Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Espacio Urss Ukat Vampires Ukatxa

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Pä tunk kimsan patak mara tukuyanxa, Sirius warawaran pusi planetapanx "Burevestnik" precursor campamento ukaw utji. URSS markax warawaranakan imperioparuw tukuwayi, ukat comunismo ukax ukan utt"ayasiwayi. Jaqinakax galaxia taypinwa jilxattaski. Ukat juk"ampirus, jutïr pachan tecnología tuqit nayrar sartat campamento ukan vampironakan uñstatapax janiw suyt"atäkiti. Uka qhipäxanxa, kunjamtix jikxataskän ukhamarjamax mä civilización ukaw yaqha galaxia ukan jaqinakamp atipt"asiski. Valerka, Leva, Slava ukat Marinka - URSS ukan era galáctica ukan nayrïr irpirinakapa, vampiros ukar tukupxi ukat jan uñjat, qhana ukat kusiskañ aventuranak uñt"apxi.

  ESPACIO URSS UKAT VAMPIRES UKATXA
  ANOTACIÓN ukax mä juk"a pachanakanwa
  Pä tunk kimsan patak mara tukuyanxa, Sirius warawaran pusi planetapanx "Burevestnik" precursor campamento ukaw utji. URSS markax warawaranakan imperioparuw tukuwayi, ukat comunismo ukax ukan utt"ayasiwayi. Jaqinakax galaxia taypinwa jilxattaski. Ukat juk"ampirus, jutïr pachan tecnología tuqit nayrar sartat campamento ukan vampironakan uñstatapax janiw suyt"atäkiti. Uka qhipäxanxa, kunjamtix jikxataskän ukhamarjamax mä civilización ukaw yaqha galaxia ukan jaqinakamp atipt"asiski. Valerka, Leva, Slava ukat Marinka - URSS ukan era galáctica ukan nayrïr irpirinakapa, vampiros ukar tukupxi ukat jan uñjat, qhana ukat kusiskañ aventuranak uñt"apxi.
  PROLOGO UKA TUQIT ARSUÑATAKI
  Valerka Lagunov jupax naranja palmeras ukat helechos morados ukanakaruw t"ijtäna, ukax Burevestnik jak"an jikxatasir parque ukan pataparuw ch"allt"äna. Uka waynax legendario Peter Pan ukham t"ijt"askäna. Jupajj jiskʼa cortocircuitonakakiw uchasïna, color qalanakampi lliphipirïnwa, janiw kuna tʼijtir aparatonakas uñjaskänti. Q"ala, musculoso kunka yuqall wawanakanxa, mä wila corbata ukaw rubí ukanakamp qhant"äna. Jupax perla kisunakapampiw jachaqt"asïna, ukax Sirius jach"a violeta warawararuw lliphipitayna. Leninista waynan torsopax tejas de relieve ukat wali suma musculonakampiw ch"allt"ata.
  Aka oraqen uñjataparjamajj wali juntʼünwa. Aka chiqanx ukham ch"aman Inti local ukaw utji, ukax juk"amp junt"u, ultravioleta ukat yaqha radiación ukanakaw utji. Valerkax ch"iyar ch"iyar ñik"utanïnwa, ukampis ñik"utapax, jan ukasti, llamp"u, sinti puqur trigo ukhamänwa, ukhamarak cejas ukanakas ukhamaraki.
  Uka waynax t"ijtäna, jichhax mä lazo luraskäna, jichhax quqanak jak"an muyuntäna, uka quqanakax guitarrar uñtasitaw kunayman saminakan cuerdas ukanakamp uraqit mistu.
  Ukatxa, qʼillu chʼiyar chʼiyar wila panqaran jakʼapanwa jankʼak pasawayxäna. Aka aycha manq"ir representante de la flora ukax pétalos ukanakap ch"iyjatayna, niyaw waynan q"ala, muyu talonap katjatayna.
  Uka waynaxa jaqi manq"iri panqararuxa mä nayra luratayna ukatxa chillqt"atayna:
  - ¡Heroes ukanakax arknaqapxi! ¡Mä jan uñtʼat jaqew mantani ukat janiw katjkaniti!
  Leva kullakajj uka jakʼanwa uñstäna. Jupax musculoso ukhamarakiwa, jisk"a, lliphipi shorts ukan bronceado ukhamawa, ukampis cobre wila ñik"utaniwa. Ukampis mä suma uñnaqtʼan yuqall wawax pä tunk kimsan patak mara tukuykamax niyas janiw jaqinakan jan wali jaqinakax qhiparkänti. Levax mä suma tankjam jach"a tortuga ukat diamante concha ukham jach"a tortugaruw t"ijtäna. Uka waynax qʼala suelapampiw wali valorani capan thiyanakapar chʼiyjäna ukat qʼuchtʼarakïna:
  - ¡Janiw mä patético laq"ukiti, jan ukasti diamantenakan tortugawa!
  Mä escarlata corbatajj chocolate ñikʼutaparuw uñtasïna. Q"ala kayuni waynan talonanakapax rosa ukhamarak amparanakapas rosa ukhama, ukampis jupax niya papuano ukhamawa.
  Jupax Valerkaruw nayranakap ch"irmthapïna ukat ch"iqa amparapan amparanakap ch"allxtayäna. Mä jach"a león-rata híbrido ukan holograma ukaw uñstäna. Ukat mä istʼir arnaqasiñaw arktäna.
  Mä tama local morado ukat ch"uxña monos sapa maynix pusi chuymani, ukhamarak mä tama jirafa híbridos libélula ch"iwimpi, jank"akiw sarapxäna, ukham, virtual ukhamäkchisa, monstruo ukar axsarayasa.
  Ukanx mä chuckle ukaw utjäna. Mä imill wawax mä jisk"a faldampi ukat pechopar mä jisk"a telampiw arnaqasïna:
  - ¡Jan jisk"achasipxamti, waynanaka! Anti-pulsarización ukaxa uywanakaru axsaraña.
  Kimsïr waynaw ch"uxña, ch"uxña ñik"utani uñstäna.
  Jachaqtʼasisaw akham säna:
  - Taqi kunasa quasar , Marinka! ¡Jichhakiw kusistʼapxta!
  Imill wawax q"ala, jisk"a, q"illu kayumpiw kayunakap ch"iqt"äna, ukampis rosa suelampiw ch"allt"äna. Mä jachʼa barcon hologramapaw qhantʼäna, uka barconjja walja pistolanakaw utjäna, uka barconjja, rayanakan uniformeni yuqall wawanakaw utjäna. Marinero waynanakajj jachaqtʼasipjjäna, botas ukanakajj pulidompiw qhantʼäna.
  Crucero sat barcon velanakapajj wali suma diseñonakampi kʼachachtʼatänwa, ukanjja panqaranakampi, qollunakampi ukat suma imillanakampi kʼachachtʼatänwa. Ukat ukat chiqpachansa, dandy botas ukanakampi, diamantenakampi kʼachachtʼat espuelas ukanakamp kʼachachtʼata, mä jachʼa imill capitanax mä cocked sombrerompiw uñstäna, mä plumampiw warawaranakjam lliphipir joyanakampi chʼukutäna. Pʼeqepa apsusaw ñikʼutap qori laphir uñtat uñachtʼayäna. Jupax imill wawarux qunqurt"asisaw akham säna:
  - ¿Kunsa munta, princesa?
  Slavka, ukax ch"uxña ñik"utan waynan sutipawa, larusisaw akham jaysäna:
  - Jiwaki! ¡Lenin ukat atipt"ir comunismo markanx kawkir waynas wila corbata uchatäki ukax juk"amp jach"añchatawa ukat respetompiw jikxatasi, juk"amp munasiri zar ukat jach"a emperador ukanakat sipansa!
  Marinkax lart"asisaw holograma ukax jank"akiw chhaqtawayxäna, ukat jaysäna, jan ukax juk"ampirus q"ucht"äna:
  Uka thaya thayt"aniw qhispiyasiñ intix jiwasatak qhant"äna,
  Ukat jach"a Lenin jupax thakhinak qhant"ayawayitu...
  Jupaw jaqinakar mä chiqapar sartayañatak sartayäna,
  Ilyich ukax espacio ukarux universo apsuñatakiw ch"amanchawayi!
  . JANK"A 1. 1.1
  URSS markax janiw t"unjatäkänti ukat janirakiw t"unjatäkänti. Jan ukasti, comunismox uraqpachanw atipt"awayi. Ukat Unión Soviética markax jilxattaskakïnwa, ukat aka Uraqin qhipa república ukar tukuñkama. Uka qhipatxa , mä t"aqa t"aqa pachan pachapax tukusxänwa, ukatx jach"a lurawimp cosmico jach"anchayañ pachampiw qalltawayi.
  Jaqinakax nayrar sartañ qalltapxäna ukat suma qamañ qalltapxäna. Chʼaxwäwinakasa, machʼa pachanakasa, usunakas chhaqtawayxänwa, qullanakax niya taqe chʼamanïxänwa. Jaqinakan genéticap askichañax wakisispawa, ukat jaqinakatakix juk"amp axsarkañ jan waliw - chuymankipstaña - atipjataw uñjasiwayi. Jaqinakax wiñayatakiw wayn tawaqunaka ukat suma uñnaqt"anir tukupxäna. Ukat yänakan jan waltʼäwinakapajj askichasirakïnwa . Qullqix chhaqtawayxänwa ukatx taqiniw munataparjam katuqapxaspäna.
  Jaqinakax galaxia taqpach chiqanwa qamasipxäna. Ukampis walja warawaranaka ukat planetanakaw utji. Nayrajj jan uñjkañ chʼamaw jikjjatasïna. Fusión termoquark ukax pä millón kutiw fusión termonuclear ukar sipanx juk"amp ch"amani, ukatx fusión termopreón ukax pusi billones kutiw núcleos de hidrógeno ukan fusión ukar uñtasita.
  Tecnología informática ukax jilxattawayiwa, Hipernet ukat virtual ultramatriz ukax mä juk"a pachanakanwa . Jakañax jukʼamp suma ukat kusistʼañjamaw tukuwayxi.
  Warminakax wawanakar ususiñat ukhamarak ususiñat qhispiyatäpxänwa; Ukat ukatwa taqe jaqenakajj wali suma uñnaqtʼanïpjjäna ukat wali suma uñnaqtʼanïpjjarakïna. Ukat jichhax walja kutiw chiqap chacha warmin representantenakapax ch"aman representantes ukanakat sipanx juk"amp utji. Ukat kunjamsa akapachax wali suma ukat jachʼa tukuwayxi, ukanxa jila partex wiñayatakiw wayn tawaqunaka ukat chiqpachapuni suma uñnaqtʼani imillanaka.
  ¡Ukat akax niyaw chiqpach paraíso ukhamäxäna! Ukat jukʼamp chʼamani chacha warmin representantenakapajja, Apolo sat chachar uñtasitäpjjewa, sapa maynis mayj mayjäpjjatapsa jarkʼaqatäkchisa. Imperio espacial soviético ukanx razas ukat nacionalidades ukanakax juk"ampiw mistuwayxäna, ukax jaqinakarux juk"amp suma uñnaqt"ani ukat jan pantjasir tukuyäna.
  Comunismo sat paraíso ukat taqe jachʼa jan waltʼäwinakas nayratpach askichatäkaspas ukhamänwa.
  Espacio tuqit yatxatkasaxa, jaqinakax janiw galaxiapanx mä juk"a jan ukax juk"amp nayrar sartat civilización ukamp jikisipkiti. Ukat ukax inas wali askïchïna.
