Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Kahele A Me Na Ninja -4

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Me ke akamai loa o na kaikamahine pailaka. ʻAʻole kāmaʻa lākou i kēlā me kēia wā a me ka bikini wale nō, a he lohi a me ka ʻiʻo, a he mau ʻiʻo ko lākou e like me ke kila. A he mau kaikamahine ninja. A hakaka lakou me ke kamaa ole a aneane olohelohe. A me lākou he keikikāne ninja, he kanaka ikaika a paʻakikī.

  KAHELE A ME NA NINJA -4
  HOOLAHA
  Me ke akamai loa o na kaikamahine pailaka. ʻAʻole kāmaʻa lākou i kēlā me kēia wā a me ka bikini wale nō, a he lohi a me ka ʻiʻo, a he mau ʻiʻo ko lākou e like me ke kila. A he mau kaikamahine ninja. A hakaka lakou me ke kamaa ole a aneane olohelohe. A me lākou he keikikāne ninja, he kanaka ikaika a paʻakikī.
  . MOKUNA Helu 1.
  ʻO ke kaikamahine pailaka, e like me kā mākou e ʻike nei, hīmeni a hakakā. A pono ʻo ia e noho i ke kanaka.
  Akā ma kekahi ʻaoʻao, ikaika nō hoʻi nā mea hakakā. ʻOi aku ka ʻelima ninjas. ʻEhā kaikamahine a me kahi keikikāne ikaika loa.
  Eia ke hele nei lākou i nā ʻāpana Soviet.
  Ua lawe kekahi kaikamahine ninja me ka lauoho uliuli a ʻokiʻoki me kāna mau pahi kaua, a ʻokiʻoki i nā poʻo o nā koa Soviet a hoʻoneʻe i nā koʻi mai lākou. A laila, hoʻolei ʻo ia i ka pī me nā mea pahū me kona mau manamana wāwae ʻole a hoʻōho:
  - Nui ko mākou ikaika,
  Ma hope o nā mea a pau, he make ʻole ʻo Iapana ...
  A me ka hahau ana o ka lima-
  E pepehi mākou i nā kānaka a pau!
  ʻO kahi kaikamahine ninja me ka lauoho melemele i ʻoki i nā poʻo o nā koa Lūkini a ʻōlelo ʻo ia:
  - I ka pōkole, i ka pōkole, i ka pōkole - banzai!
  A e kiola hou kona mau manamana wāwae i kahi mea pepehi kanaka a luku loa.
  Ua hana kekahi kaikamahine ninja me ka lauoho ʻulaʻula i ka hana wili kaua a ʻoki i nā poʻo o kēia mau koa Red Army. A lele lākou e like me nā pine mai lalo o nā lau. He nani maoli ka nana. Eia ka pepehi kanaka a me ka make.
  Lawe ke kaikamahine i ka nila pahū a hoʻolei me kona manamana wāwae ʻole. Ua paʻa i loko o ka pahu o ka pahu T-34 a hoʻomaka i ka pahū o ka pahu kaua. Penei e pahū ai.
  A nānā ke koa:
  - No ke aupuni Iapana!
  He neʻe weliweli kēia a ke kaikamahine Terminator.
  Ua lawe ke kaikamahine ninja me ka lauoho keʻokeʻo i ka ʻenehana a hana hou i ka rose hellish me nā pahi kaua. A ʻo ia ke kumu e hāʻule ai nā poʻo o nā koa ʻulaʻula.
  A laila hoʻolei ka kuʻekuʻe wāwae i kahi ʻāpana antimatter, a laila lele ka pahu Soviet KV a hoʻohuli. A ua lilo kēia i mea ʻoluʻolu loa a me ka lethal influence force.
  Ua hīmeni ke koa:
  - A laila hoʻōho mākou iā Banzai,
  E lanakila kākou i ko kākou ʻāina kahakai...
  E lawe kākou i ka ʻāina Siberian holoʻokoʻa,
  A e loaʻa iā mākou nā holoholona!
  A eia ke keiki ʻo Saigo i ka hana, e koli ana i nā pahi kaua e like me nā maka makani makani a ʻoki i nā poʻo e like me ka pī. He heluhelu pepehi kanaka keia.
  A i kēia manawa, hoʻolei nā manamana wāwae ʻole o nā wāwae o ke keiki i ka disk, a ʻo ka mokulele Soviet, i loaʻa ka pōʻino, ua puhi me kona huelo a hāʻule i lalo.
  Ua lilo maoli kēia mau ninja pepehi kanaka. ʻEhā mau kaikamahine a me kahi keikikāne - he hōʻailona.
  ʻAe, ma hope o kēlā, pehea e hiki ʻole ai iā ʻoe ke lawe a pana aku me nā mea hoʻolaha pōkā?
  Akā he mau mea hakakā kēia mai Iapana. Loaʻa iā lākou nā mea maikaʻi a me nā pōʻino, a he nui nā kupapaʻu i hiki ke lilo.
  Akā ʻo ka ʻaoʻao USSR ʻaʻole ia he koa nāwaliwali. Eia, ma kahi o Vladivostok, ke kaua nei na paionia i na Kepani, a ke hoike nei lakou i ko lakou papa o na koa, he oolea loa.
  ʻO nā keikikāne paionia, ma ke ʻano he kānāwai, e hakakā me ka hapa ʻōlohelohe i nā pōkole wale nō. A ʻo ko lākou mau kāmaʻa wale nō ke kū i ke ala.
  A ʻo ke ʻano o ko lākou hoʻolei ʻana i nā grenades me ko lākou wāwae ʻaʻohe, he ʻano maʻalili.
  Eia ka paionia Petka i ke kaulahao a wili, hoomaka oia e mele;
  He kauā wau, he keiki maʻalahi wale nō,
  Hele wāwae ʻole au i ka hau i ka pūnāwai...
  Paʻakikī ka hana, paʻakikī paha
  Aka, o Iesu e manaoio mau me au!
  
  Ua hānau ʻia au i loko o ka ʻohana mahiʻai,
  Ke hana nei au i ke kula no ke kolu o ka makahiki...
  A puka mai la kekahi ma ka poli alii.
  A ma kekahi wahi e mohala mai ana ka pua pua nani!
  
  A i ka wela a me ke anu, he kamaa mau ke keiki.
  I ke anu, me ka papale ole, i ka hau hau...
  He mau kaula gula ko ke kaikamahine mahiai,
  A ʻono loa ka waiū ma ke alelo!
  
  ʻAe, ʻaʻole nāwaliwali ke keiki.
  A nona kēia ao ʻaʻole hoʻomāinoino ...
  Hanai pipi, mele wiwo ole.
  A nona ke kii nui o Kristo!
  
  Hahau pinepine na Haiduks i ke keiki,
  Ua uhi ʻia ke kino holoʻokoʻa i nā ʻeleʻele a me nā ʻeha...
  Akā, ma kahi o ka uē ʻana, aia nā leo.
  Ua moeʻuhane ke keikikāne i ke kamāliʻiwahine i kāna mau moeʻuhane kamaliʻi!
  
  Ua ala mai ke keiki me he manu la,
  Lele kiʻekiʻe ma mua o ka lā ma nā moeʻuhane...
  Eia kekahi koa me ka grenade i loko o ka ʻeke ʻeke ikaika.
  Eia ʻo ia ke hoʻokomo nei i ka makaʻu i loko o nā Krauts ino!
  
  Ua moeuhane ke keiki i ka pu panapana,
  No ka hele ʻana i ka holo hihiu...
  A maopopo loa ka leo o ke keiki.
  E hoʻokuʻu i nā Turks i ka huhū!
  
  I kona wā ʻōpiopio, ua holo ʻo ia mai nā aliʻi.
  He keikikāne maikaʻi i hoʻouna ʻia i ke kaua...
  Ua piha nae i ka hoopunipuni lokoino.
  Akā ua manaʻoʻiʻo ke kanaka i ka hoʻomana - ʻaʻole wau e make!
  
  Maanei oia i kaua ikaika ai i kona poe enemi,
  Ua hōʻike ʻo ia iā ia iho he naita koa ...
  Hehi na Tureke i ka honua me ko lakou mau kamaa.
  Akā ikaika ka metala Lūkini, ʻoiaʻiʻo!
  
  Ua lilo au i ilamuku ma na kaua,
  A ua hāʻawi mai ke aliʻi maikaʻi i ke keʻa iaʻu...
  Ua wela loa i ke kaua,
  Akā, e hoʻomalu ke keruba nui!
  
  ʻAʻohe ʻoihana koa, manaʻoʻiʻo mai iaʻu.
  I kēia manawa he luna keikikāne wau ...
  E uhaʻi mākou i ke kauā, manaʻoʻiʻo wau i nā kaulahao,
  E hoʻohālike kākou no nā hanauna!
  
  ʻO Rusia ka hae o nā pilikua,
  Aia i loko o kēlā me kēia koa, ʻoiai mai ka nursery...
  I ka hui ana o na kanaka a me na koa.
  E pio ana ka villain!
  Pēlā ʻo Petka i hīmeni wiwo ʻole ai a hakakā kēia pūʻulu kamaʻa ʻole o nā keiki.
  Akā ua ikaika ka poʻe Kepani, a ua hoʻokō ʻo ia e ʻoki iā Vladivostok mai ke koena o ka ʻāina nui ma ka ʻāina.
  ʻAe, paʻakikī ka pahu Chikha me ka mīkini diesel a paʻakikī ke paʻi.
  Aka, ke kauo nei na Kepani i na howitzer maluna o na lio. A ke kī pū nei lākou i nā pūʻali Soviet.
  He ikaika ka Samurai. Holo kekahi e hoouka me ka pahikaua. A ʻoki lākou i nā poʻo o nā koa ʻulaʻula.
  A i kēia manawa, aia ka hoʻouka kaua ma ke alo komohana. Ua hoʻopuni mua nā Nazis iā Minsk, a haʻalele nā pūʻali Soviet i ke kūlanakauhale. Akā i kēia manawa ua kokoke ke kaua i ka muliwai Berezina. Eia na kaua no Borisovt.
  Aia kekahi kaua ma ʻaneʻi... I nā kaua, ʻo ka English Matildas, i lilo i mea paʻakikī loa e kikeke. A ua ʻike ʻia hoʻi ka poʻe ʻAmelika Hui Pū ʻIa;
  A mai luna mai ke kaomi ʻana mai ka mokulele. I ka hui pū ʻana o nā pailaka Kelemania me nā mea Pelekane. Ua ʻoi aku ka ʻino no nā mea hoʻokele Soviet. A ua kaomi ʻia lākou me he mea lā i loko o ke kaʻa i hoʻoikaika ʻia.
  A e hahau kakou i na enemi me ka ikaika nui.
  A ma kēlā ʻaoʻao, ua hoʻonohonoho ʻia he pūʻali koa o nā kaikamahine Komsomol. Aia ʻo Natasha me lākou. ʻO ka mea nui, ʻo ia ka hakakā ʻana o nā kaikamahine me ka wāwae ʻole a hoʻolei i nā grenades me ko lākou mau wāwae ʻole. I ka manawa like, hoʻolei ʻia lākou a hemo maoli ko lākou mau poʻo.
  Akā, he mea hoʻoweliweli nui ka lāʻau Matilda mai Beretania. A ke hoʻomau nei ka German Ju-87 a me English Dragons. A ʻo Yu-88 pū kekahi, i mahalo nui ʻia.
  Akā ʻo kēia ala he nani loa a paʻakikī.
  Akā,ʻo nā kaikamāhine Komsomol, e'ālohilohi ana i ko lākou mau kuʻekuʻe wāwae a hōʻike i ko lākou abs, hoʻomaka lākou e hīmeni;
  He mau kaikamahine Soviet maikaʻi mākou,
  Aloha mākou i ka hakakā a me ka ʻili keiki kāne...
  He leo liʻiliʻi liʻiliʻi ke kani ʻana.
  A he kāhea kā mākou e pepehi iā Krauts!
  
  He mau kaikamahine Komsomol maikaʻi loa mākou,
  Holo wāwae ʻole mākou i ka hau hau...
  ʻAʻole mākou maʻa i ke kū haʻahaʻa ma ka ʻaoʻao.
  A uku mākou i ka poʻe fascist me ko mākou lima!
  
  E manaʻoʻiʻo mai iaʻu, he mea huna nui nā kaikamahine,
  Pehea e lanakila pono ai i ka Nazis...
  A manaʻoʻiʻo mai iaʻu, ʻaʻole he pōʻino ka holomua o nā kaikamahine,
  No ka mea, he koa loa ka puali o Rus!
  
  A no kā mākou mau kaikamāhine me nā kuʻekuʻe wāwae,
  Nani loa ka hau o ka makahiki hou...
  ʻAe, ʻo ka Fuhrer he mea palau wale,
  Mai ʻae i ka poʻe fascist e hoʻolauleʻa i ka kūleʻa!
  
  ʻO mākou nā kaikamāhine e pāʻani maalea loa,
  Hāʻawi mākou i ko mākou umauma i mua o nā koa ...
  A huhū maoli mākou i nā Nazis,
  ʻAʻole hiki ke hōʻeha ʻia mākou nā lālā Komsomol!
  
  Hiki iā mākou nā kaikamāhine ke hana i nā mea he nui,
  ʻO ia hoʻi e pana iā Hitler mai kahi pahu ...
  ʻAʻole e loaʻa i ka ʻenemi ka manawa e ʻai ai i ka ʻaina awakea,
  E hele mai ana na kaikamahine me he aihue la!
  
  Mahalo nui mākou iā Rusia,
  He ikaika loa ʻo Stalin e like me ka makua kāne wiwo ʻole, manaʻoʻiʻo mai iaʻu ...
  A ke manaʻoʻiʻo nei au e hiki mai ana ka lanakila i ka mahina o Mei.
  ʻO ka mea manaʻoʻiʻo i kēia mea maikaʻi wale nō!
  
  No nā kaikamāhine ʻaʻohe kānalua a ʻaʻohe mea pale,
  Makemake nā kānaka a pau e hoʻopaʻapaʻa ma ko lākou lima...
  E hiki mai na uku maikai i na nani,
  Aia ka ikaika o Komsomol i nā lima ikaika!
  
  ʻO mākou ka poʻe koa wikiwiki loa e oʻo,
  A i loko o nā lima o nā pū liʻiliʻi e puhi ai ka pahu ...
  A hiki i na kaikamahine ke lawelawe,
  He monolith kānalua ko mākou pilina!
  
  He mau kaikamahine ʻōlinolino mākou
  ʻAʻole mākou manaʻo e pili ana i ka hau hau a i ʻole ka hau...
  ʻAʻole mālama ka wāwae ʻole i ko mākou mau wāwae i ka hoʻoilo,
  A ʻo ka puʻuwai o nā uʻi he lokomaikaʻi a maʻemaʻe!
  
  ʻO ka mea hiki iā mākou ke hana, hoʻokiʻekiʻe mākou,
  E holo kākou e like me nā kangaroo virtuosos...
  A hoʻopau maikaʻi mākou i nā poʻo o ka poʻe fascist,
  A aloha hoʻi i ka hoʻoikaika kino i ke kakahiaka!
  
  He koa maikai na kaikamahine a pau,
  Hiki iā lākou ke kuʻi wale i nā Krauts i ka palaoa ...
  ʻAe, pehea ka hewa o ka poʻe fascist?
  ʻAʻole ʻike nā lālā Komsomol i ka mana nui!
  
  ʻAʻole hiki iā Hitler ke hana i kekahi mea.
  Ua hahau ikaika makou ia ia me ka laau,
  Haʻi ihola lākou i ko lākou mau niho, a ʻokiʻoki i ka ʻili mai ko lākou mau maka aku,
  A laila, holo wāwae ʻole au i ke ahi!
  
  ʻO Stalin wale nō ke kauoha iā mākou e hana i ka mea,
  ʻIke ʻia kona ʻāʻī a me ka ʻoiaʻiʻo ...
  A manaʻoʻiʻo mai iaʻu, ʻaʻole e nalo ke kaikamahine,
  Ke hoʻouka nei i kahi pū mīkini nui!
  
  Inā pono, hiki mākou i Mars,
  A e lanakila koke mākou iā Venus ...
  Pono nā koa i ka wax no ko lākou kāmaʻa,
  Ke holo wāwae ʻole nei mākou nā kaikamāhine!
  
  Nani nā mea a pau me mākou nā kaikamāhine,
  ʻIke ʻia ka umauma a me ka pūhaka, ka pūhaka...
  He paionia nō ʻo ia, e like me ka ʻīlio hae.
  ʻO Satana loa ka paionia!
  
  ʻAe, he mau kaikamāhine mākou - ʻike ʻoe he ʻoluʻolu mākou,
  E kahili mākou i nā fascist a pau e like me ka pulupulu ...
  A he mau hoku uliuli ma ka lani,
  E wāwahi mākou i nā Tigers i ʻāpana me ke kila!
  
  ʻO ka mea e hana ʻole ai, manaʻoʻiʻo ʻaʻole hiki,
  E ʻae ʻoe, ʻo ka komunista he demiurge ...
  A i kekahi manawa ua kuhihewa mākou
  A lawe lākou i nā nani e hoʻoweliweli iā lākou!
  
  Akā, ʻike ʻoe, luku mākou i nā Kelemania,
  A hiki iā lākou ke haehae i nā Krauts i ʻāpana ...
  ʻOiai he mau ʻuhane titanium kā mākou,
  E hele mākou ma ka steppe a hoʻomaʻemaʻe i nā puʻu!
  
  E kūkulu mākou i ka komunisme me ka ʻole o nā kui.
  A e lanakila mākou i ka poʻe fascist ...
  Makemake nā lālā Komsomol e holo i ka hoʻokumu ʻana,
  A lele ke keruba maluna o lakou!
  
  ʻAʻole hiki i ka ʻenemi ke kū i ke kaikamahine,
  No ka mea, he aeto ke kaikamahine...
  A ʻaʻohe pono o ka Krauts e hao nui loa,
  A ʻo kāu Fuhrer e uē makehewa!
  
  ʻO ka lālā Komsomol me nā wāwae wāwae,
  Hāʻawi iā Hitler i hua manu...
  Mai hana me Satana
  A i ʻole he mea nui!
  
  ʻO ke kiʻi ʻālohilohi o Communism,
  E ʻā ana ka hae ʻula ma luna o ka honua...
  Ua kiola ʻia ʻo Herode i loko o ka po.
  A loaʻa i nā kaikamāhine he ʻelima!
  
  Lenin, Stalin - ka lā ma luna o ka honua,
  Kaʻapuni ʻana i ka lewa e like me nā ʻaeto ʻelua...
  Mele ia na hana o ka komunism,
  He ʻēheu kila ko ka ʻāina makua!
  
  Ua ola mākou e ʻike i ka lanakila,
  A hele mākou ma ke ala a pau ma Berlin...
  Ua hānau ʻia nā pēpē ma ka moena,
  A i kēia manawa ua nui ka ʻāina!
  Nui wale kēia mau kaikamahine. A ʻo kēia kā lākou papa koʻikoʻi a me ka lunge o nā hahau koʻikoʻi.
  ʻAe, nā kaikamāhine, ʻaʻohe kāmaʻa ʻoluʻolu a nani loa. A maikaʻi loa kēia.
  He mau koa kaulana a ʻoluʻolu nā kaikamāhine.
  ʻO kēia nā hakakā o ka papa kiʻekiʻe a me ka laulā. ʻAʻole hiki iā ʻoe ke hoʻopaʻapaʻa hou ma ʻaneʻi. Penei ka hele ana o ka mikini.
  Ma hope o ka hāʻuleʻana o Borisov a me Bobruisk, ua hoʻomaka nā pūʻali Soviet e hoʻi i ka Dnieper. Ua paʻakikī loa ke kūlana. ʻO ka mea pōmaikaʻi, ua hiki mai ka hāʻule a me ʻOkakopa a ua hoʻomaka ka ua nui. A ua hoʻolohi iki lākou i ka neʻe ʻana o ka hui ʻana, me ka koi ʻana iā lākou e hāʻawi i kahi manawa liʻiliʻi e hoʻi i hope o Dnieper a loaʻa kahi paʻa ma laila.
  Ma waho a'e o ka T-34 tank, ua komo pū'o Katyusha i nā kaua. Akā ʻaʻole i ʻoi aku ka maikaʻi o kā lākou hopena. Ua wikiwiki loa nā kaua i ka lewa. ʻO Akulina Orlova, he kaikamahine ʻaʻohe wāwae, ʻokiʻoki ʻia, ua hakakā ʻo ia me ka paʻakikī a me ka ikaika loa i nā pūʻali ʻenemi kiʻekiʻe.
  ʻO ka mea nui ʻo ke kau ʻana ma ka mokulele i kahi bikini wale nō. He mea maikaʻi loa kēia.
  Ma mua o ka hakakā ʻana, hāʻawi ʻelua mau ʻōpio i ke kaikamahine i kahi lomilomi ikaika. A ua ʻoliʻoli ʻo ia. A ʻālohilohi hou kona mau maka i nā sapeira. He ʻulaʻula maoli ʻo ia a he nani kahaha. Ua hakakā ʻo ia ma ke ʻano he hiki ʻole ke ʻōlelo ma ka moʻolelo moʻolelo, ʻaʻole hoʻi e wehewehe me kahi peni.
  ʻO Akulina Orlova - inā pono, e lawe ʻo ia a kīkī i ka ʻōhule Fuhrer me kona kuʻekuʻe wāwae. A e lilo ia i mea ʻoluʻolu loa a ʻoluʻolu. He kaikamahine ʻo ia i loaʻa nā aʻalolo kila, a me nā kaola kokoleka ikaika loa. ʻO kēia ke ʻano kaikamahine āu e hoʻāʻo maoli ai e lawe a lanakila.
  A hakakā ʻo ia i nā Nazis a hīmeni;
  ʻO mākou nā lālā Komsomol, nā koa koa,
  Ua ʻākoakoa mākou e hakakā me ka wiwo ʻole no ka ʻāina makua...
  Haʻaheo ko mākou mau mākua iā mākou i nā kaikamāhine,
  No ka mea hiki iā mākou ke hōʻike i nā holomua!
  
  ʻO ke koa wale nō ka papa kiʻekiʻe,
  Holo mākou me kahi kapa ʻole i ke anuanu...
  Hiki iā mākou ke hoʻopaʻapaʻa no kekahi mea,
  Ma lalo o ka lani ʻālohilohi loa!
  
  ʻAʻole ʻoe e loaʻa iā mākou nā kaikamahine nani,
  Nani loa mākou, nani ...
  ʻAʻole i ʻoi aku ka nani ma mua o iwakālua,
  A holo wāwae ʻole kou mau wāwae i ka hau!
  
  Nani ka lā, kala melemele,
  He hōʻailona gula kona, ʻike ʻoe...
  E ʻike koke kākou i ka wanaʻao o ka komunisme,
  A he nui na kaikamahine hapa-hule, kamaa ole!
  
  Makemake mākou nā lālā Komsomol i ka hakakā,
  A hiki i nā mea a pau ke hana i nā mea maikaʻi loa ...
  Hoʻouna mākou i ka pūʻali koa i ke kaua,
  No ka mea, he mea ʻino nā ʻenemi!
  
  ʻAʻole hāʻawi ʻia ka hoʻohui a me ka hoʻohui,
  I loko o ke kūlana huhū honua ...
  Hiki i nā kaikamāhine ke inu i ka waina
  E hele i ke kaua me ka lole piha!
  
  I kēia manawa aia mākou i ka honua o nā elves - ʻaʻohe mea nui,
  Hiki iā mākou ke hana i nā mea he nui ...
  E hoʻokō ʻia ka moeʻuhane honua,
  E hana wau i kekahi mea, manaʻoʻiʻo mai iaʻu!
  
  No ka ʻāina makuahine ʻaʻohe ʻōlelo e ʻae aku -
  E paʻa i ka hae lanakila nani i kou umauma...
  E hoolei kakou i na kaulahao o ka kapitalisme,
  E pau ko kakou pilikia ma ka lua!
  
  No ka nani, e ike i ka Mesia Rusia,
  E hoʻokiʻekiʻe mākou i ka pahi kaua a me ka pale kaua ...
  ʻO ke aloha i ka ʻāina he mālamalama a maʻemaʻe,
  ʻO nā mea ʻē aʻe e hele mai i nā ʻāpana ʻumikūmāono!
  
  He ikaika a lokoino wale ka fascist,
  A he mau Nazi ikaika nō hoʻi nā orcs...
  Akā, e hahau au i nā Krauts ma ka lae,
  ʻAʻole pacifists nā kaikamahine!
  
  He ʻāina maikaʻi mākou i hānau ʻia ai,
  Aloha mākou i ka mohala ʻana me ka minoʻaka me nā momi...
  A ua hoʻolaʻa wale ka Fuhrer iā Sātana,
  E hoʻopau mākou iā ia i ka mahina o Mei!
  
  
  E hoʻokō mākou, manaʻoʻiʻo wau i nā mea āpau,
  ʻAʻole wau ʻaʻa e moeʻuhane nui loa...
  Hauʻoli ke kūlanakauhale a me ke kauhale o waho,
  Ua ʻakaʻaka ka pēpē i loko o ka moena!
  
  A ʻo wai hoʻi kēia ʻorc hoʻoikaika kino,
  He huhū loa ka ʻakaʻaka o nā niho...
  A hahau māmā ʻoe iā ia i ka niho,
  ʻO ka hahai ʻana i nā mea liʻiliʻi wale nō!
  
  Ke noi aku nei au iā Kristo - e mālama i ka honua mana loa,
  Mai ʻae iā ia e ʻā i ke ahulau ahi...
  A kala aku i ka poe hewa,
  Ke waiho nei i nā ʻenemi i ka wela nui!
  
  ʻAʻole mākou e luuluu ma Berlin,
  E hōʻea mākou i laila, manaʻoʻiʻo mai iaʻu, a hiki i New York...
  E manaʻoʻiʻo paʻa kākou, e nā hoahānau ʻelima.
  E kani nui ka leo o ke kaikamahine!
  Aia kēia mau kaikamahine me nā ʻaoʻao nani a me nā mākaukau hakakā - ka mea ʻoluʻolu loa o ka honua. ʻOiai ua paʻa maoli lākou i nā pū a haki i ka iwi.
  Akā i ka mahina ʻo Nowemapa ua kūpaʻa ka laina mua. Ua hoʻi hope nā pūʻali Soviet ma waho o ka Dnieper, me ka mālama ʻana i ka mana ma luna o Kiev a me kona mau wahi a puni a puni, akā ʻo Odessa ka mea nāwaliwali i ke kai. Akā, ua ikaika loa nā ʻauwaʻa Pelekane, Kelemānia a me Italia a ua maopopo loa ʻaʻole e lōʻihi kēia kūlanakauhale ma lalo o kahi paʻa paʻa. Ma ke kūkulu ʻākau, ua noho ka poʻe Kelemania a me ka hui pū ʻana i nā mokuʻāina Baltic a paʻa i ka laina kahiko o ka pale, a ma ke kikowaena, i kekahi ʻano, ua loaʻa i nā pūʻali Soviet kahi paʻa ma ka Dnieper a hiki i Pskov, kahi i hoʻopuni ʻia i ka hapalua, akā hoʻomau. e paa aku.
  Ma ka hema, ua lawe ka pūʻali Turkish iā Batumi ma hope o kekahi mau mahina o ke kaua a hoʻopau i ka hoʻopuni ʻana iā Yerevan.
  Ua hopu ʻia ʻo Primorye e nā Kepani. Akā aia ʻo Vladivostok ma lalo o ka poloka. A ua hana paa ia. Akā ma ka laulā, ua hiki mai nā hau hau o Nowemapa. Ua hala ka parade ma ke kahua ʻulaʻula. A me he mea lā aia ʻo Stalin i laila.
  Ma hope o ka wehe ʻana o ke komite pale aupuni i ka hālāwai. Ma laila lākou i hoʻomaka ai e kūkākūkā hou aku no ka pūnāwai.
  Manaʻo ʻo Zhukov:
  - Pono e wehe i ka Yerevan a hoʻomaka i nā counterattacks i ka ʻenemi ma kēia ala. I kēia hihia, loaʻa kahi manawa e hoʻopakele i kā mākou hui Transcaucasian.
  Ua ʻōlelo ʻo Stalin me ke kaumaha:
  - Hiki nō. ʻAʻole pono e hāʻawi ʻia ʻo Yerevan. Akā ʻo ka nīnau, inā mākou e uhaki i ke alahele ma laila, ʻaʻole ia e hoʻonā i kekahi mea. A ʻo ka mea nui loa, ʻo ko mākou mau ʻenemi ka hui pū ʻana o nā ʻāina kapitalista ma ke Komohana Komohana. Aia kekahi mea no mākou e noʻonoʻo ai.
  Ua ʻōlelo ʻo Shaposhnikov:
  - Loaʻa i ka ʻenemi ka pōmaikaʻi i ka huakaʻi hele wāwae. A ʻo Beretania me kona mau mokuna colonial, a me ka helu ʻana iā ʻEulopa a pau, ke kūʻē nei hoʻi iā mākou. ʻO Türkiye, a ma ka hikina o Iapana a me Thailand. Hiki i ka ʻenemi ke pōloli wale iā mākou, me ka loaʻa ʻana o nā kumuwaiwai kanaka a me nā waiwai. E hoʻoikaika iā mākou i ke kaua lōʻihi a hiki i ka pau ʻana o nā koa Lūkini.
  Ua hoʻōho ʻo Marshal Timoshenko:
  - ʻAe, e holoi mākou iā lākou i loko o ka ʻōpala!
  Ua ʻōlelo ʻo Stalin:
  - Paa, pepehi kanaka. ʻAʻole hiki iā ʻoe ke lawe iā Warsaw, ʻoiai ua hoʻohiki ʻoe e hōʻea i Berlin i ʻelua pule. A ma ka laulā, he mau hawks ʻoe - ua ʻōlelo ʻoe, pā mua iā Kelemania. A he aha ka mea i puka mai ai? E noʻonoʻo ʻoe i ko ke ao holoʻokoʻa kūʻē iā mākou. Ua hoʻolaha kaua ʻo Brazil a me Argentina, a hiki koke mai ʻo ʻAmelika Hui Pū ʻIa. A he aha kā mākou mea e pono ai?
  Ua ʻōlelo ʻo Marshal Timoshenko:
  - Pono mākou e hoʻouka i ka ʻenemi. E wili mākou i lalo.
  Ua ʻōlelo ʻo Molotov:
  - Ma USA ʻaʻole maʻalahi ka hoʻohuli ʻana i ka Congress e komo i ke kaua. Akā ke hoʻolako nei ʻo ʻAmelika i nā pahu kaʻa, a me nā mokulele. A ʻoi aku ka maikaʻi o kā lākou mokulele a ʻoi aku ka maikaʻi. Eia kekahi, hiki ke hana ia mau mea i ka ʻenehana automotive. ʻAʻole, ʻoiaʻiʻo, inā komo ʻo ʻAmelika i ke kaua, ʻaʻohe manawa.
  Ua ʻōlelo ʻo Stalin me ke kaumaha:
  - A he aha kāu e manaʻo ai?
  I mai la ke Kuhina o ko na aina e me ka leo haahaa.
  - Manaʻo wau ʻoi aku ka maikaʻi o ka hana kuʻikahi me nā ʻāina kapikala. E ho'āʻo e hoʻopaʻa i kahi hapa o ka ʻāina. ʻO kēia wale nō kā mākou manawa.
  Ua ʻōlelo ʻo Tymoshenko:
  - ʻAʻole i ka honua hilahila!
  Ua nīnau ʻo Stalin me ke kaumaha:
  - He aha kā Zhukov e ʻōlelo ai?
  Ua pane ʻo Georgy Konstantinovich me ka leo haʻahaʻa:
  - He pūʻali koa kā mākou ʻoihana. A kamaʻilio e pili ana i ka maluhia i nā diplomats. Akā inā ʻaʻole mākou e hoʻokō i nā lanakila ma ke kahua kaua i kēia hoʻoilo, a laila i ka pūnāwai a me ke kauwela aʻe e ʻoi aku ka ʻino. Loaʻa i ka ʻenemi ka pōmaikaʻi i ka waiwai a me ke kanaka. A ʻaʻohe ala e hiki ai iā mākou ke lanakila i ke kaua hoʻokalakupua. Eia kekahi, pehea ka nui o nā mea hana e hiki ai i nā ʻāina ke kūʻē iā mākou, ʻoi aku me ka USA, ʻaʻole hiki iā mākou ke ʻoi aku ma mua o lākou.
  Ninau mai la ka Luna Nui me ka minoaka.
  - Pehea e pili ana i ka maikaʻi?
  Ua ʻāʻī ʻo Zhukov:
  - Aia ma muli o ke ʻano o Comrade Stalin. ʻAʻole hewa kā mākou T-34, e like me ka KV-1. Akā e hoʻokomo koke ka ʻenemi i nā pū ikaika loa ma ka T-4. A ʻoi aku ka maikaʻi o ka mokulele o ka ʻenemi ma mua o kā mākou - ʻoi aku ka poʻe hakakā. A ʻoi aku ka maikaʻi o kā mākou mokulele ma mua o nā mokulele Pelekane. A no ka hana ʻana i mea hou... ʻAe, pono kēia i ka manawa a na ka ʻenemi hoʻi e hana i kahi mea ʻoluʻolu a maikaʻi loa i kēia hihia.
  Kuno ʻo Stalin a nīnau:
  - He aha ka manaʻo o Beria?
  Ua pane aku ke Komikina o na Kuloko a me ka luna o ka sharashki:
  - Ke hana nei nā kānaka ʻepekema, hoa Stalin. Ua aʻo aku au iā lākou e hana i kahi mea hoʻoheheʻe kaua e hiki ke luʻu. No laila, hana lākou. ʻAe, ma luna o nā hakakā pū kekahi. ʻO ka mea kūikawā, ua hoʻohiki ka Yak-9 e lilo i mīkini maikaʻi, e like me ka LAGG-5. No laila, hoʻomau ka hana me ka hoʻomaha ʻole. A hoʻohana mākou i nā kāloti a me ka lāʻau!
  Kuno mai la ka Mea Kiekie.
  - Nui! Hana! I kēia manawa, kauoha ʻia wau e hoʻokuʻu iā Yerevan a neʻe i mua ma kahi o Pskov. E kaua mākou i ka ʻenemi ma kēia mau kuhikuhi. A i ka manawa like, e lawe kākou i kekahi samurai ma ke ʻano he shugan ma Mongolia. Ma hope e kamaʻilio wau i nā mea hoʻolālā e pili ana i nā mea hou me lākou.
  Ua ʻōlelo ʻo Zhukov:
  - I kēia manawa, ʻoi aku ka maikaʻi o ka T-34, akā pono mākou i kahi pahu ikaika, akā ʻaʻole liʻiliʻi liʻiliʻi. Pono e hoʻokō ʻia kēia!
  Ua ʻōlelo koʻikoʻi ʻo Voznesensky:
  - E hana kāua! E hana maoli nō mākou!
  
  ʻO ka pāʻani HYPER VIRTUAL REALITY ʻoi loa
  HOOLAHA
  ʻO kahi kaikamahine koa maikaʻi a me kāna hoa hou ʻo Pinocchio the cyborg e hakakā nei i ka ʻoiaʻiʻo maoli. ʻOiaʻiʻo, loaʻa iā lākou nā mea hakakā maikaʻi loa e hiki ai iā ʻoe ke hoʻokele me ka pau ʻole a hakakā e like me nā liona wahine, a hakakā pū me nā ʻano mea like ʻole a me nā mea kilokilo.
  . MOKUNA Helu 1.
  ʻO Veronica, ʻaʻahu wale i ka bikini, ʻike ʻo ia iā ia iho i loko o kahi kaʻa aniani e like me ka stingray palahalaha. A ʻo kahi hologram o nā panela e hoʻomalu ana i ke kaua a, ʻike ʻia, ʻālohilohi ka mīkini weliweli loa.
  Ma hope ona ʻo Cyborg Pinocchio. Ua like kona nana i waho me he kanaka opio ma kahi o umikumamaha a umikumamalima paha, e komo ana i na puolo au wale, me ka io nui, me ka helehelena u'i a opiopio, aohe lauoho a me na papalina pohihihi.
  He keikikāne maikaʻi loa, me ka lauoho ʻōniʻoniʻo a me ka ʻoki ʻoki maikaʻi. A paheʻe ka ʻili, ʻeleʻele, hoʻolei ʻia nā ʻiʻo. Hiki iā ʻoe ke hoʻohana iā ia i ka hoʻolaha, ʻoi aku hoʻi no nā wahine kahiko. ʻAe, ʻae, hiki i ka papahana ke lawe i kekahi ʻano. Ma ke ala, a me Veronica, inā hoʻonui ʻia kāna mau palena.
  A ʻo ia nō kāna i hana ai. E hoʻonui kākou i nā ʻāpana o ka mea hakakā. ʻO ka mea nui, ʻo ka helu mua o nā pūkuniahi laser a pālua iā lākou. A laila e hoʻohui i ke kī ʻana, he holo pū kekahi. E hoʻonui i ka ikaika o ke kahe. ʻAe, a me ke kiʻekiʻe o ka pale o ke kahua ikaika, i hiki ʻole i ka ʻenemi ke puhi koke iā ʻoe.
  ʻO kēia ka hana a ke kaikamahine me ka ikaika.
  ʻAe, ua hoʻonui hou ʻia ʻo Pinocchio ka cyborg. A, ʻoiaʻiʻo, ua hoʻokiʻekiʻe ʻo ia i nā palena o ke kaʻa. ʻAʻole naʻe i maʻalahi nā lanakila.
  Ma hope o nā mea a pau, ʻaʻole hoihoi ka lanakila ʻana i ka pāʻani kamepiula!
  ʻOiai ma aneʻi e hilinaʻi nui i ke ʻano o nā mea hakakā. Akā i kēia hihia, ua kūpono nā mea a pau me ke ʻano o kēia kāne.
  Ua honi ʻo Veronica i kāna hoa a hoʻopiʻi:
  - He lanakila nui ke kali nei iā mākou,
  E hoʻopunipuni ʻoe i kou hoalauna i ka hikiwawe loa!
  Ma hope o ia mea, ua kaomi ʻo ia i kona kuʻekuʻe wāwae poʻe ʻulaʻula ma ke pihi hauʻoli, a ua wikiwiki loa kāna mea hakakā.
  Ua hoʻomau ka pūkuniahi hōkū. ʻOi aʻe a ʻoi aku ka ʻūhā, e like me nā tadpoles alohilohi, nā modula hoʻopakele a me nā capsule metala wai, e hoʻāʻo ana e lawe i ka leo haʻahaʻa. Wahi a nā lula i kākau ʻole ʻia, ʻaʻole hiki ke hoʻopau ʻia, akā inā he pilikia o ka hopu ʻia ʻana, hiki i ka kamepiula kilokilo i kūkulu ʻia ke hāʻawi i kahi kauoha no ka luku ʻana iā ia iho. Eia kekahi, nui nā modula i make pōʻino. Ua hoʻomau ka poʻe cross-sides i ka wikiwiki o nā ʻauwaʻa ʻenemi, i ka wā e hoʻoneʻe ana i nā ʻaoʻao ma waena o lākou, e lawe ana kēlā me kēia i nā piliona kālā hiki ke luku i ke kūlanakauhale liʻiliʻi. ʻO ka mea maʻamau, inā loaʻa kahi kī pololei, ʻaʻole e ola kahi kahua ikaika, ʻaʻole hoʻi ka metala ikaika loa.
  Ua kū ʻo Veronica i kona hoa paio mua. I kēia hihia, he mea hoʻokūkū noho hoʻokahi, ma ke poʻo o ka mea e noho ana i kahi lole i loko o kahi ʻōwili mālamalama me nā wāwae. A ua hana ʻo ia i nā hana paʻakikī.
  Ua hīmeni ke kaikamahine programmer:
  -ʻAe, ʻai, mai ʻai i kēia a me kēlā,
  A ʻaʻole luhi nā wāwae o ke kaikamahine i ka hele ʻana ...
  ʻO ka ʻai, pehea ka maʻi o kēia.
  Huli ʻulaʻula nā kaikamahine i ka pōloli a hīmeni!
  Ma hope iho, ua lawe ʻo Veronica iā ia a kī aku i kāna mau pūkuniahi laser i ka ʻenemi. A hoʻomaka ka mea hakakā e puhi, ua maopopo ka ʻoluʻolu ʻole o ka huahana culinary, ka candy me nā wāwae.
  Ua hoʻokuʻu aku nā ʻōnaehana pale i ka nui o nā pahuhopu wahaheʻe mai kahi hōkū hoʻokahi, nā mea kaua kūikawā i puhi ʻia i nā capsules me ke kinoea i hoʻololi i ke ala o nā lasers a hoʻoulu i ka pōʻino o nā missiles luku a me nā hopena nāwaliwali o ka radiation gamma. ʻAʻole hoʻi i uwē nā moku troll i ka lele ʻana i ka lewa; ʻOiaʻiʻo, ʻo nā mea kaua umekaumaha, nā mea hao hao, nā hale wili a me ka hoʻohū ʻana, ʻo ia ka mea weliweli loa. Hiki i ka pahele umekaumaha ke hoʻonāwaliwali i ka hopena a i ʻole ke kuʻi ʻana i ka radar alakaʻi no nā missiles, torpedoes, nā mines. ʻO kekahi mau moku hōkū, ua loaʻa i ka pōʻino umekaumaha, ua haʻalele lākou i ke keʻokeʻo keʻokeʻo a hoʻomaka e hāʻule i luna o kēia lā make me ka nui a me ka umekaumaha.
  Ua hoʻoponopono hou ka poʻe cross-sides, i kā lākou ahi i lalo i nā moku ʻenemi nui loa - nā moku kaua ultra. ʻO kēia mau mastodon, hiki ke kūpono i ke kūlanakauhale holoʻokoʻa, he ʻōnaehana mea kaua ikaika a, ʻoiaʻiʻo hoʻi, he kahua ikaika ikaika. Ua ʻoi aku ka paʻakikī o ka hoʻomaʻamaʻa ʻana i ke ahi i hoʻopaʻa ʻia mai nā pūkuniahi graviti iā lākou; I kēia hihia, me ka laki, hiki ke paʻa ka pōkā thermoquark weliweli. He wiwo ʻole ka poʻe Crosoiders, e hōʻike ana i ka wiwo ʻole. Me he mea lā e kani ana ka māmā me ka oversaturation o ka ikehu i mea e hoʻonui ai i ka pono o ka mea kaua umekaumaha, pono lākou e hoʻemi i ka mamao, i piha i ka pilikia nui. Maanei i pahū ai kekahi o lākou, ua ʻā aʻela me ka lama o ka luku, a laila ka lua.
  - ʻAʻole pono paha ka lawe ʻana i kēlā mau pilikia? - Wahi a ka pūkaua.
  Pane mai la ua kaikamahine nei me ka hoolele ana aku i ke kaula daimana ma kona lauoho.
  - ʻAʻole, e kuʻu hoaaloha, pono mākou e luku i ka liʻiliʻi loa. Hiki i kēia mau mīkini barbaric ke kī i nā planeta mai kahi lōʻihi loa, ʻo ia hoʻi, ke hoʻokokoke lākou i nā honua ākea, ʻoi aku ka nui o kā mākou poʻo nui ...
  ʻO Gurgling i ka pane:
  "Ua ʻike wau ʻo lākou ka mea paʻakikī loa e luku, a i ʻole e mālama i kahi mamao palekana i ka wā e hui pū ai nā pūʻali nui."
  Hehi wiwo ʻole ke kaikamahine me ka huhū.
  - No laila, e hele i laila! A e hoʻokokoke mai lākou, ua hoʻolālā kūikawā ʻia ka ultra-battleship e ferment i ka ʻenemi me ka ʻole o ka pilikia.
  A ʻo ka uʻi kāmaʻa ʻole a me ka curvy ʻo Veronica iā ia iho i lawe nui i nā pilikia. Ua hāʻule ka mea hakakā kahi e hakakā ai ka lole. A hāʻule i waho ka pahu ahi i uhi ʻia i ke kokoleka.
  Akā ua hoʻouka ʻia ʻo Veronica e ʻekolu kaʻa i ka manawa hoʻokahi. ʻAʻole i loko o lākou nā candies maʻalahi, akā aces me ka liqueur. E hoʻāʻo wale e lawe i kēia me kou mau lima ʻole, a ʻoi aku hoʻi me nā wāwae kaikamahine ʻaʻohe.
  Ua koi ʻia ʻo Veronica e hoʻokele.
  A ʻo kāna hoa cyborg ʻo Pinocchio i hakakā pū me ka hoihoi nui. A ʻo ia, he mea kupanaha ia. Ua hōʻike ka ʻōpio nani i ke akamai kupaianaha. ʻOiai i ka wā i hoʻouka kaua ai ʻo ia e like me ka ʻeke cigakā Kamelo.
  ʻAe, ua hakakā maikaʻi nā koa ʻē aʻe.
  ʻO nā kahua hoʻouka, ʻaʻole naʻe, ua ʻauheʻe lākou i ka mamao loa mai ka ʻenemi; Ma muli o ka hoʻomaopopo ʻole ʻana, ua lawe mai kekahi i nā moku i piha i nā robots kaua, nā trolls, a me kā lākou mau hoa pili mai waena o nā lāhui i lanakila i ka laina kaua. ʻOi aku ka haʻahaʻa ma mua o nā moku hōkū maʻamau i ka maneuverability a me nā mea kaua, ua palekana pono nā halihali, akā naʻe he kanaonokumamālima o lākou i pahū, a he iwakāluakūmākolu ʻē aʻe i pōʻino loa. Ke noʻonoʻo nei i ka poʻe a pau ma luna o ka moku he ʻoi aku ma mua o hoʻokahi a me ka hapa miliona mau pūʻulu kaua, he poho nui kēia.
  I ka wā o ke kaua, ua ʻike ʻo Veronica e hiki iā ia ke holo i kāna mau palena. ʻO ka mea kūikawā, ka mana komo o nā pū laser. No laila, i loko o hoʻokahi minuke, hoʻokuʻu lākou i ka ikehu, e like me ka hāʻule ʻana o kekahi mau pōkā atomika ma Hiroshima.
  A pela i lawe ai a hana. Ua paʻi nā kukuna laser Violet i ka mea hakakā kokoke loa a komo i loko o kāna pale make. A pohā ka lama liqueur. Ua ho'āʻo nā mea ʻē aʻe e komo mai ka ʻaoʻao o ka mea hakakā o ke kaikamahine. Akā, ua hoʻoneʻe ka nani i kahi pahu haehae. A pehea e paʻi ai iā ʻoe me kahi mini-rocket.
  A i kēia manawa ua haehae ʻia ka lua o ka mea hakakā.
  Ua hoʻōho ke kaikamahine:
  - Mai uwē, he banzai!
  Ua ʻike ke koa ʻōpio, e hōʻike ana i kona mau niho a pana i kekahi, i kēia manawa he mea hakakā ʻelua noho:
  - Aia i loko o ka pahu he pūʻali koa orcs a me ka poʻe e hoʻolimalima iā mākou no ka paka, nā mea ʻono a me nā ʻano waiʻona āpau!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Veronica, e pana ana i kahi mea hakakā ʻē aʻe, a ʻōlelo ʻo ia:
  - Hoʻonani i ka Elf nui a me ke aupuni o Oz!
  ʻO ka rofoshki naʻe, ua aʻo koke lākou mai kā lākou mau hewa, ʻoi aku ka nui o kā lākou volleys i hiki i nā paepae, a ua haki nā zherriks, paheʻe i loko o ke kānana o nā pahū, hāʻawi i nā hahau ʻeha, a me ka hele ʻana i ka hipa kāne. Eia naʻe, inā ʻaʻole ʻoe e hoʻoweliweli i kou ola, maʻalahi ka wiwo ʻole. ʻO kekahi mau ʻuhane no ka poʻe make i manaʻo ʻole ʻia, holo wikiwiki lākou ma waena o nā honua, a i ka manawa like, ʻaʻole lākou makemake e hoʻonui i ko lākou helu ponoʻī.
  - E nānā, me he mea lā ua kaʻawale ka moku kaua ultra. - Ua hoʻōho ka pūkaua
  ʻOiaʻiʻo, ua hoʻokokoke loa nā cross-siders, hiki iā lākou ke hōʻino i nā mea hana, a laila kanu i kahi pōkā thermoquark i loko o ka āpau. I kēia manawa ua pau ka noho ʻana o kekahi o nā pilikua stellar.
  - E hui nui kakou a pau no ka lua, e pa'i i ka concentrated, mai hoolaha lahilahi. - Ua hoʻōho ʻo Kent i ke kahawai i hoʻopili ʻia.
  Ua lohe maopopo aku na Krosoiders iaia, e nee kokoke ana, kokoke e hoopa aku i ke kahua ikaika, me ka poina ole i ka hana a hoolei i na pahele. Ua pahū koke kekahi o lākou, akā ua hoʻomaka e hāʻule ka moku kaua ultra ʻē aʻe me ka poʻe holo o hoʻokahi miliona.
  - Hele maikaʻi! - Wahi a ka elf general. - Hiki iā ʻoe ke kau i ke kolu ma luna.
  ʻO Space Marshal, he pōpoki ʻino me kahi pahu, aia ʻo ia ma luna o kekahi o nā moku kaua ultra. I kona ʻike ʻana i ka hāʻule ʻana o kāna mau puaʻa aloha, ua uē ʻo ia:
  - Huki koke i nā pūʻali a pau i ka kuʻi lima, luku i nā cross-sides āpau! A komo koke i nā ʻuhane o ka lua lalo!
  ʻOiai ʻo ia e uē ana, ua loaʻa i ke ono o ka ultra-cruiser ka pōʻino nui. Ua hiki naʻe iā ia ke kaʻi aku i ʻekolu o kāna mau lawehala, a laila holo wikiwiki ʻo ia a hiki ʻole i ka poʻe keʻa ke manawa e lele ai i hope.
  Hōʻike ʻo Veronica i kona mau niho e ʻālohilohi ana e like me nā daimana a hīmeni:
  Ke ʻike nei ʻoe i kahi eclipse i ka lewa?
  Ke kuʻi nei ka nalu weliweli...
  He hōʻailona kēia o Gehena
  ʻO nā ʻohana o ka ʻuā lewa!
  A ʻo ia, me ka hilahila ʻole, ua komo ʻo ia i ke kaua me kahi pūʻulu Belomor ma luna o kahi mea hoʻokūkū ikaika loa.
  Ua hoʻomaka nā ultra-cruisers e hoʻi a hui pū. ʻAʻole naʻe i manaʻo ka poʻe fauns a me nā elves e hāʻawi aku, ua hoʻoikaika ikaika lākou me ka holo ʻana ma hope o ka ʻenemi, a ua laina ko lākou mau moku hōkū e like me ke kāʻei ʻaoʻao ʻelua. Eia naʻe, ʻaʻole maʻalahi ka lanakila ʻana i kahi hoʻonohonoho hoʻonohonoho maikaʻi ʻia o ia mau moku hōkū ikaika i hoʻonui nui ʻia, a ua komo nā moku holo moku i ke kaua. Hoʻokahi pākahi, he ʻumikūmāhiku Krosoiders i pana ʻia i lalo, a ʻehā hou aʻe i paʻa i ka pahele umekaumaha i hoʻohālikelike ʻia e ka nalu. ʻOiaʻiʻo, ʻehā mau ultra-cruisers i loaʻa i ka pōʻino nui a ua hoʻopau ʻia i ke ahi. I kēia manawa ua koi ʻia nā fauns e hoʻi hope, a ua loaʻa i ka Rofoshki nā hana kūpono, e hoʻāʻo ana e hana i ka hapa nui o kā lākou helu helu.
  Ua hoʻokō ʻo Veronica i kahi hana hoihoi loa a ua hiki iā ia ke hopu i kahi mea hakakā i loaʻa kahi pūʻulu Belomor ma luna, a ua hana ʻo ia me ke akamai loa. A ua puka mai kahi puhi ahi. A laila lele maila kekahi pūʻolo lāʻau ʻawaʻawa i hoʻopau ʻia i ke ahi, mai ke kaʻa ʻino.
  Ua hoʻopuka ʻo Veronica:
  - E hakaka,
  ʻAe ʻo Elfie me aʻu!
  Ua ʻōlelo ʻo Pinocchio ka cyborg:
  - He kaikamahine maikaʻi ʻoe! E hoʻomau!
  A ua kīkē ʻo ia i kekahi mīkini ʻikea ʻē aʻe mai ka hana ʻana i ka lewa, a ua ʻā aʻe ʻo ia i ke ahi e like me kahi pahu o ka pauda.
  A hoʻōho like lāua.
  - Hoʻokahi ʻelua ʻekolu -
  Haehae oe i kou mau paka!
  I kekahi manawa, ua huki hope nā moku liʻiliʻi a pau o nā fauns a hoʻomaka e uhi i nā paepae mai ka hoʻouka ʻana o nā zherriks.
  - Ua nalowale ko mākou pūʻali i ka hana. - Ua ʻōlelo ʻo Kent.
  - A laila pono mākou e kani i ka hoʻi hope! - Manaʻo ʻo Hett. - E hoʻopili pololei wau i ka hōkū hōkū.
  - Ke hoʻolaha nei au i ka hana hou ʻana! - Uwele ka ilamuku. Ua hōʻike ʻia kona mau maka pepeiaohao i ka ʻoluʻolu a me ka mihi. Hiki ke unuhi ʻia ka hopena o ke kaua ma nā ʻano like ʻole.
  ʻO ka manuver, i kapa ʻia ʻo redeployment, ua hoʻomaʻamaʻa ʻia i ka wā ma mua a ua hoʻohana pinepine ʻia i nā hakakā kaua a me nā hoʻomaʻamaʻa virtual. Ma keʻano maʻamau, ua hoʻonohonohoʻia a wikiwiki. ʻO ka puka i loko o kahi ākea hoʻokahi me ka wikiwiki mua, ma mua e nā moku nui, a laila ma nā moku liʻiliʻi. ʻO ka poʻe i uhi i ka hoʻihoʻi i lawe i kahi pilikia nui, akā ʻo ka Rofoshki, me ka manaʻo he pahele maalea, ʻaʻole i hoʻoikaika ikaika, e kaupalena iā lākou iho i ke ahi lōʻihi. ʻO ka hope, ua komo nā fauns i ka lehulehu, a lilo i mea hiki ʻole.
  A hoomau aku la o Veronica i ka hakaka paakiki. Ua hana ʻo ia i nā hana maalea. I kēia hihia, ua kūʻē ʻia ʻo ia e Napoleon cognac, a he ace koʻikoʻi kēia. A ʻaʻole maʻalahi ka hoʻololi ʻana iā ia.
  He hoa paio weliweli loa.
  Ua hōʻike ʻo Pinocchio ka cyborg i kona mau niho ma kona helehelena kamaliʻi a hīmeni:
  -Ua ʻike ʻoe, e makaʻu kākou i ke kaikamahine,
  ʻO ka hoʻohana ʻana o nā nani he pau ʻole ...
  No ka mea hiki i nā kaikamāhine ke hakakā
  He huila hoʻokele ikaika a he hoe ikaika!
  Kuno ʻo Veronica me ka ʻae ʻana, e hana ana i kahi ʻokiʻoki:
  - ʻAe! Hiki iaʻu ke hana! A hiki iaʻu ke hoʻokō me Napoleon cognac.
  A hana hou ke kaikamahine i ke ano o ka hoailona ninau, a ua hana maikai loa ia.
  A ʻo ka mea hakakā i ʻā koke aʻe i ke ahi, ua māhele koke ʻia i ʻelua, a i kēia manawa e hakakā ana kekahi omole Napoleon cognac ma kekahi mīkini ʻē aʻe.
  - ʻEhia ke kumu kūʻai iā mākou? - Nīnau akula ʻo General Kent i kāna hoa ʻo Hett me ka ʻeleʻele i ka wā i holo pono ai nā ʻauwaʻa i ka lua ʻeleʻele, e ʻauheʻe ana ma ka ʻōpuni o kahi puʻupuʻu kinoea nunui i ʻōpoʻo loa i hana ai i kāna kumu ponoʻī.
  Pane mai ke kaikamahine u'i me ka leo ana.
  - Pono! ʻOi aku ma mua o ʻumikumamālima kaukani mau moku liʻiliʻi i nalowale, a ʻoi aku hoʻi ma mua o hoʻokahi haneli kaukani koa. ʻElima haneli mau kahua paʻi i pana ʻia, a he kanawalukūmākolu ʻē aʻe e koi ana i nā hoʻoponopono nui. Ua nalowale ʻelua haneli kanaiwakumamāono grapples, a he ʻumikumamāwalu mau mea hou i pono e hoʻoponopono. ʻEkolu haneri a me kanahikukūmālua mau moku holo moku, ʻeiwa haneri a me kanakolukumamākahi mau mea lawe missile, kanaono i poino nui, ʻaʻole kēia i helu i nā kahua hoʻokele a me nā robots reconnaissance a me ka luku liʻiliʻi.
  - Ua hoʻokuʻu anei lākou i ke koko?
  Ua ʻakaʻaka ke kaikamahine me ka hōʻike ʻana i kona mau niho momi.
  - He mea paʻakikī ke helu pololei, akā ma kahi o ʻekolu mau manawa ʻoi aku ma mua o kā mākou, inā ʻoe e lawe i nā moku hōkū nui, ʻoi aku, kokoke i kanawalu mau kaʻa a me ʻeiwa mau moku nui o nā moku kaua ultra i pana ʻia, a ʻelima me he mea lā ua pōʻino loa. ʻo lākou, ʻoi aku ka maikaʻi, e hoʻouna ʻia i hope.
  - ʻAe, ʻaʻole mākou e hoʻohaʻahaʻa ʻia no kēia, akā ʻaʻole wau maopopo i ka uku. Ma ke kumu, ua laki mākou no ka mākaukau ʻole o ka ʻenemi. I ke kaua e hiki mai ana, e akahele loa ana.
  Ua uē ke kaikamahine:
  - Ka hopena?
  - Ua like nā manawa kūpono, a na ke kamepiula e hāʻawi iā mākou i kahi kikoʻī kikoʻī.
  ʻO nā wāwae ʻōmaʻomaʻo, ʻeleʻele o kahi koa elf me nā laina nani loa a me ka pihi hoʻowalewale o ka kuʻekuʻe wāwae.
  Ua ʻōlelo anuanu ke koa.
  - No laila e hoʻouka i ka ʻike hōʻuluʻulu.
  He minuke ma hope mai, ua hōʻike ka kamepiula:
  - ʻO ka manawa kūpono o nā ʻaoʻao me ka hana maikaʻi loa ma nā ʻaoʻao ʻelua penei: ʻo ka lanakila o ka rofos he kanawalukūmāhā pakeneka, ʻo ka lanakila o nā elves he ʻumikūmākahi pākēneka, ʻo ka huki ʻana he ʻelima pakeneka.
  - ʻAʻole lawa! - Ua hāʻule koke ka maka o ka Generala.
  - ʻAʻole hiki ke hana maikaʻi, hāʻawi i kahi wānana e noʻonoʻo ana i ka mea a ka ʻenemi a me nā mea a mākou i hōʻike ai e hiki ke hoʻomalu.
  Ua helu ke kamepiula i ka hapalua minuke hou aʻe a hoʻopuka:
  He kanaonokumamāhā pākēneka ka lanakila o nā rofos, he iwakāluakumamālima pākēneka ka lanakila o nā elves, a he ʻumikumamākahi pākēneka o ka huki ʻana o nā elves.
  - No laila, ʻo ia hoʻi ke nalowale nei mākou, ʻaʻole naʻe i ka nui. Hoʻokahi manawa i ʻehā. ʻOi aku ka maikaʻi. - Wahi a Marshal Gugnish.
  Ua hakakā ʻo Veronica me Napoleon cognac. A ʻaʻole ia no ka mea ʻole i loaʻa i ka hue me nā tentacles kahi inoa koʻikoʻi a loaʻa iā ia kahi lepili uila. Ua hakakā maoli ʻo ia ma luna.
  A ʻaʻole hiki i ke kaikamahine programmer ke hopu iā ia i kahi pahele, a hoʻihoʻi hou iā ia i lalo.
  Eia kekahi, ua hopu ʻia ʻo ia e nā kukuna.
  Ua ʻike ʻo Veronica i ka uhi ʻia o kona kino kino i ka hou. A wela ka wāwae wāwae o ke kaikamahine programmer. Akā, hīmeni ke koa me ka wiwo ʻole.
  E lanakila mākou i ka ʻenemi, e manaʻoʻiʻo mai iaʻu,
  Manaʻo wau e uhae mākou i nā ʻōmole ʻino...
  ʻŌhule Fuhrer, holoholona ʻiʻo,
  Akā e uhaʻi mākou i kona kua, e manaʻoʻiʻo mai iaʻu!
  Ma hope o ia mea, kaomi ʻoi aku ke kaikamahine i nā pihi hauʻoli me kona manamana wāwae ʻole. A oi loa aku la ke kaua, a pau na pu i hoopuka mai i na hoolele kaua.
  A komo lākou i loko o kahi kaʻa i loaʻa kahi ʻōmole ʻike ʻole ʻia. A haalulu a hehee.
  A laila poha ka cognac, a helelei nā kokoleka a me nā mea ʻono ma nā ʻaoʻao a pau. A hāʻule ka vanilla, nā huawaina, a me nā mea ʻono ʻē aʻe he nui.
  Ua hoʻopuka ʻo Veronica:
  Auē, he aha ka lokomaikaʻi
  E ʻai i nā lole a pau...
  Nahu kokoleka, ʻakaʻaka,
  Nau mai!
  Mahope iho, lalau aku la o Veronica ia mea, a wini hou aku la me kona emerald, a ia manawa hookahi, he mau maka sapeira, e puana ana me he mau hoku la.
  Ua hoʻōho ka ʻōpio papahana:
  - Hyperquasar! He ultrapulsar ʻoe!
  Ua hoʻoponopono ʻo Veronica:
  - ʻOi aku ka maikaʻi e ʻōlelo: ultrapulsar, he Hyperquasar ʻoe!
  Ua hoʻi ʻo Cyborg Pinocchio:
  - Ua paʻi koʻu manaʻo
  Ua ʻālohilohi kou kiʻi e like me ka huelo kometa...
  Me he mea lā ua hahau mai ʻoe iaʻu e like me ka uila -
  Me kona nani hoku, e like me ka lani!
  Ua hōʻoia ke kaikamahine programmer:
  - Ua like ʻoe me Pushkin! Nui loa!
  Ua kūʻē ʻo Pinocchio ka cyborg:
  - ʻAʻole! ʻAʻole wau ʻo Pushkin, akā hoʻokahi kaukani manawa maʻalili!
  Ua hoʻōho ʻo Veronica, e hōʻike ana i kona mau niho:
  - ʻAe, ma hea kahi e mālama ai ʻo Alexander Sergeevich iā ʻoe! ʻO ʻoe ke keiki a nā mea uila ikaika me ka hyperplasma i kāu kaʻina hana!
  A holo hou mai la ua mau paio nei i ke kaua me ka inaina nui. Mākaukau e hōʻike i kona kiʻekiʻe kiʻekiʻe o ka ikaika make a me ka heroism.
  Ua hoʻomaka ke kiʻi e mae a nalo loa. Ua neʻe aku ke aliʻi aliʻi mai ka ipu nui, a i ʻole, ka hologram o ka mea kiʻi gravity e hana nei i kahi hana mana hiki ʻole ke hoʻomaopopo ʻia. ʻO ka elf i kū
  ma kahi mamao, hoʻihoʻi ʻo ia, kaumaha kona mau maka, he waimaka.
  - Weliweli! - Wahi a ke alakaʻi kaikamahine.
  Ua ʻōlelo ka elf:
  - ʻAʻohe mea like me kēia hiki ke noʻonoʻo ʻia. He aha inā inā i waena o nā elves, hakakā koʻu makuakāne, a ʻeha paha a make paha.
  - ʻAʻole hiki ke kāpae ʻia kēia! - Eia kekahi elf i kaniuhu. - Aia koʻu ʻāina hānau ma ka ʻaoʻao o ka pio. Ua kau ʻia kahi koʻi hyperplasmic ma luna o koʻu lāhui.
  Ua hauʻoli ke keiki papahana:
  - Hyperplasmic, ʻōlelo ʻoe, he aha ka hyperplasma? Ua lohe pinepine au i kēia, akā ʻaʻole maopopo iaʻu.
  Ua hoʻoholo kekahi lopako kahiko a ʻoi aku ka maʻalahi e hoʻomanawanui ʻaʻole ʻo ia he physicist ma ke aʻo ʻana, akā e hoʻāʻo a wehewehe i kēia, e like me kāna i manaʻo ai he mea ʻino, ʻoiai he mea mana loa.
  No laila, ua hoʻoholo ʻo ia e haʻalele iki i ka ʻaoʻao, e hoʻomaka, me he mea lā mai kahi mamao.
  - I ka wā kahiko, ʻaʻole i nakinaki ʻia nā kānaka i hoʻokahi honua, akā ua māhele ʻia i nā mokuʻāina he nui, ua ʻike ʻia kēlā naita, a i ʻole ma ka honua, ke aliʻi Trikhkh. Ua hoʻoholo ʻo ia ua hiki i ka manawa e hoʻopau ai i ka haunaele a me ka obscurantism. I keia manawa, ua kukulu mua ia na hale hana nui, ua puka mai na pu a me na pukuniahi. Ua ʻoi aku ka ʻino a me ka luku ʻana i nā kaua, a ua make ka kilokilo. Eia kekahi, ma kekahi mau hoʻomana, ua hōʻike ʻia ka kilokilo he hewa make. ʻAʻole hiki ke helu i ka nui o nā hoʻokolokolo i hana ʻia ma luna o ka poʻe i manaʻo ʻia he kilokilo. ʻO ke aliʻi, i kēia manawa, ua like ka manaʻo i ka wā mua: aia nā kupua ma ka lāʻau, a i ʻole ma kahi lāʻau. Akā, i kona hoʻonohonoho ʻana i ka hoʻokūkū no nā mea hakakā maikaʻi loa, he ʻano hōʻike koa masked, ʻo ka mea lanakila he koa palupalu. I ka wā i kau ʻia ai ka lei aliʻi ma luna o kona poʻo, ua wehe ʻo Palladin kipa i kāna pale maka, a ʻike ʻia ka helehelena o kahi kaikamahine, ʻaʻole like me kekahi kahuna wahine kanaka, i ka lehulehu.
  Pīhoihoi nā mea a pau, he elf wahine, he lāhui kaʻao i hoʻonani ʻia i nā pila a me nā kaʻao. Ua ʻō aku ʻo ia i kona lima iā Trich, a ua hopu ʻia kāna minoʻaka maikaʻi e nā mea pena kiʻi maikaʻi loa.
  Ua aloha ka mōʻī iā ia, he wahine lāhui haole, ʻo Rerra kona inoa. Nui kona makemake, ʻoiai ʻaʻole hiki ke hoʻomaopopo ʻia e nā poʻe a pau; ʻO nāʻano likeʻole, nāʻano'ē aʻe. ʻAe, pehea ʻoe e wehewehe ai he hiki i ka ʻīlio hae ke aloha i ka bipi? Akā ʻo ke kaikamahine, he mea kupanaha, ua pane aku i kona mau manaʻo, a ua male koke lāua, ʻoiai ke kūʻē nei nā aliʻi pili iā ia. Ua hoʻomaka ke kaua, akā ua hōʻike ke kaikamahine elf iā ia iho he diplomat maʻalahi. Ua hiki iā ia ke hoʻohana maalea e hoʻopā i nā hoa paio o Trikhkh i kekahi i kekahi. Ua hoʻomanaʻo koke lākou i nā ʻōhumu liʻiliʻi, ua komo lākou i kahi hakakā weliweli ma waena o lākou iho. ʻAe, i kēia manawa, ua hahau ʻia ka pūʻali koa Trikhkh iā lākou i kēlā me kēia ʻāpana. Ua lilo ʻo Rerra i wahine kilokilo, ʻoiai, he nui nā elves i akamai i ka hana kilokilo, a me ka hana hoʻokalakupua i kēlā. E like me kā mākou i aʻo ai ma hope, ʻo kēia kaikamahine, no kona manaʻo kupanaha, ua kuhi hewa ʻia e kona mau kaikunāne, ua lilo ia i kipaku. Akā, he poʻe kipaku lākou, akā me mākou ua lilo ʻo ia i aliʻi ʻoiaʻiʻo. Me ka nānā ʻole ʻana i nā manaʻo ʻino, ua hoʻokomo ʻo Rerra i kahi hoʻomana hou e hoʻokō i ka hana kilokilo. I kēia manawa, mai ka moena, ua loaʻa nā pēpē hiki ke kilokilo, a laila ua aʻo ʻia lākou i nā kula kūikawā. ʻO ia ka manawa i puka mai ai nā kula ʻepekema. Ua hoʻāʻo ka wahine kilokilo nui ʻo Rerra e hoʻohui i ka mea kilokilo a me ka ʻepekema. ʻAʻole i liʻuliʻu, ua loaʻa i ke aupuni kahi mea kaua hou i ʻike ʻole ʻia, a ua lanakila ʻo ia i ka honua. Ua ʻelemakule ʻo Trikhkh a make: ʻoi aku ka lōʻihi o ka noho ʻana o nā elves ma mua o nā fauns. A ua ʻoi aku ka nui o nā elves ma mua o nā elves. Ua lilo ʻo Rerra i mōʻīwahine mōʻī. Ua makemake ʻo ia e hele i ka lewa. ʻO ka pae mua ka lele ʻana i ka pōʻai. ʻO ke kaua e kū nei i kēia manawa. A laila ua ʻike ʻia ke kaʻina hana o ka pahū atomika. Wehe ʻia nā mea kaumaha nui i ka wā i hōʻiliʻili ʻia ai ka nuipaʻa koʻikoʻi. Me ke kōkua o ke kilokilo ua hiki ke hoʻonui i kēia kaʻina hana. A laila, ʻike ʻo Rerra, me ke kōkua o nā ʻepekema, hiki ke unuhi i ka ikehu mai ke kaʻina hana o ka hui ʻana o ka hydrogen nuclei e hana ʻia ma nā hōkū. Akā, ua hiki maoli ke hana i ka hydrogen bomb me ke kōkua o nā kilo. Mai ia manawa i hoʻomaka ai ka naʻi ʻana o ka honua.
  Ua ike pu no hoi o Veronica i keia, a he koa maikai oia, ua hoomanao pu oia i kekahi mea mai kona noho ana ma ke ano o ke Akua Wahine Mana Loa, ma kekahi o na ola mua o ka uhane make ole, a i mai la:
  - Hiki iā ʻoe ke haʻi iā mākou i nā kikoʻī hou aku i ka hana ʻana i ka hydrogen bomb, ʻoi aku paha ka ikaika ma mua o ka pahū ʻana o ka pauda.
  Ua ʻakaʻaka ke keiki lopako, a kunou maila nā keiki papahana ʻē aʻe:
  - ʻOiaʻiʻo, ʻoi aku ka ikaika! ʻO kahi pōkā liʻiliʻi, e like me kā mākou hale kiaʻi, hiki ke pahū e like me ka pahu o ka pauda me ke anawaena o ka kilomita.
  - Auwe! - Ua puhi ʻo ke kaikamahine nani ʻo Veronica. - Nui loa.
  Ua hoʻomau ka robot i ʻoi aku ka ʻike me ka makemake:
  - Akā, ʻaʻole lawa kēia ikehu no ka holo ʻana i ka lewa ma nā wikiwiki ʻoi aku ka kiʻekiʻe ma mua o ka māmā. Ua noho ʻōpio ʻo Rerra ma waho, akā ua kokoke mai ka make iā ia. Eia naʻe, i ka pau ʻana o kona ola, ua ʻike ʻo ia a me kāna mau haumāna i ka ikehu luku. ʻO kēia ka wā e ʻokoʻa ai ka mea i ke kuleana, hoʻohui a hoʻemi paha, hoʻemi a hoʻohui paha. Ma keʻano maʻamau, ua wili ʻia nā ao electron i nā ʻaoʻao like ʻole, a i ka wā e hui ai, hoʻokuʻu ʻia nā mana ʻike ʻole.
  Ua ʻike ʻo Veronica i kēia mea hoihoi:
  - E haʻi hou mai iaʻu e pili ana i nā ao electron.
  Ua hoʻomau ke keiki cyborg, ʻo ia mai ka makahiki ākea:
  - Aia nā ʻātoma āpau i kahi nucleus a me nā ao electron e kū mai ana mai ka hoʻololi ʻana o nā electrons a me nā positrons. He ʻano like ia me nā hōkūhele a puni ka lā, ʻaʻole ʻoi aku ka kiʻekiʻe o ka wikiwiki o ka hoʻololi ʻana. Trillions o nā kipi a puni ka nucleus i kēlā me kēia kekona.
  A i ka wā o ka luku ʻana, hui pū nā electrons, ʻo ka nuclei ponoʻī, ʻo ia hoʻi nā protons a me nā neutrons, e hui pū me ka ikaika nui. A hiki mai kahi pahū nui, e hoʻokuʻu ana i ka ikehu weliweli ma mua o hoʻokahi kaukani manawa i ʻoi aku ka nui ma mua o ka wā o ka pahū ʻana o kahi pahu hydrogen.
  Ua puhi ʻo Veronica:
  - He hale pupule maoli nō!
  Kuno ʻo Pinocchio ka cyborg me ka ʻae ʻana:
  - He ʻoluʻolu ka diabolo - e hoʻoikaika nā daimonio!
  Ua hoʻomau ka luna papahana nona:
  - A e hoʻololi i ka polarity o nā uku, pono ʻoe i ka magic. ʻO ka mea i kapa ʻia ʻo ka nalu i hana ʻia e Rerra. Inā ʻaʻole ia he luliluli o ke ea ma kekahi ʻano, akā he ʻano kaʻina o ka neʻe ʻana o nā nalu. Hoʻopili ia i kahi pūʻulu o nā māla ma ke ākea, a ʻo ia hoʻi, e hoʻoikaika i ka honua waiwai. He ʻano hopena resonance. Hoʻoulu ka nalu i nā kaula liʻiliʻi, mai nā mea i hoʻoili ʻia a hiki i nā mea nui, a ʻo ia ka hopena o nā mele nui e haʻalulu ai nā pōhaku.
  - A ua like nā nalu me nā nalu, ʻaʻole naʻe i ka lewa, akā i nā kula ākea! - Ua wehewehe ʻo Veronica.
  Kuno mai ka papahana luna
  - ʻAe, ua hoʻomaopopo pono ʻoe iaʻu!
  Ua hōʻoia ke keiki cyborg, ʻālohilohi kona mau maka, loaʻa ka ʻike i ʻike ʻole ʻia:
  - He kilokilo kēia o kahi kiʻekiʻe kiʻekiʻe. I kēia manawa e haʻi mai iā mākou e pili ana i ka hyperplasma.
  Ua hoʻomau ka luna papahana:
  - Ua kapa ʻia ʻo ia ka hyperplasma magic. ʻO ka mea maʻamau, ua lilo ka ikehu luku i mua o ka loaʻa ʻana o ka ikehu thermoquark. A ma ʻaneʻi ua koi ʻia ka hana kilokilo ikaika. ʻAʻole maʻi ʻo Elves i ka wā ʻelemakule, olakino lākou a ikaika, akā i ka manawa like ke manaʻo nei lākou i ke kokoke ʻana o ka make. No laila, ʻike ʻo Rerra ʻaʻole i lōʻihi kona haʻalele ʻana, kono akula ʻo ia iā ia iho i hope, ʻo Zenna, ka mea kilokilo ikaika loa o ka lāhui elf. I kēia manawa, ua noho mua nā fauns a puni ka honua a komo i loko o nā honua ʻē aʻe, lilo i aupuni waiwai. No laila, ʻo ka lilo ʻana i aliʻi no lākou he hanohano no nā elves haʻaheo. A noʻonoʻo pū me ia i ka hana aʻe e lanakila ai i ke ao holoʻokoʻa.
  I kēia manawa, kū ka saucer o ka gravity visor ma ka lihi o ke keʻena
  Ua hoʻomaka hou ka ʻā a lohe ʻia nā leo ʻano.
  - Kāhea hou no ke kamaʻilio ʻana. E haʻi aku wau iā ʻoe i kēia moʻolelo ma hope! - Ua ʻōlelo ka luna o ka papahana.
  Ua hoʻohui ʻo Veronica i ka noʻonoʻo:
  .- Ma waho aʻe, ʻaʻole wau makemake e hoʻohana ʻoe i kou ʻike hou i mea e pōʻino ai nā mea ʻē aʻe.
  Ua ʻakaʻaka nā keiki-papahana a me ka cyborg.
  Ua ʻakaʻaka ʻo Pinocchio ka cyborg:
  - Pehea e hiki ai iā ʻoe, i ka wā kahiko ma ke ʻano o ke kiʻekiʻe o ka ulu ʻana i hoʻohālikelike ʻia me mākou, e hoʻohana pono i kēia? ʻAʻole i loaʻa iā ʻoe ka ʻike pololei. A ʻaʻole i haʻi aku ka papahana alakaʻi iā ʻoe i nā kikoʻī e hiki ai ke hana i kahi pahu hydrogen, ʻoi aku ka liʻiliʻi o kahi luku.
  Ua ʻike ke kaikamahine papahana me ka lewa o kahi loea:
  - ʻOi aku ka maʻalahi o ka luku ʻana, ʻoiai kona mana nui. Eia kekahi, ʻokoʻa ka hopena i ka ikaika ma muli o ka mea i hoʻohana ʻia i ka luku. ʻO ka hopena nui loa e hana ʻia e ka hao a me nā mea e kokoke ana iā ia.
  Ua haʻohaʻo ʻo Veronica:
  - A no ke aha !?
  Ua wehewehe hoʻomanawanui ka luna papahana:
  - Hoʻohui maikaʻi loa o ka valency, ke kaulike i ka nuclei o nā protons a me nā neutrons. Hāʻawi kēia iā ʻoe e hana a hoʻohana i ka nui o nā ʻāpana. Ma hope o nā mea a pau, pili ka mana o ka pauda i ke koena o nā mea.
  Lele ʻo Pinocchio ka cyborg a hoʻōho:
  - A pehea! Akā, e ʻike kākou i ka mea e hiki mai ana ma kēia epic hoihoi.
  Ua pau ka Boltology. A pono ʻoe e lawe a, me ka noʻonoʻo ʻole ʻelua, e hoʻi i ke kaua.
  Ua ʻae koke ʻo Veronica:
  - ʻOi aku ka maikaʻi o ka hakakā ʻana ma ka pāʻani ma mua o ka hoʻolohe ʻana i nā haʻawina quasi-scientific e pili ana i ka hyperplasma a me nā thermoquarks!
  A i kēia manawa ua hoʻi hou nā kāne hakakā i ka pāʻani, kahi mea e hoʻomanaʻo ai i kahi kaua ākea maoli, a he mea ʻoluʻolu loa.
  Ua hana ʻo Veronica i kahi manuver pithon squeaky a hāʻule i luna o kahi kaʻa noho ʻelua kahi e noho ana ʻelua kuki gingerbread chocolate. A ʻo kēia mea kaua ikaika i ke ahi.
  A ʻo nā kuki gingerbread i ʻili loa ʻia, ua palai pū ʻia.
  Lawe ʻo Veronica a hīmeni:
  - ʻO kēia nā mea ʻono ma ʻaneʻi,
  He poʻe hakakā mākou, ʻaʻole he honu!
  Ua puhi ʻo Pinocchio ka cyborg i kahi kaʻa ʻē aʻe i ke ahi me ke ahi o ka magoplasm virtual a hoʻohenehene:
  E hoʻonohonoho ʻia nā helu,
  E hoʻohanohano ʻia nō hoʻi au...
  Ua lawa ka mele mele ʻo Cyborg
  Ua lawa ka mele mele ʻo Cyborg
  Pono nā robots i kahi moʻokāki!
  I kēia manawa, ʻo ka saucer o ka visor gravitational i nā holograms nui
  hoʻonui ʻia. Ua hoʻomaka ka ʻike ʻia ʻana o nā lei ʻālohilohi o nā hōkū a me nā hiʻohiʻona o nā moku hōkū. ʻO kekahi o lākou me he iʻa lā, ʻo kekahi poʻe me nā pōhaku kalai ʻia, a ʻo kekahi me he lāʻau ʻauheʻe.
  Me he mea lā ua loaʻa i nā ʻauwaʻa o nā rofos nā mea hoʻoikaika i ka neʻe ʻana. Ua lohi ʻo ia, e hele mai ana i ke kāʻei o nā pulsar frantic, i ka wā nui, i kekahi manawa e hiki i ka nui o ka honua, e neʻe wikiwiki ana nā clots o ka plasma ma nā ala wiliwili, a ke holo wikiwiki nei nā ʻāpana mea ma waena o lākou. Ua kapa ʻia kēia wahi ʻo ka ʻōpū o Gehenna. Ua hoʻomaka ka armada o nā moku o nā keiki o ka pouli e hoʻonohonoho hou, e hana ana i nā hana paʻakikī. ʻO ke kumu o ka hoʻopunipuni, ʻo ia ka hoʻomākaukau ʻana no ka hui ʻana me nā moku hōkū ʻenemi.
  Ua hakakā ʻo Victoria a hoʻokō i nā ʻano hana baseball. A no laila, lele aʻela ʻo ia a huli aʻe, weliweli wale. ʻAe, he mea ʻino ka wahine. ʻAe, hoʻopunipuni. A lele aku kekahi pūʻulu o Marlboros e kūʻē iā ia ma luna o kahi mokulele fighter, hiki ke hana ʻia kahi manaʻo hihiu o nā pāʻani kamepiula.
  He haku mele kēia. A e lawe ke kaikamahine a kaomi i ke pihi me kona piko.
  A me ka hoʻokuʻu ʻana o ka ikehu, ʻā ke kaʻa me nā paka me ka lapalapa ʻālohilohi. A ʻala ʻo ia i ka uahi ʻona.
  Ua lele ʻo Pinocchio ka cyborg mai ka pou meridian. Pehea ʻo ia e lele ai i waho, e hana ana i kahi somersault. A ma lalo o kāna hoʻouka kaua ʻana i hele mai ai kahi mea hakakā ʻelua noho, uhi pololei ʻia mai kahi luʻu ʻana me ʻelua mau ʻōmole pia Bavarian. Maikaʻi kēlā.
  I ka wā i pahū ai, ua ninini ʻia ka huʻa ʻulaʻula, me he mea lā mai kahi mea kinai ahi.
  Ua ʻoi aku ka naʻauao o nā trolls; I kēia manawa ke hoʻomākaukau nei ka pūʻali koa no nā mea e hiki mai ana. Ua hāʻawi ka ilāmuku i nā kauoha kūpono me ka leo ʻuʻuku. Ua hana mua ʻo Rofoshki i nā ʻano hana like ʻole i ka wā o ka hoʻomaʻamaʻa ʻana i kā lākou mau limahana i hoʻomaʻamaʻa ikaika ʻia, loaʻa a hoʻohui i ko lākou mau mākaukau.
  No ka hoʻopau ʻana i nā poho i loaʻa, ua hoʻāla hou ʻia nā keʻena mālama lako, nā ʻāpana metala kūikawā a me ka mālama ʻana i ka ikehu. Hoʻohui ʻia nā kumu hoʻoponopono i nā hale hana, nāna i hoʻoponopono i nā moku hōkū i ka lele ʻana, a ua hana hou i nā mea hou. Hiki ke ʻike ʻia lākou e hoʻopuni ana i nā heluna nui o nā mokulele mokulele a me nā moku kaua ultra. Ua ʻālohilohi ka wiliwili ʻana, ua kahe nā kukui o ka plasma, ua hū nā kahawai gravito, hāʻawi i ka metala i hoʻoheheʻe ʻia i loko o nā ion. Ua luku ʻia kekahi o kēia mau conglomerates i ka wā o ka hoʻouka ʻana o nā fauns, akā he kakaikahi wale nō i koe. Hoʻopili pū me nā robots i like me nā hee i hoʻopaʻa ʻia i nā mea kaua, a me nā mea kilokilo kūikawā i hoʻolei i nā kiʻi hoʻihoʻi hou. ʻO ka mea nui, hana lākou i nā hui nui, e pili ana i ka moku hōkū, e ʻōlelo ana i kekahi mea ma o nā mea hoʻonui kilokilo i like me nā pū.
  ʻO Veronica, ma hope o ka hana ʻana i ka cascade flip a kikeke i kahi mea hakakā ʻē aʻe i kahi luʻu hilinaʻi, hoʻopuka:
  - Mai hoʻokomo i ke aliʻi i loko o kahi paʻa! E loaʻa kahi papa hana huhū!
  Ua hoʻopaʻa ʻo Cyborg Pinocchio i kahi mokulele ākea ʻē aʻe a ʻuwē:
  - Loaʻa iā mākou ka pololei a me ka ʻoiaʻiʻo ma ko mākou ʻaoʻao!
  Ua ʻōlelo ʻo Veronica, me ka ʻūlū ʻana i kona mau wāwae ʻeleʻele, ʻeleʻele, hoʻowalewale, muscular:
  -Accuracy - ka hanohano o nā mō'ī!
  A pāʻani iki ʻo ia me kona mau ʻiʻo ʻōpū i kālai ʻia.
  Eia kekahi, ua ho'āʻo nā wizards kūloko e hoʻohālikelike i kahi mea koʻikoʻi, i hoʻolako ʻia i loko o ka arsenal o nā mea hoʻokalakupua.
  No laila, hoʻomaka ka poʻe kilokilo e hoʻolei i ka ʻai. Ua ʻike ʻia kahi wahi liʻiliʻi a ulu mālie. Hoʻopuni ka poʻe kupua iā ia i kahi ʻohana. ʻO ka mea a lākou i hoʻōho ai i loko o nā pū bipi.
  - He ʻakaʻaka! - wahi a Veronica. - Hoʻomanaʻo mai iaʻu i kahi hoʻomana kanibal.
  Ma ʻaneʻi i ʻike ʻia ai kahi ʻōpuʻu, i ka mua ua like ka nui o ka barela pia, a laila nui aʻe a nui aʻe, ʻo ia ka nui o ka hale paʻa, a laila ka hale kākela kahiko, a laila ka nui o kahi moku kaua ultra. Hoʻomaka ka ʻōpuʻu e mohala, lilo i mea ma waena o kahi carnation a me kahi tulip. Ua neʻe a holo wikiwiki nā petals ma nā ʻaoʻao like ʻole, e lilo i ʻīlio ʻēheu e luaʻi ana i ka plasma. Ua hoʻokuʻu lākou i nā nalu ʻumekaumaha, e hoʻolei ana i nā moku hōkū ʻo Rofoshek ma nā ʻaoʻao like ʻole.
  ʻAʻole naʻe i ikaika loa ka haʻalulu. ʻO Veronica, ʻo ka ʻōniʻoniʻo ʻana i kona mau wāwae nani kupanaha a me ka hoʻoluliluli ʻana i kona mau ʻiʻo o ka ʻōpū, ʻoiai ʻo ke kuʻi ʻana i kahi mea hakakā ʻē aʻe, ua kāhāhā:
  - He aha kēia, nā phantoms nunui?
  - ʻO ke ʻano like, ʻoi aku ka nui o nā mea ma mua o ka mea i ʻike mua ʻia. - Ua'ōleloʻo Pinocchio ka cyborg, e kuhikuhi ana i ke ahi i kaʻenemi, ma kēiaʻano he'ōmole o ka waina Agdam i ka mea hakakā, a, i ka manawa hoʻokahi, e nahu ana i ka candy chocolate -ʻO kēia kekahi o nāʻano magic-hyperplasma, me ʻoi aku ka nui o ke kilokilo ma mua o ka hyperenergy maʻemaʻe. ʻO ia hoʻi, ua hui pū ʻia ke kilokilo ma ʻaneʻi me nā hōʻike kino, akā ua hōʻike ʻia nā mea hope i kahi liʻiliʻi.
  Ua ʻōlelo ʻo Veronica me ke ʻano koʻikoʻi, me ka ʻoki ʻana i ka pōhaku gula i pōhaku ʻia ma ka papa kīpē, a i ka manawa like e kaomi ana i nā pihi hauʻoli me kona manamana wāwae ʻole.
  - Akaka, ʻoi aku ka ʻike kilokilo - emi ʻepekema!
  Ma hope o ia mea, e huki ke kaikamahine i kahi hoʻopunipuni - he python niho-saber, a hana i ka jack-in-the-box twist.
  A e uwo ʻo ia ma luna o kona mau māmā:
  - Pepehi, pepehi, ka ino degenerate orc,
  E pepehi, e pepehi, e troll aristocrat!
  ʻO Nugget koʻu kiʻi, aloha wau iā ʻoe vampire!
  ʻAe, aia nā goblins i Gehena, e palai ana i nā mea momona!
  A i kēia manawa ua hoʻokaʻawale ka mea hakakā i ʻekolu mau pailaka, ma kēia hihia hoʻokahi donut a me ʻelua cheesecake me nā wāwae.
  Ma lalo o ka mana o nā hui o nā kilokilo lele, ua laina nā ʻīlio, me he mea lā o ka ʻohana cop, nā mea hoʻolohe.
  Ua ʻōhumu ka troll hypermarshal:
  - Ua ʻoi aku ka naʻauao o Rofoshka ma mua o nā ʻīlio a e hoʻolohe iā lākou. ʻAʻole no ka mea ʻole ke ʻano ʻīlio i nā fauns.
  ʻO kekahi pūkaua wahine maikaʻi me kahi proboscis i wili a puni ka hologram a ʻōlelo me ka hanu:
  - Pehea ʻoe e hele ai i kahi hike me ka ʻole o ka deragona? No laila, e hoʻopau mākou e like me ka tiger mammoth me ka ʻole o ka niho.
  - E hana hou lākou i ke kilokilo! Ua kauoha mua wau! - Ua hoʻoluliluli ka space hypermarshal i kona lima. Lele aku la ka mea emi i ka lewa a uwo ae la:
  - He aha kāu makemake, e ka haku?
  - ʻO wau ka hypermarshal! He pahu piha i ka grub!
  Ua ʻike ʻia kahi puʻu meaʻai ma ka ʻaoʻao o ka rofoshka o ka mea hanohano. Ma waena o lākou, kū i waho kahi keke i kālai ʻia i ke ʻano o kahi moku kaua Faun. Eia naʻe, kūʻē i ka like ʻana, hulahula nā horned astronauts ma luna.
  - ʻO kaʻu punahele kēia! - Ua hoʻomaka ka hypermarshal e ʻai i nā kiʻi i hana ʻia me ka ʻaila a me ka mea ʻala.
  Wahi a ka wahine Generala.
  - I koʻu wā ʻōpiopio, ua mālama au i kahi lua me nā kaikamahine o ka maikaʻi maʻalahi. Ua lawelawe lākou i ka mafia kūloko. Aia hoʻokahi pipi, ʻaihue mau ʻo ia mai nā mea kūʻai aku. I ka hopena, ua ʻike ʻo ia i kahi hōkū nui loa a ʻai ʻia.
  Ua ʻōlelo ʻo Hypermarshal:
  - Ma kekahi mau hale hoʻokumu hiki iā ʻoe, no ka uku, ke komo pū i ke kaʻina kuke, ʻo kou hoa pili, ʻoi aku ka nui o ke kumukūʻai, a i ʻole kekahi ʻano ʻē aʻe, ʻoi aku ka maikaʻi.
  A ua hoʻopuka ke kaikamahine hanohano i kāna pane:
  - I kēia manawa, aia nā hana hoʻomāinoino ʻē aʻe, me ka hoʻohana ʻana i nā micro-computers.
  A ʻo ka leo o ka holoholona me ka ʻaʻahu nani i ka pane ʻana:
  - ʻO kēia ka mea e pono ai mākou e hoʻohana. ʻOi aku ka paʻakikī o ka hoʻopaʻa ʻana i kahi paʻahao ma nā kaua ākea, akā ua hoʻopau kekahi o ka poʻe i pakele i nā modules a me nā capsules i ka papahana hoʻopau iā ia iho. No laila hiki iā mākou ke hopu iā lākou.
  Ua lele ʻia kahi kahua ikaika i loko o ke keʻena. Ua paʻa i kahi elf adorable. Ua lōʻihi ke ola o kēia mau mea ola a pili ikaika i ke ola.
  Holoi ka hypermarshal i kona mau lima momona, ua hoʻokuʻu ka mea hoʻokuʻu i kahi nalu e hoʻomoʻa i ka ʻāpana.
  - ʻAe, i kēia manawa he elf kā mākou. Hiki iā mākou ke māhele nui.
  Ua like ke kolonela olohelohe me ke kanaka ha'uki, me ka puhaka lahilahi a me ka puhaka ololi. He keonimana kānalua ʻole, uʻi, akā aia kekahi mea wahine i loko o kona lauoho nani loa, lauoho gula a me ka helehelena paheʻe o kahi kaikamahine me ka lauoho hoʻokahi. No laila, mai ka manaʻo o ke kanaka, he ʻano uʻi ka elf. ʻO ke kaikamahine programmer Veronica, makemake naʻe iā ia. ʻO ke koa, i kīkēkē a haʻalele i kahi huelo uwahi mai kahi mea hakakā me ka ʻiʻo, ua nīnau me ka hanu, me ka pahu ʻana i kona mau manamana wāwae ʻole ma ka papa kī:
  - E puhi anei lakou i keia kanaka opio aloha?
  Ua ʻakaʻaka ke aliʻi wahine.
  - ʻAʻole ʻo ia he kanaka ʻōpio i nā makahiki (ʻo ia wale nō ke ʻano o nā elves e like me nā ʻōpio), a ʻoi loa ke ahi. E loaʻa iā lākou ka hoʻomāinoino maikaʻi a ʻoi aku ka maikaʻi.
  - He mea pono kēia ʻike iā mākou! - Wahi a Pinocchio ka cyborg. - Aia ʻo Art i ka hiki ke alakaʻi i ka nīnau, ʻo ka mea pono loa no ka mea ʻino.
  I ka pane ʻana, ua ʻōlelo ʻo Veronica me ka ʻakaʻaka, ma mua o ka hoʻouna ʻana i kekahi mea hakakā me kahi pahu kokoleka i loko o ke ao o ka luku:
  - He mea hoʻopailua ʻia ka hoʻomāinoino, pono ka nīnau!
  Ua hoʻāʻo ke konela e mālama i ke ʻano o ka noho mālie, akā i ka manawa like ua haʻalulu iki ʻo ia. Ua piha paha koʻu poʻo i nā manaʻo e pili ana i ka hāʻawi ʻole ʻana i kekahi mea, akā i ka manawa like e mālama ai i ke ola makamae.
  Ua nīnau ka hypermarshal iā ia:
  - He aha nā hoʻolālā o kāu kauoha?
  Pane aku la ka elf pio.
  "He kolonela maʻalahi wau a ʻaʻole au i ʻike ma mua o kaʻu e ʻike ai." I ka manawa hope, hāʻawi ʻia nā kauoha iā mākou, a neʻe koʻu moku ākea e like me ke kauoha i loaʻa.
  Ua hāpai ka hypermarshal i kona poʻo:
  - ʻAe, ua ʻike ʻia he akamai ʻoe. ʻIke ʻoe pehea e puka ai i waho. Akā, ʻaʻole kōkua iki iā ʻoe. E haʻi mai iaʻu i ka ʻike ʻana a me ka nalo koke ʻana o kou mau moku hōkū.
  ʻO ka elf a ʻōlelo me ka leo nāwaliwali:
  - ʻAʻole wau ʻike i nā kikoʻī ʻenehana, ʻoiai ʻaʻole wau he physicist ma ke aʻo ʻana. ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole pono iaʻu. He cog au i ka mīkini kaua, hāʻawi wale wau i ke kauoha a loaʻa kahi kauoha, a lele koke ka moku ākea, a aia ma kahi ʻē aʻe o ka lewa.
  Eia kekahi kaikamahine me ka huluhulu ma kona poo ua uwo mua:
  - Pehea e pili ana i ka inertia?
  Pane aku la ke konela me ka leo haalulu.
  - ʻOiai ma kāu mau moku, ua pio ia e ka anti-gravity.
  Ua ʻakaʻaka ke kaikamahine a me ka maopopo o ka hauʻoli, ʻī maila:
  - Ua maopopo nā mea a pau, ʻoi aku ka maikaʻi, e hoʻomaka kākou i ka hoʻomāinoino. Kāhea i ka ultra-executioner.
  Ua lele ʻia kahi lopako nui me nā ʻūhā he nui i loko o ke keʻena, a ukali ʻia e kahi troll ihu momona a momona loa. Hiki iā ʻoe ke ʻike i kona hele palaualelo me kona mau wāwae pōkole.
  - Aia wau ma kāu lawelawe, e ke kanaka pilikua!
  - ʻIke ʻoe i kēia "elf," e hoʻāʻo iā ia i ka nanotechnology.
  ʻOi aku ka like me ka puaʻa ma mua o ka mea ʻaihue, ua palu ka ihu nui i kona mau lehelehe mānoanoa, ʻōmaʻomaʻo a hoʻohenehene:
  - Me ka leʻaleʻa.
  Lawe ka troll i ka mana mamao a hoʻomaka e hana i nā hōʻailona i ka robot. ʻO ka neʻe ʻana, piʻi aʻe nā tentacles i ka lae o ka elf, ka ʻāʻī, nā kuʻekuʻe wāwae a me nā pulima lima.
  - Mai poina hoʻi i kona lauoho! He lush loa lākou a e hoʻouna i kahi hōʻailona kupaianaha o ka ʻeha.
  - A e lilo ia! - Ua ʻakaʻaka ka troll me ka hina.
  Ua lele ʻia nā kukuna ʻulaʻula mai loko mai o nā hale lole o ka robota a komo i nā wahi like ʻole o ke kino o ka elf. Kau ʻo ia, makaʻu, ʻaʻole ʻae ke kahua ikaika iā ia e neʻe, e neʻe i hoʻokahi ʻīniha. Eia naʻe, ʻoiai ua komo nā kukuna iā ia, ʻaʻole i ʻeha ke kanaka uʻi.
  Ua hoʻomau ʻo Victoria i ka hakakā. Eia kekahi hoa paio. I kēia hihia, he mea hakakā ʻelua noho me ka lollipop a me ka lollipop. A ʻo kēia mau mea ʻono hoʻi i ʻohi ʻia i ʻāpana liʻiliʻi.
  Eia naʻe, me kekahi ʻāpana o kona lolo, i hoʻomake ʻia me ka uila, ua nānā ke kaikamahine polokalamu polokalamu i nā ʻāpana ʻē aʻe o ka pāʻani.
  - He aha ke ʻano o ka hoʻomāinoino? - i nīnau ai ʻo Veronica, e hana ana i kahi hana ʻē aʻe. "Hoʻopau iā ia e like me nā lasers."
  Luliluli ʻole ke poʻo o ka luna papahana:
  - ʻAʻole! Ua komo nā micro-robots i ke kino. I kēia manawa e hui pū lākou i nā ʻāpana like ʻole ma ke kino, ʻo ia hoʻi nā mea he nui nā aʻalolo, a hoʻomaka lākou e hoʻouna i nā ʻehaʻeha. A e hana pololei kekahi o nā ʻāpana liʻiliʻi i ka lolo, e hoʻoikaika ana i nā moeʻuhane. ʻO ia hoʻi, ʻo ia ka quintessence o kahi moeʻuhane.
  ʻO ke kaikamahine mamao a nā akua, e hana ana i nā hana paʻakikī, e kīkēkē ana i kahi kaʻa ʻē aʻe, a i kēia manawa me nā orcs, hoʻomanaʻo hapa i kekahi mea. ʻO kāna ʻike ʻaneʻane pau ʻole, akā kaupalena ʻia, ʻoiai ua hoʻomake ʻia e ka nanotechnology, akā naʻe ke kino kanaka. A ʻōlelo ʻo ke koa-programmer:
  - Nā kamepiula liʻiliʻi!
  Ua hōʻoia ka luna kaikamahine:
  - E noʻonoʻo ʻoe aia nā ʻanuʻu e kolo ana i loko o kou kino e hiki ke huna i ka waika ʻeha. Ma kēia hihia wale nō, eʻoi aku kaʻino.
  Ua hoʻohuli ka troll i ka hologram, a ʻike ʻia i mua o ke kino he elf ʻiʻo, ʻoluʻolu, lauoho ʻole, ʻeleʻele, keiki kāne.
  - ʻO ia nō, e kuʻu wahi liʻiliʻi! - Ua ʻōlelo maikaʻi ka troll. E hoʻoponopono mākou i kou ʻeha. E hoʻomaka kākou me ka hapahā o ka pākēneka. - Ua hele ka manamana lima ma luna o ka scanner.
  Ua uē ke kaikamahine me ka pulu:
  - He mea maikaʻi ke hoʻomāinoino i kahi mea nani!
  Nani ka elf a hoʻomaka e ʻō. Ua hoʻomaka ʻo ia e haʻalulu iki.
  - ʻAʻole ia e ʻeha i kēia manawa, akā i kēia manawa e ʻeha, e hoʻonui mākou i ka ukana ma nā puʻupaʻa, ʻekolu o lākou. - Ua ʻōlelo hoʻohenehene ka troll.
  Ma hope o kēia, wili aʻela ka maka o ka elf colonel a uē nui ʻo ia.
  - ʻŌ! Akā, ua hoʻomaka wau. Pehea ka palpating i ke ake?
  Ua ʻeleʻele ka waihoʻoluʻu o ka hologram, ua ʻāwili ka elf, e hoʻāʻo ana e hopu i kona ʻōpū me kona mau lima. Paʻa paʻa nā paʻa ʻike ʻole iā ia.
  Ua ʻakaʻaka ka troll me ka hauʻoli:
  - A i kēia manawa ʻo ka ʻōpū, ʻelua pū kekahi, no laila e pālua ka ʻeha.
  Minamina ka nana aku i ka elf, ua oi aku kona uwo.
  - A ʻo ka puʻuwai, ʻelua nō hoʻi lākou, he poʻe makaʻu kēia elves.
  Hiki iā Veronica ke ʻike i kēia i ka wā o ka hakakā. Ua pana iho ʻo ia i kahi mea hakakā me kekahi ʻāpana o ka lāʻau make ma ke ʻano o nā paka Java, a ua hoʻā ʻo ia e like me ka lama. Akā, ʻo ka ʻike ʻana i ke kanaka ʻōpio maikaʻi e hoʻomāinoino ʻia, he mea ʻoluʻolu ʻole iā ia.
  Ua huli ʻo Veronica:
  - ʻAʻole wau makemake e nānā iā ia.
  "Manaʻo wau ʻaʻohe mea hoihoi e pili ana i ka hoʻomāinoino." - Ua ʻae ʻo Pinocchio ka cyborg.
  "I kēia manawa, e hoʻomoʻa kāua i ka lolo ..." Ua hoʻomaka ka troll, a ua hoʻopau ʻia kāna kiʻi, kokoke koke i ʻike ʻia kahi ākea. Ua hōʻike ʻia ka poʻe kilokilo e lele ana i nā lole lewa e hana ana i kahi kuʻuna ma luna o kahi moʻo.
  A i kēia manawa, mahuahua ka nui o ka mea kolo a puka mai nā ʻēheu. A ʻo ke poʻo, i ka wā mua, hoʻomaka e māhele i ʻelua. ʻO ka mua, ʻelua poʻo, a laila ulu ke kolu. Me he mea lā he pāʻani inflatable kēia, ke ulu wikiwiki nei ka nui. I ka manawa like, hoʻoweliweli ia i nā mea a pau.
  - He deragona! - Wahi a ka nani kamaʻa ʻole ʻo Veronica, e hoʻomau ana i ke ahi, i kēia manawa he kaʻa me ka ʻōmole waiʻona, me ka mahalo - A nui loa e like me ka ultra-battleship. A ma hea ʻoe e ʻike ai i kēia?
  ʻO Pinocchio ka cyborg, e hoʻomau ana i ka paʻi ʻana i nā ʻenemi, ʻo ia hoʻi, ua pana i lalo i kahi moku holoʻokoʻa me kahi hui kokoleka a me nā huawaina, ʻuhū a pane aku:
  - ʻO nā hawewe nalu, ka mana o ka hyperplasm a me ka hoʻokalakupua e hānau i kēlā mau monsters. Hiki iā ʻoe ke hoʻomaopopo i kēia! ʻAʻole hiki ke hoʻomaopopo!
  ʻO ke kaikamahine polokalamu polokalamu ʻo Veronica ua ʻānai i kona mau luakini a ʻōlelo me ka mahalo, a me ka hoʻopunipuni ʻole:
  "Ua ʻike au i nā mea kupanaha he nui i nā hola i hala iho nei e wili ai koʻu poʻo."
  E like me ka wili luna, hoʻopuka ka "dragon" i nā apo.
  ʻOiaʻiʻo, ua lele ka ʻōhū ahi mai ka waha o ka deragona. Huli aʻela ʻo ia. Pani ka waha o ka moʻo nui a lele hou ka pōleʻa i loko.
  Ua hahau ʻo Veronica i ke kaʻa me ʻelua mau ʻōmole Cola, a ua lele pū kekahi me ka puhi ʻana i nā ʻulaʻula emerald, a puhi ʻia. Ua hawanawana ka poe kilo. Ua hoʻomau ka deragona i ka neʻe ʻana i kona mau wāwae.
  Ma hope ona, ua ʻike ʻia kahi kilokilo huluhulu, ʻaʻole maopopo mai ka lāhui Rofoshka. Ua lawe pū ʻo ia i kahi ipu nui. Ua hoʻolei ʻo ia i ʻehā mau lima i hoʻolei ʻole i nā kiʻi kiʻi ʻia i loko o ka pahu. Ua neʻe lākou, a ma hope o ka manawa pōkole, hoʻomaka nā pūʻali e ulu.
  He ʻokoʻa loa ko lākou nānā ʻana i ke kua o nā hōkū hōkū ultra-modern. E noʻonoʻo i kahi Middle Ages maʻamau, heralds me nā pū, puhi lākou iā lākou. E pae ana nā pae kila. Ua hoʻomaka pū ʻia nā dinosaur. ʻAʻole like me ka honua, ʻoi aku ka nui o nā ʻokoʻa o nā fauna ma nā honua like ʻole, akā ʻaʻole i emi iki ka makaʻu no kēia. He mau hale kiaʻi hoʻopilikia, balllistae ikaika, a me nā catapults.
  ʻO Veronica, e nānā ana i kēia hiʻohiʻona kupanaha, hoʻōho maila:
  - Auwe, pehea kēia!
  Pane akula ʻo Pinocchio ka cyborg:
  - He moʻolelo lōʻihi! ʻOi aku ka pololei, hiki i nā mea āpau ma ka Hypernet. E like me ka pāʻani kamepiula!
  Kuno aku la ke kaikamahine programme, me ka hookuke ana i kekahi kaa, a olelo aku.
  - Mai hahai ka pāʻani i nā lula,
  Makemake mākou ʻaʻohe hulu,
  A he leʻaleʻa a hiki i ke kakahiaka -
  E uhaki kākou i ka fraer!
  ʻOiai ka neʻe ʻana o ka pūʻali i loko o kahi hakahaka, me he mea lā e hele ana nā koa, a me kā lākou mau lio a me nā unicorn, e hele ana ma kahi ʻili paʻa. Hiki iā ʻoe ke lohe i ka haʻalulu ʻana o ka ʻūhā a me ka uwē ʻana o nā kula umekaumaha.
  
  GULLIVER A ME KA PUALI KAIKAMAHINE
  HOOLAHA
  A i kēia manawa, ʻo Gulliver wiwo ʻole, a me ka Viscountess, ke kauoha nei i ka pūʻali koa holoʻokoʻa o nā kaikamahine ʻaʻohe kāmaʻa a nani hoʻi. A hana lākou i nā hana mana maoli a kū hoʻokahi. Loaʻa nā orc shaggy i ka lanakila ma hope o ka lanakila ʻana.
  . MOKUNA Helu 1
  ʻO Gulliver, kēia keiki mau loa, a me kāna hui o nā keikikāne, i ka wā i peʻe ai ka lā ma hope o ka lewa, ua hoʻomaha ʻia. I ka wā mua, ʻai nui lākou. ʻOiai ua maʻalahi ka meaʻai. A moe lakou.
  Ua kōkua nā kino luhi ʻōpio i ka hiki koke mai o ka hiamoe.
  A ʻike akula ʻo Gulliver i kahi mea hou a nani;
  E neʻe ana nā kaikamāhine uʻi ma kēlā ʻaoʻao o ke kahua. He ʻōpiopio lākou, lohi, lōʻihi a ʻiʻo. He pūʻali kaikamahine holoʻokoʻa e ʻālohilohi i ka kāmaʻa ʻole, ʻulaʻula, me nā kuʻekuʻe kuʻekuʻe nani.
  ʻO nā umauma o nā kaikamahine wale nō i uhi ʻia me nā ʻili lahilahi o nā mea kaua, ʻike ʻole ʻia, e like me nā panties lau fig ma nā pūhaka.
  A i ka manawa like, loaʻa iā lākou nā umauma kiʻekiʻe, nā pūhaka nani, a me nā pūhaka lahilahi. A ʻo ka abs o ka nani me he mea lā i hoʻopaʻa ʻia me nā pahu kokoleka.
  ʻO nā kaikamāhine maikaʻi loa i loaʻa nā ʻiʻo a me ka lokomaikaʻi. A lele ka lauoho i ka makani e like me nā hae ʻokoʻa.
  Ua lako lakou - he pahikaua kekahi, he kakaka kekahi, a he nui na kaikamahine me na ihe. Ua aneane olohelohe lakou, a i ka manawa like no ka wahine, ka curvy, a me ka ikaika a me ka lohi i ka manawa like.
  A he mau auwae wiwoʻole ko nā kaikamāhine, a he nani ko lākou ke hele wikiwiki me ko lākou mau wāwae wāwae.
  Ua hoʻōho ʻo Gulliver:
  - Maikaʻi kēlā! ʻAe, nā wāhine!
  He keikikāne ʻo ia ma kahi o ʻumikūmālua e ʻaʻahu ana i nā pōkole wale nō, akā me nā ʻiʻo ikaika a kaulana. A nani loa me kona kino kino - ke keiki Hercules.
  A ʻo nā kaikamahine a puni he nani a me ka muscular, me nā kiʻi ʻoniʻoni a me ka hōʻike.
  Ke neʻe nei ka pūʻali koa wāwae me nā nani pena.
  A ʻo ka poʻe holo lio ke holo wikiwiki nei ma hope: a ʻo nā kaikamahine ʻaʻole i kapa ʻia, ma nā lio wale nō, a ʻoi aku ka poʻe hanohano ma nā unicorns. ʻAe, aia nā luna i waena o nā nani. A he mau kūpeʻe lima ko kēia mau kaikamāhine i hana ʻia me ka platinum, ke kālā, ke gula a me nā pōhaku makamae ma ko lākou mau lima a me nā wāwae.
  ʻOi aku ka pololei ma nā lima lima a me nā kuʻekuʻe wāwae. Loaʻa iā lākou nā brooches makamae ma ko lākou lauoho a me nā apo pepeiao daimana ma ko lākou mau pepeiao. Nani ka nani o keia mau mea.
  He mau mākua nā kaikamahine a pau. ʻO ka Viscountess maʻamau wale nō, me Gulliver, ke ʻano he kamaliʻi.
  Akā, he lei aliʻi ma kona poʻo e ʻālohilohi me nā pōhaku e like me nā hōkū. A ua ʻike ke keiki kamaʻa ʻole ʻo Gulliver i ka lei aliʻi ma kona poʻo. ʻOiai ʻo ia e ʻaʻahu wale ana i ka pōkole a loaʻa kahi saber e lele ana mai kona ʻaoʻao ma kahi maʻa.
  Akā, he aha ka saber - nā mea a pau i lūlū ʻia me nā mea nani e hiki ai i nā daimana ke hāʻawi iā ia.
  ʻAe, ʻoiaʻiʻo, ʻo Gulliver wale nō ke kanaka o kēia pūʻali koa holoʻokoʻa. Eia kekahi, inā he kamaliʻi wale nō, ikaika loa me nā ʻiʻo koʻikoʻi.
  A hele wale nā koa, a ʻo kā lākou mau keiki bipi ʻōlohelohe me nā aʻa ma lalo o ka ʻili ʻoliva gula.
  ʻAe, ʻoiaʻiʻo, pehea ʻoe e kōkua ai akā e hīmeni, e nā nani;
  E hakakā ana nā kaikamahine ʻōpio no Elfia,
  He mau keiki haʻaheo loa lākou a Svarog....
  Kuʻi pololei ko mākou nani me ka pū mīkini,
  ʻAʻole hiki i nā kauā a Sātana ke uhaʻi iā mākou!
    
  Ua hakakā mākou me ka wiwo ʻole, ua hakakā mākou me ka orcism,
  E lanakila kākou i ka Orkmacht hewa, ʻoiai he ikaika ka ʻenemi...
  Ke manaʻoʻiʻo nei wau e ʻike mākou i ka komunisme a mākou i hāʻawi ai,
  ʻO nā lau gula, mālamalama mai ka lāʻau maple!
    
  ʻAʻohe ʻāina ʻoi aku ka maikaʻi ma mua o ko mākou, ʻaʻohe ʻāina komunisme maikaʻi,
  I pua nani ko kākou ʻāina makua...
  E hele mai ka hauʻoli ʻēheu māmā i ka honua,
  A e hoʻokō koke ʻia kāu moeʻuhane no ke ola maikaʻi aʻe!
    
  E manaʻoʻiʻo e lilo kā mākou Elfia i hauʻoli nui,
  ʻO Maria, ʻo Lada, ka makuahine o nā Akua, e noho aliʻi ...
  E hooki mākou i ka hoʻouka kaua o Orkmacht hihiu,
  A ʻaʻohe pono o nā huaʻōlelo pono ʻole a memo!
    
  ʻAʻole hiki i ka ʻenemi ke haehae i nā puʻuwai o nā kaikamahine,
  Ua hoʻokala mākou i kā mākou pahi kaua ʻoi a huhū ...
  ʻIke maoli ka leo o ka nani i ke kāhea,
  A hiki iā mākou ke ʻoki i nā pūʻulu Orkish!
    
  E ʻike ʻaʻole e hāʻawi mākou elf,
  E pepehi mākou i nā Orks a pau me ka pahi ʻoi loa...
  E ʻālohilohi nā maka o kā mākou mau kaikamāhine i ke gula,
  A e kuʻi kākou i ka mea pāʻani orc ma ka maka!
    
  ʻO kahi kaikamahine kamaʻa ʻole e holo wikiwiki ana i loko o ka hau hau.
  Ke kākau ikaika nei ka pū mīkini i ka uila...
  ʻO nā mea a pau āu i waiho ai i nā Orkishist e hana, ʻo ka luʻu iā ʻoe iho,
  No ka mea, he pā kaua monolith ka Fatherland!
    
  E lanakila mākou i nā Orks, ʻoiai iā lākou ka mana o ka maluhia,
  Ua hoʻoholo ʻo ʻAnakala Fem e pāʻani pū me nā Krauts i kēia kaua.
  Hana iho la lakou i kii no lakou mai Adolf mai,
  A i kēia manawa he pūʻali koa nani o nā kaikamahine e kūʻē iā lākou!
    
  Eia na kaua ino, i ke kaua a keia kaikamahine elf.
  Hoʻopiʻi lākou i nā Orcists, ʻoiai i ka hakakā like ʻole ...
  Akaka loa ka leo o ke kaikamahine kala.
  ʻAʻole e hāʻule ka nani iā Orkler-Satan!
    
  ʻO kā mākou elf-light hope e lanakila mau,
  ʻOiai ʻaʻole ʻike ka armada Orkish i ka helu ...
  A pā mākou i ka Orkdolf ʻoluʻolu ma ka ʻāwae,
  Ua hāʻule ʻo Labor Elfskva i ka hoʻouka kaua!
    
  He mau hau hau, a he kamaa ole na kaikamahine.
  E ʻā ana ka kuʻekuʻe wāwae e like me ka wāwae o ka bunny...
  ʻO ka ʻeleʻele i ke kaua,
  E manaʻoʻiʻo mai iaʻu, ʻaʻole ʻike ka ʻenemi i ka wanaʻao!
    
  Mai hāʻawi i ke aloha i ka Orks i ke kaua,
  E hele ana ko lākou pūʻali koa i ka wela, e like me ka diabolo e ʻā ana ...
  E loaʻa iā mākou ka uku mai ka lima o Elphisus,
  E huhū loa nā kaikamahine elf!
    
  Inā pono kākou e huli, ua uhi ʻia nā mauna a pau.
  A e kū kākou i ke ao o ka mālamalama, paradaiso elfinism...
  ʻO ka mea pōmaikaʻi, ua kī ʻia mākou mai nā pū o ka Aurora.
  A hoʻolei ʻia ʻo Orkshism lokoino i loko o ka inferno!
    
  ʻAʻole hāʻawi ʻo Elfingrad, kū mākou ma lalo.
  ʻOiai ua pohā mai kahi pūʻulu mai ke kila a me Gehena ...
  Ua hoolei na kaikamahine i na grenades me ka wawae o ko lakou mau wawae,
  No ka mea, hoʻokahi wale nō Fatherland o nā waiū elf!
    
  Manaʻo wau aia mākou i Orklin, ʻoiai inā paʻakikī nā mea,
  Loaʻa i nā Orkshists nā "Panthers", "Tigers", "Liona", "Orkdinand"!
  Huki ke kaikamahine i ke kaulahao leka ma luna o kona mau poʻohiwi,
  ʻO ia ke kumu i loaʻa ai i nā elves kahi kālena ikaika i ke kaua!
    
  Hāʻawi ʻia ka puʻuwai o ke kaikamahine iā Elphisus,
  Noho pū ʻo Elfnin lāua ʻo Fthalin i ka manaʻoʻiʻo ...
  I pau na kanalua akamai.
  E ʻōlelo paʻa a ikaika mākou he kapu ʻo Orkdolf!
    
  E wāwahi mākou i ka pelekikena deragona me nā pahi kaua,
  A e luku mākou i kāna hui no nā kenekulia ...
  E hehi mākou i ka lehulehu o nā kaikamahine ma lalo o ko mākou mau wāwae,
  E hoʻokō ʻia kāu moeʻuhane hemolele!
    
  Hāʻawi i nā kānaka i ke kūʻokoʻa i ko lākou mau manaʻo a me nā manaʻo,
  I ʻālohilohi ka hōkū e like me ka Lā o Elfinism...
  ʻO ia ke kumu e loaʻa ai iā mākou ka porridge me ka pata manoanoa loa,
  ʻO ka ʻōpio mau loa o ko kākou kaikuahine e lilo ia no kākou a mau loa aku!
    
  E hiki mai ka malamalama, e alohilohi ka ʻāina makua...
  E mau loa ana ko kakou Aina Makua i ka nani...
  E kū mākou ma luna, e manaʻoʻiʻo i ka elfinism,
  ʻO ka mana o ka ʻuhane ʻeleven, ʻike i ka mea hakakā, nui!
    
  Ua mākaukau ʻo Elfiya e lilo i ʻoi aku ka maikaʻi a me ka nani,
  A kōkua i ka honua holoʻokoʻa e hele i ka hauʻoli o ka lani ...
  Hiki iā mākou ke lanakila i nā kihi o ke ao holoʻokoʻa,
  ʻO ke ao holoʻokoʻa ʻole, ka ikaika e lawe mai i ka hauʻoli!
    
  Akā ʻaʻole e noho ʻo Elfia ma lalo o ka kuʻekuʻe wāwae o ka orc ʻino,
  No ka mea, he kālena maoli kāna no ka hakakā...
  I loko o kā mākou hulahula, ʻoluʻolu nā kaikamāhine,
  He aha ka mea e loaʻa ai i ka nani, e manaʻoʻiʻo i ka hopena!
    
  E hiki koke mai ana ke au o ka la malamalama,
  I ka wā e pua nani ai ka ʻāina makua...
  Ke kaua nei ko mākou pūʻali i ka Orkmacht hell,
  A hiki iā ia ke hoʻopau i ka pūʻulu o nā orc ʻino!
    
  Aloha e Lada, ko kakou makuahine o ke Akua,
  Ua hānau ʻoe iā Perun, a me Yarila o nā kenekulia ...
  ʻAʻole e loaʻa ka manaʻoʻiʻo i ka manaʻo ʻole,
  Inā ʻoe e hoʻolilo nui, ʻaʻole ʻoe e kāohi i kāu mau ʻōlelo!
    
  ʻO ke aliʻi nui ʻo Elfin ka Nui,
  Ua hāʻawi ʻo Elnin iā ia i ke ala akamai loa i ʻEdena ...
  No ka mea, ʻo Elphisif ka haku o ka mālamalama,
  A i kekahi manawa, kūpono no nā mea hakakā!
    
  ʻAʻole hiki i nā Orkishists ke hoʻopunipuni i ka ʻāina makua,
  A ʻoki iā Elfskva mai Elfgi, mai Elfbiri...
  E ola lākou, ke manaʻoʻiʻo nei au, nā elves o ka mālamalama ma lalo o ka elfinism,
  A e holoi au i ka mana o Orcdolf, e ke kaikamahine!
    
  E hiki koke mai ana ka lanakila, e like me ka la,
  ʻAʻole koke e ʻālohilohi e like me nā kukuna o kahi quasar...
  A manaʻoʻiʻo i ka Elves, e ulu ka elfinism,
  ʻAe, inā ʻaʻole ʻoe e manaʻoʻiʻo, e aho ʻoe e noho mālie!
    
  ʻO ka ʻepekema o ka elfinism e hoʻāla koke i ka poʻe make,
  He palena ʻole kona naʻauao, e like me ka quasar, nui ...
  E lanakila mākou i nā Orks me ko mākou ʻuhane maikaʻi,
  Mai hoʻowalewale ʻia mākou e kahi ʻeke gula!
    
  ʻAe, ma ka pōkole, ua pau kēia manawa pōʻino,
  E komo mākou nā kaikamāhine i Okrlin me ka ʻulaʻula...
  A pau ko kakou kaumaha palena ole,
  No ka mea, e lawe mākou i ko mākou hauʻoli me ka hakakā!
  Inā hīmeni nā kaikamāhine, hīmeni lākou me ka puʻuwai a pau. ʻO Gulliver, ʻoiai he keikikāne ma ke kino, he kāne nō ia a mahalo nui iā lākou.
  Maikaʻi loa kēia mau kaikamāhine.
  Mele mai ke kapena keiki:
  Aia nā wahine i kā mākou Elfia,
  No ke aha lākou e lele nei i ka mokulele me he mea hoʻohenehene...
  He aha ka mea i ʻoi aku ka nani ma mua o nā mea a pau o ke ao holoʻokoʻa,
  Pepehi hoohenehene i ka enemi!
  
  Ua hānau ʻia lākou e lanakila
  E hoʻonani i ka Elf no nā kenekulia ...
  Ma hope o nā mea a pau, ko mākou mau kupuna kāne
  Ua hoʻākoakoa koke ʻia kahi pūʻali koa no lākou!
  A ʻo ke keiki, hehi ʻia, kamaʻa ʻole, keiki, ʻeleʻele, ʻeleʻele nā wāwae ikaika.
  A ma muli o kona kani ʻana, hāʻule ihola kekahi ʻeke a kuʻi pono i ke kaikamahine ma luna o ka wāwae ʻulaʻula.
  Ua ʻakaʻaka ʻo ia a pane maila.
  Pini au i kahi manamana lima nani
  E like me ka ʻā ʻana i ke ahi
  Ke kali nei ke keiki ikaika ia'u ma laila,
  Ma ka lio gula!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Gulliver i ke kaikamahine a ʻike ʻo ia:
  - ʻAe, e ʻoiaʻiʻo,
  Ua hewa loa au mai koʻu wā kamaliʻi!
  Makemake ʻo ia e hahau i nā kaikamāhine me ka lāʻau,
  E hoʻoikaika i kou mau mākua!
  A lalau iho la ke kapena keiki a hoike i kona alelo loihi.
  Ua hoʻōho ke kaikamahine Viscountess:
  - ʻAe, hāʻawi ʻoe! Nui ka palapala!
  Ua ʻōlelo ʻo Gulliver:
  - Ua kākau maikaʻi wau i kekahi manawa - ʻae!
  A ʻakaʻaka ʻo ia i kāna hoa. ʻO kēlā me kēia hihia, he kanaka ʻo ia me kahi kuʻi weliweli.
  A ke neʻe nei nā kaikamahine me ka manaʻo e hakakā, a ua lilo ko lākou ʻano i mea hakakā a me ka hakakā.
  Ua hīmeni ke keiki koa:
  ʻOiai ua pāpā ke Akua i nā duels,
  Akā, manaʻo wau he talena no ka pahi kaua...
  ʻEhiku koʻu hakakā ʻana i ka pule,
  ʻO ka liʻiliʻi ʻaʻole wau he duelist!
  ʻO ka liʻiliʻi ʻaʻole wau he duelist!
  Ua hīmeni ka Viscountess i ka pane:
  He kaikamahine au, maopopo ko'u mau manao,
  A i loko o kahi hakakā ua hōʻike ʻo ia i ka papa kiʻekiʻe!
  Akā, hoʻomau ʻo ia i ka uē me ka huhū -
  No ke aha i hānau ʻia ai au he kaikamahine?
  Ua hoʻomau nā kaikamahine koa i ka hele ʻana a ʻo ko lākou kino wiwi, ʻiʻo ʻiʻo i hoʻopololei i ko lākou mau ʻiʻo. He mau kaikamahine wahine maoli keia.
  Ua nīnau ʻo Gulliver i kona hoa Viscountess:
  - Ma hea mākou e alakaʻi ai i ko mākou pūʻali?
  Ua ʻakaʻaka ke kaikamahine a pane maila.
  - Ke alakaʻi nei mākou i kahi! A ʻo kēia kaua e hoʻoholo loa iā mākou!
  ʻŌlelo ke kāpena keiki:
  - I koʻu loaʻa ʻana iaʻu iho i loko o kahi honua kahi, ma kahi o nā kānaka, ʻo nā lio ka mea akamai loa, a laila ... manaʻo wau ʻaʻohe mea e ʻoi aku ka nani. Akā, ua ʻike ʻia aia kekahi mau keiki mau loa. A ʻaʻole naʻaupō loa!
  Ua kūʻē ke kaikamahine
  - Hiki iā mākou ke hoʻomohala i ka ʻenehana maikaʻi. Akā ʻike ʻoe ʻaʻohe mea hoʻoikaika. Eia kekahi, e lawe mai i ka pauda a me nā pū a me nā pūkuniahi i loko o ko mākou honua nani, ʻoluʻolu, a ʻoi aku paha ka mea ʻoi aku ka ʻino!
  Ua ʻōlelo ʻo Gulliver i ka ʻaelike:
  - ʻAe, ʻoi aku ka ʻino! A no laila, he idyll kāu. A inā paha e kīkē ʻia ka niho, e ulu ana ka niho hou i loko o kekahi mau hola.
  Kuno mai la ka Viscountess a puana ae la.
  Makemake au e pau koʻu wā kamaliʻi,
  No laila ke holo wikiwiki nei ia ma hope oʻu ...
  Me ka ʻike ʻole i nā makahiki!
  Me ka ʻike ʻole i nā pilikia!
  Kuno aku la ke kapena keiki me ka minoaka.
  - ʻAe, maikaʻi paha kēia ...
  O na kaikamahine i hele, a he nui na tausani o lakou i lawe ia lakou a himeni iho i ka himeni.
  Hoʻopuehu ka ua i nā ʻāpana hōkū ma ka lani,
  Ua hoʻomākaukau mākou i kahi ʻoi ʻoi no ka Orkishism!
  ʻO ka ʻōpala wale nā pahu Tiger - kahi mākeke ʻōpala lepo,
  Ke kali nei kahi lanakila huhū i ka Wehrmacht i ka manawa hoʻokahi!
  Ke kali nei kahi lanakila huhū i ka Wehrmacht i ka manawa hoʻokahi!
  
  ʻO kā mākou hoa Elfin ke alakaʻi ka ikaika o nā miliona,
  He granite kona lima, he pū mīkini ma kona lima!
  E lanakila auanei kakou i ka poe kaua mai Sodoma mai,
  He monolith ko mākou ikaika - pōmaikaʻi ma ka Honua!
  He monolith ko mākou ikaika - pōmaikaʻi ma ka Honua!
  
  ʻAʻole, he mau mea koʻikoʻi ko kā mākou pāʻina e hana ai,
  Pehea e hoʻopakele ai i ka poʻe, ka maikaʻi o ka ʻĀina makuahine!
  ʻO Febbels o ka mea i loaʻa, i Gehena me ka lapuwale,
  A e lanakila ana, e manaoio mai ia'u, me na daimonio a pau!
  A e lanakila ana, e manaoio mai ia'u, me na daimonio a pau!
  
  Kaulana ka nani elf-light no kona mana,
  Ua kaumaha kona wili ʻulaʻula!
  A i nā kaua me nā Orks, e kaulana ka ʻōpio,
  E ola mai ana ka Aina Malamalama, e ala mai ana!
  E ola mai ana ka Aina Malamalama, e ala mai ana!
  
  Mai hoʻokuʻu iā Orkler - e hoʻokomo lākou i ko lākou ihu i loko o nā elves,
  Manaʻo ke kanaka ʻumikū he Akua maikaʻi ʻo ia!
  E hele mākou ma ke alanui Orklinskaya,
  ʻAʻole, ʻo ka mea maʻemaʻe ma ka ʻuhane, ʻaʻole ia e lilo i kauā!
  ʻAʻole, ʻo ka mea maʻemaʻe ma ka ʻuhane, ʻaʻole ia e lilo i kauā!
  
  He ʻulaʻula ko mākou hae, ke koko huhū.
  Ke ʻā nei ka lā ma Orkstag!
  ʻAʻohe makana manawaleʻa i nā keiki aloha.
  Inā koa ka puʻuwai a ʻeha ka makaʻu!
  Inā koa ka puʻuwai a ʻeha ka makaʻu!
  Hoʻoulu nui kēia mele. A ma hope o nā kaikamāhine he mau catapults a me nā balllistae me nā kumu hoʻoulu ikaika. A he mana make loa ia. A hehi no hoi na kaikamahine me ko lakou mau wawae hoowalewale a ikaika.
  Ua nīnau ʻo Gulliver i kahi nīnau kūlohelohe i kāna hoa:
  - No ke aha i ʻole ai nā kānaka i waena o nā koa?
  Ua ʻakaʻaka ka Viscountess i ka pane ʻana, me ka ʻōlelo ʻana:
  - A laila pono nā kāne i ka pūʻali? He pilau a ʻoluʻolu ke nānā aku. ʻAʻole naʻe nā keikikāne, akā hoʻopailua wale nā kāne makua a ʻoi aku hoʻi nā ʻelemakule!
  Ua ʻōlelo pololei ʻo Gulliver:
  - ʻO ka makahiki, akā, ʻaʻole i nā kāne wale nō, akā nā wahine pū kekahi!
  Kuno aku la ka Viscountess me ka ae like.
  - Ua pololei! Akā naʻe, nalowale nā wāhine i ko lākou nani ke nānā aku lākou ma mua o kanakolukumamālima, a me nā kāne ke nānā aku lākou ma mua o ʻumikūmālima! Aia kekahi ʻokoʻa nui ma ʻaneʻi!
  Ua ʻōlelo ke kāpena keiki:
  - ʻAʻohe oʻu manaʻo i ka nani o nā keikikāne ʻōpio! ʻO ka mea nui ka nani o nā wahine, a ʻo ka mea nui, aloha a akamai!
  Ua ʻakaʻaka ke kaikamahine a pane maila.
  - Pololei kēnā! ʻO ka nani, ʻoiaʻiʻo, maikaʻi, a nani hoʻi, akā he mea nui ka naʻauao!
  Ua hīmeni ʻo Gulliver:
  Akā no ke aha,
  ʻAʻole hiki ke ola me kou manaʻo!
  Akā no ke aha,
  ʻAʻole hiki iā ʻoe ke hilinaʻi i kekahi!
  Akā no ke aha,
  He keiki papa mua wau i koʻu manaʻo!
  Akā no ke aha,
  'Ōlelo wau i nā manawa a pau!
  Akā no ke aha,
  ʻAʻohe mea aʻo mai ke ola iā mākou!
  Akā no ke aha,
  ʻAʻole maopopo iaʻu ka naʻaupō o ka poʻe!
  Akā no ke aha!
  Akā no ke aha!
  Pane wiwo ole mai ke kaikamahine Viscountess.
  - A no ke poʻo o ke kāpena!
  ʻO nā kaikamahine koa maikaʻi i hāʻule i ka mua, ʻoiai he liʻiliʻi, ka detachment o nā orcs. Ua kū koke nā uʻi. Ua hoʻomaka ko lākou wāwae ʻaʻa ʻole e huki i nā kaula kakaka a wili i nā pahu keʻa.
  He mau kaikamahine nani a nani hoʻi i loko o nā bikini ma ʻaneʻi, e hakakā me ka ʻaʻahu ʻole a pono wau e ʻōlelo, nani wale lākou. A inā ʻike nā kāne iā lākou, e kukuli ʻiʻo nō lākou a me ka wela a me ka hauʻoli e honi i ko lākou mau kapuaʻi ʻōmaʻomaʻo, ʻulaʻula, ʻulaʻula iki, akā ʻoi aku ka maikaʻi a me ka honi ʻana i ke ʻala o nā kino olakino a ikaika o nā kaikamahine.
  No laila, lele nā pua a me nā kakaka kiʻekiʻe ma kahi arc kiʻekiʻe a hoʻohenehene i nā orcs, e ʻoki ana iā lākou me nā pua, e like me ka hedgehog me nā nila. A he mea kupanaha loa ke nana aku.
  Aʻo kēia mau kaikamāhine maʻaneʻi, he mau hiʻohiʻona maikaʻi wale nō, a he ikaika loa ko lākou mauʻiʻo, a ma ka manawa like ke nānā aku lākou i ka nani.
  A no laila ua hoʻopau ʻia ka detachment mua o nā orcs, a ʻaʻole i loaʻa i nā kaikamahine nani.
  Gulliver - ua hehi kēia keiki mau loa i kona wāwae wāwae a hīmeni:
  - He nani ʻoukou,
  Supermen wale nō ...
  E lūlū mākou i nā kukama
  A me ka ʻike ʻole i nā palena!
  Ua minoʻaka ka Viscountess i kona hoa a uē:
  - Ke kauoha a koʻu kāpena iā ʻoe,
  Me he mea lā e haehae ʻia ʻoe...
  E hele e ke keiki, ua ʻona loa ʻoe
  A i ʻole, e holo ʻoe i kekahi mea, e nānā, e holo ʻoe i loko!
  Hele nā kaikamāhine, me ka hehi ʻana i ko lākou mau wāwae nani, keleawe, a me ke ʻano hoʻowalewale.
  A nani wale nā umauma o kēlā me kēia nani. ʻAe, mai pāʻani me nā kaikamāhine e like me ia.
  Nānā akula ʻo Gulliver i ke kaikamahine Viscountess e hele ana ma hope ona a ʻōlelo maila:
  - E ʻoi aku ʻoe ma ke ʻano he kanaka makua!
  Ua ʻakaʻaka ke kaikamahine a pane maila.
  - He aha ma hope o laila, nānā i hope,
  E hoʻomaopopo iā ʻoe iho he kamaliʻi, mai hilahila,
  E haʻi aku au iā ʻoe, ua hala nā makahiki he nui, ua lele aku,
  E minoʻaka iā Gulliver, e minoʻaka!
  Ua minoaka ke kapena keiki i ke kaikamahine, a me kona kulana hanohano, e hehi ana i kona mau wawae nani ma na pohaku oi o ke alanui.
  A ʻo ia, ʻoiaʻiʻo, nānā - ʻano ʻoluʻolu. Ua ʻaʻahu ʻia ʻo ia me ka nani a me ka nani, a ʻaʻohe wāwae o ke kaikamahine, me he mea lā he mea noi.
  Eia naʻe, ua ʻōlelo ʻo Gulliver:
  - No ke keiki, kupaianaha ʻoe!
  Ua hehi ka Viscountess i kona wāwae ʻole no ka ʻumi ʻumi o ka manawa a ʻuhū:
  - He waiwai ʻole kāu mau ʻōlelo hoʻomaikaʻi, e ke keikikāne i loko o ka pōkole! No laila ʻaʻole hiki iaʻu ke loaʻa kālā kikoʻī mai kēia!
  Kuno ke keiki:
  - Auwe! Loaʻa i nā kānaka a pau nā pilikia me ke kālā!
  Ua uwē ke kaikamahine me ka huhū, a lawe aʻela kona kuʻekuʻe wāwae pōʻai i ka ʻiliʻili a paʻi me ka ikaika. He mea kupanaha ka hiki i ke keiki, a me ka ʻelele o ka wahine maikaʻi ke loaʻa ka ikaika nui. He nani kēia - super!
  A uē maila ka Viscountess:
  - E hīmeni i ka pua, mai hilahila!
  Ua nīnau ʻo Gulliver me ke kahaha ʻike ʻia:
  - He aha ka mea e hīmeni ai?
  Ua ʻōlelo ʻo ke kaikamahine me ka manaʻo hoʻoholo, me ka huhū hou e hehi hou ana i kona wāwae ʻeleʻele, ʻeleʻele iki i ka hele wāwae ʻole no ka manawa lōʻihi:
  - E pili ana i ke aloha, ʻoiaʻiʻo! He aha hou aʻe e hīmeni ai!
  Kuno ae la ke kapena keiki a himeni me ka olioli i ikeia, me ke mele ana me kona leo kani.
  Ua paʻa koʻu manaʻo
  Ua mālamalama nā mea a pau, me he mea lā i ʻOkakopa!
  A e hoʻolei mākou i ka lāʻau i loko o nā ʻaoʻao o ka daimonio ʻino,
  A he mea kupanaha loa ia ma ka Honua!
  
