Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Descano Ha Ninjas -4

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Umi mitãkuña piloto oñorairõ katupyryeterei. Ha"ekuéra ipy"a"ỹ oimeraẽ ára ha bikini-pe añónte, ha ipire hũ ha ipire hũ, ha oguereko músculo oñemombo acero-icha. Ha oĩ mitãkuña ninja. Ha avei oñorairõ hikuái ipy"a"ỹre ha haimete ijao"ỹre. Ha hendivekuéra oĩ peteĩ mitãkaria"y ninja, peteĩ luchador imbaretetereíva ha hasyetereíva.

  DESCANO HA NINJAs -4
  ANOTACIÓN rehegua
  Umi mitãkuña piloto oñorairõ katupyryeterei. Ha"ekuéra ipy"a"ỹ oimeraẽ ára ha bikini-pe añónte, ha ipire hũ ha ipire hũ, ha oguereko músculo oñemombo acero-icha. Ha oĩ mitãkuña ninja. Ha avei oñorairõ hikuái ipy"a"ỹre ha haimete ijao"ỹre. Ha hendivekuéra oĩ peteĩ mitãkaria"y ninja, peteĩ luchador imbaretetereíva ha hasyetereíva.
  . MOAKÃHA No 1 rehegua.
  Pe mitãkuña piloto, jahechaháicha, opurahéi ha oñorairõ. Ha haʼe osilla vaʼerã pe kuimbaʼépe.
  Péro ambue hendáicha, umi oñorairõva imbarete avei. Koʼýte umi cinco ninja. Irundy mitãkuña ha peteĩ mitãkuimba"e imbareteterei.
  Ko'ápe oime hikuái tape ohóva unidad soviética-pe.
  Peteĩ mitãkuña ninja iñakãrague hovy ojagarra ha oikytĩ ikyse puku reheve, oikytĩvo umi soldádo soviético akã ha oipeʼa chuguikuéra umi viruta. Upéi omombo peteĩ guisante orekóva explosivo ipysã nandi ha opukavy:
  - Tuicha ñane mbarete, .
  Opa mba'e rire, Japón ha'e inmortal...
  Ha peteĩ golpe de puño reheve - .
  ¡Jajukáta opavavetépe katuete!
  Peteĩ mitãkuña ninja iñakãrague hovy oikytĩ umi soldádo ruso akã ha opukavy:
  - Mbykyhápe, mbykymi, mbykymi - banzai!
  Ha umi ipysã nandi omombo jeýta peteĩ mbaʼe oporojukaitereíva ha ohundíva.
  Peteî mitãkuña ninja iñakãrague morotĩva ojapo técnica molino de batalla ha oikytï ko'ã soldado Ejército Rojo-gua akã. Ha oveve hikuái alfileres-icha umi cuchilla guýgui. Upéva ojehecha añetehápe iporãiterei. Ko"ápe ou jejuka ha ñemano total.
  Pe mitãkuña ojagarra pe aguja explosiva ha omombo ipysã nandi reheve. Ojejoko barril tanque T-34 ha omoheñói detonación kit de combate. Péicha ojepovyvýta.
  Ha pe ñorairõhára ohecha:
  - ¡Imperio Japón-pe guarã!
  Kóva añetehápe ha"e peteĩ movimiento peligroso pe mitãkuña Terminator ojapova"ekue.
  Pe mitãkuña ninja iñakãrague morotĩva oipyhy pe técnica ha avei omoheñói jey pe rosa infierno kyse puku reheve. Ha péva ha"e mba"érepa ho"a umi ñorairõhára Pytã akã.
  Ha upéi pe talón desnudo omombo yvate peteĩ antimateria pehẽngue, ha upéi peteĩ tanque KV soviético oveve yvate ha ojere. Ha péva ojekuaa ha"eha peteĩ fuerza influenciadora extremadamente fresca ha letal.
  Pe ñorairõhára opurahéi:
  - Ha upéi rosapukái Banzai,
  Ñaconquista ñande región costera...
  Jajagarra pe región Siberia tuichakue,
  Ha jaguerekóta mymba!
  Ha péina ápe mitãkaria"y Saigo acción-pe, omboveve kyse puku molino de viento-icha ha oikytĩ iñakã guisante-icha. Kóva ha"e algún lectura asesina.
  Ha ko"áğa umi mitãkaria"y mitãnguéra py pyti"a nandi omombo pe disco, ha pe aviõ de ataque soviético, ohupyty rire daño, opita ikuã reheve ha ho"a.
  Ko'ãva añetehápe ojekuaa ha'eha ninja asesino. Irundy mitãkuña ha peteĩ mitãkuimba"e - ha"éva simbólico.
  Bueno, upe rire, mba"éicha piko ndapeguerahái ha pedispara umi lanzador de bomba reheve?
  Péro koʼãva haʼe umi ñorairõhára oúva Japóngui. Oguereko hikuái ipro ha contra, ha hetaiterei te'õngue ikatúva ojekuaa upéicha.
  Ha katu URSS lado ndaha"éi avei peteĩ ñorairõhára ikangyva. Ko"ápe, Vladivostok okaháre, umi pionero oñorairõ umi japonés ndive, ha ohechauka hikuái iclase de luchador, hatãitereíva.
  Umi mitãkuimba"e pionero, por regla general, oñorairõ medio desnudo-pe pantalón corto-pe añónte. Ha isapatukuéra oike tapére añoite.
  Ha pe omomboháicha hikuái granada ipy nandi ha mitãicha, iporãiterei.
  Ko"ápe oĩ pe pionero Petka peteĩ corbata-pe ha ojeraspa, oñepyrũ opurahéi;
  Che ha"e peteĩ tembiguái, peteĩ mitãkaria"y simple añónte, .
  Che aguata che py reheve pe escarcha rupi primavera-pe...
  Pe tembiapo hasy, ikatu hasyeterei
  ¡Ha katu Jesús akóinte ojerovia chendive!
  
  Che anase peteĩ familia campesina-pe,
  Mbohapyha arýma amba'apo ko'ã mba'épe...
  Ha ojekuaa mburuvicha guasu jyvápe,
  Ha peteĩ hendápe ipoty peteĩ rosa omimbipáva!
  
  Ha haku ha ro"y jave pe mitãkaria"y akóinte ipy"a"ỹ,
  Ro"ysãme, sombrero"ỹre, peteĩ nieve ryrýipe...
  Pe mitãkuña campesina oreko trenzas de oro, .
  Ha pe kamby he"ẽ porãiterei ñande juru ári!
  
  Bueno, pe mitãkaria"y noñedesanimái, .
  Ha chupe ĝuarã ko mundo ndaha"éi tortura...
  Omongaru vaka, py"aguasúpe opurahéi, .
  Ha chupe ĝuarã Cristo ha"e peteĩ ta"anga tuicháva!
  
  Haiduk-kuéra oinupã jepi pe mitãkaria"ýpe,
  Hete tuichakue ojejaho'i welt ha contusión-pe...
  Péro hasẽ rangue oĩ umi tyapu,
  ¡Pe mitãkaria"y oisu"u pe princesa ikerayvoty imitãme!
  
  Pe mitãkaria"y opu"ã peteĩ falcón-icha,
  Oveve yvateve kuarahygui sueño-pe...
  Ko'ápe ha'e peteî soldado orekóva granada peteî mochila mbarete,
  ¡Ko"ápe ha"e oinculca kyhyje umi Kraut vil-pe!
  
  Pe mitãkariaʼy haʼete voi iképe peteĩ fusil,
  Oho haguã peteĩ paseo salvaje-pe...
  Ha pe mitãkaria"y ñe"ẽ hesakã porãiterei.
  ¡Ohejávo umi turco-pe oho pochýpe!
  
  Imitãrusúpe gueteri okañy umi nobleza-gui,
  Peteĩ mitãkaria'y iporãva oñemondova'ekue ñorairõme...
  Jepe henyhẽ ñembotavy vaietégui,
  Ha katu pe karai oguerovia religiosamente - ¡ndamanomo"ãi!
  
  Ko'ápe oñorairõ py'aguasúpe iñenemigokuéra ndive,
  Ojehechauka ha"eha peteĩ kavaju"arigua ipy"aguasúva...
  Umi turco opyrũ yvy ibotín reheve,
  Ha katu pe metal ruso imbarete, ¡añete!
  
  Koʼág̃a oiko chehegui sargento ñorairõhápe,
  Ha pe rréi porã personalmente ombohasa chéve pe kurusu...
  Hakueterei umi ñorairõme,
  ¡Péro pe keruvín tuichaitéva oñangarekóta!
  
  Ndaiporivéima negocio militar, cheguerovia,
  Ko"áğa che ha"éma peteĩ mitãkuimba"e oficial...
  Ñambyaíta tembiguái reko, arovia mbarete umi kadena,
  ¡Ñamoĩ peteĩ ejemplo generación-kuérape ĝuarã!
  
  Rusia ha'e umi gigante poyvi,
  Mayma ñorairõhára oĩ ipype, jepe pe guardería guive...
  Tavaygua ha ehérsito ojoaju vove, .
  ¡Pe villano rabioso ojederrotáta!
  Péicha Petka opurahéi py"aguasúpe ha ko banda de niños ipy"a"ỹva oñorairõ.
  Ha katu umi japonés imbarete, ha ohupytyma oikytĩ Vladivostok-pe yvy guasúre hembývagui.
  Heẽ, pe tanque Chikha ha"e móvil orekóva motor diésel ha hasy ojegolpea haĝua.
  Péro umi japonés ogueraha avei umi obus kavaju ári. Ha avei odispara hikuái umi soviético soviético-pe.
  Samurai ha"e mbarete. Oĩ ojapuraitéva oataka hag̃ua kyse puku reheve. Ha oikytĩ hikuái umi soldado Ejército Rojo-gua akã.
  Ha ko'ágã oî ofensiva frente occidental-pe. Umi nazi omongorama kuri Minsk-pe, ha umi soldádo soviético osẽ pe siudagui. Péro koʼág̃a pe ñorairõ hiʼag̃uivéma pe rrío Berezinagui. Ko"ápe oĩ umi ñorairõ Borisovt rehegua.
  Oĩ avei ñorairõ ko"ápe... ñorairõme, umi inglés Matildas, tuicha hasyvéva oñembotapykue haguã. Ha ojekuaa avei umi Grandes Americanos ndaha"éi avei tanque ikangyva.
  Ha yvate guive oî avei presión aviación-gui. Umi piloto alemán oñembojoaju jave umi inglés ndive. Ivaivéva umi piloto soviético-pe ĝuarã. Ha ojepresiona chupekuéra hormigón armado-peguáicha.
  Ha jainupã umi enemigokuérape tuicha mbarete reheve.
  Ha ambue gotyo, oñedesplega peteî batallón mitãkuña'i Komsomol-gua. Natasha oĩ ko"ápe hendivekuéra. Pe mba"e iñimportantevéva ha"e umi mitãkuña oñorairõ ipy"a"ỹre ha omombo granada ipy nandi reheve. Upe jave avei, omombo chupekuéra ikatu hag̃uáicha literalmente ojedesgarrapaite iñakã.
  Ha katu pe vara Matilda ha"e peteĩ amenaza tuicháva Gran Bretaña-gui. Ha avei umi Ju-87 alemán ha Dragón Inglés opresiona gueteri. Ha avei umi bombardero Yu-88, oñemomba'eguasuetereíva.
  Péro péicha iporãiterei ha ijetuʼu.
  Ha katu umi mitãkuña Komsomol-gua, oparpa italón desnudo ha ohechaukáva ijyva, oñepyrũ opurahéi;
  Ore ningo mitãkuña soviética iporãva,
  Rohayhu roñorairõ ha ro"cosquilla mitãkuimba"ekuérape...
  Oñehendu peteĩ ñe"ẽ michĩmi omimbipáva ha ipu, .
  Ha jaguereko peteĩ llamamiento jajuka haĝua Krauts-pe!
  
  Ore ha'e mitãkuña Komsomol-kuéra ipy'aroryetereíva,
  Py"aguasúpe jajapura pe escarcha rupi ñande py"a"ỹre...
  Ndajajepokuaái ñañembo"y modestamente lado-pe,
  Ha ñapremia umi fascista-pe ñande puño reheve!
  
  Cheguerovia, mitãkuña oreko peteĩ secreto tuicháva, .
  Mba'éichapa ikatu ojeity efectivamente umi nazi-pe...
  Ha cheguerovia, umi mitãkuña"i éxito ndaha"éi accidental,
  ¡Pórke pe ehérsito Rus mbaʼéva ipyʼaguasueterei!
  
  Ha ñande mitãkuña"ikuérape ĝuarã ipy"a"ỹva, .
  Ary Nuevo nieve ningo ijukyeterei...
  Bueno, pe Fuhrer ha"e peteĩ scumbag añónte,
  ¡Ani jaheja umi fascista ogueromandu'a éxito!
  
  Ñande mitãkuña ñañembosarái truco-kuéra rehe ka"aguyeterei, .
  Rodesnuda ore jyva umi soldado renondépe...
  Ha añetehápe rombopochy umi nazi-pe,
  ¡Ñande miembro Komsomol-gua ipu"akapáva ndaikatúi ñañembotapykue!
  
  Ñande mitãkuña ikatu jajapo heta mba'e,
  Jepe odispara Hitler-pe peteĩ tanque guive...
  Pe adversario ndoguerekomoʼãi tiémpo okaru hag̃ua,
  Umi mitãkuña oúta mondahaicha!
  
  Añetehápe romombaʼe Rusia,
  Stalin ipoderoso peteĩ túva deslumbrante-icha, cheguerovia...
  Ha che arovia victoria oútaha mayo haku, 2016-pe.
  ¡Oimeraẽ ojeroviáva ko mbaʼére tuichaiterei mbaʼénte!
  
  Mitãkuña'ípe guarã ndaipóri duda ha ndaipóri barrera,
  Maymáva oĩ dispuesto ojodiskuti haĝuánte ipópe...
  Toĝuahẽ jopói hechapyrãva umi mba"eporãme,
  ¡Komsomol mbarete oĩ umi puño mbarete!
  
  Ñande ñorairõhára pya"eterei ñañemongakuaávo,
  Ha umi arma ágil pópe pe barril hendy...
  Ha oimeraẽ tembiapo ikatúva ojapo umi mitãkuña, .
  ¡Ore angirũ ha"e peteĩ monolito indudable!
  
  Ñande ha"e mitãkuña omimbipáva peichagua
  Ndorojepy"apýi umi nieve ni escarcha rehe...
  Py"ỹi ndojapomo"ãi ñande py ro"ysã ro"y jave,
  Ha umi iporãva korasõ ipy"aporã ha ipotĩ!
  
  Mba'e ikatúva jajapo, ñamomba'eguasu, .
  Jagalopea umi virtuoso canguro-icha...
  Ha jaipyso porã umi fascista akã,
  Ha mborayhu ejercicio pyhareve avei!
  
  Opa mitãkuña ha"e ñorairõhára iporãva, .
  Ikatu simplemente ombopu hikuái umi Krauts masa-pe...
  Bueno, ¿mbaʼépa ikatu jaʼe umi fascista ivai haguérente?
  ¡Umi miembro Komsomol-gua ndoikuaái superpoder!
  
  Hitler ndaikatúi avei ojapo mba'eve.
  Roinupã hatãiterei chupe peteĩ yvyra"ípe,
  Ha oity hikuái hatĩ, oity hovagui ipire,
  Ha upéi añani pe tata rupi che py reheve!
  
  Stalin añoite omandata ñandéve jajapo haguã mba'épa,
  Ojehecha hesa pohýi ha ipy"aite guive...
  Ha cheguerovia, pe mitãkuña ndofaltamo"ãi,
  ¡Okargávo peteĩ ametralladora tuicháva!
  
  Tekotevẽramo ñaguahẽta Mártepe,
  Ha pya'eterei japu'ãta Venus rehe...
  Umi soldádo oikotevẽ cera ibotápe g̃uarã,
  ¡Ore mitãkuña roñani hína py reheve!
  
  Opa mba'e iporã ñande mitãkuña'ikuéra ndive,
  Pecho ha cadera, cintura ojehecha...
  Avei haʼe peteĩ prekursór, peteĩ lobo raʼyicha,
  ¡Pe prekursór ningo Satanás kompletoite!
  
  Bueno, ore mitãkuña - peikuaa ore fresco,
  Ñamombopaitéta umi fascista-pe peteĩ escoba-icha...
  Ha yvágape oĩ mbyja hovy,
  ¡Roitypáta umi Tigres-pe acero reheve!
  
  Mba'épa ndojapoiva'erã, oguerovia ndaikatuiha, .
  Admiti, peteî comunista ha'e peteî demiurge...
  Ha sapyʼánte ñantende vai
  Ha ogueraha hikuái umi mbaʼe porã omondýi hag̃ua chupekuéra!
  
  Péro peikuaa, pyaʼe voi ñahundi umi alemánpe,
  Ha ha'ekuéra ikatu odesgarra umi Kraut-pe...
  Jepe jaguereko ánga titanio rehegua,
  ¡Rohasáta pe estepa ha romopotĩta umi pantano!
  
  Ñamopu'ãta comunismo opa clavo'ỹre,
  Ha decisivamente ñavencéta umi fascista-kuérape...
  Umi miembro Komsomol-gua ohayhu oñepresenta formación-pe,
  Ha peteĩ keruvín oveve hiʼarikuéra!
  
  Pe enemígo ndaikatumoʼãi ombohovái pe mitãkuñáme,
  Pe mitãkuña ha"égui peteĩ ágila...
  Ha natekotevẽi umi Kraut ombyaieterei,
  Ha nde Fuhrer osapukái rei!
  
  Komsomol miembro ipy nandi reheve, .
  Ome'ê Hitler-pe peteî huevo...
  Ani rembohovake Satanás ndive
  Térã noimportamoʼãinte!
  
  Comunismo ta'anga omimbipáva,
  Pe poyvi pytã omimbipáta ko planeta ári...
  Herodes oñemombo Infierno-pe.
  Ha umi mitãkuña ohupyty cinco!
  
  Lenin, Stalin - kuarahy planeta ári,
  Ojere yvágare mokõi ágila-icha...
  Ojepurahéi umi explotación comunismo rehegua,
  ¡Pe País oreko mbarete peteĩ ipepo de acero-icha!
  
  Roconsegui roikove rohecha haĝua victoria,
  Ha roguata Berlín rupi...
  Mitã mimi heñói cuna-pe,
  Ha ko'ágã tetã tuicha!
  Ko'ã mitãkuña ha'e súper-nte. Ha péva ha'e clase destacada orekóva hikuái ha lunge de golpes severos.
  Heẽ mitãkuña, descalzo ha'e frescoiterei ha extremadamente sexy. Ha péva iporãiterei.
  Umi mitãkuña ningo herakuãiterei ha ñorairõhára iporãitereíva.
  Ko'ãva ha'e ñorãirõ clase ha alcance ijyvatevéva. Ndaikatúi pejodiskuti ko'ápe. Péicha oho pe trilladora.
  Ho'a rire Borisov ha Bobruisk, umi ñorairõhára soviético oñepyrũ ojere Dnieper-pe. Pe situasión ojekuaa ijetuʼuetereiha. Vy"arã, og̃uahẽ otoño ha octubre ha oñepyrũ oky tuicha. Ha ombovevýi hikuái michĩmi pe coalición avance, omboligávo chupekuéra ome"ẽ haĝua chupe tiempo michĩmi ojeretira haĝua Dnieper rapykuéri ha ohupyty haĝua peteĩ py upépe.
  Oĩve pe tanque T-34, Katyushas oike avei umi ñorairõme. Péro ndahaʼéi tuichaitereíva pe efecto orekóva hikuái. Umi ñorairõ pya"eterei ningo yvágape. Akulina Orlova, mitãkuña ipy nandi ha cincelado, oñorairõ iñakãhatãiterei ha mbarete porã umi fuerza enemigo superior ndive.
  Pe mba"e iñimportantevéva ha"e ñaime haĝua aviõme peteĩ bikini-pe añónte. Kóva añetehápe añetehápe tuicha mba"e.
  Oñorairõ mboyve, mokõi mitãrusu ome"ẽ pe mitãkuñáme peteĩ masaje mbarete. Ha ojehechakuaa haʼe ovyʼaha. Ha hesa omimbi jey zafiro-gui. Ha"e peteĩ rubia natural ha peteĩ belleza ipy"aguapýva. Oñorairõ péicha ndaikatúi oje"e peteĩ cuento de hadas-pe, ni ojedescribi peteĩ pluma reheve.
  Akulina Orlova - tekotevẽramo, oipyhýta ha oity Fuhrer calvo-pe italón desnudo reheve. Ha ojekuaáta iporãitereiha ha iporãitereiha. Ha"e peteĩ mitãkuña literalmente orekóva nervio de acero, ha barras imbaretetereíva abs chocolate rehegua. Péva ha"e pe mitãkuña añetehápe reñeha"ãva regueraha ha reity.
  Ha oñorairõ umi nazi ndive ha opurahéi;
  Ore ha"e miembro Komsomol-gua, luchador py"aguasu,
  Roñembyaty roñorairõ haguã py'aguasúpe Patria rehe...
  Ñande rukuéra oñemomba'eguasu ñande mitãkuña'íre,
  ¡Ikatu haguére ñamombeʼu umi mbaʼe osẽ porã vaʼekuére!
  
  Pe ñorairõhára ha"e simplemente clase superior, .
  Rojapura haimete desnudo ro'ysãme...
  Ikatu jajodiskuti oimeraẽ mbaʼére,
  ¡Peteĩ yvága kuarahy"ãitereíva ha omimbipáva guýpe!
  
  Nderejuhumo'ãi oréve mitãkuña iporãvéva,
  Ore ningo iporãiterei, dashing...
  Pe iporãva ojehecha ndohasái veinte, .
  Ha nde py oñani nde py reheve pe nieve-pe!
  
  Mba"eichaitépa iporã kuarahy, sa"y hovy, .
  Oreko peteĩ tesape oro rehegua, peikuaa...
  Pya"e jahecháta komunismo ñepyrũha,
  Ha hetaiterei mitãkuña medio desnuda ha ipy"a"ỹva!
  
  Ore miembro Komsomol-gua rohayhu roñorairõ,
  Ha opavave ikatu ojapo umi mba'e iporãitereíva...
  Ñamondo peteĩ ehérsito pyʼaguasu ñorairõme,
  ¡Pórke umi adversario haʼe peteĩ mbaʼe michĩmíva!
  
  Oñemoĩ ha oñembojoapy noñeme"ẽi, .
  Pe situación furiosa universal-pe...
  Mitãkuña'i ikatu hoy'u víno
  ¡Eho ñorairõme reñemonde kompletoite!
  
  Ko"áğa ñaime mundo de elfo-pe - noimportái,
  Avei ikatu jajapo heta mba'e...
  Pe sueño universal oñekumplíta,
  Ajapóta oimeraẽ mba'e, cheguerovia!
  
  Tetã Paraguáipe guarã ndaipóri ñe'ẽ oadmiti haguã - .
  Ejagarra nde jyva peve pe poyvi victoria porãite...
  Ñamombo umi cadena capitalismo rehegua,
  ¡Toñehundi ñande jehasa"asykuéra yvyguýpe!
  
  Pe gloriarã, peikuaa pe Cristo ruso-pe,
  Ñamopu'ãta pe kyse puku ha escudo sublimemente...
  Mborayhu Túva rehe hesakã ha ipotĩ,
  Ambue katu oúta umi dieciséis escudo de armas-pe!
  
  Pe fascista ipoderoso ha simplemente ipy"ahatã,
  Ha umi orco ha'e avei nazi ipoderoso...
  Ha katu ainupãta umi Kraut-pe isyváre,
  ¡Umi mitãkuña ndaha"éi pacifista mba"eveichavérõ!
  
  Mba"eichaitépa he"ẽ tetã ñande reñói,
  Romomaitei umi ipotyvape peteĩ pukavy reheve pérla reheve...
  Ha pe Fuhrer oñemeʼẽnte Satanáspe,
  ¡Romohu"ãta chupe mayo omimbipávape!
  
  
  Jahupytýta, katuete arovia opa mba'e,
  Añetehápe nañanimái asoña hetaiterei...
  Pe táva ha pe puévlo okaháre ovyʼa hína,
  ¡Pe mitã opuka pe cuna-pe!
  
  Ha mávapa ko orco kyre'ỹ depredador,
  Pe sonrisa de los colmillos ha'e decentemente pochyeterei...
  Ha nde reinupã sa'i chupe hatĩme,
  ¡Pe caza opyta umi mba"e michĩmíme ĝuarãnte!
  
  Ajerure Cristo-pe - esalva ko mundo Ipu'akapávape,
  Ani reheja okái tata plaga-pe...
  Ha mborayhúpe eperdona umi ivaívape,
  ¡Omoĩvo umi adversario-pe haku vaietépe!
  
  Nañañembotavymo"ãi avei Berlín-pe,
  Roguahẽta upépe, cheguerovia, Nueva York peve...
  Jaguerovia mbarete, cinco hermano,
  ¡Toñehendu hatã pe mitãkuña ñe"ẽ!
  Oĩ ko"ã mitãkuña orekóva pasaje deslumbrante ha habilidad de lucha - umi iporãvéva mundo-pe. Jepe añetehápe avei ojegolpea hikuái umi hatĩre ha oity peteĩ kangue.
  Ha katu noviembre-pe pe línea de frente oñeestabiliza"imi. Umi ñorairõhára soviético ojeretira Dnieper rapykuéri, omantene control Kiev ha ijerére añoite ha ojerepaite gueteri, ha katu Odessa oguereko gueteri peteĩ suministro ikangyva yguasu rupive. Ha katu umi flota inglesa, alemana ha italiana imbareteterei ha ojekuaa porã ko táva ndopytamo"ãiha are peteĩ bloqueo completo guýpe. Yvate gotyo, alemán ha joaju oipyhy umi tetã báltico ha ojepytaso línea de defensa tujápe, ha mbytépe, algún modo, tropa soviética ohupyty peteĩ tenda Dnieper-pe ha mombyryve Pskov-pe, ojeréva mbyte rupi, ha katu osegi ojejoko haguã.
  Sur gotyo, umi ñorairõhára turco ojagarra Batumi heta jasy oñorairõ rire ha omohu'ã Ereván jere.
  Primorye ojejagarra umi japonés-pe. Péro Vladivostok oĩ gueteri bloqueo guýpe. Ha ojejapo mbarete. Ha katu en general, og̃uahẽma umi escarcha noviembre-pegua. Peteî desfile ohasa Plaza Roja rupi. Ha ha"ete ku Stalin oĩva"ekue upépe.
  Upe rire Comité de Defensa del Estado oñepyrû aty. Upépe oñepyrũ oñomongeta hikuái ambue estrategia primavera-pe guarã.
  Zhukov opropone:
  - Tekotevẽ ojedesblokea Ereván ha ojejapo contraataque enemigo rehe ko dirección gotyo. Péicha káso, oîta pa'û ojesalva haguã ñande grupo transcaucásico.
  Stalin he"i ñembyasýpe:
  - Ikatu. Mba'eveichavérõ noñeme'êiva'erã Ereván. Ha katu pe porandu ha"e, jaipe"áramo jepe pe pasillo upépe, ndosolucionamo"ãi mba"eve. Ha iñimportantevéva, ñane enemigo ha'e coalición tetã capitalista Frente Occidental-pe. Oĩ peteĩ mbaʼe ñapensa vaʼerã.
  Shaposhnikov ohechakuaa:
  - Pe enemigo oguereko ventaja infanteríape. Ha Gran Bretaña umi división colonial reheve, ha jaipapa opa Europa, oĩ avei ñande rehe. Avei Türkiye, ha kuarahyresẽ gotyo Japón ha Tailandia. Pe enemígo ikatu ñanemboyke rei, oguerekógui hetave recurso humano ha material. Ñandemboliga peteĩ ñorairõ puku de desgaste-pe opa peve ñandehegui umi soldado ruso.
  Mariscal Timoshenko osapukái:
  - Heẽ, ñamboguepáta chupekuéra cagada-pe!
  Stalin he"i ñe"ẽmbegue:
  - Ekirirĩ, jejuka. Ndaikatúi regueraha Varsovia, jepe rehura reguahẽtaha Berlín-pe mokõi arapokõindýpe. Ha en general, peẽ ha"e halcón - peje, pegolpea Alemania raẽ. Ha mbaʼépa ou upévagui? Koʼág̃a ñapensamína ko múndo tuichakuére ñande kóntrape. Mokõive Brasil ha Argentina odeclara ñorãirõ, ha ikatu oike Estados Unidos pya'e. Ha mbaʼépa ñaikotevẽ?
  Mariscal Timoshenko he"i ñe"ẽmbegue:
  - Ñañembotavyva'erã enemigo rehe. Ñamolina va'erã oguejy haguã.
  Molotov ohechakuaa:
  - EE.UU.-pe ndahasyiete oñekonvense haguã Congreso-pe oike haguã ñorãirõme. Ha katu América ome"êma tanque, avei aviõ. Ha iaviación ha koʼýte umi bombardero oĩ iporãvévape. Avei, ko"ãichagua mba"e ikatu avei tecnología automotriz-pe. Nahániri, añetehápe, Estados Unidos oikéramo ñorairõme, ndaiporimo'ãi posibilidad.
  Stalin he"i ñembyasýpe:
  - Ha mba'épa nde ere.
  Canciller he"i iñe"ẽ"ỹme:
  - Che aimo"ã iporãveha ñamoĩ py"aguapy umi tetã capitalino ndive. Eñehaʼã eñongatu peteĩ párte jepe pe territóriogui. Péva ha"e ñande oportunidad añoite.
  Tymoshenko opukavy:
  - Nahániri pe mundo vergonzoso-pe!
  Stalin oporandu ñembyasýpe:
  - Mba'épa he'íta Zhukov.
  Georgy Konstantinovich ombohovái peteĩ tono humilde-pe:
  - Ñande negocio ha'e militar. Ha oñe'ê py'aguapy rehe diplomático-kuérape. Ha katu ndajahupytýiramo victoria campo de batalla-pe ko ro"y jave, upéicharõ primavera ha verano oúvape ivaivéta. Pe enemigo añetehápe oreko ventaja potencial económico ha humano-pe. Ha ndaipóri mbaʼéichapa ikatu jagana peteĩ gérra de desgaste. Hi"arive, mboy tembiporupa ikatu ojapo tetãnguéra ñande rehe, ko"ýte EE.UU. ndive oñondive, ndaikatumo"ãi jasupera chupekuéra.
  Pe Comandante Supremo oporandu opukavy:
  - Mba'épa oje'e calidad rehe.
  Zhukov oñakãity:
  - Odepende mba'épa pe compañero Stalin. Ñande T-34 ndaha"éi ivaíva, KV-1-icha. Péro pe enemígo pyaʼe omoĩta umi pistola ipoderosovéva pe T-4-pe. Ha pe enemigo aviación oiméne iporãve jepe ñandehegui - ko"ýte umi ñorairõhára. Ha ñande aviõkuéra iporãve umi bombardero británico-gui. Ha omoheñói haguã mba'e pyahu... Bueno, péva ogueraha tiempo ha enemigo oinventáta avei peteî mba'e iporãvéva ha perfectovéva ko kásope.
  Stalin oñakãity ha oporandu:
  - Mba'épa oimo'ã Beria.
  Comisario del Pueblo de Asuntos Internos ha sharashki ruvicha ombohovái:
  - Umi científico omba"apo hína, compañero Stalin. Ainstrui chupekuéra ojapo haĝua peteĩ bombardero estratégico ikatúva oñembohypýi. Upévare ombaʼapo hikuái. Bueno, umi luchador ári avei. En particular, Yak-9 opromete ha'étaha peteî máquina iporãva, LAGG-5-icha. Upéicha pe tembiapo oho opytu"u"ỹre. Ha jaipuru zanahoria ha yvyra mokõivéva!
  Pe Supremo oñakãity:
  - Iporã! Tembiapo! Upe aja, oñemanda chéve apoi hag̃ua Erevángui ha añemotenonde Pskov ypýpe. Ñañorairõta enemigo ndive ko'ã dirección-pe. Ha upe jave avei, jagueraha samurai shugan ramo Mongolia-pe. Upe rire añe"ẽta umi diseñador ndive mba"épa ipyahúva hendivekuéra.
  Zhukov ohechakuaa:
  - Ko'ágã peve T-34 iporãve térã sa'ive, ha katu ñaikotevẽ peteĩ tanque ipoderosovéva, ha katu ndaha'éi sa'ive móvil. ¡Péva ojehupytyva"erã!
  Voznesensky he"i decisivamente:
  - Jajapo! ¡Katuete jajapóta!
  
  PE JUEGOS DE REALIDAD VIRTUAL HIPER PICHAVÉVA
  ANOTACIÓN rehegua
  Peteî mitãkuña guerrera iporãva ha iñamígo pyahu Pinocho el ciborg oñorairõ realidad virtual-pe. Añetehápe, oreko hikuái luchador iporãitereíva ikatúva remboguata literalmente opa"ỹre ha reñorairõ leónicha, ha avei reñorairõ opáichagua criatura cósmica ha mágica ndive.
  . MOAKÃHA No 1 rehegua.
  Verónica, omondeva"ekue peteĩ bikini añónte, ojejuhu peteĩ auto transparente-pe ojoguáva peteĩ stingray aplanado-pe. Ha avei omimbi peteĩ holograma umi panel ocontroláva pe combate ha, ojehechaháicha, máquina formidableiterei.
  Ijykére oĩkuri Cyborg Pinocchio. Ko"áğa ojogua okáguio peteĩ adolescente orekóva catorce térã quince áño rupi oipurúva tronco de natación añónte, musculosoiterei, hova porã ha imitãrusúva, ndaipóri ni peteĩ iñakãrague ha hova rosa.
  Peteĩ mitãkaria"y iporãitereíva, iñakãrague morotĩ ha peteĩ corte de zumbido neat. Ha pe pire ipiro"y, oñembopiro"y, umi músculo oñemombo. Ikatu reiporu publicidad-pe, ko"ýte umi kuña ijedámavape g̃uarã. Bueno, heẽ, pe prográma ikatu oreko oimeraẽ fórma. Por cierto, ha Verónica, oñembopyahúramo iparámetro.
  Ha ko'ágã upéichaite ojapo. Ñamomba'eguasu umi parámetro luchador rehegua. En particular, primero número de cañón láser ha ojeduplikávo. Upéi ñamoĩve pe rango de disparo, avei peteĩ carrera. Ombohetave pe flujo mbarete. Bueno, ha pe nivel de protección campo de fuerza rehegua, ikatu hağuáicha pe enemigo pya"e nde ohapy.
  Péicha ombohovái energéticamente pe mitãkuña.
  Bueno, Pinocho pe cyborg avei oactualiza. Ha, katuete, ohupi umi parámetro auto rehegua. Péro ndahaʼéi ningo ndahasýiva umi victoria.
  Añetehápe, ¡ndahaʼéi iñinteresánteva jagana peteĩ juego de komputadóra fásilmente!
  Jepémo ko'ápe heta odepende umi luchador carácter rehe. Ha katu ko kásope, opa mba"e oĩ en orden ko pareja carácter ndive.
  Verónica ombopu peteî beso iñirûme ha omondo tuit:
  - Tuicha victoria ñanera'arõ,
  ¡Pya"e ikatuháicha rembotavýta nde rapichápe!
  Upe rire, opresiona italón desnudo, redondo ha rósa pe botón joystick-pe, ha icombatiente tuichaiterei oacelerá.
  Pe cañonada mbyja rehegua oñemomba"e ohóvo. Heta hetave oñembyai, ojoguáva renacuajo transparente, módulo de rescate ha cápsula metálica líquida, oñeha'ãva ogueraha volumen mínimo. Según umi regla ndojehaíriva, ndaikatúi oñehundi específicamente, ha katu oĩramo peligro ojejagarra haĝua, pe computadora mágica incorporada ikatu ome"ẽ peteĩ orden ojehundi haĝua ijehegui. Avei, heta módulo omano accidentalmente. Umi cross-sider, odesarrolla rire máxima velocidad, osegi o"aprieta pe flota enemigo-pe, ojapo aja jerk umi bomba termoquark ojepovyvy ijapytépe kuéra, peteĩ teĩ ogueraháva heta mil millones de carga ikatúva ohundi peteĩ táva mediana. Naturalmente, oikóramo peteĩ golpe directo, ni peteĩ campo de fuerza, ni pe metal súper imbaretevéva, ndoikovemo"ãi.
  Verónica ombohovái peteĩha opositor-pe. Ko kásope, ha"e peteĩ combatiente peteĩ apyka rehegua, timón-pe oguapy peteĩ dulce peteĩ envoltura omimbipávape ipy reheve. Ha ojapo umi maniobra ikomplikadoitereíva.
  Pe mitãkuña programadora opurahéi:
  -Oh, dieta, ani re"u kóva ha ambue, .
  Ha pe mitãkuña py naikane"õi oguata haguére...
  Oh, dieta, mba"eichaitépa hasy ko mba"égui, .
  ¡Umi mitãkuña pytã ñembyahýigui ha opurahéi!
  Upe rire, Verónica ojagarra ha odispara ikañón láser enemigo-pe. Ha pe luchador oñepyrũ opita, ojekuaa porã pe producto culinario, pe dulce ipy reheve, oĩha completamente incómodo.
  Umi sistema de defensa omosẽ decenas de blanco falso peteî nave estrella-gui, arma especial odispara cápsula orekóva gas odistorsionáva trayectoria láser ha omoheñóiva detonación precoz misil aniquilación ha efecto omokangy radiación gamma. Umi barco troll avei ndojapói bostezo hetave ohóvo umi trampa térmica, electrónica ha gravedad jepe oveve espacio-pe. Añetehápe, umi arma gravedad, odesgarráva metal, ombojere estructura ha omoheñóiva detonación, ha'e umi ipeligrosovéva. Pe trampa gravedad rehegua ikatu omokangy pe efecto térã oity pe radar de orientación umi misil, torpedo, mina-pe ĝuarã. Heta buque estrellado, ohupyty rire daño gravitacional, ojedesvia enano blanco gotyo ha oñepyrũ ho'a ko kuarahy extinto ári densidad ha gravedad tuichaitereíva reheve.
  Umi cross-sider, oñerreforma jeývo, omboguejy tata umi barco tuichavéva enemigo-pe - umi ultra-batalla. Koʼã mastodón, ikatúva oike peteĩ siuda kompletoitépe, oreko peteĩ sistéma de árma imbaretéva ha, katuete, peteĩ kámpo de fuerza ipoderósova. Umi táctica tatarendy concentrado oúva cañón gravitico-gui ojeporu hesekuéra hasyve ojerefleja haguã radiación orekóva campo de fuerza reheve, además, ikatu oñeha'ã por lo menos parcialmente ombyai umi generador. Ko kásope, suerte reheve, ikatu ojepovy pe bomba termoquark oporomondýiva. Umi Crosoider ipy"aguasueterei, ohechauka ipy"aguasuha. Pe vacío ha"ete ku ipuva sobresaturación energética reheve ikatu hağuáicha ombohetave pe arma gravitacional efectividad, omboguejyva"erã hikuái pe distancia, henyhẽva tuicha riesgo-gui. Ko"ápe peteĩva ojepovyvy, omimbi peteĩ antorcha aniquilación reheve, upéi mokõiha.
  - Ikatu piko ndovaléi jajapo ko"ãichagua riesgo? - He'i pe general.
  Pe mitãkuña ombohovái, omimbi peteĩ broche de diamante iñakãrague henyhẽvape:
  - Nahániri, che angirũ, tekotevẽ ñahundi por lo menos peteĩ pareja. Ko'ã máquina bárbara ikatu odispara umi planeta mombyry etereívagui, he'iséva oñembojávo mundo densamente poblado, especialmente ñande esfera capital...
  Gurgling ombohováivo:
  "Ahechakuaa hasyvétaha oñehundi haguã, térã oñemantene haguã distancia segura oñembyatývo umi fuerza principal".
  Pe mitãkuña opyrũ py"aguasúpe, omondo pochy:
  - Upévare, tereho hese! Ha toñemoaguĩve hikuái, pe ultra-barco de batalla ojejapo especialmente ofermenta haĝua pe enemigo-pe mba"eveichagua riesgo"ỹre.
  Ha pe belleza descalzo ha curva Verónica voi oarriesga heta. Pe luchador oñorairõhápe pe dulce ho"a. Ha ho"a okápe pe parrilla hendýva ojejaho"íva chocolate-pe.
  Péro Verónicape oataka mbohapy áuto peteĩ jeýpe. Ha ndaha'éi dulce simple, sino as licor reheve. Eñeha"ãnte ejagarra ko"ãva nde po nandi reheve, ha hetave jepe nde py mitãkuña"i reheve.
  Verónica ojeobliga omaniobra haĝua.
  Ha icompañero ciborg-gua Pinocho oñorairõ avei tuicha kyre"ỹme. Ha ha"ékuri, ha"eva"erã, peteĩ jehecha impresionante. Pe adolescente lindo ohechauka katupyry increíble. Jepe peteĩ as sazonado peteĩ paquete de cigarrillos Camel-icha oike pe batalla hendive.
  Bueno, umi ambue ñorairõhára oñorairõ porãiterei.
  Umi plataforma de golpe, al contrario, ojederiva máxima distancia enemigo-gui umi específico arma orekóva ojapo ko'ãichagua táctica óptima odispara hikuái crucero ha buque de transporte ogueraháva tropa; Peteĩ entendimiento vai rupi, oĩ oguerúva umi barco henyhẽva robot de combate, troll ha aliado-kuéragui umi raza conquistada apytégui línea de batalla-pe. Inferior umi buque estrellado convencional-gui maniobrabilidad ha armamento-pe, umi transporte oreko protección decente, ha katu sesenta y cinco gueteri ojepovyvy, ha ambue veinttres oñembyai vaieterei. Ojehechávo opavave oîva a bordo oreko hetave un millón y medio unidad de combate, kóva tuicha pérdida.
  Pe ñorairõ aja, Verónica ohechakuaa ikatuha omboguata iparámetro. En particular, pe poder penetrante orekóva umi arma láser. Péicha peteĩ minuto-pe omosãso hikuái energía, heta bomba atómica ojeityháicha Hiroshima-pe.
  Ha upéicha ogueraha ha omba"apo. Umi haz láser violeta oity pe luchador hi"aguĩvévape ha oike idefensa letal-pe. Ha pe licor dulce ojepe"a. Umi ambue mokõi oñeha"ã oike pe mitãkuña ñorairõhára ykére guive. Ha katu pe iporãva ojapo peteĩ barril rasgado omýi. Ha mba'éichapa nde golpeáta diagonalmente peteî mini-cohete reheve.
  Ha koʼág̃a pe mokõiha ñorairõhára ojedesgarra.
  Pe mitãkuña opukavy:
  - Ani reñembo"y, ha"éta peteĩ banzai!
  Pe mitãrusu ñorairõhára ohechakuaa, odesnudávo hatĩ ha oity ambuépe, ko"áĝa peteĩ luchador mokõi apyka rehegua:
  - Ataúdpe oîta peteî ejército de orcos ha umi ñane contratáva cigarrillo, dulce ha opáichagua alcohol rehe!
  Verónica opukavy, oity ambue luchador-pe, ha opukavy:
  - ¡Gloria pe Duende tuichávape ha pe rréino Oz-pe!
  Umi rofoshki katu pya"e oaprende ojavyva"ekuégui, umi voleo og̃uahẽve ohóvo umi plataforma-pe, ha umi zherrik oike, ojedesliza pe tamiz de explosiones rupi, ome"ẽ golpe hasýva ha oho jepe peteĩ ovecha mácho rehe. Péro nde voi nerearriesgáiramo nde rekove, ndahasýi nepyʼaguasu hag̃ua. Oĩ espíritu ha"éva umi tapicha omanóva indeciso mba"e, oñemongu"e hikuái mundo apytépe, ha al mismo tiempo, ndaha"éi averso ombohetavévo inúmero propio.
  - Emañamína, ha'ete ku ojedividi ohóvo pe ultra-batalla. - Osapukái pe general
  Añetehápe, umi cross-sider, oñemoaguîeterei rire, ikatu ombyai umi generador, ha upéi oñotÿ bomba termoquark pe brecha-pe. Koʼág̃a peteĩva umi gigante estelar ndoikovéima.
  - Jajapo opavave en masa mokôihape guarâ, jagolpea concentrado, ani ñamyasâi ipire hû. - Kent osapukái canal cifrado-pe.
  Umi Krosoider ohendu porã chupe, oñemoaguĩve ohóvo, haimete opoko pe campo de fuerza rehe, ha ndahesaráiri omaniobra ha omombo haĝua umi ñuhã. Peteĩva pya"e ojepovyvy, ha katu pe ambue ultra-buque de batalla orekóva tripulación un millón oñepyrũ ho"a.
  - ¡Oho porã! - He'i pe duende general. - Ikatu remoĩ mbohapyha.
  Mariscal Espacial, peteĩ jagua aña orekóva tronco, ha"e voi oĩkuri peteĩva umi ultra-batalla-pe. Ohechávo umi mymba ohayhuetéva ofallaha, osapukái:
  - Pya'e jaipyso opaite mbarete puño de golpe peve, ñahundi opavave kurusu! Ha pya"e e"engage umi espíritu del mundo inferior paralelo!
  Osapukái aja, sexto ultracrucero ohupyty tuicha daño. Ha"e katu ohupyty ogueraha mbohapy ofensor-kuérape, upéi ojapura hatãiterei ha umi cruzado apenas oreko tiempo ojepoi jey haĝua.
  Verónica oipe"a hatĩ omimbipáva diamante-icha ha opurahéi:
  ¿Rehechápa peteĩ eclipse yvágape?
  Pe surf vaiete ha'e lashing...
  Kóva ha"e peteĩ señal Infierno rehegua
  ¡Rebaños de aullo cósmico!
  Ha ha"e, mba"eveichagua vergüenza"ỹre, oike ñorairõme peteĩ paquete de Belomor ndive peteĩ luchador espacial ipu"akavéva ári.
  Umi ultracrucero oñepyrũ ojeretira ha oñembyaty. Ha katu umi faun ha elfo nopensái oñeme"ẽ haĝua, opresiona pochýpe, pya"e pe enemigo rapykuéri, ha ibarco estrelladokuéra oñemoĩ fila-pe peteĩ hacha doble filo-icha. Ha katu ndaha"éi ndahasýiva ojeity peteĩ formación oñecoordina porãva ko"ãichagua barco estrellado ipu"akapávagui tuichaiterei ojupi, ha umi crucero oike pe ñorairõme. Peteĩ teĩ, diecisiete Krosoider ojeity, ha irundyve ojejagarra pe trampa gravedad rehegua osimuláva pe hechizo de olas rupive. Añetehápe, irundy ultracrucero-ve ohupyty tuicha daño ha ojeipyso tatarendýpe. Ko"áğa umi faun ojeobliga ojeretira haĝua, ha ipahápe umi Rofoshki ojuhu umi táctica oike porãva, oñeha"ãvo oaprovecha porãve pe ventaja numérica orekóva.
  Verónica ojapo peteĩ maniobra iñinteresantetereíva ha ikatu ojagarra peteĩ luchador orekóva hi"ári peteĩ paquete de Belomor, ha"e ojapo iñarandueterei. Ha oiko peteĩ combustión trivial. Ha upéi peteĩ paquete de veneno, tatatĩme, oveve osẽ pe auto oñembyaívagui.
  Verónica omondo tuit:
  - Toiko ñorairõ, .
  Elfie si chendive!
  Pinocho pe ciborg oisu"u:
  - Nde mitãkuña tuicha mba'énte! Eho hese péicha!
  Ha avei ombogue ambue máquina transparente producción espacial-gui, ha hendy tatatĩme peteĩ barril de pólvora-icha.
  Ha pe matrimónio osapukái peteĩ ñeʼẽme:
  - Peteĩ mokõi Mbohapy - .
  ¡Reikytĩ nde sigarríllo!
  Peteĩ momento-pe, opa umi barco michĩva umi faun-pegua ojere ha oñepyrũ ojaho"i umi plataforma umi zherrik ataque-gui.
  - Ñande tropa operde pe iniciativa. - Kent he'i.
  - Upéicharõ ñahenduka va'erã pe retiro! - Hett opropone. - Añecontacta directamente mariscal de estrellas ndive.
  - ¡Aikuaauka redespliegue! - Pe mariscal opukavy. Hova hatĩva ohechauka peteĩ mezcla de satisfacción ha ñembyasy. Pe ñorairõ osẽva ikatu oñeinterpreta diferénte hendáicha.
  Ko maniobra, delicadamente ojeheróva redespliegue, ymaite guive oñeensaya ha ojeporu jey jey enfrentamiento militar ha ejercicio virtual-pe. Naturalmente, oñemohenda ha pya"e. Pe salida espacio unidimensional-pe oiko aceleración preliminar reheve, tenonderã umi mba"yru tuicháva rupive, ha upéi michĩvéva rupive. Umi ocubri va"ekue pe retiro tuicha oarriesga, ha katu umi Rofoshki, ha"etévaicha osospecháva peteĩ ñuhã astuto, nopresionái activamente, oñelimitáva tatarendy mombyryguápe. Ipahápe, umi faun oike multiespacio-pe, oñemomombyrývo.
  Ha Verónica osegi oñorairõ iñakãhatãme. Haʼe ojapo umi maniobra astuto. Ko kásope, oñembocháke coñac Napoleón, ha péva peteî as serio-itereíva. Ha ndaha"éi upéicha ndahasýiva ñamaniobra haĝua hese.
  Peteĩ opositor ipeligrosoitereíva.
  Pinocho pe ciborg oipe"a hatĩ hova mitãkuimba"épe ha opurahéi:
  -Reikuaápa, jakyhyjeva"erã pe mitãkuña"ígui,
  Umi explotación orekóva umi belleza opa'ỹva...
  Pórke mitãkuñaʼikuéra ikatu oñorairõ
  ¡Peteĩ volante imbaretéva ha peteĩ remo ipoderósova!
  Verónica oñakãity de acuerdo, ojapóvo peteĩ maniobra de corte:
  - Heẽ! ¡Ikatu ajapo! Ha ikatu agueropuʼaka pe coñac Napoleón jepe.
  Ha pe mitãkuña ojapo jey pe maniobra peteĩ signo de interrogación-pe, ha ojapo porãiterei.
  Ha pe ñorairõhára hendy ramóva oñemboja"o sapy"a mokõime, ha ko"áĝa peteĩ botella coñac Napoleón rehegua oñorairõ ambue máquina-pe.
  - Mboypa ojehepyme'êkuri oréve. - General Kent oporandu icompañero Hett-pe ñembyasýpe pe flota ohasávo exitosamente pe agujero negro, odesliza órbita pukukue peteĩ grúpo de gas gigante densoiterei ha omoheñói peteĩ campo gravitacional imba"éva.
  Pe mitãkuña porã ombohovái peteĩ tono medido-pe:
  - Porã! Okañy mas de quince mil barco michĩva, ha mas de cien mil barcos de combate. Ojeity quinientos plataforma de huelga, ha ambue ochenta y tres oikotevê tuicha reparación. Okañy doscientos noventa y seis grapple, ha dieciochove oikotevẽ oñemyatyrõ. Trescientos setenta y dos crucero, nuevecientos treinta y un portaaviones, sesenta tuicha oñembyai, péva ndoipapapái estaciones de seguimiento ha robot de reconocimiento ha destrucción menor.
  - Ohejápa hikuái huguy umi rofo?
  Mitãkuña opukavy, ohechaukávo hatĩ pérlaicha:
  - Hasy ñacalcula haguã exactamente, pero haimete tres veces hetave ñandehegui, jagueraha ramo umi barco estrellado tuicháva, además, haimete ochenta transporte ha nueve súper buque de ultra-batalla buque ojeity, ha cinco ha'ete oñembyaietereíva upéva ha"ekuéra, iporãvévape, , oñemondova"erã tapykue gotyo.
  - Bueno, katuete ndajadesgradamo"ãi péva rehe, ha katu ndaha"éi seguro pe recompensa rehe. En principio, roguereko kuri suerte pe enemigo noĩri haguére listo. Pe ñorairõ oúvape tuicha oñeñangarekovéta.
  Pe mitãkuña opukavy:
  - Mohu'ã?
  - Umi posibilidad ojoja aproximadamente, ha computadora omeꞌeta ñandéve peteĩ desglose detalladovéva.
  Umi py desnudo ha bronceado peteĩ guerrero elfo orekóva línea graciosaiterei ha pe curva seductora talón rehegua omimbipa.
  Pe ñorairõhára he"i ro"ysãme:
  - Upéicharõ, eguerahauka marandu mbykymi.
  Un minuto rire pe komputadóra omombeʼu:
  - Umi posibilidad orekóva umi partido orekóva comportamiento óptimo mokõive lado-pe ha'e ko'ãva: victoria orekóva umi rofos ha'e ochenta y cuatro por ciento, victoria orekóva umi elfo ha'e once por ciento, empate ha'e cinco por ciento.
  - ¡Ndaha'éi suficiente! - Ho"a sapy"a pe general rova.
  - Pe comportamiento óptimo ndaha'éi oje'éva, ñame'ê peteî pronóstico jaguerekóva en cuenta mba'épa enemigo ha mba'épa jahechauka ikatuha ñacontrola.
  Pe komputadóra oipapa media minuto hetave ha oguenohẽ:
  Umi rofos posibilidad ogana haguã sesenta y cuatro por ciento, umi elfo posibilidad veinticinco por ciento, ha umi elfo posibilidad once por ciento empate-gui.
  - Upéicharõ, upéva he"ise japerdeha, jepémo ndaha"éi upéicha heta. Peteĩ oportunidad irundy apytégui. Upéva iporãve. - He'i Mariscal Gugnish.
  Verónica oñorairõ Napoleón coñac ndive. Ha ndaha"éi rei pe botella orekóva tentáculo ogueraha peteĩ téra formidable ha oreko peteĩ etiqueta omimbipáva. Añetehápe oñorairõ yvate gotyo.
  Ha pe mitãkuña programadora ndaikatúi ojagarra chupe peteĩ ñuhãme, ni omboguejy jey chupe.
  Hiʼarive ojejagarra avei chupe umi rrájo.
  Verónica oñandu hete muscular ojejaho"iha sudor-pe. Ha pe mitãkuña programadora py nandi ha cincelado haku. Ha katu pe ñorairõhára py"aguasúpe opurahéi:
  Ñande ipu'akáta enemigo rehe, cheguerovia,
  Aguerovia jaikytĩtaha umi botella aña...
  Fuhrer calvo, mymba so'o ho'úva, .
  Ha katu ñamopẽta ijyva, cheguerovia!
  Upe rire, pe mitãkuña opresiona hatã umi botón joystick rehegua ipysã nandi reheve. Ha pe ñorairõhára otyryry hatã, ha upéi entéro umi arma osẽ descarga de combate.
  Ha ojupi hikuái peteĩ áutope oĩháme peteĩ botella haʼetévaicha invulnerable. Ha oryrýi ha oñemongu"e.
  Ha upéi pe coñac ojepoi, ha chocolate ha dulce isarambi opa gotyo. Ha ho"a chuguikuéra vainilla, pasas ha heta mba"e he"ẽ porãva.
  Verónica omondo tuit:
  Oh, mba"e grásia piko
  Ho'upaite umi dulce...
  Chocolate masticación, bromeando, .
  ¡Evy'a masticávo!
  Upe rire Verónica ojagarra ha oñakãity jey hesa esmeralda ha, al mismo tiempo, hesa zafiro reheve, opulsa mbyjaicha.
  Mitãrusukuéra programa osapukái:
  - ¡Hiperquasar! ¡Nde ningo peteĩ ultrapulsar!
  Verónica okorrehi:
  - Iporãve ja"e: ultrapulsar, nde ha"e peteĩ Hiperquasar!
  Cyborg Pinocchio opukavy jey:
  - Che imaginación ojepyso
  Nde ra"ãnga omimbi peteĩ cometa jyvaicha...
  Ha'ete ku nde reinupãva rayo-icha - .
  ¡Iporãiterei mbyjakuéra reheve, yvágaicha!
  Mitãkuña programadora omoañete:
  - ¡Nde ningo Pushkin-icha! Oikoite!
  Pinocho el ciborg ombotove:
  - Nahániri! Che ndaha"éi Pushkin, ha katu mil veces ro"ysãve!
  Verónica opukavy, ohechaukávo hatĩ:
  - Heẽ, moõpa ojepy'apy nderehe Alexander Sergeevich! ¡Nde ha"e umi electrónica ipu"akapáva ra"y orekóva hiperplasma nde procesador-kuérape!
  Ha pe par oñorairõva oike jey ñorairõme tuicha pochy reheve. Oime dispuesto ohechauka haguã nivel ijyvatevéva fuerza letal ha heroísmo.
  Pe ta"anga oñepyrũ oñehundi ha upéi okañymbaite. Pe mitãkuña comandante oñemomombyry pe platillo gigantesco-gui, térã ja"e porãsérõ, pe holograma pe imagen gravitacional-gui ojapóva hína peteĩ milagro incomprensible. Pe duende oñembo"ýva
  mombyry, ha"e avei ojere, hova oñembyasy, hesay hesápe.
  - Ivaieterei! - He'i mitãkuña comandante.
  Pe duende he"i:
  - Ndaikatúi oñeimo"ã mba"eve peichagua. Mba"épa oikóta upépe, umi elfo apytépe, che ru oñorairõ, ha ikatu ojeherida térã ojejuka.
  - ¡Kóva ndaikatúi oñemboyke! - Ko"ápe ambue duende opukavy. - Che retã oime derrota ypýpe. Peteĩ hacha hiperplasmática ojere che civilización ári.
  Pe mitãkaria"y programa-pegua operked up:
  - Hiperplasmático, nde ere, mba'épa hiperplasma. Heta vése ahendu ko mbaʼe, péro nantendéi.
  Peteĩ robot itujavéva ha sofisticadovéva odesidi ipasiénsia Ha"e voi ndaha"éi físico oñembokatupyry rupi, ha katu eñeha"ã ha emyesakã kóva, opensa haguéicha peteĩ salvaje-pe, jepe peteĩ omnipotente.
  Upévare, odesidi ojedesvia"imi lado gotyo, oñepyrũ haĝua, mombyry guiveguáicha:
  - Ymave, tapichakuéra ndaha"éi ojejokóva peteĩ planeta-pe añónte, ha katu oñemboja"o heta estado-pe, ojekuaa peichagua kavaju"arigua, térã yvy ape ári, mburuvicha guasu Trikhkh. Odesidi og̃uahẽmaha ára omohu"ã haĝua sarambi ha iñypytũva. Ko'ãga peve oñemopu'ãma fábrica tuicháva, ojekuaa arma ha cañón. Umi ñorairõ katu ipy"ahatãve ha ohundive ohóvo, ha paje omano. Hiʼarive heta rrelihiónpe ojeʼe pe paje haʼeha peteĩ pekádo omanóva. Ndaikatúi ojeipapa mboy juiciopa oiko umi ojesospecháva paje rehe. Pe rréi, ko ocasión-pe, iñepyrũrã peteĩchagua iñakãme: umi paje apoha ha"e pe yvyráre, térã peteĩ yvyra ári. Ha katu ojehu omotenondérõ guare peteĩ competencia umi luchador ikatupyryvévape ĝuarã, peteĩ especie de espectáculo marcial enmascarado, pe ganador ha"e peteĩ guerrero ha"etévaicha frágil. Oñemoîvo corona iñakã ári, Palladin visitante oipe'a máscara, ha ojekuaa público-pe peteî mitãkuña rova, ndojoguáiva oimeraêva pa'i kuña yvypóragui.
  Maymáva oñesorprende, ha'e peteî duende kuña, raza legendaria oñemomba'eguasúva balada ha leyenda-pe. Oipyso ipo Trich-pe, ha ipukavy encantadora ojejapyhy umi artista ikatupyryvéva.
  Mburuvicha guasu ohayhu chupe, kuña raza extranjera, oñembohérava Rerra. Ipasión ha"e kuri ardiente, jepe ndaha"éi entendible opavave ñande faun ha elfo-kuéra iñambueterei. Opaichagua, ambueichagua. Bueno, ¿mbaʼéichapa ikatu remyesakã peteĩ lobo ikatuha ohayhu peteĩ vaka? Ha katu pe mitãkuña, extrañamente, ombohovái hemiandu, ha pya"e omenda hikuái, jepe umi rréi vecino oñemoĩ en contra. Oñepyrũ pe ñorairõ, ha katu upéi pe mitãkuña duende ohechauka ha"eha peteĩ diplomático sutil. Ha"e ikatu oipuru astucia oity haĝua Trikhkh opositor-kuérape ojuehe. Pya"e ha"ekuéra, imandu"ávo umi queja michĩvare, oike peteĩ lucha vaietépe ojuehe. Bueno, upe aja, Trikhkh ehérsito oinupã chupekuéra peteĩ teĩ. Rerra ojekuaa ha"eha peteĩ bruja, ha"eháicha, añetehápe, heta elfo oreko don mágia-pe, ha magia práctica upévape. Jaikuaa haguéicha upe rire, ko mitãkuña, ipensamiénto increíble rupi, iñermanokuéra oñentende vai, ha ojekuaa ha"eha peteĩ expulsado. Péro haʼekuéra ningo peteĩ oñemosẽva, péro orendive oiko chugui peteĩ mburuvicha añete. Nopenái umi prejuicio rehe, Rerra omoĩ peteĩ religión pyahu olegitimava pe práctica de magia. Koʼág̃a, pe cuna guive ojejuhu umi mitã ikatúva ojapo mágia, ha upéi oñembokatupyry chupekuéra umi eskuéla espesiálpe. Upérõ ojekuaa umi academia científica. Pe paje apoha guasu Rerra oñeha"ã ombojoaju pe mágico ha científica. Upe riremínte pe império oreko peteĩ árma pyahu, ndojehecháiva yma, ha ipuʼaka ko planétare. Trikhkh ituja ha omano: umi elfo upéi oikove areve umi faun-gui. Ha oĩ siete vése hetave umi elfo umi elfogui. Rerra-gui oiko emperatriz soberana. Ha"e ohose espacio-pe. Peteĩha etapa ha"e pe vuelo pe esfera-pe. Pe voi koʼág̃a oikohápe pe ñorairõ. Upéi ojejuhu pe proceso de explosión atómica. Umi elemento superpesado ojedesgarra oñembyatývo masa crítica. Magia pytyvõ rupive ikatu kuri oñembotuichave ko proceso. Upéi Rerra, umi científico pytyvõ rupive, ohechakuaa ikatuha ojeipe"a energía pe proceso de fusión núcleo de hidrógeno-gui ko"ãichagua proceso oiko mbyjakuéra ári. Péro añetehápe ikatu kuri ojejapo peteĩ bomba de hidrógeno umi hechizo pytyvõ rupive. Upe momento guive oñepyrũ pe conquista pe esfera rehegua.
  Verónica ohecha avei péva, ha ha"e peteĩ ñorairõhára iporãva, imandu"a avei peteĩ mba"e oĩgui Tupã Kuña Todopoderoso rembiapohápe, peteĩva umi tekove ohasava"ekuépe peteĩ ánga omano"ỹvape, ha he"i:
  - Ikatúpa ere oréve detalladamente mba'éichapa ojejapo peteĩ bomba de hidrógeno, oiméne ipu'akave peteĩ explosión de pólvora-gui.
  Pe mitãkaria"y robot opukavy, ha umi ambue mitãnguéra programa-gua oñakãity omonéĩvo:
  - Katuete ipu"akave! Peteĩ bomba michĩva, ñande tórreicha, ikatu ojepovyvy peteĩ barril de pólvora-icha orekóva diámetro peteĩ kilómetro.
  - Nde! - Pe mitãkuña porãite Verónica oisu"u. - Colosal rehegua.
  Pe robot ikatupyryvéva osegi omombe"u vy"ápe:
  - Ha katu ko energía jepe ndaha éi suficiente oviaha hagua espaciope velocidad yvatevéva tesapegui. Rerra opyta imitã okáguio, ha katu pe ñemano oñemboja avei hese. Ha katu, hekove pahápe, ha"e ha temimbo"ekuéra ohasa energía aniquilación rehegua. Péva ha e materia ojoavy jave carga-pe, más térã menos, menos térã más. Naturalmente, umi arai electron rehegua jepe ojere diferénte direksiónpe, ha ojoavy jave, ojepoi umi fuérsa ojekuaaʼỹva.
  Verónica ojuhu ko mba"e iñinteresanteva:
  - Emombe'uve chéve arai electron rehegua.
  Pe mitãkaria"y ciborg, ha"éva época espacial-gua voi, osegi:
  - Opaite átomo oguereko petet núcleo ha arai electron rehegua heñóiva electron ha positrón jere rupi. Ha"ete ku umi planeta kuarahy jerére, pe velocidad de rotación añoite ndaha"éi tuicha yvateve. Billones de revolución pe núcleo jerére por segundo.
  Ha aniquilación aja, umi electron ojoaju, umi núcleo voi, oguerekóva protón ha neutrón, oike en contacto tuichaiterei fuerza ndive. Ha oiko peteĩ explosión monstruosa, omosãsóva energía frenética mas de mil veces tuichavéva explosión aja peteĩ bomba de hidrógeno.
  Verónica oisu"u:
  - Añetehápe peteĩ locura!
  Pinocho el ciborg oñakãity omoneĩvo:
  - Pe aña ningo iporãiterei - umi aña oinspira va'erã!
  Pe programa ruvicha osegi chupe ĝuarã:
  - Ha ñamoambue hagua polaridad carga rehegua, ñaikoteve mágia rehe. Pe ojeheróva hechizo de olas omoheñóiva Rerra. Ndaha"éi jave peteĩ aire ryrýi añónte peteĩ orden-pe, ha katu peteĩ secuencia cierto umi ola ñemongu"épe. Oinflui peteĩ conjunto de campos espacio-pe, ha umi, a su vez, oinflui mundo material-pe. Peteĩichagua efecto resonancia rehegua. Pe ola omokyre"ỹ umi cuerda michĩva, umigui oñembohasáva umi tuichávape, upévagui osẽ música hatãiterei ha umi ita oryrýi.
  - Ha umi ola ojogua ondulación-pe, ha katu ndaha'éi yvytúpe, ha katu umi campo espacial-pe! - Verónica omyesakã.
  Pe programa comandante oñakãity
  - Heẽ, che entende porã!
  Pe mitãkaria"y ciborg omoañete, hesa omimbi, ohupytývo mba"ekuaa ndojehecháiva gueteri:
  - Kóva ha"e magia peteĩ nivel yvatevéva rehegua. Ko"ágã emombe"u oréve hiperplasma rehegua.
  Pe programa ruvicha osegi:
  - Oje"e avei chupe hiperplasma mágico. Naturalmente, energía aniquilación oiko prólogo ojejuhúvo energía termoquark. Ha ko"ápe oñeikotevẽkuri peteĩ mágia imbaretevéva. Umi elfo ndohasái itujávo, hesãi ha ikyre"ỹ, ha katu al mismo tiempo oñandu pe ñemano ñemboja. Upévare, Rerra, ohechávo ndopytaha areiete, oinvita ijehe peteĩ sucesor, Zenna, pe mágo ipoderosovéva raza de elfo-pe. Ko'ãga, umi faun oñemohendapáma pe esfera pukukue ha oike ambue mundo-pe, oiko chugui peteĩ imperio rico. Upévare ha"évo imburuvicha ha"e peteĩ honor umi elfo orgulloso-pe ĝuarã jepe. Ha hendive opensa hikuái pe paso oúvare ipuʼaka hag̃ua pe univérsore.
  Ko momento-pe, platillo visera de gravedad oñembo'ýva salón rembe'ýre
  Oñepyrũ jey ohesape ha oñehendu umi tyapu característica.
  - Ohenói jey oñemongeta haguã. ¡Amombe'úta peẽme ko tembiasakue upe rire! - He"i pe programa ruvicha.
  Verónica ombojoapy filosóficamente:
  .- Avei, ndaipotamo"ãi reiporu ne mba"ekuaa pyahu ambue tekovépe perjuicio-pe.
  Umi mitãnguéra-programa ha umi ciborg opukavy.
  Pinocho pe ciborg opukavy:
  - Mba'éichapa ikatu peẽ gente, antigüedad añeteguápe en términos de nivel de desarrollo oñembojojávo ñanderehe, peaprovecha ko mba'e? Nderehupytýi marandu añetegua. Ha pe prográma de comandante nomombeʼúi ndéve suficiente detálle ikatútaha ojejapo peteĩ bomba de hidrógeno, ha saʼive peteĩ aniquilación.
  Pe mitãkuña programa-gua ohechakuaa aire peteĩ experto reheve:
  - Aniquilación ndahasýi, jepémo tuichaiterei ipu"aka. Avei, pe reacción iñambue imbaretépe odependévo mba e sustanciapa ojepuru aniquilaciónpe. Pe efecto tuichavéva ojapo hierro ha umi elemento hi'aguĩva chugui.
  Verónica oñesorprende guaʼu:
  - Ha mba'érepa!?
  Pe prográma ruvicha paciencia reheve omyesakã:
  - Combinación óptima valencia rehegua, equilibrio umi núcleo protón ha neutrón rehegua. Péicha ikatu ojejapo ha ojepuru pe máximo número de partículas. Añetehápe, pe pólvora puʼaka odepende pe equilibrio orekóvare umi elemento.
  Pinocho pe ciborg opu"ã ha osapukái:
  - Ha mba'éichapa! Ha katu jahecha mba"épa oiko upe rire ko epopeya interesante-pe.
  Boltología opa. Ha tekotevẽ rejagarra ha repensaʼỹre mokõi jey, reho jey pe ñorairõme.
  Verónica pya"e omoneĩ:
  - ¡Ñorairõ ñembosaráipe tuicha iporãve ñahendu rangue conferencia cuasi científica hiperplasma ha termoquark rehegua!
  Ha ko"áğa pe pareja oñorairõva oĩ jey pe juego-pe, ñanemomandu"aitereíva peteĩ batalla espacial añeteguáre, ha iporãiterei.
  Verónica ojapo peteĩ maniobra de pitón chirrido ha ho"a peteĩ auto mokõi apyka rehegua oguapyhápe mokõi galleta de jengibre chocolate rehegua. Ha ko luchador ipoderosovéva ojagarra tata.
  Ha umi galleta jengibre rehegua, ojepe"apaitémava, oñembojy avei.
  Verónica ogueraha ha opurahéi:
  - Ko'ãva ha'e umi tembi'u he'ẽ porãva ko'ápe,
  ¡Ñande ningo ñorairõhára, ndahaʼéi tortuga!
  Pinocho el ciborg avei omyendy tata ambue auto-pe tata magoplasma virtual reheve ha oisu"u:
  Oĩta orden número-pe,
  Avei chemomba'eguasúta...
  Cyborg oreko suficiente rima
  Cyborg oreko suficiente rima
  ¡Umi robot oikotevẽ peteĩ cuenta!
  Upe aja, pe platillo visera gravitacional rehegua umi holograma colosal-pe
  oñembotuichave. Oñepyrũ ojekuaa umi guirnalda mbyjakuéragui omimbipáva ha umi contorno ágil ha aerodinámico umi barco mbyja rehegua. Oĩ ijapytepekuéra ojoguáva pirape, ótro katu ita oñekytĩ asývape ha ambue katu ojoguáva yvyra deriva-pe.
  Ko flota de rofos depredador ha'ete ohupytyva refuerzo omýivo. Oguejy mbeguekatu, osẽvo umi pulsar frenético cinturón-pe, tuichaiterei jave, sapy"ánte ohupyty peteĩ planeta tuichakue, umi coágulo de plasma pya"e omýi umi trayectoria sinuosa rupi, ha umi partícula de materia oñemongu"e frenéticamente ijapytepekuéra. Ko lugárpe oñembohéra Gehena cósmica matriz. Armada de barcos mitãnguéra pytũmbýpegua oñepyrũ oñeorganisa jey, ojapóvo maniobra compleja. Pe truco propósito ha"e kuri oñembosako"i haĝua peteĩ posible choque umi barco estrella enemigo ndive.
  Victoria oñorairõ agresivamente ha ojapo maniobra estilo béisbol-pe. Ha upéicha opu"ã ha ojere, ha"e peteĩ mba"e oporomondýiva añónte. Bueno, pe kuña ha"e peteĩ agresor. Bueno, umi truco. Ha peteĩ paquete de Marlboros osẽ hese peteĩ aviõ de combate-pe, ikatu oiko peichagua fantasía salvaje umi juego informático rehegua.
  Kóva ha"e peteĩ composición artsy. Ha pe mitãkuña ojagarráta ha opresionáta pe botón ijyva reheve.
  Ha peteĩ liberación de energía, pe auto orekóva cigarrillo hendy peteĩ tatatĩ omimbipáva reheve. Ha hyakuã tatatĩ venenoso.
  Pinocho pe ciborg osẽ pe polo meridiano-gui. Mba"éichapa osẽ osẽ, ojapo peteĩ salto. Ha iataque guýpe ou peteĩ combatiente mokõi asiento rehegua, ojejaho"íva directamente peteĩ buceo-gui mokõi botella cerveza bávara reheve. Upéva ningo iporãiterei vaʼekue.
  Ojepovyvy jave hikuái, osẽ espuma rósa, ha"ete ku oúva peteĩ extintor-gui.
  Umi troll ojehechakuaa iñaranduveha ikomputádo plasma-pegua okalkula porãiterei ko área-gui ikatuha oiko peteĩ emboscada-pe ĝuarã peteĩ enemigo tuicha iñarandu ha sofisticadovévagui oñeimo"ãva"ekuégui. Koʼág̃a pe ehérsito oñembosakoʼi oimeraẽ mbaʼe oikótavare. Pe mariscal espacial ome"ẽ umi órden okonveniva peteĩ voz ryrýipe. Rofoshki ojapova"ekue ymave maniobra ojoguáva ejercicio aja ipersonal oñembokatupyry mbarete, ohupyty ha omombarete ikatupyry.
  Ocompensa haguã pérdida ojejapóva, ojereactiva umi instalación almacenamiento de equipos, aleaciones especiales metálicas ha reserva energética. Umi base de reparación oñembojoaju fábrica-pe, omohenda umi barco estrellado oveve jave voi, ha omoheñói jepe ipyahúva. Ojehecha ojerévo umi figura oñembyaíva ha masiva portaaviones ha ultra-batalla-kuéra rehe. Pe soldadura omimbi, osyry umi viga de plasma, umi corriente gravito osẽ, ome"ẽvo pe metal ojerokyva"ekue iones-pe oimeraẽ forma. Oî ko'ã conglomerado oñehundíva ataque jave umi faun, pero hetaiterei opyta. Oimehápe umi robot ojoguáva calamar cien brazo-pe, avei umi mago especial omoîva hechizo restauración estructural. En particular, omba"apo hikuái grupo tuichávape, ojejagarra pe barco estrellado-re, osusurra peteĩ mba"e umi amplificador mágico rupive ojoguáva cuerno-pe.
  Verónica, ojapo rire peteî flip cascada ha oity ambue luchador enemigo-pe peteî buceo confianza-pe, oguenohê:
  - ¡Ani ñamoĩ mburuvicha guasúpe peteĩ estancamiento-pe! ¡Oĩta peteĩ horario pochy!
  Ciborg Pinocho ointercepta ambue aviõ espacial ha opukavy:
  - ¡Roguereko ore ykére exactitud ha añetegua!
  Verónica, ombotyryrývo ipy nandi, bronceado, seductora, muscular, he"i:
  -Exactitud - pe cortesía orekóva umi mburuvicha guasu!
  Ha oñembosarái"imi umi músculo abdominal esculpido rehe.
  Avei, umi brujo local oñeha"ã oconjura peteĩ mba"e ivaivéva, oñeme"ẽva arsenal de luchador mágico-pe.
  Upévare umi paje apoha oñepyrũ omombo unos kuánto grano. Ojekuaa peteĩ mancha michĩva ha mbeguekatúpe okakuaa. Umi paje apoha ojere hese peteĩ ovecha atýpe. Mba"épa osapukái hikuái umi toro rague ryepýpe.
  - ¡Iporãiterei ningo! - he'i Verónica. - Chemomandu'a peteî ritual caníbal rehe.
  Ko"ápe ojekuaa peteĩ ryguasu rupi"a, ñepyrũrã peteĩ cerveza barril tuichakue, upéi tuicha ha tuichave, tenonderã peteĩ granero tuichakue, upéi peteĩ kastíllo medieval, ha upéi peteĩ ultra-batalla barco tuichakue. Pe ryguasu rupi"a oñepyrũ ipoty, oiko chugui peteĩ mba"e peteĩ clavel ha peteĩ tulipán apytépe. Umi pétalo omýi ha oñemongu"e diferente dirección-pe, oñekonverti jagua ipepo reheve oityvyróva plasma. Opoi hikuái umi ola gravedad rehegua, omombo umi barco estrella Rofoshek-pegua diferente dirección-pe.
  Péro pe oryrýi ndahaʼéi vaʼekue imbaretetereíva. Verónica, ombotyryrývo ipy maravillosamente iporãva ha oflexiona umi músculo abdominal, oity aja ambue luchador-pe, oñesorprende:
  - Mba'épa ko'ãva, fantasma gigante.
  - Peteĩ clase upéicha, hetave material añoite ojehechaháicha primera vista-pe. - He'i Pinocho pe ciborg, odirigívo tata enemigo rehe, ko kásope peteî botella de vino Agdam pe luchador-pe, ha, al mismo tiempo, oisu'u peteî dulce chocolate - Kóva ha'e peteîva umi tipo de mágico-hiperplasma, orekóva peteĩ componente tuichavéva mágia rehegua hiperenergía puragui. Upéva he ise, mágia oñembojehe a ko ápe umi manifestación física ndive, ha katu ko ã ipahaguéva oñerrepresenta sa ive.
  Verónica he"i vai, oikytĩvo pe horquilla de oro itágui ojejapóva teclado-pe, ha al mismo tiempo opresiona umi botón joystick-pegua ipysã nandi reheve:
  - Hesakã porã, hetave paje - sa'ive ciencia!
  Upe rire, pe mitãkuña oguenohẽta peteĩ truco - peteĩ python sabre diente, ha ojapóta peteĩ giro jack-in-the-box.
  Ha ha'e opukavýta ipulmón ru'ãme:
  - Ojuka, ojuka, pe orco degenerado aña, .
  ¡Ejuka, ejuka, nde aristócrata troll!
  Nugget ha'e che ídolo, rohayhu vampiro!
  Bueno, umi goblin oĩ infierno-pe, ofreívo umi ikyráva!
  Ha ko vuéltape pe cazador oñembojaʼo mbohapy piloto-pe, ko kásope peteĩ donut ha mokõi torta de queso ipy reheve.
  Umi equipo de brujos oveveva influencia guýpe, umi jagua, ha"etévaicha raza policial-gua, oñemoĩ fila-pe, ha"etévaicha criatura iñe"ẽrendúva.
  Pe hipermariscal troll oñe"ẽmbegue:
  - Rofoshka iñaranduve jaguágui ha ojapoukáta chupekuéra iñe'ẽrendu haguã. Ndaha"éi enteramente mba"eve"ỹre umi faun orekoha peteĩ naturaleza canina.
  Peteĩ general kuña porã orekóva peteĩ próbóscis ojere pe holograma jerére ha he"i peteĩ apytu"ũ reheve:
  - Mba'éichapa ikatu reho peteĩ caminata-pe dragón'ỹre. Upévare ñamohuʼãta peteĩ tigre mamut-icha ndorekóiva colmillo.
  - ¡Ojapóta hikuái peteĩ mágia hetave! ¡Aordenáma! - Pe hipermariscal espacial oñanduuka ipo. Pe emisor oveve yvate ha opukavy:
  - Mba'épa reipotáta karai.
  - ¡Che ha'e pe hipermariscal! ¡Peteĩ caja henyhẽva grub-gui!
  Peteî montón de alimentos ojekuaa rofoshka dignatario ykére. Umíva apytépe ojedestaca peteĩ torta ojejapóva peteĩ acorazado Faun-icha. Ha katu, contrario umi proporción-gui, umi astronauta hatĩva ojeroky hese.
  - ¡Kóva ha'e che favorito! - Pe hipermariscal oñepyrũ ho"u umi figurilla ojejapóva crema ha incienso-gui.
  Kuña general he'i:
  - Che mitãrusu ka"aguýpe, añongatu peteĩ yvykua mitãkuña virtud ndahasýiva ndive. Oservi hikuái mafia local-pe. Oĩkuri peteĩ perra, ha"e omonda meme cliente-kuéragui. Ipahápe, ojuhu peteĩ estelar-itereíva ha oje"u.
  Hipermariscal he"i:
  - Oĩ establecimiento-pe ikatu, ojehepyme"ẽvo, jepe reparticipa pe proceso de cocina-pe, taha"e nde compatriota, hepyetereíva, térã ambue tipo, ivaratovéva.
  Ha mitãkuña dignatario omondo tuit iñembohovái:
  - Ko'ágã oî moda-pe ambue tortura, en particular, microcomputadora jeporu rupive.
  Ha peteĩ mymba ryguasu uniforme magnífico ombohováivo:
  - Péva ha"e exactamente pe tekotevẽva jaipuru. Umi ñorairõ espacial-pe hasyve ojejagarra haĝua peteĩ preso, ha katu heta umi okañýva módulo ha cápsula-pe ombogue pe programa autodestructivo. Upévare roconsegui rojagarra chupekuéra.
  Peteî campo de fuerza oveve oficina-pe. Oguereko peteĩ duende adorable. Ko"ã tekove oikove pukuve ha ojejagarra mbareteve tekovére.
  Pe hipermariscal ohetũ ipo ikyráva, pe emisor omosãso peteĩ ola oabsorbéva pe partícula.
  - Ha, ko'ágã jaguereko peteĩ duende. Ikatu ñamboja"o tuicha.
  Pe coronel desnudo ojogua peteĩ kuimba"e oñemopu"ãva atléticamente, cintura ipire hũitereíva ha caderas estrechas añoite. Peteĩ karai sin duda, iporãva, ha katu oĩ peteĩ mba"e kuña rehegua ipeinado lujosoiterei, iñakãrague óro ha peteĩ mitãkuña rova lisova ni peteĩ iñakãrague"ỹre. Upévare yvypóra punto de vista-gui pe duende ha"e kuri peteĩ atractivo cuestionable. Pe mitãkuña programadora Verónica katu ogusta chupe. Pe ñorairõhára, oity rire ha oheja peteĩ tatatĩ jyva peteĩ luchador-gui peteĩ albóndiga reheve, oporandu peteĩ apytu"ũ reheve, ombopu umi ipy nandi teclado-pe:
  - Añete piko ohapypa hikuái ko mitãrusu ojehayhuetévape?
  Pe mitãkuña comandante opukavy:
  - Ha"e ndaha"éi mitãrusu heta áñore (ha"énte umi elfo opavave ojogua adolescente-pe), ha tata ha"e primitivoiterei. Ojuhúta hikuái tortura iporãvéva ha ideprovechovéva.
  - ¡Ko experiencia ikatu ideprovécho ñandéve! - He'i Pinocho pe ciborg. - Arte oî ikatu haguã omotenonde interrogatorio, pe mba'e oñeikotevêvéva peteî tirano-pe guarã.
  Ombohováivo, Verónica he"i opukavy, omondo mboyve ambue luchador orekóva peteĩ barra de chocolate pe arai aniquilación-pe:
  - Tortura ha'e repugnante, oñeikotevê interrogatorio!
  Pe coronel oñeha"ã omantene pe apariencia de compostura, ha katu al mismo tiempo oryrýi"imi. Oiméne che akã henyhẽ pensamiento-gui mba"éichapa name"ẽmo"ãi mba"eve, ha katu al mismo tiempo asalva peteĩ tekove preciado.
  Pe hipermariscal ojapo chupe peteĩ porandu:
  - Mba"épa umi plan nde comando rehegua.
  Pe duende cautivo ombohovái:
  "Che ha"e peteĩ coronel simple ha ndaikuaái hetave mba"e aikuaava"erãgui". Pe último momento-pe, oñeme"ẽ ñandéve umi comando, ha che nave espacial omýi según pe orden ojerrecibíva.
  Pe hipermariscal ohupi iñakã:
  - Heẽ, ojekuaa nde iñaranduha avei. Nde reikuaa mba'éichapa resẽta. Péro nanepytyvõmoʼãi mbaʼeveichavérõ. Emombe"u chéve mba"éichapa ojekuaa ha okañy pya"eterei umi nde barco mbyja rehegua.
  Pe duende oñetensa ha oñe"ẽ iñe"ẽ kangy reheve:
  - Ndaikuaái umi detalle técnico, ndaha"éigui físico por entrenamiento. Añetehápe, natekotevẽi. Che ha"e peteĩ diente peteĩ máquina de guerra-pe, simplemente ame"ẽ peteĩ comando ha arrecibi peteĩ orden, ha pe nave espacial instantáneamente osaltá, ha oĩ ambue punto espacio-pe.
  Ko"ápe peteĩ mitãkuña iñakã ári peteĩ pluma opukapáma:
  - Mba'épa oje'e inercia rehe.
  Coronel ombohovái iñe"ẽ oryrýivape:
  - Nde várkope jepe oñembogue antigravedad rupive.
  Pe mitãkuña opukavy ha, hesakã porã ovy"aha, he"i:
  - Opa mba"e hesakã, upévare iporãve, ñamoñepyrũ pe tortura. Ohenói ultra-verdugo-pe.
  Peteĩ robot tuicháva orekóva heta tentáculo oveve pe salón-pe, hapykuéri peteĩ troll nariz repugnante ha ikyraitereíva. Rehecha mbaʼéichapa haʼe oguata ipyʼa mbykymíre.
  - ¡Che aime nde servicio-pe, gigante espacial!
  - Rehecha ko "duende", eñeha"ã hese nanotecnología.
  Ojoguavévo peteĩ jaguarete peteĩ depredador-gui, pe freak ijyva tuicháva oisu"u ijuru hũ ha hovy ha oisu"u:
  - Vy'a reheve.
  Pe troll oguenohẽ pe mando a distancia ha oñepyrũ ojapo señal pe robot-pe. Omýi, umi tentáculo opu"ã pe duende akã, ijajúra, tobillo ha muñeca rehe.
  - ¡Ani ñanderesarái avei iñakãraguegui! Ha"ekuéra ningo exuberanteiterei ha omondota peteĩ señal increíble hasyha.
  - Ha oikóta! - Pe troll opukavy ñembyasýpe.
  Umi rayo rósa oveve osẽ pe robot tentáculo-gui ha oike diferénte pártepe pe duende retepýpe. Ojekoloka, oñemondýi, pe campo de fuerza ndohejái chupe omýi, omýi ni peteĩ pulgada. Péro oikéramo jepe chupe umi rrájo, pe kuimbaʼe iporãva ndohasái mbaʼasy.
  Victoria osegi oñorairõ. Ko'ápe oime ambue opositor. Ko kásope, ha'e kuri peteî combatiente mokõi apyka orekóva piruleta ha piruleta. Ha ko"ã tembi"u he"ẽ porãva oñemboja"o avei michĩmi.
  Ha katu, ambue parte iñakãme, oñembopupáva electrónica reheve, pe mitãkuña programadora omonitorea ambue parte pe juego-pe.
  - Mba"épa pe esencia tortura rehegua. - oporandu Verónica, ojapóvo ambue maniobra. "Ohapy chupe láser-icha".
  Pe comandante programa-gua oñakãity negativamente:
  - Nahániri! Micro-robot oike hetepýpe. Koʼág̃a ombojoajúta hikuái opaichagua órgano oĩva ñande retépe, tenonderãite umi orekóva heta nervio paha, ha oñepyrũta omondo impulso hasýva. Ha oĩ umi astilla michĩmi oactuátava directamente pe cerebro rehe, ha ombohapevéta umi pesadilla. He'iséva, ha'éta quintessencia peteî pesadilla.
  Pe Tupã rajy mombyry, ojapóva maniobra intrincada, oity ambue auto, ha ko"áĝa peteĩ par de orco ndive, imandu"a parcialmente peteĩ mba"ére. Imba"ekuaa haimete opa"ỹva, ha katu sa"i, jepémo oñembopupa nanotecnología rupive, ha katu yvypóra rete gueteri. Ha pe guerrero-programador oñe"ẽmbegue:
  - ¡Computadora michĩmi!
  Mitãkuña comandante omoañete:
  - Ñañeimahinamína oíha umi ryguasu otyryrýva ñande rete ryepýpe ikatúva osẽ ácido hasýva. Ko kásope añoite, ivaivéta.
  Pe troll omboguejy pe holograma, ha ojekuaa henondépe peteĩ proyección tridimensional peteĩ duende muscular, lisova, iñakãrague"ỹva, bronceado ha mitãkuimba"e rete rehegua.
  - Upéva, che mitã'i! - He'i pe troll exageradamente dulcemente. Roregulata nde mba"asy. Ñañepyrũ peteĩ mil parte por ciento-gui. - Peteĩ dedo enganchado oguata pe escáner ári.
  Pe mitãkuña orekóva pe pluma opukavy:
  - ¡Iporã ningo jatortura peichagua lindo-pe!
  Pe duende opukavy ha oñepyrũ oñembopy"aju. Oñepyrũ voi oñembo"y"imi.
  - Ndohasái gueteri, ha katu ko"ágã hasýta, ñambohetavéta pe carga riñón ári, nde reguereko mbohapy. - He'i pe troll oñembohory.
  Péva rire, pe duende coronel rova ojere ha ha"e ojepy"apy hatã.
  - Oh! Péro añepyrũ ramoite. Mba"éichapa ikatu ja"palpa pe hígado?
  Pe color oĩva pe holograma-pe iñypytũve, pe duende oñembopy"apeteĩ, oñeha"ãvo ojagarra ijyva ipo rupive. Umi vínculo ojehecha"ỹva ojoko mbarete chupe.
  Pe troll opukavy satisfacción reheve:
  - Ha ko'ágã pe tyekue, oî avei mokôi, upéicha hasýta doble.
  Imbyasy ñamaña pe duende rehe, ha"e ojepy"apy hatãve ha hatãve.
  - Ha ko'ágã korasõ, oî avei mokõi ijapytépe kuéra, ko'ã elfo ha'e tapicha ahorro.
  Verónica ikatu ohecha upéva pe ñorairõ aja. Oity ramoite peteĩ luchador-pe ambue porción veneno reheve cigarrillo Java-icha, ha ojapo hendy peteĩ antorcha-icha. Péro ohechávo pe mitãrusu iporãva ojetorturaha, ndogustái chupe.
  Verónica ojere:
  - Ndajesarekoséi hese.
  "Aimo"ã avei ndaiporiha mba"eve iñinteresanteva tortura-pe". - Pinocho pe ciborg omoneĩ.
  "Ko"áğa ñafreí pe apytu"ũ..." Oñepyrũ pe troll, ha oñeinterrumpi ha"anga, haimete pya"e ojekuaa espacio. Ohechauka umi paje apoha oveve traje espacial-pe ojapo peteĩ ritual peteĩ lagarto ári.
  Ha koʼág̃a pe rreptil pyaʼe okakuaa ha ojekuaa ipepo. Ha pe akã, peteĩ ñepyrũrã, oñepyrũ oñemboja"o mokõime. Ñepyrũrã oĩ mokõi iñakã, upéi okakuaa mbohapyha. Ha'ete ku kóva peteî juguete inflable, pya'eterei oñembotuichave ohóvo. Upe jave avei, omondýi opavavépe.
  - ¡Ha'e peteĩ dragón! - He'i pe belleza descalzo Verónica, osegíva okái, ko'ã jey peteî auto orekóva peteî botella de licor, admiración-pe - Ha tuichaiterei peteî ultra-battleship-icha. Ha moõpa ikatu rehecha upéva?
  Pinocho el ciborg, osegívo oinupã umi enemigo-kuérape, en particular, oity rire peteĩ barco entero peteĩ equipo de chocolate ha pasas reheve, opukavy ha ombohovái:
  - Umi hechizo ola rehegua, hiperplasma pu'aka ha mágia omoheñói ko'ãichagua monstruo. ¡Ikatu rentende upéva! ¡Ndaikatúi ñantende!
  Pe mitãkuña programadora Verónica ohetũ ijyva ha he"i admiración reheve, ha oñembotavy"ỹre:
  "Ahecha hetaiterei mba"e hechapyrãva ko"ã aravo ohasava"ekuépe ha che akã ojere".
  Peteĩ tope ojereháicha, pe "dragón" oheja osẽ umi anillo.
  Añetehápe, peteĩ burbuja iridiscente tatatĩ oveve osẽ pe dragón jurúgui. Ojere ojere. Pe monstruo colosal omboty ijuru ha pe pelota oveve jey oike.
  Verónica oinupã peteĩ auto mokõi botella Cola reheve, odespega avei, o"asperávo chispa esmeralda ha oisu"u. Umi paje apoha opukavy. Pe dragón osegi omomýi ipy.
  Omoirũvo chupe, ojekuaa peteĩ paje akãrague, hesakã porã ndaha"eiha pe raza Rofoshka-gua. Ogueraha hendive peteĩ cuchara tuichaitereíva. Omombo irundy brazo omombova ceremonialmente umi figura cincelado vacío-pe. Omýi hikuái ha, mbykymi rire, oñepyrũ okakuaa umi tropa.
  Ojehecha hikuái extremadamente inusual umi barco estrellado ultramoderno telón de fondo-pe. Peñeimagina peteĩ típica Edad Media, umi heraldo orekóva hatĩ, ombopu hikuái. Umi fila de acero oñenivela ohóvo. Avei oñepyrũ ojekuaa umi dinosaurio. Ndaha'éi peteĩcha ko yvy ape ári, umi diferencia fauna rehegua opaichagua planeta-pe tuicha mba'e gueteri, ha katu ndaha'éi sa'ive oporomondýiva pévape guarã. Avei oĩ vaʼekue umi tórre de siégo, umi balista ipoderósova ha umi catapulta ojejapo porãva.
  Verónica, omañávo ko mba"e hechapyrãvare, osapukái:
  - ¡Guau, mba'éicha piko péva!
  Pinocho el ciborg ombohovái:
  - Ha'e peteĩ mombe'upy puku! Hesakãve, absolutamente opa mba"e ikatu Hipernet-pe. ¡Ojoguaite peteĩ juego de computadora-pe!
  Pe mitãkuña programadora oñakãity, oity ambue auto, ha he"i:
  - Tove pe ñembosarái ani osegi umi tembiapoukapy, .
  Roipota peẽme ndaiporiha pluma,
  Ha oîta vy'arã pyhareve peve -
  ¡Jaikytĩ pe fraer!
  Jepe pe ehérsito omýi vacío-pe, ha"ete ku umi ñorairõhára, ha avei ikavaju ha unicornio, oguatáva peteĩ superficie sólida ári. Ikatu voi rehendu pe vacío oryrýi ha umi campo gravitacional osapukái.
  
  GULLIVER HA EJÉRCITO DE NIÑAS
  ANOTACIÓN rehegua
  Ha ko"áğa pe Gulliver ipy"aguasu ha inimitable, Vizcondesa ndive, omanda peteĩ ejército entero mitãkuña"i ipy"a"ỹva ha glamorosa-gui. Ha omoheñói hikuái milagro añetegua ha ijojaha"ỹva. Umi orco iñakãrague morotĩva ohasa asy derrota rire derrota.
  . MOAKÃHA No 1 rehegua
  Gulliver, ko mitãkaria"y eterna, ha ijequipo de mitãkuimba"e jey, kuarahy okañýrõ guare horizonte rapykuéri, ojejoko opytu"u haĝua. Ñepyrũrã okaru hikuái ipyʼaite guive. Jepe pe tembi"u ojekuaa ha"eha simple. Ha oke hikuái.
  Mitãrusukuéra rete ikane"õva oipytyvõ pya"eterei oke haĝua.
  Ha Gulliver ohecha peteĩ mba"e pyahu ha iporãva;
  Mitãkuña iporãitereíva omýi hína kuri pe ñúre. Ha"ekuéra imitã, ipire hũ, ijyvate ha ipire hũ. Peteĩ ejército entero mitãkuña"ikuéra omimbipáva ipy"a"ỹre, rosa, orekóva tacones curvos graciosos.
  Mitãkuña"ikuéra jyva añoite ojejaho"i azulejos finos de armadura reheve, apenas ojehechakuaa, ha"ete ku bragas de ígo rogue oĩva umi cadera-pe.
  Ha upekuévo oreko hikuái ijyva yvate, ijyva lujoso ha cintura ipire hũva. Ha umi belleza abs ha"ete ku oñembojeguáva chocolate barra reheve.
  Mitãkuña iporãitereíva orekóva músculo ha grásia. Ha umi akãrague oveve yvytúpe umi pancarta heta kolóricha.
  Oĩ armado - oĩ kyse puku reheve, oĩ arco reheve, ha heta mitãkuña oguerekóva dardo. Haimete oñemonde hikuái, ha al mismo tiempo upéicha kuña, curva ha ipoderoso ha esbelto al mismo tiempo.
  Ha umi mitãkuña oreko barbilla py"aguasu, ha oreko peteĩ grásia ijojaha"ỹva ome"ẽ jave peteĩ paso pya"e ipy nandi reheve.
  Gulliver oisu"u voi:
  - Upéva ningo iporãiterei! Ha, kuñanguéra!
  Ha"e voi opyta mitãkaria"y doce áño rupi omondeva"ekue pantalón mbykymínte, ha katu oguereko músculo imbarete ha ojehecharamóva. Ha iporãiterei ijyva nandi reheve - mitã Hércules.
  Ha umi mitãkuña oĩva ijerére iporã ha ijyvyra avei, oreko figura sexy ha expresivaiterei.
  Infantería orekóva belleza pintada oñemotenonde ohóvo.
  Ha umi kavaju"arigua oñemongu"e hapykuéri: avei haimete mitãkuña"i oñemonde"ỹva, kavaju ári añoite, ha hetave tapicha noble unicornio ári. Heẽ, oĩ umi komandánte umi iporãva apytépe. Ha koʼã mitãkuña oreko pulsera ojejapóva platino, pláta, órogui ha oñembojeguáva ita iporãitereívare ipo ha ipy rehe.
  Precisamente umi muñeca ha tobillo rehe. Avei oreko hikuái iñakãraguepe umi broche iporãitereíva ha ijapysápe umi arete de diamante. Mba"eichaitépa tuicha ko"ã mba"e ojehecha.
  Mayma mitãkuña ha"e kakuaáva. Pe Vizcondesa oikuaámava añoite, Gulliver ndive, ojogua peteĩ mitãme.
  Péro haʼe oreko iñakãre peteĩ koróna omimbipáva itágui mbyjaicha. Ha pe mitãkaria"y ipy"a"ỹva Gulliver oñandu pe corona real iñakã ári. Jepe omonde peteĩ pantalón mbykymínte ha oreko peteĩ sable oñemoĩva ikostádogui peteĩ sling-pe.
  Ha katu mba"eichaitépa sabre - opavave isarambi joya omimbipáva reheve, ha umi diamante jepe oñeme"ẽta hese.
  Bueno, katuete, Gulliver ha"e pe kuimba"e añoite ko ejército pukukue javeve. Hiʼarive, haʼéramo peteĩ mitãnte, imbaretetereíva añoite ha umi múskulo ojehecharamóva.
  Ha umi ñorairõhára oguata rei, ha imembykuéra ijao"ỹva orekóva vena pe olivo óro pire guýpe omimbi.
  Bueno, katuete, mba"éicha piko ikatu peipytyvõ ha pepurahéi, iporãva;
  Mitãkuña dashing oñorairõ Elfia rehe,
  Ha'ekuéra ha'e Svarog ra'y oñemomba'eguasuetereíva....
  Ñande iporãva oinupã hekopete peteĩ ametralladora reheve,
  ¡Umi Satanás rembiguái ndaikatumoʼãi ñanemopẽ!
    
  Roñorairõ py"aguasúpe, roñorairõ orcismo rehe,
  Jaity Orkmacht aña rehe, jepémo pe enemigo imbarete...
  Pya"e arovia jahechataha pe comunismo ñame"ẽva"ekue,
  Hogue de oro, omimbi pe arce yvyramátagui!
    
  Ndaipóri tetã iporãvéva ñane retãgui, ndaipóri komunismo iporãvéva,
  Ikatu haguã ñande País ipoty radiantemente...
  Vy"apavẽ ipepo tesape oúta ko planeta-pe,
  Ha pya"e oñekumplíta nde sueño reguereko haĝua peteĩ tekove iporãvéva!
    
  Peguerovia ñande Elfia-gui oikotaha tuicha vy"apavẽ,
  María, Lada, Tupã sy, oisãmbyhýta...
  Jajokóta pe ataque pe Orkmacht infierno ka"aguy rehegua,
  Ha natekotevẽi ñañeʼẽ natekotevẽiva ha ñamemorisa!
    
  Pe enemígo ndaikatumoʼãi oipeʼa umi mitãkuña korasõ,
  Ore luchador-kuéra ro"afiláva ore kyse puku haimbe ha pochy...
  Umi mba"eporã ñe"ẽ añetehápe oikuaa pe ñehenói,
  Ha ikatúta ñaikytĩ umi horda orca apytépe!
    
  Peikuaa ñande elfo araka"eve noñeme"ẽmo"ãiha,
  Jajukáta opavave Ork-pe pe cuchilla haimbevéva reheve...
  Ñande mitãkuña rova tomimbi órogui,
  Ha jainupã pe orco jugador hovaitépe!
    
  Peteĩ mitãkuña ipy"a"ỹva oñemongu"e pya"e umi nieve ryru hatã rupi,
  Pe ametralladora oime activamente garabato rayo...
  Peẽ orkista-kuérape pepytáva pejapo ha"e peñembohypa,
  ¡Pórke pe País ha"e peteĩ fortaleza monolito!
    
  Ñaventáta umi Ork-pe, jepe oguereko hikuái py"aguapy pu"aka,
  Tío Fem odesidi oha'ã umi Kraut ndive ko ñorairõme..
  Ojapo hikuái peteĩ ta'anga ijehe Adolf-gui,
  Ha ko"áğa areko peteĩ ejército glorioso mitãkuña"ikuéra rehegua hesekuéra!
    
  Ko"ápe ñorairõ vai oñemotenonde pleno ritmo, ko kuñataĩ duende ñorairõme,
  Oityvyro hikuái umi orcista-kuérape, jepénte peteî ñorãirõ joja'ÿme...
  Pe mitãkuña plátaguigua ñe'ẽ hesakã porãiterei,
  ¡Pe iporãva ndosucumbíri Orkler-Satanás-pe!
    
  Ñande destino elf-ligero ha"e jagana continuamente,
  Jepémo armada orca ndoikuaái número...
  Ha roinupã hatã pe Orkdolf ro"ysã ijyva ári, .
  ¡Labour Elfskva osucumbíma pe atentado-pe!
    
  Oĩma nieve, ha mitãkuña"ikuéra ipy"a"ỹ,
  Peteĩ talón desnudo omimbi peteĩ conejito py reheguáicha...
  Umi elfo oñemongu"eterei ñorairõme, .
  ¡Pejerovia cherehe, pe enemigo ndohechamo"ãi ko"ẽmbotávo!
    
  Ani peiporiahuvereko umi Ork-pe ñorairõme,
  Ijehérsito oĩta haku jave, peteĩ aña hendývaicha...
  Jahupytýta jopói Elfiso pógui,
  Ha'éta tuichaiterei mba'e, mitãkuña duende oso!
    
  Tekotevẽramo jajere, opa yvyty nieve,
  Ha ñañembo'y universo tesape rehegua, paraíso elfinismo-pe...
  Vy"arã, oremosẽ umi Aurora arma-gui,
  Ha pe orkismo ipy"ahatãva oñemombo pe infierno-pe!
    
  Elfingrad noñeme"ẽi, roñembo"y iguype,
  Jepe peteĩ horda oike acero ha infierno-gui...
  Mitãkuña'ikuéra omombo granada ipy nandi py reheve,
  ¡Pórke peteĩnte oĩ País de los kamby duende!
    
  Aguerovia ñaimetaha Orklin-pe, jepe hasy umi mba"e,
  Umi orkshista oreko "Panteras", "Tigres", "Leones", "Orkdinand"!
  Pe mitãkuña oipyso pe correo de cadena ijyva ári,
  Upévare umi elfo oreko peteĩ talento mbarete ñorairõme!
    
  Pe mitãkuña"i korasõ oñeme"ẽ Elfiso-pe,
  Avei Elfnin ha Fthalin oiko jerovia apasionada-pe...
  Ani haguã oîve duda katupyry,
  Ja"e mbarete ha mbarete Orkdolf ha"eha kaput!
    
  Ñañapytĩta pe dragón presidente-pe kyse puku reheve,
  Ha ñahundíta ipandilla heta siglo aja...
  Ñapyrũta ñande py guýpe pe horda orca de mitãkuña"i,
  ¡Toñekumpli nde kerayvoty marangatu!
    
  Eme"ẽ tapichakuérape sãso hemiandu ha hemiandu, .
  Ikatu haguãicha pe mbyja omimbi Kuarahy Elfinismo-icha...
  Upévare jaguerekóta gaseosa mantequilla hũitereíva reheve,
  ¡Ñande hermana juventud eterna ha"éta ñande mba"e tapiaite ĝuarã!
    
  Pe tesape oúta, pe País omimbipáta...
  Ñande Túva oĩta gloria-pe tapiaite ĝuarã...
  Ñañembo'ýta yvate gotyo, jaguerovia elfinismo,
  Pe espíritu elfo pu"aka, eikuaa pe luchador, tuichaiterei!
    
  Elfiya oĩma preparáda ipyʼaporãve ha iporãve hag̃ua,
  Ha eipytyvõ ko mundo tuichakue oho haguã vy'apavẽ yvágape...
  Ñande ningo ikatu jajagarra umi universo rembeʼy jepe,
  ¡Peteĩ universo ndorekóiva borde, pe mbarete ogueru haĝua vy"apavẽme!
    
  Ha katu Elfia noĩmo"ãi pe orco aña talón guýpe,
  Oguerekógui peteĩ talento añetegua oñorairõ haĝua...
  Ñande jerokype mitãkuña'ikuéra ojagarraiterei, .
  Mba"épa ohupytýta pe iporãva, peguerovia oimeraẽ resultado!
    
  Pya"e og̃uahẽta pe era kuarahy omimbipáva,
  Pe País gloria ipoty vove magníficamente...
  Ñande ehérsito oñorairõ hína Orkmacht infierno ndive,
  Ha ikatúta ombotyryry pe horda de orco aña!
    
  Maitei Lada marangatu, ñande Tupã Sy,
  Nde rememby Perú, ha Yarila de siglos...
  Pe sarambi esperanza"ỹva ndohupytýi jerovia,
  Heta regasta ramo, nerejokomo'ãi ne ñe'ẽ!
    
  Mburuvicha iñimportantevéva ha"e Elfino Guasu,
  Elnin oheja chupe pe tape iñaranduvéva Edén-pe...
  Elphisif ha"égui tesape jára,
  Ha algún momento-pe, ¡ideal umi luchador-pe ĝuarã!
    
  Umi orkista ndaikatumo'ãi ombotavy País-pe,
  Ha oikytĩ Elfskva Elfgi-gui, Elfbiri-gui...
  Oikovéta hikuái, che arovia, umi elfo tesape rehegua elfinismo guýpe,
  Ha ambogueta Orcdolf pu"aka, mitãkuña!
    
  Pya'e oîta victoria, añete kuarahyicha,
  Pya"e oĩta peteĩ resape ojoguáva peteĩ cuasar rayo-icha...
  Ha peguerovia umi Elfo, elfinismo oñemoakãrapu'ãta,
  Bueno, nderegueroviáiramo, iporãvéta rekirirĩ!
    
  Pe ciencia elfinismo rehegua pya"e omoingove jeýta umi omanóvape,
  Iñarandu ndorekói límite, peteĩ cuasar-icha, tuicha...
  Ñande jaityta umi Ork-pe ñande espíritu porã reheve,
  ¡Ani ñañepy"ara"ã peteĩ vosa óro reheve!
    
  Bueno, en pocas palabras, opa ko tiempo infierno,
  Ñande mitãkuña jaikéta Okrlin-pe pytãme...
  Ha ñande kárga ijyvykuʼỹva opáta,
  ¡Pórke jagueraha vaʼerã ñande vyʼapavẽ peteĩ ñorairõ reheve!
  Mitãkuña opurahéi ramo, opurahéi ipy"aite guive. Gulliver, jepémo mitãkuimba"e hetepýpe, ha"e gueteri kuimba"e ha omomba"eguasueterei chupekuéra.
  Ko'ã mitãkuña añetehápe iporãiterei.
  Pe mitãkaria"y capitán opurahéi:
  Oĩ kuña ñande Elfia-pe,
  Mba'ére piko oveve hikuái aviõ broma ramo...
  Mba"épa iporãve opavave oĩvagui ko universo-pe,
  ¡Ñambohory reheve ejuka pe adversario-pe!
  
  Ha"ekuéra heñóikuri ogana haĝua
  Omomba'eguasu haguã Duende heta siglo pukukue...
  Opa mba"e rire, ñande rukuéra ypykue
  ¡Upepete oñembyaty chupekuéra g̃uarã peteĩ ehérsito!
  Ha pe mitãkaria"y, opyrũ, ipy"a"ỹva, mitãicha, bronceado, ipy mbarete, oisu"u.
  Ha ipu rupive ho"a peteĩ cono ha oinupã pe mitãkuñáme voi pe suela desnuda ha rósa ári.
  Ha"e opukavy ha ombohovái:
  Ainupã peteĩ kuã porã
  Okáiháicha tatápe
  Peteĩ mitãkaria"y ipu"akapáva che ra"arõ upépe,
  ¡Peteĩ kavaju de óro ári!
  Gulliver oñakãity pe mitãkuñáme ha ohechakuaa:
  - Ha, añete haguã, .
  ¡Che ningo ivaieterei ningo chemitã guive!
  Ohayhu oinupã mitãkuña"ípe peteĩ yvyra"ípe, .
  ¡Ejupi nde tuvakuéra nervio-pe!
  Ha pe mitãkaria"y kapitán ojagarra ha ohechauka iñe"ẽ puku.
  Pe mitãkuña Vizcondesa opukavy:
  - Ha, nde reme'ẽ! Tuicha mba'e jehai!
  Gulliver ohechakuaa:
  - Ahai porã sapy"ánte - heẽ!
  Ha oñakãity icompañero-pe. En cualquier caso, ha"e peteĩ tipo orekóva peteĩ puñetazo bastante devastador.
  Ha umi mitãkuña omýi oñorairõ intención reheve, ha pe estado de ánimo oiko chuguikuéra extremadamente combativo ha agresivo.
  Mitãkaria"y ñorairõhára opurahéi:
  Ñandejára ombotovéramo jepe umi duelo,
  Ha katu añandu peteĩ talento pe kyse puku rehegua...
  Añorairõ siete vése káda semána,
  ¡Por lo menos ndaha'éi duelista!
  ¡Por lo menos ndaha'éi duelista!
  Vizcondesa opurahéi ombohováivo:
  Che ha"e peteĩ mitãkuña, evidentemente areko vistas, .
  Ha peteĩ ñorairõme ohechauka clase superior!
  Ha katu hasẽ meme oñembohorýgui - .
  Mba"ére piko che anase mitãkuña"íramo?
  Umi mitãkuña ñorairõhára osegi oguata ha hete ipire hũ ha musculoso oflexiona imúsculo. Ko"ãva añetehápe mitãkuña kuña.
  Gulliver oporandu hapicha Vizcondesa-pe:
  -Moõpa jagueraha ñande ehérsito.
  Pe mitãkuña opukavy ha ombohovái:
  - ¡Rogueraha hína peteĩ hendápe! Ha ko ñorairõ ha"éta tuicha decisivo ñandéve ĝuarã!
  Pe mitãkaria"y capitán he"i:
  - Ajejuhúvo peteĩ mundo-pe, tapichakuéra rangue, kavaju ha"ehápe umi tekove iñaranduvéva, upéicharõ... aimo"ã ndaikatuiha mba"eve hechapyrãvéva. Péro upéi ojekuaa oĩha avei mitã opaveʼỹva. Ha ndaha"éi upéicha itavy!
  Pe mitãkuña ombotove
  - Ikatu kuri ñañemoakãrapu'ã porãve tecnológicamente. Péro pehecha ndaiporiha mbaʼeveichagua incentivo. Hi"arive, pegueru pólvora ha arma ha cañón ñande mundo iporã ha armonioso-pe, ha ikatu mba"e ivaivéva!
  Gulliver he"i peteĩ ñe"ẽme:
  - Heẽ, ikatu ivaive! Ha upéicha reguereko peteĩ idilio. Ha ojepeʼáramo jepe peteĩ diénte, unos kuánto óra rire okakuaáta peteĩ ipyahúva.
  Pe Vizcondesa oñakãity ha opukavy:
  Aipotaiterei ningo arakaʼeve ndopamoʼãi che mitãrusu,
  Ikatu haguã pya'e che rapykuéri...
  ¡Oikuaa"ỹre umi áño!
  ¡Oikuaa"ỹre umi apañuãi!
  Pe mitãkaria"y capitán oñakãity opukavy:
  - Heẽ, oiméne tuicha mba'e kóva...
  Mitãkuña oguatáva, ha heta miles ijapytepekuéra ogueraha ha opurahéi coro-pe:
  Pe ama omosarambi mbyja pehẽngue yvágare,
  ¡Rombosako"íma peteĩ estaca afilada orkisismo-pe ĝuarã!
  Umi tanque Tigre ha'e basura-nte - peteî mercado de pulgas ky'a,
  ¡Peteĩ derrota pochy oha"arõ Wehrmacht-pe peteĩ jeýpe!
  ¡Peteĩ derrota pochy oha"arõ Wehrmacht-pe peteĩ jeýpe!
  
  Ñande compañero Elfin tendota ha'e mbarete millones,
  Ipuño ha"e granito, peteĩ ametralladora ipópe!
  Ñande ikatúta ipuʼaka pe ehérsito Sodomagui,
  Ñande mbarete ha"e peteĩ monolito - vy"arã Yvýpe!
  Ñande mbarete ha"e peteĩ monolito - vy"arã Yvýpe!
  
  Nahániri, ñande partido oreko umi mbaʼe iñimportantevéva ojapo hag̃ua,
  Mba'éichapa ikatu jasalva tavayguakuérape, Tetã Paraguái reko porã!
  Febbels de los poseídos, infierno-pe umi mba'e ndovaléiva reheve,
  Ha oĩta victoria, cheguerovia, jepe opa umi aña!
  Ha oĩta victoria, cheguerovia, jepe opa umi aña!
  
  Pe belleza elfo-lusa herakuã ipu"aka rehe,
  ¡Itrensa marrón ipohýi!
  Ha umi ñorairõme umi Orko ndive, umi mitãrusu herakuã porãta,
  Tetã Tesape"a oikovéta, opu"ãvo!
  Tetã Tesape"a oikovéta, opu"ãvo!
  
  Ani reheja Orkler - ha'ekuéra oinupãta ijyva umi elfo-pe,
  ¡Pe karai bigote oimo"ã ha"eha peteĩ Tupã iporãva!
  Jaguata tape Orklinskaya rupi,
  Nahániri, pe hiʼánga potĩva ndoikomoʼãi tembiguáiramo!
  Nahániri, pe hiʼánga potĩva ndoikomoʼãi tembiguáiramo!
  
