Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Pilotu Eta Ninjak Oinutuz -4

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Neska pilotuek oso trebetasunez borrokatzen dute. Edozein eguralditan oinutsik eta bikini batekin bakarrik, eta argalak eta gihartsuak dira, eta altzairuak bezala botatako giharrak dituzte. Eta neska ninja daude. Eta oinutsik eta ia biluzik ere borrokatzen dira. Eta haiekin mutil ninja bat dago, borrokalari oso indartsua eta gogorra.

  PILOTU ETA NINJAK OINUTUZ -4
  OHARRAK
  Neska pilotuek oso trebetasunez borrokatzen dute. Edozein eguralditan oinutsik eta bikini batekin bakarrik, eta argalak eta gihartsuak dira, eta altzairuak bezala botatako giharrak dituzte. Eta neska ninja daude. Eta oinutsik eta ia biluzik ere borrokatzen dira. Eta haiekin mutil ninja bat dago, borrokalari oso indartsua eta gogorra.
  . 1. KAPITULUA.
  Neska pilotuak, ikusten dugunez, abesten eta borroka egiten du. Eta gizona jarri beharko du.
  Baina, bestalde, borrokalariak ere indartsuak dira. Batez ere bost ninja. Lau neska eta mutil bat oso indartsuak dira.
  Hemen daude sobietar unitateetara bidean.
  Ile urdineko neska ninja batek ezpatekin hartu eta moztu zuen, soldadu sobietarrei buruak moztu eta txirbilak kenduz. Orduan, oin biluziekin lehergailudun ilar bat bota zuen eta kuxkuxa egin zuen:
  - Gure indarra handia da,
  Azken finean, Japonia hilezkorra da...
  Eta ukabil kolpe batez -
  Denak hilko ditugu ziur!
  Ile horia zuen neska ninja batek soldadu errusiarren buruak moztu eta kuxkuxa egin zuen:
  - Laburbilduz, laburbilduz - banzai!
  Eta bere behatz biluziak berriro zerbait hiltzaile eta suntsitzailea botako du.
  Ile gorria zuen neska ninja batek gudu-errota teknika bat egin zuen eta Armada Gorriko soldadu hauen buruak moztu zituen. Eta hegan egin zuten palen azpitik pinak bezala. Oso polita zirudien. Hona hemen erabateko hilketa eta heriotza.
  Neskak lehergailuaren orratza hartu eta behatz hutsez bota zuen. T-34 tankearen barrikan sartu zen eta borroka-kitaren detonazioa eragin zuen. Horrela lehertuko da.
  Eta gerlariak egiaztatu zuen:
  - Japoniako Inperioarentzat!
  Hau benetan Terminator neskaren mugimendu arriskutsua izan zen.
  Ile zuriko neska ninjaak teknika hartu zuen eta ezpatekin infernuko arrosa ere erreproduzitu zuen. Eta horregatik erortzen dira soldadu gorrien buruak.
  Eta orduan orpo hutsak antimateria zati bat botatzen du, eta orduan sobietar KV tanke bat hegan egiten du eta iraultzen da. Eta hori eragin handiko indarra eta hilgarria izan zen.
  Gudariak kantatu zuen:
  - Eta orduan Banzai oihukatu genion,
  Gure kostaldeko eskualdea konkistatuko dugu...
  Har dezagun Siberiako eskualde osoa,
  Eta abereak izango ditugu!
  Eta hona hemen Saigo mutikoa jardunean, haize-errotaren palak bezala ezpatak kulunkatzen eta ilarrak bezala buruak mozten. Hau irakurketa hiltzaile bat da.
  Eta orain mutilaren haurren oinen oin biluziek diskoa jaurtitzen dute, eta erasorako hegazkin sobietarrak, kalteak jasota, buztanarekin erre egiten du eta erortzen da.
  Benetan ninja hiltzaileak izan ziren. Lau neska eta mutil bat, hori sinbolikoa da.
  Tira, horren ostean, nola ez hartu eta bonba jaurtigailuekin tiro egin?
  Baina hauek Japoniako borrokalariak dira. Beren alde onak eta txarrak dituzte, eta hilotz posible asko izan daitezke.
  Baina SESB aldea ere ez da gudari ahula. Hemen, Vladivostok kanpoaldean, aitzindariak japoniarren aurka borrokatzen ari dira, eta euren borrokalari klasea erakusten ari dira, oso gogorrak.
  Mutil aitzindariek, normalean, erdi biluzik borrokatzen dute praka motzetan bakarrik. Eta haien oinetakoak oztopatzen besterik ez dute egiten.
  Eta oin biluzi eta umeekin granadak botatzeko modua polita da.
  Hona hemen Petka aitzindaria gorbata eta urratuta, abesten hasi zen;
  Ni morroa naiz, mutiko soil bat,
  Udaberrian izozteak oinutsik ibiltzen naiz...
  Lan gogorra da, beharbada gogorregia
  Baina Jesusek beti sinistu nirekin!
  
  Horrelako baserritar familia batean jaio nintzen,
  Hirugarren urtez ari naiz lanean...
  Eta norbait erregearen altzoan agertu zen,
  Eta nonbait arrosa distiratsu bat loratzen ari da!
  
  Eta bero eta hotzean mutila beti oinutsik dago,
  Hotzean, txapelik gabe, elurtean...
  Neska baserritarrak urrezko txirikordak ditu,
  Eta esneak oso ona du mihian!
  
  Beno, mutila ez da desanimatu,
  Eta berarentzat mundu hau ez da tortura...
  Abereak bazkatzen ditu, ausardiaz abesten du,
  Eta berarentzat Kristo idolo handia da!
  
  Haiduk askotan mutila azotatzen dute,
  Gorputz osoa ubelduraz eta ubelez estalita dago...
  Baina negar egin beharrean soinuak zeuden,
  Mutilak printzesarekin amestu zuen bere txikitako ametsetan!
  
  Mutikoa belatz bat bezala altxatu zen,
  Ametsetan eguzkia baino gorago hegan...
  Hemen soldadu bat da motxila sendo batean granada batekin,
  Hemen beldurra sartzen ari da Krauts zitalengan!
  
  Mutilak itxuraz fusil batekin amesten du,
  Ibilaldi basati bat egiteko...
  Eta mutilaren ahotsa oso argia da.
  Turkiarrak haserrean sartzen uztea!
  
  Nerabe zelarik nobleziatik ihes egin zuen,
  Gerrara bidalitako mutil eder bat...
  Iruzur krudelez beteta dagoen arren,
  Baina tipoak erlijioz sinetsi zuen - ez naiz hilko!
  
  Hemen ausart borrokatu zuen bere etsaien aurka,
  Bere burua zaldun ausart gisa erakutsi zuen...
  Turkiarrek lurra zapaldu zuten beren botekin,
  Baina Errusiako metala indartsua da, egia da!
  
  Orain guduetan sarjentu bihurtu naiz,
  Eta errege onak pertsonalki eman zidan gurutzea...
  Bero handia egiten zuen guduetan,
  Baina kerubin handiak babestuko du!
  
  Ez dago negozio militar gehiago, sinetsi iezadazu,
  Orain jada mutil ofiziala naiz...
  Esklabotza hautsiko dugu, irmo sinesten dut kateak,
  Eman dezagun adibide bat belaunaldientzat!
  
  Errusia erraldoien bandera da,
  Gudari guztiak daude bertan, baita haurtzaindegikoak ere...
  Herria eta armada batuta daudenean,
  Gaixo amorratua garaitu egingo da!
  Horrela abestu zuen Petkak ausardiaz eta umeen talde oinutsik borrokatzen da.
  Baina japoniarrak indartsu daude, eta dagoeneko lortu dute Vladivostok lurrez gainontzeko penintsuletatik moztea.
  Bai, Chikha depositua mugikorra da diesel motor batekin eta zaila da kolpatzea.
  Baina japoniarrak ere obusak arrastaka eramaten ari dira zaldietan. Eta sobietar tropei ere tiro egiten diete.
  Samuraiak indarra dira. Batzuk presaka ezpatarekin erasotzera. Eta Armada Gorriko soldaduei buruak moztu zizkieten.
  Eta orain erasoaldi bat dago mendebaldeko frontean. Naziek Minsk inguratu zuten jada, eta sobietar tropek hiria utzi zuten. Baina orain borrokak berezina ibaitik gertuago daude jada. Hona hemen Borisovten borrokak.
  Hemen ere borroka bat dago... Borroketan, Matildas ingelesak, askoz zailagoa zen kanporatzea. Eta American Grands ere agertu ziren ez ziren tanke ahulak.
  Eta goitik abiaziotik ere presioa dago. Pilotu alemaniarrak ingelesekin elkartu zirenean. Are okerragoa izan zen pilotu sobietarrentzat. Eta hormigoi armatuan sartuta bezala estutu zituzten.
  Eta jo ditzagun indar handiz etsaiak.
  Eta beste aldean, Komsomol nesken batailoia zabaldu zen. Natasha hemen dago haiekin. Gauza nagusia da neskek oinutsik borrokatzen dutela eta oinutsik granadak botatzen dituztela. Aldi berean, haiek botata, literalki, buru guztiak kendu zitzaizkien.
  Baina Matilda haga Britainia Handiko mehatxu handia da. Eta, gainera, Ju-87 alemaniarrak eta dragoi ingelesak oraindik presionatzen ari dira. Eta baita Yu-88 bonbardaketak ere, oso errespetagarriak direnak.
  Baina horrela oso ederra eta gogorra da.
  Baina Komsomol neskak, takoi hutsik keinuka eta abdominalak erakutsiz, abesten hasi ziren;
  Sobietar neska ederrak gara,
  Borroka egitea eta mutilei kilikatzea gustatzen zaigu...
  Ahots distiratsu eta deigarri bat entzuten da,
  Eta Krauts hiltzeko deia dugu!
  
  Komsomol neskak oso zoragarriak gara,
  Oinutsik izoztean barrena ausart goaz...
  Ez gaude ohituta alboan apal egotera,
  Eta faxistak ukabilarekin saritzen ditugu!
  
  Sinets iezadazu, neskek sekretu handi bat dute,
  Nola eraginkortasunez garaitu naziak...
  Eta sinetsi iezadazu, nesken arrakasta ez da kasualitatea,
  Rus'ko armada oso ausarta baita!
  
  Eta takoi hutsik dituzten gure neskentzat,
  Urteberriko elurra oso gozoa da...
  Beno, Fuhrer-a zitala besterik ez da,
  Ez dezagun faxistei arrakasta ospatzen utzi!
  
  Neskek trikimailuak oso basati egiten ditugu,
  Soldaduen aurrean bularrak biluztu ditugu...
  Eta benetan haserretzen ditugu naziak,
  Komsomol kide ahaltsuak ezin ditugu zapaldu!
  
  Neskek asko egin dezakegu,
  Nahiz eta Hitlerri tanke batetik tiro egin...
  Aurkariak ez du bazkaltzeko astirik izango,
  Neskak lapurra bezala etorriko dira!
  
  Benetan errespetatzen dugu Errusia,
  Stalin aita ausarta bezain indartsua da, sinetsi iezadazu...
  Eta uste dut garaipena maiatza epelean iritsiko dela,
  Horretan sinesten duen edonor bikaina da!
  
  Neskentzat ez dago zalantzarik eta oztoporik,
  Denek beren eskuetan eztabaidatzeko prest dago...
  Sari zoragarriak etor daitezela edertasunei,
  Komsomol indarra ukabil sendoetan dago!
  
  Gudariak oso azkar heltzen gara,
  Eta pistola arinen eskuetan kanoia erretzen da...
  Eta neskek egin dezaketen edozein zeregin,
  Gure adiskidetasuna dudarik gabeko monolito bat da!
  
  Hain neska distiratsuak gara
  Berdin zaizkigu elurra edo izozteak...
  Oinutsik ez ditu gure oinak fresko mantenduko neguan,
  Eta ederren bihotzak eskuzabalak eta garbiak dira!
  
  Zer egin dezakegu, goratzen dugu,
  Goazen kanguru birtuosoen antzera galopan...
  Eta arrakastaz lehertzen ditugu faxisten buruak,
  Eta goizean ariketa egiteko maitasuna ere!
  
  Neska guztiak gerlari politak dira,
  Besterik gabe, Krautsak orean bota ditzakete...
  Tira, zer gertatzen da faxistak, besterik gabe, txarrak izatea?
  Komsomoleko kideek ez zuten superpotentzia ezagutzen!
  
  Hitlerrek ere ezin du ezer egin.
  Oso gogor kolpatu genuen makila batekin,
  Eta hortzak hautsi zituzten, aurpegiko azala kenduz,
  Eta gero sutik oinutsik korrika egin nuen!
  
  Stalinek bakarrik aginduko digu zer egiteko,
  Bere begirada zorrotz eta zintzoa ikusten da...
  Eta sinetsi iezadazu, neskak ez du galduko,
  Metrailadore handi bat kargatzen!
  
  Beharrezkoa bada, Martera iritsiko gara,
  Eta Artizarra oso azkar konkistatuko dugu...
  Soldaduek argizaria behar dute botatarako,
  Neskak oinutsik ibiltzen gara!
  
  Dena ederra da gurekin neskak,
  Bularra eta aldakak, gerria ikusten dira...
  Aitzindaria ere bada, otso-kumea bezala,
  Aitzindaria guztiz Satana da!
  
  Beno, neskak gara - badakizu politak garela,
  Faxista guztiak erratza bezala ikutuko ditugu...
  Eta izar urdinak daude zeruan,
  Tigreak altzairuz puskatuko ditugu!
  
  Zer ez egin, sinetsi ezin dela,
  Onartu, komunista demiurgo bat da...
  Eta batzuetan gaizki ulertzen dugu
  Eta edertasunak hartzen dituzte beldurtzeko!
  
  Baina badakizu, alemaniarrak izugarri suntsitzen ditugu,
  Eta gai dira Krautsak puskatzeko...
  Nahiz eta titaniozko arima izan,
  Estepa zeharkatu eta padurak garbituko ditugu!
  
  Komunismoa iltzerik gabe eraikiko dugu,
  Eta faxistak erabakitasunez garaituko ditugu...
  Komsomoleko kideek formazioan korri egitea gustatzen zaie,
  Eta kerubin bat hegan hegan!
  
  Etsaia ezin izango du neskari aurre egin,
  Neska arranoa delako...
  Eta ez dago Krautsek gehiegi hondatzeko beharrik,
  Eta zure Fuhrer-a alferrik oihuka ari da!
  
  Komsomol kidea oinutsik,
  Arrautza bat eman zion Hitlerri...
  Ez tratatu Satanekin
  Edo ez du axola!
  
  Komunismoaren idolo distiratsua,
  Bandera gorriak distira egingo du planetaren gainean...
  Eta Herodes infernuko infernura bota zuten,
  Eta neskek bost lortu zituzten!
  
  Lenin, Stalin - planetaren gaineko eguzkia,
  Bi arrano bezala zeruan inguratzen...
  Komunismoaren balentriak kantatzen dira,
  Aberriak altzairuzko hegal baten indarra du!
  
  Garaipena ikusteko bizitzea lortu genuen,
  Eta Berlinen zehar ibili ginen...
  Haurtxoak sehaskan jaio ziren,
  Eta orain herrialdea handitasunean dago!
  Neska hauek super besterik ez dira. Eta hau da euren klase eta kolpe gogorren astinaldi bikaina.
  Bai neskak, oinutsik oso polita eta oso sexya da. Eta hau oso positiboa da.
  Neskak oso gerlari famatuak eta coolak dira.
  Klase eta esparru goreneko borrokak dira. Hemen ezin duzu gehiago eztabaidatu. Honela joan zen txorrotagailua.
  Borisov eta Bobruisk erori ondoren, sobietar tropak Dnieper aldera erretiratzen hasi ziren. Egoera oso zaila izan zen. Zorionez, udazkena eta urria iritsi ziren eta eurite handiak hasi ziren botatzen. Eta zertxobait moteldu zuten koalizioaren aurrerapena, denbora pixka bat ematera behartuz Dniepertik haratago erretiratzeko eta han oin hartzeko.
  T-34 tankez gain, Katyushasek ere parte hartu zuen guduetan. Baina haien eragina ez zen bereziki handia izan. Borrokak oso azkarrak izan ziren zeruan. Akulina Orlova, hankak biluzi eta zizelkatuak zituen neska bat, oso burugogor eta gogor borrokatu zen etsai nagusien aurka.
  Garrantzitsua da hegazkinean bikini batekin bakarrik egotea. Hau benetan bikaina da.
  Borrokaren aurretik, bi gaztek masaje indartsu bat eman zioten neskari. Eta nabariki animatu zen. Eta bere begiek zafiroz distira egin zuten berriro. Ilehoria naturala eta edertasun harrigarria da. Ipuin batean esatea, ezta boligrafoz deskribatzea ezinezkoa den moduan borrokatzen du.
  Akulina Orlova - behar izanez gero, hartu eta ostikoka emango dio Fuhrer burusoila orpo hutsarekin. Eta oso freskoa eta freskoa izango da. Literalki altzairuzko nerbioak eta txokolatezko abdominalak oso indartsuak dituen neska bat da. Hau da benetan hartzen eta garaitzen saiatzen zaren neska mota.
  Eta naziekin borrokatu eta abesten du;
  Komsomol kideak gara, borrokalari ausartak,
  Aberriaren alde ausart borrokatzeko bildu ginen...
  Gure aitak harro daude gutaz neskak,
  Arrakasten berri eman dezakegulako!
  
  Gerlaria goi mailakoa da,
  Hotzean ia biluzik ateratzen gara...
  Edozein gairi buruz eztabaida dezakegu,
  Zeru eguzkitsu eta distiratsu baten azpian!
  
  Ez gaituzue aurkituko neska ederragorik,
  Oso ederrak gara, zoragarriak...
  Edertasunak ez du hogei baino gehiago itxura,
  Eta zure oinak oinutsik ibiltzen dira elurretan!
  
  Zein ederra den eguzkia, kolore horia,
  Urre kutsua dauka, badakizu...
  Laster ikusiko dugu komunismoaren egunsentia,
  Eta erdi biluzik, oinutsik neska asko!
  
  Komsomoleko kideok borrokatzea gustatzen zaigu,
  Eta denak gauza oso politak egiteko gai dira...
  Gudara armada ausart bat bidaltzen dugu,
  Arerioak huskeria direlako!
  
  Gehitu eta gehitu ez da ematen,
  Amorru egoera unibertsalean...
  Neskek ardoa edan dezakete
  Joan borrokara soinean jantzita!
  
  Orain iratxoen munduan gaude - ez du axola,
  Guk ere asko egin dezakegu...
  Amets unibertsala egi bihurtuko da,
  Edozer egingo dut, sinetsi!
  
  Aberriarentzat ez dago hitzik onartzeko -
  Eutsi garaipenaren bandera ederra bularrean...
  Bota ditzagun kapitalismoaren kateak,
  Gal dadila gure arazoak lurpeko munduan!
  
  Aintzarako, ezagutu Kristo errusiarra,
  Ezpata eta ezkutua bikain altxatuko ditugu...
  Aberriarekiko maitasuna argia eta garbia da,
  Beste batzuk etorriko dira hamasei armarrietara!
  
  Faxista boteretsua eta besterik gabe krudela da,
  Eta orkoak ere nazi indartsuak dira...
  Baina krautsak kolpatuko ditut kopetan,
  Neskak ez dira batere bakezaleak!
  
  Zein herrialde gozoan jaio ginen,
  Loraldia irribarre batekin agurtzen dugu perlaz...
  Eta Führer besterik gabe Satanasi dedikatua da,
  Maiatza distiratsuan amaituko dugu!
  
  
  Lortuko dugu, zalantzarik gabe dena sinesten dut,
  Egia esan, ez naiz gehiegi amets egitera ausartzen...
  Hiria eta kanpoaldeko herria pozten dira,
  Umeak barre egin zuen sehaskan!
  
  Eta nor da orko sutsu harrapari hau,
  Kolpeen irribarrea dexente oso amorratua da...
  Eta arin kolpatu diozu hortzean,
  Ehiza gauza txikietarako bakarrik geratzen da!
  
  Kristori eskatzen diot - salbatu mundu Ahalguztiduna,
  Ez utzi suaren izurritean erre...
  Eta maitasunez barkatu gaiztoak direnak,
  Aurkariak bero biziaren menpe!
  
  Berlinen ere ez gara aspertuko,
  Hara iritsiko gara, sinetsi, New Yorkera arte...
  Sines dezagun irmo, bost anaia,
  Utzi neskaren ahotsak ozen jo!
  Badira pasarte liluragarriak eta borrokarako gaitasunak dituzten neska hauek - munduko politenak. Adarrak ere jo eta hezur bat hausten duten arren.
  Baina azaroan lehen lerroa zertxobait egonkortu zen. Sobietar tropak Dniepertik haratago erretiratu ziren, Kieven eta bere inguruen gaineko kontrola bakarrik mantendu zuten eta oraindik guztiz inguratuta zeuden, baina Odesak itsasoz hornidura ahula zuen oraindik. Baina ingeles, alemaniar eta italiar flota indartsuegiak ziren eta argi zegoen hiri honek ez zuela luzaroan iraungo erabateko blokeo baten pean. Iparraldean, alemaniarrek eta koalizioak Baltikoko estatuak okupatu eta defentsa-lerro zaharrari eutsi zioten, eta erdialdean, nolabait, tropa sobietarrek Dnieper-en eta Pskoven aurrerago, jada erdi inguratuta zegoen, baina jarraitu zuten. eutsi.
  Hegoaldean, Turkiako tropek Batumi hartu zuten hainbat hilabeteko borrokaren ostean eta Erevanen ingurazioa osatu zuten.
  Primorye japoniarrek harrapatu zuten. Baina Vladivostok blokeopean zegoen oraindik. Eta irmo egin zen. Baina, oro har, azaroko izozteak heldu dira jada. Kalejira bat igaro zen Plaza Gorritik. Eta badirudi Stalin bertan egon zela.
  Horren ostean, Estatuko Defentsa Batzordeak bilera ireki zuen. Bertan udaberrirako estrategia gehiago eztabaidatzen hasi ziren.
  Zhukovek iradoki zuen:
  - Beharrezkoa da Erevan desblokeatu eta norabide honetan etsaiaren kontraerasoak abiarazi. Kasu honetan, gure Transkaukasiako taldea salbatzeko aukera egongo da.
  Stalinek esan zuen goibel:
  - Posible da. Erevan ez da inolaz ere oparitu behar. Baina kontua da, han korridorea apurtzen badugu ere, ez duela ezer konponduko. Eta garrantzitsuena, gure etsaiak Mendebaldeko frontean dauden herrialde kapitalisten koalizioa dira. Badago zer pentsatua.
  Shaposhnikov-ek adierazi zuen:
  - Etsaiak abantaila bat dauka infanterian. Eta Britainia Handia bere zatiketa kolonialekin, eta Europa osoa zenbatuta, gure aurka ere badago. Gainera Turkia, eta ekialdean Japonia eta Thailandia. Etsaiak gosez hil gaitzake, giza baliabide eta baliabide material gehiago izanda. Behartu gaitzazu higadura-gerra luze batean errusiar soldaduak agortu arte.
  Timoxenko mariskalak oihukatu zuen:
  - Bai, kakatan ezabatuko ditugu!
  Stalinek esan zuen:
  - Isildu, hiltzailea. Ezin izan zenuen Varsovia hartu, nahiz eta bi aste barru Berlinera iritsiko zinela zin egin zenuen. Eta, oro har, belatzak zarete - esan duzu, jo Alemania lehenik. Eta zer atera zen hortik? Orain kontuan hartu mundu osoa gure aurka. Brasilek zein Argentinak gerra deklaratu dute, eta baliteke Estatu Batuak laster sartzea. Eta zer behar dugu?
  Timoxenko mariskalak hauxe esan zuen:
  - Etsaia erasotu behar dugu. Ehotuko dugu.
  Molotovek adierazi zuen:
  - AEBetan ez da hain erraza Kongresua gerran sartzeko konbentzitzea. Baina Amerika dagoeneko tankeak hornitzen ari da, baita hegazkinak ere. Eta haien abiazioa eta batez ere bonbardatzaileak bere onenean daude. Gainera, horrelako gauzak automobilgintzako teknologian ere posible dira. Ez, benetan, Estatu Batuak gerran sartzen badira, ez da aukerarik izango.
  Stalinek esan zuen goibel:
  - Eta zer proposatzen duzu?
  Atzerri ministroak ahots apal esan zuen:
  - Hiriburuko herrialdeekin bakeak egitea dela uste dut. Saiatu gutxienez lurraldearen zati bat mantentzen. Hau da gure aukera bakarra.
  Tymoshenkok garrasi egin zuen:
  - Mundu lotsagarriari ez!
  Stalinek galdetu zuen goibel:
  - Zer esango du Zhukovek?
  Georgi Konstantinovitxek tonu xumean erantzun zuen:
  - Gure negozioa militarra da. Eta bakeaz hitz egin diplomatikoei. Baina neguan gudu zelaian garaipenak lortzen ez baditugu, udaberrian eta hurrengo udan are okerragoa izango da. Etsaiak benetan abantaila bat du ahalmen ekonomikoan eta giza-potentzialean. Eta ezin dugu higadura gerra bat irabazi. Gainera, gure aurka dauden herrialdeek, batez ere AEBekin batera, zenbat ekipamendu ekoitzi ditzakete, ezin izango ditugu gainditu.
  Komandante Gorenak irribarrez galdetu zuen:
  - Zer esan kalitatea?
  Zhukovek sorbaldak altxatu zituen:
  - Stalin kamarada zer den araberakoa da. Gure T-34 ez dago txarra, KV-1 bezala. Baina etsaiak azkar instalatuko ditu pistola indartsuagoak T-4-n. Eta etsaien hegazkintza agian gurea baino hobea da, batez ere borrokalariak. Eta gure hegazkinak britainiar bonbardatzaileen gainetik daude. Eta zerbait berria sortzeko... Tira, honek denbora behar du eta etsaiak ere zerbait cool eta perfektuagoa asmatuko du kasu honetan.
  Stalinek buruaz egin zuen eta galdetu zuen:
  - Zer uste du Beriak?
  Barne Gaietarako Herri Komisarioak eta sharashkiko komandanteak erantzun zuten:
  - Zientzialariak lanean ari dira, Stalin kamarada. Murgil zitekeen bonbardaketa estrategiko bat egiteko agindu nien. Beraz, lan egiten dute. Tira, borrokalarien gainetik ere bai. Bereziki, Yak-9 makina ona izango dela agintzen du, LAGG-5 bezala. Beraz, lanak gelditu gabe jarraitzen du. Eta azenarioa eta makila erabiltzen ditugu!
  Gorenak baietz egin zuen:
  - Bikaina! Lan! Bitartean, Erevan askatzeko eta Pskoven inguruan aurrera egiteko agindua ematen dit. Norabide hauetan borrokatuko dugu etsaia. Eta aldi berean, har ditzagun samurai batzuk shugan gisa Mongolian. Geroago diseinatzaileekin hitz egingo dut haiekin duten berriei buruz.
  Zhukovek adierazi zuen:
  - Orain arte T-34 gutxi-asko ona da, baina tanke indartsuago bat behar dugu, baina ez gutxiago mugikorra. Hau lortu beharko litzateke!
  Voznesensky-k erabakitasunez esan zuen:
  - Egin dezagun! Zalantzarik gabe egingo dugu!
  
  ERREALITATE HIPER BIRTUALAREN JOKO KOOLENA
  OHARRAK
  Neska gerlari eder bat eta bere lagun berria Pinotxo ziborga errealitate birtualean borrokan ari dira. Noski, borrokalari oso politak dituzte, literalki etengabe gidatzen dituzunak eta lehoiak bezala borrokatu ditzakezunak, eta, gainera, era guztietako izaki kosmiko eta magikoekin borrokatu ditzakezu.
  . 1. KAPITULUA.
  Veronica, bikini bat baino ez zuela jantzita, kotxe garden batean aurkitu zen, zapi berdindu baten antza zuena. Eta baita borroka kontrolatzen zuten panelen holograma eta, itxuraz, makina oso ikaragarria distiratsu zegoen.
  Haren ondoan Cyborg Pinotxo zegoen. Orain, kanpotik, hamalau-hamabost urte inguruko nerabe baten antza zuen igeriketa soila bakarrik jantzita, oso gihartsua, aurpegi polita eta gaztea zuena, ile bakar bat eta masail arrosarik ez zuena.
  Oso mutil guapoa, ile ilehoria eta mozketa txukuna duena. Eta azala leuna da, beltzarana, muskuluak botata daude. Publizitatean erabil dezakezu, batez ere adineko emakumeentzat. Tira, bai, programak edozein forma har dezake. Bide batez, eta Veronica, bere parametroak berritzen badira.
  Eta orain horixe da egin zuena. Berritu ditzagun borrokalariaren parametroak. Bereziki, lehenik laser kanoi kopurua eta bikoiztu. Ondoren, gehitu tiro eremua, korrika bat ere. Emariaren intentsitatea handitu. Beno, eta indar-eremuaren babes-maila, etsaiak berehala erre ez zaitzan.
  Horrela egin zion aurre neskak energiaz.
  Tira, Pinotxo ziborgak ere berritu zuen. Eta, noski, autoaren parametroak igo zituen. Baina ez hainbeste garaipenak errazak direla.
  Azken finean, ordenagailuko joko bat errazegi irabaztea ez da interesgarria!
  Nahiz eta hemen borrokalarien izaeraren araberakoa den asko. Baina kasu honetan, dena dago ordenatuta bikote honen izaerarekin.
  Veronikak musu bat eman zion bere kideari eta txiokatu zuen:
  - Garaipen handi bat gure zain dago,
  Zure bizilaguna engainatuko duzu ahalik eta azkarren!
  Horren ostean, bere takoi biluzi, biribil eta arrosa joystick botoian sakatu zuen, eta bere borrokalaria biziki bizkortu zen.
  Izar kanoikadak haserretzen hasi ziren. Gero eta xehatuago, zapaburu gardenak, erreskate moduluak eta metal likidoko kapsulak, bolumen minimoa hartu nahian. Idatzi gabeko arauen arabera, ezin ziren berariaz suntsitu, baina harrapatzeko arriskua bazegoen, barnean dagoen ordenagailu magikoak autosuntsitzeko agindua eman zezakeen. Gainera, modulu asko ustekabean hil ziren. Gurutzetakoek, abiadura maximoa garatuta, etsaien ontzidia estutzen jarraitu zuten, alboetara kolpeak eginez, haien artean termoquark bonbak lehertu ziren, bakoitzak tamaina ertaineko hiri bat suntsitzeko gai ziren hainbat milioi karga zeramatzaten. Berez, zuzeneko kolpe bat gertatuz gero, indar-eremu bakar batek ere ez du bizirik iraungo, ezta metal super-indartsuena ere.
  Veronicak bere lehen aurkariari aurre egin zion. Kasu honetan, eserleku bakarreko borrokalaria zen, eta haren buruan gozoki bat zegoen hankekin bilgarri distiratsu batean. Eta maniobra korapilatsuak egin zituen.
  Neska programatzaileak kantatu zuen:
  -Ai, dieta, ez jan hau eta bestea,
  Eta neskaren hankak ez dira ibiltzeaz nekatzen...
  Oh, dieta, zein gaixotu honetaz,
  Neskak goseak gorritu eta abesten dute!
  Horren ostean, Veronicak hartu eta bere laser kanoiak jaurti zituen etsaia. Eta borrokalaria erretzen hasi zen, argi zegoen sukaldaritzako produktua, hankak dituzten gozokiak, guztiz deserosoa zela.
  Defentsa-sistemek dozenaka helburu faltsu kanporatu zituzten izar-ontzi batetik, arma bereziek laserren ibilbidea desitxuratu zuten gasarekin kapsulak jaurti zituzten eta misil deuseztatzaileen detonazio goiztiarra eta gamma-erradiazioaren ondorioak ahultzen zituzten. Troll-ontziek ere ez zuten aharrausi egiten; Izan ere, grabitate-armak, metala urratzea, egiturak bihurritzea eta detonazioa eragitea ziren arriskutsuenak. Grabitate-tranpak efektua ahuldu edo misilen, torpedoen, minen gidaritza-radarra bota dezake. Hainbat izar-ontzi, grabitazio-kalteak jasota, nano zurirantz desbideratu ziren eta itzalitako eguzki honetara erortzen hasi ziren dentsitate eta grabitate kolosalarekin.
  Gurutzetakoek, berriz ere eraberritu ondoren, etsaien ontzi handienei su eman zioten - ultra-batailontziei. Mastodonte hauek, hiri oso batera egokitu zitekeen, arma-sistema sendoa zuten eta, noski, indar eremu indartsua. Kainoi grabitikoen su kontzentratuaren taktikak erabiltzen zituzten haien erradiazioa indar-eremu batekin islatzea askoz zailagoa zen, gainera, sorgailuak partzialki kaltetzen saiatzea posible zen. Kasu honetan, zortearekin, termoquark bonba beldurgarria piztu zitekeen. Crosoiders oso ausartak ziren, ausardia erakutsiz. Hutsak energia gehiegizko saturazioarekin jotzen zuela zirudien arma grabitatorioaren eraginkortasuna areagotzeko, distantzia murriztu behar izan zuten, eta horrek arrisku izugarria zuen. Hemen haietako batek eztanda egin zuen, deuseztatzeko zuzi batekin piztu zen, gero bigarrena.
  - Agian ez du merezi horrelako arriskuak hartzea? - esan zuen jeneralak.
  Neskak erantzun zuen, bere ile oparoan diamantezko brotxe bat jarriz:
  - Ez, adiskide, gutxienez pare bat suntsitu behar ditugu. Makina barbaro hauek distantzia oso luzeetatik planetetara tiro egiteko gai dira, hau da, populazio trinkoko munduetara hurbiltzen direnean, batez ere gure hiriburuko esferara...
  Gurgling erantzunez:
  "Konturatu nintzen indar nagusiak bat egiten dutenean suntsitzea edo distantzia seguruan mantentzea izango direla zailena".
  Neskak ausardiz zapaldu zuen, amorrua igorriz:
  - Beraz, zoaz! Eta hurbildu itzazue, ultra-koontzia etsaia inolako arriskurik gabe hartzitzeko bereziki diseinatuta dago.
  Eta oinutsik eta edertasun kurbatuak Veronicak berak arrisku asko hartu zituen. Gozokiak borrokan ari zen borrokalaria erori egin zen. Eta txokolatez estalitako parrilla errea erori zen.
  Baina Veronica hiru autok aldi berean erasotu zuten. Eta ez dituzte gozoki soilak, likoredun batekoak baizik. Saiatu hauek esku hutsekin hartzen, eta are gehiago neska oin biluziekin.
  Veronica maniobra egitera behartu zuten.
  Eta bere cyborg bikotea Pinotxo ere gogo handiz borrokatu zen. Eta, esan behar dut, ikusgarri ikusgarria izan zen. Nerabe politak izugarrizko trebetasuna erakutsi zuen. Nahiz eta Camel zigarro-pakete bat bezalako bateko sasoia bere aurkako borrokan sartu zenean.
  Bada, beste gudariak oso ondo borrokatu ziren.
  Greba-plataformak, aitzitik, etsaiaren distantzia maximoan noraezean zebiltzan, haien armen zehaztapenek gurutzontziei eta tropak garraiatzen zituzten itsasontziei egiten zizkieten taktikak; Gaizki-ulertu baten ondorioz, norbaitek borroka-robotez, trollz eta haien aliatuez betetako ontziak ekarri zituen konkistatutako arrazetatik borroka-lerrora. Maniobragarritasunean eta armamentuan ohiko izar-ontzien azpitik, garraioek babes duina zuten, baina, hala ere, hirurogeita bostek eztanda egin zuten, eta beste hogeita hiruk larri kaltetu zituzten. Kontuan hartuta ontzian dauden guztiek milioi bat eta erdi borroka-unitate baino gehiago dituztela, hau galera handia da.
  Borrokan zehar, Veronica konturatu zen bere parametroak exekutatu zezakeela. Bereziki, laser-pistolen sartze ahalmena. Beraz, minutu batean energia askatzen dute, Hiroshiman jaurtitako hainbat bonba atomiko bezala.
  Eta horrela hartu eta funtzionatu zuen. Laser izpi moreek hurbilen dagoen borrokalaria jo eta haren defentsa hilgarria sartu zuten. Eta likorezko gozokiak lehertu egin ziren. Beste biak neskaren borrokalariaren albotik sartzen saiatu ziren. Baina edertasunak upel urratu bat egin zuen. Eta nola jotzen zaituen diagonalean mini-kohete batekin.
  Eta orain bigarren borrokalaria txikituta dago.
  Neskak txioa egin zuen:
  - Ez egin aharrausi, banzai bat izango da!
  Gudari gazteak esan zuen, hortzak agerian utziz eta beste bat tirokatuz, oraingoan bi eserlekuko borrokalaria:
  - Hilkutxan orko armada bat egongo da eta zigarroak, gozokiak eta era guztietako alkoholak kontratatzen gaituztenak!
  Veronikak barre egin zuen, beste borrokalari bat tirokatuz, eta kuxkuxa egin zuen:
  - Aintza iratxo handiari eta Ozeko erreinuari!
  Rofoshkiek, ordea, azkar ikasi zuten beren akatsetatik, beren boleak gero eta sarriago iristen ziren plataformaetara, eta zherrikak apurtu zituzten, leherketen bahetik irristatuz, kolpe mingarriak emanez eta ahari baten bila ere joan ziren. Hala ere, zuk zeuk zure bizitza arriskuan jartzen ez duzunean, erraza da ausarta izatea. Izpiritu batzuk erabaki gabeko hildako pertsonenak ziren, munduen artean ibiltzen ziren, eta, aldi berean, ez ziren euren kopurua handitzeko aurka.
  - Begira, badirudi ultra-koraza zatitzen ari dela. - oihukatu zuen jeneralak
  Izan ere, gurutzatuek, oso gerturatuta, sorgailuak kaltetu ahal izan zituzten, eta termoquark bonba bat jarri zuten hutsunean. Orain izar erraldoietako bat existitzeari utzi dio.
  - Bigarrenerako denok masiboki, jo kontzentratuta, ez zabaldu mehe. - oihukatu zuen Kentek enkriptatutako kanalera.
  Krosaiderrek garbi entzun zuten, are gehiago hurbilduz, indar eremua ia ukituz, eta maniobrak eta tranpak botatzeaz ahaztu gabe. Horietako bat berehala lehertu zen, baina milioi bat tripulazioko beste ultra-guduontzia erortzen hasi zen.
  - Ondo doa! - esan zuen iratxo jeneralak. - Hirugarren bat jarri dezakezu.
  Space Marshal, enborra zuen katu gaiztoa, bera zen ultra-batontzietako batean. Bere maskota maiteak huts egiten ari zirela ikusita, ulu egin zuen:
  - Berehala tira indar guztiak ukabilkadara, suntsitu gurutzatu guztiak! Eta berehala konprometitu azpimundu paraleloko izpirituak!
  Oihukatzen ari zen bitartean, seigarren ultragurutzontzian kalte handiak izan ziren. Hark, ordea, bere hiru delitugileak eramatea lortu zuen, orduan hain gogor ibili zen gurutzatuek atzera jauzi egiteko astirik apenas izan zuten.
  Veronikak diamanteak bezala distira egiten zuten hortzak agerian utzi eta abestu zuen:
  Ikusten al duzu eklipse bat zeruan?
  Surf izugarria astintzen ari da...
  Hau Infernuaren seinale da
  Ulu kosmiko artaldeak!
  Eta berak, inolako lotsarik gabe, borrokan sartu zen Belomor-en pakete batekin, espazio borrokalari indartsu samarrean.
  Ultra-gurutzontziek atzera egiten eta taldekatzen hasi ziren. Eta, hala ere, faunoak eta iratxoek ez zuten amore ematea pentsatu, amorruz estutu zuten, etsaien atzetik lasterka, eta beren izar-ontziak aho biko aizkola baten moduan lerrokatu ziren. Hala ere, ez da erraza halako izar-ontzi indartsuen eraketa ongi koordinatu bat garaitzea. Banan-banan, hamazazpi Krosaider tirokatu zituzten, eta beste lau olatuen sorginkeriak simulatutako grabitate-tranpan itsatsi zituzten. Egia da, beste lau ultra-gurutzontziek kalte larriak izan zituzten eta suak hartu zituzten. Orain faunoak atzera egitera behartuta zeuden, eta Rofoshkiek taktika egokia aurkitu zuten azkenean, euren zenbakizko abantaila aprobetxatu nahian.
  Veronicak oso maniobra interesgarria egin zuen eta Belomor pack bat zeukan borrokalari bat harrapatu ahal izan zuen, eta hori oso trebe egin zuen. Eta errekuntza hutsal bat gertatu zen. Eta orduan pozoi pakete bat, sutan irentsita, hondatutako autotik irten zen.
  Veronikak txiokatu zuen:
  - Borroka egon dadila,
  Elfie bai nirekin!
  Pinotxo ziborgak txistu egin zuen:
  - Neska bikaina zara! Jarrai horrela!
  Eta, gainera, beste makina garden bat bota zuen espazio-ekoizpenetik, eta sutan piztu zen bolbora kupel bat bezala.
  Eta bikoteak aho batez oihukatu zuen:
  - Bat bi hiru -
  Zigarroak urratzen dituzu!
  Halako batean, faunoen ontzi txiki guztiak atzera bota eta plataformak estaltzen hasi ziren zherrien erasoetatik.
  - Gure tropek ekimena galdu dute. - adierazi zuen Kentek.
  - Orduan erretiroa jo behar dugu! - proposatu zuen Hettek. - Zuzenean jarriko naiz harremanetan izar mariskalarekin.
  - Birmoldaketa iragartzen dut! - Zaunka egin zuen mariskalak. Bere aurpegi adardunak poztasun eta damu nahasketa bat adierazten zuen. Borrokaren emaitza modu ezberdinetan interpreta daiteke.
  Aspaldi entseatu zen maniobra, birmoldaketa deitutakoa, eta behin eta berriz erabili zen liskar militarretan eta ariketa birtualetan. Berez, antolatuta eta azkarra zen. Dimentsio bakarreko espaziora irteera aurretiazko azelerazioarekin egin zen, lehenik ontzi handiek, eta gero txikiagoek. Erretiroa estaltzen zutenek arrisku handia hartu zuten, baina Rofoshkiek, itxuraz tranpa maltzur baten susmoa zutelarik, ez zuten aktiboki sakatu, distantzia luzeko sutara mugatuz. Azkenik, faunoak multiespazioan sartu ziren, eskuraez kanpo geratuz.
  Eta Veronikak segitu zuen borrokan. Maniobra maltzurrak egin zituen. Kasu honetan, Napoleon koñak aurka egin zuen, eta hau oso larria da. Eta ez da hain erraza haren aurka maniobratzea.
  Aurkari oso arriskutsua.
  Pinotxo ziborgak hortzak agerian utzi zituen bere mutiko aurpegian eta kantatu zuen:
  -Badakizu, neskari beldur izan beharko genioke,
  Ederren balentriak amaigabeak dira...
  Neskek borroka egin dezaketelako
  Bolante sendoa eta arraun indartsua!
  Veronicak baietz egin zuen, ebaketa maniobra bat eginez:
  - Bai! Egin dezaket! Eta Napoleon koñakarekin ere aurre egin dezaket.
  Eta neskak berriro egin zuen maniobra galdera-ikur moduan, eta oso ondo egin zuen.
  Eta sutan piztu berria zen borrokalaria bat-batean bitan zatitu zen, eta orain Napoleon koñak botila bat beste makina batean borrokan ari zen.
  - Zenbat kostatu zaigu? - Galdetu zion Kent jeneralak bere bikoteari Hett goibel, flota zulo beltzetik arrakastaz igaro zen bitartean, hain trinko gas-multzo erraldoi baten orbitan zehar irristatuz, non berezko eremu grabitatorio bat sortu zuen.
  Neska ederrak tonu neurtu batez erantzun zion:
  - Dexente! Hamabost mila ontzi txiki baino gehiago galdu ziren, eta ehun mila borrokalari baino gehiago. Bostehun greba plataforma bota dituzte, eta beste laurogeita hiruk konponketa handiak behar dituzte. Berrehun eta laurogeita hamasei grapple galdu ziren, eta beste hemezortzi konponketa egin behar izan zuten. Hirurehun eta hirurogeita hamabi gurutze-ontzi, bederatziehun eta hogeita hamaika misil-garraiagailu, hirurogei oso kaltetuak, hau da, jarraipen estazioak eta ezagutza-robotak eta suntsipen txikiak kontuan hartu gabe.
  - Rofoei odoletan uzten zien?
  Neskak barre egin zuen, perlazko hortzak erakutsiz:
  - Zehazki kalkulatzea zaila da, baina gurea baino hiru aldiz gehiago inguru, izar-ontzi handiak hartzen badituzu, gainera, ia laurogei garraio eta ultra-batontzien super-ontzi bota zituzten, eta bost hain hondatuta daudela dirudi. dira, onenean, , atzealdera bidali beharko dira.
  - Beno, zalantzarik gabe ez gaituzte honegatik jaitsiko, baina ez nago ziur sariaz. Printzipioz, zortea izan genuen etsaia prest ez zegoelako. Hurrengo borrokan askoz ere kontuz ibiliko da.
  Neskak irrintzi egin zuen:
  - Ondorioa?
  - Aukerak gutxi gorabehera berdinak dira, eta ordenagailuak matxura zehatzagoa emango digu.
  Gudari iratxo baten hanka biluzi eta beltzaranak lerro oso dotoreekin eta orpoaren kurba erakargarria argitu zuten.
  Gerlariak hotz esan zuen:
  - Beraz, igo ezazu laburpenaren informazioa.
  Minutu bat geroago ordenagailuak jakinarazi zuen:
  - Bi aldeetan portaera optimoa duten alderdien aukerak hauek dira: rofoen garaipena ehuneko laurogeita laukoa, iratxoen garaipena ehuneko hamaika, berdinketa ehuneko bost.
  - Ez da nahikoa! - Jeneralaren aurpegia bat-batean erori zen.
  - Jokabide optimoa nekez da, iragarpena eman etsaia eta zer erakutsi dugun kontrolatzeko gai izanda.
  Ordenagailuak minutu erdi gehiago zenbatu zuen eta hau esan zuen:
  Rofoek irabazteko aukerak ehuneko hirurogeita lau dira, iratxoen aukerak ehuneko hogeita bost, eta iratxoen aukerak berdinketaren ehuneko hamaika.
  - Beraz, horrek esan nahi du galtzen ari garela, nahiz eta ez hainbeste. Aukera bat lautik. Hobe da hori. - esan zuen Gugnish mariskalak.
  Veronica Napoleon koñakarekin borrokatu zuen. Eta ez da ezertarako garrodun botilak hain izen ikaragarria zuela eta etiketa distiratsua zuela. Benetan borrokatu zuen goian.
  Eta neska programatzaileak ezin izan zuen tranpa batean harrapatu, edo berriro behera eraman.
  Gainera, izpiek ere harrapatu zuten.
  Veronicak bere gorputz gihartsua izerdiz estalita zegoela sentitu zuen. Eta neska programatzailearen oin biluzi eta zizelkatuak bero daude. Baina gudariak adoretsu kantatu zuen:
  Etsaia garaituko dugu, sinetsi iezadazu,
  Uste dut botila gaiztoak hautsiko ditugula...
  Fuhrer burusoila, piztia haragijalea,
  Baina bizkarra hautsiko diogu, sinetsi!
  Horren ostean, neskak gogor sakatu zituen joystickaren botoiak oin biluziekin. Eta borrokalariak zurrunbilo egin zuen, eta orduan pistola guztiek borroka-isuriak igorri zituzten.
  Eta kotxe batean sartu ziren, non itxuraz zauri ezinezko botila bat zegoen. Eta ikara eta urtu egin zen.
  Eta gero koñaka lehertu zen, eta txokolateak eta gozokiak alde guztietan sakabanatuta. Eta bainila, mahaspasak eta beste hainbat gauza goxo-goxo erori zitzaizkien.
  Veronikak txiokatu zuen:
  Ai zer grazia
  Jan gozoki guztiak...
  Txokolatea mastekatzen, txantxetan,
  Gozatu mastekatzen!
  Horren ostean, Veronikak hartu eta keinu egin zion berriro bere esmeralda eta, aldi berean, zafirozko begiekin, izarrak bezala taupadaka.
  Programako gazteek oihukatu zuten:
  - Hiperkuasar! Ultrapultsar bat zara!
  Veronikak zuzendu zuen:
  - Hobe esatea: ultrapulsar, Hiperkuasarra zara!
  Cyborg Pinotxok itzuli zuen:
  - Irudimena harritu zait
  Zure irudiak kometa baten isatsa bezala dirdira egin zuen...
  Tximistak bezala jo ninduzun bezala da -
  Bere edertasun izartsuarekin!
  Neska programatzaileak baieztatu zuen:
  - Pushkin bezalakoa zara! Super!
  Pinotxo ziborgak aurka egin zuen:
  - Ez! Ez naiz Pushkin, baina mila aldiz freskoagoa!
  Veronikak txintxoa egin zuen, hortzak agerian utziz:
  - Bai, non axola zaizu Alexander Sergeevich! Zure prozesadoreetan hiperplasma duen elektronika indartsuaren semea zara!
  Eta borrokalari bikotea berriro haserretu zen borrokara. Bere indar hilgarri eta heroismo maila gorena erakusteko prest.
  Irudia desagertzen hasi zen eta gero erabat desagertu zen. Neska komandantea plater erraldoitik urrundu zen, edo hobeto esanda, mirari ulertezina egiten ari zen irudi grabitatorioaren hologramatik. Zutik zegoen iratxoa
  urrunean, atzera egin zuen ere, aurpegia triste jarri zitzaion, malkoak zituen begietan.
  - Izugarria! - Esan zuen neska komandanteak.
  Iratxoak esan zuen:
  - Ezin da horrelakorik imajinatu. Zer gertatzen da han, iratxoen artean, nire aitak borroka egiten badu, eta baliteke zauritu edo hilko balitz.
  - Hau ezin da baztertu! - Hemen beste iratxo batek hasperen egin zuen. - Nire aberria porrota zorian dago. Aizkora hiperplasmiko bat zegoen nire zibilizazioaren gainean.
  Programako mutila animatu zen:
  - Hiperplasma, diozu, zer da hiperplasma? Askotan entzun dut hori, baina ez dut ulertzen.
  Robot zaharrago eta sofistikatuago batek pazientzia izatea erabaki zuen Bera ez da entrenamenduz fisikari, baina saiatu hau azaltzen, basati bati, ahalguztiduna izan arren.
  Hori dela eta, alde batera apur bat desbideratzea erabaki zuen, hastea, urrutitik balitz bezala:
  - Antzina, jendea planeta bati lotuta ez ezik, estatu askotan banatuta zegoenean, halako zaldun bat agertu zen, edo lurreko terminoetan, Trikhkh erregea. Kaosarekin eta ilunkeriarekin amaitzeko garaia zela erabaki zuen. Ordurako, fabrika handiak eraikitzen ari ziren jada, pistolak eta kanoiak agertu ziren. Gerrak gero eta krudelagoak eta suntsitzaileagoak ziren, eta sorginkeria desagertu egin zen. Gainera, hainbat erlijiotan sorginkeria bekatu mortaltzat deklaratu da. Ezin da zenbatu zenbat epaiketa egin diren sorginkeriaren susmoa zutenen aurka. Erregea, oraingo honetan, hasiera batean gogo berekoa zen: morroiak sukan daude, edo sutan. Baina gertatu zen borrokalari onenen lehiaketa bat antolatu zuenean, maskaratutako ikuskizun martzial moduko bat, irabazlea itxuraz hauskorra zirudien gudari bat zela. Koroa buruan jarri ziotenean, bisitan Palladinek maskara kendu zuen eta neska baten aurpegia, giza apaizak ez bezala, jendaurrean agertu zen.
  Guztiak harrituta zeuden, iratxo eme bat zen, baladetan eta kondairetan goraipatutako lasterketa mitikoa. Eskua luzatu zion Tricheri, eta bere irribarre xarmagarria artista onenek harrapatu zuten.
  Erregea berarekin maitemindu zen, arraza arrotz bateko emakumea, Rerra ezizena zuena. Bere pasioa sutsua zen, nahiz eta guztiontzat ulergarria ez den, faunoak eta iratxoak oso desberdinak gara. Mota desberdinak, beste mota batzuk. Bada, nola azaldu otso bat behi batez maitemin daitekeela? Baina neskak, bitxia bada ere, bere sentimenduak elkarri eman zizkion, eta laster ezkondu ziren, aldameneko erregeak aurka egon arren. Gerra hasi zen, baina orduan neska iratxoa diplomatiko sotila zela erakutsi zuen. Maltzurkeria erabili ahal izan zuen Trikhkh-en aurkariak elkarren aurka jartzeko. Azkar, kexa txikiak gogoratuz, borroka ikaragarrian sartu ziren euren artean. Beno, bitartean, Trikhkh-en armadak piezaz pieza jipoitu zituen. Rerra azti bat izan zen, izan ere, iratxo asko magian dohainak dira eta magia praktikoan ere bai. Geroago jakin genuenez, neska hau, bere pentsamendu izugarriagatik, bere anaiek gaizki ulertu zuten, baztertua bihurtuz. Baina baztertuak dira, baina gurekin benetako agintari bihurtu da. Aurreiritziak alde batera utzita, magiaren praktika legitimatzen zuen erlijio berri bat sartu zuen Rerrak. Orain, sehaskatik, magia egiteko gai diren haurtxoak aurkitzen ziren, eta gero eskola berezietan trebatzen ziren. Orduan agertu ziren akademia zientifikoak. Magikoa eta zientifikoa uztartzen saiatu zen Rerra azti handia. Handik gutxira, inperioak orain arte ikusi gabeko arma berri bat izan zuen eta planeta konkistatu zuen. Trikhkh zahartu eta hil egin zen: orduan iratxoak faunoak baino gehiago bizi ziren. Eta iratxoak baino zazpi aldiz gehiago zeuden. Rerra enperatriz subirano bihurtu zen. Espaziora joan nahi zuen. Lehenengo etapa esferarako hegaldia izan zen. Gudua orain gertatzen ari den bera. Orduan, leherketa atomikoaren prozesua aurkitu zen. Elementu super astunak zatitu egin ziren masa kritikoa metatzean. Magiaren laguntzaz prozesu hau hobetzea posible izan zen. Orduan, Rerra, zientzialarien laguntzaz, hidrogeno nukleoen fusio prozesutik energia ateratzea posible zela konturatu zen izarretan gertatzen direla; Baina benetan posible zen hidrogeno-bonba bat sortzea sorginkeriaren laguntzaz. Une horretatik aurrera esferaren konkista hasi zen.
  Veronikak ere hau ikusi zuen, eta gerlari polita da, bere existentziako zerbait ere gogoratu zuen Jainko Emakume Ahalguztidunaren paperean, arima hilezkor baten aurreko bizitza batean, eta esan zuen:
  - Esango al zeniguke zehatzago nola ekoitzi hidrogeno-bonba bat, bolbora-leherketa bat baino indartsuagoa da ziurrenik.
  Robot mutilak barre egin zuen, eta programako beste haurrek baietz baiezkoa eman zioten:
  - Noski indartsuagoa dela! Bonba txiki bat, gure dorrea bezala, kilometro bateko diametroa duen bolbora upel bat bezala lehertzeko gai da.
  - Aupa! - Veronica neska ederrak txistu egin zuen. - Kolosala.
  Robot onduagoak esaten jarraitu zuen gustura:
  - Baina energia hori ere ez da nahikoa espazioan argia baino abiadura handiagoan bidaiatzeko. Kanpotik gazte geratu zen Rerra, baina heriotza ere hurbiltzen zitzaion. Hala ere, bere bizitzaren amaieran, berak eta bere ikasleek suntsitzeko energia bizi izan zuten. Hau da materia karga desberdina denean, plus edo minus, minus edo plus. Berez, elektroi-hodeiak ere norabide ezberdinetan biraka egiten dira, eta talka egiten dutenean, indar ezezagunak askatzen dira.
  Veronica hau interesgarria iruditu zitzaion:
  - Esaidazu hodei elektronikoei buruz.
  Espazio garaikoa bera den ziborg mutilak jarraitu zuen:
  - Atomo guztiak elektroien eta positroien errotaziotik sortzen diren nukleo batez eta hodei elektronikoz osatuta daude. Eguzkiaren inguruko planeten modukoa da, soilik biraketa-abiadura ez da askoz handiagoa. Nukleoaren inguruan bilioi bira segundoko.
  Eta deuseztatzean, elektroiek talka egiten dute, nukleoak beraiek, protoiz eta neutroiz osatutakoak, indar izugarriarekin kontaktuan jartzen dira. Eta leherketa ikaragarri bat gertatzen da, hidrogeno bonba baten leherketan baino mila aldiz handiagoa den energia frenetikoa askatuz.
  Veronikak txistu egin zuen:
  - Eroetxe bat benetan!
  Pinotxo ziborgak baietz egin zuen baietz:
  - Deabrua polita da - deabruek inspiratuko dute!
  Programako komandanteak jarraitu zion:
  - Eta kargen polaritatea aldatzeko, magia behar duzu. Rerrak sortutako olatuen sorginkeria deritzona. Ordena jakin bateko aire astintzea ez denean, uhinen mugimenduan sekuentzia jakin bat baizik. Espazioko eremu multzo batean eragiten du, eta horiek, aldi berean, mundu materialean eragiten dute. Erresonantzia efektu moduko bat. Uhinak hari txikiak kitzikatzen ditu, horietatik handietara transmititzen da, eta horren ondorioz, haitzak astindu egiten ditu musika ozena.
  - Eta olatuak uhinak bezalakoak dira, baina ez airean, eremu espazialetan baizik! - argitu zuen Veronikak.
  Komandante programak baietz egin zuen
  - Bai, ondo ulertu nauzu!
  Ziborg mutilak baieztatu zuen, begiak distiratsu, aurrekaririk gabeko ezagutza jasoz:
  - Hau goi-mailako magia da. Orain kontatu gehiago hiperplasmari buruz.
  Programako komandanteak jarraitu zuen:
  - Hiperplasma magikoa ere esaten zaio. Berez, deuseztatze-energia termoquark-en energiaren aurkikuntzaren hitzaurre bihurtu zen. Eta hemen magia indartsuagoa behar zen. Iratxoak ez dira zahartzaroan gaixotzen, osasuntsu eta kementsuak dira, baina, aldi berean, heriotzaren hurbilketa sentitzen dute. Beraz, Rerrak, denbora gehiegi geratzen ez zitzaiola ikusita, bere oinordeko bat gonbidatu zuen, Zenna, iratxo arrazako magorik boteretsuena. Garai honetan, faunoak jadanik esfera osoan kokatuta zeuden eta beste mundu batzuetan sartu ziren, inperio aberats bat bihurtuz. Beraz, beren agintari izatea ohore bat da iratxo harroentzat ere. Eta berarekin batera unibertsoa konkistatzeko hurrengo urratsa pentsatu zuten.
  Momentu honetan, aretoaren ertzean zutik dagoen grabitatearen biseraren platera
  Berriro argitzen hasi zen eta soinu bereizgarriak entzun ziren.
  - Komunikaziorako deiak berriro. Geroxeago kontatuko dizut istorio hau! - esan zuen programako komandanteak.
  Veronikak filosofikoki gehitu zuen:
  .- Gainera, ez nuke nahi zure ezagutza berriak beste izakien kalterako erabiltzea.
  Haur-programak eta ziborgak barre egin zuten.
  Pinotxo ziborgak barre egin zuen:
  - Nola aprobetxa dezakezue honetaz zuek, benetako antzinatean, gurekin alderatuta garapen mailari dagokionez? Ez duzu informazio zehatza jaso. Eta komandantearen programak ez dizu hidrogeno bonba bat egitea posible izango den xehetasun nahikorik esaten, are gutxiago suntsitze bat.
  Programako neskak aditu baten airearekin adierazi zuen:
  - Deuseztatzea errazagoa da, botere izugarria izan arren. Gainera, erreakzioa indar desberdina da suntsipenean erabiltzen den substantziaren arabera. Efektu handiena burdinak eta haren inguruko elementuek sortzen dute.
  Veronikak harrituta agertu zuen:
  - Eta zergatik!?
  Programako komandanteak pazientziaz azaldu zuen:
  - Balentziaren konbinazio optimoa, protoi eta neutroien nukleoen oreka. Horri esker, gehienezko partikula-kopurua egin eta erabil dezakezu. Azken finean, bolboraren indarra elementuen orekaren araberakoa da.
  Pinotxo ziborgak salto egin zuen eta oihu egin zuen:
  - Eta nola! Baina ikus dezagun zer gertatzen den epika interesgarri honetan.
  Boltologia amaitu da. Eta hartu eta, bi aldiz pentsatu gabe, borrokara itzuli behar duzu.
  Veronikak erraz onartu zuen:
  - Jokoan borrokatzea hiperplasmari eta termoquarkeei buruzko hitzaldi ia zientifikoak entzutea baino askoz hobea da!
  Eta orain bikote borrokalaria jokoan itzuli da, benetako espazioko gudu bat gogorarazten duena, eta oso polita da.
  Veronikak pitoi-maniobra kirrintsua egin zuen eta bi eserlekuko auto baten gainera erori zen, non txokolatezko bi galleta eserita zeuden. Eta borrokalari indartsu samarrak su hartu zuen.
  Eta guztiz zurituta zeuden gingerbread cookieak ere frijitu ziren.
  Veronikak hartu eta kantatu zuen:
  - Hauek dira hemengo gozokiak,
  Gu borrokalariak gara, ez dortokak!
  Pinotxo ziborgak beste auto bat ere su eman zuen magoplasma birtualaren suarekin eta txistu egin zuen:
  Zenbakietan ordena egongo da,
  Ohorea ere izango naiz...
  Cyborg-ek nahikoa errima du
  Cyborg-ek nahikoa errima du
  Robotek kontu bat behar dute!
  Bien bitartean, bisera grabitatorioaren platera holograma kolosaletan
  zabaldu. Izar-girlanda distiratsuak eta izar-ontzien ingerada arin eta arinak agertzen hasi ziren. Batzuek arrain itxura zuten, beste batzuk landutako harriak bezalakoak, eta beste batzuk egurra ziruditen.
  Rofo harraparien flotak mugimenduan errefortzuak jaso dituela dirudi. Moteldu egin zen, pultsar frenetikoen gerrikora atera zenean, izugarri handiak, batzuetan planeta baten tamainara iristen direnean, plasma-koaguluak azkar mugitzen ari diren ibilbide bihurrietan zehar, eta materia-partikulak amorratuta ari dira haien artean. Eremu honi Gehenna kosmikoaren sabela deitzen zitzaion. Iluntasunaren haurren ontzien armada berrantolatzen hasi zen, maniobra konplexuak eginez. Trikimailuaren helburua etsaien izar-ontziekin talka posible baterako prestatzea zen.
  Victoriak oldarkor borrokatu zuen eta beisbol estiloko maniobrak egin zituen. Eta beraz, salto egin eta buelta eman zuen, beldurgarria zen. Tira, emakumea erasotzailea da. Tira, trikimailuak. Eta Marlboros multzo batek bere aurka jauzi egin zuen borroka-hegazkin batean, ordenagailu jokoen fantasia basati bat gerta daiteke.
  Hau konposizio artistikoa da. Eta neskak hartu eta zilborrarekin botoia sakatuko du.
  Eta energia askatu bat, zigarroak dituen autoa su distiratsu batekin erretzen da. Eta ke pozoitsuaren usaina du.
  Pinotxo ziborga meridiano polotik atera zen. Nola jauzi egiten duen, saltoka bat eginez. Eta bere erasopean bi eserlekuko borrokalari bat etorri zen, murgiltze batetik zuzenean estalita Bavariako garagardo bi botilarekin. Oso polita izan zen.
  Lehertu zirenean, apar arrosa isuri zen, su-itzalgailu batetik balitz bezala.
  Troll-ak nabarmenago bihurtu dira plasmako ordenagailuek nahiko argi eta garbi kalkulatu dute eremu hori uste baino askoz maltzur eta sofistikatuagoa den etsai baten segadarako leku bihur daitekeela. Orain armada edozein gertaerarako prestatzen ari zen. Espazioko mariskalak agindu egokiak eman zituen ahots kirrintsuz. Aurretik, Rofoshkik antzeko maniobrak egin zituen ariketetan, beren langileak intentsiboki entrenatzen zituzten, trebetasunak lortuz eta sendotuz.
  Jasotako galerak konpentsatzeko, ekipoak biltegiratzeko instalazioak, metal aleazio bereziak eta energia-erreserbak berriro aktibatu ziren. Konponketa-baseak fabriketan elkartu ziren, izar-ontziak hegaldian bertan doitzen zituztenak, eta berriak sortu ere. Hegazkin-ontzien eta ultra-gerraontzien irudi masibo eta kaltetuen inguruan inguratzen ikusi ahal izan ziren. Soldadurak distira egin zuen, plasma-habeak isurtzen ziren, gravito-korronteak lehertu ziren, ioietan ihinztatutako metalari edozein forma emanez. Faunoen erasoan konglomeratu horietako batzuk suntsitu ziren, baina dezente geratu ziren. Ehun besoko txipiroiak ziruditen robotak barne, baita egitura zaharberritzeko sorginkeriak egiten dituzten mago bereziak ere. Batez ere, talde handietan egiten zuten lan, izar-ontziari atxikita, adar itxura zuten anplifikadore magikoen bidez zerbait marmarkaz.
  Veronicak, kaskadako iraulketa bat egin eta beste borrokalari etsai bat kolpatu zuen murgilketa seguru batean, hau igorri zuen:
  - Ez dezagun erregea geldiunean jarri! Egitarau amorratua izango da!
  Cyborg Pinotxok beste hegazkin bat atzeman zuen eta kirrinka egin zuen:
  - Zehaztasuna eta egia alboan ditugu!
  Veronikak, hanka biluzi, beltzaran, seduzitzaile eta gihartsuak astinduz, esan zuen:
  -Zehaztasuna - erregeen adeitasuna!
  Eta apur bat jolastu zuen bere sabeleko muskulu zizelkatuekin.
  Horrez gain, bertako morroiak zerbait serioagoa konjuratzen saiatu ziren, borrokalari magikoen arsenalean aurreikusitakoa.
  Beraz, aztiak ale batzuk botatzen hasi ziren. Leku txiki bat agertu zen eta pixkanaka hazten joan zen. Morroiak artalde batean inguratu zuten. Oihukatu zutena merazkarietara.
  - Barregarria da! - esan zuen Veronikak. - Erritu kanibal bat gogorarazten dit.
  Hemen kimu bat agertu zen, hasieran garagardo upel baten tamainakoa, gero eta handiagoa izan zen, lehenik ukuilu baten tamainakoa, gero Erdi Aroko gaztelua, eta gero ultra-bataila baten tamainakoa. Kimua loratzen hasi zen, krabelinaren eta tuliparen arteko zerbait bihurtuz. Petaloak norabide ezberdinetan mugitzen ziren eta txakur hegodun bihurtu ziren plasma isuriz. Grabitate-uhinak askatu zituzten, Rofoshek izar-ontziak norabide ezberdinetara jaurtiz.
  Dardara, ordea, ez zen bereziki indartsua izan. Veronica, bere hanka ederrak astinduz eta sabeleko giharrak malgutuz, beste borrokalari bat erortzen zuen bitartean, harrituta geratu zen:
  - Zer dira hauek, fantasma erraldoiak?
  - Horrelakoa, lehen begiratuan dirudiena baino material gehiago. - Esan zuen Pinotxo ziborgak, etsaiari sua zuzenduz, kasu honetan Agdam ardo botila bat borrokalarian, eta, aldi berean, txokolatezko gozoki bati hozka egiten - Hau da magia-hiperplasma mota bat hiperenergia hutsa baino magiaren osagai handiagoa. Hau da, hemen magia agerpen fisikoekin nahasten da, baina azken hauek neurri txikiagoan irudikatzen dira.
  Veronikak gogor ohartarazi zuen, teklatuko urrezko sardexka harrikatua urratuz, eta, aldi berean, joystickaren botoiak oin hutsez sakatuz:
  - Argi dago, sorginkeria gehiago - zientzia gutxiago!
  Horren ondoren, neskak trikimailu bat aterako du - sable-horzdun pitoi bat, eta jack-in-the-box bira bat egingo du.
  Eta orro egingo du biriken goialdean:
  - Hil, hil, orko endekatu gaiztoa,
  Hil ezazu, hil ezazu, aristokrata troll hori!
  Nugget nire idoloa da, maite zaitut banpiroa!
  Tira, iratxoak infernuan daude, lodiak frijitzen!
  Eta oraingoan borrokalaria hiru pilotutan banatu zen, kasu honetan erroskila bat eta bi gazta hankekin.
  Sorgin hegalarien taldeen eraginez, txakurrak, itxuraz polizia arrazakoak, lerrokatu ziren, itxuraz esaneko izakiak.
  Troll hipermariskalak hauxe esan zuen:
  - Rofoshka txakurrak baino adimentsuagoa da eta obedituko ditu. Ez da guztiz ezertarako faunoak izaera txakurra izatea.
  Emakumezko jeneral polit bat proboszis batekin biraka egin zuen hologramaren inguruan eta esan zuen arnasa batez:
  - Nola joan zaitezke ibilaldi bat dragoirik gabe? Beraz, kumerik gabeko tigre mamut bat bezala amaituko dugu.
  - Magia gehiago egingo dute! Dagoeneko agindu dut! - Espazio hipermariskalak eskua astindu zuen. Igorleak airera hegan egin zuen eta kirrinka egin zuen:
  - Zer nahi duzu, jauna?
  - Ni hipermarikala naiz! Larruz betetako kutxa bat!
  Janari pilo bat agertu zen agintariaren rofoshka ondoan. Horien artean, Faun gudu-ontzi baten forman zizelkaturiko tarta bat nabarmendu zen. Hala ere, proportzioen aurka, astronautek adardunek dantza egiten zuten.
  - Hau da nire gogokoena! - Hipermariskala kremaz eta intsentsuz egindako figuratxoak irensten hasi zen.
  Emakume jeneralak esan zuen:
  - Nire gaztaro basatian, bertute errazeko neskekin gordeleku bat eduki nuen. Bertako mafia zerbitzatzen zuten. Bazegoen puta bat, bezeroei etengabe lapurtzen zien. Azkenean, izarregia zen batekin egin zuen topo eta jan egin zuen.
  Hypermarshal-ek adierazi zuen:
  - Zenbait establezimendutan, kuota baten truke, sukaldaritza-prozesuan ere parte hartu dezakezu, zure herrikideena, gehiago kostatzen dena, edo beste mota batekoa, merkeagoa dena.
  Eta neska dignitarioak bere erantzuna txiokatu zuen:
  - Orain beste tortura batzuk modan daude, bereziki, mikroordenagailuen erabilerarekin.
  Eta uniforme bikainez jantzitako animaliaren orroa erantzunez:
  - Hauxe da erabili behar duguna. Espazio guduetan zailagoa da preso bat harrapatzea, baina modulu eta kapsuletan ihes egin zutenetako askok autosuntsiketa programa desaktibatu zuten. Beraz, haiek harrapatzea lortu genuen.
  Indar eremu bat bulegora hegan sartu zen. Elfo adoragarri bat eusten zuen. Izaki hauek luzaroago bizi ziren eta biziagora atxikitzen ziren.
  Hipermariskalak esku koipetsuak igurtzi zituen, igorleak partikula xurgatzen zuen uhin bat askatu zuen.
  - Bueno, orain iratxo bat daukagu. Handi zatitu dezakegu.
  Koronel biluziak atletikoki eraikitako gizon baten antza zuen, gerri meheegia eta aldaka estuak zituena. Zalantzarik gabeko jaun bat, guapoa, baina bazuen zerbait femeninoa bere orrazkera luxuegia, urrezko ilea eta ile bakarreko neska baten aurpegi leuna. Beraz, giza ikuspuntutik iratxoak erakargarritasun zalantzagarria zuen. Veronica neska programatzaileari, ordea, gustatu zitzaion. Gudariak, kolpatu eta borrokalari bati haragi-bola batekin buztana kea utzita, galdetu zuen arnasa batez, oin biluziak teklatuan danborra eginez:
  - Benetan erreko al dute gazte maite hau?
  Neska komandanteak barre egin zuen:
  - Ez da gaztea urtetan (iratxoek nerabeen itxura dutela besterik ez da), eta sua primitiboegia da. Tortura hobeak eta eraginkorragoak aurkituko dituzte.
  - Esperientzia hau baliagarria izan daiteke! - esan zuen Pinotxo ziborgak. - Artea galdeketa egiteko gaitasunean datza, tirano batentzat beharrezkoena.
  Horren harira, Veronicak esan zuen irribarrez, txokolate barra batekin beste borrokalari bat suntsipenaren hodeira bidali aurretik:
  - Tortura nazkagarria da, galdeketa beharrezkoa da!
  Koronela lasaitasun itxura mantentzen saiatu zen, baina, aldi berean, apur bat dardar egin zuen. Nire burua ziurrenik buru-belarri ari zen nola ez ezer oparitu, baina, aldi berean, bizitza preziatu bat salbatu.
  Hipermariskalak galdera bat egin zion:
  - Zeintzuk dira zure komandoaren planak?
  Gatibu elfoak erantzun zion:
  "Koronel soila naiz eta ez dakit jakin behar dudana baino gehiago". Azken momentuan aginduak ematen zaizkigu, eta nire espazio-ontzia jasotako ordenaren arabera mugitzen da.
  Hipermariskalak burua altxatu zuen:
  - Bai, zu ere inteligentea zarela ateratzen da. Badakizu nola atera. Baina ez dizu batere lagunduko. Esadazu zure izar-ontziak hain berehala nola agertzen eta desagertzen diren.
  Iratxoa tenkatu egin zen eta ahots ahulez hitz egin zuen:
  - Ez ditut xehetasun teknikoak ezagutzen, ez naizelako fisikari prestakuntzaz. Egia esan, ez dut behar. Gerra-makina bateko engranajea naiz, agindu bat eman eta agindu bat jasotzen dut, eta espazio-ontzia berehala salto egiten du, eta espazioko beste puntu batean dago.
  Hona hemen buruan luma bat zeukan neska batek jada txirrinka egin zuen:
  - Zer esan inertziaz?
  Koronelak ahots dardaraz erantzun zion:
  - Zure ontzietan ere grabitatearen aurkakoa itzaltzen da.
  Neskak barre egin zuen eta, argi eta garbi pozik, esan zuen:
  - Dena argi dago, askoz hobeto, has gaitezen torturarekin. Ultraborreroari deitu.
  Garro asko zituen robot handi bat hegan sartu zen aretora, eta haren atzetik sudurdun troll nazkagarri eta lodi bat etorri zen. Ikusten zen nola alfer ibiltzen zen hanka motzekin.
  - Zure zerbitzura nago, espazio erraldoia!
  - Ikusten duzu "iratxo" hau, proba ezazu nanoteknologia.
  Harraparia baino basurde baten antza zuen, sudur handiko friki horrek ezpain lodi eta berdeak miazkatu eta txistu egin zuen:
  - Pozik.
  Trollak urrutiko agintea atera eta robotari seinaleak egiten hasi zen. Mugitu egin zen, garroak iratxoaren bekokiaren, lepoaren, orkatilen eta eskumuturren kontra altxatu ziren.
  - Ez ahaztu bere ilea ere! Hain oparoak dira eta minaren seinale sinestezina bidaliko dute.
  - Eta izango da! - Trollak irribarre goibel egin zuen.
  Izpi arrosak ateratzen ziren robotaren garroetatik eta iratxoaren gorputzeko atal ezberdinetan sartu ziren. Zintzilikatu egin zen, indar-eremuak ez zion mugitzen uzten, zentimetro bat ere mugitzen. Hala ere, izpiak sartu zitzaizkion arren, gizon ederrak ez zuen minik jasan.
  Victoriak borrokan jarraitu zuen. Hona hemen beste aurkari bat. Kasu honetan, bi plazako borrokalaria zen, piruleta eta piruleta batekin. Eta jaki hauek ere zati txikitan xehatu ziren.
  Hala ere, bere garunaren beste atal batekin, elektronikaz ponpatutakoa, neska programatzaileak jokoaren beste atal batzuk kontrolatzen zituen.
  - Zein da torturaren funtsa? - galdetu zuen Veronikak, beste maniobra bat eginez. "Laserrak bezala erretzen du".
  Programako komandanteak burua astindu zuen:
  - Ez! Mikrorobotak gorputzean sartu ziren. Orain gorputzeko hainbat organo elkartuko dituzte, batez ere nerbio-bukaera asko dituztenak, eta min-bulkadak bidaltzen hasiko dira. Eta txip txiki batzuek zuzenean eragingo dute garunean, amesgaiztoak areagotuz. Hau da, amesgaizto baten kintoa izango da.
  Jainkoen alaba urrunak, maniobra korapilatsuak eginez, beste auto bat bota zuen eta oraingoan orko pare batekin, partzialki zerbait gogoratu zen. Bere ezagutza ia amaigabea da, baina mugatua, nahiz eta nanoteknologiak bultzatuta, baina hala ere giza gorputza. Eta gerlari-programatzaileak marmar egin zuen:
  - Ordenagailu txikiak!
  Neska komandanteak baieztatu zuen:
  - Imajinatu zure gorputzean azido mingarria jaria dezaketen inurriak arakatzen ari direla. Kasu honetan bakarrik, okerragoa izango da.
  Trollek holograma piztu zuen, eta bere aurrean iratxo gihartsu, leun, ilegabe, beltzaran eta mutiko baten gorputzaren hiru dimentsioko proiekzioa agertu zen.
  - Hori da, ene txikitxoa! - Esan zuen trolak goxo-goxo. Zure mina erregulatuko dugu. Has gaitezen ehuneko milarenarekin. - Hatz kakotu bat eskanerretik zehar ibili zen.
  Lumadun neskak kirrinka egin zuen:
  - Polita da hain polita torturatzea!
  Iratxoa kikildu egin zen eta dardarka hasi zen. Pixka bat kikiltzen ere hasi zen.
  - Oraindik ez du minik egiten, baina orain mina egingo du, giltzurrunetan karga handituko dugu, hiru dituzu. - esan zuen trollak burla.
  Horren ostean, koronel iratxoaren aurpegia bihurritu zen eta ozenki intziri egin zuen.
  - Ai! Baina hasi besterik ez naiz egin. Zer moduz gibela palpatuz?
  Hologramako kolorea ilunagoa bihurtu zen, iratxoa kikildu egin zen, eskuekin sabela heldu nahian. Lotura ikusezinek irmo eusten zioten.
  Trollek barre egin zuen pozik:
  - Eta orain urdaila, bi ere badaude, beraz mina bikoitza izango da.
  Pena zen iratxoari begiratzea, gero eta ozenago intzirikatzen zuen.
  - Eta orain bihotza, bi ere badaude, iratxo hauek diruzaleak dira.
  Veronicak hau ikusi ahal izan zuen borrokan zehar. Borrokalari bat bota berri zuen Java zigarro moduko beste pozoi zati batekin, eta zuzi bat bezala errearazi zituen. Baina gazte eder hura torturatua ikustea desatsegina egin zitzaion.
  Veronikak alde egin zuen:
  - Ez dut begiratu nahi.
  "Era berean, uste dut ez dagoela ezer interesgarri torturak". - onartu zuen Pinotxo ziborgak.
  "Orain frijitu dezagun garuna..." Trolla hasi zen, eta bere irudia eten egin zen, ia berehala espazioa agertu zen. Sugandila baten gainean erritual bat egiten ari ziren aztiak espazio-jantziarekin hegan egiten erakusten zuen.
  Eta orain narrastia azkar handitzen da tamaina eta hegoak agertzen dira. Eta burua, hasieran, bitan zatitzen hasten da. Lehenengo bi buru daude, gero hirugarren bat hazten da. Jostailu puzgarria dela ematen du, hain azkar hartzen ari da tamaina. Aldi berean, denei beldurra ematen die.
  - Dragoi bat da! - Esan zuen oinutsik Veronica edertasunak, erretzen jarraituz, oraingoan likore botila batekin kotxe bat, miresmenez - Eta ultra-koontzi bat bezain erraldoia. Eta non ikus dezakezu hau?
  Pinotxo ziborgak, etsaiak kolpatzen jarraituz, bereziki, txokolate eta mahaspasekin txalupa oso bat eraitsi ondoren, burrukatu egin zuen eta erantzun zuen:
  - Uhinen sorginkeriak, hiperplasmaren botereak eta magiak halako munstroak sortzen dituzte. Hau ulertu dezakezu! Ezinezkoa da ulertzea!
  Veronica neska programatzaileak tenpluak igurtzi zituen eta miresmenez esan zuen, eta itxurakeriarik gabe:
  "Hainbeste gauza zoragarri ikusi ditut azken orduotan burua biraka ari zait".
  Goiko bira batek bezala, "dragoiak" eraztunak ateratzen ditu.
  Izan ere, suzko burbuila irideszente bat atera zen herensugearen ahotik. Buelta eman zuen. Munstro kolosalak ahoa itxi zuen eta baloia berriro hegan egin zuen.
  Veronicak auto bat jo zuen bi kola botilarekin, eta hori ere aireratu zen, esmeraldazko txinpartak botaz, eta txistu egin zuen. xuxurlatu zuten aztiek. Herensugeak hankak mugitzen jarraitu zuen.
  Haren atzetik, sorgin iletsu bat agertu zen, argi eta garbi ez Rofoshka lasterketakoa. Zalantza handi bat eraman zuen berekin. Lau beso jaurti zituen, zeremoniarik gabe, zizelatutako figurak hutsean botatzen zituztenak. Mugitu egin ziren eta, denbora gutxiren buruan, tropak hazten hasi ziren.
  Oso ezohiko itxura zuten izar-ontzi ultramodernoen atzealdean. Imajinatu Erdi Aro tipiko bat, adardun heraldoak, jotzen zuten. Altzairuzko mailak berdintzen ari ziren. Dinosauroak ere agertzen hasi ziren. Ez da lurrean dagoen berdina, planeta ezberdinetako faunaren aldeak nabarmenak dira oraindik, baina ez horren beldurgarriak. Setio-dorreak, ballistae indartsuak eta katapulta landuak ere bazeuden.
  Veronikak, ikusmen harrigarri honi begira, oihu egin zuen:
  - Aupa, nola izan daiteke hau!
  Pinotxo ziborgak erantzun zion:
  - Istorio luzea da! Zehatzago esanda, dena posible da Hypernet-en. Ordenagailu joko batean bezala!
  Neska programatzaileak baietz egin zuen, beste auto bat bota zuen eta esan zuen:
  - Jolasak ez dezala arauak betetzen,
  Lumarik ez opa dizugu,
  Eta entretenimendua egongo da goizera arte -
  Apurtu dezagun fraerra!
  Armada hutsean mugitzen bazen ere, bazirudien gudariak, baita haien zaldiak eta unicornioak ere, gainazal sendo baten gainean zebiltzala. Hutsaren dardara eta eremu grabitatorioen garrasiak ere entzuten ziren.
  
  GULLIVER ETA NESKEN ARMADA
  OHARRAK
  Eta orain Gulliver ausart eta imitaezinak, bizkondesarekin batera, neska oinutsik eta liluragarriz osatutako armada osoa agintzen du. Eta mirariak benetako eta bereziak sortzen dituzte. Orko ilunak porrota jasaten dute.
  . 1. KAPITULUA
  Gulliver, betiko mutil hau eta bere mutil-taldea berriz ere, eguzkia zerumugaren atzean ezkutatu zenean, atseden hartzeko gelditu ziren. Hasieran nahiko gogotsu jaten zuten. Janaria sinplea izan arren. Eta ohera joan ziren.
  Nekatuta dauden gorputz gazteek loa oso azkar iristen zela lagundu zuten.
  Eta Gulliver-ek zerbait berri eta ederra ikusi zuen;
  Oso neska ederrak zebiltzan zelaian zehar. Gazteak, lirainak, altuak eta gihartsuak ziren. Oinutsik distira egiten duten neska armada oso bat, arrosa, takoi kurbatu dotoreekin.
  Nesken bularrak baino ez daude armadura-teila mehez estalita, apenas nabaritzen direnak, pikondo hostoko kuleroak aldakan bezala.
  Eta, aldi berean, bular altuak, luxuzko aldakak eta gerri meheak dituzte. Eta edertasunen abdominalak txokolate barrarekin hornituta daudela dirudi.
  Oso neska politak giharrak eta grazia dutenak. Eta ilea haizean astintzen da kolore anitzeko pankartak bezala.
  Armatuta daude: batzuk ezpatekin, beste batzuk arkuekin eta neska asko dardoekin. Ia biluzik daude, eta aldi berean hain femeninoak, bihurgunetsuak eta indartsuak eta lirainak aldi berean.
  Eta neskek kokots ausartak dituzte, eta grazia paregabea dute oinutsik pauso azkar bat ematen dutenean.
  Gulliver-ek txistu egin zuen:
  - Zoragarria da! Beno, emakumeak!
  Bera hamabi urteko mutiko bat izaten jarraitzen du praka motzak bakarrik jantzita, baina gihar indartsu eta nabarmenekin. Eta oso ederra bere enborra biluziarekin - Hercules haurra.
  Eta inguruko neskak ere ederrak eta gihartsuak dira, oso figura sexy eta adierazgarriekin.
  Margotutako edertasunak dituzten infanteria aurrera doa.
  Eta zalditeria atzetik doa: neskak ere ia guztiz biluzik, zaldietan bakarrik, eta pertsona nobleagoak unicornioen gainean. Bai, ederren artean komandanteak daude. Eta neska hauek platinozko, zilarrezko, urrez egindako eskumuturrekoak dituzte eta esku eta oinetan harri bitxiz jositakoak.
  Zehazkiago eskumuturretan eta orkatiletan. Gainera, brotxe preziatuak dituzte ilean eta diamantezko belarritakoak belarrietan. Zein itxura ona duen honek guztiak.
  Neska guztiak helduak dira. Lehendik ezagutzen den bizkondesak bakarrik, Gulliverrekin batera, ume baten itxura du.
  Baina koroa bat dauka buruan, izarren antzera harriekin distiratzen duena. Eta oinutsik Gulliver-ek errege koroa sentitu zuen buruan. Nahiz eta praka motzak bakarrik daramatzan eta sable bat albotik eslinga batean zintzilik izan.
  Baina a zer sablea - dena diamanteek ere amore emango liokeen bitxi distiratsuz josia.
  Tira, noski, Gulliver da armada osoko gizon bakarra. Gainera, haur bat besterik ez bada, muskulu nabarmenekin oso indartsua.
  Eta gudariek martxa besterik ez dute egiten, eta urrezko oliba azalaren azpian zainak dituzten txahal biluziak.
  Tira, noski, nola ez abesten, edertasunak;
  Neska zoragarriak Elfiaren alde borrokatzen ari dira,
  Svarog-en seme harroak dira....
  Gure edertasunak zehaztasunez jotzen du metrailadore batekin,
  Satanen zerbitzariek ezin izango gaituzte hautsi!
    
  Ausart borrokatu genuen, orzismoaren aurka borrokatu ginen,
  Garaitu dezagun Orkmacht gaiztoa, nahiz eta etsaia indartsua izan...
  Laster uste dut ikusiko dugula eman genuen komunismoa,
  Urrezko hostoa, astigarrak distiratsua!
    
  Ez dago gurea baino herrialde hoberik, ez komunismo ederragorik,
  Gure Aberria distiratsu loratu dadin...
  Hego argidun zoriontasuna planetara iritsiko da,
  Eta bizitza hobeago baten ametsa laster egi bihurtuko da!
    
  Sinetsi gure Elfia zoriontasun handia bihurtuko dela,
  Maria, Lada, Jainkoen ama, errege izango da...
  Orkmacht basati infernuaren erasoa geldituko dugu,
  Eta ez dago alferrikako eta buruz ikasitako hitzen beharrik!
    
  Etsaiak ezin izango ditu nesken bihotzak erauzi,
  Borrokalariok gure ezpata zorrotz eta amorratua zorroztu dugu...
  Ederren ahotsak benetan ezagutzen du deia,
  Eta orko hordak moztu ahal izango ditugu!
    
  Jakin iratxook ez dugula inoiz amore emango,
  Orko guztiak hilko ditugu xaflarik zorrotzenarekin...
  Utzi gure nesken aurpegiak urrez dizdira,
  Eta jo diezaiogun orko jokalariari aurpegian!
    
  Neska oinutsi bat elur-gama gogorren artean lasterka dabil,
  Metrailadorea tximistak marrazten ari da aktiboki...
  Orkizaleok zure burua itotzea besterik ez zaizu geratzen,
  Aberria gotorleku monolito bat delako!
    
  Orkoak garaituko ditugu, bakearen boterea badute ere,
  Osaba Femek borroka honetan Krautsekin batera jokatzea erabaki zuen.
  Idolo bat egin zuten Adolfengandik,
  Eta orain nesken armada loriatsu bat daukat haien aurka!
    
  Hemen gerra gaiztoak pil-pilean daude, neska iratxo honen guduan,
  Orzistak birrintzen dituzte, borroka ezberdinean bada ere...
  Zilarrezko neskaren ahotsa hain da argia,
  Edertasuna ez da Orkler-Satanasengana eroriko!
    
  Gure iratxo argiaren patua etengabe irabaztea da,
  Orkiko armadak kopurua ez dakien arren...
  Eta Orkdolf freskoa gogor jo dugu masailezurra,
  Lan Elfskva erasoari men egin dio!
    
  Dagoeneko elur-bilak daude, eta neskak oinutsik,
  Orpo huts batek untxi baten aztarna bezala distiratzen du...
  Iratxoak hain dabil guduan,
  Sinetsi, etsaiak ez du egunsentia ikusiko!
    
  Ez eman erruki orkoei guduan,
  Beren armada beroan egongo da, deabru bat erretzen ari den bezala...
  Elphisusen eskutik jasoko ditugu sariak,
  Oso gogorra izango da, iratxo neskak hartza!
    
  Buelta eman behar badugu, mendi guztiak elurtuta daude,
  Eta egon gaitezen argiaren unibertsoan, paradisu elfinismoan...
  Zorionez, Auroraren pistoletatik tiro egin gintuzten,
  Eta orkxismo ankerra infernura bota zuten!
    
  Elfingradek ez zuen amore eman, haren azpian geratu ginen,
  Nahiz eta horda bat altzairutik eta infernutik lehertu...
  Neskek granadak bota zituzten oin hutsen oinarekin,
  Iratxoen esneen Aberri bakarra dagoelako!
    
  Uste dut Orklinen egongo garela, nahiz eta gauzak gogorrak izan,
  Orkoek "Panterak", "Tigreak", "Lehoiak", "Orkdinand" dituzte!
  Neskak kate-maila sorbaldetatik eraman zuen,
  Horregatik, iratxoek talentu handia dute borrokan!
    
  Neska gaztearen bihotza Elfisori eman zaio,
  Elfnin eta Fthalin ere fede sutsuan bizi dira...
  Zalantza trebeagorik egon ez dadin,
  Esan dezagun irmo eta irmo Orkdolf kaput dela!
    
  Dragoi presidentea ezpatekin zapalduko dugu,
  Eta bere koadrila suntsitu egingo dugu mendeetan zehar...
  Gure oinen azpian zapalduko dugu neska orkoen horda,
  Zure amets santua egi bihur dadila!
    
  Eman jendeari askatasuna bere pentsamenduei eta sentimenduei,
  Izarrak elfinismoaren Eguzkiak bezala distira egin dezan...
  Horregatik izango dugu porridge hain lodi gurinarekin,
  Gure arrebaren betiko gaztaroa gurea izango da betirako!
    
  Argia etorriko da, Aberriak distira egingo du...
  Gure aberria betirako aintza izango da...
  Goian geldituko gara, elfinismoan sinetsi,
  Elfo izpirituaren boterea, ezagutu borrokalaria, handia da!
    
  Elfiya jatorragoa eta ederragoa izateko prest dago,
  Eta lagundu mundu osoa zeruko zorionera joaten...
  Unibertsoaren ertzak ere konkistatzeko gai gara,
  Ertz gabeko unibertsoa, zorionera ekartzeko indarra!
    
  Baina Elfia ez da orko gaiztoaren orpopean egongo,
  Borrokatzeko benetako talentua duelako...
  Gure dantzan neskak oso erakargarriak dira,
  Zer edertasuna lortuko duen, sinetsi edozein emaitza!
    
  Laster eguzki distiratsuaren aroa etorriko da,
  Aberriaren loria bikain loratuko denean...
  Gure armada Orkmacht infernuaren aurka borrokatzen ari da,
  Eta orko gaiztoen horda kentzeko gai izango da!
    
  Agur Lada santua, gure Jainkoaren Ama,
  Perun erditu zenuen, eta mendeetako Yarila...
  Itxaropenik gabeko nahasteak ez du federik jasoko,
  Asko gastatzen baduzu, ez dituzu hitzei eutsiko!
    
  Aginte garrantzitsuena Elfin Handia da,
  Elninek Edenerako biderik jakintsuena utzi zion...
  Elphisif argiaren jauna delako,
  Eta noizbait, borrokalarientzako aproposa!
    
  Orkistek ezin izango dute Aberria engainatu,
  Eta moztu Elfskva Elfgitik, Elfbiritik...
  Nire ustez, biziko dira argiaren iratxoak elfinismopean,
  Eta Orcdolf-en boterea ezabatuko dut, neska!
    
  Laster garaipena izango da, eguzkia bezain egia da,
  Laster, quasar baten izpiak bezalako distira izango da...
  Eta sinetsi iratxoak, elfinismoa garatuko da,
  Tira, sinesten ez baduzu, hobe duzu isilik egotea!
    
  Elfinismoaren zientziak laster berpiztuko ditu hildakoak,
  Bere jakinduria mugarik gabekoa da, quasar bat bezala, handia...
  Gure gogo onez orkoak garaituko ditugu,
  Ez gaitezen urrezko poltsa batek tentatu!
    
  Beno, laburbilduz, infernuko garai hau amaitu da,
  Neskak gorriz sartuko gara Okrlin...
  Eta gure zama mugagabea amaituko da,
  Gure zoriona borroka batekin hartuko dugulako!
  Neskek abesten badute, bihotz-bihotzez abesten dute. Gulliver, gorputzez mutila izan arren, gizona da oraindik eta asko miresten ditu.
  Neska hauek oso politak dira.
  Mutil kapitainak kantatu zuen:
  Gure Elfian emakumeak daude,
  Zergatik ari dira hegazkin batean hegazkin batean txantxetan...
  Zer da unibertsoan guztiak baino ederragoa,
  Txantxetan hil arerioa!
  
  Irabazteko jaio ziren
  Elfoa goraipatzeko mendeetan zehar...
  Azken finean, gure birraitona
  Berehala armada bat bildu zen haientzat!
  Eta mutilak, zapalka, oinutsik, umetxo, beltzarana, hankak sendoak txistu egin zuen.
  Eta haren soinutik kono bat erori zen eta neskaren aurka jo zuen zola arrosaren gainean.
  Barre egin zuen eta erantzun zuen:
  Hatz polit bat estutu nuen
  Sutan erretzea bezala
  Mutil ahaltsu bat nire zain dago han,
  Urrezko zaldi baten gainean!
  Gulliver-ek keinua egin zion neskari eta esan zuen:
  - Beno, egia esan,
  Txikitatik ikaragarri gaizki ibili naiz!
  Neskak makila batekin irabaztea gustatzen zitzaion,
  Urduritu zure gurasoen!
  Eta kapitain mutilak hartu eta mihi luzea erakutsi zuen.
  Neska bizkondesak txintxoa egin zuen:
  - Bueno, emaiozu! Idazketa bikaina!
  Gulliver-ek adierazi zuen:
  - Batzuetan ondo idazten dut - bai!
  Eta keinua egin zion bikotekideari. Nolanahi ere, nahiko ukabilkada suntsitzailea duen mutila da.
  Eta neskak borrokatzeko asmoarekin mugitzen dira, eta haien aldartea izugarri borrokalari eta oldarkorra bihurtu da.
  Mutil gudariak kantatu zuen:
  Jainkoak dueluak debekatu zituen arren,
  Baina ezpatarako talentua sentitzen dut...
  Astean zazpi aldiz borrokatzen dut,
  Ni behintzat ez naiz duelista!
  Ni behintzat ez naiz duelista!
  Bizkontesak erantzunez kantatu zuen:
  Neska bat naiz, argi dago ikuspuntuak ditut,
  Eta borroka batean maila gorena erakutsi zuen!
  Baina negarrez jarraitu zuen haserreagatik -
  Zergatik jaio nintzen neska?
  Neska gudariek martxa egiten jarraitu zuten eta gorputz lirain eta gihartsuek muskuluak flexionatzen zituzten. Hauek benetan emakumezko neskak dira.
  Gulliver-ek bere kide bizkondesari galdetu zion:
  -Nora eramaten dugu gure armada?
  Neskak barre egin zuen eta erantzun zuen:
  - Nonbait eramaten ari gara! Eta gudu hau oso erabakigarria izango da guretzat!
  Kapitainak esan zuen:
  - Pertsonen ordez zaldiak izakirik adimentsuenak ziren mundu batean aurkitu nintzenean, orduan... pentsatu nuen ezer zoragarriagoa izango zela. Baina gero, betiko haurrak ere badirela atera zen. Eta ez hain ergela!
  Neskak aurka egin zuen
  - Teknologikoki hobeto garatu genezake. Baina ikusten duzu ez dagoela pizgarririk. Gainera, ekarri bolbora eta pistolak eta kanoiak gure mundu eder eta harmoniatsura, eta agian zerbait okerragoa!
  Guliverrek ados esan zuen:
  - Bai, okerragoa izan liteke! Eta, beraz, idilio bat duzu. Eta hortz bat botata ere, ordu gutxiren buruan berri bat haziko da.
  Bizkontesak baietz egin zuen eta txio egin zuen:
  Benetan nahi dut nire haurtzaroa ez amaitzea,
  Nire atzetik lasterka joan dadin...
  Urteak jakin gabe!
  Arazoak ezagutu gabe!
  Mutiko kapitainak baietz egin zuen irribarrez:
  - Bai, hau ziurrenik bikaina da...
  Martxan zebiltzan neskak, eta milaka askok hartu eta koruan kantatu zuten:
  Euriak izar zatiak sakabanatu zituen zeruan zehar,
  Orkismorako estaka zorroztua prestatu dugu!
  Tiger tankeak zaborra besterik ez dira - arkakusoen merkatu zikina,
  Porrot amorru bat itxaroten du Wehrmacht-en berehala!
  Porrot amorru bat itxaroten du Wehrmacht-en berehala!
  
  Gure kamarada Elfin liderra milioien indarra da,
  Bere ukabila granitoa da, metrailadorea eskuan!
  Sodomako armada garaitzeko gai izango gara,
  Gure indarra monolito bat da - zorionez Lurrean!
  Gure indarra monolito bat da - zorionez Lurrean!
  
  Ez, gure alderdiak gauza garrantzitsuagoak ditu egiteko,
  Nola salbatu herria, Aberriaren ona!
  Jabeduen Febbels, pikutara txorakeriak,
  Eta garaipena izango da, sinets iezadazue, deabru guztiak gorabehera!
  Eta garaipena izango da, sinets iezadazue, deabru guztiak gorabehera!
  
  Elfo-argiaren edertasuna bere botereagatik famatua da,
  Bere txirikorda marroia astuna da!
  Eta orkoekin borroketan, gazteak famatu egingo dira,
  Argiaren Herria bizia hartuko du, altxatuz!
  Argiaren Herria bizia hartuko du, altxatuz!
  
  Ez utzi Orkleri - muturra sartuko diete iratxoei,
  Bibotedun tipoak Jainko polita dela uste du!
  Orklinskaya kaletik abiatuko gara,
  Ez, arima garbia dena ez da esklabo bihurtuko!
  Ez, arima garbia dena ez da esklabo bihurtuko!
  
  Gure bandera gorria da, odol amorratuaren kolorea,
  Dagoeneko eguzkia ari da Orkstag-en!
  Ez dago opari eskuzabalagorik gure haur maiteentzat,
  Bihotza ausarta bada eta beldurra zapalduta!
  Bihotza ausarta bada eta beldurra zapalduta!
  Abesti hau oso inspiratzailea da. Eta nesken atzean katapultak eta balistak zeuden karga bultzatzaile indartsuekin. Eta indar izugarri hilgarria izan zen. Eta neskek ere hanka oso erakargarri eta sendoekin zapaldu zuten.
  Gulliver-ek galdera guztiz naturala egin zion bere bikotekideari:
  - Zergatik ez dago gizonik gudarien artean?
  Bizkontesak barre egin zuen erantzunez, esanez:
  - Eta orduan gizonak behar dira armadan? Usaintsuak eta begiratzeko desatseginak dira. Mutilak oraindik ez dira ezer, baina gizon helduak eta batez ere gizon zaharrak nazkagarriak dira!
  Gulliver-ek logikoki adierazi zuen:
  - Adinak, ordea, gizonak ez ezik, emakumeak ere hondatzen ditu!
  Bizkontesak baietz egin zuen baietz:
  - Zuzena da! Baina, hala ere, emakumeek erakargarritasuna galtzen dute hogeita hamabost urte baino zaharragoak direnean, eta gizonak hamabost urte baino zaharragoak direnean! Alde nabarmena dago hemen!
  Kapitainak esan zuen:
  - Nolabait ez zait axola mutil nerabeen edertasuna! Gauza nagusia emakumeak ederrak izatea da, eta garrantzitsuena, maitagarriak eta adimentsuak!
  Neskak barre egin zuen eta erantzun zuen:
  - Hori bai! Edertasuna ona da, noski, eta baita zoragarria ere, baina adimenak ere garrantzia du!
  Gulliver-ek kantatu zuen:
  Baina zergatik,
  Ezinezkoa da zure gogotik bizitzea!
  Baina zergatik,
  Ezin zara inorekin fidatu!
  Baina zergatik,
  Lehen mailako ikaslea naiz nire buruan!
  Baina zergatik,
  Zentzugabekeriak esaten ditut denbora guztian!
  Baina zergatik,
  Bizitzak ez digu ezer irakasten!
  Baina zergatik,
  Ez dut ulertzen zein tontoa den jendea!
  Baina zergatik!
  Baina zergatik!
  Neska bizkondesak ziur erantzun zion:
  - Eta aza bururako!
  Neska gerlari ederrak orkoen lehen taldearekin estropezu egin zuten, txikia izan arren. Edertasunak berehala gelditu ziren. Haien oin biluzi eta zizelkatuak arku sokatik tira eta balezta danborrak biratzen hasi ziren.
  Bikinidun neska oso politak eta sexyak daude hemen, ia arroparik gabe borrokatzen direnak eta esan beharra daukat, ederrak direla. Eta gizonek ikusten badituzte, zalantzarik gabe belaunikatuko dira eta bero eta ilusio handiz musukatuko dituzte zola biluzi, arrosak eta apur bat zakartuak, baina horrek are erakargarriagoak eta nesken gorputz osasuntsu eta indartsuen usainaren usain erakargarriagoak bihurtzen ditu.
  Beraz, geziek eta balezta-bolek arku altu batean hegan egin zuten eta orkoak zirrarazten zituzten, geziekin zulatuz, orratzdun triku bat bezala. Eta oso ikusgarria zen begiratzea.
  Eta hemengo neska hauek xarma bikainak eta bereziak dira, eta haien muskuluak oso indartsuak dira eta, aldi berean, itxura ederra dute.
  Eta horrela, orkoen lehen aldea desagerrarazi zuten, eta neska bikainek ez zuten urradurarik ere jaso.
  Gulliver - betiko mutil honek oin biluziak zapaldu eta kantatu zuen:
  - Neskak bikainak zarete,
  Supergizonak besterik ez...
  Pepinoak erein egingo ditugu
  Eta mugak ezagutu gabe!
  Bizkontesak keinua egin zion bere kideari eta irrintzi egin zuen:
  - Nire kapitainaren agindua,
  Urratu egingo zarela dirudi...
  Alde mutila, oso mozkortuta zaude
  Bestela, zerbaitekin topo egingo duzu, begira, topo egingo duzu!
  Neskak martxa egin zuten, hanka dotore, brontzez eta ezohiko limurgarriak zapalduz.
  Eta edertasun guztien bularrak ederrak dira. Beno, ez flirtatu horrelako neskekin.
  Gulliver-ek bere ondoan zihoan bizkondesa neskari begiratu zion eta esan zuen:
  - Heldu gisa hobe izango zinen!
  Neskak barre egin zuen eta erantzun zuen:
  - Zer zegoen hor atzean, begiratu atzera,
  Errekonozitu zeure burua ume gisa, ez izan lotsarik,
  Esan iezadazu urte asko igaro direla, hegan,
  Irribarre Gulliver, irribarre!
  Mutiko kapitainak keinua egin zion neskari, zeinak, jatorri noblea izan arren, bere oin biluzi eta dotoreak bideko harri zorrotzetan kolpatzen ari baitzen.
  Eta hark, noski, itxura ederra zuen. Hain aberats eta dotore jantzita dago, eta neskaren oinak biluzik daude, eskale bat balitz bezala.
  Hala ere, Gulliver-ek adierazi zuen:
  - Haur batentzat, harrigarria zara!
  Bizkontesak oin biluzik zapaldu zuen enegarren aldiz eta hausnartu zuen:
  - Zure piropoak, praka motzetan, ez dute ezertarako balio! Beraz, ezin dut honetatik diru zehatzik lortu!
  Mutikoak buruaz egin zuen:
  - Ai! Denek beti izaten dituzte arazoak diruarekin!
  Neskak kirrinka egin zuen frustrazioz, eta bere takoi biluzi eta biribilak harri-koskorra hartu eta birrindu zuen, halako indarrez joz. Harritzekoa ere bada ume batek, eta baita sexu justuaren ordezkari batek ere, hainbeste indar edukitzea. Hau edertasun bat da - super!
  Eta bizkontesak irrintzi egin zuen:
  - Kantatu lore bat, ez izan lotsa!
  Gulliver-ek harridura nabariarekin galdetu zuen:
  - Zertaz abestu?
  Neskak esan zuen erabakigarri, haserre berriro ere oin biluzi eta beltzarana joz, denbora luzez oinutsik ibiltzeagatik apur bat zakartuta:
  - Maitasunari buruz, noski! Zer gehiago abestu!
  Mutiko kapitainak baietz egin zuen eta plazer ikusgarriz abestu zuen, bere mutil-ahots deigarriz abesten:
  Nire irudimena harritu egin zen
  Dena argitu zen, urrian bezala!
  Eta sardea sartuko dugu deabru gaiztoaren alboetan,
  Eta hain zoragarria izango da Lurrean!
  