  ʻO ia mau hōkū i ko kākou ao holoʻokoʻa
  He rubi kekahi, he daimana kekahi!
  ʻOhi mākou i ka hoʻokupu mai ka poʻe hewa -
  Ua like ka hahau ʻana me ka hāmare ʻaʻole i ka kuʻemaka, akā i ka maka!
  
  Nā puka makani kūʻai me nā quasars,
  ʻAlohilohi ka hippodrome ʻālohilohi!
  Aia nā ʻeha hāmama i loko o koʻu ʻuhane -
  Me he mea lā ua loaʻa kahi pogrom nui i loko!
  
  E wili lākou e like me nā ʻili o ke kometa,
  Lamb shine - ʻālohilohi ke ala waiu!
  E mele ʻia nā hana make ʻole,
  E noho mau ʻo Frus i ka nani!
  
  He aha ka hana a ke kanaka kaumaha?
  E hoʻokuʻu wale i kahi waimaka mai kou mau maka uliuli...
  Ke hina a hoʻopailua nā mea a puni,
  Ke kali ʻoe me ka manaʻolana no ka hekili i Iune.
  
  E kīkoʻo i kou mau lehelehe pōʻino me ka minoʻaka -
  E hoʻomaopopo ʻaʻole ka honua i nā hua i ka nahele.
  E hū koke ke kaikamahine i kona mau niho iā ʻoe,
  I loko o laila e hoʻokō ʻoe i kahi moeʻuhane kūpono!
  No laila, lawe ke koa ʻōpio a hīmeni. A ʻoi aku ka nani a ʻoi aku ka maikaʻi ma mua o ka nani.
  Ua ʻōlelo ʻo Viscountess:
  - Hiki iā ʻoe ke hīmeni maikaʻi! Akā hiki iā ʻoe ke hana i kahi mea koʻikoʻi?
  Ua ʻōlelo ʻo Gulliver me kahi leo haʻahaʻa:
  - He aha ka mea i ʻoi aku ke koʻikoʻi ma mua o nā mele?
  Hoʻopuka ke kaikamahine i kona alelo iā ia a pane maila:
  - He aha ka hauʻoli a me ke olakino!
  Lele ae la ke kapena keiki me he hare la a mele aku la:
  ʻO ʻoe koʻu ʻāina nui,
  Huli ʻino nā kaua kai eʻe
  Ma hope o nā mea a pau, he ʻohana ikaika ka pūʻali,
  E hoolei kakou i ka hewa mai kona kumu a hiki i Gehena.
  
  Nani ka malamalama lani.
  E hele mai ana mai loko mai o ka puʻuwai o ka poʻe hakakā o ka ʻĀina.
  E hoonaniia ka hana a na naita.
  ʻAʻole mākou e mihi, manaʻoʻiʻo mākou i ke ola!
  
  Ua loaʻa i ka ʻenemi ka makana nui,
  A he nui kāna mau mea kaua ...
  I kēia manawa ua hiki mai ka manawa, e noʻonoʻo i kēia,
  Ua ninini ʻia ka huhū o Chernobog!
  
  Pela i hana'i e o'u naita.
  E pilikia ana ka ʻāina ʻālohilohi!
  He mau helu wale no ma ka hoike,
  A lanakila hou ka Hellish Kaina!
  
  He ikaika ka Orkshism, ka pūʻali uwē,
  Akā, mai hoʻokuli i nā Sākona!
  Ma hope o nā mea a pau, ʻo ka Elfin naʻauao me mākou mau loa -
  A ʻo Fenin ka mea hoʻokalakupua pono!
  
  Hiki iā mākou ke wāwahi i ka Wehrmacht, ʻike wau,
  A no ka maalea o keia deragona...
  E ʻoki mākou me kāna mau pahi kaua,
  He naita hoʻolaʻa wau i ka ʻĀina makuahine a me ka lede!
  
  Na ka mana ikaika
  E hōʻea i nā palena o Orklin!
  E lilo kakou i mea pono i ka hana a ko kakou poe kupuna,
  Ma hope o nā mea a pau, ʻaʻole hiki ke lanakila ko mākou pūʻali i nā kaua!
  
  Ke hele mai mākou e hoʻokō i kā mākou moeʻuhane,
  ʻO ke kumu hemolele - ke kumu o ka komunism!
  E hoʻokuʻu wau i ke kaikamahine ma ke ala,
  I ka hanauna o ka hae: hanohano, altruism!
  ʻO kēia ke ʻano o ke keiki koa ʻo Gulliver i hīmeni me ka wiwo ʻole a me ka manaʻo. A ʻo nā kaikamāhine e hele pū ana me lākou, paʻipaʻi lima. A ʻo kekahi poʻe i lele a paʻi i ka lele i ka wā i hahau ʻia me ko lākou mau wāwae ʻole. He mea ʻoluʻolu loa a ma ke ʻano nui.
  Ua nīnau ʻo Gulliver i kāna hoa:
  - Ua maikaʻi anei kaʻu hīmeni ʻana?
  Pane maila ʻo ia me ka ʻoliʻoli.
  - Hoʻopili ka nightingale i kou ʻaoʻao! Eia naʻe, inā e uwē ka bipi, ʻoi aku ka maikaʻi i ka wā e kalua ola ʻia, a laila e ʻoi aku ka maʻalili a ʻoi aku ka nui!
  Ua hīmeni ʻo Gulliver:
  ʻAʻole mākou he hamster wale nō
  A me na bipi pepeiaohao!
  ʻO mākou i nā bipi a pau
  A e haehae mākou i nā ʻīlio hae i ka manawa hoʻokahi!
  . MOKUNA Helu 2.
  ʻO kēia ka neʻe ʻana o ka pūʻali koa. Lele ka lewa nui i ka lewa, a hiki ke kuhihewa ʻia he deragona ma muli o ʻekolu mau poʻo.
  A ʻālohilohi kona mau ʻēheu me nā waihoʻoluʻu a pau o ke ānuenue puna. ʻAe, he mōʻīwahine maikaʻi ʻo ia.
  Ua hīmeni ʻo Gulliver me ka hauʻoli:
  ʻO nā ʻēheu o kēlā lele
  Ua maikaʻi loa lākou...
  Ua nalowale koʻu maluhia -
  A ʻōlelo ʻo ia mai ka puʻuwai!
  Ua kani ka Viscountess me ka minoʻaka:
  - Oki ka walaau a me ka hoopaapaa.
  ʻO ka hale e like me kēia a ʻaʻole like me kēia ...
  Pono mākou e kūkulu i hale pā,
  Mai ka mea ma ka lima!
  A ʻakaʻaka a ʻakaʻaka nā keiki mau loa, e hōʻike ana i ko lākou mau niho nani loa a nui ma mua o ko lākou mau makahiki.
  Ua nīnau ʻo Gulliver i ka Viscountess:
  - No ke aha mākou e hele wāwae ai? E wili wale a ʻai i nā ʻano mea lapuwale a pau!
  Aia nā kaikamāhine ma ʻaneʻi, a he mau tausani o lākou ʻaʻohe kāmaʻa a ʻeleʻele, a nani loa, hoʻowalewale a me ka ʻiʻo. A inā e lawe au a hoʻomaka i ka hīmeni ʻana, ʻoliʻoli loa ia;
  E hoomalu pono ke alii maluna o kakou,
  Hoʻopuka i nā kauoha, hoʻoponopono i nā kauā...
  ʻAʻole ʻae ka noho aliʻi i ka haunaele a me ka ʻuwaʻu.
  ʻAʻole ia he ala e hoʻopau ai i ka makaʻu!
  Akā, ua hoʻopau koke ʻia ke mele a nā uʻi wāwae wāwae ʻole. Ua ʻike mua ʻia kahi pūʻulu o nā orcs he nui, pilau a me ka peʻa. A uwo aʻela lākou i kā lākou mau lāʻau.
  ʻAʻole naʻe i hilahila nā kaikamahine a hoʻomaka koke lākou e hoʻonohonoho hou iā lākou iho i ke kahua kaua.
  A lalau iho la o Gulliver ia mea a himeni iho la, e hehi ana i kona mau wawae kamalii;
  ʻO wau ka manu o ka maluhia a me ke kaua,
  Hānau ʻia ma lalo o ka hōkū mālamalama loa...
  ʻO nā keiki kūpaʻa o ka ʻāina makua -
  Aloha - nui, maoli!
  
  E hana mākou i honua nani,
  I kēia manawa e loaʻa ai ka hauʻoli ...
  E alohi ka la keruba,
  Hoano e Elfia hookiekie!
  
  E hoʻokō mākou i kā mākou mau moemoeā
  ʻAʻohe mea nani i ke ao holoʻokoʻa!
  Na ke keiki e hāpai i ka pahi kaua a ʻo ʻoe,
  ʻO ka hauʻoli kou wahi!
  
  A i ka nani o ke ao,
  ʻO ka manawa kēia no koʻu ʻāina nui e ʻālohilohi!
  ʻOiai e holo wāwae ʻole ana ke kaikamahine.
  E manaʻoʻiʻo mai iaʻu, e ola koke kākou ma lalo o ka komunisme!
  
  Ka nani o na mauna kiekie.
  A me nā steppes gula me ka ʻala ʻala!
  E kahili mākou i ka ʻōpala mai ke ao holoʻokoʻa
  E manaʻoʻiʻo mai iaʻu, ʻaʻole mākou e mihi i ko mākou ola!
  
  A e maikaʻi nā mea a pau o ka honua,
  Ma hope o nā mea a pau, e lanakila ka elfinism ma nā wahi āpau!
  ʻO wai ka pahi ma kona lima,
  ʻO wai ka mea makemake i ka pū mīkini a me nā pōkā!
  
  ʻO ka mea a mākou e hana ai e mau loa ia,
  E kūkulu kākou i nā kūlanakauhale ma ka ʻakaʻaka ma Mars!
  Nui ka mana o Britannia -
  E ʻōlelo mākou i ka poʻe o ka honua - aloha!
  
  O ke koko e kahe ana no ka lulu.
  I ulu ai na anoano o ke aloha!
  He mea maikaʻi ia no nā poʻe a pau o ka honua sublunary,
  Mai lilo ʻoe i kaka inā he naita wale nō ʻoe!
  A ʻo nā kaikamahine, i ke kani ʻana o nā mele nani, ua wehe i ke ahi ma luna o nā orcs me nā kakaka a me nā kakaka. A ku mai na pua mua i na orc mai kahi mamao aku. A ʻo nā pōkā keʻa i lilo i mea make.
  E uwē nā kaikamāhine:
  - He nani mākou a pau, hoʻokahi ʻohana,
  E hoʻomaʻemaʻe mākou i ke ao holoʻokoʻa mai ka pala!
  Inā pono, e hoʻomaha koke mākou i nā orcs,
  A lele maila kekahi kerubima huhū ma luna o mākou!
  Ua ʻōlelo ʻo Viscountess:
  - Banzai!
  Ua hahau na koa i na orcs mai kahi mamao aku, me ka wili i na pahu o na mea kea me ko lakou manamana wawae. A ia manawa hoʻokahi, ʻaʻole lākou i poina i ka hīmeni ʻana i ka pana ʻana i nā bea pilau, kinamona, a me nā bea niho;
  Ua komo ko'u ao i ka pouli -
  ʻĀina make a me ka pouli anu.
  A ʻo wau kou ʻenemi
  A manaʻoʻiʻo mai iaʻu, ʻaʻole maikaʻi kēia kuleana iaʻu!
  
  E ʻae i kaʻu hāʻawi
  ʻO ke kuko iā ʻoe ke ʻōlelo leo nui i loko oʻu.
  ʻAʻole e pepehi kāu pane iaʻu
  A e hoʻopaʻi ʻo ia iā ʻoe i ka make!
  
  Ke loli nei ka honua,
  Pau ke ola
  Ua pōʻino ʻoe
  A me kou ʻāina!
  ʻAʻohe koho
  El Gilet Sphere
  I ka honua kahi pouli a me ka hau
  E wehe i ka puka!
  
  Koko o Elves ma ka talisman
  Ma ka Po Hui, e hookahe ana o Deimos.
  ʻO ka hewa, ka lili, ka makaʻu a me ka hoʻopunipuni
  E lawe pū ʻo ia me ia i kēia ao.
  
  No'u kou honua
  Aia iaʻu ke kī ma ka lima!
  E hāʻawi wau iā ʻoe i ka maluhia mau loa!
  
  He aha ka hilinaʻi o kou ʻuhane?
  ʻAʻole loaʻa iā Desmond ka manawa e hoʻopakele iā ʻoe.
  Aia ko'u home, ua pio ke kukui
  Na kou aina pumehana e hoomalu i ko'u poe kanaka.
  
  E haʻi aku au iā ʻoe i kahi mea huna:
  I ka po o ka Hui, ke koko eleven
  Pono e hoʻopaʻa i ka amulet
  A e wehe ʻia nā puka o ka honua.
  
  Ke loli nei ka honua,
  Pau ke ola
  Ua pōʻino ʻoe
  A me kou ʻāina!
  ʻAʻohe koho
  El Gilet Sphere
  I ka honua kahi pouli a me ka hau
  E wehe i ka puka!
  
  Koko o Elves ma ka talisman
  Ma ka Po Hui, e hookahe ana o Deimos.
  ʻO ka hewa, ka lili, ka makaʻu a me ka hoʻopunipuni
  E lawe pū ʻo ia me ia i kēia ao.
  
  No'u kou honua
  Aia iaʻu ke kī ma ka lima!
  E hāʻawi wau iā ʻoe i ka maluhia mau loa!
  
  He hehena a lokoino
  Akā, ua pau kou manawa
  ʻAʻole ʻoe e noho aliʻi i ka honua
  Poino oe e ke kaula o ka pouli.
  Ua oi aku ka make mamua o ke ola
  He aha ka mea mua i waena o nā kauā.
  ʻIke ʻoe i kaʻu hoʻoholo -
  ʻO kaʻu pane: "E make mau loa!"
  
  Ke loli nei ka honua,
  Pau ke ola
  Ua pōʻino ʻoe
  A me kou ʻāina!
  ʻAʻohe koho
  El Gilet Sphere
  I ka honua kahi pouli a me ka hau
  E wehe i ka puka!
  
  Koko o Elves ma ka talisman
  Ma ka Po Hui, e hookahe ana o Deimos.
  ʻO ka hewa, ka lili, ka makaʻu a me ka hoʻopunipuni
  E lawe pū ʻo ia me ia i kēia ao.
  
  Koko o Elves ma ka talisman
  Ma ka Po Hui, e hookahe ana o Deimos.
  ʻO ka hewa, ka lili, ka makaʻu a me ka hoʻopunipuni
  E lawe pū ʻo ia me ia i kēia ao.
  
  No'u kou honua
  Aia iaʻu ke kī ma ka lima!
  E hāʻawi wau iā ʻoe i ka maluhia mau loa!
  ʻO kēia ke ʻano o ka hīmeni ʻana o nā kaikamahine, me he mea lā he elves, akā ʻoi aku ka like me nā kānaka. Inā ʻaʻole lākou he nani loa. A ʻoi loa ka ʻiʻo me ko lākou mau kino a me nā kiʻi.
  ʻAʻole hiki i nā orcs ke hoʻōki i kēlā mau kaikamahine. A halawai aku la lakou me na bea hupo a pilau me na pahikaua, na laau palau a me na koi.
  A paʻi pū nā kaikamāhine i nā orcs i ka auwae me ko lākou mau kuʻekuʻe wāwae ʻulaʻula.
  A ua hoolei lakou i na kui make make me ko lakou manamana wawae.
  A hāʻule nā orcs a make.
  Ua nīnau ka Viscountess iā Gulliver:
  - Ua ʻike paha ʻoe i ka hoʻohālikelike ʻana ma waena o ka nani a me ka ʻino?
  Ua ʻakaʻaka ke keiki kapena a pane maila.
  - ʻAʻole loa! Kamahaʻo ia!
  Kuno ae la ke kaikamahine a kiola iho la i kona wawae ole me ka ikaika pepehi kanaka, a me ka grenade luku loa. Lele ʻo ia i ka ʻaʻa a hāʻule i ka mānoanoa o nā orcs, a hoʻopuehu iā lākou ma nā ʻaoʻao like ʻole.
  Ua uē ʻo Gulliver:
  - He hemolele ʻoe, mai kou ʻakaʻaka a hiki i kāu ʻano! Akā, ʻike ʻoe, ʻo ka hoʻolei ʻana i nā grenades me kou mau wāwae he maʻalili a ʻokoʻa!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Viscountess a ʻike:
  - ʻAe, nani koʻu mau wāwae! A ua honi ʻia koʻu mau wāwae ʻaʻahu ʻulaʻula e nā naita hanohano. ʻOi aku ka maikaʻi ke hana nā elves. Akā inā lick nā orcs i kou kuʻekuʻe wāwae, a laila he mea hoʻopailua!
  Lawe aʻela nā kaikamāhine a hōʻike i ko lākou mau ʻuʻu umauma ʻulaʻula, me ka huki ʻana i ko lākou mau pale. A pehea lā lākou e hopu ai iā ʻoe a hahau iā ʻoe me ka uila pepehi kanaka. A e puhi na orcs, a e uwahi ko lakou ili a me ka char. A uwo nui keia mau holoholona.
  A e lawe na kaikamahine a hookomo i ko lakou manamana wawae ma ka waha. A pehea lākou e puhi ai. Lohe ʻia ka puʻupuʻu kuli he nui nā ʻoʻo e lele aʻe nei, me he mea lā ua hahau ʻia ke poʻo i ka lāʻau. A i ka manawa like, loaʻa iā lākou ka puʻuwai puʻuwai a me ka ʻai ʻole. A hāʻule lākou i lalo, me ka haʻalulu a me ka haʻalulu, me ka hoʻopaʻa ʻana i nā poʻo o nā bea orc me ko lākou nuku.
  Nahā aʻela ka iwi poʻo o nā moʻokalaleo a hāmama mai ke koko ʻona.
  Ua ʻōlelo ʻo Gulliver me ka pīhoihoi:
  - He ʻoluʻolu loa kēia a kupaianaha! E ʻōlelo paha kekahi - ultra-stellar!
  Kuno mai la ke kaikamahine hanohano.
  - ʻAe, e kuʻu keikikāne! He nani loa kēia! Akā, ʻaʻole pono ʻoe e noho palaualelo. A pono ʻoe e pā i nā orcs me ka nalu pepehi!
  Pane maila ʻo Gulliver me ke kaniʻuhū ʻana, me ka ʻoniʻoni ʻana i kona mau poʻohiwi kamaliʻi.
  - ʻAʻole kēia he hana maʻalahi!
  A hoolei ke keiki i ka pea i ka lewa a make. A lele ʻo ia a paʻi i nā orcs, i ʻā a lele i luna i ka lewa. A laila hoʻohuli.
  Ua ʻōlelo ʻo Viscountess:
  - I kēia manawa ua hoʻolei maikaʻi ʻoe! ʻAe, hiki paha iā ʻoe ke hōʻike mai iaʻu i kekahi mea ʻē aʻe!
  A e lawe hou na kaikamahine nani ia oe a kuikui ia oe mai kou mau nipple ruby me na uwila. A mai nā piko me nā pulsars. A he mea luku loa ia a ua puhi ola ʻia nā orcs a luku ʻia e nā tausani.
  Ua ʻike ʻo Gulliver a hoʻolei hou i kahi pūʻolo pahū o ka make me kona wāwae ʻaʻohe keiki:
  - E ʻōlelo wale kākou he super!
  Ua ʻōlelo ʻo Viscountess:
  - ʻO ka manawa kēia e hīmeni ai ʻoe! ʻAe, mai hilahila, e kōkua nui kēia iā mākou.
  Kuno ʻo Gulliver a hīmeni me ka ʻoliʻoli nui;
  He mau paionia mākou - nā naita o ka ʻāina makua,
  He aha nā mea i hānau ʻia ma lalo o ka hōʻailona o Nowemapa ...
  ʻAʻole mākou e mālama i ke ola o Elfia,
  E hoonani me ka hae ulaula o ke alii!
    
  Aloha mākou a ʻike i ke kaua ikaika,
  Ua uhai ka poʻe Orkshists i kā lākou mau pū...
  Loaʻa iā mākou nā grenades i loko o kahi ʻeke ākea ākea,
  ʻAʻole pipiʻi ke ola no mākou nā paionia!
    
  Aloha mākou i ko mākou ʻāina hoʻāno,
  He aha ka hana a ka elfinism weliweli ...
  Eia ʻo Elsomolka ke alakaʻi ʻia nei me ke kamaʻa ʻole i ka hau.
  A makemake ka orcishist e hoʻohaʻahaʻa iā mākou!
    
  Ua kaua ikaika au me Orxism ma Elfskva,
  A oki iho la makou i na enemi a pau me ka pahikakiwi...
  No ke aha i hāʻawi ʻia ai kēia Orkmacht i nā elves?
  E hahau au iā ia me kuʻu lima!
    
  He paionia wau a ma lalo o ka Elfskva nui,
  Ua hakakā ʻo ia e like me ke koa nunui...
  Hoʻopau i ka hoʻouka kaua ʻana o Orkshism,
  Hookahi ko kakou Haku Mana Loa!
    
  ʻAʻohe palena i ke ola hou ʻana o Elfia,
  ʻO ka Elfin Nui, hoʻāla iā mākou mai ko mākou mau kuli ...
  Svarog ka mea nui, ka Mesia kiekie loa,
  A ʻo Lada kahi mea maikaʻi loa!
    
  He mau paionia mākou, nā keikikāne, nā kaikamāhine,
  Aloha mākou i ka hakakā - ʻo kā mākou nui kēia...
  A kāhea ka leo liʻiliʻi o ka elf-mill,
  ʻOiai e noho aliʻi ana ka haunaele koko!
    
  ʻO Elfia kahi hānau o Svarog,
  A ua hoʻomālamalama ʻia ke ala no ka elfinism ...
  ʻAʻole pono ka poʻe paionia i ke Akua ʻino,
  ʻAʻole hiki i ka ʻenemi ke kukuli iā mākou i ka lima!
    
  Loaʻa iā mākou kahi pahu hauʻoli me nā mea kaua sloping,
  ʻAʻole hiki i nā orcs ke wāwahi maʻalahi iā ia,
  Me ke aloha ia Lada, ke kaikamahine hanohano.
  No laila e lilo ka mea ʻaihue i pāʻani!
    
  Ua pale ka poʻe iā Elfskva ma ke kaua ʻana,
  A laila aia ka Elfingrad nui....
  E ʻike koke kākou i ka elfinism,
  E loaʻa pū kekahi parade ma Orklin!
    
  ʻAe, haʻaheo ʻo Elfingrad i kēia ʻōlelo,
  He mau paionia mākou me ke kamaʻa ʻole i loko o kahi hau hau...
  E uhai kakou i ka pepeiaohao o ka bipi lapuwale,
  A e hoʻokele pololei mākou iā Orktler i loko o ka pahu!
    
  E ʻike ʻaʻole e pio ka ʻāina makua,
  ʻAʻole hiki ke pale ʻia kona manaʻo ...
  E alohi mau ka lā ma luna o Elfia,
  A ʻo ka ʻaihue hoʻopunipuni e ʻoki ʻia!
    
  Ma Elfingrad ua hōʻike lākou i ka wiwo ʻole,
  Ua hiki iā mākou ke ho'ōki i ka Orks...
  He ʻano wiwo ʻole ko Elves, ʻike ʻoe,
  A loaʻa nā ʻenemi i nā zeros!
    
  Hiki iā Elfia ke lele i Mars,
  A hana i ka nui like ʻole ...
  A ʻoiaʻiʻo e hauʻoli loa nā mea a pau,
  ʻOiai he palupalu ke ola e like me ke kaula silika!
    
  ʻAʻole ʻike ka ʻuhane o nā elves i nā pilikia i nā kaua,
  Loaʻa iā ia ka mana o Perun ...
  Manaʻo ʻia e loaʻa iā mākou ka uku mai nā akua mai,
  A ʻālohilohi ka mea, manaʻoʻiʻo mai iaʻu, ka rune!
    
  Ma ke ʻano hea ʻaʻole ʻike ka ʻuhane elf i ka lanakila?
  E manaʻoʻiʻo mai iaʻu, hiki iā ia ke hehi i nā mea a pau ...
  Makemake mākou i nā paionia e hoʻopaʻi ...
  ʻAʻole hiki ke lanakila, e like me ka pūʻali koa o Fatherland!
    
  Kokoke ka lanakila ma luna o kākou,
  E mālamalama i ka nani o Elfinism...
  Ua hakakā ko mākou mau kupuna no ka ʻĀina makuahine,
  E hālāwai koke kākou me ka hauʻoli a me ka wanaʻao!
    
  Me ka ʻole o ka ʻĀina, ʻaʻohe ola no nā paionia,
  Makemake lākou e hakakā nona...
  A he aha kā ʻoukou makemake, e nā haku ʻino?
  Pono anei mākou e hāʻawi i ke ola kauā?
    
  ʻAʻole, e loaʻa i ka Fuhrer nā elves i kauā,
  E hōʻeha mākou iā ia e like me ka pēpē ...
  Ma hope o nā mea a pau, hiki i nā naita o Elfia ke hakakā,
  A ʻo ke keruba ʻēheu gula me mākou!
    
  ʻAʻohe ʻaoʻao o ko kākou ʻāina makuahine ma lalo o ka honua,
  Puhi e like me ka hōkū ʻālohilohi loa...
  Ua lilo ʻoe i kiʻi aloha noʻu,
  ʻAʻole loa au e hoʻokaʻawale me ʻoe!
    
  He paionia wau a he keiki kamaʻa ʻole,
  He aha ka mea e holo wikiwiki ana i ka hau me kahi kuʻekuʻe wāwae...
  A i kekahi wahi e lele mai ana kekahi pōpō keʻokeʻo nani,
  ʻO ka mea e uhaʻi ai i ka pū o ka ʻenemi!
    
  ʻAʻole ʻike kanalua ka paionia i ke kaua,
  ʻAʻole ʻo ia he clown, akā he terminator, ʻike ʻoe ...
  E hiki mai ka hoʻopaʻi i nā Orks ikaika, manaʻoʻiʻo
  A e loaʻa i kahi paradaiso mālamalama o elfinism!
    
  Pehea e hiki mai ai, ʻike i ke au,
  Ma kahi o kēlā me kēia koa mai ka hānai holoholona ...
  E kaua a hiki i kou hanu hope loa,
  E luku ʻia ʻo ia, ʻike ʻoe i ka mea ʻino ʻino!
    
  ʻAlohilohi nā hōkū o ka elfinism,
  ʻAʻohe wā ʻoi aku ka nani o ka honua....
  E uhaki mākou i ka ʻauamo o Orkshism, e manaʻoʻiʻo mai iaʻu,
  A ʻo Orktler no ka ʻaina awakea o nā elves!
    
  Manaʻoʻiʻo mai iaʻu, loaʻa iā mākou nā pahu kila,
  ʻAʻole e komo kā lākou pūpū panther ...
  E hoʻopili kāua i ka iodine i ko kāua mau ʻeha, e ke keiki.
  A holo hou ka paionia i ke kaua!
  
  ʻAe, ua maikaʻi ka poʻe Orkishist,
  ʻAʻole lākou i manaʻo e lanakila wale lākou iā mākou ...
  ʻIke mākou elfinism ʻike i nā mile,
  A hiki iā mākou ke uhaki i ka Orkmacht me ka ʻakaʻaka!
    
  I ka inoa o ko mākou ʻĀina Nui,
  Ke hele nei kekahi paionia haʻaheo i ka hoʻouka kaua...
  ʻOiai e kau ana nā ao ma luna o ka ʻāina makua.
  E hoʻonoho mākou i kumu hoʻohālike lanakila no kēlā me kēia!
    
  E manaʻoʻiʻo mai iaʻu, ʻaʻole e hoʻōki ka ʻenemi i kāu moeʻuhane,
  E lanakila hou mākou i nā Orks a pau ...
  ʻAʻohe hewa, manaʻoʻiʻo mai iaʻu, e noho aliʻi ma ka noho aliʻi.
  E hana mākou i kahi honua hou o ka hoʻonohonoho!
    
  E maikaʻi nā mea a pau, ma ka ʻāina makua āu e ʻike ai,
  He keikikāne au, akā i ke kaua, ua like au me Robin Hood,
  I ka wā mua, ʻakaʻaka wale au ma ka pākaukau,
  A i kēia manawa, manaʻoʻiʻo mai iaʻu, ʻoluʻolu loa!
    
  Hiki i ka elf ke haehae iā Orks me kahi bayonet,
  E lanakila ʻo ia i kekahi pūʻali ...
  A no ka noho ʻana o nā paionia ma lalo o ka elfinism ...
  Ma hope o nā mea a pau, he monolith ikaika ko mākou pilina!
    
  ʻAʻole mākou e hāʻawi i kekahi mea i nā orcs i ke kaua,
  Hiki iā mākou ke lanakila i ko mākou mau ʻenemi me nā ʻakaʻaka ...
  A pēlā mākou i hahau ai i ka Orks me ka lāʻau.
  Ke uwo nei ka puahiohio, e wili ana i ka hau i puahiohio!
    
  ʻAʻole ʻike ka Elf i ka Orks, ʻike i ke aloha,
  He ikaika ʻole ʻo ia...
  E loaʻa i ka ʻāʻī i ka pahi kaua ma ka ʻāʻī,
  A e luku ʻia ʻo Sātana!
    
  Mai manaʻoʻiʻo ʻaʻole hiki ke lanakila ʻo Orkler,
  ʻOiai inā ua ʻohi ʻoe i ka mana o Gehena, e noʻonoʻo i nā mea āpau ...
  Ke lokahi ka lehulehu a me ka aoao.
  Ua haehae nā kānaka i kā mākou Orkmacht!
    
  Ua kaulana ʻo Elfia no nā kenekulia ma ke ʻano he haipule,
  Ua haki ʻo ia i nā Tigers e like me ke metala...
  Hoʻopaʻa ʻia mai ka ʻaoʻao a i ka ʻaoʻao,
  ʻO kēia wale nō ka ʻāina i moeʻuhane ai ke kanaka ʻōpio!
    
  Ua lanakila mākou e like me nā pilikua
  Ua oki lakou i ka poe enemi me ka pahikaua...
  ʻO mākou nā elves o ka mālamalama, hikiʻole ke lanakila i nā kaua,
  E lanakila kakou i na hoa paio o ka Aina!
    
  E manaʻoʻiʻo mai iā mākou, ʻaʻohe mea e kāohi iā mākou,
  A ʻike ʻoe iā mākou, ʻaʻohe mea hiki ke lanakila iā mākou ...
  E kanu mākou i ka ʻōhule Fuhrer,
  He pahikaua ko makou a me ka pale kila!
    
  I loko o ke ao holoʻokoʻa ʻaʻohe Elfie nani,
  E loaʻa kahi au o ka mālamalama no nā kenekulia ...
  E maluhia a me ka hauʻoli no nā hanauna a pau.
  Pono ka ʻāina makua i ka lima paʻa!
    
  No laila ke pāʻani ʻo Orklin,
  E hamo kākou iā Orkmacht me he lehu lā i loko o ke koko...
  ʻO ia ka manawa o ka palena o ka lani,
  A hui pū me Lada, noho aliʻi ke aloha!
  Maikaʻi ka hīmeni ʻana o ke kāpena keiki me kona leo ʻoluʻolu. A nani maoli a kahe ka wai i loko o koʻu ʻuhane.
  Ua ʻōlelo ʻo Viscountess me ka ʻakaʻaka:
  - ʻAe, ua kōkua nui kēia mele iā mākou!
  ʻOiaʻiʻo, hāʻule nā koʻo i loko o ka moʻo a hāʻule me ka puʻuwai, me he mea lā ua hahau ʻia ma ka lolo me nā lāʻau, a i ʻole me kekahi mea kaumaha.
  ʻO nā kaikamāhine, ʻoiaʻiʻo, i kāhiko ʻia me nā pahi kaua a me nā koʻi, ua ʻoki kaulana loa i nā orcs. A ua nui ko lakou laula, a na na pua i kikeke i na bea me ka ikaika nui. A ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole hiki i nā koa ke hoʻohana i nā catapults a me nā ballistas. A hoolei aku la lakou i na ipuhao nui me ka hui ahi, ka aila a me ka waiona. A puhi lākou i nā orcs e like me ka sausages.
  Ua palu ʻo Gulliver i kona mau lehelehe a ʻōlelo:
  - ʻono loa! A ʻono loa ka ʻala o ka ʻiʻo kuni!
  Ua minoaka ka Viscountess i kona hoa a puana ae la:
  ʻO ka ʻiʻo hipa he ʻono loa.
  He ikaika loa ka pahu kaikamahine!
  Lawe aʻela nā koa a hahau hou mai nā ʻuʻu ʻulaʻula o ko lākou mau umauma me ka uila pepehi kanaka.
  A nui loa na orc ino i puhiia a puhiia. ʻO kēia nā hana maoli o ka pūʻali o ka mālamalama.
  A kamaʻa ʻole, nā kaikamāhine maikaʻi.
  Ua ʻōlelo ʻo Gulliver:
  - ʻO koʻu alo kēia! He hoʻopaʻi, he hoʻopaʻi!
  ʻO kēia ke ʻano o ka huhū.
  ʻAe, no ke aha ʻaʻole e uwē i nā kaikamahine:
  Kolo ka ʻorc ʻino ma nā pōhaku,
  E hahau iā ia me ka napalm!
  Mai hoʻokoe i nā orcs
  E luku i nā mea kolo a pau!
  E like me ka uhai ʻana i nā moena moe -
  Puhi e like me nā moʻo!
  Ua uē ka Viscountess me ka ʻoni ʻana me kona mau maka sapphi.
  - He nani loa kēia!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Gulliver iā ia me ke kani ʻana:
  - E mālamalama,
  ʻAʻole au i hele i ka lani...
  E hiki mai ka wanaʻao -
  A ʻoiaʻiʻo e hele mākou i ka lani!
  Ua ʻakaʻaka ka Viscountess a ʻōlelo ʻo ia:
  - ʻAe, ʻoiaʻiʻo, e haʻalele mākou. A e hele hou mākou!
  Ua minoaka ke kapena keiki i kona hoa a mele aku la:
  Makemake au e hele i ka lani, makemake au e hele i ka lani,
  Eia wau, akā ʻaʻole wau i laila!
  A ua hoʻolei ke keiki terminator i kahi pea o ka make i nā ʻenemi orc me ka ikaika make.
  Lele aku la ia a holo, hoopuehu i na enemi ma na aoao a pau. A ʻolokaʻa i hope nā poʻo o nā orcs.
  Ua ʻōlelo ʻo Viscountess:
  - ʻO Phasmagoria ke kūlana kiʻekiʻe loa!
  Ua ʻōlelo ʻo Gulliver:
  - Ua pololei! ʻO ka democracy pōʻino i ka tsarism!
  Ua ʻakaʻaka ke kaikamahine a ʻike:
  - Pono ke aliʻi ma ke poʻo, ʻaʻole ma ka noho aliʻi!
  A ʻālohilohi kona mau maka sapeira e like me nā hōkū. A ua lilo ia i mea nani loa.
  Ua uē ke keiki:
  - No kahi honua hou a maikaʻi!
  Ua ʻōlelo ʻo Viscountess:
  Ke kaua nei i ke ao holoʻokoʻa,
  A pehea ka nui o kou pilikia ...
  Ua hemo aku o Satana,
  A hoomaka oia e pepehi me ka huhu!
  Ua ʻōlelo ʻo Gulliver:
  - ʻAe, ua hana ʻo ia! ʻO ka nīnau wale nō i ka manawa? He mau pepehi kanaka mau!
  Kuno ke kaikamahine:
  - Mai ka wā o Kaina, ʻo ʻoe?
  Pane mai la ke keiki.
  - ʻO ka pepehi kanaka mua i loko o nā manaʻo kanaka! I ka wā ʻaʻole i hana ʻia ʻo ʻAdamu, akā ʻo kona ʻuhane wale nō!
  Ninau aku la ka Viscountess me ka minoaka.
  - Manaʻo ʻoe he mau loa ka ʻuhane?
  Kuno ʻo Gulliver me ka ikaika a hehi i ka wāwae ʻole o kāna keiki:
  - Loaʻa paha, ʻo ia nō! I kekahi hihia, ua puhi ka Haku ke Akua i loko o ke kanaka me kona hanu a hoʻopiha iā ia me kāna ʻāpana mau loa, make ʻole, mau loa!
  Ua hīmeni ke kaikamahine me ka minoʻaka.
  E aloha aku i ka Haku me kou ʻuhane,
  Na Iesu pu me oe...
  A inā makemake ʻoe i kahi keikikāne i ka lani,
  Moe no Kristo wale no!
  
  TROLL AME ELF KUE ORCS
  HOOLAHA
  ʻO kahi troll a me kahi elf, ma ke poʻo o kahi pūʻali koa nui wale nō o nā kaikamahine nani, curvy a me nā muscular, e komo i ke kaua me kahi pūʻulu orcs. A hōʻike nā koa i ko lākou papa kiʻekiʻe!
  . MOKUNA Helu 1
  ʻO ke keikikāne troll a me ke kaikamahine elf i kēia manawa ua loaʻa iā lākou iho ma ke poʻo o kahi pūʻali koa nui loa.
  Ma mua, ʻike ʻia nā kaikamāhine e hele wāwae ana. ʻAʻahu lākou i nā ʻaʻahu translucent ʻaʻole i hūnā i ko lākou kino nani, ʻeleʻele, a me nā kino kino. A ʻo nā wāwae ʻeleʻele a ikaika hoʻi o nā kaikamahine i hele i kahi ʻanuʻu.
  Hoʻihoʻi ka poʻe nani i ko lākou manamana wāwae a hoʻopololei i ko lākou ikaika, a i ka manawa like, nā kino nani a lahilahi a hiki i ka palena.
  A he aha nā pūhaka ikaika a nani hoʻi i loaʻa i nā kaikamahine, ʻaʻole i hūnā ʻia nā outlines e nā lole lahilahi.
  ʻEhā hoku ʻālohilohi i ʻālohilohi mai luna mai, e hāʻawi ana i ka ʻālohilohi ikaika loa.
  ʻOkoʻa nā pūʻali koa o nā kaikamāhine o ka pūʻali koa. He kakaka ko kekahi, he mau kakaka ikaika loa kekahi me na wili. Aia nā koa me nā pahi kaua a me nā mea hoʻolei i ka ihe. He mau koʻi ikaika ma hope o kekahi mau kaikamahine uʻi a me ka muscular, hiki ke ʻoki i ka mea hakakā nui loa i ka hapalua.
  Eia kekahi, i ka nānā ʻana o ka troll a me ka elf i ko lākou ʻaoʻao, ʻike lākou i nā kaikamahine ma luna o nā lio, nā kāmelo, a me nā ʻelepani! ʻO nā kaikamāhine, ʻaʻohe mea ʻē aʻe, he ʻiʻo loa me nā umauma nui, kiʻekiʻe, ʻeleʻele, kamaʻa ʻole, a uhi ʻole ʻia me nā lole.
  A he ʻokoʻa ko lākou lauoho - ʻōmaʻomaʻo a me ka uliuli, a me ka ʻalani, melemele, ʻulaʻula, keʻokeʻo, a me nā kikoʻī. Akā ma keʻano laulā, nani loa nā kaikamāhine. A ʻaʻohe ko lākou mau wāwae, ʻōwili ʻia nā ʻiʻo ma lalo o ko lākou ʻili kokoleka.
  ʻO ka poʻe koa maʻamau, ʻaʻohe mea hoʻonani, a he mau mea hoʻonani. Akā, ua hoʻonaniʻia nā koa-kaua me nā kūpeʻe lima ma ko lākou mau lima a me nā wāwae i hanaʻia i ke gula, ke kālā, ka platinum, i uhiʻia me nā pōhaku. He mau apo pepeiao a me nā brooches kekahi i hana ʻia me nā pōhaku makamae ma ko lākou lauoho. He nani loa ke nānā aku. He ʻōpiopio nā helehelena o nā kaikamāhine, ʻoluʻolu, ʻaʻole huhū iki, ʻoiai he wiwo ʻole ko lākou mau auwae. Eia nō naʻe, honi nā kaikamahine he nui i ka ʻoluʻolu a me ka erotic. Aia kekahi ʻala o ka ʻala pipiʻi a me ka ʻala maoli mai nā kino ikaika loa, muscular a, i ka manawa like, nā kino hoʻowalewale.
  Ke nānā aku nei ke keiki troll iā lākou, ua ʻike ʻo ia i ka hauʻoli nui a aneane ʻo ia e pahū.
  He mau kaikamahine wale no a puni. A he mau tausani o lakou. ʻAʻole uhi ʻia nā mea a pau, hoʻowalewale loa a hoʻāla i ke kuko kāne!
  Ma hope o Raptor, e like me ke kapa ʻia ʻana o ka troll ʻōpio, ʻo kāna hoa elf, he viscountess hanohano, e holo ana ma luna o kahi unicorn. 'O Erimiada wale nō ka 'elele o ka wahine maika'i nona nā kāma'a - nā kāma'a i kāhiko 'ia me nā daimana a me nā topazes. ʻO ia iho i loko o kahi lole nani, a ma luna o kona poʻo he lei aliʻi i hana ʻia me nā pōhaku makamae, ʻike ʻole ʻia ma ka honua. A ma ka pahu kiʻekiʻe he mau kauoha.
  E like me ka Raptor. Me he mea lā e alakaʻi ana lākou i ka pūʻali koa o nā tausani he nui o nā kaikamahine nani, kāmaʻa ʻole, hapa ʻole.
  E nana aku ana o Erimiada i keia nani o na kaikamahine maikai e hele ana, e pa'i ana i ko lakou mau kapuai wawae, me ka piko nani loa o ke ku'ekue wawae ma na pohaku oi o ke alanui, lalau aku la ia a hoomaka e mele;
  E lele mākou ma luna o nā hōkū ma luna o ka honua,
  E alohilohi ka lā...
  Hoʻonani ʻia ka heroism o nā elves o ka mālamalama,
  Hoʻololi i ka mea hahai holoholona i ka pāʻani!
    
  He wā paʻakikī loa ia,
  Ma kahi e ʻā ai ka hekili ma luna o ka honua...
  Mohala ka ʻāpala,
  E hiki mai ana ka puna, ʻoiaʻiʻo!
    
  Aia kekahi au, e manaʻoʻiʻo mai iaʻu i ka elfinism,
  Kahi kanaka he demiurge.
  E holoi mākou i ka ʻeleʻele o Orkshism mai ko mākou mau maka,
  Inā pono, e palau ka palau!
    
  E loaʻa nā akua ʻoiaʻiʻo ma luna o ka honua,
  E lawe mai lākou i ka hauʻoli a me ka ʻakaʻaka i ka elf...
  E poni mākou i ko mākou lauoho i ka mura,
  E holomua ma keia hana hanohano!
    
  ʻAe, he ʻāina honua ʻo Elfia,
  ʻO ka ʻāina hoʻāno o Elfinism...
  Holo ke kaikamahine kamaʻa ʻole
  Ua hānau ʻia ʻo ia he wahine mare!
    
  ʻAe, aloha i ka nani Elfia,
  He aha ka mea i hana i ka metala mai ka pōhaku...
  E lilo nā kānaka, manaʻoʻiʻo mai iaʻu, hauʻoli
  E ua napalm mai ka lani mai!
    
  Mai ʻimi i ka hauʻoli me Rod,
  Hāʻawi ʻo ia iā ʻoe i ke aloha mau loa ...
  Ma lalo o ke kuʻekuʻe wāwae o ke kaua o Svarog,
  Ke hoʻokahe ʻia nei ke koko o nā monsters!
    
  ʻAʻohe ʻāina nani o nā pilikua,
  Loaʻa iā ia nā trolls a me nā gnomes i nā pae ...
  Ua hui mau mākou me ka ʻāina makua,
  E lanakila ana mākou ma kēlā me kēia kaua, ʻike ʻoe!
    
  No laila, no ke aha ke kaumaha o ke kanaka?
  Ua ʻike ʻoe i ka mana o Svarog...
  Hoʻokumu i nā manaʻo kūpono
  He kūpono ko mākou Lada aloha!
    
  E ʻoi aku ka maikaʻi o ke ao, manaʻoʻiʻo mai iaʻu -
  Inā hoʻomaka ka elfinism e noho aliʻi ...
  He mau keiki hauʻoli mākou o Svarog -
  E wehe kākou i ka Orkshism i quark!
    
  E liuliu koke ka honua,
  E loaʻa koke ka lanakila nui ...
  A e ala mai ʻo Yarilo e like me ka lā nani,
  A e hāʻawi i ka mālamalama i nā mea a pau!
    
  E inu kākou i ka ʻāina makua, e nā kaikamāhine,
  I mea e pōmaikaʻi ai ʻo Elfie a mau loa aku...
  No laila ʻaʻole pau ka uku -
  He mea hilahila ʻole ke moeʻuhane!
    
  E ala ka Elf ma luna o ke ao holoʻokoʻa,
  A e hōʻike ʻo ia i nā kānaka a pau i ke aloha o ke Akua ...
  Me kona ikaika pau ole i na kaua,
  E hōʻike mākou i ka hoʻopunipuni maalea loa!
    
  ʻAʻole koke e ʻā mai ka lā,
  E lilo ka lewa me he pā hale...
  No laila, ʻoi aku ka wela o ke ahi,
  E hoʻokala i kāu koi kila!
    
  A laila me ke mele a ka Lada nui.
  Ua hānau ʻia nā akua mana ...
  E hiki no ia kakou ke oki i ka ohana o na mea hihiu,
  ʻO nā keikikāne Elfo-hanohano me nā pahi kaua!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Raptor a ʻike:
  - He ʻano manaʻo ʻole ka pauku hope. Makemake ʻoe e ʻoki i nā keikikāne elf-glorious, ʻo ia hoʻi, ʻo ʻoe iho?!
  Pane aku la o Erimiada me ka minoaka oluolu.
  - ʻAʻole, kuhi hewa wau. ʻOiaʻiʻo, makemake wau e ʻōlelo e hiki i nā keiki kāne a me nā kaikamahine hanohano elven ke hōʻoki i ka ʻohana o nā pūʻulu hihiu. Ma keʻano laulā, he mele aloha wale nō!
  Ua makemake ʻo Raptor e ʻōlelo i kekahi mea, i ka wā i puhi koke mai ai kekahi kaikamahine uʻi me nā wāwae ʻeleʻele ʻeleʻele i ka pū. I ka manawa like, ʻo kona lauoho keleawe-ʻulaʻula e lele ana i ka makani, e like me ka hae hakakā, proletarian. A puhi ae la ke koa.
  ʻO nā kaikamahine ʻē aʻe, he mau kaukani o lākou, ua hoʻomaka e hoʻololi wikiwiki mai ka hele ʻana i ke kahua kaua. Ma ka hope loa o kahi pūʻali koa nui i kākau ʻia, ʻoiai nā muscular, ʻālohilohi me ka hou a me ka ʻala o ka mea ʻala a me ke ʻala o ka mana wahine, e hakakā ana nā mammoths huki catapults a me ka ballistae.
  Ua ʻōlelo ʻo Erimiada me ka ʻakaʻaka, e ʻālohilohi ana i kona mau niho momi:
  - Me he mea lā e hauʻoli loa ia!
  Ua kaniuhu nui ʻo Raptor a pane maila:
  - Hoʻokahi mea hoʻowahāwahā iaʻu - ʻehia ka nui o nā nani kupanaha a me ke ʻano like ʻole e make!
  Ua ʻōlelo ka elf me ke aloha:
  - ʻAʻole hiki ke hana i ke kaua me ka ʻole o ka poʻe make;
  A ʻo ka elf a me ka troll i nā lei aliʻi, e ʻakaʻaka ana i ko lāua mau niho me ka hauʻoli, ʻakaʻaka.
  Ma hope iho, hoʻomaka pū lākou e hāʻawi i nā kauoha i ko lākou kani ʻana a me nā leo ʻoliʻoli a me ka hauʻoli.
  Lawe aʻela ʻo Erimiada iā ia me ka manaʻo nui a me ke ʻano, e hula ana ma luna o kāna unicorn keʻokeʻo hau, hīmeni;
  Nani ka aina e mohala mai nei.
  Hoʻonani i ka Elf nui, kapu...
  ʻAʻole, ʻaʻole e hāmau i ke ao pau ʻole -
  Ua kāpīpī nā hōkū o ke kula i nā momi!
    
  ʻO ka Svarog mana loa me mākou,
  Keiki a ka ʻohana weliweli loa...
  I hiki i keia Koa ke kokua i ke kaua,
  Pono kākou e hoʻonani i ke Akua Elven!
    
  ʻAʻohe kānalua o nā kaikamahine, manaʻoʻiʻo mai iaʻu,
  Ke hoʻouka ikaika nei nā kaikamāhine i ka horde...
  E haehae ʻia ka holoholona hihiu,
  A e hahau ka ʻenemi i kona ihu!
    
  ʻAʻole, mai hoʻāʻo e wāwahi i nā elves,
  ʻAʻole e hoʻokuli ka ʻenemi iā mākou ...
  E lanakila mākou iā ʻoe, e ke kanaka ʻino.
  Aia ʻo kupuna kāne Elfin me mākou!
    
  ʻAʻole, mai hāʻawi aku i kou poʻe ʻenemi,
  Ua hakakā nā kaikamāhine kāmaʻa ʻole ma kahi o Elfskva...
  ʻAʻole mākou e hōʻike i ka nāwaliwali a me ka hilahila,
  E hana pū kākou me Sātana nui!
    
  Na ke Akua e hoʻopau i kāu mau kaua,
  A hoʻokuʻu aku i nā pūʻali Wehrmacht ...
  No laila ua pau lākou me nā zeros,
  I ʻole e noho mālie i ka ilina!
    
  E hāʻawi aku i nā kaikamāhine, e nā mea hakakā,
  No laila e hoʻonohonoho ʻia kēia no nā Orkishists ...
  E haʻaheo ko mākou mau mākua iā mākou,
  ʻAʻole e waiu ka ʻenemi iā mākou e like me nā bipi!
    
  He oiaio e hiki koke mai ana ka punawai,
  E lilo ana na pepeiao kulina ma ke kula i gula...
  Manaʻo wau e hoʻokō ʻia kā mākou moeʻuhane,
  Inā pono ʻoe e hakakā no ka ʻoiaʻiʻo!
    
  E ke Akua, he aloha na kanaka a pau.
  Pono, ikaika, mau loa i ka olioli...
  ʻOiai ua hoʻokahe ʻia ke koko ʻino.
  ʻAʻole mālama pinepine ke kaikamahine!
    
  Ua luku mākou i ka ʻenemi i ke kaua,
  Ke hana nei i kahi mea ea loa...
  ʻOiai ka makani ʻino ma luna o ka honua,
  A hiki mai kahi pōʻeleʻele!
    
  ʻAʻole, kū nā elves a hiki i ka lua kupapaʻu,
  ʻAʻole lākou e hāʻawi iki i ka Orks...
  E nā keiki kāne e kākau i loko o kā ʻoukou puke kākau.
  A e hoʻokala i kāu mau pahi kaua a pau no ke kaua!
    
  ʻAe, he ʻoiaʻiʻo e hiki mai ana ka wanaʻao me ka ʻaoʻao ʻole,
  E manaʻoʻiʻo mai iaʻu, e hauʻoli nā mea a pau ...
  Wehe mākou i kekahi, manaʻoʻiʻo mai iaʻu, māmā -
  I ka lewa ke kikoo mai nei ka lima o ke kaikamahine!
    
  Hiki iā mākou ke hana i kēia, manaʻoʻiʻo mai iaʻu,
  ʻO kahi mea a mākou e ʻaʻa ʻole e moeʻuhane e pili ana ...
  ʻIke maopopo mākou i ka pahuhopu ʻoi loa,
  ʻAʻole, mai kamaʻilio lapuwale, e nā mea hakakā!
    
  E lele mākou i Mars no ka leʻaleʻa,
  E wehe kākou i nā kīhāpai ma laila, e helu i nā rubi...
  A e hoʻouka mākou i nā Orks i ka maka,
  ʻO nā hui keruba e lele ana ma luna o mākou!
    
  Kaulana ka aina eleven,
  He aha ka elfinism i hāʻawi ai i nā lāhui?
  Hāʻawi ʻia ʻo ia iā mākou ma ka hānau ʻana a mau loa -
  No ka ʻĀina makuahine, no ka hauʻoli, no ke kūʻokoʻa!
    
  Ma Elfia, ʻo kēlā me kēia koa mai ka hānai holoholona,
  Lalau ke keiki i ka pu...
  No laila, haʻalulu ʻoe e ka mea ʻino.
  Kāhea mākou i ka monster i ka moʻolelo!
    
  ʻAe, he ʻohana aloha ko kākou,
  He aha ka elfinism e kūkulu ai i ke ao holoʻokoʻa ...
  E lilo ana kāua i mau hoaaloha ʻoiaʻiʻo,
  A ʻo kā mākou ʻoihana ka hana ʻana!
    
  Ma hope o nā mea a pau, hāʻawi mau ʻia ka elfinism ma ka hānau ʻana,
  I mea e hauʻoli ai nā mākua a me nā keiki...
  Heluhelu mai ke keiki i na huaolelo,
  Akā ʻo ka lapalapa o ka demiurge e ʻā ana i nā maka!
    
  E hauʻoli mau loa nā kānaka,
  E hakakā pū ana lākou no nā hihia o Svarog...
  E ʻike koke kākou i nā kapakai o Folgi,
  A e noho kakou ma ko ke Akua wahi hanohano!
    
  ʻAe, ʻaʻole hiki ke wāwahi ʻia ka Elf e nā ʻenemi o ka ʻāina makua,
  E ʻoi aku ka ikaika ma mua o ke kila ...
  Elfiya, he makuahine aloha ʻoe i nā keiki,
  A ʻo ko mākou makua kāne, e manaʻoʻiʻo mai iaʻu, mai kahi mamao loa!
    
  ʻAʻohe mea pale no ka ʻāina makua, e manaʻoʻiʻo mai iaʻu,
  Ke hele nei i mua me ke kū ʻole...
  E loaʻa koke i ke aliʻi o Gehena he hoa pili,
  ʻO ka liʻiliʻi loa he mau peʻa ma kona mau lima!
    
  E hāʻawi mākou i ko mākou mau puʻuwai no ko mākou ʻĀina,
  E piʻi kāua i nā mauna a pau, manaʻoʻiʻo mai iaʻu kiʻekiʻe...
  Nui ka ikaika o makou na kaikamahine,
  I kekahi manawa, e puhi ana i ka hale!
    
  Ua hāʻawi pū ke keikikāne i kahi inoa inoa no Elf,
  Ua ʻōlelo ʻo ia e hakakā ikaika ʻo ia ...
  I kona mau maka, metala ʻālohilohi,
  A hūnā ʻia ka RPG i loko o ka ʻeke ʻeke!
    
  No laila, mai pāʻani kākou i ka naʻaupō.
  ʻOi aku ka maikaʻi, e kū like kākou ma ke ʻano he pā...
  ʻO nā hoʻokolohua, hele wale me kahi A,
  Na Abela e noho alii, aole na Kaina ino!
    
  I ka pōkole, e loaʻa ka hauʻoli no nā kānaka,
  A ʻo ka mana o Svarog ma luna o ka honua kapu...
  E paʻani pāʻani i nā Orkshists,
  E hauʻoli ʻo Lada a he kiʻi hoʻi!
  He mele maoli keia. A ma mua, ke hoʻouka nei kekahi hui nui o nā orcs i nā kaikamahine nani, kāmaʻa ʻole, ʻulaʻula a me nā kaikamahine hoʻowalewale a ʻono.
  A ʻo kēia mau mea, ʻokoʻa me nā elves a me nā trolls, he ʻino loa me nā helehelena ʻino. Ua like nā Orcs me nā bea, ʻoi aku ka maikaʻi ʻole o ka hoʻohālikelike ʻana, a ʻo ko lākou mau helehelena he mea weliweli a hoʻopailua.
  ʻO nā kaikamāhine me nā kakaka keʻa i kī mua. Ma hope o nā mea a pau, ʻo nā crossbows kahi hana kūikawā me nā bolts koʻikoʻi i hoʻomoʻi ʻia i ka ʻawaʻawa, a paʻi lākou ma kahi mamao ma mua o nā pua.
  Ua kanu paʻa nā koa i ko lākou mau wāwae ʻeleʻele, ʻeleʻele, ikaika a milo koke i nā pahu.
  A i kēia manawa, lele ʻia nā pōkā keʻa me ka puʻupuʻu. A hoʻokuʻu maoli lākou i nā bea orc. A e minoʻaka mau ana nā uʻi me ko lākou mau niho ʻālohilohi, e like me nā momi maikaʻi loa mai ka waihona kālā o ke Suletana.
  A laila, noho pū nā uʻi me nā kakaka ma ko lākou mau kuli. Hiki iā ʻoe ke pana me ke kakaka i ʻoi aku ka nui ma mua o ke kakaka. A i ka manawa like, huki nā kaikamāhine i ke kaula kakaka me ko lākou mau wāwae ʻaʻole, ʻeleʻele a nani. A wikiwiki loa lākou a hana mālie.
  A lele nā pua, paheʻe ma ka ʻaoʻao i hoʻohuli ʻia a hahau i nā bea pilau a huluhulu me ko lākou mana luku weliweli. A he mea kupanaha loa ia. A kahe mai nā pūnāwai o ke koko ʻeleʻele lepo o nā mea i pepehi ʻia.
  A ʻo nā kaikamāhine, maikaʻi, nani loa, a nani hoʻi ke nānā aku i nā neʻe o kā lākou mau ʻiʻo maikaʻi loa a hoʻonohonoho pū ʻia.
  Akā hoʻonoho nā koa ʻē aʻe i nā ballistas a me nā catapults. A he ikaika loa keia mea kaua. Ke lele nei nā pahu holoʻokoʻa o ka Molotov cocktails i kahi kiʻekiʻe. A eia ka makana o ka luku ʻana, pehea ʻo ia e lawe ai iā ʻoe a wāwahi iā ʻoe i loko o ka mānoanoa loa o ka pūʻulu orcs. A e haehae maoli i nā mea a pau a puhi iā lākou. A inā ʻaʻole lākou a pau, he haneli maikaʻi paha. A he kaua epic kēia i kēia manawa.
  Hoʻopau ola nā Orcs e like me nā kukui ma luna o kahi kumulāʻau Kalikimaka i loko o kahi hale waiwai i ka wā hoʻolauleʻa Kalikimaka.
  A pahola loa ka ʻala o ka ʻiʻo ahi.
  A hoʻomaka nā kaikamahine e hoʻolei i nā maʻa a me nā maʻa i nā orc holomua. A hele pū lākou ma waena o ka lehulehu o nā bea huhū a huluhulu. A ʻo lākou, hāʻule kēia mau holoholona a hoʻokuʻu i nā pūnāwai o ka wai ʻoluʻolu.
  Ua luku loa nā kaikamāhine i ka pūʻali hoʻouka kaua mai kahi mamao aku a ʻaʻole i loaʻa i nā pohō.
  ʻOiaʻiʻo, ua hoʻāʻo kekahi orcs e hoʻolei i nā ihe a me nā pōhaku.
  Maanei ua paʻi ʻia ka wāwae ʻole o ka nani i kahi lae. A hoʻōho ke kaikamahine:
  - Damn, ʻeha!
  Ua ʻōlelo ʻo Erimiada me ka ʻakaʻaka:
  - ʻAe, ua piha ka honua i ka ʻeha! Akā maikaʻi loa nā wāwae o nā kaikamāhine.
  Ua hīmeni ka raptor, e hōʻike ana i kona mau niho nunui e like me ka lio.
  - ʻAe, he aha nā wāwae!
  ʻO kēia ke ala e hoʻohuli ai nā kāne ...
  Mai makaʻu ʻoe, e ka pēpē -
  ʻOi aku ka maikaʻi e pepehi i ka orc!
  Ua hakakā nā kaikamāhine, ma ke ʻano holoʻokoʻa, maikaʻi loa. A i kēia manawa, hāʻule hou nā pahu o nā mea hoʻohui ahi i nā orcs. A me na pua, a me na wili kakaka, a me na mea hookui mai na maa, a me na ihe.
  ʻO ka mea i nalowale, he pū mīkini maikaʻi e hiki ai iā ʻoe ke ʻoki i nā orcs e neʻe nei e like me ka nalu kai eʻe. A he pilikia koʻikoʻi kēia. Akā i kēia ao, auwe, ʻaʻohe pū. A ʻoi aku paha ka pōmaikaʻi ʻaʻole i hana ʻia kahi mea ʻino.
  Akā, hana like nā ballistas a me nā catapults. Eia kekahi, hoʻohana pū nā kaikamahine i ka ikehu mahu. ʻO ia kā lākou i mālama ai i nā lanahu. A laila hoʻonui ka nui o ke ahi a me ka nui o ke ahi o nā catapults i ʻelua mau kauoha o ka nui. A ke hana nei nā koa me ka wikiwiki loa. A ʻo kā lākou mau kuʻekuʻe wāwae ʻōmaʻomaʻo, ʻulaʻula, a puni. A he mea kupanaha ka wikiwiki o ka neʻe ʻana.
  Eia hou ke holo mai nei na makana hou o ka luku. A ʻo ia mau hopena e like me nā pōkā nuklea liʻiliʻi e pahū ana.
  ʻO ia ka nui o nā orc i hoʻouna ʻia i ka lua i ka manawa hoʻokahi. A hiki iā ʻoe ke hoʻohana i kekahi mau mea kaua i ʻoi aku ka make.
  Ma ʻaneʻi, pahū ka pahu i ka lewa ma luna o nā orcs, a lele nā nila ʻona a me nā pōlele pahū i nā ʻaoʻao.
  A nui nā orc i ʻeha a make. A ʻo nā kaikamāhine ponoʻī e loaʻa nā ʻeha a me nā ʻōpala mai kēia mau mea huluhulu. Akā i kēia manawa ʻaʻohe make. ʻOiai ua ʻeha nui kekahi o nā kaikamahine a lawe lākou iā ia a lawe aku ma luna o kahi moe.
  ʻAe, he kaua koʻikoʻi a koko kēia. A eia me he mea lā e hakakā ana ka ʻino a me ka nani. A ke nānā aku nei nā mea a pau i ka nani a me ka groovy.
  Lalau hou ae la o Erimiada a himeni me ka manao nui a me ka ikaika, me kona leo kupanaha;
  He kaikamahine kao ʻeleven au,
  Hana ʻo ia i ka mahiʻai, palau ʻo ia me ke aloha...
  Akā, hekili weliweli ka hekili ...
  Ua hoʻouka ʻia ka Orksist, ʻaʻole lawa ka lumi nona!
    
  He iwakāluakūmākahi makahiki weliweli.
  Hoʻouka ʻia ʻo Orkler i nā helu nui ...
  E hoʻokuʻu i nā elves i nā ʻāpana,
  Poha ka leho - ke kani mai nei ka poka!
    
  ʻAʻole, aia kahi wahi weliweli e ʻike ʻia ma ʻaneʻi,
  Ke ʻeha a me ka luku ma nā wahi a pau ...
  ʻAʻole ʻo ke kaikamahine he iwakālua
  Akā, pehea ka nui o ka ʻeha a me ka nele a puni!
    
  Ke kūʻē nei ka mea ʻino i ka Motherland Orkshism,
  No ka ikaika, ʻino wale ...
  Akā ke manaʻoʻiʻo nei au ʻo ka elfinism ka lanakila,
  ʻO wai ma hope o Orkwolf, he makapō kēia mau orc!
    
  Ua ikaika loa ka ʻenemi, e manaʻoʻiʻo mai iaʻu,
  He ʻeleu a lokoino kāna kaomi...
  He holoholona hihiu wale ka Orxism,
  A kūʻē i ke kaikamahine, he polū-maka ke kiʻi!
    
  ʻAʻole, ʻaʻole e hoʻi hope nā kaikamahine
  Holo lākou i ka hau me ke kamaʻa ʻole...
  ʻO nā hoʻokolohua, hele wale me kahi A,
  A hakakā loa kā mākou mau kaikamāhine!
    
  Makehewa ka hoouka ana o Orkshism i ka Elf,
  ʻOiai ke kōkua nei ka hoa orcs ...
  A e lele aku ka moneka huluhulu ilalo,
  Ma ka liʻiliʻi, pepehi ʻo ia i nā elves me ka ʻai ʻana!
    
  ʻAʻole ʻike nā kaikamahine i nā ʻōlelo - aia ka maluhia,
  Hooikaika ikaika lakou no ka lanakila...
  ʻOiai ʻoluʻolu loa ʻo Orkler i nā ʻōlelo,
  ʻO ia wale nō ka lilo ʻana i puʻuwai!
    
  E nānā koke kākou i nā orcs, e nā kaikamāhine,
  Ua hahau ʻia ka ʻenemi ma lalo o Elfskva...
  A laila aia ka Elfagrad kaulana,
  Ua hui ʻo ia me kahi hōʻike haʻahaʻa!
    
  ʻAe, he aha ka "Tiger" no nā kaikamāhine?
  He mīkini ikaika maoli ...
  ʻAʻole pono mākou i nā pāʻani koʻikoʻi, nā nani,
  ʻO wai ka pūʻali o Orkishists i haki!
    
  Eia ka FSA kōkua nui i nā orcs,
  Hāʻawi lākou i nā mokulele manuahi, nā pahu ...
  Ua pupule paha lākou
  ʻIke ʻia ua ʻai nui nā Finns i ka henbane!
    
  ʻAe, ua pana ʻia ʻo Orkler me he ʻīlio lā,
  A ua hopu ʻo Okring i ka hakahaka ma ka noho aliʻi...
  ʻAʻole paha ʻo ia i ʻelemakule e nui ai,
  ʻO kēlā puaʻa momona i ka lei aliʻi!
    
  Akā ʻo FSA me Trolltania i kēia manawa,
  No laila, hoʻomaka lākou e kōkua ikaika i nā Orks ...
  ʻAʻole hiki i ka pūʻali pio ke helu i nā elves,
  A ua pōwehiwehi nā mamao o ka elfinism!
    
  He kūlana pōʻino wale nō kēia,
  Aia ka mana o ke kapikala i ka lokahi...
  A hoʻoweliweli wale ka hāʻule ʻana...
  ʻĀina no nā Orks, ʻike ʻoe ʻaʻole lawa nā Finns!
    
  Makehewa ka haawi ana o Sam ia lakou i ka poma,
  I ke aliʻi, no ke aha ke diabolo e hoʻouna ai i ka ʻai...
  Ma hope o nā mea a pau, ua lanakila ʻo ia i ke kaua EFSR,
  Hoʻouka ʻo Orcdolf i nā luna mua!
    
  ʻOiaʻiʻo, nui nā poho o mākou,
  Kamaʻa ʻole nā kaikamāhine i ke anu...
  Akā inā pono, e hoʻopakele mākou iā Elfskva,
  ʻO kā mākou mau wiliwili e like me ke gula!
    
  Inā pale ʻia ʻo Elfagrad,
  E manaʻoʻiʻo mai iaʻu, hiki iā mākou ke hele i Orklin...
  No nā elves i ka pūʻali eia ke kūlana:
  I ka hui ana o na kanaka a me na koa!
    
  ʻAʻole ʻike wale nā kaikamāhine i nā huaʻōlelo, ʻaʻole,
  A hakakā ikaika lākou me nā Orks...
  E ʻike kākou, manaʻoʻiʻo nā kaikamāhine i ka wanaʻao,
  ʻOiai ua like nā maka i kekahi manawa me nā kīʻaha!
    
  Ke manaʻoʻiʻo nei au, ʻo ke aliʻi nani o nā elves,
  Hiki iā ia ke hoʻoikaika i ka makemake ma mua o ke kila ...
  E noho alii hanohano Elfi,
  Inā ʻaʻole hiki iā ia ke hana maikaʻi i nā mea āpau, Ftalin!
    
  ʻAe, e mohala ka ʻāina ʻeleven,
  E kūkulu ʻia ke ala i ka mālamalama o ka elfinism...
  E wehe ka lanakila i ka mooolelo palena ole,
  ʻOiai ʻo nā keiki o ka hoʻoponopono hou ʻana i ko lākou niho!
    
  He aha kāu e ʻōlelo ai, ʻAnakala Terrible Sam,
  Ua lawe mai oe i kou luku iho...
  Hoʻoholo e hoʻokuke i nā Orkshists o ka EFSR,
  A ʻo ia ke ʻano o ka make ʻana o ke kapikala!
    
  ʻAe, he aha ka mea, ʻaʻole hoʻokahi wale nō, ʻaʻole ʻelua.
  E ʻike ʻia ana lākou e hekili ana ma luna o Elf...
  No laila ʻaʻole hiki mai nā zeros i ko lākou ʻāina hānau,
  Hana paha i hana mana no ke Akua!
    
  Ma kahi i hiki ole ai ia Ftalin,
  Hiki i nā kaikamāhine kāmaʻa ʻole ke hana ...
  No lākou, ke Akua mana, Saint Svarog,
  A pololei i ka pana ʻana mai kahi pū mīkini!
    
  I ka pōkole, ʻaʻole i pau ke kaua,
  Ke hoʻoikaika nei mākou, ʻike ʻoe, no ka hoʻopaʻi ...
  He elemakule a he kanaka opiopio i ke kaua.
  ʻAʻole mākou e hāʻawi i nā Orks i kahi manawa weliweli!
    
  I ka pōkole, he mau kaikamāhine kā mākou i kamaʻa ʻole.
  Ua imi hou oia e hoouka kaua,
  A me kahi kuʻekuʻe wāwae, kahi lima ikaika.
  Ua pupule loa mākou i ka nānā ʻana o ka orc ʻino!
    
  Ke manaʻoʻiʻo nei au ʻaʻole e hoʻopiha ʻia nā elves e nā ʻōpala!
  Ma lalo o ka hae o ka Svarog nui ...
  E hakakā no kou ʻāina makuahine a mai makaʻu,
  No ka mea, e nui koke ana ka hauʻoli!
  
  KE KEIKI A ALEKANEDERA KA NUI A ME KE KANAKA
  HOOLAHA
  Ua hoʻopau ke keikikāne ʻo Vitaly Akulov i Babulona kahiko i ka wā o Alexander the Fourth, ke keiki kāne a me ka hoʻoilina o Alexander the Great. Ma laila ʻo ia e hoʻololi ai i nā wahi me ke aliʻi o ke aupuni nui - ʻano like nā keikikāne, a hoʻomaka lākou i nā hana hoihoi a hoihoi.
  . MOKUNA Helu 1.
  Ua ʻike koke ke keiki iā ia iho i loko o ke kūlanakauhale kahiko kahiko. He mau hale kiʻekiʻe keʻokeʻo a puni. ʻOiai he lepo ma waho. Ua puhi ʻo Vitalik me ka ʻike ʻana ua like kēia me ka wā kahiko. He kūlanakauhale nui loa ia, me nā ʻelepani e hele ana ma nā alanui.
  Hele akula ke keiki a puhi maila ka ʻōpala hou ma kona alo. Aia nā kānaka a puni. ʻO ka hapa nui i loko o nā ʻaʻahu māmā, nā kāmaʻa a me nā ʻaʻahu. Akā ʻo ka poʻe he nui, ʻoi aku hoʻi nā keikikāne, aneane ʻaʻohe kapa ʻole a kamaʻa ʻole. Pumehana maoli. Nui nā keiki, a he ʻeleʻele a ʻeleʻele hoʻi, akā ma waena o nā ʻeleʻele he mau poʻo keʻokeʻo. ʻO nā kaikamāhine i nā lole māmā. He kamaa ka poe waiwai, a he kamaa ole ka poe ilihune.
  ʻO Vitalik iā ia iho, e hoʻomaʻamaʻa ana i ka taekwondo, kahi nui o ke kīkē a me ka haki ʻana i nā mea, me ka hāʻawi ʻana i ke kāʻei. A ʻo ia ke kumu i makemake ʻole ai ke keiki i nā kāmaʻa. Ua hoʻāʻo ʻo ia e holo kāmaʻa ʻole e like me ka hiki i ʻole e palupalu nā kapuaʻi o kāna mau keiki a uhi ʻia i nā kelepona paʻakikī. A i kēia manawa ua lele ʻo ia i kekahi puka puka, e holo ana a puni Moscow. A ua pau ʻo ia i ke kūlanakauhale kahiko. ʻAʻole i maʻa ka'ōlelo a nā kānaka, akā i ka manawa like, ua hoʻomaopopoʻo Vitalik i nā mea a pau.
  Aia nā pōhaku wela ma lalo o nā wāwae wāwae o ke keikikāne, akā ʻaʻole e ʻeha nā wāwae ʻeleʻele a paʻakikī. ʻO kekahi mea ʻo ia ke nānā aku iā ia me he kauā lā. ʻOiai he T-shirt akamai ʻo Vitalik me nā pōkole hou. A he nui nā keikikāne, ʻaʻole lākou ʻilihune, makemake lākou e hōʻike i ko lākou mau kuʻekuʻe wāwae, inā no ka paʻakikī wale nō, a e hōʻike ana ʻaʻole lākou makaʻu i nā pōhaku wela o ke alanui.
  Ua hele ʻo Vitalik ma waena o ke kūlanakauhale kahiko. A minoʻaka ʻo ia, mahalo i nā manaʻo. He mau kiʻi nui a me nā hale aliʻi nani. A i ka manawa like, nui ka lepo ma ke kūlanakauhale. ʻAʻole leʻaleʻa nā keiki kauā nāna i hoʻomaʻemaʻe i nā mea a pau.
  Nīnau akula ʻo Vitalik i kekahi o nā keikikāne kamaʻa ʻole me ka malo wale nō:
  - He aha ke ʻano o kēia kūlanakauhale?
  Nānā akula ʻo ia i ka pālule ʻālohilohi o Vitalik a me ka wati nani i uhi ʻia i ke gula ma ka lima ʻeleʻele o ke keiki, kūlou ihola me ka mahalo a pane maila:
  - ʻO ke kūlanakauhale nui o Babulona ke kapikala o ka mokuʻāina ʻo Makedonia!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Vitalik a nīnau:
  - Manaʻo wau e ola ana ʻo Alexander the Great?
  Kūlou hou ke keiki a pane maila.
  - Ua ola mau ʻo ia, he akua ma Olympus!
  Kuno ʻo Vitalik a hīmeni:
  - ʻAlohilohi e like me ka hōkū ʻālohilohi,
  Ma o ka pōʻeleʻele o ka pouli manaʻolana ...
  Meʻe nui ʻo Alexander,
  ʻAʻole ʻike i ka ʻeha a me ka makaʻu!
  Ua makemake ke keiki kauā e ʻōlelo i kekahi mea, akā, ua puka mai kekahi luna kamaa a me ka ʻahuʻula a hahau i ke kua o ke kauā ʻōpio me ka hahau. Uā ʻo ia a hoʻomaka e kahili i ke alanui me ka ikaika pālua.
  Ua ʻōlelo ʻo Vitalik:
  - ʻAʻole maikaʻi ka paʻi ʻana i nā keiki!
  Nānā ke kahu i ke keiki. ʻAʻohe wāwae, ʻeleʻele, akā he T-shirt māmā a me ka wati gula ma kona mau lima. He keiki no paha keia na ke kanaka hanohano.
  I mai la ka luna.
  - Pono e mālama ʻia nā kauā me ka hahau. Ua hahau anei kou makuakane ia oe?
  Ua pane pololei ʻo Vitalik:
  - ʻAʻole!
  Kahaha ka luna.
  - Kupanaha! Ua hahau ʻia nā keikikāne hanohano. A hoʻomanaʻo mai kou helehelena iaʻu i kekahi.
  Pane aku la o Vitalik me ka leo oolea:
  - A pono ʻoe e ʻike i kou wahi!
  Ua emi hope ke kanaka me ka hilahila. Hoe hou aku la ke keiki i kona mau kapuai wawae ikaika loa, a mele:
  He koa nui ʻo Spartak,
  Ua hakakā me ka wiwo ʻole i ka pūʻali koa nui...
  ʻOiai he kauā ʻo ia, akā i kēia manawa he aliʻi ʻo ia.
  E alohilohi ka lanakila!
  Ua makemake ʻo Vitalik e hoʻomau i ka hīmeni ʻana, akā ua nalowale ke keiki. ʻOiaʻiʻo, makemake au i ka hoʻokalakupua.
  A no laila, hele ʻo ia i waenakonu o Babulona. ʻO kēia kūlanakauhale, ka mea nui loa i ka wā kahiko, ʻaʻole i kū a hiki i Roma. Ua neʻe maʻalahi ke keiki e like me ka lynx, a ua like kona ʻano me ko ka ʻīlio honi i lawe i ka ʻala.
  Ua piha ke ola a puni. Ma ka ʻaoʻao ʻākau, ma ka huinahā, e alakaʻi ʻia ana kekahi keikikāne nona ka ʻumikūmāhā mau makahiki, nona ka lauoho loloa ʻulaʻula.
  Ua kaumaha ka ʻōpio a hele me ke poʻo i lalo, uhi ʻia kona hilahila me kona mau lima, a ua haehae ʻia kona malo.
  Ua puana a'e ka lehulehu, he mea hoihoi ia i ko lakou hahau ana i ke keiki u'i a kino. Ua nānā nui nā wāhine. Ua mamao loa aku ʻo Islam, a he mau maka hāmama ko lākou, he nui nā lole māmā, pōkole, ʻoi aku ka ʻoluʻolu i ka wela. ʻO kekahi, ʻo ka poʻe ʻilihune a me ka poʻe ʻōpio, he kāmaʻa ʻole, a ʻo ka poʻe waiwai e komo i nā kāmaʻa a me nā kūpeʻe lima.
  Ua nānā pū ʻo Vitalik i kēia hiʻohiʻona. ʻO ke keikikāne, me ke ʻano kaumaha, ua hoʻolohe ʻo ia ma luna o ka pahu. Ua hoʻopaʻa ʻia ʻo ia e nā mea kōkua o ka mea hoʻopaʻapaʻa - ʻo nā ʻōpio hoʻi me ka ʻōlohelohe i ka pūhaka, akā e komo ana i nā pālule a me nā kāmaʻa. A, ʻoiaʻiʻo, ʻo ka mea hoʻopaʻi ponoʻī iā ia iho he ʻeha muscular loa.
  No laila, lawe aʻela ʻo ia i ke koʻokoʻo mai loko aʻe o ka hīnaʻi a hoʻomaʻū i ka wai.
  Heluhelu mai ka haiolelo i ka hoohewa ana.
  - No ka mahalo ʻole ʻana i ka poʻe kahiko, hoʻomāinoino, ua hoʻopaʻi ʻia ke keiki kāne ma kahi o ʻumikūmāhā, ʻo Cyrus, he kanalima hahau ʻana i ke kua a me ka ʻāʻī a me iwakāluakūmālima mau kuʻekuʻe wāwae!
  Ua halulu ka lehulehu i ka ʻae ʻana. Ua ʻoi aku ka ikaika o ka mea hoʻopaʻi i ka hahau a hahau i ka ʻiʻo o ke keiki, ʻeleʻele ke kua. ʻAʻole i piha ka ikaika, a pehu wale ka ʻili.
  Ua noʻonoʻo ʻo Vitalik inā pono ʻo ia e komo? Akā, he aha ka manaʻo? E kū ana he ʻumi kakini holoʻokoʻa me nā koa kiaʻi. A uwo ae la ka lehulehu me ka oluolu. Eia kekahi, ua hahau ʻia ke keiki no ia mea. Ka wā kahiko, koʻikoʻi. A kauoha mai ke Akua e hahau i na keiki. ʻOiai ma ka Baibala, ma ke Kauoha Hou kanaka, ua ʻōlelo ʻia e hahau i nā keiki me ka lāʻau.
  E hanu nui ana ke keiki, e u ana kona mau niho, noho malie. Ua hahau ikaika ka Ilamuku ia ia, a ua poha ka ili a kahe ke koko.
  Ua ʻōlelo ʻo Vitalik me ke kaniʻuhū:
  - ʻO ia ka honua!
  A ua hoʻomau ke keiki ʻōpio i ka hahau ʻia. Ua neʻe ʻo Vitalik; ʻaʻole makemake ʻo ia e nānā i kahi mea e like me kēia. ʻOiai, ʻoiaʻiʻo, makemake nui ka poʻe i ka ʻike. Ua neʻe ʻo Vitalik.
  Ua hoʻomanaʻo ʻo ia i ke kiʻiʻoniʻoni "Treasure Island", i ka makahiki 1937.
  Aia kekahi kaikamahine ma kahi o kahi keikikāne. A hoʻoweliweli lākou e palai i kona mau kuʻekuʻe wāwae.
  ʻAe, e ʻeha kēlā. Manaʻo ʻo Vitalik inā e uē paha ke kaikamahine a noho mālie paha, e like me ka partisan.
  ʻOiaʻiʻo, ua nānā wau iaʻu iho ma hope o kēia kiʻiʻoniʻoni, ma muli o ka ʻike, pehea ke ahi e puhi ai i koʻu mau kuʻekuʻe wāwae. A hana ʻo ia i kēia me ka hoʻohana ʻana i ka umu ahi. Ua maopopo iaʻu ʻae, ua ʻeha loa. A laila, ʻaʻole ʻoʻoleʻa loa nā kapuaʻi o ke keiki liʻiliʻi, akā paʻakikī loa.
  A ua ʻeha nā ʻōpū ma luna o lākou. ʻOiaʻiʻo, nalo koke lākou. ʻAe, ʻo ia hoʻomāinoino e wehe i ke alelo o kekahi. Akā, aia nā paionia i ka pio fascist i hāmau. ʻOiai, ua kālua ʻia paha kekahi o lākou i ke ahi.
  ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole ʻike ʻo Vitaly i kahi kiʻiʻoniʻoni kahi i palai ai nā kuʻekuʻe wāwae o nā keikikāne. I kekahi manawa, hahau mai lakou ia makou me ka laau. I loko o kekahi kiʻiʻoniʻoni ʻAmelika, ua hahau kekahi luna Pelekane i kahi keikikāne ma ka wāwae ʻole me ke kaulahao. Ua pehu kona mau wawae, a ua eha ke keiki. ʻAʻole naʻe me ke ahi.
  He liʻiliʻi loa nā kiʻiʻoniʻoni kahi e paʻi ʻia ai nā keikikāne me nā lāʻau.
  Huli ae la o Vitalik e nana. ʻAʻole ʻoe e ʻike pinepine i kēia.
  Ua lilo ke kua o ke keiki i ke koko, a ua hahau mua ka Ilamuku i ke kapuai me ka laau. ʻO ka mea pūʻiwa, ua ʻauʻa ke keiki i kāna ʻuā a hōʻike i ka wiwo ʻole. Ua like ia me he Spartan.
  Ua hoʻoholo ʻo Vitalik ma hope o ka hahau ʻana e hui maoli ʻo ia me kēia keikikāne. Eia kekahi, ʻaʻole kamaʻāina ke kūlanakauhale, ʻaʻole ʻo ia i ʻike i kahi e hele ai. Aia kekahi manaʻo e lilo i gladiator? Akā, ʻaʻole kēia ʻo Roma Kahiko, a ʻaʻole ʻike ʻia inā he poʻe koa koa ma ka mokuʻāina ʻo Makedonia i ka wā o Alexander the Fourth.
  ʻOiai, ʻoi aku paha, aia kekahi mau mea hakakā e hoʻokipa ana i ka lehulehu.
  ʻAʻole ʻike ʻo Vitalik inā ua paʻa ʻo ia ma ʻaneʻi no ka manawa lōʻihi, a i ʻole he hele wāwae wale nō kēia ma Babulona?
  ʻO ke ala maʻalahi ke komo i ka pūʻali koa. Aia ka hale, ka meaʻai, a me ke kālā inā he kaua.
  A ikaika loa ʻo Vitalik, he kanaka hakakā taekwondo. ʻAe, a iā ia ka manaʻo o ka hakakā ʻana me ka pahi kaua.
  ʻO ka mea wale nō ʻaʻole wau i makemake e hoʻopaʻa lōʻihi i kahi honua me ka ʻole o nā kamepiula, nā consoles pāʻani, nā smartphones, iPhones, TV a me ka Pūnaewele. ʻOiaʻiʻo, he aha ka mea e hana ai i kēia hihia? Makemake au e pāʻani i kekahi mea.
  Ua makemake nui ʻo Vitalik i nā hoʻolālā mōʻaukala. ʻAuhea ʻoe, e ʻōlelo kākou, ma kahi o ka Russian Tsar Ivan the Terrible. A lanakila ʻoe i ke kaua ma Livonia e kūʻē i ke kamepiula. Mālama ʻoe i nā kaukani ʻāpana. A kūkulu ʻoe i nā hale hana me nā pūkuniahi, nā arquebuses, nā hale kūʻai, a i ʻole kekahi mea ʻoi aku ka maikaʻi. Akā ʻo Ivan the Terrible, ʻoiaʻiʻo, primitive, e like me ka pāʻani "Cossacks". Akā, e hana i kahi mea hou me ka ʻenehana.
  He mea hoihoi loa ia ke pāʻani mai ka ʻōnaehana primitive a hiki i ka nanotechnology.
  Ua pau ka hahau ana i ke keiki opio. Ua ikaika loa ʻo ia, no laila hiki iā ia ke kū i luna ma hope o ka hahau ʻana iā ia iho. A ʻoiai ua pehu nā wāwae o ke keiki, ʻaʻole ʻo ia i hele i kekahi mau kapuaʻi ma luna o lākou.
  Ma hope o kēlā, hāʻawi ʻia ʻo ia i ka malo. A neʻe ke keiki, hahau ʻia a kahe ke koko, ʻaʻole naʻe i haki.
  Hoʻokokoke ʻo Vitalik iā ia a ʻō aku i kona lima. Luliluli aʻela ke keiki ʻo Kuro a ʻōlelo maila:
  -ʻIke wau ʻaʻole ʻoe he kauā! ʻAʻole wau e nīnau, ʻo kāu mau hana āpau e ʻōlelo nei i kahi kanaka kūʻokoʻa a kūpono.
  Kuno ʻo Vitalik:
  - ʻAʻole wau he kauā, ʻoiaʻiʻo.
  Nana aku la ke keiki ia ia, a hikiwawe, lolie kona helehelena, ninau mai la:
  - E kala mai, pohihihi ko'u ike. A i ʻole he mea paha iaʻu, akā ʻo ʻoe ... Kou Alii Alexander...
  Ua lulu ʻo Vitalik i kona poʻo maikaʻi ʻole:
  - ʻAʻole! ʻAʻole wau ʻo Alexander! He aha kona ʻano?
  Kuno ke keiki ʻōpio.
  - Nui loa!
  Pane akula ʻo Vitalik me ka ʻakaʻaka:
  - ʻAe, he mea hoihoi. Akā i koʻu manaʻo i kēia manawa ʻo ia ...
  Kuno ke keiki:
  - ʻAe, he ʻumi makahiki. Akā, he keiki nui a ikaika. He aha, he ʻelemakule ʻoe?
  Kuno ʻo Vitalik:
  - ʻAe! Akā ʻaʻole pili. ʻO ka manawa kēia e nānā ai i koʻu kaikunāne māhoe.
  Ua ʻōlelo pololei ke keiki:
  - No kēlā ʻano like hiki iā lākou ke hoʻopaʻa iā ʻoe.
  Kuno mai la ke keiki.
  - Malia paha! Akā, ua hoʻomanaʻo au i kekahi moʻolelo hoihoi, ua hana ʻia nō hoʻi ke ʻano like o nā keikikāne a malia paha e holo pono, hoihoi loa nā mea a pau!
  ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole hiki iā Vitalik ke hoʻomanaʻo i ka moʻolelo a Mark Twain "The Prince and the Pauper." Kahi i hoʻololi ai nā keikikāne. A he mea ʻakaʻaka kēlā. Eia kekahi, ʻaʻole nui ka manawa o Alexander the Fourth i koe. Ma ka mōʻaukala, ua nui nā ʻano like ʻole o ka make ʻana o ke keiki a Alexander the Great. A ma ke kaua, a mai ka make ʻana, a i manaʻo ʻia i loko o ka hale paʻahao. Nui nā ʻano like ʻole o ka make ʻana o ke keiki a ke aliʻi kaʻao. Ua lōʻihi loa ia, a laila hiki mai nā manawa pilikia.
  Ua hiolo ke aupuni o Alekanedero ka Nui. No ka manawa lōʻihi, ʻo ke aupuni Roma wale nō i noho ma waena o ia mau mokuʻāina nui.
  Ua hoʻokokoke ʻo Vitaly lāua ʻo Kuro i kahi hale aliʻi nui. Ua kukuluia e Nebukaneza. Nui a lush. Nui nā kiaʻi a puni, me nā mea i kau ʻia.
  ʻAʻole maikaʻi ke nānā aku o nā keikikāne. ʻO ka maloʻo wale nō a me ke kua i kāʻei ʻia me ka hahau. A pehu nā kuʻekuʻe wāwae, pono ʻoe e hehi i kou manamana wāwae. Ua pūʻiwa hoʻi ʻo Vitalik i ka paʻa ʻana o ke keikikāne a hiki iā ia ke hele ma hope o ka hoʻopaʻi ʻino ʻana.
  Ua ʻōlelo ʻo Cyrus:
  - Ua like au me ke kauā. ʻAʻole lākou e ʻae iaʻu i laila.
  Kuno ʻo Vitalik me ka minoʻaka:
  - Hoʻomaopopo! Akā, e pani ʻia nō hoʻi koʻu komo ʻana.
  Ua ʻōlelo ʻo Cyrus:
  - Holo a haʻi aku iā ia he lono koʻikoʻi kāu i ke aliʻi. A laila e lawe lākou iā ʻoe i mea hoʻolaha a i mea hele wāwae paha, a e hoʻokuʻu paha lākou iā ʻoe.
  Ua ʻōlelo ʻo Vitalik:
  - He manaʻo maikaʻi.
  Hoʻomaka ke keiki e holo. ʻO kona mau wāwae ʻeleʻele, ʻeleʻele, ʻeleʻele, ʻeleʻele loa kona mau wāwae e like me nā maiʻu pony.
  Ua ʻōlelo ʻo Cyrus me ka ʻakaʻaka kaumaha:
  - ʻO wai ka makemake i nā pies a me nā crumpets?
  ʻO wai ka mea makemake i ka ʻuala a me nā cones pine?
  Ua holo ʻo Vitalik i nā kiaʻi. Ua hoʻōho ʻo ia ma luna o kona māmā:
  - Nūhou wikiwiki i ke aliʻi!
  Ninau lokahi mai na kiai.
  - Na wai mai?
  Pane wiwo ole mai ke keiki.
  - Mai Krator mai!
  - E komo mai!
  Ua holo hou aku ʻo Vitalik. Holo ʻo ia a nānā i ka hale aliʻi. ʻOkaʻiʻo ka nani. Aia ma mua o ʻekolu haneri makahiki ma mua o ka hānau ʻana o Kristo. A i ka manawa like, maʻemaʻe loa ma ʻaneʻi. Holoi nā kaikamāhine a me nā keikikāne i ka papahele. Ua hoʻolōʻihi ʻia ʻo Vitalik e nā kiaʻi i ʻelua mau manawa.
  A hiki i ka hopena, holo ʻo ia i ka lumi noho aliʻi. ʻO nā mea a pau ma laila ua ʻālohilohi maoli i ke gula.
  Noho kekahi keikikāne ma ka noho aliʻi. He lole nani a me na kamaa makamae, a he leialii ma kona poo. Ua like loa ka helehelena o ke keiki me Vitalik. A ma na kihi e ku ana na kiai me na ihe a me na kakaka.
  Kūlou ʻo Vitalik a ʻōlelo:
  - Ua hauʻoli wau i ka lawelawe ʻana iā ʻoe, e ke Aliʻi!
  Nīnau maila ke keiki ma ka noho aliʻi me ka hopohopo.
  - ʻo wai ʻoe? Ke hoʻomanaʻo nei ʻoe iaʻu i kekahi?
  Pane akula ʻo Vitalik me ka ʻakaʻaka:
  - Makemake wau e kamaʻilio pū me ʻoe, e ka mea maikaʻi!
  Kuno ʻo Alexander the Fourth:
  - Maikaʻi! E hoʻi kāua i ke keʻena, makemake au e kamaʻilio me koʻu mau hoa.
  A hele aku la ke keiki alii i ke keena nohoalii uuku. A ʻo Vitalik, e hehi mālie ana i kona mau wāwae ʻole, neʻe ma hope ona. ʻO Alexander, ma muli o kona mau kāmaʻa, ua ʻoi aku ka lōʻihi. A ʻaʻole ʻike ʻia kona ʻiʻo ma muli o kona ʻaʻahu.
  Hele lākou a kū i mua o ke aniani. Wehe ae la o Alekanedero i kona mau kamaa inaina, e hoopaakiki ana i ke keiki, a olelo aku la:
  - Ua like ko mākou kiʻekiʻe i kēia manawa!
  Manaʻo ʻo Vitaly:
  - E hele mai, e hoʻohālikelike kākou i nā ʻiʻo.
  Wehe ae la ia i kona palule. ʻO kona mau ʻiʻo, ʻoiaʻiʻo, ua koʻikoʻi a hohonu loa.
  Wehe aʻela hoʻi ʻo Alexander i kona ʻaʻahu aliʻi a waiho ʻole ʻia. He ʻiʻo ke keiki, akā ʻeleʻele, ʻaʻole i like ka wehewehe ʻana o kona mau ʻiʻo, akā ua like nō naʻe!
  Ua ʻōlelo ʻo Alexander:
  - ʻAʻole hiki i ko mākou makuahine ke hoʻokaʻawale iā mākou.
  Ua nīnau ʻo Vitaly me ka ʻakaʻaka:
  - Makemake ʻoe e hoʻololi i nā wahi me aʻu?
  Kuno mai la ke keiki alii.
  - ʻOiaʻiʻo! Moeʻa wau i ka ʻike ʻana i ke kūlanakauhale me ka palekana ʻole, e holo wāwae ʻole ana ma nā alanui, e kaʻa ana i ka lepo. A ma ka laulā, e hoʻomaha mai nā hana aupuni. A pehea?
  Ua ʻōlelo ʻo Vitalik:
  - I loko o nā ʻaʻahu aliʻi, ʻaʻohe mea e manaʻo ʻo wau ʻo ʻoe. A e ʻaʻahu ʻoe i koʻu!
  Kuno ʻo Alexander:
  - Ua like ko makou leo. E hoʻolohe, makemake nui au i kou manaʻo!
  A hoʻomaka nā keikikāne e hoʻololi i nā lole. Nui loa nā kāmaʻa o ke aliʻi a ʻaʻole ʻoluʻolu loa, akā ua hoʻopaʻa ʻia me nā pōhaku makamae. A ʻaʻole ʻoluʻolu loa nā lole. Ua maopopo me ka leʻaleʻa a Alexander i kau ai i kona pōkole. Ua makemake nō hoʻi ʻo ia e noho hū ʻole. Akā, ʻo ka lawe ʻana i ka pālule ma kona mau lima he mea ʻino ia, a huki ʻo ia me ka makemake ʻole. No laila ua hoʻololi nā keikikāne i nā wahi.
  Ua manaʻo ʻia ʻo Vitaly ma waho o kahi. ʻOiai ʻo ia ke aliʻi o ke aupuni nui loa, i kēlā manawa, i ka honua.
  Ua neʻe nā keikikāne ʻelua i waho o ka lumi noho aliʻi. Ua hāwanawana ʻo Alexander:
  - E noho ʻoe ma koʻu noho aliʻi. I kēia manawa, e hele wāwae au a puni ke kūlanakauhale. Ke pau au i ka manaʻo kūʻokoʻa, e hoʻi au a e hoʻololi hou kāua.
  Kuno ʻo Vitaly:
  - Nui!
  Ua komo nā keikikāne i ka hale aupuni. Hele ʻo Vitalik i ka noho aliʻi. Noho nui ʻo ia i lalo a ʻōlelo:
  - E hāʻawi i kēia keiki i ʻumi mau ʻāpana gula a hoʻokuʻu iā ia e hele me ka maluhia!
  Ma hope o ia mea, alakaʻi maikaʻi nā kahu wahine i ke aliʻi ʻōpio i waho. Hoʻomaka ke keiki kamaʻa ʻole e holo. Maikaʻi loa me ke kamaʻa ʻole - māmā kou mau wāwae, a hauʻoli nā wāwae ʻole.
  Lawe ʻo Alexander a hīmeni:
  Kuokoa, kuokoa, e haawi mai ia'u i ke kuokoa,
  E lele au i ke kiʻekiʻe e like me ka manu!
  I na kanaka, na kanaka, na kanaka.
  A e ola au e like me koʻu makemake!
  Ua piha ke keiki mōʻī i ka hoihoi. Eia naʻe, i koʻu haʻalele ʻana i ka hale aliʻi, ua ʻike au me koʻu mau kapuwaʻi ʻaʻaʻole, ʻaʻole ʻoʻoleʻa loa i ka wela o nā pōhaku. A he manaʻo ʻoluʻolu ʻole ia. A pono wau e ʻuʻu i koʻu mau niho a e hoʻomau i ka holo hou.
  ʻO ke aniau he mea wela, a i ke kauwela, ʻoiaʻiʻo, ʻaʻa mau ka lā. He mea maʻamau nā keiki kāne, akā pehea e hele wāwae ʻole ai ke aliʻi, e like me ke kamaliʻi?
  A eha nui. Ua lele ʻo Alexander - ua wela kona mau kuʻekuʻe wāwae, akā ua hoʻomanawanui ʻo ia. Holo aku la ia iloko o ka malu, aole wela loa, a olelo iho la.
  - E nā akua, ʻaʻole au i manaʻo e wela loa nā pōhaku!
  Nānā ke keiki i kona mau lima. He ʻumi kālā gula ko lākou. Ua ʻā ka manaʻo - e kūʻai anei au i nā kāmaʻa?
  Akā, ʻo ia ke kumu i haʻalele ai ʻo ia i waho o ka hale aliʻi e holo wāwae ʻole i kona naʻau. ʻAʻole pono i ke keiki a ka luna nui ke lilo ʻole. Ua hana kona makuakane i na mea nui, aka, ua haalele kana keiki, no ka mea, ua wela kona mau kapuai wawae ole.
  Holo hou akula ʻo Alexander e holo ma luna o nā pōhaku ʻāʻā. E ʻālohilohi mau ana ka lā.
  ʻEmo koke ʻo ia i ʻike iā Kuro. Ua hoʻōho ke keiki i loko o ka malo a me nā ʻōniʻoniʻo:
  - Aloha Vitalik!
  Ua hoʻōho ʻo Alexander i ka pane:
  - ʻAʻole wau ʻo Vitalik, akā ʻo wai ʻoe?
  Pane mai ke keiki me ka minoaka.
  - ʻO wau ʻo Cyrus! He aha, ua poina anei ʻoe iaʻu?
  Pane akula ʻo Alexander akamai:
  - Maopopo iaʻu! Manaʻo ʻoe ʻo wau ke keiki a mākou i hoʻololi lole ai!?
  Ua nana pono aku o Kuro. Ua maopopo, ʻaʻole i koʻikoʻi nā lima a me nā wāwae o Alexander, a ʻaʻole i koʻikoʻi kona mau wāwae. ʻOi loa inā ʻoe e nānā pono.
  Kūlou ʻo Kuro a nīnau:
  - No laila ʻo ʻoe nō, e ke Aliʻi?
  Kuno ʻo Alexander:
  - A wikiwiki ʻoe! No ke aha ʻoe i hahau ʻia ai?
  Pane mai ke keiki me ka minoaka.
  - No ka hoʻopunipuni!
  Ua ʻōlelo ʻo ke aliʻi keiki:
  - Inā hoʻonāukiuki ʻoe iaʻu, e kau ʻia ʻoe!
  Kuno ʻo Cyrus me ka ʻakaʻaka:
  - ʻAe, e kuʻu haku! Hoʻolohe au a hoʻolohe!
  Ua kauoha ʻo Alexander:
  - E holo pū me aʻu!
  A holo akula nā keikikāne ʻelua. ʻO ke keiki Tsar he paʻakikī maoli a ikaika, akā ʻaʻole lawa ka aʻo ʻana. Ua holo wikiwiki naʻe lākou.
  Nīnau maila ʻo Alexander i kona holo ʻana:
  - He kauā ʻoe?
  Pane aku la o Kuro me ka wiwo ole.
  - ʻAʻole!
  - No ke aha he hapa kapa ʻole, hahau ʻia a me ke kamaʻa ʻole?
  Pane mai ke keiki me ka minoaka.
  - Wehe ma mua o ka hahau ʻana! A ma keʻano laulā, hele pinepine nā keikikāne i ka hapalua me ke kapa ʻole i ka wela, ʻoiai inā ʻaʻole ʻilihune ko lākou mau mākua.
  Kuno ʻo Alexander:
  - Pono!
  A wehe ke keiki mōʻī i kona pālule. Ua ʻulaʻula ʻo ia. Nui ka manawa i hele a puni me ka ʻaʻahu aliʻi. A e ʻaʻā ana nā kapuaʻi wāwae ʻole, me he mea lā ua hoʻomālamalama ʻia ka ipu ahi ma lalo o lākou.
  Ua hoʻomaka ʻo Alexander e kanikau.
  Ua nīnau ʻo Kuro:
  - No ke aha lā ʻoe e uē nei, e ke Aliʻi?
  Pane mai ke keiki alii.
  - Ua wela maoli kou mau kuʻekuʻe wāwae!
  Kuno ke keiki:
  - Maopopo iaʻu ʻaʻole hele wāwae ʻole ke aliʻi - ʻaʻole ia kona kūlana!
  Ua huhū nui ʻo Alexander:
  - Maopopo iaʻu! E kukuli iho au ia oe a e palu i ko'u mau ku'e wawae, a poino ke hoole oe!
  Kuno ʻo Cyrus me ka ʻakaʻaka:
  - ʻO kou makemake a pau, e ka mea nui!
  Ua palupalu ke keiki alii:
  - ʻAe, ʻae, e hele kāua i ka malu a hoʻomaha!
  A holo akula nā keikikāne ʻelua i ka malu a noho ihola ma luna o ka noho. Hoʻokiʻekiʻe ʻo Alexander i kona mau wāwae kamaliʻi, ʻeha, wela i luna i mea e maʻalahi iki ai. ʻO ka hele wāwae ʻole a puni ʻo Babulona i ke kauwela ua like ia me ka hoʻomāinoino.
  Kauoha ke alii opio.
  - E kūʻai mai iaʻu i mea ʻai!
  A hoolei aku la oia ia Kira i ke dala gula!
  Kulou iho la ke keiki a olelo aku.
  - Hoʻolohe wau a hoʻolohe.
  Ma hope o ia mea, ʻā maila kona mau kuʻekuʻe wāwae i ka lāʻau, a holo wikiwiki ʻo ia i ka hale kūʻai kokoke loa e ʻai.
  A ʻo Vitaly, i kēia manawa, noho ʻo ia ma ka noho aliʻi. Ma ke kumu he mōʻī ʻo ia, akā he inoa inoa, ʻoiai he ʻumi wale nō kona mau makahiki, a ʻo ke kuhina maoli a me ke aliʻi, ʻo Cassander. Me he mea lā ua pepehi ʻo ia i ke aliʻi. A i ka manawa pono, hoʻopaʻapaʻa ka poʻe kākau moʻolelo. Aia kekahi manaʻo i make ʻo Alexander i ke kaua.
  I kekahi hihia, ua hiki i ka manawa e hoʻopau iā Cassander - he aliʻi ʻo ia a ʻaʻole paha!
  Ninau mai la ke keiki me ka manao nui.
  -ʻAuhea ka Vizier Nui?
  Kūlou ke kiaʻi a pane maila.
  - Ke loaʻa nei iā ia kahi ʻelele ma ka lumi noho aliʻi e hiki mai ana!
  Ua ʻōlelo ʻo Vitalik:
  - Kāhea iā ia i mua o nā maka mālamalama!
  Kuno ke kiai a kauoha aku i kekahi. A hoʻomaka ka mīkini mokuʻāina e wili.
  Ua hoʻolohe ʻo Vitalik i ka hōʻike a kekahi o nā viziers. ʻO ka lono i loaʻa ka haunaele ma ka panalāʻau o Afghan. Aloha kūʻokoʻa ko laila poʻe. Ka manaoio
  ʻAʻohe Akua i kēia manawa, akā ua lawa ka manaʻo hoʻomākeʻaka.
  Manaʻo ke keiki:
  - E hoʻāpono lākou i kā lākou koi. ʻO ka mea makemake i ka pono e loaʻa iā ia. A ʻo ka mea hana ʻole, e loaʻa iā ia kahi pahi kaua!
  A laila ua puka hope mai ʻo Cassander. He kanaka nunui a lōʻihi, a he pahi kaua e kau ana ma kona kāʻei. Kūlou ʻo ia i ke aliʻi ʻōpio me ka makemake ʻole a nīnau:
  - He aha ka makemake o ka Moi?
  Pane akula ʻo Vitalik me ka ʻakaʻaka:
  - Makemake wau e hakakā me ʻoe me nā pahi kaua.
  Ua ʻakaʻaka ʻo Cassander a pane akula:
  - He manaʻo maikaʻi, e ke Aliʻi! He kamaliʻi naʻe ʻoe, a he koa nui wau.
  Kuno mai la ke keiki alii.
  - Maopopo iaʻu! Ua poina naʻe ʻoe i koʻu makuakāne.
  Kuno ʻo Cassander:
  - ʻAe, ikaika ʻoe a wikiwiki hoʻi ma mua o kou mau makahiki! Aka, ua mamao loa oe ia'u. Akā naʻe, ua mākaukau wau e aʻo iā ʻoe i kahi haʻawina.
  Kuno ʻo Vitalik:
  - E kaua wāwae ʻole wau!
  Wehe ke keiki i kēia mau kāmaʻa, ʻaʻole maopopo ka nui kūpono a komo wale i ke ala, ʻoiai he nani.
  A laila ʻo nā ʻaʻahu aliʻi, koe wale nō i loko o nā ʻauʻau.
  Pīhoihoi ʻo Cassander:
  - Ua ʻeleʻele ʻoe a lilo i ʻoi aku ka ʻiʻo!
  Ua hōʻoia ʻo Vitalik:
  - Ua hoʻomaʻamaʻa wau!
  ʻAʻole i wehe ʻo Cassander i kāna mau kāmaʻa makamae a me kāna mea kaua. Me he mea lā ua paulele ʻo ia i ka lanakila.
  Ua ʻoi aku ka nui o kāna pahi kaua ma mua o ke keiki aliʻi, a ʻo ka luna koa o ʻAlekanedero ka Nui ʻoi aku ka lōʻihi a me ke kaumaha.
  Ua hoʻomaka ke kaua me ka pana. Paʻi mālie ʻo Cassander, a pale ʻo Vitalik. He haku nui ke keiki ma ka Taekwondo, akā, ua paʻa pū ʻo ia i nā pahi kaua. Ua hoʻoholo mua ʻo ia e pepehi iā Cassander, nāna e hoʻāʻo e pepehi iā ia. A i ʻole, e pepehi ʻo ia i ke aliʻi kūpono.
  Ua hooluolu ke keiki i ka makaala o Cassandra, me ka hoohuoi ana e hooikaika kino ana.
  A laila lawe ʻo ia a me kona lele ʻana. A ʻo ka pahi kaua ʻoi a Vitaly Akulov i ʻō pololei i kona ʻāʻī. Ua paʻi ʻia ʻo Cassander, ua ʻānai ʻia, a hāʻule i lalo, he pūnāwai ʻulaʻula e kahe ana mai kona ʻāʻī.
  Ua hai mai ke keiki me ka hauoli.
  - Ua make ka Vizier Kiʻekiʻe, i kēia manawa e noho aliʻi wau!
  Ua lawe ʻia ʻo Cassandra. Ua kauoha ʻo Vitalik e kanu ʻia me nā hanohano ma muli o ka lua o ka mea ma ka mokuʻāina. Ma ke ala, Cassander, me he mea lā, pepehi i ka makuahine o Alexander ka Hā? ʻAe, ʻo ia kaʻu i loaʻa ai!
  Ua waiho ʻo Vitalik i nā kiʻi nani o kāna mau wāwae kamaliʻi, akā ikaika a agile ma ka papahele pōhaku.
  Mahope iho, himeni mai oia:
  A ʻoiai pono ʻoe e hoʻokahe,
  I loko o ke kaua huhū, he kahe koko ʻino...
  E uhai i ke kaula o ke ola me ka pahikaua, ka pua,
  ʻAʻole mākou e kumakaia i ke aloha mau loa!
  
  MUTANT AS HE MOOLELO HOONIUWAI
  HOOLAHA
  Ma muli o ka leak ulia ʻana o kahi mutagen, ua ʻano like ka mea hoʻokele Kelemania i waho me kahi ʻōpio a loaʻa iā ia nā mana nui. Eia kekahi, ikaika loa lākou a ke hoʻololi nei ke ala holoʻokoʻa o ke Kaua Honua II!
  . MOKUNA Helu 1
  I Ianuali 1943, ua loaʻa i ka poʻe Kelemania he mutant ace. Ua hoʻololi ʻia ke kanaka ʻōpio a loaʻa nā mana nui. I ka wā mua, ua hakakā ʻo ia ma ke Kaiwaenahonua me nā Pelekane a me ʻAmelika. Ua lilo ʻo ia i mea hoʻokele mua ʻo Luftwaffe i pana i ʻelua haneli mokulele - loaʻa iā ia ke Keʻa Naita o ke Keʻa Hao me nā lau ʻoka kālā, nā pahi kaua a me nā daimana.
  Ma hope o ka pana ʻana i ʻekolu haneli mau mokulele, ʻo ia ka mea mua ma ka Third Reich i loaʻa i ka Military Merit Cross i ke gula a me nā daimana. Ma hope iho ua hoʻoneʻe ʻia ʻo ia i ka Hikina Hikina.
  Ma laila ʻo ia i komo ai i ke kaua epic o Kursk. ʻO kahi kanaka ʻōpio mutant ʻulaʻula e like me ke keikikāne, ʻaʻohe ona ʻumiʻumi a ʻumiʻumi paha, ua like ia me kahi ʻōpio ma kahi o ʻumikumamāhā, i kēia manawa ua lilo ia i mea hoʻokūkū ikaika loa. ʻAʻole hiki iā lākou ke paʻi iā ia, akā ua ʻike ʻo ia i nā pūʻulu o nā mokulele ʻenemi.
  Ua lilo kona ʻano ʻokoʻa a me ka pololei. A ua kikeke ʻo ia i nā mokulele Soviet i kaulana loa a loaʻa iā ia ka inoa kapakapa ʻo White Devil a makaʻu ʻo ia iā ia e like me ke ahi.
  Eia kekahi, ua loaʻa iā ia kahi mea hoʻokolohua hoʻokolohua ME-309, nona nā wahi kī ʻehiku i ka manawa hoʻokahi - ʻekolu mau pūkuniahi ea a me nā pū mīkini ʻehā, ʻaʻohe mea hiki ke pale aku.
  ʻO kahi keikikāne i kapa ʻia ʻo Wolf, i ola i ka mutation, e hōʻiliʻili wikiwiki ana i nā moʻolelo. A ua pana ʻo ia ma kahi o ʻelima haneli mokulele i ʻelua mahina o ka Kursk Bulge. A hahai aku kekahi mau pailaka Kelemania iā ia. Ua mālama ka poʻe Nazi i ko lākou kūlana kiʻekiʻe. A ua hiki iā lākou ke pale aku i ka pio ma ka ʻāina. ʻOiaʻiʻo, ʻaʻohe lanakila. Ua hoʻi ka poʻe Nazi i ko lākou mau laina mua a loaʻa kahi paʻa ma laila. Ua paʻa ka laina mua.
  ʻO nā lilo o ka USSR iʻoi aku ka kiʻekiʻe ma mua o ka moʻolelo maoli. Ma ke ala, ua hoʻopaneʻe nā Allies i ka pae ʻana ma Sicily. Makaʻu lākou e hoʻoili i ke kaua i ka ʻāina. A ʻo Wolf Rommel ka inoa o ka mea hoʻokele mutant, ua hoʻoweliweli ʻo ia iā lākou.
  Eia kekahi, ua hoʻokō ʻo Wolf i ka pana ʻana i kahi mokulele e lawe ana iā Montgomery iā ia iho i kāna ʻoihana lele Mediterranean. Ua make ka luna koa Pelekane akamai loa. A no keia mea, ua hoopanee ko Beritania i ka pae ana ma Sicily. A laila haʻalele loa lākou. A ʻoi aku ka makemake o Roosevelt e lanakila iā Iapana ma mua o ke komo ʻana i ʻEulopa.
  No laila ua lanakila ʻo Wolf Rommel a pana i nā mokulele USSR me ka hauʻoli nui. ʻAʻole no ka mea ʻole ʻo ia he mutant.
  Ua emi pū ka pahū ʻana o ka Third Reich a me kāna mau hale hana. Ua ʻae kēia i ka poʻe Kelemania e hoʻomaka i ka pahu Panther-2 hou, me nā mea kaua ikaika a me nā mea kaua, i hana ʻia i Kepakemapa 1943. He pale ka lae maikaʻi ka pahu pahu: he 100 mm ka mānoanoa o ka pahu, a he 120 mm ka mānoanoa o ka pahu. A ʻo nā ʻaoʻao he 60 mm. A aia nā mea a pau ma nā pali. ʻO kēia ka mea i hiki ai iā Panther-2 ke pale aku i nā hoʻouka kaua mai nā pū Soviet liʻiliʻi. Hoʻohui ia a me ka pū 88-mm i ka 71EL, ikaika loa a wikiwiki hoʻi, e komo ana i nā kaʻa Soviet mai kahi lōʻihi. I ka manawa like, ʻaʻole maikaʻi ka hana hoʻokele o ka Panther 2. He 53 tona kona kaumaha, he 900 horsepower kona. ʻO ia hoʻi, ʻaʻole hiki ke neʻe i ka ʻino ma mua o ka Soviet kanakolukūmāhā. Eia kekahi, ua komo ʻo Tiger-2 i ka hana nui ma mua.
  Ua hoʻomalu ka poʻe Kelemania i ka waihona bauxite nui loa ma Zaporozhye, a no laila ua loaʻa i kā lākou mau pahu i nā mea kaua maikaʻi.
  I ka hāʻuleʻana, ua ho'āʻo nā pūʻali Soviet me ka holomuaʻole i ka holomua ma Ukraine a ma waenakonu.
  Ua loaʻa iā Wolf Rommel he makana hou no nā mokulele Soviet ʻelima haneli: ke Keʻa Naita o ke Keʻa Hao me nā lau ʻoka gula, nā pahi kaua a me nā daimana. A no nā mokulele ʻehiku haneri a me kanalima ka makana kū hoʻokahi ʻo ke Keʻa Naita o ke Keʻa Hao me nā lau ʻoka platinum, nā pahi kaua a me nā daimana. A no hoʻokahi kaukani mokulele i pana ʻia i lalo, ua ʻae ʻo Hitler i kahi makana kūikawā: ʻo ka Star of the Knight's Cross of the Iron Cross me nā lau ʻoka kālā, nā pahi kaua a me nā daimana.
  A i ka wā i ʻoi aku ai ka mokulele mutant ma mua o hoʻokahi a me ka hapa tausani o nā mokulele i hāʻule i ka makahiki hou, ua loaʻa iā ia kekahi makana: ʻo ka Star of the Knight's Cross of the Iron Cross me nā pahi kaua a me nā daimana lau ʻoka gula.
  No laila, ua hoʻonui nui ʻia nā moʻolelo, me he mea lā i loko o kahi moʻolelo moʻolelo.
  Ua lilo ʻo Wolf Rommel i mea kupanaha i nānā ʻia e nā mea hoʻokele Luftwaffe ʻē aʻe.
  I Ianuali, ua ho'āʻo ka Red Army e neʻe ma kahi kokoke i Leningrad, akā ʻaʻole hiki iā ia ke uha i nā pale. A ma Ukraine, ʻaʻole lanakila nā pūʻali Soviet. Eia kekahi, ua hana ʻia nā pahu Kelemania i ka nui. A ʻoi aku ka maikaʻi o "Panther" i ka pale.
  I loko o ʻelua mahina, ua pana ʻo Wolf Rommel i lalo ma mua o ʻelima haneli mau mokulele Soviet.
  A loaa ka Hoku Kea Naita o ke Kea Hao me na lau oka platinum, na pahikaua a me na daimana.
  Ua hoʻoikaika kāna mau hana i nā pailaka a me nā mea hoʻokele ʻē aʻe. ʻO ka mea nui, ua ʻike ʻia nā mea hoʻokele ʻo Adala lāua ʻo Agata, nāna hoʻi i pana i nā mokulele Soviet a hōʻiliʻili i nā helu.
  Ua pau ka hooilo. Ke hōʻiliʻili nei ka poʻe Kelemania i nā pūʻali no ka hoʻouka kaua hou. I kēia manawa, loaʻa iā lākou ka propeller-driven multi-role attack aircraft, ka TA-152, ʻoi aku ka maikaʻi ma mua o nā mokulele Soviet. A mokulele mokulele.
  No laila ua hoʻoholo ʻo Stalin e hoʻoponopono pono iā ia. Ua like ka laina mua me ke kauwela o '43.
  Akā, ke hōʻiliʻili nei nā Kelemania i nā pūʻali no ka hoʻouka kaua. Ke piʻi nei ka helu o "Panthers"-2, a hiki iā lākou ke hele i kahi hoʻoholo hoʻoholo.
  Ua manaʻo nui ʻo Hitler i kēia.
  I kēia manawa, e kūkākūkā ana ʻo Stalin me Churchill a me Roosevelt. Ua ʻōlelo lākou ʻaʻole hiki ke pae i Farani a ʻaʻohe kumu. E make makehewa wale ana na koa.
  Me he mea lā, ikaika mau ka poʻe Kelemania. Ua ulu mai ka pilikia e pili ana i ka Lend-Lease. Ua hoʻohaʻahaʻa iki ʻo Hitler i kāna kulekele i ka poʻe Iudaio, a ua ʻōlelo ʻo ia e hiki iā ia ke haʻalele loa i ka anti-Semitism inā e kuʻikahi ke Komohana me ia a kōkua.
  Ua hoʻomaopopo ʻo Stalin aia ʻo ia i kahi kūlana paʻakikī. Ua luhi ka ʻāina a ua kaumaha loa. Ua mālama ka poʻe Kelemania iā lākou iho mai ka lanakila ʻana i ka hoʻoilo, a i ka hopena o ke kauwela a me ke kauwela hiki iā lākou ke lanakila. No laila ʻoi aku ka maikaʻi ʻaʻole e hoʻopilikia iā lākou.
  Aia nō, he manaʻolana no ka ʻenehana hou. Nā pahu T-34-85 a me IS-2. Akā, ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole ikaika lākou e like me "Panther" -2 a me "Tiger" -2. ʻAe, ʻoi aku ka maikaʻi o ka IS-2 i ka mea kaua, ka maikaʻi o ka projectile a me ka pale kaua mua. ʻO ia wale nō ka mea ʻoi aku ka maikaʻi o nā pahu hou ma mua o nā mea kahiko. ʻOi aku ka T-34-76, ʻaʻole hiki ke komo i ka ʻaoʻao o Tiger-2.
  Ua ʻohi ʻo Stalin i kāna pōʻai kokoke loa. Aia ka bunker ma lalo o ka honua ma Kremlin.
  I kēia manawa ʻaʻole i hoʻopaʻa ikaika nā Kelemania iā Moscow. Akā, ua loaʻa iā lākou nā missiles FAA i ka hoʻomohala ʻana, a, ʻoiaʻiʻo hoʻi, nā jet bomber weliweli e kūʻē ʻole ana i ka USSR aviation a me ka pale ʻana i ka lewa.
  Eia kekahi, ua loaʻa i nā Nazis nā mokulele hou i loko o ka moʻo. A ʻo ka TA-152 ka mea hiki ke lawe i ʻelua mau tona o nā pōkā. A ʻo ka Yu-288 bomber, ke lawe nei i ʻeono tona a me ka nui o ka laulā a me ka wikiwiki, a me nā mea kaua pale. A ʻo kēia nā mea i loko o ka moʻo. A aia nā mea hoʻomohala. ʻO kēia ka mea mua he ʻehā-engine Yu-488, me ka wikiwiki a hiki i ʻehiku haneli mau kilomita i kēlā me kēia hola, he mea nui loa ia no ka mea bomber, a hiki ke lawe i ka ʻumi mau tona kaumaha. A ʻoi aku ka maikaʻi o ka ʻeono-engine TA-400. Ua lawe hou lākou i nā pōkā a ua pale ʻia e nā pūkuniahi ea he ʻumikumamākolu. Hiki ke loaʻa nā ʻenekini jet.
  No laila ua maopopo ʻaʻole e noho mālie ke kapikala no ka lōʻihi. Ua hoʻokuʻu pū ka poʻe Kelemania i ka rifle assault MP-44, ʻo ia ka mea maikaʻi loa ma ka honua i kēlā manawa. A ua loaʻa iā lākou nā kaʻa, ke hele mai nei ka "E", ʻaʻohe mea like.
  No laila ua maopopo e hiki i ka USSR ke lilo i kēia kaua. Eia kekahi, ua hana ʻo ʻEulopa a pau no Hitler. A hoʻokomo ʻia nā haole i loko o ka pūʻali koa, a i loko o nā hale hana, a pēlā aku. Ma ke ʻano o nā kumuwaiwai kanaka, e noʻonoʻo ana i nā ʻāina i noho ʻia, loaʻa i ka Third Reich kahi pōmaikaʻi nui. A ʻoi aku paha ka maikaʻi o nā mea kaua.
  ʻOiai ʻaʻole maikaʻi ka ME-262 a ʻaʻole hiki ke hoʻomaka i ka hana. Akā aia nā TA-152 a me ME-309, aia i loko o ka moʻo, a hakakā maikaʻi. ʻO kā lākou wikiwiki a me nā mea kaua i ko lākou maikaʻi loa. ʻOiaʻiʻo, kaumaha nui nā kaʻa, e pili ana i ka maneuverability. Akā, hiki i nā mea kaua ikaika ke pana i lalo i ka hele hoʻokahi, a hele ka wikiwiki i ka wā o ka luʻu ʻana i ka wā e komo ai ka Yak i ka huelo. A i ka hoʻoneʻe ʻana, ʻoi aku ka ikaika o nā mokulele Kelemania a ʻoi aku ka wikiwiki.
  Ua haʻi aku ʻo Yakovlev iā Stalin e pili ana i ka Yak-3, ka mea i kūkulu ʻia, ʻoi aku ka māmā a ʻoi aku ka maʻalahi ma mua o ka Yak-9.
  Ua hoʻolohe ʻo Stalin i kēia, e nānā ana i ke kiʻi o Alexander Suvorov. He ʻokoʻa kēia luna o Tsarist Russia, a ua ola ʻo ia no ka aneane kanahiku makahiki, ʻaʻole hiki ke lanakila. ʻOiai ʻaʻole i hāʻawi ʻia iā ia nā pūʻali koa nui. A ʻo nā lanakila nui loa ma luna o Farani, ʻaʻole ia i lawe mai iā Rusia i hoʻokahi ʻīniha ʻāina. Akā ua ʻike ʻo ia pehea e lanakila ai me nā helu.
  I kēia manawa ua hoʻomaka ka poʻe Kelemania e hoʻokumu i nā legiona mai ʻEulopa a pau. Ua hooki ʻo Hitler i ka weliweli i nā Iudaio, a ua hoʻomaka lākou e kiʻi i nā pūʻali koa o lākou.
  Ua puka pu mai ka Puali Liberation Polani, ma ke ano he kue ana i ka puali Polani.
  Ua hoʻokomo ʻia nā Farani, Dutch, Belgians, Danes, a me nā ʻEulopa ʻē aʻe i loko o ka Third Reich, ʻoi aku ka nui o nā pūʻulu SS. Uaʻikeʻia nā māhele Belarusian a me Ukrainian i ka USSR. Ua ʻoi aku ka naʻauao a me ka maʻalahi o ka poʻe Kelemania i ka holo ʻana o ke kaua. A i kēia manawa aia kahi Rada waena ma Belarus, a ua hoʻohana ʻia nā pūʻali kūloko e kūʻē i nā partisans. Ma keʻano maʻamau, ua loaʻa iā Belarus ke kūʻokoʻa, a ua ʻike ʻia kahi ʻano o ke aupuni ponoʻī. E like me Ukraine. Kahi i hoʻokuʻu ʻia ai ʻo Bandera mai ka hale paʻahao. A ua hoʻomaka ka hoʻokumu ʻia ʻana o nā māhele lāhui hou.
  No laila ʻaʻole i loaʻa i ka USSR kahi pōmaikaʻi i ka hana kanaka. A ʻo ka pōmaikaʻi ma ke ʻano o ka ʻenehana i hāʻawi ʻia i nā Kelemania.
  Ua ʻōlelo ʻo Stalin:
  - Pono ka hana ʻana i ka Yak-3 i ka nui o ka duralumin kiʻekiʻe. A ua emi loa kona lako mai USA a me Beretania. A ke koi wiwo ʻole nei nā hoa pili iā mākou e uku i kēia i ke gula!
  Pane aku la o Yakovlev me ke kaniuhu.
  - ʻAe, i kēia manawa ʻo Yak-9 ka mea hakakā nui! A pono e hoʻonui ʻia kāna huahana!
  Ua ʻōlelo ʻo Ilyushin:
  - ʻO ka hana ʻana o nā mokulele i hōʻea i hoʻokahi haneli i kēlā me kēia lā, me nā mea kaua he kanahā. Akā, ua emi ko lākou maikaʻi. ʻO ka nui o nā kaʻa he ʻekolu haneli a ʻehā haneli kilokika i ʻoi aku ka kaumaha ma mua o nā kaʻa maʻamau, a no kēia mea ua haʻahaʻa lākou i ka poʻe Kelemania i ka maneuverability!
  Kuno mai la ka luna lewa.
  - Loaʻa iā mākou kahi lakene pōʻino o nā pohō i nā kaua lewa - hoʻokahi a ʻumi i ka poʻe Kelemania. A maikaʻi ʻole ka hoʻomaʻamaʻa ʻana o nā pailaka. Ua ho'ōki nā hui i ka hoʻolako ʻana i ka ʻaila mokulele, a ʻaʻole lawa kā lākou ponoʻī. A ʻaʻole ʻokoʻa nā kaʻa Soviet i ka maikaʻi. Eia kekahi, loaʻa i ka poʻe Kelemania ka galaxy holoʻokoʻa o nā aces maikaʻi loa. He mau pailaka wahine kekahi. No ka laʻana, ʻo Albina lāua ʻo Alvina, ʻelua mau hōkū hou, ua loaʻa mua i nā Keʻa Naita me nā lau ʻoka kālā, nā pahi kaua a me nā daimana, ua kiʻi ʻia i lalo ma mua o ʻekolu haneli mau mokulele.
  A ʻo kēia i ka manawa pōkole!
  Kuno ʻo Stalin me ka ʻōlelo ʻana:
  - ʻAʻole ʻo Wolf wale nō ka mea hoʻokele terminator!
  Kuno mai la ke kapena.
  - Inā hoʻokahi wale nō!
  Ninau aku la ka Luna Nui.
  - He aha kā Zhukov e ʻōlelo ai?
  Ua pane aku ka Marshal o ka USSR me ka nānā kaumaha:
  - Pono mākou i nā mea kaua hou. ʻAʻole lawa ka mana o ka pahu T-34-85. ʻAʻole i komo kāna pūkuniahi i ka Panther-2 a i ʻole ka Tiger-2 ma ka lae. Ua hoʻomohala ka poʻe Kelemania i kahi Panther-3 ʻoi aku ka maikaʻi, pono e loaʻa ka mea kaua o ka Tiger-2 me ka liʻiliʻi o ke kaumaha a me ka mīkini ikaika. Inā hoʻokomo ʻia kēlā pahu i loko o ka hana, e pōʻino loa mākou!
  Ua ʻōlelo ʻo Stalin:
  - Pehea ka IS-2?
  Ua pane pololei ʻo Zhukov:
  - Ua nāwaliwali ka pale kaua mua o ka hale kiaʻi. Hiki i kahi "Panther" maʻalahi ke lawe iā ia mai kahi mamao o kahi kilomita, a ʻoi aku hoʻi me kahi pūpū ma lalo o ka pahu!
  Ua ʻōlelo ka Luna Nui:
  - No ke aha i hana ʻole ʻia ai kona kapa kila he 160 millimeters ka mānoanoa?
  Ua pane pololei ʻo Zhukov:
  - No ka mea, ua kaumaha ka pū ikaika. A hoʻopaʻa wale ka hoʻouna.
  Ua koi ʻia mākou e haʻalele i kēia a kaupalena iā mākou iho i 100 millimeters ma ka lae.
  Ua ʻakaʻaka ʻo Stalin a nānā ʻole ʻia. A laila nīnau ʻo ia:
  - He aha inā e hoʻemi mākou i ka pale kaua ʻaoʻao o ka IS-2 mai kanaiwa millimeters a i kanalima, a laila e hoʻoikaika i ka lae?
  Kuno ʻo Zhukov:
  - He mea hiki loa kēia, e hoa Stalin. Akā, pono ka manawa e hoʻomohala i kahi hale kiaʻi hou a hoʻokomo i ka hana!
  Ua ʻōlelo ʻo Marshal Vasilevsky:
  - Ma keia hihia, e hiki i na Kelemania ke kuʻi i ka IS-2 turret i ka ʻaoʻao me nā bazookas a me ka faustpatron, a me nā pū māmā. No laila he hoʻoholo hoʻopaʻapaʻa kēia!
  ʻŌlelo maila ka Mea Kiʻekiʻe:
  - Ma kahi āu e hoʻolei ai, aia kahi wili ma nā wahi āpau!
  Ua ʻōlelo ʻo Yakovlev:
  - Pono mākou e hoʻomohala i ka mokulele mokulele! Ua loaʻa i ka poʻe Kelemania nā ME-262 e hakakā nei i ka lewa. ʻAʻole maikaʻi loa lākou, akā ke hele nei ka manawa a hiki paha i nā Nazis ke hana i kahi mea maikaʻi aʻe.
  Kuno ʻo Beria a ʻī maila.
  - Wahi a nā ʻikepili hou loa, ke kūkulu nei nā Kelemania i kahi mokulele mokulele ME-1100, hiki ke lele i ka lewa i kēia hāʻule. Aia kekahi mau manaʻo kumu. A ke kūkulu ʻia nei ka ME-262 X, ʻoi aku ka ikaika a ʻoi aku ka maikaʻi ma mua o nā hiʻohiʻona mua a mākaukau no ka hoʻohana kaua.
  Ua nīnau ʻo Stalin:
  - He aha nā kikoʻī?
  Pane mai la ke Komisina Kuloko o ka Lahui me ke kaniuhu.
  - He mea huna lākou a ke hana nei mākou! Akā e like me ka lono, pono ka ME-262 i ka wikiwiki ma mua o 1,100 mau kilomita i kēlā me kēia hola.
  Ua puoho ka poe puni o Stalin me ka pihoihoi.
  Kuno mai la ka Mea Kiekie.
  - Auwe! A laila ua hoʻopaʻa ʻia mākou! He aha kā Molotov e ʻōlelo ai?
  Pane mai la ke Komisina o ko na aina e me ke kaniuhu.
  - Ua hoʻokau nā hoa pili Komohana i ke kaua. Me he mea lā e hakakā mau ana lākou, akā ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole lākou e hana i nā hana kaua. Ua ho'ōki ka poʻe Kelemania i ka hana ʻana i nā submarine a ua kau ʻia ma luna o nā kaʻa a me nā mokulele. Eia kekahi, ma kahi o nā missiles FAA, e hana nā hale hana i nā mea hoʻokūkū jet hou loa. A ʻo ia hoʻi, e pahū ʻia mākou me ke aloha ʻole. ʻAʻole hiki iā mākou ke hoʻomau i nā mokulele mokulele!
  Ua ʻōlelo ʻo Stalin:
  - He ino keia! ʻO ia hoʻi, ʻaʻohe wahi e kali ai no ke kōkua!
  Ua pane aku ʻo Marshal Vasilevsky:
  - ʻElua wale nō mau hoa pili ʻo Rūsia: ka pūʻali koa a me ka navy!
  Kuno mai la ka Luna Nui.
  - ʻAe, he ʻoiaʻiʻo! Eia naʻe, ua ʻōlelo ʻo Tsar Alexander the Third maikaʻi ʻole i kēlā mea!
  Ua ʻōlelo ʻo Beria:
  - Inā i ola lōʻihi aku ʻo Tsar Alexander the Third, ua nui paha ʻo ia. Ua lanakila paha ʻo ia i ke kaua me Iapana!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Zhukov a pane akula:
  - Inā wau ʻo Kuropatkin, e lanakila wau i ka poʻe Kepanī. A ʻaʻohe mea e kāohi iaʻu!
  Ua ʻōlelo ʻo Stalin:
  - E hooki i ka olelo lapuwale! ʻAʻohe o mākou AI e ʻike i nā mea ma aneʻi! Pono kākou e hoʻopakele i ko kākou ʻāina hānau. ʻAʻole koke e hehi ʻo Hitler iā mākou me kona ikaika a pau, ʻaʻole like ia me ka nui. A pono mākou i nā manaʻo kikoʻī!
  Ua manaʻo ʻo Marshal Vasilevsky, ka mea i manaʻo ʻia he loea nui:
  - E hilinaʻi i ka pale i ka hohonu. Pono mākou i nā pū e like me ka hiki, me nā pū anti-tank. Pehea mākou i ko lākou hoʻokuʻu ʻana?
  Ua pane wiwo ʻole ʻo Nikolai Voznesensky:
  - Maikaʻi loa! Hana mākou i nā pūʻali koa e like me ka makemake o ka pūʻali koa. Akā, ʻaʻole pono ia, ʻaʻole lawa ka poʻe no nā pūʻali pū!
  Ua ʻōlelo ʻo Marshal Vasilevsky:
  - Pono mākou i nā mea hou aku, ʻoi aku ka nui o nā pū anti-aircraft. Hiki ke hoʻohana ʻia ka mea hope e kūʻē i nā mokulele a me nā pahuhopu ʻāina!
  Kuno ʻo Stalin i kona poʻo hina:
  - Pono mākou e hana hou aku i nā pū anti-aircraft 100-mm. Hiki iā lākou ke komo i ka Panther-2 poʻo, a me ka Tiger-2 point-blank, a i ka manawa like e pana aku i nā mokulele Kelemania intrusive.
  Ua ʻōlelo ʻo Voznesensky:
  - No ka pūkuniahi 100-mm, pono mākou e hana i ka projectile pono. A no laila aia kahi manaʻo no kahi pū hoʻokele ponoʻī e pili ana i ka chassis kanakolukumamāhā. E hana i ka SU-100, e maʻalahi ka hana ʻana ma mua o ka T-34-85, akā ʻoi aku ka ikaika o nā mea kaua.
  Kuno mai la ka Luna Nui me ka oluolu.
  - ʻAe, ʻo ʻoe ʻo Voznesensky a me ke poʻo! I kēia manawa e hīmeni kākou!
  A mele aku la ka aha.
  I ka nui o ka ʻāina kupaianaha,
  He huhū i ke kaua a me ka hana...
  Ua haku makou i mele hauoli,
  E pili ana i kahi hoaaloha maikaʻi a alakaʻi!
  
