  Dopu avè determinatu chì ùn ci era nunda inusual à u livellu chimicu, u gruppu era un pocu disappuntu.
    
  "Fighjate, sta massa di terra ùn hè micca limitata solu à a costa occidentale di l'Europa è l'Africa", li ricurdò Nina. "Sulu perchè ùn ci hè nunda di definitu ghjustu sottu à noi ùn significa micca chì ùn hè micca uni pochi chilometri à l'ouest o à u suduvestu ancu di a costa americana. A testa alta!"
    
  "Eru cusì sicuru chì ci era qualcosa quì," Perdue suspirò, scacciò a testa in daretu in esaurimentu.
    
  "Seremu di novu prestu," l'assicura Sam, li tapote nantu à a spalla d'una manera rassicurante. "Sò sicuru chì simu nantu à qualcosa, ma pensu chì ùn simu micca abbastanza prufonda ancu".
    
  "Sò d'accordu cù Sam", Alexander annunziò, pigliendu un altru sorsu di alcolu. "U scanner mostra chì ci sò crateri è strutture strane un pocu più bassu".
    
  "Se solu aghju avutu un sommergibile avà chì era facilmente accessibile", disse Perdue, strofinendu u mento.
    
  "Avemu quellu investigatore remoto", hà suggeritu Nina. "Iè, ma ùn pò micca raccoglie nunda, Nina. Puderà mostrà solu u terrenu chì avemu digià cunnisciutu ".
    
  "Bè, pudemu pruvà à vede ciò chì truvamu in un'altra immersione", disse Sam, "più prestu u più tardi". Hà tenutu a so camera sottumarina in a so manu, trascinendu diverse ritratti per selezziunà i migliori anguli per carica più tardi.
    
  "Esattamente", Perdue accunsentì. "Pruvemu di novu prima chì u ghjornu finisci. Solu sta volta andemu più à punente. Sam, scrivite tuttu ciò chì truvamu ".
    
  "Iè, è sta volta vene cun voi", Nina fece l'ochju à Perdue mentre si preparava à mette u vestitu.
    
  In a so seconda immersione, anu cullatu parechji artefatti antichi. Apparentemente, ci era più storia di affucazione à u punente di u situ, mentri ci era ancu assai architettura intarrata sottu à l'acqua nantu à u fondu di l'oceanu. Perdue pareva preoccupatu, ma Nina pudia dì chì l'articuli ùn eranu micca abbastanza vechji per appartene à a famosa era di Atlantis, è scuzzulò a testa cun simpatia ogni volta chì Perdue pensava chì avia a chjave di Atlantis in e so mani.
    
  À a fine, anu pettinatu a maiò parte di l'area designata ch'elli vulianu spiegà, ma ùn anu ancu trovu traccia di u cuntinente fabuloso. Forse eranu veramente troppu prufonde per esse scupertu senza navi di ricerca adatte, è Perdue ùn averia micca prublema per ottene elli una volta ch'ellu tornò in Scozia.
    
    
  ***
    
    
  Torna à u bar in Funchal, Otto Schmidt riassumeva i risultati finali di u so viaghju. I sperti di M önkh Saridag anu avà nutatu chì Longinus hè statu mossu. Anu notificatu à Otto chì ùn era più in Wewelsburg, ancu s'ellu era sempre attivu. In fatti, ùn anu pussutu seguità a so situazione attuale, chì significava chì era cuntenutu in un ambiente elettromagneticu.
    
  Hà ricivutu ancu a parolla da u so populu in Thurso cù una bona nutizia.
    
  Chjamò a Brigata Renegade pocu prima di 5 p.m. per fà un rapportu.
    
  "Bridges, questu hè Schmidt", disse sottu u so fiatu, pusendu à una tavula in u pub induve aspittava una chjama da u yacht di Purdue. "Avemu Renata. Cancella a vigilia per a famiglia Strenkov. Arichenkov è vulteremu in trè ghjorni ".
    