  Horrelako izarrak dira gure unibertsoan
  Batzuk errubiak dira, beste batzuk diamanteak!
  Gaiztoen omenaldia jasotzen dugu -
  Kolpea mailu baten modukoa da eta ez bekainari, begiari baizik!
  
  Quasarekin erakusleihoak,
  Hipodromo distiratsuak distira egiten du!
  Zauri zabalak daude nire ariman -
  Pogrom handi bat izan balitz bezala zen!
  
  Kizkurtuko dira kometa baten kiribilak bezala,
  Arkumearen distira - esne bideak distira egiten du!
  O balentria hilezinak kantatzen dira,
  Frusek betirako lorian egon dadila!
  
  Zer egin dezake pertsona triste batek?
  Utzi malko bat zure begi urdinetatik erortzen...
  Inguru guztia grisa eta nazkagarria denean,
  Ekaineko ekaitzaren itxaropenarekin itxaroten duzunean.
  
  Luzatu zure zoritxarreko ezpainak irribarrez -
  Uler ezazu mundua ez dela baia basoan.
  Neskak berehala erakutsiko dizkizu hortzak,
  Bertan zentzuzko amets bat egi bihurtuko duzu!
  Beraz, gudari gazteak hartu eta kantatu zuen. Eta oso polita eta polita baino gehiago ikusten zuen.
  Bizkontesak honakoa adierazi zuen:
  - Ondo abestu dezakezu! Baina gai al zara zerbait serioagoa sortzeko?
  Gulliver-ek tonu xumean esan zuen:
  - Zer izan daiteke abestiak baino serioagoa?
  Neskak mihia atera zion eta erantzun zion:
  - Zerk ekartzen duen poza eta gainera osasuna!
  Mutiko kapitainak erbia bezala gora eta behera jauzi egin zuen eta kantatu zuen:
  Nire aberri handia zara,
  Tsunami gerrak bortizki bota zituzten
  Azken finean, armada familia indartsua da,
  Bota dezagun gaitza bere idulkitik Gehenara!
  
  Zein zeruko argi distiratsua,
  Aberriko borrokalarien bihotzetatik datozenak.
  Gora bedi zaldunen balentria,
  Ez gara damutuko, bizitzan sinesten dugu!
  
  Etsaiak opari handi bat jaso zuen,
  Eta arma ezberdin asko ditu...
  Orain momentua iritsi da, imajinatu hau,
  Txernobog-en haserrea bortizki isuri zen!
  
  Hala gertatu zen, nire zaldunak,
  Aberri distiratsua sufritzen ari da!
  Txostenean zeroak bakarrik zeuden,
  Eta berriro ere Cain infernua garaile!
  
  Orkxismoa indartsua da, orro orroa,
  Baina ez jarri saxoiak belauniko!
  Azken finean, Elfin jakintsua gurekin dago betirako -
  Eta Fenin teorialari justua!
  
  Wehrmacht zapal dezakegu, badakit,
  Eta ez du axola zein maltzurra zen herensuge hau...
  Haren ezpatekin moztuko dugu,
  Aberriari eta andreari dedikatutako zalduna naiz!
  
  Izan dadila bertute ahaltsua
  Orklineko mugetara iristeko!
  Izan gaitezen gure arbasoen balentriak merezi,
  Azken finean, gure armada garaiezina da guduetan!
  
  Etortzen garenean eta gure ametsa egia bihurtzen dugunean,
  Kausa santua - komunismoaren kausa!
  Neska korridorean utziko dut,
  Ondokoei pankarta: ohorea, altruismoa!
  Horrela kantatu zuen Gulliver mutil gudariak ausardiaz eta sentimenduz. Eta haiekin batera ibiltzen ziren neskek txaloka egin zuten. Eta batzuk jauzi eta zipriztinduta ere egin zuten oin hutsekin kolpatzen zutenean. Oso polita eta eskala handikoa izan zen.
  Guliverrek galdetu zion bere bikoteari:
  - Ondo abestu al nuen?
  Begirada alai batekin erantzun zion:
  - Urretxindorra zure hondoaren aurka tolesten da! Hala ere, esate baterako, zezen batek orroa egiten badu, batez ere bizirik erretzen ari denean, orduan are freskoagoa eta eskala handiagoa izango da!
  Gulliver-ek kantatu zuen:
  Ez gara hamsterrak bakarrik
  Eta adardun zezenak!
  Behi guztiak adarkatzen ditugu
  Eta aldi berean otsoak puskatuko ditugu!
  . 2. KAPITULUA.
  Horrela jarraitu zuen armadak. Tximeleta erraldoi batek zeruan zehar hegan egin zuen, herensuge batekin ere nahas zitekeena hiru buru egoteagatik.
  Eta bere hegoek udaberriko ortzadarraren kolore guztiekin distira egiten zuten. Bai, erregina xarmagarria zen.
  Gulliver-ek pozez kantatu zuen:
  Tximeleta horren hegoak
  Hain onak ziren...
  Bakea galdu dut -
  Eta esan zuen bihotzetik!
  Bizkontesak irribarre batekin txio txioa egin zuen:
  - Utzi zarata egiteari eta eztabaidatzeari,
  Etxea honelakoa da ala ez...
  Gutxienez ukuilua eraiki beharko genuke,
  Eskura dagoenetik!
  Eta betiko umeek barre eta barre egingo dute, beren adinetik haratago euren hortz oso politak eta handiak erakutsiz.
  Guliverrek galdetu zion bizkontesari:
  - Zergatik goaz ere ibilaldi bat egitera? Besterik gabe, ehotu eta jan mota guztietako txorakeriak!
  Dagoeneko hemen daude neskak, eta milaka ziren oinutsik eta beltzaranak, eta denak hain ederrak, erakargarriak eta gihartsuak. Eta hartu eta abesten hasten banaiz, oso atsegina ateratzen da;
  Erregeak leialki gobernatzen gaitu,
  Dekretuak ematen ditu, epaileak zerbitzariak...
  Tronuak ez ditu zalapartarik eta zaunkarik onartzen,
  Eta ez beldurra menperatzeko metodo bat!
  Baina orduan hanka biluzien edertasunen abestia eten zen bat-batean. Orko ugari, usaintsu eta hatzamarrez osatutako horda osoa agertu zen aurretik. Eta orroka eta makilak astindu zituzten.
  Neskak, ordea, ez ziren lotsatu eta azkar berrantolatzen hasi ziren borroka-formazioan.
  Eta Gulliver-ek hartu eta abestu zuen, bere oin biluzi eta umeen zigilua joz;
  Bakearen eta gerraren belatza naiz,
  Izar distiratsuenaren azpian jaioa...
  Aberriaren seme fidelak -
  Maitasuna - bikaina, benetakoa!
  
  Mundu eder bat sortuko dugu,
  Orain zoriona izango den horretan...
  Utzi kerubin eguzkiari distira,
  Santua, goratua Elfia!
  
  Gure ametsak lortuko ditugu
  Ez da gauza ederragorik egongo unibertsoan!
  Mutilak ezpata altxatuko du eta zuk,
  Izan dadila zoriontasuna zure lekua!
  
  Eta unibertsoaren edertasunean,
  Bada garaia nire Aberri handiaren distira egiteko!
  Neska oinutsik korrika dabilen arren,
  Sinets iezadazu, laster biziko gara komunismopean!
  
  Mendi garaien edertasunaren handitasuna,
  Eta urrezko estepak alfonbra lurrintsu batekin!
  Unibertsoko zaborrak garbituko ditugu
  Sinetsi iezadazu, ez gara damutuko gure bizitzaz!
  
  Eta munduan dena ondo egongo da,
  Azken finean, elfinismoak nonahi irabaziko du!
  Eskuetan zizel bat daukana,
  Nork nahiago du metrailadorea eta balak!
  
  Egiten dugunak betiko iraungo du,
  Eraiki ditzagun hiriak Marten txantxetan!
  Britannia-ren boterea izugarri handia da -
  Munduko jendeari esango diegu - kaixo!
  
  Isurtzen den odola ereiteko da,
  Maitasunaren haziak hazten direnean!
  Ona izan dadila mundu azpiko guztiontzat,
  Ez izan loro zalduna besterik ez bazara!
  Eta neskek, kantu bikainen soinuan, arku eta baleztekin sua zabaldu zieten orkoei. Eta lehen geziek urrutitik jo zituzten orkoak. Eta balezta boloak hilgarriak izan ziren.
  Neskek orro egingo dute:
  - Denok gara edertasunak, familia bat,
  Unibertsoa usteltzetik garbituko dugu!
  Beharrezkoa bada, azkar baretuko ditugu orkoak,
  Eta kerubin amorratu bat igotzen da gure gainetik!
  Bizkontesak orro egin zuen:
  - Banzai!
  Gudariek urrutitik jo zituzten orkoak, balezta-gailuen danborrak hatz hutsez biraka eginez. Eta, aldi berean, ez zuten ahaztu hartz kirats, kanela eta hatz kiratsari tiroka abestea;
  Nire mundua iluntasunean murgildu da -
  Paisaia hila eta iluntasun hotza.
  Eta ni zure etsaia naiz
  Eta sinetsi iezadazu, rol hau ez zait atsegina!
  
  Onartu nire eskaintza
  Zureganako grinak ozen hitz egiten du nigan.
  Zure erantzunak ez nau hilko
  Eta heriotzara kondenatuko zaitu!
  
  Mundua aldatzen ari da,
  Bizitza bukatzen da
  Kondenatuta zaude
  Eta zure herrialdea!
  Aukerarik ez
  El Gilet Esfera
  Iluntasuna eta izotza dagoen mundu batean
  Sarrera irekiko da!
  
  Iratxoen odola talisman gainean
  Konjuntzio Gauean, Deimosek isuriko du.
  Gaitza, inbidia, beldurra eta iruzurra
  Berarekin ekarriko du mundu honetara.
  
  Zure mundua nirea da
  Eskuartean daukat horren giltza!
  Betiko bakea emango dizut!
  
  Zertan konfiantza du zure izpirituak?
  Desmondek ez du zu salbatzeko astirik izango.
  Nire etxea dagoen tokian, argia itzali da
  Zure lur beroak nire herria babestuko du.
  
  Sekretu bat kontatuko dizut:
  Konbinazioaren gauean, iratxoen odola
  Amulet zikindu behar du
  Eta munduen ateak zabalduko dira.
  
  Mundua aldatzen ari da,
  Bizitza amaitzen da
  Kondenatuta zaude
  Eta zure herrialdea!
  Aukerarik ez
  El Gilet Esfera
  Iluntasuna eta izotza dagoen mundu batean
  Sarrera irekiko da!
  
  Iratxoen odola talisman gainean
  Konjuntzio Gauean, Deimosek isuriko du.
  Gaitza, inbidia, beldurra eta iruzurra
  Berarekin ekarriko du mundu honetara.
  
  Zure mundua nirea da
  Eskuartean daukat horren giltza!
  Betiko bakea emango dizut!
  
  Eroa eta krudela zara
  Baina zure denbora agortzen ari da
  Ez duzu mundua gobernatuko
  Madarikatua, Iluntasunaren Profeta.
  Heriotza salbazioa baino hobea da
  Esklaboen artean lehena zer izan.
  Badakizu nire erabakia...
  Nire erantzuna: "Betiko hil!"
  
  Mundua aldatzen ari da,
  Bizitza bukatzen da
  Kondenatuta zaude
  Eta zure herrialdea!
  Aukerarik ez
  El Gilet Esfera
  Iluntasuna eta izotza dagoen mundu batean
  Sarrera irekiko da!
  
  Iratxoen odola talisman gainean
  Konjuntzio Gauean, Deimosek isuriko du.
  Gaitza, inbidia, beldurra eta iruzurra
  Berarekin ekarriko du mundu honetara.
  
  Iratxoen odola talisman gainean
  Konjuntzio Gauean, Deimosek isuriko du.
  Gaitza, inbidia, beldurra eta iruzurra
  Berarekin ekarriko du mundu honetara.
  
  Zure mundua nirea da
  Eskuartean daukat horren giltza!
  Betiko bakea emango dizut!
  Horrela abesten zuten neskek, iratxoak diruditenak, baina nolabait jende gehiago diruditenak. Ederregiak ez badira behintzat. Eta oso gihartsu beren gorputzekin eta irudiekin.
  Orkoek ezin dituzte horrelako neskak gelditu. Eta hartz zakar eta usaintsuekin topo egin zuten ezpata, makil eta aizkora kolpeekin.
  Eta neskek ere orkoak jo zituzten kokotsean euren takoi arrosaz eta biluziekin.
  Eta orratz pozoitsu eta hilgarriak ere bota zituzten behatz hutsez.
  Eta orkoak erori eta hil ziren.
  Bizkontesak galdetu zion Gulliveri:
  -Ikusi al duzu inoiz edertasunaren eta itsustasunaren arteko konfrontazio bizirik?
  Mutiko kapitainak barre egin zuen eta erantzun zuen:
  - Noski ezetz! Harrigarria da!
  Neskak baietz egin zuen eta berak oinutsik, oin zizelatua indar hiltzailez eta granada oso suntsitzailea bota zuen. Arku batean hegan egin zuen eta orkoen lodiera jo zuen, norabide ezberdinetan barreiatu.
  Gulliver-ek irrintzi egin zuen:
  - Zu perfekzioa zara, zure irribarretik zure keinuraino! Baina badakizu, granadak oinekin botatzea polita eta ezohikoa da!
  Bizkontesak barre egin zuen eta esan zuen:
  - Bai, nire hankak ederrak dira! Eta nire zola biluzi eta arrosa zaldun nobleek musu eman zioten. Bereziki polita da iratxoak egiten dituztenean. Baina orkoek orpoak miazkatzen badituzte, orduan nazkagarria da!
  Neskek orduan hartu zuten eta bularreko titi gorritxoak agerian utzi zituzten, sustoak kenduz. Eta nola hartuko zaituzteten eta jipoituko zaituzteten tximista hiltzailez. Eta orkoak erreko dira, eta haien larruak erre eta igurtziko dira. Eta animalia hauek izugarri egiten dute orro.
  Eta neskek hartu eta behatz biluziak ahoan jarriko dituzte. Eta nola putz egiten duten. Txistu gorra entzuten da bele ugari astinduz, makilarekin buruan kolpatuko balituzte bezala. Eta, aldi berean, bihotzekoa eta indigestioa ere izaten dute. Eta erortzen dira, txundituta eta txundituta, behera, orko hartz buruak mokoarekin astinduz.
  Munstroen burezurrak ireki eta odol pozoitsua isurtzen da.
  Gulliver-ek harrituta adierazi zuen:
  - Hau oso polita eta harrigarria da! Batek esan lezake - ultra-izarra!
  Neska nobleak baietz egin zuen:
  - Bai, ene mutila! Hau oso maitagarria da! Baina zu ere ez zenuke alferrik egon behar. Eta orkoak jo behar dituzu olatu hiltzaile batekin!
  Gulliver-ek hasperen batekin erantzun zuen, bere sorbaldak haur, gihartsuak izan arren:
  - Hau ez da lan erraza!
  Eta mutilak ilar bat airera bota zuen eta suntsitu zuen. Eta hegan egin zuen eta orkoak jo zituen, erre eta airera gorago hegan eginez. Eta gero buelta eman.
  Bizkontesak honakoa adierazi zuen:
  - Oraingoan ondo bota duzu! Tira, agian beste zerbait erakutsiko didazu!
  Eta neska ederrek berriro hartuko zaituzte aho batez eta tximistekin kolpatuko zaituzte zure titi errubietatik. Eta zilborretik pulsarrekin. Eta horiek hain dira suntsitzaileak, non orkoak bizirik erre eta milaka suntsitzen direla.
  Gulliver-ek ohartu zuen eta berriro heriotz pakete lehergarri bat jaurti zuen bere oin biluzi eta haurrarekin:
  - Esan dezagun oso ona dela!
  Bizkontesak honakoa adierazi zuen:
  - Orain duzu abesteko ordua! Tira, ez izan lotsati, honek ere asko lagunduko digu.
  Gulliver-ek keinua egin eta gogo handiz abestu zuen;
  Aitzindariak gara - Aberriko zaldunak,
  Azaroaren zeinupean jaiotakoak...
  Ez dugu Elfiaren bizitza barkatuko,
  Erregearen bandera gorriarekin loriatzera!
    
  Maite dugu eta badakigu gogor borrokatzen,
  Orkhistek sutsuki apurtu zituzten adarrak...
  Motxila zabal batean granadak ditugu,
  Bizitza ez da garestia aitzindarientzat!
    
  Maite dugu gure aberri santua,
  Zer egin zuen elfinismo izugarriak...
  Hemen Elsomolka oinutsik eramaten dute elurretan zehar,
  Eta orkistak jaitsi nahi gaitu!
    
  Orxismoarekin gogotsu borrokatu nintzen Elfskvan,
  Eta etsai guztiak igitai batez moztu genituen...
  Zergatik eman zitzaien Orkmacht hau iratxoei?
  Ukabilarekin joko dut!
    
  Aitzindaria naiz eta Elfskva handiaren menpe,
  Gudari erraldoi bat bezala borrokatu zen...
  Orkxismoaren eraso basatia gelditu zuen,
  Gure Jauna Ahalguztidunaren Familia bat da!
    
  Elfiaren berpiztean ez dago mugarik,
  Iratxo Handiak, belaunetatik altxatu gaitu...
  Svarog handia, mesias gorena,
  Eta Lada ideal distiratsua da!
    
  Aitzindariak gara, mutilak, neskak,
  Borrokatzea gustatzen zaigu - hau da gure zortea...
  Eta iratxo-errotaren ahots txikiak dei egiten du,
  Kaos odoltsua nagusi den arren!
    
  Elfia Svarog-en jaioterria da,
  Eta bidea argitu zen elfinismoarentzat...
  Aitzindariek ez dute Jainko gaiztorik behar,
  Etsaiak ezin izango gaitu ukabila makurtu!
    
  Armadura maldadun tanke fresko bat dugu,
  Orkoek ezin dute hain erraz urratu,
  Maitasunez Lada, neska noblea,
  Harraparia joko bilakatzeko besterik gabe!
    
  Jendeak Elfskva defendatu zuen borrokaz,
  Eta gero Elfingrad handia zegoen....
  Laster ikusiko dugu elfinismoa,
  Kalejira ere izango da Orklinen barrena!
    
  Bai, Elfingrad harro dago hitz honekin,
  Aitzindariak gara oinutsik elur-zulo batean...
  Behi ergel bati adarra hautsiko diogu,
  Eta Orktler zuzenean hilkutxara eramango dugu!
    
  Jakin ezazu Aberria ez dela inoiz makurtuko,
  Bere bulkada ezin da oztopatu...
  Eguzkiak betirako argi dezala Elfiaren gainean,
  Eta lapur traidorea zanpatuko da!
    
  Elfingraden ausardia erakutsi zuten,
  Orkoak geldiarazteko gai izan ginen...
  Iratxoek halako ausardia dute, badakizu,
  Eta etsaiek zeroak baino ez dituzte izango!
    
  Elfiak Martera hegan egin dezake,
  Eta handitasun ezberdina sortu...
  Eta noski dena oso polita izango da,
  Bizitza zetazko haria bezain hauskorra den arren!
    
  Iratxoen espirituak ez ditu guduetako oztopoak ezagutzen,
  Perunen boterea du...
  Jainkoen sariak jasotzea espero dugu,
  Eta elementuak distira egiten du, sinetsi, runa!
    
  Zer moduz iratxo izpirituak ez du ezagutzen porrota?
  Sinets iezadazu, dena zapal dezake...
  Aitzindariok mendekua nahi dugu...
  Garaiezina, Aberriaren armada bezala!
    
  Garaipena ia gurekin dago,
  Argia izan bedi elfinismoaren aintzan...
  Gure aitonak aberriaren alde borrokatu ziren,
  Laster ezagutuko dugu poza eta egunsentia!
    
  Aberririk gabe, ez dago aitzindarientzako bizitzarik,
  Haren alde borrokatu nahi dute...
  Eta zer nahi zenuten, jaun gaiztoak?
  Esklabo-bizitza eman behar al dugu?
    
  Ez, Fuhrer-ak iratxoak esklabotzat hartuko ditu,
  Panpina bat bezala zapalduko dugu...
  Azken finean, Elfiako zaldunek borrokatu dezakete,
  Eta urrezko hegodun kerubinak gurekin!
    
  Ez dago gure aberriaren alderdirik mundu azpian,
  Izar distiratsuena bezala erretzen da...
  Maitasunaren idolo bihurtu zara niretzat,
  Ez naiz inoiz zurekin banatuko!
    
  Aitzindaria naiz eta oinutsik mutila,
  Orpo hutsez elurretan barrena dabilena...
  Eta nonbait untxi zuri polit bat saltoka ari da,
  Etsaiari adarra hautsiko diona!
    
  Borrokan aitzindari batek ez du zalantzarik,
  Ez da pailazoa, amaierakoa baizik, badakizu...
  Mendekua etorriko zaie orko sutsuei, uste
  Eta elfinismoaren paradisu argitsua izango da!
    
  Nola etorriko da, ezagutu garaia,
  Bertan gerlari bakoitza...
  Borrokatu zure azken arnasa arte,
  Suntsitu dadila, ezagutzen duzu gaizto gogorra!
    
  Elfinismoaren izarrek distiratsu egiten dute,
  Ez dago munduan aro distiratsu eta ederragorik....
  Orkxismoaren uztarria hautsiko dugu, sinetsi iezadazu,
  Eta Orktler iratxoen bazkarirako izango da!
    
  Sinets iezadazu, altzairuzko tankeak ditugu,
  Beren pantera oskola ez dela sartuko...
  Aplikatu ditzagun iodoa gure zaurietan, mutila,
  Eta berriro ere aitzindaria ausart borrokara joaten da!
  
  Beno, orkistek ondo hartu zuten,
  Ez zuten uste gu garaitu zitezkeenik...
  Elfinismoak kilometroak ezagutzen dituela ikusten dugu,
  Eta Orkmacht hautsi dezakegu txantxetan!
    
  Gure aberri ahaltsuaren izenean,
  Aitzindari harro bat erasora doa...
  Aberriaren gainean hodeiak zintzilik dauden arren,
  Guztiontzat eredu garaile bat jarriko dugu!
    
  Sinetsi iezadazu, etsaiak ez du zure ametsa geldituko,
  Orko guztiak garaituko ditugu berriro...
  Ez da gaiztakeriarik izango, sinetsi iezadazu, tronuan errege izateko,
  Ordena mundu berri bat sortuko dugu!
    
  Dena ondo egongo da, ezagutzen duzun Aberrian,
  Mutil bat naiz, baina guduan Robin Hood bezalakoa naiz,
  Hasieran idazmahaian urratu besterik ez nuen egin,
  Eta orain, sinets iezadazu, oso polita da!
    
  Elfo batek baionetarekin orkoak erauzi ditzake,
  Edozein armada garaituko du...
  Eta aitzindariak elfinismopean bizi daitezen...
  Azken finean, gure adiskidetasuna monolito sendoa da!
    
  Ez diegu ezer emango orkoei guduan,
  Txantxekin garaitu ditzakegu gure etsaiak...
  Eta orkoak makil batekin irabazi genituen,
  Elikadura orroa da, elurra zurrunbilo bihurtzen!
    
  Elfoak ez ditu orkoak ezagutzen, ezagutu errukia,
  Indar ezinezkoa da...
  Sablea lepoan sartuko dute sasikumeek,
  Eta Satan suntsitu egingo da!
    
  Ez sinetsi Orkler garaiezina denik,
  Infernuaren boterea bildu baduzu ere, kontuan hartu dena...
  Herria eta alderdia batuta daudenean,
  Jendeak gure Orkmacht hautsi zuen!
    
  Elfia mendeetan famatua izan da santu gisa,
  Tigreak metalak bezala hautsi zituen...
  Ertz batetik bestera luzatuta,
  Hau zen gazteak amesten zuen herrialde bakarra!
    
  Erraldoi bezala irabazi genuen
  Etsaiak ezpatarekin moztu zituzten...
  Argi-iratxoak gara, guduetan garaiezinak,
  Aberriaren aurkariak garaituko ditugu!
    
  Sinetsi iezaguzu, ezerk ez gaitu geldituko,
  Eta ezagutzen gaituzu, ezerk ezin gaitu garaitu...
  Fuhrer burusoila lurperatuko dugu,
  Ezpata zorrotza eta altzairuzko ezkutua ditugu!
    
  Unibertso osoan ez dago Elfie ederragorik,
  Argiaren aroa izango da mendeetan zehar...
  Belaunaldi guztientzat bakea eta zoriona izango dira,
  Aberriak esku sendoa behar du!
    
  Beraz, Orklin jokatzean,
  Zikin dezagun Orkmacht errautsak odoletan bezala...
  Hori izango da zeruko mugaren garaia,
  Eta Ladarekin batera, maitasuna da nagusi!
  Mutil kapitainak hain ondo abesten du bere ahots gozoan. Eta benetan ederra da eta erreka bat isurtzen da nire ariman.
  Bizkontesak irribarrez adierazi zuen:
  - Bai, abesti honek asko lagundu digu!
  Izan ere, beleak txundituta erori ziren eta, zur eta lur utzita, garunean makilekin, edo agian zerbait astunago batekin jo izan balituzte bezala.
  Neskek, noski, ezpataz eta aizkoraz armaturik, oso famatuak moztu zituzten orkoak. Eta haien irismena handia zen, eta geziek eraginkortasun handiz kanporatu zituzten hartzak. Eta, noski, gerlariek ezin izan zuten katapultak eta ballistak erabili. Eta lapiko handiak bota zituzten nahasketa sukoi batekin, olioarekin eta alkoholarekin. Eta orkoak txistorra bezala erre zituzten.
  Gulliver-ek ezpainak miazkatu zituen eta esan zuen:
  - Oso zaporetsua! Eta erretako haragiaren usaina guztiz goxoa da!
  Bizkontesak keinua egin zion bere kideari eta txio egin zuen:
  Arkume haragia oso mamitsua da,
  Nesken batuta oso indartsua da!
  Gudariek hartu zituzten eta berriro kolpatu zituzten bularretako titi gorrietatik tximista hiltzailez.
  Eta hainbeste orko gaizto erre eta erre ziren. Hauek dira argiaren armadaren benetako lorpenak.
  Eta oinutsik, neska ederrak.
  Gulliver-ek txistu egin zuen:
  - Hau da nire aurpegia! Penaltia egongo da, penaltia egongo da!
  Hau da nola oldarkorra izan zen.
  Beno, zergatik ez oihuka neskei:
  Orko gaizto bat harkaitzetan zehar arakatzen da,
  Jo ezazu napalmarekin!
  Ez utzi orkoak
  Suntsitu narrasti guztiak!
  Ohe zomorroak birrintzea bezala -
  Erre labezomorroak bezala!
  Bizkontesak irrintzi egin zuen, zafirozko begiekin keinu eginez:
  - Hau muturreko edertasuna da!
  Gulliver-ek keinua egin zion eta txio egin zuen:
  - Argia izan dadila,
  Ez naiz zerura joan...
  Egunsentia etorriko da -
  Eta noski zerura joango gara!
  Bizkontesak barre egin zuen eta esan zuen:
  - Bai, noski, alde egingo dugu. Eta berriro etorriko gara!
  Mutiko kapitainak keinua egin zion bikotekideari eta kantatu zuen:
  Zerura joan nahi nuke, zerura joan nahi nuke,
  Hemen nengoen, baina han ez nintzen!
  Eta amaierako haurrak heriotza ilar trinko bat bota zien orko etsaiei indar hilgarriz.
  Hegan eta ziztu bizian ibili zen, etsaiak alde guztietara sakabanatu zituen. Eta orkoen buruak atzera egin zuten.
  Bizkondesak zaunka egin zuen:
  - Phasmagoria maila gorenekoa da!
  Gulliver-ek marmar egin zuen:
  - Zuzena da! Demokrazia madarikatua tsarismoari!
  Neskak barre egin zuen eta esan zuen:
  - Erregeak buruan egon behar du, eta ez tronuan!
  Eta zafirozko begiek izarrak bezala distiratzen zuten. Eta nahiko xarmagarria izan zen.
  Mutilak irrintzi egin zuen:
  - Mundu berri eta bidezko baten alde!
  Bizkontesak honakoa adierazi zuen:
  Gerra ari da unibertsoan,
  Eta zenbat sufritu dezakezu...
  Satanas askatu da,
  Eta amorruz hiltzen hasi zen!
  Gulliver-ek marmar egin zuen:
  - Bai, bai! Galdera bakarra noiz da? Betidanik izan dira hilketak!
  Neskak baietz egin zuen:
  - Kainen garaitik, esan nahi duzu?
  Mutilak erantzun zion:
  - Lehen hilketa giza pentsamenduetan izan zen! Adan sortu ez zenean, baina bere izpiritua bakarrik zegoen!
  Bizkontesak irribarrez galdetu zuen:
  - Arima betikoa zela uste al duzu?
  Gulliver-ek keinua egin zuen kementsuki eta bere haurraren oin hutsa zapaldu zuen:
  - Ziurrenik, horixe da! Edonola ere, Jainko Jaunak bere arnasarekin putz egin zuen gizakia eta bere betiko, hilezkor, betiko partikulaz populatu zuen!
  Neskak irribarrez kantatu zuen:
  Maite ezazu Jauna zure arimaz,
  Jesus zurekin egon dadila...
  Eta mutil bat zerura nahi baduzu,
  Amets Kristorekin bakarrik!
  
  TROLLA ETA IRATXOA ORKOEN AURKA
  OHARRAK
  Troll bat eta iratxo bat, neska oso eder, kurbatu eta gihartsuz osatutako armada erraldoi baten buruan, orko-talde batekin borrokan sartzen dira. Eta gerlariek beren klase gorena erakusten dute!
  . 1. KAPITULUA
  Troll mutila eta neska iratxoa oso armada handi baten buruan aurkitu ziren orain.
  Aurretik, neskak pausoz martxa ikusten ziren. Tunika zeharrargitsuak bakarrik zeramatzaten, haien gorputz eder, beltzaran eta gihartsuak ezkutatzen ez zituztenak. Eta nesken hanka biluzi eta sendoek pauso bat eman zuten.
  Edertasunek behatzak atzera bota eta gorputz indartsu, eta aldi berean, dotoreak, gerri meheak mugaraino zuzendu zituzten.
  Eta zein aldakak indartsu eta luxuzko dituzten neskek, tunika meheek ezkutatzen ez dituzten eskemak.
  Lau izar distiratsuak distira egiten zuten goitik, distira oso indartsua emanez.
  Infanteriako neskak beste era batera armatuta daude. Batzuek arkuak dituzte, beste batzuek bolezekin balezta indartsuagoak dituzte. Badira ezpatak dituzten gudariak eta dardoak botatzen dituztenak. Neska polit eta gihartsu batzuek ere aizkora indartsuak dituzte atzean, borrokalari handiena ere erditik mozteko gai.
  Horrez gain, troll eta iratxoa alboetara begiratu zutenean, neskak ikusi zituzten zaldi gainean, gameluetan eta baita elefanteetan ere! Neskak, salbuespenik gabe, oso gihartsuak ziren bular handi eta altuekin, beltzaranak, oinutsik eta arropaz apenas estalita.
  Eta haien ilea kolore ezberdinetakoa da: berdea eta urdina, eta laranja, horia, gorria, zuria eta are moztua. Baina, oro har, neskak oso dotoreak dira. Eta hankak biluzik daude, muskulu-bolatxoak txokolate azalaren azpian ibiltzen dira.
  Soldadu arruntak direnek ez dute apaingarririk, eta beraiek dira apaingarriak. Baina gerlari-komandanteak besoetan eta hanketan urrez, zilarrez, platinoz egindako eskumuturrekoak apainduta daude, harribitxiz estalita. Neska batzuek harri bitxiz egindako belarritakoak eta brotxeak dituzte ilean. Oso polita dirudi. Nesken aurpegiak gazteak dira, atseginak, ez dira batere haserre, kokotsa ausartak izan arren. Hala ere, neska askok usain atsegina eta erotikoa dute. Perfume garestiaren eta usain naturalaren usaina dago gorputz oso indartsu, gihartsu eta, aldi berean, erakargarrietatik.
  Troll mutilak, haiei begira, hain zirrara handia sentitu zuen, non ia lehertu baitzen.
  Neskak bakarrik zeuden inguruan. Eta milaka dira. Guztiak ozta-ozta estalita, oso limurtzaile eta gizonezkoen lizunkeria pizten duena!
  Raptorren ondoan, troll gazteari deitzen zaion bezala, bere lagun iratxoa, bizkodesa noble bat, akordio baten gainean dabil. Erimiada oinetakoak dituen sexu justuaren ordezkari bakarra da - diamanteekin eta topazekin apaindutako sandaliak. Bera luxuzko trajez jantzita dago, eta buruan distiratsu, lurrean ezezaguna, harri bitxiz egindako koroa distiratsu bat dauka. Eta bular altuan aginduak daude.
  Raptor bezala. Badirudi milaka neska eder, oinutsik eta erdi biluzik osatutako armada bat agintzen dutela.
  Erimiadak, martxa egiten duten neska ederren distira horri begira, zola biluziak zaplazteko, bideko harri zorrotzetan orpoaren makurdura oso dotore batekin, hartu eta kantuan hasi zen;
  Planetaren gainetik izarren gainetik hegan egingo dugu,
  Eguzkiak argi egingo du...
  Argiaren iratxoen heroitasuna goraipatzen da,
  Ehiztaria joko bihurtzen du!
    
  Oso une gogorra izango da,
  Trumoi-ekaitz batek munduan zehar distiratzen duen lekuan...
  Sagarra lore betean dago,
  Badator udaberria, noski!
    
  Aro bat izango da, sinetsi elfinismoarena,
  Non edozein pertsona demiurgoa den.
  Orkxismoaren orbana aurpegitik garbituko dugu,
  Beharrezkoa bada, goldeak goldatuko du!
    
  Jainko leialak egongo dira munduan,
  Poza eta barrea ekarriko diote iratxoari...
  Gure ilea mirraz gantzutuko dugu,
  Arrakasta izan dezala ekinbide loriatsu honetan!
    
  Bai, Elfia munduko herrialde bat da,
  Elfinismoaren lur santua...
  Neska oinutsak korrika egin zuen
  Emaztegai izateko jaio zen!
    
  Bai, maite Elfia edertasuna,
  Zerk sortu zuen metala harritik...
  Jendea, sinetsi, zoriontsuagoa izango da
  Utzi napalm euria zerutik!
    
  Ez bilatu zoriona Rod gabe,
  Maitasuna emango dizu betirako...
  Svarog-eko guduaren orpopean,
  Munstroen odola isurtzen ari da!
    
  Ez dago erraldoien herrialde ederragorik,
  Trollak eta ipotxak ditu mailan...
  Aberriarekin betirako elkartuta gaude,
  Edozein borrokatan irabaziko dugu, badakizu!
    
  Beraz, zergatik dago pertsona hain triste?
  Svarogen boterea ezagutu duzu...
  Sentimendu duinak eragiten ditu
  Gure maitasunaren Lada aproposa da!
    
  Unibertsoa hobetuko da, sinetsi iezadazu...
  Elfinismoa gobernatzen hasten bada...
  Svarog-en seme zoriontsuak gara -
  Desegin dezagun orkxismoa quarketan!
    
  Laster Lurra distiratsu bihurtuko da,
  Arrakasta handia izango da laster...
  Eta Yarilo eguzki loriatsu bezala aterako da,
  Eta denei distira emango die!
    
  Edan dezagun Aberrira, neskak,
  Elfiek betiko aurrera egin dezan...
  Soldata amaigabea izan dadin -
  Ez da lotsagarria amets egitea!
    
  Utzi elfoa unibertsoaren gainetik altxatu,
  Eta guztiei erakutsiko die Jainkoaren irribarrea...
  Borroketan bere indar ustelgaitzarekin,
  Iruzurrik maltzurrena agerian utziko dugu!
    
  Laster eguzkia distiratsuagoa izango da,
  Espazioa patio bat bezala bihurtuko da...
  Beraz, sua beroago erretzen duzu,
  Zorroztu zure altzairuzko aizkora!
    
  Eta gero Lada handiaren abestiarekin,
  Horrek jainko ahaltsuak sortu zituen...
  Basatien tribua moztu ahal izango dugu,
  Seme elfo-loriosak ezpatekin!
  Raptorrek barre egin zuen eta adierazi zuen:
  - Azken bertsoa zentzugabea da. Seme iratxo loriatsuak moztu nahi dituzu, hau da, zeure burua?!
  Erimiadak irribarre gozo batez erantzun zion:
  - Ez, gaizki hitz egin dut. Izan ere, esan nahi nuen seme-alaba elfiko loriatsuek horda basatien tribua moztu ahal izango dutela. Orokorrean, abesti erromantiko bat besterik ez da!
  Raptorrek zerbait esan nahi zuen, bat-batean hanka biluzi eta beltzaranak zituen neska eder batek adarra jo zuenean. Aldi berean, bere ile kobre-gorria haizean astintzen zen, pankarta borrokalari eta proletario baten antzera. Eta gudariak tronpeta jo zuen.
  Beste neskak, milaka eta asko, ziztu bizian hasi ziren martxatik borroka formaziora aldatzen. Idatzizko armada handi baten atzealdean, gihartsuak izan arren, izerdiz eta lurrin usain eta emakumezko boterearen usain distiratsuak, borrokan mamutek katapultak eta ballistak bota zituzten.
  Erimiadak irribarre batekin adierazi zuen, bere hortz perlatsuak distiratuz:
  - Oso dibertigarria izango dela dirudi!
  Raptorrek hasperen handia egin zuen eta erantzun zuen:
  - Gauza batek nazka ematen dit - zenbat edertasun harrigarri eta paregabe hilko diren!
  Iratxoak aplomoz esan zuen:
  - Gerra bat ezin da egin biktimarik gabe sexuan bakarrik egin daiteke orgasmorik gabe!
  Eta biak, iratxoak eta trollak koroak, hortzak alai eginez, barre egin zuten.
  Horren ostean, aginduak ematen ere hasi ziren beren dei-hotsetan eta oso ahots alai eta alaietan.
  Erimiadak hartu zuen eta berriro ere sentimendu eta espresio handiz, bere unicornio elur-zuri gainean dantzan, kantatu zuen;
  Aintza goian loratzen den herrialdeari,
  Aintza iratxo handi eta sakratuari...
  Ez, ez da isiltasunik egongo eternitatean -
  Zelaiko izarrek perlak zipriztindu dituzte!
    
  Svarog Ahalguztidun handia gurekin dago,
  Familia Ahalguztidun ikaragarriaren semea...
  Gudari honek borrokan lagundu dezan,
  Jainko elfoa goraipatu behar dugu!
    
  Neskek ez dute zalantzarik, sinetsi iezadazu,
  Neskak amorruz erasotzen ari dira hordari...
  Piztia amorratua puskatuko da,
  Eta etsaiak kolpe bat jasoko du sudurrean!
    
  Ez, ez saiatu iratxoak hausten,
  Etsaiak ez gaitu belauniko jarriko...
  Garaituko zaitugu, sasiku gaiztoa,
  Aitona Elfin gurekin dago!
    
  Ez, inoiz ez eman zure etsaiei,
  Neska oinutsik borrokatu zuten Elfskva inguruan...
  Ez dugu ahultasuna eta lotsa erakutsiko,
  Egin dezagun aurre Satan handiarekin!
    
  Jainkoak utzi dezala zure borrokak amaitzen,
  Eta urrundu Wehrmacht-en hordak...
  Zeroekin bukatzeko,
  Hilerrian lasai egon ez dadin!
    
  Eman neskei askatasuna, borrokalariak,
  Beraz, hau orkisistentzat antolatuko da...
  Gure aitak harro egongo dira gutaz,
  Aurkariak ez gaitu behiak bezala jetziko!
    
  Egia da udaberria laster etorriko dela,
  Soroetako belarriak urrezko bihurtuko dira...
  Gure ametsa egia bihurtuko dela uste dut,
  Egiaren alde borrokatu behar baduzu!
    
  Jainkoa, horrek esan nahi du pertsona guztiak maitasuna direla,
  Leial, indartsu, betiko pozez...
  Odol bortitza isuri arren,
  Neska askotan arduragabea da!
    
  Etsaia birrintzen dugu guduan,
  Hain airezko zerbait egiten...
  Nahiz eta ekaitz batek munduetan zehar eragin,
  Eta eklipse betea dator!
    
  Ez, iratxoak hilobira arte egongo dira zutik,
  Eta ez diete orkoei ezer ere emango...
  Zuek, mutilok, idatzi ezazu zure koadernoan,
  Eta zorroztu zure ezpata guztiak borrokarako!
    
  Bai, egia da ertz gabeko egunsentia izango dela,
  Sinetsi iezadazu, denek izango dute poza...
  Beste bat irekitzen dugu, sinetsi, argia -
  Airean neskaren eskua iristen ari da!
    
  Iratxook hau egin dezakegu, sinetsi iezadazu,
  Amets egitera ausartzen ez garen zerbait...
  Argi ikusten dugu helbururik distiratsuena,
  Ez, ez egin txorakeriarik, borrokalariak!
    
  Martera hegan egingo dugu ondo pasatzeko,
  Ireki ditzagun han eremuak, zenbatu errubiak...
  Eta orkoak begietan kargatuko ditugu,
  Hordetako kerubinak dabiltza gure gainean!
    
  Izan dadila iratxoen herrialdea famatua,
  Zer eman zien elfinismoak herriei...
  Jaiotzaz eman zigun betiko -
  Aberriaren alde, zorionaren alde, askatasunaren alde!
    
  Elfian, gudari guztiak mantxakoak dira,
  Haurra pistolarengana heltzen da...
  Horregatik, dardar egiten duzu, gaiztoa,
  Munstroari kontuak eskatzen dizkiogu!
    
  Bai, gurea familia atsegina izango da,
  Zer elfinismoak eraikiko duen unibertsoan...
  Benetako lagunak izango gara, badakizu,
  Eta gure negozioa sorkuntza izango da!
    
  Azken finean, elfinismoa betirako jaiotzen da,
  Helduak eta haurrak zoriontsuak izan daitezen...
  Mutilak silabak ere irakurtzen ditu,
  Baina demiurgoaren garra begietan distira egiten du!
    
  Betirako poza izan dadila jendearentzat,
  Svarog-en aferengatik elkarrekin borrokatzen ari direla...
  Folgiko ertzak laster ikusiko ditugu,
  Eta Jainkoaren ohorezko lekuan egongo gara!
    
  Bai, Elfoa ezin dute hautsi Aberriaren etsaiek,
  Altzairua baino indartsuagoa izango da...
  Elfiya, umeen ama maitea zara,
  Eta gure aita, sinistu iezadazu, distantziarik jakintsuenetik!
    
  Ez dago oztoporik Aberriarentzat, sinetsi iezadazu,
  Aurrera doa gelditu gabe...
  Infernuko erregeak laster xake matea lortuko du,
  Tatuajeak ditu eskuetan behintzat!
    
  Gure bihotzak emango ditugu gure aberriagatik,
  Igo ditzagun mendi guztiak, sinetsi gorago...
  Neskek indar handia dugu,
  Batzuetan teilatua ere botatzen du!
    
  Mutilak Elf-erako harpidetza ere eman zuen,
  Gogor borrokatuko zuela esan zuen...
  Haren begietan, metal distiratsua,
  Eta RPG ondo ezkutatuta dago motxilan!
    
  Beraz, ez gaitezen ergelak egin,
  Hobeto, egon gaitezen denok horma gisa...
  Azterketak, A batekin bakarrik gainditzea,
  Abelek goberna dezala, eta ez Kain gaiztoa!
    
  Laburbilduz, zoriontasuna egongo da jendearentzat,
  Eta Svarogen boterea mundu sakratuaren gainean...
  Apurtu jostagarri orksistak,
  Izan dadila Lada zoriona eta idoloa!
  Hau benetan abesti bat zen. Eta aurrerantzean, orko-multzo erraldoi batek eraso egiten die jada neska eder, oinutsik, beltzaranak eta oso erakargarri eta itxura gosegarriak.
  Eta izaki hauek, iratxo eta trollekin ez bezala, oso gaiztoak dira aurpegi itsusiekin. Orkoek hartz itxura dute, ezin itsusiagoak bakarrik, eta haien aurpegiak hain beldurgarriak eta uxatzen dira.
  Balezta zuten neskek tiro egin zuten lehenik. Azken finean, baleztak mekanismo berezi bat dira, pozoiz bustitako bolo astunekin, eta geziak baino distantzia handiagora jotzen dute.
  Gudariek irmo plantatu zituzten oin biluzi, beltzaranak eta sendoak, eta danborrak bizkor egin zituzten.
  Eta orain balezta bultoek txistu zulatzaile batekin hegan egiten dute. Eta literalki zulatzen dute, orko hartzak astinduz. Eta edertasunek oraindik irribarre egiten dute beren hortz distiratsuekin, Sultanaren altxortegiko perla ederrenak bezala.
  Eta orduan arkudun edertasunak ere belauniko eseri ziren. Arkuarekin maizago tiro egin dezakezu balezta batekin baino. Eta, aldi berean, neskek arkuari tira egiten diote beren oin biluzi, arin eta dotoreekin. Eta oso azkar eta fresko egiten dute.
  Eta geziek hegan egiten dute, arku inklinatu batean irristatu eta hartz kirats eta iletsuak jotzen dituzte beren indar suntsitzaile izugarriarekin. Eta oso ikusgarria dirudi. Eta hildako izakien odol marroi zikineko iturriak zipriztintzen ditu.
  Eta neskak, bai, hain ederrak, eta zein polita den beren muskulu oso dotore eta harmoniatsu antolatuen mugimenduei begiratzea.
  Baina beste gerlari batzuek ballistak eta katapultak zabaltzen dituzte. Eta arma hau ere oso indartsua da. Molotov koktel upel osoak arku altu batean hegan egiten ari dira. Eta hona hemen suntsipen-opari bat, nola hartuko zaituen eta orkoen hordaren oso lodira apurtuko zaituen. Eta benetan guztiak hautsi eta erre egingo ditu. Eta denak ez badira, seguruenik ehun bat. Eta orain hau borroka epiko bat da.
  Orkoak bizirik erretzen dira gabonetako zuhaitz batean kandelak bezala etxe aberats batean Gabonetako ospakizunetan.
  Eta haragi errearen usaina urruti zabaltzen da.
  Eta neskak aitzinera zihoazen orkoei eslingak eta eslingak botatzen hasi ziren. Eta hartz amorratu eta iletsuen jendetza izugarri baten artean ere egin zuten bidea. Eta haiek, animalia hauek erori eta likido desatseginaren iturriak askatu zituzten.
  Neskek orain arte erasoko horda urrunetik suntsitu dute eta ia ez dute galerarik izan.
  Egia da, orko batzuk dardoak eta harriak botatzen ere saiatu ziren.
  Hemen edertasunaren zola biluzi puntu batek jo zuen. Eta neskak oihu egin zuen:
  - Arraioa, min ematen du!
  Erimiadak irribarrez adierazi zuen:
  - Bai, mundua minez beteta dago! Baina nesken hankak oso ondo sendatzen ari dira.
  Harrapariak abesten zuen, bere hortz handi eta zaldi itxurakoak agerian utziz:
  - A ze hankak!
  Horrela pizten dira mutilak...
  Ez izan beldurrik, haurra...
  Hobe orkoa hiltzea!
  Neskak, oro har, bikain borrokatu ziren. Eta orain nahaste sukoien upelak orkoen gainera erortzen dira berriro. Eta geziak, eta balezta-boltoiak, eta eslingen eta dardoen elementu deigarriak.
  Falta dena da metrailadore on bat, zeinarekin orkoak moztu ditzakezun tsunami-olatuak bezala aurrera egiten duten. Eta hau benetan arazo larria da. Baina mundu honetan, ai, ez dago su-armarik. Eta agian zorionekoa da oraindik halako gauza gaiztorik asmatu ez izana.
  Baina ballistak eta katapultak ere ondo funtzionatzen dute. Gainera, neskek, napalm antzeko zerbaitekin apurtzeko upelak botatzen dituzte, lurrunaren energia ere erabiltzen dute. Horretarako gorde zituzten ikatzak. Eta gero katapulten tiro-eremua eta su-abiadura pare bat magnitude handitzen dira. Eta gerlariek abiadura handian lan egiten dute hemen. Eta haien takoi biluzi, arrosa eta biribilak distiratzen besterik ez dute egiten. Eta mugimenduaren abiadura harrigarria da.
  Hemen berriro ere suntsipen-opari berriak doaz arkuan zehar. Eta horrelako inpaktuak bonba nuklear txikiak eztanda egitea bezalakoak dira.
  Horra zenbat orko bidaltzen diren aldi berean lur azpira. Eta hilgarriagoak diren arma batzuk ere erabil ditzakezu.
  Hemen, bereziki, upela orkoen gainetik lehertzen da airean, eta orratz pozoitsuak eta bola lehergarriak alboetara hegan egiten dute.
  Eta orko asko mutilatu eta hiltzen dira. Eta neskek beraiek ere ubeldurak eta marradurak jasotzen dituzte izaki iletsu horiengandik. Baina orain arte ez da hildakorik egon. Nesketako bat hain larri zaurituta zegoen arren, hartu eta ohatilan eraman zuten.
  Bai, hau benetan borroka larria eta odoltsua da. Eta hemen itsusiak eta glamourdunak elkarren aurka borrokan ariko balira bezala. Eta dena oso polita eta zoragarria dirudi.
  Erimiadak berriz ere sentimendu eta indar handiz hartu eta kantatu zuen, bere ahots bikain eta berezian;
  Elfo ahuntz neska naiz,
  Soroetan lan egiten zuen, maitasunez goldatzen zuen...
  Baina trumoi ikaragarri batek trumoi egin zuen...
  Orksistak eraso egin zuen, ez dago leku nahikorik berarentzat!
    
  Hogeita batgarren urte ikaragarri odoltsua.
  Orkleren erasoak kopuru handian...
  Goazen iratxoak alferrik galtzera,
  Obusak lehertzen ari dira - balak txistuka!
    
  Ez, leku beldurgarri bat aurkitu daiteke hemen,
  Mina eta suntsipena nonahi daudenean...
  Neskak ez ditu hogei urte ere
  Baina zenbat min eta gabezia dagoen inguruan!
    
  Gaiztoa aberria orkxismoari erasotzen ari da,
  Hain indartsua, ikaragarria...
  Baina uste dut elfinismoa dela irabazlea,
  Nor dago Orkwolf atzean, orko hauek itsuak dira!
    
  Etsaia oso indartsua da, sinetsi iezadazu,
  Bere presioa aktiboa eta krudela da...
  Orxismoa basapiztia besterik ez da,
  Eta neskaren aurka, irudia begi urdina da!
    
  Ez, neskek ez dute atzera egingo
  Elurra oinutsik lasterka dabiltza...
  Azterketak, A batekin bakarrik gainditzea,
  Eta gure neskak oso ausart borrokatzen!
    
  Alferrik izan zen orkxismoak iratxoari eraso zion,
  Orkoen aliatua laguntzen ari den arren...
  Eta munstro iletsua hegan egingo du,
  Gutxienez iratxoak haragijale hiltzen ditu!
    
  Neskek ez dakite hitzak - bakea dago,
  Gogor ari dira garaipena lortzeko...
  Nahiz eta Orkler oso polita izan hitzetan,
  Besterik gabe pailazo bihurtu zela!
    
  Jake-mate laster orkoak, neskak,
  Etsaia nahiko jipoitu zuten Elfskvaren menpe...
  Gero, Elfagrad mitikoa zegoen,
  Aurkezpen gogor batekin egin zuen topo!
    
  Beno, zer da "Tigre" neskentzat?
  Benetan makina indartsua...
  Ez dugu joko zakarrik behar, edertasunik,
  Zeinen orkisten armada birrindu zuen!
    
  Hemen FSAk orkoei asko laguntzen die,
  Doan ematen dituzte hegazkinak, tankeak...
  Erotu egin behar ziren
  Dirudienez, finlandiarrek henbane gehiegi jan dute!
    
  Bai, Orkler txakur bat bezala tirokatu zuten,
  Eta Okringek tronuko espazioa hartu zuen...
  Agian ez da handia izateko adina,
  Errege koroan dagoen txerri lodi hori!
    
  Baina FSA Trolltaniarekin orain,
  Beraz, orkoei sutsuki laguntzen hasi ziren...
  Galeren armadak ezin ditu iratxoak zenbatu,
  Eta elfinismoaren distantziak lausotu egin ziren!
    
  Hau egoera infernu bat besterik ez da,
  Kapitalaren boterea batasunean dagoenean...
  Eta kolapsoak mehatxu besterik ez du egiten...
  Orkoentzat lurra, jakin ezazu finlandiarrak ez direla nahikoa!
    
  Alferrik Samek bonba bat hornitzen die,
  Erregeari, zergatik deabruak janaria bidaltzen duen...
  Azken finean, EFSR bataila irabazita,
  Orcdolf-ek aurreko buruzagiei erasotzen die!
    
  Noski, galera asko jasaten ditugu,
  Neskak oinutsik daude hotzean ere...
  Baina beharrezkoa bada, Elfskva salbatuko dugu,
  Gure txirikordak urrea bezala kiribiltzen dira!
    
  Elfagrad defendatu bazen,
  Sinetsi, Orklinera irits gaitezke...
  Armadako iratxoentzat hau da egoera:
  Herria eta armada batuta daudenean!
    
  Neskek ez dituzte hitzak bakarrik ezagutzen, ez,
  Eta gogor borrokatzen dute orkoekin...
  Ikusiko dugu, neskek egunsentia sinesten dute,
  Begiak batzuetan plater bezalakoak izan arren!
    
  Uste dut, iratxoen errege ederra,
  Borondatea altzairua baino indartsuagoa egiteko gai izango da...
  Izan bedi Elfi-loriazko subirano bat,
  Dena ondo egitea lortzen ez bazuen, Ftalin!
    
  Bai, utzi iratxoen herrialdea loratzen,
  Bidea elfinismoaren argitan eraikitzea izango da...
  Garaipenak kontu mugagabea irekiko du,
  Errebanxismoaren umeek hortzak biluzi zituzten arren!
    
  Beno, zer diozu, Osaba Terrible Sam,
  Zure suntsipena ekarri duzu...
  EFSRko orksistak uxatzea lortu zuen,
  Eta horrek kapitalaren heriotza esan nahi du!
    
  Beno, zer da, eta ez behin bakarrik, ez bitan,
  Oraindik ikusiko dira iratxoen gainean trumoi egiten...
  Zeroak beren sorterrira etor ez daitezen,
  Agian miraria sortu Jainkoarentzat!
    
  Ftalinek ezin zuen lekuan,
  Neskek oinutsik egin dezakete...
  Haientzat, Jainko ahaltsua, San Svarog,
  Eta zehaztasuna metrailadore batetik tiro egitean!
    
  Laburbilduz, borroka ez da batere amaitu,
  Argiaren iratxoak mendekuaren bila saiatzen gara, badakizu...
  Gizon zahar bat eta gazte bat izango dira guduan,
  Ez diegu aukera ikaragarririk emango orkoei!
    
  Laburbilduz, neskak oinutsik gara,
  Berriz ere amorruz erasotu nahi izan zuen,
  Eta orpo hutsez, ukabila sendoa.
  Hain gaude zoratuta non orko gaiztoak urruti ikusten duela!
    
  Uste dut iratxoak ez direla zikinkeriaz gainezka egingo!
  Svarog handiaren banderapean...
  Borrokatu zure aberriaren alde eta ez izan beldurrik,
  Laster zoriontasun handia izango baita!
  
  ALEXANDRO HANDIA ETA PERTSONA BAT SEMEA
  OHARRAK
  Vitaly Akulov mutil borrokalaria Antzinako Babilonian amaitzen da Alexandro Laugarrenaren erregealdian, Alexandro Handiaren seme eta oinordekoa. Han lekuz aldatzen du inperio handiko erregearekin - mutilak oso antzekoak dira eta oso abentura interesgarri eta zirraragarriak hasten dituzte.
  . 1. KAPITULUA.
  Mutilak bat-batean antzinako hiri zahar batean aurkitu zuen bere burua. Inguruan eraikin zuri samarrak zeuden. Kanpoan zikin samarra egon arren. Vitalik txistu egin zuen, honek antzinako garaiak zirudiela ohartuz. Itxuraz oso hiri handia zen, elefanteak kaleetan zehar ibiltzen ziren.
  Mutila ibili zen eta simaur freskoa aurpegira bota zion. Inguruan jendea zegoen. Gehienak tunika argiak, sandaliak eta jantziak dituzte. Baina asko, batez ere mutilak, ia biluzik eta oinutsik zeuden. Benetan epela. Ume asko daude, eta beltzaranak eta ilunak dira, baina beltzen artean buru zuriak ere badaude. Neskak tunika argiekin. Aberatsagoak direnek oraindik sandaliak janzten dituzte, pobreagoak, berriz, oinutsik.
  Vitalik bera, taekwondoa praktikatzen, bertan ostikoka eta objektu asko apurtzen dira, baita gerrikoa errenditzeko ere. Eta horregatik mutilari ez zitzaizkion oinetakoak gustatzen. Ahalik eta gehien oinutsik korrika egiten saiatu zen, seme-alaben zolak bigunak eta kail gogorrez estali ez zitezen. Eta orain atari batera salto egin zuen, Mosku inguruan korrika. Eta antzinako hirian amaitu zuen. Jendearen hizkera ezezaguna zen, baina, aldi berean, Vitalik dena ulertzen zuen.
  Mutilaren oin hutsen azpian harri-harri beroak daude, baina zola biluzi eta gogorrek ez dute minik egiten. Beste gauza bat da esklabo bati begiratzen diotela. Vitalik kamiseta adimenduna badu ere galtza motzak berriekin. Eta mutiko askok, batere pobreak ez direnak, nahiago dute orpo biluziak erakustea, gogortzeagatik besterik ez bada, eta kaleko harri-harri beroei beldurrik ez dietela erakustea.
  Vitalik antzinako hirian zehar ibili zen. Eta irribarre egin zuen, sentsazioak miretsiz. Estatua handiak eta jauregi itzelak zeuden. Eta, aldi berean, zikinkeria asko dago hirian. Dena garbitzen zuten esklabo mutilek ez zuten oso ondo pasatzen.
  Vitalik-ek galdetu zion oinutsik soinean bakarrik zeramaten mutiko bati:
  - Zer nolako hiria da hau?
  Vitaliken kamiseta distiratsuari eta mutilaren esku beltzaran zegoen urrezko erloju ederrari begiratu zion, errespetuz makurtu eta erantzun zuen:
  - Babiloniako hiri handia Mazedoniako estatuko hiriburua da!
  Vitalik irribarre egin zuen eta galdetu zuen:
  - Alexandro Handia bizirik egotea espero dut?
  Mutilak berriro makurtu eta erantzun zuen:
  - Betiko bizirik dago, Olinpoko jainkoa izanik!
  Vitalik baietz egin zuen eta kantatu zuen:
  - Izar distiratsu baten antzera distiratzen du,
  Itxaropenik gabeko iluntasunaren iluntasunean zehar...
  Alexander heroi handia,
  Ez du ez oinazerik ez beldurrik ezagutzen!
  Esklabo-mutilak zerbait esan nahi zuen, baina oinetakoak eta kapa batekin begirale bat agertu zen eta esklabo gazteari bizkarrean jo zion azote batekin. Garrasi egin eta indar bikoiztuarekin kalea miaketan hasi zen.
  Vitalik oihukatu zuen:
  - Haurrak jotzea ez da ona!
  Begiraleak mutikoari begiratu zion. Hankak biluzi eta beltzaranak, baina kamiseta distiratsua eta urrezko erloju bat eskuetan. Agian hau pertsona noble baten semea da.
  Eta arduradunak erantzun zion:
  - Esklaboak menpean eduki behar dira azotearekin. Zure aitak inoiz jipoitu zaitu?
  Vitalik zintzo erantzun zuen:
  - Ez!
  Begiralea harrituta geratu zen:
  - Arraro! Mutil nobleak ere azotatzen dituzte. Eta zure aurpegiak norbait gogorarazten dit.
  Vitalik tonu zorrotzean erantzun zuen:
  - Eta zure lekua ezagutu behar duzu!
  Gizonak atzera egin zuen, lotsatia sentituz. Mutilak oin biluzi, zizelkatu eta oso sendoak bete zituen eta kantatu zuen:
  Spartak gerlari eta heroi handia da,
  Ausart borrokatu zen armada erraldoi baten aurka...
  Esklabo izan arren, orain erregea da,
  Garaipena distiratsua izan dadila!
  Vitalik abesten jarraitu nahi zuen, baina mutikoak inspirazioa galdu zuen. Izan ere, abentura nahi nuen.
  Eta halaxe abiatu zen Babiloniako erdigunera. Hiri hau, antzinatean handiena, ez zen Erroma arte altxatu. Mutila erraz mugitzen zen, katamotza bezala, eta usain bat hartu zuen txakur txakur baten modukoa zen bere aldartea.
  Bizitza bete-betean zegoen inguruan. Eskuinean, plazan, hamalau bat urte inguruko mutiko bat, ile luze eta ilehoria, azotatzera eramaten zuten.
  Nerabea triste zegoen eta burua makurtuta ibiltzen zen, lotsa eskuekin estaliz, eta zapia urratu zioten.
  Jendetzak txistu eta uluka egin zuen, interesgarria zen mutil eder eta gihartsua nola irabazten zuten. Emakumeek bereziki irrikaz begiratu zuten. Islama urruti zegoen oraindik, eta aurpegi irekiak zituzten, asko tunika argiekin, motzak, beroarekin erosoago. Batzuk, pobreagoak eta gazteagoak, oinutsik daude, aberatsenak, berriz, sandaliak eta eskumuturrekoak.
  Ikuskizun horri ere begiratu zion Vitalik. Mutila, triste itxuraz, esaneko kutxa gainean etzan zen. Borreroaren laguntzaileek bermatu zuten -gerriraino biluzik nerabeak ere, baina prakak eta botak jantzita-. Eta, noski, borreroa bera oso gihartsua da.
  Beraz, hagatxoa saskitik atera eta urez busti zuen.
  Heraldoak akusazioa irakurri zuen:
  - Adinekoekiko errespetu faltagatik, lotsagabekeria, hamalau bat urteko mutil bati, Cyrus, berrogeita hamar kolpe bizkarrean eta ipurmasailean eta hogeita bost kolpe orpoetan!
  Jendeak orro egin zuen onespenez. Borreroak gogor hartu zuen zartagia eta mutilaren bizkar gihartsu eta beltzarana jo zuen. Ez zegoen indar osoa, eta azala puztu besterik ez zuen egin.
  Vitalik galdetu zuen ea esku hartu behar zuen? Baina zertarako balioko luke? Dozena bat gizon garai zeuden, guardiaz armaturik. Eta jendetzak berak baiezko orroa egin zuen. Gainera, agian mutila jipoitu egiten dute horregatik. Antzinako garai gogorrak. Eta Jainkoak berak agindu zuen mutilak azotatzea. Biblian ere, Itun Berri gizatiarran, haurrak haga batekin azotatzea gomendatzen zen.
  Mutilak arnasa gogor hartzen zuen eta, hortzak estutuz, isilik geratu zen. Borreroak etengabe kolpatu zuen, eta jada azala lehertu eta odola isurtzen hasi zen.
  Vitalik esan zuen hasperen batekin:
  - Halakoa da mundua!
  Eta mutil nerabeak jipoitzen jarraitu zuen. Vitalik aurrera egin zuen ez zuen horrelakorik ikusi nahi. Nahiz eta, noski, jende askori ikuskizuna gustatzen. Vitalik aurrera egin zuen.
  "Altxorraren uhartea" filma gogoratu zuen, 1937an.
  Neska bat zegoen han mutil baten ordez. Eta takoiak frijituko zizkiotela mehatxatu zioten.
  Bai, horrek min egingo luke. Vitalik pentsatu zuen neskak garrasi egingo zuen edo isilik geratuko ote zen, alderdikoi batek bezala.
  Noski, pelikula honen ondoren neure buruari egiaztatu nuen, jakin-min hutsagatik, suak orpoak nola erretzen dituen. Eta hori gas sukalde bat erabiliz egin zuen. Konbentzituta nengoen bai, oso mingarria zela. Eta orduan, mutikotxoaren zolak ez ziren oraindik latzegiak, baina oso sentiberak ziren.
  Eta babak mingarriak bihurtu ziren. Egia da, azkar desagertu ziren. Bai, halako torturak edonori mihia askatuko du. Baina bazeuden gatibu faxistaren aitzindariak isilik zeudenak. Nahiz eta, agian, batzuei orpoak suarekin erreak izan zituzten.
  Egia da, Vitalik ez du inoiz ikusi mutilen takoiak frijitzen dituen pelikularik. Batzuetan makilekin jotzen gaituzte. Film amerikar batean, ofizial ingeles batek kate batekin mutiko bat zola biluzian jo ere egin zuen. Eta oinak puztuta zeuzkan, eta mutila minez. Baina inoiz suarekin.
  Oso pelikula gutxi daude, halaber, mutilak makilekin orpoetan jotzen dituztenak.
  Vitalik begiratzera jiratu zen. Ez duzu maiz ikusten hau.
  Mutilaren bizkarra nahaspila odoltsu bihurtu zen, eta borreroa makila batekin zola jotzen ari zen jada. Harrigarria bada ere, mutilak oihuei eutsi eta ausardia erakutsi zuen. Espartano bat balitz bezala zen.
  Vitalik erabaki zuen kolpearen ondoren behin betiko mutil hau ezagutuko zuela. Gainera, hiria ezezaguna da, eta ez daki nora joan. Ba al zen gladiadore izateko ideiarik? Baina hau ez da Antzinako Erroma, eta ez da jakin Mazedoniako estatuan gladiadoreak egon ziren Alexandro Laugarrenaren erregealdian.
  Nahiz eta, ziurrenik, borrokalari batzuk egon ziren publikoa entretenitzen.
  Vitalik ez zekien oraindik denbora luzez hemen itsatsita egon zen, ala Babiloniatik ibilaldi bat besterik ez da?
  Modurik errazena armadan sartzea da. Teilatua, janaria eta dirua egongo dira gerraren kasuan.
  Eta Vitalik, taekwondo borrokalaria, oso indartsua da. Bai, eta ezpatekin borrokatzeko kontzeptua du.
  Gauza bakarra da ez nuela denbora luzez geratu nahi ordenagailurik, joko-kontsolarik, telefono adimendun, iPhone, telebista eta Internetik gabeko mundu batean. Izan ere, zer egin kasu honetan? Zerbait jokatu nahi dut.
  Estrategia historikoak oso gustuko zituen Vitalik. Non zaude, demagun, Errusiako Tsar Ivan Izugarriaren lekuan. Eta ordenagailuaren aurka Livoniako gerra irabazten duzu. Milaka unitate kudeatzen dituzu. Eta lantegiak eraikitzen dituzu kanoiekin, arkebusekin, ukuiluekin edo are ikusgarriagoa den zerbaitekin. Baina Ivan Izugarria, noski, primitiboa da, "Kosakoak" jokoa bezala. Baina sortu zerbait modernoagoa teknologiarekin.
  Bereziki interesgarria da sistema primitibotik nanoteknologiara jokatzea.
  Nerabea jipoitzen amaitu zuten. Oso indartsua zen, beraz, bere kabuz zutitu ahal izan zuen kolpearen ostean. Eta mutilaren hankak puztuta zeuden arren, ozta-ozta pauso batzuk eman zituen.
  Horren ondoren, lohi bat eman zioten. Eta mutikoa mugitu zen, kolpatuta eta odoletan, baina hautsi gabe.
  Vitalik hurbildu zitzaion eta eskua luzatu zion. Cyrus mutikoak astindu eta esan zuen:
  -Ikusten dut ez zarela esklaboa! Ez dut galdetuko ere, zure keinu bakoitzak pertsona aske eta duin bati buruz hitz egiten du.
  Vitalik baietz egin zuen:
  - Ez naiz esklaboa, noski.
  Mutilak begiratu zion eta bat-batean, aurpegia aldatuz, galdetu zion:
  - Barkatu, nire ikusmena lausoa da. Edo agian iruditzen zait, baina zuk... Zure Maiestate Alexander...
  Vitalik burua astindu zuen:
  - Ez! Ez naiz Alexander! Nolakoa da?
  Nerabeak baietz egin zuen.
  - Oso!
  Vitalik irribarrez erantzun zion:
  - Bai, interesgarria da. Baina iruditzen zait orain jadanik...
  Mutikoak buruaz egin zuen:
  - Bai, hamar urte. Baina mutil handia eta indartsua da. Zer, zaharragoa zara?
  Vitalik baietz egin zuen:
  - Bai! Baina ez du axola. Nire anaia bikia egiaztatzeko ordua da.
  Mutilak logikoki esan zuen:
  - Halako antzekotasun batengatik enpata dezakete.
  Mutil gazteak baietz egin zuen:
  - Agian! Baina istorio interesgarri bat gogoratu nuen, mutilak berdinak direnean ere gertatu zen eta agian ondo aterako da, dena oso interesgarria da!
  Vitalik, noski, ezin izan zuen Mark Twain-en "The Prince and the Pauper" eleberria gogoratu. Non mutilak lekuz aldatzen ziren. Eta horrek barregarria egin zuen. Gainera, beharbada Alexandro Laugarrenak ez du denbora askorik geratzen. Historian Alexandro Handiaren semearen heriotzaren hainbat bertsio egon ziren. Eta guduan, eta pozoitzetik, eta ustez kartzelan ere bai. Errege mitikoaren semearen heriotzaren hainbat bertsio ezberdin zeuden. Aspaldi zen, eta gero garai nahasiak etorri ziren.
  Alexandro Handiaren inperioa erori zen. Denbora luzez, Erromatar Inperioa baino ez zen existitzen halako estatu handien artean.
  Vitaly eta Cyrus jauregi erraldoi batera hurbildu ziren. Nabukodonosorek eraiki zuen. Nahiko masiboa eta oparoa. Zaindari ugari dago inguruan, baita muntatutakoak ere.
  Mutilek ez zuten itxura oso ikusgarria. Cyrus-ek, oro har, soil-oihala eta bizkarra marradun zartailua baino ez ditu. Eta orpoak puztuta daude, behatzak zapaldu behar dituzu. Vitalik harritu ere egin zuen mutikoa hain exekuzio krudel baten ondoren eusten eta ibiltzeko gai zelako.
  Cyrusek esan zuen:
  - Esklabo baten antza daukat. Ez didate bertan sartzen utziko.
  Vitalik keinua egin zuen irribarre batekin:
  - Ulertu! Baina, ziurrenik, nire sarbidea ere itxita egongo da.
  Cyrusek iradoki zuen:
  - Korrika eta esan iezaiozu premiazko berriak dituzula erregeari. Gero, heraldo edo ibiltaritzat hartuko zaituzte, eta agian pasatzen utziko dizute.
  Vitalik adierazi zuen:
  - Ideia ona da.
  Mutila korrika hasi zen. Haren hankak biluzi, beltzaranak eta oso gihartsuak zaldiko apurrak bezala distira egiten zuten.
  Cyrusek adierazi zuen irribarre triste batekin:
  - Nork nahi ditu pastelak eta crumpets?
  Nork nahi ditu txiklea eta pinuak?
  Vitalik guardiaengana korrika egin zuen. Oihu egin zuen bere biriken goialdean:
  - Premiazko berriak erregeari!
  Zaindariek aho batez galdetu zuten:
  - Norengandik?
  Mutilak ziur erantzun zion:
  - Kratorren eskutik!
  - Sartu!
  Vitalik aurrerago korrika egin zuen. Korrika egin eta jauregia ikuskatu zuen. Luxua zakarra zen. Oraindik hirurehun urte baino gehiago daude Kristo jaio baino lehen. Eta, aldi berean, nahiko garbi dago hemen. Neska-mutil esklaboek lurra garbitzen dute. Vitalik pare bat aldiz moteldu zuten zaindariek.
  Azkenean, tronu gelara korrika joan zen arte. Han denak literalki urrez distira egiten zuen.
  Mutil bat eseri zen tronuan. Luxuzko arropa eta zapata preziatua zeraman, eta buruan koroa bat zeukan. Haurraren aurpegia Vitaliken oso antzekoa zen. Eta ertzetan zaindariak zeuden lantza eta arkuekin.
  Vitalik makurtu egin zen eta esan zuen:
  - Pozik nago zu zerbitzatzeaz, Maiestate!
  Tronuan zegoen mutilak kezkatuta galdetu zuen:
  - Nor zara? Norbait gogoratzen al didazu?
  Vitalik irribarrez erantzun zion:
  - Bakarrik hitz egin nahi dut zurekin, oi handia!
  Alexandro Laugarrenak buruaz egin zuen:
  - Ondo! Erretiratu gaitezen ganberetara, gustatzen zait nire kideekin hitz egitea.
  Eta errege mutikoa tronu gela txikira joan zen. Eta Vitalik, oin biluziak isilik zapalduz, atzetik mugitu zen. Alexander, bere oinetakoengatik, pixka bat altuagoa zirudien. Eta zein gihartsua den ez da ikusten arropengatik.
  Irten eta ispiluaren aurrean jarri ziren. Alexandrok pozik kendu zituen bere oinetako gorrotatuak, mutila estutzen zutenak, eta esan zuen:
  - Orain altuera berekoak gara!
  Vitaly-k iradoki zuen:
  - Tira, konpara ditzagun giharrak.
  Eta alkandora erantzi zuen. Bere giharrak, hain zuzen ere, oso nabarmenak eta sakon definituak ziren.
  Alexandro ere errege-jantziak kendu eta ia biluzik geratu zen. Mutila gihartsua zen, baina zurbilagoa, eta bere giharrak ez ziren definituak, baina antzekoak hala ere!
  Alexanderk adierazi zuen:
  - Gure amak ezin gaitu bereizi.
  Vitalyk galdetu zuen irribarrez:
  - Nirekin lekuz aldatu nahiko zenuke?
  Errege mutilak baietz egin zuen:
  - Noski! Amets egiten dut hirian segurtasunik gabe agertzea, oinutsik kaleetan zehar korrika, lokatzetan bueltaka. Eta, oro har, atseden hartu gobernu-gaietan. Eta zer?
  Vitalik adierazi zuen:
  - Errege-jantziz, inork ez du pentsatuko ni zu naizenik. Eta nirea jantziko duzu!
  Alexanderk buruaz egin zuen:
  - Gure ahotsak antzekoak dira. Entzun, asko gustatzen zait zure ideia!
  Eta mutilak arropa aldatzen hasi ziren. Erregearen oinetakoak handiegiak ziren eta ez ziren guztiz erosoak, baina harri bitxiz josita zeuden. Eta arropa ez da guztiz erosoa. Argi zegoen zer plazerrekin jartzen zuen Alexander bere galtza motzetan. Are gehiago, bular hutsik jarraitu nahi zuen. Baina kamiseta eskuetan eramatea deserosoa da, eta gogoz kontra bota zuen. Beraz, mutilak lekuz aldatu ziren.
  Vitaly ere lekuz kanpo sentitu zen. Gaur egun, garai hartan, munduko inperiorik handienaren agintaria den arren.
  Bi mutilak tronu-gelatik atera ziren. Alexanderk xuxurlatu zuen:
  - Nire tronuan egongo zara. Bitartean, paseo bat emango dut hirian zehar. Borondate libreaz nekatzen naizenean, itzuliko naiz eta berriro aldatuko gara.
  Vitalik baietz egin zuen:
  - Bikaina!
  Mutilak erreinuko aretora sartu ziren. Vitalik tronurantz abiatu zen. Garrantzitsu eseri zen eta esan zuen:
  - Eman mutiko honi hamar urrezko txanpon eta utzi bakean!
  Horren ondoren, neskameek adeitsu eskoltatu zuten errege gaztea kanpora. Mutikoa oinutsik korrika hasi zen. Oso ona da oinetakorik gabe: zure oinak arinak dira, eta zola biluziak zoriontsu sentitzen dira.
  Alexandrok hartu eta kantatu zuen:
  Askatasuna, askatasuna, eman askatasuna,
  Hegan egingo dut txoria bezala altuerara!
  Herriari, herriari, herriari,
  Eta nahi dudan bezala biziko naiz!
  Mutil erregea ilusioz beteta zegoen. Hala ere, jauregitik irten bezain laster, nire zola biluzi, ez zakarregiekin, harlauzak zein bero zeuden sentitu nuen. Eta sentsazio desatsegina izan zen. Eta hortzak estutu eta estutu behar izan nuen berriro korrika jarraitzeko.
  Klima tropikala da, eta udan, berez, eguzkiak erre egiten du oraindik. Mutil esklaboak ohikoak dira, baina nola ibil daiteke errege bat oinutsik, txikitan ere?
  Eta min handia ematen du. Alexander jauzi egin zuen - orpoak erre ziren, baina jasan zuen. Beraz, itzalera joan zen, hain beroa ez zegoen tokian, eta esan zuen:
  - Ai jainkoak, ez nuen inoiz pentsatu harriak hain beroak izan zitezkeenik!
  Mutilak bere eskuei begiratu zien. Urrezko hamar txanpon zituzten. Pentsamendua piztu zen: sandaliak erosi behar al ditut?
  Baina horregatik irten zen jauregitik oinutsik korrika egiteko gogoz. Eta ez zen egokia komandante handi baten semea herren egitea. Aitak gauza handiak egin zituen, baina semeak amore eman zuen, zola biluziak erre zirelako bakarrik.
  Alexandrok berriro ere lasterka egin zuen sutan zeuden harrien gainetik korrika egitera. Eguzkiak distiratsu egiten zuen oraindik.
  Bat-batean Cyrus topatu zuen. Loboz jantzita eta marradun mutilak oihu egin zuen:
  - Kaixo Vitalik!
  Alexanderk hausten zuen erantzunez:
  - Ni ez naiz Vitalik, baina nor zara zu?
  Mutilak irribarrez erantzun zion:
  - Ni Cyrus naiz! Zer, ahaztu al nauzu?
  Alexander argiak erantzun zuen:
  - Ulertzen dut! Arropa trukatu genuen mutila naizela uste al duzu!?
  Cyrusek gertuagotik begiratu zuen. Argi zegoen Alexandroren besoak eta hankak ez zirela hain nabarmenak, eta bere oinen oin biluziak kaskarrak zituela. Batez ere ondo begiratuz gero.
  Cyrus makurtu eta galdetu zuen:
  - Beraz, zu zara, Maiestate?
  Alexanderk buruaz egin zuen:
  - Eta zu bizkorra zara! Zergatik jipoitu zintuzten?
  Mutilak irribarrez erantzun zion:
  - Txantxetarako!
  Errege mutilak txistu egin zuen:
  - Haserretzen banauzu, kolpatua izango zara!
  Cyrusek keinua egin zuen irribarre batekin:
  - Bai, ene jauna! Entzun eta obeditzen dut!
  Alexandrok agindu zuen:
  - Tira, korrika nirekin!
  Eta bi mutilak korrika joan ziren. Tsar Boy berez gogorra eta indartsua zen, baina ez zen behar bezain entrenatu. Hala ere, azkar korrika egin zuten.
  Alexandrok galdetu zuen korrika egiten ari zela:
  - Esklaboa zara?
  Zirok erantzun zion konfiantzaz:
  - Ez!
  - Zergatik erdi biluzik, kolpatuak eta oinutsik?
  Mutilak irribarrez erantzun zion:
  - Biluztu astindu aurretik! Eta, oro har, mutilak sarritan ibiltzen dira beroan erdi biluzik, gurasoak hain pobreak ez badira ere.
  Alexanderk buruaz egin zuen:
  - Logikoa!
  Eta mutiko erregeak kamiseta erantzi zuen. Neurriz beltzarana zegoen. Hainbeste denbora errege-jantziz ibiltzen pasa. Eta zola biluziak erretzen ari ziren, azpian sutegi bat piztuta balego bezala.
  Alexandro ere intzirika hasi zen.
  Cyrusek galdetu zuen:
  - Zergatik ari zara intziri, Maiestate?
  Errege mutilak erantzun zion:
  - Benetan takoiak erretzen dizkizu!
  Mutikoak buruaz egin zuen:
  - Ulertzen dut erregea ez dela oinutsik ibiltzea - ez da bere maila!
  Alexander haserre egin zuen:
  - Badakit! Belaunikatu eta nire orpo hutsak miazkatuko zaitut, eta ai desobeditzen baduzu!
  Cyrusek keinua egin zuen irribarre batekin:
  - Zure borondatea da guztia, oi handia!
  Errege mutilak bigundu zuen:
  - Bueno, ados, goazen gerizpean eta har dezagun atseden!
  Eta bi mutilak itzaletara korrika egin eta bankuan eseri ziren. Alexanderrek bere hankak ume, ubelduak eta erreak altxatu zituen pixka bat errazago sentitzeko. Udan Babiloniatik oinutsik ibiltzea torturaren antzekoa da.
  Aginte gazteak agindu zuen:
  - Erosi jateko zerbait!
  Eta Kira urrezko txanpon bat bota zion!
  Mutilak makurtu eta esan zuen:
  - Entzun eta obeditzen dut.
  Horren ostean, takoiak, makilek eraitsirik, dir-dir egin zuten, eta hurbileneko dendara joan zen janari bila.
  Eta Vitaly, berriz, tronuan eseri zen. Printzipioz erregea da, baina nominala, hamar urte besterik ez baititu, eta benetako errejidore eta agintaria, Kasandro. Badirudi orduan erregea hil zuela. Eta zehazki noiz, diote historialariek. Bada bertsio bat Alexander guduan hil zela.
  Edonola ere, Cassander kentzeko garaia da - erregea da ala ez!
  Eta mutilak enfasiarekin galdetu zuen:
  -Non dago Visir Nagusia?
  Zaindariak makurtu eta erantzun zuen:
  - Ondoko tronu gelan ordezkaritza bat jasotzen ari da!
  Vitalik adierazi zuen:
  - Deitu iezadazu begi argien aurrean!
  Zaindariak baietz egin zuen eta aginduak eman zizkion besteari. Eta estatu-mekanismoa biraka hasi zen.
  Vitalik bisiretako baten txostena entzun zuen. Albistea zen Afganistango probintzian ezinegona zegoela. Hango jendea oso askatasunzalea da. Fedea
  Jainkorik ez dago oraindik, baina bada nahikoa fanatismorik.
  Mutilak iradoki zuen:
  - Justifikatu dezatela beren eskakizunak. Justizia nahi duenak lortuko du. Eta egiten ez duenak, ezpata aurkituko du!
  Orduan Kasandro agertu zen azkenean. Gizon handia eta altua zen, eta ezpata bat zeukan gerrikotik zintzilik. Gogoz kontra makurtu zen errege gazteari eta galdetu zion:
  - Zer nahi luke zure Maiestateak?
  Vitalik irribarrez erantzun zion:
  - Ezpatekin zurekin borrokatu nahi dut.
  Cassander-ek irribarre egin zuen eta erantzun zuen:
  - Desio on bat, Maiestate! Baina oraindik ume bat zara, eta ni gerlari handia naiz.
  Errege mutilak baietz egin zuen:
  - Badakit! Baina ahaztu duzu zein borrokalari handia zen nire aita.
  Cassander-ek buruaz egin zuen:
  - Bai, indartsu eta azkarra zara zure urteetatik haratago! Baina urrun zaude nigandik. Hala ere, prest nago lezio bat emateko.
  Vitalik baietz egin zuen:
  - Oinutsik borrokatuko naiz!
  Mutilak oinetako hauek kendu zituen, argi eta garbi ez zeudela neurri egokiak eta oztopo besterik ez zuten egiten, nahiz eta luxuzkoak izan.
  Ondoren, errege-jantziak, bainu-tranpa bakarrik geratuz.
  Cassander harrituta geratu zen:
  - Beltzatu eta gihartuago egin zara!
  Vitalik baieztatu zuen:
  - Landu dut!
  Cassandrok ez zituen bota eta armadura garestiak kendu. Garaipenean ziur zegoela zirudien.
  Bere ezpata mutiko erregearena baino askoz handiagoa zen, eta Alexandro Handiaren komandantea bera askoz altuagoa eta astunagoa zen.
  Tiro batekin hasi zen borroka. Cassanderek lasai jo zuen, eta Vitalik desbideratu zuen. Mutikoa maisu handia zen Taekwondoan, baina ezpatak ere bazituen. Dagoeneko hartu du Cassander hiltzeko erabakia, laster hura hiltzen saiatuko dena. Edo hobeto esanda, errege zuzena ere hilko du.
  Mutilak Cassandraren zaintza lotu zuen, ariketa fisikoa egiten ari zela itxuraz.
  Eta gero hartu zuen eta nola salto egin zuen. Eta Vitali Akuloven ezpata zorrotzak zuzen-zuzenean zulatu zuen bere kontrakoa eztarrian. Cassandro kolpatu, kolokan jarri eta gero erori egin zen, eztarritik isurtzen zitzaion odol gorrizko iturri bat.
  Mutilak poz-pozik iragarri zuen:
  - Hil da Bisir Gorena, orain nik gobernatuko dut!
  Cassandra eraman zuten. Vitalik estatuko bigarren pertsonari dagozkion ohoreekin lurperatzea agindu zuen. Bide batez, Kasandrok, dirudienez, Alexandro Laugarrenaren ama hil zuen? Tira, horixe lortu dudana!
  Vitalik bere oin haur, baina sendo eta bizkorren hainbat arrasto eder utzi zituen harrizko zoruan.
  Horren ostean abestu zuen:
  Eta isuri behar duzun arren,
  Borroka amorratu batean, odol-jario ekaitz bat...
  Apurtu bizitzaren haria ezpatarekin, gezi batekin,
  Ez dugu maitasuna betiko traizionatuko!
  
  MUTANT AS BORTXAKETAKO HISTORIA
  OHARRAK
  Mutageno baten ustekabeko isuri baten ondorioz, alemaniar pilotu batek nerabe baten antzekoa izango da eta superbotereak lortzen ditu. Gainera, hain dira indartsuak, non Bigarren Mundu Gerraren ibilbide osoa aldatzen ari dela!
  . 1. KAPITULUA
  1943ko urtarrilean, alemaniarrek bateko mutante bat eskuratu zuten. Gazteak ere aldaketa jasan zuen eta superbotereak eskuratu zituen. Hasieran Mediterraneoko frontean borrokatu zen britainiar eta amerikarrekin. Berrehun hegazkin bota zituen Luftwaffeko lehen pilotua izan zen, Burdin Gurutzearen Zaldunaren Gurutzea zilarrezko haritz hostoekin, ezpatekin eta diamanteekin.
  Hirurehun hegazkin bota ostean, Hirugarren Reich-eko lehena izan zen Merezimendu Militarreko Gurutzea urrez eta diamantez jaso zuena. Horren ostean, Ekialdeko Frontera eraman zuten.
  Bertan Kurskeko gudu epikoan parte hartu zuen. Mutiko itxura zuen gazte mutante ilehoria, biboterik edo bizarrik ere ez zuena, hamalau urteko nerabe baten antza zuen, ordurako aire borrokalari izugarri indartsua zen. Eta ezin izan zuten jo, baina berak intuizioz sumatu zituen etsaien hegazkin multzoak.
  Bere sena eta zehaztasuna naturaz gaindiko bihurtu ziren. Eta sobietar hegazkinak kanporatu zituen hain famatua, ezen Deabru Zuria ezizena jaso zuen eta suaren antzera beldur zen.
  Gainera, ME-309 borrokalari esperimental paregabea jaso zuen, zazpi tiro puntu zituen aldi berean - hiru aire-kanoi eta lau metrailadore, eta inork ezin zion aurre egin.
  Mutaziotik bizirik atera zen Wolf izeneko mutiko bat azkar pilatzen ari zen kontuak. Eta bostehun hegazkin inguru bota zituen Kursk Bulgeko bi hilabetetan. Eta beste pilotu alemaniar batzuk jarraitu zioten. Naziek aireko nagusitasunari eutsi zioten. Eta lurrean porrota saihestu ahal izan zuten. Egia da, ez zen garaipenik izan. Naziek beren jatorrizko lerroetara erretiratu ziren eta han kokatu ziren. Lehen lerroa egonkorra izan zen.
  SESBren galerak historia errealean baino handiagoak izan ziren. Bide batez, aliatuek Sizilian lehorreratzea ere atzeratu zuten. Borroka kontinentera eramateko beldur ziren. Eta Wolf Rommel pilotu mutantearen izena zen, beldurra ekarri zien.
  Horrez gain, Wolfek Montgomery bera zeraman hegazkin bat botatzea lortu zuen Mediterraneoko hegazkinen ibilbidean. Ingalaterrako komandanterik talentuena hil zen. Eta horregatik, britainiarrek Sizilian lehorreratzea atzeratu zuten. Eta gero erabat abandonatu zuten. Eta Rooseveltek ere interesa handiagoa zuen Japonia garaitzeko Europan sartzea baino.
  Beraz, Wolf Rommel-ek arrakastaz borrokatu eta gustura bota zituen SESBeko hegazkinak. Ez da alferrik mutantea denik.
  Hirugarren Reich-aren eta bere lantegien bonbardaketak ere gutxitu egin ziren. Horri esker, alemaniarrek Panther-2 tanke berria, arma eta armadura indartsuagoekin, ekoitzi zuten 1943ko irailean. Deposituak kopeta babes ona zuen: kroskoak 100 mm-ko lodiera zuen eta dorreak 120 mm-ko lodiera zuen. Eta alboak 60 mm-koak dira. Eta dena aldapetan dago. Honi esker, Panther-2-k sobietar kanoi txikiagoen erasoak jasan zituen. Gainera, eta 71EL-ko 88 mm-ko pistola, oso indartsua eta tiro azkarra, distantzia luzetik sobietar ibilgailuetan sartzen da. Aldi berean, Panther 2-ren gidatzeko errendimendua ez zen txarra izan. 53 tonako pisua zuen eta 900 zaldiko motorra zuen. Horrek esan nahi du ezin zuela hogeita hamalau sobietarrak baino okerrago mugitu. Horrez gain, Tiger-2 masa-produkzioan sartu zen lehenago.
  Alemaniarrek Zaporozhyeko bauxita-gordailu handiena kontrolatzen zuten eta, beraz, haien tankeek kalitate oneko armadura zuten.
  Udazkenean, sobietar tropak arrakastarik gabe saiatu ziren Ukrainan eta erdialdean aurrera egiten.
  Wolf Rommel-ek sari berri bat jaso zuen sobietar hegazkin eraitsitako bostehunengatik: Burdin Gurutzearen Zaldunaren Gurutzea urrezko haritz hostoekin, ezpatekin eta diamanteekin. Eta zazpiehun eta berrogeita hamar hegazkinentzat sari paregabea da Burdin Gurutzearen Zaldunaren Gurutzea platinozko haritz hosto, ezpata eta diamanteekin. Eta eraitsitako mila hegazkinengatik, Hitlerrek sari berezi bat onartu zuen: Burdin Gurutzearen Zaldunaren Gurutzearen Izarra, zilarrezko haritz hostoekin, ezpatekin eta diamantekin.
  Eta pilotu mutanteak urte berrirako mila eta erdi eroritako hegazkin gainditu zituenean, beste sari bat jaso zuen: Burdin Gurutzearen Zaldunaren Gurutzearen Izarra, haritz hosto urrezko ezpatekin eta diamanteekin.
  Beraz, kontuak aktiboki pilatzen ari ziren, maitagarrien ipuin batean bezala.
  Wolf Rommel Luftwaffeko beste pilotu batzuek begiz jotako fenomenoa bihurtu zen.
  Urtarrilean, Armada Gorria Leningradotik gertu aurreratzen saiatu zen, baina ezin izan zituen defentsak hautsi. Eta Ukrainan, sobietar tropek ez zuten arrakastarik izan. Gainera, Alemaniako tankeak kantitate handietan ekoizten ziren. Eta batez ere "Panther" oso ona zen defentsan.
  Bi hilabetean, Wolf Rommel-ek bostehun sobietar hegazkin baino gehiago bota zituen.
  Eta Burdin Gurutzearen Izarra Zaldun Gurutzea jaso zuen platinozko haritz hostoekin, ezpatekin eta diamantekin.
  Bere balentriak beste pilotu eta pilotu batzuk inspiratu zituen. Hain zuzen ere, Adala eta Agata pilotuak agertu ziren, sobietar hegazkinak ere bota eta konfiantzaz puntuazioak pilatu zituzten.
  Negua amaitu da. Alemaniarrak indarrak pilatzen ari ziren eraso berrietarako. Orain helizez bultzatutako rol anitzeko eraso-hegazkin perfektua dute, TA-152, sobietar hegazkinen gainetik dagoena. Eta jet-hegazkinak.
  Beraz, Stalinek berariaz jorratzea erabaki zuen. Lehen lerroa 43ko udako berdina zen oraindik.
  Baina alemaniarrak indarrak pilatzen ari ziren ofentsiba baterako. "Panthers"-2 kopurua gero eta handiagoa zen, eta erasoaldi erabakigarrian joan zitezkeen.
  Hitlerrek asko kontatzen zuen horretan.
  Bitartean, Stalin Churchill eta Rooseveltekin negoziatzen ari zen. Frantzian lurreratzea ezinezkoa zela eta zentzurik ez zuela adierazi zuten. Soldaduak alferrik hilko dira.
  Esaterako, alemaniarrek indartsu jarraitzen dute. Mailegu-errentamenduari dagokionez ere zailtasunak sortu ziren. Hitlerrek zertxobait leundu zuen bere politika juduekiko, eta antisemitismoa erabat utzi zezakeela iradoki zuen Mendebaldeak berarekin bakea egiten eta laguntzen bazuen.
  Stalinek posizio zailean zegoela ulertu zuen. Herrialdea nekatuta eta estresatuta dago. Alemanek neguan porrotetik mantendu zuten, eta udaberri amaieran eta udan garaipenak har ditzakete. Beraz, hobe da horiek ez oztopatzea.
  Bazegoen, noski, teknologia berrietarako itxaropena. T-34-85 eta IS-2 tankeak. Baina, noski, ez dira "Panther"-2 eta "Tiger"-2 bezain indartsuak. Bai, IS-2 armamentuan, proiektilaren kalitatean eta aurrealdeko armaduran txikiagoa da. Tanke berriak, gutxienez, zaharrak baino zerbait hobeak direla. Batez ere T-34-76, Tiger-2-ren aldean sartu ere ezin izan zuena.
  Stalinek bere zirkulu hurbilena bildu zuen. Bunkerra lur azpian zegoen Kremlinen.
  Orain arte alemaniarrek ez dute aktiboki bonbardatu Mosku. Baina FAA misilak izan zituzten garapenean, eta, noski, jet-hegazkin ikaragarriak, SESB abiazio eta aire-defentsa oraindik indarrik gabe zeuden.
  Horrez gain, naziek dagoeneko jaso dituzte hegazkin berriak seriean. Eta bi tona bonba eraman ditzakeen TA-152a. Eta Yu-288 bonbardatzailea, dagoeneko sei tonaraino eramaten dituena eta distantzia eta abiadura handiagoarekin, eta defentsako armak. Eta hauek dira seriean daudenak. Eta garapenak daude. Hau lau motorreko Yu-488 bat da nagusiki, orduko zazpiehun kilometroko abiadura duena, hau da, bonbardatzaile batentzat oso handia dena, eta hamar tonako pisua eraman dezake. Eta are ikaragarriagoa sei motordun TA-400. Bonba gehiago eramaten zituzten eta hamahiru aire-kanoi bidez babestuta zeuden. Gainera, jet-motorrak ere izan ditzake.
  Beraz, argi dago hiriburua ez dela lasai egongo luzaroan. Alemanek MP-44 asalto fusila ere jaurti zuten, garai hartan munduko onena zena. Eta bazuten tankeak, "E" seriea zetorren, parekorik ez zuena.
  Beraz, argi dago SESBk oso ondo gal dezakeela gerra hau. Gainera, Europa guztia Hitlerrentzat lan egin zuen. Eta atzerritarrak infanterian, eta lantegietan, etab. Giza baliabideei dagokienez, lurralde okupatuak kontuan hartuta, Hirugarren Reich-ak abantaila nabarmena du. Eta armen kalitatea are handiagoa da ziurrenik.
  ME-262 oraindik perfektua ez den arren eta goizegi den ekoizpenera abiarazteko. Baina badaude TA-152 eta ME-309, dagoeneko seriean daudenak, eta ondo borrokatzen dira. Bai abiadura eta bai armak bere onenean daude. Egia da, autoek asko pisatzen dute, eta horrek maniobragarritasuna eragiten du. Baina arma indartsuek tiro bakarrean botatzea ahalbidetzen dute, eta murgiltze batean abiadura desagertzen da Yak, adibidez, isatsean sartzen denean. Eta maniobra bertikalean, hegazkin alemaniarrak indartsuagoak dira eta abiadura handiagoa dute.
  Yakovlevek Yak-3-ri buruz jakinarazi zion Stalini, zeina garatzen ari zen, Yak-9 baino arinagoa eta maniobragarriagoa.
  Stalinek hau entzun zuen, Alexander Suvorov-en erretratuari begira. Errusia Tsaristaren komandante hau bakarra zen, eta ia hirurogeita hamar urtez bizi izan zen, garaiezina izanik. Armada handiak eman ez zizkioten arren. Eta frantsesen aurkako garaipen ozenek ez zioten Errusiari hazbeteko lurrik ere ekarri. Baina bazekien zenbakiekin irabazten.
  Orain alemaniarrak ia Europa osoko legioak osatzen hasi ziren. Hitlerrek juduen aurkako izua gelditu zuen, eta haietatik boluntarioen batailoiak errekrutatzen ere hasi ziren.
  Poloniako Askapen Armada ere agertu zen, Poloniako armadaren kontrako balantze gisa.
  Frantsesak, holandarrak, belgikarrak, daniarrak eta beste europarrak Hirugarren Reich-ean erreklutatu zituzten, batez ere SS unitateak. Bielorrusiako eta Ukrainako dibisioak SESBn agertu ziren. Gerrak aurrera egin ahala alemaniarrak argiagoak eta malguagoak bihurtu ziren. Eta orain Rada zentrala zegoen Bielorrusian, eta bertako indarrak partisanoen aurka erabili ziren. Formalki, Bielorrusiak autonomia jaso zuen, eta autogobernu itxura bat agertu zen. Ukrainan bezala. Non Bandera kartzelatik atera zen. Eta zatiketa abertzale berriak sortzen hasi ziren.
  Beraz, SESBk ez zuen abantailarik eskulanean. Eta teknologia aldetik abantaila alemaniarrei pasatu zitzaien.
  Stalinek adierazi zuen:
  - Yak-3 fabrikatzeko kalitate handiko duralumino kopuru handia behar da. Eta AEBetatik eta Britainia Handiko hornikuntzak asko murriztu dira. Eta aliatuek, jada, hau urrez ordaintzeko eskatzen dute ausarta!
  Jakovlevek hasperen batekin erantzun zuen:
  - Bai, oraingoz Yak-9 borrokalari nagusia izaten jarraitzen du! Eta bere irteera handitu beharko litzateke!
  Ilyushin-ek esan zuen:
  - Hegazkinen ekoizpena egunean ehunera iristen zen, berrogei borrokalari barne. Baina haien kalitatea jaitsi egin da. Kotxe askok estandarrak baino hirurehun edo laurehun kilogramo pisu handiagoa dute, eta horregatik alemanek baino gutxiago dira maniobragarritasunean ere!
  Aireko komandanteak baietz egin zuen:
  - Aire guduetan galeren proportzio katastrofikoa besterik ez dugu - bat eta hamar alemaniarren alde. Eta pilotuak gaizki prestatuta daude. Aliatuek abiazio gasolina hornitzeari utzi diote, eta ez dago nahikoa. Eta sobietar autoak ez dira kalitatean desberdinak. Gainera, alemaniarrek bateko bikaineko galaxia oso bat dute. Emakume pilotuak ere badaude. Esaterako, Albinak eta Alvinak, bi izar berri, dagoeneko jaso dituzte Zaldunen Gurutzeak zilarrezko haritz hostoekin, ezpatekin eta diamanteekin, hirurehun hegazkin baino gehiago bota baitituzte bakoitza.
  Eta hau denbora gutxian!
  Stalinek buruaz egin zuen eta esan zuen:
  - Wolf ez da amaierako pilotu bakarra!
  Komandanteak baietz egin zuen:
  - Bat balego!
  Komandante Gorenak galdetu zuen:
  - Zer esango du Zhukovek?
  SESBeko mariskalak begirada triste batekin erantzun zuen:
  - Arma berriak behar ditugu. T-34-85 tankea ez da nahikoa indartsua. Bere kanoiak oraindik ez du ez Panther-2 edo Tiger-2 bekokian sartzen. Alemaniarrek Panther-3 aurreratuagoa garatu dute, Tiger-2-ren armadura izan beharko lukeena pisu gutxiagorekin eta motor indartsuagoarekin. Horrelako tanke bat ekoizten bada, guztiz hondatuta egongo gara!
  Stalinek esan zuen:
  - Zer moduz IS-2?
  Zhukovek zintzo erantzun zuen:
  - Dorrearen aurrealdeko armadura nahiko ahula da. "Panther" sinple batek ere erraz har dezake kilometro bateko distantziatik, eta are gehiago kanoi azpiko oskola batekin!
  Gorenak adierazi zuen:
  - Zergatik ez zen bere kopetako armadura 160 milimetroko lodiera egin?
  Zhukovek zintzo erantzun zuen:
  - Pistola indartsua dagoeneko astuna delako. Eta transmisioa blokeatu egingo da.
  Hau alde batera utzi eta bekokian 100 milimetrotara mugatzera behartuta egon ginen.
  Stalinek irribarre egin zuen eta itxura txarra eman zuen. Orduan galdetu zuen:
  - Zer gertatzen da IS-2ren alboko armadura laurogeita hamar milimetrotik berrogeita hamarrera murrizten badugu, eta horrela kopeta sendotuko badugu?
  Zhukovek buruaz egin zuen:
  - Hau oso posible da, Stalin kamarada. Baina denbora behar da dorre berri bat garatzeko eta ekoizpenean jartzeko!
  Vasilevsky mariskalak adierazi zuen:
  - Kasu honetan, alemaniarrek IS-2 dorrea alboan zulatu ahal izango dute bazooka eta faustpatron eta pistola arinekin. Beraz, erabaki polemikoa da!
  Gorenak garrasi egin zuen:
  - Bota nora ere, ziri bat dago nonahi!
  Yakovlevek adierazi zuen:
  - Jet-hegazkintza garatu beharko genuke! Alemaniarrek dagoeneko ME-262ak dituzte zeruan borrokan. Benetan ez dira oso eraginkorrak, baina denborak aurrera egiten du eta ziurrenik naziek zerbait hobea aterako dute.
  Beriak baietz egin zuen eta esan zuen:
  - Azken datuen arabera, alemaniarrak ME-1100 hegazkin hegazkin bat garatzen ari dira, udazken honetan airean aireratu daitekeena. Ideia original batzuk ditu. Eta ME-262 X ere garatzen ari da, aurreko modeloak baino indartsuagoa eta hobea izan beharko lukeena eta borrokarako prest egon beharko lukeena.
  Stalinek galdetu zuen:
  - Zeintzuk dira xehetasunak?
  Herri Arazoetarako Komisarioak hasperen batekin erantzun zion:
  - Sekretuak dira eta lanean ari gara! Baina zurrumurruen arabera, ME-262ak orduko 1.100 kilometrotik gorako abiadura izan beharko luke.
  Stalinen segizioak txistu egin zuen harrituta.
  Gorenak baietz egin zuen:
  - Aupa! Orduan izorratuta gaude! Zer esango du Molotovek?
  Kanpo Arazoetarako Herri Komisarioak hasperen batekin erantzun zion:
  - Mendebaldeko aliatuek galga jarri zioten gerrari. Formalki oraindik borrokan ari direla dirudi, baina errealitatean ez dira borroka operaziorik egiten ari. Alemanek itsaspekoak ekoizteari ere utzi zioten eta tankeetan eta hegazkinetan kontzentratu ziren. Horrez gain, FAA misilen ordez, lantegiek azken hegazkin-hegazkinak ekoitziko dituzte. Eta horrek esan nahi du gupidarik gabe bonbardatuko gaituztela. Besterik gabe, ezin izango dugu jet-hegazkinekin jarraitu!
  Stalinek esan zuen:
  - Hau txarra da! Horrek esan nahi du ez dagoela laguntzaren zain egoteko lekurik!
  Vasilevski mariskalak erantzun zuen:
  - Errusiak bi aliatu baino ez ditu: armada eta itsas armada!
  Komandante Gorenak baietz egin zuen:
  - Bai, egia da! Hala ere, ez oso onak Alexandro Hirugarren tsarrak esan zuen halakorik!
  Beriak adierazi zuen:
  - Alexandro Hirugarren tsarra gehiago bizi izan balitz, handia izan zitekeen. Ondo irabazi zezakeen Japoniarekin gerra!
  Zhukovek irribarre egin zuen eta erantzun zuen:
  - Kuropatkin banintz, japoniarrari irabaziko nioke. Eta ezerk ez ninduke geldituko!
  Stalinek esan zuen:
  - Utzi txorakeriarik! Ez dugu AIrik hemen gauzak asmatzeko! Gure aberria salbatu behar dugu. Laster Hitlerrek bere indar guztiekin zapalduko gaitu, eta ez du askorik izango. Eta ideia zehatzak behar ditugu!
  Vasilevsky mariskalak, estratega handia izan zenak, iradoki zuen:
  - Konfiantza gaitezen defentsan sakonean. Ahalik eta arma gehien behar ditugu, tankeen aurkakoak barne. Zer moduz ari gara haien kaleratzearekin?
  Nikolai Voznesenskyk ziur erantzun zuen:
  - Oso ondo! Artilleria militarrek behar adina ekoizten dugu. Baina jada ez du merezi, ez da nahikoa jende izango arma-taldeentzat!
  Vasilevsky mariskalak adierazi zuen:
  - Gehiago behar dugu, batez ere hegazkinen aurkako kanoiak. Azken hau hegazkinen zein lurreko helburuen aurka erabil daiteke!
  Stalinek buru grisa egin zuen:
  - Hegazkinen aurkako 100 mm-ko kanoi gehiago ekoitzi behar ditugu. Panther-2 buru-belarri sartu ahal izango dira, eta baita Tiger-2 ere, puntu hutsean, eta, aldi berean, Alemaniako hegazkin intrusiboak bota ditzakete.
  Voznesenskyk adierazi zuen:
  - 100 mm-ko kanoirako, oraindik beharrezkoa den jaurtigaia egin behar dugu. Eta, beraz, hogeita hamalau txasisean oinarritutako pistola autopropulsatu baterako ideia dago. Egin SU-100, T-34-85 baino errazagoa dena fabrikatzeko, baina armamentuan askoz indartsuagoa.
  Komandante Gorenak keinua egin zuen pozik:
  - Tira, zu Voznesensky eta burua zara! Orain kanta dezagun!
  Eta jendetzak koruan abestu zuen:
  Aberri zoragarriaren zabaltasunean,
  Borrokan eta lanetan ondua...
  Abesti alai bat osatu genuen,
  Lagun eta lider handi bati buruz!
  