  Niyakejjay jan khitimpis nuwasiñajj wakiskchïnjja. Walja planetanakax flora ukat fauna ukanakamp phuqhantat utjkchïnsa . Sañäni, Sirius sat planetanakajj paqallqo planetanakanïnwa, ukanakajj biología toqet jakañanïpjjänwa. Chiqansa, jan civilización ukampix. Ukat jukʼamp nayrar sartat animalanakajj phisqhïr planetan centauronakäpjjänwa. Ukampis jupanakax janiw herramientas ukanakax utjkänti ukat mä enfrentamiento qalltañax wakisispa ukhax thujrunaka ukat thujrunakakiw apthapipxirïna. Chiqansa, Centauro sat animalanakax chimpancé sat animalanakjam amuytʼasirïpxänwa, jaqin arunakapsa parlapxarakïnwa. Kuntï mononakax jan lurapkaspati jan modificación genética ukampi.
  Pusïr planetanjja, wali juntʼünwa, ukat sojjta tunka phesqani grados Celsius ukhanïnwa, uka jakañanakajj nayra tiemponïnwa, ukampis yaqhep jamachʼinakajj parlañ yatichapjjaspänwa. Flora ukhamaraki fauna ukanakaxa qamirinakawa. Aka chiqanwa precursoranakan campamentonakapax uttʼayasïna, ukat wawanakax taqi chuymaw aka chiqar avionat sarapxäna.
  Kimsïr planetax juk"amp junt"upunïnwa, ukampirus uka chiqan jakawimp qamirïnwa. Ukat nayrïr päx Sirius ukar sinti jak"achatawa, taqi umax jupanakx ch"amakt"awayiwa, ukat formas proteicas ukanakax janiw utjkaspati. Phisqhïr planetax pä tunk payan pachanx Uraqit sipanx juk"amp thayapunïnwa, ukampis wali junt"urakïnwa. Ukat suxta urunxa, aka Uraqit sipansa mä qhawqha gradonak jukʼamp jukʼamp temperaturanïna, uka tiemponxa janiw kuna pachas uka uraqin pachapax mayjtʼayatäkänti.
  Paqallq planetajj Marte sat planetat sipansa mä jukʼa juntʼünawa, ukampis jakañajj utjarakïnwa, jukʼakïkchïnsa. Jiltʼir planetanakajj janiw natural jakäwinïjjapjjänti, jan ukasti jan chʼamäki uka bacterianakakiw utjäna. Ukampis walja mineralanaka ukat jukʼampinakaw utji.
  Sirius ukax planetanakan qamirïnwa - tunka payan planetanakampi, ukat ukax wali askipuniwa . Yaqha warawaranakax janiw uka churäwimpix ukham khuyaptʼayasipkiti. Ukhamarus galaxia chika taypinxa, kawkhantix walja warawaranakax utjki ukanx cataclismos ukat uraq khathatinakax sapa kutiw planetanakanx utji, kunatix warawaranakax jak"achasipxi ukat qhipharxapxi.
  Chiqansa, jaqinakax nayratpachwa estrellanakan partículanakapat artificialjam planetanak lurañ yantʼapxi. Ukhamajj jakañatakejj territorio jan pistʼañapatakejj janiw kuna jan waltʼäwis utjkänti.
  Nayra Egipto markan nayrar sartawipanx mä qawqha civilización ukanakaw utjäna, ukat ukham jaqinakaw utjäna, jinchunakapan uñnaqapakiw mayjt"apxäna. Jupanakajj lince sat animalanakar uñtasitäpjjänwa. Panpacha civilización ukanakax jaqinakat sipanx juk"amp nayra pachanakawa, ukampis nayrar sartawipanx sayt"awayxiwa.
  Ukat kunatix wali muspharkañawa, uka chiqan uma jalsun jaqinakax phisqa patak marakamaw jakasipxaspa ukat niyas janiw chuymankipstatäpkänti, ukat chachanakax janiw bigote ukat barba ukanakas jiltasipkänti, ukat wayn tawaqunakjamax uñnaqaniw qhiparapxäna. Jaqinakax jupanakpachaw uka elfonak sasin sutichapxäna. Jisa, wali suma uñnaqt"ani, suma ñik"utani, culturani, kusisita, jan yäqasa ukhamaraki wawanaka. Elfos típicos de cuentos de hadas wiñay wayn tawaqunakampi churatawa genética uñt"atampi, ukampirus amuyunx estado de infancia ukanx ukhamarakiw tecnología ukax nivel de antigüedad antigüedad ukan qhiparawayi. Elfonakax janiw catapultas jan ukax balistas ukanakas utjkänti, ukampis carrox perfección ukan alturapjamaw qhiparäna.
  Uka pachparakiw , pirámide lurañ munapjjäna ukat jiwañat qhepat jakañarus creyipjjänwa. Ukhamarus, jutïr pachan cienciax uñacht"ayiwa, chiqpachans kunas jaqit mistu, jañchin jiwatapatxa, ukat ukax personalidad ukat memoria ukhamäspawa, ukat componente hiperetérico ukax utjaspawa. Ukhamajj jichhajj cienciajj pä jachʼa lurañanakanïnwa. Galaxia uksat juk"ampi t"ijtir warawara barconak lurapxam, ukat nayratpach jiwat jaqinakar jaktayañ yatiqapxam. Ukat nayraqatxa, ¡Lenin, jupax URSS galáctica uksanx wiñay jakkir Diosar uñtasitänwa!
  Vladimir Ilyich chachan yurïwip urutpach mä machaq jakthapiwiw jist"aratäna ! Ukat wali thayapunïnwa.
  Jaqinakax axsarapxänwa, kunatix uka jak"ankir galaxia ukanx mä qhana, tecnología tuqit wali nayrar sartat civilización ukaw utjäna, ukax janiw jaqinakamp jikiskänti. Ukampis jupax janiw kuna agresivas uñacht"aykänti.
  Ukat ukhamatwa, jaqinakax wiñay wayn tawaqur jikxatapxäna, cuerpon celulanakax wiñayatakiw jaljasipxaspäna, ukax sañ muniwa ... ¡Alaxpachakiw, thayaki, nayraqatapan kusisiñakiw utji! ¡Ukat jaqinakax janiw jankʼak sarañatakix tiemponïpkiti!
  Valerka Lagunov ukat Leshka jupanakax Slavka ukat Marinka ukanakamp chika tunka payan maranipxiwa. Ukhamajj janiw kuna llakinakas ni kuna jan waltʼäwinakas utjkiti. Jichhax vacacionankapxi, ukax suxta phaxsiw utjani, ukat wawanakax uka pachanx kusist"añampi, kusisiñampikiw sarnaqapxi.
  Jichhax amparanakapamp kayunakapamp ch"iqt"asaw hologramas uñstayapxi. Ukat jupanakax sallqataw saltapxi. Inas uka jaqinakax qʼal jakasipkaspas ukham amuychisma.
  Amuytʼañataki, King Kong sat monompi Tyrannosaurus rex sat monompejj nuwasipjjäna. Ukat nuwasiñasa ukat agresivu kusistʼañanakas jupanakamp chikaw saräna. Chiqpachansa maynit maynikamaw chʼiyjasipxi.
  Marinkax chhuxriñchjasïna ukat jist"antarakïna:
  - Janiwa! Ukax brutal ukhamarak wila masinakax utjarakiwa. Ukhama, jumax iyaw sañamawa, ¡janiw lurañjamäkiti!
  Leshkax iyaw sasaw wila p"iqip ch"allxtayäna:
  - Jïsa! Chiqansa, ¡ukax wali qhurupuniwa!
  Ukat uka waynax qʼala kayunakap chʼiyjäna. Mä uñacht"äwiw uñstawayi, mä suma pintat torta rosas ukat yaqha exótico panqaranakampi crema ukamp lurat uñacht"ayata, ukhamarak cisnes perlas ukat quri challwa qullqi aletas ukanakampi. Chiqpachansa, kunjamsa chuym chʼallxtayir uñnaqäna.
  Jutïr urut jutir waynajj akham sänwa:
  - Ukax wali jach"awa , ¿janich ukhamäki?
  Valerkax jachaqt"asisaw jaysäna:
  - Mä juk"a wawa, ukampis taqpachanx janiw jan walïkiti!
  Slavkax akham sasaw tuiteó:
  Torta manqʼañax janiw jan walïkiti, janiw sañax wakiskiti,
  Ukampis jukʼamp sumaxa , ¡miel ukamp té umaña!
  Ukat ch"iyar ñik"utan waynax larusitaynawa.
  Wawanakax wali kusisitaw jikxatasipxäna ukat machaq kusistʼañanaksa ukat sensacionanakas munapxäna.
  Slavka ukax uka apt"asisaw wali ch"amampiw muyuntäna, lazonak khuchhuqasa. Uka yuqall wawanakan manqhanjja, jiskʼa nanobots ukanakaw utjäna , ukanakaw wali sum tʼijtjjapjjäna. Ukhamarus uka waynanakax niya q"ala jan isinïpxänwa. Ukampis wila corbatanakapajj mä pachpa tiemponwa walja lurañanak phoqapjjerïna.
  Hipernet ukamp jikisiña .
  Slavkax mä medusa ukat mä pitón ukanakan híbrido ukan jak"apan jikxatasïna. Ukat chiqpachapuniw uka pisinkir uywarux muyuntäna. Ukat thayajj jukʼampiw juntʼuchasïna.
  Uka t"ijtir waynax akham q"ucht"äna:
  Kunjamsa nuwasisa jakasipjjayäta
  Ukat janiw jiwañar axsarañakiti...
  Jichhat uksarojj jumasa nayasa ukham jakasipjjañäni,
  Ukat warawaranakan alturanakapanxa,
  Ukat qullu amukt"añax...
  Lamar quta olada ukat wali qhuru nina, .
  Ukat wali colerata ukat wali colerat nina !
  Levkax jaysañatakix muyuntäna, ukhamarakiw jan iyawsañjam jank"aki, ukat chirp"äna:
  Espacio ukanx kunayman punkunakaw utji,
  Jan wali hiperplasma ukax raging streams...
  Ch"iyara chiqanx mä quta ch"akhanakaw utji,
  Ukampis jichhax jaqinakax ch"aman Diosanakäxiwa!
  Valerka kullakajj ñikʼutap chʼoqtʼasisaw akham säna:
  - ¡Hiperplasma ukaxa ch"amawa! Walja lurawinakaw ukaruw atinisipxi.
  Marinkax wali colerat akham sasaw satayna:
  - Kunjamatixa hipercorriente ukanxa !
  Ukat imill wawax q"ala kayunakapamp pulsar holográfico apsusaw antutxäna. Ukat mä jachʼa nuwasiñ barcow cubiertanakampi ukat fumañ chimeneanakampi uñstäna
  Levkax akham sasaw qhanañcht"i:
  - Akax retro - pä tunk payan pacha qalltawi!
  Slavka chachajj kayunakap chʼoqtʼasirakïnwa, ukat ladopanjja mä armadillo sat armadillojj lliphipi, qorit lurat armadurampiw uñstäna.
  Uka waynaxa akham sänwa:
  - ¡Ch"axwapxañäni!
  Valerkaxa ukhamarakiw chhuxriñchjasïna. Ukampis jupax juk"amp thaya, jichha pacha ukat wali yatxatat barco uñstayatayna.
  Pioneer Boy jilatajj akham sänwa:
  - Jumatix nuwasiñ munstaxa, ukhamax musicampiw lurasma!
  Levko jupax dreadnought jupan lurat uñstayarakitaynawa ukat akham sasaw arsüna:
  - Janiwa, ¡ hiperquasar musicampi ch"axwañani !
  Ukat pusi barconakax virtual fusilanak maynit maynikamaw jiwayapxäna. Ukhamajj istʼañjamapunïnwa.
  Wawanakax amparanakap kayunakap t"axllirt"asipxäna, muyuntapxäna ukat wali amuyumpiw q"uchupxäna, kisunakap q"ala ch"allxtasa:
  Jiwasax mä jach"a pachan cosmos ukan wawanakapätanwa,
  Qhana comunismo ukax nayratpach lurasiwayi...
  Jaqinakan askinakapax , iyawsapxita, janiw kuna jan walïkiti, .
  ¡Jan jankʼak sartañäni ukat janiw mä segunda kutis sarañäniti!
  