  Ñande bandera pytã, tuguy pochy color, .
  ¡Kuarahy omimbipáma Orkstag-pe!
  Ndaipóri jopói ipy"aporãvéva ñane membykuéra jahayhuetévape ĝuarã,
  ¡Pe korasõ ipy"aguasu ha kyhyje oñembyai ramo!
  ¡Pe korasõ ipy"aguasu ha kyhyje oñembyai ramo!
  Ko purahéi ñanemokyre"ỹeterei. Ha umi mitãkuña rapykuéri oĩ catapulta ha balista orekóva carga propulsor ipoderósova. Ha haʼe vaʼekue peteĩ fuérsa oporojukáva. Ha umi mitãkuña opyrũ avei ipy seductora ha imbaretetereíva reheve.
  Gulliver ojapo peteĩ porandu completamente natural icompañero-pe:
  - Mba'ére piko ndaipóri kuimba'e umi ñorairõhára apytépe.
  Vizcondesa opukavy ombohováivo, he"ívo:
  - Ha upéi oñeikotevê kuimba'ekuérape ejército-pe? Ha"ekuéra hyakuã vai ha ndogustái ojesareko. Umi mitãkuimba"e ndaha"éi gueteri mba"eve, ha katu umi kuimba"e okakuaáva ha especialmente umi kuimba"e ijedámava ha"e simplemente repugnante!
  Gulliver ohechakuaa lógicamente:
  - Pe edad katu, ndaha"éi kuimba"énte ombyaíva, avei kuñáme!
  Vizcondesa oñakãity omoneĩvo:
  - ¡Oĩ porã! Ha katu upéicharõ jepe, kuñanguéra operde i"atractivo ojehecha jave itujavévo treinta y cinco áñogui, ha kuimba"ekuéra ojehecharamo itujavévo quince áñogui! ¡Oĩ peteĩ diferencia significativa ko"ápe!
  Pe mitãkaria"y capitán he"i:
  - ¡Che ningo algún modo ndacheimportái umi mitãkuimba"e adolescente iporãitévare! Pe mba"e iñimportantevéva ha"e kuñanguéra iporã haĝua, ha iñimportantevéva, oporohayhu ha iñarandu!
  Pe mitãkuña opukavy ha ombohovái:
  - Upéva ningo añete! Pe iporãva, katuete, iporã, ha iporãiterei jepe, ¡ha katu pe iñarandu iñimportánte avei!
  Gulliver opurahéi:
  Péro mbaʼérepa, .
  ¡Ndaikatúi reiko ne akãme!
  Péro mbaʼérepa, .
  ¡Ndaikatúi rejerovia avavére!
  Péro mbaʼérepa, .
  ¡Che ha"e peteĩ primer grado-gua che akãme!
  Péro mbaʼérepa, .
  ¡Añe"ẽ vyrorei meme!
  Péro mbaʼérepa, .
  ¡Tekove nañanembo"éi mba"eve!
  Péro mbaʼérepa, .
  ¡Nantendéi mba"éichapa itavy umi tapicha!
  Péro, ¿mbaʼére piko!
  Péro, ¿mbaʼére piko!
  Pe mitãkuña Vizcondesa ombohovái jerovia reheve:
  - Ha repollo akãme guarã!
  Mitãkuña guerrera porã oñepysanga peteĩha, jepe michĩ, destacamento orco-kuéra rehe. Umi iporãva opyta pya"e. Ipy nandi ha cincelado oñepyrũ oipyso umi arco kuã ha ombojere umi tambor ballesta rehegua.
  Oĩ mitãkuña linda ha sexyitereíva bikini-pe ko"ápe, oñorairõva prácticamente ndorekóiva ao ha ha"eva"erã, ha"ekuéra simplemente ojehayhu. Ha kuimba"ekuéra ohecháramo chupekuéra, katuete oñesũta ha tuicha haku ha vy"a reheve ohetũta umi suela desnuda, rósa, oje"agrava"imiva, ha katu péva ojapo chuguikuéra atractivove ha hyakuã seductora umi mitãkuña rete hesãiva ha imbaretéva hyakuã asývagui.
  Upévare umi flecha ha ballesta perno oveve peteĩ arco yvate ha ombojere umi orco-pe, oinupãvo chupekuéra flecha reheve, peteĩ erizo-icha aguja reheve. Ha tuichaiterei mbaʼe ojesareko hese.
  Ha ko"ã mitãkuña ko"ápe ha"e simplemente encanto tuicha ha ijojaha"ỹva, ha imúsculo imbareteterei, ha al mismo tiempo ojehecha porãiterei.
  Ha upéicha oñehundi pe primer destacamento de orcos, ha umi mitãkuña magnífica ndohupytýi ni peteĩ arañazo.
  Gulliver - ko mitãkaria"y eterna oestampa ipy nandi ha opurahéi:
  - Peẽ mitãkuña tuicha mba'e, .
  Supermen-kuérante...
  Ñañotỹta pepino
  Ha oikuaa"ỹre umi límite!
  Vizcondesa oñakãity ikompañero-pe ha opukavy:
  - Che capitán ojerure ndéve,
  Oiméne reñemboja'óta...
  Tereho mitãkaria'y, reka'ueterei
  Nda"upéichairamo, reñani peteĩ mba"ére, emañamína, reñani va"erã hese!
  Umi mitãkuña oguata, opyrũvo ipy gracioso, bronceado ha seductora jepivegua"ỹva.
  Ha opa mbaʼe porã senokuéra ningo iporãiterei. Bueno, ani recoquetea mitãkuña ndive upéicha.
  Gulliver omaña pe mitãkuña Vizcondesa oguatáva ijykére ha ohechakuaa:
  - ¡Iporãvéta nde kakuaáva ramo!
  Pe mitãkuña opukavy ha ombohovái:
  - Mba"épa oĩkuri hapykuéri, emaña tapykue gotyo, .
  Ehechakuaa ndejehe mitã ramo, ani retĩ,
  Amombe"úta peẽme heta áño ohasa hague, oveve,
  ¡Epukavy Gulliver, ¡pukavy!
  Pe mitãkaria"y capitán oñakãity pe mitãkuñáre, jepeve iorigen noble, oity hína ipy nandi ha gracioso umi ita haimbe asýva tape rehe.
  Ha ha"e, katuete, ojesareko - peteĩ mba"e iporãitereíva. Ha"e oñemonde porãiterei ha iporãiterei, ha pe mitãkuña py oĩ nandi, ha"erõguáicha peteĩ mendigo.
  Péro Gulliver ohechakuaa:
  - Mitãme guarã, ¡nde ningo hechapyrã!
  Vizcondesa oity ipy nandi hetaiterei jey ha opukavy:
  - ¡Ne elogios, mitãkaria'y short-pe, ndovaléi mba'everã! Upévare ndaikatúi ahupyty mba"eveichagua pirapire específico kóvagui!
  Pe mitãkaria"y oñakãity:
  - ¡Ay! ¡Opavave akóinte oreko provléma plátare!
  Pe mitãkuña opukavy frustración-gui, ha italón desnudo ha redondo ojagarra ha oityvyro pe ita"i, oinupãvo tuichaiterei mbaretépe. Isorprende voi peteĩ mitã, ha peteĩ representante jepe pe sexo justo-gui, ikatuha oreko hetaiterei mbarete. Kóva ha'e peteĩ mba'eporã - súper!
  Ha pe Vizcondesa opukavy:
  - Epurahéi yvoty, ani retĩ!
  Gulliver oporandu sorpresa ojehecháva reheve:
  - Mba'érehepa ojepurahéita.
  Pe mitãkuña odeclara decisivamente, pochýpe peteĩ jey oityvyróvo ipy nandi ha bronceado, michĩmi oñembohapéva oguata haguére ipy"a"ỹre are:
  - Mborayhu rehegua, katuete! Mba"e piko ambue mba"érepa japurahéi!
  Pe mitãkaria"y capitán oñakãity ha opurahéi vy"a ojehecháva reheve, opurahéi iñe"ẽ ipu ha mitãkuimba"eicha:
  Che imaginación ojegolpea
  Opa mba"e omimbipa, ha"ete ku octubre-pe!
  Ha ñamombota peteĩ horquilla pe aña aña ykére,
  Ha iporãitereíta ko Yvýpe!
  
  Koʼãichagua mbyja oĩva ñande univérsope haʼe hína
  Oĩ rubí, ambue katu diamante!
  Ñambyaty tributo umi iñañávagui -
  Pe golpe ha"ete peteĩ martillo ha ndaha"éi pe ceja-pe, ha katu pe tesa-pe!
  
  Tenda ventána orekóva cuasar, .
  ¡Pe hipódromo omimbipáva omimbi!
  Oĩ herida ojepe'áva che ánga - .
  ¡Haʼete voi oikovaʼekue ipype peteĩ pogrom tuicháva!
  
  Haʼekuéra oñemboʼýta peteĩ kométa rrísoicha,
  Cordero omimbi - pe vía láctea omimbi!
  O ojepurahéi umi explotación inmortal, .
  ¡Topyta Frus gloria-pe tapiaite ĝuarã!
  
  Mbaʼépa ikatu ojapo peteĩ persóna oñembyasýva?
  Eheja mante ho'a peteĩ tesay nde resa hovygui...
  Opa mba"e oĩva ijerére gris ha ombojeguarúva,
  Reha'arõ jave esperanza reheve peteĩ arasunu junio-pe.
  
  Embohasa nde juru desgraciado peteĩ pukavy reheve - .
  Entende ko mundo ndaha"eiha bayas ka"aguýpe.
  Pe mitãkuña pya"e oipe"áta ndéve hatĩ,
  ¡Ipype rejapóta peteĩ sueño razonable!
  Upévare pe mitãrusu ñorairõhára ogueraha ha opurahéi. Ha ojehecha porãiterei ha iporãveha.
  Vizcondesa ohechakuaa:
  - Ikatu repurahéi porã! Péro, ¿ikatúpa remoheñói peteĩ mbaʼe ivaivéva?
  Gulliver he"i peteĩ tono humilde-pe:
  - Mba'épa ikatu ivaivéva purahéigui.
  Pe mitãkuña oity hese iñe"ẽ ha ombohovái:
  - Mba'épa ogueru vy'a ha plus salud!
  Pe mitãkaria"y capitán otyryry yvate ha yvýre liebre-icha ha opurahéi:
  Nde ha"e che Retã Guasu,
  Umi ñorairõ tsunami rehegua ojeity vaieterei
  Añetehápe, pe ehérsito ningo peteĩ família ipoderósova,
  ¡Ñamombo ivaíva ipedestal guive Gehena peve!
  
  Mba"eichaitépa peteĩ tesape yvagapegua omimbipáva, .
  Oúva umi ñorairõhára País korasõgui.
  Toñemomba'eguasu umi kavaju'arigua hazaña,
  Nañambyasymo"ãi, jaguerovia tekovépe!
  
  Pe enemígo ohupyty peteĩ jopói tuicháva,
  Ha oguereko heta arma iñambuéva...
  Ko"áğa og̃uahẽma pe momento, peñeimaginami kóva, .
  ¡Chernóbog pochy oñohẽ mbarete!
  
  Upéicha oiko, che kavaju"ariguakuéra, .
  ¡Pe País omimbipáva ohasa asy hína!
  Cero-nte oî kuri upe informe-pe,
  Ha jey pe infierno Caín otriunfa!
  
  Orksismo imbarete, pe horda okororõva, .
  ¡Ha katu ani regueru umi sajón-pe ijyva ári!
  Opa mba'e rire, Elfin iñaranduva oĩ ñanendive tapiaite -
  Ha pe teórico hekojojáva Fenin!
  
  Ikatu ñamopu"ã pe Wehrmacht, aikuaa, .
  Ha noimportái mba'eichaitépa iñarandu ko dragón...
  Ñaikytĩta ikyse puku reheve,
  Che ha"e peteĩ kavaju"arigua ojededikáva País ha kuñakarai rehe!
  
  Toiko pe virtud ipu"akapáva
  ¡Oĝuahẽ haĝua umi frontera Orklin-pe!
  Ñande digno umi explotación ñande rukuéra ojapova"ekue,
  ¡Añetehápe, ¡ñande ehérsito ningo ndaikatumoʼãi vence umi ñorairõme!
  
  Jaju vove jajapo ñande kerayvoty,
  Causa marangatu - pe causa comunismo rehegua!
  Ahejáta pe mitãkuñáme oguejy pe pasillo-pe,
  Posteridad-pe guarã pe pancarta: honor, altruismo!
  Péicha opurahéi pe mitãkaria"y ñorairõhára Gulliver py"aguasúpe ha temiandu reheve. Ha umi mitãkuña oguatáva hendivekuéra opopo ipo. Ha oĩ voi otyryrýva ha osalpicáva peteĩ salto-pe ojekutu jave ipy nandi reheve. Upéva ha"e kuri extremadamente fresco ha tuicha escala-pe.
  Gulliver oporandu iñirũme:
  - Apurahéi porã piko?
  Ha"e ombohovái peteĩ jesareko vy"ápe:
  - ¡Pe ruiseñor ojedobla nde fondo rehe! Péro, jaʼeporãsérõ, peteĩ tóro okororõramo, koʼýte oñembojy jave oikovéva, upéicharõ hoʼysãvéta ha tuichavéta!
  Gulliver opurahéi:
  Ñande ndaha'éi hámster añónte
  Ha umi tóro hatĩva!
  Ro"a opavave vaka
  Ha jadesgarráta umi lobo peteĩ jeýpe!
  . MOAKÃHA No 2 rehegua.
  Péicha oñemotenonde ejército. Peteĩ mariposa tuichaitereíva oveve yvága ári, ikatu voi ojejavy ha"eha peteĩ dragón oĩgui mbohapy iñakã.
  Ha ipepo omimbipa opa umi color arco iris primavera-pegua reheve. Heẽ, haʼe vaʼekue peteĩ rréina encantadora.
  Gulliver opurahéi vy"ápe:
  Upe ryguasu pepo
  Ha'ekuéra iporãiterei va'ekue...
  Che aperde che py'aguapy - .
  Ha heʼi upéva ipyʼaite guive!
  Pe Vizcondesa opukavy opukavy:
  - Anive rejapo tyapu ha rejodiskuti, .
  Pe óga péicha térã nahániri péicha...
  Por lo menos ñamopu"ãva"erã peteĩ granero, .
  ¡Pe oĩvagui ipópe!
  Ha umi mitã opave"ỹva opuka ha opukapáta, ohechaukávo hatĩ iporãiterei ha tuichaitereíva ijeda ári.
  Gulliver oporandu Vizcondesa-pe:
  - Mba'ére piko jaha voi peteĩ caminata-pe. ¡Emolina ha e"únte opaichagua mba"e ndovaléiva mba"everã!
  Oĩma mitãkuña ko"ápe, ha oĩkuri miles ipy"a"ỹva ha oñembopiro"ýva, ha opavave iporãiterei, seductora ha muscular. Ha ajagarráramo ha añepyrũ apurahéi, osê chembovy"aiterei;
  Mburuvicha guasu oisãmbyhy ñanderehe jeroviaha,
  Oguenohẽ decreto, ohusga tembiguái...
  Pe mburuvicha guasu ndoguerohorýi sarambi ha ñembohory,
  Ha ndaha"éi peteĩ método ñamomichĩ haĝua kyhyje!
  Ha katu upéi oñeinterrumpi sapy"a umi iporãva ipy"a"ỹva purahéi. Ojekuaa tenonde gotyo peteĩ horda entera hetaiterei orco hyakuã asýva ha colmilloso. Ha okororõ ha oñanduuka hikuái ijyvyra.
  Umi mitãkuña katu noñemotĩri ha oñepyrũ pya"e oñemohenda jey formación de batalla-pe.
  Ha Gulliver ojagarra ha opurahéi, opyrũvo ipy nandi ha mitãicha;
  Che ha"e pe falcón py"aguapy ha ñorairõ rehegua,
  Heñóiva mbyja omimbivéva guýpe...
  Túva ra'ykuéra jeroviaha - .
  Mborayhu - tuicha, añetegua!
  
  Ñamoheñóita peteĩ mundo iporãva,
  Upévape oĩta vy'apavẽ ko'ágã...
  Tomimbi Kuarahy Queruvín,
  ¡Elfía marangatu, oñembotuicháva!
  
  Jahupytyta ñande kerayvoty
  ¡Ndaiporimoʼãvéima mbaʼe iporãvéva ko univérsope!
  Pe mitãkaria'y omopu'ãta kyse puku ha nde,
  ¡Toiko nde rendaguépe vy"apavẽ!
  
  Ha pe universo iporãitévape, .
  ¡Oĝuahẽma ára che País tuicháva omimbi haĝua!
  Jepe pe mitãkuña oñani ipy reheve,
  ¡Pejerovia cherehe, pya"e jaikovéta comunismo poguýpe!
  
  Yvyty yvate iporãitéva,
  Ha umi estepa de oro orekóva peteĩ alfombra hyakuã asýva!
  Ñamombota pe basura oĩva ko univérsogui
  ¡Pejerovia cherehe, nañambyasymo"ãi ñande rekove!
  
  Ha opa mbaʼe oĩva ko múndope oĩ porãta,
  ¡Opa mba"e rire, ¡elfinismo otriunfáta oparupiete!
  Oguerekóva ipópe cincel,
  ¡Mávapa oipotave peteĩ ametralladora ha bala!
  
  Ñande jajapóva opytáta opa ára g̃uarã,
  ¡Ñamopu'ã táva ñañembosaráivo Marte rehe!
  Britannia pu'aka tuichaiterei - .
  Ja'éta tavayguakuérape ko yvy ape ári - maitei!
  
  Tuguy osyryva ningo oñeñotỹ haguã,
  ¡Upévape okakuaa mborayhu ra"ỹi!
  Toiko porã opavavépe guarã mundo sublunario-pe,
  ¡Ani ha"e peteĩ loro nde ha"éramo peteĩ kavaju"arigua añónte!
  Ha umi mitãkuña, purahéi iporãitereíva ryapu rupive, odispara umi orco-kuérare arco ha ballesta reheve. Ha umi flecha ypykue oinupã mombyry guive umi orco-pe. Ha umi perno de ballesta ojekuaa oporojukáva.
  Mitãkuña"ikuéra opukavýta:
  - Opavave ñande iporã, peteĩ familia, .
  ¡Ñamopotĩta ko univérso podredumbre-gui!
  Tekotevẽramo, pya"e ñapacifikáta umi orco-kuérape,
  Ha peteĩ keruvín ipochýva oveve ñande ári!
  Vizcondesa opukavy:
  - ¡Banzai!
  Umi ñorairõhára oinupã mombyry guive umi orco-pe, ombojere umi tambora umi dispositivo ballesta rehegua ipysã nandi reheve. Ha upekuévo, ndahesaráiri hikuái opurahéi haĝua odispara aja umi oso hyakuã asýva, canela ha colmillo-pe;
  Che mundo oike pytũmbýpe - .
  Paisaje omanóva ha pytũmby ro"ysã.
  Ha che ha'e ne enemigo
  Ha cheguerovia, ¡ko rol naiporãi chéve ĝuarã!
  
  Eacepta che oferta
  Pe pasión nderehe oñe"ẽ hatã chepype.
  Nde mbohovái ndachejukamo'ãi
  Ha haʼe penekondenáta pemano hag̃ua!
  
  Ko múndo iñambue ohóvo, .
  Tekove opa
  Nde reime condenado
  Ha ne retã!
  Ndaipóri opción
  El Gilet Esfera rehegua
  Peteĩ mundo oĩháme pytũmby ha hielo
  ¡Oipe'áta pe ojeikeha!
  
  Tuguy Elfo-kuéra rehegua pe talismán ári
  Pyhare Ñembojoajuhápe, Deimos oñohẽta.
  Mba"evai, envidia, kyhyje ha ñembotavy
  Oguerúta hendive ko múndope.
  
  Nde mundo chemba"e
  ¡Areko che pópe pe llave upéva rehegua!
  ¡Ame"ẽta peẽme py"aguapy opave"ỹva!
  
  ¿Mbaʼépepa ojerovia nde espíritu?
  Desmond ndoguerekomo'ãi tiempo ndesalva haguã.
  Che róga oĩháme, pe tesape oñembogue
  Nde yvy haku asýva oñongatúta che retãyguakuérape.
  
  Amombe'úta ndéve peteĩ ñemigua:
  Pyhare Combinación-pe, elfo ruguy
  Omanchava"erã pe amuleto
  Ha ojepe"áta umi mundo rokẽ.
  
  Ko múndo iñambue ohóvo, .
  Tekove opa
  Nde reime condenado
  Ha ne retã!
  Ndaipóri opción
  El Gilet Esfera rehegua
  Peteĩ mundo oĩháme pytũmby ha hielo
  ¡Oipe'áta pe ojeikeha!
  
  Tuguy Elfo-kuéra rehegua pe talismán ári
  Pyhare Ñembojoajuhápe, Deimos oñohẽta.
  Mba"evai, envidia, kyhyje ha ñembotavy
  Oguerúta hendive ko múndope.
  
  Nde mundo chemba"e
  ¡Areko che pópe pe llave upéva rehegua!
  ¡Ame"ẽta peẽme py"aguapy opave"ỹva!
  
  Nde tavy ha ndepy"ahatã
  Péro nde tiémpo opa ohóvo
  Nde neregovernamo'ãi ko mundo
  Maldición nde, Profeta Pytũmby rehegua.
  Pe ñemano iporãve pe salvasióngui
  Mba"épa ha"e haĝua peteĩha tembiguái apytépe.
  Reikuaápa che decisión - .
  Che mbohovái: "¡Peñehundi opa ára g̃uarã!"
  
  Ko múndo iñambue ohóvo, .
  Tekove opa
  Nde reime condenado
  Ha ne retã!
  Ndaipóri opción
  El Gilet Esfera rehegua
  Peteĩ mundo oĩháme pytũmby ha hielo
  ¡Oipe'áta pe ojeikeha!
  
  Tuguy Elfo-kuéra rehegua pe talismán ári
  Pyhare Ñembojoajuhápe, Deimos oñohẽta.
  Mba"evai, envidia, kyhyje ha ñembotavy
  Oguerúta hendive ko múndope.
  
  Tuguy Elfo-kuéra rehegua pe talismán ári
  Pyhare Ñembojoajuhápe, Deimos oñohẽta.
  Mba"evai, envidia, kyhyje ha ñembotavy
  Oguerúta hendive ko múndope.
  
  Nde mundo chemba"e
  ¡Areko che pópe pe llave upéva rehegua!
  ¡Ame"ẽta peẽme py"aguapy opave"ỹva!
  Péicha opurahéi umi mitãkuña, ha"etévaicha elfo, ha katu algún modo ojoguavéva tapichakuérape. Ndaha"éiramo iporãiterei hikuái. Ha musculosoiterei hete ha figura reheve.
  Umi orco ndaikatúi ojoko ko"ãichagua mitãkuña"ípe. Ha ojotopa hikuái umi oso hũ ha hyakuã asýva ndive kyse puku, yvyra ha hácha jekutu reheve.
  Ha umi mitãkuña oinupã avei umi orco-pe ijyva ári ipysã hũ ha rósa reheve.
  Ha avei omombo hikuái umi aguja venenosa ha oporojukáva ipysã nandi reheve.
  Ha umi orco ho"a ha omano.
  Vizcondesa oporandu Gulliver-pe:
  -Rehechámapa peichagua enfrentamiento vivido iporãva ha ivaíva apytépe?
  Pe mitãkaria"y capitán opukavy ha ombohovái:
  - Katuete ndaha'éi! ¡Iporãiterei ningo!
  Pe mitãkuña oñakãity ha ha"e voi omombo ipy"a"ỹre, ipy cincelado fuerza asesina reheve ha peteĩ granada destructivaiterei. Oveve peteĩ arco-pe ha ho"a umi orco hũme, omosarambívo chupekuéra opaichagua dirección-pe.
  Gulliver opukavy:
  - Nde ha'e perfección, nde pukavy guive nde gesto peve! Ha katu peikuaa, pemombo granada pende py reheve ningo iporã ha ndaha"éi jepiguáicha!
  Pe Vizcondesa opukavy ha ohechakuaa:
  - Heẽ, che py iporãiterei! Ha che suela desnuda ha rósa ohetũ umi kavaju"arigua noble. Iporãiterei ningo umi elfo ojapo jave. Ha katu umi orco olamida ramo nde talón, upéicharõ ha"e repugnante!
  Umi mitãkuña upéi ojagarra ha ohechauka umi pecho escarlata ijyva, oipe"ávo isujetador. Ha mba'éichapa pendegueraha ha peneinupãta rayo oporojukávape. Ha umi orco okáita, ha ipire okáita ha okaráta. Ha koʼã mymba okororõ vaieterei.
  Ha umi mitãkuña ojagarráta ha omoĩta ijurúpe ipy nandi. Ha mba"éichapa ombopu hikuái. Oñehendu peteĩ silbato ohendu"ỹva Heta cuervo oveve, ha"ete ku ojekutuva"ekue iñakãme peteĩ yvyra reheve. Ha upekuévo oguereko avei hikuái infarto ha indigestión. Ha ho"a hikuái, oñemondýi ha oñemondýi, oguejy, ombotyryry umi oso orco akã ijyva reheve.
  Umi monstruo akãrague ojepe"a ha osẽ tuguy venenoso.
  Gulliver ohechakuaa sorpresa reheve:
  - ¡Kóva ningo iporãiterei ha hechapyrã! Peteĩ ikatu he"i - ¡ultra-estelar!
  Pe mitãkuña noble oñakãity:
  - Heẽ, che mitãkaria'y! ¡Kóva ha"e extremadamente adorable! Ha katu ndaha"éi va"erã avei reime ocioso. Ha reinupãva"erã umi orco-pe peteĩ ola asesina reheve!
  Gulliver ombohovái peteĩ suspiro reheve, oñañuãvo ijyva mitãicha, jepe musculoso:
  - ¡Añetehápe kóva ndaha'éi tembiapo ndahasýiva!
  Ha pe mitãkaria"y omombo peteĩ guisante yvate ha ohundi. Ha oveve upérupi ha oinupã umi orco-pe, ojapo chuguikuéra ohapy ha oveve yvateve yvate gotyo. Ha upéi ojere.
  Vizcondesa ohechakuaa:
  - ¡Ko jey remombo porã! Bueno, ikatu rehechauka chéve ambue mba"e!
  Ha umi mitãkuña porãite pendegueraha jeýta peteĩ ñeʼẽme ha peneinupãta pende pezón rubígui umi rayo reheve. Ha umi ombligo orekóvagui pulsar. Ha umíva ohundieterei ha umi orco ojehapy oikovéva ha oñehundi miles-pe.
  Gulliver ohechakuaa ha omombo jey peteĩ paquete explosivo de muerte ipy nandi ha mitãicha:
  - Ja'énte ha'eha súper!
  Vizcondesa ohechakuaa:
  - Ko'ágã ha'e pe ára repurahéi haguã! Bueno, ani retĩ, péva heta ñanepytyvõta voi.
  Gulliver oñakãity ha opurahéi tuicha kyre"ỹme;
  Ore ha'e pionero - caballeros del País,
  Mba"épa heñóikuri noviembre signo guýpe...
  Ndoroperdonamo"ãi Elfia rekove,
  ¡Oñemomba'eguasu haguã mburuvicha guasu bandera pytã reheve!
    
  Ñande jahayhu ha jaikuaa mba'éichapa ñañorairõ mbarete,
  Umi orkshista kyre'ỹme oikytĩ hatĩ...
  Ore roguereko granada peteĩ mochila tuichaitereívape,
  ¡Ndahepýi ñande prekursórpe g̃uarã pe vída!
    
  Ñande jahayhu ñande Sy Marangatu,
  Mba'épa ojapo pe formidable elfinismo...
  Ko"ápe ojegueraha Elsomolka-pe ipy"a"ỹre pe nieve rupi,
  Ha pe orcista ñanemboguejyse!
    
  Che añorairõ kyre"ỹ orxismo ndive Elfskva-pe,
  Ha roikytĩ opavave enemigokuérape peteĩ hoz reheve...
  Mba"ére piko oñeme"ẽ ko Orkmacht umi elfo-pe?
  ¡Ainupãta chupe che po reheve!
    
  Che ningo peteĩ prekursór ha pe Elfskva tuichaitéva poguýpe,
  Oñorairõ peteĩ ñorairõhára gigante-icha...
  Ojoko pe ataque salvaje orcsismo rehegua,
  ¡Ñande Ruvicha Todopoderoso Familia ha"e peteĩ!
    
  Ndaipóri límite Elfia jeikove jey,
  Pe Elfino Guasu, oremopu"ã ore jyva guive...
  Svarog pe tuichavéva, pe mesías ijyvatevéva,
  Ha Lada ha"e peteĩ ideal radiante!
    
  Ore ningo prekursór, mitãkuimbaʼe, mitãkuña,
  Rohayhu roñorairõ - kóva ha'e ore suerte...
  Ha pe molino elfo ñe"ẽ michĩmi ohenói, .
  ¡Jepémo omanda sarambi huguypaitéva!
    
  Elfia ha'e Svarog heñói hague,
  Ha tape ojehesape elfinismo-pe guarã...
  Umi prekursór noikotevẽi peteĩ Tupã aña rehe,
  ¡Pe enemígo ndaikatumoʼãi ñande dobla peteĩ puño-pe!
    
  Ore roguereko peteĩ tanque fresco orekóva armadura inclinada,
  Umi orco ndaikatúi oity ipype upéicha fácilmente,
  Mborayhu reheve Lada rehe, pe kuñataĩ noble,
  ¡Upévaicha pe depredador oñekonverti rei peteĩ juego-pe!
    
  Umi hénte odefende Elfskva oñorairõ rupi,
  Ha upéi oĩkuri pe Elfingrad tuichaitéva....
  Pya'e jahecháta elfinismo,
  Avei oîta peteî desfile Orklin rupive!
    
  Heẽ, Elfingrad oreko orgullo ko ñe"ẽre,
  Ore ha"e pionero py"ỹre peteĩ nieve-pe...
  Ñaikytĩta peteĩ vaka itavy hatĩ,
  Ha ñamboguata Orktler-pe derecho pe ataúd-pe!
    
  Eikuaa pe País araka"eve noñembo"ymo"ãiha, .
  Iimpulso ndaikatúi ojejoko...
  Kuarahy tomimbi tapiaite Elfia ári,
  Ha pe mondaha otraisiona vaʼekue oñembotapykue vaʼerã!
    
  Elfingrad-pe ohechauka hikuái py"aguasu,
  Ikatu kuri rojoko umi Ork-pe...
  Umi elfo oreko peichagua audacia, peikuaa, .
  Ha umi enemigo oguerekóta cero-nte!
    
  Elfia ikatu oveve Marte gotyo,
  Ha omoheñói tuicha mba'e iñambuéva...
  Ha katuete opa mba"e iporãitereíta,
  ¡Jepe pe tekove ha"e frágil peteĩ rosca de seda-icha!
    
  Umi elfo espíritu ndoikuaái umi mbaʼe ojokóva umi ñorairõme,
  Ha'e oguereko pe pu'aka Perú...
  Oñeha'ãrõ jahupyty jopói tupãnguéragui,
  Ha pe elemento omimbi, cheguerovia, pe runa!
    
  Mba"éichapa pe espíritu duende ndoikuaái derrota?
  Cheguerovia, ha'e ikatu opyrũ opa mba'e...
  Ñande pionero-kuéra upévare jaipotaiterei venganza...
  ¡Invencible, pe País ehérsitoicha!
    
  Haimete ñande ári pe victoria,
  Toĩ tesape Elfinismo gloria-pe...
  Ñande rukuéra oñorairõva"ekue Tetã rehe,
  ¡Pya"e jajotopáta vy"a ha ko"ẽmbotávo!
    
  Tetã Sy"ỹre ndaipóri tekove umi pionero-pe ĝuarã,
  Oñorairõse hikuái hese...
  Ha mba'épa peipotákuri, karai aña?
  ¿Ñameʼẽ vaʼerãpa peteĩ tembiguái rekove?
    
  Nahániri, pe Fuhrer ohupytyva"erã umi elfo tembiguái ramo,
  Ñamopu'ãta chupe peteĩ muñeca-icha...
  Opa mba"e rire, umi kavaju"arigua Elfia-gua ikatu oñorairõ,
  Ha pe keruvín ipepo óro rehegua oĩ ñanendive!
    
  Ndaipóri faceta ñande Retã Sy rehegua ko mundo guýpe,
  Okái mbyja omimbivévaicha...
  Nde ningo oiko peteĩ taʼanga cherayhúva,
  ¡Araka"eve ndajeseparamo"ãi pendehegui!
    
  Che ningo peteĩ prekursór ha peteĩ mitãkariaʼy ipyʼaʼỹva,
  Mba"épa ojapura pe nieve rupi peteĩ talón desnudo reheve...
  Ha peteĩ hendápe peteĩ conejito morotĩ lindo otyryry hína,
  ¡Oikytĩtava pe enemígo hatĩ!
    
  Peteĩ prekursór oñorairõva ndoikuaái duda,
  Ha"e ndaha"éi payaso, ha katu peteĩ terminador, peikuaa...
  Venganza oúta umi Orks ipy'ahatãvape, oguerovia
  Ha oĩta peteĩ paraíso omimbipáva elfínismo rehegua!
    
  Mba'éichapa oúta, eikuaa pe época,
  Upévape opavave ñorairõhára pesebre guive...
  Eñorairõ nde pytu paha peve,
  Toñehundi, nde reikuaa pe mba'evai apoha ipy'ahatãva!
    
  Umi mbyja elfinismo rehegua omimbi porãiterei,
  Ndaipóri época hesakãvéva, iporãvéva ko mundo-pe....
  Ñambyaíta pe yugo orkchismo rehegua, cheguerovia,
  Ha Orktler ha'éta umi elfo almuerzo-pe guarã!
    
  Cheguerovia, roguereko peichagua tanque de acero, .
  Iconcha pantera ndoikemo'ãiha...
  Ñamoĩ yodo ñande herida rehe, mitãkaria'y,
  Ha jey pe prekursór pyʼaguasúpe oike ñorairõme!
  
  Bueno, umi orkista ohupyty porã,
  Ha'ekuéra noimo'ãikuri ikatuha ñande derrota rei...
  Jahecha elfinismo oikuaa kilómetro, .
  Ha ikatu ñamopẽ pe Orkmacht ñembosaráipe!
    
  Ñande Tetã ipu"akapáva rérape,
  Peteĩ precursor orgulloso oho pe ataque-pe...
  Jepe arai oñemoĩ País ári,
  ¡Ñamoĩta peteĩ ehémplo victorioso opavavepe g̃uarã!
    
  Cheguerovia, pe enemigo ndojokomo'ãi nde sueño,
  Rogana jeýta opavave Ork-pe...
  Ndaiporimo'ãi mba'evai, cheguerovia, oisãmbyhy haguã mburuvicha guasu,
  ¡Ñamoheñóita peteĩ mundo pyahu orden rehegua!
    
  Opa mba'e oĩ porãta, Túvape peikuaa,
  Che ningo peteĩ mitãkuimbaʼe, péro ñorairõme haʼete Robin Hood,
  Ñepyrũrã aikytĩnte pe escritorio ári,
  Ha ko"áğa, cheguerovia, ¡añetehápe iporãiterei!
    
  Peteĩ duende ikatu oikytĩ Orks-pe peteĩ bayoneta reheve,
  Ha'e ipu'akáta oimeraẽ ejército rehe...
  Ha umi pionero oiko haguã elfinismo guýpe...
  ¡Opa mba"e rire, ore angirũ ha"e peteĩ monolito mbarete!
    
  Ndorome"ẽmo"ãi mba"eve umi orco-pe ñorairõme,
  Ikatu ñagana ñane enemigokuérape ñembosarái rupive...
  Ha upéicha roity umi Orks-pe peteĩ club reheve,
  ¡Pe tormenta okororõ, ombojere pe nieve yvytu atãicha!
    
  Pe Duende ndoikuaái umi Orko-pe, oikuaa poriahuvereko, .
  Ha'e imbarete invenciblemente...
  Umi mba'e vaiete ohupytyva'erã peteĩ sable ijajúrape,
  Ha Satanás oñehundíta!
    
  Ani reguerovia Orkler ha'eha invencible,
  Jepe pembyaty pe infierno pu"aka, pekonsidera opa mba"e...
  Tavaygua ha partido ojoajúvo, .
  ¡Umi hénte omondoro ore Orkmacht-pe!
    
  Elfia herakuã heta siglo aja peteĩ santo ramo,
  Ha'e omboja'o Tigres-pe metal-icha...
  Ojepyso ijyke guive ijyke peve, .
  ¡Kóva ha"e pe tetã añoite pe mitãrusu oisu"uva"ekue!
    
  Rogana gigante-icha
  Oikytĩ hikuái umi adversario-kuérape peteĩ kyse puku reheve...
  Ñande ha"e elfo tesape rehegua, invencible ñorairõme,
  ¡Rovencéta umi opositor País-pe!
    
  Pejerovia orerehe, mba'eve ndorojokomo'ãi,
  Ha nde orekuaa, mba'eve ndaikatúi orevense...
  Ñañotỹta pe Fuhrer calvo,
  ¡Ore roguereko peteĩ kyse puku haimbe ha peteĩ eskúdo de acero!
    
  Ko universo tuichakue javeve ndaipóri Elfie iporãvéva,
  Oĩta peteĩ época de luz heta siglo aja...
  Oĩta pyʼaguapy ha vyʼapavẽ opa henerasiónpe g̃uarã,
  ¡Pe País oikotevẽ peteĩ po mbarete!
    
  Upévare oñembosarái jave Orklin rehe, .
  Ñamombo Orkmacht-pe tanimbuicha tuguýpe...
  Upéva ha'éta ára yvága rembe'y,
  Ha Lada ndive, ¡mborayhu oisãmbyhy!
  Pe mitãkaria"y capitán opurahéi porãiterei iñe"ẽ he"ẽ asývape. Ha añetehápe iporãiterei ha osyry peteĩ ysyry che ánga ryepýpe.
  Vizcondesa ohechakuaa opukavy:
  - Heẽ, heta orepytyvõ ko purahéi!
  Añetehápe, umi cuervo ho"a peteĩ estúpor-pe ha ho"a, oñemondýi, ha"ete ku ojekutuva"ekue iñakãme umi yvyra"i reheve, térã ikatu peteĩ mba"e ipohýiveva reheve.
  Umi mitãkuña, katuete, armado kyse ha hácha reheve, herakuãiterei oikytĩ umi orco-kuérape. Ha tuichaiterei alcance orekóva hikuái, ha umi flecha oity umi oso-pe tuicha eficiencia reheve. Ha, katuete, umi ñorairõhára ndaikatúi oipytyvõ ha katu oipuru catapulta ha balista. Ha omombo hikuái okápe umi olla tuicháva peteĩ mezcla inflamable reheve, aséite ha alcohol. Ha ohapy hikuái umi orco-pe salchicha-icha.
  Gulliver oisu"u ijuru ha he"i:
  - ¡Iporãiterei! Ha pe so"o ojehapýva hyakuã porãiterei!
  Vizcondesa oñakãity ikompañero-pe ha opukavy:
  Ovecha ra'y ro'o hykueterei,
  Mitãkuña bastón ipoderosoiterei!
  Umi ñorairõhára ogueraha chupekuéra ha oinupã jey chupekuéra ijyva pytãgui peteĩ rayo oporojukáva reheve.
  Ha hetaiterei orco aña ojehapy ha ojehapy. Ko"ãva ha"e umi jehupytyrã añeteguáva ejército de luz-pe.
  Ha ipy"a"ỹva, mitãkuña porã.
  Gulliver opukavy:
  - ¡Kóva che rova! ¡Oĩta peteĩ penal, oĩta peteĩ penal!
  Péicha ojekuaa agresivo.
  Bueno, mba"ére piko ndajasapukái umi mitãkuña"ípe:
  Peteĩ orco aña otyryry umi ita pukukue, .
  ¡Einupã chupe napalm reheve!
  Ani reperdona umi orco-kuérape
  ¡Ehundipaite umi mymba otyryrýva!
  Oñemboja'oháicha chinche - .
  ¡Ehapy umi cucaracha-icha!
  Pe Vizcondesa opukavy, oñakãity hesa zafiro reheve:
  - ¡Kóva ningo iporãiterei!
  Gulliver oñakãity chupe ha opukavy:
  - Toiko tesape, .
  Che ndaháiva'ekue yvágape...
  Ko'ẽmbotávo oúta - .
  Ha katuete jahóta yvágape!
  Vizcondesa opukavy ha ohechakuaa:
  - Heẽ, katuete, jahóta. Ha jaju jeýta!
  Pe mitãkaria"y capitán oñakãity ikompañero-pe ha opurahéi:
  Ahase yvágape, ahase yvágape,
  ¡Ko"ápe aime, ha katu upépe ndaha"éi!
  Ha pe mitã terminador omombo peteĩ guisante de muerte compactoiterei umi enemigo orco-pe fuerza mortal reheve.
  Oveve ha otyryry, omosarambi umi enemigo oparupiete. Ha umi orco akã ojere jey.
  Pe Vizcondesa opukavy:
  - ¡Fasmagoria ha'e pe estándar ijyvatevéva!
  Gulliver he"i ñe"ẽmbegue:
  - ¡Oĩ porã! ¡Maldita democracia a la zarismo!
  Pe mitãkuña opukavy ha ohechakuaa:
  - Mburuvicha guasu oîva'erâ akãme, ha ndaha'éi mburuvicha guasúpe!
  Ha hesa zafiro omimbi mbyjaicha. Ha ojekuaa haʼeha peteĩ mbaʼe iporãitereíva.
  Mitãkaria"y opukavy:
  - ¡Peteĩ mundo pyahu, hekojojávape g̃uarã!
  Vizcondesa ohechakuaa:
  Ñorairõ ningo oñemotenonde ko univérsope,
  Ha mba'eichaitépa ikatu rehasa asy...
  Satanás ojepoi, .
  Ha haʼe oñepyrũ ojuka pochýpe!
  Gulliver he"i ñe"ẽmbegue:
  - Heẽ, ojapo! Pe porandu añoite ha"e araka"épa? ¡Ymaite guive oĩ jejuka!
  Pe mitãkuña oñakãity:
  - Caín tiémpo guive, ere piko?
  Mitãkaria"y ombohovái:
  - ¡Pe jejuka peteĩha oĩkuri yvypóra remiandúpe! Yma Adán noñemoheñóirõ guare, ha katu ijespíritu añoite oexisti!
  Vizcondesa oporandu opukavy:
  - ¿Ndépa ere pe ánga ha"e hague opa ára g̃uarã?
  Gulliver oñakãity kyre"ỹme ha oity imemby py nandi:
  - Oiméne, upéva ha"e exactamente! Taha"e ha"éva, Ñandejára Ñandejára ombopu yvypórape ipytu reheve ha omyenyhẽ chupe ipartícula eterna, inmortal, akóinte oĩva reheve!
  Mitãkuña opurahéi opukavy:
  Pehayhu Ñandejárape pene ánga reheve,
  Toĩ nendive Jesús...
  Ha reipotáramo peteĩ mitãkuimbaʼe oho yvágape,
  ¡Esueño Cristo rehe añoite!
  
  TROLL HA ELFO CONTRA ORCS
  ANOTACIÓN rehegua
  Peteî troll ha peteî duende, omyakãva peteî ejército tuichaitereíva oimehápe exclusivamente mitãkuña iporãitereíva, curva ha muscular, oike ñorãirõme peteî horda de orcos ndive. Ha umi ñorairõhára ohechauka iclase ijyvatevéva!
  . MOAKÃHA No 1 rehegua
  Pe mitãkaria"y troll ha pe mitãkuña duende ko"áĝa ojejuhu peteĩ ejército tuichaitereíva akãme.
  Tenonderãme ojehecha mitãkuña"ikuéra oguata ohóvo paso-pe. Omonde hikuái umi túnica translúcida añoite nomokañýiva hete porã, bronceado ha muscular. Ha umi mitãkuña py nandi ha imbaretéva ojapo peteĩ paso.
  Umi iporãva oipe"a jey ipy ha o"endereza hete ipu"akapáva, ha al mismo tiempo, gracioso, cintura ipire hũva límite peve.
  Ha mba"eichaitépa ipoderoso ha lujoso umi mitãkuña oreko, umi contorno noñomi umi túnica fina.
  Irundy mbyja omimbipáva omimbi yvate guive, ome"ẽvo peteĩ tesape imbaretetereíva.
  Umi mitãkuña infantería-pe oreko armada iñambuéva. Oĩ oguerekóva arco, oĩ oguerekóva ballesta ipoderosovéva orekóva perno. Oĩ ñorairõhára kyse puku ha umi oityva dardo. Oĩ avei mitãkuña iporãva ha múskulo orekóva hapykuéri umi hacha ipoderósova, ikatúva oikytĩ mbytépe pe luchador tuichavévape jepe.
  Avei, pe troll ha elfo omañávo ijykére, ohecha hikuái mitãkuña kavaju ári, kaméllo ha elefante jepe! Umi mitãkuña, excepción"ỹre, ha"e musculosoiterei ijyva tuicha ha yvate, bronceado, ipy"a"ỹre ha apenas ojejaho"i ao reheve.
  Ha iñakãrague iñambue sa'y - hovy ha hovy, ha naranja, hovy, pytã, morotĩ ha jepe moteado. Ha katu en general, umi mitãkuña ha"e chic-iterei. Ha ipy nandi, umi pelota de músculo ojeroky ipire chocolate guýpe.
  Umi ha"éva soldado común ndorekói decoración, ha ha"e ijeheguiete decoración. Ha katu umi ñorairõhára comandante oñembojegua pulsera ipo ha ipy rehe ojejapóva óro, pláta, platino-gui, ojejaho"íva joya-gui. Oĩ avei mitãkuña oguerekóva iñakãrague arete ha broche ojejapóva ita iporãitereívagui. Opa mba"e ojehecha porãiterei. Mitãkuña rova imitã, igusto, ndopochýi mba'eveichavérõ, jepémo ijyva ipy'aguasu. Ha katu, hetaiterei mitãkuña hyakuã porãiterei ha erótico. Oĩ peteĩ aroma mokõive perfume hepýva ha aroma natural umi tete imbaretetereívagui, muscular ha, al mismo tiempo, seductora-gui.
  Pe mitãkaria"y troll, omañáva hesekuéra, oñandu peteĩ emoción mbarete ha haimete ojepovyvy.
  Kuñataĩnte oĩ ijerére. Ha oĩ miles de ellos. ¡Opavave apenas ojejaho"i, seductoraiterei ha omokyre"ỹva lujuria masculina!
  Raptor ykére, oñehenóiháicha pe mitãrusu troll-pe, iñamígo duende, peteĩ vizcondesa noble, ojupi peteĩ unicornio ári. Erimiada ha'e pe único representante sexo justo orekóva sapatu - sandalia ombojeguáva diamante ha topaso. Ha"e voi oĩ peteĩ traje lujoso-pe, ha iñakã ári oĩ peteĩ corona omimbipáva ojejapóva ita iporãitereívagui omimbipáva, ndojekuaáiva ko yvy ape ári. Ha pe káha yvate gotyo oĩ umi órden.
  Pe Raptor-ichaite avei. Ha"ete ku omandava hikuái peteĩ ehérsito orekóva heta miles de mitãkuña porã, ipy"a"ỹva ha medio desnuda.
  Erimiada, omañávo ko esplendor mitãkuña porãite oguatáva, oinupãvo ipy"a nandi, peteĩ curva de talón graciosoiterei reheve umi ita haimbe asýva tape rehe, ojagarra ha oñepyrũ opurahéi;
  Javeveta umi mbyjakuéra ári pe planeta ári,
  Kuarahy omimbi porãta...
  Oñemomba"eguasu pe heroísmo umi elfo tesape rehegua, .
  ¡Omoambue pe cazador-pe pe juego-pe!
    
  Añetehápe hasýta,
  Oĩháme peteĩ arasunu omimbipáva ko mundo ári...
  Pe manzana ipotypaite,
  ¡Oĝuahẽma primavera, katuete!
    
  Oĩta peteĩ época, cheguerovia elfinismo rehegua,
  Oĩháme oimeraẽ tapicha ha"éva peteĩ demiurge.
  Jajohéita ñande rovagui pe orkchismo mancha,
  Tekotevẽramo, pe arado oarado!
    
  Oĩta tupã jeroviaha ko yvy ape ári,
  Ha'ekuéra oguerúta vy'a ha pukavy pe duende-pe...
  Ñañohẽta ñande akãrague mirra reheve,
  ¡Toĩ éxito ko emprendimiento glorioso-pe!
    
  Heẽ, Elfia ha"e peteĩ tetã mundo-pegua,
  Elfinismo yvy marangatu...
  Pe mitãkuña ipy"a"ỹva oñani
  ¡Ha"e heñóikuri ha"e haĝua peteĩ nóvia!
    
  Heẽ, ehayhu pe iporãva Elfia,
  Mba'épa omoheñói metal itagui...
  Umi tapicha oikóta, cheguerovia, ovy"avéta
  ¡Toky napalm yvága guive!
    
  Ani reheka vy"apavẽ Rod"ỹre,
  Ha'e ome'ẽta ndéve mborayhu tapiaite ĝuarã...
  Svarog ñorairõ talón guýpe,
  ¡Oñeñohẽ hína umi monstruo ruguy!
    
  Ndaipóri tetã iporãvéva umi gigante, .
  Oreko trolls ha gnomes umi fila-pe...
  Ñande ñaime peteĩcha tapiaite Túva ndive,
  ¡Roganata oimeraẽ ñorairõme, peikuaa!
    
  Upéicharõ, ¿mbaʼére piko pe persóna ombyasyeterei?
  Nde reikuaama Svarog pu'aka...
  Omoheñói temiandu decente
  ¡Ñande Lada mborayhu rehegua ha'e ideal!
    
  Pe universo iporãvéta, cheguerovia -
  Oñepyrũramo oisãmbyhy elfinismo...
  Ore rovy'a ra'y Svarog - .
  ¡Jadesmantela pe orkshismo-pe umi quark-pe!
    
  Pya"e ko Yvy omimbipáta,
  Pya'e oîta tuicha éxito...
  Ha Yarilo opu'ãta kuarahy omimbipávaicha,
  Ha ome'êta tesape opavavépe!
    
  Jay'u Paíspe, mitãkuña, .
  Ikatu haguã Elfie oprospera tapiaite ĝuarã...
  Ikatu haguãicha pe sueldo opa'ỹva - .
  ¡Ndaha"éiva peteĩ vergüenza ñasueño haĝua!
    
  Topu"ã pe Elfo pe universo ári, .
  Ha ohechaukáta opavavépe Ñandejára sonrisa...
  Imbarete oñembyai'ỹva reheve ñorairõme,
  ¡Jaikuaaukáta pe ñembotavy iñaranduvéva!
    
  Pya"e pe kuarahy omimbivéta,
  Espacio oikóta peteĩ korapyicha...
  Upévare rehapyve tata, .
  ¡Eafila nde hacha de acero!
    
  Ha upéi Lada guasu purahéi reheve,
  Upéva omoheñói Tupã ipu'akapáva...
  Ikatúta ñaikytĩ umi ka'aguy ñemoñare,
  ¡Elfo-glorioso ta"ýra kyse puku reheve!
  Raptor opukavy ha ohechakuaa:
  - Pe versíkulo paha ningo peteĩchaite ndorekóiva sentido. ¿Reikytĩse umi ta"ýra elfo-glorioso-pe, he"iséva, nde voi?!
  Erimiada ombohovái peteĩ pukavy he"ẽ asývape:
  - Nahániri, añe"ẽ vai"imi. Añetehápe, ha"ese umi ta"ýra ha tajýra elfo-glorioso ikatúta oikytĩ pe tribu umi horda ka"aguy rehegua. En general, ha"e peteĩ purahéi romántico añónte!
  Raptor he"ise peteĩ mba"e, sapy"aitépe peteĩ mitãkuña porã ipy nandi ha morotĩva ombopu peteĩ hatĩ. Upe jave avei, iñakãrague pytã cobre-ichagua oveve yvytúpe, peteĩ bandera oñorairõva ha proletario-icha. Ha pe ñorairõhára ombopu trompeta.
  Umi ambue mitãkuña, heta miles ijapytepekuéra, oñepyrũ pya"e okambia marcha-gui formación de combate-pe. Peteĩ ejército tuichaitereíva ojehaíva, jepe muscular, omimbipáva sudor ha perfume hyakuã asýva ha kuña pu"aka hyakuã asýva rapykuéri voi, umi mamut oñorairõva otira catapulta ha balista.
  Erimiada he"i peteĩ sonrisa reheve, omimbipávo hatĩ pérlaicha:
  - Ha'ete ku heta vy'arã!
  Raptor opukavy ha ombohovái:
  - Peteĩ mba'e chembojeguaru - mboy mba'e porã hechapyrãva ha ijojaha'ỹva omanóta!
  Pe duende he"i aplomo reheve:
  - Peteĩ ñorairõ ndaikatúi ojejapo víctima"ỹre;
  Ha mokõivéva, pe duende ha pe troll corona-pe, opukavy vy"ápe hatĩ, opukavy.
  Upe rire, oñepyrũ avei ome"ẽ hikuái mandamiento iñe"ẽ ipu ha iñe"ẽ vy"a ha iperky-itereívape.
  Erimiada ogueraha ha jey tuicha temiandu ha expresión reheve, ojeroky iunicornio morotĩ nieve-icha, opurahéi;
  Gloria tetã ipotyva yvate, .
  Gloria pe Duende tuicha ha imarangatúvape...
  Nahániri, ndaiporimo'ãi kirirĩ eternidad-pe -
  ¡Umi mbyjakuéra ñupegua ohypýi pérla!
    
  Svarog tuicha ipu"akapáva oĩ ñanendive,
  Todopoderoso Familia formidable Ra'y...
  Ikatu haguãicha ko Ñorairõhára oipytyvõ ñorairõme,
  ¡Ñamomba"eguasuva"erã pe Tupã Elfo-pe!
    
  Umi mitãkuña ndorekói duda, cheguerovia, .
  Umi mitãkuña pochýpe oataka pe horda...
  Pe mymba ipochýva oñembyaíta,
  Ha pe enemígo ohupytyta peteĩ golpe ijyva ári!
    
  Nahániri, ani reñeha'ã reity umi elfo-kuérape,
  Pe enemigo nañandeguerumo'ãi ñande jyva ári...
  Rovenséta nderehe, mba'e vai aña,
  ¡Abuelo guasu Elfin oĩ orendive!
    
  Nahániri, ani arakaʼeve reñemeʼẽ ne enemigokuérape,
  Mitãkuña ipy'a'ỹva oñorairõ Elfskva ypýpe...
  Ndorohechaukamo"ãi kangy ha ñemotĩ,
  ¡Ñambohovái pe Satanás tuichávape!
    
  Ñandejára toheja pemohu'ã pene ñorairõ,
  Ha oity mombyry umi horda Wehrmacht-gua...
  Ikatu haguãicha opa hikuái cero-pe, .
  ¡Ani haguã kirirĩ cementerio-pe!
    
  Ome'ê mitãkuña'ípe sãso, luchador-kuéra, .
  Upéicha péva oñembosako'íta umi orkista-kuérape guarã...
  Ñande rukuéra oñemomba'eguasúta ñanderehe,
  ¡Pe adversario nañandekamby mo"ãi vakaicha!
    
  Añetehápe oúta pya'e primavera,
  Umi mandi'o apysa oĩva kokuépe oñemoambuéta óro...
  Che arovia ñande kerayvoty oñekumplitaha,
  ¡Reñorairõvaʼerãramo pe añetegua rehehápe!
    
  Ñandejára, upéva he"ise opavave tapicha ha"eha mborayhu,
  Ijeroviapy, imbarete, opa ára g̃uarã vy"ápe...
  Oñeñohẽramo jepe tuguy violénto,
  ¡Pe mitãkuña ningo pyʼỹinte noñatendéi!
    
  Ñambyai pe enemigo ñorairõme,
  Ojapóvo peteĩ mba'e aireadoitereíva...
  Jepe peteĩ tormenta ipochy umi mundo ári,
  Ha ou peteĩ eclipse oñemboty!
    
  Nahániri, umi elfo oñembo"ýta pe sepulcro peve,
  Ha noñeme'êmo'ãi ni peteî mba'e umi Ork-pe...
  Peẽ mitãkuimba"ekuéra pehai pende cuaderno-pe,
  Ha emoha'ãmbaite nde kyse puku ñorairõrã!
    
  Heẽ, añete oĩta peteĩ ko"ẽmbotávo ijyke"ỹre,
  Cheguerovia, opavave oguerekóta vy'a...
  Jaipe'a ambue, cheguerovia, tesape - .
  Yvýpe pe mitãkuña po oipyso hína!
    
  Ñande elfo ikatu jajapo péva, cheguerovia,
  Peteĩ mba"e ni nañañanimáiva jaisu"u...
  Jahecha porã pe meta hesakãvéva,
  Nahániri, ani peñe"ẽ ñe"ẽrei, luchador-kuéra!
    
  Roveveta Marte-pe vy'arã,
  Jaipe'a umi kokue upépe, jaipapa umi rubí...
  Ha jakargáta umi Orks-pe oike tesápe,
  ¡Hetaiterei keruvín otyryry ñande ári!
    
  Tove herakuã pe tetã elfo, .
  Mba'épa ome'ê elfinismo umi pueblo-pe...
  Ha'e oñeme'ẽ ñandéve heñói guive tapiaite - .
  Tetã Paraguáipe guarã, vy'arã, sãso rehe!
    
  Elfia-pe, opavave ñorairõhára ha"e pesebre-gui,
  Pe mitã ohupyty pe arma...
  Upévare, nde oryrýi, mba'evai apoha, .
  ¡Rohenói pe monstruo-pe ome"ẽ haĝua cuenta!
    
  Heẽ, ñane família haʼéta peteĩ família ipyʼaporãva,
  Mba'épa omopu'ãta elfinismo ko universo-pe...
  Oikóta ñandehegui, peikuaa, angirũ añete, .
  Ha ñane negocio ha"éta creación!
    
  Opa mba"e rire, elfinismo oñeme"ẽ tapiaite heñói rupive,
  Ikatu haguã umi kakuaáva ha mitãnguéra ovy'a...
  Mitãkaria"y omoñe"ẽ avei sílaba, .
  ¡Ha katu pe demiurgo tatatĩ omimbi umi tesápe!
    
  Toĩ vy'a tapichakuérape guarã tapiaite ĝuarã,
  Oñorairõha hikuái oñondive umi asunto Svarog rehegua...
  Pya'e jahecháta Folgi rembe'y,
  Ha ñaiméta Ñandejára rendaguépe oñemombaʼeguasúvape!
    
  Heẽ, pe Elfo ndaikatúi oñembyai umi País enemigokuéra rupive,
  Imbaretevéta acero-gui jepe...
  Elfiya, nde ha"e peteĩ sy ohayhuetéva mitãnguérape ĝuarã,
  Ha ñande ru, cheguerovia, mombyry iñaranduvéva guive!
    
  Ndaipóri barrera Patria-pe guarã, cheguerovia,
  Oho tenonde gotyo ojoko'ỹre...
  Pe rréi del infierno pyaʼe ohupytyta cheque,
  ¡Por lo menos oreko ipópe tatuaje!
    
  Ñame"ẽta ñane korasõ ñande Retãygua rehe,
  Jajupi opa yvyty, cheguerovia yvateve...
  Ñande mitãkuña jaguereko heta mbarete, .
  Sapyʼánte voi ombopu pe técho!
    
  Pe mitãkaria"y ome"ẽ avei peteĩ suscripción Elf-pe ĝuarã,
  He'i oñorairõtaha mbarete porã...
  Hesápe, metal chispeante, .
  Ha pe RPG oñeñomi mbarete pe mochila-pe!
    
  Upévare ani ñañembosarái pe itavýva,
  Iporãve jepe, opavave ñañembo"y oñondive peteĩ muro ramo...
  Exámenes, ohasáva A reheve añoite, .
  Togoverna Abel, ha ani pe Caín aña!
    
  Mbykyhápe, oĩta vy"apavẽ tapichakuérape ĝuarã,
  Ha Svarog pu'aka mundo marangatu ári...
  Juegosamente oity umi orkshista-kuérape, .
  Lada toiko vy'a ha ta'anga!
  Kóva añetehápe ha"e peteĩ purahéi. Ha tenonderã, peteĩ horda tuichaitereíva orco-kuéra oatakáma mitãkuña porã, ipy"a"ỹva, bronceado ha seductora ha apetizante-itereíva.
  Ha ko"ã criatura, ojoavy umi elfo ha troll-gui, iñañaiterei hova ivaietereíva reheve. Umi orco ojogua oso-pe, ivaivéva ijojaha"ỹva añoite, ha hova oporomondýi ha ombojeguarueterei.
  Umi mitãkuña orekóva ballesta odispara raẽ. Añetehápe, umi ballesta haʼe peteĩ mekanismo espesiál orekóva umi perno pohýi oñemomýiva veneno-pe, ha ogolpea mombyryve umi fléchagui.
  Umi ñorairõhára oñotỹ mbarete ipy nandi, morotĩ ha imbaretéva ha pya"e ombojere umi mbaraka.
  Ha koʼág̃a umi perno de ballesta oveve peteĩ silbato perforador reheve. Ha literalmente operfora hikuái oike porã, oityvyro oso orco-pe. Ha umi iporãva opukavy gueteri hatĩ omimbipáva reheve, umi pérla iporãvévaicha Sultán tesoro-gui.
  Ha upéi umi iporãva arco reheve oguapy avei ijyva ári. Ikatu redispara jepi peteĩ arco reheve peteĩ ballesta reheve rangue. Ha upe jave avei, umi mitãkuña oipe"a pe arco cordón ipy nandi, ágil ha gracioso reheve. Ha pya"eterei ha ro"ysã ojapo hikuái.
  Ha umi flecha oveve, ojedesliza peteĩ arco inclinado rupi ha oinupã umi oso hyakuã asýva ha iñakãrague reheve ipu"aka destructivo increíble reheve. Ha ojehecha tuichaiterei mbaʼe. Ha umi ykua ruguy morotĩ ky"a umi tekove ojejukava"ekue osalpica okápe.
  Ha umi mitãkuña, bueno, iporãiterei, ha mba"eichaitépa iporã ñamaña umi movimiento orekóvare umi músculo graciosoiterei ha oñemohenda porãva armoniosamente.
  Ha katu ambue guerrero odesplega balista ha catapulta. Ha ko árma ipoderosoiterei avei. Barril entero cóctel Molotov oveve peteî arco yvate. Ha péina ápe peteĩ don de aniquilación peichagua, mba"éichapa pendegueraha ha peneityvyróta pe horda de orco hũitereívape. Ha añetehápe oipeʼáta enterovépe ha ohapypáta chupekuéra. Ha ndaha"éiramo opavave, upéicharõ oiméne cien porã. Ha ko'ágã kóva peteî batalla épica.
  Umi orco hendy oikovéva vela-icha peteĩ árbol de Navidad ári peteĩ óga rico-pe umi celebración de Navidad aja.
  Ha so"o hendýva hyakuã asýva oñemosarambi mombyry.
  Ha umi mitãkuña oñepyrũ omombo honda ha honda umi orco oñemotenondévape. Ha avei ohasa hikuái peteĩ aty guasu apytépe, oso ipyʼahatãva ha iñakãrague morotĩva. Ha ha'ekuéra, ko'ã mymba ho'a ha omosãsõ ykua líquido ndogustáiva.
  Umi mitãkuña ko'ágã peve ohundi mombyry guive horda atacante ha prácticamente ndohasái pérdida.
  Añetehápe oĩ avei orko oñehaʼãva omombo dardo ha omombo ita.
  Ko"ápe pe suela desnuda pe iporãva ojegolpea peteĩ punto. Ha pe mitãkuña osapukái:
  - Maldición, hasy!
  Erimiada ohechakuaa peteĩ sonrisa reheve:
  - Heẽ, ko mundo henyhẽ mba'asygui! Ha katu umi mitãkuña py okuera porãiterei.
  Pe raptor opurahéi, oipe"ávo hatĩ tuicháva ha kavajuichagua:
  - ¡Oh, mba'e py!
  Péicha umi karia'y oñemboguata...
  Ani rekyhyje, mitã'i - .
  Iporãve rejuka pe orco!
  Mitãkuña"ikuéra oñorairõ, en general, iporãitereíva. Ha ko"áğa ho"a jey umi barril de mezcla inflamable umi orco ári. Ha flecha, ha ballesta perno, ha elemento golpeador honda ha dardo-gui.
  Pe ofaltáva ha"e peteĩ ametralladora porã ikatúva reheve reikytĩ umi orco oñemotenondéva peteĩ ola de tsunami-icha. Ha péva añetehápe tuicha provléma. Péro ko múndope, aipórõ, ndaipóri arma de fuego. Ha ikatu voi ha"e la suerte ne"ĩra gueteri oñeinventa peteĩ mba"e iñañaitéva peichagua.
  Péro umi balista ha catapulta ombaʼapo porãiterei avei. Hi"arive, umi mitãkuña, omombo barril oityvyróva peteĩ mba"e napalmo-icha, oipuru avei energía de vapor. Upevarã osalva hikuái umi carbón. Ha upéi pe alcance de disparo ha velocidad de disparo umi catapulta rehegua ojupi un par de órdenes de magnitud. Ha umi ñorairõhára omba"apo ko"ápe tuichaiterei pya"e. Ha umi talón desnudo, rósa ha redondo omimbipa rei. Ha pe velocidad de movimiento ha"e peteĩ mba"e hechapyrãva.
  Ko"ápe jey umi don pyahu aniquilación rehegua oñemongu"e ohóvo pe arco pukukue. Ha koʼãichagua impacto haʼete umi bomba nuclear michĩva ojepovyvýva.
  Péicha heta orco oñemondo mundo inferior-pe peteĩ jeýpe. Ha ikatu avei reiporu unos kuánto árma ojukavéva.
  Ko"ápe, en particular, pe barril ojepovyvy pe aire-pe umi orco ári, ha umi aguja venenosa ha pelota explosiva oveve umi lado gotyo.
  Ha hetaiterei orco oñemultiliza ha ojejuka. Ha umi mitãkuña voi ohupyty avei contusión ha arañazo koʼã criatura iñakãrague asývagui. Péro koʼág̃a peve ndaipóri omanóva. Jepe peteĩ mitãkuña ojeherida vaieterei ha upévare ogueraha chupe ha ogueraha chupe peteĩ camilla ári.
  Heẽ, añetehápe kóva ha"e peteĩ ñorairõ ivaietereíva ha huguypaitéva. Ha ko"ápe ha"ete ku umi ivaíva ha umi glamoroso oñorairõva ojuehe. Ha opa mba"e ojehecha porãiterei ha igroovy.
  Erimiada ojagarra jey ha opurahéi tuicha temiandu ha mbarete reheve, iñe"ẽ porã ha ijojaha"ỹvape;
  Che ha"e peteĩ mitãkuña kavara elfo, .
  Omba"apo kokuépe, oaráva mborayhúpe...
  Ha katu peteĩ arasunu vaiete otyryry...
  Pe orksista oataka, ¡ndaipóri espacio suficiente chupe ĝuarã!
    
  Tuguy pochýva veintiún año vaiete.
  Orkler oataka hetaiterei...
  Jaheja umi elfo oho desperdicio-pe lote-pe, .
  Umi proyectil ojepovyvy - ¡bala oisu'u!
    
  Nahániri, oĩ peteĩ tenda oporomondýivéva ojejuhúva ko"ápe,
  Mba"asy ha ñehundi oĩ jave oparupiete...
  Pe mitãkuña ndoguerekói voi veinte áño
  ¡Ha katu mba"eichaitépa hasy ha privación oĩ oparupiete!
    
  Pe iñañáva oataka hína Orcismo País Madre,
  Péicha ipoderoso, simplemente feroz...
  Ha katu che arovia pe elfinismo ha"eha pe oganáva,
  Mávapa oĩ Orkwolf rapykuéri, ko'ã orco ohecha'ỹva!
    
  Pe enemígo imbareteterei, cheguerovia,
  Ipresión ha'e activa ha cruel...
  Orxismo ha"e peteĩ mymba ka"aguy añónte, .
  Ha pe mitãkuña rehe, pe ta"anga hesa hovy!
    
  Nahániri, umi mitãkuña ndojeremoʼãi tapykue gotyo
  Ojejapura hikuái pe nieve rupi ipy reheve...
  Exámenes, ohasáva A reheve añoite, .
  Ha ñande mitãkuñakuéra oñorairõ py"aguasúpe!
    
  En vano ningo pe orkchismo oataka pe Elfo-pe,
  Jepémo umi orco aliado oipytyvõ hína...
  Ha pe monstruo ipire hũva oveve oguejy,
  ¡Por lo menos ojuka umi elfo carnívoro-pe!
    
  Mitãkuña ndoikuaái ñe'ẽ - oĩ py'aguapy, .
  Oñeha'ã mbarete hikuái victoria rehe...
  Jepe Orkler iporãiterei iñe"ẽme,
  ¡Oñekonverti hague chugui peteĩ payaso!
    
  Jacheckmate umi orco pya'e, mitãkuña,
  Pe enemigo oñembyepoti porãiterei Elfskva poguýpe...
  Upéi oĩkuri pe legendario Elfagrad,
  ¡Ojojuhu peteĩ enfrentamiento empinado reheve!
    
  Bueno, mba"épa pe "Tigre" mitãkuña"ípe ĝuarã?
  Añetehápe peteĩ máquina ipoderosa...
  Natekotevẽi umi juego áspero, iporãva, .
  ¡Máva ejército de orquista-kuéra oityvyro!
    
  Ko'ápe FSA oipytyvõ heta orco-kuérape,
  Ome'ê hikuái aviõ gratis, tanque...
  Oiméne itavy raʼe hikuái
  ¡Oiméne umi finlandés hoʼu hetaiterei henbane!
    
  Heẽ, Orkler ojedispara jaguéicha,
  Ha Okring ojagarra pe espacio oĩva pe trónope...
  Ikatu ndaha"éi itujáva tuicha haĝua, .
  ¡Upe kure ikyráva oĩva pe corona real-pe!
    
  Ha katu FSA Trolltania ndive ko'ágã,
  Upévare oñepyrũ kyreʼỹme oipytyvõ hikuái umi Ork-pe...
  Pe ejército de pérdidas ndaikatúi oipapa umi elfo, .
  Ha umi distancia elfinismo rehegua oñembopytũ!
    
  Kóva ha"e peteĩ situación infierno-nte,
  Capital pu"aka oĩ jave peteĩchape...
  Ha ho'a simplemente oamenasa...
  Yvy umi Ork-pe ĝuarã, peikuaa umi finlandés ndaha"eiha suficiente!
    
  En vano Sam ome"ẽ chupekuéra peteĩ bomba,
  Mburuvicha guasúpe, mba'érepa aña omondo tembi'u...
  Opa mba"e rire, ogana rire EFSR ñorairõ,
  ¡Orcdolf oataka umi jefe mboyvegua!
    
  Añetehápe, heta pérdida jahasa asy,
  Mitãkuña'ikuéra ipy'a'ỹ ro'y jave jepe...
  Ha katu tekotevẽramo, jasalváta Elfskva-pe,
  ¡Ore trenzakuéra oñembojere óroicha!
    
  Oñedefende ramo Elfagrad, .
  Cheguerovia, ikatu jaĝuahẽ Orklin-pe...
  Umi elfo ejército-pe ĝuarã péva ha"e pe situación:
  ¡Oñembojoaju vove tavaygua ha ehérsito!
    
  Mitãkuña ndaha"éi oikuaánteva ñe"ẽ, nahániri, .
  Ha oñorairõ mbarete hikuái umi Ork ndive...
  Jahecháta, mitãkuña'ikuéra oguerovia ko'ẽmbotávo,
  Jepe umi tesa sapy"ánte ojogua platillo-pe!
    
  Che arovia, pe rréi iporãva umi elfo-kuéra rehegua, .
  Ikatúta ojapo pe voluntad imbaretevéva acero-gui...
  Toĩ peteĩ soberano Elfi-glorioso,
  Ndohupytýiramo ojapo porã opa mba"e, ¡Ftalin!
    
  Heẽ, topoty pe tetã elfo, .
  Pe tape ha'éta construcción elfinismo resape rupive...
  Victoria oipe'áta cuenta ilimita,
  ¡Jepe umi mitã revanchismo-gua odesnuda hatĩ!
    
  Ha, mba'épa ere, Tío Terrible Sam,
  Nde regueru nde ñehundi...
  Oconsegui omboyke umi orkshista EFSR-gua,
  Ha péva he"ise capital ñemano!
    
  Bueno, mba'épa oiko, ha ndaha'éi peteĩ jeýnte, ndaha'éi mokõi jey,
  Ojehecháta gueteri chupekuéra otyryryha Duende ári...
  Ani haguã cero ou hetãme,
  ¡Ikatu piko pemoheñói peteĩ milagro Ñandejárape ĝuarã!
    
  Oĩháme Ftalin simplemente ndaikatúiva, .
  Mitãkuña ipy"a"ỹva ikatu ojapo...
  Chupekuéra guarã, Tupã ipu"akapáva, Svarog Marangatu,
  Ha precisión ojedispara jave ametralladora-gui!
    
  Mbykyhápe, pe ñorairõ ndopái mba"eveichavérõ,
  Ñande elfo tesape rehegua ñañeha"ã, peikuaa, ñavenga haĝua...
  Oĩta peteĩ karai tuja ha peteĩ mitãrusu oñorairõva,
  ¡Ndorome"ẽmo"ãi umi Ork-pe peteĩ oportunidad formidable!
    
  Mbykyhápe, ñande ha"e mitãkuña ipy"a"ỹva, .
  Pochy reheve oheka jey oataka,
  Ha peteĩ talón desnudo reheve, peteĩ puño mbarete.
  ¡Roime joder locoiterei ha pe orco aña ojesareko askance!
    
  ¡Arovia umi elfo noñeinundamo"ãiha umi escoria-gui!
  Pe Svarog guasu poyvi guýpe...
  Eñorairõ nde Retã rehe ha ani rekyhyje,
  Pórke koʼẽrõitéma oĩta heta vyʼa!
  
  ALEXANDER TUICHAITÉVA RÁY HA PETEĨ PERSONAL
  ANOTACIÓN rehegua
  Mitãkuimba'e ñorairõhára Vitaly Akulov oñemohu'ã Babilonia Ymaguarépe Alejandro Cuarto oisãmbyhy jave, Alejandro Magno ra'y ha heredero. Upépe omoambue tenda mburuvicha guasu imperio-gua ndive - umi mitãkuimba'e ojoguaiterei, ha oñepyrũ hikuái aventura iñinteresante ha emocionante-itereíva.
  . MOAKÃHA No 1 rehegua.
  Pe mitãkaria"y ojejuhu sapy"a peteĩ táva yma guarépe. Oĩ vaʼekue umi edifísio ijyvatetereíva ha morotĩva ijerére. Jepémo okápe iky'a'imi. Vitalik oisu"u, ohechakuaávo péva ojoguaha yma guarépe. Oiméne haʼe vaʼekue peteĩ siuda tuichaitereíva, ha umi elefánte oguatáva umi kállere.
  Pe mitãkaria"y oguata ha oipeju hovaitépe estiércol pyahu. Oĩ vaʼekue hénte ijerére. Hetave oĩ túnica ligero, sandalia ha ao. Péro heta oĩ, koʼýte umi mitãkuimbaʼe, haimete oñemonde ha ipyʼaʼỹ. Añetehápe haku. Oĩ heta mitã, ha ipire morotĩ ha ipire morotĩ, ha katu umi morotĩ apytépe oĩ avei iñakã morotĩ. Mitãkuña'ikuéra túnica ligero-pe. Umi ipirapire hetáva oipuru gueteri sandalia, ha umi imboriahuvéva katu ipy"a"ỹ.
  Vitalik voi, opracticáva taekwondo, upépe oî heta mba'e opopo ha oityvyróva, umíva apytépe oñeme'ê haguã cinturón. Ha upévare pe mitãkaria'y ndogustái sapatu. Oñeha"ã oñani ipy"a"ỹre ikatuháicha ani haĝua imembykuéra ipysã ipiro"y ha ojejaho"i callos hatãvape. Ha ko"áğa oike algún portal-pe, oñani Moscú jerére. Ha opa pe táva yma guarépe. Umi tapicha ñe"ẽ ndoikuaáiva"ekue, ha katu upe jave avei, Vitalik ontende opa mba"e.
  Oĩ ita haku asýva pe mitãkaria"y py nandi guýpe, ha katu umi suela nandi ha hatãva ndohasái. Ambue mbaʼe katu haʼekuéra omaña hese peteĩ tembiguáiicha. Jepénte Vitalik oreko peteî camiseta inteligente orekóva short pyahu. Ha heta mitãkuimba"e, ndaha"éiva imboriahu"ỹva mba"eveichavérõ, ohechauka porãve ipysã nandi, ha"éramo jepe oñemohatã haguãnte, ha ohechauka ndokyhyjéiha umi ita adoquines haku asývagui tape rehe.
  Vitalik oguata pe táva yma guare rupi. Ha opukavy, omomba"eguasúvo umi sensación. Upépe oĩ vaʼekue umi taʼanga tuicháva ha umi palásio tuichaitereíva. Ha upekuévo, heta yvykua oî ko távape. Umi tembiguái mitãkuimba'e omopotĩva opa mba'e ndovy'aitereíri.
  Vitalik oporandu peteĩ mitãkuimba"e ipy"a"ỹvape omondeva"ekue peteĩ lomo añónte:
  - Mba'eichagua táva piko kóva.
  Omaña Vitalik camiseta omimbipávare ha pe reloj iporã ha ojejapóva oro-gui oĩva pe mitãkaria"y po bronceado-pe, oñesũ respeto reheve ha ombohovái:
  - ¡Táva guasu Babilonia ha'e tetã Macedonia táva guasu!
  Vitalik opukavy ha oporandu:
  - Aipota Alejandro Magno oikove?
  Pe mitãkaria"y oñesũ jey ha ombohovái:
  - Ha'e oikove tapiaite, ha'évo tupã Olimpo-pe!
  Vitalik oñakãity ha opurahéi:
  - Omimbi peteĩ mbyja omimbipávaicha, .
  Pytũmby pytũmby esperanza"ỹva rupive...
  Héroe guasu Alejandro,
  ¡Ndoikuaái ni mba"asy ni kyhyje!
  Pe tembiguái mitãkariaʼy heʼise peteĩ mbaʼe, péro ojekuaa peteĩ superintendénte orekóva sandalia ha ijao ha oinupã peteĩ látigope pe tembiguái imitãvape ijyva ári. Osapukái ha oñepyrũ ombojere pe tape doble fuerza reheve.
  Vitalik osapukái:
  - Naiporãi ñainupã mitãme!
  Pe superintendénte omaña pe mitãkariaʼýre. Ipy nandi ha bronceado, ha katu peteĩ camiseta omimbipáva ha peteĩ reloj de oro ipópe. Ikatu kóva ha"e peteĩ tapicha noble ra"y.
  Ha pe superintendénte ombohovái:
  - Tembiguái oñeñongatuva"erã ipoguýpe peteĩ látigo reheve. ¿Oinupã piko nde ru?
  Vitalik ombohovái honestamente:
  - Nahániri!
  Pe superintendénte oñesorprende:
  - Jepigua'ỹva! Mitãkuimba"e noble jepe ojejapi. Ha nde rova chemomandu"a peteĩ tapicháre.
  Vitalik ombohovái peteĩ tono povero-pe:
  - Ha reikuaava'erã nde tenda!
  Pe kuimba"e ojeretira, oñeñandu otĩgui. Pe mitãkaria"y o"acolchave ipy nandi, cincelado ha imbaretetereíva ha opurahéi:
  Spartak ha"e peteĩ ñorairõhára ha héroe tuicháva,
  Oñorairõ py'aguasúpe peteĩ ehérsito tuichaitereíva ndive...
  Jepe haʼe tembiguái, péro koʼág̃a haʼe peteĩ rréi,
  ¡Tove tomimbi pe victoria!
  Vitalik osegise opurahéi, ha katu pe mitãkaria"y operde inspiración. Añetehápe, aipota kuri aventura.
  Ha upéicha oho Babilónia mbytérupiete. Ko táva, tuichavéva yma guare, ndopu'ãi Róma peve. Pe mitãkaria"y omýi fácilmente, peteĩ lince-icha, ha ipy"a ha"ete peteĩ jagua ohetũva oipyhýva peteĩ hyakuã porãva.
  Pe tekove henyhẽte oparupiete. Pe akatúape, pe plásape, peteĩ mitãkaria"y orekóva catorce áño rupi, iñakãrague puku ha morotĩva, ojegueraha peteĩ ñenupãme.
  Pe mitãrusu oñembyasy ha oguata iñakã oguejy, ojaho"i ipópe iñemotĩ ha ojepe"a chugui ijao.
  Pe multitud osilba ha okororõ, iñinteresante mba"éichapa oinupãta hikuái pe mitãkaria"y guapo ha musculoso-pe. Umi kuña omaña koʼýte kyreʼỹme. Islam mombyry gueteri, ha hova ojepe"a hikuái, heta túnica tesape, mbyky, haku jave ikomodovéva. Oĩ, umi imboriahuvéva ha imitãvéva, ipy"a"ỹva, ha umi ipirapire hetáva katu oipurúva sandalia ha pulsera.
  Vitalik omaña avei ko espectáculo rehe. Pe mitãkaria"y, ojehecha ñembyasy, iñe"ẽrendúvo oñeno pe caja ári. Oasegura ichupe umi verdugo pytyvõhára -avei adolescente desnudo cintura peve, pero omonde pantalón ha bota. Ha, katuete, pe verdugo voi ha"e peteĩ contusionador muscular-itereíva.
  Upémarõ oguenohẽ pe vastón pe kanástogui ha omohuʼũ ýpe.
  Pe herald omoñe"ẽ pe acusación:
  - Nomomba'éigui umi anciano-kuérape, insolencia, peteî mitãkaria'y orekóva catorce ary rupi, Ciro, oñekondena cincuenta golpe de látigo ijyva ha nalgas-pe ha veinticinco golpes talón-pe!
  Umi hénte osapukái omoneĩvo. Pe verdugo ojagarra hatãve pe látigo ha oinupã pe mitãkaria"y muscular, bronceado espalda. Ndaha"éikuri imbarete porãme, ha ipire oñembohye mante.
  Vitalik oñeporandu ointerveniva'erãpa? Péro, ¿mbaʼépa ideprovéchota? Upépe oñembo"y peteĩ docena entera kuimba"e ijyvatéva armado guardia-kuéra reheve. Ha umi hénte voi opukavy oguerohorývo. Avei, ikatu pe mitãkariaʼy oñembyepoti upévare. Yma, ára hasýva. Ha Tupã voi omanda oñeinupã haguã umi mitãkuimba'épe. La Bíbliape jepe, pe Nuevo Testamento humano-pe, oñerrekomenda ojeinupã haĝua mitãnguérape peteĩ vastón reheve.
  Pe mitãkaria"y orrespira hatã ha, oñakãity, okirirĩ. Pe verdugo oinupã meme chupe, ha ipire ojepe"áma ha oñepyrũ osyry tuguy.
  Vitalik ohechakuaa peteĩ suspiro reheve:
  - Péicha ko mundo!
  Ha pe mitãkariaʼy imitãvape osegi oñembyepoti. Vitalik oho hese ndohechaséi peteĩ mba"e peichagua. Jepe, katuete, heta tapichápe ogusta pe espectáculo. Vitalik oho hese.
  Imandu"a pe película "Isla del Tesoro" rehe, ary 1937-pe.
  Upépe oĩ peteĩ mitãkuñaʼi mitãkuimbaʼe rangue. Ha oamenasa hikuái ofreítaha umi talón.
  Heẽ, upéva hasýta. Vitalik oimo"ã pe mitãkuña osapukáita térã okirirĩta, peteĩ partidario-icha.
  Añetehápe, ajecheck ko película rire, puramente curiosidad-gui, mba"éichapa pe tata ohapy che talón. Ha upéva ojapo oipurúvo peteĩ estufa de gas. Che aime kuri convencido si, hasyetereiha. Ha upéi, pe mitãkaria"y suela ndaha"éi gueteri ijyvyku"ietereíva, ha katu oñeñandu porãiterei.
  Ha umi ampolla oĩva hesekuéra hasy. Añetehápe, pyaʼe voi okañy hikuái. Heẽ, peichagua tortura ombopiroʼýta oimeraẽva ñeʼẽ. Péro oĩ vaʼekue umi prekursór oĩva prisionéroramo fascista-pe okirirĩva. Jepe, ikatu oĩ ijapytepekuéra oguerekóva italón tostado tata reheve.
  Añete, Vitaly araka"eve ndohechái peteĩ película ojefritihápe umi mitãkuimba"e talón. Sapy"ánte ñaneinupã hikuái yvyra"ípe. Peteĩ pelíkula oĩvape Estados Unidos-pe, peteĩ ofisiál inglés oinupã voi peteĩ mitãkuimbaʼépe peteĩ kadénape suela desnuda-pe. Ha ipy hũ, ha pe mitãkaria'y hasy. Ha katu araka"eve tata reheve.
  Avei sa"ieterei oĩ pelíkula ojekutuhápe mitãkuimba"ekuérape yvyra"i reheve.
  Vitalik ojere omaña haĝua. Nderehechái jepi péva.
  Pe mitãkaria"y jyva oiko peteĩ sarambi huguypaitévape, ha pe verdugo oinupãma hína pe suela peteĩ yvyra reheve. Sorprendentemente, pe mitãkaria"y ojoko sapukái ha ohechauka ipy"aguasuha. Ha"ete ku ha"éva peteĩ espartano.
  Vitalik odesidi pe spanking rire katuete oikuaataha ko mitãkaria"ýpe. Hiʼarive pe siuda ndoikuaái, ha ndoikuaái moõpa oho. ¿Oĩpa raʼe peteĩ idéa oiko hag̃ua chugui peteĩ gladiadór? Péro kóva ndahaʼéi Róma Ymaguaréva, ha ndojekuaái oĩpa umi gladiadór pe estado macedonio-pe Alejandro Cuarto ogoverna aja.
  Jepémo, oiméne, oĩkuri unos kuánto luchador ombovy"áva pe público-pe.
  Vitalik ndoikuaái gueteri are guivépa ojejoko ko"ápe, térãpa kóva peteĩ jeguata Babilonia rupi añónte?
  Pe tape ifasilvéva haʼe hína jaike pe ehérsitope. Oĩta peteĩ techo, tembi"u ha pirapire oikóramo ñorairõ.
  Ha Vitalik, taekwondo ñorairõhára, imbareteterei. Heẽ, ha oreko pe concepto oñorairõ haĝua kyse puku reheve.
  Peteĩ mba"énte ha"e ndaipotaiva"ekue añembotapykue are peteĩ mundo ndorekóivape computadora, consola de juego, teléfono inteligente, iPhone, televisor ha Internet. Añetehápe, mbaʼépa jajapóta ko kásope? Che ambopuse peteĩ mba"e.
  Vitalik ohayhueterei umi estrategia histórica. Moõpa reime, ja"eporãsérõ, zar ruso Iván el Terrible rendaguépe. Ha nde regana pe ñorairõ Livonia-pe computadora rehe. Nde regestiona miles de unidades. Ha remopuʼã fábrica orekóva cañón, arquebus, establo térã peteĩ mbaʼe ijojahaʼỹvéva. Ha katu Iván el Terrible ha"e, katuete, primitivo, pe juego "Cosacos"-ichaite. Ha katu pemoheñói peteĩ mba"e modernovéva tecnología reheve.
  Ko"ýte iñinteresante oñembosarái sistema primitivo guive nanotecnología peve.
  Omohu"ã hikuái oinupã pe mitãkaria"y adolescente-pe. Haʼe imbareteterei, upévare ikatu opuʼã haʼeñoite ojekutu rire. Ha jepe pe mitãkaria"y py oñembohye, apenas ojapo mbovymi paso hi"ári.
  Upe rire, oñeme"ẽ chupe peteĩ ao de lomo. Ha pe mitãkaria"y omýi, oñembyepoti ha huguypa, ha katu noñembyai.
  Vitalik oñemboja hese ha oipyso ipo. Pe mitãkaria"y Ciro ombotyryry ha he"i:
  -Ahecha nde ndaha'eiha tembiguái! Ndaporandumo"ãi voi, opa nde gesto oñe"ẽ peteĩ persona libre ha digna rehe.
  Vitalik oñakãity:
  - Che ndaha'éi tembiguái, katuete.
  Pe mitãkaria"y omaña hese ha sapy"aitépe, hova iñambuévo, oporandu:
  - Ñembyasy, che jehecha oñembotapykue. Térã ikatu ha"ete chéve añónte, ha katu nde... Nde Majestad Alejandro...
  Vitalik oñakãity negativamente:
  - Nahániri! ¡Che ndaha'éi Alejandro! Mba"éichapa ojehecha?
  Pe mitãkaria"y adolescente oñakãity.
  - Eterei!
  Vitalik ombohovái opukavy:
  - Heẽ, iñinteresante. Péro haʼete chéve koʼág̃a haʼe...
  Pe mitãkaria"y oñakãity:
  - Heẽ, umi ary. Péro haʼe peteĩ mitãkariaʼy tuicha ha imbaretéva. Mba"e, nde piko itujavéma?
  Vitalik oñakãity:
  - Heẽ! Péro noimportái upéva. Oguahẽma ára ahecha haĝua che hermano gemelo.
  Pe mitãkaria"y he"i lógicamente:
  - Peichagua joavy rehe ikatu nde impala hikuái.
  Pe mitãkaria"y oñakãity:
  - Ikatu mba'e! Ha katu chemandu"a peteĩ tembiasakue iñinteresantevare, oiko avei umi mitãkuimba"e ojoguárõ guare ha ikatu osẽ porã, ¡opa mba"e iñinteresanteterei!
  Vitalik, katuete, ndaikatúikuri imandu"a Mark Twain novela "El príncipe y el pauper" rehe. Mitãkuimba"ekuéra okambiahápe henda. Ha upéva ojapo chugui igústo. Hiʼarive oiméne Alejandro Cuarto ndopytái heta tiémpo. Tembiasápe oĩkuri heta versión iñambuéva Alejandro Magno ra"y ñemano rehegua. Ha ñorairõme, ha oñevenena haguére, ha oje"e ka"irãime jepe. Oĩkuri heta versión iñambuéva pe rréi legendario ra"y ñemano rehegua. Aretereíma, ha upéi og̃uahẽ umi tiémpo ijetuʼúva.
  Alejandro Magno império hoʼapaite. Are guivéma pe Império rrománo añoite oĩ vaʼekue koʼãichagua tetã tuicháva apytépe.
  Vitaly ha Ciro oñemboja peteĩ palásio tuichaitereívare. Nabucodonosor omopu'ã vaekue. Bastante masivo ha exuberante. Heta oĩ guardia ijerére, umíva apytépe umi oñemoĩva montado.
  Umi mitãkuimba"e ndojehechái impresionanteiterei. Ciro generalmente oreko peteĩ lomo ha peteĩ lomo rayado peteĩ látigo reheve añoite. Ha umi talón oñembohye, repyta vaʼerã nde pytiʼa ári. Vitalik oñesorprende voi pe mitãkaria"y ojejoko ha ikatuha oguata ojejuka rire peichagua mba"e vaiete.
  Ciro heʼi:
  - Che ajogua heta tembiguáipe. Ndohejái chéve aike upépe.
  Vitalik oñakãity opukavy:
  - Kũmby! Ha katu, oiméne, che acceso oñembotýta avei.
  Ciro heʼi:
  - Eñani ha ere chupe reguerekoha marandu pya'e mburuvicha guasúpe. Upéi ndegueraha hikuái peteĩ heraldo térã peteĩ oguatáva ramo, ha ikatu nde oheja rehasapa.
  Vitalik ohechakuaa:
  - Iporã ningo.
  Mitãkaria"y oñepyrũ oñani. Ipy nandi, bronceado ha musculosoiterei omimbi umi pezuña de pony-icha.
  Ciro ohechakuaa opukavy ñembyasýpe:
  - Mávapa oipota empanada ha crumpet.
  Mávapa oipota chicle ha pino cono?
  Vitalik oñani umi guardia rendápe. Osapukái ipulmón ru"ãme:
  - Marandu pya'e mburuvicha guasúpe!
  Umi guardia oporandu peteĩ ñe"ẽme:
  - Mávagui?
  Pe mitãkaria"y ombohovái jerovia reheve:
  - ¡Krator guive!
  - ¡Eike!
  Vitalik oñani mombyryve. Oñani ha ohecha pe palásio. Pe lujo ha"e kuri áspero. Oĩ gueteri mas de trescientos áño Cristo onase mboyve. Ha upekuévo, ipotĩ porãiterei koʼápe. Umi tembiguái ha mitãkuimba"e oikytĩ pe yvýpe. Vitalik-pe omboguejy mbeguekatu un par de veces umi guardia-kuéra rupive.
  Peve, ipahápe, oñani pe tróno kotýpe. Opa mba"e oĩva upépe literalmente omimbi óro reheve.
  Peteĩ mitãkaria"y oguapy pe trónope. Haʼe omonde ao iporãitereíva ha sapatu iporãitereíva, ha iñakã ári oĩ peteĩ koróna. Pe mitã rova añetehápe ojoguaiterei Vitalik-pe. Ha umi oríllare oñemboʼy umi guárdia orekóva lánsa ha árko.
  Vitalik oñesũ ha he"i:
  - Avy'a aservívo ndéve, Nde Majestad!
  Pe mitãkaria"y oĩva pe trónope oporandu jepy"apýpe:
  - Máva nde? ¿Chemomanduʼápa peteĩ persónare?
  Vitalik ombohovái opukavy:
  - Añe"ẽse nendive cheaño, ¡oh tuicha!
  Alejandro Cuarto oñakãity:
  - Multa! Jajubila umi cámara-pe, chegusta añe'ê che compañero-kuéra ndive.
  Ha pe mitãkaria'y mburuvicha guasu oho pe tróno kotýpe. Ha Vitalik, kirirĩháme opyrũvo ipy nandi rehe, oñemomýi hapykuéri. Alejandro, isapatu rupi, ha"ete ijyvatevéva michĩmi. Ha mba"éichapa ha"e musculoso ndojehechái ijao rupi.
  Osẽ hikuái ha oñembo"y pe espejo renondépe. Alejandro vy"ápe oipe"a isapatu ojehayhu"ỹva, ombotyva hína pe mitãkaria"ýpe, ha he"i:
  - ¡Ko'ágã ñaime peteĩchagua yvate!
  Vitaly opropone:
  - Jaju, ñambojoja umi músculo.
  Ha oipe'a ikamisa. Imúskulokuéra, añetehápe, ojehecharamoiterei ha ojedefini pypuku.
  Alejandro oipeʼa avei ijao rréigui ha opyta haimete opívo. Pe mitãkaria"y ha"e musculoso, ha katu ipire morotĩve, ha imúsculokuéra ndaha"éi ojedefiniháicha, ha katu ojogua upéicharõ jepe!
  Alejandro ohechakuaa:
  - Ñande sy tee ndaikatúi ñanembojoavy.
  Vitaly oporandu opukavy:
  - Rekambiase chendive nde tenda?
  Pe mitãkaria"y mburuvicha guasu oñakãity:
  - Oje'ehaichaite! Che képe ahechauka pe távape seguridad"ỹre, añani che py reheve umi tape rupi, ajerévo pe yvykuápe. Ha en general, pepytu'u umi asunto gubernamental-gui. Ha mbaʼépa ikatu jajapo?
  Vitalik ohechakuaa:
  - Ao mburuvicha guasúpe, avave noimo'ãmo'ãi che ha'eha nde. Ha nde remondéta che mba'éva!
  Alejandro oñakãity:
  - Ñane ñe"ẽ ojoguaite. ¡Ehendu, chegustaiterei ne idea!
  Ha umi mitãkuimbaʼe oñepyrũ okambia ijao. Pe rréi sapatu tuichaiterei ha naiporãiete, péro ojejahoʼi ita iporãitereívare. Ha umi ao ndahaʼéi kompletoite iporãva. Hesakã porã mba"e vy"apavẽpa omoĩ Alejandro ipersonaje cortocircuito-pe. Haʼe opytase voi ijyvaʼỹre. Ha katu ogueraha ipópe pe camiseta ha"e peteĩ mba"e itorpe, ha ha"e ndoipotáigui ogueraha. Upévare umi mitãkuimbaʼe okambia henda.
  Vitaly oñeñandu avei osẽha hendaitépe. Jepémo ko'ágã ha'e mburuvicha imperio tuichavéva, upe jave, ko yvy ape ári.
  Mokõive mitãkuimba"e osẽ pe tróno kotýgui. Alejandro he"i iñe"ẽmbegue:
  - Nde reiméta che apyka guasúpe. Upe aja, aguata pe táva jerére. Chekane"õ vove libre albedríogui, aju jeýta ha rokambia jeýta.
  Vitaly oñakãity:
  - Iporã!
  Mitãkuimba"ekuéra oike pe salón del reino-pe. Vitalik oho pe mburuvicha guasu gotyo. Oguapy iñimportánte ha he"i:
  - Eme'ẽ ko mitãkaria'ýpe umi moneda de oro ha eheja toho py'aguapýpe!
  Upe rire, umi sirvienta cortésmente ogueraha pe rréi imitãvape. Pe mitãkaria"y ipy"a"ỹva oñepyrũ oñani. Iporãiterei sapatu"ỹre - nde py ipiro"y, ha umi suela nandi oñeñandu vy"apavẽ.
  Alejandro ogueraha ha opurahéi:
  Libertad, libertad, eme'ẽ chéve libertad,
  ¡Aveveta yvate gotyo peteĩ guyraicha!
  Tavayguakuérape, tavayguakuérape, tavayguakuérape,
  Ha aikovéta aipotaháicha!
  Pe mitãkaria"y mburuvicha guasu henyhẽ kyre"ỹgui. Ha katu, asẽvove pe palacio-gui, añandu che suela desnuda, ndaha"éiva ásperoiterei reheve mba"éichapa haku umi adoquines. Ha ha"e peteĩ temiandu ndogustáiva. Ha añapytĩvaʼerã che juru ha añehaʼãmbaite asegi jey hag̃ua añani.
  Pe clima ha"e tropical, ha verano-pe, naturalmente, kuarahy hendy gueteri. Umi mitãkuimbaʼe tembiguái ningo oĩ jepi, péro mbaʼéicha piko peteĩ rréi oguata ipy reheve, imitãme jepe?
  Ha heta hasy. Alejandro opu'ã - italón hendy, ha katu oaguanta. Upémarõ oñani pe sombra-pe, ndahakuetereírihápe, ha he"i:
  - ¡Oh tupãnguéra, araka'eve napensáikuri ita ikatuha hakueterei!
  Mitãkaria"y omaña ipópe. Umívape oĩ diez monéda de óro. Pe pensamiento omimbi - ¿ajoguava"erãpa sandalia?
  Ha katu upévare osẽ palacio-gui oñani haĝua ipy"a"ỹre ikorasõme. Ha naiporãi vaʼekue peteĩ mburuvicha guasu raʼy oñemonguʼe. Itúva ojapo tuicha mba"e, ha katu ita"ýra oñeme"ẽ, ipysã nandi okáigui añoite.
  Alejandro pya"e jey oñani umi ita adoquines hendýva ári. Kuarahy omimbipa gueteri.
  Upeichaháguinte ojuhu Ciro-pe. Pe mitãkaria"y lomo ha rayado reheve osapukái:
  - Maitei Vitalik!
  Alejandro opukavy ombohováivo:
  - Che ndaha"éi Vitalik, ha katu máva piko nde?
  Pe mitãkaria"y ombohovái opukavy:
  - ¡Che ha'e Ciro! Mba'e, nde resarái piko chehegui?
  Alejandro iñaranduva ombohovái:
  - Aikũmby! ¿Peimo'ã piko che ha'eha pe mitãkaria'y rointercambia hague hendive ao!?
  Ciro omaña porãve. Hesakã porã Alejandro po ha ipy ndaha"eiha upéicha ojehecharamóva, ha ipy pyti"a nandi ndojepy"apýi. Koʼýte remaña porãramo.
  Ciro oñesũ ha oporandu:
  - Upéicharõ nde piko, Tu Majestad?
  Alejandro oñakãity:
  - Ha nde pya'e nearandu! Mba'ére piko reñembyepoti?
  Pe mitãkaria"y ombohovái opukavy:
  - Umi broma-pe guarã!
  Pe mitãkaria"y mburuvicha guasu oisu"u:
  - Chembopochy ramo, reñeñapytĩta!
  Ciro oñakãity opukavy:
  - Heẽ, che ruvicha! ¡Ahendu ha cheñe"ẽrendu!
  Alejandro omanda:
  - ¡Eju, eñani chendive!
  Ha mokõive mitãkuimba'e pya'e. Pe Mitãkaria"y Zar naturalmente imbarete ha imbarete, ha katu noñembokatupyrýi suficientemente. Péro pyaʼe oñani hikuái.
  Alejandro oporandu oñani aja:
  - Nde piko tembiguái?
  Ciro ombohovái jerovia reheve:
  - Nahániri!
  - Mba'ére piko medio desnudo, oñembyepoti ha ipy'a'ỹre.
  Pe mitãkaria"y ombohovái opukavy:
  - ¡Edesnuda pe spanking mboyve! Ha en general, umi mitãkuimba"e oguata jepi medio desnudo haku jave, jepe ituvakuéra ndaha"éi imboriahuetereíva.
  Alejandro oñakãity:
  - ¡Lógico!
  Ha pe mitãkaria"y mburuvicha oipe"a icamiseta. Ha"e ningo moderadamente bronceado. Upévare heta tiémpo ojeporu ojeguata hag̃ua ao rréipe. Ha umi suela nandi okáipa, haʼete ku oñemyendýva iguype peteĩ brasero.
  Alejandro oñepyrũ voi oñelamenta.
  Ciro oporandu:
  - Mba'ére piko reñembyasy, Tu Majestad?
  Mitãkuimba"e mburuvicha guasu ombohovái:
  - ¡Añetehápe ohapy nde talón!
  Pe mitãkaria"y oñakãity:
  - Aikuaa porã pe mburuvicha guasu ndoguataiha ipy reheve - ndaha"éi irango!
  Alejandro opukavy pochýpe:
  - Aikuaa! Ajapóta ndéve reñesũ ha rehetũ che talón desnudo, ha ¡ái nereñe"ẽrendúiramo!
  Ciro oñakãity opukavy:
  - Ha"e opa mba"e nde rembipota, ¡oh tuicha!
  Mitãkuimba"e mburuvicha ombopiro"y:
  - Ha, oĩ porã, jaike sombra-pe ha japytu'u!
  Ha mokõive mitãkuimba"e oñani sombra-pe ha oguapy pe banco-pe. Alejandro ohupi ipy mitãicha, oñembyaíva ha okaipava"ekue yvate gotyo oñeñandu porãve haĝua michĩmi. Jaguata py"ỹre Babilonia jerére verano-pe ojogua pe tortura-pe.
  Pe mitãrusu mburuvicha omanda:
  - ¡Ejogua chéve mba'e ha'u haguã!
  Ha omombo Kira-pe peteĩ monéda de óro!
  Mitãkaria"y oñesũ ha he"i:
  - Ahendu ha cheñe"ẽrendu.
  Upe rire, italón, yvyra oityva"ekue, omimbi, ha pya"e oho tenda hi"aguĩvévape tembi"urã.
  Ha Vitaly katu oguapy pe trónope. En principio ha"e peteĩ mburuvicha guasu, ha katu peteĩ nominal, orekógui diez añonte, ha pe regente ha mburuvicha añeteguáva, Cassander. Haʼete voi ojuka vaʼekue upe rire pe rréipe. Ha arakaʼépa añetehápe, heʼi umi istoriadór. Oĩ peteĩ versión heʼíva Alejandro omano hague ñorairõme.
  Taha"e ha"éva, og̃uahẽma ára ojehekýi haĝua Cassander-gui - ha"e peteĩ mburuvicha guasu térã nahániri!
  Ha pe mitãkaria"y oporandu énfasis reheve:
  -Moõpa oĩ pe Gran Viser?
  Pe guárdia oñesũ ha ombohovái:
  - ¡Orrecibi hína peteĩ delegación pe trono koty oúvape!
  Vitalik ohechakuaa:
  - ¡Ehenói chupe che rendápe hesa omimbipáva renondépe!
  Pe guárdia oñakãity ha omeʼẽ órden ambuépe. Ha oñepyrũ ojere pe mecanismo estatal.
  Vitalik ohendu peteĩva umi visir informe. Marandu ha'e oîha sarambi provincia afgana-pe. Umi hénte oĩva upépe ningo ohayhueterei pe liverta. Jerovia
  Ndaipóri gueteri Ñandejára, ha katu oĩ suficiente fanatismo.
  Pe mitãkaria"y opropone:
  - Tohustifika hikuái umi mba'e ojeruréva. Oipotáva tekojoja ohupytýta. Ha ndojapóiva, ojuhúta kyse puku!
  Upéi ipahápe ojekuaa Cassander. Haʼe ningo peteĩ kuimbaʼe tuicha ha ijyvatéva, ha oreko peteĩ kyse puku oñemoĩva icinturónre. Ndoipotáigui oñesũ pe rréi imitãva renondépe ha oporandu:
  - Mba'épa oipotáta nde Majestad.
  Vitalik ombohovái opukavy:
  - Añorairõse nendive kyse puku reheve.
  Cassander opukavy ha ombohovái:
  - ¡Peteĩ rembipota porã, Nde Majestad! Nde katu mitã gueteri, ha che katu peteĩ ñorairõhára guasu.
  Pe mitãkaria"y mburuvicha guasu oñakãity:
  - Aikuaa! Ha katu nde resarái mba"eichaitépa tuicha ñorairõhára che ru.
  Cassander oñakãity:
  - Heẽ, nde mbarete ha pya'e ohasávo nde áño! Peẽ katu peime mombyry chehegui. Ha katu, aime dispuesto pombo'e haguã peteî lección.
  Vitalik oñakãity:
  - ¡Añorairõta che py reheve!
  Pe mitãkaria"y oipe"a ko"ã sapatu, hesakã porã ndaha"eiha pe tamaño oike porãva ha oike tape rehe añoite, jepe lujoso.
  Upéi umi ao mburuvicha guasu, opytáva tronco de natación-pe añónte.
  Cassander oñesorprende:
  - ¡Reñembopiro'y ha reñembopy'ajuve!
  Vitalik omoañete:
  - ¡Añembokatupyryma!
  Cassander ndoipe'ái ibotín ha armadura hepýva. Ha"ete ku ojeroviava"ekue oganataha.
  Ikyse puku tuichaiterei pe mitãkariaʼy rréigui, ha Alejandro Magno ruvicha voi ijyvateve ha ipohýive.
  Pe ñorairõ oñepyrũ peteĩ disparo reheve. Cassander oinupã tranquilamente, ha Vitalik ojedesvia. Pe mitãkaria"y ha"e peteĩ karai katupyry Taekwondo-pe, ha katu oguereko avei peteĩ jejopy kyse puku rehegua. Ojapóma decisión ojuka haguã Cassander-pe, pya'eterei oñeha'ãta ojuka chupe. Térã jaʼe porãsérõ, ojukáta voi pe rréi ideréchope.
  Pe mitãkaria"y ombopy"aguapy Cassandra vigilancia, ojapo gua"u ojapohaguéicha ejercicio añónte.
  Ha upéi ogueraha ha mba"éichapa otyryry. Ha pe kyse puku haimbe asýva Vitaly Akulov mba"éva oinupã derechoite ikompañero-pe ijajúrape. Cassander ojegolpea, oñembotapykue ha upéi ho"a, peteĩ yvu tuguy escarlata osyryrýva ijyvagui.
  Pe mitãkaria"y oikuaauka vy"ápe:
  - Visir Supremo omanóma, ko'ágã che aisãmbyhýta!
  Cassandra ojegueraha mombyry. Vitalik odispone oñeñotÿ haguã umi honor orekóva mokõiha tapicha estado-pe. Por cierto, Cassander, ha"ete ku ojukava"ekue Alejandro Cuarto sy? Bueno, upéva ha"e pe ahupytyva"ekue upévare!
  Vitalik oheja heta impresión iporãva ipy imitãicha, ha katu imbarete ha ágil pe piso de piedra-pe.
  Upe rire opurahéi:
  Ha reñohẽ vaʼerãramo jepe,
  Peteĩ ñorairõ pochýpe, peteĩ tuguy ysyry tormenta...
  Eity pe tekove rosca peteĩ kyse puku, peteĩ flecha reheve,
  ¡Ndatraisionamoʼãi pe mborayhu tapiaite g̃uarã!
  
  MUTANT COMO VOLLA HISTORIA
  ANOTACIÓN rehegua
  Peteĩ fuga accidental peteĩ mutágeno-gui, peteĩ piloto alemán ojogua okáguio peteĩ adolescente-pe ha ohupyty superpoderes. Hiʼarive haʼekuéra imbareteterei ha upévare okambia ohóvo pe segunda gérra mundiál rape pukukue!
  . MOAKÃHA No 1 rehegua
  Jasyporundy ary 1943-pe, umi alemán ohupyty peteĩ as mutante. Ko mitãrusu avei ohasa modificación ha ohupyty superpoderes. Ñepyrũrã oñorairõ frente mediterráneo-pe umi británico ha norteamericano ndive. Oiko chugui peteĩha piloto Luftwaffe-pegua oityva"ekue doscientos aviõ - ohupytyva"ekue Kurusu Caballero Kurusu de Hierro rehegua roble de plata rogue, kyse puku ha diamante reheve.
  Oity rire trescientas aviõ, ha"e peteĩha Tercer Reich-pe ohupytyva"ekue Kurusu Mérito Militar óro ha diamante-gui. Upe rire oñembohasa Frente Oriental-pe.
  Upépe oparticipa pe batalla épica de Kursk-pe. Peteĩ mitãrusu mutante rubio ojoguáva peteĩ mitãkuimba"épe, ndorekóiva ni bigote ni barba, ha"ete peteĩ adolescente orekóva catorce áño rupi, ko"ã momento-pe oiko chugui peteĩ combatiente aéreo imbaretetereíva increíblemente. Ha ndaikatúi oinupã chupe hikuái, ha katu ha"e voi oñandu intuitivamente umi racimo de aviõ enemigo-kuéra rehegua.
  Mokõive instinto ha exactitud orekóvagui oiko sobrenatural. Ha oity umi aviõ soviético herakuãiterei ha upévare ohupyty pe apodo Diablo Blanco ha okyhyje chugui tatatĩcha.
  Hi"arive, ohupyty peteĩ caza experimental ijojaha"ỹva ME-309, oguerekóva siete punto de disparo peteĩ jeýpe - mbohapy cañón aéreo ha irundy ametralladora, ha avave ndaikatúi oñemoĩ hese.
  Peteĩ mitãkaria"y hérava Lobo, oikovéva pe mutación-gui, pya"e ombyaty ohóvo umi cuenta. Ha oity quinientos aviõ rupi dos meses-pe pe Kursk Bulge-gui. Ha ambue piloto alemán oho hapykuéri. Umi nazi omantene pe superioridad aérea orekóva. Ha ikatu kuri ojehekýi derrota yvy ári. Añetehápe ndaipóri vaʼekue victoria. Umi nazi ojeretira umi línea original orekóvape ha ohupyty upépe ipy. Línea de frente ojekuaa oîha estable.
  Umi pérdida URSS-pegua ojekuaa tuichaveha pe tembiasakue añeteguágui. Por cierto, umi Aliado ombohasa avei aterrizaje Sicilia-pe. Okyhyje hikuái ombohasávo ñorãirõ continente-pe. Ha Lobo Rommel ha"e pe piloto mutante réra, ogueru kyhyje chupekuéra.
  Avei, Wolf ohupyty oity peteĩ aviõ ogueraháva Montgomery-pe voi, ikarrera de vuelo mediterráneo aja. Pe komandánte inglés ikatupyryvéva omano. Ha péva rupi, umi británico ombohasa pe aterrizaje Sicilia-pe. Ha upéi ohejapaite hikuái. Ha Roosevelt-pe ointeresave avei ipu'aka haguã Japón rehe oike rangue Europa-pe.
  Upévare Lobo Rommel oñorairõ porã ha oity umi aviõ URSS-pegua tuicha vy"ápe. Ndaha'éi rei ha'eha peteî mutante.
  Avei oguejy pe bombardeo ojejapóva Tercer Reich ha umi fábrica-pe. Péicha alemán-kuérape ikatu omondo pe tanque pyahu Pantera-2, orekóva arma ha armadura ipu'akavéva, producción-pe setiembre ary 1943-pe jey. Pe tanque oguereko protección porã isyva rehegua: pe casco ipukukue 100 mm, ha pe torreta ipukukue 120 mm. Ha ijykekuéra oguereko 60 mm. Ha opa mbaʼe oĩ umi ladera-pe. Péicha Pantera-2 ikatu oaguanta umi atáke oúva umi arma soviética michĩvévagui. Avei ha"e ha pe arma 88 mm oĩva 71EL-pe, ipu"akaitereíva ha odispara pya"e, oike mombyry guive umi mba"yrumýi soviético-pe. Upe jave avei, pe rendimiento de conducción Pantera 2-pegua ndaha"éi ivaíva. Ipohýi 53 tonelada, ha oreko peteĩ motor orekóva 900 caballo de fuerza. Péva he'ise ndaikatuiha omýi ivaive pe treinta y cuatro soviético-gui. Avei, Tigre-2 oike producción masiva-pe upe mboyve.
  Alemán-kuéra okontrola pe depósito tuichavéva bauxita rehegua Zaporozhye-pe, ha upévare umi tanque orekóva oreko armadura de calidad porã.
  Otoño-pe, umi tropa soviética oñeha"ã oñemotenonde Ucrania-pe ha centro-pe, ndohupytýi mba"eve.
  Lobo Rommel ohupyty peteĩ jopói pyahu umi quinientos aviõ soviético ojeity haguére: Kurusu Caballero de la Cruz de Hierro orekóva roble hogue de oro, kyse puku ha diamante. Ary sietecientos cincuenta aviõme guarã peteî jopói ijojaha'ÿva ha'e Kurusu Caballero de la Cruz de Hierro orekóva roble platino rogue, kyse puku ha diamante. Ha mil aviõ ojeity haguére, Hitler omonéî peteî jopói especial: Mbyja Kurusu Caballero Kurusu de Hierro orekóva roble de plata hogue, kyse puku ha diamante.
  Ha pe piloto mutante ohasávo mil y medio aviõ ojeityva"ekue Año Pyahu peve, ohupyty ambue jopói: Mbyja Kurusu Caballero Kurusu de Hierro-pegua orekóva roble de oro hogue kyse puku ha diamante.
  Upévare umi cuenta oñeacumula activamente, ha"ete ku oĩva peteĩ cuento de hadas-pe.
  Wolf Rommel-gui oiko peteĩ fenómeno ambue piloto Luftwaffe-gua omaña yvate hese.
  Jasyporundy jave, Ejército Rojo oñeha'ã oñemotenonde Leningrad ypýpe, pero ndikatúi oity umi defensa. Ha Ucraniape umi soldádo soviético ndohupytýi mbaʼeve. Hiʼarive ojejapo hetaiterei tánke alemán. Ha especialmente "Pantera" ikatupyryeterei defensa-pe.
  Mokõi jasype, Lobo Rommel oity mas de quinientos aviõ soviético.
  Ha ohupyty Mbyja Kurusu Caballero Kurusu Hierro rehegua roble platino rogue, kyse puku ha diamante reheve.
  Umi explotación ojapóva oinspira ambue piloto ha piloto-kuérape. En particular, ojekuaa piloto Adala ha Agata, oityva'ekue avei umi aviõ soviético ha confianza ombyaty puntuación.
  Opa ro"y. Umi alemán ombyaty hína kuri fuerza ofensiva pyahúpe g̃uarã. Ko'ágã oreko hikuái aviõ de ataque multirol impulsado hélice perfecto, TA-152, ha'éva superior umi aviõ soviético-gui. Ha aviõ jet.
  Upévare Stalin odesidi ombohovái específicamente. Línea de frente ha'e gueteri peteîchaite verano '43-pe.
  Péro umi alemán ombyaty hína kuri umi fuérsa peteĩ ofensivarã. Oñembohetave ohóvo umi "Panteras"-2, ha ikatu oho hikuái ofensiva decisiva-pe.
  Hitler oipapaiterei ko mbaʼére.
  Upe aja, Stalin onegosia hína kuri Churchill ha Roosevelt ndive. Odeclara hikuái imposible aterrizaje Francia-pe ha ndorekói sentido. Umi soldádo omanóta rei.
  Ojogua, umi alemán imbarete gueteri. Avei heñói apañuãi Préstamo-Arrendamiento rehe. Hitler omomichĩmi ipolítika hudío-kuéra rehe, ha oinsinua ikatuha ohejapaite antisemitismo Occidente oñemoĩramo py'aguapy hendive ha oipytyvõramo.
  Stalin ontende oĩha peteĩ posición hasývape. Tetã ikane'õ ha ojeestresaiterei. Alemán-kuéra oñemantene ani haguã derrota ro'y jave, ha primavera ha verano pahápe ikatu ogueraha victoria. Upévare iporãve ndajajokói hesekuéra.
  Oĩkuri, katuete, esperanza tecnología pyahúre. Umi tanque T-34-85 ha IS-2. Ha katu ha"ekuéra, katuete, ndaha"éi imbaretetereíva "Pantera"-2 ha "Tigre"-2-icha. Heẽ, pe IS-2 ha"e inferior armamento, calidad proyectil ha armadura frontal-pe. Ha"énte umi tanque pyahu ha"eha por lo menos peteĩ mba"e iporãvéva umi tujágui. Ko"ýte T-34-76, ndaikatúiva ni oike Tigre-2 ykére.
  Stalin ombyaty icírculo hi"aguĩvéva. Pe búnker oĩkuri yvyguýpe Kremlin-pe.
  Ko'ágã peve umi alemán ndobombardeái activamente Moscú. Ha katu oguereko hikuái misil FAA-pegua desarrollo-pe, ha, katuete, formidable bombardero aéreo-kuéra rehe, aviación ha defensa aérea URSS-pegua ndaipu"akái gueteri.
  Avei, umi nazi ohupytyma aviõ pyahu serie-pe. Ha pe TA-152 ikatúva ogueraha mokõi tonelada peve bomba. Ha pe bombardero Yu-288, oguerahávama seis tonelada peve ha tuichavéva alcance ha velocidad, ha arma defensiva. Ha ko'ãva ha'e umi oîva serie-pe. Ha oĩ umi mbaʼe oikóva. Kóva ha'e tenonderãite peteî Yu-488 irundy motor, orekóva velocidad sietecientos kilómetros por hora peve, ha'éva tuichaiterei peteî bombardero-pe guarã, ha ikatúva ogueraha diez tonelada de peso peve. Ha pe formidablevéva TA-400 seis motor reheve. Ogueraha hikuái hetave bomba ha oñeñangareko hesekuéra trece cañón aéreo rupive. Avei ikatu oreko motores de jet.
  Upéicha ojekuaa tavaguasu ndopytu'umo'ãiha are. Alemán-kuéra omopu'ã avei fusil de asalto MP-44, ha'éva pe iporãvéva ko yvy ape ári upe jave. Ha oguerekóma hikuái tanque, oúma serie "E", ndorekóiva ijojaha'ÿva.
  Upévare ojekuaa porã URSS ikatuha operde porãiterei ko ñorairõ. Hiʼarive Európa kompletoite ombaʼapo Hitler-pe g̃uarã. Ha umi pytaguáva oñemoinge infantería-pe, ha fábrica-pe, ha upéicha. Recurso humano rehe, ojeguerekóramo en cuenta umi territorio ocupado, Tercer Reich oreko tuicha ventaja. Ha oiméne ijyvateve jepe pe kualida orekóva umi árma.
  Jepénte ME-262 ne'írã gueteri perfecto ha ipya'eterei oñemotenonde haguã producción-pe. Ha katu oĩ TA-152 ha ME-309, oĩmava serie-pe, ha oñorairõ porã. Mokõive, ivelocidad ha armakuéra oĩ iporãvévape. Añetehápe umi auto oreko heta mbaʼe, ha upéva oafekta pe maniobrabilidad. Péro umi árma ipoderósova rupive ikatu ojedispara peteĩ jeýpe, ha pe velocidad peteĩ buceo aja oho pe Yak, por ehémplo, oike jave pe cola-pe. Ha pe maniobra vertical-pe, umi aviõ alemán imbareteve ha oreko velocidad yvateve.
  Yakovlev oikuaauka Stalin-pe Yak-3 rehegua, oîva desarrollo-pe, ivevúi ha omaniobravéva Yak-9-gui.
  Stalin ohendu ko mba"e, omañávo Alejandro Suvorov ra"anga rehe. Ko comandante Rusia zarista-gua ha"e peteĩ mba"e ijojaha"ỹva, ha oikove haimete setenta áño pukukue, ha"égui invencible. Jepe noñeme"ẽi chupe ehérsito tuicháva. Ha umi victoria hatãvéva francés-kuéra rehe ndoguerúi Rusia-pe ni peteĩ pulgada yvy. Péro haʼe oikuaa mbaʼéichapa ogana vaʼerã número reheve.
  Koʼág̃a umi alemán oñepyrũ ojapo legión haimete opa Európagui. Hitler ojoko pe terrorismo umi hudío kóntrape, ha oñepyrũ voi orekluta chuguikuéra umi batallón de voluntário.
  Avei ojekuaa Ejército de Liberación Polaco, contrapeso ramo ejército polaco-pe.
  Umi francés, holandés, belga, danés ha ambue europeo-kuéra oñecontrata Tercer Reich-pe, ko'ýte umi unidad SS-pe. Mokõive división bielorrusa ha ucraniana ojekuaa URSS-pe. Umi alemán iñaranduve ha iflexibleve ohóvo pe gérra. Ha ko'ágã oî peteî Rada central Bielorrusia-pe, ha ojeporu fuerzas locales umi partidario rehe. Formalmente, Bielorrusia ohupyty autonomía, ha ojekuaa peteî semblante autogobierno. Ucrania-peguáicha. Moõpa osẽ Bandera ka"irãigui. Ha oñepyrũ oñeforma umi división nacionalista pyahu.
  Upévare URSS ndorekói ventaja mano de obra-pe. Ha pe ventaja tecnología rehegua ohasa umi alemán-pe.
  Stalin ohechakuaa:
  - Ojejapo hagua Yak-3 oikotevẽ hetaiterei duralumina iporãva. Ha tuicha oguejy umi suministro orekóva EE.UU. ha Gran Bretaña-gui. Ha umi aliado ojeruréma descaradamente japaga haguã péva óro-pe!
  Yakovlev ombohovái peteĩ suspiro reheve:
  - Heẽ, ko'ágã peve Yak-9 opyta pe luchador principal! Ha ¡oñembohetavevaʼerã pe osẽva!
  Ilyushin he"i:
  - Aviõ producción ohupyty cien por día, umíva apytépe cuarenta combatiente. Péro oguejy ohóvo pe kualida orekóva hikuái. Heta auto opesa trescientos térã cuatrocientos kilogramos ipohýive umi estándar-gui, ha upévare inferior umi aleman-gui jepe maniobrabilidad-pe!
  Pe comandante aéreo oñakãity:
  - Simplemente jaguereko peteî relación catastrófica de pérdidas umi batalla aérea-pe - peteî a diez aleman-kuéra favor-pe. Ha umi piloto noñembokatupyryporãi. Umi aliado nome'êvéima gasoíl aviación-pe, ha ndaipóri suficiente imba'éva. Ha umi áuto soviético ndahaʼéi idiferénteva calidad-pe. Avei, umi alemán oreko peteĩ galaxia entera de as iporãitereíva. Oĩ avei kuña piloto. Techapyrã, Albina ha Alvina, mokõi mbyja pyahu, ohupytýma Kurusu Caballero orekóva roble de plata rogue, kyse puku ha diamante, oity rire mas de trescientos aviõ cada uno.
  Ha péva mbykymi tiempo-pe!
  Stalin oñakãity ha he"i:
  - ¡Lobo ndaha'éi pe piloto terminador añoite!
  Pe comandante oñakãity:
  - ¡Oĩrire peteĩ!
  Comandante Supremo oporandu:
  - Mba'épa he'íta Zhukov.
  Mariscal de URSS ombohovái peteĩ jesareko ñembyasýpe:
  - Ñaikotevê arma pyahu. Pe tanque T-34-85 ndaha"éi ipoderosoitereíva. Icañón ndoikéi gueteri ni Pantera-2 ni Tigre-2 isyvápe. Alemán-kuéra ojapo peteĩ Pantera-3 oñemotenondevéva, oguerekova"erã armadura Tiger-2-pegua sa"ive ipohýiva ha motor ipu"akavéva. Peichagua tanque oike ramo producción-pe, ¡ñañembyaipaitéta!
  Stalin he"i ñe"ẽmbegue:
  - Mba'éichapa ojehu pe IS-2?
  Zhukov ombohovái honestamente:
  - Pe armadura frontal torre rehegua ikangyve. ¡Peteĩ "Pantera" simple jepe ikatu ogueraha fácilmente peteĩ kilómetro mombyry guive, ha mombyryve jepe peteĩ concha subbarril reheve!
  Pe Supremo ohechakuaa:
  - Mba"ére piko ndojejapói isyva armadura 160 milímetro ipukukue.
  Zhukov ombohovái honestamente:
  - Pórke peteĩ arma ipoderósova ipohýima. Ha pe transmisión oñemboty rei vaʼerã.
  Rojeobliga roheja haguã péva ha roñelimitá 100 milímetro ore frente-pe.
  Stalin opukavy ha ojehecha ipy"aporã"ỹva. Upéi oporandu:
  - Mba épa jajapóta ñamomichĩramo pe armadura lateral IS-2 rehegua noventa milímetro guive cincuenta peve, ha upéicha ñamombarete ñande rova.
  Zhukov oñakãity:
  - Péva ikatueterei, compañero Stalin. ¡Ha katu oñeikotevẽ tiempo ojejapo haĝua peteĩ tórre pyahu ha oñemoĩ haĝua producción-pe!
  Mariscal Vasilevsky ohechakuaa:
  - Péicha jave, aleman-kuéra ikatúta oinupã torreta IS-2 lado gotyo bazooka ha faustpatron, ha arma ligero-ve. Upévare kóva ha"e peteĩ decisión polémica!
  Pe Tuichavéva opukavy:
  - Taha"e ha"éva moõpa remombo, oĩ peteĩ cuña oparupiete!
  Yakovlev ohechakuaa:
  - ¡Ñamoheñóiva'erã aviación aérea! Aleman-kuéra oguerekóma ME-262 oñorairõva yvágape. Añetehápe ndaha"éi efectivoiterei hikuái, ha katu ohasa pe tiempo ha oiméne umi nazi oúta peteĩ mba"e iporãvéva reheve.
  Beria oñakãity ha he"i:
  - Péicha dato ipyahúva, aleman-kuéra omoheñói peteî aviõ de combate aéreo ME-1100, ikatúva odespega aéreo ko caída-pe. Oguereko algunas ideas originales. Ha oñembosako"i avei ME-262 X, ipu"akavéva ha iporãveva"erã umi modelo yma guarégui ha oĩmava"erã ojeporu haĝua ñorairõme.
  Stalin oporandu:
  - Mba'épa umi detalle.
  Comisario del Pueblo de Asuntos Internos ombohovái peteî suspiro:
  - Ha'ekuéra ningo ñemi ha ore romba'apo! Ha katu he"i umi rumor, ME-262 oguerekova"erã peteĩ velocidad ohasáva 1.100 kilómetro por hora.
  Stalin compañero oisu'u sorpresa-gui.
  Pe Supremo oñakãity:
  - Nde! Upéicharõ, ¡katuete roñembotornilla! Mbaʼépa heʼíta Molotov?
  Comisario del Pueblo de Relaciones Exteriores ombohovái peteî suspiro:
  - Umi aliado occidental omoî freno ñorairõ rehe. Ha'ete ku formalmente oñorãirõva gueteri hikuái, pero añetehápe ndojapói operativo de combate. Avei umi alemán ndojapovéima submarino ha oñekonsentra umi tanque ha aviõ rehe. Avei, umi misil FAA rangue, umi fábrica oproducíta umi bombardero jet ipyahuvéva. Ha péva heʼise ñañembotavytaha ñandeporiahuverekoʼỹre. ¡Simplemente ndaikatumo"ãi jaguata umi aviõ jet ndive!
  Stalin he"i ñe"ẽmbegue:
  - ¡Kóva ivaieterei! Péva he"ise ndaiporiha tenda ñaha"arõ haĝua pytyvõ!
  Mariscal Vasilevsky ombohovái:
  - Rusia oguereko mokõi aliado añónte: ejército ha armada!
  Pe Comandante Supremo oñakãity:
  - Heẽ, añete! Ha katu, pe zar Alejandro Tercer ndaha"éiva ikatupyryetereíva he"i peichagua mba"e!
  Beria ohechakuaa:
  - Zar Alejandro Mbohapyha oikove pukuvérire, ikatu kuri tuicha mba'e. ¡Ikatu kuri ogana pe gérra Japón ndive!
  Zhukov opukavy ha ombohovái:
  - Che ha'érire Kuropatkin, ainupãta japonés-pe. Ha mbaʼeve ndachejokói vaʼerãmoʼã!
  Stalin he"i ñe"ẽmbegue:
  - ¡Anive reñe'ẽ vyrorei! ¡Ndoroguerekói AI rofigura haĝua umi mba"e ko"ápe! Tekotevẽ jasalva ñane retã. Pya"e Hitler ñandepyrũta opa ipu"aka reheve, ha ha"ete ku ndaha"emo"ãiva heta mba"e. Ha ñaikotevẽ umi idea específica!
  Mariscal Vasilevsky, ojekuaáva ha'eha peteî estratega tuicha mba'éva, opropone:
  - Jajerovia pypuku defensa rehe. Ñaikotevẽ heta arma ikatuháicha, umíva apytépe umi antitanque. Mba"éichapa jaiko hína ojepoi haguére chuguikuéra?
  Nikolai Voznesensky ombohovái jerovia reheve:
  - Iporãiterei! Roproduci artillería exactamente umi militar ojeruréva. Ha katu ndovalevéima, ndaiporimo"ãi suficiente tapicha umi tripulación de arma-pe ĝuarã!
  Mariscal Vasilevsky ohechakuaa:
  - Ñaikotevêve, ko'ýte umi arma antiaérea. ¡Ko ipahaguéva ikatu ojeporu aviõ ha umi blanco terrestre rehe!
  Stalin oñakãity iñakã morotĩva:
  - Tekotevê jajapo hetave arma antiaérea 100 mm. Ikatu oike hikuái Pantera-2 iñakã rehe, ha Tigre-2 jepe punto en blanco, ha al mismo tiempo oity umi aviõ alemán intrusivo.
  Voznesensky ohechakuaa:
  - Pe cañón 100 mm-pe guarã, tekotevẽ gueteri jajapo pe proyectil oñeikotevẽva. Ha upéicha oî peteî idea peteî arma autopropulsada oñemopyendáva treinta y cuatro chasis rehe. Ejapo pe SU-100, ndahasýivétava ojejapo T-34-85-gui, ha katu tuicha ipu"akavéta armamento-pe.
  Pe Comandante Supremo oñakãity satisfacción reheve:
  - Ha, nde ha'e Voznesensky ha pe akã! Ko'ágã japurahéi!
  Ha umi hénte opurahéi coro-pe:
  Tuichaitépe pe Tetã Sy hechapyrãva, .
  Temperado ñorairõ ha mba'apohápe...
  Rojapo peteĩ purahéi vy"arã,
  ¡Peteĩ angirũ ha tendota tuicháva rehegua!
  