  Stalin guduaren aintza da,
  Stalin gazteen hegaldia da...
  Abestiekin borrokatu eta irabaziz,
  Gure jendea Stalinen jarraitzen ari da!
  
  Abestiekin borrokatu eta irabaziz,
  Gure jendea Stalinen jarraitzen ari da!
  Bada, Inperio Gorria indarrak biltzen ari da erasoa uxatzeko. Baina, bestalde, Hitler ofentsiba bat prestatzen ari da. Alemanian arma ekoizpena hazten ari da. "Panther"-2 dorrearen kopetan hobeto babestuta dago, 150 mm-ko kanoi-mantu bat angelu batean eta 100 mm-ko kaskoaren kopeta 45 graduko angeluarekin. Hau nahikoa da T-34-85 Alemaniako ibilgailu batean buru-belarri ez sartzeko. Baina hiru kilometro eta erditik sartu ahal izango du.
  Horrela, "Panther"-2 depositu nagusia bihurtu zen, eta "Panthers" sinpleak dagoeneko eten egiten ari dira. T-4 bezala. Baina oraindik ere ekoizten ari dira, ekoizpen-bolumenak ez erortzeko. "Tiger" bezala, "Tiger"-2 kaleratu arren oraindik ekoizten ari da.
  Ezin da Panther-2 ekoizpen osoa berehala berreraiki. Tanka hau oso ona den arren. Eta abiaduran, eta armaduran, eta batez ere armetan, parekorik ez duen tokian.
  Martxoaren hasieran, errepideak oraindik bustita zeuden bitartean, alemaniarrek erasotzeko lehen saiakera egin zuten. Eta Voroshilovgrad eta Krasnodonsk norabidean jo zuten. Baita Donetsk ere.
  Ukrainako zati hauek Armada Gorriak berreskuratu zituen Stalingradoko krisian, eta alemaniarrek ez zuten itzultzeko astirik izan. Naziek sorpresa taktikoa lortzea lortu zuten.
  Beraz, informazio okerra zabaldu zuten Sobietar gerra Kursk Bulgean inguratu nahi zutela. Baina beste norabide batean jo zuten, espero ez ziren lekuan!
  Nazien tanke indartsuek parte hartu zuten guduetan, eta "Tiger"-2, benetako historiarekin alderatuta, 1000 zaldiko motor indartsuagoa zuen, hau da, azkarrago mugitzen zen eta aurrerapen tanke on gisa balio zezakeen.
  Alemaniarrak azkar aurreratu ziren hasieran. Voroshilovgrad, Krasnodonsk eta Donetsk harrapatu zituzten, baina gero elurra urtu eta tanke astunak lokatzetan zimeldu ziren. Hala ere, Krautsek Ukraina guztiaren kontrola erabat hartzeko gai izan ziren. Eta euren garaipen berria iragarri zuten.
  E serieko lehen tanke alemaniarrek ere parte hartu zuten guduetan, bereziki, E-10 kanoi autopropulsatua. Makina honek oso ezaugarri aurreratuak zituen. Lehenik eta behin, bere altuera 1,2 metro baino ez zen. Eta tripulazioa bi pertsona bakarrik etzanda daude. Motorra eta transmisioa elkarrekin eta zeharka zeuden. Eta autopropultsatutako pistola bera tamaina txikikoa da, baina laurehun zaldiko motorra du. Eta hamar tona aurrealdeko armadura ontziratu ahal izan zuten inklinazio arrazionalaren angelu handi batean, eta 52 mm alboko armadura, gehi arrabolak.
  E-10 ia perfektua den makina bat da. Errepidean ehun kilometroko abiaduran, eta errepidean hirurogeita hamar, zaila da jotzea eta erraz kamuflatzen da.
  Aldi berean, merkea eta ekoizteko erraza da. Pistolaren eragozpen bakarra T-4-k 75 mm-ko 48 EL kanoi luzera duela da. Baina sobietar tankeetan sartzen da buru-belarri, distantzia txikitik bada ere. Eta T-45-85aren kopetan jasaten ditu kolpeak, eta ia ezinezkoa da hura jotzea.
  Eta tripulazioa ere ezohikoa da - SSko bi otso neska. Gerda eta Charlotte.
  Munstroak bezala borrokatzeko prest daude. Eta botere kolosala eta suntsitzailea dute.
  Neskek, martxoan oraindik hotz apur bat egiten bazuen ere, bikiniarekin eta oinutsik baino ez zuten borrokatu.
  Eta borroka magistrala erakutsi zuten.
  Baina, noski, ez dugu horietaz hain xehetasunez hitz egin beharrik. Bestalde, Sobietar Komsomol neskak borrokan ari dira.
  Eta gainera erdi biluzik eta oinutsik daude. Baina beren izaera oldarkorra eta cool erakusten dute. Zehaztasunez tiro egiten dute, bularreko titi gorritxoak erabiliz gatilloa sakatzean. Eta aldi berean abesten dute;
  Aberri maitearen alabak gara,
  Sobietarren herrialdeak bandera gorriaren azpian!
  Stalin kamarada belatz ausarta da,
  Nork egingo du mundu osoa eder!
  
  Nire aberria eta ni zoriontasunean jaio ginen,
  Alea eta ehungintza lihoa hazteko...
  Halakoak dira Errusiako semeak,
  Gizon hori ahalguztiduna izango da!
  
  Trumoi bat trumoia ari da - faxismoak inbaditu gaitu,
  Tanke ikaragarrien armadak kolpatu zituzten...
  Baina hobe zure aurkaria begian jo,
  Ez gara semola lapatzen dugun haurtxoak!
  
  Führer Moskura zaldi gainean sartu zen,
  Zurian eta leundutako altzairutik...
  Adolf Hitler bere burua Satanera saldu zuen,
  Uste nuen balek ezin zutela gelditu!
  
  Stalin kamarada zaldun ausarta da,
  Zerrendetan Hitlerrekin talka egin zuen...
  Eta atera zen Fuhrer ez dela cool,
  Liderraren ukabila bere Adanen sagarran sartuta!
  
  Orain faxista hosto bat bezala dardarka dabil,
  Stalinek nola larriki elbarritu zuen...
  Nahiago zuen zirkuan whist jotzea,
  Beno, orain Adolf beltzarantzeko bum bat besterik ez da!
  
  Stalingrad munduko nazien amesgaiztoa,
  Gure mutilak indartsuagoak direnez...
  Sobietarren lurraldeko soldadua oso pozik dago,
  Aurkari guztiei adarretan zaplastekoa eman genien!
  
  Berlin nesken oinetan eroriko da, jakin
  Neskak oinutsik ibiliko dira...
  Laster paradisu bat eraikiko dugu planetan,
  Eta oso alaia eta lasaia izango da!
  
  Dena ondo egongo da unibertsoan,
  Neskek diamantez egindako kapa bat jasoko dute...
  Batzuetan gogorregia da
  Baina Atlanteak baino zaharragoak gara!
  
  Errusian aitzindari bat dago eta titan hori,
  Aberrian, gudari guztiak pixoihaletakoak dira...
  Adolf galtzailea eta tiranoa zara,
  Nesken oinetatik begi beltza atera duzu!
  
  Komunismoa unibertsoaren gainetik dagoenean,
  Jainkoaren Amak beloa zabaltzen duen bitartean...
  Orduan mendeku guztiak kaiolatu egingo dira,
  Eta Jesus Argiaren Jainkoaren izena!
  Komsomol neskek ederki eta sentimenduz abesten zuten. Oso gogotsu egin zuten hori. Eta ahotsak oso iridescentak ziren.
  Eta neskek granada suntsitzaileak bota zituzten indar hilgarriko oin biluziekin.
  Aitzindariak ere borrokatu ziren. Nork, oraindik elurra zegoen arren, praka motzak, alkandora moztuak eta oinutsik bakarrik zeuden.
  Eta umeen hanka biluziak hotzak gorritu eta ahateak bezalako gorritxoak baziren ere, aktiboki mugitzen ziren eta burugogor borrokatu ziren.
  Benetan benetako mutilak, oldarkorrak eta oso borrokalariak ziren.
  Granadekin tiro egin zuena, arkuak atzera bota eta heriotzaren opari hiltzaileak jaurtiz.
  Eta aldi berean kantatu ere egiten zuten;
  Nire Errusia goratuaren argia -
  Munduari arimaz bizia eman zioten herrialdeak!
  Ezinezkoa da Aberri ederragorik aurkitzea,
  Unibertsorako albistea da - amets santua!
  
  Belar eta ihintz-tanta guztietan,
  Eta udako euri tanta epeletan...
  Elur malutak diamanteekin jolasten dute,
  Haietan Jesusen aurpegia dago - Buruzagi Jauna!
  
  Svarog distiratsuaren sorrera,
  Ederra da arto-lore guztietan.
  Bakea nahi duena Jainkoaren semea bezalakoa da,
  Sinetsi iezadazu, bizitza zoragarria du nonahi!
  
  Baina Ahalguztidunak borondate hau eman digu,
  Bide libre guztiak aukeratzeko,
  Bertako borrokalariak bere aberria maite izan dezan,
  Rod goraipatzeko bere ekintzetan!
  
  Hala ere, aukera txarra egin zuten,
  Eta orain korronte gaizto bat isurtzen ari da Lurrera!
  Errusia tankeen infernutik zapaltzen ari dira jendetzak -
  Patua krudela eta errukigabea da bere gerran!
  
  Baina batu ditzagun borrokalariak sorbaldaz sorbalda -
  Urriko Sobietar Banderaren azpian.
  Ikonotik grazia emango zaie aurpegiei,
  Jaunaren aurrean gure alde daude arrazoi batengatik!
  
  Nahiz eta deabruak Hitlerri jarraitzen ari diren,
  Eta ezaugarri asko jarri zizkion Alemaniari!
  Baina Junker-ak platiluak bezala botatzen ditugu,
  Azken finean, borrokatu behar duzu, odola zainetatik ateraz!
  
  Etsaia Moskura iritsi da - dena sutan dago,
  Prismatikoen bidez Kremlineko izarrak ikusten ditu!
  Baina Mamai-ren horda garaitu genuen aurretik,
  Jaunak indarra emango die bere seme maitagarriei!
  
  Aberria - otoitzean xuxurlatu dut minez,
  Gure hiriak zuzi bat bezala erretzen ari dira!
  Izerdiz eta maitasunez eraikitakoa,
  Benetan suntsitu al zen betiko?
  
  Baina Familiak ez du bere Sorkuntza utziko -
  Indarra emango du eta arerioa eroriko da!
  Jainkoaren liburu jakintsuan esaten zen bezala -
  Rus'ek irabaziko du eta izarrerantz joango da!
  
  Wehrmacht garaitua izan zen, odola dabil,
  Mosku, eta gero Stalingrado loriatsua!
  Eta Amak emango du zukua sagarrondoetatik,
  Beraz, metrailadorea erraz bihur dadin granada batekin!
  
  Berlinen egongo gara - Stalin da liderra,
  Jainkoaren erregeorde bekatua dagoen Lurrean!
  Senideok, ez utzi izaki faxistak barkatu,
  Orduan, zoriona eta arrakasta izango da!
  Horrela abesten dute aitzindariek sentimenduz eta inspirazioz. Eta haien ahotsak umeak dira, garbiak, gozoak.
  Eta oinak biluziak, kolpatuak, urratuak, denak urraduraz eta ubelduraz estalita dauden arren, eta hatzak ere hotzaren urdinak izan, irribarre distiratsuak daude mutilen zein nesken ezpainetan.
  Eta argi dago ez dutela amore emango, kantuan eta borrokan jarraituko dutela baizik.
  Leninek herriaren zorionerako altxatu gintuen,
  Eta Stalin handiak argitu zuen gure bidea...
  Ilitxek askatasun santua ekarri zien guztiei,
  Oinordeko irakasleak etsaiak garaitu ditu!
  
  PUTINEN ZORTE HITLEREKIN
  Erritu magiko baten laguntzaz, Hitlerrek Putin Errusiako presidentearen zortea jaso zuen. Eta horrek izugarri aldatu zuen historiaren ibilbidea. Lehenik eta behin, Britainia Handiko aireko gudua irabazi zen. Egia da, Hitler ez zen ausartu lurreratzea, baina Luftwaffe-k nagusitasuna lortu zuen zeruetan. Francok, baldintza horietan, Gibraltarren aurkako erasoa onartu zuen. Alemanek gotorleku hau hartu zuten bi egunetan. Eta tropak Afrikara eraman zituzten.
  SESBekiko gerra atzeratu egin zen. Baina honek naziei bakarrik egin zien mesede, eta Kontinente Iluna konkistatu zuten.
  Faxisten nagusitasun numerikoak eta antolaketa hobeak urtebeteko epean Afrika, Ekialde Hurbila eta India harrapatzeko aukera eman zien.
  Eta 1942ko azaroan, naziek bat-batean lehorreratu eta Britainia Handia hartu zuten hamaika egunetan.
  Horren ostean, SESBren aurkako gerrarako prestaketak hasi ziren. Alemanek tanke berriak zabaldu zituzten: Panterak, Tigreak, Lehoiak, borrokarako prest. Eta 1943ko ekainaren 22an hasi zen inbasioa.
  Noski, SESBk garai honetarako ondo prestatzea lortu zuen bi urtean. Tanke kopurua hogeita hamazortzi mila eta ehun eta hogei dibisiotara igo zen, hegazkin kopurua berrogeita hamar mila iritsi zen. Pistola eta beste arma mota batzuk ere gora egin du. Baina Wehrmacht-ek asko gehitu zuen. Hirugarren Reich-eko tankeen kopurua sei milatik hogei milara igo zen bi urtean. Eta haien kalitatea nabarmen hobetu da.
  Hirugarren Reich-eko hegazkintzak ere gora egin zuen. ME-309 berria oso indartsu armatuta zegoen eta ekoizpenean sartu zen. Focke-Wulf, Yu-288 eta Yu-188 indartsuagoak ziren. Eta larria zen. Fritzek gas jaurtigailuak ere eskuratu zituen, eta askoz gehiago. MP-44 eraso-fusil indartsuagoa barne.
  Garrantzitsuena, alemaniarrek infanteria ugari zuten. Europatik etorritako tropa kolonialak eta soldaduak erabil zezaketen.
  Baina beste ñabardura batzuk ere bazeuden. Armada Gorria ez zegoen defentsarako prest. Ez zioten bere burua defendatzen irakatsi. Eta Molotov Lerroko gotorlekuak amaitu baziren ere, mugatik gertuegi zeuden eta ez zuten sakonera nahikoa.
  Horrez gain, alemanek Turkia, Iran eta Indiatik eraso dezakete. Gainera, Japoniak tropak zabaldu zituen ofentsiba baterako.
  Bai, gogor sakatu zuten.
  Eta hiru hilabeteren buruan SESB garaitu eta Mosku erori zen. Bi hilabete geroago, Errusia guztiz okupatuta zegoen.
  Horren ostean, Hitlerrek Amerikari erasotzea erabaki zuen. Eta hemen alemaniarrek zortea izan zuten.
  Amerikako tankeak ahulak ziren eta hegazkinak atzean geratu ziren. Baina alemaniarrek jet-hegazkin arrakastatsuak zituzten, eta arma txikien suaren aurrean guztiz erasoezinak ziren plater hegalariak agertu ziren, eta itsaspekoei ez zitzaien hidrogeno peroxidoaren eraginik izan. Eta E serieko tankeak Estatu Batuak zapaldu zituzten, nahiz eta zaila izan, baina gehiago 1946ko urtarrilaren 30ean. AEBetako armadaren aztarnak besterik ez ziren kapitulatu.
  Eta 1951ko apirilaren 20an, Hitlerrek, samuraiak bonba atomikoa sortzen ari ote ziren beldurrez, Japoniari eraso zion... Gerrak helburu batekin iraun zuen. Naziek tanke piramidal aurreratuagoak, laserdun plater hegalari indartsuak eta ultrasoinu-armak eskuratu zituzten. Botazio anitzeko kohete sistema aurreratuagoak eta askoz gehiago.
  Hau da, Japoniak ez zuen sei hilabete baino gehiago iraun. Eta gerra Wehrmacht-en beste garaipen batekin amaitu zen.
  Putinen zorteak Hitlerri lurreko azken inperio esanguratsua konkistatzen lagundu zion.
  Eta 1959ko apirilaren 20an, mundu osoko erreferenduma egin zen, Adolf Hitler buru zuen munduko potentzia baten gobernu forma inperiala ezarri zuena.
  1949an jada, alemaniarrek ilargira hegan egin zuten. Eta 1957ko apirilaren 20an, Marterako hegaldia egin zen.
  Naziek eguzki-sistema menderatzen zuten. Eta mundu osoan zegoen orain burdinazko ordena alemaniarra. Hirurogeita hamar urte zituela, Adolf Hitler munduko enperadore bihurtu zen, Vladimir Putinen zorteari esker. Hau izugarrizko lorpena da.
  Orduan, beste mundu batzuk arakatzea geratzen da, eta gizadia bat eginda dago. Hala ere, noski, mundu osoan mota askotako eraikuntza proiektu asko daude. Txukotkatik Alaskara lurpeko tunela barne. Baina 1959ko maiatzaren 1ean Adolf Hitlerrek hegazkin batean erori zen. Eta esatariaren erregealdi fantastikoa amaitu zen. Antza denez, Putinek, bere zorte izugarriarekin, ez zegoen hirurogeita hamar urte baino gehiago bizitzera bideratua.
  Baina Hitlerrek bazuen oinordeko bat. Intseminazio artifizialaren bidez lortutako ume kopurutik. Beraz Adolfen dinastiak jarraitu zuen. Eta gizateriak hainbat mailatako eraikuntza proiektuekin jarraitu zuen.
  Afrikan ere, errepideak, trenbideak eta automobilak eraiki ziren, baita hiri asko ere. Eta beltzek hemen lan egin zuten eta Kontinente Iluneko ekonomia goratu zuten.
  Gizadia garatu eta gora egin zuen. Komunismoaren eraikuntza egiten ari zen, eta jendearen bizitza gero eta hobea zen.
  Hitlerren ondoren, enperadoreak bere seme Otso Lehenak gobernatu zuen. Gaztea baina jakintsua zen, eta gizadia gailurreraino igo zuen. Ideietako bat emakume kopurua handitzea eta geneekin esperimentatzea zen. Hain zuzen ere, emakumezkoen kopurua handitzea erabaki zen, gizonezkoak baino bost aldiz gehiago izan zedin.
  Aldi berean, 1961ean, inperioko kosmonautak Artizarrara joan ziren hegan, eta urtebete geroago Merkuriora. Pare bat urte geroago Jupiterren sateliteak bisitatu genituen. Beste planeta batzuk ere bisitatu genituen. 1980. urtera arte, eguzki-sistemako urrunen dagoen planeta, Pluton, bisitatu zuten. Eta handia izan zen.
  Eta bi mila urtean hasi zen izarrik gabeko lehen espedizioa. Lur planetan, krimenak ia desagertu dira, eta gaixotasunak eta epidemiak amaitu dira, jendeak gosea eta salgaien eskasia ahaztu ditu. Bizitza hobea eta dibertigarriagoa bihurtu zen.
  Eta benetako paradisu bat eraiki zen. Eta jendea ez zen elkarren artean borrokatzen. Zientzia azkar garatu zen. Eta jendeari zoriontasuna ekarri zion. Teknologiak ere garatu ziren. Honen maisulana, noski, diskoa da. Dagoeneko planeten artean hegan egiteko gai ziren. Eta Krauts ezin izan zuten gelditu.
  Errusian, gerrillaren gerra azkar baretu zen. Jendeak erabaki zuen ez zegoela naziak iraultzeko aukerarik eta bizi egin behar zuten. Eta bizitza gero eta hobea zen. Inperioa komunismorantz zihoan. Bi mila urtearen ondoren, ondasun asko guztiz doakoak izan ziren. Ez zegoen etxerik gabeko jenderik, denek zuten lana. Eta oso etxe ederrak eraiki ziren. Eta denek zuten autoak, eta denek Internet librea eta askoz gehiago.
  Bizitza gora egiten ari zen. Jendea ondo sentitu zen. Eta pixkanaka denak ohitu ziren inperio bakar bat izatera. Eta asimilazioa aurrera joan zen.
  Errusiarrek eta beste eslaviarrek alemaniarren eskubide berdinak jaso zituzten. Eta beste nazio batzuk ongi bizi ziren nazien agintepean.
  Borrokatu ez zutenak, alderdikoiak ez zirenak, duintasunez bizi ziren. Alemanek ez zuten arrazoirik gabe zigor ekintzarik burutu.
  Eta hain zuzen ere, partisanoetatik libratu bezain pronto, errepresioak berehala gelditu ziren.
  Okupazio politika malgua zen. Autogobernua eta bertako langileen erabilera zegoen. Eta 2020an, Lur planetako pertsona guztiek herritartasuna jaso zuten eta legezko berdintasuna ezarri zen azkenean.
  Ordurako, zientziak hainbeste garatu zuen ezen zahartzaroa garaitu eta denak betirako gazte eta eder bihurtu ziren.
  Eta eguzki-sistemako beste planetetan, Hirugarren Reich-eko herriak agertu ziren. Eta horrela handia bihurtu zen munduan.
  Mundu honetako neska-mutilak galaxia osoan zabaltzen hasi ziren. Errealitate birtuala dagoeneko agertu da Hypernet matrizean, eta gauza asko zoragarri, gazte eta eder. Dagoeneko posible zen edozer erreproduzitzea.
  Hirugarren Reich-eko Inperioa aukera handien inperio bihurtu zen eta unibertsoa konkistatu zuen.
  Eta gizonak baino bost aldiz emakume gehiago zeuden. Eta denak ederrak dira, neska gazteak, eta gizonak bizarra moztu beharrik ez duten gazteak dira. Izan ere, bizarra atavismo primitibo eta animalia bat besterik ez da.
  Eta errealitate birtualean horrelako joko interesgarriak amorratu eta erretzen dira.
  Unibertsoaren Sortzaile ahalguztidun horietako batek, Friedrich Sferok, "entretenimendu" politena antolatu berri du.
  Alegia, espazioko bataila bat. Alde batetik, Alemania Harroa ordezkatzen duten bere tropak, bestetik, edozein lagunen armada izarra, Harlequinade unibertsoaren sortzaile ahalguztidun bera - Alemania Ikaragarria. Horrek esan nahi du pertsona ahalguztidunak borrokan ari direnez, dibertigarria eta polita izango dela, ezinezko punturaino.
  Grozny Alemaniako armadaren indarra ezinbestean murrizten ari zen. Hyperplasma besarkadak Alemania Harroaren etsai indartsua estuago konprimitzen saiatu ziren. Milioika eta milioika izar-ontzik aurkitu zuten euren heriotza hemen. Sarritan heroikoa, eta batzuetan barregarria. Hil ziren, irribarrea ezpainetan zutela, garaiz berpizteko asmoz. Oso beldurgarria zirudien arren... Tanta itxurako kolosoak argi berezi batekin distira egiten du, espazioaren eta hutsaren eremuak murtxikatzen dituena. Sugarrak espazio-ontziaren korridoreetan eta aireztapen-zuloetan zehar doaz. Milioika soldadu bizirik, gizakiak zein beste arraza batzuen ordezkariak, milaka milioi robot dituztenak, bero guztiari ihes egiten saiatzen ari dira. Ia borrokalari guztiak neska ederrak dira, estilo abangoardiako orrazkera landuekin margotuta, borroka basati baterako bilduta ez baleude bezala, maskarada inperialaren bola baterako bilduko balira bezala. Nesken orrazkera batek haize-errota itxurako palak zituen pauma-hegoen forman su hartu zuen, eta garrasika egin zuen. Mina ezinezkoa da eta larruazala literalki erauzi egiten du. Errotaren palak askatzen dira eta, ondoren, distortsio zineespazialen bederatzi ordenako zurrunbilo batean biratzen dira.
  Baina orkoek eta iratxoek bereziki mehatxagarri egiten dute, benetan ezin da amesgaiztoagoa izan sugarrak; Hau da lurpeko sakonunerik baxuenetik azti nekrofilo batek deitutako izpiritu bekatari baten aurpegi irribarretsua, edo kabinetan zehar dantzan dabilen argia eta harrapari izugarri eta haserretsu baten moduan arma-kanoiak makurtzen dituena. Eta okerragoa izan daiteke, substantzia suntsitzaile eta erregarri baten marrazkian surrealista dena.
  Eta hori guztia Merkurio baino txikiagoa ez den izar-ontzi baten eskalan dago... Hala ere, unibertsoaren sortzailearen estandarren arabera, ez hainbeste. Halako errealitate guztiz materialaren sortzaileak berak erabaki zuen eztanda bat egitea.
  Sfero Friedrich Katastrofovek zirrara eta aldi berean poztasuna sentitu zuen: zero bat bere alde. Sortzaile-amaiera gazteak buelta bat eman zuen, magoplasmaren izpitik aldenduz eta, izpi grabi-nuklearren krakaren soinuan hutsa astinduz, beste magolet bat sartu zuen bizkarrean. Ez da erraza sartzea, borroka-ibilgailuak lauhazkan sartutako zaldien apak bezala doaz, eta baita lurpeko botere guztia bildu duen shaitanak bultzatuta ere. Eta iraganeko jende atzerakoiek ez dute ezagutzen fisikaren eta kosmologiaren legerik. Inertziaren kontzeptua sortzailearen eskaria baino ez da.
  Orain (Giza pertzepziorako ulergaitza den halako materia mota bateko Hyper-princeps-mago-plasmaz osatua, orduan edozein forma eta existentziaren aldaketa har dezakezu, fotoi baten muinetik tamainak aldatuz, unibertso osoa libreki jartzen duzunean. bilioi parsec diametroa zure esku-ahurrean!) Sferok biologikoki eraldatutako mutil baten gorputza gorpuztea aukeratu zuen, Errusia Harroaren inperio indartsu eta teknologikoki aurreratuan hezi zena, sabelean enbrioi gisa heltzen ari zenean ere. inkubagailu-ordenagailu batena.
  Sortze unetik, entrenamendua lotan hasi zen, minaren bulkadak eten, gerra berezi eta kosmiko batean. Eta oraindik ere akatsak egon ziren, magoleten ibilbideak, inertziarik gabekoak, guztiz ezustekoak baitziren. Baina Sferok ez du honen inguruan konplexurik. Nahita mugatu zituen bere gaitasunak interesgarriagoak izateko. Azken finean, Proud Germany, milaka milioi galaxiatan eta kuatrilioi batean bizi diren mundutan banatuta, sorkuntza bat da, noski, matrize birtual batena. Eta espazio gerraren jokoak arauak bete behar ditu. Beraz, kaosik ez dadin. Mutila da sortzailea. beste hiru jaurti zituzten, bi aldiz galduta. Ederki diseinatutako arma-sistemen magomulsek hutsean mozten zuten eta zuritu ere behartu zuten, ezti-gazta-tarta xerrak bezala, unibertsoko beste maila batean. Hemen Sfero berriro murgildu zen espazioko zuloan, eraso moduan sartuz. Aldi berean, Mutil-Sortzaileak momentua aukeratu zuen, hainbat aldaketaren inguruko Magolet-en inguruko espazioaren ikuspegi osoa eskaintzen duten zaintza-sistemen zibernetikoek grabatu ezin izan dezaten.
  - Kinesisphoton magomatrix xurgatzen du! - Esan zuen Sortzaile mutilak filosofikoki, beste borrokalari bat botaz eta princeps-plasmaren garro deigarriak sahiestuz.
  Julio Zesarren armadak, zeinari Sphero Frederick-ek agindu orokorra eman zion, atzera egiten jarraitu zuen, haien zenbakizko nagusitasuna aprobetxatuz, alboetatik inguratzeko saiakerak huts egiten zituen bitartean. Harlequinaderen babestuak Anibalek gero eta tropa gehiago sakabanatu zituen, bere agindupean zegoen armada erraldoia hainbat parsec baino gehiago luzatu nahian (parsec bat argi izpi batek bi urte eta erditan egiten duen distantzia da). Tropa formazioen dentsitatea gutxitu egin zen, eta trebetasun indibidualaren papera handitu egin zen. Hemen bi aldeek merezi zuten, aerobazia eta maniobra artea erakutsiz. Baina galerak izugarriak ziren milioi bat izar-ontzi baino gehiago erre ziren jada suntsipenaren zuzi zikoiztsuetan.
  Sferok bat-batean borrokaren eremua aldatu zuen eta neska ederrenaren ondoan aurkitu zuen. Mutil sortzaileak eta Valentinak elkarri eskuak estutu zizkioten, beste mutilek eta askoz ere neska gehiagok keinu egin zioten elkarri. Bateriak zuzendu eta urakanen hiperplasma tornadoa ireki zuten itsasontzietan, eserleku bakarreko magoletetan, borrokalarietan, bergantinetan, suntsitzaileetan, suntsitzaileetan eta beste ontzi txiki batzuetan. Spherok begiak argitu zituen garaile.
  Gerrarako entrenatzen ziren borrokalarien entrenamendu-maila orokorra, enbrioi gisa flotatzen ari baziren ere elikagai-euskarri moduko batean, oso altua zen. Baina ez ziren beti pitzadura eta hutseko kolapso askotatik etorri. Horren harira, etsaiak bere errukigabeko sua bota zuen, nahiz eta matrize pertsonala zuen. Hiperplasma korronte batek, ahuldutako matrizearen babesa eta erdi-espazio eremua zeharkatuz, armadura zulatu zuen. Hona hemen, espazio magikoa, ezin eutsiz, pitzatu egin zen, kolore anitzeko ultra-su-korronte bat jaurti zuen bikotearen gainera erori zen. Sphero berehala erre zen (haragia suntsitzen denean super izugarrizko sentsazioa da!), neskaren bikotekidearen besoa sorbaldaraino desagertu zen, hanka belauneraino, enborra saihetsetaraino. Edertasunak garrasi egin zuen eta atzera egin zuen. agindu zuen Valentinak.
  - Gaitu ziber birsorkuntza.
  Neskaren gorputza (besteena bezala) aspalditik ez zegoen proteina. Inklusio hiperplasmikoak dituen haragi berezia da, jendea bera super energiaz elikatzen den bitartean. Beraz, haragia, zauritu ondoren, poliki-poliki hazten hasi zen. Poliki samar, prozesua bera begi hutsez ikusten da, ehunen hazkunde-tasa segundoko 0,9 zentimetrokoa da. Baina gudu gogorrak oso labur iraun zuen armadurak beste hainbat tokitan erre ziren. Bi pistola lurrundu ziren, sei soldadu hil ziren, gazte bat erdi erre zen eta neska batek aldi baterako larruazala eta hatzak galdu zituen. Sfero, barrez, itzuli zen, esanez, zenbat lortu duzu unibertsoaren sortzailearen eramailea garaituz? Mirari handiz, obusen eztanda saihestea lortu genuen. Baina kaltea izugarria da, airea sifoia ateratzen da, hutsean piztuz. Hala ere, mutilek duintasunez erantzuten dute. Sferok berak filigranazko tiro bat bota zuen eskuz, eta hiru eserlekuko eraso-hegazkin bat bota zuen. Valentinak, mihia luzatuta, tipoa ezpainetan miazkatu zuen.
  - Megaquasar!
  - Izan dezagun plasma-erupzio hiperanikilazio (supersuntsitzailea)! - Zaunka egin zuen Unibertsoaren Sortzaile gazteak.
  Beste kanoi batzuek bi magolet bota zituzten, eta hiru dorre jaurtitzaile suntsitzailearen gainean. Baina une hartan misil-gurutzontziek beren armak haiengana zuzendu zituen. Mutil-sortzaileak, ez plazer eta zirrararik gabe, heriotzaren arnasa sentitu zuen aurpegian. Segadun atso batek tamaina erraldoi gaizto batekin mehatxatu zuen, eta Sfero kapitainak agindua eman zuen.
  - Erretiro malgua! Mugitu suge bat bezala, trikuaren bidez!
  Bateria atzera egin zuen, baina pixka bat berandu zen. Bazirudien hutsak minez minduta zegoela, eta zurrunbilo hiperplasmiko batek zeharkatu zuen. Gravioplasmaren kolpe izugarri batek bateria harrapatu zuen. Bost pistola eta hamabi tripulatzaile aldi berean guztiz lurrunduta geratu ziren. Sfero eta beste neskak atzera bota zituen grabitazio-uhin batek. Boy-Creator-ek hegan egin zuen, burua atletikoki eraikitako, baina, aldi berean, oso dotorea den Valentinaren abdominalak joz. Eta hau gogorra da sartu behar izan zenuen haragia proteina ez denean:
  - Aupa, pultsar-kolapsoaren zuloa zara! - marmar egin zuen Sferok. Eta irribarre egin zuen hiperelektrizitate isuri batek zeharkatu zuenean.
  Pitzadura handiak zihoazen armaduran zehar. Sakanak bezala mozten dute metalaren gainazal morea, titanioa baino milioi bat aldiz indartsuagoa. Zer botere kolosala ezkutatzen den hiperplasman edo bere barietate are aurreratuagoan, princeps plasman, izarrak mugitzeko eta quasarrak itzaltzeko gai dena. Baina hau materiaren seigarren, zazpigarren eta abar baino ez da. Hiperplasma ozeano oso bat lor daiteke edozein molekulatatik. Teorian (hau oraindik ez dago jendearentzat eskuragarri), oinarrizko partikula batek unibertso osoa erreproduzituko du. Edo suntsitu! Hauek dira hiperplasmaren gaitasun ia jainkotiarrak.
  Bateria kolapso malguaren zehar irristatzen da kinesisspacean dardara, soldadua inertziaren indar ahulduaren ondorioz sakatzen da. Ondoren, malgukia askatzen da eta bateriak berriro irekitzen du sua espazioko beste puntu batean bakarrik.
  Friedrich Sfero agintzen du:
  - Sakatu habe estu batekin, aldatu pistolak ramrod modu kontzentratuan.
  Ordenagailuak itzalita daudenez, hori eskuz egin behar da. Hiperplasmaren hornidura erregulatu danborra erabiliz. Baina horrelako zerbait egitea ez da erraza ere salbatzen gaituena, prestakuntza programak ezinbesteko kasu hori ere aurreikusten duela; Mutilek eta neskek arazo honi aurre egiten diote auto moduan. Sfero Friedrich-ek misil-ontzi baten aurka jotzen du, berun apur batekin tiro eginez. Suntsitutako hutsaren kirrinkarik meheena entzuten da, txalupa puskatu egiten da. Leherketaren indarra ikusita, munizioen eztanda gertatzen da. Argi puntuak autoa suntsitzen du. Magolet ere suntsitu zuten neskak tiro zehatza erreproduzitu zuen.
  Hegoak bereiz hegan egiten du eta, aldi berean, buztan sukariak hutsean biratzen du.
  Etsaia brigantineak kalte gehigarriak jasotzen ditu, baina salba izugarriekin erantzuten du. Erreka bat sartzen da zirrikitutik, neska botaz, urre koloreko bularrak agerian utziz, lumineszentzia ematen duten zinabri koloreko titiekin.
  Spherok irrintzi egiten du pozez:
  - Ikusten duzu zein polita den! Chernodyrno!
  Valentinak tipo ahalguztidunari zaplaztekoa eman zion Magoplastik larruaz estalitako belaunean:
  - Princeps-quasar! Pulsar elipsea! Gorago zure zaldunaren maza!
  Tanta-itxurako bergantina boleaz zurdatu zen. Hiperplasmaren ihintz tantak zipriztinduta zeuden borroka-espazio osoan.
  Friedrich Sferok txistu egin zuen:
  - Emaidazu fotoi bat, amildegiaren kolapsora!
  Albotik fragata bat atera zen, eta aldi berean aldameneko bateria lehertu zen. Badirudi mutilek zorterik gabe zeudela kohete astun batekin edo metal iraunkorrena pulverizatu zuen Vibro-eremu batekin.
  Mutilak plataforma bihurritzen saiatu zen halako eraso batean bizirik irauteko. Baina aurkariak goi-mailako profesionalak ere badira, ia eskola berean graduatu zirenak. Harlequinade-ren sortzailea ere ez da iruzurgilea Zibilizazioen Sorkuntzan!
  Tempropreon kanoia suntsitu zuten. Zati distiratsu pila batean zatitu zen. Neska eta arma zerbitzatzen zuen Sortzaile-mutila atzera bota zituzten saguzar batek jota bezala. Armaduraren aurka talka egin zuten azelerazio kolosalarekin, apur bat koskatu zuten, eta beraiek oso berdinduta geratu ziren, kolpetik dardarka beren gorputz oso elastiko eta iraunkorrarekin. Orduan, estaldura astuna kentzen hasi ziren, beren irudi ederrei forma normala emanez, antzinako jainkoen estatuak bezala erliebea.
  Sferok hotza sentitu zuen beheko sabelean. Etsaiaren plasma erupzioaren dentsitatea areagotu egin zen, bazirudien indar berriak sartu zirela guduan. Esaterako, ultra-guduontzia bera asteroide duin baten tamaina da, eta sastakai masibo baten formak, igorleez josia, zorrotada hiperplasmatikoen eredu aberatsa igortzen zuen. Substantzia kurbatu bat, habia-panpina baten eta akordeoi baten hibrido baten forman bihurritua, Alemania Harroaren gurutzontzira erori zen. Beste suntsipen-korronte batzuek malko-formako lau artilleria plataforma birrindu zituzten.
  Sferok eskuineko hanka belauneraino lurrundu zuen, eta naturalki hazi arte itxaron gabe, berehala hazi zion gorputz-adarra.
  Julio Zesar, bere talentu guztia gorabehera, gudua galtzen ari zen, zenbakizko nagusitasuna, gutxi gorabehera, teknologia berdinarekin, etsaiaren alde zegoen. Egoera zailean atzera egitea zen bakarra, inguratzea saihestuz. Spherok, kontzientziarik gabe, princeps konexioaren bidez entzuten zituen robotei emandako aginduak. Mugagabeko baikortasuna ematen zuten, garaipen azkar baten egarria. Julio Zesarren fragatak hainbat kalte jaso zituen eta bere abiadura gutxitu egin zen. Sfero haserre sentitu zen, sortu zuen boterea galtzen ari zela zirudien, ahalik eta etsai gehien suntsitu behar zituen. Hau da, aukera du irabaztea edo hiltzea. Nabaria den arren hainbat Magolet suntsitzea; ez du ia ezer aldatuko, baina hau da edozein oztopo zapaltzen duen korronte batean sortzen den gizabanakoen heroismo paregabe hori. Mutilak, eramailearen memoria erabiliz, eta, hain zuzen ere, bere sorkuntza propioa (Nola lortzen duen zigilatzea pertsonalitateak eta egiturazko gauza konplexuak aparteko galdera da!) azkar gogoratu zuen entrenamendu saio askotan zehar zulatutakoa. Nabaritu saihestu eta roboten maila orokorrean geratu behar duzu. Askoz zailagoa da modu honetan sartzea, baina esposizio probabilitatea askoz txikiagoa da. Baina, bestalde, eskubiderik ba al du esertzeko momentu kritiko honetan? Azken finean, soldadu batek behar du: bizitza zaintzeaz arduratu, bigarren puntua: ahalik eta etsai gehien suntsitzea. Kontraesanean, horixe da tradizioa, bigarren irtenbidearen aldeko hautua egitea. Hauek dira antzinako amerikarrak: gehiago pentsatzen dute beren azala salbatzean. Horregatik galdu zuten yankiek, eta gainera, haien propaganda ahula da. Osotasuna eta inklusibotasuna falta zituen. Lurraren antzinako historia gogoratzen badugu: gizadia planeta batera kateatuta zegoen garai haietan. Mundu izugarri banatua, beharrezkoa zen nazio eta herri guztiak ukabil bakarrean biltzea. Hainbat inperiok aldarrikatu zuten. Lehenik eta behin, AEB, Txina, Gizarte Islamikoa. Mundua multipolar bihurtzen ari zen eta literalki urratzen ari zen, estatu independenteen kopurua hazten ari zen, nazio txikien separatismoa obsesio bihurtzen ari zen. Etxe arrunta Lurra sutan zegoen, gizateria literalki amildegira erortzen ari zen! Lehenago, gizateria batu nahi zuten agintari boteretsuak zeuden. Hau da, lehenik eta behin, Alexandro Handia, garai eta herri guztietako komandanterik nabarmenenetakoa. Garaiezina zen, baina probidentziak bizitza laburregia eman nahi zion. Eta, beraz, aukera handiak zituen, nazioarteko inperio bat eraikitzen ari zen, heleniar kultura handia Asiara ekarriz. Kartagok eta Erromak ere omenaldi handia bidali zioten antzinako garaiko eslaviarrik nabarmenena den mazedonierari! Alexandroren aurretik, Persia Handiak hainbat erregeren (bereziki Ziro) menpeko konkista serioak lortu zituen, Indiatik Egiptora, baina doktrina: mundu osorako agintari bat dago, bera izan zen aurreratu zuena! Erroman, Julio Zesarrek munduko agintariaren papera aldarrikatu zuen, baina bere bizitza ez zen nahikoa luzea izan. Zesarren ondoren, enperadoreen artean ez zegoen aski buruzagi indartsurik. Agustin jainkotiarra gaixoa eta fisikoki ahul zegoen, Neron karismatikoa, oro har, ikaragarria zen. Aginte ospetsuenak, Diolektano eta Konstantino, gehiago borrokatu ziren status quo-a mantentzeko, konkista serioetan pentsatu gabe. Beste jeneral batzuk zeuden, Erroma erori ondoren. Horien artean, pertsonaia nabarmenenak hauek dira: Gengis Khan, Tamerlane, Napoleon, Adolf Hitler, Stalin. Genghis Khanek arrakasta handia izan zuen. Txina, Afganistan, Khorezm ia guztia konkistatu zuen eta destakamendu aurreratuak Antzinako Rusera iritsi ziren. Irabazteko aukera bikainak zituen inork ez ziezaiokeen aurre egin komandante maltzur eta trebe honen tropa gero eta handiagoari. Baina bere bizitza luze samarra Erdi Aroko estandarren arabera ere ez zen nahikoa mundu konkistarako. Gengis Khanek dinastia bat sortu zuen, baina ez zegoen bera bezain handirik, nomada guztiak batzeko gai zenik. Tamerlane bezalaxe. Garaipenez garaipen, inperio erraldoi bat, eta zatiketa, Timuraten suntsipena, seme eta biloben arteko liskarrak. Eta ez zegoen oinordeko merezi duenik. Napoleonek eta Hitlerrek, Europa konkistatuta, bizkarra hautsi zuten Errusiaren aurka. Zoritxarrez, Errusiak berak ez zuen lortu munduaren menderatzea. Benetan erregela handia Stalin izan zen, oinetako bastekin ibiltzen zen herrialde analfabeto bat botere industrial indartsu bihurtu zuena.
  Eta gero, XXI. mendean, boterea lehenik Alemaniaren gainean, eta gero munduaren gainean, botere hiper-intelektual ikaragarria zuen bikote misteriotsu batek lortu zuen.
  Azken princeps-arma magikoak sortu zituzten, eta gizateria pixkanaka-pixkanaka ahalguztitasun birtualeko egoerara heldu zen.
  Baina gerra gerra da, batez ere espazioko gerra, non kalkulu okerrak eta biktimak saihestezinak diren. Arriskatzea erabaki zuen Friedrich Sfero gudariak zortea izan zuen orain arte lau borroka-ibilgailu suntsitzea bere buruari arreta erakarri gabe.
  - Jende txikientzat urki porridge egongo da! Edo, hobeto esanda, princeps-plasma!
  Bai, halako joko interesgarriak Hirugarren Reich-eko Inperioko herritarrek jokatzen dituzte, unibertsoa konkistatzen.
  Eta nola amaituko den hau guztia eta zein ahalguztitasun gailurreraino irits daitekeen gizateria, baita botererik gabeko irudimena ere.
  
  
  COG ETA PUNTUA ETA HIRUGARREN REICH
  Bigarren Mundu Gerran biktimek esku hartu zuten. Kasu honetan, diseinatzaile laburrak Vintik eta Shpuntik dira. Mugitzean, Berlinen amaitu zuten. Bada, politikaz eta Lur planetaz ezer ez zekitenez, alemaniarren zerbitzura pasa ziren. Eta lehen mailako teknikariak dira. Eta Panther-aren garapenean parte hartu zuten. Diseinatzaile burutsuek dorrea estu eta txiki egin zuten, hobeto babestuta, baina arinagoa. Motorra eta transmisioa unitate batean jartzen ziren, eta kaxa motorra bertan kokatzen zen. Xasisa historia errealean baino sinpleagoa eta arinagoa ere egin zen. Eta "Panterraren" altuera 1,8 metro baino ez zen. Ondorioz, 80 mm-ko kaskoko kopeta armadura inklinazio arrazionalaren angelu handietan instalatu zen eta ia iragazgaitza bihurtu zen. Dorrearen kopeta 120 milimetroko maldak zituen, eta alboak hirurogei milimetro inklinatuta zeuden. Puntu ahula kaskoaren alboak ziren - 40 milimetro baino ez. Baina gorputza oso trinkoa zen eta goialdea inklinazio angelu handian zegoen, eta behealdean 30 mm-ko ezkutuak jartzen ziren arrabolak estaltzeko. Eta edertasun horrek guztiak 26 tona baino ez zituen pisatzen, 650 zaldiko motor batekin. Eta pistolak 75 mm 70 EL kanoi-luzera zuen, minutuko 15 tiro jaurtitzen zituena.
  Gainera, ikusgarritasun eta optika ona dago.
  Tanke honek orduko 70 kilometroko abiaduran ibiltzen zen, albotik zeharkaezina zen kanoi arinak, batez ere berrogeita bost, eta tankeen aurkako fusilak, hogeita hamalau hartu zituen bi kilometrotik aurrera, eta ia ez zen matxuratu. Eta SESBeko ia tankeen aurkako arma guztiak ez ziren bere kopetan sartu.
  Eta "Panther" berriak zipriztindua egin zuen Kurskeko guduan. Aldi berean, errazagoa zen ekoiztea, eta historia errealean Panther-ak baino metalaren ia erdia behar zuen.
  Tanke hau erabiltzearen ondorioz, naziek tropa sobietarren defentsak hautsi eta galdara itxi zuten, Kursk saihestuz. Eta horrela hartu zuten ekimena. Eta arrakastaren arabera, Voronezh hartu zuten.
  Horren ostean, Hitlerrek tropei hegoaldera biratzeko agindu zien. Eta tropen armada Stalingradorantz joan zen.
  Alemaniako tankeak bere onenean daude. Eta neska talde bat Pantera baten gainean borrokatzen da, arma eta ibilgailu sobietarren bidez ukabilkadaka.
  Alemanak Stalingradora sartu ziren... Baina ez da hori guztia. Afrikan, Rommel-en gorputzak garaipen batzuk lortu zituen tanke berriak erabiliz. Aliatuen egoera larriagotu egin zen Vintik eta Shpuntik hegazkin hegazkin bat asmatu zutelako. Gainera, oso arina, fabrikatzeko erraza, maniobragarria eta kontrolatzeko erraza da.
  Eta VSh-162 hegazkin berria aireko makina onena bihurtu zen, eta aliatuen hegazkintza asko kaltetu zuen.
  Beraz, naziak Afrikan Egiptorantz aurrera egiten hasi ziren. Hitlerrek Stalingrado erasotzeari uko egin zion eta bere tropak gelditu zituen. Baina Fritzek erasoaldi nagusia Kaspiar Itsasorako aurrerapauso batekin saihesbide batean hasi zuen. Eta egoerak okerrera egin zuen.
  Eta operazio berriak jarraitu ziren iparraldean. Naziek Suedia eraso zuten. Eta egun gutxiren buruan kapitulatzera behartu zuten. Eta polita izan zen.
  Gerdak eta Charlottek Pantera Suedia osoan zehar gidatu zuten eta harrapatutako soldaduak oin biluziak musu ematera behartu zituzten, euren klase kolosala erakutsiz. Neska hauek oso politak dira hemen.
  Gudako gizon asko errenditu zitzaizkien. Eta zola biluziei musu eman zien.
  Baina orain Suedian zeuden, jada elurra eta hotza egiten zuen.
  Eta alemanek, Rommel buru zutela, britainiarrak garaitu zituzten Egipton. Eta orain Ekialde Hurbilera igaro dira eta arrakastaz arrakasta izaten ari dira.
  Gudari ederren martxa ez zen hor gelditu... Gerdak esan zuen sutsu, oin biluzik metala igurtziz:
  - Tira, Tiger, noski, maisulanak eta potentzia aldetik makina kolosala ekoizten dituen tanke bat da. Eta sinplea aldi berean!
  Charlottek alfer esan zuen:
  - Nik pertsonalki nahiago dut "Lev". Ezer ezin baita halako auto bat hautsi! Eta forma perfektuagoa du!
  Magdak gogoratu zuen azaroaren 7ko kalejira nola erakutsi zieten eta txio-txilo egin zuen:
  - "Sagua" gustatu zait, oso handia da! Eta aldi berean bi pistolarekin!
  Christinak barre egin zuen eta garraioan buelta eman zuen:
  - Bi pistola auto batean - polita!
  Gerdak hankak airean hartu eta esan zuen:
  - Ona da hola hegan egitea? Laster iritsiko al gara Australiara?
  Charlottek burua astindu zuen.
  - Ez! Ez laster! Suediatik bertara hegan egiteko - ia mundu osoan zehar!
  Hegazkina lurreratu zen benetan hornitzeko. Neskak kanpora korrika egin zuten. Medina bero batean aurkitu zuten euren burua, non hegazkinak larrialdi lurreratzea egin zuen. Azaroa amaitu arren, hemengo tenperatura hogeita hamar gradu ingurukoa zen. Eta Suedian, irteten ari zirenean, zikloi hotz batek jo zuen eta tenperatura hogeita hamarrera jaitsi zen.
  Neskek ahal bezain azkar korrika egin zuten garraio-ontzira bero egoteko, eta izozteak nesken takoi hutsak ziztatu zituen. Ez da erraza printzipioz oinetakoak ez janztea, batez ere oinez ibiltzean.
  Baina orain neskak Medinako hondar beroan zehar korrika egin zuten. Arabiarrek beldurrez begiratu zieten erdi biluzik neskei, baina beldur ziren neurriak hartzeko. Hala ere, alemaniarrek oso ospe ikaragarria dute. Benetan supergizonen nazio gisa hautematen dituzte, eta, beraz, txantxa txikiak barkatzen dituzte. Edertasunak bikini batean ibiltzen direnean bezala.
  Eguraldi hotzaren ondoren, oinak etengabe hozten ari direnean, oso atsegina da hondar beroan korrika egitea. Neskei gustatu zitzaien eta ondo pasa zuten elkarri hondarra botatzen.
  Gerdak, basamortuan hala salto eginez, oraindik ere zoragarria zela uda etengabea zen herrialde batean bizitzea pentsatu zuen. Eta zein ona den...
  Eguzkitsu eta garbi, aire freskoa kolpeak zure aurpegietan. Edo freskoegia ez, basamortuko aire beroa baizik.
  Charlottek esan zuen irribarrez:
  - Orain lur hauek Hirugarren Reicharenak dira. Inoiz ez da gizadia hain batua egon. Edo hobeto esanda, gertukoak, orain bezalako batasunera. Eta hori guztia, neurri handi batean, Fuhrer-aren jenioari esker da.
  Magdak logikoki adierazi zuen:
  - Hein batean, Hitlerrek zorte handia izan zuelako ere bai. Esaterako, britainiarrak ilarrak bezala erori ziren. Eta Afrikako zabaltasuna ez zen oztopo izan. Bai, dena gure alde zegoen hemen. Batzuetan akatsak gertatu arren!
  Kristinak erantzun zuen:
  - Zorte aldetik, ez! Zorte txarra izan genuen, adibidez, 41eko neguarekin. Bestela Mosku hartuko zuten orduan. Eta ekialdeko gerra amaituko zen. Eta, beraz, oraindik ere arantza estalinista atera beharko dugu.
  Gerdak ados jarri zuen hasperen batekin:
  - Behar izango dudala uste dut! Pena bat da! Hainbeste mutil eta neska on hilko dira!
  Magdak nahi gabe negar egin zuen eta esan zuen:
  - Heriotza... Zein bidegabea zaren! Eta batzuetan okerreko momentuan iristen zara!
  Gerdak bizkor egin zuen oposizioa:
  - Batzuetan ez! Eta beti da momentu okerrean! Badakizu nola bizi nahi duzun, eta zein errezelo duzun hiltzeko!
  Christinak logikoki adierazi zuen:
  - Hau nahi dugu, indartsu eta osasuntsu gaudelako. Baina ehun urte dituen eta denak min ematen dion amona batek, ziurrenik, guztiz bestelako jarrera du heriotzaren aurrean!
  Charlottek burua astindu zuen eta ikaratuta esan zuen:
  - Ai Jainkoak ez dezala! Jainkoak ez dezala inoiz zahartu!
  Gerdak keinu egin eta oin hutsez hondarrari ostiko bat eman zion:
  - Ez dezagun honetaz hitz egin! Zahartzaroa zer den pentsatzen hasten bazara, zoratu egingo zara edo zure bizitza hondatuko duzu!
  Magda neska ilehoria kontsolatzen saiatu zen:
  - Jesus datorrenean, hildako guztiak piztuko dira, eta hau betiko gaztetasuna izango da!
  Gerdak irribarre egin zuen eta samur esan zuen:
  - Jainkoak ez dezala!
  Kristinak haserre erantzun zion:
  - Baina ni printzipio ateoa naiz. Ez dut Jainkoarengan sinesten eta ez dizut gomendatzen!
  Gerdak sorbalda sendo eta beltzaranak altxatu zituen:
  - Ez nuke nire burua fededun sendotzat hartuko, baina... Gauza asko daude materialistek eta ateoek azaldu ezin dituztenak. Unibertsoaren jatorria barne!
  Charlottek, hondar beroan murgildurik, erantzun zuen:
  - Baina ideia gehiago gustatzen zait - jainko asko. Haiek, Jainko Demiurgo hauek, kolektiboki unibertsoa eta Lurra sortu zutela. Orduan, haien arteko borroka egon zen, eta horrek kataklismoak eta hondamendi naturalak eragin zituen. Horregatik gertatu ziren era guztietako ezbeharrak. Jainkoen borrokak pertsonen arteko gerrak sortzen ditu!
  Gerdak ziur erantzun zion:
  - Baina alemaniar Jainkoak beti irabazten du!
  Charlottek burua astindu zuen.
  - Lehen Mundu Gerran ez zen hori gertatu. Garaipenetik gertu geunden arren!
  Christinak keinua egin zuen kementsu:
  - Hori da! Beharrezkoa zen Ekialdeko Prusia aldi baterako sakrifikatzea, baina ez Mendebaldeko Frontetik tropak erretiratzea. Gero Paris inguratu eta hartuko zuten. Frantziak kapitulatu egiten du... Azken finean, garaitua da. Eta gainera... Uste dut Britainia Handiak egoskorkeria erakutsi izan balu, Italiarekin, Turkiarekin eta Japoniarekin batera eraso genezakeela. Eta itsaspekoekin eta floten ekintza bateratuarekin zapalduko zuten!
  Magdak adierazi zuen:
  - Errusiaz ahaztu zara!
  Christinak bere burua zuzendu zuen:
  - Ez dut ezer ahaztu! Errusia garaitua izango zen Frantziaren errendizioaren ostean. Gainera, Nikolas II.a tsarra ez da Stalin. Errusiako monarkak bake azkar bat egingo zuen gurekin, porrota jasanda. Eta egingo genuke... Laburbilduz, Errusia tsarren garaian Errusia komunista baino are ahulagoa zen!
  Charlottek barre egin zuen.
  - Hala da! Baina, noski, aukera galdu genuen orduan. Adolf Hitler adimentsuagoa izan zen. Erasorik gabeko ituna egin zuen Stalinekin, eta bere etsaiak zatika garaitu zituen. Hau jakinduria politikoa da!
  Christinak adierazi zuen:
  - Are logikoagoa litzateke Britainia Handia akabatzea, eta orduan bakarrik Sobietar Batasuna erasotzea!
  Charlottek esan zuen irribarrez:
  - Ados nago honekin!
  Gerdak, aitzitik, kontra egin zuen:
  - 1941ean SESBri eraso egin ez bagenion, eta defentsarako gerrarako prestatu gabe zeuden Armada Gorriaren unitateak garaitu ez bagenitu, Britainia Handian oldartu ginenean eraso zitezkeen. Beraz, ez genuen beste aukerarik izan!
  Magdak sorbaldak altxatu zituen:
  - Stalin politikari kontutsua da! Agian ez zuen halako abenturarik arriskatu!
  Gerdak arrazionalki esan zuen:
  - Baizik eta, Stalinen apustu handia da Britainia Handia zapaltzeko aukera ematea. Kasu honetan, goi mailako indarrak eroriko zitzaizkion. Eta lurperatuko genuke. Eta Britainia Handiak erresistentzia egin zuen bitartean, Errusiak oraindik aukera bat zuen gure aurka. Bestela, aitortu behar dugu gure etsaiek ez dutela aukerarik!
  Charlottek ere aurka egiteko zerbait aurkitu zuen:
  - SESB eta AEB bezalako munstroak garaitu arte, oso goiztiarra da etsaiak aukerarik ez duela esatea. Asko egin dugu eta bide luzea egin dugu, baina... Oraindik arazo asko ditugu aurretik. Hau Australia da orain. Alemaniako armadarentzat beste mugarri bat!
  Gerdak ziur erantzun zion:
  - Hori ere hautsiko dugu! Dagoeneko bi ibilaldi egin ditut Suitzan eta Suedian, baina Australian behintzat askoz epelagoa da.
  Charlottek barre egin zuen eta ziur esan zuen:
  - Gure garaipenan sinesten dut! Bestela ezin da izan!
  Neskek basamortuan berotzeari utzi eta garraiora itzuli behar izan zuten. Hornitzea arrakastatsua izan zen. Eta neskei Tigresa batailoiko lagun zaharrak batu zitzaizkien.
  Emakumeen destakamendu honetako neskek mujahidin hutsak ehizatu zituzten. Horiek, ordea, gutxi ziren. Eta orain pozik abiatu dira Australia konkistatzera. Wehrmachtentzat hain desiragarria den beste kontinente bat.
  Alemania jauzirako indarrak biltzen eta lehorreratzeko prestatzen ari zen.
  Margaretek Christina eta Gerda ezagun zaharrak errespetuz ezagutu zituen. Azken finean, denek ezin dituzte diamanteak eskuratu Zaldunen Gurutzerako! Konpainia horren ostean, neskak intseminatzera eta kumeak hartzeko kanpamendu berezi batera bidali behar zituzten. Beraz, Errusiako konpainian, agian ez dute parte hartzeko astirik izango.
  Edertasunak, ordea, alaiak eta militanteak ziruditen. Ez nuen gehiago lo egin nahi eta neskak, aparteko kabina batean giltzaperatuta, berriketan aritu ziren.
  Magdak, larruzko aulki batean eserita, esan zuen:
  - Paganismoak, bere kanpoko logika guztiarekin ere, ezin ditu galdera asko erantzun. Adibidez, nondik etorri ziren demiurgo jainko ugariak?
  Charlottek barre egin zuen eta erantzun zuen:
  - Monoteismoak galderari erantzun ezin dion bezala, nondik etorri zen Unibertsoa sortu zuen Jainko bakarra?
  Magdak sorbaldak altxatu zituen:
  - Hau nola esan behar den kontua da... Fedearen bidez onartzen dugu Jainko Ahalguztiduna beti egon dela axioma gisa. Eta hau frogarik behar ez duen axioma da.
  Christinak esan zuen buruari eraginez:
  - Ezinezkoa da imajinatu betirako dagoen zerbait, eta infinituki indartsua eta infinituki jakintsua dena. Honek logika desafiatzen du. Lurrean ikusten dugunez, sinpleak konplexua sortzen du, eta eboluzioa behatzen dugu. Eta gero konplexuagotik, sinplea etorri zen. Behatutako errealitatearekin kontraesanean dagoena.
  Adibidez, gizateria gero eta konplexuagoa da, ez sinplifikatu! Eta ez gara batere degradatzen, aitzitik, gero eta perfektuagoak gara!
  Charlottek barre egin zuen eta esan zuen:
  - Logikoa! Jainkoen bilakaerak Jainko Demiurgo ahalguztidunaren sorrera dakar!
  Magdak gogor esan zuen:
  - Halako filosofiak arima suntsitu dezake!
  Charlottek begiak estutu zituen eta esan zuen:
  - Baina galdera da, zer adin du unibertsoak?
  Magdak sorbalda sendo eta garatuak jaso zituen:
  - Ezezaguna! Eta zergatik halako galdera?
  Charlottek arrazionalki erantzun zuen:
  - Horrek Satanasen matxinadarekin du zerikusia. Satan lehen aingeruetako bat da, goiztiarrena ez bada. Nola deitzen diote - Egunsentiaren semea! Eta matxinatu bazen, ziurrenik ez da denbora gehiegi igaro bere sorrera eta matxinadatik. Bestela, bilakatzen da hainbeste milioi urtez lasai portatu zela eta bat-batean ergel bihurtu zela.
  Magdak zimurtu egin zuen eta ikaratu egin zuen:
  - Eta zer?
  Clever Charlottek esan zuen:
  - Eta zientzialariek diote gure unibertsoak milaka milioi urte dituela! Hainbeste denbora behar da izarren argia Lur planetara iristeko! Baina Bibliaren arabera, ezin da bilioika izan!
  Magdak pixka bat pentsatu eta erantzun zuen:
  - Jainkoak sortu zuen jada gurera iritsi zaigun izarren argia. Adam eta Eva helduak ziren, ez haurtxoak. Eguzkia, ilargia eta izarrak distira egiten zuten jada. Hau da, Jaunak sortu zuen mundua garapenean. Beraz, zure promesa guztiek ez dute ezer frogatzen.
  Charlottek burugogor esan zuen:
  - Edo agian jainko asko daudela frogatzen dute? Unibertsoa sortu zuten jainko haiek!
  Magdak zalantzarik gabe erantzun zuen:
  - Gure unibertsoa gutxi-asko bateratua eta egituratua dago, bere irregulartasun guztiekin. Eta jainko askoren presentziak unibertsoa zatitan banatzea dakar.
  Charlottek ere nahiko logikoki erantzun zuen:
  - Guduontzia jende asko ari da eraikitzen! Hala ere, gudu-ontzia makina sendoa da. Bai, eta Unibertsoa demiurgo jainko askok eraikitzen dute, baina horrek ez du Unibertsoa gutxiago egiten!
  Magdak aurpegia luzatu eta kuxkuxeatu zuen:
  - Eta horrek logikoa dirudi! Baina hau giza logika hutsa da. Ez dauka zerikusirik Jainkozko boterearekin, ulertezina dena!
  Charlottek barre egin zuen.
  - Argudiorik sinpleena da Jaunaren pentsamenduak ulergaitzak direla! Eta hau bizitzako kasu guztietan aipatu eta aipatu daiteke!
  Magdak xuxurlatu zuen:
  Eta Jaunaren adar honen lerro guztietan,
  Ideala gauzatzeko gogoa ikusten dut ametsetan...
  Baina bitxiki gure herriak ia infernuan jasaten du,
  Eta finantzen despotak krudelki lotu ditu gure hegoak!
  Charlottek irribarre egin zuen.
  - Ondo jan! Zergatik ez duzu makurtzen txondorra?
  Magdak ukabila astindu zuen:
  - Bai zu!
  Neskak argi eta garbi aspertzen hasi ziren... Erlijioari buruzko elkarrizketa ez zen ondo atera. Zertaz gehiago hitz egin dezakegu? SS batailoiko gudarien pentsamenduak mugatuak ziren.
  Gerdak tankeak ukitu zituen elkarrizketan:
  - Gure "Lehoia" alemaniar izpirituaren gorpuztea besterik ez da! Hain handia eta pistola batekin!
  Magdak ohartarazi zuen, eskuekin masajea ematen zion zola azkura:
  - Eta "Sagua" are handiagoa da - indartsuagoa esan nahi du! Eta bere armadura lodiagoa da! Eta bi pistola aldi berean!
  Charlottek poz-pozik oihukatu zuen:
  - Sagutxo xarmagarria! Denak hautsetan birrinduko ditugu!
  Magdak hartu eta kantatu zuen:
  - Zin eta antzinako, etsaiak berriro zin! Eho nazazu, hauts nazazu! Baina aingeruak ez du lo egiten, eta dena aterako da... Eta dena ondo bukatuko da! Eta dena ondo amaituko da!
  Charlottek zintzoki esan zuen:
  - Aingeruen laguntzan oinarritzen direnak zuzenean infernura erortzen dira!
  Magdak erantzun zion:
  - Buruan deabruak dituenak, etorkizunean infernua besterik ez dago!
  Gerdak bat-batean esan zuen:
  - Charlottek eta biok ezagutzen genuen T-34a probatzen ari ginenean! Eta badakizu, hau ez da Lurreko tankerik txarrena!
  Gorriak esan zuen pozoitsu:
  - Ez da onena, baina... Bere ikusgarritasuna ahula da. Praktikan, oso zaila da tanke batetik etsai bat jotzea! Aitortu behar dugu!
  Gerdak logikoki adierazi zuen:
  - Forma oneko armadura eta dorretxoa. "Tiger" -2 eta "Lion" alboko babes hobea izango duten arren.
  Christina, neska bihurri ilegorri honek, honako hau esan zuen:
  - "Lehoia"-k ere dorre ona du, kopeta inklinazioari dagokionez. Baina "Tiger"-2-ren kopeta ia ez dago makurtuta.
  Gerdak erantzun zion:
  - Baina armaduraren lodiera 180 milimetrokoa da. Honek xafla angelu txikiagoa konpentsatzen du. Dorreari dagokionez, "Lehoia" "Tigrea" baino hobeto atera zen, baina hori, noski, ez da muga. Badakit gure diseinatzaileek zerbait perfektuagoa sortuko dutela zalantzarik gabe.
  Eta neska ederrak oin biluziak kolpatu zuen altzairuzko xaflaren gainean, trilo musikal batek jo zuen.
  Gudariak aspertu egin ziren. Loak hartu nahi zuten. Baliteke han zerbait interesgarria harrapatzea...
  Bien bitartean, gerra bat dago Kaukasoan. Panteraz gain, alemanek Tiger-2 ere erabili zuten. Forma antzeko tanke bat ere bai, baina apur bat handiagoa, astunagoa 88 mm-ko kanoi batekin eta armadura lodiagoa duena. Noski, hogeita hamabost tonako pisua, gehiago, baina oraindik ez da kritikoa, 700 zaldiko motor zahar batekin borrokatu daiteke. Hala ere, Vintik eta Shpuntik dagoeneko 1000 zaldiko motor bat egin dute. Eta "Tiger"-2 ere literalki hegan egiten hasi zen. "Lehoia" agertu zen, are armadura lodiagoa, batez ere alboan, eta 105 mm-ko kanoiekin.
  Eta berrogeita bost tona pisatzen zituen, arazo izugarria bihurtu zen sobietar tropentzat.
  Berrogeita hiru - berrogeita lauko neguan, Kaukaso tropa alemaniarrek harrapatu zuten. Gerra Stalinen eszenatokitik ezberdin joan zen.
  Naziek India hartu zuten martxoan eta Australiarantz aurrera egiten hasi ziren. Eta aldi berean Afrika arrastatzen zuten.
  Stalinek bakea eskaini zien edozein baldintzatan. Berrogeita lauko udaberrian, Afrikako konkista amaituta, Hitlerrek Stalinen bake proposamena onartu zuen.
  Baldintzak esklaboak ziren, besteak beste, erreparazioak ordaintzea eta lehengaiak eta beste gauza batzuk Hirugarren Reich-ari ematea.
  Berrogeita lauko udan, Britainia Handian lehorreratzea gertatu zen eta Londres aste batean erori zen. Horren ostean eraso handi bat hasi zen Amerikaren aurka. Vintik eta Shpuntik itsasontziak baino azkarrago nabigatzen zuten itsaspeko berriak egin zituzten eta radar bidez gidatzen zituzten torpedoak. Eta ez zuten beste gauza asko asmatu.
  Disketeetako laser sistema bereziki indartsua bihurtu da. Eta bikaina izan zen.
  Amerikak 1945eko uztailera arte eutsi eta kapitulatu egin zuen. Bake garaia heldu da. Aldi baterako egia da...
  Hitler zorigaizto zegoen Japoniak lurralde gehiegi hartu zuelako. Eta mendekua eta lurra okupatzea besterik ez zuen nahi.
  Eta 1953ko apirilaren 20an Japoniarekiko gerra hasi zen. Stalinen ondorengoak, Beriak, bere laguntza eskaini zion Hitlerri.
  Führer-ek baiezkoa eman zuen, baldintza jakin batzuetan. Alegia, SESB indar osoz borrokatzen ari da, baina Sakhalin hegoaldea eta Kuril mendilerroa baino ez ditu itzultzen.
  Beriak, Hitlerri omenaldi ikaragarria egiten jarraitu zuenak, baldintza hauek onartu zituen.
  Gerra gaizki joan zen japoniarrentzat hasiera-hasieratik. Haien plater hegalariak, laser-armaz eta bero izpiez armatuta zeudenak, bereziki gogaikarria ziren. Eta dena literalki errauts bihurtu eta metalezko txirbiletan urtu zen.
  SESBek borrokara T-54 eta IS-7 tankeak bota zituen, hauek ere japoniarrak baino indartsuagoak, eta jet-hegazkinak.
  Gerrak bost hilabete iraun zuen eta Japoniaren garaipenarekin eta okupazioarekin amaitu zen. Garaipen ikaragarria izan zen...
  Eta IS-7ko Alenkaren tankeen tripulazioa guduetan bereizten zen. Autoak ondo aritu zen eta japoniar mastodonte asko erori ziren.
  Eta neskek oin biluziak erabiliz tiro egin zuten, eta nahiko zehatz.
  Baina hauek hain xehetasunak dira...
  SESBek Sakhalinen hegoaldea eta Kuril mendilerroa berreskuratu zituen. Eta horrela agintea eta lur berriak bermatu zituen...
  Hitlerrek, denbora batez, gainontzeko mundua bere azpian hartu zuen. Baina SESB etengabeko begirunea zen berarentzat. Fuhrer-ak Wehrmacht-en konkista eta heroismo berriak nahi zituen.
  Eta gero, 1958ko apirilaren 20an, gerra handi berri bat hasi zen Moskun eraso batekin.
  Neska alemaniarrak zeruan borrokan ari dira. Albina eta Alvina.
  Sobietar hegazkinak botatzen dituzte. Neskak ia biluzik daude, bikinia bakarrik jantzita eta oinutsik. Hegazkinen pistolak etsaia zuzenduta daude.
  Albinak auto sobietar bat jotzen du eta irrintzi egiten du:
  - Hau shock bat da gure ustez!
  Alvinak sobietar yak bat ere mozten du eta gehitzen du:
  - Gure inperioaren aintzarako!
  Eta garai batean emakume gudariak ere etsaiarekin borrokatu eta borrokatu ziren. Eta jendea torturatzea maite dute.
  Komsomol kide bat torturatu zuten. Neska biluzik biluztu eta azote batekin kolpatu zuten. Gero, Komsomol kidearen oin biluziak erre zituzten haga bero batekin. Eta esan behar dut gustatu zaiela.
  Orduan neskaren behatzak hautsi zizkioten. Eta torturarik chicena Artizarrari zuzi batekin sutan jartzea da. Eta neskak konortea galdu zuen shock minaren ondorioz.
  Albina, ordea, ez zen han ere lasaitu. Neskaren bular biluzira ekarri zuen zuzia. Eta frijitu zuen. Orduan, haragi samurra moztu eta irentsi zuen, esanez:
  - Zein goxoa den!
  Alvinak beste titia frijitu zuen argi batekin eta adierazi zuen:
  - Bai, hau bikaina da!
  Eta neskei alemaniarrei asko gustatu zitzaien.
  Baina guztiak ez dira halako izakiak. Hemen Anastasia Witchakova eta Akulina Orlova zeruan ari dira borrokan, sai alemaniarren aurka.
  Eta beren trebezia eta jakinduria erakusten dute.
  Neskek, noski, oinutsik eta bikinitan borrokatzen dute. Eta heriotza-opariak etsaiari zuzenduta daude.
  Eta beren buruari abesten diote;
  - Aintza komunismoaren herrialdeari,
  Leninek borrokatzera bultzatu gintuen...
  Faxismoaren bizkarrezurra hautsi da,
  Eraiki dezagun mundu berri bat!
  Anastasiak oin biluziak erabiliz tiro egin zion etsaiari, hegazkin alemaniar bat bota eta bota zuen:
  - Komunismo gorriaren alde!
  Akulina Orlovak trebetasunez jo zuen etsaia bere hanka hutsez baliatuz, moztu eta zaunka egin zuen:
  - Errusiako izpirituaren garaipenagatik!
  Eta neskek orroka egin zuten batera:
  - Amaren eta Stalinen alde!
  Borroka gogorra da hau fronte osoan zehar.
  Alemaniarrak indartsuak dira, zalantzarik gabe. Eta aurrera egiten dute, poliki bada ere, kalte handiarekin.
  Neskek ere infantiletan borrokan...
  Komsomol neskak kuleroetan bakarrik.
  Hemen Alenkak metrailadore baten leherketa bat botatzen du, naziak moztu eta borrokalari-ilara oso bat botaz.
  Orduan esaten du:
  - Aintza Errusiari!
  Anyutak ere etsaiari tiro egiten dio. Hori oso zehatz eta argi egiten du. Eta faxistak mozten ditu. Orduan granada bat botatzen du bere behatz hutsez, tanke nazia apurtuz eta kirrinka:
  - Holy Rus'gatik!
  Ala ere etsaiei tiro egiten die. Oso zehaztasunez egiten du. Orpo hutsarekin heriotzaren oparia botatzen du, maisuki eginez. Gorriak Krauts kanporatzen ditu eta irrintzi egiten du:
  -Komunismoaren garairako!
  Mariak ere etsaiari tiro egiten dio. Faxistak mozten ditu, eta hori izugarri oldarkor egiten du eta kirrinka:
  - Rus' gure amarentzat!
  Eta oin biluziekin berriro granada bat botatzen du. Alemaniako tankeak, kalteak jasota, irauli egiten du... Eta borrokarako kita urratuta dago.
  Marusya, faxistak birrintzen. Eta takoi hutsez granada sorta bat bota zuen eta esan zuen:
  - Aberri handiarentzat!
  Hauek dira hemengo neskak, indar kolosala duten borrokalariak besterik ez. Beraz, guztiak segidan suntsitzen dira.
  Hau da borroka bost. Eta zenbat faxista presaka. Eta gudari beltzak parte hartzen ari dira erasoaldian. Oso borrokalariak direla esan behar da.
  Baina errusiar neskak mozten dituzte zeremoniarik gabe.
  Batailoi ederra gudariak ia biluzik daudenean. Eta horrela beltzarana eta txokolatea.
  Eta Yu-888 alemaniar makina indartsuak ikusten dira zeruan. Sobietar posizioetan bonbak jaurti zituzten, etsaia zapalduz. Eta eraginkortasun kolosalarekin jokatzen dute.
  Eve, bonbak botatzen, bere takoi biluzi eta biribila pedalean sakatuz. Sobietar hirietara opariak botatzen, orroa egiten du:
  - Hirugarren Reich garaiezina da!
  Agatha ados zegoen honekin, suntsipenerako dohainak botaz:
  - Dagoeneko etsai guztiak hautsi ditugu!
  Eta naziak Mosku inguruan dabiltza jada norabide ezberdinetatik.
  Orduan Oleg eta neskak berriro ere borrokan sartu ziren, Errusiari edo, hobeto esanda, SESBri lagunduz.
  Hemen beste neska oinutsik batu zitzaien, Margarita. Emakume heldua ere, idazlea hamabi urteko neska bihurtu zen hilezkortasunaren truke eta misio bat betetzen ari da.
  mendeko gudariek berriro talka egin zuten XX.
  Inperio marroi faxistak soldadu asko ditu. Ibai amaigabe baten antzera isurtzen dira.
  Oleg Rybachenkok, ezpatekin naziak moztuz, bai infanteria bai tankeak, orroa egin zuen:
  - Ez dugu inoiz amore emango!
  Eta disko zorrotz bat hegan egin zuen mutilaren oin hutsetik!
  Margaritak, aurkariak zapalduz, hortzak agerian utzi zituen, hausnartu zuen:
  - Munduan bada leku bat egintza heroikoentzat!
  Eta orratz pozoitsuak neskaren oin hutsetatik sakabanatuta, naziak eta haien hegazkinak eta tankeak joz.
  Natashak ere oin biluziak jaurti zituen, hiltzaile, eta ulu egin zuen:
  - Ez dugu inoiz ahaztuko eta inoiz barkatuko.
  Eta bere ezpatak errotatik joan ziren nazien aurka.
  Zoyak, etsaiak bananduz, oihu egin zuen:
  - Eskaera berri baterako!
  Eta orratz gehiago sakabanatuta bere oin hutsetatik. Eta soldadu eta hegazkin nazien begietan eta eztarrietan.
  Bai, argi zegoen gudariak hunkitzen ari zirela eta sutsu bihurtzen ari zirela.
  Agustinek, soldadu zuriak eta tankeak moztuz, irrintzi egin zuen:
  - Gure burdinazko borondatea!
  Eta opari hiltzaile berri bat hegan egiten du oin biluzietatik. Eta Takni eta borrokalari zuriak erortzen dira.
  Svetlanak errotaria txikitzen du, bere ezpatak tximista bezalakoak dira.
  Naziak giltza moztuak bezala erortzen ari dira.
  Neskak orratzak botatzen ditu oin biluziekin eta kirrinka:
  - Ama Errusiarentzat irabaziko du!
  Oleg Rybachenkok nazien aurka egiten du aurrera. Terminator mutilak tropa marroiak mozten ditu.
  Eta, aldi berean, mutilaren hanka biluzien hatzek orratzak pozoiarekin botatzen dituzte, enborrak urratzen dituzte eta hegazkinak botatzen dituzte.
  Mutilak orro egiten du:
  - Aintza Etorkizuneko Rus'!
  Eta mugimenduan denei buruak eta mukiak mozten dizkie.
  Margaritak ere aurkariak zapaltzen ditu.
  Bere oin biluziak distira besterik ez du egiten. Naziak asko hiltzen ari dira. Gerlariak oihukatzen du:
  - Muga berrietara!
  Eta orduan neskak hartu eta moztu egiten du...
  Soldadu faxisten gorpuzkinen masa.
  Baina Natasha erasoan dago. Tankeekin batera naziak mozten ditu, eta abesten du:
  - Rus' handia eta distiratsua da,
  Oso neska arraroa naiz!
  Eta diskoak hegan egiten dio oin hutsetatik. Faxistei eztarria moztu duena. Bai, hau neska bat da.
  Zoya erasoan dago. Soldadu marroiak mozten ditu bi eskuekin. Tutu hodi batetik. Eta orratz hilgarriak botatzen ditu bere behatz hutsez - tankeak eta hegazkinak botatzen ditu.
  Eta aldi berean bere buruari abesten dio:
  - Eh, klubtxo, goazen!
  Eh, nire gogokoena izango da!
  Agustinek, naziak moztu eta soldadu marroiak desagerraraziz, oihu egiten du:
  - Guztiak ilunak eta animalien azalean,
  Kluba batekin eraso zuen istiluen poliziari!
  Eta oin biluziak etsaiari jaurtitzen badio, elefante bat hilko du, eta are gehiago tanke bat.
  Eta gero kirrinka egiten du:
  - Wolfhounds!
  Svetlana erasoan dago. Naziak txikitu, txikitu egiten ditu. Oin hutsik heriotz opariak jaurtitzen dizkie.
  Errota ezpatekin zuzentzen du.
  Borrokalari asko zapaldu eta garrasi:
  - Garaipen handi bat dator!
  Eta berriro neska mugimendu basatian dago.
  Eta bere oin biluziek orratz hilgarriak jaurtitzen dituzte, tankeak eta hegazkinak suntsituz.
  Oleg Rybachenkok salto egin zuen. Mutilak itzulipurdi bat egin zuen. Nazi asko moztu zituen salto batean.
  Behatz hutsez orratzak bota eta gurpilka egin zuen:
  - Aintza nire ausardia ederrari!
  Eta berriro mutila borrokan dago.
  Margarita erasora doa. Etsai guztiak segidan txikitzen ditu. Bere ezpatak errota baten palak baino freskoagoak dira. Eta oin biluziak heriotzaren opariak botatzen dituzte, tankeak eta hegazkinak sutan daude.
  Neska bat eraso basati batean. Gerlari marroiak suntsitzen ditu zeremoniarik gabe.
  Eta noizean behin jauzi egiten du eta bihurritu egiten da!
  Eta suntsitzeko opariak beregandik hegan.
  Eta naziak hiltzen dira. Eta gorpu-multzo osoak pilatzen dira.
  Margaritak irrintzi egiten du:
  - Cowboy amerikarra naiz!
  Eta berriro orratza oin biluzietara bota zuen.
  Eta gero beste dozena orratz!
  Natasha ere oso polita da erasoan.
  Eta oin hutsez botatzen du, eta tu egiten du tutu batetik.
  Eta garrasika egiten du biriken goialdean:
  - Heriotza distiratsua naiz! Egin behar duzun guztia hiltzea da!
  Eta berriro ere edertasuna mugitzen da.
  Zoyak nazien gorpuen hondakinak erasotzen ditu. Eta bere oin hutsetatik suntsipen-bumerangak hegan ateratzen dira.
  Eta gerlari marroiak erortzen eta erortzen jarraitzen dute.
  Zoyak oihukatzen du:
  - Neska oinutsik, garaituko zaitu!
  Eta dozena bat orratz hegan egiten dute neskaren orpo hutsetik. Zuzenean nazien eztarrietara sartzen direnak.
  Orduan hilda erortzen dira.
  Edo hobeto esanda, guztiz hilda.
  Agustin erasoaldian. Tropa marroiak suntsitzen ditu. Bere ezpatak bi eskuetan daramatza. Eta hain gerlari zoragarria da.
  Tornado batek tropa faxistak zeharkatzen ditu.
  Ile gorria duen neska batek orroa egiten du:
  - Etorkizuna ezkutatuta dago! Baina garaile izango da!
  Eta erasoan, ile suzko eder bat.
  Agustinek orro egiten du estasi basatian:
  - Gerrako jainkoek dena hautsiko dute!
  Eta gudaria erasoan dago.
  Eta bere oin biluziak orratz zorrotz eta pozoitsu asko botatzen ditu.
  Svetlana guduan. Eta hain distiratsua eta borrokalaria. Haren hankak biluziak hainbeste gauza hiltzaile botatzen ditu. Ez pertsona bat, ile ilehoria duen heriotza baizik.
  Baina hausten bada, ezin izango duzu gelditu.
  Svetlanak abesten du:
  - Bizitza ez da eztia izango,
  Beraz, salto egin dantza biribil batean!
  Zure ametsa egi bihur dadila -
  Edertasunak gizon bat esklabo bihurtzen du!
  Eta oinutsik dagoen neskaren mugimendua gero eta amorratuago dago.
  Olegen erasoa bizkortzen ari da. Mutilak naziak jipoitzen ditu.
  Haren oin hutsik orratz zorrotzak botatzen dituzte - tankeak eta hegazkinak hautsiz.
  Gudari gazteak irrintzi egiten du:
  - Inperio eroak denak hautsiko ditu!
  Eta berriro mutila mugitzen da.
  Margarita neska basatia da bere jardueran. Eta etsaiak irabiatzen ditu.
  Beraz, lehergailudun ilar bat jaurti zuen hanka hutsarekin. Lehertu eta berehala ehun nazi eta hamar tanke botako ditu.
  Neskak oihu egiten du:
  - Garaipena oraindik helduko zaigu!
  Eta errota ezpatekin egingo du - tankeen upelek norabide ezberdinetan hegan egiten dute.
  Natashak bere mugimenduak bizkortu zituen. Neskak gerlari marroiak mozten ditu. Eta aldi berean oihu egiten du:
  - Garaipena Errusiako Inperioaren zain dago.
  Eta desagerrarazi ditzagun naziak erritmo bizkor batean.
  Natasha terminator neska bat da.
  Ez du uste gelditzea eta moteltzea, eta tankeak eta hegazkinak botatzen dituzte.
  Zoya erasoan dago. Bere ezpatak haragia eta metal entsalada mozten omen ditu. Neskak garrasi egiten du biriken goialdean:
  - Gure salbazioa indarrean dago!
  Eta behatz biluziak ere botatzen dituzte halako orratzak.
  Eta jende asko eztarria zulatuta, gorpu-multzoak, baita tanke hautsi eta hegazkin eroriak inguruan.
  Augustine neska eroa da. Eta denak suntsitzen ditu hiperplasmaz egindako robot bat balitz bezala.
  Dagoeneko ehun nazi baino gehiago suntsitu ditu. Baina dena erritmoa hartzen ari da. Eta gudariak ere orro egiten du.
  - Hain garaiezina naiz! Munduko gauzarik politena!
  Eta berriro edertasuna erasoan dago.
  Eta oin biluzietatik ilar bat ateratzen da. Eta hirurehun nazi eta dozena bat tanke hautsi zituzten leherketa indartsu batek.
  Agustinek kantatu zuen:
  -Ez zara ausartzen gure lurra bereganatzera!
  Svetlana ere erasoan dago. Eta ez dizu lasaitasunik ematen. Terminator basatia neska.
  Eta etsaiak moztu eta naziak suntsitzen ditu. Eta borrokalari marroi multzo bat lubakira eta errepideetan zehar erori zen jada.
  Seiak basati egin ziren. Borroka basatia izan zen.
  Oleg Rybachenko ekinera itzuli da. Eta aurrera doa, bi ezpatak astinduz. Eta terminator mutilak errota zuzentzen du. Hildako naziak erortzen dira.
  Gorpuen masa. Gorputz odoltsuen mendi osoak.
  Estrategia basati bat gogoratzen du idazle mutilak. Non zaldiak eta jendea ere nahasten ziren.
  Oleg Rybachenkok irrintzi egiten du:
  - Ai burutik!
  Eta diru mordoa egongo da!
  Eta Terminator Boy mugimendu berri batean. Eta bere oin biluziek zerbait hartu eta botako dute.
  Mutil jeinuak orro egin zuen:
  - Master class eta Adidas!
  Oso ikuskizun polita izan da. Eta zenbat nazi hil ziren? Eta borrokalari marroi handienen kopururik handiena hil zuten.
  Margarita ere borrokan dago. Kanela eta altzairuzko armadak suntsitzen ditu eta orroak:
  - Shock erregimentu handia! Denak hilkutxara eramaten ari gara!
  Eta bere ezpatak moztu zituen naziei. Borrokalari marroien masa erori egin da dagoeneko.
  Neskak burrunba egin zuen:
  - Pantera bat baino freskoagoa naiz! Frogatu onena zarela!
  Eta lehergailu indartsua duen ilar bat aterako da neskaren orpo hutsetik.
  Eta etsaia joko du.
  Eta etsai, tanke eta hegazkin batzuk hartu eta suntsitu egingo ditu.
  Eta Natasha da agintaria. Eta aurkariak jotzen ditu, eta ez du inor utziko.
  Zenbat nazi hil dituzu dagoeneko?
  Eta hortzak hain zorrotzak dira. Eta begiak hain dira zafiroak. Neska hau borrero nagusia da. Bere bikote guztiak borreroak diren arren!
  Natashak oihukatzen du:
  - Haserre nago! Isun bat egongo da zuretzat!
  Eta berriro neskak nazi asko hilko ditu ezpatekin.
  Zoya mugimenduan dago eta gerlari marroi asko moztu ditu.
  Eta oin hutsik orratzak botatzen dituzte. Orratz bakoitzak hainbat nazi hiltzen ditu. Neska hauek benetan ederrak dira.
  Agustinek aurrera egiten du eta aurkariak zapaltzen ditu. Eta aldi berean ez du oihu egiteaz ahazten:
  - Ezin duzu hilkutxatik ihes egin!
  Eta neskak hortzak hartu eta biluztuko ditu!
  Eta halako gorritxo bat... Ilea haizean astintzen da pankarta proletario bat bezala.
  Eta dena literalki haserretik sortzen da.
  Svetlana mugimenduan dago. Hemen burezurrak eta tankeen dorre asko moztu ditut. Hortzak erakusten dituen gudaria.
  Mihia erakusten du. Eta gero tu egiten du hoditik. Orduan oihu egiten du:
  - Zuek hil egingo zarete!
  Eta berriro ere, orratz hilgarriak bere oin hutsetatik hegan egiten dute, infanteria eta hegazkinak joz.
  Oleg Rybachenko jauziak eta jauziak.
  Mutil oinutsik orratz mordoa botatzen du, tankeak eraitsi eta abesten du:
  - Goazen ibilaldi bat, kontu handi bat irekitzen du!
  Gerlari gaztea bere onenean dago.
  Dagoeneko urte dezente ditu, baina ume baten antza du. Oso indartsua eta gihartsua bakarrik.
  Oleg Rybachenkok abestu zuen:
  - Jolasak arauak betetzen ez baditu ere, urratu dezagun anaitasuna!
  Eta berriro ere, orratz hilgarriak eta deigarriak oin hutsetatik hegan atera ziren.
  Margaritak pozez kantatu zuen:
  - Ezer ez da ezinezkoa! Uste dut askatasunaren egunsentia izango dela!
  Neskak berriro orratz-jauzi hilgarri bat bota zien naziei eta haien tankeei, eta jarraitu zuen:
  - Iluntasuna desagertuko da! Maiatzeko arrosak loratuko dira!
  Eta gudariak oin hutsez ilar bat bota orduko, mila nazi berehala hegan egin zuten airera. Bai, inperio marroi eta infernuko armada gure begien aurrean urtzen ari da.
  Natasha guduan. Kobra bat bezala jauzi egiten du. Etsaiak lehertzen ditu. Eta hainbeste nazi hil eta hegazkinak istripua.
  Neskak ezpatekin, eta ikatz aleekin eta lantzarekin erabiltzen zituen. Eta orratzak.
  Aldi berean, orroa egiten du:
  - Uste dut garaipena iritsiko dela!
  Eta errusiarren loria aurkituko du!
  Oin biluziek orratz berriak botatzen dituzte, aurkariak zulatuz.
  Zoya mugimendu basatian dago. Naziengandik aurrera. zati txikitan mozten ditu.
  Gudariak hatz hutsez orratzak botatzen ditu. Aurkariei ukabilkada eman eta gero orroa egiten du:
  - Gure garaipen osoa gertu dago!
  Eta ezpatekin errota basati bat zuzentzen du, tankeak ezabatuz. Hau benetan neska bat da!
  Baina Agustinen kobra erasora joan zen. Emakume hau guztiontzat amesgaiztoa da.
  Eta pizten bada, pizten dela esan nahi du.
  Horren ostean, gorritxoak hartu eta abestuko du:
  - Buru-hezur guztiak irekiko ditut! Amets handia naiz!
  Eta orain bere ezpatak martxan daude eta haragia eta metala mozten dituzte.
  Svetlana ere erasora doa. Neska honek ez du inhibiziorik. Moztu bezain laster, gorpuzkin mordoa pilatzen da, eta hegazkinak eta tankeak inguruan daude.
  Terminator ilehoriak orro egiten du:
  - Zein ona izango den! Zein ona izango den - badakit!
  Eta orduan ilar hiltzaile batek hegan egiten du.
  Olegek ehun nazi moztuko ditu berriro, meteoro bat bezala miaketan. Eta bonba bat hartu eta botako du.
  Tamaina txikia da, baina hilgarria da...
  Nola zatikatuko den zati txikitan.
  Terminator mutilak ulu egin zuen:
  - Makina beldurgarrien ekaitz gaztea!
  Margaritak berriro egingo du borrokan.
  Eta borrokalari marroi asko moztuko ditu. Eta soilgune handiak mozten ditu.
  Neskak irrintzi egiten du:
  - Lambada da gure dantza hondarrean!
  Eta indar berrituz joko du.
  Natasha are haserretuago dago erasoan. Horrela kolpatzen ditu naziak. Ez zaie oso erraza halako neskei aurre egitea.
  Natashak hartu eta kantatu zuen:
  - Lekuan ibiltzea adiskidetze orokorra da!
  Eta gerlariak halako kolpe-jauzi bat askatu zuen aurkariei.
  Eta oin hutsekin diskoak botatzen ditu.
  Hemen errota ibili nintzen. Armadako buru marroien masa urrundu zen eta tankeak erre ziren.
  Edertasun borrokalaria da. Irabiatu zaitez armada horiarekin.
  Zoya mugimenduan dago, denak birrintzen. Eta bere ezpatak heriotzaren guraizeak bezalakoak dira.
  Neska ederra besterik ez da. Eta bere oin biluziek oso orratz pozoitsuak botatzen dituzte.
  Asmatu aurkariak. Eztarria zulatu eta hilkutxak egiten dituzte, tankeak eta hegazkinak lehertzen dituzte.
  Zoyak hartu eta garrasi egin zuen:
  - Itxian urik ez badago...
  Natashak poz-pozik oihukatu zuen:
  - Beraz, zure errua da!
  Eta bere behatz hutsez erabat hiltzen duen zerbait botatzen du. Hau benetan nesken neska bat da.
  Eta pala batek hegan egingo zuen bere hanka biluzietatik. Eta borrokalari asko joko ditu, tankeetatik dorreak moztuz.
  Agustin mugimenduan. Azkarra eta berezia bere edertasunean.
  Zein ile argia duen. Pankarta proletario bat bezala astintzen dira. Neska hau benetako azeri bat da.
  Eta aurkariak mozten ditu, ezpatak eskuetan zituela jaio balitz bezala.
  Gorria, piztia madarikatua!
  Agustinek hartu eta txistu egin zuen:
  - Zezen buru bat izango da - borrokalariek ez dute burua galduko!
  Eta horrela berriro borrokalari asko birrindu zituen.
  Oleg Rybachenkok zera esan zuen:
  - Behar duzuna! Zer neska!
  Margaritak, oin hutsez sastakaia jaurtiz, tankearen dorretxoa hautsiz, baieztatu zuen:
  - Neska handi eta polita!
  Agustinek erraz bat egin zuen honekin:
  - Inor kosk egingo duen gudaria naiz!
  Eta berriro, bere behatz hutsez, gauza hiltzaile bat jaurtiko du.
  Svetlana ez da bere aurkariak baino gutxiago borrokan. Ez neska bat, baina halako sorgin bat sutan amaitzea.
  Eta irrintziak:
  - Zer zeru urdina!
  Agustinek, oin hutsez pala askatuz, tankearen dorretxoa moztuz, baieztatu zuen:
  - Ez gara lapurretaren aldekoak!
  Svetlanak, etsaiak bananduz eta hegazkinak botaz, txio egin zuen:
  - Ez duzu labanarik behar ergel bat hiltzeko...
  Zoyak irrintzi egin zuen, hanka biluzi eta beltzaranekin orratzak botaz:
  - Ero bezala gezurra esango diozu!
  Natashak, naziak txikituz, gehitu zuen:
  - Eta egin ezazu berarekin zentimo baten truke!
  Eta gerlariek hartu eta salto egingo dute. Oso odoltsuak eta freskoak dira. Oro har, ilusio handia dago haietan.
  Oleg Rybachenko oso dotorea da borrokan.
  Margaritak kantatu zuen:
  - Kolpea gogorra da, baina mutila interesatzen zaio...
  Mutil jeinuak helikoptero-helize baten antzeko zerbait jaurti zuen oinarekin. Pare bat ehun buru moztu nizkion naziei eta tankeei, eta kirrinka egin nien:
  - Nahiko kirola!
  Eta biak - mutil bat eta neska - erabat irekita.
  Oleg-ek, soldadu marroiak txikituz, gurg egin zuen:
  - Eta garaipen handia izango da guretzat!
  Margaritak ihardetsi zuen erantzunez:
  - Denak hiltzen ditugu - oinutsik!
  Neska benetan amaitzaile aktiboa da.
  Natashak erasoan kantatu zuen:
  - Gerra santuan!
  Eta gudariak boomerang disko zorrotz bat jaurti zuen. Arku batean hegan egin zuen, nazi eta tankeen dorre asko moztuz.
  Zoyak gehitu zuen, suntsipenarekin jarraituz:
  - Gure garaipena izango da!
  Eta orratz berriak hegan egin ziren bere oin hutsetatik. Eta borrokalari eta hegazkin asko jo zituzten.
  Neska ilehoriak esan zuen:
  - Jake-mate etsaia!
  Eta mihia erakutsi zuen.
  Agustinek, hankak astinduz eta ertz zorrotzeko esvastikak jaurtiz, hots egin zuen:
  - Bandera inperiala aurrera!
  Svetlanak erraz baieztatu zuen:
  - Aintza eroritako heroiei!
  Eta neskek aho batez oihukatu zuten, naziak zapalduz:
  - Inork ez gaitu geldituko!
  Eta orain diskoek hegan egiten dute gudarien oin hutsetatik. Haragia urratu eta tankeen dorreak eraisten dira.
  Eta berriro ulua:
  - Inork ez gaitu garaituko!
  Natasha airera hegan egin zuen. Bere aurkariak eta sai hegaldunak zatitu zituen, eta hau esan zuen:
  - Otsoak gara, etsaia erretzen!
  Eta bere hatz hutsetatik disko oso hilgarri bat aterako da hegan.
  Neska ere bihurritu egiten da estasiaz.
  Eta orduan marmar egiten du:
  - Gure takoiek sua maite dute!
  Bai, neskak oso sexyak dira.
  Oleg Rybachenkok gurpil egin zuen:
  - Ai, goiz da, segurtasunak ematen du!
  Eta keinua egin zien gudariei. Barre egiten dute eta hortzak biluztu dituzte erantzun gisa.
  Natashak naziak txikitu eta garrasi egin zuen:
  - Gure munduan ez dago borrokarik gabe alaitasunik!
  Mutilak aurka egin zuen:
  - Batzuetan borrokatzea ere ez da dibertigarria!
  Natasha onartu zuen:
  - Indarrik ez baduzu, bai...
  Baina gudariok beti gaude osasuntsu!
  Neskak orratzak bota zizkion bere behatz hutsez etsaiari, tanke-masa bat leherrarazi zuen eta kantatu zuen:
  - Soldadu bat beti dago osasuntsu,
  Eta balentriarako prest!
  Horren ondoren, Natasha berriro etsaiak moztu zituen, tankeen dorreak eraitsiz.
  Zoya oso lapurra azkarra da. Upel oso bat jaurti zuen nazien aurka. Eta pare bat mila hautsi zituen leherketa batekin.
  Orduan garrasi egin zuen:
  - Ez gelditu, gure takoiak distiratsu daude!
  Eta neska borrokarako ekipamenduan dago!
  Agustin ere ez da ahul borrokan. Horrela kolpatzen ditu naziak. Kateekin pikor batetik botako balu bezala.
  Eta aurkariak txikituz, abesten du:
  - Kontuz ona izango da,
  Udazkenean tarta bat egongo da!
  Deabru ilegorriak benetan goldatzen du guduan, jack-in-the-box bezala.
  Baina nola borrokatzen duen Svetlana. Eta naziek beregandik lortzen dute.
  Eta jotzen badu, jo egiten du.
  Zipriztina odoltsuak ateratzen dira bertatik.
  Svetlanak gogor adierazi zuen bere oin hutsetatik metal zipriztinak hegan egiten zirenean, tankeetako burezurrak eta dorreak urtuz:
  - Aintza Errusiari, oso aintza!
  Tankeak aurrera doaz...
  Kamiseta gorrietako zatiketak -
  Zorionak errusiar herriari!
  Beraz, neskek naziak hartu zituzten. Beraz, moztu eta birrindu egiten dira. Ez gerlariak, kateetatik askatu diren panterak baizik.
  Oleg guduan dago eta naziei erasotzen die. Errukirik gabe jipoitzen ditu, tankeak mozten ditu eta oihu egiten du:
  - Zezenak bezalakoak gara!
  Margaritak, armada marroia zapaldu eta tankeak moztu, jaso zuen:
  - Zezenak bezalakoak gara!
  Natashak hartu eta ulu egin zuen, tankeekin batera soldadu marroiak moztuz:
  - Ezin duzu gezurrik esan!
  Zoyak naziak apurtu zituen eta irrintzi egin zuen:
  - Ez, ez eskuz!
  Eta izarra ere oin hutsez hartu eta askatu eta faxista asko akabatuko ditu.
  Natashak hartu eta irrintzi egin zuen:
  - Gure telebista sutan dago!
  Eta orratz sorta hiltzaile bat hegan egiten du hanka hutsetik.
  Zoyak, naziak eta haien tankeak ere suntsituz, zera esan zuen:
  - Gure adiskidetasuna monolitikoa da!
  Eta berriro ere hain gogor botatzen da zirkuluak norabide guztietan lausotzen direla. Neska hau aurkarien suntsipen hutsa da.
  Neskak, oin biluziekin, hiru bumerang hartu eta jaurtiko ditu. Eta horrek are gorpu gehiago eragin zituen.
  Horren ondoren, edertasuna aterako da:
  - Ez diogu errukirik emango etsaiari! Gorpu bat egongo da!
  Eta berriro gauza hiltzailea orpo hutsetik hegan egiten du.
  Agustinek ere nahiko logikoki adierazi zuen:
  - Ez gorpu bakarra, asko baizik!
  Horren ostean, neskak hartu eta oinutsik ibili zen putzu odoltsuetatik. Eta nazi asko hil zituen.
  Eta nola egiten duen orroa:
  - Hilketa masa!
  Eta orduan Hitlerren jenerala jo du buruaz. Buru-hezurra hautsi eta emango dio:
  - Banzai! Zerura joango zara!
  Svetlana oso haserre dago erasoan, batez ere tankeak eraitsiz, kirrinka:
  - Ez da zuretzako errukirik izango!
  Eta hatz biluzietatik dozena bat orratz ateratzen dira. Denak zulatzen dituen bitartean, hegazkinak erori egiten dira. Eta gudaria benetan txikitzen eta hiltzen saiatzen da.
  Oleg Rybachenkok irrintzi egiten du:
  - Mailu polita!
  Eta mutikoak ere svastika itxurako izar fresko bat botatzen du oin hutsarekin. Hibrido korapilatsua.
  Eta nazien masa erori egin zen.
  Olegek orroa egin zuen:
  - Banzai!
  Eta mutila eraso basatian dago berriro. Ez, boterea besterik gabe ari da bere baitan, eta sumendiak gurgling ari dira!
  Margarita mugimenduan. Guztien sabelak irekiko ditu.
  Neskak berrogeita hamar orratz botako ditu aldi berean oinarekin. Eta etsai mota asko hil ziren, tankeak eta hegazkinak kanporatu zituzten.
  Margaritak alaitasun aldetik kantatu zuen:
  - Bat bi! Pena ez da arazoa!
  Ez zara inoiz desanimatu behar!
  Mantendu sudurra eta buztana altua.
  Jakin ezazu benetako lagun bat zurekin dagoela beti!
  Hain enpresa erasokorra da hau. Neskak kolpeka eta oihu egingo du:
  - Dragoi presidentea gorpu bihurtuko da!
  Natasha guduan amaitzaile moduko bat besterik ez da. Eta orro egin zuen:
  - Banzai! Lortu azkar!
  Eta granada batek oin biluzitik hegan egin zuen. Eta iltze bat bezala jotzen du naziak. Eta mastodonte eta makina hegodun eta infernuko masa bat suntsituko du.
  Zer gerlaria! Gerlari guztiei - gerlari!
  Zoya ere erasoan dago. Halako puta amorratua.
  Eta hartu eta gurg egin zuen:
  - Gure Aita Jainko Zuria bera da!
  Eta errota hirukoitz batekin joko ditu naziak!
  Eta Agustinek orro egin zuen:
  - Eta ene Jainkoa beltza da!
  Izan ere, gorritxoa iruzur eta gaiztakeriaren gauza bera da. Etsaientzat, noski. Eta bere lagunentzat kuttuna da.
  Eta nola hartu eta botako duen behatz hutsez. Eta inperio marroiaren gudari asko zeuden, baita haien tankeak eta hegazkinak ere.
  Gorriak oihukatu zuen:
  - Errusia eta Jainko beltza gure atzean!
  Borroka ahalmen handia duen gudaria. Ez, hobe da hauetako batean ez sartzea. Tankeen dorreak bezala, hegazkin faxisten hegalak urratzen dira.
  Agustinek txistu egin zuen:
  - Traidore guztiak hautsetan birrinduko ditugu!
  Eta keinua egiten die bikotekideei. Bai, neska sutsu hau ez da bakea eman dezakeen zerbait. Heriotzaren bakea izan ezik!
  Svetlanak, bere etsaiak birrinduta, esan zuen:
  - Ilara batekin hilko zaitugu!
  Agustinek baieztatu zuen:
  - Denak hilko ditugu!
  Eta bere oin hutsetatik, erabateko suntsipenaren oparia hegan egiten du berriro! Eta hainbeste tanke eta hegazkin txirbil txikitan lehertu ziren aldi berean.
  Olegek erantzunez abestu zuen:
  - Erabat banzai izango da!
  Agustinek, naziak esku hutsez hautsiz, ezpatez moztu eta oin hutsez orratzak botaz, tankeak eta hegazkinak aldi berean suntsituz, esan zuen:
  - Laburbilduz! Laburbilduz!
  Natashak, gerlari marroiak suntsituz, irrintzi egin zuen:
  - Laburbilduz - banzai!
  Eta moztu ditzagun zure aurkariak gogorkeriaz.
  Oleg Rybachenkok, aurkariak moztuz, esan zuen:
  - Gambito hau ez da txinatarra,
  Eta sinetsi iezadazu, debuta thailandiarra da!
  Eta berriro metalezko disko zorrotz bat hegan egin zuen mutilaren oin hutsetik. Tankeen dorreak eta hegazkinen isatsak moztu zituen.
  Margaritak, inperio marroiaren gudariak eta tankeen armadura moztuz, kantatu zuen:
  - Eta nor aurkituko dugu guduan?
  Eta nor aurkituko dugu guduan...
  Ez dugu horrekin txantxetan egingo -
  Desegingo zaitugu!
  Desegingo zaitugu!
  Naziekin ondo lan egin zuten orduan... Eta Errusia Sobietarrak inperio marroia garaitu zuen Moskuko erasoaldian.
  Gerra oraindik ez da amaitu, baina SESBk naziak beraiek garaitzeko aukera du jada. Beraz, seiek berriro eten behar izan zuten euren misio super eta cool.
  