  Jiwasax precursoranakax hiperplasma, .
  Mä super computadora chiqaw jiwasan corbata...
  Ukat wawanakan robotanakapax kamachinak istʼapxiwa,
  ¡Aka horanx mä ultra lurañ capaz!
  
  Jiwasax precursoranakax wali, yatipxtwa, iyawsapxita, dashing, .
  Galaxianakan wali thiyanakaparuw avionat sarapjjta...
  Ukat jichhas kayunakajajj qʼal qʼala qʼala chʼiyjatäjjewa , .
  ¡Janiw gorrión ukanakaruk nuwañ yatipkiti !
  
  Taqi kunas wali suma ukat quasar , .
  Kunatï akapachan jan jikjjatañjamäki ukajja...
  Jiwasax lurañäniwa, iyawsapxita, ukhama pulsar , .
  ¡Uka waynanakampi nayampejj thakinkapjjtwa!
  
  URSS markax jichhax jach"awa, millones
  Ukanx warawaranaka ukat kusisit planetanaka...
  Jiwasan qhipäxanx legiones de comunistas ukanakaw utji,
  ¡Janiw tʼaqhisiñanaka, jan waltʼäwinaksa yatktanti!
  
  Jiwasax kuna milagronaksa lurañ yattanwa,
  teoplásmico ukax ampar luk"anamat apsuñamawa ...
  Jaya nayra pachanakanxa, taqi diosanakampi, ñanqha Judasampi,
  ¡Ukat jichhajj Diosan churäwip katoqtanjja!
  
  Machaq pachan precursoranakax utjpan,
  Mä suma janchini, munasiñampi phuqt"ata...
  Jiwasax comunismo ukax kuna planetans uñstayañäni,
  Ukat ¡jan wali samka ceronakax janiw irnaqkaniti!
  
  Vladimir Ilyich jupax mä inspiración churani,
  Ukat arumax q'uchu q'ucht'añäni ...
  Jumax mä kusisit pacharuw katuntasma, .
  ¡Ukat mä jaqix janiw jiwkaspati!
  
  Ukat iyawsapxita, jichhax quasars ukanakax jiwasanakäniwa,
  Taqi uraqpachanx wila comunismo ukaw utji...
  ñanqhanakarusa, jan wali samkanakarusa ch'axwañäni , .
  ¡Precursor altruismo uñacht"ayañäni!
  
  Akax warawaran barconakax alaxpachar wali ch"amampiw t"ijtapxi,
  Jupanakax misiles nucleares ukanakat sipanx juk"amp thayapxiwa...
  Ukat wawanaka, yatipxam, plasma-luz pilotos,
  ¡Jupanakax parquet ukarux pulido ukamp apsusipxaspawa!
  