  Stalin ha"e pe ñorairõ ñemomba"eguasu,
  Stalin ha'e pe vuelo mitãrusukuéra...
  Oñorairõ ha ogana purahéi reheve, .
  ¡Ñande pueblo omoirũ hína Stalin-pe!
  
  Oñorairõ ha ogana purahéi reheve, .
  ¡Ñande pueblo omoirũ hína Stalin-pe!
  Bueno, Imperio Rojo ombyaty fuerza omboyke haguã ataque. Péro Hitler katu oprepara hína peteĩ ofensiva. Okakuaa ohóvo producción de armas Alemania-pe. "Pantera"-2 oñeñangareko porãve torreta akãme, oîgui manto de arma 150 mm peteî ángulo-pe, ha peteî frente casco 100 mm orekóva ángulo 45 grados. Péva suficiente-nte pe T-34-85 ndoikemo'ãi peteî mba'yrumýi alemán-pe iñakã rehe. Péro haʼe ikatu oike tres kilómetro y medio guive.
  Péicha "Pantera"-2-gui oiko tanque principal, ha oñemboykéma "Pantera" simple. Pe T-4-icha. Pero ojejapo gueteri ani haguã ho'a umi volúmen de producción. "Tigre"-icha, jepénte osê "Tigre"-2 ojejapo gueteri.
  Ndaikatúi pya'e oñemopu'ã jey producción pukukue Pantera-2-pe. Jepémo ko tanque iporãiterei. Ha velocidad-pe, ha armadura-pe, ha especialmente arma-pe, ndorekóihápe ijojaha.
  Marzo ñepyrũme, umi tape hyku aja gueteri, umi alemán ojapo peteĩha ñehaʼã oataka hag̃ua. Ha oinupã hikuái Voroshilovgrad ha Krasnodonsk gotyo. Ha avei Donetsk.
  Ko'ã Ucrania pehẽngue ojejapyhy jey Ejército Rojo-pe, Stalingrad crisis aja, ha aleman-kuéra ndorekói tiempo ome'ẽ jey haguã. Umi nazi ohupyty ohupyty haguã sorpresa táctica.
  Upévare omyasãi hikuái informasión vai heʼíva ojereseha pe gérra soviética pe Kursk Bulge rehe. Péro ogolpea hikuái ótro direksiónpe, noñehaʼarõihápe!
  Umi tanque ipoderoso nazi-kuéra oparticipa umi ñorairõme, ha "Tigre"-2, oñembojojávo tembiasa añeteguáva rehe, orekóva motor ipoderosovéva 1000 caballo de fuerza, he'iséva omýi pya'eve ha ikatúva oservi tanque de ruptura iporãva ramo.
  Umi alemán oñemotenonde pyaʼe ñepyrũrã. Ojagarra hikuái Voroshilovgrad, Krasnodonsk ha Donetsk, péro upéi pe nieve ojedesmelta ha umi tanque alemán pohýi ipiru pe yvykuápe. Upéicharõ jepe, umi Kraut ikatukuri ojagarrapaite ipoguýpe opaite Ucrania. Ha oikuaauka hikuái ipu'aka pyahu.
  Umi tanque alemán peteĩha serie E-pegua oparticipa avei umi ñorairõme En particular, pe arma autopropulsada E-10. Ko mákina oreko vaʼekue umi mbaʼe iñaranduetereíva. Primero, ijyvate 1,2 métronte. Ha pe tripulante ningo mokõi persónante oñeno. Pe motor ha transmisión oĩkuri oñondive ha ambue gotyo. Ha pe pistola autopropulsada voi michĩ, péro oreko peteĩ motor cuatrocientos caballo de fuerza. Ha umi tonelada ikatukuri oempaqueta 82 mm armadura frontal peteĩ ángulo tuicháva inclinación racional-pe, ha 52 mm armadura lateral, ha avei umi rodillo.
  E-10 ha"e peteĩ máquina haimete perfecta. Ohasávo cien kilómetro peve tape guasúpe, ha setenta tape guasúpe, hasy ojegolpea haguã ha ndahasýi oñecamufla.
  Upe jave avei ndahepyi ha ndahasýi ojejapo hag̃ua. Peteî inconveniente añoite orekóva arma ha'e T-4 oreko 75 mm 48 EL barril pukukue. Péro oike iñakãme umi tanque soviético-pe, jepe mombyry mbyky guive. Ha ikatu oaguanta umi T-45-85 golpe isyváre, ha haimete ndaikatúi oinupã chupe.
  Ha pe tripulación ndaha"éi avei jepiguáicha - mokõi mitãkuña lobo SS-gua. Gerda ha Charlotte.
  Haʼekuéra oĩma oñorairõ hag̃ua umi monstruoicha. Ha oreko hikuái puʼaka tuichaitereíva ha ohundíva.
  Umi mitãkuña, jepe ro"y"imi gueteri marzo-pe, oñorairõ bikini ha ipy"a"ỹre añónte.
  Ha ohechauka hikuái iclase maestra de combate.
  Ha katu katuete, natekotevẽi ñañe"ẽ hesekuéra péicha detalladamente. Ambue lado-pe, mitãkuña Komsomol soviética-kuéra oñorairõ.
  Ha avei haʼekuéra odesnuda mbyte ha ipyʼaʼỹi. Ha katu ohechauka hikuái icarácter agresivo ha fresco. Odispara hikuái hekopete, oiporúvo umi pezón escarlata isyva rehegua opresiona jave pe gatillo. Ha upekuévo opurahéi hikuái;
  Ore ha"e pe País querido rajy,
  ¡Tetãnguéra soviético-kuéra oĩva pe bandera pytã guýpe!
  Compañero Stalin ha"e peteĩ halcón atrevido,
  ¡Máva piko iporãvéta ko yvy tuichakue!
  
  Che Retã ha che reñói vy"apavẽme,
  Oñemitỹ haguã grano ha lino textil...
  Péicha ha"e Rusia ra"ykuéra,
  ¡Upe kuimbaʼe haʼéta opa mbaʼe ipuʼakapáva!
  
  Peteĩ arasunu okororõ - fascismo ñande invadi,
  Armadas de tanques formidables oity...
  Ha katu iporãve reinupã nde enemígo resa,
  ¡Ñande ndaha"éi mitã mimi o"lap up sémola!
  
  Pe Fuhrer oike Moscúpe kavaju ári,
  Morotĩ ári ha acero-gui ojepoliva'ekue...
  Adolf Hitler oñevende Satanáspe,
  ¡Apensa kuri umi bala ndaikatuiha ojoko chupe!
  
  Compañero Stalin ha"e peteĩ kavaju"arigua atrevido,
  Ojoavy Hitler ndive umi lista-pe...
  Ha ojekuaa pe Fuhrer ndaha'eiha fresco,
  ¡Pe líder po ojejoko iManzana Adán-pe!
  
  Ko'ágã pe fascista oryrýi hogueicha,
  Mba'éichapa Stalin oinvalida vaieterei chupe...
  Haʼe ombopusevéta whist pe circo-pe, .
  Bueno, ko"áğa Adolf ha"e peteĩ bronceado-nte!
  
  Pesadilla umi nazi mundo-pegua Stalingrad,
  Ñande karia'ykuéra imbaretevéma guive...
  Soviético retã ñorairõhára ovy'aiterei,
  ¡Roinupã umi hatĩre entéro umi enemígope!
  
  Berlín ho'áta umi mitãkuña py rehe, peikuaa
  Mitãkuña'ikuéra oguata ipy reheve...
  Pya"e ñamopu"ãta peteĩ paraíso ko planeta-pe,
  Ha ovyʼaitereíta ha kirirĩháme!
  
  Opa mbaʼe oĩ porãta ko univérsope,
  Mitãkuña'ikuéra ohupytýta peteî manto ojejapóva diamante-gui...
  Sapy'ánte hasyeterei
  ¡Ha katu ñande ha"e peteĩ tetã itujavéva umi atlántico-gui!
  
  Rusiape oĩ peteĩ prekursór ha upe titán,
  Patria-pe, opavave ñorairõhára ha'e pañal-gui...
  Adolf nde ha"e peteĩ perdedor ha peteĩ tirano,
  ¡Rehupyty peteĩ tesa morotĩ umi mitãkuña pygui!
  
  Komunismo oĩ jave universo ári,
  Ñandejára Sy omyasãiháicha pe velo...
  Upéi opa venganza oñemoĩta jaula-pe,
  Ha Jesús Tupã Tesape rehegua Téra!
  Mitãkuña Komsomol-gua opurahéi porãiterei ha temiandu reheve. Haʼekuéra ojapo upéva kyreʼỹeterei. Ha umi ñe"ẽ ipu iridiscenteiterei.
  Ha umi mitãkuña omombo granada destructiva ipysã nandi reheve fuerza mortal reheve.
  Umi prekursór oñorairõ avei. Máva, jepe oĩ gueteri nieve, oĩkuri pantalón mbykymínte, kamisa manchada ha ipy"a"ỹva.
  Ha jepe umi mitã py nandi pytã ro"ysãgui ha pytã pato-icha, activamente omýi ha oñorairõ iñakãhatã.
  Ko'ãva ha'e kuri añetehápe añetehápe, agresivo ha oñorairõitereíva.
  Odispara granada reheve, ombotapykuévo umi arco ha omombo jopói asesino ñemano rehegua.
  Ha upekuévo opurahéi avei hikuái;
  Che Rusia yvategua tesape - .
  Tetãnguéra ome"ẽva"ekue tekove ko yvy ape ári hi"ánga reheve!
  Ndaikatúi ojejuhu peteĩ Padre iporãvéva,
  Ha"e marandu universo-pe ĝuarã - peteĩ sueño marangatu!
  
  Opa kapi'ipe ha opa ro'y ro'ysãme,
  Ha umi gota ama haku asýva verano-pe...
  Umi nieve ryru oñembosarái diamante rehe, .
  Ipypekuéra oĩ Jesús rova - Ñandejára Tendota!
  
  Pe Svarog omimbipáva ñemoheñói, .
  Iporãiterei opa mandi"o yvotýpe.
  Pe oipotáva py'aguapy, ha'ete Tupã ra'ýpe,
  ¡Cheguerovia, ha"e oreko peteĩ tekove iporãitereíva oparupiete!
  
  Ha katu pe Ipu"akapáva ome"ẽ ñandéve ko voluntad,
  Ikatu haguãicha aiporavo opa tape isãsóva,
  Ikatu haguã luchador nativo ohayhu hetã,
  ¡Omomba"eguasu haĝua Rod-pe hembiapokuépe!
  
  Péro haʼekuéra oiporavo vai, .
  Ha ko"áğa peteĩ ysyry aña oñohẽ hína ko Yvýpe!
  Rusia opyrũ hína infierno de tanques-gui hetaiterei gente rupive -
  ¡Pe destino ipy"ahatã ha iporiahuvereko"ỹ iñorairõme!
  
  Ha katu ñamopeteĩ luchador-kuérape hombro a hombro -
  Pe Bandera Soviética guýpe octubre-pe.
  Pe icono guive oñeme"ẽta grásia hovakuérape,
  ¡Ha"ekuéra oñemoĩ ñanderehehápe Ñandejára renondépe peteĩ mba"ére!
  
  Jepe umi demónio osegi Hitler-pe,
  Ha omoĩ heta rasgo Alemania-pe!
  Ha katu roity Junkers-pe platillo-icha,
  ¡Añetehápe, tekotevẽ reñorairõ, reipeʼávo pe tuguy nde venakuéragui!
  
  Pe enemigo oguahêma Moscúpe - opa mba'e hendy,
  Prismático rupive ohecha umi mbyja Kremlin-pegua!
  Ha katu roity Mamai horda-pe upe mboyve,
  ¡Ñandejára omeʼẽta mbarete itaʼyrakuéra ohayhúvape!
  
  País - Che asuspira ñembo'épe hasy reheve,
  ¡Ñande távakuéra hendy peteĩ tataindyicha!
  Mba"e oñemopu"ãva"ekue sudor ha mborayhúpe,
  ¿Añetehápe piko oñehundipa raʼe opa ára g̃uarã?
  
  Ha katu pe Familia ndohejamo'ãi iCreación - .
  Ha"e ome"ẽta mbarete ha pe adversario ho"áta!
  Oje'e haguéicha Ñandejára kuatiañe'ẽ arandu - .
  Rus' ogana ha oguata pe mbyja peve!
  
  Wehrmacht ojeity, tuguy osyry,
  Moscú, ha upéi pe gloriosa Stalingrad!
  Ha Tetãygua ome"ẽta juky manzana-gui,
  ¡Upéicha peteĩ ametralladora ndahasýi peteĩ granada reheve!
  
  Ñaimeva'erã Berlín-pe - Stalin ha'e tendota,
  Virrey Tupã Yvýpe oĩháme angaipa!
  Hermanokuéra, ani peheja rei umi criatura fascista-pe,
  Upéi oĩta vy"apavẽ ha éxito!
  Péicha opurahéi umi pionero temiandu ha inspiración reheve. Ha iñe"ẽ mitãicha, ipotĩ, he"ẽ.
  Ha jepe ipy nandi, ojeity, ojeraspa, opavave ojejaho"i abrasión ha contusión-pe, ha jepe ikuã hovy ro"ysãgui, oĩ pukavy omimbipáva mitãkuimba"e ha mitãkuña juru ári.
  Ha ojekuaa haʼekuéra noñemeʼẽmoʼãiha, síno osegíta opurahéi ha oñorairõ.
  Lenin ñanemongakuaa tavayguakuéra vy'arã,
  Ha pe tuicha Stalin ohesape ñande rape...
  Ilyich ogueru sãso marangatu opavavépe,
  ¡Pe mbo"ehára sucesor ipu"aka umi enemigo-kuérape!
  
  PUTIN SUERTE HITLER NDIVY
  Oipytyvõvo peteî ritual mágico, Hitler ohupyty suerte presidente ruso Putin. Ha péva tuichaiterei okambia pe istória rape. Primero, ojegana pe Batalla aérea de Gran Bretaña. Añetehápe Hitler noñanimái oguejy, ha katu Luftwaffe ohupyty dominio yvágape. Franco, ko'ã condición, omonéî asalto Gibraltar rehe. Alemán-kuéra ojagarra ko mbarete mokõi ára pukukue. Ha ombohasa hikuái soldádo Áfricape.
  Ojeposterga pe ñorairõ URSS ndive. Péro upéva ideprovécho umi nazi-pe añoite, ha ojejagarra pe Continente Pytũmbýpe.
  Umi fascista superioridad numérica ha organización iporãvéva oheja chupekuéra ojagarra África, Medio Oriente ha India peteî arýpe.
  Ha noviembre de 1942-pe, umi nazi oguejy sapyʼa ha ojagarra Gran Bretaña once díape.
  Upe rire oñepyrũ oñembosako"i ñorairõrã URSS ndive. Alemán-kuéra omoĩ tanque pyahu: Pantera, Tigres, León, oĩva listo ñorairõrã. Ha 22 de junio de 1943-pe oñepyrũ pe invasión.
  Añetehápe, URSS ohupyty oñembosakoʼi porã ko tiémpope g̃uarã dos áñope. Umi tanque ojupi treinta y ocho mil ciento veinte división-pe, umi aviõ ohupyty cincuenta mil. Avei hetavéma umi arma ha ambueichagua arma. Péro pe Wehrmacht omoĩve heta mbaʼe. Umi tanque oĩva Tercer Reich-pe ojupi seis mil-gui veinte mil-pe mokõi arýpe. Ha ojehechakuaa iporãveha hikuái.
  Avei ojupi aviación Tercer Reich-pe. ME-309 pyahu oreko kuri armado ipoderosoiterei ha oike producción-pe. Focke-Wulf, Yu-288 ha Yu-188 imbaretevékuri. Ha ivaieterei vaʼekue upéva. Umi Fritz ohupyty avei umi lanzador de gas, ha heta mba"e. Oikehápe pe fusil de asalto MP-44 ipoderosovéva.
  Iñimportantevéva, umi alemán oguereko hetaiterei infantería. Ikatu oipuru hikuái tropa colonial ha soldádo Europa-gua.
  Péro oĩ vaʼekue avei ótro matices. Ejército Rojo noĩri kuri preparado defensa-rã. Ha"ekuéra nombo"éi chupe mba"éichapa oñedefendeva"erã. Ha oñemohuʼãramo jepe umi fortificación oĩva Línea Molotov-pe, hiʼag̃uieterei pe frontéragui ha ndahaʼéi ipypukúva.
  Avei, umi alemán ikatu oataka Turquía, Irán ha India guive. Avei, Japón odesplega tropa peteî ofensiva-pe guarã.
  Heẽ, opresiona hatã hikuái.
  Ha mbohapy jasy rire ojeity URSS-pe ha ho'a Moscú. Dos mése haguépe, Rúsia ojejagarrapaite.
  Upe rire Hitler odesidi oataka América-pe. Ha ko"ápe umi alemán oreko kuri suerte.
  Umi tanque norteamericano ikangy ha umi aviõ opyta tapykuépe. Péro umi alemán oreko vaʼekue umi aviõ jet osẽ porãva, ha ojekuaa umi platillo oveveva ha ndaikatúiva ojedispara umi arma michĩva, ha umi submarino ndojeafectái peróxido de hidrógeno. Ha umi tanque serie E-gua Oityvyro hikuái Estados Unidos-pe, jepémo hasy, ha katu hetave mombyry oîgui 30 jasyporundy 1946-pe. Umi remanente ejército estadounidense-gui añoite okapitula.
  Ha 20 de abril ary 1951-pe, Hitler, okyhyjégui umi samurái ojapoha peteĩ bomba atómica, oataka Japón... Pe ñorairõ ipuku peteĩ meta reheve. Umi nazi ohupyty umi tanque piramidal ipyahuvéva, platillo volante ipoderósova orekóva láser ha arma ultrasónica. Umi sistema cohete de lanzamiento múltiple oñemotenondevéva, ha heta mba"e.
  Upéva heʼise Japón ndohasái seis mése. Ha pe ñorairõ opa ambue victoria reheve Wehrmacht-pe ĝuarã.
  Putin suerte oipytyvõ Hitler-pe oconquista haguã imperio significativo paha ko yvy ape ári.
  Ary 20 de abril ary 1959-pe ojejapo peteî referéndum mundial, omopyendáva forma imperial de gobierno peteî potencia mundial, omotenondéva Adolf Hitler.
  Ary 1949-pe voi, Alemania-ygua oveve jasy peve. Ha 20 de abril de 1957-pe oiko peteĩ vuelo oho hag̃ua Mártepe.
  Umi nazi odominai pe sistema solar. Ha oparupiete ko múndope oĩma koʼág̃a peteĩ órden de hierro, alemán. Orekópe setenta ary, Adolf Hitler-gui oiko mburuvicha guasu mundial, Vladimir Putin suerte rupive. Kóva peteî logro fenomenal.
  Upéi opyta ohesa"ỹijo ambue mundo, ha yvypóra oñembojoaju. Péro katuete oĩ heta projékto de konstruksión opaichagua ko múndo tuichakuére. Oikehápe peteĩ túnel yvyguýpe Chukotka guive Alaska peve. Péro 1 de mayo de 1959-pe, Adolf Hitler hoʼa peteĩ aviónpe. Ha opa pe fantástico reinado locutor rehegua. Ojekuaa Putin, orekóva fenomenal suerte, noîri destinado oikove haguã setenta ary rasami.
  Péro Hitler oguerekóma peteĩ heredero. Mitãnguéra ojehupytýva inseminación artificial rupive. Upévare Adolf dinastía osegi. Ha yvypóra omotenonde proyecto de construcción opáichagua nivel-pe.
  Áfrikape jepe oñemopu"ã tape, ferrocarril ha automóvil, ha avei heta táva. Ha tapicha morotĩ omba"apo ko"ápe ha omopu"ã Continente Pytũmby economía.
  Yvypóra oñemoakãrapu"ã ha opu"ã. Oñemotenonde comunismo ñemopu"ã, ha tapichakuéra rekove iporãve ohóvo.
  Hitler rire, mburuvicha guasu oisãmbyhy ita'ýra Lobo Primero. Ha"e imitã ha katu iñarandu, ha omopu"ã yvypórape tuicha yvate gotyo. Peteĩva umi idéa haʼe vaʼekue oñembohetave hag̃ua kuña ha oñehaʼã umi géno rehe. En particular, ojedesidi oñembohetave kuña ikatu haguã cinco veces hetave kuimba'égui.
  Upe jave avei, ary 1961-pe, umi cosmonauta imperio-gua oveve Venus-pe, ha un año rire Mercurio-pe. Un par de áño rire rovisita umi satélite oĩva Júpiter-pe. Avei rovisita ambue planetakuéra. Ary 1980 peve ojevisita pe planeta mombyryvéva sistema solar-pe, Plutón. Ha tuicha mba'e.
  Ha áño dos mil-pe oñepyrũ peteĩha expedición mbyja"ỹva. Planeta Tierra-pe, haimete okañy delincuencia, ha opa mba'asy ha epidemia, gente hesarái ñembyahýigui ha escasez de mercadería-gui. Tekove iporãve ha igustovéma.
  Ha oñemopuʼã peteĩ paraíso añetegua. Ha umi hénte noñorairõi ojuehe. Pe siénsia pyaʼe oñemoakãrapuʼã. Ha ogueru tapichakuérape vy"apavẽ. Avei oñemoakãrapu"ã umi tecnología. Pe obra maestra ko mba"épe, katuete, ha"e pe disco. Haʼekuéra ikatúma vaʼekue oveve umi planéta apytépe. Ha umi Kraut-pe ndaikatúi ojejoko.
  Rrúsiape pyaʼe voi oguejy pe gérra guerrillera. Umi hénte odesidi ndaiporiha posivilida oity hag̃ua umi nazipe ha oikove vaʼerã hikuái. Ha pe tekove iporãve ohóvo. Pe imperio oho hína kuri komunísmo gotyo. Ohasávo año dos mil, heta mba"erepy ojehepyme"ẽmbaite. Ndaipóri tapicha ndorekóiva hogar, opavave oguereko tembiapo. Ha oñemopu"ã óga iporãitereíva. Ha opavave oguereko auto, ha opavave oguereko Internet gratuito, ha hetave mba"e.
  Tekove opu"ã ohóvo. Umi hénte oñeñandu porã. Ha mbeguekatúpe enterovéva ojepokuaa haʼe peteĩ império añoite. Ha pe asimilación oho hese.
  Umi ruso ha ambue eslavo-kuéra ohupyty derecho joja umi alemán ndive. Ha ambue tetãnguéra oiko porã nazi poguýpe.
  Umi noñorairõiva, ndaha"éiva partidario, oiko dignidad reheve. Umi alemán ndojapói umi acción punitiva razón ÿre.
  Ha añetehápe, rojehekýi ramoite umi partidario-gui, pya'e ojejoko umi represión.
  Política de ocupación ha'e kuri flexible. Oĩkuri autogobierno ha avei personal local jeporu. Ary 2020-pe, opavave tapicha oĩva planeta Tierra-pe ohupyty ciudadanía ha ipahápe oñemopyenda joja legal.
  Upe tiémpope pe siénsia ningo tuichaiterei oñemoakãrapuʼã ha upévare itujapa, ha enterovéva imitã ha iporã tapiaite g̃uarã.
  Ha ambue planeta sistema solar-pe, ojekuaa umi aldea Tercer Reich-pegua. Ha upéicha tuicha mba"e ko yvy ape ári.
  Mitãkuimba"e ha mitãkuña ko mundo-pegua oñepyrũ ojeipyso galaxia pukukue. Realidad virtual ojehechaukáma matriz Hipernet-pe, ha hetaiterei opa mba"e hechapyrãva ha imitãva ha iporãva. Ikatuma vaʼekue ojejapo jey oimeraẽ mbaʼe.
  Pe Imperio Tercer Reich-gui oiko peteĩ imperio orekóva tuicha posibilidad ha ipu'aka universo rehe.
  Ha cinco vése hetave kuña kuimbaʼégui. Ha opavave iporã, mitãkuña"i, ha umi kuimba"e katu mitãrusu natekotevẽiva oikytĩ ibarba. Añetehápe, peteĩ barba ha"e peteĩ atavismo primitivo-nte, mymbakuéra rehegua.
  Ha realidad virtual-pe ko"ãichagua juego interesante ipochy ha okáipa.
  Peteĩva ko"ã Universo Apohare ipu"akapáva, Friedrich Sfero, omohenda ramoite pe "entretenimiento" iporãvéva.
  Ha"éva, peteĩ ñorairõ espacial. Peteĩ parte-pe, itropas orepresentáva Alemania Orgullosa, ambue hendáicha, ejército mbyja oimeraẽ angirũ, pe mismo creador omnipotente universo Arlequinada - Alemania Terrible. Péva he'ise umi tapicha omnipotente oñorairõ guive, igusto ha fresco, punto imposible peve.
  Pe agarre orekóva pe ehérsito Grozny Alemania-pegua oñemboguejy ohóvo inexorablemente. Umi abrazo hiperplasma oñeha"ãkuri ocomprimi mbareteve pe enemigo ipu"akapáva Alemania Orgullosa-gui. Millones ha millones de barcos estrellas ojuhu ko'ápe omanóva. Py"ỹi heroico, ha sapy"ánte irridículo. Omano hikuái, opukavy ijurúpe, oha"arõvo oikove jey itiempoitépe. Jepe ojehecha oporomondýieterei... Pe coloso aerodinámico en forma de gota omimbi peteĩ tesape especial reheve oisu"úva umi campo espacio ha vacío rehegua. Tatatĩ oike pya'e umi pasillo ha eje de ventilación nave espacial-pe. Millones de soldados oikovéva, yvypóra ha ambue raza representante, orekóva miles de millones de robots a bordo, oñeha'ã okañy pe haku okonsumíva opa mba'e. Haimete opavave tapicha oñorairõva ha"e mitãkuña porã, oñepinta peinado elaborado, estilo de vanguardia reheve, ha"ete ku oñembyatýva ndaha"éi peteĩ batalla brutal-pe ĝuarã, ha katu peteĩ pelota de mascarada imperial-pe ĝuarã. Peteĩ mitãkuña"i peinado molino de viento-icha orekóva cuchilla pavo real pepoichagua hendy, ha osapukái ikorasõ rasy. Pe mba"asy ivaieterei oñeimagina"ỹva ha pe akãrague literalmente ojedesgarra. Umi pala molino-pegua ojepe"a ha upéi ojere peteĩ vórtice nueve orden-pe umi distorsión cineespacial-pe.
  Ha katu umi orco ha elfo osapukái especialmente amenazantemente chupekuéra ĝuarã, añetehápe ndaikatúikuri ha"e peteĩ pesadilla-ve umi tatatĩ oreko peteĩ forma térã ambue; Taha"e kóva ha"e peteĩ espíritu pekador rova sonriente ohenóiva peteĩ brujo necrófilo pe mundo inferior pypuku ijyvatevévagui, térã peteĩ tesape ojerokyva umi cabaña rupi ha ombojere umi arma barril peteĩ depredador vaiete ha ipochyetereívaicha. Ha ikatu ivaivéva, pe surrealista pe dibujo peteĩ sustancia destructiva ha okáivape.
  Ha opa ko"ã mba"e oĩ peteĩ barco mbyjajere escala-pe, tuichaha ndaha"éiva inferior Mercurio-gui... Ha katu, umi estándar rupive pe universo apohare, ndaha"éi upéichaite. Pe omoheñóiva ko"ãichagua realidad completamente material ha"e voi odesidi oreko peteĩ explosión.
  Sfero Friedrich Katastrofov oñandu emoción ha al mismo tiempo satisfacción: peteî cero ifavor-pe. Pe mitãrusu creador-terminador ojapo peteĩ giro en U, oñemomombyrývo pe haz de magoplasma-gui ha, umi rayos gravi-nuclear okororõva ryapu rupive ombotyryrýva pe vacío, oinupã ambue magolet-pe ijyva ári. Ndahasýi jaike, umi mba"yrumýi ñorairõ rehegua ogalopea umi kavaju pezuña oñemoĩvaicha peteĩ galope-pe, ha jepe omboguata pe shaitan ombyatyva"ekue opa pu"aka mundo inferior-pe. Ha ndaipóri léi física ha cosmología rehegua oikuaáva umi tapicha tapykuépe yma guare. Pe concepto inercia rehegua oî pe apohare ojerurégui añoite.
  Ko'ágã (Ojejapóva Hiper-príncipe-mago-plasma-gui péichagua tipo de materia incomprensible percepción humana-pe, upéi ikatu rejagarra oimeraẽ forma ha modificación existencia rehegua, remoambuévo tamaño peteĩ foton núcleo guive, remoĩ jave sãsõme universo tuichakue de billones de parsecs de diámetro nde po jyva ári!) Sfero oiporavo o"encarna peteĩ mitãkaria"y biológicamente modificado rete, oñembokatupyrýva pe imperio ipu"akapáva ha tecnológicamente avanzado Rusia Orgullosa-pe, jepe ha"e omadurece jave peteĩ embrión ramo hyepýpe peteĩ incubadora-computadora rehegua.
  Pe momento de concepción guive, oñepyrũ pe entrenamiento oke jave, oñeinterrumpíva umi impulso hasýva rupive, peteĩ guerra especial ha cósmica-pe. Ha oĩ gueteri javy, umi magolet trayectoria, ndorekóiva inercia, ha"égui completamente impredecible. Ha katu Sfero ndorekói complejo ko mba"ére. Haʼe deliberadamente olimitá umi kapasida ikatu hag̃uáicha iñinteresanteve. Opa mba'e rire, Alemania Orgullosa, ojeipysóva miles de millones de galaxias ha cuadrillion mundos habitados, ha'e peteî creación - katuete, matriz virtual. Ha pe juego de guerra espacial iñe"ẽrenduva"erã umi regla-pe. Ikatu haguã ndaipóri mba'eveichavérõ sarambi. Mitãkuimba"e ha"e pe apohare. oity mbohapyve, okañy mokõi jey. Umi magomulso sistema de armas fabulosamente diseñado oikytĩ pe vacío ha omboliga jepe ojepe"a haĝua, torta de queso de miel rebanadas-icha, ambue nivel universo-pe. Ko'ápe Sfero oñembohypýi jey yvykua espacio-pe, oike modo de ataque-pe. Upe jave avei, Mitãkuimba'e-Creador oiporavo momento ani haguã ojeregistra umi sistema de vigilancia cibernética ome'ëva peteî panorama completo espacio ojeréva Magolet opáichagua modificación.
  - ¡Pe kinesisfotón magomatriz oabsorve! - He'i mitãkaria'y Apohare filosóficamente, oity ambue luchador-pe ha ojehekýivo umi tentáculo golpeante príncipe-plasma-gui.
  Julio César ejército, Esfero Frederick okonfiáva comando general, osegi oempuja tapykue gotyo, oaprovecha superioridad numérica orekóva, péicha gueteri oñeha'ã hekope'ÿ ombojere haguã flanco-gui. Arlequinade protegido Aníbal omosarambi hetave ha hetave ñorairõhára, oñeha'ãvo oestira armada tuichaitéva ipoguýpe heta parsec ári (peteĩ parsec ha'e pe distancia peteĩ rayo de luz ohasáva mokõi ary ha medio-pe). Oguejy densidad formación tropa rehegua, ha ojupi pe rol katupyry individual rehegua. Ko'ápe mokõive lado ojehechauka digno, ohechaukávo aeróbatica ha arte de maniobra. Ha katu umi pérdida tuichaiterei ojehapýma pe antorcha codiciosa aniquilación-pe.
  Sfero omoambue sapy"a pe área ñorairõ ha ojejuhu pe mitãkuña iporãvéva ykére. Pe mitãkaria"y apohare ha Valentina ojopy ojupe ipo, ambue mitãkuimba"e ha hetaiteve mitãkuña oñakãity ojuehe. Oapunta hikuái umi batería ha oipe'a hokê tornado hiperplasma huracán umi barco, magolets de un solo asiento, combatiente, brigantina, destructor, destructor ha ambue embarcación michîva rehe. Esfero omimbi hesa victorioso.
  Nivel general de entrenamiento umi combatiente oñembokatupyrýva ñorãirõrã, jepe oveve embrión ramo peteî especie de medio nutriente-pe, yvateterei. Péro ndahaʼéi jepi oúva heta grieta ha hoʼa vacíogui. Ombohováivo, pe enemigo odispara itata poriahuvereko"ỹva, orekóva jepe peteĩ matriz personal. Peteî corriente hiperplasma, hendýva protección matriz ikangyva ha campo medio espacial rupive, operfora armadura. Ko'ápe oime, espacio mágico, ndikatúiva oaguanta, ojejapete, peteî corriente multicolor ultra-fuego ho'a pareja tirador rehe. Esfero okáipa pya"e (ha"e peteĩ temiandu súper asombroso añónte pe so"o oñehundi jave!), pe mitãkuña compañero po okañy ijyva peve, ipy ijyva peve, ijyva peve ikostilla peve. Pe iporãva osapukái ha ojere. Valentina omanda.
  - Ombokatupyry ciberregeneración rehegua.
  Pe mitãkuña rete (ambue tapichaicha) are guivéma ndaha"éikuri proteína. Kóva ha"e so"o especial orekóva inclusiones hiperplasmáticas, ha katu umi tapicha voi oñemombarete súper energía rupive. Upévare pe so"o, ojekutu rire, oñepyrũ mbeguekatúpe okakuaa. Mbeguekatúpe, pe proceso voi ojehecha tesa rupive, pe tasa okakuaa hagua tejido ha e 0,9 centímetro por segundo. Ha katu pe ñorairõ mbarete mbykymi ojehapy pe armadura heta hendápeve. Mokõi arma oevapora, seis soldádo omano, peteĩ mitãrusu ojehapy mbyte ha peteĩ mitãkuña operde sapyʼami iñakãrague ha ikuã. Sfero, opukavy, ojevy jey, he"ívo, mboýpa rehupyty reity haguére pe universo apohare oguerahávape? Milagrosamente, roconsegui ani haĝua pe detonación umi proyectil-gui. Ha katu pe daño tuichaiterei, pe aire osẽ sifón, hendy ohóvo pe vacío-pe. Ha katu, umi karia"y ombohovái dignidad reheve. Sfero voi odispara peteî disparo filigrana offhand, oity peteî aviõ de ataque mbohapy asiento. Valentina, iñe"ẽ ipukúva, oisu"u pe karaípe ijurúpe.
  - ¡Megaquasar!
  - Jaguereko peteî erupción plasmática hiperaniquilación (super-destructiva)! - Okororõ pe mitãrusu Apohare.
  Mokõi magolet ojeity ambue arma rupive, ha mbohapy torreta de disparo ojeity destructor-pe. Péro upe moméntope pe crucero de misil oapunta hesekuéra iarmas. Pe mitãkaria"y apohare, ndaha"éi vy"a ha emoción"ỹre, oñandu pe ñemano apytu"ũ hova ári. Peteĩ kuñakarai ijedámava orekóva peteĩ guadani oamenasa peteĩ tamaño gigantesco aña, ha capitán Sfero ome"ẽ pe orden.
  - ¡Retiro flexible! ¡Eñemongu"e mbóicha, erizo rupive!
  Pe batería pya"e oho jey, ha katu tarde"imi. Ha"ete ku hasýva hasýgui pe vacío, ha peteĩ torbellino hiperplasmático oike. Peteĩ golpe vaiete gravioplasma rehegua ojagarra pe batería. Cinco arma ha doce tripulante peteĩ jeýpe ojekuaa oñeevaporapaiteha. Sfero ha ambue mitãkuña"ikuérape oñemombo tapykue gotyo peteĩ onda gravitacional rupive. Pe Mitãkaria"y-Creador oveve, oinupãvo iñakã umi abs-pe pe atléticamente oñemopu"ãva, ha katu al mismo tiempo extremadamente gracioso Valentina-pe. Ha péva hasy pe so"o reikeva"erãmo"ã ndaha"éiramo proteína:
  - ¡Guau, nde ha'e peteĩ yvykua pulsar-colapso! - Sfero opukavy. Ha opukavy peteĩ descarga hiperelectricidad rehegua oike jave hese.
  Umi grieta tuicháva ohasa pe armadura rupi. Haʼekuéra oikytĩ umi barranca-icha pe superficie púrpura oĩva pe metálpe, mas de un millón vése imbaretevéva pe titaniogui. Mba"e pu"aka tuichaitereívapa kañymby hiperplasma-pe térã ivariedad oñemotenondevévape jepe, plasma príncipe, ikatúva omomýi mbyjakuéra ha ombogue umi cuasar. Ha katu kóva ha"e sexto, séptimo ha upéicha estado de materia añoite. Peteĩ océano entero hiperplasma rehegua ikatu ojehupyty oimeraẽ moléculagui. Teóricamente (péva ndojeguerekói gueteri tapichakuérape), peteĩ partícula elemental omoheñói jeýta universo tuichakue. Térã ohundi! Ko"ãva ha"e umi capacidad cuasi divina hiperplasma rehegua.
  Pe batería ojedesliza pe colapso flexible pukukue otyryrýva espacio de cinesis-pe, pe soldado ojepresiona oguejy pe fuerza de inercia ikangyva rupive. Upéi ojepoi pe muellegui, ha pe batería oipeʼa jey tata peteĩ lugár idiferéntevape añoite pe espasiope.
  Friedrich Sfero omanda:
  - Jagolpea petet viga estrecha reheve, ñambohasa umi arma modo ramrod concentradope.
  Oñembogue guive umi komputadóra, upéva ojejapovaʼerã po rupive. Ojeregula suministro hiperplasma rehegua ojeporúvo tambor. Ha katu jajapo peteĩ mba"e peichagua ndaha"éi ni ndahasýiva pe ñandesalváva ha"e pe programa de entrenamiento ome"ẽha avei ko fuerza mayor. Mitãkuimba"e ha mitãkuña ombohovái ko problema modo auto-pe. Sfero Friedrich oapunta peteî embarcación misil rehe, odispara peteî ventaja michîmi. Oñehendu pe chirrido ipire hũvéva pe vacío oñehundívagui, pe barco ojedesgarra. Ojehusgávo poder orekóva explosión, oiko detonación munición. Pe punto tesape ombyai pe auto. Avei oñehundi pe magolet pe mitãkuña ojapo jey pe disparo hendaitépe.
  Umi ipepo oveve por separado, ha upe jave avei pe cola hendýva ojere pe vacío-pe.
  Pe brigantina enemigo ohupyty daño adicional, ha katu ombohovái salvo masivo reheve. Peteĩ arroyo oike pe grieta rupive, omombo pe mitãkuña"ípe, ohechaukávo umi pecho color oro orekóva umi pezón color canela ome"ẽva luminescencia.
  Esfero opukavy vy"águi:
  - ¡Rehecha mba'éichapa iporãiterei! ¡Chernodirno!
  Valentina oinupã pe karai ipu"akapávape ijyva Magoplastico ipire reheve:
  - ¡Príncipes-quasar! ¡Elipse pulsar rehegua! ¡Emopu'ã yvateve nde kavaju'arigua maza!
  Pe brigantina orekóva forma de gota oñemongu"e umi voleo reheve. Umi rocío espinoso hiperplasma rehegua ojesalpica pe espacio de combate pukukue.
  Friedrich Sfero oisu"u:
  - ¡Eme'ẽ chéve peteĩ fotón, pe yvykua ho'ahápe!
  Peteĩ fragata osê lado-gui, ha upe jave avei ojepovyvy pe batería vecina. Ha"ete ku umi karai osẽva"ekue suerte-gui oñepysanga peteĩ cohete pohýi térã peteĩ Vibro-campo opulverizado pe metal ipukuvévare.
  Pe mitãkariaʼy oñehaʼã ombojere pe platafórma ojesalva hag̃ua peichagua ataque-gui. Ha katu umi opositor ha"e avei profesional de alta clase oñemohu"ãva haimete peteĩ mbo"ehaópe. ¡Arlequinada apohare ndaha"éi avei peteĩ estafador pe Creación de Civilizaciones-pe!
  Pe cañón temporeón oñehundi. Ojedividi peteĩ montón de párte omimbipávape. Pe mitãkuña ha pe mitãkaria"y Apohare oservíva pe arma ojeity tapykue gotyo ha"ete ku ojekutuva"ekue peteĩ murciélago-pe. Oity hikuái pe armadura-pe aceleración colosal reheve, o"abolla"imi, ha ijeheguiete tuicha oñembo"y, oryrýi ñemondýigui hete elástico ha duraderoiterei reheve. Upéi oñepyrũ oipe"a hikuái pe revestimiento ipohýiva, ome"ẽvo forma normal umi figura porãite orekóvape, ojejapóva relieve tupã yma guare ra"angaicha.
  Sfero oñeñandu ro"ysã ijyva guype. Pe densidad enemigo erupción plasma rehegua oñembohapeve, ha"ete ku ojegueraháva fuerza pyahu ñorairõme. Techapyrã, pe ultra-batalla barco voi ha"e peteĩ asteroide decente tuichakue, ha peteĩ puñalada masiva forma, ojejapóva emisor-kuéra reheve, omondo peteĩ patrón entero rico umi chorro hiperplasmático-gui. Peteî sustancia curvada, ojetorsionáva forma híbrido muñeca de nido ha acordeón, ho'a crucero Orgulloso Alemania-pe. Ambue arroyo de aniquilación oityvyro irundy plataforma de artillería orekóva forma de gota tesay.
  Sfero oevapora ipy akatúa ijyva peve, ha oha"arõ"ỹre okakuaa naturalmente, upepete okakuaa peteĩ miembro ijehegui.
  Julio César, jepe opa italento, operde hína kuri pe ñorairõ pe superioridad numérica, orekóva tecnología aproximadamente joja, oĩkuri enemigo ykére. Pe mba"e añoite hembýva ojejapo haĝua peichagua situación hasývape ha"e ojeretira, ojehekýivo ojere haĝua. Sphero, peteĩ conciencia"ỹre, ohendu pe conexión príncipe rupive umi mandamiento oñeme"ẽva umi robot-pe. Oñehendu hikuái optimismo ilimitado, y"uhéi victoria pya"e rehegua. Pe fragata de Julio César ohupyty heta perjuicio ha oguejy ivelocidádo. Sfero oñeñandu pochy, pe pu"aka omoheñóiva ha"ete ku operde ohóvo, oikotevẽ ohundi heta enemigo ikatuháicha. Upéva heʼise orekoha peteĩ elección ogana térã omano hag̃ua. Jepémo ojekuaa oñehundiha heta Magolet; haimete mba"eve nomoambuéi, ha katu kóva haimete upe heroísmo ijojaha"ỹva tapichakuéra rehegua oñeformáva peteĩ arroyo-pe oityvyróva oimeraẽ mba"e ojokóva. Pe mitãkaria"y, oiporúvo pe portador mandu"a, ha añetehápe icreación propia (Mba"éichapa oconsegui osella personalidad ha ko"ãichagua mba"e estructuralmente compleja ha"e peteĩ porandu aparte!) pya"e imandu"a pe ojeperforava"ekue ipype heta sesión de entrenamiento aja. Tekotevẽ ani ojehechakuaa ha repyta umi fila general umi robot-pe. Tuicha hasyve jaike haguã péicha, ha katu pe probabilidad de exposición tuicha sa"ive. Péro, ¿oguerekópa derécho oguapy hag̃ua okápe ko moménto ijetuʼuetereívape? Opa mba"e rire, peteĩ soldádo: oñangarekova"erã oñongatu haĝua tekove, punto mokõiha: ohundi heta enemigo ikatúva. Oî ramo contradicción, péva ha'e tradición, oiporavo haguã a favor mokõiha solución. Ko"ãva ha"e umi norteamericano yma guare: opensave hikuái osalva haĝua ipire tee. Upévare operde Yankees, ha hi"arive, ikangy ipropaganda. Ofalta chupe totalidad ha inclusividad. Ñanemandu"áramo Yvy rembiasakue yma guarére: umi épokape yvypóra oñeñapytĩ hague encadenado peteĩ planeta-pe. Peteĩ múndo ojedividi vaieterei, tekotevẽkuri oñembyaty opa tetã ha pueblo peteĩ puño-pe. Heta império ojerure upéva. Tenonderãite, EE.UU., China, Sociedad Islámica. Ko mundo-gui oiko multipolar ha literalmente oñemboja"o ohóvo, okakuaa ohóvo umi estado independiente, pe separatismo tetã michĩvagui oñekonverti peteĩ obsesión-pe. Hogar común ¡Yvy hendy tata, yvypóra literalmente ho"a hína kuri pe yvykua pypukúpe! Ymave oĩ vaʼekue mburuvicha ipuʼakapáva ombojoajuséva yvypórape. Kóva ha"e, tenonderãite, Alejandro Magno, peteĩva umi comandante ojehecharamovéva opa ára ha tetãnguérape. Ha"e invencible, ha katu providencia ome"ẽse chupe peteĩ tekove mbykyetereíva. Ha upéicha oreko considerable posibilidad, omopu'ã hína kuri peteĩ imperio internacional, oguerúva cultura helénica yvate Asia-pe. ¡Cartago ha Roma yma guare jepe omondo tuicha tributo pe macedonio-pe, pe eslavo ojehecharamovéva, upe época yma guarépe! Alejandro mboyve, Persia Guasu heta mburuvicha guasu poguýpe (ko"ýte Ciro) ohupyty conquista grave, India guive Egipto peve, ha katu pe doctrina: oĩ peteĩ mburuvicha opaite mundo-pe g̃uarã, ha"e pe omoĩ ypyva"ekue tenonde gotyo! Rómape, Julio César heʼi haʼeha peteĩ mburuvicha ko múndo, péro hekove ndahaʼéi ipukúva. César rire, umi mburuvicha guasu apytépe ndaipóri komandánte imbaretetereíva. Pe divino Agustín hasy ha ikangy físicamente, pe carismático Nerón generalmente ivaieterei. Umi mburuvicha herakuãvéva, Diolectano ha Constantino, oñorairõve omantene haĝua pe status quo, opensa"ỹre umi conquista grave rehe. Oĩ vaʼekue ótro general, hoʼa rire Róma. Ko'ãva apytégui, umi tapicha ojehecharamovéva ha'e: Genghis Khan, Tamerlane, Napoleón, Adolf Hitler, Stalin. Genghis Khan osẽ porãiterei. Haimete opaite China, Afganistán, Khorezm ipu'aka ha umi destacamento avanzado og̃uahẽ Rus Ymaguare'. Ha"e oguereko excelente posibilidad ogana haĝua avave ndaikatúikuri oñemoĩ umi tropa okakuaáva ohóvo ko comandante astuto ha katupyry rehe. Ha katu jepe hekove ipukúva"ekue umi estándar Edad Media-pegua rupive ndaha"éikuri suficiente conquista mundial-pe ĝuarã. Genghis Khan omoheñói peteĩ dinastía, ha katu ndaipóri avave tuicha ha'eichagua, ikatúva ombojoaju opaite nómada-kuérape. Tamerlane-ichaite avei. Victora tras victoria, peteĩ imperio tuichaitereíva, ha peteĩ división, Timurat ñehundi, ojoavy ta"ýra ha nieto apytépe. Ha ndaipóri sucesor digno. Napoleón ha Hitler, ojagarra rire Europa, omopẽ ijyva Rusia kóntrape. Ñambyasy, Rusia voi ndohupytýi dominio mundial. Peteĩ mburuvicha guasu añetehápe ha"e Stalin, omoambuéva peteĩ tetã analfabeto oguatáva sapatu bast-pe peteĩ poder industrial ipoderoso-pe.
  Ha upéi, siglo XXI-pe, poder primero Alemania ári, ha upéi mundo ári, ohupyty peteĩ pareja misteriosa orekóva poder hiper-intelectual increíble.
  Ojapo hikuái umi arma príncipe-mágico ipyahuvéva, ha yvypóra mbeguekatúpe oñemoakãrapu"ã peteĩ estado de omnipotencia virtual-pe.
  Ha katu ñorairõ ha"e ñorairõ, especialmente guerra espacial, upépe inevitable cálculo ha víctima vai. Pe guerrero Friedrich Sfero, odesidíva oarriesga, oreko suerte ko"áĝa peve ohupyty oanihila irundy mba"yrumýi ñorairõ rehegua ogueraha"ỹre atención ijehe.
  - ¡Oĩta gaseosa de abedul umi tapicha michĩvape g̃uarã! Térã ja"e porãsérõ princeps-plasma!
  Heẽ, ko"ãichagua juego interesante oha"ã ciudadano Imperio Tercer Reich-gua, oconquista universo.
  Ha mba"éichapa opa ko"ã mba"e ha mba"e altura omnipotencia-pepa ikatu ohupyty yvypóra, jepe imaginación ipu"aka"ỹva.
  
  
  COG HA PUNTO HA MBOHAPY REICH
  Pe Segunda Guerra Mundial-pe, umi víctima ointerveni. Ko kásope, umi diseñador mbykymi ha'e Vintik ha Shpuntik. Ova jave, opa hikuái Berlín-pe. Bueno, ndoikuaáigui hikuái mba'eve política ha planeta Tierra-gui, oñemoambue hikuái servicio alemán-kuérape. Ha ha'ekuéra ha'e técnico primera clase. Ha oparticipa hikuái Pantera ñemongakuaápe. Umi diseñador ingenioso ojapo pe tórre ijyvykuʼi ha michĩ, oñeñangareko porãve hese, péro ipiroʼyve. Pe motor ha transmisión oñemoĩ peteĩ unidad-pe, ha pe caja de cambio oĩ pe motor ári voi. Avei ojejapo pe chasis isencillove ha ivevúi pe tembiasakue añeteguágui. Ha pe "Pántera" ijyvate 1,8 métronte. Péicha resultado, armadura frente casco 80 mm oñemoîva ángulo tuicháva inclinación racional ha prácticamente impenetrable. Pe tórre rova oreko 120 milímetro ha ijyvykuʼi, ha umi ládo ojere sesenta milímetro. Pe punto ikangyva ha'e umi casco lado - 40 milímetros añónte. Ha katu pe hete ikompactoiterei ha pe yvategua oĩ peteĩ ángulo de inclinación tuichávape, ha oñemoĩ iguype umi escudo 30 mm-pegua ojejaho"i haĝua umi rodillo. Ha opa koʼã mbaʼe porã opesa 26 tonelada añónte, ha peteĩ motor orekóva 650 kavaju de fuerza. Ha pe arma oreko peteĩ barril pukukue 75 mm 70 EL, odispara 15 disparo por minuto.
  Avei oî avei visibilidad ha óptica iporãva.
  Ko tanque omboguata velocidad 70 kilómetro por hora, impenetrable lado gotyo arma ligero-pe guarã, principalmente cuarenta y cinco, ha fusil antitanque, ogueraha treinta y cuatro iñakã rehe mokõi kilómetro-gui, ha prácticamente noñembyaíri. Ha haimete opaite arma antitanque URSS-pegua ndoikéi isyvápe.
  Ha pe "Pantera" pyahu ojapo peteĩ salpicadura pe Batalla de Kursk-pe. Upe jave avei, ndahasýi ojejapo hag̃ua, ha oikotevẽ haimete la mitad metal pe Pantera-gui, tembiasakue añeteguápe.
  Ojeporúgui ko tanque, umi nazi oity umi defensa soviético-kuéra ha omboty caldera, omboykévo Kursk. Ha péicha ojagarra hikuái pe iniciativa. Ha omopu"ãvo éxito orekóvare, ogueraha hikuái Voronezh-pe.
  Upe rire Hitler omanda umi soldádope ojere hag̃ua sur gotyo. Ha pe armada de tropa oho Stalingrad gotyo.
  Umi tanque alemán oime iporãvévape. Ha peteĩ ekípo de mitãkuña oñorairõ peteĩ Pantera ári, oinupã umi arma ha veíkulo soviético rupive.
  Alemán-kuéra oike Stalingrad peve... Ha katu ndaha"éi upévante. África-pe, Rommel cuerpo ogana peteĩ serie de victorias oiporúvo tanque pyahu. Pe situación umi Aliado-pe guarã oñembohape Vintik ha Shpuntik oinventa haguére avei peteĩ aviõ de combate jet. Hiʼarive ivevúieterei, ndahasýi ojejapo hag̃ua, ojemaniobrakuaa ha ndahasýi ojejoko hag̃ua.
  Ha pe aviõ pyahu VSh-162-gui oiko pe máquina iporãvéva oĩva yvate, ha tuicha ombyai aviación aliada-pe.
  Upévare umi nazi oñepyrũ oñemotenonde Áfricape Egipto gotyo. Hitler ndoipotái ojagarra Stalingrad tormenta-pe ha ojoko isoldadokuérape. Ha katu umi Fritz oñepyrũ ofensiva principal peteĩ desvío-pe peteĩ ruptura mar Caspio-pe. Ha ivaive ohóvo pe situasión.
  Ha upéi oñemotenonde operativo pyahu norte gotyo. Umi nazi oataka Suecia-pe. Ha mbovy ára rire omboliga hikuái chupe okapitula haguã. Ha ojekuaa iporãitereiha.
  Gerda ha Charlotte omboguata Pantera opa Suecia-pe ha omboliga umi soldado ojejapyhývape ohetũ haĝua ipy nandi, ohechaukávo iclase colosal. Ko'ã mitãkuña añetehápe iporãiterei ko'ápe.
  Heta kuimba"e ñorairõguigua oñeme"ẽ chupekuéra. Ha ohetũ umi suela desnuda.
  Péro koʼág̃a oĩma hikuái Suéciape, upépe oky ha roʼyeterei.
  Ha umi alemán, omoakãva Rommel, ipuʼaka umi ingléspe Egíptope. Ha ko'ágã oike hikuái Medio Oriente-pe ha oreko éxito tras éxito.
  Umi ñorairõhára porãite jeguata ndopytái upépe... he"i Gerda kyre"ỹme, ohetũvo ipy nandi pe metal ári:
  - Bueno, pe Tigre ha'e, katuete, peteî tanque oproducíva obra maestra ha peteî máquina colosal en términos de potencia. Ha simple al mismo tiempo!
  Charlotte he"i ipy"aju:
  - Che personalmente aipotáve "Lev". ¡Ndaipóri guive mbaʼeve ikatúva oity peichagua áuto! Ha haʼe oreko peteĩ fórma perfectovéva!
  Magda imandu"a mba"éichapa ojehechauka chupekuéra pe desfile 7 de noviembre-pe ha opukavy:
  - Chegusta "Mouse", tuichaiterei! Ha mokõi arma reheve peteĩ jeýpe!
  Christina opukavy ha ojere pe transporte-pe:
  - Mokõi arma peteĩ mba'yrumýime - upéva iporãiterei!
  Gerda ombojere ipy yvate ha he"i:
  - Iporã piko javeve péicha? ¿Pyaʼe piko ñag̃uahẽta Australia-pe?
  Charlotte oñakãity.
  - Nahániri! ¡Ndaha"éi pya"e! Oveve haguã upépe Suecia guive - haimete opaite yvy ape ári!
  Pe aviõ añetehápe oguejy omyenyhẽ haĝua combustible. Mitãkuña"ikuéra oñani okápe. Ojejuhu hikuái peteî Medina haku asývape, upépe aviõ ojapo aterrizaje de emergencia. Jepémo opa noviembre, temperatura ko'ápe ha'e treinta grados rupi. Ha Suecia-pe, ohokuévo hikuái, oity peteĩ ciclón ro"ysã ha pe temperatura oguejy menos treinta peve.
  Umi mitãkuña oñani pya"e ikatuháicha opyta haĝua haku pe barco de transporte-pe, ha pe escarcha oisu"u umi mitãkuña talón desnudo. Ndahasýi ndajaiporúi sapatu principio-pe, especialmente jaguata aja.
  Péro koʼág̃a umi mitãkuña oñani pe yvykuʼi haku asýva Medina-pe. Umi árabe omaña kyhyjépe umi mitãkuña medio desnuda rehe, ha katu okyhyje ojapo haĝua mba"eveichagua acción. Upéicharõ jepe, umi alemán oreko peteĩ fama ivaietereíva. Añetehápe ohechakuaa chupekuéra peteĩ nación de supermen ramo, ha upévare operdona umi broma michĩmi. Ojogua umi iporãva oñani jave peteĩ bikini-pe añónte.
  Ro"y rire, nde py ro"ysã meme jave, iporãiterei reñani yvyku"i haku asýva ári. Mitãkuñakuérape ogusta ha ovy"a omombovo yvyku"i ojuehe.
  Gerda, osaltávo pe desierto rupi upéicha, oimo"ã iporãitereiha gueteri jaiko peteĩ tetãme ha"éva constante verano. Ha mba'eichaitépa iporã...
  Kuarahy ha ipotĩva, yvytu potĩ oipeju pende rova ári. Térã ndaha"éi ipyahuetereíva, ha katu aire hakuvéva desierto-pe.
  Charlotte he"i opukavy:
  - Ko'ágã ko'ã yvy ha'e Tercer Reich mba'e. Araka"eve yvypóra noñemopeteĩriva"ekue péicha. Térã ja"e porãsérõ, umi hi"aguĩva, joajurã ko"áĝaguáicha. Ha opa ko"ã mba"e tuichaháicha ojejapo Fuhrer genio rupive.
  Magda ohechakuaa lógicamente:
  - En parte avei Hitler oguerekógui tuichaiterei suerte. Por ehémplo, umi británico hoʼa guisante-icha. Ha pe África tuichaitereíva ndoikói peteĩ mbaʼe ojokóva. Heẽ, opa mba"e oĩkuri ore ykére ko"ápe. ¡Jepémo sapy"ánte ojejavy!
  Christina ombohovái:
  - Suerte rehegua, ndaha'éi añetehápe! Ore desgracia, por ehémplo, pe invierno "41-pe. Ndaupeichairamo ogueraha va'erãmo'ã hikuái Moscú upérõ. Ha opa vaʼerãmoʼã pe gérra oĩva éste gotyo. Ha upéicha jaipe"ava"erã gueteri pe espina estalinista.
  Gerda omoneĩ peteĩ suspiro reheve:
  - Aimo'ã ajapova'erãha! ¡Imbyasy ningo! ¡Hetaiterei mitãkuimbaʼe ha mitãkuña porã omanóta!
  Magda hasẽ involuntariamente ha he"i:
  - Ñemano... ¡Ajépa nde reko vai! Ha sapyʼánte reg̃uahẽ pe óra ivaívape!
  Gerda pya"e ombotove:
  - ¡Ndaha'éi sapy'ánte! Ha siémpre oĩ pe tiémpo ivaívape! ¡Reikuaa mbaʼéichapa reikose, ha mbaʼeichaitépa remanose!
  Christina ohechakuaa lógicamente:
  - Ñande jaipota péva, ñanembarete ha ñaneresãigui. Ha katu peteĩ abuela orekóva cien áño ha ipype opa mba"e hasýva oiméne oreko peteĩ actitud completamente diferente ñemano rehe!
  Charlotte oñakãity ha he"i kyhyje reheve:
  - ¡Oh Ñandejára toprohibi! ¡Ñandejára ani ndetuja araka"eve!
  Gerda oñanduuka ha oity pe yvyku"i ipy nandi reheve:
  - ¡Ani ñañe'ẽ ko mba'ére! Reñepyrũramo repensa mbaʼépa pe tuja, reñembotavy térã rembyaíta nde rekove!
  Magda oñeha"ã okonsola pe mitãkuña rubia-pe:
  - Jesús ou vove, opa omanóva opu'ã jeýta, ha péva ha'éta mitãrusu opa ára g̃uarã!
  Gerda opukavy ha he"i tiernamente:
  - ¡Ñandejára tojoko!
  Christina ombohovái pochýpe:
  - Ha katu che ha"e peteĩ ateo principiado. ¡Ndagueroviái Ñandejárare ha nda"aconsejai peẽme pejapo haĝua!
  Gerda oñakãity ijyva mbarete ha bronceado:
  - Nda"emo"ãi chejehe jeroviaha mbarete, ha katu... Oĩ heta mba"e ndaikatúiva omyesakã umi materialista ha ateo. ¡Oike avei pe universo ypykue!
  Charlotte, oñembohypýivo yvyku"i haku asývape, ombohovái:
  - Ha katu chegustave pe idea - heta tupã. Ha"ekuéra, ko"ã Tupã Demiurgo, omoheñói hague oñondivepa ko universo ha Yvy. Upéi oiko ñorairõ ijapytepekuéra, ha upéva omoheñói cataclismo ha desastre natural. Péva ha"e mba"érepa oiko opaichagua desgracia. ¡Ñandejára ñorairõ ome"ẽ ñorairõ tapichakuéra apytépe!
  Gerda ombohovái jerovia reheve:
  - ¡Ha katu pe Tupã Alemán akóinte ogana!
  Charlotte oñakãity.
  - Péva ndoikóikuri Primera Guerra Mundial aja. ¡Jepémo roñemoag̃ui kuri pe victoria-gui!
  Christina oñakãity mbarete:
  - Upéva ha'e! Tekotevẽkuri ojesakrifika sapy'ami Prusia Oriental-pe, ha katu ani ojeipe'a tropa Frente Occidental-gui. Upéi ojeréta hikuái ha ojagarráta hikuái París-pe. Francia ocapitula... Opa mba'e rire, ojeity. Ha mombyryve... Che aimo"ã Gran Bretaña ohechaukárire ipy"ahatãha, ikatu kuri ñaataka oñondive Italia, Turquía ha Japón ndive. Ha oityvyróta hikuái submarino ha acción unida umi flota-kuéra reheve!
  Magda ohechakuaa:
  - ¡Nderesarái Rusia-gui!
  Christina oñemyatyrõ ijehe:
  - Che ndacheresaraíri mba'égui! Rusia ojeityva'erãmo'ã Francia oñeme'ẽ rire. Hiʼarive zar Nicolás II ndahaʼéi Stalin. Pe rréi de Rusia pyaʼe porã ojapo vaʼerãmoʼã ñanendive peteĩ pyʼaguapy, oderrota rire. Ha ñande jajapóta... Mbykyhápe, ¡Rusia zarista tiémpope ikangyve jepe Rusia comunista-gui!
  Charlotte opukavy.
  - Péicha oiko! Ha katu, katuete, roperde pe oportunidad upérõ. Adolf Hitler ojekuaa iñaranduveha. Omohu'ã peteĩ ñe'ẽme'ẽ no agresión rehegua Stalin ndive, ha ipu'aka iñenemigokuérape peteĩteĩ. ¡Kóva ha"e arandu político!
  Christina ohechakuaa:
  - ¡Ilógicovéta ñamohu'ã Gran Bretaña, ha upéi añoite ñaataka Unión Soviética rehe!
  Charlotte he"i opukavy:
  - ¡Che aime de acuerdo ko mba'ére!
  Gerda katu ombotove:
  - Ndoroatakáirire URSS-pe 1941-pe, ha ndajaityirire umi unidad Ejército Rojo-pegua noñembosako"íriva"ekue peteĩ ñorairõ defensivo-rã, ikatu kuri ñandeataka hikuái ro"ataka jave Gran Bretaña-pe. Upévare ndoroguerekói ótra kósa!
  Magda oñakãity:
  - ¡Stalin ha'e peteî político oñeñangarekóva! ¡Ikatu ningo ndoarriesgáikuri peichagua aventura!
  Gerda he"i racionalmente:
  - Upéva rangue, ha"e peteĩ juego tuicháva Stalin parte-gui ome"ẽ haguã ñandéve oportunidad ñamongu"e haguã Gran Bretaña. Péicha jave, hoʼáta hese umi fuérsa superior. Ha roñotỹ vaʼerãmoʼã. Ha Gran Bretaña oñemoĩ aja, Rusia oreko gueteri peteĩ oportunida ore kóntrape. Ndaupeichairamo, ¡ñarrekonoseva"erã ñane enemigokuéra ndoguerekoiha oportunidad!
  Charlotte ojuhu avei peteĩ mba"e ombotove haĝua:
  - Ojeity peve umi monstruo ha'eháicha URSS ha EE.UU., tuichaiterei prematuro ja'e enemigo ndorekóiha oportunidad. Heta mba"e rojapo ha mombyry roju, ha katu... Heta apañuãi gueteri roguereko tenonderãme. Péva ha'e Australia ko'ágã. ¡Ambue hito ejército alemán-pe ĝuarã!
  Gerda ombohovái jerovia reheve:
  - ¡Roipe'áta avei upéva! Aguerekóma mokõi paseo Suiza ha Suecia-pe, ha katu por lo menos heta hakuvéva Australia-pe.
  Charlotte opukavy ha he"i jerovia reheve:
  - Che arovia ñande victoria rehe! ¡Simplemente ndaikatúi ambue mba"e!
  Umi mitãkuña ndopytái vaʼerã oñembopiroʼy pe desiértope ha oho jey pe transporte-pe. Osẽ porã pe recarga de combustible. Ha umi mitãkuña"ípe omoirũ iñamigokuéra yma guare batallón Tigreso-gua.
  Umi mitãkuña ko destacamento de mujeres-gua oheka Mujahideen vacío. Umi katu sa"i va"ekue. Ha koʼág̃a vyʼápe osẽ hikuái ojagarra hag̃ua Austrália. Ambue continente ojeipotaitereíva Wehrmacht-pe guarã.
  Alemania ombyaty hína kuri fuerza pe salto-rã ha oñembosako"i oguejy haĝua.
  Margaret oikuaa respeto reheve umi oikuaáva yma Christina ha Gerda-pe. ¡Opa mba"e rire, naentéroi ikatu ohupyty diamante pe Kurusu Caballero-pe ĝuarã! Ko compañía rire, umi mitãkuña oñemondova'erã kuri inseminación ha peteî campamento especial-pe imemby haguã. Upévare pe emprésa rusape ikatu ndorekói tiémpo opartisipa hag̃ua.
  Umi iporãva katu ojehecha vy"a ha militante. Ndakesevéima ha umi mitãkuña, oñembotýva peteĩ cabaña aparte-pe, oñe"ẽmbegue.
  Magda, oguapýva peteĩ apyka de cuero-pe, he"i:
  - Paganismo, opaite lógica okapegua reheve, avei ndaikatúi ombohovái heta porandu. Por ehémplo, moõguipa ou umi hetaiterei dios demiurgo?
  Charlotte opukavy ha ombohovái:
  - Pe monoteísmo ndaikatúiháicha ombohovái pe porandu, moõgui piko ou pe Tupã peteĩnte omoheñóiva Universo.
  Magda oñakãity:
  - Kóva ha"e peteĩ porandu mba"éichapa ja"éta... Jerovia rupive ja"acepta peteĩ axioma ramo Ñandejára Todopoderoso ymaite guive oĩha. Ha péva ha"e peteĩ axioma noikotevẽiva prueba.
  Christina he"i, omongu"évo iñakã:
  - Ndaikatúi ñaimo"ã peteĩ mba"e oĩva tapiaite, ha imbarete"ỹva, ha iñarandu"ỹva. Péva odefiende lógica. Jahechaháicha Yvýpe, pe simple ome"ẽ pa"ũ pe complejo, ha jahechakuaa evolución. Ha upéi pe complejo-vévagui, ou pe simple. Péva okontradesíva realidad ojehecháva.
  Techapyrã, yvypóra ikomplikadove ohóvo, ndaha"éi oñesimplifika! Ha ndajadegradái mba"eveichavérõ, ¡ha katu al contrario, ¡ñande perfectove ohóvo!
  Charlotte opukavy ha he"i:
  - ¡Lógico! ¡Pe evolución tupãnguéra rehegua ogueraha pe Tupã Demiurge opa mba"e ipu"akapáva ñemoheñói!
  Magda he"i hatã:
  - Peichagua filosofía ikatu ohundi pe ánga!
  Charlotte omboty hesa ha he"i:
  - Ha katu pe porandu ha"e, mba"e edad-pa piko pe universo.
  Magda oñakãity imbarete ha oñemoakãrapu"ãva:
  - Kuaa'ỹva! Ha mbaʼére piko peichagua porandu?
  Charlotte ombohovái racionalmente:
  - Péva oguereko relación Satanás rebelión rehe. Satanás haʼe peteĩva umi ánhel ypykue, ndahaʼéiramo umi iñepyrũha. Mba'épa ohenói chupe hikuái - Ko'ẽmbotávo Ra'y! Ha opuʼãramo, upéicharõ oiméne ndohasái hetaiterei tiémpo ojejapo ha opuʼã guive. Ndaupeichairamo, ojekuaa ha"e oñekomporta hague py"aguapýpe hetaiterei miles de millones de áño aja ha sapy"aitépe oiko chugui itavy.
  Magda oñakãity ha opukavy:
  - Ha upéicharõ mba'e?
  Charlotte iñaranduva he"i:
  - Ha umi científico he'i ñande universo oguerekoha miles de millones de años! ¡Aretereíma ningo umi mbyja resape og̃uahẽ hag̃ua pe planéta Yvýpe! Péro la Biblia heʼiháicha, ¡ndaikatúi ningo mil millones!
  Magda opensa sapy"ami ha ombohovái:
  - Ñandejára ojapo mbyjakuéra resape og̃uahẽmava ñandéve. Adán ha Eva ningo kakuaa, ndahaʼéi mitã. Kuarahy ha jasy ha mbyjakuéra omimbipáma chupekuéra guarã. Upéva he"ise, Ñandejára ojapo hague ko mundo desarrollo-pe. Upévare opa mbaʼe reprometéva ndohechaukái mbaʼeve.
  Charlotte iñakãhatã he"i:
  - Térã ikatu ohechauka hikuái oĩha heta tupã? ¡Umi tupã omoheñóiva"ekue ko univérso!
  Magda ombohovái peteĩ vacilación reheve:
  - Ñande universo sa"ive térã sa"ive peteĩcha ha oñembosako"i, opaite irregularidad reheve. Ha oĩramo heta dios, jahechakuaa ko univérso oñembojaʼotaha pártepe.
  Charlotte ombotove avei lógicamente:
  - ¡Pe barco de batalla omopu'ã hína hetaiterei tapicha! Upéicharõ jepe, pe várko de gérra haʼe peteĩ mákina sólida. Heẽ, ha pe Universo omopu"ã heta tupã demiurgo, ha katu péva ndojapói pe Universo sa"ive integral!
  Magda oipyso hova ha opukavy:
  - Ha upéva ipu lógico! Ha katu kóva ha"e puramente lógica humana. ¡Ndorekói mba"eveichagua relación Divino poder ndive, ha"éva incomprensible!
  Charlotte opukavy.
  - ¡Pe argumento isencillovéva ha"e umi Ñandejára pensamiento ha"eha incomprensible! Ha péva ikatu oñeñe"ẽ ha oñecita opa káso tekovépe!
  Magda he"i iñe"ẽmbegue:
  Ha opa línea ko Ñandejára rakãme,
  Ahecha pe deseo umi sueño-pe arrealiza haĝua pe ideal...
  Ha katu iñextraño ñande retãygua ohasa asy haimete infierno-pe,
  Ha pe despota de finanzas oñapytĩ cruelmente ñande pepo!
  Charlotte opukavy.
  - ¡Ekaru porã! Mba'ére piko nereñesũi pe tocón renondépe?
  Magda oñakãity:
  - Yah nde!
  Umi mitãkuña oñepyrũ hesakã porã oñembotavy... Pe ñemongeta religión rehegua ndohói porãi. ¿Mbaʼérehepa ikatu ñañeʼẽve? Umi ñorairõhára batallón SS-gua opensáva sa"i.
  Gerda opoko umi tanque rehe pe ñomongetahápe:
  - ¡Ñande "León" ha"e simplemente pe espíritu alemán encarnación! ¡Tuichaiterei ha peteĩ pistola reheve!
  Magda he"i, omasajávo ipo rupive isuela picazón:
  - Ha "Mouse" tuichave jepe - he"ise imbaretevéva! Ha iarmadura ijyvateve! Ha mokõi arma peteĩ jeýpe!
  Charlotte osapukái vy"ápe:
  - ¡Ratón michĩ encantador! ¡Opavave ñamolinata polvo-pe!
  Magda ogueraha ha opurahéi:
  - Ohura ha yma guare, enemigo ohura jey! ¡Chemolina, chemolina polvo-pe! Ha katu pe ángel ndokéi, ha opa mba"e osẽ porãta... Ha opa mba"e opa porãta! Ha opa mbaʼe opa porãta!
  Charlotte he"i ingeniosamente:
  - Umi ojeroviava ángel pytyvõre ho'a derecho infierno-pe!
  Magda ombohovái:
  - Oguerekóva iñakãme aña, tenonderãme oĩ infierno añoite!
  Gerda he"i sapy"a:
  - Charlotte ha che roikuaa porãiterei pe T-34 ojapo jave hikuái prueba! Ha peikuaa, kóva ndaha"éi pe tanque ivaivéva ko Yvýpe!
  Pe pelirroja he"i venenoso:
  - Ndaha'éi iporãvéva, ha katu... Ijehecha ikangyve. ¡En la práctica, hasyeterei jagolpea haĝua peteĩ enemigo-pe peichagua tanque-gui! ¡Jarrekonose vaʼerã upéva!
  Gerda ohechakuaa lógicamente:
  - Armadura ha torreta forma porã. Jepémo "Tigre" -2 ha "León" oguerekóta protección lateral iporãvéva.
  Christina, ko mitãkuña iñakãrague morotĩva, he"i:
  - "León" oguereko avei torreta porã, oñeñe"ẽvo isyva inclinación rehe. Ha katu pe "Tigre"-2 isyva haimete noñeinclinái.
  Gerda ombohovái:
  - Ha katu pe armadura ipukukue ha e 180 milímetro. Péicha oñecompensa pe ángulo de chapa michĩvéva. Torre rehe, "León" osê porãve "Tigre"-gui, pero péva, por supuesto, ndaha'éi límite. Aikuaa ñande diseñador-kuéra katuete omoheñóitaha peteĩ mba"e perfectovéva.
  Ha pe mitãkuña porãite oinupã ipy nandi pe chapa de acero ári, upéicha ipu peteĩ trill musical.
  Umi ñorairõhára oñembotavy. Okese hikuái. Ikatu rejagarra upépe peteĩ mba'e iñinteresanteva...
  Upe aja, oiko ñorairõ Cáucaso-pe. Pantera ári, alemán-kuéra oipuru avei Tigre-2. Avei peteĩ tanque ojoguáva iforma-pe, ha katu tuicha"imi, ipohýive peteĩ cañón 88 mm reheve, ha armadura ijyvatevéva. Añetehápe, peteĩ peso treinta y cinco tonelada, hetave, ha katu ndaha"éi gueteri crítico, ikatu oñorairõ peteĩ motor tuja orekóva 700 caballo de fuerza reheve. Ha katu Vintik ha Shpuntik ojapoma peteĩ motor orekóva 1000 kavaju pu'aka. Ha "Tigre"-2 oñepyrũ avei oveve literalmente. Ojekuaa "León", armadura hũvéva jepe, ko'ýte lado gotyo, ha arma 105 mm.
  Ha opesa cuarenta y cinco tonelada, oiko chugui peteĩ provléma tuichaitereíva umi soviético soviético-pe g̃uarã.
  Ro'y jave cuarenta y tres - cuarenta y cuatro, Cáucaso ojejapyhy Alemania ñorairõhára. Pe ñorairõ oñepyrũ oho iñambuéva Stalin escenario-gui.
  Umi nazi ojagarra India-pe marzo-pe ha oñepyrũ oñemotenonde Australia gotyo. Ha upe jave avei o"rastrilla hikuái África-pe.
  Stalin oikuave'ê chupekuéra py'aguapy oimeraê término-pe. Primavera cuarenta y cuatro-pe, omohu"ã rire conquista África-pe, Hitler omoneĩ Stalin propuesta de paz.
  Umi condición ha'e kuri tembiguái ramo, oimehápe pago de reparaciones ha suministro de materia prima ha ambue mba'e Tercer Reich-pe.
  Arahaku cuarenta y cuatro-pe, oiko pe aterrizaje Gran Bretaña-pe, ha Londres ho"a peteĩ arapokõindýpe. Upe rire oñepyrû tuicha ofensiva América rehe. Vintik ha Shpuntik ojapo submarino pyahu ohóva pya'eve umi barco-gui ha odirigíva torpedo radar rupive. Ha ndoinventái hikuái heta ambue mba"e.
  Pe sistema láser oĩva umi disquete-pe ipuʼakavéma koʼýte. Ha tuichaiterei mbaʼénte.
  América oñemotenonde julio 1945 peve ha okapitula. Oguahêma peteî periodo de paz. Sapy'ami ha'e añetegua...
  Hitler ndovyʼái Japón ojagarra haguére hetaiterei território. Ha haʼe oipotaiterei voi oñevenga ha ojagarra pe yvy.
  Ha 20 de abril de 1953-pe oñepyrũ pe gérra Japón ndive. Stalin rendaguépe, Beria, oikuave'ê ipytyvõ Hitler-pe.
  Fuhrer omonéî, ciertas condiciones rehe. Ha'e, URSS oñorairõ hína mbarete porãme, ha katu ohupyty jey Sakhalin ñemby gotyo ha Kuril jyva añoite.
  Beria, osegíva ome'ê peteî tributo colosal Hitler-pe, omonéî ko'ã condición.
  Pe ñorairõ oho vai umi japonés-pe g̃uarã iñepyrũ guive. Umi platillo oveveva orekóva hikuái, orekóva arma láser ha rayos de calor, koʼýte ñanemoñeñandu vai. Ha opa mbaʼe literalmente ojehapy tanimbu ha oñemboyku ha oiko chugui viruta de metál.
  URSS omombo ñorairõme umi tanque T-54 ha IS-7, imbaretevéva avei japonés-gui, ha aviõ jet.
  Ko ñorairõ ipuku po jasy ha opa Japón ipu'aka ha ojejapyhývo. Ojekuaa ha'eha peteî victoria resonante...
  Ha pe tripulación de tanques Alenka-gua IS-7-pe ojedistinguíkuri ñorairõme. Pe auto osẽ porã ha oity heta mastodon japonés-pe.
  Ha umi mitãkuña odispara oiporúvo ipy nandi, ha hekopete.
  Pero ko'ãva ha'e upéicha detalle...
  URSS ohupyty jey Sakhalin ñemby gotyo ha Kuril jyva. Ha upéicha oasegura autoridad ha yvy pyahu...
  Hitler, peteĩ tiempo aja, o"rastrilla iguype ko mundo rembyre. Péro pe URSS haʼe vaʼekue peteĩ hesa rasy jepiveguáicha chupe g̃uarã. Fuhrer oipota conquista pyahu ha heroísmo Wehrmacht-pe.
  Ha upéi 20 de abril de 1958-pe oñepyrũ peteĩ ñorairõ guasu pyahu peteĩ atáke Moscúpe.
  Mitãkuña alemana oñorairõ yvágape. Albina ha Alvina.
  Oity hikuái umi aviõ soviético. Umi mitãkuña haimete oñemonde"ỹre, omonde bikini ha ipy"a"ỹnte. Umi arma aviõ rehegua ojedirigi enemigo-pe.
  Albina oity peteĩ auto soviético-pe ha opukavy:
  - ¡Kóva peteî ñemondýi ore remiandúpe!
  Alvina oikytĩ avei peteĩ Yak soviético ha ombojoapy:
  - ¡Ñande imperio ñemomba'eguasurã!
  Ha umi kuña ñorairõhára peteĩ tiémpope oñorairõ ha oñorairõ avei umi enemígondi. Ha ohayhu hikuái otortura umi héntepe.
  Peteî miembro Komsomol-gua ojetortura. Pe mitãkuña oñemonde"ỹva ojepe"a ha oñembyepoti peteĩ látigo reheve. Upéi ohapy hikuái pe miembro Komsomol-pegua py nandi peteĩ vara haku asývape. Ha ha"eva"erã ogusta hague chupekuéra.
  Upéi omopẽ hikuái pe mitãkuña pyti"a. Ha pe tortura chicvéva ha"e ñamoĩ tata Venus rye peteĩ antorcha reheve. Ha pe mitãkuña operde conciencia peteĩ ñemondýi hasývagui.
  Albina katu noñembopy"aguapýi upépe jepe. Ogueru pe antorcha pe mitãkuña pecho nandi gotyo. Ha ha"e ofriti chupe. Upéi oikytĩ ha ho"u pe so"o hũva, osapukái:
  - Mba'eichaitépa he'ê!
  Alvina ofreíkuri ambue pezón peteĩ tesape reheve ha ohechakuaa:
  - Heẽ, tuicha mba'e kóva!
  Ha umi mitãkuña alemana-pe ogustaiterei upéva.
  Péro naentéroi ningo koʼãichagua kriatura. Ko'ápe Anastasia Witchakova ha Akulina Orlova oñorairõ yvágape, umi buitre alemán ndive.
  Ha ohechauka hikuái ikatupyry ha iñaranduha.
  Umi mitãkuña, katuete, oñorairõ ipy"a"ỹre ha bikini-pe. Ha oapunta hikuái umi rregálo de muerte pe enemígope.
  Ha opurahéi hikuái ijupe;
  - Toñemomba'eguasu tetã comunismo-pe, .
  Lenin oreinspira roñorairõ haguã...
  Oñembyai pe fascismo columna vertebral,
  ¡Ñamopu'ã peteĩ mundo pyahu!
  Anastasia odispara enemigo-pe oipurúvo ipy nandi, oity peteĩ aviõ alemán ha opukavy:
  - ¡Comunismo pytãme guarã!
  Akulina Orlova hábilmente oinupã enemigo-pe oiporúvo ipy nandi, oikytĩ chupe ha opukavy:
  - ¡Pe victoria espíritu ruso rehegua!
  Ha mitãkuña"ikuéra opukavy peteĩ ñe"ẽme:
  - ¡Patã Sy ha Stalin-pe guarã!
  Kóva ha"e peteĩ ñorairõ hasyetereíva ohóva opa frente pukukue.
  Umi alemán katuete imbarete. Ha oñemotenonde hikuái, jepe mbeguekatúpe, tuicha daño reheve.
  Mitãkuña'ikuéra avei oñorairõ infantería-pe...
  Komsomol mitãkuña'ikuéra bragas-pe añónte.
  Ko'ápe Alenka odispara peteî estallido ametralladora-gui, oikytïvo umi nazi ha oity línea entera de combatiente.
  Upéi he"i:
  - ¡Gloria Rusia-pe guarã!
  Anyuta avei odispara enemigo-pe. Haʼe ojapo upéva hekopete ha hesakã porãiterei. Ha oikytĩ umi fascista-kuérape. Upéi omombo peteĩ granada ipysã nandi reheve, oity pe tanque nazi ha opukavy:
  - ¡Santo Rus-pe guarã'!
  Alla avei odispara umi enemigokuérare. Haʼe ojapo hekopeteiterei. Italón nandi reheve omombo yvate pe jopói ñemano rehegua, ojapo katupyry. Pe pelirroja oity umi Kraut-pe ha opukavy:
  -Comunismo época-pe guarã!
  María odispara avei pe enemígope. Oikytĩ umi fascista-pe, ojapóva agresivamente ha opukavy:
  - ¡Rus' ñande sype guarã!
  Ha ipy nandi reheve omombo jey peteĩ granada. Pe tanque alemán, ohupyty rire daño, ojere... Ha pe kit de combate ojedesgarra.
  Marusya, oityvyróva umi fascista-kuérape. Ha ipy"a nandi reheve omombo peteĩ granada aty pukukue ha he"i:
  - ¡Patã Sy guasúpe guarã!
  Ko'ãva ha'e mitãkuña ko'ápe, luchador de colosal fuerza-nte. Upévare opavave oñehundi peteĩ fila-pe.
  Péva ha'e umi cinco oñorairõva. Ha mboy fascista oñemongu'e. Ha umi guerrero morotĩ oparticipa hína pe ofensiva-pe. Oje"eva"erã ha"eha hikuái karia"y oñorairõitereíva.
  Péro umi mitãkuña rusa oikytĩ chupekuéra ceremoniaʼỹre.
  Peteĩ batallón iporãitereíva umi ñorairõhára haimete oñemonde jave. Ha upéicha bronceado ha chocolate.
  Ha ojehecha yvágape umi mákina alemana ipoderósova Yu-888. Oity hikuái bomba umi posición soviética-pe, oityvyróvo enemigo-pe. Ha oactua hikuái colosal eficiencia reheve.
  Eva, oity bomba, opresiona italón desnudo ha redondo pe pedal-pe. Omombo jopói umi táva soviético-pe, osapukái:
  - ¡Pe Tercer Reich ha'e invencible!
  Agata omoneĩ upéva, oñohẽvo jopói ñehundirã:
  - ¡Roipe'áma opa ore enemigokuérape!
  Ha umi nazi osyryma Moscú jerére diferénte direksióngui.
  Upéi Oleg ha umi mitãkuña oike jey pe ñorairõme, oipytyvõvo Rusia-pe, térã ja"e porãsérõ URSS-pe.
  Ko"ápe oñemoirũ hendivekuéra ambue mitãkuña ipy"a"ỹva, Margarita. Avei kuña kakuaáva, haiháragui oiko mitãkuña doce ary rupi a cambio de inmortalidad ha omotenonde oikóvo peteî misión.
  Umi ñorairõhára siglo XXI-gua ojoavy jey umi nazi XX-pegua ndive.
  Imperio marrón fascista oreko heta ñorairõhára. Osyry hikuái peteĩ ysyry opa"ỹvaicha.
  Oleg Rybachenko, oikytĩvo umi nazi-pe kyse puku reheve, infantería ha tanque-pe, opukavy:
  - ¡Araka'eve noroñeme'ẽmo'ãi!
  Ha peteĩ disco haimbe oveve pe mitãkaria"y py nandi guive!
  Margarita, oityvyróvo umi opositor-kuérape, oipe"a hatĩ, oñe"ẽmbegue:
  - ¡Oĩ peteĩ tenda ko mundo-pe umi tembiapo heroico-pe g̃uarã!
  Ha umi aguja venenosa isarambi pe mitãkuña py nandi guive, oinupãva umi nazi ha iaviõ ha itánke-kuérape.
  Natasha omombo avei ipy nandi, oporojukáva ha osapukái:
  - Araka'eve ndajaresaraimo'ãi ha araka'eve nañaperdonamo'ãi.
  Ha ikyse puku ohasa pe molino rupi umi nazi kóntrape.
  Zoya, oikytĩvo umi enemigo-kuérape, opukavy:
  - ¡Peteĩ pedido pyahúpe g̃uarã!
  Ha hetave aguja isarambi ipy nandi guive. Ha umi soldádo ha aviõ nazi resa renondépe ha avei ijajúrape.
  Heẽ, ojekuaa porã umi gerréro ovyʼa ha ipyʼahatãha ohóvo.
  Agustín, oikytĩvo umi soldado ha tanque morotĩ, opukavy:
  - ¡Ñande hierro voluntad!
  Ha peteĩ jopói pyahu, oporojukáva oveve ipy nandi guive. Ha umi Takni ha umi ñorairõhára morotĩ ho"a.
  Svetlana oikytĩ pe molinero-pe, ikyse puku ha"ete peteĩ rayo.
  Umi nazi hoʼa ohóvo umi gavilla oñekytĩvaicha.
  Mitãkuña omombo aguja ipy nandi ha opukavy:
  - ¡Ha'e ogana va'erã Sy Rusia rehehápe!
  Oleg Rybachenko oñemotenonde umi nazi rehe. Terminator mitãkaria'y oikytĩ tropa marrón.
  Ha upe jave avei, mitãkaria"y py nandi pyti"a omombo okápe aguja veneno reheve, oikytĩ tronco ha oity aviõ.
  Mitãkaria"y opukavy:
  - ¡Gloria Futuro Rus-pe guarã'!
  Ha omýivo oikytĩ opavave akã ha iñakãrague.
  Margarita avei oityvyro umi opositorkuérape.
  Ipy nandi omimbipa rei. Hetaiterei omano ohóvo umi nazi. Pe ñorairõhára osapukái:
  - ¡Friente pyahúpe!
  Ha upéi pe mitãkuña ogueraha ha oikytĩ...
  Peteĩ masa de soldádo fascista retekue.
  Péro Natasha oĩ pe ofensiva-pe. Oikytĩ umi nazi-pe umi tanque ndive, ha opurahéi:
  - Rus' tuicha ha omimbi,
  ¡Che ningo peteĩ mitãkuña iñextrañoitereíva!
  Ha umi disco oveve ipy nandi guive. Mávapa oikytĩ umi fascista jyva. Heẽ, kóva ha"e peteĩ mitãkuña.
  Zoya oime ofensiva-pe. Oikytĩ mokõive ipo reheve umi soldado marrón-pe. Escupi peteĩ tubo-gui. Ha omombo umi aguja oporojukáva ipysã nandi reheve - oity umi tanque ha aviõ.
  Ha upekuévo opurahéi ijupe:
  - Eh, club michĩ, jaha!
  Eh, che favorito ojapóta!
  Agustín, oikytĩvo umi nazi-pe ha ohundi umi soldado marrón-pe, osapukái:
  - Opavave hũ ha mymba pire rehe, .
  ¡Oataka umi policía antidisturbio-pe peteĩ club reheve!
  Ha oity ramo ipysã nandi pe enemigo-pe, ojukáta peteĩ elefante, ha hetave peteĩ tánke.
  Ha upéi opukavy:
  - ¡Lobo-kuéra!
  Svetlana oime ofensiva-pe. Oikytĩ, oikytĩ umi nazi-pe. Ipy nandi reheve omombo hesekuéra jopói ñemano rehegua.
  Omboguata molino kyse puku reheve.
  Oityvyro hetaiterei luchador ha osapukái:
  - ¡Oúma hína peteĩ victoria tuicháva!
  Ha jey pe mitãkuña oĩ movimiento salvaje-pe.
  Ha ipy nandi oity aguja oporojukáva, ohundívo umi tanque ha aviõ.
  Oleg Rybachenko oityvyro. Pe mitãkaria"y ojapo peteĩ salto. Oikytĩ hetaiterei nazi-pe peteĩ salto-pe.
  Omombo umi aguja ipysã nandi reheve ha okororõ:
  - ¡Gloria che py'aguasu porãitépe!
  Ha jey pe mitãkaria"y oĩ ñorairõme.
  Margarita oho ofensiva-pe. Omboja"o opaite enemigo peteĩ fila-pe. Ikyse puku ho"ysãve peteĩ molino kuãgui. Ha umi dedo desnudo omombo regalo de muerte, tanque ha aviõ hendy tata.
  Peteĩ mitãkuña peteĩ ataque salvaje-pe. Ohundi umi guerrero marrón ceremonia ÿre.
  Ha sapyʼapyʼa opuʼã ha ojere!
  Ha umi don de aniquilación oveve chugui.
  Ha umi nazi hoʼa omanóva. Ha oñembyaty hetaiterei teʼongue.
  Margarita opukavy:
  - ¡Che ha'e peteĩ vaquero norteamericano!
  Ha ojeity jey pe aguja ipy nandi.
  Ha upéi ambue docena de aguja!
  Natasha avei iporãiterei ofensiva-pe.
  Ha oity ipy nandi, ha oescupi peteĩ tubo-gui.
  Ha osapukái ipulmón ru"ãme:
  - ¡Che ha'e ñemano chispeante! ¡Rejapovaʼerãnte ningo remano!
  Ha jey pe iporãva oime en movimiento.
  Zoya oityvyro umi escombro nazi retekue. Ha avei ipy nandi guive oveve okápe umi boomerangs de destrucción.
  Ha umi ñorairõhára marrón osegi ho"a ha ho"a.
  Zoya osapukái:
  - Mitãkuña ipy"a"ỹva, ndepu"ãta!
  Ha peteĩ docena de aguja oveve pe mitãkuña talón desnudo-gui. Oikeva'ekue derecho umi nazi garganta-pe.
  Upéi ho'a hikuái omanóva.
  Térã jaʼe porãsérõ g̃uarã, omanombaite.
  Agustín ofensiva rehe. Ohundi umi tropa marrón. Ikyse puku ojegueraha mokõi ipópe. Ha haʼe ningo peteĩ ñorairõhára iporãitereíva.
  Peteî tornado oityvyro umi tropa fascista-pe.
  Peteĩ mitãkuña iñakãrague morotĩva opukavy:
  - ¡Oñomi pe futuro! ¡Ha katu ogana vaʼerã!
  Ha pe ataque-pe, peteĩ iporãva iñakãrague tatatĩ reheve.
  Agustín opukavy éxtasis salvaje-pe:
  - ¡Ñorairõ tupãnguéra omondoropáta opa mba'e!
  Ha pe ñorairõhára oĩ ofensiva-pe.
  Ha ipy nandi omombo heta aguja haimbe ha venenosa.
  Svetlana ñorairõme. Ha upéicha chispeante ha combativo. Ipy nandi omombo okápe hetaiterei mba"e oporojukáva. Ndaha"éi peteĩ tapicha, ha katu ñemano iñakãrague morotĩva.
  Ha katu oñembyaíramo, ndaikatumo"ãi rejoko.
  Svetlana opurahéi:
  - Tekove ndaha'emo'ãi eíra, .
  Upévare, ¡ejupi peteĩ jeroky redondo-pe!
  Toñekumpli nde kerayvoty - .
  ¡Iporãva ojapo peteĩ kuimbaʼépe tembiguáiramo!
  Ha pe mitãkuña ipy"a"ỹva ñemomýi ipochyve ohóvo.
  Oleg ataque oñembopya'e ohóvo. Pe mitãkaria"y oinupã umi nazi-pe.
  Ipy nandi omombo aguja haimbe - odesgarráva umi tanque ha aviõ.
  Pe mitãrusu ñorairõhára opukavy:
  - ¡Pe imperio tavy odesgarráta opavave!
  Ha jey pe mitãkaria"y oho hína.
  Margarita ha"e peteĩ mitãkuña ka"aguy hembiapokuérape. Ha oity umi enemigokuérape.
  Upévare oity peteĩ guisante explosivo reheve ipy nandi reheve. Ojepovyvýta ha pya"e omombo cien nazi ha diez tanque.
  Pe mitãkuña osapukái:
  - ¡Oúta gueteri ñandéve victoria!
  Ha omboguata molino kyse puku reheve - umi barril tanque rehegua oveve diferénte dirección-pe.
  Natasha ombopya"eve ñemomýi. Pe mitãkuña oikytĩ umi ñorairõhára morotĩva. Ha upe jave avei osapukái:
  - Victora oha'ãrõ Imperio Ruso-pe.
  Ha ñahundi umi nazi-pe peteĩ ritmo acelerado-pe.
  Natasha ha"e peteĩ mitãkuña terminadora.
  Nopensái ojoko ha omboguejy mbeguekatu, ha ojeity umi tanque ha aviõ.
  Zoya oime ofensiva-pe. Ikyse puku ha"ete oikytĩva so"o ha ensalada de metal. Pe mitãkuña osapukái ipulmón yvate gotyo:
  - ¡Ñande salvación oîma vigente-pe!
  Ha umi pytiʼa nandi omombo avei koʼãichagua aguja.
  Ha hetaiterei tapicha ijyva ojekutu, montículo de te'õngue, avei tanque oñembyaíva ha aviõ ho'áva oñeno ijerére.
  Agustín ha"e peteĩ mitãkuña itavyva. Ha ohundi opavavépe haʼerõguáicha peteĩ róbo ojejapóva hiperplasmagui.
  Ohundíma mas de cien nazi-pe. Péro opa mbaʼe oñemombaʼeguasu ohóvo. Ha pe ñorairõhára opukavy avei.
  - ¡Che ningo invencibleiterei! ¡Pe mba"e iporãvéva ko mundo-pe!
  Ha jey pe iporãva oĩ pe ataque-pe.
  Ha ipy nandi guive, oveve osẽ peteĩ guisante. Ha trescientos nazi ha docena de tanque ojedesgarra peteĩ explosión ipoderósova rupive.
  Agustín opurahéi:
  -Ndereñanimái rejagarra ore yvy!
  Svetlana oime avei ofensiva-pe. Ha nome"ẽi ndéve ni peteĩ onza de respiro. Mitãkuña terminador salvaje.
  Ha oikytĩ umi enemígope ha ohundi umi nazi-pe. Ha peteĩ masa de luchador marrón hoʼáma pe zanja-pe ha umi tape rembeʼýpe.
  Umi seis oho ka"aguy. Ha"e peteĩ ñorairõ ka"aguy.
  Oleg Rybachenko oime jey acción-pe. Ha oñemotenonde, omongu"e mokõive kyse puku. Ha pe mitãkaria"y terminador omotenonde pe molino. Umi nazi ojejukáva ho'a.
  Masa de te'õngue. Yvyty entero tete huguypaitéva.
  Pe mitãkaria"y haihára imandu"a peteĩ estrategia ka"aguy rehe. Oñembojehe"ahápe avei kavaju ha tapichakuéra.
  Oleg Rybachenko opukavy:
  - ¡Ay apytu'ũgui!
  Ha oĩta hetaiterei pláta!
  Ha Terminator Boy peteî movimiento pyahúpe. Ha ipy nandi ojagarráta peteĩ mbaʼe ha omombo.
  Pe mitãkaria"y genio opukavy:
  - ¡Clase maestría ha Adidas!
  Ojekuaa ha'eha peteî espectáculo añetehápe iporãva. Ha mboy nazi-pa ojejuka? Ha ojuka hikuái hetave umi ñorairõhára marrón tuichavévape.
  Margarita oĩ avei ñorairõme. Ohundi canela ha acero ehérsito ha opukavy:
  - ¡Regimiento de choque tuicháva! ¡Rogueraha hína opavavepe pe ataúd-pe!
  Ha ikyse puku oikytĩ umi nazi-pe. Masa de luchador marrón ho'áma.
  Pe mitãkuña opukavy:
  - ¡Che ningo che ro'ysãve jepe peteĩ pantera-gui! ¡Ehechauka nde haʼeha pe iporãvéva!
  Ha peteĩ guisante orekóva peteĩ explosivo ipoderósova oveve osẽta pe mitãkuña talón desnudo-gui.
  Ha oinupãta pe enemígope.
  Ha ojagarráta ha ohundíta unos kuánto enemígo, tanque ha aviõ jepe.
  Ha Natasha oreko autorida. Ha oinupã ikontrariokuérape, ha ndohejamo"ãi avavépe.
  Mboy nazi piko rejukáma?
  Ha hatĩ ningo haimbeeterei. Ha umi tesa ningo zafiro-icha. Ko mitãkuña ha"e pe verdugo principal. ¡Jepémo enterove ikompañerokuéra haʼe verdugo!
  Natasha osapukái:
  - ¡Che tavy! ¡Oĩta peteĩ multa ndéve g̃uarã!
  Ha jey pe mitãkuña ojukáta heta nazi-pe kyse puku reheve.
  Zoya oime en movimiento ha oikytïma heta guerrero marrón.
  Ha ipy nandi omombo aguja. Káda aguja ojuka heta nazi-pe. Ko'ã mitãkuña añetehápe iporã.
  Agustín oñemotenonde ha oityvyro umi opositor-kuérape. Ha upekuévo ndahesaráiri osapukái:
  - ¡Ndaikatúi rekañy pe ataúdgui!
  Ha pe mitãkuña ojagarráta hatĩ ha odesnuda!
  Ha péichagua pelirroja... Iñakãrague oveve yvytúpe peteĩ pancarta proletaria-icha.
  Ha opa mbaʼe literalmente osẽ pe pochýgui.
  Svetlana oime en movimiento. Ko"ápe aikytĩ heta akãrague ha torreta tanque rehegua. Peteĩ ñorairõhára oipe"áva hatĩ.
  Ohechauka ñe"ẽ. Ha upéi oescupi pe tubo-gui. Upéi osapukái:
  - ¡Peẽ karaikuéra pemanóta!
  Ha jey, umi aguja oporojukáva oveve ipy nandi guive, oinupãvo infantería ha aviõ.
  Oleg Rybachenko otyryry ha otyryry.
  Peteĩ mitãkaria"y ipy"a"ỹva omondo peteĩ aguja aty, oity umi tanque ha opurahéi:
  - Jaha peteĩ caminata-pe, oipe'a peteĩ cuenta tuicháva!
  Pe mitãrusu ñorairõhára oĩ iporãvévape.
  Haʼe oguerekóma hetaiterei áño, péro ojogua peteĩ mitãme. Imbarete ha ijyvyra"ỹi mante.
  Oleg Rybachenko opurahéi:
  - Jepe pe ñembosarái ndosegíri umi regla, jaipe"a pe fraternidad!
  Ha jey, oveve ipy nandigui umi aguja oporojukáva ha ogolpeáva.
  Margarita opurahéi vy"ápe:
  - ¡Mba'eve ndaikatúi! ¡Aguerovia oĩtaha peteĩ libertad ko"ẽmbota!
  Pe mitãkuña omombo jey peteĩ cascada de aguja letal umi nazi ha itanque-kuérape, ha osegi:
  - ¡Ohóta pe pytũmby! ¡Umi rosa mayo-pegua ipotypáta!
  Ha pe ñorairõhára omombo ramoite peteĩ guisante ipy nandi reheve, mil nazi pya"e oveve yvate gotyo. Heẽ, pe ejército imperio marrón ha infierno-pegua oñemboyku hína ñande resa renondépe voi.
  Natasha ñorairõme. Otyryry peteĩ cobra-icha. Ombopu umi enemigo-kuérape. Ha hetaiterei nazi omano ha hoʼa umi avión.
  Mitãkuña oipuru chupekuéra kyse puku, ha carbón ra'ỹi, ha lánsa reheve. Ha umi aguja.
  Upe jave avei, opukavy:
  - ¡Arovia oútaha victoria!
  Ha pe gloria orekóva umi ruso ojuhúta!
  Umi dedo dedo desnudo omombo aguja pyahu, operforáva opositor-kuérape.
  Zoya oime movimiento salvaje-pe. Oñemotenondévo umi nazi rehe. Oikytĩ chupekuéra michĩmi.
  Pe ñorairõhára omombo aguja ikuã nandi reheve. Oinupã umi opositor rupive, ha upéi opukavy:
  - ¡Ñande victoria completa hi'aguĩma!
  Ha omboguata peteĩ molino ka"aguy kyse puku reheve, ombotyryrývo umi tanque. ¡Kóva añetehápe peteĩ mitãkuña mitãkuñaicha!
  Ha katu Agustín cobra oho ofensiva-pe. Ko kuña ha"e peteĩ pesadilla opavavépe ĝuarã.
  Ha oñemboguapýramo, he"ise oñembogueha.
  Upe rire pe iñakãrague morotĩva oipyhýta ha opurahéi:
  - Aipe'áta opaite akãrague! ¡Che ha"e peteĩ sueño tuicháva!
  Ha koʼág̃a ikyse puku ombaʼapo ha oikytĩ soʼo ha metál.
  Svetlana oho avei ofensiva-pe. Ko mitãkuña ndorekói inhibición. Oñeikytĩ riremínte, hetaiterei teʼõngue oñemosarambi, ha umi aviõ ha tanque oñeno ijerére.
  Pe terminador rubio opukavy:
  - Mba'eichaitépa iporãta! Mba'eichaitépa iporãta - Che aikuaa!
  Ha upéi oveve chugui peteĩ guisante asesino.
  Oleg oikytĩ jeýta cien nazi-pe, oityvyróvo peteĩ meteoro-icha. Ha oipyhýta peteĩ bomba ha omombo.
  Michĩ tuichaháicha, ha katu oporojukáva...
  Mba"éichapa oñemboja"óta michĩmi.
  Mitãkuimba"e Terminator opukavy:
  - ¡Pe mitãrusu tormentoso máquina oporomondýiva rehegua!
  Margarita ojapo jeýta péva ñorairõme.
  Ha oikytĩta hetaiterei luchador marrón. Ha oikytĩ umi despeje tuicháva.
  Pe mitãkuña opukavy:
  - Lambada ha'e ñande jeroky yvyku'i ári!
  Ha oinupãta kyreʼỹ pyahúpe.
  Natasha ipochyve pe ofensiva-pe. Péicha oinupã umi nazi-pe. Ndahasyiete chupekuéra ĝuarã oñemoĩ ko"ãichagua mitãkuña"íre.
  Natasha ogueraha ha opurahéi:
  - ¡Oñeñani hendaitépe ha'e peteî reconciliación general!
  Ha pe ñorairõhára omosãso peichagua cascada de golpe umi opositor-kuérape.
  Ha omombo umi disco ipy nandi reheve.
  Ko"ápe amboguata pe molino. Pe masa de ejército akã marrón ojeroky ha umi tanque hendy.
  Ha"e peteĩ mba"eporã oñorairõva. Eñembotavy péicha armada hovy reheve.
  Zoya oime en movimiento, oityvyróva opavave. Ha ikyse puku ojogua tijera omanóvape.
  Pe mitãkuña ningo iporãiterei. Ha ipy nandi omombo umi aguja venenoitereíva.
  Ogolpea umi opositor-kuérape. Oity hikuái ijyva ha ojapo ataúd, ojapo tanque ha aviõ ojepovyvy.
  Zoya ojagarra ha opukavy:
  - Ndaipóriramo y grifo-pe...
  Natasha osapukái vy"águi:
  - Upéicharõ nde kulpa!
  Ha ipy nandi reheve omombo peteĩ mbaʼe ojuka porãva. Kóva añetehápe mitãkuña mitãkuña.
  Ha peteĩ kyse oveve ipy nandi guive. Ha oinupãta hetaiterei combatiente-pe, oikytĩvo umi torreta umi tanque-gui.
  Agustín ohóva movimiento-pe. Pya"e ha ijojaha"ỹva iporãgui.
  Mba"eichaitépa iñakãrague omimbipa oguereko. Ojepyso hikuái peteî pancarta proletaria-icha. Ko mitãkuña ha"e peteĩ zorro añetegua.
  Ha oikytĩ umi oñemoĩvape - ha'ete ku heñóiva kyse puku ipópe.
  Pelirrojo, maldito mymba!
  Agustín ojagarra ha oisu"u:
  - Ha'éta tóro akã - umi ñorairõhára ndoperdemo'ãi iñakã!
  Ha upéicha oity jey hetaiterei ñorairõhárape.
  Oleg Rybachenko oñe"ẽmbegue:
  - ¡Pe reikotevẽva añoite! ¡Ajépa pe mitãkuña!
  Margarita, omombo peteî puñalada ipy nandi, oikytïvo torreta tanque, omoañete:
  - Mitãkuña tuicha ha iporãva!
  Agustín pyaʼe voi omoneĩ ko mbaʼe:
  - Che ningo peteĩ ñorairõhára oisu'útava oimeraẽvape omano meve!
  Ha jey, ipysã nandi reheve, omoñepyrũta peteĩ mba"e oporojukáva.
  Svetlana ndaha"éi inferior umi opositor-kuéragui ñorairõme. Ndaha"éi mitãkuña, ha katu opa haĝua peichagua paje tatatĩme.
  Ha opukavy:
  - Mba'eichaitépa yvága hovy!
  Agustín, omosãsóvo pe cuchilla ipy nandi reheve, oikytĩvo pe tanque torreta, omoañete:
  - ¡Ndoroikói rovái pytyvõhára!
  Svetlana, oikytĩvo umi enemigo ha oity umi aviõ, opukavy:
  - Natekotevẽi kyse rejuka haguã peteĩ itavývape...
  Zoya opukavy, omombo aguja ipy nandi ha bronceado reheve:
  - ¡Ijapúta chupe itavyháicha!
  Natasha, oikytĩvo umi nazi-pe, ombojoapy:
  - Ha ejapo hendive peteĩ pláta pehẽnguére!
  Ha umi ñorairõhára ojagarráta ha osaltáta. Ha"ekuéra huguypa ha ho"ysãiterei. En general, heta emoción oî ipypekuéra.
  Oleg Rybachenko ojehecha estiloiterei ñorairõme.
  Margarita opurahéi:
  - Pe golpe imbarete, ha katu pe karai ointeresa...
  Pe mitãkaria"y genio omombo ipy reheve peteĩ mba"e ojoguáva peteĩ hélice helicóptero-pe. Aikytĩ peteĩ par de cien akã umi nazi ha tanque-gui, ha asapukái:
  - ¡Bastante deportivo!
  Ha mokõivéva - peteĩ mitãkuimba"e ha peteĩ mitãkuña - en pleno abierta.
  Oleg, oikytĩvo umi soldado marrón-pe, opukavy:
  - Ha oikóta tuicha victoria ñandéve guarã!
  Margarita opukavy ombohováivo:
  - Rojuka opavavépe - ipy nandi reheve!
  Pe mitãkuña añetehápe ha"e peteĩ terminador activo-icha.
  Natasha opurahéi ofensiva-pe:
  - ¡Peteĩ ñorairõ marangatúpe!
  Ha pe ñorairõhára omoñepyrũ peteĩ disco boomerang haimbe asýva. Oveve peteĩ arco-pe, oikytĩ hetaiterei nazi ha torre de tanque.
  Zoya ombojoapy, omotenondévo pe ñehundi:
  - Ha'éta ñande victoria!
  Ha oveve aguja pyahu ipy nandi guive. Ha oinupã hikuái hetaiterei aviõ ñorairõhára ha aviõ.
  Pe mitãkuña rubio he"i:
  - ¡Jacheckmate pe enemigo-pe!
  Ha ohechauka iñe"ẽ.
  Agustín, oñanduukáva ipy ha omombo esvástica ijyke haimbe asýva, opukavy:
  - ¡Poyvi imperial tenonde gotyo!
  Svetlana omoañete pya'eterei:
  - ¡Gloria umi héroe ho'ava'ekuépe!
  Ha umi mitãkuña osapukái peteĩ ñe"ẽme, oityvyróvo umi nazi-pe:
  - ¡Avave nañandejokomo'ãi!
  Ha ko"áğa umi disco oveve umi ñorairõhára py nandi guive. So'o ojedesgarra ha oñembyai torreta tanque-kuéra.
  Ha jey pe sapukái:
  - ¡Avave ndaiporimo'ãi ñandepu'aka!
  Natasha oveve yvate gotyo. Oikytĩ umi opositor ha buitre ipepo rehegua, ha oguenohẽ:
  - ¡Ore ha'e lobo kuña, ro'u pe enemigo!
  Ha ikuã nandi guive oveve osẽta peteĩ disco oporojukáva.
  Pe mitãkuña ojere voi éxtasis-pe.
  Ha upéi oñe"ẽmbegue:
  - ¡Ñande talón ohayhu tata!
  Heẽ, umi mitãkuña añetehápe ningo sexy.
  Oleg Rybachenko opukavy:
  - ¡Oh, ipya"éma, pe seguridad ome"ẽ!
  Ha oñakãity umi ñorairõhárape. Opuka ha oipe"a hikuái hatĩ ombohováivo.
  Natasha oikytĩ umi nazi-pe ha opukavy:
  - ¡Ndaipóri vy'a ñande mundo-pe ñorairõ'ỹre!
  Pe mitãkaria"y ombotove:
  - Sapy'ánte jepe ñorairõ ndaha'éi vy'arã!
  Natasha omoneĩ:
  - Ndereguerekóiramo mbarete, upéicharõ heẽ...
  ¡Ha katu ore ñorairõhára akóinte hesãi!
  Pe mitãkuña omombo aguja pe enemigo-pe ipy nandi reheve, ombopu peteĩ masa de tanque ha opurahéi:
  - Soldado akóinte hesãi, .
  Ha oĩma listo pe hazaña-pe ĝuarã!
  Upe rire Natasha oikytĩ jey umi enemigo-kuérape, oity umi torre umi tanque-pegua.
  Zoya ha"e peteĩ mondaha pya"eterei. Haʼe ombohasa peteĩ barril entero umi nazi-pe. Ha oikytĩ peteĩ par de mil peteĩ explosión reheve.
  Upéi opukavy:
  - Ani repyta, ore talón omimbi!
  Ha pe mitãkuña oĩma equipo de combate-pe!
  Agustín avei naikangy ñorairõme. Péicha oinupã umi nazi-pe. Haʼete ku oñemboykéva peteĩ grúpogui kadéna reheve.
  Ha oikytĩvo umi opositor-kuérape, opurahéi:
  - Eñangarekóke iporãtaha,
  ¡Oĩta peteĩ empanada pe caída-pe!
  Pe aña iñakãrague morotĩva añetehápe oarado ñorairõme, peteĩ jack-in-the-box-icha.
  Ha katu mba"éichapa Svetlana oñorairõ. Ha umi nazi ohupyty chugui.
  Ha oinupãramo, oinupã.
  Umi salpicadura huguypaitéva oveve osẽ chugui.
  Svetlana he"i vai oveve jave umi salpicadura de metal ipy nandi guive, omboyku umi tanque akãrague ha torreta:
  - Gloria Rusia-pe guarã, tuichaiterei gloria!
  Umi tanque oñemotenonde pya'e...
  Divisiones kamisa pytãme - .
  ¡Maitei pueblo ruso-pe!
  Upévare umi mitãkuña oñorairõ umi nazi rehe. Upévare oñekytĩ ha oñemboja"o. Ndaha'éi guerrero, sino añetehápe pantera ojeipe'áva cadena-gui.
  Oleg oĩ ñorairõme ha oataka umi nazi-pe. Oinupã chupekuéra poriahuvereko"ỹre, oikytĩ umi tanque ha osapukái:
  - ¡Ore ningo tóroicha!
  Margarita, oityvyróvo pe ejército marrón ha oikytĩvo umi tanque, oipyhy:
  - ¡Ore ningo tóroicha!
  Natasha ogueraha ha opukavy, oikytĩvo umi soldado marrón umi tanque ndive:
  - ¡Nde ndaikatúi ndejapu!
  Zoya omondoro umi nazi-pe ha opukavy:
  - Nahániri, ndaha'éi po rupive!
  Ha avei oipyhýta ha omosãsóta pe mbyja ipy nandi reheve ha omohu"ãta heta fascista.
  Natasha ogueraha ha opukavy:
  - ¡Ore televisor hendy!
  Ha peteĩ aguja ryru oporojukáva oveve ipy nandi guive.
  Zoya, ohundívo avei umi nazi ha itánke, opukavy:
  - ¡Ore angirũ ha'e monolítico!
  Ha jey ojeity hatãiterei ha umi círculo oñembotapykue opa gotyo. Ko mitãkuña ha'e pura destrucción umi opositor-kuéra rehe.
  Pe mitãkuña, ipy nandi reheve, oipyhýta ha omondóta mbohapy boomerang. Ha péva ogueru hetave te'õngue.
  Upe rire pe iporãva osẽta:
  - ¡Ndorome'ẽmo'ãi poriahuvereko enemigo-pe! ¡Oĩta peteĩ teʼongue!
  Ha jey pe mba"e oporojukáva oveve pe talón desnudo-gui.
  Agustín avei ohechakuaa lógicamente:
  - Ndaha'éi peteĩ te'õngue añónte, ha katu heta!
  Upe rire, pe mitãkuña ojagarra ha oguata ipy reheve umi charco huguypaitéva rupi. Ha ojuka heta nazi-pe.
  Ha mba'éichapa okororõ:
  - ¡Masa de asesinato rehegua!
  Ha upéi oinupã iñakãme Hitler general-pe. Ha'e omopẽta iñakãrague ha ome'ẽta chupe:
  - ¡Banzai! ¡Rehóta yvágape!
  Svetlana ipochyeterei ofensiva-pe, especialmente oity umi tanque, opukavy:
  - ¡Ndaiporimo'ãi poriahuvereko nderehe!
  Ha peteĩ docena de aguja oveve ikuã nandigui. Oinupã aja opavave rupi, umi aviõ ho"a. Ha pe ñorairõhára añetehápe oñehaʼã oikytĩ ha ojuka.
  Oleg Rybachenko opukavy:
  - ¡Martillo iporãva!
  Ha pe mitãkaria"y omombo avei ipy nandi reheve peteĩ mbyja ro"ysã peichagua esvástica-icha. Peteĩ híbrido ikomplikadoitereíva.
  Ha pe masa de nazi hoʼapaite.
  Oleg opukavy:
  - ¡Banzai!
  Ha pe mitãkaria"y oĩ jey pe ataque salvaje-pe. Nahániri, pe poder opupu rei ipype, ha umi volcán okororõ!
  Margarita oĩva pe movimiento-pe. Oipe'áta opavave rye.
  Pe mitãkuña omombota cincuenta aguja peteĩ jeýpe ipy reheve. Ha hetaiterei enemigo opaichagua ojejuka, oñembotapykue tanque ha aviõ.
  Margarita opurahéi vy"a rehegua:
  - Peteĩ, mokõi! ¡Pe ñembyasy ndaha"éi peteĩ problema!
  ¡Arakaʼeve napedesanimaivaʼerã!
  Eñongatu nde ryekue ha nde jyva yvate.
  ¡Eikuaa peteĩ angirũ añetegua akóinte oĩha nendive!
  Kóva peteî empresa agresiva péicha. Pe mitãkuña oinupãta ha osapukáita:
  - ¡Pe Dragón Presidente-gui oikóta peteĩ te'õngue!
  Natasha ha"e algún tipo de terminador-nte ñorairõme. Ha ha'e osapukái:
  - ¡Banzai! ¡Pya"e ehupyty!
  Ha peteĩ granada oveve ipy nandi. Ha oinupã umi nazi-pe peteĩ clavo-icha. Ha ohundíta peteĩ masa de mastodones ha máquina ipepo ha infernal.
  ¡Ajépa pe ñorairõhára! Mayma ñorairõhárape - ñorairõhára!
  Zoya oime avei ofensiva-pe. Peichagua perra pochy.
  Ha ha'e ojagarra ha opukavy:
  - ¡Ñande Ru ha'e Tupã Blanco voi!
  Ha oinupãta umi nazi-pe peteĩ molino triple reheve!
  Ha Agustín opukavy jey:
  - Ha che Tupã katu morotĩ!
  Añetehápe, pe pelirroja ha"e pe encarnaciónite ñembotavy ha mba"e vai rehegua. Umi enemígope g̃uarã, katuete. Ha iñamigokuérape ĝuarã ha"e peteĩ querida.
  Ha mba'éichapa oipyhýta ha omombo ipy nandi reheve. Ha oĩkuri hetaiterei ñorairõhára imperio marrón-pegua, avei itanque ha aviõ.
  Pe iñakãrague morotĩva osapukái:
  - ¡Rusia ha Tupã morotĩ oĩ ñande rapykuéri!
  Peteĩ guerrero orekóva tuicha potencial de combate. Nahániri, iporãve ndajajepy"apýi peteĩva ko"ãva guýpe. Umi tórre de tanque-icha, umi aviõ fascista pepo ojedesgarra.
  Agustín oisu"u:
  - ¡Ñamolinata opavave traidor-pe polvo-pe!
  Ha oñakãity ikompañerokuérape. Heẽ, ko mitãkuña tatatĩva ndaha"éi exactamente peteĩ mba"e ikatúva ome"ẽ py"aguapy. ¡Ndaha"éiramo pe py"aguapy ñemano rehegua!
  Svetlana, oityvyróvo iñenemigokuérape, he"i:
  - ¡Rojukáta ndéve peteĩ fila reheve!
  Agustín omoañete:
  - ¡Opavavépe jajukáta!
  Ha ipy nandi guive, ¡oveve jey pe don de aniquilación total! Ha hetaiterei tanque ha aviõ ojepovyvy ha oiko chugui viruta michĩva peteĩ jeýpe.
  Oleg opurahéi ombohováivo:
  - Ha'éta peteĩ banzai completo!
  Agustín, oikytĩvo umi nazi-pe ipo nandi, oikytĩ kyse puku reheve ha omombo aguja ipy nandi reheve, ohundívo tanque ha aviõ peteĩ jeýpe, he"i:
  - Mbykyhápe! En pocas palabras!
  Natasha, ohundívo umi ñorairõhára marrón-pe, opukavy:
  - Mbykyhápe - banzai!
  Ha ñaikytĩ umi ne adversario-kuérape ferocidad salvaje reheve.
  Oleg Rybachenko, oikytĩvo umi opositor-kuérape, he'i:
  - Ko gambit ndaha'éi chino,
  Ha cheguerovia, pe debut ha"e tailandés!
  Ha jey peteĩ disco haimbe ha oikytĩva metál oveve pe mitãkaria"y py nandi guive. Oikytĩ mokõive torreta umi tanque ha umi aviõ cola.
  Margarita, oikytĩvo umi ñorairõhára imperio marrón-pegua ha umi tanque armadura, opurahéi:
  - Ha mávapepa jajuhúta ñorairõme.
  Ha mávapepa jajuhúta ñorairõme...
  Ndajañembosarái mo"ãi upéva rehe - .
  ¡Rodesgarráta ndéve!
  ¡Rodesgarráta ndéve!
  Omba"apo porã hikuái umi nazi ndive upérõ... Ha Rusia Soviética ipu"aka pe imperio marrón rehe ojejapi jave Moscúpe.
  Ne"ĩra gueteri opa pe ñorairõ, ha katu URSS oguerekóma pa"ũ ipu"aka haĝua umi nazi rehe voi. Upévare umi seis ointerrumpi jeyva"erã imisión súper ha fresca.
  