  ʻO Stalin ka nani o ke kaua,
  ʻO Stalin ka lele o ka ʻōpio ...
  Hakaka a lanakila me na mele,
  Ke hahai nei ko mākou poʻe iā Stalin!
  
  Hakaka a lanakila me na mele,
  Ke hahai nei ko mākou poʻe iā Stalin!
  ʻAe, ke hōʻiliʻili nei ke Aupuni ʻulaʻula i nā pūʻali e pale aku i ka hoʻouka kaua. Akā ma kekahi ʻaoʻao, ke hoʻomākaukau nei ʻo Hitler i kahi hana ʻino. Ke ulu nei ka hana lima ma Germany. Ua lilo ʻo "Panther" -2 i ka pale ʻoi aku ka maikaʻi ma ka lae turret, ma muli o ka 150-mm gun mantlet ma kahi kihi, a me ka lae hull 100-mm me kahi kihi o 45 degere. Ua lawa kēia no ka komo ʻole ʻana o ka T-34-85 i kahi kaʻa Kelemania i ke poʻo. Akā hiki iā ia ke komo i loko o ʻekolu a me ka hapa mile.
  No laila, ua lilo ʻo "Panther" -2 i pahu nui, a ua hoʻopau ʻia nā "Panthers" maʻalahi. E like me ka T-4. Akā ke hana ʻia nei lākou i ʻole e hāʻule i ka nui o ka hana. E like me "Tiger", me ka hoʻokuʻu ʻia ʻana o "Tiger"-2 e hana mau ʻia ana.
  ʻAʻole hiki ke kūkulu hou i ka hana holoʻokoʻa iā Panther-2. ʻOiai maikaʻi loa kēia pahu. A i ka wikiwiki, a me ke kapa kila, a oi aku hoi ma na mea kaua, kahi i like ole ai.
  I ka hoʻomaka ʻana o Malaki, ʻoiai ua pulu nā alanui, ua hoʻāʻo mua nā Kelemania e hoʻouka. A hahau lakou ma ke ala o Voroshilovgrad a me Krasnodonsk. A me Donetsk kekahi.
  Ua hoʻopio hou ʻia kēia mau ʻāpana o Ukraine e ka Pūʻali Ula i ka wā pilikia o Stalingrad, a ʻaʻole i loaʻa i ka poʻe Kelemania ka manawa e hoʻihoʻi iā lākou. Ua hiki i nā Nazis ke hoʻokō i ka pīhoihoi taktika.
  No laila, hoʻolaha lākou i ka manaʻo hewa e makemake lākou e hoʻopuni i ke kaua Soviet ma ka Kursk Bulge. Akā ua paʻi lākou ma kahi ʻaoʻao ʻē aʻe, kahi i manaʻo ʻole ʻia!
  Ua komo nā pūʻali koa ikaika o ka Nazi i nā kaua, a ʻo "Tiger" -2, i hoʻohālikelike ʻia me ka mōʻaukala maoli, ua ʻoi aku ka ikaika o ka mīkini 1000 horsepower, ʻo ia hoʻi ka neʻe wikiwiki a hiki ke lawelawe ma ke ʻano he tank breakthrough maikaʻi.
  Ua nee koke na Kelemania i ka mua. Ua hoʻopaʻa lākou iā Voroshilovgrad, Krasnodonsk, a me Donetsk, akā ua heheʻe ka hau a maloʻo nā pahu Kelemania kaumaha i ka lepo. Akā naʻe, ua hiki i nā Krauts ke hoʻomalu piha iā Ukraine a pau. A hoʻolaha lākou i ko lākou lanakila hou.
  Ua komo pū nā kaʻa kaʻa Kelemania mua o ka pūʻulu E i nā kaua. Loaʻa i kēia mīkini nā hiʻohiʻona kiʻekiʻe loa. ʻO ka mea mua, ʻo 1.2 mika wale nō kona kiʻekiʻe. A ʻelua wale nō kānaka e moe ana i lalo. Ua hui pū ka ʻenekini a me ka hoʻoili ʻana. A ʻo ka pū hoʻokele ponoʻī he liʻiliʻi i ka nui, akā me ka mīkini o ʻehā haneli horsepower. A he ʻumi mau tona i hiki ke hoʻopaʻa i ka 82 mm o ka pale kaua i mua ma kahi kihi nui o ka manaʻo noʻonoʻo, a me 52 mm o ka pale kaua ʻaoʻao, me nā wili.
  ʻO ka E-10 kahi mīkini ʻaneʻane kūpono. ʻO ka wikiwiki a hiki i hoʻokahi haneli mau kilomita ma ke alaloa, a he kanahiku ma ke alaloa, he paʻakikī ke paʻi a hiki ke hoʻopili ʻia.
  I ka manawa like, he maʻalahi a maʻalahi ka hana. ʻO ka drawback wale nō o ka pū ʻo ka T-4 he 75 mm 48 EL ka lōʻihi. Akā, komo ia i nā kaʻa kaʻa Soviet ma ke poʻo, ʻoiai mai kahi mamao. A hiki iā ia ke pale aku i ka hahau ʻana o ka T-45-85 i ka lae, a aneane hiki ʻole ke paʻi iā ia.
  A he mea maʻamau ka poʻe holokai - ʻelua kaikamahine wolf mai ka SS. ʻO Gerda lāua ʻo Charlotte.
  Ua mākaukau lākou e hakakā e like me nā monsters. A he mana nui ko lakou.
  ʻO nā kaikamāhine, ʻoiai ua liʻiliʻi liʻiliʻi i ka mahina ʻo Malaki, hakakā wale nō me ka bikini a me ke kamaʻa ʻole.
  A hōʻike lākou i kā lākou papa haku kaua.
  Akā ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole pono mākou e kamaʻilio e pili ana iā lākou i kēlā kikoʻī. Ma kekahiʻaoʻao, e hakakā ana nā kaikamāhine Soviet Komsomol.
  A he hapa kapa ole lakou a he kamaa ole. Akā, hōʻike lākou i ko lākou ʻano huhū a ʻoluʻolu. Paʻa pololei lākou, me ka hoʻohana ʻana i nā nipple ʻulaʻula o ko lākou mau umauma i ke kaomi ʻana i ke kumu. A ia manawa hoʻokahi lākou e mele ai;
  He mau kaikamahine mākou na ka ʻāina aloha,
  ʻO nā ʻāina o nā Soviets ma lalo o ka hae ʻulaʻula!
  He falcon wiwo ʻole ʻo Coomrade Stalin,
  ʻO wai ka mea e nani ai ka honua holoʻokoʻa!
  
  Ua hānau ʻia māua me koʻu ʻāina i ka hauʻoli,
  No ka hoʻoulu ʻana i ka palaoa a me ka textile flax...
  Pela na keiki a Rusia,
  He mana loa kēlā kanaka!
  
  Ke hekili nei ka hekili - ua hoʻouka mai ka fascism iā mākou,
  ʻO Armadas o nā kaʻa kaʻa weliweli i hahau ʻia ...
  Akā, ʻoi aku ka maikaʻi o ka hahau ʻana i kou ʻenemi i ka maka,
  ʻAʻole mākou he pēpē e ʻai i ka semolina!
  
  Holo ka Fuhrer i Moscow ma luna o ka lio,
  Ma ke keʻokeʻo a me ke kila i hoʻomaʻemaʻe ʻia ...
  Ua kūʻai aku ʻo Adolf Hitler iā ia iho iā Sātana,
  Manaʻo wau ʻaʻole hiki i nā pōkā ke hoʻōki iā ia!
  
  He naita wiwo ʻole ʻo Coomrade Stalin,
  Ua hui pū ʻo ia me Hitler ma nā papa inoa ...
  A ua ʻike ʻia ʻaʻole maikaʻi ka Fuhrer,
  Paʻa ka lima o ke alakaʻi i kāna ʻāpala ʻAdamu!
  
  Ke lulu nei ka fascist me he lau la,
  Pehea ʻo Stalin i ʻōʻopa loa iā ia ...
  Makemake ʻo ia e pāʻani i ka whist ma ka circus,
  ʻAe, i kēia manawa, ʻo Adolf wale nō ka mea hoʻomaʻemaʻe!
  
  ʻO ka moeʻuhane o nā Nazi o ka honua ʻo Stalingrad,
  No ka mea ua ʻoi aku ka ikaika o kā mākou poʻe ...
  Hauoli loa ke koa o ka aina o na Soviet.
  Paʻi mākou i nā ʻenemi a pau i nā pū!
  
  E hāʻule ʻo Berlin ma nā wāwae o nā kaikamahine, ʻike
  E hele wāwae ʻole nā kaikamāhine...
  E kūkulu koke mākou i paradaiso ma ka honua,
  A e hauʻoli loa a mālie!
  
  E maikaʻi nā mea a pau ma ke ao holoʻokoʻa,
  E loaʻa i nā kaikamāhine he koloka i hana ʻia mai nā daimana...
  I kekahi manawa paʻakikī loa
  Akā he ʻāina ʻoi mākou ma mua o ko ʻAtelane!
  
  Aia ma Rusia kahi paionia a me kēlā titan,
  Ma ka ʻāina makua, ʻo kēlā me kēia koa mai nā diapers ...
  ʻO Adolf he naʻaupō ʻoe a he ʻino,
  Loaʻa iā ʻoe kahi maka ʻeleʻele mai nā wāwae o nā kaikamahine!
  
  I ka wā ma luna o ke ao holoʻokoʻa ka komunism,
  Ke hohola nei ka makuahine o ke Akua i ka pale...
  A laila e hoʻopaʻa ʻia nā hoʻopaʻi a pau,
  A o Iesu ke Akua o ka inoa malamalama!
  Ua hīmeni nā kaikamāhine Komsomol me ka nani a me ka manaʻo. Ua hana lākou i kēia me ka ʻoliʻoli loa. A ʻo nā leo i kani ʻole ʻia.
  A ua hoolei na kaikamahine i na grenades luku me ko lakou mau manamana wawae o ka ikaika make.
  Ua kaua pū nā paionia. ʻO wai, ʻoiai he hau mau nō, he mau pōkole wale nō, nā pālule kikoʻī, a me nā kāmaʻa ʻole.
  A ʻoiai ua ʻulaʻula nā wāwae ʻeleʻele o nā keiki i ke anuanu a ua ʻulaʻula e like me nā ʻeke, ua neʻe ikaika lākou a hakakā me ka paʻakikī.
  He mau kanaka ʻoiaʻiʻo kēia, ʻaʻohe a me ka hakakā.
  ʻO ka mea i kī pū me nā grenades, e huki ana i nā kaula kakaka a hoʻolele i nā makana pepehi kanaka o ka make.
  A ia manawa pu no hoi lakou i mele ai;
  ʻO ka mālamalama o kuʻu Rusia kiʻekiʻe -
  ʻO nā ʻāina i hāʻawi i ke ola i ka honua me ko lākou ʻuhane!
  ʻAʻole hiki ke loaʻa kahi ʻāina ʻoi aku ka nani,
  He nūhou ʻo ia i ke ao holoʻokoʻa - he moeʻuhane hemolele!
  
  Ma na lau mauu a me na kulu hau a pau.
  A i nā kulu o ka ua mehana o ke kauwela...
  Pāʻani nā hau hau me nā daimana,
  Iloko o lakou ka maka o Iesu - ka Haku Alakai!
  
  ʻO ka hana ʻana o ka Svarog uila,
  He nani i kēlā me kēia pua kulina.
  ʻO ka mea makemake i ka maluhia, ua like ia me ke keiki a ke Akua,
  E manaʻoʻiʻo mai iaʻu, he ola maikaʻi kona ma nā wahi a pau!
  
  Akā, ua hāʻawi mai ka Mea Mana Loa iā mākou i kēia makemake,
  I koho au i kēlā me kēia ala kūʻokoʻa,
  No laila, aloha ke kanaka ʻōiwi i kona ʻāina hānau,
  E hoʻonani iā Rod i kāna mau hana!
  
  Akā naʻe, ua hana lākou i kahi koho maikaʻi ʻole,
  A i kēia manawa ke kahe mai nei kahi kahawai ʻino i ka Honua!
  Ke hehi ʻia nei ʻo Rūsia mai ka lua o nā kaʻa e ka lehulehu -
  He lokoino a he aloha ʻole ka hopena i kāna kaua!
  
  Akā, e hoʻohui kākou i ka poʻe hakakā me ka poʻohiwi -
  Ma lalo o ka Soviet Banner o ʻOkakopa.
  Mai ka ikona e hāʻawi ʻia ka lokomaikaʻi i nā maka,
  Kū lākou no mākou i mua o ka Haku no ke kumu!
  
  ʻOiai ke hahai nei nā daimonio iā Hitler,
  A ua kau ʻo ia i nā hiʻohiʻona he nui i Kelemānia!
  Akā, pana mākou i nā Junkers e like me nā kīʻaha,
  Ma hope o nā mea a pau, pono ʻoe e hakakā, e haehae i ke koko mai loko mai o kou mau aʻa!
  
  Ua hōʻea ka ʻenemi i Moscow - ua pau nā mea i ke ahi,
  Ma o ka binoculars ʻike ʻo ia i nā hōkū o ka Kremlin!
  Akā, ua lanakila mākou i ka pūʻali o Mamai ma mua,
  E hāʻawi mai ʻo Iēhova i ka ikaika i kāna mau keiki aloha!
  
  ʻĀina - Hāwanawana wau i ka pule me ka ʻeha,
  Ke ʻā nei ko mākou mau kūlanakauhale me he lama lā!
  ʻO ka mea i kūkulu ʻia me ka hou a me ke aloha,
  Ua luku maoli ʻia paha?
  
  Akā ʻaʻole e haʻalele ka ʻohana i kāna hana -
  E hāʻawi mai ʻo ia i ka ikaika a hāʻule ka ʻenemi!
  E like me ka mea i ʻōlelo ʻia ma ka puke naʻauao a ke Akua -
  E lanakila ʻo Rus a hele i ka hōkū!
  
  Ua pio ka Wehrmacht, kahe ke koko,
  ʻO Moscow, a laila ʻo Stalingrad hanohano!
  A e hāʻawi ka Motherland i ka wai mai nā lāʻau ʻāpala,
  No laila e maʻalahi ka pū mīkini me kahi grenade!
  
  Aia mākou ma Berlin - ʻo Stalin ke alakaʻi,
  Hope Alii o ke Akua ma ka Honua kahi he hewa!
  E nā hoahānau, mai hoʻokoe i nā mea fascist,
  A laila e loaʻa ka hauʻoli a me ka holomua!
  ʻO kēia ke mele a nā paionia me ka manaʻo a me ka hoʻoikaika. A he kamaliʻi ko lākou leo, maʻemaʻe, ʻoluʻolu.
  A ʻoiai ʻaʻole ko lākou mau wāwae, ua kuʻi ʻia i lalo, ua ʻānai ʻia, ua uhi ʻia a pau i nā ʻeha a me nā ʻeha, a me ka uliuli o ko lākou mau manamana lima i ke anuanu, aia nā ʻakaʻaka nani ma nā lehelehe o nā keikikāne a me nā kaikamahine.
  A ua maopopo, aole lakou e haalele, e hoomau aku i ka himeni a me ka hakaka.
  Ua hānai ʻo Lenin iā mākou no ka hauʻoli o ka poʻe,
  A ua hoʻomālamalama ka Stalin nui i ko mākou ala ...
  Ua lawe mai ʻo Ilyich i ke kūʻokoʻa hemolele i nā mea a pau,
  Ua lanakila ke kumu hope i nā ʻenemi!
  
  LAKI O PUTIN ME HITLER
  Me ke kōkua o kahi hoʻomana kilokilo, ua loaʻa iā Hitler ka laki o ka Pelekikena Lūkini Putin. A ua hoʻololi nui kēia i ke ʻano o ka mōʻaukala. ʻO ka mua, ua lanakila ke kaua lewa o Beretania. ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole ʻaʻa ʻo Hitler i ka pae ʻana, akā ua lanakila ka Luftwaffe ma ka lewa. Ua ʻae ʻo Franco, ma lalo o kēia mau kūlana, i ka hoʻouka kaua ma Gibraltar. Ua hoʻopio nā Kelemania i kēia pā kaua i loko o ʻelua lā. A hoʻoneʻe lākou i nā pūʻali i ʻApelika.
  Ua hoʻopanee ʻia ke kaua me ka USSR. Akā ʻo kēia wale nō ka pōmaikaʻi i ka Nazis, a ua pio ka ʻāina ʻeleʻele.
  ʻO ka maikaʻi o ka helu a me ka hui maikaʻi o ka poʻe fascist i ʻae iā lākou e hopu iā ʻApelika, ka Middle East a me India i loko o hoʻokahi makahiki.
  A i Nowemapa i ka makahiki 1942, pae koke ka poʻe Nazi a hoʻopio iā Pelekane i nā lā he ʻumikumamākahi.
  Ma hope iho ua hoʻomaka nā hoʻomākaukau no ke kaua kūʻē i ka USSR. Ua hoʻonoho nā Kelemania i nā kaʻa hou: Panthers, Tigers, Lions, mākaukau no ke kaua. A ma ka lā 22 o Iune, 1943, hoʻomaka ka hoʻouka kaua.
  'Oia'i'o, hiki i ka USSR ke ho'omākaukau maika'i no kēia manawa i 'elua makahiki. Ua hoʻonui ʻia ka nui o nā pahu kaʻa i kanakolukumamāwalu tausani me hoʻokahi haneri a me iwakālua mau māhele, ʻo ka nui o nā mokulele i hiki i ke kanalima tausani. Ua hoʻonui ʻia ka nui o nā pū a me nā ʻano mea kaua ʻē aʻe. Akā ua hoʻohui nui ka Wehrmacht. Ua hoʻonui ʻia ka nui o nā kaʻa ma ka Third Reich mai ʻeono tausani a i iwakālua tausani i loko o ʻelua mau makahiki. A ua hoʻomaikaʻi maikaʻi ko lākou ʻano.
  Ua piʻi aʻe ka mokulele i ka Third Reich. ʻO ka ME-309 hou he mea kaua ikaika loa a komo i ka hana. ʻOi aku ka ikaika o Focke-Wulf, Yu-288 a me Yu-188. A he koʻikoʻi. Ua loaʻa pū i ka Fritz nā mea hoʻolele kinoea, a ʻoi aku ka nui. E komo pū ana me ka pu panapana hoʻouka kaua MP-44.
  ʻO ka mea nui loa, he heluna nui o ka poʻe Kelemania. Hiki iā lākou ke hoʻohana i nā pūʻali colonial a me nā koa mai ʻEulopa.
  Akā aia kekahi mau nuances ʻē aʻe. ʻAʻole mākaukau ka pūʻali koa ʻulaʻula no ka pale. ʻAʻole lākou i aʻo iā ia pehea e pale aku ai iā ia iho. A ʻoiai ua hoʻopau ʻia nā pā kaua ma ka Laina Molotov, ua kokoke loa lākou i ka palena a ʻaʻole hohonu.
  Eia kekahi, hiki i nā Kelemania ke hoʻouka mai Turkey, Iran, a me India. Eia kekahi, ua hoʻonoho ʻo Iapana i nā pūʻali koa no ka hoʻouka kaua.
  ʻAe, koʻikoʻi lākou.
  A i loko o ʻekolu mahina ua pio ka USSR a hāʻule ʻo Moscow. ʻElua mahina ma hope mai, ua noho paʻa ʻia ʻo Russia.
  Ma hope iho ua hoʻoholo ʻo Hitler e hoʻouka iā ʻAmelika. A ma ʻaneʻi ua laki ka poʻe Kelemania.
  Ua nāwaliwali nā kaʻa kaʻa ʻAmelika a ua haʻalele nā mokulele. Akā, ua lanakila ka poʻe Kelemania i nā mokulele mokulele, a ua ʻike ʻia nā mea lele lele i hiki ke hoʻopilikia ʻia i ke ahi liʻiliʻi, a ʻaʻole i hoʻopilikia ʻia nā submarines e ka hydrogen peroxide. A me nā kaʻa kaua o ka pūʻulu E Ua luku lākou iā ʻAmelika Hui Pū ʻIa, ʻoiai me ka paʻakikī, akā ʻoi aku ka mamao ma Ianuali 30, 1946. ʻO nā koena wale nō o ka pūʻali koa US i pio.
  A ma ka lā 20 o ʻApelila, 1951, ua hopohopo ʻo Hitler no ka hoʻokumu ʻana o ka samurai i kahi pōma atomika, ua hoʻouka ʻo ia iā Iapana ... Ua mau ke kaua me hoʻokahi pahuhopu. Ua loaʻa i nā Nazi nā pahu kaʻa pyramidal kiʻekiʻe loa, nā mea lele lele ikaika me nā lasers, a me nā mea kaua kani ultrasonic. ʻOi aku ka holomua o nā ʻōnaehana rocket hoʻolauna, a ʻoi aku ka nui.
  ʻO ia hoʻi, ʻaʻole ʻoi aku ka lōʻihi o Iapana ma mua o ʻeono mahina. A ua pau ke kaua me ka lanakila hou no ka Wehrmacht.
  Ua kōkua ka laki o Putin iā Hitler e lanakila ai i ke aupuni nui hope loa ma ka honua.
  A ma ka lā 20 o ʻApelila, 1959, ua mālama ʻia kahi referendum o ka honua holoʻokoʻa, kahi i hoʻokumu ai i ke ʻano aupuni imperial o kahi mana honua, i alakaʻi ʻia e Adolf Hitler.
  I ka makahiki 1949, ua lele ka poʻe Kelemania i ka mahina. A ma ka lā 20 o ʻApelila, 1957, ua holo ka lele i Mars.
  Ua akamai ka poʻe Nazi i ka ʻōnaehana solar. A ma ka honua holoʻokoʻa i kēia manawa he hao, Kelemānia kauoha. I kanahiku makahiki, ua lilo ʻo Adolf Hitler i mōʻī honua, mahalo i ka laki o Vladimir Putin. He mea kupaianaha kēia.
  A laila hoʻomau ka ʻimi ʻana i nā honua ʻē aʻe, a hui pū ke kanaka. Eia nō naʻe, ʻoiaʻiʻo, nui nā hana kūkulu hale o nā ʻano like ʻole a puni ka honua. Me kahi pūnana lalo mai Chukotka a i Alaska. Akā, i ka lā 1 o Mei, 1959, hāʻule ʻo Adolf Hitler i ka mokulele. A ua pau ke au hanohano o ka mea hoolaha. ʻIke ʻia ʻo Putin, me kāna laki phenomenal, ʻaʻole i manaʻo ʻia e ola ma mua o kanahiku makahiki.
  Akā ua loaʻa iā Hitler kahi hoʻoilina. Mai ka heluna o nā keiki i loaʻa ma o ka insemination hana. No laila ua hoʻomau ka ʻohana aliʻi o Adolf. A hoʻomau ke kanaka i nā hana kūkulu hale ma nā pae like ʻole.
  ʻOiai ma ʻApelika, ua kūkulu ʻia nā alanui, nā alahao a me nā kaʻa, a me nā kūlanakauhale he nui. A ua hana ka poʻe ʻeleʻele ma ʻaneʻi a hoʻonui i ka hoʻokele waiwai o ka ʻEleʻele.
  Ua ulu a ala ke kanaka. Ke hoʻomau nei ke kūkulu ʻana i ka komunisme, a ʻoi aku ka maikaʻi o ke ola o nā kānaka.
  Ma hope o Hitler, ua hoʻomalu ʻia ka mōʻī e kāna keiki ʻo Wolf the First. He ʻōpio ʻo ia akā naʻauao, a hoʻokiʻekiʻe i ke kanaka i kahi kiʻekiʻe. ʻO kekahi o nā manaʻo e hoʻonui i ka nui o nā wahine a me ka hoʻokolohua me nā genes. ʻO ka mea nui, ua hoʻoholo ʻia e hoʻonui i ka nui o nā wahine i ʻelima mau manawa o lākou ma mua o nā kāne.
  I ka manawa like, i ka makahiki 1961, lele ka cosmonauts o ke aupuni i Venus, a i hoʻokahi makahiki ma Mercury. He mau makahiki ma hope mai ua kipa mākou i nā satelite o Jupiter. Ua mākaʻikaʻi pū mākou i nā hōkūhele ʻē aʻe. A hiki i ka makahiki 1980, ua kipa ʻia ka honua mamao loa o ka ʻōnaehana solar, ʻo Pluto. A nui loa.
  A i ka makahiki ʻelua tausani i hoʻomaka ai ka huakaʻi hōkū ʻole. Ma ka honua honua, ua aneane nalowale ka hewa, a ua hoʻopau ʻia nā maʻi a me nā maʻi maʻi, ua poina ka poʻe i ka pōloli a me ka nele o nā waiwai. Ua ʻoi aku ka maikaʻi a me ka leʻaleʻa o ke ola.
  A ua kukuluia he paradaiso maoli. A ʻaʻole i hakakā kekahi me kekahi. Ua ulu wikiwiki ka ʻepekema. A lawe mai i nā kānaka i ka hauʻoli. Ua ulu pū nā ʻenehana. ʻO ka hana nui o kēia, ʻoiaʻiʻo, ʻo ka discus. Ua hiki iā lākou ke lele ma waena o nā hōkūhele. A ʻaʻole hiki ke kāpae ʻia nā Krauts.
  Ma Rusia, ua emi koke ke kaua guerilla. Ua hoʻoholo ka poʻe ʻaʻole hiki ke hoʻokahuli i nā Nazis a pono lākou e ola. A ʻoi aku ka maikaʻi o ke ola. Ke neʻe nei ke aupuni i ka komunisme. Ma hope o ka makahiki ʻelua kaukani, ua kūʻokoʻa loa nā waiwai he nui. ʻAʻohe poʻe home ʻole, he hana ko kēlā me kēia kanaka. A ua kukuluia na hale nani loa. A loaʻa nā kaʻa o kēlā me kēia kanaka, a loaʻa i kēlā me kēia kanaka ka pūnaewele manuahi, a ʻoi aku ka nui.
  Ua piʻi ke ola. Ua maikaʻi nā kānaka. A maʻa mālie nā mea a pau e lilo i aupuni hoʻokahi. A hoʻomau ka assimilation.
  Ua loaʻa i nā Lūkini a me nā Slav ʻē aʻe nā kuleana like me nā Kelemania. A noho maikaʻi nā lāhui ʻē aʻe ma lalo o ke aupuni Nazi.
  ʻO ka poʻe i hakakā ʻole, ʻaʻole lākou i ʻāpana, noho me ka hanohano. ʻAʻole i hana nā Kelemania i nā hana hoʻopaʻi me ke kumu ʻole.
  A ʻoiaʻiʻo, i ka wā i hoʻopau ʻia ai ka poʻe ʻaoʻao, ua kū koke ka hoʻopaʻa ʻana.
  Ua maʻalahi ke kulekele ʻoihana. Loaʻa i ke aupuni ponoʻī a me ka hoʻohana ʻana i nā limahana kūloko. A i ka makahiki 2020, ua loaʻa i nā kānaka a pau ma ka Honua ke kamaʻāina a ua hoʻokumu ʻia ke kaulike kānāwai.
  I kēia manawa, ua ulu nui ka ʻepekema a ua pio ka ʻelemakule, a lilo nā mea a pau i ʻōpio a nani.
  A ma nā hōkūhele ʻē aʻe o ka ʻōnaehana solar, ua ʻike ʻia nā kauhale o ka Third Reich. A pela i lilo ai i mea nui ma ka honua.
  Ua hoʻomaka nā keikikāne a me nā kaikamāhine o kēia ao e laha a puni ka galaxy. Ua ʻike mua ʻia ka ʻoiaʻiʻo maoli ma ka Hypernet matrix, a he nui nā mea nani a ʻōpio a nani hoʻi. Ua hiki ke hana hou i kekahi mea.
  Ua lilo ka Empire of the Third Reich i aupuni o nā mea hiki ke lanakila a lanakila i ke ao holoʻokoʻa.
  A elima ka nui o na wahine mamua o na kane. A he nani lakou a pau, he mau kaikamahine opiopio, a he poe opiopio na kane, aole pono ke kahi i ko lakou umiumi. ʻO ka ʻoiaʻiʻo, ʻo ka ʻumiʻumi kahi mea mua, atavism holoholona.
  A ma ka ʻoiaʻiʻo maoli ua huhū a puhi nā pāʻani hoihoi.
  ʻO kekahi o kēia mau mea hana mana loa o ke ao holoʻokoʻa, ʻo Friedrich Sfero, i hoʻonohonoho i ka "hoʻokipa" maikaʻi loa.
  ʻO ia hoʻi, he kaua ākea. Ma kekahi ʻaoʻao, ʻo kāna mau pūʻali koa e hōʻike ana iā Proud Germany, ma kekahi ʻē aʻe, ka pūʻali koa hōkū o kekahi hoaaloha, ʻo ia ka mea hana mana loa o ka honua Harlequinade - Terrible Germany. ʻO ia hoʻi, ʻoiai e hakakā ana ka poʻe mana loa, e leʻaleʻa a ʻoluʻolu, a hiki i ka hiki ʻole.
  ʻO ka paʻa ʻana o ka pūʻali koa o Grozny Kelemānia ua emi loa. Ua hoʻāʻo ʻo Hyperplasma e hoʻopaʻa i ka ʻenemi ikaika mai Proud Germany. Ua loaʻa i nā miliona a me nā miliona o nā moku hōkū i ko lākou make ma ʻaneʻi. Hoʻohenehene pinepine, a i kekahi manawa hoʻohenehene. Ua make lākou, me ka minoʻaka ma ko lākou mau lehelehe, me ka manaʻo e ala hou mai i ka manawa. ʻOiai he mea weliweli loa ke nānā aku ... ʻO ka colossus i hoʻoheheʻe ʻia me ke kukui kūikawā e ʻā ana i nā māla o ka lewa a me ka momi. Holo ka lapalapa ahi ma nā alahele a me nā kumu hoʻoheheʻe o ka moku ākea. ʻO nā miliona o nā koa ola, nā kānaka a me nā ʻelele o nā lāhui ʻē aʻe, me nā piliona robots ma luna o ka moku, e hoʻāʻo nei e pakele i ka wela wela. ʻO ka poʻe hakakā a pau, he mau kaikamāhine maikaʻi lākou, i pena ʻia me nā hiʻohiʻona o ke ʻano avant-garde, me he mea lā ʻaʻole lākou i hōʻuluʻulu ʻia no ke kaua hoʻomāinoino, akā no ka pōlele imperial masquerade. ʻO kekahi o nā lauoho o nā kaikamahine i ke ʻano o ka makani makani me nā ʻili i ke ʻano o nā ʻēheu peacock i puhi ʻia i ke ahi, a ua hoʻōho ʻo ia me ka puʻuwai. He weliweli loa ka ʻeha a hemo maoli ke poʻo. Wehe mai nā lau o ka wili a wili i loko o ka vortex ʻeiwa o nā distortions kinespatial.
  Akā, ʻo nā orcs a me nā elves e uwē nui ana no lākou, ʻaʻole hiki ke ʻoi aku ka pōʻino o ke ahi; ʻO kēia paha ka helehelena ʻōniʻoniʻo o kahi ʻuhane hewa i kiʻi ʻia e kahi mea kilokilo necrophiliac mai ka hohonu haʻahaʻa o ka lua, a i ʻole he hula māmā i loko o nā keʻena a me ke kuʻi ʻana i nā pahu o nā pū i ke ʻano o kahi mea ʻaihue weliweli a huhū loa. A hiki ke ʻoi aku ka maikaʻi, he aha ka surreal i ke kiʻi ʻana i kahi mea luku a me ke ahi.
  Aʻo kēia mau mea a pau ma ka pālākiō o ka hōkū hōkū ʻaʻole i emi iho ka nui o Mercury ... Eia naʻe, ma nā kūlana o ka mea nāna i hana i ke ao holoʻokoʻa, ʻaʻole nui. Ua hoʻoholo ka mea nāna i hana i kēlā ʻano mea maoli maoli e loaʻa i kahi pahu.
  Ua ʻike ʻo Sfero Friedrich Katastrofov i ka hauʻoli a i ka manawa like me ka ʻoluʻolu: hoʻokahi zero i kona makemake. ʻO ka ʻōpio mea hana-terminator hana i ka U-huli, neʻe aku mai ke kaola o ka magoplasm a, i ke kani ʻana o nā kukuna gravi-nukelea e hoʻoluliluli ana i ka ʻōpala, ua hou aku i kahi magolet ma ke kua. ʻAʻole maʻalahi ke komo i loko, holo nā kaʻa kaua e like me nā māiuu o nā lio i hoʻonohonoho ʻia i loko o ka holo, a i alakaʻi ʻia e ka shaitan nāna i hōʻiliʻili i ka mana āpau o ka lua. A ʻaʻohe kānāwai o ka physics a me ka cosmology i kamaʻāina i ka poʻe hope o ka wā i hala. ʻO ka manaʻo o ka inertia wale nō ma ke noi a ka mea nāna i hana.
  I kēia manawa (ʻo ia ka Hyper-princeps-mago-plasma o kēlā ʻano mea hiki ʻole ke hoʻomaopopo i ka ʻike kanaka, a laila hiki iā ʻoe ke lawe i kekahi ʻano a me ka hoʻololi ʻana o ke ola, e hoʻololi ana i nā nui mai ke kumu o kahi photon, ke kau wale ʻoe i ke ao holoʻokoʻa. trillions o parsecs i ke anawaena ma ka poho lima!) Ua koho ʻo Sfero e hoʻokomo i ke kino o kahi keikikāne biologically modified, ka mea i aʻo ʻia i ke aupuni ikaika a me ka ʻenehana holomua o Proud Russia, ʻoiai ʻo ia e oʻo ana ma ke ʻano he embryo i loko o ka ʻōpū. o ka incubator-computer.
  Mai ka manawa o ka hāpai ʻana, hoʻomaka ka hoʻomaʻamaʻa ʻana i ka hiamoe, hoʻopilikia ʻia e nā ʻeha ʻeha, i kahi kaua kūikawā, cosmic. A he mau hewa nō naʻe, ʻoiai ʻo nā alahele o nā magolets, me ka ʻole o ka inertia, ʻaʻole hiki ke ʻike ʻia. Akā ʻaʻohe paʻakikī o Sfero e pili ana i kēia. Ua kaupalena ʻo ia i kona hiki ke hoʻohauʻoli. Ma hope o nā mea a pau, ʻo Proud Germany, i hoʻolaha ʻia ma luna o nā piliona o nā galaxies a me kahi quadrillion i noho ʻia ma ka honua, he hana ia - ʻoiaʻiʻo, he matrix virtual. A pono e hoʻolohe ka pāʻani o ke kaua ākea i nā lula. No laila, ʻaʻohe haunaele. ʻO ke keikikāne ka mea nāna i hana. pana hou aku i ekolu, nalowale elua. ʻO nā Magomulses o nā ʻōnaehana mea kaua i hoʻolālā maikaʻi ʻia i ʻoki ʻia i loko o ka ʻawaʻawa a koi ʻia e ʻili, e like me nā ʻāpana o ka cheesecake meli, ma kahi pae ʻē aʻe o ke ao holoʻokoʻa. Maanei ua luʻu hou ʻo Sfero i loko o ka lua o ke ākea, e hele ana i ke ʻano hoʻouka kaua. I ka manawa like, ua koho ke Boy-Creator i ka manawa i hiki ʻole ke hoʻopaʻa ʻia ʻo ia e nā ʻōnaehana nānā cybernetic e hāʻawi i kahi ʻike piha o nā wahi a puni o Magolet o nā hoʻololi like ʻole.
  - Hoʻopili ka kinesisphoton magomatrix! - Ua ʻōlelo noʻonoʻo ʻo ke keiki Creator, e pana ana i kahi mea hakakā ʻē aʻe a pale aku i nā tentacles o ka princeps-plasma.
  ʻO ka pūʻali koa o Julius Caesar, ka mea a Sphero Frederick i hāʻawi aku ai i ke alakaʻi nui, hoʻomau i ka hoʻihoʻi ʻana, me ka hoʻohana ʻana i ko lākou kiʻekiʻe helu, ʻoiai e hoʻāʻo maikaʻi ʻole ana e uhi iā ia mai nā ʻaoʻao. Ua hoʻopuehu aku ʻo Hannibal i nā pūʻali koa nui o Harlequinade, e hoʻāʻo ana e hoʻolōʻihi i ka armada nui ma lalo o kāna kauoha ma luna o kekahi mau parsecs (ʻo ka parsec ka lōʻihi o ka hele ʻana o kahi kukui i nā makahiki ʻelua a me ka hapa). Ua emi ka nui o ka hoʻokumu ʻana o nā pūʻali koa, a ua hoʻonui ʻia ke kuleana o ke akamai o kēlā me kēia kanaka. Ma ʻaneʻi ua kūpono nā ʻaoʻao ʻelua, e hōʻike ana i nā aerobatics a me ke akamai o ka hana. Akā, ʻoi aku ka nui o nā poho ma mua o hoʻokahi miliona mau moku hōkū i puhi ʻia i ka lama o ka luku.
  Ua hoʻololi koke ʻo Sfero i ka wahi o ka hakakā a loaʻa iā ia ma kahi kokoke i ke kaikamahine nani loa. ʻO ke keiki hana a me Valentina i ʻomi i nā lima o kekahi, ʻo nā keikikāne ʻē aʻe a me nā kaikamahine he nui aʻe i wini kekahi i kekahi. Ua hoʻoholo lākou i nā pihi a wehe i kahi makani ʻino hyperplasma tornado ma luna o nā moku, nā magolets noho hoʻokahi, nā mea kaua, nā brigantines, nā mea luku, nā mea luku a me nā moku liʻiliʻi ʻē aʻe. Ua ʻānai lanakila ʻo Sphero i kona mau maka.
  ʻO ka pae maʻamau o ka hoʻomaʻamaʻa ʻana o nā mea hakakā i aʻo ʻia no ke kaua, ʻoiai lākou e lana ana ma ke ʻano he embryos i loko o kahi ʻano meaʻai meaʻai, ua kiʻekiʻe loa. ʻAʻole naʻe lākou i hele mai mai nā māwae he nui a me ka hāʻule ʻana o ka ʻūhā. I ka pane ʻana, ua kī ka ʻenemi i kāna ahi aloha ʻole, a loaʻa iā ia kahi matrix pilikino. ʻO kahi kahawai o hyperplasma, e ʻā ana ma o ka pale matrix nāwaliwali a me ka hapalua o ke kahua, ua hou i ka pale kaua. Eia ʻo ia, ʻo ka wahi kilokilo, ʻaʻole hiki iā ia ke kūpaʻa, ʻāhaʻi, ua hāʻule kahi kahawai ʻulaʻula o ke ahi ahi ma luna o nā kāne pana. Ua wela koke ʻo Sphero (he manaʻo weliweli wale nō ke hoʻopau ʻia ka ʻiʻo!), Nalo aku ka lima o ka hoa o ke kaikamahine a hiki i kona poʻohiwi, kona wāwae a hiki i kona kuli, kona ʻōpū a hiki i kona iwi ʻaoʻao. Ua uē ka uʻi a hoʻi i hope. Ua kauoha ʻo Valentina.
  - E ho'ā i ka hana hou cyber.
  ʻO ke kino o ke kaikamahine (e like me nā poʻe ʻē aʻe) ʻaʻole i protein no ka manawa lōʻihi. He ʻiʻo kūikawā kēia me ka hyperplasmic inclusions, aʻo ka poʻe ponoʻī e hoʻoikaika ʻia e ka ikaika nui. No laila, hoʻomaka ka ʻiʻo, ma hope o ka ʻeha ʻana, e ulu mālie. Me ka lohi, ʻike ʻia ke kaʻina hana ponoʻī e ka maka ʻōlohelohe, ʻo ka nui o ka ulu ʻana o ka ʻiʻo he 0.9 kenimika i kekona. Akā, ua pōkole loa ke kaua ikaika i ke ahi ma nā wahi ʻē aʻe; ʻElua mau pū i hoʻoheheʻe ʻia, ʻeono mau koa i make, hoʻokahi kanaka ʻōpio i puhi ʻia i ke ahi, a ua nalowale kekahi kaikamahine i kona poʻo a me nā manamana lima. ʻO Sfero, ʻakaʻaka, hoʻi i hope, me ka ʻōlelo ʻana, pehea ka nui o kāu i loaʻa ai i ka lanakila ʻana i ka mea lawe o ka mea nāna i hana ke ao holoʻokoʻa? Me ka hana mana, ua pale mākou i ka pahū ʻana o nā pūpū. Akā nui ka pōʻino, lele ka ea i waho, e ʻā ana i loko o ka lua. Eia naʻe, pane nā kāne me ka hanohano. Ua kī ʻo Sfero iā ia iho i kahi kī kī filigree, e kikeke ana i kahi mokulele hoʻouka ʻekolu noho. ʻO Valentina, ua lōʻihi kona alelo, ua palu ʻo ia i ke kāne ma nā lehelehe.
  - Megaquasar!
  - E loaʻa iā kākou kahi hū plasma hyperannihilation (super-destructive)! - ʻO ka ʻōpio nāna i hana i ke ao holoʻokoʻa.
  ʻElua mau magolets i kī ʻia e nā pū ʻē aʻe, a ʻekolu mau pahu pana i pana ʻia ma luna o ka mea luku. Akā, i kēlā manawa i hoʻokuʻu aku ai ka mokuahi missile i kāna mau pū iā lākou. ʻO ka mea hana keiki, ʻaʻole me ka leʻaleʻa a me ka hauʻoli, ua ʻike ʻo ia i ka hanu o ka make ma kona mau maka. Ua hooweliweli kekahi luahine me ka pahikaua i ka nui ino, a ua kauoha aku o Kapena Sfero.
  - Hiki ke hoʻi hope! E neʻe e like me ka nahesa, ma o ka hedgehog!
  Hoʻi hou ka pākaukau, akā ua lohi iki. Me he mea lā ua ʻeha ka ʻeha i ka ʻeha, a ua pā mai ka puahiohio hyperplasmic. Ua loaʻa i kahi pā weliweli o ka gravioplasma ka pākaukau. ʻElima pū a me ʻumikūmālua mau ohua i ka manawa hoʻokahi i hoʻopau loa ʻia. Ua kiola ʻia ʻo Sfero a me nā kaikamahine ʻē aʻe e ka nalu ʻumekaumaha. Ua lele ʻo Boy-Creator ma luna, e kuʻi ana i kona poʻo i ka abs o ka mea pāʻani i kūkulu ʻia, akā i ka manawa like ʻo Valentina maikaʻi loa. A he paʻakikī kēia inā ʻaʻole protein ka ʻiʻo āu e hoʻomoe ai.
  - Auwe, he lua pulsar-collapse ʻoe! - Ua ʻōhumu ʻo Sfero. A ʻakaʻaka ʻo ia i ka wā i hoʻoheheʻe ʻia ai ka hyperelectricity i loko ona.
  Ua holo nā māwae nui ma ke kapa kila. Ua ʻoki lākou e like me nā awāwa ma ka ʻili poni o ka metala, ʻoi aku ka nui o ka miliona ma mua o ka titanium. He aha ka mana nui i hūnā ʻia i ka hyperplasma a i ʻole kona ʻano ʻoi aku ka holomua, princeps plasma, hiki ke hoʻoneʻe i nā hōkū a hoʻopau i nā quasars. Akā ʻo kēia wale nō ke ono, ʻehiku, a pēlā aku. Hiki ke loaʻa kahi moana holoʻokoʻa o hyperplasm mai kekahi mole. ʻO ka manaʻo (ʻaʻole i loaʻa kēia i ka poʻe), hoʻokahi ʻāpana haʻahaʻa e hana hou i ke ao holoʻokoʻa. E luku paha! ʻO kēia nā mana quasi-divine o hyperplasm.
  Paheʻe ka pākaukau ma ka hāʻule maʻalahi e haʻalulu ana i ka kinesisspace, kaomi ʻia ke koa e ka ikaika nāwaliwali o ka inertia. A laila hoʻokuʻu ʻia ka pūnāwai, a wehe hou ka pākaukau i ke ahi ma kahi ʻokoʻa o ka lewa.
  Kauoha ʻo Friedrich Sfero:
  - Paʻi me kahi lāʻau liʻiliʻi, hoʻololi i nā pū i ke ʻano ramrod concentrated.
  No ka mea ua pio nā kamepiula, pono e hana me ka lima. Hoʻoponopono i ka hāʻawi ʻana i ka hyperplasma me ka hoʻohana ʻana i ka pahu. Akā, ʻaʻole maʻalahi ka hana ʻana i kēia mea e hoʻopakele iā mākou, ʻo ka papahana hoʻomaʻamaʻa pū kekahi no kēia force majeure. Hoʻopili nā keikikāne a me nā kaikamahine i kēia pilikia ma ke ʻano kaʻa. Kiʻi ʻo Sfero Friedrich i kahi moku missile, e kī ana me ke alakaʻi iki. Lohe ʻia ka ʻīwī ʻoi loa o ka ʻōpala i luku ʻia, ua haehae ʻia ka moku. Ke hoʻoholo nei i ka mana o ka pahū ʻana, hiki mai ka pahū ʻana o nā pū. Hoʻopau ka wahi kukui i ke kaʻa. Ua luku ʻia ka magolet;
  Lele kaʻawale nā ʻēheu, a i ka manawa like e wili ai ka huelo ʻā i loko o ka hakahaka.
  Loaʻa ka ʻenemi brigantine i nā pōʻino hou aʻe, akā pane me nā salvos nui. Komo ke kahawai i loko o ka māwae, hoolei i ke kaikamahine, e hōʻike ana i nā umauma kala gula me nā nipples kala cinnabar e hāʻawi i ka luminescence.
  Ui ʻo Sphero me ka hauʻoli:
  - ʻIke ʻoe i ka ʻoluʻolu! ʻO Chernodyrno!
  Ua paʻi ʻo Valentina i ke kanaka mana loa ma kona kuli i uhi ʻia i ka ʻili Magoplastik:
  - Princeps-quasar! Pulsar ellipse! E hoʻokiʻekiʻe aʻe i ka maka o kāu naita!
  ʻO ka brigantine keʻano he kulu ʻulaʻula me nā volleys. Ua paʻi ʻia nā kulu hau o ka hyperplasm a puni ke kahua kaua.
  Ua puhi ʻo Friedrich Sfero:
  - E hāʻawi mai iaʻu i photon, i loko o ka hiolo o ka hohonu!
  Puka mai la kekahi frigate mai ka aoao mai, a ia manawa pu no hoi i pahū mai ai ka pakuhi pili. Me he mea lā ʻaʻole i pōmaikaʻi nā kāne;
  Ua hoʻāʻo ke keiki e wili i ke kahua e ola ai i kēlā ʻano hoʻouka kaua. Akā ʻo nā hoa paio he poʻe ʻoihana kiʻekiʻe nō hoʻi i puka i ke kula like. ʻO ka mea nāna i hana ʻo Harlequinade ʻaʻole ia he scammer i ka Creation of Civilizations!
  Ua luku ʻia ka pūkuniahi tempropreon. Ua māhele ʻia i puʻu ʻāpana ʻālohilohi. Ua kiola ʻia ke kaikamahine a me ke keiki hana hana i ka mea kaua me he mea lā i pā ʻia e ka ʻōpeʻapeʻa. Ua hāʻule lākou i loko o ka pale kaua me ka wikiwiki nui, ua ʻoki iki, a ua palahalaha nui lākou, e haʻalulu ana i ka haʻalulu me ko lākou mau kino lohi a paʻa. A laila hoʻomaka lākou e ʻili i ka uhi ʻana o ke kaumaha, e hāʻawi ana i ke ʻano maʻamau i ko lākou mau kiʻi nani, i hoʻopaʻa ʻia e like me nā kiʻi o nā akua kahiko.
  Ua anuanu ʻo Sfero ma kona ʻōpū lalo. Ua piʻi aʻe ka nui o ka pele plasma o ka ʻenemi, me he mea lā ua huki ʻia nā pūʻali hou i ke kaua. No ka laʻana, ʻo ka ultra-battleship ponoʻī ka nui o kahi asteroid maikaʻi, a ʻo ke ʻano o kahi pahi nui, i hoʻopaʻa ʻia me nā emitters, ua hoʻopuka i kahi hiʻohiʻona waiwai nui o nā jet hyperplasmic. ʻO kahi mea curved, wili ʻia i ke ʻano o kahi hybrid o kahi pēpē nesting a me kahi accordion, hāʻule ma luna o ka moku holo moku o Proud Germany. ʻO nā kahawai ʻē aʻe o ka luku ʻana i ʻeha i ʻehā mau pūʻali koa waimaka.
  Ua hoʻokahe ʻo Sfero i kona wāwae ʻākau a hiki i ke kuli, a me ke kali ʻole a ulu maoli ʻo ia, ua ulu koke ʻo ia i lālā nona iho.
  ʻO Julius Caesar, ʻoiai ʻo kāna mau talena a pau, ua eo ʻo ia ma ka ʻaoʻao o ka ʻenemi; ʻO ka mea wale nō i koe e hana ai i loko o ia kūlana paʻakikī ʻo ka hoʻi ʻana, e pale aku i ka hoʻopuni ʻana. Ua hoʻolohe ʻo Sphero, me ka ʻole o ka noʻonoʻo, ma o ka pili ʻana o nā princeps i nā kauoha i hāʻawi ʻia i nā robots. Ua kani lākou i ka manaʻolana palena ʻole, he makewai no ka lanakila wikiwiki. Ua loaʻa i ka frigate o Julius Caesar kekahi mau poho a ua emi kona wikiwiki. Ua huhū ʻo Sfero, ua nalowale ka mana āna i hana ai, pono ʻo ia e luku i nā ʻenemi he nui. ʻO ia hoʻi, he koho kāna e lanakila a make paha. ʻOiai ua maopopo ka luku ʻia ʻana o kekahi mau Magolet; ʻaneʻane e hoʻololi ʻole, akā, ʻaneʻane kēia me ka manaʻo wiwo ʻole o ka poʻe i lilo i kahawai e ʻoki ai i kekahi pilikia. ʻO ke keikikāne, e hoʻohana ana i ka hoʻomanaʻo o ka mea lawe, a ʻo kāna hana ponoʻī (Pehea ʻo ia e hoʻokele ai i ka hoʻopaʻa ʻana i nā pilikino a me nā mea paʻakikī like ʻole he nīnau kaʻawale!) Hoʻomanaʻo koke i ka mea i hoʻopaʻa ʻia i loko ona i nā manawa aʻo he nui. Pono ʻoe e pale i ka ʻike ʻia ʻana a noho i ka pae maʻamau o nā robots. ʻOi aku ka paʻakikī o ke komo ʻana i kēia ala, akā ʻoi aku ka haʻahaʻa o ka ʻike. Akā ma kekahi ʻaoʻao, aia anei iā ia ke kuleana e noho i waho i kēia manawa koʻikoʻi? Ma hope o nā mea a pau, pono ke koa: mālama i ka mālama ʻana i ke ola, kuhikuhi ʻelua: hoʻopau i nā ʻenemi he nui. I ka hihia o ke kue, ʻo ia ke kuʻuna, e hana i kahi koho ma ke ʻano o ka hopena ʻelua. ʻO kēia ka poʻe ʻAmelika o ka wā kahiko: manaʻo nui lākou i ka hoʻopakele ʻana i ko lākou ʻili ponoʻī. ʻO ia ke kumu i nalowale ai ka Yankees, a he mea ʻē aʻe, nāwaliwali kā lākou hoʻolaha. Ua nele ʻo ia i ka huina a me ka inclusiveness. Inā mākou e hoʻomanaʻo i ka moʻolelo kahiko o ka Honua: i kēlā mau manawa i hoʻopaʻa ʻia ai ke kanaka i ke kaulahao hoʻokahi. ʻO kahi honua i māhelehele nui ʻia, pono e hōʻuluʻulu i nā lāhui a me nā lāhui a pau i ka lima hoʻokahi. Ua koi aku kekahi mau aupuni iā ia. ʻO ka mea mua, ʻo ka USA, Kina, ka Islamic Society. Ke ulu nui nei ka honua a ua weluwelu maoli, ke ulu nei ka nui o nā mokuʻāina kūʻokoʻa, ua lilo ka hoʻokaʻawale ʻana o nā lāhui liʻiliʻi i mea nānā. Home maʻamau Ua ahi ka honua, ua hāʻule maoli ke kanaka i ka hohonu! I ka wā ma mua, aia nā aliʻi mana i makemake e hoʻohui i ke kanaka. ʻO kēia, ʻo ka mea mua, ʻo Alexander ka Nui, kekahi o nā alakaʻi koʻikoʻi o nā manawa a me nā lāhui a pau. ʻAʻole hiki iā ia ke lanakila, akā makemake ʻo Providence e hāʻawi iā ia i kahi ola pōkole loa. A no laila ua loaʻa iā ia nā manawa kūpono, ke kūkulu nei ʻo ia i aupuni aupuni honua, e lawe ana i ka moʻomeheu Hellenic kiʻekiʻe i Asia. ʻO Carthage a me Roma kahiko hoʻi i hoʻouna i ka hoʻokupu nui i ka Makedonia, ka Slav koʻikoʻi loa, o ka wā kahiko! Ma mua o Alexander, Peresia Nui ma lalo o kekahi mau mō'ī (ʻo ia hoʻi ʻo Kuro) i hoʻokō koʻikoʻi naʻi, mai India a hiki i ʻAigupita, akā ʻo ke aʻo: hoʻokahi aliʻi no ka honua holoʻokoʻa, ʻo ia ka mea mua i kau mua! Ma Roma, ua koi ʻo Julius Caesar i ke kuleana o ke aliʻi honua, akā ʻaʻole i lōʻihi kona ola. Ma hope o Kaisara, ʻaʻole i lawa nā aliʻi i waena o nā mōʻī. He maʻi a nāwaliwali ke kino ʻo Augustine akua, ʻo Nero charismatic he mea weliweli loa ia. ʻO nā aliʻi kaulana loa, ʻo Diolectanus lāua ʻo Constantine, ua hakakā hou e mālama i ke kūlana quo, me ka noʻonoʻo ʻole i nā lanakila koʻikoʻi. He mau Generala e ae, mahope iho o ka haule ana o Roma. ʻO kēia mau mea kaulana loa: Genghis Khan, Tamerlane, Napoleon, Adolf Hitler, Stalin. Ua lanakila loa ʻo Genghis Khan. Ua lanakila ʻo ia ma kahi o Kina a pau, Afghanistan, Khorezm, a ua hōʻea nā pūʻali kiʻekiʻe i Ancient Rus'. ʻAʻole hiki i kekahi ke pale aku i ka ulu mau ʻana o kēia pūʻali koa maalea a akamai; Akā ʻo kona ola lōʻihi e like me nā kūlana o ka Middle Ages ʻaʻole i lawa no ka lanakila honua. Ua hoʻokumuʻo Genghis Khan i kahi moʻokūʻauhau, akā,ʻaʻohe mea nui e like me ia, hiki ke hoʻohui i nā poʻe a pau. E like me Tamerlane. ʻO ka lanakila ma hope o ka lanakila, he aupuni nui, a me ka hoʻokaʻawale ʻana, ka luku ʻana iā Timurat, e hakakā ana ma waena o nā keiki kāne a me nā moʻopuna. A ʻaʻohe mea kūpono i hope. ʻO Napoleon a me Hitler, i ka lanakila ʻana iā ʻEulopa, ua uhaʻi lākou i ko lākou kua e kūʻē iā Rusia. ʻO ka mea pōʻino, ʻaʻole i hoʻokō ʻo Rūsia i ka noho aupuni honua. ʻO Stalin ke aliʻi nui maoli, nāna i hoʻololi i ka ʻāina ʻike ʻole e hele ana me nā kāmaʻa bast i mana ikaika ʻoihana.
  A laila, i ke kenekulia iwakāluakūmākahi, ua loaʻa ka mana ma luna o Kelemania, a laila ma luna o ka honua, e kahi kāne pohihihi i loaʻa i ka mana hyper-intelectual mana.
  Ua hana lākou i nā mea kaua princeps-magic hou loa, a ua ulu mālie ke kanaka i kahi kūlana o ka mana mana.
  Akā ʻo ke kaua ke kaua, ʻo ia hoʻi ke kaua ākea, kahi i hiki ʻole ai ke kuhi hewa ʻana a me ka make. ʻO ke koa Friedrich Sfero, ka mea i hoʻoholo e lawe i ka pilikia, ua laki ʻo ia i kēia manawa i ka hoʻopau ʻana i ʻehā mau kaʻa kaua me ka ʻole o ka nānā ʻana iā ia iho.
  - E loaʻa ka birch porridge no nā poʻe liʻiliʻi! A i ʻole princeps-plasma!
  ʻAe, pāʻani ʻia kēlā mau pāʻani hoihoi e nā kamaʻāina o ka Empire of the Third Reich, e lanakila ana i ke ao holoʻokoʻa.
  A pehea lā e pau ai kēia mau mea a me ke kiʻekiʻe o ka mana loa e hiki ai i ke kanaka ke piʻi, ʻo ka noʻonoʻo mana ʻole.
  
  
  COG ME POINT A ME KE KOLU REICH
  I ke Kaua Honua ʻElua, ua komo ka poʻe i hoʻopilikia ʻia. I kēia hihia, ʻo nā mea hoʻolālā pōkole ʻo Vintik a me Shpuntik. I ka neʻe ʻana, ua pau lākou i Berlin. ʻAe, ʻoiai ʻaʻole lākou i ʻike e pili ana i ka politika a me ka honua honua, ua hoʻololi lākou i ka lawelawe a nā Kelemania. A he poʻe ʻenehana papa mua lākou. A ua komo lākou i ka hoʻomohala ʻana i ka Panther. Ua hana nā mea hoʻolālā akamai i ka hale kiaʻi a liʻiliʻi, pale maikaʻi ʻia, akā ʻoi aku ka māmā. Hoʻokomo ʻia ka ʻenekini a me ka hoʻouna ʻana i hoʻokahi ʻāpana, a aia ka pahu pahu ma luna o ka mīkini ponoʻī. Ua maʻalahi a maʻalahi hoʻi ka chassis ma mua o ka mōʻaukala maoli. A ʻo ke kiʻekiʻe o ka "Panther" he 1.8 mika wale nō. ʻO ka hopena, ua hoʻokomo ʻia ka pale kaua lae 80-mm ma nā kihi nui o ka manaʻo noʻonoʻo a lilo i mea hiki ʻole ke komo. ʻO ka lae o ka hale kiaʻi he 120 millimeters me nā pali, a ʻo nā ʻaoʻao he kanaono millimeters. ʻO ka wahi nāwaliwali nā ʻaoʻao o ka hull - he 40 millimeters wale nō. Akā, ua paʻa loa ke kino a aia ka luna ma kahi kihi nui o ke kuhi, a ua kau ʻia nā pale 30-mm ma lalo e uhi i nā wili. A ʻo kēia nani a pau he 26 tons wale nō ke kaumaha, me ka engine o 650 horsepower. A he 75 mm 70 EL ka lōʻihi o ka pū, e kī ana he 15 pōʻai i kēlā me kēia minuke.
  Eia kekahi, aia ka ʻike maikaʻi a me ka optics.
  Ua holo kēia pahu i ka wikiwiki o 70 mau kilomita i kēlā me kēia hola, ʻaʻole hiki ke hele i ka ʻaoʻao no nā pū māmā, ʻoi aku hoʻi he kanahākumamālima, a me nā pu anti-tank, lawe i kanakolukumamāhā mau poʻo mai ʻelua mau kilomita, a ʻaʻole i haki. A aneane ʻaʻole i komo nā mea kaua anti-tank o ka USSR i kona lae.
  A ʻo ka "Panther" hou i hana i ka splash ma ke kaua ʻo Kursk. I ka manawa like, ʻoi aku ka maʻalahi o ka hana ʻana, a ua koi ʻo ia i ka hapalua o ka nui o ka metala e like me ka Panther i ka mōʻaukala maoli.
  Ma muli o ka hoʻohana ʻana i kēia pahu, ua uhaʻi nā Nazis i nā pale o nā pūʻali Soviet a pani i ka paila, e kāpae ana iā Kursk. A pela lakou i hopu ai i ka manao. A ke kūkulu nei lākou i ko lākou holomua, lawe lākou iā Voronezh.
  Ma hope iho ua kauoha ʻo Hitler i nā pūʻali e huli i ka hema. A neʻe aku ka pūʻali koa i Stalingrad.
  ʻO nā kaʻa kaʻa Kelemania i ko lākou maikaʻi loa. A ʻo kahi hui o nā kaikamahine e hakakā ana ma kahi Panther, e kuʻi ana i nā pū Soviet a me nā kaʻa.
  Ua uhaki ka poʻe Kelemania i Stalingrad ... Akā ʻaʻole ʻo ia wale nō. Ma ʻApelika, ua lanakila ko Rommel corps i kekahi mau lanakila me ka hoʻohana ʻana i nā kaʻa hou. Ua hoʻonui ʻia ke kūlana no nā Allies ma muli o ka hana ʻana o Vintik lāua ʻo Shpuntik i kahi jet fighter. Eia kekahi, he māmā loa, maʻalahi e hana, maʻalahi, a maʻalahi hoʻi e kāohi.
  A ua lilo ka mokulele hou VSh-162 i mīkini maikaʻi loa i ka lewa, a ua pōʻino loa i ka mokulele Allied.
  No laila, hoʻomaka ka poʻe Nazi e neʻe i ʻApelika a hiki i ʻAigupita. Ua hōʻole ʻo Hitler e lawe iā Stalingrad me ka ʻino a ua hoʻōki i kona pūʻali. Akā, ua hoʻomaka ka Fritz i kā lākou hoʻouka kaua nui ma kahi alahele me kahi holomua i ke Kai Caspian. A piʻi aʻe ke kūlana.
  A ua hahai nā hana hou ma ka ʻākau. Ua hoʻouka ka poʻe Nazi iā Suedena. A i loko o kekahi mau lā ua koi lākou iā ia e haʻalele. A ua ʻoluʻolu.
  Ua hoʻokele ʻo Gerda lāua ʻo Charlotte i ka Panther a puni ʻo Suedena a koi aku i nā koa i hopu ʻia e honi i ko lākou mau wāwae wāwae, e hōʻike ana i kā lākou papa nui. Maikaʻi loa kēia mau kaikamāhine ma ʻaneʻi.
  He nui na kanaka o ke kaua i haawi pio ia lakou. A honi aku la i na wawae olohelohe.
  Akā, i kēia manawa aia lākou i Suedena, kahi i hau a me ke anu.
  A ua lanakila na Kelemania i alakaiia e Rommel i ko Beritania ma Aigupita. A i kēia manawa ua haki lākou i ka Hikina Waena a loaʻa ka lanakila ma hope o ka holomua.
  ʻAʻole i pau ka huakaʻi o nā koa uʻi ma laila.
  - ʻAe, ʻo ka Tiger, ʻoiaʻiʻo, he pahu e hana ana i nā masterpieces a me kahi mīkini nui e pili ana i ka mana. A maʻalahi i ka manawa like!
  Ua ʻōlelo ʻo Charlotte me ka palaualelo:
  - Makemake au iā "Lev". No ka mea, ʻaʻohe mea hiki ke uhaʻi i kēlā kaʻa! A he ʻano maikaʻi loa kona!
  Ua hoʻomanaʻo ʻo Magda i ke ʻano o ka hōʻike ʻia ʻana o ka parade i ka lā 7 o Nowemapa a hoʻokani ʻo ia:
  - Ua makemake au i ka "Iole", nui loa! A me ʻelua pū i ka manawa hoʻokahi!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Christina a huli aʻe i ke kaʻa:
  - ʻElua pū i loko o ka kaʻa hoʻokahi - maikaʻi kēlā!
  Luli aʻela ʻo Gerda i kona mau wāwae i ka lewa a ʻōlelo maila:
  - He maikaʻi ke lele e like me kēia? E hōʻea koke mākou i Australia?
  Luliluli ke poo o Charlotte.
  - ʻAʻole! ʻAʻole koke! E lele i laila mai Suedena - kokoke i ka honua holoʻokoʻa!
  Ua pae ʻiʻo ka mokulele e hoʻopiha i ka wahie. Holo nā kaikamāhine i waho. Ua loaʻa lākou iā lākou iho i kahi Medina wela, kahi i pae ai ka mokulele i kahi ulia pōpilikia. ʻOiai ka hopena o Nowemapa, ʻo ka mahana ma ʻaneʻi ma kahi o kanakolu degere. A ma Suedena, i ko lakou haalele ana, ua pa mai ka makani ino a ua emi iho ka wela a hiki i kanakolu.
  Ua holo wikiwiki nā kaikamāhine e noho mahana i ka moku lawe, a nahu ka hau i nā kuʻekuʻe wāwae wāwae o nā kaikamāhine. 'A'ole ma'alahi ka 'a'ahu 'ole i nā kāma'a ma ka mana'o, i ka wā e hele ana.
  I kēia manawa ua holo nā kaikamāhine ma ke one wela o Medina. Nānā makaʻu ka poʻe ʻArabia i nā kaikamahine hapa ʻole, akā makaʻu lākou e hana i kekahi hana. Eia nō naʻe, he kūlana koʻikoʻi ko Kelemania. Manaʻo maoli lākou iā lākou he lāhui kanaka nui, a no laila e kala aku i nā hana ʻakaʻaka. E like me ka wā e holo ai nā mea nani i ka bikini wale nō.
  Ma hope o ke anuanu, ke anu mau kou mau wāwae, ʻoluʻolu loa ka holo ʻana ma ke one wela. Ua makemake nā kaikamāhine a leʻaleʻa i ka hoʻolei ʻana i ke one i kekahi i kekahi.
  ʻO Gerda, e lele ana ma ka wao nahele e like me ia, manaʻo ʻo ia he mea kupanaha ka noho ʻana i kahi ʻāina i ke kauwela mau. A pehea ka maikaʻi ...
  Pā mai ka lā a maʻemaʻe, ea hou i kou mau maka. A ʻaʻole hou loa, akā wela ka ea wao nahele.
  Ua ʻōlelo ʻo Charlotte me ka ʻakaʻaka:
  - Ano keia mau aina no ka Ekolu Reich. ʻAʻole ma mua i hui pū ʻia ke kanaka. A i ʻole, nā mea pili, i ka lokahi e like me kēia manawa. A ʻo kēia mau mea a pau e mahalo nui ʻia i ke akamai o ka Fuhrer.
  Ua ʻōlelo pololei ʻo Magda:
  - ʻO kekahi hapa no ka mea laki loa ʻo Hitler. Eia kekahi laʻana, hāʻule ka poʻe Pelekania e like me ka pī. A ʻaʻole i lilo ka ākea o ʻApelika i mea keakea. ʻAe, aia nā mea a pau ma ko mākou ʻaoʻao ma ʻaneʻi. ʻOiai i kekahi manawa ua hana hewa!
  Ua pane aku ʻo Christina:
  - Ma ke ʻano o ka laki, ʻaʻole maoli! ʻAʻole maikaʻi mākou, no ka laʻana, me ka hoʻoilo i '41. Inā ʻaʻole, ua lawe lākou iā Moscow i kēlā manawa. A pau ke kaua ma ka hikina. A no laila pono mākou e huki i ke kākala Stalinist.
  Ua ʻae ʻo Gerda me ke kaniʻuhū:
  - Manaʻo wau e pono wau! Aloha wale! Nui nā kāne a me nā kaikamahine maikaʻi e make!
  Ua uē ʻo Magda me ka ʻōlelo ʻole:
  - Ka make... Pehea kou pono ole! A i kekahi manawa hiki ʻoe i ka manawa hewa!
  Ua wikiwiki ʻo Gerda e kūʻē:
  - ʻAʻole i kekahi manawa! A aia mau i ka manawa hewa! Ua ʻike ʻoe i kou makemake e ola, a me kou makemake ʻole e make!
  Ua ʻōlelo pololei ʻo Christina:
  - Makemake mākou i kēia, no ka mea ikaika mākou a olakino. Akā ʻo ke kupuna wahine he haneli mau makahiki a ʻeha nā mea a pau, he ʻano ʻokoʻa loa kona ʻano i ka make!
  Luliluli ihola ʻo Charlotte i kona poʻo a ʻōlelo me ka haʻalulu:
  - ʻAʻole e ke Akua! Na ke Akua e pale aku i kou elemakule!
  Ua hoolele aku o Gerda i ke one me kona wawae ole:
  - Mai kamaʻilio kākou no kēia! Inā hoʻomaka ʻoe e noʻonoʻo i ke ʻano o ka ʻelemakule, e hele pupule ʻoe a i ʻole e hōʻino i kou ola!
  Ua hoʻāʻo ʻo Magda e hōʻoluʻolu i ke kaikamahine blonde:
  - Ke hiki mai o Iesu, e ala hou mai ka poe make a pau, a he opio mau loa keia!
  Ua minoʻaka ʻo Gerda a ʻōlelo me ke aloha:
  - ʻAʻole loa ke Akua!
  Ua pane huhū ʻo Christina:
  - Akā, he kumu hoʻomaloka wau. ʻAʻole wau i manaʻoʻiʻo i ke Akua a ʻaʻole wau e aʻo iā ʻoe!
  Ua ʻohi ʻo Gerda i kona mau poʻohiwi ikaika a ʻeleʻele:
  - ʻAʻole wau e kapa iaʻu iho he manaʻoʻiʻo ikaika, akā ... Nui nā mea i hiki ʻole i nā mea waiwai a me nā mea hoʻomaloka ke wehewehe. Me ke kumu o ke ao holoʻokoʻa!
  ʻO Charlotte, e lele ana i loko o ke one wela, pane maila:
  - Akā makemake wau i ka manaʻo - nui nā akua. ʻO lākou, ʻo kēia mau akua Demiurge, i hui pū i ka honua a me ka honua. A laila ua hakakā ma waena o lākou, kahi i hoʻoulu ai i nā cataclysms a me nā pōʻino kūlohelohe. ʻO ia ke kumu i puka mai ai nā ʻano pōʻino. ʻO ka hakakā ʻana o nā akua e hoʻoulu ai i nā kaua ma waena o nā kānaka!
  Ua pane wiwo ʻole ʻo Gerda:
  - Akā, lanakila mau ke Akua Kelemānia!
  Luliluli ke poo o Charlotte.
  - ʻAʻole kēia i hana i ka wā o ke Kaua Honua Mua. ʻOiai ua kokoke mākou i ka lanakila!
  Kuno ikaika ʻo Christina:
  - ʻo ia wale nō! He mea pono e kaumaha aku i ka Prussia Hikina, aka, aole e haalele i na koa mai ke Komohana Komohana. A laila hoʻopuni lākou a lawe iā Paris. Ua lanakila ʻo Farani ... Ma hope o nā mea a pau, ua pio. A eia hou ... Manaʻo wau inā ua hōʻike ʻo Beretania i ka paʻakikī, hiki iā mākou ke hoʻouka pū me Italia, Turkey a me Iapana. A na lakou e wawahi ia me na submarine a me ka lokahi o na auwaa!
  Ua ʻōlelo ʻo Magda:
  - Ua poina ʻoe iā Rusia!
  Ua hoʻoponopono ʻo Christina iā ia iho:
  - ʻAʻole au i poina i kekahi mea! Ua pio o Rusia mahope o ka haawi pio ana o Farani. Eia kekahi, ʻaʻole ʻo Tsar Nicholas II ʻo Stalin. Ua kuikahi koke ke alii o Rusia me kakou, me ka lanakila. A ʻo mākou ... ʻO ka pōkole, ʻoi aku ka nāwaliwali o Rūsia i ka wā tsarist ma mua o Russia komunista!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Charlotte.
  - Pela ke ano! Akā, ʻoiaʻiʻo, ua hala mākou i ka manawa i kēlā manawa. Ua ʻoi aku ka naʻauao o Adolf Hitler. Ua hoʻopaʻa ʻo ia i kahi kuʻikahi hakakā ʻole me Stalin, a ua lanakila ʻo ia i kona mau ʻenemi i kēlā me kēia ʻāpana. ʻO kēia ka naʻauao politika!
  Ua ʻōlelo ʻo Christina:
  - E ʻoi aku ka maikaʻi o ka hoʻopau ʻana iā Pelekane, a laila hoʻouka wale i ka Soviet Union!
  Ua ʻōlelo ʻo Charlotte me ka ʻakaʻaka:
  - ʻAe wau i kēia!
  Ua kūʻē ʻo Gerda:
  - Inā ʻaʻole mākou i hoʻouka i ka USSR i ka makahiki 1941, a ʻaʻole i lanakila i nā pūʻali koa ʻulaʻula i mākaukau ʻole no ke kaua pale, ua hiki iā lākou ke hoʻouka iā mākou i ka wā i hoʻouka ai mākou i Pelekane. No laila ʻaʻohe o mākou koho ʻē aʻe!
  Ua ʻohi ʻo Magda:
  - He kanaka kālaiʻāina ʻo Stalin! ʻAʻole paha ʻo ia i hoʻoweliweli i kēlā ʻano hoʻokūkū!
  Ua ʻōlelo pololei ʻo Gerda:
  - Akā, he pāʻani nui ia ma ka ʻaoʻao o Stalin e hāʻawi iā mākou i ka manawa e uhaʻi ai iā Pelekane. I kēia hihia, e hāʻule ana nā mana kiʻekiʻe ma luna ona. A ua kanu mākou iā ia. A ʻoiai ua kūʻē ʻo Beretania, ua loaʻa nō iā Rūsia ka manawa kūʻē iā mākou. Inā ʻaʻole, pono mākou e ʻae ʻaʻole loaʻa i ko mākou mau ʻenemi ka manawa!
  Ua loaʻa pū ʻo Charlotte i kahi mea e kūʻē ai:
  - A hiki i ka lanakila ʻana o nā monsters e like me ka USSR a me ka USA, he mea mua loa ka ʻōlelo ʻana ʻaʻohe manawa o ka ʻenemi. Ua hana mākou i nā mea he nui a ua hele i kahi lōʻihi, akā ... Nui nā pilikia i mua. ʻO Australia kēia i kēia manawa. ʻO kekahi mea nui no ka pūʻali koa Kelemania!
  Ua pane wiwo ʻole ʻo Gerda:
  - E hoʻopau pū mākou i kēlā! Ua loaʻa iaʻu ʻelua mau huakaʻi ma Switzerland a me Suedena, akā ʻoi aku ka mahana ma Australia.
  Ua ʻakaʻaka ʻo Charlotte a ʻōlelo me ka wiwo ʻole:
  - Manaʻo wau i kā mākou lanakila! ʻAʻole hiki ke ʻokoʻa!
  Pono nā kaikamāhine e ho'ōki i ka hoʻomehanaʻana i ka wao nahele a hoʻi i ka halihali. Ua holomua ka hoʻopiha piha ʻana. A ua hui pū ʻia nā kaikamāhine me ko lākou mau hoa kahiko mai ka ʻāpana ʻo Tigress.
  Ua ʻimi nā kaikamahine o kēia pūʻali wahine i nā Mujahideen ʻole. He kakaikahi nae. A i kēia manawa, hele hauʻoli lākou e naʻi iā Australia. ʻO kahi ʻāina ʻē aʻe i makemake nui ʻia no ka Wehrmacht.
  Ke ʻākoakoa nei ʻo Kelemania i nā pūʻali no ka lele ʻana a hoʻomākaukau e pae.
  Ua hui ʻo Margaret me nā hoaaloha kahiko ʻo Christina lāua ʻo Gerda me ka mahalo. Ma hope o nā mea a pau, ʻaʻole hiki i nā mea a pau ke kiʻi i nā daimana no ke Keʻa Naita! Ma hope o kēia hui, ua manaʻo ʻia e hoʻouna ʻia nā kaikamahine no ka insemination a i kahi hoʻomoana kūikawā no ka hānau keiki. No laila i ka hui Lūkini, ʻaʻole hiki iā lākou ke manawa e komo ai.
  ʻO nā uʻi naʻe, he ʻoliʻoli a me ke kaua. ʻAʻole au makemake hou e hiamoe a kamaʻilio nā kaikamahine, i hoʻopaʻa ʻia i loko o kahi keʻena kaʻawale.
  Ua ʻōlelo ʻo Magda, e noho ana ma kahi noho ʻili:
  - ʻAʻole hiki i ka Paganism ke pane i nā nīnau he nui. No ka laʻana, no hea mai nā akua demiurge lehulehu?
  Ua ʻakaʻaka ʻo Charlotte a pane hou mai:
  - E like me ka monotheism hiki ʻole ke pane i ka nīnau, no hea mai ke Akua hoʻokahi nāna i hana ke ao holoʻokoʻa?
  Ua ʻohi ʻo Magda:
  - He nīnau kēia no ka ʻōlelo ʻana ... Ma ka manaʻoʻiʻo mākou e ʻae ai i kahi axiom e noho mau ana ke Akua Mana Loa. A he axiom kēia ʻaʻole pono e hōʻoia.
  Ua ʻōlelo ʻo Christina me ka lulu ʻana i kona poʻo:
  - ʻAʻole hiki ke noʻonoʻo i kahi mea e mau loa ana, a ikaika loa, a naʻauao loa. Hōʻole kēia i ka loiloi. E like me kā mākou e ʻike nei ma ka Honua, ʻo ka mea maʻalahi e hoʻāla i ka paʻakikī, a nānā mākou i ka evolution. A laila mai ka paʻakikī, hele mai ka maʻalahi. Ka mea e kue ana i ka mea i ikeia.
  ʻO kahi laʻana, ʻoi aku ka paʻakikī o ke kanaka, ʻaʻole maʻalahi! A ʻaʻole mākou e hoʻohaʻahaʻa iki, akā ma ke ʻano, ke lilo nei mākou i mea hemolele!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Charlotte a ʻōlelo:
  - Pono! ʻO ka ulu ʻana o nā akua e alakaʻi i ka hana ʻana o ke Akua Demiurge mana loa!
  Ua ʻōlelo koʻikoʻi ʻo Magda:
  - Hiki i kēlā ʻano manaʻo ke hoʻopau i ka ʻuhane!
  Hoʻopili ʻo Charlotte i kona mau maka a ʻōlelo mai:
  - Akā, ʻo ka nīnau, he aha ka makahiki o ke ao holoʻokoʻa?
  Ua ʻohi ʻo Magda i kona mau poʻohiwi ikaika:
  - ʻAʻole ʻike ʻia! A no ke aha ia nīnau?
  Ua pane pololei ʻo Charlotte:
  - He pili keia i ke kipi ana o Satana. ʻO Sātana kekahi o nā ʻānela mua loa, inā ʻaʻole ka mua. He aha kā lākou e kapa ai iā ia - Ke Keiki a ka Lā! A inā kipi ʻo ia, a laila ʻaʻole paha i lōʻihi ka manawa mai kona hana ʻana a kipi. A i ʻole, ʻike ʻia ua hana mālie ʻo ia no nā piliona makahiki a lilo koke ʻo ia i naʻaupō.
  Huhū aʻela ʻo Magda a hoʻōho:
  - A pehea?
  Ua ʻōlelo ʻo Clever Charlotte:
  - A ʻōlelo ka poʻe ʻepekema he mau piliona makahiki ko mākou honua! He lōʻihi loa ka hiki ʻana o ka mālamalama o nā hōkū i ka honua honua! Akā, e like me ka Baibala, ʻaʻole hiki ke lilo i mau piliona!
  Noʻonoʻo ʻo Magda no kekahi manawa a pane maila:
  - Ua hana ke Akua i ka malamalama o nā hōkū i hiki mai iā mākou. He poʻe makua ʻo Adamu lāua ʻo Eva, ʻaʻole he pēpē. Ua alohilohi ka lā a me ka mahina a me nā hōkū iā lākou. ʻO ia hoʻi, ua hana ka Haku i ka honua i ka ulu ʻana. No laila, he mea ʻole kāu mau ʻōlelo hoʻohiki.
  Ua ʻōlelo paʻakikī ʻo Charlotte:
  - A i ʻole e hōʻoiaʻiʻo paha lākou he nui nā akua? ʻO kēlā mau akua nāna i hana ke ao holoʻokoʻa!
  Pane aku la o Magda me ke kanalua.
  - ʻO kā mākou ao holoʻokoʻa i hui pū ʻia a i hoʻonohonoho ʻia, me kāna mau hewa āpau. A ʻo ke alo o nā akua he nui e alakaʻi i ka ʻoiaʻiʻo e māhele ʻia ke ao holoʻokoʻa i mau ʻāpana.
  Ua kūʻē maoli ʻo Charlotte:
  - Ke kūkulu ʻia nei ka moku kaua e nā poʻe he nui! Eia naʻe, he mīkini paʻa ka moku kaua. ʻAe, a ua kūkulu ʻia ka Universe e nā akua demiurge he nui, akā ʻaʻole kēia e hoʻohaʻahaʻa i ka Universe!
  Ua ʻō aku ʻo Magda i kona mau maka a hoʻōho:
  - A he mea kūpono kēlā! Akā ʻo kēia ka loina kanaka. ʻAʻohe mea pili i ke Akua mana, ʻaʻole hiki ke hoʻomaopopo ʻia!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Charlotte.
  - ʻO ka hoʻopaʻapaʻa maʻalahi ʻo ia ka manaʻo o ka Haku ʻaʻole hiki ke hoʻomaopopo ʻia! A hiki ke kuhikuhi ʻia kēia i nā hihia āpau o ke ola!
  Ua hāwanawana ʻo Magda:
  A ma na laina a pau o keia lala o ka Haku,
  ʻIke wau i ka makemake i loko o nā moeʻuhane e ʻike i ka mea kūpono ...
  Aka, eia nae, kokoke e pilikia ko kakou poe kanaka i Gehena.
  A ua hoʻopaʻa ʻino ʻia ko mākou mau ʻēheu ka mea hoʻokae kālā!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Charlotte.
  - ʻAi maikaʻi! No ke aha ʻoe e kūlou ʻole ai i ke kumu?
  Ua lulu ʻo Magda i kona lima:
  - ʻAe ʻoe!
  Hoʻomaka aʻela nā kaikamahine i ka ʻoluʻolu loa... ʻAʻole i holo maikaʻi ke kamaʻilio ʻana no ka hoʻomana. He aha hou aʻe kā mākou e kamaʻilio ai? Ua kaupalena nā manaʻo o nā koa o ka pūʻali koa SS.
  Ua hoʻopā ʻo Gerda i nā kaʻa ma ke kamaʻilio ʻana:
  - ʻO kā mākou "Lion" wale nō ke ʻano o ka ʻuhane Kelemania! Nui a me ka pū!
  Ua ʻōlelo ʻo Magda, me ka lomilomi ʻana i kona kapuwaʻi makaʻu me kona mau lima:
  - A ʻoi aku ka nui o "Mouse" - ʻoi aku ka ikaika! A ʻoi aku ka mānoanoa o kona kapa kila! A ʻelua pū i ka manawa hoʻokahi!
  Ua hoʻōho ʻo Charlotte me ka hauʻoli:
  - ʻIole liʻiliʻi nani! E wili mākou i nā mea a pau i pauda!
  Lawe ʻo Magda a hīmeni:
  - Hoʻohiki a kahiko, hoʻohiki hou ka ʻenemi! E wili iaʻu, e wili iaʻu i pauda! Akā,ʻaʻole e hiamoe ka'ānela, a e hana nā mea a pau ... A e pau nā mea a pau! A e hoʻopau maikaʻi nā mea a pau!
  Ua ʻōlelo maikaʻi ʻo Charlotte:
  - ʻO ka poʻe hilinaʻi i ke kōkua o nā ʻānela e hāʻule pololei i Gehena!
  Ua pane aku ʻo Magda:
  - ʻO ka mea i loaʻa nā daimonio ma kona poʻo, i ka wā e hiki mai ana he Gehena wale nō!
  Ua ʻōlelo koke ʻo Gerda:
  - Ua kamaaina loa māua ʻo Charlotte me ka T-34 i ko lāua hoʻāʻo ʻana! A ʻike ʻoe, ʻaʻole kēia ka pahu ʻino loa ma ka Honua!
  Ua ʻōlelo nui ka ʻulaʻula:
  - ʻAʻole ka mea maikaʻi loa, akā ... Ua nāwaliwali kona ʻike. I ka hoʻomaʻamaʻa, paʻakikī loa ka paʻi ʻana i kahi ʻenemi mai kēlā tank! Pono mākou e ʻae!
  Ua ʻōlelo pololei ʻo Gerda:
  - ʻO ke kapa kila maikaʻi a me ka turret. ʻOiai ʻo "Tiger" -2 a me "Lion" e ʻoi aku ka maikaʻi o ka pale ʻaoʻao.
  Ua ʻōlelo ʻo Christina, kēia kaikamahine ʻino ʻulaʻula:
  - ʻO ka "Lion" he puʻupuʻu maikaʻi nō hoʻi, ma ke ʻano o ke ʻano o ka lae. Akā,ʻaʻole i hili ka lae o "Tiger"-2.
  Pane aku la o Gerda:
  - Akā ʻo ka mānoanoa o ka pale kaua he 180 millimeters. Hoʻopiʻi kēia i ka huina liʻiliʻi o ka pepa. Ma ke ʻano o ka hale kiaʻi, ua ʻoi aku ka maikaʻi o ka "Lion" ma mua o ka "Tiger", akā ʻo kēia, ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole ia ka palena. ʻIke wau e hana maoli kā mākou mea hoʻolālā i kahi mea maikaʻi loa.
  A paʻi akula ke kaikamahine uʻi i kona wāwae wāwae ʻole ma ka ʻili kila, i kani mai ai kahi mele.
  Ua luuluu na koa. Makemake lākou e hiamoe. Hiki paha iā ʻoe ke hopu i kahi mea hoihoi ma laila...
  I kēia manawa, he kaua ma ka Caucasus. Ma waho aʻe o ka Panther, ua hoʻohana pū nā Kelemania i ka Tiger-2. He pahu like nō hoʻi ma ke ʻano, akā ʻoi aku ka nui, ʻoi aku ke kaumaha me ka pūkuniahi 88-mm, a me nā mea kaua mānoanoa. ʻOiaʻiʻo, hiki ke hakakā me kahi mīkini kahiko o 700 horsepower. Eia naʻe, ua hana mua ʻo Vintik lāua ʻo Shpuntik i kahi ʻenekini me 1000 horsepower. A ua hoʻomaka ʻo "Tiger"-2 e lele maoli. Ua ʻike ʻia ka "Lion", me nā mea kaua mānoanoa, ʻoi aku ma ka ʻaoʻao, a me nā pū 105-mm.
  A he kanaha-kumamalima tona, ua lilo ia i pilikia nui no na koa Soviet.
  I ka hooilo o kanahakumamakolu - kanahakumamaha, ua pio ka Caucasus e na koa Kelemania. Ua hoʻomaka ke kaua e hele ʻokoʻa mai ke ʻano o Stalin.
  Ua hoʻopio ka poʻe Nazi iā India i Malaki a hoʻomaka e neʻe i Australia. A i ka manawa hoʻokahi ua hoʻopaʻa lākou iā ʻApelika.
  Hāʻawi ʻo Stalin iā lākou i ka maluhia ma nā ʻōlelo a pau. I ka pūnāwai o kanahākūmāhā, i ka pau ʻana o ka lanakila ʻana o ʻApelika, ua ʻae ʻo Hitler i ka manaʻo maluhia a Stalin.
  ʻO nā kūlana i hoʻoluhi ʻia, me ka uku ʻana i nā reparations a me ka hoʻolako ʻana i nā mea maka a me nā mea ʻē aʻe i ka Third Reich.
  I ke kauwela o kanahākūmāhā, ua pae ʻia ma Beretania, a hāʻule ʻo Lākana i hoʻokahi pule. Ma hope iho ua hoʻomaka ka hoʻouka kaua nui iā ʻAmelika. Ua hana ʻo Vintik lāua ʻo Shpuntik i nā submarine hou e holo wikiwiki ana ma mua o nā waʻa a alakaʻi i nā torpedoes e ka radar. A ʻaʻole lākou i hana i nā mea ʻē aʻe.
  Ua ikaika loa ka ʻōnaehana laser ma nā diskettes. A nui wale.
  Ua hoʻopaʻa ʻia ʻo ʻAmelika a hiki i Iulai 1945 a hoʻopio. Ua hiki mai ka wā maluhia. He ʻoiaʻiʻo ka manawa...
  ʻAʻole hauʻoli ʻo Hitler no ka lawe ʻana o Iapana i ka ʻāina he nui loa. A makemake wale ʻo ia i ka hoʻopaʻi a me ka noho ʻana ma ka ʻāina.
  A ma ka la 20 o Aperila, 1953, hoomaka ke kaua me Iapana. ʻO Beria ka hope o Stalin, hāʻawi i kāna kōkua iā Hitler.
  Ua ʻae ka Fuhrer, ma kekahi mau kumu. ʻO ia hoʻi, ke hakakā nei ka USSR me ka ikaika piha, akā hoʻi hou i ka hema o Sakhalin a me ke kualapa Kuril.
  ʻO Beria, ka mea i hoʻomau i ka hoʻokupu nui iā Hitler, ua ʻae i kēia mau kūlana.
  Ua hele ino ke kaua no na Kepani mai kinohi mai. ʻO kā lākou mau ipu lele, i kāhiko ʻia me nā mea kaua laser a me nā kukuna wela, he mea hoʻonāukiuki loa. A puhi maoli ʻia nā mea a pau a lilo i lehu a hoʻoheheʻe ʻia i loko o nā koʻi metala.
  Ua hoʻolei ka USSR i ke kaua T-54 a me IS-7, ʻoi aku ka ikaika ma mua o nā Iapana, a me nā mokulele mokulele.
  ʻElima mahina ka lōʻihi o ke kaua a pau i ka lanakila a me ka noho ʻana iā Iapana. Ua lilo ia i lanakila nui ...
  A ʻo ka pūʻali tank o Alenka ma ka IS-7 i hoʻokaʻawale iā ia iho i nā kaua. Ua hana maikaʻi ke kaʻa a ua hāʻule i nā mastodons Iapana he nui.
  A pana nā kaikamāhine me ko lākou manamana wāwae wāwae, a pololei loa.
  Akā he mau kikoʻī kēia ...
  Ua loaʻa hou ka USSR i ka hema o Sakhalin a me ke kualapa Kuril. A ma laila ua hoʻopaʻa ʻia ka mana a me nā ʻāina hou ...
  ʻO Hitler, no kekahi manawa, ua hoʻopau i ke koena o ka honua ma lalo ona. Akā ʻo ka USSR he makaʻala mau iā ia. Ua makemake ka Fuhrer i nā lanakila hou a me ka heroism o ka Wehrmacht.
  A laila ma ʻApelila 20, 1958, ua hoʻomaka ke kaua nui hou me ka hoʻouka ʻana iā Moscow.
  Ke hakakā nei nā kaikamāhine Kelemānia i ka lewa. ʻO Albina lāua ʻo Alvina.
  Ua pana lākou i nā mokulele Soviet. Ua aneane olohelohe na kaikamahine, he mau pakini wale no a he kamaa ole. Hoʻoholo ʻia nā pū mokulele i ka ʻenemi.
  Kuʻi ʻo Albina i kahi kaʻa Soviet a uē:
  - He haʻalulu kēia i ko mākou manaʻo!
  Ua ʻoki ʻo Alvina i kahi Soviet Yak a hoʻohui:
  - No ka nani o ko mākou aupuni!
  A ʻo nā koa wahine i kekahi manawa, hakakā pū me ka ʻenemi. A makemake lākou e hoʻomāinoino i nā kānaka.
  Ua hoʻomāinoino ʻia kekahi lālā Komsomol. Ua wehe ʻia ke kaikamahine ʻōlohelohe a hahau ʻia me ka hahau. A laila puhi lākou i nā wāwae wāwae o ka lālā Komsomol me kahi lāʻau wela. A pono wau e ʻōlelo ua makemake lākou.
  A laila, uhaʻi lākou i nā manamana wāwae o ke kaikamahine. A ʻo ka hoʻomāinoino maikaʻi loa, ʻo ia ke kau ʻana i ka ʻōpū o Venus i ke ahi me ka lama. A ua nalowale ke kaikamahine mai ka haʻalulu ʻeha.
  ʻAʻole naʻe i mālie ʻo Albina ma laila. Ua lawe mai ʻo ia i ka lama i ka umauma olohelohe o ke kaikamahine. A palai ʻo ia iā ia. A laila, ʻoki aʻela ʻo ia i ka ʻiʻo palupalu, ʻī maila.
  - Nani ka ʻono!
  Ua palai ʻo Alvina i ka nipple ʻē aʻe me ka māmā a ʻike ʻo ia:
  - ʻAe, maikaʻi kēia!
  A makemake loa nā kaikamahine Kelemānia.
  Akā ʻaʻole nā mea ola a pau. Eia ʻo Anastasia Witchakova lāua ʻo Akulina Orlova e hakakā nei i ka lewa, e kūʻē ana i nā manu lele Kelemania.
  A hōʻike lākou i ko lākou akamai a me ke akamai.
  ʻO nā kaikamāhine, ʻoiaʻiʻo, hakakā me ka wāwae ʻole a me nā bikini. A ke kuhikuhi nei lākou i nā makana o ka make i ka ʻenemi.
  A mele lakou ia lakou iho;
  - Hoʻonani i ka ʻāina o ka komunisme,
  Ua hoʻoikaika ʻo Lenin iā mākou e hakakā ...
  Ua haki ka iwi kuamoo o ka fascism,
  E kūkulu kākou i honua hou!
  Ua kī ʻo Anastasia i ka ʻenemi me ka hoʻohana ʻana i kona mau manamana wāwae ʻole, pana i lalo i kahi mokulele Kelemania a ʻōlelo ʻia:
  - No ka komunisme ulaula!
  Ua hahau ʻo Akulina Orlova i ka ʻenemi me kona mau wāwae ʻole, ʻoki iā ia a ʻō aku:
  - No ka lanakila o ka ʻuhane Lūkini!
  A uwo like na kaikamahine.
  - No ka ʻāina makuahine a me Stalin!
  He kaua paʻakikī kēia e hele nei ma mua.
  He ikaika maoli nō ka poʻe Kelemania. A neʻe lākou me ka lohi, me ka pōʻino nui.
  ʻO nā kaikamāhine hoʻi e hakakā ma ka pūʻali koa ...
  ʻO nā kaikamahine Komsomol i loko o nā panties wale nō.
  Ma ʻaneʻi ua puhi ʻo Alenka i kahi pahu mai kahi pū mīkini, e ʻoki ana i nā Nazis a kikeke i kahi laina holoʻokoʻa o nā mea hakakā.
  A laila ʻōlelo ʻo ia:
  - Hoʻonani iā Rusia!
  Ua pana pū ʻo Anyuta i ka ʻenemi. Hana ʻo ia i kēia me ka pololei a me ka maopopo. A ʻoki i ka poʻe fascist. A laila, hoʻolei ʻo ia i kahi grenade me kona mau manamana wāwae ʻole, e wāwahi ana i ka pahu Nazi a uē:
  - No Rus Hemolele!
  Ke ahi no hoi o Alla i na enemi. Hana pololei ʻo ia. Me kona kuʻekuʻe wāwae ʻaʻole ia e hoʻolei i ka makana o ka make, e hana akamai ana. Kikeke ka poʻe ʻulaʻula i nā Krauts a uē:
  -No ke au o ka komunism!
  Ua pana pū ʻo Maria i ka ʻenemi. Ua ʻoki ʻo ia i ka poʻe fascist, āna i hana ikaika loa ai a ʻīwī:
  - No Rus ko mākou makuahine!
  A me kona mau manamana wāwae ʻaʻole i hoʻolei hou i ka grenade. ʻO ka pahu German, i loaʻa ka pōʻino, huli aʻe ... A ua haehaeʻia ka pahu kaua.
  ʻO Marusya, e uhaʻi ana i nā fascists. A me kona mau kuʻekuʻe wāwae ʻole, ua hoʻolei ʻo ia i ka pūʻulu o nā grenades a ʻōlelo ʻo ia:
  - No ka ʻĀina Nui!
  ʻO kēia nā kaikamāhine ma ʻaneʻi, he poʻe hakakā o ka ikaika nui. No laila pau nā mea a pau i ka lālani.
  ʻO kēia ka hakakā ʻelima. A pehea ka nui o nā fascist e holo wikiwiki nei. A ke komo nei nā koa ʻeleʻele i ka hoʻouka kaua. Pono e ʻōlelo ʻia he poʻe hakakā loa lākou.
  Akā ʻo nā kaikamāhine Lūkini e ʻoki iā lākou me ka ʻole o ka hana.
  He pūʻali koa nani i ka wā i ʻaneʻane olohelohe nā koa. A pela no ka tanned a me ke kokoleka.
  A ʻike ʻia nā mīkini Kelemania ikaika Yu-888 i ka lewa. Ua hoʻolei lākou i nā pōkā ma nā kūlana Soviet, e luku ana i ka ʻenemi. A hana lākou me ka maikaʻi nui.
  ʻO Eva, e hāʻule ana i nā pōkā, kaomi ʻana i kāna kuʻekuʻe wāwae a puni i ka pedal. Kiola ʻo ia i nā makana i nā kūlanakauhale Soviet, uwē ʻo ia:
  - ʻAʻole hiki ke lanakila ke Kolu Reich!
  Ua ʻae ʻo Agatha i kēia, e hoʻopuka ana i nā makana o ka luku:
  - Ua uhai mākou i ko mākou mau ʻenemi a pau!
  A ke kahe nei nā Nazis a puni Moscow mai nā ʻaoʻao like ʻole.
  A laila, komo hou'o Oleg a me nā kaikamāhine i ke kaua, e kōkua ana iā Rusia, a'o ka USSR paha.
  Eia kekahi kaikamahine kamaʻa ʻole, ʻo Margarita, i hui pū me lākou. He wahine makua nō hoʻi, ua lilo ka mea kākau i kaikamahine ma kahi o ʻumikūmālua i ka hoʻololi ʻana i ka make ʻole a ke hoʻokō nei i kahi misionari.
  Ua hakakā hou nā koa mai ke kenekulia iwakāluakūmākahi me nā Nazis o ka iwakāluakūmākahi.
  He nui nā koa o ke aupuni ʻeleʻele fascist. Kahe lākou me he muliwai lā ʻole.
  ʻO Oleg Rybachenko, e ʻoki ana i ka poʻe Nazi me nā pahi kaua, nā pūʻali koa a me nā kaʻa, ua uwo:
  - ʻAʻole loa mākou e hāʻawi!
  A lele maila kekahi diski ʻoi mai ka wāwae ʻole o ke keiki!
  ʻO Margarita, e uhaʻi ana i kona mau hoa paio, hōʻike i kona mau niho, ʻōhumu:
  - Aia kahi wahi ma ka honua no nā hana koa!
  A ua hoʻopuehu ʻia nā nila ʻona mai nā wāwae wāwae ʻole o ke kaikamahine, e hahau ana i nā Nazis a me kā lākou mau mokulele a me nā kaʻa.
  Ua kiola ʻo Natasha i kona mau manamana wāwae, me ka pepehi kanaka, a me ka ʻuwē ʻana:
  - ʻAʻole mākou e poina a kala ʻole.
  A hele aku kāna mau pahi kaua ma ka hale wili e kūʻē i nā Nazis.
  ʻO Zoya, ʻokiʻoki i nā ʻenemi, ʻīwī:
  - No kahi kauoha hou!
  A ʻoi aku ka nui o nā nila i hoʻopuehu ʻia mai kona mau wāwae wāwae ʻole. A ma nā maka a ma ka ʻāʻī o nā koa Nazi a me nā mokulele.
  ʻAe, ua ʻike maopopo ʻia ke piʻi ʻana o ka hauʻoli a me ka huhū o nā koa.
  ʻO Augustine, i ka ʻoki ʻana i nā koa keʻokeʻo a me nā kaʻa kaʻa, uē maila:
  - ʻO kā mākou hao hao!
  A lele ka makana pepehi kanaka hou mai kona mau wāwae wāwae ʻole. A hāʻule nā Takni a me nā koa keʻokeʻo.
  Ua ʻoki ʻo Svetlana i ka mea wili, ua like kāna mau pahi kaua me ka uila.
  Ke hāʻule nei ka poʻe Nazi e like me nā pua i ʻoki ʻia.
  Hoʻolei ke kaikamahine i nā nila me kona mau wāwae ʻole a uē:
  - E lanakila ʻo ia no Mother Russia!
  Ua kūʻē ʻo Oleg Rybachenko i nā Nazis. Hoʻopau ke keikikāne Terminator i nā pūʻali ʻeleʻele.
  A i ka manawa like, hoʻolei nā manamana wāwae o nā wāwae ʻole o ke keikikāne i nā nila me ka lāʻau ʻawaʻawa, haehae lākou i nā ʻōpala a pana i nā mokulele.
  Kahea ke keiki:
  - Hoʻonani iā Rus' e hiki mai ana!
  A i ka neʻe ʻana e ʻoki i nā poʻo a me nā ʻāʻī o kēlā me kēia kanaka.
  Hoʻopiʻi ʻo Margarita i kona mau hoa paio.
  ʻAlohi wale kona mau wāwae wāwae. Ke make nui nei nā Nazis. Hoʻōho ke koa:
  - I nā palena hou!
  A laila lawe ke kaikamahine iā ia a ʻoki ...
  He lehulehu o na kupapau o na koa fascist.
  Akā aia ʻo Natasha i ka hewa. Ua ʻoki ʻo ia i nā Nazis me nā kaʻa, a hīmeni:
  - Nui a nani ʻo Rus,
  He kaikamahine ʻē loa wau!
  A lele nā diski mai kona mau wāwae wāwae ʻole. Na wai i ʻoki i ka ʻāʻī o nā fascist. ʻAe, he kaikamahine kēia.
  Aia ʻo Zoya i ka hewa. Ua ʻoki ʻo ia i nā koa ʻeleʻele me nā lima ʻelua. kuha mai kahi paipu. A hoʻolei ʻo ia i nā nila make me kona mau manamana wāwae ʻole - pana ʻo ia i nā kaʻa a me nā mokulele.
  A i ka manawa like, hīmeni ʻo ia iā ia iho:
  - ʻE, ka hui liʻiliʻi, e hele kāua!
  ʻAe, e hana kaʻu punahele!
  ʻO Augustine, e ʻoki ana i nā Nazis a hoʻopau i nā koa ʻeleʻele, ʻuā:
  - ʻO nā mea āpau a me nā ʻili holoholona,
  Ua hoouka aku oia i na makai hoohaunaele me ka laau!
  A inā hoʻolei ʻo ia i kona manamana wāwae ʻole i ka ʻenemi, e make ana ia i ka ʻelepani, a ʻoi aku hoʻi i ka pahu.
  A laila ʻōlelo ʻo ia:
  - Nā Wolfhounds!
  Aia ʻo Svetlana i ka hoʻouka kaua. ʻOkiʻoki ʻo ia, ʻokiʻoki i nā Nazis. Me ka wāwae ʻole, hāʻawi ʻo ia i nā makana o ka make iā lākou.
  Holo ʻo ia i ka wili me nā pahi kaua.
  Ua luku ʻia nā mea hakakā a me nā ʻuā:
  - He lanakila nui e hiki mai ana!
  A eia hou ke kaikamahine i ka neʻe hihiu.
  A ʻo kona mau wāwae ʻole e hoʻolele i nā nila make, e luku ana i nā kaʻa a me nā mokulele.
  Ua lele ʻo Oleg Rybachenko. Ua hana ke keiki i ka lele. Ua ʻoki ʻo ia i ka nui o nā Nazis i kahi lele.
  Kiola akula ʻo ia i nā kui me kona manamana wāwae wāwae ʻole a ʻōhumu:
  - Hoʻonani i koʻu wiwo ʻole nani!
  A eia hou ke keiki i ke kaua.
  Hele ʻo Margarita i ka ʻino. Hoʻopau i nā ʻenemi a pau i ka lālani. ʻOi aku ka maʻalili o kāna mau pahi kaua ma mua o nā maka o ka wili. A ʻo nā manamana wāwae ʻole e hoʻolei i nā makana o ka make, ʻā nā kaʻa a me nā mokulele i ke ahi.
  He kaikamahine i ka hoouka ahiu. Hoʻopau i nā koa ʻeleʻele me ka hana ʻole.
  A lele ʻo ia i kēlā me kēia manawa a wili!
  A lele nā makana o ka luku mai ona aku.
  A make nā Nazis. A ua ahuia na puu kupapau.
  Ua ʻōlelo ʻo Margarita:
  - He paniolo ʻAmelika wau!
  A kiola hou ia ka nila ma kona mau wawae olohelohe.
  A laila, he kakini hou aku!
  Maikaʻi nō hoʻi ʻo Natasha i ka hana ʻino.
  Kiola aku la ia me kona mau wawae ole, a kuha mai i ka opu.
  A hoʻōho ma luna o kona māmā:
  - ʻO wau ka make ʻālohilohi! ʻO ka make wale nō kāu e hana ai!
  A ke hele hou nei ka nani.
  Hoʻopilikia ʻo Zoya i ka ʻōpala o nā kupapaʻu Nazi. A mai kona mau wawae olohelohe hoi, lele mai la na boomerang o ka luku.
  A hāʻule mau nā koa ʻeleʻele.
  Hoʻōho ʻo Zoya:
  - Ke kaikamahine kamaʻa ʻole, e lanakila ʻo ia iā ʻoe!
  A e lele ana hoʻokahi haneli nila mai ka kuʻekuʻe wāwae o ke kaikamahine. E hele pololei ana i ka ʻāʻī o nā Nazis.
  A laila hāʻule make lākou.
  A i ʻole, make loa.
  Augustine ma ka hewa. Hoʻopau i nā pūʻali ʻeleʻele. Lawe ʻia kāna mau pahi kaua ma nā lima ʻelua. A he koa maikaʻi ʻo ia.
  He puahiohio e lele ana ma na koa fascist.
  ʻO kahi kaikamahine me ka lauoho ʻulaʻula e uwē ana:
  - Ua hūnā ʻia ka wā e hiki mai ana! Akā, e lanakila ana!
  A i ka hoʻouka ʻana, he nani me ka lauoho ahi.
  Uwo ʻo Augustine i ka hauʻoli nui:
  - E haehae nā akua o ke kaua i nā mea āpau!
  A aia ke koa i ka hoʻouka kaua.
  A ʻo kona mau wāwae ʻaʻole e hoʻolei i nā nila ʻoi loa.
  Svetlana i ke kaua. A no laila ʻālohilohi a hakakā. ʻO kona mau wāwae ʻaʻole e hoʻolei aku i nā mea pepehi kanaka he nui. ʻAʻole he kanaka, akā ʻo ka make me ka lauoho blonde.
  Akā inā haʻihaʻi, ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hoʻōki.
  Hīmeni ʻo Svetlana:
  - ʻAʻole e lilo ke ola i ka meli,
  No laila e lele i ka hula poepoe!
  E hoʻokō ʻia kāu moeʻuhane -
  Hoʻololi ka nani i ke kanaka i kauā!
  A ʻoi aku ka huhū o ka neʻe ʻana o ke kaikamahine kamaʻa ʻole.
  Ke wikiwiki nei ka hoʻouka kaua a Oleg. Ua hahau ke keiki i ka Nazi.
  Kiola kona mau wāwae ʻole i nā nila ʻoi - haehae nā pahu a me nā mokulele.
  Ke uē nei ke koa ʻōpio:
  - Na ke aupuni pupule e haehae i nā mea a pau!
  A neʻe hou ke keiki.
  He kaikamahine ʻāhiu ʻo Margarita i kāna hana. A hehi i na enemi.
  No laila, hoʻolele ʻo ia i kahi pī me nā mea pahū me kona wāwae ʻaʻole. E pahū a hoʻolei koke i hoʻokahi haneli Nazi a me ʻumi mau kaʻa.
  Ho'ōho ke kaikamahine:
  - E hiki mai ana ka lanakila iā mākou!
  A e holo ʻo ia i ka wili me nā pahi kaua - lele nā pahu pahu i nā ʻaoʻao like ʻole.
  Ua wikiwiki ʻo Natasha i kāna mau neʻe. Ua ʻoki ke kaikamahine i nā koa ʻeleʻele. A i ka manawa like, ʻōlelo ʻo ia:
  - Ke kali nei ka lanakila i ke aupuni Lūkini.
  A e hoʻopau kākou i nā Nazis i ka wikiwiki wikiwiki.
  He kaikamahine hoʻopau ʻo Natasha.
  ʻAʻole ʻo ia e manaʻo e kū a hoʻolohi, a kiʻi ʻia nā kaʻa a me nā mokulele.
  Aia ʻo Zoya i ka hewa. ʻO kāna mau pahi kaua e ʻoki i ka ʻiʻo a me ka salakeke metala. Ho'ōho ke kaikamahine ma luna o kona māmā:
  - Ua ikaika ko mākou ola!
  A ʻo nā manamana wāwae ʻole e hoʻolei i nā nila.
  A he nui ka poʻe me ko lākou ʻāʻī i hou ʻia, nā puʻu kupapaʻu, a me nā pahu kaʻa haki a me nā mokulele hāʻule e moe ana a puni.
  He kaikamahine pupule ʻo Augustine. A luku ia i nā mea a pau me he mea lā he robot i hana ʻia me ka hyperplasma.
  Ua luku aku ia ma mua o hoʻokahi haneli Nazi. Akā ke piʻi nei nā mea a pau. A uwo nō hoʻi ke koa.
  - ʻAʻole hiki ke lanakila wau! ʻO ka mea ʻoluʻolu loa o ka honua!
  A eia hou ka nani i ka hoouka.
  A mai kona manamana wāwae wāwae, lele ka pī. A ʻekolu haneli Nazis a me ʻumi mau kaʻa kaʻa i haehae ʻia e kahi pahū ikaika.
  Ua hīmeni ʻo Augustine:
  -ʻAʻole ʻoe e ʻaʻa e hopu i ko mākou ʻāina!
  Aia ʻo Svetlana i ka hoʻopaʻapaʻa. A ʻaʻole ia e hāʻawi iā ʻoe i kahi auneke o ka hoʻomaha. kaikamahine terminator hihiu.
  A ʻoki ʻo ia i nā ʻenemi a hoʻopau i nā Nazis. A ua hāʻule mua kekahi pūʻulu koa ʻeleʻele i loko o ka ʻauwai a ma nā alanui.
  Ua hele hihiu nā ʻeono. He kaua hihiu ia.
  Ua hoʻi hou ʻo Oleg Rybachenko i ka hana. A hele ʻo ia me ka hoʻoluliluli ʻana i nā pahi kaua ʻelua. A na ke keiki terminator e holo i ka wili. Killed Nazis haule.
  Ka nui o nā kupapaʻu. Nā mauna a pau o nā kino koko.
  Hoʻomanaʻo ke keiki kākau moʻolelo i kahi hoʻolālā hihiu. Kahi e hui pū ai nā lio a me nā kānaka.
  Ua ʻōlelo ʻo Oleg Rybachenko:
  - Auwe ka manao!
  A e nui ana ke kālā!
  A ʻo Terminator Boy i kahi neʻe hou. A e lawe kona mau wawae olohelohe i kekahi mea a kiola aku.
  Ua uwē ke keiki akamai:
  - Papa kumu a me Adidas!
  Ua lilo ia i hōʻike ʻoluʻolu loa. A ehia na Nazi i make? A pepehi lākou i ka heluna nui loa o nā mea hakakā ʻeleʻele nui loa.
  Aia nō ʻo Margarita i ke kaua. Hoʻopau i ka kinamona a me nā pūʻali kila a me nā ʻuā:
  - Puʻali koa haʻalulu nui! Ke hoʻokuke nei mākou i nā mea a pau i loko o ka pahu!
  A ʻoki ʻia kāna mau pahi kaua i ka Nazi. Ua hāʻule mua ka nui o nā mea hakakā ʻeleʻele.
  Ua ʻōhumu ke kaikamahine:
  - Ua ʻoi aku ka maikaʻi ma mua o ka panther! E hōʻoia ʻo ʻoe ka maikaʻi loa!
  A ʻo kahi pī me ka mea pahū ikaika e lele mai i waho o ka kuʻekuʻe wāwae o ke kaikamahine.
  A e hahau oia i ka enemi.
  A e lawe ʻo ia a luku i kekahi o nā ʻenemi, nā kaʻa a me nā mokulele.
  A aia ʻo Natasha i ka mana. A hahau ʻo ia i kona mau hoa paio, ʻaʻole ʻo ia e hoʻokuʻu i kekahi.
  ʻEhia mau Nazi āu i pepehi ai?
  A oi loa kona mau niho. A he sapeira ka maka. ʻO kēia kaikamahine ka mea hoʻokō nui. ʻOiai ʻo kāna mau hoa a pau he poʻe pepehi kanaka!
  Ua hoʻōho ʻo Natasha:
  - Huhu au! E loaʻa ka uku no ʻoe!
  A e pepehi hou ke kaikamahine i ka nui o nā Nazi me nā pahi kaua.
  Ke neʻe nei ʻo Zoya a ua ʻoki i nā koa brown he nui.
  A kīloi nā wāwae wāwae ʻole. Ua pepehi kēlā me kēia kui i kekahi mau Nazi. He nani maoli keia mau kaikamahine.
  Ke holomua nei ʻo Augustine a hoʻopau i kona mau hoa paio. A i ka manawa like, ʻaʻole ia e poina i ka hoʻōho ʻana:
  - ʻAʻole hiki iā ʻoe ke pakele i ka pahu kupapaʻu!
  A e lawe ke kaikamahine i kona mau niho a hānau!
  A ʻo kēlā ʻano ʻulaʻula ... ʻO kona lauoho e lele i ka makani e like me ka hae proletarian.
  A ʻo nā mea a pau e puka maoli mai ka huhū.
  Ke neʻe nei ʻo Svetlana. Ma ʻaneʻi au i ʻoki ai i nā iwi poʻo he nui a me nā pahu pahu. He koa e hū ana i kona mau niho.
  Hōʻike alelo. A laila kuha mai ia mai loko mai o ka paipu. A laila ʻuwē ʻo ia:
  - E make ana ʻoukou!
  A eia hou, lele nā nila make mai kona mau wāwae ʻole, e pā ana i ka poʻe wāwae wāwae a me nā mokulele.
  Lele ʻo Oleg Rybachenko a lele.
  Hoʻopuka ke keiki kamaʻa ʻole i nā pūʻulu nila, kuʻi i nā pahu pahu, a hīmeni:
  - E hele kāua i kahi huakaʻi, wehe i kahi moʻokāki nui!
  ʻO ke koa ʻōpio i kona maikaʻi loa.
  He liʻiliʻi kona mau makahiki, akā he kamaliʻi kona ʻano. ʻO ka ikaika a me ke kino wale nō.
  Ua hīmeni ʻo Oleg Rybachenko:
  - ʻOiai inā ʻaʻole hahai ka pāʻani i nā lula, e uhaʻi kākou i ka pilina!
  A eia hou, lele aku la na kui make a me ke kuikui mai kona mau wawae ole mai.
  Ua hīmeni ʻo Margarita me ka hauʻoli:
  - ʻAʻohe mea hiki ʻole! Ke manaʻoʻiʻo nei au e hiki mai ana ka wanaʻao o ke kūʻokoʻa!
  Ua hoolei hou ke kaikamahine i ka lethal cascade o na nila i ka Nazis a me ko lakou mau kaa, a hoomau aku la:
  - E hele ana ka pouli! E pua nā pua o Mei!
  A i ka wā i hoʻolei ai ke koa i ka pī me kona mau manamana wāwae ʻaʻole, lele koke akula hoʻokahi tausani Nazi i ka lewa. ʻAe, ke hehee nei ka pūʻali o ke aupuni ʻeleʻele, hellish i mua pono o ko kākou mau maka.
  ʻO Natasha i ke kaua. Lele me he cobra. Puhi i nā ʻenemi. A nui nā Nazi i make a hāʻule nā mokulele.
  Ua hoohana ke kaikamahine ia mau pahikaua, a me ka lanahu, a me ka ihe. A me nā nila.
  I ka manawa like, ʻōlelo ʻo ia:
  - Manaʻo wau e hiki mai ana ka lanakila!
  A e loaʻa ka nani o nā Lūkini!
  ʻO nā manamana wāwae ʻole e hoʻolei i nā nila hou, e hou ana i nā hoa paio.
  Aia ʻo Zoya i ka neʻe hihiu. Ke holomua nei ma luna o nā Nazis. E ʻoki iā lākou i ʻāpana liʻiliʻi.
  Kiola ke koa i nā nila me kona mau manamana lima ʻole. Kuʻi i nā hoa paio, a uwo:
  - Ua kokoke kā mākou lanakila piha!
  A holo ʻo ia i ka wili hihiu me nā pahi kaua, e kahili ana i nā pahu. He kaikamahine maoli kēia e like me ke kaikamahine!
  Akā, ua hoʻomaka ka cobra a Augustine. He moeʻuhane kēia wahine no nā mea a pau.
  A inā e hoʻā, ʻo ia hoʻi, ua hoʻā.
  A laila e lawe ka ʻulaʻula a hīmeni:
  - E wehe au i nā iwi poʻo a pau! He moeʻuhane nui wau!
  A ke hana nei kāna mau pahi kaua a ʻoki i ka ʻiʻo a me ke kila.
  Hele pū ʻo Svetlana i ka hana ʻino. ʻAʻohe o kēia kaikamahine. I ka wā e ʻoki ʻia ai, ua hoʻopuehu ʻia ka lehulehu o nā kupapaʻu, a e moe ana nā mokulele a me nā kaʻa.
  Ke uwo nei ka terminator blonde:
  - Nani ka maikaʻi! Nani ka maikaʻi - ʻike wau!
  A laila lele ka pea pepehi mai ona aku.
  E ʻoki hou aku ʻo Oleg i hoʻokahi haneli Nazi, e kahili e like me ka meteor. A e lawe ʻo ia i kahi pōma a hoʻolei.
  He liʻiliʻi ka nui, akā he mea make...
  Pehea e nahae liilii ai.
  Ua uē ke keikikāne Terminator:
  - ʻO ka ʻōpio ʻino o nā mīkini weliweli!
  E hana hou ʻo Margarita i kēia ma ke kaua.
  A e ʻoki i ka nui o nā mea hakakā brown. A ʻokiʻoki i nā ʻāpana nui.
  Ua hoʻōho ke kaikamahine:
  - ʻO Lambada kā mākou hula ma ke one!
  A e hahau me ka ikaika hou.
  Ua ʻoi aku ka huhū ʻo Natasha i ka hana ʻino. ʻO ia ke ʻano o kona hoʻomake ʻana i ka Nazi. ʻAʻole maʻalahi iā lākou ke kūʻē i kēlā mau kaikamahine.
  Lawe ʻo Natasha a hīmeni:
  - ʻO ka holo ʻana ma kahi he hoʻolauleʻa maʻamau!
  A ua hoʻokuʻu aku ke koa i ke ʻano o ka hahau ʻana i kona mau hoa paio.
  A hoʻolei ʻo ia i nā diski me kona wāwae ʻole.
  Eia au i holo i ka wili. ʻOkaʻaʻe aʻe ka nui o nā poʻo ʻulaʻula a puhi nā kaʻa.
  He nani hakakā ʻo ia. E kuʻi iā ʻoe iho me kahi armada melemele.
  Ke neʻe nei ʻo Zoya, e uhaʻi i nā mea a pau. A ʻo kāna mau pahi kaua, ua like ia me nā ʻokiʻoki o ka make.
  He nani wale ke kaikamahine. A ʻo kona mau wāwae ʻaʻole e hoʻolei i nā nila ʻona loa.
  Paʻi i nā hoa paio. ʻO lākou i ko lākou ʻāʻī a hana i nā pahu kupapaʻu, hana i nā pahu kaʻa a pahū nā mokulele.
  Lawe aʻela ʻo Zoya a uē:
  - Inā ʻaʻohe wai ma ka paipu...
  Ua hoʻōho ʻo Natasha me ka hauʻoli:
  - No laila, nou ka hewa!
  A me kona manamana wāwae ʻaʻole e hoʻolei aku i kahi mea e make loa ai. He kaikamahine maoli keia o na kaikamahine.
  A lele ka maka mai kona mau wāwae ʻole. A e hahau ia i na mea kaua he nui, e oki ana i na turrets mai na kaa.
  Augustine i ka neʻe ʻana. ʻOhi a kū hoʻokahi i kona nani.
  He lauoho ʻālohilohi kona. Ke lele nei lākou e like me ka hae proletarian. He vixen maoli keia kaikamahine.
  A ʻoki ʻo ia i kona mau hoa hakakā - me he mea lā ua hānau ʻia ʻo ia me nā pahi kaua ma kona lima.
  ʻO ka ʻulaʻula, ka holoholona pōʻino!
  Ua lawe ʻo Augustine iā ia a hoʻōho:
  - E lilo ia i poʻo bipi - ʻaʻole e nalowale nā mea hakakā!
  A pēlā ʻo ia i ʻeha hou ai i nā mea hakakā he nui.
  Ua ʻōlelo ʻo Oleg Rybachenko:
  - ʻO kāu mea e pono ai! He kaikamahine!
  ʻO Margarita, e hoʻolei ana i ka pahi me kona wāwae wāwae, e uhaʻi ana i ka pahu pahu, ua hōʻoia:
  - Ke kaikamahine nui a ʻoluʻolu!
  Ua ʻae koke ʻo Augustine i kēia:
  - He koa au e nahu i kekahi a make!
  A eia hou, me kona mau manamana wāwae, e hoʻolele ʻo ia i kahi mea pepehi kanaka.
  ʻAʻole haʻahaʻa ʻo Svetlana i kona mau hoa paio i ke kaua. ʻAʻole he kaikamahine, akā e hoʻopau i kēlā ʻano kilokilo i ke ahi.
  A uē:
  - He lani uliuli!
  ʻO Augustine, e hoʻokuʻu ana i ka maka me kona wāwae ʻole, e ʻoki ana i ka puʻu o ka pahu, ua hōʻoia ʻia:
  - ʻAʻole mākou he poʻe kākoʻo i ka pōā!
  ʻO Svetlana, e ʻoki ana i nā ʻenemi a pana i nā mokulele, ʻōlelo ʻo ia:
  - ʻAʻole pono ʻoe i ka pahi e pepehi i ka naʻaupō ...
  Ua uē ʻo Zoya, hoʻolei i nā nila me kona mau wāwae ʻeleʻele:
  - E wahaheʻe ʻoe iā ia me he pupule lā!
  ʻO Natasha, ʻokiʻoki i nā Nazis, hoʻohui:
  - A e hana pū me ia no kahi peni!
  A e lawe na koa a lele. He koko a ʻoluʻolu lākou. Ma keʻano laulā, nui ka hauʻoli i loko o lākou.
  ʻO Oleg Rybachenko ke nānā aku i ke ʻano o ke kaua.
  Ua hīmeni ʻo Margarita:
  - He ikaika ka pā, akā makemake ke kanaka ...
  Ua hoʻolele ke keiki akamai i kekahi mea e like me ka helikopa me kona wāwae. Ua ʻoki au i ʻelua haneli mau poʻo mai nā Nazis a me nā kaʻa kaʻa, a uē:
  - Haʻuki loa!
  A ʻo lāua ʻelua - he keikikāne a he kaikamahine - i ka hana ākea piha.
  ʻO Oleg, e ʻoki ana i nā koa ʻeleʻele, gurgled:
  - A he lanakila nui no kakou!
  Ua ʻōlelo ʻo Margarita i ka pane:
  - Pepehi mākou i nā mea a pau - me nā wāwae wāwae ʻole!
  ʻO ke kaikamahine he mea hoʻopau hana.
  Ua hīmeni ʻo Natasha i ka hewa:
  - I ke kaua hemolele!
  A hoʻolana ke koa i kahi diski boomerang ʻoi. Ua lele ʻo ia ma kahi arc, e ʻoki ana i ka nui o nā Nazis a me nā hale kiaʻi tank.
  Ua hoʻohui ʻo Zoya, e hoʻomau ana i ka luku:
  - ʻO kā mākou lanakila ia!
  A lele maila nā kui hou mai kona mau wāwae wāwae ʻole. A ua pā lākou i nā mea hakakā a me nā mokulele.
  'Ōlelo ke kaikamahine blonde:
  - E nānā kākou i ka ʻenemi!
  A hōʻike ʻo ia i kona alelo.
  ʻO Augustine, e hoʻoluliluli ana i kona mau wāwae a me ka hoʻolei ʻana i nā swastika ʻoi aku ka ʻoi, gurgled:
  - ʻO ka hae Imperial i mua!
  Ua hōʻoia koke ʻo Svetlana:
  - Hoʻonani i nā koa hāʻule!
  A hoʻōho nā kaikamāhine i ka lokahi, me ka uhaʻi ʻana i ka Nazi:
  - ʻAʻohe mea e hoʻōki iā mākou!
  A i kēia manawa, lele nā diski mai ka wāwae ʻole o nā koa. Wehe ʻia ka ʻiʻo a wāwahi ʻia nā pahu pahu.
  A ʻo ka uwē hou.
  - ʻAʻohe mea e lanakila iā mākou!
  Ua lele ʻo Natasha i ka lewa. Ua haehae ʻo ia i kona mau hoa paio a me nā ʻēheu ʻēheu, a hoʻopuka:
  - He ʻīlio hae mākou, e ʻānai ana i ka ʻenemi!
  A mai loko mai o kona mau manamana lima ʻole e lele aku ai kahi puʻupuʻu make loa.
  Ke wili nei ke kaikamahine i ka ecstasy.
  A laila ʻōlelo ʻo ia:
  - Aloha ko mākou mau kuʻekuʻe wāwae i ke ahi!
  ʻAe, nani maoli nā kaikamāhine.
  Ua ʻōlelo ʻo Oleg Rybachenko:
  - ʻAe, ke kakahiaka nui, hāʻawi ka palekana!
  A ʻakaʻaka ʻo ia i nā koa. ʻakaʻaka lākou a ʻaʻa i ko lākou mau niho i ka pane.
  Ua ʻoki ʻo Natasha i nā Nazis a hoʻōho:
  - ʻAʻohe hauʻoli i ko mākou honua me ka hakakā ʻole!
  Ua kue ke keiki.
  - I kekahi manawa ʻaʻole leʻaleʻa ka hakakā ʻana!
  Ua ʻae ʻo Natasha:
  - Inā ʻaʻohe ou ikaika, a laila ...
  Akā, ola kino mākou nā koa!
  Ua hoolei ke kaikamahine i na nila i ka enemi me kona mau manamana wawae, puhi i ka nui o na kaa, a mele aku la:
  - Ola mau ke koa,
  A mākaukau no ka hana!
  Ma hope iho ua ʻoki hou ʻo Natasha i nā ʻenemi, e wāwahi ana i nā hale kiaʻi o nā kaʻa.
  He ʻaihue wikiwiki loa ʻo Zoya. Ua hoʻokuʻu ʻo ia i kahi pahu holoʻokoʻa i ka Nazis. A ua haehae i kekahi mau tausani me ka pahū hoʻokahi.
  A laila ua ʻōlelo ʻo ia:
  - Mai kū, ʻālohilohi ko mākou mau kuʻekuʻe wāwae!
  A aia ke kaikamahine i nā mea kaua!
  Aole nawaliwali o Augustine i ke kaua. ʻO ia ke ʻano o kona hoʻomake ʻana i ka Nazi. Me he mea lā e kīkē ʻia ana mai loko aʻe o ka pua me nā kaulahao.
  A ʻoki ʻo ia i nā hoa paio, hīmeni ʻo ia:
  - E makaʻala e maikaʻi ia,
  E loaʻa kahi pai i ka hāʻule!
  ʻO ka diabolo ʻulaʻula e palau maoli i ke kaua, me he jack-in-the-box.
  Akā pehea ka hakakā ʻana o Svetlana. A loaʻa iā ia nā Nazis.
  A inā hahau ʻo ia, hahau ʻo ia.
  Lele mai ka pipi koko mai laila mai.
  Ua ʻōlelo koʻikoʻi ʻo Svetlana i ka lele ʻana o nā ʻōpala metala mai kona mau wāwae ʻole, e hoʻoheheʻe ana i nā poʻo a me nā puʻukū o nā pahu.
  - Hoʻonani iā Rusia, nani loa!
  Ke holo wikiwiki nei nā pahu i mua ...
  Māhele i nā pālule ʻulaʻula -
  Aloha e ka poʻe Lūkini!
  No laila, lawe nā kaikamāhine i ka Nazi. No laila, ʻoki ʻia a ʻoki ʻia. ʻAʻole nā koa, akā ʻo nā panther maoli i hemo i kā lākou mau kaulahao.
  Aia ʻo Oleg i ke kaua a hoʻouka i nā Nazis. Kuʻi ʻo ia iā lākou me ke aloha ʻole, ʻoki i nā pahu, a hoʻōho:
  - Ua like mākou me nā bipi!
  ʻO Margarita, e uhaʻi ana i ka pūʻali ʻeleʻele a ʻokiʻoki i loko o nā kaʻa, ʻohi:
  - Ua like mākou me nā bipi!
  Lawe ʻo Natasha iā ia a ʻuwē aʻe, e ʻoki ana i nā koa ʻeleʻele me nā kaʻa:
  - ʻAʻole hiki iā ʻoe ke hoʻopunipuni!
  Ua haehae ʻo Zoya i nā Nazis a uē:
  - ʻAʻole, ʻaʻole ma ka lima!
  A e lawe pū ʻo ia a hoʻokuʻu i ka hōkū me kona wāwae ʻole a hoʻopau i ka nui o nā fascists.
  Lawe ʻo Natasha iā ia a hoʻōho:
  - Ua ahi kā mākou TV!
  A lele mai kekahi pūʻulu nila mai kona wāwae ʻole.
  ʻO Zoya, e luku pū ana i nā Nazis a me kā lākou mau kaʻa, uē:
  - He monolithic ko mākou pilina!
  A hoʻolei hou ʻia ka paʻakikī e poʻo nā pōʻai ma nā ʻaoʻao āpau. ʻO kēia kaikamahine ka luku maʻemaʻe o nā hoa paio.
  ʻO ke kaikamahine, me kona manamana wāwae wāwae, e lawe a hoʻokuʻu i ʻekolu boomerangs. A ʻoi aku ka nui o nā kupapaʻu.
  Ma hope o kēlā, e hoʻopuka ka nani:
  - ʻAʻole mākou e hāʻawi i ke aloha i ka ʻenemi! Aia he kupapaʻu!
  A lele hou ka mea pepehi kanaka mai ka kuʻekuʻe wāwae.
  Ua ʻōlelo pololei ʻo Augustine:
  - ʻAʻole hoʻokahi kupapaʻu wale nō, akā he nui!
  Ma hope o ia mea, lawe ke kaikamahine a hele wāwae ʻole i loko o nā puʻu koko. A pepehi ʻo ia i nā Nazi he nui.
  A pehea e uwo ai:
  - Ka nui o ka pepehi kanaka!
  A laila hahau ʻo ia i ka pūkaua o Hitler me kona poʻo. E uhaʻi ʻo ia i kona poʻo a hāʻawi iā ia:
  - Banzai! E hele ʻoe i ka lani!
  Huhū loa ʻo Svetlana i ka hana ʻino, ʻoi aku ka hoʻokuʻi ʻana i nā pahu, squeaks:
  - ʻAʻohe aloha iā ʻoe!
  A lele aku he ʻumi ʻumi mai kona mau manamana lima ʻole. Ke kuʻi ʻo ia i nā mea a pau, hāʻule nā mokulele. A hoʻāʻo maoli ke koa e ʻoki a pepehi.
  Ua ʻōlelo ʻo Oleg Rybachenko:
  - Hammer maikaʻi!
  A ʻo ke keiki hoʻi e hoʻolei i kahi hōkū ʻoluʻolu ma ke ʻano o ka swastika me kona wāwae ʻole. He hybrid paʻakikī.
  A hāʻule ka nui o nā Nazis.
  Ua ʻōlelo ʻo Oleg:
  - Banzai!
  A aia ke keiki i ka hoouka ahiu. ʻAʻole, e hū wale ana ka mana i loko ona, a ke hū nei nā lua pele!
  ʻO Margarita i ka neʻe ʻana. E haehae ʻo ia i ka ʻōpū o kēlā me kēia kanaka.
  Na ke kaikamahine e hoolei i kanalima nila i ka manawa hookahi me kona wawae. A nui nā ʻano ʻenemi i pepehi ʻia, nā kaʻa a me nā mokulele i hoʻokuʻu ʻia.
  Ua hīmeni ʻo Margarita ma ke ʻano o ka ʻoliʻoli:
  - Hoʻokahi, ʻelua! ʻAʻole pilikia ke kaumaha!
  ʻAʻole pono ʻoe e hoʻonāwaliwali!
  E mālama i kou ihu a me kou huelo kiʻekiʻe.
  E ʻike ʻoe aia mau ka hoaaloha ʻoiaʻiʻo me ʻoe!
  He ʻoihana koʻikoʻi kēia. E kuʻi a hoʻōho ke kaikamahine:
  - E lilo ka Pelekikena Dragon i kupapaʻu!
  ʻO Natasha kekahi ʻano mea hoʻopau i ke kaua. A uwo ihola ʻo ia.
  - Banzai! E kiʻi koke!
  A lele ka grenade mai kona wāwae wāwae ʻole. A ua hahau i ka Nazis me he kui. A e luku ia i ka nui o nā mastodons a me nā ʻēheu, nā mīkini infernal.
  He koa! I nā koa a pau - koa!
  Aia nō ʻo Zoya i ka ʻino. ʻO kahi ʻīlio huhū.
  Lalau iho la ia, a huu iho la.
  - ʻO ko mākou Makua ke Akua Keʻokeʻo ponoʻī!
  A e hahau ʻo ia i nā Nazis me ka wili ʻekolu!
  A ua uwo hou ʻo Augustine:
  - A ʻeleʻele koʻu Akua!
  ʻOiaʻiʻo, ʻo ka ʻulaʻula ke ʻano o ka hoʻopunipuni a me ka ʻino. No nā ʻenemi, ʻoiaʻiʻo. A no kona mau hoa he hiwahiwa.
  A pehea ʻo ia e lawe ai a hoʻolei me kona manamana wāwae ʻole. A he nui nā koa o ke aupuni ʻeleʻele, a me kā lākou mau kaʻa a me nā mokulele.
  Ua hoʻōho ka ʻulaʻula:
  - ʻO Rusia a me ke Akua ʻeleʻele ma hope o mākou!
  He koa me ka mana kaua nui loa. ʻAʻole, ʻoi aku ka maikaʻi ʻaʻole e komo i lalo o kekahi o kēia. E like me nā hale kiaʻi o nā kaʻa, ua haehae ʻia nā ʻēheu o nā mokulele fascist.
  Ua ʻōlelo ʻo Augustine:
  - E wili mākou i nā mea hoʻopunipuni a pau i ka pauka!
  A wink i kāna mau hoa. ʻAe, ʻaʻole kēia kaikamahine ahi i mea hiki ke hāʻawi i ka maluhia. Koe ka maluhia o ka make!
  Ua ʻōlelo ʻo Svetlana, i ka luku ʻana i kona mau ʻenemi:
  - E pepehi mākou iā ʻoe me kahi laina!
  Ua hōʻoia ʻo Augustine:
  - E pepehi mākou i nā mea a pau!
  A mai kona mau wāwae wāwae ʻole, lele hou ka makana o ka luku loa! A ʻo ka nui o nā pahu kaʻa a me nā mokulele i pahū i nā ʻāpana liʻiliʻi i ka manawa hoʻokahi.
  Ua hīmeni ʻo Oleg i ka pane:
  - E lilo ia i banzai piha!
  Ua ʻōlelo ʻo Augustine, i ka haehae ʻana i nā Nazis me kona mau lima ʻole, ʻokiʻoki iā lākou me nā pahi kaua, a hoʻolei i nā nila me kona manamana wāwae ʻole, luku i nā kaʻa a me nā mokulele i ka manawa hoʻokahi:
  - I ka pōkole! I ka pōkole!
  ʻO Natasha, e luku ana i nā koa ʻeleʻele, uē:
  - I ka pōkole - banzai!
  A e ʻoki kākou i kou mau hoa paio me ka huhū ʻāhiu.
  Ua ʻōlelo ʻo Oleg Rybachenko, e ʻoki ana i kona mau hoa paio:
  - ʻAʻole Pākē kēia gambit,
  A manaʻoʻiʻo mai iaʻu, ʻo Thai ka mea mua!
  A lele hou mai ka ʻoki ʻoki metala mai ka wāwae ʻole o ke keiki. Ua ʻoki ʻo ia i nā puʻukū o nā kaʻa a me nā huelo o nā mokulele.
  ʻO Margarita, e ʻoki ana i nā koa o ke aupuni ʻeleʻele a me nā mea kaua o nā kaʻa, hīmeni:
  - A ʻo wai ka mea e loaʻa iā mākou i ke kaua?
  A ʻo wai ka mea e loaʻa iā mākou i ke kaua...
  ʻAʻole mākou e ʻakaʻaka me kēlā -
  E haehae mākou iā ʻoe!
  E haehae mākou iā ʻoe!
  Ua hana maikaʻi lākou me nā Nazi i kēlā manawa ... A ua lanakila ʻo Soviet Russia i ke aupuni ʻeleʻele i ka wā o ka ʻino o Moscow.
  ʻAʻole i pau ke kaua, akā ua loaʻa i ka USSR ka manawa e lanakila ai ka Nazis iā lākou iho. No laila ua hoʻopau hou nā ʻeono i kā lākou ʻoihana maikaʻi loa.
  