  Planetan samartʼasktan ukhajja,
  Ukat Sirius ukax jiwasan munat warawarasawa...
  URSS markax taqinitak mä qhana paraíso ukhamäniwa,
  ¡Ukat Lenin jilatajj wiñayatakiw qhantʼi!
  Wawanakax wali ch"amampiw q"uchupxäna, wali ch"amampiw q"uchupxäna. Ukat arunakapax wali thuqtʼatawa ukat iridiscente ukhamawa, campananakan wararitapjama.
  Ukat virtual ch"axwäwinx ch"axwañ barconakax maynit maynikamaw conchas ukanakamp jallu purintasipkaki.
  Bikini rayas ukan suma imillanakax cubiertas ukanakaruw t"ijtapxi. Jupanakax bronceado ukat q"ala kayunipxiwa. Ukat ñik"utanakapax quri laphinaka, platino, qullqi, zafiro, rubí, esmeralda ukham lliphipi. Imill wawanakax jupanakpachaw wali suma uñnaqt"anïpxi, kunapachatix nuwasirinakan bronce ñik"utap manqhan t"ijtapxi ukhax bolas de musculos rollo.
  Marinkax lart"asisaw akham säna:
  - ¡Aka imillanakax super ukhamakiwa!
  Valerka kullakajj akham sänwa:
  - Jisa, jupanakaxa ch"amanchata ukhamaraki kurpu. ¡Jan ukax mä jach"a clase!
  Chiqpachansa imill wawanakax t"ijtkasax abs ukan olas rodantes ukanakamp anatapxi. Ukanakax chiqpachansa wali suma uñnaqt'aninakawa .
  Levkax kamachinak churaraki. Ukat imill wawanakax pistola barrilnakaruw apxapxi. Ukat ukjja, jankʼaki ukat suma kʼachachtʼataw sarnaqapjje.
  Valerkax pistolanak mä modalidad de disparo forzado ukar mayjt"ayi. Ukat kawkhantï conchas ukanakax uchatäki uka ladox chiqpachansa qhantʼiwa.
  Uka yuqall wawanakax kusisitaw chhuxriñchjasipxi ukat amparanakap t"axllirt"asipxi ukat wal kusist"apxi.
  Slavkax chhuxriñchjasïna ukat akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡ Hiperpulsar imillanaka!
  Chiqpachansa nuwasirinakax khuchhinakjamaw chhuxriñchjasipxi. Aka chiqanx ch"axwawix jach"a efectos especiales ukanakampiw lurasi. Ukat uka conchas ukanakax phallarakiw, nina naktäwinakjamaw thayanx nakhanti. Chiqpachansa akax wali jach"a clasewa.
  Valerkax mä jachaqt"asisaw tuiteó:
  - Ukax ukhamawa, uñisirinakan ladopar t"unjaña, armadura ch"uqt"ir armanakampi ch"axwaña.
  Ukat chiqpachansa , acero ukat jachʼa metalanakax tʼunjatäxänwa. Ukat ladonakapax phichhantatäxiwa. Ukat imill wawanakan q"ala talonanakapax wila nina nakhantatänwa. Ukat nuwasirinakax arnaqasipxi, phichhantatanakat llakitaw jikxatasipxi.
  Marinkax chhuxriñchjasïna ukat chhuxriñchjasïna:
  - Akaxa sinti qhurupuniwa. Inas mä llamp"u versión yant"araksna?
  Valerkax qhana p"iqip musculoso kunkaparux p"iqip ch"allxtayäna:
  - ¡Yant'apxañäni!
  Ukat uka pistolanakan bozal ukanakapatjja, kawkhantï bikini ukan suma imill wawanakajj fusilapkäna ukanakatjja, muxsa achunaka, chocolatenaka, piruletas ukat dragees ukanakaw jalnaqäna.
  Slavkax lakap ch"allxtayasïna ukat akham sänwa:
  - Muxsa! Nayax kuns manq"añ munarakta.
  Valerka kullakajj akham sasaw amuytʼayäna:
  - ¡Internet tuqi helado mayiñäni!
  Wawanakax janiw ch"axwapkänti, jan ukasti q"ala kayunakap ch"iqt"asaw mä orden telepática apayapxäna.
  Ukat uka qhipatxa cristal sat mesanakaw nayraqatapan uñstäna, ukat uka patxanxa quri vino vasonakaw kunayman kasta heladonakampi phuqantatäpxäna. Akax Hipernet tuqiw URSS markan kawkir chiqarus jank"ak puriyaña, ukatx taqpach inakiw.
  Levkax mä cucharampiw quri helado apsutayna ukat uka heladox diseñonakanïnwa ukat chirpatayna:
  - Akaxa wali sumawa !
  Slavkax mä cuchara rosa helado pasas ukamp apthapïna ukat kusisitaw lakapar ch"allt"arakïna. Jupax masticatayna ukat waynax q"ucht"atayna:
  Akax chiqpach thaya milagrowa,
  Helado ukax URSS markan jilaski ...
  Jumanakax yuqall wawanakax janiw camello lurañax wakiskiti,
  ¡Ukham jan jukʼamp puraka jan waltʼäwinakax utjañapataki!
  Valerkax kunayman vasonakat helado apthapisïna, uka vasonakax jak"an sayt"atäpxänwa. Jupax mixt"asaw q"ucht"äna:
  Wawanakax uk manq"apxañapawa
  radiante ukax clasen...
  Ukat kusisit manq'añäni,
  ¡Jan wali luratanakarux nuwasïwin atipjañäni!
  Marinkax larusisaw kisunakap ch"allxtayasïna. Armadillos hologramas ukan suma imillanakax helado vasonak maynit maynikam jaquntañ qalltapxäna. Ukat ukax larusiñatakjamarakïnwa. Yämas kunapachatix bikini ukamp lunthatasipxäna ukat kunayman saminakan helado ukamp q"añuchasipxäna. Ukat wali larusiña ukat kusiskañjamarakïnwa.
  Slavkax akham sasaw tuiteó:
  Akapachankirinakax precursoranakarux axsarapxañapawa
  Pallapallanakan jach"a lurawinakapax jan jakt"kayawa...
  Waynanakax nuwasiñ yatipxapunirïnwa
  ¡Jan wali pacharuw t"unjañäni, iyawsapxita, uraqiru!
  Levkax chuckled ukat akham sasaw yapxati:
  - ¡Ukat taqpach markaw precursoranakar uñch"ukiskäna!
  Wawanakax juk"amp ch"amampiw helado manq"añ qalltapxäna. Ukat wali chʼamampiw uk lurapxäna. Marinkax akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  ¿Alajjpachan mä eclipse uñjtati?
  Mä axsarkañ chimpuw surf...
  Armagedón chimpu, .
  ¡Rebaños de cósmicos ukanakax arnaqasipxiwa!
  Valerkax saltañ qalltäna ukat muyuntarakïna, qhuruchasïna:
  Avadon, maldición ukax sartawayiwa, .
  Avadon, ¡taqpach jiwaña!
  Avadon, ukat jiwat regimientonaka, .
  Avadon, ¡loco jaqix irpxaruwayi!
  ¡Hiperplasma ukax wali askiwa!
  ¡Hiperplasma ukax wali askiwa!
  Marinkax jachaqt"asisaw uñjäna, muytasa ukat thaya taypin jaltasa:
  - Avadon, akax Supayan saxrapawa! Janiw suma jaqïkiti, kunjamsa uñchʼukisksta.
  Levkax lart"asisaw q"ala kayunakapamp quri cuchara katjäna. Jupax helado jaquntäna, kiwi ukat canario ukanakamp mistutaruw t"unjäna. Uka suma híbrido jamach"ix ch"allt"asïna, ukampis jank"akiw jaltawayxäna ukat jan suyt"at jach"a lakapampiw ukat qullqit lurat jisk"a chupampiw liq"iñ qalltäna.
  Marinkax akham sasaw tuiteó:
  - ¡Uñjapxtawa, ¡jamach"inakas helado ukarux wal munapxi!
  Slavax p"iqip ch"allxtasaw q"ucht"äna:
  Taqinipuniw manq"añ munapxi
  Pallapalla ukhamarak marinero ukanakax...
  Taqinipuniw qunt"asiñ munapxi
  ¡Níquel ukar ch"allt"añataki!
  Levkax uñacht"ayäna, ukatx tunka payan kayuniw mä local saltamontes ukar helado jaquntäna, ukatx walja color helado ukar q"añunakampi ch"allt"añapatakiw wayt"arakïna.
  - Jisa, laq"unakaxa jiwasana jisk"a jilanakasawa. Nayra pachax chhichhillankhanakax aka Uraqinwa uywapxirïna, ukampis jichhax taqpach artrópodos ukanakax wali suma ukat wali askiwa!
  Marinkax larusisaw chillqt"asïna:
  Walja suma waynanakaw utji
  Ch"alla patxan ikiskir ch"iqa...
  Jupanakax quarks sat ch"uqi ch"uqi ch"uqi jaquntapxi, .
  ¡ Altitud superpulsar ukan!
  Chiqans wawanakax taqi ukanakx wali kusiskañ ukhamarak k"uchikiw jikxatapxatayna. Ukham wali kusisita ukat k"uchirt"ayir uñacht"äwinakarux wal munapxi.
  Ukampis jichhax imill wawanakamp chika pusi nuwasiñ barconakax nina nakhantat ukat nina nakhantat uñjapxta. Ukat ninanakajj jupanak patjjaruw sartasi, arco iris taqe coloranakampiw nakhantäna.
  Levka jupax tuiteó:
  - Akaxa hiperplasmático nina satawa. ¡Zeus Qhixu qhixu jaqis janiw uk lurañjamäkiti!
  Marinkax lart"asisaw q"ala kayunakapampix jach"a barcopan jutir turnop wasitat uñstayäna. Ukat niyaw mayninakampis chʼaxwantäna. Ukanx mä espuma ukat esmeralda ola ukaw utjäna, ukax mä vaso champán ukan ch"allt"asirjamarakïnwa.
  Uka tawaqux akham sänwa:
  - Ch"axwawixa wali suma kusist"awiwa, ukampirusa uka pachparakiwa juk"ampi jan wali vacaciona. Janiw sinti kusiskañakkiti, juk"ampirus pä tunk payan ukhamarak pä tunk mayan patak maranakanx ch"axwatäna, ukatx taqi kunas khathatitaynawa, ukat fragmentos ukat nina nakhaskir markanakas ch"axwirinakaruw jalluntäna.
  Slavkax akham siwa:
  - Firebrands ukaxa janiwa kunasa utjkiti. Juyphi pachan ch"axwäwix utjaspa ukhax juk"amp jan waliwa. Ukat precursoranakax yuqall wawanakas imill wawanakas q"ala kayukiw ukat shorts ukamp ch"axwapxi, Tigres ukat Panteras ukanakax cargonakapar jak"achasipki ukanakampi.
  Valerkax jachaqt"asisaw akham säna:
  - Ukat q"ala kayuk t"ijt"añax juk"amp sumawa. Ukham ch"ullqhi ukat jan uñt"at sensaciones ukanakax uñstawayiwa, ¡mä super!
  Levkax jachaqt"asisaw p"iqip ch"allxtayäna, chiqanchañataki:
  - Ukat q"ala kayunakan kayunakapax ch"uqi taypinx wali sumawa. Jupanakampiw mä taqpach adorno uñstayasma. Amtastwa, kunapachatï polo sur uksankapkayäta ukhajja, mä zona de hielo taqpachaw utjäna, ukanjja escarchaw utjäna. Ukat wiñay verano ukan qhipäxapanx ukax planeta Uraqin qhipa uñt"atawa, ¡mä super ukhamakiwa!
  Marinkax p"iqip ch"allxtayäna ukat chillqt"asïna:
  - Jisa, akaxa jichhaxa mayampiwa lurasispa.
  Ukat imill wawax q"ala kayunakap ch"iqt"äna. Ukat jankʼakiw nina nakhaskir armadillonak patjjarojj chʼiyar chʼiyar chʼakhanakajj jaquqanïna. Chiqpachansa akax mä kasta milagrowa. Jichhakiw mä ch"axwäwix tropicos uksanx q"ala kayuni imill wawanakamp bikini ukamp isthapt"ata. Ukat jichhax chiqpachapuniw chhijchhix purini. Ukat akax, amuyañasawa, wali thaya ukat jan uñt"atawa.
  Kawkhantï suma marinero imillanakax nuwasipkäna uka cubiertanakanwa frost uñstäna. Ukat chiqpachapuniw uka patat chʼuqtʼäna. Ukat uka jachʼa nuwasirinakajj qʼala kayukiw suma kayunakap jaytapjjäna. Ukat wali suma ukat wali kusiskañ uñnaqtʼanïnwa, ukatwa precursor yuqall wawanakax jachtʼasipxäna.
  Marinkax mä muxsa, wawar uñtat jachaqt"asisaw akham säna:
  - Hologramas ukanakat ch"axwañax wali muspharkañawa. Ukampis ukax nayra pachanx utjxiwa. Ukat jichhax kunas agresivu...
  fotonak uñchʼukiñampiw nina nakhantäna . Aka chiqanwa chiqpachans phichhantañ lurawinakar chhaqtayañax qalltawayi. Ukat nina nakhaskir gotanakajj kunayman toqeruw tʼijtjjapjje.
  Ukat jan jarkʼataw ukat wali chʼamampiw chʼalltʼasi. Chiqpachansa akax mä jan iyawsañjam ninawa. Ukat chimeneanak patjjan nina pilaranakaw jalnaqäna ukat armadillos sat fósforo.
  Valerkax akham sänwa, muxsa ukat suman uñnaqapampi:
  - ¡T"unjañax mä pasión ukhamawa, ukampis jiwasax yaqha ch"amanïtanwa!
  Terminador waynax q"ala kayup apsusinx sellompiw ch"allt"ani.
  Ukat precursoranakax wasitat amparanakap tʼaxllirtʼasipxi.
  Ukat ¿kunjamarak mä wawan almapax jan aptʼasisin qʼuchtʼkaspasti? Kunas wali suma ukat chiqpachansa wali sumawa. Ukat precursoranakax uka aptʼasisaw qʼuchupxäna:
  Espacio ukanx kunayman punkunakaw utji,
  ¡Jan wali hiperplasma raging jawiranaka!
  Yatiñanakax walja p"iqinchanaka churäna, .
  ¡Jaqinakäpxtwa, jichhax diosanakäxtwa!
  
  Warawara barconakanjja, oladanakaruw tʼijtjjapjjta, .
  ¡Quarks ukanakax espuma ukan vórtices éter ukanakanx utji!
  ¿Kunsa nayajj wawanakajar pasayä?
  ¡Yaqha, thaya pachan wawanakapa!
  
  Mä juntʼu vacío ukaw chuymanakar juntʼuchasi, .
  ¡Muyuntki uka warawaranakax munasirinakan ajanupar uñtasitawa!
  Jiwasax nayrar sartañatakiw luqtastanxa, janiw tukuskiti, .
  ¡Ukat aka Uraqinjja, arcenakajj llampʼu chuymampiw thuqtʼasipjje!
  
  Kawkhantix kayuki, ukanx Rus panqaranakaw utji, .
  ¡Chʼaxwäwinakan qʼixu qʼixunakapax jakañ musicawa!
  Jan axsarasaw machaq campaña ukar sartañäni,
  ¡Wiñay Awki Markar qullanamp luqtañäni!
  
  Jisa, jiwatanakax utjani, espaciox qhuru,
  ¡Walja kunayman kasta ukat raza!
  wali jach'awa , .
  Jayp"urux mä amigo, ukampis alwax aljantiri!
  