  SESB BAT OTSOEN ARTEAN
  Eguzki distentsio batek eragin zuen itzalaldia, eta 1941eko ekainaren 22an Estatu Batuak, Britainia Handiak eta bere koloniak iluntzea eragin zuen. Hasieran, horrek ez zuen bereziki eraginik gerraren ibilbidean. Alemaniarrek historia errealean bezala aurreratu zuten. Fuhrer-ak ere hegoaldera jo zuen, eta Japoniak itxaron eta ikusitako jarrera hartu zuen... Eta berriro ere, negu izoztuak Armada Gorria erabateko porrotetik salbatu zuen eta Moskutik gertu kontraeraso bat abiatzeko aukera eman zion. Bien bitartean, Japoniak Ozeano Barean lehen Britainia Handiari eta Estatu Batuei zegozkion jabetzak bereganatu zituen, eta gaur egun indar gehigarrietara iritsi ezin zirenak.
  Ekialdeko frontean udaberrian eta uda hasieran, alemaniarrek garaipen ugari lortu zituzten eta Stalingradoren erasoa hasi zuten berriro. Hala ere, hor hasi ziren errealitatearekiko desadostasunak. Bigarren fronterik ez egoteari esker, alemaniarrek Europatik eta Libiatik tropa gehiago transferitzeko aukera izan zuten, bertan italiar goarnizioak bakarrik utziz.
  Eta erasoaldia Stalingradon ez ezik, Tikhvinen ere hasi zen. Eta orain Rommel-ek agindu zuen, Fuhrer-ak Libian britainiarren porrota eta Tolbuk harrapatzeagatik oso estimatzen zuena.
  Lehen Tiger tankeek ere parte hartu zuten guduetan. Rommel-ek bere erasoa hasi zuen gauez eta sobietar tropak ezustean hartzea lortu zuen. Egoera larriagotu egin zen alemaniarrek hegazkintzan abantaila zutelako eta aliatuen aurka borrokan ez zutelako energia xahutu.
  Marcel pilotua azkar irabazten ari zen ekialdeko frontean kontuak. 1942ko ekainean, ehun eta berrogeita hamarretik behera botatako hegazkin kopurua gainditu zuen eta Burdin Gurutzearen Zaldun Gurutzea jaso zuen zilarrezko haritz hostoko ezpatekin eta diamantekin.
  Baina hau karrera baten hasiera baino ez zen izan.
  Zeruan, hain zuzen, zailagoa zen Armada Gorriarentzat. Eta alemaniarrek Tikhvin hartu ahal izan zuten, eta gero beste hainbat hiri eta Leningrado moztu zuten eraztun bikoitz batekin, hiri hau berriro blokeatuz.
  Sobietar komandoak Leningradoraino sartzen saiatu zen eta erdialdera erasotzen zuen. Baina ez zegoen aski indarrik arlo hauetan arrakasta lortzeko.
  Kontsolamendu bakarra zen naziak Stalingradon trabatuta zeudela, eta horrek erreserba berriak biltzeko aukera eman zien.
  Baina Leningrado blokeatuta geratu zen. Turkia eta Japonia oraindik ez ziren gerran sartu eta SESBk borrokari buelta emateko aukera izan zuen. 1942ko azaroan, sobietar tropek erasoaldi bat hasi zuten bai Rzheven bai Stalingradon.
  Ezin izan zen arrakasta lortu Rzhev ondoan. Baina Stalingradon eraztuna itxita zegoen. Baina pixka bat atera zen bezala. Hirugarren Reich-ak askoz erreserba gehiago zituen, eta Rommel-ek iparraldetik Stalingradoren aurkako erasoa hasi zuen, eta hegoaldetik Mainstein-era.
  Egoera are gehiago larriagotu zen Japoniak gerran ustekabean sartzeak. Samuraiak, Txinako guduak mugatuta egon arren, Vladivostok eraso egin zuen.
  Hirohitok ziurrenik beldur zen Hirugarren Reichak galdu eta gerran sartuko ote zuen.
  Gainera, Japoniak nahikoa baliabide eta infanteria zituen eskala osoko erasoaldietarako.
  Armada Gorria harrapatuta geratu zen, eta Rommel-ek iparraldetik Stalingradora apurtzea lortu zuen. Mainstein behin-behinean gelditu zen, baina Paulusen errefortzu eta laguntza osagarriak jasota, jada desblokeatutako tropekin bat egin zuen.
  Hala, beste eraztun bat sortu zen, non sobietar tropak aurkitzen ziren.
  Borroka egoskorren ostean, gehienak suntsitu eta harrapatu zituzten. Horren ostean, alemaniarrek Stalingradoren harrapaketa amaitu zuten. Eta 1943ko martxoan, Turkia ere gerran sartu zen. Egoera are korapilatsuagoa bihurtu zen. Alemanek airean mantendu zuten nagusitasuna. Marcelek eraitsitako hirurehun hegazkinen kopurua gainditu zuen eta haritz hostozko ezpata eta diamanteekin bigarren Burdin Gurutzearen Zaldun Gurutzea jaso zuen lehen alemaniarra izan zen.
  Maiatzean, alemaniarrek erasoaldi berri bat abiatu zuten, tanke berriak masiboki erabiliz - "Tiger", "Panther" eta "Lion". Eta arrakastaz aurrera egin zuten, nahiz eta Armada Gorriak defentsa indartsua hartu. Baina indarrak lehendik ere desorekatuak ziren, sobietar tropak aldi berean hiru frontetan borrokatu zirelako: Hirugarren Reicharen, bere sateliteen, Japoniaren eta bere kolonien aurka eta Turkiaren aurka. Egoera larriagotu egin zen naziek deklaratutako gerra osoa, eta horrek arma-ekoizpena hainbat aldiz areagotu zuen aliatuen bonbardaketarik ezean. Beraz, SESBen aukerak azkar murrizten ari ziren!
  Egia da, Krautsek poliki-poliki aurreratu zuten, sakoneko defentsa bati aurre egin baitzioten. Eta sobietar tropek, esperientzia zutenez, ausart borrokatu zuten. Baina oraindik galdu zuten.
  Hala ere, ausardi handiz borrokatu zuten, eta gerlari batzuek klase gorena erakutsi zuten. Esate baterako, Elizabethen tankearen tripulatzaileak T-34-76 arruntenean nazien aurka borrokatzen du.
  Eta alemaniarrak poliki-poliki sobietar tropen aldera doaz, ziri bat edo txerri bat osatuz. Lion tankerik astunena eta babestuta dago aurretik. Panteraren antza du, askoz handiagoa eta laurogeita hamar tona pisatzen ditu. Kroskoaren aurrealdeko armadura 150 mm-koa da eta T-34 bezalako inklinazioa du, eta alboak 82 mm-koak dira maldarekin. Dorrearen kopeta, oro har, oso gogor babestuta dago: 240 mm-ko maldarekin, eta alde ahulenak ere 82 mm-koak dira, kroskoa bezala. Eta pistola indartsua da, 105 mm-ko luzera, 70 EL-ko kanoi luze batekin. Hau urrutitik jotzeko gai den tanke bat da.
  Elizabethek kaxa goian jartzen du oin hutsarekin.
  Eta hogeita hamalauek abiadura hartzen dute. Alferrik da "Lehoia" urrutitik tiro egitea eta gerturatu behar da. Makina alemaniar indartsu batek indar hilgarriko jaurtigai bat bidaltzen du. Lasterka pasatzen da. Tankeko neskek barre alai egiten dute eta oin biluziak mugitzen dituzte.
  Maiatzaren amaieran beroa egiten du Kaukaso iparraldean, eta bikiniz jantzitako edertasunek asko dibertitzen dute.
  Elenak txistu batekin ohartzen du:
  - Orain faxistari ostikada serio emango diote adarretatik!
  Catherine, bere oin biluzi eta beltzarana astinduz, ados:
  - Zalantzarik gabe jo egingo dugu!
  T-34-76ak bizkortzen jarraitzen du, baina errepidez kanpoko abiadura mugatua da. "Lehoia" oro har ia ez da arakatzen, eta "Panterak" eta "Tigreak" arinagoak moteldu egiten dira aurrera ez ateratzeko.
  Baina ibilgailu hauek ere arriskutsuak dira, batez ere Pantera, minutuko hamabost tiro egiteko gai dena. Sorpresa bat espero dezakezu honengandik.
  Efrasiak, orpo hutsez gasa sakatuz, irrintzi egiten du:
  - Modu maisuan borrokatuko dugu!
  Lev tankearen kanoiak eragozpen nabarmen bat du: minutuko bost tiro baino ez ditu jaurtitzen. Orokorrean, ez da eredurik arrakastatsuena. Armadura zulatzea gehiegizkoa da, eta ez dago distantzia handiegitik jo beharrik. "Tigreak" eta "Panterak" bi kilometrotik distantzia handiagotik ia ezinezkoa da mugikorra eta hogeita hamalau txikiak jotzea; Beraz, merezi al zuen "Lehoia" hain kanoi indartsu batekin hornitzea? Beste tanke sobietar batzuk are arinagoak dira, KV-1S izan ezik, baina tanke honek ez du babesean abantailarik, eta gidatzeko ezaugarriak okerragoak dira.
  Elizabethek bere gorputza biraka egiten du eta irrintzi egiten du:
  - Bularrekin arnasten dut, airea olatu zabala da,
  Distira distiratsua da, alfonbra izartsua amaigabea da...
  Sentimenduak jolasten dira, neska oinutsik bizirik daude,
  Zeruan jolastu eta eguzkirantz hegan egin nahi dut betiko!
  Ez da erraza Lev tanke bat apurtzea, baita alboan sartu ere. Dorrearen alboak, Panterarenak bezala, inklinatuta daude, eta kaskoaren alboen goiko aldea ere bai. Depositu hauek dagoeneko "katu" forma tipikoa dute, okertzearen ondorioz babes hobea ematen duena. Ez Tigrea bezala, ia karratua. Baina "Tigre" gerra aurretik garatu zen, eta KV-aren antza zuen. Baina "Tiger"-2, geroagoko garapena, "katu" itxurako depositua ere bada, eta laster depositu hau ere ekoizten hasiko da. Gainera, ia ezinezkoa da taula gainean "Lehoia" jotzea. Kroskoaren beheko zatiak bakarrik ez du armadura-maldarik, baina arrabolez estalita dago. Hau da, hurbiletik irten eta arrabolen artean zehatz-mehatz sartu behar duzu.
  Beraz, nesken zeregina zaila da. Gainera, hogeita hamalauek hainbeste dardar egiten dute mugimenduan, non ia ezinezkoa da zehaztasunez jaurtitzea.
  Elizabethek bere lagunei galdetu zien:
  - Etsaia jo al dezakegu?
  Elenak ziur erantzun zuen:
  - Neskek oinetakoak ez dituztenean, oin biluziak hain sentikorrak bihurtzen dira, non behin betiko etsaia joko dutela.
  Elizabeth ados zegoen honekin:
  - Bai, nesken takoi hutsak dira garaipenaren giltza!
  Eta horrela, porrota saihestuz, hogeita hamalau irristaketak taula gainean. Hemen gauza nagusia Panther eta Tiger pistolak saihestea da. Tiro azkarrak eta zehatzak dira. Eta tanke hauek ere ezin dituzu buruz buru jo.
  Elenak alemaniarrari tiro egiten dio bere behatzak erabiliz. Baina mugitzen den bitartean patinaje-pistatik pasatzea ia ezinezkoa da. Baina etsaiaren patinaje-pista hautsi egiten da, eta "Lehoia" gelditu egiten da.
  Hogeita hamalaua berriro pasatzen da. Eta proyectil hilgarri bat bidaltzen du alboaren beheko partera.
  Ekaterina oharrak:
  - Gure pistola zaharkituta dago - benetan ez dago "Lehoia" hartzeko modurik!
  Baina frustrazioagatik, Elenak etsaiaren alde jo zuen, eta "Lehoiak" su hartu zuen.
  Neskek, moteldu gabe, aurrera doaz berriro. Orain helburu ahulagoa dute: "Pantera". Nahikoa da zuzenean alboan jotzea.
  Elizabethek ohartarazi du:
  - Katu praktikoa!
  Catherinek esan zuen irribarrez:
  - Baina apenas arakatzen da "Lehoia" estalkitik ez ateratzeko.
  Eta Elenak urrutitik tiro egin zion Pantera, albotik urrun zegoen eta bere alboa ireki zuen. Pixka bat mehea da, 40 milimetrokoa, eta berdin du angelu batean egotea.
  Alemaniako tanke bat istripu batekin lehertu da. Bai, edertasunak zorrotz izorratu ziren.
  Edertasun borrokalarien grazia liluragarriarekin daude.
  Baina obusek txistu besterik ez dute egiten, korrika doaz, ia armadura ukituz.
  Hau oso arriskutsua da hogeita hamalau batentzat, eta erreka artean salto egiten duen pertsona baten antza du.
  Elizabethek berriro tiro egin zuen bere oin hutsez erabiliz eta abestu zuen:
  - Dena egin dezaket, dena egin dezaket, Wehrmacht-a itzuliko dugu!
  Noski, halako neskekin deabruak berak ez du beldurrik. Naziak oldarkor erasotzen ari diren arren, eta tanke asko dituzten arren...
  Indarrak desorekatuak dira. Kotxe kopurua gutxi gorabehera berdina bada ere, Alemaniakoak astunagoak dira. Sobietar tanke asko arinak dira eta ez daude guztiz borrokarako prest munstro nazien aurka.
  Baina Elizabethen tripulazioak mirariak egiten ditu eta beste Pantera bat tirokatzen du mugimenduan.
  Komsomoleko kideak ere armen aurka borrokatzen dira. Zehaztasunez tiro egiten dute. Korrika egiten dute, oinutsik keinuka, takoi biribilak. Eta etsaia zuzenean jo zuten.
  Alenkak pasioz agintzen du:
  - Neskak, ez eman amore!
  Eta orain kanoiak obus bat tu egiten du, zehazki T-4an, tanke hau zulatuz. Baina, noski, "Lehoia" ezin da hain erraz hartu. Eta hemen saiatu behar duzu.
  Anyutak autoa seinalatzen du bere behatz biluziekin eta tiro zuzen egiten du, esanez:
  - Aintza komunismoari!
  Allak ere oso zehatz jaurtitzen du eta gaineratu du:
  - Aintza heroismoari!
  Hemengo neska borrokalariak maila goreneko eta aerobazia baino ez dira!
  Mariak, pistolari obus bat emanez, abestu zuen:
  - Gero eta gorago eta gorago,
  Gure txorien hegaldiaren alde ahalegindu...
  Eta helize bakoitzak arnasa hartzen du,
  Gure mugen bakea!
  Marusyak gehitu zuen, Krauts-ei tiro eginez:
  - Hau egia da zalantzarik gabe...
  Errusiarren eta ez bakarrik errusiarren heroikotasuna denetan frogatu zen...
  Kukuaren hots neurtu eta isilduek, txirrinak deigarriak balira bezala, lubakien gainetik pasa ziren. Adaburu berde lodiko zuhaitz urriak haize boladatan, soldadu nekatuak agurtzen dituzten aitzindariak bezala. Batzuei, hau abisu moduko bat ere badirudi: hurrengo mundura joango zara!
  Vladimir Mikhailovskyren agindupeko batailoia, aurreko guduetan gogor kolpatua, batez ere maiatzeko porrotan, orain presaka hornitzen da erreklutatuz eta norabide arriskutsuenetako bat estaltzeko prestatzen ari da. Hiru kilometro ekialderantz, urak Donean zehar zipriztintzen ditu, gerraren sutan sartuta.
  Ihi gehienak su-bonbak kiskalita zeuden, eta ura kedarrez belztuta zegoen. Desohoragarri doluko pospolo erraldoiak bezala, eztanda-uhinak eraitsitako zubi-piloak bakarrik daude, euskarri gisa.
  Itsasontzietan, bertako aitzindariek soroetako opariak garraiatzen dituzte, baita soldadu sobietar heroikoentzako munizio-kutxak ere, horda nazi amorratuekin borroka hilkor batean sartzeko prest.
  Beraz, laurek kutxa luze bat arrastaka eraman zuten otso-baiez estalitako zuhaixka batera. Bertan, arreta handiz kamuflatutako tankearen aurkako kanoi bat segadan ezkutatu zen. Hiru soldadu eta Alesya artillero begiztatua ari dira armaren esku. Neska oso lerdena da, baina besoak nerbioak ditu lan nekagarriaren ondorioz. Gainera, mutilekin batera, tranpa bat prestatzen saiatzen ari da, Hitlerren multzoko tanke edo "gizon blindatu" bat muino naturala saihesten saiatzen bada.
  Soldaduek, gehienetan, oraindik guztiz bizargabeak dira eta ez dituzte tirorik jaso, hilabete eta erdiko erreklutazio-ikastaro laburtua egin duten gazteak, gehi, noski, ongi ezarrita zegoen errekrutazioaren aurreko prestakuntza. SESB.
  Gudari batzuek dagoeneko badute esperientzia. Animalia gazteetatik bereizten dira zurdagatik, mugimenduen zorroztasunagatik eta batzuk birbobinatuta daude. Bereziki, begi bakarreko Ivan, benetako pirata baten antza zuena, bizarra hazi zion. Ensign maila, eta dagoeneko hainbat gudutan jasotako agindu pare bat, edo hobeto esanda, Moskutik gertu lehena. Noiz, antza, ezinezkoa egin zuten: Krauts geldiarazi, eta arerioak pare bat ehunka kilometro ere eraman zituzten, txakur kolpatzaileak bezala.
  Zenbat ekipamendu utzita zeukan Fritzek? Agian ez hainbeste, eta tankeak sarritan topatzen ziren, baina 41eko udan eta udazkenean sobietar infanteria hain mingarrian oinazetu zuten kanoi eta metrailadorezko langile blindatuak dozena bat zentimo!
  Baina izozteak hogeita hamar gradu gainditzen zituenean, munstro teutoniko hauek guztiak erraz mugitzeko gaitasuna galdu zuten... Gasolina izoztu zen eta lubrifikatzailea izoztu zen.
  Zoritxarrez, ez zuten naziak erabat akabatzea lortu. Neurri batean komandoaren erruagatik, alemaniar unitateak bilduta zeuden hirietan indar handiak eskatu baitzituen. Eta desizoztea etorri da, alajaina...
  Udaberrian, Ivanek bigarren agindu bat ere lortu zuen - segada baten ondorioz jeneral bat eta hainbat ofizial hiltzeko zortea izan zuen. Hala ere, borrokak neurri batean arrakasta izan zuen. Jazarpenean, zati galdu batek Ivan Krasnov aurpegian jo zuen, begi bat kendu zion. Ai, hau gerra da, ez haurrentzako pelikula bat, non pertsonaia nagusiak guztiak kolpatzen dituen, baina ehun metrailadorek ere ezin diote jo.
  Eta orain fisikoki lan zailak egin behar dituzte: lubakiak, zelulak eta tranpa-zuloak egitea.
  Aitzindariek laguntzen diete, soroetan lasaitasuna dagoen bitartean eta neska-mutilek beraiek anai nagusiei laguntzeko eske egiten dute. Are gehiago lan egiten dute, indarrak kalkulatu gabe gehiago egiten saiatzen. Horrela zainak puztu eta irteten ziren haurren esku belztu eta zorroztuetan eta oin biluzi eta ubelduetan. Aldi berean, oraindik ere abestea lortzen dute;
  Aitzindariak gara, komunismoaren seme-alabak -
  Sua, karpa eta adarra jotzea!
  Faxismo madarikatuaren inbasioa -
  Porrot amorratu baten zain dagoena!
  
  Zer galdu genuen borroka hauetan?
  Edo etsaiaren borroketan eskuratu zenuen?
  Munduaren haurrak besterik ez ginen izaten -
  Eta orain Aberriko gudariak!
  
  Baina Hitlerrek urrats bat eman zuen gure hiribururantz,
  Ur-jauziak hamaika bonba bota zituen!
  Eta niretzat Aberria zerua baino are ederragoa da -
  Orain ilunabar odoltsua iritsi da!
  
  Erasoari gogor erantzungo diogu -
  Beraiek ere, ai, txikiak!
  Baina ezpata nerabe hauskor baten esku dago -
  Satanasen legioak baino indartsuago!
  
  Utzi tankeak elur-jausiak elur-jausi ondoren,
  Eta fusila hiruren artean banatzen dugu!
  Utzi poliziek atzealdera jota,
  Baina Jainko Santuak gogor zigortuko ditu!
  
  Zer erabaki genuen? bake lana egin -
  Eta horretarako, ai, tiro egin behar izan nuen!
  Lasaitasuna gorrotagarria da jada.
  Indarkeria eta grazia ere bada!
  
  Neska eta ni oinutsik ibiltzen gara elkarrekin -
  Elurra erori den arren, ikatza bezala elurra erretzen du!
  Baina ez dute beldurrik, haurrek badakite...
  Faxista balaz hilkutxan sartuko da!
  
  Beraz, Krautsen konpainia zital bat hil zuten,
  Eta gainerako koldarrak korrika!
  Infanteria suntsitzen dugu guduan sega bezala -
  Uda gazteak ez dira oztopo bat guretzat!
  
  Garaipena lorpen bat da, maiatzean izango da,
  Orain elur-ekaitza pikortsua da, elur gogorra!
  Mutikoa oinutsik, arreba oinutsik,
  Umeek trapuz jantzita ospatu zuten euren garaia!
  
  Nondik datoz indar hauek gugan?
  Mina, hotza, behar hori jasateko!
  Lagun batek hilobiaren hondoa neurtu zuenean,
  Lagun batek intziri egiten duenean, hiltzen naiz!
  
  Kristok aitzindari bedeinkatu gaitu,
  Esan zuen, Aberria Jainkoak eman dizue!
  Hau da guztien lehen fedea,
  Sobietar, herrialde sakratua!
  Hurbiltzen diren tankeen burrunba urruna entzuten da, eta hegazkinek burrunba egiten dute zeruan. Eta dagoeneko setio-arma indartsuak trumoi egiten ari dira. Lehergailu handiko obusek kolpatzen dutenean, lur-zotoak eta urtutako belarra zerura gora botatzen dira. Hemen hasten da borroka. Vladimir Mikhailovsky nagusiak harrapatutako prismatikoak ditu eskuetan, hurbiltzen ari den altzairu-jausi faxistari begira. Aitzindariak atzealdera eramaten saiatzen ari dira, baina ez dute alde egin nahi eta borrokarako fusilak eskatu.
  Ez dago denentzako arma nahikorik, nahiz eta bertako haurrek ehiza-fusilak eta baita kirol-arkuak ekarri zituzten ere. Denek ausart borrokatu eta irabazi nahi dute. Baina ezin izango zara hil zure Ama-aberriari buruzko azken pentsamenduarekin.
  Mikhailovsky nagusiak agindua ematen du:
  - Ez ireki su agindurik gabe!
  Izan ere, bi "berrogeita bost" baino ez dituzte batailoi osorako, hau da, euren aukera Krautsak hurbiltzen uztea da.
  Aurrean, nazien artean ohikoa den bezala, babestuen dauden ibilgailuak daude; T-4 tankeak eta kanoi autopropulsatu "Okhotnik". Ibilgailu arinagoak eta apur bat atzeratutako infanteriari lekua utzi behar diete.
  Auto eta moto naziek moteldu egiten dute noizean behin aurrera egiteko beldurrez...
  Baina Yuli Petrov aitzindariak frogatzen du ez zela alferrik hemen geratu zirela. Tankaren aurkako meatze urria, etxeko kolaz estalita, eta gainean ikusezin egiten duen belarra mugitzen da alanbre baten laguntzaz motoiren artean, T-4 bidearen azpian bertan.
  Beldarren altzairuzko xaflak orainaldi hilgarrian etzan ziren. Eztandak ez dirudi oso indartsua, baina beldarra urratu egin da, eta Hitlerren tankea erretzen eta biraka hasten da bere dorrearekin.
  Beste mutilek antzeko gailuak erabiltzen dituzte. Alemaniako infanteria koldarra denez, eta tankeak eta kanoi autopropulsatuek defentsarik gabe daudenez, horregatik zigortuko dituzte.
  "Hunter" ospetsuak, silueta baxua eta armadura sendoa duena, dortoka berdindu baten antza du. Pistola autopropulsatu hau duela gutxi agertu zen sobietar-alemaniar frontean. Gidatzeko ezaugarri onengatik, distantzia dezente sar daitekeen kanoiagatik eta guduan bizirauteko gaitasunagatik, "Hunter" berehala bihurtu zen herrian hitz egiten.
  Baina bere arrastoak arruntak dira oraindik, zabalak izan arren... Hala ere, are hobe litzateke autoaren behealdea lehertzea eta barrualdea ordezko piezen bidez tu egitea.
  Hemen kaltetutako "Hunter", lema hautsita duen fragata pirata bezala, albo batera lerratzen da eta T-4arekin talka egiten du. Eta bideetako altzairuzko hilkutxa biak dirdira egiten hasten dira, eta une batzuk geroago lehertu egiten dira munizio detonazioaren ondorioz.
  Dagoeneko pisu ertaineko dozena bat auto gelditu dira, apurtuta eta ezinean.
  Baina gainerakoak atzetik ari dira, batez ere gerlari blindatu ugariak. Hemen "Okhotnik" pistola autopropultsatuak abiadura hartzen du eta... Kamuflatutako zulo batera erortzen da. Beldarrak bakarrik ateratzen dira goitik eta ezinean mugitzen dira.
  Aitzindariak pozten dira. Leku batzuetan etxean egindako lehergailuak daude zulatutako zuloetan. Artisau moduan egiten da. Noski, dinamita baino ahulagoa da, baina nahikoa da xasisa desgaitzeko.
  Fritzek galera handiak izaten ditu, blindatuek huts egiten dute, batzuk gune arriskutsuetatik igarotzen dira, baina granadak eta lehergailuak botatzen dituzte.
  Hemen, borrokalari gazte bizkorrek ere katapulta txikiak eraiki dituzte. Bolbora-elementuekin nahastutako egur destilatu-alkohol pakete berezi bat botatzen dute.
  Jotzean, Hitlerren garraioen armadura meheagoek alde egiten dute, eta tripulazioak sugar urdinez piztuko dira. Minak zoratuta, Kraut-ek bihotz-bihotzez garrasi egiten dute eta ikaratuta aurpegia desitxuratuta alde egiten dute.
  Batzuk teknologiari uko egiten diote...
  Pena bakarra da etsai asko egotea, ibilgailu batzuk metrailadoreak dena botatzen eta lubakietara hurbiltzen ari dira.
  Eta trikuekin topo egiten dute... Bitartean, Alesya berrogeita bostera apuntatzen ari da. Noski, ezin dituzu T-4 eta Hunter hartu aurrez aurre, baina alboetan probatu dezakezu. Ez dago ezer esateko langile blindatuei buruz. Denak kolpatuko dituzte eta metalezko zoru beroetan odola eztula botako dute!
  Kalibre txikiko pistola batek abantaila asko ditu handi baten aldean - suaren abiadura, kamuflatzeko erraztasuna. Eta badakite helburuak aukeratzen.
  Naziek irrintzi egiten dute, hienen antzera. Eta sobietar mutilen artean hilak eta zaurituak daude. Bereziki tragikoa da bizitzen hasi berri diren soldadu gazteak hiltzen direnean. Hona hemen neska aitzindari oso gazte bat, zailtasunak dituena lehergai-pakete bat jasotzeko eta T-3 tanke ertain baten arrastoen azpira botatzeko. Enbor luze baina itxuraz mehea duen kutxa itsusi batek jauzi egiten du eta dorre karratu bat urratzen du.
  Eta soldaduek berriro granadak bota zituzten, eta metrailadoreak tiroka hasi ziren arrastaka zihoazen motozikletei. Eta Hitlerren soldaduen buruak lehertu ziren, kazkabarrak eraitsitako gerezi helduak bezala.
  Eta moto handien gasoilak lehertu egiten dira, su amorratuzko korronteak botatzen dituzte. Jenio infernukoen istilu bat gertatzen ari dela ematen du. Hona hemen langile blindatu batzuk euren lankide dohatsuekin bat egiten dutenak.
  Alesyak "Hunter"-a seinalatzen du eta gorputzaren beheko aldea du helburu. Zaila da hara iristea, baina hau da pistola autopropulsatu gupidagabean sartzeko aukera bakarra. Hatzaren mugimendu leuna, eta gero buelta bat.
  Pistolak atzera leun bat ematen du, eta makina faxista erditik zatitzen da. Eta svastika duen bandera lokatz odoltsura erortzen da.
  Alesyak xuxurlatu du:
  - Justiziak sakrifizioa eskatzen du, karitateak dohaintzak eta kausa justu baten arrakastak sakrifizioa eskatzen du!
  U-buelta, artilleriako neska biluzik atseden hartzen du Lurraren biorritmoak, eta belar-arnasa bere zolekin hobeto sentitzeko, eta berriro tiro egiten du, artikulazioko T-3 maltzurra joz.
  Ikusten da armada naziaren ia tanke ertain guztiak desgaituta daudela jada. Azkena mutil aitzindari batek suntsitu zuen, zauritu arren, karburo lehergarriaren, ikatz-hautsaren, zerrautsaren nahasketa batekin upel bat bultzatuz fosforo kopuru txiki batekin. Haur heroikoak jada ez zuen zauri sakon baten ondoren kanoia bultzatzeko adina indarrik, eta Andrei lagunak, korrika egiten ari zela gurutzatuz, berrogei tonako asaltoko pistola autopropulsatuaren gurpilen azpian bultzatu zuen "Bumblebee". 150 mm-ko kalibreko pistola ikaragarriak bere burua bota zuen eta altxatuta geratu zen. Eta aitzindarien arimak, beren gorputz urratuetatik astindurik, lasterka joan ziren Zeruko Erreinu zoriontsura, non ez baita inoiz biolentzia eta oinazerik.
  Bizirik zeuden garraiolari faxistak, lankide astunenen laguntza galduta, atzera egiten hasi ziren... Wagnerren musikaren burrunba gelditu zen, eta hegaldi orokor bat hasi zen.
  Vladimir Mikhailovskyk, bekokitik odola garbituz, esan zuen:
  - Gudari errusiar bat zutik hil daiteke, baina ez da inoiz belauniko biziko! Errusiak odola eman dezake, baina odol kantitaterik ez du gure ausardia eta Aberriarekiko leialtasunak odolustuko!
  Eta bizirik dauden aitzindariek hori baieztatzen dute... Horietako asko jada erre eta zaurituta zeuden arren.
  Eta Anastasia Witchakova eta Akulina Orlova zeruan borrokan ari dira, prest daude Marseilla harrotuarekin lehiatzeko, dagoeneko laurehun hegazkin baino gehiago pilatu baititu, eta horretarako Burdin Gurutzearen Zaldun Gurutzearen bosgarren gradua jaso zuen urrezkoarekin. haritz hostoak, ezpatak eta diamanteak.
  Baina neskak argi eta garbi borrokatzeko gogoz daude. Hemen daude bikini batean eta oinutsik borrokan. Eta Luftwaffeko hegazkinak sartzen dira.
  Anastasiak, bere behatz biluziak erabiliz, pistola helburura zuzendu, faxista erortzen du eta esaten du:
  - Gure fedea handia da,
  Iraunkorra izango da mendeetan zehar!
  Eta keinua egiten dio bikotekideari. Akulinak ere faxista botatzen du, kolpatzen du, hanka biluziak eta irrintziak oso zehatz erabiliz:
  - Komunismoaren ideien handitasunaren alde!
  Eta bere perlazko hortzak biluztu ditu. Hau neska borrokalaria eta ikasia da.
  Eta hortzekin distira egiten du.
  Anastasiak, bere Yak-9-n beste hegazkin alemaniar bat botatzen, kirrinka oldarkor:
  - Errusiako arranoa planetaren gainean,
  Hegoak zabalduz aireratuko da...
  Etsaia kontuak eskatuko dira
  Garaitua izango da, hautsita!
  Akulinak erraz baieztatzen du hori, aurkariak kolpatuz:
  - Apurtu egingo da!
  Nahiz eta, noski, neska bateko neska ederrak ere agertu ziren alemanetatik. Albina eta Alvina ME-309 berrienean borrokatzen dira. Horrelako borrokalariek lapurtu zuten.
  Eta arintasun harrigarriz botatzen dituzte sobietar hegazkinak. ME-309 30 mm-ko hiru aire-kanoi eta lau metrailadorez armatutako hegazkin oso indartsua da. Errusiako autoek ezin diote horrelako munstro bati aurre egin.
  Tiro egiten badute, errukirik gabe botatzen dute.
  Albinak, oin biluziak erabiliz, hegazkinaren kanoia jo zuen helbururantz. Etsaia jo eta garrasi egin zuen:
  - Hirugarren Reich-aren garaipenengatik!
  Eta mihia erakutsi zuen.
  Alvinak ere etsaia jo zuen. Sobietar Yak-9 moztu zuen eta hots egin zuen:
  - Gure armadaren muga handien alde!
  Eta keinua egin zien bere lagunei.
  Huffmanek ere borroka egiten du, puntuazioak irabaziz. Oraindik ez da bateko handietako bat, baina azkar doa aurrera. Eta infernuko munstro bat ere esan dezakezu.
  Alemaniarrak, poliki-poliki eta galera handiak izan arren, Volgako kostaldetik mugitzen ari dira, Kaspiar itsasora hurbilduz.
  . 2. KAPITULUA.
  Indarrak desorekatuak ziren argi eta garbi. Abiazio faxista bereziki gogaikarria zen. Focke-Wulf frontera kopuru handitan iritsi zen eta bere arma indartsuak eta abiadura arazo bihurtu ziren Armada Gorriarentzat. Gainera, kotxe hau oso zaila zen botatzea. Iraunkorra eta oso blindatua da.
  ME-309 ere ezusteko desatsegina izan zen sobietar pilotuentzat, bai abiadurari eta bai armei dagokienez. Eta sobietar unitateak nahiko txikitu zituen.
  Yu-288 bonbardatzaile berriak, makina oso indartsuak, sobietar posizioak ere bonbardatu zituen. Lau tona bonba eramaten zituen normalean kargatzean, eta sei tona kargatuta. Eta sobietar unitateak dezente kendu zituen.
  Rommel-ek komandante gisa bere klasea ere erakutsi zuen, Mainsteinek bezala.
  Astrakanera gero eta hurbilago zeuden alemaniarrak. Eta ustekabean Sobietar komandoarentzat, Fritz-ek erasoaldira joan zen Volgan zehar Kamyshin-en norabidean. Mugimendu ausarta baina indartsua izan zen. Eta orain arte zaila izan da horiek geldiaraztea.
  Baina Armada Gorriaren defentsak sendo jarraitzen du... Astebetean, naziek berrogeita hamar kilometro aurreratu eta gelditu egin zuten.
  Sobietar unitateen kontraerasoekin topo egin zuten...
  Aldi berean, japoniarrak Alma-Ataren aurkako erasoa garatzen saiatu ziren. Eta orduan borroka gogorrak piztu ziren.
  Neskek berdin borrokatzen zuten gizonezkoekin, eta agian haiek baino hobeto.
  Margarita Magnitnaya eta Tatyana Bulatnaya, neska ederrak, metrailadoreetatik tiroka ari ziren.
  Samuraia tirokatu zuten eta oihukatu zuten:
  - Ez gaitezen parte ametsarekin,
  Bizitzako lehen urratsa garrantzitsua da...
  Berriro ikusten duzu Lurraren gainean,
  Eraso amorratuen zurrunbiloak!
  Margaritak oin hutsez granada hiltzaile bat bota zuen, japoniarrak hautsi eta abestu zuen:
  - Inork ez gaitu geldituko,
  Inork ez gaitu garaituko...
  Wehrmacht lurpean lurperatuko dugu,
  Gure adiskidetasuna monolitikoa da!
  Tatyanak, etsaiari tiro eginez, adostu zuen:
  - Benetan monolitoa!
  Japoniarrak Alma-Atan aurrera doaz. Soldadu asko eta era askotako erreserbak dituzte. Hauek horrelako mutil borrokalariak dira. Baina neskek mozten dituzte. Etsipenez borrokatzen dira.
  Tatyana Bulatnayak beste granada bat bota zuen, samuraia hautsi eta abestu zuen:
  - Nire lorpen handiagatik!
  Eta keinu egin zion zafiro koloreko begiekin. Neska alaia, ezin duzu ezer esan.
  Eta Margaritak, orpo hutsarekin, heriotzaren oparia hartu eta botako du, soldadu japoniarrak hautsiz.
  Eta abestuko du:
  - Dena nahasi, nahastuta, sufrimendu eta arazoen zurrunbilo batean!
  Eta berriro limoi bat botatzen die japoniarrei behatz hutsez...
  Oksana oinutsik eta oinutsik gerlaria haiengana arakatzen da eta granada kaxa bat bultzatzen du, xuxurlatuaz:
  - Ederra izango da neskak!
  Eta hiru gudariek kantatu zuten:
  - Samuraiak lurrera hegan egin zuen, altzairuaren eta suaren presiopean!
  Eta edertasunak amorru handiz borrokan. Sua eta ura eta kobrezko hodietatik igaro ziren ez alferrik.
  Hemen Oksanak, oin hutsarekin, Chikha tanke arina japoniarra jotzen duen granada bat botatzen du. Beno, hau helburu bikaina da.
  Margaritak, etsaiari tiroka, abestu zuen:
  - Federik ezean ere sinetsi dezakezu! Ezin duzu negoziorik egin!
  Tatyanak logikoki adierazi zuen:
  - Zuk esaten duzuna paradoxa da!
  Margaritak oin hutsez jaurti zuen granada eta logikoki esan zuen:
  - Jenioa ez al da paradoxen laguna?
  Tatyanak buelta bat eman zuen, samuraia moztu eta adostu zuen:
  - Noski, lagun!
  Eta gudariek hartu eta barrez lehertu ziren... Neskak borrokan ari dira, eta zer gehiago esaten dute... Ez da harritzekoa Errusian denek gogoratzen duten neskak nola borrokatu ziren!
  Oksanak maila gorenean borrokatzen du, noski. Eta puntu ezberdinetatik tiro egiten du, eta neskak tropi bat bezala biratzen du.
  Hauek edertasunak dira, ez diote ezer emango inori. Eta traizioa murtxikatuko dute, samuraiekin batera.
  Angelak ere su egiten du. Neska ere oldarkorra eta ilegorria da. Gerlariek nahiago dute oinutsik borrokatu eta balentria izugarriak erakutsi.
  Angelak buelta bat eman eta barrez esaten du:
  - Ausardiaz joango gara borrokara,
  Sobietarren boterearen alde!
  Eta oin biluziekin limoi hiltzaile bat botatzen du.
  Borrokak aurrera doaz eta orain japoniarren erasoa amaitzen ari da....
  Dagoeneko uztailaren berrogeita hiruren amaiera da. Naziak Volgako deltara hurbildu ziren, eta han hasi ziren borrokak.
  Elizabeth eta bere tripulatzaileak etsipenez borrokatzen dira. Lehen Tiger-2 tankeak frontoira iristen hasi ziren. Pantera eta Lehoiaren antzekoak dira, baina tartean. Era berean, armadura malda angelu arrazionalak eta kanoi luzeko 88 mm-ko 71 EL kalibreko pistola batekin. Hirurogeita zortzi tona pisatzen ditu, eta Lion tanketik gertu dago armadura aldetik, baina tamainaz apur bat txikiagoa.
  Tanke handiak, ezin duzu ezer esan.
  Elizabeth eta neskak alemaniarren bila dabiltza. T-4 zulatu eta garrasi egiten dute:
  - Aintza urte distiratsuen ideiei,
  Aitzindarien oihua beti dago prest!
  Gudariak, demagun, lehen mailakoak dira. Eta loriaz borrokatzen ez ezik, abesten ere egiten dute;
  Herri askeen batasun suntsigaitza,
  Ez ziren indar gordinak eta beldurrak elkartu gintuztenak...
  Eta jende ilustratuen borondate ona,
  Eta adiskidetasuna, argia, adimena eta ausardia ametsetan!
  
  Agur gure aberri askeari,
  Sorkuntzaren indarra betirako euskarria da!
  Botere juridikoa, pertsonen borondatea,
  Azken finean, pertsona sinple batek batasunaren alde egiten du!
  
  Ekaitzen artean aurrerapenaren eguzkiak argitu zuen guretzat,
  Ekaitzak eta ekaitzak aurrera atera ginen...
  Pisurik gabe bezala mugitzen ditugu mendiak,
  Mundu osoa, distiratsu, komunismorantz doa!
  
  Agur gure aberri askeari,
  Sorkuntzaren indarra betirako euskarria da!
  Botere juridikoa, pertsonen borondatea,
  Azken finean, pertsona sinple batek batasunaren alde egiten du!
  
  Planetako herriak anai gisa elkartuta daude,
  Budistak, musulmanak betiko lagunak dira!
  Gora bedi gogoa, izen handia,
  Munduko nazio guztiak familia bezalakoak dira!
  
  Agur gure aberri askeari,
  Sorkuntzaren indarra betirako euskarria da!
  Botere juridikoa, pertsonen borondatea,
  Azken finean, pertsona sinple batek batasunaren alde egiten du!
  Neskek ondo abesten dute, eta are hobeto borrokatzen dute, eta halako balentriak lortzen dituzte. Historia garaileek idatzi duten arren eta gerra galduz gero gogoratuko diren ala ez dakigu?
  Alenka, bere pilekin, eta nesken talde bat, Volgako Deltan etsaiei eusten saiatzen ari da. Eta edertasunak printzipioz zertarako gai diren erakusten du.
  Eta benetan asko egin dezakete.
  Anyutak oin hutsez tiro egiten du eta orro egiten du:
  - Aintza komunismo garaiei!
  Eta horrela bateria osoa hartu eta aho batez abesten hasi zen, ahots osoz;
  Patu hobe baten alde borrokatzen ari gara
  Jendeari bizitza errazteko...
  Eta horda madarikatua zapalduko dugu,
  Etsai gaizto gutxiago izan daitezen!
  
  Gure gainean urrezko hegodun kerubin bat dago,
  Gure ama Errusiaren aintzarako...
  Sinetsi iezadazu, Rus'ko jendea garaiezina da,
  Eta Lurrean denak ederrago egingo ditu!
  
  Gure Amaren alde borrokatzeko aukera ematen zaigu,
  Aberriaren handitasuna defendatzen...
  Eta batzuetan bizitza pelikula bat besterik ez da,
  Zeruaren isla izan behar duen arren!
  
  Bakoitzak bere ametsak lortu behar ditu,
  Sinets nazazu zuhurki, komunismoa...
  Lurrean zoriontasun gehiago egon dadin,
  Eta errebanxismoaren suak ez ziren etorri!
  
  Gure erregea Pugachev jeinu handia da,
  Nekazariak borroka santu batera altxatu zituen...
  Edozein negozio sorbaldaraino egongo da,
  Eta maite neska mutil oinutsik!
  
  Deabrua are indartsuago bihurtuko gara,
  Zientziaren zerumuga aldatzen dugunean...
  Gaiztoa zapalduta dago,
  Aorta urratutik odola isurtzen ari den arren!
  
  Bai, gure kausa justua da, lagunak,
  Gure aberria zoriontsuagoa egin dezakegu...
  Sinetsi herriak guztiak familia bat direla,
  Errusia bikaina, distiratsuena!
  
  Jendeak ausart begiratzen du zeruertzera,
  Ez dezatela laino gaiztoek zerua estaltzen...
  Etsaiari puntuazio irabazlea emango diogu,
  Eta izango zara, guduan zorioneko zaldun!
  
  Ez dakit koldar hitza
  Errusiarrok ez gara batere beheiti...
  Svarog dugu, Jesus Zuria,
  Eta betirako gozatuko dugu maiatza!
  
  Neska-mutilak dantza biribil batean,
  Neska oinutsik sartzen ari gara...
  Azken finean, Rod Jainko ahalguztiduna guretzat da,
  Ez izan loro burugabea, mutil!
  
  Eta Leninek borrokatzera bultzatu gintuen,
  Stalin jakintsuak balentria bedeinkatu zuen...
  Kerubin indartsuak hegoak zabalduko ditu,
  Eta gure giharrak altzairuz eginak dira!
  
  Aberriaren Majestadea izango da
  Jainkoarentzat halako gudariak garela...
  Berretsi dezagun gure loria altzairuzko ezpataz,
  Zein ezkutu zen Svarogen forjatu!
  
  Laburbilduz, izan zaitezte leial Jaunari,
  Errusia distiratsuenaren aintzarako...
  Ezagutzen ditugu zaldun arranoak,
  Jainko Zuria Kristo Mesias gure atzean dago!
  Pistola baten kolpe zehatz batek "Lehoia" sutan piztea eragiten du. Bai, faxistei adarrak zaplaztekoak jasotzen ari dira.
  Borrokak gertatzen diren bitartean, haurrek ez dute denbora alferrik galtzen.
  Dasha eta Vaska alemaniar tropen atzealdean dabiltza. Ekipamendua zutabeetan nola mugitzen den ikusten dute. Motozikletak ziztu bizian, autopropultsatutako pistolak arakatzen ari dira. Tropa ugari daude hemen, SS eta beste unitate batzuk barne.
  Vaskak Fernandoren mugimendua nabaritu zuen, tankeak suntsitzen zituen kanoi autopropulsatutako alemaniar indartsua.
  Mutilak neskari xuxurlatu zion:
  - Badirudi Krautsek Stalingrado iparraldean indar gehigarriak transferitzen ari direla.
  Dashak esan zuen irribarrez:
  - Gure herriak ehotuko ditu hala ere!
  Kamioitik Nemtsevek haserre oihukatzen die mutilei. Haurrak aireratu eta korrika egiten dute, keinuka, hautsez grisa, takoi biluzi eta biribila. Baliteke buelta bat ematea ere.
  Neska-mutilak sasietara korrika egin eta salto egin zuten. Dashak gogotsu adierazi zuen:
  - Gerrillariek edozer egin dezakete!
  Vaska honekin ados zegoen:
  - Noski... Zalantzarik gabe irabaziko dugu!
  Dashak gogotsu abestu zuen:
  - Garaipena zain! Garaipena zain! Grilak hautsi nahi dituztenak! Garaipena zain dago, garaipena zain! Faxismoa garaitzeko gai izango gara!
  Vaskak erraz onartu zuen honekin eta beldarra zanpatu zuen bere umeen oin biluzien hatzekin:
  - Egin dezakegu! Ipuin bat egi bihurtzeko jaio ginen!
  Dashak keinua egin zuen eta adierazi zuen:
  - Eta zer? Uste dut maitagarrien ipuina errealitate bihurtuko dugula eta Wehrmacht hauts bihurtuko dugula!
  Eta umeek koruan abesten zuten biriken goian;
  Gure herri zintzoaren izenean,
  Zer emango dio komunismoak unibertsoari...
  Gure aberriari leial izango gara,
  Arrakastarako eta sorkuntzarako bidea ireki dezagun!
  
  Putinek Errusia heroi bat bezala gobernatu zuen,
  Baina orduan arranoak hegaldian utzi zuen...
  Noski Fuhrer-ak hemorroide handiak ditu,
  Baina Stalinek izena ere esan nahi du!
  
  Hirugarren Reich garaituko dugula uste dut,
  Ez da harritzekoa Putin Stalinera joan izana...
  Munduaren gainean urrezko hegodun kerubin bat dago,
  Eta Satan-Adolf erotu egin da orain!
  
  Alemanek Europa osoa dute eskura,
  Eta Afrika, eta Asia, eta estatuak...
  Eta Adolfek polita dela uste du
  Baina ordaina Fuhrer-aren zain dago!
  
  Hitlerrentzat, Errusia ukuilu bat bezalakoa da,
  Ordena berreskuratu nahi du...
  Baina, nik uste, komunismoaren paradisu bat egongo da,
  Oheak ereitean marrubiak kimatuko dira!
  
  Ez sinetsi, gure herria ez da batere ahula,
  Baina Krautsek gehiegi harrapatu zuten...
  Eta badakizu eslava ez dela batere esklabo,
  Gure amaren Errusiaren izenean!
  
  Eta Leninek heroismora bultzatu gintuen,
  Gauzak nola egin erakutsi zuen...
  Jainkoa benetan bat denez,
  Baina komunismoan ausarki sinetsi behar dugu!
  
  Ez, ez eman errusiar etsaiari,
  Azken finean, Jainko Zuria gurekin dago - unibertsoaren sortzailea...
  Gudan lagunduko dizut,
  Bizitzaren arrakastan etengabe izateko!
  
  Noraino hil ditzakezu zure maiteak?
  Tamalez, gerraren amaiera ez da inon ikusten...
  Beraz, gure armada mehetu zen guduetan,
  Lotsatuko ez zaren zerbait egin!
  Gudari gazteentzako abesti ona da. Abestu eta berriro alde egin zuten, bidetik hautsak jasoz takoi biluzi eta zorroztuekin.
  Haurrak alaiak eta kanpotik pozik zeuden bizitzarekin. Argala bada ere, aurpegia txokolatea bezala beltzarana dute, eta ilea, aitzitik, argia da. Mutil zoragarriak.
  Motozikleta zihoan alemanetako batek emeki deitu zien. Eta txokolatea eskaini zidan. Dasha goseak eskuak luzatu zituen, baina Vaskak mahukatik tira egin zion:
  - Ez umiliatu zeure burua!
  Neska inteligente bat aurkitu zuten:
  - Hobe batu ditzagun faxistak!
  Ideia hau gustatu zitzaion Vaskari, bera azal eta hezurrak. Eta txokolatea ere eskatu zuen.
  Naziak keinua egin zuen eta errusiar hautsian hatsa egin zuen:
  - Kantatu, mutil!
  Vaskak baietz egin zuen eta inspirazio handiz kantatu zuen;
   Alderdiak Errusia batu zuen denak batera,
  Eremu amaigabeak babesten ditu...
  Azken finean, sinetsi iezadazu, jendea oso indartsua da,
  Aintza sobietar lurraldeari!
  
  Stalin da sari gorena
  Stalin jakinduriaren hegaldia da...
  Ausart borrokatu behar dugu beraren alde,
  Jende guztia Stalinen jarraitzen ari da!
  
  Hego alaiak eman dizkigute,
  Borondate handia eman digute...
  Stalin ugaritasunaren poza da,
  Gora, herrialde handia!
  
  Stalin unibertsoko handiena da,
  Stalin, urrezko hegodun kerubinak,
  Gure herria zorte aldaezinarekin,
  Sinetsi, betiko garaiezinak garela!
  
  Stalinek herriari salbazioa eman zion
  Munduko arranorik handiena da...
  Gure aberriaren eta askatasunaren alde,
  Hegoak zabaldu zituen lurraren gainean!
  
  Ez dago Stalin distiratsua baino gorago,
  Jainko zuri bat bezain handia da...
  Borrokan eta irabazten,
  Laster eramango dugu Fuhrer hilkutxara!
  
  Gure aberriari ohorea emanez,
  Jakin ezazu ezin duzula ederragorik aurkitu...
  Laster komunismopean biziko gara,
  Eta ez dugu beste biderik!
  
  Stalin planeta osoaren harrotasuna da,
  Stalinek komunismo mugagabea...
  Haren balentriak kantatuko dira,
  Faxista guztiz suntsitu da!
  
  Stalinek ospea ekarri zion Errusiari,
  Stalinek izarren gainetik altxatu zuen...
  Boterea goraino igo zuen,
  Stalin ideal bat besterik ez da!
  
  Stalinek unibertsoa konkistatzen du,
  Izar flota handia du...
  Entseguak eraikitzeko izango dira,
  Stalinek komunismora eramango du!
  
  Errusiarentzat, Stalin eguzkia da,
  Iluntasunean biziki distira egiten du...
  Neskaren ahotsa argia da,
  Ez dago lider ederragorik lurrean!
  
  Stalin Svarogen gorpuztea da,
  Stalinek Errusiaren boterea sortu zuen...
  Rod aurkitzen du bere bihotzean -
  Maisurik handiena!
  
  Ez dago buruzagi ederrik Lur osoan,
  Stalin da jenderik handiena...
  Sor dezagun zoriona gure unibertsoan,
  Gaixo amorratua suntsitu egin da!
  
  Nire semeak eta Komsomol kideak,
  Aberriaren alde, elkartu formazioan...
  Azken finean, neskak tigreak baino indartsuagoak zarete,
  Stalin jenio maitea gurekin dago!
  
  Ezin ditut nire lorpenak zenbatu,
  Gezi bat bezala egingo dugu hegaldia...
  Gure Errusia distiratsua,
  Ama Aberria komunismorantz doa!
  Dashak Vaskarekin batera abestu zuen eta haurrek dena ozen eta ederki egin zuten.
  Eta dantzan ibili ziren, hotzaz geroztik oinetakoak ikusi ez zituzten ume beltzaranak zapalduz, eta dagoeneko martxoan elurra zapalduz oin hutsez.
  Errusiera benetan ulertzen ez zuen alemaniarrari gustatu zitzaion abestia, eta txerri kontserbak poltsatik atera eta umeei eman zien.
  Eta baietz baiezkoa eman zuen:
  - Zer gut!
  Mutilak eta neskak makurtu eta aurrera egin zuten. Hamaika urte besterik ez dituzte, baina adimentsuak dira eta oroimen sendoa dute. Bildu informazio zehatza. Eta behin, Daria ile argiak meategi bat ere ekarri zien alemaniarrei saski batean. Neska maltzurra da eta haien hizkuntza nahiko ondo daki. Ez zuten pentsatu ere egin ile zuri-zuria eta begi urdinak zituen haur polit batek heriotza eragin zezakeenik.
  Eta funtzionatu zuen...
  Hemen doaz berriro, alemaniar txokolateak dastatu, eta alaitasunez daude...
  Dariak esan zuen irribarrez:
  - Behin naziak garaitzen ditugunean, hiru solairuko etxe bat eraikiko dut, marmolezkoa eta iturri batekin!
  Vaskak irribarre egin zuen:
  - Burges bihurtuko al zara?
  Neskak aurka egin zuen:
  -Ez! Nire komunismoa besterik ez dut izango!
  Vaskak barre egin zuen eta berriro abesten hasi zen;
  Burgesia nire lurrera etorri zenean,
  Etxeak erre zituzten, neskak txikituta...
  Bazirudien zeroak zenbatzen zirela
  Mutilen ilea zero bat bezala moztuta zegoen!
  
  Kibalkix ausartak fusila hartu zuen,
  Eta herri armadan sartu zen...
  Baina plan guztiak Mutiko Txarrak eman zituen,
  Nork eman zion upel marmelada!
  
  Eta hemen nago eskilan zintzilik, mutila,
  Azote eta orratzekin torturatzen naute...
  Erantzunez, barre egiten dut aurpegian, exekutatzen dut -
  Eta uste dut Aberria paradisu bihurtuko dela!
  
  Animaliek suarekin takoiak erre zizkidaten,
  Umea gogor kolpatu zuten...
  Baina sinetsi iezadazu, ez zait axola oinazea,
  Burgesia gorriak garaitu ditzan!
  
  Hezurrak apurtzen dituzte, metal gaiztoa zulatzen dute,
  Borreroek txalupan jartzen naute erretiluan...
  Baina sinetsi iezadazu, mutilak horretaz amestu zuen,
  Maiatzean Berlin inguruan korrika egiteko!
  
  Uste dut Lenin kamaradak gidatuko duela,
  Askatu Varsovia, Praga, Londres!
  Laster emango dugu faktura irabazlea,
  Eta pankarta gorria harro dago Berlinen gainean!
  
  Orain haurraren takoiak erretzen ari dira,
  Ia beti biluzik dagoen zola bat...
  Eta azoteak gogor jo ninduen bizkarrean,
  Ziurrenik ile grisa duzu jada, ama!
  
  Baina ez dut borrero hauei amore emango,
  Ez dut sinesmena eskatuko, errukia ezagutu...
  Utzi katak sorbaldatik zorrotz astintzen,
  Badakit Leninek sari bat emango didala, sinetsi!
  
  Kibalkixek barre egin zuen torturapean,
  Ez zuen sekretua eman, harro hiltzen da...
  Gaiztoak honela oihu egiten du infernuan betiko,
  Deabruak erretxina isurtzen ari zaizkio eztarritik!
  
  Lenin gurekin dago, itxuraz betirako,
  Eta sugar bero bat erretzen zait bihotzean...
  Amets handi bat egi bihurtuko da,
  Pankarta gorri bat egongo da planeta osoan!
  Daria txistu egin zuen eta oin hutsik zapaldu zuen:
  - Ederra! Zuk zeuk konposatu duzu?
  Vaskak buruaz egin zuen:
  - Bai! Bere istorioak inpresio handia egin zidan!
  Daria baietz egin zuen eta esan zuen:
  - Gogoratzen al zara nola poliziak zu eta ni harrapatu eta oinutsik gidatzen gintuen elurretan hotzatik, eta gero aztarnak eman gintuzten eta adar meheak jarri zizkigun orpoetan.
  Vaskak erraz baieztatu zuen:
  -Hain zen... Orpoak min egiten dizkizu eta sorbalden artikulazioek min egiten dizute rackaren gainean zintzilik zaudenean. Baina ez zegoen gure aurkako frogarik eta...
  Daria esan zuen hasperen batekin:
  - Bai, baina poliziak izoztuta hil gaitezen nahi zigun. Baina botila batekin buruan jo nindutenean, zatia oin hutsez harrapatu nuen. Eta gero eskuetan jarri zuen. Horren ondoren, soka moztu dut bai neuretzat eta bai zuretzat.
  Vaskak buruaz egin zuen:
  - Bai, hala zan... Izugarria da, ordea. Baina badakizu, hotzean erretako zolaren babak ez dute minik egiten! Eta beranduago atera ginenean, dena sendatu zitzaigun txakurrak bezala!
  Dariak erraz baieztatu zuen:
  - Bai, ondo sendatzen gaitu! Hain zola zakarrak dauzkat, ez dudan beldurrik ikatz gainean ibiltzeko!
  Vaskak, puztuta, esan zuen:
  - Ni ere! Aitzindariak gara, komunismoaren seme-alabak!
  Daria baieztatu zuen:
  - Eta zalantzarik gabe irabaziko dugu!
  Neska-mutilek kantatu zuten:
  Komunismoaren ideia hilezkorren garaipenan,
  Gure herriaren etorkizuna ikusten dugu...
  Eta pankarta gorriari, gure Aberriari,
  Beti izango gara fideltasunik gabe!
  . 3. KAPITULUA.
  1943ko abuztuaren hasieran, alemaniarrak atera ziren azkenean, tropa sobietarrek Kaspiar Itsasoarekiko zuten erresistentzia gogorra gaindituz. Hau benetan lorpen handia da Krautsentzat. Dibidendu handienak lortu zituena. Orain Kaukasoa lurrez kontinente nagusitik moztuta zegoen.
  Turkiarrek ere arrakasta lortu zuten borroka gogorren ostean, azkenean Batumi hartu eta Erevanen inguratzea osatu zuten. Horrela, Transkaukasian tropa sobietarrei presioa eginez.
  SESBen egoera oso zaila bihurtu zen. Eta Stalinek iparraldean erasoaldi bat abiatzeko agindu zuen Leningrado gose, hiltzen, baina oraindik errenditu ez zutenei korridore bat apurtzeko.
  Tikhvinen aurkako erasoa hasi zen. Indar esanguratsuak bidali ziren bertara, nahiz eta egoitzak ez zuen nahikoa erreserba. Egoera zaildu egin zen suediar dibisioak, ustez boluntarioak, frontera iritsi zirelako, eta horrek posizioa indartu zuen.
  Eta alemanak serio sendotu dira...
  Borrokak abuztuaren 10ean hasi ziren, sobietar tropek hamar kilometroko aurrerapenarekin borrokaren lehen hiru egunetan. Hemen abuztuaren hamalauan, Maus tanke alemaniarra lehen aldiz sartu zen borrokan. Ehun eta laurogeita zortzi tona pisatzen dituen garapen oso arrakastatsua ez da. Egia da, autoa talde serio batek gidatzen zuen, neska nazi oso militanteak.
  Agnes, Adala, Angelina, Agatha, Afrodita - Hirugarren Reich-eko bost edertasun "A" letrarekin hasita. Eta nola borrokatzen duten Saguaren gainean eta bi pistolarekin tiro egiten duten aldi berean.
  Lehergailu handiko zatiketa-obusak kanoi motzeko 75 mm-ko kanoi batetik jaurtitzen dira, eta astunagoak 128 mm-ko kanoi batetik, deitzeko indarra erakutsiz.
  Agnesek oin biluziekin eta hankak zizelkatuekin egiten du su. Sobietar ibilgailu bat jotzen du, bere dorrea literalki erauzi eta garrasika:
  - Espazioko neska bat naiz!
  Adalak tiro bat bidali du lur-mina batekin eta kirrinka:
  - Eta ni aerobazia naiz, tripulazio osoa desegingo dut!
  Eta neskak ere behatz biluziak erabiltzen ditu. Hogeita hamalau obus sobietarrek sagua jo dute, baina ilarrak bezala errebotatzen dute. Autoa nahiko ondo babestuta dago. Eta ezin duzu horren erraz jo. Tenis pilotak bezala hegan egiten ditu jaurtigaiak, eta kalibre handiarekin ere ezin duzu halako munstro bat jo.
  Eta neskari hegazkinaren aurkako pistola batetik tiro egiten diote, etsaia beregana hurbiltzen utzi gabe.
  Agathak ere oin biluziekin tiro egin zuen eta hausnartu zuen:
  - Utzi nire ezpatak jo, gure etsaiak moztuko ditugu!
  Adalak erasokor baieztatu zuen, oso zehatz tiro eginez:
  - Argiaren eta lurraren gudariak gara!
  Angelinak oinak oin hutsik eman zituen, sobietar T-34-76 tankea apurtu eta hausnartu zuen:
  - Hona hemen garaipen handiak!
  Afroditak ere jaurti zuen, pila bat bezain astuna zena, T-60 sobietarra zapaldu zuen eta kirrinka egin zuen:
  - Gure garaipena gerra santuan izango da!
  Agnesek ostikada eman zuen, orpo hutsez baliatuz, etsaiaren aurrealdeko armadura hautsiz eta esan zuen:
  - Bandera inperiala aurrera - aintza eroritako heroiei!
  Hemengo neska hauek nahiko gaiztoak eta hiltzaileak dira. Eta ez da alferrik igaro ezin dituzula. Oin biluziei eta gorputzean dauden bikiniei esker, batere galdu gabe tiro egiten dute. Horrek esan nahi du ezin direla hain erraz garaitu.
  "Sagu" izugarriak arma hilgarri batekin jo zuen eta ez zion inori aukerarik eman.
  KV seriea barne.
  Baina hain gogor eta arrakastaz borrokatzen duten alemaniar neskak badaude, orduan sobietar mailako neskak ere egongo dira - heroiak.
  Hemen, adibidez, Natasha eta bere bikotekideak. SAU-85 xume bat besterik ez dute, frontoira iritsi berri dena. Eta neskak dagoeneko indarrez eta nagusiki jotzen ari dira faxistei.
  Noski, edertasunak oinutsik eta bikinitan daude. Eta faxistak ondo zapaltzen dituzte, maza batek kristal zatiak apurtzen dituen bezala.
  Eta oso gogoangarria da horrelako neskek arranoen hegaldiaren maila gorena erakusten dutenean.
  Natashak behatz hutsez tiro egiten du eta Pantera apurtzen du, eta gero oihukatzen du:
  - Aberri handiaren alde!
  Eta bere mihia erakutsiko du!
  Zoyak ere aurkariari kolpea ematen dio. Oso zehatz joko du. Armadura hautsi eta blaher egingo du:
  - Komunismoaren aintzarako!
  Augustinak ere gogor egiten du borroka, eta aurkariari presioa egiten badio, oso ondo egiten du. Hautsi eta orro egiten du:
  - Aintza mundu komunistari!
  Dolbanet eta Svetlana. Eta oso zehatz. Zure behatz biluzien laguntzaz. Etsaien armadura birrinduko du eta kirrinka egingo du:
  - Mundu komunistaren handitasunaren alde!
  Eta bere mihia erakutsiko du...
  Neskak, animatuta sentituz, abesten hasi ziren, lekuan bertan konposatzen;
  Edertasunek oinutsik erasotzen dute,
  Neska politak korrika ari dira...
  Fritz ukabilarekin jo behar baduzu,
  Edo metrailadore batekin moztuko dute!
  
  Neskek ezin dute zalantzan jarri
  Hildako naziak lurperatuko dituzte...
  Eta gogor botako diote oinetatik,
  Eta nonbait otsoek ulu haragijale!
  
  Errusia soldaduentzako hitza da,
  Noiz, sinetsi iezadazu, ez da freskoago egiten...
  Batzuetan egoera latza izan arren,
  Non Cain beltz gaiztoak garaitzen duen!
  
  Ez sinetsi, Komsomoleko kideek ez dute ihes egiten,
  Eta korrika egiten badute, erasotzeko bakarrik...
  Eta nazi guztiak aldi berean hilko dira,
  Eta Führer-a mozketa-blokeraino igoko da!
  
  Errusia da nire aberria,
  Distiratsua da, ederra da...
  Nor da koldar bat errublo bat ere balio ez duena?
  Eta badakizu, gerlari batekin eztabaidatzea arriskutsua da!
  
  Baina jakin faxistak garaituko ditugula,
  Gaizkiak ez du erregetuko tronuan...
  Gure gainean urrezko hegodun kerubin bat dago,
  Eta Jainkoa Svarog koroan handitasunarekin!
  
  Koldarra dena, sinetsi iezadazu, esklabo ahula da,
  Bere patua bat da: irainak jasatea...
  Gaur mekanikaria zara, bihar foruzaina,
  Eta zuk zeuk besteen bizkarra jo dezakezu!
  
  Neskek indarra dute, sumendi bat besterik ez,
  Batzuetan indartsu eraisten ditu mendiak...
  Gerra urakan gaizto batekin ari da,
  Eta heriotzak, egia esan, giza arraza mozten du!
  
  Zintzotasunez esango dizuet, zaldunak,
  Indartsuak gara errusiarrak batuta gaudenean...
  Sardexka eta aiztoarekin joateko mokadu bat behar duzu,
  Gudetan garaiezinak gara zaldunak!
  
  Zein da gure fedea, Kristo Jaunagan,
  Lada ere errespetatzen badugu ere...
  Stalin kamarada gure aita bezalakoa da,
  Eta paradisuko komunismoaren leku bat egongo da!
  
  Hil zenean zegoena piztuko da
  Eta ederragoak eta jakintsuagoak izango gara...
  Eta gizona, noski, oso harro dago,
  Batzuetan txorakeriak esaten dituen arren!
  
  Maitasunean, gure Aberria izar bat bezala da,
  Sinetsi iezadazu, ez da inoiz itzaliko...
  Egin amets handi bat egi
  Bakea eta zoriona egongo dira unibertso osoan!
  
  Maria maite dut, Lada ohoratzen dut sakratua,
  Svarog ederra da eta Perun bikaina...
  Maite ditut Jesus eta Stalin,
  Ikonoen aurpegi santuak maite ditut!
  
  Noiz izango da benetako paradisua?
  Sinetsi iezadazu, zure itxaropen guztiak egia bihurtuko dira...
  Eman zure bihotza zure ama-herriari,
  Dena ondo egongo da, lehen baino indartsuago!
  Neskek borroka ona egin zuten eta lan bikaina egin zuten. Tira, halako gerlariekin, Hitler ez da Errusiaren beldur.
  Hala ere, hamar eguneko borroka burugogorren ostean, sobietar tropak azkenean Tikhvinengana iritsi ziren.
  Borrokak piztu ziren hiriaren beraren alde. Indarrak, noski, oso desorekatuak dira.
  Alemanek aire nagusitasuna lortu dute eta etenik gabe bonbardatzen ari dira. Egoera larriagotu egiten da Wehrmacht-en alde borrokatzen duten atzerriko dibisioek. Batez ere Italiako zati asko.
  Armada Gorria Tikhvinengandik urruntzen saiatzen ari dira. Baina Errusiako unitateak burugogor borrokatzen ari dira. Hau da gosez hiltzen den Leningrad setiatua salbatzeko duten benetako aukera bakarra. Janaria airez bakarrik bota daiteke bertara, baina alemaniarrek borroka-hegazkin sendoak dituzte, eta oso zaila da hori egitea.
  Eta abuztuaren bigarren hamabostaldian, naziek Astrakanen erasoa hasi zuten. Eta hiri honetan, sobietar neskak heroismo eta ausardi handiz borrokatu ziren.
  Neska oinutsen batailoi bat hiri heroiko hau estaltzen ari da.
  Alenkak oin hutsarekin granada bat botatzen du, gero eztanda bat botatzen du faxistak moztuz eta esaten du:
  - Emakume bat katua bezain lizunkorra bada, senarrak saguak ditu buruan!
  Anyutak, Fritzei tiro eginez eta oin hutsez granada bat ere botaz, txio-txilo egin zuen:
  - Ideia distiratsuenak ilundu egiten dira itzaleko politikak ezartzen direnean!
  Allak, Fritzei tiro eginez eta granada bat botaz, atzamar hutsez tanke bat botaz, hausnartu zuen:
  - Emakume bat azeria bezain maltzurra da, eta lehoia ere gobernatzen du gizonak oilar baten adimena badu!
  Mariak, pistola batetik tiro egin eta Fritz-a eraitsi zuen, hausnartu zuen:
  - Jainkoak edozer egin dezake, emakume bat eskakizunetan bakarrik gainditzea, botererik gabea da!
  Matryonak, etsaiari tiro egin eta bere behatz hutsez heriotza-opari hiltzaile bat jaurtiz, adierazi zuen:
  - Gizon batek boa bat bezala irensten ez dezan, emakume batek kobra baten eztena izan behar du!
  Alenkak, naziei tiroka jarraituz, gogotsu adierazi zuen:
  - Pertsona bat Sortzailea bezalakoa izan daiteke denetan, baina tximinoa bezalako imitazioak ez du itxura ona ematen!
  Anyutak etsaiari tiro egin zion, gero tanke bat bota zuen granada jaurtiketa ondo zuzenduta eta esan zuen:
  - Pertsona batek Jainko Ahalguztiduna gaindi dezake harrokeriaz bakarrik, eta orduan ere intelektualki Pithecanthropus gisa sortua bada!
  Allak, Fritz-i oso zehatz tiro egiten jarraituz, esan zuen:
  - Emakume batek ez du oilo izan nahi, baina bere gizon ideala oilarra da!
  Mariak, faxistei tiro eginez eta oin hutsez jaurtiketa zehatz batekin Pantera joz, zera adierazi zuen:
  - Azeri-emakumeak benetan otso-hartu bat dauka kastore-gizonekin!
  Marusyak, faxistei ere sua egin eta orpo hutsa erabiliz lehergailuen paketea zapaltzeko, esan zuen:
  - Politikan basoan bezala da, haritz bat jaten baduzu, txerri batek jango du, erbia azeriak jaten badu, astoa bazara, hiru azal larrutuko dira!
  Alenkak, amorratuta su egiten jarraituz eta infanteriari metraila limoiez bustiz, bota zuen:
  - Zenbat eta distiratsuagoa emakumea, orduan eta azeriagoa da!
  Anyutak ere leher egin zien faxistei, moztu, eta oin hutsez granada bat bota eta kirrinka:
  - Pertsona grisek ez dute materia gris nahikoa garunean, nortasun distiratsuak, buruan gris asko dago!
  Allak, etsaiari tiro eginez, orpo hutsez lehergai-paketeari sakatuz, esan zuen gogotsu:
  - Gizon grisa bakartia da otsoa bezala, eta erbia bezala ez du bakerik!
  Mariak, Fritz-a moztuz, gogotsu esan zuen:
  - Politikari bat azeri handia bada, lehoiaren zatia bermatuta dago!
  Marusyak granada-jaurtigailu bat jaurti zuen eta limoi bat bota zuen bere behatz hutsez, kirrinka:
  - Azeri-politikariak bele boto-emaileari gazta gurinetan bezala ibiltzeko aukera kentzen dio!
  Alenkak, bere armatik tiroka jarraituz, eta orpo hutsez lehergai-paketeari amore emanez, bota zuen:
  - Zeruan Eskritura Santuen interpretazioak baino izar gutxiago daude!
  Anyutak, faxistei tiro eginez, esan zuen:
  - Borreroa bata gorriz jantzita, justuagoa, elokuentziaz politika!
  Allak, tiroka jarraituz, logikoki adierazi zuen:
  - Borreroak aizkora zorrotza du, politikariak hitz zorrotza, lehenengoak buruan kolpeka, bigarrenak burmuinetan tantaka!
  Mariak, Krautsak zehaztasunez kanporatzen jarraitu zuen eta bere hatz hutsez heriotzaren beste opari bat botaz, adierazi zuen:
  - Batzuetan buruak moztea gizatiarragoa da garunetan tantaka egitea baino!
  Matryonak, faxistak moztu eta orpo hutsarekin granada bat jaurtiz, esan zuen:
  - Politikariei burmuinean sartzen uzten badiezu, frustrazioz ilea moztuko duzu!
  Alenkak, jeneral alemaniarrari tiroka eta ukabilkada emanez, esan zuen mehatxagarri:
  - Politikarien diskurtsoak garuna garbitzeko ura bezalakoak dira!
  Anyutak, etsaiari zehaztasunez tiro eginez eta behatz hutsez limoi bat jaurtiz, esan zuen:
  - Politikari bat Jainkorik handiena den lekuan dago legegabekeria sortzen duela!
  Allak, naziei tiro eginez eta orpo hutsez lehergai pakete bat jaurtiz, esan zuen:
  - Politikari batek beti begiratzen dio hautesleari asto baten antzera azeri-begiradarekin goldea egiteko!
  Mariak etsaiari tiro egin zion, eta bere behatz hutsez, indar hilgarriz granada bat jaurtiz, esan zuen:
  - Emakume batek bere gorputz pobrea agerian uztea maite du aberatsago janzteko!
  Marusyak ilara luze bat bota zuen, Fritzesen lerroa moztuz eta purrusta egin zuen:
  - Emakume oinutsak azkarrago jarriko dizkio oinetakoak gizonari, nahiz eta bera ez den bota bat!
  Alenkak, naziei zehaztasunez tiro eginez, adierazi zuen:
  - Emakumezko takoi hutsarekin, errazagoa da gizon bat modako botak janzteko konbentzitzea!
  Anyutak granada jaurtigailu bat jaurti zuen eta esan zuen:
  - Modako oinetakoak lortzeko, emakume batek gizon baten oinetakoak "jantzi" behar ditu!
  Allak, naziak su-eztandaz jo eta granada bat oin hutsetara jaurtiz, erantzun zuen:
  - Hanka garaiz agerian uzten ez dakien emakumea "zapatuta" geratuko da betirako!
  Mariak, etsaiari tiro eginez eta orpo biribilarekin pakete lehergarri bat jaurtiz, esan zuen:
  - Gehiegitan emakume baten hanka biluziei begira, gizon batek bere burua "zapatzeko" arriskua du!
  Marusyak, etsaiari tiro zehatza zuzenduz eta belaun hutsez granadari emanez, erantzun zuen:
  - Betiko trapua ez izateko, oinetakoak garaiz kentzeko gai izan behar duzu!
  Alenkak, naziei tiroka jarraituz eta haizea kenduz, esan zuen gogotsu:
  - Neska baten oin biluzia okupatzaile baten lona bota baino hobea da!
  Anyutak, zehaztasun eten ezinezkoarekin tiro egiten jarraituz, adierazi zuen:
  - Armadurarik indartsuenak ezin die larruazal delikatuari eta neska zola xarmangarriei eutsi!
  Allak, alemaniar inbaditzaileei tiro eginez, hau esan zuen:
  - Emakumeak oso trebean sartzen dira gizon baten zorrora oin hutsekin!
  Mariak, faxistei zehaztasun handiz tiro eginez eta buruari kolpeka emanez, zera adierazi zuen:
  - Emakumearen gorputzaren atal itsaskorrena urrezko txanponak, oinak biluziak eta bular biluzietarako!
  Marusyak, tiroka jarraituz, faxistei errukirik gabe, esan zuen:
  - Batzuetan emakume batek oinetakoak kendu behar ditu behar baino lehen belauniko ez jartzeko!
  Alenkak, faxistei zirriborrak egoki eginez eta pilaka pilatuz, logikoki adierazi zuen:
  - Errazagoa da gizon bat oin hutsik belauniko jartzea!
  Anyutak, etsaiari tiro eginez, erasokor esan zuen:
  - Denboran oinutsik, sekula tranparik!
  Allak, etsaiak irabiatuz eta aurkariak moztuz, hausnartu zuen:
  - Emakume oinutsi batentzat errazagoa da urrezko tontorra igotzea!
  Mariak ere faxistak jo eta purrusta egin zuen:
  - Botadun gizona zara emakumezkoen oinak maite ez badituzu!
  Marusyak, naziei tiro eginez, eta hatz hutsez lehergailuz egindako etxeko pakete bat bota zuen, Tigreak buelta eman baitzuen, hots egin zuen:
  - Hankak lerdenak dituen emakumeak gizona errespetuz makurtuko du!
  Alenkak faxistak jo, moztu eta esan zuen:
  - Behatz biluziak eskuak baino trebeagoak dira emakume batek "zapatuta" gizon baten poltsikotik txanponak ateratzen dituenean!
  Anyutak Krautsak moztu zituen eta kirrinka egin zuen:
  - Emakume batek egin dezakeen gauzarik trebeena gizon bat orpo azpian oin hutsez bultzatzea da!
  Allak, aurkariei tiro eginez eta orpo hutsarekin limoi bat jaurtiz, esan zuen:
  - Errazagoa da eder batek oinutsik gizon baten bihotzera doan bidea zapaltzea!
  Mariak alemaniar tanke bat suntsitu zuen granada batekin eta garrasika esan zuen:
  - Nesken oin biluziak tinkoagoak dira gizon baten bihotzeko Everestera igotzean!
  Matryonak ere tiro egin zuen eta esan zuen:
  "Oinetakoak kenduta, emakume batentzat errazagoa da gizonezkoen axolagabetasunaren basamortua zeharkatzea!"
  Alenkak harrapatutako bazooka batekin etsaia jo eta garrasi egin zuen:
  - Bota bezain mutu geratuko zara, trapuak ere joko dituzu orpoan!
  Anyutak ere buelta bat eman eta kirrinka egin zuen, hortzak agerian:
  - Emakumezko hanka biluzi batek gizon bat oinutsik haurtzaroan erortzen du!
  Alla ilegorriak, faxistak moztuz, txiokatu zuen:
  -Gehienetan oinutsik haurtzaroan erortzen diren botak dira!
  Mariak naziei kolpea eman eta garrasi egin zuen:
  - Neska batek hanka ederrak baditu, ez da bizitzan trapua!
  Matryonak, etsaiei tiro eginez eta naziak ale-pilak bezala moztuz, zaunka egin zuen:
  - Neska oinutsi bat emakume zahar zapatua baino hobea da, katu gaztea lehoi zaharra baino dibertigarriagoa da!
  Alenkak, naziei tiro eginez eta heriotza-opari hiltzaile bat botaz, esan zuen:
  - Emakume batek bular biluziarekin sari bat irabaztea da onena, eta oinutsik modako oinetakoak!
  Anyutak ere naziak kolpatu, moztu, eta oin hutsez granadak bota eta garrasi egin zuen:
  - Emakumearen orpo hutsak gizonezkoen axolagabetasunaren arantzetatik babesten du onena!
  Allak, aurkariei tiro eginez eta leherketa automatikoz moztuz, adierazi zuen:
  - Emakumezko oin hutsetik gizon batentzako orporik iraunkorrena!
  Mariak, aurkariak jo eta granada jaurtigailu batekin joz, esan zuen:
  - Oinutsik emakumearen orpoa, botarik kiskaliena jantzita bere koskorrekin!
  Matryonak, faxistak eraitsirik, esan zuen zentzuz:
  - Oinetakoak garaiz kentzen ez badituzu, trapu bihurtuko zara!
  Alenkak, faxistei buruz idatziz, zera adierazi zuen:
  -Buruzalea bazara, zure burua serioski jipoitu dezakezu!
  Anyutak logikoki adierazi zuen, etsaia kolpatuz eta oin hutsez lehergailu poltsa bat jaurtiz:
  - Ona da kluba izatea, txarra da kluba!
  Allak, naziak jipoituz eta orpo hutsez granada bat emanez, bota zuen:
  - Burdinurtuzko ukabilak bizirik irauten lagunduko dizu, baina haritz buruak heriotza ekarriko du!
  Mariak nahiko logikoki adierazi zuen, faxistak moztuz:
  - Agintariak buruan erregerik ez duenean, anarkia da nagusi herrialdean, eta alferrik saltzen dute!
  Matryonak, naziei arrazionalki kolpatuz, adierazi zuen:
  - Koroa ez da kapela baten buru berdinerako!
  Alenkak, Krautsen suntsitzaileak, logikoki adierazi zuen:
  - Koroa ere ez da ongi esertzen haritz buru baten gainean!
  Anyutak, faxistei oso zehatz tiro eginez, esan zuen:
  - Haritza zein sendoa den, hortik egindako buru baterako materiala da hauskorrena!
  Allak, etsaia biziki tiro eginez, logikoki ondorioztatu zuen:
  - Burua makilarekin kolpatzen duenari, makilarekin buruan jotzen du!
  Mariak, aurkari madarikatuak, igorri zuen:
  - Politikariak kartera eta makila eskuetan ditu, bere dirua bakarrik egurrezkoa da, eta bere makila papera!
  Marusyak logikoki adierazi zuen, oin hutsez limoi bat botaz:
  - Buru garbia da ile grisarekin egin beharreko azken gauza!
  Matryonak, faxisten birrintzaileak, honako hau esan zuen:
  - Agian ez zara ilehoria, baina ederra da arima distiratsua izatea, neskek gaiztoak garaitu ditzakete, besteak zoriontsu bizi daitezen!
  Alenkak, nazien kontra tiroka, irrintzi egin zuen:
  - Ezin duzu defentsa sendorik eraiki hariztietatik soilik moztorretan!
  Anyutak, filmatzen ari zela, logikoki adierazi zuen:
  - Politikari bat okil bat ez bada, txirbilak kenduko dizkio, ez bakarrik tontorraren boto-emaileari!
  Allak esan zuen oldarkor, alemaniarrak kolpatuz:
  - Politikaria arranoa ez den arren, hautesleak bele eta okiltzat hartzen ditu!
  Mariak, etsaiak moztuz, esan zuen:
  - Politikariei txirbilak kentzen uzten badiezu, okil bat zara zalantzarik gabe!
  Matryonak, faxistak moztuz, bere burua adierazi zuen:
  - Politikaria azeri bat da boto-emaileekin, baina bere buruarekin, hamster bat hamster bat da!
  Marusyak granada bat bota zuen oin hutsez eta kirrinka egin zuen:
  - Politikari adimentsu bat oilategiko azeria bezalakoa da, eta ergel bat txinatar denda batean zezena bezalakoa da!
  Alenkak, Fritz birrinduta, esan zuen:
  - Ordena isilean ezartzen da, politikariek kaosa sortzen dute hitz eginez!
  Anyutak, faxistak granadaz sakabanatuta, irrintzi egin zuen:
  - Politikariek asko hitz egiten dute, batez ere ahoa itxi nahi dutenean!
  Allak erasokor adierazi zuen, naziei mailuka eginez:
  - Politikari batekin eztabaidatzea mortero batean ura kolpatzeak mihiaren giharrak bakarrik urratuko dizkizula, eta gezurretan arituko zara zure onerako!
  Mariak, etsaiak zapaldu eta oin hutsez granada bat jaurtiz, esan zuen:
  - Politikaria azeria eta otsoa nahastea da, baina asko hitz egiten du!
  Matryonak, naziei tiro eginez, hausten zuen:
  - Zenbat eta politikoagoa den azeria, orduan eta txerriagoa da!
  Marusyak, Fritzak moztuz, esan zuen:
  - Politikan etengabeko menageria dago, otsoak, erbiak, oiloak, oilarrak eta okilak, baina azeria beti da errege aukeratzen!
  Alenkak, faxisten suntsitzaileak, hausnartu zuen:
  - Lehoia dirudien diktadorea benetako txerria da!
  Anyutak oldarkorki adierazi zuen, etsaiak tiroz kolpatuz:
  - Politikari bat lehoiagatik baino ez da pasatuko boto-emailea asto osoa bada!
  Allak, faxistak alfonbretako hautsa bezala botaz, esan zuen:
  - Politikari batek ardi-jantziak jartzen ditu, baina otsoarekin duen gauza bakarra odol-egarria da, eta bere asmamena ardi osoa da!
  Mariak, oin hutsez granada bat jaurtiz, txio-txilo egin zuen:
  - Hobe da agintaria ardi-jantzian otsoa denean lehoi itxurako ahari bat baino!
  Matryonak, Robin Hooden zehaztasunarekin etsaiari tiro eginez, esan zuen:
  - Politikari batek ardi batek bezala bakeari zalaparta egiten dio, baina otso baten hortzek gerrari buruz egiten dute karraska!
  Marusyak, etsaiari tiro eginez, esan zuen:
  - Politikari batek, hautesleen botoak lortzeko, urretxindorra bezala botatzen du, baina okiltzat hartzen ditu!
  Alenkak, naziei tiro eginez, esan zuen:
  - Politikari baten hizkera urretxindorraren triloa iruditzen bazaizu, ez izan bele kasu honetan!
  Anyutak zentzu handiz adierazi zuen, naziak kolpatuz:
  - Politikari batek urretxindorrak bezala abesten badu, joko egokitzat jotzen zaituela esan nahi du!
  Allak, faxistak moztuz, zera adierazi zuen:
  - Hautesleen ehiza basoko ehizatik bereizten duena da ehiztariak ahalik eta zarata gehien egitea!
  Mariak, etsaiari tiro eginez, oihukatu zuen:
  - Politikari batek, zorrotari batek ez bezala, zarata handia sortzen du lapurtzen duenean, eta lapurtzen duenean, lausenguz hartzen du!
  Matryonak, etsaiari tiro eginez, gurg egin zuen:
  - Politikaria ere, nolabait, Jainkoa da, baina hobe beragan ez sinestea!
  Marusyak baieztatu zuen:
  - Politikariak maite du hautesleei Ilargia agintzea, baina ahazten zaio hor ez dagoela bizitzarik harea ezik!
  Alenkak, aurkariak moztuz, hausnartu zuen:
  - Ai ez da gogotik, asmamen praktiko faltatik baizik!
  Anyutak, etsaiari tiro eginez, irrintzi egin zuen:
  - Munduko arazo guztiak ez datoz dirutik, behar den kantitate faltatik baizik!
  Allak, etsaiari tiro eginez, esan zuen:
  - Lengoaia politikariari ematen zaio bere pentsamenduak ezkutatzeko, baina politikari batek ezkutatu dezakeen nolako hizkera ezkutatu dezake bere urritasun grisa!
  Mariak gogotsu adierazi zuen Krauts-ei tiro eginez:
  - Burdina katean badoa, ez da ezpatarik geratuko diskurtsoetan zilarra isurtzen bada, orduan ez da ezer ordainduko!
  Matryonak, etsaiari tiro eginez, hausnartu zuen:
  - Politikari batek ba al du promesak betetzeko dohaina? Jabetzen du, baina ez alferrik!
  Marusyak, naziei tiro eginez, adierazi zuen:
  - Elefanteak kakar-pila handi bat jartzen du, eta politikari-azeriak ahozko beherako pila are handiagoa jartzen du!
  Alenkak gogotsu adierazi zuen naziak zapaltzen zituen bitartean:
  - Politikariak ugari isurtzen du diskurtsoen ezti gozoa, hautesleak hitzezko beherakoan itoz!
  Anyutak, aurkariei tiro eginez, esan zuen:
  - Politikari baten hizkera gozoa ezti korronte bat bezalakoa da, zuk bakarrik igerian behera zaborrontzira!
  Allak, faxistei tiro eginez, zera adierazi zuen:
  - Politikari batek agintzen duena bete dezake, boto-emaileari ezinezkoan sinetsarazteko!
  Mariak, oso zehaztasunez tiro eginez, esan zuen:
  - Politikari asko dago hauteskundeetan, baina ez dago inor aukeratzeko, nor den zuhaitz-motondoa, nor den bizkarrekoa, nor den azeria, nor den txerria, nor den hartza - frustraziotik, besterik ez dago. gauza bat geratzen da egiteko - orroa!
  Matryonak tiro egin zien naziei eta honako hau esan zuen:
  - Askotan eztarrian min ematen dion politikariari belarriak ondo urratu beharko lituzke!
  Marusyak, faxisten gurutze-atal batek, adierazi zuen:
  - Politikari batek, urretxindorrak ez bezala, ez du inoiz alferrik abesten, eta azeriaren dohaina du!
  Alenkak txin-txin egin zuen, hortzak agerian utziz:
  - Politikari batek arrano bihurtu nahi du, baina bere hautesleak beti ez du txori eskubiderik!
  Anyutak kuxkuxa egin zuen bere frankotiratzailearekin alemaniarrak erortzen zituen bitartean:
  - Zergatik zaude txori lizentziarekin, okilaren gogoa duzulako!
  Allak txistu egin zuen pitoi baten oldarrarekin:
  - Politikariak hainbat abesti ditu, baina guztiek dute motibo bakarra: aukeratu nazazu!
  Mariak, faxistak moztuz, hausnartu zuen:
  - Boto-emailea opil bat bezalakoa da, erbi, otso, hartzatik urruntzen da, baina azeri politikoak irensten du oraindik!
  Matryonak adierazi zuen faxistak moztuz:
  - Politikari batek diskurtso gozoak erabiliko ditu euli baten adimenarekin, urretxindorraren triloarekin, okil baten adimenarekin bat etortzeko, baina bere txerri esentzia belatz baten begietara ikusten da!
  Marusyak, faxisten aurka borrokan, irribarrez gaineratzen du:
  - Emakume bat ere politikari ona da, eta, behintzat, bere fideltasun-promesa bete eta plazerra emateko aukera ematen du!
  Beraz, neskek heroikoki defendatzen dute hiria eta itxaropen handia ematen dute.
  . 4. KAPITULUA.
  Irailaren amaieran eta urriaren hasieran, Astrakango guduak jarraitzen zuten eta naziak Kaspiar Itsasoko kostaldean hegoalderantz mugitzen ari ziren. Naziek ezinbestean aurrera egin zuten... Hegoaldean, naziek Ordzhonikidze hiria hartu eta Groznyren erasoari ekin zioten.
  Hiri honetan ere sobietar gerrak heroikoki egin ziren.
  Tamarak zuzendutako nesken batailoiak erabaki eta ausardia erakutsi zuen.
  Tamak bere metrailadoretik leherketa bat bota zuen eta granadak bota zituen oin hutsez, esanez:
  - Aintza gure aberri SESB!
  Annak, naziei zehaztasunez tiro eginez eta orpo hutsez lehergai-paketea ere jaurtiz, esan zuen:
  - Aintza heroismoari!
  Akulinak, etsaiari tiro eginez, esan zuen:
  - Aberriaren eta ohorearen alde!
  Victoriak, Krauts-ei tiro eginez, eta oin biluziekin granada bat indar hilgarriz jaurtiz, orroa egin zuen:
  - Zain dezagun Wehrmacht heroitasunez!
  Olinpiar Jokoak neska osasuntsu bat da, etsaiei tiro egin, Krauts kanporatu eta barkatu egin zuen:
  - Gerra santuan, gure garaipena izango da!
  Tamarak, naziei tiro egin eta berriro granada bat oin hutsez jaurtiz, honakoa adierazi zuen:
  - Soldadu batek haritz baten indarra izan behar du, baina ez haritz burua!
  Neskek tiro egin zuten. Hondakin asko dago inguruan, hondakinak erretzen ari dira. Leherketa ondoren leherketa dator. Ke-plumak zerura igotzen dira. Inguruan dena erretzen ari da.
  Kantitate handietan suntsitzea.
  Anna ilehori eder eta oinutsak, granada bat bota bezain laster, faxistak puskatuz, hausnartzen du:
  - Haritz bakoitzak zulo bat dauka, haritz buru bakoitzak zulo bat dauka eta garunak ateratzen dira!
  Akulinak, etsaiari tiroka, eta granada bat botaz bere oin dotore, beltzaran eta biluzik, kirrinka egin zuen:
  - Haritza bezelako gogoa baduzu, orduan aspen bat bezala makurtuko zara!
  Victoria, neska ilegorri honek, hau ere hanka biluzi, beltzarana eta zizelkatua, txio egin zuen:
  - Azeriaren maltzurkeriarik ez baduzu, hiru azal kenduko dizkizute!
  Olympiasek, ilehori osasuntsu, altu, handi eta gihartsu batek, leherketa bat egin zuen, granada bat bota zuen oin hutsez eta garrasika esan zuen:
  - Haritza bezain tontoa izango zara, makila bezala erauziko zaituzte!
  Mutil bat haien ondotik arakatu zen. Bere takoi beltzak keinu egin eta lehergailu bat jaurti zuen naziei. Orduan irrintzi egin zuen:
  - Soldadu gazte bat jeneral kaskarra baino hobea da!
  Tamarak buelta bat eman zuen berriro. Oin biluziarekin granada bat jaurti zuen indar hilgarriz eta esan zuen:
  - Traje berri bakoitzeko, politikari batek hiru larru hartzen ditu boto-emaileei!
  Akulinak, bere etsaiei tiro eginez eta irribarre oldarkor eginez, hausnartu zuen:
  - Haritza bezain inteligentea izango zara, eta untxia bezala larruatuko zara!
  Annak, etsaiari tiro eginez eta oin hutsez granadak jaurtiz, tankeak leherraraziz, txio egin zuen:
  - Azeri maltzur batek lehoiari hiru larru ere kenduko dizkio ahari baten gogoa badu!
  Victoriak, naziei tiro eginez eta orpo hutsez opari hiltzaile bat botaz, esan zuen:
  - Ez baduzu azeri bihurtu nahi, txakur gose bat bezala irrintzi egingo duzu!
  Olinpiar Jokoek Krautsak moztu zituzten. Orduan granada bat bota zuen oin hutsez eta oihu egin zuen:
  - Politikari bat azeria da, oilasko boto-emaileak egun argiz tripatzen ditu!
  Handitzen da kanoikadaren burrunba. Sturmtiger ikaragarriak borrokara doaz. Suziri jaurtigailuekin jo zuten. Eta eraikin osoak suntsitzen dituzte, etxeak aldi berean birrintzen. Eta stormtroopers zeruan inguratzen ari dira. Suziriak jaurtitzen dituzte sobietar posizioetara. Bonbak botatzen dituzte. Panther 2 ikusgai dago jada, Panther baino ibilgailu aurreratuagoa, 88 mm-ko kanoi indartsu batekin.
  Ibilgailu alemaniarrak dorre estuagoa eta dimentsio txikiagoak ditu, baita gorputz okupatuagoa ere. Halako munstroa, irabazten bazaitu, irabazten zaitu. Eta garrantzitsuena, ez da oso astuna, 900 zaldiko motor indartsuago batekin.
  Tamak granada bat jaurti zuen Panther 2-ra oin hutsik eta kuxkuxeatu zuen:
  - Motondoa bezain ergela izango zara, makila bezala erauziko zaituzte, ez bakarrik azeri maltzurrek, baita erbi koldarrek ere!
  Annak, faxistei tiro eginez eta aurkariak moztuz, oinutsik limoiak botaz, idatzi zuen:
  - Azeri maltzurrak arrano bat oilasko busti baten itxura ere egin dezake!
  Akulinak, etsaiak moztu eta jaurtiketa zehatzekin zulatuz, esan zuen:
  - Lehoi baten paperarekin amets egiten duen pertsona askotan azeriez estalitako asto bihurtzen da!
  Victoriak, aurkariak su-leherrekin moztu eta oinutsik zerbait hilgarria jaurtiz, esan zuen:
  - Gizon batek lehoi baten anbizioak ditu, astoaren burugogorkeria, hartzaren traketsak, elefantearen grazia, baina azeriak beti da gai hura estutzeko!
  Olinpiar Jokoek etsaiari tiro egin zioten. Belarra moztu baten antzera moztu zuen, eta garrasi egin zuen:
  - Azeri gorri bat, kolore odoltsuko politikaria!
  Borrokaren intentsitatea areagotu egin zen. Naziak gas-abiarazleekin jotzen ari ziren hiria, Katyusha-ren boterean baino handiagoak zirenak. Eta oso zaila zen naziei aurre egitea. Baina oinutsik eta erdi biluzik nesken batailoiak gogo ikaragarriz borrokatu zuen. Eta neskak nekez hiltzen ziren gizonezkoak;
  Tamak, naziei tiro eginez eta oin hutsez granadak jaurtiz, esan zuen:
  - Emakume batek gizon indartsuak garaitzen ditu haien ahuleziekin jolastuz, politikari batek boto-emaile ahulak konbentzitzen ditu argi eta garbi gehiegizko jardunarekin!
  Annak, etsaiak moztu eta balez moztuz, aldi berean, orpo hutsarekin pakete lehergarri bat emanez, esan zuen:
  - Emakumea da politikaririk maltzurrena, ez du ikasi behar azeria izateko, baina oinutsik geratzen den bitartean oinetakoak janzteko gai izan behar du!
  Akulinak, aurkariak leherketa zehatzez moztuz eta behatz biluziak erabiliz, zaunka egin zuen:
  - Emakume batek ere maite du gaztetasuna, baina dolarraren berdea bere patroiaren adin berdea baino maiteagoa da!
  Victoriak, puta ilegorri hark, leherketa hilgarria egin zuen, lerroa hautsi eta irrintzi egin zuen:
  - Neska baten gaztaroko berdetasunak gizonen koipe berdeak erakartzen ditu diruetatik!
  Olympiasek, etsaiei tiro eginez eta oin hutsez beste opari bat botaz, esan zuen:
  - Ez ezazu dolar berdearen atzetik, arazoak ere begi berdeak ditu eta oskola kurruskaria da!
  Borroka gero eta basatiagoa da. Maskorrak indar hilgarriz ari dira hegan. Sobietar posizioak lehertu eta txikitu zituzten, bateria-pistolak irauliz. Eta hegazkin berriak presaka doaz, eta eraso-pistolak orroak dira. Hauts hodeiak altxatzen dira zerura.
  Tamarak, errukirik gabe naziei tiro eginez, perla hartu eta eman zien, oin hutsez granada bat bota baino lehen:
  - Jainkoarengan sinistuta, ez makurtu animaliaren mailara: gizakia ez da ardi otzana, eta ez ahuntz kiratsa!
  Annak, etsaiarekin borrokan eta oinutsik heriotza-opariak botatzen, esan zuen:
  "Pertsonen fedearekin dirua irabaztea urreari simaurra botatzea da!
  Akulinak, Pantera suntsitzen zuen bitartean, esan zuen oldarkor:
  - Igandean sinistuta, ez zaitez astean zazpi ostiraletara iritsi!
  Victoriak, oso zehatz tiro eginez naziei eta erasokor moztuz, adierazi zuen:
  - Infernuko su eternoan sinesteak sineskeriaren esnea irakiten du, hortik erlijioaren makurrek aparra kentzen dute!
  Olympiasek, emakumezko heroiak, naziak moztu eta botere suntsitzaile izugarriko granadak oinutsik botatzen zituela adierazi zuen:
  - Motondoek eta haritzak bakarrik sinesten dute betiko suaren infernuko suan, itsatsi bezala zuritzen utziz!
  Tamarak harrapatutako bazooka batetik tiro egin zuen, takoi hutsik keinu egin eta txio egin zuen:
  -Zerk distiratzen du betiko infernuko suaren garra? Urrezko txanponen distira erlijio-makurren poltsikoetan!
  Annak, etsaiari tiro eginez eta naziak zehaztasun ikaragarriz moztuz, esan zuen:
  - Crooks Jainkoa erabiltzen dute poltsikoak lerrokatzeko, eta buru hutsarekin ez ezik engainuari men egiten diote!
  Akulinak eztanda egin zion etsaiari. Granada bat bota zuen bere behatz hutsekin eta garrasika esan zuen:
  - Erlijio zintzoek hiru azal urratzen dituzte ardiei, ahuntzen adarrak hautsi, irabaziak baino ez dituzte axola, eta fedea hackworkerako da!
  Victoriak zerrauts-bonba bat bota zuen bere orpo hutsarekin, etsaia leherrarazi eta kirrinka egin zuen:
  - Apaiz zintzoa otso begetarianoa bezalakoa da, fedea bakarrik da beti zintzoa, eta bere erabilera berekoia da!
  Olinpiar Jokoek etsaia metrailadore batekin jo zuten. Etsaia moztu eta granada mordo bat eman zuen orpo hutsarekin, eta horrek Lion tankea irauli zuen. Orduan oihu egin zuen:
  - Edozein erlijio maitagarrien ipuin bat da, fantasia honetatik irabaziak soilik lortzen dira proportzio bikainetan!
  Horrela borrokatzen dute neskak ausart Grozny hirian. Eta balioaren ikuspuntu gorenetik erakusten dute beren burua.
  Eta beste neska batzuek Astrakhan defendatzen dute ausardi guztiarekin. Eta acrobazia eta sendotasun handiena ere erakusten dute.
  Neska oso ondo borrokatzen da.
  Alenkak oin biluziarekin granada bat bota zuen, naziak urratu zituen, eta kuxkuxa egin zuen, hortzak agerian:
  - Jendeari fideoak belarrietan zintzilikatzeko uzten duenak beti izango du gose!
  Anyutak, honekin faxistak moztuz, baiezkoa eman zuen:
  - Ez zara belarrietan fideoak beteko!
  Alla-k leher egin zien naziei, oin hutsez granada bat jaurti zuen indar hilgarriz eta hausnartu zuen:
  - Belarrietako fideoak goragalea eragiten duten freskotasun berrieneko platera dira!
  Mariak zentzu handiz adierazi zuen, hortzak agerian utziz eta oin biluziekin pakete lehergarri bat jaurtiz:
  - Inork ez badaki Jainkoa den ala ez, baina jendea etengabe gurutziltzatuta dago Kristoren antzekoa balitz bezala!
  Marusyak, Krauts madarikatuak, hartu zuen eta hausnartu zuen, irribarre oldarkor eginez:
  - Gizakia Jainkoaren boterea menderatzen ahalegintzen da, baina orain arte jainkotiarra ez den gurutziltzaketa bat bakarrik jasotzen du!
  Matryonak buelta bat eman, faxistak moztu zituen eta esan zuen, bere lagunei keinu oldarkor eginez:
  - Pertsona batek bere bihotzarekin onerako ahalegintzen da, bere gogoarekin irabazia lortzeko eta urdailarekin glukoskeriarako, eta azken finean, hankak korapilatuta, putzu batera arrastaka da!
  Eta gudu gogorrak burrunba dira Astrakanen. Volgako hiria sobietar defentsaren funtsezko puntua da. Eta hemen halako gudu amorratuak amorratzen dira. Kettle bat borborka ari den bezala da.
  Eta hegazkin astun eta hilgarriak gerturatzen dira. Yu-288 makina oso indartsua da. Eta irmotasun kolosalarekin bonbak jaurtitzen ditu.
  Alenkak garrasi egiten du, naziei leherketa bat jaurtiz eta granada bat botaz oin hutsez:
  - Pertsona batek gorila baten adimena badu, zaldia bezala goldatu eta txakur baten moduan jango du!
  Anyutak heriotzaren opari hiltzailea oin hutsez jaurti zuen, naziak apurtu zituen eta hausnartu zuen:
  - Pertsona batek bere burua lepokoa jartzen uzten du, baina goldea egiteko, hertsaduraz jo behar da!
  Allak limoiari ostiko bat eman zion orpo hutsez eta marmar egin zuen:
  - Politikariak poltsiko haundia du, baina zorro hutsal bat besterik ez da!
  Mariak, aurkariei tiro eginez, txistu egin zuen:
  - Hautesleei zeruko ilargia agintzen dien politikari batek, boterera iritsita, ilargi-paisaia uzten du eta gosez irrintzi egiten dio argiari!
  Matryonak, barre gortuz, honako hau esan zuen:
  - Politikari guztietan deabruak Jainko Ahalguztidunaren lekua hartzera animatzen du, baina politikariak oso talentu gutxi du!
  Marusyak, etsaiei tiro eginez eta konfiantzaz moztuz, adierazi zuen:
  - Gizakia ahalguztidun bilakatzen ahalegintzen da, baina bere aurrerapen moralak ez du hobetzen!
  Neskak, itxuraz, maila goreneko zintzoak dira.
  Eta gerrak bere eredua jarraitzen du. Jet hegazkinak Hirugarren Reich-en probatzen ari dira. Eta hau ere argumentu serio samarra da SESBrekin izandako auzian.
  Hitler, noski, ez dago oso pozik. Gerrak luzatzen doa, eta Errusiak temati aurre egiten dio, nahiz eta men egiten duen ere. Borrokak sumendi baten ahoan bezala astintzen dira.
  Urriaren amaiera. Kalmukia erabat harrapatuta dago, eta naziak Dagestan zehar aurrera doaz.
  Faxisten arrakastak, apala izan arren, etengabeak dira. Itsaso Beltzeko Flota suntsitzeko zorian dago.
  Destruktorearen tripulazio osoa neskek osatzen dute. Tripulazio ederra, egia esan. Neska txalekoak jantzita eta oinutsik korrika dabil, takoi biribilak distiraka.
  Alice, suntsitzaileen komandanteak konfiantzaz aginduko du gurutzontzi faxistaren aurkako erasoa. Torpedo bat jaurtitzen du eta oharrak:
  - Gerran, antzerki on batean bezala, hurrengo ekintza ezustekoa da, malkoak isuriko dira zalantzarik gabe!
  Andrianak, bere bikoteak, neska-talde oso bati agindu zion. Korrika egin zuten takoi biluzi, biribilak eta kirrinka. Meatze aparatu bat zuzendu zuten.
  Andrianak orro egin zuen:
  - Mundu osoa esnatuko dela uste dut,
  Faxismoaren amaiera izango da...
  Eta eguzkiak argituko du -
  Komunismorako bidea argitzen!
  Veronikak, kanoi batekin naziak kolpatuz, purrusta egin zuen:
  - Gerran pelikula batean bezala da: akzioa liluragarria da, ez da inoiz aspergarria, baina, ai, literalki hiltzen du!
  Neska hanka biluzi, beltzaran, lirain eta oso politak dituen suntsitzaile bat dabil alde batetik bestera saltoka. Luma bat bezala botatzen da.
  Alicek, bere oin biluzi zizelatuak joz, esan zuen:
  - Erraza ez bazara, bakean atseden hartuko duzu gerran!
  Andrianak, kanoi batetik zehaztasunez tiro eginez, zera adierazi zuen:
  - Borroka dezakeen neska zalduna da!
  Alicek zuzendu zuen, tiroz:
  - Ez, heroia da!
  Eta gudariak barrez lehertu ziren. Eta mihia erakutsi zuten. Eta edertasunen hankak hain dotoreak dira, eta odol arrastoak uzten dituzte bizkarrean. Neska indartsuak.
  Eta biluzik, takoi biribilak eta dotoreak dira.
  Alicek gogoratu zuen nola harrapatu zuten, eta naziek zartagin mehe eta gori batekin laztandu zioten zola. Hemen zaude, ia biluzik, eskegian zintzilik. Zure oinak biluziak blokean sartuta daude. Eta hot rodekin kilikatzen zaituzte. Beraz, burdina gorri bat erretzen da titi gorritxoan.
  Alice torturatu eta torturatu zuten hainbat egunez. Baina neskak ihes egin ahal izan zuen.
  Sebastopoletik ateratako urrezko edukiontzi bat bota zuten itsasoko lekua ezagutzen zuela esan zion guardiako ofizialari. Faxista erori egin zen.
  Tira, Alice, tortura guztiak gorabehera, alai jarraitu zuen. Katea askatu eta txalupa batean sartu zuten eskuak lotuta. Eta oin hutsik, apur bat erretiluan erreta, pistola bat hartu eta bi faxista tiro egin zituen. Orduan sokak askatu eta igeri egin zuen. Trebetasunez atera zuen. Eta nesken errespetua irabazi zuen.
  Sail berezitik bere atzetik ateratzen saiatu ziren, baina Alisak mehatxu egin zien ofizial bereziei istripu bat eragiteko eta puta bezala urkatzeko ere bai. Oiloa atera zuten.
  Alice oso neska borrokalaria da...
  Nahiz eta gogotsu idatzi zuen:
  - Borreroak aizkora arma gisa maite du, baina guduan trebetasun baldarra du!
  Honekin ados zegoen Andriana, hankak zizelkatuz:
  "Oraindik zopa egin dezakezu aizkora batekin, baina luma heroiko batekin idatzitakoa ezin da borreroaren aizkora batekin moztu!"
  Juliana oso neska ederra da. Oihal marradun zerrenda mehe bat baino ez du jantzita bularrean eta kuleroetan. Baina hain zoragarria eta ederra da. Destruktoreko neska guztiek oin hutsik dituzte eta oso erakargarriak dira.
  Alemanak harrapatzen dituztenean, nesken takoi biribil eta biluziak musu ematera behartuta daude. Eta presoek obeki egiten dute hau. Eta nesken orpoak miazkatzen dituzte eta atsegin handiz musu ematen diete.
  Julianak kantatu zuen:
  - Ez gara lapur gaiztoak,
  Eta ez dugu hil nahi...
  Baina nire orpo hutsek min dute,
  Guztiei ukabilkada eman nahi diet aurpegian!
  Neskak, noski, edozein arrakasta dastatzeko gai dira.
  Andrianak, takoi hutsik kolpatuz, esan zuen:
  - Eh, muga berriak, ez egin barrerik!
  Alicek onartu zuen:
  - Mugarik jartzen ez dutenentzako aukera mugagabeak!
  Veronikak oin biluziak kolpatu zituen, takoi hutsak tindaka egin zituen eta hortzak agerian utziz esan zuen:
  - Pertsona indartsuenak ezin izango ditu asmo jasanezinak kudeatu!
  Andrianak argi esan zuen, hortzak agerian utziz eta kanoi batetik tiro eginez:
  - Gizakia Jainkoarengandik urrun dago, naturaren imitazioan makakoengandik ez baitago urrun!
  Veronikak, tiro zehatzekin aurrera doazen nazien korronteak zapalduz, hausnartu zuen:
  - Politikaria jainkoa da anbizioan, jainkoa metodoetan eta erabateko txerria emaitzak erabiltzean!
  Neska sobietarrek ondo borrokatzen dute. Baina noski alemaniarrak ere badaude, eta bikini eta oinutsik jantzitako edertasunak ere bai.
  Adibidez, Gerda borrokalari arraroa da.
  Bera eta bere bikotekideak Panther-2 tanke berrienean eserita zeuden.
  Neskek tropa sobietarrei tiro egiten diete eta orro egiten dute.
  Otso gaiztoak gara, atzera egitea ez da ona guretzat!
  Eta begiekin keinua egiten diote...
  Gerdak, bere behatz biluziak erabiliz, ostikoka eman zien soldadu errusiarrei eta irrintzi egin zuen atseginez:
  - Bizitzan otsoa ez dena larrutu egiten da, azeria gogoan ez duena oiloa bezala tripatuta dago!
  Charlottek ere jaurtiketa zehatz batekin jo zuen, sobietar tankea barneratuz, armadurak apurtu eta blathering:
  -Otsoa beti gose da, gizona beti atsekabetuta, eta politikariak ezin du egiazko hitzik esan!
  Christinak, etsaiari oso zehatz tiro eginez eta errusiar tankeei eraso hilgarri batekin, adierazi zuen:
  - Azeriak larru baliotsua du, baina azeriak politikarien bermeek ez dute ezertarako balio!
  Magdak hartu eta pistola oin hutsez etsaia zuzendu, kolpea eman eta marmar egin zuen:
  - Esne gehiago dago ahuntzarengandik gogoa ardi bat duen politikari batena baino!
  Gerdak, sobietar ibilgailuei zehaztasunez tiro egiten jarraituz, adierazi zuen:
  - Hauteskundeetan, politikariak izurritearen eta koleraren artean bezala daude, nahiz eta politikariak askoz ere kutsakorragoak izan eskizofrenia!
  Charlottek hogeita hamalaua jo eta dorrea bota zuen, esanez:
  - Politikariak otso-sudurra du harrapakinetarako, baina bera erraietarako prest dagoen txerria da!
  Christinak trebetasunez jaurti zuen jaurtigaia bere behatz biluziak erabiliz eta esan zuen:
  - Politikaria lehoiaren tronua lortzeko ahalegintzen den ardi bat da, eta gailurrera iristen denean, oilasko bozkatzaileak kiskatzen dituen azeria bihurtzen da!
  Magdak oldarkor adierazi zuen, bere behatz hutsez autopropulsatutako pistola sobietarrari heriotzaren oparia bidaliz:
  - Politikariez ez dira fidatzen, baina botoa ematen dute, ez dute musika ulertzen, baina gogoz entzuten dute, ez dute fideorik jaten, baina gogoz entzuten dituzte!
  Eta haien Panther-2 oso aktiboki ari da lanean. Eta oso zehatz bidaltzen du jaurtigaia.
  Alemaniako makina sobietar tanke guztiak oso seguru birrintzen ditu.
  Gerdak tiro egin eta abesten du:
  - Bat, bi, hiru - hautsi aholkua!
  Charlottek oso zehaztasunez tiro egiten du, etsaiak jotzen ditu eta txistu egiten du:
  - Munduko indartsuenak gara!
  Christinak, bere behatz biluziak hogeita hamalauetatik jaurtitzeko erabiliz, gaineratu zuen:
  - Gure etsai guztiak komunean bustiko ditugu!
  Magdak etsaia jo eta bota zuen:
  - Aberriak ez du malkoetan sinesten!
  Gerdak irrintzi egin zuen:
  - Eta oligarka gaiztoei beren garuna emango diegu!
  Charlottek zentzu handiz adierazi zuen, obus batekin sobietar obus bat joz:
  - Urrea itxuraz bakarrik ederra da, egia esan, metal hau, gizateriak beti sufritu du, harrokeria bihurtu da!
  Christina, etsaiei tiro eginez, gogotsu adierazi zuen bere burua:
  - Bularrak agerian utzita, errazagoa da emakume bati gizon bati hiru azal erauzi!
  Magdak, aurkariei tiro eginez, hasiera batean esan zuen:
  - Nesken oin biluziak, gizonak galoxatan jartzen dituzte!
  Noski, tankerako neskak dotoreak dira. Eta emakumezko pilotuak dira Fritzen artean politenak.
  Albina eta Alvina unibertsoko bateko ikaragarrienak dira. Orain jada iritsi dira bakoitzak eraitsitako bostehun hegazkin kopurura. Marseilla bakarrik dago aurretik. Burdinazko Gurutze Handia eman zioten sobietar flotaren 500. hegazkinagatik. Baina Albina eta Alvina askoz beranduago hasi ziren borrokan, eta horregatik laster gaindituko dute Marcel.
  Albinak eta Alvinak Burdin Gurutzearen Zaldun Gurutzea jaso zuten urrezko haritz hostoekin, ezpatekin eta diamanteekin 500. hegazkinarentzat.
  Eta orain pilotu gorriekin borrokan ari dira.
  Albinak oin biluziekin botoiak sakatzen ditu, aldi berean bost hegazkin sobietar botatzen ditu eta garrasi egiten du:
  - Gizon bat oinekin buru-belarri bada, orduan beti galotxak janzten ditu!
  Alvinak, errusiar hegazkinei tiro eginez eta behatz hutsez kolpatuz, adierazi zuen:
  - Emakume baten hanka biluzik garaiz edozein botatako galoxetan jarriko du!
  Albinak, sobietar ibilgailuei oso zehatz tiro eginez, gogotsu erantzun zuen, hortzak agerian utziz:
  - Askotan emakumezko hanka biluziei begiratzen dien gizon batek bere galoxetan eseri beharko luke!
  Eta bi neskek, beste pare bat Yak eraitsi ondoren, garrasi egin zuten:
  - Oinutsik emakumezko oin bat, orpoaren azpian ondo sartzen da eta ezin hobeto sartzen da galoxan!
  Gudariak altuera handian ikus daitezke hemen.
  Baina alemaniar pilotu bikainak badaude, Sobietar Komsomol neska ederrak ere egongo dira.
  Intentsitate handiz borrokatzen dutenak. Eta hirugarren Reich-eko hordak ere arrakastaz botatzen dituzte.
  Anastasia Vedmakovak hartu zuen eta, bere behatz biluziak erabiliz, alemana kolpatu eta kirrinka egin zuen:
  - Gizon bat prest dago neska bati oinetakoak erauzitzeko bere burua barrura botatzeko!
  Akulina Orlovak, naziei tiro eginez, gogotsu adierazi zuen:
  "Edozein bota barrura irauli dezakezu emakume baten orpo hutsarekin!"
  Anastasiak ere Fritzes jo eta txirrinka egin zuen:
  - Emakume baten oin biluziak edozein gizon barrura bueltatuko du, nahiz eta bera izan azken bota!
  Akulina Orlovak, Focke-Wulf kolpatu eta txistu egin zuen, hortz ederrak agerian utziz;
  - Gizon bati buelta eman nahi badiozu, kendu oinetakoak, galoxa batean jarri nahi baduzu, agerian jarri orpoa!
  Eta neskek koruan abesten zuten:
  Gerra bat dabil unibertsoan,
  arrazoirik gabe suntsitzen eta hiltzen...
  Satanas askatu da -
  Eta heriotza berarekin etorri zen!
  