  KEKAHI USSR IWAENA O NA ILIPUHA
  ʻO ka pani ʻana ma muli o ka ʻā ʻana o ka lā, e pōʻeleʻele ai ʻo ʻAmelika Hui Pū ʻIa, Beretania, a me kona mau panalāʻau i ka lā 22 o Iune, 1941. I ka wā mua, ʻaʻole pili kēia i ke ʻano o ke kaua. Ua holomua ka poʻe Kelemania e like me ka moʻolelo maoli. Ua huli ka Fuhrer i ka hema, a ua lawe ʻo Iapana i kahi manaʻo kali-a-ʻike ... A eia hou, ua hoʻopakele ka hoʻoilo hau i ka Puʻali ʻulaʻula mai ka pio ʻana a ʻae iā ia e hoʻomaka i kahi hoʻouka kaua kokoke i Moscow. I kēia manawa, ua hoʻopaʻa ʻo Iapana i kēlā mau waiwai ma ka Moana Pākīpika i lilo mua iā Pelekane a me ʻAmelika Hui Pū ʻIa, a ʻaʻole hiki i nā pūʻali koa hou ke hiki i kēia manawa.
  Ma ke alo hikina i ka pūnāwai a me ka hoʻomaka ʻana o ke kauwela, ua lanakila nā Kelemania i nā lanakila he nui a hoʻomaka hou i kā lākou hoʻouka kaua ʻana iā Stalingrad. Eia naʻe, ʻo ia kahi i hoʻomaka ai nā ʻokoʻa me ka ʻoiaʻiʻo. ʻO ka loaʻa ʻole o ka lua o ka mua i hiki ai i nā Kelemania ke hoʻoneʻe hou aku i nā pūʻali koa mai ʻEulopa a mai Libia mai, a waiho wale i nā pūʻali koa Italia ma laila.
  A hoʻomaka ka hoʻouka kaua ma Stalingrad wale nō, akā ma Tikhvin pū kekahi. A i kēia manawa ua kauoha ʻia e Rommel, ka mea i manaʻo nui ʻia e ka Fuhrer no ka pio ʻana o nā Pelekane ma Libua a me ka hoʻopio ʻana iā Tolbuk.
  Ua komo pū nā moku ʻo Tiger mua i nā kaua. Ua hoʻouka ʻo Rommel i kāna hoʻouka kaua ʻana i ka pō a ua hoʻokō ʻo ia i nā pūʻali Soviet me ka pīhoihoi. Ua hoʻonui ʻia ke kūlana ma muli o ka loaʻa ʻana o ka maikaʻi o ka poʻe Kelemania i ka mokulele a ʻaʻole i pau ka ikehu i ka hakakā ʻana i nā hoa pili.
  Ua loaʻa koke i ka mea hoʻokele ʻo Marcel nā moʻolelo ma ka ʻaoʻao hikina. Ma Iune 1942, ua ʻoi aku ʻo ia ma mua o ka nui o nā mokulele i pana ʻia i hoʻokahi haneli a me kanalima a loaʻa iā ia ke Keʻa Naita o ke Keʻa Hao me nā pahi kaua lau ʻoka kala a me nā daimana.
  Akā ʻo ka hoʻomaka wale nō kēia o kahi ʻoihana.
  Ma ka lani ua ʻoi aku ka paʻakikī o ka Pūʻali Ulaula. A ua hiki i ka poʻe Kelemania ke lawe pio iā Tikhvin, a laila kekahi mau kūlanakauhale a ʻoki aku iā Leningrad me ke apo pālua, e pale hou ana i kēia kūlanakauhale.
  Ua ho'āʻo ke kauoha Soviet e wāwahi i Leningrad a hoʻouka i ke kikowaena. ʻAʻole naʻe i lawa ka ikaika e hoʻokō ai i ka holomua ma kēia mau wahi.
  ʻO ka hōʻoluʻolu wale nō ka paʻa ʻana o nā Nazis ma Stalingrad, kahi i hāʻawi iā lākou i kahi manawa e hōʻiliʻili ai i nā waihona hou.
  Akā ua hoʻopaʻa ʻia ʻo Leningrad. ʻAʻole i komo ʻo Türkiye a me Iapana i ke kaua a ua loaʻa i ka USSR ka manawa e hoʻohuli i ke ʻano o ke kaua. I Nowemapa i ka makahiki 1942, ua hoʻomaka nā pūʻali Soviet i kahi hoʻouka kaua ma Rzhev a me Stalingrad.
  ʻAʻole hiki ke loaʻa ka kūleʻa ma kahi o Rzhev. Akā ma Stalingrad ua pani ʻia ke apo. Akā e like me ka mea i ʻike ʻia no kekahi manawa. He ʻoi aku ka nui o nā mālama mālama ʻana i ka Third Reich, a ua hoʻouka ʻo Rommel i kahi hoʻouka kaua iā Stalingrad mai ka ʻākau, a me Mainstein mai ka hema.
  Ua hoʻonui ʻia ke kūlana ma muli o ke komo ʻole ʻana o Iapana i ke kaua. ʻO ka samurai, ʻoiai ua kāohi ʻia e ke kaua ma Kina, ua kūʻē iā Vladivostok.
  Ua makaʻu paha ʻo Hirohito o lilo ka ʻEkolu Reich a komo i ke kaua.
  Eia kekahi, ua lawa ka waiwai o Iapana a me nā pūʻali koa no ka hoʻopaʻapaʻa piha.
  Ua hoʻopaʻa ʻia ka Pūʻali ʻulaʻula, a ua lanakila ʻo Rommel mai ka ʻākau a hiki i Stalingrad. Ua hooki ʻia ʻo Mainstein no kekahi manawa, akā ua loaʻa iā ia nā hoʻoikaika hou a me ke kākoʻo mai Paulo mai, ua hui pū ʻo ia me nā pūʻali i wehe ʻole ʻia.
  No laila, ua ala mai kekahi apo i loaʻa ai i nā pūʻali Soviet.
  Ma hope o ka hakakā paʻakikī, ua luku ʻia ka hapa nui o lākou a pio. Ma hope iho ua hoʻopau ka poʻe Kelemania i ka hopu ʻana iā Stalingrad. A ma Malaki 1943, ua komo pū ʻo Türkiye i ke kaua. Ua ʻoi aku ka paʻakikī o ke kūlana. Ua hoʻomau ka poʻe Kelemania i ke kūlana kiʻekiʻe ma ka lewa. Ua ʻoi aku ʻo Marcel i ka helu o ʻekolu haneli mokulele i pana ʻia i lalo a lilo ʻo ia i Kelemania mua i loaʻa ka lua o ke Keʻa Naita o ke Keʻa Hao me nā pahi kaua lau a me nā daimana.
  I ka mahina o Mei, ua hoʻomaka ka poʻe Kelemania i kahi hoʻouka kaua hou, me ka hoʻohana nui ʻana i nā pahu hou - "Tiger", "Panther" a me "Lion". A ua holomua lākou, ʻoiai ʻo ka Red Army i lawe i kahi pale ikaika. Akā, ua like'ole nā pū'ali, no ka mea, ua hakakā nā pū'ali Soviet ma nā'ao'ao'ekolu i ka manawa ho'okahi - e kū'ē i ka Third Reich, kona mau ukali, Iapana a me kona mau kolone, a me Turkey. Ua hoʻonui ʻia ke kūlana ma muli o ke kaua holoʻokoʻa i haʻi ʻia e nā Nazis, kahi i hoʻonui ai i ka hana ʻana i nā mea kaua i nā manawa he nui me ka loaʻa ʻole o ka pana ʻana e nā Allies. No laila ua emi koke nā kūlana o ka USSR!
  ʻOiaʻiʻo, neʻe mālie nā Krauts, ʻoiai lākou e kū pono ana i kahi pale i ka hohonu. A ʻo nā pūʻali Soviet, me ka ʻike, ua hakakā me ka wiwo ʻole. Ua eo mau nō naʻe lākou.
  Akā naʻe, ua hakakā lākou me ka wiwo ʻole, a ua hōʻike kekahi mau koa i ka papa kiʻekiʻe. No ka laʻana, ʻo ka pūʻali tank o Elizabeth ma ka T-34-76 maʻamau e hakakā me nā Nazis.
  A ke neʻe mālie nei ka poʻe Kelemania i nā pūʻali Soviet, e hana ana i ka wede, a i ʻole ka puaʻa. ʻO ka pahu Liona kaumaha loa a mālama maikaʻi ʻia ma mua. Ua like ia me ka Panther, ʻoi aku ka nui a me ke kaupaona he kanaiwa mau tona. ʻO ka pale kaua mua o ka hull he 150 mm a sloped e like me ka T-34, a ʻo nā ʻaoʻao he 82 mm me nā pali. ʻO ka lae o ka turret ka mea maʻamau i pale nui ʻia: 240 mm me nā pali, a ʻo nā ʻaoʻao nāwaliwali he 82 mm, e like me ka hull. A ikaika ka pū, 105 mm ka lōʻihi, me ka pahu lōʻihi o 70 EL. He pahu kēia e hiki ke pā mai kahi mamao.
  Hoʻololi ʻo Elizabeth i ka pahu pahu i luna me kona wāwae wāwae.
  A ʻo ke kanakolukūmāhā e ʻohi i ka wikiwiki. He mea ʻole ke pana ʻana i ka "Lion" mai kahi mamao a pono ʻoe e hoʻokokoke. Hoʻouna ka mīkini Kelemania ikaika i kahi projectile o ka ikaika make. Holo wikiwiki ʻo ia ma mua. ʻO nā kaikamāhine i loko o ka pahu e ʻakaʻaka me ka leʻaleʻa a neʻe i ko lākou mau wāwae ʻole.
  He wela ia ma ka ʻĀkau Caucasus i ka hopena o Mei, a he leʻaleʻa nā mea nani i ka bikini.
  Hoʻopuka ʻo Elena me kahi puʻupuʻu:
  - I kēia manawa e hoʻopaʻa koʻikoʻi ka fascist i nā pū!
  Ua ʻae ʻo Catherine, e lulu ana i kona wāwae ʻeleʻele:
  - E paʻi maoli mākou iā ia!
  Ke hoʻomau nei ka T-34-76 i ka wikiwiki, akā ua kaupalena ʻia ka wikiwiki o ke alanui. ʻAʻole hiki ke kolo ʻo "Lion", a ʻo ka "Panthers" a me "Tigers" ʻoi aku ka maʻalahi i ʻole e hele i mua.
  Akā, he pōʻino nō hoʻi kēia mau kaʻa, ʻo ia hoʻi ka Panther, hiki iā ia ke kiʻi i ʻumikumamālima kiʻi i kēlā me kēia minuke. Hiki iā ʻoe ke manaʻo i ka pīhoihoi mai kēia.
  ʻO Efrasia, e kaomi ana i ke kinoea me kona kuʻekuʻe wāwae, uē:
  - E hakakā mākou ma nā ʻano akamai!
  He mea koʻikoʻi ko ka pūkuniahi Lev tank: ʻelima wale nō kiʻi i ka minuke. Ma keʻano laulā,ʻaʻoleʻo ka mea hoʻohālike lanakila loa. ʻOi aku ka nui o ke kāʻei ʻana i nā mea kaua, ʻaʻole pono ke pā mai kahi mamao loa. "Tigers" a me "Panthers" pana mai ʻelua mau kilomita mai kahi mamao aku ʻaʻole hiki ke paʻi i ka mobile a me kanakolukūmāhā. No laila, he mea pono anei ke hoʻolako i ka "Liona" me kahi pūkuniahi ikaika? ʻOi aku ka māmā o nā kaʻa Soviet ʻē aʻe, koe wale nō ka KV-1S, akā ʻaʻohe pono o kēia pahu i ka pale, a ʻoi aku ka maikaʻi o nā ʻano hoʻokele.
  Huli ʻo Elizabeth i kona kino a ʻuē:
  - Hanu wau me koʻu umauma, he ʻale ākea ka ea,
  ʻAlohilohi, ʻaʻole pau ka ʻeke hōkū...
  Ke pāʻani nei nā manaʻo, ola nā kaikamahine kamaʻa ʻole,
  Makemake au e pāʻani i ka lewa a lele i ka lā mau loa!
  ʻAʻole maʻalahi ka haki ʻana i kahi pahu Lev, a hiki i ka ʻaoʻao. ʻO nā ʻaoʻao o ka puʻukū, e like me ko ka Panther, ua ʻoniʻoni, a ʻo ka ʻaoʻao o luna o nā ʻaoʻao o ka hull. Ua loaʻa i kēia mau pahu ke ʻano he "cat" maʻamau, ʻoi aku ka maikaʻi o ka pale ʻana ma muli o ke hili ʻana. ʻAʻole like me ke Tiga, kokoke i ka huinahā. Akā, ua hoʻomohala ʻia ka "Tiger" ma mua o ke kaua, a ua like ke ʻano o ka KV. Akā ʻo ka "Tiger" -2, kahi hoʻomohala ma hope, he pahu hoʻoheheʻe ʻia ʻo "cat", a ʻaʻole koke e hele pū kēia pahu i ka hana. Aneane hiki ole ke pa i ka "Liona" ma ka moku. ʻO ka ʻaoʻao haʻahaʻa wale nō o ka hull ʻaʻohe pale pale, akā ua uhi ʻia me nā wili. ʻO ia hoʻi, pono ʻoe e uhaki i kahi kokoke a loaʻa pololei ma waena o nā wili.
  No laila paʻakikī ka hana no nā kaikamahine. Eia kekahi, haʻalulu nui ka neʻe ʻana o ke kanakolukūmāhā a aneane hiki ʻole ke pana pololei.
  Ninau aku la o Elizabeth i kona mau hoa:
  - Hiki iā mākou ke pā i ka ʻenemi?
  Pane ʻo Elena me ka wiwo ʻole:
  - Ke loaʻa ʻole nā kamaʻa o nā kaikamahine, lilo ko lākou mau wāwae ʻole i mea maʻalahi a paʻa lākou i ka ʻenemi.
  Ua ʻae ʻo Elizabeth i kēia:
  - ʻAe, ʻo nā kuʻekuʻe wāwae o nā kaikamahine ke kī i ka lanakila!
  A no laila, e pale ana i ka pio ʻana, he kanakolukūmāhā ka pahee ma luna o ka moku. ʻO ka mea nui ma aneʻi ʻo ka pale ʻana i nā pū Panther a me Tiger. He wikiwiki lākou a pololei. A ʻaʻole hiki iā ʻoe ke paʻi i kēia mau pahu i ke poʻo.
  Ua pana ʻo Elena i ka Kelemania me kona mau manamana wāwae ʻole. Akā ʻaʻole hiki ke hele ma mua o ka rink skating i ka neʻe ʻana. Akā, ua haʻihaʻi ka ʻenemi hoʻokele ski, a kū ka "Liona".
  Hala hou ka kanakolukumamaha iaia. A hoʻouna i kahi projectile make i ka ʻaoʻao haʻahaʻa o ka ʻaoʻao.
  'Ōleloʻo Ekaterina:
  - Ua hala kā mākou pū - ʻaʻohe ala e lawe ai i ka "Liona"!
  Akā, no ka huhū, ua hahau ʻo Elena i ka ʻaoʻao o ka ʻenemi, a ʻo ka "Liona" i puhi i ke ahi.
  ʻO nā kaikamāhine, me ka lohi ʻole, holo hou i mua. I kēia manawa, loaʻa iā lākou kahi pahuhopu nāwaliwali: "Panther". Ua lawa ke ku pololei ma ka aoao.
  Nā ʻōlelo a Elizabeth:
  - Pōkole kūpono!
  Ua ʻōlelo ʻo Catherine me ka ʻakaʻaka:
  - Akā ʻaʻole ʻo ia e kolo i ʻole e puka i waho o ka uhi "Lion".
  A kipu aku la o Elena i ka Pantera ma kahi mamao aku ma ka aoao a wehe ae la i kona aoao. He liʻiliʻi liʻiliʻi - 40 millimeters, a ʻaʻole ia he mea nui ma kahi kihi.
  Pahū ka pahu Kelemania me ka hāʻule. ʻAe, ua hauʻoli nā mea nani.
  ʻO lākou me kā lākou lokomaikaʻi hoʻohiwahiwa o ka hakakā ʻana i nā nani.
  Akā, ʻo nā pūpū wale nō e kani kani, e holo wikiwiki ana, kokoke e pā i ke kapa kila.
  He mea weliweli loa kēia no ke kanakolukūmāhā, a ua like ia me ke kanaka lele i waena o nā kahawai.
  Ua pana hou ʻo Elizabeth me kona wāwae wāwae ʻole a hīmeni:
  - Hiki iaʻu ke hana i nā mea āpau, hiki iaʻu ke hana i nā mea āpau, e pā mākou i ka Wehrmacht!
  ʻOiaʻiʻo, me ia mau kaikamahine ʻaʻole makaʻu ka diabolo ponoʻī. ʻOiai ke hoʻouka kaua nei nā Nazis, a he nui kā lākou mau kaʻa ...
  ʻAʻole like nā pūʻali. ʻOiai ua like ka nui o nā kaʻa, ʻoi aku ke kaumaha o nā kaʻa Kelemania. He maʻalahi ka nui o nā kaʻa Soviet a ʻaʻole mākaukau piha e hakakā me nā monsters Nazi.
  Akā, hana ka poʻe o Elizabeth i nā hana mana a pana i kekahi Panther ma ka neʻe.
  ʻO nā lālā Komsomol kekahi e hakakā me nā pū. Ua pana pololei lākou. Holo lākou, ʻōpuʻu wāwae ʻole, nā kuʻekuʻe wāwae. A hahau aku lakou i ka enemi ma ka pahu hopu.
  Kauoha ʻo Alenka me ke aloha:
  - E nā kaikamāhine, mai hāʻawi aku!
  A i kēia manawa, kuha mai ka pūkuniahi i ka pūpū, ma ka T-4, e hou ana i kēia pahu. Akā, ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole hiki ke lawe maʻalahi i ka "Lion". A eia ʻoe e hoʻāʻo.
  Kuhikuhi ʻo Anyuta i ke kaʻa me kona manamana wāwae ʻole a puhi pololei, me ka ʻōlelo ʻana:
  - Hoʻonani i ka komunisme!
  Ua pana pololei ʻo Alla a hoʻohui:
  - Hoʻonani i ka heroism!
  ʻO nā kaikamahine hakakā ma ʻaneʻi ʻaʻohe mea pōkole o ka papa kiʻekiʻe a me ka aerobatics!
  ʻO Maria, e hānai ana i kahi pūpū i loko o ka pū, hīmeni:
  - Kiʻekiʻe a kiʻekiʻe a kiʻekiʻe,
  E hooikaika no ka lele ana o na manu...
  A hanu kēlā me kēia propeller,
  Maluhia o ko kakou mau palena!
  Ua hoʻohui ʻo Marusya, e pana ana i nā Krauts:
  - He oiaio keia...
  ʻO ka heroism nui o nā Lūkini a ʻaʻole wale nā kānaka Lūkini i hōʻike ʻia i nā mea āpau ...
  ʻO ke ana ʻana o ke kani ʻana o ka cuckoo, me he mea lā e paʻi ana nā kani, ua kāʻili ʻia ma luna o nā ʻauwaha. ʻO nā lāʻau liʻiliʻi me ka lei aliʻi ʻōmaʻomaʻo mānoanoa i ka makani, e like me nā paionia i ke aloha aloha i nā koa luhi. No kekahi, he ʻano ʻōlelo aʻo paha kēia - ʻōlelo lākou, e hele ʻoe i ke ao aʻe!
  ʻO ka pūʻali koa ma lalo o ke alakaʻi ʻana a Vladimir Mikhailovsky, i hōʻeha nui ʻia i nā kaua mua, ʻoi aku hoʻi i ka lanakila ʻana o Mei, i kēia manawa ua hoʻopiha wikiwiki ʻia me nā poʻe hou a ke mākaukau nei e uhi i kekahi o nā ʻaoʻao weliweli loa. ʻEkolu mau kilomika i ka hikina, paʻipaʻi ka wai ma ka Don, a puni i ka lapalapa o ke kaua.
  ʻO ka hapa nui o nā ʻohe i ʻā ʻia e nā pōkā ahi, a ʻeleʻele ka wai i ka ʻehu. E like me nā pāʻani nui i loko o ka hilahila kanikau, kū hoʻokahi nā puʻu o ke alahaka i wāwahi ʻia e ka nalu pahū, ma ke ʻano he kākoʻo.
  Ma luna o nā waʻa, lawe nā paionia kūloko i nā makana o nā kula, a me nā pahu o nā mea kaua no nā koa Soviet heroic, mākaukau e komo i ke kaua make me nā pūʻali Nazi huhū.
  No laila, kauo lākou ʻehā i kahi pahu lōʻihi i kahi nahele i uhi ʻia me nā wolfberries. Ma laila, ua hoʻohālua ʻia kahi pū anti-tank i uhi ʻia. ʻEkolu mau koa a me ka maka makaʻala ʻo Alesya e mālama ana i ka pū. He wiwi loa ke kaikamahine, aka, ua paa kona mau lima i ka hana luhi. Ke hoʻāʻo nei ʻo ia, a me nā kāne, e hoʻomākaukau i kahi pahele inā e hoʻāʻo kahi pahu a i ʻole "kānaka pale kaua" o ka pūʻali a Hitler e kāpae i ka puʻu kūlohelohe.
  ʻO nā koa, ʻo ka hapa nui, ʻaʻohe ʻumiʻumi a ʻaʻole i pana ʻia, nā kāne ʻōpio i hoʻopau i kahi papa hoʻomaʻamaʻa pōkole o hoʻokahi mahina a me ka hapa, a me ka ʻoiaʻiʻo, ʻo ka hoʻomaʻamaʻa pre-conscription i hoʻokumu maikaʻi ʻia ma ka USSR.
  Ua loaʻa i kekahi mau koa ka ʻike. He ʻokoʻa lākou mai nā holoholona ʻōpiopio ma ko lākou huluhulu, ʻoi aku ka ʻoi o ka neʻe ʻana, a ua wili hou ʻia kekahi. ʻO ka mea nui, ʻo Ivan ka maka hoʻokahi, ka mea i like me ka pōā maoli, ua ulu i ka ʻumiʻumi. ʻO ke kūlana o ka hae, a ua loaʻa i kekahi mau kauoha i nā kaua like ʻole, a i ʻole ka mea mua ma Moscow. I ka manawa, me he mea lā, ua hana lākou i ka mea hiki ʻole: ua hoʻōki lākou i ka Krauts, a ua hoʻokuke aku i nā ʻenemi i ʻelua haneli mau kilomita, e like me nā kuʻi ʻīlio.
  ʻEhia ka nui o nā lako i haʻalele ʻia i ka Fritz? ʻAʻole paha i nui loa, a ʻike pinepine ʻia nā kaʻa kaʻa, akā ʻo nā mea lawe pū me nā pūkuniahi a me nā pū mīkini, ka mea i hōʻeha nui i ka pūʻali koa Soviet i ke kauwela a me ka hāʻule ʻana o '41, he dime kakini!
  Akā, i ka wā i ʻoi aku ai ka hau ma mua o kanakolu degere, ua nalowale kēia mau monsters Teutonic a pau i ko lākou hiki ke neʻe maʻalahi.
  ʻO ka mea pōʻino, ʻaʻole lākou i hoʻopau loa i ka Nazis. ʻO kekahi hapa ma muli o ka hewa o ke kauoha, ka mea i noi i nā pūʻali nui e hoʻouka i nā kūlanakauhale kahi i hoʻopili ʻia ai nā hui Kelemania. A ua hiki mai ka hau - pōʻino ...
  I ka pūnāwai, ua loaʻa ʻo Ivan i kahi kauoha ʻelua - ua laki ʻo ia i ka pepehi ʻana i kahi pūʻali koa a me kekahi mau luna ma muli o kahi hoʻohālua. Akā naʻe, ua lanakila wale ke kaua. I ka wā o ka hahai ʻana, ua paʻi kahi ʻāpana ʻauwana iā Ivan Krasnov ma ka maka, a hoʻonele iā ia i ka maka. Auwe, he kaua kēia, ʻaʻole he kiʻiʻoniʻoni kamaliʻi, kahi e hahau ai ka mea nui i nā mea a pau, akā ʻaʻole hiki i hoʻokahi haneli mau pū mīkini ke pā iā ia.
  A i kēia manawa pono lākou e hana i nā hana koʻikoʻi: ʻeli ʻana i nā ʻauwaha, nā cell a me nā lua pahele.
  Kōkua nā paionia iā lākou, ʻoiai aia ka mālie ma ke kula a ke noi nei nā keikikāne a me nā kaikamahine e kōkua i ko lākou mau kaikuaʻana. Hooikaika nui lakou e hana me ka helu ole i ko lakou ikaika. Penei ka pehu a poha mai o na aaa ma na lima a me na wawae olohelohe o na keiki. I ka manawa like, hoʻomau lākou i ke mele;
  He mau paionia mākou, nā keiki o ka komunism -
  He ahi, he hale lole a he pu kani!
  ʻO ka hoʻouka kaua ʻana o ka fascism pōʻino -
  E kali ana i kahi pio huhū!
  
  He aha kā mākou i nalowale ai i kēia mau kaua?
  A i ʻole i loaʻa iā ʻoe ma ke kaua me ka ʻenemi?
  He mau keiki wale nō mākou o ke ao nei -
  A i kēia manawa nā koa o ka ʻĀina makuahine!
  
  Akā ua hele ʻo Hitler i kahi ʻanuʻu i ko mākou kapikala,
  Ua hāʻule ka wailele i nā pōkā he nui ʻole!
  A iaʻu, ʻoi aku ka nani o ka ʻāina makua ma mua o ka lani -
  I kēia manawa ua hiki mai ka lā koko!
  
  E pane koʻikoʻi mākou i ka huhū -
  ʻOiai lākou iho, auwe, liʻiliʻi ke kino!
  Akā aia ka pahi kaua i ka lima o kahi ʻōpio palupalu -
  ʻOi aku ka ikaika ma mua o nā pūʻali koa o Sātana!
  
  E hoʻokuʻu i nā pahu kaʻa ma hope o ka hāʻule ʻana,
  A puunaue makou i ka pu raifela i ekolu!
  E huli ka makai i ke kua,
  Akā, e hoʻopaʻi ikaika ke Akua iā lākou!
  
  He aha kā mākou i hoʻoholo ai? e hana i ka maluhia -
  A no kēlā, auwe, pono wau e pana!
  Ua inaina ka malie.
  Aia nō ka hana ʻino a me ka lokomaikaʻi!
  
  Ke holo wāwae ʻole nei māua me ke kaikamahine -
  ʻOiai ua hāʻule ka hau, ua puhi ia i kahi hau e like me ka lanahu!
  Akā, ʻaʻohe o lākou makaʻu, ʻike nā keiki -
  E kipaku ʻia ka fascist i loko o ka pahu me ka pōkā!
  
  Pela lakou i pepehi ai i ka poe ino o Krauts,
  A ke holo nei ke koena o ka poe maka'u!
  Hoʻopau mākou i nā mea hele wāwae e like me ka pahi kaua i ke kaua -
  ʻAʻole nā kauwela ʻōpio he mea keʻakeʻa iā mākou!
  
  He lanakila ka lanakila, aia i Mei,
  I kēia manawa, ua ʻino ka hau hau!
  He kamaa ole ke keiki, he kamaa ole kona kaikuahine.
  Ua hoʻolauleʻa nā kamaliʻi i ko lākou poʻokela i nā lole lole!
  
  No hea mai kēia mau mana i loko o mākou?
  E hoomanawanui i ka eha, ke anu, ka pono!
  I ka ana ana o kekahi hoa i ka lalo o ka lua.
  Ke uē ka hoaaloha, make wau!
  
  Ua hoʻopōmaikaʻi ʻo Kristo iā mākou i nā paionia,
  Ua ʻōlelo ʻo ia, ua hāʻawi ʻia ka ʻāina makua iā ʻoe e ke Akua!
  ʻO kēia ka manaʻoʻiʻo mua o nā mea a pau,
  Soviet, ʻāina kapu!
  Hiki ke lohe ʻia ka halulu o nā kaʻa kaʻa e neʻe mai ana, a kani nā mokulele i ka lewa. A ke halulu nei na mea kaua ikaika. Ke pā ʻia e nā pūpū pahū kiʻekiʻe, hoʻolei ʻia nā ʻōpala o ka honua a me ka turf hehee i ka lewa. ʻO kēia kahi e hoʻomaka ai ke kaua. E paʻa ana ʻo Major Vladimir Mikhailovsky i nā binocular i hopu ʻia ma kona mau lima, e nānā ana i ka ʻauwaha kila fascist e neʻe mai ana. Ke hoʻāʻo nei lākou e hoʻokele i nā paionia ma hope, akā ʻaʻole lākou makemake e haʻalele a noi i nā pu raifela e kaua ai.
  ʻAʻole lawa nā mea kaua no kēlā me kēia kanaka, ʻoiai ua lawe mai nā keiki kamaʻāina i nā pu panapana a me nā kakaka haʻuki. Makemake nā kānaka a pau e hakakā me ka wiwo ʻole a lanakila. Akā ʻaʻole hiki iā ʻoe ke make me kou manaʻo hope e pili ana i kou ʻĀina.
  Hāʻawi ʻo Major Mikhailovsky i ke kauoha:
  - Mai wehe i ke ahi me ke kauoha ʻole!
  ʻOiaʻiʻo, ʻelua wale nō "kāhākūmālima" lākou no ka bataliona holoʻokoʻa, ʻo ia hoʻi ko lākou manawa e hoʻokuʻu aku i nā Krauts e hoʻokokoke.
  Ma ke alo, e like me ka mea maʻamau i waena o ka poʻe Nazi, aia nā kaʻa palekana loa; ʻO nā pahu T-4 a me nā pū hoʻokele ponoʻī "Okhotnik". Pono lākou e hāʻawi i ke ala i nā kaʻa māmā a me nā poʻe hele wāwae wāwae.
  ʻO nā kaʻa Nazi a me nā kaʻa kaʻa e lohi i kēlā me kēia manawa no ka hopohopo e hele i mua ...
  Akā, ua hōʻike ka paionia ʻo Yuli Petrov ʻaʻole no ka mea ʻole ko lākou noho ʻana ma ʻaneʻi. ʻO kahi mine anti-tank liʻiliʻi, i uhi ʻia me ke kāpili home, a ma luna o ka turf e ʻike ʻole ʻia e neʻe ʻia ma waena o nā kumu me ke kōkua o kahi uea, ma lalo pono o ke ala T-4.
  E waiho ana na papa kila o ka enuhe ma luna o ka makana make. ʻAʻole ikaika loa ka pahū ʻana, akā ua ʻoki ʻia ka enuhe, a hoʻomaka ka pahu o Hitler e puhi a wili me kāna turret.
  Hoʻohana nā keikikāne ʻē aʻe i nā mea like. No ka makau ole o na koa hele wawae Kelemania, a o na kaa a me na pu hookuonoono pono ole imua, alaila, e hoopaiia lakou no keia.
  ʻO ka "Hunter" kaulana, me kahi silhouette haʻahaʻa a me nā mea kaua ikaika, e like me ka honu palahalaha. Ua ʻike ʻia kēia pū hoʻoneʻe ponoʻī ma ke alo Soviet-German. Ma muli o kāna mau ʻano hoʻokele maikaʻi, kāna pūkuniahi, hiki ke komo i kahi mamao kūpono, a me kona ola ʻana i ke kaua, ua lilo koke ka "Hunter" i kamaʻilio o ke kaona.
  Akā, maʻa mau nō kona mau ala, ʻoiai he ākea... Eia naʻe, ʻoi aku ka maikaʻi o ka puhi ʻana i lalo o ke kaʻa a hoʻokuʻu i kona loko me nā ʻāpana ʻokoʻa.
  Maanei ka "Hunter" i poino, e like me ka moku powa me ka hoe i haki, e pahee ana i ka aoao a ku'i me ka T-4. A ʻo nā pahu kila ʻelua ma ke ala e hoʻomaka ana e ʻālohilohi, a i kekahi mau manawa ma hope e pahū ana ma muli o ka pahū ʻana o nā pū.
  Ua kū mua he ʻumi kaʻa kaʻa me ke kaumaha, ua haki a nele.
  Akā ʻo nā mea i koe ke hahai nei iā lākou, ʻoi aku ka nui o nā koa kāhiko. Maʻaneʻi ke kiʻi nei ka pū kī "Okhotnik" i ka wikiwiki a ... Hāʻule i loko o kahi lua camouflaged. ʻO nā enuhe wale nō e kū mai i luna a neʻe me ke kōkua ʻole.
  Hauoli na Paionia. Ma kekahi mau wahi, aia nā mea pahū hale i loko o nā lua i ʻeli ʻia. Hana ʻia ia ma ke ʻano hana akamai. ʻOiaʻiʻo, ʻoi aku ka nāwaliwali ma mua o ka dynamite, akā ua lawa ia e hoʻopau i ka chassis.
  Loaʻa ʻo Fritz i nā poho koʻikoʻi, hāʻule nā mea lawe lima kaua, hele kekahi ma nā wahi pōʻino, akā ua hui ʻia lākou e ka hoʻolei ʻana i nā grenades a me nā mea pahū.
  Ma ʻaneʻi, ʻo ka poʻe koa ʻōpio wikiwiki i kūkulu i nā catapults liʻiliʻi. Hoʻolei lākou i waho i kahi pūʻolo kūikawā o ka waiʻona lāʻau distilled i hui pū ʻia me nā mea pauda.
  I ka wā i paʻi ʻia ai, hāʻawi ʻia ke kapa kila ʻoi aku ka lahilahi o nā kaʻa a Hitler, e ʻā ana nā pūʻali me nā lapalapa uliuli. Me ka huhū i ka ʻeha, hoʻōho nā Krauts me ka ʻeha puʻuwai a holo aku me ko lākou mau maka i ka weliweli.
  Ke haʻalele nei kekahi o lākou i ka ʻenehana ...
  ʻO ka minamina wale nō ka nui o nā ʻenemi, ke ninini nei kekahi o nā kaʻa i ke ahi pū mīkini i nā mea āpau a kokoke i nā ʻauwaha.
  A ʻike lākou i nā hedgehogs ... I kēia manawa, kuhikuhi ʻo Alesya i ka kanahākūmālima. ʻOiai,ʻaʻole hiki iāʻoe ke lawe i ka T-4 a me ka Hunter poʻo, akā hiki iāʻoe ke ho'āʻo i nāʻaoʻao. ʻAʻohe mea e ʻōlelo ai e pili ana i nā mea lawe lima kaua. Na lākou e kīkēkē i nā mea a pau a hoʻokuʻu iā lākou i ke koko ma nā papahele metala wela!
  ʻO kahi pū liʻiliʻi liʻiliʻi he nui nā mea maikaʻi ma mua o ka nui - ka wikiwiki o ke ahi, maʻalahi o ka camouflage. A ʻike lākou i ke koho ʻana i nā pahuhopu.
  ʻO ka poʻe Nazis e ʻūhū, e like me nā hyena. A ma waena o nā poʻe Soviet i make a ʻeha. He mea pōʻino loa ka make ʻana o nā koa ʻōpio i hoʻomaka e ola. Eia kekahi kaikamahine paionia ʻōpio, me ka paʻakikī i ka ʻohi ʻana i kahi pūʻolo pahū a hoʻolei iā ia iho ma lalo o ke ala o kahi pahu T-3 medium. ʻO kahi pahu ʻino me kahi pahu lōʻihi akā me he mea lā e lele ana i luna a haehae i kahi hale kiaʻi huinaha.
  A hoolei hou aku na koa i na grenades, a hoomaka aku la na pu mikini e ki aku i na kaa kaa kolo. A pohā nā poʻo o nā koa o Hitler, e like me nā cherries pala i hoʻokuʻu ʻia e ka huahekili.
  A pahū nā pahu kinoea o nā kaʻa kaʻa nui, e hoʻolei ana i nā kahawai o ke ahi wela. Me he mea lā ke kū nei ka haunaele o nā genies. Eia kekahi mau mea lawe lima kaua e hui pū ana me kā lākou mau hoa hana pōʻino.
  Kuhi ʻo Alesya i ka "Hunter" a kuhikuhi i ka ʻāpana haʻahaʻa o ke kino. He paʻakikī ke kiʻi i laila, akā ʻo kēia wale nō ka manawa e komo ai i ka pū kīwī hoʻoikaika kino. ʻO ka neʻe ʻana o ka manamana lima, a laila huli.
  Hāʻawi ka pū i kahi haʻahaʻa haʻahaʻa, a māhele ka mīkini fascist i ka hapalua. A hāʻule ka hae me ka swastika i ka lepo koko.
  Hāwanawana ʻo Alesya:
  - Pono ka pono i ka mohai, pono ke aloha i nā haʻawina, a ʻo ka kūleʻa o ke kumu kūpono e pono ai ka mōhai!
  U-huli, hoomaha ke kaikamahine pu me ka olohelohe i mea e oi aku ka manao i ka biorhythms o ka Honua, a me ka hanu o ka mauʻu me kona mau kapuwaʻi, a pana hou, hahau i ka insidious T-3 i loko o ka hui.
  Hiki ke ʻike ʻia ʻaneʻane ua pio nā kaʻa kaʻa waena o ka Nazi armada. ʻO ka mea hope loa i luku ʻia e kahi keikikāne paionia, ʻoiai ʻo kona ʻeha, e hoʻokuke ana i kahi pahu me ka hui ʻana o ka carbide pahū, ka lepo lanahu, sawdust me kahi liʻiliʻi o ka phosphorus. ʻAʻole i lawa ka ikaika o ke keiki heroic e pana i ka pahu ma hope o ka ʻeha, a ʻo kona hoa Andrei, e holo ana iā ia iho i ka wā e holo ana, ua hoʻokuke iā ia ma lalo o nā huila o ka pū hoʻouka kaua ʻo "Bumblebee". Ua hoʻolei ʻia ka pū kaliber 150-mm obsequious iā ia iho a kū i luna. A ʻo nā ʻuhane o ka poʻe paionia, ua lele aʻe i waho o ko lākou mau kino haehae, holo wikiwiki lākou i ke Aupuni Lani hauʻoli, kahi i loaʻa ʻole ai ka hana ʻino a me ka ʻeha.
  ʻO nā mea halihali fascist e ola nei, ua nalowale ke kākoʻo o kā lākou mau hoa kaumaha, ua hoʻomaka lākou e huli i hope ... Ua kū ka leo o nā mele a Wagner, a ua hoʻomaka ka lele holoʻokoʻa.
  Ua ʻōlelo ʻo Vladimir Mikhailovsky, e holoi ana i ke koko mai kona lae:
  - Hiki i kahi koa Lūkini ke make i ke kū ʻana, akā ʻaʻole ʻo ia e ola ma kona mau kuli! Hiki ke koko ʻo Rūsia, akā ʻaʻohe koko e hoʻokahe koko i ko mākou wiwo ʻole a kūpaʻa i ka ʻĀina!
  A ua hōʻoia ka poʻe paionia e ola nei i kēia ... ʻOiai ua puhi mua ʻia ka nui o lākou a ʻeha.
  A ʻo Anastasia Witchakova lāua ʻo Akulina Orlova e hakakā ana i ka lewa, ua mākaukau lākou e hoʻokūkū me ka Marseille hanohano, ka mea i hōʻiliʻili ʻoi aku ma mua o ʻehā haneli mau mokulele i hoʻohaʻahaʻa ʻia, no laila ua loaʻa iā ia ka pae ʻelima o ke Keʻa Naita o ke Keʻa Hao me ke gula. nā lau ʻoka, nā pahi kaua a me nā daimana.
  Akā, ua maopopo nā kaikamāhine i ka manaʻo e hakakā me ka ikaika. Eia lākou i loko o ka bikini a me ka hakakā wāwae ʻole. A komo nā mokulele Luftwaffe.
  ʻO Anastasia, me ka hoʻohana ʻana i kona mau manamana wāwae ʻole, kuhikuhi i ka pū i ka pahu hopu, hoʻokuʻu i ka fascist, a ʻōlelo:
  - Nui ko mākou manaʻoʻiʻo,
  E paʻa ia no nā kenekulia!
  A minoʻaka i kāna hoa. Hoʻokuʻu aku ʻo Akulina i ka fascist, hahau iā ia, me ka hoʻohana pono ʻana i kona mau wāwae ʻole a me nā ʻūhā:
  - No ka nui o nā manaʻo o ka komunism!
  A hōʻike i kona mau niho momi. He kaikamahine hakakā a hoʻonaʻauao kēia.
  A alohilohi me kona mau niho.
  ʻO Anastasia, e pana ana i lalo i kahi mokulele Kelemania ʻē aʻe ma kāna Yak-9, uē ikaika:
  - ʻAeto Lūkini ma luna o ka honua,
  ʻO ka hohola ʻana i kona mau ʻēheu, e haʻalele ia...
  E hoʻopiʻi ʻia ka ʻenemi
  E pio ana ia, nahaha!
  Ua hōʻoia koke ʻo Akulina i kēia, e kuʻi ana i kona mau hoa paio:
  - E haki ana!
  ʻOiai, ʻoiaʻiʻo, ua ʻike pū ʻia nā kaikamahine ace maikaʻi mai nā Kelemania. Ua hakakā ʻo Albina lāua ʻo Alvina ma ka ME-309 hou loa. Ua ʻaihue kēlā mau koa hakakā.
  A pana lākou i nā mokulele Soviet me ka wikiwiki kupaianaha. He mokulele ikaika loa ka ME-309 me nā pūkuniahi ea 30-mm ʻekolu a me ʻehā mau pū mīkini. ʻAʻole hiki i nā kaʻa Lūkini ke pale aku i kēlā monster.
  Ina pana lakou ilalo, pana lakou ilalo me ke aloha ole.
  ʻO Albina, me kona manamana wāwae ʻole, oli akula i ka pūkuniahi mokulele i ka pahu hopu. Ua hahau ʻo ia i ka ʻenemi a uē:
  - No nā lanakila o ke Kolu Reich!
  A hōʻike ʻo ia i kona alelo.
  Ua hahau ʻo Alvina i ka ʻenemi. Ua ʻoki ʻo ia i ka Soviet Yak-9 a ʻōlelo ʻo ia:
  - No nā palena nui o ko mākou pūʻali!
  A ʻakaʻaka ʻo ia i kona mau hoaaloha.
  Ua hakakā ʻo Huffman, loaʻa nā helu. ʻAʻole ʻo ia kekahi o nā aces nui, akā ke holomua wikiwiki nei ʻo ia. A hiki iā ʻoe ke ʻōlelo he monster o Gehena.
  Ke neʻe nei ka poʻe Kelemania, me ka mālie a me ka nui o nā poho, ma ke kahakai ʻo Volga, e hoʻokokoke ana i ke Kai Caspian.
  . MOKUNA Helu 2.
  ʻAʻole kūlike nā pūʻali. He mea hoʻonāukiuki loa ka mokulele fascist. Ua hōʻea ʻo Focke-Wulf i mua o ka lehulehu a ua lilo kāna mau mea kaua ikaika a me ka wikiwiki i pilikia no ka Pūʻali Ulaula. Eia kekahi, ua paʻakikī loa kēia kaʻa e pana i lalo. He kūpaʻa ʻo ia a me ke kapa kila.
  ʻO ka ME-309 hoʻi i lilo i mea pīhoihoi maikaʻi ʻole no nā mea hoʻokele Soviet, ma ke ʻano o ka wikiwiki a me nā mea kaua. A ua ʻoki loa ʻo ia i nā ʻāpana Soviet.
  ʻO ka Yu-288 hou, he mīkini ikaika loa, ua hoʻopā pū i nā kūlana Soviet. ʻEhā mau tona o nā pōkā i lawe ʻia ma ke ʻano maʻamau, a ʻeono mau tona ke hoʻouka ʻia. A ua hoʻopau iki ʻo ia i nā ʻāpana Soviet.
  Ua hōʻike pū ʻo Rommel i kāna papa ma ke ʻano he alakaʻi, e like me Mainstein.
  Ke hoʻokokoke nei nā Kelemania iā Astrakhan. A me ka manaʻo ʻole no ke kauoha Soviet, ua hele ʻo Fritz i ka hewa ma ka Volga ma ke ala o Kamyshin. He neʻe wiwo ʻole akā ikaika. A hiki i kēia manawa ua paʻakikī ke hoʻōki iā lākou.
  Akā, ua ikaika mau ka pale o ka Red Army ... I loko o hoʻokahi pule, ua piʻi ka Nazis i 50 kilomita a ua hoʻopauʻia.
  Ua hui ʻia lākou me nā hoʻouka kaua ʻana e nā hui Soviet ...
  I ka manawa like, ua hoʻāʻo ka poʻe Kepani e hoʻomohala i kahi hana kūʻē iā Alma-Ata. A laila, hoʻouka kaua ikaika.
  Ua hakakā like nā kaikamāhine me nā kāne, a ʻoi aku paha ka maikaʻi ma mua o lākou.
  ʻO Margarita Magnitnaya lāua ʻo Tatyana Bulatnaya, nā kaikamahine nani, e pana ana mai nā pū mīkini.
  Ua pana lākou i ka samurai a oli:
  - Mai hoʻokaʻawale kāua me ka moeʻuhane,
  He mea nui ka hana mua o ke ola ...
  ʻIke hou ʻoe ma luna o ka Honua,
  ʻO nā puahiohio o ka huhū huhū!
  Kiloi aku la o Margarita i ka grenade pepehi kanaka me kona mau manamana wawae olohelohe, haehae iho la i na Kepani a mele aku la:
  - ʻAʻohe mea e kāohi iā mākou,
  ʻAʻohe mea e lanakila iā mākou ...
  E kanu mākou i ka Wehrmacht i ka lepo,
  He monolithic ko mākou pilina!
  Ua ʻae ʻo Tatyana, e kī ana i ka ʻenemi:
  - He monolith maoli nō!
  Ke nee nei na Iapana maluna o Alma-Ata. He nui ko lakou mau koa a me kela ano keia ano. He mau kanaka hakakā kēia. Akā ʻoki nā kaikamāhine iā lākou. Hakaka lakou.
  Ua hoolei hou aku o Tatyana Bulatnaya i kekahi grenade, haehae i ka samurai a mele aku la:
  - No kaʻu hana nui!
  A minoaka iho la me kona mau maka kala sapphire. ʻO ke kaikamahine hauʻoli, ʻaʻole hiki iā ʻoe ke ʻōlelo i kekahi mea.
  A o Margarita, me kona ku'e ku'eku'e wāwae, e lawe a ho'olei i makana o ka make, e haehae ana i na koa Iapana.
  A e hīmeni ʻo ia:
  - Ua huikau nā mea a pau, hui pū ʻia, i loko o ka puahiohio o ka ʻeha a me nā pilikia!
  A hoʻolei hou ʻo ia i ka lemona i ke Kepani me kona manamana wāwae ʻole.
  ʻO ke koa kamaʻa ʻole a me ke koa kamaʻa ʻole ʻo Oksana e kolo iā lākou a pahu i kahi pahu o nā grenades, hāwanawana:
  - He mau kaikamahine ʻoluʻolu!
  A hīmeni nā koa ʻekolu:
  - Ua lele ka samurai i ka honua, ma lalo o ke kaomi kila a me ke ahi!
  A hakaka na ui me ka inaina nui. Ua hele lakou ma ke ahi a me ka wai a me na paipu keleawe, aole makehewa.
  Ma ʻaneʻi ʻo Oksana, me kona wāwae wāwae ʻole, e hoʻolei ana i kahi grenade e pā ana i ka pahu kukui Kepani ʻo Chikha. ʻAe, he pahuhopu nui kēia.
  ʻO Margarita, pana i ka ʻenemi, hīmeni:
  - Hiki iā ʻoe ke manaʻoʻiʻo me ka ʻole o ka manaʻoʻiʻo! ʻAʻole hiki iā ʻoe ke hana ʻoihana!
  Ua ʻōlelo pololei ʻo Tatyana:
  - He kuʻikahi kāu e ʻōlelo ai!
  Kiola akula ʻo Margarita i ka grenade me kona mau manamana wāwae ʻole a ʻōlelo pololei:
  - ʻAʻole anei ʻo ke akamai he hoaaloha o nā paradoxes?
  Hāʻawi ʻo Tatyana i kahi huli, ʻoki i ka samurai a ʻae:
  - ʻOiaʻiʻo, e ka hoaaloha!
  A lawe nā koa a ʻakaʻaka ... He mau kaikamahine hakakā lākou, a ʻōlelo lākou he aha nā mea ʻē aʻe ... ʻAʻohe mea kupanaha e hoʻomanaʻo nā poʻe a pau o Rūsia i ka hakakā ʻana o nā kaikamahine!
  E hakakā ʻo Oksana ma ke kiʻekiʻe kiʻekiʻe, ʻoiaʻiʻo. A pana ʻo ia mai nā wahi like ʻole, a wili ke kaikamahine e like me ka wili wili.
  He nani kēia, ʻaʻole lākou e hāʻawi i kekahi mea i kekahi. A nau lakou i ke kipi, me ka samurai.
  Ke ahi pū nei ʻo Angela. ʻO ke kaikamahine hoʻi he ʻano ʻino a ʻulaʻula. Makemake nā koa e hakakā me ke kamaʻa ʻole a hōʻike i nā hana koʻikoʻi.
  Hāʻawi ʻo Angela a ʻōlelo me ka ʻakaʻaka:
  - E hele wiwo ʻole mākou i ke kaua,
  No ka mana o ka Soviets!
  A me kona mau manamana wāwae ʻaʻole ia e hoʻolei i ka lemona pepehi kanaka.
  Ke hoʻomau nei ka hakakā a i kēia manawa ua pau ka hoʻouka kaua ʻana o Iapana....
  ʻO kēia ka hopena o Iulai kanahākūmākolu. Ua hoʻokokoke nā Nazis i ka Volga delta pono'ī, a hoʻomaka nā kaua ma laila.
  Ua hakakā ʻo Elizabeth a me kāna poʻe holo moku. Ua hoʻomaka nā moku Tiger-2 mua e hōʻea i mua. Ua like lākou me ka Panther a me ka Liona, akā ma kahi ma waena. A me nā ʻoki ʻoki ʻana o ka pale kaua kūpono a me kahi pū kī 88-mm 71 EL caliber lōʻihi. He kanaono-kumamawalu tona kona kaumaha, a ua kokoke i ka pahu Liona ma ke ano o ke kapa kila, aka, ua emi iki ka nui.
  ʻAʻole hiki iā ʻoe ke ʻōlelo i kekahi mea.
  Ke ʻimi nei ʻo Elizabeth a me nā kaikamahine i nā Kelemania. Kuʻi lākou iā T-4 a hoʻōho:
  - Hoʻonani i nā manaʻo o nā makahiki mālamalama,
  Ua makaukau mau ka leo o na paionia!
  ʻO nā koa, e ʻōlelo kākou, ka papa mua. Aole lakou e hakaka hanohano wale no, oli pu no lakou;
  Ka hui pau ole o na kanaka kuokoa,
  ʻAʻole ʻo ia ka ikaika a me ka makaʻu i hui pū ai mākou ...
  A me ka manaʻo maikaʻi o ka poʻe naʻauao,
  A me ka pilina, ka māmā, ka naʻauao a me ka wiwo ʻole i nā moeʻuhane!
  
  Aloha ʻoe i ko kākou ʻāina kūʻokoʻa.
  He kākoʻo mau ka mana o ka hana ʻana!
  Ka mana kānāwai, ka makemake o nā kānaka,
  Ma hope o nā mea a pau, kū ke kanaka maʻalahi no ka lokahi!
  
  Ma nā ʻino i ʻā mai ka lā o ka holomua no mākou.
  I loko o nā ʻino a me nā ʻino ua holo mākou i mua...
  Hoʻoneʻe mākou i nā mauna me he mea kaumaha ʻole lā.
  Ke neʻe nei ka honua holoʻokoʻa i ka komunisme!
  
  Aloha i ko kākou ʻāina kūʻokoʻa,
  He kākoʻo mau ka mana o ka hana ʻana!
  Ka mana kānāwai, ka makemake o nā kānaka,
  Ma hope o nā mea a pau, kū ke kanaka maʻalahi no ka lokahi!
  
  Ua lokahi na kanaka o ka honua e like me na hoahanau,
  He mau hoaaloha ka Buddhist, Muslim!
  E hoonaniia ka manao, he inoa nui,
  Ua like nā lāhui a pau o ka honua!
  
  Aloha i ko kākou ʻāina kūʻokoʻa,
  He kākoʻo mau ka mana o ka hana ʻana!
  Ka mana kānāwai, ka makemake o nā kānaka,
  Ma hope o nā mea a pau, kū ke kanaka maʻalahi no ka lokahi!
  Maikaʻi ka hīmeni ʻana o nā kaikamāhine, a ʻoi aku ka maikaʻi o kā lākou hakakā ʻana, a hoʻokō lākou i kēlā mau hana. ʻOiai ua kākau ʻia ka moʻolelo e ka poʻe lanakila a ʻaʻole ʻike ʻia inā e hoʻomanaʻo ʻia lākou inā nalowale ke kaua?
  ʻO Alenka, me kāna mau pihi, a me kahi hui o nā kaikamahine, ke hoʻāʻo nei e kāohi i nā ʻenemi ma ka Volga Delta. A hōʻike ʻo ia i nā mea nani i hiki ke hana ma ke kumu.
  A hiki iā lākou ke hana i nā mea he nui.
  Puhi ʻo Anyuta me kona wāwae ʻole a uwē:
  - Hoʻonani i nā manawa o ka komunisme!
  A no laila, hāpai aʻela ka pākaukau holoʻokoʻa a hoʻomaka e hīmeni me ka lokahi, me nā leo leo piha;
  Ke hakakā nei mākou no ka hopena maikaʻi aʻe
  I mea e maʻalahi ai ke ola o nā kānaka ...
  A e luku aku kakou i ka lehulehu poino,
  No laila ua emi iho nā ʻenemi ʻino!
  
  Ma luna o mākou he keruba ʻēheu gula,
  No ka nani o ko kakou makuahine Rusia...
  E manaʻoʻiʻo mai iaʻu, ʻaʻole hiki ke lanakila ka poʻe o Rus.
  A e hoʻonani i nā mea a pau ma ka Honua!
  
  Hāʻawi ʻia iā mākou ka manawa e hakakā ai no ko mākou ʻāina makuahine,
  Ka pale ʻana i ka nui o ka ʻāina...
  A i kekahi manawa he kiʻiʻoniʻoni wale ke ola,
  ʻOiai he hōʻailona ia o ka lani!
  
  Pono nā kānaka a pau e hoʻokō i kā lākou mau moeʻuhane,
  E manaʻoʻiʻo mai iaʻu me ka naʻauao, komunisme ...
  I nui ka hauʻoli ma ka Honua,
  ʻAʻole i hiki mai ke ahi o ka hoʻoponopono hou ʻana!
  
  ʻO ko mākou aliʻi ka mea akamai nui ʻo Pugachev,
  Ua hāpai ʻo ia i ka poʻe mahiʻai i kahi hakakā hemolele...
  ʻO kēlā me kēia ʻoihana e piʻi i ka poʻohiwi,
  A aloha i ke kaikamahine kamaʻa keiki kāne!
  
  E lilo mākou i ka diabolo ikaika loa,
  Ke hoʻololi mākou i ka ʻike o ka ʻepekema...
  Ua ʻeha ka mea ʻino ma lalo o nā māiʻuʻu,
  ʻOiai e kahe ana ke koko mai ke aorta i haehae ʻia!
  
  ʻAe, pono kā mākou kumu, e nā hoaaloha,
  Hiki iā mākou ke hauʻoli i ko mākou ʻāina hānau...
  E manaʻoʻiʻo he ʻohana hoʻokahi nā kānaka,
  ʻO Rusia maikaʻi loa!
  
  Nānā wiwo ʻole nā kānaka i ka lewa,
  Mai uhi ka ao ino i ka lani...
  E hāʻawi mākou i ka ʻenemi i ka helu lanakila,
  A e lilo ʻoe i naita laki i ke kaua!
  
  ʻAʻole maopopo iaʻu ka huaʻōlelo makaʻu
  ʻAʻole haʻahaʻa loa mākou nā Lūkini ...
  Loaʻa iā mākou ʻo Svarog, ka Iesu Keʻokeʻo,
  A e hauʻoli mau loa iā Mei!
  
  ʻO nā kaikamāhine a me nā keikikāne i ka hula poepoe,
  Ke komo nei makou na kaikamahine kamaa ole...
  Ma hope o nā mea a pau, no mākou ke Akua mana loa Rod,
  Mai lilo i lolo lolo, keiki!
  
  A ua hoʻoikaika ʻo Lenin iā mākou e hakakā,
  Ua hoʻomaikaʻi ʻo Stalin naʻauao i ka hana ...
  E hohola ke keruba mana i kona mau eheu,
  A ʻo ko mākou mau ʻiʻo he kila wale nō!
  
  Ka Moi o ka Aina Makua
  He mau koa kakou no ke Akua...
  E hooiaio kakou i ko kakou nani me ka pahikaua kila,
  ʻO wai ka pale i hana ʻia ma Svarog!
  
  I ka pōkole, e mālama pono i ka Haku,
  I ka nani o ka ʻoi loa o Rusia ...
  ʻIke wale mākou i nā ʻaeto naita,
  Aia ma hope o mākou ke Akua Keʻokeʻo ʻo Kristo ka Mesia!
  ʻO ka paʻi pololei ʻana mai kahi pū e ʻā ai ka "Liona" i ke ahi. ʻAe, ke paʻi nei ka poʻe fascist i nā pū.
  ʻOiai ke kaua nei nā keiki, ʻaʻole hoʻopau manawa.
  Hele ʻo Dasha lāua ʻo Vaska a puni ka hope o nā koa Kelemania. Nānā lākou i ka neʻe ʻana o nā mea hana ma nā kolamu. Ke holo nei nā kaʻa kaʻa, ke kolo nei nā pū hoʻokele ponoʻī. Nui nā pūʻali koa ma ʻaneʻi, me ka SS a me nā ʻāpana ʻē aʻe.
  Ua ʻike ʻo Vaska i ka neʻe ʻana o ka Ferdinand, kahi pū hoʻokele ikaika Kelemania i hoʻopau i nā kaʻa.
  Hāwanawana ke keikikāne i ke kaikamahine:
  - Me he mea lā ke hoʻoneʻe nei nā Krauts i nā pūʻali hou aku ma ka ʻākau o Stalingrad.
  Ua ʻōlelo ʻo Dasha me ka ʻakaʻaka:
  - E wili ko mākou poʻe iā lākou!
  ʻO Nemtsev mai ke kaʻa ka hoʻōho huhū i nā kāne. Holo a holo nā keiki, ʻōlinolino, ʻeleʻele me ka lepo, ʻaʻohe kuʻekuʻe wāwae. Hiki iā lākou ke hāʻawi iā lākou i ka manawa.
  Holo ke keikikāne a me ke kaikamahine i ka nahele a lele i loko. Ua ʻōlelo ʻo Dasha me ka hoihoi:
  - Hiki i nā Guerrilla ke hana i kekahi mea!
  Ua ʻae ʻo Vaska i kēia:
  - ʻOiaʻiʻo ... E lanakila maoli mākou!
  Ua hīmeni ʻo Dasha me ka ʻoliʻoli:
  - Ke kali nei ka lanakila! Ke kali nei ka lanakila! ʻO ka poʻe makemake e uhaki i nā kaulahao! Kakali ka lanakila, kakali ka lanakila! Hiki iā mākou ke lanakila i ka fascism!
  Ua ʻae koke ʻo Vaska i kēia a ua ʻoki ʻo ia i ka enuhe me nā manamana lima o nā wāwae o kāna mau keiki.
  - Hiki iā mākou ke hana! Ua hānau ʻia mākou e hoʻokō i ka moʻolelo moʻolelo!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Dasha a ʻōlelo ʻo ia:
  - A pehea? Manaʻo wau e hoʻohuli mākou i ka moʻolelo moʻolelo i mea maoli a me ka Wehrmacht i lepo!
  A hīmeni nā keiki i ka mele ma ka piko o ko lākou māmā;
  Ma ka inoa o ko kakou aina pono,
  He aha ka komunism e hāʻawi ai i ke ao holoʻokoʻa ...
  E kūpaʻa mākou i ko mākou ʻāina makuahine,
  E hoʻokala i ke ala i ka holomua a me ka hana ʻana!
  
  Ua hoʻomalu ʻo Putin iā Rūsia e like me ke koa,
  Akā, haʻalele ka ʻaeto iā ia i ka lele...
  ʻOiaʻiʻo he nui nā hemorrhoids i ka Fuhrer,
  Akā ʻo Stalin kekahi inoa!
  
  Ke manaʻoʻiʻo nei au e lanakila ana mākou i ke Kolu Reich,
  ʻAʻohe mea kupanaha ua neʻe ʻo Putin i Stalin ...
  Maluna o ka honua he kerubima gula,
  A ua hehena ʻo Sātana-Adolf!
  
  Loaʻa i ka poʻe Kelemania ʻo ʻEulopa ma ko lākou manamana lima,
  A me ʻApelika, a me ʻAsia, a me nā mokuʻāina...
  A manaʻo ʻo Adolf he maikaʻi ʻo ia
  Akā ke kali nei ka hoʻopaʻi i ka Fuhrer!
  
  No Hitler, ua like ʻo Rūsia me kahi pā hale,
  Makemake ʻo ia e hoʻihoʻi i kāna kauoha...
  Akā, ke manaʻoʻiʻo nei au, he paradaiso komunism,
  E ulu aʻe nā Strawberries ma ka lūlū ʻana i nā moena!
  
  Mai manaʻoʻiʻo, ʻaʻole nāwaliwali loa ko kākou poʻe.
  Akā ʻoi aku ka nui o ka hopu ʻana o nā Krauts ...
  A ʻike ʻoe ʻaʻole he kauā ka Slav.
  Ma ka inoa o ko makou makuahine Rusia!
  
  A ua hoʻoikaika ʻo Lenin iā mākou i ka heroism,
  Ua hōʻike ʻo ia pehea e hana ai i nā mea ...
  No ka mea, hookahi no ke Akua,
  Akā, pono mākou e manaʻoʻiʻo i ka komunisme me ka wiwo ʻole!
  
  ʻAʻole, mai hāʻawi aku i ka ʻenemi Lūkini,
  Ma hope o nā mea a pau, ʻo ke Akua Keʻokeʻo me mākou - ka mea nāna i hana i ke ao holoʻokoʻa ...
  E kokua au ia oe i ke kaua,
  E mau i ka holomua o ke ola!
  
  Pehea ka lōʻihi e hiki ai iā ʻoe ke pepehi i kāu poʻe aloha?
  ʻO ka mea pōʻino, ʻaʻole i ʻike ʻia ka hopena o ke kaua ...
  No laila, ua emi ko mākou pūʻali i nā kaua,
  E hana i kahi mea āu e hilahila ʻole ai!
  He mele maikaʻi kēia no nā koa ʻōpio. Ua hīmeni lākou a neʻe hou me ka ʻohi ʻana i ka lepo ma ke ala me nā kuʻekuʻe wāwae ʻole.
  Ua hauʻoli nā keiki a hauʻoli i waho i ke ola. ʻOiai ʻeleʻele, ʻeleʻele ko lākou mau maka e like me ke kokoleka, a ʻo ko lākou lauoho, he māmā. Kanaka kamahao.
  ʻO kekahi poʻe Kelemania ma luna o ke kaʻa kaʻa i kāhea mālie iā lākou. A hāʻawi mai ʻo ia iaʻu i ke kokoleka. Ua ʻō aku ʻo Dasha pōloli i kona mau lima, akā ua huki ʻo Vaska i kona lima:
  - Mai hoʻohaʻahaʻa iā ʻoe iho!
  Ua loaʻa kahi kaikamahine akamai:
  - E hoʻohui maikaʻi i nā fascists!
  Ua makemake ʻo Vaska, ʻo ia ka ʻili a me nā iwi, i kēia manaʻo. A noi no hoi oia i ke kokoleka.
  Ua kunou aku ka Nazi a hoʻōho i ka ʻōlelo Lūkini haʻihaʻi:
  - E mele, e ke keiki!
  Kuno ʻo Vaska a hīmeni me ka hoʻoikaika nui;
   Ua hui ka aoao ia Rusia a pau,
  Mālama i nā kahua pau ʻole...
  Ma hope o nā mea a pau, manaʻoʻiʻo mai iaʻu, ikaika loa ka poʻe.
  Nani ka ʻāina Soviet!
  
  ʻO Stalin ka makana kiʻekiʻe loa
  ʻO Stalin ka lele o ka naʻauao ...
  E kaua kaua nona,
  Ke hahai nei na kanaka a pau ia Stalin!
  
  Ua hāʻawi ʻia mai iā mākou nā ʻēheu hauʻoli,
  Ua hāʻawi ʻia iā mākou kahi makemake nui ...
  ʻO Stalin ka hauʻoli o ka nui,
  Nani, ʻāina nui!
  
  ʻO Stalin ka mea nui loa ma ke ao holoʻokoʻa,
  ʻO Stalin, ke keruba ʻēheu gula,
  ʻO ko mākou poʻe me ka laki loli ʻole,
  E manaʻoʻiʻo, ʻaʻole hiki ke lanakila ʻia mākou!
  
  Hāʻawi ʻo Stalin i ke ola i nā kānaka
  ʻO ia ka ʻaeto nui loa ma ka honua ...
  No ko kakou aina makua a me ke kuokoa,
  Ua hohola ʻo ia i kona mau ʻēheu ma luna o ka honua!
  
  ʻAʻohe mea kiʻekiʻe aʻe ma mua o ka Stalin mālamalama,
  Ua like ʻo ia me ke Akua keʻokeʻo ...
  Hakaka a lanakila,
  E hoʻokuke koke mākou i ka Fuhrer i loko o ka pahu!
  
  Hāʻawi i ka hanohano i ko kākou ʻāina makua,
  E ʻike ʻoe ʻaʻole hiki iā ʻoe ke loaʻa iā ia ka nani ...
  E ola koke kakou malalo o ka komunism,
  A ʻaʻohe ala ʻē aʻe iā mākou!
  
  ʻO Stalin ka haʻaheo o ka honua holoʻokoʻa,
  ʻO Stalin komunisme palena ʻole...
  E mele ʻia kāna hana,
  Ua luku loa ʻia ka fascist!
  
  Ua hoʻonani ʻo Stalin iā Russia,
  Ua hāpai ʻo Stalin iā ia ma luna o nā hōkū...
  Ua hoʻokiʻekiʻe ʻo ia i ka mana i luna,
  ʻO Stalin kahi mea kūpono!
  
  Ua lanakila ʻo Stalin i ke ao holoʻokoʻa,
  He ʻauwaʻa hōkū nui kāna...
  ʻO ka hoʻāʻo ʻana no ka hoʻoikaika ʻana,
  E alakaʻi ʻo Stalin i ka komunisme!
  
  No Rusia, ʻo Stalin ka lā,
  Ua ʻālohilohi i ka pōʻeleʻele...
  Akaka ka leo o ke kaikamahine,
  ʻAʻohe alakaʻi nani ma ka honua!
  
  ʻO Stalin ke ʻano o Svarog,
  Ua hana ʻo Stalin i ka mana o Rūsia ...
  Loaʻa iā ia ʻo Rod i loko o kona puʻuwai -
  Ka Haku nui loa!
  
  ʻAʻohe alakaʻi maikaʻi ma ka honua holoʻokoʻa,
  ʻO Stalin ka mea nui o nā kānaka ...
  E hana kākou i ka hauʻoli i ko kākou ao,
  Ua luku ʻia ke kanaka ʻino!
  
  ʻO kaʻu mau keikikāne a me nā lālā Komsomol,
  No ka ʻāina makua, e kū pū i ka hoʻokumu ʻana...
  Ma hope o nā mea a pau, ʻoi aku ka ikaika o ʻoukou ma mua o nā tigers,
  ʻO Stalin ke akamai me mākou!
  
  ʻAʻole hiki iaʻu ke helu i kaʻu mau hana,
  E lele mākou e like me ka pua...
  ko mākou
  ʻāina ʻo Rūsia i ka komunisme!
  Ua hīmeni ʻo Dasha me Vaska a ua hana nā keiki i nā mea āpau me ka leo nui a me ka nani.
  A hulahula lakou me ka hehi ana i ka lakou mau keiki kala i ike ole i na kamaa mai ke anu, a ua hehi mua i ka hau i ka mahina o Maraki me na wawae ole.
  ʻO ka German, ka mea i maopopo ʻole i ka Lūkini, makemake ʻo ia i ke mele, a lawe ʻo ia i ka puaʻa canned mai kāna ʻeke a hāʻawi aku i nā keiki.
  A kunou mai la me ka ae mai.
  - Maikaʻi!
  Kūlou ke keikikāne a me ke kaikamahine a neʻe aku. He ʻumikūmākahi wale nō makahiki o lākou, akā he akamai lākou a he hoʻomanaʻo ikaika. E hōʻiliʻili i ka ʻike pololei. A i hoʻokahi manawa, lawe mai ʻo Daria lauoho lauoho i kahi maina i ka poʻe Kelemania i loko o ka hīnaʻi. He kaikamahine maalea a maopopo loa i ka lakou olelo. ʻAʻole lākou i manaʻo he keiki maikaʻi me ka lauoho keʻokeʻo a me nā maka uliuli hiki ke make.
  A ua hana ...
  Hele hou lākou, ʻono i nā kokoleka Kelemania, a aia lākou i kahi ʻano hauʻoli...
  Ua ʻōlelo ʻo Daria me ka ʻakaʻaka:
  - Ke lanakila nei mākou i nā Nazis, e kūkulu wau noʻu iho i hale ʻekolu papa, i hana ʻia me ke kinikini a me kahi pūnāwai!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Vaska:
  - E lilo ana ʻoe i bourgeois?
  Ua kūʻē ke kaikamahine.
  -ʻAʻole! E loaʻa iaʻu kaʻu komunism ponoʻī!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Vaska a hoʻomaka hou e hīmeni;
  I ka hiki ʻana mai o ka bourgeoisie i koʻu ʻāina,
  Ua puhi ʻia nā hale, ua ʻoki ʻia nā kaikamāhine...
  Me he mea lā ua helu ʻia nā zeros
  Ua kahi ʻia ka lauoho o nā keikikāne me he zero!
  
  Lawe ʻo Kibalkisa koa i ka pū,
  A komo ʻo ia i ka pūʻali koa o ka poʻe ...
  Akā, ua hāʻawi ʻia nā kumumanaʻo a pau e ke Keiki ʻino,
  ʻO wai ka mea i hāʻawi i kahi barela jam!
  
  A eia wau e kau ana ma luna o ka pahu, e ke keiki.
  Hoʻomāinoino lākou iaʻu me nā huila a me nā kui...
  I ka pane ʻana, ʻakaʻaka wau i ka maka, hoʻokō wau -
  A ke manaʻoʻiʻo nei au e lilo ka ʻāina i paradaiso!
  
  Ua puhi nā holoholona i koʻu mau kuʻekuʻe wāwae i ke ahi,
  Ua hahau loa ke keiki...
  Akā, manaʻoʻiʻo mai iaʻu, ʻaʻole oʻu manaʻo i ka ʻeha,
  No laila ua lanakila ka bourgeoisie ʻulaʻula iā lākou!
  
  Haʻihaʻi lākou i nā iwi, ʻeli metala ʻino,
  Hoʻohālua ka poʻe hoʻopaʻi iaʻu ma ka pā ...
  Akā, manaʻoʻiʻo mai iaʻu, ua moeʻuhane ke keiki no ia mea,
  E holo a puni Berlin i Mei!
  
  Manaʻo wau e alakaʻi ʻo Kālepa Lenin,
  Hoʻokuʻu iā Warsaw, Prague, Lākana!
  E hoʻopuka koke mākou i ka invoice lanakila,
  A ke kū haʻaheo nei ka hae ʻulaʻula ma luna o Berlin!
  
  I kēia manawa e ʻā ana nā kuʻekuʻe wāwae o ke keiki,
  ʻO kahi kapuaʻi i aneane ʻole i nā manawa a pau ...
  A hahau ikaika mai ka hahau ia'u ma ke kua.
  Ua ʻōhinahina paha ʻoe, e ka makuahine!
  
  Akā, ʻaʻole au e hāʻawi aku i kēia poʻe hoʻopaʻi,
  ʻAʻole wau e noi no ka manaʻoʻiʻo, ʻike i ke aloha ...
  E hahau oi ka kat mai ka poohiwi,
  ʻIke wau e hāʻawi mai ʻo Lenin iaʻu i ka uku, e manaʻoʻiʻo mai iaʻu!
  
  Ua ʻakaʻaka ʻo Kibalchish ma lalo o ka hoʻomāinoino.
  ʻAʻole ʻo ia i hāʻawi i ka mea huna, make haʻaheo ʻo ia ...
  Ua uwa ke kanaka ino e like me keia i loko o Gehena a mau loa aku,
  Ke ninini nei nā daimonio i ka resin ma kona ʻāʻī!
  
  Aia ʻo Lenin me mākou, me he mea lā mau loa.
  A wela ka lapalapa ahi i koʻu puʻuwai...
  E hiki mai ana ka moeuhane nui,
  Aia ka hae ʻulaʻula ma luna o ka honua holoʻokoʻa!
  Ua puhi ʻo Daria a hehi i kona wāwae ʻole:
  - Anu! Na ʻoe i haku iā ʻoe iho?
  Kuno ʻo Vaska:
  - ʻAe! ʻO kāna moʻolelo i manaʻo nui iaʻu!
  Kuno ʻo Daria a ʻōlelo maila:
  - Ke hoʻomanaʻo nei ʻoe i ka hopu ʻana o nā mākaʻi iā ʻoe a me aʻu a alakaʻi iā mākou me ke kamaʻa ʻole i ke anuanu o ka hau, a laila hahau iā mākou a kau i nā lālā lahilahi ma ko mākou mau kuʻekuʻe wāwae.
  Ua hōʻoia koke ʻo Vaska:
  - Pela no.... ʻEha kou mau kuʻekuʻe wāwae a ʻeha nā hui o kou mau poʻohiwi ke kau ʻoe ma luna o ka pā. Akā ʻaʻohe mea hōʻike kūʻē iā mākou a ...
  Ua ʻōlelo ʻo Daria me ke kaniʻuhū:
  - ʻAe, akā makemake ka mākaʻi iā mākou e maloʻo a make. Akā, i ko lākou hahau ʻana iaʻu ma ke poʻo me ka ʻōmole, hopu wau i ka ʻāpana me koʻu wāwae ʻole. A laila hoʻokomo ʻo ia i loko o kona mau lima. Ma hope iho ua ʻoki au i ke kaula noʻu a me ʻoe.
  Kuno ʻo Vaska:
  - ʻAe, ua like ia ... He mea weliweli naʻe. Akā, ʻike ʻoe, i loko o ke anuanu ʻaʻole ʻeha nā ʻōpala o nā kapuaʻi i puhi ʻia! A i ko mākou puka ʻana i waho ma hope, ua hoʻōla nā mea a pau iā mākou e like me nā ʻīlio!
  Ua hōʻoia koke ʻo Daria:
  - ʻAe, hoʻōla maikaʻi iā mākou! Ua loaʻa iaʻu nā kapuaʻi koʻikoʻi ʻaʻole wau e makaʻu e hele ma luna o nā lānahu!
  Ua haʻaheo ʻo Vaska, ʻī maila:
  - ʻo wau kekahi! He poʻe paionia mākou, nā keiki o ka komunisme!
  Ua hōʻoia ʻo Daria:
  - A e lanakila maoli nō mākou!
  Ua hīmeni ke keikikāne a me ke kaikamahine:
  I ka lanakila o nā manaʻo make ʻole o ka komunism,
  ʻike mākou i ka wā e hiki mai ana o ko mākou ʻāina ...
  A i ka hae ʻulaʻula, ko mākou ʻāina makua.
  E mālama mau mākou me ka hilinaʻi ʻole!
  . MOKUNA Helu 3.
  I ka hoʻomaka ʻana o ʻAukake 1943, ua puka hope ka poʻe Kelemania, e lanakila ana i ke kūʻē paʻakikī o nā pūʻali Soviet i ke Kai Caspian. He hoʻokō maikaʻi loa kēia no nā Krauts. ʻO ka mea i loaʻa i ka hapa nui loa. I kēia manawa ua ʻoki ʻia ka Caucasus mai ka ʻāina nui ma ka ʻāina.
  Ua lanakila pū ka poʻe Tureke ma hope o ka hoʻopaʻapaʻa hoʻopaʻapaʻa, ua hoʻopau lākou iā Batumi a hoʻopau i ka hoʻopuni ʻana iā Yerevan. No laila, ke kau nei i ke kaomi ma luna o nā pūʻali Soviet ma Transcaucasia.
  Ua paʻakikī loa ke kūlana ma USSR. A kauoha ʻo Stalin e hoʻomaka i kahi hoʻouka kaua ma ka ʻākau i mea e haki ai i kahi alahele i ka poʻe pōloli, e make ana, ʻaʻole naʻe i hāʻawi ʻia iā Leningrad.
  Ua hoʻomaka ka hoʻouka kaua iā Tikhvin. Ua hoʻouna ʻia nā pūʻali koʻikoʻi ma laila, ʻoiai ʻaʻole lawa ka mālama ʻana o ke keʻena nui. Ua paʻakikī ke kūlana ma ka hōʻea ʻana mai o Suedena, i manaʻo ʻia he mau māhele manawaleʻa i mua, nāna i hoʻoikaika i ke kūlana.
  A ua hoʻoikaika nui ka poʻe Kelemania iā lākou iho ...
  Ua hoʻomaka ke kaua ma ʻAukake 10, me nā pūʻali Soviet e neʻe nei i ʻumi kilomita i nā lā mua ʻekolu o ke kaua. Ma ka la umikumamaha o Augate nei, akahi no ka manawa mua o ka mokukaua German Maus. ʻAʻole maikaʻi loa ka hoʻomohala ʻana i hoʻokahi haneli me kanawalukūmāwalu mau tona. ʻOiaʻiʻo, ua alakaʻi ʻia ke kaʻa e kahi hui koʻikoʻi, nā kaikamahine Nazi ikaika loa.
  ʻO Agnes, Adala, Angelina, Agatha, Aphrodite - ʻelima mau nani o ka Third Reich e hoʻomaka me ka leka "A". A pehea ko lakou hakaka ana i ka Iole a me ke ahi mai na pu elua i ka manawa hookahi.
  Hoʻokuʻu ʻia nā puʻupuʻu pahū kiʻekiʻe mai kahi pūkuniahi pōkole 75-mm, a ʻoi aku ke kaumaha mai kahi pūkuniahi 128-mm, e hōʻike ana i ka mana hahau.
  Puhi ʻo Agnes me kona mau manamana wāwae ʻole a me nā wāwae ʻokiʻoki. Kuʻi ʻo ia i kahi kaʻa Soviet, haehae maoli ʻo ia i kāna turret a hoʻōho:
  - He kaikamahine lewa wau!
  Hoʻouna ʻo Adala i kahi pana me kahi ʻāina ʻāina a uē:
  - A he aerobatics wau, e hoʻokaʻawale au i ka hui holoʻokoʻa!
  A hoʻohana pū ke kaikamahine i kona manamana wāwae ʻole. He kanakolukūmāhā mau pūpū o ka Soviet i pā i ka ʻiole, akā e lele ana e like me ka pī. Mālama maikaʻi ʻia ke kaʻa. A ʻaʻole hiki iā ʻoe ke paʻi maʻalahi iā ia. Hoʻouna ʻo ia i nā projectiles e lele ana e like me nā pōpō tennis, a me ka caliber nui ʻaʻole hiki iā ʻoe ke paʻi i kēlā monster.
  A ua pana ʻia ke kaikamahine mai kahi pū anti-aircraft, ʻaʻole e ʻae i ka ʻenemi e hoʻokokoke iā ia.
  Ua pana pū ʻo Agatha me kona mau manamana wāwae ʻole a ʻuhū:
  - E hahau ka'u pahikaua, e oki kakou i ko kakou poe enemi!
  Ua hoʻokūpaʻa ikaika ʻo Adala, pana pololei loa:
  - He mau koa mākou o ka mālamalama a me ka honua!
  Ua kīkī ʻo Angelina i kona mau wāwae me kona manamana wāwae wāwae, ua haki i ka tank Soviet T-34-76 a ʻōlelo ʻo ia:
  - Eia i nā lanakila nui!
  Ua paʻi pū ʻo Aphrodite i ka projectile, ʻo ia hoʻi ke kaumaha e like me ka puʻu, ua haki i ka Soviet T-60, a uē:
  - Aia ko mākou lanakila ma ke kaua hemolele!
  Ua kī ʻo Agnes me ka hoʻohana ʻana i kona kuʻekuʻe wāwae, a wāwahi i ka pale kaua mua o ka ʻenemi a ʻōlelo akula:
  - Ka hae Imperial i mua - hoʻonani i nā koa hāʻule!
  ʻO kēia mau kaikamahine ma ʻaneʻi he ʻino a pepehi kanaka. A ʻaʻole ia no ka mea hiki ʻole iā ʻoe ke hala iā lākou. Mahalo i ko lākou mau wāwae wāwae a me nā bikini ma ko lākou kino, pana lākou me ka ʻole o ka nalo ʻana. ʻO ia hoʻi, ʻaʻole hiki ke lanakila maʻalahi iā lākou.
  ʻO ka "Mouse" weliweli i paʻi me kahi mea pepehi kanaka a ʻaʻole i hāʻawi i kahi manawa.
  Me ka moʻo KV.
  Akā inā he mau kaikamahine Kelemānia e hakakā ikaika a lanakila, a laila e loaʻa pū kekahi mau kaikamahine o ka pae Soviet - hero.
  Eia, no ka laʻana, ʻo Natasha a me kāna mau hoa. Loaʻa iā lākou kahi SAU-85 haʻahaʻa, i hiki mai i mua. A ke hahau nei na kaikamahine i ka poe fascists me ka ikaika a me ka nui.
  ʻOiaʻiʻo, ʻaʻohe kāmaʻa a me nā bikini nā nani. A ʻo lākou ka poʻe fascist e uhaʻi maikaʻi loa, e like me ka sledgehammer e wāwahi ana i nā ʻāpana aniani.
  A he mea poina loa ia ke hōʻike ʻia kēlā mau kaikamahine i ke kiʻekiʻe kiʻekiʻe o ka lele ʻaeto.
  Puhi ʻo Natasha me kona mau manamana wāwae ʻole a haki i ka Panther, a laila hoʻōho:
  - No ka ʻāina nui!
  A e hoike mai oia i kona alelo!
  Paʻi pū ʻo Zoya i kona hoa paio. E paʻi pololei iā ia. E uhaʻi ʻo ia i ka mea kaua a me ka haʻalulu:
  - No ka nani o ka komunism!
  Ua hakakā ʻo Augustina, a inā e hoʻokau ʻo ia i ke koʻikoʻi i kona hoa paio, ua hana ʻo ia me ka hoʻomaʻemaʻe loa. Ua haki a uwo:
  - Hoʻonani i ka honua komunista!
  ʻO Dolbanet lāua ʻo Svetlana. A pololei loa. Me ke kōkua o kou manamana wāwae ʻole. E nawaliwali ia i ka pale kaua o ka enemi,
  - No ka nui o ka honua komunista!
  A e hōʻike ʻo ia i kona alelo ...
  ʻO nā kaikamahine me ka manaʻo hoʻoikaika, hoʻomaka lākou e hīmeni, haku ma kahi;
  Hoʻouka ka nani me ke kamaʻa ʻole,
  Ke holo nei kēlā mau kaikamahine maikaʻi ...
  Inā pono ʻoe e pā i ka Fritz me kou lima,
  A i ʻole e ʻoki lākou iā ia me ka pū mīkini!
  
  ʻAʻole hiki i nā kaikamāhine ke kānalua
  E kanu lākou i ka poʻe Nazi make ...
  A e kipaku ikaika lakou ia ia mai kona mau wawae aku,
  A ʻo nā ʻīlio hae ma kahi ʻē!
  
  He huaolelo o Rusia no na koa,
  I ka wā, manaʻoʻiʻo mai iaʻu, ʻaʻole ia e ʻoi aku ka maikaʻi ...
  ʻOiai i kekahi manawa pōʻeleʻele ke kūlana,
  Ma kahi i lanakila ai o Kaina eleele ino!
  
  Mai manaʻoʻiʻo, ʻaʻole holo nā lālā Komsomol,
  A inā holo lākou, a laila e hoʻouka wale ...
  A e pepehi ʻia nā Nazi a pau i ka manawa hoʻokahi,
  A e hoʻokiʻekiʻe ʻia ka Fuhrer i ka ʻoki ʻoki!
  
  ʻO Rusia koʻu ʻāina makuahine,
  He nani ʻo ia, nani wale ...
  ʻO wai ka makaʻu ʻaʻole pono i ka ruble?
  A ʻike ʻoe, he mea weliweli ka hoʻopaʻapaʻa ʻana me ke koa!
  
  Akā, e ʻike e lanakila mākou i ka poʻe fascist,
  ʻAʻole e noho aliʻi ka hewa ma ka noho aliʻi ...
  Ma luna o mākou he keruba ʻēheu gula,
  A ke Akua Svarog me ka nui i ka lei!
  
  ʻO ka mea makaʻu, e manaʻoʻiʻo mai iaʻu, he kauā nāwaliwali ia,
  Hoʻokahi kona hopena - e hoʻomanawanui i ka hōʻino ...
  I kēia lā he mechanic ʻoe, ʻapōpō he foreman ʻoe,
  A hiki iā ʻoe ke hahau i ke kua o nā poʻe ʻē aʻe!
  
  He ikaika ko na kaikamahine, he lua pele wale no,
  I kekahi manawa, hoʻohiolo ikaika ʻo ia i nā mauna...
  Ke kaua nei me ka makani ino,
  A ʻo ka make ʻoiaʻiʻo e ʻoki ana i ka lāhui kanaka!
  
  E hai aku au ia oukou me ka oiaio, e na naita,
  Ua ikaika mākou i ka wā e hui pū ai ko Rūsia...
  Pono ʻoe i kahi meaʻai e hele pū me kāu ʻōpala a me kāu pahi,
  He naita lanakila ole kakou ma na kaua!
  
  He aha ko mākou manaʻoʻiʻo i ka Haku Kristo,
  ʻOiai mahalo mākou iā Lada...
  Ua like ʻo hoa Stalin me ko mākou makuakāne,
  A aia kahi wahi o ka paradaiso komunisme!
  
  ʻO ka mea i make i ke ala hou ʻana
  A e lilo mākou i mea nani a naʻauao ...
  A haaheo loa ke kanaka.
  ʻOiai i kekahi manawa ʻōlelo ʻole ʻo ia!
  
  I ke aloha, ua like ko kākou ʻāina me ka hōkū.
  E manaʻoʻiʻo mai iaʻu, ʻaʻole loa e hele i waho ...
  E hoʻokō i kahi moeʻuhane nui
  Aia ka maluhia a me ka hauʻoli ma ke ao holoʻokoʻa!
  
  Aloha au iā Maria, mahalo au iā Lada me ka laʻa,
  Nani ʻo Svarog a maikaʻi ʻo Perun...
  Aloha au iā Iesu a me Stalin,
  He mea aloha iaʻu nā helehelena hemolele o nā kiʻi!
  
  Ahea e loaa ai ka paradaiso maoli?
  E manaʻoʻiʻo mai iaʻu, e hoʻokō ʻia kou manaʻolana a pau ...
  Hāʻawi i kou puʻuwai i kou ʻāina makuahine,
  E maikaʻi nā mea a pau, ʻoi aku ka ikaika ma mua o ka wā ma mua!
  Ua hakakā maikaʻi nā kaikamāhine a ua hana maikaʻi lākou. ʻAe, me kēlā mau koa, ʻaʻohe Hitler e makaʻu iā Rusia.
  Eia naʻe, ma hope o nā lā he ʻumi o ka hakakā paʻakikī, hoʻopau hope nā pūʻali Soviet i Tikhvin.
  Ua hoʻomaka ka hakakā ʻana no ke kūlanakauhale ponoʻī. ʻO nā pūʻali, ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole like.
  Ua loaʻa i ka poʻe Kelemania ke kūlana kiʻekiʻe o ka ea a ke pahū nei lākou me ka pau ʻole. Hoʻopilikia ʻia ke kūlana e nā māhele haole e hakakā nei ma ka ʻaoʻao o ka Wehrmacht. ʻOi aku ka nui o nā ʻāpana Italia.
  Ke hoʻāʻo nei lākou e hoʻokuke aku i ka Red Army mai Tikhvin. Akā, ke hakakā nei nā hui Lūkini me ka paʻakikī. ʻO kēia wale nō kā lākou manawa kūpono e hoʻopakele ai iā Leningrad, e make ana i ka pōloli. Hiki ke hoʻokuʻu wale ʻia ka meaʻai ma laila ma ka lewa, akā he mau mokulele hakakā ikaika ka poʻe Kelemania, a paʻakikī loa ka hana ʻana i kēia.
  A i ka hapa lua o ʻAukake, ua hoʻomaka ka Nazis i kahi hoʻouka kaua ma Astrakhan. A ma kēia kūlanakauhale, ua hakakā nā kaikamāhine Soviet me ka wiwoʻole a me ka wiwoʻole.
  He pūʻali koa o nā kaikamāhine kāleʻa e uhi ana i kēia kūlanakauhale koa.
  Kiola ʻo Alenka i kahi pahu hau me kona wāwae wāwae ʻole, a laila puhi ʻo ia i kahi pahū, ʻoki i ka poʻe fascist a ʻōlelo:
  - Inā makemake ka wahine e like me ka pōpoki, a laila he ʻiole kāna kāne ma kona poʻo!
  ʻO Anyuta, e kī ana i ka Fritzes a me ka hoʻolei ʻana i kahi grenade me kona wāwae wāwae ʻole, ʻōlelo ʻo ia:
  - Ua pōʻeleʻele nā manaʻo maikaʻi loa e ka politika aka ke hoʻokō ʻia!
  ʻO Alla, pana i ka Fritzes a hoʻolei i kahi grenade, kikeke i kahi pahu me kona mau manamana lima ʻole, ʻōlelo ʻo ia:
  - He maalea ka wahine e like me ka alopeke, a e hoomalu ana i ka liona ina ke kanaka akamai o ka moa!
  ʻO Maria, e kī ana mai ka pū a kuʻi i lalo i ka Fritz, ʻōlelo ʻo ia:
  - Hiki i ke Akua ke hana i kekahi mea, ʻoi aku ka nui o ka wahine i nā koi, ʻaʻohe ona mana!
  ʻO Matryona, ke kī ʻana i ka ʻenemi a me ka hoʻolei ʻana i kahi makana pepehi kanaka o ka make me kona mau manamana wāwae ʻole, ua ʻōlelo ʻo ia:
  - I mea e ale ʻole ʻia ai e ke kāne e like me ka boa constrictor, pono e loaʻa i ka wahine ka ʻona o ka cobra!
  ʻO Alenka, e hoʻomau ana i ke kī ʻana i ka poʻe Nazi, ua ʻōlelo ʻo ia:
  - Hiki i ke kanaka ke like me ka mea nāna i hana i nā mea a pau, akā ʻo ka hoʻohālike e like me ka monkey ʻaʻole ia e nānā maikaʻi!
  Ua kī ʻo Anyuta i ka ʻenemi, a laila kīkē ʻia i kahi pahu me kahi pahu grenade i manaʻo maikaʻi ʻia a ʻōlelo ʻo ia:
  - Hiki i ke kanaka ke ʻoi aku ma mua o ke Akua Mana Loa ma ka haʻaheo wale nō, a inā ua hana ʻia ʻo ia ma ke ʻano he Pithecanthropus!
  ʻO Alla, e hoʻomau ana i ka pana pololei loa i ka Fritz, ʻōlelo ʻo ia:
  - ʻAʻole makemake ka wahine e lilo i moa, akā ʻo kāna kāne kūpono he moa!
  ʻO Maria, e kī ana i ka poʻe fascist a paʻi i ka Panther me ka hoʻolei pololei ʻana i kona wāwae wāwae ʻole, ʻike ʻo ia:
  - He ʻoiaʻiʻo ko ka wahine ʻalopeke ka paʻa ʻana i nā kāne beaver!
  ʻO Marusya, ke kī pū nei i ke ahi i ka poʻe fascists a me ka hoʻohana ʻana i kona kuʻekuʻe wāwae e wāwahi i ka pūʻolo pahū, ʻōlelo ʻo ia:
  - I loko o ka politika, ua like ia me ka nahele, inā ʻoe e ʻai i ka lāʻau ʻoka, ʻai ka puaʻa, inā ʻai ʻia ka hare e ka alopeke, inā he hoki ʻoe, ʻekolu ʻili e ʻili!
  ʻO Alenka, e hoʻomau ana i ke ahi me ka huhū a me ka hoʻoinu ʻana i ka poʻe koa me nā lemona shrapnel, i ʻōlelo mai:
  - ʻOi aku ka māmā o ka wahine, ʻoi aku ka nui o kona alopeke!
  Ua kī pū ʻo Anyuta i ka poʻe fascist, ʻoki iā lākou i lalo, a hoʻolei i ka grenade me kona mau manamana wāwae ʻole a uē:
  - ʻAʻole lawa ka hina hina o ka poʻe hina i loko o ka lolo, nā hiʻohiʻona nani, nui ka hina ma ke poʻo!
  ʻO Alla, e kī ana i ka ʻenemi, e kaomi ana i ka pūʻolo pahū me kona kuʻekuʻe wāwae, ʻōlelo ʻo ia:
  - Ua mehameha ke kanaka hina e like me ka iliohae, a e like me ka hare aohe ona malu!
  Ua ʻōlelo ʻo Maria, e ʻoki ana i ka Fritz, me ka naʻaupō:
  - Inā he ʻalopeke nui ka mea kālaiʻāina, a laila ua hōʻoia ʻia ʻo ia ka ʻāpana liona!
  Ua kī ʻo Marusya i kahi mea hoʻolele grenade a hoʻolei i kahi lemona me kona mau manamana wāwae ʻole, me ka ʻī ʻana:
  - Lawe ka alopeke politika i ka manawa e holo ai e like me ka paʻakai i ka pata mai ka mea koho koho!
  ʻO Alenka, e hoʻomau ana i ke kī ʻana mai kāna mea kaua, a hāʻawi i ka pūʻolo pahū me kona kuʻekuʻe wāwae, ʻōlelo mai:
  - He ʻuʻuku nā hōkū ma ka lani ma mua o ka wehewehe ʻana i ka Palapala Hemolele!
  Ua ʻōlelo ʻo Anyuta, e pana ana i ka poʻe fascist:
  - ʻO ka mea hoʻokō i ka ʻaʻahu ʻulaʻula, ʻoi aku ka maikaʻi, ka politika me ke akamai!
  ʻO Alla, e hoʻomau ana i ke ahi, ua ʻōlelo pololei ʻia:
  - He koʻi koʻikoʻi ko ka mea hoʻopaʻi, he ʻōlelo ʻoi ka mea kālaiʻāina, ʻo ka puhi mua ma ke poʻo, ʻo ka lua kulu ma ka lolo!
  ʻO Maria, e hoʻomau ana i ka kikeke pololei ʻana i nā Krauts, a me ka hoʻolei ʻana i kahi makana o ka make me kona mau manamana lima ʻole:
  - I kekahi manawa ʻoi aku ke kanaka o ka ʻoki ʻana i nā poʻo ma mua o ka kulu ʻana i ka lolo!
  Ua ʻōlelo ʻo Matryona, e ʻoki ana i ka poʻe fascist a hoʻolei i kahi grenade me kona kuʻekuʻe wāwae:
  - Inā ʻoe e ʻae i ka poʻe kālaiʻāina e komo i loko o kou lolo, e haehae ʻoe i kou lauoho me ka huhū!
  Ua ʻōlelo ʻo Alenka me ka hoʻoweliweli:
  - Ua like nā ʻōlelo kālaiʻāina me ka wai no ka holoi lolo!
  Ua ʻōlelo ʻo Anyuta, e kī pololei ana i ka ʻenemi a hoʻokuʻu i kahi lemona me kona manamana wāwae ʻole:
  - Ma kahi o ke kanaka kālai'āina ke Akua nui loa i ka hana ʻana i ka hewa!
  ʻO Alla, pana i ka Nazis a hoʻolei i kahi pūʻolo pahū me kona kuʻekuʻe wāwae, ʻōlelo ʻo ia:
  - Ke nānā mau nei ke kanaka kālai'āina i ka mea koho e like me ka hoki me ka maka ʻalopeke i mea e palau ai!
  Ua kī ʻo Maria i ka ʻenemi, a me kona mau manamana wāwae ʻole, e hoʻolei ana i kahi grenade me ka ikaika make, ʻōlelo ʻo ia:
  - Makemake ka wahine e hōʻike i kona kino ʻilihune i mea e ʻaʻahu ai i ka momona!
  Ua kī ʻo Marusya i kahi laina lōʻihi, e ʻoki ana i ka laina o Fritzes a hoʻomaʻemaʻe:
  - ʻO ka wahine kāmaʻa ʻole e hoʻokomo i nā kāmaʻa i ke kāne me ka wikiwiki, ʻoiai inā ʻaʻole ia he kāmaʻa!
  Ua ʻōlelo ʻo Alenka, ke kī pololei nei i ka Nazis:
  - Me kahi kuʻekuʻe wāwae wahine, ʻoi aku ka maʻalahi o ka hoʻohuli ʻana i ke kāne e komo i nā kāmaʻa lole!
  Ua kī ʻo Anyuta i kahi mea hoʻolele grenade a ʻōlelo ʻo ia:
  - I mea e loaʻa ai nā kāmaʻa nani, pono ka wahine e "hoʻokomo" i nā kāmaʻa kāne!
  ʻO Alla, hahau i ka poʻe Nazi me ka ʻā ʻana o ke ahi a hoʻolei aku i kahi grenade ma kona manamana wāwae ʻole, pane maila ia:
  - ʻO ka wahine ʻike ʻole i ka wehe ʻana i kona wāwae i ka manawa e noho mau ʻo ia i "kāmaʻa" mau loa!
  Ua ʻōlelo ʻo Maria, e kī ana i ka ʻenemi a hoʻolei i kahi pūʻolo pahū me kona kuʻekuʻe wāwae:
  - Ke nānā pinepine nei i nā wāwae ʻokoʻa o ka wahine, hiki i ke kāne ke "kāmaʻa" iā ia iho i ke ʻano o kahi tramp!
  ʻO Marusya, e kuhikuhi pono ana i ke ahi i ka ʻenemi a hāʻawi i ka grenade me kona kuli ʻūlū, pane maila:
  - I ʻole e noho mau i kahi tramp, pono ʻoe e wehe i kou mau kāmaʻa i ka manawa!
  ʻO Alenka, e hoʻomau ana i ka pana ʻana i nā Nazis a kikeke i ka makani mai o lākou aku, ʻōlelo ʻo ia me ka ʻakaʻaka:
  - Ua ʻoi aku ka maikaʻi o ka wāwae wāwae o kahi kaikamahine ma mua o ka kāmaʻa tarpaulin o ka mea noho!
  ʻO Anyuta, e hoʻomau ana i ka pana me ka pololei ʻole, i ʻike ʻia:
  - ʻAʻole hiki i ka mea kaua ikaika ke pale aku i ka ʻili palupalu a me nā wāwae kaikamahine nani!
  Ua hoopuka aku o Alla, i ke ki pu ana i ka poe hoouka kaua Kelemania:
  - Ke akamai loa nā wāhine i ka ʻeke kālā o ke kāne me ko lākou wāwae ʻole!
  ʻO Maria, e kī ana i ka poʻe fascist me ka pololei loa a me ke kuʻi ʻana i ko lākou mau poʻo, ʻike ʻo ia:
  - ʻO ka ʻāpana ʻoi loa o ke kino o ka wahine no nā ʻāpana gula, nā wāwae ʻole a me nā umauma ʻole!
  ʻO Marusya, e hoʻomau ana i ke ahi, me ke aloha ʻole i ka poʻe fascist, ʻōlelo ʻo ia:
  - I kekahi manawa pono ka wahine e wehe i kona mau kāmaʻa i ʻole e kukuli ma mua o ka pono!
  ʻO Alenka, e kākau pololei ana i ka poʻe fascist a hoʻopaʻa iā lākou i nā pūʻulu, ua ʻike pololei ʻia:
  - ʻOi aku ka maʻalahi o ka lawe ʻana i ke kanaka i kona mau kuli me ka wāwae ʻole!
  ʻO Anyuta, ka pana ʻana i ka ʻenemi, ʻōlelo ikaika:
  - Ka wāwae ʻole i ka manawa, ʻaʻole he tramp!
  Ua ʻōhumu ʻo Alla, e hahau ana i nā ʻenemi a ʻoki i nā hoa paio:
  - ʻOi aku ka maʻalahi o ka wahine kamaʻa ʻole ke piʻi i ka piko gula!
  Ua hahau ʻo Maria i ka poʻe fascist a hoʻomaʻemaʻe:
  - He kanaka kāmaʻa ʻoe inā ʻaʻole ʻoe makemake i nā wāwae wahine!
  Ua kī ʻo Marusya i ka poʻe Nazi, a hoʻolei me kona mau manamana lima ʻole i kahi pūʻolo i hana ʻia me nā mea pahū, kahi i huli aʻe ai ke Tiga, ʻōlelo ʻo ia:
  - ʻO ka wahine me nā wāwae lohi e hoʻohuli i ke kāne i ka mahalo!
  Ua hahau ʻo Alenka i ka poʻe fascist, ʻokiʻoki iā lākou a ʻōlelo:
  - ʻOi aku ka maʻalahi o nā manamana wāwae ma mua o nā lima i ka wā e lawe ai ka wahine i ke kālā mai ka ʻeke o ke kanaka "kāmaʻa"!
  ʻOki aʻe ʻo Anyuta i nā Krauts a uē:
  - ʻO ka hana ʻoi loa i hiki i ka wahine ke hana, ʻo ia ke hoʻokuʻi i ke kāne ma lalo o kona kuʻekuʻe wāwae me kona wāwae ʻole!
  ʻO Alla, pana i kona mau hoa paio a hoʻolei i kahi lemona me kona kuʻekuʻe wāwae, ʻōlelo ʻo ia:
  - ʻOi aku ka maʻalahi o ka nani ke hehi i ke ala i ka puʻuwai o ke kanaka me nā wāwae wāwae ʻole!
  Ua hoʻopau ʻo Maria i kahi pahu Kelemania me ka pahu grenade a uē:
  - ʻOi aku ka ikaika o nā wāwae wāwae o nā kaikamahine i ka piʻi ʻana i ka Everest o ka puʻuwai o ke kāne!
  Ua pana ʻo Matryona i ka make a ʻōlelo ʻo ia:
  "I ka wehe ʻana i kona mau kāmaʻa, ʻoi aku ka maʻalahi o ka wahine e hele i ka wao nahele o ke kāne ʻole!"
  Ua hahau ʻo Alenka i ka ʻenemi me ka bazooka i hopu ʻia a hoʻōho ʻo ia:
  - E leo ʻoe e like me ka kāmaʻa, e pā ʻoe i nā tramps ma ka kuʻekuʻe wāwae!
  Huli aʻela hoʻi ʻo Anyuta a uē aʻe me ka hōʻike ʻana i kona mau niho:
  - ʻO ka wāwae wahine ʻōlohelohe e hāʻule ai ke kāne i ka wā kamaliʻi ʻole!
  ʻO Alla lauoho ʻulaʻula, e ʻoki ana i nā fascists, tweeted:
  - ʻO ka pinepine o nā kāmaʻa e hāʻule i ka wā kamaliʻi ʻole!
  Ua paʻi ʻo Maria i ka poʻe Nazi a uē:
  - Inā he mau wāwae nani ke kaikamahine, a laila ʻaʻole ia he tramp i ke ola!
  ʻO Matryona, e kī ana i ka ʻenemi a ʻoki i ka poʻe Nazi e like me nā puʻupuʻu palaoa, ʻāwī:
  - ʻOi aku ka maikaʻi o ke kaikamahine kamaʻa ʻole ma mua o ka luahine kāmaʻa, ʻoi aku ka leʻaleʻa o ka pōpoki ʻōpio ma mua o ka liona kahiko!
  Ua ʻōlelo ʻo Alenka, ke kī ʻana i nā Nazis a me ka hoʻolei ʻana i kahi makana pepehi kanaka o ka make:
  - ʻOi aku ka maikaʻi i ka wahine ke loaʻa ka makana me kona umauma ʻole, a me nā kāmaʻa nani me kona mau wāwae ʻole!
  Ua hahau aku ʻo Anyuta i nā Nazis, ʻoki iā lākou i lalo, a me kona mau wāwae ʻole i hoʻolei aku i nā grenades a hoʻōho:
  - ʻO ka kuʻekuʻe wāwae o kahi wahine e pale maikaʻi iā ia mai nā kākalaioa o ka manaʻo ʻole o ke kāne!
  ʻO Alla, pana ʻana i kona mau hoa paio a ʻoki iā lākou me nā puʻupuʻu maʻalahi, ʻike ʻo ia:
  - ʻO ka kuʻekuʻe wāwae lōʻihi loa no ke kāne mai kahi wāwae wahine ʻole!
  Ua ʻōlelo ʻo Maria, e hahau ana i kona mau hoa paio a hahau iā lākou me kahi mea hoʻolele grenade:
  - He kuʻekuʻe wāwae o ka wahine kamaʻa ʻole, e ʻaʻahu ana i nā kāmaʻa ʻānai loa me kāna mau kīʻaha!
  Ua ʻōlelo ʻo Matryona, me ka hoʻohaʻahaʻa ʻana i ka poʻe fascist:
  - Inā ʻaʻole ʻoe e wehe i kou mau kāmaʻa i ka manawa, e lilo ʻoe i tramp!
  Ua kākau ʻo Alenka e pili ana i ka poʻe fascist:
  -Inā he brainiac ʻoe, hiki iā ʻoe ke paʻi koʻikoʻi iā ʻoe iho!
  Ua ʻike pololei ʻo Anyuta, e hahau ana i ka ʻenemi, a hoʻolei i kahi ʻeke o nā mea pahū me kona wāwae wāwae:
  - Maikaʻi ka loaʻa ʻana o ka lāʻau, ʻino ka lāʻau!
  ʻO Alla, e hahau ana i nā Nazis, a hāʻawi i ka grenade me kona kuʻekuʻe wāwae, ʻōlelo ʻo ia:
  - Hiki i nā lima lima hao ke kōkua iā ʻoe e ola, akā ʻo ke poʻo ʻoka e alakaʻi i ka make!
  Ua ʻike pololei ʻo Maria, e ʻoki ana i nā fascists:
  - Inā ʻaʻohe aliʻi ma ke poʻo o ke aliʻi, e noho aliʻi ana ka anarchy ma ka ʻāina, a kūʻai makehewa lākou!
  Ua ʻōlelo ʻo Matryona, i ka hahau ʻana i nā Nazis:
  - ʻAʻole ka lei no ke poʻo like me ka pāpale!
  ʻO Alenka, ka mea luku o nā Krauts, i ʻike pono:
  - ʻAʻole noho paʻa ka lei aliʻi ma ke poʻo ʻoka!
  Ua ʻōlelo ʻo Anyuta, e pana pololei ana i nā fascists:
  - No ka ikaika o ka ʻoka, ʻo ka mea no ke poʻo i hana ʻia mai ia mea ʻo ia ka palupalu loa!
  ʻO Alla, pana wikiwiki i ka ʻenemi, ua hoʻoholo pololei:
  - ʻO ka mea kuʻi i ke poʻo me ka lāʻau, e hahau ʻia ke poʻo me ka lāʻau!
  Ua hoʻopuka ʻo Maria, nā hoa paio:
  - Ke paʻa nei ka mea kālaiʻāina i ka ʻeke a me ka pahu ma kona mau lima, ʻo kāna kālā wale nō he lāʻau, a ʻo kāna pahu he pepa!
  Ua ʻike pololei ʻo Marusya, e hoʻolei ana i kahi lemona me kona wāwae ʻole:
  - ʻO ke poʻo maikaʻi ka mea hope loa e hana ai me ka lauoho hina!
  Ua ʻōlelo ʻo Matryona, ka mea ʻokiʻoki i ka poʻe fascist:
  - ʻAʻole paha ʻoe he blonde, akā nani ka ʻuhane ʻālohilohi, hiki i nā kaikamahine ke paʻi i nā mea ʻino i hiki ai i nā poʻe ke ola hauʻoli!
  ʻO Alenka, ka pana ʻana i ka poʻe Nazi, uē:
  - ʻAʻole hiki iā ʻoe ke kūkulu i kahi pale ikaika mai nā lāʻau ʻoka wale nō ma nā kumu!
  ʻO Anyuta, i ka wā e pana ana, ua ʻike pololei ʻia:
  - Inā ʻaʻole he kālai lāʻau ka mea kālaiʻāina, a laila e wehe ʻo ia i nā kohu, ʻaʻole wale mai ka mea koho stump!
  Ua ʻōlelo ʻo Alla me ka hoʻohaʻahaʻa i ka poʻe Kelemania:
  - ʻOiai ʻaʻole he ʻaeto ka mea kālai'āina, manaʻo ʻo ia i ka poʻe koho pāloka he poʻo a he poʻe lāʻau!
  Ua ʻōlelo ʻo Maria, e ʻoki ana i nā ʻenemi:
  - Inā ʻae ʻoe i ka poʻe kālai'āina e hoʻopau i nā ʻōpala mai iā ʻoe, a laila ʻoiaʻiʻo ʻoe he mea lāʻau!
  Ua ʻōlelo ʻo Matryona, e ʻoki ana i ka poʻe fascist:
  - He ʻalopeke ka mea kālaiʻāina me nā mea koho, akā me ia iho, he hamster ka hamster!
  Kiola akula ʻo Marusya i ka grenade me kona wāwae wāwae ʻole a uē:
  - Ua like ke kanaka kālai'āina akamai i ka ʻalopeke i loko o ka hale hānai, a ʻo ka naʻaupō e like me ka bipi i loko o ka hale kūʻai Kina!
  Ua ʻōlelo ʻo Alenka, e uhaʻi ana i ka Fritz:
  - Hoʻokumu ʻia ke kauoha i ka leo, hana ka poʻe kālai'āina i ka haunaele ma ke kamaʻilio ʻana!
  Ua hoʻopuehu ʻo Anyuta i ka poʻe fascist me ka pahu grenade, ua ʻōlelo ʻo ia:
  - Ke kamaʻilio nui nei ka poʻe kālai'āina, ʻoiai ke makemake lākou e pani i ko lākou waha!
  Ua ʻōlelo ikaika ʻo Alla, e hahau ana i nā Nazis:
  - ʻO ka hoʻopaʻapaʻa ʻana me ke kanaka kālaiʻāina ʻo ke kuʻi ʻana i ka wai i loko o ka pahū e uhae wale ai i ka ʻiʻo o kou alelo, a e hoʻopunipuni ana ʻoe i kou pono!
  Ua ʻōlelo ʻo Maria, e luku ana i nā ʻenemi a hoʻolei i ka grenade me kona wāwae ʻole:
  - ʻO kahi kālai'āina he hui pū ʻana o ka alopeke a me ka ʻīlio hae, akā kamaʻilio nui ʻo ia!
  ʻO Matryona, ka pana ʻana i ka Nazis, ʻōhumu:
  - ʻOi aku ka ʻoi o ka ʻalopeke politika, ʻoi aku ka puaʻa!
  Ua ʻōlelo ʻo Marusya, e ʻoki ana i nā Fritzes:
  - Aia i loko o ka politika kahi menagerie mau, nā ʻīlio hae, nā moa, nā moa a me nā mea lāʻau, akā koho mau ʻia ka ʻalopeke i mōʻī!
  Ua ʻōhumu ʻo Alenka, ka mea luku o ka poʻe fascist:
  - ʻO kahi dictator nāna e hoʻohālike he liona he puaʻa maoli!
  Ua ʻike ikaika ʻo Anyuta, e kīkē ana i nā ʻenemi me nā pana:
  - E hala wale ka mea kālai'āina no ka liona inā he hoki piha ka mea koho!
  Ua ʻōlelo ʻo Alla, e kīkēkē ana i ka poʻe fascist e like me ka lepo mai nā moena, ʻōlelo ʻo ia:
  - Hoʻokomo ke kanaka kālai'āina i ka lole hipa, akā ʻo ka mea like me ka ʻīlio hae, ʻo ia ka hoʻokahe koko, a ʻo kona akamai he hipa piha!
  ʻO Maria, e hoʻolei ana i ka grenade me kona wāwae ʻole, ʻōlelo ʻo ia:
  - Ua ʻoi aku ka maikaʻi o ke aliʻi he ʻīlio hae i loko o ka ʻaʻahu hipa ma mua o ka hipa kāne ma ke ʻano o ka liona!
  Ua ʻōlelo ʻo Matryona, ka pana ʻana i ka ʻenemi me ka pololei o Robin Hood:
  - Ke uwē nei kahi kālai'āina e pili ana i ka maluhia e like me ka hipa, akā ʻo nā niho o ka ʻīlio hae e kanikau i ke kaua!
  ʻO Marusya, e kī ana i ka ʻenemi, ua ʻōlelo ʻo ia:
  - ʻO kahi kālai'āina, i mea e loaʻa ai nā balota o ka poʻe koho, e kahe ana e like me ka nightingale, akā lawe iā lākou no ka poʻe lāʻau!
  Ua ʻōlelo ʻo Alenka, e kī ana i nā Nazis:
  - Inā ʻike ʻia ka ʻōlelo a ka poʻe kālaiʻāina me he trill o ka nightingale iā ʻoe, mai lilo ʻoe i kaʻo i kēia hihia!
  Ua ʻike maikaʻi ʻo Anyuta, e kīkēkē ana i nā Nazis:
  - Inā hīmeni kahi kālai'āina e like me ka nightingale, ʻo ia ke manaʻo ʻo ia he pāʻani kūpono ʻoe!
  Ua ʻōlelo ʻo Alla, e ʻoki ana i ka poʻe fascist:
  - ʻO ka mea e ʻokoʻa ai ka ʻimi ʻana i ka poʻe koho mai ka ʻimi nahele ʻo ia ka leo nui o ka mea hahai!
  Ua hoʻōho ʻo Maria, e kī ana i ka ʻenemi:
  - ʻO kahi kanaka kālai'āina, ʻaʻole like me ka pickpocket, hana nui i ka walaʻau ke ʻaihue ʻo ia, a ke ʻaihue ʻo ia, lawe ʻo ia me ka ʻoluʻolu!
  ʻO Matryona, pana i ka ʻenemi, gurgled:
  - ʻO ke kanaka kālai'āina kekahi, ma ke ʻano, he Akua, akā ʻoi aku ka maikaʻi o ka manaʻoʻiʻo iā ia!
  Ua hōʻoia ʻo Marusya:
  - Makemake ka mea kālai'āina e hoʻohiki i ka poʻe koho i ka mahina, akā poina e hoʻohui ʻaʻohe ola ma laila koe wale nō ke one!
  ʻO Alenka, ʻoki i kona mau hoa paio, ʻōhumu:
  - ʻAʻole mai ka noʻonoʻo, akā no ka nele o ka noʻonoʻo pono!
  ʻO Anyuta, e pana ana i ka ʻenemi, ua ʻōlelo ʻo ia:
  - ʻO nā pilikia a pau o ka honua ʻaʻole i loaʻa mai ke kālā, akā mai ka nele i ka nui i koi ʻia!
  ʻŌlelo maila ʻo Alla i ka ʻenemi.
  - Hāʻawi ʻia ka ʻōlelo i ke kanaka kālaiʻāina e hūnā i kona mau manaʻo, akā ʻaʻole pili i ke akamai o ke kanaka kālai'āina e hūnā i kona ʻano hina hina!
  Ua ʻōlelo ʻo Maria me ka ikaika, e pana ana i ka Krauts:
  - Inā hele ka hao ma ke kaulahao, ʻaʻohe mea e koe no ka pahi kaua;
  Ua ʻōhumu ʻo Matryona, e kī ana i ka ʻenemi:
  - Loaʻa i kahi kālai'āina ka makana o ka mālama ʻana i nā ʻōlelo hoʻohiki? Loaʻa iā ia, akā ʻaʻole no ka mea ʻole!
  Ua ʻōlelo ʻo Marusya, ka pana ʻana i ka Nazis:
  - Hoʻomoe ka ʻelepani i ka puʻu nui o ka ʻōpala, a ʻo ka politician-alopeke hoʻi i ʻoi aku ka nui o ka maʻi maʻi waha!
  Ua ʻike ʻo Alenka me ka naʻaupō i kona wā i hōʻeha ai i nā Nazi:
  - Ua ninini nui ka mea kālai'āina i ka meli momona o nā haʻiʻōlelo, e hoʻomake i ka poʻe koho balota i ka maʻi maʻi waha!
  Ua ʻōlelo ʻo Anyuta, e pana ana i kona mau hoa paio:
  - ʻO ka ʻōlelo ʻoluʻolu a ke kanaka kālaiʻāina ua like ia me ke kahawai meli, ʻauʻau wale ʻoe i lalo i loko o ka ʻōpala!
  Ua ʻōlelo ʻo Alla, e pana ana i ka poʻe fascist:
  - Hiki i ka mea kālai'āina ke hoʻokō i kāna mea i hoʻohiki ai, e hoʻoholo wale i ka mea koho i ka mea hiki ʻole!
  ʻO Maria, ke kī pololei loa, hoʻopuka:
  - He nui ka poʻe kālai'āina i ke koho balota, akā ʻaʻohe mea e koho ai, ʻo wai ke kumu lāʻau, ʻo wai ka papa, ʻo wai ka ʻalopeke, ʻo wai ka puaʻa, ʻo ia ka bea - no ka huhū, aia wale nō. hoʻokahi mea i koe e hana - uwē!
  Ua kī ʻo Matryona i nā Nazis a ʻōlelo ʻo ia:
  - ʻO ke kanaka kālaiʻāina e ʻeha pinepine i kona ʻāʻī, pono e haehae ʻia kona mau pepeiao!
  Ua ʻōlelo ʻo Marusya, kahi ʻāpana o nā fascists:
  - ʻO kahi kālai'āina, ʻaʻole like me ka nightingale, ʻaʻole ʻo ia e hīmeni me ka ʻole, a loaʻa iā ia ka makana o ka ʻalopeke!
  Ua kaniʻuhū ʻo Alenka, e hōʻike ana i kona mau niho:
  - Makemake kekahi kanaka kālai'āina e lilo i ʻaeto, akā ʻaʻohe kuleana manu o kāna mea koho!
  Ua hoʻopio ʻo Anyuta i kona lawe ʻana i ka poʻe Kelemania me kāna sniper:
  - No ke aha ʻoe ma ka laikini manu, no ka mea, he manaʻo lāʻau kou!
  Ua hoʻohenehene ʻo Alla me ka huhū o kahi python:
  - He nui nā mele like ʻole o ka mea kālaiʻāina, akā hoʻokahi wale nō kumu: koho iaʻu!
  Ua ʻōlelo ʻo Maria, i ʻoki i ka poʻe fascist:
  - Ua like ka mea koho me ka bun, hele ʻo ia mai ka hare, ka ʻīlio hae, ka bea, akā ʻai mau ka ʻalopeke politika iā ia!
  Ua ʻōlelo ʻo Matryona, e ʻoki ana i nā fascists:
  - E hoʻohana ka mea kālaiʻāina i nā ʻōlelo ʻoluʻolu e hoʻohālikelike i ka naʻauao o ka lele, ka trill o ka nightingale, ka naʻauao o ka mea ʻoki lāʻau, akā ʻike ʻia kona ʻano puaʻa e ka maka o ka hawk!
  ʻO Marusya, e hakakā ana i nā fascists, hoʻohui pū me ka ʻakaʻaka:
  - He kanaka kālai'āina maikaʻi hoʻi ka wahine, a ma ka liʻiliʻi e hāʻawi ʻo ia i kahi manawa e hoʻokō ai ʻo ia i kāna ʻōlelo hoʻohiki no ka ʻoiaʻiʻo a hāʻawi i ka leʻaleʻa!
  No laila, pale ikaika nā kaikamāhine i ke kūlanakauhale a hāʻawi i ka manaolana nui.
  . MOKUNA Helu 4.
  I ka hopena o Kepakemapa a me ka hoʻomaka ʻana o ʻOkakopa, ke hoʻomau nei nā kaua no Astrakhan, a ke neʻe nei nā Nazis i ka hema ma ke kahakai o ke Kai Caspian. Ua holomua ka Nazis ... Ma ka hema, ua hopu ka Nazis i ke kūlanakauhale o Ordzhonikidze a hoʻomaka i ka hoʻouka kaua ma Grozny.
  Ma kēia kūlanakauhale hoʻi, ua hakakā ʻia nā kaua Soviet.
  ʻO ka pūʻali koa o nā kaikamāhine, i alakaʻi ʻia e Tamara, ua hōʻike i ka manaʻo paʻa a me ka wiwo ʻole.
  Ua ki aku ʻo Tamara i kāna pū mīkini a hoʻolei i nā grenades me kona mau manamana wāwae ʻole, me ka ʻōlelo ʻana:
  - Hoʻonani i ko mākou ʻāina USSR!
  ʻO Anna, e pana pololei ana i ka Nazis a me ka hoʻolei ʻana i ka pūʻolo pahū me kona kuʻekuʻe wāwae, ʻōlelo ʻo ia:
  - Hoʻonani i ka heroism!
  ʻŌlelo maila ʻo Akulina, e kī ana i ka ʻenemi.
  - No ka ʻāina makuahine a me ka hanohano!
  ʻO Victoria, e pana ana i nā Krauts, a me ka hoʻolei ʻana i ka grenade me kona mau manamana wāwae ʻole me ka ikaika make, uwo ʻo ia:
  - E uhaʻi i ka Wehrmacht me ka heroism!
  He kaikamahine maikaʻi ka 'Olumepika, ua kī ʻo ia i nā ʻenemi, kikeke i nā Krauts a kala mai:
  - I ke kaua hemolele, e lanakila ai ko kakou!
  ʻO Tamara, e pana ana i ka Nazis a hoʻolei hou i kahi grenade me kona wāwae wāwae, ʻike ʻo ia:
  - Pono ka ikaika o ke koa o ka lāʻau ʻoka, akā ʻaʻole ke poʻo ʻoka!
  Ua pana nā kaikamāhine. Nui nā ʻōpala a puni, ke puhi nei nā ʻōpala. Pahū ma hope o ka pahū. Piʻi ka uahi i ka lani. Ke aʻa nei nā mea a puni.
  Ka luku ʻana i nā mea nui.
  ʻO Anna nani, ʻaʻohe kāmaʻa ʻōniʻoniʻo, i ka wā i hoʻolei ʻo ia i kahi grenade, e haehae ana i ka poʻe fascists, ʻōlelo ʻo ia:
  - He puka ko kēlā me kēia lāʻau ʻoka, he puka ko kēlā me kēia poʻo ʻoka e kahe ai ka lolo!
  ʻO Akulina, e pana ana i ka ʻenemi, a hoʻolei aku i ka grenade me kona wāwae ʻeleʻele, ʻeleʻele, ʻaʻohe wāwae, ʻīwī:
  - Inā he manaʻo kou e like me ka ʻoka, a laila e kulou ʻoe e like me ka aspen!
  ʻO Victoria, kēia kaikamahine lauoho ʻulaʻula, me nā wāwae ʻeleʻele, ʻeleʻele, ʻokiʻoki ʻia.
  - Inā ʻaʻole ʻoe he maalea o ka ʻalopeke, a laila e wehe lākou iā ʻoe i ʻekolu ʻili!
  ʻO Olympias, he kanaka olakino olakino, lōʻihi, nui, ʻōniʻoniʻo, ua kī ʻo ia i ka pohā, hoʻolei i ka grenade me kona wāwae ʻole a uē:
  - E naʻaupō ʻoe e like me ka lāʻau ʻoka, e ʻoki lākou iā ʻoe me he lāʻau lā!
  Kolo aku kekahi keikikāne ma mua o lākou. Ua ʻānai ʻo ia i kona mau kuʻekuʻe wāwae ʻeleʻele a hoʻolei i kahi pūʻolo pahū i ka Nazis. A laila ua ʻōlelo ʻo ia:
  - ʻOi aku ka maikaʻi o ke koa ʻōpio ma mua o ke pūʻali koa decrepit!
  Ua huli hou ʻo Tamara. Kiola ʻo ia i kahi grenade me ka ikaika make me kona wāwae wāwae ʻole a ʻōlelo mai:
  - No kēlā me kēia lole hou, lawe ke kanaka kālai'āina i ʻekolu ʻili mai ka poʻe koho pāloka!
  ʻO Akulina, e pana ana i kona mau ʻenemi a me ka ʻakaʻaka ʻana me ka huhū, ʻōlelo ʻo ia:
  - E akamai ʻoe e like me ka ʻoka, a e ʻili ʻia ʻoe e like me ka lapeti!
  ʻO Anna, pana i ka ʻenemi a hoʻolei i nā grenades me kona wāwae ʻole, puhi i nā kaʻa, kani:
  - ʻO ka ʻalopeke maalea e wehe i ʻekolu ʻili mai ka liona inā he hipa kāne kona manaʻo!
  ʻO Victoria, ke kī ʻana i ka Nazis a hoʻolei i kahi makana pepehi kanaka me kona kuʻekuʻe wāwae, ʻōlelo ʻo ia:
  - Inā ʻaʻole ʻoe makemake e lilo i alopeke, e uē ʻoe e like me ka ʻīlio pōloli!
  Ua ʻoki ka ʻOlumepika i nā Krauts. A laila, hoʻolei ʻo ia i kahi grenade me kona wāwae ʻole a hoʻōho:
  - He alopeke ke kanaka kālai'āina, hoʻopau ʻo ia i ka poʻe koho moa i ke ao!
  Piʻi ka leo o ka pū. Ke hele nei nā Sturmtigers weliweli i ke kaua. Ua pā lākou me nā mea hoʻolele pōhaku. A luku lakou i na hale a pau, wawahi hale i ka manawa hookahi. A ke kaʻapuni nei ka poʻe ʻino i ka lewa. Ke puhi nei lākou i nā pōhaku i nā kūlana Soviet. Hāʻule lākou i nā pōkā. ʻIke ʻia ka Panther 2, he kaʻa ʻoi aku ka holomua ma mua o ka Panther, me kahi pūkuniahi 88-mm ikaika.
  ʻO ke kaʻa Kelemania he ʻoi aʻe ka turret a me nā ʻāpana liʻiliʻi, a me ke kino squat ʻoi aku. ʻO kēlā ʻano monster, inā hahau ʻo ia iā ʻoe, hahau ʻo ia iā ʻoe. Aʻo ka mea nui loa,ʻaʻole ia he kaumaha loa, me kaʻoihana ikaika o 900 horsepower.
  Kiola akula ʻo Tamara i kahi grenade iā Panther 2 me kona wāwae wāwae ʻole a hoʻōho:
  - E lilo ʻoe i naʻaupō me he kumu lā, e ʻoki lākou iā ʻoe e like me ka lāʻau, ʻaʻole wale ma nā alopeke maalea, akā, e nā hares makaʻu hoʻi!
  ʻO Anna, e kī ana i ka poʻe fascist a me ka ʻoki ʻana i nā hoa paio, e hoʻolei ana i nā lemona me kona mau wāwae wāwae ʻole, ua kākau:
  - Hiki i ka ʻalopeke maalea ke hana i ka ʻaeto e like me ka moa pulu!
  ʻO Akulina, e ʻoki ana i nā ʻenemi a me ke kuʻi ʻana iā lākou me nā kī pololei, ʻōlelo ʻo ia:
  - ʻO ke kanaka e moeʻuhane ana i ke ʻano o ka liona e lilo pinepine i hoki i uhi ʻia i nā alopeke!
  ʻO Victoria, e ʻoki ana i kona mau hoa paio me ke ahi a me ka hoʻolei ʻana i kahi mea make me kona mau wāwae wāwae ʻole, ua ʻōlelo ʻo ia:
  - Loaʻa i ke kanaka ka makemake o ka liona, ka paʻakikī o ka hoki, ka palaualelo o ka bea, ka lokomaikaʻi o ka ʻelepani, akā hiki i ka ʻalopeke ke hoʻopaʻa mau iā ia!
  Ua kī ka ʻOlumepika i ka ʻenemi. Ua ʻoki ʻo ia iā ia e like me ka mea ʻoki mauʻu a ʻuā ʻo ia:
  - He ʻalopeke ʻulaʻula, he kālaiʻāina o ke kala koko!
  Ua mahuahua ka ikaika o ke kaua. Ua paʻi nā Nazis i ke kūlanakauhale me nā mea hoʻolele kinoea, ʻoi aku ka mana ma mua o ka Katyusha. A he mea paʻakikī loa ke kū'ē i nā Nazis. Akā ʻo ka pūʻali koa o nā kaikamahine ʻaʻohe kāmaʻa, ʻaʻohe hapa i hakakā me ka hoihoi nui. A ʻaʻole i make nā kaikamāhine;
  ʻO Tamara, e kī ana i nā Nazis a me ka hoʻolei ʻana i nā grenades me kona mau manamana wāwae ʻole, ʻōlelo ʻo ia:
  - Ua lanakila ka wahine i nā kāne ikaika ma ka pāʻani ʻana i ko lākou mau nāwaliwali, ʻo ka mea kālai'āina e hōʻoiaʻiʻo i ka poʻe koho balota ma o ka hoʻomaʻamaʻa ʻana!
  ʻO Anna, e ʻoki ana i nā ʻenemi a ʻoki iā lākou me nā pōkā, i ka manawa like me ka hāʻawi ʻana i kahi pūʻolo pahū me kona kuʻekuʻe wāwae, ʻōlelo ʻo ia:
  - ʻO ka wahine ka mea kālai'āina maalea loa, ʻaʻole pono ʻo ia e aʻo e lilo i alopeke, akā pono ʻo ia e komo i nā kāmaʻa i ka wā e noho wāwae ʻole ana!
  ʻO Akulina, e ʻoki ana i kona mau hoa paio me ka pohā pololei a me ka hoʻohana ʻana i kona mau manamana wāwae ʻole, ua ʻōlelo ʻo ia:
  - Aloha kekahi wahine i ka ʻōpio, akā ʻoi aku ka maikaʻi o ka ʻōmaʻomaʻo o ke kālā iā ia ma mua o ka makahiki ʻōmaʻomaʻo o kāna kahu!
  ʻO Victoria, kēlā wahine huluhulu ʻulaʻula, ua kī ʻo ia i kahi poha make, haki i ka laina a hoʻōho:
  - ʻO ka ʻōmaʻomaʻo o ka wā ʻōpio o kahi kaikamahine e huki i nā bila ʻōmaʻomaʻo mai nā kāne momona mai nā kālā!
  ʻO Olympias, e pana ana i nā ʻenemi a hoʻolei i kahi makana ʻē aʻe me kona wāwae wāwae ʻole, ua ʻōlelo ʻo ia:
  - Mai alualu i ke kālā ʻōmaʻomaʻo, pilikia nā maka ʻōmaʻomaʻo, a ʻo ka ʻiʻo ke ʻano!
  ʻOi aku ka ʻino o ke kaua. Ke lele nei nā pūpū me ka ikaika make. Ua pohā lākou a ʻokiʻoki i nā kūlana Soviet, hoʻohuli i nā pū pākahi. A ke holo wikiwiki nei nā mokulele hou, a ke kani nei nā pū hoʻouka. Piʻi nā ao lepo i ka lani.
  ʻO Tamara, e kī pū ana me ke aloha ʻole i ka poʻe Nazi, lawe a hāʻawi i ka momi, ma mua o ka hoʻolei ʻana i kahi grenade me kona wāwae ʻole:
  - Ke manaʻoʻiʻo nei i ke Akua, mai kūlou i ke kiʻekiʻe o ka holoholona: ʻaʻole ke kanaka he hipa haʻahaʻa, ʻaʻole he kao pilau!
  ʻO Anna, e hakakā ana me ka ʻenemi a me ka hoʻolei ʻana i nā makana o ka make me kona mau wāwae ʻole, ua ʻōlelo ʻo ia:
  "ʻO ka loaʻa kālā ma ka manaʻoʻiʻo o nā kānaka e like me ka ninini ʻana i ka lepo ma luna o ke gula;
  ʻO Akulina, ʻoiai e luku ana i ka Panther, ua ʻōlelo ikaika ʻo ia:
  - Ke manaʻoʻiʻo nei i ka Lāpule, mai hōʻea i ʻehiku mau Pōʻalima i ka pule!
  ʻO Victoria, ke kī pololei nei i nā Nazis a me ka ʻoki ʻana iā lākou i lalo, ua ʻōlelo ʻo ia:
  - ʻO ka manaʻoʻiʻo i ke ahi mau o Gehena e hoʻolapalapa ai i ka waiū o ka hoʻomana kiʻi, kahi e hoʻokuʻu ai ka poʻe hewa o ka hoʻomana i ka huʻa!
  ʻO Olympias, he wahine koa, e ʻoki ana i nā Nazis a me ka hoʻolei ʻana i nā grenades o ka mana luku nui me kona mau wāwae wāwae ʻole.
  - ʻO nā ʻōpala a me nā lāʻau ʻoka wale nō e manaʻoʻiʻo i ke ahi ahi o ka lapalapa mau loa, e ʻae iā lākou iho e ʻili ʻia e like me ka lāʻau!
  Ua kī ʻo Tamara mai kahi bazooka i hopu ʻia, hoʻopuʻi aʻe i kona mau kuʻekuʻe wāwae a hoʻōho:
  - He aha ka mea e ʻālohilohi ai ka lapalapa o ke ahi mau loa? ʻO ka ʻōlinolino o nā ʻāpana gula i loko o nā ʻeke o nā mea hoʻomana hoʻomana!
  Ua ʻōlelo ʻo Anna, e pana ana i ka ʻenemi a ʻoki i nā Nazis me ka pololei loa:
  - Hoʻohana nā Crooks i ke Akua e laina i kā lākou ʻeke, a hāʻule lākou i ka hoʻopunipuni ʻaʻole wale me ke poʻo ʻole!
  Ki aku ʻo Akulina i ka ʻenemi. Kiola akula ʻo ia i ka grenade me kona mau manamana wāwae ʻaʻole a uē:
  - ʻO ka poʻe hewa hoʻomana e ʻoki i nā ʻili hipa ʻekolu, a uhaʻi i nā pepeiaohao o nā kao, mālama wale lākou i ka waiwai, a ʻo ka manaʻoʻiʻo no ka hackwork!
  Kiola ʻo Victoria i kahi pōkā ʻōpala me kona kuʻekuʻe wāwae, puhi i ka ʻenemi a uē:
  - Ua like ke kahuna pule me ka ʻīlio hae meaʻai, ʻo ka manaʻoʻiʻo wale nō ka ʻoiaʻiʻo mau, a ʻo kāna hoʻohana ʻana he mea ponoʻī!
  Ua hahau ka 'Olumepika i ka 'enemi me ka pu mīkini. Ua ʻoki ʻo ia i ka ʻenemi a kīkī i ka pūʻulu pahu pahu me kona kuʻekuʻe wāwae, kahi i hoʻohuli ai i ka pahu Liona. A laila hoʻōho ʻo ia:
  - ʻO kēlā me kēia hoʻomana he moʻolelo moʻolelo, ʻo ka loaʻa kālā wale nō i loaʻa mai kēia noʻonoʻo i nā ʻano kupaianaha maoli!
  ʻO kēia keʻano o ka hakakāʻana o nā kaikamāhine ma ke kūlanakauhaleʻo Grozny. A hōʻike lākou iā lākou iho mai ka manaʻo kiʻekiʻe o ka wiwo ʻole.
  A ʻo nā kaikamahine ʻē aʻe e pale aku iā Astrakhan me ko lākou wiwo ʻole. A hōʻike pū lākou i nā aerobatics kiʻekiʻe a me ka ikaika.
  Maikaʻi ka hakakā ʻana o ke kaikamahine.
  Kiola akula ʻo Alenka i kahi pahu hau me kona wāwae wāwae ʻole, haehae aʻela i ka poʻe Nazi, a uē aʻela me ka hōʻike ʻana i kona mau niho:
  - ʻO ka mea e ʻae i ka poʻe e kau i nā noodles ma ko lākou mau pepeiao e pōloli mau!
  Ua ʻae ʻo Anyuta, e ʻoki ana i ka poʻe fascists me kēia:
  - ʻAʻole ʻoe e piha i nā noodles ma kou mau pepeiao!
  Ua kī ʻo Alla i ka poʻe Nazis, hoʻolei i kahi grenade me ka ikaika make me kona wāwae wāwae a ʻōlelo ʻo ia:
  - ʻO nā noodle ma nā pepeiao he kīʻaha o nā mea hou loa e hoʻoulu ai i ka nausea!
  Ua ʻike ʻo Maria me ka naʻauao, e hōʻike ana i kona mau niho a me ka hoʻolei ʻana i kahi pūʻolo pahū me kona mau manamana wāwae ʻole:
  - Inā ʻaʻohe mea i ʻike inā ʻo ia ke Akua, akā ua kau mau ʻia nā kānaka ma ke keʻa e like me ke ʻano o Kristo!
  Ua lawe ʻo Marusya, ʻo Krauts, a hoʻohenehene, me ka ʻakaʻaka ikaika:
  - Ke hoʻoikaika nei ke kanaka e haku i ka mana o ke Akua, akā i kēia manawa ua loaʻa iā ia kahi kaulia ʻaʻole ke Akua!
  Hāʻawi ʻo Matryona i kahi huli, ʻoki iho i ka poʻe fascist a ʻōlelo ʻo ia, me ka wini ʻana i kona mau hoaaloha:
  - Ke hooikaika nei ke kanaka i ka maikai me kona naau, me kona manao no ka waiwai, a me kona opu no ka pakela ai, a o ka hope, me ka pipili o kona mau wawae, ua kauo ia i ka lua!
  A haʻalulu nā kaua ikaika ma Astrakhan. ʻO ke kūlanakauhale ma ka Volga kahi kumu nui o ka pale Soviet. A ma ʻaneʻi e hoʻouka kaua nei. Me he ipu lā e hū ana.
  A holo mai nā mokulele kaumaha a make. He mīkini ikaika loa ʻo Yu-288. A hāʻule ʻo ia i nā pōkā me ka ikaika nui.
  Ua hoʻōho ʻo Alenka, e kī ana i ka poʻe Nazis, a me ka hoʻolei ʻana i kahi grenade me kona wāwae ʻole:
  - Inā loaʻa i ke kanaka ka naʻauao o ka gorila, e palau ʻo ia e like me ka lio a ʻai e like me ka ʻīlio!
  Ua hoʻokuʻu ʻo Anyuta i ka makana pepehi kanaka o ka make me kona wāwae ʻole, uhaʻi i ka Nazis a ʻōlelo ʻino:
  - Ua ʻae ke kanaka iā ia iho e kau ʻia ma luna o ke kola, akā i mea e palau ai, pono e hahau ʻia ʻo ia me ka puʻupuʻu o ke koi!
  Kiʻi akula ʻo Alla i ka lemon me kona kuʻekuʻe wāwae a ʻōhumu:
  - He ʻeke nui ko ka mea kālaiʻāina, akā he ʻeke ʻeke liʻiliʻi wale nō ʻo ia!
  ʻO Maria, e kī ana i kona mau hoa paio, hoʻōho:
  - He kanaka kālai'āina nāna i hoʻohiki i ka poʻe koho pāloka i ka mahina mai ka lani mai, ua hiki mai i ka mana, haʻalele i ka ʻāina mahina, a uwē mai ka pōloli i ka mālamalama!
  Matryona, ʻakaʻaka kuli, ʻōlelo ʻo ia:
  - ʻO ka diabolo i loko o kēlā me kēia kālai'āina e paipai iā ia e lawe i kahi o ke Akua Mana Loa, akā he liʻiliʻi loa kā ke kālai'āina!
  Ua ʻōlelo ʻo Marusya, e pana ana i nā ʻenemi a ʻokiʻoki iā lākou i lalo:
  - Ke hoʻoikaika nei ke kanaka e lilo i mea mana loa, akā ʻaʻole ʻoi aku ka maikaʻi o kāna holomua pono!
  ʻIke ʻia nā kaikamahine i ke kiʻekiʻe kiʻekiʻe.
  A hahai ke kaua i kona ʻano ponoʻī. Ke hoʻāʻo ʻia nei nā mokulele mokulele i ka Third Reich. A he hoʻopaʻapaʻa koʻikoʻi nō hoʻi kēia i ka hoʻopaʻapaʻa me ka USSR.
  ʻO Hitler, ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole hauʻoli nui. Ke hoʻomau nei ke kaua, a ʻo Rūsia hoʻopaʻapaʻa kūʻē, ʻoiai ua hāʻule pū kekahi. Me he mea la i ka nuku o ka lua pele.
  Hopena o ʻOkakopa. Ua pio loa ʻo Kalmykia, a ke neʻe nei ka poʻe Nazi ma Dagestan.
  ʻO ka holomua o ka poʻe fascist, ʻoiai he haʻahaʻa, he mau. Aia ka ʻAuwaʻa ʻEleʻele ma ka ʻaoʻao o ka luku.
  ʻO ka poʻe holo moku holoʻokoʻa ma luna o ka mea luku he mau kaikamahine. ʻO kahi hui nani, e ʻoiaʻiʻo. ʻAʻahu ke kaikamahine i nā ʻaʻahu a holo wāwae ʻole, ʻo kona mau kuʻekuʻe wāwae poepoe e ʻālohilohi ana.
  Ua kauoha wiwo ʻole ʻo Alice, ka luna luku i ka hoʻouka kaua ʻana i ka moku holo moku fascist. Hoʻopuka i kahi torpedo a me nā ʻōlelo:
  - I ke kaua, e like me ka hale kiʻiʻoniʻoni maikaʻi, ʻaʻole i manaʻo ʻia ka hana aʻe, e hāʻule maoli nā waimaka!
  Ua kauoha ʻo Andriana, kāna hoa, i nā ʻohana kaikamahine. Holo lākou me ka ʻaʻahu ʻole, nā kuʻekuʻe wāwae, a uē. Ua hoʻoholo lākou i kahi mea mine.
  Ua ʻōlelo ʻo Andriana:
  - Manaʻo wau e ala ka honua holoʻokoʻa,
  E hoʻopau ʻia ka fascism ...
  A e ʻā mai ka lā -
  Hoʻomālamalama i ke ala i ka komunisme!
  ʻO Veronica, e hahau ana i nā Nazis me kahi pūkuniahi, hoʻomaʻemaʻe:
  - I ke kaua, ua like ia me ka kiʻiʻoniʻoni: he mea hoʻohiwahiwa ka hana, ʻaʻole ia he mea hōʻoluʻolu, akā, auwe, make maoli ia!
  ʻO kahi mea luku me nā wāwae wāwae ʻole, ʻeleʻele, lohi, nani loa nā kaikamahine e lele nei mai kēlā ʻaoʻao a i kēia ʻaoʻao. Kiola ʻia ʻo ia me he hulu lā.
  ʻO Alice, e hehi ana i kona mau wāwae wāwae ʻole, ua ʻōlelo ʻo ia:
  - Inā ʻaʻole ʻoe maʻalahi, e hoʻomaha ʻoe me ka maluhia i ke kaua!
  ʻO Andriana, e pana pololei ana mai kahi pūkuniahi, ua ʻōlelo ʻo ia:
  - ʻO ke kaikamahine hiki ke hakakā he naita!
  Ua hoʻoponopono ʻo Alice, e kī ana:
  - ʻAʻole, he koa ʻo ia!
  A ʻakaʻaka ihola nā koa. A hoike mai lakou i ko lakou mau alelo. A nani loa nā wāwae o nā mea nani, a waiho lākou i nā ʻāpana koko ma ka papa. Nā kaikamahine mana.
  A he olohelohe, poepoe a nani ko lakou mau ku'eku'e wāwae.
  Ua hoʻomanaʻo ʻo Alice i kona hopu ʻia ʻana, a ua hahau ka poʻe Nazi i kona kapuwaʻi me kahi puʻupuʻu lahilahi a ʻulaʻula. Eia ʻoe, ʻaneʻane olohelohe, e kau ana ma ka pā. Hoʻopili ʻia kou mau wāwae ʻole i loko o ka poloka. A nali lākou iā ʻoe me nā lāʻau wela. No laila, puhi ʻia ka hao ʻulaʻula i ka nipple ʻulaʻula.
  Ua hoʻomāinoino ʻia ʻo Alice no kekahi mau lā. Akā ua hiki i ke kaikamahine ke pakele.
  Ua haʻi ʻo ia i ka luna kiaʻi ua ʻike ʻo ia i kahi o ke kai kahi a lākou i hoʻolei ai i kahi pahu gula i hoʻokuʻu ʻia mai Sevastopol. Ua hāʻule ka fascist no ia mea.
  ʻAe, ʻo Alice, ʻoiai nā hoʻomāinoino a pau, ua noho hauʻoli. Wehe aʻela lākou iā ia a hoʻokomo iā ia i loko o ka moku me nā lima nakinaki ʻia. A me kona mau wāwae wāwae ʻole, ua wela iki ma luna o ka pahu, ua hiki iā ia ke kiʻi i kahi pū a pana i ʻelua fascist. A laila wehe ʻo ia i nā kaula a ʻau akula. Ua huki ʻo ia iā ia me ka deftly. A loaʻa iā ia ka mahalo o nā kaikamāhine.
  Mai ke keʻena kūikawā mai lākou i hoʻāʻo e kiʻi aku iā ia, akā ua hoʻoweliweli ʻo Alisa i nā luna kūikawā e hana i kahi pōʻino a e kau pū iā ia ma ke ʻano he pipi. Ua moa lakou.
  He kaikamahine hakakā ʻo Alice...
  Ua kākau ʻo ia me ka naʻauao:
  - Ua makemake ka mea hoʻokō i ke koʻi ma ke ʻano he mea kaua, akā i ke kaua he akamai ʻo ia!
  Ua ʻae ʻo Andriana i kēia me ka hahau ʻana i kona mau wāwae ʻokiʻoki.
  "Hiki iā ʻoe ke hana i ka sopa mai ke koʻi liʻiliʻi, akā ʻaʻole hiki ke ʻoki ʻia ka mea i kākau ʻia me ka peni heroic me ke koʻi kaua!"
  He kaikamahine nani loa ʻo Juliana. He lole ʻōniʻoniʻo wale nō kāna e ʻaʻahu ai ma kona umauma a me kona puʻupuʻu. Akā, nani loa ʻo ia. ʻO nā kaikamahine a pau ma luna o ka mea luku he wāwae wāwae a he mea hoʻowalewale loa.
  I ka hopu ʻia ʻana o nā Kelemania, koi ʻia lākou e honi i nā kuʻekuʻe wāwae a puni nā kaikamahine. A ua hana na paahao i keia. A palu lākou i nā kuʻekuʻe wāwae o nā kaikamahine a honi iā lākou me ka hauʻoli nui.
  Ua hīmeni ʻo Juliana:
  - ʻAʻole mākou he powa hewa,
  A ʻaʻole mākou makemake e pepehi ...
  Akā, ʻeha koʻu mau kuʻekuʻe wāwae,
  Makemake au e kuʻi i nā maka a pau!
  ʻO nā kaikamāhine, ʻoiaʻiʻo, hiki iā lākou ke ʻono i kēlā me kēia kūleʻa.
  ʻĪ maila ʻo Andriana, e hehi ana i kona mau kuʻekuʻe wāwae:
  - ʻAe, nā palena hou, mai ʻakaʻaka iaʻu!
  Ua ʻae ʻo Alice:
  - He mau palena palena ʻole no ka poʻe i kau ʻole i nā palena no lākou iho!
  Paʻi akula ʻo Veronica i kona mau wāwae ʻaʻohe wāwae, ʻōniʻoniʻo i kona mau kuʻekuʻe wāwae, a ʻike akula me ka hōʻike ʻana i kona mau niho:
  - ʻAʻole hiki i ka mea ikaika ke hoʻokō i nā manaʻo i hiki ʻole ke hoʻomanawanui!
  Ua ʻike ʻo Andriana me ka ʻike ʻole ʻana i kona mau niho a me ke kī ʻana mai ka pū:
  - Ua mamao loa ke kanaka mai ke Akua aku, no ka mea, ʻaʻole mamao loa ʻo ia mai ka macaque i kona hoʻohālike ʻana i ke ʻano!
  ʻO Veronica, e uhaʻi ana i nā kahawai o ka neʻe ʻana i nā Nazis me nā kiʻi pololei, ʻōlelo ʻo ia:
  - He akua ka mea kālai'āina i ka manaʻo nui, he akua i nā ʻano hana, a he puaʻa pololei i ka hoʻohana ʻana i nā hopena!
  Ua hakakā maikaʻi nā kaikamāhine Soviet. Akā ʻoiaʻiʻo, aia kekahi poʻe Kelemania, a me nā mea nani hoʻi i ka bikini a me nā kāmaʻa ʻole.
  No ka laʻana, he mea hakakā ʻo Gerda.
  Noho ʻo ia a me kāna mau hoa ma luna o ka pahu Panther-2 hou loa.
  Ua pana nā kaikamāhine i nā pūʻali Soviet a uwē.
  He ʻīlio hae mākou, ʻaʻole maikaʻi ka hoʻi hope ʻana iā mākou!
  A ʻakaʻaka lākou me ko lākou mau maka...
  ʻO Gerda, me ka hoʻohana ʻana i kona mau manamana wāwae ʻaʻole, kiki ʻo ia i nā koa Lūkini a uē me ka hauʻoli.
  - ʻO ka mea ʻaʻole he ʻīlio hae i ke ola, ua ʻili ʻia, ʻo ka mea ʻaʻole he alopeke i ka noʻonoʻo ua ʻā ʻia e like me ka moa!
  Ua paʻi pū ʻo Charlotte me kahi projectile pololei, e komo ana i ka pahu Soviet, e wāwahi ana i ka mea kaua a me ka ʻōlelo ʻana:
  -Pololi mau ka ʻīlio hae, ʻoluʻolu ʻole ke kanaka, ʻaʻole hiki i ka mea kālai'āina ke ʻōlelo i ka ʻōlelo ʻoiaʻiʻo!
  Ua ʻōlelo ʻo Christina, ke kī pololei loa i ka ʻenemi a me ka hahau ʻana i nā kaʻa kaʻa Lūkini me kahi pū make.
  - He hulu koʻikoʻi ko ka alopeke, akā, ʻaʻohe waiwai o ka ʻalopeke mai ka poʻe kālai'āina!
  Lalau aku la o Magda ia mea, a kuhikuhi aku la i ka pu i ka enemi me kona mau manamana wawae olohelohe, hahau aku la me ka muhumuhumu ana.
  - Ua ʻoi aku ka nui o ka waiū o ke kao ma mua o ke kanaka kālaiʻāina he hipa kona manaʻo!
  ʻO Gerda, e hoʻomau ana i ka pana pololei ʻana i nā kaʻa Soviet, i ʻike:
  - Ma ke koho balota, ua like ka poʻe kālai'āina ma waena o ka maʻi ahulau a me ke kolera, ʻoiai ua ʻoi aku ka maʻi lele o ka poʻe kālai'āina i ko lākou schizophrenia!
  Ua hahau ʻo Charlotte i ke kanakolukūmāhā a wāwahi i ka hale kiaʻi, me ka ʻōlelo ʻana:
  - He ihu iliohae ko ke kanaka kālai'āina no ka mea pio, akā, he puaʻa mākaukau ʻo ia no ka ʻai ʻana!
  Ua hoʻokuʻu ʻo Christina i ka projectile me ka hoʻohana ʻana i kona mau manamana wāwae ʻole a ʻōlelo ʻo ia:
  - He hipa ka mea kālaiʻāina e hoʻoikaika nei no ka noho aliʻi liona, a i kona hiki ʻana i luna, ua lilo ia i poʻe koho moa ʻai ʻalopeke!
  Ua ʻike ikaika ʻo Magda, e hoʻouna ana i makana o ka make i ka pū kīwī Soviet me kona manamana wāwae ʻole:
  - ʻAʻole lākou i hilinaʻi i ka poʻe kālai'āina, akā koho lākou, ʻaʻole maopopo lākou i ke mele, akā hoʻolohe lākou me ka makemake, ʻaʻole lākou e ʻai i nā noodles, akā makemake lākou e hoʻolohe iā lākou!
  A ke hana ikaika nei kā lākou Panther-2. A hoʻouna pololei ia i ka projectile.
  Hoʻopiʻi ka mīkini Kelemania i nā kaʻa Soviet āpau me ka wiwo ʻole.
  Hoʻokani ʻo Gerda a hīmeni:
  - Hoʻokahi, ʻelua, ʻekolu - e wāwahi i ka ʻōlelo aʻo!
  Puhi pololei loa ʻo Charlotte, pā i nā ʻenemi a me nā kīwī:
  - ʻO mākou ka ikaika loa o ka honua!
  Ua hoʻohana ʻo Christina i kona mau manamana wāwae ʻole e pana ma waena o kanakolukūmāhā, ua hoʻohui ʻo ia:
  - E hoʻoinu mākou i ko mākou mau ʻenemi a pau i ka lua!
  Ua hahau ʻo Magda i ka ʻenemi a hoʻopuka mai:
  - ʻAʻole manaʻoʻiʻo ʻo Fatherland i ka waimaka!
  Ua ʻōlelo ʻo Gerda:
  - A e hāʻawi mākou i nā oligarchs hewa i ko lākou lolo!
  Ua ʻike maikaʻi ʻo Charlotte, e hahau ana i kahi howitzer Soviet me kahi pūpū:
  - He nani wale ke gula ma ka helehelena, ʻoiaʻiʻo, ʻo kēia metala, ua ʻeha mau ke kanaka, ua lilo ia i haʻaheo!
  ʻO Christina, e pana ana i nā ʻenemi, hōʻike ʻo ia iā ia iho me ka naʻauao:
  - Ma ka wehe ʻana i kona umauma, ʻoi aku ka maʻalahi o ka wahine e ʻoki i ʻekolu ʻili mai ke kāne!
  ʻO Magda, pana i kona mau hoa paio, ʻōlelo mua:
  - ʻO nā wāwae wāwae ʻole o nā kaikamahine, hoʻokomo lākou i nā kāne i loko o nā galoshes!
  ʻOiaʻiʻo, he nani nā kaikamāhine ma ka pahu. A ʻo nā wahine hoʻokele ka mea ʻoluʻolu loa ma waena o ka Fritz.
  ʻO Albina lāua ʻo Alvina nā aces weliweli loa ma ke ao holoʻokoʻa. I kēia manawa ua hōʻea lākou i ka helu ʻelima haneli mau mokulele i pana i lalo i kēlā me kēia. ʻO Marseille wale nō ma mua o lākou. Hāʻawi ʻia ʻo ia i ka Grand Cross of the Iron Cross no ka mokulele 500th o ka moku Soviet. Akā, ua hoʻomakaʻo Albina lāuaʻo Alvina e hakakā ma hope aku, a no laila e loaʻa koke iā Marcel.
  Ua loaʻa iā Albina lāua ʻo Alvina ke Keʻa Naita o ke Keʻa Hao me nā lau ʻoka gula, nā pahi kaua a me nā daimana no kā lāua 500 mau mokulele.
  A i kēia manawa ke hakakā nei lākou i nā pailaka ʻulaʻula.
  Paʻi ʻo Albina i nā pihi me kona manamana wāwae ʻole, pana i lalo i ʻelima mau mokulele Soviet i ka manawa hoʻokahi a hoʻōho:
  - Inā akamai ke kanaka e pili ana i nā kāma'a kāma'a, a laila ho'okomo mau 'o ia i nā galoshes!
  ʻO Alvina, e kī ana i nā mokulele Lūkini a hoʻokuʻu iā lākou i lalo me kona mau manamana wāwae ʻole, ua ʻike ʻo ia:
  - ʻO ka wāwae ʻōlohelohe o ka wahine i ka manawa e hoʻokomo iā ia i loko o nā pahu o nā kāmaʻa!
  ʻO Albina, ke kī pololei loa i nā kaʻa Soviet, pane me ka naʻauao, e hōʻike ana i kona mau niho:
  - ʻO ke kāne e nānā pinepine i nā wāwae wahine ʻōlohelohe e noho i loko o kāna mau galoshes!
  A ʻo nā kaikamāhine ʻelua, ua hoʻokuʻu ʻia ʻelua mau Yaks, ʻīwī:
  - He wāwae wahine ʻaʻohe kāmaʻa, kūpono ia ma lalo o ka kuʻekuʻe wāwae a pili pono i ka galosh!
  Hiki ke ʻike ʻia nā koa ma kahi kiʻekiʻe.
  Akā inā he mau pailaka Kelemania nani, a laila e loaʻa pū kekahi mau kaikamahine Soviet Komsomol nani.
  ʻO ka mea hakakā me ka ikaika nui. A lanakila pū lākou i ka pana ʻana i nā pūʻulu o ka Third Reich.
  Ua lawe ʻo Anastasia Vedmakova iā ia a, me ka hoʻohana ʻana i kona mau manamana wāwae ʻole, ua kuʻi i lalo i ka Kelemania a uē:
  - Ua mākaukau ke kāne e hoʻohuli iā ia iho i waho e ʻoki i nā kāmaʻa o kahi kaikamahine!
  ʻO Akulina Orlova, ka pana ʻana i ka Nazis, i ʻike me ka ʻike:
  "Hiki iā ʻoe ke hoʻohuli i nā kāmaʻa i waho me ka kuʻekuʻe wāwae o ka wahine!"
  Ua paʻi pū ʻo Anastasia i ka Fritzes a uē:
  - ʻO ka wāwae wāwae o ka wahine e hoʻohuli i ke kāne i waho, ʻoiai ʻo ia ka kāmaʻa hope loa!
  Ua kikeke ʻo Akulina Orlova iā Focke-Wulf me ka hōʻike ʻana i kona mau niho nani;
  - Inā makemake ʻoe e hoʻohuli i ke kanaka i waho, e wehe i kou mau kāmaʻa, inā makemake ʻoe e hoʻokomo iā ia i loko o ka galosh, e hōʻike i kou kuʻekuʻe wāwae!
  A hīmeni nā kaikamāhine i ka hīmeni:
  Ke kaua nei ke kaua ma ke ao holoʻokoʻa,
  luku a pepehi no ke kumu ʻole ...
  Ua hemo ʻo Sātana -
  A hiki mai ka make me ia!
  