  Ukampis Rusia markatakix janiw kuna jark"awinakas utjkiti,
  Khitis yati: ¡rusa ajayux ch"amawa!
  Gehenasa, Infiernosa janiw ajjsarayapkätamti,
  ¡Sepulturajj janiw jiwañansa carcelar jistʼantkätamti!
  
  Jañchikiw tʼunjatäspa, .
  ¡Walikiwa, almax Pachamamarux taqi chuymaw luqtaski!
  Jan walt'awinaka, llakinaka, taqi kuns atipjapxam,
  ¡Cinturón chʼamañchtʼasiñasawa!
  
  Ukatwa uñisirinakar atipjawaytanjja,
  ¡Jiwasa, jaqinakax, universo ukan ombligopätanwa!
  Uka ajjtaskañajj jupa pachpaw mantani, jawqʼjatampiw jikisini,
  ¡Llamp"u chuymanïña, llakisiña ukat jachañanakax janiw jiwasatakix askïkiti!
  
  Jiwasatakix espaciox mä patio ukar uñtasitaw tukuwayxi,
  ¡Warawaranaka taypin jankʼak tʼijtʼañajj mä sarnaqañamp sasiwa!
  Alaxpachankir alfombrax jan tukuskirïkchisa,
  Jiwasax wasitat uñstayaraksnawa - janiw mä chist"äwikiti!
  Q"ucht"asax waynanakaw naval ch"axwäwimp hologramas ukanakar jist"antapxäna. Jupat sipansa, imill wawanakax nayratpach mä jan jaktʼkay ejercitompiw nuwasipkäna, uka ejercitojj jichha tiemponkiwa. Mä chiqanx pä tunk mayan patak mara qalltanx.
  Ukampis nuwasirinakajj wila color pintat jachʼa clavonakat tʼijtir llijullijunak apnaqapjjäna. Ukat uka tanquenakajj cheqapuniw chʼamaktʼjjäna. Uka manqhankir nuwasiñ kits ukanakax phallawayxänwa, ukat fragmentos ukanakax jaya chiqanakaruw ch"iqintasïna.
  Ukampis uka qhepatjja, uka tanquejj chʼamaktʼjjäna ukhajja, mä kʼajkir rosa chʼojjñaruw tukuñ qalltäna. Nayraqatax uka autonakax nayraqat llijullijunak taypin ch"amakt"apxäna, ukatx taqpach mayninakax. Ukat chʼuxña quqanakax chʼuxña saminakanwa panqarapxäna. Qalltanjja, rosa chʼojjñanakakïpjjänwa. Ukampis uka qhepatjja, tortanaka ukat chocolatenakaw uka lantix jiltañ qalltäna.
  Ukat mä taqpach arboleda ukham tankinakaw utjäna, ukax suma yänakampi ch"uxña quqanakaruw tukuwayxäna.
  Ukat avionanakax alaxpacharuw jalnaqapxäna. Ukampis imill wawanakapax, magia espadanakan oladanakapampix, jupanakarux tukuyapxäna taqi kasta suma yänaka. Jisk"a t"ant"anaka jengibre, tortas de natillas, donuts de chocolate, malvaviscos, mermelada ukatsti yaqha yänakaxa wali suma ukatsti manq"aña. Ukat kunapachatix heladox jaqukipañ qalltäna, ukat kunayman kasta, ukax mä super ukhamakiw jikxatasïna.
  Ukat walja wawanakax mä akatjamat jaltxañ qalltapxäna, uraq manqhats jaltxapkaspa ukhama. Ukat uka jan jaktʼkay suma manqʼanakaruw colerampi ukat taqe chuyma atacapjjerïna .
  Uka qʼala, rosa talonanakapajj yuqall wawanakan ukat imill wawanakan lliphipipänwa.
  Mä bombardero de asalto ukaw jupanakar jiwayir chʼamampiw jupanakar tukjañ regalomp jawqʼjañ yantʼäna.
  Ukampis nuwasir tawaqux qʼala kayunakap chʼiqtʼäna. Ukat uka jach"a autox piruletas, chocolate barras ukat crema ukamp torta chiqanakaruw t"unjatäna.
  Ukat walja cohetes ukanakaw jaltxapxäna, walja botellanakaruw ch"iqiyapxäna, qhana etiquetanakampi, pegatinas ukat wawanakan umañanakapampi.
  Chiqans akax cuento de hadas ukan mayjt"äwinakapatx juk"amp jach"a clase ukhamänwa.
  Wawanakax muxsa ukat suma q"apkir umañanak apthapipxäna ukat kunkapat chiqak umapxäna. Kuntï jupanakax wali manq"añ munañampiw lurapxäna.
  Valerkax chillqt"asïna, wawa kisunakap uñacht"ayasa ukat q"ucht"asa:
  Wawanakasajj wali thayakïpjjewa
  Jupanakax mutantes ukanakan wajjranakap p"akjapxaspawa...
  Jiwasax jach"añchañäniwa, iyawsapxita, suma sarantäwi,
  ¡Universo ukan jach"a jaqinakar apthapiña!
  Pusi agresivos ukat Divinos guerreros, kunjamtix nayrax lurapxirïk ukhama, ninamp nakhantayata. Ukat jach"a jach"a tukuri ukat axsarkañ sutinakapax suma uñnaqt"aninakat sipan juk"ampiruw qhant"i.
  Ukat ukhamatwa Elenax nayraqat atacatayna. Magia espadanakapxa ch"allxtayi. Ukat ukhamatw tanques orcos , torres ukan dragón p"iqinakampi, wali suma, jach"a lik"i pavonakar tukuyata, mä lado plato ukamp.
  Ukat ukat demiurge tawaqux avionanakaruw pulsaranakax escarlata uñnaqapat ch"allt"ani . Ukat avionanakax jach"a salchichanakaruw tukupxäna, queso, ch"uñu ukat yaqha phuqt"atanakampi, ukat uraqiruw puriñ qalltapxäna.
  Ukat uka tawaqux ombligopat llijullijunak antutäna ukat qʼala kayunakap apnaqasaw hechizonak lurarakïna.
  Ukat helicópteronakax nayratpach wali suma saltesons ukar tukuwayxi .
  Ukampis Janq"u Diosan phuchapax Zoya satänwa, jupax nuwasïwiruw mantawayi. Espadanakapan columpio luratapajja, tanquenakjja, chocolate ukat cremanakampi chʼoqantat suma tortanakaruw tukuyi, ukhamarak rosas ukanakampi.
  Ukat ukhamarakiw rosa ukax plasma mágico ukampiw Orsha avionanakanx tigre p"iqini ukat carmesí uñnaqani. Ukatx misk"inakaruw tukuñ qalltapxäna, wali suma ukat suma q"apkir phuqt"ata. Ukat taqi kunas wali suma ukat manq"añ munañjamaw tukuwayi. Ukat jach"a misk"inakanx mä jach"a licor ukaw utjaraki.
  Ukampis kunapachatix Janq"u Diosan phuchapax q"ala, cincelat kayunakapampix ombligopat kunayman llijullijunakampi apnaqkän ukhax Grobofutin dictadoran helicópteronakapax ukham lliphipikir misk"inakaru ukat natillas tortanakaruw tukupxäna.
  Zoyax uka apt"asisaw q"ucht"äna:
  aski lurañanakwa lurapxañapa , .
  ¡Heladot sipansa jukʼamp muxsawa!
  Orsha tankinakarux espadanakan yanapt"apampiw mä suma manq"ar tukuyañ qalltarakïna . Ukhamächi ukhajja, qorit lurat vasonakan helado sat jachʼa tʼaqanakaw utjäna. Ukat piña, mermelada ukat kunayman wali suma, cocos ukanakampi.
  Ukat kunapachatix imill wawax Chernbog phuchhapa, suma amparanakapan rubí clavonakapat pulsar mágico ukanakap apsuwayxäna , ukatx confederaciones Trolltish ukat Orkshi ukan avionanakax ukham suma oblea de natillas ukar tukupxäna, miel ukamp .
  Ukat ukat Ch"iyara Diosan nuwasiripax ombligot llijullijunakampi ukat q"ala kayunakampiw apnaqäna.
  Ukat mayamp ukham muspharkañ manq"añanaka, ukanakax chocolate donuts ukat machaq kasta helados ukanakawa.
  Ukat kuna suma qʼaphinakas utji. Kunjams imill wawanakax kunayman yänak wakicht"apxirïna.
  Victoriax akham q"ucht"awayi:
  - Nayaxa ch"uqi ch"uqitxa
  Nayax mä llamp'u chuyman jaqitwa ...
  Imill wawa, yatisktawa, jan schmuck, .
  ¡Sapa patakat patak t"unjapxätamwa!
  Ukat esmeralda nayranakapampiw chʼiyjäna. Ukat jupax wali muspharkañ encanto ukaniwa.
  Ukat ukat Nadezhda kullakax espadanakap apnaqatayna. Aka chiqanx Orkostan ukat troll imperio ukax walja pallapallanakanïnwa, ukatx kunayman mayjt"awinak uñjapxäna. Ukat jichhax tankinakax quta manq"anakaruw tukuyata, juk"ampis esturión ukax mä lado plato ukampi ukat ajllit pistachonakampi.
  Ukat ukatsti, fresa clavonakapatjja, mägico chʼamampiw chʼalljjtayasïna. Ukat ukhamaw taqi kunas pasäna. Avionanakax salsa ukan calamar ukar tukuñ qalltapxäna, wali suma phuqt"ata. Ukat suma phuqt"atanakampi.
  Ukat ukat Perun phuchapan imill wawan suma kayunakapan qʼala kayunakapaw apnaqasïna, ukat ombligotjja, mä supermágico tsunami ukan ajllit ukat jan uñtʼat llijullijunakaw uñstäna .
  Ukat helicópteronakas ukat sapürunjam pallapallanakas lamar qotat wali suma regalonak aptʼataw chawllanaka ukat fumañ aychanakjam tʼijtjjapjjäna.
  Nadezhda ukax uka apt"asisaw q"ucht"awayi:
  - Ch"iyara quta, janq"u ch"uqi, .
  Kawkhantix thaya thayt"awinakax utjki...
  Nayajj qʼal chhaqtawayjjtwa
  ¡Markanakar chuchumpi atipt"aña!
  Ukat ukat imill wawanakax sillp"iñ qalltapxäna, ukat jupanakan ist"asitapatxa Orksha ejercito ukan pallapallanakapax suma panqaranakaruw tukuñ qalltapxäna, jan ukax wali manq"añ munir misk"inakaruw tukuñ qalltapxäna, mä qhana envoltura ukat muxsa phuqt"ata. Ukat jiwañ maquinanakax wawanakan wal munasiripar tukuyañax wali sumawa.