  PETEĨ URSS LOBO APYTÉPE
  Pe apagado oiko peteĩ llamarada solar rupive, upévare Estados Unidos, Gran Bretaña ha ikolónia iñypytũ 22 de junio de 1941-pe. Ñepyrũrã, upéva ndoafectái particularmente pe ñorairõ rape. Umi alemán oñemotenonde heta mbaʼe tembiasakue añeteguápeguáicha. Fuhrer ojere avei sur gotyo, ha Japón oreko actitud oha"arõ ha ohecha... Ha jey, pe ro"y helado osalva Ejército Rojo-pe derrota completa-gui ha oheja omoñepyrũ contraofensiva Moscú ypýpe. Upe aja, Japón ojagarra umi mba'e océano Pacífico-pe ha'eva'ekue yma Gran Bretaña ha Estados Unidos mba'e, ha ko'ágã ndikatúiva ohupyty fuerza adicional.
  Frente oriental-pe primavera ha verano ñepyrũme, aleman-kuéra ogana heta victoria ha oñepyrũ jey ataque Stalingrad-pe. Ha katu, pépe oñepyrũ umi joavy realidad ndive. Ndaipóri haguére mokõiha frente, alemán-kuérape ikatu ombohasa hetave ñorairõhára Europa-gui ha Libia-gui, opyta upépe guarnición italiana-kuérante.
  Ha pe ofensiva oñepyrũ ndaha"éi Stalingrad-pe añónte, ha katu avei Tikhvin-pe. Ha ko"áĝa omanda Rommel, Fuhrer omomba"eguasuetereíva chupe ipu"aka haguére británico-kuérape Libia-pe ha ojagarra haguére Tolbuk.
  Umi tanque Tigre peteĩha oike avei umi ñorairõme. Rommel omoñepyrũ iataque pyhare ha ohupyty sorpresa-pe umi tropa soviética-pe. Ko situación oñembohasyve alemán orekógui ventaja aviación-pe ha ndoperdéi energía oñorairõvo aliado-kuéra ndive.
  Pe piloto Marcel pya"e ohupyty hína kuri cuenta frente oriental-pe. Yma junio 1942-pe, ohasa pe número de aviõ ojeityva"ekue ciento cincuenta ha ohupyty Kurusu Caballero de la Cruz de Hierro orekóva roble de plata hogue kyse puku ha diamante.
  Péro upéva haʼe vaʼekue peteĩ ñepyrũnte peteĩ karréra.
  Yvágape añetehápe hasyve Ejército Rojo-pe guarã. Ha umi alemán ikatu ojagarra Tikhvin, ha upéi heta távave ha oikytĩ Leningrad-pe peteĩ anillo doble reheve, ojoko jey ko táva.
  Pe comando soviético oñeha'ã oike Leningrad peve ha oataka centro-pe. Péro ndaipóri mbarete ojehupyty hag̃ua éxito koʼã mbaʼépe.
  Peteĩnte consuelo ha"e umi nazi ojejokóha Stalingrad-pe, ome"ẽva chupekuéra oportunidad ombyaty haĝua reserva pyahu.
  Péro Leningrad opyta ojejoko. Türkiye ha Japón ne"ĩra gueteri oike ñorairõme ha URSS oguereko pa"ũ ombojere haĝua pe marea ñorairõ rehegua. Noviembre ary 1942-pe, umi ñorairõhára soviético omoñepyrũ peteĩ ofensiva mokõive Rzhev ha Stalingrad-pe.
  Ndaikatúikuri ojehupyty éxito Rzhev ypýpe. Péro Stalingrad-pe oñemboty pe anillo. Péro ojekuaaháicha sapyʼami. Tercer Reich oguereko heta hetave reserva, ha Rommel omoñepyrũ peteĩ ofensiva Stalingrad gotyo yvate guive, ha Mainstein gotyo sur guive.
  Ko situasión ivaive ohóvo Japón oike haguére oñehaʼarõʼỹre pe gérrape. Ko samurai, jepénte ojejoko ñorãirõ China-pe, oataka Vladivostok-pe.
  Oiméne Hirohito okyhyje pe Tercer Reich operdetaha ha oike ñorairõme.
  Hi"arive Japón oguereko suficiente recurso ha infantería ofensiva a escala completa-pe guarã.
  Ejército Rojo ojejoko, ha Rommel ohupyty oike norte guive Stalingrad peve. Mainstein ojejoko sapy"ami, ha katu ohupyty rire refuerzo ha pytyvõ adicional Paulus-gui, oñembojoaju umi tropa ojedesblokeámava ndive.
  Péicha heñói ambue anillo ojejuhuhápe umi tropa soviética.
  Oñorairõ rire iñakãhatã, hetave ijapytepekuéra oñehundi ha ojejagarra. Upe rire umi alemán omohu'ã Stalingrad jejagarra. Ha marzo ary 1943-pe, Türkiye oike avei ñorairõme. Ko situasión ikomplikadove ohóvo. Umi alemán omantene superioridad aéreo-pe. Marcel ohasa pe conteo trescientas aviõ ojeityva"ekue ha oiko chugui peteĩha alemán ohupytýva mokõiha Kurusu Caballero de la Cruz de Hierro orekóva Espadas ha Diamantes de Hogues de Roble.
  Jasypokõime, alemán omoñepyrü ofensiva pyahu, masivamente oiporúva tanque pyahu - "Tigre", "Pantera" ha "León". Ha oñemotenonde porã hikuái, jepe pe Ejército Rojo ojagarra peteĩ defensa ipoderósova. Ha katu umi mbarete ndojojavéima, umi ñorairõhára soviético oñorairõgui mbohapy frente-pe peteĩ jeýpe - Tercer Reich rehe, satélite-kuéra rehe, Japón ha ikolóniakuéra rehe, ha Turquía rehe. Ko situación oñembotuichave guerra total odeclaráva nazi-kuéra, péva ogueru aumento producción de armas heta jey ndaipóri bombardeo aliado-kuéra. Upévare umi posibilidad URSS-pegua pya"e oguejy ohóvo!
  Añetehápe, umi Krauts oñemotenonde mbeguekatu, ombohováivo defensa pypuku. Ha umi soviético soviético, oguerekógui experiencia, oñorairõ py"aguasúpe. Péro operde gueteri hikuái.
  Péro tuicha pyʼaguasúpe oñorairõ hikuái, ha oĩ gérra ohechaukáva pe kláse ijyvatevéva. Techapyrã, Elizabeth tripulación de tanques T-34-76 ordinariovévape oñorairõ umi nazi ndive.
  Ha umi alemán oho mbeguekatúpe umi tropa soviética gotyo, ojapo peteĩ cuña térã peteĩ ryguasu. Pe tanque León ipohýive ha oñeñangareko porãvéva oĩ tenonde gotyo. Ojogua Pantera-pe, tuichavénte ha ipohýi noventa tonelada. Pe armadura frontal casco rehegua oguereko 150 mm ha oñembo"y T-34-icha, ha umi lado oguereko 82 mm pendiente reheve. Pe torreta rova oñeñangareko mbareteterei jepi: 240 mm oguereko pendiente, ha umi lado ikangyvéva oguereko avei 82 mm, pe casco-icha. Ha pe arma ipu"aka, ipuku 105 mm, oguereko peteĩ barril puku 70 EL. Kóva ha"e peteĩ tanque ikatúva oinupã mombyry guive.
  Elizabeth ombohasa pe caja de cambio pe yvateguápe ipy nandi reheve.
  Ha umi treinta y cuatro oipyhy velocidad. Ndovaléi redispara mombyry guive pe "León" rehe ha tekotevẽ reñemoag̃ui. Peteĩ máquina alemana ipoderósova omondo peteĩ proyectil de fuerza oporojukáva. Ha"e ohasa pya"e. Umi mitãkuña oĩva pe tanque-pe opuka vy"ápe ha omomýi ipy nandi.
  Haku Cáucaso yvate gotyo jasypokõi pahápe, ha umi iporãva bikini-pe ovy"aiterei.
  Elena onota peteĩ silbato reheve:
  - Ko'ágã pe fascista ojekututa seriamente umi hatĩre!
  Catalina, ombotyryrývo ipy nandi ha bronceado, omoneĩ:
  - ¡Katuete jainupãta chupe!
  T-34-76 osegi oñembopya"e, ha katu pe velocidad todoterreno-pe sa"i. "León" generalmente apenas otyryry, ha umi "Pantera" ha "Tigres" ágilvéva oñemboguejy mbeguekatu ani haĝua oñemotenonde.
  Ha katu ko'ã mba'yrumýi ipeligroso avei, especialmente Pantera, ikatúva odispara quince disparo por minuto. Ikatu reha"arõ peteĩ sorpresa ko"ãvagui.
  Efrasia, opresionávo pe gas italón desnudo reheve, opukavy:
  - ¡Ñañorairõta katupyry rupive!
  Pe cañón tanque Lev-pegua oreko peteĩ inconveniente tuicháva: odispara cinco disparo por minuto añónte. En general, ndaha"éi pe modelo osẽ porãvéva. Pe armadura ojekutu hetaiterei, ha natekotevẽi ojegolpea mombyry eterei guive. "Tigres" ha "Panteras" odispara mokõi kilómetro guive mombyryve guive haimete ndaikatúi ojekutu pe móvil ha treinta y cuatro michĩva. Upéicharõ, ¿ovalépa raʼe ñaequipa pe "León"pe peteĩ cañón ipoderósova reheve? Ambue tanque soviético ivevúi, ndaha'éiramo KV-1S, ha katu ko tanque ndorekói ventaja protección-pe, ha umi característica de conducción ivaive mante.
  Isabel ombojere hete ha opukavy:
  - Apytu'u che pyti'ápe, yvytu ha'e peteĩ ola tuicháva, .
  Omimbi porãiterei, pe alfombra mbyjakuéra reheve opa"ỹva...
  Temiandu oñembosarái, mitãkuña ipy"a"ỹva oikove, .
  ¡Añembosaráise yvágare ha aveve kuarahy gotyo tapiaite ĝuarã!
  Ndahasýi jaity peteĩ tanque Lev-pe, jepe lado-pe. Pe torreta ládo, Pantera ykéreguáicha, oñeinclina, ha pe párte yvategua pe casco ykére avei. Ko'ã tanque orekóma forma típica "gato", ome'ëva protección iporãvéva inclinación rupive. Ndaha"éi pe Tigre-icha, haimete cuadrado. Ha katu pe "Tigre" oñembosako'i ñorairõ mboyve, ha ojogua KV-pe iforma-pe. Ha katu pe "Tigre"-2, peteĩ desarrollo oúva upe rire, ha"e avei peteĩ tanque "gato" forma-pe, ha pya"e ko tanque ohóta avei producción-pe. Avei haimete ndaikatúi ojekutu pe "León" oĩva a bordo-pe. Pe casco inferior añoite ndorekói pendiente de armadura, ha katu ojejaho"i rodillo-kuéra reheve. Upéva he ise, tekotevẽha rembohasa ag̃ui ha reike exactamente umi rodillo apytépe.
  Upévare hasy pe tembiapo mitãkuñakuérape g̃uarã. Hiʼarive umi treinta y cuatro otyryryeterei omýi jave ha haimete ndaikatúi ojedispara hekopete.
  Isabel oporandu iñamigokuérape:
  - Ikatúpa jainupã enemigo-pe?
  Elena ombohovái jerovia reheve:
  - Mitãkuña ndorekói jave sapatu, ipy nandi oñeñandu vaieterei ha katuete oinupãta enemigo-pe.
  Isabel omoneĩ ko mbaʼe:
  - Heẽ, mitãkuña"ikuéra talón desnudo ha"e pe clave victoria-pe ĝuarã!
  Ha upéicha, ojehekýivo derrota-gui, umi treinta y cuatro ojedesliza a bordo. Pe mba"e iñimportantevéva ko"ápe ha"e avei ojehekýi haĝua umi arma Pantera ha Tigre-gui. Ha"ekuéra odispara pya"e ha hendaitépe. Ha ndaikatúi avei rembota iñakãre ko"ã tanque-pe.
  Elena odispara pe alemánpe oipurúvo umi ipysã nandi. Péro haimete ndaikatúi jahasa pe pista de patinaje ñañemonguʼe aja. Ha katu pe enemigo pista de patinaje oñembyai, ha pe "León" opyta.
  Umi Treinta y Cuatro ohasa jey hese. Ha omondo peteĩ proyectil oporojukáva pe lado inferior-pe.
  Ekaterina ohechakuaa:
  - Ñande arma itujáma - añetehápe ndaipóri mba"éichapa ojegueraha pe "León"!
  Ha katu frustración-gui, Elena oinupã enemigo lado-pe, ha pe "León" hendy tata.
  Mitãkuña"ikuéra, mbeguekatu"ỹre, pya"e jey tenonde gotyo. Ko'ágã oreko hikuái peteî blanco ikangyvéva: "Pantera". Suficiente ojegolpea haguã directamente lado-pe.
  Elizabeth ohechakuaa:
  - ¡Gato práctico!
  Catalina he"i opukavy:
  - Ha katu apenas otyryry ani haguã osê "León" rovagui.
  Ha Elena odispara mombyry guive Pantera-pe, mombyry oĩva lado gotyo ha oipe"a ijykére. Ha"e ipire hũ"imi - 40 milímetro, ha noimportái oĩha peteĩ ángulo-pe.
  Peteî tanque alemán ojepovyvy peteî accidente rehe. Heẽ, umi iporãva ojejopy hatã.
  Ha"ekuéra oĩ igrásia cautivadora reheve oñorairõ haĝua umi iporãva ndive.
  Ha katu umi concha oisu"únte, ohasa pya"e, haimete opoko pe armadura rehe.
  Péva ipeligrosoiterei peteĩ treinta y cuatro-pe ĝuarã, ha ojogua peteĩ tapicha otyryrýva ysyry apytépe.
  Elizabeth odispara jey oipurúvo ipy nandi ha opurahéi:
  - Ikatu ajapo opa mba"e, ikatu ajapo opa mba"e, jainupã jeýta pe Wehrmacht-pe!
  Añetehápe, ko"ãichagua mitãkuña ndive pe aña voi ndokyhyjéi. Jepémo umi nazi oataka agresivamente, ha oreko hikuái heta tanque...
  Umi fuerza ndaha"éi joja. Jepémo ojojaiterei umi áuto, umi alemán ipohýive. Heta tanque soviético ligero ha noĩri plenamente listo combate-pe umi monstruo nazi ndive.
  Ha katu Elizabeth tripulación ojapo milagro ha odispara ambue Pantera-pe omýivo.
  Komsomol-gua oñorairõ avei arma rehe. Odispara hikuái hekopete. Oñani hikuái, omimbipa ipy"a"ỹre, umi talón redondo. Ha oinupã hikuái pe enemígope pe blanco-pe voi.
  Alenka omanda pasión reheve:
  - Mitãkuña, ani peñeme"ẽ!
  Ha ko"áğa pe cañón oescupi peteĩ proyectil, exactamente pe T-4-pe, operforávo ko tanque-pe. Ha katu, katuete, "León" ndaikatúi ojegueraha upéicha fácilmente. Ha ko"ápe reñeha"ãva"erã.
  Anyuta oapunta pe auto-pe ipy nandi ha odispara derecho, he"ívo:
  - ¡Gloria comunismo-pe guarã!
  Alla avei odispara hekopeteiterei ha ombojoapy:
  - ¡Gloria a la heroísmo!
  ¡Umi mitãkuña oñorairõva ko"ápe ndaha"éi mba"evete pe clase superior ha aeróbatica-gui!
  María, omongarúvo peteĩ proyectil pe arma-pe, opurahéi:
  - Yvateve ha yvateve ha yvateve, .
  Eñeha'ã ñande guyrakuéra oveve haguã...
  Ha opa hélice orrespira,
  Py'aguapy ñande rembe'ýpe!
  Marusya ombojoapy, odispara umi Krauts-pe:
  - Kóva katuete añete...
  Pe heroísmo masivo orekóva umi ruso ha ndaha'éi pueblo ruso añónte ojehechauka opa mba'épe...
  Umi cuco ryapu oñemedi ha oñembogueva"ekue, ha"ete ku umi campana oinupãva, oity umi trinchera ári. Yvyramáta escaso orekóva peteĩ corona verde hũ yvytu atãme, umi precursor-icha peteĩ saludo-pe omomaitei umi soldado ikane"õvape. Oĩme ĝuarã, kóva ikatu voi ha"ete peteĩ especie de advertencia - he"i hikuái, ¡pehotaha ambue mundo-pe!
  Batallón oiméva Vladimir Mikhailovsky poguýpe, ojejapi vaieterei umi ñorãirõ ohasava'ekuépe, especialmente derrota mayo-pe, ko'ágã pya'eterei oñemyenyhë jey recluta ha oñembosako'i ocubri haguã peteî dirección ipeligrosavéva. Mbohapy kilómetro kuarahyresẽ gotyo, y osalpica Don pukukue, ojeipysóva ñorairõ tatatĩme.
  La majoría umi káña ningo ojekarga umi bomba incendiaria rupive, ha pe y oñemomorotĩ hollín rupive. Umi fósforo tuichaitereívaicha pe desgracia ñembyasýpe, umi pila puente oityva"ekue pe ola de explosión oñembo"y ha"eño, oactúa soporte ramo.
  Umi barco-pe, umi pionero local ombohasa umi jopói kokuépe, avei caja de munición umi heroico soldado soviético-pe guarã, oîva dispuesto oike haguã batalla mortal-pe umi horda nazi pochy ndive.
  Upévare irundyvéva ogueraha peteĩ káha puku peteĩ kaʼaguýpe ojejahoʼíva lobo raʼỹime. Upépe, peteĩ arma antitanque oñecamuflá porãva oñemoĩ emboscada-pe. Mbohapy soldado ha artillero hesa'yju Alesya oime tripulación arma. Pe mitãkuña ningo ipire hũiterei, péro ipokuéra ipiroʼy pe traváho ikaneʼõgui. Avei oñeha"ã, umi karia"y ndive, ombosako"i peteĩ ñuhã en caso peteĩ tanque térã "blindado" Hitler paquete-gua oñeha"ã omboyke pe cerro natural.
  Umi soldado, en su mayor parte, oime gueteri completamente sin barba ha ndojedisparaiva'ekue hese, mitãrusu omohu'ãva curso de reclutamiento mbykymi un mes y medio, más, por supuesto, capacitación preconscripción oñemopyendáva porã kuri URSS-pe.
  Oĩ ñorairõhára orekómava experiencia. Haʼekuéra idiferénte umi animál imitãvagui, ipire, iñemomýi haimbe ha oĩ ojere jeýva. En particular, Iván hesa peteĩva, ojoguáva peteĩ pirata añeteguápe, okakuaa peteĩ barba. Pe rango de alférez, ha oiméma peteĩ par de orden ohupytýva opaichagua ñorairõme, térã ja"e porãsérõ pe peteĩha Moscú ypýpe. Ha"ete ku ojapo jave hikuái pe ndaikatúiva: ojoko hikuái umi Kraut-pe, ha omboguata jepe umi adversario-pe un par de cien kilómetros, jagua oinupãvaicha.
  Mboy tembiporu ojehejareíva oguereko umi Fritz. Ikatu ndaha"éi upéichaite, ha ojejuhu jepi umi tanque, ha katu umi portador blindado orekóva cañón ha ametralladora, hasyetereíva ombohasa"asýva infantería soviética-pe verano ha otoño "41-pe, ¡ha"ékuri peteĩ centavo por docena!
  Ha katu pe escarcha ohasávo treinta grado, opa ko"ã monstruo teutónico operde habilidad omýi haĝua simplemente... Pe gasoíl oñekongela ha pe lubricante oñekongela.
  Ñambyasy, ndohupytýi hikuái omohu'ãmbaite umi nazi-pe. En parte oîgui culpa comando, ojeruréva fuerza kakuaa oataka haguã umi tavaguasu oimehápe unidad alemana oñembyatýva. Ha oúma pe descongelación - maldición...
  Primavera-pe, Iván ohupyty avei mokõiha orden - oreko suerte ojukávo peteĩ general ha heta oficial-pe peteĩ emboscada rupi. Péro pe ñorairõ osẽ porã peteĩ párte. Pe persecución aja, peteĩ fragmento okañýva oinupã Iván Krasnov-pe hova rehe, ha upéva oipe"a chugui peteĩ tesa. Ai, kóva ha"e ñorairõ, ndaha"éi peteĩ película mitãnguérape ĝuarã, pe personaje principal oinupãhápe opavavépe, ha katu cien ametralladora jepe ndaikatúi oinupã chupe.
  Ha ko'ágã ojapova'erã hikuái tembiapo físicamente hasýva: ojo'o trinchera, célula ha agujero trampa.
  Umi prekursór oipytyvõ chupekuéra, péro oĩ pyʼaguapy kokuépe ha umi mitãkuimbaʼe ha mitãkuña voi ojerure asy oipytyvõ hag̃ua iñermáno tuichavévape. Haʼekuéra ombaʼapo kyreʼỹeterei jepe, oñehaʼã ojapo hetave mbaʼe okalkulaʼỹre imbarete. Péicha umi vena oñembohye ha osê umi mitã po bronceado ha calloso ha py nandi ha oñembyaíva rehe. Upe jave avei, ohupyty gueteri hikuái opurahéi;
  Ore ha'e pionero, comunismo ra'y - .
  ¡Peteĩ tata, peteĩ tenda ha peteĩ hatĩ ipu!
  Pe invasión maldito fascismo rehegua - .
  ¡Oha'ãrõva derrota pochy!
  
  Mbaʼépa japerde koʼã ñorairõme?
  Térãpa rehupyty raʼe reñorairõ jave pe enemígondi?
  Yma ñande ha'eva'ekue ko mundo ra'y añónte - .
  Ha ko'ágã umi ñorairõhára País-pegua!
  
  Ha katu Hitler ome"ẽ peteĩ paso ñande capital gotyo,
  ¡Pe cascada oity hetaiterei bomba!
  Ha chéve guarã Túva iporãve jepe yvágagui - .
  Koʼág̃a og̃uahẽma pe kuarahy reike huguypaitéva!
  
  Ñambohováita agresión mbarete porã - .
  Jepe ha"ekuéra voi, ¡ay, michĩmi ijyvate!
  Ha katu pe kyse puku oĩ peteĩ adolescente frágil pópe -
  ¡Imbaretevéva umi Satanás legión-gui!
  
  Tove umi tanque tojapura avalancha rire avalancha, .
  Ha romboja"o pe fusil mbohapy apytépe!
  Tove umi policía oapunta vai pe tapykuépe, .
  ¡Ha katu Tupã Marangatu okastiga vaíta chupekuéra!
  
  Mbaʼépa rodesidi? ejapo py'aguapy rembiapo - .
  Ha upévarã, ¡ay, adispara vaʼerã!
  Pe py"aguapy ha"éma ñembohorýpe.
  ¡Oĩ avei violencia ha grásia!
  
  Mitãkuña ha che roñani oñondive py reheve - .
  ¡Hoʼáramo jepe nieve, ohapy peteĩ nieve ryru karvónicha!
  Ha katu ndoguerekói kyhyje, mitãnguéra oikuaa -
  ¡Pe fascista oñembotapykue ataúd-pe peteĩ bala reheve!
  
  Upévare ojuka hikuái peteĩ grúpo iñañaitéva Krauts-pe,
  Ha umi hembýva umi cobarde oñani!
  Ñahundi infantería peteĩ guadaja-icha ñorairõme - .
  ¡Umi verano imitãva ndaha"éi peteĩ obstáculo ñandéve ĝuarã!
  
  Victora ha'e peteî jehupytyvoirã, oikóta jasypokõi, 2016-pe.
  Ko"áğa pe tormenta de nieve ha"e nieve espinosa ha hatãva!
  Pe mitãkaria"y ipy"a"ỹ, iñermána ipy"a"ỹ,
  ¡Mitãnguéra ogueromandu'a iprime trapo-pe!
  
  Moõgui piko ou ñandepype ko"ã mbarete?
  ¡Agueropu"aka haĝua pe mba"asy, pe ro"y, upe tekotevẽ!
  Peteĩ iñamígo omedi jave pe sepultúra rugua,
  Peteĩ angirũ ojepy"apy jave, ¡che amanó!
  
  Cristo ore rovasa ore precursor-kuéra,
  Ha"e he"i, ¡Ñandejára ome"ẽma peẽme Túva!
  Kóva ha"e pe jerovia peteĩha opa mba"égui,
  ¡Soviético, tetã marangatu!
  Oñehendu mombyry guive umi tanque oñembojáva ryapu, ha umi aviõ okororõ yvágare. Ha umi arma de sitio ipu"akapáva okororõma. Ojegolpea jave umi proyectil ojeipysóva heta, yvy ryru ha césped derretido oñemombo yvate yvágare. Pépe oñepyrũ pe ñorairõ. Mayor Vladimir Mikhailovsky oreko ipópe prismático ojejapyhýva, ohechávo avalancha de acero fascista oñemoaguïva. Haʼekuéra oñehaʼã omboguata umi prekursórpe tapykuépe, péro ndohoséi ha ojerure fusil oñorairõ hag̃ua.
  Ndaipóri arma opavavepe guarã, jepénte mitãnguéra upe tendágua ogueru fusil de caza ha arco deportivo jepe. Maymáva oñorairõse py"aguasúpe ha oganase. Ha katu ndaikatumo"ãi remano ne pensamiento paha reheve nde Patria rehe.
  Mayor Mikhailovsky ome'ê orden:
  - ¡Ani remopu'ã tata peteĩ tembiapoukapy'ỹre!
  Añetehápe, oreko hikuái mokõi "cuarenta y cinco" añónte pe batallón pukukue, he"iséva pe oportunidad orekóva ha"eha oheja haĝua umi Kraut-pe oñemoaguĩve.
  Henondépe, ojepokuaaháicha umi nazi apytépe, oĩ umi mba"yrumýi oñeñangarekovéva; Umi tanque T-4 ha arma autopropulsada "Okhotnik". Ome'êva'erã tape umi mba'yrumýi ligero ha infantería oîva atrasada'imi.
  Umi auto ha moto nazi sapy"apy"a oñemboguejy mbeguekatu okyhyjégui oñemotenonde haĝua...
  Péro pe prekursór hérava Yuli Petrov ohechauka ndahaʼeiha mbaʼeverã opyta hague hikuái koʼápe. Peteĩ mina antitanque sa"i, ojejapóva pegamento ojejapóva ógape, ha hi"ári pe césped ojapóva ojehecha"ỹva oñemomýi umi tocón mbytépe peteĩ alambre pytyvõme, oike pe pista T-4 guýpe.
  Umi chapa de acero oruga rehegua oñeno pe presente oporojukáva ári. Pe explosión ndaha"éi ha"ete imbaretetereíva, ha katu pe oruga ojedesgarra, ha Hitler tanque oñepyrũ opita ha ojere itorreta reheve.
  Ambue mitãkuimbaʼe oipuru avei umi aparáto ojoguáva upévape. Infantería alemana ipy'ahatãgui, ha umi tanque ha arma autopropulsada oñemotenonde indefensa, upéicharõ ojekastigáta péva rehe.
  Pe herakuãitéva "Hunter", orekóva silueta baja ha armadura mbarete, ojogua peteî tortuga aplanada. Ko arma autopropulsada nda"aréi ojekuaa frente soviético-alemán-pe. Oguerekógui característica de conducción porã, icañón, ikatúva oike distancia decente-pe, ha sobrevivencia ñorairõme, "Cazador" pya"e oiko chugui oñeñe"ẽha tavaguasúpe.
  Ha katu ipistakuéra ha"e gueteri ordinario, jepe tuicha... Ha katu, iporãvéta jepe ojepovyvy pe auto guy ha ojejapo chugui oescupi haĝua hyepy repuesto reheve.
  Ko'ápe "Hunter" oñembyaíva, fragata pirata-icha orekóva timón oñembyaíva, ojedesliza lado gotyo ha ojoaju T-4 ndive. Ha mokõive ataúd de acero oĩva umi pista-pe oñepyrũ omimbi, ha sapyʼami rire ojepovyvy umi munisión ojedetonáva rupi.
  Peteî docena de automóviles de peso mediano ojokóma, oñembyai ha ndaikatúi ojapo mba'eve.
  Péro umi hembýva osegi chupekuéra, koʼýte umi hetaiterei gerréro blindado. Ko'ápe arma autopropulsada "Okhotnik" oipyhy velocidad ha... Ho'a peteî yvykua camuflado-pe. Umi kururu mante osẽ yvate guive ha omýi ndaikatúigui ojapo mba"eve.
  Umi prekursór ovyʼa. Oĩ tenda oĩháme umi explosivo ojejapóva ógape umi yvykua ojejo"ova"ekuépe. Ojejapo peteĩ manera artesanal-pe. Añetehápe, ikangyve dinamita-gui, ha katu suficiente ojedesactiva haĝua chasis.
  Fritz ohasa asy tuicha pérdida, umi portaaviones blindados ofalla, oî ohasáva zona peligrosa, pero oñembohovái chupekuéra omombo granada ha explosivo.
  Ko"ápe, umi mitãrusu luchador iñarandu pya"éva jepe omopu"ã catapulta michĩva. Omombo hikuái peteî paquete especial alcohol yvyra destilada oñembojehe'áva elemento pólvora rehe.
  Ojegolpea jave, pe armadura ipire hũvéva umi transporte Hitler-pegua ome"ẽ tape, ha upévare umi tripulación hendy tatatĩ hovy reheve. Itavy hasýgui, umi Kraut osapukái ikorasõ rasy ha okañy hova oñembojere kyhyjégui.
  Oĩ voi ijapytepekuéra ohejáva tecnología...
  Peteî mba'e ñembyasy añoite ha'e hetaiterei enemigo oî, oî umi mba'yrumýi oñohêva ametralladora tata opa mba'épe ha oñemboja umi trinchera-kuéra rehe.
  Ha ojuhu hikuái erizo... Upe aja, Alesya oapunta hína umi cuarenta y cinco-pe. Añetehápe, ndaikatúi regueraha pe T-4 ha pe Hunter iñakã ári, ha katu ikatu reñeha"ã umi lado rehe. Ndaipóri mba'eve oje'éva umi portador de personal blindado rehe. ¡Oitypáta hikuái enterovépe ha otosáta chupekuéra tuguy umi piso de metál haku asývape!
  Peteĩ arma calibre michĩva oreko heta ventaja peteĩ tuicháva ári - tasa de fuego, facilidad de camuflaje. Ha oikuaa hikuái mbaʼéichapa oiporavo vaʼerã umi méta.
  Umi nazi opukavy, hatãiterei ojogua umi hiena-pe. Ha umi karia"y soviético apytépe oĩ omanóva ha herido. Koʼýte ningo ñanembyasy omanóramo umi soldádo imitãva oñepyrũ ramóva oikove. Ko"ápe oĩ peteĩ mitãkuña precursora imitãitereíva, hasýva oipyhy haĝua peteĩ paquete explosivo ha oñemombo peteĩ tanque T-3 mediano pista guýpe. Peteĩ caja ivaietereíva orekóva peteĩ tronco ipukúva ha katu ha"etévaicha ipire hũva opu"ã ha odesgarra peteĩ tórre cuadrada-gui.
  Ha umi soldádo omombo jey granada, ha ametralladora oñepyrũ odispara umi moto otyryrývare. Ha Hitler ñorairõhára akã ojepoi, cereza hi"ajuvaicha oityva"ekue amandáu.
  Ha umi depósito de gas motocicleta tuichávape ojepovyvy, ha omombo okápe umi ysyry tatatĩ pochy. Oñeñandu oikoha peteĩ disturbio de genio infierno-kuéra rehegua. Ko'ápe oime mbovymi portador de personal blindado avei omoirüva iñirûnguéra desgraciado.
  Alesya oapunta "Cazador"-pe ha oapunta hete pehẽngue guy gotyo. Hasy ñaĝuahẽ haĝua upépe, ha katu kóva ha"e pe oportunidad añoite jaike haĝua pe arma autopropulsada ipy"aporã"ỹvape. Kuã ñemongu"e porã, ha upéi peteĩ jere.
  Pe arma ome"ẽ peteĩ retroceso suave, ha pe máquina fascista oñemboja"o mbytépe. Ha pe poyvi orekóva esvástica ho"a pe yvyku"i huguypaitévape.
  Alesya osuspira:
  - Tekojoja oikotevê sacrificio, caridad oikotevê donación, ha éxito peteî causa justa oikotevê sacrificio!
  U-turn, mitãkuña artillería opytu"u desnuda ikatu haguã oñandu porãve umi biorritmo Yvy rehegua, ha kapi"ipe apytu"ũ isola reheve, ha odispara jey, oinupãvo pe insidiosa T-3 pe articulación-pe.
  Ojehechakuaa haimete opavave tanque mediano armada nazi-pegua ojedesactivapáma. Pe ipahaitéva ohundi peteĩ mitãkaria"y pionero, jepe ojeherida, oempuja peteĩ barril orekóva peteĩ mezcla de carburo explosivo, carbón yvytimbo, aserrín michĩmi fósforo reheve. Pe mitã heroico ndoguerekovéima mbarete oempuja haĝua pe barril peteĩ herida de paso rire, ha ikompañero Andrei, ojehasávo ijehe oñani aja, oity chupe pe arma autopropulsada de asalto cuarenta tonelada "Abejorro" rueda guýpe. Pe obsequiosa arma calibre 150 mm oñemombo yvate ha opyta yvate. Ha umi pionero ánga, oveve rire hete rasgado-gui, pya"e oho pe Reino Yvagagua vy"ápe, araka"eve ndaipórihápe violencia ha mba"asy.
  Umi transportista fascista oikovéva, operde rire ikolegakuéra ipohýiveva pytyvõ, oñepyrũ ojere tapykue gotyo... Wagner música ryapu opyta, ha oñepyrũ peteĩ vuelo general.
  Vladimir Mikhailovsky, omokãvo tuguy isyvágui, he"i:
  - Peteĩ ñorairõhára ruso ikatu omano oñembo'y, ha katu araka'eve ndoikomo'ãi ijyva ári! Rusia ikatu huguy, ha katu ni tuguy heta ndojapomo"ãi ñande py"aguasu ha lealtad País-pe huguy!
  Ha umi precursor oikovéva omoañete ko mba"e... Jepémo heta ijapytepekuéra ojehapy ha ojeheridapáma.
  Ha Anastasia Witchakova ha Akulina Orlova oñorairõ yvágape, oime hikuái dispuesta ocompeti haguã oñemomba'eguasúva Marsella ndive, ombyatýma hetave cuatrocientos aviõ ojeityva'ekue, upéva rehe ohupyty quinto grado Cruz de Caballero de la Cruz de Hierro orekóva oro roble rogue, kyse ha diamante.
  Péro umi mitãkuña hesakã porã oĩha de ánimo oñorairõ hag̃ua en serio. Ko"ápe oĩ hikuái bikini-pente ha oñorairõ ipy reheve. Ha umi aviõ Luftwaffe oike.
  Anastasia, oipurúvo ipysã nandi, oapunta pe arma pe blanco-pe, oity pe fascista-pe ha he"i:
  - Ñande jerovia tuicha,
  ¡Oĩta ipukúta heta síglo aja!
  Ha oñakãity icompañero-pe. Akulina oity avei pe fascista-pe, oinupã chupe, hekopeteiterei oiporúvo ipy nandi ha opukavy:
  - ¡Tuichaiterei haguére umi temiandu comunismo rehegua!
  Ha oguenohẽ hatĩ pérlaicha. Kóva ha"e peteĩ mitãkuña oñorairõ ha oñemoaranduva"ekue peichagua.
  Ha omimbi hatĩ reheve.
  Anastasia, oity ambue aviõ alemán iYak-9-pe, opukavy agresivamente:
  - Águila rusa planeta ári,
  Omosarambívo ipepo, odespegáta...
  Pe enemígope oñemeʼẽta cuenta
  ¡Ojeitypáta, oñembyaíta!
  Akulina pya'eterei omoañete péva, oity umi opositor-kuérape:
  - ¡Oñembyaíta!
  Jepémo, katuete, ojekuaa avei umi alemán-gui mitãkuña as iporãva. Albina ha Alvina oñorairõ pe ME-309 ipyahuvévape. Koʼãichagua ñorairõhára oñorairõva omonda.
  Ha oity hikuái umi aviõ soviético agilidad hechapyrãva reheve. ME-309 ha'e peteĩ aviõ ipu'akaitereíva oguerekóva mbohapy cañón aéreo 30 mm ha irundy ametralladora. Umi auto ruso ndikatúi oresisti ko'ãichagua monstruo.
  Oity ramo hikuái, oity poriahuvereko'ỹre.
  Albina, oipurúvo ipy nandi, opurahéi pe cañón aviõ rehegua pe blanco gotyo. Oinupã pe enemígope ha opukavy:
  - ¡Umi victoria Tercer Reich-pe guarã!
  Ha ohechauka iñe"ẽ.
  Alvina oinupã avei enemigo-pe. Oikytĩ pe Yak-9 soviético ha opukavy:
  - ¡Ñande ehérsito frontera guasúpe g̃uarã!
  Ha oñakãity iñamigokuérape.
  Huffman oñorairõ avei, ohupyty puntuación. Ha"e ndaha"éi gueteri peteĩ umi as tuichavéva apytépe, ha katu pya"e oprogresa ohóvo. Ha ikatu avei ere peteĩ monstruo infierno rehegua.
  Alemán-kuéra, jepémo mbeguekatúpe ha tuicha pérdida reheve, omýi Volga rembe'ýre, oñembojávo mar Caspio-pe.
  . MOAKÃHA No 2 rehegua.
  Hesakã porã umi fuerza ndojojaiha. Koʼýte ñanemolesta pe aviación fascista. Focke-Wulf og̃uahẽ frente-pe hetaiterei ha umi arma ha pya"e ipu"akapávagui oiko peteĩ apañuãi Ejército Rojo-pe g̃uarã. Avei, ko auto hasyeterei ojeity haguã. Haʼe ningo ipyʼahatã ha oreko heta blindado.
  Avei ojekuaa ME-309 ha'eha peteî sorpresa ndogustáiva umi piloto soviético-pe guarã, velocidad ha arma-pe. Ha haimete odesmenuza umi unidad soviética.
  Pe bombardero pyahu Yu-288, peteĩ máquina ipoderosoitereíva, ombokapu avei umi posición soviética-pe. Ogueraha cuatro tonelada bomba ojekarga jave normalmente, ha seis tonelada ojekarga jave. Ha ojehekýi hetaiterei unidad soviética-gui.
  Rommel ohechauka avei iclase comandante ramo, ojapo haguéicha Mainstein.
  Umi alemán oñemoag̃ui ohóvo Astrakhan rehe. Ha oñeha"arõ"ỹre pe comando soviético-pe ĝuarã, umi Fritz oho ofensiva-pe Volga pukukue Kamyshin gotyo. Ha"e peteĩ movimiento audaz ha katu ipoderoso. Ha ko'ágã peve hasy ojejoko haguã chupekuéra.
  Ha katu pe defensa del Ejército Rojo imbarete gueteri... Peteĩ arapokõindýpe, umi nazi oñemotenonde cincuenta kilómetro ha ojejoko chupekuéra.
  Oñembohovái chupekuéra contraataque umi unidad soviética...
  Upe jave avei, japonés oñeha'ã omoheñói ofensiva Alma-Ata rehe. Ha upéi oiko ñorairõ vaiete.
  Mitãkuñakuéra oñorairõ joja kuimba"ekuéra ndive, ha ikatu voi iporãve chuguikuéra.
  Margarita Magnitnaya ha Tatyana Bulatnaya, mitãkuña porã, odispara ametralladora-gui.
  Oity hikuái samurái-pe ha osapukái:
  - Ani jajesepara pe sueñogui,
  Pe primer paso tekovépe iñimportante...
  Pehecha jey Yvy ári,
  ¡Umi torbellino umi ataque pochy rehegua!
  Margarita omombo peteĩ granada asesina ipysã nandi reheve, oikytĩ umi japonés ha opurahéi:
  - Avave nañandejokomo'ãi,
  Avave nañandeganamo'ãi...
  Ñañotỹta pe Wehrmacht yvýpe,
  ¡Ore angirũ ha"e monolítico!
  Tatyana, odispara enemigo-pe, omoneĩ:
  - ¡Añetehápe peteĩ monolito!
  Umi japonés oñemotenonde ohóvo Alma-Ata rehe. Oguereko hikuái heta ñorairõhára ha opáichagua reserva. Ko'ãva ha'e umi karai oñorairõva péicha. Péro umi mitãkuña oikytĩ chupekuéra. Oñorairõ hikuái desesperadamente.
  Tatyana Bulatnaya omombo ambue granada, omondoro samurai ha opurahéi:
  - ¡Che jehupytyrã tuichaitévare!
  Ha oñakãity hesa zafiro-icha. Mitãkuña vy'a, ndaikatúi ere mba'eve.
  Ha Margarita, italón nandi reheve, ojagarráta ha omombo peteĩ jopói ñemano rehegua, odesgarrávo umi soldado japonés-pe.
  Ha opurahéita:
  - ¡Opa mba"e oñembotavy, oñembojoaju, peteĩ torbellino jehasa"asy ha apañuãime!
  Ha jey omombo peteĩ limón umi japonés-pe ipy nandi reheve...
  Pe ñorairõhára ipy"a"ỹva ha ipy"a"ỹva Oksana otyryry hendápekuéra ha oity peteĩ caja de granadas, osuspira:
  - ¡Ha'éta mitãkuña'ikuéra iporãva!
  Ha mbohapyve ñorairõhára opurahéi:
  - Pe samurai oveve yvýpe, acero ha tata presión guýpe!
  Ha umi iporãva oñorairõ tuicha pochy reheve. Ohasákuri hikuái tata ha y ha kóvre ryru rupi ndaha"éi rei.
  Ko'ápe Oksana, ipy nandi, omombo peteî granada oityvyróva tanque ligero japonés Chikha-pe. Bueno, kóva ha"e peteĩ meta tuichaitereíva.
  Margarita, odispara enemigo-pe, opurahéi:
  - ¡Ikatu reguerovia ndaipóriramo jepe jerovia! ¡Nde ndaikatúi rejapo mbaʼeveichagua negósio!
  Tatyana ohechakuaa lógicamente:
  - ¡Pe ereva ha'e peteî paradoja!
  Margarita omombo pe granada ipysã nandi reheve ha he"i lógicamente:
  - ¿Ndaha"éi piko pe genio peteĩ paradoja angirũ?
  Tatyana ome"ẽ peteĩ giro, oikytĩ pe samurai ha omoneĩ:
  - Katuete, angirũ!
  Ha umi ñorairõhára ogueraha ha opuka opuka... Mitãkuña oñorairõ hína hikuái, ha he"i mba"e ambuéva... Ndaipóri mba"eveichagua sorpresa opavave Rusia-pegua imandu"a mba"éichapa oñorairõ umi mitãkuña!
  Oksana oñorairõ nivel ijyvatevévape, katuete. Ha odispara diferénte púntogui, ha pe mitãkuña ojere peteĩ tope ojerévaicha.
  Ko"ãva ha"e iporãva, nome"ẽmo"ãi mba"eve avavépe. Ha oisu'úta hikuái traición, samurai ndive.
  Angela avei odispara. Avei pe mitãkuña agresiva ha iñakãrague morotĩ. Umi guerrero oñorairõ porãve ipy reheve ha ohechauka umi hazaña colosal.
  Angela ome"ẽ peteĩ giro ha he"i opukavy:
  - Py'aguasúpe jahóta ñorairõme,
  ¡Umi soviético pu"aka rehe!
  Ha ipy nandi reheve omombo peteĩ limón asesino.
  Oñemotenonde ñorãirõ ha ko'ágã oñemohu'ã ataque japonés....
  Oguahẽma cuarenta y tres julio paha. Umi nazi oñemboja pe delta Volga-pe voi, ha upépe oñepyrũ ñorairõ.
  Elizabeth ha itripulación oñorairõ desesperadamente. Umi tanque Tigre-2 peteĩha oñepyrũ og̃uahẽ frente-pe. Ojogua hikuái Pantera ha León-pe, ha katu amo ijapytépe. Avei oreko ángulos de pendiente armadura racional ha peteî arma calibre 88 mm 71 EL barril puku. Opesa sesenta y ocho tonelada, ha hi'aguĩ tanque León-gui armadura rehe, ha katu michĩmi tuichaháicha.
  Tanque tuicháva, ndaikatúi ere mba'eve.
  Elizabeth ha umi mitãkuña oheka hína umi alemán-pe. Oinupã hikuái T-4 rupive ha osapukái:
  - Toñemomba'eguasu umi temiandu umi ary omimbipávape,
  ¡Umi prekursór sapukái akóinte oĩ preparádo!
  Umi ñorairõhára ha"e, ja"eporãsérõ, primera clase. Ha ndaha"éi oñorairõnteva hikuái gloriosamente, ha katu opurahéi avei;
  Pe unión indestructiva pueblo sãso rehegua, .
  Ndaha"éikuri fuerza bruta ha kyhyje oremoĩva"ekue oñondive...
  Ha umi tapicha hesakãva voluntad porã,
  Ha angirũ, tesape, arandu ha py"aguasu sueño-pe!
  
  Maitei ñande Túva isãsóvape,
  ¡Pe pu"aka creación rehegua ha"e peteĩ apoyo tapiaite ĝuarã!
  Poder jurídico, tavaygua rembipota, .
  ¡Añetehápe, peteĩ persóna isencillova oñemoĩ pe unida rehe!
  
  Umi tormenta rupive omimbi ñandéve pe kuarahy progreso rehegua,
  Tormenta ha tormenta rupive rosẽ pya'e tenonde gotyo...
  Ñamomýi yvyty ha"ete ku ndaiporiha mba"epohýi, .
  ¡Ko mundo tuichakue, omimbipáva, oho comunismo gotyo!
  
  Maitei ñande Túva isãsóvape,
  ¡Pe pu"aka creación rehegua ha"e peteĩ apoyo tapiaite ĝuarã!
  Poder jurídico, tavaygua rembipota, .
  ¡Añetehápe, peteĩ persóna isencillova oñemoĩ unida rehe!
  
  Umi pueblo ko planeta-pegua ojoaju joyke"y ramo, .
  ¡Budista, musulmán ha"e angirũ tapiaite ĝuarã!
  Toñemomba'eguasu apytu'ũ, téra guasu,
  ¡Opa tetãnguéra ko múndope haʼete peteĩ família!
  
  Maitei ñande Túva isãsóvape,
  ¡Pe pu"aka creación rehegua ha"e peteĩ apoyo tapiaite ĝuarã!
  Poder jurídico, tavaygua rembipota, .
  ¡Añetehápe, peteĩ persóna isencillova oñemoĩ unida rehe!
  Umi mitãkuña opurahéi porã, ha oñorairõ porãve, ha ojapo koʼãichagua mbaʼe porã. Jepénte tembiasa ohai umi victorioso ha ndojekuaái ojegueromandu'átapa hesekuéra okañýramo ñorãirõ?
  Alenka, ibatería reheve, ha peteĩ equipo de mitãkuña"i, oñeha"ã ojoko umi enemigo-kuérape Delta Volga-pe. Ha ohechauka mba"épa umi iporãva ikatu ojapo en principio.
  Ha añetehápe ikatu ojapo hikuái heta mbaʼe.
  Anyuta odispara ipy nandi ha opukavy:
  - ¡Toñemomba'eguasu komunismo ára!
  Ha upéicha pe batería tuichakue ojagarra ha oñepyrũ opurahéi peteĩ ñe"ẽme, ñe"ẽ henyhẽvape;
  Ñañorairõ hína peteĩ destino iporãvéva rehe
  Ikatu haguã tekove hasyve tapichakuérape...
  Ha ñambyaíta pe horda maldita,
  ¡Upéicharõ saʼive oĩ umi enemígo aña!
  
  Ñande ári oĩ peteĩ keruvín ipepo óro,
  Ñande sy Rusia ñemomba'eguasurã...
  Pejerovia cherehe, Rus-yguakuéra ndaikatuvéima,
  Ha iporãvéta opavave oĩva ko Yvýpe!
  
  Oñeme"ẽ ñandéve pa"ũ ñañorairõ haĝua ñande Retã rehe,
  Odefendévo tuicha mba'e País...
  Ha sapyʼánte pe tekove haʼe peteĩ pelíkulante,
  Jepe ha"eva"erã peteĩ yvága jehechauka!
  
  Mayma tapicha oikotevê ohupyty haguã hembipota,
  Cheguerovia iñarandu, comunismo...
  Ikatu haguãicha oĩve vy"apavẽ Yvýpe,
  Ha umi tata revanchismo rehegua ndoúi!
  
  Ñande mburuvicha guasu ha"e pe karai arandu guasu Pugachev,
  Omopu'ã campesino-kuérape peteî lucha marangatúpe...
  Oimeraẽ negocio oĩta ijyva peve,
  Ha pehayhu pe mitãkuña"i mitãkaria"y ipy"a"ỹvape!
  
  Ñande ningo ñandehegui pe aña imbaretevéta jepe,
  Ñamoambuévo umi horizonte ciencia rehegua...
  Pe mba"evai apoha oñemboja"o ipysã guýpe, .
  ¡Jepe osyry tuguy pe aorta rasgado-gui!
  
  Heẽ, ñande káusa hekojoja, angirũnguéra,
  Ikatu javy'ave ñande retãme...
  Peguerovia umi pueblo ha"eha opavave peteĩ familia,
  ¡Tuicha, omimbivéva Rusia!
  
  Umi tapicha omaña py"aguasúpe pe horizonte-pe,
  Ani umi arai aña ojaho'i yvága...
  Ñame'êta enemigo-pe peteî puntuación ganadora,
  Ha nde ha"éta, caballero afortunado ñorairõme!
  
  Ndaikuaái pe ñe'ẽ cobarde
  Ñande ruso ndaha'éi inferior mba'eveichavérõ...
  Jaguereko Svarog, pe Jesús Blanco, .
  Ha ovy'áta tapiaite jasypokõime!
  
  Mitãkuña ha mitãkuimba"e peteĩ jeroky redondo-pe, .
  Ore mitãkuña ipy"a"ỹva roike hína...
  Añetehápe, Tupã ipu"akapáva Vara ha"e ñandéve ĝuarã,
  Ani ha'e peteĩ loro iñakã'ỹva, mitãkaria'y!
  
  Ha Lenin ñaneinspira ñañorairõ hag̃ua,
  Pe iñaranduva Stalin ohovasa pe hazaña...
  Pe keruvín ipoderósova oipysóta ipepo,
  Ha ñande múskulokuéra ningo ojejapo aceroguinte!
  
  Majestad del País ha'éta
  Ñande ha"eha peichagua ñorairõhára Ñandejárape ĝuarã...
  Ñamoañete ñane gloria peteĩ kyse puku de acero reheve,
  ¡Mbaʼe eskúdopa ojejapo Svarog-pe!
  
  Mbykyhápe, ejerovia Ñandejára ndive,
  Oñemomba'eguasu haguã Rusia omimbivéva...
  Jaikuaánte umi ágila kavaju"arigua, .
  ¡Pe Tupã Blanco Cristo Mesías oĩ ñande rapykuéri!
  Peteĩ golpe preciso peteĩ arma-gui ojapo pe "León" hendy tatatĩme. Heẽ, umi fascista ojejapi ohóvo umi hatĩre.
  Oiko aja umi ñorairõ, umi mitã ndoperdéi itiémpo.
  Dasha ha Vaska ojere umi tropa alemana rapykuéri. Ojesareko hikuái mba'éichapa omýi umi tembiporu columna-pe. Umi motocicleta oñemongu'e, umi arma autopropulsada otyryry. Ko"ápe oĩ hetaiterei soldádo, umíva apytépe oĩ SS ha ambue unidad.
  Vaska ohechakuaa pe Fernando ñemomýi, peteĩ arma autopropulsada alemana ipoderósova ohundíva umi tanque.
  Mitãkuimba"e osuspira pe mitãkuñáme:
  - Ha'ete ku umi Kraut ombohasáva fuerza adicional norte gotyo Stalingrad-gui.
  Dasha ohechakuaa opukavy:
  - ¡Ñande tavayguakuéra omolinapáta chupekuéra taha'e ha'éva!
  Nemtsev kamiõgui osapukái pochýpe umi karia'y rehe. Mitãnguéra ojedespega ha oñani, omimbi, gris yvytimbo reheve, talón desnudo ha redondo. Ikatu voi omeʼẽ chupekuéra peteĩ turno.
  Mitãkuimba"e ha mitãkuña oñani ka"aguýpe ha oike. Dasha he"i kyre"ỹme:
  - ¡Guerilla-kuéra ikatu ojapo oimeraẽ mba'e!
  Vaska omoneĩ ko mba"e:
  - Katuete... ¡Katuete roganáta!
  Dasha opurahéi kyre"ỹme:
  - ¡Oha'arõ victoria! ¡Oha"arõ pe victoria! ¡Umi oityséva umi grillete! ¡Oha"arõ victoria, oha"arõ victoria! ¡Ikatuta jaity fascismo rehe!
  Vaska pya"e omoneĩ ko mba"e ha oityvyro pe oruga imembykuéra py nandi kuãme:
  - ¡Ikatu jajapo! ¡Ronase rojapo haĝua peteĩ cuento de hadas oñekumpli haĝua!
  Dasha oñakãity ha ohechakuaa:
  - Ha mba'e? ¡Aimo"ã jajapotaha pe cuento de hadas realidad-pe ha pe Wehrmacht-gui yvytimbo!
  Ha umi mitã opurahéi coro-pe ipulmón ru"ãme;
  Ñane retã hekojojáva rérape,
  Mba'épa ome'êta comunismo universo-pe...
  Ñande jeroviaha ñande Retãme,
  ¡Ñamoñepyrũ tape éxito ha creación-pe!
  
  Putin oisãmbyhy Rusia peteĩ héroe-icha,
  Péro upéi pe ágila oheja chupe oveve...
  Katuete pe Fuhrer oreko hemorroides tuicháva, .
  ¡Ha katu Stalin he"ise avei peteĩ téra!
  
  Che arovia jaganataha Tercer Reich-pe,
  Ndaipóri mba'eveichagua sorpresa Putin ova Stalin-pe...
  Ko múndo ári oĩ peteĩ keruvín ipepo óro,
  Ha Satanás-Adolf koʼág̃a itavy!
  
  Alemán-kuéra oguereko opaite Europa ikuãme,
  Ha África, ha Asia, ha umi estado...
  Ha Adolf oimo'ã ha'e iporãha
  Ha katu pe retribución oha"arõ pe Fuhrer-pe!
  
  Hitler-pe ĝuarã, Rusia ha"ete peteĩ granero,
  Ha'e omoĩjeyse iórden...
  Ha katu oĩta, che arovia, peteĩ paraíso comunismo rehegua,
  ¡Umi fresa heñóita oñemitỹvo umi tupa!
  
  Ani peguerovia, ñande retãygua ndaha'éi ikangy mba'eveichavérõ,
  Ha katu umi Krauts ojagarra hetaiterei...
  Ha peikuaa pe Eslavo ndaha'eiha tembiguái mba'eveichavérõ,
  ¡Ñande sy Rusia rérape!
  
  Ha Lenin ñaneinspira heroísmo-pe,
  Ohechauka mba'éichapa ojejapo umi mba'e...
  Ñandejára añetehápe peteĩnte, .
  ¡Ha katu tekotevẽ jaguerovia py"aguasúpe comunismo!
  
  Nahániri, ani reñeme"ẽ pe enemigo ruso-pe,
  Opa mba'e rire, Tupã Blanco oĩ ñanendive - pe universo Apohare...
  Che poipytyvõta ñorairõme,
  ¡Aime haĝua constante umi éxito tekovépe!
  
  Moõ pevépa ikatu rejuka umi rehayhúvape?
  Ñambyasy, pe ñorairõ paha ndaipóri moõve ojehecha...
  Upévare ore ehérsito oñembopiroʼy ñorairõme,
  ¡Ejapo peteĩ mbaʼe neretĩmoʼãiva!
  Kóva ha"e peteĩ purahéi iporãva mitãrusu ñorairõhárape guarã. Opurahéi hikuái ha oho jey, oipyhývo yvytimbo pe tape pukukue italón desnudo ha calloso reheve.
  Mitãnguéra ovy"a ha okáguio ovy"a tekovére. Jepe ipire hũ, hova oñembopiro"y chocolate-icha, ha iñakãrague, contrario, ipiro"y. Maravilloso karaikuéra.
  Peteĩva umi alemán oĩva peteĩ motocicleta-pe ohenói mbeguekatu chupekuéra. Ha haʼe oikuaveʼẽ chéve chocolate. Dasha iñembyahýiva oipyso ipo, ha katu Vaska otira imanga:
  - ¡Ani reñemomirĩ!
  Ojejuhu peteĩ mitãkuña iñaranduva:
  - ¡Ñambojoaju porãve umi fascista!
  Vaska, ha"éva voi ipire ha kangue, ogusta ko idea. Ha ojerure avei chocolate.
  Pe nazi oñakãity ha ojahoga ruso oñembyaívape:
  - Epurahéi, mitãkaria'y!
  Vaska oñakãity ha opurahéi tuicha inspiración reheve;
   Partido ombojoaju Rusia opavave oñondive,
  Oñangareko umi kokue opa'ỹva rehe...
  Añetehápe, cheguerovia, umi hénte imbareteterei,
  ¡Gloria pe yvy soviética-pe!
  
  Stalin ha'e pe jopói ijyvatevéva
  Stalin ha'e pe arandu vuelo...
  Ñañorairõva"erã py"aguasúpe hese,
  ¡Opavave tavayguakuéra osegi hína Stalin-pe!
  
  Oñeme"ẽ ñandéve ipepo vy"apavẽ, .
  Oñeme'êma ñandéve peteî voluntad tuicháva...
  Stalin ha"e pe vy"apavẽ abundancia rehegua,
  ¡Glorioso, tetã guasu!
  
  Stalin ha'e pe tuichavéva ko yvy ape ári,
  Stalin, pe keruvín ipepo óro, .
  Ñande pueblo orekóva suerte iñambue'ÿva,
  ¡Peguerovia, ñande ha"e tapiaite ĝuarã invencible!
  
  Stalin ome"ẽ salvación tavayguakuérape
  Ha'e pe ágila tuichavéva ko yvy ape ári...
  Ñande Túva ha ñande sãso rehehápe,
  ¡Oipyso ipepo ko yvy ári!
  
  Ndaipóri ijyvatevéva pe Stalin omimbipávagui,
  Ha'e tuicha peteĩ Tupã morotĩicha...
  Oñorairõ ha ogana, .
  ¡Pya"e ñamondóta pe Fuhrer-pe pe ataúd-pe!
  
  Ome'êvo ñemomba'e ñande Ru Retãme,
  Eikuaa ndaikatuiha rejuhu chupe iporãvéva...
  Pya"e jaikóta comunismo poguýpe,
  Ha ndoroguerekói ambue tape!
  
  Stalin ha'e pe orgullo planeta pukukue,
  Stalin comunismo ilimitado rehegua...
  Ojepurahéita umi explotación ojapóva,
  ¡Pe fascista oñehundipaite!
  
  Stalin ogueru ñemomba'eguasu Rusia-pe,
  Stalin omopu'ã chupe mbyjakuéra ári...
  Omopu'ã pe pu'aka ijyke peve,
  ¡Stalin ha"e peteĩ ideal añónte!
  
  Stalin ipu"aka pe universo rehe, .
  Ha'e oreko peteĩ flota mbyja tuicháva...
  Umi prueba ha'éta edificación-rã,
  ¡Stalin oguerúta comunismo-pe!
  
  Rusia-pe guarã, Stalin ha'e kuarahy,
  Omimbi mbarete pytũmbýpe...
  Mitãkuña ñe'ẽ hesakã porã,
  ¡Ndaiporivéima Tendota iporãvéva ko yvy ape ári!
  
  Stalin ha'e Svarog rembiapokue,
  Stalin omoheñóikuri Rusia pu'aka...
  Ojuhu Rod ikorasõme - .
  ¡Pe Mbo"ehára tuichavéva!
  
  Ndaipóri tendota iporãvéva ko Yvy tuichakue javeve,
  Stalin ha'e pe tuichavéva tapichakuéra apytépe...
  Ñamoheñói vy'apavẽ ñande universo-pe,
  ¡Pe villano rabioso oñehundipa!
  
  Che ra"ykuéra ha Komsomol miembrokuéra,
  Patria-pe guarã, peñembo'y oñondive formación-pe...
  Añetehápe, peẽ mitãkuña imbaretevéva tigre-gui,
  ¡Querido genio Stalin oĩ ñanendive!
  
  Ndaikatúi aipapa che jehupytyrã,
  Jajapóta vuelo peteĩ flecha-icha...
  ¡Ñande Rusia omimbipáva,
  País Madre oñemotenonde comunismo gotyo!
  Dasha opurahéi Vaska ndive ha mitãnguéra ojapo opa mba"e hatã ha iporãiterei.
  Ha ojeroky hikuái, opyrũ imembykuéra bronceado-pe ndohecháiva sapatu ro"y guive, ha opyrũma pe nieve marzo-pe ipy nandi reheve.
  Pe alemán, noñandúiva añetehápe ruso, ogusta pe purahéi, ha oguenohẽ ryguasu ro"o enlatado ivoságui ha ome"ẽ mitãnguérape.
  Ha oñakãity omoneĩvo:
  - ¡Zer tripa!
  Mitãkuimba"e ha mitãkuña oñesũ ha oho hese. Once áñonte oguereko hikuái, ha katu iñarandu ha imandu"a mbarete. Ombyaty marandu hekopete. Ha peteĩ jey, Daria iñakãrague morotĩva ogueru voi peteĩ mína umi alemánpe peteĩ kanástope. Ha"e peteĩ mitãkuña iñarandu ha oikuaa porãiterei iñe"ẽ. Ha"ekuéra ni noimo"ãikuri peteĩ mitã lindo-icha iñakãrague morotĩ remolque-icha ha hesa hovy ikatuha omano.
  Ha omba'apo...
  Ko'ápe oho jey hikuái, oproba chocolate alemán, ha oime hikuái peteî estado de ánimo vy'apópe...
  Daria ohechakuaa opukavy:
  - Jaity rire umi nazi-pe, amopu"ãta chejehe peteĩ óga mbohapy piso rehegua, ojejapóva mármolgui ha oguerekóva peteĩ ykua!
  Vaska opukavy:
  - Reikotapa ndehegui burguesa?
  Pe mitãkuña ombotove:
  -Nahániri! ¡Che aguerekótante che comunismo propio!
  Vaska opukavy ha oñepyrũ jey opurahéi;
  Burguesía oúrõ guare che retãme,
  Óga ojehapy, mitãkuña'i oñemboja'o...
  Ha"ete ku umi cero oipapava"ekue
  ¡Umi mitãkuimba"e akãrague oñeafeita peteĩ cero-icha!
  
  Pe Kibalchish ipy"aguasúva ogueraha pe fusil, .
  Ha oike pueblo ehérsito-pe...
  Ha katu opa umi plan ome"ẽkuri pe Mitãkaria"y vai,
  ¡Máva piko oheja peteĩ barril mermelada!
  
  Ha péina ápe añembo"y pe estante-pe, mitãkaria"y,
  Che tortura hikuái látigo ha aguja reheve...
  Ombohováivo, apuka che rova rehe, ajejuka - .
  Ha che arovia pe Paísgui oikotaha peteĩ paraíso!
  
  Umi mymba ohapy che talón tata reheve,
  Pe mitã ojekutu vaieterei...
  Ha katu cheguerovia, che ndacheimportái pe jehasa"asy,
  Ikatu haguã burguesía pytã ipu'aka hesekuéra!
  
  Oity hikuái kangue, metal aña ojo'o, .
  Umi verdugo chembotyryry pe estante ári...
  Ha katu cheguerovia, pe mitãkaria"y oisu"u upéva,
  ¡Oñani haguã Berlín jerére jasypokõime!
  
  Che arovia compañero Lenin omotenondétaha,
  ¡Emosãso Varsovia, Praga, Londres-pe!
  Pya'e roguenohêta factura ganadora,
  Ha pe pancarta pytã oñembo"y orgulloso Berlín ári!
  
  Ko"ágã mitã talón hendy,
  Peteĩ suela haimete siempre desnuda...
  Ha pe látigo chekutu hatã che jyva ári,
  Oiméne nde iñakãrague morotĩma, mamá!
  
  Péro che nañemeʼẽmoʼãi koʼã verdugope,
  Ndajeruremo"ãi jerovia, eikuaa poriahuvereko...
  Tove pe kat oinupã hatã ijyva guive,
  Aikuaa Lenin ome"ẽtaha chéve peteĩ recompensa, ¡cheguerovia!
  
  Kibalchish opukavy ojetortura guýpe,
  Ha"e nome"ẽi pe secreto, omano orgulloso...
  Mba'e vai osapukái péicha infierno-pe tapiaite ĝuarã,
  ¡Umi demónio oñohẽ hína rrésina ijyva ári!
  
  Lenin oĩ ñanendive, ojehechaháicha tapiaite ĝuarã,
  Ha tatatĩ haku asýva hendy che korasõme...
  Peteĩ sueño tuicháva oñekumplíta,
  ¡Oĩta peteĩ pancarta pytã ko planeta pukukue!
  Daria oisu"u ha opyrũ ipy nandi:
  - Piro'ysã! ¿Nde voi piko recompone?
  Vaska oñakãity:
  - Heẽ! ¡Tuichaiterei impresión cherehe hembiasakue!
  Daria oñakãity ha he"i:
  - Nemandu'ápa mba'éichapa umi policía ndejagarrá ha cherehe ha orembotyryry py'a ro'ysã rupi pe nieve-pe, ha upéi oreinupã ha omoĩ ore talón ári yvyra rakã hũ.
  Vaska omoañete pya"e:
  - Ha'e va'ekue upéicha.... Nde talón hasy ha umi articulación nde jyva rehegua hasy reñembo"y jave pe estante-pe. Ha katu ndaipóri evidencia ore rehe ha...
  Daria he"i peteĩ suspiro reheve:
  - Heẽ, ha katu policía oipota roñecongelar omano meve. Péro cheinupãrõ guare hikuái che akãre peteĩ botella reheve, ajagarra pe fragmento che py nandi reheve. Ha upéi omoĩ ipópe. Upe rire aikytĩ pe soga chéve ha ndéve g̃uarã.
  Vaska oñakãity:
  - Heẽ, upéicha va"ekue... Ha"e peteĩ mba"e oporomondýiva, jepémo upéicha. Ha katu peikuaa, ro"y jave umi ampolla de suela hendýva ndohasái! Ha rosẽvo upe rire, opa mba"e okuera ore ári jaguaicha!
  Daria omoañete pya"e:
  - Heẽ, omonguera porã ñandéve! ¡Ahupyty suela ásperoiterei ha ndakyhyjéi aguata haĝua carbón ári!
  Vaska, oñembotuicháva, he"i:
  - Che avei! ¡Ore ha"e pionero, comunismo ra"y!
  Daria omoañete:
  - Ha katuete jagana!
  Mitãkuimba"e ha mitãkuña opurahéi:
  Comunismo remiandu omano'ỹva victoria-pe,
  Jahecha ñane retã tenonderã...
  Ha pe bandera pytãme, ñande Túva, .
  ¡Akóinte jajeroviapáta ñandejehénte!
  . MOAKÃHA No 3 rehegua.
  Oñepyrũvo agosto ary 1943-pe, ipahápe osẽ umi alemán, ipu'akávo pe resistencia iñakãhatãva orekóva umi tropa soviética mar Caspio-pe. Kóva añetehápe tuicha jehupytyrã umi Kraut-pe guarã. Ohupytýva dividendo tuichavéva. Ko'ágã Cáucaso oñeikytĩ continente principal-gui yvy rupive.
  Turco-kuéra ohupyty avei éxito oñorairõ rire iñakãhatã, ipahápe ojagarra Batumi ha omohu'ã Ereván jere. Péicha, omoîvo presión umi tropa soviética Transcaucasia-pe.
  Ijetuʼueterei pe situasión oĩva URSS-pe. Ha Stalin omanda omoñepyrũ haĝua peteĩ ofensiva norte gotyo ikatu hağuáicha oike peteĩ pasillo umi iñembyahýivape, omanóvape, ha katu ne"ĩra gueteri oñeme"ẽ Leningrad-pe.
  Oñepyrũ pe atáke Tikhvin rehe. Upépe oñemondo fuerza significativa, jepénte sede ndorekói reserva suficiente. Ko situación oñecomplica oguahêgui umi división sueca, supuestamente voluntaria frente-pe, péva omombarete posición.
  Ha umi alemán oñemombarete seriamente...
  Ko ñorairõ oñepyrũ 10 jasyporundy jave, umi ñorairõhára soviético oñemotenonde diez kilómetro mbohapy ára iñepyrũme ñorairõme. Ko"ápe catorce de agosto-pe, primera vez pe tanque alemán Maus oike ñorairõme. Ndaha"éi peteĩ desarrollo osẽ porãitereíva ha oguerekóva ciento ochenta y ocho tonelada. Añetehápe, pe áuto omboguata peteĩ tripulante serio, mitãkuña nazi militanteitereíva.
  Agnes, Adala, Angelina, Agatha, Afrodita - poteĩ mba"eporã Tercer Reich-pegua oñepyrũva tai "A" rehe. Ha mba"éichapa oñorairõ hikuái Ratón ári ha odispara mokõi arma-gui peteĩ jeýpe.
  Umi proyectil fragmentación explosiva yvate ojedispara peteî cañón de barril mbyky 75 mm-gui, ha umi ipohýiveva peteî cañón 128 mm-gui, ohechaukáva poder de golpe.
  Agnes odispara ipy nandi ha ipy cincelado reheve. Oinupã peteĩ vehículo soviético-pe, literalmente oikytĩvo itorreta ha osapukái:
  - ¡Che ningo peteĩ mitãkuña espacial!
  Adala omondo peteĩ disparo peteĩ mina terrestre reheve ha opukavy:
  - Ha che aeróbatico, adesgarráta pe tripulación entero!
  Ha pe mitãkuña oipuru avei ipysã nandi. Treinta y cuatro concha soviética oinupã pe Ratón-pe, ha katu ojerebote guisantes-icha. Pe auto oñeñangareko porãiterei. Ha ndaikatúi reinupã chupe upéicha fácilmente. Omondo proyectil oveveva"ekue pelota de tenis-icha, ha jepe peteĩ calibre tuicháva reheve ndaikatúi rembota peichagua monstruo-pe.
  Ha pe mitãkuñáme ojedispara peteĩ pistola antiaéreo-gui, ndohejái pe enemígo oñemoag̃ui hese.
  Agatha odispara avei ipy nandi reheve ha opukavy:
  - Tojapi che kyse puku, roikytĩta ore enemigokuérape!
  Adala omoañete agresivamente, odispara hendaitépe:
  - ¡Ore ningo ñorairõhára tesape ha yvy rehegua!
  Angelina oity ipy ipysã nandi reheve, oity pe tanque soviético T-34-76 ha opukavy:
  - ¡Ko'ápe oĩ umi victoria tuichávape!
  Afrodita oinupã avei pe proyectil, ipohýiva peteĩ pila-icha, oitypa pe T-60 soviético ha opukavy:
  - ¡Ñande victoria oikóta ñorairõ marangatúpe!
  Agnes opopo, oiporúvo italón desnudo, omopẽvo enemigo armadura frontal ha he"i:
  - Bandera imperial tenonde gotyo - gloria umi héroe ho'ava'ekuépe!
  Ko'ã mitãkuña ko'ápe iñañaiterei ha oporojuka. Ha ndaha"éi rei ndaikatúiva rehasa hesekuéra. Gracias ipy nandi ha bikini hete ári, odispara hikuái ofalta"ỹre ni peteĩ batida. Péva he"ise ndaikatuiha ojeity chupekuéra péicha fácilmente.
  Pe formidable "Ratón" oinupã peteĩ arma oporojukáva reheve ha nome"ẽi avavépe oportunidad.
  Oimehápe serie KV.
  Ha katu oĩramo mitãkuña alemana oñorairõ mbarete ha osẽ porãva, upéicharõ oĩta avei mitãkuña nivel soviético-gua - héroe.
  Koʼápe, por ehémplo, Natasha ha iñirũnguéra. Oguereko hikuái peteî modesto SAU-85 añoite, oguahê ramoite frente-pe. Ha umi mitãkuña oinupãma umi fascista-pe pu'aka ha principal reheve.
  Añetehápe, umi iporãva ipy"a"ỹ ha bikini-pe. Ha oitypaite hikuái umi fascista-pe, peteĩ trineo oityháicha umi vidrio pehẽngue.
  Ha ñanemandu"aiterei ko"ãichagua mitãkuña ohechaukáramo pe nivel ijyvatevéva ágila vuelo rehegua.
  Natasha odispara ipy nandi reheve ha oity pe Pantera-pe, ha upéi osapukái:
  - ¡Pe Padre tuichaitévape guarã!
  Ha ohechaukáta iñeʼẽ!
  Zoya oinupã avei ikontrario-pe. Oinupãta chupe hekopeteiterei. Omopẽta pe armadura ha opukavy:
  - ¡Comunismo ñemomba'eguasurã!
  Augustina oñorairõ mbarete avei, ha opresiona ramo ikontrario-pe, ojapo porãiterei. Oñembyai ha opukavy:
  - ¡Gloria mundo comunista-pe guarã!
  Dolbanet ha Svetlana. Ha hekopeteiterei. Nde pyti"a nandi pytyvõ rupive. Oitypáta enemigo armadura ha opukavy:
  - ¡Tuichaiterei haguére mundo comunista!
  Ha ohechaukáta iñe'ẽ...
  Umi mitãkuña, oñeñandúvo inspirado, oñepyrũ opurahéi, ocompone upe tendápe;
  Umi iporãva oataka ipy"a"ỹre, .
  Péicha mitãkuña porã oñani...
  Tekotevẽramo rembota nde po reheve pe Fritz-pe, .
  Térã oikytĩta hikuái chupe ametralladora reheve!
  
  Mitãkuña ndaikatúi oduda
  Oñotỹta hikuái umi nazi omanóvape...
  Ha oity hatãta chupe ipygui,
  Ha peteĩ hendápe umi lobo osapukái carnívoromente!
  
  Rusia ha"e peteĩ ñe"ẽ oñe"ẽva ñorairõhárape, .
  Oĩ jave, cheguerovia, ndohupytýi mba"eveichagua ro"ysã...
  Jepe sapyʼánte pe situasión iñypytũ,
  ¡Otriunfahápe pe Caín morotĩ aña!
  
  Ani peguerovia, umi miembro Komsomol-gua ndokañýi,
  Ha oñani ramo hikuái, upéicharõ oataka haĝuánte...
  Ha opa umi nazi ojejukáta peteĩ jeýpe,
  Ha pe Fuhrer ojehupi va"erã pe chopping block-pe!
  
  Rusia ha"e che Retã, .
  Ha'e ha'e radiante, simplemente iporã...
  Máva piko peteĩ cobarde ni ndovaléiva ni peteĩ rublo?
  Ha peikuaa, ipeligroso ningo jajodiskuti peteĩ gerréro ndive!
  
  Ha katu peikuaa jaganataha umi fascista-pe,
  Mba'evai ndoikomo'ãi pe tróno ári...
  Ñande ári oĩ peteĩ keruvín ipepo óro,
  Ha Ñandejára Svarog tuicha mba'e reheve pe corona-pe!
  
  Oimeraẽva ikyhyjéva, cheguerovia, tembiguái ikangy,
  Idestino ha'e peteî - oaguanta haguã insulto...
  Ko árape nde mecánico, ko'ẽrõ capataz,
  Ha nde voi ikatu reinupã ótro jyva!
  
  Mitãkuña oreko mbarete, simplemente peteĩ volcán, .
  Sapy"ánte ha"e poderosa oity umi montaña...
  Pe ñorairõ oñemomba"e peteĩ yvytu atã vai reheve,
  Ha pe ñemano francamente oikytĩ pe raza humana!
  
  Che ha"éta peẽme hekopete, kavaju"ariguakuéra, .
  Ñande mbarete ñande rusokuéra ñaime jave peteĩ ñe'ẽme...
  Tekotevẽ peteĩ merienda reho hag̃ua nde tenedor ha nde kyse reheve,
  ¡Ñande ha"e kavaju"arigua invencible umi ñorairõme!
  
  Mba'épa ore jerovia, Ñandejára Cristo rehe,
  Jepémo romomba'e avei Lada...
  Compañero Stalin ha'e ñande ruicha,
  Ha oĩta peteĩ tenda comunismo paraíso rehegua!
  
  Pe oĩ vaʼekue omanórõ guare, oñemoingove jeýta
  Ha ñaneporãvéta ha ñanearanduvéta...
  Ha pe kuimbaʼe katuete oñemombaʼeguasueterei,
  ¡Jepémo sapy"ánte oñe"ẽ vyrorei!
  
  Mborayhúpe, ñande Túva ha"ete peteĩ mbyja,
  Cheguerovia, araka'eve ndosẽmo'ãi...
  Ejapo peteĩ kerayvoty tuicháva
  ¡Oĩta pyʼaguapy ha vyʼapavẽ ko univérso tuichakuére!
  
  Che ahayhu María-pe, amomba"eguasu Lada-pe sagradamente,
  Svarog iporã ha Perú tuicha...
  Che ahayhu Jesús ha Stalin-pe,
  ¡Umi icono rova marangatu ha"e che ahayhuetéva!
  
  ¿Arakaʼépa oĩta peteĩ paraíso añetegua?
  Cheguerovia, opa ne esperanza oñekumplíta...
  Eme'ẽ nde py'a nde Retãme,
  ¡Opa mbaʼe oĩ porãta, imbaretevéta yma guarégui!
  Mitãkuña"ikuéra oñorairõ porã ha ojapo tuicha tembiapo. Bueno, ko"ãichagua ñorairõhára ndive, ni peteĩ Hitler ndokyhyjéi Rusia-gui.
  Péro diez día oñorairõ rire iñakãhatã, ipahápe umi soviético soviético oike Tikhvin peve.
  Oñepyrũ ñorairõ pe táva rehe voi. Umi fuerza, katuete, ndaha"éi jojaiterei.
  Aleman-kuéra ohupyty supremacía aérea ha ombokapu hikuái sin parar. Ko situación oñembohape división extranjera oñorairõva Wehrmacht ykére. Koʼýte hetaiterei párte italiano.
  Oñeha'ã hikuái omomombyrývo Ejército Rojo Tikhvin-gui. Ha katu umi unidad rusa oñorairõ iñakãhatã. Péva ha'e peteîha oportunidad añeteguáva orekóva hikuái osalva haguã Leningrad asediado, omanóva ñembyahýigui. Upépe ikatu ojeity tembi"u aéreo rupive añoite, ha katu aleman-kuéra oguereko aviõ de combate imbaretéva, ha hasyeterei ojejapo haguã upéva.
  Ha pe segundo semestre de agosto-pe, umi nazi omoñepyrũ peteĩ asalto Astrakhan-pe. Ha ko távape, mitãkuña soviética oñorairõ tuicha heroísmo ha py"aguasu reheve.
  Peteî batallón mitãkuña'i ipy'a'ÿva ojaho'i ko tavaguasu heroica.
  Alenka omombo peteĩ granada ipy nandi reheve, upéi odispara peteĩ rráfaga, oikytĩvo umi fascista-pe ha he"i:
  - Kuña oipotaitereíramo jaguaicha, upéicharõ iména oguereko iñakãme ryguasu!
  Anyuta, odispara umi Fritzes-pe ha avei omombo peteĩ granada ipy nandi reheve, opukavy:
  - Umi temiandu omimbivéva iñypytû política sombra rupive oñemboguata jave!
  Alla, odispara umi Fritzes-pe ha omombo peteĩ granada, oity peteĩ tanque ikuã nandi reheve, oñe"ẽmbegue:
  - Kuña iñarandu zorroicha, ha oisãmbyhy jepe peteĩ león kuimba'e oguerekóramo gallo arandu!
  María, odispara peteĩ arma-gui ha oity Fritz-pe, opukavy:
  - Ñandejára ikatu ojapo oimeraẽ mba'e, ohasa peteĩ kuñáme añoite umi mba'e ojejerurévape, Ha'e ndaipu'akái!
  Matryona, odispara enemigo-pe ha omombo peteĩ jopói asesino ñemano rehegua ipy nandi reheve, ohechakuaa:
  - Ani haguã otragá kuimba'e boa constrictor-icha, kuña oguerekova'erã cobra picadura!
  Alenka, osegívo odispara umi nazi-pe, ingeniosamente ohechakuaa:
  - Peteĩ tapicha ikatu ha"e pe Apohareicha opa mba"épe, ha katu pe imitación peteĩ monoicha ndohechaporãi chupe!
  Anyuta odispara enemigo-pe, upéi oity peteî tanque peteî granada ojeapuntáva porã ha he'i:
  - Peteĩ tapicha ikatu ohasa Tupã Ipu'akapávape iñemomba'eguasúpe añoite, ha upéicharõ jepe ojejapo ramo iñaranduhápe Pithecanthropus ramo!
  Alla, osegívo odispara hekopeteiterei Fritz-pe, he"i:
  - Kuña ndoipotái ha'e pollo, pero ikuimba'e ideal ha'e gallo!
  María, odispara umi fascista-pe ha oinupã Pantera-pe peteĩ tiro exacto ipy nandi reheve, ohechakuaa:
  - ¡Pe kuña zorro añetehápe oguereko peteĩ agarre lobo umi kuimba'e castor rehe!
  Marusya, avei odispara tatarendy fascista-kuéra rehe ha oiporúva italón desnudo oity haguã paquete explosivo, he'i:
  - Polítikape ha"ete ku ka"aguýpe, re"úramo roble, ryguasu ho"úta, liebre ho"úramo zorro, nde vúrro ramo, mbohapy pire ojepe"áta!
  Alenka, osegívo odispara frenéticamente ha oduchávo infantería-pe limón de metralla, he'i:
  - Kuña omimbivévo, ha'e zorro!
  Anyuta avei odispara peteĩ rráfaga umi fascista-kuéra rehe, oikytĩ chupekuéra, ha omombo peteĩ granada ipysã nandi reheve ha opukavy:
  - Umi tapicha gris ndorekói suficiente materia gris iñakãme, personalidades omimbipáva, hetaiterei gris oĩ iñakãme!
  Alla, odispara enemigo-pe, opresionávo pe paquete explosivo italón desnudo reheve, he"i ingeniosamente:
  - Pe kuimba'e gris ha'eño peteĩ lobo-icha, ha liebre-icha ndorekói py'aguapy!
  María, oikytĩvo pe Fritz, ingeniosamente he"i:
  - Peteî político ha'éramo peteî zorro tuicháva, upéicharõ oñegarantisa chupe pe león parte!
  Marusya odispara peteĩ lanza de granada ha omombo peteĩ limón ipy nandi reheve, opukavy:
  - ¡Pe zorro-político oipe'a oportunidad ojupi haguã kesu mantequilla-peguáicha elector cuervo-gui!
  Alenka, osegívo odispara hi"arma-gui, ha oñeme"ẽvo pe paquete explosivo-pe italón desnudo reheve, he"i:
  - ¡Sa"ive oĩ mbyja yvágape umi interpretación Escrituras Santas-gui!
  Anyuta, odispara umi fascista-kuéra rehe, he"i:
  - Verdugo ijao pytãme, hekojojavéva, política orekóva elocuencia!
  Alla, osegívo odispara, ohechakuaa lógicamente:
  - Verdugo oguereko hacha haimbe, político oguereko ñe'ẽ haimbe, peteĩha oinupã iñakãgui, mokõiha ogotea apytu'ũme!
  Maria, osegívo oity hekopete umi Kraut-pe, ha omombo ambue jopói ñemano rehegua ikuã nandi reheve, ohechakuaa:
  - Sapy'ánte ñaikytĩ iñakã ha'e humanove jaity rangue apytu'ũme!
  Matryona, oikytïvo umi fascista ha omombo granada ipysã nandi reheve, he'i:
  - Rehejáramo oike ne apytu'ũme umi político, ¡reipe'áta nde akãrague frustración-pe!
  Alenka, odispara general alemán-pe ha oinupã hese, he"i amenazante:
  - Político discurso ha'ete y ojejohéi haguã apytu'ũ!
  Anyuta, odispara hekoitépe enemigo-pe ha oity peteî limón ipysã nandi reheve, he'i:
  - Moõpa peteĩ político tuichavéva Ñandejára oĩ pe hecho omoheñóiva léi"ỹ!
  Alla, odispara umi nazi-pe ha omombo peteî paquete explosivo italón desnudo reheve, he'i:
  - Político akóinte omaña peteĩ elector rehe peteĩ vúrroicha orekóva jesareko zorro-icha ikatu haguã oarado!
  María odispara enemigo-pe, ha ipy nandi reheve, omombo peteĩ granada fuerza letal reheve, osapukái:
  - Kuña ohayhu ohechauka hete mboriahu ikatu haguã oñemonde ipirapire hetáva!
  Marusya odispara peteĩ línea puku, oikytĩvo pe línea Fritzes-pegua ha oronrona:
  - Kuña ipy"a"ỹva omoĩ pya"eve sapatu peteĩ kuimba"épe, ndaha"éiramo jepe exactamente peteĩ bota!
  Alenka, odispara hekoitépe umi nazi-pe, ohechakuaa:
  - Kuña talón desnudo reheve, ndahasýi ñakonvense haĝua peteĩ kuimba"épe oipuru haĝua bota de moda!
  Anyuta odispara lanza de granada ha he'i:
  - Ohupyty hagua sapatu de moda, kuña "omondeva"erã" kuimba"e sapatu!
  Alla, oinupãvo umi nazi-pe tatarendy reheve ha omombo peteĩ granada ipysã nandi gotyo, ombohovái:
  - ¡Peteĩ kuña ndoikuaáiva mba"éichapa ohechauka ipy itiempoitépe opytáta "zapato" tapiaite ĝuarã!
  María, odispara enemigo-pe ha omombo peteî paquete explosivo italón redondo reheve, he'i:
  - Py"ỹieterei omañávo peteĩ kuña py nandi rehe, peteĩ kuimba"e oarriesga "oñembotavy" haĝua pe estado de vagabundo-pe!
  Marusya, odirigívo tata hendaitépe enemigo-pe ha oñeme"ẽvo granada-pe ijyva nandi reheve, ombohovái:
  - Ani hagua repyta tapiaite vagabundo ramo, tekotevê reipe'akuaa nde sapatu itiempoitépe!
  Alenka, osegívo odispara umi nazi-pe ha oity yvytu chuguikuéra, iñarandu he"i:
  - ¡Peteĩ mitãkuña py nandi iporãve peteĩ ocupante bota de lona-gui!
  Anyuta, osegíva odispara precisión inexpacible reheve, ohechakuaa:
  - ¡Pe armadura imbaretevéva ndaikatúi oresisti pe pire delicado ha umi suela chica encantadora!
  Alla, odispara umi invasor alemán rehe, oguenohẽ:
  - Kuñanguéra iñarandueterei ohupyty peteĩ kuimba"e billetera-pe ipy nandi reheve!
  María, odispara tuicha precisión umi fascista-pe ha oinupã iñakã, ohechakuaa:
  - Kuña rete pehẽngue pegajosovéva moneda de oro-pe g̃uarã, ipy nandi ha ijyva nandi!
  Marusya, osegívo odispara, oiporiahuvereko"ỹre umi fascista-pe, he"i:
  - Sapy'ánte kuña tekotevẽ oipe'a isapatu ani haguã oñesũ tekotevẽ mboyve!
  Alenka, apropiadamente ogarabato umi fascista ha oapila pila-pe, ohechakuaa lógicamente:
  - Ndahasýi jagueru peteĩ kuimba"e ijyva ári ipy nandi!
  Anyuta, odispara enemigo-pe, agresivamente he"i:
  - Descalzo tiempo-pe, araka'eve ndaha'éi vagabundo!
  Alla, oinupãvo umi enemigo-kuérape ha oikytĩvo umi opositor-kuérape, oñe"ẽmbegue:
  - ¡Ndahasýi peteĩ kuña ipy"a"ỹvape ojupi haĝua pe pico de oro-pe!
  María oinupã avei umi fascista-pe ha oronrona:
  - Nde ha"e peteĩ kuimba"e bota rehegua nderehayhúiramo kuña py!
  Marusya, odispara umi nazi-pe, ha omombo ikuã nandi reheve peteĩ paquete ojejapóva ógape explosivo reheve, upégui ojere pe Tigre, opukavy:
  - Kuña ipy ipire hũva ojapova'erã peteĩ kuimba'e oñembo'y haguã respeto-pe!
  Alenka oinupã umi fascista-pe, oikytĩ ha he"i:
  - ¡Umi pyti"a nandi ikatupyryve umi pogui peteĩ kuña oipe"ávo moneda peteĩ kuimba"e "zapato" bolsillo-gui!
  Anyuta oikytĩ umi Kraut-pe ha opukavy:
  - Pe mba'e ikatupyryvéva kuña ikatu ojapo ha'e oity peteĩ kuimba'épe ipy guýpe ipy nandi reheve!
  Alla, odispara umi opositor-kuérape ha omombo peteĩ limón italón desnudo reheve, he"i:
  - Ndahasýi peteĩ iporãvape opyrũ tape kuimba"e korasõme ipy nandi reheve!
  María ohundi peteĩ tanque alemán peteĩ granada jeity reheve ha opukavy:
  - Mitãkuñakuéra py nandi ha'e tenazvéva ojupívo Everest kuimba'e korasõme!
  Matryona odispara avei oporojukáva ha he"i:
  "¡Oipe"a rire isapatu, ndahasýi peteĩ kuñáme ohasa haĝua pe desierto kuimba"ekuéra indiferencia rehegua!".
  Alenka oinupã enemigo-pe peteĩ bazooka ojejapyhýva reheve ha osapukái:
  - Nde iñe'ẽngúta peteĩ botaicha, reinupãta umi vagabundo jepe pe talón-pe!
  Anyuta ome"ẽ avei peteĩ giro ha opukavy, odesnudávo hatĩ:
  - Kuña py nandi ojapo kuimba'épe ho'a haguã ipy'a'ỹre imitãme!
  Alla iñakãrague morotĩva, oikytĩvo umi fascista-pe, omondo tuit:
  -Py"ỹive ha"e umi bota ho"áva imitãme ipy"a"ỹre!
  María ogueraha peteĩ golpe umi nazi-pe ha opukavy:
  - Mitãkuña oguerekóramo ipy porã, upéicharõ ndaha"éi peteĩ vagabundo tekovépe!
  Matryona, odispara enemigo-pe ha oikytĩ umi nazi-pe gavilla de grano-icha, opukavy:
  - Mitãkuña ipy"a"ỹva iporãve peteĩ tujami sapatu reheve, peteĩ jagua imitãva igustovéva peteĩ león tujágui!
  Alenka, odispara nazi-kuéra rehe ha omombo peteî jopói asesino de muerte, he'i:
  - Iporãve kuña ohupyty jopói isyva nandi reheve, ha sapatu de moda ipy nandi reheve!
  Anyuta oinupã avei umi nazi-pe, oikytĩ chupekuéra, ha ipy nandi reheve omombo granada ha opukavy:
  - ¡Kuña talón desnudo oñangareko porãve hese umi ñuatĩ indiferencia kuimba"égui!
  Alla, odispara umi opositor-kuérape ha oikytĩvo chupekuéra ráfaga automática reheve, ohechakuaa:
  - ¡Pe talón ipukuvéva kuimba'épe guarã peteĩ py kuña nandi guive!
  María, oinupã umi opositor-kuérape ha oinupã chupekuéra lanzador de granada-pe, he'i:
  - Kuña ipy"a"ỹva talón, omondeva"ekue pe bota hendyvéva ijyva reheve!
  Matryona, oityvyróvo umi fascista-pe, he"i iñarandu reheve:
  - Ndereipe'áiramo nde sapatu itiempoitépe, oikóta ndehegui peteĩ vagabundo!
  Alenka, ohaívo umi fascista rehe, ohechakuaa:
  -Nde ha"éramo peteĩ cerebro-pegua, ikatu reñembotapykue seriamente añoite!
  Anyuta ohechakuaa lógicamente, oinupãvo enemigo-pe, ha omombo peteĩ vosa explosivo ipy nandi reheve:
  - Iporã jaguereko peteĩ club, ivaieterei jaguereko peteĩ club!
  Alla, oinupãvo umi nazi-pe, ha ome"ẽvo peteĩ granada italón desnudo reheve, he"i:
  - Umi puño de hierro fundido ikatu nepytyvõ reikove haguã, ha katu peteĩ roble akã oguerúta ñemano!
  María ohechakuaa porãiterei, oikytĩvo umi fascista-kuérape:
  - Mburuvicha ndorekói jave mburuvicha guasu iñakãme, anarquía oisãmbyhy tetãme, ha ovende rei hikuái!
  Matryona, oinupãvo racionalmente umi nazi-pe, ohechakuaa:
  - ¡Peteĩ koróna ndaha"éi peteĩ akãme g̃uarã peteĩ sombrero ndive!
  Alenka, pe ohundíva umi Kraut-pe, ohechakuaa lógicamente:
  - ¡Pe korona jepe ndoguapýi porã peteĩ roble akã ári!
  Anyuta, odispara hendaitépe umi fascista-kuéra rehe, he"i:
  - Taha'e ha'éva mba'éichapa imbarete roble, pe material peteĩ akã ojejapóva chugui ha'e pe frágilvéva!
  Alla, pya"e odispara pe enemigo-pe, omohu"ã lógicamente:
  - Oinupãva iñakã peteĩ yvyra reheve, ojekutu iñakãre peteĩ yvyra reheve!
  María, opositor-kuéra joder, oguenohẽ:
  - Polítiko oguereko ipópe peteĩ billetera ha peteĩ bastón, ipirapire añoite yvyrágui, ha ibastón kuatia!
  Marusya ohechakuaa lógicamente, omombo peteĩ limón ipy nandi reheve:
  - ¡Peteĩ iñakã morotĩva ha"e pe ipahaite ojejapova"erã iñakãrague morotĩ rehe!
  Matryona, pe aplastador umi fascista-pe, he"i:
  - Ikatu ndaha"éi rubio, ha katu iporãiterei ha"e peteĩ ánga hesakãva, mitãkuña ikatu oinupã umi iñañávape ikatu haguãicha ambue tapicha oiko vy"ápe!
  Alenka, odispara umi nazi-pe, opukavy:
  - ¡Ndaikatúi remopu"ã peteĩ defensa mbarete umi roble yvyramátagui añoite umi tocón ári!
  Anyuta, odispara aja, ohechakuaa lógicamente:
  - Peteî político ndaha'éi ramo yvyra'i, upéicharõ oipe'áta umi viruta, ndaha'éi votante tocón-gui añónte!
  Alla he"i agresivamente, oityvyróvo umi alemán-pe:
  - Jepémo pe político ndaha'éi ágila, ha'e ohecha umi elector-kuérape cuervo ha ryguasu rupi'a ramo!
  María, oikytĩvo umi enemigo-kuérape, ohechakuaa:
  - Rehejáramo umi político oipe'a ndehegui viruta, upéicharõ katuete nde ha'e peteĩ guyra'i!
  Matryona, oikytĩvo umi fascista-kuérape, oikuaauka hemiandu:
  - Político ha'e zorro orekóva elector, pero ijehe, hámster ha'e hámster!
  Marusya omombo peteĩ granada ipy nandi ha opukavy:
  - Político iñaranduva ha'ete peteĩ zorro oĩva gallina rógape, ha peteĩ itavyva ha'ete peteĩ toro oĩva china tendape!
  Alenka, oityvyróvo pe Fritz-pe, he"i:
  - Orden oñemopyenda kirirîháme, político omoheñói sarambi oñe'êvo!
  Anyuta, omosarambi rire umi fascista-kuérape peteĩ granada jeity reheve, opukavy:
  - Político-kuéra oñe'ê heta, ko'ýte ombotyse jave ijuru!
  Alla ohechakuaa agresivamente, omartilla umi nazi-pe:
  - Rejodiskuti hagua peteî político ndive rembota ramo y mortero-pe, odesgarrataha nde juru músculo, ha ndejapúta nde ventaja-pe!
  María, oityvyróvo umi enemigokuérape ha omombo peteĩ granada ipy nandi reheve, ohechakuaa:
  - Político ningo zorro ha lobo ñembojehe'a, ha katu oñe'ẽ heta!
  Matryona, odispara umi nazi-pe, opukavy:
  - Amáske político peteĩ zorro, ha"e ryguasu rupi"a!
  Marusya, oikytĩvo umi Fritzes-pe, he"i:
  - Polítikape oî peteî menaje continuo, lobo, liebre, pollo, gallo ha ryguasu rupi'a, pero zorro ojeporavo meme mburuvicha guasu ramo!
  Alenka, pe ohundíva umi fascista, oñe"ẽmbegue:
  - ¡Peteĩ dictador ojejapóva león gua"u ha"e peteĩ ryguasu añetegua!
  Anyuta ohechakuaa agresivamente, oity umi enemigo-kuérape disparo rupive:
  - ¡Peteĩ político ohasáta peteĩ león rehehápe añoite pe elector ha"éramo peteĩ culo completo!
  Alla, oity umi fascista-kuérape yvytimboicha alfombra-gui, he"i:
  - Polítiko omonde ovecha ao, ha katu pe mba'e oguerekóva en común peteĩ lobo ndive ha'e tuguy pochy, ha ingenio ha'e peteĩ ovecha completo!
  María, omombo peteĩ granada ipy nandi reheve, opukavy:
  - Iporãve pe mburuvicha ha'éramo peteĩ lobo ovecha ao reheve peteĩ ovecha mácho león disfraz-gui!
  Matryona, odispara enemigo-pe Robin Hood precisión reheve, he'i:
  - Político opukavy py'aguapýre ovechaicha, ha katu peteĩ lobo hatĩ okororõ ñorairõ rehe!
  Marusya, odispara enemigo-pe, osapukái:
  - Peteî político, ohupyty haguã voto elector-kuéra, oñohê ruiseñor-icha, pero ogueraha yvyra ra'y ramo!
  Alenka, odispara nazi-kuéra rehe, he'i:
  - Peteĩ político ñe"ẽ ha"etéramo ndéve pe trill de ruiseñor, ani reiko cuervo ramo ko kásope!
  Anyuta ohechakuaa ingeniosamente, oityvo umi nazi-pe:
  - Peteî político opurahéi ramo ruiseñor-icha, he'ise ndeconsidera juego adecuado!
  Alla, oikytĩvo umi fascista-pe, ohechakuaa:
  - Pe ombojoavyva peteî caza de electores peteî caza ka'aguýpe ha'e pe cazador ojapoha heta tyapu ikatuháicha!
  María, odispara pe enemigo-pe, osapukái:
  - Político, ndojoguái peteĩ bolsillo-pe, omoheñói heta tyapu omonda jave, ha omonda jave, ogueraha adulación reheve!
  Matryona, odispara pe enemigo-pe, opukavy:
  - Polítiko ha"e avei, en un sentido, Ñandejára, ha katu iporãve ndajagueroviái hese!
  Marusya omoañete:
  - Político ohayhu opromete elector-kuérape Jasy, pero hesarái ombojoapy haguã ndaipóriha tekove upépe ndaha'éirõ yvyku'i!
  Alenka, oikytĩvo umi opositor-kuérape, oñe"ẽmbegue:
  - ¡Ay ndaha'éi apytu'ũgui, ha katu ndaipórigui ingenio práctica!
  Anyuta, odispara pe enemigo-pe, opukavy:
  - Opa apañuãi oĩva ko yvy ape ári ndoúi virugui, ha katu ndaipórigui pe cantidad oñeikotevẽvape!
  Alla, odispara pe enemigo-pe, he"i:
  - Ñe"ẽ oñeme"ẽ peteĩ político-pe omokañy haĝua hemiandu, ha katu noimportái mba"eichaitépa iñe"ẽkuaa peteĩ político ikatu omokañy iky"a gris!
  Maria he"i energéticamente, odispara umi Kraut-pe:
  - Pe hierro ohóramo kadena ári, ndaiporimo"ãi hembýva kyse pukurã, pe pláta oñeñohẽramo umi discurso-pe, upéicharõ ndaiporimo"ãi mba"eve ojehepyme"ẽva"erã hese!
  Matryona, odispara pe enemigo-pe, oñe"ẽmbegue:
  - Oguerekópa peteî político don omoañetévo promesa? ¡Oguereko, ha katu ndaha"éi mba"eve"ỹre!
  Marusya, odispara umi nazi-pe, ohechakuaa:
  - Pe elefante omoĩ peteĩ montón tuicháva de crap, ha pe político-zorro omoĩ peteĩ montón tuichavéva jepe diarrea verbal rehegua!
  Alenka ohechakuaa ingeniosamente oityvyróvo umi nazi-pe:
  - ¡Político oñohẽ abundantemente pe eíra he'ẽ asýva discurso-kuéra, ombohypýivo elector-kuérape diarrea verbal-pe!
  Anyuta, odispara umi opositor-kuérape, he"i:
  - Peteĩ político ñe"ẽ he"ẽ asýva ha"ete peteĩ eíra ysyry, nde añoite reguejy chugui pe basura ryrúpe!
  Alla, odispara umi fascista-kuéra rehe, ohechakuaa:
  - Político ikatu omoañete pe oprometéva, oguerovia haĝuánte pe elector-pe pe imposible!
  María, odispara hendaitépe, oguenohẽ:
  - Oĩ heta político jeporavópe, ha katu ndaipóri avave ojeporavova"erã, mávapa yvyra tocón, máva cubierta, máva zorro, máva ryguasu, máva oso - frustración-gui, oĩnte peteĩ mba'e hembýva ojejapo haguã - ¡puru!
  Matryona odispara umi nazi-pe ha he'i:
  - Político hasy jepi ijyva!
  Marusya, sección transversal fascista-kuéra, ohechakuaa:
  - Político, ndaha'éi ruiseñor-icha, araka'eve ndopurahéi mba'eve'ỹre, ha oguereko jopói zorro rehegua!
  Alenka opukavy, ohechaukávo hatĩ:
  - Polítiko oikose chugui ágila, ha katu ivotador akóinte ndorekói derecho guyra rehegua!
  Anyuta opukavy omboguejy aja umi alemán-pe ifrancotirador reheve:
  - Mba"ére piko reime peteĩ guyra licencia-pe, reguerekógui peteĩ yvyra"i apytu"ũ!
  Alla oisu"u peteĩ pytón agresión reheve:
  - Polítiko oguereko heta purahéi iñambuéva, ha katu opavave oguereko peteĩ motivo: cheporavo!
  María, oikytĩvo umi fascista-kuérape, oñe"ẽmbegue:
  - Pe elector ha'e peteî bollo-icha, oguata mombyry liebre, lobo, oso-gui, pero zorro político ho'u gueteri chupe!
  Matryona ohechakuaa, oikytïvo umi fascista-kuérape:
  - Peteî político oipurúta discurso dulce ombojoaju haguã intelecto peteî mosca, trill peteî ruiseñor, inteligencia peteî ryguasu rupi'a, pero esencia porky ojehecha peteî halcón resa rupive!
  Marusya, oñorairõvo umi fascista ndive, ombojoapy peteĩ sonrisa reheve:
  - Kuña ha'e avei peteî político ikatupyrýva, ha por lo menos ome'ê pa'û omoañetévo ipromesa de fidelidad ha ome'êtaha vy'a!
  Upéicha umi mitãkuña heroicamente odefende tavaguasu ha ome'ê tuicha esperanza.
  . MOAKÃHA No 4 rehegua.
  Septiembre pahápe ha octubre oñepyrũvo, umi ñorairõ Astrakhan rehegua osegi gueteri, ha umi nazi oho sur gotyo mar Caspio rembe'ýre. Umi nazi oñemotenonde inexorablemente... Sur gotyo, umi nazi ojagarra táva Ordzhonikidze ha oñepyrũ asalto Grozny rehe.
  Ko távape avei, umi ñorairõ soviético ojejapo heroicamente.
  Batallón mitãkuña'i, omyakãva Tamara, ohechauka desesperada determinación ha py'aguasu.
  Tamara odispara peteî estallido ametralladora-gui ha omombo granada ipysã nandi reheve, he'ívo:
  - ¡Toñemomba'eguasu ñande Retã Sy URSS-pe!
  Anna, odispara hekoitépe umi nazi-pe ha avei omombo pe paquete explosivo italón desnudo reheve, he"i:
  - ¡Gloria a la heroísmo!
  Akulina, odispara enemigo-pe, osapukái:
  - Tetã Sy ha ñemomba'eguasúpe guarã!
  Victoria, odispara umi Kraut-pe, ha omombo peteĩ granada ipysã nandi reheve fuerza oporojukáva reheve, opukavy:
  - ¡Ñaityvyro Wehrmacht-pe heroísmo reheve!
  Olimpiada ha"e peteĩ mitãkuña hesãiva, odispara umi enemigo-kuérape, oity umi Kraut-pe ha operdona:
  - Ñorairõ marangatúpe, oĩta ñande victoria!
  Tamara, odispara umi nazi-pe ha omombo jey peteĩ granada ipy nandi reheve, ohechakuaa:
  - Peteĩ ñorairõhára oguerekova"erã peteĩ roble mbarete, ha katu ndaha"éi peteĩ roble akã!
  Mitãkuña'ikuéra odispara. Hetaiterei ruina oĩ ijerére, umi ruina opita. Oiko explosión explosión rire. Yvágape ojupi tatatĩ ryru. Opa mba"e oĩva ijerére hendypaite.
  Tuichaiterei ñehundi.
  Pe rubia porã ha ipy"a"ỹva Anna, omombo ramoite peteĩ granada, odesgarrávo umi fascista-pe, opukavy:
  - Mayma roble yvyra oguereko peteĩ yvykua, opaite roble akã oguereko peteĩ yvykua osẽhágui apytu'ũ!
  Akulina, odispara enemigo-pe, ha omombo peteĩ granada ipy gracioso, bronceado, desnudo reheve, opukavy:
  - Reguerekóramo peteĩ apytu'ũ roble-icha, upéicharõ reñembo'ýta peteĩ aspen-icha!
  Victoria, ko mitãkuña iñakãrague morotĩva, avei ipy nandi, bronceado, cincelado, opukavy:
  - Ndereguerekóiramo zorro arandu, upéicharõ oipe"áta ndehegui mbohapy pire!
  Olympias, peteĩ rubia hesãiva, ijyvate, tuicháva, muscular, odispara peteĩ rráfaga, omombo peteĩ granada ipy nandi reheve ha opukavy:
  - Ndetavýta roble-icha, ha"ekuéra nemo"ãta yvyraicha!
  Peteĩ mitãkaria"y otyryry ohasávo hesekuéra. Ombojere italón morotĩ ha omombo peteĩ paquete explosivo umi nazi-pe. Upéi opukavy:
  - ¡Peteĩ mitãrusu soldado iporãve peteĩ general decrépito-gui!
  Tamara ome"ẽ jey peteĩ giro. Omombo peteĩ granada mbarete oporojukáva reheve ipy nandi ha he"i:
  - ¡Opa traje pyahúpe guarã, peteî político oipe'a mbohapy pire umi elector-gui!
  Akulina, odispara iñenemigokuérape ha opukavy agresivamente, opukavy:
  - Nde iñarandu va'erã roble-icha, ha nde pire'ỹta conejo-icha!
  Anna, odispara enemigo-pe ha omombo granada ipy nandi reheve, ombopu umi tanque, opukavy:
  - ¡Peteĩ zorro iñaranduva oipe'áta voi mbohapy pire peteĩ leõgui oguerekóramo peteĩ ovecha mácho apytu'ũ!
  Victoria, odispara nazi-kuéra rehe ha omombo peteî asesino presente italón desnudo reheve, he'i:
  - Ndereikoséiramo zorro, reñembohory jagua iñembyahýicha!
  Umi Olimpiada oikytĩ umi Kraut-pe. Upéi omombo peteĩ granada ipy nandi ha osapukái:
  - Político ha'e peteî zorro, otripa pollo elector-kuérape ára resape!
  Oñembohetave pe cañonada ryapu. Umi formidable Sturmtigers oho hína ñorairõme. Oity hikuái lanzador de cohetes reheve. Ha ombyaipaite hikuái umi edifísio, oitypaite umi óga peteĩ jeýpe. Ha umi tropa de tormenta ojere yvágare. Odispara hikuái cohete umi posición soviética-pe. Oity hikuái bomba. Ojehecháma Pantera 2, mba'yrumýi oñemotenondevéva Pantera-gui, orekóva cañón ipoderoso 88 mm.
  Mba'yrumýi alemán oreko torreta ijyvyku'ivéva ha dimensión michîvéva, avei hete oñembo'yvéva. Peichagua monstruo, ndeinupãramo, ndeinupã. Ha iñimportantevéva, ndaha"éi ipohýietereíva, orekóva motor ipu"akavéva 900 caballo de fuerza.
  Tamara omombo peteĩ granada Pantera 2-pe ipy nandi ha opukavy:
  - Nde tavy vaíta tocónicha, ha"ekuéra nemo"ãta peteĩ yvyraicha, ndaha"éi umi zorro iñaranduva"ekue añónte, sino avei liebre cobarde rupive!
  Anna, odispara umi fascista-pe ha oikytĩ umi opositor-kuérape, omombo limón ipy nandi reheve, ohai:
  - ¡Pe zorro iñaranduva ikatu voi ojapo peteĩ ágilagui ojogua peteĩ ryguasu hykúvape!
  Akulina, oikytĩvo umi enemigo-kuérape ha oinupã chupekuéra disparo preciso reheve, he"i:
  - ¡Peteĩ tapicha oisu"úva leõ rembiapo rehe, oiko jepi chugui peteĩ vúrro ojejaho"íva zorro-pe!
  Victoria, oikytĩvo umi opositor-kuérape tata ryrýi reheve ha omombo peteĩ mba"e oporojukáva ipy nandi reheve, he"i:
  - Kuimba"e oguereko leõ rembipota, vúrro iñakãhatã, oso torpe, elefante grásia, ¡ha katu peteĩ zorro akóinte ikatu o"aprieta chupe!
  Umi Olimpiada odispara enemigo-pe. Oikytĩ chupe peteĩ cortacésped-icha ha opukavy:
  - ¡Peteĩ zorro pytã, peteĩ político color huguypaitéva!
  Pe ñorairõ mbaretevéntema. Umi nazi oinupã hína kuri pe siuda umi lanzador de gas reheve, ha upéva ipoder superior umi Katyusha-gui. Ha ijetuʼueterei vaʼekue oñemoĩ hag̃ua umi nazi rehe. Ha katu pe batallón de mitãkuña ipy"a"ỹva ha medio desnuda oñorairõ kyre"ỹ colosal reheve. Ha mitãkuña"ikuéra apenas omano kuimba"ekuéra ohasa asyve.
  Tamara, odispara umi nazi-pe ha omombo granada ipy nandi reheve, he"i:
  - Kuña ipu'aka kuimba'e imbaretéva rehe oñembosaráivo ikangy rehe, peteî político okonvense umi elector ikangyvape hesakã porãvo overactuando!
  Anna, oikytĩvo umi enemigo-kuérape ha oikytĩ bala reheve, al mismo tiempo ome"ẽvo peteĩ paquete explosivo italón desnudo reheve, he"i:
  - Kuña ha"e pe político iñaranduvéva, natekotevẽi oestudia ha"e haĝua zorro, ha katu tekotevẽ ikatu omoĩ sapatu opyta aja ipy"a"ỹ!
  Akulina, oikytĩvo umi opositor-kuérape ráfaga precisa reheve ha oiporúvo ipysã desnudo, opukavy:
  - Kuña ohayhu avei mitãrusu, ha katu pe dólar verde ohayhuve chupe pe edad verde ipatrón-gui!
  Victoria, upe perra iñakãrague morotĩva, odispara peteĩ rráfaga mortal, oity pe línea ha opukavy:
  - ¡Pe verde mitãkuña imitãrusúpe ogueraha factura verde kuimba"ekuéragui ikyráva dólar-gui!
  Olimpias, odispara umi enemigo-kuérape ha omombo ambue jopói ipy nandi reheve, he"i:
  - Ani repersegi pe dólar verde, apañuãi oguereko avei hesa hovy, ha pe concha ikyrỹi!
  Pe ñorairõ katu ipy"ahatãve ohóvo. Umi proyectil oveve fuerza oporojukáva reheve. Oity ha odesmenuza hikuái umi posición soviética, ombojere umi arma de batería. Ha umi aviõ pyahu otyryry, ha umi arma de asalto okororõ. Yvágape ojupi arai yvytimbo.
  Tamara, odispara poriahuvereko"ỹre umi nazi-pe, ojagarra ha ombohasa pe pérla, omombo mboyve peteĩ granada ipy nandi reheve:
  - Jagueroviávo Ñandejárare, ani ñañesũ mymba nivel peve: yvypóra ndaha'éi ovecha oñemoĩva ipoguýpe, ha ndaha'éi kavara hyakuã asýva!
  Ana, oñorairõvo enemigo ndive ha omombo umi regalo de muerte ipy nandi reheve, ohechakuaa:
  "¡Jagana pirapire tapichakuéra jerovia rehe ha"ete ku ñañohẽva estiércol óro ári;
  Akulina, ohundi aja Pantera-pe, he"i agresivamente:
  - Jagueroviávo domingo, ani ñaguahẽ siete viernes arapokõindýpe!
  Victoria, odispara hendaitépe umi nazi-pe ha agresivamente oikytĩ chupekuéra, ohechakuaa:
  - Jerovia tata eterno infierno-pe ombopupu kamby superstición rehegua, upégui umi religión estafador oikytĩ pe espuma!
  Olympias, héroe kuña, oikytïva umi nazi ha omombo granada de poder destructivo colosal ipy nandi, ohechakuaa:
  - ¡Tocón ha roble añoite oguerovia pe tatarendy infierno tatatĩ eterna rehegua, ohejávo ojepe"a pegajosoicha!
  Tamara odispara peteĩ bazooka ojejapyhývagui, odesplega italón desnudo ha opukavy:
  -Mba"épa omyendy pe tatarendy infierno eterna rehegua? ¡Pe monéda de óro omimbipáva umi estafador religioso bolsillo-pe!
  Anna, odispara enemigo-pe ha oikytĩvo umi nazi-pe colosal precisión reheve, he"i:
  - Umi estafador oipuru Ñandejárape oalinea haĝua ibolsillo, ha osucumbí ñembotavýpe ndaha"éi iñakã nandi reheve añónte!
  Akulina odispara peteî estallido enemigo rehe. Omombo peteĩ granada ipysã nandi reheve ha opukavy:
  - Umi mba'e vai apoha religioso oikytĩ mbohapy pire ovechagui, omopẽ kavara ratĩ, ojepy'apy ganancia rehe añoite, ha jerovia ha'e hackwork-pe guarã!
  Victoria omombo peteĩ bomba de aserrín italón desnudo reheve, ombopu pe enemigo-pe ha opukavy:
  - Peteĩ pa"i iñonrrádova ha"ete peteĩ lobo vegetariano, jerovia añoite akóinte iñonrrádo, ha ijeporu ha"e egoísta!
  Olimpiada oinupã enemigo-pe ametralladora reheve. Oikytĩ pe enemigo-pe ha oity peteĩ granada aty italón desnudo reheve, ombojere pe tanque León-pe. Upéi osapukái:
  - Oimeraẽ religión ha'e peteĩ cuento de hadas, ganancia añoite ojejapo ko fantasía-gui proporción añetehápe fabulosa-pe!
  Péicha mitãkuña'ikuéra oñorairõ py'aguasúpe táva Grozny-pe. Ha ohechauka hikuái pe punto de vista ijyvatevévagui ipyʼaguasu.
  Ha ambue mitãkuña odefende Astrakhan-pe opa ipy"aguasu reheve. Ha ohechauka avei hikuái aeróbatica ha fortaleza ijyvatevéva.
  Pe mitãkuña oñorairõ porãiterei.
  Alenka omombo peteĩ granada ipy nandi reheve, omondoro umi nazi-pe ha opukavy, ohechaukávo hatĩ:
  - Ohejáva tapichakuérape oñemoĩ fideo ijapysápe, akóinte iñembyahýita!
  Anyuta, oikytĩvo umi fascista-kuérape péva reheve, omoneĩ:
  - ¡Nderemyenyhẽmo"ãi fideo nde apysápe!
  Alla odispara peteĩ rráfaga umi nazi-pe, omombo peteĩ granada fuerza mortal reheve ipy nandi ha opukavy:
  - Fideo apysápe ha'e peteî tembi'u ipyahuvéva ha omoheñóiva nausea!
  Maria ohechakuaa ingeniosamente, odesnudávo hatĩ ha omombo peteĩ paquete explosivo ipysã nandi reheve:
  - Avave ndoikuaáiramo ha'épa Tupã, ha katu tapichakuéra oñemosãingo meme kurusúre ha'erõguáicha Cristo joguaha!
  Marusya, ojopy Krauts-pe, ogueraha ha opukavy, opukavy agresivamente:
  - Yvypóra oñeha"ã odomina Ñandejára pu"aka, ha katu ko"áĝa peve ohupyty peteĩ crucifixión ndaha"éiva divina añónte!
  Matryona ome"ẽ peteĩ giro, oikytĩ umi fascista-pe ha he"i, oñakãity agresivamente iñamigokuérape:
  - Peteĩ tapicha oñeha"ã mba"eporã ikorasõme, iñakãme ganancia rehe ha ijyva reheve tembi"u rehe, ha ipahápe, ipy oñembojere, ojegueraha peteĩ yvykuápe!
  Ha ñorairõ mbarete ohenduka Astrakhan-pe. Ko táva oĩva Volga ári ha'e peteĩ punto clave defensa soviética-pe. Ha ko"ápe ipochy ko"ãichagua ñorairõ frenético. Ha"ete ku peteĩ hervidor oñembopupuva.
  Ha ohasa pyaʼe umi aviõ pohýi ha oporojukáva. Yu-288 ha"e peteĩ máquina ipoderosoitereíva. Ha oity bomba colosal tenacidad reheve.
  Alenka osapukái, odispara peteĩ rráfaga umi nazi-pe, ha omombo peteĩ granada ipy nandi reheve:
  - Peteĩ tapicha oguerekóramo gorila arandu, oaráva kavajuicha ha ho'úta jaguaicha!
  Anyuta omoñepyrũ pe jopói asesino ñemano rehegua ipy nandi, oity umi nazi-pe ha osapukái:
  - Peteĩ tapicha oheja oñemoĩ peteĩ cuello ári, ha katu oarado haguã, ojekutuva"erã chupe peteĩ látigo de coacción!
  Alla oinupã pe limón italón desnudo reheve ha oñe"ẽmbegue:
  - Pe político oguereko peteĩ bolsillo tuicháva, ¡ha katu ha"e peteĩ bolsillo insignificante-nte!
  María, odispara umi opositor-kuérape, oisu"u:
  - Político oprometéva elector-kuérape jasy yvágagui, oúma guive poder-pe, oheja paisaje lunar, ha ojepy'apýva ñembyahýigui luminario rehe!
  Matryona, opukavy ohendu"ỹva, he"i:
  - Pe aña oĩva opavave político-pe omokyre'ỹ chupe oipyhy haguã Tupã Ipu'akapáva rendaguépe, ha katu pe político sa'ieterei oreko talento!
  Marusya, odispara umi enemigo-kuérape ha jerovia reheve oikytĩvo chupekuéra, ohechakuaa:
  - Yvypóra oñeha'ã oiko chugui opa mba'e ipu'akapáva, ha katu iprogreso moral nomoporãvéi chupe!
  Umi mitãkuña ha"ete ku ingeniosa pe grado ijyvatevévape.
  Ha pe ñorairõ osegi ijeheguiete. Oñeha'ã umi aviõ jet Tercer Reich-pe. Ha péva avei peteî argumento bastante grave disputa URSS ndive.
  Hitler, katuete, ndovyʼaiete. Pe ñorairõ oñemotenonde, ha Rusia iñakãhatãme oñemoĩ, jepémo osucumbí avei. Umi ñorairõ ipochy ha"ete ku oĩva peteĩ volcán jurúpe.
  Octubre paha. Kalmykia ojejagarrapaite, ha umi nazi oñemotenonde Dagestán tuichakue javeve.
  Umi fascista éxito, jepénte modesto, constante. Flota del Mar Negro oime oñehundi potaitéma.
  Pe tripulación entero oĩva pe destructor-pe oĩ mitãkuña. Peteĩ tripulación iporãva, añe"ẽ hağua hekopete. Pe mitãkuña omonde chaleco ha oñani ipy reheve, umi talón redondo omimbi.
  Alice, comandante destructor omanda jerovia reheve ataque crucero fascista rehe. Omombo peteî torpedo ha he'i:
  - Ñorairõme, peteĩ teatro porãme guáicha, pe acción oúva ha"e impredecible, ¡hesay katuete oñeñohẽta!
  Andriana, ikompañera, omanda peteĩ mitãkuña"i ñemoñare pukukue. Oñani hikuái omimbipa umi talón desnudo, redondo ha opukavy. Oapunta hikuái peteî aparato de mina.
  Andriana opukavy:
  - Che arovia ko yvy tuichakue opu'ãtaha,
  Oñemohu'ãta fascismo...
  Ha kuarahy omimbipáta - .
  ¡Ohesape pe tape comunismo gotyo!
  Verónica, oinupãvo umi nazi-pe peteĩ cañón reheve, opukavy:
  - Ñorairõme ha"ete peteĩ película-pe: pe acción ha"e cautivante, araka"eve ndaha"éi aburrido, ha katu, ¡ay, literalmente ojuka!
  Peteĩ destructor orekóva mitãkuña ipy nandi, bronceada, esbelta, iporãitereíva, otyryry hína peteĩ lado guive ambuépe. Oñemombo chupe peteĩ plumaicha.
  Alicia, oinupãvo ipy nandi cincelado, he"i:
  - Nde ndaha'éiramo ndahasýiva, repytu'úta py'aguapýpe ñorairõme!
  Andriana, odispara hekopete peteĩ cañón-gui, ohechakuaa:
  - Mitãkuña ikatúva oñorairõ ha'e peteĩ kavaju'arigua!
  Alicia okorrehi, odispara:
  - Nahániri, ha"e peteĩ héroe!
  Ha umi ñorairõhára opukavy. Ha ohechauka hikuái iñe"ẽ. Ha umi iporãva py iporãiterei, ha oheja tuguy rastro pe cubierta-pe. Mitãkuña ipu"akapáva.
  Ha ijao"ỹre, italón ijyvyra ha iporãiterei.
  Alice imandu"a mba"éichapa ojejagarra chupe, ha umi nazi ohetũ ipysã peteĩ látigo ipire hũ ha pytã haku asývape. Ko"ápe reime, haimete nde"ỹre, reñembo"y pe estante-pe. Nde py nandi ojeaprieta pe bloque-pe. Ha nde cosquillas umi vara haku asýva reheve. Upévare ojehapy peteĩ iérro pytã pe pezón escarlata peve.
  Alicia-pe ojetortura ha ojetortura heta ára pukukue. Péro pe mitãkuña ikatu okañy.
  He'i guardia de guardia oikuaáha upe tenda mar gotyo omombohápe hikuái peteî mba'yru de oro ojeipe'áva Sebastopol-gui. Pe fascista ho"a hese.
  Bueno, Alicia, jepe ojetorturapaite, opyta vy"ápe. Oipe'a hikuái kadena ha omoinge chupe peteĩ várkope ipo oñeñapytĩva. Ha ipy nandi, okaipa"imi pe estante-pe, ikatu ohupi peteĩ pistola ha odispara mokõi fascista-pe. Upéi oipeʼa umi soga ha onata oho. Ha"e oipe"a hábilmente. Ha ohupyty umi mitãkuña orrespeta.
  Departamento especial guive oñeha"ã hikuái oike hapykuéri, ha katu Alisa oamenasa umi oficial especial-pe ojapo haĝua peteĩ accidente ha avei okoloka haĝua chupe perra ramo. Osẽ hikuái pollo.
  Alicia ha'e peteĩ mitãkuña oñorairõitereíva...
  Haʼe ohai voi iñaranduhápe:
  - Pe verdugo ohayhu pe hacha arma ramo, ha katu ñorairõme oguereko katupyry torpe!
  Andriana omoneĩ ko mba"e, oinupãvo ipy cincelado:
  "Ikatu gueteri rejapo sopa peteĩ háchagui, ha katu pe ojehaíva peteĩ pluma heroica reheve ndaikatúi oñeikytĩ peteĩ verdugo hacha reheve!"
  Juliana niko mitãkuña iporãitereíva. Omonde peteĩ tira fina de tela rayada añónte ijyva ha ibragas-pe. Péro haʼe iporãiterei ha iporãiterei. Opa mitãkuña oĩva pe destructor-pe ipy nandi ha seductoraiterei.
  Ojejapyhývo alemán-kuérape, ojeobliga chupekuéra ohetũ haĝua umi mitãkuña"i talón redondo ha desnudo. Ha umi préso iñeʼẽrendúvo ojapo upéva. Ha oisu"u hikuái mitãkuña"i talón ha ohetũ chupekuéra tuicha vy"ápe.
  Juliana opurahéi:
  - Ñande ndaha'éi mondaha aña,
  Ha ndorojukaséi...
  Ha katu che talón desnudo hasy,
  ¡Ainupãse opavave hovaitépe!
  Mitãkuñakuéra, katuete, ikatu o"saboriá oimeraẽ éxito.
  Andriana, oinupãvo italón desnudo, he"i:
  - Eh, frontera pyahu, ani chembopuka!
  Alicia omoneĩ:
  - ¡Posibilidad ilimitado umi nomoĩriva límite ijehegui!
  Verónica oinupã ipy nandi, oinupã italón nandi ha ohechakuaa, odesnudávo hatĩ:
  - ¡Pe tapicha imbaretevéva ndaikatumo'ãi omaneja umi ambición insoportable!
  Andriana ohechakuaa ingeniosamente, odesnudávo hatĩ ha odispara peteĩ cañón-gui:
  - Yvypóra mombyry oĩ Ñandejáragui, namombyrýigui macaco-gui imitación naturaleza rehe!
  Verónica, oityvyróvo umi arroyo nazi oñemotenondéva umi disparo preciso reheve, oñe"ẽmbegue:
  - Pe político ha"e peteĩ tupã ambición-pe, peteĩ tupã método-pe, ha peteĩ ryguasu directo oiporúvo umi resultado!
  Mitãkuña soviética oñorairõ porã. Ha katu katuete oĩ avei alemán, ha avei umi iporãva bikini ha ipy"a"ỹvape.
  Por ehémplo, Gerda ningo peteĩ ñorairõhára ndahetáiva.
  Ha"e ha iñirũnguéra oguapy pe tanque Pantera-2 ipyahuvévape.
  Umi mitãkuña odispara umi soviético soviético-pe ha opukavy.
  Ñande ha"e lobo aña, jajeretira naiporãi ñandéve ĝuarã!
  Ha oñakãity hikuái hesa rupive...
  Gerda, oipurúvo ipy nandi, opopo umi soldado ruso-pe ha opukavy vy"águi:
  - Máva ndaha'éiva lobo tekovépe, ipire, máva ndaha'éiva zorro iñakãme oñembotyryry ryguasúicha!
  Charlotte avei oinupã peteĩ proyectil hendaitépe, oike pe tanque soviético-pe, oitypa pe armadura ha opukavy:
  -Pe lobo akóinte iñembyahýi, pe kuimba"e akóinte ndovy"ái, ha pe político ndaikatúi he"i ni peteĩ ñe"ẽ añetegua!
  Christina, odispara hendaitépe enemigo-pe ha oinupã umi tanque ruso-pe peteĩ proyectil letal reheve, ohechakuaa:
  - Pe zorro oguereko pire ivalioso, ha katu umi zorro aseguramiento político-kuéragui ndovaléi mba"eve!
  Magda ojagarra ha oapunta pe arma pe enemigo-pe ipy nandi reheve, oinupã ha osusurra:
  - ¡Hetave kamby kavaragui oúva político-gui iñakã ovecha!
  Gerda, osegíva odispara hekopete umi mba"yrumýi soviético-pe, ohechakuaa:
  - Jeporavokuérape, umi político ojogua pe plaga ha cólera apytépe, jepémo umi político tuicha oporombohasa esquizofrenia-pe!
  Charlotte oinupã umi treinta y cuatro ha oity pe torre, he"ívo:
  - Pe político oguereko peteĩ lobo ryekue presarã, ha katu ha'e voi ha'e peteĩ ryguasu listo ojejapo haguã tripa!
  Christina hábilmente omombo pe proyectil oiporúvo ipy dedo nandi ha he"i:
  - Político ha'e peteî ovecha oñeha'ãva león apyka rehe, ha oguahëvo yvate gotyo, oñekonverti zorro ointestináva pollo elector-kuérape!
  Magda ohechakuaa agresivamente, omondo peteĩ jopói ñemano rehegua pe arma autopropulsada soviética-pe ipysã nandi reheve:
  - Ndojeroviapái político-kuérare, ha katu ovota, nontendéi música, ha katu ohendu voluntariamente, ndo"úi fideo, ha katu ohendu voluntariamente chupekuéra!
  Ha Pantera-2 orekóva hikuái omba'apo kyre'ÿeterei. Ha omondo pe proyectil hekopeteiterei.
  Pe máquina alemana oityvyro opaite tanque soviético jeroviaiterei reheve.
  Gerda odispara ha opurahéi:
  - Peteĩ, mokõi, mbohapy - ¡embyai umi consejo!
  Charlotte odispara hendaitépe, oinupã enemigo-kuérape ha osilba:
  - Ñande ningo ñanembaretevéva ko yvy ape ári!
  Christina, oiporúvo ipy nandi odispara haĝua umi treinta y cuatro rupi, ombojoapy:
  - ¡Ñamokõta opavave ñane enemigokuérape inodoro-pe!
  Magda oinupã pe enemigo-pe ha he"i:
  - ¡Pe País ndogueroviái tesay!
  Gerda opukavy:
  - Ha ñame"ẽta iñakãrague umi oligarca añape!
  Charlotte ohechakuaa ingeniosamente, oinupãvo peteĩ bus soviético peteĩ concha reheve:
  - Oro iporãnte ojehechaháicha, añetehápe, ko metal, yvypóra ymaite guive ohasa asy, oñembotuicha!
  Christina, odispara umi enemigo-kuérape, oñe"ẽ ingeniosamente:
  - Oikuaaukávo isyva, ndahasýi kuña oipe'a haguã mbohapy pire peteĩ kuimba'égui!
  Magda, odispara umi opositor-kuérape, iñepyrũrã he"i:
  - Mitãkuña py nandi, omoĩ hikuái kuimba'ekuérape galosh-pe!
  Añetehápe, umi mitãkuña oĩva pe tanque-pe ha"e gracioso. Ha umi kuña piloto ha"e umi ipiro"yvéva umi Fritz apytépe.
  Albina ha Alvina ha'e umi as formidablevéva universo-pe. Ko'ágã oguahêma hikuái cincocientos aviõ ojeityva'ekue peteîteî. Marsella añoite oñemotenonde hesekuéra. Oñeme'ê ichupe Gran Cruz de la Cruz de Hierro, péva 500ha aviõ flota soviética-pe. Ha katu Albina ha Alvina oñepyrũ oñorairõ heta rire, ha upévare pya"e ohasáta Marcel-pe.
  Albina ha Alvina ohupyty Kurusu Caballero de la Cruz de Hierro orekóva roble hogue de oro, kyse puku ha diamante iaviõ 500-pe guarã.
  Ha ko'ágã oñorairõ hikuái piloto pytã ndive.
  Albina opresiona umi botón ipysã nandi reheve, oity cinco aviõ soviético peteĩ jeýpe ha osapukái:
  - Kuimba'e iñarandu ramo bota rehe, upéicharõ akóinte omonde galosh!
  Alvina, odispara umi aviõ ruso-pe ha oity chupekuéra ipy nandi reheve, ohechakuaa:
  - ¡Peteĩ kuña py nandi itiempoitépe omoĩta chupe umi galosh oimeraẽ bota-pe!
  Albina, odispara hendaitépe umi mba"yrumýi soviético-pe, ombohovái ingeniosamente, odesnudávo hatĩ:
  - Kuimba'e omañáva jepi kuña py nandi rehe oguapyva'erã igalosh-pe!
  Ha mokõive mitãkuña, oity rire peteĩ par de Yak-ve, opukavy:
  - Peteĩ py kuña ipy"a"ỹva, oike porã pe talón guýpe ha oike porãiterei pe galosh-pe!
  Umi ñorairõhára ikatu ojehecha ko"ápe tuicha yvatekuépe.
  Péro oĩramo umi piloto alemán iporãitereíva, upéicharõ oĩta avei mitãkuña Komsomol soviética iporãitereíva.
  Oñorairõva tuicha intensidad reheve. Ha avei oity porã hikuái umi horda Tercer Reich-pegua.
  Anastasia Vedmakova ogueraha ha, oipurúvo ipy nandi, oity pe alemán-pe ha opukavy:
  - ¡Peteĩ kuimba"e oĩma ojere haĝua hyepy guive okápe ikatu hağuáicha oipe"a peteĩ mitãkuña sapatu!
  Akulina Orlova, odispara umi nazi-pe, ingeniosamente ohechakuaa:
  "¡Ikatu rembojere oimeraẽ bota hyepy guive okápe peteĩ kuña talón desnudo reheve!"
  Anastasia oinupã avei umi Fritzes-pe ha opukavy:
  - Kuña py nandi ombojere va"erã oimeraẽ kuimba"épe hyepy guive okápe, jepe ha"e pe bota paha!
  Akulina Orlova, ombota Focke-Wulf-pe ha oisu"u, ohechaukávo hatĩ porã;
  - Rembojereséramo peteĩ kuimba'épe hyepy guive okápe, eipe'a nde sapatu, remoĩséramo chupe peteĩ galosh-pe, ehechauka nde talón!
  Ha mitãkuña"ikuéra opurahéi coro-pe:
  Peteĩ ñorairõ oñemotenonde ko universo-pe,
  ohundi ha ojuka mba'eve'ỹre...
  Satanás ojehekýima - .
  Ha ou hendive ñemano!
  