  Eta nork geldituko du fluxua,
  Ibai odoltsu eta eroak...
  Laser izpi batek zure tenplua joko du,
  Eta berehala desagertu zen gizona!
  
  Eta halako kaosa
  Unibertsoa gainezka...
  Gizateriaren gauza tristea
  Jasaten mina eta sufrimendua!
  Neskek partzialki arrazoia izan dezakete. Gerra ez da zoriona. Baina, aldi berean, entretenimendua ere bada.
  Bi pilotu aspirante alemaniarrak, Eva eta Gertrud, Focke-Wulf erasoaren aldaketetan borrokan ari dira. Sobietar lurreko helburuak airetik erasotzen dituzte.
  Bezperak, suziria jaurti eta askatuz, oharrak:
  - Zergatik da haurtzaroa oinutsik, emakumearen oin hutsak gizonak burua galtzen duelako, mutilak balira bezala!
  Gertrudek txupinazoa jo zuen, bere orpo hutsa pedalean sakatuz eta armadako sobietar bunker bat apurtu zuen eta irrintzi egin zuen:
  - Emakume bat biluzik ikusteko gogoak gizon bat barrura bueltatzen du!
  Evak berriro jo zuen, hogeita hamalaua jo zuen, dorreak hautsi eta gogotsu esan zuen:
  - Emakume bat erantzi ahal izateko, lehenik oinetakoak behar bezala jantzi behar dituzu!
  Gertrudek aurkaria jo zuen bere oin dotorearen orpo huts eta biribila erabiliz eta adierazi zuen:
  - Momentu egokian erantzi ondoren, negozio-emakume batek hiru azal kenduko dizkio gizon bati!
  Evak sobietar bunkerrak jo zituen txupinazo batekin eta bota zuen:
  - Bere burua garaiz bustitzen duen emakumea ez da trapu bihurtuko eta oinetako asko jarriko dizkio gizon bati!
  Gertrudek, sobietar tropak hil ondoren, baieztatu zuen:
  - Emakume oinutsik botak jarriko dizkio gizon bati, eta galoxatan sartuko ditu, eta barrura bueltatu eta azken oinutsik egingo du!
  Hemen, noski, nesken logika da ezin duzula bere aurka zapaldu. Eta neskek oinutsik eta bikinitan borrokan.
  Eta gizon gazte ederrak maite dituzte, eta, oro har, superak dira.
  Eta kantuan hasten badira, ehun gizon hilko dituzte!
  Hauek neskak dira, bi aldeetatik duinak eta oso ederrak, gizonak benetan barrura buelta ditzaten!
  . 5. KAPITULUA.
  Grozny hiria, tropa naziek erabat inguratuta, 1943ko azaroaren hasieran erori zen. Neskekin batailoiak kaldererotik ihes egin eta Shali aldera erretiratu zen.
  Lehendik mendiak eta lur malkartsuak zeuden, eta defentsari eustea erosoagoa egin zen. Alemaniako tankeek dezente pisatzen zuten, batez ere Mausek, eta guztiz deserosoa zen haiekin borrokatzea mendian. T-3 tankea dagoeneko etenda zegoen, baina T-4 bertsio modernizatu batean ekoizten zen oraindik. Moralki zaharkitua dagoen arren. Baina hala ere T-34-76ren aurka borrokatu zezakeen. Eta borroka ona da. Bere kanoia are indartsuagoa zen eta hogeita hamalauena baino abiadura handiagoa zuen.
  Tamara eta neskak Shali-n borrokatu ziren. Neskak mendiko herri handi hau mantentzen saiatu ziren - benetako hiria.
  Edertasunak oso ausart borrokatu ziren.
  Tamak oin hutsez granada bat bota zuen, eztanda bat bota zuen eta kuxkuxa egin zuen:
  - SESBeko Ama-Lurrarentzat!
  Annak tiro egin zien naziei. T-4 arinagoa aldapa igotzen saiatu zen. Neskak, oin hutsik granada bat jaurtiz, Hitlerren kotxea kolpatu zuen eta kirrinka egin zuen:
  - Gure amaren aberriagatik!
  Akulinak, Fritz-i tiro eginez eta orpo hutsez, hiltzailea paperean bilduta eman ondoren, hausnartu zuen:
  - Aberria beti da santua!
  Veronikak, etsaiari tiro eginez eta behatz hutsez limoiak botaz, esan zuen:
  - Erraldoien Errusiaren alde!
  Olinpiar Jokoak, emakume erraldoi honek, oin biluziekin granada bat bota zien naziei eta kirrinka:
  - Komunismoaren alde!
  Tamak, naziei zehaztasunez tiro eginez eta zuhaitz bateko txirbilak bezala moztuz, esan zuen:
  - Zenbat eta haritz gehiago armadan, orduan eta sendoagoa da gure defentsa!
  Annak adierazi zuen, hortzak agerian utziz eta naziei zehaztasun eta amorru izugarriz tiro eginez:
  "Guztiak suntsitu egingo zaituztet".
  "Lion" tankea, kanoi-kanoi luzea duen ibilgailu handia. Hemen 105 mm-ko azken pistola du, kanoiaren luzera 100 EL da. Eta oso pistola luzea da. Eta enbor hau indar hilgarriaz ateratzen da.
  Akulinak bazooka bat bota die naziei eta oihu egiten die:
  - Aintza komunismo garaiari!
  Victoriak ere su eta orro egiten du:
  - Aintza Errusiako Heroiei!
  Olinpiar Jokoek baieztatzen dute naziei tiro eginez eta oin hutsez granada bat jaurtiz:
  - Aintza handiena!
  Neskak, esan beharra dago, izugarriak dira, eta oso atseginak. Eta haien hoztasuna kolosala da.
  Tamarak, etsaiari tiro eginez eta hortzak agerian utziz, dio:
  - Errusiaren alde eta azkenerainoko askatasunaren alde!
  Annak, etsaia tiro eginez, oldarkor esaten du, granada bat botaz bere behatz hutsez:
  - Egin dezagun bihotzak batera taupada!
  Eta keinua egiten die bikotekideei.
  Akulinak ere lehertu egingo du, aurkariak moztuko ditu eta orroa egingo du:
  - Teilatutik nire garaipenengatik!
  Akulina Petrovskaya ez da neska arrunta. Asko pasatu behar izan zuen. Hain zuzen ere, lapurtzen harrapatu zuten eta atxilotuta zegoen. Adingabeen atxilotze zentro batetik ere pasatu nintzen. Beno, berdin, bizirik atera nintzen. Oinutsik ibiltzen zen elurretatik, baina osasuntsu eta indartsuago bihurtu zen.
  Victoria amorru amorratuz borrokatzen da. Lehertu bat eman zion etsaiari. Krautsak tirokatu eta erortzen dira. Orduan granada bat bota zuen bere behatz hutsekin. Motoa irauli egin zen.
  Neskak kuxkuxeatu zuen:
  - Muga indartsuetatik haratago!
  Olinpiar Jokoak amorru sentimendu oso basatiarekin borrokatzen dira. Bere kolpeak indartsuak eta birringarriak dira. Benetan neska munstro bat da. Eta beraz, aurkariak kolpatzen ditu. Beraz, aktiboki suntsitzen ditu faxistak. Ez die aukera txikienik ematen.
  Olinpiar Jokoek biriken goialdean orro egiten dute:
  - Aintza komunismo kosmikoari!
  Tamarak, naziei tiroka, orroa egiten du:
  - Aintza Leninen komunismoari!
  Annak aurkariei tiro egiten die eta irrintzi egiten du:
  - SESBrentzat!
  Akulinak bere etsaiak mozten ditu eta irrintzi eta irrintzi egiten ditu:
  - Acrobazia gorenerako!
  Victoriak, faxistei tiro eginez, esan zuen:
  - Garaipen zoragarrienengatik!
  Olinpiar Jokoak, Hitlerren tankea birrinduta, hauxe esan zuen:
  - SESBeko komunismoaren alde!
  Tamara ere tiro egiten ari da. Oso zehaztasunez jaurtitzen du, aurkariak leherketa zehatzekin estaliz. Sega bat bezala mozten du eta kirrinka egiten du:
  - Aintza komunismo garaiei!
  Annak, faxistei tiro eginez eta bere segaren kulunka zehatzekin moztuz, oihukatu zuen:
  - Aintza handia heroiei!
  Eta oin biluziekin granadak botatzen ditu. Hau emakume bat da.
  Akulinak Krauts moztu eta oldarkor orro egiten du:
  - Komunismoaren alde!
  Eta bere gorputz gihartsua astindu egiten da.
  Victoriak ere faxistei irabiatzen die. Eta oin biluziekin opari hiltzaileak botatzen ditu aurkariei eta garrasiak:
  - Munduaren handitasunagatik!
  Olinpiar Jokoek ere etsaiei tiro egiten diete. Makila bezala botatzen ditu eta orroa egiten du:
  - Aintza komunismo handiari!
  Eta oin biluziekin granada bat botatzen du indar hilgarriz, etsaiak urratuz.
  Beraz, bostek etsaiak hartu zituzten, eta moz ditzagun, eta desagerrarazi ditzagun, eta xehatu ditzagun.
  Alemanak gelditu eta erabat lur jota zeuden. Hemen zaila egin zen, eta liskarra egin zuten.
  Hemen gas jaurtigailuek tiro egiten dute eta oldarkor jokatzen dute. Eta sobietar posizioak suntsitzen dituzte.
  Hit eta "Sturmtiger" urrunetik, etsaia - Armada Gorria.
  Neska alemaniarrek "Bear" pistola autopropultsatua dute helburu eta etsaia jo dute horrekin. Eta benetan eta erabat izorratuko zaituzte. Eta zentimo eta erdi pisatzen duen jaurtigai batek sobietar lubakiak eta bunkerrak urratzen ditu.
  Frida gerlariak orroa egiten du:
  - Gure Hirugarren Reich handienaren alde!
  Eta keinua egiten die bikotekideei. Horren ostean, oinutsik duten neska faxistek tiro egingo dute berriro.
  Eta hegan egiten du, orroa eta suntsitzailea. Eta jo bezain laster, krater oso bat sortzen da lurra beroagatik irakiten.
  Bai, alemaniarrak erabat hartzen ari dira sobietar tropak. TA-152 lehen hegazkinetako bat zeruan hegan ari da. Erabilera anitzeko ibilgailua, Focke-Wulf bezalakoa, baina aurreratuagoa, azkarra, maniobragarria arma eta armadura indartsuekin. Borroka gisa eta erasoko hegazkin gisa erabil daiteke.
  Sobietar tropentzat, autoa, demagun, arazo handi bat izan daiteke.
  Helgak TA-152an hegan egiten du eta Shali hurbiltzen saiatzen ari diren tanke sobietar pareari erasotzen dio. Neskak zehaztasunez egiten du tiro. Lehen hogeita hamalauko dorrearen teilatua hautsi eta orro egiten du:
  - Edertasun borrokalaria naiz!
  Eta orduan bigarren kotxeari eraso egiten dio, bizkortu nahian ari dena. Baina aldaketa-kutxak aldatzea ez da hain erraza.
  TA-152 biktima hau 37 mm-ko kanoi batekin sartzen da.
  Helgak erantzun eta kantatu zuen:
  - Hartu nau, eraman nau nonbait, eraman nau!
  Eta keinua egin zion bere buruari... Hemen Yak-9 erasotzen saiatzen ari da. Neska alemaniarrak aise kolpatzen du bere oin hutsez gatilloa sakatuz eta konfiantzaz keinu egiten dio, esanez:
  - Benetan handia naiz!
  Helga aplomo handiko neska dela dirudi. Eta esperimentu odoltsuak egiten ditu bere etsaiekin.
  Eta izorratzen badu, inori ez zaio asko irudituko.
  Helgak sobietar ibilgailuei tiro egiten die eta irrintzi egiten du:
  - Zergatik, ezinezkoa da zure gogoaren arabera bizitzea!
  Eta orpo hutsekin bolantea jotzen du. Hau neska bat da - neska guztiei, neska.
  Eta orroa hasten bada...
  Albina eta Alvina zeruan ere oso gerlari aktiboak eta borrokalariak dira.
  Eta neskek, errusiar hegazkinek, istripuan, uste dute bizitza ona dela eta bizitza ona dela.
  Eta behatz hutsez hegazkinen kanoiak helburuetara bideratzen dituzte. Sobietar autoek ez dute bizirik iraungo. Eta neskek horrela jipoitu zituzten. Ez dute aukera txikienik ematen.
  Bai, neskak borrokan zeuden,
  Bai, zer gehiago esaten dute...
  Errusia ausardiaz erasotu zuten,
  Literalki Satan!
  Albina guduan dagoen gudaria da eta bere buruari orro egiten dio bere biriken goialdean:
  - Bikaina izango naiz, ni izango naiz! Super txapelduna!
  Eta orpo hutsarekin teklatua jo eta aurkariak zati txikitan urratzen zituen.
  Alvinak, aurkariei tiro eginez, orroa egiten du biriketan:
  - Nor aurkituko dugu basoan?
  Eta nor aurkituko dugu basoan...
  Ez dugu horrekin txantxetan egingo,
  zatitan zatituko dugu!
  Desegingo zaitugu!
  Eta orpo hutsarekin etsaia besarkada hilgarri batera eramango du. Neska hau neska guztientzat ederrena da!
  Borroka hack gehieneko gerlaria. Eta hain gerlari eta oldarkorra pantera bat bezala.
  Eta Alemaniako katu handiak erasoan daude. Astrakhan erasotzen ari da. Eta sobietar soldaduen etxeak kantitate handitan suntsitzen dituzte.
  Eta hiltzen dira, baina ez dute amore ematen. Halako borroka burugogorrak amorratzen ari dira.
  Gerda, noski, erasoaren abangoardian dago eta borrokarako prest dago. Beraz, tiro egiten du, bikini batean dagoen Robin Hood emakume baten antzera. Eta hau emakume polita da.
  Eta titi gorritxo bat ere jartzen badu mutilari ahoan.
  Bere "Panther"-2 lanean ari da. Bide batez, tankearen aldaketa apur bat desberdina 75 mm-ko 100 EL kanoi batekin neskek muntatu zuten. Punchy da eta su abiadura azkarragoa du. Eta obusen eskaintza 88 mm-ko kanoi batena baino handiagoa da.
  Gerdak tiro egiten du bere hatz biluziak eta irrintziak erabiliz:
  - Bat, bi, hiru... Apurtu napalmarekin!
  Charlottek ere tiro egin zuen bere atzetik eta esan zuen:
  - Lau, zortzi, bost - jo dezagun azkar!
  Christinak ukabilkada eman zuen, sobietar tankea hautsi eta txio egin zuen:
  - Ausardiaz sartuko gara nazien boterearen alde...
  Magdak oinutsik tiro egin zuen eta txio oldarkor egin zuen:
  - Eta denak hilko ditugu - komunista guztiak!
  Neskek oldarkor eta muturreraino jokatzen dute. Eta haien "Panther"-2-k obus sobietar bat iraultzen du tiro zehatz batekin.
  Neskek barre egiten dute eta abesten dute:
  - Aintza gure munduari...
  Eta Elizabethek, berriz, eraso basati bat egiten du hogeita hamalauen aurka. Eta orpo hutsarekin gatilloa sakatzen du. Eta etsaia erortzen du, irrintziz:
  - Izan bedi komunismoa!
  Catherinek jaurtiki hilgarri bat bidaltzen du bere behatz hutsekin, etsaia zulatzen du eta biriken goialdean garrasi egiten du:
  - Errusia handiarentzat!
  Elenak faxistei tiro egin zien. Maskorrak Panteraren kopeta jo zuen eta erreboka egin zuen.
  Neskak zaunka egin zuen:
  - Komunismoa izango dugu!
  Efrasiak ere aurkaria jo zuen bere behatz biluziak erabiliz. T-4ri kolpea eman eta bota zuen:
  - Aintza komunismoari!
  Hauek neska borrokalariak dira. Eta tiro egiteko modua, maskorrek oso ederki hegan egiten dute, eta hogeita hamalaua bera mugimenduan dago. Saiatu besterik ez, honelako auto batetik mugimenduan harrapatzen. Oso zaila da.
  Baina neskak sartzen dira, eta bikiniz borrokatzen dira eta oin hutsik erabiltzen dute. Gerlariak ederrak eta zoragarriak dira.
  Eta izorratzen badizute, inori ez zaio asko irudituko. Eta maskorrak bidaltzen dituzte amorru basatiarekin.
  Elizabethek, bere behatz biluziak erabiliz, etsaia tiro eginez eta etsaiak eraitsi, txio egin zuen:
  - Aintza komunismoaren ideiei! Aintza gure aberriari!
  Catherinek ere tiro egin zuen, oin biluziak erabiliz, Krautsak kolpatuz eta irrintzika:
  - Aberriaren alde eta garaipena amaieraraino!
  Elenak, aurkariei tiro eginez, oldarkor erantzun zuen, bere hortz perladunak agerian utziz eta begi zafiroekin keinu eginez:
  - Aintza gure komunismo kosmikoari!
  Efrasiak, etsaiari tiro eginez, zehaztasun izugarri eta izugarriarekin kolpatuz, esan zuen:
  - Aberriaren eta Stalinen alde - tira!
  Neskak argi eta garbi doaz, eta edozer egin dezakete...
  1943ko abendua heldu da jada.
  Alenka eta bere taldea ere Astrakanen borrokatzen dira eta oraindik han zintzilik daude. Heroina borrokatzen da.
  Alenkak leherketa bat ematen du, nazien lerroa mozten du, gero heriotzaren oparia botatzen du bere behatz biluziekin eta orroekin:
  - Gizon bat giboi baten antzekoa da, bakarrik, zoritxarrez, maizago adimenean potentzian baino!
  Anyutak, etsaiari tiro eginez eta etsaiak moztuz, orpo hutsez lehergai-paketea oparitu eta irrintzi egin zuen:
  - Gizonak astoaren egoskorkeria du, lehoi baten anbizioak, baina errealitatean ahuntza da!
  Allak, Fritz-i zehaztasunez tiro eginez, irrintzi egin zuen:
  - Gizon bat emakume batentzako da behi baten malda bezala, ezin duzu gabe egin, baina nazkagarria da hurbiltzea!
  Mariak, faxistei tiro eginez, gogotsu erantzun zuen:
  - Zer dute komunean gizon batek eta emakumezkoen komuneko komunak - emakumeek gizonengan bakarrik oka egitea!
  Marusyak, naziak moztu eta granadak oin hutsez jaurtiz, esan zuen:
  - Emakume bat azeri maltzur bat da, untxiak bezala edozein lehoi jan dezakeena!
  Matryonak, faxistak moztuz eta mertzenarioak behatz hutsez kolpatuz, hausnartu zuen:
  - Emakume batek gizon bat behar du azota-mutiko bat bezala, ez badu gizon bat jotzen, ez da biziko!
  Alenkak, Fritz-i tiro eginez, esan zuen:
  - Emakume batek txerriaren adarrak bezala gizonak behar ditu, gizonek emandako larruzko berokia baino ez da preziatua!
  Eta nesken talde hanka-hutsek barre egiten zuten, hortzak agerian utziz eta oin hutsez granadak jaurtiz.
  Neska gudariak lasterka ari dira. Beren izaera da borrokatzea, beren izaera da borrokatzea!
  Badirudi ez dutela Astrakhan utziko. Hemengo neskak benetan borrokan ari dira.
  Hirugarren Reich-eko indar militarrak kolosala dira. Hemengo tankeen dibisio berriak oso indartsuak dira. Deposituen ekoizpena handitzen ari da. Ez dago bonbardaketarik, Afrikako italiar, frantziar, belgikar eta holandarren eskulana hornitzea posible da.
  Eta Afrikatik ere petrolioa, wolframioa eta elementu asko ateratzeko, uranioa barne.
  Hau da, tanke berriak ekoizten ari dira. Bereziki, "Panther"-2 agertzeak, hobeto babestuta eta armatuago, motor indartsuagoarekin, eragin handia du gerraren ibilbidean.
  Gero eta tanke eta hegazkin gehiago daude. Yu-488ko lanak amaitzen ari dira dagoeneko. Hirugarren Reich-eko lehen hegazkina lau motorrekin. Oso indartsua eta azkarra. Bere hego-eremu txiki samarra da, bonbardatzaileak orduko 700 kilometroko abiaduran hegan egin dezakeelarik. Horrek esan nahi du borrokalari sobietarrek ez dutela behin betiko harrapatuko.
  Beraz, SESBk arazo berri bat sortzen du. Armada Gorriaren indarra benetan agortuta dago. Eskola-umeak makinetan jartzen dira. Hamalau urtetik aurrerako nerabeak borrokan aritu dira, ia ofizialki. Mutilak, noski, arin eta, oro har, borrokalari onak dira. Gaztetan, are errazagoa da zuhaitz batera ezkutatu eta igotzea. Eta trebetasun militarrak azkarrago menperatzen dira. Nerabeak helduak bezain ongi borrokatzen dira; Eta psikologikoki zailagoa da umeei tiro egitea.
  Alemanek emakume frankotiratzaile asko dituzte, eta edozein emakumerentzat baldar eta lotsagarria da gazteegiak diren borrokalariei tiro egitea...
  Bai, hamalau urterekin hasi ziren SESB-en konskripzioa egiten. Pentsiodunak ere armapean jarri zituzten. Gero eta emakume gehiago zeuden tropetan. Bidezko sexua bereziki gogoz onartu zuten tankeetan eta abiazioko tropetan eta frankotiratzaile gisa. Emakumeak frankotiratzaile onak dira. Eta normalean gizonezkoak baino laburragoak direnez, erosoago borrokatzen dira tankeetan, eta baita hegazkinean ere. Askotan nerabeak tankeetan ere borrokatzen ziren. Kontuan izan behar da mutilek eta emakumeek larruazal sentikorragoa dutela, eta haien hegazkinak eta tankeak gizonezko helduenak baino gutxiago botatzeko aukera dutela. Nerabeak ez dira txarrak frankotiratzaile baten paperean. Mutil bat hutsune estuago batera sartu, mozorrotu edo zuhaitz batera igo daiteke. Askotan armada hamalau urtetik beherako borrokalariekin topo egiten hasi zen.
  Gerrak giza baliabideak kontsumitzen ditu. Eta lurraldea gero eta gutxiago dago SESBren menpe. Eta Japoniako infanteria ugariren aurka ere borrokatu behar duzu. Eta samurai tankeak nahiko onak dira, batez ere autopropulsatutako pistolak. Seriean tanke ertain batekin ere agertu ziren, T-34-ren indarraren parekoa, eta are sendoagoa aurrealdeko armadurarekin.
  Beraz, arriskutsua da Japonia gutxiestea. Eta borrokatzeko soldaduak behar ditugu.
  Stalin urduri eta gero eta haserretuago dago. 1943ko abenduaren 25ean, errenditu zirenen senitartekoek fusilatu zituzten agindua eman zuten, hamabi urtetik gorako haurrak barne, eta gazteenak lan-kolonietara bidaltzeko.
  Barrage destakamenduak gero eta maizago erabiltzen ziren. Eta aktiboago tirokatu zuten, eta tortura erabili zuten.
  Stalin jasanezina bihurtzen ari zen. Beria izan zen naziekin bereizitako bake bat negoziatzen saiatu zen lehena. Baina Hitlerrek ez zuen bakerik nahi. SESB erabat konkistatu nahi zuen. Gainera, bere aliatuak bere kontrol eta eskura ez dauden bitartean.
  Jet hegazkinak Hirugarren Reich-en garatu ziren. Batez ere ME-262a, baina borrokalari honek motor fidagarriagoak behar zituen askotan ez erortzeko.
  Arado bonbardatzailea eta Yu-287 proiektua itxaropentsuak ziruditen.
  TA-152 berriena praktikan nahiko ona dela erakutsi du, erabilera anitzeko ibilgailu gisa eta oso azkarra. Oro har, Alemaniako armada indartsuagoa zen airean orain arte. Gainera, Sobietar Yaks eta Laggies, aluminio faltagatik, ibilgailu estandar astunagoak eta maniobragarriagoak izan ziren. Beraz, sobietar hegazkinaren kalitatea maila kritikora jaitsi zen. ME-309 bere arma indartsuekin, maniobragarritasun arazoak kontuan izanda ere, sobietar ibilgailuekin ondo moldatu zen, ME-109 desplazatuz. Eta TA-152ak Focke-Wulf ordezkatu beharko luke.
  Beraz, alemaniarrentzat dena da gutxi-asko hockey... Baina teknologiaren inguruko lana martxan zegoen.
  Esate baterako, diseinu berria duen lehen tankea Lev-2 izango zela agindu zen. Transmisioa eta motorra deposituaren aurrealdean unitate batean jarriz eta dorretxoa atzealderantz eramanez, alemaniarrek cam-ardatzean gorde zuten eta ibilgailuaren altuera jaitsi zuten. Ondorioz, "Lion"-2 askoz arinagoa izan zen, eta, beraz, azkarragoa.
  Gerra garaiko zailtasunak zirela eta, tanke astunen ekoizpena ia gelditu zen SESBn serieko ia guztia T-34-76ren arabera. Beraz, naziek, tanke nagusi berri bat sortzeko proiektuan, jada ez zuten alboko armadura lodiegi egiteko asmorik. Eta "Lehoia" berrogeita hamabost tona sar zitezkeen, 1200 zaldiko motor batekin. Hala ere, Lev-2 tankearen pisua gehiago murriztu liteke pistolaren kalibrea murriztuz. Aurrekoa soberan geratu dela argi eta garbi. Gainera, hogeita hamalauek kalitate baxuko armadura zuten, eta 37 mm-ko kanoi alemaniar zaharkitua ere jada sartzen hasia zen.
  Stalin argi eta garbi ikaratzen ari zen... Eta trumoiak eta tximistak botatzen zituen... Baina ezin zuen ezer egin...
  Urteberri egunean, alemaniarrek erasoa hasi zuten oraindik okupatu gabeko Astrakanen Volgako deltan. Ibai-hesi asko egoteak, lur zailak eta Kaspiar itsasoaren hurbiltasunak Armada Gorriak Astrakanen defentsa estutu zuen, eta Stalingrado baino are hobeto eutsi zion. Gainera, sobietar neskek heroismo paregabea erakutsi zuten.
  Eta Kaukasoan, batez ere neguan, oso zaila da mendietatik mugitzea. Egia da, alemaniarrak Kaspiar Itsasoko kostalde erosoagotik ibili ziren. Makhachkala muga bihurtu zen, non tropa sobietarrek, indar guztiak ukabilkada batean bilduz, naziak geldiarazten saiatu ziren.
  Baina ez zegoen nahikoa munizio, itsasoz bakarrik entregatzen zena...
  Tamarak etsipenez borrokatu zuen bere nesken batailoi oinutsik.
  Gudariak burugogor borrokatu ziren eta heroismo paregabea eta ausardia handiena erakutsi zuten.
  Eta ia biluzik neguan eta izozteetan borrokatu ziren.
  Tamak oin hutsez granada bat bota zuen eta leherketa bat egin zuen, aurkariak moztu eta kirrinka:
  - SESBrentzat!
  Annak ere granada bat bota zuen bere behatz hutsekin eta oihu egin zuen:
  - Komunismoaren alde!
  Akulinak ondo zuzendutako leherketa egin zuen, etsaiak kolpatu zituen eta hausnartu zuen:
  - Errusiaren handitasunaren alde!
  Victoriak etsaia jo zuen, etsaia mozten hasi zen, bizarra moztuz bizarra bezala eta marmar esan zuen:
  - SESB zutik egongo da!
  Olympiasek, etsaiari tiro egin eta oin biluziekin pakete lehergarri bat jaurtiz, esan zuen:
  - Aberriaren alde eta garaipena amaieraraino!
  Horrela borrokatzen dute neskak. Etsituta eta determinazio kolosalarekin jokatzen dute.
  Tamarak, filmatzen ari zela, honakoa adierazi zuen:
  - Deabruak ez ditu hartuko eta gero guk hartuko ditugu!
  Hemen borroka basatiak eta aldi berean eraikitzaileak dira...
  Anastasia Witchakova zeruan borrokan ari da... Aurpegia ere bihurritzen zaio amorruz, eta irrintzi egiten du:
  - Aintza komunismo garaiari!
  Eta behatz hutsez hegazkin-kanoiak helburura zuzendu eta etsaien hegazkinak botatzen ditu, ondoren garrasi egiten du:
  - Lan arrakastaren alde!
  Akulina Orlovak, aurkariak kolpatuz, orro egiten du ziur, hortzak agerian utziz:
  - Hain komunismo handirako, planeta osoan!
  Pilotuak oihukatzen du:
  - Haurrek ere ezagutzen gaituzte!
  Eta bere behatz hutsez hegazkin-kanoiak helburura zuzendu eta etsaia suntsitzen du, eta irrintzi egiten du:
  - Komunismo garaiaren izenean!
  Eman dezagun, neska amaitzaile bat da eta su gar bat da. Ezin da harekin konparatu.
  Akulina Orlovak abestu zuen:
  - Aspaldian Jainkoaren fedeaz amets egiten ari naiz, hain alferra naiz, ez dut otoitz egin nahi!
  Eta keinu oldarkor egin zien edertasunei.
  Hauek dira hemengo borrokak...
  Eta nesken hegazkinak zaharkituta daude. Eta hau da haien desabantaila nabarmena. Eta gainera astuna eta ez oso maniobragarria...
  Borrokan ari zen mutiletako bat tirokatu zuten, eta ez zuen jausgailuarekin jauzi egiteko astirik izan. Eta hau da, noski, bere balentria kolosala.
  Neskak airean borrokan eta alaiak dira...
  Albina eta Alvina ME-309 borrokalari onetan borrokatzen ari dira eta, noski, puntuazio aktiboa lortzen ari dira.
  Neskak oso harro daude euren arrakastaz...
  Albinak sobietar hegazkin bat bota zuen bere oin dotore eta biluzik erabiliz eta kirrinka egin zuen:
  - Gure arranoentzat!
  Alvinak hiru kotxe errusiar moztu zituen leherketa batekin eta esan zuen:
  - Gure belatzentzat!
  Neskek ausart ekin zioten negozioari... Baina errusiar soldaduak torturatzea ere maite dute.
  Hemen hamalau urteko pilotu mutil bat harrapatu zuten. Eta umeen takoi borobil ederrak frijitu zuen. Eta orduan gizon biluzia ur izotzez bustitzen hasi ziren... Ondoren, ura irakiten, eta berriro ur izoztua.
  Hauek dira borrokan dauden edertasunak...
  Albinak kantatu zuen:
  -Gure hatz, atzapar, hortz, ukabilengatik!
  Alvinak garrasi egin zuen bere biriken goialdean:
  - Borroka ona nahi dute!
  Eta neskek mirariak egiten jarraitu zuten behatz hutsez eta sobietar hegazkinak botatzen.
  Hala ere, Errusiako pilotuek ere erantzun zieten. Alisa eta Angela Yak-9ra pasatu berri dira. Eta alemaniarrak jo eta kanta ditzagun aldi berean;
  Herri ausart baten irudikapena zara,
  Lenin kamarada eta Stalin kamarada...
  SESBen pertsona guztiak dira benetan berdinak,
  Eta ukabilak burdinaz eta altzairuz eginak dira!
  
  Leninek ez dio Adolf piztiaren beldur,
  Orain Vladimir da buruzagia, Stalin kamarada...
  Krautsak begian jo ditugu, ez bekainean,
  Nazi guztiak puskatu ziren aldi berean!
  
  Errusia da nire aberria,
  Aberri handia eta amaigabea...
  Nazio guztiak familia bat dira,
  Laster komunismopean biziko gara!
  
  Egin dezagun gure herria indartsuago
  Utzi Errusia azkar berde bihurtzen...
  Faxistari kolpea emango diogu kopeta edo hobeto esanda,
  Eta sinetsi iezadazu, gure boterea ez da harri bihurtzen!
  
  Eta Jesus buruzagi gisa oso handia da,
  Bera da gure Jauna, eta Unibertsoko Jainko Zuria...
  Eta Fuhrer-a oso txarto jipoitua izango da,
  Azken finean, gure balentria ez da aldatu!
  
  Bai, gure aberriaren mesedetan, santua,
  Fritzekin gogor borrokatuko dugu...
  Neska bat oinutsik dabil elurretan,
  Haserre amorratuan borrokatu nahi du!
  
  Bai, Stalin orain sobietar buruzagi bihurtu da,
  Hain handia, ausarta eta trebea...
  Komunismoaren etsaiak ez du Errusia ukitzen,
  Luziferren boterea zurekin dagoen arren!
  
  Hitler lor dezakegu, sinetsi iezadazu,
  Nahiz eta botere deabruaz hornituta egon...
  Hitler bakarrik harrapari piztia da,
  Nahiz eta, aitortu dezagun, Krautsak ez dira ergelak!
  
  Laburbilduz, Berlinen sartuko gara borrokalari gisa,
  Han Lenin, aka Stalin, gurekin izango da...
  Erraz urratu ditzakegu faxistak txakurkumeak bezala,
  Eta sinetsi iezaguzu, gure indarra ez da gutxituko!
  . 6. KAPITULUA.
  Iritsi da 1944. urte berria... Fronteetan oso egoera zaila izan arren, SESBn ekipamendu berriak sortzeko lanak egin ziren. Bereziki, itxaropen handiak jarri ziren IS-2 tankean eta bere arma indartsuetan. 122 mm-ko kanoi bat argudio indartsua bihur daiteke nazien aurkako gerran. Itxaropena T-34-85ean ere jarri zuten kanoi indartsuago batekin, dorre handiago batekin, baina kasko eta txasis berdinarekin.
  Egoera okerragoa zen hegazkinekin. Yak-3 ezin izan zen ekoizten kalitate handiko duraluminioaren faltagatik, eta LAGG-7 ezin izan zen ekoiztu ekoizpenaren beherakadarik gabe, motor berriaren ondorioz.
  Beraz, Stalinek erabaki zuen oraingoz sobietar borrokalari nagusia YAK-9 eta LAGG-5 izaten jarraitzen zuela, eta IL-2 erasoko hegazkina fabrikatzeko eta bizirauteko erraza zela. Eta tankeetan T-34-85 eta IS-2rako trantsizio pixkanaka gertatzen da.
  Ekoizpenaren beherakadarik egon ez dadin arren...
  Eta frontea lehertzen ari zen, alemaniarrak Kaukasoa hartzen ari ziren. Makhachkala erori zen, eta jada Azerbaijango mugetara hurbiltzen ari ziren!
  Hemen Tamara bere emakumeen batailoiarekin borrokatu zen. Berriz ere, tunika eta oinutsik trapuz jantzitako neskak etsaien indar nagusien aurka borrokatu ziren.
  Tamak leherketa bat egin zien naziei, etsai batzuk moztuz. Eta gero oin biluziekin granada bat jaurti zuen indar hilgarriz eta txio egin zuen:
  - Aintza SESB!
  Annak oso zehatz tiro egin zien naziei. Eta oin biluziekin granadak jaurti zituen indar hilgarriz, aurkariak puskatuz.
  Orduan oihu egin zuen:
  - Aintza komunismoari!
  Akulinak, etsaiari tiro eginez, infanteria faxista moztu zuen. Krautsak moztu zituen, oinutsik granada bat jaurtiz eta kirrinka egin zuen:
  - Errusiarentzat, gure ama handia!
  Victoriak, etsaiari tiro eginez eta hanka hutsez granadak jaurtiz, honakoa adierazi zuen:
  - Aberri handiarentzat!
  Olinpiar Jokoak, metrailadore batetik tiro eginez, hau esan zuen:
  - Aintza komunismo handien garaiei!
  Neska borrokalariak zoragarriak dira...
  Edertasunak behar bezala borrokatzen dira...
  Tamarak, borrokan ari zela, gerraren hasiera gogoratu zuen. Nola ihes egin behar izan zuen Alemaniako tropetatik. Orduan, armen kolpe izugarriak entzun zituen. Neska kanoikadatik irteten ari zen. Alemanek bere lagun Tatyana harrapatu, oinetako berriak kendu eta bitxiak eta belarritakoak kendu zizkioten. Eta oinutsik gatibu eraman zuten... Tatyana eskualdeko batzordeko idazkariaren alaba zen, eta ez zuen askotan zapatarik gabe ibili behar. Hau harrokeriaren umiliazioa da oinutsik ibiltzeak zure zola samurrak mintzen dituen bezala. Neskak oinak odoletan jarri eta intziri egiten zuen urrats bakoitzean.
  Tamarak ere eman zizkioten bota berriak zeramatzan, eta ibilaldi luzetik takoiak urratu zituen. Eta oinetakoak kendu eta oinutsik ibili zen. Herriko neska bat da, bere eginbeharra Ukrainan egin zuena. Txikitan, hankak mendi magaletan ere ibili ziren. Eta hori, noski, ezin da konparatu lautadako bideekin. Egia da zoletako kailuak dagoeneko atera zaizkiola, eta ez da hain erosoa ibiltzea. Baina oinak azkar zakartu ziren berriro. Eta ia ez zuen sufritu.
  Baina Tatyanak laster galdu zituen hankak hain gaizki, ezin zuela gehiago ibili. Alemanek tiro egingo zioten, baina edertasunaz errukitu ziren. Orga batean jarri ninduten, baina trukean abesten jarri ninduten. Tatianak ahots atsegina zuen eta politikoki neutroko hainbat abesti kantatu zizkien.
  Tamarak ez zekien zer gertatu zitzaion gero. Bera basoan zehar ibili zen, oin biluziekin kolpeak, kolpeak, adarrak sentitu zituen, eta atsegina ere sentitu zen. Mendietako harkaitz zorrotzetan ibiltzen zarenean, zola kailuak ere, luzaroan ibiliz gero, ziztada eta mingarri bihurtzen dira. Eta are desatseginagoa da arantzetan ibiltzea. Hauek zoletan sartzen direnean, askoz mingarriagoa egiten da, baita neska baten zola zakarrentzako ere.
  Ibilaldian, Tamara nekeak eta goseak menderatu zuen. Neskak baia jaten zuen, eta hori ez zen nahikoa. Eta alemaniarrak azkar zihoazen aurrera. Tamarak, mendian bizitzera ohituta, ez zituen oso ezagutzen Ukrainako basoak. Galdu egin zen eta atzealdean sakondu zen.
  Eta basoan ehizatutako katu bat bezalakoa da. Orduan neskak motorrean harrapatu zituen alemaniarrak. Kotxearekin kotxea gelditu zuten ura hartzeko. Eta Tamara metrailadorera hurbildu eta etsaia mozten hasi zen harekin. Eta zalantzan moztuko da, baina zehaztasunez. Eta faxistak erortzen eta kikildu egiten dira agoniaz. Tamarak amaitzen ditu. Haietako bat kokotsean jo zuen orpo hutsarekin, eta erori egin zen. Eta neskak akabatu egin zuen.
  Ondoren, edertasuna motorrera igo, pedala oin hutsarekin sakatu eta aireratu egin zen.
  Askoz dibertigarriagoa da horrela mugitzea oinez eta oinutsik baino.
  Tamarak burrunba egin zuen oinez zihoala:
  - Anaia maiteak, maite, maite anaiak bizitzea! Ez dago gure buruzagiarekin kezkatu beharrik!
  Horrela sortu zen gudu erregea.
  Eta orain faxisten aurka borrokatzen du Komsomol-en amaierako baten moduan. Baina indarrak desorekatuak dira, eta nesken batailoia atzera egitera behartuta dago. Hemengo guduak ura bezala irakiten dira sumendi baten gainean ontzi erraldoi batean.
  Annak, behatz hutsez granada hilgarri bat tiroz eta jaurtiz, adierazi zuen:
  - Gerran, bitarteko guztiak dira onak, suizidak izan ezik!
  Akulinak, etsaiari tiro eginez, naziak eraitsi zituen:
  - Denetan lehenak izango gara!
  Eta neskaren orpo hutsak suntsipenaren dohaina utzi zuen.
  Victoriak, faxistei tiro eginez eta etsaiak metrailaz lehertuz, bota zuen:
  - Ez da errukirik izango etsaiei!
  Eta keinua egin zien bere bikotekideei.
  Olympiasek bere hankak biluzi eta zizelkatuak granada mordo astun bati bota zizkion eta kirrinka egin zuen:
  - Munduko gorterik gizatiarrenaren eta komunismoaren handitasunagatik!
  Hemengo gudariak benetan loriatsuak dira, eta badirudi espazio-arokoak direla.
  Izugarrizko gogor borrokatzen dute.
  Baina naziek aurrera jarraitzen dute Kaukasoan. 1944ko otsailean, alemaniarrek eta turkiarrek bat egin zuten, sobietar tropak bi zati desberdinetan banatuz.
  Fuhrer-ak SESB akabatzea eskatu zuen. Astrakanek eutsi zion oraindik. Naziak beti bezala borrokan daude... Lehen ME-262ak airean ari dira borrokan. Kontuan izan behar da ez zutela sentsaziorik sortu. Abiadura handian ez da oso erosoa 30 mm-ko hegazkinen kanoietatik jotzea. Bai, hau serioski esan behar da. ME-262-k arazo batzuk ere baditu bere pisu handia dela eta. Maniobragarritasunarekin bereziki.
  Erabilera arrakastatsuagoan, TA-152 pilotuek maite zuten eta lan-zaldi bihurtu zen. Izan ere, autoa lehen lerroko bonba-hegazkina, borrokalaria eta eraso-hegazkin bat da. Alemaniako hegazkin osoa hegazkin honetara transferitzeko ideiak ere bazeuden. Bere abantailen artean, biziraupena eta abiadura nabarmendu behar dira, eta arma indartsuak, erasorako hegazkinentzat zein borrokalarientzat egokiak.
  Modernizatzen ari den ME-309a ere gero eta aktiboago erabiltzen da. ME-109 ere zerbitzuan dago oraindik, baina ez da kentzen produkzioa ez murrizteko. ME-109 "K"-ren aldaketa berri bat ere egon zen, motor indartsuago batekin, bost aire-kanoi aldi berean armatuta. Ezin duzu halako makina bat hain erraz garaitu.
  ME-309-k motor indartsuagoa eta hegoak ere jaso zituen. Oso auto arriskutsua. Sobietar pilotuak hegazkin zaharrak hegan egiten ari dira oraindik, eta haien kalitatea gutxitzen ari da. Oraingoz, ordea, Yak-9 ez dago hain txarra, nahiko maniobragarria da eta ez du gehiegizko abiadura behar.
  Tropa alemaniarrak indartsuak dira... T-34-85 tankearen inguruan gatazkak sortu ziren. Dorrearen armadura lodiagoa izan behar al da? Azken finean, kasu honetan pisua handitu egingo da. Kontuan izan behar da sobietar armaduraren kalitatea jaitsi egin dela. Aleazio-elementuak eskas daude, eta soldadura edo galdaketaren kalitatea maila kritikoetara jaitsi da.
  Baina neskak heroiak bezala borrokatzen dira...
  Orduan Elizabethen tankea suntsitzen da eta neskak alde egiten dute. Oinutsik eta bikinitan elurretan zehar korrika doaz, oinatz dotoreak utziz.
  Catherinek esan zuen begirada haserre batekin:
  - Erabat itotzen ari gara!
  Elenak haserre adierazi zuen:
  - Baina hala ere irabaziko dugu!
  Elizabethek pistola bat tiro egin zuen, alemaniar motorzalea kolpatuz eta hausnartu zuen:
  - Nik alemaniarra jo dut! Nola aterako ote du nigandik!
  Efrasiak energetikoki adierazi zuen:
  "Han amaitzen dute beren bizitza, eta ezin dute ihes egin!".
  Catherine neska oldarkorra zen, eta abesten zuen:
  - Gure amorruz, inperioaren ereserkiak abesten ditugu!
  Neskak beraiengana korrika egiten dute, eta haien takoi biribil biluziek distiratzen dute.
  Mutilak, neskak ikusita, galdetu zien beldurrez:
  - Eta oinutsik nondik etorri zara?
  Elizabethek erantzun zion:
  - Maniobra taktiko bat egiten ari gara!
  Mutilak txintxoa egin zuen:
  - Bat, bi - dolua ez da arazo bat,
  Ez zenuke inoiz atzera egin behar!
  Mantendu sudurra eta buztana altu,
  Jakin ezazu benetako lagun bat zurekin dagoela beti!
  Catherinek txin-txin egin zuen, hortzak agerian utziz:
  - Jakin ezazu lagun leial bat beti zurekin dagoela!
  Elenak oihukatu zuen:
  - Ez izan beldurrik! Itzuliko gara....
  Eta lau neskek oihu egin zuten batera;
  Mundu osoa esnatuko dela uste dut,
  Faxismoaren amaiera izango da...
  Eta Eguzkiak distira egingo du -
  Komunismoa argitzen duen bidea!
  Gudariak edozein alemaniar urratzeko prest daude... Eta elurretan oinutsik hain dira sexy eta ederrak. Zein politak diren neska hauek, loratu eta itzaltzen ez diren arrosak bezala.
  Beno, Hitler ez da txantxetan ari, eta gure Ama-lurraldearen inguruan biraka dabil hodeietan. Hortzak bihotzean sartu eta odola xukatzen du!
  Eta neskek arrasto oso politak uzten dituzte atzean. Alemaniarrek bide horiei jarraitzen diete eta belauniko erori eta goseka begiratzen dute. Hauek dira gerlari basatiak. Eta alemaniarrek musu ematen diete nesken aztarnei.
  Eta Anastasia Witchakova eta Akulina Orlova zeruan borrokan ari dira. Bi neska zoragarri.
  Anastasiak, naziak tiroz bota eta bere hegazkina buelta emanez, behatz biluziak erabiliz, kantatu zuen:
  - Bihar argiago baten alde borrokatuko dugu!
  Akulinak, oin biluziak erabiliz naziei isatsak moztu zizkion:
  -Muskatu dezagun!
  Eta neskek berriro kolpatzen dituzte alemaniarrak inolako errukirik edo zeremoniarik gabe. Hain dira adimentsuak.
  Anastasiak bere Yak-9ri buelta eman zion berriro eta, kirrinka, bota zuen:
  - Hori da komunismoaren izena!
  Honekin ados zegoen Akulina:
  - Mundu osoa esnatuko dela uste dut...
  Anastasiak, alemaniarrak kolpatuz, hausnartu zuen:
  - Gure aberria gure eguzkia da!
  Eta hauek dira hemengo neska borrokalariak, klase sobietar gorena.
  Eta alemaniarrek lortzen dute, oso gaizki. Eta etsaiak garatzen ari dira...
  Martxoan, naziak Baku erasotzen hasi ziren. Petrolioz betetako hiri handi baten aurkako erasoa dago. Borrokak gogorrak dira.
  Alemaniarrek Baku jaurtitzen dute artilleria astuna erabiliz.
  Eta ekaitzekin bonbardatzen dute. Baina lehenengo Yu-488 berrienak, botere kolosalagatik bereizten direnak, bonbak ere botatzen dituzte. Kotxe hauek piztiak besterik ez dira.
  Horietako batean Gertrude, Eva eta Frida agertzen dira. Neska ederrak, ikuspegi bikaina dutenez, bonbak botatzen dituzte sobietar posizioetan. Eta Armada Gorriko soldaduak eta zibilak hiltzen dituzte.
  Baku erretzen ari da... Zutabeetan kea igotzen da. Petrolio putzuak ere sutan daude, dena sutan dago.
  Gertrudek dio irribarrez:
  - Jainkoak maite du Alemania!
  Evak, orpo hutsarekin palanka sakatuz eta bonbak jaurtiz, ados dago:
  - Noski! Gu gara aukeratutako lasterketa!
  Fridak oldarkor abestu zuen:
  - Gure herria zeruko hautatuak dira!
  Eta keinua egin zien bere bikotekideei. Hauek hemen borrokan dauden neskak dira, agresibitatearen gorpuztea besterik ez. Eta presioaren aurka borrokatzeko.
  Gertrudek aire-kanoi leherketa bat bota zuen eta txio-txintxo egin zuen:
  - Gure Aberriaren handitasunagatik!
  Evek, aurkariei tiro eginez, baieztatu zuen:
  - Handitasun kolosalagatik!
  Neskek itxuraz azkar menderatzen zituzten hegazkinak. Hauek dira borroka-lagunak.
  Eta ezin dituzu txarteletan hain erraz irabazi. Eta beren etsaiak zoramen basatiz irabiatzen dituzte.
  Fridak adierazi zuen:
  - Amets eta edertasun handiko emakumea naiz!
  Horren ostean, hegazkinen kanoietatik tiro egin zuen berriro, munstro alemaniarra erasotzen saiatzen ziren sobietar gudariak tiroz.
  Bai, naziei aurre egin ezin diezula sentitzen da.
  Baku erasopean dago.
  Tamara eta bere batailoia hiri honen alde borrokan ari dira. Neskek etsita borrokatzen dute eta heroismo paregabea erakusten dute.
  Tamak leherketa bat egin zuen, granada bat bota zuen bere behatz hutsez, alemaniarrak eta haien mertzenarioak sakabanatu zituen, eta garrasi egin zuen:
  "Nire mugarik gabeko Patriarengatik!"
  Eta keinua egin zien bere bikotekideei. Maila goreneko gudaria da, parekorik ez duena.
  Nahiz eta, noski, gainerako neskak ere txarrak ez diren. Esan dezagun oso ondo borrokatzen dutela.
  Annak, esaterako, naziak hartu eta hil zituen, igitai baten kolpe batekin bezala.
  Eta txio egin zuen:
  - SESBrentzat!
  Eta orpo hutsez oparitu zuen heriotzaren opari hiltzailea.
  Akulinak, etsaiari tiro eginez, irrintzi egin zuen:
  - Nire aberriagatik!
  Eta behatz hutsez, aniquilaren opariak jaurtiko ditu, denak segidan desagerraraziz.
  Victoriak bere etsaien aurka borrokatzen du, etsi eta erabakitasunez jokatuz. Aurkariak lehertzen ditu. Gero, behatz hutsez, granada hilgarriak botatzen ditu. Eta garrasi egiten du:
  - Komunismoaren ideien alde!
  Olinpiar Jokoak ere borrokan ari dira. Eta neska heroiko honek lehergailu kaxa oso bat botako du bere hanka biluzi eta gihartsuekin. Eta Lev tankeari buelta emango zaio.
  Gudariak oihu egingo du:
  - Baina Pasaran!
  Neska borrokalariak eta oso ederrak. Ez dute inoiz amore ematen edo amore ematen. Amaitzaileen boterea dute.
  Eta indarrak oso desorekatuak dira... Baku sutan sartuta dago. Sobietar tropek munizio falta dute. Eta hau da arazo nagusia.
  Asko etsipenez amore ematen dute.
  Gerdak eta bere tripulatzaileak gizonezko esklaboak beren zola biluziak musu ematera behartzen dituzte. Obedentziaz egiten dute eta orpoak miazten dituzte.
  Orduan neskak berriro Panther 2ra igotzen dira eta tiro egiten dute. Sobietar armak kanporatzen ari dira...
  Kaukaso ia osoa harrapatu dute jada. Baina Erevanek eutsi egiten dio oraindik. Poti hiria, Itsaso Beltzeko flotaren aztarnek oraindik eusten duten azken portua, heroikoki borrokatzen ari da.
  Eta han nazionalitate ezberdinetako neskak borrokan. Eta oinutsik Gulnazi borroketako destakamendua. Georgiako emakume ederra, eta agindu bat dauka neskarentzat.
  Gulnazik oin hutsik lehergailu poltsa bat botatzen du, naziak urratu eta txirrinka:
  - Aintza munduko komunismoaren handitasunari!
  Bere bikote tamilak ere granada bat jaurtitzen du oin hutsez indar hilgarriz, turkiarrak urratu eta oihuka:
  - Aberriaren alde!
  Masha, Errusiako neska batek, leherketa bat eman eta oin hutsez indar lehergarria botatzen du, eta faxistak hausten ditu, oihukatzen du:
  - Aintza munduko komunismo garaiei!
  Margaritak ere ondo zuzendutako buelta ematen du. Faxistak moztu zituen eta orpo hutsez heriotza hiltzailearen oparia bidali zuen, aurkariak zapalduz eta garrasika:
  - Gure garaipenagatik!
  Horrela neskek heroikoki borrokatzen dute. Eta benetan ezin dira gelditu, eta ezin dira atzera egin. Emakume borrokalariak eta superak besterik ez dira. Eta borrokatzen badute, heroiak eta supergizonak bezala borrokatzen dira!
  Baina, ai, zaila da faxistei eta haien goi mailako indarrei eustea. Zeruan, Albina eta Alvina konfiantzazko puntuazioa lortzen ari dira. Eta hainbeste hegazkin botatzen ari dira, argi eta garbi ezin direla gelditu.
  Albinak, behatz hutsez beste hegazkin sobietar bat botaz, abestu zuen:
  - Ezin gara garaitu, ehiztaria joko bihurtzen da!
  Alvinak, aurkariak moztu eta burua lepo indartsuaren gainean kementsu bihurrituz, txio egin zuen:
  - Aintza aryar ordena berriaren aroari!
  Eta bere orpo hutsarekin ere amore ematen du...
  Neskek dagoeneko bostehun hegazkin baino gehiago bota dituzte eta Burdin Gurutzearen Zaldun Gurutzea jaso dute urrezko haritz hosto, ezpata eta diamanteekin.
  Hain edertasun ikaragarriak dira. Eta dagoeneko Hirugarren Reich-eko etsaiak irabazten ari badira, ezin dira deabru horiek gelditu. Bostehun hegazkin baino gehiago bota zituzten Marseilla inguruan bakarrik. Fenomeno hau, noski, bere onenean dago. Hitlerrek Burdin Gurutzearen Zaldunen Gurutzearen seigarren gradua platinozko haritz hostoekin, ezpatekin eta diamantekin onartzea erabaki zuen.
  Mila hegazkin baino gehiago hil dituen lehen pertsonari emango zaio. Eta emaitza, besterik gabe, fenomenala izango da.
  Albinak bost hegazkin sobietar moztu zituen aldi berean, 30 mm-ko kalibreko hegazkinen kanoien eztanda batekin eta, abiarazleak behatz hutsez sakatuz, hots egin zuen:
  - Aintza gure indarrari!
  Alvinak, sobietar autoak moztuz eta etsaiak oin hutsez moztuz, bota zuen:
  - Aintza handia heroismoari!
  Eta gudariek keinu egin zioten elkarri!
  Bikiniekin eta oinutsik jantzita borrokatzen dute beti, eta hori da euren indarra. Neskak emakumezko supergizonak besterik ez dira. Nahiz eta kausa gaiztoa zerbitzatzen duten. Eta gatibu aitzindarien orpoak suarekin erretzea maite dute. Hauek dira hemengo neskak. Krudela baina polita.
  Albinak esan zuen behin:
  - Ez dago ontasunik munduan, ahultasuna besterik ez dago!
  Eta orpo hutsarekin bonba pare bat bota zituen sobietar posizioetara, hiru pistola botaz.
  Hauek inori errukirik ematen ez dioten gudariak dira! Baina haien kolpeak birringarriak dira.
  Alvinak irribarrez adierazi zuen:
  - Eguzkiaren azpian ez dago ahulentzako lekurik!
  Eta keinua egin zion bikotekideari.
  Ahultasunik erakusten ez duten eta inoiz amore ematen ez duten gudariak. Benetan txapeldunen txapeldunak dira. Minus zeinua izan arren, indar gaizto bati balio diotenez.
  Baina aldi berean alaia eta xarmagarria.
  Albinak, hortzak agerian utziz eta aurkariei hegazkin-obus hiltzaileak bidaliz, txio egin zuen:
  - Nazien hitza sakratua da - betiko suntsitu egingo dugu!
  Alvinak oldarkor adierazi zuen, aurkariak kolpatuz:
  - Benetan piratak gara!
  Albinak, etsaiak moztuz, baieztatu zuen:
  - Beste guztia amets bat da!
  Eta gudariak hain birrintzen eta kolpatzen zituzten denak, makilekin pucks kolpatzen ariko balira bezala.
  Alvinak txin-txin egin zuen Errusiako hegazkinak zapaltzen zituen bitartean:
  - Gu Hitlerren arrano borrokalariak gara!
  Eta keinua egin zien bere bikotekideei.
  Hemengo gudariek etsaiei tripak uzten ari zaizkie. Armada Gorriak asko jasotzen du haiengandik.
  Neska borrokalariek oso gogotsu daude errusiar tropak kanporatzeko.
  Baina TA-152ko Helgak lurreko indarrak suntsitzen ditu. SAU-85 kanporatu eta irrintzi egiten du:
  - Alemaniaren eta bere seme-alaben handitasunarengatik!
  Baina Astrakanen aldeko guduak etengabeak dira.
  Neskak ahal duten guztia saiatzen ari dira eusten.
  Alenkak lehergailudun bonba bat botatzen du oin hutsik. Faxistak malkoak eta garrasiak:
  - Komunismo sakratuaren alde!
  Anyutak, naziei tiro eginez eta oin hutsez granada bat ere botaz, irrintzi egiten du:
  - Eta salbazioa herriarentzat!
  Allak, bere aurkariak eraitsi, alferrikako zeremoniarik gabe moztuz eta orpo hutsez granada bat jaurtiz, irrintzi egin zuen:
  - Hauxe da gure loria!
  Mariak, bere etsaiak suntsituz, oin hutsez heriotza-opariak botaz, orroa egiten du:
  - Handiak gara gure lorian!
  Marusyak, aurrera doazen arabiar mertzenarioak mailaka moztuz eta granada bat oin hutsez jaurtiz, oihukatzen du:
  - Aldaketetarako, prezioak berehala jaitsi daitezen!
  Matryonak, naziak metrailadore batekin itzaltzen, hartu eta kirrinka egin zuen:
  - Gure Ama Lurra SESB! Zapaldu egingo da jauna!
  Hemengo gudariek oldarkortasun handiz jokatzen dute. Eta haien borroka-presioa izugarria da.
  Oro har, beren acrobazia ikaragarria erakusten dute. Eta benetan neurrigabeko presioa.
  Gudariak oinutsik, baina pozik...
  Apirilean, naziek Baku hartu zuten. Munizio faltak eragin zuen. Aldi berean, Poti ia aldi berean erori zen. Erevanek bakarrik eutsi zion, mendi-hegaletan kokatua. Baina bera ere kondenatuta zegoen. Han munizioa eta janaria ere gutxitzen ari ziren. Besterik da turkiarrek oraindik ez dutela hiri hau oldartu, eta hautsa gosez hiltzen ari dela.
  Tamararen batailoiko neskak partzialki desagertu ziren lurrazpiko borrokalarien artean, eta batzuk, komandantearekin batera, atzealdetik aurrealderantz joan ziren... Berenera pasatu nahi zuten.
  Kaukasoa dagoeneko ia erabat harrapatuta dago, baina gerrak jarraitzen du. SESBk bere petrolio eremurik handiena galdu zuen arren. Baina Armada Gorria ez zen izpirituan hautsi. Eta petrolioa ere badago Volga eskualdean, Siberian eta beste leku askotan.
  Hitlerrek Astrakanen errusiarrak akabatzeko agindua eman zuen apirilaren 20rako. Eta borrokak eskala kolosalean garatu ziren. Eta bonbardaketak biziki areagotu ziren.
  SESB presio handia jasan zuen. Alma-Ataren aldeko borrokak ere izan ziren, japoniarrek oldartu baitzuten. Hiria ia erabat inguratuta zegoen.
  Samuraiak, apur bat berotu bezain pronto, erasoaldi bat garatzen saiatu zen Magadan norabidean.
  Veronica Alma-Atan borrokatu zen eta, bere nesken batailoiarekin batera, samuraien erasoari aurre egin zion.
  Eta hemen asko daude. Txinatarrak, kolapso-metodoak erabiliz kontratatutakoak ere borrokan ari dira.
  Japoniarrek soldadu horiak borrokara botatzen dituzte... Aurrera egiten dute eta literalki sobietar posizioak beren gorpuekin bustitzen dituzte.
  Veronikak su egiten du. Eta txinatarrak eta samuraiak mozten ditu mailaka. Granadak botatzen ditu bere behatz hutsez eta kirrinka:
  - Aintza errusiar izpirituari!
  Marfak ere tiro egiten du, aurkariak moztu eta kirrinka:
  - Gure Aberriaren alde!
  Natashak, kanoi-bazka gisa jarduteko erreklutatutako soldadu japoniar eta txinatarrei tiro eginez, irrintzi egiten du:
  - Komunismo Handiaren alde!
  Alinak, samurai eta borrokalari txinatarrei tiro eginez, grina handiz moztuz eta orpo hutsez heriotzaren oparia emanez, irrintzi egin zuen:
  - Komunismoaren muga berrien alde!
  Veronikak zehaztasun handiz tiro egiten dio etsaiari, eta txinatarren buruak zulatzen ditu, eta aldi berean garrasi egiten du:
  - Aintza sobietar lurraldeari!
  Eta hanka hutsarekin granada baten indar izugarria bidaltzen du, etsai guztiak urratzen dituena.
  Martak, etsaia moztu eta hatz hutsez heriotzaren oparia botaz, irrintzi egiten du:
  - Komunismoaren garaia gobernatu!
  Natashak, oin hutsez lehergaiaren paketea hautsiz, txinatar mordoa hautsi zuen, esan zuen:
  - Sobietar ordena berriaren alde!
  Alinak, etsaiari oso zehatz tiro eginez, irrintzi egin zuen:
  - Komunismoaren muga berrien alde, borrokatuko dugu!
  Eta bere orpo hutsak suntsipen-bonba bati utzi zion.
  Neskak borrokan, begietatik txinpartak isurtzen ari zaizkien bezala da.
  Ez, japoniarrek ezin dituzte horrelako pertsonak konkistatu, nahiz eta Txinako indarrekin batera. Eta samuraiak erasotzera doaz.
  Eta berriro ere hurbilketa guztiak gorpuzkin zikintzen dituzte. Baina gehiegi dira, eta edertasun oinutsen batailoiak atzera egin behar du.
  Eta japoniarrek ninja neskak dituzte. Eta oso zaila da borrokatzea.
  Oso distiratsuak, borrokalariak eta ederrak dira. Eta behatz hutsez botatzen dituzte, indar suntsitzaile handiko opariak.
  Ile urdineko neska ninja batek ezpatarekin eta irrintziekin mozten ditu soldadu sobietarrak:
  - Enperadorearen garairako!
  Ile horia duen neska ninja batek errota bat zuzentzen du, Errusiar militarrak zapaltzen ditu eta irrintzi egiten du:
  - Aintza banzai garaiari!
  Ile gorria zuen neska ninja batek helikoptero teknika erabili zuen, ofizial sobietar bat moztu eta esan zuen:
  - Beti irabazten dugu!
  Ile zuria zuen neska ninja batek tximeleta teknika erabili zuen, hiru soldadu errusiar moztu eta ilar bat bota zuen behatz hutsekin. Lehertu eta hogeita hamalau irauli zituen.
  Gudariak irrintzi egin zuen:
  - Japoniako ordena berrirako!
  Hemengo neskak zoragarriak eta oso politak dira... Eta Ekialde Urruneko Armada Gorriak etsai serio batekin egin zuen topo.
  Baina erdialdean, sobietar tropek bat-bateko erasoa egiten dute Rzheveren norabidean.
  Hemen Elizabethen tripulatzaileak lehen aldiz borrokatzen du IS-2 tanke berrian. Itxaropen batzuk finkatzen dituen autoa. Normalean bost tripulatzaile izaten dira, baina hemen gerlariek laurekin egiten dute aurre.
  Elizavetak 122 mm-ko pistola bat jaurti du. Proyectil suntsitzaile batek indar hilgarriz hegan egiten du. Arku bat deskribatzen du eta distantzia luzetik T-4 jotzen du.
  Elizabethek oihukatzen du:
  - Ondo jo dut hau!
  Ekaterinak erantzunez kargatzen du, behatz biluziak erabiltzen ditu eta gogaikarri esaten du:
  - Baina pistola ez da oso azkar tiro!
  Elizabeth ados zegoen honekin:
  - Ez da tanke suntsitzaile ideala batere!
  Elenak, arma oin hutsekin kargatzen lagundu zuenak, adierazi zuen:
  - Baina hiltzailea da!
  Eta orduan Catherinek tiro egin zuen. Eta obusak Pantera jo zuen urrutitik. Bai, pistola hiltzailea...
  Ekaterinak adierazi zuen:
  - Energia eta ilusio handia dugu!
  Honekin ados zegoen Elena:
  - Nahiko asko! Aintza Errusiari!
  Efrasiak ere adierazi zuen:
  - Kotxe honen ikusgarritasuna eskasa da. Nola filmatzen duzu?
  Elenak logikoki adierazi zuen:
  - Eta halako begi trebatua dugu! Jotzen badugu, jo egingo dugu!
  Eta gudariek koruan kantatu zuten:
  - Ez dugu beldurrik izango eta beti borrokatuko dugu!
  . 7. KAPITULUA.
  Apirilaren 21ean, Astrakhan oraindik partzialki sobietarren kontrolpean jarraitzen zuen. Alemaniarra ez zuen guztiz harrapatu.
  Lursailak hemen ondo defendatzea ahalbidetu zuen. Eta alemaniarrek taktika aldatzea erabaki zuten. Erasoen ordez, bonbardaketetara eta bonbardaketara pasatu ziren.
  Alenka eta bere taldea bunker batean ezkutatu ziren eta obus izugarriaren zain egon ziren.
  Sei neska ziren kartetan jokatzen. Behatz hutsez eusten zieten bizkarrei eta eztabaida izan zuten.
  Anyutak haserre adierazi zuen:
  - Kaukasoan, Erevan bakarrik geratu zen hartu gabe. Hau eskualde honetako gure azken uhartea baino ez da. Zer da hurrengoa?
  Alenkak logikoki iradoki zuen:
  - Ziurrenik Moskura joango dira. Hau da haien kredoa!
  Allak esan zuen hasperen batekin:
  - Indarrak oso desorekatuak dira... Benetan gerra galtzen ari gara, eta ez dugu nahikoa soldadu!
  Mariak logikoki adierazi zuen:
  - Eta naziek galerak jasaten dituzte! Ezin digute aurre egin!
  Matryonak bere iritzia adierazi zuen, behatz hutsez karta bat botaz:
  - Irabazteko jaio ginen, eta zalantzarik gabe irabaziko dugu, badakit!
  Marusyak baiezkoa eman zuen, bere aurkariari behatz hutsez borrokatuz:
  - Noski, ez dago dudarik!
  Alenka ez litzateke hain baikorra izango, hanka biluzi eta beltzaranarekin txartela botatzen:
  "Neskek okupaziopean bizi beharko dugu, baina uste dut, zalantzarik gabe, irabaziko dugula!"
  Anyutak erabakitasunez esan zuen:
  - Gerrilla metodoak erabiliz borrokatu dezakezu, eta oso ederra izango da horrelako jendearekin borrokatzen zarenean, oso polita da!
  Allak erasokor adierazi zuen:
  - Modu aktiboagoan borrokatu beharko genuke!
  Neskek hitz egiteari utzi zioten. Ondoren, beste gai bati ekin zioten.
  Marusyak esan zuen haserre:
  - Fededun kopurua hazten ari da. Logika guztien kontra!
  Anyutak honen aurka egin zuen:
  - Inork ez du oraindik frogatu Jainkorik ez dagoenik. Eta ezin du kontrakoa frogatu. Beraz, hemen etengabe eztabaidatu dezakegu.
  Alenkak baieztatu zuen:
  - Eta hemen eztabaidatzea astakeria eta alferrikakoa da!
  Alla honekin ados zegoen:
  - Bai, solasaldi honek ez du ezertarako balio. Gainera, Jainkoa existitzen bada, orduan bera halakoa da, hobe da bera ez existitzea!
  Matryonak barre egin zuen eta adierazi zuen:
  - Hobe da halako Jainko bat ez egotea! Bitartean, abestu dezagun!
  Eta neskek koruan abesten zuten;
  Neskak gara, Komsomol-ean sartuz,
  Aberriari leial izango zirela zin egin zuten...
  Beraz, porrot amorru bat itxaroten dute nazien zain,
  Tira, bizi gaitezen Errusian komunismopean!
  
  Azken finean, Lenin gurekin dago, metala bezala,
  Brontzea edozein altzairu baino indartsuagoa da...
  Munduak hankaz gora jartzearekin amestu nuen,
  Stalinek jeinu handiak utzi zuen bezala!
  
  Aberria freskoago egingo dugu,
  Eta aberria izarren gainetik altxatuko dugu...
  Arrakasta izan dadila Komsomoleko kideekin,
  Gure ointxoak guztiz biluzik dauden arren!
  
  Faxistak nire aberria erasotu zuen,
  Samuraiak ausarta ekialdetik datoz...
  Maite ditut Jesus eta Stalin,
  Eta arerioa sinesten dut, puskatuko dugu!
  
  Azken finean, Svarog Jainko ospetsua gurekin dago,
  Horrek, txantxetan, komunismoa eraikiko du...
  Unibertsoko guztien artean indartsuena Familia loriatsua da,
  Kontzientzia eta borondatea gehituko da!
  
  Uste dut inoiz ez dugula amore emango,
  Aberria ezin da belauniko jarri...
  Stalin kamarada izar distiratsua da,
  Eta gure irakaslea Lenin jenio jakintsua da!
  
  Gure aberria egingo dugu,
  Ederagoa eta distiratsuagoa planetan...
  Eta izango da, ezagutu pistola hiltzailea,
  Utzi helduei eta umeei ondo pasatzea!
  
  Erre Svarog, ez erre zure bihotzean,
  Errusiako ezpata guztien zaindaria zara...
  Paradisu sendo bat eraikiko dugu laster, uste dut,
  Jesus etorriko da misio santua!
  
  Ez fidatu Hitlerren koadrilarekin, lagunekin,
  Erraz eta mehatxagarri irabaziko duela...
  Denok familia bat behar dugu -
  Eta sinistu iezadazu, ez da berandu zure Ama Lurra maitatzeko!
  
  Ahalguztidun Jaunak denok babesten gaitu,
  Bandera tricolorea lurretik altxatuko du...
  Eta harrapari gaiztoa joko bihurtzen da,
  Satanari ere aurre egin diezaiokegu!
  
  Maite dut Aberri Handia,
  Unibertso osoan ez dago zu ederragorik,
  Ez dugu Errusia errublo baten truke salduko,
  Eraiki dezagun bakea eta zoriona unibertsoan!
  
  Gure aberriaren izenean, amets bat,
  Errusia handia altxatuko da...
  Beste guztia hutsalkeria besterik ez da
  Eta mesias berri bat egongo da gurekin!
  
  Ai ene Lada ahalguztiduna,
  Errusiar maitasuna eta bakea emango dituzu...
  Honela jotzen dut zuregana, erregutuz,
  Eta behar izanez gero, jo tximista!
  
  Maria zeruko Jainkoaren Ama,
  Unibertsoak Jesusi eman zion...
  Zuregatik piztu da Jainko handia,
  Jendeak ez du gustua galdu!
  
  Kontuan izan Komsomol kideak horrelakoak direla,
  Errusiako jainkoak oso errespetatuak dira...
  Amaren seme handiak gara,
  Errusiarrek beti irabazten dute!
  
  Lagunok, otoitz egin behar diogu Ama Aberriari,
  Perun, Yarilo eta Svarog indartsuak dira...
  Oso senar indartsuak izango gara,
  Eta zeruko hodeiak ere kenduko ditugu!
  
  Orain etsaia Moskutik urrundu dute jada,
  Naziei min handia egin diezu...
  Leialak gara Jesusi eta Stalinei,
  Armadun tanke ugari egongo dira!
  
  Ez, etsaiak ezin izango ditu errusiarrak oztopatu,
  Gure gudariak ahalguztidunak direnez...
  Azterketak gainditzea, bost bat bakarrik,
  Beraz, mutil bakoitza oso indartsua izango zen!
  
  Sinetsi iezadazu, Stalingrado loriatsua izango da,
  Eta erasotik gordeko dugu...
  Zaldunen lerrokatze garailea etorriko da,
  Nahiz eta odola isurtzen ez den korronte batean!
  
  Neskak oinutsik hotzean,
  Korrika egiten dute, orpoak dir-dir egiten dute...
  Eta faxistak ukabilka joko dituzte,
  Kain ez-soziala berdindu egingo da!
  
  Dena ondo egongo da, jendeak ondo daki,
  Espazioan gaude, konstelazioak ezagutuko ditugu...
  Azken finean, bekatua da ausardiaz zalantza egitea,
  Eta gizon bat egongo da Jainkoaren tronuan!
  
  Laster berpiztuko ditugu hildakoak zientziarekin,
  Gazteago eta ederrago bihurtu gaitezke...
  Gure gainean urrezko hegodun kerubin bat dago,
  Nire ama Errusia ederra!
  Neskek ondo abestu zuten poema osoa eta kartetan jolasten jarraitu zuten oin hutsik...
  Leninen urtebetetzea apirilaren 22an ospatu zen. Neskek urarekin eta kafearekin diluitutako alkohola edaten zuten eta purrustaka egiten zuten arnaspean...
  Armada Gorriak erdigunean egin zuen hurrengo Rzhev-Sychevsk operazioa. Alemaniarrak defentsan eseri ziren eta aurre egin zuten. T-34-85 eta IS-2 tanke sobietar berriak borrokatu ziren. Azken kotxea askotan trabatu egiten zen lokatzetan. Eta ez zituen Tiger-2-ren eta katu astunagoen armadurak aurrez aurre hartu. "Panther"-2, gainera, hurbiletik bakarrik sartu zitekeen.
  Kotxe alemaniarrena distantzia handiagotik sartu zen sobietarra.
  Hitler, oro har, pozik zegoen Panther 2-rekin, ongi babestuta zegoen eta errendimendu eta armamentu onak zituena. Baina hobeto babestuta egongo zen tanke bat sortzea eta, aldi berean, modu jasangarrian gidatzea eskatzen zuen...
  "Sagua" kasu honetan makina eraginkorra ez zela frogatu zen. E-100 aktiboki garatu zen "E" seriearen barruan. Motorraren eta transmisioaren antolaketa batera egin behar zen, eta dorre estuagoa eta inklinatuagoa zen, kroskoa bezala. Armaduraren lodiera Saguaren parekoa izaten jarraitzen zuen, armak bezala, baina pisua 130 tonara murriztu behar izan zen altueragatik. Kasu honetan, motorrak, aitzitik, indartu egin beharko luke 1500 zaldi-potentziarekin, eta deposituak mugikortasun nahikoa izango luke.
  Oro har, "E" seriea tankeen belaunaldi berri bat bihurtu behar zen. Beheko siluetak, inklinazio arrazionalaren angelu handiak, pistola eta motor indartsuak, diseinu trinkoa.
  Hala ere, alemaniarrek dagoeneko auto nahiko onak zituzten bitartean. "Panther" 2k aurreko modeloa ordezkatu zuen. Tiger-2 berri bat ere agertu zen motor indartsuago batekin eta dorre estu batekin. Hobeto babestuta eta pisu arinagoa.
  Beraz, naziak ez ziren geldirik egon.
  1944ko apirilaren 24an, Alemaniako lehen Arado hegazkin-hegazkinak Mosku jo zuen heriotza-opari batekin. Bonba altuera handitik bota zuen eta sobietar borrokalariei erraz gainditu zuen.
  Hitlerrek esan zuen orain SESBk ez duela aukerarik, eta laster iritsiko da Armada Gorriaren amaiera.
  Apirilaren 25ean, Astrakanen aurkako eraso berri bat hasi zen. Lurra mugitzeko lehen makinak ere parte hartu zuen borrokan: lurpeko tanke batek.
  Bi neska alemaniar borrokatu ziren bertan: Mercedes eta Dora. Gudariek lurrean mugitzen zen lurpeko modelo bat probatu zuten.
  Oraindik nahiko arina da 75 mm-ko kanoi motzeko eta lau metrailadorerekin.
  Neskek autoak lurretik tiratzen dituzte. Zulagailuek biraka egiten dute, harria mozten. Mugimendua nahiko motela da, orduko zazpi kilometrokoa, eta hori ez da txarra lurpeko ekipoentzat.
  Mercedesek oin biluziak sakatzen ditu Alemaniako armadako lehen joystick-ean. Oso erraza da funtzionatzen eta dio:
  - Nola lortu duen gure zientzia alemaniarrak!
  Dora ados zegoen honekin:
  - Bai, dagoeneko asko egin dezakegu! Gure boterea oso handia da!
  Eta joystick baten bidez ere kontrolatzen du. Neskak makina berezi bat probatzen ari dira radar batekin.
  Bateria sobietar bat dago aurretik eta azpian murgil zaitezke.
  Mercedesek, hortzak agerian utziz, honela dio:
  - Ordena berri bat eraikiko dugu!
  Eta orduan nazien autoa azaleratzen da. Lehergailu handiko zatiketa-obus batek sobietar armak jotzen ditu. Eta Armada Gorriko soldaduak jotzen ditu.
  Dorak esan zuen barrez:
  - Ospa bedi errebantxa handia!
  Eta oin biluziekin jaurtiketa zehatzak egiten ditu. Etsaia kolpatu eta kirrinka egiten du:
  - Aintza amets berriari!
  Mercedesek metrailadoreak eta uluak botatzen ditu:
  - Amets handien garairako!
  Neskek barre egiten dute eta euren burua txalotzen dute. Horiek hain gerlari oldarkorrak eta oso azkarrak dira.
  Donak esan zuen oldarkor:
  - On asko dago munduan!
  Eta behatz hutsez botoiak sakatu eta berriro tiro egiten du, artillero sobietarrei.
  Mercedesek baieztatzen du irribarrez:
  - Eta are ederragoa izango da!
  Eta oin biluziak erabiliz tiro egiten du ere. Horrela egiten dute tiro neska borrokalari hauek.
  Tira, gerrarako beste gailu bat...
  Naziek Astrakanen aurkako erasoa areagotzen ari da...
  Hurbilketa guztiak moztu zituzten... Eta sobietar tropak amore ematera behartu zituzten 1944ko maiatzaren 1ean, hiriaren defentsa luze eta heroikoa osatuz. Gotorleku hau ere erori zen.
  Naziek su artifizialekin ospatu zuten Astrakanen jaitsiera. Baina hala ere defentsa ez zen alferrik izan. Eta Krautsek denbora pixka bat behar izan zuten tropak betetzeko eta erreserbak lortzeko...
  Führer-ak Saratoveko noranzkoan eta Volgatik aurrera egiteko asmoa zuen Moskuko saihesbide sakon batekin.
  Baina alemaniarrek indarrak biltzen ari ziren bitartean, erreserbak ekartzen ari ziren. Eta guduak piztu ziren airean.
  Alemaniako hegazkintza bere nagusitasuna sendotzen saiatu zen. ME-262-ren borroka-probak ibilgailu honen fidagarritasun eza eta maiz izaten dituen istripuak agerian utzi zituzten, baita maniobragarritasun arazoak ere. Beraz, orain arte ez dago hegazkin honekin alemaniar unitateak guztiz ordezkatzeko ideiarik. Aitzitik, TA-152 makina bikaina izan zen bere garairako eta gero eta gehiago aurkezten ari zen. ME-309 eta ME-109 zerbitzuan jarraitu zuten.
  Suziriz bultzatutako ME-163 borrokarako borrokalari ona zela frogatu zen, baina hegaldi denbora laburregiak ia ezinezkoa zuen borrokan erabiltzea.
  Arrakastatsuagoa izan zen Arado hegazkin-hegazkina, abiadura handia zela eta, ia ezinezkoa zen hegazkinen aurkako kanoiekin botatzea, eta borrokalari sobietarrek ezin izan zuten berari heldu. Errekonozimendu-hegazkinak nahiko onak ziren. Alemanak beste makina batzuk ere garatzen ari ziren. Adibidez, XE-162, ME-262 baino arinagoa den borrokalaria, fabrikatzeko erraza, merkea eta maniobragarria, beraz, gehienbat egurrez egin daiteke. Eta beste borrokalari batzuk. Eta ME-1010 eta TA-183... Eta ME-262 X eta Gotha buztan gabeko borrokalarien aldaketa aurreratuagoa eta fidagarriagoa, eta askoz gehiago.
  Hala ere, oraingoz, hegazkin alemaniar hegazkin sobietarrak baino askoz indartsuagoak ziren. Kalitatez jaitsi zirenak, eta ahul samarrak ziren bai motorretan eta bai armetan. Gainera, Yak-9 gehiago sinplifikatu zen eta orain 20 mm-ko hegazkin-kanoi bakarrarekin hornituta zegoen, metrailadorea alde batera utzita. Horrek ekoizpena merkeagoa eta errazagoa eta pisua murriztu zuen.
  Dena den, metrailadorea nahiko ahula da hegazkin alemaniarren aurka. SESBek nazien aurrean auto eta paseak abiaduran eta armen modelo aurreratuagoak ekoitzi ezin zituen bitartean. Ibilgailuen pisu handiagoak maniobragarritasun arazoak sortu zituen.
  Eta erregai faltak hegodun langileen hegaldi prestakuntza murriztu zuen.
  Alvinak eta Albinak, indarrez armatutako ME-309 abiadura duin batez menderatuta, ez zuten ME-262ra igo nahi, sarriegi erori zena. Eta abiaduran dagoeneko errusiarrak baino indartsuagoak dira.
  Alvinak, auto sobietar bat moztuz, esan zuen:
  - Interesgarria da zeruan borrokatzea!
  Albinak, oin biluziak erabiliz, borrokalaria helburura zuzendu eta zapaldu zuen, ados:
  - Bai, funtsean munduko indartsuenak gara!
  Eta neskek ero moduan barre egiten zuten.
  Maiatza nahiko lasaia izan zen. Armada Gorria Rzhev erlaitza mozten saiatzen ari zen oraindik.
  Elizavetak IS-2tik tiro egin zien aurkariei... Makina sobietarrak babes ona zeukan kroskoaren aurrealdeko goiko aldean. Dorrearen kopeta ez dago behar bezain babestuta. Eta hurbiletik ere sar daiteke T-4 kanoiak. Hala ere, azken tankea maiatzean bertan behera gelditu zen, Pantera eta ohiko Lehoia eta Sagua bezala. Orain "Patera"-2 eta "Tiger"-2 seriean gehienez bateratuta daude eta antzeko armekin.
  Ibilgailu hauek ondo babestuta daude aurrealdean, ahul samarra alboetan, eta pisuan gehiago desberdintzen dira. Motor berriekin gidatzeko ezaugarriak onargarriak dira militarrentzat. Baina tanke hauek ere aldi baterakoak dira... "E" serieko "Panther"-3 eta "Tiger"-3-ekin ordezkatzeko prestatzen ari dira. Diseinu trinkoagoarekin, motorra eta transmisioa bloke batean eta zeharka kokatuta, xasis arin, sinplifikatu eta, aldi berean, pasagarria eta erraz konpontzeko.
  Auto berriak hobeto babestu beharko lirateke, baina, inola ere, pisu nabarmena handitu gabe.
  Armei dagokienez, hemen ez dago batasunik. Sobietar tankeek lodiegiak ez diren eta kalitate txarreko armadurak dituzte. Eta kalibre handiko armak instalatzeak ez du balio. Militarrak nahiko pozik daude 88 mm-ko kanoiarekin. Lau kilometrotik hogeita hamalau hartzen ditu, eta pixka bat gertuagotik IS -2. Beraz, garapenak abian dira...
  SESBek zerbaitekin erantzun behar dio honi. Baina oraindik ez dago argi zergatik... SU-100a sortzeko asmoa dago. Pistola autopropulsatu hau eraginkorra da, eta eragin sarkorra duena. Itxaropen batzuk lotuta daude, Hirugarren Reich-eko tanke astunen aurkako borrokarako. Baina oraindik egin behar da, halako munstro baten maskorrak bezala, eta pistolaren serie-ekoizpena ezarri behar da, gerra garaiko baldintzetan ez da oso errealista.
  Baina hona hemen Elizabethen tankearen tripulatzailea T-34-85ean borrokan. Eta neskek, oinutsik eta bikinitan, ausart borrokatzen dute.
  Elizabethek oin biluziekin tiro egiten die naziei eta Pantera kolpea ematen dio alboan, esanez:
  - Komunismo handiaren alde!
  Eta haien hogeita hamalau jauzi egin eta bizkor bueltaka, tiroka.
  Ekaterinak ere oso zehatz tiro egiten dio etsaiari. T-4 tanke zaharkitu batek alboan kolpatzen du eta irrintzi egiten du:
  - Aintza SESBeko zaldunei!
  Eta keinua egiten die berriro lagunei. Neska hain neska gerrazalea izan zen.
  Elenak ere etsaiari tiro egiten dio. Oso zehatz jotzen du, kasu honetan Tiger-2 arrabola hautsi eta orroa egiten du biriken goialdean:
  - Holy Rus'gatik!
  Efrasia zehaztasunez tiro egiten dio etsaiari. Tiro zehatza egiten du etsaiaren alboan, metala apurtzen du eta irrintzi egiten du:
  - Komunismo santuaren alde!
  Eta neskek konfiantzaz buelta eman eta obusen kolpeak saihesten dituzte. Ez da hain erraza neskak garaitzea.
  Hemen "Lion"-2 berriena eta izugarria agertu zen haien aurka. Saiatu halako tanke batean sartzen, eta hogeita hamalauetara jotzen saiatuko da.
  Eta urrunetik jaurtitzen du.
  Elizabethek erantzunez txiokatu zuen:
  - Ez duzu gezurrik onartuko!
  Eta shell bat bidaltzen du Lev-2 tankera distantzia luzetik. Bekokian joko du.
  Hitlertarrak txunditzen du.
  Orduan, Catherinek berriro tiro egiten du, behatz hutsak erabiliz, etsaiaren aurka, eta oraingoan, jaurtigaiak, arku bat deskribatuta, faxistari zehaztasunez jo zuen kanoiaren kanoi luzean.
  Katalinek hots egin zuen:
  - Begi zorrotza, esku okertuak, hau ez da guri buruz!
  Alemaniarra, pistola galduta, bizkor buelta eman eta alde egiten hasi zen. "Lion"-2 alemaniar lehen tankea da, zeinetan transmisioa eta motorra aurrealdean dauden unitate batean, eta engranaje-kutxa motorrean bertan dago.
  Horrek altuera murriztea eta pisua murriztea ahalbidetu zuen, abiadura nabarmen handituz. Eta horrela "Lev"-2 joan zen, eta distantzia hausteko aukera izan zuen...
  Elenak, oin biluziak erabiliz, arma apuntatu, hartu eta tiro egin zuen etsaiari. Oskolak Lehoiaren kroskoaren popa jo zuen, baina erreboka egin zuen...
  Elenak burrunba egin zuen:
  - Arraioa, distantzia handia da. Ez dugu horrela lortuko!
  Catherinek burrunba egin zuen, hortzak agerian utziz:
  - "Leo", neskak, hau "Leo" da, ez gaitezen iraindu! Laster ezagutzen zaituztet lagunak, oso lotsagarria izango da!
  Eta haien tankeak T-3-ra jo zuen, tanke hau bere alboan biratu berria zen, eta distantzia luzetik jo zitekeen.
  Eta neskak behatz hutsez tiro egin zuen eta kuxkuxa egin zuen:
  - Aintza lurreko komunismoaren garaiari!
  Efrasiak gogaikarri adierazi zuen, etsaiari tiro eginez eta takoi hutsez baliatuz:
  - Gure aberria indartsua da, mundua babesten du!
  Elizabethek txintxoa egin zuen, hortzak agerian utziz, eta abesten hasi zen, joan ahala poema oso bat osatuz:
  Satanek ez gaitu garaituko,
  Nire aberria munduko ederrena da,
  Ospetsua izateko herrialde ederra...
  Helduak eta haurrak pozik egongo dira bertan!
  