  Ukat Grozariupol jak"an taqpach troll soldadonakax mä suma, manq"añ munir, muxsa ukar tukuyatäpxänwa.
  Ukat nuwasirinakax wasitatwa sartasipxi, qala chuyman ukat jan sinttʼasis nuwasiñatakiw wakichtʼatäpxi.
  Jupanakan chuymapax sumakïkchisa.
  Slavavmorga markan anqäxapan jikxatasipxäna , ukanx wali ch"ama ch"axwäwinakaw utjäna. Jupanakax, aka pusini, chiqans, Grobofutin dictadoran ejercitopamp mä jist"arat pecho ukamp jikisiñatakix wakicht"ataw jikxatasipxi.
  Elena kullakax ch"iqa amparapan escarlata uñnaqapatx plasma mágico ukan ch"akhanakapaw t"ijtäna. Jupanakax thaya taypinw t"ijtapxäna ukat Orks ukat Troll tankinakaruw jaquntapxäna. Ukat wasitatwa mayjtʼañ qalltapjjäna. Jupanakax quri manq"anakjamaw uñt"ayasipxirïna, ukat suma ensaladanakampi, piña ukat calamar ukanakampi.
  Wali aski manq"anaka.
  Ukat kunapachatix Zoyax carmesí chuchupat chhuxriñchjasïna , orciso ejercitonkir pallapallanakax misk"iruw tukupxäna. Ukat muxsa manq"anaka chocolatenakampi ukat qhana envolturanakampi. Kuna suma manq"anakas utji.
  Ukampis Victoria kullakajj chʼeqa amparapan rubí clavonakapatwa aynachtʼäna. Ukat mágico, mágico oladanakaw jutäna. Ukat thaya avionanakax wali suma chocolatenakaruw tukupxäna. Ukat crema ukat leche condensada ukanakampiw chʼalltʼata. Uraqir puripki ukhaxa, hojax lliphipi ukat miel ukax lliphipi.
  Victoriax akham q"ucht"awayi:
  - Yant"apxañani, wali sumawa.
  ¡Uka manq"anakax janiw col ukhamäkiti!
  Nadezhda kullakax sallqa colerasiñampiw ch"axwaraki. Jupax wali ch"axwañ amtan nuwasir jaqiwa. Ukat jupax wali jach"a amuyuniwa.
  Ukat caléndulas de fresa ukanakax wasitatw kunayman wali qhana ukat seductoranak jaquntapxi.
  Ukat ukhamatwa helicópteronakajj jachʼa, suma donuts ukat tortanakar tukupjjäna. Ukhamaraki, natillas ukat chocolate, ukat piña rebanadas ukanakampi. Ukhama jach"a lurawinaka arte culinario.
  Nadezhda ukax uka apt"asisaw q"ucht"awayi:
  - Virgenanakaxa jach"a jach"a tukupxi nayra achachilanakapata, .
  Ukax mä juk"a confitería...
  Escarlata chuchunakax ch"allt"atawa , .
  ¡Mä razonatwa yuriwayi!
  Aka tawaqux wali suma rangoniwa. Ukat qʼala kayunakapampix mägico chʼakhanak uñstayapxi. Aka yänakat apsutanakax wali munañjamawa. Infantería ch"axwañ k"añaskunakax ukham luxus ukar tukupxi, panqaranakampi, amapolas, tortas, wali muxsa ukat qhana gallos ukat challwanakampi.
  Ukat ukatx wali suma chocolate barras ukanakaw uñstawayi motociclistas ukat kayuk pallapallanakax troll ejército ukan lanti. Ukat jupanakax chocolate corteza ukat miel ukanakamp ch"uqt"atawa. Ukat taqi kunas wali juyphi ukat wali sumawa. Wali suma , ukat dibujonakampi.
  Janiwa, janiw ukham kunarus saykatkasmati. Aka imillanakax super ukhamawa.
  Ukat jan uñtaskañ khuyapayasiñampiw ukham musculoso kayunakanïpjje.
  Ukat bronceado , ukat ñik"utapax bronce ukham qhant"i. Taqi kunas wali suma uñtatawa. Walja wilampiw jawiranakan saraski. Ukat wilax crema, leche condensada, chocolate líquido ukat yaqha suma yänakaruw tuku. Ukat taqi kunas akanx wali suma q"aphini, juyphi, muxsa.
  Ukat wawanakax t"ijtapxi, q"ala, muyu, rosa talonanakap lliphipi. Jupanakax wali jach"apuniwa.
  Ukat kisunakap q'ala q'uchupxi.
  Wali kusiskañawa mayacht"asis sarnaqañaxa
  Jach"a uraqinaka taypina, jach"a uraqinaka taypina, .
  ¡Jichhax jist"arat chiqanakanx!
  Ukat suma manqʼäwi,
  ¡Coro amigo, coro amigo!
  Ukat Grobofutin dictadoran ejercitopax mä jach"a manq"añar tukuñ qalltäna ukat t"aqhisiñjam suma manq"añaruw tukuñ qalltäna. Ukat ukax wali askipuniwa .
  Elenax q"ala kayupampiw yaqha magia blot uñstayasa akham säna:
  - Ukhampachasa, ¡taqi manq"at awtjatanakaru manq"ayaraksnawa!
  Victoria kullakajj jachtʼasisaw qʼala talonampi uka regalo lanzapjjäna, ukat akham sänwa:
  -Nayaxa lik"i tukuñajawa, mä barril uñtata, .
  Janiw punkut mantañax wakiskiti...
  Nayax Chernbog, iyawsapxita, phucha, .
  ¡Jakañ hilox jan jark"aqatäpan!
  Zoyax jachaqt"asisaw p"iqip ch"allxtayäna:
  - ¡Akax wali jach"awa!
  Mä waynax q"ala kayumpiw condensada leche ukar makhatatayna.
  Ukat akax janiw larusiñatakïxiti. Wawapan suelanakapajj imprimitänwa. Ukat aka
  ukax wali jach'apunïnwa . Uka waynax uka apt"asisaw q"ucht"äna:
  - Leche condensada, leche condensada, leche condensada, .
  Fuhrer, calvo saxra, jiwañapataki ...
  Imill wawa, imilla, imilla, .
  ¡Orc ukax ladopan punchu!
  Jïsa, chiqpachansa wali kusiskañawa ukat wali sumarakiw.
  Nadezhda kullakax q"ucht"äna, jachaqt"asis kisunakap qhant"ayasa, ukat wasitat q"ala kayunakapampix nina nakhaskir ukat magia thayanak uñstayasa.
  Hope kullakajj akham sänwa:
  - Fuhrer calvo ukaxa ch"amakaru tukuyañawa, .
  Uka jan wali nuwasiri troll carcelar jaquntaña ...
  Pʼiqininakaru ukat pandillanakaru carcelar irpapxam ,
  ¡Plagas ukanakarux mä blotter ukham t"unjañäni!
  Imill wawanakax uka apthapisin q"ala kayunakap lakapar uchasaw sillp"ipxäna. Ukat qhipa pallapallanaka ukat unidades de vehículos blindados orcos ukanakax exóticos productos culinarios ukar tukuñ qalltapxäna, jan ukax quri vasos ukan muxsa, aromático helado ukar tukuñ qalltapxäna. Ukhama suma uñtatawa ukatxa mä afluencia de saliva uñstayi.
  Elena kullakajj uka aptʼasisaw qʼochüna:
  Juma calvo Fuhrer, Supayan wawapa,
  Ukat Elfia markankirinakax Svarog yuqanakapawa...
  Juma jan wali usurperojj marka tʼunjtawa,
    Jïsa, manqha manqharuw irpapxsma, calvo vandal!
  Zoya kullakajj jankʼakiw uka toqet iyaw säna:
  - ¡Glorioso Jach"a Duende jan calvo Fuhrer ukampi!
  Victoria kullakajj jachtʼasisaw akham säna:
  - Jïsa, ¡ukax wali sumapunïspawa! ¡Fuhrer ukax polvo ukar muyuñ pachaw purini!
  Nadezhda ukax uka apt"asisaw cooed:
  - Machaq patak maranakaw utjani,
  Ukanx mä mayjt"awiw utjani, generaciones...
  Jiwayapxam jan amuyt"asir jaqiru
  ¡Rusianakax Lenin ukarux wasitat munapxi!
  Ukatwa imill wawanakax wasitat sarxapxäna, aka kutix Solntsefey suyuruw sarxapxäna. Ukan nuwasiñanakax wali wilawa. Dictador ukax Orkshi ejercito ukarux ofensiva ukar uñstayatayna. Ukat soldadonakapajj wali chʼamampiw jarkʼaqasipjjäna. Chʼaxwäwinakax wali chʼamawa.
  Ukat ukhamatwa pusi suma uñnaqtʼanakajj thayar sarapjjäna. Ukat qʼala kayunakap chʼalljjtayasïna. Ukat mayampxa, magia blots ukanakax orco soldadonak taypinw t"ijtapxi. Ukat jachʼa barrilanakan wali ajjsarkañ tanquenakajj crema, chocolate ukat ron ukamp chʼalltʼat wali suma tortanakaruw tukupjje, ukatwa kunayman color dibujonakampi kʼachachtʼatäpjje. Ukax jichhax jupanakar jaquntañamawa ukat manq"añamawa. Taqi kunas wali jach"apuniwa.
  Ukat pallapallanakax donuts ukar tukupxi, ukax azúcar polvo ukamp ch"allt"atawa.
  Victoriax akham q"ucht"awayi:
  - Anataña pallapallanaka, anatt"aña pallapallanaka, anatt"aña pallapallanaka, .
  ¡Uñisirinakasar chʼiyjañäni!
  Zoyax ch"iqa amparapan carmesí clavonakapat mä mágico plasma jawiranak apsuwayxäna ukat Orkshi ejercitopan tankinakap canastanakaruw tukuyäna, bagels, queso tortas ukat jengibre t"ant"anaka. Ukat wali sumapunïnwa .
  Ukat dictadoran avionanakapax walja saminakani ukat wali saminakan lámina ukan helado paquetenakaruw tukuwayxäna. Ukat fotonakax qhant"äna, ukat taqi kunas wali suma uñnaqt"anirakïnwa.
  Ukat aka helado, amuyañasawa, wali sumawa, ukat pasas ukanakaw utji, ukat nueces, ukat chocolate. Ukham suma manq"anakax uñstawayiwa. Taqi kunas akanx wali sumawa .
  Ukat helicópteros, Victoria, aka Ch"iyara Diosan anatt"asir phuchapan rubí clavonakapan ch"amanchatapatw lik"i cutlets ukar tukuwayi, jan ukax quri pinchos ukan kebabs ukar tukuwayi, juyphi aychampi.