  Fighjulava i turisti fiamminghi chì stavanu fora, aspittendu chì i so amichi nantu à una barca di piscadori attraccanu dopu un ghjornu in mare. I so ochji strinsenu.
    
  "Ùn vi preoccupate micca di Purdue. I moduli di seguimentu in u sistema di Sam Cleave anu purtatu u cunsigliu direttamente à ellu. Pensanu ch'ellu hà sempre Renata, cusì si prenderanu cura di ellu. L'anu seguitu da Wewelsburg, è avà vecu ch'elli sò quì in Madeira per piglià elli ", disse à Bridges.
    
  Ùn hà dettu nunda di u locu di Solon, chì era u so propiu scopu una volta chì Renata hè stata liberata è Longinus trovu. Ma u so amicu Sam Cleave, l'ultimu iniziatu di a Brigata Renegade, si chjusu in una caverna, chì si trova esattamente induve i scrolls crucianu a so direzzione. Cum'è un signu di lealtà à a brigata, u ghjurnalistu hà mandatu à Otto e coordenate di ciò chì crede chì era Solon's Place, chì ellu hà identificatu cù u dispositivu GPS installatu in a so camera.
    
  Quandu Perdue, Nina è Sam appariscenu, u sole hà cuminciatu à affundà versu l'orizzonte, ancu s'ellu a luce di u ghjornu piacevule è dolce resta per un'altra ora o duie. Anu stanchi cullati à bordu di u yacht, aiutendu l'un à l'altru per scaricà l'attrezzatura di scuba è u pesu di ricerca.
    
  Perdue s'avvicinò: "Induve diavolo hè Alexander?"
    
  Nina aggrottò le sopracciglia, girò u so corpu per fighjà bè u ponte: "Forse un sub-livellu?"
    
  Sam descendit dans la salle des machines tandis que Perdue vérifiait la cabine, la proue et la cuisine.
    
  "Niente," Perdue alzò le spalle. Paria stunatu, cum'è Nina.
    
  Sam abbandunò a sala di i motori.
    
  "Ùn u vecu da nudda parte", respirò, pusendu e mani nantu à i fianchi.
    
  "Mi dumandu se u stupidu pazzo hè cascatu in mare dopu avè bevutu troppu vodka", hà meditatu Perdue à voce alta.
    
  L'apparatu di cumunicazione di Perdue fece un bip. "Oh, scusate, solu un secondu", disse è verificatu u missaghju. Era da Maisie McFadden. Dicianu
    
  "Cacciatori di cani! Scappatevi. "
    
  A faccia di Perdue cascò è diventò pallida. Il lui a fallu un certain temps pour stabiliser sa fréquence cardiaque et il a décidé de maintenir une quille uniforme. Senza alcunu segnu d'angoscia, s'hè sbulicatu a gola è tornò à l'altri dui.
    
  "In ogni casu, duvemu vultà in Funchal prima di u bughju. Riturneremu in i mari di Madeira appena aghju l'equipaggiu adattatu per queste profondità oscene ", hà annunziatu.
    
  "Iè, aghju una bona sensazione di ciò chì hè sottu à noi", Nina surrisu.
    
  Sam sapia altrimenti, ma hà apertu una biera per ognunu di elli è aspittava ciò chì l'aspittava à u so ritornu in Madera. U sole ùn era micca ghjustu nantu à u Portugallu sta sera.
    
    
  FINI
    
    
    
 Âàøà îöåíêà:

Ñâÿçàòüñÿ ñ ïðîãðàììèñòîì ñàéòà.

Íîâûå êíèãè àâòîðîâ ÑÈ, âûøåäøèå èç ïå÷àòè:
Î.Áîëäûðåâà "Êðàäóø. ×óæèå äóøè" Ì.Íèêîëàåâ "Âòîðæåíèå íà Çåìëþ"

Êàê ïîïàñòü â ýòoò ñïèñîê
Ñàéò - "Õóäîæíèêè" .. || .. Äîñêà îá'ÿâëåíèé "Êíèãè"