  Haraneko liliak ederki lor daitezela bertan,
  Eta kerubinek ereserki duin bat jotzen dute...
  Fuhrer kaput izango da,
  Errusiarrak garaitezinak dira guduetan!
  
  Komsomoleko kideak oinutsik ibiltzen dira,
  Orpo hutsez elurra zapaltzen dute...
  Hitler itxura polita duzu
  Tanke batean lasterkatuko zaitut!
  
  Garaitu ditzakegu naziak?
  Beti bezala, neska oinutsik gara...
  Gure zaldun ikaragarriena hartza da,
  Guztiak hilko ditu metrailadore batekin!
  
  Ez, neskak oso politak gara jada,
  Literalki etsai guztiak zatitzen ditugu...
  Gure atzaparrak, hortzak, ukabilak...
  Paradisu zoragarri batean leku bat eraikiko dugu!
  
  Komunismo polita egongo dela uste dut,
  Herrialdea bertan loratzen ari da, sinetsi aholkua...
  Eta nazismo negargarria desagertuko da,
  Uste dut zure egintzak goretsiak izango direla!
  
  Lurra basati loratuko da, uste dut,
  Garaipenetik garaipenera itzuli gara...
  Garaitu Nikolai japoniarra,
  Samuraiak gaiztakeriagatik erantzungo du!
  
  Ez dugu geure burua okertzen utziko,
  Birrin ditzagun gure etsaiak kolpe batez...
  Bihurtu dadila ehiztaria ehiza,
  Ez zen alferrik Wehrmacht zapaldu genuena!
  
  
  Ez fidatu guri amore emateko,
  Errusiarrek beti jakin izan dute borrokatzen...
  Gure baionetak altzairuz zorroztu genituen,
  Fuhrer pailazo baten irudi bihurtuko da!
  
  Hau da nire aberria,
  Errusiako akordeoia jotzen du bertan...
  Nazio guztiak familia adiskide bat dira,
  Abelek irabazi du, ez Kainek!
  
  Laster SESB loria izango da,
  Nahiz eta gure etsaia krudela eta traidorea izan...
  Ausartaren adibidea jarriko dugu,
  Errusiar izpiritua goretsi egingo da guduetan!
  . 8. KAPITULUA.
  1944ko maiatza azkar pasatu zen... Albina eta Alvina fakturak kobratzen ari ziren hegazkinetan.
  Keruben hegoetan hegan egiten omen duten neskak dira.
  Albinak Errusiako hegazkin bat botatzen du bere behatz hutsekin eta oihu egiten du:
  - Hirugarren Reicharen alde!
  Alvinak ere, oinutsik eta bikiniz jantzita, sobietar hegazkin bat bota, zatitan zatitu eta garrasika:
  - Komunismo arioaren alde!
  Horren ostean, neskak, 37 mm-ko kanoi bat erabiliz, sobietar tankeei tiro egiten hasi ziren.
  Hogeita hamalaua kolpatu eta irrintzi egiten dute:
  - Oso politak gara!
  Albinak pedala sakatzen du bere takoi biluzi eta biribilarekin eta txioekin:
  - Gora bedi komunismoa!
  Eta auto sobietar baten bidez talka egiten du.
  Alvinak ere zehaztasunez tiro egiten dio etsaiari, kolpatu eta irrintzi egiten du, hortzak agerian utziz:
  - Gure egia gure ukabila!
  Halako neska zimurtsuak... Eta sobietar erregimentuak suntsitzen dituzte... Adibidez, IS-2 lortu zuten. Beraz, airetik eraso zioten, eta gero hegazkinen kanoi batetik tiro egin zioten. Metala hautsi eta depositua erre egin zuten. Eta borroka kitak lehertuko dira.
  Albinak txintxoa egin zuen bere biriken goialdean:
  - Neskak maite du hiltzea! Zer neska!
  Alvinak txistu egin zuen, bere hortz perlatuak agerian utziz:
  - Aintza gure aberriari! Komunismoaren alde!
  Neskek aurkarien sarraski totalitarioa besterik ez zuten egin.
  Eta Armada Gorria ziur garaitu zen.
  Eta Gerda bere "Panther"-2-ren tripulazioaren aurka borrokatu zen eta suntsipen osoan aritu zen.
  Neskak oin hutsez zuzendu zuen pistola. Hogeita hamalau bat bota zuen eta orroa egin zuen:
  - Arian erara komunismoaren handitasunaren alde!
  Charlottek ere oin biluziak tiro egin zizkion sobietar tankeari, armadura apurtu zuen eta hausnartu zuen:
  - Munduan arrakasta handia lortzeko!
  Christinak ere zeremonia handirik gabe izorratu egin zuen. Bai, hain zehaztasunez egin zuen, orpo hutsez hogeita hamalau sobietarretik zulatu eta bota zuen:
  - Muga handietarako!
  Magdak ere jaurtiki bat jaurti zuen txandaka eta kuxkuxa egin zuen:
  - Ariako ordena berri baterako!
  Horren ostean, neskek hartu eta koruan abestu zuten:
  - Denok gara skinheads, askatasunaren zaleak, ordena berri baten alde borrokan! Laster herriak ario bihurtuko dira, borroka gaitezen suz eta ezpataz!
  Gudariak, esan beharra dago, oso borrokalariak izan zirela. Eta etsaia tirokatzen badute, amaieraraino.
  Sobietar Batasuna indar nagusien erasopean dago. Japonia ekialdetik sartzen ari da.
  Bi pilotu japoniar, Toshiba eta Toyota, sobietar posizioak airetik erasotzen dituzte.
  Bi neska japoniarrak oso ederrak dira oinutsik zein bikinitan.
  Toshibak airez hurbildu, sobietar tanke baten teilatua apurtu eta orroa egiten du:
  - Japoniako infernuko munstro bat naiz!
  Toyotak, oin biluzien behatzak pedalean sakatuz eta etsaia moztuz, irrintzi egiten du:
  - Japoniako ideien handitasunarengatik!
  Neska hauek oso ederrak dira. Eta etsaiak oso aktibo suntsitzen dituzte.
  Baina SESB benetan galtzen ari da samuraien aurka. Eta argi dago zergatik. Non aurre egin diezaioke fanatismoari eta teknologiari?
  Neska japoniarrak tanke arin baina arinetan sartzen ari dira eta bereziki Armada Gorria irabiatzen ari dira.
  Tanke-unitateak ez dira txantxa.
  Toshibak sobietar posizioetara bonbak jaurti zituen airetik, eta kanoi pare bat hegan egin zuten eta txio egin zuten:
  - Komunismo handiaren alde!
  Horren ostean barrez lehertzen da...
  Toyotak hegaldian adierazi zuen:
  - Errusiar jainkoak arraroak dira. Gurutzean gurutziltzatutako gizona gurtzen dute eta Jainkotzat hartzen dute. Nolabait dibertigarria ere bihurtzen da!
  Toshiba-k barre egin zuen erantzunez, esanez:
  - Eta gu geu laster jainko bihurtuko gara eta gure Jainkotasunaren bilakaera jarraituko dugu!
  Eta neskek oso gogoz barre egingo dute.
  Toyotak irribarrez adierazi zuen:
  - Gure indarra batasunean dago!
  Toshibak gogor baieztatu zuen hau:
  - Gure indarra, gure ukabila!
  Eta berriro zerutik euria botako dute hegazkin-obusen jarioa etsaien gainean, hogeita hamalauen artean hautsiz.
  Hauek neska borrokalariak dira eta zer gehiago esaten dute. Japoniak denak jan eta erreko ditu.
  Eta aitzindari bat torturatzen dutenean, oso erasokorra suertatzen da.
  Batez ere mutilaren takoiak frijituta badaude. Hau da super ekintzarik handiena...
  Eta neskek garrasika egiten dute biriketan...
  Eta sobietar neskak ere ausardiaz borrokatu eta aurkariak tiro egiten dituzte. Eta itxaropentsu eta astinduz jokatzen dute.
  Anastasia Vedmakova eta Akulina Orlova zeruko edertasun oso aktiboak dira.
  Eta naziak botatzen dituzte, nahiz eta hegazkin indartsuagoak izan.
  Anastasiak abiarazleak oin biluziekin sakatzen ditu eta abesten du:
  - Indartsu egotea ez da txarra, ziur!
  Akulinak orpo hutsarekin aktibagailua sakatzen du eta baieztatzen du:
  - Faxistak oso gogor irabaziko ditugu!
  Eta bi neskek kantatu zuten:
  - Gogor jo, gogor, oso gogor! Gogor jo, gogor, oso gogor!
  Horren ondoren gudariak zaldiak, edo hobeto esanda, zaldi gazteak bezala galopan zebiltzan aforismo hegodunak irakurtzen hasi ziren;
  Politikariek maiz jazartzen dute hautesleei lepokoa jartzeko!
  Politikari harro batek hautatzaileak oiloak bezala zapaltzen ditu!
  Politikari batek amesten du zaldi zuri baten gainean ibiltzea hautesle bati lepokoa jartzeko!
  Azeriak kolpe txikiak ditu, eta irentsi nahi ditu, guztiz ezkutatuta!
  Filantropiaz asko hitz egiten duen politikaria kanibal tipikoa da!
  Eta hartza eztia bezain gozo-gozoekin lotara lo daiteke!
  Mozkorrentzat, vodka mingotsa eztia baino gozoagoa da!
  Jostun batek gezurra esango du eta ez gorrituko, politikari batek "gorritu" eta gezurra esango du!
  Emakume batek, oinetakoak kentzen, gizon bati oinetakoak jartzen dizkio, tranpa baten parean!
  Jainkoarengandik hurbilago egon nahi baduzu, murriztu zure gutizia!
  Ahalguztidunaren itxurazko axolagabetasunean ere maitasuna dago - azken finean, haurrek gurasoen zaintzatik ihes egin nahi dute lehenik!
  Jainkoak atzeratzen du gaizkia zigortzeko bekatariari aukera bat emateko!
  Talentuak eta lan gogorrak senar-emazteek arrakasta lortzen dute bikote gisa bakarrik!
  Eztia ere mingotsa da - bertan itotzen bazara!
  Engainua ardoa bezalakoa da, gaiztoa eta gozoa da eta zaila da gelditzea!
  Maitasuna metraila bat bezalakoa da: bihotza urratzen du, garuna astintzen du, poltsikoak ateratzen ditu, alboetara ateratzen da!
  Gizakia Jainkoaren berdina da nolabait - Ahalguztidunak unibertsoa sortu zuen, eta gizakiak ergelkeria sortu zuen: biak infinituak dira!
  Arrakasta odolean eraikitzen duenak txerri labankada baten patuari aurre egingo dio. Beren kamaradak jango dituzte - emaitza tristea eta haserre da!
  Batzuetan, zure ospea mantentzeko modurik onena zure lepoan soka bat da! Edonola ere, ez zaitu erortzen utziko!
  Ezin zara luzaroan etzan hartzaren azpian - zapalduko zaitu!
  Batzuetan emaztea manta baten ordez mamut bat bezalakoa da!
  Billeteak biltzen ahalegintzen den idazleak ez ditu gauza onik eta betikoak ereinko!
  Legerik gabeko herrialdea hezurdurarik gabeko gorputza bezalakoa da! Hutsik ez dadin, hauteskundeak behar dira!
  Maisulan bat sortu nahi baduzu, ahaztu kuota!
  Engainurik trebeena gezurretan ari ez zarenean da, baina inork ez dizu sinesten!
  Noski, porrotak arazo handiak agintzen ditu, baina hau etorkizuneko garaipenaren isla baino ez da!
  Borrokan, ausardiak eta adimen onak garaipena ekartzen dute.
  Jotzeko, lehenik non ikusi behar duzu!
  Scout garaipenaren errementaria da!
  Edozein ergelek elbarritu dezakete, baina pertsona adimentsu guztiek ezin dute sendatu!
  Borrero zakar asko daude - sendagile gutxi!
  Batzuk medikuak, beste batzuk borreroak!
  Minik gabe ez dago ausardirik - ausardirik gabe ez dago garaipenik!
  Komunismoaren ideiak ergelkeriaren muga dira: buru beroek eta bihotz hotzek beren ezarpena hartzen badute!
  Komunismoa arina da, baina koipetsuak direnak erre egiten ditu!
  Pazientzia nahikoa ez baduzu, kantuak laguntzen du!
  Jendea burdina bezalakoa da - hoztu aurretik, eman nahi duzun forma!
  Popular bihurtu nahi baduzu, erabili indarra maizago!
  Balorazioa belar infernua bezalakoa da - malkoz eta odolez ureztatzen duzunean hazten da!
  Jendea belar txarra bezalakoa da - zenbat eta gehiago zapaldu, orduan eta gorago hazten dira!
  Batasuna da garaipenaren giltza!
  Diziplina garaipenerako tresna da! Gogoak horretan jokatzen du!
  Batasuna, ausardia, desintereskeria dira garaipenaren, askatasunaren, zoriontasunaren gakoak! Diziplinarik gabe ez dago armadarik, eta armadarik gabe ezin duzu askatasunik lortu!
  Lanak indartsuago egin gaitu, adimenak biderkatuta askatasuna emango digu, eta zortearekin batera zoriona!
  Komandantea piramidearen goialdea bezalakoa da - bakarra egon behar da, bestela, egitura sendoa ere erori egingo da!
  Familiako nobleziak ausardiarekin ilearen luzerak adimenarekin duen erlazio bera du!
  Gure arbasoen baliorik ez dio koldar bati lagunduko!
  Altzairu sendoenez egindako pala bat txoritxo baten eta koldar baten eskuetan!
  Armarik ikaragarriena Biblia da gaizto baten eskuetan!
  Gizonaren aberastasun nagusia: potentzia, hondamenaren arrazoi nagusia ere bada!
  Lanbiderik onena prostituzioa da, negozioak plazerarekin uztartzen dituzu eta bikotekide berri bat izaten duzu bakoitzean - errutinarik ez!
  Adin luzez harro zaitezke heroiaren pedigriaz, baina gudu-zelaian aurkitzen zarenean, koldarrez atzealderantz joaten zara!
  Vodka botila bat granada bat bezalakoa da: oinak botatzen zaitu, burmuinak botatzen zaitu, barruak zapaltzen ditu!
  Bihotza errukiz betetzen denean, arrazoiren batengatik zorroa hutsik geratzen da!
  Pertsona benetan askeak hiru gauzetara men egiten du: arrazoia, maitasuna, Jainkoa!
  Maitasuna arrosa bat bezalakoa da: ez da luzaroan loratzen, baina min egiten du!
  Bere arimako esklaboa menpean dago - pasioei, lizunkeriari, Jainkoaren zerbitzariei!
  Zortea ezegonkorra da harea bezalakoa - lan gogorrak bakarrik lotuko du zementuarekin!
  Ardo-katilu bat ozeano bat bezalakoa da: urruntzen zarenean, lurra galtzen duzu oinen azpian!
  Emakumeek gizonezkoen indarra maite dute, baina ez beraiek jasaten dutenean!
  Maitasuna itsasontzi bat bezalakoa da, arraunean azkarregi egiten baduzu irauli eta ito egingo da!
  Momentu egokian artikulu bat aurkezten du: helduen sedukzioa adingabeek!
  Ezin diozu eskuburdinak jarri maitasunari!
  Naturala dena ez da kriminala!
  Maitasuna sentimendu samurra da, baina kate lodienek ezin diote eutsi!
  Lege guztiek funtzionatuko balute, herrialdea atzerritik segurtasuna kontratatzen den kartzela bihurtuko litzateke!
  Zigorren ezinbesteko printzipioak ez du funtzionatzen, ezin duzulako zeure burua atxilotu!
  Medikuek ez lukete oztopo-ibilbidetik pasatu behar. Horren ondoren, zure eskuak dardarka egingo du, eta zure mihia slur egingo da, eta vodka baso batek, ajeak ez bezala, ez du lagunduko!
  Ez dago alferkeria luzeagoa baino nekagarriagoa!
  Aurkikuntza zientifikoa: progresiboki pentsatua - oldarkor inplementatua!
  Ez pentsatzeko lekua, liskar eta eromenerako lekua baizik!
  Gizateriaren arazo guztiak berekoikeriatik datoz, oparotasuna ahalegin komunen bidez bakarrik da posible!
  Talderik gabeko pertsona ikatza bezalakoa da, surik gabe - argi gutxi ematen du eta azkar itzaltzen da!
  Aberria berotzen da - sua baino hobe!
  Eta animalia hobeto dago artaldean!
  Logikak ez luke senak zerbitzatu behar - lizunkeriaren adimena!
  Gerra bat egongo da - balentria izango da!
  Garunik gabeko giharrak haragi eskukada bat dira - zartagina negarrez ari baita!
  Bi duelistetatik bata tontoa, bestea zitala!
  Pertsona batek zenbat eta gorago egin hegan, orduan eta asegabeago dago bere posizioarekin!
  Bakarrik geratuta, txakurrak bere jabearen makila galdu du!
  Burua ibiltzera ohituta ez daudenek bakarrik dituzte hegoak!
  Txarra da snob bat bezala bakarrik zaudenean!
  Bakarrik zaude, eta zure etsaiak legio dira!
  Elefante bat ere zomorro batek jan dezake!
  Milioi bat zomorro baino gehiago badira!
  Herrialdearen buruzagiak herriaren anaia izan beharko luke, ez anaia!
  . Errazagoa da ozeanoan arroka lehor bat aurkitzea helburu militarretarako erabili ez den asmakizun bat baino!
  Emakume batek bere distirarekin erakartzen duen garaipena, baina bere prezioarekin uxatzen du!
  Sua gerraren jainkoa da eta, beste jainko batzuek bezala, arreta eta sakrifizioa eskatzen du!
  Ezpata bat euri tanta bat bezalakoa da, erori eta barreiatuko da, eta asko direnean, garaipena jaioko da!
  Ez abestu, bakearen alde!
  Nire arima triste dago - nire urdaila hutsik dago!
  Lehenengo kaikua, gero pentsamenduak!
  Garaipenak ohorea merezi du!
  Ohorea kontzeptu erlatiboa da eta zure soldaduei aplikatu behar zaie batez ere!
  Borroka baten aurretik edaten dutenek ajea izango dute infernuan!
  Hodiak isilik daude palek abesten dutelako - altzairua kobrea baino indartsuagoa eta ozenagoa da!
  Aginterik gabeko armada artzainik gabeko ardi bat bezalakoa da, jaten ez bada, ikaratu egingo zaitu!
  Ihes egitea koldarkeria baino ergelkeria da! Azken finean, soldadu gehienak ez dira guduan hiltzen, atzetik baizik!
  Gerra domino joko bat bezalakoa da, hautsitako dominoak bakarrik ezin dira bildu - lurrak eusten du!
  Jazarpenak gerlari bat borrero bihurtzen du, koldar bat gizon ausart, apala lotsagabe!
  Zientzia fikzioa zentzugabekeria eta absurdoen lehiaketa da! Aldi berean, ez dago genero zientifiko eta logikoagorik!
  Gerran opera batean bezala da - bakoitzak berea abesten du, sustatua bakarrik izan daiteke espioi!
  Emakume modernoek dena barkatzen diote gizon bati, pobrezia izan ezik!
  Ba al dakizu nola bereizten diren espioiak inteligentzia ofizialetatik?
  Badakit! Inteligentzia ofizialak baino ez ditugu - atzerritarrak guztiak espioiak dira!
  Zer da hobea buru hutsarekin edo zorro huts batekin? Jakina, buru hutsarekin - ez da hain nabaria!
  Adimena da aberastasun biltzaile onena!
  Adimena eta zortea: maiteminduta dagoen bikote bat - arrakasta, aberastasuna, posizioa sortzen dute, baina azkar bereizten dira!
  Gizon harroek errazagoa izaten dute aholkuak entzutea emakume batek ematen dionean, bere emaztea ez bada behintzat!
  Emazte jakintsu batek dirutza balio du! Eta emazte ekintzaileak auzitara dezake!
  Nork baloratzen du pertsona baten nortasuna, eta nork baloratzen du dirua!
  Gizateriaren bi gauzek suntsitu dezakete: ordenagailuek eta informatikariek. Lehenak gogamena atrofiatuko du, bigarrenak ezingo du aprobetxatu!
  Gerran, granada bat kamarada da!
  Oro har, txisteak kontatzen dituen granada bat intxaurrak apurtzeko erabiltzen den Faberge arrautza bezalakoa da!
  Talentua arima bezalakoa da: ezin da kendu, baina suntsitu daiteke!
  Mendekuak ez du ohoreak merezi - dezentziaren ordaina!
  Bekaizkeria krimenaren ernamuina da, berekoikeria ureztatzen da, alferkeria elikatzen da!
  Nagikeria da delitu guztien artean okerrena!
  Hobe da ezpataz duintasunez hiltzea azote batek txosna batera sartutako idia bezala bizitzea baino!
  Gerran, ausardiak maltzurkeriari aurre egin diezaioke, baina maltzurkeriak ezin du inoiz ausardia gainditu!
  Gerrak bizitza izugarria egiten du, eta heriotza merezi eta ederra!
  Umea kalitate arraroa da komandante batentzat, baina horrek are baliotsuagoa egiten du!
  - Txakala kal hitzarekin bat dator!
  Lehoiak abantaila bakarra du txakalarekiko: duintasunez hiltzeko aukera!
  Teknologia balioaren borreroa da!
  - Baina ez da egia! Izan ere, zenbat eta teknologia maila altuagoa izan, orduan eta adimen eta trebetasun gehiago behar dira gudu-zelaian!
  Aberriaren interesak hasten diren lekuan, ongizate pertsonala amaitzen da!
  Askatasuna diziplinarekin uztartu behar da. Anarkia askatasunaren antitesia da!
  Memoria irmoa da tutore onena! Orokorrean, ezpatarekin askatasuna lor daiteke, baina arrazoiaren laguntzarekin bakarrik mantendu daiteke!
  - Gerlari indartsu batek beste bat salbatzen duenean, ez da ohore berezirik behar horretarako!
  Azken finean, ausardia zure bihotzean erretzen denean, zure ezkutua altxatuko duzu zure esklaboen defentsan!
  Sasikume baten gaiztakeria ez da aitzakia zintzo batentzat, zikinkeria egoteak ez baitu zikin bat justifikatzen!
  Maitasuna ez da inoiz merkea - batez ere zure zorroarekin ez ordaintzen baduzu, zure arimarekin baizik!
  Odola isurtzea justifika dezakeen gauza bakarra da, ondorioz, malkoak isurtzeari uzten badiote!
  Diruagatik zerbitzatzen dutenek ezingo dute inoiz borrokan konparatu bihotz ausartak eta askatasun nahiak bultzatutakoekin!
  Haur baten malkoa arriskutsua da, zibilizazioak garbitzen dituen umore amorratu batean bihurtzen delako!
  Komandante kargua ez da aparteko razio bat, ardura gehigarria eta zama astuna baizik!
  Ez dakigu zer den garrantzitsuena: gose guztiak elikatzea edo ume baten malkoak garbitzea!
  Urrea altzairua baino leunagoa da, baina bihotza jotzen du!
  Ez da soldadua indartsu egiten duen arma, soldaduaren arma baizik!
  Neskek aforismo maisuekin txantxa egiten omen dute. Eta etsaia suntsitzen hasten badira, ezin izango du haiengandik ihes egin.
  1944ko maiatzaren amaieran, naziek erasoaldia hasi zuten Saratoven norabidean.
  "Shturmlev"-ek parte hartu zuen guduetan, aurreko "Lehoiaren" txasisean dagoen ibilgailua, 450 mm-ko kalibrea duen bonba jaurtigailu are indartsuago batekin, literalki dena birrintzen eta suntsitzen duena, kraterrak urratu eta zulatuz indar kolosalarekin. .
  Eta halako suziri batek berehala bloke oso bat hartuko du eta behera botako du.
  "Sturmlev", alemaniar neska talde batek kontrolatuta, sobietar posizioetara tiro egiten du.
  Janek keinua egiten die lagunei, eta oin biluziak kolpatuz, esan dio:
  - Gure etsaiak erabat kentzen ditugu eta hilkutxa tipiko bihurtzen ditugu!
  Gringetak keinua egiten du erantzunez, oin hutsez palanka sakatu eta irrintzi egiten du:
  - Gure etsaiak jokatu eta garaituko ditugu!
  Malanyak adierazi zuen:
  - Shturmlev makinaren aurka, sobietar gotorleku oro ezin da!
  Monicak, orpo hutsa joz, baieztatu zuen:
  - Benetan irabazteko jaio ginen!
  Janek idatzi zuen:
  - Gerrak ez du emakume baten aurpegia, emozio bilatzaileak erakartzen dituen fisonomia baizik!
  Gringetak, sobietar unitateei metrailadore batekin tiro eginez, honako hau igorri zuen:
  - Emakume bat uso bat da, gizon-okil bati miru bat bezala hozka egiten diona!
  Monikak, soldadu errusiarrei tiro eginez, zera adierazi zuen:
  - Emakume batek astean zazpi ostiral ditu beti, eta ezkontzako betebeharretik igandeko oparirik gabe, beti dauka atseden eguna!
  Malanya barre egin zuen eta erantzun zuen:
  - Jainkoa ez da ahalguztiduna emakume batekin eztabaidatzeko!
  Jane ados zegoen honekin, behatz hutsez tiro eginez:
  - Jainkoa ahalguztiduna den arren, ez da gai emakume bati ahoa ixteko eta politikari bat ixteko!
  Gringeta logikoki ohartu zen, orpo hutsez sakatuz:
  - Politikari batek ez du kontzientziarik, emakumeak proportzioa du, eta emakume politikariak sentimendu guztiak ditu neurririk gabe!
  Monikak, tropa sobietarrei tiro eginez eta haiek hilez, adierazi zuen:
  - Emakumea lore bat da, arrosa bat bezalakoa, baina bere usain gozoak ahuntzak eta dronak erakartzen ditu!
  Malanyak, soldadu sobietar madarikatuak eta bunkerrak suntsitzen zituena, irrintzi egin zuen:
  - Hauteslea haurtzaroan erortzen da, nekatuta dauden haritz zaharrei botoa emanez!
  Neskek beren gogoa erakutsi eta aurrera jarraitu zuten.
  Eta erasoko hegazkinak ere goitik murgiltzen ari ziren. Eta horrela, sobietar tropek arazorik gabe jo zuten.
  Alemaniarrak hain cool bihurtu dira. Eta haien trebetasun operatiboa handitu egin zen.
  Eta orain "Chess Knight" sistemak, irrati bidez kontrolatutako teletankak, martxan zeuden.
  Eta hori arazo bat zen soldadu sobietarrentzat. Eta naziek Armada Gorria irabazi zuten.
  Baina sobietar neskak ere oso ausart borrokatu ziren.
  Borroka hasi zen Kamyshinentzat. Hemen Alenka berriro borrokan dago.
  Eta bere batailoia kolpatua, baina ez errenditua.
  Alenkak esan zuen irribarrez:
  - Edozein gerratan, soldadu baten bizitza baliotsua da!
  Eta nola botatzen duen granada bat behatz hutsez.
  Gerlari hauek klase gorenak dira...
  Anyutak, faxistei tiro eginez, zera adierazi zuen:
  - Soldadu errusiar bat moztutako enbor bat bezala erori daiteke, baina ez belauniko jarri, eta aspen bat bezala astindu!
  Allak, orpo hutsez lehergai-paketeari tiro eginez eta sakatuz, irrintzi egin zuen:
  - Ez baduzu diziplina militarra errespetatu nahi, bizkarra makurtuko duzu preso bezala!
  Mariak, bere aurkariei tiro eginez eta behatz hutsez boomerang hiltzaile bat jaurtiz, esan zuen:
  - Gure munduan zikinkeria asko dago, printze arraroak bakarrik!
  Matryonak, aurkariei tiro eginez eta su-eztandaz moztuz, eta ondoren oin hutsez granada bat jaurtiz, adierazi zuen:
  - Politikariak mihi luzea du, baina esku motzak ditu esandakoa egiteko!
  Marusyak, etsaiari tiro egin eta soldadu alemaniar eta atzerrikoen mailak moztuz, esan zuen:
  - Politikaria azkarra da agintzen, motela betetzen, limosna eske, eta engainua barkatzen zaio!
  Neskak bikainak dira eta borrokatzen dira. Baina indarrak oso desorekatuak dira. Suntsiketa asko dago.
  Maus tanke alemaniarra, nahiko ekoizten ez den arren, aurrealdeetan ikusten da oraindik. Eta bere armek orroa eta tiro egiten dute. Eta lubakietan suntsipen izugarria eragiten dute.
  Baina neskak kanoiak jaurtitzen ari dira Saguaren aurka. Oskolak ilarrak bezala errebotatzen baditu ere. Baina alemaniarrak gero eta gehiago bultzatzen ari dira.
  Eta oso zehatz tiro egiten diete.
  Komsomol neskak korrika egiten dute, takoi hutsik keinuka, eta irrintzi egiten dute:
  - Aberri Santuaren aintzarako!
  Violak, alemaniar infanteriari tiro eginda, irrintzi egin zuen:
  - Emakume batek oinetakoak erosteko nahikoa ez duenean, gizonaren oinetakoak oinutsik jartzen ditu!
  Eta neska barrez lehertuko da eta mihia aterako du.
  Gudariak, esan behar dut, alaiak direla. Eta kolpatzen badizute, larri jo egiten zaituzte.
  Viola eta Margarita, kulero bakarrik ia biluzik, borrokan, maskorrak ekarriz eta zehaztasunez tiro egiten dute. Eta ezin dira horrela gelditu.
  Margaritak irrintzi egiten du eta esaten du:
  - Aintza komunismo garaiari!
  Violak erasokor baieztatzen du:
  - Aintza handia aldaketaren garaiari!
  Kontuan izan behar da gudariak oso neska oldarkorrak zirela.
  Veronikak maskorrak ere ekartzen ditu, takoi biluzi eta biribilak eta irrintziak:
  - Aintza komunismoari!
  Hauxe izan zuten borrokaren epifania. Eta nola borrokatzen diren gogor eta amorratu.
  Eta belaun biluzi eta beltzaranak distiratzen.
  Tamara ere borrokan ari da. Naziek harrapatutako Kaukasotik atera eta zerbitzura itzuli da. Borrokan odol sentimendu haragijale batekin. Eraso kolosalarekin borrokatzen da.
  Tamarak granada bat botatzen du bere behatz hutsez, faxistak urratu eta irrintziak:
  - Komunismoa gurekin izango da!
  Eta ondo zuzendutako leherketa bat jaurtitzen du metrailadore batetik...
  Neskak mirari izugarriak egiten ikus daitezke. Eta haien barnean unibertsoa erretzeko mehatxatzen duen sua dago.
  Veronica, tiroka, abesten du:
  Dena interesgarria izango da, dudarik gabe
  Munduan dena programatuta dago!
  Eta keinua egiten dio bere zafirozko begiekin.
  Tamara, tiroka, orroak:
  - Kolovrat! Evpatiy Kolovrat! Ruseko Heroiak alarma jotzen ari dira!
  Eta metrailadore batetik eztanda egin zuen. Krautsak moztu zituen eta garrasi egin zuen:
  - Emakume bat lehoi bati lazoa eman nahi dion azeria da batez ere, baina normalean astoak lazoan harrapatzen dira!
  Victoriak, bere behatz hutsez heriotzaren beste opari bat bota eta bota zuen:
  - Emakumea urrezko arrautzak maite dituen oiloa da, bere eramaileari galera besterik ez diona ekartzen!
  Eta neskek sinkronikoki barre egiten zuten. Izugarri borrokatzen dute presio izugarriarekin.
  Tamak adierazi zuen, atzerriko dibisioei tiro eginez:
  - Emakume bat oiloa da, urrezko arrautzak bakarrik ekar diezazkioke benetako azeria den gizonari!
  Veronikak, tiroka eta hortzak agerian utziz, gehitu zuen:
  - Benetako azeri eta oilar batek urrezko arrautzak jarriko dizkizute!
  Margaritak, oinutsik granadak jaurti eta jaurtitzen, zera adierazi zuen:
  "Azeriak ez du lehoi baten atzaparrik, baina hiru azal ken diezazkioke piztien erregeari!"
  Violak, hortzak oldarkor agertuz, honako hau esan zuen:
  - Buruan azeria ez dena ez da lehoia!
  Gerlariek liskar anbizio handiak omen dituzte. Eta hasten badira.
  Olinpiar Jokoek hanka indartsuekin tiro egin zuten lehergailu kaxa oso bat eta nola jaurti. Nazien masa urratuta dago, eta neska ederrak orro egiten du:
  - Agintatu SESB, eta abestu Lucifer! Denak garaituko ditugu!
  Hala ere, Olinpiar Jokoak ez ziren hitz egitea ahaztu:
  - Azeri-emakume batek edozein gizon konbentzitzeko gai da lehoia dela, asto soil bat bezala haziz!
  Margarita, tiroka, honekin bat etorri zen:
  - Azeriaren gogoa eta otsoaren eskua baino ez dituen emakume lehoi bat!
  Seraphimak adierazi zuen, aurkariak moztuz:
  - Lehoia ez da orro egiten duena, berde asko urratzen duena baizik!
  Violak, etsaiari tiro zehatza emanez eta moztuz, esan zuen:
  - Politikari bat azeri bat ez denean, hiru azal kendu eta lepokoa jartzen diote!
  Victoriak, hortzak agertuz eta keinu eginez, eta gero heriotzaren oparia oin hutsez indar hiltzailez jaurtiz, esan zuen:
  - Politikariak ipurdi zabala du bi aulkitan esertzeko, baina arimaren zabalera hitzetan baino ez du!
  Olympiasek, hanka biluzi eta gihartsuekin bidoiari lekua emanez eta Lehoiaren tankea lehertuta, hauxe esan zuen:
  - Tanke bat uranio-nukleoa duen oskol batek sartzen du, politikari batek goialdera egiten du bihotzik gabe, baina urrezko zorro batekin!
  . 9. KAPITULUA.
  Kamyshin abandonatu zuten. Eta 1944ko ekainaren hasieran, borrokak hasi ziren Saratovrentzat.
  Hemen borrokak oso aktiboak dira. Eta neskak ere beti bezala borrokan daude. Eta halako gerlari politak.
  Alenkak aurkariak borrokatzen eta mozten ditu metrailadoreen eztandarekin eta maila osoekin.
  Neskak granada bat botatzen du bere behatz hutsez eta irrintzi egiten du:
  - Etor dadila nire garaipena!
  Eta berriro etsaiari tiro egiten dio.
  Anyutak ere etsaiari tiro egiten dio. Zehaztasunez eta zehaztasunez egiten du. Bere makinak oso erakargarriak dira. Eta oin biluziek indar izugarriko pakete lehergarriak botatzen dituzte. Naziak urratzen ari dira eta neska birika goitik behera ari da.
  - Komunismoaren alde!
  Ala, etsaiari zehaztasun ikaragarriz tiro eginez eta etsaiak moztuz, irrintzi egiten du:
  - Mugarik gabeko Aberriaren alde!
  Eta oin biluzik, neskak berriro botatzen du granada. Esan beharra dago borrokalarien artean borrokalariena dela.
  Eta bera gorritxoa da eta galtza motzetan bakarrik. Eta hain zehaztasunez eta zehaztasunez tiro egiten du, eta Krautsak etzanda daude.
  Mariak ere oso zehaztasunez egiten du tiro. Eta hain neska ederra da, eta oin biluziekin pakete lehergarri bat botatzen du, aurkariak urratuz.
  Orduan orro egiten du:
  - Menperatu SESB Inperioa!
  Marusyak ere zehaztasunez tiro egiten du, etsaiak jo eta orro egiten du:
  - Taigatik Britainia Handiko itsasoetaraino, gure armada da indartsuena!
  Eta oin hutsekin tiro egingo du ere.
  Jarraian, Matryonak jaurtigai hilgarri bat jaurtiko du etsaia. Eta ehuneko ehuneko zehaztasunarekin joko du. Berez orpo hutsa.
  Lan egiten duten neska sobietarrak dira, baina neska alemaniarrak ez daude atzean.
  Christina, Magda, Margaret eta Shella Panther-en borrokan. Ibilgailuak, aproposa ez den arren, tiro bizkorreko pistola du eta distantzia luzeko pistola du, arin samarra da eta aurrealdeko armadura ona du.
  Neska alemaniarrak oinutsik eta bikiniz jantzita daude, udako beroa izan arren, edo hobeto esanda, horri esker... Eta borroka maniobragarrian ari dira.
  Hemen Christinak tiro bat botatzen du... Obusak T-34-76 dorretik jo eta zulatzen du. Sobietar tanke bat gelditzen da, eraitsi.
  Neskak garrasika ari dira biriken goialdean:
  - Gureak hartu zuen!
  Orduan Magdak tiro egiten du. Urrezko ilea duen edertasunak ere jo zuen.
  Bai, beraz, hogeita hamalauen dorretxoa urratu zen.
  Tigresa neskak txandaka tiro egiten dute. Eta oso zehatz. Beraz, beste tanke sobietar bat jo zuten.
  Margaretek jo zuen hurrengoa. Eta SU-76 kanoi autopropultsatua jo zuen. Trebetasunez kolpatu. Eta kantatu zuen:
  - Gure Alemania infernua indartsua da, mundua babesten du!
  Eta nola erakutsiko duen mihia!
  Orduan kanoi batekin Shell jo zuen. Jokatu sobietar KV-1S tankera. Neskak ere lan ona egin zuen.
  Bai, bikiniz jantzitako lau gudari borrokan ari dira eta ez diote hotzari beldurrik. Emakumeak borrokan hasi eta gero, gauzak askoz hobeto joan ziren Hirugarren Reicharentzat.
  Hona hemen Albina eta Alvina pilotuak zeruan. Bi edertasunak bikiniz eta oinutsik daude. Focke-Wulfs-en aurka borrokatzen dute. Eta hau oso auto serioa da.
  Albinak, airezko kanoietatik tiro eginez, dio:
  - Kroketa aktiboa! Ez damutu hitzez!
  Eta nola distira egingo duen irribarre liluragarri batekin! Eta sobietar bi hegazkin botako ditu aldi berean.
  Alvinak, gainera, hiru moztu zituen aire kanoiekin eta txio egin zuen:
  - Nire sarrera hilgarria eta matea izango da!
  Horren ondoren neskak hortzak erakutsi eta hortzak erakutsi zituen! Xarma guztia da, eta xarma izugarriz betea.
  Albinak beste Yak-9 hegazkin bat moztu eta kirrinka egiten du:
  - Zergatik behar dira sobietar pilotuak?
  Alvinak LAGG-5 botatzen du eta ziur esaten du:
  - Alemaniok fakturak kobra ditzagun!
  Neska bikote zoragarria. Nola hasi ziren eurentzako sariak biltzea. Benetan ezin duzu halako edertasunen aurka eztabaidatu. Hegazkinak bota eta hortzak agerian uzten dituzte.
  Eta sekretu nagusia da hotzean, neskek oinutsik eta bikini batean egon behar dutela. Gero fakturak bere kabuz etorriko dira.
  Eta inoiz ez jantzi. Astindu zure bular biluzi, eta beti izango duzu estimu handia!
  Albinak Armada Gorriaren beste hegazkin bat moztu eta abestu zuen:
  - Altuera handian eta izar garbitasunean!
  Eta keinua egin zuen, jauzika eta oin biluziak astinduz, orroka:
  - Itsasoko olatuan eta su amorratuan! Eta su amorratu eta amorratu batean!
  Eta berriro neskak hegazkina botatzen du hurbilketa kementsu batekin.
  Eta orduan Alvinak etsaia erasotzen dio. Izkinaren bueltan egiten du, hortzak biluztu eta kirrinka:
  - Super munduko txapelduna izango naiz!
  Eta berriro neskak harrapatutako autoa erortzen da. Bai, Armada Gorriak nahiko gaizki hartzen du.
  Eta Albinak orro egiten du estasi basatiaz:
  - Orain borreroa naiz, ez pilotua!
  Beste hegazkin sobietar bat eraitsi eta txistuka:
  - Ikusmenaren gainean makurtzen naiz eta misilak helbururantz doaz, hurbilketa bat gehiago dago aurretik!
  Gerlariak oso oldarkor jokatzen du.
  Hemen bi neskak lurreko helburuak erasotzen ari dira. Albinak hogeita hamalauari ukabilkada eman eta irrintzi egiten du:
  - Hau izango da amaiera!
  Alvinak SU-76ra jo eta xuxurlatzen du:
  - Suntsipen osoa arte!
  Eta nola astintzen duen oin biluzi!
  Hemengo borrokalariak neskak dira, eta SESB aldean, neskak ere borrokan ari dira, Guryev babestu nahian, non Hitlerren tropak ere sartzen ari diren, eskorpioi baten antzera.
  Alenka Guryev-en alde borrokatu zen, naziek eraso egin zutena. Edertasun etsiak granada bat bota zuen bere hatz biluziekin eta txio egin zuen:
  - Aintza Rus' eta gure alderdi maiteari!
  Orduan, Natashak granada bat jaurti zuen bere behatz hutsekin eta txistu egin zuen:
  - Neska oinutsik zaintzen dugu!
  Gero, Anyutak ere heriotza-opari bat bidali zuen oin biluzien behatzekin, eta ihartu egin zen:
  - Kolpe zoragarria izango da!
  Agustin ilegorriak bere beheko gorputz-adarra biluziarekin suntsitzeko oparia hartu eta bidali zuen eta irrintzi egin zuen:
  - Radarra zerura begira!
  Eta orduan Maria urrezko iledunak heriotza eman zien naziei hanka hutsez.
  Eta kantatu zuen:
  - Madagaskarren, basamortuan eta Saharan! Leku guztietan egon, mundua ikusi!
  Eta orduan Marusyak oinen zola biluzi sorta bat bota eta abesten du:
  - Finlandian, Grezian, eta Australian, Suedian, hauek baino neska ederragorik ez dagoela esango dizute!
  Bai, sei neskak oso ondo borrokatu ziren. Baina Krautsek Kursk hartu zuten oraindik...
  Ez, ezin diozue aurre egin halako indarrei. Faxistak egoskor izaten ari dira.
  Eta zer esan nahi du munstroak prestatzeak?
  Adolf Hitler eroa besterik ez zen: benetako despota bat bezala sentitzea, denek obeditzen eta dardar egiten dioten. Bai, Stalinen arrakastak nahi badituzu, orduan Stalinen bezalakoa izan behar duzu, errukirik eta besteekiko eta zeure buruari exijitu gabe (horixe pentsatu zuen Joseph Vissarionovitxek ordena honetan!). Orain zurrumurrua dexente dago eta autoa mugitzen hasiko da. Orokorrean, Alemaniak, bere sateliteak kontuan hartuta, SESBarekiko abantaila handia du industria-ekipamenduen, langile kualifikatuen eta maila guztietako ingeniarien kopuruan. Hau egia da, baina armen ekoizpena oraindik ez dago parekoa! Alemania SESBren atzetik geratu zen gerra osoan zehar, Errusian suntsipen guztiak gorabehera. Eta zertatik? Noski, hainbat sailetan eta, batez ere industria militarrean, nagusi izan zen nolabaiteko kaosaren ondorioz. Horrez gain, lehengaien gabeziak, baita etsaien potentzialaren gutxiesteak ere, paper negatiboa izan zuen. Bereziki, 1940an, Alemanian armen ekoizpena 1939koa baino baxuagoa izan zen (guztiak munizioa barne hartzen baditugu kontuan), eta hori gerra hasita zegoen arren, eta Hirugarren Reich-ak lurralde handien kontrol handiarekin hartu zituen. ekoizpen-ahalmenaren erreserbak. Beno, zer esan dezakegu Hitlerren antolakuntza-gaitasunaz? Ez gehiegi, distira egin zuen industria militarrean.
  Führer-ak hitzaldi luze batean adierazi zuen:
  - Abiazioaren gainbegiratzeari dagokionez, larrialdi-eskumenak ematen zaizkio Sauerri. Gertutik kontrolatuko du ekoitzitako ekipo kopurua, eta, ez hain garrantzitsua, kalitatea. Gainera, Goering zure lagun asko, garai batean bateko onak izan baziren ere, ez dira gai lidergo lanetarako. Soldadu on guztiak ez dira jeneral nabarmenak ere, beraz, Eric urkatuaren ordez, abiazio indarrak erreformatzeko eta hornitzeko gai den ekintzaile profesionalen artean dagoen pertsona batek zuzenduko du arlo teknikoa. Azken finean, Britainia Handia ez dago lo, bere indar armatuen kantitatea eta kalitatea areagotzen ari da, eta batez ere abiazioa. Etsaiaren aurrean bi buru izan behar dugu, dozena bat pauso, bestela etsaiarekiko nagusitasuna erabat galduko dugu. Beraz, urrats kualitatiboak behar dira.
  Goeringek lotsati erantzun zion:
  - Nire lagunak, borroka eraginkortasuna eta profesionaltasuna frogatu duten pertsonak.
  Jabeturiko diktadorea haserretu zen:
  - Edo agian, zure ustez, ahaztu egin nuen nork galdu zuen Britainia Handiko gudua? Edo zeinek huts egin zuen ekonomia nazionalaren garapenerako lau urteko plana. Edo zuek ere makilekin jotzea nahi duzu, eta baita publikoki ere. Beraz, itxi ahoa eta egon isilik zeure burua zulatu baino lehen!
  Goering beldurrez makurtu ere egin zen. Ai, Führer-a ez da jokatzeko. Orduan, zarata entzun zen berriro, eta beste ME-262 hegazkin bat atera zen zerura. Kotxea izugarria zen eta bi motor zituen. Hegoak apur bat moztuta daude, borrokalariak berak nahiko mehatxagarria dirudi. Bere abiadura-ezaugarriak, 1941erako, orokorrean duinak dira, eta munduko estandarren arabera ere errekorra hausten dute. Egia da, makina bera ez da oraindik guztiz fidagarria eta arazketa behar du. Diktadore faxistak, ordea, borrokalari berri eta aurreratuagoen ezaugarriak eman ditu jada... ME-262ak sei tona baino gehiago pisatzen ditu, hau da, nolabaiteko gainkarga dago. Ehiza-hegazkin batek txikia, merkea eta arina izan behar du. Zentzu honetan, ME-163 nahiko ona izan liteke, baina bere suziriaren motorra behartuegia da eta sei minutuz bakarrik funtzionatzen du (edo hobeto esanda, oraindik ere funtzionatuko du!), hau da, irismena ehun kilometroko erradioan bakarrik dago. . Blitz estiloko bonbardatzaile gisa edo Ingalaterrako armadaren erasoetarako estalki borrokalari gisa, ez da egokia, noski.
  Baina ME-262-k tonaka bonba garraiatu ditzake, hau da, Pe-2, lehen lerroko hegazkin sobietar batek bezainbeste. Hau da, irtenbide bikaina bai borrokalarien miaketarako bai tropak laguntzeko. Hala ere, zergatik ez sortu ME-163 cometaren estiloko borrokalari bat, baina suziri motorrik gabe, baina turborreakzio motor batekin? "Kometa" hobetzen saiatu ziren eta hegaldiaren denbora 15 minutura arte handitu omen zuten (300 kilometro arteko tartea da hau), eta hori, oro har, Britainia Handiko gudurako onargarria da. Londresera Normandiatik irits daiteke oraindik... Dena hain agerikoa ez den arren, bonbardatu eta bueltatu ere egin behar duzu, eta hamabost minutuak ez ziren hain azkarrak izan. Etorkizunean, suziri eta hegazkin-hegazkinak hegazkinaren bide hilgarri gisa aitortu ziren. Baina "Kometaren" diseinua oso interesgarria da, bere tamaina txikia eta arintasuna, hau da, merkea eta maniobragarria da.
  Horrez gain, oro har 800 kilogramoko pisu handiko borrokalari itxaropentsuak ere badaude, aireko guduetan erabil daitezkeen planeagailuak. Egia da, beren irismen laburra dela eta, haien hegaldiak defentsako guduetan bakarrik egin daitezke, edo Londresera entregatu... Garraioak, eta gero itzultzeko pilotuak harrapatzeko. Hemen pentsatu beharko duzu. Historia errealean, planeatzaileek ez zuten inoiz borrokatzeko astirik izan, eta, arrazoiren batengatik, Korean, sobietar abiazio jeneralak ez ziren ideia hau probatzera ausartu. Orokorrean, ez da tristea, baina Koreako Gerran pilotu estatubatuarra izan zen garaipenak lortzen lehena. Beraz, Yankees ez da gutxietsi behar.
  Hegaldia amaitu ondoren, neska gazte bat kabinatik jauzi egin eta Fuhrer-era igo zen abiadura bizian.
  Zenbaki nazi jabeak eskua luzatu zion musu bat emateko. Polita dena da neskek maite zaituztela, eta Führer-a, antza, zintzoki idolatratzen dutela alemaniar guztiek, edo hobeto esanda, ia denek kontzentrazio-esparruko preso batzuk izan ezik. Pilotuak gogotsu esan zuen:
  - Hau hegazkin bikaina da, halako abiadura eta potentzia du. Urratu ditzagun lehoi kume guztiak ordezko baten ur-botila bat bezala!
  Fuhrer-ak ontzat eman zuen neskaren bultzada:
  - Noski, urratu egingo dugu, baina... Makinaren arazketa erritmo azkarragoan egin behar da, eta hau bereziki motorrei dagokie. Hemen, noski, neurri erradikalak beharko dira horiek hobetzeko, baina zerbait bada lider-diseinatzaileak lagunduko du!
  Denek aho batez zaunka egin zuten:
  - Aintza Fuhrer handiari! Probidentziak lagun gaitzazu!
  Hirugarren Reich-eko ereserkia jotzen hasi zen eta Hitler Jugent-eko borrokalari gazteen zutabe batek aurrera egin zuen. Hamalau eta hamazazpi urte bitarteko mutilak danborradan ibili ziren formazio berezi batean. Eta orduan gertatu zen interesgarriena: Alemaniako Emakumeen Batasuneko neska nerabeek martxa egin zuten. Gona motzean zeuden, edertasunen oin biluzi eta biluziek gizonen begirada erakartzen zuten. Neskak hankak gorago altxatzen saiatu ziren, baina, aldi berean, behatzak atzera bota eta kontu handiz jarri zituzten orpoak. Figura ezin hobeak dituzten edertasunen ikuskera entretenigarria... Aurpegiak benetan desberdinak ziren eta gazte faxista batzuk zakar samarrak, ia maskulinoak, eta desitxuratu ere egiten zituzten. Batez ere bekainak batu zituztenean.
  Estete Adolfek adierazi zuen:
  - Beharrezkoa da neska-mutilek heziketa fisikoa eskala handiagoan jasotzea. Eta badakit gai honetan asko egiten ari dela, batez ere Jungfolk-en, baina beharrezkoa dena inklusibitatea eta metodo espartanoak hartzea da. Noski, lapurreta bultzatzeaz gain... Gure neska-mutilek hazi behar dute jende duina eta aldi berean errukigabea izateko.
  Komandante Gorenak pausatu egin zuen. Jeneralak isilik zeuden, ziurrenik aurka egiteko beldurrez, baina ez zuten agerikoa baieztatu nahi izan. Führer-ek jarraitu zuen:
  - Gerra ez da txantxa bat, baina etsaienganako errukigabetasuna elkarrekiko laguntzarekin eta senidetasun sentimenduarekin konbinatu behar dira burkideekiko. Hau da guztiongan txertatu behar duguna... Supergizon berria gupidagabea da besteekiko, baina are gehiago bere buruarekiko errukigabea izan behar du. Gutxiagotasuna lehenik desagerrarazi behar baita norberaren ariman, eta orduan altxatuko da giza gorputz ahula!
  Beste etenaldi bat... Jeneralak eta diseinatzaileak bat-batean konturatu ziren eta indarrez txaloka hasi ziren. Führer pozik zirudien:
  - Hau hobea da, baina orain aireko borrokaren imitazio bat ikusi nahiko nuke. Hain izugarria eta suntsitzailea...
  Heinkelek lotsati galdetu zuen:
  - Munizio edo obusekin, nire Fuhrer?
  Lehen naziak buruaz egin zuen:
  - Noski, borrokakoekin. Horrez gain, botatzeko gailuaren eragina kontuan hartu nahiko nuke. Azken finean, lanean ari zara... - Fuhrer-ak ukabilak astindu zituen. - Noiz, azkenean, prest egongo den eta ekoizpen masiboan jarriko da. Azken finean, esperientziadun pilotua etorkizuneko borroketarako babestu behar duen esperientziadun pilotua da!
  Fuhrer-Terminator-ek, hala ere, diseinatzaileei kanporatzeko gailuaren diseinu modernoagoa erakustea erabaki zuen. Sistema honek ez luke hain astuna, sinpleagoa eta arinagoa izan. Bada, Alemaniako industriak jada menderatzen duen squib merke hori nahiko egokia da horretarako.
  Diagrama marraztu behar zen joan-etorrian, baina Hitler oso artista ona zen, eta argi eta azkar marraztu zituen diagramen eta bira-lerroen lerroak berdinak eta argiak inolako erregelarik edo konpasik gabe. Terminator arrakastatsuak uste zuen arraroa zela, noski, alemaniarrek, oro har, nazionalsozialismoa eta sistema totalitarioa bezain ideologia indartsua eta neurri batean aurreratua izanik, gerra errusiarrei filtratzea. Beharbada, errusiar soldaduak alemaniarrak baino indartsuagoak eta erresistenteagoak zirelako eta azkarrago borrokatzen ikasi zutelako da.
  Orokorrean, gerraren nondik norakoak bere osotasunean ikusiz gero, errusiarrek, edo hobeto esanda, soldadu sobietarrek borrokatzen ikasi zuten, baina alemaniarrek nola ahaztu omen zuten... Haien komandoak lehen mailan hartzen zituen erabakiak. -mailakoak, eta agian are txikiagoak lehen mailako ikasleak denbora errealeko estrategietan operazio militarrak egiten esperientzia badu. Eta batzuetan sei urteko umeek armada birtualak hain trebetasunez gidatzen dituztela haiek eta Zhukovek eta Mainsteinek ikasi dezaketen zerbait da. Hala ere, ikertzaile batzuek bai Zhukov eta bai Mainstein erdipurditzat jotzen dute. Ekipo kopuruari dagokionez ere kontraesanak daude, bereziki harrapatutako ekipo frantsesak. Hitlerren memoriak (oroitzapen ona, oraindik osasuntsu zegoenean batez ere!) frantsesengandik harrapatutako 3.600 tanke zeudela iradokitzen zuen, oso zifra ikusgarria... Modelo batzuk, SiS -35 adibidez, armadurak baino handiagoak ziren. T-34 aurrealdeko armaduran bakarrik. Beraz, tanke hau erraz ekoitzi daiteke Frantziako fabriketan, agian 47 mm-ko arma kanoi luzeko 75 mm-ko pistola batekin ordezkatuz izan ezik. Izan ere, hau ere nahikoa ez da. Britainia Handiak eta, oro har, AEBek beti baloratu izan dute armadura gehien beren tankeetan. Adibidez, berrogei tonako Churchill-ek 152 milimetroko armadura zuen IS-2 tanke astunarentzat 120ekoa.
  Führer-ek beste zerbait esan zien diseinatzaileei:
  - Nahiko haize-tunel ditugu, beraz, bilatu hegazkinaren modelo optimoago bat eta sortu forma errazak, gaia proba garestietara eraman gabe, non gure bateko onenak ere hiltzen diren. Esaterako, hegazkin baten hegal hegalariaren modeloa oso eraginkorra da, batez ere lodiera eta inklinazio angelua aldatu badaiteke. Dagoeneko eman dizut marrazkia, buztangabeak prest egon behar du. Bere estimatutako abiadura orduko 1100 kilometrokoa izango da nahiz eta Yumo motor batekin. Beraz, aurrera, baina ez izan lotsagabea!
  Honen ostean haize freskoan bazkaldu zen, morroiek mahaiak eta aulkiak jarri zituzten. Ederra... Baina zer erreforma egin behar nazionalsozialismoan? Hala nola, etsaien kopurua ahalik eta gehien murrizteko eta lagunak egiteko. Esaterako, ez ezazu alemaniar arraza goraipatu txanda bakoitzean eta baliteke herriak klaseetan banatzeari utzi ere. Hala ere, nazioen banaketa beheko eta ariar nazioetan ez da oraindik formalki legeztatu. Horrek gauzak errazten ditu.
  Zerbitzarien artean neska eder bat Fuhrer-aren ondoan eseri zen eta eskua belaun hutsean jarri zion. Kutxa:
  - Zerbait pentsatzen ari al zara, ene Fuhrer?
  Diktadore nazia eta aldi berean jokalari birtual bat animatu ziren. Barazki zopa eta mazedonia oraindik amaitu gabe zituela ohartu zen. Fuhrer-ak neskari ezpainetan musu eman zion, bere gazte usain gozoa sentituz eta esan zuen:
  - Nirekin kotxean joango zara. Eta denok lanera, jateko ordua bukatu da.
  Eta berriro ere, estatuaren engranajeak, nahiz eta mekanismo nahiko ondo koipeztatu ez izan, biratzen hasi ziren. Itzultzean, Fuhrer-ak edertasunari maitasuna egin zion, eta harritu ere egin zuen hainbeste energia eta indar lortu zuenean. Azken finean, Fuhrer ezindua eta, oro har, ustez ezindua zela esan zuten, sifilisa (gezurra) izan zuela eta kastratua (fikzio osoa!).
  Hala ere, dena ez doa ondo 1944ko ekainaren 22an hiru urte daramatza SESBekiko gerra; Baina garaipena ez dago bistan, eta Saratovek eusten jarraitzen du. Stalinek hiri hau kosta ahala kosta defendatzeko agindu zuen.
  Galera guztiak izan arren, ekipamendu militarraren irteera nahiko handia da. IS-2 tanke berriak nahiko eraginkorrak izan ziren. Alemaniako ibilgailu indibidualak aurrez aurre kolpatu gabe ere, distantzia luze samar desgaitu zituzten.
  Beraz, nahiko zaila izan zuten naziek. Baina abantaila handia zuten. Dagoeneko ME-262 jet-hegazkin dezente zeuden zeruan borrokan. Eta aurkari serioa da.
  TA-152, hala ere, oro har, arma mota nabarmena izan zen.
  Stalinek, berriz, komunikazio bilera bat ere egin zuen gerra hasi zeneko hirugarren urteurrenean eta buruzagi militarrei galdetzen hasi zen zertaz pentsatzen zuten eta fronteetako egoera nola hobetu.
  Zhukovek buruzagiari iradoki zion:
  - Besterik gabe, geure burua defendatu eta mehatxuak uxatzen baditugu, galdu egingo dugu dudarik gabe. Eraso egin behar dugu!
  Stalinek keinu gogor egin zuen:
  - Ados! Baina non!
  Zhukov mariskalak iradoki zuen:
  - Leningrado kapitulatu ez den bitartean, askatu beharko litzateke!
  Vasilevsky mariskalak adostu zuen:
  - Bai, uste dut hau izango dela aukerarik onena!
  Stalinek sorbaldak altxatu zituen eta esan zuen:
  - Tikhvin berriro jotzen badugu, han izango gaituzte zain, eta lur jota edo tranpa batean eroriko gara!
  Zhukov mariskalak baietz egin zuen baietz:
  - Hori bai, Stalin kamarada! Baina Petrozavodskeko finlandiar tropak erasotzea proposatzen dut. Ez dira hain indartsuak eta etsaia ezustean har dezakegu!
  Stalinek irribarrez erantzun zuen:
  - Logikoa da, Zhukov kamarada. Beraz, aurreratu Petrozavodsken. Eta ekar iezaguzu garaipena!
  Hitz horien ostean, hainbat neska sartu ziren gona zuri laburrak eta oin hutsik jantzita. Ardo beltz botilak eta ogitartekoak eta kabiar beltza ekarri zituzten. Stalinek halako ogitarteko bat hartu eta, edanez, esan zuen:
  - Beraz, edan dezagun gure gaitasunak beti gure beharrekin bat datozela ziurtatzeko.
  Voznesenskyk adierazi zuen:
  - Gure tankeen armaduraren kalitatea nahiko baxua da. Eta IS-2 eta T-34-85 arinagoak, bizkorragoak eta maniobragarriagoak egitea proposatzen dut armadura murriztuz. Horrek metala aurreztuko digu eta makina hauek praktikoagoak izango dira.
  Stalinek sorbaldak altxatu zituen eta esan zuen:
  - Beharbada... Baina ez naiz kontratxapatuan tankeak egitearen aldekoa!
  Voznesenskyk esan zuen begirada serio batekin:
  - Baina agian ez da ideia txarra tanke batzuk ia osorik egurrez egitea. Praktikan nola izango den egiaztatu dezakezu!
  Zhukovek baietz egin zuen baietz eta hitz egin zuen:
  - Hogeita hamalau arinagoak egin daitezke, hauskoregiak dira oraindik eta abiadura eta maniobragarritasuna handitzeak biziraupena areagotu dezake. Gainera, engranaje-kaxa hobetu egin da eta horrek pisuaren igoeraren ergonomia gutxitzea konpentsatzen du. Baina altzairuaren kalitate baxuak 90 milimetroak ezer bihurtzen ditu Alemaniako pistola indartsuen aurka. Gainera, alemaniarrek "Panther" eta T-4 soilak produkziotik kentzen ari dira, eta Hirugarren Reich-ean, errekonozimendu tankeez gain, 88 mm-ko kanoi batekin "Panther"-2 bakarrik bihurtuko da. Baina gure tankeek ezin dute horren aurka borrokatu distantzia luzetik. Eta are gehiago, haien abiadura handitu beharko litzateke!
  Stalinek buruaz egin zuen:
  - Askatu T-34-85 eta IS-2 batzuk balen aurkako babesarekin soilik, eta egiaztatu eta jarraitu horrek nola eragingo duen borrokaren eraginkortasunean. Eta SU-100aren lanak bizkortu egin behar dira. Agian hogeita hamalau eta IS-2 alde batera utziko ditugu kanoi autopropulsatu honen alde esklusiboki.
  Vasilevsky mariskalak adierazi zuen:
  - Hau ideia interesgarria da. Baina SU-100-k gorputz osoa biratuz bakarrik jo ditzake ontzian dauden etsaiak...
  Stalinek burrunba egin zuen:
  - Motzago egin, azkarrago mugi dadin... Eta hobe da beheko silueta batekin. Baina airea bezalako pistola autopropulsatu hau behar dugu!
  Zhukovek galdetu zuen:
  - Zure Bikaintasuna... Saratov eusten ari da oraingoz, baina laster eroriko da. Beharrezkoa litzateke Moskutik ateratakoa Kuibyshev ebakuatzeko plan bat garatzea. Zer iruditzen zaizu pertsonalki?
  Stalinek gogor erantzun zuen:
  - Itxuraz Sverdlovskera ebakuatu beharko dugu. Baina oraindik Moskun lan egin dezakezu. Lurpeko hiri oso bat dugu hemen. Serioki gai gara horri eusteko.
  Vasilevskik irrintzi egin zuen:
  - Mosku kosta ahala kosta egin behar da, Saratov bezala!
  Stalinek agindu zuen:
  - Don eta Volgaren arteko tartean alemaniarrei kontraerasoa egin. Gure indarrak desbideratu behar ditugu. Eutsi Saratov kosta ahala kosta, azken odol tantaraino. Erabili bitarteko guztiak, baita kamikazeak ere.
  Zhukovek baieztatu zuen:
  - Hala izan dadila, oi handia!
  Stalinek Yakovlevengana jo zuen:
  - Tira, diseinatzailea, ideiarik ba al duzu?
  Herri komisarioordeak hasperen batekin erantzun zion:
  - Beharrezkoa litzateke jet-hegazkintza sortzea, baina hau ez da oraindik errealista. Eta Yak-3-k kalitate handiko duraluminioa behar du, guk ez duguna!
  Stalinek buruaz egin zuen:
  - Badakit! Yak-9 gure zerbitzuan egon beharko luke. Eta ahalik eta gehien kaleratu beharko litzateke! Eta borrokalarien ekoizpena areagotu.
  Yakovlevek adierazi zuen:
  - Alemaniako TA-152 eraso-hegazkin bat, lehen lerroko bonba-hegazkina eta borrokalaria da aldi berean. Polita litzateke horrelako erabilera anitzeko makina bat sortuko bagenu!
  Stalinek diseinatzaileari lagundu zion:
  - Ideia ona da, Yakovlev kamarada! Adibidez, LAGG-7 pixka bat hobetzen baduzu, eraso-hegazkinaren eta lehen lerroko borrokalariaren nahasketa bihur daiteke!
  Jakovlevek erraz baieztatu zuen:
  - Hau posible da, Stalin kamarada... Baina denbora behar da. Eta hegazkina garestia izan daiteke.
  Komandante Gorenak, haserre, ukabilkada kolpatu zuen mahaiaren gainean eta garrasi egin zuen:
  - Merkeago egin! Eta oro har, zenbat espekula daiteke gai honi buruz? Hegazkin unibertsal bat behar dugu hau bakarrik ekoizteko. Eta hau izan daiteke irteera.
  Yakovlevek adierazi zuen:
  - IL-2 ekoizteko nahiko erraza da eta bere diseinua landu da. Oraindik ez dago kendu beharrik. Nahiko hegazkin iraunkorra da, nahiz eta momentuz bere hegaldiaren ezaugarriak zaharkituta dauden. Baina hodei bakoitzak zilarrezko estalkia du. Onak gara etsaien ekipoak bonbardatzen.
  Zhdanov-ek haserre adierazi zuen:
  - Gure hegazkinak indartsuena izan behar du gutxienez!
  Jakovlevek buruaz egin zuen:
  - Behar! Baina orain arte gure pilotuak munduko onenak dira: Anastasia Vedmakova eta Akulina Orlova!
  Stalinek baietz esan zuen:
  - Neska hauek ez dute parekorik eta, botatako hurrengo hogeita bost etsai hegazkinetarako, SESBeko heroiaren beste izar bat esleitzen diet!
  Zhukovek gogotsu iradoki zuen:
  - Honetara edan beharko zenuke!
  Beriak pozez kantatu zuen:
  - Guk, dena gogoratu ondoren, historiak epaituko du,
  Bere txanda epaiketara iritsiko da...
  Golde batetik arma atomikoetaraino bezala,
  Konfiantzaz eraman zuen herrialdea aurrera!
  Kontseilu militarreko kideak hitz egiten ari ziren bitartean, neskak borrokan ari ziren.
  Eta oin biluzien laguntzaz naziak kolpatzen dituzte eta hanka biluziek balentriak egiten dituzte.
  Eta abesten dute:
  - Mundu osoa esnatuko dela uste dugu,
  Faxismoaren amaiera izango da...
  Eta eguzkiak argituko du -
  Komunismoa argitzen duen bidea!
  . 10. KAPITULUA.
  Ekainaren amaieran, alemaniarrek Saratov moztu zuten, eta 1944ko uztailaren 1ean Sturmmaus izugarria erabili zuten lehen aldiz. Ibilgailu honek, 650 milimetroko kohete jaurtigailu batez hornituta, misil hilgarriak jaurti zituen, auzo osoak banatzen zituztenak.
  Makina hau gidatzen zuten neskek kuleroak bakarrik zeramatzaten, eta heriotza izugarri suntsitzailea zuten opariak askatzen zituzten.
  Nesken hanka biluzien kuleroak gorriak, beltzak eta zuriak ziren. Eta heriotza-opari hiltzaileak ekarri zituzten.
  Haien komandanteak, Fainak, bere titi gorritxoak astindu zituen eta kantatu zuen:
  - Aintza Gurutzeko Zaldunen garaiari!
  Unibertsoaren amaierara iritsiko gara!
  Eta gudariek irrintzi eta salto egin zuten.
  Horietako batek, Margaretek, honako hau esan zuen:
  - Jainko ahalguztiduna gurekin dago!
  Honekin ados zegoen Faina:
  - Noski! Eta Hirugarren Reich-ak irabaziko du zalantzarik gabe!
  Neskak oin hutsik zapaldu eta kantatu zuen:
  -Batuta gaudenean garaiezinak gara! Elkartuta gaudenean garaiezinak gara!
  Beraz, gudariek oin hutsekin tiro egin eta zapaldu eta salto egin zuten. Klase handieneko gudariak.
  Irmak shell bat ere ematen du disko automatiko baten bidez eta orroa egiten du:
  - Garaipen handi bat itxaroten zaigu!
  Neskak, noski, inoiz amore emango ez dutenen artean daude. Eta sobietar posizioak suntsitzen dituzte ilusio izugarriarekin.
  Albina eta Alvina bere onenean daude, beti bezala, eta beren zaletasun oldarkorra erakusten dute. Neskak dira, aitor dezagun: super!
  Albinak, sobietar auto bat behatz hutsez botaz, dio:
  - Super neska bat naiz!
  Alvinak, orpo hutsez hurrengo helburua botaz, jauzi egin eta sabeleko giharrak flexionatzen ditu, oihukatu zuen:
  - Halako gerlaria naiz, dena erabat garaitu baitut!
  Horrela banandu ziren gudariak.
  Gerdak, Charlotterekin batera, Alemaniako beste nobedade bat probatzea erabaki zuen.
  Oraingoz, E-25 pistola autopropulsatua bakarrik ager daiteke kantitate handietan - ekoizteko nahiko erraza eta merkea da. Eredu hau lehenetarikoa den arren. Hona hemen bikiniz jantzitako bi neska etzanda. Ibilgailua metro eta erdi baino txikiagoa da eta horri esker, oso ondo babestuta dago eta armatuta dago pisu nahiko baxuarekin.
  Bi neskak, Charlotte eta Gerdak, etzanda, tiro egin zuten sobietar kanoi. Haien aurrean, kotxe txikiak mugitzen ziren, irratiz kontrolatuta, meatze-eremuak garbituz.
  Charlotte Gorriak kanoia bota zuen. Sobietar pistola bota eta bularra astindu zuen, oihal-zerrenda mehe batek apenas estalita. Eta txistu egin zuen:
  - Hiperplasmaren su amorratua!
  Eta gero Gerdak zaplaztekoa emango dio, behatz biluziak erabiliz. Eta txistu egiten du:
  - Oso neska polita naiz eta ez dago txarra...
  Pistola autopropulsatua bere burua mugitzen da. Eta noizean behin gelditzen da. Bere aurrealdeko armadurak malda handia du, eta horrek babes ona ematen dio. Sobietar pistolaren obusak errebotearekiko sentikorrak dira. Eta ezerk ez du buru-belarri halako pistola autopropulsatu bat mehatxatzen. Oraindik alboan jo dezakete. Baina neskek ez dute presarik. Pistola autopropulsatu eraginkorra oraindik garatzen ari den SU-100-aren armadura-zulatze-potentzia baino handiagoa da, eta, gainera, hobeto babestuta dago, mugikorragoa eta, aldi berean, arinagoa.
  Eta Armada Gorriak lehorgailu gutxi ditu, edo hobeto esanda, diseinu fasean baino ez dago oraindik. Batez ere T-34-85 tankea, bere pistolarekin nahikoa indartsua ez dena eta armadura ahula duena. Eta E-25 kanoi autopropulsatu alemaniarra, bide batez, arinagoa da, askoz ere indartsuagoa da armaduran eta pistolan.
  Neskak borrokan ari dira... Oso politak eta gazteak. Eta euren kanoi autopropulsatuek bonbardatu eta jaurtitzen dute...
  Uztaila beroa da, eta auto beroan dauden nesken gorputzak izerdiz distira egiten dute. Ezin dute amore eman eta atzera egin.
  Gerdak ohartarazi du:
  - Wehrmacht-eko jainkoak itxuraz indartsuak dira,
  Baina ez diete ahulei laguntzen...
  Adolfen kausa egia bada -
  Sortu munduko potentzia!
  Charlottek gogotsu kantatu zuen:
  - Bai, magiak "Pantera" eta "Tigre" bat behar ditu.
  Odol gehiago isuri patuari kalte egiteko...
  Eta ez dago zalantza eta joko amorratuen beharrik,
  Eror dadila Lurreko arraza osoa belauniko!
  Baina hauek alemaniar neskak dira, eta sobietar neskak borrokan ari dira beste aldean.
  Beraz, aurrera begirako borroka da larriena. Natasha eta Anyutak ontziko pistola indartsu batetik tiro egiten dute eta kirrinka egiten dute:
  - Gure bandera Berlinen gainean egongo da!
  Eta hortz zuri eta perlatsuak erakutsi zituzten. Eta ezin dituzu gelditu neskak meategiekin.
  Bi obusk kaskoaren goiko parteko aurrealdeko armadura jo dute... Errebote egiten dute. Ez, IS-2 auto serioa da eta ezin duzu hain erraz hartu.
  Baina nesken eskuinera mugitzen ari den IS-1a presio handiko kanoi baten kolpea jaso eta gelditu egin dela dirudi. Tipo ederrari kalte egin dio.
  Alenkak, sabeleko giharrak malgutuz, abesten du:
  - Ezinezkoa dena posible da gure munduan, Newtonek bi eta bik lau egiten dituztela deskubritu zuen!
  Borrokak etenik gabe jarraitzen du oraindik. Sobietar kanoi batek alemaniarrak jo ditu. Marusya handiak kaskarrean sartzen ditu maskorrak. Hau da nesken bizitza eta patua. Eta abesten dute:
  - Inork ez gaitu geldituko, inork ez gaitu garaituko! Errusiako otsoek etsaia birrintzen dute, errusiar otsoek - agurra heroiei!
  Agustinek, metrailadoreak tiroka, dio:
  - Gerra santuan! Gure garaipena izango da! Errusiako bandera aurrera, aintza eroritako heroiei!
  Eta berriro pistola hiltzaileak orroa eta soinua egiten du:
  - Inork ez gaitu geldituko, inork ez gaitu garaituko! Errusiako otsoak etsaia birrintzen ari dira, esku gogorra dute!
  Maria, urrezko ilea duen neska honek depositua zuzentzen du eta irrintzi egiten du:
  - Gogor zapal ditzagun faxistak!
  Alemanak gogor ari dira borrokak ere zeruan. Baina orain arte Yak-9 abiadura eta armamentua baino txikiagoa da Alemaniako markekin alderatuta. Borroka desorekatuan doa.
  Marcelek, pilotu bateko zoragarri honek, karrera ona egin zuen gerra urteetan. Zehatzago esanda, zoragarria eta zoragarria. Ehun eta berrogeita hamar hegazkin iritsi ondoren Burdin Gurutzearen Zaldun Gurutzea jaso zuen zilarrezko haritz hostoko ezpatekin eta diamanteekin. Erautsitako laurehun hegazkinetara iristean, Burdin Gurutzearen Zaldun Gurutzea jaso zuen urrezko haritz hostoekin, ezpatekin eta diamantekin. Bostehun hegazkinengatik Alemaniako Arranoaren Ordena jaso zuen diamanteekin, eta zazpirehun eta berrogeita hamarren ondoren Burdin Gurutzearen Zaldun Gurutzea platinozko haritz hostoekin ezpata eta diamanteekin. Eta mila hegazkinera iritsita, Zaldunen Gurutze Gurutze Handia jaso zuen.
  Pilotu berezia aireko garaipen asko lortu ahal izan zituen. Eta oraindik bizirik zegoen. Marcel berriki igo zuten jeneral mailara. Baina oraindik pilotu pribatu gisa hegan egin zuen.
  Diotenez, ez da sutan erretzen eta ez da uretan itotzen. Gerra urte askotan zehar, Marcelek ehiztari sena bereganatu zuen. Pilotu super legendarioa eta oso ezaguna bihurtu zen.
  . Baina beste lehiakide sendo bat izan zuen - Agave eta Albina eta Alvina, eta bakoitzak ere eroritako mila autoren kopurua gainditu zuen. Eta Agave oso azkar harrapatu zuen Marcel. Baina oraindik oso gaztea da, eta oraindik ez du borrokalari bakar bat ere galdu.
  Neskak oin biluzi eta zizelkatuekin pedalei sakatu eta aire-kanoien leherketa bat bota zuen. Eta orain lau IL-2 ibilgailu sobietar eraitsi zituzten.
  Agavek barre egiten du eta esaten du:
  - Hein batean, denok gara putak! Baina altzairuzko nerbioak ditut!
  Eta berriro neskak alde egiten du. SESBeko zazpi hegazkin botatzen ditu eztanda batean -sei PE-2 eta bat TU-3-, eta kirrinka egiten du:
  - Orokorrean, super ez banaiz, hipera naiz!
  Agave, noski, puta bat da. Luciferren pilotua. Oso polita eztia ilehoria.
  Hemen beste leherketa bat bota eta zortzi Yak-9 hegazkin sobietar botatzen ditu aldi berean eta bip egiten du:
  - Sormen eta erreaktiboena naiz!
  Neska benetan ez da ergela. Denetarik egin dezake eta dena egin dezake. Ezin diozu pribatu deitu.
  Eta bere hankak hain beltzaranak, hain dotoreak...
  Baina Mirabela bere aurka ari da borrokan... Denbora luzez, Pokryshkin izan zen sobietar bateko onena. SESBeko heroiaren bost urrezko izar bildu zituen, ehun eta hogeita zazpi hegazkin eraitsi ondoren. Baina gero hil egin zen. Orduan inork ezin zuen bere errekorra hautsi. Anastasia Vedmakova eta Akulina Orlovaz gain. Eta duela gutxi Mirabelak ere gainditu zuen Kozhedub Yak-9 zartatu batean. Eta ehun eta laurogei hegazkin baino gehiago bota zituenean, SESBeko zazpi aldiz heroi bihurtu zen.
  Hau Terminator neska bat da! Bera bezalako norbaitek galopan zaldi bat geldituko du eta sutan dagoen txabola batean sartuko da.
  Eta are freskoagoa.
  Patu zaila izan zuen Mirabelak. Haurrentzako lan-kolonia batean amaitu nuen. Oinutsik eta bata grisa jantzita, basoa moztu eta enborrak zerratu zituen. Oso indartsua eta osasuntsua zen. Izozte gogorretan oinutsik eta kartzelako pijamaz ibiltzen zen. Eta behinik behin doministiku egiten nuen.
  Noski, fronteetan ere nabaritu zen fenomeno hori. Denbora luzez, Mirabelak infanterian borrokatu zuen, eta gero pilotu bihurtu zen. Mirabelak bere lehen suzko bataioa Moskuko guduan jaso zuen, non koloniaren ondoren berehala joan zen. Eta hor erakutsi zuen bere burua cool.
  Oinutsik eta ia biluzik borrokatu zuen Wehrmacht literalki paralizatu zuen izozte gogorrean. Hain neska madarikatua eta garaiezina zen. Eta arrakasta handia lortu zuen.
  Mirabelak SESBren garaipen hurbilean sinesten zuen. Baina denbora aurrera doa. Gero eta biktima gehiago daude, baina garaipena ez da iristen. Eta benetan beldurra ematen du.
  Mirabelak garaipen eta lorpenekin amesten du. SESBeko zazpi izar ditu - hau inor baino gehiago da! Eta alajaina, bere sariak merezi ditu! Eta gurutze militarra eramaten jarraituko du. Gero Stalin hil bada ere, bere lanak bizirik dirau!
  Neska bat sartu eta ibiltzen da... Azken XE-162 alemaniarra botatzen du eta kirrinka egiten du:
  - Aerobazia! Eta talde berri madarikatua!
  Neska polita benetan. Benetako kobra bat asko egiteko gai da.
  Mirabela izar berria da...
  Borrokak hainbat egunez irauten du aste berri bat iritsi arte eta 1944ko uztailaren 8a... IS-2 sobietarrak arraboletan eta arraboletan kalteak jaso zituen - konpontzen ari dira. Bai, halako gerra anker eta errukigabea. Eta zenbat iraungo du?
  Eta orain Gerdak Knisel eta Wittmann gainditu ditu suntsitutako tankeen kopuruan.
  Nola saihestu dezakete mugitzea? Oinutsik eta bikini batean bakarrik borrokatzen dute. Neskek beste pausa bat egin zuten, sobietar umeak berriro apur bat torturatuz. Eta orain suntsitutako hirurehun tankeren kopurura hurbiltzen ari ziren. Eta aurrekaririk gabeko sari batekin konta zezaketen: Burdin Gurutzearen Zaldun Gurutzearen izarra, zilarrezko haritz hostoekin, ezpatekin eta diamantekin.
  Hauek dira neskak!
  Gerdak tiro egin dio auto sobietarrari. Dorrea urratu eta garrasika:
  - Arraioa naiz!
  Eta berriro tiro egiten du. T-34-85 barneratzen du. Eta kirrinka:
  - Aberria Alemania!
  Neska dardarka ari da. Eta oso aktiboa da... Bai, hain estrategikoa dauka. Dagoeneko 1944ko uztaila erdialdea da... Gerrak aurrera jarraitzen du... Gelditu nahi gabe. Armada Gorria leku ezberdinetan aurrera egiten saiatzen ari da. Baina kontuz, giza baliabide gutxi geratzen dira.
  Eta Errusia odoletan ari da.
  Adibidez, Hans Feuer. Burdin Gurutzearen Ordenaren hartzaile gazteena, Lehen mailakoa. Eta gero, Burdin Gurutzearen Zaldunen Gurutzearen Ordenaren jasotzaile gazteena bihurtu zen jeneral sobietar bat harrapatzeko.
  Bai, hau benetan oso polita da.
  Eta mutilak oso politak direla erakusten dute.
  Hans Feuer borrokalari etsi bat da. Mutilak erraldoi bat bezala borrokatzen du, hotzean, beroan, udan eta neguan, praka motzak bakarrik jantzita.
  Haurrak oin biluziekin granadak botatzen ditu eta mitiko bihurtu zen.
  Hau benetan oso polita da!
  Hans mendeetan zehar ospetsu egin zen! Anti-heroi gisa besterik ez bada ere!
  Eta, oro har, halako gerra sinestezina eta bizia gertatzen ari da hemen... Edozein AI desagertzen da.
  Agave zeruan dago berriro eta sobietar ibilgailuak botatzen ditu. Ehiztaria eta harrapari bat da. Etsaia jotzen du.
  Jokatu zituen autoak erori egiten dira. Eta orduan neskak lurreko indarrei tiro egiten die. IS-2 kanporatzen du. Eta barre egiten du:
  - Onena naiz! Ni naiz etsaiak hiltzen dituen neska!
  Eta berriro aireko helburuetara transferitzen da. Hau tankeen eta hegan eta tiro egiten duten ibilgailu guztien suntsitzailea da.
  Baina hona hemen E-5 tanke txiki bat. Zazpi tonako makina bat. Borroka probak gainditzea. Eta etsaia hazten eta hazten.
  Eta abesteko garaia denean, inork ez gaitu geldituko edo garaituko!
  E-5 bere bururantz doa eta tiro egiten joan ahala. Eta tanke hori ezin da gelditu. Eta maskorrak errebotatzen.
  Eta kotxearen barruan, hamar urteko ume bat eseri da, Friedrich, eta irrintzi egiten du:
  - Eta benetan super borrokalaria izango naiz!
  Eta berriro tiro egin zuen... Eta dorrearen erdialdera jotzen du. Eta bere botere suntsitzailea, kalibre txikia izan arren, kolosala da.
  Eta zeruan Helgak borrokan. Bikinidun neska oinutsik fakturak idazten ari da. Eta pozten da bere arrakasta zoragarriekin.
  Bere behatz biluziak ibilgailu sobietar bati seinalatzen dio eta su ematen dio, eta obusekin borroka-kit oso bat lehertu da.
  Hau polita eta eroa da.
  Eta Agavek aurrera egiten du... Eta borrokan ere bai.
  Dagoeneko 1944ko abuztua da... Armada Gorriak ezin izan zuen inon arrakastarik lortu. Baina alemaniarrek ere ezin dute aurrerapen nabarmenik egin. Lurpeko tanke izugarriak borrokara doaz. Baina taktiko hutsak dira.
  Neskak lur azpira joan ziren, arma sobietar bateria bat suntsitu eta atzera itzuli ziren.
  Aldi berean, aitzindari pare bat harrapatu zituzten. Neskek harrapatutako mutilak biluztu eta torturatzen hasi ziren. Aitzindariak alanbrez jotzen zituzten, gero takoi hutsak suarekin erre zituzten. Orduan, oinetako behatzak hausten hasi zitzaizkidan pintza beroekin. Mutilak uluka egin zuten min basatiz. Azkenean, neskek burdina bero batekin izarrak bularrean erre zituzten eta beren perfekzio maskulinoak bota zituzten. Azken gauzak aitzindariak amaitu zituen eta kolpe minez erori ziren.
  Neskek, laburbilduz, maila goreneko errendimendua erakutsi zuten. Baina berriro ere alemaniarrek ez zuten ezer esanguratsurik lortu.
  Autopropulsatutako kanoi indartsuak: "Sturmmaus", sobietar posizioetara jaurtitakoak. Suntsiketa eta suntsiketa asko egin zituzten. Baina erasoko hegazkin sobietar batek ibilgailuetako bat kolpatu zuen, eta Krautsak itzuli ziren.
  Saratovek oraindik eusten zion 1944ko abuztuan. Egia esan, alemaniarrek Kazakhstango Uralsk hiria hartu eta Orenburg aldera jo zuten.
  Hemen berriro Albina eta Alvina airean daude, baina oraingoan plater hegalari esperimental batean. Joystick botoiak sakatuz behatz biluziak erabiliz seinalatzen dute eta oso trebetasunez egiten dute.
  Neskek, noski, acrobazia altuena erakusten dute. Diskoa atera zuten, eta dozena bat makina hegalari sobietar eraitsi zituzten.
  Albinak txistu egiten du:
  - Eraikuntza talde amorratua! Izar-jauzi bat egongo da!
  Eta autoari buelta ematen dio berriro. Eta neskek Armada Gorria suntsitzen dute. Gainera, ondo...
  Alvinak ere dozena bat hegazkin sobietar botatzen ditu eta irrintzi egiten du:
  - Neska zoroak, eta ez birjinak batere!
  Azken hau egia da. Bikoteak asko dibertitu ziren gizonekin. Eta era guztietako gauzak egin zituen. Neskek gizonak maite zituzten - pozik zeuden! Eta batez ere mihiarekin lan egiten baduzu.
  Maila goreneko neska bat... Aitzindaria torturatu zuten... Lehenik biluztu eta pare bat ontzi ur eztarritik bota zizkioten. Gero burdina bero bat ekarri zuten sabelean puztuta. Eta nola erre ziren! Aitzindariak oihu egin zuen min basatiz... Erre-usaina zegoen.
  Alvinak alanbre bero batekin jo zuen. Eta nola barre egin nahi duen... Oso barregarria da.
  Orduan kantatu zuen:
  - Nekatuta nago atzealdea mizkatzeaz - Nire zoriona zirikatu nahi dut!
  Eta nola barre egingo duen! Eta erakutsiko ditu bere perlazko hortzak! Neska honek maite du hiltzea, zer neska!
  Eta neskaren hankak biluzi eta dotoreak dira. Ikatz gainean oinutsik ibiltzea gustatzen zaio. Eta baita harrapatutako aitzindariak urruntzeko ere. Hainbeste irrintzi egiten dute orpoak frijituta daudenean. Alvinari ere oso barregarria iruditzen zaio. Eta Albina ere neska bat da, aitor dezagun - super! Aurkariari nola ukondoa eman kokotsean. Eta kirrinka egiten du:
  - Ni klase goreneko neska bat naiz!
  Eta bere perlazko hortzak biluztu ditu. Leundua balitz bezala distiratzen dutenak. Eta gudaria ikusgarria da! Hau maitagarrien ipuin batean esan edo boligrafoz deskribatu ezin den zerbait izan daiteke!
  Sobietar bi gudariak, Yaks, Laggies, Pawns eta Ili, zeruan erortzen ari dira. Edertasunak aktibo daude. Horietan ez dago zalantzarik txikiena. Eta halako edertasun basati eta estatikoa.
  Gudariek joysticka oin hutsekin kontrolatzen dute eta errusiar autoei erasotzen diete. Sakatu ahala, borrokalariak zapalduko dituzte, makil batekin kristala kolpatuko balute bezala. Neskak errukigabeak eta errukigabeak dira. Haserrearen indarra eta pasioaren sugarra daukate. Eta garaipenaren konfiantza. Gerra SESBekin orain lau urte baino ez bada ere. Baina ez du amaitu nahi ere. Albina eta Alvina ospearen gailurrean daude. Eta ez dute atzera egin edo gelditu nahi une batez. Eta berengana mugitzen dira eta etsaia jotzen dute.
  Albinak, sobietar hegazkinak botaz, oihu egiten du:
  - Neska negarrez nekatuta dago, nahiago nuke bast zapata ito!
  Eta nola irribarre egiten duen eta perlazko hortz distirak egiten dituen. Eta nola nahi duen orain gizon bat. Gizonak bortxatzea gustatzen zaio. Oso pozik dago honekin. Hartu eta bortxatuko zaitu.
  Albinak orroa egiten du:
  Nesken sexua sexua da
  Hona hemen aurrerapen handia!
  Eta gerlaria barrez lehertuko da... Eta hil ditzagun berriro gure etsai guztiak. Energia asko dauka. Eta gihar indarrez beteta.
  Eta Alvinak orro egingo du:
  - Apurtu dezagun etsaia!
  Eta gudaria modu aktiboan barre egiten hasiko da! Eta imajinatu nuen nola bere mutilak astintzen ari ziren. Baina esan dezagun polita dela.
  Iraila heldu zaigu jada... Eguzkia gero eta gutxiago ari da. Udazkeneko lehen egunean, mutil errusiarrak oinutsik ibiltzen dira Errusiako iparraldeko eskualdeetan erori berri den elurretan zehar. Bere buruaz barre egiten dute, beren buruaz irri egiten dute eta pikuak erakusten dituzte alemanei.
  Gorbata gorriak dituzten aitzindariak, ile motzak, batzuk are laburragoak. Korrika eta salto egiten dute. Haien oin biluziak apenas hozten dira. Oso lodi bihurtu dira. Neskak ere korrika dabiltza, gainera zapatarik gabe. Takoi arrosak eta biribilak eguzkitan distiratzen dira. Sobietar neska zoragarriak. Liraina, kirolaria, gutxirekin konformatzen ohitua.
  Eta denek hortzekin irribarre egiten dute... Udazkeneko lehen eguna benetako poza eta argi eta sorkuntza egarria da!
  Eta zeruan aire borroka bat dago. Mirabela, hau da Alemaniako beste hegazkin bat botatzen duen sobietar pilotu nagusia. Eta beti bezala, neskak bikinia baino ez du jantzita. Betiko gaztea eta inoiz itzaltzen. Halakoa da bere baitan ezkutatzen den indar espirituala.
  Mirabelak, ordea, gizonek ukitzen dutenean ere maite du. Asko gustatzen zaio. Horregatik da pilotua... Neska baten gorputz biluzik eta gihartsua gizonen eskuek oratzen dutenean, benetako plazerra da. Eta oso dibertigarria!
  Mirabelak beste auto nazi bat jotzen du eta txistu egiten du:
  - Puta blindatua naiz!
  Neskak kontrol panela ere jotzen du bere takoi biluzi eta biribilekin. Ederra da. Eta imitaezina.
  Mirabela ateratzen da. Eta Agave beregana doa hegan. Azkenik, emakume gudari-pilotu ia arrakastatsuenak elkartu ziren. Biribilgune batetik tiro egiten diote elkarri. Urrunetik lortzen saiatzen dira. Baina ez da oso ondo ateratzen. Bi edertasunak tiro-lerrotik hegan egiten dute. Eta oldarkorki erakutsi zituzten hortzak. Tira, emakumeak putak dira. Gogor begiratzen diote elkarri begietara. Zehatzago esanda, buruz buru eta berriro tiro egiten dute. ME-262 X alemaniarra Yak-9 T baino hobeto armatuta dago oraindik, eta ibilgailu sobietarra eraitsi zuten...
  Baina Mirabelak kanporatzea lortzen du, hegazkina bere hegazkin ibilbidean lehen aldiz galduz. Okerrena da etsaiaren lurraldean amaitu zuela. Eta hau txarra da. Bai, halako patuaren bira paregabeak. Eta 1944ko irailaren 1ean, jada Bigarren Mundu Gerraren bosgarren urtea, mundua aldatzen da, baina historia alternatiboaren jokoan Fuhrer-aren agintea mantentzen da.
  Saratov sobietar tropek abandonatu dute azkenean, eta Wehrmacht armada Kuibyshev hurbildu da.
  Borroka gogorrak ere gertatzen ari dira Orenburgerako.
  Oinutsik Tamara han borrokan ari da, bere etsaiei lehergailuak jaurtitzen dizkie, takoi hutsez bultzaka eta irrintzika:
  - Aintza komunismoaren herrialdeari!
  Veronicak bere aurkariei tiro egiten die. Oin biluziekin lehergai-paketea bota eta oihukatzen du:
  - Komunismoaren ideien alde!
  Victoria, bere aurkariei tiro eginez, eta Robin Hoodek bikinian bezala egiten, txioka, etsaiari bonbak botatzen oin biluziekin eta uluka:
  - Aintza komunismo garaiei!
  Olyak, etsaiari tiro egin eta igitai batez moztuta, hartu eta txio egin zuen:
  - Sobietar estatuaren handitasunagatik eta aintza izugarriagatik!
  Eta oin biluziekin indar suntsitzaile kolosalaren pakete lehergarri bat botako du berriro.
  Larisak, naziei tiro eginez, garrasi egin zuen:
  - Ene herria Errusia, Jainkoak betirako emana zara zeru urdinaren azpian!
  Eta keinua egiten die bikotekideei...
  Agafyak, naziei tiroka, purrustada egin zuen:
  - Orenburgek ez du inoiz amore emango! Aberriaren etsaien aurka egongo gara!
  Neskak erabakita daude eta azken odol tantara arte borrokatzeko asmoa dute.
  Orenburgek eutsi egiten dio oraindik. Baina 1944ko irailaren 3an Kuibyshev-en aurkako erasoa hasi zen. Eta, noski, hau ez da ona SESBrentzat.
  Alenkak naziei tiro egiten die eta garrasika:
  - Komunismoaren alde, sobietarren herrialdea!
  Eta berriro, oin hutsik, indar suntsitzaileko granada bat jaurtiko du.
  Anyutak aurkariei tiro egiten die eta garrasi egiten du:
  - Defenda dezagun Kuibyshev!
  Eta zure behatz hutsekin pakete lehergarri bat jaurtiko da indar hilgarri handiz.
  Eta etsai asko hautsiko ditu.
  Allak, Krautsengana tiro eginez, txintxo egin eta bularra astintzen du:
  - Polesiaren garaiera kosmikoetarako!
  Eta orpo hutsarekin granadari amore emango dio Fritz-erasotzaile guztien suntsipen eta erabateko heriotzagatik.
  Mariak, naziei tiroka, eta oin biluziarekin Fritz geldiarazi zuen boterea botatzen, kirrinka egin zuen:
  - Ontzira!
  Eta neskak barre egingo du biriketan!
  Marusyak, kate faxistei tiro eginez eta oin hutsez granada suntsitzaile bat jaurtiz, txiokatu zuen:
  - Aintza komunismoari eta garaipenei!
  Matryonak irribarrez adierazi zuen, beste leherketa hilgarri bat bidaliz eta Fritz moztuz:
  - Aberria sakratua da!
  Neskak heroiak bezala borrokatzen dira.
  Plato hegalariaren proba hasieran bakarrik arrakastatsua izan zen, eta gero porrot egin zuen.
  Beraz, Albinak eta Alvinak ME-309an borrokatu zuten berriro, euren estilorako oso erosoa den makina bat.
  Neskek sobietar hegazkinei tiro egin eta garrasi egin zuten:
  - Parke bikaina, eta espageti elektronikoak!
  Albinak ongi zuzendutako leherketa bat egin zuen etsaia, auto sobietar bat jo zuen, oin hutsik seinalatuz eta kirrinka egin zuen:
  - Nire lehen mugimendua hilgarria izango da etsaia!
  Alvinak ere etsaiari tiro egin zion. Ondo moztu eta hortzak agerian utzi eta esan zuen:
  - Komunismoa da nire patua!
  Eta oin biluziekin beste helburu bat jo zuen.
  Neskak kotxe zahar batean borrokan jarraitzen dute. Helizez bultzatutako borrokalariak ez dira oraindik produkziotik atera. Gainera, jet-makinetara ohitu eta haientzako azpiegitura oso bat garatu behar dugu oraindik. Eta hau ez da hain erraza egiten.
  Albinak, ibilgailu sobietarrei tiro eginez, logikoki adierazi zuen:
  - Komunismoaren garaia sortuko dut eta inperioa izarretara eramango dut!
  Eta orpo hutsarekin pedalei sakatzen du.
  Alvinak, errusiar ibilgailuei tiro eginez, zulaketak zeharkatuz, irrintzi egin zuen:
  - Gure helburua komunismo aria da!
  Eta berriro gerlariak behatz biluziak erabili zituen. Eta oso azkar jokatu zuen.
  Neska biak itzuli zirenean, borrokarako ekipamendu guztia agortuta, euren gorputzak bainuetxean garbitzen utzi zuten. Mutil guapoek erratzekin kolpatu zituzten. Albinak, berotzen, esan zuen:
  - Hala ere, gizonak behar dira!
  Honekin ados zegoen Alvina:
  -Beharrezkoa! Emakumeok askoz ederragoak garen arren!
  Albinak barrez lehertu eta txio-txilo egin zuen:
  - Zergatik behar ditu emakume batek gizonak jipoitzeko norbait izateko!
  Neskak, noski, ados daude honekin.
  Helgak TA-152rekin sobietar tankeei tiro egin eta zulatu zituen, irribarrez:
  - Aintza Kaiserren komunismoari!
  Eta neskak barre egin zuen.
  Agave zeruan dago sobietar hegazkinen bila. Yak-9, ekoizteko errazena dena, gero eta ikusgarriagoa da zeruan. Kotxe hau, ordea, ez da hain ahula. T aldaketan, 37 mm-ko kanoi batekin armatuta dago eta Fritz bat minez zizta dezake.
  Agavek urrunetik tiro egiten du bere ME-262-n eta sudurretik abesten du:
  -Munduko jakintsuena naiz, komunean etsaiak hiltzen ditut!
  Eta keinua egiten die zeruko bere aingeruei.
  Baina hemen Mirabela airean dago berriro. Neska honek, galera guztiak izan arren, ez du gogorik galtzen.
  Eta abesten ere hasten da, joan ahala konposatzen;
  Komsomolean sartu nintzen jolasten ari nintzela,
  Ametsetako neska ederra...
  Mundua betiko maiatza izango zela uste nuen,
  Egunero da udaberriaren jaiotza!
  