  Jumax iyaw sasmawa akax wali jach'awa .
  Nadezhda ukax apsusïnwa ukat ombligot yapxatarakïna. Ukat jichhax, Orkostan markankir soldadonakax wali manq"añ munir, ostras doradas ukat platino ukar tukuñ qalltapxäna, ukat Faberge ukan laq"unakapampi.
  Taqi ukanakax wali sumaw especianakampi ukat kunayman salsanakampi ukat condimentonakampi.
  Imill wawanakax mä jach"a fiesta lurapxäna. Ukat Orkshi ejercitonkir pallapallanakajj wali suma miskʼinakaruw tukupjjäna, ukat coñac ukat licor ukanakamp lurat miskʼinakaruw tukupjjäna. Ukat jan chʼamäñapatakix wali suma uñnaqanak apsusipxäna.
  Elena kullakajj amigonakapar nayranakap chʼoqtʼasisaw akham jisktʼäna:
  - ¿Suma manq"asktanti?
  Zoyax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - Walikiwa!
  Ukat pusi imill wawanakax q"ala, rosa, suma arco arco talonanakapatxa magia llijullijunak apsusipxani. Ukat taqpach qullunakax muxsa achunaka, piruletas ukat paquetes de helado ukanakaw uñstawayi.
  taqi kunas wali jach"apunix tukuwayi. Ukham fiestanakax lurasispawa.
    Imill wawanakax Demiurge Diosan phuchhanakapawa, Solntsefey ukat Gnomolun uksankir taqpach orco soldadonakarux kunayman fabulosos ukat sinti apetitivos, laka ch"allt"ir manq"anakaruw tukuyapxäna. Ukanakax, nayax sañajawa, wali sumawa.
  Hobbit suyunx Troll ukat orco soldadonakat q'umachañax wakisirakiwa . Ukat ukat imill wawanakax wasitatwa lurawinakar puripxi.
  Chiqansa, escarlata, sinti puqut fresanakan colorapa, pä amparapan clavonakapax nayrïr armapawa. Ukat nuwasirinakax jach"a aeróbatica uñacht"ayapxi, imill wawan q"ala palmerapat mágicos manchas ukanakaw mistu. Ukat pétalos sat jawiranakjamaw tʼijtʼapjje.
  Ukat soldadonakarux quri vaso helado jan ukax juyphi asadonakaruw tukuyapxi. Amuytʼañataki, avionanakax cisne frito ukar tukupxi, ukat ladopanx manzana ukat naranja ukanakaw utji. Ukat misiles hipersónicos ukanakax gofres ukar tukupxi, chocolate, cocos, mango ukat piña ukanakamp chika. Ukham muspharkañ suma yänaka.
  Trollish ukat Orca ejercitonakan pallapallanakapax alaxpachankir panqaranakat lurat chʼuxña quqanakaruw tukuraki. Jan ukajj miskʼiru jan ukajj heladoruw tukupjje. Ukat sapa kutiw mä suma phuqt"ata ukat pistacho, ukat yaqha thaya isimpi .
  Ukat kuna kasta tortanakas uñstaski ukax Napoleonat sipanx juk"amp thayawa. Taqi kunas wali jach"awa, wali muspharkañawa. Ukat rosas ukanakax crema ukamp pintatänwa, taqi coloranakan espectro ukan.
  Kunjamsa taqi kunas wali jachʼar tukuwayi. Ukat aka chiqan qʼapkir qʼapkir qʼapkir qollanakajj cheqapuniw nayranakam chʼalljjtayasi. Ukat jan uñt"at thujsanaka.
  uywanakar uñtat chocolate figurinanakar tukuyapxi . Ukat akanx liebres, ukat lobos, ukat ardillas, ukat osos, ukat yaqha juk"amp suma ukat suma yänakas utjarakiwa.
  Victoriax akham q"ucht"awayi:
  Nayarojja, janiw Chernbog chachan phuchapäkiti sasaw sapjjetäna,
  Ukhamakiwa nayan cutie ukat conejito...
  Jaqinaka, jan imill wawampixa wali ch"amampi sarnaqapxamti,
  Mä factura ukaw apsutäna - ¡mä multa ukaw apthapita!
  Zoyax jachaqt"asisaw p"iqip ch"allxtayäna, Ork misiles ukanakarux wasitat wali suma ukat muxsa misk"inakar tukuyäna:
  - Janq"u Diosar yuspajarapxsma,
  Ukham muxsa pachatakix...
  Ukhamat uka calvo Fuhrer jiwatapata , .
  ¡Ukat mä fiesta lurapxta!
  Ukat nuwasirinakax saltasipxani ukat luxus caderas ukanakap t"ijtxapxani.
  Aka uraqinx dictadoran Ork ejercitoparuw t"unjapxäna. Juk"amp chiqapaxa, t"unjañ yänakax mä suma ukat suma yänakaruw tukuyapxäna , ukat wali thayaruw tukuwayi.
  Ukat jichhax nuwasirinakax qutaruw avionat sarapxäna, ukhamat flota de trollemores ukar neutralizañataki . Jupanakax taqi kuns lurapxaspawa.
  Victoriax avión ukanx wali kusisitaw q"ucht"äna:
  - Reyinakax taqi kuns lurapxaspawa, reyinakax taqi kuns lurapxaspawa,
  Ukat awisax taqi Uraqin destinop amtapxi...
  Ukampis jan kuns samti, munasiñ layku jaqichasim,
  ¡Janiw mä reyis, janiw mä reyis ukham lurkaspati!
  ¡Janiw mä reyis, janiw mä reyis ukham lurkaspati!
  Imill wawanakax niyaw Chervonotroll quta patat jikxatasipxi . Ukat thaya taypin liwxatapxäna. Ukat suma uñnaqtʼaninakan amparanakapan qʼala palmeranakapajj lurañanwa. Ukat tsunami olas de energía positiva mágica ukax escarlata clavonakat jaltxapxi. Ukat orco guerra crucero ukax jank"akiw mä jach"a plato ukar tukuwayi, mä bagre ukham uñt"ata, mä lado plato ukamp quri bandeja ukan diamantenakampi ch"allt"ata. Ukat orco marineronakajj jachʼa chocolate miskʼinakaruw tukupjjäna, jan ukajj piñanakampi helado paquetenakaruw tukupjjäna. Ukat Zoyax wasitatw chhuxriñchjasïna , ukat jutir crucero ukax mä jach"a perca ukham tukuwayxäna, ukat uka patxanx tortas chocolate ukat botellas de licor ajllit ukanakaw utjäna.
  Zoyax uka apt"asisaw q"ucht"äna, kisunakap q"al ch"allxtasa:
  - Vinoxa wali suma sawurani, .
  ¡Ukajj wali chʼamani jaqenakaruw kayut jaqontäna!
  Victoria kullakajj qʼala kayunakap chʼalljjtayasïna, ukat orco markankir yaqha barcojj diamante conchampi tortugaruw tukuwayjjäna. Ukat aychapax camarón ukat galletampiw ch"allt"ata. Ukat pallapallanakas barconkirinakasa jalea jan ukax pasas sat quqaruw tukupxäna. Kunjamsa aka taqpachax wali sumaxa. Ukat uwija asxatañjam thujsanakaw utjaraki. Suma, sañäni, Nadezhda jupax mä crucero orco ukarux mä bandeja de platino ukan jach"a jach"a jabalí salvaje asado ukar tukuyäna. Ukat nayax sañajawa, wali sumawa. Ukat ketchup ukamp salsax wali sumawa.
  . JANK"A 2. 2.1.
  Marinka, uka uñkatasaxa, larusisaw akham säna:
  - Akax ch"axwañawa, ¡super!
  Slavkax akham siwa:
  - Sinti wawanjamawa ist"asi. Uñisiri pallapallanakarux tratamientos ukar tukuyaña.
  Levkax akham amuyt"ayi:
  - ¡Ukhamaxa juk"ampi jach"a lurañäni!
  Precursora tawaqux akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - ¡Ukat juk"amp moderno!
  Precursor wawanakajj mä arukiw akham sapjjäna:
  - Machaq generación, thaya quarks, mayjt"ayaña, mä jach"a churäwimpi!
  Valerkax mä jisk"a película uñch"ukiñ amtäna, mä ch"axwäwi espacial ukamp ukat jan pä kuti lup"isax holograma phuqhat uñacht"ayäna.
  Uka waynanakaw sillp"ipxäna ukat esmeralda ukat zafiro nayranakapamp mä película de ciencia ficción ukan muspharkañ uñacht"äwip uñch"ukipxäna.
  Tunka, patak waranq warawaran barconakapax gris samsuñ artrópodos ukanakax mä qhana, qinaya avión jak"anw filankapxäna, leche rosa niebla ukamp fumapxäna, walja color chispanakax sapa kutiw qhant"äna.
  Marinkax zafiro nayranakapamp ch"ipxtasaw akham säna:
  - ¡Chiqpachansa akax chiqpach ukhamarak uñacht"ayir milagrowa!
  Slavax lart"asisaw akham säna:
  - Mä milagro amuyunakaxa mä relativo amuyunakawa. Jaqinakax janiw espacio ukan ch"axwapkiti.
  Películanx civilización de mosquitos ukax armadas ukanakap uñstayatayna.