  Ha mávapa ojokóta pe ysyry,
  Ysyry huguy ha itavyva...
  Peteĩ haz láser oinupãta nde témplope,
  Ha peteĩ tesape"ápe okañy pe kuimba"e!
  
  Ha péicha sarambi
  Oinunda pe universo...
  Yvypóra mba'e ñembyasy lote
  ¡Egueropu"aka mba"asy ha jehasa"asy!
  Umi mitãkuña ikatu oreko parcialmente razón. Ñorairõ ndaha"éi vy"apavẽ. Péro al mismo tiémpo haʼe avei vyʼarã.
  Mokõi aspirante piloto alemán, Eva ha Gertrud, oñorãirõ hikuái modificación de asalto Focke-Wulf-pe. Oataka hikuái umi blanco terrestre soviético aire guive.
  Eva, odispara ha omosãsóvo peteĩ cohete, ohechakuaa:
  - Mba"ére piko mitã"i ipy"a"ỹ, kuña py"a"ỹgui ojapo kuimba"ekuérape operde iñakã, mitãkuimba"eicha!
  Gertrude oinupã pe cohete, opresiona italón desnudo pe pedal-pe ha oity peteĩ búnker ejército soviético-pegua ha opukavy:
  - Ohechase kuña opívo, kuimba'épe ojere hyepy guive oka gotyo!
  Eva oinupã jey, oinupã umi treinta y cuatro, oity umi torre ha ingeniosamente he"i:
  - Reipe'a hagua kuña, remonde raêva'erâ isapatu porâ!
  Gertrude oinupã ikontrario-pe oipurúvo pe talón desnudo ha redondo ipy gracioso-pe ha ohechakuaa:
  - Ojedesnuda rire itiempoitépe, peteî kuñakarai empresaria oipe'áta mbohapy pire peteî kuimba'égui!
  Eva oinupã umi búnker soviético peteĩ cohete reheve ha osapukái:
  - Kuña ojehechaukáva itiempoitépe ndoikomo'ãi vagabundo ha omoĩta heta sapatu peteĩ kuimba'épe!
  Gertrude, ojuka rire umi tropa soviética-pe, omoañete:
  - Kuña ipy"a"ỹva omoĩta peteĩ kuimba"épe bota, ha omoĩta chupe galóspe, ha ombojere chugui hyepy guive ha ojapóta chugui ipy"a"ỹ paha!
  Ko"ápe, katuete, umi mitãkuña lógica ha"e ndaikatuiha repyrũ hese. Ha umi mitãkuña oñorairõ ipy reheve ha bikini-pe.
  Ha ohayhu hikuái umi mitãrusu guapo-pe, ha en general ha"ekuéra ha"e súper-nte.
  Ha oñepyrũramo opurahéi hikuái, ojukáta cien kuimbaʼépe!
  Koʼãva ningo mitãkuña, digna mokõive ládo ha iporãiterei, ikatu hag̃uáicha umi kuimbaʼe añetehápe ojere hyepy guive okápe!
  . MOAKÃHA No 5 rehegua.
  Táva Grozny, ojerévapaite umi soldádo nazi rehe, hoʼa noviembre ñepyrũme áño 1943-pe. Pe batallón mitãkuñakuéra ndive okañy pe caldera-gui ha ojeretira Shali-pe.
  Oĩma yvyty ha terreno áspero, ha ideprovéchove ojejoko hag̃ua pe defensa. Umi tanque alemán ipohýi hetaiterei, koʼýte pe Maus, ha ningo naiporãiete ñañorairõ hendivekuéra umi montáñape. Pe tanque T-3 oñemboykéma kuri, ha katu pe T-4 oĩva peteĩ versión modernizada-pe ojejapo gueteri. Jepénte ha'e moralmente anticuado. Péro ikatu gueteri oñorairõ umi T-34-76 ndive. Ha ha'e peteĩ ñorairõ porã. Icañón ipoderosove jepe ha oreko peteĩ velocidad de bozal tuichavéva umi treinta y cuatro-gui.
  Tamara ha mitãkuña"ikuéra oñorairõ Shali-pe. Mitãkuña"ikuéra oñeha"ã oguereko ko aldea montaña tuichaitereíva - peteĩ táva añetegua.
  Umi iporãva oñorairõ py"aguasúpe.
  Tamara omombo peteĩ granada ipy nandi reheve, odispara peteĩ rráfaga ha opukavy:
  - ¡URSS Retã Sy rehegua!
  Anna odispara umi nazi rehe. Pe T-4 ligerovéva oñeha"ã ojupi pe ladera-pe. Pe mitãkuña, omombo peteĩ granada ipy nandi reheve, oity Hitler mba"yrumýi ha opukavy:
  - ¡Ñande sy Paíspe guarã!
  Akulina, odispara Fritz-pe ha italón desnudo reheve, ome"ẽ rire pe mba"e asesino ojejokua lámina-pe, oñembohory:
  - ¡Akóinte marangatu País!
  Verónica, odispara enemigo-pe ha omombo limón ipysã nandi reheve, he"i:
  - ¡Rusia-pe guarã umi gigante-kuéra rehegua!
  Olimpiada, ko kuñakarai gigante, omombo avei granada umi nazi-pe ipy nandi ha opukavy:
  - ¡Comunismo-pe guarã!
  Tamara, odispara hekoitépe umi nazi-pe ha oikytĩ chupekuéra yvyramáta viruta-icha, he"i:
  - Hetavévo roble ehérsitope, imbaretevéta ñande defensa!
  Anna ohechakuaa, oipe"ávo hatĩ ha odispara umi nazi-pe tuichaiterei precisión ha pochy reheve:
  "Pohundíta enterovépe".
  Tanque "León", mba'yrumýi tuicháva orekóva cañón puku. Ko'ápe oreko arma 105 mm ipyahuvéva, barril ipukukue ha'e 100 EL. Ha ojekuaa ha'eha peteî arma ipukuetereíva. Ha ko tronco osẽ fuerza letal reheve.
  Akulina odispara peteĩ bazooka umi nazi-pe ha osapukái:
  - ¡Gloria comunismo época-pe!
  Victoria avei oity tata ha opukavy:
  - ¡Gloria umi Héroe Rusia-pegua!
  Olimpiada omoañete odispara nazi-kuérape ha omombo granada ipysã nandi reheve:
  - ¡Tuichavéva gloria!
  Umi mitãkuña, ojehechakuaava"erã, ha"e fenomenal, ha iporãiterei. Ha pe roʼysã orekóva hikuái tuichaiterei.
  Tamara, odispara enemigo-pe ha odesnuda hatĩ, he"i:
  - Rusia ha sãso-pe guarã ipahaite peve!
  Anna, odispara enemigo-pe, he"i agresivamente, omombo peteĩ granada ipysã nandi reheve:
  - Jajapo umi korasõ opyrũ peteĩ ñe'ẽme!
  Ha oñakãity ikompañerokuérape.
  Akulina, avei, odispara peteĩ rráfaga, oikytĩta umi opositor-kuérape ha opukavy:
  - ¡Che victoriakuéra rehe techo rupive!
  Akulina Petrovskaya ndaha'éi mitãkuña común. Heta mbaʼe ohasa vaʼerã kuri. En particular, ojejagarra chupe omonda jave ha ojeapresa. Avei ahasa peteĩ centro de detención juvenil rupi. Bueno, araka"eve noimportái, che aikove. Oguata ipy"a"ỹre umi nieve ryru rupi, ha katu hesãive ha imbaretevéntema.
  Victoria oñorairõ pochy frenético reheve. Ome'ê peteî rráfaga enemigo rehe. Umi Kraut-pe ojedispara ha ho"a. Upéi omombo peteĩ granada ipysã nandi reheve. Pe motocicleta ojere.
  Pe mitãkuña opukavy:
  - ¡Ohasávo umi frontera ipu'akapáva!
  Umi Olimpiada oñorairõ peteĩ temiandu pochy ka"aguyetereíva reheve. Umi golpe imbarete ha oityvyro. Ha"e añetehápe peteĩ mitãkuña monstruo. Ha upéicha oinupã umi opositorkuérape. Upévare oextermina activamente umi fascista-kuérape. Nome'êi chupekuéra ni michĩmi oportunidad.
  Umi Olimpiada opukavy ipulmón yvate gotyo:
  - ¡Gloria comunismo cósmico-pe guarã!
  Tamara, odispara umi nazi-pe, opukavy:
  - ¡Gloria comunismo Lenin-pe guarã!
  Anna odispara ikontrariokuérape ha opukavy:
  - ¡URSS-pe guarã!
  Akulina oikytĩ iñenemigokuérape ha opukavy ha opukavy:
  - ¡Aeróbatica ijyvatevévape g̃uarã!
  Victoria, odispara umi fascista-kuéra rehe, he"i:
  - ¡Umi victoria fenomenalvévape guarã!
  Umi Olimpiada, oityvyróva Hitler tanque, oñe"ẽmbegue:
  - ¡Comunismo URSS-pe guarã!
  Tamara avei odispara hína. Odispara hendaitépe, ocubri umi opositor orekóva estallido preciso. Oikytĩ oguejy peteĩ guadani-icha ha okororõ:
  - ¡Toñemomba'eguasu komunismo ára!
  Anna, odispara umi fascista-pe ha oikytĩvo chupekuéra umi columpio preciso iguadazo reheve, osapukái:
  - Tuicha gloria umi héroe-pe!
  Ha omombo granada ipysã nandi reheve. Kóva ha"e kuña.
  Akulina oikytĩ umi Kraut-pe ha opukavy agresivamente:
  - ¡Comunismo-pe guarã!
  Ha hete muscular oñembopy"aju.
  Victoria oinupã avei umi fascista-pe. Ha ipy nandi reheve omombo jopói oporojukáva ikontrariokuérape ha osapukái:
  - ¡Pe yvy tuichakuére!
  Umi Olimpiada odispara avei umi enemígope. Oity chupekuéra peteĩ bastónicha ha opukavy:
  - ¡Gloria comunismo tuichávape!
  Ha ipy nandi reheve omombo peteĩ granada mbarete oporojukáva reheve, odesgarrávo iñenemigokuérape.
  Upéicha umi cinco ojagarra umi enemigo, ha ñaikytĩ chupekuéra, ha ñahundi, ha ñamongu"e chupekuéra.
  Umi alemán ojejoko ha oñembotapykuepaite. Pépe hasy, ha ojodiskuti hikuái.
  Ko'ápe umi lanzador de gas odispara ha oactua agresivamente. Ha ombyai hikuái umi posición soviética.
  Ogolpea ha "Sturmtiger" mombyry guive, enemigo rehe - Ejército Rojo.
  Mitãkuña alemana oapunta arma autopropulsada "Oso" ha oinupã hese enemigo-pe. Ha añetehápe ha nde jopy porãta hikuái. Ha peteĩ proyectil orekóva un centro y medio odesgarra umi trinchera ha búnker soviético.
  Guerrero Frida opukavy:
  - ¡Ñande Tercer Reich tuichavévape guarã!
  Ha oñakãity ikompañerokuérape. Upe rire umi mitãkuña fascista ipy nandi odispara jeýta.
  Ha oveve, okororõ ha ohundíva. Ha oity riremínte, oñeforma peteĩ cráter entero ha pe yvy opupu haku rupi.
  Heẽ, umi alemán ojagarrapaite hína umi soviético soviético. Peteĩva umi aviõ TA-152 peteĩhaite oveve yvágape. Mba"yrumýi heta mba"erã, Focke-Wulf-icha, ha katu oñemotenondevéva, pya"e, oñemaniobrakuaáva arma ha armadura mbarete reheve. Ikatu ojeporu aviõ de combate ramo ha avei aviõ de ataque ramo.
  Umi tropa soviética-pe ĝuarã, pe auto, ja"eporãsérõ, ikatu oiko chugui peteĩ problema tuicháva.
  Helga oveve TA-152 rehe ha oataka peteî par de tanques soviéticos oñeha'ãva oñemboja Shali rehe. Pe mitãkuña odispara hekopete. Oikytĩ pe tórre técho umi treinta y cuatro tenondegua ha osapukái:
  - ¡Che ningo peteĩ mba'eporã oñorairõva!
  Ha upéi oataka pe mokõiha áuto, oñehaʼãva ombopyaʼeve. Péro ndahaʼéi upéicha ndahasýiva ñakambia hag̃ua umi káha de cambio.
  Pe TA-152 oike ko víctima-pe peteĩ cañón 37 mm reheve.
  Helga ombohovái ha opurahéi:
  - Chegueraha, chegueraha peteĩ hendápe, chegueraha!
  Ha ha"e oñakãity ijehe... Ko"ápe pe Yak-9 oñeha"ã oataka chupe. Pe mitãkuña alemana oity chupe fásilmente opresionávo pe gatillo ipy nandi reheve ha oñakãity jerovia reheve, heʼívo:
  - ¡Añetehápe che tuicha mba'e!
  Helga ha"ete peteĩ mitãkuña orekóva tuicha aplomo. Ha ojapo experimento huguy pochýva iñenemigokuéra ndive.
  Ha ojejopy ramo, ndaha"emo"ãi heta mba"e avavépe.
  Helga odispara umi mba'yrumýi soviético ha opukavy:
  - Mba"ére piko, ndaikatúi reiko ne akãme!
  Ha italón desnudo reheve oinupã pe volante. Kóva ha"e peteĩ mitãkuña - opavave mitãkuña"ípe, mitãkuña.
  Ha oñepyrũramo okororõ...
  Albina ha Alvina yvágape ha"e avei guerrero activo ha combativo-itereíva.
  Ha umi mitãkuña, aviõ ruso, ho"áva, oimo"ã tekove iporãha ha tekove iporãha.
  Ha ipy nandi reheve oapunta hikuái umi arma de avión umi blanco-pe. Umi auto soviético ndoikovemoʼãi. Ha umi mitãkuña oinupã chupekuéra upéicha. Ha'ekuéra nome'êi ni michîmi oportunidad.
  Heẽ, oĩ vaʼekue mitãkuña oñorairõva, .
  Heẽ, he'i hikuái mba'e ambue...
  Py"aguasúpe oataka hikuái Rusia,
  ¡Literalmente Satanás!
  Albina ha"e peteĩ ñorairõhára formación de batalla-pe ha opukavy ijehe ipulmón ru"ãme:
  - Tuicha mba"éta, che ha"éta che! ¡Súper campeón!
  Ha italón desnudo reheve oinupã pe teclado ha omondoro umi opositorkuérape michĩmi.
  Alvina, odispara umi opositor-kuérape, opukavy ipulmón yvate gotyo:
  - Mávapa jajuhúta ka'aguýpe.
  Ha mávapepa jajuhúta ka'aguýpe...
  ¡Ndoroñembosarái mo"ãi upéva rehe,
  rodesgarráta!
  ¡Rodesgarráta ndéve!
  Ha italón nandi reheve oipysóta pe enemígope peteĩ añuã oporojukávape. ¡Ko mitãkuña ha'e pe mitãkuña iporãvéva opavave mitãkuña'ípe guarã!
  Guerrero pe hack ñorairõvéva rehegua. Ha upéicha ñorairõ ha agresivo peteĩ pantera-icha.
  Ha umi mymba guasu alemán oĩ pe ataque-pe. Astrakhan-pe ojejapi hína. Ha hetaiterei ohundi hikuái umi soldádo soviético róga.
  Ha omano hikuái, péro noñemeʼẽi. Koʼãichagua ñorairõ iñakãhatãva ningo oñemombarete.
  Gerda, katuete, oĩ tenonderãite pe ataque-pe ha oĩma oñorairõ haĝua. Upévare odispara, ojoguaiterei peteĩ kuña Robin Hood-pe bikini-pe. Ha péva ha"e pe kuña iporãva entero.
  Ha omoĩramo avei peteĩ pezón escarlata pe karia"y jurúpe.
  I"Pantera"-2 omba"apo hína. Por cierto, peteî modificación iñambue'imi tanque-pe oñemoî mitãkuña'i orekóva cañón 75 mm 100 EL. Ha"e punchy ha oreko peteĩ tasa pya"eve tata rehegua. Ha pe proyectil de proyectil tuichave peteĩ cañón 88 mm-gui.
  Gerda odispara oipurúvo ipysã nandi ha opukavy:
  - Peteĩ, mokõi, mbohapy... ¡Eity napalm reheve!
  Charlotte avei odispara hapykuéri ha he"i:
  - Irundy, ocho, po - ñañembosarái pya'e!
  Christina oinupã, oity pe tanque soviético ha opukavy:
  - Py'aguasúpe jaháta ñorairõme umi nazi pu'aka rehe...
  Magda odispara ipy nandi ha opukavy agresivamente:
  - Ha jajukáta opavave chupekuéra - opavave comunista-kuérape!
  Umi mitãkuña oactua agresivamente ha extremo-pe. Ha "Pantera"-2 orekóva hikuái ombojere peteĩ bus soviético peteĩ disparo exacto reheve.
  Mitãkuña"ikuéra opukavy ha opurahéi:
  - Gloria ñande mundo-pe guarã...
  Ha Isabel katu ojapo peteĩ ataque salvaje umi treinta y cuatro rehe. Ha italón desnudo reheve opresiona pe gatillo. Ha oity pe enemigo-pe, opukavy:
  - Toiko comunismo!
  Catalina omondo peteĩ proyectil oporojukáva ipy nandi reheve, oinupã pe enemigo-pe ha osapukái ipulmón ru"ãme:
  - ¡Tuicha Rusia-pe guarã!
  Elena odispara umi fascista-kuéra rehe. Pe concha oity Pantera akãme ha oricochete.
  Mitãkuña opukavy:
  - ¡Jaguerekóta comunismo!
  Efrasia oinupã avei ikontrario-pe oipurúvo ipysã nandi. Oinupã T-4-pe ha he"i:
  - ¡Gloria comunismo-pe guarã!
  Ko"ãva ha"e umi mitãkuña oñorairõva. Ha odisparaháicha, umi concha oveve porãiterei, ha umi treinta y cuatro voi oñemomýi. Eñeha"ãnte, ejejagarra movimiento-pe peteĩ auto-gui péicha. Hasyeterei ningo.
  Péro umi mitãkuña oike, ha oñorairõ bikini-pe ha oipuru ipy nandi. Umi ñorairõhára iporã ha hechapyrã.
  Ha nde jopy ramo hikuái, ndaha"emo"ãi heta mba"e avavépe. Ha omondo hikuái conchas pochy ka'aguy reheve.
  Isabel, oipurúvo ipy nandi, odispara pe enemigo-pe ha oity umi enemigo-pe, opukavy:
  - ¡Toñemomba'eguasu umi temiandu comunismo rehegua! ¡Toñemomba'eguasu ñande Túvape!
  Catherine odispara avei, oipurúvo ipy nandi, oinupã umi Kraut-pe ha opukavy:
  - ¡Patria ha victoria ipahaite peve!
  Elena, odispara umi opositor-kuérape, ombohovái agresivamente, ohechaukávo hatĩ pérlaicha ha oñakãity hesa zafiro reheve:
  - ¡Gloria ñande comunismo cósmico-pe!
  Efrasia, odispara enemigo-pe, oinupãvo chupe colosal, fenomenal precisión reheve, he"i:
  - País ha Stalin-pe guarã - hurrah!
  Umi mitãkuña hesakã porã oñemongu"eha, ha ikatu ojapo oimeraẽ mba"e...
  Oguahẽma diciembre ary 1943-pe.
  Alenka ha iequipo oñorairõ avei Astrakhan-pe ha oñemoĩ gueteri upépe. Pe heroína oñorairõ.
  Alenka ome"ẽ peteĩ rráfaga, oikytĩ pe línea nazi-kuéra, upéi omombo pe jopói ñemano rehegua ipy nandi reheve ha opukavy:
  - Peteĩ kuimba"e ojogua peteĩ gibón-pe, ¡sólo, ñembyasýpe, py"ỹive iñaranduhápe potencia-gui!
  Anyuta, odispara enemigo-pe ha oikytĩvo umi enemigo-kuérape, ome"ẽ pe paquete explosivo italón desnudo reheve ha opukavy:
  - Pe kuimba'e oguereko pe vúrro iñakãhatã, leõ rembipota, ha katu añetehápe ha'e peteĩ kavara!
  Alla, odispara hekopete pe Fritz-pe, opukavy:
  - Kuimba"e ha"e kuñáme ĝuarã peteĩ slop-icha vaka rehehápe, ndaikatúi rejapo hese"ỹ, ha katu imbojeguaru ñañemboja!
  María, odispara umi fascista-kuéra rehe, ombohovái ingeniosamente:
  - Mba'épa oguereko en común kuimba'e ha peteĩ inodoro kuña baño-pe - pe hecho kuñanguéra ovóta kuimba'ekuérape añoite!
  Marusya, oikytĩvo umi nazi-pe ha omombo granada ipysã nandi reheve, he"i:
  - Kuña ha'e peteĩ zorro iñarandu ha ikatúva ho'u oimeraẽ león conejo-icha!
  Matryona, oikytĩvo umi fascista-pe ha oity umi mercenario-pe ipy nandi reheve, oñe"ẽmbegue:
  - Kuña oikotevẽ kuimba"e rehe peteĩ mitãkaria"y oinupãvaicha, noinupãiramo peteĩ kuimba"épe, ndoikovemo"ãi!
  Alenka, odispara Fritz-pe, he"i mbeguekatu:
  - Kuña oikotevẽ kuimba"ére ryguasu ratĩicha, peteĩ abrigo de piel ome"ẽva kuimba"ekuéra añoite hepyeterei!
  Ha pe ekípo de mitãkuña ipy nandi opukavy, odesnuda hatĩ ha omombo granada ipy dedo nandi reheve.
  Mitãkuña guerrerakuéra oñemongu"e ohóvo. Ha'e naturaleza oñorairõ haguã, ha'e naturaleza oñorairõ haguã!
  Ha'ete ku noñeme'êmo'ãiva hikuái Astrakhan-pe. Umi mitãkuña ko"ápe añetehápe oñorairõ.
  Umi fuerza militar Tercer Reich-gua ha'e colosal. Umi división pyahu tanque rehegua ko"ápe ipoderosoiterei. Oñembohetave ohóvo producción de tanques. Ndaipóri bombardeo, ikatu oñeme'ê mano de obra umi posesión italiana, francesa, belga ha holandesa África-gui.
  Ha avei África-gui oguenohẽ haguã petróleo, tungsteno ha heta elemento, umíva apytépe uranio.
  He'iséva, ojejapoha tanque pyahu. En particular, ojehecha "Pantera"-2, oñeñangareko porãvéva ha armado mbaretevéva, orekóva motor ipoderosovéva, oreko tuicha impacto ñorãirõ rape rehe.
  Hetave ohóvo umi tanque ha aviõ. Oñemohu'ãma tembiapo Yu-488 rehe. Peteĩha aviõ producción Tercer Reich-pegua orekóva irundy motor. Ipu"akaiterei ha pya"e. Imba'e ojehecharamovéva ha'e pe área ipepo michĩmi, upévare pe bombardero ikatu oveve 700 kilómetro por hora. Péva he'ise umi combatiente soviético katuete ndohupytýi ichupe.
  Upéicha URSS oreko peteî problema pyahu cerveza. Ejército Rojo mbarete añetehápe oguejy. Umi mbo'ehaogua oñemoî umi máquina-pe. Umi adolescente orekóva catorce ary guive oñorãirõ, haimete oficialmente. Umi mitãkuimba"e ha"e, katuete, ágil, ha generalmente luchador porã. Imitãme, ndahasyiete voi ñañomi ha jajupi peteĩ yvyramátare. Ha pyaʼeve ojedomina umi katupyry militárpe. Umi adolescente oñorairõ porã umi adulto-icha avei hasyve ojegolpea haĝua chupekuéra. Ha psicológicamente hasyve ojedispara haguã mitãnguérape.
  Umi alemán oreko hetaiterei kuña francotirador, ha itorpe ha omboverapy oimeraẽ kuña odispara umi luchador imitãitereívape...
  Heẽ, oñepyrũ hikuái oike soldádo URSS-pe orekógui catorce áño. Avei omoî hikuái umi jubilado-kuérape arma guýpe. Hetave ohóvo kuña umi soldádope. Pe sexo justo ojeacepta especialmente voluntariamente umi tropa de tanque ha aviación-pe, ha francotirador ramo. Kuñanguéra ha"e francotirador ikatupyrýva. Ha mbykyvégui jepi kuimbaʼégui, oñorairõve hikuái umi tanque-pe, ha aviación-pe avei. Pyʼỹinte umi mitãrusu oñorairõ avei umi tánkepe. Ojekuaava"erã mitãkuimba"e ha kuña ipire sensitivoveha, ha sa"ive ojeity aviõ ha tanque orekóva umi kuimba"e kakuaávagui. Umi adolescente ndaha"éi ivaíva pe rol de francotirador-pe. Peteĩ mitãkuimbaʼe ikatu otyryry peteĩ yvykua ijyvykuʼivévape, ojedisfrasáta térã ojupi peteĩ yvyramátare. Py"ỹi pe ehérsito oñepyrũ ojuhu umi ñorairõhára ndohupytýiva catorce áño.
  Ñorairõ okonsumi recurso humano. Ha pe território saʼive ohóvo URSS poguýpe. Ha avei reñorairõvaʼerã hetaiterei infantería japonesa ndive. Ha umi tanque samurai iporãiterei, koʼýte umi arma autopropulsada. Avei osẽ hikuái serie-pe peteĩ tanque mediano reheve, oñembojojáva imbaretépe T-34 rehe, ha imbaretevéva jepe armadura frontal-pe.
  Upévare ipeligroso ñamomichĩramo Japónpe. Ha ñañorairõ hag̃ua hendive ñaikotevẽ soldádo.
  Stalin oñenerviosa ohóvo ha ipochy ohóvo. Pe 25 de diciembre de 1943-pe osẽ peteĩ órden ojedisparataha umi oñemeʼẽva rogayguakuérape, umíva apytépe umi mitã orekóva doce áño ári, ha umi imitãvéva oñemondotaha umi colonia laboral-pe.
  Ojeporu jepi umi destacamento de barraje. Ha odispara hikuái activamente, ha oiporu tortura.
  Stalin-gui oiko chugui simplemente insoportable. Beria ha"e pe oñeha"ãva"ekue peteĩha onegosia peteĩ py"aguapy aparte umi nazi ndive. Péro Hitler ndoipotái pyʼaguapy. Haʼe ojagarrase kompletoite pe URSS. Hi"arive, umi aliado-kuéra ndoguerekói aja ipoguýpe ha ndohupytýi.
  Umi aviõ jet ojejapo Tercer Reich-pe. Principalmente ME-262, ha katu ko combate oikotevẽkuri motor ojeroviavéva ani haĝua ho"a py"ỹi.
  Mokõive bombardero Arado ha proyecto Yu-287 ha"ete prometedor.
  TA-152 ipyahuvéva ohechauka iporãitereiha práctica-pe, mba'yrumýi multiuso ramo ha pya'eterei. En general, militar alemán imbaretevéva aire-pe ko'ágã peve. Hi"arive, umi Yaks ha Laggies soviéticos, ndaipórigui aluminio, ojekuaa ha"eha umi mba"yrumýi estándar ipohýive ha sa"ive oñemaniobrakuaáva. Upéicha calidad aviación soviética ho'a nivel crítico-pe. ME-309 arma mbarete reheve, jepe oguerekóva en cuenta umi problema maniobrabilidad rehegua, ombohovái porã umi mba"yrumýi soviético, odesplaza ME-109. Ha pe TA-152 omyengoviavaʼerãmoʼã pe Focke-Wulf.
  Upéicha umi alemán-pe ĝuarã opa mba"e ha"e hetave térã sa"ive hockey... Péro oñembaʼapo hína kuri pe teknolohía rehe.
  Techapyrã, primer tanque orekóva disposición pyahu oñepromete ha'étaha Lev-2. Omoĩvo pe transmisión ha motor peteĩ unidad-pe pe tanque renondépe, ha omomýivo pe torreta tapykue gotyo, umi alemán osalva pe árbol de levas-pe ha omboguejy pe mba"yrumýi yvatekuépe. Upévare ojekuaa "León"-2 tuicha ivevúiha, ha upévare pya"eve.
  Apañuãi ñorairõ aja, haimete opa URSS-pe umi tanque pohýi ñemoheñói haimete opa mba'e oĩva serie-pe oñembojoaju T-34-76 he'iháicha. Upéicha umi nazi, proyecto omoheñóivo tanque principal pyahu, noñeha'ãvéima ojapo armadura lateral ijyvateterei. Ha pe "León" ikatu oike cincuenta y cinco tonelada, peteĩ motor orekóva 1200 caballo de fuerza. Ha katu ikatu oñemboguejyve pe tanque Lev-2 ipohýi oñemboguejývo pe calibre arma rehegua. Pe mboyvegua hesakã porã oiko hague redundante. Hi"arive, umi treinta y cuatro oguereko armadura de baja calidad, ha pe arma alemana 37 mm, ndojeporúiva jepe oñepyrũma oike ipype.
  Stalin hesakã porã oñemondýiha... Ha omombo arasunu ha rayo... Ha katu ndaikatúi ojapo mba"eve...
  Ary Nuevo árape, umi alemán oñepyrũ peteĩ asalto pe párte Astrakhan-pe ndojeguerekóiva gueteri, delta Volga-pe. Oĩgui heta ysyry rembe'y, terreno hasýva ha hi'aguĩha mar Caspio-gui, oheja pe Ejército Rojo ombohape Astrakhan defensa, ha oguereko porãve jepe Stalingrad-gui. Hiʼarive umi mitãkuña soviética ohechauka heroísmo ijojahaʼỹva.
  Ha Cáucaso-pe, ko'ýte ro'y jave, hasyeterei jaguata haguã yvyty rupi. Añetehápe umi alemán oguata pe mar Caspio rembeʼy okonvenivévare. Makhachkala-gui oiko pe frontera umi tropa soviética, ombyatývo opaite imbarete peteĩ puño-pe, oñeha"ã ojoko umi nazi-pe.
  Ha katu ndaipóri suficiente munición, oñeme'êva mar rupive añoite...
  Tamara oñorairõ desesperadamente ibatallón de mitãkuña"i ipy"a"ỹva ndive.
  Umi ñorairõhára oñorairõ iñakãhatã ha ohechauka heroísmo ijojaha"ỹva ha py"aguasu tuichavéva.
  Ha haimete oñemonde"ỹre oñorairõ hikuái ro"y ha escarcha-pe.
  Tamara omombo peteĩ granada ipy nandi ha odispara peteĩ rráfaga, oikytĩvo umi opositor-kuérape ha opukavy:
  - ¡URSS-pe guarã!
  Anna omombo avei peteĩ granada ipy nandi reheve ha osapukái:
  - ¡Comunismo-pe guarã!
  Akulina odispara peteî estallido ojeapuntáva porã, oity umi enemigo-kuérape ha opukavy:
  - ¡Rusia tuicha mba'égui!
  Victoria oinupã pe enemigo-pe, oñepyrũ oikytĩ pe enemigo-pe, oikytĩvo ibarba peteĩ navajas-icha ha oñe"ẽmbegue:
  - ¡URSS oñembo'ýta!
  Olympias, odispara enemigo-pe ha omombo peteĩ paquete explosivo ipysã nandi reheve, he"i:
  - ¡Patria ha victoria ipahaite peve!
  Péicha oñorairõ mitãkuña"ikuéra. Ha"ekuéra oactua desesperadamente ha colosal determinación reheve.
  Tamara, odispara aja, ohechakuaa:
  - Aña ndoguerahamo"ãi ha upéi jajagarráta!
  Pe ñorairõ ko"ápe ha"e brutal ha al mismo tiempo constructivo...
  Anastasia Witchakova oñorairõ hína yvágape... Hova ojere voi pochýgui, ha opukavy:
  - ¡Gloria comunismo época-pe!
  Ha ipy nandi reheve oapunta pe cañón aviõ rehegua pe blanco-pe ha oity umi aviõ enemigo-kuérape, upéi osapukái:
  - ¡Exito laboral-pe guarã!
  Akulina Orlova, oityvyróvo umi opositor-kuérape, opukavy jerovia reheve, ohechaukávo hatĩ:
  - Peichagua comunismo tuichaitévape guarã, ko planeta pukukue!
  Pe piloto osapukái:
  - Mitãnguéra jepe ñandekuaa!
  Ha ipy nandi reheve oapunta pe cañón aviõ rehegua pe blanco-pe, ha ohundi pe enemigo-pe, ha opukavy:
  - ¡Comunismo época rérape!
  Ja"e porãsérõ, pe mitãkuña ha"e peteĩ terminador ha peteĩ tatatĩ hendýva. Ndaipóri volcán ikatúva oñembojoja hese.
  Akulina Orlova opurahéi:
  - Are guivéma asoña jerovia Ñandejárare, che ipererĩeterei, nañembo"eséi!
  Ha oñakãity agresivamente umi iporãvare.
  Ko'ãva ha'e umi ñorairõ ko'ápe...
  Ha umi mitãkuña aviõ itujáma. Ha péva ha'e desventaja significativa orekóva hikuái. Ha avei ipohýi ha ndaha'éi maniobrableiterei...
  Peteĩ mitãkuimbaʼe oñorairõvape ojeity, ha ndorekói tiémpo osẽ hag̃ua peteĩ paracaída reheve. Ha péva, katuete, ha"e pe hazaña colosal ojapova"ekue.
  Mitãkuña oñorairõ yvate ha ovy'a...
  Albina ha Alvina oñorairõ hína umi combatiente ME-309 porãme ha, katuete, ohupyty activamente puntuación.
  Mitãkuña'ikuéra oñemomba'eguasueterei éxito orekóva rehe...
  Albina oity peteĩ aviõ soviético oiporúvo ipy gracioso ha nandi ha opukavy:
  - ¡Ñande ágila-kuérape guarã!
  Alvina oikytĩ mbohapy auto ruso peteĩ estallido reheve ha he"i:
  - ¡Ñande halcónpe guarã!
  Umi mitãkuña oguejy negocio-pe py"aguasúpe... Ha katu ohayhu avei otortura umi soldado ruso-pe.
  Ko"ápe ojejagarra peteĩ mitãkuimba"e piloto orekóva catorce áño rupi. Ha umi mitã talón redondo porãite ofriti chupe. Ha upéi oñepyrũ ohypýi hikuái pe kuimba"e desnudo y hielo reheve... Upéi y oñembopupu, ha jey y hielo.
  Ko'ãva ha'e umi iporãva oñorairõva...
  Albina opurahéi:
  -Ñande colmillo, garra, hatĩ, puño-pe guarã!
  Alvina osapukái ipulmón yvate gotyo:
  - ¡Oipota hikuái ñorairõ porã!
  Ha umi mitãkuña osegi ojapo milágro ipysã nandi reheve ha oity umi avión soviético.
  Péro umi piloto ruso ombohovái avei chupekuéra. Alisa ha Angela oñembohasa ramoite Yak-9-pe. Ha ñañapytĩ umi alemán-pe ha japurahéi al mismo tiempo;
  Nde ha"e pe encarnación peteĩ tetã py"aguasu rehegua, .
  Compañero Lenin ha compañero Stalin...
  URSS-pe opavave tapicha ojoja añete,
  Ha umi puño ojejapo hierro fundido ha acero-gui!
  
  Lenin ndokyhyjéi pe mymba Adolf-gui,
  Ko'ágã Vladimir ha'e tendota, compañero Stalin...
  Ñainupã umi Kraut-pe hesápe, ndaha"éi pe ceja-pe, .
  ¡Enterove umi nazi oñedesgarra peteĩ jeýpe!
  
  Rusia ha"e che Retã, .
  Tuicha, opa'ỹva Patria...
  Opa tetãnguéra ha"e peteĩ familia, .
  ¡Pya"e jaikóta comunismo poguýpe!
  
  Ñamombarete ñane retã
  Tove Rusia pya'e tojeverde...
  Ñainupãta pe fascista isyváre térã ja"e porãsérõ,
  Ha cheguerovia, ñande pu"aka ndoikói itápe!
  
  Ha Jesús líder ramo tuichaiterei mbaʼe,
  Ha'e ñande Ruvicha, ha Tupã Blanco Universo-pegua...
  Ha Fuhrer-pe oñembyepoti vaietereíta,
  ¡Añetehápe, ¡ñande katupyry nokambiái!
  
  Heẽ, ñande Ypy rehehápe, imarangatu,
  Ñañorairõta mbarete umi Fritz ndive...
  Peteĩ mitãkuña oñani ipy"a"ỹre pe nieve-pe,
  ¡Oñorairõse pochy pochy reheve!
  
  Heẽ, ko"áĝa Stalin-gui oiko tendota soviético,
  Tuichaiterei, ipy'aguasu ha katupyry...
  Comunismo enemigo ndopokói Rusia rehe,
  ¡Lucifer pu"aka oĩramo jepe penendive!
  
  Ikatu jahupyty Hitler-pe, cheguerovia,
  Jepe oñeme"ẽ chupe poder demoníaco...
  Hitler añoite ha"e peteĩ mymba oporojukáva,
  Jepe, ja"e porãsérõ, umi Kraut ndaha"éi morones!
  
  Mbykyhápe, jaiketa Berlín-pe ñorairõhára ramo,
  Upépe Lenin, aka Stalin, oĩta ñanendive...
  Ikatu fácilmente jadesgarra umi fascista-pe umi cachorro-icha,
  Ha oreguerovia, ore mbarete noñemomichĩmo"ãi!
  . MOAKÃHA No 6 rehegua.
  Oguahẽma ary pyahu 1944... Jepémo hasyeterei umi frente-pe, oñemboguata tembiapo URSS-pe ojejapo haguã tembiporu pyahu. En particular, tuicha esperanza ojefija pe tanque IS-2 ha umi arma ipoderósova rehe. Peteĩ cañón orekóva 122 mm ikatu oiko chugui peteĩ argumento ipoderósova pe gérra ojejapóvape umi nazi kóntrape. Avei ojejoko esperanza T-34-85-pe peteĩ arma ipu"akavéva reheve, peteĩ torreta tuichavéva, ha katu peteĩchagua casco ha chasis.
  Ivaivéva pe situasión umi aviõ rehe. Yak-3 ndaikatúi oike producción-pe ndaipórigui duralumina de calidad, ha LAGG-7 ndaikatúi ojejapo oguejy'ỹre producción motor pyahúgui.
  Upévare Stalin odesidi ko'ágã peve pe combate soviético principal opyta YAK-9 ha LAGG-5, ha pe aviõ de ataque IL-2 ndahasýi ojejapo ha ojeikove. Ha umi tanque-pe oî peteî transición mbeguekatúpe T-34-85 ha IS-2-pe.
  Jepémo upéicha ani haguã oguejy producción...
  Ha pe frente ojerreventáma umi costura-pe, umi alemán ojagarra hína kuri pe Cáucaso. ¡Makhachkala ho"a, ha oñemoaguĩma hikuái Azerbaiyán rembe"ýre!
  Ko'ápe Tamara oñorairõ ibatallón kuñanguéra ndive. Jey, mitãkuña"ikuéra trapo-pe túnica-gui ha ipy"a"ỹva oñorairõ umi fuerza enemigo superior ndive.
  Tamara odispara peteĩ rráfaga umi nazi-pe, oikytĩvo unos kuánto enemígo. Ha upéi ipy nandi reheve omombo peteĩ granada mbarete oporojukáva reheve ha opukavy:
  - ¡Oñemomba'eguasu URSS-pe!
  Anna odispara porãiterei umi nazi-pe. Ha ipy nandi reheve omombo granada fuerza letal reheve, odesgarrávo umi opositor-kuérape.
  Upéi osapukái:
  - ¡Gloria comunismo-pe guarã!
  Akulina, odispara enemigo rehe, oikytï infantería fascista. Oikytĩ umi Kraut-pe, omombo peteĩ granada ipy nandi reheve ha opukavy:
  - Rusia-pe guarã, ñande sy guasu!
  Victoria, odispara enemigo-pe ha omombo hese granada ipy nandi reheve, ohechakuaa:
  - ¡Patã Sy guasúpe guarã!
  Olimpiada, avei odispara ametralladora-gui, he'i:
  - ¡Toñemomba'eguasu umi época tuicha comunismo-pe!
  Umi mitãkuña luchador ha'e magnífico...
  Oñorairõ hikuái umi iporãvaicha...
  Tamara, oñorairõ aja, imandu"a ñorairõ ñepyrũre. Mbaʼéichapa okañyvaʼerã umi soldádo alemángui. Upéi ohendu umi arma oityvyróva arasunu. Pe mitãkuña oheja hína kuri pe canonada. Umi alemán ojagarra iñamígo Tatyana-pe, oipe"a chugui isapatu pyahu, oipe"a chugui joya ha ipendiente. Ha omboguata hikuái ipy"a"ỹre cautiverio-pe... Tatyana ha"e pe secretaria comité regional rajy, ha natekotevẽi jepi oguata sapatu"ỹre. Kóva ha"e peteĩ humillación de orgullo oguata descalzo peteĩ común omoñeñandu vaívaicha nde suela tierno. Pe mitãkuña ombohuguy ipy ha ojepy"apy káda paso reheve.
  Tamara omonde avei bota pyahu oñeme"ẽva"ekue chupe, ha pe oguata puku guive ombopochy ipysã. Ha oipe'a isapatu ha oguata ipy reheve. Ha"e peteĩ mitãkuña upe aldea-gua, ojapova"ekue ideber Ucrania-pe. Imitãme, ipy oguata voi umi montaña rembe"ýre. Ha péva, katuete, ndaikatúi oñembojoja umi tape llanura-pegua rehe. Añetehápe ojepe"áma umi callo oĩva ipysã ári, ha ndaha"éi upéicha iporãva oguata haĝua. Péro umi py pyaʼe voi ijyvytu jey. Ha apenas ohasa asy.
  Péro Tatyana pyaʼe operde vaieterei ipy ha ndaikatuvéima oguata. Umi alemán odispara vaʼerãmoʼã chupe, péro oiporiahuvereko hikuái pe iporãva. Haʼekuéra chemoĩ peteĩ karréta ári, péro chembopurahéi jey hikuái. Tatiana iñe"ẽ porã ha opurahéi chupekuéra heta purahéi políticamente neutral.
  Tamara ndoikuaái mba"épa oiko chugui upe rire. Ha"e voi oguata ka"aguy rupi, oñandu ipy nandi umi topetê, topetê, yvyra rakã ha oñeñandu porã voi. Reguata jave umi ita haimbe asýva yvyty ári, umi suela callosa jepe, reguata puku ramo, oporokutu ha hasy. Ha naiporãvéi jaguata ñuatĩ ári. Ko"ãva ojejokóramo umi suela-pe, hasyve heta, jepe peteĩ mitãkuña suela áspera-pe ĝuarã.
  Pe caminata aja, Tamara-pe ipu"aka kane"õ ha ñembyahýire. Pe mitãkuña ho"u baya, ha upéva ndaha"éi suficiente. Ha umi alemán pyaʼeterei oho tenonde gotyo. Tamara, ojepokuaáva oiko umi montáñape, ndoikuaaporãiete umi ka"aguy Ucrania-pegua. Okañy ha ojejuhu pypuku hapykuépe.
  Ha ha"ete peteĩ jagua ojejapíva ka"aguýpe. Upéi pe mitãkuña ojagarra umi alemánpe peteĩ motocicleta ári. Ojoko hikuái auto cochecito reheve ogueraha haguã y. Ha Tamara oñemboja pe ametralladora rehe ha oñepyrũ oikytĩ hendive pe enemígope. Ha oikytĩta vacilantemente, ha katu exactamente. Ha umi fascista ho"a ha ojere agonía-pe. Tamara omohu"ã chupekuéra. Oinupã peteĩvape ijyva ári ijyva nandi reheve, ha ha"e ho"a. Ha pe mitãkuña omohu"ã chupe.
  Upe rire pe iporãva ojupi pe motocicleta ári, opresiona pe pedal ipy nandi reheve ha odespega.
  Tuicha igustovéva jajere péicha jaguata ha ñande py"a"ỹre.
  Tamara opukavy oguata aja:
  - Hermanokuéra mborayhúva, mborayhu, mborayhu joyke'ykuéra oikove haguã! ¡Natekotevẽi ñamolesta ñande mburuvicha!
  Péicha opu"ã pe ñorairõ ruvicha guasu.
  Ha ko'ágã oñorairõ fascista-kuéra ndive peteî terminador Komsomol-icha. Ha katu umi fuerza ndojoguái, ha pe batallón de mitãkuña ojeobliga ojeretira haguã. Umi ñorairõ ko"ápe opupu yicha peteĩ hervidor gigantesco-pe peteĩ volcán ári.
  Anna, odispara ha omombo peteĩ granada letal ipysã nandi reheve, ohechakuaa:
  - Ñorairõme, opaite medio iporã, ndaha'éiramo umi ojesuicida!
  Akulina, odispara enemigo-pe, oity umi nazi-pe, ohechakuaa:
  - ¡Ñande ha'éta pe tenondegua opa mba'épe!
  Ha pe mitãkuña talón nandi oheja pe jopói ñehundi rehegua.
  Victoria, odispara umi fascista-kuéra rehe ha oikytĩvo umi enemigo-kuérape ametralladora ryrýi reheve, he"i:
  - ¡Ndaiporimo'ãi poriahuvereko umi enemigo-kuérape!
  Ha oñakãity ikompañerokuérape.
  Olympias omombo ipy nandi ha cincelado peteĩ granada aty pohýi ári ha opukavy:
  - ¡Tuichaiterei haguére pe tribunal humanovéva ko mundo-pe ha comunismo!
  Umi ñorairõhára ko"ápe añetehápe iglorioso, ha ha"ete ku época espacial-gua.
  Oñorairõ hikuái colosal ferocidad reheve.
  Péro umi nazi oñemotenonde gueteri Cáucaso-pe. Febrero ary 1944-pe, alemán ha turco oñembojoaju, oikytĩvo umi tropa soviética mokõi pehẽngue joja'ỹvape.
  Fuhrer ojerure omohu'ã haguã URSS. Astrakhan ojepytaso gueteri. Umi nazi oĩ en forma de combate jepiveguáicha... Umi ME-262 peteĩha oñorairõ hína yvate gotyo. Ojekuaava"erã ha"ekuéra nomoheñói hague peteĩ sensación. Velocidad yvate gotyo ndaha'éi convenienteiterei ojegolpea haguã cañón aviõ 30 mm-gui. Heẽ, upéva ojehechakuaavaʼerã en serio. ME-262 oguereko avei algunos problemas ipohýigui. Orekóvo maniobrabilidad en particular.
  Ojeporu porãve, TA-152 ohayhu umi piloto ha oiko chugui peteĩ kavaju omba"apóva. Añetehápe, ko mba'yrumýi ha'e mokõive bombardero línea de frente, combate ha aviõ de ataque. Oĩ voi kuri umi idéa oñembohasa hag̃ua pe aviación alemana kompletoite ko aviõme. Umi ventaja orekóva apytépe ojehechakuaava'erã supervivencia ha velocidad, ha arma ipoderosa, ohóva aviõ de ataque ha caza-pe guarã.
  Avei ojeporu kyre"ỹve ohóvo ME-309, oñembopyahúva ohóvo. Avei ME-109 oî gueteri servicio-pe, pero ndojepe'ái ani haguã oñemboguejy producción. Oĩkuri voi peteĩ modificación pyahu ME-109 "K" rehegua orekóva peteĩ motor ipu"akavéva, armado cinco cañón aéreo reheve peteĩ jeýpe. Ndaikatúi reity pya"eterei peichagua máquina-pe.
  ME-309 ohupyty avei peteĩ motor imbaretevéva ha ipepo ojeipysóva. Peteĩ auto ipeligrosoitereíva. Umi piloto soviético oveve gueteri umi aviõ itujáva, ha oguejy ohóvo ikalidad. Péro koʼág̃a g̃uarã pe Yak-9 ndahaʼéi ivaietereíva, omaniobrakuaaiterei ha noikotevẽi velocidad hetaiterei.
  Umi tropa alemana imbarete... Opu'ã disputa tanque T-34-85 rehe. ¿Ojejapovaʼerãpa pe armadura torreta rehegua ijyvateve? Añetehápe, ko kásope ojupíta pe peso. Ojekuaava'erã oguejy hague calidad armadura soviética-pe. Umi elemento aleador ofalta, ha calidad de soldadura térã fundición oguejy nivel crítico-pe.
  Ha katu umi mitãkuña oñorairõ heroínaicha...
  Upéi oñehundi Elizabeth tanque ha umi mitãkuña oho. Py"ỹre ha bikini-pe oñani hikuái pe nieve rupi, ohejávo ipy gracioso.
  Catalina ohechakuaa peteĩ jesareko pochy reheve:
  - ¡Ñande ñañembotypaite hína!
  Elena ohechakuaa pochýpe:
  - ¡Ha katu jagana gueteri!
  Elizabeth odispara peteĩ pistola, oinupã pe motociclista alemán-pe ha oñe"ẽmbegue:
  - ¡Ainupã pe alemánpe! Mba"éicha piko ohupyty porãta chehegui!
  Efrasia ohechakuaa energéticamente:
  "Opa hikuái upépe hekove, ha ndaikatúi okañy jey!"
  Catalina ningo peteĩ mitãkuña agresiva, ha opurahéi:
  - Ñande pochýpe, japurahéi imperio purahéi!
  Umi mitãkuña oñani ijehe, ha italón redondo nandi omimbi.
  Mitãkuimba"e, ohechávo umi mitãkuña"ípe, oporandu chupekuéra kyhyjépe:
  - Ha moõgui piko reju nde py reheve?
  Isabel ombohovái:
  - ¡Rojapo hína peteĩ maniobra táctica!
  Pe mitãkaria"y opukavy:
  - Peteĩ, mokõi - ñembyasy ndaha"éi peteĩ problema, .
  ¡Araka"eve ndaperetiraiva"erã!
  Eñongatu nde ryekue ha nde jyva yvate, .
  ¡Eikuaa peteĩ angirũ añetegua akóinte oĩha nendive!
  Catalina opukavy, ohechaukávo hatĩ:
  - ¡Eikuaa peteĩ angirũ jeroviaha akóinte oĩha nendive!
  Elena osapukái:
  - Ani rekyhyje! Roju jeýta....
  Ha irundyve mitãkuña osapukái peteĩ ñe"ẽme;
  Che arovia ko mundo tuichakue opu'ãtaha,
  Oñemohu'ãta fascismo...
  Ha Kuarahy omimbipáta - .
  ¡Pe tape ohesapéva comunismo!
  Umi ñorairõhára oĩma odesgarrávo oimeraẽ alemán... Ha ipy reheve pe nieve-pe ha"ekuéra sexy ha iporãiterei. Mba"eichaitépa iporã ko"ã mitãkuña, rosa ipoty ha noñehundéivaicha.
  Bueno, Hitler ndaha"éi oñembohoryva"ekue, ha ojere ñande País jerére arai apytépe. ¡Omoinge hatĩ ikorasõme voi ha osyry huguy!
  Ha umi mitãkuña oheja hapykuéri umi tape iporãitereíva. Alemán-kuéra osegi ko"ã tape ha ho"a ijyva ári ha omaña iñembyahýi. Ko"ãva ha"e umi ñorairõhára ka"aguy ha"ekuéra. Ha umi alemán ohetũ mitãkuña py.
  Ha Anastasia Witchakova ha Akulina Orlova oñorairõ yvágape. Mokõi mitãkuña hechapyrãva.
  Anastasia, oity umi nazi-pe ha ombojere hi"aviõ, oiporúvo ipysã nandi, opurahéi:
  - ¡Roñorairõta ko'ẽrõ hesakãvéva rehe!
  Akulina, oikytĩvo umi nazi jyva oipurúvo ipysã nandi, opukavy:
  - Ñahetũ!
  Ha umi mitãkuña oinupã jey umi alemánpe mbaʼeveichagua poriahuvereko ni ceremoniaʼỹre. Haʼekuéra ningo iñarandueterei.
  Anastasia ombojere jey iYak-9 ha, opukavy, opukavy:
  - ¡Upéva héra comunismo!
  Akulina omoneĩ ko mba"e:
  - Che arovia ko mundo tuichakue opu'ãtaha...
  Anastasia, oityvyróvo umi alemán-pe, oñe"ẽmbegue:
  - Ñande retã ha'e ñande kuarahy!
  Ha ko"ãva ha"e umi mitãkuña oñorairõva ko"ápe, clase soviética ijyvatevéva.
  Ha umi alemán ohupyty, ivaieterei. Ha umi hostilidad oñemoakãrapu'ã ohóvo...
  Marzo-pe, umi nazi oñepyrũ oike Bakúpe. Oĩ peteĩ atáke peteĩ táva guasu henyhẽva petróleogui. Umi ñorairõ ivaieterei.
  Alemán-kuéra ombokapu Bakúpe oipurúvo artillería pohýi.
  Ha ombokapu hikuái umi tropa de tormenta ndive. Ha katu pe peteĩha, ipyahuvéva Yu-488, ojehechakuaáva ipu"aka tuichaitévare, oity avei bomba. Koʼã áuto ningo mymbakuérante.
  Peteĩva umíva apytégui ohechauka Gertrude, Eva ha Frida-pe. Mitãkuña porã, orekóva vista iporãitereíva, oity bomba umi posición soviética-pe. Ha ojuka hikuái umi soldado ha civil Ejército Rojo-gua.
  Bakú hendy... Tatatĩ ojupi pilar-kuérape. Umi ykua petróleo avei hendy, opa mba'e hendy.
  Gertrude he"i opukavy:
  - ¡Ñandejára ohayhu Alemania-pe!
  Eva, opresionávo pe palanca italón desnudo reheve ha oity bomba, omoneĩ:
  - Upeichaite! ¡Ñande ha"e pe raza ojeporavóva!
  Frida opurahéi agresivamente:
  - Ñande tavayguakuéra niko yvága poravopyre!
  Ha oñakãity ikompañerokuérape. Ko"ãva ha"e pe tipo de mitãkuña oñorairõva ko"ápe, simplemente pe encarnación agresividad rehegua. Ha oñorairõvo presión rehe.
  Gertrude odispara peteĩ cañón aéreo ryrýi ha opukavy:
  - ¡Ñande Túva tuichaite haguére!
  Eva, odispara umi opositor-kuérape, omoañete:
  - ¡Tuicha mba'e colosal rehe!
  Umi mitãkuña ha"ete ku pya"e odominai umi aviõ. Ko"ãva ha"e umi angirũ oñorairõva ha"ekuéra.
  Ha ndaikatúi regana chupekuéra umi tarjeta-pe upéicha fácilmente. Ha oity hikuái iñenemigokuérape frenesí salvaje reheve.
  Frida ohechakuaa:
  - Che ha'e kuña tuicha sueño ha iporãva!
  Upe rire odispara jey umi cañón aeronave-gui, oity umi combatiente soviético oñeha'ãva oataka monstruo alemán-pe.
  Heẽ, oñeñandu ndaikatuiha rerresisti umi nazi-pe.
  Bakú oime ataque-pe.
  Tamara ha ibatallón oñorairõ ko táva rehehápe. Mitãkuña oñorairõ desesperadamente ha ohechauka heroísmo ijojaha'ÿva.
  Tamara odispara peteĩ rráfaga, omombo peteĩ granada ipysã nandi reheve, omosarambívo umi alemán ha imercenario-kuérape ha osapukái:
  "¡Che Patria ilimitado-pe ĝuarã!".
  Ha oñakãity ikompañerokuérape. Ha"e peteĩ guerrera nivel ijyvatevévape, ndorekóiva ijojaha"ỹva.
  Jepe, katuete, umi ambue mitãkuña ndaha"éi avei ivaíva. Ja"e voi oñorairõ porãiterei hikuái.
  Por ehémplo, Ana ojagarra ha ojuka umi nazi-pe, haʼete ku oinupãva peteĩ hoz.
  Ha ha"e opukavy:
  - ¡URSS-pe guarã!
  Ha ipy"a nandi reheve ome"ẽ pe jopói oporojukáva ñemano rehegua.
  Akulina, odispara enemigo-pe, opukavy:
  - ¡Che Retãme guarã!
  Ha ipy nandi reheve, omoñepyrũta umi jopói aniquilación rehegua, ohundívo opavave peteĩ fila-pe.
  Victoria oñorairõ iñenemigokuéra ndive, oactua desesperadamente ha decisivamente. Oity opositor-kuérape ráfaga reheve. Upéi, ipysã nandi reheve, omombo granada letal. Ha osapukái:
  - ¡Comunismo remiandu rehe!
  Avei oñorairõ hína umi Olimpiada. Ha ko mitãkuña heroica omombova"erã peteĩ caja entera explosivo rehegua ipy nandi ha muscular reheve. Ha pe tanque Lev ojere vaʼerã.
  Pe ñorairõhára osapukái:
  - Pero Pasaran!
  Mitãkuña oñorairõva ha iporãiterei. Haʼekuéra arakaʼeve noñemeʼẽi ni noñemeʼẽi. Oguereko hikuái pu"aka umi terminador-kuéra rehegua.
  Ha umi fuerza ndojojaitereíri... Bakú ojeipyso tatarendýpe. Umi tropa soviética-pe ofalta munición. Ha péva haʼe pe provléma prinsipál.
  Heta oĩ oñeme"ẽva desesperación-pe.
  Gerda ha itripulación omboliga umi tembiguái kuimbaʼépe ohetũ hag̃ua ipysã nandi. Ojapo hikuái iñeʼẽrendúvo ha oisuʼu italón.
  Upéi umi mitãkuña ojupi jey Pantera 2-pe ha odispara. Umi arma soviética oity ohóvo...
  Haimete Cáucaso tuichakue ojejapyhýma. Péro Ereván ojejoko gueteri. Táva Poti, puerto paha oimehápe gueteri umi remanente Flota Mar Negro-gua, oñorãirõ heroicamente.
  Ha upépe oñorairõ mitãkuña diferénte nasionálgua. Ha pe destacamento gulnazi ipy reheve oñorairõ. Peteĩ kuñakarai georgiana iporãva, ha oreko peteĩ mandamiento pe mitãkuñaʼípe g̃uarã.
  Gulnazi omombo ipy nandi peteĩ vosa explosivo rehegua, odesgarra umi nazi-gui ha opukavy:
  - ¡Toñemomba'eguasu comunismo mundial tuicha mba'épe!
  Icompañero tamil avei omombo peteĩ granada fuerza mortal reheve ipy nandi reheve, odesgarrávo umi turco-pe ha osapukái:
  - ¡Patã Sype guarã!
  Masha, mitãkuña Rusia-gua, ome'ê peteî estallido ha omombo poder explosivo ipysã nandi reheve, ha oity umi fascista-kuérape, osapukái:
  - ¡Toñemomba'eguasu umi época comunismo mundial-pe!
  Margarita ome"ẽ avei peteĩ giro ojeapunta porãva. Oikytĩ umi fascista-pe ha italón desnudo reheve omondo peteĩ jopói ñemano asesino rehegua, oityvyróvo umi opositor-kuérape ha osapukái:
  - ¡Ñande victoria rehe!
  Péicha umi mitãkuña oñorairõ heroicamente. Ha añetehápe ndaikatúi ojejoko chupekuéra, ha ndaikatúi ojere jey chupekuéra. Ha"ekuéra ha"e simplemente kuña luchador ha súper. Ha oñorairõramo hikuái, upéicharõ oñorairõ hikuái héroe ha supermen-icha!
  Pero, aimérõ, hasy ojejoko haguã umi fascista ha fuerza superior orekóva rehe. Yvágape, Albina ha Alvina ohupyty ohóvo puntuación de confianza. Ha hetaiterei aviõ ojeity ha hesakã porã ndaikatuiha ojejoko.
  Albina, oity ambue aviõ soviético ipysã nandi reheve, opurahéi:
  - Ndaikatúi jajeity, pe cazador oñekonverti caza-pe!
  Alvina, oikytĩvo umi opositor-kuérape ha ombojere mbarete iñakã ijajúra ipu"akapávare, opukavy:
  - ¡Gloria pe época orden ariana pyahúpe!
  Ha avei oñeme'ẽ italón desnudo reheve...
  Mitãkuña'ikuéra peteîteî oitypáma mas de quinientos aviõ ha ohupyty Cruz de Caballero de la Cruz de Hierro orekóva roble de oro hogue, kyse puku ha diamante.
  Ha"ekuéra ha"e umi mba"eporã ojeguerovia"ỹva. Ha oinupãma ramo hikuái umi enemigo Tercer Reich-pe, upéicharõ ko'ã aña ndikatúi ojejoko. Hetave quinientos aviõ ojeity Marsella ypýpe añoite. Ko fenómeno oime, katuete, iporãvévape. Hitler odesidi voi omonéî sexto grado Kurusu Caballero Kurusu Hierro rehegua roble platino rogue, kyse puku ha diamante reheve.
  Oñeme'êta peteîha tapicha ojukáva hetave mil aviõ. Ha pe resultado ha"éta simplemente fenomenal.
  Albina oikytĩ cinco aviõ soviético peteĩ jeýpe peteĩ rráfaga reheve umi cañón aviõ calibre 30 mm-gui ha, opresionávo umi gatillo ipy nandi reheve, opukavy:
  - ¡Toñemomba'eguasu ñane mbarete!
  Alvina, oikytĩvo umi auto soviético ha oikytĩvo umi enemigo-kuérape ipy nandi reheve, he"i:
  - ¡Tuicha gloria heroísmo-pe!
  Ha umi ñorairõhára oñakãity ojuehe!
  Oñorairõ jepiveguáicha bikini ha ipy"a"ỹre, ha péva ha"e imbarete. Umi mitãkuña ha"e kuña supermen-nte. Jepe oservi hikuái peteĩ mbaʼe vai. Ha ohayhu hikuái o"asáva tatakuápe umi prekursór prisionéro raʼy. Ko"ãva ha"e mitãkuña"i ko"ápe. Cruel pero lindo.
  Peteĩ jey Albina he"i:
  - Ndaipóri py'aporã ko yvy ape ári, kangy mante!
  Ha italón desnudo reheve oity peteĩ par de bomba umi posición soviética-pe, oity mbohapy arma.
  ¡Ko"ãva ha"e guerrero nome"ẽiva absolutamente poriahuvereko avavépe! Péro umi golpe orekóva hikuái ningo oityvyroiterei.
  Alvina ohechakuaa peteĩ sonrisa reheve:
  - Ndaipóri tenda umi ikangyvape guarã kuarahy guýpe!
  Ha oñakãity icompañero-pe.
  Umi ñorairõhára ndohechaukáiva ikangy ha araka"eve noñeme"ẽiva. Añetehápe ha"ekuéra ha"e umi campeón campeón-kuéra rehegua. Jepénte oreko signo menos, oservígui hikuái peteî fuerza aña.
  Ha katu al mismo tiempo vy"a ha encantador.
  Albina, odesnudávo hatĩ ha omondo umi proyectil aviõ asesino umi opositor-kuérape, opukavy:
  - Pe ñe'ê nazi imarangatu - ñahundíta tapiaite guarã!
  Alvina ocomenta agresivamente, oity umi opositor-kuérape:
  - ¡Añetehápe ore pirata!
  Albina, oikytïvo umi enemigo-kuérape, omoañete:
  - Opa mba'e ambuéva ha'e peteĩ sueño!
  Ha umi ñorairõhára oityvyro ha oitypaite opavavépe, ha"ete ku oinupãva disco yvyra"ípe.
  Alvina opukavy oityvyróvo umi aviõ ruso:
  - ¡Ñande ha'e Hitler ágila oñorairõva!
  Ha oñakãity ikompañerokuérape.
  Umi ñorairõhára ko"ápe añetehápe oheja hína umi tripa osẽ iñenemigokuéragui. Ejército Rojo ohupyty heta mba'e chuguikuéra.
  Umi mitãkuña oñorairõva oipotaiterei oity umi tropa rusa.
  Ha katu Helga TA-152-pe ohundi umi fuerza terrestre soviética-pe. Oity SAU-85 ha opukavy:
  - ¡Alemania tuicha mba'égui ha ita'ýra ha itajýra!
  Péro umi ñorairõ Astrakhan rehegua osegi gueteri.
  Mitãkuñakuéra oñeha"ãmbaite ojejoko haĝua.
  Alenka omombo peteĩ bomba orekóva explosivo ipy nandi reheve. Odesgarra umi fascista ha osapukái:
  - ¡Comunismo marangatúpe guarã!
  Anyuta, odispara umi nazi-pe ha avei omombo peteĩ granada ipysã nandi reheve, opukavy:
  - Ha salvación tetãme guarã!
  Alla, oity umi opositor-kuérape, oikytĩvo chupekuéra ceremonia innecesaria"ỹre ha omombo peteĩ granada italón desnudo reheve, opukavy:
  - Péicha ipu ñande gloria!
  María, ohundívo iñenemigokuérape, omombo umi regalo de muerte ipysã nandi reheve, opukavy:
  - ¡Ore tuicha ore rekomimbipápe!
  Marusya, oikytĩvo umi mercenario árabe oñemotenondéva fila-pe ha omombo peteĩ granada ipy nandi reheve, opukavy:
  - Oñemoambue haguã, ikatu haguã ho'a peteî jeýpe umi precio!
  Matryona, ombogue umi nazi-pe ametralladora reheve, ojagarra ha opukavy:
  - Ñande Retã URSS! ¡Oñembotapykuéta karai!
  Umi ñorairõhára ko"ápe oactua tuicha agresividad reheve. Ha pe presión de lucha orekóva hikuái tuichaiterei.
  Ha"ekuéra ohechauka generalmente hi"aerobatica colosal. Ha añetehápe presión ndojejokóiva.
  Umi ñorairõhára ipy"a"ỹ, ha katu ovy"a...
  Jasyporundy jave, umi nazi ojagarra Bakú. Ndaipóri haguére munición ogueraha ipype. Upe jave avei, Poti ho"a haimete simultáneamente. Ereván añoite, opytáva montaña rembe"ýpe, ojejoko. Péro haʼe avei oñekondena vaʼekue. Avei sa"i ohóvo munición ha hi"upyrã upépe. Ha"énte umi turco ne"ĩra gueteri oike ko távape, ha pe yvytimbo omano ñembyahýigui.
  Umi mitãkuña Tamara batallón-gua okañy parcialmente umi combatiente subterráneo apytépe, ha oĩ, comandante ndive, omýiva tapykue gotyo tenonde gotyo... Ohasase hikuái imba"évape.
  Haimete ojejapyhýma Cáucaso-pe, ha katu pe ñorairõ osegi. Jepémo URSS operde pe campo petrolero tuichavéva upe jave. Ha katu pe Ejército Rojo noñembyai espíritu-pe. Ha oĩ avei petróleo Volga retãme, Siberiape ha heta hendápe.
  Hitler omanda omohu'ã haguã umi ruso Astrakhan-pe 20 de abril peve. Ha umi ñorairõ ojejapo tuichaiterei escala-pe. Ha tuichaiterei oñembohape pe bombardeo.
  URSS ojejuhu presión mbarete poguýpe. Avei oiko ñorairõ Alma-Ata rehe, ha"éva japonés oityvyróva. Haimete ojerepaite pe siuda.
  Umi samurái, haku"imi riremínte, oñeha"ã omoheñói ofensiva Magadan gotyo.
  Verónica oñorairõ Alma-Ata-pe ha, oñondive ibatallón de mitãkuña ndive, oñorairõ umi samurai ataque rehe.
  Ha hetaiterei oĩ umíva koʼápe. Umi chino, oñecontratáva oiporúvo método de colapso, oñorãirõ avei.
  Umi japonés omombo umi soldado hovy ñorairõme... Oñemotenonde ha literalmente ohypýi umi posición soviética hetekue reheve.
  Verónica oity tata. Ha oikytĩ oguejy chino ha samurai-kuérape fila-pe. Omombo granada ipysã nandi reheve ha opukavy:
  - ¡Gloria pe espíritu ruso-pe!
  Marfa avei odispara, oikytĩ opositor-kuérape ha opukavy:
  - ¡Ñande Túvape guarã!
  Natasha, odispara umi soldado japonés ha chino oñecontratáva oactua haguã forraje de cañón ramo, osapukái:
  - ¡Comunismo Tuichavévape guarã!
  Alina, odispara umi samurai ha luchador chino-kuérape, oikytĩvo chupekuéra tuicha pasión reheve, ha ome"ẽvo pe jopói ñemano rehegua italón desnudo reheve, opukavy:
  - ¡Comunismo frontera pyahúpe guarã!
  Verónica odispara tuicha precisión reheve enemigo-pe, ha oinupã umi chino akã, ha upekuévo osapukái:
  - ¡Gloria yvy soviética-pe!
  Ha ipy nandi reheve omondo peteĩ fuerza tuichaitereíva peteĩ granada-gui, odesgarráva opavave enemigo-kuérape.
  Marta, oikytĩvo pe enemigo ha omombo pe jopói ñemano rehegua ikuã nandi reheve, osapukái:
  - ¡Eisãmbyhy komunismo época!
  Natasha, odesgarrávo pe paquete explosivo ipy nandi reheve, oikytĩ peteĩ masa de chino, he"i:
  - ¡Orden soviética pyahúpe guarã!
  Alina, odispara porãiterei pe enemigo-pe, opukavy:
  - Comunismo frontera pyahúpe guarã, ¡ñañorairõta!
  Ha italón nandi omeʼẽ peteĩ bomba ohundívape.
  Mitãkuña oñorairõva, ha"ete ku chispa osẽva hesakuéragui.
  Nahániri, umi japonés ndaikatúi ipuʼaka koʼãichagua tapichápe, jepe oñondive umi fuérsa china ndive. Ha umi samurái ojejapura oataka hag̃ua.
  Ha jey omombo hikuái opa umi aproximación te'õngue reheve. Ha katu hetaiterei oĩ, ha pe batallón de bellezas descalzos ojeretira va"erã.
  Ha umi japonés oreko mitãkuña ninja. Ha ijetuʼueterei ñañorairõ hag̃ua hesekuéra.
  Ha"ekuéra omimbipaite, oñorairõ ha iporãiterei. Ha omombo hikuái ipy nandi reheve, jopói tuicha pu"aka ohundíva.
  Peteĩ mitãkuña ninja iñakãrague hovy oikytĩ umi soldádo soviético-pe kyse puku reheve ha opukavy:
  - ¡Mburuvicha guasu reinado época-pe guarã!
  Peteĩ mitãkuña ninja iñakãrague hovy omotenonde peteĩ molino, oityvyro umi militar ruso-pe ha opukavy:
  - ¡Gloria pe época de banzai-pe!
  Peteĩ mitãkuña ninja iñakãrague morotĩva oipuru peteĩ técnica helicóptero rehegua, oikytĩ peteĩ oficial soviético-pe ha he"i:
  - ¡Akóinte rogana!
  Peteĩ mitãkuña ninja iñakãrague morotĩva oipuru pe técnica de mariposa, oikytĩ mbohapy soldádo ruso ha omombo peteĩ guisante ipy dedo nandi reheve. Ojepovyvy ha ombojere umi treinta y cuatro.
  Pe ñorairõhára opukavy:
  - ¡Pe pedido japonés pyahúpe g̃uarã!
  Umi mitãkuña ko"ápe iporãiterei ha añetehápe iporãiterei... Ha pe Ejército Rojo oĩva Lejano Oriente-pe ojotopa peteĩ enemigo serio ndive.
  Péro pe centro-pe, umi soviético soviético omoñepyrũ peteĩ ataque sapyʼaitépe Rzhev gotyo.
  Ko"ápe Elizabeth tripulación oñorairõ primera vez pe tanque pyahu IS-2-pe. Peteî auto oîhápe esperanza ojefijáva. Jepive oĩ cinco tripulante, ha katu ko"ápe umi guerrero ombohovái irundy.
  Elizaveta odispara peteî arma 122mm. Peteĩ proyectil destructivo oveve fuerza oporojukáva reheve. Omombe u petet arco ha oity T-4 mombyry guive.
  Isabel osapukái:
  - ¡Ainupã porã ko peteĩvape!
  Ekaterina okargá ombohovái haĝua, oipuru ipy dedo nandi ha he"i molestia reheve:
  - ¡Ha katu pe arma ndaha'éi pya'eterei odispara!
  Isabel omoneĩ ko mbaʼe:
  - ¡Ndaha'éi peteĩ destructor de tanque ideal mba'eveichavérõ!
  Elena, oipytyvõva"ekue okargávo pe arma ipy nandi reheve, ohechakuaa:
  - ¡Ha katu ha"e asesino!
  Ha upéi Catalina odispara. Ha pe proyectil oity mombyry guive Pantera-pe. Heẽ, peteĩ arma asesina...
  Ekaterina ohechakuaa:
  - ¡Roguereko heta mbarete ha vy'a!
  Elena omoneĩ ko mbaʼe:
  - ¡Hetaiterei mba'e! ¡Gloria Rusia-pe guarã!
  Efrasia ohechakuaa avei:
  - Ko mba'yrumýi ojehecha vai. Mba'éichapa redispara upéva?
  Elena ohechakuaa lógicamente:
  - Ha jaguereko peichagua tesa oñembokatupyrýva! Ñainupãta ramo, jainupãta!
  Ha umi ñorairõhára opurahéi coro-pe:
  - ¡Ndorokyhyjemo'ãi ha akóinte ñañorairõta!
  . MOAKÃHA No 7 rehegua.
  Ára 21 jasyporundy jave, Astrakhan opyta gueteri parcialmente soviético poguýpe. Pe alemán ndojejagarrapaitéi hese.
  Pe terreno rupive ikatu oñedefende porã koʼápe. Ha umi alemán odesidi okambia umi táctica. Ojapo rangue atáke, oñemoambue hikuái bombardeo ha bombardeo-pe.
  Alenka ha equipo okañy peteĩ búnker-pe ha oha"arõ osẽ pe bombardeo masivo.
  Umíva apytépe oĩkuri seis mitãkuña oha"ãva carta. Ojoko hikuái umi cubierta ipy dedo nandi reheve ha oreko peteĩ discusión.
  Anyuta pochýpe ohechakuaa:
  - Cáucaso-pe, Ereván añoite opyta ojegueraha"ỹre. Kóva ha"e ñande isla paha añoite ko región-pe. Mba'épa oikóta upe rire?
  Alenka opropone lógicamente:
  - Oiméne ohovéta hikuái Moscúpe. ¡Kóva ha"e pe credo orekóva hikuái!
  Alla he"i peteĩ suspiro reheve:
  - Umi fuerza ndojojaitereíri... Añetehápe japerde hína pe ñorairõ, ha ndajarekói suficiente soldado!
  Maria ohechakuaa lógicamente:
  - Ha umi nazi ohasa asy pérdida! ¡Ndaikatúi orerresisti hikuái!
  Matryona oikuaauka hemiandu, omombo peteĩ tarjeta ipysã nandi reheve:
  - Ronase rogana haguã, ha katuete roganata, che aikuaa!
  Marusya omoneĩ, oñorairõvo ikontrario ndive ipy nandi reheve:
  - Añetehápe, ndaipóri duda!
  Alenka ndaha"emo"ãi upéicha optimista, omombo pe tarjeta ipy nandi ha bronceado reheve:
  "Ore mitãkuña ikatu roikova"erã ocupación guýpe, ha katu arovia katuete roganataha!".
  Anyuta he"i decisivamente:
  - Ikatu reñorairõ reiporúvo método guerrillero, ha iporãitereíta reñorairõ jave ko"ãichagua tapicha ndive, ¡iporãiterei!
  Alla agresivamente ohechakuaa:
  - ¡Ñañorairõva"erã kyre"ỹve!
  Mitãkuña"ikuéra noñe"ẽvéima. Upéi okambia hikuái ótro témape.
  Marusya he"i ñembohory reheve:
  - Okakuaa ohóvo umi ogueroviáva. ¡Contrario opa lógica-pe!
  Anyuta ombotove ko mba'e:
  - Avave ndohechaukái gueteri ndaiporiha Tupã. Ha ndaikatúi ohechauka ótra kósa. Upévare koʼápe ikatu jajodiskuti opaʼỹre.
  Alenka omoañete:
  - Ha ojodiskuti ko'ápe itavy ha ndovaléi mba'everã!
  Alla omoneĩ ko mba"e:
  - Heẽ, ko ñomongeta ndovaléi mba'everã. Hiʼarive Ñandejára oĩramo, upéicharõ Haʼe ningo iporãve ndoexistíri!
  Matryona opukavy ha ohechakuaa:
  - Iporãve peichagua Tupã ndoikói! Upe aja, japurahéi!
  Ha mitãkuña"ikuéra opurahéi coro-pe;
  Ore mitãkuña, roike Komsomol-pe,
  Ohura hikuái ohura haguã fiel Patria-pe...
  Péicha peteĩ derrota pochy oha'arõ umi nazi-pe,
  Bueno, jaiko Rusia-pe comunismo poguýpe!
  
  Añetehápe, Lenin oĩ ñanendive, metal-icha,
  Bronce imbaretevéva oimeraẽ acero-gui...
  Che asoña ambojere haĝua umi mundo iñakã ári, .
  ¡Oheja haguéicha pe genio guasu Stalin!
  
  Jajapóta pe País ro"ysãve,
  Ha ñamopu'ãta Túva mbyjakuéra ári...
  Toiko éxito umi miembro Komsomol-gua ndive,
  ¡Jepe ñande py michĩmi oĩmbaite!
  
  Pe fascista oataka che retã,
  Samurai oúva descaradamente este guive...
  Che ahayhu Jesús ha Stalin-pe,
  Ha che arovia pe adversario-pe, jadesgarráta chupe!
  
  Añetehápe, pe Tupã herakuãitéva Svarog oĩ ñanendive,
  Upéva, bromeando, omopu'ãta comunismo...
  Imbaretevéva opa mba"égui ko universo-pe ha"e pe Familia gloriosa,
  ¡Ombojoapýta conciencia ha voluntad-pe!
  
  Che arovia araka"eve nañañeme"ẽmo"ãiha,
  Pe Patria ndaikatúi ojegueru ijyva ári...
  Compañero Stalin ha"e peteĩ mbyja omimbipáva,
  Ha ñane mbo"ehára ha"e pe genio iñaranduva Lenin!
  
  Ñande jajapóta ñande Ru Retã,
  Iporãve ha omimbivéva ko planeta-pe...
  Ha ha'éta, eikuaa pe arma asesina, .
  ¡Tovy'a kakuaáva ha mitãnguéra!
  
  Ehapy Svarog, ani rehapy nde korasõme,
  Nde ha'e pe santo patrono opavave kyse puku ruso rehegua...
  Pya"e ñamopu"ãta peteĩ paraíso imbaretéva, che arovia,
  ¡Jesús oúta misión sagrada!
  
  Ani rejerovia Hitler pandilla rehe, angirũnguéra,
  Ha'e oganataha fácilmente ha amenazantemente...
  Opavave ñaikotevẽ peteĩ familia - .
  Ha cheguerovia, ndaha"éi tardeiterei rehayhu haĝua nde País!
  
  Ñandejára Ipu'akapáva ñandeprotehe opavave,
  Omopu'ãta poyvi tricolor yvy ári...
  Ha pe depredador aña oñekonverti ñembosaráipe,
  ¡Ñande ikatu avei jagueropuʼaka Satanáspe!
  
  Che ahayhu Túva Guasu,
  Pe universo tuichakue javeve ndaiporivéima nde neporãvéva,
  Ndorovendemo'ãi Rusia peteĩ rublo rehe,
  ¡Ñamopu'ã py'aguapy ha vy'apavẽ ko universo-pe!
  
  Ñande Retã rérape, peteĩ kerayvoty, .
  Tuicha Rusia opu'ãta...
  Opa mba"e ambuéva ha"e vanidad-nte
  Ha oĩta ñanendive peteĩ mesías pyahu!
  
  Oh che Lada ipu'akapáva, .
  Peme'êta mborayhu ha py'aguapy ruso-pe...
  Péicha ajevy nderehe, ajerure"asy ndéve,
  Ha tekotevẽramo, ¡egolpea rayo reheve!
  
  María Tupã yvagagua Sy,
  Pe universo ome"ẽ Jesúspe...
  Nde rehehápe opu'ã Tupã guasu,
  ¡Umi hénte ndoperdéi añetehápe igustó!
  
  Ñañatendéke umi miembro Komsomol-gua ha'eha péicha,
  Rusia tupãnguéra oñemomba'eguasueterei...
  Ñande ha"e Tetã Sy ra"y guasu,
  ¡Umi ruso akóinte ogana!
  
  Angirûnguéra, tekotevê ñañembo'e País-pe,
  Perún, Yarilo, ha Svarog ha'e poderoso...
  Ñande ningo ména imbaretetereíva,
  Ha jaipejupáta umi arai yvágape jepe!
  
  Ko'ágã enemigo oñemosê jeýma Moscúgui,
  Heta rembohasa asy umi nazi-pe...
  Ñande ningo ñandefiel Jesús ha Stalin-pe,
  ¡Hetaitéta oĩta umi tanque orekóva arma!
  
  Nahániri, pe enemígo ndaikatumoʼãi ojoko umi rusope,
  Ñande ñorairõhára ha'e guive opa mba'e ipu'akapáva...
  Ohasávo exámen, peteî cinco añónte,
  ¡Upéicharõ káda mitãkuimbaʼe imbaretetereíta!
  
  Cheguerovia, Stalingrad oñemomba'eguasúta,
  Ha ñañongatúta chupe pe ataque-gui...
  Oúta alineación victoriosa umi kavaju'arigua,
  ¡Jepe osyry tuguy peteĩ ysyry ndojejokóivape!
  
  Mitãkuña ipy"a"ỹva ro"ysãme, .
  Oñani hikuái, italón omimbi...
  Ha oinupãta hikuái umi fascista-pe ijyva reheve,
  ¡Pe Caín insociable ojeaplanáta!
  
  Opa mba"e oĩ porãta, tapichakuéra oikuaa porã,
  Ñaime espacio-pe, jadescubri constelaciones...
  Añetehápe ningo peteĩ pekádo jaduda pe valor,
  Ha oĩta peteĩ kuimbaʼe Ñandejára trónope!
  
  Pya"e ñamoingove jeýta umi omanóvape ciencia rupive,
  Ikatu ñanemitãve ha ñaneporãve...
  Ñande ári oĩ peteĩ keruvín ipepo óro,
  ¡Che sy porãite Rusia!
  Mitãkuña"ikuéra opurahéi porã ñe"ẽpoty pukukue ha osegi oha"ã cartas ipy nandi reheve...
  Lenin kumpleáño ojegueromandu'a 22 de abril ohasava'ekuépe. Umi mitãkuña hoy'u alcohol ojediluíva y ha café reheve ha oronrona ipytu guýpe...
  Ejército Rojo omotenonde operativo Rzhev-Sychevsk oúva centro-pe. Alemán-kuéra oguapy defensiva-pe ha oñorairõ jey. Umi tanque soviético pyahu T-34-85 ha EI-2 oñorairõ. Pe último áuto ojejoko jepi pe yvykuápe. Ha ndoguerahái iñakã ári pe armadura Tigre-2 ha umi mymba ipohýiveva. "Pantera"-2 ikatu avei ojeike mombyry guive añoite.
  Pe auto alemán hetave oike pe soviético-pe mombyryve guive.
  Hitler ovy'a generalmente Pantera 2 rehe, oñeñangarekóva satisfactoriamente ha orekóva rendimiento ha armamento iporãva. Ha katu ojerúre omoheñói haguã peteî tanque oñeñangareko porãvétava, ha al mismo tiempo omboguata tolerablemente...
  "Mouse" ko kásope ojehechauka ha'eha peteî máquina ineficaz. E-100 oñembosako"i kyre"ỹ serie "E" ryepýpe. Pe motor ha transmisión arreglo ojejapova"erãkuri oñondive, ha pe torreta ijyvyku"ive ha oñembo"yve, pe casco-icha. Pe armadura ijyvatekue opyta oñembojoja pe Ratón rehe, ojapoháicha umi arma, ha katu pe ipohýi oñemboguejyva"erã 130 tonelada-pe ijyvate rupi. Ko kásope, pe motor, al contrario, imbaretevéta 1500 caballo de fuerza-pe, ha pe tanque oguerekóta movilidad satisfactoria.
  En general, serie "E" oikova'erã kuri peteî generación pyahu tanque-gui. Oguerekóva silueta inferior, ángulo tuicháva inclinación racional, arma ha motor ipoderoso, disposición denso.
  Péro umi alemán oguerekómaramo jepe áuto iporãitereíva. "Pantera" 2 omyengovia pe modelo yma guaréva. Avei ojekuaa peteĩ Tiger-2 pyahu orekóva peteĩ motor ipu"akavéva ha peteĩ torreta ijyvyku"íva. Oñeñangareko porãve ha ipohýive.
  Upévare umi nazi ndoguapýi.
  Ára 24 jasyporundy ary 1944-pe, peteĩha jet bombardero alemán Arado oity Moscúpe peteĩ jopói omanóva reheve. Oity pe bomba tuicha yvate guive ha fácilmente ohasa umi combatiente soviético-pe.
  Hitler he'i ko'ágã URSS ndoguerekoiha oportunidad, ha pya'e oúta opa haguã Ejército Rojo.
  Pe 25 de abril oñepyrũ peteĩ asalto pyahu Astrakhan rehe. Peteĩha máquina omomýiva yvy oparticipa avei pe ñorairõme: peteĩ tanque yvyguýpe.
  Mokõi mitãkuña alemana oñorairõ hese: Mercedes ha Dora. Umi ñorairõhára oproba peteĩ modelo subterráneo omýiva yvýpe.
  Ipiro'y gueteri oreko peteî cañón 75 mm de barril mbyky ha irundy ametralladora.
  Mitãkuña"ikuéra otira mba"yrumýi yvýre. Umi taladro ojere, oikytĩvo pe ita. Ko movimiento imbegueterei, siete kilómetro por hora, ndaha'éi ivaíva umi equipo subterráneo-pe guarã.
  Mercedes opresiona ipy dedo nandi pe primer joystick-pe pe ejército alemán-pe. Ndahasyiete ojeporu haguã ha he'i:
  - Mba'éichapa osẽ porã ñande ciencia alemana!
  Dora omoneĩ ko mba"e:
  - Heẽ, heta mba'e ikatúma jajapo! ¡Tuichaiterei ningo ñande puʼaka!
  Ha avei okontrola oipurúvo peteĩ joystick. Umi mitãkuña oproba hína peteĩ máquina especial orekóva radar.
  Oĩ peteĩ batería soviética tenonde gotyo ha ikatu reñembohysýi iguype.
  Mercedes, odesnudávo hatĩ, he"i:
  - ¡Romopu'ãta peteĩ orden pyahu!
  Ha upéi osê umi nazi mba"yrumýi. Peteî proyectil fragmentación explosiva yvate oity umi arma soviética-pe. Ha oinupã umi soldado Ejército Rojo-gua.
  Dora he"i opukavy:
  - ¡Tojegueromandu'a pe revanchismo tuichaitéva!
  Ha ipy dedo nandi reheve ojapo disparo exacto. Oinupã enemigo-pe ha opukavy:
  - ¡Gloria pe sueño pyahúpe!
  Mercedes odispara ametralladora ha opukavy:
  - ¡Pe época de sueños tuichávape guarã!
  Mitãkuña opuka ha ojepopete ijehegui. Ko'ãva ha'e ñorairõhára agresivo ha pya'eterei.
  Dona he"i agresivamente:
  - Heta mba'e porã oĩ ko yvy ape ári!
  Ha ipy nandi reheve opresiona umi botón ha odispara jey, umi artillería soviética-pe.
  Mercedes omoañete opukavy:
  - Ha iporãvéta!
  Ha avei odispara oipurúvo ipysã nandi. Péicha odispara ko'ã mitãkuña oñorairõva.
  Bueno, ambue aparato ñorairõrã...
  Pe ataque nazi Astrakhan rehe oñembohetave ohóvo...
  Opaite aproximación oñeikytĩ... Ha umi tropa soviética ojeobliga oñeme"ẽ haĝua 1 de mayo 1944-pe, omohu"ãvo pe defensa ipukúva ha heroica pe táva rehegua. Ho"a avei ko mbarete.
  Umi nazi ogueromandu'a ho'a hague Astrakhan tataindy rupive. Péro upéicharõ jepe pe defensa ndahaʼéi vaʼekue en vano. Ha umi Kraut oikotevẽkuri sapy"ami tiempo omyenyhẽ jey haĝua itropa ha ogueru haĝua reserva...
  Fuhrer oplanea oñemotenonde Saratov gotyo ha mombyryve Volga pukukue peteî bypass pypuku Moscúgui.
  Péro umi alemán ombyaty jey aja ifuérsa, ogueru hína kuri umi rreserva. Ha umi ñorairõ osẽ yvágare.
  Aviación alemana oñeha'ã omoañete superioridad orekóva. Umi prueba de combate ME-262 ohechauka ndaipóriha confiabilidad ko mba'yrumýime, ha umi accidente py'ÿi orekóva, avei apañuãi maniobrabilidad rehe. Upéicha, ko'ágã peve ndaipóri idea omyengovia haguã completamente unidad alemana ko aviõ rehe. Upéva rangue, pe TA-152 ohechauka haʼeha peteĩ mákina iporãitereíva itiémpope g̃uarã ha oñepresenta ohóvo. ME-309 ha ME-109 opyta servicio-pe.
  Pe ME-163 oñemboguatáva cohete rupive ojehechauka ha"eha peteĩ combate iporãva ñorairõrã, ha katu mbykyeterei itiempo de vuelo haimete ndaikatúi ojeporu ñorairõme.
  Osẽ porãvéva ha'e pe jet bombardero Arado, ipya'eterei rupi, haimete ndaikatúi ojeity arma antiaérea reheve, ha umi ñorairõhára soviético ndaikatúi ohupyty chupe. Umi jet de reconocimiento iporãiterei vaʼekue. Umi alemán ojapo avei ambue mákina. Techapyrã, XE-162, peteĩ aviõ de caza ligero ME-262-gui, ndahasýiva ojejapo, ndahepýi ha oñemaniobrakuaa, upévare ikatu ojejapo hetave yvyrágui. Ha ambue ñorairõhára. Ha ME-1010 ha TA-183... Ha peteĩ modificación oñemotenondevéva ha ojeroviavéva ME-262 X. Ha umi combatiente Gotha sin cola, ha hetave mba"e.
  Péro koʼág̃a g̃uarã umi ñorairõhára alemán ohóva hélice rupive imbaretevékuri umi aviõ soviético-gui. Ho'áva calidad-pe, ha ikangyve motor ha arma-pe. Hi"arive, Yak-9 oñembohapeve ha ko"áĝa oguereko peteĩ cañón aviõ 20 mm-nte, ohejávo ametralladora. Péicha producción ivarato ha ndahasýi ha omboguejy peso.
  Opa mba"e peteĩcha, ametralladora ikangyve umi aviõ alemán rehe. URSS ndaikatúi aja ojapo umi modelo avanzadovéva auto ha pasaje velocidad ha arma-pe umi nazi renondépe. Umi mba'yrumýi ipohýive omoheñói apañuãi maniobrabilidad rehe.
  Ha ndaipórigui combustible omboguejy pe entrenamiento de vuelo umi personal ipepo rehegua.
  Alvina ha Albina, odominai rire pe ME-309 armado mbarete velocidad decente reheve, ndojupiséi pe ME-262-pe, ho"áva py"ỹieterei. Ha velocidad-pe imbaretevéma hikuái umi ruso-gui.
  Alvina, oikytĩvo peteĩ auto soviético, ohechakuaa:
  - ¡Iinteresante ñañorairõ yvágape!
  Albina, oipurúvo ipy nandi, odirihi pe luchador-pe pe blanco-pe ha oityvyro, omoneĩ:
  - Heẽ, esencialmente ñande ha"e umi imbaretevéva ko mundo-pe!
  Ha umi mitãkuña opukavy tavyicha.
  May ojekuaa ha"eha peteĩ mba"e ipy"aguapy"ỹva. Pe Ejército Rojo oñeha"ã gueteri oikytĩ pe Rzhev repisa.
  Elizaveta odispara IS-2 guive umi opositor-kuérape... Pe máquina soviética oguereko protección porãnte pe parte yvateguápe pe casco renondépe. Pe tórre akã noñangarekói suficientemente. Ha ikatu oike mombyry guive jepe umi cañón T-4 rupive. Ha katu, ipahápe oñemboyke pe tanque paha jasypokõime, ha"eháicha avei pe Pantera ha pe León ha Ratón jepivegua. Ko'ágã serie "Patera"-2 ha "Tigre"-2 oime máxima unido ha orekóva arma ojoajúva.
  Ko'ã mba'yrumýi oñeñangareko porã henondépe, ikangyve ijykére, ha ojoavyve ipohýigui. Umi característica de conducción orekóva motor pyahu ha'e aceptable militar-kuérape guarã. Pero ko'ã tanque ha'e avei temporal... Oñembosako'i omyengovia haguã "Pantera"-3 ha "Tigre"-3 serie "E"-gui. Peteĩ disposición densovéva reheve, motor ha transmisión oĩva peteĩ cuadra ha ambue gotyo, peteĩ chasis ligero, simplificado ha al mismo tiempo ojehasa ha ndahasýiva oñemyatyrõ.
  Umi auto pyahu oñeñangareko porãveva"erã, ha katu ombohetave"ỹre, taha"e ha"éva, pe peso ojehechakuaáva.
  Arma rehegua, ndaipóri joaju ko"ápe. Umi tanque soviético oreko armadura ndaha'éiva ijyvatetereíva ha calidad vai. Ha ndaipóri mba'everã oñemoîvo arma de calibre tuicháva. Militar-kuéra ovy'aiterei pe cañón 88mm rehe. Ogueraha treinta y cuatro irundy kilómetro guive, ha IS -2 hi'aguĩmi guive. Upéicha oñemotenonde umi desarrollo...
  URSS oikotevê ombohovái ko mba'e peteî mba'épe. Ha katu ndojekuaái gueteri mba"érepa... Oĩ plan ojejapo haguã SU-100. Ko arma autopropulsada simplemente efectiva, ha orekóva efecto penetrante. Oî esperanza ojoajúva hese, lucha umi tanque pohýi okakuaáva Tercer Reich rehe. Pero tekotevê gueteri ojejapo, proyectil-icha péicha monstruo-pe guarã, ha oñemopyendava'erã producción en serie arma reheguáva, péva condición guerra-pe ndaha'éi realista-itereíva.
  Ha katu péina ápe Elizabeth tripulación de tanques oñorairõva T-34-85-pe. Ha umi mitãkuña, ipy"a"ỹva ha bikini-pe, oñorairõ py"aguasúpe.
  Elizabeth odispara umi nazi-pe ipy nandi reheve ha oinupã Pantera-pe ijykére, he'ívo:
  - ¡Tuicha comunismo-pe guarã!
  Ha umi treinta y cuatro hikuái ojupi ha pya"e ojere, odispara.
  Ekaterina avei odispara hekopeteiterei pe enemígope. Peteĩ tanque T-4 anticuado ombota chupe lado-pe ha osapukái:
  - ¡Toñemomba'eguasu umi kavaju'arigua URSS-pegua!
  Ha oñakãity jey iñamigokuérape. Pe mitãkuña ojekuaa ha"eha peteĩ mitãkuña ñorairõháraicha.
  Elena odispara avei pe enemígope. Oinupã porãiterei, ko kásope omopẽ pe rodillo Tigre-2 ha opukavy ipulmón yvate gotyo:
  - ¡Santo Rus-pe guarã'!
  Efrasia odispara hekopete pe enemígope. Ojapo peteĩ disparo hendaitépe enemigo ykére, oity pe metal ha opukavy:
  - ¡Comunismo marangatúpe guarã!
  Ha umi mitãkuña jerovia reheve ombojere itanke ha ojehekýi umi proyectil ojegolpeávagui. Ndahasyiete ningo ipu'aka mitãkuña'ípe.
  Ko"ápe ojekuaa hesekuéra pe "León"-2 ipyahuvéva ha oporomondýiva. Eñeha"ã eike peichagua tanque-pe, ha oñeha"ãta oinupã pe treinta y cuatro.
  Ha mombyry guive odispara.
  Elizabeth omondo tuit ombohováivo:
  - ¡Ndereaceptamo"ãi japu!
  Ha omondo peteĩ proyectil pe tanque Lev-2-pe mombyry guive. Oinupãta chupe isyváre.
  Pe Hitlerita oityvyro.
  Upéi Catalina odispara jey, oipurúvo ipy nandi, pe enemigo-pe, ha ko"áĝa, pe proyectil, odescribi rire peteĩ arco, oinupã hekopete pe fascista-pe pe cañón barril pukukue.
  Catalina opukavy:
  - Tesa haimbe, ipo inclinado, kóva ndaha'éi ñande rehegua!
  Alemán, operde rire iarmas, oñepyrũ pya"e ojere ha oho. "León"-2 ha'e peteĩha tanque alemán oguerekóva transmisión ha motor tenonde gotyo peteĩ unidad-pe, ha caja de cambio oĩ motor-pe voi.
  Péicha ikatu oñemboguejy ijyvate ha oñemboguejy ipohýi, tuicha ombohetavévo ivelocidad. Ha upéicha "Lev"-2 oho, ha oreko oportunidad omboty haĝua pe distancia...
  Elena, oipurúvo ipy nandi, oapunta pe arma, ojagarra ha odispara pe enemigo-pe. Pe concha oity pe León casco popa-pe, ha katu oricochete...
  Elena opukavy:
  - Maldición, tuicha pe distancia. ¡Ndorohupytýi chupe upéicha!
  Catalina opukavy, oipe"ávo hatĩ:
  - "Leo", mitãkuña"i kóva ha"e "Leo", ani ñañeofende! Pya"e aikuaa peẽme angirũnguéra, ¡ombovy"aitereíta!
  Ha itanque oity T-3-pe, ko tanque ojere ramoite ijykére, ha ikatu ojejapi mombyry guive.
  Ha pe mitãkuña odispara ipy nandi reheve ha opukavy:
  - ¡Toñemomba'eguasu época comunismo rehegua ko yvy ape ári!
  Efrasia ohechakuaa ñembohory reheve, odispara pe enemigo-pe ha oiporúvo italón desnudo:
  - Ñande Retã imbarete, oñangareko ko yvy ape ári!
  Isabel opukavy, oipe"ávo hatĩ, ha oñepyrũ opurahéi, ojapo peteĩ ñe"ẽpoty entero oho aja:
  Satanás nandeganamoʼãi,
  Che retã ha"e pe iporãvéva ko yvy ape ári,
  Tetã iporãva herakuã haguã...
  ¡Umi kakuaáva ha mitã ovyʼáta ipype!
  