  A ʻo wai ka mea nāna e hoʻōki i ke kahe,
  Nā muliwai koko a hehena...
  E pa ana ka kukuna laser i kou luakini,
  A i ka manawa pōkole ua nalowale ke kanaka!
  
  A me ia ano haunaele
  Ua kahe ka honua...
  Ka nui kaumaha o ke kanaka
  E hoʻomanawanui i ka ʻeha a me ka ʻeha!
  Ua pololei hapa paha na kaikamahine. ʻAʻole hauʻoli ke kaua. Akā i ka manawa like he hoʻokipa.
  ʻElua mau pailaka hoʻokele Kelemania, ʻo Eva lāua ʻo Gertrud, e hakakā nei i nā hoʻololi hoʻouka kaua ʻo Focke-Wulf. Hoʻouka lākou i nā pahuhopu honua Soviet mai ka lewa.
  ʻO Eve, ke kī ʻana a me ka hoʻokuʻu ʻana i kahi rocket, memo:
  - No ke aha i kamaʻa ʻole ai ka wā kamaliʻi, no ka mea, ʻo ka wāwae wāwae ʻole o ka wahine e nalowale nā poʻo o nā kāne, me he mea lā he mau keikikāne!
  Ua paʻi ʻo Gertrude i ka rocket, kaomi ʻana i kona kuʻekuʻe wāwae ma luna o ka pedal a haki i kahi pūʻali koa Soviet a uē:
  - ʻO ka makemake e ʻike i ka wahine ʻaʻohe mea e huli ai ke kāne i waho!
  Paʻi hou ʻo Eva, paʻi i ke kanakolukumamāhā, uhaʻi i nā hale kiaʻi a ʻōlelo naʻauao:
  - I mea e wehe ai i ka wahine, pono ʻoe e kau mua i kona mau kāmaʻa ma ka pono!
  Ua hahau ʻo Gertrude i kona hoa paio me ka hoʻohana ʻana i ka kuʻekuʻe wāwae poʻe o kona wāwae nani a ʻike ʻo ia:
  - Ma hope o ka wehe ʻana i ke kapa i ka manawa kūpono, e ʻoki ka wahine ʻoihana i ʻekolu ʻili mai kahi kāne!
  Ua hahau ʻo Eva i nā hale ʻaina Soviet me ka pōhaku a ʻōlelo ʻo ia:
  - ʻO ka wahine i hōʻike iā ia iho i ka manawa, ʻaʻole ia e lilo i tramp a kau i nā kāmaʻa he nui i ke kāne!
  Ua hōʻoia ʻo Gertrude, i ka pepehi ʻana i nā pūʻali Soviet:
  - E hookomo ka wahine kamaa ole i ke kane, a e hookomo ia ia i ka lole wawae, a e hoohuli ia ia i waho, a e hoolilo ia ia i kamaa hope loa!
  Maʻaneʻi,ʻoiaʻiʻo,ʻo ka loiloi o nā kaikamāhineʻaʻole hiki iāʻoe ke hehi iā ia. A hakaka na kaikamahine me ke kamaa ole a me ka bikini.
  A aloha lākou i nā kāne ʻōpio maikaʻi, a ma ke ʻano nui he super wale nō lākou.
  A inā hoʻomaka lākou e hīmeni, e pepehi lākou i hoʻokahi haneli kāne!
  He mau kaikamahine kēia, kūpono ma nā ʻaoʻao ʻelua a nani loa, i huli maoli nā kāne iā lākou iho i waho!
  . MOKUNA Helu 5.
  ʻO ke kūlanakauhale ʻo Grozny, i hoʻopuni piha ʻia e nā pūʻali Nazi, hāʻule i ka hoʻomaka ʻana o Nowemapa 1943. ʻO ka pūʻali koa me nā kaikamahine i pakele mai ka ipu hao a hoʻi i Sali.
  Aia nā mauna a me nā ʻāina ʻino, a ua ʻoi aku ka maʻalahi o ka mālama ʻana i ka pale. He nui loa ke kaumaha o na kaa Kelemania, oi aku hoi ka Maus, a he mea hiki ole ke kaua me lakou ma na mauna. Ua hoʻopau ʻia ka pahu T-3, akā ua hana ʻia ka T-4 i kahi mana hou. ʻOiai ua kahiko loa ia. Akā hiki iā ia ke hakakā me ka T-34-76. A he hakakā maikaʻi. Ua ʻoi aku ka ikaika o kāna pūkuniahi a ua ʻoi aku ka wikiwiki o ka waha ma mua o ke kanakolukumamāhā.
  Ua hakakā ʻo Tamara a me nā kaikamāhine ma Shali. Ua ho'āʻo nā kaikamāhine e paʻa i kēia kauhale mauna nui loa - he kūlanakauhale maoli.
  Ua hakaka loa na ui.
  Kiʻi akula ʻo Tamara i kahi pahu hau me kona wāwae wāwae ʻole, kiʻi akula i kahi pohā a hoʻōho:
  - No ka ʻāina makuahine o ka USSR!
  Ua puhi ʻo Anna i ke ahi ma luna o nā Nazi. Ua ho'āʻo ka T-4 māmā e piʻi i ka pali. ʻO ke kaikamahine, e hoʻolei ana i kahi grenade me kona wāwae wāwae, kikeke i waho i ke kaʻa o Hitler a uē:
  - No ko mākou makuahine Fatherland!
  ʻO Akulina, e kī ana i ka Fritz a me kona kuʻekuʻe wāwae, i ka hāʻawi ʻana i ka mea pepehi kanaka i wahī ʻia i ka pepa, ua ʻōlelo ʻo ia:
  - He laʻa mau ka ʻĀina makuahine!
  Ua ʻōlelo ʻo Veronica, e kī ana i ka ʻenemi a me ka hoʻolei ʻana i nā lemona me kona manamana wāwae ʻole:
  - No Rusia o na pilikua!
  ʻO Olumepika, ʻo kēia wahine pilikua, ua hoʻolei pū ʻo ia i ka grenade i ka poʻe Nazi me kona manamana wāwae ʻole a uē:
  - No ka komunism!
  Ua ʻōlelo ʻo Tamara, e kī pololei ana i nā Nazis a ʻokiʻoki iā lākou e like me ke koʻi ʻana o ka lāʻau:
  - ʻOi aku ka nui o nā lāʻau ʻoka i ka pūʻali koa, ʻoi aku ka ikaika o kā mākou pale!
  Ua ʻōlelo ʻo Anna, e hōʻike ana i kona mau niho a pana i nā Nazis me ka pololei a me ka huhū:
  "E luku aku au iā ʻoukou a pau."
  ʻO Tank "Lion", he kaʻa nui me ka pahu pūkuniahi lōʻihi. Aia iā ia ka pū 105 mm hou loa, ʻo ka lōʻihi o ka pahu he 100 EL. A lilo ia i pū lōʻihi loa. A ʻo kēia kumu lāʻau i kū mai me ka ikaika make.
  Ua puhi ʻo Akulina i kahi bazooka i ka poʻe Nazi a hoʻōho:
  - Hoʻonani i ke au o ka komunisme!
  Ua puhi a uwo ʻo Victoria:
  - Hoʻonani i nā Heroes o Rusia!
  Ua hōʻoia ka 'Olumepika ma ka pana ʻana i ka Nazis a me ka hoʻolei ʻana i kahi grenade me ko lākou manamana wāwae:
  - Ka nani loa!
  ʻO nā kaikamahine, pono e hoʻomaopopo ʻia, he phenomenal, a maikaʻi loa. A nui ko lākou ʻoluʻolu.
  Ua ʻōlelo ʻo Tamara, e kī ana i ka ʻenemi a hōʻike i kona mau niho:
  - No Rūsia a me ke kūʻokoʻa a hiki i ka hopena!
  ʻO Anna, e kī ana i ka ʻenemi, ʻōlelo ikaika ʻo ia, e hoʻolei ana i kahi grenade me kona mau manamana wāwae ʻole:
  - E paʻi pū kākou i ka puʻuwai!
  A wink i kāna mau hoa.
  ʻO Akulina nō hoʻi, e puhi i ka pohā, e ʻoki i kona mau hoa paio, a e uwo.
  - No kaʻu mau lanakila ma luna o ka hale!
  ʻAʻole ʻo Akulina Petrovskaya he kaikamahine maʻamau. He nui kona hele ʻana. ʻO ka mea nui, ua hopu ʻia ʻo ia e ʻaihue a paʻa i ka hopu ʻia. Ua hele pū au ma kahi hale paʻahao ʻōpio. ʻAe, mai noʻonoʻo, ua ola au. Ua hele wāwae ʻole ʻo ia ma waena o nā hau hau, akā ua ʻoi aku ka olakino a ikaika.
  Ua hakakā ʻo Victoria me ka huhū huhū. Hāʻawi i kahi kī i ka ʻenemi. Ua pana ʻia nā Krauts a hāʻule. A laila, hoʻolei ʻo ia i ka grenade me kona manamana wāwae ʻole. Huli ka kaʻa kaʻa.
  Ua ʻōlelo ke kaikamahine:
  - Ma waho aʻe o nā palena ikaika!
  Hakaka ka 'Olumepika me ka huhū huhū loa. ʻO kāna mau hahau ʻana he ikaika a ʻeha. He kaikamahine monster maoli nō ʻo ia. A pēlā ʻo ia e hahau ai i kona mau hoa paio. No laila, hoʻopau ʻo ia i nā fascists. ʻAʻole hāʻawi iā lākou i kahi manawa iki.
  Ke uwo nei ka 'Olumepika ma ka piko o kona māmā:
  - Hoʻonani i ka cosmic communism!
  ʻO Tamara, e pana ana i ka Nazi, uwē:
  - Hoʻonani i ka komunisme o Lenin!
  Puhi ʻo Anna i kona mau hoa paio a ʻuē:
  - No ka USSR!
  ʻO Akulina e ʻoki ana i kona mau ʻenemi a ʻuā a uē:
  - No nā aerobatics kiʻekiʻe loa!
  ʻO Victoria, ke kī ʻana i ka poʻe fascist, ʻōlelo ʻo ia:
  - No nā lanakila nui loa!
  ʻO ka 'Olumepika, e uhaʻi ana i ka pahu o Hitler,'ōhumu:
  - No ka komunism o ka USSR!
  Ke kī pū nei ʻo Tamara. E pana pololei loa, e uhi ana i na hoa paio me na poha pololei. Mows iho e like me ka scythe a squeaks:
  - Hoʻonani i nā manawa o ka komunisme!
  ʻO Anna, e pana ana i ka poʻe fascist a ʻoki iā lākou me nā ʻōkuhi pololei o kāna pahi kaua, ʻōlelo ʻo ia:
  - Hoʻonani nui i nā meʻe!
  A hoʻolei ʻo ia i nā grenades me kona manamana wāwae ʻole. He wahine kēia.
  ʻOki aku ʻo Akulina i nā Krauts a uwē ikaika:
  - No ka komunism!
  A ʻo kona kino ʻāʻī.
  Ua lanakila ʻo Victoria i ka poʻe fascist. A me kona mau manamana wāwae wale nō ʻo ia e hoʻolei aku ai i nā makana pepehi kanaka i kona mau hoa paio a ʻuā:
  - No ka nui o ka honua!
  ʻO ka 'Olumepika hoʻi e pana i nā ʻenemi. Hoʻokuʻu iā lākou e like me ka lāʻau a uwo:
  - Hoʻonani i ka komunisme nui!
  A me kona mau manamana wāwae ʻaʻole i hoʻolei ʻo ia i ka grenade me ka ikaika make, e haehae ana i kona mau ʻenemi.
  No laila, hoʻopaʻa akula ka ʻelima i nā ʻenemi, a e ʻoki kākou iā lākou, a e luku aku iā lākou, a e wili iā lākou.
  Ua pani ʻia ka poʻe Kelemania a paʻa loa. ʻO kēia kahi i paʻakikī ai, a hoʻopaʻapaʻa lākou.
  Ma ʻaneʻi nā mea hoʻolele kinoea e puhi a hana ʻino. A luku lākou i nā kūlana Soviet.
  Hit a me "Sturmtiger" mai kahi mamao aku, i ka enemi - ka Red Army.
  Hoʻokumu nā kaikamāhine Kelemānia i ka pū kī "Bear" a hahau i ka ʻenemi me ia. A e hoʻopaʻapaʻa maoli lākou iā ʻoe. A ʻo kahi projectile hoʻokahi a me ka hapa keneta ke kaumaha e haehae i nā ʻauwaha Soviet a me nā bunkers.
  Ua uwo ʻo ke koa Frida:
  - No kā mākou Reich ʻekolu!
  A wink i kāna mau hoa. Ma hope e pana hou nā kaikamahine fascist me nā wāwae wāwae ʻole.
  A lele ia, uwo a luku. A i kona wā e pa ai, ua hana ʻia kahi lua lua piha me ka hoʻolapalapa ʻana o ka honua i ka wela.
  ʻAe, ke lawe piha nei nā Kelemania i nā pūʻali Soviet. Ke lele nei kekahi o ka mokulele TA-152 mua loa i ka lewa. ʻO kahi kaʻa multi-purpose, e like me ka Focke-Wulf, akā ʻoi aku ka kiʻekiʻe, wikiwiki, maneuverable me nā mea kaua ikaika a me nā mea kaua. Hiki ke hoʻohana ʻia ma ke ʻano he fighter a ma ke ʻano he mokulele hoʻouka.
  No nā pūʻali Soviet, ʻo ke kaʻa, e ʻōlelo kākou, hiki ke lilo i pilikia nui.
  Lele ʻo Helga ma ka TA-152 a hoʻouka i ʻelua mau moku Soviet e hoʻāʻo nei e hoʻokokoke iā Shali. Ke ahi pololei ke kaikamahine. Wawahi ia i ka hale o ka poe mua he kanakolukumamaha, a uwo iho la:
  - He nani hakakā wau!
  A laila hoʻouka ʻo ia i ke kaʻa lua, e hoʻāʻo nei e wikiwiki. Akā ʻaʻole maʻalahi ka hoʻololi ʻana i nā pahu pahu.
  Hoʻokomo ka TA-152 i kēia pōʻino me kahi pūkuniahi 37-mm.
  Pane akula ʻo Helga a hīmeni:
  - Ua lawe iaʻu, ua lawe iaʻu i kahi, ua lawe iaʻu!
  A ʻakaʻaka ʻo ia iā ia iho... Eia ka Yak-9 e hoʻāʻo nei e hoʻouka iā ia. Hoʻokuʻu maʻalahi ke kaikamahine Kelemania iā ia i lalo ma ke kaomi ʻana i ke kī me kona wāwae ʻole a wini me ka wiwo ʻole, me ka ʻōlelo ʻana:
  - Nui loa wau!
  ʻO Helga he kaikamahine me ka manaʻo nui. A hana ʻo ia i nā hoʻokolohua koko me kona mau ʻenemi.
  A inā ʻaʻole ʻo ia e like me ka nui o kekahi.
  Ua pana ʻo Helga i nā kaʻa Soviet a uē:
  - No ke aha, hiki ʻole ke ola e like me kou manaʻo!
  A me kona mau kuʻekuʻe wāwae ʻaʻole e pā ʻo ia i ka huila. He kaikamahine kēia - i nā kaikamahine a pau, kaikamahine.
  A inā hoʻomaka ia e uwē ...
  ʻO Albina lāua ʻo Alvina i ka lewa he mau koa ikaika a hakakā.
  A ʻo nā kaikamāhine, nā mokulele Lūkini, hāʻule, manaʻo lākou he maikaʻi ke ola a maikaʻi ke ola.
  A me ko lākou manamana wāwae ʻaʻole lākou e kuhikuhi i nā pū mokulele i nā pahu hopu. ʻAʻole e ola nā kaʻa Soviet. A hahau na kaikamahine ia lakou pela. ʻAʻole lākou e hāʻawi i kahi manawa iki.
  ʻAe, aia nā kaikamāhine hakakā,
  ʻAe, ʻōlelo lākou he aha hou aʻe ...
  Ua hoouka kaua lakou ia Rusia,
  ʻO Sātana maoli nō!
  He koa ʻo Albina i ka hoʻokumu kaua ʻana a uwē ʻo ia iā ia iho ma luna o kona māmā:
  - E maikaʻi wau, e lilo wau iaʻu! Poʻokela nui!
  A me kona kuʻekuʻe wāwae ʻaʻole e pā ʻo ia i ke kīpē a haehae i kona mau hoa paio i ʻāpana liʻiliʻi.
  ʻO Alvina, e pana ana i kona mau hoa paio, e uwo ana ma ka piko o kona mau māmā:
  - ʻO wai e loaʻa iā mākou ma ka nahele?
  A ʻo wai ka mea e loaʻa iā mākou ma ka nahele...
  ʻAʻole mākou e ʻakaʻaka me kēlā,
  e haehae mākou i ʻāpana!
  E haehae mākou iā ʻoe!
  A me kona kuʻekuʻe wāwae ʻole e huki ai ʻo ia i ka ʻenemi i kahi apo make. ʻO kēia kaikamahine ke kaikamahine maikaʻi loa no nā kaikamahine a pau!
  Koa o ka loa kaua hack. A no ke kaua a me ka hakakā e like me ka panther.
  A ke hoʻouka nei nā pōpoki Kelemania nui. Ke ʻino ʻia nei ʻo Astrakhan. A luku lākou i nā hale o nā koa Soviet i ka nui.
  A make lākou, ʻaʻole naʻe e haʻalele. ʻO ia mau kaua paʻakikī ke ʻā nei.
  ʻO Gerda, ʻoiaʻiʻo, aia ma ke alo o ka hoʻouka kaua a mākaukau e hakakā. No laila pana ʻo ia, e like me ka wahine Robin Hood i ka bikini. A ʻo kēia ka wahine ʻoluʻolu holoʻokoʻa.
  A inā hoʻokomo ʻo ia i kahi nipple ʻulaʻula ma ka waha o ke kāne.
  Ke hana nei kāna "Panther"-2. Ma ke ala, ua kau ʻia kahi hoʻololi ʻokoʻa o ka pahu e nā kaikamahine me kahi pūkuniahi 75 mm 100 EL. He punchy a ʻoi aku ka wikiwiki o ke ahi. A ʻoi aku ka nui o ka lako o nā pūpū ma mua o ka pūkuniahi 88-mm.
  Ua pana ʻo Gerda me kona mau manamana wāwae ʻole a me kona ʻūhū ʻana:
  - Hoʻokahi, ʻelua, ʻekolu ... E wāwahi me ka napalm!
  Ua kī pū ʻo Charlotte ma hope ona a ʻōlelo mai:
  - ʻEhā, ʻewalu, ʻelima - e pāʻani wikiwiki kāua!
  Ua kuʻi ʻo Christina, uhaʻi i ka pahu Soviet a hoʻōho:
  - E hele wiwo ʻole mākou i ke kaua no ka mana o nā Nazis ...
  Ua kī ʻo Magda me kona mau wāwae wāwae ʻole a hoʻōho ikaika:
  - A e pepehi mākou iā lākou a pau - nā komunista a pau!
  Hana ʻino nā kaikamāhine a ʻoi loa. A ʻo kā lākou "Panther" -2 e hoʻohuli i kahi howitzer Soviet me kahi pana pololei.
  ʻAe a hīmeni nā kaikamāhine:
  - Hoʻonani i ko kākou honua...
  A ʻo ʻElizabeta, ʻo ia hoʻi, e hoʻouka kaua i ke kanakolukumamāhā. A me kona kuʻekuʻe wāwae ʻole ʻo ia e kaomi i ke kī. A hoʻokuʻu i ka ʻenemi i lalo, me ka uē ʻana:
  - E hoʻomau i ka komunisme!
  Hoʻouna ʻo Catherine i kahi pahu make me kona mau manamana wāwae ʻole, hou i ka ʻenemi, a uē ma luna o kona mau māmā:
  - No Rusia nui!
  Ua kī ʻo Elena i ka poʻe fascist. Paʻi ka leho i ka lae o ka Panther a ricocheted.
  Ua ʻōlelo ke kaikamahine:
  - E loaʻa iā mākou ka komunisme!
  Ua hahau ʻo Efrasia i kona hoa paio me kona manamana wāwae ʻole. Ua kuʻi ʻo ia i ka T-4 a ʻōlelo mai:
  - Hoʻonani i ka komunisme!
  ʻO kēia nā kaikamahine hakakā. A ʻo ke ʻano o kā lākou pana ʻana, lele maikaʻi loa nā leho, a ʻo ke kanakolukumamāhā ponoʻī ke neʻe nei. E ho'āʻo wale, e hopu i ka neʻe mai ke kaʻa e like me kēia. Paʻakikī loa.
  Akā, komo nā kaikamāhine i loko, a hakakā lākou me nā bikini a hoʻohana i nā wāwae wāwae. He nani a kupaianaha nā koa.
  A inā hoʻomāʻewaʻewa lākou iā ʻoe, ʻaʻole like ia i kekahi. A hoʻouna lākou i nā pūpū me ka huhū ʻāhiu.
  ʻO Elizabeth, me ka hoʻohana ʻana i kona mau manamana wāwae ʻole, ke kī ʻana i ka ʻenemi a me ka hoʻokuʻu ʻana i nā ʻenemi, ʻōlelo ʻo ia:
  - Hoʻonani i nā manaʻo o ka komunism! Hoonani i ko kakou Aina Makua!
  Ua kī pū ʻo Catherine, me ka hoʻohana ʻana i kona mau manamana wāwae ʻole, e hahau ana i nā Krauts a me ka ʻī ʻana:
  - No ka ʻĀina a me ka lanakila a hiki i ka hopena!
  ʻO Elena, e pana ana i kona mau hoa paio, ua pane ʻo ia me ka ʻinoʻino, e hōʻike ana i kona mau niho momi a me ka minoaka ʻana me kona mau maka sapphire:
  - Hoʻonani i kā mākou komunism cosmic!
  Ua ʻōlelo ʻo Efrasia, e kī ana i ka ʻenemi, e hahau ana iā ia me ka pololei nui.
  - No ka ʻāina makuahine a me Stalin - hurray!
  ʻIke maopopo nā kaikamahine, a hiki iā lākou ke hana i kekahi mea ...
  Ua hiki mai ʻo Dekemaba 1943.
  Ua hakakā ʻo Alenka a me kāna hui ma Astrakhan a ke kau mau nei ma laila. Hakaka ka heroine.
  Hāʻawi ʻo Alenka i kahi ʻūhā, ʻoki ʻo ia i ka laina o nā Nazis, a laila hoʻolei i ka makana o ka make me kona mau manamana wāwae ʻole a uwē:
  - Ua like ke kanaka me ka gibbon, akā naʻe, ʻoi aku ka nui o ka naʻauao ma mua o ka mana!
  ʻO Anyuta, e kī ana i ka ʻenemi a ʻoki i nā ʻenemi, hāʻawi ʻo ia i ka pūʻolo pahū me kona kuʻekuʻe wāwae a hoʻōho:
  - ʻO ke kanaka ka paʻakikī o ka hoki, ka makemake o ka liona, akā ʻo ka ʻoiaʻiʻo he kao!
  Ua kī pololei ʻo Alla i ka Fritz:
  - ʻO ke kāne no ka wahine e like me ka slop no ka bipi, ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hana me ka ʻole, akā he mea hoʻopailua ke hoʻokokoke!
  ʻO Maria, e kī ana i ka poʻe fascist, ua pane mālie:
  - He aha ke ʻano o ke kāne a me ka lua i loko o ka lumi hoʻomaha wahine - ʻo ka luaʻi wale nō nā wahine i nā kāne!
  Ua ʻoki ʻo Marusya i ka poʻe Nazi a me ka hoʻolei ʻana i nā grenades me kona manamana wāwae ʻole, ʻōlelo ʻo ia:
  - He ʻalopeke maalea ka wahine i hiki ke ʻai i kekahi liona e like me ka lapeti!
  ʻO Matryona, e ʻoki ana i ka poʻe fascist a kuʻi i lalo i ka poʻe mercenary me kona manamana wāwae ʻole, ʻōlelo ʻo ia:
  - Pono ka wahine i ke kāne e like me ke keiki hahau, inā ʻaʻole ia e hahau i ke kāne, ʻaʻole ia e ola!
  ʻO Alenka, e kī ana i ka Fritz, i ʻōlelo mai:
  - Pono ka wahine i nā kāne e like me nā kiwi puaʻa, ʻo kahi kapa huluhulu i hāʻawi ʻia e nā kāne he waiwai!
  A ʻakaʻaka ka hui ʻaʻohe wāwae o nā kaikamāhine, e hōʻike ana i ko lākou mau niho a me ka hoʻolei ʻana i nā grenades me ko lākou manamana wāwae.
  ʻO nā kaikamahine koa ke ʻā. ʻO ko lākou ʻano ka hakakā, ʻo ko lākou ʻano ke hakakā!
  Me he mea lā ʻaʻole lākou e haʻalele iā Astrakhan. Ke hakaka maoli nei na kaikamahine maanei.
  ʻO nā pūʻali koa o ka Third Reich he nui loa. He ikaika loa nā māhele pahu hou ma ʻaneʻi. Ke hoʻonui nei ka hana o nā pahu. ʻAʻohe pahū, hiki ke hoʻolako i nā limahana mai ka Italia, Farani, Belegiuma a me Holani o ʻApelika.
  A mai ʻApelika hoʻi e lawe i ka aila, tungsten, a me nā mea he nui, me ka uranium.
  ʻO ia hoʻi, ke hana ʻia nei nā pahu hou. ʻO ka mea nui, ʻo ka hiʻohiʻona o "Panther" -2, ʻoi aku ka maikaʻi o ka pale ʻana a ʻoi aku ka ikaika o nā mea kaua, me kahi ʻenekini ʻoi aku ka ikaika, he hopena koʻikoʻi i ke ala o ke kaua.
  He nui aku ka nui o na kaa a me na mokulele. Ua pau ka hana ma ka Yu-488. ʻO ka mokulele hana mua o ka Third Reich me ʻehā mau ʻenekini. Mana loa a wikiwiki. ʻO kāna mea koʻikoʻi ʻo kona wahi ʻēheu liʻiliʻi, ma muli o ka lele ʻana o ka bomber i ka wikiwiki o 700 mau kilomita i kēlā me kēia hola. ʻO ia hoʻi, ʻaʻole loa e loaʻa iā ia nā mea kaua Soviet.
  No laila he pilikia hou ka USSR. Ua pau loa ka ikaika o ka Puali Ulaula. Hoʻonoho ʻia nā keiki kula ma nā mīkini. ʻO nā ʻōpio mai ka ʻumikūmāhā mau makahiki e hakakā nei, kokoke i ka mana. ʻO nā keikikāne, ʻoiaʻiʻo, naʻauao, a maikaʻi ma ka maʻamau. I ka wā ʻōpiopio, ʻoi aku ka maʻalahi o ka hūnā a piʻi i kahi lāʻau. A ʻoi aku ka wikiwiki o nā mākau koa. ʻOi aku ka paʻakikī o nā ʻōpio e like me nā mākua; A ʻoi aku ka paʻakikī o ka psychologically e pana i nā keiki.
  He nui ka poʻe snipers wahine i ka poʻe Kelemania, a he mea ʻino a hilahila hoʻi i kēlā me kēia wahine ke pana aku i ka poʻe ʻōpio ...
  ʻAe, ua hoʻomaka lākou e kākau inoa ma ka USSR mai ka makahiki ʻumikūmāhā. Hoʻokomo pū lākou i nā penihana ma lalo o nā lima. Ua nui aʻe nā wāhine i ka pūʻali koa. Ua ʻae ʻia ka wahine maikaʻi i loko o nā pūʻali pahu a me nā mokulele, a me nā snipers. He mau snipers maikaʻi nā wahine. A no ka mea, ʻoi aku ka pōkole ma mua o nā kāne, ʻoi aku ka ʻoluʻolu o ka hakakā ʻana ma nā kaʻa kaʻa, a ma ka mokulele pū kekahi. Ua hakakā pinepine nā ʻōpio ma nā pahu kaʻa. Pono e hoʻomaopopo ʻia he ʻoi aku ka maʻalahi o ka ʻili o nā keikikāne a me nā wahine, a ʻoi aku ka liʻiliʻi o ka pana ʻana o kā lākou mokulele a me nā kaʻa ma mua o nā kāne makua. ʻAʻole hewa nā ʻōpio ma ke ʻano o ka sniper. Hiki i ke keikikāne ke kokolo i loko o kahi āwaha ʻoi aku ka liʻiliʻi, hoʻopololei iā ia iho, a piʻi paha i kahi lāʻau. Hoʻomaka pinepine ka pūʻali e ʻike i nā mea hakakā ma lalo o ʻumikumamāhā mau makahiki.
  Hoʻopau ke kaua i nā waiwai kanaka. A ke emi nei ka ʻāina ma lalo o ka mana o ka USSR. A pono ʻoe e hakakā me nā pūʻali koa Iapana he nui. A ʻoi aku ka maikaʻi o nā pahu samurai, ʻoi aku ka maikaʻi o nā pū hoʻokele ponoʻī. Ua hōʻike pū ʻia lākou i ka moʻo me kahi tank medium, hoʻohālikelike ʻia i ka ikaika me ka T-34, a ʻoi aku ka ikaika ma mua o ka pale kaua.
  No laila, pōʻino ka hoʻohaʻahaʻa ʻana iā Iapana. A no ke kaua ʻana, pono mākou i nā koa.
  Ke hopohopo nei ʻo Stalin a ke ulu nei ka huhū. Ma ka lā 25 o Kekemapa, 1943, ua hoʻopuka ʻia ke kauoha e kiʻi ʻia nā lālā o ka ʻohana o ka poʻe i hāʻawi pio ʻia, me nā keiki i piha i ka ʻumikūmālua makahiki, a e hoʻouna ʻia nā ʻōpio i nā kolone limahana.
  Ua hoʻohana pinepine ʻia nā ʻāpana barrage. A ʻoi aku ka ikaika o ka pana ʻana, a hoʻohana i ka hoʻomāinoino.
  Ua lilo ʻo Stalin i mea hiki ʻole ke hoʻomanawanui. ʻO Beria ka mea mua i hoʻāʻo e kūkākūkā i kahi maluhia kaʻawale me nā Nazis. ʻAʻole makemake ʻo Hitler i ka maluhia. Ua makemake ʻo ia e lanakila loa i ka USSR. Eia kekahi, ʻoiai ʻo kāna mau hoa pili ma waho o kona mana a hiki.
  Ua hoʻomohala ʻia nā mokulele mokulele i ka Third Reich. ʻO ka ME-262 ka mea nui, akā makemake kēia mea hakakā i nā mīkini hilinaʻi i ʻole e hāʻule pinepine.
  ʻO ka mea hoʻomake ʻo Arado a me ka papahana Yu-287 i manaʻo ʻia he mea hoʻohiki.
  ʻO ka TA-152 hou loa i hōʻike iā ia iho he maikaʻi loa i ka hoʻomaʻamaʻa, ma ke ʻano he kaʻa multi-purpose a wikiwiki loa. Ma ka laulā, ʻoi aku ka ikaika o ka pūʻali koa Kelemania i ka lewa a hiki i kēia manawa. Eia kekahi, ʻo ka Soviet Yaks a me Laggies, ma muli o ka nele o ka alumini, ua lilo i mea kaumaha a liʻiliʻi i nā kaʻa maʻamau. No laila ua hāʻule ka maikaʻi o ka mokulele Soviet i kahi pae koʻikoʻi. ʻO ka ME-309 me kāna mau mea kaua ikaika, me ka noʻonoʻo ʻana i nā pilikia me ka maneuverability, ua hoʻopili maikaʻi ʻia me nā kaʻa Soviet, e hoʻoneʻe ana i ka ME-109. A pono e pani ka TA-152 i ka Focke-Wulf.
  No laila, no ka poʻe Kelemania, ʻoi aku ka liʻiliʻi o ka hockey ... Akā ua hoʻomaka ka hana ma ka ʻenehana.
  No ka laʻana, ʻo ka pahu mua me kahi hoʻolālā hou i hoʻohiki ʻia ʻo Lev-2. Ma ka waiho ʻana i ka hoʻoili a me ka ʻenekini i hoʻokahi ʻāpana ma ke alo o ka pahu, a me ka hoʻoneʻe ʻana i ka turret i hope, ua hoʻopakele nā Kelemania i ka camshaft a hoʻohaʻahaʻa i ke kiʻekiʻe o ke kaʻa. ʻO ka hopena, ua ʻoi aku ka māmā o "Lion"-2, a no laila ʻoi aku ka wikiwiki.
  Ma muli o nā pilikia o ka wā kaua, ua pau ka hana ʻana o nā kaʻa koʻikoʻi i ka USSR kokoke i nā mea a pau o ka moʻolelo i hui pū ʻia e like me ka T-34-76. No laila, ʻaʻole i manaʻo ka Nazis, i ka papahana e hana i kahi pahu nui hou, e hana i ka pale kaua ʻaoʻao mānoanoa. A hiki i ka "Lion" ke hoʻokomo i kanalimakumamālima mau tona, me ka engine o 1200 horsepower. Eia naʻe, hiki ke hoʻemi hou ʻia ke kaumaha o ka pahu Lev-2 ma o ka hoʻēmi ʻana i ka caliber o ka pū. ʻO ka mea ma mua ua lilo i mea ʻole. Eia kekahi, he kanakolukumamāhā nā mea kaua haʻahaʻa haʻahaʻa, a ʻo ka 37-mm, ka pū Kelemania kahiko i hoʻomaka e komo i loko o lākou.
  Ua makaʻu loa ʻo Stalin ... A ua hoʻolei ʻo ia i ka hekili a me ka uila ... Akā ʻaʻole hiki iā ia ke hana i kekahi mea ...
  I ka lā Makahiki Hou, ua hoʻomaka ka poʻe Kelemania i ka hoʻouka kaua ma ka ʻāpana ʻaʻole i noho ʻia o Astrakhan ma ka ʻaoʻao o Volga. ʻO ka hiki ʻana mai o nā kahawai he nui, nā ʻāina paʻakikī, a me ke kokoke o ke Kai Caspian i hiki ai i ka Red Army ke hoʻoikaika i ka pale o Astrakhan, a paʻa ʻoi aku ka maikaʻi ma mua o Stalingrad. Eia kekahi, ua hōʻike nā kaikamahine Soviet i ka heroism like ʻole.
  A ma ka Caucasus, ʻoi aku hoʻi i ka hoʻoilo, paʻakikī loa ka neʻe ʻana ma waena o nā mauna. ʻOiaʻiʻo, hele ka poʻe Kelemania ma ke kahakai kūpono o ke Kai Caspian. Ua lilo ʻo Makhachkala i ka palena kahi o nā pūʻali Soviet, e hōʻuluʻulu ana i ko lākou ikaika a pau i ka lima, i hoʻāʻo e hoʻōki i ka Nazis.
  Akā ʻaʻole i lawa nā pū, i hāʻawi ʻia ma ke kai wale nō ...
  Ua hakakā nui ʻo Tamara me kāna pūʻali kaikamahine ʻaʻohe kāmaʻa.
  Ua hakakā nā koa me ka paʻakikī a hōʻike i ka manaʻo wiwo ʻole a me ka wiwo ʻole.
  A aneane olohelohe lakou i hakaka i ka hooilo a me ka hau.
  Kiola akula ʻo Tamara i ka grenade me kona wāwae wāwae ʻole a kiʻi akula i kahi poha, ʻoki iho i nā hoa paio a ʻuā:
  - No ka USSR!
  Ua hoolei aku o Anna i ka grenade me kona mau manamana wawae a uwao:
  - No ka komunism!
  Ki aku la o Akulina i ka poha maikai, kipaku aku la i na enemi, a olelo aku la:
  - No ka nui o Rusia!
  Ua hahau ʻo Victoria i ka ʻenemi, ua hoʻomaka ʻo ia e ʻoki iho i ka ʻenemi, e ʻoki ana i kona ʻumiʻumi me he pahi pahi lā, a ʻōlelo ʻo ia:
  - E kū ka USSR!
  ʻO Olympias, e kī ana i ka ʻenemi a me ka hoʻolei ʻana i kahi pūʻolo pahū me kona mau manamana wāwae ʻole, ʻōlelo ʻo ia:
  - No ka ʻāina makua a lanakila a hiki i ka hopena!
  ʻO kēia ke ʻano o ka hakakā ʻana o nā kaikamahine. Hana lākou me ka manaʻo nui.
  ʻO Tamara, i ka wā e pana ana, ua ʻōlelo ʻo ia:
  - ʻAʻole lawe ka diabolo iā lākou a laila lawe mākou iā lākou!
  ʻO ke kaua ma ʻaneʻi he mea ʻino a ma ka manawa like hoʻi i kūkulu ʻia...
  Ke hakaka nei ʻo Anastasia Witchakova i ka lewa... Ua wili aʻe kona mau maka me ka huhū, a uē ʻo ia:
  - Hoʻonani i ke au o ka komunisme!
  A me kona mau manamana wāwae wāwae ʻole, kuhikuhi ʻo ia i ka pūkuniahi mokulele i ka pahu hopu a pana i lalo i nā mokulele ʻenemi, a ma hope ʻo ia e ʻuā ai:
  - No ka holomua o ka hana!
  ʻO Akulina Orlova, e kuʻi ana i kona mau hoa paio, e uwo wiwo ʻole, e hōʻike ana i kona mau niho:
  - No kēlā komunisme nui, ma ka honua holoʻokoʻa!
  Ho'ōho ka pilote:
  - Ua ʻike nā keiki iā mākou!
  A me kona mau manamana wāwae wāwae ʻole, kuhikuhi ʻo ia i ka pūkuniahi mokulele i ka pahu hopu, a luku aku i ka ʻenemi, a uē:
  - Ma ka inoa o ke au o ka komunism!
  E nānā kākou, he terminator a he lapalapa ahi ke kaikamahine. ʻAʻohe lua pele e hoʻohālikelike me ia.
  Ua hīmeni ʻo Akulina Orlova:
  - Ua moeʻuhane wau e pili ana i ka manaʻoʻiʻo i ke Akua no kekahi manawa i kēia manawa, palaualelo loa wau, ʻaʻole makemake wau e pule!
  A ʻo kona wini ʻana me ka ikaika i nā uʻi.
  ʻO kēia nā kaua ma ʻaneʻi...
  A ua pau nā mokulele o nā kaikamahine. A ʻo kēia ko lākou hemahema nui. A he kaumaha hoʻi a ʻaʻole hiki ke maneuverable ...
  Ua kī ʻia kekahi o nā keikikāne e hakakā nei, a ʻaʻohe manawa e lele ai me ka parachute. A ʻo kēia, ʻoiaʻiʻo, ʻo kāna hana nui.
  ʻO nā kaikamāhine e hakakā i ka lewa a hauʻoli lākou ...
  Ke hakakā nei ʻo Albina lāua ʻo Alvina i nā mea hakakā ME-309 maikaʻi a, ʻoiaʻiʻo, ke loaʻa nei lākou i nā helu.
  Haʻaheo loa nā kaikamāhine i ko lākou holomua...
  Ua pana ʻo Albina i lalo i kahi mokulele Soviet me ka hoʻohana ʻana i kona wāwae ʻoluʻolu, ʻaʻohe wāwae a uē:
  - No kā mākou ʻaeto!
  Ua ʻoki ʻo Alvina i ʻekolu mau kaʻa Lūkini me ka pahū hoʻokahi a ʻōlelo mai:
  - No kā mākou falcons!
  Ua iho nā kaikamahine i ka ʻoihana me ka wiwo ʻole ... Akā makemake lākou e hoʻomāinoino i nā koa Lūkini.
  Ma ʻaneʻi ua hopu ʻia kekahi keiki pailaka ma kahi o ʻumikūmāhā. A ʻo nā kuʻekuʻe wāwae poepoe o nā keiki nani i palai iā ia. A laila hoʻomaka lākou e hoʻoinu i ke kanaka ʻōlohelohe me ka wai hau... A laila ka wai paila, a me ka wai hau.
  ʻO kēia nā mea nani hakakā ...
  Ua hīmeni ʻo Albina:
  -No kā mākou mau niho, nā maiuu, nā niho, nā lima!
  Ua hoʻōho ʻo Alvina ma luna o kona māmā:
  - Makemake lākou i ka hakakā maikaʻi!
  A ua hoʻomau nā kaikamahine i nā hana mana me ko lākou manamana wāwae ʻole a pana i nā mokulele Soviet.
  Eia naʻe, ua pane pū aku nā pailaka Lūkini iā lākou. Ua neʻe ʻo Alisa lāua ʻo Angela i ka Yak-9. A e hehi kakou i na Geremania a e oli i ka manawa hookahi;
  ʻO ʻoe ke ʻano o ka ʻāina koa,
  ʻO ka hoa Lenin a me ka hoa Stalin ...
  I ka USSR ua like maoli nā kānaka a pau,
  A ua hana ʻia nā lima i ka hao a me ke kila!
  
  ʻAʻole makaʻu ʻo Lenin i ka holoholona ʻo Adolf,
  ʻO Vladimir ke alakaʻi, ʻo Comrade Stalin ...
  Paʻi mākou i nā Krauts i ka maka, ʻaʻole i ka kuʻemaka,
  Ua haehae ʻia nā Nazi a pau i ka manawa hoʻokahi!
  
  ʻO Rusia koʻu ʻāina makuahine,
  ʻĀina nui a pau ʻole...
  Hoʻokahi ʻohana nā lāhui a pau,
  E ola koke kākou ma lalo o ka komunisme!
  
  E hooikaika kakou i ko kakou aina
  E ʻōmaʻomaʻo koke ʻo Russia ...
  E pā mākou i ka fascist ma ka lae a i ʻole,
  A manaʻoʻiʻo mai iaʻu, ʻaʻole lilo ko mākou mana i pōhaku!
  
  A ʻo Iesu ke alakaʻi he mea nui loa ia,
  ʻO ia ko mākou Haku, a me ke Akua Keʻokeʻo o ke ao holoʻokoʻa ...
  A e hahau ino loa ia ka Fuhrer,
  Ma hope o nā mea a pau, ua lilo ko mākou akamai i mea ʻole!
  
  ʻAe, no ka pono o ko kākou ʻāina makuahine, hemolele,
  E kaua ikaika mākou me ka Fritz...
  He kaikamahine e holo wāwae ʻole ana i ka hau,
  Makemake ʻo ia e hakakā me ka huhū huhū!
  
  ʻAe, ua lilo ʻo Stalin i alakaʻi Soviet,
  Nui, koa a akamai...
  ʻAʻole pili ka ʻenemi o ka komunisme iā Rusia,
  ʻOiai ka mana o Lucifer me ʻoe!
  
  Hiki iā mākou ke loaʻa iā Hitler, manaʻoʻiʻo mai iaʻu,
  ʻOiai ua hāʻawi ʻia ʻo ia i ka mana daimonio ...
  ʻO Hitler wale nō ka holoholona pio,
  ʻOiai, e nānā kākou, ʻaʻole he moron ka Krauts!
  
  I ka pōkole, e komo mākou i Berlin ma ke ʻano he poʻe hakakā,
  Ma laila ʻo Lenin, aka Stalin, e noho pū me mākou ...
  Hiki iā mākou ke haehae i nā fascists e like me nā ʻīlio,
  A manaʻoʻiʻo iā mākou, ʻaʻole e emi ko mākou ikaika!
  . MOKUNA Helu 6.
  Ua hiki mai ka makahiki hou o 1944 ... ʻOiai ke kūlana paʻakikī loa ma mua, ua hana ʻia ka hana ma USSR e hana i nā mea hana hou. ʻO ka mea nui, ua kau ʻia nā manaʻolana nui ma ka pahu IS-2 a me kāna mau mea kaua ikaika. Hiki i kahi pūkuniahi 122-mm ke lilo i mea hoʻopaʻapaʻa ikaika i ke kaua kūʻē i nā Nazis. Ua hoʻopaʻa ʻia nā manaʻolana ma ka T-34-85 me kahi pū ikaika, ʻoi aku ka nui, akā ʻo ka hull a me ka chassis.
  Ua ʻoi aku ka maikaʻi o ke kūlana me nā mokulele. ʻAʻole hiki i ka Yak-3 ke komo i ka hana ma muli o ka nele o ka duralumin kiʻekiʻe, a ʻaʻole hiki ke hana ʻia ka LAGG-7 me ka ʻole o ka emi ʻana o ka hana ma muli o ka mīkini hou.
  No laila ua hoʻoholo ʻo Stalin i kēia manawa ʻo YAK-9 a me LAGG-5 ka mea kaua Soviet nui, a ua maʻalahi ka hana ʻana o ka mokulele IL-2 a hiki ke ola. A i loko o nā pahu kaʻa ka hoʻololi mālie i T-34-85 a me IS-2.
  ʻOiai no laila ʻaʻohe emi o ka hana ...
  A ua pohā ka mua i nā hili, ua hopu nā Kelemania i ka Caucasus. Ua hāʻule ʻo Makhachkala, a ke hoʻokokoke nei lākou i nā palena o Azerbaijan!
  Ma ʻaneʻi ua hakakā ʻo Tamara me kāna pūʻali wahine. Eia hou, ua hakakā nā kaikamāhine me nā lole ʻaʻahu a me nā kāmaʻa ʻole i nā pūʻali ʻenemi kiʻekiʻe.
  Ua puhi ʻo Tamara i ka poʻe Nazi, e ʻoki ana i kekahi o nā ʻenemi. A laila, me kona mau manamana wāwae ʻaʻole i hoʻolei ʻo ia i ka grenade me ka ikaika make a ʻōlelo ʻo ia:
  - Hoʻonani i ka USSR!
  Ua pana ʻo Anna i ka poʻe Nazi me ka pololei loa. A me kona mau manamana wāwae ʻaʻole i hoʻolei aku i nā grenades me ka ikaika make, me ka haehae ʻana i kona mau hoa paio.
  A laila hoʻōho ʻo ia:
  - Hoʻonani i ka komunisme!
  ʻO Akulina, ke kī ʻana i ka ʻenemi, ʻoki i ka pūʻali koa fascist. Ua ʻoki ʻo ia i nā Krauts, me ka hoʻolei ʻana i ka grenade me kona mau wāwae wāwae ʻole a uē:
  - No Rūsia, ko mākou makuahine nui!
  ʻO Victoria, e pana ana i ka ʻenemi a hoʻolei aku i nā grenades iā ia me kona wāwae wāwae ʻole, ua ʻōlelo ʻo ia:
  - No ka ʻĀina Nui!
  ʻO ka 'Olumepika, ke kī pū ʻana mai kahi pū mīkini, ʻōlelo ʻia:
  - Hoʻonani i nā manawa o ka komunisme nui!
  He nani nā kaikamahine hakakā ...
  E hakakā lākou e like me nā mea nani ...
  ʻOiai ʻo Tamara e hakakā ana, hoʻomanaʻo ʻo ia i ka hoʻomaka ʻana o ke kaua. Pehea ʻo ia e pakele ai mai nā pūʻali koa Kelemania. A laila lohe ʻo ia i ka halulu ʻana o nā pū. E haʻalele ana ke kaikamahine i ka pū. Ua hopu ka poʻe Kelemania i kāna hoa aloha ʻo Tatyana, lawe aku i kāna mau kāmaʻa hou, haehae i kāna mau mea nani a me nā apo pepeiao. A ua kipaku lākou iā ia me ke kamaʻa ʻole i loko o ke pio ... ʻo Tatyana ke kaikamahine a ke kākau ʻōlelo kōmike kūloko, a ʻaʻole pinepine ʻo ia e hele wāwae ʻole. He mea hoʻohaʻahaʻa kēia no ka haʻaheo; Hoʻokahe koko ke kaikamahine a kaniʻuhū i kēlā me kēia ʻanuʻu.
  Ua komo pū ʻo Tamara i nā kāmaʻa hou i hāʻawi ʻia iā ia, a mai ka hele lōʻihi ʻana ua ʻeha ʻo ia i kona mau kuʻekuʻe wāwae. Wehe aʻela ʻo ia i kona kāmaʻa a hele wāwae ʻole. He kaikamahine ʻo ia mai ke kauhale, nāna i hana i kāna hana ma Ukraine. I kona wā kamaliʻi, hele wāwae nō kona mau wāwae ma nā pali mauna. A ʻo kēia, ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole hiki ke hoʻohālikelike ʻia me nā alanui o ka pāpū. He ʻoiaʻiʻo ua wehe mua nā kelepona ma kona mau wāwae, a ʻaʻole ʻoluʻolu ke hele. Aka, ua oolea hou na wawae. A ʻaʻole ʻo ia i ʻeha.
  Akā, ua nalowale koke ʻo Tatyana i kona mau wāwae i hiki ʻole iā ia ke hele hou. Ua pana nā Kelemania iā ia, akā aloha lākou i ka nani. Kau lākou iaʻu ma luna o ke kaʻa, akā hoʻihoʻi lākou iaʻu e hīmeni. He leo ʻoluʻolu ʻo Tatiana a hīmeni ʻo ia i nā mele kūʻokoʻa politika iā lākou.
  ʻAʻole ʻike ʻo Tamara i ka mea i loaʻa iā ia ma hope. Ua hele ʻo ia i loko o ka ululāʻau, ua ʻike ʻo ia me kona mau wāwae ʻole i nā puʻupuʻu, nā ʻōpala, nā ʻōpala, a ua ʻoluʻolu ʻo ia. Ke hele ʻoe ma luna o nā pōhaku ʻoi o nā mauna, ʻo nā kapuaʻi kāleʻa hoʻi, inā lōʻihi kou hele ʻana, e ʻeha a ʻeha. A ʻoi aku ka maikaʻi ʻole o ka hele ʻana ma luna o nā kākalaioa. Ke hoʻopaʻa ʻia kēia mau mea i loko o nā kapuaʻi, e ʻoi aku ka ʻeha, ʻo ia hoʻi no nā kapuaʻi ʻōpala o kahi kaikamahine.
  I ka holo ʻana, ua lanakila ʻo Tamara e ka luhi a me ka pōloli. Ua ʻai ke kaikamahine i nā hua, ʻaʻole lawa. A e neʻe koke ana nā Kelemania i mua. ʻO Tamara, maʻa i ka noho ʻana ma nā mauna, ʻaʻole ia i kamaʻāina loa i nā ululāʻau Ukrainian. Ua nalowale ʻo ia a loaʻa iā ia iho ma hope.
  A ua like ia me ka popoki i hahai ʻia ma ka nahele. A laila ua hopu ke kaikamahine i nā Kelemania ma luna o ka kaʻa kaʻa. Kū lākou i ke kaʻa me ka stroller no ka loaʻa ʻana o ka wai. A hoʻokokoke ʻo Tamara i ka pū mīkini a hoʻomaka e ʻoki i ka ʻenemi me ia. A e ʻoki ʻo ia me ke kānalua, akā pololei. A hāʻule ka poʻe fascist a wili i ka ʻeha. Hoʻopau ʻo Tamara iā lākou. Ua hahau ʻo ia i kekahi o lākou ma ka ʻauwae me kona kuʻekuʻe wāwae, a hāʻule ʻo ia. A hoʻopau ke kaikamahine iā ia.
  Ma hope iho, piʻi ka nani i luna o ke kaʻa kaʻa, kaomi i ka pedal me kona wāwae wāwae, a holo.
  ʻOi aku ka leʻaleʻa o ka neʻe ʻana ma kēia ala ma mua o ka wāwae a me ke kamaʻa ʻole.
  Ua kani ʻo Tamara i kona hele ʻana:
  - Aloha nā kaikunāne, aloha, aloha nā kaikunāne e ola! ʻAʻohe pono e pilikia me ko kākou aliʻi!
  Pela i ku mai ai ke alii kaua.
  A i kēia manawa, hakakā ʻo ia i nā fascists e like me ka terminator Komsomol. Akā ʻaʻole like nā pūʻali, a koi ʻia ka pūʻali o nā kaikamahine e hoʻi hope. ʻO nā kaua ma ʻaneʻi e paila e like me ka wai i loko o ka ipu hao nui ma luna o ka lua pele.
  ʻO Anna, pana a hoʻolei i kahi grenade make me kona mau manamana wāwae, ʻike ʻo ia:
  - I ke kaua, maikaʻi nā mea a pau, koe wale nā mea suicidal!
  ʻO Akulina, e kī ana i ka ʻenemi, e kuʻi ana i nā Nazis, ua ʻōlelo ʻo ia:
  - E lilo mākou i mea mua ma nā mea a pau!
  A ʻo ka kuʻekuʻe wāwae o ke kaikamahine i hāʻawi i ka makana o ka luku.
  ʻO Victoria, ke kī ʻana i ka poʻe fascist a me ka ʻoki ʻana i nā ʻenemi me nā pū mīkini, ʻōlelo ʻo ia:
  - ʻAʻohe aloha i nā ʻenemi!
  A ʻakaʻaka ʻo ia i kāna mau hoa.
  Kiola akula ʻo Olympias i kona mau wāwae ʻāwīwī, ʻokiʻoki ʻia i kahi pūʻulu grenades kaumaha a uē:
  - No ka nui o ka ʻaha kanaka nui loa ma ka honua a me ka komunism!
  He nani maoli nā koa ma ʻaneʻi, a me he mea lā mai ka wā lewa.
  Kaua lākou me ka ferocity nui.
  Akā ke neʻe nei ka poʻe Nazi i ka Caucasus. I ka malama o Feberuari 1944, ua hui na Kelemania a me Tureke, e oki ana i na koa Soviet i elua mau mahele like ole.
  Ua koi ka Fuhrer e hoʻopau i ka USSR. Ua paʻa mau ʻo Astrakhan. Aia nā Nazis i ke ʻano hakakā e like me nā manawa a pau ... Ke hakakā nei nā ME-262 mua i ka lewa. Pono e hoʻomaopopo ʻia ʻaʻole lākou i hana i kahi manaʻo. I ka wikiwiki kiʻekiʻe ʻaʻole maʻalahi ke pā mai nā pūkuniahi mokulele 30-mm. ʻAe, pono e hoʻomaopopo koʻikoʻi kēia. Loaʻa i ka ME-262 kekahi mau pilikia ma muli o kona kaumaha kaumaha. Me ka maneuverability.
  ʻOi aku ka lanakila ma ka hoʻohana ʻana, ua aloha ʻia ka TA-152 e nā pailaka a lilo i mea hana. ʻO ka ʻoiaʻiʻo, ʻo ke kaʻa he mea hoʻokele mua, he mea kaua a he mokulele hoʻouka. Aia kekahi mau manaʻo e hoʻoili i ka mokulele Kelemania holoʻokoʻa i kēia mokulele. Ma waena o kāna mau pono, pono e ʻike ʻia ka hiki ke ola a me ka wikiwiki, a me nā mea kaua ikaika, kūpono no nā mokulele hoʻouka a me nā mea hakakā.
  ʻO ka ME-309, ka mea e hana hou ʻia nei, ke hoʻohana ʻia nei me ka ikaika. Ke lawelawe mau nei ka ME-109, akā ʻaʻole ia e wehe ʻia i mea e hōʻemi ʻole ai i ka hana. Aia kekahi hoʻololi hou o ka ME-109 "K" me kahi ʻenekini ʻoi aku ka ikaika, me nā pūkuniahi ʻelima i ka manawa hoʻokahi. ʻAʻole hiki iā ʻoe ke lanakila maʻalahi i kēlā mīkini.
  Ua loaʻa pū i ka ME-309 kahi ʻenekini ʻoi aku ka ikaika a me nā ʻēheu. He kaʻa weliweli loa. Ke lele nei nā mea hoʻokele Soviet i nā mokulele kahiko, a ke emi wale nei ko lākou maikaʻi. I kēia manawa, akā naʻe, ʻaʻole ʻino loa ka Yak-9, hiki ke hoʻololi ʻia, ʻaʻole pono ka wikiwiki.
  He ikaika na koa Kelemania... Ua ala mai na hoopaapaa e pili ana i ka pahu T-34-85. Pono anei e hoʻonui i ka mānoanoa o ka pale kaua? Ma hope o nā mea a pau, ma kēia hihia e hoʻonui ka kaumaha. Pono e hoʻomaopopo ʻia ua hāʻule ka maikaʻi o ka pale kaua Soviet. ʻAʻole lawa nā mea hoʻohui, a ua hāʻule ka maikaʻi o ka wili a i ʻole ka hoʻolei ʻana i nā pae koʻikoʻi.
  Akā, hakakā nā kaikamāhine e like me nā heroines ...
  A laila ua luku ʻia ka pahu o Elizabeth a haʻalele nā kaikamāhine. Holo wāwae ʻole a me nā bikini i ka hau, me ka waiho ʻana i nā kuʻe wāwae nani.
  Ua ʻōlelo ʻo Catherine me ka nānā huhū:
  - Ke ʻoki loa ʻia nei mākou!
  Ua ʻōlelo ʻo Elena me ka huhū:
  - Akā, e lanakila nō mākou!
  Ua kī ʻo Elizabeth i kahi pū, a kuʻi i ke kanaka kaʻa kaʻa Kelemania a ʻōhumu:
  - Ua hahau au i ka Kelemania! Pehea e loaa pono mai ia'u!
  Ua ʻike ikaika ʻo Efrasia:
  "Hoʻopau lākou i ko lākou ola ma laila, ʻaʻole hiki iā lākou ke pakele!"
  He kaikamahine huhū ʻo Catherine, a hīmeni ʻo ia:
  - I ko mākou huhū, hīmeni mākou i nā mele o ke aupuni!
  Holo nā kaikamāhine iā lākou iho, a ʻālohilohi ko lākou mau kuʻekuʻe wāwae pōʻai.
  Ike aku la ke keiki i na kaikamahine, ninau aku la me ka makau.
  - A mai hea mai ʻoe me ke kamaʻa ʻole?
  Pane aku la o Elizabeth:
  - Ke hana nei mākou i kahi maneuver taktika!
  Ua kani mai ke keiki:
  - Hoʻokahi, ʻelua - ʻaʻole pilikia ke kaumaha,
  ʻAʻole pono ʻoe e hoʻi hope!
  E hoʻokiʻekiʻe i kou ihu a me kou huelo,
  E ʻike ʻoe aia mau ka hoaaloha ʻoiaʻiʻo me ʻoe!
  Ua kaniʻuhū ʻo Catherine, e hōʻike ana i kona mau niho:
  - E ʻike ʻoe e noho mau ana kahi hoaaloha kūpaʻa me ʻoe!
  Ua hoʻōho ʻo Elena:
  - Mai makaʻu! E hoʻi mākou....
  A hoʻōho like nā kaikamāhine ʻehā;
  Manaʻo wau e ala ka honua holoʻokoʻa,
  E hoʻopau ʻia ka fascism ...
  A e ʻā mai ka Lā -
  ʻO ke ala e hoʻomālamalama ana i ka komunisme!
  Mākaukau ka poʻe koa e haehae i kekahi Kelemania ... A ʻaʻohe kāmaʻa i loko o ka hau ua nani lākou a nani. Nani kēia mau kaikamāhine, e like me nā rosa e mohala a mae ʻole.
  ʻAe, ʻaʻole ʻakaʻaka ʻo Hitler, a ke kaʻapuni nei ʻo ia a puni ko mākou ʻāina makuahine i nā ao. Hoʻokomo ʻo ia i kona mau niho i loko o kona puʻuwai a hoʻokahe i kona koko!
  A haʻalele nā kaikamāhine i nā ala nani loa ma hope o lākou. Hahai ka poʻe Kelemānia i kēia mau ala a hāʻule i ko lākou mau kuli a nānā pōloli. ʻO kēia ka poʻe koa hihiu. A honi ka poʻe Kelemania i nā wāwae wāwae o nā kaikamahine.
  A ʻo Anastasia Witchakova lāua ʻo Akulina Orlova e hakakā nei i ka lewa. ʻElua kaikamahine maikaʻi.
  ʻO Anastasia, pana i ka Nazis a hoʻohuli i kāna mokulele, me ka hoʻohana ʻana i kona manamana wāwae wāwae, hīmeni:
  - E hakakā mākou no ka lā ʻāpōpō!
  ʻO Akulina, e ʻoki ana i nā huelo o nā Nazi me kona manamana wāwae ʻole, ʻōlelo ʻo ia:
  - E honi kāua!
  A hahau hou na kaikamahine i na Kelemania me ke aloha ole a me ka hana. He akamai loa lākou.
  Ua hoʻohuli hou ʻo Anastasia i kāna Yak-9 a me ka uē ʻana:
  - ʻO ia ka inoa o ka komunisme!
  Ua ʻae ʻo Akulina i kēia:
  - Manaʻo wau e ala ka honua holoʻokoʻa ...
  ʻO Anastasia, hoʻokuʻu i ka poʻe Kelemania, ʻōhumu:
  - ʻO ko mākou ʻāina hānau ko mākou lā!
  A ʻo kēia nā kaikamahine hakakā ma ʻaneʻi, ka papa Soviet kiʻekiʻe loa.
  A loaʻa i nā Kelemania, ʻino loa. A ke ulu nei nā hakakā ...
  I Malaki, ua hoʻomaka ka poʻe Nazi e hoʻouka iā Baku. He hoouka kaua ma kekahi kulanakauhale nui i piha i ka aila. He ikaika na kaua.
  Hoʻohana ka poʻe Kelemania iā Baku me ka hoʻohana ʻana i nā pū kī nui.
  A pahū lākou me nā stormtroopers. Akā ʻo ka Yu-488 mua loa, ka mea i ʻike ʻia e ko lākou mana nui, hāʻule pū kekahi i nā pōkā. He mau holoholona wale nō kēia mau kaʻa.
  Hōʻike kekahi o lākou iā Gertrude, Eva, a me Frida. ʻO nā kaikamāhine maikaʻi, me ka nānā maikaʻi loa, e hāʻule i nā pōkā ma nā kūlana Soviet. A pepehi lakou i na koa Red Army a me na makaainana.
  Ke ʻā nei ʻo Baku... Piʻi ka uahi ma nā kia. Ke ʻā pū nei nā pūnāwai aila, pau nā mea a pau i ke ahi.
  'Ōleloʻo Gertrude me kaʻakaʻaka:
  - Aloha ke Akua iā Kelemānia!
  Ua ʻae ʻo Eva, e kaomi ana i ka leve me kona kuʻekuʻe wāwae a hāʻule i nā pōpoki:
  - ʻae nō hoʻi! ʻO mākou ka lāhui i koho ʻia!
  Ua hīmeni ʻo Frida me ka ikaika:
  - ʻO ko mākou poʻe ka poʻe i wae ʻia o ka lani!
  A ʻakaʻaka ʻo ia i kāna mau hoa. ʻO kēia ke ʻano o nā kaikamahine hakakā ma ʻaneʻi, ʻo ke ʻano o ka hakakā. A me ka hakakā ʻana i ke kaomi.
  Ki aku ʻo Gertrude i ka pū ʻana o nā pūkuniahi ea a kani aʻela:
  - No ka nui o ko kakou Aina Makua!
  Ua hōʻoia ʻo Eva, e pana ana i kona mau hoa paio:
  - No ka hanohano nui!
  ʻIke ʻia ua mākaukau nā kaikamāhine i nā mokulele. ʻO kēia nā hoa hakakā.
  A ʻaʻole hiki iā ʻoe ke lanakila iā lākou ma nā kāleka maʻalahi. A hehi lakou i ko lakou poe enemi me ka huhu.
  Ua ʻōlelo ʻo Frida:
  - He wahine wau i moeʻuhane nui a nani!
  Ma hope o ia mea, ua kī hou ʻo ia mai nā pūkuniahi mokulele, e pana ana i nā koa Soviet e hoʻāʻo nei e hoʻouka i ka monster Kelemania.
  ʻAe, me he mea lā ʻaʻole hiki iā ʻoe ke pale aku i nā Nazis.
  Hoʻouka ʻia ʻo Baku.
  Ke kaua nei ʻo Tamara a me kāna pūʻali koa no kēia kūlanakauhale. ʻO nā kaikamāhine e hakakā nui a hōʻike i ka heroism likeʻole.
  Ki aku la o Tamara i ka poha, hoolei aku la i ka grenade me kona mau manamana wawae, a hoopuehu i na Kelemania a me ko lakou mau koa, a hooho ae la:
  "No kuu aina makua ole!"
  A ʻakaʻaka ʻo ia i kāna mau hoa. He koa ʻo ia o ke kūlana kiʻekiʻe loa, ʻaʻohe ona lua.
  ʻOiai, ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole hewa nā kaikamahine ʻē aʻe. E ʻōlelo kākou ua hakakā maikaʻi lākou.
  ʻO Anna, no ka laʻana, lawe a pepehi i nā Nazis, me he mea lā me ka hahau ʻana mai kahi pahikakī.
  A kani maila ʻo ia.
  - No ka USSR!
  A me kona kuʻekuʻe wāwae ʻaʻole i hāʻawi aku i ka makana pepehi kanaka o ka make.
  ʻO Akulina, e kī ana i ka ʻenemi, uē maila:
  - No koʻu ʻāina makuahine!
  A me kona mau manamana wāwae ʻole, e hoʻolauna ʻo ia i nā makana o ka luku, e hoʻopau ana i nā mea āpau i ka lālani.
  Ua hakakā ʻo Victoria i kona mau ʻenemi, e hana ikaika a hoʻoholo. Kikeke i nā hoa paio me ka pohā. A laila, me kona mau manamana wāwae ʻaʻole, hoʻolei ʻo ia i nā grenades make. A hoʻōho ʻo ia:
  - No nā manaʻo o ka komunism!
  Ke hakaka nei ka 'Olumepika. A e hoolei keia kaikamahine koa i ka pahu pahū a pau me kona mau wawae olohelohe. A huli ka pahu Lev.
  E hoʻōho ke koa:
  - Akā ʻo Pasaran!
  ʻO nā kaikamāhine hakakā a nani loa. ʻAʻole lākou e haʻalele a hāʻawi. Loaʻa iā lākou ka mana o nā terminator.
  A ʻaʻole like loa nā pūʻali ... Ua hoʻopau ʻia ʻo Baku i ke ahi. ʻAʻole nā pūʻali Soviet i nā mea kaua. A ʻo kēia ka pilikia nui.
  Nui ka hāʻawi ʻana i ke kaumaha.
  Ua koi ʻo Gerda a me kāna poʻe kauā i nā kauā kāne e honi i ko lākou mau wāwae wāwae. Hana lākou me ka hoʻolohe a palu i nā kuʻekuʻe wāwae.
  A laila piʻi hou nā kaikamāhine i ka Panther 2 a pana. Ke kikeke nei nā pū Soviet ...
  Aneane ua pio ka Caucasus a pau. Akā ke hoʻomau nei ʻo Yerevan. ʻO ke kūlanakauhale ʻo Poti, ke awa hope loa e kū mau ai nā koena o ke Kai ʻEleʻele, ke kaua ikaika nei.
  A ma laila e hakakā ai nā kaikamāhine o nā lāhui like ʻole. A ʻo ka pūʻali koa o Gulnazi ʻaʻohe kāmaʻa e hakakā nei. He wahine Georgian maikai, a he kauoha kana no ke kaikamahine.
  Hoʻolei ʻo Gulnazi i kahi ʻeke o nā mea pahū me kona wāwae wāwae ʻole, hoʻokaʻawale i ka poʻe Nazis a uē:
  - Hoʻonani i ka nui o ka honua komunism!
  Hoʻolei pū kāna hoa Tamil i kahi grenade me ka ikaika make me kona wāwae ʻole, e haehae ana i nā Turks a ʻuā:
  - No ka ʻāina makuahine!
  ʻO Masha, he kaikamahine mai Rūsia, hāʻawi i ka poha a hoʻolei i ka mana pahū me kona manamana wāwae wāwae, a uhaʻi i nā fascist, hoʻōho:
  - Hoʻonani i nā manawa o ka honua komunism!
  Hāʻawi ʻo Margarita i kahi huli kūpono. Ua ʻoki ʻo ia i ka poʻe fascist a me kona kuʻekuʻe wāwae i hoʻouna aku i kahi makana o ka make pepehi kanaka, e uhaʻi ana i kona mau hoa paio a me ka uē ʻana:
  - No ko mākou lanakila!
  ʻO kēia ke ʻano o ka hakakā ʻana o nā kaikamahine. A ʻaʻole hiki ke hoʻopaʻa ʻia, a ʻaʻole hiki ke hoʻihoʻi ʻia. He mau wahine hakakā wale lākou a he super. A inā hakakā lākou, a laila hakakā lākou e like me nā koa a me nā superman!
  Akā, auwe, paʻakikī ke kū'ē i ka poʻe fascist a me ko lākou mau pūʻali kiʻekiʻe. I ka lani, loaʻa iā Albina lāua ʻo Alvina nā helu hilinaʻi. A nui nā mokulele e pana ʻia ana i lalo a maopopo ʻole ke kāpae ʻia.
  ʻO Albina, e pana ana i kahi mokulele Soviet me kona mau manamana wāwae, hīmeni:
  - ʻAʻole hiki iā mākou ke lanakila, huli ka mea hahai holoholona i ka pāʻani!
  ʻO Alvina, e ʻoki ana i kona mau hoa paio a wili ikaika i kona poʻo ma luna o kona ʻāʻī ikaika, ʻōlelo ʻo ia:
  - Hoʻonani i ka wā o ke kauoha Aryan hou!
  A hāʻawi pū ʻo ia me kona kuʻekuʻe wāwae ...
  Ua pana mua nā kaikamahine i ʻoi aku ma mua o ʻelima haneli mau mokulele a loaʻa iā lākou ke Keʻa Naita o ke Keʻa Hao me nā lau ʻoka gula, nā pahi kaua a me nā daimana.
  He mau u'i kupanaha loa lakou. A inā e hahau ana lākou i nā ʻenemi o ke Kolu Reich, a laila ʻaʻole hiki ke hoʻōki ʻia kēia mau daimonio. ʻOi aku ma mua o ʻelima haneli mau mokulele i pana ʻia ma kahi kokoke i Marseille wale nō. ʻO kēia hanana, ʻoiaʻiʻo, i kona maikaʻi loa. Ua hoʻoholo ʻo Hitler e ʻae i ka pae ʻeono o ke Keʻa Naita o ke Keʻa Hao me nā lau ʻoka platinum, nā pahi kaua a me nā daimana.
  E hāʻawi ʻia i ka mea mua e pepehi i nā mokulele ʻoi aku ma mua o hoʻokahi tausani. A he phenomenal ka hopena.
  Ua ʻoki ʻo Albina i ʻelima mau mokulele Soviet i ka manawa hoʻokahi me ka pahū hoʻokahi mai nā pūkuniahi mokulele 30-mm caliber a me ke kaomi ʻana i nā mea hoʻokani me kona manamana wāwae ʻole, hoʻōho:
  - Hoʻonani i ko mākou ikaika!
  Ua ʻōlelo ʻo Alvina, e ʻoki ana i nā kaʻa Soviet a ʻoki i nā ʻenemi me kona manamana wāwae ʻole:
  - Hoʻonani nui i ka heroism!
  A ʻakaʻaka akula nā koa i kekahi i kekahi!
  E hakaka lakou e like me ka mau ma na bikini a me na kamaa ole, a o ko lakou ikaika keia. ʻO nā kaikamahine wale nō nā superman wahine. ʻOiai ke lawelawe nei lākou i ke kumu ʻino. A makemake lākou e ʻala i nā kuʻekuʻe wāwae o nā paionia pio me ke ahi. ʻO kēia nā kaikamāhine ma ʻaneʻi. lokoino akā nani.
  Ua ʻōlelo ʻo Albina:
  - ʻAʻohe lokomaikaʻi i ka honua, aia wale nō ka nāwaliwali!
  A me kona kuʻekuʻe wāwae ʻole, ua hoʻolei ʻo ia i ʻelua mau pōkā ma nā kūlana Soviet, e kīkēkē ana i ʻekolu mau pū.
  He mau koa kēia i aloha ʻole i kekahi! Akā, ʻo kā lākou mau hahau ʻana e ʻeha wale.
  Ua ʻōlelo ʻo Alvina me ka ʻakaʻaka:
  - ʻAʻohe wahi no ka poʻe nāwaliwali ma lalo o ka lā!
  A ʻakaʻaka ʻo ia i kāna hoa.
  ʻO nā koa i hōʻike ʻole i ka nāwaliwali a haʻalele ʻole. He poʻokela maoli nō lākou. ʻOiai me kahi hōʻailona liʻiliʻi, no ka mea, lawelawe lākou i kahi mana ʻino.
  Akā i ka manawa like me ka hauʻoli a me ka nani.
  ʻO Albina, e hōʻike ana i kona mau niho a me ka hoʻouna ʻana i nā pūpū mokulele pepehi kanaka i kona mau hoa paio, ʻōlelo ʻo ia:
  - He kapu ka ʻōlelo Nazi - e luku mākou iā ia a mau loa!
  Ua ʻōlelo ʻo Alvina me ka hoʻohaʻahaʻa ʻana i nā hoa paio:
  - He poʻe pōā maoli mākou!
  Ua hōʻoia ʻo Albina, e ʻoki ana i nā ʻenemi:
  - He moeʻuhane nā mea ʻē aʻe!
  A ʻeha loa nā koa a hoʻokuʻi i nā mea a pau i lalo, me he mea lā e paʻi ana lākou i nā ʻeke me nā lāʻau.
  Ua hoʻōho ʻo Alvina i kona wā i ʻoki ai i nā mokulele Lūkini:
  - ʻO mākou nā ʻaeto hakakā a Hitler!
  A ʻakaʻaka ʻo ia i kāna mau hoa.
  ʻO ka poʻe koa ma ʻaneʻi ke hoʻokuʻu nei i ka ʻāʻī o ko lākou mau ʻenemi. Loaʻa i ka Red Army nā mea he nui mai iā lākou.
  Ua makemake nui nā kaikamahine hakakā e kīkē i nā pūʻali Lūkini.
  Akā ua luku ʻo Helga ma ka TA-152 i nā pūʻali koa honua Soviet. Kikeke ʻo ia i ka SAU-85 a hoʻōho:
  - No ka nui o Kelemānia a me kāna mau keikikāne a me kāna mau kaikamahine!
  Akā ke hoʻomau nei nā kaua no Astrakhan.
  Ke ho'āʻo nei nā kaikamāhine e paʻa.
  Kiola ʻo Alenka i kahi pōkā me nā mea pahū me kona wāwae wāwae. Waimaka i ka fascists a uē:
  - No ka Communism kapu!
  ʻO Anyuta, ke kī ʻana i nā Nazis a me ka hoʻolei ʻana i kahi grenade me kona mau manamana wāwae ʻole, ʻīwī:
  - A me ke ola no ka ʻāina!
  ʻO Alla, hoʻokuʻu i kona mau hoa paio, ʻokiʻoki iā lākou me ka ʻole o ka hana pono ʻole, a hoʻolei i ka grenade me kona kuʻekuʻe wāwae, uē:
  - ʻO kēia ke ʻano o ko mākou hanohano!
  ʻO Maria, e luku ana i kona mau ʻenemi, e hoʻolei ana i nā makana o ka make me kona mau manamana wāwae, uwē ʻo ia:
  - Nui mākou i ko mākou nani!
  ʻO Marusya, e ʻoki ana i ka poʻe mercenary Arab e neʻe nei i ka pae a me ka hoʻolei ʻana i ka grenade me kona wāwae ʻole, ʻuwē:
  - No nā loli, i hāʻule koke nā kumukūʻai!
  ʻO Matryona, e hoʻopau ana i nā Nazis me kahi pū mīkini, lawe ʻo ia a uē:
  - ʻO ko mākou ʻāina USSR! E ʻeha ʻia e ka haku!
  ʻO nā koa ma ʻaneʻi ke hana nei me ka huhū nui. A ʻo ko lākou hoʻopaʻapaʻa ʻana he mea nui.
  Hōʻike pinepine lākou i kā lākou aerobatics nui. A me ke kaomi pono ole.
  Kamaʻa ʻole nā koa, akā hauʻoli...
  I ʻApelila, hoʻopio ka poʻe Nazi iā Baku. ʻO ka nele o nā mea kaua i hoʻopau ʻia. I ka manawa like, hāʻule ʻo Poti i ka manawa like. ʻO Yerevan wale nō, aia ma nā pali mauna, i paʻa. Akā, ua hoʻopaʻi ʻia ʻo ia. Ua haʻahaʻa pū nā pū a me nā meaʻai ma laila. ʻO ka mea wale nō ʻaʻole i hoʻouka ʻia e nā Tureke i kēia kūlanakauhale, a ua make ka lepo i ka pōloli.
  ʻO nā kaikamāhine mai ka pūʻali koa o Tamara i nalowale i kahi hapa i waena o nā mea hakakā ma lalo o ka honua, a ʻo kekahi, me ke alakaʻi, neʻe ma hope a hiki i mua ... Makemake lākou e hele i kā lākou iho.
  Ua aneane pio loa ka Caucasus, akā hoʻomau ke kaua. ʻOiai ua nalowale ka USSR i kāna māla aila nui loa i kēlā manawa. ʻAʻole naʻe i haki ka ʻuhane o ka Pūʻali ʻulaʻula. A he aila no hoi ma ka moku Volga, ma Siberia a ma na wahi e ae.
  Ua kauoha ʻo Hitler e hoʻopau i nā Lūkini ma Astrakhan i ka lā 20 ʻApelila. A ua hoʻomaka nā kaua ma ke ʻano nui. A ua ikaika loa ka pahū ʻana.
  Ua loaʻa ka USSR ma lalo o ke kaomi ikaika. He mau hoouka kaua no Alama-Ata, i hooukaia e na Kepani. Ua aneane puni ke kulanakauhale.
  ʻO ka samurai, i ka wā i ʻoi aku ka mahana, ua hoʻāʻo e hoʻomohala i kahi ʻino i ke ala o Magadan.
  Ua hakakā ʻo Veronica ma Alama-Ata a me kāna pūʻali koa o nā kaikamahine, ua hakakā i ka hoʻouka kaua a ka samurai.
  A he nui lākou ma ʻaneʻi. ʻO ka poʻe Kina, i kiʻi ʻia me ka hoʻohana ʻana i nā ala hāʻule, ke hakakā pū nei nō.
  Hoʻolei ka poʻe Kepani i nā koa melemele i ke kaua.
  Ke ahi o Veronica. A mows iho i ka Pake a me ka samurai ma ka papa. Kiola ʻo ia i nā grenades me kona mau manamana wāwae ʻaʻohe a me ka ʻīwī:
  - Hoʻonani i ka ʻuhane Lūkini!
  ʻO ke ahi pū ʻo Marfa, ʻoki ʻia nā hoa paio a uē:
  - No ko mākou ʻāina makua!
  ʻO Natasha, e pana ana i nā koa Kepani a me nā koa Kina i hōʻiliʻili ʻia e hana ma ke ʻano he pūkuniahi meaʻai, uē:
  - No ka Communism Nui!
  ʻO Alina, e pana ana i nā samurai a me nā mea kaua Kina, e ʻoki ana iā lākou me ka makemake nui, a hāʻawi i ka makana o ka make me kona kuʻekuʻe wāwae, ʻī maila:
  - No nā palena hou o ka komunism!
  Ua pana aku o Veronica i ka enemi me ka pololei loa, a hou aku la i na poo o na Pake, a ia manawa pu no hoi e uwo ai.
  - Hoʻonani i ka ʻāina Soviet!
  A me kona wāwae wāwae ʻole, hoʻouna ʻo ia i ka ikaika nui o ka grenade, nāna e haehae i nā ʻenemi āpau.
  Ua ʻoki ʻo Mareta i ka ʻenemi a hoʻolei i ka makana o ka make me kona mau manamana lima ʻole, ʻī maila:
  - E hoʻomalu i ke au o ka komunism!
  Ua haehae ʻo Natasha i ka pūʻolo pahū me kona wāwae wāwae ʻole, haehae i ka nui o nā Kina, ʻōlelo ʻo ia:
  - No ke kauoha Soviet hou!
  Ua kī pololei ʻo Alina i ka ʻenemi:
  - No nā palena hou o ka komunism, e hakakā mākou!
  A ʻo kona kuʻekuʻe wāwae ʻole i hāʻawi ʻia i kahi pōkā o ka luku.
  ʻO nā kaikamāhine hakakā, me he mea lā e kahe ana nā huna huna mai ko lākou mau maka.
  ʻAʻole, ʻaʻole hiki i nā Kepani ke lanakila i kēlā poʻe, me nā pūʻali koa Kina. A holo ka samurai e hoouka.
  A hoʻopuehu hou lākou i nā kupapaʻu a pau. Akā he nui loa o lākou, a ʻo ka pūʻali koa o nā uʻi kāmaʻa ʻole e hoʻi hope.
  A he mau kaikamahine ninja ko na Kepani. A paʻakikī loa lākou e hakakā.
  He ʻālohilohi lākou, hakakā a nani. A hoʻolei lākou me ko lākou manamana wāwae, nā makana o ka mana luku nui.
  ʻO kahi kaikamahine ninja me ka lauoho polū e ʻoki ana i nā koa Soviet me nā pahi kaua a me nā ʻūhā:
  - No ke au o ke au o ka Emepera!
  ʻO kahi kaikamahine ninja me ka lauoho melemele e holo ana i ka wili, e uhaʻi i ka pūʻali koa Lūkini, a uē:
  - Hoʻonani i ke au o banzai!
  Ua hoʻohana kekahi kaikamahine ninja me ka lauoho ʻulaʻula i ke ʻano helicopter, ʻoki i kahi luna Soviet a ʻōlelo mai:
  - Lanakila mau mākou!
  Ua hoʻohana kekahi kaikamahine ninja me ka lauoho keʻokeʻo i ka ʻenehana pepeke, ʻoki iho i ʻekolu mau koa Lūkini, a hoʻolei i ka pī me kona manamana wāwae ʻole. Pahū a hoʻokahuli i ke kanakolukūmāhā.
  Ua uē ke koa:
  - No ke kauoha Kepani hou!
  ʻO nā kaikamāhine maʻaneʻi he nani a heʻano hauʻoli loa ... A ua hālāwai ka Red Army ma ka Hikina Hikina i kahiʻenemi koʻikoʻi.
  Akā ma ke kikowaena, hoʻomaka ka pūʻali Soviet i kahi hoʻouka kaua ma ke ala o Rzhev.
  Ma ʻaneʻi e hakakā ka poʻe holo moku o Elizabeth no ka manawa mua ma ka pahu IS-2 hou. He kaʻa i paʻa ai kekahi mau manaʻolana. ʻO ka maʻamau he ʻelima mau ohua, akā ma ʻaneʻi ke hoʻokō nei nā koa i ʻehā.
  Ua puhi ʻo Elizaveta i kahi pū 122mm. Lele ʻia kahi projectile luku me ka ikaika make. Hōʻike i kahi arc a pā iā T-4 mai kahi lōʻihi.
  Ua ʻōlelo ʻo Elizabeth:
  - Ua paʻi maikaʻi wau i kēia!
  Hoʻopiʻi ʻo Ekaterina i ka pane ʻana, hoʻohana i kona mau manamana wāwae ʻole, a me nā ʻōlelo me ka huhū:
  - Akā, ʻaʻole wikiwiki loa ka pū!
  Ua ʻae ʻo Elizabeth i kēia:
  - ʻAʻole ia he mea luku tank maikaʻi loa!
  Ua ʻōlelo ʻo Elena, nāna i kōkua i ka hoʻouka ʻana i ka mea kaua me kona mau wāwae wāwae ʻole:
  - Akā he mea pepehi kanaka!
  A laila kipaku ʻo Catherine. A pā ka pūpū i ka Panther mai kahi mamao loa. ʻAe, he pū pepehi kanaka...
  Ua ʻōlelo ʻo Ekaterina:
  - Nui ko mākou ikaika a me ka hauʻoli!
  Ua ʻae ʻo Elena i kēia:
  - Nui loa! Hoonani ia Rusia!
  Ua ʻōlelo pū ʻo Efrasia:
  - He ʻilihune ka ʻike o kēia kaʻa. Pehea ʻoe e pana ai?
  Ua ʻōlelo pololei ʻo Elena:
  - A loaʻa iā mākou kahi maka i aʻo ʻia! Inā mākou e paʻi, e pā mākou!
  A mele aku la na koa.
  - ʻAʻole mākou e makaʻu a e hakakā mau!
  . MOKUNA Helu 7.
  Ma ka lā 21 o ʻApelila, noho mau ʻo Astrakhan ma lalo o ka mana Soviet. ʻAʻole i paʻa loa ka Kelemānia e ia.
  ʻO ka ʻāina i hiki ke pale maikaʻi ma ʻaneʻi. A ua hoʻoholo ka poʻe Kelemania e hoʻololi i nā hana. Ma kahi o nā hoʻouka kaua, ua hoʻololi lākou i ka hoʻopāpā a me ka pana.
  Ua peʻe ʻo Alenka a me kāna hui i loko o kahi bunker a kali i ka pana nui ʻana.
  He ʻeono o lākou mau kaikamāhine e pāʻani kāleka ana. Ua paʻa lākou i nā papa me nā manamana wāwae wāwae a ua kūkākūkā lākou.
  Ua ʻōlelo ʻo Anyuta me ka huhū:
  - Ma ka Caucasus, ʻo Yerevan wale nō i koe ʻole. ʻO kēia wale nō ko mākou mokupuni hope loa ma kēia māhele. He aha ka hope?
  Ua ʻōlelo pololei ʻo Alenka:
  - E hele paha lākou i Moscow. ʻO kēia kā lākou manaʻo!
  Ua ʻōlelo ʻo Alla me ke kaniʻuhū:
  - ʻAʻole kūlike nā pūʻali ... Ke eo maoli nei mākou i ke kaua, a ʻaʻole lawa kā mākou mau koa!
  Ua ʻōlelo pololei ʻo Maria:
  - A loaʻa i nā Nazis nā poho! ʻAʻole hiki iā lākou ke pale aku iā mākou!
  Ua hōʻike ʻo Matryona i kona manaʻo, me ka hoʻolei ʻana i kahi kāleka me kona manamana wāwae ʻole:
  - Ua hānau ʻia mākou e lanakila, a e lanakila maoli nō mākou, ʻike wau!
  Ua ʻae ʻo Marusya, e hakakā ana me kona hoa paio me kona manamana wāwae ʻole:
  - ʻOiaʻiʻo, ʻaʻohe kānalua!
  ʻAʻole manaʻo maikaʻi ʻo Alenka, e hoʻolei ana i ke kāleka me kona wāwae ʻeleʻele:
  "Pono mākou nā kaikamahine e noho ma lalo o ka ʻoihana, akā ke manaʻoʻiʻo nei wau e lanakila ana mākou!"
  Ua ʻōlelo pololei ʻo Anyuta:
  - Hiki iā ʻoe ke hakakā me ka hoʻohana ʻana i nā ʻano guerrilla, a nani loa ia ke hakakā ʻoe me ia poʻe, ʻoluʻolu loa!
  Ua ʻōlelo ikaika ʻo Alla:
  - Pono kākou e hakakā me ka ikaika!
  Ua oki ka kamailio ana o na kaikamahine. A laila ua hoʻololi lākou i kahi kumuhana ʻē aʻe.
  Ua ʻōlelo ʻo Marusya me ka huhū:
  - Ke ulu nei ka nui o ka poe manaoio. Kū'ē i nā loina a pau!
  Ua kūʻē ʻo Anyuta i kēia:
  - ʻAʻohe mea i hōʻoiaʻiʻo ʻaʻohe Akua. A ʻaʻole hiki iā ia ke hōʻoia i kahi ʻē aʻe. No laila hiki iā mākou ke hoʻopaʻapaʻa pau ʻole.
  Ua hōʻoia ʻo Alenka:
  - A ʻo ka hoʻopaʻapaʻa ʻana ma ʻaneʻi he mea lapuwale a makehewa!
  Ua ʻae ʻo Alla i kēia:
  - ʻAe, makehewa kēia kamaʻilio ʻana. Eia kekahi, ina e noho ana ke Akua, a laila, ʻoi aku ka maikaʻi o kona ola ʻole!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Matryona a ʻike:
  - ʻOi aku ka maikaʻi o ke Akua ʻaʻole e noho! I kēia manawa, e hīmeni kākou!
  A mele na kaikamahine i ka himeni;
  He mau kaikamahine mākou, e komo ana i ka Komsomol,
  Ua hoʻohiki lākou e kūpaʻa i ka ʻāina makua...
  No laila, e kali ana ka lanakila huhū i ka Nazi,
  ʻAe, e noho kākou ma Rūsia ma lalo o ka komunisme!
  
  Ma hope o nā mea a pau, ʻo Lenin pū me mākou, e like me ke metala,
  ʻOi aku ka ikaika o Bronze ma mua o nā kila a pau.
  Ua moeʻuhane au e hoʻohuli i nā honua i lalo,
  E like me ke akamai nui o Stalin i hoʻoilina!
  
  E hana mākou i ka ʻāina makua,
  A e hoʻokiʻekiʻe mākou i ka ʻāina ma luna o nā hōkū ...
  E holomua me nā lālā Komsomol,
  ʻOiai ʻaʻole loa ko mākou mau wāwae liʻiliʻi!
  
  Ua hoʻouka ka fascist i koʻu ʻāina hānau,
  Ke hele mai nei ʻo Samurai mai ka hikina mai ...
  Aloha au iā Iesu a me Stalin,
  A ke manaʻoʻiʻo nei au i ka ʻenemi, e haehae mākou iā ia!
  
  Ma hope o nā mea a pau, ʻo ke Akua kaulana ʻo Svarog me mākou,
  ʻO ka mea hoʻohenehene, e kūkulu i ka komunisme ...
  'O ka 'Ohana hanohano ka 'oi loa o ke ao holo'oko'a.
  E hoʻohui i ka ʻike a me ka makemake!
  
  Manaʻo wau ʻaʻole mākou e hāʻawi,
  ʻAʻole hiki ke hoʻokuli ʻia ka ʻāina makua ...
  ʻO ka hoa Stalin he hōkū mālamalama,
  A ʻo kā mākou kumu ʻo ia ke akamai naʻauao ʻo Lenin!
  
  E hana mākou i ko mākou ʻāina makua,
  ʻOi aku ka nani a me ka ʻālohilohi ma ka honua...
  A e ike i ka pu pepehi kanaka,
  E leʻaleʻa nā mākua a me nā keiki!
  
  E puhi iā Svarog, mai wela i loko o kou puʻuwai,
  ʻO ʻoe ke kahu kiaʻi o nā pahi kaua Lūkini a pau...
  E kūkulu koke mākou i paradaiso ikaika, ke manaʻoʻiʻo nei au,
  E hele mai ʻo Iesū i ka misionari hemolele!
  
  Mai hilinaʻi i ka hui o Hitler, e nā hoaaloha,
  E lanakila maʻalahi a hoʻoweliweli ʻo ia ...
  Pono kākou a pau i hoʻokahi ʻohana -
  A manaʻoʻiʻo mai iaʻu, ʻaʻole i lōʻihi ke aloha i kou ʻāina makuahine!
  
  Na ka Haku mana loa kakou a pau,
  E hāpai i ka hae tricolor ma luna o ka honua...
  A lilo ka mea ʻaihue ʻino i mea pāʻani,
  Hiki iā mākou ke pale aku iā Sātana!
  
  Aloha au i ka ʻĀina Nui,
  Ma ke ao holoʻokoʻa, ʻaʻohe mea nani iā ʻoe,
  ʻAʻole mākou e kūʻai aku iā Rūsia no kahi ruble,
  E kūkulu kākou i ka maluhia a me ka hauʻoli i ke ao holoʻokoʻa!
  
  Ma ka inoa o ko kākou ʻĀina makuahine, he moeʻuhane,
  E kū aʻe ʻo Rūsia nui ...
  ʻO nā mea ʻē aʻe he lapuwale wale nō
  A e noho pū kekahi Mesia hou me mākou!
  
  E kuu Lada mana loa,
  E hāʻawi ʻoe i ke aloha a me ka maluhia o Rūsia ...
  Ke huli nei au iā ʻoe e like me kēia, ke noi aku nei iā ʻoe,
  A inā pono, e hahau me ka uila!
  
  Mary makuahine o ke Akua o ka lani,
  Ua hāʻawi ka honua iā Iesu ...
  No oukou i ala mai ai ke Akua nui,
  ʻAʻole nalo maoli ka poʻe i ko lākou ʻono!
  
  E hoʻomanaʻo e like me nā lālā Komsomol,
  Ua mahalo nui ʻia nā akua o Rūsia ...
  He poʻe keiki nui mākou o ka ʻĀina,
  Lanakila mau ka Lūkini!
  
  E nā hoaaloha, pono kākou e pule i ka ʻāina makuahine,
  He ikaika ʻo Perun, Yarilo, a me Svarog ...
  He kane ikaika loa kaua,
  A e puhi mākou i nā ao o ka lewa!
  
  I kēia manawa ua kipaku ʻia ka ʻenemi mai Moscow mai,
  Ua hōʻeha nui ʻoe i ka poʻe Nazi...
  Ua kūpaʻa mākou iā Iesu a me Stalin,
  E nui nā kaʻa me nā pū!
  
  ʻAʻole, ʻaʻole hiki i ka ʻenemi ke pale aku i nā Lūkini,
  No ka mea, he mana mana ko kakou mau koa...
  Ke hele nei i nā hoʻokolohua, ʻelima wale nō,
  I ikaika loa kēlā me kēia keikikāne!
  
  E manaʻoʻiʻo mai iaʻu, e nani ʻo Stalingrad,
  A e mālama mākou iā ia mai ka hoʻouka kaua ...
  E hiki mai ana ka laina lanakila o na naita,
  ʻOiai ke kahe ʻana o ke koko i kahi kahawai hiki ʻole ke hoʻopaʻa ʻia!
  
  Kaikamahine kamaa ole i ke anu,
  Holo lākou, ʻālohilohi ko lākou kuʻekuʻe wāwae...
  A e hahau lakou i ka poe fascist me ko lakou mau lima,
  E hoʻopalahalaha ʻia ʻo Kaina aloha ʻole!
  
  E maikaʻi nā mea a pau, ʻike pono nā kānaka,
  Aia mākou ma ka lewa, e ʻike mākou i nā hōkū ...
  He hewa ke kanalua i ka wiwo ole.
  A he kanaka ma ka nohoalii o ke Akua!
  
  E hoala koke kakou i ka poe make me ka naauao,
  Hiki iā mākou ke lilo i ʻōpio a ʻoi aku ka nani ...
  Ma luna o mākou he keruba ʻēheu gula,
  Kuʻu makuahine maikaʻi ʻo Rusia!
  Ua hīmeni maikaʻi nā kaikamāhine i ka mele a pau a hoʻomau i ka pāʻani kāleka me nā wāwae ʻole.
  Ua hoʻolauleʻa ʻia ka lā hānau o Lenin i ka lā 22 ʻApelila. Ua inu nā kaikamāhine i ka waiʻona i hoʻoheheʻe ʻia me ka wai a me ka kofe a hoʻomaʻamaʻa i ko lākou hanu ...
  Ua hana ka Red Army i ka hana hou o Rzhev-Sychevsk ma ke kikowaena. Noho ka poʻe Kelemania i ka pale a kaua i hope. Ua kaua nā moku Soviet hou T-34-85 a me IS-2. Paʻa pinepine ka kaʻa hope i ka lepo. ʻAʻole ia i lawe i ka mea kaua o ka Tiger-2 a me nā pōpoki kaumaha. "Panther"-2 hiki ke komo wale ma kahi kokoke.
  ʻO ke kaʻa Kelemānia nui loa i komo i ka Soviet mai kahi mamao aku.
  Ua hauʻoli nui ʻo Hitler i ka Panther 2, i mālama pono ʻia a maikaʻi ka hana a me nā mea kaua. Akā ua koi ʻo ia e hana i kahi pahu e ʻoi aku ka maikaʻi o ka pale ʻana, a ma ka manawa like e hoʻokele me ka ʻoluʻolu ...
  ʻO "Mouse" i kēia hihia i hōʻike ʻia he mīkini pono ʻole. Ua hoʻomohala ikaika ʻia ka E-100 ma ke ʻano he ʻāpana o ka moʻo "E". ʻO ka hoʻonohonoho ʻana o ka ʻenekini a me ka hoʻoili ʻana i manaʻo ʻia e hana pū ʻia, a ʻoi aku ka haiki a ʻoi aku ka hiʻi o ka pahu, e like me ka hull. Ua like ka mānoanoa o ka pale kaua me ka Iole, e like me nā mea kaua, akā, pono e ho'emi 'ia ke kaumaha i 130 tona ma muli o ke ki'eki'e. I kēia hihia, ʻoi aku ka ikaika o ka ʻenekini ma 1500 horsepower, a ʻoi aku ka maikaʻi o ka holo ʻana o ka pahu.
  Ma keʻano laulā, ua manaʻo ʻia ka moʻo "E" e lilo i hanauna hou o nā pahu. Me nā silhouettes haʻahaʻa, nā kihi nui o ka manaʻo noʻonoʻo, nā pū ikaika a me nā mīkini, ka hoʻolālā paʻa.
  Eia naʻe, ʻoiai ua loaʻa i nā Kelemania nā kaʻa maikaʻi loa. Ua hoʻololi ʻo "Panther" 2 i ke kumu hoʻohālike mua. Ua ʻike ʻia kekahi Tiger-2 hou me kahi ʻenekini ʻoi aku ka ikaika a me ka turret haiki. ʻOi aku ka maikaʻi o ka pale ʻana a me ka māmā i ke kaumaha.
  No laila ʻaʻole i noho mālie ka poʻe Nazi.
  I ka lā 24 o ʻApelila, 1944, ua hahau ʻia ka mokuahi Kelemania ʻo Arado mua iā Moscow me kahi makana o ka make. Ua hoʻokuʻu ʻo ia i ka pōkā mai kahi kiʻekiʻe a maʻalahi i ka poʻe kaua Soviet.
  Ua ʻōlelo ʻo Hitler i kēia manawa ʻaʻohe manawa o ka USSR, a hiki koke mai ka hopena o ka Red Army.
  Ma ʻApelila 25, ua hoʻomaka kahi hoʻouka kaua hou ma Astrakhan. ʻO ka mīkini hoʻoneʻe honua mua kekahi i komo i ke kaua: kahi pahu lalo.
  Ua hakakā ʻelua mau kaikamahine Kelemānia: ʻo Mercedes lāua ʻo Dora. Ua hoʻāʻo nā koa i kahi kumu hoʻohālike lalo i neʻe i ka lepo.
  He māmā loa ia me nā pūkuniahi 75-mm pōkole a me ʻehā mau pū mīkini.
  Huki nā kaikamāhine i nā kaʻa ma ka honua. 'Oki ka pōhaku. Ua lohi ka neʻe ʻana, ʻehiku mau kilomita i kēlā me kēia hola, ʻaʻole ia he mea maikaʻi ʻole no nā mea hana lalo.
  Hoʻokomo ʻo Mercedes i kona mau manamana wāwae ʻole ma ka lāʻau hauʻoli mua i ka pūʻali koa Kelemania. He mea maʻalahi loa ka hana a ʻōlelo:
  - Pehea ka holomua o kā mākou ʻepekema Kelemania!
  Ua ʻae ʻo Dora i kēia:
  - ʻAe, hiki iā mākou ke hana i nā mea he nui! Nui ko mākou mana!
  A ke hoʻomalu nei hoʻi me ka hoʻohana ʻana i kahi hauʻoli. Ke ho'āʻo nei nā kaikamāhine i kahi mīkini kūikawā me kahi radar.
  Aia kahi pākahi Soviet ma mua a hiki iā ʻoe ke luʻu ma lalo.
  ʻO Mercedes, e hōʻike ana i kona mau niho,'ōlelo:
  - E kūkulu mākou i kahi kauoha hou!
  A laila puka mai ka kaʻa Nazi. Ua paʻi ka pūpū mokuahi kiʻekiʻe i nā pū Soviet. A ua hahau i na koa Red Army.
  Wahi a Dora me ka ʻakaʻaka:
  - E hoʻolauleʻa ʻia ka revanchism nui!
  A me kona manamana wāwae ʻaʻole e hana ʻo ia i nā kiʻi pololei. Paʻi i ka ʻenemi a uē:
  - Hoʻonani i ka moeʻuhane hou!
  Ua puhi ʻo Mercedes i nā pū mīkini a me nā ʻuā:
  - No ke au o nā moeʻuhane nui!
  ʻakaʻaka nā kaikamahine a hoʻomaikaʻi iā lākou iho. He mau koa ko'iko'i a wikiwiki loa keia.
  Ua ʻōlelo ikaika ʻo Dona:
  - Nui nā mea maikaʻi ma ka honua!
  A me kona mau manamana wāwae wāwae ʻole ʻo ia e kaomi i nā pihi a pana hou, i ka Soviet artillerymen.
  Ua hōʻoia ʻo Mercedes me ka ʻakaʻaka:
  - A e ʻoi aku ka nani!
  A pana pū ʻo ia me kona manamana wāwae ʻole. ʻO ia ke ʻano o kēia mau kaikamahine hakakā.
  ʻAe, he mea hana ʻē aʻe no ke kaua...
  Ke hoʻonui nei ka hoʻouka kaua Nazi ma Astrakhan ...
  Ua ʻoki ʻia nā ala āpau ... A ua koi ʻia nā pūʻali Soviet e hāʻawi i ka lā 1 o Mei, 1944, e hoʻopau ana i ka lōʻihi o ka pale kaua koa o ke kūlanakauhale. Ua hāʻule nō hoʻi kēia pā kaua.
  Ua hoʻolauleʻa nā Nazis i ka hāʻule ʻana o Astrakhan me nā mea ahi. ʻAʻole naʻe i makehewa ka pale ʻana. A ua pono nā Krauts i kekahi manawa e hoʻopiha i kā lākou pūʻali koa a lawe mai i nā wahi mālama ...
  Ua hoʻolālā ka Fuhrer e neʻe i mua ma ke ala o Saratov a hele aku ma ka Volga me kahi alahele hohonu o Moscow.
  Akā i ka wā e hui hou ana nā poʻe Kelemania i ko lākou mau pūʻali koa, ua lawe mai lākou i nā wahi mālama. A hoʻouka kaua i ka lewa.
  Ua hoʻāʻo ka mokulele Kelemania e hoʻohui i kona kūlana kiʻekiʻe. ʻO nā hoʻokolohua kaua o ka ME-262 i hōʻike i ka nele o ka hilinaʻi o kēia kaʻa, a me kāna mau pōʻino pinepine, a me nā pilikia me ka maneuverability. No laila, i kēia manawa ʻaʻohe manaʻo e pili ana i ka hoʻololi piha ʻana i nā hui Kelemania me kēia mokulele. ʻO ka mea ʻē aʻe, ua hōʻike ʻia ka TA-152 he mīkini maikaʻi loa no kona manawa a ke hoʻolaha nui ʻia nei. ME-309 a me ME-109 i noho ma ka lawelawe.
  ʻO ka ME-163 i hoʻokuʻu ʻia i ka rocket i hōʻike ʻia he mea hakakā maikaʻi no ka hakakā, akā ʻo kona manawa lele pōkole loa i aneane hiki ʻole ke hoʻohana iā ia i ke kaua.
  ʻOi aku ka pōmaikaʻi o ka mokulele mokulele ʻo Arado, ʻo ia hoʻi, ma muli o kona wikiwiki nui, ʻaneʻane hiki ʻole ke pana i lalo me nā pū anti-aircraft, a ʻaʻole hiki i nā mea kaua Soviet ke hopu aku iā ia. Ua maikaʻi loa nā jet reconnaissance. Ke kūkulu nei nā Kelemania i nā mīkini ʻē aʻe. No ka laʻana, ʻo ka XE-162, ʻoi aku ka māmā ma mua o ka ME-262, maʻalahi e hana, maʻalahi a maʻalahi, no laila hiki ke hana ʻia mai ka lāʻau. A me nā mea hakakā ʻē aʻe. A me ME-1010 a me TA-183... A me kahi hoʻololi hou aʻe a hilinaʻi hoʻi o ka ME-262 X. A me Gotha tailless fighter, a ʻoi aku.
  Eia nō naʻe, i kēia manawa, ʻoi aku ka ikaika o nā mea hoʻokele hoʻokele Kelemania ma mua o nā mokulele Soviet. Ua hāʻule i ka maikaʻi, a ua nāwaliwali i nā ʻenekini a me nā mea kaua. Eia kekahi, ua maʻalahi ka Yak-9 a ua hoʻolako ʻia me hoʻokahi pūkuniahi mokulele 20-mm wale nō, haʻalele i ka pū mīkini. ʻO kēia ka mea i ʻoi aku ka maʻalahi a me ka maʻalahi o ka hana ʻana.
  ʻO ka mea like, ʻoi aku ka nāwaliwali o ka mīkini i nā mokulele Kelemania. ʻOiai ʻaʻole hiki i ka USSR ke hana i nā hiʻohiʻona ʻoi aku ka maikaʻi o nā kaʻa a hele i ka wikiwiki a me nā mea kaua i mua o nā Nazis. ʻO ke kaumaha kiʻekiʻe o nā kaʻa i hana i nā pilikia me ka maneuverability.
  A ʻo ka nele o ka wahie i hōʻemi i ka hoʻomaʻamaʻa lele ʻana o nā limahana ʻēheu.
  ʻO Alvina lāua ʻo Albina, ua lanakila i ka ME-309 ikaika me ka wikiwiki kūpono, ʻaʻole makemake lākou e kau i ka ME-262, i hāʻule pinepine. A i ka wikiwiki, ua ʻoi aku ko lākou ikaika ma mua o nā Lūkini.
  Ua ʻōlelo ʻo Alvina, e ʻoki ana i kahi kaʻa Soviet:
  - He mea hoihoi ia ke kaua ma ka lewa!
  Albina, me kona mau wawae olohelohe, alakai i ka mea hakaka a hiki i ka pahu hopu, a ae mai la:
  - ʻAe, ʻo mākou ka mea ikaika loa ma ka honua!
  A ʻakaʻaka nā kaikamāhine me he pupule lā.
  Ua ʻano mālie ʻo Mei. Ke hoʻāʻo mau nei ka Pūʻali ʻulaʻula e ʻoki i ke kaʻe o Rzhev.
  Ua kī ʻo Elizaveta mai ka IS-2 i kona mau hoa paio ... He palekana maikaʻi wale nō ka mīkini Soviet ma ka ʻaoʻao o luna o ke alo o ka hull. ʻAʻole lawa ka pale ʻana o ka lae o ka hale kiaʻi. A hiki ke komo ma kahi kokoke e nā pūkuniahi T-4. Eia naʻe, ua hoʻopau ʻia ka pahu pahu hope loa i Mei, e like me ka Panther a me ka Liona a me ka ʻiole maʻamau. I kēia manawa i ka pūʻulu "Patera" -2 a me "Tiger" -2 i hui pū ʻia a me nā mea kaua like.
  Mālama maikaʻi ʻia kēia mau kaʻa ma mua, nāwaliwali ma nā ʻaoʻao, a ʻokoʻa ke kaumaha. ʻO kā lākou mau ʻano hoʻokele me nā ʻenekini hou e ʻae ʻia no ka pūʻali koa. Akā, he manawa pōkole kēia mau pahu ... Ke hoʻomākaukau nei lākou e pani iā lākou me ka "Panther" -3 a me "Tiger"-3 mai ka "E". Me kahi hoʻolālā ʻoi aku ka paʻakikī, me ka ʻenekini a me ka hoʻoili ʻana i hoʻokahi poloka a ma kēlā ʻaoʻao, me kahi chassis māmā, maʻalahi, a ma ka manawa like hiki ke hoʻoponopono ʻia a maʻalahi hoʻi.
  Pono e pale ʻia nā kaʻa hou, akā me ka hoʻonui ʻole ʻana, i kekahi hihia, ʻike ʻia ke kaumaha.
  No na mea kaua, aohe lokahi maanei. Loaʻa i nā kaʻa Soviet nā mea kaua ʻaʻole mānoanoa a maikaʻi ʻole. A ʻaʻohe kumu o ka hoʻokomo ʻana i nā mea kaua nui. Hauʻoli loa ka pūʻali koa me ka pūkuniahi 88mm. Lawe ʻo ia i kanakolukumamāhā mai ʻehā mau kilomita, a me IS -2 mai kahi kokoke iki. No laila ke hoʻomau nei nā hoʻomohala ...
  Pono ka USSR e pane i kēia me kekahi mea. Akā,ʻaʻole maopopo i ke kumu ... Aia nā manaʻo e hana i ka SU-100. He mea maʻalahi kēia pū hoʻokele ponoʻī, a me ka hopena komo. Hoʻopili ʻia kekahi mau manaʻolana, no ka hakakā ʻana i ka ulu ʻana o nā pahu koʻikoʻi o ka Third Reich. Akā, pono e hana ʻia, e like me nā pūpū no kēlā monster, a pono e hoʻokumu ʻia ka hana serial o ka pū, ʻaʻole maoli maoli i nā kūlana kaua.
  Akā eia ka pūʻali pahu pahu o Elizabeth e hakakā nei ma ka T-34-85. A ʻo nā kaikamahine, he kāmaʻa ʻole a me nā bikini, hakakā me ka wiwo ʻole.
  Ua pana ʻo Elizabeth i ka Nazis me kona mau manamana wāwae ʻole a kuʻi i ka Panther ma ka ʻaoʻao, me ka ʻōlelo ʻana:
  - No ka komunisme nui!
  A lele maila ko lākou kanakolukūmāhā a huli koke a kiʻi.
  Ua pana pololei ʻo Ekaterina i ka ʻenemi. Kikeke ka pahu T-4 kahiko iā ia i ka ʻaoʻao a uē:
  - Hoʻonani i nā naita o ka USSR!
  A wink hou i kona mau hoa. Ua lilo ke kaikamahine i kaikamahine kaua.
  Ua pana pū ʻo Elena i ka ʻenemi. Ua paʻi pololei ʻo ia iā ia, ma kēia hihia e uhaʻi ai i ka huila Tiger-2 a uwo ma luna o kona mau māmā:
  - No Rus Hemolele!
  Hopu pololei ʻo Efrasia i ka ʻenemi. Hana i ka pana pololei ma ka ʻaoʻao o ka ʻenemi, uhaʻi i ka metala a me ke kani ʻana:
  - No ka komunisme hemolele!
  A hoʻohuli wiwo ʻole nā kaikamāhine i kā lākou pahu pahu a pale i ka paʻi ʻana o ka pūpū. ʻAʻole maʻalahi ka lanakila ʻana i nā kaikamahine.
  Ma ʻaneʻi ua kū kūʻē iā lākou ka "Lion" hou a weliweli. E ho'āʻo e komo i loko o ia pahu, a e ho'āʻo ia e paʻi i ke kanakolukūmāhā.
  A pana ʻo ia mai kahi mamao aku.
  Ua pane aku ʻo Elizabeth i ka tweet:
  - ʻAʻole ʻoe e ʻae i ka wahaheʻe!
  A hoʻouna i kahi pūpū i ka pahu Lev-2 mai kahi lōʻihi. E hahau ia ia ma ka lae.
  Paʻi ka Hitlerite.
  A laila pana hou ʻo Catherine, me ka hoʻohana ʻana i kona mau manamana wāwae ʻole, i ka ʻenemi, a i kēia manawa, ʻo ka projectile, i wehewehe i kahi arc, ua paʻi pololei i ka fascist i ka pahu lōʻihi o ka pū.
  Ua ʻōlelo ʻo Catherine:
  - He maka ʻoi, lima ʻāwili, ʻaʻole pili kēia iā mākou!
  ʻO ka Kelemania, ua nalowale kāna pū, ua hoʻomaka ʻo ia e huli koke a haʻalele. ʻO "Lion"-2 ka pahu Kelemania mua kahi e waiho ai ka hoʻoili a me ka ʻenekini ma ke alo i hoʻokahi ʻāpana, a aia ka pahu pahu ma ka ʻenekini ponoʻī.
  ʻO kēia ka mea hiki ke hoʻemi i kona kiʻekiʻe a hoʻemi i kona kaumaha, e hoʻonui nui i kona wikiwiki. A no laila ua haʻalele ʻo "Lev"-2, a loaʻa iā ia kahi manawa e wāwahi i ka mamao ...
  E hoʻohana ana ʻo Elena i kona mau manamana wāwae ʻaʻole i hoʻopaʻa ʻia i ka mea kaua, a lālau a kiʻi akula i ka ʻenemi. Ua pā ka leho i ka hope o ka ʻili o ka Liona, akā naʻe, ua paʻa ...
  Ua ʻōlelo ʻo Elena:
  - Damn, nui ka mamao. ʻAʻole mākou e loaʻa iā ia pēlā!
  Ua hū aʻe ʻo Catherine, e hōʻike ana i kona mau niho:
  - "Leo", nā kaikamahine ʻo "Leo" kēia, mai huhū mākou! ʻAʻole koke wau e ʻike iā ʻoukou e nā hoaaloha, e hilahila loa!
  A paʻi ko lākou pahu i ka T-3, ua huli kēia pahu i kona ʻaoʻao, a hiki ke pā mai kahi lōʻihi.
  A pana aku la ke kaikamahine me kona mau manamana wawae olohelohe, a puana ae la:
  - Hoʻonani i ke au o ka komunisme ma ka honua!
  Ua ʻike ʻo Efrasia me ka huhū, ke kī ʻana i ka ʻenemi, a me ka hoʻohana ʻana i kona mau kuʻekuʻe wāwae:
  - He ikaika ko mākou ʻāina makuahine, mālama ia i ka honua!
  Ua kani ʻo Elizabeth me ka hōʻike ʻana i kona mau niho, a hoʻomaka e hīmeni, me ka haku ʻana i kahi mele holoʻokoʻa i kāna hele ʻana:
  ʻAʻole e lanakila ʻo Sātana iā mākou,
  ʻO koʻu ʻāina hānau ka nani loa o ka honua,
  He ʻāina nani e kaulana ai...
  E hauʻoli nā mākua a me nā keiki i laila!
  