  Baina arrazoiren batengatik ez zuen funtzionatu,
  Nolabait ezin naiz maitemindu...
  Beno, esaidazu mutilak mesedez,
  Bizitza arraun oso indartsua da!
  
  Bat-batean gerrak bat-batean trumoi egin zuen,
  Eta heriotza-urakan bat joan zen...
  Eta nire neskek gorputz sendoa dute,
  Berehala eraso dezakezu!
  
  Sinetsi iezadazu, ez dut amore eman nahi,
  Borrokatu Aberriaren alde azkeneraino...
  Motxila sendo batean granadak eramaten ditugu,
  Stalinek bere aita ordezkatu zuen bihotzetan!
  
  Gerlariak handiak dira Errusian.
  Bakea eta ordena babestu ditzakegu...
  Zeruko izarrek belusa ureztatu zuten,
  Eta ehiztaria joko bihurtu zen!
  
  Oinutsik borrokan ari den neska bat naiz
  Tentazioz eta maitasunez beteta...
  Izango da, paradisu honetako leku bat ezagutzen dut,
  Ezin duzu zoriontasuna odolean eraiki!
  
  Aberriko gudari handiak,
  Irmo borrokatuko gara Moskutik gertu...
  Eta gero komunismoaren pean ametsa,
  Satanekin azpimunduaren aurka!
  
  Errusiako mutil ausartak,
  Azkenera arte zintzo borrokatzen dutela...
  Metrailadore batekin tiro egiten ari dira,
  Urrezko koroa behar baduzu!
  
  Bala batek ere ezin gaitu gelditu
  Jesus Jainko handia piztu da...
  Amaitu dira herensuge harrapariaren egunak,
  Zerutik are distiratsuagoa bihurtu zen!
  
  Maite zaitut, Lada maitea,
  Svarog Jainko gorena lorian egongo da...
  Errusiaren alde borrokatu behar dugu,
  Jainko Zuririk onena gurekin dago!
  
  Ez jarri errusiarrak belauniko,
  Sinets iezadazue, gure haragia ezin da oztopatu...
  Stalin eta Lenin handia gurekin daude,
  Azterketa hau ere gainditu behar duzu!
  
  Aberriaren mina ere gure bihotzetan dago,
  Bere handitasunean sinesten dugu...
  Espaziorako atea azkar irekitzen dugu,
  Oso bizitza gozoa izango da!
  
  Neska ederrak oinutsik gara,
  Hain bizkor egiten dugu korrika elurretatik...
  Ez dugu vodka mingotsa hau behar,
  Kerubinak hegoak zabaltzen ditu!
  
  Neskak aberriaren alde egingo dugu,
  Eta Krautsei erantzungo diegu, ezetz gaiztoei,
  Kain infernua suntsitu egingo da,
  Eta kaixo Kristo Salbatzailea!
  
  Aro bat egongo da - ezin da hobea izan,
  Hildakoak betiko piztuko dira...
  Unibertsoa benetako paradisu bihurtuko da,
  Guztion ametsa egi bihurtuko da!
  . 11. KAPITULUA.
  1944ko iraila gudu gogorretan igaro zen... Fritzek Kuibyshev eta Orenburg inguratu ahal izan zituzten eta horregatik hiri hauek kondenatuta zeuden, baina zailtasun guztiak borrokatu zituzten arren.
  Neskek muturreko erresilientzia erakutsi zuten... Urriaren hasieran, naziek, oraindik Kuibyshev hartu gabe, Penza eraso zuten. Eta guduak irakiten hasi ziren hiri honen gainean.
  Natasha eta bere taldea bertan borrokatu ziren.
  Neskak granada bat bota zuen bere oin biluzi dotorearekin eta kuxkuxa egin zuen:
  - Errusiako izpirituaren alde.
  Horren ostean, Zoyak bazokatik tiro egin zuen. Eta Alemaniako Lev-2 tankea kanporatu zuen.
  Alemaniarrek apur bat moteldu zuten... Panthers eta T-4ak zerbitzutik kendu zituzten. Baina oraingoz makina hauek zerbitzuan jarraitzen dute. Izan ere, Panther tanke suntsitzaile ona da, eta aurrealdetik nahiko ondo babestuta dago. Baina aldeak bere arazoa dira. Hala ere, "Panther"-2 ez dago oso ondo babestuta bere alboetatik. Baina arma gehienak eutsita daude.
  E seriearen garapena abian da... E-75 tankeak alboak primeran estalitako belaunaldi berriko ibilgailua izango dela agintzen du. Horretan asko kontatzen dute alemaniarrek. Helburua astunegia ez den depositua lortzea da, azkar eta ondo babestuta. Mota honetako lehen saiakera Maus izan zen, baina praktikak tanke honen gehiegizko pisua erakutsi zuen. Horren ordez, E-100 garatzen ari zen jada. Depositu honek diseinu trinkoagoa eta beheko silueta zuen. Oro har, bere pisua Saguarekin alderatuta ehun eta hogeita hamar eta ehun eta berrogei tonara jaitsi zen. Alboak angelu arrazionaletan instalatu ziren. Pantailekin batera alboen lodiera 210 milimetrora iritsi zen. Armamentua Saguaren berbera da: 128 mm-ko eta 75 mm-ko kanoi bat kanoi motza duena. Alemanek 1.500 zaldiko motor indartsuago bat instalatu zuten, eta depositua orduko berrogei kilometrora mugitzen zen autobidean.
  Orokorrean pozgarria dena. E-100 tanke astunegia da oraindik. Baina arma eta babes bikainarekin.
  Bere borroka-kualitateak agian ez dira txarrak izango, baina depositua garraiatzea eta bere garraioa arazoak izaten jarraitzen zuen. Benetako esperientziak frogatu du depositu batek ezin duela laurogei tona baino gehiago pisatu errepide eta zubietan nahiko arrazoizko transferentziarako.
  Beraz, Hitlerrek E-75-i muga eman zion emandako pisuari erantzuteko, baina babesari dagokionez makina fidagarri bat sortzeko. Horregatik, 75 mm-ko kanoia alde batera uztea erabaki zen. Eta diseinua ahalik eta trinkoena egin: bloke bakarrean, motorra eta transmisioa zeharka eta kaxa motorra. Orduan, agian, alde guztietatik babestuta dagoen eta astunegia ez den tanke bat lortuko du.
  Hitler, oro har, ez zegoen guztiz konforme Alemaniako autoekin. Lev-2 seguruenik aurreratuagoa bazen ere, bere 105 mm-ko kanoia gehiegizkoa zen sobietar tankeei aurre egiteko, eta ez zen nahikoa blindatu gabeko helburuei tiro egiteko. "Panther"-2-k, oro har, armadak eta aurrealdeko babesak ase ditzake, baina alboko babesa oraindik ez zen nahikoa, baina gidatzeko ezaugarriak asegarriak ziren.
  Fuhrer-ak militarrak alderdi guztietan ase zezakeen tanke bat sortzea eskatu zuen.
  Baina hori ez da hain erraza lortzea. Posible al da diseinua ahalik eta gehien trinkotzea eta xasisa arintzea bogie eta malguki berezien laguntzaz, eta gorputzetik zerbait ateratzea. Eta tripulazioa benetan etzanda dago.
  Halako garapena nahiko itxaropentsua izan liteke. Lehen E-75 tankeak, E-50arekin bateratuak, ezin zituen hirurogeita hamar tona baino gehiago pisatu, eta makina ikaragarria da hau.
  Elizabeth T-34-85 tankean borrokatu zuen eta ez zegoen guztiz konforme haren babesarekin. Armadurak, hauskorra den aleazio-elementuen faltagatik, ez zuen depositua asko babesten.
  Elizabethek oin biluziekin tiro egin zuen eta orro egin zuen, hortzak agerian utziz:
  - Espazio azeria naiz.
  Catherinek etsaia jo, etsaia alboan jo eta txistu egin zuen, hortzak agerian utziz:
  - SESBeko komunismoaren alde!
  Elenak ere oso modu aktiboan tiro egin zuen, etsaia zuzenduz, eta indar hilgarriz jo zuen, eta hankak biluzik zeudela kontuan hartuta, oihu egin zuen:
  - Garaipenaren konstituzioaren alde!
  Efrasiak etsaiari tiro egin zion, behatz biluziak erabiliz, eta irrintzi egin zuen:
  - Svarog eta Stalineri fidelak gara herrialdearen handitasunagatik!
  Hauek dira hemengo neska borrokalariak. Talderik nabarmenena dute.
  T-34-85 tanke batzuk balen aurkako babesarekin agertu ziren, eta horrek pisua nabarmen murriztu zuen. Ibilgailuaren abiadura eta maniobragarritasuna handitu egin da. Baina orain tankearen aurkako fusil batek, kalibre handiko metrailadore batek eta granada mota askorekin har lezake. Eta aire-kanoiak zuzenean zulatzen dira. Egia da, tanke hori are errazagoa da ekoizteko, merkeagoa eta mugimenduaren abiadura gehitzen du.
  Orain, neskek auto hau gidatzen badute, ez didate utziko bertan sartzen.
  Elizabethek, elementu suntsitzaile kolosalen neska azkarrak, logikoki adierazi zuen:
  - Armadurak ezin du balioa ordezkatu!
  Catherine ados zegoen honekin:
  - Bai, hori da, horrela ez zara agerian geratuko!
  Eta nola egingo duzun barre...
  Xarma handiko neskak. Eta etsaiak kolpatzen badituzte, erasokor eta zorrotz egiten dute.
  Elenak, haien tankeak bere borroka-tresna agortu eta hornigaiak hornitzera joan ondoren, bere lagunei galdetu zien:
  - Zer uste duzue neskak, ba al dugu Hirugarren Reich garaitzeko aukerarik?
  Catherinek ziur erantzun zuen:
  - Vasily Terkinek esan zuen bezala... Jipoitzera etorri ginen, ez zenbatzera!
  Elizabethek zuzendu zuen:
  - Horixe esan zuen Suvorovek!
  Eta neskak, behatz hutsez, egunkari zati bat hartu eta biribildutako zigarro batean sartu zuen. Beretzat barregarria da.
  Efrasiak abesten zuen, gorputza kulunkatuz:
  - Espazio amaierako neska bat naiz,
  Oso mingarria izango da Krauts - cultivatorrentzat!
  Eta nola barre egingo duen gudariak!
  Neskek kartetan jokatzea erabaki zuten. Barregarria da. Eta galtzaileek flexioak eta squats egiten dituzte.
  Elenak esan zuen jokoan zehar:
  - Egia esan, ez dugu irabazteko aukerarik! Kaukasoa erori da eta galtzen ari gara!
  Catherinek karta bat bota zuen oin hutsez, aurkaria jo eta kirrinka:
  - Baina arma sekretu bat dugu!
  Gudariak barre egin zuen eta karta ere bota zuen bere behatz hutsez.
  Elizabethek esan zuen hasperen batekin:
  - Benetan itxaropen bakarra geratzen zaigu - arma sekretu berri bat!
  Efrasiak irrintzi egin zuen, txartela bere oin dotoreen behatz hutsez jaurtiz:
  - Bai, ezin dugu arma sekreturik gabe egin!
  Eta neskek koruan abesten zuten:
  - Gure ezpata sutan erretzen da, gure etsaiak moztuko ditugu! SESBeko soldaduak gara!
  Gudariak benetan eta benetan borrokalariak dira.
  Baina indarrak desorekatuegiak dira... Urriaren erdialdean Kuibyshev oraindik erori zen...
  Alemaniarrek defentsa instalazio garrantzitsu bat harrapatzeko gai izan ziren. Baina euriak botatzen hasi ziren... Etenaldirako itxaropena zegoen jaitsieraren ondorioz.
  Hala ere, borrokak zeruan jarraitu zuen.
  Hiru pilotu sobietar: Mirabela, Anastasia, Akulina ilusio basatiarekin borrokatu ziren.
  Mirabelak, hegaldian nazi bat tiroz, bere Yak-9 T zaharkitu baina ikaragarrian, kantatu zuen:
  - Aro bat egongo da, komunismoaren garaia!
  Anastasiak, hatz biluziekin gatilloa sakatuz, baieztatu zuen, hortzak agerian utziz:
  - Zerura hegan egingo dut kantuz!
  Eta keinua egin zien bere lagunei.
  Akulinak beste alemaniar bat zapaldu zuen bere takoi biluzi eta biribila pedalean sakatuz eta esan zuen:
  - SESBen aintzarako!
  Neskek bereziki borrokalariak izan behar dute.
  Mirabelak, ME-262 faxista bat 37 mm-ko kanoi batekin tiroz, txiokatu zuen:
  - Aintza komunismoari!
  Anastasiak, ongi zuzendutako hurbilketa batez nazia moztuz eta etsaia zerratuz, esan zuen:
  - Aintza unibertso gorriari!
  Akulinaren neskak, nahiko borrokalaria zenak, Alemaniako auto bat bota zuen eta, txistuka, orroa egin zuen:
  - Komunismoaren alde, sobietarren herrialdea!
  Kontuan izan behar da gudariak gogortasun izugarrikoak direla.
  Albina, Alvina, Agava, berriz, puntuazioak pilatzen ari dira. Eta neskek ere oinutsik eta bikinitan borrokatzen dute.
  Zein barregarria den neskak hegazkinetan ia biluzik daudenean.
  Albinak hainbat auto sobietar erortzen ditu bere behatz biluziekin eta irrintziekin:
  -Ariako kofradiaren alde!
  Alvinak ere Armada Gorriaren aurka borrokatzen du eta ausardiaz egiten du. Eta behatz hutsez aire-kanoiak apuntatzen ditu eta sobietar ibilgailuak mozten ditu, irrintzika:
  - Ideia argietarako!
  Agavek borrokalari sobietar eta erasorako hegazkinak ere botatzen ditu, literalki suntsitzen ditu eta orroa egiten du:
  - Hirugarren Reich-aren garaipenengatik!
  Eta neskak ez daude aurkaria tortura ankerra jasatzearen aurka. Batez ere mutil ederrak.
  Albinak, sutan aitzindari baten takoiak errez, behin esan zuen:
  - Mutilak frijituak eta piperrekin oso goxoak dira!
  Eta nola barre egingo duen. Eta bere mihia erakutsiko du!
  Alvina horretaz ohartu zen, hortzak agerian utziz:
  - Mutila labean frijituta dago, oso goxoa baratxuriarekin!
  Agave, bere behatz biluzien laguntzaz, borrokalari sobietar bikote batek eraitsi eta hausnartu egin zuen:
  - Espazio azeriak gara!
  Eta keinua egin zien bere lagunei. Borroka-kalitate arraroko neska bat da.
  Albinak, bere oin biluzi, dotore eta zizelkatuekin hegazkinak botatzen, esan zuen:
  "Ezin duzu zure buruarekin Errusia ulertu, nola hautatu Stalin bezalako pertsonak agintari gisa!"
  Alvinak esan zuen oldarkorki, hortzak agerian utziz eta oin biluziekin tiro eginez:
  - Baina gure Hitler ez da hobea!
  Agavek barre egin zuen, sobietar autoak bota zituen behatz biluziekin eta adierazi zuen:
  - Adolf, noski, jabetu da! Baina, aldi berean, zenbat konkistatu duen jada ez da neurtzen!
  Neskak oso borrokalariak eta oldarkorrak dira.
  Eta horrela, nolabait, bi mutiko erre zituzten aldi berean su batean bizirik. Halaxe, altzairuzko zulo batez zulatu, eta frijitzen hasi ziren, garrasi eta nahastu bitartean. Orduan, mutilak oraindik lasaitu ez zirenean, eskuadrako neska guztiak lasterka hasi ziren aitzindari frijituengana, haragi zatiak moztu eta jaten.
  Eta oso goxoa zen, batez ere mutilak oraindik bizirik eta pipertuta bazuten frijitzean.
  Agavek, esaterako, atsegin handiz jan zuen mutilaren izterra. Neskek lan bikaina egin zuten orduan. Eta bi mutiletatik geratzen zen guztia hezurrak eta gorpuzkiak ziren. Gibel gaztea bereziki zaporetsua zen. Bere neskek atsegin handiz irensten zuten.
  Baina orain zeruan borrokan ari dira...
  Urriaren amaieran Orenburg erori zen...
  Alemaniarrak Ufa hurbildu ziren. Dagoeneko hotz samarra eta elurra egiten du.
  Tamara eta bere taldea nazien aurka borrokatzen ari dira Ufako kanpoaldean. Alemaniako infanteria, Frantziako eta Belgikako kolonietan errekrutatutako soldadu beltzez osatutakoa, erasora doa.
  Literalki hurbilketa guztiak gorpuzkin zipriztintzen dituzte.
  Tamarak leherketa bat eman eta granada bat botatzen du oin hutsez eta kirrinka:
  - Komunismoaren garaia mendeetan goraipatu egingo da, uste dut Stalin gure esku irmoa izango dela.
  Veronicak, tiroka, dio:
  - Ez hautsi SESB!
  Eta orpo hutsarekin pakete lehergarri bat botatzen du.
  Anfisak, naziei tiro eginez eta behatz hutsez heriotzaren beste mezu bat botaz, honako hau dio:
  - Komunismoaren handitasuna gurekin dago!
  Victoriak, etsaiari tiro eginez eta naziak moztuz, oinutsik granada bat jaurtiz, irrintzi egiten du:
  - Gora bedi Aberri handia!
  Olinpiar Jokoak tiro egiten ari dira. Eta orduan neska heroiko honek lehergailu-kutxa oso bat botatzen die naziei eta orro egiten du:
  - Aintza gure Ama kosmikoari!
  Eta neskek denak batera garrasi egingo dute.
  - SESBrentzat! Aitzindari bat egongo da!
  Armada Gorriko emakume gerlariek borrokak lapurtu zituzten. Eta elurra egiten zuenean, oraindik oinutsik eta bikinian borrokatzen zuten.
  Azaroaren hasieran naziek Ulyanovsken aurkako erasoa hasi zuten. Lenin jaio zen eta Stenka Razin larri zauritu zuten hiria. Errusiako hirientzat mugarri nagusia da.
  Alenkak nazien aurka borrokatzen du. Eta bere buruari abesten dio, oin hutsez naziei granadak botaz:
  - Aintza Errusiari, aintza...
  Tankeak aurrera doaz...
  Kamiseta gorriz zatiketa,
  Zorionak errusiar herriari!
  Anyutak, etsaiei tiro egin eta moztuz, eta gero zerrauts-pakete lehergarriak jaurtiz bere behatz hutsez, esan zuen:
  - Stalinen komunismoaren alde!
  Eta gerlari beltz lerro oso bati buelta bat eman zion, moztuz.
  Allak, aurkariei tiro eginez eta behatz biluziak erabiliz, granada hilgarri bat jaurtiz, irrintzi egin zuen:
  - Ama Errusiarentzat!
  Mariak, faxistei tiro eginez, eta behatz biluziak erabiliz, etsaiari heriotza-opariak botatzen zizkion bitartean, haustura egin zuen eta adierazi zuen:
  - Espazio komunismoaren alde!
  Matryonak, naziei tiro eginez eta etsaia moztuz, esan zuen:
  - Gudan aldaketak egiteko!
  Marusyak, Krautsak izorratu eta hil arte kolpatuz, hartu eta oldarkor bota zuen, pulverizatuz:
  - Estandar goreneko garaipenengatik!
  Eta oin hutsez granada hilgarri bat bota zuen.
  Hemengo neskak oso politak eta biziak dira.
  Alenkak, etsaiak tiroz eta moztuz, eta oin hutsez granadak jaurtiz, irrintzi egin zuen:
  - Komunismoaren handitasuna gurekin izan dadila!
  Eta neskak hartu eta tanke alemaniar bat bota zuen aplomo handiz.
  Eta hona hemen Lev-2 tankearen beste aldaketa bat 88 mm-ko kanoi batekin. Dorrea estuagoa da, eta depositua txikiagoa da, eta berrogeita hamabost tona pisatzen ditu, eta motorrak 1200 zaldiko potentzia du indartuta. Alemaniako auto azkarra.
  Baina ez du gudaria trabatzen.
  Allak granada bat bota zuen oin hutsez eta garrasi egin zuen:
  - Komunismoaren alde!
  Anyutak heriotzaren opari hiltzailea oin biluziekin bota zuen eta kuxkuxeatu zuen:
  - Muga berrietara!
  Eta neskak txistu egingo du. Eta "Lev"-2 alemaniar tankea bueltatuko zen eta arrabolak literalki hegan egingo zuen.
  Mariak, naziei tiroka, abestu zuen:
  - Eta borrokak berriro jarraitzen du,
  Eta nire bihotza urduri sentitzen da nire bularrean...
  Eta Lenin hain gaztea da...
  Eta urriaren gaztea aurretik!
  Matryonak, etsaiei tiro eginez eta sega moztuz, granada bat bota zuen oin hutsez eta txio egin zuen:
  - Bizitzako lehen urratsa garrantzitsua da!
  Marusyak, faxistak kolpatuz, garrasi egin zuen:
  - Berriro ikusten dituzu Lurraren gainean, eraso amorratuen zurrunbiloak!
  Eta hauek dira gerlari makurtuak.
  Baina oraindik indarrak desorekatuak dira. Penza erori da dagoeneko. Eta naziek Saransk ekaitzen dute.
  Orain ez da asko geratzen Gorki hirirako.
  1944ko azaroaren 7an, Stalinek beste desfile bat egin zuen Moskun. Garaipen bat ez bada ere.
  Fritzek, ordea, Moskun jaurti zuen lehen aldiz V-2 misil balistikoekin. Eta, aldi berean, hiria bonbardatu zuten jet-hegazkinek, Arado bonbardatzaileek barne. Ekintza honek asko harritu zituen denak. V-2 misilek ibilbide altuan egin zuten hegan eta bat-batean erori ziren radarrek ere ez zituzten behar bezala ikusi;
  Suntsipen eta arazo asko egon ziren. Sobietar soldaduak desfilean hil ziren.
  Stalinek premiazko bilera bat egin zuen bonba atomiko baten kolpe zuzena ere jasan zezakeen lurpeko bunker batean.
  Estatu Nagusiko buruak, Vasilevskyk, kezkatuta adierazi zuen:
  - Alemanek botere suntsitzaile handiko arma berri bat dute. Eta gure radarrek ez zuten ikusi...
  Stalinek orroa egin zuen, haserre botatako takoiak joz:
  - Ergelak zarete! Ezin genuen halako sorpresarik ikusi!
  Vasilevsky mariskalak adierazi zuen:
  - Zerbait zegoen, Stalin kamarada...
  Beriak berehala jakinarazi zuen:
  - Hauek A-5 klaseko misilak dira. Ez dago kezkatu beharrik, Stalin kamarada. Zortziehun kilogramo aminolon baino ez dituzte eramaten, baina jet-bomber on batek bezainbeste balio du. Alemaniarrek dozena bat misil jaurti zituzten, baina diseinu hau ez zen ekoizten, jet-hegazkinekin bonbardaketa merkeagoa eta praktikoagoa baita.
  Stalinek, lasaitu ondoren, honako hau esan zuen:
  - Beraz, hau ez da arma eraginkorra? Oso ondo!
  Beriak esan zuen hasperen batekin:
  - Baina hegazkin-hegazkinak arazo larria dira. Horren aurka borrokatu behar dugu, Stalin kamarada!
  Zhukov mariskalak iradoki zuen:
  - Agian hartu eta guk geuk egingo ditugu suziriak. Lurretik airera esan nahi dut. Zer, irrati bidez kontrolatuz, bota hegazkinak!
  Voznesenskyk adierazi zuen:
  - Denbora behar da halako misilak sortzeko! Askoz errazagoa da egurretik oso hegazkin merkeak egitea, lehergailuz bete eta etsaia ahaztea. Kamikaze estiloa izango litzateke!
  Stalinek baietz esan zuen:
  - Bai, kamikaze hegazkinak erabili behar dira. Hau da gure aukera, nahiz eta errealitatean horrek gure Armada Gorriaren agonia luzatzen baino ez duen egiten.
  Zerbait eraginkorragoa bilatu behar dugu!
  Jakovlevek hasperen batekin erantzun zuen:
  - Hegazkin berrien lanak abian dira, Stalin kamarada. Baina oraingoz autoen produkzio maximoa mantentzera bideratzen gara. Gure erreserba guztiak erabiltzen ditugu eta hamar urtetik aurrerako haurrak jartzen ditugu makinetan. Mobilizazio osoa, guztizkoa zein super-totala.
  Stalinek orro egin zuen:
  - Askoz gehiago egin behar da! Egiten duzuna gutxiegi da!
  Molotovek hasperen batekin esan zuen:
  - Ezin da aliatuekin harremanetan jarri. Bakarrik gaudela dirudi. Japoniarrekin akordioa lortzen saiatu nintzen... Uraletarainoko lurraldea eskatzen dute, eta hori onartezina da.
  Stalinek burrunba egin zuen:
  - Neguan Japonia jo behar dugu, baina Leningrado?
  Zhukovek esan zuen, hortzak agerian utziz:
  - Petrozavodskeko greba ez zen espero bezain arrakastatsua izan. Suedia Hirugarren Reich-aren alde sartu zen gerran eta indar handiei aurre egin behar izan genion. Beraz, ezin izan zen erasoaldia berehala garatzea, eta etsaiak, Wehrmacht-eko unitateak ekarrita, gure erasoa baztertu zuen. Leningrado hiria erabat inguratuta dago blokeoz eta erabat atxilotuta dago. Uste dut udaberrirako, gosete osoa dela eta, biztanleria osoa hilko dela. Eta Leningradoren erorketa saihestezina izango da.
  Ia ezinezkoa da airez hornitzea. Etsaia erabat menderatzen du zerua. Alemanek orain zaldun gurutzea ere ematen dute, ehun hegazkin eraitsitako bakarrik.
  Stalinek haserre egin zuen:
  - Erasoan huts egin dugu!
  Zhukovek buruaz egin zuen:
  - Trenbide asko apurtuta daude, eta indar gutxiegi bildu ditugu. Eta finlandiar eta suediarrei meritua eman behar diegu, defentsan iraunkorrak dira. Baina hori ez da guztia. Murmansk ere saihestu zuten alemaniarrek. Orain hiri hau inguratuta dago. Ez dakigu zer egin!
  Stalinek burrunba egin zuen:
  - Desblokeatu!
  Zhukovek aurka egin zuen:
  - Ez daukat horretarako indarrik! Eta etsaiak Kareliako penintsula osoa har dezake!
  Stalinek agindu zuen:
  - Gora indarrak eta desblokeatu! Neguan alemanak ez dira hain indartsuak. Horiek ondo sakatzea posible izango da!
  Vasilevskyk adierazi zuen:
  - Aurrerapen sakonak saihestu behar ditugu, eta orduan gure indarrak etsaia garaituko du!
  Stalinek orro egin zuen:
  - Komunismoaren alde borrokatuko gara!
  Voznesenskyk berri alaiagoak eman zituen:
  - SU-100 metalean sartuta dago jada eta masa-produkziorako prest dago. T-34n oinarritutako xasisa. Fabrikatzeko nahiko erraza. Oskola ia prest dago pistola berrirako. Beraz, SU-100 dagoeneko agertuko da frontoietan. Bihar lehen kotxea frontoira joango da!
  Stalinek baietz egin zuen baietz:
  - Honek behintzat poztu nau! Baina T-34-85 ez da oraindik produkziotik aterako. Gainera, armadura meheagoa egin behar da eta pisua hogei tonara murriztu. Borrokek erakutsi zuten gauzak ezin zirela okerrera egin!
  Voznesenskyk adierazi zuen:
  - Eta egurrez armadura egin dezakezu! Egunean ehunka tanke horiek ekoizten ditugu, naziek baino are gehiago. Baina gure ibilgailuek Krauts-ek erraz bota ditzakete tankearen aurkako fusil arinekin ere.
  Zhukovek adierazi zuen:
  - Gerda hor dago. Hain emakume polita! Gure tanke eta pistola asko kanporatu zituen.
  Stalinek buruaz egin zuen:
  "Harrapatu eta takoi hutsak frijitu behar ditugu". Neska hau oso polita da!
  Zhukovek adostu zuen:
  - Harrapatu behar dugu! Eta faxistak suntsituko ditugu!
  Beriak baietz egin zuen eta gurg egin zuen:
  - Egin dezagun antzeko operazio berezi bat!
  Stalinek esan zuen hasperen batez:
  - Ideia bikaina da, baina... Beste zerbait osatu behar da!
  Beriak orro egin zuen:
  - Harrapa ditzagun guztiak!
  Stalinek burua astindu zuen:
  - Ez... Heroiak hiltzea ez da ona! Gerda niregana ekartzea nahi dut! Hau premiazkoa da!
  Beriak adierazi zuen:
  - Bizirik?
  Stalinek erraz baieztatu zuen:
  - Noski, bizirik nago!
  Beriak burrunba egin zuen, masailak puztuz:
  - Dena ezinezkoa da, ziur dakit!
  Gona laburrekin eta hanka biluziekin hainbat neska agertu ziren. Ardo kopak eraman zituzten eta keinua egin zieten Estatuko Defentsa Batzordeko kideei.
  Zhdanov-ek adierazi zuen:
  - Neska gehiago behar ditugu armadan! Hor jarriko dituzte gauzak!
  Stalinek esan zuen:
  - Anastasia, Mirabela, Akulina "Gloriako Orden Izarra" saritzen ditut diamanteekin! Aintza SESB!
  Denek aho batez oihukatu zuten:
  - Aintza heroiei!
  Eta eskuak txalo egin zituzten.
  Neska bat makurtu eta belaunikatu egin zen, Stalinen botak musuka emanez.
  Komandante Gorenak ardoa bota eta orroa egin zuen:
  - Gure indarra gure ukabila da!
  Beriak txiokatu zuen:
  - Hitler tontoa da!
  Stalinek aurka egin zuen:
  - Ez ergel bat, iruzurren gorpuztea baizik!
  Eta denek berriro txalotu zuten.
  . 12. KAPITULUA
  Ulyanovsk hiria guztiz inguratuta zegoen, baina oraingoz eutsi egin zion... Dagoeneko azaroaren amaiera da eta elurra eta izoztea ari du. Alemaniarrak ez daude erasorako gogorik, eta tiroka jarraitzen dute.
  Eguraldia airean ez da oso udakoa. Baina neskek oraindik borrokan eta ausardiaren mirariak erakusten dituzte.
  Gerda bere taldearekin Panther 2-n. Baina Panther-3 tankea agertzear dago, eta gudariak harekin borrokatu nahi du benetan.
  Bitartean, sobietar posizioetara tiro egiten ari da.
  Oin hutsez pistola helburura zuzendu eta tiro egin zuen. Hogeita hamalau sobietarra erori eta txiokatu zuen:
  - Prusia santuaren alde!
  Charlottek ere kanoi bat bota zuen, sobietar obusean sartu eta kirrinka egin zuen:
  - Gure zoriona betikoa da!
  Christinak ere tiro egin zuen, oin hutsez etsaia jo eta kroak egin zuen:
  - Merezi gaituzten horrelako mutilentzat!
  Magdak ere oso zehatz-mehatz egin zuen tiro, txin-txinka:
  - Inperioaren Handitasunaren alde!
  Eta Elizabethen lau SU-100 berrienean borrokan ari dira.
  Neskek kanoi autopropulsatu berria menderatu dute eta tiroka ari dira.
  Elizabethek oin biluziekin tiro egin zuen eta abesten hasi zen;
  Borrero faxistak sorbaldak ateratzen ditu,
  Hona hemen rack bat, pintzak, zulagailuak eskura!
  Bere gorputza eta arima elbarritu nahi ditu,
  Munstro hutsala, baina itxura polita!
  
  Dirua agintzen du, lurrun-ontziak itsasoan,
  Izenburu batek ere eman dezakeena!
  Izan ere, dirua kostatuko zaizu
  Azken finean, berarentzat hilotza eta joko bat besterik ez zara!
  
  Gure negozioaren berri izan nahi du,
  Zein gauza berriak pobreak kateatzeko!
  Horregatik, eskuzabal gidatuko du,
  Zure aita eta baita zure ama ahazteko!
  
  Baina gure aberria irmo zerbitzatuko dugu,
  Borreroaren ankerkeriak ezin gaitu hautsi!
  Adar bat makurtuko da haize bolada baten ondorioz,
  Eta haur biluziak negarrez entzun ditzakezu!
  
  Bai, lehen txanda zaila galdu nuen,
  Baina Ahalguztidunak berriro irabazteko aukera emango dizu!
  Eta orduan neuk kanporatuko dut etsaia,
  Nire ukabilak narrastiari masailezur bat emango dio!
  
  Aberriak halako indarra ematen dit,
  Mina eta tortura gainditu daitezkeela!
  Eta atera hondorik gabeko hilobi honetatik,
  Hartz haserre batek jan ez dezazun!
  
  Apur bat gehiago eta salbazioa gertu dago -
  Etsaien aurka garaipena lortuko dugu!
  Komunismoaren argiaren estalpean bizi,
  Eguzkiak etxea urrez bete dezan!
  Eta neskek abestu eta tiro egin zuten kanoi hiltzaile berri batetik. Oso gerlari izugarriak dira.
  Elenak esan zuen irribarrez:
  - Komunismoa eraikiko da, sinesten dugu!
  Catherine ados zegoen antzeko adierazpen batekin:
  - Eraiki dezagun komunismoa, eta garaipena izango da!
  Efrasiak hartu eta gurgle egin zuen, bere behatz hutsez tiro egin eta Pantera jo zuen.
  Horren ondoren, gudariak irrintzi egin zuen:
  - Ai, komunismoa, komunismoa! Sofisma asko kenduko da!
  Eta Pantherri buruz eta urrutitik jo zuten.
  Hain erraz hautsi ezin dituzun neskak dira.
  Dagoeneko abendua hurbiltzen ari da... Japoniarrek, eguraldi hotzean, ia etsaiak murriztu dituzte.
  Baina zeruan, neguko eguraldia izan arren, borrokak daude oraindik.
  Hemen Toshiba eta Toyota, bi pilotu japoniarrak, lapur etsi bezala borrokan ari dira.
  Toshibak sobietar hegazkinak behera botatzen ditu behatz hutsekin eta oihukatzen du biriken goialdean:
  - Super neska bat naiz!
  Toyotak, borrokalari errusiar bat kanporatu eta bere perlazko hortzak agerian utziz ziur baieztatzen du:
  - Eta emakume hiper bat dago!
  Emakume japoniarrak, noski, jaurtiketa botere kolosala duten borrokalariak dira. Ezin diozu samurai baten ohoreari eutsi.
  Baina, nolanahi ere, guduek zeruan jarraitzen dute.
  Eta lehorrean, lau neska ninja sobietar soldaduak suntsitzeari ekin zioten.
  Neska ninja urdinak haize-errota maniobra bat egin zuen, hainbat borrokalari errusiar moztu eta oin biluziekin indar suntsitzaile izugarriko ilar tamainako lehergailua jaurti zuen.
  Urratu eta txiokatu zuen:
  - Aupa Japonia!
  Neska ninja horiak tximeleta ezpata teknika ere kantatu zuen. Aurkari batzuk moztu eta garrasi egin zuen:
  - Mendeku komunistagatik!
  Eta behatz hutsez, suntsipenaren orainaldi suntsitzailea abiarazten duen bitartean.
  Orduan, purrustada egiten du:
  - Japoniako handitasunarengatik!
  Neska ninja gorriak helikoptero maniobra bat egin zuen bere ezpatekin. Oin biluziekin heriotzaren opari hiltzailea bota zuen, eta garrasi egin zuen:
  - Nire maitasunagatik!
  Eta orduan adierazi zuen:
  - Zer zerikusi du mendeku komunistak?
  Neska ninja horiak, soldadu errusiarrak moztu eta berriro granada bat jaurtiz orpo hutsez, esan zuen:
  - Eta katu batekin zopa egongo den arren!
  Neska ninja zuriak, arerioak moztu eta heriotzaren oparia bere behatz hutsez botaz, esan zuen:
  - Komunismoaren ideiengatik irabaziko dugu!
  Eta lau gudariek batera barre egingo dute eta perlazko hortzak erakutsiko dituzte.
  Abendua azkar pasa zen... Setioaren ostean, alemaniarrek Ufa eta Saransk hartu zituzten. Baina Ulyanovskek blokeo osoari eutsi zion.
  Stalinek Lenin jaio zen hiriari kosta ahala kosta eusteko agindu zion Urte Berriari.
  Hala ere, izozteak gorabehera, alemaniarrak jada Kazanera hurbiltzen ari ziren. Beraz, SESB erabat erortzeko zorian zegoen.
  Oraindik ez zegoen argitasunik edo ideiarik SESBn zer egin.
  Stalinek Urte Berria ospatu zuen Moskun eta bunkerrean. Bere begirada goibel zegoen, baina borrokarako gogoa ez zen ahuldu.
  Hitlerrek, oraingoz, beretzat txosna bat antolatzea erabaki zuen, Libian, bero dagoen tokian.
  Eta han gozatu zuen neska gladiadoreen borrokaren ikuskizunaz.
  Urteberri egunean ez zen ezer handirik gertatu, Moskuko bonbardaketa izan ezik.
  Eta lehen "Panther"-3 kaleratzea. Tanke honek Tiger-2 armaduraren lodiera zuen, baina malda handiagoak zituen, eta berrogeita bost tona baino ez zituen pisatzen. Eta bere altuera bi metro baino gutxiagora jaitsi zen. Bloke batean eta transmisioan zehar 1200 zaldiko motor indartsu bat dago. Ibilgailua bera ondo armatuta zegoen, optika bikainarekin eta egonkortzaile hidraulikoarekin. Eta dorre estuan 88 mm-ko 100 EL kanoi bat zegoen, oso zehatza eta armadura-zulatzailea.
  Gerda eta bere taldea auto honetan atera ziren. Elurretan bikain ibili zen txasis hobetu eta arinagoa. Depositua perfektua da orokorrean. Eta malda handiko armadurak ezin hobeto babesten du ibilgailuaren kopeta. 150 mm-ko kaxaren goiko aldea oso babestuta dago horizontalarekiko 40 graduko angeluan. Eta hau gutxi gorabehera 330 milimetroko armadura da laurogeita hamar graduko angeluan. Sobietar kanoi bakar bat ere ez da Panther-3 kaskoaren goiko aldean sartuko. Behealdeak 120 mm-ko kaxaren kopeta eremuaren herena hartzen du eta angelu berean dago, eta ia zeharkaezina da.
  Dorrearen kopeta 185 milimetroko lodiera eta 50 graduko angelua du, sobietar kanoientzat ere penetrezina.
  Baina alboak ahulagoak dira 82 mm-ko maldarekin, eta har daitezke. Batez ere SU-100, arma autopropulsatu sobietar berri bat azkar irabazi zuen militarren artean ekoizteko erraztasunagatik eta armadura zulatzeko pistolagatik.
  Gerdak lehen tiroa bota zuen sobietar tropei. IS-2 tankea zulatu eta esan zuen:
  - Hau borrokalari ona da!
  Charlottek adierazi zuen, etsaiari tiro eginez eta sobietar makina hautsi zuela orpo hutsarekin botoi bat sakatuz:
  - Teknika hau ia akatsik gabekoa da!
  Christinak oin biluziekin tiro azkarreko kanoi alemaniar automatikoa seinalatu zuen eta adierazi zuen:
  - Alboko armadura nahiko ahula da! Nahi genuke auto indartsuago bat edukitzea!
  Magdak ere tiro egin zuen, hanka biluzik erabiliz, eta amorruz hartu eta oihu egin zuen:
  - Hiru bat bakarrik egongo zen, eta hiru jostagarriagoa!
  Eta neskek batera barre egin zuten... Tanka oso ona da, batez ere gidatzeko ezaugarriak.
  E-100 ibilgailua ere borroka probak egin zituzten. Astuna da ordea. Baina ondo babestuta dago. Eta bere armak ezin dira hain erraz hartu.
  Eta bertan eserita dauden neska alemaniarrak ere badaude. Eta izozteak gorabehera, oinutsik eta bikinian.
  Adalak, aurkariei tiro eginez eta etsaia joz, logikoki adierazi zuen:
  - Komunismopean biziko gara!
  Eta nola sakatzen duen orpo hutsarekin...
  Agatak, sobietar posizioetara tiro eginez, aurkariak behatz hutsez joz, irrintzi egin zuen:
  - Eta gure garaipenaren handitasunak betiko iraungo du!
  Agnesek ere metraila jaurti zuen sobietar infanteriari, hanka hutsik, noski, eta orro egin zuen:
  - Ez, ez diogu amore emango Fuhrer-ari!
  Tankeko neskak, Athena, etsaia ostiko bat eman zion bere behatz biluziak erabiliz eta esan zuen:
  - Fuhrerarentzat, ez Fuhrerarentzat!
  Agnesek barre egin zuen eta adierazi zuen:
  -Supergizonen tribu bat gara!
  Andrianak, sobietar bateriari tiro eginez eta etsaien posizioak suntsituz, mihia atera eta esan zuen:
  - Planetak alemanen handitasuna aitortzen du!
  Eta belaun hutsarekin presioa egingo dio aurkariari.
  Agathak, tiroka, adierazi zuen:
  - Herensugea puskatuko dugu...
  E-75 tankea oraindik ez zegoen prest. Fuhrer-ak hirurogeita bost tonako pisua eta 1.500 zaldiko motorra izatea eskatzen zuen mugikortasun handikoa, malda handietan gutxienez 170 milimetroko alboko armadurarekin. Eta denbora behar izan zuen.
  Baina oraingoz naziak irabazten ari dira hala ere... Urtarrilean, azkenean, Ulyanovsk erori zen. Fritz Gorki eta Kazan ekaitzen hasi zen.
  Moskutik haratago iritsi ziren.
  Stalin oso haserre zegoen, baina ezin zuen ezer egin. Benetan, zertan ari zara hemen, erabateko porrota...
  Baina neskak borrokan ari dira zeruan zein lurrean...
  Beraz, Natasharen SU-100 erasoko hegazkin alemaniar batek aire eraso batekin suntsitu zuen. Nahiko polita atera zen. Nahiz eta guztiz adimentsu eta trebea ez izan. Hala ere, Natasha ez da batere lehen mailako ikaslea eta zoratuta dago.
  . Orain neska izan zen V jadanik ezaguna depositua T -34. Bakarrik Txikia laguna Dorrea handiagoa eta arma kalibrea 85 milimetrotan​ ordez 76. Txasis zatia ohia .
  Neskak inguruan bihurrituta on leku . Haiek esaterako​ Eta lehenago , urtean bat bikinia A hemen autoa sobietarra ekoizpena Jan Eta maskorrak on leku .
  Superman-Natasha Horrekin pozik ikuspegia irribarre egin zuen :
  - A Non faxistak ?
  Agertu barruan depositua irudia mezulari gaztea . mutila txiokatu du :
  - Hemen Hau depositua hori​ agertu zen on fronteak bigarrena mundua gerrak V laurogei laugarrena urtean Eta aurretik hauek harrezkero kokatuta on armak Gorria armada Berari erresistentzia , E -25. Pistola autopropulsatua 88 mm- rekin kanoia eta 120 mm frontala armadura Polita borrokatu !
  Benetan V distantzian Horrekin handia eskulana Ahal kontuan hartu alemana pistola autopropulsatua Squat , batera luzea enborra Ezezaguna neskak nor Beraz goiz ezker fronteak Bikaina Abertzalea gerrak . Baina Superman-Natasha berehala bera adierazi :
  - Bera gu Agian lortu . U bera luzera EL 71ean .​
  Zoya hemen bera proposatu :
  - Behar joan V mugimendura​ Ez daukat !
  Futurista-Angelica V gogaikarria konturatu :
  - Hemen karra ! Berehala bera irristatu goi-mailakoa gu autoa !
  Haien arduradun gaztea haserre adierazi zuen :
  - A Hau gehiago ezer ez ! E-75 zen litzateke gehiago okerrago ! Zuk litzateke haren ezta ere azpian bat angelua litzateke Ez jo . A Beraz zoaz !
  Superman-Natasha gurutzatu zuen bere burua Eta txistu egin zuen :
  - Nola egia komunista , I Nik esaten dut zuri - to madarikatua !
  Futurista-Angelica zaunka egin , zapalka oinutsik hanka :
  - Eman dezagun !
  sobietarra autoa batzuk apur bat estu martxan jarri , eta burrunba egin zuen . Zulatu alemana V kopeta irreala Eta izan beharko luke sartu Fritz V taula . Baina saiatu Hau egin ? Berak tik haren kanoi luzea pistolak Nola izorratua ... hondarrak bakarrik zenbatu on abiadura .
  Superman-Natasha haserretu​ Erregularra alemana autopropulsatutako pistolak Bai gehiago errazagoa hogeita hamalau beraz bera goi-mailakoa V ezaugarriak . Hemen Zuk nahi gabe aspertuko zara .
  sobietarra autoa etortzen on hurbilketa Ona kutxa engranajeak hobeto ohia .
  Svetlana atsedena biluzik takoiak Eta txioak :
  - Fuhrer azkar Guk bildu dezagun !
  Futurista-Angelica baieztatzen du antzekoa :
  - Hitler Guk Suntsitu dezagun !
  Urrezko ilea Zoya orro egin zuen :
  - Eman berari azkar ibili Nork aurpegia !
  IN hau momentua pisutsu jaurtigaia Hitlerrena pistolak pozik zuzenean V oinarria dorreak Neskak altxatu Eta sufritu V urratu metala
  ETA beranduago eman segundu bat Denak lau ia izan zen erabat kulerotan biluzik eta zintzilik on rack . Azpian oinutsik ostikadak edertasunak sutan sua Sugarra miazkatu biluzik , dotorea zolak neskak .
  Superman-Natasha Probatu nuen kikildu baina bera hankak izan zen estu-estu estutu V pads , eta Oso gaixorik zeuden luzatu zainak Hau zen klasikoa rack , rekin tradizionala topa egiten takoiak A etan neskak hankak Oso are sexy , eta sua miazkatzea zolak egiten du haien gehiago erakargarriagoa .
  Baina mingarri samarra edertasunak . Haiek saiatzen ari dira libre . Baina konpresak Oso iraunkorrak A hura gehiago Eta neskak valkiriak dira zintzilikatu pisuak .
  Berdin gudariak V laburra gona , batera oinutsik hankak , biluziak eskuak , baina gorputza estalita zilarra kate- posta Haiek arrastatzea pokerrak suak , eta bota ikatzak​ takoiak frijituak indartsuagoa .
  Hemen Eta rack bihurtzen da artikulazioak , eta sute patata frijituak behean . A hemen gehiago Eta printzea William erregearen dinastiatik agertu zen . IN eskuak etan Abuztu printze-demiurgoa trukatu zuen mutila bigarrena milioi dolar SS-en posizio baterako azota tik pikortsu alanbrea A gehiago Eta bera Valkiriak berotu tik su-jaurtitzailea
  Jainko Printzea keinua egin , eta Nola jo egingo du Superman-Natasha Nork gihartsu atzera Hala ere neska Eta ausarta , baina bera tik takoiak aurretik buruaren atzealdea harrituta horrela mina hori zoragarria basati garrasi egin zuen .
  Hurrengoa jo mutil - printzea jaitsi on Zoia . Ta Nahiz eta Eta estutu estu-estu hortzak , ez eutsi tik garrasi . A on atzera agertu zen odoltsua marrak Eta erredurak
  Barbarossa Jr. Horrekin irribarre esan zuen :
  - Ikasi zuk gehiago beharrezkoa !
  Hurrengoa jo behar izan zuen Nork Angelique futurista . ETA hau emakume gaztea Ez eutsi tik garrasi . mutila itsatsi egin zuen zure haurraren oinutsik hanka V sute . Ateratua arin behatzak txingarra Eta bota zuen gorria piztiak V aurpegia . Ta garrasi egin zuen gehiago indartsuago , min ematen du !
  Barbarossa Jr. Horrekin pozik ikuspegia esan zuen :
  - Baina Zuk bera nahi izan Horrekin alemaniarrak !
  Ondoren txunditu egin zuen , eta Svetlana . Nola hori Ez estutu masailezurra , baina Berdin garrasi egin zuen . Denak bera azota tik gori-gori , zizkada alanbre zen gehiago gehiago mingarria , nola sugarra azpian oinutsik zure oinekin . Haiek hori baino gehiago neskak jadanik ohitu egin zen urtetan egin gabe oinetakoak , eta haien zolak hankak , oso elastikoa Eta iraunkorrak
  Baina sute Eta haien labean . Valkiriak jadanik V eskuak eutsi , eta azotak tik gori-gori alanbrea
  Superman-Natasha urtean guztiak eztarria oihu egin zuen :
  - Bai Zer Hau hau ?!
  Barbarossa Jr.-ek erantzun du:
  - Emakume desobedienteen galdeketa! Gatibuan zaude eta dena erantzungo duzu!
  Natashak adierazi zuen:
  - Ez dugu hain barregarri hil nahi! Goazen eta borrokan jarraituko dugu!
  Barbarossa Jr.-k burrukatu zuen:
  - Zergatik utzi duzu?
  Angelikak erantzun zion:
  - Sorginak gara, eta salbatuko gaituen gizonari oparirik baliotsuena eman diezaiokegu!
  Barbarossa Bock harrituta geratu zen:
  - Eta zer emango didazu?
  Natashak ziur esan zuen:
  - Betiko gazte bihurtuko zaitugu, eta ez zara inoiz zahartuko!
  Mutikoak buruaz egin zuen:
  - Bai, utz nazakezu horretarako! Baina nola froga dezakezu?
  Natasha esan zuen:
  - Sartu eskua sutan eta ez dizu minik egingo! Ikusiko duzu magia egin dezakegula!
  Barbarossa Jr.-k eskua sutan sartu zuen kontu handiz, buelta eman eta irribarrez erantzun zuen:
  - Bai, egin dezakezu! Tira, zer esan zure askatasuna nire hilezkortasunaren truke!
  Eta neskek aukera berri bat dute. Baina gerrak aurrera jarraitzen du... Urtarrilean Gorki eta Kazan hartu zituzten.
  Otsailaren hasieran, alemaniarrek, finlandiarrek eta suediarrek Karelia hartu zuten eta Arkhangelsken erasoa hasi zuten. Egoera izugarri areagotu da.
  Elizabeth SU-100 batean eraman zuten hiri honetara.
  Han borrokan ari zen orain. Otsaila eta izozteak. Baina neskek oraindik oinutsik borrokatzen dute.
  SU-100ak hemezortzi tona baino ez ditu pisatzen balen aurkako babesarekin. Zaurgarria da, baina mugikorra. Eta ez omen da segadan mugitu behar kolparik ez izateko.
  Mugitzen zarenean, tankea berotu egiten da eta neskak ez daude hain hotz oinutsik eta bikinitan.
  Elizabethek, naziei tiroka, abestu zuen:
  - Eta hona hemen baldintzak! Eta hemen da asteazkena! Baina, bide batez, eguraldi hotza ona da zure osasunerako! Eguraldi hotza ona da gure osasunerako!
  Eta oin biluziekin naziei eraso egingo die. Eta T-4, tanke txiki hau, jo zuten.
  Gerlariak klase kolosaleko borrokalari gisa nabarmendu behar dira.
  Ekaterinak ere oin hutsez tiro egiten du eta irrintzi egiten du:
  - Komunismoa egongo da!
  Elenak ere, etsaiari tiroka eta ukabilkada emanez, barre gorra egin zuen:
  - Garaipen zoro bat itxaroten zaigu!
  Efrasiak, hankak hutsik Wehrmacht-eko tankeak ukabilkadaka, hotzak urdinez, ziur erantzun zuen:
  - Ez gaitu ezerk geldituko!
  Gerlari hauek superak dira!
  Baina, ai, haien heroismotik oso gutxi dago... Arkhangelsk ere erori zen... Argi dago munizio nahikorik ez dagoela...
  Alemaniarrak Moskurantz doaz atzetik. Martxoan, borrokak hasi ziren Ryazanentzat. Hitlerren hordak ekialdetik doaz...
  Larrialdiko urrats batzuk behar dira.
  Moskuk eutsi egiten dio oraindik, eta Stalinek segurtasun kontseilua osatu du. Eztabaida urduri zegoen. Ez zen ideia berririk aurkeztu.
  Beriak bakarrik iradoki zuen:
  - Agian Hirugarren Reich-i bakea eskaini beharko genioke edozein baldintzatan, gu ukitu ez gaitezen!
  Stalinek haserre erantzun zuen:
  - Hau ez da planteamendu eraikitzailea, Beria kamarada! Mugimendu sendoak behar ditugu!
  Vasilevski mariskalak zintzo erantzun zuen:
  - Ez dago erreserbarik, Bikaintasuna! Ia denak borroka desberdinetan lur jota zeuden. SU-100az gain, seriean ez dago beste arma berririk. Egia da IS-3 laster prest egongo dela, baina depositu hau ekoizteko zaila da, eta zaila izango da seriera abiaraztea egungo baldintzetan.
  Zhukov mariskalak haserre adierazi zuen:
  - Ezin baduzu irabazi, orduan gauza bakarra geratzen da: duintasunez hiltzea!
  Stalinek zerbait esan nahi zuen, baina gona motz batekin neska oinutsik agertu zen. Bere takoi biluziak keinuka, bidalketa bat ekarri zuen.
  Stalinek begiak gainetik pasatu eta haserre orro egin zuen:
  - Leningrado, goseari eta hilabeteko blokeoari eutsi ezinik, erori zen! Orain gure bigarren hiria Krautsek harrapatu dute!
  Zhukov mariskalak eskuak zabaldu eta adierazi zuen:
  - Ai, Stalin handia... Hau izugarria da!
  Beriak iradoki zuen:
  - Agian mila pertsona fusilatu beharko genituzke honen omenez?
  Komandante Gorenak orro egin zuen:
  - Isilik, burusoila! Zerbait erabaki behar da!
  Molotovek iradoki zuen, totelka eta urduri laztanduz nesken belaunak biluzi:
  - Gonbida ditzagun alemaniarrak behin-behinean sua utz ditzaten, eta orduan bakarrik hasteko bakearen aldeko negoziazioak edozein baldintzetan.
  Stalinek oihu egin zuen:
  - Saiatu! Baina ez da kapitulaziorik izango. Mosku eroriko da, gerrilla bat egingo dugu!
  Beriak adierazi zuen irri lausengarri batekin:
  - Baina horrek jendearen sufrimenduaren neurria areagotuko du, Stalin kamarada. Agian...
  Stalinek erabakigarrian jo zuen ukabila mahai gainean:
  - Ez! Molotovek proposa ditzala negoziazioak! Eta ezer gehiago, amaieraraino borrokatzen dugu!
  Alemanek Riazan inguratu zuten martxoaren erdialdean. Munizio eskasia zela eta, sobietar tropak hiritik ateratzen saiatu ziren.
  Alenka eta bere taldea korrika dabiltza, udaberriko elur urtuaren gainean takoi hutsak dir-dir egiten dute.
  Neska batek naziei tiro egiten die eta abesten du:
  - Aintza gure izpirituari, aintza herri handiari!
  Eta oin hutsez botako du heriotzaren dohain hiltzailea. Eta naziak alde guztietara barreiatuko ditu.
  Anyutak, aurkariei tiro eginez, esan zuen:
  - Eta gure kolpea, opari sakratua, eta kuota!
  Allak ere korrika egiten du, naziei tiro egiten die, ikatz pakete lehergarri bat bota du oin hutsik, eta txistu egiten du:
  - Ez dugu inoiz amore emango!
  Eta halaxe, Maria distiratsuak, faxistei tiro eginez, eta ondo moztuz, eta hortzak garrasika, irrintzi egiten du:
  - Inork ez gaitu geldituko!
  Eta bere orpo hutsak heriotza eta suntsipen pakete suntsitzailea bidali zuen.
  Marusyak, naziei tiro eginez, nahiko logikoki dio:
  - Komunismoa ez da inoiz desagertuko!
  Matryonak, etsaiari tiro eginez eta mailak moztuz, nahiko logiko eta arrazionalki ohartarazi du:
  - Eta festan fedeak mendeetan iraungo du!
  Eta oin biluziak suntsipenaren oparia botako du.
  Neskak eraztunetik atera ziren. Baina egoera tentsiotsua da oraindik.
  Eta ezin dute inora ihes egin.
  Udaberriko desizozteak apur bat atzeratu zuen Alemaniako aurrerapena. Horrez gain, naziek Japoniarekin bat egin zuten eta Erdialdeko Asia okupatzen hasi ziren.
  Horrek ere distraitu zituen eta apirila nahiko lasai pasa zen. Eta maiatzean, lehen IS-3 tanke sobietarra kaleratu zen azkenean. Eta Maiatzaren Leheneko desfilera eraman zitekeen.
  Zahartuta eta ahulduta, Stalinek honi begiratu zion, makurtuta. Bere itxurak neke hilkorra adierazten zuen.
  Ekoizpenaren lan intentsiboa denez, IS-3 oraindik ezin zen produkziora sartu.
  Biekiko alde nabarmena dorrearen forma baino ez zen. Plateru hegalaria bezalakoa zen, eta bere kopeta garabi baten mokoa bezalakoa zen. Jakina, inklinazio angelu handiagoak aurrealdeko zatia ondo babesten zuen, baina ekoizpena konplikatu zuen. Horrez gain, bekokiaren beheko aldea zaurgarria zen eta proiektil batek han joz gero, ez zuen gehiago errebotatzen.
  Stalinek eskua astindu eta bunkerrean desagertu zen, eta nazien beste eraso bat hasi zen. TA-400 eta Yu-287 hegala aurrera eraman zuten aire erasoetan parte hartu zuten.
  Eta berriz ere misil balistikoak jaurti zituzten irratiz gidatutako hegalekin.
  Kremlinek kalte handiak jaso zituen.
  Stalinek serio pentsatzen zuen Moskutik ihes egitea.
  Maiatzaren erdialdean, Erdialdeko Asiaren birbanaketa amaituta, ekialdeko eta mendebaldeko naziek Moskuren aurkako erasoa hasi zuten. Beste borroka gogor bat burrunba zen.
  Sobietar tropek heroikoki borrokatu zuten. Baina indarrak desorekatuegiak dira. E-75 Tiger-3 tankeak ere guduetan agertu ziren. Eta masiboki "Panther"-3. Borrokak, demagun, apartekoak dira.
  Maiatzaren amaieran eta ekainaren hasieran, naziek Moskuren ia erabateko ingurazioa amaitu zuten.
  Stalinek hiriburuan jarraituko zuela eta han hil arte borrokatuko zuela iragarri zuen solemneki.
  Mosku bonbardatu eta bonbardatu zuten. Defentsa-lerro oso indartsuez inguratuta zegoen, gainditzeko hain errazak ez zirenak. Hiriburuan munizio eta janari erreserba handiak bildu ziren.
  Eta Stalin nahiko seguru zegoen lurpeko herrian.
  Hitlerrek 1945eko ekainaren 22an, Gerra Patriotiko Handia hasi zenetik lau urte bete zirenean, hiriburuaren aurkako erasoa geldiarazteko agindua eman zuen, eta, horren ordez, sistematikoki artilleriaz eta hegazkinez suntsitzeko agindua eman zuen. Eta konfiantzaz bonbardatzen jarraitu.
  Eta etengabeko erasoaldia Siberiara joan zen. Sverdlovsk eta Chelyabinsk hartu behar ziren hiri hauek elurrez estali baino lehen... Ekainaren amaieran, uztail hasieran, bi hiri gakoak gudu gogorren ostean hartu zituzten... Alemanak Siberia zeharkatzen ari ziren. Bata bestearen atzetik, sobietar herriak erori ziren.
  1945eko irailean, naziak Novosibirskera hurbildu ziren. Borrokak ere piztu ziren konponbide horren alde.
  Armada Gorria bertako miliziekin batera borrokatu zen. Tamarak heroia bezala borrokatu zuen hemen ere.
  Dagoeneko irailaren amaiera da, elurra eta izoztuta. Eta nesken batailoiak oinutsik borrokatzen du eta heroikotasun zoragarria erakusten du.
  Eta gudariak panterak bezala borrokatzen dira.
  Tamarak leherketa bat eman zuen, ikatz pakete lehergarri bat bota zuen oin hutsik eta garrasi egin zuen:
  - Inork ez gaitu geldituko! Inork ezin gaitu garaitu!
  Beste neskek orro etsiturik:
  - Hilko gara, baina ez dugu amore emango!
  Eta borrokak jarraitzen du...
  Azaro hasieran bakarrik erori zen Novosibirsk... Gerrak jarraitu zuen. Sobietar Batasunak oraindik ez zuen kapitulatu. Mosku blokeatu eta sutan zegoen.
  Lurpeko hirian janari eta munizio hornidura estrategiko bat gordetzen zen, beraz, denbora luzez eustea posible zen.
  Alemaniarrek etengabe bonbardatu eta bonbardatu zuten hiria.
  "Rat" tanke astun berri bat ere agertu zen. Ibilgailu honek bi mila tona pisatzen zituen eta hainbat pistolaz armatuta zegoen.
  400 mm-ko blindajea duen ibilgailua aurrerapen tanke gisa erabili zen... Borroka probak gainditu zituen...
  Baina trikuetan itsatsita geratu zen eta kamikaze pilotu batek apurtu egin zuen.
  Hala ere, "Rat"-2 tanke berri bat agertu zen, are handiagoa eta astunagoa...
  Stalinek 1946ko Urte Berria ospatu zuen Moskun, oraindik hartu gabe zegoena. SESBeko buruzagi handia mirari batekin kontatzen ari zen. Mosku benetako gotorleku hiri bihurtu da.
  Elikagaien hornikuntzak beste pare bat urte iraun dezake, eta bonbardaketen eta bonbardaketen ondorioz biztanleriaren beherakada ikusita, gehiago. Baina munizioa erasoen abiaduraren eta intentsitatearen araberakoa zen.
  Hala ere, Beriak honakoa esan zuen:
  - Agian, Stalin kamarada, Hitlerrekin gure askatasunari buruz akordio batera iritsi gaitezke?
  Komandante Nagusi Gorenak erabakitasunez adierazi zuen, ukabilkada irmo kolpatuz mahai gainean:
  - Ez dut kanibalekin hitz egiten, Lavrenty! Ulertzen duzu!
  Beriak esan zuen hasperen batez:
  - Espero dezagun miraria, oi handia!
  Stalinek esan zuen, kroak eginez:
  -Pazientzia eta ahalegin apur bat!
  . EPILOGOA
  1946ko urte berria tokiko guduetan gertatu zen. Alemaniarrek eta japoniarrek hiri nagusi guztiak hartu zituzten pixkanaka. Verkhoyansk izan zen abuztuan erortzen azkena. Alemanek AG-50 tanke berriak dituzte piramide moduan.
  Tamara eta bere taldeak etsipenez borrokatu ziren Verkhoyansken.
  Neskak, beti bezala, oinutsik eta bikiniz jantzita.
  Hil arte borrokatu zuten. Eta oin hutsik lehergailu paketeak jaurti zituzten indar hilgarriz.
  Eta gero, munizioa agortu zenean, soto eta tuneletatik taigara ihes egin ahal izan zuten.
  Armak hartu eta berriro gerra egiteko prest zeuden, nahiz eta gerrilla bat izan.
  SESBn, alderdi alderdikoiak sortu ziren eta lurpeko gerra zabaldu zen.
  Hiriburuak eutsi egiten zion oraindik, eta, beraz, Hitlerrek gosea kendu eta bere soldaduak salbatu nahi zituen, haietatik gehiegi hilak baitziren.
  Bitartean, neskek naziak eta japoniarrak desagerrarazi zituzten hainbat modu eta metodotan.
  Batez ere Natasha eta bere taldea.
  ETA izan zen berriz V T -34-85. Kotxea , noski berdina , ez berria . ETA berrogei amaierarako​ seigarrena urteko zaharkitua .
  A Hemen Eta AG -50. Gogorarazten dit baxua piramidea Horrekin Oso luzea enborra Kotxea guztiak hirurogei bost tona Lodiera armadura rekin denek angeluak 250 mm azpian okertu Izan ere maskorrak T -34 erabat penetraezin .
  Superman-Natasha V gogaikarria txistu egin zuen :
  - Hau Nola ariketa ! Altxatu mendia !
  Futurista-Angelica ingurura begiratu zuen . Orain Haiek ziren V haren tradizionala bikinia ETA zerbait edertasuna heldu da on gogoa .
  A Svetlana sakatuta on palankak oinutsik takoiak Eta Goazen depositua Bera txistu egin zuen :
  - Maniobra ! Bakarrik maniobra !
  AG -50 hornitua indartsua 105 mm kanoia Horrekin luzera enborra 100 EL- n . Berak gai jo on handia distantziak Haiek gehiago , y hogeita hamalau Horrekin kalitatea armadura berdin dio . Bat jo Eta amaiera .
  Svetlana hasten da kulunka sobietarra depositua Hemen etsaia kimuak . Proyectila are txikia kezkak armadura Baina To zorionez irrist egiten du . A azken finean boterea kolosala - uranioa muina
  Superman-Natasha xuxurlatu zuen haien scarlet ezpainak :
  - On ikonoak Horrekin tristura aurpegiak - berriro inperioa jaio !
  Futurista-Angelica erabiliz jaurti oinutsik behatzak hankak Proyectila pozik V oraindik zutik piramidala depositua ETA irristatu Horrekin armadura V errebotea Jadanik Oso berak makurtuta Eta zementatua .
  alemana tankea , noski berdin , sarezin , ekin denek angeluak are Izan ere IS -7. A benetan Non aurretik hura T -34-85.
  Berriz ere alemana kimuak ... Svetlana sakatuta biluzik orpoa on balaztak ETA nezake ihes egin depositua tik porrotak . Nahiz eta hilgarria opari barrena irristatu zen batere gertu .
  Superman-Natasha V amorrua esan zuen :
  - Bai Guk Eta itsatsita !
  Futurista-Angelica irribarre egin zuen . Bera freskoki erauzi Horrekin neure burua bra agerian altua bularra Horrekin marrubi titiak Hortzak agerian utzi zituen haien perla hortzak ETA txiokatu du :
  - Koldar Ez antzezlanak V hockey !
  ETA sakatuta scarlet titia on trigger Halakoak Hemen berak ausarta Eta txinpartatsu zuen - deabrua A Agian atsegina , errusiera aingerua bera .
  Proyectila hegan atera zen tik Ez gehiegi luzea doula Flashed by ... Eta pozik zuzenean V enborra alemana autoak AG . Errebotea haren balitz bezala kolpea petardoak
  ETA Denak lau neskak batera , zaunka egin zuten :
  - Bat , bi - I daukat ! Fritz Nork adarrak Beraz eman !
  ETA Nola astindu Haiek haien oinutsik hankak . Hemen Hau neskak ! A Noiz etan tiroka erabili biluzik bularrak dira V ehun behin eraginkorragoa .
  Superman-Natasha Horrekin irribarre konturatu :
  - Hau depositua Orain Izan ere gu seguru . Baina Nola haren suntsitu ?
  Zoya Horrekin irribarre proposatu :
  - A V borroka cowboy estiloa , guk haren Gara dezagun !
  Svetlana azeleratua mugimendua haren depositua Baina etsaia , ustekabean buelta emanda Eta presaka ihes egin Berak azeleratua zoragarria azkar : dena bera gas turbina motorra . ETA zen bistan da baino azkarrago T -34-85.
  Balitz bezala elefantea ihes egin tik Pugs . Denak litzateke Ezer ez . Baina elefanteak jakin nola mugitu are Oso azkar .
  Superman-Natasha haserre mugitu Nork armadura oinutsik oina Eta orro egin zuen :
  - Hemen ! Bueno Nola azken finean Guk atzean geratu zen tik faxistak !
  Zoya Horrekin tristura V ahotsa , abestu zuen :
  - Denak ezinezkoa , posible V gurea mundua !
  ETA astindu haren ilea , koloreak hostoa urrea
  Futurista-Angelica Horrekin gozamena kantatu , eta kaleratu beste bat jaurtigaia Hori jo V blindatua popa Eta hautsi .
  - Etortzen dira ala ez ametsak aurrekaririk gabeko ... Weave ala ez koroak berandu ... Mutu zen Gerasim noizbait ! Orain Berak zin egiten du zin !
  Svetlana hertsiki konturatu :
  - Zin egitea zin egitea da arrotz !
  Superman-Natasha zerbait nahi zuen esan gogotsu . Baina Hemen agertu zen beste bat faxista depositua On hau behin E -75. Berdin Ederki babestuta V kopeta , baina asko okerrago Horrekin aldeak Egia da, hogeita hamalau haren Denak berdinak Ez zulatu​
  On hau aldiz , Zoya bota zuen Horrekin neure burua bra ETA agerian scarlet titia
  hartu nuen Eta sakatuta bularrak on trigger pistola Funtzionatu zuen ...
  Proyectila berriz pozik zuzenean V enborra masiboa pistolak ETA ehun bost milimetroa pistola bat atera zen tik eraikin .
  ETA hau alemana presaka ihes egin Ona era ekarri tik eraikin gehien babestuta autoak dira beat Nork enborrak .
  Superman-Natasha pozik adierazi zuen :
  - Hemen ikusten duzu ! Guk irabazten dugu !
  A Hemen Eta hirugarrena depositua On hau aldiz " Erregea" lehoi bat ". U hura arma , bonba jaurtitzailea kalibrea 450 milimetrotan .​ Halakoak Bada izorratuta , orduan gutxi batere Ez badirudi .
  Superman-Natasha on hau behin erabaki zuen tiro egin bera . kendu nuen bra Zein etan bera azken finean altua , eta elastikoa bularra . Freskoa bezain etan neskak . ETA gudari Nola hartuko du Eta sakatuko du errubia titia
  Proyectila hegan atera zen ... Eta " Erregea" lehoia " jaso zuen zuzenean V enborra ETA erraldoia autoa Nola lehertuko da . Zer Eta bikotea merezi du Nork ertzak tankeak hegan egin zuen on batzuk ehunka metroak
   Bai Eta hogeita hamalau astindu . Kotxea ozta-ozta Ez buelta eman eta izan zen urratu tik lurra
  Futurista-Angelica are jo etan lurreratzea kopeta , oihuka :
  - Atsegin dut zaldiak astoak !
  ETA mehatxatu Krautsei ukabil .
  Superman-Natasha zen pozik , eta irribarre egin zuen perla , oso handia hortzak :
  - Hemen Guk emana Nork etsaiari ! Nola behar da !
  Zoya kantatu , ekin pozarekin :
  - Maite Eta heriotza ! Ona Eta gaiztoa ! Zer santua Zer bekatua ... A niri jakin Denak berdin !
  ETA neska mugitu oinutsik hanka Nork metala
  Hurrengoa etsaia E -100. Kotxea arriskutsua EKIN bonba jaurtigailua eta 75 mm kanoia Horrekin Oso luzea enborra Hau eraso aldaketa , eta gai bete rola Eta borrokalaria tankeak A hirurogeita hamabost milimetro pistolak Izan ere sobietarra depositua nahiko nahikoa .
   A enborra bonba jaurtigailua estalita txapela
  Superman-Natasha gurutzatu zuen bere burua etan lagundu oinutsik hankak , eta txiokatu du :
  - Tira , egingo dugu haren beat ?
  Zoya , kulunka hortzak , ados :
  - Noski egingo dugula !
  Futurista-Angelica scarlet titia sakatuta on trigger pistola Funtzionatu zuen . Txu egin hiltzailea kargatu . ETA eten zuen erlatiboki argala baina baina luzea enborra alemana pistolak
  Svetlana gogotsu txiokatu du :
  - Bikaina ! A Orain eman Sute niri !
  ETA gudari Berdin agerian nirea enborra U guztiak laurak bularrak on altuera ETA Oso are ederra , sexy , erakargarria . Beraz Horrekin horrela neskak nahi dut egin maitasuna . Bueno Agian izan hobeto haien ? Seguruenik bakarrik beste neskak !
  ETA Hemen emakume gaztea harrapatu ninduen momentuan​​ txapela hasi zen ireki . ETA erabiliz nirea scarlet titia bezalakoa kaleratuko du jaurtigaia Nork alemana bonba jaurtitzailea .
  A Fritz Ez kudeatu are Eta begi keinu ... Nola hartuko du Eta lehertuko da ... In Denak aldeak sakabanatuta erretzea metala .
  Svetlana igurtzi neure buruari indartsu eskuak Eta kirrinkatu :
  - I neska benetakoa dragoia !
  ETA Nola barreak ! ETA hartuko du , bai erakutsiko du mihia !
  Superman-Natasha hartu Eta gogotsu kantatu :
  - Abertzalea ! sobietarra abertzalea ! Zenbat Krauts hil Zuk !
  Zoya jasoa abesti bat , eta dardarka biluzik bularrak , jarraitu zuen :
  - Abertzalea ! Gorria abertzalea ! ETA on neskak Denak zurea ametsak !
  ETA Berdin gudari Nola hartuko du Eta barrez lehertuko da ! ETA mihia erakutsiko du ! ETA irribarreak hortzak - kolpeak !
  ETA oinutsik hankak mugituko da palanka besoa ...
  Hemengo neskak bere onenean daudela argi eta garbi, tanke zaharkitua duten arren. Eta alderdikerian jarraitzen dute.
  Baina 1947ko apirilaren 20an Moskuren aurkako eraso berri bat hasi zen. Japoniarrek, turkiarrek eta atzerriko tropek parte hartu zuten bertan.
  Hitlerrek azkenean pazientziarik gabe geratu zen eta SESB bukatzea erabaki zuen. Eta pertsonalki Stalinekin, Errusiako lurraldean oraindik erretzen ari den gerrilla gerra harekin lotuz.
  Esaterako, Mosku erortzen bada, gerra amaituko da, zalantzarik gabe.
  Eta eraso orokor erabakigarria hasi zen.
  "Rat"-2, "Monster", E-200, E-500 eta beste tanke oso astunak ere erasora joan ziren.
  Batetik, hirian ere misil balistikoekin tiro egin zuten.
  Eta Hirugarren Reich-eko disko-hegazkin erasoezinak ere erabili ziren. Halakoa da armada.
  Alenkak eta bere taldeak ausart ezagutu zituzten alemaniarrak eta borroka eman zieten.
  Alenkak granada bat bota zuen bere behatz hutsez, eztanda egin eta orroa egin zuen:
  - Errusiar izpirituaren alde!
  Anyutak, aurkariei tiro eginez eta etsaien lerroak moztuz, orpo hutsez txio egin zuen, paketea hiltzera emanez:
  - Komunismoaren handitasunaren alde!
  Allak, SESBeko etsaiei tiro eginez eta oin hutsez bonba bat jaurtiz, esan zuen:
  - Ama Rusaren alde komunismoan!
  Mariak, etsaiari zehaztasunez tiro eginez eta seguru moztuz, esan zuen hortzak agerian utziz:
  - Errusiak buruzagi berri bat behar du!
  Matryonak adierazi zuen, aurkariak tiroz eta konfiantzaz suntsituz, eta oin hutsez heriotzaren beste opari bat eman zuen:
  - Noski beharrezkoa dela!
  Eta bere jaurtiketatik, patinajea jo zuenetik, bi tanke alemaniarrek talka egin zuten.
  Marusyak, naziei tiro eginez, gogotsu adierazi zuen:
  - SESBetan dena zegoen, baina etsaiak kopurutan hartu zuen!
  Eta orpo hutsez hiltzailea eta ezinegona jaurtiko du!
  Alenkak bere lagunak animatu zituen:
  - Ez zaitez presarik Rus' lurperatzeko! Oraindik gauzak ditugu egiteko!
  Eta oin biluziaren behatzekin suntsitzeko opari suntsitzailea botako du.
  Anyutak, naziei tiro eginez, honekin bat etorri zen:
  - Gure etsaiak gogor irabaziko ditugu, Aberriko ibaia ez da lehortuko!
  Eta bere takoi biluzi eta biribilarekin neskak indarrez hartu eta etsaia joko du.
  Allak, faxistei tiro eginez eta tirakatik lehergailu zati bat askatuz, hariari hatz hutsez tiraka, esan zuen:
  - Supergizon bat besterik ez da izango - nork ordezkatuko duen Stalin!
  Mariak, zehaztasun harrigarriz tiro eginez eta oin hutsez granadak jaurtiz, esan zuen:
  - Aldatzen ez dena onerako da!
  Matryona, ondo zuzendutako jaurtiketekin Fritz eroriz. Eta gero, oin hutsez depositua hondatuz, adierazi zuen:
  - Gure borondate aldaezin eta heroikoarekin gaude!
  Marusyak granada sorta bat bota zuen oin hutsekin. Beraz, nazien pistola autopropulsatua irauli eta garrasi egin zuen:
  - Denak baino indartsuagoa izango naiz!
  Allak, nazien garraiatzaile bat takoi hutsez granada bat botata bota zuenean, esan zuen eta zuzendu zuen:
  - Ni ez, gu baizik! Dena da indartsuagoa!
  Alenka abesten hasi zen borrokarako gogoa goratzeko, joan ahala konposatuz. Eta gainontzeko neskek, naziei tiroka, jaso zuten;
  SESB herrialdeko neskak gara,
  Mundu osoaren zuzi bat dena...
  Erakuts dezagun handitasunaren adibide bat,
  Hona hemen kantatutako egintza heroikoak!
  
  Neskak bandera gorriaren azpian jaio ziren,
  Eta oinutsik lasterka dabiltza izozteak...
  Alabak eta semeak Rus'en alde borrokan,
  Batzuetan andregaiak arrosa bat ematen dio mutilari!
  
  Bandera gorri bat egongo da unibertsoan,
  Distira hain distiratsu, zuzi-garra bezala...
  Azken finean, kulunka heroikoa dugu,
  Eta gure pankartak gorria bezala distiratzen du!
  
  Ez sinetsi, faxista madarikatua ez da pasatuko,
  Eta errusiar izpiritua ez da inoiz desagertuko...
  Garaipenek kontu amaigabea irekiko dute,
  Esan diezaiogun kaixo eta kaixo edonori!
  
  Errusia herrialde zoragarria da,
  Komunismoa eman zenieten herriei...
  Jainkoak eskuzabaltasunez betirako emana,
  Aberriaren alde, zorionaren eta askatasunaren alde!
  
  Etsaiak ezin izango du Aberria garaitu,
  Eta zein krudela eta maltzurra izan arren...
  Gure hartz errusiar garaiezina,
  Errusiako soldadua oso loria da bere garaipenagatik!
  
  Sobietar herrialde ederra,
  Bertan dauden neskak harro daude ederrak direlako...
  Jaiotzaz eman zigun betiko,
  Eta izan gaitezen Komsomol kideok bidezkoak!
  
  Mosku kanpoaldean borrokatzen ari gara,
  Elur-ekaitza dago, elur-muga, eta neskak oinutsik...
  Ez diogu gure Aberria Satanasen esku utziko,
  gure segak ere zehaztasunez tiro egiten du!
  
  Beraz, amorruz neskak borrokatzeko irrikaz daude,
  Eta orpo biluziarekin leherketa-pakete bat botatzen dute...
  Faxista da, baina itxura polita du,
  Izan ere, Cain gaiztoa besterik ez!
  
  Etsaiek ezin dituzte neskak garaitu,
  Halako izar baten azpian jaio ziren...
  Gure munstro garaiezina hartza da,
  Nork egin zuen Ama Lurra bere emaztea!
  
  Errusiako neskak onak gara,
  Ez diegu tortura eta izozteari beldur...
  Eta uxatu egingo dugu, sinistu horda gaiztoaren erasoa,
  Etsaia erotu egingo da dositik!
  
  Etsaia Moskutik urruntzeko gai izan ziren,
  Botere izugarriz beteta dagoen arren...
  Neskak oso harro gaude gure buruaz,
  Aurkariak denak desagertuko dira euren hilobietan!
  
  Ez sinetsi, etsaiek ezin dute Rus' garaitu,
  Zaldun bakoitza pixoihaletatik datorrenez...
  Ehiztaria, itxuraz, ehiza bihurtu da,
  Eta arerioa ume bat besterik ez da oraindik!
  
  Baina errusiar izpiritua, sinesmen handiko izpiritua,
  Badakizu, ezkutuko botereak daude bertan...
  Etsaia puskatu egingo da,
  Azken finean, zaldunak borrokan garaiezinak dira!
  
  Bota zure zalantzak, neskak,
  Munduko pertsonarik ausartenak gara...
  Bota ditzagun Satanen hordak infernura,
  Busti ditzagun arerio guztiak komunean!
  
  Gerra santua amaituko da
  Bakea eta goiza etorriko dira planeta osoan...
  Jakin ezazu betiko eguzkiarekin dagoela,
  Uda betirako piztu dadila!
  
  Eta komunismoa betiko lorian,
  Eta Lenin eta Stalin handia gurekin daude...
  Zinema odoltsuan orain bakarrik dago faxismoa,
  Eta gure sinesteko borondatea altzairua baino indartsuagoa da!
  
  Nire Errusiak mendeetan zehar gobernatzen du,
  Eta unibertso osoari zoriona eman zion...
  Altzairuzko ukabil baten indarra behar duzu,
  Eta ausarta, baina zentzuzko moduan!
  
  
  