  To ipoty porã ipype umi lirio oĩva pe vállepe,
  Ha umi keruvín ombopu peteĩ himno decente...
  Pe Fuhrer ha'éta kaput, .
  ¡Umi ruso ningo invencible umi ñorairõme!
  
  Umi miembro Komsomol-gua oñani ipy reheve,
  Opyrũ hikuái pe nieve ári italón desnudo reheve...
  Hitler nde rejehecha porãiterei
  ¡Romboguata peteĩ tanque-pe!
  
  ¿Ikatu piko ñagana umi nazi-pe?
  Jepiveguáicha, ore ha"e mitãkuña ipy"a"ỹva...
  Ñande kavaju"arigua ikyhyjevéva ha"e pe oso,
  ¡Ojukáta enterovépe peteĩ ametralladora reheve!
  
  Nahániri, ore mitãkuñakuéra ningo rovyʼaitereíma,
  Literalmente ñadesgarra opa enemigo-kuérape...
  Ñande garra, ñande juru, ñande po...
  ¡Ñamopuʼãta peteĩ lugár peteĩ paraíso iporãitereívape!
  
  Che arovia oîtaha comunismo fresco,
  Tetã ipoty ipype, eguerovia consejo...
  Ha pe nazismo ñembyasy okañýta,
  ¡Arovia ne rembiapokuéra oñembotuichataha!
  
  Yvy ipotypaitéta, che arovia, .
  Victoria guive jaime jey victoria-pe...
  Oity pe japonés Nikolai-pe, 1999-pe.
  ¡Pe samurai ombohováita ipy"ahatã haguére!
  
  Ndorohejamoʼãi ñañeinclina,
  Ñamopu'ã ñane enemigokuérape peteĩ golpe reheve...
  Tojeiko pe cazador-gui ñembosaráipe, .
  ¡Ndaha"éikuri mba"eve"ỹre ro"aplasta pe Wehrmacht!
  
  
  Ani rejerovia orerehe roñeme'ẽ haguã,
  Ruso-kuéra ymaite guive oikuaa mba'éichapa oñorairõ...
  Ro"afiláva ore bayoneta acero reheve,
  ¡Pe Fuhrer-gui oikóta peteĩ payaso ra"anga!
  
  Péicha che retã, .
  Pe acordeón ruso ombopu ipype...
  Opa tetãnguéra ha"e peteĩ familia angirũ, .
  ¡Abel otriunfa, ndaha"éi Caín!
  
  Pya'e URSS oîta gloria-pe,
  Jepe ñane enemigo ipy"ahatã ha itraidor...
  Ñamoĩta ehémplo pyʼaguasurã,
  ¡Pe espíritu ruso oñemomba"eguasúta umi ñorairõme!
  . MOAKÃHA No 8 rehegua.
  Mayo 1944 oveve pya"e... Albina ha Alvina ombyaty hína kuri factura umi aviõme.
  Haʼekuéra ningo mitãkuña haʼetévaicha oveveva keruvín pepo ári.
  Albina oity peteĩ aviõ ruso ipysã nandi reheve ha osapukái:
  - ¡Pe Tercer Reich-pe guarã!
  Alvina, avei ipy"a"ỹva ha bikini-pe, oity peteĩ aviõ soviético, omboja"o ha osapukái:
  - ¡Comunismo ariano-pe guarã!
  Upe rire umi mitãkuña, oiporúvo peteĩ cañón 37 mm, oñepyrũ odispara umi tanque soviético-pe.
  Oity hikuái umi treinta y cuatro ha opukavy:
  - ¡Ore ningo rovy'aiterei!
  Albina opresiona pe pedal italón desnudo ha redondo reheve ha okororõ:
  - ¡Toñemomba'eguasu comunismo!
  Ha hoʼa peteĩ áuto soviético rupive.
  Alvina avei odispara hekopete pe enemigo-pe, oity chupe ha opukavy, odesnudávo hatĩ:
  - ¡Ñande añetegua oĩ ñande poguápe!
  Péicha mitãkuña ingeniosa... Ha ohundi hikuái regimiento soviético... Techapyrã, ohupyty hikuái IS-2. Upévare oataka hikuái chupe yvate guive, ha upéi odispara hese peteĩ cañón de avión-gui. Oity hikuái pe metál ha ojapo pe tánke okáipa. Ha umi kits de combate ojedetonáta.
  Albina opukavy ipulmón yvate gotyo:
  - Mitãkuña ohayhu ojuka! ¡Ajépa pe mitãkuña!
  Alvina oisu"u, oipe"ávo hatĩ pérlaicha:
  - ¡Toñemomba'eguasu ñande Ru Retãme! ¡Comunismo-pe guarã!
  Umi mitãkuña oipyhy ramoite exterminación totalitaria umi opositor-kuérape.
  Ha pe Ejército Rojo ojeity jerovia reheve.
  Ha Gerda oñorairõ pe tripulación i"Pantera"-2-pe ha oñemboja destrucción total-pe.
  Pe mitãkuña oapunta pe pistola ipysã nandi reheve. Oity peteĩ treinta y cuatro ha opukavy:
  - ¡Comunismo tuichaitégui pe ariano rape rupive!
  Charlotte avei odispara ipy nandi pe tanque soviético-pe, oity pe armadura ha opukavy:
  - Tuicha éxito-rã ko mundo-pe!
  Christina ome'ê avei peteî joder heta ceremonia'ÿre. Heẽ, ojapo porãiterei, oinupã pe treinta y cuatro soviético-pe italón desnudo reheve ha he"i:
  - ¡Tuicha frontera-kuérape guarã!
  Magda avei odispara peteĩ proyectil turno ha opukavy:
  - ¡Peteĩ orden ariano pyahúpe g̃uarã!
  Upe rire mitãkuña"ikuéra ogueraha ha opurahéi coro-pe:
  - ¡Opavave ñande ha'e skinhead, fans de la libertad, ñañorairõva orden pyahu rehe! Pya'e umi tetãgui oikóta ariano, ñañorairõ tata ha kyse puku reheve!
  Umi ñorairõhára, oje"eva"erã, ojekuaa oñorairõitereiha. Ha oity ramo hikuái enemigo-pe, upéicharõ ipahaite peve.
  Unión Soviética oime ataque-pe umi fuerza superior-gui. Japón oike este guive.
  Mokõi piloto japonés, Toshiba ha Toyota, oataka umi posición soviética aérea guive.
  Mokõive mitãkuña japonesa iporãiterei ipy reheve ha avei bikini-pe.
  Toshiba ojapo peteĩ aproximación aérea, oity peteĩ tanque soviético techo ha opukavy:
  - ¡Che ha'e peteĩ monstruo infierno japonés-gui!
  Toyota, opresionávo umi ipy nandi pedal-pe ha oikytĩvo pe enemigo-pe, opukavy:
  - ¡Tuichaiterei haguére Japón remiandu!
  Koʼã mitãkuña ningo iporãiterei. Ha ohundi hikuái kyreʼỹeterei umi enemígope.
  Péro URSS añetehápe operde ohóvo umi samuráipe. Ha ojekuaa porã mba"érepa. Moõpa ikatu ojejoko koʼãichagua fanatismo ha tecnología?
  Mitãkuña japonesa oike hikuái umi tanque ligero pero ágil-pe ha específicamente otrilla Ejército Rojo-pe.
  Umi unidad de tanque ndaha'éi broma.
  Toshiba oity bomba umi posición soviética-pe aire guive, ha peteĩ par de cañón oveve yvate ha opukavy:
  - ¡Tuicha comunismo-pe guarã!
  Upe rire opukavy opukavy...
  Toyota ohechakuaa vuelo-pe:
  - Tupã rusokuéra ningo iñextraño. Omomba"eguasu hikuái pe kuimba"e oñemosãingo va"ekue kurusúre kurusúre ha ohecha chupe Tupã. ¡Oiko voi algún modo chugui igústo!
  Toshiba opukavy ombohováivo, he"ívo:
  - Ha ñande voi pya"e oikota ñandehegui tupã ha jasegíta ñande Divinidad evolución!
  Ha umi mitãkuña opukavyeterei vaʼerã.
  Toyota ohechakuaa peteĩ pukavy reheve:
  - ¡Ñande mbarete oĩ peteĩchaguápe!
  Toshiba omoañete agresivamente péva:
  - Ñande mbarete, ñande po!
  Ha yvága guive oky jeýta hikuái peteĩ ysyry aviõ proyectil enemigo ári, oityvyróvo umi treinta y cuatro.
  Ko'ãva mitãkuña oñorairõva ha he'i hikuái mba'e ambue. Japón ho"úta ha ohapypáta opavavépe.
  Ha otortura jave hikuái peteĩ prekursórpe, ojekuaa haʼeha peteĩ mbaʼe ijetuʼuetereíva.
  Ko"ýte pe mitãkaria"y talón ojefritíramo. Kóva ha'e absolutamente pe acción súpervéva...
  Ha umi mitãkuña osapukái ipulmón yvate gotyo...
  Ha umi mitãkuña soviética oñorairõ avei pyʼaguasúpe ha oity umi opositorkuérape. Ha oactua hikuái anticipación ha ramming reheve.
  Anastasia Vedmakova ha Akulina Orlova ha"e umi mba"eporã omba"apoitereíva yvágape.
  Ha oity hikuái umi nazi-pe, oguerekóramo jepe hikuái aviõ imbaretevéva.
  Anastasia opresiona umi gatillo ipy dedo nandi reheve ha opurahéi:
  - Ndaha"éi ivaíva ñanembarete, ja"e haĝua!
  Akulina opresiona pe gatillo italón desnudo reheve ha omoañete:
  - ¡Roinupãta hatãiterei umi fascista-pe!
  Ha mokõive mitãkuña opurahéi:
  - ¡Einupã hatã, hatã, hatãiterei! ¡Einupã hatã, hatã, hatãiterei!
  Upe rire umi ñorairõhára oñepyrũ omoñe"ẽ umi aforismo ipepo rehegua ogalopeáva kavajuicha, térã ja"e porãsérõ semental imitãva;
  ¡Py"ỹi umi político o"acosáva omoĩ haĝua peteĩ cuello umi elector-kuérape!
  ¡Peteî político cocky oityvyro elector-kuérape pollo-icha!
  ¡Peteî político oisu'u oike kavaju morotî ári omoî haguã cuello peteî elector-pe!
  Pe zorro oguereko ijyva michĩ, ha otragase, omokañymbaite!
  Peteî político oñe'êva heta filantropía rehe ha'e peteî típico caníbal!
  Ha peteĩ oso ikatu oñembotavy oke hag̃ua umi diskúrso heʼẽ asýva eíraicha!
  ¡Peteĩ vodka oka"úvape ĝuarã, iróva ijukyve eíragui!
  Peteĩ sastre ijapúta ha noñemotĩmo"ãi, peteĩ político "oñemopotĩta" ha ijapúta!
  Peteĩ kuña, oipe"ávo isapatu, omoĩ isapatu peteĩ kuimba"e ári, ¡peteĩ vagabundo nivel peve!
  ¡Reñemoag̃uisevéramo Ñandejárare, ¡emboguejy nde codicia!
  Jepe pe aparente indiferencia Todopoderoso-pe oĩ mborayhu - opa mba"e rire, mitãnguéra tenonderãite okañyse ituvakuéra ñangarekogui!
  ¡Ñandejára ombotapykue okastiga haĝua mba"evai ome"ẽ haĝua peteĩ oportunidad pe pekadórpe!
  ¡Talento ha tembiapo pohýi ména ha tembireko ramo imemby éxito peteĩ pareja ramo añoite!
  Eíra jepe ijuky - reñembohypa ramo ipype!
  Pe ñembotavy ha"ete víno, hasy ha he"ẽ ha hasy jajoko haĝua!
  Mborayhu ha"ete peteĩ metralla ryru - omondoro korasõ, omboryrýi apytu"ũ, osẽ bolsillo, osẽ lado gotyo!
  Yvypóra ojoja Tupã ndive amo hapópe - pe Ipu"akapáva omoheñói ko universo, ha yvypóra omoheñói tavy: mokõivéva ningo opa"ỹva!
  Máva omopu'ãva éxito tuguy rehe ombohováita destino peteî ryguasu ojekutuva'ekue. Ho'úta hikuái iñirûnguérape - resultado ñembyasy ha ipochy!
  Sapy"ánte pe tape iporãvéva remantene haĝua nde reputación ha"e peteĩ lazo nde akãre! Taha"e ha"éva, ¡ndohejamo"ãi re"a!
  Ndaikatúi reñeno are peteĩ oso guýpe - ¡nde"añuãta!
  Sapy"ánte peteĩ tembireko ha"ete peteĩ mamut peteĩ manta rangue!
  ¡Peteĩ escritor oñeha"ãva omono"õ billete noñotỹmo"ãi mba"e porã, opave"ỹva!
  Tetã ndorekóiva léi ha"ete peteĩ tete ndorekóiva esqueleto! Ani haguãnte oñeosifika, ¡oñeikotevê elecciones!
  Rejaposéramo peteĩ obra maestra, ¡hesarái pe cuota-gui!
  Pe ñembotavy ikatupyryvéva ha"e ndapejapúi jave, ha katu avave ndapegueroviái!
  Añetehápe, pe derrota opromete tuicha apañuãi, ha katu kóva ha"e peteĩ reflejo añónte pe victoria oútavagui!
  Ñorairõme, py"aguasu ha iñarandu porã ogueru victoria.
  Reinupã hag̃ua, rehecha raẽ vaʼerã moõpa!
  ¡Pe scout ha"e pe herrero victoria rehegua!
  Oimeraẽ itavýva ikatu omokangy, ha katu ndaha"éi opavave tapicha iñaranduva ikatúva omonguera!
  Oĩ heta verdugo grosero - mbovymi pohanohára omongueráva!
  ¡Oĩ doktór, oĩ verdugo!
  Hasy"ỹre ndaipóri valor - valor"ỹre ndaipóri victoria!
  Umi idea comunismo rehegua ha"e pe límite idiocia rehegua: ¡umi iñakã haku ha korasõ ro"ysã ojagarráramo implementación!
  ¡Comunismo ningo tesape, péro ohapy umi ikyraitereívape!
  Ndereguerekóiramo suficiente paciencia, ¡pe purahéi oipytyvõ!
  Umi tapicha ha'ete hierro - ho'ysã mboyve, eme'ẽ chupe pe forma reipotáva!
  Rejeguerohoryséramo, ¡eipuru pyʼỹive mbaretépe!
  Pe calificación ha"e kapi"ipe infierno-icha - okakuaa rerrega jave tesay ha tuguy reheve!
  Umi tapicha ha"ete ñana vai - repyrũvévo hesekuéra, okakuaa yvateve!
  ¡Pe joaju ha"e pe clave victoria-rã!
  ¡Pe disciplina ha"e peteĩ tembiporu victoria-rã! ¡Pe apytu"ũ oñembosarái hese!
  ¡Pe joaju, py"aguasu, desinteresado ha"e umi clave victoria, libertad, vy"apavẽrã! Pe disciplina"ỹre ndaipóri ehérsito, ha peteĩ ehérsito"ỹre ndaikatúi rehupyty sãso!
  Tembiapo ñanemombareteve, oñemultiplica ramo arandu ome'êta ñandéve sãso, ha oñondive suerte ndive oguerúta vy'apavê!
  Pe comandante ha"ete pe pirámide ru"ãme - peteĩnte oĩva"erã, ndaha"éiramo jepe peteĩ estructura imbaretetereíva jepe ho"áta!
  ¡Pe nobleza familia-pegua oreko pe relación py"aguasu ndive pe akãrague pukukue iñarandu ndive!
  ¡Ni peteĩ ñande ypykuéra valor noipytyvõmo"ãi peteĩ cobarde-pe!
  ¡Peteĩ cuchilla ojejapóva acero imbaretevévagui oherrumbre peteĩ chatterbox ha peteĩ cobarde pópe!
  ¡Pe árma ivaivéva haʼe hína la Biblia oĩva peteĩ iñañáva pópe!
  Pe riqueza principal peteĩ kuimba"e rehegua: potencia, ha"éva avei pe razón principal oñehundi haĝua!
  Pe profesión iporãvéva ha"e prostitución, rembojoaju negocio vy"a ndive ha reguereko peteĩ socio pyahu cada vez - ¡ndaipóri rutina!
  Ikatu peñembotuicha pe héroe pedigrí rehe heta époka aja, ha katu pejuhúvo pe campo de batalla-pe, ¡cobardemente peñemboja pe tapykue gotyo!
  Peteĩ vodka botella ha"ete peteĩ granada - ndeity nde pygui, nde apytu"ũ, oity nde ryepy!
  Pe korasõ henyhẽ vove poriahuverekógui, por alguna razón pe billetera opyta nandi!
  Peteĩ tapicha añetehápe isãsóva oñemoĩ mbohapy mba"épe - razón, mborayhu, Ñandejára!
  Mborayhu ha"ete peteĩ rosa - ndaha"éi ipoty are, ha katu hasy!
  Pe tembiguái hi"ánga ryepýpe oñemoĩ ipoguýpe - umi pasión, mba"epota, Ñandejára rembiguáikuérape!
  Suerte ningo inestable yvyku'íicha - tembiapo pohýi añoite ojokóta cemento reheve!
  Peteĩ taza de vino ha"ete peteĩ océano - rejegueraha jave, reperdéta yvy nde py guýpe!
  Kuñanguéra ohayhu kuimba"e mbarete, ha katu ndaha"éi ohasa jave ijehegui!
  Mborayhu ha"ete peteĩ várko, pya"eterei rerrema ramo oñembotyryry ha oñembohypa!
  Oportunamente opresenta peteî artículo - seducción de adultos por menor de edad!
  ¡Ndaikatúi remoĩ esposa mborayhúpe!
  ¡Pe natural ndaha"éi criminal!
  Mborayhu ha"e peteĩ temiandu tierno, ha katu umi grillete hũvéva ndaikatúi ojoko!
  Opa umi léi omba'apórire, tetãgui oñekonvertíta peteî ka'irãime oñecontratahápe seguridad tetã ambuégui!
  ¡Pe principio inevitable castigo rehegua ndoikói ndaikatúigui rejejagarra!
  Umi pohanohára natekotevẽi ohasa peteĩ curso de obstáculo. Upe rire, nde po oryrýita, ha nde ñe"ẽ opukavy, ha peteĩ vaso vodka, ndaha"éi peteĩ resaca-icha, noipytyvõmo"ãi!
  ¡Ndaipóri mba"eve ikane"õvéva pe ocioso ipukúvagui!
  Descubrimiento científico: oñekonsepáva progresivamente - oñemboguatáva agresivamente!
  Ndaha"éi peteĩ tenda ñapensa haĝua, ha katu peteĩ tenda joavy ha tavyrã!
  Opa umi apañuãi yvypóra rehegua ou egoísmo-gui, prosperidad ikatu ñeha"ã común rupive añoite!
  Peteĩ tapicha ndorekóiva equipo ha"ete peteĩ carbón, ndorekóiva tata - sa"i ome"ẽ tesape ha pya"e ogue!
  Pe tetã haku - iporãve tatatĩgui!
  Ha pe mymba oĩ porãve pe rebaño-pe!
  Lógica ndoserviva"erã umi instinto-pe - ¡pe mente de lujuria!
  Oĩta peteĩ ñorairõ - oĩta peteĩ hazaña!
  Umi músculo apytu"ũ"ỹva ha"e peteĩ po"a so"o - upévare hasẽ pe sartén!
  Umi mokõi duelista apytégui, peteĩva itavy, ambue katu iñakãraku!
  ¡Amáske peteĩ persóna oveve yvateve, ¡oĩve insatisfecho iposición rehe!
  Ojehejávo ha"eño, jagua ofalta ijára yvyra!
  ¡Umi iñakã ndojepokuaáiva ojeroky añoite oreko ipepo!
  Ivai ningo reime jave neaño peteĩ esnob-icha!
  Nde añoite reime, ha ne enemigokuéra legión!
  ¡Peteĩ elefánte jepe ikatu hoʼu peteĩ insecto!
  ¡Oĩramo mas de un millón de chinche!
  Tetã ruvicha ha"eva"erã peteĩ joyke"y tavayguakuérape ĝuarã, ndaha"éi peteĩ joyke"y!
  . ¡Ifacilve jajuhu peteĩ ita seco océano-pe peteĩ invento ndojeporúivagui propósito militar-pe!
  ¡Pe victoria kuña ramo oatrae ibrillantez reheve, ha katu omboyke iprecio reheve!
  Tata ha"e ñorairõ tupã ha ambue tupãicha, oikotevẽ atención ha sacrificio!
  Peteĩ kyse puku ha"ete peteĩ ama gota, ho"áta ha isarambipáta, ha heta vove ijapytepekuéra, heñóita victoria!
  Ani repurahéinte - py'aguapy rehehápe!
  Che ánga oñembyasy - che rye nandi!
  Primero pe tazón, upéi umi pensamiento!
  ¡Pe victoria vale la pena oñemomba"eguasu!
  ¡Honor ha"e peteĩ concepto relativo ha oje"aplikava"erã principalmente pende soldado-kuérape!
  Umi hoy"úva ñorairõ mboyve oguerekóta peteĩ resaca infierno-pe!
  Umi tubo okirirĩ umi cuchilla opurahéigui - ¡acero imbarete ha hatãve cobre-gui!
  Peteĩ ehérsito ndorekóiva komandánte haʼete peteĩ ovecha aty ndorekóiva ovecharerekua;
  ¡Pe okañy ha"e hetave tavy pe cobardía-gui! ¡Añetehápe, la majoría umi soldádo nomanói ñorairõme, síno opersegi jave!
  Ñorairõ ha"ete peteĩ dominó ñembosarái, dominó oñembyaíva añoite ndaikatuvéima oñembyaty - ¡yvy ojoko!
  ¡Pe persecución omoambue peteĩ ñorairõhárape peteĩ verdugo, peteĩ cobarde-gui peteĩ kuimba"e py"aguasu, peteĩ modesto-gui peteĩ insolente!
  ¡Ciencia ficción ha"e peteĩ competencia umi mba"e absurdo ha absurdo rehegua! Upe jave avei, ndaiporivéima género científico ha lógico!
  Ñorairõme ha"ete peteĩ ópera-pe - opavave opurahéi imba"éva, pe prompter añoite ikatu ha"e espía!
  Kuña ko'ãgagua operdona peteĩ kuimba'épe opa mba'e - ndaha'éiramo mboriahu!
  ¿Reikuaápa mbaʼéichapa idiferénte umi espía umi ofisiál de inteligenciagui?
  Aikuaa! Ore roguereko oficial de inteligencia añoite - umi pytaguáva ha'e opavave espía!
  Mba"épa iporãve peteĩ akã nandi térã peteĩ billetera nandi reheve? Añetehápe, peteĩ iñakã nandi reheve - ¡ndaha"éi ojehechakuaaitereíva!
  ¡Pe apytu"ũ ha"e pe mba"erepy ombyaty porãvéva!
  Arandu ha suerte: peteĩ pareja ohayhúva - imemby hikuái éxito, riqueza, posición, ha katu pya"e ojesepara!
  Umi kuimba'e oñemomba'eguasúva ndahasýi ohendu haguã consejo ome'ê jave kuña - ndaha'éiramo hembireko!
  ¡Peteĩ tembireko iñaranduva ovale peteĩ fortuna! Ha peteĩ tembireko emprendedora ikatu odemanda chupe!
  ¡Mávapa omomba"e personalidad peteĩ tapichápe, ha mávapa omomba"e efectivo!
  Yvypóra ikatu oñehundi mokõi mba'e rupive - komputadóra ha informática. Pe peteĩha oatrofiáta pe apytu"ũ, pe mokõiha ndaikatumo"ãi oaprovecha!
  Ñorairõme, peteĩ granada ha"e peteĩ compañero!
  En general, peteĩ granada omombe"úva broma ha"ete peteĩ huevo Faberge ojeporúva ojejapete haĝua nueces!
  Talento ha"e pe ángaicha: ndaikatúi ojeipe"a, ha katu ikatu oñehundi!
  ¡Pe venganza ndovaléi oñemomba'eguasu - ¡pe retribución decencia rehegua!
  Envidia ha"e pe gérmenes delito rehegua, pe egoísmo ha"e rrega, ocioso ha"e okaru!
  ¡Pe perezoso ha"e pe ivaivéva opa delito-gui!
  ¡Iporãve ñamano dignidad reheve kyse puku reheve jaiko rangue peteĩ vakaicha oñembohasáva peteĩ puesto-pe peteĩ látigo rupive!
  Ñorairõme, pe py"aguasu ikatu ipu"aka pe astuto rehe, ha katu pe astucia araka"eve ndaikatúi ipu"aka pe py"aguasu rehe!
  ¡Ñorairõ ojapo pe tekove ivaietereíva, ha pe ñemano digno ha iporã!
  Pe modestia ningo peteĩ kualida ndahetáiva peteĩ komandántepe g̃uarã, péro upéva ivaliosove!
  - Chacal ha'e consonante ñe'ẽ kal ndive!
  Pe león oreko peteĩ ventaja añoite pe jacal ári - pe oportunidad omano haĝua dignidad reheve!
  ¡Tecnología ha"e pe verdugo valor rehegua!
  - ¡Ha katu ndaha"éi añetegua! Añetehápe, yvatevévo pe nivel de tecnología, oñeikotevẽve inteligencia ha recurso campo de batalla-pe!
  Oñepyrũhápe umi intereses País-pegua, opa bienestar personal!
  Pe sãso oñembojoaju va"erã pe disciplina ndive. ¡Anarquía ha"e pe antítesis libertad rehegua!
  ¡Memoria tenaz ha"e pe mentor iporãvéva! En general, pe libertad ikatu ojegana pe kyse puku reheve, ha katu pe razón pytyvõ rupive añoite ikatu oñemantene!
  - Peteĩ ñorairõhára imbaretéva osalva jave ambuépe, ¡noñeikotevẽi honor especial pévarã!
  ¡Añetehápe, pe pyʼaguasu okái vove ne korasõme, rehupíta nde eskúdo redefende hag̃ua ne tembiguáipe!
  ¡Pe mbaʼe vaiete orekóva peteĩ mbaʼe vai ndahaʼéi peteĩ exkúsa peteĩ persóna iñonrrádope g̃uarã, pórke oĩramo kyʼa ndohustifikái peteĩ persóna ikyʼávape!
  Mborayhu araka"eve ndaha"éi barato - especialmente repagáramo ndaha"éi nde billetera reheve, ha katu ne ánga reheve!
  ¡Pe mba"e añoite ikatúva ohustifika oñeñohẽvo tuguy ha"e upéicha rupi umi tesay ndosyryvéiramo!
  Umi oservíva pirapire rehe araka"eve ndaikatumo"ãi oñembojoja ñorairõme umi oñemomýiva ndive peteĩ korasõ py"aguasu ha pe libertad deseo!
  ¡Peteĩ mitã resay ipeligroso oñekonvertígui peteĩ torrente pochy reheve ojohéiva umi civilización!
  ¡Pe cargo de comandante ndaha"éi peteĩ ración extra, ha katu peteĩ responsabilidad adicional ha peteĩ carga pohýi!
  Ndojekuaái mba'épa iñimportanteve - omongaru opavave iñembyahýivape térã omokã peteĩ mitã resay!
  ¡Oro ningo ipiroʼyve pe acerogui, ¡ha katu oinupãve pe korasõ!
  Ndahaʼéi pe árma omombaretéva pe soldádope, síno pe soldádo árma!
  Umi mitãkuña ha"ete oñembohory umi aforismo maestro reheve. Ha oñepyrũramo ohundi hikuái pe enemígope, upéicharõ haʼe ndaikatumoʼãi okañy chuguikuéra.
  Mayo 1944 pahápe, umi nazi oñepyrũ ofensiva Saratov gotyo.
  Pe "Shturmlev" oparticipa umi ñorairõme, peteĩ mba"yrumýi oĩva chasis "León" mboyveguápe, orekóva peteĩ lanzador de bomba ipu"akavéva jepe orekóva calibre 450 mm, literalmente oityvyróva ha ohundíva opa mba"e, odesgarrávo ha oinupã cráteres fuerza colosal reheve .
  Ha peichagua cohete pyaʼe voi ojagarráta peteĩ bloque kompletoite ha oitypáta.
  "Sturmlev", ocontroláva equipo de mitãkuña alemana, odispara umi posición soviética-pe.
  Jane oñakãity iñamigokuérape, ha oity ipy nandi, he"i:
  - ¡Ñamboguepaite ñane enemigokuérape ha jajapo chuguikuéra ataúd típico!
  Gringeta oñakãity ombohováivo, opresiona pe palanca ipy nandi reheve ha opukavy:
  - ¡Ñañembosarái ha jaityta ñane enemigokuérape!
  Malanya ohechakuaa:
  - Máquina Shturmlev rovái, ¡oimeraẽ fortificación soviética ndaipu'akái!
  Mónica, oinupãvo italón desnudo, omoañete:
  - ¡Añetehápe ore reñói rogana haguã!
  Jane ohai:
  - Ñorairõ ndorekói kuña rova, ha katu peteĩ fisiognomía ogueraháva umi ohekáva emoción!
  Gringeta, odispara unidad soviética-kuérape ametralladora reheve, oguenohẽ:
  - Kuña ha'e peteĩ paloma oisu'úva peteĩ kuimba'e yvyra'i peteĩ cometa-icha!
  Monika, odispara umi soldado ruso-kuéra rehe, ohechakuaa:
  - Kuña akóinte oguereko siete viernes por semana, ha ndorekóiramo jopói dominical ideber matrimonial-gui, akóinte oguereko peteĩ ára vacación!
  Manya opukavy ha ombohovái:
  - Ñandejára ndaha"éi opa mba"e ipu"akapáva opa mba"épe;
  Jane omoneĩ ko mba"e, odispara ipy nandi reheve:
  - Ñandejára ipu"akapáva ramo jepe, ndaikatúi omboty kuña juru ha omboty peteĩ político!
  Gringeta ohechakuaa lógicamente, opresionávo italón desnudo reheve:
  - Político ndorekói conciencia, kuña oguereko sentido de proporción, ha kuña política oguereko opa temiandu medida"ỹre!
  Monika, odispara umi tropa soviética-pe ha ojuka chupekuéra, ohechakuaa:
  - Kuña ha'e yvoty, espinosa rosaicha, ha katu hyakuã porã ogueraha kavara ha drone!
  Malanya, ojopy umi soldado soviético ha ohundíva búnker, opukavy:
  - Pe elector ho'a imitãme, ovota roble tuja ikane'õva rehe orekóva hueco!
  Mitãkuñakuéra ohechauka iñarandu ha oho hese.
  Ha umi aviõ de ataque oike avei yvate guive. Ha upéicha umi soviético otrilla mbaʼeveichagua provlémaʼỹre.
  Umi alemán-kuéragui ningo iporãiterei. Ha pe proeza operativa orekóva hikuái oñembohetave.
  Ha ko"áğa umi sistema "Caballero de Ajedrez", teletanque ocontroláva radio rupive, oñemomýima.
  Ha upéva haʼe vaʼekue peteĩ provléma umi soldádo soviéticope g̃uarã. Ha umi nazi ogana pe Ejército Rojo-pe.
  Péro umi mitãkuña soviética oñorairõ avei pyʼaguasueterei.
  Pe ñorairõ oñepyrũ Kamyshin rehe. Ko"ápe Alenka oĩ jey ñorairõme.
  Ha ibatallón ojegolpeáva, pero noñeme'êiva.
  Alenka ohechakuaa peteĩ sonrisa reheve:
  - Oimeraẽ ñorairõme, peteĩ ñorairõhára rekove ovale!
  Ha mba"éichapa omombo peteĩ granada ipysã nandi reheve.
  Ko'ã ñorairõhára ha'e pe clase ijyvatevéva...
  Anyuta, odispara umi fascista-kuéra rehe, ohechakuaa:
  - Peteĩ soldádo ruso ikatu ojejapo hoʼa hag̃ua peteĩ tronco oñekytĩvaicha, péro ndojeguerúi ijyva ári, ha ojejapo oryrýi hag̃ua peteĩ álamoicha!
  Alla, odispara ha opresiona pe paquete explosivo italón desnudo reheve, opukavy:
  - Nderejesarekoséiramo disciplina militar rehe, reñembo"ýta nde jyva peteĩ preso-icha!
  María, odispara umi opositor-kuérape ha oity peteî boomerang asesino ipysã nandi reheve, he'i:
  - Hetaiterei ky'a oî ñande mundo-pe, príncipe ndahetáiva añoite ipype!
  Matryona, odispara umi opositor-kuérape ha oikytĩ chupekuéra tata ryrýi reheve, ha upéi omombo peteĩ granada ipy nandi reheve, ohechakuaa:
  - Político iñe'ê puku, ha katu ipo mbyky ojapo haguã oje'eva'ekue chupe!
  Marusya, odispara enemigo-pe ha oikytĩvo umi soldado alemán ha extranjero-kuéra fila, he"i:
  - Político pya'e opromete, mbegue omoañetévo, ojerure limosna, ha oñeperdona chupe ñembotavy!
  Mitãkuña"ikuéra tuicha mba"e ha oñorairõ hikuái. Péro umi fuérsa ndojojaitereíri. Hetaiterei ñehundi oĩ.
  Pe tanque alemán Maus, jepénte ndaha'éi producción-pe, ojehecha gueteri umi frente-pe. Ha iarmaskuéra okororõ ha odispara. Ha ojapo hikuái destrucción increíble umi trinchera-pe.
  Ha katu umi mitãkuña odispara hína cañón Mouse-pe. Jepe umi concha ojerebote guisantes-icha. Péro umi alemán oempuja hatãve ohóvo.
  Ha odispara hikuái hendaitépe.
  Mitãkuña Komsomol-gua oñani, oparpa italón desnudo, ha opukavy:
  - ¡Tetãygua Marangatu ñemomba'eguasurã!
  Viola, odispara rire infantería alemana-pe, opukavy:
  - Kuña ndoguerekóiramo ojogua haguã sapatu, omoĩ pe kuimba"e sapatu ipy"a"ỹre!
  Ha pe mitãkuña opukavy ha osẽta iñeʼẽ.
  Umi ñorairõhára, ha"eva"erã, ovy"a. Ha ndekutu ramo, ndekutu vaieterei.
  Viola ha Margarita, haimete desnuda bragas-pe añónte, oñorairõ, ogueru conchas ha odispara hekopete. Ha ndaikatúi ojejoko chupekuéra upéichaite.
  Margarita opukavy ha he"i:
  - ¡Gloria comunismo época-pe!
  Viola omoañete agresivamente:
  - ¡Tuicha gloria pe época de cambio-pe!
  Umi guerrero, ojehechakuaava'erã, ojekuaa mitãkuña agresivaiterei.
  Verónica ogueru avei conchas, oparpa umi talón desnudo ha redondo ha okororõ:
  - ¡Gloria comunismo-pe guarã!
  Péva oreko hikuái peteî epifanía de lucha. Ha mba"éichapa oñorairõ hikuái mbarete ha frenéticamente.
  Ha umi rodilla desnuda ha bronceada omimbi.
  Tamara avei oñorairõ hína. Osẽ Cáucaso-gui ojagarráva umi nazi ha oime jey servicio-pe. Oñorairõ peteĩ temiandu carnívoro tuguy rehegua ndive. Oñorairõ agresión colosal reheve.
  Tamara omombo peteĩ granada ipysã nandi reheve, odesgarra umi fascista-pe ha opukavy:
  - ¡Comunismo oîta ñanendive!
  Ha odispara peteî estallido ojeapuntáva porã peteî ametralladora-gui...
  Umi mitãkuña ikatu ojehecha ojapoha umi milagro tuichaitereíva. Ha ipypekuéra oĩ peteĩ tata oamenasáva ohapytaha ko univérso.
  Verónica, odispara, opurahéi:
  Opa mbaʼe iñinteresánteta, katuete
  ¡Opa mbaʼe oĩva ko múndope oĩ programada!
  Ha oñakãity hesa zafiro reheve.
  Tamara, odispara, opukavy:
  - ¡Kolovrat rehegua! ¡Evpatiy Kolovrat rehegua! ¡Umi Héroe de Rus' ombopu hína alarma!
  Ha odispara peteĩ rráfaga peteĩ ametralladora-gui. Oikytĩ umi Kraut-pe ha opukavy:
  - Kuña ha'e tenonderãite peteĩ zorro olassoséva peteĩ león-pe, ha katu jepiveguaicha umi vúrro ojejagarra ilasso-pe!
  Victoria, odispara ha omombo ambue jopói ñemano rehegua ipy nandi reheve, he"i:
  - Kuña ha'e peteĩ gallina ohayhúva huevo de oro, oguerúva pérdida añoite oguerahávape!
  Ha umi mitãkuña opuka sincrónamente. Ha"ekuéra oñorairõ asombrosamente tuichaiterei presión reheve.
  Tamara ohechakuaa, odispara división extranjera-pe:
  - Kuña ha'e ryguasu, ikatu ogueru huevo de oro añoite pe kuimba'e ha'éva zorro añeteguápe!
  Verónica, odispara ha odesnuda hatĩ, ombojoapy:
  - ¡Peteĩ zorro ha gallo añetegua ndejapóta remoĩ haĝua huevo de oro!
  Margarita, odispara ha omombo granada ipy nandi reheve, ohechakuaa:
  "Pe zorro ndorekói león garra, ha katu ikatu oipe"a mbohapy pire mymba ruvicha guasu!"
  Viola, odesnudávo hatĩ agresivamente, he"i:
  - Pe ndaha'éiva zorro iñakãme ndaha'éi leõ!
  Umi ñorairõhára ha"ete oguerekóva tuicha ambición ñorairõ rehegua. Ha oñepyrũramo hikuái.
  Olimpiada odispara ha ogueraha ipy mbarete reheve peteî caja entera explosivo ha mba'éichapa oñemombo. Pe masa de nazis ojedesgarra, ha pe mitãkuña porã opukavy:
  - Eisãmbyhy URSS, ha epurahéi Lucifer! ¡Ñaitypáta opavavépe!
  Ha katu umi Olimpiada ndahesaráiri oñe"ẽ haĝua:
  - Kuña zorro ikatu okonvense oimeraẽ kuimba'épe ha'eha leõ, omongakuaa chupe peteĩ vúrro simple-icha!
  Margarita, odispara, omonéî ko mba'e:
  - Kuña leõ kuña zorro apytu'ũ ha lobo jyva mante!
  Serapíma ohechakuaa, oikytĩvo umi opositor-kuérape:
  - Pe león ndaha'éi pe okororõva, ha katu pe omondoro heta verde!
  Viola, odispara hekopete enemigo-pe ha oikytĩ chupe, ohechakuaa:
  - Político ndaha'éi jave zorro, upéicharõ ojepe'a chugui mbohapy pire ha oñemoĩ cuello-pe!
  Victoria, odesnudávo hatĩ ha oñakãity, ha upéi omombo pe jopói ñemano rehegua fuerza asesina reheve ipy nandi reheve, he"i:
  - Político oguereko peteĩ jyva tuicháva oguapy haguã mokõi apyka ári, ha katu oguereko ánga ipekue ñe'ẽme añoite!
  Olympias, ome"ẽvo tape pe barril-pe ipy nandi ha muscular reheve ha ombokapu pe tanque León rehegua, oñe"ẽmbegue:
  - Peteî tanque oike peteî concha orekóva núcleo de uranio, peteî político ojapo hape yvate gotyo ikorasõ'ÿre, pero orekóva billetera de oro!
  . MOAKÃHA No 9 rehegua.
  Kamyshin-pe ojeheja rei. Ha oñepyrũvo junio de 1944, oñepyrũ ñorairõ Saratov rehe.
  Ko"ápe umi ñorairõ oñemomba"eguasueterei. Ha mitãkuña"ikuéra oĩ avei ñorairõme jepiveguáicha. Ha péichagua ñorairõhára iporãva.
  Alenka oñorairõ ha oikytĩ opositor-kuérape ametralladora ráfaga ha fila pukukue.
  Pe mitãkuña omombo peteĩ granada ipy nandi reheve ha osapukái:
  - ¡Tou che victoria!
  Ha odispara jey pe enemígope.
  Anyuta avei odispara enemigo-pe. Haʼe ojapo hekopete ha hekopete. Imáquinakuéra ningo tuichaiterei ojejagarra. Ha umi dedo desnudo omombo paquete explosivo de fuerza colosal. Ojedesgarra umi nazi ha pe mitãkuña opukavy ipulmón ári.
  - ¡Comunismo-pe guarã!
  Alla, odispara enemigo-pe colosal precisión reheve ha oikytĩvo umi enemigo-kuérape, opukavy:
  - ¡Pe País ijyvy"ỹvape ĝuarã!
  Ha ipy nandi reheve, pe mitãkuña omombo jey pe granada. Oje"eva"erã ha"eha pe oñorairõvéva umi combatiente apytépe.
  Ha ha"e voi ningo peteĩ iñakãrague morotĩva ha ijao mbykymínte. Ha odispara porãiterei ha hekopete, ha umi Kraut oñeno.
  Maria avei odispara hekopeteiterei. Ha ha"e peteĩ mitãkuña iporãitereíva, ha ipysã nandi reheve omombo peteĩ paquete explosivo, odesgarrávo umi opositor-kuérape.
  Upéi opukavy:
  - ¡Eisãmbyhy URSS Imperio!
  Marusya avei odispara hekopete, oinupã umi enemigokuérape ha opukavy:
  - Taiga guive yguasu británico peve, ñande ehérsito imbaretevéva!
  Ha odispara avei ipy nandi reheve.
  Upe rire, Matryona odispara peteĩ proyectil oporojukáva enemigo-pe. Ha oinupãta chupe cien por ciento exactitud reheve. Naturalmente talón desnudo.
  Ko'ãva ha'e mitãkuña soviética omba'apóva, pero mitãkuña alemana namombyrýi tapykuépe.
  Christina, Magda, Margaret ha Shella oñorairõ Pantera-pe. Pe mba"yrumýi, ndaha"éiramo jepe ideal, oreko peteĩ arma de disparo pya"e, ipukúva, ha"e moderadamente ágil ha oreko armadura frontal iporãva.
  Mitãkuña alemana-kuéra ipy"a"ỹ ha bikini-pe, jepe haku verano-pe, térã ja"e porãsérõ gracias upévare... Ha oñorairõ hikuái peteĩ batalla maniobrable.
  Ko"ápe Christina odispara peteĩ disparo... Pe proyectil oity pe torreta T-34-76 ha operfora. Peteî tanque soviético opyta, ojeity.
  Mitãkuña"ikuéra osapukái hína ipulmón yvate gotyo:
  - Ñande mba'éva ogueraha!
  Upéi Magda odispara. Pe iporãva iñakãrague óro reheve oity avei.
  Heẽ, upévare ojepe"a pe torreta treinta y cuatro-pegua.
  Umi mitãkuña tigre oñeturna odispara. Ha hekopeteiterei. Upévare oinupã hikuái ótro tanque soviético.
  Margaret oinupã upe rire. Ha oity pe arma autopropulsada SU-76-pe. Oñembota hábilmente. Ha opurahéi:
  - Ñande Alemania infierno imbarete, oñangareko ko mundo rehe!
  Ha mbaʼeichaitépa ohechaukáta pe ñeʼẽ!
  Upéi oinupã Shell-pe peteĩ cañón reheve. Ogolpea pe tanque KV-1S soviético-pe. Pe mitãkuña ojapo porã avei tembiapo.
  Heẽ, irundy ñorairõhára bikini-pe oñorairõ ha ndokyhyjéi ro"ysãgui. Kuñanguéra oñepyrũ rire oñorairõ, tuichaiterei oho porãve Tercer Reich-pe g̃uarã.
  Ko'ápe oime piloto Albina ha Alvina yvágape. Mokõive belleza oime bikini ha ipy reheve. Oñorairõ hikuái Focke-Wulfs rehe. Ha kóva ha"e peteĩ auto iserioitereíva.
  Albina, odispara cañón aéreo-gui, he'i:
  - ¡Croquete activo! ¡Ani pembyasy umi ñe"ẽ!
  Ha mbaʼeichaitépa omimbipáta peteĩ sonrisa deslumbrante reheve! Ha oitypáta mokõi aviõ soviético peteĩ jeýpe.
  Alvina oikytĩ avei mbohapy peve cañón aéreo reheve ha opukavy:
  - Che entrada ha'éta mortal ha mate!
  Upe rire pe mitãkuña oipe"a hatĩ ha ohechauka hatĩ! Ha"e opa mba"e encanto, ha henyhẽ encanto fenomenal-gui.
  Albina oikytĩ ambue aviõ Yak-9 ha opukavy:
  - Mba'érepa oñeikotevê piloto soviético rehe.
  Alvina oity LAGG-5 ha he'i jerovia reheve:
  - Ikatu haguãicha ñande alemán rombyaty factura!
  Maravilloso pareja de mitãkuña. Mba'éichapa oñemoî hikuái ombyaty haguã jopói ijehegui. Añetehápe ndaikatúi rediskuti ko"ãichagua iporãva rehe. Oity hikuái aviõ ha odesnuda hatĩ.
  Ha pe sekréto prinsipál haʼe hína pe roʼy jave, mitãkuñakuéra tekotevẽha ipyʼaʼỹ ha oreko peteĩ bikini. Upéi umi factura oúta ijehegui.
  Ha arakaʼeve ani reñemonde. ¡Embotyryry nde pyti"a nandi, ha akóinte reñemomba"eguasúta!
  Albina oikytĩ ambue aviõ Ejército Rojo-gua ha opurahéi:
  - Tuicha yvate ha pureza estelar-pe!
  Ha oñakãity, otyryry ha oñakãity, opukavy.
  - ¡Pe ola mar ha tata pochýpe! Ha peteĩ tata pochy ha pochy pochýpe!
  Ha jey pe mitãkuña oity pe aviõ peteĩ aproximación energética reheve.
  Ha upéi Alvina oataka pe enemígope. Ojapo pe esquina jerére, oipe"a hatĩ ha opukavy:
  - ¡Che ha'éta peteĩ súper campeón mundial!
  Ha ho"a jey pe mba"yrumýi oityva"ekue pe mitãkuña. Heẽ, pe Ejército Rojo ohupyty vaieterei.
  Ha Albina opukavy éxtasis salvaje reheve:
  - Che ko'ágã verdugo, ndaha'éi piloto!
  Oity ambue aviõ soviético ha oisu'u:
  - Añembo"y pe visión ári ha umi misil oñemongu"e ohóvo pe blanco gotyo, ¡oĩve peteĩ enfoque tenonde gotyo!
  Pe ñorairõhára oactua agresivamente.
  Ko'ápe mokõive mitãkuña oataka umi blanco terrestre. Albina oinupã umi treinta y cuatro ha opukavy:
  - ¡Kóva ha'éta ipaha!
  Alvina oinupã SU-76 ha osuspira:
  - ¡Ñehundipaite peve!
  Ha mbaʼeichaitépa ombotyryry ipy nandi!
  Umi oñorairõva ko"ápe ha"e mitãkuña, ha URSS lado-pe, mitãkuña"ikuéra oñorairõ avei, oñeha"ãvo oñangareko Guryev rehe, upépe oike avei Hitler tropa, peteĩ escorpión ojahogaháicha.
  Alenka oñorairõ Guryev rehehápe, ha upéva oityvyro umi nazi. Pe belleza desesperada omombo peteĩ granada ipysã nandi reheve ha opukavy:
  - Gloria Rus' ha ore partido querido-pe!
  Upéi Natasha omombo peteĩ granada ipy nandi reheve ha oisu"u:
  - ¡Roñangareko mitãkuñáre ipy"a"ỹ!
  Upe rire, Anyuta omondo avei jopói ñemano rehegua ipy nandi reheve, ha ipiru:
  - ¡Ha'éta peteĩ golpe hechapyrãva!
  Agustín iñakãrague morotĩva ogueraha ha omondo peteĩ jopói aniquilación rehegua ipehẽngue inferior desnudo reheve ha opukavy:
  - ¡Oapunta pe radar yvágare!
  Ha upéi María iñakãrague morotĩva ome"ẽ ñemano nazi-kuérape ipy nandi reheve.
  Ha opurahéi:
  - Madagascar-pe, desierto ha Sahara-pe! ¡Oĩkuri oparupiete, ojehecha ko mundo!
  Ha upéi Marusya omombo peteĩ aty pukukue ipy suela nandi ha opurahéi:
  - Finlandia, Grecia, ha Australia, Suecia-pe, he'íta ndéve ndaiporiha mitãkuña iporãvéva ko'ãvagui!
  Heẽ, umi seis mitãkuña oñorairõ porãiterei. Ha katu umi Krauts ogueraha gueteri Kursk-pe...
  Nahániri, ndaikatúi rerresisti koʼãichagua fuérsa superior. Umi fascista oñemohatã ohóvo.
  Ha mbaʼépa heʼise umi monstruo ñembosakoʼi?
  Adolf Hitler itavyeterei: oñeñandu peteĩ despota añeteguáicha, opavave iñe"ẽrendu ha oryrýiva chupe. Heẽ, reipotáramo Stalin éxito, upéicharõ tekotevẽ reiko Stalin-icha, reiporiahuvereko"ỹre ha rejerure"ỹre ambue tapichápe ha ndejehe (upéichaite opensa Joseph Vissarionovich ko orden-pe!). Ko'ágã pe rustling ha'e decente ha auto oñepyrûta omýi. En general, Alemania, orekóva en cuenta satélite orekóva, oreko tuicha ventaja URSS rehe péva cantidad de equipo industrial, fuerza de trabajo calificada ha número de ingeniero opavave nivel-pe. Kóva ha"e peteĩ hecho, ha katu pe producción de armas ndaha"éi gueteri al par! Alemania opyta tapykuépe URSS-gui ñorairõ pukukue, jepémo opaite ñehundi Rusia-pe. Ha mbaʼégui? Katuete, oîgui cierto sarambi oisãmbyhýva opáichagua departamento ha, especialmente industria militar-pe. Avei, ndaipóri materia prima, avei subestimación potencial enemigo rehegua, oguereko peteî rol negativo. En particular, ary 1940-pe, producción de armas Alemania-pe sa'ive 1939-gui (ñakonsideráramo total oimehápe munición), ha péva jepénte oîma ñorãirõ, ha Tercer Reich oipyhy control umi territorio tuicháva orekóva tuichaitereíva umi reserva capacidad de producción rehegua. Bueno, mba"épa ikatu ja"e umi habilidad organizacional Hitler orekóvare? Ndaha'éi hetaiterei, omimbi industria militar-pe.
  Fuhrer odeclara peteî discurso pukukue:
  - Aviación jesareko rehegua, oñeme"ẽ Sauer-pe umi poder de emergencia. Ojesareko porãta mboy tembiporu ojejapo, ha, ndaha'éi menos importante, calidad. Avei, heta pene angirũ Goering, jepe ha"ekuéra yma as porã, ndaikatúi omba"apo liderazgo-pe. Naentéroi soldado porã ha'e avei peteî general destacado, upéicha Eric colgado rangue, esfera técnica omotenondéta peteî tapicha oúva empresario profesional apytégui ikatúva oreforma ha oequipa jey fuerzas de aviación. Añetehápe, Gran Bretaña ndokéi, ombohetave ohóvo umi fuerza armada cantidad ha calidad, ha especialmente aviación. Tekotevẽ ñaime mokõi akã tenondeve pe enemigo-gui, peteĩ docena de paso, ndaupéichairamo japerdepaitéta ñande superioridad pe enemigo ári. Upévare oñeikotevê umi paso cualitativo.
  Goering ombohovái tímidamente:
  - Che irûnguéra, tapicha ojehechaukáva ohechaukáva efectividad ha profesionalismo combate orekóva.
  Pe dictador poseído ipochy:
  - Térã ikatu che, nde remiandúpe, cheresarái mávapa operde Gran Bretaña ñorairõme? Térã mávapa ofalla pe plan irundy arýpe oñemoakãrapu'ã haguã economía nacional. Térãpa reipota avei ojegolpea ndéve várrape, ha jepe púvlikope. Upévare emboty nde juru ha ekirirĩ reñeñapytĩ mboyve!
  Goering oñesũ voi kyhyjégui. Ai, pe Fuhrer ndaha"éi oñemboyke va"erã. Upéi oñehendu jey pe tyapu, ha ambue jet ME-262 odespega yvágare. Pe áuto tuichaiterei ha oreko mokõi motor. Umi ipepo ojeipyso"imi, pe luchador voi ojehecha amenazaiterei. Umi característica velocidad orekóva, 1941-pe guarã, generalmente decente, ha jepe umi estándar mundial-pe ha"e récord. Añetehápe, pe máquina voi ne"ĩra gueteri ojeroviapaite ha oikotevẽ depuración. Dictador fascista katu ome'êma umi característica combatiente pyahu, oñemotenondevéva... ME-262 opesa hetave seis tonelada, he'iséva oîha algún sobrecarga. Peteĩ aviõ de combate michĩva"erã, ndahepyi ha ipya"e. Ko mba"épe, ME-163 ikatu iporãiterei, ha katu imotor cohete ojeforsaiterei ha omba"apo seis minutos-nte (térã ja"e porãsérõ, omba"apóta gueteri!), he"iséva pe alcance oĩha peteĩ radio cien kilómetro ryepýpente . Peteĩ bombardero estilo Blitz-icha térã peteĩ combatiente de cubierta ramo umi ataque armada-pe ĝuarã Inglaterra-pe, ha"e, katuete, naiporãi.
  Péro pe ME-262 ikatu ogueraha peteĩ tonelada de bomba, heʼiséva, pe Pe-2-icha, peteĩ aviõ soviético oĩva línea de frente-pe. He'iséva, peteî solución iporãitereíva barrido de combatiente-pe guarã ha umi tropa oipytyvõvape guarã. Ha katu, mba"ére piko ndajajapói peteĩ aviõ de combate estilo Comet ME-163-pe, ha katu ndorekóiva motor cohete, ha katu orekóva motor turborreactor? Oñeha"ã hikuái omoporãve "Cometa" ha ha"ete ombohetáva tiempo de vuelo 15 minutos-pe (péva ha"e peteĩ alcance 300 kilómetro peve), ha"éva generalmente aceptable Batalla de Gran Bretaña-pe ĝuarã. Londres-pe ikatu gueteri oñeguahẽ Normandía guive... Jepémo ndaha"éi opa mba"e ojehecharamóva, tekotevẽ avei rebomba ha rejevy jey, ha quince minuto ndaha"éikuri upéicha pya"e. Amo gotyove, umi cohete ha aviõ de combate ojehechakuaa peteĩ tape ñemboty ramo aviación-pe. Ha katu pe diseño "Cometa" rehegua iñinteresanteterei, michĩ ha ligero, he"iséva ndahepýi ha ojemaniobrakuaa.
  Avei, oî avei umi combatiente prometedor-itereíva orekóva generalmente 800 kilogramos, péicha planeador ikatúva ojeporu batalla aérea-pe. Añetehápe, mbyky rupi alcance, umi vuelo hesekuéra ikatu ojejapo batalla defensiva-pe añoite, térã oñeme"ẽ Londres-pe... Transporte-pe, ha upéi ojejagarra jey umi piloto-kuérape. Repensa va'erã hese ko'ápe. Pe historia añeteguápe, umi planeador araka"eve ndorekói tiempo oñorairõ haĝua, ha por alguna razón Corea-pe, umi general aviación soviética-gua noñanimái oñeha"ã ko idea. En general, ndaha"éi ñembyasy, ha katu Guerra de Corea aja, pe piloto estadounidense ha"e pe primero ohupytyva"ekue victoria. Upéicha umi Yankees noñemboykéiva'erã.
  Opa rire pe vuelo, peteĩ mitãkuña"i iñakãrague morotĩva osẽ pe cabina-gui ha oñani Fuhrer-pe velocidad completa-pe.
  Nazi número uno poseído oipyso ipo hese peteĩ beso-rã. Pe iporãva ha"e mitãkuña"ikuéra penderayhúramo, ha pe Fuhrer, ha"ete, sinceramente ojeidolota opavave alemán-gui, térã ja"e porãsérõ, haimete opavave ndaha"éiramo mbovymi preso campo de concentración-pegua. Pe piloto he"i kyre"ỹme:
  - Kóva niko petet aviõ iporãitereíva añoite, oguereko peichagua velocidad ha pu'aka. ¡Jaipe'apaite umi león ra'y peteĩ y haku ryruicha peteĩ sustituto-gui!
  Pe Fuhrer omonéî pe mitãkuña impulso:
  - Añetehápe, jadesgarráta, ha katu... Depuración máquina rehegua ojejapova"erã peteĩ ritmo pya"eve, ha péva ko"ýte ojeporu motor-kuérape. Ko"ápe, katuete, oñeikotevẽta medida radical oñemehora haĝua, ha katu oiméramo mba"e pe líder-diseñador oipytyvõta!
  Maymáva opukavy peteĩ ñe"ẽme:
  - ¡Gloria pe Fuhrer tuichaitévape! ¡Tove ñanepytyvõ Providencia!
  Oñepyrũ oñembopu Tercer Reich purahéi ha oñemotenonde peteĩ columna mitãrusukuéra luchador Hitler Jugent-gua. Mitãkuimba'e orekóva catorce a diecisiete ary oguata tambor gotyo peteî formación especial. Ha upéi oiko pe iñinteresantevéva: oguata mitãkuña adolescente Unión Alemana de Mujeres-gua. Oĩ hikuái falda mbykymíme, umi iporãva py nandi ha nandi ogueraha kuimba"ekuéra resa. Umi mitãkuña oñeha"ã ohupi ipy yvateve, ha katu al mismo tiempo oipe"a ipysã ha omoĩ porã ipysã. Peteî vista entretenida umi belleza orekóva figura impecable... Umi hova añetehápe iñambue ha oî umi mitãrusu fascista igrosero'imi, haimete masculino, ha avei ombojere. Koʼýte ombojoaju jave hikuái umi ceja.
  Estete Adolf ohechakuaa:
  - Tekotevẽ mitãkuimba"e ha mitãkuña ohupyty entrenamiento físico tuichavéva escala-pe. Ha aikuaa heta ojejapoha ko mba"ére, particularmente umi Jungfolk-pe, ha katu pe oñeikotevẽva ha"e pe inclusividad ha pe adopción método espartano rehegua. Katuete, además omokyre'ÿvo ñemonda... Ñande mitãkuimba'e ha mitãkuña okakuaava'erã decente ha al mismo tiempo gente ipy'aporã'ỹva.
  Pe Comandante Supremo opyta sapy"ami. Umi general okirirî, oiméne okyhyje ombotove haguã, pero nomoañeteséi ojehechakuaáva. Pe Fuhrer osegi:
  - Ñorairõ ndaha"éi peteĩ ñembosarái, ha katu pe poriahuvereko"ỹ enemigokuéra ndive oñembojoaju va"erã oñopytyvõ ha peteĩ temiandu joyke"y rehegua iñirũnguéra ndive. Péva ha"e pe ñamoĩva"erã opavavetépe... Pe superhombre pyahu ndoiporiahuvereko"ỹ ambue tapicha ndive, ha katu hetave mba"e ndoporiahuverekóiva"erã ijehe. ¡Pórke pe inferioridad oñembogue raẽ va"erã peteĩ ánga ryepýpe, ha upéi opu"ãta pe yvypóra rete ikangyva!
  Ambue pausa... Umi general ha diseñador ohechakuaa sapy"a ha oñepyrũ ojepopete mbarete. Pe Fuhrer ha"ete ku ovy"áva:
  - Kóva iporãve, ha katu ko'ágã ahechase peteĩ imitación combate aéreo rehegua. Upéicha formidable ha opa mba'e ohundíva...
  Heinkel oporandu tímidamente:
  - Munición oikovéva térã proyectil reheve, che Fuhrer?
  Nazi número uno oñakãity:
  - Katuete, umi ñorairõ rehegua ndive. Avei, ahechase pe efecto orekóva pe dispositivo de eyección. Opa mba'e rire, remba'apo hína hese... - Fuhrer oñakãity. - Araka'épa, ipahápe, oîta listo ha oñemoîta producción masiva-pe. ¡Añetehápe, peteĩ piloto experimentado ha"e peteĩ piloto experimentado oñeñangarekova"erã hese umi ñorairõ oútavape ĝuarã!
  Fuhrer-Terminator upéicharõ jepe odesidi ohechauka umi diseñador-pe peteĩ diseño modernovéva pe dispositivo de eyección rehegua. Ko sistema ndaha"éi va"erã sa"ive ipohýiva, isensíllova ha ivevúiva. Bueno, pe squib ndahepýiva, odominaipámava industria alemana, oî porãiterei upevarã.
  Pe diagrama ojejapova"erã ojeguata jave, ha katu Hitler ha"e peteĩ artista añetehápe ikatupyrýva, ha odibuja hesakã porã, pya"e, umi línea umi diagrama ha giro-pe oĩ peteĩcha ha hesakã porã mba"eveichagua regla ni brújula"ỹre. Pe hit-and-miss Terminator oimo'ã iñextrañoha, por supuesto, umi alemán, orekóva, en general, ideología imbarete ha en cierta medida ha'eháicha Nacional Socialismo ha sistema totalitario, ofiltra ñorãirõ umi ruso-pe. Oiméne upéva oiko umi soldádo ruso imbarete ha irresistenteve umi alemángui ha oaprende pyaʼeve oñorairõ hag̃ua.
  En general, remañáramo pe ñorairõ rape en su conjunto, upéicharõ umi ruso, térã ja"e porãsérõ umi militar soviético, o"aprende oñorairõ haĝua, ha katu umi alemán ha"ete hesaráiva mba"éichapa... Imandamiento ojapo decisión a nivel de primero -grado-gua, ha ikatu voi ijyvatevéva pe primer grado-gua oguerekóramo experiencia omotenondévo operativo militar estrategias en tiempo real-pe . Ha pe hecho sapy"ánte umi mitã orekóva seis año omotenondémaha hábilmente umi ejército virtual ha"e peteĩ mba"e ha"ekuéra ha Zhukov ha Mainstein ikatúva oaprende chugui. Péro oĩ investigadór ohecháva Zhukov ha Mainstein haʼeha peteĩ mediocridad. Avei oî contradicción oñe'êva número de equipo rehe, en particular umi equipo francés ojejapyhýva. Hitler mandu'a (peteî mandu'a porã, ko'ýte hesãi gueteri jave!) he'i oîha 3600 tanque ojejapyhýva ojejapyhýva francés-gui, peteî figura impresionanteiterei... Oĩ modelo, ha'eháicha SiS -35, superior iarmadura-pe pe T-34 armadura frontal-pe añoite. Upéicha ko tanque ikatu ojejapo fácilmente fábrica francesa-pe, ndaha'éirõ oiméne oñemyengoviávo arma 47 mm peteî arma de barril puku 75 mm. Añetehápe, ikatu upéva jepe ndahaʼéi sufisiénte. Gran Bretaña ha EE.UU. en general ymaite guive omomba"eve armadura opa mba"égui itanque-kuérape. Techapyrã, Churchill orekóva cuarenta tonelada oreko armadura 152 milímetros versus 120 tanque pesado IS-2-pe guarã.
  Pe Fuhrer he"i ambue mba"e umi diseñador-kuérape:
  - Jaguereko suficiente túnel de viento, upévare jaheka petet modelo óptimovéva aeronave rehegua ha jajapo forma aerodinámica, jagueru yre pe asunto prueba hepývape, omanohápe avei ñande as iporãvéva. Por ehémplo, peteĩ aviõ modelo de ala oveveva iporãiterei, koʼýte ikatúramo okambia pe espesor ha ángulo de inclinación. Ame"ẽma ndéve pe dibujo, upévare umi ndorekóiva cola oĩmava"erã listo. Ivelocidad ojeestimáva ohóta 1100 kilómetro por hora peve jepe peteĩ motor Yumo reheve. Upévare, ¡peho tenonde gotyo, péro ani peñembotavy!
  Upe rire okaru aire fresco-pe, umi mitãkuña tembiguái omohenda mesa ha apyka. Iporã... Ha katu mba"e reformapa ojejapova"erã Nacional Socialismo-pe? Péicha oñemboguejy haguã umi enemigo ikatuháicha ha oñemoangirũ haguã. Por ehémplo, ani remombaʼeguasu pe rrása alemana káda vuéltape ha ikatu voi anivéma rembojaʼo umi puévlope klásepe. Ha katu ne"ĩra gueteri ojelegalisa formalmente pe división tetãnguéra tetã inferior ha ariano-pe. Péicha oñembohape umi mbaʼe.
  Peteĩ mitãkuña porãite umi tembiguái apytégui oguapy Fuhrer ykére ha omoĩ ipo ijyva nandi ári. Cooed: 1.1.
  - Repensa piko peteĩ mba'ére, che Fuhrer?
  Dictador nazi ha al mismo tiempo peteî jugador virtual oñemomba'eguasu. Ohechakuaa ne"ĩraha gueteri omohu"ã isopa de verdura ha ensalada de frutas. Pe Fuhrer ohetũ pe mitãkuñáme ijurúpe, oñandu imitãrusúgui, hyakuã porã ha he"i:
  - Rehóta chendive mba'yrumýime. Ha opavave peĝuahẽ pemba"apo, opa pe tiempo pekaru haĝua.
  Ha jey, umi engranaje Estado-gua, jepénte ndaha'éi mecanismo ojeaceita porãva, oñepyrü ojere. Ojevývo, Fuhrer ojapo mborayhu pe iporãva ndive, ha oñesorprende voi moõpa ohupyty hetaiterei mbarete ha mbarete. Opa mba"e rire, he"i hikuái pe Fuhrer ha"eha impotente ha generalmente supuestamente discapacitado, oguerekógui sífilis (peteĩ japu) ha ojecastra (peteĩ ficción total!).
  Ha katu ndaha"éi opa mba"e oho porãva 22 de junio ary 1944-pe, mbohapy arýma oñemotenonde ñorairõ URSS ndive. Péro ndojehechái pe victoria, ha Saratov ojejagarra gueteri. Stalin omanda oñedefende haguã ko táva taha'e ha'éva.
  Jepénte opavave pérdida, producción equipo militar-kuéragui tuichaiterei. Umi tanque pyahu IS-2 ojekuaa iporãitereiha. Jepe oinupã"ỹre iñakã ári umi vehículo alemán individual-pe, odesactiva hikuái mombyry bastante guive.
  Upévare umi nazi ijetuʼueterei. Péro tuicha oreko hikuái peteĩ ventaja. Oĩma kuri hetaiterei aviõ jet ME-262 oñorairõva yvágape. Ha haʼe ningo peteĩ opositor serio.
  Pe TA-152 katu ojehechauka ha"eha peteĩ tipo de arma generalmente hechapyrãva.
  Stalin katu omotenonde avei peteî reunión de comunicación mbohapyha ary oñepyrû hague ñorairõ ha oñepyrû oporandu umi tendota militar-kuérape mba'épa opensa ha mba'éichapa ikatu omoporãve situación frente-kuérape.
  Zhukov opropone tendota-pe:
  - Ñande ñañedefendéramo ha ñamboyke ramo umi amenaza, katuete japerdéta. ¡Tekotevẽ ñaataka!
  Stalin oñakãity mbarete:
  - Ñemoneĩ! Péro moõpa!
  Mariscal Zhukov opropone:
  - Leningrad noñecapitulái aja, ¡ojepoi va'erã!
  Mariscal Vasilevsky omoneĩ:
  - Heẽ, che aimo'ã kóva ha'étaha pe opción iporãvéva!
  Stalin oñakãity ha ohechakuaa:
  - Ñainupã jeýramo Tikhvin-pe, ñanera"arõta hikuái upépe, ha ñañembotapykue térã ja"ata peteĩ ñuhãme!
  Mariscal Zhukov oñakãity omoneĩvo:
  - Upéva ningo, compañero Stalin! Ha katu apropone ojeataka va"erãha umi tropa finlandesa oĩva Petrozavodsk-pe. Ha"ekuéra ndaha"éi imbaretetereíva ha ikatu jajagarra pe enemigo-pe sorpresa-pe!
  Stalin ombohovái opukavy:
  - Ha"e lógico, compañero Zhukov. Upévare eñemotenonde Petrozavodsk rehe. Ha egueru oréve victoria!
  Ko"ã ñe"ẽ rire, oike heta mitãkuña omonde falda morotĩ mbyky ha ipy nandi. Ogueru hikuái botella víno pytã ha vaso sandwich ha caviar morotî. Stalin ogueraha peichagua sandwich ha, hoy"úvo, he"i:
  - Upévare jay"u jajesareko haguã ñande katupyry akóinte ojoaju ñane remikotevẽ ndive.
  Voznesensky ohechakuaa:
  - Pe calidad armadura ñande tanque rehegua ijyvateterei. Ha apropone ojejapo haĝua IS-2 ha T-34-85 ligero, pya"eve ha maniobrable omboguejývo armadura. Péicha ñame"ẽta ñandéve mokõivévape ahorro metálico ha ko"ã máquina prácticovéta.
  Stalin oñakãity ha ohechakuaa:
  - Ikatu... ¡Ha katu che ndaha'éi oipytyvõva ojejapo haguã tanque contrachapado-gui!
  Voznesensky he"i peteĩ jesareko serio reheve:
  - Ha katu ikatu ndaha"éi mba"e vai ojejapo haguã algunos tanques haimete enteramente yvyrágui. ¡Ikatu rehecha mba"éichapa ojehecháta práctica-pe!
  Zhukov oñakãity omoneĩvo ha osẽ iñe"ẽme:
  - Treinta y cuatro ikatu ojejapo ligero, frágiliterei gueteri ha oñembohetavévo velocidad ha maniobrabilidad ikatu omoîve sobrevivencia. Avei, caja de cambio iporãve ha péva ocompensa disminución ergonomía ojupígui peso. Ha katu pe calidad michĩva acero rehegua omoambue 90 milímetro mba"eve"ỹme umi arma alemana ipoderosa rehe. Hi"arive, umi alemán oipe"a hína pe simple "Panther" ha T-4 producción-gui, ha Tercer Reich-pe, además de tanque de reconocimiento, pe "Panther"-2 orekóva cañón 88 mm añoite oikóta serie. Péro ñande tanquekuéra ndaikatúi oñorairõ hendive mombyry guive. Ha hiʼarive, ¡oñembotuichavevaʼerã ivelocidad!
  Stalin oñakãity:
  - Ojepoi michĩmi T-34-85 ha IS-2-gui protección a prueba de bala reheve añoite, ha upéi ojesareko ha ojesareko mba"éichapa péva oityvyróta ijefectividad combate-pe. Ha oñembopya"eva"erã tembiapo SU-100 rehegua. Ikatu jaheja umi treinta y cuatro ha IS-2 a favor ko arma autopropulsada exclusivamente.
  Mariscal Vasilevsky ohechakuaa:
  - Kóva ha"e peteĩ idea iñinteresanteva. Péro pe SU-100 ikatu oinupã umi enemígo oĩvape a bordo ombojere rupi añoite hete kompletoite...
  Stalin opukavy:
  - Jajapo mbykyve ikatu haguãicha omýi pya'eve... Ha iporãvéta silueta ijyvatevéva reheve. ¡Ha katu ñaikotevẽ ko arma autopropulsada aire-icha!
  Zhukov oporandu:
  - Nde Excelencia... Saratov ojejoko ko'ágã peve, pero pya'eterei ho'áta. Tekotevêta ojejapo peteî plan ojeipe'a haguã Kuibyshev-gui ojegueraháva Moscúgui. Mba"épa nde personalmente epensa?
  Stalin ombohovái hatã:
  - Ojekuaaháicha jadespegava'erã Sverdlovsk-pe. Péro ikatu gueteri rembaʼapo Moscúpe. Ore roguereko peteĩ táva yvyguýpe entero ko"ápe. Ñande ningo seriamente ikatu jajejagarra hese.
  Vasilevsky opukavy:
  - ¡Moscú ojeguerekova'erã taha'e ha'éva, Saratov-icha!
  Stalin omanda:
  - Ocontraataka aleman-kuérape pe brecha oîva Don ha Volga apytépe. Tekotevẽ jadesvia ñande fuerza-kuéra. Pejoko Saratov-pe taha"e ha"éva, pe tuguy gota paha peve. Eipuru opa mba"e, kamikaze jepe.
  Zhukov omoañete:
  - Taha'e upéicha, O tuicha!
  Stalin ojere Yakovlev gotyo:
  - Ha, diseñador, ¿reguerekópa mba'e idea?
  Subcomisario del Pueblo ombohovái suspiro:
  - Tekotevẽta ojejapo aviación aérea, ha katu péva ndaha"éi gueteri añetegua. Ha pe Yak-3 oikotevẽ duralumina de calidad yvate, ¡ndajarekóiva!
  Stalin oñakãity:
  - Aikuaa! Pe Yak-9 oĩva"erã ñande servicio-pe. Ha ojepoi vaʼerã ikatuháicha! Ha ombohetave producción de combatiente-kuéra.
  Yakovlev ohechakuaa:
  - Alemán TA-152 ha'e simultáneamente peteĩ aviõ de ataque, peteĩ bombardero línea de frente ha peteĩ aviõ de combate. ¡Iporãta ikatúramo jajapo peteĩ máquina multiuso-icha!
  Stalin oipytyvõkuri pe diseñador-pe:
  - ¡Kóva ningo peteĩ idea iporãva, compañero Yakovlev! Techapyrã, remoporãvéramo michĩmi pe LAGG-7, ikatu oñekonverti peteĩ mezcla-pe mokõive aviõ de ataque ha peteĩ aviõ de combate línea de frente-pe!
  Yakovlev omoañete pya'eterei:
  - Péva ikatu, compañero Stalin... Ha katu ojeipyso tiempo. Ha ikatu ojekuaa pe aviõ hepyetereiha.
  Pe Comandante Supremo pochýpe oinupã ipo pe mesa ári ha opukavy:
  - ¡Ejapo ivaratove haguã! Ha en general, mboýpa ikatu ojeespekula ko tema rehe? Ñaikotevê peteî aviõ universal jajapo haguã ko'ãva añoite. Ha péva ikatu ha"e pe tape osẽ haĝua.
  Yakovlev ohechakuaa:
  - IL-2 ndahasyiete ojejapo hagua ha oñemba apo idiseño rehe. Natekotevẽi gueteri ojeipe"a. Ha'e peteî aviõ bastante duradero, jepénte ko'ã momento umi característica vuelo orekóva anticuado. Péro káda arai oreko peteĩ forro de pláta. Ore ningo ikatupyry robombardea hag̃ua umi ekípo enemígope.
  Zhdanov pochýpe ohechakuaa:
  - ¡Ñande aviación ha'eva'erã pe imbaretevéva ni michĩmi!
  Yakovlev oñakãity:
  -Hembiapo! Ha katu ko"áĝa peve ore piloto-kuéra ha"e umi iporãvéva ko mundo-pe: Anastasia Vedmakova ha Akulina Orlova!
  Stalin oñakãity omoneĩvo:
  - Ko'ã mitãkuña ndorekói ijojaha'ÿva ha, umi veinticinco aviõ enemigo oúvape guarã ojeity, ¡asigna chupekuéra ambue mbyja héroe URSS-gua!
  Zhukov kyre"ỹme opropone:
  - ¡Rey'uva'erã kóvape!
  Beria opurahéi vy"ápe:
  - Ñande, ñanemandu'a rire opa mba'ére, tembiasakue jahusgáta,
  Iturno oúta juicio-pe...
  Ojogua peteĩ arado guive umi arma atómica peve,
  ¡Omotenonde tetã jerovia reheve tenonde gotyo!
  Umi miembro consejo militar-gua oconferi aja, umi mitãkuña oñorairõ.
  Ha ipysã nandi pytyvõ rupive oity hikuái umi nazi-pe ha ko'ã iporãva ipy nandi ojapo hazaña.
  Ha opurahéi hikuái:
  - Roguerovia ko yvy tuichakue opu'ãtaha,
  Oñemohu'ãta fascismo...
  Ha kuarahy omimbipáta - .
  ¡Pe tape ohesapéva comunismo!
  . MOAKÃHA No 10 rehegua.
  Junio pahápe, umi alemán oikytĩ Saratov-pe, ha 1 de julio de 1944-pe, peteĩha jey oipuru hikuái pe formidable Sturmaus. Ko mba'yrumýi, orekóva lanzador de cohetes 650 milímetros, omombo misil mortal omboja'óva barrio entero.
  Umi mitãkuña omboguatáva ko máquina omonde bragas añónte, ha omosãsõ jopói ñemano destructivoiterei.
  Umi mitãkuña ipy"a"ỹva bragas ha"e pytã, morotĩ ha morotĩ. Ha ogueru hikuái jopói oporojukáva ñemano rehegua.
  Imburuvicha, Faina, ombotyryry ijyva pytã ha opurahéi:
  - ¡Gloria umi Caballeros de la Kurusu época-pe!
  ¡Ñaĝuahẽta pe univérso pahápe!
  Ha umi ñorairõhára opukavy ha otyryry.
  Peteĩva umíva apytégui hérava Margaret heʼi:
  - ¡Ñandejára ipu'akapáva oĩ ñanendive!
  Faina omoneĩ ko mba"e:
  - Upeichaite! Ha pe Tercer Reich katuete ogana!
  Pe mitãkuña oestampa ipy nandi ha opurahéi:
  -Ñaime jave peteĩ ñe'ẽme, ñande invencible! Ñaime jave peteĩ ñe"ẽme, ¡ñandevende"ỹ!
  Upévare umi ñorairõhára odispara ha opyrũ ha otyryry ipy nandi reheve. Umi ñorairõhára clase tuichavévape.
  Irma avei oentrega peteĩ concha peteĩ accionamiento automático rupive ha opukavy:
  - ¡Peteĩ victoria tuicháva ñanera"arõ!
  Umi mitãkuña, katuete, oĩ umi araka"eve noñeme"ẽmo"ãiva apytépe. Ha ombyai hikuái umi posición soviética kyre'ÿ tuichaitereíva reheve.
  Albina ha Alvina oĩ iporãvévape, jepiveguáicha, ha ohechauka iñarandu agresivo. Ha"ekuéra mitãkuña, ja"e porãsérõ: súper!
  Albina, oity peteĩ auto soviético ipysã nandi reheve, he"i:
  - ¡Che ha'e peteĩ mitãkuña súper!
  Alvina, oity pe blanco oúva italón desnudo reheve, opu"ã ha oflexiona umi músculo abdominal, osapukái:
  - Che ningo peteĩ ñorairõhára ha upévare aitypaite opa mba'e!
  Péicha ojesepara umi ñorairõhára.
  Gerda odesidi, Charlotte ndive, oñeha"ã ambue mba"e pyahu alemán.
  Ko"áĝa ĝuarã, pe arma autopropulsada E-25 añoite ikatu ojekuaa hetaiterei - ha"e simpleiterei ojejapo ha ndahepyi. Jepémo ko modelo ha"e peteĩva umi tenondegua. Ko"ápe oĩ mokõi mitãkuña bikini-pe oñeno ipype. Ko mba'yrumýi oguejy peteî metro y medio ha péva rupive, oñeñangareko porãiterei ha armado peteî peso relativamente bajo.
  Mokõi mitãkuña, Charlotte ha Gerda, oñeno, odispara umi arma soviética-pe. Henondepekuéra omýi umi áuto michĩmi, oñekontroláva rrádio rupive, omopotĩ umi mína.
  Charlotte pytã odispara pe cañón. Oity pe arma soviética ha ombotyryry ijyva, apenas ojejaho"i peteĩ tela ipire hũva. Ha ha'e opukavy:
  - ¡Tata pochy hiperplasma rehegua!
  Ha upéi Gerda oinupãta chupe, oipurúta ipysã nandi. Ha ha"e opukavy:
  - Che ningo peteĩ mitãkuña iporãitereíva ha ndaha"éi ivaíva...
  Pe arma autopropulsada omýi ijehegui. Ha sapyʼa pyʼa opyta. Iblindaje frontal ningo tuichaiterei oñemboʼy, ha upéva omeʼẽ proteksión porã. Umi arma soviética proyectil ha'e sensible ricochet rehe. Ha mba'eve noamenasa iñakãme ko'ãichagua arma autopropulsada. Ikatu gueteri oinupã hikuái pe lado. Péro umi mitãkuña ndojapuravéi. Pe arma autopropulsada efectiva ha"e superior potencia perforadora de armadura-pe SU-100-gui, oñembosako"íva gueteri, ha avei oñeñangareko porãve, móvilve ha al mismo tiempo ligero.
  Ha pe Ejército Rojo sa"i oreko secadora, térã ja"e porãsérõ, oĩ gueteri etapa de diseño-pe añoite. Principalmente pe tanque T-34-85, ndaha"éiva ipoderosoiterei iarmas reheve ha orekóva armadura ikangyva. Ha pe arma autopropulsada alemana E-25, por cierto, ivevúi, tuicha imbaretevéva armadura ha arma-pe.
  Mitãkuña oñorairõ... Iporãiterei ha imitã. Ha umi arma autopropulsada orekóva hikuái ombokapu ha omombo...
  Julio haku, ha umi mitãkuña rete oĩva pe auto haku asývape omimbi sudor-gui. Ndaikatúi oñeme"ẽ ha ojeretira.
  Gerda ohechakuaa:
  - Umi tupã Wehrmacht-gua ojehechaháicha imbarete,
  Ha katu noipytyvõi hikuái umi ikangyvévape...
  Añete ramo Adolf káusa - .
  ¡Ejapo peteĩ poder mundial!
  Charlotte opurahéi kyre"ỹme:
  - Heẽ, mágia oikotevẽ peteĩ "Pantera" ha peteĩ "Tigre", .
  Oñohẽve tuguy jepe opa destino...
  Ha natekotevẽi ojeduda ha umi juego frenético,
  ¡To"a ijyva ári pe raza entera oĩva ko Yvýpe!
  Péro koʼãva ningo mitãkuña alemana, ha umi mitãkuña soviética oñorairõ hína ótro ládo.
  Upévare pe ñorairõ oútava haʼe pe ivaivéva. Natasha ha Anyuta odispara peteĩ barco arma ipu"akapávagui ha opukavy:
  - ¡Ñande poyvi oîta Berlín ári!
  Ha oguenohẽ hikuái hatĩ morotĩ ha pérlaicha. Ha ndaikatúi rejoko umi mitãkuñáme umi mína reheve.
  Mokõi proyectil oity armadura frontal parte superior casco... Oricochete hikuái. Nahániri, pe IS-2 ha"e peteĩ auto serio ha ndaikatúi regueraha upéicha fácilmente.
  Ha katu pe IS-1, omýiva hína umi mitãkuña akatúa gotyo, ha"ete ku ohupytyva"ekue peteĩ golpe peteĩ cañón de alta presión-gui ha opyta. Ombyai pe karai guapo.
  Alenka, oflexionávo umi músculo abdominal, opurahéi:
  - Opa mba'e ndaikatúiva ojejapo ñande mundo-pe, Newton ojuhu mokõi ha mokõi ojapoha irundy!
  Ko ñorairõ oñemotenonde gueteri oñembotapykuévo. Peteĩ cañón soviético oinupã umi alemánpe. Marusya tuicháva omoinge conchas pe calzoncillos-pe. Péva ha'e mitãkuña rekove ha destino. Ha opurahéi hikuái:
  - Avave nañandejokomo'ãi, avave nañandepu'akamo'ãi! Umi lobo ruso oityvyro enemigo-pe, umi lobo ruso - ¡peteĩ saludo umi héroe-pe!
  Agustín, odispara ametralladora, he"i:
  - ¡Peteĩ ñorairõ marangatúpe! ¡Ha"éta ñande victoria! Bandera rusa tenonde gotyo, gloria umi héroe ho'ava'ekuépe!
  Ha jey pe arma asesina opukavy ha ipu:
  - Avave nañandejokomo'ãi, avave nañandepu'akamo'ãi! Umi lobo ruso oityvyro hína pe enemigo-pe, ¡oguereko hikuái peteĩ po hasýva!
  María, ko mitãkuña iñakãrague hovyũva odirigí pe tanque ha opukavy:
  - ¡Ñaityvyro hatã umi fascista-kuérape!
  Umi alemán hasy ohóvo oñorairõ avei yvágape. Ha katu ko"áĝa peve Yak-9 tuichaiterei inferior velocidad ha armamento-pe umi marca alemana-gui. Pe ñorairõ oho joja"ỹre.
  Marcel, ko piloto as hechapyrãva, ojapo peteĩ carrera porã umi áño de guerra aja. Precisamente, maravilloso ha fantástico. Oguahẽ rire ciento cincuenta aviõ ohupyty Kurusu Caballero Kurusu de Hierro orekóva kyse puku roble hogue pláta ha diamante. Oguahẽvo cuatrocientos aviõ ho"ávape, ohupyty Kurusu Caballero Kurusu de Hierro orekóva roble hogue de oro, kyse puku ha diamante. Quinientos aviõme ohupyty Orden del Águila Alemana diamante reheve, ha sietecientos cincuenta rire Kurusu Caballero de la Cruz de Hierro orekóva roble platino hogue kyse puku ha diamante. Ha og̃uahẽ rire mil aviõme, ohupyty pe Gran Cruz del Caballero Kurusu.
  Pe piloto ijojaha"ỹva ikatukuri ohupyty heta victoria aérea. Ha oikove gueteri. Nda"aréi Marcel-pe oñemotenonde rango de general-pe. Péro haʼe oveve gueteri peteĩ piloto privádoicha.
  He"iháicha hikuái, ndohapýi tatápe ha ndohói ýpe. Heta áño ñorairõ aja, Marcel ohupyty pe instinto peteĩ cazador-icha. Oiko chugui piloto súper legendario ha ojeguerohoryeterei.
  . Ha katu oguereko ambue competidor mbarete - Agave ha Albina ha Alvina, avei peteĩ teĩ ohasáva pe cifra mil auto ojeityva"ekue. Ha Agave pya"eterei ojopy Marcel-pe. Péro imitãiterei gueteri, ha ndoperdéi gueteri ni peteĩ luchador.
  Pe mitãkuña opresiona umi pedal ipy nandi ha cincelado reheve ha odispara peteĩ rráfaga de cañón de aire. Ha ko'ágã ojeity irundy mba'yrumýi soviético IL-2.
  Agave opukavy ha he"i:
  - ¡Amo ipahápe, opavave ñande ha'e perra! ¡Ha katu che areko nervio de acero!
  Ha jey pe mitãkuña ojere. Oity siete aviõ URSS-pegua peteĩ rráfaga-pe - seis PE-2 ha peteĩ TU-3, ha opukavy:
  - En general, ndaha"éiramo súper, upéicharõ che hiper!
  Agave, katuete, ha"e peteĩ perra. Piloto Lucifer-gui oúva. Iporãiterei rubio eíra.
  Ko"ápe odispara ambue rráfaga ha oity ocho aviõ Yak-9 soviético peteĩ jeýpe ha opukavy:
  - ¡Che ha'e pe creativo ha reactivovéva!
  Pe mitãkuña añetehápe ndaha"éi itavy. Ha"e ikatu ojapo opa mba"e ha ikatu ojapo opa mba"e. Ndaikatúi rehenói chupe privado.
  Ha ipy oñembopiro'yeterei, iporãiterei...
  Ha katu Mirabela oñorairõ hína hendive... Are guivéma, Pokryshkin ha"eva"ekue pe as soviético iporãvéva. Ombyaty po mbyja oro héroe URSS-pegua, oity rire ciento veintisiete aviõ. Péro upéi omano. Upéi avave ndaikatúi omboty irrekord. Ojekuaa avei Anastasia Vedmakova ha Akulina Orlova. Ha nda"aréi Mirabela ohasa avei Kozhedub-pe peteĩ Yak-9 oñembyaívape. Ha oity rire mas de ciento ochenta aviõ, oiko chugui peteĩ héroe siete vése URSS-pe.
  ¡Kóva ha"e peteĩ mitãkuña Terminator! Peteĩ haʼeichagua ojokóta peteĩ kavaju otyryrývape ha oikéta peteĩ choza hendývape.
  Ha ro"ysãve jepe.
  Mirabela oguereko peteĩ destino hasýva. Amohu"ã peteĩ colonia de trabajo infantil-pe. Ipy reheve ha omonde peteĩ ao gris, oikytĩ pe ka"aguy ha oserra umi tronco. Haʼe ningo imbarete ha hesãieterei vaʼekue. Escarcha vaietépe oguata ipy reheve ha pijama ka"irãime. Ha por lo menos una vez aestornuda vaʼerãmoʼã.
  Katuete, ko fenómeno ojehechakuaa umi frente-pe avei. Are Mirabela oñorairõ infantería-pe, ha upéi oiko chugui piloto. Mirabela ohupyty peteĩha ñemongarai tata rehegua ñorairõ Moscúpe, upépe oho pya"e pe colonia rire. Ha upépe ohechauka ipiro"yha.
  Ha"e oñorairõ ipy"a"ỹre ha haimete desnuda pe escarcha vaiete literalmente oparalisava"ekue Wehrmacht-pe. Ha"e ningo peteĩ mitãkuña maldita ha invencible-icha. Ha osẽ porãiterei chupe.
  Mirabela oguerovia victoria inminente URSS-pe. Péro ohasa pe tiémpo. Hetave ohóvo umi víctima, ha katu ndoúi pe victoria. Ha añetehápe oporomondýi.
  Mirabela oisu'u victoria ha jehupytyvoirã. Ha'e oguereko siete mbyja URSS-pegua - kóva hetave opavavegui! Ha maldición, ha"e omerece umi ipremio! Ha osegíta ogueraha pe kurusu militár. Jepe ojejuka Stalin-pe upe rire, hembiapo oikove!
  Peteĩ mitãkuña oike ha oñemoĩ... Omboguejy pe XE-162 alemán ipyahuvéva ha opukavy:
  - ¡Aeróbatica rehegua! Ha peteĩ maldita tripulación pyahu!
  Añetehápe mitãkuña iporãva. Peteĩ cobra añetegua ikatupyry heta mba"épe.
  Mirabela ha'e peteĩ mbyja pyahu...
  Pe ñorairõ oho heta ára og̃uahẽ meve peteĩ arapokõindy pyahu ha 8 de julio ary 1944... Pe IS-2 soviético ohupyty daño umi rodillo ha pista-pe - oñemyatyrõ ohóvo. Heẽ, peichagua ñorairõ ipy"ahatã ha poriahuvereko"ỹva. Ha mboy tiémpopa ipukúta?
  Ha koʼág̃a Gerda ohasa Knisel ha Wittmann-pe umi tanque oñehundívape.
  Mbaʼéichapa ikatu ani hag̃ua ojere? Oñorairõ hikuái ipy"a"ỹre ha peteĩ bikini-pe añónte. Umi mitãkuña ojapo ambue pausa, otortura jeývo michĩmi umi mitã soviético-pe. Ha koʼág̃a oñemboja hikuái pe número de trescientos tanque oñehundi vaʼekuére. Ha ikatu ojerovia hikuái peteĩ jopói ndojehecháiva rehe: pe mbyja Caballero Kurusu Kurusu de Hierro-pegua roble de plata rogue, kyse puku ha diamante reheve.
  ¡Ko'ãva ha'e umi mitãkuña!
  Gerda odispara pe auto soviético-pe. Oikytĩ pe tórre ha osapukái:
  - ¡Che ningo peteĩ mba'e maldito!
  Ha odispara jey. Oike T-34-85-pe. Ha opukavy:
  - Tetã Alemania!
  Pe mitãkuña oñembopy"aju hína. Ha ha"e activaiterei... Heẽ, oreko peteĩ racha estratégica peichagua. Oguahẽma julio mbyte 1944... Ñorairõ oho ha oho... Ndojejokoséi. Ejército Rojo oñeha'ã oñemotenonde opáichagua tendáre. Ha katu eñangareko, sa"i opyta recurso humano.
  Ha Rusia huguypa ohóvo.
  Por ehémplo, hérava Hans Feuer. Pe imitãvéva ohupytyva"ekue Orden de la Cruz de Hierro, Primera Clase. Ha upéi oiko chugui pe imitãvéva ohupytyva"ekue Orden de la Cruz del Caballero de la Cruz de Hierro ojejapyhýgui peteĩ general soviético-pe.
  Heẽ, kóva añetehápe iporãiterei.
  Ha umi mitãkuimbaʼe ohechauka ipiroʼyetereiha.
  Hans Feuer ha"e peteĩ luchador desesperado. Mitãkuimba"e oñorairõ gigante-icha, ro"y jave, haku jave, arahaku ha ro"y jave, omonde pantalón mbykymínte.
  Mitã omombo granada ipysã nandi ha oiko chugui legendario.
  ¡Kóva añetehápe iporãiterei!
  ¡Hans ifamóso heta síglore! ¡Jepe peteĩ antihéroe ramo añoite!
  Ha en general, ko"ápe oiko peteĩ ñorairõ increíble ha intenso-icha... Oimeraẽ AI oñedesvanece.
  Agave oime jey yvágare ha oity umi mba'yrumýi soviético. Ha"e peteĩ cazador ha depredador. Oinupã enemigo-pe.
  Umi auto ha"e oinupãva ho"a. Ha upéi pe mitãkuña odispara umi fuerza terrestre-pe. Oity IS-2-pe. Ha opukavy:
  - ¡Che ha'e pe iporãvéva! ¡Che ha"e pe mitãkuña ojukava enemigokuérape!
  Ha jey oñembohasa umi blanco aéreo-pe. Péva ha'e destructor de tanques ha opavave mba'yrumýi oveve ha odispara.
  Ha katu ko"ápe oĩ peteĩ tanque michĩva E-5. Peteĩ mákina oguerekóva siete tonelada. Ohasávo umi prueba de combate. Ha oisu"u ha oisu"u pe enemigo-pe.
  Ha og̃uahẽvo ára japurahéi haĝua, avave nañandejokomo"ãi ni nañandeganamo"ãi!
  Pe E-5 oñemongu"e ijehe ha odispara ohoháicha. Ha peichagua tanque ndaikatúi ojejoko. Ha umi conchas ricochet.
  Ha pe áuto ryepýpe oguapy peteĩ mitãkariaʼy orekóva diez áño, hérava Friedrich, ha opukavy:
  - Ha añetehápe ha'éta peteĩ súper luchador!
  Ha jey odispara... Ha oity pe tórre mbyte voi. Ha ipu"aka ohundíva, michĩramo jepe calibre-pe, tuichaiterei.
  Ha yvágape Helga oñorairõ. Peteĩ mitãkuña ipy"a"ỹva bikini-pe ohai hína umi factura. Ha ovy"a umi éxito fantástico orekóvare.
  Oapunta ipy dedo nandi peteĩ vehículo soviético-pe ha omyendy tata, ha upéicha rupi ojepovyvy peteĩ kit de combate entero orekóva proyectil.
  Kóva ningo iporã ha itavy.
  Ha Agave oñemotenonde... Ha avei oñorairõ.
  Oguahẽma agosto 1944... Ejército Rojo ndaikatúikuri ohupyty éxito moõve. Péro umi alemán ndaikatúi avei oprogresa tuicha. Umi tanque subterráneo formidable oho hína ñorairõme. Ha katu ha"ekuéra ha"e puramente táctico.
  Umi mitãkuña oñemongu"e pya"e yvyguýpe, ohundi peteĩ batería de armas soviéticas ha ojevy jey.
  Upe tiémpope avei ojejagarra peteĩ par de prekursór. Umi mitãkuña oipe"a umi mitãkuimba"e ojejapyhývape ha oñepyrũ ombohasa asy chupekuéra. Haʼekuéra oinupã umi prekursórpe alambre reheve, upéi o"asáma umi talón nandi tata reheve. Upéi oñepyrũ omopẽ hikuái che pyti"a umi pinza haku asývape. Mitãkuimba"ekuéra opukavy hasyeterei. Ipahápe, umi mitãkuña ohapy mbyjakuéra ijyva ári peteĩ hierro haku asývape ha oityvyro iperfección masculina ibotín reheve. Pe ipahaitéva omohu"ã umi precursor ha ho"a hikuái ñemondýi hasývagui.
  Mitãkuña'i, mbykyhápe, ohechauka rendimiento clase superior. Péro jey umi alemán ndohupytýi mbaʼeve iñimportánteva.
  Umi arma autopropulsada ipoderosa: "Sturmmaus", ojedispara umi posición soviética-pe. Omotenonde hikuái heta ñehundi ha ñehundi. Péro peteĩ aviõ soviético de ataque oity peteĩva umi veíkulo, ha umi Kraut ou jey.
  Saratov oñemotenonde gueteri agosto 1944-pe. Añetehápe umi alemán ikatu kuri ojagarra pe siuda Uralsk oĩva Kazajistánpe ha oho Orenburg gotyo.
  Ko"ápe jey Albina ha Alvina oĩ aire-pe, ha katu ko"áĝa peteĩ platillo volante experimental-pe. Ha"ekuéra oapunta oiporúvo ipysã nandi opresionávo umi botón joystick ha ojapo hábilmente.
  Umi mitãkuña, katuete, ohechauka aeróbatica ijyvatevéva. Oipe"a hikuái idisco, ha ojeity peteĩ docena máquina oveveva soviética.
  Albina opukavy:
  - ¡Escuadrón de construcción furioso! ¡Oĩta peteĩ mbyjajere!
  Ha ombojere jey imba"yrumýi. Ha umi mitãkuña ohundi pe Ejército Rojo. Hi"arive, hekopete...
  Alvina oity avei peteĩ docena de aviõ soviético ha opukavy:
  - Mitãkuña tavy, ha ndaha'éi vírgen mba'eveichavérõ!
  Ko ipahaguéva añetegua. Ko matrimónio ovyʼaiterei umi kuimbaʼe ndive. Ha ojapo opaichagua mba'e. Mitãkuña ohayhu kuimba'ekuérape - ombovy'a chupekuéra! Ha koʼýte rembaʼapóramo ne ñeʼẽre.
  Peteĩ mitãkuña rango yvatevéva... Otortura hikuái pe precursor-pe... Primero oipe"a chugui ha oñohẽ peteĩ par de balde y ijyva ári. Upéi ogueru hikuái peteĩ iérro haku asýva pe tyekue hũvape. Ha mbaʼeichaitépa okáipa hikuái! Pe precursor osapukái hasy ka"aguýgui... Oĩ peteĩ hyakuã asýva.
  Alvina oinupã chupe ijykére peteĩ alambre haku asývape. Ha mba"éichapa opukase... Iporãiterei.
  Upéi opurahéi:
  - Chekane'õma ambohasávo pe trasero - ¡Ambohoryse che vy'apavẽ!
  Ha mbaʼeichaitépa opukapáta! Ha haʼe oipeʼáta umi hatĩ pérlaicha! Ko mitãkuña ohayhu ojuka, mba"eichaitépa mitãkuña!
  Ha pe mitãkuña py ningo nandi ha iporãiterei. Haʼe ohayhu oguata ipy reheve umi karvón ári. Ha avei omosẽ hag̃ua umi prekursór ojejagarra vaʼekuépe. Tuichaiterei opukavy hikuái ojefritávo italón. Alvina jepe ojuhu igústoitereiha. Ha Albina ha"e avei mitãkuña, ja"e porãsérõ - súper! Mba"éichapa ojejapo codo peteĩ oponente-pe ijyva ári. Ha ha"e opukavy:
  - ¡Che ningo peteĩ mitãkuña clase ijyvatevévape!
  Ha oguenohẽ hatĩ pérlaicha. Omimbipáva ha"ete ku ojepoliva"ekue. Ha pe ñorairõhára ningo ijojahaʼỹva! ¡Kóva ikatu ha"e peteĩ mba"e ndaikatúiva oje"e peteĩ cuento de hadas-pe térã oñemombe"u peteĩ pluma reheve!
  Mokõive ñorairõhára soviético, Yaks, Laggies, Pawns ha Ili, oity yvágape. Umi iporãva ha"e activo. Ndaipóri ni michĩmi duda ipypekuéra. Ha péicha iporã ka"aguy ha extático.
  Umi ñorairõhára ocontrola joystick ipy nandi ha oataka umi auto ruso. Opresiona aja hikuái, oitypáta umi luchador-pe, ha"ete ku oinupãva cristal peteĩ club-pe. Umi mitãkuña ningo ipyʼaporã ha ndoporiahuverekói. Umívape oguereko pe pochy pu"aka ha pe pasión tatatĩ. Ha jerovia victoria rehe. Jepeve pe ñorairõ URSS ndive irundy arýntema ko"áĝa. Ha katu ndopaséi avei. Albina ha Alvina oĩ pe máximo popularidad-pe. Ha ndojeretiraséi ni ndopytaséi sapy"ami. Ha oñemomýi hikuái ijehe ha oity pe enemígope.
  Albina, oity jave umi aviõ soviético, osapukái:
  - Mitãkuña ikane"õ hasẽvo, ¡che ambohypa porãve pe sapatu bast!
  Ha mba"éichapa opukavy ha omimbi hatĩ pérlaicha. Ha mbaʼéichapa koʼág̃a oipota peteĩ kuimbaʼe. Haʼe ohayhu oviola kuimbaʼekuérape. Haʼe ovyʼaiterei ko mbaʼére. Ha'e ndegueraha ha ndevioláta.
  Albina opukavy:
  Mitãkuña sexo ha'e sexo
  ¡Ko'ápe tuicha progreso-pe!
  Ha pe ñorairõhára opukavypáta... Ha jajuka jey opa ñane enemigokuérape. Haʼe oreko heta enerhía. Ha henyhẽ mbarete muscular-gui.
  Ha Alvina opukavýta:
  - ¡Ñaitypa pe enemigo-pe pedazo-pe!
  Ha pe ñorairõhára oñepyrũta opuka kyreʼỹme! Ha añeimahina mbaʼéichapa umi itariakuéra opyrũmba hína. Péro jaʼénte iporãha.
  Septiembre oúma ñande ári... Kuarahy omimbi sa"ive ohóvo. Pe primer día otoño-pe, umi mitãkuimbaʼe ruso oñani ipy reheve pe nieve hoʼa ramóva apytépe umi región nórte gotyo Rúsiape. Opuka ijehe, opukavy ijehe ha ohechauka ígo alemán-kuérape.
  Umi prekursór orekóva corbata pytã, iñakãrague mbyky, oĩ mbykyvéva jepe. Oñani ha otyryry hikuái. Ipy nandi hasy ro"ysã. Haʼekuéra ningo ijyvyraʼỹeterei. Mitãkuña avei oñani, avei sapatu"ỹre. Umi talón rósa ha redondo omimbi kuarahy"ãme. Mitãkuña soviética hechapyrãva. Esbelto, atlético, ojepokuaáva oñekontenta sa"i reheve.
  Ha opavave opukavy ha opukavy hatĩre... ¡Pe primer día otoño-pe ha"e vy"a ha y"uhéi añetegua tesape ha creación rehegua!
  Ha yvágape oiko peteĩ ñorairõ aéreo. Mirabela, kóva ha'e piloto soviético número uno oityva ambue aviõ alemán. Ha jepiveguáicha, pe mitãkuña omonde peteĩ bikini añónte. Tapiaite imitã ha araka"eve noñehundíriva. Péicha ha"e pe mbarete espiritual kañymby ipype.
  Mirabela katu ohayhu avei kuimba"ekuéra opoko jave hese. Añetehápe ogusta chupe. Upévare ha"e piloto... Mitãkuña rete desnudo ha muscular oñembojehe"ávo kuimba"ekuéra po rupive, ha"e peteĩ vy"apavẽ añetegua. Ha tuicha vy'arã!
  Mirabela oinupã ambue auto nazi ha oisu'u:
  - ¡Che ha'e peteĩ perra blindada!
  Pe mitãkuña oinupã voi pe panel de control umi talón desnudo ha redondo reheve. Ha"e ningo iporãiterei. Ha inimitable.
  Mirabela osê chugui. Ha Agave oveve hendápe. Ipahápe, ojojuhu mokõi haimete kuña guerrera-piloto osẽ porãvéva. Odispara hikuái ojuehe peteĩ óga redondo guive. Oñeha"ã hikuái ohupyty mombyry guive. Péro ndosẽporãiete. Mokõive belleza oveve línea de tiro-gui. Ha odesnuda hikuái hatĩ agresivamente. Bueno, kuñanguéra ha"e perra. Omaña hatã hikuái ojuehe hesápe. Hesakãve, iñakã ári ha odispara jey hikuái. Pe alemán ME-262 X oreko gueteri armado iporãvéva Yak-9 T-gui, ha pe mba'yrumýi soviético ojeity...
  Ha katu Mirabela oconsegui omosẽ, operde hi"aviõ primera vez icarrera de vuelo-pe. Ivaivéva ha"e ha"e oñemohu"ã hague enemigo territorio-pe. Ha péva ivaieterei. Heẽ, ko"ãichagua giro ijojaha"ỹva destino rehegua. Ary 1 jasypoteĩ ary 1944-pe, ha"éma quinto ary Segunda Guerra Mundial, ko mundo iñambue, ha katu opyta pe regla Fuhrer-pegua pe juego de historia alternativa-pe.
  Saratov-pe ipahápe oheja umi tropa soviética, ha Wehrmacht ehérsito oñemboja Kuibyshev-pe.
  Avei oiko ñorairõ vaiete Orenburg-pe guarã.
  Tamara ipy"a"ỹva oñorairõ upépe, omombo paquete explosivo iñenemigokuérape, oempuja chupekuéra ipy"a"ỹre ha opukavy:
  - ¡Toñemomba'eguasu tetã comunismo-pe!
  Verónica odispara umi opositor-kuérape. Omombo pe paquete explosivo ipysã nandi reheve ha osapukái:
  - ¡Umi temiandu comunismo rehegua!
  Victoria, odispara umi opositor-kuérape, ha ojapo Robin Hood-icha bikini-pe, opukavy, omombo bomba enemigo-pe ipy nandi reheve ha opukavy:
  - ¡Toñemomba'eguasu komunismo ára!
  Olya, odispara pe enemigo-pe ha oikytĩ chupekuéra peteĩ hoz reheve, ojagarra ha opukavy:
  - ¡Estado soviético tuicha ha tuichaiterei gloria rehe!
  Ha ipy dedo nandi reheve omombo jeýta peteĩ paquete explosivo de fuerza colosal ha destructiva.
  Larisa, odispara umi nazi-pe, opukavy:
  - Che retã Rusia, tapiaite ome'ẽ ndéve Tupã yvága hovy guýpe!
  Ha oñakãity ikompañerokuérape...
  Agafya, odispara umi nazi-pe, opukavy:
  - ¡Orenburg araka'eve noñeme'ẽmo'ãi! ¡Ñaimeva"erã umi País enemigokuéra rehe!
  Umi mitãkuña odesidi ha añetehápe oreko intención oñorairõvo pe último gota de sangre peve.
  Orenburg ojejoko gueteri. Péro 3 de septiembre de 1944-pe oñepyrũ ojeataka Kuibyshev-pe. Ha katuete péva naiporãi URSS-pe guarã.
  Alenka odispara umi nazi-pe ha osapukái:
  - Comunismo-pe guarã, tetã soviético-kuéra!
  Ha jey, ipy nandi reheve, omondóta peteĩ granada de fuerza destructiva.
  Anyuta odispara umi opositor-kuérape ha osapukái:
  - ¡Ñadefende Kuibyshev-pe!
  Ha nde pyti"a nandi reheve peteĩ paquete explosivo oñemombota tuicha fuerza letal reheve.
  Ha odesgarráta heta enemígope.
  Alla, odispara umi Kraut-pe, opukavy ha ombotyryry ijyva:
  - ¡Umi altura cósmica Polesie-pe guarã!
  Ha italón desnudo reheve oñeme"ẽta pe granada-pe oñehundi ha omano total opavave Fritz-agresor-kuéra rehe.
  María, odispara umi nazi-pe, ha ipy nandi omombo pe poder oparalisava"ekue Fritz-pe, opukavy:
  - ¡A bordo!
  Ha pe mitãkuña opukapáta ipulmón ruʼãme!
  Marusya, odispara umi cadena fascista ha omombo granada destructiva ipysã nandi reheve, omondo tuit:
  - ¡Toñemomba'eguasu comunismo ha victoria-kuérape!
  Matryona he"i opukavy, omondo ambue rráfaga oporojukáva ha oikytĩvo pe Fritz:
  - ¡Pe País ningo imarangatu!
  Mitãkuña"ikuéra oñorairõ héroe-icha.
  Pe prueba platillo volante rehegua iñepyrũrãnte osẽ porã, ha upéi ndohupytýi.
  Upévare Albina ha Alvina koʼág̃a oñorairõ jey pe ME-309-pe, peteĩ mákina okonvenietereíva ijestilo-pe g̃uarã.
  Umi mitãkuña odispara umi aviõ soviético-pe ha osapukái:
  - ¡Parque destacado, ha espagueti electrónico!
  Albina odispara peteĩ rráfaga ojeapunta porãva enemigo-pe, oinupã peteĩ auto soviético-pe, oapuntáva ipy nandi ha opukavy:
  - Che movimiento peteĩha ha'éta fatal enemigo-pe guarã!
  Alvina odispara avei enemigo-pe. Oikytĩ porã ha oipe"a hatĩ ha he"i:
  - ¡Comunismo ha'e che destino!
  Ha ipy nandi reheve oinupã ótro blanco.
  Mitãkuña"ikuéra oñorairõ gueteri peteĩ mba"yrumýi tujápe. Umi combatiente impulsado hélice-pe neíra gueteri ojeipe'a producción-gui. Hi"arive, tekotevẽ gueteri jajepokuaa umi máquina jet rehe ha ñamoheñói peteĩ infraestructura entera chupekuéra ĝuarã. Ha upéva ndahasyiete ojejapo hag̃ua.
  Albina, odispara umi mba'yrumýi soviético-pe, ohechakuaa lógicamente:
  - ¡Amoheñóita comunismo época ha amotenondéta imperio mbyjakuérape!
  Ha italón desnudo reheve opresiona umi pedal.
  Alvina, odispara umi mba"yrumýi ruso-pe, oinupã porã hesekuéra, opukavy:
  - ¡Ore rembipota ha'e comunismo ariano!
  Ha jey pe ñorairõhára oipuru ipysã nandi. Ha pyaʼeterei oactua.
  Mokõive mitãkuña ou jeývo, oipurupa rire kit de combate, oheja ojejohéi hete baño-pe. Umi karai guapo oinupã chupekuéra escoba reheve. Albina, oñembopiro"ývo, he"i:
  - Upéicharõ jepe, kuimba'ekuéra oñeikotevẽ!
  Alvina omoneĩ ko mbaʼe:
  - ¡Katuete oñeikotevẽ! Jepe ñande kuña tuichaiterei ñaneporãve!
  Albina opukavy ha opukavy:
  - Mba'ére piko kuña oikotevẽ kuimba'ekuéra oguereko haguã oinupã haguã!
  Mitãkuña"ikuéra, katuete, oî de acuerdo péva ndive.
  Helga TA-152 reheve odispara umi tanque soviético-pe ha oinupã hesekuéra, opukavy:
  - ¡Gloria comunismo Kaiser-pe guarã!
  Ha pe mitãkuña opukavy.
  Agave oime yvágape ohekávo aviõ soviético. Pe Yak-9, ha"éva pe ndahasýiva ojejapo, ojehecha ohóvo yvágape. Ko auto katu ndaha"éi ikangyetereíva. Pe modificación T-pe, oî armado peteî cañón 37 mm ha ikatu oisu'u peteî Fritz hasy.
  Agave odispara mombyry guive iME-262-pe ha opurahéi ijyva rupive:
  -Che ha'e pe iñaranduvéva ko mundo-pe, ajuka enemigo-kuérape inodoro-pe!
  Ha oñakãity hi"ángel-kuérape yvágape.
  Ha katu ko"ápe Mirabela oĩ jey aire-pe. Ko mitãkuña, jepémo opa umi pérdida, ndoperdéi ikorasõ.
  Ha oñepyrũ voi opurahéi, ocompone ohoháicha;
  Che aike Komsomol-pe añembosarái aja,
  Mitãkuña sueño iporãva...
  Aimo"ãkuri ko mundo ha"étaha eterno mayo, 1999-pe.
  ¡Opa ára ha"e pe primavera heñói!
  
  Ha katu por alguna razón ndosẽporãi,
  Algún modo ndaikatúi añembotavy...
  Bueno, peje chéve karaikuéra por favor,
  ¡Tekove ha"e peteĩ remo imbaretetereíva!
  
  Sapy"aitépe pe ñorairõ arasunu sapy"a,
  Ha peteĩ huracán de muerte pya"e...
  Ha che mitãkuña"ikuéra hete mbarete, .
  ¡Upepete voi ikatu reñeataka!
  
  Cheguerovia, ndaipotaiete añeme'ẽ,
  Peñorairõ Túva rehe ipahaite peve...
  Rogueraha granada peteĩ mochila mbaretépe,
  ¡Stalin omyengovia itúvape umi korasõme!
  
  Umi ñorairõhára tuicha mba"e Rusia-pe.
  Ikatu ñañangareko py'aguapy ha orden rehe...
  Yvága mbyjakuéra omboy"u pe terciopelo, .
  Ha pe cazador oñekonverti caza-pe!
  
  Che ha'e peteĩ mitãkuña ipy'a'ỹva oñorairõva
  Henyhẽva tentación ha mborayhúgui...
  Ha"éta, aikuaa peteĩ tenda ko paraísope,
  ¡Ndaikatúi remopu'ã vy'apavẽ tuguy ári!
  
  Umi ñorairõhára guasu Túva rehegua, .
  Roñorairõta mbarete Moscú ypýpe...
  Ha upéi pe sueño comunismo poguýpe,
  ¡Pe mundo inferior rehe Satanás ndive!
  
  Umi karai ruso py'aguasu, .
  Oñorairõha hikuái honestamente ipahaite peve...
  Odispara hikuái ametralladora reheve,
  ¡Reikotevẽramo peteĩ koróna de óro!
  
  Ni peteĩ bala ndaikatúi ñandejoko
  Jesús Tupã guasu opu'ãma...
  Opa pe dragón depredador ára,
  ¡Omimbive ohóvo yvágagui!
  