  E mohala maikai na lilia o ke awawa maloko ona,
  A hoʻokani nā keruba i kahi mele maikaʻi...
  E kapu ka Fuhrer,
  ʻAʻole hiki ke lanakila nā Lūkini i nā kaua!
  
  Holo wāwae ʻole nā lālā Komsomol,
  Hehi lākou i ka hau me ko lākou mau kuʻekuʻe wāwae...
  ʻO Hitler ke nānā aku nei ʻoe i ka nani
  E holo au iā ʻoe i loko o ka pahu!
  
  Hiki iā mākou ke lanakila i ka Nazi?
  E like me ka mea mau, he mau kaikamahine kamaʻa ʻole mākou ...
  ʻO kā mākou naita weliweli loa ʻo ka bea,
  E pepehi ʻo ia i kēlā me kēia me ka pū mīkini!
  
  ʻAʻole, ʻoluʻolu loa mākou nā kaikamahine,
  Hoʻokaʻawale maoli mākou i nā ʻenemi a pau ...
  ʻO kā mākou maiuu, niho, lima ...
  E kūkulu mākou i wahi i loko o ka paradaiso nani!
  
  Ke manaʻoʻiʻo nei au e loaʻa ana ka komunisme maikaʻi,
  Ke mohala nei ka ʻāina, manaʻoʻiʻo i ka ʻōlelo aʻo...
  A e nalowale ka Nazism kaumaha,
  Manaʻo wau e hoʻonani ʻia kāu mau hana!
  
  Mohala ka ʻāina, manaʻo wau,
  Mai ka lanakila ua hoʻi mākou i ka lanakila...
  E lanakila i ka Kepani Nikolai,
  E pane ka samurai no ka ʻino!
  
  ʻAʻole mākou e ʻae iā mākou iho e hili ʻia,
  E luku kakou i ko kakou mau enemi me ka hahau hookahi...
  E lilo ka mea hahai holoholona i mea paani,
  ʻAʻole no ka mea ʻole mākou i haki ai i ka Wehrmacht!
  
  
  Mai hilinaʻi iā mākou e haʻalele,
  Ua ʻike mau ka poʻe Lūkini pehea e hakakā ai ...
  Hoʻokala mākou i kā mākou bayonet me ke kila,
  E lilo ka Fuhrer i kiʻi o ka clown!
  
  ʻO ia ke ʻano o koʻu ʻāina hānau,
  Ke pāʻani nei ka accordion Lūkini i loko ...
  He ʻohana aloha nā lāhui a pau,
  Ua lanakila o Abela, aole o Kaina!
  
  ʻAʻole koke ka USSR i ka nani,
  ʻOiai ʻo ko mākou ʻenemi he ʻino a hoʻopunipuni ...
  E hoʻohālike mākou no ka wiwo ʻole,
  E hoʻonani ʻia ka ʻuhane Lūkini i nā kaua!
  . MOKUNA Helu 8.
  Ua lele koke ʻo Mei 1944... ʻOhi ʻo Albina lāua ʻo Alvina i nā bila ma nā mokulele.
  He mau kaikamahine lākou e lele ana ma nā ʻēheu o nā keruba.
  Ua pana ʻo Albina i kahi mokulele Lūkini me kona mau manamana wāwae ʻole a hoʻōho:
  - No ke Kolu Reich!
  ʻO Alvina, ʻaʻohe kāmaʻa a me ka bikini, hoʻokuʻi i lalo i kahi mokulele Soviet, hoʻokaʻawale iā ia i ʻāpana a hoʻōho:
  - No Aryan Communism!
  Ma hope o ka hoʻohana ʻana i nā pūkuniahi 37-mm, hoʻomaka nā kaikamahine e pana i nā moku Soviet.
  Kikeke lākou i ke kanakolukūmāhā a hoʻōho:
  - Maikaʻi mākou!
  Paʻi ʻo Albina i ka pedal me kona kuʻekuʻe wāwae poʻe a me kāna mau kani.
  - E hoʻonani ʻia ka komunisme!
  A hāʻule i loko o kahi kaʻa Soviet.
  Ua pana pololei ʻo Alvina i ka ʻenemi, kikeke iā ia i waho a uē, e hōʻike ana i kona mau niho:
  - Aia kā mākou ʻoiaʻiʻo i ko mākou lima!
  ʻO kēlā mau kaikamahine akamai ... A luku lākou i nā regiments Soviet ... No ka laʻana, ua loaʻa iā lākou ka IS-2. No laila, hoʻouka lākou iā ia mai ka lewa mai, a laila kiʻi aku iā ia mai kahi pūkuniahi mokulele. Ua wāwahi lākou i ka metala a hoʻopau i ka pahu i ke ahi. A e pahū nā pahu kaua.
  Ua hoʻōho ʻo Albina i ka piko o kona māmā:
  - Makemake ke kaikamahine e pepehi! He kaikamahine!
  Ua hoʻōho ʻo Alvina me ka hōʻike ʻana i kona mau niho momi:
  - Hoʻonani i ko kākou ʻāina makua! No ka komunism!
  Ua lawe wale na kaikamahine i ka luku holookoa o ko lakou mau hoa paio.
  A ua pio me ka wiwo ole ka Puali Ula.
  A ua hakakā ʻo Gerda i ka poʻe holo o kāna "Panther" -2 a ua hana ʻo ia i ka luku loa.
  Hoʻopio akula ke kaikamahine i ka pū me kona manamana wāwae ʻole. Ua pana ʻo ia i kahi kanakolukumamāhā a uwō:
  - No ka nui o ka komunism ma ke ala Aryan!
  Ua kī pū ʻo Charlotte i kona mau manamana wāwae ʻole i ka pahu Soviet, ua uhaʻi i ka pale kaua a ʻōlelo hoʻi:
  - No ka lanakila nui ma ka honua!
  Ua hāʻawi pū ʻo Christina i kahi ʻakaʻaka me ka ʻole o ka hana nui. ʻAe, ua hana pololei ʻo ia, kuʻi i ka Soviet kanakolukūmāhā me kona kuʻekuʻe wāwae a ʻōlelo mai:
  - No nā palena nui!
  Ki aku la hoi o Magda i ka pahu pahu a puana ae la:
  - No kahi kauoha Aryan hou!
  Mahope iho, lalau iho la na kaikamahine a himeni me ka himeni.
  - He poʻe ʻili mākou āpau, nā mea aloha i ke kūʻokoʻa, e hakakā nei no kahi kauoha hou! ʻAʻole koke e lilo nā lāhui i Aryan, e kaua kākou me ke ahi a me ka pahi kaua!
  ʻO nā koa, he mea pono e ʻōlelo ʻia, ua lilo i mea hakakā. A ina e pana aku lakou i ka enemi, a hiki i ka hopena.
  Ke hoʻouka ʻia nei ka Soviet Union e nā pūʻali koa kiʻekiʻe. Ke hoʻokuke nei ʻo Iapana mai ka hikina mai.
  ʻElua mau pailaka Iapana, ʻo Toshiba a me Toyota, e hoʻouka i nā kūlana Soviet mai ka lewa.
  He nani loa nā kaikamahine Kepani ʻelua me ka kāmaʻa ʻole a me ka bikini.
  Hana ʻo Toshiba i kahi ea, uhaʻi i ka hale o kahi pahu Soviet a uwo:
  - He monster au mai Kepani Kepani!
  ʻO Toyota, e kaomi ana i nā manamana wāwae o kona mau wāwae wāwae ma luna o ka pedal a ʻoki i lalo i ka ʻenemi, uē:
  - No ka nui o nā manaʻo o Iapana!
  He nani loa keia mau kaikamahine. A luku loa lakou i na enemi.
  Akā, e nalowale ana ka USSR i ka samurai. A maopopo ke kumu. Ma hea e hiki ai i kekahi ke pale aku i kēlā ʻano manaʻo a me ka ʻenehana?
  Ke haki nei nā kaikamāhine Kepani i loko o nā kaʻa kaʻa māmā akā naʻe a hehi pono i ka Pūʻali Ula.
  ʻAʻole hoʻohenehene nā ʻāpana pahu.
  Ua hoʻokuʻu ʻo Toshiba i nā pōkā ma luna o nā kūlana Soviet mai ka lewa, a lele maila kekahi mau pūkuniahi a kani.
  - No ka komunisme nui!
  Ma hope iho, ʻakaʻaka ʻo ia ...
  Ua ʻike ʻo Toyota i ka lele:
  - He mea ʻē nā akua Lūkini. Hoomana lakou i ke kanaka i kauia ma ke kea, a manao lakou ia ia he Akua. He mea ʻakaʻaka nō ia!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Toshiba i ka pane, me ka ʻōlelo ʻana:
  - A ʻo mākou iho e lilo koke i akua a hoʻomau i ka ulu ʻana o ko mākou Divinity!
  A e akaaka loa na kaikamahine.
  Ua ʻōlelo ʻo Toyota me ka ʻakaʻaka:
  - Aia ko mākou ikaika i ka lokahi!
  Ua hōʻoia ʻo Toshiba i kēia:
  - Ko mākou ikaika, ko mākou lima!
  A mai ka lani mai e hoʻoua mai lākou i ke kahawai o nā pū lele i luna o ka ʻenemi, e haki ana i nā kanakolukūmāhā.
  He mau kaikamahine hakakā kēia a ʻōlelo lākou i nā mea ʻē aʻe. E ʻai ʻo Iapana a puhi i nā mea a pau.
  A i ka wā e hoʻomāinoino ai lākou i kahi paionia, ua lilo ia i mea ʻino loa.
  ʻOi loa inā palai nā kuʻekuʻe wāwae o ke keikikāne. ʻO kēia ka hana nui loa ...
  A uē nā kaikamāhine ma luna o ko lākou māmā ...
  A ʻo nā kaikamahine Soviet kekahi e hakakā me ka wiwo ʻole a pana i ko lākou mau hoa paio. A hana lākou me ka manaʻolana a me ka ramming.
  ʻO Anastasia Vedmakova lāua ʻo Akulina Orlova nā mea nani i ka lewa.
  A pana lākou i ka poʻe Nazi, ʻoiai he mau mokulele ikaika ko lākou.
  Paʻi ʻo Anastasia i nā mea hoʻokani me kona manamana wāwae ʻole a hīmeni:
  - ʻAʻole maikaʻi ka ikaika, ʻoiaʻiʻo!
  Paʻi ʻo Akulina i ke kī me kona kuʻekuʻe wāwae a hōʻoia:
  - E paʻakikī loa mākou i nā fascists!
  A hīmeni nā kaikamāhine ʻelua:
  - Paʻi ikaika, paʻakikī, paʻakikī loa! Paʻi ikaika, paʻakikī, paʻakikī loa!
  Mahope iho, hoomaka na koa e heluhelu i na huaolelo eheu e holo ana me he lio la, a i ole ia, he lio lio keiki;
  Hoʻoweliweli pinepine ka poʻe kālai'āina e kau i ke kola i ka poʻe koho!
  ʻO kahi kālai'āina haʻahaʻa e hōʻeha i ka poʻe koho e like me nā moa!
  Ua moeʻuhane kekahi kanaka kālaiʻāina i ka holo ʻana ma luna o ka lio keʻokeʻo e kau i ke kola ma luna o ka mea koho!
  He mau niho liʻiliʻi ko ka ʻalopeke, a makemake ʻo ia e ale iā lākou, e hūnā loa iā lākou!
  ʻO ke kanaka kālaiʻāina e kamaʻilio nui ana e pili ana i ka philanthropy he kanaka ʻai maʻamau!
  A hiki i ka bea ke hoʻomoe ʻia me nā ʻōlelo ʻono e like me ka meli!
  No ka mea ʻona, ʻoi aku ka ʻono o ka vodka ʻawaʻawa ma mua o ka meli!
  E wahaheʻe ka mea humuhumu a ʻaʻole hoʻohina, ʻo ka mea kālai'āina e "blush" a wahaheʻe!
  ʻO kahi wahine, wehe i kona mau kāmaʻa, kau i kona mau kāmaʻa ma luna o ke kāne, i ke kiʻekiʻe o kahi tramp!
  Inā makemake ʻoe e hoʻokokoke aku i ke Akua, e hoʻemi i kou manaʻo kuko!
  ʻOiai i loko o ka manaʻoʻole o ka Mea Mana Loa aia ke aloha - ma hope o nā mea a pau, makemake mua nā keiki e pakele mai ka mālama ʻana o ko lākou mau mākua!
  Hoʻopaneʻe ke Akua i ka hoʻopaʻi ʻana i ka hewa i mea e hāʻawi ai i ka mea hewa i ka manawa!
  ʻO ke kālena a me ka hana nui ma ke ʻano he kāne a me ka wahine e hānau i ka kūleʻa ma ke ʻano he kāne wale nō!
  He ʻawaʻawa nō hoʻi ka meli - inā ʻoe e make i loko!
  Ua like ka hoʻopunipuni me ka waina, he mea maʻi a ʻono a paʻakikī ke hoʻōki!
  Ua like ke aloha me ka pūpū puʻupuʻu - haehae ka puʻuwai, hoʻoluliluli i ka lolo, hoʻololi i nā ʻeke, puka ma ka ʻaoʻao!
  Ua like ke kanaka me ke Akua ma kekahi mau ʻano - ua hana ka Mea Mana Loa i ke ao holoʻokoʻa, a ua hānau ke kanaka i ka naʻaupō: ʻaʻohe palena ʻelua!
  ʻO ka mea e kūkulu i ka holomua ma luna o ke koko e kū i ka hopena o ka puaʻa hou. E ʻai lākou i kā lākou mau hoa - he kaumaha a huhū ka hopena!
  I kekahi manawa ʻo ke ala maikaʻi loa e mālama ai i kou kaulana ʻo ia ka noose ma kou ʻāʻī! I kekahi hihia, ʻaʻole ia e ʻae iā ʻoe e hāʻule!
  ʻAʻole hiki iā ʻoe ke moe ma lalo o ka bea no ka lōʻihi - e uhaʻi ia iā ʻoe!
  I kekahi manawa, ua like ka wahine me ka mammoth ma kahi o ka pale lole!
  ʻO ka mea kākau e hoʻoikaika nei e ʻohi i nā waihona kālā, ʻaʻole ia e lūlū i nā mea maikaʻi a mau loa!
  Ua like ka ʻāina me ke kānāwai ʻole me ke kino iwi ʻole! I ʻole e lilo ʻo ia i ossified, pono ke koho balota!
  Inā makemake ʻoe e hana i kahi haku hana, poina i ka uku!
  ʻO ka hoʻopunipuni akamai loa i ka wā ʻaʻole ʻoe e hoʻopunipuni, akā ʻaʻohe manaʻoʻiʻo iā ʻoe!
  ʻOiaʻiʻo, hoʻohiki ka lanakila i nā pilikia nui, akā he hōʻike wale nō kēia o ka lanakila e hiki mai ana!
  I ke kaua, ʻo ka wiwo ʻole a me ka naʻauao maikaʻi ka lanakila.
  No ka paʻi, pono ʻoe e ʻike mua i hea!
  ʻO ka makaʻu ka ʻeleʻele o ka lanakila!
  Hiki i ka hūpō ke oopa, akā ʻaʻole hiki i kēlā me kēia kanaka akamai ke hoʻōla!
  Nui nā mea hoʻopaʻi hoʻopaʻi kolohe - kakaikahi nā kauka ho'ōla!
  He mau kauka kekahi, he poe pepehi kanaka kekahi!
  Me ka ʻeha ʻole ʻaʻohe koa - me ka wiwo ʻole ʻaʻohe lanakila!
  ʻO nā manaʻo o ka komunism ka palena o ka idiocy: inā e hoʻokō nā poʻo wela a me nā puʻuwai anu!
  He māmā ka Communism, akā hoʻopau ia i ka poʻe ʻaila nui!
  Inā ʻaʻole lawa kou ahonui, kōkua ke mele!
  Ua like nā kānaka me ka hao - ma mua o ka maʻalili, hāʻawi i ke ʻano i makemake ʻia!
  Inā makemake ʻoe e kaulana, e hoʻohana pinepine i ka ikaika!
  Ua like ka helu helu me ka mauʻu hellish - ulu ia ke hoʻoinu ʻoe me ka waimaka a me ke koko!
  Ua like nā kānaka me nā nāhelehele - ʻo ka nui o kou hehi ʻana iā lākou, ʻoi aku ka kiʻekiʻe o ka ulu ʻana!
  ʻO ka lokahi ke kī o ka lanakila!
  He mea paahana ke ao ana no ka lanakila! Ke pāʻani nei ka manaʻo!
  ʻO ka lokahi, ka wiwo ʻole, ka manaʻo ʻole ke kī o ka lanakila, ke kūʻokoʻa, ka hauʻoli! Me ke aʻo ʻole ʻaʻohe pūʻali koa, a me ka ʻole o ka pūʻali ʻaʻole hiki iā ʻoe ke loaʻa ke kūʻokoʻa!
  ʻO ka hana i hoʻoikaika iā mākou, hoʻonui ʻia e ka naʻauao e hāʻawi iā mākou i ke kūʻokoʻa, a me ka pōmaikaʻi e lawe mai i ka hauʻoli!
  ʻO ka luna koa e like me ka piko o ka pyramid - pono hoʻokahi wale nō, inā ʻaʻole e hāʻule ka hale ikaika!
  Ua like ka pilina o ka ʻohana me ka wiwo ʻole me ka lōʻihi o ka lauoho i ka naʻauao!
  ʻAʻohe koa o ko kākou mau kūpuna e kōkua i ka makaʻu!
  ʻO kahi pahi i hana ʻia me nā ʻele kila ikaika loa i ka lima o ka pahu kamaʻilio a me ka makaʻu!
  ʻO ka mea kaua weliweli loa, ʻo ia ka Baibala i ka lima o kahi mea ʻino!
  ʻO ka waiwai nui o ke kanaka: potency, ʻo ia hoʻi ke kumu nui o ka luku!
  ʻO ka ʻoihana maikaʻi loa ka moekolohe, hoʻohui ʻoe i ka ʻoihana me ka leʻaleʻa a loaʻa kahi hoa hou i kēlā me kēia manawa - ʻaʻohe hana maʻamau!
  Hiki iā ʻoe ke haʻaheo e pili ana i ka moʻopuna o ka hero no nā makahiki, akā ke ʻike ʻoe iā ʻoe iho ma ke kahua kaua, holo makaʻu ʻoe i hope!
  ʻO ka hue vodka e like me ka grenade - hoʻokuʻu iā ʻoe mai kou mau wāwae, kīkē i kou lolo, paʻi i kou loko!
  Ke hoʻopiha ʻia ka naʻau i ke aloha, no kekahi kumu, lilo ka ʻeke kālā i mea ʻole!
  ʻO ke kanaka kūʻokoʻa maoli e waiho i nā mea ʻekolu - ke kumu, ke aloha, ke Akua!
  Ua like ke aloha me ka rose - ʻaʻole ia e pua lōʻihi, akā ʻeha!
  ʻO ke kauā i loko o kona ʻuhane e hoʻokauwā - i nā kuko, kuko, nā kauwā a ke Akua!
  ʻAʻole paʻa ka laki e like me ke one - ʻo ka hana paʻakikī wale nō e hoʻopaʻa iā ia me ka sima!
  ʻO ke kīʻaha waina ua like ia me ka moana - ke lawe ʻia ʻoe, nalowale ka lepo ma lalo o kou mau wāwae!
  Makemake nā wahine i ka ikaika kāne, akā ʻaʻole i ka wā e ʻike ai lākou iā lākou iho!
  Ua like ke aloha me ka waapa, ina e hoe koke oe, e kahuli a poho.
  I ka manawa kūpono, hoʻolauna ʻo ia i kahi ʻatikala - hoʻowalewale o nā pākeke e nā keiki liʻiliʻi!
  ʻAʻole hiki iā ʻoe ke hoʻopaʻa lima i ke aloha!
  ʻAʻole hewa ka mea kūlohelohe!
  ʻO ke aloha he manaʻo palupalu, akā ʻaʻole hiki i nā kaula mānoanoa ke paʻa!
  Inā holo nā kānāwai a pau, e lilo ka ʻāina i hale paʻahao kahi e kiʻi ʻia ai ka palekana mai nā ʻāina ʻē!
  ʻAʻole hana ke kumu o ka hiki ʻole o ka hoʻopaʻi no ka mea ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hopu iā ʻoe iho!
  ʻAʻole pono nā kauka e hele i kahi ala keʻakeʻa. Ma hope o ia mea, e haʻalulu kou mau lima, a e haʻalulu kou alelo, a me ke aniani o ka vodka, ʻaʻole like me ka hangover, ʻaʻole ia e kōkua!
  ʻAʻohe mea i ʻoi aku ka luhi ma mua o ka noho palaualelo lōʻihi!
  ʻIke ʻepekema: hāpai ʻia me ka holomua - hoʻokō ʻia me ka ikaika!
  ʻAʻole he wahi no ka noʻonoʻo, akā he wahi no ka hakakā a me ka pupule!
  ʻO nā pilikia a pau o ke kanaka mai ka manaʻo ponoʻī, hiki ke pōmaikaʻi ma o nā hana maʻamau!
  ʻO ke kanaka me ka hui ʻole, ua like ia me ka lanahu, ʻaʻohe ahi - hāʻawi i ka mālamalama liʻiliʻi a pio koke!
  Pumehana ka ʻāina hānau - ʻoi aku ka maikaʻi ma mua o ke ahi!
  A ʻoi aku ka maikaʻi o ka holoholona ma ka ʻohana!
  ʻAʻole pono ka loiloi i nā instincts - ka manaʻo o ke kuko!
  He kaua - he hana!
  ʻO nā ʻiʻo me ka lolo ʻole he lima lima o ka ʻiʻo - no laila ke uwē nei ka pā palai!
  ʻO nā duelist ʻelua, he naʻaupō kekahi, ʻo kekahi he haʻahaʻa!
  ʻO ke kiʻekiʻe o ka lele ʻana o ke kanaka, ʻoi aku ka hauʻoli ʻole i kona kūlana!
  Haʻalele wale ka ʻīlio i ka lāʻau o kona haku!
  ʻO ka poʻe maʻa ʻole ka noʻonoʻo i ka groveling he ʻēheu!
  He ʻino ke noho wale ʻoe e like me ka snob!
  ʻO ʻoe wale nō, a ʻo kou mau ʻenemi he legiona!
  Hiki ke ʻai ʻia ka ʻelepani e ka ʻōpala!
  Inā ʻoi aku ma mua o hoʻokahi miliona mau moena moe!
  Pono ke alakaʻi o ka ʻāina i kaikunāne i ka lehulehu, ʻaʻole i kaikunāne!
  . ʻOi aku ka maʻalahi o ka loaʻa ʻana o kahi pōhaku maloʻo ma ke kai ma mua o kahi mea i hoʻohana ʻole ʻia no ka hana kaua!
  ʻO ka lanakila e like me ka wahine e huki me kona nani, akā hoʻihoʻi me kona kumukūʻai!
  ʻO ke ahi ke akua o ke kaua a, e like me nā akua ʻē aʻe, pono ka nānā a me ka mōhai!
  Hookahi pahikaua, ua like ia me ke kulu o ka ua, e haule ana ia a helelei, a i ka nui o lakou, e hanau ka lanakila!
  Mai hīmeni wale - no ka maluhia!
  Kaumaha koʻu ʻuhane - nele koʻu ʻōpū!
  ʻO ka ipu mua, a laila nā manaʻo!
  He hanohano ka lanakila!
  He manaʻo pili ka hanohano a pono e hoʻopili mua ʻia i kāu mau koa!
  ʻO ka poʻe inu ma mua o ka hakakā ʻana e loaʻa i ka hangover i Gehena!
  Hāmau nā paipu no ka hīmeni ʻana o nā lau - ʻoi aku ka ikaika o ke kila a ʻoi aku ka leo ma mua o ke keleawe!
  ʻO ka pūʻali koa ʻole, ua like ia me ka ʻohana hipa kahu ʻole, hoʻokahi ʻīlio hae, inā ʻaʻole i ʻai ʻia, e hoʻoweliweli iā ʻoe;
  ʻOi aku ka naʻaupō o ka holo ʻana ma mua o ka makaʻu! Ma hope o nā mea a pau, ʻaʻole make ka hapa nui o nā koa i ke kaua, akā i ka wā alualu!
  Ua like ke kaua me ka pāʻani domino, ʻaʻole hiki ke hōʻiliʻili hou ʻia nā domino haki - paʻa ka honua!
  Hoʻololi ka hoʻomāinoino i ke koa i mea pepehi kanaka, ka makaʻu i ke kanaka koa, ka mea haʻahaʻa i ke kanaka haʻahaʻa!
  He hoʻokūkū ʻepekema ʻepekema no nā mea lapuwale a me nā mea lapuwale! I ka manawa like, ʻaʻohe ʻano ʻepekema a loiloi hou!
  I ke kaua, ua like ia me ka opera - mele kēlā me kēia kanaka i kāna iho, ʻo ka mea hoʻolalelale wale nō ke lilo i kiu!
  Ke kala nei nā wahine hou i ke kāne i nā mea āpau - koe wale ka ʻilihune!
  ʻIke ʻoe i ka ʻokoʻa o nā kiu mai nā luna naʻauao?
  Maopopo iaʻu! He mau luna naʻauao wale nō kā mākou - he kiu nā haole!
  He aha ka mea ʻoi aku ka maikaʻi me ke poʻo ʻole a i ʻole ka ʻeke ʻeke ʻole? ʻOiaʻiʻo, me ke poʻo ʻole - ʻaʻole ʻike ʻia!
  ʻO ka noʻonoʻo ka mea ʻohi waiwai maikaʻi loa!
  ʻO ka naʻauao a me ka laki: he kāne i ke aloha - hānau lākou i ka kūleʻa, waiwai, kūlana, akā kaʻawale koke!
  Hiki i nā kāne haʻaheo ke hoʻolohe i ka ʻōlelo aʻo ke hāʻawi ʻia e ka wahine - ke ʻole ʻo kāna wahine!
  ʻO ka wahine naʻauao ka waiwai! A hiki i ka wahine hoʻoikaika ke hoʻopiʻi iā ia!
  ʻO wai ka mea i manaʻo nui i ke ʻano o ke kanaka, a ʻo wai ka mea i manaʻo nui i ke kālā!
  Hiki ke luku ʻia ke kanaka e nā mea ʻelua - nā kamepiula a me nā ʻepekema kamepiula. ʻO ka mea mua e hoʻopau i ka noʻonoʻo, ʻaʻole hiki i ka hope ke hoʻohana pono iā ia!
  I ke kaua, he grenade he hoa!
  Ma keʻano laulā, ʻo kahi pomegerane e haʻi ʻakaʻaka nei, ua like ia me ka hua Faberge i hoʻohana ʻia e paʻi nati!
  Ua like ka talena me ka ʻuhane: ʻaʻole hiki ke lawe ʻia, akā hiki ke luku ʻia!
  ʻAʻole pono ka hoʻopaʻi ʻana - ʻo ka hoʻopaʻi ʻana i ka pono!
  ʻO ka huāhuā ke kumu o ka hewa, ʻo ka manaʻo ponoʻī ka wai, ʻo ka palaualelo ke hānai nei!
  ʻO ka palaualelo ka mea ʻoi loa o nā hewa a pau!
  ʻOi aku ka maikaʻi o ka make me ka hanohano me ka pahi kaua ma mua o ka noho ʻana e like me ka bipi i hoʻokuʻu ʻia i loko o kahi pā e ka huila!
  I ke kaua, hiki i ka wiwo ʻole ke lanakila i ka maalea, akā ʻaʻole hiki i ka maalea ke lanakila i ka wiwo ʻole!
  ʻO ke kaua ka mea e weliweli ai ke ola, a me ka make kūpono a nani!
  ʻO ka haʻahaʻa kahi ʻano ʻokoʻa no ke alakaʻi, akā ʻoi aku ka waiwai o kēia!
  - Ua like ka Jackal me ka hua'ōlelo kal!
  Hoʻokahi wale nō pono o ka liona ma mua o ka ʻīlio hae - ka manawa e make ai me ka hanohano!
  ʻO ka ʻenehana ka mea hoʻokō o ka wiwo ʻole!
  - Akā ʻaʻole ʻoiaʻiʻo! ʻO ka ʻoiaʻiʻo, ʻoi aku ka kiʻekiʻe o ke kiʻekiʻe o ka ʻenehana, ʻoi aku ka naʻauao a me ka waiwai e pono ai ma ke kahua kaua!
  Ma kahi e hoʻomaka ai ka pono o ka ʻĀina, pau ka pono pilikino!
  Pono e hui pū ʻia ke kūʻokoʻa me ke aʻo ʻana. ʻO ka Anarchy ka mea kūʻē i ke kūʻokoʻa!
  ʻO ka hoʻomanaʻo kūpaʻa ka mea aʻoaʻo maikaʻi loa! Ma keʻano laulā, hiki ke lanakila i ke kūʻokoʻa me ka pahi kaua, akā me ke kōkua o ke kumu hiki ke mālama ʻia!
  - Ke hoʻopakele kahi koa ikaika i kekahi, ʻaʻohe hanohano kūikawā no kēia!
  Ma hope o nā mea a pau, i ka wā e wela ai ka ikaika i loko o kou puʻuwai, e hāpai ʻoe i kou pale kaua i ka pale ʻana i kāu mau kauā!
  ʻAʻole ʻo ke ʻano o ka palaka he kumu no ke kanaka pono, no ka mea, ʻo ka hele ʻana o ka lepo ʻaʻole ia e hōʻoia i kahi kanaka haumia!
  ʻAʻole maʻalahi ke aloha - ʻoiai inā ʻaʻole ʻoe e uku me kāu ʻeke, akā me kou ʻuhane!
  ʻO ka mea wale nō e hiki ke hōʻoia i ka hoʻokahe ʻana i ke koko inā ʻo ia ka hopena o ke kahe ʻana o ka waimaka!
  ʻAʻole hiki i ka poʻe lawelawe kālā ke hoʻohālikelike i ke kaua me ka poʻe i alakaʻi ʻia e ka puʻuwai koa a me ka makemake i ke kūʻokoʻa!
  He mea weliweli ka waimaka o ke keiki no ka mea, ua lilo ia i kahawai nui e holoi ana i na kamaaina!
  ʻO ke kūlana o ka luna ʻaʻole ia he ʻai keu, akā he kuleana hou a he ukana kaumaha!
  ʻAʻole ʻike ʻia ka mea nui - ka hānai ʻana i ka poʻe pōloli a i ʻole ka holoi ʻana i nā waimaka o ke keiki hoʻokahi!
  ʻOi aku ka palupalu o ke gula ma mua o ke kila, akā e paʻi i ka puʻuwai!
  ʻAʻole ʻo ka mea kaua e ikaika ai ke koa, akā ʻo ka mea kaua a ke koa!
  Me he mea lā e hoʻohenehene nā kaikamāhine me nā aphorisms haku. A inā hoʻomaka lākou e luku i ka ʻenemi, ʻaʻole hiki iā ia ke pakele mai o lākou aku.
  I ka hopena o Mei 1944, ua hoʻomaka ka poʻe Nazi i kā lākou hana ʻino ma ke ala o Saratov.
  Ua komo ʻo "Shturmlev" i nā kaua, kahi kaʻa ma ka chassis o ka "Lion" ma mua, me kahi mea hoʻopuka pahū ʻoi aku ka ikaika me ka caliber 450-mm, nāna e hōʻeha maoli a luku i nā mea āpau, haehae a kuʻi i nā lua me ka ikaika nui. .
  A e lawe koke kēlā ʻano rocket i kahi poloka holoʻokoʻa a kuʻi i lalo.
  ʻO "Sturmlev", i hoʻomaluʻia e kahi hui o nā kaikamāhine Kelemānia, ke ahi i nā kūlana Soviet.
  ʻIke ʻo Jane i kona mau hoaaloha, a hehi i kona mau wāwae ʻaʻole, ʻī maila:
  - Hoʻopau loa mākou i ko mākou mau ʻenemi a hoʻohuli iā lākou i mau pahu maʻamau!
  E ʻakaʻaka ana ʻo Gringeta i ka pane ʻana, kaomi ʻana i ka leve me kona wāwae ʻole a uē:
  - E pāʻani mākou a lanakila i ko mākou mau ʻenemi!
  Ua ʻōlelo ʻo Malanya:
  - E kūʻē i ka mīkini Shturmlev, ʻaʻohe mana o nā pā kaua Soviet!
  Ua hōʻoia ʻo Monica, e pā ana i kona kuʻekuʻe wāwae:
  - Ua hānau maoli mākou e lanakila!
  Ua kākau ʻo Jane:
  - ʻAʻole he maka wahine ke kaua, akā he physiognomy e hoʻowalewale i ka poʻe ʻimi hauʻoli!
  ʻO Gringeta, ke kī ʻana i nā ʻāpana Soviet me kahi pū mīkini, hoʻopuka:
  - He manu nūnū ka wahine nāna e nahu i ke kanaka-lāʻau e like me ka lupe!
  Ua ʻōlelo ʻo Monika, e kī ana i nā koa Lūkini:
  - He ʻehiku mau Pōʻalima o ka wahine i kēlā me kēia pule, a me ka ʻole o ka makana Sābati mai kāna hana male, he lā hoʻomaha kāna!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Malanya a pane maila:
  - Aole mana loa ke Akua ma na mea a pau;
  Ua ʻae ʻo Jane i kēia, e pana ana me kona mau manamana wāwae ʻole:
  - ʻOiai he mana loa ke Akua, ʻaʻole hiki iā ia ke pani i ka waha o ka wahine a pani i ka mea kālai'āina!
  Ua ʻike pono ʻo Gringeta, e kaomi ana me kona kuʻekuʻe wāwae:
  - ʻAʻohe lunamanaʻo o ka mea kālai'āina, he manaʻo like ko ka wahine, a ʻo ka wahine kālai'āina i nā manaʻo āpau me ke ana ʻole!
  Ua ʻōlelo ʻo Monika, e pana ana i nā pūʻali Soviet a pepehi iā lākou:
  - He pua ka wahine, ʻoi e like me ka rose, akā ʻo kāna ʻala ʻono e huki i nā kao a me nā drones!
  ʻO Malanya, ka poʻe koa Soviet a me ka luku ʻana i nā bunkers, uē:
  - Hāʻule ka mea koho i ka wā kamaliʻi, e koho ana i nā lāʻau ʻoka kahiko luhi me nā lua!
  Hōʻike nā kaikamāhine i ko lākou naʻau a neʻe aku.
  A e luʻu ana nā mokulele hoʻouka mai luna mai. A pela na koa Soviet i hehi me ka pilikia ole.
  Ua ʻoluʻolu loa nā Kelemania. A mahuahua ko lakou akamai hana.
  A i kēia manawa ke neʻe nei nā ʻōnaehana "Chess Knight", nā teletanks i mālama ʻia e ka lekiō.
  A he pilikia kēia no nā koa Soviet. A ua lanakila nā Nazis i ka Red Army.
  Akā, ua hakakā nui nā kaikamāhine Soviet.
  Ua hoʻomaka ke kaua no Kamyshin. Eia ke kaua hou ana o Alenka.
  A ua hahau ʻo ia, ʻaʻole naʻe i hāʻawi pio ʻia.
  Ua ʻōlelo ʻo Alenka me ka ʻakaʻaka:
  - I kēlā me kēia kaua, waiwai ke ola o ke koa!
  A pehea ʻo ia e hoʻolei ai i ka grenade me kona manamana wāwae ʻole.
  ʻO kēia mau koa ka papa kiʻekiʻe loa ...
  ʻO Anyuta, ka pana ʻana i ka poʻe fascist, i ʻike:
  - Hiki ke hoʻohiolo ʻia kahi koa Lūkini e like me ka lāʻau mown, akā ʻaʻole i hoʻokuli ʻia, a hoʻoluliluli ʻia e like me ka aspen!
  ʻO Alla, ke kī a me ke kaomi ʻana i ka pūʻolo pahū me kona kuʻekuʻe wāwae, uē:
  - Inā ʻaʻole ʻoe makemake e nānā i ka hoʻopaʻi kaua, e kulou ʻoe i kou kua e like me ke pio!
  Ua ʻōlelo ʻo Maria, e pana ana i kona mau hoa paio a me ka hoʻolele ʻana i kahi boomerang pepehi kanaka me kona manamana wāwae ʻole:
  - He nui ka lepo i loko o ko mākou ao, nā aliʻi kakaʻikahi wale nō i loko!
  ʻO Matryona, ke kī ʻana i kona mau hoa paio a ʻoki iā lākou me ka ʻā ʻana o ke ahi, a laila hoʻolei i ka grenade me kona wāwae wāwae ʻole, ua ʻōlelo ʻo ia:
  - He alelo lōʻihi ka mea kālai'āina, akā he lima pōkole kona e hana ai i ka mea i ʻōlelo ʻia iā ia e hana!
  ʻO Marusya, e kī ana i ka ʻenemi a e ʻoki ana i nā pūʻali koa Kelemania a me nā koa haole, ua ʻōlelo ʻo ia:
  - Ua wikiwiki ka mea kālai'āina i ka hoʻohiki, lohi i ka hoʻokō, noi i ka manawaleʻa, a kala ʻia no ka hoʻopunipuni!
  Nui nā kaikamāhine a hakakā lākou. Akā ʻaʻole like nā ikaika. Nui ka luku.
  ʻO ka pahu German Maus, ʻoiai ʻaʻole i hana ʻia, ʻike ʻia ma mua. A halulu kona mau pu a me ke ahi. A ke hana nei lakou i ka luku weliweli ma na auwaha.
  Akā, e kī ana nā kaikamāhine i nā pūkuniahi iā Mouse. ʻOiai e lele ana nā pūpū e like me ka pī. Akā ʻoi aku ka ikaika o ka poʻe Kelemania.
  A pololei loa ka pana ʻana iā lākou.
  Holo a puni nā kaikamahine Komsomol, e ʻānai ana i ko lākou mau kuʻekuʻe wāwae, a uē:
  - No ka nani o ka ʻĀina Hemolele!
  Ua kī ʻo Viola i ka pūʻali koa Kelemania.
  - Ke lawa ʻole ka wahine e kūʻai i nā kāmaʻa, waiho ʻo ia i nā kāmaʻa o ke kāne me ke kamaʻa ʻole!
  A ʻakaʻaka ke kaikamahine a hoʻopuka i kona alelo.
  ʻO nā koa, ʻo kaʻu e ʻōlelo aku ai, ʻoliʻoli lākou. A inā hahau lākou iā ʻoe, hahau make lākou iā ʻoe.
  ʻO Viola lāua ʻo Margarita, aneane olohelohe i loko o nā panties wale nō, hakakā, lawe mai i nā pūpū a me ka pana pololei. A ʻaʻole hiki ke hoʻopaʻa ʻia e like me ia.
  Ua ʻōlelo ʻo Margarita:
  - Hoʻonani i ke au o ka komunisme!
  Ua hōʻoia ʻo Viola me ka ikaika:
  - Hoʻonani nui i ke au o ka loli!
  ʻO nā koa, pono e hoʻomaopopo ʻia, ua lilo i mau kaikamahine koʻikoʻi loa.
  Lawe pū mai ʻo Veronica i nā pūpū, e hoʻolohilohi ana i kona mau kuʻekuʻe wāwae, poepoe, a me nā ʻūhū:
  - Hoʻonani i ka komunisme!
  ʻO kēia ka mea i loaʻa iā lākou kahi epiphany hakakā. A pehea ko lākou hakakā ʻana me ka huhū.
  A ʻālohilohi nā kuli ʻōmaʻomaʻo.
  ʻO Tamara kekahi e hakakā nei. Ua puka ʻo ia i waho o ka Caucasus i hopu ʻia e nā Nazis a hoʻi i ka lawelawe. Hakaka me ka manaʻo kino koko. Hakaka me ka huhu nui.
  Kiola ʻo Tamara i ka grenade me kona mau manamana wāwae ʻole, hoʻokaʻawale i ka poʻe fascist a me nā ʻuā:
  - E pili ana ka Communism me mākou!
  A hoʻā i kahi pahu i manaʻo maikaʻi ʻia mai kahi pū mīkini...
  Hiki ke ʻike ʻia nā kaikamahine e hana ana i nā hana mana nui. A i loko o lākou he ahi e hoʻoweliweli ana e hoʻopau i ke ao holoʻokoʻa.
  ʻO Veronica, pana, hīmeni:
  E hoihoi nā mea a pau, ʻaʻohe kānalua
  Hoʻonohonoho ʻia nā mea āpau ma ka honua!
  A me kona mau maka sapphire.
  ʻO Tamara, pana, uwē:
  - Kolovrat! Evpatiy Kolovrat! Ke kani nei na Heroes o Rus' i ka alarm!
  A kī ʻia ʻo ia i ka pohā mai kahi pū mīkini. ʻOki aʻe ʻo ia i nā Krauts a uē:
  - He ʻalopeke ka wahine i makemake e laso i ka liona, akā ʻo ka mea maʻamau, hopu ʻia nā hoki i kāna laso!
  Ua ʻōlelo ʻo Victoria, e kī ana a hoʻolei aku i kekahi makana o ka make me kona mau manamana wāwae.
  - ʻO ka wahine he moa aloha i nā hua gula, e lawe wale ana i ka poho i kā lākou mea lawe!
  A ʻakaʻaka like nā kaikamāhine. He mea kupanaha ko lakou hakaka ana me ka ikaika nui.
  Ua ʻōlelo ʻo Tamara, e pana ana i nā māhele haole:
  - He moa ka wahine, hiki iā ia ke lawe wale i nā hua gula i ke kāne he ʻalopeke maoli!
  Ua hoʻohui ʻo Veronica, e kī ana a hōʻike i kona mau niho:
  - ʻO ka ʻalopeke maoli a me ka moa e hoʻomoe iā ʻoe i nā hua gula!
  ʻO Margarita, ke kī ʻana a me ka hoʻolei ʻana i nā grenades me kona mau wāwae ʻole, ua ʻike ʻo ia:
  "ʻAʻohe maiuu liona ka ʻalopeke, akā hiki iā ia ke ʻoki i ʻekolu ʻili mai ke aliʻi o nā holoholona!"
  ʻO Viola, e hōʻike ana i kona mau niho me ka huhū, ʻōlelo ʻo ia:
  - ʻO ka mea ʻaʻole he alopeke ma ka noʻonoʻo ʻaʻole ia he liona!
  Me he mea lā he mau manaʻo hakakā nui ko nā koa. A inā hoʻomaka lākou.
  Ua kī ka 'Olumepika a lawe pū me nā wāwae ikaika i kahi pahu pahū holoʻokoʻa a pehea e hoʻomaka ai. Wehe ʻia ka nui o nā Nazis, a uwē ke kaikamahine nani:
  - E alakaʻi i ka USSR, a hīmeni iā Lucifer! E lanakila mākou i nā mea a pau!
  Eia naʻe, ʻaʻole i poina ka ʻOlumepika e ʻōlelo:
  - Hiki i ka wahine alopeke ke hoʻomaopopo i kekahi kāne he liona ʻo ia, e hānai iā ia e like me ka hoki maʻalahi!
  Ua ʻae ʻo Margarita, pana, me kēia:
  - He wahine liona wahine me ka noʻonoʻo o ka alopeke a me ka paʻa o ka ʻīlio hae!
  Ua ʻōlelo ʻo Seraphima, e ʻoki ana i nā hoa paio:
  - ʻAʻole ʻo ka liona ka mea e uwē ana, akā ʻo ka mea nāna e haehae i nā ʻōmaʻomaʻo he nui!
  ʻŌlelo maila ʻo Viola:
  - I ka wā ʻaʻole he alopeke ka mea kālaiʻāina, a laila e haehae ʻia nā ʻili ʻekolu mai ona aku a kau i kona kola!
  ʻO Victoria, e hōʻike ana i kona mau niho a me ka minoʻaka, a laila hoʻolei i ka makana o ka make me ka ikaika pepehi kanaka me kona wāwae wāwaeʻole,'ōleloʻo ia:
  - He hoki ākea ka mea kālai'āina e noho ma luna o nā noho ʻelua, akā aia ka laulā o ka ʻuhane ma nā ʻōlelo wale nō!
  ʻO Olympias, e hāʻawi ana i ka pahu me kona mau wāwae ʻūlū a pahū i ka pahu Liona, ʻōlelo ʻo ia:
  - Hoʻokomo ʻia kahi pahu e ka pūpū me ka uranium core, hele ke kanaka kālai'āina i luna me ka puʻuwai ʻole, akā me kahi ʻeke gula!
  . MOKUNA Helu 9.
  Ua haʻalele ʻia ʻo Kamyshin. A i ka ho'omaka 'ana o Iune 1944, ho'ouka kaua no Saratov.
  Eia ka ikaika o na kaua. A ʻo nā kaikamāhine pū kekahi i ke kaua e like me nā manawa a pau. A me nā koa nani.
  Ua hakakā ʻo Alenka a ʻokiʻoki i nā hoa paio me nā pū mīkini a me nā pae holoʻokoʻa.
  Hoʻolei ke kaikamahine i kahi grenade me kona mau manamana wāwae ʻole a hoʻōho:
  - E hiki mai ko'u lanakila!
  A pana hou i ka ʻenemi.
  Ua pana pū ʻo Anyuta i ka ʻenemi. Hana pololei ʻo ia a pololei. ʻO kāna mau mīkini ʻoluʻolu loa. A kiola nā manamana wāwae ʻole i nā pūʻolo pahū o ka ikaika nui. Ke haehaeʻia nei nā Nazis a ke kani nei ke kaikamahine i ka piko o kona māmā.
  - No ka komunism!
  ʻO Alla, ke kī ʻana i ka ʻenemi me ka pololei nui a me ka ʻoki ʻana i nā ʻenemi, squeaks:
  - No ka ʻāina makua ʻole!
  A me kona mau manamana wāwae ʻole, hoʻolei hou ke kaikamahine i ka grenade. Pono e ʻōlelo ʻia ʻo ia ka mea hakakā o nā mea hakakā.
  A ʻo ia iho he ʻulaʻula a me ka pōkole wale nō. A ʻo ia ke ahi me ka pololei a me ka pololei, a moe nā Krauts.
  ʻO Maria pū kekahi me ka pololei loa. A he kaikamahine maikaʻi ʻo ia, a me kona mau manamana wāwae ʻaʻole e hoʻolei i kahi pūʻolo pahū, e haehae ana i kona mau hoa paio.
  A laila ʻōlelo ʻo ia:
  - E hoʻomalu i ka USSR Empire!
  Ua pana pololei ʻo Marusya, hahau i nā ʻenemi a uwo:
  - Mai ka taiga a hiki i ke kai Pelekane, ʻo kā mākou pūʻali koa ka ikaika loa!
  A e pana ʻo ia me kona mau wāwae wāwae ʻole.
  A laila, e puhi ʻo Matryona i kahi projectile make i ka ʻenemi. A e paʻi iā ia me ka pololei hoʻokahi haneli. He kuʻekuʻe wāwae kūlohelohe.
  He mau kaikamahine Soviet kēia e hana nei, akā ʻaʻole mamao loa nā kaikamahine Kelemania.
  ʻO Christina, Magda, Margaret a me Shella e hakakā ma ka Panther. ʻO ke kaʻa, ʻoiai ʻaʻole maikaʻi, he pū kī wikiwiki, lōʻihi, ʻano agile, a maikaʻi hoʻi ka pale kaua mua.
  ʻO nā kaikamāhine Kelemānia he kāmaʻaʻole a me ka bikinis, me ka wela o ke kauwela, aʻoi aku paha ka mahalo iā ia ... A ke hakakā nei lākou i ke kaua maʻalahi.
  Ma ʻaneʻi ke kī ʻana ʻo Christina i kahi pana... Kuʻi ka pūpū i ka turret T-34-76 a hou aku. Kū ka moku Soviet, pana i lalo.
  Ke hoʻōho nei nā kaikamāhine ma luna o ko lākou māmā:
  - Na mākou i lawe!
  A laila pana ʻo Magda. Ua pā pū ka nani me ka lauoho gula.
  ʻAe, no laila ua haehae ʻia ka puʻukū o ke kanakolukūmāhā.
  Hoʻololi nā kaikamahine tigress i ka pana. A pololei loa. No laila ua pā lākou i kahi pahu Soviet hou.
  Ua paʻi ʻo Margaret ma hope. A ua paʻi ʻo ia i ka pū hoʻokele ponoʻī SU-76. Kuʻi maʻalahi. A hīmeni ʻo ia:
  - He ikaika ko mākou Kelemania, pale i ka honua!
  A pehea e hōʻike ai ke alelo!
  A laila hahau ʻo ia iā Shell me kahi pūkuniahi. Paʻi i ka pahu Soviet KV-1S. Ua hana maikaʻi ke kaikamahine.
  ʻAe, ʻehā mau koa pakini e hakakā nei a ʻaʻole makaʻu i ke anu. Ma hope o ka hoʻomaka ʻana o nā wahine e hakakā, ua ʻoi aku ka maikaʻi o nā mea no ka Third Reich.
  Eia nā pailaka ʻo Albina lāua ʻo Alvina i ka lewa. ʻO nā nani ʻelua i loko o nā bikini a me nā kāmaʻa ʻole. Kaua lākou ma Focke-Wulfs. A he kaʻa koʻikoʻi kēia.
  'Ōleloʻo Albina, e kī ana mai nā pūkuniahi ea.
  - Hoʻoikaika croquet! Mai mihi i nā ʻōlelo!
  A pehea ʻo ia e ʻālohilohi ai me ka ʻakaʻaka nani! A e pana ʻo ia i ʻelua mau mokulele Soviet i ka manawa hoʻokahi.
  Ua ʻoki pū ʻo Alvina i ʻekolu me nā pūkuniahi lewa a me ke kani ʻana.
  - E make a matte kaʻu komo ʻana!
  Ma hope iho, hōʻike ke kaikamahine i kona mau niho a hōʻike i kona mau niho! He nani ʻo ia, a piha i ka leʻaleʻa phenomenal.
  Ua ʻoki ʻo Albina i kahi mokulele Yak-9 hou a uē:
  - No ke aha e pono ai nā hoʻokele Soviet?
  Ua pana ʻo Alvina i ka LAGG-5 a ʻōlelo me ka wiwo ʻole:
  - I hiki iā mākou nā Kelemania ke hōʻiliʻili i nā bila!
  ʻO nā kaikamāhine maikaʻi. Pehea lākou i hoʻomaka ai e ʻohi i nā makana no lākou iho. ʻAʻole hiki iā ʻoe ke hoʻopaʻapaʻa i kēlā mau nani. Ua pana lākou i nā mokulele a ʻaʻa i ko lākou niho.
  Aʻo ka mea huna nui i loko o ke anu, pono nā kaikamāhine e hele wāwaeʻole a me ka bikini. A laila e hele mai nā bila iā lākou iho.
  ʻAʻole loa e ʻaʻahu. E lulu i kou umauma olohelohe, a e mahalo mau ia oe!
  Ua ʻoki ʻo Albina i kahi mokulele Red Army a hīmeni:
  - Ma ke kiʻekiʻe kiʻekiʻe a me ka maʻemaʻe hōkū!
  A ʻakaʻaka ihola ʻo ia, lele aʻela me ka ʻōniʻoniʻo ʻana i kona mau wāwae wāwae ʻole, me ka uwē ʻana:
  - I ka nalu kai a me ke ahi huhū! A i loko o ke ahi huhū a huhū!
  A pana hou ke kaikamahine i ka mokulele me ke ʻano ikaika.
  A laila hoʻouka ʻo Alvina i ka ʻenemi. Hana ʻo ia ma ke kihi, hōʻike i kona mau niho a uē:
  - E lilo wau i poʻokela honua nui!
  A hāʻule hou ke kaʻa i kuʻi ʻia e ke kaikamahine. ʻAe, loaʻa i ka Pūʻali ʻulaʻula maikaʻi loa.
  A uwo ʻo Albina me ka hauʻoli nui.
  - He mea hoʻokō au i kēia manawa, ʻaʻole he pailaka!
  Ua pana ʻo ia i kahi mokulele Soviet ʻē aʻe a hoʻohenehene:
  - Kūlou wau i ka ʻike a ke holo wikiwiki nei nā missiles i ka pahuhopu, aia kahi ala hou aʻe ma mua!
  Hana ʻino loa ke koa.
  Eia nā kaikamahine ʻelua e hoʻouka nei i nā pahuhopu ʻāina. Kuʻi ʻo Albina i nā kanakolukūmāhā a ʻuē:
  - ʻO kēia ka hopena!
  Paʻi ʻo Alvina i ka SU-76 a hāwanawana:
  - A hiki i ka luku loa ʻana!
  A pehea kona lulu ana i kona wawae ole!
  ʻO nā mea hakakā maʻaneʻi he mau kaikamāhine, a ma kaʻaoʻao USSR, e hakakā pū ana nā kaikamāhine, e ho'āʻo ana e pale iā Guryev, kahi e hoʻokomo pū ai nā pūʻali koa Hitler, e like me ka holoʻana o ka moʻo huelo.
  Ua hakakā ʻo Alenka no Guryev, kahi i hoʻopilikia ʻia e nā Nazis. Ua hoolei aku ka u'i makehewa i ka grenade me kona mau manamana wawae olohelohe a puana ae la:
  - Hoʻonani iā Rus' a me kā mākou pāʻina aloha!
  A laila hoʻolele ʻo Natasha i kahi grenade me kona mau manamana wāwae ʻole a hoʻohenehene:
  - Mālama mākou i ke kaikamahine me ke kamaʻa ʻole!
  Ma hope iho, hoʻouna pū ʻo Anyuta i makana o ka make me nā manamana wāwae o kona mau wāwae ʻole, a maloʻo.
  - He mea kupanaha ia!
  Lawe ʻo Augustine lauoho ʻulaʻula a hoʻouna aku i kahi makana o ka luku ʻana me kona lālā haʻahaʻa haʻahaʻa a uē:
  - Ke kuhikuhi nei i ka radar i ka lewa!
  A laila ua make ʻo Maria lauoho gula i ka poʻe Nazi me kona mau wāwae ʻole.
  A hīmeni ʻo ia:
  - Ma Madagascar, ma ka wao nahele a me ka Sahara! Ua hele ma nā wahi a pau, ʻike i ka honua!
  A laila hoʻolei ʻo Marusya i kahi pūʻulu o kona mau wāwae wāwae a hīmeni:
  - Ma Finland, Helene, a ma Australia, Suedena, e haʻi lākou iā ʻoe ʻaʻohe kaikamahine maikaʻi aʻe ma mua o kēia!
  ʻAe, ua hakakā maikaʻi nā kaikamahine ʻeono. Akā ua lawe ka Krauts iā Kursk ...
  ʻAʻole, ʻaʻole hiki iā ʻoe ke pale aku i kēlā mau mana kiʻekiʻe. Ke paakiki nei ka poe fascist.
  A he aha ke ʻano o ka hoʻomākaukau ʻana i nā monsters?
  Ua pupule wale ʻo Adolf Hitler: manaʻo e like me ka hoʻomāinoino maoli, nāna e hoʻolohe a haʻalulu nā mea a pau. ʻAe, inā makemakeʻoe i nā holomua o Stalin, a laila ponoʻoe e like me Stalin, me ke alohaʻole a me ke koiʻana i nā mea'ē aʻe a meʻoe iho (ʻo ia ka manaʻo o Joseph Vissarionovich i kēia kauoha!). I kēia manawa ua kūpono ka rustling a hoʻomaka ke kaʻa e neʻe. Ma keʻano laulā, ʻo Kelemania, me ka noʻonoʻo ʻana i kāna mau satelite, loaʻa ka pōmaikaʻi nui ma luna o ka USSR i ka nui o nā mea hana ʻoihana, i ka poʻe hana kūpono a me ka helu o nā ʻenekinia ma nā pae āpau. He mea ʻoiaʻiʻo kēia, akā ʻaʻole i kūpono ka hana ʻana i nā mea kaua! Ua haʻalele ʻo Kelemānia ma hope o ka USSR i ke kaua, ʻoiai ka luku ʻia ma Rusia. A mai ke aha? ʻOiaʻiʻo, ma muli o kekahi haunaele i noho aliʻi ma nā keʻena like ʻole a, ʻoi aku hoʻi i ka ʻoihana koa. Eia kekahi,ʻo ka nele o nā mea waiwai, a me ka hoʻohaʻahaʻaʻana i ka mana o kaʻenemi, he hana maikaʻiʻole. ʻO ka mea nui, i ka makahiki 1940, ʻoi aku ka haʻahaʻa o ka hana ʻana o nā mea kaua ma Kelemania ma mua o 1939 (inā mākou e noʻonoʻo i ka huina me nā pū), a ʻo kēia ʻoiai ke hoʻomaka nei ke kaua, a ua lawe ka Third Reich i ka mana o nā ʻāina nui me ka nui. nā waihona o ka hiki ke hana. ʻAe, he aha kā mākou e ʻōlelo ai e pili ana i nā mana hoʻonohonoho o Hitler? ʻAʻole nui loa, ʻālohilohi ʻo ia i ka ʻoihana koa.
  Ua ʻōlelo ʻo Fuhrer ma kahi ʻōlelo lōʻihi:
  - Ma ka hihia o ka nānā ʻana i ka mokulele, hāʻawi ʻia nā mana pilikia iā Sauer. E nānā ponoʻo ia i ka nui o nā mea hana i hanaʻia, a,ʻaʻole i emi iki ka maikaʻi. Eia kekahi, ʻo ka nui o kou mau hoaaloha ʻo Goering, ʻoiai he mau aces maikaʻi lākou, ʻaʻole hiki ke alakaʻi i ka hana. ʻAʻole ʻo kēlā me kēia koa maikaʻi he pūʻali koa koʻikoʻi, no laila ma kahi o Eric i kau ʻia, e alakaʻi ʻia ka ʻenehana loea e kekahi kanaka mai waena o nā ʻoihana ʻoihana e hiki ke hoʻoponopono a hoʻolako hou i nā pūʻali mokulele. Ma hope o nā mea a pau, ʻaʻole i hiamoe ʻo Beretania, ke hoʻonui nei ia i ka nui a me ka maikaʻi o kāna mau pūʻali koa, a ʻoi aku hoʻi i kāna mokulele. Pono mākou e lilo i ʻelua poʻo ma mua o ka ʻenemi, he ʻumi mau ʻanuʻu, i ʻole e nalowale loa mākou i ko mākou kiʻekiʻe ma luna o ka ʻenemi. No laila, pono nā pae qualitative.
  Ua pane ʻo Goering me ka wiwo ʻole:
  - E koʻu mau hoaaloha, nā poʻe i hōʻoia i ka maikaʻi o kā lākou hakakā a me ka ʻoihana.
  Ua huhū loa ka luna hoʻomalu.
  - A i ʻole, poina paha iaʻu, i kou manaʻo, ʻo wai ka mea i pio i ke kaua ʻo Beretania? A i ʻole i hāʻule i ka hoʻolālā makahiki ʻehā no ka hoʻomohala ʻana i ka ʻoihana aupuni. A i ʻole makemake ʻoe e paʻi ʻia me nā lāʻau, a hiki i ka lehulehu. No laila e pani i kou waha a e hamau ma mua o kou kau ʻana iā ʻoe iho!
  Ua kūlou iho ʻo Goering me ka makaʻu. Auwe, ʻaʻole e hoʻomāʻewaʻewa ʻia ka Fuhrer. A laila lohe hou ʻia ka walaʻau, a lele hou aku kekahi mokulele ME-262 i ka lewa. Nui ke kaʻa a ʻelua mau ʻenekini. ʻO nā ʻēheu i kahili liʻiliʻi, ʻo ka mea hakakā ke nānā aku i ka weliweli. ʻO kona mau hiʻohiʻona wikiwiki, no ka makahiki 1941, he mea maʻamau ia, a ma nā kūlana honua hoʻi e haki ana lākou. ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole hiki ke hilinaʻi ʻia ka mīkini ponoʻī a pono i ka debugging. ʻO ka fascist dictator, akā naʻe, ua hāʻawi mua i nā hiʻohiʻona o nā mea hakakā hou aʻe ... Ua ʻoi aku ke kaumaha o ka ME-262 ma mua o ʻeono mau tona, ʻo ia hoʻi, aia kekahi overload. He liʻiliʻi, ʻuʻuku a maʻalahi ka mokulele mokulele. Ma kēia ʻano, hiki i ka ME-163 ke maikaʻi loa, akā ʻoi aku ka ikaika o kāna ʻenekini rocket a hana wale no ʻeono mau minuke (a i ʻole, e hana mau nō ia!), ʻo ia hoʻi, aia ka laulā i loko o ka radius o hoʻokahi haneli mau kilomita. . Ma ke ʻano he Blitz-style bomber a i ʻole he uhi pale no ka hoʻouka kaua ʻana ma ʻEnelani, ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole kūpono.
  Akā hiki i ka ME-262 ke lawe i hoʻokahi ton o nā pōkā, ʻo ia hoʻi, e like me ka Pe-2, kahi mokulele Soviet mua. ʻO ia hoʻi, he hopena maikaʻi loa no ka sweeps fighter a me ke kākoʻo pūʻali koa. Eia nō naʻe, no ke aha e hana ʻole ai i kahi mea hakakā i ke ʻano o ka Comet ME-163, akā me ka ʻole o ka mīkini rocket, akā me ka engine turbojet? Ua ho'āʻo lākou e hoʻomaikaʻi i ka "Comet" a me he mea lā e hoʻonui i ka manawa lele i 15 mau minuke (ʻo ia ka laulā a hiki i 300 mau kilomita), i ʻae ʻia no ke kaua ʻo Beretania. Hiki ke kiʻi ʻia ʻo Lākana mai Normandy... ʻOiai ʻaʻole maopopo loa nā mea a pau, pono ʻoe e hoʻopā iā ia a hoʻi i hope, a ʻaʻole wikiwiki loa nā minuke he ʻumikumamālima. I ka wā e hiki mai ana, ua ʻike ʻia nā mea kaua rocket a me jet he hopena make i ka mokulele. Akā,ʻo ka hoʻolālā o ka "Comet" he mea hoihoi loa ia, me kona liʻiliʻi liʻiliʻi a me ka māmā,ʻo ia hoʻi he mea maʻalahi a maʻalahi.
  Eia kekahi, aia kekahi mau mea hoʻohiki maikaʻi loa i ke kaupaona ʻana he 800 kilokani, ʻo ia mau gliders hiki ke hoʻohana ʻia i nā kaua ea. ʻOiaʻiʻo, ma muli o kā lākou pōkole pōkole, hiki ke hoʻokō ʻia nā mokulele ma luna o lākou i nā kaua pale, a i ʻole hāʻawi ʻia i Lākana ma ... Transports, a laila hopu i nā pailaka. Pono ʻoe e noʻonoʻo ma aneʻi. Ma ka moʻolelo maoli, ʻaʻole i loaʻa i ka poʻe glider ka manawa e hakakā ai, a no kekahi kumu ma Korea, ʻaʻole ʻaʻa nā pūkaua mokulele Soviet e hoʻāʻo i kēia manaʻo. Ma keʻano laulā, ʻaʻole ia he mea kaumaha, akā i ka wā o ke Kaua Korea, ʻo ka mea hoʻokele ʻAmelika ka mea mua i kiʻi i nā lanakila. No laila ʻaʻole pono e hoʻohaʻahaʻa ʻia nā Yankees.
  Ma hope o ka pau ʻana o ka lele ʻana, lele maila kekahi kaikamahine ʻōpio lauoho maikaʻi i waho o ka cockpit a holo i ka Fuhrer me ka wikiwiki.
  ʻO ka mea nona ka helu Nazi i hāʻawi aku i kona lima iā ia no ka honi. ʻO ka mea maikaʻi ke aloha nā kaikamahine iā ʻoe, a ʻo ka Fuhrer, me he mea lā, ua hoʻomana kiʻi ʻia e nā poʻe Kelemania āpau, a i ʻole, kokoke i nā mea āpau koe wale kekahi mau pio paʻahao. I mai la ke pailaka me ka hoihoi.
  - He mokulele nani wale kēia, loaʻa iā ia ka wikiwiki a me ka mana. E uhae kakou i na keiki liona a pau e like me ka omole wai wela mai kahi pani!
  Ua ʻae ka Fuhrer i ka manaʻo o ke kaikamahine:
  - ʻOiaʻiʻo, e haehae mākou, akā ... Pono e hana ʻia ka debugging i ka mīkini i ka wikiwiki, a pili pono kēia i nā kaʻa. Maʻaneʻi,ʻoiaʻiʻo, pono nā hana radical e hoʻomaikaʻi iā lākou, akā inā he mea kōkua ka alakaʻi-hoʻolālā!
  Ua hoʻōho like nā kānaka a pau:
  - Hoʻonani i ka Fuhrer nui! Na Providence e kōkua iā mākou!
  Ua hoʻomaka ke mele o ka Third Reich a neʻe i mua kahi kolamu o nā ʻōpio hakakā mai ka Hitler Jugent. ʻO nā keikikāne mai ka ʻumikūmāhā a i ka ʻumikūmāhiku mau makahiki i hele i ka pahu ma kahi ʻano hana kūikawā. A laila ʻo ka mea hoihoi loa: hele nā kaikamahine ʻōpio mai ka Hui Wahine Kelemania. Aia lākou i loko o nā ʻaʻahu pōkole, ʻo nā wāwae ʻōlohelohe, ʻaʻohe wāwae o nā uʻi i hoʻohihi i nā maka o nā kāne. Ua ho'āʻo nā kaikamāhine e hāpai i ko lākou mau wāwae i luna, akā i ka manawa like, huki i ko lākou manamana wāwae i hope a kau pono i ko lākou mau kuʻekuʻe wāwae. ʻO kahi ʻike leʻaleʻa o nā uʻi me nā hiʻohiʻona maikaʻi ʻole ... He ʻokoʻa maoli nā helehelena a ʻo kekahi o ka poʻe fascist ʻōpio ua ʻano ʻino, kokoke i ke kāne, a ua hoʻohuli ʻia hoʻi lākou. ʻOi loa i ka wā i hui pū ai ko lākou mau maka.
  Ua ʻōlelo ʻo Estete Adolf:
  - Pono nā keikikāne a me nā kaikamāhine e hoʻomaʻamaʻa kino ma kahi ʻano nui. A ʻike wau he nui nā mea e hana ʻia nei ma kēia mea, ʻoi loa i ka Jungfolk, akā ʻo ka mea e pono ai ka inclusiveness a me ka lawe ʻana i nā ʻano Spartan. ʻOiaʻiʻo, ma waho aʻe o ka hoʻoikaika ʻana i ka ʻaihue ... Pono kā mākou mau keikikāne a me nā kaikamahine e ulu a maikaʻi a ma ka manawa like he poʻe aloha ʻole.
  Hoomaha ka Luna Nui. Ua hāmau nā pūkaua, makaʻu paha ke kūʻē, ʻaʻole makemake lākou e hōʻoia i ka mea maopopo. Ua hoʻomau ka Fuhrer:
  - ʻAʻole he ʻakaʻaka ke kaua, akā pono e hui pū ʻia ke aloha ʻole i nā ʻenemi me ke kōkua like a me ke ʻano o ke kaikunāne i nā hoa. ʻO kēia ka mea e pono ai mākou e hoʻokomo i loko o nā mea a pau ... He aloha ʻole ka superman hou i nā poʻe ʻē aʻe, akā ʻoi aku ka nui o kona aloha ʻole iā ia iho. No ka mea, e hoopau mua ia ka haahaa iloko o ka uhane, alaila e ala mai ke kino kanaka nawaliwali!
  ʻO kahi hoʻomaha hou ... Ua hoʻomaopopo koke nā generals a me nā mea hoʻolālā a hoʻomaka e paʻi ikaika. Ua ʻoluʻolu ka Fuhrer:
  - ʻOi aku ka maikaʻi o kēia, akā i kēia manawa makemake wau e ʻike i kahi hoʻohālike o ka hakakā ea. No laila weliweli a luku loa ...
  Ua nīnau me ka wiwo ʻole ʻo Heinkel:
  - Me nā pū ola a i ʻole nā pūpū, e kuʻu Fuhrer?
  Kuno ʻo Nazi helu ʻekahi:
  - ʻOiaʻiʻo, me nā mea hakakā. Eia kekahi, makemake wau e noʻonoʻo i ka hopena o ka mea hoʻokuke. Ma hope o nā mea a pau, ke hana nei ʻoe ma ia ... - Ua lulu ka Fuhrer i kona mau lima. - I ka manawa hope, e mākaukau a hoʻokomo ʻia i loko o ka hana nui. Ma hope o nā mea a pau, ʻo ka mea hoʻokele akamai he mea hoʻokele akamai e pono e pale ʻia no nā kaua e hiki mai ana!
  Ua hoʻoholo naʻe ka Fuhrer-Terminator e hōʻike i nā mea hoʻolālā i kahi hoʻolālā hou o ka mea ejection. Pono e liʻiliʻi kēia ʻōnaehana, maʻalahi a maʻalahi. ʻAe, ʻo ka squib inexpensive, i haku ʻia e ka ʻoihana Kelemania, kūpono loa no kēia kumu.
  Pono e kahakii ia ke kii i ka hele ana, aka, he kanaka pena kii maikai loa o Hitler, a ua kahakii oia me ka akaka, me ka wikiwiki, ua pololei a moakaka na laina o na kii a me na huli ana me ka maopopo ole o na rula a me na panana. Ua manaʻo ka Terminator hit-and-miss he mea ʻē, ʻoiaʻiʻo, ʻo ka poʻe Kelemania, ma ke ʻano nui, he manaʻo ikaika a i kekahi ʻano holomua e like me National Socialism a me ka ʻōnaehana totalitarian, ua hoʻokuʻu i ke kaua i nā Lūkini. Malia paha ma muli o ka ikaika a ʻoi aku ka ikaika o nā koa Lūkini ma mua o ko Kelemania a aʻo i ka hakakā wikiwiki.
  Ma keʻano laulā, inā ʻoe e nānā i ke ʻano o ke kaua holoʻokoʻa, a laila ua aʻo ka poʻe Lūkini, a i ʻole ka pūʻali koa Soviet, i ka hakakā, akā ua poina ka poʻe Kelemania pehea ... Ua hoʻoholo kā lākou kauoha i ka pae o ka mua. -graders, a hiki paha i ka haʻahaʻa inā loaʻa ka ʻike o ka papa mua i ka hana ʻana i nā hana koa i nā hoʻolālā manawa maoli. A ʻo ka ʻoiaʻiʻo i kekahi manawa ke alakaʻi nei nā keiki o ʻeono makahiki i nā pūʻali koa virtual kahi mea a lākou a me Zhukov a me Mainstein e aʻo mai ai. Eia naʻe, manaʻo kekahi poʻe noiʻi ʻo Zhukov lāua ʻo Mainstein he mediocrities. Aia kekahi mau kū'ē'ē e pili ana i ka nui o nā mea hana, ʻo ia hoʻi nā lako Farani i hopu ʻia. ʻO ka hoʻomanaʻo ʻana o Hitler (he hoʻomanaʻo maikaʻi, ʻoi aku ka maikaʻi i ka wā e ola ana ʻo ia!) ua manaʻo ʻia aia he 3600 mau pahu kaʻa i hopu ʻia mai ka Farani, he kiʻi kupanaha loa ... ʻO kekahi mau hiʻohiʻona, e like me ka SiS -35, ʻoi aku ka maikaʻi o ko lākou pale kaua ma mua o ʻO ka T-34 wale nō i ka pale kaua mua. No laila hiki ke hana maʻalahi kēia pahu i nā hale hana Farani, koe wale nō paha ma ke pani ʻana i ka mea kaua 47 mm me kahi pū 75 mm lōʻihi. ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole lawa paha kēia. ʻO Pelekane a me ʻAmelika Hui Pū ʻIa i manaʻo nui i nā mea kaua i loko o kā lākou mau pahu. No ka laʻana, ua loaʻa i ka Churchill kanaha-toni ka mea kaua o 152 millimeters me 120 no ka pahu kaumaha IS-2.
  Ua haʻi aku ka Fuhrer i nā mea hoʻolālā i kekahi mea ʻē aʻe:
  - Loaʻa iā mākou nā pūnana makani, no laila e ʻimi i kahi kumu hoʻohālike maikaʻi loa o ka mokulele a hana i nā ʻano streamlined, me ka lawe ʻole ʻana i ka mea i nā hoʻokolohua pipiʻi, kahi e make ai kā mākou aces maikaʻi loa. No ka laʻana, ʻoi aku ka maikaʻi o ke ʻano ʻēheu lele o ka mokulele, ʻoi aku ka maikaʻi inā hiki ke hoʻololi ʻia ka mānoanoa a me ke kihi o ka inclination. Ua hāʻawi mua wau iā ʻoe i ke kaha kiʻi, no laila e mākaukau ka huelo ʻole. ʻO ka wikiwiki i manaʻo ʻia e piʻi i 1100 mau kilomita i kēlā me kēia hola me kahi mīkini Yumo. No laila, e hele i mua, akā, mai hoʻokiʻekiʻe!
  Ma hope o ka ʻaina awakea i ka ea hou, hoʻonohonoho nā kaikamahine kauā i nā papaʻaina a me nā noho. Nani ... Akā he aha nā hoʻoponopono e pono ai ke hana i ka National Socialism? E like me ka ho'ēmiʻana i ka nui o nāʻenemi i ka hiki a me ka hoaloha. No ka laʻana, mai hoʻokiʻekiʻe i ka lāhui Kelemania i kēlā me kēia manawa a hiki paha ke ho'ōki i ka hoʻokaʻawale ʻana i nā lāhui i nā papa. Eia naʻe, ʻaʻole i ʻae ʻia ka māhele ʻana o nā lāhui i nā lāhui haʻahaʻa a me nā Aryan. He mea maʻalahi kēia.
  Noho iho la kekahi kaikamahine maikai o na kauwa ma ka aoao o ka Fuhrer a kau aku la i kona lima ma kona kuli olohelohe. Hoʻopili:
  - Ke noʻonoʻo nei ʻoe i kekahi mea, e kuʻu Fuhrer?
  ʻO ka Nazi dictator a ma ka manawa like kahi mea pāʻani virtual i hoʻonui. Ua ʻike ʻo ia ʻaʻole i pau kāna sopa huaʻai a me ka salakeke huaʻai. Honi aku la ka Fuhrer i ke kaikamahine ma na lehelehe, me ka manao ana i kona ala opiopio, a i mai la:
  - E hele ʻoe ma ke kaʻa me aʻu. A hele ʻoukou a pau i ka hana, ua pau ka manawa ʻai.
  A eia hou, ua hoʻomaka ka huli ʻana o nā mīkini o ka mokuʻāina, ʻoiai ʻaʻole maikaʻi maikaʻi. Ma ke ala hoʻi, ua aloha ka Fuhrer i ka nani, a ua pūʻiwa hoʻi kahi i loaʻa ai ka ikaika a me ka ikaika. Ma hope o nā mea a pau, ua ʻōlelo lākou he maʻi ʻole ka Fuhrer a ua manaʻo ʻia he maʻi kīnā ʻole, ua loaʻa ʻo ia i ka syphilis (he wahaheʻe) a ua kiola ʻia (he moʻolelo moʻolelo!).
  Eia naʻe, ʻaʻole i holo mālie nā mea a pau ma Iune 22, 1944 i ke kaua me ka USSR no ʻekolu makahiki; Akā,ʻaʻole iʻikeʻia ka lanakila, a ke paʻa neiʻo Saratov. Ua kauoha ʻo Stalin e pale ʻia kēia kūlanakauhale i kēlā me kēia kumu kūʻai.
  ʻOiai nā poho a pau, ua kiʻekiʻe loa ka hoʻopuka ʻana o nā lako kaua. ʻO nā pahu IS-2 hou i lilo i mea maikaʻi loa. ʻOiai me ke kuʻi ʻole ʻana i nā kaʻa Kelemania pākahi, ua hoʻopau lākou iā lākou mai kahi mamao loa.
  No laila ua paʻakikī loa ka Nazis. Akā, ua loaʻa iā lākou ka pōmaikaʻi nui. He mau mokulele mokulele ME-262 e kaua ana ma ka lewa. A he hoa paio nui ia.
  ʻO ka TA-152 naʻe, ua hōʻike ʻia he ʻano mea kaua kupaianaha maʻamau.
  ʻO Stalin, ʻoiai, ua mālama ʻo ia i kahi hālāwai kūkā ma ke kolu o ka makahiki o ka hoʻomaka ʻana o ke kaua a hoʻomaka e nīnau i nā alakaʻi koa i kā lākou manaʻo a pehea e hoʻomaikaʻi ai i ke kūlana ma mua.
  Manaʻo ʻo Zhukov i ke alakaʻi:
  - Inā pale wale mākou iā mākou iho a pale aku i nā hoʻoweliweli, e nalowale mākou. Pono mākou e hoʻouka!
  Kuno ikaika ʻo Stalin:
  - ʻAe! Akā ma hea!
  Ua manaʻo ʻo Marshal Zhukov:
  - ʻOiai ʻaʻole i hoʻokuʻu ʻia ʻo Leningrad, pono e hoʻokuʻu ʻia!
  Ua ʻae ʻo Marshal Vasilevsky:
  - ʻAe, manaʻo wau ʻo ia ke koho maikaʻi loa!
  Ua hoʻokuʻu ʻo Stalin i kona poʻohiwi a ʻike ʻo ia:
  - Inā paʻi hou mākou iā Tikhvin, e kali lākou iā mākou ma laila, a e hoʻopaʻa ʻia mākou i lalo a hāʻule paha i kahi pahele!
  Ua ʻae ʻo Marshal Zhukov i ka ʻae ʻana:
  - Pololei, e hoa Stalin! Akā, ke manaʻo nei au e hoʻouka ʻia nā pūʻali Finnish ma Petrozavodsk. ʻAʻole ikaika lākou a hiki iā mākou ke hoʻopio i ka ʻenemi!
  Pane akula ʻo Stalin me ka ʻakaʻaka:
  - He kūpono, hoa Zhukov. No laila e neʻe i Petrozavodsk. A lawe mai i ka lanakila!
  Ma hope o kēia mau ʻōlelo, ua komo mai kekahi mau kaikamāhine me nā pālule keʻokeʻo pōkole a me nā wāwae wāwae ʻole. Ua lawe mai lākou i nā ʻōmole waina ʻulaʻula a me nā kīʻaha o nā sandwiches a me ka caviar ʻeleʻele. Lawe ʻo Stalin i kēlā ʻano sanwiti a inu ʻo ia, ʻōlelo ʻo ia:
  - No laila, e inu kākou i mea e hoʻokō mau ai kā mākou hiki i kā mākou pono.
  Ua ʻōlelo ʻo Voznesensky:
  - He haʻahaʻa loa ka maikaʻi o nā mea kaua o kā mākou pahu. A ke manaʻo nei au e hoʻomāmā i ka IS-2 a me T-34-85, wikiwiki a maʻalahi hoʻi ma ka hōʻemi ʻana i ka pale kaua. Hāʻawi kēia iā mākou i ka mālama metala a hoʻomaʻamaʻa i kēia mau mīkini.
  Ua hoʻokuʻu ʻo Stalin i kona poʻohiwi a ʻōlelo ʻo ia:
  - Malia paha... Akā ʻaʻole wau he kākoʻo i ka hana ʻana i nā pahu pahu mai ka lāʻau lāʻau!
  Ua ʻōlelo ʻo Voznesensky me ke ʻano koʻikoʻi:
  - Akā ʻaʻole paha he manaʻo maikaʻi ʻole ka hana ʻana i kekahi o nā pahu i ka lāʻau. Hiki iā ʻoe ke nānā i ke ʻano o ka hana ʻana!
  Kuno ʻo Zhukov me ka ʻae ʻana a ʻōlelo ʻo ia:
  - Hiki ke hoʻomaʻamaʻa ʻia he kanakolukūmāhā, he palupalu loa lākou a hiki ke hoʻonui i ka wikiwiki a hiki ke hoʻohui i ko lākou ola. Eia kekahi, ua ʻoi aku ka maikaʻi o ka pahu pahu a ua uku kēia i ka emi ʻana o nā ergonomics mai ka piʻi ʻana o ke kaumaha. Akā ʻo ka haʻahaʻa haʻahaʻa o ke kila e hoʻohuli i ka 90 millimeters i mea ʻole e kūʻē i nā pū Kelemania ikaika. Eia kekahi, ke wehe nei ka poʻe Kelemania i ka "Panther" a me T-4 maʻalahi mai ka hana ʻana, a ma ka Third Reich, ma kahi o nā tank reconnaissance, ʻo ka "Panther" -2 wale nō me kahi pūkuniahi 88-mm e lilo i serial. Akā ʻaʻole hiki i kā mākou mau pahu ke kaua kūʻē iā ia mai kahi mamao loa. A ʻoi aku ka nui, pono e hoʻonui ʻia ko lākou wikiwiki!
  Kuno ʻo Stalin:
  - E hoʻokuʻu i kekahi o ka T-34-85 a me IS-2 wale nō me ka pale pale pōkā, a laila e nānā a nānā i ke ʻano o kēia hopena i kā lākou hakakā. A pono e hoʻoikaika ʻia ka hana ma ka SU-100. Malia paha e haʻalele mākou i nā kanakolukūmāhā a me IS-2 i makemake i kēia pū hoʻokele ponoʻī.
  Ua ʻōlelo ʻo Marshal Vasilevsky:
  - He manaʻo hoihoi kēia. Akā hiki i ka SU-100 ke pā i nā ʻenemi ma luna o ka moku ma ka hoʻohuli ʻana i kona kino holoʻokoʻa ...
  Ua ʻōlelo ʻo Stalin:
  - E hoʻopōkole i mea e neʻe wikiwiki ai ... A ʻoi aku ka maikaʻi me kahi silhouette haʻahaʻa. Akā, pono mākou i kēia pū hoʻoikaika ponoʻī e like me ka ea!
  Ua nīnau ʻo Zhukov:
  - Ka Mea Hanohano... Ke paʻa nei ʻo Saratov i kēia manawa, akā e hāʻule koke. Pono e hoʻolālā i kahi hoʻolālā no ka haʻalele ʻana mai Kuibyshev i nā mea i lawe ʻia mai Moscow. He aha kou manaʻo?
  Ua pane koʻikoʻi ʻo Stalin:
  - Me he mea lā e haʻalele mākou i Sverdlovsk. Akā hiki iā ʻoe ke hana ma Moscow. Loaʻa iā mākou kahi kūlanakauhale ma lalo o ka honua holoʻokoʻa ma aneʻi. Hiki iā mākou ke paʻa loa.
  Ua ʻōlelo ʻo Vasilevsky:
  - Pono e mālama ʻia ʻo Moscow ma nā kumukūʻai, e like me Saratov!
  Ua kauoha ʻo Stalin:
  - E hoʻouka kaua i ka poʻe Kelemania ma ka ʻāpana ma waena o ka Don a me Volga. Pono mākou e hoʻohuli i ko mākou ikaika. E hoʻopaʻa iā Saratov i kēlā me kēia kumukūʻai, i ka kulu hope o ke koko. E hoʻohana i nā mea a pau, ʻo ka kamikaze.
  Ua hōʻoia ʻo Zhukov:
  - Pela no, e ka mea nui!
  Ua huli ʻo Stalin iā Yakovlev:
  - ʻAe, e ka mea hoʻolālā, he mau manaʻo paha kāu?
  Pane mai la ka Hope Komisina Makaainana me ke kaniuhu.
  - Pono e hana i ka mokulele mokulele, akā ʻaʻole maoli kēia. A pono ka Yak-3 i ka duralumin kiʻekiʻe, ʻaʻohe o mākou!
  Kuno ʻo Stalin:
  - Maopopo iaʻu! Pono ka Yak-9 i kā mākou lawelawe. A pono e hoʻokuʻu ʻia e like me ka hiki! A hoʻonui i ka hana o nā mea hakakā.
  Ua ʻōlelo ʻo Yakovlev:
  - ʻO ka German TA-152 i ka manawa hoʻokahi he mokulele hoʻouka kaua, kahi pahu pahu mua, a me kahi mea kaua. He mea maikaʻi inā hiki iā mākou ke hana i kēlā mīkini hana nui!
  Ua kākoʻo ʻo Stalin i ka mea hoʻolālā:
  - He manaʻo maikaʻi kēia, e hoa Yakovlev! No ka laʻana, inā hoʻomaikaʻi iki ʻoe i ka LAGG-7, hiki ke hoʻololi ʻia i hui pū ʻana o kahi mokulele hoʻouka a me kahi mea hakakā mua!
  Ua hōʻoia koke ʻo Yakovlev:
  - Hiki paha kēia, hoa Stalin... Akā, pono ka manawa. A lilo paha ka mokulele i mea pipiʻi.
  Paʻi huhū ka Luna Nui i kona lima ma luna o ka papaʻaina a uwē maila:
  - E hana maʻalahi! A ma keʻano laulā, pehea ka nui e hiki ai i kekahi ke noʻonoʻo i kēia kumuhana? Pono mākou i kahi mokulele honua e hana i kēia wale nō. A ʻo kēia paha ke ala i waho.
  Ua ʻōlelo ʻo Yakovlev:
  - He mea maʻalahi ka IL-2 e hana a ua hoʻolālā ʻia kona hoʻolālā. ʻAʻole pono e wehe i kēia manawa. He mokulele paʻa loa ia, ʻoiai i kēia manawa ua pau kona mau ʻano lele. Akā, he kala kala ko kēlā me kēia ao. Maikaʻi mākou i ka pahū ʻana i nā lako ʻenemi.
  Ua ʻōlelo ʻo Zhdanov me ka huhū:
  - ʻO kā mākou mokulele ka mea ikaika loa i ka liʻiliʻi loa!
  Kuno ʻo Yakovlev:
  - Pono! Akā i kēia manawa ʻo kā mākou mau pailaka ka mea maikaʻi loa ma ka honua: Anastasia Vedmakova lāua ʻo Akulina Orlova!
  Kuno ʻo Stalin i ka ʻae ʻana:
  - ʻAʻohe mea like o kēia mau kaikamahine a, no nā mokulele ʻenemi he iwakāluakūmālima i pana ʻia i lalo, hāʻawi wau iā lākou i kahi hōkū ʻē aʻe o ke koa o ka USSR!
  Ua ʻōlelo ʻo Zhukov me ka hoihoi:
  - Pono ʻoe e inu i kēia!
  Ua hīmeni ʻo Beria me ka hauʻoli:
  - Ke hoʻomanaʻo nei mākou i nā mea āpau, e hoʻokolokolo ka mōʻaukala,
  E hiki mai ana kona manawa i ka hookolokolo...
  E like me ka palau a i nā mea kaua atomika,
  Ua alakaʻi ʻo ia i ka ʻāina me ka wiwo ʻole i mua!
  I ka manawa e kukakuka ana na hoa o ka aha koa, e hakaka ana na kaikamahine.
  A me ke kōkua ʻana o ko lākou manamana wāwae ʻaʻole lākou e kuʻi i lalo i ka Nazi a hana kēia mau mea nani wāwae wāwae ʻole.
  A hīmeni lākou:
  - Manaʻo mākou e ala ka honua holoʻokoʻa,
  E hoʻopau ʻia ka fascism ...
  A e ʻā mai ka lā -
  ʻO ke ala e hoʻomālamalama ana i ka komunisme!
  . MOKUNA Helu 10.
  Ma ka hopena o Iune, ua ʻoki nā Kelemania iā Saratov, a ma Iulai 1, 1944, ua hoʻohana lākou i ka Sturmmaus weliweli no ka manawa mua. ʻO kēia kaʻa, i hoʻolako ʻia me kahi mea hoʻokuʻu rocket 650-milimeter, ua hoʻokuʻu i nā missiles make e hoʻokaʻawale i nā kaiāulu holoʻokoʻa.
  ʻO nā kaikamahine nāna i hoʻokele i kēia mīkini, he mau panties wale nō lākou, a ke hoʻokuʻu nei lākou i nā makana o ka make luku loa.
  He ʻulaʻula, ʻeleʻele a me ke keʻokeʻo nā panty kaikamahine wāwae wāwae ʻole. A lawe mai lakou i na makana pepehi kanaka o ka make.
  ʻO ko lākou aliʻi ʻo Faina, lulu ʻo ia i kona mau ʻuʻu ʻulaʻula a hīmeni:
  - Hoʻonani i ke au o nā Naita o ke Keʻa!
  E hōʻea mākou i ka hopena o ke ao holoʻokoʻa!
  A uē aʻela nā koa a lele.
  Ua ʻōlelo kekahi o lākou, ʻo Margaret:
  - ʻO ke Akua mana me mākou!
  Ua ʻae ʻo Faina i kēia.
  - ʻae nō hoʻi! A e lanakila maoli ana ke Kolu Reich!
  Hehi wāwae ʻole ke kaikamahine a hīmeni:
  -Ke hui mākou, ʻaʻole hiki ke lanakila! Ke lokahi kakou, hiki ole ke lanakila!
  No laila, pana nā koa a hehi a lele me nā wāwae wāwae ʻole. Nā koa o ka papa nui.
  Hāʻawi pū ʻo Irma i kahi pūpū ma o kahi kaʻa kaʻa a me nā leo:
  - He lanakila nui ke kali nei iā mākou!
  ʻO nā kaikamahine, ʻoiaʻiʻo, aia i waena o ka poʻe e haʻalele ʻole. A luku lākou i nā kūlana Soviet me ka hoihoi nui.
  ʻO Albina lāua ʻo Alvina i ka maikaʻi loa, e like me nā manawa a pau, a hōʻike i ko lākou ʻano hoʻopaʻapaʻa. He mau kaikamahine lākou, e nānā kākou: super!
  Ua ʻōlelo ʻo Albina, e kuʻi ana i kahi kaʻa Soviet me kona manamana wāwae wāwae:
  - He kaikamahine super au!
  ʻO Alvina, e kīkēkē ana i ka pahuhopu hou aʻe me kona kuʻekuʻe wāwae, lele ʻo ia i luna a hoʻololi i kona ʻiʻo o ka ʻōpū, ʻōlelo ʻo ia:
  - He koa wau i lanakila loa ai i nā mea āpau!
  Pēlā i kaʻawale ai nā koa.
  Ua hoʻoholo ʻo Gerda, me Charlotte, e hoʻāʻo i kahi mea hou Kelemania.
  I kēia manawa, hiki ke ʻike ʻia ka pū E-25 ponoʻī i ka nui - he maʻalahi loa ka hana ʻana a maʻalahi hoʻi. ʻOiai ʻo kēia hiʻohiʻona kekahi o nā mea mua. Eia nā kaikamahine ʻelua i loko o ka bikini e moe ana i loko. ʻOi aku ka haʻahaʻa o ka kaʻa ma mua o hoʻokahi a me ka hapalua mika a mahalo i kēia, ua pale maikaʻi ʻia a paʻa pū me ke kaumaha haʻahaʻa.
  ʻElua mau kaikamāhine, ʻo Charlotte lāua ʻo Gerda, e moe ana i lalo, ua kī ʻia i nā pū Soviet. I mua o lākou, neʻe nā kaʻa liʻiliʻi, hoʻomalu ʻia e ka lekiō, hoʻomaʻemaʻe i nā minefield.
  Ua kī ʻo Red Charlotte i ka pū. Ua kuʻi ʻo ia i ka pū Soviet a hoʻoluliluli i kona umauma, ʻaʻole i uhi ʻia e kahi ʻāpana lole lahilahi. A ʻōlelo ʻo ia:
  - Ke ahi wela o ka hyperplasma!
  A laila e paʻi ʻo Gerda iā ia, me ka hoʻohana ʻana i kona manamana wāwae ʻole. A kani maila ʻo ia.
  - He kaikamahine maikaʻi loa wau a ʻaʻole hewa ...
  ʻO ka pū hoʻoneʻe ponoʻī e neʻe iā ia iho. A i kēlā me kēia manawa ke kū nei. ʻO kona pale kaua mua he sloped nui, a hāʻawi kēia i ka pale maikaʻi. ʻO nā pūpū o nā pū Soviet ke maʻalahi i ka ricochet. A ʻaʻohe mea hoʻoweliweli e like me ke poʻo o ka pū kīwī. Hiki iā lākou ke pā i ka ʻaoʻao. Akā ʻaʻole wikiwiki nā kaikamahine. ʻOi aku ka maikaʻi o ka pū hoʻokele ponoʻī ma mua o ka SU-100, e hoʻomohala mau ʻia ana, a ʻoi aku ka maikaʻi o ka pale ʻana, ʻoi aku ka ʻoi aku o ka mobile a ma ka manawa like.
  A he liʻiliʻi nā mea maloʻo o ka Red Army, a i ʻole, aia wale nō ma ka pae hoʻolālā. ʻO ka nui o ka pahu T-34-85, ʻaʻole lawa ka ikaika me kāna pū a me nā mea kaua nāwaliwali. A ʻo ka German self-propelled gun E-25, ma ke ala, ʻoi aku ka māmā, ʻoi aku ka ikaika o nā mea kaua a me nā pū.
  Ke hakakā nei nā kaikamāhine ... Nani loa a ʻōpio. A ʻo kā lākou mau pū hoʻoneʻe ponoʻī e pana a hoʻolei ...
  He wela ʻo Iulai, a ʻālohilohi nā kino o nā kaikamahine o ke kaʻa wela i ka hou. ʻAʻole hiki iā lākou ke haʻalele a hoʻi hope.
  ʻO Gerda memo:
  - He ikaika nā akua o ka Wehrmacht,
  Akā ʻaʻole lākou e kōkua i ka poʻe nāwaliwali ...
  Ina he oiaio ko Adolf kumu -
  E hana i ka mana honua!
  Ua hīmeni ʻo Charlotte me ka ʻoliʻoli:
  - ʻAe, pono ke kilokilo i kahi "Panther" a me kahi "Tiger",
  E hoʻokahe hou aku i ke koko i mea e pili ana i ka hopena a pau...
  A ʻaʻohe pono o nā kānalua a me nā pāʻani pupule,
  E hāʻule ka lāhui holoʻokoʻa ma ka honua i kona kuli!
  Akā, he mau kaikamahine Kelemānia kēia, a ke hakakā nei nā kaikamāhine Soviet ma kēlā ʻaoʻao.
  No laila ʻo ka hakakā ma mua ka mea koʻikoʻi loa. Ua pana ʻo Natasha lāua ʻo Anyuta mai ka pū o ka moku ikaika a uē:
  - Aia ko mākou hae ma luna o Berlin!
  A ʻaʻahu lākou i ko lākou mau niho keʻokeʻo momi. A ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hoʻōki i nā kaikamahine me nā maina.
  ʻElua mau pūpū i pā i ka pale kaua mua o ka ʻaoʻao o luna o ka hull. ricochet. ʻAʻole, he kaʻa koʻikoʻi ka IS-2 a ʻaʻole hiki iā ʻoe ke lawe maʻalahi.
  Akā,ʻo ka IS-1, e neʻe nei i ka lima'ākau o nā kaikamāhine, me he mea lā ua loaʻa iā ia kahi paʻi mai kahi pūkuniahi kiʻekiʻe a kū. Poino i ke kanaka u'i.
  ʻO Alenka, e hoʻoluliluli ana i kona ʻōpū, hīmeni:
  - Hiki i nā mea āpau i hiki ʻole i ko mākou honua, ua ʻike ʻo Newton i ʻelua a ʻelua i ʻehā!
  Ke mau nei ka hakaka me ka pau ole. Ua paʻi kekahi pūkuniahi Soviet i nā Kelemania. Hoʻokomo ʻo Marusya nui i nā pūpū i loko o ka breech. ʻO kēia ke ola a me ka hopena o nā kaikamahine. A hīmeni lākou:
  - ʻAʻohe mea e kāohi iā mākou, ʻaʻohe mea e lanakila iā mākou! ʻO nā ʻīlio hae Lūkini e uhaʻi i ka ʻenemi, nā ʻīlio Lūkini - he aloha i nā koa!
  Ua ʻōlelo ʻo Augustine, e kī ana i nā pū mīkini:
  - I ke kaua hemolele! ʻO kā mākou lanakila ia! ʻO ka hae Lūkini i mua, hoʻonani i nā koa hāʻule!
  A kani hou ka pū pepehi kanaka:
  - ʻAʻohe mea e kāohi iā mākou, ʻaʻohe mea e lanakila iā mākou! Ke uhai nei nā ʻīlio hae Lūkini i ka ʻenemi, he lima koʻikoʻi ko lākou!
  ʻO Maria, ke alakaʻi nei kēia kaikamahine me ka lauoho gula i ka pahu a uē:
  - E ʻohi ikaika kākou i nā fascists!
  Ke pilikia nei nā Kelemania i ka hakakā ʻana ma ka lewa. Akā i kēia manawa ʻoi aku ka haʻahaʻa o ka Yak-9 i ka wikiwiki a me nā mea kaua i nā māka Kelemania. Ke hele like ole nei ke kaua.
  Ua hana maikaʻi ʻo Marcel, kēia mea hoʻokele ace maikaʻi i nā makahiki kaua. ʻOi aku ka pololei, nani a nani. Ma hope o ka loaʻa ʻana o hoʻokahi haneli a me kanalima mau mokulele, ua loaʻa iā ia ke Keʻa Naita o ke Keʻa Hao me nā pahi kaua lau ʻoka kālā a me nā daimana. I ka hiki ʻana aku i ʻehā haneli mau mokulele i hāʻule i lalo, ua loaʻa iā ia ke Keʻa Naita o ke Keʻa Hao me nā lau ʻoka gula, nā pahi kaua a me nā daimana. No ʻelima haneli mau mokulele i loaʻa iā ia ka Order of the German Eagle me nā daimana, a ma hope o ʻehiku haneri me kanalima ke Keʻa Naita o ke Keʻa Hao me nā pahi kaua lau ʻoka platinum a me nā daimana. A i ka loaʻa ʻana o kahi kaukani mokulele, ua loaʻa iā ia ke Keʻa Nui o ke Keʻa Naita.
  Ua hiki i ka mea hoʻokele kūikawā ke hoʻokō i nā lanakila lewa he nui. A e ola ana no. Ua hoʻokiʻekiʻe ʻia ʻo Marcel i ke kūlana o ka general. Akā, ua lele mau ʻo ia ma ke ʻano he pilote pilikino.
  E like me kā lākou e ʻōlelo nei, ʻaʻole ia e ʻā i ke ahi a ʻaʻole make i ka wai. No nā makahiki he nui o ke kaua, ua loaʻa iā Marcel ke ʻano o ka hahai holoholona. Ua lilo ʻo ia i mea hoʻokele kaulana loa a kaulana loa.
  . Akā he mea hoʻokūkū ikaika ʻē aʻe kāna - ʻo Agave lāua ʻo Albina lāua ʻo Alvina, ʻo ia hoʻi kēlā me kēia ma mua o ke kiʻi o hoʻokahi tausani mau kaʻa i iho. A hopu koke ʻo Agave iā Marcel. Akā, he ʻōpiopio loa ʻo ia, ʻaʻole i nalowale i hoʻokahi mea hakakā.
  Ua kaomi iho la ke kaikamahine i na kapuai me kona mau wawae olohelohe, a ki aku la i na pu ea. A i kēia manawa ua pana ʻia nā kaʻa Soviet IL-2 ʻehā.
  Ua ʻakaʻaka ʻo Agave a ʻōlelo:
  - I kekahi ʻano, he mau ʻīlio mākou a pau! Akā, he aʻalolo kila koʻu!
  A huli hou ke kaikamahine. Hoʻokuʻu ʻo ia i ʻehiku mau mokulele USSR i hoʻokahi pahu - ʻeono PE-2 a me hoʻokahi TU-3, a uē:
  - Ma ka laulā, inā ʻaʻole wau super, a laila hyper wau!
  ʻO Agave, ʻoiaʻiʻo, he uʻi. Pilot mai Lucifero. Nani loa meli blonde.
  Ma ʻaneʻi, hoʻā ʻo ia i kahi pahu hou a pana i ʻewalu mau mokulele Soviet Yak-9 i ka manawa hoʻokahi a kani.
  - ʻO wau ka mea noʻonoʻo a me ka hoʻokō!
  ʻAʻole naʻaupō ke kaikamahine. Hiki iā ia ke hana i nā mea a pau. ʻAʻole hiki iā ʻoe ke kāhea iā ia he pilikino.
  A ʻeleʻele kona mau wāwae, nani loa...
  Akā, ke hakakā neiʻo Mirabela iā ia ... No ka manawa lōʻihi,ʻo Pokryshkin ka Soviet ace maikaʻi loa. Ua hōʻiliʻili ʻo ia i ʻelima mau hōkū gula o ka meʻe o ka USSR, ua pana i lalo i hoʻokahi haneri me iwakāluakūmāhiku mokulele. Akā, make ʻo ia. A laila ʻaʻole hiki i kekahi ke wāwahi i kāna moʻolelo. Ma waho aʻe o Anastasia Vedmakova a me Akulina Orlova. A i kēia manawa ua ʻoi aku ʻo Mirabela ma mua o Kozhedub ma kahi Yak-9 i kāʻili ʻia. A i ka pana ʻana i lalo ma luna o hoʻokahi haneli a me kanawalu mokulele, ua lilo ʻo ia i ʻehiku mau manawa me ka USSR.
  He kaikamahine Terminator kēia! ʻO kekahi mea e like me ia e hoʻōki i ka lio holo a komo i loko o ka hale ʻaʻa.
  A ʻoi aku ka maʻalili.
  He pilikia ko Mirabela. Ua hoʻopau wau i kahi hale hana keiki. ʻAʻohe kāmaʻa a ʻaʻahu ʻo ia i ka ʻaʻahu hina, ʻoki ʻo ia i ka nahele a ʻoki i nā kumu lāʻau. Ua ikaika a olakino ʻo ia. I loko o ka hau nui ua hele wāwae ʻole ʻo ia a i loko o ka hale paʻahao. A ma ka liʻiliʻi loa i hoʻokahi manawa e kihe ai au.
  ʻOiaʻiʻo, ua ʻike ʻia kēia ʻano ma mua. No ka manawa lōʻihi, ua hakakā ʻo Mirabela i ka pūʻali koa, a laila lilo i hoʻokele. Ua loaʻa iā Mirabela kāna bapetizo mua ʻana i ke ahi ma ke kaua ʻo Moscow, kahi i hele koke ai ma hope o ke kolone. A ma laila ʻo ia i hōʻike ai iā ia iho he ʻoluʻolu.
  Ua hakakā ʻo ia me ke kamaʻa ʻole a ʻaneʻane olohelohe i loko o ka hau nui i hoʻopau maoli i ka Wehrmacht. He kaikamahine pōʻino ʻole ʻo ia. A lanakila loa ʻo ia.
  Manaʻoʻo Mirabela i ka lanakila koke o ka USSR. Akā ke hele nei ka manawa. ʻOi aku ka nui o nā mea pōʻino, ʻaʻole hiki mai ka lanakila. A weliweli loa.
  Moe ʻo Mirabela i nā lanakila a me nā hoʻokō. ʻEhiku mau hōkū o ka USSR - ʻoi aku kēia ma mua o nā mea ʻē aʻe! A pōʻino, pono ʻo ia i kāna mau makana! A e hoʻomau ʻo ia e amo i ke keʻa koa. ʻOiai inā e pepehi ʻia ʻo Stalin ma hope, e ola mau kāna hana!
  Hele mai kekahi kaikamahine a kau i waho.
  - Aerobatics! A he hui hou loa!
  He kaikamahine ʻoluʻolu. Hiki i ka cobra maoli ke hana nui.
  He hōkū hou ʻo Mirabela...
  Ke hoʻomau nei ka hakakā no kekahi mau lā a hiki i kahi pule hou a hiki i Iulai 8, 1944 ... Ua loaʻa i ka Soviet IS-2 ka pōʻino i nā wili a me nā ala - ke hoʻoponopono ʻia nei. Ae, he kaua lokoino a me ke aloha ole. A pehea ka lōʻihi?
  A i kēia manawa ua ʻoi aku ʻo Gerda ma mua o Knisel a me Wittmann i ka nui o nā kaʻa i luku ʻia.
  Pehea lākou e pale aku ai i ka hele ʻana a puni? Hakaka lakou me ke kamaa ole a me ka bikini wale no. Hoʻomaha hou nā kaikamāhine, hoʻomāinoino hou i nā keiki Soviet. A i kēia manawa ke kokoke mai nei lākou i ka helu ʻekolu haneli i luku ʻia. A hiki iā lākou ke hilinaʻi i ka uku i loaʻa ʻole ma mua: ʻo ka hōkū o ke Keʻa Naita o ke Keʻa Hao me nā lau ʻoka kālā, nā pahi kaua a me nā daimana.
  ʻO kēia nā kaikamāhine!
  Ua pana ʻo Gerda i ke kaʻa Soviet. Wehe ʻo ia i ka hale kiaʻi a hoʻōho:
  - He mea pōʻino wau!
  A pana hou ʻo ia. Komo i loko o T-34-85. A uē:
  - Homeland Kelemānia!
  Ke ohu nei ke kaikamahine. A ʻeleu loa ʻo ia... ʻAe, loaʻa iā ia kahi ʻano hoʻolālā. Aia i ka waena o Iulai 1944 ... Ke hoʻomau nei ke kaua ... ʻAʻole makemake e hoʻōki. Ke ho'āʻo nei ka Pūʻali Ula e holomua ma nā wahi like ʻole. Aka, e akahele, he kakaikahi ka waiwai kanaka i koe.
  A ke kahe nei ke koko o Rusia.
  No ka laʻana, Hans Feuer. ʻO ka muli loa i loaʻa i ke Kauoha o ke Keʻa Hao, Papa ʻEkahi. A laila, lilo ʻo ia i mea ʻōpio loa i loaʻa i ka Order of the Knight's Cross of the Iron Cross no ka hopu ʻana i kekahi pūkaua Soviet.
  ʻAe, maikaʻi loa kēia.
  A hōʻike nā keikikāne iā lākou iho he ʻoluʻolu loa.
  ʻO Hans Feuer kahi mea hoʻomakeʻe. Hakaka ke keiki me he pilikua la, i ke anu, i ka wela, i ke kau a me ka hooilo, a komo pu wale.
  Kiola ke keiki i nā grenades me kona manamana wāwae ʻole a lilo i kaʻao.
  Maikaʻi loa kēia!
  Ua kaulana ʻo Hans no nā kenekulia! ʻOiai inā he anti-hero wale nō!
  A ma ke ʻano laulā, ke hele nei kahi kaua kupaianaha a koʻikoʻi ma ʻaneʻi... Ua mae kekahi AI.
  Aia hou ʻo Agave i ka lewa a pana i nā kaʻa Soviet. He kanaka hahai holoholona ʻo ia. Paʻi i ka ʻenemi.
  Hāʻule nā kaʻa āna i pā ai. A laila puhi ke kaikamahine i nā pūʻali honua. Kikeke i ka IS-2. A ʻakaʻaka ʻo ia:
  - ʻO wau ka maikaʻi loa! ʻO wau ke kaikamahine pepehi ʻenemi!
  A hoʻoili hou ʻia i nā pahu hau. ʻO kēia ka mea luku i nā kaʻa a me nā kaʻa a pau e lele a pana.
  Akā eia kahi pahu liʻiliʻi E-5. He mīkini ʻehiku tona kaumaha. Ke hele nei i nā hoʻokolohua kaua. A nahu a nahu i ka ʻenemi.
  A hiki i ka manawa e hīmeni ai, ʻaʻohe mea nāna mākou e hoʻōki a lanakila paha iā mākou!
  Holo wikiwiki ka E-5 iā ia iho a pana i kona hele ʻana. A ʻaʻole hiki ke pani ʻia kēlā pahu pahu. A ʻo nā pūpū e ricochet.
  A i loko o ke kaʻa e noho ana kekahi keikikāne ʻumi makahiki, ʻo Friedrich, a uē:
  - A e lilo wau i mea hakakā nui!
  A kī hou aku ʻo ia ... A paʻa i ke kikowaena o ka hale kiaʻi. A ʻo kona mana luku, ʻoiai he liʻiliʻi i ka caliber, he nui.
  A ma ka lani kaua ʻo Helga. He kaikamahine kamaʻa ʻole i loko o ka bikini e paʻi ana i nā bila. A hauʻoli i kāna mau holomua maikaʻi.
  Kuhi ʻo ia i kona manamana wāwae ʻole i kahi kaʻa Soviet a puhi iā ia i ke ahi, e pahū ai kahi pahu kaua holoʻokoʻa me nā pūpū.
  He ʻoluʻolu a pupule kēia.
  A hele mua ʻo Agave ... A hakakā pū kekahi.
  Ua hala ʻo ʻAukake 1944 ... ʻAʻole hiki i ka Red Army ke hoʻokō i ka kūleʻa ma nā wahi āpau. Akā ʻaʻole hiki i nā Kelemania ke holomua nui. Ke hele nei nā kaʻa kaʻa lalo o ka honua i ke kaua. Akā, he maʻalahi lākou.
  Ua holo wikiwiki nā kaikamāhine ma lalo o ka honua, ua luku i kahi pākahi o nā pū Soviet a hoʻi i hope.
  I ka manawa like, ua hopu ʻia kekahi mau paionia. Wehe aʻela nā kaikamāhine i nā keikikāne i hopu ʻia a hoʻomaka lākou e hoʻomāinoino iā lākou. Kuʻi lākou i nā paionia me ka uwea, a kālua i ko lākou mau kuʻekuʻe wāwae i ke ahi. A laila, hoʻomaka lākou e uhaʻi i koʻu manamana wāwae me nā ʻīwī wela. Uwē nā keikikāne me ka ʻeha ʻāhiu. I ka hopena, ua puhi nā kaikamāhine i nā hōkū ma ko lākou mau umauma me ka hao wela a uaʻoki i kā lākou mau kāne kūpono me ko lākou mau kāmaʻa. ʻO ka mea hope i hoʻopau i nā paionia a hāʻule lākou mai ka haʻalulu ʻeha.
  ʻO nā kaikamāhine, i ka pōkole, hōʻike i ka hana papa kiʻekiʻe. Akā, ʻaʻohe mea nui i loaʻa i nā Kelemania.
  ʻO nā pū ikaika ikaika: "Sturmmaus", i kī ʻia ma nā kūlana Soviet. Ua hana lākou i ka luku nui a me ka luku. Akā, ua hoʻokuʻu ka mokulele Soviet i kekahi o nā kaʻa, a hoʻi mai nā Krauts.
  Ke hoʻomau nei ʻo Saratov i ʻAukake 1944. 'Oia'i'o, ua hiki i ka po'e Kelemānia ke hopu i ke kūlanakauhale o Uralsk ma Kazakhstan a ne'e aku i Orenburg.
  Eia hou ʻo Albina lāua ʻo Alvina i ka lewa, akā i kēia manawa ma kahi ipu lele hoʻokolohua. Kuhi lākou me ka hoʻohana ʻana i ko lākou manamana wāwae ʻole e kaomi i nā pihi hauʻoli a hana maikaʻi loa.
  ʻO nā kaikamahine, ʻoiaʻiʻo, hōʻike i nā aerobatics kiʻekiʻe loa. Huki lākou i kā lākou discus, a ua pana ʻia he ʻumi mau mīkini lele Soviet.
  ʻO Albina kani:
  - Puʻupuʻu kūkulu huhū! E loaʻa kahi hōkū!
  A hoʻohuli hou ʻo ia i kāna kaʻa. A luku aku na kaikamahine i ka Puali Ula. Eia kekahi, pono loa ...
  Ua pana pū ʻo Alvina i ʻelua mau mokulele Soviet a uē:
  - ʻO nā kaikamāhine pupule, ʻaʻole nā puʻupaʻa!
  He oiaio ka hope. Nui ka leʻaleʻa o lāua me nā kāne. A hana ʻo ia i nā ʻano mea like ʻole. Ua aloha nā kaikamāhine i nā kāne - ua hauʻoli lākou! A ʻoi loa inā ʻoe e hana me kou alelo.
  ʻO kahi kaikamahine o ke kūlana kiʻekiʻe loa ... Ua hoʻomāinoino lākou i ka paionia ... Ua wehe mua lākou iā ia a ninini i ʻelua mau bākeke wai ma kona ʻāʻī. A laila lawe lākou i ka hao wela i ka ʻōpū pehu. A pehea lākou i puhi ai! Ua uē ka paionia i ka ʻeha ʻāhiu... He ʻala ʻā.
  Ua hahau ʻo Alvina iā ia ma ka ʻaoʻao me kahi uea wela. A pehea kona makemake e ʻakaʻaka ... He ʻakaʻaka loa.
  A laila hīmeni ʻo ia:
  - Ua luhi wau i ka hoʻopaʻa ʻana i ka hope - makemake wau e hoʻohenehene i koʻu hauʻoli!
  A pehea ʻo ia e ʻakaʻaka ai! A e haʻi ʻo ia i kona mau niho momi! Makemake kēia kaikamahine i ka pepehi, he kaikamahine!
  A ʻo nā wāwae o ke kaikamahine, ʻaʻohe a nani. Makemake ʻo ia e hele wāwae ʻole ma luna o ka lanahu. A e kipaku aku i na paionia pio. Nui ko lākou ʻuā i ka palai ʻana i nā kuʻekuʻe wāwae. He ʻakaʻaka loa ʻo Alvina. A he kaikamahine nō hoʻi ʻo Albina, e nānā kākou - super! Pehea e kuʻekuʻe ai i ka hoa paio ma ka ʻauwae. A ʻōlelo ʻo ia:
  - He kaikamahine au o ka papa kiekie loa!
  A hōʻike i kona mau niho momi. ʻO ka mea ʻālohilohi me he mea lā i poni ʻia. A he mea kupanaha ke koa! He mea hiki ʻole ke ʻōlelo ʻia ma ka moʻolelo moʻolelo a i wehewehe ʻia me kahi peni!
  ʻO nā koa Soviet ʻelua, ʻo Yaks, Laggies, Pawns, a me Ili, ke kīkē nei i ka lewa. ʻEleʻele nā nani. Aole he kanalua iki iloko o lakou. A me ka nani hihiu a me ka ecstatic.
  Hoʻomalu nā koa i ka lāʻau hauʻoli me ko lākou mau wāwae wāwae a hoʻouka i nā kaʻa Lūkini. I ko lākou kaomi ʻana, e uhaʻi lākou i nā mea hakakā, me he mea lā e hahau ana i ke aniani me ka lāʻau. ʻO nā kaikamāhine he alohaʻole a alohaʻole. Loaʻa iā lākou ka mana o ka huhū a me ka lapalapa o ke kuko. A hilinaʻi i ka lanakila. ʻOiai inā e hele wale ana ke kaua me ka USSR no ʻehā makahiki i kēia manawa. Akā ʻaʻole makemake e hoʻopau. Aia ʻo Albina lāua ʻo Alvina i ka piko o ko lāua kaulana. A ʻaʻole lākou makemake e hoʻi hope a hoʻomaha paha no kekahi manawa. A neʻe aku lākou iā lākou iho a pepehi i ka ʻenemi.
  ʻO Albina, e kīkē ana i nā mokulele Soviet, hoʻōho:
  - Ua luhi ke kaikamahine i ka uē ʻana, ʻoi aku koʻu makemake e hoʻomoe i ka kāmaʻa bast!
  A pehea ʻo ia e ʻakaʻaka ai a ʻōpaʻa kona mau niho momi. A pehea kona makemake i ke kāne i kēia manawa. Makemake ʻo ia e hoʻokamakama i nā kāne. Ua hauʻoli loa ʻo ia i kēia. E lawe ʻo ia iā ʻoe a hoʻokamakama iā ʻoe.
  ʻŌlelo ʻo Albina:
  ʻO ka moeʻuhane nā kaikamahine
  Eia ka holomua nui!
  A ʻakaʻaka ke koa ... A e pepehi hou kākou i ko kākou mau ʻenemi. Nui kona ikehu. A piha i ka ikaika ʻiʻo.
  A e uwo ʻo Alvina:
  - E uhaʻi kākou i ka ʻenemi i nā ʻāpana!
  A e hoʻomaka ke koa e ʻakaʻaka ikaika! A noʻonoʻo wau i ke ʻano o kāna mau kāne. Akā, e ʻōlelo kākou he maikaʻi.
  Aia ʻo Kepakemapa ma luna o kākou... Ke emi mai nei ka lā. I ka lā mua o ka hāʻule, holo wāwae ʻole nā keiki kāne Lūkini ma ka hau i hāʻule iho nei ma nā ʻāpana ʻākau o Rūsia. ʻakaʻaka lākou iā lākou iho, ʻakaʻaka iā lākou iho, a hōʻike i kā lākou mau fiku i nā Kelemania.
  ʻO nā paionia me nā kaula ʻulaʻula, nā lauoho pōkole, ʻoi aku ka pōkole o kekahi o lākou. Holo lākou a lele. ʻAʻole hiki ke anu ko lākou mau wāwae wāwae. Ua lilo lākou i ʻeleʻele loa. Holo pū nā kaikamāhine, ʻaʻohe kāmaʻa. ʻO nā kuʻekuʻe wāwae poʻe ʻulaʻula i ka lā. ʻO nā kaikamāhine Soviet kupaianaha. He lohi, haʻuki, maʻa i ka hana liʻiliʻi.
  Aʻo nā mea a pau e'ō'ō ana i ko lākou mau niho ...ʻO ka lā mua o ka hāʻule he hauʻoli maoli a make wai i ka mālamalama a me ka hanaʻana!
  A he kaua ea ma ka lewa. ʻO Mirabela, ʻo ia ka helu ʻekahi Soviet i pana i kahi mokulele Kelemania ʻē aʻe. A e like me nā manawa a pau, ʻaʻahu wale ke kaikamahine i ka bikini. ʻOpio mau loa a mae ʻole. ʻO ia ka ikaika ʻuhane i hūnā ʻia i loko ona.
  Aloha nō naʻe ʻo Mirabela i ka pā ʻana o nā kāne iā ia. Makemake loa ia. ʻO ia ke kumu he pailaka ʻo ia... Ke kāwili ʻia ke kino kino o ke kaikamahine e nā lima kāne, he mea leʻaleʻa maoli. A leʻaleʻa nui!
  Ua hahau ʻo Mirabela i kahi kaʻa Nazi ʻē aʻe a hoʻohenehene:
  - ʻO wau he ʻūhā kāhiko!
  Ua paʻi ke kaikamahine i ka papa hoʻomalu me kona mau kuʻekuʻe wāwae poʻe. He nani ʻo ia. A hiki ʻole ke hoʻohālikelike ʻia.
  Ua puka aku ʻo Mirabela. A lele ʻo Agave iā ia. ʻO ka hope loa, ua hui ʻia ʻelua mau pailota wahine koa lanakila loa. Ua pana lākou kekahi i kekahi mai ka hale puni. Hoʻāʻo lākou e kiʻi mai kahi mamao aku. Akā ʻaʻole maikaʻi loa. Lele nā mea nani ʻelua mai ka laina pana. A haʻi lākou i ko lākou mau niho me ka ikaika. ʻAe, he mau wahine. Nānā paʻakikī lāua i nā maka o kekahi. ʻOi aku ka pololei, ke poʻo a pana hou lākou. ʻOi aku ka maikaʻi o ka German ME-262 X ma mua o ka Yak-9 T, a ua pana ʻia ka kaʻa Soviet ...
  Akā, hoʻokele ʻo Mirabela e hoʻokuʻu, a nalowale kāna mokulele no ka manawa mua i kāna ʻoihana lele. ʻO ka mea pōʻino loa ʻo ia ka hopena ma ka ʻāina ʻenemi. A he ino keia. ʻAe, ʻo ia mau wili kūʻokoʻa o ka hopena. A ma ka lā 1 o Kepakemapa, 1944, ʻo ia ka makahiki ʻelima o ke Kaua Honua ʻElua, hoʻololi ka honua, akā mau ke kānāwai o ka Fuhrer i ka pāʻani mōʻaukala ʻē aʻe.
  Ua haʻalele hope ʻia ʻo Saratov e nā pūʻali Soviet, a hoʻokokoke ka pūʻali Wehrmacht iā Kuibyshev.
  Ke hoʻouka ʻia nei nā kaua ikaika no Orenburg.
  Ke kaua nei ʻo Tamara ʻaʻohe kāmaʻa ma laila, e hoʻolei ana i nā pūʻolo pahū i kona poʻe ʻenemi, e hoʻokuke ana iā lākou me kona mau kuʻekuʻe wāwae ʻole a me ka ʻīwī ʻana:
  - Hoʻonani i ka ʻāina komunisme!
  Ua pana ʻo Veronica i kona mau hoa paio. Kiola ʻo ia i ka pūʻolo pahū me kona manamana wāwae ʻole a hoʻōho:
  - No nā manaʻo komunism!
  ʻO Victoria, pana i kona mau hoa paio, a hana e like me Robin Hood i loko o kahi bikini, kani, hoʻolei ʻana i nā pōkā i ka ʻenemi me kona manamana wāwae ʻole a ʻuwē:
  - Hoʻonani i nā manawa o ka komunisme!
  ʻO Olya, pana i ka ʻenemi a ʻokiʻoki iā lākou me kahi pahikakī, lawe aʻe a kani:
  - No ka nui o ke aupuni Soviet a me ka hanohano nui!
  A me kona mau manamana wāwae ʻaʻole e hoʻolei hou ʻo ia i kahi pūʻolo pahū o ka ikaika nui a luku.
  ʻO Larisa, e kī ana i ka poʻe Nazi, uē:
  - E kuʻu ʻāina ʻo Rūsia, ua hāʻawi mau ʻia ʻoe e ke Akua ma lalo o ka lani uliuli!
  A ʻakaʻaka i kāna mau hoa...
  ʻO Agafya, ke kī ʻana i ka Nazis, hoʻomaʻemaʻe:
  - ʻAʻole e haʻalele ʻo Orenburg! E kūʻē mākou i nā ʻenemi o ka ʻāina makua!
  Paʻa a manaʻo maoli nā kaikamahine e hakakā a hiki i ke kulu hope loa o ke koko.
  Ke paʻa mau nei ʻo Orenburg. Akā i ka lā 3 o Kepakemapa, 1944, hoʻomaka ka hoʻouka kaua iā Kuibyshev. A ʻoiai ʻaʻole maikaʻi kēia no ka USSR.
  Ua pana ʻo Alenka i nā Nazi a hoʻōho:
  - No ka komunism, ka ʻāina o nā Soviets!
  A eia hou, me kona wāwae wāwae ʻole, e hoʻolele ʻo ia i kahi grenade o ka ikaika luku.
  Puhi ʻo Anyuta i kona mau hoa paio a hoʻōho:
  - E pale kaua iā Kuibyshev!
  A me kou manamana wāwae ʻole e hoʻolei ʻia kahi pūʻolo pahū me ka ikaika make nui.
  A e hoʻokaʻawale ia i nā ʻenemi he nui.
  ʻO Alla, pana i ka Krauts, kani a hoʻoluliluli i kona umauma:
  - No nā kiʻekiʻe cosmic o Polesie!
  A me kona kuʻekuʻe wāwae e hāʻawi aku ʻo ia i ka grenade no ka luku a me ka make piha o nā Fritz-agressors a pau.
  ʻO Maria, e pana ana i nā Nazis, a me kona wāwae wāwae e hoʻolei ana i ka mana i hoʻopaʻa i ka Fritz, ua ʻōlelo ʻo ia:
  - Maluna!
  A ʻakaʻaka ke kaikamahine i ka piko o kona māmā!
  ʻO Marusya, ka pana ʻana i nā kaulahao fascist a hoʻolei i kahi grenade luku me kona manamana wāwae ʻole, tweeted:
  - Hoʻonani i ka komunisme a me nā lanakila!
  Ua ʻōlelo ʻo Matryona me ka ʻakaʻaka, me ka hoʻouna ʻana i kahi pahu make a ʻokiʻoki i ka Fritz:
  - He kapu ka ʻāina makuahine!
  ʻO nā kaikamāhine e hakakā me he poʻe koa.
  ʻO ka hoʻāʻo ʻana o ka ipu lele wale nō i kūleʻa mua, a laila hāʻule.
  No laila ua hakakā hou ʻo Albina lāua ʻo Alvina ma ka ME-309, he mīkini kūpono loa no ko lāua ʻano.
  Ua pana nā kaikamāhine i nā mokulele Soviet a hoʻōho:
  - Pāka maikaʻi, a me ka spaghetti uila!
  Ua pana ʻo Albina i ka ʻenemi, kuʻi i kahi kaʻa Soviet, kuhikuhi i kona wāwae wāwae ʻole a uē:
  - E make kaʻu hana mua i ka ʻenemi!
  Ua kī pū ʻo Alvina i ka ʻenemi. ʻOki maikaʻi ʻo ia a hōʻike i kona mau niho a ʻī maila:
  - ʻO Communism koʻu hopena!
  A me kona mau manamana wāwae ʻaʻole i hahau i kekahi pahuhopu.
  Ke hakaka nei na kaikamahine i ke kaa kahiko. ʻAʻole naʻe i lawe ʻia nā mea hoʻoulu kaua propeller mai ka hana ʻana. Eia kekahi, pono mākou e hoʻomaʻamaʻa i nā mīkini jet a hoʻomohala i kahi ʻōnaehana holoʻokoʻa no lākou. A ʻaʻole maʻalahi kēia hana.
  ʻO Albina, ka pana ʻana i nā kaʻa Soviet, i ʻike pono ʻia:
  - E hana wau i ke au o ka komunism a alakaʻi i ke aupuni i nā hōkū!
  A me kona kuʻekuʻe wāwae ʻole ʻo ia e kaomi ma luna o nā pedals.
  ʻO Alvina, e kī ana i nā kaʻa Lūkini, e kuʻi pono ana iā lākou, uē:
  - ʻO kā mākou pahuhopu ʻo Aryan communism!
  A ua hoʻohana hou ke koa i kona manamana wāwae ʻole. A wikiwiki loa kāna hana.
  I ka hoʻi ʻana mai o nā kaikamahine ʻelua, ua hoʻopau i kā lākou pahu kaua a pau, ua ʻae lākou e holoi ʻia ko lākou kino i loko o ka hale ʻauʻau. ʻO nā poʻe uʻi i hahau iā lākou me nā brooms. ʻO Albina, mehana, ʻōlelo:
  - Eia naʻe, pono nā kāne!
  Ua ʻae ʻo Alvina i kēia:
  - Pono pono! ʻOiai ʻoi aku ka nani o mākou nā wahine!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Albina me ke kani ʻana:
  - No ke aha e makemake ai ka wahine i nā kāne e loaʻa i kahi mea e hahau ai!
  ʻO nā kaikamāhine, ʻoiaʻiʻo, ʻae lākou i kēia.
  Ua kī ʻo Helga me TA-152 i nā kaʻa kaʻa Soviet a kuʻi iā lākou, me ka ʻakaʻaka:
  - Hoʻonani i ka komunisme o Kaiser!
  A ʻakaʻaka ke kaikamahine.
  Aia ʻo Agave i ka lewa e ʻimi nei i nā mokulele Soviet. ʻO ka Yak-9, ʻo ia ka mea maʻalahi loa e hana, ʻike nui ʻia i ka lewa. ʻAʻole naʻe nawaliwali kēia kaʻa. I ka hoʻololi T, ua paʻa ʻia me ka pūkuniahi 37 mm a hiki ke ʻeha i kahi Fritz.
  Puka ʻo Agave mai kahi mamao aku ma kāna ME-262 a hīmeni ma kona ihu:
  -ʻO wau ka mea akamai loa i ka honua, pepehi wau i nā ʻenemi i loko o ka lua!
  A ʻakaʻaka i kona mau ʻānela ma ka lani.
  Akā, eia hou ʻo Mirabela i ka lewa. ʻO kēia kaikamahine, ʻoiai nā poho a pau, ʻaʻole naʻe e nalowale ka naʻau.
  A hoʻomaka ʻo ia e hīmeni, haku mele i kona hele ʻana;
  Ua komo au i ka Komsomol i ka wā e pāʻani ana,
  Kaikamahine moeuhane nani...
  Ua manaʻo wau ʻo Mei mau ka honua,
  ʻO kēlā me kēia lā ka hānau ʻana o ka puna!
  