  ARMA MIRAGARRIAK SORTZEN DITUZTEN SORGINAK
  Gerda, Charlotte, Magda eta Christina, garai batean "Tigrea" probatu zutenak, etorkizun handiko eredu baten garapena ere gidatu zuten: "Panther"-2. Neskek motorra eta transmisioa bloke batean jarri zituzten - zehar, eta dorrea estu eta txikiagoa egin zuten. Eta kaxa motorra bertan instalatu zen. Ondorioz, "Panther"-2 bi metro baino gutxiagoko silueta bat izan zen, eta tripulatzaileen kopurua hiru pertsonara murriztu zen. Kaskoaren aurrealdeko armaduraren lodiera 120 milimetrora igo zen malda handietan, eta alboak 82 milimetrora maldetan. Eta dorreak aurrealdean 150 mm eta alboetan 82 mm artekoak dira, maldetan. Aldi berean, ibilgailu osoa 35 tonara murriztu zen, eta horri esker, 700 zaldiko motor batekin aurrera egin eta deposituaren abiadura eta maniobragarritasuna areagotu zen. Aldi berean, ibilgailuaren maniobragarritasuna ere hobetu da, eta xasisa arinagoa eta askoz errazagoa da konpontzen eta mantentzen. Sei arrabol daude guztira, praktikoa eta erosoa. Hitlerri "Panther" 2 gustatzen zitzaion eta 1943ko irailean hasi zen ekoizpenean. Ibilgailuak arrakastatsua da, armadura-zulatzaile eta tiro azkarreko pistola ona du. Azkar funtzionatu eta mugitu zen, ergonomia bikainarekin.
  Eta garrantzitsuena, ekoizteko errazagoa zen eta metal gutxiago behar zen. Eta, aldi berean, bere kapitalaren biziraupenagatik bereizten zen. Ez da hain erraza halako ibilgailu batean armadura malda handiekin sartzea.
  Sobietar tropek arazo larria izan zuten. Horrez gain, alemaniarrek, Fau programaren ordez, herri borrokalariaren garapenean inbertitu zuten, eta XE-162 sortu zuten, ekoizteko sinplea eta merkea eta oso arina eta maniobragarria.
  Makina hau baldintza onuragarrietan garatu zen eta nahiko erraza da funtzionatzen. Eta ez da hain erraza aurre egitea.
  Sobietar eta aliatuen tropei aireko borroka basatiak ezarri zizkien. Borrokalariak tona eta erdi besterik ez zuen pisatzen hutsik eta ia osorik egurrez osatuta zegoen. Beraz, makina oso eraginkorra izan zen.
  Egoera larriagotu egin zen alemaniar neskak abiazio unitateetan aktiboki matrikulatzen hasi zirelako.
  Albina eta Alvina aktiboki puntuazioa lortzen hasi ziren, borrokan, oro har, oinutsik eta bikini batean bakarrik. Eta neska hauek ezin ziren tirokatu. Eta beraiek hain aktiboki mozten ari ziren etsaia. Eta zein ederrak ziren ilehoria hauek: egiazko arioak!
  Albinak bere oin dotorearekin gatilloa sakatzen du eta sobietar hegazkin pare bat moztu eta garrasika:
  - Aintza Hirugarren Reich-ari!
  Alvinak bere titia gorritxoa sakatzen du gatilloan, hiru ibilgailu sobietar kolpatu eta orroa egiten du:
  - Aintza gure aberriari!
  Neskak borrokan - ezin duzu esan ahulak direnik. Ez, oso oldarkorrak dira eta denak puskatzeko gai dira.
  Orokorrean armada hau ikaragarria da. Eta neguan lehen lerroa egonkortu zen. Mainsteinek kontraeraso bat hasi zuen eta Dniepertik haratago sobietar tropak garaitzea lortu zuen, kalderero handi pare bat sortuz. Leningradotik gertu ere erasoaldia atzera bota ahal izan zuten alemaniarrek. Hemen defentsa lerro indartsu batean oinarritzen ziren. Gainera, Ukrainako porrotaren ostean, Stalinek hainbat dibisio erretiratu zituen norabide horretatik eta alemaniarrei erasoak uxatzeko aukera eman zien. Fronteak eutsi zion, eta alemanek neguan eutsi ahal izan zioten erasoaren perimetro osoan.
  Gerdak pertsonalki borrokatu zuen Panther 2-n, neskekin batera. Eta negua izan arren, edertasunak oinutsik eta bikinia bakarrik soinean borrokatu ziren.
  Gerdak joystickaren botoiak sakatu zituen bere behatz hutsez, etsaia jo eta kirrinka egin zuen:
  - Aintza gure inperioari!
  Charlottek ere palanka sakatu zuen bere behatz hutsez, hogeita hamalau dorrea eraitsi eta oldartasunez baieztatu zuen:
  - Aintza heroiei!
  Christinak botoia sakatu zuen bere titi gorriarekin eta auto sobietarra jo zuen, irrintzika:
  - Eta aintza guri!
  Magdak lau metrailadoreren leherketa egin zuen, sobietar infanteria moztu zuen bere behatz hutsez eta esan zuen:
  - Aintza betikoa, garaile!
  Beraz, neskak basati egin ziren eta haien takoi biluzi eta biribilak distira egiten zuten.
  Eta "Tiger"-2 hurbiltzen ari denean, berrogeita hamabost tonako tanke honek 250 mm-ko babesa izango duela agintzen du kopetan eta 170 mm-ko alboetan.
  Hori 71 EL-ko 88 mm-ko kanoi batekin, oso makina duina da.
  Eta orain udaberrian alemaniarrak jada Italian aurrera egiten ari dira eta konfiantzaz aliatuak birrintzen ari dira.
  Napoli hartu eta Sizilia inbaditzen dute.
  Eta tropa aliatuak ehunka mila errenditu egiten dira. Eta guztiz suntsituta daude. Alemaniako panterak geldiezinak dira.
  Eta neskek ingelesak belauniko erortzen dituzte eta hanka biluzi eta zizelkatuei musu ematen diete edertasunen orpo biribilak mihiarekin.
  Ekainean, aliatuak aurrera egiten saiatzen dira tropak Normandian lehorreratuz. Baina porrot izugarria jasaten dute han. Berriz ere, ehunka milaka preso, eta harrapatutako ekipamendu asko.
  Rooseveltek bihotzekoak jasaten ditu eta ezindua geratzen da. Estatu Batuak gerra zaila amaitzen saiatzen ari dira. Britainia Handia Krautsekin bakerako aukerak aztertzen ari da. Egoera larriagotu egiten da Ingalaterrako hirien aurkako bonbardaketa indartsuagoek jet-hegazkinez baliatuta. Baina borrokalari britainiarrek ezin dituzte horrelako hegazkinekin harrapatu.
  Beraz, Churchill bakea eskatzen hasten da. Baina Fuhrer gupidagabea da. Bere indarraren kontzientziaz lehertzen ari da.
  Baina britainiarrek bakea onartzen dute oraindik. Eta horrek kezkatzen du Stalinek, Fuhrer-ari tregua eskaintzen diona. Hitlerrek hiru urtez etsaiak etetea onartzen du, baldin eta sabotaje partidistarik ez badago, eta alderdiak beren mugetan geratzen badira, eta SESBk petrolioa eta alea saltzen dizkie alemaniarrei.
  Stalinek baiezkoa eman zion... Eta krautsek eskuak askatu zituzten.
  Lehenengo kolpea, noski, Gibraltar da. Gotorleku hau harrapatu ondoren, tropak Afrikara eraman ditzakezu distantzia laburrenean. Gotorlekua erasotzean, alemaniarrek azken MP-44 eraso fusilak erabili zituzten, neskek ere hobetu egin zituzten: askoz arinagoak eta fidagarriagoak egin zituzten.
  Eta Albina eta Alvina, hegazkin alemaniarrak askoz praktikoagoak eta azkarragoak egin zituzten neskak, zeruan borrokatu ziren.
  Eta beren aliatuak zapaldu zituzten ezker-eskuin. Gibraltar berehala eramango zuten. Franco Hitlerren ultimatumarekin adostera behartu zuten. Ez utzi faxistei zure herrialdea okupatzen.
  Alemanak tankeetan bizkortu eta etsaien kokalekua sartu ziren.
  Gibraltar erori ostean, Krautsak Marokora sartu ziren. Eta mugitu ziren, lurraldeak hartuz. Batez ere Fritz tankeak Aljeria zeharkatzen ari ziren. "Panther" 2 azkar irristatzen da hondarrean zehar. Motor indartsuago batekin modernizatu zen, eta aireratu zen. "Panther"-2 militarrak guztiz asetzen zituen bere kopeta babesarekin, eta "Tiger"-2, oro har, tanke harrigarria zen. Aliatuak dezimatuta bezala erori ziren.
  Neska alemaniarrek basamortuan borrokatzen zuten, normalean oinutsik eta bikiniak jantzita. Larruazala babes-krema berezi batekin koipeztatu besterik ez zuten egin, erre ez zedin.
  Orduan harrapatutako ingelesen edertasunek belauniko jarri eta nesken orpoak miazkatzera behartzen dituzte. Eta gustuko dute, batez ere afrikarrek, gogotsu egiten baitute.
  Berrogeita bosgarren urtea oso arrakastatsua izan zen alemanentzat Afrika eta Ekialde Ertainaren zatirik handiena hartu zuten. Eta 1946ko lehen erdian India, Birmania eta Afrikako gainerako lurraldeak ere hartu zituzten. Eta tropen hornikuntzarekin, komunikazioen hedapenarekin eta lursailarekin arazo gehiago zeuden britainiar eta amerikar unitateen erresistentziarekin baino. Gainera, tropa kolonialek ez zuten benetan borrokatu nahi. Teknologian, alemaniarrek erabateko nagusitasuna dute kalitatean. Adibidez, ME-262 X, eta abiadura orduko 1200 kilometrokoa da, eta armamentua bost hegazkin kanoi da. Eta Estatu Batuek eta Britainia Handiak ez dute oraindik borrokarako aproposa den hegazkin hegazkinak, eta are gutxiago bonbardatzailerik.
  Gainera, gaur egun alemaniarrek lau soinu abiadura inguruko abiadura hartzen duten diskoak dituzte. Arma txikiekiko erabat erasoezinak ziren, autoen inguruan zebilen fluxu laminarrari esker. Baina horregatik beraiek ezin izan zuten tiro egin. Baina posible zen bonba bat altueratik botatzea, errekonozimendurako erabiltzea eta, batez ere, etsaien ibilgailuak ahaztea, hegazkinekin tiro eginez.
  Plato hegalariak zabalera handiko arma eraginkorrak dira eta Europatik Estatu Batuetara hegan egiteko gai dira. Eta batzuetan neska oso politak kontrolatzen zituzten, nahiago zuten oinutsik eta bikinian borrokatu.
  Hona hemen Gertrude eta Eve hegaldian. Halako bi edertasun zoragarriak. Adibidez, amerikar beltz bat harrapatu zuten. Enbor bati lotuta. Eta horrela bere gizonezko perfekzioan ibili ziren denbora luzez, presoak konortea galdu zuen, bere burua gehiegi lan egin zuelarik.
  Eta orain Gertrudek, behatz hutsez, diskoa hartu eta helburura zuzendu zuen, hegazkin amerikarrak botaz. Hau neska borrokalaria da.
  Eta Evak ere, bere behatz biluziak erabiliz, indar hilgarriko makina bat helburu du etsaia.
  Eta amorruz ahari egiten du etsaia, eta Ingalaterrako eta AEBetako autoak erortzen dira.
  Azaroaren amaierarako planifikatu zuten alemaniarrek lehorreratzea. Lehenik eta behin, momentu honetan inor ez dago zain. Izan ere, eguraldia ez da oso arriskutsua bizirik irauteko. Baina egun bareetan Mantxako Kanala zeharkatu eta lurreratu dezakezu igerian. Horrez gain, gaueko lurreratzean abantailak daude, iluntasunean defendatzea askoz zailagoa baita.
  Ordurako alemaniarrek asko suntsitu zituzten ingeles eta amerikar flotak.
  Beraz, lurreratzea arazorik gabe espero zen. Indar deigarri indartsua neska batailoi bereziak izan behar ziren, azaroaren amaierako izoztean ere, bikini batekin bakarrik oinutsik zeuden.
  Lehorreratzea 1946ko azaroaren 26an hasi zen. Reichstag-eko hauteskundeen urteurrenean, Hitlerrek Reich-eko kantziler kargua jaso ondoren.
  Ez zegoen inor lurreratzea eragozten. Eta infanteria masa handiek eta azken piramide tankeek ere parte hartu zuten erasoaldian. Edozein angelutik sartu ezin dena.
  Neskek, noski, haien baitan borrokatzen dute, eta ausart jokatzen dute.
  Eta gudari batzuk dagoeneko oinutsik ari dira izotz ertza hausten gauez izoztutako putzuetan. Eta oso ausart borrokatzen dute. Eta botere kolosalaren mirariak egiten dituzte. Eta oin biluziekin granadak botatzen dituztenean eta ingelesak zatitan zatitzen dituztenean, izugarri fresko bihurtzen da...
  Gerdak "Tiger"-4 tanke piramidal batean borrokatzen du kanoi batekin eta bonba jaurtigailu batekin, eta nahiko ausart. Oskolaz maskor bidaltzen ditu, etsaiak zatituz.
  Ero bezala jokatuz, joystick botoiak bere behatz hutsez sakatuz, neskak orro egiten du:
  - Aktiboki biluztu ditugu hortzak, asko suntsitzen dugu!
  Charlottek titi gorri bat erabiltzen du tiro egiterakoan, joystick botoian sakatu eta etsaia joz, txio egin zuen:
  - Gure eraikuntza talde unibertsala!
  Christina ere jo zuen suziri jaurtigailu batekin bere behatz biluziak erabiliz. Etsai asko apurtu zituen eta hausnartu zuen:
  - Hirugarren Reicharen handitasunarengatik!
  Eta Magdak trumoi egin zion atzetik. Oraingoan marrubi titia erabiliz. Aurkaria urratu eta orroa egin zuen:
  - Komunismo arioaren alde!
  Neska hauek maila handikoak dira! Eta nola nesken infanteria korrika eta oin hutsik, joan ahala granadak botatzen. Eta zein handia eta hilgarria den.
  Neskak oso borrokalariak eta ederrak dira.
  Eta ezker eta eskuin britainiarrak birrintzen ari dira. Ez da harritzekoa Frantziatik zein Norvegiatik halako ofentsiba eta lurreratzearekin Ingalaterrak hamar egun bakarrik eutsi izana. Hau ona da!
  Metropolia erori zen. Eta hurrengo etapa Ameriketako martxa da. Otsailean, alemaniarrek, negua izan arren, Islandian lehorreratzea egin zuten: Ikaro operazioa, eta lurralde garrantzitsu hori hartu zuten.
  Eta berriro ere, SS batailoi ezberdinetako neska oinutsik parte hartu zuten guduetan.
  Eta arrakasta lortu zuten, elurretan takoi hutsak keinuka.
  Stalinek 1947ko martxoan Estatu Batuen aurkako gerra bateratua proposatu zion Hitlerri. Führer-ek hori onartu zuen, baina SESBk Alaska bakarrik jasoko zuela, nolabait legezko lurraldea. Eta ez du gehiago itxuratuko.
  Stalin ados zegoen honekin... Eta Alaskan zehar soldadu sobietarren inbasioa hasi zen. Hain azkarra eta krudela.
  Sobietar tanke berriak mugitzen ari ziren.
  Elizabethen tripulatzaileak T-54 tanke esperimental eta guztiz amaitu gabe borrokatu ziren. 1947ko apirila. Alaskan elurra dago oraindik, baina neska errusiarrak oinutsik eta bikinitan borrokan ari dira. Eta hain neska ederrak.
  Elizabethek etsaiari tiro egiten dio bere behatzak erabiliz. Sherman amerikarrak jo du. Eta hortzak agerian utziz, gudariak dio:
  - Aintza komunismo handiaren ideiei!
  Ekaterinak ere tiro egiten du bere behatz biluziak eta txisteak erabiliz:
  - Aintza gure armadaren emaitza garaileei!
  Elenak ere tiro egin zuen, oraingoan bere bularreko titi gorritxoa erabiliz, etsaia oso ondo joz eta garrasi egin zuen:
  - Aintza garaipen erabakigarri berriei!
  Efrasiak, bere aurkariak marrubi titia erabiliz kolpatu eta Pershing-i ukabilkada eman zion:
  - Eta irabaziko dugu!
  Gudariak, itxuraz, azeriak bezala barreiatu ziren. Eta horrela irabiatzen dituzte amerikarrak.
  Obus batek tankearen kopeta jotzen du, baina berehala errebotatzen du. Elizabethek orro eta salto egiten du:
  - Aintza komunismoaren ideiei!
  Eta jaurtigai bat ere bidaltzen du atzera, behatz biluziak erabiliz. Neska hau benetako misio batean dago.
  Hauek dira borrokan dauden edertasunak.
  Sobietar tropek Alaskan eutsi zioten. Eta maiatzean, lehen IS-7, metalean gorpuztua, iritsi zen.
  Eta bertan Alenka tankerako tripulatzailea dago.
  Halako neska borrokalaria da han. Etsaia tiro egin zuen bezala, oso zehatz jo zuen.
  Eta zein pistola indartsua: 130 mm. Distantzia luzetik etsaia sartzen du. Amerikarrek oraindik dute euren tanke nagusia, Sherman, eta hori bakarrik ona da tanke alemaniar eta sobietar batekoak erreklutatzeko. Pershing apur bat hobea da, 90 mm-ko kalibrea baino pistola indartsuagoa duena. Eta "Super Pershing" oso txikia, bere kanoiak 90 mm-ko kalibrea eta 73 EL-ko kanoi-luzera duena, IS-7 ibilgailu sobietarraren alboan eta hurbiletik zauri arriskutsu bat eragiteko gai da. Piramide formako alemaniar tankeak eta amerikar kanoiak, oro har, ez dira angelu guztietatik hartzen. IS-7 itsasontzian jo dute. T-54 - "Super Pershing", burutik hurbil eta alboan urrutitik eraman dezakezu. Baina oraingoz SESBek T-34-85 tanke nagusia du, oraindik eten ez dena eta amerikarren aurka borrokatzen ari dena. Gutxi gorabehera Sherman-en berdina da, eta Pershing baino ahulagoa.
  Beraz, soldadu sobietarrek zailtasunak dituzte. Eta inbidiaz begiratzen diote orain arteko IS-7 tanke esperimental bakarrari.
  Kotxe hau harro eta polita da.
  IS-2 eta IS-3 ere borrokan ari dira. Azken ibilgailua ezin da aurrez aurre sartu Super-Pershing-ean izan ezik. Bada, IS-3 kaskoaren beheko partean ere sar daiteke.
  IS-2 ahul samarra da dorrearen aurrealdeko armaduran.
  Natasha neskak eta bere taldea tanke honetan borrokan ari dira. Edertasun borrokan. Eta IS-2tik kolpe gogorrak ematen dituzte obus hilgarriekin.
  Natashak oin biluziak zapaldu eta hiltzailea kanpora bota zuen, amerikarrari ukabilkada emanez eta txaloka:
  - Aintza komunismo onaren ideiei!
  Zoyak bere titia gorrixka palanka hiltzailearen gainean sakatu zuen eta esan zuen:
  - Arian bake eta ordenaren alde!
  Agustinek ere orpo hutsez jo zuen suntsipena, etsaia jo eta zaunka egin zuen:
  - Garaipen erabakigarrietarako!
  Eta Svetlanak azkenean bere ointxoak botatzen ditu bere behatz biluzien laguntzaz, etsaia moztu eta kirrinka egiten du:
  - Botere handiengatik!
  Armada Gorriko emakume gudariek Alaskan zehar aurrera egin zuten. Uda iritsi zen eta epela egin zuen, eta bikini eta oinutsik tankerako neskak atseginak ziren. Alemaniarrek, Groenlandia zeharkatuta, Kanadan lehorreratu ziren. Eta hegoaldetik Argentinatik hurbiltzen hasi ziren. Brasilen alemaniarren eta amerikarren aldeko taldeetan banatu zen. Alemanek, borrokarako prest zeuden dibisioen kolpe indartsu batekin, euren alde erabaki zuten gaia.
  Naziek eraso-karabina indartsuagoa eta eraginkorragoa zuten, distantzia luzetik eta oso azkar egiten zuena. Yankeek porrota jaso zuten porrotetik.
  Jane Armstrongek zuzendutako neska ingelesez osatutako talde berri bat hurbiltzen ari zen hegoaldetik... Gudariak Brasilen borrokatu zuen udan... Amerikarren aldeko indarrek motel eutsi zioten.
  Baina Venezuelan, gudariek tropa amerikarrekin talka egin zuten. Panther-2 zaharkituan borrokatu zuten, ia etenda zegoen ekipamendu-eredu piramidalen mesedetan.
  Baina britainiarrak, tanke hauekin ere, amerikarrak baino indartsuagoak ziren. Euren armak tiro egin zieten Shermanei, jada erabat zaharkituta zeuden eta hogeita hamalau sobietarrekin bakarrik borrokatu zezaketela.
  Janek urrutitik tiro egin zuen bere behatz biluziak erabiliz. Etsaia jo eta txioa egin zuen:
  - Hau da Britainia Handia - ez da desagertuko!
  Gringetak bere hankak zizelkatuak kolpatu zizkion etsaia bere behatz hutsez. Sherman-a talka egin zuen eta irrintzi egin zuen:
  - Gure erreinua polita izango da!
  Eta mihia erakutsi zuen!
  Orduan Monicak tiro egin zuen, etsaia jo zuen bere oin hutsez jomugan eta kuxkuxa egin zuen:
  - Arimaren salbamenerako!
  Eta haien ostean, Malanya ere jo zuen. Zehaztasunez jo zuen Pershing arriskutsuena, bere kaskoa hautsiz.
  Noski, bere behatzak biluzik, hots egin zuen:
  - Aintza errege indarren ideiei!
  Neskek oso oldarkor eta eraikitzaile borrokatu zuten.
  Eta hautatutako alemaniar unitateak Kanadan mugitzen ziren. Gerdak Tiger-4 tanke piramidalean Amerika eta bere domeinuak zapaldu zituen. Eta etsaien kolpe birringarrien azpian hautsi ziren.
  Gerdak bere behatz hutsez tiro egin zuen, etsaia jo eta bota zuen:
  - Komunismo arioaren alde!
  Charlottek ere jo zuen, oraingoan titi gorri batekin, auto amerikarra kolpatu eta gurg egin zuen:
  - Alemaniaren handitasunaren alde!
  Christinak ere jo zuen etsaia. Bere armadura zapaldu zuen, oin biluziak erabiliz, hankak zizelkatuak, arrautza-oskolak bezala, eta gurggle egin zuen:
  - Gure lorpen izugarriengatik!
  Magdak ere trumoi egin zuen, etsaia buztina bezala zapalduz eta orroa egin zuen:
  - Ipuin batean esatea ezinezkoa den baliabideengatik, ezta boligrafoz deskribatzea ere!
  Neskak, esan beharra dago, oso borrokalariak eta oso aktiboak direla. Egia esan, oso dibertigarriak dira.
  Eta horrela erori ziren Kanadako hiri nagusiak: Quebec eta Toronto. Eta bizitza hobea bihurtu zen Krautsentzat eta dibertigarriagoa...
  Hitlerrek Amerika akabatuko zutela adierazi zuen!
  Estatu Batuek ez zuten bonba atomikoa garatzea lortu. Antza denez, zorteak Ameriketatik aldendu zuen Wehrmacht-en alde kasu honetan. Orduan zer? Garaipenerako eta arrakastarako beste oinarri batzuk daude. Beraz, goizegi da etsipenean erortzeko.
  Baina Krauts beren atzerriko erregimentuekin Estatu Batuak baino askoz handiagoak dira tropen aldetik. Eta gai dira asko egiteko etsaia suntsitzeko.
  Adibidez, Gerdak borrokalari beltz bat harrapatu zuen. Eta neskek ainbeste oinazetu zuten, amodioa egitera behartuz, ezen apurrak bota zituen. Eta hau benetan oso polita da.
  47ko udazkenean, Krautsak Estatu Batuetako lurraldean sartu ziren. Sobietar tropak oraindik borrokan ari ziren Kanadan.
  IS-7ko Alenka Shermans eta Pershings brigada oso batekin borrokatu zen. Hemengo Shermanak Firefly klasekoak ziren, kanoi luzeko 76 mm-ko kanoi batekin, eta hori IS-7rentzat arriskutsua da albotik tiro egiten denean. Beraz, neskak egoera larrian aurkitu ziren. IS-7-k, bere abantaila guztiekin, munizio mugatua duen pistola du eta ez da oso azkar jaurtitzen.
  Beraz, Alenkak bere behatz hutsez tiro egin zuen, amerikarra jo eta kirrinka:
  - Gerrarako bidean!
  Anyutak banan-banan jo zuen Sherman, bere titia gorrixka erabiliz, eta bota zuen:
  - SESBen garaipenengatik!
  Allak ere behatz biluziekin izorratu zuen. Auto amerikar bati kolpea eman eta bota zuen:
  - Komunismoaren ideien alde!
  Mariak ere jo zuen, marrubizko titia erabiliz, bere aurkaria zatitan apurtu eta isildu zuen:
  - Leninen eskuizkribu handiengatik!
  Eta Matryonak bere orpo hutsarekin amore eman zuen, Sherman-en armadura xehatu eta biriken goialdean garrasi egin zuen:
  - Nire argi zaldunentzat!
  Hauek dira bost, hauek neskak - ezin dituzu freskoagoak aurkitu! Eta denak oso gazteak eta freskoak dira. Eta neskek ezti usaina dute. Ez da harritzekoa soldaduek hain atsegina izatea Artizarraren bularra mihiarekin miazkatzean. Eta oraindik ezpainak miazkatzen dituzte.
  Bai, IS-7-k atzera egin zuen, txikitu ez zedin. Horregatik tanga bat da, tanke guztiak tankeak dira.
  Agian piramide alemaniarrak izan ezik...
  Baina Sherman gehienak hil ziren, eta gainerakoek atzera egin zuten.
  Horrela pirateatu zuten neska sobietarrek.
  Eta zeruan Anastasia Vedmakova eta Alenka Sokolovskaya Krautsak joten ari dira. Pokryshkin neska hauek ez direla pareko. Eta edertasunak oinutsik eta bikinitan borrokan. Eta bularreko titi gorritxoak erabiltzen dira tiroak egitean, eta horrek tiroaren borroka eraginkortasuna areagotzen du.
  Baina Albinak eta Alvinak hobeto ulertzen dute. Neskek Zaldun Gurutzearen sei gradu jasotzea lortu zuten. Platinozko haritz hosto, ezpata eta diamantedun Burdin Gurutzeko Zaldunen Gurutze altuena eman zitzaien, bakoitzak mila hegazkin baino gehiago bota ostean.
  Hauek neskak dira - neskak neska guztiei...
  Baina Anastasia Vedmakova eta Alenka Sokolovskaya bakoitzak berrehun hegazkin baino gehiago muntatu zituzten. Eta jadanik SESBeko heroiaren zortzi izar zituzten.
  Anastasiak oin biluziak hegazkinaren kanoiaren tiro botoia sakatu eta auto amerikarra bota zuen, kirrinka:
  - Super neska bat naiz!
  Alenka Sokolovskaiak etsaia moztu zuen bere bular gorridun titiarekin, hiru hegazkin bota zituen eta zaunka egin zuen:
  - Eta are freskoagoa naiz!
  Hauek neskak dira, halako neskak!
  Eta Amerika suntsitzen dute.
  Beno, noski Alvinak eta Albinak are dibertigarriagoa eta coolagoa egiten dute.
  Alvinak titi gorritxoak erabiltzen ditu tiro egiterakoan...
  Eta Albinaren marrubia...
  Eta bi neskei asko gustatzen zaie mihia lantzea jadezko hagaxka eta pultsazioarekin. Badute halako grina eta oldarkortasuna!
  Albinak oin biluziak zapaldu eta txioa egin zuen:
  - Eta itsasora joaten dira, neska auskaloak!
  Alvinak, tiro eginez, baieztatu zuen:
  - Elementu freskoa, elementu hiltzailea!
  Eta orain alemaniarrak, sobietarrak eta japoniarrak sakonago sartu dira amerikar lurraldean.
  Japoniarrek euren borrokalariak dituzte: neska ninja. Oso ausarta eta borrokalaria.
  Hona hemen neska ninja urdin bat, bere behatzak biluziak bizar-xafla bat askatzeko erabiltzen, amerikarrei buruak moztu eta txaloka:
  - Ez dira pasako!
  Eta ezpatez mozten du errota.
  Eta neska ninja horiak benetako zale bat edukiko du bere ezpatekin. Eta gero oin biluziekin orratzak pozoiarekin botako ditu, eta tropa yankiak hiltzera jaurtiko ditu, aurkariak zulatuz.
  Eta uluak bere biriken goialdean:
  - Japoniako aintza guztiari!
  Eta ile gorria duen neskak, errota okerra bezala, etsaiak moztuko ditu.
  Eta gero hartu eta oin biluziekin jo eta yankeak norabide ezberdinetan sakabanatuko ditu. Hau edertasunaren borroka da.
  Eta orroa egingo du:
  - Ninjas gara!
  Eta orduan ninja ile zuria duen neska batek helikopteroko maniobra bat egingo du ezpatekin. Bere aurkariak txikitu eta birrinduko ditu. Eta titi gorrixkatik tximista bezala joko du, orroa:
  - Japoniaren garaipenagatik!
  Tira, inork ezin die aurre egin halako lapurrei! Hauek neskak dira, neskak neska guztientzat...
  Eta oso oldarkorrak dira.
  Baina borrokek intentsitate kolosalarekin burrunba egiten dute. Ardatzaren indarrak iparraldetik zein hegoaldetik mugitzen ari dira, literalki Amerika estutu egiten dute pinza erraldoiekin.
  Irudimena nahasten duen garai batean herrialde loriatsu baten agerpena da hau.
  Udazkenaren amaieran, Krautsak jada nahiko sartuta zeuden AEBetako lurraldean.
  Hemen Gerda Tiger-4 tankean borrokan ari da eta, aldi berean, bere ohia gogoratzen du,
  Oso balentria loriatsuak ere.
  Gerda odolez apur bat zikinduta zegoen, baina pozik zegoen. Baina aldartea hondatu egin zen mamuaren sabelean moztutako kirats izugarriak eta izaki bereko ehun gehiago, gehiago ez bada, korrika etorriko ziren beldurrak.
  Charlottek, berriz, bere aurkari gogorra burutik hartu eta "Nelson bikoitza" mugimendu hilgarria egin zuen, izakiaren lepoa bihurrituz. Hemengo suzko gerlaria Ama Teresa baten paperean aurkitu zen - basatiki kolpatutako ghoularekiko errukiari dagokionez. Adierazitakoa:
  - Jatorra naiz, jatorra, eta nire ama jatorra da - hontz jakintsu bat bezala!
  Gerda kezkatuta zegoen:
  - Ez al duzu ulertzen?
  Charlotte harrituta geratu zen:
  - Zer ulertu behar dut?
  - Dinosauroek, edo arratoi eta labezomorro hibridoek ez al dute entzungo? - Gerdak ezpainak luzatu zituen.
  Charlottek barre egin zuen:
  - Ez nuen espero halako puta izaterik! Bai, gutxienez mila hilko ditugu!
  - Buruan kolpatu zizuten makil batekin!
  - Ez. Sinets iezadazu, megagnomoak entzun gaitzake. - Hemen neska zapuztu egin zen. "Ipotxetako sultanak ez bazuen hartu, hau da, zerbitzura deitu ez bazuen, orduan ezin zitekeen gugandik gehiegi urrundu.
  Gerdak galdetu zuen oso konfiantza ahularekin:
  - Eta beste ipotx, iratxo, annihobbit?
  Charlottek azkar, gizonezkoen errukigabekeriaz, itzali zuen bere azken itxaropena:
  "Beste batzuek entzun dezakete, baina zer axola zaie?" Kiy-Dar megagnomoak bakarrik daki.
  Gerda odolez zikindutako hanka garbitzen hasi zen hosto handi eta oparo baten gainean. Hostoak itxuraz biguna besterik ez zuen zirudien, baina, egia esan, zizkatsua zen. Ilehoriak oinutsik morala marraztu zuen:
  - Dizditzen duen guztia ez da urrea, baina kiratsa egiten duen guztia beti kaskarra izaten da! Hainbeste zikinkeria dago munduan, ezin duzula sinetsi sortzailearen garbitasunean, lurrean urrats batzuk emanda ere!
  Horren harira, Su Deabruak bere plastikozko hodiaren airea txistu egin zuen berriro. Orduan neskek gaua entzun zuten denbora luzez. Baina Kiy-Dar megagnomoak ez zuen entzun, ezta entzun ere. Eta argi eta garbi ez zegoen hemen beste ipotxrik.
  Gerdak hemen kantatu zuen:
  - Bat-batean lagun bat ez dela ez lagun ez etsaia, ipotx bat baizik... Horrek esan nahi du eroetxe bat zain dugula!
  Charlottek bere lagunari eten zion:
  - Beno, nahi al duzu mamuen legio bat gu inguratzea? Zatoz oinekin, eta azkar!
  Eta berriro ere korrika nekagarrian jarraitu zuten, bi gudariak jada nekeak gaixorik zeuden arren. Batzuetan Gerda lo egiten zuen oinez zihoala, une laburretan etzanda zegoela ematen zuen, atseden hartzen zuela (ametsetan lo moduko bat - izugarri freskoa da!). Baina ikusmenak apurtu egin ziren, lurrera erortzen den buztin-pixka bat bezala -erraz eta esfortzurik gabe, gorputza bakarrik dardarka zegoen urduri. Eta orduan dena berriro hasi zen, pendulu ikusezin bat kulunka balego bezala. Inguruan erdi errealitate eta erdi errealitate moduko bat zegoen, betazalak puztu behar izan nituen, astunak, ixteko. Nesken oin biluziak basatiki zulatu zituzten, baina min izugarri hori izan zen euren burua guztiz ahazten eta errealitatearen zentzua galtzen uzten ez ziena. Eta paisaia pixkanaka aldatzen joan zen... Inguruko iluntasunean argi eta garbi agertzen ziren horma altuak gerlari ilehoria nekatua harrizko korridore batean zegoela; Soinuak irudikatu nituen, bere korrikaren oihartzun astuna. Eta bazegoen beste zerbait ikaragarria eta geldirik - aurretik. Zerbait bizirik, oraindik ikusezina, nesken zain zegoen, eta hara joan ziren korrika. Noski, ez zuten lurpeko munduan amaitu nahi, baina hala ere tigre batek atzetik dabilen ardiak bezala korrika egiten zuten. Ez dago argi ere zergatik, halako zaborrekin amets egiten hasi ziren, agian Afrikako basamortuan eta Asiako mendietan gerrako azken asteetako esfortzu fisiko izugarriagatik...
  Gerdak xuxurlatu zuen:
  - Eta zerua ere infernua izan daiteke, beraz, ez duzu denbora luzez berriro infernura igeri egin beharrik!
  Zerbaitek tira egin zion neskaren eskutik. Kontzientzia atzera egin zuen gerlariari. Bat-batean geldirik aurkitu zen bere burua. Aurrean zegoen lurra pixkanaka behera egiten zuen. Eta ur zipriztin ahul bat zegoen. Freskotasun eta hezetasun arnasa arnasten zuen neskaren neke aurpegian.
  Gerdak oihukatu zuen:
  - Aupa, zerura korrika egin dezakezula!
  - Viry! - Charlottek bota zuen bere ondoan sentimenduarekin. - Alemania Handiko eroritako gudariak zorionean dauden lekua. "Bere gerlari-ahots deigarria benetako poztasunez betea zegoen.
  Gerdak ez zuen halako baikortasunik partekatzen:
  - Viriyaren aitzindaria bezalakoa.
  Charlottek esan zuen gogotsu:
  - Aurre-zelaia dagoen tokian, zelaia dago!
  Gerdak kondaira gogoratu zuen, gogoratu zuen nola, Reich Sarai bidean, zilarrezko ibai txiki bat zeharkatu zuten. Errege zaldiaren altueratik, zeharkaldia erraza eta azkarra zirudien dibertigarria. Gudari ilehoria sultana edo sultana bat bezala sentitu zen, baina hori are hobea da! Baina gauza bat da elite handiko zaldi baten gainean esertzea, eta beste gauza bat jainkosa baten bi hankekin bidaiatzea. Galdetzen diot zein sakon eta traidore den ibai hau?
  Gerdak maltzurki baina figuratiboki adierazi zuen:
  - Eta aitzindaria nirea da!
  - Igeri egin dezakezu? - Neska ilegorria beregana itzuli zen.
  Gerdak sorbaldak altxatu zituen:
  - Zein galdera ergela. Non ikusi zenuen igeri egiten ez zekien eliteko SS batailoi bateko ordezkari bat?
  Charlottek bere kizkur sutsuak modu erabakiorrean astindu zituen:
  - Ahaztu SS eliteaz. Hona hemen guztiz ezberdina den mundu bat edo are mugarik gabeko unibertso bat mundu ugari dituena. Dena ez da gurekin bezala!
  "Al dezaket?" - galdetu zion Gerdak bere buruari, berriro gudariaren barnean zegoen hutsuneari begira.
  Charlottek:
  - Tira, erditu azkar! Denbora badoa!
  - Tira, noski, igeri egiten jakin behar dut! -esan zuen alai gerlari ilehoriak, bere lagunaren aurpegi leun eta aldi berean ikaragarrian zalantza ikusita.
  Albatros baten tamainako tximeleta batek, hego urdin eta horiz orbanak zituena, bere antenak kulunkatu zituen hanka biluzi ilehoriak egia esaten ari zela baieztatzearen seinale.
  "Nik ere hala uste dut, edo ia", erantzun zuen Charlottek ezinean. - Esaera ezagutzen duzun arren: indioilarrak pentsatu eta zopan amaitu zuen, beleak ez zuen pentsatu eta txintxoan amaitu zuen! Dena den, hobe nola jakinda, ezin zaitudalako atera. Eta bide bakarra dago guretzat: beste aldera.
  Gerdak ukabilak ondo estutu zituen:
  - Noski, fresko igeri egin genuen!
  Charlottek ohartarazi zuen:
  - Ezpatarekin arazoak izan ditzakegu!
  Gerlari dotoreak itsasertzeko ertzera hurbildu ziren eta gaueko ur beltzean sartu ziren. Gerdak uraren presioa sentitu zuen - ibaiak korronte leuna zuen. Ilehoria hanka biluziak belaunikatu eta zikoizkeriaz edan zuen, gero hautsez betetako aurpegi nekatuari zipriztindu zion. Logura berehala pasatu zen. Ura freskoa eta leuna zegoen, bertan etzan eta emakumearen gorputzaren minduta dauden muskuluak lasaitu nahi nituen...
  Gerdak esan zuen gogotsu:
  - Eta meatzeak ikusezinak dira aitzinean!
  - Itxaron minutu batez! - xuxurlatu zuen Charlottek.
  Gerda harrituta geratu zen:
  - Zergatik daude berriro hemen tranpak?
  Suzko gudariak lasaitu zuen:
  - Ez, baina... uste dut oraindik badugula aukera bat!
  Suzko gudariak berriro ezpainak aplikatu zizkion bere plastiko zuriari. Entzun zuen, ingurura arretaz begiratuz.
  Gerda, berriz, erlaxatu egin zen, eta uraren jainkozko energiaz elikatzen zela zirudien. Charlottek galdetu zion:
  - Eta begira, zaila egiten zait leku honetan kontzentratzea.
  Hanka biluzi ilehoriak ere atzera begiratu zuen. Laster egunsentia izango zela ematen zuen. Iluntasunak belz-beltza izateari utzi zion, orain dela gutxi gertatu zen bezala, hutsune ezegonkorrak agertu ziren bere iragazkortasunean; Horrek esan nahi du jazarpena oso laster hasiko dela. Ona da ibaira heldu izana. Gerdak, bekainak estutuz, hurbilagotik begiratu zuen: ura garbi ikusten zen bere oinetan, gizonak erotuz, eta lausoki korrontearen erdian. Beste ertza ia iluntasunean itotzen ari zen.
  Gerlari elur-zuriak esan zuen:
  "Orain gizonen eskuek gure gorputz nekeak laztanduko balute tentsiotik nabarmentzen diren zainekin". Zein plazer aterako genuke honetatik? O neska errugabeen haragi sufrimendua. Nire Venus jainkosaren sabelak, beraz, maitasuna eta zoriona nahi ditu, edozein emakumek nahi duena!
  Charlottek arnasa hartu zuen berriro. Oraingoan Gerdari iruditu zitzaion zerbaitek, airean edo lurrean, dardar egiten zuela erantzunez. Eta erpindun zerbait eta aldi berean hain samurra gudari ilehoriaren orpo hutsaren kontra igurtzia. Honela adierazi zuen:
  - Hau da boa konstrictor-en gozamena.
  - Entzun al duzu? - Su deabru gazteak hunkituta eskua heldu zion. - Megagnomo baten urratsak! O, eme elur-zuriak usaindu al zuen? erantzun zuen Kiy-Darrek. - Charlottek bere lagunaren belarrian musu eman zion. - Sinets iezadazu, gure garaipena gertu dago, hemen dago nonbait!
  Gerdak adierazi zuen:
  - Bai, gertu dago... Moon batentzat Ilargia bezala!
  Charlotte gogorrago jotzen hasi zen iratxoek sortutako plastiko magikoz egindako txistua (tekno-magia, ordea!), gero belarria lurrera estutuz. Oraingoan lurzoruaren astindua askoz ere nabariagoa izan zen.
  Gerdak esan zuen filosofikoki:
  - Hasieran zorte txarra zenbat eta luzeagoa izan, orduan eta arrakasta handiagoa izango du amaierak!
  "Bai..." Neska ederraren begi esmeraldak poz-pozik estutu ziren, "deialdira etorri zen!" Kiy-Dar!
  Gerdak hatza ezpainetara eraman zuen:
  - Kontuz ibili. Agian hau ez da batere megagnomo bera, edo guztiz bestelako ordena bateko izakia!
  Izoztu egin ziren, entzuten. Lurraren dardarak uniformeagoak eta astunagoak bihurtu ziren. Gertuko nonbait, sasien "uharteen" artean, mota erraldoi bat bere bidea egiten ari zen. Jenio erraldoi baten antzekoa zen, esaneko jabearen bila, azkena oraindik gazte bizargabea bazen ere...
  Charlottek esan zuen:
  -Seguruenik ezin duzu imajinatu ere megagnomoen botere guztia. Hain izaki indartsuak dira, infernuko suak ere haien aurretik erretiratzen direla!
  Gerdak berehala erantzun zion:
  - Ez, zergatik imajinatzen dut... Ipotx bat izaki indartsua bada, megagnomo batek magnitude ordena bat indartsuagoa izan beharko luke. Azken finean, mega hitzek milioi aldiz gehiago esan nahi dute!
  Charlottek gogoz adostu zuen neska gisa pop izar batekin zita:
  - Bai, ondo uste duzu, lagun! Zehazki milioi batean, hau armada garaiezina da!
  Gerda harrituta geratu zen:
  - Zergatik ez diozu lehenago deitu eta gure lagunak hiltzen utzi?
  Erantzun beharrean, deabru gazte eta ilegorriak txistua jo zuen berriro, airea txistu txiki batekin ihes egiten zuen tobera kurbatutik. Eta bat-batean Charlotte izoztu zen hasperen erdian, esmeraldazko begiak zabaldu egin ziren. Suzko otsoa uretan eseri zen, Gerdari eskutik helduta. Hainbeste erantzun nahi nion, bat-batean...
  Neskaren oin biluziak bat-batean hain min zorrotzez erre zirenez, berehala altxatu ziren eta... azkenean esnatu ziren. Madeleine hari elektriko bat konektaturik zeukan klub bat eskuan. Deskarga elektrikoko anpulu bat agertu zen zola arrosan, harea beroaren eta mendiko harkaitz zorrotzen gainean korrika egiteagatik apur bat adartsua ere.
  SSko kapitainak haserre egin zuen:
  - Bai, jaiki, azkar prestatu, jantzi uniformea! Ezin zara kiroldegiaren aurrean erakutsi bikini batekin! Begira, haurra, saria izango duzu, baina ezer ergelkeria egiten baduzu, egun batez Conanen gurpila biratuko dizut eta aldi berean deskarga elektriko bat emango dizut. - Madeleinek aurpegi txarragoa egin zuen hemen. - Ezetz arren, ez egun bat, aste oso bat baizik, atseden minutu bakar bat ere gabe. Oraindik denbora dugu.
  Neskak azkar hasi ziren prestatzen... Eta beste kontinente batean, ekitaldi interesgarriak ere egin ziren, eta antzekoak.
  Bai, eta orain berriro borroka bat dago, eta Gerda gerlariak, bere behatz biluziak erabiliz, jaurtigai hilgarri bat bidaltzen du. Pershing hautsita gelditu zen.
  Zerbait handiago eta traketsago sartzen ari da hemen. Amerikako azken garapena, 155 mm-ko kanoi luzeko pistola kalibrea eta 305 mm-ko armadura-lodiera dituen kanoi autopropultsatua. Ehun eta hogei tona pisatzen ditu eta oso motela da. Ozta-ozta arakatzen...
  Gerdak Sherman suntsitu zuen ondo zuzendutako tiro batekin eta adierazi zuen:
  - Gure arimatik pasatzen ari da!
  Charlottek oin biluziak erabiliz tiro egin zuen, etsaia hautsi zuen metal puskatan eta kirrinka egin zuen:
  - Ohore eta aberriagatik!
  Christinak ohartu zuen alarmaz:
  - Agian bonba jaurtigailu batekin jo dezakegu?
  Magdak ziur esan zuen:
  - Utzi gai hau nire esku!
  Eta neskak bere behatz txiki tinkoekin pistola etsaia zuzendu eta jo egin zuen.
  Eta munstro amerikarra gelditu eta lehertu egin zen.
  Hauek dira Hirugarren Reich-eko neskak - ondo egin!
  Negua heldu da, eta IS-7 elurretan zehar mugitzen ari da. Borrokak gertatzen ari dira Amerikan. SESBeko edertasunak gogor borrokatzen dira.
  Alenkak oin biluziekin tiro egin zion Pershingari eta aurkaria apurtu zuen.
  Eta txistu egin zuen:
  - Aintza errusiar komunismoari!
  Anyutak ere jaurtiketa batekin jo zuen. Teknika erabili zuen bere behatz biluziak erabiliz eta kuxkuxeatu zuen:
  - Superman neska bat esango dut!
  Allak ere tiro egin eta beste Patton tanke bat jo zuen. Eta hain polita.
  Zer barazki mota da Patton tanke berriena? Hau Superperschnig da, 810 zaldiko motor indartsuagoa eta armaduraren malda handiagoak dituena.
  Zer ibilgailu ikusgarria T-34-85erako arazoa izan daitekeena. Baina IS-7ak urrutitik kolpatuko du. Eta sobietar tankeak, aurrealdeko armaduran oskol bat jaso ondoren, errebote batera bidaltzen du. Hau borrokarako makina bat da. Eta erantzunez, kolpe bakarrean eraitsi du amerikarra.
  Ondoren, Mariak tiro egiten du eta etsaia zehaztasunez jotzen du. Ukabilkada eman eta garrasi egiten du:
  - Gure armada indartsua da, mundua babesten du!
  Eta behatz biluziak ere erabiltzen ditu.
  Eta orduan Marusyak ipurdia emango dio. Eta etsaien armadura txikitu egingo du. Kasu honetan, orpo hutsa erabiliz.
  Eta orroa egingo du:
  - Stalinen erreforma berriengatik!
  Hain edertasun borrokalaria da, eta denei gustatu nahi die.
  Horrela funtzionatzen du IS-7ko taldeak, deabrua gaixotzen du.
  Baina gero neskak aurrera etortzen dira.
  Elizaveta T-54 batean borrokatzen da. Eta etsipenez jokatzen du. Halako arrasto oldarkorra.
  Eta neskek oso auto polita dute. Eta handik oso zehatz tiro egiten dute.
  Adibidez, SuperPershing-a hartu eta jo zuten eta oihukatu zuten:
  - Gure komunismo saindua!
  Elizabethek behatz hutsez zuzendu zuen pistola. Helburua jo eta irrintzi egin zuen:
  "Nire garaipena handia izango da!"
  Eta keinua egin zien bere bikotekideei.
  Ekaterinak bere titi gorritxoarekin estutu eta garrasi egin zuen:
  - Gure garaipen handiengatik!
  Eta nola barre egingo duen birikak goitik behera.
  Eta Elenak, oin biluziak erabiliz, etsaia joko du. Armadura indartsua hautsi zuen, metala zatitu eta kirrinka egin zuen:
  - Gure herri ahaltsua!
  Eta orro egingo du biriken goialdean...
  - Aupa!
  Eta Efrasiak aurkariari ere jotzen dio, oraingoan marrubi-tipi batekin. Etsaia xehatu eta blai egingo du:
  - Galaxiako planeta guztietan komunismoaren handitasunaren alde!
  Hauek dira munduko neskarik politenak. Eta ezerk ezin ditu gelditu edo oztopatu.
  Ekaterinak irrintzi egiten du eta bularra astintzen du:
  - Super neska bat naiz!
  Eta titiek errubiak bezala distira egiten dute... Behin gizon beltz baten aurpegian itsatsi eta miazkatzera behartu zuen. Orduan bere gizonezko perfekzioa mihiarekin miazkatu zuen. Zein da hain zapore atsegina?
  Zein polita den neska batentzat - Ezin dut deskribatu munduko plazerrik handiena.
  Horrela neskek etsaia suntsitzen dute. Eta plazerra sentitzen dute beren garaipen loriatsuetatik eta lorpen kolosalengatik.
  Eta Anastasia Vedmakova eta Alenka Sokolovskaya, oro har, neska harrigarriak dira. Besterik gabe, pasio olatuekin eta lizunkeriaren tsunamiarekin irakiten dira.
  Anastasiak titi gorrixka batetik tiro egiten dio etsaiari, hegazkin yankiari jo eta garrasi egiten du biriken goialdean:
  - Supergizon ederra naiz!
  Alenka Sokolovskayak, etsaia zapaltzen jarraituz, marrubi titiak eta orroak erabiltzen ditu:
  - Eta ni munduko neskarik altuena naiz!
  Halakoak dira borrokan dauden gudariak, eta gehiago lapurtu dutela esan behar dut! Inork ezin die aurre egin.
  Baita Amerika ere... eta bakoitzak dagoeneko hamar urrezko izar irabazi ditu SESBeko heroi gisa...
  Halako lorpen izugarriagatik sari berezi bat jaso zuten: SESBeko Heroiaren Diamante Izarra. Berez oso ohoragarria eta polita da.
  Ondo pasa edertasunak!
  Onena, noski, etortzeko dago!
  Oleg Rybachenkok beste operazio bat egin zuen Saudi Arabian.
  Nikolas II.aren tsarraren armadak Errusiako lurraldea zabaldu zuen. Margarita Korshunova neska orain Olegekin borrokan ari zen. Era berean, mutante bat - hilezkortasuna jaso zuen gerlari bat.
  Bada, betiko umeek mujahidin talde horiek guztiak menperatzera eraman zituzten. Eta garaitu egin zituzten, Errusiako tsarraren zina egitera behartuz.
  Aldi berean, Oleg Rybachenko ez dago nesken abenturen jarraipen eder eta apur bat desberdina konposatzearen aurka;
  Urte berriaren ostean, alemaniarrek eta koalizioak aurrerapen handiak egin zituzten Estatu Batuetan zehar. Amerikarrek, teknologikoki aurreratuagoko etsai bati aurre eginez, galtzen ari ziren.
  Martxoaren amaieran, Wehrmacht Washingtonera hurbildu zen eta AEBetako hiriburua erasotzen hasi zen.
  Borrokak paregabeak ziren eta nabaria zen hemen neskak irabazten ari zirela... Batez ere tanke piramidala, Gerda ona da, bere lanak bezala.
  Etxe Zuriaren bonbardaketetan, bere tankeak tiro zuzena jasotzen ari zenean, Gerda loak hartu eta honekin amestu zuen...
  Lara Miheiko alderdikoia naziek harrapatuta ikusi zuen. Hamalau urteko neska bat tiroka ari zen nazien aurka. Bere bikotekideetako bi hil zituzten. Eta bera txabolan ezkutatu zen.
  Amonak bere biloba bezala ezkondu nahi zuen, baina naziek ez zioten sinetsi. Eta eraman ninduten... Ni miatzen hastear zeuden.
  Eta orduan Larak granada bat hartu zuen, naziak jo zituzten. Neskak argi honekin agur esan eta bota egin zuen... Baina granada ez zen lehertu.
  Ezin zen heroikoki ihes egin.
  Lara kolpatu, pare bat aldiz jo eta begi beltz bat eman zioten. Baina ez zioten gogor kolpatu, itxuraz min egiteko beldur ziren!
  Galdeketa egiteko txabolara eraman zutenean, Lara lotsgabe portatu zen.
  SS koronelaren begietara ausart begiratuz, esan zuen:
  - Fritzek laster suntsitu egingo zaitu! Entzun armen burrunba, suntsipena Armada Gorritik dator!
  Koronelak erantzun zion:
  - Neska ausarta, zartagina ezagutuko duzu!
  Larak ausart oihukatu zuen:
  - Minak ez nau beldurtzen!
  Koronelak agindu zuen:
  - Atera txori hau kalera kartel batekin: alderdikoia eta erakutsi herri osoari!
  Ertzainak erraz iradoki zuen:
  - Kanpoan elurra ari du eta izoztuta... Ez al dugu neska oinutsik atera behar, bere zaletasuna hoztu dezan!
  SS koronelak baietz egin zuen baietz:
  - Ondo! Oinutsik ibil dadila hotzean, agian onera etorriko da!
  Lararen ardi-larruzko berokia eta jertsea urratu zizkioten. Kotoizko soineko bakarrarekin utzi ninduten. Zapata zakarrak eta galtzerdi beltzak kendu zituzten. Neska oinutsik geratu zen soineko arin batekin.
  Plaka bat zintzilikatu zioten lepoan: "Alderdizalea naiz". Eta eskuak atzetik loturik, atarira atera ninduten. Neskaren oin biluziek hotza eta elurra sentitu zituzten.
  Larak irribarre egin zuen. Benetan lotsatuta zegoen aurpegiko ubeldurak eta nola zuen itxuragatik. Eta oinutsik ibil zaitezke elurretan. Oinutsik askotan ibiltzeagatik zolak oso zakartu ziren udan. Duela gutxi oinetakoak jantzi zituen, eta hau ez zen hotza eta gosea jasan behar zituen lehen aldia.
  Lara bere kabuz joan zen eta irribarrez jarraitu zuen. Haizeak jotzen zuen, bere ile kobre gorria harrotuz, eta elurrak kirrinka egiten zion oin biluzien azpian.
  Neska halako airez ibiltzen zen, tronuan dagoen printzesa bat bezala. Eta aztarna dotore eta txikiak utzi zituen atzean, ia ume baten oinak bezala.
  Jendeak begikotasun handiz begiratzen zion.
  Larruzko berokia zeraman emakumeetako bat ahotan hasi zen:
  - Izua! Neska oinutsik eramaten ari da!
  Eguraldi eguzkitsua zegoen, eta Lararen zola zakar eta kakorrak ez zuen ia hotza jasan. Bere baitara joan zen eta hortzak erakutsi zituen.
  Gero, azotearen kolpeak erre egin zuen. Neskak garrasi egin zuen eta ezpaina hozka egin zuen...
  Indarrez beste pare bat aldiz jo zuten. Larak nekez zutik egon zen, eta gogo-ahaleginez oihu bati eutsi zion.
  Neska egoskorra txabola berezi batera eraman zuten, bertan torturatzeko gailuak zeuden.
  Beraz, erretiluaren gainean tiratu eta takoiak erretzen hasi zitzaizkion plantxa bero batekin...
  Eta bi borrero azoteekin Lara azotatu zuten. Hasieran, neskak oihuei eutsi zien esfortzu titanikoaz, baina beroaren ondorioz burdin-zerrenda zabalak, gorri-gorriak, haurraren zola biluzietan jarri zirenean, garrasi egin zuen eta konortea galdu zuen. Bere onera ekarri zuten...
  Izua...
  Gerda esnatu zen... Arraioa, horrelako zerbaitekin amets egin behar duzu, garaipenaren bezperan haien tankeak Etxe Zurian tiro egiten duenean.
  Eta orduan halako gauza gaiztoak gertatzen dira...
  Gerdak SuperPersching-ari tiro egin zion etxetik irtetean, zulatu zuen zuzenean eta kuxkuxa egin zuen:
  - Bakea, lana eta maitasuna!
  Orduan mihia erakutsi zuen.
  Charlottek ere aurkariari ostiko bat eman zion, behatz biluziak erabiliz eta esan zuen:
  - Super klaseko neska bat naiz!
  Christinak ere jo zuen, suge baten antzera txistuka eta bere titia gorrixka joystick botoian sakatuz, etsaia kolpeka:
  - Supergizonak gara!
  Eta Magdak etsaia kolpea emango dio, tankea birrinduko du, borrokarako kita lehertzera behartuko du eta hau esango du:
  - Emaidazu acrobazia!
  Orduan keinua egiten die bikotekideei. Neska hau klase goreneko artilleroa da.
  Gudariak yankiak suntsitzen eta puntuazioak irabazten ari dira... Albinak eta Alvinak bi mila auto erorita pilatu dituzte dagoeneko. Horregatik sari berri bat jaso zuten: Burdin Gurutzearen Zaldun Gurutzearen Diamante Izarra, zilarrezko haritz hostoekin, ezpatekin eta diamanteekin.
  Horrela bereiztu ziren neskak super klase bateko batekoak izateagatik. Eta inork ezin zituen gelditu edo garaitu.
  Anastasia Vedmakova eta Akulina Sokolovskaya eta Orlova sari berri bana jaso zuten: diamanteekin gradu goreneko Aintzaren Ordena, eta oso pozik zeuden. Neska politak dira hauek.
  Eta gerra amaitzear dago... Amerikarrek kapitulatu egiten dute 1948ko apirilaren 20an. Eta oraindik Bigarren Mundu Gerraren beste historia hankaz gora jarri zen.
  Oraingoan badirudi bake aldi luze bat dagoela. SESBk Alaska berreskuratu zuen eta denak pozik zeuden. Eta Amerikako kontinenteko herrialdeak Japoniak eta Hirugarren Reichak banatu zituzten. Horrela amaitu zen munduaren behin-behineko birbanaketa.
  Alemaniarrak nekatuta daude gerraz.
  Hitlerrek Poligamia onartzen zuen Hirugarren Reich-en -gehienez lau emazte bakoitzak-, eta seme-alabarik ez edo hiru baino gutxiago dituzten bikoteei zerga drakonikoak ezarri zizkieten. Populazio politika bultzatzeko mugimendu sendoa izan zen.
  Horrez gain, Hitlerrek berak intseminazio artifizialaren bidez lortutako ume asko izan zituen. Eta horien artean beharrezkoa zen tronuaren oinordekoa aukeratzea.
  Ez zegoen tristurarik, Hirugarren Reichak Japoniarekin batera konkistatu zuena digeritu zuen.
  Baina 1953ko martxoaren 5ean Stalin hil zen. Eta Beria heldu zen boterera. Zergatik Beria? Historia errealean, tronurako aukera onak izan zituen, baina istripu batek eragotzi zion: RDGko istilu bat, zeinaren zapalkuntzan Beriaren aurkako konspirazio bat heldu zen. Eta hemen, noski, ez dago GDRrik.
  Horrez gain, Hitlerrek alemanentzat ongi aurreikusitako eta ezaguna zen Beria, germanofiloa zena, Stalinen agintzea nahi zuen. Eta Stalinek, bere osasunak okerrera egin zuenean, Beriaren aldeko testamentua egin zuen.
  Beraz, dena sekretuaren buruaren alde erabaki zen eta ez bakarrik polizia sekretuaren alde.
  Bada, Beriak iradoki zuen Hitlerrek Japoniarekin tratatzea arma nuklearrak eskuratu aurretik.
  Inoiz ez dakizu zer pentsa dezakeen samurai batek.
  Beria eta Hitlerrek Japoniarekin gerra bateratua eta bere lurraldea banatzea adostu zuten.
  1954ko apirilaren 20an gerra bateratu bat hasi zen samurai inperio kolonial erraldoiaren aurka.
  Bada, orrialde berri bat biratzen ari da historian. Sobietar tropak Japonian aurrera doaz.
  Eta alemaniarrak ere bai... Hemen berriz Gerda eta Charlotte tanke piramidal batean borrokan ari dira. Berrogeita hamar tona pisatzen dituen bi eserlekuko autoa da eta 2.500 zaldiko gas-turbina-motor trinkoa du. Imajina dezakezue zeinen azkarra den auto alemaniarra. Eta armadura berezia da, plastikoarekin nahastuta. Eta oso iraunkorrak, zeharkaezina angelu guztietatik. Pistolak 75 mm-ko kalibre txikia du, baina presio handiko pistola batean jaurtigaien hasierako abiadura oso handia du. Armadura sartzea areagotu du. Eta obusen stocka eta suaren abiadura handiak dira. Eroankortasuna handia da.
  Tankea bera besterik ez da super... Beraz, Gerdak badaki zerekin borrokatu.
  Sobietar autoak ahulagoak dira. Tanke nagusia T-54 da oraindik, auto ona, nahiko merkea, baina denetan alemaniarra baino askoz txikiagoa. IS-7 ez zen inoiz hedatu. IS-10-k nabaritu zuen, 122 mm-ko kanoi bat jaso zuen, baina kanoi luzeagoa eta kopetako armadura ona, alde ahulagoekin. Baina hori guztia berrogeita hamahiru tonako pisuan sartzen da, eta hori ez da txarra.
  Gerdak japoniarrari tiro egiten dio Panther-6 tanketik, behatz biluziak erabiliz eta joystick botoiak sakatuz, orroa egiten duen bitartean:
  - Aintza Arian kofradiaren ideiei!
  Charlottek joystick botoiak sakatzen ditu, titia gorrixka, zazpi metrailadoreren lerroa eta irrintzi egiten ditu:
  - Gure zoriona amets arioaren komunismoan dago!
  Eta neskak berriz barre egiten du...
  Christina eta Magda beste Panther-6 piramidal batean borrokan.
  Christinak joystick botoiak sakatzen ditu bere behatz hutsez, Japoniako etsaia jo eta orro egiten du:
  - Aintza nire mutil-lagunari!
  Magdak ere sua irekitzen du, eta barre ikaragarriki esan zuen, joystick botoian sakatuz bere titia errubia:
  - Aintza gure gazteei!
  Eta nola barre egingo duten birikak goitik behera. Eman dezagun, hauek dira gerraren ilusioan zoragarriak diren neskak.
  Bai, badirudi azken eguna iritsi dela Japoniara. Baina dena orain arte aurreikusitakoaren arabera doa.
  Elizaveta eta bere tripulatzaileak apur bat modernizatutako T-54 tanke batean borrokatzen dute. Baina aldea txikia da. Pistolaren su abiadura apur bat azkarrago bihurtu da, eta jaurtigaia armadura-zulatzaileagoa da. Hau da aldea.
  Eta motorra 520 zaldiko diesel motor bera da... Japoniarrek beren diseinuko tankeak eta lizentziadun alemaniarrak erabiltzen dituzte. Autoak ere onak dira orokorrean. Bereziki Hirohito-3 ibilgailua, berrogeita hamazortzi tona pisatzen duena, 70 EL-ko kanoi-luzera duen 105 mm-ko kanoi batekin, T-54-ren gainetik armamentuan, eta ez armaduran eta gidatzeko errendimenduan txikiagoa, potentzia erreserba izan ezik. .
  Japoniako tanke hau SESBrentzat arazo bat da. Baina kotxe arinagoak ere badaude Eguzki Sortzailearen Lurraldetik.
  Errazagoa da haiei aurre egitea.
  Elizabethek oin biluziak erabiliz tiro egiten du eta samuraien tankeak jotzen ditu. Hau oso trebe egiten du eta irrintzi egiten du:
  - Aintza gure Aberri libreari!
  Catherinek berriro tiro egiten du, titi gorrixka erabiliz eta auto japoniarra apurtuz, irrintzi egiten du:
  - Jainkoak emandako Rus'!
  Elenak ere etsaia kolpatzen du, etsaiaren tanke bat suntsitzen du, orpo hutsa erabiliz eta orroak egiten ditu:
  - Komunismoaren ideien handitasunaren alde!
  Efrasiak ere tiro egiten du eta egiten du bere bular elastikoko marrubi-tipiaren laguntzaz, eta irrintzi egiten du:
  - Aintza goi-komunismoaren garaipenei!
  Horrela bere tankea trebetasunez mugitzen dute eta porrota saihesten dute. Hirohito-3 tankea astun gisa sailka daiteke, baina nahiko masiboa da. Nahiko zaila da halako makina bat apurtzea.
  Eta horrela joaten da nesken atzetik. Pistola kalibre handiagoa da eta hasierako proiektilaren abiadura handiagoa du. Japoniako dorrearen bekokiaren armadura sobietar 240 mm baino lodiagoa da, eta kroskoaren kopeta ere lodiagoa da - 150 mm goialdean eta 120 mm behealdean. Eta japoniarren abiadura are handiagoa da, gas-turbinaren motorrak 1500 zaldi ekoizten ditu. Bai, tanke hau Japoniako onena da. Ezin duzu berarekin txantxetan.
  Baina Elizavetak, bere titia gorrixka erabiliz, oskola zuzen-zuzen bidaltzen du muturreraino, eta tanke japoniarra lehertu egiten da, ibilgailu sobietarrari ez joaterik lortu.
  Catherinek txintxoa egin zuen eta bere lagunaren orpo hutsari musu eman zion:
  - Lisa inteligentea zara!
  Elizabeth ez zegoen ados:
  - Jenio bat besterik ez naiz!
  Eta nola egingo duen barre birikak goitik behera. Hau da neska.
  Eta ulu asko egiten dute... Ekaterinak, esaterako, gogoan du nola ihes egin zuen orduan berrogeita batgarren urtean. Pare bat egun pasa ondoren zapatak urratu ziren, eta oinutsik zapaldu behar izan nuen. Eta ohituta ez dagoen hiriko neska bati min ematen dio, kolpe bakoitza, adar bakoitza, pikor bakoitza sentitzen da. Eta hankak kolpatu zizkion odola eman arte, pauso bakoitza minez lehertzen zenean.
  Neskak ez zuen inoiz pentsatu oinutsik ibiltzea hain mingarria izan zitekeenik. Ez zen alferrik Hugok Closet neska oinutsiarekin sinpatitzen zuena. Udan ere neska hankak horrelakoak badira, orduan zer gertatzen da neguan?
  Ekaterina, ordea, azkar ohitu zen horretara, bere gorputz gaztea azkar moldatzen da, zauritutako zola zorroz beteta dago eta zakar bihurtu da. Eta atsegina bihurtu zen oinutsik ibiltzea. Catherinek ez zituen oinetakoak jantzi ere egin izozteak jo zuen arte. Hala ere, orduan horietako lau sortu ziren eta Eufrasinyak sorginen artea irakatsi zien. Eta sorginak sarritan oinutsik ibiltzen dira elurretan gaztetasuna luzatzeko. Eta laburbilduz, neskek ezagutza sekretua menperatzen zuten, eta hogei urte inguruko itxura zuten, eta oinutsik eta bikinitan ez ziren hotzean izozten. Hauek dira edertasunak. Eta ez dago haiek baino freskoagorik, Alenka izan ezik, noski. IS-10-n borrokatu zuen, kanoi hedatu batekin aldatuta. Depositua seriean agertu zen duela gutxi. Eta oraindik arraroa. IS-7 ez zen inoiz produkzio handirik sartu. Antza denez, kostu handiagatik eta ekoizpenean izandako zailtasunengatik.
  Beraz, Alenkaren tripulazioak japoniar hauek suntsitzen ditu eta bere kabuz birriratzen ditu.
  Gau urdinak suekin astintzen dira,
  Aitzindariak gara, langileen seme-alabak...
  Urte distiratsuen aroa hurbiltzen ari da,
  Aitzindarien oihua beti dago prest!
  Neskek negozioetara iristen direnean, ezin diezu aurre egin. Izan ere, hau gerraren sorkuntza perfektua dela esan daiteke.
  Borrokak aurrera jarraitzen du eta Japoniak galtzen du.
  Sobietar tropek Sakhalin hegoaldea hartu zuten maiatzean. Eta kontu handiz jokatu zuten.
  Baina sobietar nesken batailoiek borroka klase nabarmena erakusten dute.
  Haien arma motetatik, noski, AK erabiltzen hasi zen. Alemana baino okerragoa, baina sinplea eta fidagarria. Eta aurkariak mozten ditu, nahiz eta distantziara jomuga Alemaniako eraso-karabina batena baino txikiagoa den.
  Neska sobietarrek japoniar presoak oin biluzi eta hautsez betetako musu ematera eta orpo hutsak miazkatzera behartzen dituzte. Hau da haien taktika.
  Klase goreneko gerlarien borrokan.
  54ko udan, alemaniarrek, funtsean, Japoniako tropak kendu zituzten Amerika.
  Margaretek zuzendutako neska oinutsen batailoia bereziki ederki borrokatu zen. Neskak samuraiak sakabanatu zituen, eta harrapatutako gazteak orpoak musu ematera eta Artizarraren bularra miazkatzera behartu zituzten.
  Gerdak eta bere taldeak "Panthers" 6n lan ona egin zuten, eta japoniar asko pikutara bidali zituzten, eta batzuk zerura.
  Lau neska ninja sobietar tropen aurka borrokatu ziren Mantxuriara aurrera egin ahala.
  Ile urdina zuen neska ninja batek ezpatekin moztu eta errota batean ibili zen, soldadu sobietar moztuz. Orduan oinekin lehergailudun ilar bat bota zuen, T-54 tanke sobietarrari buelta eman eta zaunka egin zuen:
  - Herrialderik politena Japonia da!
  Ile horia duen neska ninja batek ere palekin kolpatuko du etsaia eta bere orpo hutsarekin bumerang bat emango du, oihuka:
  - Gure samuraien garaipenengatik!
  Ile gorria duen neska ninja batek ezpata bira oldarkorra egingo du arazorik gabe, soldadu sobietarrak moztuz. Orduan bere oin biluziek bonba bat jaurtiko dute. SESBeko tankea hautsi egingo da eta gudariak irrintzi egingo du:
  - Komunismoaren ideien izenean!
  Ile zuria zuen neska ninja batek aurkariak hartu eta moztu zituen, haizagailu bat zelaian zehar miaketa egingo balu bezala, berriro ere soldadu errusiar bat moztuz, eta hatz hutsez arma hiltzaile bat jaurtiko zuen, bi tanke sobietar bezain zatitan zatituko zituena. .
  Eta orroa egingo du:
  - Herriaren handitasunaren alde!
  Neskek hiltzea maite dute, eta are gehiago maite dute presoak bortxatzea. Hainbeste, non gizonek konortea galduko lukete gehiegizko esfortzuagatik. Eta horrela gustatzen zaie neskei ninja. Lotutako gizonen gainean ibili eta aldi berean azotatu.
  Baina, japoniarren heroismoa izan arren, teknologia hobe eta aurreratuagoarekin galtzen ari dira.
  Gainera, zeruan super klaseko batekoak daude Anastasia Vedmakova eta Akulina Sokolovskaya, japoniarrak haize-errotak bezala zapaltzen dituztenak.
  Anastasiak, bere behatz biluziak erabiliz, sei hegazkin japoniar mozten ditu aldi berean, eztanda batekin eta kirrinka:
  - Aintza Rus'ko komunismoaren ideiei!
  Akulinak, bere titi gorridun botoi bat sakatuz, zazpi hegazkin japoniar moztu zituen aldi berean eta orro egin zuen:
  - Aintza Errusiako Heroiei!
  Gudariak Japoniarekiko mendekua hartzen dute aurreko kexengatik. Eta batez ere Nikolas II.a tsarraren garaiko gerran porrotagatik. Ez, hau ez da inoiz ahaztuko, eta belaunaldiek ez dute barkatuko.
  Anastasiak bere titia errubia sakatu eta beste leherketa bat egin zuen, hegazkin japoniarrak botaz eta orroka:
  - Aintza komunismo garaiari Beria!
  Akulinak oin biluziak zapaldu, samuraien hegazkinak kolpatu eta kuxkuxa egin zuen:
  - Garaipen handiengatik!
  Eta Albina eta Alvina puntuazio errekorra lortzen ari dira. Eraitsitako hiru mila hegazkinengatik, agindua eman zieten: Burdin Gurutzearen Zaldunen Gurutzearen Diamante Izarra eta urrezko haritz hostoak, ezpatak eta diamanteak.
  Albinak buelta bat eman zuen bere titi gorritxoa erabiliz. Dozena bat hegazkin japoniar moztu zituen aldi berean eta hots egin zuen:
  - Nire bularrarengatik!
  Eta bere burua gerlari beltz baten besoetan irudikatu zuen.
  Alvinak oin hutsez eman zuen ostikoka, dozena bat hegazkin japoniar eraitsi eta irrintzi egin zuen:
  - Garaipen handiengatik!
  Neska alemaniarrak oso borrokalariak eta ederrak dira. Asko maite dituzte azal beltza duten mutilak, eta haien mihia beti prest daude gizonen ebanozko perfekzioa leuntzeko.
  Albinak, oin biluziak erabiliz, berriro samuraiak jo eta haien hegazkinak bota zituen.
  Eta txistu egin zuen:
  - Ni Superman naiz!
  Alvinak marrubi titia sakatu, hegazkin japoniar multzo bat moztu eta irrintzi egin zuen:
  - Espazio azeria naiz!
  Neska oso borrokalaria eta aktiboa da bere hipersexualitatean.
  Benetako ariarrak superak dira! Eta, oro har, klase goreneko halako edertasunak!
  Alemaniako eta sobietar tropak, etsaia garaituz, Txinan zehar aurrera doaz.
  Singapurren aurkako erasoan, aireko dibisioko borrokalariak eta Barracuda oinutsik nesken unitateko borrokalariak nabarmendu ziren. Neskek, takoi hutsak euri tropikalaren putzuetan zipriztinduz, japoniarren posizio gotortuetan sartu eta baioneta jo zuten.
  Hauek dira borrokan dauden edertasunak.
  Japonia astindu zen halako talde oldarkor baten kolpe lazgarrietatik.
  1954ko udazkenean, Txinaren zatirik handiena hartu zuten Ardatzako potentziek. Eta egoera nabarmen korapilatu da Eguzki Sortzen duen Lurraldearentzat.
  Hitlerrek esan zuen:
  - Bi txori ezin dira txondo bakarrean konformatu!
  Eta Albina eta Alvina gudariek lau mila hegazkin bota zituzten. Japoniak hegazkin merkeak baina kalitate baxukoak ekoizten zituen kantitate handietan, beraz, oso erosoa zen fakturak kobratzea.
  Albinak, bere behatz biluziak erabiliz, beste samurai bat moztu eta irrintzi egin zuen:
  - Hau da gure mundu zoragarria!
  Alvinak, titi gorrixka baten laguntzaz, dozena bat kotxe japoniar eraitsi eta txio egin zuen:
  - Aintza unibertso osoan komunismoaren garaiari!
  Albina ere, marrubi-titia erabiliz eta samuraia kolpatuz, harrituta geratu zen eta esan zuen:
  -Komunismoaz ari al zara?
  Alvinak, oin biluziak erabiliz eta dozena bat hegazkin japoniar moztuz, esan zuen:
  - Ariako ordena berria komunismoa da!
  Neskak barrez lehertu ziren... Laugarren mila hegazkinagatik Burdin Gurutzearen Zaldunen Gurutzearen Diamante Izarra eman zieten platinozko haritz hostoko ezpatekin eta diamanteekin. Sari oso altua ere edertasunen errekorra dela.
  Hauek dira begiratu behar dituzun neskak...
  Hala ere, Anastasia Vedmakova eta Akulina Sokolovskaya ez dira txikiagoak eta eroritako bostehun hegazkinen kopurua gainditu zuten.
  Eta sari berriak eta oso altuak jaso zituzten, eta izar bilduma oso bat bildu zuten beraientzat.
  Anastasiak bere arma oin hutsekin bideratzen du eta etsaia erortzen du, etsaia moztu eta kirrinka:
  - Planeta osoko komunismoaren alde!
  Akulinak, etsaia moztuz titi gorritxoa sakatuz, oldarkor egiten du:
  - Haurrek ere ezagutzen gaituzte!
  Neguan, Japoniak ia kolonia guztiak galdu zituen, eta borrokak ama-herrira joan ziren.
  Iritsi da 1955. urtea, guduak haserretzen direnean eta amaierarik edo ertzerik ez dagoenean.
  Japonia amore ematen ari da, poliki-poliki. Eta pixkanaka gerra galtzen ari da.
  Baina samuraiak etsipenez eta gogor borrokatzen dute.
  Alenka eta bere tripulazioa IS-11 tanke esperimentalean sartu ziren. Ibilgailu honek 130 mm-ko pistolaz hornituta dago eta behealdean arrasto sendoak ditu.
  Alenkak bere behatz hutsez tiro egiten du, etsaia apurtu eta orro egiten du:
  - Nesken takoi hutsez komunismoari aintza!
  Anyutak ere tiro egin zuen bere titi gorritxoaren laguntzaz, bederatzi metrailadoreren abiarazleak sakatuz eta bota zuen:
  - Neskak oso politak gara!
  Allak ere jo zuen bere hatz biluziak erabiliz, etsaia xehatuz eta orro egin zuen:
  - Tira, torlojutik aldendu!
  Maria izorratu zuen, orpo hutsa erabiliz. Etsaia zeharkatu eta kuxkuxa egin zuen, hortzak agerian utziz:
  - Lorpen berrietarako!
  Marusyak marrubizko titi baten laguntzaz apurtu zuen, etsaiak helduleku hilgarri batez kolpatuz eta txio egin zuen:
  - Komunismo handien alde!
  Alenkak berriro tiro egin zuen eta orroa egin zuen:
  - Sashka nekazari kolektiboko presidentea eta diktadore ijitoa hil dadin!
  Eta oin biluziak kolpatuko ditu armaduran.
  Halaxe moldatzen ziren neskak, bikaina da. Orokorrean klase gerlari harrigarriak dira.
  Hona hemen koruan abesten:
  Ez, erne dagoena ez da lausotuko,
  Belatz baten, arrano baten itxura...
  Jendearen ahotsa argia da -
  Sugeak zapalduko du xuxurla!
  
  Stalin nire bihotzean bizi da
  Tristura ez ezagutzeko...
  Espaziorako atea ireki zen -
  Izarrek distira egin zuten gure gainean!
  
  Mundu osoa esnatuko dela uste dut,
  Faxismoaren amaiera izango da...
  Eta Eguzkiak distira egingo du -
  Komunismoa argitzen duen bidea!
  Elizabeth bere T-54 tankearekin ere borrokan ari da, halako neska sorgin borrokalari batekin.
  Eta Japoniako kotxe ederrak oin hutsek eraitsi dituzte.
  Elizabethek joystickaren botoia sakatu zuen bere titi gorritxoarekin eta txio egin zuen:
  - Aintza sobietar komunismoaren ideiei!
  Eta nola barre egingo duen edertasun honek! Eta perlazko hortzekin distira egingo du.
  Ekaterinak hartu zuen eta behatz hutsez seinalatu eta irrintzi egin zuen:
  - Komunismoaren ideia hilezkorren garaipenan,
  Gure herriaren etorkizuna ikusten dugu...
  Elenak bere aurkariari kolpea eman zion bere ttipi errubiarekin eta hortzak agerian utzi zituen, irrintzi eginez:
  - Eta gure Aberriaren bandera gorriari,
  Beti izango gara fideltasunik gabe!
  Efrasiak ostiko bat eman zion orpo hutsari eta txistu egin zuen:
  - Agur aberria, gure librea,
  Herrien adiskidetasuna, betirako laguntza!
  Eta neska guztiek, oin biluziak erabiliz, koruan abesten zuten:
  - Botere legitimoa, herriaren borondatea,
  Azken finean, pertsona sinple batek batasunaren alde egiten du!
  Emakumezko gudariak, esan beharra dago, borroka-eraso izugarriagatik bereizten dira.
  Eta hemen Gerda borrokan ari da...
  Bere "Panther"-6 super tanke bat bezalakoa da, samuraien posizioak birrintzen dituena.
  Gerdak titi gorri baten laguntzaz tiro egingo du, joystick botoia sakatuz eta orroa:
  - Ario munduarentzat!
  Charlottek ere zaplaztekoa egingo du, bere behatz biluziak erabiliz, japoniar eta blai-masa bat hautsiko du:
  - Muga handietarako!
  Christina eta Magda ere borrokan. Neskak izugarri borrokan daude, eta oso ederrak, ia bikinitan biluzik.
  Christinak tiro egin zuen bere titi errubiarekin, Japoniako Hirohito-4 tankea apurtu zuen eta kuxkuxeatu zuen:
  - Aintza nire herriari!
  Magdak ere ostiko bat eman zuen, bere behatz biluziak erabiliz, samurai obusa apurtu eta hausnartu zuen:
  - Aintza lorpen handiei!
  Neska hauek klase gorenak dira!
  Tokio martxoaren amaieran erori zen. Eta 1955eko apirilaren 20an, Japoniak amore eman zuen eta horrela amaitu zuen gerra handia.
  Albina eta Alvina neskak bost mila hegazkin bota zituzten. Eta horregatik sari berezi bat jaso zuten: Burdin Gurutzearen Zaldun Gurutzearen Izar Diamante Handia, zilarrezko haritz hostoekin eta diamantezko ezpatekin.
  Gerra ez da oraindik amaitu. Denbora batez ezkutatu zen. Baina Hitlerrek ia mundu osoa konkistatu zuen.
  Beriak Sakhalin hegoaldea, Kuril mendilerroa eta Mantxuria jaso zituen Port Arthurrekin batera.
  SESB zauriak miazten ari zen herrialde indartsua bihurtu zen. Denbora batez, Alemania naziak beste herrialde batzuk konkistatu zituen, haien erresistentzia txikia kenduz.
  Gerrak suntsipena eta mundua menderatzeko iraun zuen. Baina mundu mailako beste konfrontazio bat sortzen ari zen.
  Bitartean, SESBen gainean hodeiak biltzen ari ziren. Eta 1959an, bere hirurogeita hamargarren urtebetetzean, Adolf Hitlerrek Errusia Sobietar erasotzea erabaki zuen, non Beriak gobernatzen zuen. Führer-ak ia mundu osoa zuen alde.
  Baina SESB potentzia indartsu eta industrial bihurtu zen. Beraz, harri baten gainean sega bat aurkitu nuen.
  Bi herrialdeek arma nuklearrak zituzten, baina Gerdak eta Albinak sorgailu bat sortu zuten, non erradiazioek Lurra planeta osoa estaltzen zuten, suntsipen mota hau erabiltzea ezinezkoa eginez.
  Eta Hitlerrek munduko azken botere subiranoaz jabetzea erabaki zuen. Mendebaldeko muga Dnieper zeharkatzen zuen, eta gero Bielorrusia eta Baltikoko estatuak alemaniarren menpe. Naziek Krimea mantendu ahal izan zuten. SESBek Sebastopolen Itsaso Beltzeko Flotarako base bat alokatu ezean.
  Gainerako lurraldeaz gain, Errusiak Txinaren zati bat barne hartzen zuen - Mantxuria. Beraz, SESBko biztanleriak, non jaiotza-tasa eta poligamia sustatzeko politika oso aktiboa egin zen erregimen komunista eta ateoaren bidez legeztatu baitzuen, jada 1941eko gerra aurreko zifrak gainditu ditu, nahiz eta lurralde-galerak izan, eta hiru igo egin dira. ehuneko urtero.
  Beriak abortua eta antisorgailuak debekatu zituen. Eta zerga basatiak ezarri zituen lau seme-alaba baino gutxiagoko familiei.
  Planaren arabera eta makila-metodoak erabiliz, SESB azkar garatu zen, eta bere botere militarra handitu zen.
  Hitlerrek, balizko mehatxu bat sentituz, mundua Hirugarren Reich bakar batean biltzen amaituta, planeta honetan bere azken gerra hastea erabaki zuen.
  Zer esan azken gerrarekin? Lurrean ez dago ezer konkistatzeko. Duela urtebete, alemaniarrek ilargira hegan egin zuten, eta espazioaren hedapen aroa ireki da. Baina Hitlerrek biziko al du Star Wars eta galaxien konkistaren garaia ikusteko? Bizimodu osasuntsua, dieta begetarianoa, ariketa erregularra eta jarduera fisiko dosifikatua izan arren, argi zegoen Fuhrer zahartzen ari zela. Buruko burusoilak gero eta indartsuagoak dira, ilea gris bihurtzen ari zara eta nekatuta ikusten duzu. Führer animatzen saiatzen ari den arren.
  Dena den, zure azken misioa bete eta SESB konkistatu beharko zenuke. Eta Führer hiltzen bada ere, intseminazio naturalaren bidez lortutako mila seme inguru izango ditu. Eta horietako bat onena, gaitasunena eta Lur planetaren historiako diktadore handienaren tronua hartuko du.
  Edonola ere, atzeratzea arriskutsuegia da, eta arma nuklearrak eraginkorrak ez diren arren, Hitlerrek berrogeita hamar milioi soldadu baino gehiago bota zituen SESBera lehen mailan bakarrik. Tanke, hegazkin eta diskoteka hegalari ugari ere badaude. Eta hau botere kolosala da.
  SESBk armak modernizatzen jarraitu zuen. T-64 tankea agertu zen, astunagoa eta 125 mm-ko kanoi indartsu batekin, piramide formako alemaniar ibilgailuak lumazko maskorekin barneratzeko gai dena. Egia da, T-64 produkzioan hasi besterik ez da egin. Tanke nagusia T-54 zen oraindik, Alemaniako modeloen aurka nahikoa indartsua ez zena. Hau da, gainera, Hitler Errusiaren aurkako erasoekin presaka zebilen arrazoietako bat.
  IS-11 ez zuen harrapatu... IS-12 203 mm-ko kanoi batekin makina bat sortu zen, baina garestiegia, astuna eta handiegia izan zen. IS-15 152 mm-ko kanoi luzeko pistola batekin konpromisoa zen. Ibilgailu honek T-64 handitu baten antza zuen eta, gainera, ekoizten hasi zen.
  "Panther" 6 alemaniar tanke nagusia piramide formakoa zen, eta apur bat modernizatu zen "Panther" 7 bihurtuz, pistolaren kalibrea 88 mm-ra handituz suntsipen gehiago sortzeko. Eta motorra 3000 zaldi indartsuagoarekin instalatu zen, abiadura eta maniobragarritasun izugarria emanez, berrogeita hamar tonako pisua mantenduz, eta armaduraren kalitatea hobetuz.
  T-64 sobietar berriena ere alemaniarra baino txikiagoa zen gidatzeko errendimenduan eta alboetan eta kopeta babesean ere. Baina T-64a alemaniar batean sartu ahal izan zen gutxienez, distantzia txikitik bada ere.
  Zeruan, alemaniarrak ere indartsuagoak ziren makinen kantitatean zein kalitatean. Baina SESBek ez zuen inoiz gai izan bere disketeak sortzeko. Eta alemaniarrek izpi termikoak instalatu zituzten, laserrak bezala, Belonziren diskoetan, eta modu eraginkorragoan su egin zezaketen.
  Eta naziek diskoteka hegan egiten zuten hamar soinu-abiadurarekin. Eta hau benetan kolosala da. Hau da Hirugarren Reich-eko armada zein indartsua den.
  Eta lurpeko tankeak dituzte. Eta beste gauza polit asko. Laburbilduz, Beriak ez du ia aukerarik.
  Baina sobietar tropek defentsa botere izugarria dute. Eta inbasioa aireko erasoaldi batekin hasi zen. Indarrak desorekatuak dira eta alemaniarrak sobietar hiriak birrintzen ari dira. Hamar mila Errusia zeharkatu eta Smolensk hartu.
   Natashak erabaki bat hartu zuen:
  - Hitler eta bere koadrila behartu behar ditugu SESBtik tropak kentzera eta harrapatutako umeak askatzeko!
  Honekin ados zegoen Zoya jostalaria:
  - Noski beharko zenuke! Eta gorde zure arbasoak faxismotik!
  Agustinek esan zuen, oin biluziak kolpeka:
  - Hau egingo dugu, dudarik gabe!
  Svetlanak erraz baieztatu zuen:
  - Horretarako baliabide guztiak ditugu!
  Esan, egin eta lau gudariek horda faxistei erasotzen diete.
  Jainkoaren Errusiako mendeko gerlariek eta sorgin mutanteek berriro talka egin zuten XX.
  Inperio marroi faxistak soldadu asko ditu. Ibai amaigabe baten antzera isurtzen dira.
  Noski, lau neskek oso gogorra hartu zuten Wehrmacht tankeak eta hegazkinak suntsitzea. Hasiera-hasieratik, esku eta oinekin zapaldu zituzten, indar eremu batek estalita. Baina...
  Lurretik aterata bezala, Oleg Rybachenko eta Natasharen alaba gazteena Margarita Korshunova agertu ziren.
  Argi-sabak hartu eta nanobotekin kargatu zituzten. Faxista gorrotatuak suntsitzeko prest gaude. Beraz, laurak sei bihurtu ziren.
  Natasha Korshunovak, bere oin biluzi eta zizelkatuen behatzak klik eginez, esan zuen:
  - Hala al da? Beno, gure patua da ezin dugula beste modu batera gainditu!
  Zoya urrezko ile oldarkorrak, alemaniarrak zapaltzen jarraituz, logikoki adierazi zuen:
  - Arinago egingo dugu! Azkarrago, salba dezagun SESB!
  Oleg Rybachenkoren antza zuen hamabi urtetik gorako mutiko oinutsik, ezpatez, infanteria zein tankeekin, naziak mozten zituena, orroa egin zuen:
  - Ez dugu inoiz amore emango!
  Eta mutikoaren oin hutsetik disko zorrotz bat hegan, hiru hegazkin faxista moztu zituen aldi berean!
  Margarita Korshunovak, takoi hutsez distira eginez, aurkariak, tankeak zein infanteria, suntsituz, hortzak agerian utzi eta marmar egin zuen:
  - Munduan bada leku bat egintza heroikoentzat!
  Eta orratz pozoitsuak neskaren oin hutsetatik sakabanatuta, naziak eta haien hegazkinak eta tankeak joz.
  Natasha Korshunovak ere behatzak biluziak jaurti zituen, hiltzaile eta uluka:
  - Ez dugu inoiz ahaztuko eta inoiz barkatuko.
  Eta bere argi-sabak errotan faxisten artean igaro ziren. Orduan, lehergailuek tankeak moztu zituzten, dorreak moztuz. Hegazkinek ere lortu zuten.
  Agustin ilegorriak, etsaiak moztuz, oihu egin zuen:
  - Eskaera berri baterako!
  Eta orratz gehiago sakabanatuta bere oin hutsetatik. Eta soldadu eta hegazkin nazien begietan eta eztarrietan.
  Bai, argi zegoen gudariak hunkitzen ari zirela eta sutsu bihurtzen ari zirela.
  Cool Zoyak, soldadu zuriak eta marroiak eta tankeak hegazkinez moztuz, garrasika esan zuen:
  - Gure burdinazko borondatea!
  Eta opari hiltzaile berri bat hegan egiten du oin biluzietatik. Eta tankeak eta borrokalari zuriak erortzen dira, eta hegazkinen isatsak erre egiten dira.
  Svetlana Edurnezuri errotaria txikitzen du, bere ezpatak tximista bezalakoak dira.
  Naziak giltza moztuak bezala erortzen ari dira.
  Neskak oin hutsez orratzak botatzen ditu, etsaien hegazkinak botatzen ditu eta irrintzi egiten du:
  - Giza espazio-inperioak irabaziko dio Ama Errusiari!
  Oleg Rybachenkok nazien aurka egiten du aurrera. Terminator mutilak tropa marroiak mozten ditu.
  Eta, aldi berean, mutilaren hanka biluzien hatzek orratzak pozoiarekin botatzen dituzte, enborrak urratzen dituzte eta hegazkinak botatzen dituzte.
  Mutilak orro egiten du:
  - Aintza Etorkizuneko Rus'!
  Eta mugitzen den bitartean, guztion buruak eta mokoak mozten ditu, eta aldi berean tankeen dorreak.
  Margarita neska terminatzaileak aurkariak, hegazkinak eta tankeak ere suntsitzen ditu.
  Bere oin biluziak distira besterik ez du egiten. Naziak asko hiltzen ari dira. Gerlariak oihukatzen du:
  - Muga berrietara!
  Eta orduan neskak hartu eta moztu egiten du...
  Soldadu faxisten gorpuzkinen masa.
  Baina Natasha Korshunova erasoan dago. Tankeekin eta hegazkinekin batera naziak mozten ditu eta abesten du:
  - Rus' handia eta distiratsua da,
  Oso neska arraroa naiz!
  Eta diskoak hegan egiten dio oin hutsetatik. Faxistei eztarria moztu duena. Bai, tankeak eraisten dituen neska bat da.
  Zoya Angelskaya erasoan dago. Soldadu marroiak mozten ditu bi eskuekin. Tutu hodi batetik. Eta orratz hilgarriak botatzen ditu bere behatz hutsez - tankeak eta hegazkinak botatzen ditu.
  Eta aldi berean bere buruari abesten dio:
  - Eh, klubtxo, goazen!
  Eh, nire gogokoena izango da!
  Agustinek, naziak laser ezpatekin moztu eta soldadu marroiak desagerraraziz, tankeekin batera, oihu egiten du:
  - Guztiak ilunak eta animalien azalean,
  Kluba batekin eraso zuen istiluen poliziari!
  Eta bere behatz hutsez elefante bat hilko duen zerbait jaurtiko dio etsaiari, eta are gehiago tanke bat.
  Eta gero kirrinka egiten du:
  - Wolfhounds! Hogeita bigarren mendea!
  Svetlana Edurnezuri erasoan. Naziak txikitu, txikitu egiten ditu. Oin hutsik heriotz opariak jaurtitzen dizkie.
  Errota ezpatekin zuzentzen du.
  Soldadu asko birrindu zituen, tankeekin eta hegazkinekin batera, eta oihu egin zuen:
  - Garaipen handi bat dator!
  Eta berriro neska mugimendu basatian dago.
  Eta bere oin biluziek orratz hilgarriak jaurtitzen dituzte, tankeak eta hegazkinak suntsituz.
  Oleg Rybachenkok salto egin zuen. Mutilak itzulipurdi bat egin zuen. Nazi asko moztu zituen salto batean.
  Behatz hutsez orratzak bota zituen, tankeak eta hegazkinak botaz, eta gurg egin zuen:
  - Aintza nire ausardia ederrari!
  Eta berriro mutila borrokan dago.
  Neska freskoa Margarita Korshunova erasora doa. Etsai guztiak segidan txikitzen ditu. Bere ezpatak errota baten palak baino freskoagoak dira. Eta oin biluziak heriotzaren opariak botatzen dituzte, tankeak eta hegazkinak sutan daude.
  Neska bat eraso basati batean. Gerlari marroiak suntsitzen ditu zeremoniarik gabe.
  Eta noizean behin jauzi egiten du eta bihurritu egiten da!
  Eta suntsitzeko opariak beregandik hegan.
  Eta naziak hiltzen dira. Eta gorpu-multzo osoak pilatzen dira.
  Margaritak oldarkor egiten du:
  - Cowboy amerikarra naiz!
  Eta berriro orratza oin biluzietara bota zuen.
  Eta gero beste dozena orratz!
  Natashka Korshunova ere oso polita da erasoan.
  Eta oin hutsik botatzen du, eta tutu egiten du hodi batetik, tankeak eta hegazkinak botaz.
  Eta garrasika egiten du biriken goialdean:
  - Heriotza distiratsua naiz! Egin behar duzun guztia hiltzea da!
  Eta berriro ere edertasuna mugitzen da.
  Zoya Angelskaiak nazien gorpuen blokeoa erasotzen du. Eta bere oin hutsetatik suntsipen-bumerangak hegan ateratzen dira.
  Eta gerlari marroiak erortzen eta erortzen jarraitzen dute, tanke eta hegazkinekin batera.
  Zoya neskak oihukatzen du:
  - Neska oinutsik, garaituko zaitu!
  Eta dozena bat orratz hegan egiten dute neskaren orpo hutsetik. Zuzenean nazien eztarrietara sartzen direnak.
  Orduan hilda erortzen dira.
  Edo hobeto esanda, guztiz hilda, tankeak eta hegazkinak dituen leku batean.
  Agustin erasoaldian. Tropa marroiak suntsitzen ditu. Bere ezpatak bi eskuetan daramatza. Eta hain gerlari zoragarria da.
  Tornado batek tropa faxistak zeharkatzen ditu: hegazkinak eta tankeak erortzen dira.
  Ile gorria duen neska batek orroa egiten du:
  - Etorkizuna ezkutatuta dago! Baina garaile izango da!
  Eta erasoan, ile suzko eder bat.
  Agustinek, ametsen estasi basatian, pulsar bat bidaltzen du orpo hutsarekin eta orroa:
  - Gerrako jainkoek dena hautsiko dute!
  Eta gudaria erasoan dago.
  Eta bere oin biluziek orratz zorrotz eta pozoitsu asko botatzen dituzte, hegazkinak bota eta tankeen armadura zulatzen dutenak.
  Svetlana Edurnezuri guduan. Eta hain distiratsua eta borrokalaria. Haren hankak biluziak hainbeste gauza hiltzaile botatzen ditu. Ez pertsona bat, ile ilehoria duen heriotza baizik.
  Baina hausten bada, ezin izango duzu gelditu.
  Svetlana Edurnezuri abesten du:
  - Bizitza ez da eztia izango,
  Beraz, salto egin dantza biribil batean!
  Zure ametsa egi bihur dadila -
  Edertasunak gizon bat esklabo bihurtzen du!
  Eta oinutsik dagoen neskaren mugimendua gero eta amorratuago dago. Eta gero eta gehiago suntsitutako tankeak eta hegazkinak.
  Oleg Rybachenkoren erasoa bizkortzen ari da. Mutilak naziak jipoitzen ditu.
  Haren oin hutsik orratz zorrotzak botatzen dituzte - tankeak eta hegazkinak hautsiz.
  Gudari gazteak irrintzi egiten du:
  - Inperio eroak denak hautsiko ditu!
  Eta berriro mutila mugitzen da.
  Margarita eskola-neska basati bat da eta bere jardueran erabat amaitzailea da. Eta etsaiak irabiatzen ditu.
  Beraz, lehergailudun ilar bat jaurti zuen hanka hutsarekin. Lehertu eta berehala ehun nazi eta hamar tanke botako ditu.
  Neskak oihu egiten du:
  - Garaipena oraindik helduko zaigu!
  Eta errota ezpatekin egingo du - tankeen upelek norabide ezberdinetan hegan egiten dute.
  Natasha Korshunovak bere mugimenduak bizkortu zituen. Neskak gerlari marroiak mozten ditu. Eta aldi berean oihu egiten du:
  - Garaipena Errusiako Inperioaren zain dago.
  Eta desagerrarazi ditzagun naziak erritmo azeleratuan, tanke eta hegazkinekin batera.
  Natasha Korshunova Terminator txita bat da.
  Ez du uste gelditzea eta moteltzea, eta tankeak eta hegazkinak botatzen dituzte.
  Zoya Angelskaya erasoan dago. Bere ezpatak haragia eta metal entsalada mozten omen ditu. Neskak garrasi egiten du biriken goialdean:
  - Gure salbazioa indarrean dago!
  Eta behatz biluziak ere botatzen dituzte halako orratzak.
  Eta jende asko eztarria zulatuta, gorpu-multzoak, baita tanke hautsi eta hegazkin eroriak inguruan.
  Augustine neska eroa da. Eta denak suntsitzen ditu hiperplasmaz egindako robot bat balitz bezala.
  Dagoeneko ehunka nazi eta tanke eta hegazkin asko suntsitu ditu. Baina dena erritmoa hartzen ari da. Eta gudariak ere orro egiten du.
  - Hain garaiezina naiz! Munduko gauzarik politena!
  Eta berriro edertasuna erasoan dago.
  Eta oin biluzietatik ilar bat ateratzen da. Eta hirurehun nazi eta dozena bat tanke hautsi zituzten leherketa indartsu batek.
  Agustinek, sabeleko muskuluekin jolasean eta bularrak astinduz titi gorritxoekin, kantatu zuen:
  -Ez zara ausartzen gure lurra bereganatzera!
  Svetlana Edurnezuri ere erasoan dago. Eta ez dizu lasaitasunik ematen. Terminator basatia neska.
  Eta etsaiak moztu eta naziak suntsitzen ditu. Eta borrokalari marroi mordoa lubakira eta errepideetan zehar erori zen jada, hautsitako tanke eta hegazkinekin batera.
  Seiak basati egin ziren. Borroka basatia izan zen.
  Oleg Rybachenko karate-umea ekintzara itzuli da. Eta aurrera doa, bi ezpatak astinduz. Eta terminator mutilak errota zuzentzen du. Hildako naziak erortzen dira.
  Gorpuen masa. Gorputz odoltsuen mendi osoak, hondatutako auto eta hegazkin mordoa.
  Mutil asmatzaileak estrategia basati bat gogoratzen du. Non zaldiak eta jendea ere nahasten ziren.
  Oleg Rybachenko haur hiltzaileak irrintzi egiten du:
  - Ai burutik!
  Eta diru mordoa egongo da!
  Eta Terminator Boy mugimendu berri batean. Eta bere oin biluziek zerbait hartu eta botako dute.
  Mutil jeinuak orro egin zuen:
  - Master class eta Adidas!
  Oso ikuskizun polita izan da. Eta zenbat nazi hil ziren? Eta borrokalari marroi handienen kopururik handiena hil zuten, tanke eta hegazkinekin batera.
  Margarita neska oinutsa ere borrokan dago. Kanela eta altzairuzko armadak suntsitzen ditu eta orroak:
  - Shock erregimentu handia! Denak hilkutxara eramaten ari gara!
  Eta bere ezpatak moztu zituen naziei. Borrokalari marroien masa erori egin da dagoeneko. Eta haiekin tankeak eta hegazkinak.
  Neskak burrunba egin zuen:
  - Pantera bat baino freskoagoa naiz! Frogatu onena zarela!
  Eta lehergailu indartsua duen ilar bat aterako da neskaren orpo hutsetik.
  Eta etsaia joko du.
  Eta etsai, tanke eta hegazkin batzuk hartu eta suntsitu egingo ditu.
  Eta Natasha Korshunova da agintaria. Eta aurkariak jotzen ditu, eta ez du inor utziko.
  Zenbat nazi hil diren dagoeneko tanke eta hegazkinekin batera.
  Eta hortzak hain zorrotzak dira. Eta begiak hain dira zafiroak. Neska hau borrero nagusia da. Bere bikote guztiak borreroak diren arren!
  Natasha Korshunovak oihukatzen du:
  - Haserre nago! Isun bat egongo da zuretzat! Ez duzu errublo bat ere hartuko!
  Eta berriro neskak nazi asko hilko ditu ezpatekin.
  Zoya Angelskaya mugimenduan dago eta gerlari marroi asko moztu ditu.
  Eta oin hutsik orratzak botatzen dituzte. Orratz bakoitzak hainbat nazi hiltzen ditu edo tanke batekin hegazkin bat botatzen du. Neska hauek benetan ederrak dira.
  Agustinek aurrera egiten du eta aurkariak zapaltzen ditu. Eta aldi berean ez du oihu egiteaz ahazten:
  - Ezin duzu hilkutxatik ihes egin!
  Eta neskak hortzak hartu eta biluztuko ditu!
  Eta halako gorritxo bat... Ilea haizean astintzen da pankarta proletario bat bezala.
  Eta dena literalki haserretik sortzen da.
  Svetlana Edurnezuri mugimenduan. Hemen burezurrak eta tankeen dorre asko moztu ditut. Hortzak erakusten dituen gudaria.
  Mihia erakusten du. Eta gero tutu egiten du hodi batetik - hegazkinak botatzen. Orduan oihu egiten du:
  - Zuek hil egingo zarete!
  Eta berriro ere, orratz hilgarriak bere oin hutsetatik hegan egiten dute, infanteria eta hegazkinak joz.
  Oleg Rybachenko jauziak eta jauziak.
  Mutil oinutsik orratz mordoa botatzen du, tankeak eraitsi eta abesten du:
  - Goazen ibilaldi bat, kontu handi bat irekitzen du!
  Gerlari gaztea bere onenean dago.
  Dagoeneko urte dezente ditu, dena Natasharekin eta konpainiarekin abenturan, baina ume baten antza du. Oso indartsua eta gihartsua bakarrik.
  Oleg Rybachenkok abestu zuen:
  - Jolasak arauak betetzen ez baditu ere, urratu dezagun anaitasuna!
  Eta berriro ere, orratz hilgarriak eta deigarriak oin hutsetatik hegan atera ziren. Bai hegazkinetarako bai tankeetarako.
  Margarita Korshunovak bere takoi biluzi eta biribilak distira eginez, poz-pozik kantatu zuen:
  - Ezer ez da ezinezkoa! Uste dut askatasunaren egunsentia izango dela!
  Neskak berriro orratz-jauzi hilgarri bat bota zien naziei eta haien tankeei eta hegazkinei, eta jarraitu zuen:
  - Iluntasuna desagertuko da! Maiatzeko arrosak loratuko dira!
  Eta gudariak oin hutsez ilar bat bota orduko, mila nazi berehala hegan egin zuten airera. Bai, inperio marroi eta infernuko armada gure begien aurrean urtzen ari da.
  Natasha Korshunova guduan. Kobra bat bezala jauzi egiten du. Etsaiak lehertzen ditu. Eta hainbeste nazi hil eta hegazkinak istripua.
  Neskak ezpatekin, eta ikatz aleekin eta lantzarekin erabiltzen zituen. Eta orratzak.
  Aldi berean, orroa egiten du:
  - Uste dut garaipena iritsiko dela!
  Eta errusiarren loria aurkituko du!
  Oin biluziek orratz berriak botatzen dituzte, aurkariak zulatuz.
  Zoya Angelskaya mugimendu basatian. Naziengandik aurrera. zati txikitan mozten ditu.
  Gudariak hatz hutsez orratzak botatzen ditu. Aurkariak apurtzen ditu, tankeekin eta hegazkinekin batera, orroa egiten duen bitartean:
  - Gure garaipen osoa gertu dago!
  Eta ezpatekin errota basati bat zuzentzen du, tankeak ezabatuz. Hau benetan neska bat da!
  Baina Agustinen kobra erasora joan zen. Emakume hau guztiontzat amesgaiztoa da.
  Eta pizten bada, pizten dela esan nahi du.
  Horren ostean, gorritxoak hartu eta abestuko du:
  - Buru-hezur guztiak irekiko ditut! Amets handia naiz!
  Eta orain bere ezpatak martxan daude eta haragia eta metala mozten dituzte hegazkinen duraluminarekin.
  Svetlana Edurnezuri ere erasora doa. Neska honek ez du inhibiziorik. Moztu bezain laster, gorpuzkin mordoa pilatzen da, eta hegazkinak eta tankeak inguruan daude.
  Terminator ilehoriak orro egiten du:
  - Zein ona izango den! Zein ona izango den - badakit!
  Eta orduan ilar hiltzaile batek hegan egiten du.
  Oleg mutiko oinutsik, eder eta gihartsuak ehunka nazien artetik sartuko da berriro meteoro bat bezala eta ihes egiten du. Eta bonba bat hartu eta botako du.
  Tamaina txikia da, baina hilgarria da...
  Nola zeruko hegazkin masa zati txikitan zatituko den.
  Terminator mutilak ulu egin zuen:
  - Makina beldurgarrien ekaitz gaztea!
  Margarita neska oinutsak egingo du berriro borrokan.
  Eta borrokalari marroi asko moztuko ditu. Eta soilgune handiak mozten ditu tankeen eta hegazkinen artean.
  Neskak irrintzi egiten du:
  - Lambada da gure dantza hondarrean!
  Eta indar berrituz joko du.
  Natasha Korshunova are suminduago dago erasoan. Horrela kolpatzen ditu naziak. Ez zaie oso erraza halako neskei aurre egitea.
  Natasha Korshunovak hartu zuen eta abestu zuen:
  - Nire oinutsik ostiko itsugarria da!
  Lekuan korrika egitea, oro har, adiskidetzea da!
  Eta gerlariak halako kolpe-jauzi bat askatu zuen aurkariei.
  Eta oin hutsekin diskoak botatzen ditu.
  Hemen errota ibili nintzen. Armada marroiaren buruen masa urrundu zen, eta tankeak erretzen ari ziren, hegazkinak erre ziren.
  Edertasun borrokalaria da. Bere burua jipoituz halako armada marroi batekin.
  Zoya Angelskaya mugimenduan dago, denak birrintzen. Eta bere ezpatak heriotzaren guraizeak bezalakoak dira.
  Neska ederra besterik ez da. Eta bere oin biluziek oso orratz pozoitsuak botatzen dituzte.
  Asmatu aurkariak. Eztarria zulatu eta hilkutxak egiten dituzte, tankeak eta hegazkinak lehertzen dituzte.
  Zoia Angelskaiak hartu zuen, bere bular osoko titi gorritxoak astindu zituen eta kirrinka egin zuen:
  - Itxian urik ez badago...
  Natasha Korshunovak pozez oihukatu zuen:
  - Beraz, zure errua da!
  Eta bere behatz hutsez erabat hiltzen duen zerbait botatzen du. Hau benetan nesken neska bat da.
  Eta pala batek hegan egingo zuen bere hanka biluzietatik. Eta borrokalari asko joko ditu, tankeetatik dorreak moztuz.
  Agustin oinutsik mugimenduan. Azkarra eta berezia bere edertasunean.
  Zein ile argia duen. Pankarta proletario bat bezala astintzen dira. Neska hau benetako azeri bat da.
  Eta aurkariak mozten ditu, ezpatak eskuetan zituela jaio balitz bezala.
  Gorria, piztia madarikatua! Nirearekin borrokan sartu nintzen argi naturala erabiliz, margorik gabe.
  Agustinek hartu eta txistu egin zuen:
  - Zezen buru bat izango da - borrokalariek ez dute burua galduko!
  Eta horrela berriro borrokalari asko birrindu zituen.
  Oleg Rybachenko Terminator mutilak hausnartu zuen:
  - Behar duzuna! Zer neska!
  Margarita Korshunovak, oin hutsez daga bat jaurtiz, tankearen dorretxoa hautsiz, baieztatu zuen:
  - Neska handi eta polita!
  Agustinek erraz bat egin zuen honekin:
  - Inor kosk egingo duen gudaria naiz!
  Eta berriro ere, oin biluziekin, hiltzaile bat jaurtiko du, hegazkinak botaz.
  Natasha Korshunova ez da bere aurkariak baino gutxiago borrokan. Ez neska bat, baina halako sorgin bat sutan amaitzea. Eta naziek zailtasunak dituzte: hegazkinak eta tankeak erortzen ari dira.
  Eta irrintziak:
  - Zer zeru urdina!
  Agustinek, oin hutsez pala askatuz, tankearen dorretxoa moztuz, baieztatu zuen:
  - Ez gara lapurretaren aldekoak!
  Svetlana Edurnezuri, etsaiak moztu eta hegazkinak botatzen, txiokatu zuen:
  - Ez duzu labanarik behar ergel bat hiltzeko...
  Zoia Angelskaiak irrintzi egin zuen, oin hutsez orratzak botaz eta hanka beltzaranekin tankeak eta hegazkinak botaz:
  - Ero bezala gezurra esango diozu!
  Natasha Korshunovak, naziak txikituz, gehitu zuen:
  - Eta egin ezazu berarekin zentimo baten truke!
  Eta gerlariek hartu eta salto egingo dute. Oso odoltsuak eta freskoak dira. Oro har, ilusio handia dago haietan.
  Ia biluzik, eder eta muskulu-mutiko bat galtza motzak bakarrik jantzita, Oleg Rybachenko, oso dotorea da borrokan.
  Neska polit batek, Margaritak, oin biluziekin antimateria puska bat bota zuen eta kantatu zuen:
  - Kolpea gogorra da, baina mutila interesatzen zaio...
  Mutil jeinuak helikoptero-helize baten antzeko zerbait jaurti zuen oinarekin. Pare bat ehun buru moztu nizkion naziei eta tankeei, eta kirrinka egin nien:
  - Nahiko kirola!
  Eta biak - mutil bat eta neska - erabat irekita.
  Oleg mutiko amaitzaileak, soldadu marroiak txikituz, hots egin zuen:
  - Eta garaipen handia izango da guretzat!
  Margaritak ihardetsi zuen erantzunez:
  - Denak hiltzen ditugu - oinutsik!
  Neska benetan amaitzaile aktiboa da.
  Natasha Korshunovak abestu zuen erasoan:
  - Gerra santuan!
  Eta gudariak boomerang disko zorrotz bat jaurti zuen. Arku batean hegan egin zuen, nazi eta tankeen dorre asko moztuz.
  Zoya Angelskaiak gaineratu zuen, sarraskiarekin jarraituz:
  - Gure garaipena izango da!
  Eta orratz berriak hegan egin ziren bere oin hutsetatik. Eta borrokalari eta hegazkin asko jo zituzten.
  Neska ilehoriak esan zuen:
  - Jake-mate etsaia!
  Eta mihia erakutsi zuen.
  Oinutsik eta suzko Agustinek, hankak astinduz eta ertz zorrotzeko svastikak jaurtiz, burrunba egin zuen:
  - Bandera inperiala aurrera!
  Svetlana Edurnezuri, bere orpo hutsarekin hiperplasma bola bat jaurtiz, erraz baieztatu zuen:
  - Aintza eroritako heroiei!
  Eta neskek aho batez oihukatu zuten, naziak zapalduz:
  - Inork ez gaitu geldituko!
  Eta orain diskoek hegan egiten dute gudarien oin hutsetatik. Haragia urratzen da, eta tankeen dorreak eta hegazkinen isatsak eraitsi egiten dira.
  Eta berriro ulua:
  - Inork ez gaitu garaituko!
  Natasha Korshunova airera hegan egin zuen. Bere aurkariak eta sai hegaldunak zatitu zituen, eta hau esan zuen:
  - Otsoak gara, etsaia erretzen!
  Eta bere hatz hutsetatik disko oso hilgarri bat aterako da hegan.
  Neska ere bihurritu egiten da estasiaz.
  Eta orduan marmar egiten du:
  - Gure takoiek sua maite dute!
  Bai, neskak oso sexyak dira.
  Oleg Rybachenkok, galtza motzak jantzitako mutil eder eta gihartsuak, hots egin zuen:
  - Ai, goiz da, guardiak adarretan zaplastekoa ematen didate!
  Eta keinua egin zien gudariei. Barre egiten dute eta hortzak biluztu dituzte erantzun gisa.
  Natasha Korshunovak naziak txikitu zituen eta garrasi egin zuen:
  - Gure munduan ez dago borrokarik gabe alaitasunik!
  Terminator mutilak, bere orpo biluzi, biribil eta haurdunarekin, pultsarraren aurrean amore emanez eta faxistak suntsituz, kontra egin zuen:
  - Batzuetan borrokatzea ere ez da dibertigarria!
  Natasha Korshunovak adostu zuen:
  - Indarrik ez baduzu, bai...
  Baina gudariok beti gaude osasuntsu!
  Neskak orratzak bota zizkion bere behatz hutsez etsaiari, tanke-masa bat leherrarazi zuen hegazkinekin eta kantatu zuen:
  - Soldadu bat beti dago osasuntsu,
  Eta balentriarako prest!
  Horren ostean, Svetlana Edurnezuri berriro etsaiak moztu zituen, tankeen dorreak eta hegazkinen isatsak eraitsiz.
  Zoya Angelskaya oso lapurreta azkarra da. Upel oso bat jaurti zuen nazien aurka. Eta pare bat mila hautsi zituen leherketa batekin.
  Orduan garrasi egin zuen:
  - Ez gelditu, gure takoiak distiratsu daude!
  Eta neska borrokarako ekipamenduan dago!
  Agustin ere ez da ahul borrokan. Horrela kolpatzen ditu naziak. Kateekin pikor batetik botako balu bezala.
  Eta aurkariak txikituz, abesten du:
  - Kontuz, ona izango da
  Udazkenean tarta bat egongo da!
  Deabru ilegorriak benetan goldatzen du guduan, jack-in-the-box bezala. Eta nola tankeak erretzen ari diren eta hegazkinak sutan.
  Eta hona nola borrokatzen den tunikaz jantzitako neska oinutsak, Margarita Korshunova. Eta naziek beregandik lortzen dute.
  Eta jotzen badu, jo egiten du.
  Zipriztina odoltsuak ateratzen dira bertatik.
  Natasha Korshunovak gogor adierazi zuen bere oin hutsetatik metal zipriztinak hegan egiten zutenean, tankeetako burezurrak eta dorreak urtuz:
  - Aintza Errusiari, oso aintza!
  Tankeak aurrera doaz...
  Kamiseta gorrietako zatiketak -
  Zorionak errusiar herriari!
  Beraz, neskek naziak hartu zituzten. Beraz, moztu eta birrindu egiten dira. Ez gerlariak, kateetatik askatu diren panterak baizik.
  Oleg Rybachenko mutil gogorra guduan dago eta naziei erasotzen die. Errukirik gabe jipoitzen ditu, tankeak mozten ditu eta oihu egiten du:
  - Zezenak bezalakoak gara!
  Margarita Korshunovak, armada marroia zapaldu eta tankeak eta hegazkinen isatsak moztu zituen:
  - Zezenak bezalakoak gara!
  Natasha Korshunovak hartu eta ulu egin zuen, tankeekin batera soldadu marroiak moztu zituen:
  - Ezin duzu gezurrik esan!
  Zoya Angelskaya naziak apurtzen ari zen eta irrintzi egin zuen:
  - Ez, ez eskuz!
  Eta izarra ere oin hutsez hartu eta askatu eta faxista asko akabatuko ditu.
  Natasha Korshunovak tximista bat hartu, askatu zuen titi gorritik eta garrasi egin zuen:
  - Gure telebista sutan dago!
  Eta orratz sorta hiltzaile bat hegan egiten du hanka hutsetik.
  Zoya Angelskaya, nazien eta haien tankeen eta hegazkinen hondatzailea ere, kirrinka egin zuen:
  - Gure adiskidetasuna monolitikoa da!
  Eta berriro ere hain gogor botatzen da zirkuluak norabide guztietan lausotzen direla. Neska hau aurkarien suntsipen hutsa da.
  Neskak, oin biluziekin, hiru bumerang hartu eta jaurtiko ditu. Eta horrek are gorpu gehiago eragin zituen.
  Horren ondoren, edertasuna aterako da:
  - Ez diogu errukirik emango etsaiari! Gorpu bat egongo da!
  Eta berriro gauza hiltzailea orpo hutsetik hegan egiten du.
  Agustin Gorriak ere logikoki adierazi zuen:
  - Ez gorpu bakarra, asko baizik!
  Horren ostean, neskak hartu eta oinutsik ibili zen putzu odoltsuetatik. Eta nazi asko hil zituen.
  Eta nola egiten duen orroa:
  - Hilketa masa!
  Eta orduan Hitlerren jenerala jo du buruaz. Buru-hezurra hautsi eta emango dio:
  - Banzai! Zerura joango zara!
  Svetlana Edurnezuri oso haserre dago erasoaldian, batez ere tankeak eraitsiz, eta hegazkinak ere kirrinka egiten ditu:
  - Ez da zuretzako errukirik izango!
  Eta hatz biluzietatik dozena bat orratz ateratzen dira. Denak zulatzen dituen bitartean, hegazkinak erori egiten dira. Eta gudaria benetan txikitzen eta hiltzen saiatzen da.
  Oleg Rybachenko galtza motzdun mutil gihartsu eta zizelkatu batek, txistuarekin beleak kolpatzen dituena, irrintzi egiten du:
  - Mailu polita!
  Eta mutikoak ere svastika itxurako izar fresko bat botatzen du oin hutsarekin. Hibrido korapilatsua.
  Eta nazien masa erori egin zen.
  Oleg Rybachenkok orro egin zuen:
  - Banzai!
  Eta mutila eraso basatian dago berriro. Ez, boterea besterik gabe ari da bere baitan, eta sumendiak gurgling ari dira!
  Margarita zoragarria mugimenduan. Guztien sabelak irekiko ditu.
  Neskak berrogeita hamar orratz botako ditu aldi berean oinarekin. Eta etsai mota asko hil ziren, tankeak eta hegazkinak kanporatu zituzten.
  Margarita Korshunovak bere takoi hutsez distiratsu abestu zuen alaitasunean:
  - Bat bi! Pena ez da arazoa!
  Ez zara inoiz desanimatu behar!
  Mantendu sudurra eta buztana altua.
  Jakin ezazu benetako lagun bat zurekin dagoela beti!
  Hain enpresa erasokorra da hau. Neskak kolpeka eta oihu egingo du:
  - Dragoi presidentea gorpu bihurtuko da!
  Natasha Korshunova guduan amaitzaile moduko bat besterik ez da. Eta orro egin zuen:
  - Banzai! Lortu azkar! Eta diktadorea amaitu da!
  Eta granada batek oin biluzitik hegan egin zuen. Eta iltze bat bezala jotzen du naziak. Eta mastodonte eta makina hegodun eta infernuko masa bat suntsituko du.
  Zer gerlaria! Gerlari guztiei - gerlari!
  Zoya Angelskaya ere erasoan dago. Halako puta amorratua.
  Eta hartu eta gurg egin zuen:
  - Gure Aita Jainko Zuria bera da!
  Eta errota hirukoitz batekin joko ditu naziak!
  Eta gorritxoak, bere takoi hutsekin eta Agustinen bularretako titi errubiekin distiratsu, orro egin zuen erantzunez:
  - Eta ene Jainkoa beltza da!
  Izan ere, gorritxoa iruzur eta gaiztakeriaren gauza bera da. Etsaientzat, noski. Eta bere lagunentzat kuttuna da.
  Eta nola hartu eta botako duen behatz hutsez. Eta inperio marroiaren gudari asko zeuden, baita haien tankeak eta hegazkinak ere.
  Gorriak oihukatu zuen:
  - Errusia eta Jainko beltza gure atzean!
  Borroka ahalmen handia duen gudaria. Ez, hobe da hauetako batean ez sartzea. Tankeen dorreak bezala, hegazkin faxisten hegalak urratzen dira.
  Agustinek, aurkariak zapalduz, txistu egin zuen:
  - Traidore guztiak hautsetan birrinduko ditugu!
  Eta keinua egiten die bikotekideei. Bai, neska sutsu hau ez da bakea eman dezakeen zerbait. Heriotzaren bakea izan ezik!
  Svetlana Edurnezuri, etsaien birrintzaileak, hauxe argitaratu zuen:
  - Ilara batekin hilko zaitugu!
  Agustin Gorriak baieztatu zuen:
  - Denak hilko ditugu!
  Eta bere hanka biluzi eta zizelkatuetatik, erabateko suntsipenaren oparia hegan egiten du berriro! Eta hainbeste tanke eta hegazkin txirbil txikitan lehertu ziren aldi berean.
  Eta orduan neskak tximistaz jotzen du titi gorridun batetik bezala.
  Oleg Rybachenkok takoi hutsekin heriotzaren opariak bidali zituen erantzunez:
  - Erabat banzai izango da!
  Agustinek, naziak esku hutsez hautsiz, ezpatez moztu eta oin hutsez orratzak botaz, tankeak eta hegazkinak aldi berean suntsituz, esan zuen:
  - Laburbilduz! Laburbilduz!
  Natasha Korshunovak, gudari marroiak suntsituz, tanke eta hegazkinekin batera, irrintzi egin zuen:
  - Laburbilduz - banzai!
  Eta moztu ditzagun zure aurkariak gogorkeriaz.
  Oleg Rybachenkok, oinutsik eta galtza motzak jantzitako mutil eder batek, aurkariak moztuz, esan zuen:
  - Gambito hau ez da txinatarra,
  Eta sinetsi iezadazu, debuta thailandiarra da!
  Eta berriro metalezko disko zorrotz bat hegan egin zuen mutilaren oin hutsetik. Tankeen dorreak eta hegazkinen isatsak moztu zituen.
  Margarita burrukan metalezko neskatxak, inperio marroiaren gudariak eta tankeen armadura txikituz, kantatu zuen:
  - Eta nor aurkituko dugu guduan?
  Eta nor aurkituko dugu guduan...
  Ez dugu horrekin txantxetan egingo -
  Desegingo zaitugu!
  Desegingo zaitugu!
  Naziekin ondo lan egin zuten orduan...
  Beraz, Hitler eta bere taldea belauniko erori ziren nesken eta haurren aurrean.
  Natasha Korshunovak, lehenik eta behin, lehen zenbaki nazia oin biluziak musu ematera behartu zuen.
  Orduan, Hitlerrek eta bere inguruko guztiek musu eman zieten beste nesken zola biluziei eta orpoei. Eta mihiarekin orpoak miazkatzen zituzten. Eta oso mutil ilehoria, Oleg Rybachenko, neska baten oin biluziek musu eman zioten.
  Gero, parasito maskulinoen umiliazioarekin oso pozik, Natashak agindu zuen:
  - Orain, denok hil baino lehen, sinatu Hirugarren Reich-a Sobietar Batasunari erabat eta baldintzarik gabe errenditzeko agindua!
  Ondo bukatzen den guztia. Hirugarren Reich-ak kapitulatu egin zuen eta Wehrmacht indartsua desarmatu zen. Hitler eta bere taldea Beriako ziegara joan ziren.
  Epaia azkarra izan zen, baina zuzena. 1959ko ekainaren 22an, Hitler Plaza Gorrian urkatu zuten!
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"