  Che rohayhu, querida Lada, .
  Tupã ijyvatevéva Svarog oĩta gloria-pe...
  Tekotevẽ ñañorairõ Rusia rehehápe,
  ¡Pe Tupã Blanco iporãvéva oĩ ñanendive!
  
  Ani regueru umi ruso-kuérape ijyva ári,
  Cheguerovia, ñande ro'o ndaikatúi ojejoko...
  Stalin ha Lenin tuichaitéva oĩ ñanendive,
  ¡Rehasa vaʼerã avei ko exámen!
  
  Túva mba"asy oĩ avei ñane korasõme,
  Roguerovia tuichaha...
  Pya"e jaipe"a pe okẽ espacio-pe ĝuarã,
  ¡Ha"éta peteĩ tekove he"ẽtereíva!
  
  Ñande ningo mitãkuña porã ñande py reheve, .
  Roñani pya'eterei umi nieve ryru rupi...
  Natekotevẽi ko vodka iróva,
  ¡Pe keruvín oipyso ipepo!
  
  Ñande mitãkuña ñañemopu'ãta Tetã rehe,
  Ha ñambohováita umi Kraut-pe, nahániri umi iñañávape,
  Infierno Caín oñehundíta,
  Ha maitei Cristo Salvador-pe!
  
  Oĩta peteĩ época - ndaikatúi iporãve,
  Umi omanóva opu'ãta opa ára g̃uarã...
  Ko univérsogui oikóta peteĩ paraíso añeteguáva,
  ¡Opavave kerayvoty oñekumplíta!
  . MOAKÃHA No 11 rehegua.
  Jasypoteĩ ary 1944 ohasa ñorairõ mbarete... Fritz-kuéra ikatu ojere Kuibyshev ha Orenburg rehe ha upévare ko'ã táva oñehundi, ha katu jepémo opa apañuãi oñorairõ hikuái.
  Umi mitãkuña ohechauka extrema resistencia... Octubre ñepyrũme, umi nazi, ndoguerahái gueteri Kuibyshev-pe, oataka Penza-pe. Ha oñepyrũ opupu ñorairõ ko táva ári.
  Natasha ha iequipo oñorairõ upépe.
  Pe mitãkuña omombo peteĩ granada ipy nandi gracioso reheve ha opukavy:
  - Pe espíritu ruso-pe guarã.
  Upe rire Zoya odispara pe bazooka guive. Ha oity pe tanque alemán Lev-2.
  Umi alemán mbeguemi... Ojepe"a servicio-gui umi Pantera ha T-4. Péro koʼág̃a g̃uarã koʼã mákina oĩ gueteri en servísio. Añetehápe, Pantera ha'e peteî destructor de tanques iporãva, ha oñeñangareko porãiterei frente guive. Péro umi ládo haʼe hína iprovléma. Ha katu "Pantera"-2 noñangarekoporãiete ijykére. Péro la majoría umi pistola ojeguereko.
  Oñemotenonde desarrollo serie E... Ko tanque E-75 opromete ha'étaha peteî mba'yrumýi generación pyahu orekóva lado perfectamente cubierto. Alemán-kuéra oipapa tuicha ko mba'ére. Hembipotápe oime ohupyty peteî tanque ndaha'éiva ipohýietereíva, pya'e ha oñeñangareko porãva. Peteîha ñeha'ã ko'ãichagua ha'e Maus, pero práctica ohechauka peso excesivo ko tanque. Upéva rangue, oñembosako"íma kuri pe E-100. Ko tanque oreko peteĩ disposición denso ha peteĩ silueta inferior. En general, ipohýi oñembojojávo Ratón rehe oguejy ciento treinta ha ciento cuarenta tonelada peve. Umi lado oñemoĩ umi ángulo racional-pe. Umi lado grueso oñondive umi pantalla ndive ohupyty 210 milímetro. Pe armamento ojoguaite pe Ratón rehegua: peteĩ cañón 128 mm ha peteĩ cañón 75 mm orekóva barril mbyky. Alemán-kuéra omoĩ peteĩ motor ipoderosovéva orekóva 1.500 caballo de fuerza, ha pe tanque omýi cuarenta kilómetro por hora tape guasúpe.
  Upéva ha'e en general satisfactorio. Pe E-100 ipohýieterei gueteri peteĩ tanque. Ha katu arma ha protección iporãitereíva reheve.
  Ikatu ndaha"éi ivaíva umi cualidades de combate orekóva, ha katu ombohasávo pe tanque ha itransporte opyta problemático. Experiencia añeteguáva ohechauka peteî tanque ndaikatuiha opesa ndohasái ochenta tonelada peteî transferencia relativamente razonable tape ha puente ári.
  Upévare Hitler ome'ê límite E-75-pe ombohovái haguã peso oñeme'êva, pero omoheñói haguã máquina ojeroviakuaáva protección rehe. Upévare ojedesidi ojeheja rei pe cañón 75 mm. Ha jajapo pe diseño denso ikatuháicha: petet bloquepe, motor ha transmisión ohasa ha pe caja de cambio motor rehe. Upéi ikatu ohupyty peteĩ tánke oñeñangarekóva oparupiete ha ndahaʼéiva ipohýietereíva.
  Hitler, en general, noĩri satisfecho enteramente umi auto alemán rehe. Jepémo oiméne Lev-2 oñemotenondeve, icañón 105 mm-pegua tuichaiterei oñorairõ hag̃ua umi tanque soviético-pe, ha ndaha"éi suficiente ojedispara hag̃ua umi blanco desarmado-pe. "Pantera"-2 ikatu generalmente osatisface militar-kuérape arma ha protección frontal reheve, ha katu pe protección lateral ndaha"éi gueteri suficiente, ha katu umi característica de conducción ha"e satisfactoria.
  Fuhrer ojerúre omoheñói haguã tanque ikatúva osatisface militar-kuérape opa mba'épe.
  Péro ndahasyiete ojehupyty hag̃ua upéva. Ikatu piko oñecompacta pe disposición máximo ha oñembopiro"y pe chasis oipytyvõvo umi bogies ha muelles especiales, ha ojegueru peteĩ mba"e hetegui. Ha pe tripulación añetehápe oñeno hína.
  Koʼãichagua mbaʼe ikatu osẽ prometedoriterei. Peteîha tanque E-75, oñembojoajúva E-50 ndive, ndikatúi oreko setenta tonelada, ha péva peteî máquina formidable.
  Elizabeth oñorairõ pe tanque T-34-85-pe ha noĩri satisfecho enteramente pe protección orekóvare. Pe armadura, frágil ndaipórigui elemento aleador, noñangarekóiete pe tanque rehe.
  Isabel odispara ipy nandi reheve ha opukavy, ohechaukávo hatĩ:
  - Che ha'e peteĩ zorro espacial.
  Catalina oinupã enemigo-pe, oinupã enemigo-pe lado-pe ha oisu"u, ohechaukávo hatĩ:
  - ¡Comunismo-pe guarã URSS-pe!
  Elena avei odispara kyre"ỹeterei, oapuntáva enemigo-pe, ha oinupã chupe fuerza oporojukáva reheve, ha okonsiderávo ipy nandiha, opukavy:
  - ¡Constitución victoria rehegua!
  Efrasia odispara pe enemigo-pe, oiporúvo precisamente ipy dedo nandi ha opukavy:
  - ¡Rojerovia Svarog ha Stalin-pe tetã tuicha mba'ére!
  Ko"ãva ha"e umi mitãkuña oñorairõva ko"ápe. Haʼekuéra oreko pe ekípo ojehecharamovéva.
  Oĩ tanque T-34-85 ojehechaukáva protección reheve umi bala-gui, tuicha omboguejýva ipohýi. Oñembohetave velocidad ha maniobrabilidad mba'yrumýime. Péro koʼág̃a ikatu ojegueraha peteĩ fusil antitanque, peteĩ ametralladora de calibre tuicháva ha hetaichagua granada rupive. Ha umi cañón aéreo oike voi ipype. Añetehápe, peichagua tanque ndahasyiete jepe ojejapo, ivaratove ha omoĩve pe velocidad de movimiento.
  Ko"ágã, mitãkuña"ikuéra omboguata ramo ko mba"yrumýi, ndohejamo"ãi aike ipype.
  Elizabeth, peteĩ mitãkuña pya"e orekóva elemento destructivo colosal, ohechakuaa lógicamente:
  - ¡Armadura ndaikatúi omyengovia valor!
  Catalina omoneĩ ko mbaʼe:
  - Heẽ, upéicha, péicha nderehechamo"ãi!
  Ha mba'éichapa repuka va'erã...
  Mitãkuña tuicha encanto rehegua. Ha oinupãramo hikuái umi enemígope, ojapo agresivamente ha hekopete.
  Elena, itanque oipurupa rire ikit de combate ha oho omyenyhẽ jey haĝua umi suministro, oporandu iñamigokuérape:
  - Mba'épa pepensa peẽ mitãkuña, jaguerekópa pa'ũ ñagana haguã Tercer Reich-pe?
  Catalina ombohovái jerovia reheve:
  - He'i haguéicha Vasily Terkin... ¡Roju roinupã, ndaha'éi roipapa haguã!
  Elizabeth okorrehi:
  - Upéva he'i Suvorov!
  Ha pe mitãkuña, ipy nandi reheve, ogueraha ha ombojere peteĩ diario pehẽngue peteĩ cigarrillo ojerokyva"ekuépe. Ha'e igústo chupe guarã.
  Efrasia opurahéi, ombotyryrývo hete:
  - Che ha'e peteĩ mitãkuña terminador espacial, .
  Hasyeterei va'erã umi Kraut-pe guarã - cultivador!
  Ha mbaʼeichaitépa opukapáta pe ñorairõhára!
  Mitãkuña"ikuéra odesidi oha"ã carta. Ha'e peteĩ mba'e iñe'ẽporãva. Ha umi operdeva"ekue ojapo push-up ha squat.
  Elena he"i pe partido aja:
  - En serio jepe, ¡ndaipóri añetehápe posibilidad rogana haguã! ¡Ho'áma Cáucaso ha japerde!
  Catalina omombo peteĩ tarjeta ipy nandi reheve, oinupãvo ikontrario-pe ha opukavy:
  - ¡Ha katu roguereko peteĩ arma secreta!
  Pe ñorairõhára opukavy ha avei omombo pe tarjeta ipysã nandi reheve.
  Elizabeth ohechakuaa peteĩ suspiro reheve:
  - Añetehápe peteĩ esperanza añoite hemby ñandéve - peteĩ arma secreta pyahu!
  Efrasia opukavy, omombo pe tarjeta umi ipy gracioso pyti"a nandi reheve:
  - Heẽ, ndaikatúi jajapo arma ñemi"ỹre!
  Ha mitãkuña"ikuéra opurahéi coro-pe:
  - Ñande kyse puku hendy tata reheve, ñaikytĩta ñane enemigokuérape! ¡Ore ha"e soldado URSS-pegua!
  Umi ñorairõhára añetehápe ha añetehápe oñorairõ.
  Ha katu umi fuerza ndaha"éi jojaiterei... Octubre mbytépe, Kuibyshev ho"a gueteri...
  Umi alemán ikatu kuri ojagarra peteĩ lugár iñimportánteva oñedefende hag̃ua. Ha katu oñepyrũ oky... Oĩkuri esperanza peteĩ pausa ho"a haguére.
  Péro yvágape osegi oñorairõ.
  Mbohapy piloto soviético: Mirabela, Anastasia, Akulina oñorairõ kyre'ỹ ka'aguy reheve.
  Mirabela, odispara peteĩ nazi-pe oveve jave, ituja ha katu formidable Yak-9 T-pe, opurahéi:
  - Oîta peteî época, época comunismo rehegua!
  Anastasia, opresionávo pe gatillo ipy dedo nandi reheve, omoañete, odesnudávo hatĩ:
  - ¡Aveve yvágape apurahéi!
  Ha oñakãity iñamigokuérape.
  Akulina oityvyro ambue alemán-pe opresionávo italón desnudo ha redondo pedal-pe ha he"i:
  - ¡URSS ñemomba'eguasurã!
  Umi mitãkuña ha"eva"erã específicamente combativa.
  Mirabela, oity peteî ME-262 fascista orekóva cañón 37 mm, omondo tuit:
  - ¡Gloria comunismo-pe guarã!
  Anastasia, oikytĩvo pe nazi-pe peteĩ enfoque ojeapuntáva porã reheve ha oserrávo pe enemigo-pe, opukavy:
  - ¡Gloria pe universo pytãme!
  Akulina mitãkuña, ha"éva peteĩ luchador porã, oity peteĩ auto alemán ha, oisu"úvo, opukavy:
  - Comunismo-pe guarã, tetã soviético-kuéra!
  Ojekuaava'erã umi guerrero ha'eha de colosal dureza.
  Albina, Alvina, Agava katu oime racking up ipuntuaciones. Ha mitãkuña"ikuéra oñorairõ avei ipy"a"ỹre ha bikini-pe.
  Mba"eichaitépa ivyro mitãkuña"ikuéra haimete oñemonde"ỹre aviõme.
  Albina oity heta auto soviético ipysã nandi reheve ha osapukái:
  -¡Pe joyke'y ariano-pe guarã!
  Alvina oñorairõ avei Ejército Rojo ndive ha ojapo py"aguasúpe. Ha ipy nandi reheve oapunta umi cañón aéreo ha oikytĩ umi vehículo soviético, opukavy:
  - ¡Temiandu hesakãvape g̃uarã!
  Agave avei oity umi combatiente soviético ha oataka umi aviõ, literalmente ohundi ha opukavy:
  - ¡Umi victoria Tercer Reich-pe guarã!
  Ha umi mitãkuña noĩri en contra oñemoĩ hag̃ua ikontrariope tortura vaietépe. Koʼýte umi mitãkuimbaʼe iporãva.
  Albina, o"asávo umi talón peteĩ precursora oĩva pe estaca-pe, peteĩ jey ohechakuaa:
  - Mitãkuimba'ekuéra frito ha pimiento reheve he'ẽ porãiterei!
  Ha mba'éichapa opukapáta. Ha ohechaukáta iñeʼẽ!
  Alvina ohechakuaa péva, oipe"ávo hatĩ:
  - Mitãkuimba'e oñembojy horno-pe, he'ẽ porãiterei ajo reheve!
  Agave, ipysã nandi pytyvõ rupive, oity chupe peteĩ par de combatiente soviético ha oñembohory:
  - ¡Ore ha'e zorro espacial!
  Ha oñakãity iñamigokuérape. Ha"e peteĩ mitãkuña orekóva calidad ndahetáiva, oñorairõva.
  Albina, oity jave umi aviõ ipy nandi, gracioso ha cincelado reheve, ohechakuaa:
  "¡Ndaikatúi rentende Rusia ne akãme, mba"éichapa ikatu reiporavo mburuvicha ramo tapichakuérape Stalin-icha!".
  Alvina ohechakuaa agresivamente, odesnudávo hatĩ ha odispara ipy dedo nandi reheve:
  - ¡Ha katu ñande Hitler naiporãvéi!
  Agave opukavy, oity umi auto soviético ipysã nandi reheve ha ohechakuaa:
  - ¡Adolf, katuete, ojeposeíma! Péro al mismo tiémpo, ¡mbaʼeichaitépa haʼe ipuʼakapáma noñemedi!
  Umi mitãkuña ningo oñorairõiterei ha agresivo.
  Ha upéicha ha"ekuéra algún modo o"asáva mokõi mitãkuimba"e peteĩ jeýpe tata ári oikovéva. Upéicha avei ojekutu chupekuéra peteĩ yvyra de acero reheve, ha oñepyrũ ofreí, osapukái ha oñembotavy aja hikuái. Upéi, umi mitãkuimba"e ne"ĩra gueteri oñembopy"aguapy, opavave mitãkuña escuadrón-gua oñepyrũ oñani umi pionero frito rendápe, oikytĩ chuguikuéra so"o pehẽngue ha okaru.
  Ha heʼẽterei, koʼýte umi mitãkuimbaʼe oikovéramo gueteri ha opimenta ojefreí aja.
  Agave, techapyrã, ho"u pe mitãkaria"y jyva tuicha vy"ápe. Umi mitãkuña ojapo tuicha tembiapo upérõ. Ha hembýva mokõive mitãkuimba'égui ha'e kangue ha despojo. Pe hígado imitãva ningo koʼýte heʼẽ porã. Imitãkuñakuéra ho"upaite vy"ápe.
  Péro koʼág̃a oñorairõ hikuái yvágape...
  Octubre pahápe Orenburg ho'a...
  Alemán-kuéra oñemboja Ufa-pe. Ro'yetereima ha oky.
  Tamara ha iequipo oñorairõ hína umi nazi ndive Ufa okaháre. Infantería alemana, oîva soldado morotî oñecontratáva colonia francesa ha belga-pe, oho atentado-pe.
  Literalmente omombo hikuái opa umi aproximación te"õngue reheve.
  Tamara ome"ẽ peteĩ rráfaga ha omombo peteĩ granada ipy nandi reheve ha opukavy:
  - Oñemomba'eguasúta época comunismo heta siglo pukukue, che arovia Stalin ha'étaha ñande po firme.
  Verónica, odispara, he'i:
  - ¡Ani reity URSS!
  Ha italón desnudo reheve omombo yvate peteĩ paquete explosivo.
  Anfisa, odispara umi nazi-pe ha omombo ambue marandu ñemano rehegua ipy nandi reheve, ohechakuaa:
  - ¡Comunismo tuichaha oĩ ñanendive!
  Victoria, odispara enemigo-pe ha oikytĩ umi nazi-pe, omombo peteĩ granada ipy nandi reheve, opukavy:
  - ¡Toñemomba'eguasu Túva guasu!
  Umi Olimpiada odispara ohóvo. Ha upéi ko mitãkuña heroica omombo peteĩ caja entera explosivo umi nazi-pe ha opukavy:
  - ¡Gloria ñande País cósmica-pe guarã!
  Ha umi mitãkuña osapukáita enterovéva peteĩ ñeʼẽme.
  - ¡URSS-pe guarã! ¡Oĩta peteĩ prekursór!
  Umi kuña ñorairõhára Ejército Rojo-gua omonda ñorairõ. Ha oky jave, oñorairõ gueteri hikuái ipy"a"ỹre ha bikini-pe.
  Oñepyrũvo noviembre, umi nazi oñepyrũ oataka Ulyanovsk-pe. Táva heñói haguépe Lenin ha upépe Stenka Razin ojekutu vaieterei. Kóva ha'e peteî mba'e tuicha mba'éva umi tavaguasu rusa-pe guarã.
  Alenka oñorairõ umi nazi ndive. Ha opurahéi ijupe, omombo granada umi nazi-pe ipy nandi reheve.
  - Gloria Rusia-pe guarã, gloria...
  Umi tanque oñemotenonde pya'e...
  División kamisa pytãme, .
  ¡Maitei pueblo ruso-pe!
  Anyuta, odispara umi enemigo-kuérape ha oikytĩ chupekuéra, ha upéi omombo umi paquete explosivo de aserrín ipy nandi reheve, he"i:
  - ¡Stalin comunismo-pe guarã!
  Ha ome"ẽ peteĩ giro peteĩ línea entera de guerrero morotĩme, oikytĩvo chupekuéra oguejy haĝua.
  Alla, odispara umi opositor-kuérape ha oiporúvo ipy nandi, omombo peteĩ granada oporojukáva, opukavy:
  - ¡Sy Rusia-pe guarã!
  María, odispara umi fascista-pe, ha oiporúvo ipy nandi, omombo aja jopói ñemano rehegua enemigo-pe, oikytĩ ha ohechakuaa:
  - ¡Comunismo espacial-pe guarã!
  Matryona, odispara umi nazi-pe ha oikytĩvo enemigo-pe, he"i:
  - ¡Oñemoambue haguã ñorairõme!
  Marusya, opuka umi Kraut-pe, ha oinupãvo chupekuéra omano meve, ogueraha ha agresivamente opukavy, opulveriza:
  - ¡Umi victoria de estándar ijyvatevévape g̃uarã!
  Ha ipy nandi reheve omombo peteĩ granada oporojukáva.
  Umi mitãkuña ko"ápe ningo iporãiterei ha oikove.
  Alenka, odispara ha oikytĩvo umi enemigo-kuérape, ha omombo granada ipysã nandi reheve, opukavy:
  - ¡Toĩ ñanendive pe comunismo tuichaha!
  Ha pe mitãkuña ojagarra ha oity peteĩ tanque alemán tuicha aplomo reheve.
  Ha ko'ápe oime ambue modificación tanque Lev-2 orekóva cañón 88 mm. Pe torreta ijyvyku"ive, ha pe tanque michĩve, ha ipohýi cincuenta y cinco tonelada, ha pe motor oguereko 1200 caballo de fuerza oñembohapéramo. Mba"yrumýi alemán pya"e.
  Ha katu ha"e nomolestái pe ñorairõhárape.
  Alla omombo peteĩ granada ipy nandi reheve ha opukavy:
  - ¡Comunismo-pe guarã!
  Anyuta omombo pe jopói asesino ñemano rehegua ipy nandi reheve ha opukavy:
  - ¡Friente pyahúpe!
  Ha pe mitãkuña oisu"úta. Ha pe tanque alemán "Lev"-2 ojere ha umi rodillo literalmente oveve.
  María, odispara umi nazi-pe, opurahéi:
  - Ha pe ñorairõ oñemotenonde jey,
  Ha che korasõ oñeñandu jepy"apy che jyva ári...
  Ha Lenin imitãiterei - .
  Ha mitãrusu octubre oĝuahẽ tenonderãme!
  Matryona, odispara umi enemigo-kuérape ha oikytĩvo umi fila, omombo peteĩ granada ipy nandi reheve ha opukavy:
  - ¡Iñimportánte pe primer paso tekovépe!
  Marusya, oityvyróvo umi fascista-pe, opukavy:
  - ¡Rehecha jey Yvy ári, torbellino ataque pochy rehegua!
  Ha ko"ãva ha"e umi ñorairõhára noñembo"y"ỹva.
  Ha katu upéicharõ jepe umi fuerza ndaha"éi joja. Penza ho'áma. Ha umi nazi oityvyro Saransk-pe.
  Ko'ágã ndahetái hembýva táva Gorky-pe.
  Ára 7 jasyporundy ary 1944-pe, Stalin ojapo ambue desfile Moscúpe. Jepe ndaha"éi peteĩ victoria.
  Pe Fritz katu odispara peteĩha jey Moscúpe umi misil balístico V-2 reheve. Ha upe jave avei ko táva ojebombardea umi aviõ jet, umíva apytépe umi bombardero Arado. Ko tembiapo tuicha ombopy"arory opavavépe. Umi misil V-2 oveve peteĩ trayectoria yvate ha ho"a sapy"a umi radar jepe ndohechái hekopete;
  Hetaiterei ñehundi ha apañuãi oiko. Umi soldádo soviético omano pe desfile aja.
  Stalin ojapo peteĩ reunión urgente peteĩ búnker subterráneo-pe ikatúva oaguanta peteĩ golpe directo jepe peteĩ bomba atómica-gui.
  Pe jefe de estado mayor general, Vasilevsky, ohechakuaa alarma reheve:
  - Aleman-kuéra oguereko peteî arma pyahu tuicha pu'aka ohundíva. Ha ore radar-kuéra ndohechái chupe...
  Stalin opukavy, pochýpe oityvyróvo ibotín talón:
  - ¡Peẽ ningo idiota! ¡Ndaikatúi rohecha peichagua sorpresa!
  Mariscal Vasilevsky ohechakuaa:
  - Oĩkuri peteĩ mba'e, compañero Stalin...
  Beria pya"e omombe"u:
  - Ko'ãva ha'e misil clase A-5. Natekotevẽi ojepy'apy, compañero Stalin. Ogueraha hikuái ochocientos kilogramos de aminolón añónte, ha katu hepyeterei peteĩ bombardero aéreo porãicha. Umi alemán odispara un par de docena de misil, péro ko diseño ndoikéi producción-pe, pórke pe bombardeo aviõ jet reheve ivaratove ha prácticove.
  Stalin, oñembopy"aguapy rire, he"i:
  - Upéicharõ, kóva ndaha'éi peteî arma efectiva? Iporãiterei!
  Beria ohechakuaa peteĩ suspiro reheve:
  - Ha katu umi bombardero aéreo ha'e peteî problema tuichaitereíva. ¡Tekotevẽ ñañorairõ ko mba"ére, compañero Stalin!
  Mariscal Zhukov opropone:
  - Ikatu jagueraha ha jajapo ñandejehegui cohete. Che ha"ese yvy guive yvate peve. ¡Mbaʼe piko, rekontrolávo chupekuéra rrádio rupive, reity umi avión!
  Voznesensky ohechakuaa:
  - ¡Oñeikotevẽ tiempo ojejapo haguã ko'ãichagua misil! Tuicha ifacilve jajapo hagua aviõ ndahepyietereíva yvyrágui, ñamyenyhê explosivo-gui ha ñambotyryry enemigo-pe. ¡Ha'éta estilo kamikaze!
  Stalin oñakãity omoneĩvo:
  - Heẽ, tekotevẽ ojeporu umi aviõ kamikaze. Péva ha"e ñande oportunidad, jepémo añetehápe kóva ombopuku mante pe agonía ñande Ejército Rojo-pe.
  ¡Tekotevẽ jaheka peteĩ mbaʼe ideprovechovéva!
  Yakovlev ombohovái peteĩ suspiro reheve:
  - Oñemotenonde tembiapo aviõ pyahúre, compañero Stalin. Ha katu ko"áĝa ĝuarã roñecentra romantene haĝua máxima producción de automóviles. Roipuru opaite ore reserva ha romoî mitãnguéra orekóva diez ary guive umi máquina-pe. Movilización completa, total ha súper-total.
  Stalin opukavy:
  - Heta mba'e tekotevê ojejapo! ¡Pe pejapova saʼieterei!
  Molotov he"i peteĩ suspiro reheve:
  - Ndaikatúi oñecontacta aliado-kuéra ndive. Ha'ete ku ñaimeha ñaneaño. Añeha"ã aĝuahẽ peteĩ ñe"ẽme japonés ndive... Ojerure hikuái territorio Ural peve, ha"éva inaceptable.
  Stalin opukavy:
  - Tekotevẽ jagolpea Japón-pe ro'y jave, ha katu mba'épa ojehu Leningrad rehe?
  Zhukov he"i, oipe"ávo hatĩ:
  - Huelga Petrozavodsk rehe ndoikói oñeha'ãrõháicha. Suecia oike ñorairõme Tercer Reich ykére ha roñembohovái va"erã umi fuerza tuicháva ndive. Upévare ndaikatúikuri pya"e oñemoakãrapu"ã pe ofensiva, ha pe enemigo, omongakuaávo umi unidad Wehrmacht-pegua, omboyke ore ataque. Táva Leningrad ojerepaite bloqueo rehe ha ojepillapaite. Che aimo'ã primavera peve, ñembyahýi total rupi, población entera omanóta. Ha Leningrad ho'a ha'éta inevitable.
  Prácticamente ndaikatúi oñemeʼẽ chupe aéreo rupive. Pe enemígo odominaite pe yvága. Umi alemán koʼág̃a omeʼẽ voi peteĩ kurusu kavajuʼarigua, cien aviõ ojeity haguérente.
  Stalin opukavy pochýpe:
  - ¡Rofalla ofensiva-pe!
  Zhukov oñakãity:
  - Heta ferrocarril oñembyai, ha sa'ieterei roconcentra fuerza. Ha ñame'êva'erã crédito umi finlandés ha sueco-kuérape, ha'ekuéra opersistente defensa-pe. Péro ndahaʼéi upévante. Umi alemán omboyke avei Murmansk. Ko'ágã ko táva ojere. ¡Ndoroikuaái mba'épa rojapóta!
  Stalin opukavy:
  - ¡Edesbloquea!
  Zhukov ombotove:
  - ¡Ndarekói mbarete pévarã! Ha pe enemígo ikatu ojagarra pe Península Kareliana kompletoite!
  Stalin omanda:
  - ¡Eipyso nde mbarete ha edesblokea! Ro"y jave umi alemán ndaha"éi imbaretetereíva. ¡Ikatuta ojepresiona porã umíva!
  Vasilevsky ohechakuaa:
  - Tekotevẽ jajoko umi ruptura pypuku, ha upéi ñane mbarete ipu'akáta enemigo rehe!
  Stalin opukavy:
  - ¡Ñañorairõta comunismo rehe!
  Voznesensky omombe"u hetave marandu vy"apavẽ:
  - SU-100 oñembohapéma metal-pe ha oîma producción masiva-pe guarã. Chasis oñemopyendáva T-34 rehe. Ndahasyiete ojejapo hag̃ua. Pe proyectil haimete oĩma pe arma pyahúpe g̃uarã. Upéicha SU-100 ojehechaukáma umi frente-pe. Ko'êrõ pe primer auto ohóta tenonde gotyo!
  Stalin oñakãity omoneĩvo:
  - Por lo menos kóva chembovy'a! Ha katu pe T-34-85 ndojepe'amo'ãi gueteri producción-gui. Hiʼarive pe armadura ipire hũvevaʼerã ha oñemboguejy vaʼerã veinte tonelada peve ipohýi. Umi ñorairõ ohechauka ndaikatuiha ivaive umi mbaʼe!
  Voznesensky ohechakuaa:
  - Ha ikatu rejapo armadura yvyrágui! Roproduci cientos de ko'ã tanque al día, hetave jepe umi nazi-gui. Ha katu ñande mba"yrumýi ikatu omboguejy fácilmente Krauts-pe jepe umi fusil antitanque ligero reheve.
  Zhukov ohechakuaa:
  - Gerda oĩ upépe. ¡Peichagua kuña iporãitereíva! Oity heta ore tanque ha arma.
  Stalin oñakãity:
  "Tekotevẽ jajagarra chupe ha jafreí umi talón desnudo". ¡Ko mitãkuña añetehápe iporãiterei!
  Zhukov omoneĩ:
  - ¡Jajapyhyva'erã! Ha ñahundíta umi fascista-pe!
  Beria oñakãity ha opukavy:
  - ¡Jajapo peteî operación especial ojoguáva!
  Stalin ohechakuaa peteĩ suspiro reheve:
  - Kóva ningo peteĩ temiandu iporãitereíva, ha katu... ¡Oikotevẽ ambue mba'e oñembotývo!
  Beria opukavy:
  - Jajapyhypaite chupekuéra!
  Stalin oñakãity:
  - Nahániri... ¡Naiporãi jajuka héroekuérape! ¡Aipota ojegueru chéve Gerda! ¡Kóva ningo urgente!
  Beria ohechakuaa:
  - Aiko?
  Stalin omoañete pya"e:
  - Añetehápe, che aikove!
  Beria opukavy, ombopupu ijyva:
  - Opa mba'e ndaikatúi, aikuaa porã!
  Heta mitãkuña ojekuaa falda mbyky ha ipy nandi. Ogueraha hikuái vaso víno ha oñakãity umi miembro Comité de Defensa del Estado-pe.
  Zhdanov ohechakuaa:
  - ¡Roikotevẽve mitãkuña ehérsitope! ¡Omoĩta hikuái umi mba'e orden-pe upépe!
  Stalin he"i:
  - ¡Apremia Anastasia, Mirabela, Akulina-pe "Estrella de la Orden de Gloria" diamante reheve! ¡Gloria URSS-pe guarã!
  Maymáva osapukái peteĩ ñe"ẽme:
  - ¡Gloria umi héroe-pe!
  Ha opopo hikuái ipo.
  Peteĩ mitãkuña oñesũ ha oñesũ, ohetũvo Stalin bota.
  Pe Comandante Supremo oñohẽ pe víno ha opukavy:
  - Ñane mbarete ha'e ñande po!
  Beria omondo tuit:
  - Hitler ningo itavy!
  Stalin ombotove:
  - Ndaha'éi itavy, ha katu ñembotavy encarnación!
  Ha opavave ojepopete jey.
  . MOAKÃHA No 12 rehegua
  Táva Ulyanovsk ojerepaite, péro koʼág̃a g̃uarã ojepytaso... Noviembre pahápema ha oky ha oky. Alemán-kuéra ndaha'éi añetehápe oipotaitereíva oataka, ha odispara gueteri.
  Pe tiempo oĩva pe aire-pe ndaha"éi verano-itereíva. Péro umi mitãkuña oñorairõ gueteri ha ohechauka umi milágro ipyʼaguasuha.
  Gerda itripulación ndive Pantera 2-pe. Ha katu ojekuaa potaitéma pe tanque Pantera-3, ha pe ñorairõhára añetehápe oñorairõse hendive.
  Upe aja, odispara hína umi posición soviética-pe.
  Ipy nandi reheve oapunta pe arma pe blanco-pe ha odispara. Oity treinta y cuatro soviético ha omondo tuit:
  - ¡Prusia marangatúpe guarã!
  Charlotte avei odispara peteĩ cañón, oike pe bus soviético-pe ha opukavy:
  - ¡Ñande vy'apavẽ opa ára g̃uarã!
  Christina odispara avei, oinupãvo pe enemigo-pe ipy nandi ha opukavy:
  - ¡Umi karia'y ko'ãichagua ñane merecévape guarã!
  Magda avei odispara hekopeteiterei, okororõ:
  - ¡Pe Imperio Tuichaha rehe!
  Ha Elizabeth irundy oñorairõ hína pe SU-100 ipyahuvéva rehe.
  Mitãkuña'ikuéra odominai arma autopropulsada pyahu ha odispara hikuái.
  Isabel odispara ipy nandi ha oñepyrũ opurahéi;
  Pe verdugo fascista oguenohẽ umi hombro,
  ¡Ko"ápe oĩ peteĩ estante, pinzas, taladros ipópe!
  Ha"e omokangyse hete ha hi"ánga, .
  Peteĩ monstruo insignificante, ha katu ojehecha porãiterei!
  
  Opromete pirapire, barcos de vapor mar-pe,
  ¡Mbaʼe piko ikatu omeʼẽ peteĩ título jepe!
  Añetehápe, ocostáta ndéve pláta
  Añetehápe, chupe ĝuarã nde ha"e peteĩ te"õngue ha ñembosarái añónte!
  
  Oikuaase ñane negocio rehegua,
  ¡Ajépa mbaʼe pyahu ñañapytĩ hag̃ua umi mboriahúpe!
  Upévare, haʼe omaneha vaʼerã ipojera,
  ¡Hesarái haguã nde ru ha nde sýgui jepe!
  
  Ha katu jaservíta ñande Retãme mbarete porã,
  ¡Ndaikatúi ñañembyai pe verdugo ipy"ahatã haguére!
  Peteĩ hakã ojedobláta peteĩ yvytu atãgui,
  Ha ikatu rehendu umi mitã oñemonde"ỹva hasẽva!
  
  Heẽ, aperde pe primera ronda hasýva,
  ¡Ha katu pe Todopoderoso ome"ẽta ndéve peteĩ oportunidad regana jey haĝua!
  Ha upéi che voi aitypáta pe enemigo-pe,
  ¡Che po ome"ẽta pe reptil-pe peteĩ mandibula!
  
  Túva ome"ẽ chéve peichagua mbarete, .
  ¡Upe mba"e"asy ha tortura ikatuha ojesupera!
  Ha esẽ ko sepultúra ijyvyku"ỹvagui,
  Ani haguã ho'u ndéve peteĩ oso pochy!
  
  Michĩve ha pe salvación hi'aguĩma - .
  ¡Jahupytýta victoria pe enemigo ári!
  Peiko komunismo resape guýpe,
  Ikatu haguã Kuarahy omyenyhẽ óga órogui!
  Ha umi mitãkuña opurahéi ha odispara peteĩ cañón pyahu, oporojukávagui. Haʼekuéra ningo gerréro tuichaiterei oporomondýiva.
  Elena ohechakuaa peteĩ pukavy reheve:
  - Comunismo oñemopu'ãta, roguerovia hese!
  Catalina omoneĩ peteĩ mbaʼe ojoguáva upévape:
  - Ñamopu'ã comunismo, ha oîta triunfo!
  Efrasia ojagarra ha opukavy, odispara ipy nandi reheve ha oinupã pe Pantera-pe.
  Upe rire pe ñorairõhára opukavy:
  - ¡Oh, comunismo, comunismo! ¡Tuicha oñembotapykuéta pe sofisticación!
  Ha Pantera ojekutu iñakãre ha mombyry guive.
  Ko'ãva ha'e umi mitãkuña ndaikatúiva reity pya'eterei.
  Diciembre hi'aguîma... Umi japonés, ro'y jave, haimete omboguejy hostilidad.
  Péro yvágape, roʼy jave jepe, oĩ gueteri ñorairõ.
  Ko'ápe Toshiba ha Toyota, mokõi piloto japonés, oñorãirõ mondaha desesperado-icha.
  Toshiba oity umi aviõ soviético ipysã nandi reheve ha osapukái ipulmón ru"ãme:
  - ¡Che ha'e peteĩ mitãkuña súper!
  Toyota, oity peteî combatiente ruso, ha odesnudáva hatĩ perla-icha omoañete jerovia reheve:
  - Ha oî peteî hiper kuña!
  Kuñanguéra japonesa, katuete, ha'e luchador orekóva colosal poder de lanzamiento. Ndaikatúi rerresisti pe honor orekóva peteĩ samurái.
  Péro tahaʼe haʼéva la situasión, umi ñorairõ oñemotenonde gueteri yvágape.
  Ha yvy ári, irundy mitãkuña ninja oñepyrũ ohundi umi soldádo soviético-pe.
  Pe mitãkuña ninja hovy ojapo peteĩ maniobra molino de viento-pe, oikytĩ heta combatiente ruso, ha ipy dedo desnudo reheve oity peteĩ explosivo tamaño de guisantes orekóva colosal poder destructivo.
  Omondoro ha omondo tuit:
  - ¡Amaitei Japón-pe!
  Pe mitãkuña ninja hovy opurahéi avei pe técnica kyse puku mariposa rehegua. Oikytĩ heta opositor ha opukavy:
  - ¡Venganza comunista-pe guarã!
  Ha ipy dedo nandi reheve, omoñepyrũ aja pe presente destructivo aniquilación rehegua.
  Upéi opukavy:
  - ¡Japón tuicha mba'égui!
  Pe mitãkuña ninja pytã ojapo peteĩ maniobra helicóptero-pe ikyse puku reheve. Ipy"a nandi reheve omombo pe jopói oporojukáva ñemano rehegua, ha opukavy:
  - ¡Che mborayhu rehe!
  Ha upéi ohechakuaa:
  - Mba'épa oguereko hendive venganza comunista.
  Pe mitãkuña ninja hovy, oikytĩvo umi soldado ruso-pe, ha omombo jey peteĩ granada italón desnudo reheve, he"i:
  - Ha jepémo oîta sopa peteî jagua ndive!
  Pe mitãkuña ninja morotĩ, oikytĩvo umi rival-kuérape ha omombo pe jopói ñemano rehegua ipysã nandi reheve, he"i:
  - ¡Ñagana va'erã umi idea comunismo rehegua!
  Ha irundyve ñorairõhára opuka peteĩ ñe"ẽme ha ohechaukáta hatĩ pérlaicha.
  Diciembre ohasa pya"e... Pe sitio rire, alemán-kuéra ojagarra mokõive Ufa ha Saransk. Ha katu Ulyanovsk ojejoko gueteri pe bloqueo completo rehe.
  Stalin omanda Ary Pyahu ojejapo haguã táva Lenin heñói haguépe opa mba'e.
  Péro oĩramo jepe escarcha, umi alemán oñembojáma Kazánpe. Upévare URSS hoʼapaitéma kuri.
  Ndaipóri gueteri hesakã porãva ni idea mba'épa ojejapova'erã URSS-pe.
  Stalin ogueromandu'a Ary Pyahu Moscúpe ha búnker-pe. Iñembyasy hesa, ha katu ikangy oñorairõse.
  Hitler, ko'ágã peve, odesidi omohenda peteî stand ijehe, Libia-pe, hakuhápe.
  Ha upépe ovy"a pe espectáculo oñorairõva mitãkuña gladiadora ndive.
  Ndaipóri mba'eve heta mba'e oikóva Ary Pyahu árape, ndaha'éirõ bombardeo Moscú rehe.
  Ha osẽvo peteĩha "Pantera"-3. Ko tanque oguereko pe armadura Tigre-2 ijyvatekue, ha katu oguereko pendiente tuichavéva, ha ipohýi cuarenta y cinco tonelada-nte. Ha ijyvate oguejy mbovyve dos metro-gui. Peteĩ motor ipoderósova orekóva 1200 caballo de fuerza oĩ peteĩ cuadra-pe ha pe transmisión rovái. Pe mba"yrumýi voi ojekuaa armado porãha, oguereko óptica iporãitereíva ha estabilizador hidráulico. Ha pe torreta estrecha-pe oĩ peteĩ cañón 88 mm 100 EL, precisoiterei ha oporoperforáva armadura.
  Gerda ha iequipo osẽ ko auto-pe. Peteĩ chasis oñemehora ha ligero-ve ohóva tuichaiterei pe nieve-pe. Ko tanque ha'e en general perfecto. Ha iblindaje ojepeʼaitereíva oñangareko porãiterei pe veíkulo akãre. Pe párte yvategua pe káso 150 mm rehegua oñeñangareko mbarete koʼýte peteĩ ángulo 40 grádope pe horizontalgui. Ha péva ha'e 330 milímetro rupi armadura peteî ángulo noventa grado-pe. Ni peteĩ cañón soviético ndoikemo"ãi Pantera-3 casco yvate gotyo. Pe iguy oguereko peteĩ tercio pe área frente rehegua pe káso 120 mm-pe ha oĩ peteĩ ángulo-pe, ha avei prácticamente impenetrable.
  Ko tórre akã ijyvate 185 milímetro ha oreko ángulo 50 grados, avei ndaikatúi oike umi arma soviética-pe.
  Ha katu umi lado ikangyve 82 mm-pe oguerekóva pendiente, ha ikatu ojegueraha. Ko'ýte SU-100, arma autopropulsada soviética pyahu pya'eterei ohupyty popularidad militar-kuéra apytépe ndahasýigui producción ha arma perforadora armadura.
  Gerda odispara peteĩha disparo umi tropa soviética-pe. Oinupã pe tanque IS-2 ha he"i:
  - ¡Kóva niko ñorairõhára porã!
  Charlotte ohechakuaa, odispara enemigo-pe, ha oity pe máquina soviética opresionávo peteĩ botón italón desnudo reheve:
  - ¡Ko técnica haimete ndorekói defecto!
  Christina oapunta pe cañón alemán automático odispara pya"éva ipy dedo nandi reheve ha ohechakuaa:
  - ¡Pe armadura lateral ikangyve! ¡Roipotaiterei ningo roguereko peteĩ áuto ipoderosovéva!
  Magda odispara avei, oiporúvo ipy nandi, ha pochy reheve ojagarra ha osapukái:
  - Mbohapynte oîta, ha mbohapy oñembosaráivéva!
  Ha umi mitãkuña opuka peteĩ ñe"ẽme... Pe tanque añetehápe iporã, ko"ýte umi característica de conducción orekóva.
  Ko mba'yrumýi E-100 oñemotenonde avei prueba de combate. Ha'e ipohýi jepe. Péro oñeñangareko porã hese. Ha umi iarmas ndaikatúi ojegueraha upéicha fásilmente.
  Ha oĩ avei mitãkuña alemana oguapýva ipype. Ha jepénte escarcha, ipy reheve ha bikini-pe.
  Adala, odispara umi opositor-kuérape ha oinupãvo enemigo-pe, oñe"expresa lógicamente:
  - ¡Jaikóta comunismo poguýpe!
  Ha mba'éichapa opresiona italón desnudo reheve...
  Agata, odispara umi posición soviética-pe, oinupãvo umi opositor-kuérape ipy nandi reheve, opukavy:
  - Ha ñande victoria tuichaitéva opytáta tapiaite ĝuarã!
  Agnes avei odispara metralla infantería soviética-pe, ipy nandi reheve, katuete, ha opukavy:
  - Nahániri, ¡ndajañeme'ẽmo'ãi Fuhrer-pe!
  Pe mitãkuña oĩva pe tanque-pe, Atenas, oity pe enemigo-pe oipurúvo ipy nandi ha he"i:
  - Fuhrer-pe guarã, ndaha'éi Fuhrer-pe guarã!
  Agnes opukavy ha ohechakuaa:
  -¡Ore ha'e peteî tribu de supermen!
  Andriana, odispara batería soviética-pe ha ombyaívo umi enemigo posición, oguenohẽ iñe"ẽ ha he"i:
  - ¡Pe planeta ohechakuaa tuichaha umi alemán!
  Ha ijyva nandi reheve opresionáta ikontrario-pe.
  Agatha, odispara, ohechakuaa:
  - Ñadesgarráta pe dragón pehẽngue...
  Pe tanque E-75 ne"ĩra gueteri oĩ listo. Fuhrer ojerure pe peso ha"e haĝua sesenta y cinco tonelada ha peteĩ motor 1.500 caballo de fuerza movilidad yvate rehegua, armadura lateral por lo menos 170 milímetros umi pendiente tuichávape. Ha ogueraha tiémpo.
  Ha katu ko"áĝa ĝuarã umi nazi ogana taha"e ha"éva... Jasypoapýpe, ipahápe ho"a Ulyanovsk. Umi Fritz oñepyrũ oityvyro Gorky ha Kazán-pe.
  Oguahẽ hikuái mombyry eterei Moscúgui.
  Stalin ipochy vaieterei, ha katu ndaikatúi ojapo mba"eve. Añetehápe, mba'épa rejapo ko'ápe, peteî fracaso completo...
  Ha katu umi mitãkuña oñorairõ yvágape ha yvýpe...
  Upévare Natasha SU-100 ohundi peteĩ aviõ de ataque alemán peteĩ ataque aéreo reheve. Ojekuaa porãiterei. Jepe ndaha"éi enteramente iñarandu ha recurso. Ha katu, Natasha ndaha"éi mba"eveichavérõ primer grado-gua ha itavy.
  . Ko'ág̃a mitãkuña ojekuaa ha"eha V. Ñe"ẽpoty ha purahéi oĩma ogayguáva tanque rehegua T -34. Ha'eño Michĩmi angirũ Torre tuichavéva ha arma rehegua calibre rehegua 85 milímetro- pe rangue 76. Chasis rehegua Pehẽ mboyvegua .
  Mitãkuña"ikuéra ojere ijerére pe tenda . Ha'ekuéra haʼeháicha​ Ha mboyve , ary peteĩ bikini rehegua PETEĨ ápe mba'yruguata Soviético producción rehegua Karu Ha conchas rehegua pe tenda .
  Superhombre-Natasha rehegua Ndive vy'a hecha opukavy : .
  - PETEĨ Moõpa fascista-kuéra ?
  Osẽmbaite hyepy tanque rehegua ta'ãnga mitãrusu mensajero . mitãrusu omondo tuit rupive :
  - Ápe Kóva pe tanque upéva osẽmbaite pe umi frente-kuéra mokõiha arapy ñorairõ V. Ñe"ẽpoty ha purahéi cuarenta ary irundyha ary Ha mboyve ko'ãva upe guive oĩva pe arma rehegua Pytã ejército rehegua Chupe guarã oñemoĩ , E -25. Pistola autopropulsada rehegua orekóva 88 mm cañón rehegua ha 120 mm frontal rehegua armadura rehegua Iporãiterei ñorairõ !
  Añetehápe V. Ñe"ẽpoty ha purahéi mombyry guive Ndive tuicha mba'apo Ikatu hechakuaa Alemán ñe"ẽ arma autopropulsada rehegua Squat , ndive puku tronco rehegua Ndojekuaáiva mitãkuña'ikuéra​ Upéicharõ voi asu umi frente-kuéra Iporã Patriótico rehegua ñorairõ kuéra rehegua . Hakatu Superhombre-Natasha rehegua pya"e voi upeichaguaite ojehechaukáva :
  - Ha'e ore Ikatu mba'e reko . U i pukukue oĩva 71 EL -pe .
  Zoya ápe upeichaguaite oñesugeríva : .
  - Va'erã ho V. Ñe"ẽpoty ha purahéi movimiento ohóva Nahániri aikũmby !
  Futurista-Angelica rehegua V. Ñe"ẽpoty ha purahéi molestia rehegua ojehechakuaáva :
  - Ápe vyrorei ! Upepete voi upeichaguaite ojedesliza yvateve ore mba'yruguata !
  Imitãrusu supervisor-oficial pochýpe he'i : 1 .
  - PETEĨ Kóva heta mba'eve ! E-75 rehegua va'ekue upéichane heta ivaivénte ! Nde upéichane imba'e mba'evéichagua iguýpe peteĩ apy upéichane Nahániri poronupã . PETEĨ Upéicharõ ¡ tapeho hese !
  Superhombre-Natasha rehegua ojehasa ijehegui Ha oisu'u chupe : .
  - Mba'éicha teete comunista , I Che ha"e ndéve - to añaretãygua !
  Futurista-Angelica rehegua opukavy , opyrũvo ipy"a"ỹre tetyma :
  - Jajapo !
  Soviético mba'yruguata peteĩva michĩmi ojejoko oñepyrũ , ha ozumbi . Punch rupive Alemán ñe"ẽ V. Ñe"ẽpoty ha purahéi tenonde ndaha"éiva añetegua Ha oguerekova"erã eike Fritz rehegua V. Ñe"ẽpoty ha purahéi techaukaha . Hakatu ha'ã Kóva japo ? Ha'e gua imba'e ipukúva barril rehegua arma rehegua Mba'éicha ojejopy ... Opyta ha'eño jepapa pe pya'eterei .
  Superhombre-Natasha rehegua ipochy​ Mbohekojoja Alemán ñe"ẽ arma autopropulsada rehegua heẽ heta ndahasýive treinta y cuatro ary upéicharõ i yvateve V. Ñe"ẽpoty ha purahéi heseguáva . Ápe Nde involuntariamente nde reñemondýita .
  Soviético mba'yruguata jejúvo pe oñemboja haguã Iporã mba'yru engranaje rehegua porãve mboyvegua .
  Svetlana rehegua opytu"u opívo tacones rehegua Ha umi tuits : .
  - Fuhrer rehegua pya'e Ore-ñande ñambotypa !
  Futurista-Angelica rehegua omoañete joguaha :
  - Hitler rehegua Ore-ñande Ñahundi !
  Akãrague óro rehegua Zoya opukavy : .
  - Me'ẽ chupe pya'eve Rupi tova !
  PE kóva ko'ag̃aite ipohýiva proyectil rehegua Hitler mba'e arma rehegua tyg̃uatã directamente V. Ñe"ẽpoty ha purahéi pyenda umi tórre Mitãkuña"ikuéra tekoyvate Ha ohasa asy V. Ñe"ẽpoty ha purahéi ojedesgarra va"ekue metal rehegua
  HA ka'aruve eme"ẽ chéve peteĩ sec Opavave irundy ojekuaa haimete ha"eha upeichaite desnudo en bragas ha oñemoĩva pe rack rehegua . Iguýpe ipy"a"ỹre opyrũ umi mba"eporã hendypaite tatarendy rehegua Tatatĩ oisu"u desnudo , gracioso suela rehegua mitãkuña'ikuéra .
  Superhombre-Natasha rehegua Che añeha"ãkuri oñembotyryry ha katu i py rehegua ojekuaa ha"eha mbarete porã oñembohyru V. Ñe"ẽpoty ha purahéi almohadillas , ha Eterei hasy va"ekue ojepyso umi vena rehegua Kóva va'ekue clásico rehegua rack , ndive jepokuaa'yma tostado rehegua tacones rehegua PETEĨ pe mitãkuña"ikuéra py rehegua Eterei joja sexy , ha tatatĩ ñemongu'e suela rehegua ojapo imba'ekuéra heta ojehecharamovéva .
  Hakatu hasy"imi umi mba'e porã . Ha'ekuéra oñeha"ã hína reiguáva . Hakatu almohadillas rehegua Eterei ipukúva PETEĨ ha'e heta Ha mitãkuña ha"e valquiria saingo umi peso rehegua .
  Upeichaguaite ñorairõhára V. Ñe"ẽpoty ha purahéi mbyky falda , ndive ipy"a"ỹre py , nandi po , ha katu tete ojejaho"íva viru correo de cadena rehegua Ha'ekuéra rastrillo rehegua pókers rehegua tatarendy , ha omombo yvate gotyo carbón rehegua tacones rehegua frito-pe imbaretevéva .
  Ápe Ha rack rehegua ojekuaa umi articulación , ha tata frijoles rehegua guýpe . PETEĨ ápe heta Ha príncipe mburuvicha guasu Guillermo dinastía-gui osẽmbaite . PE po rehegua pe jasypoapy pe mitãkaria"y ointercambia va"ekue pe príncipe-demiurge mokõiha sua dólar peteî cargo SS-pe guarã látigo gua espinosa alambre rehegua PETEĨ heta Ha i Valquirias rehegua oñembopiro"y gua tatatĩha
  Príncipe Tupãsy oñakãity , ha Mba'éicha oinupãta Superhombre-Natasha rehegua Rupi muscular rehegua jey Jepe mitãkuña Ha py"aguasu , ha katu i gua tacones rehegua mboyve iñakã rapykuéri oñesorprende péicha mba'asy upéva iporãiterei salvajemente osapukái .
  Ag̃ui pete mitãkuimba'e - príncipe ojegueru oguejy haguã pe Zoya rehegua . Ta Jepe Ha oñembohyru mbarete porã hatĩ , nahániri ojejoko hese gua sapukái . PETEĨ pe kupe osẽmbaite huguypaitéva rayas rehegua Ha okáipa
  Barbarossa Jr. Ñe"ẽpoty ha ñe"ẽpoty. Ndive sonrisa he'íkuri :
  - Kuaapyhy nde heta oñeikotevẽva !
  Ag̃ui pete tekotevẽkuri Rupi Futurista Angelique rehegua . HA kóva kuñataĩ Nahániri ojejoko hese gua sapukái . mitãrusu oñemboja hese nde ra"y ipy"a"ỹre tetyma V. Ñe"ẽpoty ha purahéi tata . Ojepe"a pya'e kuã rehegua ember rehegua Ha omombo iñakãrague morotĩva mymbakuéra V. Ñe"ẽpoty ha purahéi tova . Ta osapukái heta imbaretevéva , hasy !
  Barbarossa Jr. Ñe"ẽpoty ha ñe"ẽpoty. Ndive vy'a hecha he'íkuri :
  - Hakatu Nde upeichaguaite mi Ndive Alemán-kuéra !
  Rire ohupyty peteĩ explosión , ha Svetlana rehegua . Mba'éicha péva Nahániri oñembohyru mandibula , ha katu Upeichaguaite osapukái . Opavave upeichaguaite látigo gua pytã-haku , espinoso itaembo va'ekue heta heta hasy , . mba'éicha tatatĩ iguýpe ipy"a"ỹre nde py reheve . Hikuái hetave upévagui​ mitãkuña"ikuéra oĩma ojepokuaa hese heta áño pukukue ojapo do ỹ sapatu , ha imba'ekuéra suela rehegua py , tuicha elástico rehegua Ha ipukúva
  Hakatu tata Ha imba'ekuéra hornea rehegua . Valquirias rehegua oĩma V. Ñe"ẽpoty ha purahéi po rehegua oguereko , ha látigo-kuéra gua pytã-haku alambre rehegua
  Superhombre-Natasha rehegua pe opavave ahy'o osapukái : .
  - Heẽ Mba'épa Kóva kóva ?!
  Barbarossa Jr. ombohovái:
  - Interrogatorio kuñanguéra naiñe'êrendúivape! ¡Peẽ peime prisionéroramo ha pembohováita opa mbaʼe!
  Natasha ohechakuaa:
  - ¡Ndoroipotái romano péicha vyrorei! ¡Jaha ha jasegíta ñañorairõ!
  Barbarossa Jr. opukavy:
  - Mba'ére piko reheja reho?
  Angelica ombohovái:
  - Ñande ningo paje, ha ikatu ñame"ẽ pe kuimba"e ñandesalvátavape pe jopói ivaliosovéva opa mba"égui!
  Barbarossa Bock oñesorprende:
  - Ha mba'épa reme'êta chéve.
  Natasha heʼi jerovia reheve:
  - Rojapóta ndehegui peteĩ mitãrusu opave"ỹva, ha araka"eve neretujamo"ãi!
  Pe mitãkaria"y oñakãity:
  - Heẽ, ikatu roheja reho pévarã! Péro, ¿mbaʼéichapa ikatu rehechauka upéva?
  Natasha he"i:
  - Emoĩ nde po tatápe ha ndojapomo"ãi nderehe mba"eve! ¡Rehecháta ikatuha jajapo mágia!
  Barbarossa Jr. oñatende porã omoĩ ipo tatakuápe, ombojere ha ombohovái opukavy:
  - Heẽ, ikatu! Bueno, mba"épa ojehu nde libertad a cambio che inmortalidad rehe!
  Ha umi mitãkuña oreko peteĩ paʼũ pyahu. Ha katu pe ñorairõ oho gueteri... Jasypoapýpe ojegueraha Gorky ha Kazán-pe.
  Jasyporundy ñepyrũme, alemán, finlandés ha sueco-kuéra ojagarra Karelia ha oñepyrũ asalto Arkhangelsk-pe. Tuichaiterei ningo oñembotuichave pe situasión.
  Elizabeth oñembohasa peteĩ SU-100-pe ko távape.
  Haʼe oñorairõ hína kuri upépe koʼág̃a. Febrero ha escarcha. Péro umi mitãkuña oñorairõ gueteri ipy reheve.
  SU-100 oreko dieciocho tonelada añónte orekóva protección antibala. Ha"e vulnerable, ha katu móvil. Ha ndaha"éi oñembo"yva"erã emboscada-pe ani haĝua ojegolpea;
  Reñemongu"évo, pe tanque haku ha umi mitãkuña ndaha"éi ro"ysãiterei ipy"a"ỹre ha bikini-pe.
  Elizabeth, odispara jave umi nazi-pe, opurahéi:
  - Ha péina ápe umi condición! Ha péina ápe miércoles! Péro por cierto, ¡pe tiémpo roʼysã iporã nde salúpe g̃uarã! ¡Ara ro'ysã iporã ñande salud-pe guarã!
  Ha ipy nandi reheve oatakáta umi nazi-pe. Ha pe T-4, ko tanque michĩva, ojejapi.
  Umi guerrero ojehechakuaava'erã combatiente de clase colosal ramo.
  Ekaterina avei odispara ipy nandi ha opukavy:
  - ¡Oĩta comunismo!
  Elena, odispara avei pe enemigo-pe ha oinupã chupe, opuka ohendu"ỹva:
  - ¡Ñane ra'arõ peteĩ victoria tavy!
  Efrasia, oinupãvo umi tanque Wehrmacht-pegua ipy nandi reheve, hovy ro"ysãgui, ombohovái jerovia reheve:
  - Mba'eve ndaikatúi ñandejoko!
  ¡Ko"ã guerrero ha"e simplemente súper!
  Ha katu, aipórõ, sa"ieterei oĩ heroísmo orekóva hikuái... Arkhangelsk ho"a avei... Hesakã porã ndaiporiha suficiente munición...
  Alemán-kuéra oho ohóvo Moscú gotyo hapykuéguio. Marzo-pe, oñepyrũ ñorairõ Ryazan rehe. Hitler aty guasu osyry kuarahyresẽ guive...
  Oñeikotevẽ algunos pasos de emergencia.
  Moscú ojejoko gueteri, ha Stalin ombyaty peteî consejo de seguridad. Pe ñomongeta ha"e kuri nervioso. Ndojepresentái idea pyahu.
  Beria añoite opropone:
  - Ikatu añetehápe ñaikuave"ẽva"erã py"aguapy Tercer Reich-pe oimeraẽ término-pe, ani haguãnte opoko ñanderehe!
  Stalin ombohovái pochýpe:
  - ¡Kóva ndaha'éi enfoque constructivo, compañero Beria! ¡Ñaikotevẽ umi movimiento mbarete!
  Mariscal Vasilevsky ombohovái honestamente:
  - Ndaipóri reserva, Nde Excelencia! Haimete opavave oñembotapykue ñorairõ joja"ỹvape. SU-100 ykére, ndaipóri ambueichagua arma pyahu ko serie-pe. Añetehápe IS-3 oîta listo pya"e, ha katu ko tanque hasy ojejapo haguã, ha hasýta oñembohasa haguã serie-pe condición ko"ágãguápe.
  Mariscal Zhukov pochýpe ohechakuaa:
  - Ndaikatúiramo regana, upéicharõ hemby peteĩ mba'énte - remano haguã dignidad reheve!
  Stalin he"ise peteĩ mba"e, ha katu ojekuaa peteĩ mitãkuña ipy"a"ỹva peteĩ falda mbykymívape. Oparpando umi talón desnudo, ogueru peteĩ despacho.
  Stalin oñani hesa hi"ári ha opukavy pochýpe:
  - ¡Leningrad, ndaikatúiva oaguanta ñembyahýi ha bloqueo heta jasy pukukue, ho'a! Ko"áğa ñande táva mokõiha ojejapyhy umi Kraut-kuéragui!
  Mariscal Zhukov oipyso ipo ha ohechakuaa:
  - Oh, tuicha Stalin... ¡Kóva ningo ivaieterei!
  Beria opropone:
  - Ikatu piko jadispara mil tapichápe ñamomba'eguasúvo ko mba'e?
  Pe Comandante Supremo opukavy:
  - ¡Ekirirĩ, nde idiota calvo! ¡Tekotevẽ ojedesidi peteĩ mbaʼe!
  Molotov opropone, oñe"ẽmbegue ha nervioso ohetũvo umi mitãkuña"i rondón nandi:
  - Ñainvita aleman-kuérape ojoko haguã sapy'ami tata, ha upéi añoite oñepyrû negociación py'aguapy rehegua oimeraêva término-pe.
  Stalin opukavy:
  - Ha'ã! Péro ndaiporimoʼãi pe capitulación. ¡Moscú ho"áta, jajapóta peteĩ ñorairõ guerrillero!
  Beria ohechakuaa peteĩ sonrisa halagador reheve:
  - Ha katu péva ombohetavéta mante tapichakuéra jehasa"asy, compañero Stalin. Ikatu mba'e...
  Stalin oinupã decisivamente ijyva mesa ári:
  - Nahániri! ¡Tove Molotov topropone negociación! Ha mba"eveteve, ¡ñañorairõ ipahaite peve!
  Alemán-kuéra ojere Ryazan rehe marzo mbytépe. Ohasávo escasez de munición, umi tropa soviética oñeha'ã osẽ upe távagui.
  Alenka ha iequipo oñani hína, italón desnudo omimbi pe nieve primaveral derretida ári.
  Peteĩ mitãkuña odispara umi nazi-pe ha opurahéi:
  - ¡Ñande espíritu toñemomba'eguasu, tetã guasúpe toñemomba'eguasu!
  Ha ipy nandi reheve omombo pe jopói oporojukáva ñemano rehegua. Ha omosarambíta umi nazi-pe oparupiete.
  Anyuta, odispara umi opositor-kuérape, he"i:
  - Ha ore golpe, peteî jopói marangatu, ha peteî cuota!
  Alla oñani avei, odispara umi nazi-pe, omombo peteĩ paquete explosivo carbón rehegua ipy nandi reheve, ha oisu"u:
  - ¡Araka'eve nañañeme'ẽmo'ãi!
  Ha upéicha pe María omimbipáva, odispara umi fascista-pe, ha oikytĩ porã chupekuéra, ha okororõ hatĩ, opukavy:
  - ¡Avave nañandejokomo'ãi!
  Ha italón nandi omondo peteĩ paquete destructivo ñemano ha ñehundi rehegua.
  Marusya, odispara umi nazi-pe, lógicamente ohechakuaa:
  - ¡Comunismo araka'eve ndopamo'ãi!
  Matryona, odispara enemigo-pe ha oikytĩvo umi fila, bastante lógicamente ha racionalmente ohechakuaa:
  - Ha jerovia partido rehe opytáta siglo pukukue!
  Ha umi pyti"a nandi omombota pe don de aniquilación.
  Umi mitãkuña osẽ pe ring-gui. Péro pe situasión oĩ gueteri tensión.
  Ha ndaikatúi okañy hikuái moõve.
  Pe descongelación primaveral ombotapykue"imi pe avance alemán. Avei, umi nazi oñembojoaju Japón ndive ha oñepyrũ ojagarra Asia Central.
  Upéva avei odistrae chupekuéra ha abril ohasa relativamente py"aguapýpe. Ary jasypokõime, ipahápe ojepoi peteĩha tanque soviético IS-3. Ha ikatu kuri ojegueraha desfile Día de Mayo-pe.
  Ituja ha ikangy, Stalin omaña ko mba"ére, oñembo"y. Ijehecha ohechauka kane"õ mortal.
  Ojejapo rupi heta mba"apo, IS-3 ndaikatúi gueteri oike producción-pe.
  Pe diferénsia tuicha orekóva mokõivévagui haʼe vaʼekue pe tórre fórma añoite. Haʼe haʼete peteĩ platillo oveveva, ha isyva ojogua peteĩ grúa pico. Añetehápe, pe ángulo de inclinación oñembohetavéva oñangareko porã pe parte frontal rehe, ha katu ocomplica producción. Avei, pe frente inferior ha'e vulnerable ha peteî proyectil oity ramo upépe, ndoricochemo'ãvéima.
  Stalin oñanduuka ipo ha okañy pe búnker-pe, ha oñepyrũ ambue asalto nazi. TA-400 ha Yu-287 orekóva ala ojeipysóva tenonde gotyo oime hikuái umi ataque aéreo-pe.
  Ha jey odispara hikuái misil balístico ipepo guiado radio rupive.
  Pe Kremlin ohupyty tuicha perjuicio.
  Stalin opensaiterei kuri okañy hag̃ua Moscúgui.
  Jasypokõi mbytépe, omohu'ãvo Asia Mbyte ñemboja'o jey, umi nazi kuarahyresẽ ha kuarahyreike gotyogua oñepyrũ oataka Moscú rehe. Ambue ñorairõ vaiete opukavy.
  Umi soviético soviético oñorairõ heroicamente. Péro umi fuérsa ndojojaitereíri. Avei ojekuaa ñorairõme umi tanque E-75 Tiger-3. Ha masivamente "Pantera"-3. Umi ñorairõ ha"e, ja"eporãsérõ, extraordinario.
  Mayo pahápe ha junio ñepyrũme, umi nazi omohuʼã pe envolvente haimete kompletoite Moscúpe.
  Stalin oikuaauka solemnemente opytataha capital-pe ha oñorairõtaha upépe omano meve.
  Moscúpe ojebombardea ha ojebombardea. Ojere hese umi línea de defensa ipoderosoitereíva ha ndahasyiete ojesupera haĝua. Tuicha reserva munición ha hi'upyrã oñeconcentra capital-pe.
  Ha Stalin ningo isegúroiterei vaʼekue pe puévlo oĩvape yvyguýpe.
  Hitler ára 22 jasyporundy ary 1945-pe, ohasáma irundy ary exactamente oñepyrû guive Gran Guerra Patriótica, omanda ojejoko haguã asalto capital rehe, ha upéva rangue ohundi sistemáticamente artillería ha aviación rupive. Ha osegi obomba jerovia reheve.
  Ha pe ofensiva oñemotenondéva ova Siberia-pe. Tekotevẽkuri ojegueraha Sverdlovsk ha Chelyabinsk ko"ã táva ojejaho"i mboyve nieve-gui... Junio pahápe julio ñepyrũmbýpe, mokõive táva clave ojegueraha ñorairõ iñakãhatãva rire... Aleman-kuéra omýi hína Siberia tuichakue javeve. Peteĩ rire ambue, hoʼa umi puévlo soviético.
  Septiembre de 1945-pe, umi nazi oñemboja Novosibirsk-pe. Avei oiko ñorairõ ko asentamiento rehe.
  Ejército Rojo oñorairõ umi milicia local ykére. Tamara oñorairõ heroínaicha ko"ápe avei.
  Setiembre pahápema, oky ha oky. Ha pe batallón de mitãkuña oñorairõ ipy reheve ha ohechauka heroísmo hechapyrãva.
  Ha umi ñorairõhára oñorairõ pantera-icha.
  Tamara ome"ẽ peteĩ rráfaga, omombo peteĩ paquete explosivo carbón rehegua ipy nandi ha opukavy:
  - ¡Avave nañandejokomo'ãi! ¡Avave ndaikatúi ñandepuʼaka!
  Umi ambue mitãkuña opukavy desesperadamente:
  - Ñamanóta, ha katu nañañeme'ẽmo'ãi!
  Ha pe ñorairõ osegi...
  Noviembre ñepyrũme añoite ho"a Novosibirsk... Pe ñorairõ oñemotenonde. Unión Soviética noñekapitulái gueteri. Moscú ojejoko ha ojeipyso.
  Peteĩ suministro estratégico hi"upyrã ha munición rehegua oñeñongatu pe táva yvyguýpe, upévare ikatu ojejoko are.
  Umi alemán ombokapu meme ha ombokapu pe siuda.
  Avei ojekuaa peteî tanque pyahu súper pesado "Rata". Ko mba'yrumýi oreko dos mil tonelada ha oreko heta arma.
  Ko mba'yrumýi orekóva armadura 400 mm ojeporu tanque de ruptura ramo... Ohasáma prueba de combate...
  Péro ojejoko umi erizo ári ha ohundi chupe peteĩ piloto kamikaze oinupãva chupe.
  Upéicharamo jepe, ojekuaa peteĩ tanque pyahu "Rata"-2, tuichavéva ha ipohýive jepe...
  Stalin ogueromandu'a Ary Pyahu ary 1946 Moscúpe, ko'ágã peve ndojeguerahái. Pe tendota guasu URSS-pegua oipapa hína kuri peteĩ milagro rehe. Moscúgui oiko peteĩ táva fortaleza añeteguáva.
  Hi'upyrã ikatu odura ambue par de años, ha ojehechávo población oguejy bombardeo ha bombardeo, ipukuvéva. Péro pe munición odepende pe asalto velocidad ha intensidad rehe.
  Beria upéicharõ jepe he"i:
  - Ikatu piko, compañero Stalin, ikatu ñaĝuahê peteî ñe'ême Hitler ndive ñande sãso rehe?
  Pe Comandante En Jefe Supremo he"i decisivamente, ombokapu mbarete ijyva mesa ári:
  - Che nañe"ẽi umi kanibal ndive, Lavrenty! ¡Rentende piko!
  Beria he"i peteĩ suspiro reheve:
  - Ñaha'arõ peteĩ milagro, ¡oh tuicha!
  Stalin he"i, opukavy:
  -Paciencia ha ñeha'ã'imi!
  . EPÍLOGO rehegua
  Pe áño pyahu 1946-pe oiko umi ñorairõ local-pe. Alemán ha Japón-ygua mbeguekatúpe ojagarra opaite táva guasu. Verkhoyansk ha'e pe ipahaite ho'áva agosto-pe. Umi alemán oreko tanque pyahu AG-50 en forma de pirámide.
  Tamara ha iequipo oñorairõ desesperadamente Verkhoyansk-pe.
  Mitãkuña"ikuéra, jepiveguáicha, ipy"a"ỹ ha bikini-pe.
  Oñorairõ hikuái omano meve. Ha ipy nandi reheve omombo hikuái umi paquete explosivo fuerza oporojukáva reheve.
  Ha upéi, opa vove munición, ikatu okañy hikuái taiga-pe sótano ha túnel rupive.
  Haʼekuéra oĩma kuri preparádo ojagarra hag̃ua árma ha oñorairõ jey hag̃ua, haʼéramo jepe peteĩ gérra de guerrilla.
  URSS-pe heñói zona partidaria ha oñemotenonde ñorairõ yvyguýpe.
  Pe táva guasu ojejoko gueteri, upévare Hitler omano ñembyahýigui ha osalvase isoldadokuérape, hetaiterei ojejukámava chuguikuéra.
  Upe aja, umi mitãkuña ohundi umi nazi ha japonés-pe heta hendáicha ha opaichagua método rupive.
  Koʼýte Natasha ha iequipo.
  HA ojekuaa ha"eha jey V. Ñe"ẽpoty ha purahéi T -34-85-pe. Pe auto , katuete peteĩchaite , nahániri pyahu . HA cuarenta ary pahápe guarã sextoha ary rehegua itujámava .
  PETEĨ Ápe Ha AG -50 rehegua. Chemomandu"a iguýpe pirámide rehegua Ndive Eterei puku tronco rehegua Mba'yruguata opavave poteĩpa po tonelada Ijyvyku"i armadura rehegua ndive opaite arapygua umi ángulo 250 mm iguýpe inclinación rehegua G̃uarã conchas rehegua T -34 absolutamente ndaikatúi ojeikekuaa .
  Superhombre-Natasha rehegua V. Ñe"ẽpoty ha purahéi molestia rehegua oisu'u chupe : .
  - Kóva Mba'éicha tembiaporã ! Emopu"ã yvate gotyo yvyty !
  Futurista-Angelica rehegua omaña ijerére . Ko'ág̃a Ha'ekuéra kuri V. Ñe"ẽpoty ha purahéi imba'e jepokuaa'yma bikini rehegua HA peteĩ mba'e porãngue oguahẽma pe pensar .
  PETEĨ Svetlana rehegua opresiona pe palancas rehegua ipy"a"ỹre tacones rehegua Ha jaha jaha tanque rehegua Ha'e oisu'u chupe : .
  - ¡ Maniobra ! Ha'eño maniobra !
  AG -50 equipado mbarete 105 mm cañón rehegua Ndive pukukue vokorenda ary 100 EL -pe . Ha'e katupyry pete pe tuicha distancia-kuéra rehegua Hikuái hetave , y treinta y cuatro ary Ndive porãngue armadura rehegua noimportái . Peteĩ pete Ha paha .
  Svetlana rehegua oñepyrũ ñemyatymói Soviético tanque rehegua Ápe ija'e'ỹva odispara . Proyectil rehegua joja michĩmi umi mba"e oipy"apýva armadura rehegua Hakatu G̃uarã-hag̃ua afortunadamente ojedesliza osẽvo . PETEĨ opa mba"e rire pokatu colossal - uranio rehegua núcleo rehegua
  Superhombre-Natasha rehegua he"i iñe"ẽmbegue imba'ekuéra escarlata rehegua juru : .
  - Pe umi icono rehegua Ndive ñembyasy hova - jey imperio rehegua ¡heñói !
  Futurista-Angelica rehegua ojedispara oiporúvo ipy"a"ỹre kuã rehegua py rehegua Proyectil rehegua tyg̃uatã V. Ñe"ẽpoty ha purahéi ne'írã oñembo"ýva piramidal rehegua tanque rehegua HA ojedesliza Ndive armadura rehegua V. Ñe"ẽpoty ha purahéi ricochet rehegua Oĩma Eterei ha'e oñeinclináva Ha oñecementáva .
  Alemán ñe"ẽ tanque , katuete peteĩchagua , impenetrable , ndive opaite arapygua ángulo-kuéra rehegua joja G̃uarã HA'E -7. PETEĨ añetehápe Moõpa mboyve ha'e T -34-85-pe.
  Jey Alemán ñe"ẽ odispara ... Svetlana rehegua opresiona opívo talón rehegua pe frenokuéra rehegua HA Ikatu kuri ojehekýivo tanque rehegua gua umi derrota rehegua . Jepe oporojukáva jopói ojedesliza ipype mba"eveichavérõ ag̃ui .
  Superhombre-Natasha rehegua V. Ñe"ẽpoty ha purahéi ñeko'õi he'íkuri :
  - Heẽ Ore-ñande Ha ojáva !
  Futurista-Angelica rehegua opukavy . Ha'e ro"ysãme ojeipe"a chugui Ndive chete sujetador rehegua oñemoĩreiete yvate pyti'a Ndive fresa umi pezón Ha"e odesnuda hatĩ imba'ekuéra pérla rehegua hatĩ rehegua HA omondo tuit rupive :
  - Py'amirĩ Nahániri ñembosarái V. Ñe"ẽpoty ha purahéi hockey !
  HA opresiona escarlata rehegua pezón pezón pe desencadenante rehegua Ha'eteháicha Ápe ha'e py'aguasúva Ha omimbipáva ha'e - aña PETEĨ Ikatu mba'e amable , ruso tupãremimbou ijeheguiete .
  Proyectil rehegua oveve okápe gua Nahániri hetaiterei mba"e puku doula rehegua Ojedesplega por ... Ha tyg̃uatã directamente V. Ñe"ẽpoty ha purahéi vokorenda Alemán ñe"ẽ mba"yrumýi rehegua AG . Ojerebotávo imba'e ha"ete ku peju petardo rehegua
  HA Opavave irundy mitãkuña"ikuéra peteĩ ñe'ẽme , opukavy hikuái :
  - Peteĩ , mokõi - I aikũmby ! Fritz rehegua Rupi hatĩ Upéicharõ ome'ẽkuri !
  HA Mba'éicha jetyvyro Ha'ekuéra imba'ekuéra ipy"a"ỹre py rehegua . Ápe Kóva mitãkuña ! PETEĨ Araka'épa pe disparo rehegua poru opívo umi seno ha'e V. Ñe"ẽpoty ha purahéi cien peteĩ jey ikatupyryvéva .
  Superhombre-Natasha rehegua Ndive pukavy ojehechakuaáva :
  - Kóva tanque rehegua Ko'ág̃a G̃uarã ore katuete . Hakatu Mba'éicha imba'e mbyai ?
  Zoya Ndive pukavy oñesugeríva : .
  - PETEĨ V. Ñe"ẽpoty ha purahéi ñorairõ vaquero rehegua estilo , ñande imba'e ¡Ñambotyryry mombyry !
  Svetlana rehegua oñembopya"e mongu'e imba'e tanque rehegua Hakatu enemigo , oñeha"arõ"ỹre ojere ojere Ha pya"e oñemongu"e okañy​ Ha'e oñembopya"e maravilloso pya'e : opa mba'e upeichaguaite turbina de gas rehegua mba'eka . HA va'ekue ojekuaapámava pya"eve​ T -34-85-pe.
  Ha"ete ku elefante okañy gua Pugs . Opavave upéichane Mba'eve . Hakatu elefante-kuéra oikuaa mba"éichapa mongu'e joja Eterei pya'e .
  Superhombre-Natasha rehegua pochýpe omýi Rupi armadura rehegua ipy"a"ỹre py Ha opukavy : .
  - Ápe ! iporã Mba'éicha opa mba'e rire Ore-ñande opyta tapykuépe gua fascista-kuéra !
  Zoya Ndive ñembyasy V. Ñe"ẽpoty ha purahéi ñe'ẽ , opurahéi : .
  - Opavave imposible , ikatúva V. Ñe"ẽpoty ha purahéi ñande arapy !
  HA oryrýi imba'e iñakãrague , sa"ykuéra togue óro rehegua
  Futurista-Angelica rehegua Ndive mytuẽ opurahéi , ha sasõpyre ambue proyectil rehegua Péva pete V. Ñe"ẽpoty ha purahéi blindado rehegua popa rehegua Ha jesoite .
  - Oúma hikuái taha'e sueño-kuéra rehegua ndojehecháiva gueteri ... Teje taha'e coronas rehegua tarde ... Mute va'ekue Gerasim rehegua algún día ! Ko'ág̃a Ha'e ohura ohura haguã !
  Svetlana rehegua estrictamente ojehechakuaáva :
  - Ñe"ẽjoaju ohura ha'e vulgar !
  Superhombre-Natasha rehegua oipotava'ekue peteĩ mba'e e katupyry . Hakatu Ápe osẽmbaite ambue fascista rehegua tanque rehegua Pe kóva peteĩ jey E -75 rehegua. Upeichaguaite Multa oñeñangarekóva hese V. Ñe"ẽpoty ha purahéi frente , ha katu heta ivaivénte Ndive ladokuéra rehegua Añete piko, . treinta y cuatro imba'e Opavave ojoja Nahániri punch rupive
  Pe kóva jey , Zoya omombo chugui Ndive chete sujetador rehegua HA oñemoĩreiete escarlata rehegua pezón
  Che araha Ha opresiona umi ryguasu rupi"a pe desencadenante rehegua arma Omba'apo ...
  Proyectil rehegua jey tyg̃uatã directamente V. Ñe"ẽpoty ha purahéi vokorenda tuichakue arma rehegua HA sa'aty po milímetro rehegua peteĩ arma osẽ gua óga yvate .
  HA kóva Alemán ñe"ẽ pya"e oñemongu"e okañy​ Iporã mba'éichapa oguenohẽ gua óga yvate pe hetave oñeñangarekóva hese mba'yrumýi ha'e tytýi Rupi tronco-kuéra rehegua .
  Superhombre-Natasha rehegua vy'a he'i : 1 .
  - Ápe pehecha ! Ore-ñande ¡ jagana !
  PETEĨ Ápe Ha mbohapyha tanque rehegua Pe kóva jey " Real". peteĩ leõ ". U ha'e arma , bomba ryru calibre rehegua 450 milímetro -pe . Ha'eteháicha Ramo ojejopy , upéicharõ sa'i mba"eveichavérõ Nahániri ha'etéta .
  Superhombre-Natasha rehegua pe kóva peteĩ jey py'apeteĩ'apo japi ha'e voi . Che aipe"a chugui sujetador rehegua Mba'eichagua pe i opa mba'e rire yvate , ha elástico rehegua pyti'a . Ipyahúva ha'eháicha pe mitãkuña'ikuéra . HA ñorãirõhára Mba'éicha oipyhýta Ha opresionáta rubí pezón
  Proyectil rehegua oveve osẽ ... Ha " Royal". león " ohupytýva directamente V. Ñe"ẽpoty ha purahéi tronco rehegua HA tuichaiterei mba'yruguata Mba'éicha ojepovyvýta . Mba'épa Ha papyjoja vale la pena Rupi umi borde tanque-kuéra rehegua oveve oho pe peteĩva hetaiterei tapicha metro rehegua
   heẽ Ha treinta y cuatro oryrýi . Mba'yruguata haimetéva Nahániri ojere ha​ ojekuaa ha"eha ojedesgarra va"ekue gua yvy rehegua
  Futurista-Angelica rehegua joja pete pe aterrizaje rehegua isyva , osapukáiva : .
  - Arohory kavajukuéra vúrro !
  HA oñeamenasa umi Kraut-pe puño rehegua .
  Superhombre-Natasha rehegua va'ekue satisfecho , ha opukavy perla , tuicha tuicha tãi :
  - Ápe Ore-ñande cultural adaptation Rupi pe enemigo-pe ! Mba'éicha ha'e va'erã !
  Zoya opurahéi , ndive vy'a reheve : .
  - Mborayhu Ha te'õngue ! Iporã Ha vai ! Mba'épa imarangatu Mba'épa angaipa ... A chéve guarã kuaa Opavave ojoja !
  HA mitãkuña omýi ipy"a"ỹre tetyma Rupi metal rehegua
  Ag̃ui ija'e'ỹva E -100 rehegua. Mba'yruguata ipeligroso NDIVE lanzador de bombas rehegua ha 75 mm cañón rehegua Ndive Eterei puku tronco rehegua Kóva monda modificación , ha katupyry omoañetévo kuatia Ha ñorairõhára umi tanque rehegua PETEĨ setenta y cinco milímetro arma rehegua G̃uarã Soviético tanque rehegua rasa hetáma .
   PETEĨ vokorenda lanzador de bombas rehegua ojejaho"íva cap
  Superhombre-Natasha rehegua ojehasa ijehegui pe pytyvõ ipy"a"ỹre py , ha omondo tuit rupive :
  - Ha , jajapóta imba'e tytýi ?
  Zoya , oñemomýiva hatĩ , oñemoĩ peteĩ ñe'ẽme : .
  - Katuete jajapóta !​
  Futurista-Angelica rehegua escarlata rehegua pezón pezón opresiona pe desencadenante rehegua arma Omba'apo . Escupi chupe asesino rehegua oĩha . HA oñeinterrumpi relativamente ipire hũ ha katu hakatu puku vokorenda Alemán ñe"ẽ arma rehegua
  Svetlana rehegua kyre"ỹme omondo tuit rupive :
  - Iporã ! PETEĨ Ko'ág̃a me'ẽ Tata chéve guarã !
  HA ñorãirõhára Upeichaguaite oñemoĩreiete chemba'e torso rehegua U opavave irundyha umi ryguasu rupi"a pe yvatekuépe HA Eterei joja iporã , sexy , seductora . Upéicharõ Ndive péicha mitãkuña"ikuéra Che aipota japo mborayhu . Bueno Ikatu mba'e ha"e porãve imba'ekuéra ? Oiméne​ ambue mitãkuña !
  HA Ápe kuñataĩ chejagarra pe momento araka"épa cap moñepyrũ ojeipe'a haguã . HA oiporúvo chemba'e escarlata rehegua pezón ha'eháicha omosãsóta proyectil rehegua Rupi Alemán ñe"ẽ bomba ombohasáva .
  PETEĨ Fritz rehegua Nahániri ojegestiona joja Ha tesa parpadeo ... Mba'éichapa oipyhýta Ha ojepovyvýta ... En Opavave lado-kuéra sarambi opitáva kuatepoti .
  Svetlana rehegua ojefrotáva chejehe mbarete po rehegua Ha opukavy : .
  - CHE mitãkuña tekoite pe Dragón !
  HA Mba'éicha opukavy ! HA oipyhýta , heẽ ohechaukáta ñe'ẽ !
  Superhombre-Natasha rehegua ojapyhýkuri Ha kyre"ỹme opurahéi : .
  - Patriota ! Soviético patriota ! Mboýpa Krauts rehegua ojejuka Nde !
  Zoya oipyhy peteĩ purahéi , ha oryrýiva opívo senos , oñemboguata : .
  - Patriota ! Pytã patriota ! HA pe mitãkuña"ikuéra Opavave nde mba"éva sueños !
  HA Upeichaguaite ñorãirõhára Mba'éicha oipyhýta Ha ha'e opukavypáta ! HA ñe'ẽ ohechaukáta ! HA opukavy hatĩ - jyva !
  HA ipy"a"ỹre py rehegua omýita palanca brazo rehegua ...
  Umi mitãkuña ko"ápe hesakã porã oĩha iporãvévape, jepe oreko peteĩ tanque anticuado. Ha osegi hikuái oparticipa.
  Péro 20 de abril de 1947-pe oñepyrũ peteĩ asalto pyahu Moscúpe. Oparticipa ipype umi japonés, turco ha opavave tropa extranjera.
  Hitler ipahápe opa ipasiénsia ha odesidi omohuʼã pe URSS. Ha personalmente Stalin ndive, ombojoajúvo hendive guerra de guerrilla okáiva gueteri territorio ruso-pe.
  Ojogua, ho'áramo Moscú, upéicharõ katuete oñemohu'ãta ñorãirõ.
  Ha oñepyrũ peteĩ asalto decisivo ha general.
  Umi tanque súper ipohýiva "Rata"-2, "Monstruo", E-200, E-500 ha ambuekuéra oho avei atentado-pe.
  Peteĩvape g̃uarã, ojedispara avei pe siudápe umi misil balístico reheve.
  Ha ojeporu avei umi plano de disco invulnerable, Tercer Reich-pegua. Péicha armada.
  Alenka ha iequipo py"aguasúpe oikuaa umi alemán-pe ha ome"ẽ chupekuéra ñorairõ.
  Alenka omombo peteĩ granada ipysã nandi reheve, odispara peteĩ rráfaga ha opukavy:
  - ¡Pe espíritu ruso-kuérape guarã!
  Anyuta, odispara umi opositor-kuérape ha oikytĩvo umi enemigo fila, opukavy italón desnudo reheve, ome"ẽvo pe paquete omano meve:
  - ¡Comunismo tuicha mba'égui!
  Alla, odispara umi enemigo URSS-pe ha omombo peteĩ bomba ipy nandi reheve, he"i:
  - ¡Madre Rus-pe guarã comunismo-pe!
  María, odispara hekopete pe enemigo-pe ha oikytĩvo chupe jerovia reheve, ohechakuaa, odesnudávo hatĩ:
  - ¡Rusia oikotevê tendota pyahu!
  Matryona ohechakuaa, odispara ha jerovia reheve ohundívo umi opositor-kuérape, ha ipysã nandi reheve ome"ẽ ambue jopói ñemano rehegua:
  - Katuete tekotevẽ!
  Ha itiro guive, oityva"ekue pista de patinaje-pe, mokõi tanque alemán ojoaju.
  Marusya, odispara umi nazi-pe, energéticamente ohechakuaa:
  - Opa mba'e oîkuri upépe URSS-pe, ha katu pe enemigo ogueraha hetaiterei!
  Ha italón desnudo reheve omoñepyrũta pe asesino ha inexorable!
  Alenka omokyre"ỹ iñangirũnguérape:
  - ¡Ani rejapura reñotỹ haguã Rus-pe! ¡Roguereko gueteri umi mbaʼe rojapovaʼerã!
  Ha ipy nandi rupive omombo peteĩ jopói ohundíva ñehundi.
  Anyuta, odispara umi nazi-pe, omoneĩ ko"ã mba"e:
  - Ñainupã hatãta ñane enemigokuérape, ysyry País ndopimo'ãi!
  Ha italón desnudo ha redondo reheve pe mitãkuña energéticamente ojagarráta ha oinupãta pe enemigo-pe.
  Alla, odispara umi fascista-pe ha omosãsóvo peteĩ explosivo pehẽngue peteĩ honda-gui, oipysóva pe cuerda ipysã nandi reheve, he"i:
  - Ha'éta peteĩ superhombre-nte - ¡omyengoviátava Stalin-pe!
  María, odispara precisión asombrosa reheve ha omombo granada ipysã nandi reheve, oñe"ẽ porã:
  - ¡Opa mba"e noñemoambuéiva iporãve!
  Matryona, oity Fritz-pe umi disparo ojepytasóva porã reheve. Ha upéi, ombyaívo pe tanque ipy nandi reheve, ohechakuaa:
  - ¡Roime ore voluntad iñambue'ỹva ha heroico ndive!
  Marusya omombo peteĩ granada aty pukukue ipy nandi reheve. Upévare umi nazi arma autopropulsada ojere ha osapukái:
  - Che imbaretevéta opavavegui!
  Alla, oity rire peteĩ transportista nazi-gui peteĩ lanzamiento de granada reheve italón desnudo reheve, ohechakuaa ha okorrehi:
  - Ndaha'éi che, ore katu! ¡Opa mba"e imbaretevéva!
  Alenka oñepyrũ opurahéi omopu"ã haĝua pe espíritu de lucha, ocompone oho aja. Ha umi mitãkuña hembýva, odispara umi nazi-pe, ohupi;
  Ore mitãkuña'i URSS retãygua,
  Ha'éva peteî antorcha opavave mundo-pe guarã...
  Jahechaukáta peẽme peteĩ ehémplo tuicha mbaʼéva,
  ¡Ko"ápe oĩ umi tembiapo heroico ojepurahéiva!
  
  Mitãkuña heñói poyvi pytã guýpe,
  Ha ipy"a"ỹre oñemongu"e hikuái pe escarcha rupi...
  Tajýra ha ta'ýra oñorairõ Rus rehe,
  Sapy"ánte pe nóvia ome"ẽ pe karaípe peteĩ rosa!
  
  Oĩta peteĩ poyvi pytã ko universo ári,
  Omimbi porãiterei, peteĩ antorcha tatatĩicha...
  Opa mba"e rire, jaguereko peteĩ columpio heroico,
  Ha ore pancarta omimbi pytãicha!
  
  Ani peguerovia, pe maldito fascista ndohasamo"ãi,
  Ha pe espíritu ruso araka'eve ndodesvanecemo'ãi...
  Umi victoria oipe'áta peteî cuenta opa'ÿva,
  ¡Ñamomaitei ha ñamomaitei oimeraẽvape!
  
  Rusia ha"e peteĩ tetã hechapyrãva,
  Peẽ peme'ẽ comunismo umi pueblo-kuérape...
  Ñandejára omeʼẽva opa ára g̃uarã ipojera,
  Tetã Paraguáipe guarã, vy'a ha sãso rehe!
  
  Pe enemigo ndaikatumo"ãi ipu"aka Túva rehe,
  Ha noimportái mba"eichaitépa ipy"ahatã ha iñarandu...
  Ñande oso ruso invencible,
  ¡Pe soldádo ruso oñemombaʼeguasueterei pe victoria orekóvare!
  
  Tetã soviético iporãva,
  Umi mitãkuña oĩva ipype oñemomba'eguasu iporã haguére...
  Ha'e ome'ẽ ñandéve heñói guive opa ára g̃uarã,
  Ha ñande miembrokuéra Komsomol-gua jaiko hekopete!
  
  Ñañorairõ hína Moscú okaháre,
  Oĩ peteĩ tormenta de nieve, nieve ryrýi, ha mitãkuña"ikuéra ipy"a"ỹ...
  Nañame"ẽmo"ãi ñande Túva Satanáspe,
  ñande guadaña jepe odispara hekopete!
  
  Upévare pochy reheve umi mitãkuña oñorairõsetereíma,
  Ha pe talón desnudo reheve omombo hikuái peteĩ explosión-paquete...
  Ha'e fascista, pero ojehecha porãiterei,
  Añetehápe, ¡Caín añante!
  
  Umi enemigo ndaikatúi ipu"aka mitãkuña"íre, .
  Ha'ekuéra heñóikuri peichagua mbyja guýpe...
  Ñande monstruo invencible ha'e pe oso,
  Mávapa ojapo Tetãygua hembireko!
  
  Ñande mitãkuña rusa ñande porã, .
  Ndorokyhyjéi tortura ha escarcha-gui...
  Ha ñamboykéta, jaguerovia pe horda aña ataque,
  ¡Pe enemigo itavypáta pe dosis-gui!
  
  Ha"ekuéra ikatukuri omomombyrýkuri pe enemigo Moscúgui,
  Jepémo henyhẽ tuichaiterei pu"akagui...
  Ñande mitãkuña ñañemomba'eguasueterei ñandejehe,
  ¡Umi opositor okañýta enterove isepultúrape!
  
  Ani peguerovia, umi enemigo ndaikatúi ipu"aka Rus rehe,
  Opa kavaju'arigua oúgui pañal-gui...
  Pe cazador ha"ete ku oñekonverti hague ka"avo-pe, .
  Ha pe adversario ningo peteĩ mitãnte gueteri!
  
  Ha katu pe espíritu ruso, pe tuicha espíritu oguerovia, .
  Peikuaa, oĩ ipype pu"aka kañymby...
  Pe enemígo oñembojaʼóta,
  ¡Añetehápe, umi kavaju"arigua ningo invencible ñorairõme!
  
  Pemombo pende duda, mitãkuña, .
  Ore ha'e umi tapicha ipy'aguasuvéva ko mundo-pe...
  Ñamombo Satanás aty guasu infierno-pe,
  ¡Ñamokõ opavave adversario-kuérape inodoro-pe!
  
  Pe ñorairõ marangatu opáta
  Py'aguapy ha pyhareve oúta ko planeta ári...
  Eikuaa ha"e oĩha tapiaite kuarahy ndive,
  ¡Tove tapiaite pe verano tatatĩ!
  
  Ha comunismo eterna gloria-pe,
  Ha Lenin ha Stalin tuichaitéva oĩ ñanendive...
  Cine huguy pochývape ko'ágã añoite oî fascismo,
  Ha ñande voluntad jaguerovia haĝua imbareteve pe acero-gui!
  
  Che Rusia ogoverna heta síglo aja,
  Ha ome'ê vy'apavê opaite universo-pe...
  Reikotevẽ peteĩ puño de acero mbarete, .
  Ha atrevido, ha katu de manera razonable!
  
  
  