  Akā, no kekahi kumu ʻaʻole i hoʻokō ʻia,
  ʻAʻole hiki iaʻu ke hāʻule i ke aloha ...
  E ʻoluʻolu, e haʻi mai iaʻu,
  He hoe ikaika loa ke ola!
  
  Hekili koke ke kaua,
  A holo maila ka makani ino o ka make...
  A he kino ikaika ko'u mau kaikamahine,
  Hiki iā ʻoe ke kau koke iā ʻoe iho ma lalo o ka hoʻouka kaua!
  
  E manaʻoʻiʻo mai iaʻu, ʻaʻole au makemake e haʻalele,
  E hakakā no ka ʻāina makua a hiki i ka hopena...
  Lawe mākou i nā grenades i loko o kahi ʻeke ʻeke ikaika,
  Ua pani ʻo Stalin i kona makuakāne ma nā puʻuwai!
  
  Nui nā koa ma Rusia.
  Hiki iā mākou ke mālama i ka maluhia a me ka maluhia ...
  Ua hoʻokahe nā hōkū o ka lani i ka ʻeleʻele,
  A lilo ka mea hahai holoholona i mea pāʻani!
  
  He kaikamahine kamaʻa ʻole au e hakakā nei
  Piha i ka hoowalewale a me ke aloha...
  ʻO ia, ʻike wau i kahi o kēia paradaiso,
  ʻAʻole hiki iā ʻoe ke kūkulu i ka hauʻoli ma ke koko!
  
  E na koa nui o ka aina,
  E hakakā mākou ma kahi kokoke i Moscow ...
  A laila ka moeʻuhane ma lalo o ka komunisme,
  E kūʻē i ka lua me Sātana!
  
  E na kanaka Lūkini koa,
  E hakakā pono lākou a hiki i ka hopena...
  Ke pana nei lākou me ka pū mīkini,
  Inā makemake ʻoe i lei gula!
  
  ʻAʻole hiki i kahi pōkā ke hoʻōki iā mākou
  Ua ala mai ʻo Iesū ke Akua nui ...
  Ua pau na la o ka deragona pehu,
  Ua ʻoi aku ka mālamalama mai ka lani mai!
  
  Aloha au iā ʻoe, e Lada,
  ʻO ke Akua kiʻekiʻe loa ʻo Svarog i ka nani ...
  Pono mākou e hakakā no Rusia,
  ʻO ke Akua Keʻokeʻo maikaʻi loa me mākou!
  
  Mai kukuli iho i na Rusia.
  E manaʻoʻiʻo mai iaʻu, ʻaʻole hiki ke kāohi ʻia ko mākou ʻiʻo ...
  ʻO Stalin a me Lenin nui me mākou,
  Pono ʻoe e hele i kēia hoʻokolohua!
  
  Aia no hoi ka eha o ka aina makua,
  Manaʻo mākou i kona nui ...
  Wehe koke mākou i ka puka i ka lewa,
  He ola momona loa ia!
  
  He mau kaikamahine maikai kamaa ole makou,
  Holo wikiwiki mākou ma waena o nā hau hau...
  ʻAʻole pono mākou i kēia vodka ʻawaʻawa,
  Hohola ke keruba i kona mau eheu!
  
  E kū mākou nā kaikamāhine no ka ʻāina makua,
  A e pane mākou i nā Krauts, ʻaʻole i ka poʻe ʻino,
  E luku ʻia ʻo Kaina Gehena,
  A aloha iā Kristo ka Ho'ōla!
  
  Aia kekahi au - ʻaʻole hiki ke ʻoi aku ka maikaʻi,
  E ala mau ka poe make...
  E lilo ka honua i paradaiso maoli,
  E hoʻokō ʻia ka moeʻuhane o kēlā me kēia kanaka!
  . MOKUNA Helu 11.
  Ua hala ʻo Kepakemapa 1944 i nā kaua ikaika ... Ua hiki i ka Fritz ke hoʻopuni iā Kuibyshev a me Orenburg a no laila ua hoʻopau ʻia kēia mau kūlanakauhale, akā ʻoiai nā pilikia āpau a lākou i hakakā ai.
  Ua hōʻike nā kaikamahine i ke kūpaʻa nui loa ... I ka hoʻomaka ʻana o ʻOkakopa, ua hoʻouka ka Nazis, ʻaʻole i lawe iā Kuibyshev, iā Penza. A hoʻomaka ke kaua ma luna o kēia kūlanakauhale.
  Ua hakakā ʻo Natasha a me kāna hui ma laila.
  Kiola aku la ke kaikamahine i ka grenade me kona wawae maikai ole a hooho:
  - No ka ʻuhane Lūkini.
  Ma hope iho ua kipaku ʻo Zoya mai ka bazooka. A ua kīkē ʻo ia i ka pahu Kelemania Lev-2.
  Ua lohi iki ka poʻe Kelemania ... Ua hoʻopau ʻia nā Panthers a me T-4 mai ka lawelawe ʻana. Akā i kēia manawa ke lawelawe mau nei kēia mau mīkini. ʻO ka ʻoiaʻiʻo, ʻo ka Panther kahi mea luku pahu maikaʻi, a ua pale maikaʻi ʻia mai ke alo. Akā ʻo nā ʻaoʻao kona pilikia. Eia naʻe, ʻaʻole mālama maikaʻi ʻia ʻo "Panther"-2 e kona mau ʻaoʻao. Akā, paʻa ka hapa nui o nā pū.
  Ke hoʻomaka nei ka hoʻomohala ʻana o ka moʻo E ... Ua hoʻohiki ka pahu E-75 e lilo i kaʻa hou me nā ʻaoʻao uhi pono. Ke helu nui nei na Kelemania i keia. ʻO ka pahuhopu ka loaʻa ʻana o kahi pahu i kaumaha ʻole, wikiwiki a pale maikaʻi. ʻO ka hoʻāʻo mua o kēia ʻano ʻo ia ka Maus, akā ua hōʻike ka hoʻomaʻamaʻa i ke kaumaha o kēia pahu. Akā, ua hoʻomohala ʻia ka E-100. Ua ʻoi aku ka ʻoi aku o ka hoʻolālā a me kahi silhouette haʻahaʻa. Ma keʻano laulā, ua emi kona kaumaha i hoʻohālikelike ʻia me ka Mouse i hoʻokahi haneli kanakolu a hoʻokahi haneri a me kanahā mau tona. Ua hoʻokomo ʻia nā ʻaoʻao ma nā kihi kūpono. ʻO ka mānoanoa o nā ʻaoʻao me nā pale i hiki i 210 millimeters. Ua like ka mea kaua me ka Iole: he pu kuniahi 128-mm a me 75-mm me kahi pahu pokole. Ua hoʻokomo ka poʻe Kelemania i kahi ʻenekini ʻoi aku ka ikaika o 1,500 horsepower, a neʻe ka pahu i ke kanahā kilomita i kēlā me kēia hola ma ke alaloa.
  ʻO ia ka mea ʻoluʻolu. He pahu kaumaha loa ka E-100. Akā me nā mea kaua maikaʻi loa a me ka pale.
  ʻAʻole maikaʻi ʻole kona mau ʻano hakakā, akā pilikia ka lawe ʻana i ka pahu a me kāna halihali. Ua hōʻike ʻia ka ʻike maoli ʻaʻole hiki i ka pahu ke kaupaona ʻaʻole i ʻoi aku ma mua o kanawalu mau tona no ka hoʻololi kūpono ʻana ma luna o nā alanui a me nā alahaka.
  No laila ua hāʻawi ʻo Hitler i ka palena o ka E-75 e hoʻokō i ke kaumaha i hāʻawi ʻia, akā e hana i kahi mīkini hilinaʻi e pili ana i ka pale. No kēia kumu, ua hoʻoholo ʻia e haʻalele i ka pūkuniahi 75-mm. A e hana i ka hoʻolālā e like me ka paʻa loa: i ka poloka hoʻokahi, ka ʻenekini a me ka hoʻouna ʻana ma waena a me ka pahu pahu ma ka ʻenekini. A laila paha e loaʻa iā ia kahi pahu i pale ʻia ma nā ʻaoʻao āpau a ʻaʻole kaumaha loa.
  ʻAʻole ʻoluʻolu loa ʻo Hitler i nā kaʻa Kelemania. ʻOiai ua ʻoi aku ka kiʻekiʻe o Lev-2, ʻoi aku ka nui o kāna pūkuniahi 105 mm no ka hakakā ʻana i nā kaʻa kaʻa Soviet, a ʻaʻole lawa no ke kī ʻana i nā pahu hopu ʻole. Hiki i ka "Panther" -2 ke hoʻomāʻona i ka pūʻali koa me nā mea kaua a me ka pale mua, akā ʻaʻole lawa ka pale ʻaoʻao, akā ua ʻoluʻolu nā ʻano hoʻokele.
  Ua koi ʻo Fuhrer e hana i kahi pahu i hiki ke hoʻomāʻona i ka pūʻali koa ma nā ʻano āpau.
  Akā ʻaʻole maʻalahi kēia e hoʻokō. Hiki paha ke hoʻopaʻa i ka hoʻolālā i ka nui a hoʻomāmā i ka chassis me ke kōkua o nā bogies a me nā punawai kūikawā, a lawe mai i kahi mea mai ke kino. A ke moe nei ka ohua.
  ʻO ia hoʻomohala hiki ke lilo i mea hoʻohiki maikaʻi loa. ʻO ka pahu pahu E-75 mua, i hui pū ʻia me ka E-50, ʻaʻole hiki ke kaumaha ma mua o kanahiku mau tona, a he mīkini paʻakikī kēia.
  Ua hakakā ʻo Elizabeth ma ka pahu T-34-85 a ʻaʻole ʻoluʻolu loa i kona pale. ʻO ka pale kaua, palupalu ma muli o ka nele o nā mea hoʻohui, ʻaʻole i pale nui i ka pahu.
  Ua pana ʻo ʻElizabeta me kona mau manamana wāwae a uwē ʻo ia, e hōʻike ana i kona mau niho:
  - He vixen au.
  Ua hahau ʻo Catherine i ka ʻenemi, kuʻi i ka ʻenemi ma ka ʻaoʻao a hoʻōho me ka hōʻike ʻana i kona mau niho:
  - No ka komunism ma USSR!
  Ua pana ikaika aku la no hoi o Elena, e ku ana i ka enemi, a hahau aku iaia me ka ikaika make, a no ka olohelohe o kona mau wawae, kani iho la ia.
  - No ke kumukānāwai o ka lanakila!
  Ua kī ʻo Efrasia i ka ʻenemi, me ka hoʻohana pono ʻana i kona mau manamana wāwae wāwae a hoʻōho:
  - Ke kūpaʻa nei mākou iā Svarog a me Stalin no ka nui o ka ʻāina!
  ʻO kēia nā kaikamahine hakakā ma ʻaneʻi. Loaʻa iā lākou ka hui koʻikoʻi loa.
  Ua ʻike ʻia kekahi mau pahu T-34-85 me ka pale ʻana i nā pōkā, i hoʻemi nui i ko lākou kaumaha. Ua piʻi aʻe ka wikiwiki a me ka hana o ke kaʻa. Akā i kēia manawa hiki ke lawe ʻia e ka pu panapana anti-tank, kahi pū mīkini kaliber nui, a me nā ʻano grenades he nui. A ʻō aku nā pūkuniahi ea. ʻOiaʻiʻo, ʻoi aku ka maʻalahi o ia tank e hana, ʻoi aku ka liʻiliʻi a hoʻohui i ka wikiwiki o ka neʻe.
  I kēia manawa, inā hoʻokele nā kaikamāhine i kēia kaʻa, ʻaʻole lākou e ʻae iaʻu e komo i loko.
  ʻO Elizabeth, he kaikamahine wikiwiki o nā mea luku nui, i ʻike pono ʻia:
  - ʻAʻole hiki i ka mea kaua ke hoʻololi i ka wiwo ʻole!
  Ua ʻae ʻo Catherine i kēia:
  - ʻAe, pololei kēlā, ma kēia ala ʻaʻole ʻoe e ʻike ʻia!
  A pehea ʻoe e ʻakaʻaka ai ...
  ʻO nā kaikamāhine nani. A inā e hahau lākou i nā ʻenemi, hana lākou me ka ikaika a me ka ʻoi loa.
  ʻO Elena, ma hope o ka hoʻohana ʻana i kāna pahu kaua a haʻalele e hoʻopiha i nā lako, nīnau akula i kāna mau hoaaloha:
  - He aha kāu e manaʻo ai e nā kaikamāhine, loaʻa iā mākou ka manawa e lanakila ai i ke Kolu Reich?
  Ua pane wiwo ʻole ʻo Catherine:
  - E like me kā Vasily Terkin i'ōlelo ai ... Ua hele mai mākou e kuʻi,ʻaʻole e helu!
  Ua hoʻoponopono ʻo Elizabeth:
  - ʻO ia ka mea a Suvorov i ʻōlelo ai!
  A ʻo ke kaikamahine, me kona mau manamana wāwae ʻaʻole, lawe a ʻolokaʻa i kahi ʻāpana nūpepa i loko o kahi paka i ʻōwili ʻia. He ʻakaʻaka iā ia.
  Ua hīmeni ʻo Efrasia me ka hoʻoluliluli ʻana i kona kino:
  - He kaikamahine terminator au,
  E ʻeha loa ia no ka Krauts - cultivator!
  A ʻakaʻaka ke koa!
  Ua hoʻoholo nā kaikamāhine e pāʻani kāleka. He ʻakaʻaka. A ʻo ka poʻe nalo e hana i nā push-up a me nā squats.
  Ua ʻōlelo ʻo Elena i ka wā o ka pāʻani:
  - ʻOiaʻiʻo, ʻaʻohe o mākou manawa kūpono e lanakila ai! Ua hāʻule ka Caucasus a ke eo nei mākou!
  Kiola akula ʻo Catherine i ke kāleka me kona wāwae wāwae ʻole, e hahau ana i kona hoa paio a uē:
  - Akā, he mea huna kā mākou!
  Ua ʻakaʻaka ke koa a hoʻolei pū i ke kāleka me kona manamana wāwae wāwae ʻole.
  Ua ʻōlelo ʻo Elizabeth me ke kaniʻuhū:
  - Hoʻokahi wale nō manaʻolana i koe - he mea kaua huna hou!
  Ua ʻōhumu ʻo Efrasia, me ka hoʻolei ʻana i ke kāleka me nā manamana wāwae ʻole o kona mau wāwae nani:
  - ʻAe, ʻaʻole hiki iā mākou ke hana me ka ʻole o kahi mea huna!
  A hīmeni nā kaikamāhine i ka hīmeni:
  - Ua wela kā mākou pahi kaua i ke ahi, e ʻoki mākou i ko mākou poʻe ʻenemi! He mau koa mākou o ka USSR!
  He hakakā maoli nā koa.
  Akā ʻaʻole kūlike nā pūʻali ... I ka waena o ʻOkakopa, hāʻule mau ʻo Kuibyshev ...
  Ua hiki i ka poʻe Kelemānia ke hopu i kahi hale pale koʻikoʻi. Akā, ua hoʻomaka ka ua ... Aia ka manaʻolana no ka hoʻomaha ma muli o ka hāʻule.
  Akā naʻe, hoʻomau ka hakakā ma ka lewa.
  ʻEkolu mau mea hoʻokele Soviet: Mirabela, Anastasia, Akulina i hakakā me ka hoihoi.
  Ua hīmeni ʻo Mirabela, e pana ana i kahi Nazi i ka lele ʻana, ma luna o kāna Yak-9 T kahiko akā weliweli, hīmeni:
  - E loaʻa kahi au, ka wā o ka komunism!
  ʻO Anastasia, e kaomi ana i ke kī me kona mau manamana wāwae wāwae, ua hōʻoia, e hōʻike ana i kona mau niho:
  - E lele au i ka lani e hīmeni ana!
  A ʻakaʻaka ʻo ia i kona mau hoaaloha.
  Ua paʻi ʻo Akulina i kekahi Kelemania ʻē aʻe ma ke kaomi ʻana i kona kuʻekuʻe wāwae pōʻai ma ka wāwae a ʻōlelo maila:
  - No ka nani o ka USSR!
  Pono nā kaikamāhine e hakakā.
  ʻO Mirabela, e pana ana i kahi ME-262 fascist me kahi pūkuniahi 37-mm, i hoʻopuka:
  - Hoʻonani i ka komunisme!
  Ua ʻōlelo ʻo Anastasia, e ʻoki ana i ka Nazi me kahi ala kūpono a ʻike i ka ʻenemi:
  - Hoʻonani i ke ao ʻulaʻula!
  ʻO ke kaikamahine a Akulina, he kanaka hakakā, ua kīkēkē i kahi kaʻa Kelemania a me ka puana ʻana, uwo ʻo ia:
  - No ka komunism, ka ʻāina o nā Soviets!
  Pono e hoʻomaopopo ʻia he ʻoʻoleʻa koʻikoʻi nā koa.
  ʻO Albina, Alvina, Agava ma ka ʻaoʻao ʻē aʻe e hōʻiliʻili nei i kā lākou helu. A hakakā pū nā kaikamāhine me ke kāmaʻa ʻole a me nā bikini.
  ʻO ka ʻakaʻaka ke ʻaneʻane olohelohe nā kaikamāhine ma nā mokulele.
  Hoʻokuʻu ʻo Albina i lalo i kekahi mau kaʻa Soviet me kona mau manamana wāwae ʻole a me kona ʻūhū ʻana:
  -No ka hoahanau Aryan!
  Ua hakakā ʻo Alvina i ka Pūʻali ʻulaʻula a hana me ka wiwo ʻole. A me kona mau manamana wāwae ʻaʻole ʻo ia e ʻimi ana i nā pūkuniahi ea a ʻoki i lalo i nā kaʻa Soviet, me ka uē ʻana:
  - No nā manaʻo mālamalama!
  Ua pana aku ʻo Agave i nā mea kaua Soviet a hoʻouka i nā mokulele, luku maoli iā lākou a uwē:
  - No nā lanakila o ke Kolu Reich!
  ʻAʻole kūʻē nā kaikamahine i ka hoʻokau ʻana i ko lākou hoa paio i ka hoʻomāinoino ʻino. ʻOi aku ka nani o nā keikikāne.
  ʻO Albina, ka ʻala ʻana i nā kuʻekuʻe wāwae o kahi paionia ma ka lāʻau, ua ʻike ʻia:
  - He ʻono loa nā keikikāne i palai a me ka pepa!
  A pehea ʻo ia e ʻakaʻaka ai. A e hoike mai oia i kona alelo!
  Ua ʻike ʻo Alvina i kēia, e hōʻike ana i kona mau niho:
  - ʻAi ʻia ke keikikāne i ka umu, ʻono loa me ke kāleka!
  Ua hoʻokuʻu ʻia ʻo Agave, me ke kōkua ʻana o kona mau manamana wāwae ʻole, e kekahi mau mea kaua Soviet a ʻōlelo ʻia:
  - He mau vixen mākou!
  A ʻakaʻaka ʻo ia i kona mau hoaaloha. He kaikamahine kakaʻikahi, hakakā ʻo ia.
  ʻO Albina, e pana ana i nā mokulele me kona mau wāwae ʻole, nani, ʻokiʻoki ʻia.
  "ʻAʻole hiki iā ʻoe ke hoʻomaopopo iā Rūsia me kou manaʻo, pehea ʻoe e koho ai i nā poʻe e like me Stalin i mau aliʻi!"
  Ua ʻike ikaika ʻo Alvina, e hōʻike ana i kona mau niho a me ka pana ʻana me kona manamana wāwae ʻole:
  - Akā ʻaʻole ʻoi aku ka maikaʻi o kā mākou Hitler!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Agave, e kuʻi ana i nā kaʻa Soviet me kona mau manamana wāwae ʻole a ʻike ʻo ia:
  - ʻO Adolf, ʻoiaʻiʻo, ua loaʻa iā ia! Akā i ka manawa like, ʻaʻole i ana ʻia ka nui o kāna i lanakila ai!
  ʻO nā kaikamāhine he hakakā a hoʻomāinoino loa.
  A no laila, ʻālua lākou i ʻelua keiki kāne i ke ahi me ke ola. E like me ia, ua hou ʻia lākou me ka lāʻau kila, a hoʻomaka lākou e palai iā lākou, ʻoiai lākou e ʻuā a uē. A laila, i ka wā i hoʻomaha ʻole ai nā keikikāne, ua hoʻomaka nā kaikamahine a pau o ka pūʻali koa e holo i luna o nā paionia palai, ʻoki i nā ʻāpana ʻiʻo mai o lākou a ʻai.
  A ʻono loa ia, ʻoiai inā e ola ana nā keikikāne a paʻi ʻia i ka wā palai.
  ʻO Agave, no ka laʻana, ʻai i ka ʻūhā o ke keikikāne me ka hauʻoli nui. He hana nui na kaikamahine ia manawa. A ʻo nā mea i koe o nā keikikāne ʻelua, he iwi a me ka ʻiʻo. ʻOi loa ka ʻono o ka ate ʻōpiopio. Ua ʻai kāna mau kaikamāhine iā ia me ka hauʻoli nui.
  Akā i kēia manawa ke hakakā nei lākou i ka lani...
  I ka hopena o ʻOkakopa, hāʻule ʻo Orenburg ...
  Hoʻokokoke nā Kelemania iā Ufa. Ua ʻano anu a me ka hau.
  Ke kaua nei ʻo Tamara a me kāna hui i nā Nazis ma waho o Ufa. ʻO ka pūʻali koa Kelemania, i hana ʻia i nā koa ʻeleʻele i hoʻopaʻa ʻia ma nā panalāʻau Farani a me Belgian, hele i ka hoʻouka kaua.
  Hoʻopili maoli lākou i nā ala āpau me nā kupapaʻu.
  Hāʻawi ʻo Tamara i ka pahū a hoʻolei i ka grenade me kona wāwae wāwae ʻole a uē:
  - E hoʻonani ʻia ke au o ka komunisme no nā kenekulia, ke manaʻoʻiʻo nei au ʻo Stalin ko mākou lima paʻa.
  'Ōleloʻo Veronica, pana,
  - Mai uhai i ka USSR!
  A me kona kuʻekuʻe wāwae ʻole ʻo ia e hoʻolei i kahi pūʻolo pahū.
  ʻO Anfisa, pana i ka Nazis a hoʻolei aku i kahi leka o ka make me kona mau manamana wāwae ʻole, nā moʻolelo:
  - Aia me mākou ka nui o ka komunisme!
  ʻO Victoria, ke kī ʻana i ka ʻenemi a me ka ʻoki ʻana i ka poʻe Nazi, e hoʻolei ana i kahi grenade me kona mau wāwae wāwae ʻole, ʻīwī:
  - E hoʻonani ʻia ka ʻĀina Nui!
  Ke puhi nei ka 'Olumepika. A laila hoʻolei kēia kaikamahine heroic i kahi pahu pahu pahū i ka Nazis a uwo:
  - Hoʻonani i ko mākou ʻāina makuahine!
  A e hoʻōho like nā kaikamāhine a pau.
  - No ka USSR! Aia kahi paionia!
  Ua ʻaihue nā koa wahine o ka Pūʻali Ula i nā kaua. A i ka wā i hau ai, ua hakakā nō lāua me ke kamaʻa ʻole a me ka bikini.
  I ka hoʻomaka ʻana o Nowemapa, hoʻomaka ka poʻe Nazi i ka hoʻouka kaua ma Ulyanovsk. ʻO ke kūlanakauhale kahi i hānau ʻia ai ʻo Lenin a i ʻeha nui ʻia ʻo Stenka Razin. He mea nui kēia no nā kūlanakauhale Lūkini.
  Ua hakakā ʻo Alenka i nā Nazi. A hīmeni ʻo ia iā ia iho, e hoʻolei ana i nā grenades i ka poʻe Nazi me kona mau wāwae ʻole:
  - Hoʻonani iā Rusia, hoʻonani ...
  Ke holo wikiwiki nei nā pahu i mua ...
  Māhele i nā pālule ʻulaʻula,
  Aloha e ka poʻe Lūkini!
  ʻO Anyuta, e kī ana i nā ʻenemi a ʻokiʻoki iā lākou i lalo, a laila hoʻokuʻu i nā ʻeke pahū o ka sawdust me kona manamana wāwae ʻole, ʻōlelo mai:
  - No ka komunism o Stalin!
  A hāʻawi ʻo ia i ka manawa i ka laina holoʻokoʻa o nā koa ʻeleʻele, e ʻoki ana iā lākou i lalo.
  ʻO Alla, e kī ana i kona mau hoa paio a me ka hoʻohana ʻana i kona mau manamana wāwae ʻole, e hoʻolei ana i kahi grenade make, uē:
  - No ka makuahine Rusia!
  ʻO Maria, ke kī ʻana i ka poʻe fascist, a me ka hoʻohana ʻana i kona mau manamana wāwae ʻole, ʻoiai e hoʻolei ana i nā makana o ka make i ka ʻenemi, paʻi a ʻike:
  - No ka komunisme lewa!
  Ua ʻōlelo ʻo Matryona, e pana ana i ka Nazis a ʻoki i ka ʻenemi:
  - No nā hoʻololi i ke kaua!
  ʻO Marusya, e hoʻokuʻi ana i nā Krauts, a pepehi iā lākou a make, lawe aʻe a hoʻomāʻewaʻewa, me ka hoʻomāʻewaʻewa:
  - No nā lanakila o ke kūlana kiʻekiʻe loa!
  A me kona wāwae wāwae ʻole ʻo ia i hoʻolei aku ai i kahi grenade make.
  ʻO nā kaikamahine ma ʻaneʻi he ʻoluʻolu a ola.
  ʻO Alenka, pana a ʻokiʻoki i nā ʻenemi, a hoʻolei aku i nā grenades me kona mau manamana wāwae ʻole, ʻī maila:
  - E noho pū ka nui o ka komunisme me mākou!
  A lawe aku la ke kaikamahine ia mea a kikeke aku la i kahi pahu Kelemania me ka manao nui.
  A eia kekahi hoʻololi hou o ka pahu Lev-2 me kahi pūkuniahi 88-mm. 'Oi aku ka haiki, a he uuku ka pahu, a he kanalimakumamalima tona kaumaha, a he 1200 horsepower ka engine ke hooikaikaia. Kaʻa Kelemānia wikiwiki.
  Akā ʻaʻole ia e hoʻopilikia i ke koa.
  Kiola akula ʻo Alla i ka grenade me kona wāwae wāwae ʻole a uē:
  - No ka komunism!
  Ua kiola ʻo Anyuta i ka makana pepehi kanaka o ka make me kona mau manamana wāwae ʻole a hoʻōho:
  - I nā palena hou!
  A e kani ke kaikamahine. A e huli ka pahu Kelemania "Lev"-2 a lele maoli nā wili.
  ʻO Maria, pana i ka Nazis, hīmeni:
  - A hoʻomau hou ke kaua,
  A hopohopo koʻu puʻuwai i loko o koʻu umauma...
  A he ʻōpiopio loa ʻo Lenin -
  A aia ka ʻōpio ʻOkakopa i mua!
  ʻO Matryona, ke kī ʻana i nā ʻenemi a me ka ʻoki ʻana i nā pūʻali, hoʻolei i kahi grenade me kona wāwae ʻole a hoʻōho:
  - He mea nui ka hana mua i ke ola!
  ʻO Marusya, e kīkēkē ana i ka poʻe fascist, hoʻopiʻi:
  - ʻIke hou ʻoe ma luna o ka Honua, nā puahiohio o ka hoʻouka kaua huhū!
  A eia na koa kulou ole.
  Akā naʻe, ʻaʻole like nā mana. Ua hāʻule mua ʻo Penza. A hoʻouka ka Nazis iā Saransk.
  I kēia manawa, ʻaʻohe mea i koe i ke kūlanakauhale ʻo Gorky.
  I ka lā 7 o Nowemapa, 1944, ua mālama ʻo Stalin i kahi parade hou ma Moscow. ʻOiai ʻaʻole ia he lanakila.
  ʻO ka Fritz naʻe, ua kiʻi ʻia ma Moscow no ka manawa mua me nā missiles ballistic V-2. A i ka manawa like ua pahū ʻia ke kūlanakauhale e nā mokulele mokulele, ʻo ia hoʻi nā pōkā Arado. Ua haʻalulu nui kēia hana i nā mea a pau. Ua lele na missiles V-2 ma kahi alahele kiʻekiʻe a hāʻule koke i ka ʻike pono ʻole o nā radar.
  Ua nui ka luku a me ka pilikia. Ua make nā koa Soviet i ka wā o ka parade.
  Ua mālama ʻo Stalin i kahi hālāwai koʻikoʻi i loko o kahi bunker lalo e hiki ke pale aku i kahi pā pololei mai kahi pōkā atomika.
  ʻO ke poʻo o ke koʻokoʻo nui, ʻo Vasilevsky, i ʻōlelo ʻia me ka hoʻāla:
  - He mea kaua hou ko na Kelemania o ka mana luku nui. A ʻaʻole ʻike kā mākou radar iā ia ...
  Ua uwo ʻo Stalin, me ka huhū huhū i nā kuʻekuʻe wāwae o kona mau kāmaʻa:
  - He hūpō ʻoukou! ʻAʻole hiki iā mākou ke ʻike i ka pīhoihoi!
  Ua ʻōlelo ʻo Marshal Vasilevsky:
  - Aia kekahi mea, hoa Stalin...
  Ua hōʻike koke ʻo Beria:
  - ʻO kēia nā missiles papa A-5. ʻAʻohe pono e hopohopo, e ka hoa Stalin. ʻEwalu haneli kilokalama aminolon wale nō kā lākou e lawe ai, akā ʻoi aku ka nui o ke kumukūʻai e like me ka pahu jet maikaʻi. Ua hoʻokuʻu aku ka poʻe Kelemania i ʻelua mau missiles, akā ʻaʻole i komo kēia hoʻolālā i ka hana ʻana, no ka mea, ʻoi aku ka maʻalahi o ka hoʻouka ʻana me nā mokulele mokulele.
  Ua ʻoluʻolu ʻo Stalin, ua ʻōlelo ʻo ia:
  - No laila ʻaʻole kēia he mea kaua kūpono? Maikaʻi loa!
  Ua ʻōlelo ʻo Beria me ke kaniʻuhū:
  - Akā, he pilikia koʻikoʻi nā jet bomb. Pono kākou e hakakā i kēia, e ka hoa Stalin!
  Ua manaʻo ʻo Marshal Zhukov:
  - Malia paha e lawe mākou a hana i nā rockets iā mākou iho. ʻO kaʻu ʻōlelo i ka honua-i-ea. He aha, ma ka hoʻomalu ʻana iā lākou ma ka lekiō, pana i nā mokulele!
  Ua ʻōlelo ʻo Voznesensky:
  - Pono ka manawa e hana ai i ia mau missiles! ʻOi aku ka maʻalahi o ka hana ʻana i nā mokulele haʻahaʻa loa mai ka lāʻau, hoʻopiha iā lākou me nā mea pahū a hoʻopaʻa i ka ʻenemi. He ʻano kamikaze!
  Kuno ʻo Stalin i ka ʻae ʻana:
  - ʻAe, pono e hoʻohana ʻia nā mokulele kamikaze. ʻO kēia ko mākou manawa, ʻoiai ʻo ka mea maoli kēia e hoʻolōʻihi i ka ʻeha o kā mākou Red Army.
  Pono mākou e ʻimi i kahi mea ʻoi aku ka maikaʻi!
  Pane aku la o Yakovlev me ke kaniuhu.
  - Ke hoʻomaka nei ka hana ma nā mokulele hou, ʻo Comrade Stalin. Akā i kēia manawa ke nānā nei mākou i ka mālama ʻana i ka hana kiʻekiʻe o nā kaʻa. Hoʻohana mākou i kā mākou mau mea mālama a waiho i nā keiki mai ka ʻumi o nā makahiki i nā mīkini. Hoʻopiha piha ʻia, ʻelua a me super-total.
  Ua ʻōlelo ʻo Stalin:
  - Nui nā mea e pono e hana ʻia! He mea liʻiliʻi loa kāu hana!
  'Ōleloʻo Molotov me ke kaniʻuhū:
  - ʻAʻole hiki ke hoʻopili i nā hoa pili. Me he mea lā mākou wale nō. Ua ho'āʻo wau e hele i kahi kuʻikahi me ka poʻe Kepani ... Ke koi nei lākou i ka'āina a hiki i nā Urals, kahi iʻaeʻoleʻia.
  Ua ʻōlelo ʻo Stalin:
  - Pono mākou e hahau iā Iapana i ka hoʻoilo, akā pehea ʻo Leningrad?
  Ua ʻōlelo ʻo Zhukov me ka ʻōlelo ʻana i kona mau niho:
  - ʻAʻole i kūleʻa ka hahau ʻana ma Petrozavodsk e like me ka mea i manaʻo ʻia. Ua komo ʻo Suedena i ke kaua ma ka ʻaoʻao o ka Third Reich a pono mākou e hana me nā pūʻali nui. No laila ʻaʻole hiki ke hoʻomohala koke i ka hoʻouka kaua, a ʻo ka ʻenemi, i ka lawe ʻana i nā pūʻulu Wehrmacht, hoʻihoʻi i kā mākou hoʻouka kaua. Ua hoʻopuni piha ʻia ke kūlanakauhale ʻo Leningrad e ka poloka a paʻa loa. Manaʻo wau ma ka pūnāwai, ma muli o ka nui o ka wī, e make ka heluna kanaka a pau. A ʻo ka hāʻule ʻana o Leningrad e hiki ʻole ke pale ʻia.
  He mea hiki ole ke hoolako ia ma ka lewa. Ua lanakila loa ka ʻenemi i ka lewa. Hāʻawi ka poʻe Kelemania i ke keʻa naita, aia wale nō no nā mokulele hoʻokahi i pana i lalo.
  Ua huhū ʻo Stalin:
  - Ua hāʻule mākou i ka hewa!
  Kuno ʻo Zhukov:
  - Nui nā ala kaʻa i haki, a ua liʻiliʻi mākou i nā pūʻali koa. A pono mākou e hāʻawi i ka mahalo i nā Finns a me Suedes, hoʻomau lākou i ka pale. Akā ʻaʻole ʻo ia wale nō. Ua kāʻalo pū nā Kelemania iā Murmansk. I kēia manawa ua puni kēia kūlanakauhale. ʻAʻole maopopo iā mākou ka mea e hana ai!
  Ua ʻōlelo ʻo Stalin:
  - Wehewehe!
  Ua kūʻē ʻo Zhukov:
  - ʻAʻohe oʻu ikaika no kēia! A hiki i ka ʻenemi ke hopu i ka Peninsula Karelian holoʻokoʻa!
  Ua kauoha ʻo Stalin:
  - Huki i kou ikaika a wehe i ka poloka! I ka hooilo, aole ikaika loa na Kelemania. Hiki ke kaomi pono iā lākou!
  Ua ʻōlelo ʻo Vasilevsky:
  - Pono mākou e pale i nā hōʻeha hohonu, a laila e lanakila ko mākou ikaika i ka ʻenemi!
  Ua ʻōlelo ʻo Stalin:
  - E kaua mākou no ka komunisme!
  Ua hōʻike ʻo Voznesensky i nā lono hauʻoli hou aku:
  - Ua hoʻokomo ʻia ka SU-100 i ka metala a ua mākaukau no ka hana nui. Hoʻokumu ʻia ka Chassis ma luna o T-34. Maʻalahi loa ka hana ʻana. Aneane mākaukau ka pūpū no ka pū hou. No laila e ʻike mua ʻia ka SU-100 ma mua. ʻApōpō hele ke kaʻa mua i mua!
  Kuno ʻo Stalin me ka ʻae ʻana:
  - Ma ka liʻiliʻi ua hauʻoli kēia iaʻu! Akā ʻaʻole e lawe ʻia ka T-34-85 mai ka hana ʻana. Eia kekahi, pono e hoʻemi ʻia ka pale kaua a hoʻemi ʻia ke kaumaha i iwakālua mau tona. Ua hōʻike nā kaua ʻaʻole hiki ke ʻoi aku ka ʻino!
  Ua ʻōlelo ʻo Voznesensky:
  - A hiki iā ʻoe ke hana i nā mea kaua mai ka lāʻau! Hoʻopuka mākou i nā haneli o kēia mau pahu i ka lā, ʻoi aku ma mua o nā Nazis. Akā, hiki i kā mākou mau kaʻa ke pana maʻalahi iā Krauts me nā pu pu anti-tank māmā.
  Ua ʻōlelo ʻo Zhukov:
  - Aia ʻo Gerda. He wahine ʻoluʻolu! Ua kikeke ʻo ia i nā pahu he nui a me nā pū.
  Kuno ʻo Stalin:
  "Pono mākou e hopu iā ia a e palai i kona mau kuʻekuʻe wāwae." Maikaʻi loa kēia kaikamahine!
  Ua ʻae ʻo Zhukov:
  - Pono mākou e hopu iā ia! A e luku mākou i nā fascist!
  Kūnoʻo ʻo Beria a ʻakaʻaka:
  - E hana mākou i kahi hana kūikawā like!
  Ua ʻōlelo ʻo Stalin me ke kaniʻuhū:
  - He manaʻo maikaʻi kēia, akā ... Pono e hoʻopau ʻia kekahi mea ʻē aʻe!
  Ua ʻōlelo ʻo Beria:
  - E hopu kākou iā lākou a pau!
  Ua lulu ʻo Stalin i kona poʻo:
  - ʻAʻole ... ʻAʻole maikaʻi ka pepehi kanaka! Makemake au e lawe ʻia mai ʻo Gerda iaʻu! Kokoke kēia!
  Ua ʻōlelo ʻo Beria:
  - Ola?
  Ua hōʻoia koke ʻo Stalin:
  - ʻOiaʻiʻo, ke ola nei au!
  Ua hū aʻela ʻo Beria, me ka puhi ʻana i kona mau papalina:
  - ʻAʻole hiki i nā mea a pau, ʻike maopopo wau!
  Ua ʻike ʻia kekahi mau kaikamahine me nā ʻaʻahu pōkole a me nā wāwae wāwae ʻole. Hāpai lākou i nā kīʻaha waina a wini aku i nā lālā o ke Kōmike Palekana Moku'āina.
  Ua ʻōlelo ʻo Zhdanov:
  - Pono mākou i nā kaikamahine hou aʻe i ka pūʻali koa! E hoʻonohonoho pono lākou i laila!
  Ua ʻōlelo ʻo Stalin:
  - Hāʻawi wau iā Anastasia, Mirabela, Akulina me ka "Star of the Order of Glory" me nā daimana! Nani ka USSR!
  Ua hoʻōho like nā kānaka a pau:
  - Hoʻonani i nā koa!
  A pai iho la lakou i ko lakou mau lima.
  Kulou iho la kekahi o na kaikamahine a kukuli iho la, e honi ana i na kamaa o Stalin.
  Ninini aku la ka Luna Nui i ka waina a uwo mai la:
  - ʻO ko mākou ikaika ko mākou lima!
  Ua hoʻopuka ʻo Beria:
  - He naʻaupō ʻo Hitler!
  Ua kūʻē ʻo Stalin:
  - ʻAʻole he naʻaupō, akā ʻo ke ʻano o ka hoʻopunipuni!
  A hoʻomaikaʻi hou nā mea a pau.
  . MOKUNA Helu 12
  Ua hoʻopuni ʻia ke kūlanakauhale ʻo Ulyanovsk, akā i kēia manawa ua paʻa ... ʻO kēia ka hopena o Nowemapa a ua hau a hau. ʻAʻole makemake nui ka poʻe Kelemania e hoʻouka, a ke kī pū nei nō.
  ʻAʻole kau wela loa ka lewa. Akā, hakakā nā kaikamāhine a hōʻike i nā hana mana o ka wiwoʻole.
  ʻO Gerda me kāna hui ma Panther 2. Akā, ua kokoke mai ka pahu Panther-3, a makemake maoli ke koa e hakakā me ia.
  I kēia manawa, ke pana nei ʻo ia ma nā kūlana Soviet.
  Me ka wāwae wāwae ʻole, kuhikuhi akula ʻo ia i ka pū i ka pahu hopu a kī. Ua hāʻule ʻo ia i ka Soviet kanakolukūmāhā a hoʻopiʻi:
  - No Prussia hemolele!
  Ua kī pū ʻo Charlotte i kahi pūkuniahi, ua komo i ka howitzer Soviet a uē:
  - Ko mākou hauʻoli mau loa!
  Ua kī pū ʻo Christina, me ka hahau ʻana i ka ʻenemi me kona wāwae wāwae ʻole a ʻuwē:
  - No nā kāne e like me kēia i kūpono iā mākou!
  Ua kī pololei ʻo Magda me ke kani ʻana:
  - No ka Nui o ke Aupuni!
  A ke kaua nei nā ʻehā o Elizabeth ma ka SU-100 hou loa.
  Ua ʻike nā kaikamāhine i ka pū hoʻoneʻe hou a ke pana nei.
  Ua kī ʻo ʻElizabeta me kona mau wāwae wāwae ʻole a hoʻomaka e hīmeni;
  Huki ka mea pepehi kanaka fascist i na poohiwi,
  Eia kahi rack, pincers, drills ma ka lima!
  Makemake ʻo ia e ʻōʻopa i kona kino a me kona ʻuhane,
  He monster liʻiliʻi, akā nani ke nānā aku!
  
  Hoʻohiki ʻo ia i ke kālā, nā moku mahu ma ke kai,
  He aha ka mea hiki ke hāʻawi i kahi poʻo inoa!
  ʻOiaʻiʻo, e lilo ke kālā iā ʻoe
  Ma hope o nā mea a pau, nona ʻoe he kupapaʻu a me ka pāʻani!
  
  Makemake ʻo ia e ʻike e pili ana i kā mākou ʻoihana,
  He aha nā mea hou e kaulahao ai i ka poʻe ʻilihune!
  No laila, e hoʻokele lokomaikaʻi ʻo ia,
  E poina i kou makuakāne a me kou makuahine!
  
  Akā, e hoʻokauwā mākou i ko mākou ʻāina makuahine,
  ʻAʻole hiki iā mākou ke uhaʻi ʻia e ka hana ʻino o ka mea hoʻomake!
  E pio ka lala mai ka makani makani,
  A hiki iā ʻoe ke lohe i nā pēpē ʻōlohelohe e uē ana!
  
  ʻAe, ua eo au i ka puni paʻakikī mua,
  Akā e hāʻawi ka Mea Mana Loa iā ʻoe i ka manawa e lanakila hou ai!
  A laila, naʻu iho e kikeke i ka ʻenemi,
  E hāʻawi kaʻu lima i ka mea kolo!
  
  Hāʻawi ka ʻāina i ka ikaika iaʻu,
  Hiki ke lanakila kēlā ʻeha a me ka ʻeha!
  A puka mai iwaho o keia lua kupapau,
  I ʻole ʻoe e ʻai ʻia e ka bea huhū!
  
  ʻOi aʻe a kokoke ke ola -
  E lanakila mākou ma luna o ka ʻenemi!
  Noho ma lalo o ka uhi o ka malamalama o ka komunisme,
  I hoopiha ka La i ka hale me ke gula!
  A hīmeni nā kaikamāhine a kiʻi mai i kahi pūkuniahi pepehi kanaka hou. He poʻe koa weliweli loa lākou.
  Ua ʻōlelo ʻo Elena me ka ʻakaʻaka:
  - E kūkulu ʻia ka Communism, manaʻoʻiʻo mākou iā ia!
  Ua ʻae ʻo Catherine me kahi ʻōlelo like:
  - E kūkulu kākou i ka komunisme, a e lanakila!
  Lawe aʻela ʻo Efrasia iā ia a gurgled, pana me kona manamana wāwae ʻole a ku i ka Panther.
  Mahope iho, uwo ae la ke koa.
  - ʻAe, komunisme, komunisme! E hoʻopau loa ʻia ʻo Sophistry!
  A ua paʻi ʻia ka Panther a mai kahi mamao aku.
  ʻO kēia nā kaikamāhine ʻaʻole hiki iā ʻoe ke haki me ka maʻalahi.
  Ke kokoke mai nei ʻo Kekemapa ... ʻO ka poʻe Kepani, i ke anuanu, ua aneane e hoʻemi i ka hakakā.
  Akā i ka lani, ʻoiai ke ʻano o ka hoʻoilo, aia nō nā kaua.
  Ma ʻaneʻi ʻo Toshiba lāua ʻo Toyota, ʻelua mau pailaka Kepani, e hakakā nei me he poʻe ʻaihue manaʻoʻiʻo.
  Hoʻokuʻu ʻo Toshiba i nā mokulele Soviet me kona mau manamana wāwae ʻole a hoʻōho ma luna o kona māmā:
  - He kaikamahine super au!
  ʻO Toyota, kikeke i kahi mea kaua Lūkini, a hōʻike i kona mau niho momi e hōʻoiaʻiʻo ana:
  - A aia kahi wahine hyper!
  ʻO nā wahine Kepani, ʻoiaʻiʻo, he poʻe hakakā me ka mana hoʻokuʻu nui. ʻAʻole hiki iā ʻoe ke pale i ka hanohano o kahi samurai.
  Akā naʻe, ke hoʻomau nei nā kaua i ka lewa.
  A ma ka ʻāina, ʻehā mau kaikamahine ninja i hoʻomaka e hoʻopau i nā koa Soviet.
  Ua hana ke kaikamahine ninja polū i ka wili makani, ʻoki i kekahi mau mea kaua Lūkini, a me kona manamana wāwae ʻole i hoʻolele i kahi pahū nui o ka mana luku nui.
  Ua haehae ʻo ia a hoʻopuka ʻo ia:
  - Aloha Iapana!
  Ua oli pū ke kaikamahine ninja melemele i ke ʻano pahi pahi lele. Ua ʻoki ʻo ia i kekahi mau hoa paio a ʻuā:
  - No ka hoʻopaʻi komunista!
  A me kona mau manamana wāwae ʻole, i kona hoʻokuʻu ʻana i ka makana luku o ka luku.
  A laila ʻōlelo ʻo ia:
  - No ka nui o Iapana!
  Ua hana ke kaikamahine ninja ʻulaʻula i ka hana helikopa me kāna mau pahi kaua. Me kona mau manamana wāwae ʻaʻole i hoʻolei aku i ka makana pepehi kanaka o ka make, a hoʻōho aʻela:
  - No kuʻu aloha!
  A laila ʻōlelo ʻo ia:
  - He aha ka pili ʻana o ka hoʻopaʻi komunista me ia?
  ʻO ke kaikamahine ninja melemele, e ʻoki ana i nā koa Lūkini, a hoʻolei hou i ka grenade me kona kuʻekuʻe wāwae:
  - A ʻoiai ʻo ka ʻoiaʻiʻo e loaʻa ka sopa me kahi pōpoki!
  ʻO ke kaikamahine ninja keʻokeʻo, e ʻoki ana i kāna mau hoa hakakā a me ka hoʻolei ʻana i ka makana o ka make me kona mau manamana wāwae, ʻōlelo ʻo ia:
  - E lanakila mākou no nā manaʻo o ka komunism!
  A ʻakaʻaka like nā koa ʻehā a hōʻike i ko lākou mau niho momi.
  Ua hala kokeʻo Dekemaba ... Ma hope o ka hoʻopuniʻana, ua lawe ka poʻe German iā Ufa a me Saransk. Akā, ua paʻa mau ʻo Ulyanovsk i ka blockade piha.
  Ua kauoha ʻo Stalin i ka makahiki hou e hoʻopaʻa i ke kūlanakauhale kahi i hānau ʻia ai ʻo Lenin ma nā koina āpau.
  Eia naʻe, ʻoiai ka hau, ua hoʻokokoke nā Kelemania iā Kazan. No laila ua kokoke ka USSR i ka hiolo loa.
  ʻAʻohe maopopo a manaʻo paha i ka mea e hana ai ma USSR.
  Ua hoʻolauleʻa ʻo Stalin i ka Makahiki Hou ma Moscow a ma ka bunker. He luuluu kona maka, aka, aole nawaliwali kona makemake e hakaka.
  ʻO Hitler, i kēia manawa, ua hoʻoholo e hoʻonohonoho i kahi hale hoʻokipa nona iho, ma Libua, kahi e mahana ai.
  A ma laila ʻo ia i hauʻoli ai i ke ʻano o ka hakakā ʻana i nā kaikamahine gladiator.
  ʻAʻohe mea nui i hana ʻia ma ka lā Makahiki Hou, koe wale nō ka pōʻino o Moscow.
  A me ka hoʻokuʻu ʻana o ka "Panther" mua -3. ʻO kēia pahu ka mānoanoa o ka Tiger-2 pale kaua, akā me nā pali ʻoi aku ka nui, a he kanahākūmālima wale nō kona kaumaha. A ua emi kona kiʻekiʻe i lalo o ʻelua mau mika. Aia kahi ʻenekini ikaika o 1200 horsepower i hoʻokahi poloka a ma waena o ka hoʻoili. ʻO ke kaʻa ponoʻī i hoʻopaʻa pū ʻia, me nā optics maikaʻi loa a me kahi hydraulic stabilizer. A i loko o ka puʻukū haiki he pūkuniahi 88-mm 100 EL, pololei loa a ʻoi i nā mea kaua.
  Ua holo ʻo Gerda a me kāna hui ma kēia kaʻa. He chassis i hoʻomaikaʻi ʻia a māmā hoʻi i holo maikaʻi i ka hau. He kūpono loa kēia pahu pahu. A ʻo kona kapa kila heavily sloped e pale pono i ka lae o ke kaʻa. ʻO ka ʻaoʻao kiʻekiʻe o ka hihia 150-mm ua pale ikaika ʻia ma kahi kihi o 40 degere mai ka pae ākea. A ʻo kēia ma kahi o 330 millimeters o ka mea kaua ma kahi kihi o kanaiwa degere. ʻAʻole hoʻokahi pūkuniahi Soviet e komo i luna o ka hull Panther-3. Noho ka lalo i ka hapakolu o ka lae o ka hihia 120-mm a aia ma ka ʻaoʻao like, a hiki ʻole ke ʻike ʻia.
  ʻO ka lae o ka hale kiaʻi he 185 millimeters ka mānoanoa a ma kahi kihi o 50 degere, hiki ʻole ke komo i nā pū Soviet.
  Akā ua nāwaliwali nā ʻaoʻao ma 82 mm me nā pali, a hiki ke lawe ʻia. ʻOi aku ka SU-100, kahi pū hou Soviet hou i hoʻolalelale ʻia e loaʻa koke i ka kaulana i waena o ka pūʻali koa ma muli o ka maʻalahi o ka hana ʻana a me ka pū ʻana i nā mea kaua.
  Ua pana mua ʻo Gerda i ka pūʻali Soviet. Ua hou ʻo ia i ka pahu IS-2 a ʻōlelo ʻo ia:
  - He mea hakakā maikaʻi kēia!
  Ua ʻike ʻo Charlotte, e kī ana i ka ʻenemi, a wāwahi i ka mīkini Soviet ma ke kaomi ʻana i kahi pihi me kona kuʻekuʻe wāwae:
  - Aneane hala ole kēia ʻenehana!
  Ua kuhikuhi ʻo Christina i nā pūkuniahi Kelemania e kī wikiwiki ana me kona mau manamana wāwae a ʻike ʻo ia:
  - Ua nāwaliwali ka pale kaua ʻaoʻao! Manaʻo mākou e loaʻa iā mākou kahi kaʻa ikaika loa!
  Ki aku la no hoi o Magda me kona wawae olohelohe, a me ka huhu, lalau aku la oia ia mea a hooho:
  - He ʻekolu wale nō, a ʻoi aku ka pāʻani ʻekolu!
  A ʻakaʻaka like nā kaikamāhine... Maikaʻi maoli ka pahu pahu, ʻoi aku kona ʻano hoʻokele.
  Ua hoʻāʻo ʻia ka kaʻa E-100. Ua kaumaha nae. Akā ua pale maikaʻi ʻia. A ʻaʻole hiki ke lawe maʻalahi kāna mau pū.
  A aia kekahi mau kaikamahine Kelemānia e noho ana i loko. A ʻoiai ka hau, ʻaʻohe kāmaʻa a me ka bikini.
  ʻO Adala, pana i kona mau hoa paio a hahau i ka ʻenemi, hōʻike pololei ʻo ia iā ia iho:
  - E noho mākou ma lalo o ka komunisme!
  A pehea kona kaomi ʻana me kona kuʻekuʻe wāwae ...
  ʻO Agata, ka pana ʻana i nā kūlana Soviet, ka hahau ʻana i nā hoa paio me kona mau manamana wāwae ʻole, uē:
  - A e mau loa ana ka nui o ko kakou lanakila ana!
  Ua kī pū ʻo Agnes i nā ʻāpana i ka pūʻali koa Soviet, me kona wāwae ʻole, ʻoiaʻiʻo, a uwo ʻo ia:
  - ʻAʻole, ʻaʻole mākou e hāʻawi i ka Fuhrer!
  ʻO ke kaikamahine ma luna o ka pahu, ʻo Athena, ua kīkī i ka ʻenemi me ka hoʻohana ʻana i kona manamana wāwae ʻole a ʻōlelo mai:
  - No ka Fuhrer, ʻaʻole i ka Fuhrer!
  Ua ʻakaʻaka ʻo Agnes a ʻike:
  -He ʻohana nui mākou!
  ʻO Andriana, ka pana ʻana i ka pā kaua Soviet a luku i nā kūlana ʻenemi, ʻō aku i kona alelo a ʻōlelo:
  - Ua ʻike ka honua i ka nui o nā Kelemania!
  A me kona kuli olohelohe e hooikaika ai oia i kona hoa paio.
  Ua ʻōlelo ʻo Agatha, e kī ana:
  - E haehae mākou i ka deragona ...
  ʻAʻole i mākaukau ka pahu pahu E-75. Ua koi ʻo Fuhrer i kanaonokumamālima mau tona a me kahi ʻenekini o 1,500 horsepower no ka holo kiʻekiʻe, me ka pale kaua ʻaoʻao o ka liʻiliʻi he 170 millimeters ma nā pali nui. A ua lawe ka manawa.
  Akā i kēia manawa ke lanakila nei nā Nazis ... I Ianuali, hāʻule hope ʻo Ulyanovsk. Ua hoʻomaka ka Fritz e ʻino iā Gorky a me Kazan.
  Ua hele lōʻihi lākou ma mua o Moscow.
  Ua huhū loa ʻo Stalin, akā ʻaʻole hiki iā ia ke hana i kekahi mea. ʻOiaʻiʻo, he aha kāu e hana nei ma ʻaneʻi, he hemahema loa...
  Akā, hakakā nā kaikamāhine ma ka lani a ma ka honua ...
  No laila ua luku ʻia ka SU-100 o Natasha e kahi mokulele hoʻouka kaua Kelemania me ka hoʻouka kaua. Ua hoʻololi maikaʻi ʻia. ʻOiai ʻaʻole naʻauao loa a waiwai. Akā naʻe, ʻaʻole ʻo Natasha he papa mua a he pupule ʻo ia.
  . I kēia manawa kaikamahine ua lilo V ua hala kamaʻāina pahu pahu T -34. Wale Liʻiliʻi hoa Hale kiaʻi nui aʻe mea kaua kāʻili i 85 millimeters ma kahi o 76. Chassis Māhele mua .
  Kaikamahine wili a puni ma wahi . ʻO lākou e like me A mamua , in ʻekahi bikini A maanei kaʻa Soviet hana ʻana ʻAi A nā pūpū ma wahi .
  Superman-Natasha Me hauʻoli nānā ʻakaʻaka :
  - A Mahea poe fascist ?
  Ua puka mai i loko pahu pahu kiʻi ʻelele ʻōpio . keiki kāne tweeted :
  - Eia ʻO kēia ka pahu e puka mai ma mua ka lua honua kaua V kanahā ka ʻehā makahiki A mamua keia mau mea mai ia manawa aia ma mea kaua ʻulaʻula pūʻali koa Iāia kū'ē , E -25. pū hoʻoneʻe ponoʻī me 88 mm pūkuniahi a me 120 mm mua kapa kila ʻoluʻolu kaua !
  ʻOiaʻiʻo V ma kahi mamao Me nui hana Hiki noonoo Alemania pū hoʻoneʻe ponoʻī Squat , me lōʻihi ʻōpala Kamaʻāina ʻole nā kaikamahine i No laila kakahiaka nui hema mua Nui Aloha ʻāina kaua . Akā Superman-Natasha koke like ʻike ʻia :
  - ʻO ia mākou Malia paha loaa . U iā ia lōʻihi ma 71 EL .
  Zoya maanei like manaʻo ʻia :
  - Pono hele V ka neʻe ʻana i ʻAʻole loaʻa ia !
  Futurist-Angelica V hoonaukiuki ʻike ʻia :
  - Eia haukae ! koke like pahee luna mākou kaa !
  ʻO kā lākou luna luna ʻōpio huhu i ʻōlelo ʻia :
  - A ʻO kēia hou aku aohe ! E-75 ua makemake hou aku ino aku ! ʻO ʻoe makemake kona ʻaʻole hoʻi malalo ʻekahi kihi makemake ʻAʻole hahau . A No laila hele no ia !
  Superman-Natasha kea iaia iho A hoʻohuhū :
  - Pehea ʻoiaʻiʻo komunista , I 'Ōlelo wau iā ʻoe - iā poino !
  Futurist-Angelica hehi , hehi kāmaʻa ʻole wāwae :
  - E hoʻokani kākou !
  Soviet kaʻa kekahi paʻa iki hoomaka , a kanikau . Kuʻi ma Alemania V lae pono ole A pono e loaa komo mai ʻO Fritz V papa . Akā hoao ʻO kēia hana ? He mai kona pā lōʻihi pū Pehea hoʻopaʻapaʻa ... Koe wale nō helu ma māmā holo .
  Superman-Natasha huhu​ Mau Alemania nā pū hoʻoikaika ponoʻī ʻAe hou aku maʻalahi kanakolukūmāhā pela iā ia luna V hiʻona . Eia ʻO ʻoe me ka manao ole e haʻalulu ʻoe .
  Soviet kaʻa e hele mai ana ma hoʻopili ʻana Maikaʻi loa pahu nā kāʻei ʻoi aku ka maikaʻi mua .
  Svetlana hoomaha olohelohe kuʻekuʻe wāwae A tweets :
  - Fuhrer wikiwiki mākou e ohi kakou !
  Futurist-Angelica hōʻoia like :
  - Hitler mākou E luku kakou !
  lauoho gula Zoya uwo :
  - Hāʻawi iāia ʻāwīwī Na maka !
  IN keia manawa kaumaha pahuhana ʻO Hitler nā pū ʻoluʻolu pololei V kumu hale kiaʻi Kaikamahine hāpai ʻia A pilikia V haehae ʻia metala
  A ma hope aku hāʻawi mai iaʻu i kekona ʻO nā mea a pau ʻehā ua kokoke loa olohelohe i loko o ka panties a e kau ana ma lāʻau . Ma lalo kāmaʻa ʻole kikeke nā mea nani puhi ʻia ahi ahi Ke ahi palu ʻia ʻōlohelohe , lokomaikaʻi wāwae wāwae kaikamahine .
  Superman-Natasha Ua hoao au ʻūlili akā iā ia wāwae ua lilo paa loa ʻomi ʻia V pads , a Nui loa ua mai kikoo nā aʻa ʻO kēia ua kahiko rack , me kuʻuna hoʻohuʻu kuʻekuʻe wāwae A ma kaikamahine wāwae Nui loa ʻoiai nani , a ke ahi ʻana wāwae wāwae hana ko lakou hou aku ʻoi aku ka nani .
  Akā ʻeha iki nā mea nani . ʻO lākou ke hoao nei manuahi . Akā pads Nui loa lōʻihi lōʻihi A iā ia hou aku A He mau valkyries na kaikamahine kau aku kaumaha .
  Ua like nā koa V pōkole nā pālule , me kāmaʻa ʻole wawae , olohelohe lima , aka kino uhi ʻia kālā kaulahao leka ʻO lākou ʻohi ʻana pokers ahi ahi , a kiola aku lanahu i kuʻekuʻe wāwae palai ikaika aku .
  Eia A lāʻau huli mai ami , a ahi palai malalo . A maanei hou aku A keikialii mai ka moʻokūʻauhau aliʻi o William puka mai . IN lima ma ʻAukake ke keiki nāna i hoʻololi i ke aliʻi-demiurge ka lua miliona dala no ke kulana ma ka SS hahau mai ʻinoʻino uwea A hou aku A iā ia Valkyries hoʻomehana mai mea puhi ahi
  Keiki Alii akua winked , a Pehea e hahau Superman-Natasha Na ʻiʻo kino hope ʻOiai kaikamahine A koa , aka iā ia mai kuʻekuʻe wāwae mamua kua o ke poo kahaha e like me kēia ʻeha kēlā nani loa hihiu uē .
  Aʻe hahau keiki kāne - aliʻi laweia ilalo ma Zoya . ʻO Ta ʻOiai A ʻomi ʻia paa loa niho , aole paa mai walaau . A ma hope puka mai koko mau kaha A kuni
  ʻO Barbarossa Jr. Me ʻakaʻaka i mai la :
  - E aʻo oe hou aku pono !
  Aʻe hahau pono Na ʻO Angelique hope . A keia wahine ʻōpio ʻAʻole paa mai walaau . keiki kāne paa ia kamaʻa ʻole o kāu keiki wāwae V ahi . Wehe ʻia ʻeleu manamana lima ember A hoolei ʻulaʻula holoholona V alo . ʻO Ta walaau aku hou aku ikaika , eha !
  ʻO Barbarossa Jr. Me hauʻoli nānā i mai la :
  - Akā ʻO ʻoe like makemake ʻia Me Kelemania !
  Ma hope loaʻa i ka pahū , a Svetlana . Pehea kēlā ʻAʻole ʻomi ʻia āwae , akā Ua like uē . ʻO nā mea a pau like hahau mai ʻulaʻula-wela , prickly uwea ua hou aku hou aku ʻehaʻeha , pehea lapalapa malalo kāmaʻa ʻole me kou mau wawae . ʻO lākou ʻoi aku ma mua o kēlā kaikamahine ua hala maʻa no na makahiki hana me ka ʻole kamaa , a ko lakou wāwae wāwae wāwae , loa elastic A lōʻihi lōʻihi
  Akā ahi A ko lakou kālua . Valkyries ua hala V lima paa , a huikau mai ʻulaʻula uwea
  Superman-Natasha i loko pau loa puʻu ua hoʻōho :
  - ʻAe He aha ʻO kēia keia ?!
  Pane ʻo Barbarossa Jr.:
  - Ninau o na wahine hookuli! Aia ʻoe i loko o ke pio a e pane no nā mea a pau!
  Ua ʻōlelo ʻo Natasha:
  - ʻAʻole mākou makemake e make me ka ʻakaʻaka! E hele kaua a e hoʻomau i ka hakakā!
  'Ōleloʻo Barbarossa Jr.
  - No ke aha e hoʻokuʻu ai iā ʻoe?
  Pane aku la o Angelica:
  - He mau kilokilo mākou, a hiki iā mākou ke hāʻawi i ke kanaka nāna e hoʻopakele iā mākou i ka makana nui loa o nā mea a pau!
  Ua kāhāhā ʻo Barbarossa Bock:
  - A he aha kāu e hāʻawi mai ai iaʻu?
  Ua ʻōlelo ʻo Natasha me ka wiwo ʻole:
  - E hoʻolilo mākou iā ʻoe i ʻōpio mau loa, ʻaʻole ʻoe e ʻelemakule!
  Kuno ke keiki:
  - ʻAe, hiki iaʻu ke hoʻokuʻu iā ʻoe no kēia! Akā, pehea ʻoe e hōʻoia ai?
  Ua ʻōlelo ʻo Natasha:
  - E kau i kou lima i ke ahi a ʻaʻole ia e hōʻeha iā ʻoe! E ʻike ʻoe hiki iā mākou ke hana kilokilo!
  Hoʻokomo akahele ʻo Barbarossa Jr. i kona lima i loko o ke ahi, hoʻohuli aʻe a pane mai me ka ʻakaʻaka:
  - Ai, hiki iau! ʻAe, pehea kou kūʻokoʻa e pani ai i koʻu make ʻole!
  A he manawa hou nā kaikamāhine. Akā ke hoʻomau nei ke kaua ... I Ianuali, ua lawe ʻia ʻo Gorky lāua ʻo Kazan.
  I ka hoʻomaka ʻana o Pepeluali, ua hoʻopio nā Kelemania, Finns a me Swedes iā Karelia a hoʻomaka i ka hoʻouka kaua ma Arkhangelsk. Ua piʻi nui ke kūlana.
  Ua hoʻoili ʻia ʻo Elizabeth ma kahi SU-100 i kēia kūlanakauhale.
  E hakakā ana ʻo ia ma laila i kēia manawa. Feberuari a me ka hau. Akā, hakakā mau nā kaikamāhine me ke kamaʻa ʻole.
  ʻO ke kaumaha o ka SU-100 he ʻumikumamāwalu mau tona me ka pale pale pale. He palupalu ʻo ia, akā kelepona. ʻAʻole pono ʻo ia e hoʻohālua;
  Ke neʻe ʻoe, wela ka pahu a ʻaʻole anuanu loa nā kaikamahine me ka kāmaʻa ʻole a me ka bikini.
  Ua hīmeni ʻo Elizabeth, i ka pana ʻana i ka Nazis:
  - A eia nā kūlana! A eia ka Poakolu! Akā ma ke ala, maikaʻi ke anuanu no kou olakino! He maikaʻi ke anuanu no ko mākou olakino!
  A me kona manamana wāwae ʻole e hoʻouka ʻo ia i nā Nazis. A ua pā ka T-4, kēia pahu liʻiliʻi.
  Pono e ʻike ʻia nā koa he poʻe hakakā o ka papa nui.
  Puhi pū ʻo Ekaterina me kona wāwae wāwae ʻole a ʻuē:
  - Loaʻa ka komunisme!
  ʻO Elena, ʻo ia hoʻi ka pana ʻana i ka ʻenemi a kuʻi iā ia, ʻakaʻaka ʻo ia me ke kuli.
  - Ke kali nei kahi lanakila pupule iā mākou!
  ʻO Efrasia, e kuʻi ana i nā kaʻa kaʻa Wehrmacht me kona mau wāwae ʻaʻole, uliuli mai ke anuanu, pane wiwo ʻole ʻo ia:
  - ʻAʻohe mea hiki ke kāohi iā mākou!
  He mea maikaʻi kēia mau koa!
  Akā, auwe, liʻiliʻi loa ko lākou manaʻo koa... hāʻule pū ʻo Arkhangelsk... ʻAʻole maopopo ka lawa ʻana o nā pū...
  Ke neʻe nei nā Kelemania i Moscow mai hope. I Malaki, ua hoʻomaka nā kaua no Ryazan. Holo ka pūʻali koa o Hitler mai ka hikina mai...
  Pono kekahi mau hana ulia pōpilikia.
  Ke hoʻomau nei ʻo Moscow, a ua ʻākoakoa ʻo Stalin i kahi ʻaha kūkā palekana. Ua hopohopo ka kūkākūkā. ʻAʻohe manaʻo hou i waiho ʻia.
  ʻO Beria wale nō i manaʻo:
  - Pono paha mākou e hāʻawi i ka maluhia i ka Third Reich ma kekahi ʻōlelo, i ʻole lākou e hoʻopā iā mākou!
  Pane akula ʻo Stalin me ka huhū:
  - ʻAʻole kēia he ala kūpono, e hoa Beria! Pono mākou i nā neʻe ikaika!
  Ua pane pololei ʻo Marshal Vasilevsky:
  - ʻAʻohe wahi mālama, e ka Mea Hanohano! Aneane pau lakou a pau i ke kaua like ole. Ma waho aʻe o ka SU-100, ʻaʻohe ʻano mea kaua hou i ka moʻo. Heʻoiaʻiʻo e mākaukau koke ka IS-3, akā paʻakikī kēia pahu e hana, a he mea paʻakikī ke hoʻomaka i ka moʻo ma lalo o nā kūlana o kēia manawa.
  Ua ʻōlelo huhū ʻo Marshal Zhukov:
  - Inā ʻaʻole hiki iā ʻoe ke lanakila, hoʻokahi wale nō mea i koe - e make me ka hanohano!
  Ua makemake ʻo Stalin e ʻōlelo i kekahi mea, akā ua ʻike ʻia kahi kaikamahine kamaʻa ʻole i kahi kapa pōkole. Hoʻolohilohi i kona mau kuʻekuʻe wāwae, lawe mai ʻo ia i kahi hoʻouna.
  Holo aku la o Stalin i kona mau maka a uwo me ka huhu:
  - ʻO Leningrad, hiki ʻole ke pale aku i ka pōloli a me kahi poloka mau mahina, hāʻule! I kēia manawa ua pio ko mākou kūlanakauhale ʻelua e nā Krauts!
  Ua hohola ʻo Marshal Zhukov i kona mau lima a ʻike:
  - ʻO, Stalin nui ... He weliweli kēia!
  Manaʻo ʻo Beria:
  - Pono paha mākou e pana i hoʻokahi tausani kānaka i ka hanohano o kēia?
  Ua uwo ae la ka Luna Nui.
  - Hāmau, e ka ʻōhule! Pono e hoʻoholo kekahi mea!
  Ua ʻōlelo ʻo Molotov, me ka ʻūhū a me ka makaʻu ʻana i nā kuli ʻaʻohe o nā kaikamahine:
  - E kono kākou i ka poʻe Kelemania e hoʻopau i ke ahi no kekahi manawa, a laila hoʻomaka i nā kūkākūkā no ka maluhia ma nā ʻōlelo.
  Ua ʻōlelo ʻo Stalin:
  - E ho'āʻo! Akā ʻaʻole e hoʻopiʻi ʻia. E hāʻule ʻo Moscow, e hoʻouka kaua kaua!
  Ua ʻōlelo ʻo Beria me ka ʻakaʻaka maikaʻi:
  - Akā, e hoʻonui wale kēia i ka nui o ka ʻeha o ka poʻe, ʻo Comrade Stalin. Malia paha...
  Ua kuʻi ikaika ʻo Stalin i kāna lima ma ka papaʻaina:
  - ʻAʻole! E hāʻawi aku ʻo Molotov i nā kūkākūkā! A ʻaʻohe mea ʻē aʻe, hakakā mākou a hiki i ka hopena!
  Ua hoʻopuni ka poʻe Kelemania iā Ryazan i ka waena o Malaki. I ka ʻike ʻana i ka liʻiliʻi o nā mea kaua, ua hoʻāʻo nā pūʻali Soviet e hemo i waho o ke kūlanakauhale.
  Ke holo nei ʻo Alenka a me kāna hui, ʻo kā lākou mau kuʻekuʻe wāwae e ʻā ana i ka hau punawai hehee.
  Ua pana kekahi kaikamahine i ka Nazis a hīmeni:
  - Hoʻonani i ko mākou ʻuhane, hoʻonani i ka ʻāina nui!
  A me kona wawae olohelohe e hoolei aku ai oia i ka makana pepehi kanaka o ka make. A e hoʻopuehu ʻo ia i nā Nazis ma nā ʻaoʻao āpau.
  Ua ʻōlelo ʻo Anyuta, e pana ana i kona mau hoa paio:
  - A me kā mākou pā, he makana kapu, a me ka uku!
  Holo pū ʻo Alla, puhi i ka Nazis, hoʻolei i kahi pūʻulu lanahu me kona wāwae ʻole, a hoʻohenehene:
  - ʻAʻole loa mākou e haʻalele!
  A no laila, ʻo Maria ʻālohilohi, e kī ana i ka poʻe fascist, a ʻoki pono iā lākou i lalo, a ʻuwī i kona mau niho, uē:
  - ʻAʻohe mea e hoʻōki iā mākou!
  A ʻo kona kuʻekuʻe wāwae i hoʻouna aku i kahi pūʻolo luku o ka make a me ka luku.
  ʻO Marusya, ka pana ʻana i ka Nazis, ʻōlelo pololei:
  - ʻAʻole e pau ka Communism!
  ʻO Matryona, ke kī ʻana i ka ʻenemi a me ka ʻoki ʻana i nā pae, me ka noʻonoʻo a me ka noʻonoʻo ʻana:
  - A e mau ka manaʻoʻiʻo i ka pāʻina no nā kenekulia!
  A e kiola nā manamana wāwae ʻole i ka makana o ka luku.
  Ua hemo nā kaikamāhine mai ke apo. Akā paʻakikī ke kūlana.
  A ʻaʻole hiki iā lākou ke pakele ma kahi ʻē.
  Ua hoʻopaneʻe iki ka hoʻoheheʻe ʻana o ka pūnāwai i ka holomua o Kelemania. Eia kekahi, hui pū nā Nazis me Iapana a hoʻomaka e noho i Central Asia.
  ʻO ia ka mea i hoʻopilikia iā lākou a ua hala ʻo ʻApelila me ka mālie. A i Mei, ua hoʻokuʻu ʻia ka tank Soviet mua IS-3. A ua hiki ke lawe ʻia ʻo ia i ka lā Mei.
  ʻO ka ʻelemakule a nāwaliwali, nānā ʻo Stalin i kēia, me ke kūlou ʻana. Hōʻike kona helehelena i ka luhi make.
  Ma muli o ke ʻano koʻikoʻi o ka hana, ʻaʻole hiki i ka IS-3 ke hele i ka hana.
  ʻO kona ʻokoʻa nui mai nā mea ʻelua, ʻo ke ʻano wale nō o ka hale kiaʻi. Ua like ia me ka ipu lele, a ua like kona lae me ka nuku o ka crane. ʻOiaʻiʻo, ʻo ka piʻi ʻana o ke kihi o ka inclination i pale maikaʻi i ka ʻaoʻao mua, akā paʻakikī ka hana. Eia kekahi, ʻo ka ʻaoʻao haʻahaʻa o ka lae he palupalu a inā paʻi ka projectile ma laila, ʻaʻole ia e ricochet hou.
  Ua hoʻoluliluli ʻo Stalin i kona lima a nalowale i loko o ka bunker, a ua hoʻomaka hou kahi hoʻouka Nazi. Ua komo ʻo TA-400 a me Yu-287 me ka ʻēheu i mua i ka hoʻouka kaua.
  A hoʻokuʻu hou lākou i nā missiles ballistic me nā ʻēheu alakaʻi radio.
  Ua loaʻa i ka Kremlin ka pōʻino nui.
  Ua noʻonoʻo nui ʻo Stalin e holo i Moscow.
  I ka waena o Mei, i ka pau ʻana o ka hāʻawi hou ʻana o Central Asia, ua hoʻomaka ka Nazis mai ka hikina a me ke komohana e hoʻouka iā Moscow. Ua halulu kekahi kaua ikaika.
  Ua kaua koa nā pūʻali Soviet. Akā ʻaʻole like nā ikaika. Ua ʻike pū ʻia nā pahu kaʻa E-75 Tiger-3 i nā kaua. A nui loa "Panther" -3. ʻO nā kaua, e ʻōlelo kākou, he mea kupaianaha.
  Ma ka hopena o Mei a me ka hoʻomaka ʻana o Iune, ua hoʻopau nā Nazis i ka hoʻopuni piha ʻana o Moscow.
  Ua hoʻolaha ʻo Stalin e noho ʻo ia ma ke kapikala a e hakakā ʻo ia ma laila a make.
  Ua kī ʻia ʻo Moscow a hoʻopaʻa ʻia. Ua hoʻopuni ʻia e nā laina pale ikaika loa ʻaʻole maʻalahi ke lanakila. Ua hoʻopaʻa ʻia ka nui o nā mea kaua a me nā meaʻai ma ke kapikala.
  A ua palekana 'o Stalin ma ke kaona o lalo.
  ʻO Hitler i ka lā 22 o Iune, 1945, i ka hala ʻana o ʻehā mau makahiki mai ka hoʻomaka ʻana o ke Kaua Patriotic Nui, ua kauoha ʻo ia e hoʻōki i ka hoʻouka kaua ma ke kapikala, a ma kahi o ka systematically luku iā ia me nā pū a me nā mokulele. A hoʻomau i ka pahū me ka hilinaʻi.
  A ua neʻe ka hoʻouka kaua i Siberia. Pono e lawe iā Sverdlovsk a me Chelyabinsk ma mua o ka uhi ʻia ʻana o kēia mau kūlanakauhale i ka hau... I ka hopena o Iune i ka hoʻomaka ʻana o Iulai, ua lawe ʻia nā kūlanakauhale nui ʻelua ma hope o nā kaua paʻakikī ... Ke neʻe nei nā Kelemania ma waena o Siberia. Hoʻokahi ma hope o kekahi, hāʻule nā kauhale Soviet.
  I Kepakemapa 1945, hoʻokokoke ka poʻe Nazi i Novosibirsk. Ua hoʻomaka ka hakakā ʻana no kēia hoʻoholo.
  Ua kaua pū ka Red Army me nā pūʻali koa kūloko. Ua hakakā ʻo Tamara e like me ka heroine ma ʻaneʻi.
  ʻO kēia ka hopena o Kepakemapa, ua hau a me ka hau. A ʻo ka pūʻali koa o nā kaikamahine e hakakā me ke kamaʻa ʻole a hōʻike i ke koa kupanaha.
  A hakakā nā koa e like me nā pantera.
  Ua hāʻawi ʻo Tamara i ka poha, hoʻolei i kahi pūʻolo lanahu me kona wāwae wāwae ʻole a hoʻōho:
  - ʻAʻohe mea e hoʻōki iā mākou! ʻAʻole hiki i kekahi ke lanakila iā mākou!
  ʻO nā kaikamahine ʻē aʻe e uwē nui ana:
  - E make mākou, akā ʻaʻole mākou e haʻalele!
  A ke hoʻomau nei ke kaua...
  I ka hoʻomaka wale nō o Nowemapa i hāʻule ai ʻo Novosibirsk ... Ua hoʻomau ke kaua. ʻAʻole naʻe i hoʻokuʻu ʻia ka Soviet Union. Ua ālai ʻia ʻo Moscow a ma lalo o ke ahi.
  Ua mālama ʻia kahi lako meaʻai a me nā mea kaua i loko o ke kūlanakauhale lalo, no laila ua hiki ke paʻa no ka manawa lōʻihi.
  Ua hoopahu mau na Kelemania i ke kulanakauhale.
  Ua ʻike pū ʻia kahi pahu pahu kaumaha nui hou "Rat". ʻO kēia kaʻa he ʻelua tausani tona ke kaumaha a ua paʻa pū me nā pū.
  Ua hoʻohana ʻia ka kaʻa me ka mea kaua 400 mm ma ke ʻano he pahu hoʻokūkū ... Ua hala i ka hoʻāʻo kaua ...
  Akā ua paʻa ʻo ia ma luna o nā hedgehogs a ua luku ʻia e kahi pilote kamikaze nāna i hoʻopaʻa iā ia.
  Eia naʻe, ua puka mai kahi pahu hou "Rat"-2, ʻoi aku ka nui a me ke kaumaha ...
  Ua hoʻolauleʻa ʻo Stalin i ka makahiki hou o 1946 ma Moscow, ʻaʻole i lawe ʻia. ʻO ke alakaʻi nui o ka USSR e helu ana i kahi hana mana. Ua lilo ʻo Moscow i kūlanakauhale paʻa maoli.
  Hiki ke mālama ʻia nā lako meaʻai no kekahi mau makahiki ʻē aʻe, a no ka emi ʻana o ka heluna kanaka ma muli o ka pahū ʻana a me ka pana ʻana, ʻoi aku ka lōʻihi. Akā, ua hilinaʻi nā pū i ka wikiwiki a me ka ikaika o nā hoʻouka kaua.
  Ua ʻōlelo naʻe ʻo Beria:
  - Malia paha, e hoa Stalin, hiki iā mākou ke hele i kahi kuʻikahi me Hitler e pili ana i ko mākou kūʻokoʻa?
  Ua ʻōlelo ʻo ka Alihikaua Kiʻekiʻe me ka hoʻopaʻa paʻa ʻana i kona lima ma luna o ka pākaukau.
  - ʻAʻole wau e kamaʻilio me nā mea ʻai kanaka, Lavrenty! Maopopo anei iā ʻoe!
  Ua ʻōlelo ʻo Beria me ke kaniʻuhū:
  - E manaʻolana kākou i kahi hana mana, e ka mea nui!
  Ua ʻōlelo ʻo Stalin, me ke kani ʻana:
  -Hoʻomanawanui a hoʻoikaika iki!
  . EPILOGUE
  Ua mālama ʻia ka makahiki hou o 1946 i nā kaua kūloko. Ua hoʻopio mālie nā Kelemania a me nā Iapana i nā kūlanakauhale nui a pau. ʻO Verkhoyansk ka hāʻule hope loa i ʻAukake. Loaʻa i ka poʻe Kelemania nā pahu AG-50 hou ma ke ʻano he pyramid.
  Ua hakakā ʻo Tamara a me kāna hui ma Verkhoyansk.
  ʻO nā kaikamāhine, e like me nā manawa a pau, he kāmaʻa ʻole a me nā bikini.
  Ua hakaka lakou a make. A me ko lākou manamana wāwae ʻaʻole lākou i hoʻolei i nā pūʻolo pahū me ka ikaika make.
  A laila, i ka pau ʻana o nā pū, ua hiki iā lākou ke pakele i loko o ka taiga ma o nā hale lalo a me nā tunnels.
  Ua makaukau lakou e lalau i na mea kaua a e kaua hou aku, ina paha he kaua guerilla.
  I ka USSR, ua kū mai nā ʻāpana partisan a ua hoʻomaka ke kaua ma lalo o ka honua.
  Ke paʻa mau nei ke kapikala, no laila makemake ʻo Hitler e pōloli a hoʻopakele i kāna mau koa, a ua nui loa ka poʻe i make.
  I kēia manawa, ua hoʻopau nā kaikamāhine i nā Nazis a me nā Kepanī ma nāʻano a me nāʻano likeʻole.
  ʻO Natasha a me kāna hui.
  A ua lilo hou V T -34-85. ʻO ke kaʻa , ʻoiaʻiʻo like , ʻaʻole hou . A no ka hala o kanaha ka ono o ka makahiki kahiko .
  A Eia A AG -50. Hoʻomanaʻo mai iaʻu haʻahaʻa pyramid Me Nui loa lōʻihi ʻōpala Kaʻa pau loa kanaono ʻelima nā tona mānoanoa kapa kila me nā mea a pau nā kihi 250 mm malalo hoʻohuli No ka mea nā pūpū T -34 loa hiki ʻole ke komo .
  Superman-Natasha V hoonaukiuki hoʻohuhū :
  - ʻO kēia Pehea hooikaika kino ! Hapai iluna mauna !
  Futurist-Angelica nana a puni . I kēia manawa ʻO lākou ua V kona kuʻuna bikini A kekahi mea nani ua hiki mai ma manaʻo .
  A Svetlana kaomi ma nā levers kāmaʻa ʻole kuʻekuʻe wāwae A e hele kāua pahu pahu ʻO ia hoʻohuhū :
  - Maneuver ! Wale maneuver !
  AG -50 lako ikaika 105 mm pūkuniahi Me lōʻihi pahu ma 100 EL . He hiki hahau ma nui mamao ʻO lākou hou aku , y kanakolukūmāhā Me maikaʻi kapa kila he mea ʻole . ʻekahi hahau A pau .
  Svetlana hoʻomaka kowali Soviet pahu pahu Eia enemi ʻōpuʻu . Projectile ʻoiai liʻiliʻi hopohopo kapa kila Akā I ka laki pahee aku . A ma hope o nā mea āpau mana nui loa - uranium kumu
  Superman-Natasha hawanawana ko lakou ʻulaʻula lehelehe :
  - Ma ikona Me kaumaha maka - hou aupuni aupuni hanau !
  Futurist-Angelica puhi ʻia me ka hoʻohana ʻana kāmaʻa ʻole manamana lima wāwae Projectile ʻoluʻolu V mau ku ana pyramidal pahu pahu A pahee Me kapa kila V hoʻokeke Ua hala Nui loa ʻo ia hili ʻia A i hoʻopaʻa ʻia .
  Alemania pahu , ʻoiaʻiʻo like , ipenetrable , me nā mea a pau nā kihi ʻoiai No ka mea IS -7. A maoli Mahea mamua iā ia T -34-85.
  hou Alemania nā pana ... Svetlana kaomi olohelohe kuʻekuʻe wāwae ma nā kaʻa A Hiki iaʻu pale aku pahu pahu mai pio . ʻOiai mea make makana paheʻe i nā mea āpau kokoke .
  Superman-Natasha V huhu i mai la :
  - ʻAe mākou A paa !
  Futurist-Angelica ʻōniʻoniʻo . ʻO ia mālie haehae ʻia Me ia'u iho pale umauma hōʻike ʻia kiʻekiʻe umauma Me strawberry nā nipples Hōʻike ʻo ia i kona mau niho ko lakou momi niho A tweeted :
  - Makaʻu ʻAʻole pāʻani V hockey !
  A kaomi ʻulaʻula nipple ma hoʻomaka Penei Eia ʻo ia koa A ʻālohilohi ʻo ia - diabolo A Malia paha ʻano , Lūkini ʻānela ponoi iho .
  Projectile lele iwaho mai ʻAʻole nui loa lōʻihi doula Hoʻolohi ʻia e ... A ʻoluʻolu pololei V pahu Alemania nā kaʻa AG . Ke kālele ʻana kona me he mea la puhi nā mea puhi ahi
  A ʻO nā mea a pau ʻehā kaikamahine Ua hoʻōho like lākou .
  - Hoʻokahi , ʻelua - I loaʻa ia ! ʻO Fritz Na kiwi No laila haawi !
  A Pehea lulu ʻO lākou ko lakou kāmaʻa ʻole wāwae . Eia ʻO kēia kaikamahine ! A I ka manawa ma pana ana hoʻohana olohelohe nā umauma V hoʻokahi haneli pākahi ʻoi aku ka maikaʻi .
  Superman-Natasha Me minoʻaka ʻike ʻia :
  - ʻO kēia pahu pahu I kēia manawa No ka mea mākou palekana . Akā Pehea kona luku ?
  Zoya Me minoʻaka manaʻo ʻia :
  - A V kaua paniolo style , mākou kona E kahili kakou !
  Svetlana hoʻokē ʻia ka neʻe ʻana kona pahu pahu Akā ʻenemi , manaʻo ʻole huli mai A holo wikiwiki holo aku He hoʻokē ʻia kupanaha wikiwiki : nā mea a pau like ʻea huila ʻenekini . A ua maopopo ʻoi aku ka wikiwiki ma mua o T -34-85.
  Me he mea la ʻelepani holo aku mai Pugs . ʻO nā mea a pau makemake ʻAʻohe mea . Akā ʻelepani maopopo neʻe ʻoiai Nui loa wikiwiki .
  Superman-Natasha huhu neʻe Na kapa kila kāmaʻa ʻole wāwae A uwo :
  - Eia ! Pono Pehea ma hope o nā mea a pau mākou lohi hope mai poe fascist !
  Zoya Me kaumaha V leo , hīmeni :
  - ʻO nā mea a pau hiki ole , hiki V kā mākou honua !
  A haalulu kona lauoho , kala lau gula
  Futurist-Angelica Me leʻaleʻa mele , a hookuuia kekahi pahuhana ʻO kēlā hahau V pale kaua hope A hakihaki .
  - Ke hele mai nei lākou ina paha moeuhane ʻike ʻole ʻia ... Uli ina paha nā lei lohi ... Mute ua Gerasima i kekahi lā ! I kēia manawa He hoʻohiki hoohiki ino !
  Svetlana paa loa ʻike ʻia :
  - Hoʻohiki ʻino ʻo ka hoʻohiki ʻana pelapela !
  Superman-Natasha makemake i kekahi mea ʻōlelo akamai . Akā Eia puka mai kekahi fascist pahu pahu Ma ka keia pākahi E -75. Ua like Maikaʻi pale ʻia V lae , aka nui loa ino aku Me ʻaoʻao He oiaio anei, kanakolukūmāhā kona ʻO nā mea a pau like ʻAʻole kuʻi ma waena
  Ma ka keia manawa , Zoya kiola aku Me ia'u iho pale umauma A hōʻike ʻia ʻulaʻula nipple
  Ua lawe au A kaomi nā umauma ma hoʻomaka pū Ua hana ...
  Projectile hou ʻoluʻolu pololei V pahu nui loa nā pū A haneri ʻelima milimita he pu puka mai mai hale kūkulu .
  A keia Alemania holo wikiwiki holo aku Maikaʻi loa ala Mahalo nui kākou mai hale kūkulu hale ka nui loa pale ʻia nā kaʻa kuʻi Na nā ʻōpala .
  Superman-Natasha hauʻoli i ʻōlelo ʻia :
  - Eia ike oe ! mākou lanakila kakou !
  A Eia A ke kolu pahu pahu Ma ka keia manawa " Royal" he liona ". U iā ia mea kaua , hoʻolele pōkā kaliber ma 450 millimeters . Penei Ina hoʻopaʻa ʻia , a laila kakaikahi i nā mea āpau ʻAʻole me he mea la .
  Superman-Natasha ma keia pākahi hooholoia pana nona iho . Ua wehe au pale umauma ʻO ka mea ma iā ia ma hope o nā mea a pau kiekie , a elastic umauma . Hou e like me ma kaikamahine . A koa Pehea e lawe A e kaomi ruby nipple
  Projectile lele i waho ... A " Royal" liona " loaa pololei V ʻōpala A nui loa kaʻa Pehea e pahū . He aha A pālua pono Na nā kihi nā pahu pahu lele aku ma kekahi mau haneli mika
   ʻAe A kanakolukūmāhā lulu . Kaʻa kakaikahi ʻAʻole huli ae a ua lilo haehae ʻia mai ʻāina
  Futurist-Angelica ʻoiai hahau ma pae ʻana lae , e walaau ana :
  - Like lio na hoki !
  A hooweliweli i na Krauts lima lima .
  Superman-Natasha ua māʻona , a ʻakaʻaka momi , loa nui niho :
  - Eia mākou haawiia Na i ka enemi ! Pehea ua manaoia e !
  Zoya mele , me me ka hauʻoli :
  - Aloha A make ! Maikaʻi loa A ino ! He aha hemolele He aha hewa ... A iaʻu ike ʻO nā mea a pau like !
  A kaikamahine neʻe kāmaʻa ʻole wāwae Na metala
  Aʻe enemi E -100. Kaʻa pōʻino ME mea hoʻolele pōkā a me 75 mm pūkuniahi Me Nui loa lōʻihi ʻōpala ʻO kēia Limanui hoʻololi , a hiki hoʻokō kuleana A mea kaua nā pahu pahu A kanahikukūmālima millimeter nā pū No ka mea Soviet pahu pahu pono lawa .
   A pahu mea hoʻolele pōkā uhi ʻia pāpale
  Superman-Natasha kea iaia iho ma kokua kāmaʻa ʻole wāwae , a tweeted :
  - ʻAe , e hana mākou kona kuʻi ?
  ʻO Zoya , luliluli nā niho , ʻae ʻia :
  - ʻOiaʻiʻo mākou e !
  Futurist-Angelica ʻulaʻula nipple kaomi ma hoʻomaka pū Ua hana . E kuha i waho pepehi kanaka uku . A keakea pili lahilahi akā aka lōʻihi pahu Alemania nā pū
  Svetlana me ka hoihoi tweeted :
  - Nui ! A I kēia manawa hāʻawi ahi iaʻu !
  A koa Ua like hōʻike ʻia na'u ʻūhā U pau loa ʻehā nā umauma ma kiʻekiʻe A Nui loa ʻoiai nani , uʻi , hoʻowalewale . No laila Me e like me kēia kaikamahine makemake wau hana aloha . pono Malia paha lilo ʻoi aku ka maikaʻi ko lakou ? Malia paha ʻē aʻe kaikamahine !
  A Eia wahine ʻōpio hopu iaʻu ka manawa a pāpale hoomaka wehe ʻia . A hoʻohana na'u ʻulaʻula nipple like e hoʻokuʻu pahuhana Na Alemania mea hoʻolele pōkā .
  A ʻO Fritz ʻAʻole mālama ʻia ʻoiai A maka blink ... Pehea e lawe A e pahū ... In ʻO nā mea a pau ʻaoʻao hoʻopuehu ʻia puhi paka metala .
  Svetlana ʻānai ʻia ia'u iho ikaika lima A uē :
  - I kaikamahine ʻoiaʻiʻo ka Deragona !
  A Pehea akaaka ! A e lawe ia , ʻae e hōʻike alelo !
  Superman-Natasha lawe A me ka hoihoi mele :
  - Patriot ! Soviet aloha aina ! ʻehia Krauts pepehi ʻia oe !
  Zoya ʻohi aʻe he mele , a haalulu olohelohe nā umauma , hoʻomau ʻia :
  - Patriot ! ʻulaʻula aloha aina ! A ma kaikamahine ʻO nā mea a pau kou moeuhane !
  A Ua like koa Pehea e lawe A e poha ana ka akaaka ! A alelo e hoike mai ! A ʻakaʻaka niho - niho !
  A kāmaʻa ʻole wāwae e neʻe lima lima ...
  ʻO nā kaikamāhine ma ʻaneʻi ʻoi aku ka maikaʻi, ʻoiai he tank kahiko kā lākou. A ke hoʻomau nei lākou i ka partisan.
  Akā i ka lā 20 o ʻApelila, 1947, ua hoʻomaka kahi hoʻouka kaua hou ma Moscow. Ua komo na Kepani, na Tureke, a me na koa haole a pau.
  Ua pau ka hoʻomanawanui ʻana o Hitler a ua hoʻoholo e hoʻopau i ka USSR. A pilikino pū me Stalin, pili pū me ia i ke kaua guerrilla e ʻā mau ana ma ka ʻāina Lūkini.
  E like me, inā hāʻule ʻo Moscow, a laila e pau ke kaua.
  A ua hoʻomaka ka hoʻouka kaua nui.
  Ua hoʻouka pū ʻia nā pahu kaua nui "Rat" -2, "Monster", E-200, E-500 a me nā mea ʻē aʻe.
  No kekahi, ua kī ʻia ke kūlanakauhale me nā missiles ballistic.
  A ua hoʻohana pū ʻia ka hakakā, nā mokulele disc invulnerable o ka Third Reich. ʻO ia ka armada.
  Ua hui wiwo ʻole ʻo Alenka a me kāna hui me nā Kelemania a hoʻouka kaua iā lākou.
  Kiʻi akula ʻo Alenka i kahi pahu hau me kona mau manamana wāwae ʻole, kī aʻe a uwo:
  - No ka ʻuhane Lūkini!
  ʻO Anyuta, ka pana ʻana i kona mau hoa paio a ʻokiʻoki i ka pūʻali o nā ʻenemi, hoʻokani ʻo ia me kona kuʻekuʻe wāwae, hāʻawi i ka pōʻai i ka make:
  - No ka nui o ka komunism!
  ʻO Alla, ke kī ʻana i nā ʻenemi o ka USSR a me ka hoʻolei ʻana i kahi pōkā me kona mau manamana wāwae ʻole, ʻōlelo ʻo ia:
  - No ka makuahine Rus 'ma ka komunism!
  ʻO Maria, e kī pololei ana i ka ʻenemi a me ka wiwo ʻole e ʻoki iā ia i lalo, ʻike ʻo ia, e hōʻike ana i kona mau niho:
  - Pono ʻo Rūsia i alakaʻi hou!
  Ua ʻike ʻo Matryona, e kī ana a luku aku i kona mau hoa paio, a hāʻawi ʻo ia me kona mau manamana wāwae ʻole i makana hou o ka make:
  - ʻOiaʻiʻo he mea pono!
  A mai kāna kīloi ʻana, i paʻi i ka rink skate, ua kuʻi ʻelua mau kaʻa Kelemania.
  ʻO Marusya, ke kī ʻana i nā Nazis, i ʻike ikaika:
  - Aia nā mea a pau i ka USSR, akā ua lawe ka ʻenemi i nā helu!
  A me kona kuʻekuʻe wāwae ʻole e hoʻokuʻu ʻo ia i ka mea pepehi kanaka a hiki ʻole ke hoʻokuʻu ʻia!
  Ua paipai ʻo Alenka i kāna mau hoa:
  - Mai wikiwiki e kanu iā Rus'! He mau mea kā mākou e hana ai!
  A me nā manamana wāwae o kona wāwae wāwae ʻole e hoʻolei ʻo ia i makana luku o ka luku.
  Ua ʻae ʻo Anyuta, e kī ana i ka Nazis:
  - E hahau ikaika mākou i ko mākou mau ʻenemi, ʻaʻole e maloʻo ka muliwai o ka ʻĀina!
  A me kona kuʻekuʻe wāwae poepoe e lawe ikaika ai ke kaikamahine a hahau i ka ʻenemi.
  ʻO Alla, pana i ka poʻe fascist a hoʻokuʻu i kahi ʻāpana pahū mai kahi maʻa, huki i ke kaula me kona manamana wāwae ʻole, ʻōlelo ʻo ia:
  - He superman wale nō ia - nāna e pani iā Stalin!
  ʻO Maria, e pana ana me ka pololei kupaianaha a me ka hoʻolei ʻana i nā grenades me kona manamana wāwae ʻole, ʻōlelo ʻo ia:
  - ʻO nā mea a pau i loli ʻole no ka maikaʻi!
  ʻO Matryona, e kuʻi ana i ka Fritz me nā kiʻi kiʻi maikaʻi. A laila, hoʻopōʻino i ka pahu me kona wāwae wāwae, ʻike ʻo ia:
  - Aia mākou me kā mākou makemake ʻole a me ka heroic!
  Ua hoʻolei ʻo Marusya i kahi pūʻulu grenades me kona mau wāwae ʻole. No laila, huli aʻela ka pū kīwī a ka Nazi a hoʻōho:
  - E ʻoi aku koʻu ikaika ma mua o nā mea a pau!
  ʻO Alla, ma hope o kona kīkē ʻana i kahi mea lawe lawe mai ka Nazi me ka hoʻolei ʻana i ka grenade me kona kuʻekuʻe wāwae, ʻōlelo a hoʻoponopono:
  - ʻAʻole wau, akā ʻo mākou! ʻOi aku ka ikaika o nā mea a pau!
  Ua hoʻomaka ʻo Alenka e hīmeni e hoʻāla i ka manaʻo hakakā, e haku ana i kona hele ʻana. A ʻo ke koena o nā kaikamahine, e kī ana i nā Nazis, ʻohi iā ia;
  He mau kaikamahine mākou mai ka ʻāina o USSR,
  ʻO ia ka lama no ka honua holoʻokoʻa ...
  E hōʻike mākou iā ʻoe i kumu hoʻohālike o ka nui,
  Eia na hana koa i meleia!
  
  Ua hānau ʻia nā kaikamāhine ma lalo o ka hae ʻulaʻula,
  A holo wāwae ʻole lākou i ka hau...
  Kaua na kaikamahine a me na keikikane no Rus',
  I kekahi manawa hāʻawi ka wahine mare i ke kāne i kahi rose!
  
  He hae ʻulaʻula ma luna o ke ao holoʻokoʻa,
  E ʻālohilohi loa, e like me ka lapalapa ahi...
  Ma hope o nā mea a pau, he kowali ko kākou,
  A ʻulaʻula kā mākou hae!
  
  Mai manaʻoʻiʻo, ʻaʻole e hala ka fascist pōʻino,
  A ʻaʻole e nalowale ka ʻuhane Lūkini ...
  E wehe ka lanakila i ka mooolelo pau ole,
  E aloha aku kākou i kekahi!
  
  He ʻāina maikaʻi ʻo Rūsia,
  Ua hāʻawi ʻoe i ka komunisme i nā lāhui ...
  Hāʻawi mau ʻia e ke Akua me ka lokomaikaʻi,
  No ka ʻĀina makuahine, no ka hauʻoli a me ke kūʻokoʻa!
  
  ʻAʻole hiki i ka ʻenemi ke lanakila i ka ʻāina makua,
  A ʻo kona ʻino a me ka maʻalea.
  ʻO kā mākou bea Lūkini hikiʻole ke lanakila,
  He hanohano loa ke koa Rusia no kona lanakila!
  
  ʻO ka ʻāina Soviet nani,
  Haʻaheo nā kaikamāhine o loko i ko lākou nani...
  Ua hāʻawi ʻia ʻo ia iā mākou ma ka hānau ʻana a mau loa,
  A e pono kākou nā lālā Komsomol!
  
  Ke kaua nei mākou ma waho o Moscow,
  He makani hau, he hau, a he kamaa ole na kaikamahine...
  ʻAʻole mākou e hāʻawi i ko mākou ʻāina iā Sātana,
  ʻo kā mākou pahi kaua e pana pololei!
  
  No laila, i ka huhū, makemake nui nā kaikamāhine e hakakā,
  A me ka kuʻekuʻe wāwae ʻole lākou e hoʻolei i kahi pūʻulu pahū ...
  He fascist ʻo ia, akā nani kona nānā ʻana,
  ʻOiaʻiʻo, ʻo Kaina hewa wale nō!
  
  ʻAʻole hiki i nā ʻenemi ke lanakila i nā kaikamāhine,
  Ua hānau ʻia lākou ma lalo o kēlā hōkū ...
  ʻO kā mākou monster hikiʻole ke lanakila,ʻo ia ka bea,
  Na wai i hoʻolilo i ka ʻĀina makuahine nāna!
  
  Maikaʻi mākou nā kaikamāhine Lūkini,
  ʻAʻole mākou makaʻu i ka hoʻomāinoino a me ka hau...
  A e pale aku mākou, e manaʻoʻiʻo i ka hoʻouka kaua ʻana o ka lehulehu ʻino,
  E hele pupule ka ʻenemi mai ka maʻi!
  
  Ua hiki iā lākou ke kipaku aku i ka ʻenemi mai Moscow aku,
  ʻOiai ua piha ʻo ia i ka mana nui ...
  Haʻaheo mākou nā kaikamāhine iā mākou iho,
  E nalo nā hoa paio i loko o ko lākou mau lua kupapaʻu!
  
  Mai manaʻoʻiʻo, ʻaʻole hiki i nā ʻenemi ke lanakila iā Rus',
  No ka mea, hele mai kēlā me kēia naita mai nā diapers...
  Ua lilo ka mea hahai holoholona i mea paani,
  A he kamaliʻi wale nō ka ʻenemi!
  
  Akā ʻo ka ʻuhane Lūkini, ka ʻuhane manaʻoʻiʻo nui,
  ʻIke ʻoe, aia nā mana huna i loko ...
  E ʻeha ʻia ka ʻenemi,
  Ma hope o nā mea a pau, hiki ʻole i nā naita ke lanakila i ke kaua!
  
  E hoolei aku i kou kanalua, e na kaikamahine,
  ʻO mākou ka poʻe koa loa o ka honua...
  E hoolei kakou i ka poe koa o Satana iloko o ka lua ahi,
  E hoʻoinu kākou i nā ʻenemi a pau i ka lua!
  
  E pau ke kaua hemolele
  E hiki mai ka maluhia a me ke kakahiaka ma luna o ka honua ...
  E ʻike ʻo ia mau loa me ka lā,
  E wela mau ke kauwela!
  
  A me ka komunisme mau i ka nani,
  A ʻo Lenin a me Stalin nui me mākou ...
  I loko o ka hale kiʻiʻoniʻoni koko i kēia manawa wale nō ka fascism,
  A ʻoi aku ka ikaika o ko mākou manaʻoʻiʻo ma mua o ke kila!
  
  Noho koʻu Rusia no nā kenekulia,
  A hāʻawi i ka hauʻoli i ke ao holoʻokoʻa ...
  Pono ʻoe i ka ikaika o ka lima kila,
  A wiwo ʻole, akā ma ke ʻano kūpono!
  
  
  