  PAJES OJAPOVA'EKUE ARMAS MILAGLES
  Gerda, Charlotte, Magda ha Christina, oproba va"ekue "Tigre" peteĩ tiempo-pe, omotenonde avei peteĩ modelo prometedor ñemoheñói: "Pantera"-2. Mitãkuñakuéra omoĩ pe motor ha transmisión peteĩ cuadra-pe - ambue gotyo, ha ojapo pe torre ijyvyku"i ha michĩve. Ha pe caja de cambio oñemoĩ pe motor ári voi. Upéicha rupi, "Pantera"-2 ojekuaa ha"eha peteĩ silueta mbovyvéva mokõi metro-gui, ha oñemboguejy mbohapy tapichápe umi tripulante. Pe armadura ijyvatekue pe casco renondépe ojupi 120 milímetro peve umi pendiente tuichávape, ha umi lado 82 milímetro peve umi pendiente-pe. Ha umi tórre oreko 150 mm peve tenonde gotyo ha 82 mm peve ijykére, umi ladera-pe. Upe jave avei, mba"yrumýi tuichakue oñemboguejy 35 tonelada-pe, upéva rupive ikatu ojehasa peteĩ motor 700 caballo de fuerza reheve ha ombohetave velocidad ha maniobrabilidad tanque-pe. Upe jave avei, pe mba"yrumýi maniobrabilidad iporãve avei, ha pe chasis ipiro"yve ha tuicha ndahasýi oñemyatyrõ ha oñemantene haĝua. Oĩ seis rodillo en total, haʼéva práctico ha ideprovéchova. Hitler-pe ogusta "Panther" 2 ha oike producción-pe setiembre 1943 jave. Ko mba'yrumýi osẽ porã, oreko peteĩ arma iporãva, oporoperforáva armadura ha odispara pya'e. Omba"apo ha omýi pya"e, ergonomía iporãitereíva reheve.
  Ha iñimportantevéva, ndahasýi ojejapo hag̃ua ha saʼive oikotevẽ metál. Ha upekuévo ojehechakuaa supervivencia capital orekóvare. Ndahasyiete ningo jaike hag̃ua peichagua veíkulope orekóva umi pendiente tuicháva de armadura.
  Umi soldádo soviético oreko vaʼekue peteĩ provléma tuichaitereíva. Avei, umi alemán, programa Fau rangue, oinverti desarrollo de combate del pueblo, ha omoheñói XE-162, simple ha ndahepýiva producción ha ligero ha maniobrable.
  Ko mákina ojekuaa ojejapo hague kondisión iporãvévape ha ndahasýi ojeporu hag̃ua. Ha ndahasyiete chupe ĝuarã ombohovái haĝua.
  Oimpone ñorairõ aéreo brutal umi tropa soviética ha aliada-pe. Pe ñorairõhára opesa peteĩ tonelada y media añónte nandi jave ha haimete yvyragui. Upévare ojekuaa pe mákina ideprovechoitereiha.
  Ko situación oñembohasyve mitãkuña alemana oñepyrûgui oñeinskrivi activamente unidad de aviación-pe.
  Albina ha Alvina oñepyrũ activamente ohupyty puntuación, oñorairõ, por regla general, ipy"a"ỹre ha peteĩ bikini-pe añónte. Ha ko'ã mitãkuña ndikatúi ojedispara. Ha haʼekuéra voi kyreʼỹeterei oikytĩ hína kuri pe enemígope. Ha iporãiterei ko"ã rubia: ¡Ariano añeteguánte!
  Albina opresiona pe gatillo ipy gracioso reheve ha oikytĩ peteĩ par de aviõ soviético ha osapukái:
  - ¡Gloria pe Tercer Reich-pe guarã!
  Alvina opresiona pe pezón escarlata pe gatillo-pe, oinupã mbohapy mba"yrumýi soviético ha opukavy:
  - ¡Ñandejára Tupãme toñemomba'eguasu!
  Mitãkuña oñorairõva - ndaikatúi ere ikangyha. Nahániri, haʼekuéra ningo ipyʼahatãiterei ha ikatu omondoro enterovépe.
  En general ko ejército oime dashing. Ha ro"y jave pe línea de frente oñeestabiliza. Mainstein omoñepyrũ peteĩ contraataque ha ohupyty ipu'aka umi tropa soviética-pe ohasávo Dnieper, omoheñóivo peteĩ par de caldera tuicháva. Alemán-kuéra ikatu avei omboyke pe ofensiva Leningrad ypýpe. Koʼápe ojerovia hikuái peteĩ línea de defensa ipoderósovare. Avei, derrota rire Ucrania-pe, Stalin oipe'a heta división ko dirección-gui ha oheja aleman-kuérape omboyke umi atentado. Pe frente ojepytaso, ha umi alemán ikatu ojejoko ro"y jave pe perímetro pukukue pe ataque pukukue.
  Gerda personalmente oñorairõ Pantera 2-pe, umi mitãkuña ndive. Ha jepe ro"y, umi iporãva oñorairõ ipy"a"ỹre ha omonde peteĩ bikini añónte.
  Gerda opresiona umi botón joystick ipysã nandi reheve, oinupã pe enemigo-pe ha opukavy:
  - ¡Toñemomba'eguasu ñane imperio-pe!
  Charlotte avei opresiona palanca ipysã desnudo reheve, oity pe treinta y cuatro torre ha omoañete agresión reheve:
  - ¡Gloria umi héroe-pe!
  Christina opresiona pe botón ipecho escarlata reheve ha oinupã pe auto soviético-pe, opukavy:
  - Ha gloria ñandéve!
  Magda odispara peteĩ rráfaga irundy ametralladora, oikytĩ infantería soviética-pe ipy nandi reheve ha he"i:
  - ¡Gloria eterna, victoriosa!
  Upévare umi mitãkuña oñembotavy ha umi talón desnudo ha redondo omimbi.
  Ha oñembojávo "Tigre"-2, ko tanque, orekóva cincuenta y cinco tonelada, opromete orekótaha protección 250 mm isyvápe ha 170 mm lado-pe.
  Upéva peteĩ cañón 88 mm 71 EL reheve, ha"e peteĩ máquina decenteitereíva.
  Ha ko'ágã primavera-pe umi alemán oñemotenondéma Italia-pe ha jerovia reheve oityvyro umi aliado-kuérape.
  Ojagarra hikuái Nápoles ha oike Sicilia-pe.
  Ha umi soldádo aliado oñemeʼẽ cientos de miles rupi. Ha oñehundipaite hikuái. Umi pantera alemana ningo ndaikatúi ojejoko.
  Ha mitãkuña"ikuéra ojapo inglés-pe ho"a haĝua ijyva ári ha ohetũ umi ipy nandi ha cincelado, ha oisu"u umi iporãva talón redondo iñe"ẽme.
  Junio jave, umi Aliado oñeha'ã oñemotenonde odespegávo tropa Normandía-pe. Péro ohasa asy hikuái peteĩ derrota aplastante upépe. Jey, hetaiterei preso, ha hetaiterei tembiporu ojejapyhýva.
  Roosevelt oguereko peteĩ infarto ha ndaikatuvéima. Estados Unidos oñeha'ã omohu'ã ko'ãichagua ñorãirõ hasýva. Gran Bretaña ohesa'ÿijo opciones py'aguapy reheguáva umi Kraut ndive. Ko situación oñembotuichave bombardeo ipoderosovéva umi tavaguasu inglesa oiporúva aviõ jet. Péro umi ñorairõhára británico ndaikatúi ohupyty koʼãichagua avión.
  Upévare Churchill oñepyrũ ojerure pyʼaguapy. Péro pe Fuhrer ndopytuʼúi. Ha"e ojerreventa ohóvo conciencia imbarete rehegua.
  Péro umi británico oĩ gueteri de akuérdo oĩ hag̃ua pyʼaguapy. Ha péva oipy'apy Stalin-pe, oikuave'êva Fuhrer-pe tregua. Hitler omoneĩ ombotývo ñorairõ mbohapy arýpe, ndaipóri ramo sabotaje partidario, ha umi partido opyta ifrontera-pe, ha URSS ovende petróleo ha grano aleman-kuérape.
  Stalin omoneĩ ko mba"e... Ha umi Kraut oipe"a ipo.
  Peteĩha golpe, katuete, ha"e Gibraltar. Ojejapyhy rire ko fuerte, ikatu rembohasa tropa África-pe mombyry mbykyvévape. Oike jave pe fortaleza-pe, umi alemán oipuru umi fusil de asalto MP-44 ipyahuvéva, umi mitãkuña omoporãve avei: ojapo chuguikuéra heta ivevúi ha ojeroviave.
  Ha Albina ha Alvina, umi mitãkuña ojapova"ekue umi aviõ alemán tuicha práctico ha pya"eve, oñorairõ yvágape.
  Ha oitypa hikuái umi aliado-kuérape izquierda ha derecha. Gibraltar ojegueraha va'erãmo'ã pya'e. Franco ojeobliga omonéî haguã ultimátum Hitler. Ani reheja umi fascista ocupar nde retã.
  Alemán-kuéra ombopya"e umi tanque-pe ha oike pe enemigo oĩháme.
  Ho'a rire Gibraltar, umi Kraut oike Marruékope. Ha ova hikuái, ojagarra umi território. Ko"ýte umi tanque Fritz-gua omýikuri Argelia tuichakue javeve. "Pantera" 2 pya'e ojedesliza yvyku'i pukukue. Oñemodernisa peteĩ motor ipoderosovéva reheve, ha odespega. "Pantera"-2 osatisface completamente militar-kuérape iprotección isyva rehe, ha "Tigre"-2 ha'e generalmente peteî tanque asombroso. Umi aliado ho'a ha'ete ku ojedicimáva.
  Mitãkuña alemana oñorairõ desierto-pe, jepive ipy reheve ha omonde bikini. Ombojehe"ánte hikuái pe pire peteĩ crema protectora especial reheve ani haĝua ojehapy.
  Upéi umi inglés ojejapyhýva iporãva omoĩ chupekuéra ijyva ári ha omboliga chupekuéra oisu"u haĝua mitãkuña"ikuéra talón. Ha ogusta chupekuéra, koʼýte umi africano, ojapóva kyreʼỹme.
  Ary cuarenta y cinco osẽ porãiterei alemán-kuérape g̃uarã ojagarra hikuái hetave Áfrika ha Medio Oriente. Ary 1946 mbyte peteĩháme ojagarra avei hikuái India, Birmania ha Áfrika retã. Ha hetave problema oî suministro de tropa, extensión comunicación ha terreno rehe, resistencia unidad británica ha estadounidense-gui. Hiʼarive umi soldádo colonial ndoñorairõséi añetehápe. Tecnología-pe, umi alemán oreko peteĩ superioridad abrumadora calidad-pe. Techapyrã, ME-262 X, ha velocidad ohupyty 1200 kilómetro por hora, ha armamento ha'e cinco cañón aviõ. Ha Estados Unidos ha Gran Bretaña ndorekói gueteri umi avión de combate aviõ saʼive térã saʼive oĩ porãva ojepuru hag̃ua ñorairõme, ha saʼive jepe umi bombardero.
  Hiʼarive umi alemán koʼág̃a oreko disquete ohupytyva peteĩ velocidad cuatro velocidad de sonido rupi. Ha"ekuéra ha"ekuri completamente invulnerable umi arma pequeña-pe, gracias pe flujo laminar osyryva"ekue umi auto jerére. Péro upévare haʼekuéra voi ndaikatúi odispara. Ha katu ikatukuri ojeity peteĩ bomba yvate guive, ojeporu reconocimiento-rã ha iñimportantevéva, ojeity umi vehículo enemigo-kuérape, ojeity chupekuéra jet-pe.
  Umi platillo oveveva ha'e arma efectiva orekóva alcance tuicháva ha ikatúva oveve Europa guive Estados Unidos peve. Ha sapyʼánte okontrola chupekuéra umi mitãkuña iporãitereíva, haʼekuéra oñorairõse ipyʼaʼỹre ha peteĩ bikini reheve.
  Ko"ápe oĩ Gertrude ha Eva oveve jave. Péicha mokõi cuties hechapyrãva. Techapyrã, ojejagarra peteî norteamericano morotî. Ojejokua peteĩ tronco-pe. Ha upéicha ojupi hikuái iperfección masculina ári are ha pe preso operde conciencia, omba"apoiterei haguére ijehegui.
  Ha ko"áğa Gertrude, ipy nandi reheve, ojagarra pe disco ha oapunta pe blanco-pe, oity umi aviõ norteamericano-kuérape. Kóva ha"e peteĩ mitãkuña oñorairõva.
  Ha Eva avei, oipurúvo ipysã nandi, oapunta peteĩ máquina de fuerza mortal pe enemigo-pe.
  Ha pochýpe oityvyro enemigo-pe, ha ho'a umi auto Inglaterra ha EE.UU.-gua.
  Aleman-kuéra oplanea aterrizaje noviembre pahápe. Tenonderãite, avave noha"arõi ko"ã momento-pe. Añetehápe, pe tiémpo ndahaʼéi tuicha riesgo jaikove hag̃ua. Péro umi ára pyʼaguapýpe ikatu rehasa pe Canal de Inglaterra ha reguejy. Avei, oî ventaja ojeaterrisa jave pyhare, hasyvégui tuicha oñedefende haguã pytũmbýpe.
  Ko"ãga peve umi alemán tuicha ohundi umi flota inglés ha norteamericano.
  Upéicha oñeha'ãrõ kuri aterrizaje mba'eveichagua problema ÿme. Peteĩ fuerza de golpe ipoderósova ha"eva"erãkuri umi batallón especial mitãkuña"ikuéra rehegua, jepe pe escarcha noviembre pahápe, ipy"a"ỹre peteĩ bikini-pe añónte.
  Pe aterrizaje oñepyrũ 26 de noviembre ary 1946-pe. Ojegueromandu'ávo elecciones Reichstag, upéi Hitler ohupyty cargo de Canciller Reich.
  Ndaipóri avave ojokóva aterrizaje. Ha hetaiterei infantería ha umi tanque pirámide ipyahuvéva jepe oparticipa pe ofensiva-pe. Ndaikatúiva ojeike mba"eveichagua ángulo guive.
  Umi mitãkuña, katuete, oñorairõ ipypekuéra, ha oactua py"aguasúpe.
  Ha oĩma gerréro ipyʼaʼỹre omopẽvo pe hielo rembeʼy umi charco oñekongelavaʼekuére pyharekue. Ha pyʼaguasúpe oñorairõ hikuái. Ha ojapo hikuái milágro tuichaitereíva. Ha omombo jave hikuái granada ipy nandi reheve ha odesgarra inglés-pe, iporãiterei...
  Gerda oñorairõ peteĩ tanque piramidal "Tigre"-4-pe peteĩ cañón ha peteĩ lanzador de bomba reheve, ha py"aguasúpe. Omondo concha tras concha, omondoro umi enemigo-kuérape.
  Oñekomporta itavyháicha, opresionávo umi botón joystick ipysã nandi reheve, pe mitãkuña opukavy:
  - Rodesnuda ore juru activamente, roextermina tuichaiterei!
  Charlotte oipuru peteĩ pezón escarlata odispara jave, opresiona pe botón joystick-pe ha oinupã pe enemigo-pe, opukavy:
  - ¡Ore equipo de construcción universal!
  Christina oinupã avei peteĩ lanzador de cohetes reheve oipurúvo ipysã nandi. Oitypaite heta enemigo ha iñe"ẽmbegue:
  - ¡Tercer Reich tuicha mba'égui!
  Ha Magda okororõ hapykuéri. Ko jey oiporúvo peteĩ pezón de fresa. Omondoro ikontrario-pe ha opukavy:
  - ¡Comunismo ariano-pe guarã!
  Ko'ã mitãkuña ha'e súper nivel! Ha mba"éichapa pe infantería mitãkuña"ikuéra oñani ha ipy nandi, omombo granada ohokuévo. Ha mba"eichaitépa tuicha ha oporojuka.
  Mitãkuña"ikuéra oñorairõiterei ha iporãiterei.
  Ha oityvyro hikuái umi británico izquierda ha derecha-pe. Ndaipóri sorpresa péicha ofensiva ha aterrizaje Francia ha Noruega-gui, Inglaterra oñemotenonde diez días añónte. ¡Tuicha mba"e kóva!
  Ho'a metrópoli. Ha etapa oúva ha'e marcha América rehe. Febrero-pe, alemán-kuéra, jepémo ro"y, ojapo peteĩ aterrizaje Islandia-pe: Operación Icarus, ha ojagarra ko territorio iñimportánteva.
  Ha jey, mitãkuña ipy"a"ỹva diferénte batallón SS-gua oparticipa umi ñorairõme.
  Ha ohupyty hikuái éxito, omimbipa italón desnudo pe nieve-pe.
  Stalin opropone Hitler-pe marzo ary 1947-pe peteĩ ñorairõ oñondive Estados Unidos ndive. Fuhrer omoneĩ upéva, ha katu pe condición reheve URSS orrecibi jeytaha Alaska añoite, de alguna manera territorio legal. Ha ndojapomoʼãi hetave mbaʼe.
  Stalin omoneĩ ko mba"e... Ha oñepyrũ pe invasión tropa soviética-kuéra Alaska rupive. Upéicha pya"e ha ipy"ahatã.
  Omýi hína kuri umi tanque pyahu soviético.
  Elizabeth tripulación oñorairõ peteĩhaite, experimental ha noñemohu"ãiva tanque T-54-pe. Jasyrundy ary 1947-pe. Alaska-pe oĩ gueteri nieve, ha katu mitãkuña rusa oñorairõ ipy reheve ha bikini-pe. Ha péicha mitãkuña porãite.
  Elizabeth odispara pe enemígope oipurúvo umi ipysã nandi. Pe Sherman americano oity. Ha oipe"ávo hatĩ, pe ñorairõhára he"i:
  - ¡Toñemomba'eguasu umi temiandu comunismo tuichávape!
  Ekaterina avei odispara oipurúvo ipy nandi ha oisu"u:
  - ¡Gloria umi resultado victorioso ñande ejército-pe!
  Elena odispara avei, ko"áĝa oiporúvo pe pezón escarlata ijyva rehegua, oinupã porãiterei pe enemigo-pe ha opukavy:
  - ¡Gloria umi victoria decisiva pyahúpe!
  Efrasia, oinupãvo umi opositor-kuérape oiporúvo peteĩ pezón de fresa, ha oinupã pe Pershing-pe opukavy::
  - Ha jagana!
  Umi ñorairõhára ha"ete ku isarambi zorro-icha. Ha péicha oity hikuái norteamericano-kuérape.
  Peteĩ concha oity pe tanque akãre, ha katu pya"e oricochete. Elizabeth opukavy ha otyryry:
  - ¡Toñemomba'eguasu umi temiandu comunismo rehegua!
  Ha avei omondo jey peteĩ proyectil, oipurúvo ipysã nandi. Ko mitãkuña oĩ peteĩ misión añeteguápe.
  Ko"ãva ha"e umi mba"eporã oñorairõva.
  Umi tropa soviética oñemotenonde Alaska-pe. Ary jasypokõime, og̃uahẽ peteĩhaite IS-7, oñembohapéva metal-pe.
  Ha hi'ári oime tripulación de tanques Alenka-gua.
  Upéva ningo peichagua mitãkuña oñorairõva upépe. Odispara aja pe enemígope, oinupã porãiterei chupe.
  Ha mba"eichaitépa ipoderoso arma: 130 mm. Haʼe oike mombyry guive pe enemígope. Umi norteamericano oreko gueteri itanque principal, Sherman, iporãva orekluta haguã as tanque alemán ha soviético-pe añoite. Oĩ peteĩ Pershing iporãvéva michĩmi, orekóva peteĩ arma ipu"akavéva pe calibre 90 mm-gui. Ha pe michîetereíva "Super Pershing", orekóva cañón calibre 90 mm ha orekóva barril ipukúva 73 EL, ikatúva oinfligí peteî herida peligrosa mba'yrumýi IS-7 soviético ykére ha alcance cercano. Umi tanque alemán orekóva forma de pirámide ha umi arma estadounidense generalmente ndojeguerahái opa ángulo-gui. Pe IS-7 ojegolpea a bordo. T-54 - "Super Pershing", ikatu ndegueraha hi"aguĩ iñakãgui, ha lado gotyo mombyry. Ha katu ko"áĝa ĝuarã URSS oreko pe tanque principal T-34-85, ne"ĩrava gueteri ojedescontinua ha oñorairõ hína norteamericano-kuéra ndive. Ojoja haimete Sherman ndive, ha ikangyve Pershing-gui.
  Upévare umi soldádo soviético ijetuʼu. Ha omaña hikuái envidia reheve pe tanque experimental IS-7 ko"áĝa peve añoite, peteĩhaite.
  Ko mba'yrumýi oñemomba'eguasu ha iporãiterei.
  EI-2 ha EI-3 oñorairõ avei. Mba'yrumýi paha ndikatúi ojeike iñakã rehe ndaha'éirõ Super-Pershing. Bueno, pe IS-3 ikatu avei ojeike pe casco inferior-pe.
  Pe IS-2 ikangy"imi pe armadura frontal torreta-pe.
  Umi mitãkuña Natasha ha iequipo oñorairõ hína ko tanque ári. Oñorairõ umi iporãva ndive. Ha IS-2 guive ome'ê hikuái golpe aplastante conchas mortales reheve.
  Natasha opresiona ipy dedo nandi ha omombo okápe pe asesino-pe, oinupãvo pe norteamericano-pe ha opukavy:
  - ¡Toñemomba'eguasu umi temiandu comunismo porã rehegua!
  Zoya opresiona pe pezón escarlata pe palanca asesina-pe ha opukavy:
  - ¡Py'aguapy ha tekoporã ariano-pe guarã!
  Agustín oinupã avei pe ñehundi italón nandi reheve, oinupãvo enemigo-pe ha opukavy:
  - ¡Umi victoria decisiva-pe guarã!
  Ha Svetlana ipahápe omombo ipy michĩmi ipysã nandi pytyvõme, oikytĩ pe enemigo ha opukavy:
  - ¡Tuicha pu'akakuérape guarã!
  Umi kuña ñorairõhára Ejército Rojo-gua oñemotenonde Alaska rupi. Oĝuahẽ verano ha haku, ha umi mitãkuña oĩva tanque-pe bikini ha ipy"a"ỹvape, igustoiterei. Alemán-kuéra, ohasávo Groenlandia, oguejy Canadá-pe. Ha sur guive oñepyrũ oñemboja hikuái Argentina guive. Brasil-pe oiko peteĩ ñemboja"o facción proalemana ha proamericana-pe. Umi alemán, peteĩ golpe mbarete reheve umi división oĩvévagui preparádo ñorairõrã, odesidi pe asunto ifavor-pe.
  Umi nazi oguereko peteĩ carabina de asalto ipu"akavéva ha hembiapo porãvéva, odispara mombyry guive ha pya"eterei. Yankees ohasa asy derrota rire derrota.
  Peteî equipo pyahu mitãkuña inglesa omotenondéva Jane Armstrong oñemoaguî ohóvo sur guive... Pe guerrero oñorairõ Brasil-pe verano-pe... Fuerzas proamericanas oñemoî mbeguekatu.
  Ha katu Venezuela-pe, umi ñorairõhára ojoavy tropa estadounidense ndive. Oñorairõ hikuái Pantera-2 anticuado rehe, haimete oñemboykéva a favor umi modelo piramidal equipo-kuéra rehe.
  Ha katu umi británico, jepe ko"ã tanque reheve, imbaretevékuri umi norteamericano-gui. Odispara hikuái iarmas umi Sherman-pe, itujámava esperanza"ỹre ha ikatúva oñorairõ término joja-pe añoite umi treinta y cuatro soviético ndive.
  Jane odispara mombyry guive oipurúvo ipysã nandi. Oinupã pe enemígope ha opukavy:
  - Kóva ha'e Gran Bretaña tuicha mba'e - ndopamo'ãi!
  Gringeta oity ipy cincelado pe enemigo-pe ipysã nandi reheve. Oity pe Sherman-pe ha opukavy:
  - ¡Ñande rréino ro'ysãta!
  Ha ohechauka iñe"ẽ!
  Upéi Mónica odispara, oinupã pe enemigo-pe oike haĝua blanco-pe ipy nandi reheve ha opukavy:
  - ¡Pe ánga ojesalva haguã!
  Ha ha"ekuéra rire, Malanya oinupã avei. Oity hekopete pe Pershing ipeligrosovévape, omopẽvo icasco.
  Añetehápe, ipysã nandi reheve, opukavy:
  - ¡Toñemomba'eguasu umi fuerza real remiandu!
  Umi mitãkuña oñorairõ agresivamente ha constructivamente.
  Ha umi unidad alemana ojeporavóva omýi hína kuri Canadápe. Gerda oîva tanque piramidal Tiger-4-pe oityvyro América ha umi dominio orekóva. Ha oñembyai hikuái umi enemígo oinupãva guýpe.
  Gerda odispara ipy nandi reheve, oinupã enemigo-pe ha opukavy:
  - ¡Comunismo ariano-pe guarã!
  Charlotte avei oinupã, ko"áĝa peteĩ pezón escarlata reheve, oinupã pe auto norteamericano-pe ha o"gurruga:
  - ¡Alemania tuicha mba'égui!
  Christina oinupã avei pe enemígope. Oityvyro iarmadura, oipurúvo ipysã nandi, ipy cincelado, huevo cáscara-icha ha okororõ:
  - ¡Ore jehupytyrã fenomenal rehe!
  Magda avei okororõ, oityvyro umi enemigo-pe ñai"ũicha ha opukavy.
  - Ko'ãichagua recurso-pe guarã ndaikatúiva oje'e peteî cuento de hadas-pe, ni ojedescribi peteî pluma reheve!
  Umi mitãkuña, ojehechakuaava"erã, ha"e extremadamente combativa ha activaiterei. Añetehápe ha'ekuéra heta vy'arã.
  Ha upéicha hoʼa umi siuda prinsipál oĩva Canadápe: Quebec ha Toronto. Ha tekove iporãve umi Kraut-pe guarã ha vy'avéma...
  Hitler odeclara América oñemohu'ãtaha!
  Estados Unidos ndosẽporãi ojapo pe bomba atómica. Ojekuaa suerte ojere América-gui a favor Wehrmacht-pe ko kásope. Upéicharõ, mbaʼépa ikatu jajapo? Oĩ ambue base victoria ha éxito-rã. Upévare ipya"eterei ho"a haĝua desesperación-pe.
  Ha katu umi Kraut orekóva iregimiento extranjero tuicha superior Estados Unidos-gui tropa-kuéra rehe. Ha haʼekuéra ikatu ojapo heta mbaʼe ohundívo pe enemígope.
  Por ehémplo, Gerda ojagarra peteĩ ñorairõhára morotĩvape. Ha ha"ekuéra mitãkuña ombohasa asyeterei chupe, omboliga chupe ohayhúvo, ha ha"e omombo ipysã. Ha péva añetehápe iporãiterei.
  Otoño '47-pe, umi Kraut oike territorio Estados Unidos-pe voi. Umi soldádo soviético oñorairõ gueteri Canadápe.
  Alenka IS-7-pe oñorairõ peteĩ brigada entera Sherman ha Pershings ndive. Umi Sherman ko"ápe ha"ekuri clase Firefly-gua, orekóva peteĩ cañón ipukúva 76 mm, ha"éva ipeligroso IS-7-pe ĝuarã ojedispara jave lado gotyo. Upévare umi mitãkuña ojejuhu peteĩ situasión ivaietereívape. IS-7, opavave ventaja orekóva rehe, oreko peteî arma orekóva munición limitada ha ndaha'éi pya'eterei odispara.
  Upévare Alenka odispara ipy nandi reheve, oinupã pe norteamericano-pe ha opukavy:
  - ¡Che rape ñorairõme!
  Anyuta oinupã peteĩ teĩ pe Sherman-pe, oipurúvo ijyva pytã, ha osapukái:
  - ¡Umi victoria URSS-pegua rehe!
  Alla avei ojejopy ipy dedo nandi reheve. Oinupã peteĩ auto norteamericano-pe ha he"i:
  - ¡Umi temiandu comunismo rehegua!
  Maria avei oinupã, oipurúvo peteĩ pezón de fresa, oitypaite ikontrario-pe ha omboty:
  - ¡Umi manuscrito tuichavéva Lenin rehegua!
  Ha Matryona oñeme"ẽ italón nandi reheve, omongu"évo pe Sherman armadura ha opukavy ipulmón ári:
  - ¡Che kavaju'arigua tesape rehegua!
  Ko"ãva ha"e umi cinco, ko"ãva ha"e mitãkuña - ¡ndaikatúi rejuhu umi iporãvéva! Ha opavave imitãiterei ha ipyahu. Ha umi mitãkuña hyakuã eíraicha. Ndareíri umi soldádo ovyʼaiterei ohetũvo Venus jyva iñeʼẽme. Ha ohetũ gueteri hikuái ijuru.
  Heẽ, pe IS-7 omeʼẽ jey tape ani hag̃ua ojedesgarra. Upévare ha'e peteî tanque, opavave tanque ha'e tanque.
  Ikatu ndaha'éiramo umi alemán piramidal...
  Péro la majoría umi Sherman ojejuka, ha umi hembýva ojeretira jey.
  Péicha hackeado mitãkuña soviética-kuéra.
  Ha yvágape Anastasia Vedmakova ha Alenka Sokolovskaya oityvyro hína umi Kraut-pe. Ko'ã mitãkuña Pokryshkin ndaha'eiha joja. Ha umi iporãva oñorairõ ipy"a"ỹre ha bikini-pe. Ha ojeporu umi pezón escarlata umi seno rehegua ojedispara jave, upéva ombohetave pe efectividad combate pe disparo rehegua.
  Péro Albina ha Alvina ontende porãve. Mitãkuña'ikuéra ohupyty seis grados Kurusu Caballero-gui. Oñeme'ê chupekuéra Kurusu Caballero sexta clase ijyvatevéva Cruz de Hierro orekóva roble platino rogue, kyse puku ha diamante oity rire hikuái hetave mil aviõ cada uno.
  Ko'ãva ha'e mitãkuña - mitãkuña opavave mitãkuña'ípe...
  Péro mokõive Anastasia Vedmakova ha Alenka Sokolovskaya káda uno ombyaty mas de doscientos aviõ. Ha oguerekóma hikuái ocho mbyja pe héroe URSS-pegua.
  Anastasia opresiona ipy dedo nandi pe botón de disparo pe cañón aviõ rehegua ha oity pe auto norteamericano, opukavy:
  - ¡Che ha'e peteĩ mitãkuña súper!
  Alenka Sokolovskaya oikytĩ enemigo-pe ipecho escarlata reheve, oity mbohapy aviõ ha okororõ:
  - Ha che ro"ysãve jepe!
  Ko"ãva ha"e mitãkuña, peichagua mitãkuña!
  Ha ohundi hikuái América-pe.
  Bueno, katuete Alvina ha Albina ojapo chugui vy"arã ha iporãve.
  Alvina oipuru pezón escarlata odispara jave...
  Ha Albina fresa...
  Ha mokõive mitãkuña añetehápe ohayhu omba"apo iñe"ẽ jade, varilla pulsante reheve. ¡Oguereko hikuái peichagua pasión ha peteĩ credo de agresión!
  Albina opresiona ipysã nandi ha opukavy:
  - Ha oho hikuái mar gotyo, umi mitãkuña deslumbrante!
  Alvina, odispara, omoañete:
  - ¡Elemento fresco, elemento ojukava!
  Ha ko"áğa umi alemán, soviético ha japonés oñemboja pypukuvéma territorio norteamericano-pe.
  Japón-ygua oguereko iñorairõhára imba"éva: mitãkuña ninja. Ipy"aguasueterei ha oñorairõ.
  Ko"ápe oĩ peteĩ mitãkuña ninja hovy, oiporúva ipy dedo nandi opoi haĝua peteĩ cuchilla de navajas, oikytĩvo umi estadounidense akã ha opukavy:
  - ¡Ndohasamo'ãi hikuái!
  Ha oikytĩ pe molino kyse puku reheve.
  Ha pe mitãkuña ninja hovy oguerekóta peteĩ ventilador añetegua ikyse puku reheve. Ha upéi ipysã nandi reheve omombo aguja veneno reheve, ha omombo ojuka haĝua umi tropa yankee-pe, oinupãvo umi opositor-kuérape.
  Ha opukavy ipulmón ru"ãme:
  - ¡Opavave japonés gloria-pe!
  Ha pe mitãkuña iñakãrague morotĩva, peteĩ molino inclinado-icha, oikytĩta umi enemigokuérape.
  Ha upéi ojagarráta chupekuéra ha oinupãta ipysã nandi reheve ha omosarambíta umi Yankees-pe diferente dirección-pe. Péva ha"e ñorairõ iporãva.
  Ha opukavýta:
  - ¡Ore ninja!
  Ha upéi peteĩ mitãkuña iñakãrague ninja morotĩva ojapóta peteĩ maniobra helicóptero-pe kyse puku reheve. Oikytĩta umi oñemoĩvape ha oityvyróta chupekuéra. Ha pe pecho pytã guive opu'ãta rayoicha, okororõta.
  - ¡Japón victoria rehe!
  ¡Bueno, avave ndaikatúi oñemoĩ koʼãichagua mondahare! Ko'ãva ha'e mitãkuña, mitãkuña opavave mitãkuña'ípe...
  Ha haʼekuéra ningo agresivoiterei.
  Ha katu umi ñorairõ ohenduka tuichaiterei intensidad reheve. Umi fuerza Eje-gua omýi norte ha sur guive, literalmente o"aprieta América-pe umi pinza gigantesco reheve.
  Kóva peteî jehechami peteî tetã yma guaréva ha ombopy'arory imaginación.
  Opa haĝua otoño, umi Kraut-kuéra oñemboja"óma bastante territorio Estados Unidos-pe.
  Ko"ápe Gerda oñorairõ hína pe tanque Tigre-4-pe ha al mismo tiempo imandu"a hese yma guarére,
  Avei hazañas gloriosaitereíva.
  Gerda oñemongy"imi tuguýgui, ha katu ovy"a. Ha katu pe estado de ánimo oñembyai pe hyakuã vaiete osẽva pe ghoul rye oñeikytĩvagui ha pe kyhyje oútaha oñani cien hetave, ndaha"éiramo hetave, umi criatura peteĩchaguágui.
  Charlotte katu ojagarra iñakãgui ikontrario tenaz ha ojapo peteĩ movimiento "doble Nelson" mortal, ombojere pe criatura akã. Pe guerrero tatatĩ ko"ápe ojejuhu peteĩ especie de Madre Teresa rembiapo-pe - en términos de misericordia pe ghoul ojegolpeáva brutalmente-pe. Ojekuaauka:
  - Che py'aporã, chepy'aporã, ha che sy ipy'aporã - peteĩ yryvu aranduicha!
  Gerda ojepy"apy:
  - Ndereikuaaporãi piko?
  Charlotte oñesorprende:
  - Mba'épa antendeva'erã.
  - ¿Nohendúi piko umi dinosaurio, térã híbrido rata ha cucaracha rehegua? - Gerda oipyso ijuru.
  Charlotte opukavy:
  - ¡Naha"arõiva"ekue nde ha"eha peteĩ mba"e vaiete! Heẽ, jajukáta por lo menos mil chuguikuéra!
  - ¡Oinupã hikuái nde akãme peteĩ yvyra reheve!
  - Nahániri. Cheguerovia mante, pe megagnome ikatu ñanerendu. - Ko"ápe pe mitãkuña oñembotapykue. "Pe Sultán de los Enanos ndogueraháirire chupe, he"iséva, nohenóirire chupe servicio-pe, upéicharõ ndaikatumo"ãikuri oho mombyry ñandehegui.
  Gerda oporandu jerovia ikangyetereíva reheve:
  - Ha ambue enano, elfo, annihobbit?
  Charlotte pya"e, kuimba"e poriahuvereko"ỹre, ombogue iñeha"arõ paha:
  "Ikatu ótro ohendu, péro ¿mbaʼépa ointeresa chupekuéra?". Pe megagnome Kiy-Dar añoite oikuaa.
  Gerda oñepyrũ omokã ipy huguypaitéva peteĩ hogue tuicha ha henyhẽva ári. Pe hogue ha"ete ku ipiro"ývante, ha katu añetehápe ipiro"y. Pe rubia ipy"a"ỹva ombohasa pe moral:
  - Ndaha'éi opa mba'e omimbipáva óro, ha katu opa mba'e hyakuã asýva akóinte ojekuaa ha'eha crap! Hetaiterei ky"a oĩ ko mundo-pe ha ndaikatúi reguerovia pe apohare potĩha, jepe rejapo rire mbovymi paso yvýpe!
  Ombohováivo, pe Aña Tata rehegua oisu"u jey pe aire oĩva itubo plástico-pe. Upéi umi mitãkuña ohendu are pe pyhare. Ha katu pe megagnome Kiy-Dar nohendúi ni nohendúi voi. Ha hesakã porã ndaiporiha ambue gnome ko"ápe.
  Gerda opurahéi ko"ápe:
  - Peteĩ angirũ ojekuaa sapy"áramo ndaha"eiha angirũ ni enemigo, ha katu peteĩ gnome... ¡Kóva he"ise peteĩ locura ñanera"arõha!
  Charlotte ointerrumpi iñamígope:
  - Ha, reipotápa ñande jerére peteĩ legión de ghouls? ¡Eju nde py reheve, ha pya'e!
  Ha jey osegi hikuái oñani ikane"õva, jepémo mokõive ñorairõhára hasýma ikane"õgui. Sapy"ánte Gerda oke oguata aja, umi momento mbyky dulce-pe ha"ete ku oñeno, opytu"úva (peteĩ especie de oke peteĩ sueño-pe - ¡ha"e increíblemente fresco-nte!). Ha katu umi visión oñembyai, peteĩ arcilla ryru ho"ávaicha yvýpe - fácilmente ha ñeha"ã"ỹre, pe tete añoite oryrýi nervioso. Ha upéi opa mba"e oñepyrũ jey, ha"ete ku ojepysóva peteĩ péndulo ojehecha"ỹva. Oĩkuri algún tipo de medio realidad ha medio realidad oparupiete ambopupuva"erã che resa ani haĝua ha"ekuéra, ipohýiva, oñemboty. Umi mitãkuña py nandi ojeperfora salvajemente, ha katu ha"e ko mba"asy vaiete ndohejáiva hesaráiete ijehegui ha operde sentido de realidad. Ha mbeguekatúpe iñambue pe paisaje... Umi muro yvate ojekuaa porã pe pytũmby ijerére rupi pe guerrero rubio ikane"õva ha"ete oĩva peteĩ pasillo ita morotĩme. Añeimagina umi tyapu - peteĩ eco pohýi oñani haguére. Ha oĩkuri ambue mba"e ivaietereíva ha omýi"ỹva - tenonde gotyo. Peteĩ mba"e oikovéva, ojehecha"ỹva gueteri, oha"arõ umi mitãkuña"ípe, ha oñani hikuái upépe. Añetehápe, ndoipotái hikuái opa mundo inferior-pe, ha katu oñani gueteri ovecha-icha peteĩ tigre omuña. Ndojekuaái voi mba"érepa, oñepyrũ oisu"u hikuái ko"ãichagua basura rehe, ikatu pe extrema esfuerzo físico umi semana paha ñorairõ desierto África-pe ha umi montaña Asia-pe...
  Gerda he"i iñe"ẽmbegue:
  - Ha yvága jepe ikatu ha"e infierno, upévare natekotevẽi repyrũ are jey infierno-pe!
  Peteĩ mba"e ojetira pe mitãkuña pópe. Conciencia ojere jey pe ñorairõhárape. Ojejuhu sapy"a oñembo"y omýi"ỹre. Pe yvy oĩva henondépe oguejy mbeguekatu gotyo. Ha oĩ peteĩ y ryrýi kangymi. Peteĩ apytu"ũ pyahu ha humedad rehegua orrespira pe mitãkuña rova ikane"õvape.
  Gerda osapukái:
  - ¡Guau, ojekuaa ikatuha reñani yvágape!
  - ¡Viry! - Charlotte oexhala oñeñandu haguére ijykére. - Pe tenda oĩháme vy"apavẽme umi ñorairõhára ho"ava"ekue Alemania Guasu-pegua. "Iñe"ẽ guerrero ipuva henyhẽ vy"a añeteguágui.
  Gerda ndokompartiri peichagua optimismo:
  - Ojoguave pe primer campo Viriya-pe.
  Charlotte he"i kyre"ỹme:
  - Oĩháme peteĩ tenda tenondegua, oĩ peteĩ kokue!
  Gerda imandu"a pe leyenda rehe, imandu"a mba"éichapa, ohokuévo Reich Sarai-pe, ohasa hikuái peteĩ ysyry michĩva plátaguigua. Pe kavaju mburuvicha guasu yvate guive, pe jehasa ha"ete ndahasýiva ha pya"e vy"arã. Pe guerrero rubio oñeñandu voi peteĩ sultán térã sultana-icha, ¡ha katu iporãve jepe! Ha katu peteĩ mba"e reguapy peteĩ kavaju élite tuichaitéva ári, ha ambue mba"e reviaha nde mokõi tupãsy py reheve. Che añeporandu mba"éichapa ipypuku ha otraisiona ko ysyry?
  Gerda iñarandu ha katu figurativamente he"i:
  - Ha pe primer campo chemba'e!
  - ¿Ikatu piko repytu'u? - Pe mitãkuña iñakãrague morotĩva ojere hendápe.
  Gerda oñakãity:
  - Mba'e porandu tavy. Moõpa rehecha peteĩ representante peteĩ batallón de élite SS-gua ndaikatúiva onata?
  Charlotte ombotyryry umi rizado hendýva decisivamente:
  - Hesarái élite SS-gui. Koʼápe oĩ peteĩ múndo idiferéntetereíva térã peteĩ universo ndorekóiva límite jepe orekóva hetaiterei múndo. ¡Ndaha"éi opa mba"e ha"e haguéicha orendive!
  "¿Ikatu piko?". - Gerda oporandu ijehe, omañávo jey pe nandi oĩvare pe ñorairõhára ryepýpe.
  Charlotte oñe"ẽmbegue:
  - Ha, pya'e imemby! ¡Opa ohóvo pe tiémpo!
  - Ha, katuete, ¡aikuaava"erã mba"éichapa anada! - he"i vy"ápe pe guerrero rubia, ohechávo duda iñamíga rova suave ha al mismo tiempo formidable rehe.
  Peteĩ mariposa albatros tuichaháicha, ipepo hovy ha hovy moteado, ombotyryry antena-kuéra señal de confirmación ramo pe rubia ipy"a"ỹva he"iha añetegua.
  "Aimo"ã upéicha avei, térã haimete upéicha", ombohovái Charlotte inestablemente. - Jepémo reikuaa pe ñe"ẽpoty: pe pavo oimo"ã ha opa pe sopa-pe, pe cuervo nopensái ha opa ra"e! Taha'e ha'éva, iporãve reikuaa ramo mba'éichapa, ndaikatúigui roguenohẽ. Ha peteĩ tape añoite oĩ ñandéve g̃uarã - ambue gotyo.
  Gerda oñapytĩ mbarete ijyva:
  - Añetehápe, ¡ronada ro'ysã!
  Charlotte oadverti:
  - Ikatu jaguereko problema pe kyse puku rehe!
  Umi ñorairõhára glamoroso oñemboja pe orilla rembe"ýre ha oike pe y pyhare morotĩme. Gerda oñandu pe y presión - pe ysyry oguereko peteĩ corriente suave. Pe rubia ipy"a"ỹva oñesũ ha hoy"u codicioso, upéi ohypýi hova ikane"õ ha yvytimbo reheve. Upepete ohasa pe pytu"u. Pe y ro"ysã ha ipy"aporã, añenose ipype ha ambopiro"y umi músculo hasýva kuña rete rehegua...
  Gerda he"i kyre"ỹme:
  - Ha umi mina ojehecha'ÿva primer campo-pe!
  - ¡Eha'arõmi! - he"i iñe"ẽmbegue Charlotte.
  Gerda oñesorprende:
  - Mba'ére piko ko'ápe oĩ jey ñuhã.
  Pe tata ñorairõhára oasegura:
  - Nahániri, ha katu... Che aimo'ã jaguereko gueteriha oportunidad!
  Pe tata ñorairõhára omoĩ jey ijuru iplastico morotĩme. Ha"e ohendu, omaña porã ijerére.
  Gerda katu oñembopiro"y ha ha"ete ku oñemongaruva"ekue chupe energía divina oúva ygui. Charlotte oporandu chupe:
  - Ha emañamína, hasy chéve añeconcentra haĝua ko tendápe.
  Pe rubia ipy"a"ỹva omaña avei hapykuévo. Oñeñandu pya"e ko"ẽmbotaha. Pe pytũmby ndopytũvéima, nda"aréi ha"e haguéicha ojekuaa umi brecha inestable pe impenetrable-pe - ha"ete ku michĩmive, ha pe pyhare rova ho"áta. Péva he'ise pya'eterei oñepyrûtaha persecución. Iporã og̃uahẽ hague hikuái ysyry guasúpe. Gerda, oñakãity, omaña porãve: pe y ojehecha porã ipy gotyo, ombotavy kuimba"ekuérape ha vagamente pe corriente mbytépe. Pe ótro orilla haimete oñembohypa pytũmbýpe.
  Pe ñorairõhára morotĩ nieve-icha he"i:
  "Ko"áĝa kuimba"ekuéra po oñañuãrire ñande rete ikane"õvape umi vena ojedestacava tensión-gui". Mbaʼe vyʼapa jahupytýta ko mbaʼégui? O mitãkuña inocente ro"o ohasa"asýva. Che rye tupãsy Venus, upéicha oipota mborayhu ha vy"apavẽ, oimeraẽ kuña oipotáva!
  Charlotte opytu"u jey. Ko jey ha"ete Gerda-pe peteĩ mba"e, taha"e yvate térã yvýpe, oryrýiva ombohovái haĝua. Ha peteĩ mba"e orekóva espiga ha al mismo tiempo tiernoiterei ojefrotáva pe guerrero rubio talón desnudo rehe. Ha"e oikuaauka:
  - Péva ha'e boa constrictor vy'a.
  - Rehendu piko? - Mitãrusu tata aña kyre"ỹme ojagarra ipo. - ¡Pasos de un megagnome! Oh, ¿ohetũ piko pe kuña morotĩva nieve-icha? Kiy-Dar ombohovái. - Charlotte ohetũ iñamígo apysa. - Cheguerovia, hi"aguĩma ñande victoria, Ha"e oĩ ko"ápe peteĩ hendápe!
  Gerda ohechakuaa:
  - Heẽ, hi"aguĩma... ¡Jasyicha peteĩ booger-pe ĝuarã!
  Charlotte oñepyrũ ombopu hatãve isilbato-pe ojejapóva plástico mágico-gui omoheñóiva umi elfo (¡tecno-mágia, jepémo upéicha!), upéi opresiona ijapysa yvýpe. Ko jey ojehechakuaave pe yvy ryrýi ñembohovái.
  Gerda he"i filosóficamente:
  - Oĩ peteĩ señal peichagua, ipukuvévo nde desgracia iñepyrũme, osẽ porãvéta pe ipaha!
  "Si..." Vy"ápe oñemboty pe mitãkuña porã resa esmeralda, "ou pe ñehenói!" Kiy-Dar!
  Gerda omoĩ ikuã ijurúpe:
  - Eñangarekóke. Ikatu kóva ndaha"éi peteĩchagua megagnome mba"eveichavérõ, térã peteĩ criatura peteĩ orden completamente diferente-gui!
  Oñekongela hikuái, ohendúvo. Yvy ryrýi peteĩcha ha ipohýive. Amo gotyove, umi "ísla" ka"avo apytépe, peteĩ tipo tuichaitereíva ojapo hape. Ha"e ha"ete peteĩ genio gigante, iñe"ẽrendúvo oheka ijára, jepe pe ipahaitéva ha"e gueteri peteĩ mitãrusu barba"ỹva...
  Charlotte he"i:
  -Oiméne ndaikatúi ni reñeimahina opaite megagnomo pu"aka. ¡Koʼãva ningo umi criatura ipoderósova ha pe infierno jepe ojeretira henondépe!
  Gerda pya"e ombotove:
  - Nahániri, mba'ére piko añeimahina... Peteĩ gnomo ha'éramo peteĩ tekove imbaretéva, upéicharõ peteĩ megagnome imbaretevéva'erã peteĩ orden de magnitud. ¡Opa mba"e rire, umi ñe"ẽ mega voi he"ise millón veces hetave!
  Charlotte omoneĩ voluntariamente mitãkuña ramo peteĩ cita peteĩ estrella pop ndive:
  - Heẽ, repensa porã, angirũ! ¡Exactamente un millón-pe, kóva ha"e peteĩ ejército entero invencible!
  Gerda oñesorprende:
  - Mba"ére piko nerehenóiri chupe yma ha reheja omano ñane irũnguéra.
  Ombohovái rangue, pe aña imitãva ha iñakãrague morotĩva ombopu jey isilbato, aire okañy peteĩ sisiña"imi reheve pe boquilla curva-gui. Ha sapy"aitépe Charlotte oñekongela suspiro mbytépe, hesa esmeralda ojeipyso. Pe lobo kuña tatatĩ oguapy ýpe, opokóvo Gerda pógui. Hetaiterei ambohováise chupe, sapy"aitépe...
  Pe mitãkuña py nandi hendy sapy"a peteĩ mba"asy haimbe asýva reheve, ha upévare opu"ã hikuái sapy"aitépe ha... ipahápe opu"ã. Madeleine oguereko peteĩ club orekóva alambre eléctrico oñembojoajúva hese. Peteĩ ampolla de descarga eléctrica ojekuaa pe suela rosa-pe, jepe michĩmi cachonda oñani haguére yvyku"i haku ha umi ita haimbe asýva montaña-pe.
  Pe capitán SS-gua opukavy:
  - Heẽ, epu'ã, pya'e eñembosako'i, emonde nde uniforme de vestido! ¡Ndaikatúi rejehechauka pe mariscal de campo renondépe peteĩ bikini-pe añónte! Emañamína, mitã"i, reñembojopóta, ha katu rejapo ramo oimeraẽ mba"e tavy, ajapóta ndéve rembojere haĝua Conan rueda peteĩ ára pukukue ha al mismo tiempo ame"ẽta ndéve peteĩ descarga eléctrica. - Madeleine ojapo peteĩ hova ivaivéva ko"ápe. - Jepémo nahániri, ndaha"éi peteĩ ára, ha katu peteĩ arapokõindy pukukue, ni peteĩ minuto pytu"u"ỹre. Ñande ningo jareko gueteri tiémpo.
  Mitãkuña'ikuéra pya'e oñepyrũ oñembosako'i... Ha ambue continente-pe oiko avei umi mba"e iñinteresanteva, ha ojoguáva.
  Heẽ, ha ko"áğa oiko jey peteĩ ñorairõ, ha pe ñorairõhára Gerda, oipurúvo ipysã nandi, omondo peteĩ proyectil oporojukáva. Pe Pershing oñembyaíva opyta.
  Peteĩ mba"e tuichavéva ha torpevéva oike ko"ápe. Pe desarrollo ipyahúva norteamericano-pe, peteî arma autopropulsada orekóva calibre arma de barril ipukúva 155 mm ha grueso armadura 305 mm. Ipohýi ciento veinte tonelada ha mbeguekatueterei. Apenas oarrasa...
  Gerda ohundi pe Sherman-pe peteĩ disparo ojeapunta porãva reheve ha ohechakuaa:
  - ¡Ohasáma ñane ánga rupi!
  Charlotte odispara oipurúvo ipysã nandi, oity pe enemigo-pe metal pehẽngue rasgado-pe ha opukavy:
  - ¡Oñemomba'eguasu ha Tetãme guarã!
  Christina ohechakuaa alarma reheve:
  - Ikatu piko ñainupã chupe peteĩ lanzador de bomba reheve?
  Magda he"i jerovia reheve:
  - ¡Eheja chéve ko mba'e!
  Ha pe mitãkuña oapunta pe pistola pe enemígope umi dedo michĩ tenaz reheve ha oinupã chupe.
  Ha pe monstruo americano opyta ha ojepovyvy.
  Ko'ãva ha'e umi mitãkuña Tercer Reich-gua - ¡pejapo porã!
  Oĝuahẽma ro"y, ha pe IS-7 omýi pe nieve rupi. Ko ñorairõ oñemotenonde América-pe. Umi iporãva URSS-gua oñorairõ mbarete.
  Alenka odispara umi Pershing-pe ipy nandi reheve ha oity pe adversario-pe.
  Ha ha'e opukavy:
  - ¡Gloria comunismo ruso-pe guarã!
  Anyuta oinupã avei peteĩ proyectil reheve. Oipuru pe técnica oipurúvo ipysã nandi ha opukavy:
  - Che ha'éta peteĩ mitãkuña superman!
  Alla avei odispara ha oity ambue tanque Patton-pe. Ha upéicha iporãiterei.
  Mba"eichagua verdura piko ko tanque Patton ipyahuvéva. Kóva ha"e Superperschnig, orekóva motor ipu"akavéva 810 caballo de fuerza ha pendiente tuichavéva armadura-gui añoite.
  Mba"eichaitépa peteĩ mba"yrumýi impresionante ikatúva ha"e peteĩ problema T-34-85-pe ĝuarã. Péro pe IS-7 oinupãta chupe mombyry guive. Ha pe tanque soviético, ohupyty rire peteĩ proyectil iblindaje frontal-pe, omondo peteĩ ricochet-pe. Kóva ha"e peteĩ máquina de lucha. Ha ombohováivo, oity peteî jeýpe norteamericano-pe.
  Upe rire, María odispara ha oinupã hekopete pe enemígope. Oinupã porã hese ha osapukái:
  - Ñande ehérsito imbarete, oñangareko ko yvy ape ári!
  Ha oipuru avei umi ipysã nandi.
  Ha upéi Marusya oitypáta ijyva. Ha omboja"óta pe enemigo armadura astilla-pe. Oipurúvo, ko kásope, peteĩ talón desnudo.
  Ha opukavýta:
  - ¡Stalin reforma pyahúpe guarã!
  Haʼe ningo peteĩ mbaʼeporã oñorairõva peichagua, ha ombovyʼase enterovépe.
  Péicha omba'apo equipo IS-7-pe, ombohasy aña.
  Péro upéi umi mitãkuña osẽ tenonde gotyo.
  Elizaveta oñorairõ peteĩ T-54-pe. Ha oactua desesperadamente. Peichagua agresivo creep.
  Ha mitãkuña"ikuéra oguereko peteĩ mba"yrumýi iporãitereíva. Ha haʼekuéra odispara porãiterei chugui.
  Techapyrã, ogueraha ha oinupã hikuái SuperPershing ha osapukái:
  - ¡Ñande comunismo marangatu!
  Elizabeth oapunta pe pistola ipysã nandi reheve. Oinupã pe blanco ha osapukái:
  "¡Tuichaitereíta che victoria!".
  Ha oñakãity ikompañerokuérape.
  Ekaterina oñakãity ipecho escarlata reheve ha opukavy:
  - ¡Ñande victoria tuichaitévare!
  Ha mba"éichapa opukapáta ipulmón ru"ãme.
  Ha Elena, oipurúvo ipy nandi, oinupãta pe enemígope. Oity pe armadura ipoderósova, omboja"o pe metal ha opukavy:
  - Ñane retã ipu'akapáva!
  Ha okororõta ipulmón ru'ãme...
  - ¡Houray!
  Ha Efrasia oinupã avei ikontrario-pe, ko"áĝa peteĩ pezón de fresa reheve. Ha'e oityvyróta pe enemigo-pe ha opukavýta:
  - ¡Comunismo tuichavégui opaite planeta galaxia-pe!
  Ko"ãva ha"e umi mitãkuña iporãvéva ko mundo-pe. Ha mbaʼeve ndaikatúi ojoko ni ojoko chupekuéra.
  Ekaterina opukavy ha oñakãity:
  - ¡Che ha'e peteĩ mitãkuña súper!
  Ha ijyva omimbi rubíicha... Peteĩ jey omoinge peteĩ kuimba"e morotĩ rova ári ha omboliga chupe oisu"u haĝua. Upéi oisu"u iñe"ẽme iperfección masculina. Mbaʼépa peteĩ sabor iporãitereíva?
  Mba"eichaitépa iporã peteĩ mitãkuña"ípe ĝuarã - ndaikatúi amombe"u pe vy"a tuichavéva ko mundo-pe.
  Péicha mitãkuña'ikuéra ohundi enemigo-pe. Ha oñandu hikuái vy"apavẽ umi victoria gloriosa ha umi logro colosal orekóvagui.
  Ha Anastasia Vedmakova ha Alenka Sokolovskaya ha"e generalmente mitãkuña asombrosa. Ha"ekuéra simplemente opupu umi ola de pasión ha peteĩ tsunami de lujuria reheve.
  Anastasia odispara peteĩ pezón escarlata guive pe enemigo-pe, oinupã pe aviõ yankee-pe ha osapukái ipulmón yvate gotyo:
  - ¡Che ha'e peteĩ superhombre iporãva!
  Alenka Sokolovskaya, osegíva oityvyro enemigo-pe, oiporu pezón de fresa ha opukavy:
  - Ha che ha"e pe mitãkuña ijyvatevéva ko yvy ape ári!
  Péicha ha"e umi ñorairõhára, ha ha"eva"erã omonda hague hikuái michĩmive! Avave ndaikatúi oñemoĩ hesekuéra.
  América jepe... ha peteĩteĩ ohupytyma umi mbyja oro URSS-pegua héroe ramo...
  Péicha fenomenal logro ohupyty hikuái peteî jopói especial: Estrella Diamante del Héroe de la URSS. Upéva ijeheguiete oñemomba"eguasu ha iporãiterei.
  ¡Pevy'a umi iporãva!
  ¡Pe iporãvéva, katuete, oúta gueteri!
  Oleg Rybachenko omotenonde ambue operativo Arabia Saudita-pe.
  Pe zar ehérsito Nicolás II ombotuichave Rusia retã. Pe mitãkuña Margarita Korshunova ko"áĝa oñorairõ hína Oleg ykére. Avei peteĩ mutante - peteĩ ñorairõhára ohupytyva"ekue inmortalidad.
  Bueno, umi mitã eterna ogueru opa ko"ã banda Mujahideen-gua sumisión-pe. Ha ipu'aka chupekuéra - omboligávo chupekuéra ohura haguã zar ruso-pe.
  Upe jave avei, Oleg Rybachenko noĩri en contra ocompone haĝua peteĩ continuación iporãva ha iñambue"imiva umi mitãkuña aventura-kuéragui;
  Opa rire ary pyahu, alemán ha coalición tuicha oñemotenonde Estados Unidos tuichakue javeve. Umi norteamericano, ombohováiva peteî enemigo tecnológicamente avanzado-véva ndive, operde ohóvo.
  Marzo pahápe, Wehrmacht oñemboja Washington-pe ha oñepyrü oike tavaguasu Estados Unidos-pe.
  Umi ñorairõ ndaha"éikuri joja ha ojehechakuaa mitãkuña"ikuéra oganaha ko"ápe... Ko"ýte pe tanque piramidal, Gerda iporã, hembiapokuéraichaite.
  Ojejapo jave bombardeo Casa Blanca-pe, itanque ohupyty jave disparo directo, Gerda oke ha iképe ko mba'e...
  Ohecha partidario Lara Miheiko ojejagarra umi nazi-kuéra. Peteĩ mitãkuña orekóva catorce áñorupi odispara jey umi nazi-pe. Mokõi iñirũnguéra ojejuka. Ha ha'e voi okañy pe choza-pe.
  Pe abuela omendase hese inieta ramo, ha katu umi nazi ndogueroviái chupe. Ha chegueraha hikuái... Oñepyrũ potaitéma chereka.
  Ha upéi Lara ojagarra peteĩ granada, ojejapi umi nazi-pe. Pe mitãkuña mentalmente ojedespedi ko tesape reheve ha omombo... Ha katu pe granada ndopokói.
  Ndaikatúikuri okañy heroicamente.
  Oity hikuái Lara-pe, oinupã chupe un par de vése ha omeʼẽ chupe peteĩ hesa morotĩ. Ha katu ndoinupãiete chupe hikuái, ¡aparentemente okyhyje omoñeñandu vai haĝua chupe!
  Ojeguerúrõ guare chupe pe choza-pe oñeinterroga hag̃ua chupe, Lara oñekomporta impudentamente.
  Py"aguasúpe omañávo pe coronel SS resa rehe, he"i:
  - ¡Pe Fritz pya'e ndehundíta! ¡Ehendu arma ryapu, oúma ñehundi Ejército Rojo-gui!
  Coronel ombohovái:
  - Mitãkuña atrevida, ¡rejuhúta pe látigo!
  Lara py"aguasúpe osapukái:
  - ¡Hasy ndachemondýiri!
  Pe coronel omanda:
  - ¡Eguenohẽ ko brat-pe tape rehe peteĩ cartel reheve: partidario ha ehechauka pe aldea tuichakue javeve!
  Pe polisía pyaʼe voi opropone:
  - Okápe oky ha oky... ¡Ndaha"éi piko jaguenohẽ pe mitãkuña"ípe ipy reheve ikatu hağuáicha ombopiro"y iardor!
  Coronel SS-gua oñakãity omoneĩvo:
  - Akatúa! Toguata ipy"a"ỹre ro"ysãme, ikatu oúta iñakãme!
  Lara abrigo ovecha pire ha suéter ojepe"a. Chereja hikuái peteĩ ao de algodón-pente. Oipe"a hikuái isapatu asy ha media morotĩ. Pe mitãkuña ojeheja ipy"a"ỹre peteĩ ao ligero-pe.
  Oñapytĩ hikuái ijajúrare peteĩ placa heʼíva: "Che ningo peteĩ partidario". Ha ipo oñeñapytĩvo hapykuéri, chegueraha hikuái pe pórtico-pe. Mitãkuña py nandi oñandu ro"y ha nieve.
  Lara opukavy. Añetehápe otĩ pe contusión hova rehe ha mba"éichapa ojehecha. Ha ikatu reguata nde py reheve pe nieve apytépe. Isuela ipire hũiterei kuri pe verano aja heta vése oguata haguére ipy reheve. Nda"aréi omonde isapatu, ha ndaha"éi primera ves oaguanta va"erã ro"y ha ñembyahýi.
  Lara oho ha"eño ha osegi opukavy. Yvytu oipeju, omboveve iñakãrague pytã cobre-icha, ha pe nieve okororõ ipy nandi guýpe.
  Pe mitãkuña oguata peichagua aire reheve, peteĩ princesa-icha oĩva pe trónope. Ha oheja hapykuéri ipy ra"ãnga gracioso ha michĩva, haimete mitã pyicha.
  Umi hénte omaña hese poriahuvereko reheve.
  Peteĩ kuña ijao de piel reheve oñepyrũ oñe"ẽmbegue:
  - Kyhyjevai! ¡Ojegueraha hína pe mitãkuñáme ipy reheve!
  Pe tiempo kuarahy"ã, ha Lara suela áspera ha callosa apenas ohasa asy pe ro"y. Oguata ijehe ha ohechauka hatĩ.
  Upéi ojehapy chupe pe látigo oinupã haguére. Pe mitãkuña osapukái ha oisu'u ijuru...
  Ojegolpea chupe un par de véseve mbaretépe. Lara hasy ndaikatúi oñembo"y ipy rehe, ha oñeha"ãvo voluntad reheve ojoko peteĩ sapukái.
  Pe mitãkuña iñakãhatãva ojegueraha peteĩ choza espesiálpe, oĩháme umi aparáto ojetortura hag̃ua.
  Upévare oipyso hikuái chupe pe estante ári ha oñepyrũ ohapy italón peteĩ hierro haku asývape...
  Ha mokõi verdugo oinupã Lara-pe látigo reheve. Ñepyrũrã, pe mitãkuña ojoko isapukái peteĩ esfuerzo titánico reheve, ha katu ojejapórõ guare umi hierro rrája tuicháva, pytã hakuhágui, pe mitã suela desnuda-pe, osapukái ha operde ikonsiénsia. Ojegueru chupe iñakãme...
  Kyhyjevai...
  Gerda opu'ã... Maldición, resueñova'erã peteî mba'e péichagua, oî jave víspera de victoria-pe, itanque odispara Casa Blanca-pe.
  Ha upéi oiko ko'ãichagua mba'e iñañaitéva...
  Gerda odispara SuperPersching-pe osêvo ógagui, oinupã derecho ha opukavy:
  - Py'aguapy, tembiapo ha mborayhu!
  Upéi ohechauka iñe"ẽ.
  Charlotte avei oity ikontrario-pe, oipurúvo ipy nandi ha he"i:
  - ¡Che ha'e peteĩ mitãkuña súper clase!
  Christina oinupã avei, oisu"u mbóicha ha opresiona pe pezón escarlata pe botón joystick-pe, oinupãvo pe enemigo-pe:
  - ¡Ore ha'e supermen!
  Ha Magda oinupãta enemigo-pe, oityvyróta pe tanque, omboligáta pe kit de combate odetonávo ha ome"ẽta:
  - ¡Eme'ẽ chéve aeróbatica!
  Upéi oñakãity ikompañerokuérape. Ko mitãkuña ha"e peteĩ artillero clase ijyvatevévape.
  Umi guerrero ohundi hína Yankees-pe ha ohupyty puntuación... Albina ha Alvina peteĩ teĩ ombyatýma dos mil auto ojeityva"ekue. Upevarã ohupyty hikuái jopói pyahu: Mbyja Diamante Kurusu Caballero Kurusu Hierro rehegua orekóva roble pláta rogue, kyse ha diamante.
  Péicha umi mitãkuña ojedistinguíva oiko haguére chuguikuéra as súper clase. Ha avave ndaikatúi ojoko ni ipuʼaka hesekuéra.
  Anastasia Vedmakova ha Akulina Sokolovskaya ha Orlova ohupyty peteîteî jopói pyahu: Orden de Gloria de mayor grado orekóva diamante, péva ovy'aiterei hikuái. Ko"ãva ha"e mitãkuña"i iporãitereíva.
  Ha opa potaitéma pe ñorairõ... Umi norteamericano okapitula 20 de abril 1948-pe. Ha ambue tembiasakue Segunda Guerra Mundial rehegua ojere jey.
  Ko vuéltape haʼete ku oĩva peteĩ tiémpo de pyʼaguapy ipukúva. URSS ohupyty jey Alaska ha opavave ovy'a. Ha umi tetã continente americano-pegua omboja'o Japón ha Tercer Reich. Péicha opa pe redivisión temporal ko mundo-pe.
  Alemán-kuéra ikane"õma pe ñorairõgui.
  Hitler oheja poligamia Tercer Reich-pe - irundy hembireko peve peteĩteĩ, ha omoĩ impuesto draconiano umi pareja ndorekóiva mitã térã mbovyvéva mbohapygui. Péva ha'e kuri peteî movimiento mbarete omokyre'ÿvo política poblacional.
  Avei, Hitler voi oguereko heta mitã ohupytyva"ekue inseminación artificial rupive. Ha ijapytepekuéra tekotevẽkuri ojeporavo mburuvicha guasu heredero-pe.
  Ndaipóri ñembyasy, Tercer Reich odigesti pe ipu"akava"ekue oñondive Japón ndive.
  Péro el 5 de marzo de 1953-pe, Stalin omano. Ha Beria oike poder-pe. Mba'érepa Beria? Tembiasa añeteguávape, oreko buena posibilidad trono-pe guarã, pero peteî accidente ojoko ichupe: peteî disturbio RDA-pe, péva supresión jave omadurece contraconspiración Beria rehe. Ha ko"ápe, katuete, ndaipóri RDA.
  Avei, Hitler oipota pe ojepredikáva ha ojekuaa porãva alemán-kuéra, Beria, ha"éva peteĩ germófilo, oisãmbyhy Stalin rire. Ha Stalin, tesâi oñembyaívo, ojapo peteî testamento Beria favor-pe.
  Upévare opa mbaʼe ojedesidi pe sekréto ruvicha favórpe ha ndahaʼéi pe polisía sekréta añónte.
  Bueno, Beria opropone Hitler ombohovái haguã Japón ohupyty mboyve arma nuclear.
  Araka"eve ndapeikuaái mba"épa ikatu opensa peteĩ samurái.
  Beria ha Hitler oñemoĩ peteĩ ñeʼẽme peteĩ gérra oñondivepa Japón ndive ha oñembojaʼo hag̃ua iterritório.
  Ára 20 jasyporundy ary 1954-pe, oñepyrũ peteĩ ñorairõ oñondivepa pe imperio samurai colonial tuichaitéva rehe.
  Bueno, ojere hína peteĩ página pyahu tembiasápe. Umi tropa soviética oñemotenonde Japón rehe.
  Ha umi alemán avei... Ko"ápe jey Gerda ha Charlotte oñorairõ peteĩ tanque piramidal-pe. Imba'yrumýi ha'e mokõi apyka orekóva cincuenta tonelada ha oreko motor compacto turbina de gas orekóva 2.500 caballo de fuerza. Ikatu reñeimahina mbaʼeichaitépa ipyaʼe peteĩ áuto alemán. Ha pe armadura ningo espesiál, oñembojeheʼa plástico rehe. Ha ipukueterei, ndaikatúi ojeike opa ángulo-gui. Ko arma oreko calibre michîva 75 mm, pero orekóva velocidad inicial yvatetereíva proyectil peteî arma de alta presión-pe. Oguereko aumento penetración armadura rehegua. Ha pe stock de proyectil ha tasa de fuego yvate. Conductividad ha"e yvate.
  Pe tanque voi ha"e súper añónte... Upévare Gerda oikuaa mba"épa oñorairõta.
  Umi auto soviético ikangyve. Pe tanque principal ha"e gueteri T-54, peteĩ auto iporãva, relativamente barato, ha katu tuicha inferior pe alemán-gui opa mba"épe. Pe IS-7 araka"eve ndojepysói oparupiete. Ojehechakuaa IS-10, ohupytýva cañón 122 mm, pero barril ipukuvéva ha armadura frente iporãva, orekóva lado ikangyvéva. Ha katu opa ko"ã mba"e oike cincuenta y tres tonelada peso-pe, ndaha"éi ivaíva.
  Gerda odispara japonés-pe itanque Pantera-6-gui, oiporúvo ipy nandi ha opresiona umi botón joystick, opukavy aja:
  - ¡Gloria umi idea joyke'y ariano rehegua!
  Charlotte opresiona umi botón joystick, pezón escarlata, línea siete ametralladora-gui ha opukavy:
  - Ñande vy'apavê oî pe comunismo sueño ariano-pe!
  Ha pe mitãkuña opuka jey...
  Christina ha Magda oñorairõ ambue Pantera-6 piramidal rehe.
  Christina opresiona umi botón joystick ipysã nandi reheve, oinupã pe enemigo Japón-gui ha opukavy:
  - ¡Gloria che novio-pe!
  Magda avei odispara, ha opuka ohendu"ỹre, he"i, opresionávo ipezón rubí pe botón joystick-pe:
  - ¡Gloria ñande mitãrusukuérape!
  Ha mba"éichapa opukapáta hikuái ipulmón ru"ãme. Ja"e porãsérõ, ko"ãva ha"e umi mitãkuña hechapyrãva ñorairõ vy"ápe.
  Heẽ, haʼete ku og̃uahẽmaha pe fin de Japónpe g̃uarã. Ha katu opa mba"e oho plan-pe ko"áĝa peve.
  Elizaveta ha itripulación oñorairõ peteĩ tanque T-54 modernizado"imi-pe. Péro michĩmi pe diferénsia. Pe pistola ritmo de disparo pyaʼevemi, ha pe proyectil operforave armadura. Péva ha"e pe diferencia.
  Ha pe motor ha"e pe motor diésel peteĩchagua orekóva 520 caballo de fuerza... Umi japonés oipuru tanque diseño propio ha alemán licenciado. Umi auto avei en general iporã. Especialmente mba'yrumýi Hirohito-3, orekóva cincuenta y ocho tonelada, orekóva arma 105 mm orekóva barril ipukúva 70 EL, superior T-54 armamento-pe, ha ndaha'éi inferior armadura ha rendimiento de conducción, salvo reserva de potencia .
  Ko tanque japonés ha'e peteî problema URSS-pe guarã. Péro oĩ avei umi áuto ligerovéva oúva pe Tierra del Sol del Sol-gui.
  Ndahasyiete ningo ñambohovái hag̃ua chupekuéra.
  Elizabeth odispara oipurúvo ipysã nandi ha oinupã umi tanque samurai-pe. Ha"e ojapo upéva iñarandueterei ha opukavy:
  - ¡Toñemomba'eguasu ñande Túva isãsóvape!
  Catalina odispara jey, oiporúvo pe pezón escarlata, ha oityvyróvo pe auto japonés, opukavy:
  - Ñandejára ome'ẽva Rus'!
  Elena avei oinupã enemigo-pe, ohundi peteĩ tanque enemigo-pe, oipurúvo italón desnudo ha opukavy:
  - ¡Tuichaiterei haguére umi temiandu comunismo rehegua!
  Efrasia avei odispara ha ojapo pe pezón de fresa isyva elástico pytyvõ rupive, ha opukavy:
  - ¡Toñemomba'eguasu umi victoria comunismo yvatevévape!
  Péicha omomýi hikuái hábilmente itanque ha ani haguã derrota. Pe tanque Hirohito-3 ikatu oñemboja'o ipohýi ramo, ha katu tuichaiterei. Hasyeterei ningo jaipeʼa hag̃ua peichagua mákina.
  Ha upéicha oho mitãkuña rapykuéri. Pe arma tuichave calibre-pe ha oreko peteĩ velocidad proyectil ñepyrũrã yvateve. Pe armadura torreta japonés rova rehegua ijyvateve jepe pe soviético 240 mm-gui, ha pe casco rova ijyvateve avei - 150 mm yvate gotyo ha 120 mm iguy gotyo. Ha pe velocidad japonés-pegua tuichave jepe, pe motor turbina de gas ojapo 1500 caballo de fuerza. Heẽ, ko tanque ha'e Japón-pegua iporãvéva. Ndaikatúi reñembosarái hendive.
  Ha katu Elizaveta, oipurúvo ipecho escarlata, omondo pe concha recto extremo a extremo, ha pe tanque japonés ojepovyvy, ndohupytýigui oinupã haĝua pe vehículo soviético-pe.
  Catalina opukavy ha ohetũ iñamígo talón desnudo:
  - Nde ningo iñarandu Lisa!
  Isabel noĩri de akuérdo:
  - ¡Che ningo peteĩ genio añónte!
  Ha mba"éichapa opukapáta ipulmón ru"ãme. Kóva ha"e pe mitãkuña.
  Ha heta opukavy hikuái... Ekaterina, techapyrã, imandu"a mba"éichapa okañy upérõ cuarenta y un año-pe. Umi sapatu ojedesgarra un par de día rire, ha apyrũvaʼerã che py reheve. Ha peteĩ mitãkuña tavaguasu ndojepokuaáivape ĝuarã, hasy, opa topetẽ, opa yvyra rakã, opa ryguasu rupi"a oñeñandu. Ha ipy ojeity huguy peve, káda paso ojepovyvy hasýgui.
  Pe mitãkuña araka"eve noimo"ãiva"ekue ikatuha hasyeterei oguata ipy reheve. Ndaha"éi rei Hugo oporiahuvereko pe mitãkuña ipy"a"ỹva Closet-pe. Oiméramo verano-pe jepe péicha umi py mitãkuña"i, upéicharõ, ¿mba"épa ojehúta ro"y jave?
  Ekaterina katu pya"e ojepokuaa hese, hete imitãva pya"e ojeadapta, pe suela herida okakuaapa callos-gui ha ijyvytu. Ha igustoiterei jaguata py nandi. Catalina ni nomoĩri sapatu pe escarcha oity peve. Péro upéi oñeforma irundy umívagui ha Euprasinya omboʼe chupekuéra umi paje apoha. Ha umi paje apoha oñani jepi ipy"a"ỹre pe nieve-pe ipuku haĝua imitãrusu. Ha mbykyhápe, mitãkuña"ikuéra odomina umi mba"ekuaa ñemi, ha ojehecha veinte áño rupi, ha ipy"a"ỹ ha bikini-pe noñekongela ro"ysãme. Ko"ãva ha"e umi mba"e iporãva. Ha ndaipóri ipiro"yvéva chuguikuéra, ndaha"éiramo, katuete, Alenka. Oñorairõ IS-10 rehe, oñemoambuéva barril extendido reheve. Ko tanque ofigura serie-pe nda'areiete. Ha sa"i gueteri. IS-7 araka'eve ndoikéi producción tuichávape. Ojekuaa oîgui costo yvate ha apañuãi producción-pe.
  Upéicha tripulación Alenka-gua ohundi ko'ã japonés ha ozumbi ijehe purahéi.
  Umi pyhare hovy oveve tata reheve, .
  Ore ha'e pionero, mba'apohára memby...
  Hi"aguĩma pe época de los años omimbipáva,
  ¡Umi prekursór sapukái akóinte oĩ preparádo!
  Mitãkuña"ikuéra oguejy jave hembiapokuérape, ndaikatúi rerresisti chupekuéra. Añetehápe, ikatu ja"e kóva ha"eha peteĩ creación perfecta ñorairõ rehegua.
  Oñemotenonde ñorãirõ ha Japón operde.
  Umi ñorairõhára soviético ojagarra sur gotyo Sakhalín jasypokõime. Ha oactua hikuái tuicha ñeñangarekópe.
  Ha katu umi batallón mitãkuña soviética-gua ohechauka peteĩ clase hechapyrãva ñorairõ rehegua.
  Umi tipo de arma orekóvagui, katuete, oñepyrũ ojeporu pe AK. Ivaivéva alemán-gui, ha katu simple ha ojeroviakuaa. Ha oikytĩ umi opositor-kuérape, jepe pe blanco mombyry guive imbovyve peteĩ carabina de asalto alemana-gui.
  Mitãkuña soviética omboliga umi preso japonés-pe ohetũ haĝua ipy nandi ha yvytimbo ha olamida haĝua italón nandi. Péva ha'e táctica orekóva hikuái.
  Oñorairõva umi ñorairõhára clase ijyvatevévape.
  Arahaku '54-pe, umi alemán básicamente omopotî América-pe umi tropa japonesa-gui.
  Pe batallón de mitãkuña ipy"a"ỹva omotenondéva Margaret oñorairõ especialmente iporãiterei. Pe mitãkuña omosarambi umi samurai-pe, ha umi mitãrusu ojejapyhýva ojeobliga ohetũ haĝua italón ha oisu"u haĝua Venus jyva.
  Gerda ha iequipo "Panthers" 6-pe ojapo tembiapo porã, ha omondo heta japonés infierno-pe, ha oĩ yvágape.
  Irundy mitãkuña ninja oñorairõ umi tropa soviética ndive oñemotenondévo Manchuria-pe.
  Peteĩ mitãkuña ninja iñakãrague hovy oikytĩ kyse puku reheve ha omboguata peteĩ molino, oikytĩvo umi soldádo soviético-pe. Upéi omombo peteĩ guisante orekóva explosivo ipysã reheve, ombojere pe tanque soviético T-54 ha opukavy:
  - Tetã iporãvéva ha'e Japón!
  Peteĩ mitãkuña ninja iñakãrague hovy oinupãta avei enemigo-pe cuchilla reheve ha ome"ẽta peteĩ boomerang italón desnudo reheve, osapukáivo:
  - ¡Ñande victoria samurai-pe guarã!
  Peteî mitãkuña ninja iñakãrague morotĩva omotenondéta peteî giro agresivo kyse puku mba'eveichagua problema ÿme, oikytïvo umi soldado soviético. Upéi umi ipysã nandi omondóta peteĩ bomba. Pe tanque URSS-pegua ojedesgarráta ha pe ñorairõhára opukavy:
  - ¡Comunismo remiandu rérape!
  Peteĩ mitãkuña ninja iñakãrague morotĩva ogueraha ha oikytĩ umi opositor-kuérape, ha"ete ku ombotyryrýva peteĩ ventilador pe campo ári, oikytĩ jeývo peteĩ soldado ruso-pe, ha ikuã nandi reheve omombo peteĩ arma asesina odesgarráva mokõi tanque soviético-pe jepe .
  Ha opukavýta:
  - Tetã tuichakuére!
  Mitãkuñakuérape ohayhu ojuka, ha ohayhuvéntema oviolá umi préso. Tuichaiterei ningo umi kuimbaʼe noñekonsiénsiamoʼãi oñehaʼãiterei haguére. Ha upéicha ogusta mitãkuña ninja-kuérape. Ejupi kuimba"e oñeñapytĩva ári ha al mismo tiempo einupã chupekuéra.
  Ha katu, jepémo heroísmo japonés-kuéra, operde ohóvo tecnología iporãvéva ha oñemotenondevévape.
  Hi'arive, yvágape oime as súper clase Anastasia Vedmakova ha Akulina Sokolovskaya, oityvyróva japonés-kuérape molino de viento-icha.
  Anastasia, oipurúvo ipysã nandi, oikytĩ seis aviõ japonés peteĩ jeýpe peteĩ rráfaga reheve ha opukavy:
  - ¡Gloria umi idea comunismo rehegua Rus-pe'!
  Akulina, opresionávo peteĩ botón ipecho escarlata reheve, oikytĩ siete aviõ japonés peteĩ jeýpe ha opukavy:
  - ¡Gloria umi Héroe Rusia-pegua!
  Umi ñorairõhára oñevenga Japón rehe umi mba'e vai orekóvare yma. Ha koʼýte ojeity haguére pe gérrape zar Nicolás II tiémpope. Nahániri, kóva araka"eve ndahesaraimo"ãi, ha generación noperdonamo"ãi.
  Anastasia opresiona ipezón rubí ha odispara ambue rráfaga, oity umi aviõ japonés ha opukavy:
  - ¡Gloria pe época comunismo rehegua Beria!
  Akulina opresiona ipysã nandi, oity umi aviõ samurai ha opukavy:
  - ¡Tuicha victoria-kuérape guarã!
  Ha Albina ha Alvina ohupyty ohóvo puntuación récord. Mbohapy mil aviõ ojeity haguére, oñeme"ẽ chupekuéra pe orden: Estrella de Diamante del Cruz del Caballero de la Cruz de Hierro ha roble de oro rogue, kyse puku ha diamante.
  Albina ome"ẽ peteĩ turno oiporúvo ipecho escarlata. Oikytĩ peteĩ docena de aviõ japonés peteĩ jeýpe ha opukavy:
  - ¡Che jyva rehehápe!
  Ha oñeimagina oĩha peteĩ ñorairõhára morotĩ poguýpe.
  Alvina opopo ipy nandi reheve, oity peteĩ docena de aviõ japonés ha opukavy:
  - ¡Tuicha victoria-kuérape guarã!
  Mitãkuña alemana oñorairõiterei ha iporãiterei. Ohayhueterei hikuái umi karia"y ipire morotĩvape, ha iñe"ẽ akóinte oĩ dispuesto opuli haĝua pe perfección ébano kuimba"ekuéra orekóva.
  Albina, oipurúvo ipysã nandi, oinupã jey umi samurái-pe ha oity hikuái aviõkuéra.
  Ha ha'e opukavy:
  - ¡Che ha'e Superman!
  Alvina opresiona ipecho de fresa, oikytĩ peteĩ masa de aviõ japonés ha opukavy:
  - ¡Che ha'e peteĩ zorro espacial!
  Pe mitãkuña ningo oñorairõiterei ha ombaʼapo hipersexualidad-pe.
  ¡Umi ariano añetegua ha"e simplemente súper! Ha en general, ¡ko"ãichagua iporãva clase ijyvatevévape!
  Tropa alemana ha soviética, ogana enemigo-pe, oñemotenonde China pukukue.
  Oñemotenondévo asalto Singapur rehe, umi combatiente división aerotransportada ha unidad de niñas descalzo Barracuda-gua ojehechakuaa. Umi mitãkuña, osalpica italón desnudo umi charco ama tropical oñohẽvape, oike umi posición fortificada japonés-pe ha bayoneta chupekuéra.
  Ko"ãva ha"e umi mba"eporã oñorairõva.
  Japón oryrýi umi golpe aplastante orekóvagui ko'ãichagua equipo agresivo.
  Ary 1954-pe, China retã hetavéva ojejapyhy umi tetãnguéra Eje-gua. Ha pe situasión tuicha ikomplikadove pe Tierra del Sol del Sol-pe g̃uarã.
  Hitler heʼi:
  - Mokõi guyra ndaikatúi ojogueraha porã peteĩ kuápe!
  Ha umi ñorairõhára Albina ha Alvina oity cuatro mil aviõ. Japón ojapo hetaiterei aviõ ndahepýiva péro de calidad ijyvatetereíva, upévare ideprovechoitereíkuri okobra hag̃ua factura.
  Albina, oipurúvo ipysã nandi, oikytĩ ambue samurai ha opukavy:
  - ¡Kóva ha'e ñande mundo hechapyrãva!
  Alvina, peteĩ pezón escarlata pytyvõme, oity peteĩ docena entera auto japonés ha opukavy:
  - ¡Toñemomba'eguasu comunismo época-pe ko universo pukukue!
  Albina, oiporúva avei pe pezón de fresa ha oity pe samurai, oñesorprende ha he"i:
  -Reñe'ê piko comunismo rehe?
  Alvina, oiporúvo ipysã nandi ha oikytïvo docena de aviõ japonés, he'i:
  - ¡Pe orden ariano pyahu ha'e comunismo!
  Mitãkuña'i opukavy... Cuarto mil aviõ rehe oñeme'ê chupekuéra Estrella Diamante del Kurusu Caballero de la Cruz de Hierro orekóva kyse puku roble hogue platino ha diamante. Peteĩ premio yvatetereíva jepe ha"eha peteĩ récord umi iporãvape ĝuarã.
  Ko'ãva ha'e umi mitãkuña remaña va'erã yvate...
  Jepénte, Anastasia Vedmakova ha Akulina Sokolovskaya ndaha'éi inferior ha ohasa conteo quinientos aviõ ho'áva.
  Ha ohupyty hikuái jopói pyahu, yvatetereíva, ha ombyaty peteĩ colección entera mbyjakuéra rehegua ijehegui.
  Anastasia oapunta hi"arma ipy nandi reheve ha oity pe enemigo-pe, oikytĩvo pe enemigo-pe ha opukavy:
  - ¡Comunismo-pe guarã ko planeta pukukue!
  Akulina, oikytĩvo enemigo-pe opresionávo pe pezón escarlata, agresivamente opukavy:
  - Mitãnguéra jepe ñandekuaa!
  Ro'y jave, Japón operde haimete opaite ikolónia, ha pe ñorairõ ova tetã sy-pe voi.
  Oguahẽma ary 1955, umi ñorairõ oñemombaretéva ha ndaipóri ipaha ni borde ojehecháva.
  Japón oñeme"ẽ hína, mbeguekatúpe ha katu katuete. Ha mbeguekatúpe operde ohóvo pe gérra.
  Péro umi samurái oñorairõ desesperadamente ha ivaieterei.
  Alenka ha itripulación ojupi tanque experimental IS-11-pe. Ko mba'yrumýi oreko peteî arma 130 mm ha oreko pista sólida iguy gotyo.
  Alenka odispara ipy nandi reheve, oity pe enemigo-pe ha opukavy:
  - ¡Gloria comunismo-pe mitãkuña talón desnudo reheve!
  Anyuta avei odispara ipecho escarlata pytyvõme, opresiona nueve ametralladora gatillo ha osapukái:
  - ¡Ore mitãkuña ningo rovy'aiterei!
  Alla avei oinupã oipurúvo ipysã nandi, omongu"évo enemigo ha opukavy:
  - ¡Eju, mombyry pe tornillo-gui!
  María ojejopy, oiporúvo italón desnudo. Ha"e oinupã pe enemigo-pe ha opukavy, oipe"ávo hatĩ:
  - Jehupytyrã pyahúpe guarã!
  Marusya oity peteĩ pezón de fresa pytyvõme, ombokapu umi enemigo-kuérape peteĩ agarre mortal reheve ha opukavy:
  - ¡Umi tuichavéva comunismo-pe guarã!
  Alenka odispara jey ha opukavy:
  - ¡Omano haguã presidente colectivo chokokue ha dictador gitana Sashka!
  Ha oinupãta ipy nandi pe armadura ári.
  Péicha ojogueraha porã mitãkuña'ikuéra, tuicha mba'énte. Ha"ekuéra ha"e generalmente guerrero de clase asombroso.
  Ko"ápe opurahéi hikuái coro-pe:
  Nahániri, pe oñatende porãva ndodesvanemoʼãi, .
  Peteĩ halcón jehecha, peteĩ ágila...
  Tavaygua ñe'ẽ hesakã porã - .
  ¡Pe susurro oitypáta pe mbói!
  
  Stalin oiko che korasõme
  Ani haguã jaikuaa ñembyasy...
  Ojepe'a pe okẽ espacio-pe guarã - .
  ¡Umi mbyja omimbi ore ári!
  
  Che arovia ko mundo tuichakue opu'ãtaha,
  Oñemohu'ãta fascismo...
  Ha Kuarahy omimbipáta - .
  ¡Pe tape ohesapéva comunismo!
  Elizabeth oñorairõ avei itanque T-54 reheve, péichagua mitãkuña paje oñorairõva.
  Ha umi auto porãite japonés ojeity ipy nandi rupi.
  Elizabeth opresiona pe botón joystick ipecho escarlata reheve ha opukavy:
  - ¡Toñemomba'eguasu umi temiandu comunismo soviético rehegua!
  Ha mba"eichaitépa opukavy ko mba"eporã! Ha omimbipáta umi diente pérla reheve.
  Ekaterina ojagarra ha avei oapunta ipysã nandi reheve ha opukavy:
  - Pe victoria-pe umi temiandu omanóva comunismo rehegua, .
  Jahecha ñane retã tenonderã...
  Elena oinupã ikontrario-pe ijyva rubí reheve ha odesnuda hatĩ, opukavy:
  - Ha ñane Retã poyvi pytãme,
  ¡Akóinte jajeroviapáta ñandejehénte!
  Efrasia oity italón desnudo ha oisu"u:
  - Maitei País, ñande isãsóva,
  ¡Amigo pueblo-kuéra rehegua, pytyvõ tapiaite ĝuarã!
  Ha opavave mitãkuña, oipurúvo ipy nandi, opurahéi coro-pe:
  - Poder legítimo, tavaygua rembipota, .
  ¡Añetehápe, peteĩ persóna isencillova oñemoĩ unida rehe!
  Umi kuña guerrera, oje"eva"erã, ojehechakuaa agresión de combate increíble rupive.
  Ha ko'ápe Gerda oñorairõ hína...
  I"Pantera"-6 ha"ete peteĩ súper tanque, odesmenuza umi posición samurai.
  Gerda odispara peteĩ pezón escarlata pytyvõme, opresionávo pe botón joystick ha opukavy:
  - ¡Pe mundo ariano-pe guarã!
  Charlotte avei oinupãta, oiporúvo ipy nandi, oikytĩta peteĩ masa japonés ha opukavy:
  - ¡Tuicha frontera-kuérape guarã!
  Christina ha Magda oñorairõ avei. Mitãkuña"ikuéra oñorairõiterei, ha iporãiterei, haimete oñemonde"ỹre bikini-pe.
  Christina odispara ipezón rubí reheve, oity pe tanque Hirohito-4 japonés ha opukavy:
  - ¡Mbomba'e guasu che retãme!
  Magda avei opopo, oipurúvo ipysã nandi, oity pe obus samurai ha opukavy:
  - ¡Gloriado umi jehupytyrã tuichávape!
  ¡Ko'ã mitãkuña ha'e pe clase ijyvatevéva!
  Tokio ho'a marzo pahápe. Ha 20 de abril de 1955-pe, Japón oñemeʼẽ ha péicha omohuʼã pe gérra guasu.
  Mitãkuña Albina ha Alvina ohasa cinco mil aviõ ojeityva'ekue. Ha péva rehe ohupyty hikuái peteî jopói especial: Mbyja Guasu Diamante Kurusu Caballero Kurusu Hierro rehegua roble de plata rogue ha kyse puku diamante reheve.
  Ne"ĩra gueteri opa pe ñorairõ. Ha"e okañy rei sapy"ami. Péro Hitler ipuʼaka haimete ko múndo kompletoitére.
  Beria ohupyty jey Sakhalin sur gotyo, Kuril cordillera ha Manchuria Port Arthur ndive.
  URSS-gui oiko peteĩ tetã imbaretéva oisu"úva ijerída. Sapyʼami Alemania nazi ipuʼaka ambue tetãre, ha omboyke pe rresistencia michĩmi orekóva hikuái.
  Pe ñorairõ ipuku oñehundi ha ojedomina hag̃ua ko múndo. Péro oñepyrũma kuri ótro enfrentamiento mundial.
  Upe aja, arai oñembyaty URSS ári. Ha áño 1959-pe, ikumpleáño setenta áño, Adolf Hitler odesidi oataka Rusia Soviética, upépe ogoverna Beria. Pe Fuhrer oguereko prácticamente opa mundo ijykére.
  Péro URSS-gui oiko peteĩ puévlo imbaretéva ha industriál. Upémarõ ajuhu peteĩ ita ári peteĩ kyse.
  Mokõive tetã oguereko arma nuclear, ha katu Gerda ha Albina ikatu ojapo peteĩ generador ipype radiación ojaho'i planeta Yvy tuichakue, upévare ndaikatúi ojeporu ko'ãichagua ñehundi.
  Ha Hitler odesidi ojagarra pe último podér soberano oĩva ko múndope. Kuarahyreike rembe'y ohasa Dnieper pukukue, ha upéi Bielorrusia ha umi tetãvore báltico oĩva alemán poguýpe. Umi nazi ikatu kuri omantene Crimea. A no ser que URSS oalkila peteî base Flota del Mar Negro-pe guarã Sebastopol-pe.
  Oĩve pe tetãvore hembýva, Rusia oike peteĩ pehẽngue China - Manchuria -pe. Upéicha población URSS-pe, oñemotenondehápe política activaiterei omokyre'ÿvo tasa de nacimiento ha poligamia olegalisa régimen comunista, ateo, ohasáma cifra preguerra 1941, jepénte pérdida territorial jepe, ha ojupi mbohapy por ciento káda áño.
  Beria ombotove aborto ha anticonceptivo. Ha omoĩ impuesto salvaje umi familia mbovyvéva irundy mitãgui.
  Según plan ha oiporúvo método de palo, URSS pya'e oñemoakãrapu'ã, ha ipu'aka militar oñembohetave.
  Hitler, oñandu peteĩ amenaza potencial, omohu"ãvo ombyaty ko mundo peteĩ Tercer Reich-pe añoite, odesidi omoñepyrũ ñorairõ paha ko planeta-pe.
  ¿Mbaʼépa ikatu jaʼe pe gérra pahare? Ndaipóri mba'eve hembýva ipu'aka haguã Yvýpe. Ojapóma un año, umi alemán oveve jasy gotyo, ha ojeabri época de expansión espacial. Péro, ¿oikovétapa Hitler ohecha hag̃ua pe époka de Guerra de las Galaxias ha pe konquista de galaxia? Jepénte estilo de vida saludable, dieta vegetariana, ejercicio regular ha actividad física dosis, ojekuaa porã Fuhrer itujaha ohóvo. Umi parche calvo oĩva nde akãme imbarete ohóvo, nde akãrague morotĩ ohóvo ha rejekuaa ndekaneʼõha. Jepénte Fuhrer oñeha'ã ombovy'a.
  Taha"e ha"éva, pemohu"ãva"erã pende misión paha ha peconquista URSS-pe. Ha omanóramo jepe pe Fuhrer, oguerekóta mil ta"ýra rupi ojehupytýva inseminación natural rupive. Ha peteîva ojehechakuaáta iporãvéva, ikatupyryvéva ha oipyhýta mburuvicha guasu dictador tuichavéva planeta Yvy rembiasápe.
  Taha"e ha"éva, pe retraso ha"e riesgosoiterei, ha umi arma nuclear ndaha"éiramo jepe efectiva, Hitler omombo mas de cincuenta millones de soldados URSS-pe primer escalón-pe añoite. Avei oĩ hetaiterei tanque, aviõ ha discoteca oveveva. Ha péva ha"e poder colosal.
  URSS osegi omodernisa umi árma. Ojekuaa tanque T-64, ipohýive ha oreko peteî arma ipoderosa 125 mm, ikatúva oike umi mba'yrumýi alemán forma de pirámide orekóva conchas de pluma. Añetehápe, pe T-64 oñepyrũ ramoite oike producción-pe. Pe tanque principal ha"e gueteri T-54, ndaha"éiva imbaretetereíva umi modelo alemán rehe. Péva avei peteî mba'e omopyendáva Hitler pya'eterei agresión Rusia rehe.
  Pe IS-11 ndojagarrái... Pe IS-12 ojapo peteĩ máquina orekóva peteĩ cañón 203 mm, ha katu ojekuaa hepyeterei, ipohýi ha tuicha. IS-15 ha'eva'ekue peteî compromiso orekóva arma 152mm, cañón ipukúva. Ko mba"yrumýi ojogua peteĩ T-64 oñembotuichávape ha avei oñepyrũ ramoite oike producción-pe.
  Pe tanque principal alemán "Panther" 6 oreko kuri forma piramidal, ha oñemodernisa'imi "Panther" 7-pe, ombohetavévo calibre arma 88 mm-pe oproduci haguã hetave ñehundi. Ha pe motor oñeinstalákuri peteĩ 3000 caballo de fuerza ipu"akavéva reheve, ome"ẽva tuichaiterei velocidad ha maniobrabilidad omantene aja peteĩ peso cincuenta tonelada, ha omoporãve pe armadura calidad.
  Jepe pe T-64 soviético ipyahuvéva ojehechakuaa inferior pe alemán-gui rendimiento de conducción ha protección umi lado ha frente rehe avei. Ha katu pe T-64 ikatu por lo menos oike peteĩ alemán-pe, jepe mombyry mbykymígui.
  Yvágape, umi alemán imbaretevékuri avei umi máquina heta ha calidad-pe. Péro URSS arakaʼeve ndaikatúi ojapo umi disquete imbaʼéva. Ha umi alemán omoĩ umi rayo térmico, láser-icha, umi disco Belonzi-pe, ha ikatu odispara porãve.
  Ha umi nazi oveve discoteca peteĩ velocidad diez velocidad de sonido-pe. Ha péva añetehápe ningo tuichaiterei mbaʼe. Péicha imbarete pe ejército Tercer Reich-pegua.
  Ha oreko hikuái tanque yvyguýpe. Ha heta ambue mba"e iporãva. En pocas palabras, Beria prácticamente ndorekói oportunidad.
  Péro umi soviético soviético oreko podér defensivo tuichaitereíva. Ha pe invasión oñepyrũ peteĩ ofensiva aérea reheve. Umi fuerza ndojoguái ha umi alemán oityvyro umi táva soviético. Umi mil ova Rusia tuichakue javeve ha ogueraha Smolensk.
   Natasha odesidi:
  - Tekotevê ñamboliga Hitler ha ipandilla oipe'a haguã tropa URSS-gui ha omosãso haguã umi mitã ojejapyhývagui!
  Zoya juguetón oñemoĩ peteĩ ñe"ẽme ko mba"ére:
  - Katuete rejapova'erã! Ha pesalva pende ypykuérape fascismo-gui!
  Agustín ohechakuaa, opyrũvo ipy nandi:
  - ¡Péva jajapóta, mba'eveichagua duda'ỹre!
  Svetlana omoañete pya'eterei:
  - ¡Ore roguereko opa mba'e upévarã!
  He"i, ojejapo, ha umi irundy guerrero oataka umi horda fascista-pe.
  Umi guerrero Ñandejára siglo ruso-gua ha umi paje mutante ojoavy jey umi nazi XX-gua ndive.
  Imperio marrón fascista oreko heta ñorairõhára. Osyry hikuái peteĩ ysyry opa"ỹvaicha.
  Añetehápe, umi irundy mitãkuña ogueraha hasyeterei ohundi haĝua umi tanque ha aviõ Wehrmacht-pegua. Iñepyrũmby guive oityvyro hikuái ipo ha ipy reheve, ojejaho"ívo peteĩ campo de fuerza. Hakatu...
  Ha"ete ku osẽva yvýgui, ojekuaa Oleg Rybachenko ha Natasha rajy imitãvéva Margarita Korshunova.
  Ojagarra hikuái umi sable de luz ha okargákuri umi nanobot. Roñembosako'i rohundi haguã umi fascista ojehayhu'ÿvape. Upéicha umi irundygui oiko peteĩ seis.
  Natasha Korshunova, oklikávo umi ipy nandi ha cincelado, ohechakuaa:
  - ¿Upéicha piko? Bueno, ha"e ñande destino ndaikatuiha ñagana ambue hendáicha!
  Pe agresiva Zoya iñakãrague hovyũva, osegíva oityvyro umi alemán-pe, ohechakuaa lógicamente:
  - ¡Pya'eve jajapóta! Pya'eve, jasalva URSS-pe!
  Peteĩ mitãkaria"y ipy"a"ỹva ndaha"éiva tuichavéva doce áñogui ojoguáva Oleg Rybachenko-pe, oikytĩva umi nazi-pe kyse puku reheve, infantería ha tanque-pe, opukavy:
  - ¡Araka'eve noroñeme'ẽmo'ãi!
  Ha peteĩ disco haimbe oveve pe mitãkaria"y py nandigui, oikytĩva mbohapy aviõ fascista peteĩ jeýpe!
  Margarita Korshunova, omimbipáva italón desnudo reheve, ohundívo opositor-kuérape, tanque ha infantería-pe, odesnuda hatĩ ha oñe"ẽmbegue:
  - ¡Oĩ peteĩ tenda ko mundo-pe umi tembiapo heroico-pe g̃uarã!
  Ha umi aguja venenosa isarambi pe mitãkuña py nandi guive, oinupãva umi nazi ha iaviõ ha itánke-kuérape.
  Natasha Korshunova avei omombo ipy nandi, oporojukáva ha osapukái:
  - Araka'eve ndajaresaraimo'ãi ha araka'eve nañaperdonamo'ãi.
  Ha umi isábre de luz ohasa umi fascista oĩva pe molino-pe. Upéi umi blaster oikytĩ umi tanque, oikytĩvo umi torre. Umi aviõ ohupyty avei.
  Agustín iñakãrague morotĩva, oikytĩvo umi enemigo-kuérape, opukavy:
  - ¡Peteĩ pedido pyahúpe g̃uarã!
  Ha hetave aguja isarambi ipy nandi guive. Ha umi soldádo ha aviõ nazi resa renondépe ha avei ijajúrape.
  Heẽ, ojekuaa porã umi gerréro ovyʼa ha ipyʼahatãha ohóvo.
  Cool Zoya, oikytĩvo umi soldado morotĩ ha marrón ha umi tanque aviõ reheve, opukavy:
  - ¡Ñande hierro voluntad!
  Ha peteĩ jopói pyahu, oporojukáva oveve ipy nandi guive. Ha ho"a umi tanque ha combatiente morotĩ, ha umi aviõ jyva hendy.
  Svetlana Blancanieves oikytĩ pe molinero, ikyse puku ha"ete peteĩ rayo.
  Umi nazi hoʼa ohóvo umi gavilla oñekytĩvaicha.
  Pe mitãkuña omombo aguja ipy nandi reheve, oity umi aviõ enemigo-pegua ha opukavy:
  - ¡Pe imperio espacial humano ogana va'erã Madre Rusia-pe guarã!
  Oleg Rybachenko oñemotenonde umi nazi rehe. Terminator mitãkaria'y oikytĩ tropa marrón.
  Ha upe jave avei, mitãkaria"y py nandi pyti"a omombo okápe aguja veneno reheve, oikytĩ tronco ha oity aviõ.
  Mitãkaria"y opukavy:
  - ¡Gloria Futuro Rus-pe guarã'!
  Ha omýi aja, oikytĩ opavave akã ha ijyva, ha al mismo tiempo torreta tanque rehegua.
  Mitãkuña terminadora Margarita ombyai avei opositor, aviõ ha tanque.
  Ipy nandi omimbipa rei. Hetaiterei omano ohóvo umi nazi. Pe ñorairõhára osapukái:
  - ¡Friente pyahúpe!
  Ha upéi pe mitãkuña ogueraha ha oikytĩ...
  Peteĩ masa de soldádo fascista retekue.
  Ha katu Natasha Korshunova oime ofensiva-pe. Oikytĩ umi nazi-pe tanque ha aviõ ndive ha opurahéi:
  - Rus' tuicha ha omimbi,
  ¡Che ningo peteĩ mitãkuña iñextrañoitereíva!
  Ha umi disco oveve ipy nandi guive. Mávapa oikytĩ umi fascista jyva. Heẽ, kóva ha"e peteĩ mitãkuña oityva umi tanque.
  Zoya Angelskaya oime ofensiva-pe. Oikytĩ mokõive ipo reheve umi soldado marrón-pe. Escupi peteĩ tubo-gui. Ha omombo umi aguja oporojukáva ipysã nandi reheve - oity umi tanque ha aviõ.
  Ha upekuévo opurahéi ijupe:
  - Eh, club michĩ, jaha!
  Eh, che favorito ojapóta!
  Agustín, oikytĩvo umi nazi-pe kyse puku láser reheve ha ohundi umi soldado marrón-pe, umi tanque ndive, osapukái:
  - Opavave hũ ha mymba pire rehe, .
  ¡Oataka umi policía antidisturbio-pe peteĩ club reheve!
  Ha ipy nandi reheve oityta peteĩ mbaʼe pe enemígope ojukátava peteĩ elefánte, ha hetave peteĩ tánke.
  Ha upéi opukavy:
  - ¡Lobo-kuéra! ¡Siglo XXI-pe!
  Svetlana Blancanieves ofensiva-pe. Oikytĩ, oikytĩ umi nazi-pe. Ipy nandi reheve omombo hesekuéra jopói ñemano rehegua.
  Omboguata molino kyse puku reheve.
  Oity heta soldádo, tanque ha aviõ ndive, ha osapukái:
  - ¡Oúma hína peteĩ victoria tuicháva!
  Ha jey pe mitãkuña oĩ movimiento salvaje-pe.
  Ha ipy nandi oity aguja oporojukáva, ohundívo umi tanque ha aviõ.
  Oleg Rybachenko oityvyro. Pe mitãkaria"y ojapo peteĩ salto. Oikytĩ hetaiterei nazi-pe peteĩ salto-pe.
  Omombo aguja ipysã nandi reheve, oity umi tanque ha aviõ ha okororõ:
  - ¡Gloria che py'aguasu porãitépe!
  Ha jey pe mitãkaria"y oĩ ñorairõme.
  Mitãkuña fresca Margarita Korshunova oho ofensiva-pe. Omboja"o opaite enemigo peteĩ fila-pe. Ikyse puku ho"ysãve peteĩ molino kuãgui. Ha umi dedo desnudo omombo regalo de muerte, tanque ha aviõ hendy tata.
  Peteĩ mitãkuña peteĩ ataque salvaje-pe. Ohundi umi guerrero marrón ceremonia ÿre.
  Ha sapyʼapyʼa opuʼã ha ojere!
  Ha umi don de aniquilación oveve chugui.
  Ha umi nazi hoʼa omanóva. Ha oñembyaty hetaiterei teʼongue.
  Margarita opukavy agresivamente:
  - ¡Che ha'e peteĩ vaquero norteamericano!
  Ha ojeity jey pe aguja ipy nandi.
  Ha upéi ambue docena de aguja!
  Natashka Korshunova avei iporãiterei ataque-pe.
  Ha oity ipy nandi, ha oescupi peteĩ tubo-gui, oity umi tanque ha aviõ.
  Ha osapukái ipulmón ru"ãme:
  - ¡Che ha'e ñemano chispeante! ¡Rejapovaʼerãnte ningo remano!
  Ha jey pe iporãva oime en movimiento.
  Zoya Angelskaya oityvyro peteî bloqueo umi te'õngue nazi rehe. Ha avei ipy nandi guive oveve okápe umi boomerangs de destrucción.
  Ha umi ñorairõhára marrón ho"a ha ho"a meme, umi tanque ha aviõ ndive.
  Pe mitãkuña Zoya osapukái:
  - Mitãkuña ipy"a"ỹva, ndepu"ãta!
  Ha peteĩ docena de aguja oveve pe mitãkuña talón desnudo-gui. Oikeva'ekue derecho umi nazi garganta-pe.
  Upéi ho'a hikuái omanóva.
  Térã ja"e porãsérõ, omanombaite, peteĩ tenda oĩháme tanque ha aviõ.
  Agustín ofensiva rehe. Ohundi umi tropa marrón. Ikyse puku ojegueraha mokõi ipópe. Ha haʼe ningo peteĩ ñorairõhára iporãitereíva.
  Peteî tornado oityvyro umi tropa fascista - ho'a aviõ ha tanque.
  Peteĩ mitãkuña iñakãrague morotĩva opukavy:
  - ¡Oñomi pe futuro! ¡Ha katu ogana vaʼerã!
  Ha pe ataque-pe, peteĩ iporãva iñakãrague tatatĩ reheve.
  Agustín, pe éxtasis salvaje de sueños-pe, omondo peteĩ pulsar italón desnudo reheve ha opukavy:
  - ¡Ñorairõ tupãnguéra omondoropáta opa mba'e!
  Ha pe ñorairõhára oĩ ofensiva-pe.
  Ha ipy nandi omombo heta aguja haimbe ha venenosa oityva umi aviõ ha oinupãva umi tanque armadura.
  Svetlana Blancanieves ñorairõme. Ha upéicha chispeante ha combativo. Ipy nandi omombo okápe hetaiterei mba"e oporojukáva. Ndaha"éi peteĩ tapicha, ha katu ñemano iñakãrague morotĩva.
  Ha katu oñembyaíramo, ndaikatumo"ãi rejoko.
  Svetlana Blancanieves opurahéi:
  - Tekove ndaha'emo'ãi eíra, .
  Upévare, ¡ejupi peteĩ jeroky redondo-pe!
  Toñekumpli nde kerayvoty - .
  ¡Iporãva ojapo peteĩ kuimbaʼépe tembiguáiramo!
  Ha pe mitãkuña ipy"a"ỹva ñemomýi ipochyve ohóvo. Ha hetave ohóvo oñehundi umi tanque ha aviõ.
  Oleg Rybachenko ofensiva oñembopya'e ohóvo. Pe mitãkaria"y oinupã umi nazi-pe.
  Ipy nandi omombo aguja haimbe - odesgarráva umi tanque ha aviõ.
  Pe mitãrusu ñorairõhára opukavy:
  - ¡Pe imperio tavy odesgarráta opavave!
  Ha jey pe mitãkaria"y oho hína.
  Margarita ha"e peteĩ mitãkuña escolar ka"aguy ha peteĩ terminadora total iactividad-pe. Ha oity umi enemigokuérape.
  Upévare oity peteĩ guisante explosivo reheve ipy nandi reheve. Ojepovyvýta ha pya"e omombo cien nazi ha diez tanque.
  Pe mitãkuña osapukái:
  - ¡Oúta gueteri ñandéve victoria!
  Ha omboguata molino kyse puku reheve - umi barril tanque rehegua oveve diferénte dirección-pe.
  Natasha Korshunova ombopya"e umi movimiento. Pe mitãkuña oikytĩ umi ñorairõhára morotĩva. Ha upe jave avei osapukái:
  - Victora oha'ãrõ Imperio Ruso-pe.
  Ha ñahundi umi nazi-pe peteĩ ritmo acelerado-pe, umi tanque ha aviõ ndive.
  Natasha Korshunova ha'e peteĩ Terminator ra'y.
  Nopensái ojoko ha omboguejy mbeguekatu, ha ojeity umi tanque ha aviõ.
  Zoya Angelskaya oime ofensiva-pe. Ikyse puku ha"ete oikytĩva so"o ha ensalada de metal. Pe mitãkuña osapukái ipulmón yvate gotyo:
  - ¡Ñande salvación oîma vigente-pe!
  Ha umi pytiʼa nandi omombo avei koʼãichagua aguja.
  Ha hetaiterei tapicha ijyva ojekutu, montículo de te'õngue, avei tanque oñembyaíva ha aviõ ho'áva oñeno ijerére.
  Agustín ha"e peteĩ mitãkuña itavyva. Ha ohundi opavavépe haʼerõguáicha peteĩ róbo ojejapóva hiperplasmagui.
  Ohundíma hetaiterei nazi ha hetaiterei tanque ha aviõ. Péro opa mbaʼe oñemombaʼeguasu ohóvo. Ha pe ñorairõhára opukavy avei.
  - ¡Che ningo invencibleiterei! ¡Pe mba"e iporãvéva ko mundo-pe!
  Ha jey pe iporãva oĩ pe ataque-pe.
  Ha ipy nandi guive, oveve osẽ peteĩ guisante. Ha trescientos nazi ha docena de tanque ojedesgarra peteĩ explosión ipoderósova rupive.
  Agustín, oñembosarái umi músculo abdominal rehe ha ombotyryry isyva umi pezón escarlata reheve, opurahéi:
  -Ndereñanimái rejagarra ore yvy!
  Svetlana Blancanieves oime avei ofensiva-pe. Ha nome"ẽi ndéve ni peteĩ onza de respiro. Mitãkuña terminador salvaje.
  Ha oikytĩ umi enemígope ha ohundi umi nazi-pe. Ha peteĩ masa de combatiente marrón ho"áma pe zanja-pe ha umi tape rembe"ýpe, umi tanque ha aviõ oñembyaíva ndive.
  Umi seis oho ka"aguy. Ha"e peteĩ ñorairõ ka"aguy.
  Mitã karate Oleg Rybachenko oime jey acción-pe. Ha oñemotenonde, omongu"e mokõive kyse puku. Ha pe mitãkaria"y terminador omotenonde pe molino. Umi nazi ojejukáva ho'a.
  Masa de te'õngue. Yvyty entero tete huguypaitéva, peteĩ aty auto ha aviõ oñembyaíva.
  Pe mitãkaria"y inventor imandu"a peteĩ estrategia ka"aguy rehe. Oñembojehe"ahápe avei kavaju ha tapichakuéra.
  Mitã asesino Oleg Rybachenko opukavy:
  - ¡Ay apytu'ũgui!
  Ha oĩta hetaiterei pláta!
  Ha Terminator Boy peteî movimiento pyahúpe. Ha ipy nandi ojagarráta peteĩ mbaʼe ha omombo.
  Pe mitãkaria"y genio opukavy:
  - ¡Clase maestría ha Adidas!
  Ojekuaa ha'eha peteî espectáculo añetehápe iporãva. Ha mboy nazi-pa ojejuka? Ha ojuka hikuái hetave umi ñorairõhára marrón tuichavévape, tanque ha aviõ ndive.
  Pe mitãkuña ipy"a"ỹva Margarita oĩ avei ñorairõme. Ohundi canela ha acero ehérsito ha opukavy:
  - ¡Regimiento de choque tuicháva! ¡Rogueraha hína opavavepe pe ataúd-pe!
  Ha ikyse puku oikytĩ umi nazi-pe. Masa de luchador marrón ho'áma. Ha hendivekuéra tanque ha aviõ.
  Pe mitãkuña opukavy:
  - ¡Che ningo che ro'ysãve jepe peteĩ pantera-gui! ¡Ehechauka nde haʼeha pe iporãvéva!
  Ha peteĩ guisante orekóva peteĩ explosivo ipoderósova oveve osẽta pe mitãkuña talón desnudo-gui.
  Ha oinupãta pe enemígope.
  Ha ojagarráta ha ohundíta unos kuánto enemígo, tanque ha avión jepe.
  Ha Natasha Korshunova oime autorida-pe. Ha oinupã ikontrariokuérape, ha ndohejamo"ãi avavépe.
  Mboy nazi-pa ojejukáma tanque ha aviõ ndive.
  Ha hatĩ ningo haimbeeterei. Ha umi tesa ningo zafiro-icha. Ko mitãkuña ha"e pe verdugo principal. ¡Jepémo enterove ikompañerokuéra haʼe verdugo!
  Natasha Korshunova osapukái:
  - ¡Che tavy! ¡Oĩta peteĩ multa ndéve g̃uarã! ¡Ndereguerahamo'ãi ni peteĩ rublo!
  Ha jey pe mitãkuña ojukáta heta nazi-pe kyse puku reheve.
  Zoya Angelskaya oime en movimiento ha oikytïma heta guerrero marrón.
  Ha ipy nandi omombo aguja. Káda aguja ojuka heta nazi térã oity peteĩ aviõ peteĩ tánke reheve. Ko'ã mitãkuña añetehápe iporã.
  Agustín oñemotenonde ha oityvyro umi opositor-kuérape. Ha upekuévo ndahesaráiri osapukái:
  - ¡Ndaikatúi rekañy pe ataúdgui!
  Ha pe mitãkuña ojagarráta hatĩ ha odesnuda!
  Ha péichagua pelirroja... Iñakãrague oveve yvytúpe peteĩ pancarta proletaria-icha.
  Ha opa mbaʼe literalmente osẽ pe pochýgui.
  Svetlana Blancanieves movimiento-pe. Ko"ápe aikytĩ heta akãrague ha torreta tanque rehegua. Peteĩ ñorairõhára oipe"áva hatĩ.
  Ohechauka ñe"ẽ. Ha upéi oescupi peteĩ tubo-gui - oity umi aviõ. Upéi osapukái:
  - ¡Peẽ karaikuéra pemanóta!
  Ha jey, umi aguja oporojukáva oveve ipy nandi guive, oinupãvo infantería ha aviõ.
  Oleg Rybachenko otyryry ha otyryry.
  Peteĩ mitãkaria"y ipy"a"ỹva omondo peteĩ aguja aty, oity umi tanque ha opurahéi:
  - Jaha peteĩ caminata-pe, oipe'a peteĩ cuenta tuicháva!
  Pe mitãrusu ñorairõhára oĩ iporãvévape.
  Ha"e oguerekóma heta áño, opavave aventura-pe Natasha ha compañía ndive, ha katu ojogua peteĩ mitãme. Imbarete ha ijyvyra"ỹi mante.
  Oleg Rybachenko opurahéi:
  - Jepe pe ñembosarái ndosegíri umi regla, jaipe"a pe fraternidad!
  Ha jey, oveve ipy nandigui umi aguja oporojukáva ha ogolpeáva. Mokõive aviõ ha tanque-pe guarã.
  Omimbipáva italón desnudo ha redondo, Margarita Korshunova opurahéi vy"ápe:
  - ¡Mba'eve ndaikatúi! ¡Aguerovia oĩtaha peteĩ libertad ko"ẽmbota!
  Pe mitãkuña omombo jey peteĩ cascada de aguja letal umi nazi ha itánke ha aviõkuérare, ha osegi:
  - ¡Ohóta pe pytũmby! ¡Umi rosa mayo-pegua ipotypáta!
  Ha pe ñorairõhára omombo ramoite peteĩ guisante ipy nandi reheve, mil nazi pya"e oveve yvate gotyo. Heẽ, pe ejército imperio marrón ha infierno-pegua oñemboyku hína ñande resa renondépe voi.
  Natasha Korshunova ñorairõme. Otyryry peteĩ cobra-icha. Ombopu umi enemigo-kuérape. Ha hetaiterei nazi omano ha hoʼa umi avión.
  Mitãkuña oipuru chupekuéra kyse puku, ha carbón ra'ỹi, ha lánsa reheve. Ha umi aguja.
  Upe jave avei, opukavy:
  - ¡Arovia oútaha victoria!
  Ha pe gloria orekóva umi ruso ojuhúta!
  Umi dedo dedo desnudo omombo aguja pyahu, operforáva opositor-kuérape.
  Zoya Angelskaya movimiento salvaje-pe. Oñemotenondévo umi nazi rehe. Oikytĩ chupekuéra michĩmi.
  Pe ñorairõhára omombo aguja ikuã nandi reheve. Oity umi opositor-kuérape, tanque ha aviõ ndive, okororõ aja:
  - ¡Ñande victoria completa hi'aguĩma!
  Ha omboguata peteĩ molino ka"aguy kyse puku reheve, ombotyryrývo umi tanque. ¡Kóva añetehápe peteĩ mitãkuña mitãkuñaicha!
  Ha katu Agustín cobra oho ofensiva-pe. Ko kuña ha"e peteĩ pesadilla opavavépe ĝuarã.
  Ha oñemboguapýramo, he"ise oñembogueha.
  Upe rire pe iñakãrague morotĩva oipyhýta ha opurahéi:
  - Aipe'áta opaite akãrague! ¡Che ha"e peteĩ sueño tuicháva!
  Ha ko"áğa ikyse puku oĩ en acción ha oikytĩ so"o ha metal duralumina de aviõ reheve.
  Svetlana Blancanieves oike avei ofensiva-pe. Ko mitãkuña ndorekói inhibición. Oñeikytĩ riremínte, hetaiterei teʼõngue oñemosarambi, ha umi aviõ ha tanque oñeno ijerére.
  Pe terminador rubio opukavy:
  - Mba'eichaitépa iporãta! Mba'eichaitépa iporãta - Che aikuaa!
  Ha upéi oveve chugui peteĩ guisante asesino.
  Pe mitãkaria"y ipy"a"ỹva, iporãva ha musculoso Oleg, ohasa jey hetaiterei nazi rupi peteĩ meteoro-icha ha osẽ pya"e. Ha oipyhýta peteĩ bomba ha omombo.
  Michĩ tuichaháicha, ha katu oporojukáva...
  Mba"éichapa peteĩ masa de aviõ oĩva yvágape oñemboja"óta michĩmi.
  Mitãkuimba"e Terminator opukavy:
  - ¡Pe mitãrusu tormentoso máquina oporomondýiva rehegua!
  Pe mitãkuña ipy"a"ỹva Margarita ojapo jeýta péva ñorairõme.
  Ha oikytĩta hetaiterei luchador marrón. Ha oikytĩ umi lugár tuicháva umi tánke ha aviõ apytépe.
  Pe mitãkuña opukavy:
  - Lambada ha'e ñande jeroky yvyku'i ári!
  Ha oinupãta kyreʼỹ pyahúpe.
  Natasha Korshunova ipochyve ofensiva-pe. Péicha oinupã umi nazi-pe. Ndahasyiete chupekuéra ĝuarã oñemoĩ ko"ãichagua mitãkuña"íre.
  Natasha Korshunova ogueraha ha opurahéi:
  - ¡Che patada descalzo ningo ohecha"ỹ!
  ¡Pe carrera hendaitépe ha"e generalmente reconciliación!
  Ha pe ñorairõhára omosãso peichagua cascada de golpe umi opositor-kuérape.
  Ha omombo umi disco ipy nandi reheve.
  Ko"ápe amboguata pe molino. Pe masa de cabezas del ejército marrón ojeroky mombyry, ha umi tanque hendy, umi aviõ hendy.
  Ha"e peteĩ mba"eporã oñorairõva. Oinupãvo ijehe péicha armada marrón reheve.
  Zoya Angelskaya oime en movimiento, oityvyróva opavave. Ha ikyse puku ojogua tijera omanóvape.
  Pe mitãkuña ningo iporãiterei. Ha ipy nandi omombo umi aguja venenoitereíva.
  Ogolpea umi opositor-kuérape. Oity hikuái ijyva ha ojapo ataúd, ojapo tanque ha aviõ ojepovyvy.
  Zoya Angelskaya ojagarra, ombotyryry umi pezón escarlata ijyva henyhẽvagui ha opukavy:
  - Ndaipóriramo y grifo-pe...
  Natasha Korshunova osapukái vy"águi:
  - Upéicharõ nde kulpa!
  Ha ipy nandi reheve omombo peteĩ mbaʼe ojuka porãva. Kóva añetehápe mitãkuña mitãkuña.
  Ha peteĩ kyse oveve ipy nandi guive. Ha oinupãta hetaiterei combatiente-pe, oikytĩvo umi torreta umi tanque-gui.
  Agustín ipy"a"ỹva movimiento-pe. Pya"e ha ijojaha"ỹva iporãgui.
  Mba"eichaitépa iñakãrague omimbipa oguereko. Ojepyso hikuái peteî pancarta proletaria-icha. Ko mitãkuña ha"e peteĩ zorro añetegua.
  Ha oikytĩ umi oñemoĩvape - ha'ete ku heñóiva kyse puku ipópe.
  Pelirrojo, maldito mymba! Aike ñorairõme che mba"éva ndive aiporúvo tesape natural, pintura"ỹre.
  Agustín ojagarra ha oisu"u:
  - Ha'éta tóro akã - umi ñorairõhára ndoperdemo'ãi iñakã!
  Ha upéicha oity jey hetaiterei ñorairõhárape.
  Mitãkaria"y Terminator Oleg Rybachenko oñe"ẽmbegue:
  - ¡Pe reikotevẽva añoite! ¡Ajépa pe mitãkuña!
  Margarita Korshunova, omombo peteî puñalada ipy nandi, oikytïvo torreta tanque, omoañete:
  - Mitãkuña tuicha ha iporãva!
  Agustín pyaʼe voi omoneĩ ko mbaʼe:
  - Che ningo peteĩ ñorairõhára oisu'útava oimeraẽvape omano meve!
  Ha jey, ipy nandi reheve, omondóta peteĩ asesino, oity umi aviõ.
  Natasha Korshunova ndaha"éi inferior umi opositor-kuéragui ñorairõme. Ndaha"éi mitãkuña, ha katu opa haĝua peichagua paje tatatĩme. Ha umi nazi hasy: hoʼa ohóvo umi avión ha tanque.
  Ha opukavy:
  - Mba'eichaitépa yvága hovy!
  Agustín, omosãsóvo pe cuchilla ipy nandi reheve, oikytĩvo pe tanque torreta, omoañete:
  - ¡Ndoroikói rovái pytyvõhára!
  Svetlana Blancanieves, oikytïvo enemigo ha oity aviõ, omondo tuit:
  - Natekotevẽi kyse rejuka haguã peteĩ itavývape...
  Zoya Angelskaya opukavy, omombo aguja ipy nandi reheve ha oity umi tanque ha aviõ ipy bronceado reheve:
  - ¡Ijapúta chupe itavyháicha!
  Natasha Korshunova, oikytĩvo umi nazi-pe, ombojoapy:
  - Ha ejapo hendive peteĩ pláta pehẽnguére!
  Ha umi ñorairõhára ojagarráta ha osaltáta. Ha"ekuéra huguypa ha ho"ysãiterei. En general, heta emoción oî ipypekuéra.
  Peteĩ mitãkaria"y haimete desnudo, iporãva, musculoso oiporúva pantalón corto añónte, Oleg Rybachenko, ojehecha estiloiterei ñorairõme.
  Peteĩ mitãkuña porã, Margarita, omombo peteĩ antimateria pehẽngue ipy nandi reheve ha opurahéi:
  - Pe golpe imbarete, ha katu pe karai ointeresa...
  Pe mitãkaria"y genio omombo ipy reheve peteĩ mba"e ojoguáva peteĩ hélice helicóptero-pe. Aikytĩ peteĩ par de cien akã umi nazi ha tanque-gui, ha asapukái:
  - ¡Bastante deportivo!
  Ha mokõivéva - peteĩ mitãkuimba"e ha peteĩ mitãkuña - en pleno abierta.
  Pe mitãkaria"y terminador Oleg, oikytĩvo umi soldado marrón, opukavy:
  - Ha oikóta tuicha victoria ñandéve guarã!
  Margarita opukavy ombohováivo:
  - Rojuka opavavépe - ipy nandi reheve!
  Pe mitãkuña añetehápe ha"e peteĩ terminador activo-icha.
  Natasha Korshunova opurahéi pe atentado-pe:
  - ¡Peteĩ ñorairõ marangatúpe!
  Ha pe ñorairõhára omoñepyrũ peteĩ disco boomerang haimbe asýva. Oveve peteĩ arco-pe, oikytĩ hetaiterei nazi ha torre de tanque.
  Zoya Angelskaya ombojoapy, omotenondévo exterminación:
  - Ha'éta ñande victoria!
  Ha oveve aguja pyahu ipy nandi guive. Ha oinupã hikuái hetaiterei aviõ ñorairõhára ha aviõ.
  Pe mitãkuña rubio he"i:
  - ¡Jacheckmate pe enemigo-pe!
  Ha ohechauka iñe"ẽ.
  Agustín ipy"a"ỹva ha tatatĩ, oñanduukáva ipy ha omombo esvástika orekóva ijyke haimbe asýva, opukavy:
  - ¡Poyvi imperial tenonde gotyo!
  Svetlana Blancanieves, omombo peteĩ pelota hiperplasma rehegua italón desnudo reheve, omoañete pya"e:
  - ¡Gloria umi héroe ho'ava'ekuépe!
  Ha umi mitãkuña osapukái peteĩ ñe"ẽme, oityvyróvo umi nazi-pe:
  - ¡Avave nañandejokomo'ãi!
  Ha ko"áğa umi disco oveve umi ñorairõhára py nandi guive. So'o ojedesgarra, ha oñembyai umi torreta tanque ha aviõ cola.
  Ha jey pe sapukái:
  - ¡Avave ndaiporimo'ãi ñandepu'aka!
  Natasha Korshunova oveve yvate gotyo. Oikytĩ umi opositor ha buitre ipepo rehegua, ha oguenohẽ:
  - ¡Ore ha'e lobo kuña, ro'u pe enemigo!
  Ha ikuã nandi guive oveve osẽta peteĩ disco oporojukáva.
  Pe mitãkuña ojere voi éxtasis-pe.
  Ha upéi oñe"ẽmbegue:
  - ¡Ñande talón ohayhu tata!
  Heẽ, umi mitãkuña añetehápe ningo sexy.
  Oleg Rybachenko, peteĩ mitãkaria"y iporãva ha musculoso, pantalón corto-pe, opukavy:
  - Oh, ko"ẽmbotávo, umi guardia chembotavy che hatĩre!
  Ha oñakãity umi ñorairõhárape. Opuka ha oipe"a hikuái hatĩ ombohováivo.
  Natasha Korshunova oikytĩ umi nazi-pe ha osapukái:
  - ¡Ndaipóri vy'a ñande mundo-pe ñorairõ'ỹre!
  Pe mitãkaria"y terminador, italón desnudo, redondo, mitãicha, oñeme"ẽvo pulsar-pe ha ohundíva umi fascista-pe, ombotove:
  - Sapy'ánte jepe ñorairõ ndaha'éi vy'arã!
  Natasha Korshunova omoneĩ:
  - Ndereguerekóiramo mbarete, upéicharõ heẽ...
  ¡Ha katu ore ñorairõhára akóinte hesãi!
  Pe mitãkuña omombo aguja pe enemigo-pe ipy nandi reheve, ombopu peteĩ masa de tanque aviõ reheve ha opurahéi:
  - Soldado akóinte hesãi, .
  Ha oĩma listo pe hazaña-pe ĝuarã!
  Upe rire Svetlana Blancanieves oikytĩ jey umi enemigo-kuérape, oity umi torre de tanque ha umi aviõ cola.
  Zoya Angelskaya ha'e peteĩ ñemonda pya'eterei. Haʼe ombohasa peteĩ barril entero umi nazi-pe. Ha oikytĩ peteĩ par de mil peteĩ explosión reheve.
  Upéi opukavy:
  - Ani repyta, ore talón omimbi!
  Ha pe mitãkuña oĩma equipo de combate-pe!
  Agustín avei naikangy ñorairõme. Péicha oinupã umi nazi-pe. Haʼete ku oñemboykéva peteĩ grúpogui kadéna reheve.
  Ha oikytĩvo umi opositor-kuérape, opurahéi:
  - Eñangareko, iporãta
  ¡Oĩta peteĩ empanada pe caída-pe!
  Pe aña iñakãrague morotĩva añetehápe oarado ñorairõme, peteĩ jack-in-the-box-icha. Ha mba'éichapa hendy umi tanque ha umi aviõ hendy.
  Ha péina ápe mba"éichapa oñorairõ pe mitãkuña ipy"a"ỹva peteĩ túnica-pe, Margarita Korshunova. Ha umi nazi ohupyty chugui.
  Ha oinupãramo, oinupã.
  Umi salpicadura huguypaitéva oveve osẽ chugui.
  Natasha Korshunova he"i vaieterei oveve jave umi salpicadura de metal ipy nandi guive, omboyku umi tanque akãrague ha torreta:
  - Gloria Rusia-pe guarã, tuichaiterei gloria!
  Umi tanque oñemotenonde pya'e...
  Divisiones kamisa pytãme - .
  ¡Maitei pueblo ruso-pe!
  Upévare umi mitãkuña oñorairõ umi nazi rehe. Upévare oñekytĩ ha oñemboja"o. Ndaha'éi guerrero, sino añetehápe pantera ojeipe'áva cadena-gui.
  Mitãkaria'y hasýva Oleg Rybachenko oime ñorãirõme ha oataka nazi-kuérape. Oinupã chupekuéra poriahuvereko"ỹre, oikytĩ umi tanque ha osapukái:
  - ¡Ore ningo tóroicha!
  Margarita Korshunova, oityvyróvo pe ejército marrón, ha oikytĩvo umi tanque ha umi aviõ jyva, oipyhy:
  - ¡Ore ningo tóroicha!
  Natasha Korshunova ogueraha ha opukavy, oikytĩvo umi soldado marrón umi tanque ndive:
  - ¡Nde ndaikatúi ndejapu!
  Zoya Angelskaya odesgarra hína kuri umi nazi-pe ha opukavy:
  - Nahániri, ndaha'éi po rupive!
  Ha avei oipyhýta ha omosãsóta pe mbyja ipy nandi reheve ha omohu"ãta heta fascista.
  Natasha Korshunova ojagarra, omosãso, peteĩ rayo pe pezón escarlata-gui ha opukavy:
  - ¡Ore televisor hendy!
  Ha peteĩ aguja ryru oporojukáva oveve ipy nandi guive.
  Zoya Angelskaya, avei oityvyróva umi nazi ha itánke ha aviõ, opukavy:
  - ¡Ore angirũ ha'e monolítico!
  Ha jey ojeity hatãiterei ha umi círculo oñembotapykue opa gotyo. Ko mitãkuña ha'e pura destrucción umi opositor-kuéra rehe.
  Pe mitãkuña, ipy nandi reheve, oipyhýta ha omondóta mbohapy boomerang. Ha péva ogueru hetave te'õngue.
  Upe rire pe iporãva osẽta:
  - ¡Ndorome'ẽmo'ãi poriahuvereko enemigo-pe! ¡Oĩta peteĩ teʼongue!
  Ha jey pe mba"e oporojukáva oveve pe talón desnudo-gui.
  Agustín Rojo avei he"i lógicamente:
  - Ndaha'éi peteĩ te'õngue añónte, ha katu heta!
  Upe rire, pe mitãkuña ojagarra ha oguata ipy reheve umi charco huguypaitéva rupi. Ha ojuka heta nazi-pe.
  Ha mba'éichapa okororõ:
  - ¡Masa de asesinato rehegua!
  Ha upéi oinupã iñakãme Hitler general-pe. Ha'e omopẽta iñakãrague ha ome'ẽta chupe:
  - ¡Banzai! ¡Rehóta yvágape!
  Svetlana Blancanieves ipochyeterei ofensiva-pe, especialmente oity umi tanque, ha umi aviõ avei, opukavy:
  - ¡Ndaiporimo'ãi poriahuvereko nderehe!
  Ha peteĩ docena de aguja oveve ikuã nandigui. Oinupã aja opavave rupi, umi aviõ ho"a. Ha pe ñorairõhára añetehápe oñehaʼã oikytĩ ha ojuka.
  Peteĩ mitãkaria"y muscular, esculpido, pantalón corto-pe, Oleg Rybachenko, oityva"ekue cuervo-kuérape isilbato reheve, opukavy:
  - ¡Martillo iporãva!
  Ha pe mitãkaria"y omombo avei ipy nandi reheve peteĩ mbyja ro"ysã peichagua esvástica-icha. Peteĩ híbrido ikomplikadoitereíva.
  Ha pe masa de nazi hoʼapaite.
  Oleg Rybachenko opukavy:
  - ¡Banzai!
  Ha pe mitãkaria"y oĩ jey pe ataque salvaje-pe. Nahániri, pe poder opupu rei ipype, ha umi volcán okororõ!
  Magnífica Margarita oñemomýiva. Oipe'áta opavave rye.
  Pe mitãkuña omombota cincuenta aguja peteĩ jeýpe ipy reheve. Ha hetaiterei enemigo opaichagua ojejuka, oñembotapykue tanque ha aviõ.
  Omimbi umi talón desnudo, Margarita Korshunova opurahéi en términos de vy"apavẽ:
  - Peteĩ, mokõi! ¡Pe ñembyasy ndaha"éi peteĩ problema!
  ¡Arakaʼeve napedesanimaivaʼerã!
  Eñongatu nde ryekue ha nde jyva yvate.
  ¡Eikuaa peteĩ angirũ añetegua akóinte oĩha nendive!
  Kóva peteî empresa agresiva péicha. Pe mitãkuña oinupãta ha osapukáita:
  - ¡Pe Dragón Presidente-gui oikóta peteĩ te'õngue!
  Natasha Korshunova ha"e algún tipo de terminador-nte ñorairõme. Ha ha'e osapukái:
  - ¡Banzai! ¡Pya"e ehupyty! Ha pe dictador opa!
  Ha peteĩ granada oveve ipy nandi. Ha oinupã umi nazi-pe peteĩ clavo-icha. Ha ohundíta peteĩ masa de mastodones ha máquina ipepo ha infernal.
  ¡Ajépa pe ñorairõhára! Mayma ñorairõhárape - ñorairõhára!
  Zoya Angelskaya oime avei ofensiva-pe. Peichagua perra pochy.
  Ha ha'e ojagarra ha opukavy:
  - ¡Ñande Ru ha'e Tupã Blanco voi!
  Ha oinupãta umi nazi-pe peteĩ molino triple reheve!
  Ha pe pelirroja, omimbipáva umi talón desnudo ha umi pezón rubí Agustín jyva rehegua, opukavy ombohováivo:
  - Ha che Tupã katu morotĩ!
  Añetehápe, pe pelirroja ha"e pe encarnaciónite ñembotavy ha mba"e vai rehegua. Umi enemígope g̃uarã, katuete. Ha iñamigokuérape ĝuarã ha"e peteĩ querida.
  Ha mba'éichapa oipyhýta ha omombo ipy nandi reheve. Ha oĩkuri hetaiterei ñorairõhára imperio marrón-pegua, avei itanque ha aviõ.
  Pe iñakãrague morotĩva osapukái:
  - ¡Rusia ha Tupã morotĩ oĩ ñande rapykuéri!
  Peteĩ guerrero orekóva tuicha potencial de combate. Nahániri, iporãve ndajajepy"apýi peteĩva ko"ãva guýpe. Umi tórre de tanque-icha, umi aviõ fascista pepo ojedesgarra.
  Agustín, oityvyróvo umi opositor-kuérape, oisu"u:
  - ¡Ñamolinata opavave traidor-pe polvo-pe!
  Ha oñakãity ikompañerokuérape. Heẽ, ko mitãkuña tatatĩva ndaha"éi exactamente peteĩ mba"e ikatúva ome"ẽ py"aguapy. ¡Ndaha"éiramo pe py"aguapy ñemano rehegua!
  Svetlana Blancanieves, pe aplastador umi enemigo-kuérape, oguenohẽ:
  - ¡Rojukáta ndéve peteĩ fila reheve!
  Agustín Rojo omoañete:
  - ¡Opavavépe jajukáta!
  Ha ipy desnudo ha cincelado-gui, ¡oveve jey pe don de aniquilación total! Ha hetaiterei tanque ha aviõ ojepovyvy ha oiko chugui viruta michĩva peteĩ jeýpe.
  Ha upéi pe mitãkuña oinupã rayo reheve ha"ete ku oúva peteĩ pezón escarlata-gui.
  Omondo jopói ñemano rehegua italón desnudo reheve, Oleg Rybachenko opurahéi ombohováivo:
  - Ha'éta peteĩ banzai completo!
  Agustín, oikytĩvo umi nazi-pe ipo nandi, oikytĩ kyse puku reheve ha omombo aguja ipy nandi reheve, ohundívo tanque ha aviõ peteĩ jeýpe, he"i:
  - Mbykyhápe! En pocas palabras!
  Natasha Korshunova, ohundívo umi ñorairõhára marrón, tanque ha aviõ ndive, opukavy:
  - Mbykyhápe - banzai!
  Ha ñaikytĩ umi ne adversario-kuérape ferocidad salvaje reheve.
  Peteî mitãkaria'y ipy'a'ÿva, iporãva, pantalón corto-pe, Oleg Rybachenko, oikytïvo opositor-kuérape, he'i:
  - Ko gambit ndaha'éi chino,
  Ha cheguerovia, pe debut ha"e tailandés!
  Ha jey peteĩ disco haimbe ha oikytĩva metál oveve pe mitãkaria"y py nandi guive. Oikytĩ mokõive torreta umi tanque ha umi aviõ cola.
  Pe mitãkuña oñorairõva metal-kuéra oityvyróva Margarita, oikytĩva umi guerrero imperio marrón-pegua ha umi tanque armadura, opurahéi:
  - Ha mávapepa jajuhúta ñorairõme.
  Ha mávapepa jajuhúta ñorairõme...
  Ndajañembosarái mo"ãi upéva rehe - .
  ¡Rodesgarráta ndéve!
  ¡Rodesgarráta ndéve!
  Omba'apo porã hikuái umi nazi ndive upérõ...
  Upévare Hitler ha iequipo oñesũ umi mitãkuña ha mitã renondépe.
  Natasha Korshunova tenonderãite omboliga nazi número uno ohetũ haĝua ipy nandi.
  Upéi Hitler ha opavave oĩva ijerére ohetũ ambue mitãkuña suela ha talón desnudo. Ha oisu'u hikuái ipysã iñe'ẽme. Ha peteĩ mitãkaria"y rubio iporãitereíva, Oleg Rybachenko, ohetũ chupe peteĩ mitãkuña py nandi.
  Upe rire, ovy"aiterei pe parásito kuimba"e oñemotĩ haguére, Natasha omanda:
  - Ko'ágã, rojuka mboyve opavave, ¡firma orden de entrega completa ha incondicional Tercer Reich Unión Soviética-pe!
  Opa mba"e oĩ porã opa porãva. Tercer Reich okapitula ha Wehrmacht ipu'akapáva ojedesarma. Hitler ha iequipo oho Beria kárselpe.
  Pe huísio pya"e, ha katu hekojojáva. Pe 22 de junio de 1959-pe, Hitler-pe oñemosaingo Plaza Roja-pe voi!
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"