  NA MAKEMAKE I HANA I NA MEA PAHA MANA
  ʻO Gerda, Charlotte, Magda lāua ʻo Christina, nāna i hoʻāʻo i ka "Tiger" i hoʻokahi manawa, alakaʻi pū i ka hoʻomohala ʻana i kahi kumu hoʻohiki: "Panther"-2. Ua hoʻonoho nā kaikamāhine i ka ʻenekini a me ka hoʻouna ʻana i hoʻokahi poloka - ma kēlā ʻaoʻao, a ua ʻoki a liʻiliʻi ka hale kiaʻi. A ua kau ʻia ka pahu pahu ma ka ʻenekini ponoʻī. ʻO ka hopena, ua lilo ʻo "Panther" -2 i kahi silhouette ma lalo o ʻelua mau mika, a ua hoʻemi ʻia ka nui o nā poʻe holo moku i ʻekolu mau kānaka. Ua hoʻonui ka mānoanoa o ka pale kaua ma ke alo o ka hull i 120 millimeters ma nā pali nui, a ʻo nā ʻaoʻao i 82 millimeters ma nā pali. A ʻo nā hale kiaʻi a hiki i 150 mm ma mua a me 82 mm ma nā ʻaoʻao, ma nā pali. I ka manawa like, ua hoʻemi ʻia ke kaʻa holoʻokoʻa i 35 tons, kahi i hiki ai ke loaʻa me kahi ʻenekini 700 horsepower a hoʻonui i ka wikiwiki a me ka maneuverability o ka pahu. I ka manawa like, ua ʻoi aku ka maikaʻi o ke kaʻa, a ua maʻalahi ka chassis a maʻalahi hoʻi e hoʻoponopono a mālama. ʻEono huila i ka huina, he kūpono a maʻalahi. Ua makemake ʻo Hitler iā "Panther" 2 a komo i ka hana i Kepakemapa 1943. He kūleʻa ka kaʻa, me ka pū maikaʻi, ʻoi aku ka pale a me ka wikiwiki. Ua hana a neʻe wikiwiki, me nā ergonomics maikaʻi loa.
  A ʻo ka mea nui loa, ʻoi aku ka maʻalahi o ka hana ʻana a me ka liʻiliʻi o ka metala. A i ka manawa like, ua ʻike ʻia ʻo ia e kona kapikala survivability. ʻAʻole maʻalahi ke komo ʻana i kēlā kaʻa me nā pali nui.
  He pilikia koʻikoʻi ko nā pūʻali Soviet. Eia kekahi, ua hoʻokomo ka poʻe Kelemania, ma kahi o ka papahana Fau, i ka hoʻomohala ʻana i ka mea hakakā o ka poʻe, a hana i ka XE-162, maʻalahi a maʻalahi hoʻi e hana a maʻalahi loa a maʻalahi.
  Ua hoʻomohala ʻia kēia mīkini i nā kūlana ʻoi aku ka maikaʻi a maʻalahi hoʻi e hana. A ʻaʻole maʻalahi iā ia ke hoʻokō.
  Ua hoʻokau ʻo ia i nā hoʻouka kaua ʻino ma luna o nā Soviet a me nā pūʻali koa. ʻO ke kaumaha o ka mea hakakā he hoʻokahi wale nō tona a me ka hapa i ka wā ʻole a he wahie wale nō. No laila ua lilo ka mīkini i mea maikaʻi loa.
  Ua hoʻonui ʻia ke kūlana ma ka hoʻomaka ʻana o nā kaikamahine Kelemania e hoʻopaʻa inoa i nā ʻāpana mokulele.
  Ua hoʻomaka ʻo Albina lāua ʻo Alvina e loaʻa i nā helu, e hakakā ana, ma ke ʻano he kānāwai, he kāmaʻa ʻole a me ka bikini wale nō. A ʻaʻole hiki ke kī ʻia kēia mau kaikamahine. A o lakou iho no e oki ikaika ana i ka enemi. A nani hoʻi kēia mau blonde: ʻo nā Aryans ʻoiaʻiʻo!
  Hoʻopiʻi ʻo Albina i ke kī me kona wāwae nani a ʻoki i lalo i kekahi mau mokulele Soviet a me nā leo kani:
  - Hoʻonani i ke Kolu Reich!
  Hoʻopiʻi ʻo Alvina i kāna nipple ʻulaʻula ma ke kumu, paʻi i ʻekolu mau kaʻa Soviet a uwō:
  - Hoʻonani i ko mākou ʻāina makuahine!
  ʻO nā kaikamahine hakakā - ʻaʻole hiki iā ʻoe ke ʻōlelo he nāwaliwali lākou. ʻAʻole, he mea ʻino loa lākou a hiki iā lākou ke haehae i nā mea a pau.
  Ma ke ʻano holoʻokoʻa, ʻoi aku kēia pūʻali koa. A i ka hooilo, ua paa ka laina mua. Ua hoʻokumu ʻo Mainstein i kahi hoʻouka kaua a lanakila i ka lanakila ʻana i nā pūʻali Soviet ma waho o ka Dnieper, e hana ana i ʻelua mau ipu hao nui. Ua hiki no hoi i na Geremania ke hookuke aku i ka ino ma kahi kokoke i Leningrad. Maʻaneʻi ua hilinaʻi lākou i kahi laina pale ikaika. Eia kekahi, ma hope o ke pio ʻana ma Ukraine, ua haʻalele ʻo Stalin i kekahi mau māhele mai kēia ʻaoʻao a ua ʻae i ka poʻe Kelemania e pale aku i nā hoʻouka kaua. Ua paʻa ka mua, a ua hiki i nā Kelemania ke hoʻopaʻa i ka hoʻoilo ma ke ʻano holoʻokoʻa o ka hoʻouka kaua.
  Ua hakakā ponoʻo Gerda ma Panther 2, me nā kaikamāhine. A ʻoiai ʻo ka hoʻoilo, ua hakakā nā uʻi me ke kamaʻa ʻole a me ke kapa bikini wale nō.
  Paʻi akula ʻo Gerda i nā pihi lāʻau hauʻoli me kona mau manamana wāwae ʻole, hahau i ka ʻenemi a hoʻōho:
  - Hoʻonani i ko mākou aupuni!
  Ua kaomi pū ʻo Charlotte i ka leve me kona manamana wāwae ʻole, wāwahi i ka hale kiaʻi kanakolukumamāhā a hōʻoia me ka huhū:
  - Hoʻonani i nā koa!
  Ua paʻi ʻo Christina i ke pihi me kāna ʻulaʻula a kuʻi i ke kaʻa Soviet, me ka ʻūhū ʻana:
  - A hoʻonani iā mākou!
  Ua kī ʻo Magda i nā pū mīkini ʻehā, ua ʻoki i ka pūʻali koa Soviet me kona manamana wāwae ʻole a ʻōlelo ʻo ia:
  - Ka nani mau loa, lanakila!
  No laila, ua ʻāhiu nā kaikamahine a ʻālohilohi ko lākou ʻōlohelohe, nā kuʻekuʻe wāwae.
  A ke hoʻokokoke mai nei ʻo "Tiger"-2, ua hoʻohiki kēia pahu, me ke kaupaona ʻana he kanalimakumamālima mau tona, e loaʻa ka pale o 250 mm ma ka lae a me 170 mm ma nā ʻaoʻao.
  ʻO kēlā me kahi pūkuniahi 88-mm o 71 EL, he mīkini maikaʻi loa ia.
  A i kēia manawa i ka pūnāwai ke neʻe nei ka poʻe Kelemania i Italia a me ka wiwo ʻole e uhaʻi i nā hoa pili.
  Lawe lākou iā Naples a hoʻouka iā Sicily.
  A hāʻawi pio nā pūʻali Allied i nā haneli tausani. A ua luku loa ia lakou. ʻAʻole hiki ke kāohi ʻia nā panthers Kelemania.
  A hoʻohāʻule nā kaikamāhine i ka poʻe Pelekania i lalo i ko lākou mau kuli a honi i nā wāwae ʻūlū, ʻokiʻoki, a palu i nā kuʻekuʻe wāwae poepoe o nā nani me ko lākou alelo.
  I Iune, hoʻāʻo nā Allies e neʻe i mua ma ka pae ʻana i nā pūʻali ma Normandy. Akā, ua lanakila lākou ma laila. Eia hou, he mau haneri tausani o na pio, a me ka nui o na lako pio.
  Ua loaʻa ʻo Roosevelt i ka puʻuwai puʻuwai a lilo ʻole. Ke hoʻāʻo nei ʻo ʻAmelika e hoʻopau i kēlā kaua paʻakikī. Ke noʻonoʻo nei ʻo Pelekane i nā koho no ka maluhia me nā Krauts. Hoʻopilikia ʻia ke kūlana e ka hoʻopā ʻana i nā kūlanakauhale Pelekane e hoʻohana ana i nā mokulele mokulele. Akā, ʻaʻole hiki i nā koa Pelekania ke hopu i kēlā mau mokulele.
  No laila hoʻomaka ʻo Churchill e noi i ka maluhia. Akā ʻo ka Fuhrer ke hoʻomau nei. Ua piha ʻo ia me ka ʻike i kona ikaika ponoʻī.
  Akā, ua ʻae ka poʻe Pelekāne i ka maluhia. A hopohopo kēia iā Stalin, nāna i hāʻawi aku i ka Fuhrer i kahi kuʻikahi. Uaʻaeʻo Hitler e ho'ōki i ka hakakā no nā makahikiʻekolu, ināʻaʻole he sabotage partisan, a noho nāʻaoʻao ma ko lākou mau palena, a kūʻai aku ka USSR i kaʻaila a me ka palaoa i nā Germans.
  Ua ʻae ʻo Stalin i kēia ... A wehe nā Krauts i ko lākou mau lima.
  ʻO ka pā mua, ʻoiaʻiʻo, ʻo Gibraltar. I ka hopu ʻana i kēia pā kaua, hiki iā ʻoe ke hoʻololi i nā pūʻali i ʻApelika ma kahi mamao loa. I ka hoʻouka kaua ʻana i ka pā kaua, ua hoʻohana ka poʻe Kelemania i nā pū hoʻouka kaua MP-44 hou loa, ua hoʻomaikaʻi hou nā kaikamahine iā lākou: ua ʻoi aku ka māmā a me ka hilinaʻi.
  A ʻo Albina lāua ʻo Alvina, nā kaikamahine i hana i nā mokulele Kelemania i ʻoi aku ka hana a me ka wikiwiki, hakakā i ka lewa.
  A uhai lakou i ko lakou mau hoa pili ma ka hema a me ka akau. Ua lawe koke ʻia ʻo Gibraltar. Ua koi ʻia ʻo Franco e ʻae i ka ultimatum a Hitler. Mai ʻae i ka poʻe fascist e noho i kou ʻāina.
  Ua holo wikiwiki na Kelemania i loko o nā pahu kaʻa a pohā i kahi o ka ʻenemi.
  Ma hope o ka hāʻule ʻana o Gibraltar, ua komo nā Krauts i Morocco. A neʻe lākou, hopu i nā ʻāina. ʻOi aku ka neʻe ʻana o nā kaʻa Fritz ma Algeria. Holo wikiwiki ʻo "Panther" 2 ma ke one. Ua hana hou ia me ka enegini ikaika loa, a lele aku. ʻO "Panther" -2 i hoʻopiha piha i ka pūʻali koa me kona pale ʻana i ka lae, a ʻo "Tiger" -2 ma ke ʻano he tank kupaianaha. Ua hāʻule nā hoa pili me he mea lā ua pau.
  Ua hakakā nā kaikamāhine Kelemānia ma ka wao nahele, he kāmaʻa maʻamau a he mau bikini. Hoʻomoʻi wale lākou i ka ʻili me kahi ʻaila pale kūikawā i ʻole e wela.
  A laila, kau ka nani o ka poʻe Pelekane i hopu ʻia ma ko lākou mau kuli a hoʻoikaika iā lākou e palu i nā kuʻekuʻe wāwae o nā kaikamahine. A makemake lākou, ʻoi aku ka poʻe ʻApelika, ka poʻe e hana me ka hoihoi.
  Ua lanakila loa ka makahiki kanaha-kumamalima no ko Geremania; A i ka hapa mua o ka makahiki 1946 ua hoʻopio pū lākou iā India, Burma a me ke koena o ʻApelika. A ʻoi aku ka nui o nā pilikia me ka hoʻolako ʻana i nā pūʻali koa, ka hoʻonui ʻia ʻana o nā kamaʻilio, a me ka ʻāina ma mua o ke kūʻē ʻana o nā pūʻali koa Pelekane a me ʻAmelika. Eia kekahi, ʻaʻole makemake maoli ka pūʻali colonial e hakakā. I ka ʻenehana, ʻoi aku ka maikaʻi o ka poʻe Kelemania i ka maikaʻi. No ka laʻana, ME-262 X, a ʻo ka wikiwiki a hiki i 1200 kilomita i kēlā me kēia hola, a ʻo ka mea kaua he ʻelima mau pūkuniahi mokulele. A ʻo ʻAmelika Hui Pū ʻIa a me Beretania ʻaʻole i loaʻa nā mokulele mokulele i ʻoi aku a i ʻole kūpono no ka hoʻohana kaua ʻana, a ʻoi aku ka liʻiliʻi o nā mea pana.
  Eia kekahi, ua loaʻa i ka poʻe Kelemania nā diskettes i hiki i ka wikiwiki o ʻehā mau kani kani. ʻAʻole paʻa loa lākou i nā lima liʻiliʻi, mahalo i ke kahe laminar e kahe ana a puni nā kaʻa. Aka, no keia mea, aole hiki ia lakou ke pana. Akā ua hiki ke hoʻokuʻu i kahi pōkā mai kahi kiʻekiʻe, e hoʻohana iā ia no ka reconnaissance, a ʻo ka mea nui loa, nā kaʻa ʻenemi hipa, e pana iā lākou me nā mokulele.
  ʻO nā mea lele lele he mau mea kaua kūpono me ka laulā nui a hiki ke lele mai ʻEulopa a i ʻAmelika Hui Pū ʻIa. A i kekahi manawa ua hoʻomaluʻia lākou e nā kaikamāhine maikaʻi loa, makemake lākou e hakakā me ke kāmaʻaʻole a me ka bikini.
  Eia ʻo Gertrude lāua ʻo Eva i ka lele. ʻO ia ʻelua nani nani. Eia kekahi laʻana, ua hopu ʻia kahi ʻAmelika ʻeleʻele. Nakinaki ʻia i kahi lāʻau. A no ka lōʻihi o ko lākou holo ʻana ma luna o kāna kūlana kāne, ua pau ka ʻike o ka paʻahao, no ka hoʻoluhi ʻana iā ia iho.
  A i kēia manawa, lawe ʻo Gertrude me kona mau manamana wāwae ʻole i ka discus a hoʻopaʻa i ka pahu hopu, e pana ana i nā mokulele ʻAmelika. He kaikamahine hakakā kēia.
  A ʻo Eva hoʻi, me ka hoʻohana ʻana i kona mau manamana wāwae ʻole, e kuhikuhi ana i kahi mīkini o ka ikaika make i ka ʻenemi.
  A me ka ukiuki, hee ia i ka enemi, a haule na kaa o Enelani a me USA.
  Ua hoʻolālā nā Kelemania i ka pae ʻana no ka hopena o Nowemapa. ʻO ka mea mua, ʻaʻohe mea e kali nei i kēia manawa. ʻO ka ʻoiaʻiʻo, ʻaʻole pilikia loa ke aniau e ola ai. Akā i nā lā mālie hiki iā ʻoe ke ʻauʻau ma ke kahawai ʻEnelani a me ka ʻāina. Eia kekahi, aia nā pōmaikaʻi i ka pae ʻana i ka pō, no ka mea ʻoi aku ka paʻakikī o ka pale ʻana i ka pōʻeleʻele.
  I keia manawa, ua luku loa na Kelemania i na mokukaua Enelani a me Amerika.
  No laila ua manaʻo ʻia ka pae ʻana me ka pilikia ʻole. Ua manaʻo ʻia he pūʻali koa ikaika o nā kaikamahine, ʻoiai i ka hau o ka hopena o Nowemapa, he kāmaʻa ʻole i loko o kahi bikini wale nō.
  Ua hoʻomaka ka pae ʻana ma Nowemapa 26, 1946. Ma ka lā hoʻomanaʻo o ke koho balota Reichstag, a ma hope iho ua loaʻa iā Hitler ka pou o Reich Chancellor.
  ʻAʻohe mea nāna e pale i ka pae ʻana. A ʻo nā pūʻali koa nui a me nā kaʻa pyramid hou loa i komo i ka hoʻouka kaua. ʻAʻole hiki ke komo i kekahi kihi.
  ʻO nā kaikamahine, ʻoiaʻiʻo, hakakā i loko o lākou, a hana wiwo ʻole.
  A ʻo kekahi poʻe koa e haki ʻole ana i ka lihi o ka hau ma nā puddles i hau i ka pō. A hakaka lakou me ka wiwo ole. A hana lākou i nā hana mana o ka mana nui. A i ka wā e hoʻolei ai lākou i nā grenades me ko lākou manamana wāwae ʻaʻole e haehae i ka ʻōlelo Pelekania i ʻāpana, lilo ia i mea ʻoluʻolu loa...
  Ua hakakā ʻo Gerda ma kahi pahu pyramidal "Tiger"-4 me kahi pūkuniahi a me kahi mea hoʻolele pōkā, a me ka wiwo ʻole. Hoʻouna i ka pūpū ma hope o ka pūpū, e haehae ana i nā ʻenemi.
  Ke hana nei me he pupule lā, e kaomi ana i nā pihi hauʻoli me kona manamana wāwae ʻole, uwē ke kaikamahine:
  - Hānau ikaika mākou i ko mākou mau niho, hoʻopau loa mākou!
  Hoʻohana ʻo Charlotte i kahi nipple ʻulaʻula i ka wā e pana ana, e kaomi ana ma ke pihi hauʻoli a paʻi i ka ʻenemi, ʻōlelo ʻo ia:
  - ʻO kā mākou hui kūkulu honua!
  Ua paʻi pū ʻo Christina me kahi mea hoʻolele pōhaku e hoʻohana ana i kona mau manamana wāwae ʻole. Ua luku ʻo ia i nā ʻenemi he nui a ʻōlelo ʻo ia:
  - No ka nui o ke Kolu Reich!
  A halulu aku la o Magda mahope ona. I kēia manawa e hoʻohana i kahi nipple strawberry. Ua haehae ʻo ia i kona hoa paio a uwō:
  - No Aryan Communism!
  He kūlana kiʻekiʻe kēia mau kaikamāhine! A pehea ka holo wāwae ʻana o nā kaikamahine a me nā wāwae ʻole, e hoʻolei ana i nā grenades i ko lākou hele ʻana. A pehea ka nui a me ka make.
  ʻO nā kaikamāhine he hakakā a he nani.
  A ke kuikui nei lakou i na Beritania hema a akau. ʻAʻole ia he mea kupanaha me ka hoʻopaʻapaʻa ʻana a me ka pae ʻana mai Farani a me Norewai, ua paʻa ʻo ʻEnelani no nā lā he ʻumi wale nō. Maikaʻi loa kēia!
  Ua hāʻule ka metropolis. A ʻo ka pae aʻe ka huakaʻi ma ʻAmelika. I Pepeluali, ua hoʻokō ka poʻe Kelemania, ʻoiai ʻo ka hoʻoilo, i kahi pae ʻana ma Iceland: Operation Icarus, a hopu i kēia ʻāina koʻikoʻi.
  A eia hou, ua komo nā kaikamāhine kāmaʻa ʻole mai nā pūʻali koa SS like ʻole i nā kaua.
  A ua hoʻokō lākou i ka holomua, e ʻā ana i ko lākou mau kuʻekuʻe wāwae i ka hau.
  Ua noi ʻo Stalin iā Hitler i Malaki 1947 i ke kaua hui kūʻē iā ʻAmelika Hui Pū ʻIa. Ua ʻae ka Fuhrer i kēia, akā ma ke ʻano o ka USSR e hoʻihoʻi wale iā Alaska, ma kekahi ʻano ʻāina kānāwai. A ʻaʻole ʻo ia e hoʻohālike i ka ʻoi aku.
  Ua ʻae ʻo Stalin i kēia... A ua hoʻomaka ka hoʻouka kaua ʻana o nā pūʻali Soviet ma Alaska. No laila wikiwiki a lokoino.
  Ke neʻe nei nā kaʻa kaʻa Soviet hou.
  Ua hakakā ka poʻe holo moku o Elizabeth i ka pahu T-54 mua loa, hoʻokolohua a ʻaʻole hoʻokō piha. ʻApelila 1947. Aia nō ka hau ma Alaska, akā ke hakakā nei nā kaikamāhine Lūkini me ke kamaʻa ʻole a me nā bikini. A me nā kaikamahine nani.
  Ua pana ʻo Elizabeth i ka ʻenemi me kona manamana wāwae ʻole. Paʻi ka American Sherman. A ʻo ka haʻi ʻana i kona mau niho, ʻōlelo ke koa:
  - Hoʻonani i nā manaʻo o ka komunisme nui!
  Hoʻopuka pū ʻo Ekaterina me kona mau manamana wāwae ʻole a me kona mau kani.
  - Hoʻonani i nā hopena lanakila o kā mākou pūʻali koa!
  Ua kī pū ʻo Elena, i kēia manawa me ka uʻi ʻulaʻula o kona umauma, e paʻi maikaʻi ana i ka ʻenemi a ʻuhū:
  - Hoʻonani i nā lanakila hoʻoholo hou!
  ʻO Efrasia, hahau i kona mau hoa paio me ka uʻi strawberry, a kuʻi ʻo Pershing::
  - A e lanakila mākou!
  Ua ʻauheʻe nā koa e like me nā vixen. A pēlā lākou e hehi ai i nā ʻAmelika.
  Paʻi ka pūpū i ka lae o ka pahu, akā ricochet koke. Uwo ʻo Elizabeth a lele:
  - Hoʻonani i nā manaʻo o ka komunism!
  A hoʻouna pū ʻo ia i kahi projectile, me ka hoʻohana ʻana i kona manamana wāwae ʻole. He mikiona maoli keia kaikamahine.
  ʻO kēia nā uʻi hakakā.
  Ua hoʻopaʻa ʻia nā pūʻali Soviet ma Alaska. A i Mei, ua hōʻea mai ka IS-7 mua loa, i hoʻokomo ʻia i ka metala.
  A ma luna o laila ka pahu pahu o Alenka.
  He kaikamahine hakakā kēlā ma laila. E like me kāna kī ʻana i ka ʻenemi, ua paʻa loa ʻo ia iā ia.
  A he pū ikaika: 130 mm. Komo ʻo ia i ka ʻenemi mai kahi lōʻihi. Aia nō i ka poʻe ʻAmelika kā lākou pahu pahu nui, ʻo ka Sherman, kahi mea maikaʻi wale no ke kiʻi ʻana i nā aces tank German a me Soviet. Aia kekahi Pershing maikaʻi iki, me ka pū ikaika ma mua o ka 90-mm caliber. A ʻo ka "Super Pershing" liʻiliʻi loa, nona ka pūkuniahi he 90 mm i ka caliber a ʻo ka lōʻihi o ka pahu he 73 EL, hiki ke hoʻokau i kahi ʻeha weliweli ma ka ʻaoʻao o ka kaʻa Soviet IS-7 a ma kahi kokoke. ʻAʻole lawe ʻia nā kaʻa kaʻa Kelemania a me nā pū ʻAmelika mai nā kihi āpau. Paʻi ʻia ka IS-7 ma luna o ka moku. T-54 - "Super Pershing", hiki iā ʻoe ke kokoke i ke poʻo, a ma ka ʻaoʻao ma kahi mamao. Akā i kēia manawa aia ka USSR ka pahu nui T-34-85, ʻaʻole i hoʻopau ʻia a ke kaua nei i nā ʻAmelika. Ua like ia me ka Sherman, a ʻoi aku ka nāwaliwali ma mua o ka Pershing.
  No laila, pilikia nā koa Soviet. A nānā lākou me ka lili i ka pahu hoʻokolohua mua loa IS-7.
  Haʻaheo a ʻoluʻolu kēia kaʻa.
  ʻO IS-2 a me IS-3 ke kaua pū nei. ʻAʻole hiki ke komo i ke kaʻa hope loa koe wale nō ka Super-Pershing. ʻAe, hiki i ka IS-3 ke komo i loko o ka ʻaoʻao haʻahaʻa o ka hull.
  He nāwaliwali ka IS-2 i ka pale kaua mua o ka turret.
  Ke hakakā nei nā kaikamāhine ʻo Natasha a me kāna hui ma kēia pahu. Hakaka i na u'i. A mai ka IS-2 hoʻopuka lākou i nā ʻōpala me nā pūpū make.
  Ua kaomi ʻo Natasha i kona mau manamana wāwae ʻole a kiola aku i ka mea pepehi kanaka, kuʻi i ka ʻAmelika a ʻōlelo ʻo ia:
  - Hoʻonani i nā manaʻo o ka komunisme maikaʻi!
  Hoʻokomo ʻo Zoya i kāna nipple ʻulaʻula ma ka lima pepehi kanaka a ʻōlelo ʻo ia:
  - No ka maluhia a me ka maluhia o Aryan!
  Ua hahau aku ʻo Augustine i ka luku me kona kuʻekuʻe wāwae, kuʻi i ka ʻenemi a ʻōlelo:
  - No nā lanakila hoʻoholo!
  A hoʻolei hope ʻo Svetlana i kona mau wāwae liʻiliʻi me ke kōkua o kona mau manamana wāwae ʻole, ʻoki i ka ʻenemi a uē:
  - No nā mana nui!
  Ua nee aku na koa wahine o ka Puali Ulaula ma o Alaska. Ua hiki mai ke kauwela a ua mahana, a ua ʻoluʻolu nā kaikamahine i loko o nā kaʻa me nā bikini a me nā kāmaʻa ʻole. ʻO ka poʻe Kelemānia, ua hele i Greenland, pae i Kanada. A mai ka hema mai, hoomaka lakou e hookokoke mai Argentina mai. Ma Berazila, ua māhele ʻia i nā ʻaoʻao kākoʻo iā ʻAmelika. Ua hoʻoholo ka poʻe Kelemania, me ka puʻupuʻu ikaika mai kā lākou mau māhele i mākaukau i ke kaua.
  Ua loaʻa i nā Nazis kahi carbine hoʻouka kaua ʻoi aku ka ikaika a ʻoi aku ka maikaʻi, i kī ʻia mai kahi lōʻihi a wikiwiki loa. Ua pio nā Yankees ma hope o ka hāʻule ʻana.
  He hui hou o na kaikamahine Enelani i alakaiia e Jane Armstrong e nee mai ana mai ka hema mai... Ua kaua ke koa ma Palakila i ke kau wela... Ua pale malie aku na koa Pro-American.
  Akā ma Venezuela, ua hakakā nā koa me nā pūʻali koa ʻAmelika. Ua hakakā lākou ma ka Panther-2 kahiko, kahi i hoʻopau ʻia i ka makemake o nā ʻano hana pyramidal.
  Akā, ʻoi aku ka ikaika o ka poʻe Pelekania me kēia mau kaʻa ma mua o ko ʻAmelika. Ua kī aku lākou i kā lākou mau pū i ka Shermans, ka mea i manaʻo ʻole i ka wā kahiko a hiki ke hakakā wale ma ke ʻano like me ka Soviet kanakolukumamāhā.
  Ua kī ʻo Jane mai kahi mamao aku me kona mau manamana wāwae ʻole. Ua hahau ʻo ia i ka ʻenemi a hoʻōho:
  - ʻO kēia ka mea nui o Pelekane - ʻaʻole ia e mae!
  Ua hoʻokuʻi ʻo Gringeta i kona mau wāwae ʻokiʻoki i ka ʻenemi me kona manamana wāwae ʻole. Ua hāʻule ʻo ia i ka Sherman a uē:
  - E mālie ko mākou aupuni!
  A hōʻike i kona alelo!
  A laila, kī aʻela ʻo Monica, a hahau i ka ʻenemi ma ka pahu hopu me kona mau wāwae ʻole a hoʻōho:
  - No ke ola o ka uhane!
  A ma hope o lākou, ua pā ʻo Malanya. Ua paʻi pololei ʻo ia i ka Pershing ʻoi aku ka pōʻino, a haki i kona kino.
  ʻOiaʻiʻo, me kona mau manamana wāwae wāwae ʻole, ua ʻōlelo ʻo ia:
  - Hoʻonani i nā manaʻo o nā pūʻali aliʻi!
  Ua hakakā nā kaikamāhine me ka ikaika a me ke kūkulu.
  A ke neʻe nei nā ʻāpana Kelemania i koho ʻia ma Kanada. ʻO Gerda ma luna o ka Tiger-4 pyramidal tank i hōʻeha iā ʻAmelika a me kona mau aupuni. A nahaha lakou malalo o ka hahau ana a ka enemi.
  Ua kī ʻo Gerda me kona mau manamana wāwae wāwae, a hahau i ka ʻenemi a ʻōlelo ʻino:
  - No Aryan Communism!
  Ua paʻi pū ʻo Charlotte, i kēia manawa me kahi nipple ʻulaʻula, kuʻi i ke kaʻa ʻAmelika a ʻūhū:
  - No ka nui o Kelemānia!
  Ua hahau no hoi o Christina i ka enemi. Ua ʻoki ʻo ia i kona kapa kila, me ka hoʻohana ʻana i kona mau manamana wāwae ʻole, nā wāwae ʻokiʻoki, e like me nā ʻili hua manu, a gurgled:
  - No kā mākou hoʻokō kupaianaha!
  Hekili aʻela hoʻi ʻo Magda, me ka luku ʻana i ka ʻenemi e like me ka lepo, a uwo ʻo ia:
  - No kēlā mau kumuwaiwai hiki ʻole ke ʻōlelo i loko o kahi moʻolelo, ʻaʻole hoʻi e wehewehe me kahi peni!
  ʻO nā kaikamāhine, pono e hoʻomaopopoʻia, he hakakā nui a he ikaika loa. Leʻaleʻa maoli lākou.
  A no laila, hāʻule nā kūlanakauhale nui o Kanada: Quebec a me Toronto. A ua ʻoi aku ka maikaʻi o ke ola no nā Krauts a ʻoi aku ka leʻaleʻa...
  Ua ʻōlelo ʻo Hitler e hoʻopau ʻia ʻo ʻAmelika!
  ʻAʻole i lanakila ʻo ʻAmelika i ka hoʻomohala ʻana i ka pōkā atomika. ʻIke ʻia ua huli ʻo laki mai ʻAmelika i ke aloha i ka Wehrmacht ma kēia hihia. Pela i ka mea? Aia kekahi mau kumu no ka lanakila a me ka holomua. No laila ua hikiwawe loa ke hāʻule i ka manaʻolana.
  Aka, o na Krauts me ko lakou mau pualikoa haole, ua oi loa aku ia mamua o Amerika Huipuia ma ke ano o na koa. A hiki iā lākou ke hana nui i ka luku ʻana i ka ʻenemi.
  No ka laʻana, ua hopu ʻo Gerda i kahi mea hakakā ʻeleʻele. Hoʻomāʻewaʻewa nui lākou iā ia, me ka hoʻoikaika ʻana iā ia e hoʻokamakama, a kiola akula ʻo ia i kona mau māiʻuʻu. A he nani loa kēia.
  I ka hāʻule o '47, ua komo nā Krauts i ka ʻāina o ʻAmelika Hui Pū ʻIa pono. Ke kaua mau nei nā pūʻali Soviet ma Kanada.
  Ua hakakā ʻo Alenka ma ka IS-7 me kahi pūʻali koa holoʻokoʻa o Shermans a me Pershings. ʻO ka Sherman maʻaneʻi no ka papa Firefly, me kahi pūkuniahi 76-mm lōʻihi, he mea weliweli ia no ka IS-7 ke kiʻiʻia ma kaʻaoʻao. No laila ua loaʻa nā kaikamāhine iā lākou iho i kahi kūlana koʻikoʻi. ʻO ka IS-7, no kāna mau mea maikaʻi a pau, he pū me nā pōkā liʻiliʻi a ʻaʻole wikiwiki loa.
  No laila, kī aʻela ʻo Alenka me kona mau manamana wāwae ʻole, a hahau i ka ʻAmelika a uē:
  - Ma koʻu ala i ke kaua!
  Ua hahau pakahi aku o Anyuta i ka Sherman, me ka hoohana ana i kona nipple ulaula, a olelo mai la:
  - No nā lanakila o ka USSR!
  Ua hana ʻino ʻo Alla me kona manamana wāwae ʻole. Ua kuʻi ʻo ia i kahi kaʻa ʻAmelika a ʻōlelo mai:
  - No nā manaʻo komunism!
  Ua paʻi pū ʻo Maria, me ka hoʻohana ʻana i ka nipple strawberry, ua uhaʻi i kona hoa paio i ʻāpana a hoʻopaʻa:
  - No nā palapala kākau nui a Lenin!
  A hāʻawi aku ʻo Matryona me kona kuʻekuʻe wāwae, me ka ʻohi ʻana i ka pale kaua o ka Sherman a uē aʻe ma ka piko o kona mau māmā:
  - No ko'u mau naita o ka malamalama!
  ʻO kēia nā ʻelima, ʻo kēia nā kaikamahine - ʻaʻole hiki iā ʻoe ke loaʻa nā mea ʻoluʻolu! A ʻo nā kānaka a pau he ʻōpiopio a hou. A honi nā kaikamāhine me he meli lā. ʻAʻole he mea kupanaha ka hauʻoli o nā koa i ka palu ʻana i ka poli o Venus me ko lākou alelo. A hoʻopaʻa mau lākou i ko lākou mau lehelehe.
  ʻAe, hāʻawi ka IS-7 i ke ala i ʻole e haehae ʻia. ʻO ia ke kumu he pahu, he pahu kaʻa a pau.
  Malia paha koe wale no nā German pyramidal ...
  Akā, ua make ka hapa nui o nā Shermans, a ua hoʻi hope ke koena.
  ʻO kēia ke ʻano o nā kaikamahine Soviet i hacked.
  A ma ka lani ʻo Anastasia Vedmakova lāua ʻo Alenka Sokolovskaya e hehi ana i nā Krauts. ʻAʻole kūpono kēia mau kaikamahine Pokryshkin. A paio ka nani me ke kamaa ole a me ka bikini. A hoʻohana ʻia nā nipples ʻulaʻula o nā umauma i ka wā e pana ana, kahi e hoʻonui ai i ka maikaʻi o ka hakakā ʻana.
  Akā ʻoi aku ka maopopo o Albina lāua ʻo Alvina. Ua loaʻa i nā kaikamāhine nā degere ʻeono o ke Keʻa Naita. ʻO ke Keʻa Naita o ka Iron Cross papa ʻeono kiʻekiʻe loa me nā lau ʻoka platinum, nā pahi kaua a me nā daimana i hāʻawi ʻia iā lākou ma hope o ko lākou pana ʻana i lalo o hoʻokahi kaukani mokulele paʻa.
  He mau kaikamahine kēia - nā kaikamāhine i nā kaikamahine a pau...
  Akā ʻo Anastasia Vedmakova lāua ʻo Alenka Sokolovskaya i hui pū ʻia ma mua o ʻelua haneli mokulele. A ua loaʻa iā lākou nā hōkū ʻewalu o ka meʻe o ka USSR.
  Ua kaomi ʻo Anastasia i kona mau manamana wāwae ʻole i ke pihi kī o ka pūkuniahi mokulele a pana i lalo i ke kaʻa ʻAmelika, me ka ʻī ʻana:
  - He kaikamahine super au!
  Ua hōʻoki ʻo Alenka Sokolovskaya i ka ʻenemi me kona umauma ʻulaʻula, hāʻule i lalo i ʻekolu mau mokulele a haʻi:
  - A ʻoi aku ka maikaʻi o wau!
  He mau kaikamahine keia, pela mau kaikamahine!
  A luku lakou ia Amerika.
  ʻOiaʻiʻo, ʻoi aku ka leʻaleʻa a me ka ʻoluʻolu o Alvina lāua ʻo Albina.
  Hoʻohana ʻo Alvina i nā nipple ʻulaʻula i ka wā e pana ana...
  A ʻo ka strawberry a Albina...
  A makemake nui nā kaikamāhine ʻelua i ka hana ʻana i kā lākou alelo me nā lāʻau jade. Loaʻa iā lākou ka makemake a me ka hilinaʻi o ka huhū!
  Paʻi akula ʻo Albina i kona mau manamana wāwae ʻaʻole a hoʻōho:
  - A hele lākou i ke kai, nā kaikamahine ʻōpio!
  ʻO Alvina, kiʻi, hōʻoia:
  - He mea ʻoluʻolu, mea pepehi kanaka!
  A i kēia manawa ua hoʻopili ʻia nā Kelemania, nā Soviets a me nā Kepani iā lākou iho i loko o ka ʻāina ʻAmelika.
  Loaʻa i nā Kepanī kā lākou mau mea hakakā: nā kaikamahine ninja. Koa a hakaka loa.
  Eia kekahi kaikamahine ninja polū, e hoʻohana ana i kona mau manamana wāwae ʻaʻole e hoʻokuʻu i kahi pahi pahi, e ʻoki ana i nā poʻo o nā ʻAmelika a me ka ʻōlelo ʻino:
  - ʻAʻole lākou e hala!
  A ʻoki ʻo ia i ka wili me nā pahi kaua.
  A ʻo ke kaikamahine ninja melemele e paʻa i kahi peʻahi maoli me kāna mau pahi kaua. A laila, me kona manamana wāwae ʻole, e kiola ʻo ia i nā nila me ka lāʻau ʻawaʻawa, a hoʻokuʻu iā lākou e pepehi i nā pūʻali Yankee, e kuʻi i nā hoa paio.
  A uwē ʻo ia ma luna o kona mau māmā:
  - No ka hanohano Kepani a pau!
  Aʻo ke kaikamahine me ka lauohoʻulaʻula, e like me ka wili wili, eʻoki i nāʻenemi.
  A laila lawe ʻo ia iā lākou a hahau iā lākou me kona manamana wāwae ʻole a hoʻopuehu i nā Yankees ma nā ʻaoʻao like ʻole. ʻO kēia ka hakakā ʻana i ka nani.
  A e uwo ʻo ia:
  - He ninja mākou!
  A laila e hana ke kaikamahine me ka lauoho ninja keʻokeʻo i ka hana helikopa me nā pahi kaua. E ʻoki ʻo ia i kona mau hoa paio a e ʻoki iā lākou. A mai ka uʻi ʻulaʻula e paʻi ia e like me ka uila, e uwō ana.
  - No ka lanakila o Iapana!
  ʻAe, ʻaʻohe mea hiki ke pale aku i kēlā mau ʻaihue! He mau kaikamahine keia, he mau kaikamahine i na kaikamahine a pau...
  A he ʻano ʻino lākou.
  Akā ʻo nā kaua e haʻalulu me ka ikaika nui. Ke neʻe nei nā pūʻali Axis mai ke kūkulu ʻākau a me ke kūkulu hema, e ʻomi maoli ana iā ʻAmelika me nā ʻupena nunui.
  He ʻike kēia o kahi ʻāina hanohano i hoʻopōʻino i ka noʻonoʻo.
  I ka pau ʻana o ka hāʻule, ua hoʻopaʻa pono nā Krauts iā lākou iho i ka ʻāina US.
  Eia ʻo Gerda e hakakā nei i loko o ka pahu Tiger-4 a ma ka manawa like e hoʻomanaʻo nei i kāna mea mua,
  Also hanohano hanohano.
  Ua ʻano liʻiliʻi ʻo Gerda i ke koko, akā ua ʻoluʻolu. Akā, ua hoʻopau ʻia ke ʻano e ka pilau weliweli e puka mai ana mai loko mai o ka ʻōpū ʻoki o ka ghoul a me ka makaʻu e holo hou mai ana he haneli, inā ʻaʻole ʻoi aku ka nui o nā mea ola like.
  ʻO Charlotte, i kēia manawa, lawe ʻo ia i kāna hoa paio ma ke poʻo a hana i kahi neʻe "ʻelua Nelson" make, me ka wili ʻana i ka ʻāʻī o ka mea. Ua ʻike ʻia ke koa ahi ma ke ʻano o ka makuahine Teresa - ma ke ʻano o ke aloha i ka ghoul i hahau ʻia. Hōʻike ʻia:
  - He lokomaikaʻi au, lokomaikaʻi, a ʻano lokomaikaʻi koʻu makuahine - e like me ka pueo naʻauao!
  Ua hopohopo ʻo Gerda:
  - ʻAʻole maopopo iā ʻoe?
  Pīhoihoi ʻo Charlotte:
  - He aha kaʻu e hoʻomaopopo ai?
  - ʻAʻole anei e lohe nā dinosaurs, a i ʻole nā hui ʻiole a me nā ʻōpala? - Ua ʻō aku ʻo Gerda i kona mau lehelehe.
  Ua ʻakaʻaka ʻo Charlotte:
  - ʻAʻole wau i manaʻo e lilo ʻoe i mea ʻino! ʻAe, e pepehi mākou i hoʻokahi tausani o lākou!
  - Ua hahau lākou iā ʻoe ma ke poʻo me ka lāʻau!
  - ʻAʻole. E manaʻoʻiʻo mai iaʻu, hiki i ka megagnome ke lohe iā mākou. - Ma ʻaneʻi ua haʻalulu ke kaikamahine. "Inā ʻaʻole i lawe ke Suletana o nā Dwarves iā ia, ʻo ia hoʻi, ʻaʻole ia i kāhea iā ia e lawelawe, a laila ʻaʻole hiki iā ia ke hele mamao loa mai o mākou aku.
  Ua nīnau ʻo Gerda me ka hilinaʻi nāwaliwali loa:
  - A me nā dwarves, elves, annihobbits?
  Ua hoʻopau koke ʻo Charlotte, me ka huhū kāne kāne, i kona manaʻolana hope:
  "Lohe paha nā poʻe ʻē aʻe, akā he aha kā lākou mālama?" ʻO ka megagnome Kiy-Dar wale nō ka mea i ʻike.
  Ua hoʻomaka ʻo Gerda e holoi i kona wāwae i hoʻopaʻa ʻia i ke koko ma kahi lau nui. He palupalu wale nō ka lau i ka nānā ʻana, akā ʻo ka ʻoiaʻiʻo, he ʻoi. Ua kaha ka blonde kamaa ole i ka pono:
  - ʻAʻole he gula nā mea a pau e ʻālohilohi ai, akā ʻo nā mea pilau a pau e lilo ia i mea palaka! Nui ka lepo o ka honua i hiki ʻole iā ʻoe ke manaʻoʻiʻo i ka maʻemaʻe o ka mea nāna i hana, ʻoiai ma hope o ka hana ʻana i kekahi mau kapuaʻi ma ka honua!
  I ka pane ʻana, ua hoʻōho hou ka Diabolo ahi i ka ea i loko o kāna paipu plastik. A laila hoʻolohe nā kaikamāhine i ka pō no ka manawa lōʻihi. Akā ʻaʻole i lohe a lohe ʻole paha ka megagnome Kiy-Dar. A maopopo ʻaʻole he gnome ʻē aʻe ma ʻaneʻi.
  Ua hīmeni ʻo Gerda ma ʻaneʻi:
  - Inā hoʻololi koke ʻia kahi hoaaloha ʻaʻole he hoaaloha a ʻenemi paha, akā he gnome ... ʻO ia hoʻi ke kali nei kahi hale pupule iā mākou!
  Ua hoʻopau ʻo Charlotte i kāna hoaaloha:
  - ʻAe, makemake ʻoe i ka legion of ghouls e hoʻopuni iā mākou? E hele mai me kou mau wāwae, a wikiwiki!
  A ua hoʻomau hou lākou i kā lākou holo ʻana, ʻoiai ua maʻi nā koa ʻelua i ka luhi. I kekahi manawa ua hiamoe ʻo Gerda i ka wā e hele ana, i nā manawa pōkole me he mea lā e moe ana ʻo ia, e hoʻomaha ana (he ʻano moe i ka moeʻuhane - ʻoluʻolu loa!). Akā, ua hāʻule nā hihiʻo, e like me kahi puʻupuʻu lepo e hāʻule ana i ka honua - maʻalahi a me ka hoʻoikaika ʻole, ʻo ke kino wale nō i haʻalulu me ka hopohopo. A laila hoʻomaka hou nā mea a pau, me he mea lā e koli ana ka pendulum ʻike ʻole. Aia kekahi ʻano hapa ʻoiaʻiʻo a me ka hapa ʻoiaʻiʻo a puni; Ua hou ʻia nā wāwae wāwae ʻole o nā kaikamahine, akā ʻo kēia ʻeha weliweli ʻaʻole i hiki iā lākou ke poina iā lākou iho a nalowale ko lākou ʻike maoli. A ua loli iki ka ʻāina... Ua ʻike maopopo ʻia nā paia kiʻekiʻe ma waena o ka pōʻeleʻele a puni; Ua noʻonoʻo wau i nā kani - he leo koʻikoʻi o kāna holo ʻana. A aia kekahi mea weliweli a neʻe ʻole - ma mua. Aia kekahi mea ola, ʻike ʻole ʻia, e kali ana i nā kaikamahine, a holo lākou i laila. ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole lākou i makemake e hoʻopau i ka lua, akā holo lākou e like me nā hipa i alualu ʻia e kahi tiger. ʻAʻole maopopo i ke kumu, ua hoʻomaka lākou e moeʻuhane e pili ana i ia ʻōpala, ma muli paha o ka hoʻoikaika kino ʻana o nā pule hope loa o ke kaua ma ka wao nahele o ʻApelika a me nā mauna o Asia...
  Ua hāwanawana ʻo Gerda:
  - A hiki i ka lani ke lilo i Gehena, no laila ʻaʻole pono ʻoe e ʻauʻau hou i Gehena no ka manawa lōʻihi!
  Huki kekahi mea i ka lima o ke kaikamahine. Hoʻi hou ka ʻike i ke koa. Ua ʻike koke ʻo ia iā ia iho e kū ʻole ana. Piʻi mālie ka honua i mua. A ʻo ka paʻipaʻi ʻana o ka wai. Ua hanu ka hanu o ka hou a me ka wai i loko o ka maka luhi o ke kaikamahine.
  Ua ʻōlelo ʻo Gerda:
  - Auwe, hiki iā ʻoe ke holo i ka lani!
  - Viry! - Ua hanu ʻo Charlotte me ka manaʻo ma hope ona. - Kahi kahi o nā koa hāʻule o Kelemania Nui i ka hauʻoli. "Ua piha kona leo koa kani i ka hauʻoli maoli.
  ʻAʻole like ʻo Gerda i ka manaʻo maikaʻi:
  - E like me ka mua o Viriya.
  Ua ʻōlelo ʻo Charlotte me ka hoihoi:
  - Aia kahi mua, aia kahi māla!
  Ua hoʻomanaʻoʻo Gerda i ka moʻolelo, ua hoʻomanaʻoʻo ia i ke ala i ka Reich Sarai, ua hele lākou i kahi kahawai kālā liʻiliʻi. Mai ke kiʻekiʻe o ka lio aliʻi, ʻike ʻia ka maʻalahi a me ka leʻaleʻa wikiwiki. Ua like ka manaʻo o ke koa blonde me he sultan, a i ʻole sultana, a ʻoi aku ka maikaʻi! Akā, hoʻokahi mea e noho ai ma luna o ka lio elite nui, a ʻo kekahi mea e hele ai ma kou mau wāwae ʻelua o ke akua wahine. Manaʻo wau pehea ka hohonu a me ka hoʻopunipuni o kēia muliwai?
  Ua ʻōlelo ʻo Gerda ma ke ʻano maʻalahi:
  - A na'u ka mua!
  - Hiki iā ʻoe ke ʻauʻau? - Huli ke kaikamahine lauoho ʻulaʻula iā ia.
  Ua ʻae ʻo Gerda:
  - He nīnau lapuwale. Ma hea ʻoe i ʻike ai i kahi ʻelele o ka pūʻali koa SS i hiki ʻole ke ʻau?
  Ua lulu ʻo Charlotte i kāna mau puʻupuʻu ahi me ka hoʻoholo:
  - Poina e pili ana i ka SS elite. Eia ka honua ʻokoʻa a i ʻole ke ao palena ʻole me nā ʻano honua. ʻAʻole like ia me mākou!
  "Hiki iaʻu?" - i ninau aku ai o Gerda ia ia iho, me ka nana hou ana i ka hakahaka o ke koa.
  Ua ʻōlelo ʻo Charlotte:
  - ʻAe, hānau wikiwiki! Ke holo nei ka manawa!
  - ʻAe, ʻoiaʻiʻo, pono wau e ʻike i ka ʻauʻau! - wahi a ke koa blonde me ka ʻoliʻoli, me ka ʻike ʻana i ke kānalua i ka helehelena akahai o kāna hoaaloha a ma ka manawa like.
  ʻO kekahi pepeke e like me ka albatross, me nā ʻēheu uliuli a me ka melemele, e hoʻoluliluli ana i kona mau antennae ma ke ʻano he hōʻailona e hōʻoiaʻiʻo ana i ka ʻōlelo ʻoiaʻiʻo o ka blonde wāwae wāwae ʻole.
  "Manaʻo wau pēlā nō hoʻi, a ʻaneʻane paha," i pane ʻole ʻia ʻo Charlotte. - ʻOiai ua ʻike ʻoe i ka ʻōlelo ʻōlelo: noʻonoʻo ka pipi a hoʻopau i ka sopa, ʻaʻole noʻonoʻo ke koʻo a pau i ka rattle! I kekahi hihia, ʻoi aku ka maikaʻi inā ʻike ʻoe pehea, no ka mea ʻaʻole hiki iaʻu ke hoʻokuʻu iā ʻoe i waho. A hoʻokahi wale nō ala no mākou - i kēlā ʻaoʻao.
  Hoʻopaʻa paʻa ʻo Gerda i kona mau lima:
  - ʻOiaʻiʻo, ua ʻau maikaʻi mākou!
  Ua ʻōlelo ʻo Charlotte:
  - Loaʻa paha iā mākou nā pilikia me ka pahi kaua!
  Ua hoʻokokoke nā koa hoʻohiwahiwa i ka ʻaoʻao o kahakai a heʻe lākou i loko o ka wai ʻeleʻele o ka pō. Ua manaʻo ʻo Gerda i ke kaomi ʻana o ka wai - he ʻano mālie ka muliwai. Kukuli iho la ka blonde wawae ole a inu me ke kuko, a pipi iho la maluna o kona mau maka maloeloe a lepo. Ua hala koke ka hiamoe. ʻO ka wai anuanu a mālie, makemake wau e moe i loko a hoʻomaha i nā ʻiʻo ʻeha o ke kino wahine...
  Ua ʻōlelo ʻo Gerda me ka hoihoi:
  - A ʻaʻole ʻike ʻia nā mines i ka mua!
  - E kali i kahi minuke! - Ua hāwanawana ʻo Charlotte.
  Pīhoihoi ʻo Gerda:
  - No ke aha he mau pahele hou maanei?
  Ua hōʻoia hou ke koa ahi:
  - ʻAʻole, akā ... manaʻo wau e loaʻa iā mākou kahi manawa!
  Hoʻopili hou ke koa o ke ahi i kona mau lehelehe i kāna ʻili keʻokeʻo. Ua hoʻolohe ʻo ia me ka nānā pono ʻana a puni.
  ʻO Gerda hoʻi, hoʻomaha, a me he mea lā ua hānai ʻia e ka ikehu akua mai ka wai. Ua nīnau ʻo Charlotte iā ia:
  - A nānā, paʻakikī iaʻu e noʻonoʻo i kēia wahi.
  Ua nānā hou aku ka ʻōniʻoniʻo wāwae wāwae ʻole. Me he mea lā e hiki koke ana ke ao. Ua pau ka pōʻeleʻele i ka ʻeleʻele, no ka mea, ua ʻike ʻia nā ʻāpana kū ʻole i kona hiki ʻole - me he mea lā e hāʻule ana ka uhi o ka pō. ʻO ia hoʻi, e hoʻomaka koke ka alualu. Maikaʻi ua hiki lākou i ka muliwai. ʻO Gerda me ka ʻōniʻoniʻo ʻana i kona mau kuʻemaka a nānā pono: ua ʻike maopopo ʻia ka wai ma kona mau wāwae, e hoʻohuli ana i nā kāne, a me ka maopopo ʻole i waenakonu o ke au. ʻO ka ʻaoʻao ʻē aʻe ua kokoke e pio i ka pōʻeleʻele.
  Ua ʻōlelo ke koa keʻokeʻo hau:
  "Inā i kēia manawa e hoʻomaloʻo nā lima o nā kāne i ko mākou mau kino luhi me nā aʻa e kū nei i waho o ka ʻeha." He aha ka leʻaleʻa e loaʻa iā mākou mai kēia? E ka ʻiʻo ʻeha o nā kaikamahine hala ʻole. ʻO koʻu ʻōpū o ke akua wahine ʻo Venus, makemake nui i ke aloha a me ka hauʻoli, ʻo ka mea a kekahi wahine e makemake ai!
  Hāpai hou ʻo Charlotte i kona hanu. I kēia manawa me he mea lā iā Gerda kekahi mea, ma ka lewa a ma ka honua paha, i haʻalulu i ka pane. A ʻo kekahi mea me nā wīwī a i ka manawa hoʻokahi i ʻāwili ʻia i ka kuʻekuʻe wāwae o ke koa blonde. Ua hōʻike ʻo ia:
  - ʻO kēia ka hauʻoli o ka boa.
  - Ua lohe paha ʻoe? - ʻO ka diabolo ahi ʻōpiopio i hopu i kona lima. - Nā ʻanuʻu o kahi megagnome! ʻO, ua honi ka wahine keʻokeʻo hau? Ua pane aku ʻo Kiy-Dar. - Honi ʻo Charlotte i ka pepeiao o kāna hoaaloha. - Manaʻoʻiʻo mai iaʻu, kokoke ko mākou lanakila, Aia ʻo ia ma kahi!
  Ua ʻōlelo ʻo Gerda:
  - ʻAe, ua kokoke ... E like me ka Moon no ka booger!
  Hoʻomaka ʻo Charlotte e puhi ʻoi aku ka ikaika i loko o kāna puʻupuʻu i hana ʻia me ka plastic magic i hana ʻia e nā elves (techno-magic, akā naʻe!), a laila kaomi ʻana i kona pepeiao i ka honua. I kēia manawa ua ʻike ʻia ka haʻalulu o ka lepo.
  Ua ʻōlelo ʻo Gerda me ke akamai:
  - Aia kekahi hōʻailona o ka lōʻihi o kou pōʻino i ka hoʻomaka, ʻoi aku ka lanakila o ka hopena!
  "ʻAe..." Ua lihi iki nā maka emerald o ke kaikamahine uʻi me ka hauʻoli, "ua hele mai ʻo ia i ke kelepona!" Kiy-Dar!
  Ua kau ʻo Gerda i kona manamana lima ma kona mau lehelehe:
  - Akahele. ʻAʻole paha kēia megagnome like ʻole, a i ʻole he mea hana ʻokoʻa loa!
  Paʻa lākou, hoʻolohe. Ua ʻoi aku ka lōkahi a me ke kaumaha o ka haʻalulu o ka honua. Ma kahi kokoke, ma waena o nā "mokupuni" o nā lāʻau, kahi ʻano nui e hele ana. Ua like ʻo ia me ke genie nunui, e ʻimi pono ana i kāna mea nona, ʻoiai ʻo ka mea hope he ʻōpio ʻumiʻumi ʻole.
  Ua ʻōlelo ʻo Charlotte:
  - ʻAʻole hiki iā ʻoe ke noʻonoʻo i ka mana āpau o nā megagnomes. He mau mea ikaika loa kēia e hoʻi hope ana i mua o lākou!
  Ua kūʻē koke ʻo Gerda:
  - ʻAʻole, no ke aha wau e noʻonoʻo ai ... Inā he mea ikaika ka gnome, a laila ʻoi aku ka ikaika o ka megagnome. Ma hope o nā mea a pau, ʻo nā huaʻōlelo mega ke ʻano he miliona mau manawa hou aku!
  Ua ʻae ʻo Charlotte ma ke ʻano he kaikamahine i ka lā me kahi hōkū pop:
  - ʻAe, pololei kou manaʻo, e ke hoa! I loko o hoʻokahi miliona, he pūʻali koa lanakila ʻole kēia!
  Pīhoihoi ʻo Gerda:
  - No ke aha ʻoe i kāhea ʻole ai iā ia ma mua a hoʻokuʻu i kā mākou mau hoaaloha e make?
  Ma mua o ka pane ʻana, ua puhi hou ka daimonio ʻōpio a ʻulaʻula i kāna puʻupuʻu, me ka hoʻoheheʻe ʻana o ka ea me ke kani iki ʻana mai ka nozzle ʻāwili. A ʻaʻole i hoʻopaʻa ʻia ʻo Charlotte i waena o ke kaniʻuhū ʻana, ʻo kona mau maka emerald i ʻākea aʻe. Noho iho la ka iliohae ahi i loko o ka wai, e hoopa ana i ka lima o Gerda. Ua makemake nui au e pane aku iā ia, i ka wā e hikiwawe ai...
  Ua wela koke nā wāwae wāwae o ke kaikamahine me ka ʻeha ʻoi loa a lele koke lākou a ... ala aʻe. E paʻa ana ʻo Madeleine i kahi lāʻau me kahi uwea uila i hoʻopili ʻia. Ua ʻike ʻia kahi ʻōpala hoʻoheheʻe uila ma ka wāwae ʻulaʻula, me ka liʻiliʻi liʻiliʻi mai ka holo ʻana ma ke one wela a me nā pōhaku mauna ʻoi.
  Ua ʻōhumu ke kāpena SS:
  - ʻAe, e ala, e hoʻomākaukau koke, e ʻaʻahu i kou ʻaʻahu! ʻAʻole hiki iā ʻoe ke hōʻike aku i mua o ka mākaʻi kula ma kahi bikini wale nō! E nānā, e ka pēpē, e uku ʻia ʻoe, akā inā e hana ʻoe i kekahi mea lapuwale, e hoʻohuli wau iā ʻoe i ka huila o Conan no hoʻokahi lā a i ka manawa like e hāʻawi iā ʻoe i ka uila uila. - Ua ʻoi aku ka ʻino o Madeleine ma ʻaneʻi. - ʻOiai ʻaʻole, ʻaʻole hoʻokahi lā, akā hoʻokahi pule holoʻokoʻa, me ka ʻole o hoʻokahi minute hoʻomaha. Loaʻa iā mākou ka manawa.
  Hoʻomaka koke nā kaikamāhine e hoʻomākaukau ... A ma kekahi ʻāina ʻē aʻe, ua hana ʻia nā hanana hoihoi, a me nā mea like.
  ʻAe, a i kēia manawa he kaua hou, a ʻo ke koa Gerda, me ka hoʻohana ʻana i kona mau manamana wāwae ʻole, hoʻouna ʻo ia i kahi projectile make. Ua kū ka Pershing haʻihaʻi.
  Ke kolo mai nei kekahi mea nui a ʻoi aʻe. ʻO ka hoʻomohala hou loa o ʻAmelika, he pū i hoʻolalelale ʻia me ka pū kī 155-mm lōʻihi a me ka mānoanoa 305-mm. Hoʻokahi haneli me iwakālua mau tona kona kaumaha a lohi loa ka neʻe ʻana. Ke kolo wale nei...
  Ua luku ʻo Gerda i ka Sherman me kahi pana maikaʻi a ʻike ʻia:
  - Ke hele nei i loko o ko mākou ʻuhane!
  Ua kī ʻo Charlotte me kona mau manamana wāwae wāwae ʻole, ua uhaʻi i ka ʻenemi i nā ʻāpana metala haehae a uē:
  - No ka hanohano a me ka ʻāina makuahine!
  Ua ʻōlelo ʻo Christina me ka alarm:
  - Hiki paha iā mākou ke paʻi me ka mea hoʻolele pōkā?
  Ua ʻōlelo ʻo Magda me ka wiwo ʻole:
  - E waiho i keia mea ia'u!
  A kuhikuhi akula ke kaikamahine i ka pū i ka ʻenemi me kona mau manamana wāwae ikaika a hahau iā ia.
  A kū ka moʻo ʻAmelika a pahū.
  ʻO kēia nā kaikamāhine mai ka Third Reich - maikaʻi!
  Ua hiki mai ka hooilo, a ke nee nei ka IS-7 ma ka hau. Ke hele nei ke kaua ma ʻAmelika. ʻO nā nani mai ka USSR e hakakā ikaika.
  Ua kī ʻo Alenka i ka Pershing me kona mau wāwae wāwae ʻole a haki i ka ʻenemi.
  A ʻōlelo ʻo ia:
  - Hoʻonani i ka komunisme Lūkini!
  Ua pā pū ʻo Anyuta me kahi projectile. Ua hoʻohana ʻo ia i ka ʻenehana me ka hoʻohana ʻana i kona mau manamana wāwae wāwae ʻole a ʻōlelo ʻo ia:
  - E ʻōlelo wau he kaikamahine superman!
  Ua kī pū ʻo Alla a kuʻi i kahi pahu pahu ʻo Patton. A ʻoluʻolu loa.
  He aha ke ʻano mea kanu kēia pahu Patton hou? ʻO kēia ka Superperschnig, aia wale nō me kahi ʻenekini ʻoi aku ka ikaika o 810 horsepower a me nā pali ʻoi aku o ka mea kaua.
  He kaʻa kupanaha ka pilikia no ka T-34-85. Akā e paʻi ka IS-7 iā ia mai kahi mamao. A ʻo ka tank Soviet, i loaʻa iā ia kahi pūpū i kona pale kaua mua, hoʻouna iā ia i kahi ricochet. He mīkini hakakā kēia. A ma ka pane ʻana, hoʻohiolo ʻo ia i ka ʻAmelika i hoʻokahi hāʻule.
  A laila, puhi ʻo Maria a pā pololei i ka ʻenemi. Kuʻi pololei iā ia a hoʻōho:
  - He ikaika ko mākou pūʻali, pale i ka honua!
  A hoʻohana pū ʻo ia i kona manamana wāwae ʻole.
  A laila e kīkē ʻo Marusya i ka hoki. A e uhaʻi ʻo ia i nā mea kaua o ka ʻenemi a maʻalahi. Ke hoʻohana nei, i kēia hihia, he kuʻekuʻe wāwae.
  A e uwo ʻo ia:
  - No nā hoʻoponopono hou a Stalin!
  He nani hakakā ʻo ia, a makemake ʻo ia e ʻoluʻolu i nā mea a pau.
  ʻO kēia ke ʻano o ka hana ʻana o ka hui ma ka IS-7, e maʻi ai ka diabolo.
  Akā, hele mai nā kaikamāhine.
  Ua hakakā ʻo Elizaveta ma kahi T-54. A hana nui ʻo ia. ʻO ia ʻano kolo koʻikoʻi.
  A he kaʻa maikaʻi loa nā kaikamāhine. A pana pololei loa lakou mai ia mea.
  No ka laʻana, lawe lākou a pā i ka SuperPershing a hoʻōho:
  - ʻO kā mākou komunisme hemolele!
  Ua kuhikuhi ʻo Elizabeth i ka pū me kona manamana wāwae ʻole. Ua paʻi ʻo ia i ka pahu hopu a hoʻōho:
  "E nui koʻu lanakila!"
  A ʻakaʻaka ʻo ia i kāna mau hoa.
  ʻOpiʻi ihola ʻo ʻEkaterina me kāna ʻuʻu ʻulaʻula a hoʻōho maila:
  - No kā mākou lanakila nui!
  A pehea ʻo ia e ʻakaʻaka ai ma luna o kona māmā.
  A ʻo Elena, me ka hoʻohana ʻana i kona manamana wāwae wāwae, e hahau i ka ʻenemi. Haʻihaʻi ʻo ia i ka pale kaua ikaika, ʻokiʻoki i ka metala a uē:
  - Ko mākou lāhui ikaika!
  A e uwo ʻo ia ma luna o kona mau māmā ...
  - Hooray!
  A paʻi pū ʻo Efrasia i kona hoa paio, i kēia manawa me ka nipple strawberry. E hoʻohiolo ʻo ia i ka ʻenemi a e ʻōlelo ʻino:
  - No ka nui o ka komunism ma nā papa honua āpau o ka galaxy!
  ʻO kēia nā kaikamāhine maikaʻi loa o ka honua. A ʻaʻohe mea hiki ke hoʻōki a pale iā lākou.
  Uuē ʻo Ekaterina a hoʻoluliluli i kona umauma:
  - He kaikamahine super au!
  A ʻālohilohi kona mau nipples e like me nā rubi ... Ua hoʻopaʻa ʻo ia iā lākou i ka maka o kahi kanaka ʻeleʻele a koi iā ia e palu iā lākou. A laila, palu ʻo ia i kona hemolele kāne me kona alelo. He aha ka ʻono ʻoluʻolu?
  Nani ka maikaʻi no kahi kaikamahine - ʻaʻole hiki iaʻu ke wehewehe i ka hauʻoli nui loa i ka honua.
  Penei ka luku ana o na kaikamahine i ka enemi. A hauʻoli lākou i kā lākou lanakila hanohano a me nā hana nui.
  A ʻo Anastasia Vedmakova lāua ʻo Alenka Sokolovskaya he mau kaikamahine kupanaha. ʻAi wale lākou me nā nalu o ke kuko a me ke kai eʻe o ke kuko.
  Puka ʻo Anastasia mai kahi ʻulaʻula i ka ʻenemi, paʻi i ka mokulele Yankee a hoʻōho ma luna o kona mau māmā:
  - He superman maikaʻi wau!
  ʻO Alenka Sokolovskaya, e hoʻomau ana i ka luku ʻana i ka ʻenemi, hoʻohana i nā nipples strawberry a me nā leo:
  - A ʻo wau ke kaikamahine kiʻekiʻe loa ma ka honua!
  ʻO ia ka poʻe koa hakakā, a pono wau e ʻōlelo aku ua ʻaihue lākou i kekahi! ʻAʻole hiki i kekahi ke pale aku iā lākou.
  ʻOiai ʻo ʻAmelika ... a ua loaʻa i kēlā me kēia mea he ʻumi mau hōkū gula ma ke ʻano he hero o ka USSR ...
  No ia hana kupanaha ua loaʻa iā lākou kahi makana kūikawā: ʻo ka Diamond Star o ka Hero o ka USSR. ʻO ia iho ka hanohano a me ka ʻoluʻolu.
  E leʻaleʻa nā uʻi!
  ʻO ka mea maikaʻi loa, ʻoiaʻiʻo, e hiki mai ana!
  Ua hana ʻo Oleg Rybachenko i kahi hana ʻē aʻe ma Saudi Arabia.
  Ua hoʻonui ka pūʻali koa Tsar o Nicholas II i ka ʻāina Lūkini. ʻO ke kaikamahine ʻo Margarita Korshunova e hakakā nei me Oleg. He mutant hoʻi - he koa i loaʻa i ka make ʻole.
  ʻAe, ua lawe nā keiki mau loa i kēia mau pūʻulu o Mujahideen i lalo. A lanakila lākou iā lākou - koi iā lākou e hoʻohiki i ke Tsar Rusia.
  I ka manawa like, ʻaʻole kūʻē ʻo Oleg Rybachenko i ka haku ʻana i kahi hoʻomau nani a ʻokoʻa iki o nā hana a nā kaikamahine;
  Ma hope o ka makahiki hou, ua holomua nui ka poʻe Kelemania a me ka hui hui ma waena o ʻAmelika Hui Pū ʻIa. ʻO ka poʻe ʻAmelika, e pili ana i kahi ʻenemi ʻoi aku ka ʻenehana, e nalowale ana.
  I ka hopena o Malaki, ua hoʻokokoke ka Wehrmacht i Wakinekona a hoʻomaka e hoʻouka i ke kapikala US.
  ʻAʻole kūlike nā kaua a ʻike ʻia ka lanakila ʻana o nā kaikamahine ma ʻaneʻi... ʻOi loa ka pahu pyramidal, maikaʻi ʻo Gerda, e like me kāna mau hana.
  I ka wā o ka puhi ʻia ʻana o ka Hale Keʻokeʻo, i ka wā e loaʻa ana kāna pahu pahu i ke ahi pololei, ua hiamoe ʻo Gerda a moeʻuhane e pili ana i kēia ...
  Ua ʻike ʻo ia i ka ʻāpana ʻo Lara Miheiko i hopu ʻia e nā Nazi. ʻO kahi kaikamahine he ʻumikūmāhā paha e pana ana i ka Nazis. Ua make ʻelua o kāna mau hoa. A peʻe ʻo ia i loko o ka hale.
  Ua makemake ke kupunawahine e mare iā ia ma ke ʻano he moʻopuna nāna, akā ʻaʻole i manaʻoʻiʻo ka poʻe Nazi iā ia. A lawe lākou iaʻu ... Ua kokoke lākou e hoʻomaka e ʻimi iaʻu.
  A laila hopu ʻo Lara i kahi grenade, ua pā nā Nazis. Ua ʻōlelo maikaʻi ke kaikamahine me kēia kukui a hoʻolei ... ʻAʻole i pahū ka grenade.
  ʻAʻole hiki ke pakele me ke koa.
  Ua kuʻi lākou iā Lara i lalo, hahau iā ia i ʻelua mau manawa, a hāʻawi iā ia i kahi maka ʻeleʻele. ʻAʻole naʻe lākou i hahau ikaika iā ia, ʻoiai ua makaʻu lākou i ka hōʻeha ʻana iā ia!
  I kona lawe ʻia ʻana i ka hale no ka nīnau ʻana, ua hana ʻino ʻo Lara.
  Me ka nānā wiwo ʻole i nā maka o ka SS colonel, ʻōlelo ʻo ia:
  - E luku koke ʻo Fritz iā ʻoe! E hoʻolohe i ka leo o nā pū, ke hele mai nei ka luku mai ka Red Army!
  Pane mai ke konela.
  - E ke kaikamahine wiwo ʻole, e hālāwai ʻoe me ka hahau!
  Ua hoʻōho wiwo ʻole ʻo Lara:
  - ʻAʻole hoʻoweliweli ka ʻeha iaʻu!
  Ua kauoha ke konela:
  - E lawe i kēia keiki i waho i ke alanui me kahi pepa pepa: partisan a hōʻike i ke kauhale holoʻokoʻa!
  Ua manao koke ka makai.
  - He hau ma waho a maloʻo ... ʻAʻole anei mākou e lawe i ke kaikamahine i waho me ke kamaʻa ʻole i hiki iā ia ke hōʻoluʻolu i kona huhū!
  Kuno aku la ke Konela SS me ka ae like.
  - Akau! E hele wāwae ʻole ʻo ia i ke anuanu, malia paha e ʻike ʻo ia!
  Ua haehae ʻia ka ʻaʻahu ʻili hipa o Lara a me ka ʻahuʻula. Ua haʻalele lākou iaʻu i hoʻokahi lole pulupulu wale nō. Wehe lākou i ko lākou mau kāmaʻa ʻeleʻele a me nā kāmaʻa ʻeleʻele. Ua waiho ʻia ke kaikamahine me ka kāmaʻa ʻole i hoʻokahi lole māmā.
  Ua kau lākou i kahi pāpaʻi ma kona ʻāʻī me ka ʻōlelo ʻana: "He partisan au." A nakii ko lakou mau lima mahope o lakou, lawe lakou ia'u iwaho ma ka lanai. Ua ʻike nā wāwae wāwae o ke kaikamahine i ke anu a me ka hau.
  Ua minoʻaka ʻo Lara. Ua hilahila loa ʻo ia i ka ʻeha o kona mau maka a me kona ʻano. A hiki iā ʻoe ke hele wāwae ʻole i ka hau. Ua ʻoʻoleʻa loa kona mau wāwae i ke kauwela mai ka hele wāwae ʻole ʻana i nā manawa he nui. Ua komo ʻo ia i kona mau kāmaʻa, ʻaʻole kēia ka manawa mua i hoʻomanawanui ai ʻo ia i ke anu a me ka pōloli.
  Hele ʻo Lara iā ia iho a hoʻomau i ka ʻakaʻaka. Pa mai ka makani, puhi i kona lauoho keleawe ʻulaʻula, a ʻo ka hau ma lalo o kona mau wāwae ʻole.
  Ua hele ke kaikamahine me ke ea like me ke kamāliʻiwahine ma ka noho aliʻi. A haʻalele ʻo ia i nā wāwae wāwae liʻiliʻi ma hope ona, aneane like me nā wāwae o ke keiki.
  Nānā nā kānaka iā ia me ke aloha.
  Ua hoʻomaka kekahi o nā wahine i loko o ka ʻaʻahu hulu e haʻalulu:
  - Weliweli! Ke alakaʻi ʻia nei ke kaikamahine me ke kamaʻa ʻole!
  He lā ka lā, a ʻaʻole i ʻeha ʻia nā kapuwaʻi ʻawaʻawa o Lara i ke anu. Hele ʻo ia iā ia iho a hōʻike i kona mau niho.
  A laila, puhi ʻia ʻo ia e ka hahau ʻana. Ua uwa ke kaikamahine a nahu i kona lehelehe...
  Ua hahau ʻia ʻo ia i ʻelua mau manawa me ka ikaika. ʻAʻole hiki iā Lara ke kū i luna o kona mau wāwae, a me ka hoʻoikaika ʻana i ka manaʻo i kaohi ʻo ia i ka uē.
  Ua lawe ʻia ke kaikamahine paʻakikī i kahi hale kūʻai kūikawā, aia nā mea hana no ka hoʻomāinoino.
  No laila, huki lākou iā ia ma luna o ka pahu a hoʻomaka lākou e puhi i kona mau kuʻekuʻe wāwae me ka hao wela ...
  A ua hahau ʻelua mau mea pepehi iā Lara me ka hahau. I ka wā mua, ua hoʻopaʻa ke kaikamahine i kāna mau uwē me ka hoʻoikaika nui, akā i ka wā i hoʻopili ʻia ai nā hao ākea, ʻulaʻula mai ka wela, i nā wāwae ʻole o ke keiki, ua uē ʻo ia a nalowale ka ʻike. Ua lawe ʻia ʻo ia i kona manaʻo ...
  Weliweli...
  Ua ala 'o Gerda... ʻO ka pōʻino, pono ʻoe e moeʻuhane e pili ana i kekahi mea e like me kēia, i ka wā o ka lanakila ʻana, ke ahi kā lākou pahu i ka Hale Paʻa.
  A laila hiki mai nā mea maikaʻi ʻole ...
  Ua kī ʻo Gerda i ka SuperPersching i kona haʻalele ʻana i ka hale, kuʻi pololei ʻia a hoʻōho:
  - Ka maluhia, ka hana a me ke aloha!
  A laila hōʻike ʻo ia i kona alelo.
  Ua kīkī pū ʻo Charlotte i kona hoa paio, me ka hoʻohana ʻana i kona mau manamana wāwae ʻole a ʻōlelo mai:
  - He kaikamahine papa super wau!
  Ua paʻi pū ʻo Christina, me ka ʻūhā ʻana e like me ka nahesa a kaomi ʻana i kāna nipple ʻulaʻula ma ke pihi hauʻoli, me ke kuʻi ʻana i ka ʻenemi:
  - He poʻe superman mākou!
  A e paʻi ʻo Magda i ka ʻenemi, e wāwahi i ka pahu, e hoʻoikaika i ka pahu kaua e pahū, a hoʻopuka:
  - E hāʻawi mai iaʻu i ka aerobatics!
  A laila, ʻakaʻaka ʻo ia i kāna mau hoa. ʻO kēia kaikamahine he pu kiʻekiʻe loa.
  Ke luku nei nā koa i nā Yankees a loaʻa nā helu ... Ua hōʻiliʻili ʻo Albina lāua ʻo Alvina i ʻelua kaukani kaʻa i iho i lalo. No kēia mea, ua loaʻa iā lākou he makana hou: ʻo ka Diamond Star o ke Keʻa Naita o ke Keʻa Hao me nā lau ʻoka kālā, nā pahi kaua a me nā daimana.
  ʻO kēia ke ʻano o ka hoʻokaʻawale ʻana o nā kaikamahine iā lākou iho ma o ka lilo ʻana i super class aces. ʻAʻole hiki i kekahi ke hoʻōki a lanakila paha iā lākou.
  Ua loaʻa iā Anastasia Vedmakova lāua ʻo Akulina Sokolovskaya lāua ʻo Orlova kahi makana hou: ʻo ka Order of Glory o ke degere kiʻekiʻe loa me nā daimana, a lākou i hauʻoli nui ai. He mau kaikamahine ʻoluʻolu kēia.
  A ke hoʻopau nei ke kaua... Ua hoʻokuʻu ka ʻAmelika i ka lā 20 ʻApelila, 1948. A ʻo kekahi moʻolelo ʻē aʻe o ke Kaua Honua II ua huli aʻe i lalo.
  ʻO kēia manawa me he mea lā he wā maluhia lōʻihi. Ua hoʻihoʻi ka USSR iā Alaska a hauʻoli nā mea a pau. A ua maheleia na aina o ka aina o Amerika e Iapana a me ke Aupuni Ekolu. Pela i pau ai ka hooponopono hou ana o ka honua.
  Luhi na Kelemania i ke kaua.
  Ua ʻae ʻo Hitler i ka polygamy ma ke Aupuni ʻEkolu - a hiki i ʻehā mau wahine i kēlā me kēia, a hoʻokomo i nā ʻauhau draconian ma nā kāne ʻaʻohe keiki a i ʻole ʻekolu. He neʻe ikaika kēia e paipai i ke kulekele heluna kanaka.
  Eia kekahi, ua nui nā keiki i loaʻa iā Hitler ma o ka insemination artificial. A i waena o lākou he mea pono e koho i ka hoʻoilina o ka noho aliʻi.
  ʻAʻohe kaumaha, ua ʻeli ka Third Reich i kāna mea i lanakila ai me Iapana.
  Akā ma Malaki 5, 1953, make ʻo Stalin. A lilo ʻo Beria i mana. No ke aha ʻo Beria? Ma ka moʻolelo maoli, loaʻa iā ia nā manawa kūpono no ka noho aliʻi, akā ua pale ʻia kahi ulia pōpilikia iā ia: he haunaele ma ka GDR, i ka wā o ka hoʻopaʻa ʻana i kahi kipi kūʻē iā Beria. A maanei, ʻoiaʻiʻo, ʻaʻohe GDR.
  Eia kekahi, makemake ʻo Hitler i ka poʻe Kelemania i wānana maikaʻi ʻia a kaulana hoʻi ʻo Beria, he Germanophile, e noho aliʻi ma hope o Stalin. A ʻo Stalin, i ka wā i pōʻino ai kona olakino, ua hana ʻo ia i palapala kauoha no Beria.
  No laila, ua hoʻoholoʻia nā mea a pau e pili ana i ke poʻo o ka mea huna aʻaʻole wale i nā mākaʻi huna.
  ʻAe, ua manaʻo ʻo Beria e hana ʻo Hitler me Iapana ma mua o ka loaʻa ʻana o nā mea kaua nuklea.
  ʻAʻole ʻoe i ʻike i ka manaʻo o ka samurai.
  Ua ʻae ʻo Beria lāua ʻo Hitler i ke kaua hui me Iapana a me ka māhele ʻana o kona ʻāina.
  Ma ʻApelila 20, 1954, ua hoʻomaka ke kaua hui kūʻē i ke aupuni samurai colonial nui.
  ʻAe, ke huli nei kahi ʻaoʻao hou i ka mōʻaukala. Ke neʻe nei nā pūʻali Soviet i Iapana.
  A ʻo ka poʻe Kelemania pū kekahi... Eia hou ʻo Gerda lāua ʻo Charlotte e hakakā nei i loko o kahi pahu pyramidal. ʻO kā lākou kaʻa he ʻelua noho kaʻa he kanalima mau tona kona kaumaha a loaʻa iā ia kahi mīkini hoʻoheheʻe kinoea compact o 2,500 horsepower. Hiki iā ʻoe ke noʻonoʻo i ka wikiwiki o kahi kaʻa Kelemania. A he mea kūikawā ke kapa kila, i hui pū ʻia me ka plastic. A lōʻihi loa, hiki ʻole ke komo mai nā kihi āpau. He 75 mm ka liʻiliʻi o ka pū, akā me ka wikiwiki kiʻekiʻe loa o nā projectiles i kahi pū kiʻekiʻe. Ua hoʻonui i ke komo ʻana i nā mea kaua. A he kiʻekiʻe ka waihona o nā pūpū a me ke ahi. He kiʻekiʻe ka conductivity.
  ʻO ka pahu kaʻa ponoʻī wale nō ... No laila ʻike ʻo Gerda i ka mea e hakakā ai.
  Ua nāwaliwali nā kaʻa Soviet. ʻO ka pahu nui ka T-54, kahi kaʻa maikaʻi, maʻalahi, akā haʻahaʻa loa i ka Kelemania i nā mea āpau. ʻAʻole i laha ka IS-7. Ua ʻike ʻia e ka IS-10, ka mea i loaʻa i kahi pūkuniahi 122-mm, akā he pahu lōʻihi a me ka pale lae maikaʻi, me nā ʻaoʻao nāwaliwali. Akā, kūpono kēia mau mea a pau i ke kaumaha o kanalimakūmākolu tona, ʻaʻole ia he hewa.
  Ua pana ʻo Gerda i ka poʻe Kepanī mai kāna pahu Panther-6, me ka hoʻohana ʻana i kona manamana wāwae ʻole a me ke kaomi ʻana i nā pihi hauʻoli, me ka uwē ʻana:
  - Hoʻonani i nā manaʻo o ke kaikunāne Aryan!
  Hoʻopiʻi ʻo Charlotte i nā pihi hauʻoli, ʻulaʻula nipple, laina mai nā pū mīkini ʻehiku, a me nā ʻuī:
  - Aia ko mākou hauʻoli i ka communism o ka moeʻuhane Aryan!
  A ʻakaʻaka hou ke kaikamahine...
  Ua hakakā ʻo Christina lāua ʻo Magda ma kekahi pyramidal Panther-6.
  Paʻi ʻo Christina i nā pihi hauʻoli me kona manamana wāwae ʻole, hahau i ka ʻenemi mai Iapana a uwō:
  - Hoʻonani i kuʻu hoaaloha!
  Wehe pū ʻo Magda i ke ahi, a ʻakaʻaka me ke kuli, ʻōlelo ʻo ia, e kaomi ana i kāna nipple ruby ma ke pihi hauʻoli:
  - Hoʻonani i kā mākou poʻe ʻōpio!
  A pehea lā lākou e ʻakaʻaka ai ma luna o ko lākou māmā. E nānā kākou, ʻo ia nā kaikamāhine kupanaha i ka hauʻoli o ke kaua.
  ʻAe, me he mea lā ua hiki mai ka lā make no Iapana. Akā ke hele nei nā mea a pau e like me ka hoʻolālā a hiki i kēia manawa.
  Ua hakakā ʻo Elizaveta a me kāna poʻe holo moku i kahi pahu T-54 hou. Akā, liʻiliʻi ka ʻokoʻa. Ua ʻoi aku ka wikiwiki o ke ahi o ka pū, a ʻoi aku ka ʻoi o ka pahu kila. ʻO kēia ka ʻokoʻa.
  A ʻo ka ʻenekini ka mīkini diesel like me ka 520 horsepower ... Hoʻohana nā Kepani i nā pahu pahu o kā lākou hoʻolālā ponoʻī a me nā mea Kelemānia laikini. Maikaʻi nō hoʻi nā kaʻa. ʻOi aku ka nui o ka kaʻa Hirohito-3, he kanalimakumamāwalu mau tona, me kahi pū 105-mm me ka lōʻihi o ka pahu o 70 EL, ʻoi aku ka maikaʻi ma mua o ka T-54 i nā mea kaua, ʻaʻole i haʻahaʻa i ka mea kaua a me ka hana hoʻokele, koe wale nō ka mana mālama. .
  He pilikia kēia pahu pahu Iapana no ka USSR. Akā he mau kaʻa māmā nō hoʻi mai ka Land of the Rising Sun.
  He maʻalahi ke hana me lākou.
  Ua pana ʻo Elizabeth me kona mau manamana wāwae ʻole a pā i nā pahu samurai. Hana ʻo ia i kēia me ke akamai loa a me ka uē:
  - Hoʻonani i ko mākou ʻāina kūʻokoʻa!
  Ua puhi hou ʻo Catherine i ke ahi, me ka hoʻohana ʻana i ka nipple ʻulaʻula, a wāwahi i ke kaʻa Kepani, ʻuē:
  - ʻO Rus i hāʻawi ʻia e ke Akua!
  Hoʻopiʻi ʻo Elena i ka ʻenemi, luku i kahi pahu ʻenemi, me ka hoʻohana ʻana i kona kuʻekuʻe wāwae a me ka uwē ʻana:
  - No ka nui o nā manaʻo o ka komunism!
  Hoʻopuka pū ʻo Efrasia a hana me ke kōkua o ka nipple strawberry o kona umauma elastic, a uē:
  - Hoʻonani i nā lanakila o ka komunisme kiʻekiʻe!
  ʻO kēia ke ʻano o ka neʻe ʻana i kā lākou pahu pahu me ka pale ʻana i ka pio. Hiki ke helu ʻia ka pahu Hirohito-3 ma ke ʻano he kaumaha, akā he nui loa. He mea paʻakikī loa ka haki ʻana i kēlā mīkini.
  A pēlā ʻo ia e hahai ai i nā kaikamāhine. ʻOi aku ka nui o ka pū i ka caliber a ʻoi aku ka kiʻekiʻe o ka wikiwiki projectile mua. ʻOi aku ka mānoanoa o ka lae o ka turret Iapana ma mua o ka Soviet 240 mm, a ʻoi aku ka mānoanoa o ka lae o ka hull - 150 mm ma luna a me 120 mm ma lalo. A ʻoi aku ka kiʻekiʻe o ka wikiwiki o ka poʻe Kepanī, ʻo ke kinoea turbine engine e hana i 1500 horsepower. ʻAe, ʻo kēia pahu ka mea maikaʻi loa o Iapana. ʻAʻole hiki iā ʻoe ke ʻakaʻaka me ia.
  Akā ʻo Elizaveta, me ka hoʻohana ʻana i kāna nipple ʻulaʻula, hoʻouna pololei ʻo ia i ka pūpū a hiki i ka hopena, a pahū ka pahu Kepani, ʻaʻole i ku i ka kaʻa Soviet.
  Ua honi ʻo Catherine a honi i ka kuʻekuʻe wāwae o kāna hoaaloha:
  - He akamai ʻoe Lisa!
  ʻAʻole ʻae ʻo Elizabeth:
  - He akamai wale nō wau!
  A pehea ʻo ia e ʻakaʻaka ai ma luna o kona māmā. ʻO kēia ke kaikamahine.
  A uwē nui lākou ... Ekaterina, no ka laʻana, hoʻomanaʻo i kona holo ʻana i kēlā manawa i ka makahiki kanahākūmākahi. Ua haehae nā kāmaʻa ma hope o nā lā ʻelua, a pono wau e hehi wāwae ʻole. A no ke kaikamahine kūlanakauhale i maʻa ʻole iā ia, ʻeha, ʻo kēlā me kēia puʻupuʻu, kēlā me kēia lālā, ʻo kēlā me kēia puʻupuʻu e ʻike ʻia. A ua kuʻi ʻia kona mau wāwae i lalo a kahe ke koko, i ka wā i pahū ai kēlā me kēia ʻanuʻu me ka ʻeha.
  ʻAʻole i manaʻo ke kaikamahine he mea ʻeha ka hele wāwae ʻole. ʻAʻole ia he mea ʻole i aloha ai ʻo Hugo i ke kaikamahine kamaʻa ʻole ʻo Closet. Inā i ke kauwela e like me kēia mau wāwae kaikamahine, a laila pehea i ka hoʻoilo?
  Ua maʻa koke ʻo ʻEkaterina, ua maʻa koke kona kino ʻōpio, ua ulu ʻia ka wāwae i ʻeha i nā calluses a ua lilo i ʻōkeke. A lilo ka hele wāwae ʻole. ʻAʻole ʻo Catherine i hoʻokomo i kona mau kāmaʻa a hiki i ka wā hau. Eia naʻe, ua hoʻokumu ʻia ʻehā o lākou a ua aʻo ʻo Euphrasinya iā lākou i ke akamai o nā kilokilo. A holo pinepine na kupua me ke kamaa ole i ka hau e hooloihi i ko lakou opiopio. A i ka pōkole, ua akamai nā kaikamahine i ka ʻike huna, a nānā i kahi iwakālua makahiki, a ʻaʻole i maloʻo ka kāmaʻa ʻole a me nā bikini i ke anuanu. ʻO kēia nā mea nani. A ʻaʻohe mea maʻalili ma mua o lākou, koe wale nō ʻo Alenka. Ua hakakā ʻo ia ma ka IS-10, i hoʻololi ʻia me kahi pahu lōʻihi. Ua ʻike ʻia ka pahu i ka moʻo i kēia manawa. A kakaikahi mau. ʻAʻole i komo ka IS-7 i ka hana nui. ʻIke ʻia ma muli o ke kumukūʻai kiʻekiʻe a me nā pilikia i ka hana ʻana.
  No laila, hoʻopau ka poʻe o Alenka i kēia mau Kepanī a hoʻokani i nā mele iā ia iho.
  ʻO nā pō uliuli e lele i ke ahi,
  He mau paionia mākou, nā keiki a nā limahana ...
  Ke kokoke mai nei ka au o na makahiki malamalama,
  Ua makaukau mau ka leo o na paionia!
  Ke iho nā kaikamāhine i ka ʻoihana, ʻaʻole hiki iā ʻoe ke pale aku iā lākou. ʻO kaʻoiaʻiʻo, hiki ke'ōleloʻia he hana maikaʻi loa kēia o ke kaua.
  Hoʻomau ka hakakā a pio ʻo Iapana.
  Ua lawe nā pūʻali Soviet i ka hema o Sakhalin i Mei. A ua hana lakou me ka akahele loa.
  Akā ʻo nā pūʻali koa o nā kaikamahine Soviet e hōʻike nei i kahi ʻano hakakā kupaianaha.
  ʻO kā lākou ʻano mea kaua, ʻoiaʻiʻo, ua hoʻomaka ka AK e hoʻohana. ʻOi aku ka ʻino ma mua o Kelemania, akā maʻalahi a hilinaʻi. A ʻoki ʻo ia i nā hoa paio, ʻoiai ʻoi aku ka haʻahaʻa o ka ʻimi ʻana ma kahi mamao ma mua o kahi carbine hoʻouka kaua Kelemania.
  Ua koi nā kaikamāhine Soviet i nā paʻahao Iapana e honi i ko lākou mau wāwae lepo lepo a palu i ko lākou mau kuʻekuʻe wāwae. ʻO kā lākou hana kēia.
  ʻO nā koa hakakā o ka papa kiʻekiʻe.
  I ke kauwela o '54, ua hoʻomaʻemaʻe maoli nā Kelemania iā ʻAmelika mai nā pūʻali Iapana.
  ʻO ka pūʻali koa o nā kaikamahine kāmaʻa ʻole i alakaʻi ʻia e Margaret i hakakā maikaʻi loa. Ua hoʻopuehu ke kaikamahine i ka samurai, a ua koi ʻia nā kāne ʻōpio i hopu ʻia e honi i ko lākou kuʻekuʻe wāwae a palu i ka poli o Venus.
  Ua hana maikaʻi ʻo Gerda a me kāna hui ma "Panthers" 6, a ua hoʻouna aku i nā Kepani he nui i Gehena, a ʻo kekahi i ka lani.
  ʻEhā kaikamahine ninja i hakakā me nā pūʻali Soviet i ko lākou neʻe ʻana i Manchuria.
  ʻO kahi kaikamahine ninja me ka lauoho uliuli i ʻoki ʻia me nā pahi kaua a holo i kahi wili, e ʻoki ana i nā koa Soviet. A laila, hoʻolei ʻo ia i ka pī me nā mea pahū me kona mau manamana wāwae, hoʻohuli i ka tank Soviet T-54 a ʻōlelo:
  - ʻO ka ʻāina maikaʻi loa ʻo Iapana!
  ʻO ke kaikamahine ninja me ka lauoho melemele e paʻi pū i ka ʻenemi me nā maka a hāʻawi i ka boomerang me kona kuʻekuʻe wāwae, e ʻuā ana:
  - No kā mākou lanakila samurai!
  ʻO kahi kaikamahine ninja me ka lauoho ʻulaʻula e hoʻokō i kahi ʻōniʻoniʻo o nā pahi kaua me ka pilikia ʻole, e ʻoki ana i nā koa Soviet. A laila e hoʻolele ʻia kona mau manamana wāwae ʻole i ka pōkā. E haehae ʻia ka pahu USSR a e uē ke koa:
  - Ma ka inoa o nā manaʻo o ka komunism!
  Ua lawe ae kekahi kaikamahine ninja me ka lauoho keokeo a oki iho i na hoa paio, me he mea la e kahili ana i ka pehi ma ke kula, e oki hou ana i kekahi koa Rusia, a me kona mau manamana lima e hoolele aku ana oia i kekahi mea pepehi kanaka e haehae ai i ka nui o elua mau mokukaua Soviet. .
  A e uwo ʻo ia:
  - No ka nui o ka ʻāina!
  Makemake nā kaikamāhine i ka pepehi kanaka, a ʻoi aku ko lākou makemake i ka hoʻopaʻahao. No laila e nalowale nā kāne mai ka hoʻoikaika nui ʻana. A ʻo ia ka makemake o nā kaikamahine ninja. E holo ma luna o nā kāne nakinaki ʻia a ma ka manawa like e hahau iā lākou.
  Akā naʻe, ʻoiai ke ʻano koa o ka poʻe Kepani, ke eo nei lākou i ka ʻenehana ʻoi aku ka maikaʻi a ʻoi aku ka holomua.
  Eia kekahi, aia ma ka lewa he super-class aces Anastasia Vedmakova a me Akulina Sokolovskaya, ka mea e paopao ai i na Kepani e like me na wili makani.
  ʻO Anastasia, me ka hoʻohana ʻana i kona mau manamana wāwae ʻole, ʻoki i ʻeono mau mokulele Iapana i ka manawa hoʻokahi me hoʻokahi poha a me nā ʻīwī:
  - Hoʻonani i nā manaʻo o ka komunism ma Rus '!
  ʻO Akulina, e kaomi ana i ke pihi me kona nipple ʻulaʻula, ua ʻoki ʻo ia i ʻehiku mau mokulele Iapana i ka manawa hoʻokahi a uwo ʻo ia:
  - Hoʻonani i nā Heroes o Rusia!
  Hoʻopaʻi ka poʻe koa iā Iapana no kā lākou ʻeha mua. A ʻoi aku hoʻi no ka pio ʻana i ke kaua i ka wā o Tsar Nicholas II. ʻAʻole, ʻaʻole e poina kēia, ʻaʻole e kala mai nā hanauna.
  Hoʻopiʻi ʻo Anastasia i kāna nipple ruby a kī hou aku i kahi pahu hou, pana i lalo i nā mokulele Iapana a uwo ʻia:
  - Hoʻonani i ke au o ka komunism Beria!
  Ua kaomi ʻo Akulina i kona mau manamana wāwae ʻole, hahau i nā mokulele samurai a hoʻōho:
  - No nā lanakila nui!
  A ke loaʻa nei iā Albina lāua ʻo Alvina nā helu moʻolelo. No ʻekolu kaukani mokulele i pana ʻia i lalo, ua loaʻa iā lākou ke kauoha: Diamond Star o ke Keʻa Naita o ke Keʻa Hao a me nā lau ʻoka gula, nā pahi kaua a me nā daimana.
  Ua hoʻohana ʻo Albina i kāna nipple ʻulaʻula. Ua ʻoki ʻo ia i ʻumi mau mokulele Iapana i ka manawa hoʻokahi a ʻōlelo ʻo ia:
  - No koʻu umauma!
  A noʻonoʻo ʻo ia iā ia iho i loko o nā lima o ke koa ʻeleʻele.
  Ua kīkī ʻo Alvina me kona mau manamana wāwae wāwae, ua hoʻokuʻu i lalo i hoʻokahi kakini mokulele Kepani a uē:
  - No nā lanakila nui!
  ʻO nā kaikamāhine Kelemānia he hakakā a he nani. Aloha nui lākou i nā kāne me ka ʻili ʻeleʻele, a ua mākaukau mau ko lākou alelo e hoʻolalelale i ka maikaʻi o nā kāne.
  ʻO Albina, me ka hoʻohana ʻana i kona mau manamana wāwae ʻole, hahau hou i ka samurai a pana i ko lākou mau mokulele.
  A ʻōlelo ʻo ia:
  - ʻO wau ʻo Superman!
  Paʻi akula ʻo Alvina i kāna nipple strawberry, ʻoki iho i ka lehulehu o nā mokulele Iapana a hoʻōho:
  - He vixen lewa wau!
  ʻO ke kaikamahine he hakakā a ikaika i kāna hypersexuality.
  ʻO nā Aryans maoli he mea maikaʻi loa! A ma ka laulā, ʻo ia mau nani o ka papa kiʻekiʻe loa!
  ʻO nā pūʻali koa Kelemania a me Soviet, e lanakila ana i ka ʻenemi, ke neʻe nei ma waena o Kina.
  I ka wā o ka hoʻouka kaua ʻana ma Singapore, ua ʻokoʻa nā mea hakakā o ka māhele mokulele a me ka pūʻulu kaikamahine kamaʻa ʻole ʻo Barracuda. ʻO nā kaikamāhine, e paʻi ana i ko lākou mau kuʻekuʻe wāwae i loko o nā puddles o ke kahe ʻana o ka ua wela, ua pohā lākou i nā kūlana paʻa o nā Kepani a hoʻopaʻa iā lākou.
  ʻO kēia nā uʻi hakakā.
  Ua lulu ʻia ʻo Iapana mai nā ʻeha ʻeha o ia hui koʻikoʻi.
  I ka hāʻule o 1954, ua pio ka hapa nui o Kina e nā mana Axis. A ua lilo ke kūlana i mea paʻakikī loa no ka Land of the Rising Sun.
  Ua ʻōlelo ʻo Hitler:
  - ʻAʻole hiki i ʻelua manu ke hele i loko o ka lua hoʻokahi!
  A ʻo nā koa ʻo Albina lāua ʻo Alvina i pana iho i ʻehā kaukani mokulele. Ua hana ʻo Iapana i nā mokulele haʻahaʻa akā haʻahaʻa i ka nui loa, no laila ua maʻalahi ka ʻohi kālā.
  ʻO Albina, me ka hoʻohana ʻana i kona manamana wāwae ʻole, ʻoki i kahi samurai ʻē aʻe a uē:
  - ʻO ko mākou honua kupaianaha kēia!
  ʻO Alvina, me ke kōkua ʻana o kahi nipple ʻulaʻula, ua hoʻokuʻu ʻo ia i nā kaʻa Iapana holoʻokoʻa a hoʻōho:
  - Hoʻonani i ke au o ka komunism a puni ka honua!
  ʻO Albina, me ka hoʻohana pū ʻana i ka nipple strawberry a kuʻi i lalo i ka samurai, kāhāhā a ʻōlelo ʻo ia:
  -Ke kamaʻilio nei ʻoe e pili ana i ka komunisme?
  Ua ʻōlelo ʻo Alvina, me ka hoʻohana ʻana i kona mau manamana wāwae ʻole a ʻoki i nā mokulele Iapana he kakini:
  - ʻO ke kauoha Aryan hou he komunism!
  Poha ka ʻakaʻaka o nā kaikamāhine... No ka hā kaukani mokulele ua loaʻa iā lākou ka Diamond Star of the Knight's Cross of the Iron Cross me nā pahi kaua lau ʻoka platinum a me nā daimana. ʻO ka makana kiʻekiʻe loa he moʻolelo no nā nani.
  ʻO kēia nā kaikamahine āu e nānā pono ai ...
  Eia naʻe, ʻaʻole i haʻahaʻa ʻo Anastasia Vedmakova lāua ʻo Akulina Sokolovskaya a ua ʻoi aku ma mua o ka helu o nā mokulele ʻelima haneli.
  A loaʻa iā lākou nā makana hou, kiʻekiʻe loa, a hōʻiliʻili i ka hōʻiliʻili holoʻokoʻa o nā hōkū no lākou iho.
  Hoʻokumu ʻo Anastasia i kāna mea kaua me kona mau wāwae ʻole a hoʻokuʻu i ka ʻenemi, ʻoki i ka ʻenemi a uē:
  - No ka komunism ma ka honua holoʻokoʻa!
  ʻO Akulina, e ʻoki ana i ka ʻenemi ma ke kaomi ʻana i ka nipple ʻulaʻula, uē ikaika:
  - Ua ʻike nā keiki iā mākou!
  I ka hooilo, ua aneane pau loa na panalaau o Iapana, a ua nee ke kaua i ka aina makuahine ponoi.
  Ua hiki mai ka makahiki 1955, i ka wā e ʻā ana nā kaua a ʻaʻohe hopena a ʻaoʻao.
  Ke hāʻawi nei ʻo Iapana me ka mālie akā ʻoiaʻiʻo. A ke pio mālie nei ʻo ia i ke kaua.
  Akā, hakakā ka samurai me ka ikaika a me ke koʻikoʻi.
  Ua kau ʻo Alenka a me kāna poʻe holo moku i ka pahu hoʻokolohua IS-11. Hoʻolako ʻia kēia kaʻa me kahi pū 130 mm a he mau ala paʻa ma lalo.
  Puka ʻo Alenka me kona mau manamana wāwae ʻaʻole, uhaʻi i ka ʻenemi, a uwō:
  - Hoʻonani i ka komunism me nā kuʻekuʻe wāwae o nā kaikamahine!
  Ua kī pū ʻo Anyuta me ke kōkua o kāna nipple ʻulaʻula, e kaomi ana i nā mea hoʻoheheʻe o ʻeiwa mau pū mīkini a hoʻopuka mai:
  - Maikaʻi loa mākou nā kaikamāhine!
  Ua hahau ʻo Alla me kona mau manamana wāwae ʻaʻole, me ka ʻūhā ʻana i ka ʻenemi a uwō:
  - E hele mai, e haʻalele i ka wili!
  Ua hoʻopaʻa ʻo Maria me ka hoʻohana ʻana i kona kuʻekuʻe wāwae. Ua hou ʻo ia i ka ʻenemi a hoʻōho me ka ʻike ʻana i kona mau niho:
  - No nā hoʻokō hou!
  Ua uhaʻi ʻo Marusya me ke kōkua o kahi nipple strawberry, e hoʻopiʻi ana i nā ʻenemi me ka paʻa make a hoʻōho:
  - No nā mea nui o ka komunisme!
  Ki hou aku la o Alenka a uwo:
  - I make ai ka pelekikena mahiʻai hui a me ka dictator gypsy Sashka!
  A e paʻi ʻo ia i kona wāwae wāwae ʻole ma luna o ka mea kaua.
  Pela ka launa ana o na kaikamahine, maikai wale no. He poʻe koa papa kupaianaha lākou.
  Eia lākou e hīmeni ana i ka hīmeni:
  Aole, aole e mae ka makaala,
  ʻO ke ʻano o ka falcon, ka ʻaeto...
  Akaka ka leo o ka lehulehu -
  E paʻi ʻia ka hāwanawana e ka nahesa!
  
  Noho ʻo Stalin i koʻu puʻuwai
  I ʻike ʻole mākou i ke kaumaha ...
  Ua wehe ʻia ka puka o ke ākea -
  Ua ʻālohilohi nā hōkū ma luna o mākou!
  
  Manaʻo wau e ala ka honua holoʻokoʻa,
  E hoʻopau ʻia ka fascism ...
  A e ʻā mai ka Lā -
  ʻO ke ala e hoʻomālamalama ana i ka komunisme!
  Ke hakakā nei ʻo Elizabeth me kāna pahu T-54, he kaikamahine kupua hakakā.
  A ʻo nā kaʻa Kepani nani i hāʻule i lalo i ko lākou mau wāwae wāwae.
  Piʻi akula ʻo Elizabeth i ke pihi lāʻau hauʻoli me kona nipple ʻulaʻula a puana aʻela:
  - Hoʻonani i nā manaʻo o ka Soviet communism!
  A ʻakaʻaka kēia nani! A e alohilohi me nā niho momi.
  Lalau iho la o Ekaterina a kuhikuhi mai la me kona mau manamana wawae olohelohe, a hooho ae la:
  - I ka lanakila ʻana o nā manaʻo make ʻole o ka komunism,
  ʻIke mākou i ka wā e hiki mai ana o ko mākou ʻāina ...
  Paʻi akula ʻo Elena i kona hoa paio me kāna nipple ruby a hōʻike i kona mau niho, me ka ʻuā ʻana:
  - A i ka hae ʻulaʻula o ko kākou ʻāina,
  E mālama mau mākou me ka hilinaʻi ʻole!
  Kiʻi akula ʻo Efrasia i kona kuʻekuʻe wāwae a hoʻōho:
  - Aloha ʻĀina, ko mākou manuahi,
  Hoaloha kanaka, e kākoʻo mau loa!
  A o na kaikamahine a pau, me ka hoohana ana i ko lakou mau manamana wawae, himeni mai lakou i ka himeni:
  - Ka mana kūpono, ka makemake o nā kānaka,
  Ma hope o nā mea a pau, kū ke kanaka maʻalahi no ka lokahi!
  ʻO nā koa wahine, pono e ʻōlelo ʻia, ua ʻokoʻa ʻia e ka hakakā kaua weliweli.
  A eia ʻo Gerda e hakakā nei...
  ʻO kāna "Panther" -6 ua like ia me kahi tank super, e ʻoki ana i nā kūlana samurai.
  E pana ʻo Gerda me ke kōkua o kahi nipple ʻulaʻula, e kaomi ana i ke pihi hauʻoli a me ka leo:
  - No ka honua Aryan!
  E paʻi pū ʻo Charlotte, me ka hoʻohana ʻana i kona mau manamana wāwae ʻole, e haehae i ka nui o ke Kepani a me ka blather:
  - No nā palena nui!
  Ua hakakā pū ʻo Christina lāua ʻo Magda. He hakaka loa na kaikamahine, a he nani loa, aneane olohelohe i ka bikini.
  Ua kī ʻo Christina me kāna nipple ruby, ua uhaʻi i ka pahu Japanese Hirohito-4 a ʻōlelo ʻo ia:
  - Hoʻonani i koʻu ʻāina!
  Ua kīkī pū ʻo Magda, me ka hoʻohana ʻana i kona mau manamana wāwae ʻole, wāwahi i ka howitzer samurai a ʻōlelo ʻo ia:
  - Hoʻonani i nā hoʻokō nui!
  ʻO kēia mau kaikamahine ka papa kiʻekiʻe loa!
  Ua hāʻule ʻo Tokyo i ka hopena o Malaki. A ma ka la 20 o Aperila, 1955, ua haawi pio aku o Iapana a pela i pau ai ke kaua nui.
  ʻO ke kaikamahine ʻo Albina lāua ʻo Alvina i ʻoi aku ma mua o ʻelima kaukani mokulele i pana ʻia i lalo. A no kēia mea, ua loaʻa iā lākou kahi makana kūikawā: ʻo ka Great Diamond Star o ke Keʻa Naita o ke Keʻa Hao me nā lau ʻoka kālā a me nā pahi kaua daimana.
  ʻAʻole i pau ke kaua. Peʻe wale ʻo ia no kekahi manawa. Akā ua lanakila ʻo Hitler i ka honua holoʻokoʻa.
  Ua loaʻa iā Beria ka hema o Sakhalin, ke kualapa Kuril, a me Manchuria me Port Arthur.
  Ua lilo ka USSR i ʻāina ikaika e palu ana i kona mau ʻeha. No kekahi manawa, ua lanakila ʻo Nazi Kelemānia i nā ʻāina ʻē aʻe, e kāohi ana i kā lākou kūʻē liʻiliʻi.
  Ua mau ke kaua no ka luku a me ka noho aupuni ana o ka honua. Akā ua hoʻomaka ka hakakā honua.
  I kēia manawa, ʻākoakoa nā ao ma luna o ka USSR. A i ka makahiki 1959, i kona lā hānau he kanahiku, ua hoʻoholo ʻo Adolf Hitler e kūʻē iā Soviet Russia, kahi i noho aliʻi ai ʻo Beria. ʻO ka Fuhrer ka honua holoʻokoʻa ma kona ʻaoʻao.
  Akā, ua lilo ka USSR i mana ikaika, ʻoihana. No laila ua loaʻa iaʻu kahi pahi kaua ma ka pōhaku.
  Ua loaʻa i nā ʻāina ʻelua nā mea kaua nuklea, akā ua hiki iā Gerda lāua ʻo Albina ke hana i kahi generator kahi e uhi ai ka radiation i ka honua holoʻokoʻa, ʻaʻole hiki ke hoʻohana i kēia ʻano luku.
  A ua hoʻoholo ʻo Hitler e hopu i ka mana aupuni hope loa o ka honua. ʻO ka palena ma ke komohana e holo ana ma ka Dnieper, a laila Belarus a me nā moku Baltic ma lalo o nā Germans. Ua hiki i nā Nazis ke mālama iā Crimea. Inā ʻaʻole i hoʻolimalima ka USSR i kahi kumu no ka Black Sea Fleet ma Sevastopol.
  Ma waho aʻe o ke koena o ka ʻāina, ua komo ʻo Rūsia i kahi ʻāpana o Kina - Manchuria. No laila, ʻo ka heluna kanaka o ka USSR, kahi i hoʻokō ʻia ai kahi kulekele ikaika loa e paipai i ka helu hānau a me ka polygamy i legalized e ka communist, atheistic regime, ua ʻoi aku ma mua o nā helu ma mua o ke kaua o 1941, ʻoiai ʻo nā poho o ka teritori, a hoʻonui ʻia e ʻekolu. pākēneka i kēlā me kēia makahiki.
  Ua pāpā ʻo Beria i ka hāpai ʻana a me ka hoʻopaʻa ʻana. A ua hoʻokomo ʻo ia i nā ʻauhau ʻāhiu no nā ʻohana me nā keiki liʻiliʻi ʻehā.
  Wahi a ka hoʻolālā a me ka hoʻohana ʻana i nā ʻano lāʻau, ua hoʻomohala koke ka USSR, a ua hoʻonui ʻia kona mana koa.
  Ua manaʻo ʻo Hitler i kahi hoʻoweliweli, i ka pau ʻana o ka hōʻuluʻulu ʻana i ka honua i hoʻokahi Reich ʻEkolu, ua hoʻoholo e hoʻomaka i kāna kaua hope ma kēia honua.
  Pehea ke kaua hope loa? ʻAʻohe mea i koe e lanakila ai ma ka Honua. I hoʻokahi makahiki i hala aku nei, ua lele ka poʻe Kelemania i ka mahina, a ua wehe ʻia ke au o ka hoʻonui ākea. Akā, e ola anei ʻo Hitler e ʻike i ke au o Star Wars a me ka lanakila ʻana o nā galaxies? ʻOiai ke ola olakino, ka ʻai meaʻai meaʻai, ka hoʻomaʻamaʻa maʻamau a me ka hoʻoikaika kino kino, ua maopopo ke ʻelemakule ka Fuhrer. Ke ulu ikaika nei nā ʻōhule ma kou poʻo, ua hina ka lauoho, a ua luhi ʻoe. ʻOiai ke ho'āʻo nei ka Fuhrer e hauʻoli.
  E like me ia, pono ʻoe e hoʻopau i kāu misionari hope loa a lanakila i ka USSR. A inā e make ka Fuhrer, e loaʻa iā ia ma kahi o hoʻokahi tausani mau keiki kāne i loaʻa ma o ka insemination maoli. A ʻo kekahi o lākou e ʻike ʻia ʻo ia ka mea maikaʻi loa, ʻoi aku ka mākaukau a lawe i ka noho aliʻi o ka dictator nui loa i ka mōʻaukala o ka Honua Honua.
  I kekahi hihia, pilikia loa ka lohi, a ʻoiai ʻaʻole maikaʻi nā mea kaua nuklea, ua hoʻolei ʻo Hitler ma mua o kanalima miliona mau koa i ka USSR i ka echelon mua wale nō. Nui nō hoʻi nā pahu kaʻa, nā mokulele, a me nā discos lele. A he mana nui kēia.
  Ua hoʻomau ka USSR i nā mea kaua hou. Ua ʻike ʻia ka pahu T-64, ʻoi aku ke kaumaha a me kahi pū ikaika 125-mm, hiki ke komo i nā kaʻa Kelemania me ka ʻano pyramid me nā pūpū hulu. ʻOiaʻiʻo, ua hoʻomaka wale ka T-64 e komo i ka hana. ʻO ka pahu nui ka T-54, ʻaʻole lawa ka ikaika e kūʻē i nā hiʻohiʻona Kelemania. ʻO kēia kekahi o nā kumu i wikiwiki ai ʻo Hitler me ka huhū iā Rusia.
  ʻAʻole i loaʻa ka IS-11 ... Ua hanaʻia ka IS-12 e kahi mīkini me ka pūkuniahi 203 mm, akā ua lilo ia i mea nui loa, kaumaha, a nui. He kuʻikahi ka IS-15 me kahi pū 152mm lōʻihi. Ua like kēia kaʻa me kahi T-64 i hoʻonui ʻia a hoʻomaka hoʻi e hele i ka hana.
  ʻO ka pahu nui Kelemania ʻo "Panther" 6 he pyramidal i ke ʻano, a ua hoʻololi iki ʻia i loko o ka "Panther" 7, e hoʻonui ana i ka caliber o ka pū i 88 mm e hoʻonui ai i ka luku. A ua hoʻokomo ʻia ka ʻenekini me ka ikaika o 3000 horsepower, e hāʻawi ana i ka wikiwiki a me ka maneuverability me ka mālama ʻana i ke kaumaha o kanalima mau tona, a me ka hoʻomaikaʻi ʻana i ka maikaʻi o ka mea kaua.
  ʻO ka Soviet T-64 hou loa i ʻike ʻia he haʻahaʻa ma mua o ka Kelemania i ka hana hoʻokele a me ka pale ʻana i nā ʻaoʻao a me ka lae pū kekahi. Akā hiki i ka T-64 ke komo i kahi Kelemania, ʻoiai mai kahi mamao.
  I ka lewa, ua ʻoi aku ka ikaika o nā Kelemania i ka nui a me ka maikaʻi o nā mīkini. Akā ʻaʻole hiki i ka USSR ke hana i kāna mau diskettes ponoʻī. A ua hoʻokomo ka poʻe Kelemania i nā kukuna wela, e like me nā lasers, ma nā disks Belonzi, a hiki ke puhi maikaʻi.
  A lele nā Nazis i nā disco i ka wikiwiki o ʻumi kani kani. A he nui maoli kēia. ʻO kēia ka ikaika o ka pūʻali koa o ke Kolu Reich.
  A loaʻa iā lākou nā pahu kaʻa lalo. A nui nā mea ʻoluʻolu ʻē aʻe. I ka pōkole, ʻaʻohe manawa kūpono ʻo Beria.
  Akā he mana pale nui ko nā pūʻali Soviet. A hoʻomaka ka hoʻouka kaua me ka hoʻouka kaua ʻana. ʻAʻole kūlike nā pūʻali a ke luku nei nā Kelemania i nā kūlanakauhale Soviet. He ʻumi kaukani neʻe ma waena o Rūsia a lawe iā Smolensk.
   Ua hoʻoholo ʻo Natasha:
  - Pono mākou e koi iā Hitler a me kāna pūʻali e wehe i nā pūʻali mai ka USSR a hoʻokuʻu i nā keiki i hopu ʻia!
  Ua ʻae ʻo Playful Zoya i kēia:
  - ʻOiaʻiʻo pono ʻoe! A e hoʻopakele i kou mau kūpuna mai ka fascism!
  Ua ʻōlelo ʻo Augustine, e hehi ana i kona mau wāwae ʻole:
  - E hana mākou i kēia, me ke kānalua ʻole!
  Ua hōʻoia koke ʻo Svetlana:
  - Loaʻa iā mākou nā mea a pau no kēia!
  ʻŌlelo, hana, a hoʻouka nā koa ʻehā i nā pūʻulu fascist.
  Ua hakakā hou nā koa mai ke kenekulia Lūkini a me nā kilokilo mutant me nā Nazi o ka iwakālua.
  He nui nā koa o ke aupuni ʻeleʻele fascist. Kahe lākou me he muliwai lā ʻole.
  ʻOiaʻiʻo, ua paʻakikī loa nā kaikamahine ʻehā e luku i nā pahu Wehrmacht a me nā mokulele. Mai kinohi mai, ua paʻi lākou iā lākou me nā lima a me nā wāwae, i uhi ʻia e kahi kahua ikaika. Akā...
  Me he mea lā ma waho o ka honua, ua puka mai ʻo Oleg Rybachenko a me ke kaikamahine muli loa a Natasha ʻo Margarita Korshunova.
  Ua hopu lākou i kā lākou mau kukui a hoʻouka i nā nanobots. Mākaukau mākou e luku i nā fascist inaina. No laila ua lilo nā ʻehā i ʻeono.
  Ua ʻōlelo ʻo Natasha Korshunova, e kaomi ana i nā manamana wāwae o kona mau wāwae wāwae ʻole:
  - Pela anei? ʻAe, ʻo ko mākou hopena ʻaʻole hiki iā mākou ke lanakila ma kekahi ala ʻē aʻe!
  ʻO Zoya lauoho gula koʻikoʻi, e hoʻomau ana i ka luku ʻana i ka poʻe Kelemania, i ʻike pono ʻia:
  - E hoʻopau wikiwiki mākou! ʻOi aku ka wikiwiki, e mālama kākou i ka USSR!
  ʻO kahi keikikāne kamaʻa ʻole ʻaʻole i ʻoi aku ma mua o ka ʻumikūmālua e like me Oleg Rybachenko, e ʻoki ana i nā Nazis me nā pahi kaua, nā pūʻali koa a me nā kaʻa, uwē:
  - ʻAʻole loa mākou e hāʻawi!
  A lele ʻo kahi diski ʻoi mai ka wāwae ʻole o ke keikikāne, nāna i ʻoki i ʻekolu mau mokulele fascist i ka manawa hoʻokahi!
  ʻO Margarita Korshunova, e ʻālohilohi ana me kona mau kuʻekuʻe wāwae, e luku ana i nā hoa paio, nā kaʻa kaʻa a me nā pūʻali koa, hōʻike i kona mau niho a ʻōhumu:
  - Aia kahi wahi ma ka honua no nā hana koa!
  A ua hoʻopuehu ʻia nā nila ʻona mai nā wāwae wāwae ʻole o ke kaikamahine, e hahau ana i nā Nazis a me kā lākou mau mokulele a me nā kaʻa.
  Ua kiola ʻo Natasha Korshunova i kona mau manamana wāwae ʻole, pepehi kanaka a ʻuwē:
  - ʻAʻole mākou e poina a kala ʻole.
  A hele kona mau kukui ma waena o ka poʻe fascist i ka wili. A laila, ʻoki nā mea puhi i nā pahu, a ʻoki i nā hale kiaʻi. Ua loaʻa pū i nā mokulele.
  ʻO Augustine lauoho ʻulaʻula, e ʻoki ana i nā ʻenemi, uē aʻe:
  - No kahi kauoha hou!
  A ʻoi aku ka nui o nā nila i hoʻopuehu ʻia mai kona mau wāwae wāwae ʻole. A ma nā maka a ma ka ʻāʻī o nā koa Nazi a me nā mokulele.
  ʻAe, ua ʻike maopopo ʻia ke piʻi ʻana o ka hauʻoli a me ka huhū o nā koa.
  ʻO Cool Zoya, e ʻoki ana i nā koa keʻokeʻo a me ka ʻeleʻele a me nā kaʻa me nā mokulele, ʻīwī:
  - ʻO kā mākou hao hao!
  A lele ka makana pepehi kanaka hou mai kona mau wāwae wāwae ʻole. A hāʻule nā pahu kaʻa a me nā mea kaua keʻokeʻo, a wela nā huelo o nā mokulele.
  Ua ʻoki ʻo Svetlana Snow White i ka mea wili, ua like kāna mau pahi kaua me ka uila.
  Ke hāʻule nei ka poʻe Nazi e like me nā pua i ʻoki ʻia.
  Hoʻolei ke kaikamahine i nā nila me kona mau wāwae ʻole, pana i nā mokulele ʻenemi a uē:
  - E lanakila ana ke aupuni ākea kanaka no Mother Russia!
  Ua kūʻē ʻo Oleg Rybachenko i nā Nazis. Hoʻopau ke keikikāne Terminator i nā pūʻali ʻeleʻele.
  A i ka manawa like, hoʻolei nā manamana wāwae o nā wāwae ʻole o ke keikikāne i nā nila me ka lāʻau ʻawaʻawa, haehae lākou i nā ʻōpala a pana i nā mokulele.
  Kahea ke keiki:
  - Hoʻonani iā Rus' e hiki mai ana!
  A i ka neʻe ʻana, ʻoki ʻo ia i nā poʻo a me nā ʻūhā o kēlā me kēia kanaka, a i ka manawa like me nā turrets tank.
  ʻO ke kaikamahine terminator ʻo Margarita hoʻi e luku i nā hoa paio, nā mokulele a me nā kaʻa.
  ʻAlohi wale kona mau wāwae wāwae. Ke make nui nei nā Nazis. Hoʻōho ke koa:
  - I nā palena hou!
  A laila lawe ke kaikamahine iā ia a ʻoki ...
  He lehulehu o na kupapau o na koa fascist.
  Akā, aia ʻo Natasha Korshunova i ka hewa. Ua ʻoki ʻo ia i nā Nazis me nā kaʻa a me nā mokulele a hīmeni:
  - Nui a nani ʻo Rus,
  He kaikamahine ʻē loa wau!
  A lele nā diski mai kona mau wāwae wāwae ʻole. Na wai i ʻoki i ka ʻāʻī o nā fascist. ʻAe, he kaikamahine kēia e wāwahi ana i nā pahu pahu.
  Aia ʻo Zoya Angelskaya i ka ʻino. Ua ʻoki ʻo ia i nā koa ʻeleʻele me nā lima ʻelua. kuha mai kahi paipu. A hoʻolei ʻo ia i nā nila make me kona mau manamana wāwae ʻole - pana ʻo ia i nā kaʻa a me nā mokulele.
  A i ka manawa like, hīmeni ʻo ia iā ia iho:
  - ʻE, ka hui liʻiliʻi, e hele kāua!
  ʻAe, e hana kaʻu punahele!
  ʻO Augustine, e ʻoki ana i nā Nazis me nā pahi kaua laser a me ka hoʻopau ʻana i nā koa ʻeleʻele, a me nā kaʻa, hoʻōho:
  - ʻO nā mea āpau a me nā ʻili holoholona,
  Ua hoouka aku oia i na makai hoohaunaele me ka laau!
  A me kona manamana wawae e hoolele aku ai i kekahi mea i ka enemi e pepehi ai i ka elepani, a oi aku hoi i ka pahu.
  A laila ʻōlelo ʻo ia:
  - Nā Wolfhounds! He kenekulia iwakāluakūmālua!
  ʻO Svetlana Snow White ma ka hoʻouka kaua. ʻOkiʻoki ʻo ia, ʻokiʻoki i nā Nazis. Me ka wāwae ʻole, hāʻawi ʻo ia i nā makana o ka make iā lākou.
  Holo ʻo ia i ka wili me nā pahi kaua.
  Ua luku ʻia nā koa he nui, me nā kaʻa a me nā mokulele, a hoʻōho:
  - He lanakila nui e hiki mai ana!
  A eia hou ke kaikamahine i ka neʻe hihiu.
  A ʻo kona mau wāwae ʻole e hoʻolele i nā nila make, e luku ana i nā kaʻa a me nā mokulele.
  Ua lele ʻo Oleg Rybachenko. Ua hana ke keiki i ka lele. Ua ʻoki ʻo ia i ka nui o nā Nazis i kahi lele.
  Kiola ʻo ia i nā nila me kona mau manamana wāwae ʻole, pana i nā pahu kaʻa a me nā mokulele, a gurgled:
  - Hoʻonani i koʻu wiwo ʻole nani!
  A eia hou ke keiki i ke kaua.
  ʻO ke kaikamahine ʻoluʻolu ʻo Margarita Korshunova hele i ka hewa. Hoʻopau i nā ʻenemi a pau i ka lālani. ʻOi aku ka maʻalili o kāna mau pahi kaua ma mua o nā maka o ka wili. A ʻo nā manamana wāwae ʻole e hoʻolei i nā makana o ka make, ʻā nā kaʻa a me nā mokulele i ke ahi.
  He kaikamahine i ka hoouka ahiu. Hoʻopau i nā koa ʻeleʻele me ka hana ʻole.
  A lele ʻo ia i kēlā me kēia manawa a wili!
  A lele nā makana o ka luku mai ona aku.
  A make nā Nazis. A ua ahuia na puu kupapau.
  ʻO Margarita i ʻōlelo ʻino:
  - He paniolo ʻAmelika wau!
  A kiola hou ia ka nila ma kona mau wawae olohelohe.
  A laila, he kakini hou aku!
  ʻO Natashka Korshunova ʻoluʻolu loa i ka hoʻouka ʻana.
  A hoʻolei ʻo ia me kona mau wāwae ʻole, a kuha mai i kahi paipu, e kīkē ana i nā pahu a me nā mokulele.
  A hoʻōho ma luna o kona māmā:
  - ʻO wau ka make ʻālohilohi! ʻO ka make wale nō kāu e hana ai!
  A ke hele hou nei ka nani.
  Hoʻopilikia ʻo Zoya Angelskaya i kahi poloka o nā kupapaʻu Nazi. A mai kona mau wawae olohelohe hoi, lele mai la na boomerang o ka luku.
  A hāʻule mau nā koa ʻeleʻele a hāʻule pū me nā kaʻa a me nā mokulele.
  Ua ho'ōho ke kaikamahine Zoya:
  - Ke kaikamahine kamaʻa ʻole, e lanakila ʻo ia iā ʻoe!
  A e lele ana hoʻokahi haneli nila mai ka kuʻekuʻe wāwae o ke kaikamahine. E hele pololei ana i ka ʻāʻī o nā Nazis.
  A laila hāʻule make lākou.
  A i ʻole, make loa, ma kahi me nā kaʻa a me nā mokulele.
  Augustine ma ka hewa. Hoʻopau i nā pūʻali ʻeleʻele. Lawe ʻia kāna mau pahi kaua ma nā lima ʻelua. A he koa maikaʻi ʻo ia.
  He puahiohio e lele ana ma waena o nā pūʻali fascist - hāʻule nā mokulele a me nā kaʻa.
  ʻO kahi kaikamahine me ka lauoho ʻulaʻula e uwē ana:
  - Ua hūnā ʻia ka wā e hiki mai ana! Akā, e lanakila ana!
  A i ka hoʻouka ʻana, he nani me ka lauoho ahi.
  ʻO Augustine, i loko o ka hauʻoli o nā moeʻuhane, hoʻouna i kahi pulsar me kona kuʻekuʻe wāwae a me nā uwē:
  - E haehae nā akua o ke kaua i nā mea āpau!
  A aia ke koa i ka hoʻouka kaua.
  A ʻo kona mau wāwae ʻaʻole e hoʻolei i ka nui o nā nila ʻawaʻawa e pana i lalo i nā mokulele a hou aku i nā mea kaua o nā kaʻa.
  ʻO Svetlana Snow White i ke kaua. A no laila ʻālohilohi a hakakā. ʻO kona mau wāwae ʻaʻole e hoʻolei aku i nā mea pepehi kanaka he nui. ʻAʻole he kanaka, akā ʻo ka make me ka lauoho blonde.
  Akā inā haʻihaʻi, ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hoʻōki.
  Hīmeni ʻo Svetlana Snow White:
  - ʻAʻole e lilo ke ola i ka meli,
  No laila e lele i ka hula poepoe!
  E hoʻokō ʻia kāu moeʻuhane -
  Hoʻololi ka nani i ke kanaka i kauā!
  A ʻoi aku ka huhū o ka neʻe ʻana o ke kaikamahine kamaʻa ʻole. A ʻoi aku ka nui o nā kaʻa a me nā mokulele i luku ʻia.
  ʻO ka hoʻouka kaua a Oleg Rybachenko ke wikiwiki nei. Ua hahau ke keiki i ka Nazi.
  Kiola kona mau wāwae ʻole i nā nila ʻoi - haehae nā pahu a me nā mokulele.
  Ke uē nei ke koa ʻōpio:
  - Na ke aupuni pupule e haehae i nā mea a pau!
  A neʻe hou ke keiki.
  He kaikamahine kula ʻāhiu ʻo Margarita a hoʻopau loa i kāna hana. A hehi i na enemi.
  No laila, hoʻolele ʻo ia i kahi pī me nā mea pahū me kona wāwae ʻaʻole. E pahū a hoʻolei koke i hoʻokahi haneli Nazi a me ʻumi mau kaʻa.
  Ho'ōho ke kaikamahine:
  - E hiki mai ana ka lanakila iā mākou!
  A e holo ʻo ia i ka wili me nā pahi kaua - lele nā pahu pahu i nā ʻaoʻao like ʻole.
  Ua hoʻoikaika ʻo Natasha Korshunova i kāna mau neʻe. Ua ʻoki ke kaikamahine i nā koa ʻeleʻele. A i ka manawa like, ʻōlelo ʻo ia:
  - Ke kali nei ka lanakila i ke aupuni Lūkini.
  A e hoʻopau mākou i nā Nazis i ka wikiwiki, me nā kaʻa a me nā mokulele.
  ʻO Natasha Korshunova he moa Terminator.
  ʻAʻole ʻo ia e manaʻo e kū a hoʻolohi, a kiʻi ʻia nā kaʻa a me nā mokulele.
  Aia ʻo Zoya Angelskaya i ka ʻino. ʻO kāna mau pahi kaua e ʻoki i ka ʻiʻo a me ka salakeke metala. Ho'ōho ke kaikamahine ma luna o kona māmā:
  - Ua ikaika ko mākou ola!
  A ʻo nā manamana wāwae ʻole e hoʻolei i nā nila.
  A he nui ka poʻe me ko lākou ʻāʻī i hou ʻia, nā puʻu kupapaʻu, a me nā pahu kaʻa haki a me nā mokulele hāʻule e moe ana a puni.
  He kaikamahine pupule ʻo Augustine. A luku ia i nā mea a pau me he mea lā he robot i hana ʻia me ka hyperplasma.
  Ua luku ʻo ia i nā haneli he nui o nā Nazis a me ka nui o nā kaʻa a me nā mokulele. Akā ke piʻi nei nā mea a pau. A uwo nō hoʻi ke koa.
  - ʻAʻole hiki ke lanakila wau! ʻO ka mea ʻoluʻolu loa o ka honua!
  A eia hou ka nani i ka hoouka.
  A mai kona manamana wāwae wāwae, lele ka pī. A ʻekolu haneli Nazis a me ʻumi mau kaʻa kaʻa i haehae ʻia e kahi pahū ikaika.
  ʻO Augustine, e pāʻani ana me nā ʻiʻo o ka ʻōpū a me ka lulu ʻana i kona mau umauma me nā nipple ʻulaʻula, hīmeni ʻo ia:
  -ʻAʻole ʻoe e ʻaʻa e hopu i ko mākou ʻāina!
  Aia nō ʻo Svetlana Snow White i ka ʻino. A ʻaʻole ia e hāʻawi iā ʻoe i kahi auneke o ka hoʻomaha. kaikamahine terminator hihiu.
  A ʻoki ʻo ia i nā ʻenemi a hoʻopau i nā Nazis. A ua hāʻule mua ka lehulehu o nā mea hakakā ʻeleʻele i loko o ka ʻauwai a ma nā alanui, me nā pahu kaʻa a me nā mokulele.
  Ua hele hihiu nā ʻeono. He kaua hihiu ia.
  Ua hoʻi hou ke keiki Karate ʻo Oleg Rybachenko i ka hana. A hele ʻo ia me ka hoʻoluliluli ʻana i nā pahi kaua ʻelua. A na ke keiki terminator e holo i ka wili. Killed Nazis haule.
  Ka nui o nā kupapaʻu. ʻO nā mauna holoʻokoʻa o nā kino koko, kahi pūʻulu o nā kaʻa a me nā mokulele.
  Hoʻomanaʻo ke keiki inventor i kahi hoʻolālā hihiu. Kahi e hui pū ai nā lio a me nā kānaka.
  ʻO ka mea pepehi keiki ʻo Oleg Rybachenko uē:
  - Auwe ka manao!
  A e nui ana ke kālā!
  A ʻo Terminator Boy i kahi neʻe hou. A e lawe kona mau wawae olohelohe i kekahi mea a kiola aku.
  Ua uwē ke keiki akamai:
  - Papa kumu a me Adidas!
  Ua lilo ia i hōʻike ʻoluʻolu loa. A ehia na Nazi i make? A pepehi lākou i ka heluna nui o nā mea kaua ʻeleʻele nui loa, me nā kaʻa a me nā mokulele.
  ʻO ke kaikamahine kamaʻa ʻole ʻo Margarita kekahi i ke kaua. Hoʻopau i ka kinamona a me nā pūʻali kila a me nā ʻuā:
  - Puʻali koa haʻalulu nui! Ke hoʻokuke nei mākou i nā mea a pau i loko o ka pahu!
  A ʻoki ʻia kāna mau pahi kaua i ka Nazi. Ua hāʻule mua ka nui o nā mea hakakā ʻeleʻele. A me lākou nā kaʻa a me nā mokulele.
  Ua ʻōhumu ke kaikamahine:
  - Ua ʻoi aku ka maikaʻi ma mua o ka panther! E hōʻoia ʻo ʻoe ka maikaʻi loa!
  A ʻo kahi pī me ka mea pahū ikaika e lele mai i waho o ka kuʻekuʻe wāwae o ke kaikamahine.
  A e hahau oia i ka enemi.
  A e lawe ʻo ia a luku i kekahi o nā ʻenemi, nā kaʻa, a me nā mokulele.
  A aia ʻo Natasha Korshunova i ka mana. A hahau ʻo ia i kona mau hoa paio, ʻaʻole ʻo ia e hoʻokuʻu i kekahi.
  Ehia mau Nazi i pepehi ʻia me nā kaʻa a me nā mokulele.
  A oi loa kona mau niho. A he sapeira ka maka. ʻO kēia kaikamahine ka mea hoʻokō nui. ʻOiai ʻo kāna mau hoa a pau he poʻe pepehi kanaka!
  Ua hoʻōho ʻo Natasha Korshunova:
  - Huhu au! E loaʻa ka uku no ʻoe! ʻAʻole ʻoe e lawe i hoʻokahi ruble!
  A e pepehi hou ke kaikamahine i ka nui o nā Nazi me nā pahi kaua.
  Ke neʻe nei ʻo Zoya Angelskaya a ua ʻoki i nā koa brown he nui.
  A kīloi nā wāwae wāwae ʻole. Hoʻopau kēlā me kēia kui i nā Nazis a i ʻole pana i lalo i kahi mokulele me kahi pahu. He nani maoli keia mau kaikamahine.
  Ke holomua nei ʻo Augustine a hoʻopau i kona mau hoa paio. A i ka manawa like, ʻaʻole ia e poina i ka hoʻōho ʻana:
  - ʻAʻole hiki iā ʻoe ke pakele i ka pahu kupapaʻu!
  A e lawe ke kaikamahine i kona mau niho a hānau!
  A ʻo kēlā ʻano ʻulaʻula ... ʻO kona lauoho e lele i ka makani e like me ka hae proletarian.
  A ʻo nā mea a pau e puka maoli mai ka huhū.
  ʻO Svetlana Snow White i ka neʻe ʻana. Ma ʻaneʻi au i ʻoki ai i nā iwi poʻo he nui a me nā pahu pahu. He koa e hū ana i kona mau niho.
  Hōʻike alelo. A laila kuha ʻo ia i waho o kahi paipu - pana i nā mokulele. A laila ʻuwē ʻo ia:
  - E make ana ʻoukou!
  A eia hou, lele nā nila make mai kona mau wāwae ʻole, e pā ana i ka poʻe wāwae wāwae a me nā mokulele.
  Lele ʻo Oleg Rybachenko a lele.
  Hoʻopuka ke keiki kamaʻa ʻole i nā pūʻulu nila, kuʻi i nā pahu pahu, a hīmeni:
  - E hele kāua i kahi huakaʻi, wehe i kahi moʻokāki nui!
  ʻO ke koa ʻōpio i kona maikaʻi loa.
  He mau makahiki liʻiliʻi ʻo ia, ʻo nā mea āpau ma nā huakaʻi me Natasha a me nā hui, akā ua like ia me ke kamaliʻi. ʻO ka ikaika a me ke kino wale nō.
  Ua hīmeni ʻo Oleg Rybachenko:
  - ʻOiai inā ʻaʻole hahai ka pāʻani i nā lula, e uhaʻi kākou i ka pilina!
  A eia hou, lele aku la na kui make a me ke kuikui mai kona mau wawae ole mai. No nā mokulele a me nā pahu.
  E ʻoliʻoli ana ʻo Margarita Korshunova i kona mau kuʻekuʻe wāwae ʻaʻahu:
  - ʻAʻohe mea hiki ʻole! Ke manaʻoʻiʻo nei au e hiki mai ana ka wanaʻao o ke kūʻokoʻa!
  Ua hoolei hou ke kaikamahine i ka lethal cascade o na nila i ka Nazis a me ko lakou mau kaa a me na mokulele, a hoomau aku la:
  - E hele ana ka pouli! E pua nā pua o Mei!
  A i ka wā i hoʻolei ai ke koa i ka pī me kona mau manamana wāwae ʻaʻole, lele koke akula hoʻokahi tausani Nazi i ka lewa. ʻAe, ke hehee nei ka pūʻali o ke aupuni ʻeleʻele, hellish i mua pono o ko kākou mau maka.
  ʻO Natasha Korshunova i ke kaua. Lele me he cobra. Puhi i nā ʻenemi. A nui nā Nazi i make a hāʻule nā mokulele.
  Ua hoohana ke kaikamahine ia mau pahikaua, a me ka lanahu, a me ka ihe. A me nā nila.
  I ka manawa like, ʻōlelo ʻo ia:
  - Manaʻo wau e hiki mai ana ka lanakila!
  A e loaʻa ka nani o nā Lūkini!
  ʻO nā manamana wāwae ʻole e hoʻolei i nā nila hou, e hou ana i nā hoa paio.
  ʻO Zoya Angelskaya i ka neʻe hihiu. Ke holomua nei ma luna o nā Nazis. E ʻoki iā lākou i ʻāpana liʻiliʻi.
  Kiola ke koa i nā nila me kona mau manamana lima ʻole. Ua haki ʻo ia ma waena o nā hoa paio, me nā kaʻa a me nā mokulele, ʻoiai ʻo ia e uwē ana:
  - Ua kokoke kā mākou lanakila piha!
  A holo ʻo ia i ka wili hihiu me nā pahi kaua, e kahili ana i nā pahu. He kaikamahine maoli kēia e like me ke kaikamahine!
  Akā, ua hoʻomaka ka cobra a Augustine. He moeʻuhane kēia wahine no nā mea a pau.
  A inā e hoʻā, ʻo ia hoʻi, ua hoʻā.
  A laila e lawe ka ʻulaʻula a hīmeni:
  - E wehe au i nā iwi poʻo a pau! He moeʻuhane nui wau!
  A i kēia manawa ke hana nei kāna mau pahi kaua a ʻokiʻoki i ka ʻiʻo a me ka metala me ka duralumin o nā mokulele.
  Hele pū ʻo Svetlana Snow White i ka hana ʻino. ʻAʻohe o kēia kaikamahine. I ka wā e ʻoki ʻia ai, ua hoʻopuehu ʻia ka lehulehu o nā kupapaʻu, a e moe ana nā mokulele a me nā kaʻa.
  Ke uwo nei ka terminator blonde:
  - Nani ka maikaʻi! Nani ka maikaʻi - ʻike wau!
  A laila lele ka pea pepehi mai ona aku.
  ʻO ke kamaʻa wāwae ʻole, uʻi, muscular keiki ʻo Oleg e lele hou i waena o nā haneli Nazi e like me ka meteor a lele. A e lawe ʻo ia i kahi pōma a hoʻolei.
  He liʻiliʻi ka nui, akā he mea make...
  Pehea ka nui o nā mokulele i ka lewa e haehae ʻia i ʻāpana liʻiliʻi.
  Ua uē ke keikikāne Terminator:
  - ʻO ka ʻōpio ʻino o nā mīkini weliweli!
  E hana hou ke kaikamahine kamaʻa ʻole ʻo Margarita i ke kaua.
  A e ʻoki i ka nui o nā mea hakakā brown. A ʻoki ʻo ia i nā wahi ākea ma waena o nā kaʻa a me nā mokulele.
  Ua hoʻōho ke kaikamahine:
  - ʻO Lambada kā mākou hula ma ke one!
  A e hahau me ka ikaika hou.
  Ua ʻoi aku ka huhū o Natasha Korshunova i ka hana ʻino. ʻO ia ke ʻano o kona hoʻomake ʻana i ka Nazi. ʻAʻole maʻalahi iā lākou ke kūʻē i kēlā mau kaikamahine.
  Lawe ʻo Natasha Korshunova a hīmeni:
  - He makapō koʻu kī wāwae wāwae!
  ʻO ka holo ʻana ma kahi e hoʻolauleʻa maʻamau!
  A ua hoʻokuʻu aku ke koa i ke ʻano o ka hahau ʻana i kona mau hoa paio.
  A hoʻolei ʻo ia i nā diski me kona wāwae ʻole.
  Eia au i holo i ka wili. ʻO ka nui o nā poʻo o ka pūʻali ʻeleʻele i ʻōwili ʻia, a ʻā nā pahu kaʻa, ʻā nā mokulele.
  He nani hakakā ʻo ia. ʻO ka hahau ʻana iā ia iho me kahi armada brown.
  Ke neʻe nei ʻo Zoya Angelskaya, e uhaʻi ana i nā mea a pau. A ʻo kāna mau pahi kaua, ua like ia me nā ʻokiʻoki o ka make.
  He nani wale ke kaikamahine. A ʻo kona mau wāwae ʻaʻole e hoʻolei i nā nila ʻona loa.
  Paʻi i nā hoa paio. ʻO lākou i ko lākou ʻāʻī a hana i nā pahu kupapaʻu, hana i nā pahu kaʻa a pahū nā mokulele.
  Lalau aku la o Zoya Angelskaya ia mea, lulu iho la i na u'i ulaula o kona mau umauma piha, a uwo ae la:
  - Inā ʻaʻohe wai ma ka paipu...
  Ua hoʻōho ʻo Natasha Korshunova me ka hauʻoli:
  - No laila, nou ka hewa!
  A me kona manamana wāwae ʻaʻole e hoʻolei aku i kahi mea e make loa ai. He kaikamahine maoli keia o na kaikamahine.
  A lele ka maka mai kona mau wāwae ʻole. A e hahau ia i na mea kaua he nui, e oki ana i na turrets mai na kaa.
  ʻO Augustine wāwae wāwae ʻole i ka neʻe ʻana. ʻOhi a kū hoʻokahi i kona nani.
  He lauoho ʻālohilohi kona. Ke lele nei lākou e like me ka hae proletarian. He vixen maoli keia kaikamahine.
  A ʻoki ʻo ia i kona mau hoa hakakā - me he mea lā ua hānau ʻia ʻo ia me nā pahi kaua ma kona lima.
  ʻO ka ʻulaʻula, ka holoholona pōʻino! Ua hele au i ke kaua me kaʻu me ka hoʻohana ʻana i ka mālamalama maoli, me ka pena ʻole.
  Ua lawe ʻo Augustine iā ia a hoʻōho:
  - E lilo ia i poʻo bipi - ʻaʻole e nalowale nā mea hakakā!
  A pēlā ʻo ia i ʻeha hou ai i nā mea hakakā he nui.
  Ua ʻōhumu ke keikikāne ʻo Oleg Rybachenko:
  - ʻO kāu mea e pono ai! He kaikamahine!
  ʻO Margarita Korshunova, e hoʻolei ana i kahi pahi me kona wāwae wāwae ʻole, e haki ana i ka pahu pahu, ua hōʻoia ʻia:
  - Ke kaikamahine nui a ʻoluʻolu!
  Ua ʻae koke ʻo Augustine i kēia:
  - He koa au e nahu i kekahi a make!
  A eia hou, me kona mau manamana wāwae wāwae, e hoʻolele ʻo ia i kahi mea pepehi kanaka, e kīkēkē ana i nā mokulele.
  ʻAʻole haʻahaʻa ʻo Natasha Korshunova i kona mau hoa paio i ke kaua. ʻAʻole he kaikamahine, akā e hoʻopau i kēlā ʻano kilokilo i ke ahi. A pilikia nā Nazis: hāʻule nā mokulele a me nā kaʻa.
  A uē:
  - He lani uliuli!
  ʻO Augustine, e hoʻokuʻu ana i ka maka me kona wāwae ʻole, e ʻoki ana i ka puʻu o ka pahu, ua hōʻoia ʻia:
  - ʻAʻole mākou he poʻe kākoʻo i ka pōā!
  ʻO Svetlana Snow White, e ʻoki ana i nā ʻenemi a pana i nā mokulele, ua hoʻopuka:
  - ʻAʻole pono ʻoe i ka pahi e pepehi i ka naʻaupō ...
  Ua uē ʻo Zoya Angelskaya, e hoʻolei ana i nā nila me kona mau wāwae ʻole a kuʻi i lalo i nā kaʻa a me nā mokulele me kona mau wāwae ʻeleʻele:
  - E wahaheʻe ʻoe iā ia me he pupule lā!
  Ua hoʻohui ʻo Natasha Korshunova, e ʻoki ana i nā Nazis:
  - A e hana pū me ia no kahi peni!
  A e lawe na koa a lele. He koko a ʻoluʻolu lākou. Ma keʻano laulā, nui ka hauʻoli i loko o lākou.
  ʻO kahi keikikāne ʻaʻahu ʻole, uʻi, puʻupuʻu puʻupuʻu wale nō, ʻo Oleg Rybachenko, ke nānā aku nei i ke ʻano o ke kaua.
  Ua hoʻolei ʻo Margarita i kahi ʻāpana antimatter me kona manamana wāwae wāwae a hīmeni:
  - He ikaika ka pā, akā makemake ke kanaka ...
  Ua hoʻolele ke keiki akamai i kekahi mea e like me ka helikopa me kona wāwae. Ua ʻoki au i ʻelua haneli mau poʻo mai nā Nazis a me nā kaʻa kaʻa, a uē:
  - Haʻuki loa!
  A ʻo lāua ʻelua - he keikikāne a he kaikamahine - i ka hana ākea piha.
  ʻO ke keiki hoʻopau ʻo Oleg, e ʻoki ana i nā koa ʻeleʻele, ʻōlelo ʻo ia:
  - A he lanakila nui no kakou!
  Ua ʻōlelo ʻo Margarita i ka pane:
  - Pepehi mākou i nā mea a pau - me nā wāwae wāwae ʻole!
  ʻO ke kaikamahine he mea hoʻopau hana.
  Ua hīmeni ʻo Natasha Korshunova i ka hoʻouka kaua:
  - I ke kaua hemolele!
  A hoʻolana ke koa i kahi diski boomerang ʻoi. Ua lele ʻo ia ma kahi arc, e ʻoki ana i ka nui o nā Nazis a me nā hale kiaʻi tank.
  Ua hoʻohui ʻo Zoya Angelskaya, e hoʻomau ana i ka luku ʻana:
  - ʻO kā mākou lanakila ia!
  A lele maila nā kui hou mai kona mau wāwae wāwae ʻole. A ua pā lākou i nā mea hakakā a me nā mokulele.
  'Ōlelo ke kaikamahine blonde:
  - E nānā kākou i ka ʻenemi!
  A hōʻike ʻo ia i kona alelo.
  ʻO Augustine ka wāwae ʻole a me ke ahi, e hoʻoluliluli ana i kona mau wāwae a me ka hoʻolei ʻana i nā swastikas me nā ʻaoʻao ʻoi, gurgled:
  - ʻO ka hae Imperial i mua!
  ʻO Svetlana Snow White, e hoʻolei ana i ka pōpō hyperplasma me kona kuʻekuʻe wāwae, ua hōʻoia koke ʻia:
  - Hoʻonani i nā koa hāʻule!
  A hoʻōho nā kaikamāhine i ka lokahi, me ka uhaʻi ʻana i ka Nazi:
  - ʻAʻohe mea e hoʻōki iā mākou!
  A i kēia manawa, lele nā diski mai ka wāwae ʻole o nā koa. Wehe ʻia ka ʻiʻo, a wāwahi ʻia nā pahu pahu pahu a me nā huelo mokulele.
  A ʻo ka uwē hou.
  - ʻAʻohe mea e lanakila iā mākou!
  Ua lele ʻo Natasha Korshunova i ka lewa. Ua haehae ʻo ia i kona mau hoa paio a me nā ʻēheu ʻēheu, a hoʻopuka:
  - He ʻīlio hae mākou, e ʻānai ana i ka ʻenemi!
  A mai loko mai o kona mau manamana lima ʻole e lele aku ai kahi puʻupuʻu make loa.
  Ke wili nei ke kaikamahine i ka ecstasy.
  A laila ʻōlelo ʻo ia:
  - Aloha ko mākou mau kuʻekuʻe wāwae i ke ahi!
  ʻAe, nani maoli nā kaikamāhine.
  ʻO Oleg Rybachenko, he keikikāne maikaʻi, muscular i loko o ka pōkole, gurgled:
  - ʻAe, ua kakahiaka nui, ke paʻi nei nā kiaʻi iaʻu i nā pū!
  A ʻakaʻaka ʻo ia i nā koa. ʻakaʻaka lākou a ʻaʻa i ko lākou mau niho i ka pane.
  Ua ʻoki ʻo Natasha Korshunova i ka poʻe Nazi a hoʻōho:
  - ʻAʻohe hauʻoli i ko mākou honua me ka hakakā ʻole!
  ʻO ke keiki hoʻopau, me kona kuʻekuʻe wāwae, poepoe, kamaliʻi, hāʻawi i ka pulsar a me ka luku ʻana i ka poʻe fascist, kūʻē:
  - I kekahi manawa ʻaʻole leʻaleʻa ka hakakā ʻana!
  Ua ʻae ʻo Natasha Korshunova:
  - Inā ʻaʻohe ou ikaika, a laila ...
  Akā, ola kino mākou nā koa!
  Ua hoolei ke kaikamahine i na nila i ka enemi me kona mau manamana wawae, puhi i ka nui o na kaa me na mokulele, a mele aku la:
  - Ola mau ke koa,
  A mākaukau no ka hana!
  Ma hope iho, ua ʻoki hou ʻo Svetlana Snow White i nā ʻenemi, e wāwahi ana i nā hale kiaʻi o nā kaʻa a me nā huelo o nā mokulele.
  He ʻaihue wikiwiki loa ʻo Zoya Angelskaya. Ua hoʻokuʻu ʻo ia i kahi pahu holoʻokoʻa i ka Nazis. A ua haehae i kekahi mau tausani me ka pahū hoʻokahi.
  A laila ua ʻōlelo ʻo ia:
  - Mai kū, ʻālohilohi ko mākou mau kuʻekuʻe wāwae!
  A aia ke kaikamahine i nā mea kaua!
  Aole nawaliwali o Augustine i ke kaua. ʻO ia ke ʻano o kona hoʻomake ʻana i ka Nazi. Me he mea lā e kīkē ʻia ana mai loko aʻe o ka pua me nā kaulahao.
  A ʻoki ʻo ia i nā hoa paio, hīmeni ʻo ia:
  - E akahele, e maikaʻi
  E loaʻa kahi pai i ka hāʻule!
  ʻO ka diabolo ʻulaʻula e palau maoli i ke kaua, me he jack-in-the-box. A pehea ke ahi o nā pahu a me nā mokulele e ʻā ana.
  A eia ke ano o ka hakaka ana o ke kaikamahine kamaa ole i ke kapa lole, o Margarita Korshunova. A loaʻa iā ia nā Nazis.
  A inā hahau ʻo ia, hahau ʻo ia.
  Lele mai ka pipi koko mai laila mai.
  Ua ʻōlelo koʻikoʻi ʻo Natasha Korshunova i ka lele ʻana o nā ʻōpala metala mai kona mau wāwae wāwae ʻole, e hoʻoheheʻe ana i nā poʻo a me nā puʻukū o nā pahu.
  - Hoʻonani iā Rusia, nani loa!
  Ke holo wikiwiki nei nā pahu i mua ...
  Māhele i nā pālule ʻulaʻula -
  Aloha e ka poʻe Lūkini!
  No laila, lawe nā kaikamāhine i ka Nazi. No laila, ʻoki ʻia a ʻoki ʻia. ʻAʻole nā koa, akā ʻo nā panther maoli i hemo i kā lākou mau kaulahao.
  ʻO ke keiki paʻakikī ʻo Oleg Rybachenko i ke kaua a hoʻouka i nā Nazis. Kuʻi ʻo ia iā lākou me ke aloha ʻole, ʻoki i nā pahu, a hoʻōho:
  - Ua like mākou me nā bipi!
  ʻO Margarita Korshunova, e uhaʻi ana i ka pūʻali ʻeleʻele, a ʻoki i nā pahu a me nā huelo o nā mokulele, ʻohi:
  - Ua like mākou me nā bipi!
  Lawe ʻo Natasha Korshunova iā ia a ʻuwē aʻe, e ʻoki ana i nā koa ʻeleʻele me nā kaʻa:
  - ʻAʻole hiki iā ʻoe ke hoʻopunipuni!
  Ua haehae ʻo Zoya Angelskaya i ka poʻe Nazi a uē:
  - ʻAʻole, ʻaʻole ma ka lima!
  A e lawe pū ʻo ia a hoʻokuʻu i ka hōkū me kona wāwae ʻole a hoʻopau i ka nui o nā fascists.
  Lawe ʻo Natasha Korshunova, hoʻokuʻu ʻia, kahi uila uila mai ka ʻulaʻula ʻulaʻula a hoʻōho:
  - Ua ahi kā mākou TV!
  A lele mai kekahi pūʻulu nila mai kona wāwae ʻole.
  ʻO Zoya Angelskaya, ʻo ia hoʻi ka mea luku o nā Nazi a me kā lākou mau kaʻa a me nā mokulele, ua uē:
  - He monolithic ko mākou pilina!
  A hoʻolei hou ʻia ka paʻakikī e poʻo nā pōʻai ma nā ʻaoʻao āpau. ʻO kēia kaikamahine ka luku maʻemaʻe o nā hoa paio.
  ʻO ke kaikamahine, me kona manamana wāwae wāwae, e lawe a hoʻokuʻu i ʻekolu boomerangs. A ʻoi aku ka nui o nā kupapaʻu.
  Ma hope o kēlā, e hoʻopuka ka nani:
  - ʻAʻole mākou e hāʻawi i ke aloha i ka ʻenemi! Aia he kupapaʻu!
  A lele hou ka mea pepehi kanaka mai ka kuʻekuʻe wāwae.
  Ua ʻōlelo pololei ʻo Red Augustine:
  - ʻAʻole hoʻokahi kupapaʻu wale nō, akā he nui!
  Ma hope o ia mea, lawe ke kaikamahine a hele wāwae ʻole i loko o nā puʻu koko. A pepehi ʻo ia i nā Nazi he nui.
  A pehea e uwo ai:
  - Ka nui o ka pepehi kanaka!
  A laila hahau ʻo ia i ka pūkaua o Hitler me kona poʻo. E uhaʻi ʻo ia i kona poʻo a hāʻawi iā ia:
  - Banzai! E hele ʻoe i ka lani!
  Ua huhū loa ʻo Svetlana Snow White i ka hoʻouka kaua, ʻoi aku ka nui o ka hoʻokuʻu ʻana i nā pahu pahu, a me nā mokulele pū kekahi, squeaks:
  - ʻAʻohe aloha iā ʻoe!
  A lele aku he ʻumi ʻumi mai kona mau manamana lima ʻole. Ke kuʻi ʻo ia i nā mea a pau, hāʻule nā mokulele. A hoʻāʻo maoli ke koa e ʻoki a pepehi.
  ʻO kahi keikikāne i kālai ʻia i loko o ka pōkole, ʻo Oleg Rybachenko, e kuʻi ana i nā ʻuʻu me kāna puʻupuʻu, ʻīwī:
  - Hammer maikaʻi!
  A ʻo ke keiki hoʻi e hoʻolei i kahi hōkū ʻoluʻolu ma ke ʻano o ka swastika me kona wāwae ʻole. He hybrid paʻakikī.
  A hāʻule ka nui o nā Nazis.
  Ua ʻōlelo ʻo Oleg Rybachenko:
  - Banzai!
  A aia ke keiki i ka hoouka ahiu. ʻAʻole, e hū wale ana ka mana i loko ona, a ke hū nei nā lua pele!
  ʻO Margarita nani i ka neʻe ʻana. E haehae ʻo ia i ka ʻōpū o kēlā me kēia kanaka.
  Na ke kaikamahine e hoolei i kanalima nila i ka manawa hookahi me kona wawae. A nui nā ʻano ʻenemi i pepehi ʻia, nā kaʻa a me nā mokulele i hoʻokuʻu ʻia.
  E ʻoliʻoli ana i kāna mau kuʻekuʻe wāwae, ua hīmeni ʻo Margarita Korshunova ma ke ʻano o ka hauʻoli:
  - Hoʻokahi, ʻelua! ʻAʻole pilikia ke kaumaha!
  ʻAʻole pono ʻoe e hoʻonāwaliwali!
  E mālama i kou ihu a me kou huelo kiʻekiʻe.
  E ʻike ʻoe aia mau ka hoaaloha ʻoiaʻiʻo me ʻoe!
  He ʻoihana koʻikoʻi kēia. E kuʻi a hoʻōho ke kaikamahine:
  - E lilo ka Pelekikena Dragon i kupapaʻu!
  ʻO Natasha Korshunova kekahi ʻano mea hoʻopau i ke kaua. A uwo ihola ʻo ia.
  - Banzai! E kiʻi koke! A ua pau ka dictator!
  A lele ka grenade mai kona wāwae wāwae ʻole. A ua hahau i ka Nazis me he kui. A e luku ia i ka nui o nā mastodons a me nā ʻēheu, nā mīkini infernal.
  He koa! I nā koa a pau - koa!
  Aia pū ʻo Zoya Angelskaya i ka ʻino. ʻO kahi ʻīlio huhū.
  Lalau iho la ia, a huu iho la.
  - ʻO ko mākou Makua ke Akua Keʻokeʻo ponoʻī!
  A e hahau ʻo ia i nā Nazis me ka wili ʻekolu!
  A ʻo ka ʻulaʻula, ʻālohilohi me kona mau kuʻekuʻe wāwae a me nā nipples ruby o nā umauma o Augustine, uwē ʻo ia i ka pane:
  - A ʻeleʻele koʻu Akua!
  ʻOiaʻiʻo, ʻo ka ʻulaʻula ke ʻano o ka hoʻopunipuni a me ka ʻino. No nā ʻenemi, ʻoiaʻiʻo. A no kona mau hoa he hiwahiwa.
  A pehea ʻo ia e lawe ai a hoʻolei me kona manamana wāwae ʻole. A he nui nā koa o ke aupuni ʻeleʻele, a me kā lākou mau kaʻa a me nā mokulele.
  Ua hoʻōho ka ʻulaʻula:
  - ʻO Rusia a me ke Akua ʻeleʻele ma hope o mākou!
  He koa me ka mana kaua nui loa. ʻAʻole, ʻoi aku ka maikaʻi ʻaʻole e komo i lalo o kekahi o kēia. E like me nā hale kiaʻi o nā kaʻa, ua haehae ʻia nā ʻēheu o nā mokulele fascist.
  ʻO Augustine, e uhaʻi ana i kona mau hoa paio, hoʻōho:
  - E wili mākou i nā mea hoʻopunipuni a pau i ka pauka!
  A wink i kāna mau hoa. ʻAe, ʻaʻole kēia kaikamahine ahi i mea hiki ke hāʻawi i ka maluhia. Koe ka maluhia o ka make!
  Ua hoʻopuka ʻo Svetlana Snow White, ka mea hoʻopau i nā ʻenemi:
  - E pepehi mākou iā ʻoe me kahi laina!
  Ua hōʻoia ʻo Red Augustine:
  - E pepehi mākou i nā mea a pau!
  A mai loko mai o kona mau wāwae ʻaʻa, lele hou ka makana o ka luku loa! A ʻo ka nui o nā pahu kaʻa a me nā mokulele i pahū i nā ʻāpana liʻiliʻi i ka manawa hoʻokahi.
  A laila, paʻi ke kaikamahine me ka uila me he mea lā mai kahi nipple ʻulaʻula.
  ʻO ka hoʻouna ʻana i nā makana o ka make me kona mau kuʻekuʻe wāwae, ua hīmeni ʻo Oleg Rybachenko i ka pane:
  - E lilo ia i banzai piha!
  Ua ʻōlelo ʻo Augustine, i ka haehae ʻana i nā Nazis me kona mau lima ʻole, ʻokiʻoki iā lākou me nā pahi kaua, a hoʻolei i nā nila me kona manamana wāwae ʻole, luku i nā kaʻa a me nā mokulele i ka manawa hoʻokahi:
  - I ka pōkole! I ka pōkole!
  ʻO Natasha Korshunova, e luku ana i nā koa ʻeleʻele, a me nā kaʻa a me nā mokulele, ua uē:
  - I ka pōkole - banzai!
  A e ʻoki kākou i kou mau hoa paio me ka huhū ʻāhiu.
  Ua ʻōlelo ʻo Oleg Rybachenko, he keiki kamaʻa ʻole a maikaʻi hoʻi i kona mau hoa paio:
  - ʻAʻole Pākē kēia gambit,
  A manaʻoʻiʻo mai iaʻu, ʻo Thai ka mea mua!
  A lele hou mai ka ʻoki ʻoki metala mai ka wāwae ʻole o ke keiki. Ua ʻoki ʻo ia i nā puʻukū o nā kaʻa a me nā huelo o nā mokulele.
  Ua hīmeni ʻo Margarita, ʻo Margarita, e ʻoki ana i nā koa o ke aupuni ʻeleʻele a me nā mea kaua o nā kaʻa.
  - A ʻo wai ka mea e loaʻa iā mākou i ke kaua?
  A ʻo wai ka mea e loaʻa iā mākou i ke kaua...
  ʻAʻole mākou e ʻakaʻaka me kēlā -
  E haehae mākou iā ʻoe!
  E haehae mākou iā ʻoe!
  Ua hana maikaʻi lākou me nā Nazi a laila ...
  No laila, hāʻule ʻo Hitler a me kāna hui i ko lākou mau kuli i mua o nā kaikamahine a me nā keiki.
  Ua koi mua ʻo Natasha Korshunova i ka Nazi helu ʻekahi e honi i kona mau wāwae wāwae.
  A laila honi ʻo Hitler a me nā mea a pau a puni iā ia i nā kuʻekuʻe wāwae a me nā kuʻekuʻe wāwae o nā kaikamahine ʻē aʻe. A palu lākou i ko lākou mau kuʻekuʻe wāwae me ko lākou alelo. A ua honi ʻia kahi keikikāne blond maikaʻi loa, ʻo Oleg Rybachenko, e nā wāwae wāwae ʻole o kahi kaikamahine.
  Ma hope iho, ua hauʻoli loa i ka hoʻohaʻahaʻa ʻana o nā kāne parasites, kauoha ʻo Natasha:
  - I kēia manawa, ma mua o ko mākou pepehi ʻana iā ʻoe a pau, e kau inoa i ke kauoha no ka hāʻawi piha ʻana a me ka hāʻawi ʻole ʻana o ka Third Reich i ka Soviet Union!
  Maikaʻi nā mea a pau e hoʻopau maikaʻi. Ua pio ka Ekolu Reich a ua hoʻopau ʻia ka Wehrmacht ikaika. Ua hele ʻo Hitler a me kāna hui i ka hale paʻahao o Beria.
  Ua wikiwiki ka hoʻokolokolo, akā ua pololei. I ka lā 22 o Iune, 1959, ua lī ʻia ʻo Hitler ma ka Red Square!
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"