  Barconakapax mä juk"a muspharkañ uñnaqan markapänwa, ukat manqhankir qutan challwanakjamaw uñt"asipxäna, uma thiyapat mä juk"a ch"allt"ata ukat cañones espigados ukat volantes curvados ukat antenas de diferentes emisores ukanakamp densomente ch"allt"ata. Jupanakax nadasaw mantapxäna, kunjamatix manq"añ animalanakax manq"añ tuqir t"ijtapki ukhama, kunayman tuqinakat, perímetro uksa p"akjañ yant"asa, ukax asteroides ukanakat luratawa, ukax jark"aqasiñatakiw wakicht"ata. Robotamomat , ukan sapa kuti chiqanakapat sipansa , mercenario piratanakaw ukankapxarakïna. Barconakapajj wali suma uñnaqtʼanïtapatwa yaqhachasïna, jila partejj ajjsarkañänwa, ukat sapa warawaran barconakapajj muspharkaña ukat jan amuytʼkañ uñnaqtʼanïpjjänwa. Ukampis jupanakarux mä yanaptʼaw churapxäna. Uka armax juk"amp axsarkañänwa, jichhak mistki uka ch"axwañ barco insignia, ukax flota de mosquitos ukan jach"a jach"a tukutapa ukat suma uñnaqt"apawa. Pä patak kilómetros ukch"a jach"a rampa eléctrica ukar uñtasita, arbitrariedad ukan submarino ukax mä muspharkañ impresionawa. Janiw khitis yatkänti, mosquito generales ukanakatakis mä jamasatïnwa, machaq superarma ukan yant"äwipax wakicht"atäskäna. Marshal Bloodsucker- Hyper , mä juk"a jach"a especímen de un mosquito, ukakiw uka yant"äw jak"achasiñapatak sum yati. Jupajj mä yanapirinïnwa, jupajj artrópodo satänwa. Uka lik"i ch"uqixa taqpacha tunka payani kayunakapawa ch"allxtayäna. Arupax mä chhullunkhayat ch"axwañjamarakïnwa.
  - P"iqini ch"uqixa mä degenerativa rama ukhamawa evolución quqaru. Nayax hiperplasma ukan emisores acelerantes ukanakax qhant"ayañapatakiw kamachi reactor anti-thermoquark ukampi luratawa. Oh, machaq arma, superláser anti-thermoquark bombeo ukampi , uñisirirux uñacht"ayañamawa kawkhantix utjki ukax manqha pachana.
  Uka qhepatjja, larusiñaw utjäna.
  Valerka kullakajj akham sänwa:
  - ¿Kunjamatsa mä reacción anti-termoquark ukaxa mä simple reacción termoquark ukata mayja?
  Marinkax jan axsarasaw akham jaysäna:
  - Dirección ukhamaraki polaridad uka lurawixa, ukaxa mä chikata dimensión ukarux juk"amp suma mantañapatakiw yanapt"i.
  Levki jupax chhuxriñchjasïna ukat abs ukar jaquntäna:
  - Brillante, akax mä suma fantasía ukhamawa!
  Ukañkamax akham sasaw tuiteó:
  -Jïsa, jumana absoluta excelencia. Uñisirirux phichhantañäniwa, qawqha ch"amanïkchisa.
    Generalax larusitaynawa , thiya janchiparux mä q"ipiruw ch"allxtayäna. - Wali llakiskañawa janiwa fukils manq"añjamäkiti, ukaxa veneno ukhamawa.
  -Ukampis jumaxa anionakwa manq"asma. Ukham llamp"u ukat muspharkañ proteína ukanipxi. Nayax específicamente lata manq"anak jupanakan lado ramapat mayt"ta, ukax Planet Scott uksanw jilaski.
  Conde Mariscal ukax jach"a lakapampiw lik"i lakap ch"allxtayäna.
  -Akanx millones de barcos ukanakaw utjistu. Ukat jiwasax taqit sipansa jukʼamp chʼamanïtanwa. Jiwasan ch"amasax galaxianakaruw pulverizaspa. Jichhajj kunatï alajjpachan jan igualäki uk uñachtʼayañäni . - Mariscalax amukiw jikxatasïna, kusisitaw ch"amakt"äna, ukat gravioescáner tuqiw taqpach jan jakt"kay tama jaqinakar uñch"ukiskäna, ukanx jan atipt"kay armada ukan barconakapax nayratpach plasma ukar muxsañchañ atipxatayna.
  Marinkax tuiteó, amigonakapar nayranakap ch"allxtasa:
  - ¿Janiwa jach'äkiti ! ¡Janiw kunas hiperpulsar ukhamäkiti ! ¡Ukanakax barconakawa!
  Valerka kullakajj akham sänwa:
  - ¡Jupanakax chiqpachapuniw quasar !
  Levka kullakajj akham sänwa:
  - ¡Jichhax hiperquasar ukanakax !
  Uka chiqanx kimsa patak phisqa tunk kilómetros ukch"a asteroides fortaleza ukaw sayt"atäna. Purak manqhanx ch"aman cañones hiperplasma, emisores de túnel, láseres bombeados ultra-aniquilación , trampas no intervacío , misiles espacio-espacial ukat contracarga ukanakaw luratäna .
  Ukat taqi ukax mä estacionario, mä chikata dimensiones, campo de fuerza ukamp ch"amanchatawa. Uka asteroidejj mä jan atipjkay clavo de defensa intergaláctica ukham uñjatäjjänwa. Línea pʼakjatäjjäna ukhajja, uñisirinakan ejercitonakapajj qhepäjjaruw sarapjjä sasaw ajjsarayapjjerïna. Akax estrategia de defensa agresiva ukawa.
  Mä jisk"a jayanx yaqha ch"aman Fukil warawara barconakax jalnaqapxäna, uñisirinakar hiperplasma ukat grovititan ukanakamp jikisiñatakiw wakicht"atäpxäna . Aka ch"amax mä mariscal ukan p"iqinchatawa, Duque de Fuantabo .
  Fukils jach"a raza ukan muelle hiper-titanio ukarux ch"allt"ani .
  Uka escarabajox mä galleta ukar uñtasitaw uñacht"ayäna, suxta flexible amparanakani, mä pulpo ukan tentáculos ukar uñtasita. Jupax juk"amp jark"aqat chiqan imantasiñ amtawayi - asteroide chika taypin.
  Mariscal Fonura jupax modo de combate ukan jikxatasïna. Asteroidenakan línea uñjasajj phisqa nayranakapajj wali chʼamampiw qhantʼäna. Nave espacialapajj jukʼat jukʼatwa nuwasiñ jayankjjäna. Proyección 3D ukax amparanakapamp katxarusinx mä U-turn luratayna. Uka jachʼa barcojj jan masanïkaspa ukhamaw ejepar muyuntäna. Jiskʼa vasonakajj wasitatwa uka ritual lurapjjäna. Pirata barconakakiw jan ukarjam sarnaqapkänti. Jupanakat maynïrix jach"a, juk"ampirus mä gnarled jiwat quqar uñtasitawa, khathatiwayiwa ukat ultraláser ukat hiperplasma voleibol ukanakamp ch"allt"ata, jichhakamax janiw kuna jan walt"awis utjkiti kunatix wali jayaruw puriñkama.
  Leshka kullakajj akham sasaw qʼochüna:
  -Mä amtaw utjpan - ¡nayraqar dinamo!
  Slavkax kisunakap qhant"ayasaw akham säna:
  - ¡ Wali jiwayañ amtaw utjani!
  Ukat jupax ch"uxña nayranakap qhant"ayäna.
  Valerka kullakajj akham sänwa:
  - ¡Uñisirix atipt"asiñamp armasiñampiw suyt"i, ukat URSS markan jach"a kankañapax taqinitak mä uñacht"äwiwa!
  Marinkax lart"asisaw pulmones patat arnaqasïna:
  - ¡Uñjapxam kunjamsa aka laq'unakaxa jichhaxa chhuxriñchjasipxi ! ¡Jupanakax hipervacuo ukham jikxatasipxani !
  Ukhamäkchïnsa, chʼaxwañaw qalltäna. Sapa warawara barconakax salvos ukanakamp mayjt"ayañ qalltapxäna.
  misiles acelerados hiperfotones ukanakamp bombardeañ qalltapxäna . Fonurax amparap muytasinx mä mayiw luratayna:
  -Uñisiriruxa pulsar lurañaxa wakisispati ?
  -Jïsa, comandante! - Computadoraxa jani munasiñampiwa jaysatayna.
  -Walikiwa, ukhamaxa katuqañani. Jiwasax mä haz hiperláser ukaruw apayapxtanxa , ukax juk"amp jach"a longitud de onda ukaniwa.
  Ultralight waves emanated from the newest flagship battleship , jaya chiqatx akax mä walja acelerado filmación ukhamaw amuyasïna, mä adoquines umaruw jaquntatäna. Kunjams jank"aki, patak kutiw qhanan jank"akïtapat sipansa, hiperplasma ukax qhant"äna. Niya patak warawaran barconakapax tunka waranqa pallapallanakanïnwa, mä akatjamat gas juntʼu qinayanakaru ukat waña laqʼa cósmico sat thayanakar tukupxäna.
  Marinkax chhuxriñchjasïna ukat q"ala, cincelat kayuparux ch"allt"äna:
  - ¡Akaxa chiqpachansa wali jach"awa!
  Valerkax chhuxriñchjasïna, nayranakap ch"allxtayasa:
  - ¡Hiperfotones ukanakax lurawipankiwa!
  Levka jupax tuiteó:
  - ¡ Graviodoskaya ukaxa wali ch"amampiwa!
  Slavax larusisaw akham säna:
  - ¡Ukham anti-ch"iyara ch"uqi arreglo!
  -¡Checkmate! - Fonurax kisunakapwa q"al ch"allxtayäna, jisk"a ukat jach"a, clavel ukham. - Akaxa ch"uqi satawa hiperláser ukax mä juk"a pachanakanwa . Ukat jichhax uñisirinakatakix juk'amp junt'u ukat quasar wakicht'añäni . Jiwasax yaqha waranqa sakleys ukanakamp asteroide ukar jak"achasiñasawa.
  Mä suma warmi aru ist"asïna:
  -Juparux aka jaya chiqat jawq"jasmawa. Superláser ukax niyas perfecto paralelismo ukaniwa, ukax sañ muniw janiw chhaqtkiti.
  Fonura kullakajj wali kusisitaw qhuruchasïna.
  -Ukatxa Fukols ukanakatakixa jakthapiñ pachaxa purinxiwa. - Ukat amparanakapa, jan ukax juk"ampirus kayunakap, mando a distancia ukar ch"allxtayäna.
  Marinkax akham sasaw tuiteó:
  - ¡Akax mä ultraquasar uñacht"äwiwa!
  Valerkax akham sasaw arsuwiyi:
  - ¡ Megafísico ukax mä flash ukhamawa!
  Levka, kisunakap qhant"ayasa, saskakiwa:
  - ¡ Uka ultravacío ch"amakanxa !
    Hiperreactores ukanakax lanzadas, taqi varas ukanakax jilxattawayiwa. Sapa barril muytapanjja, morado nieblampiw fumañ telarañanakajj jiltañ qalltäna, ukat uka chʼusa cheqaruw khuchhuqapjjäna.
  Mä fracción de segundo ukanx pusi fuentenakat jutir qhant"ir ch"iyar ch"akhanakaw ch"axwapxäna ukat aka lado espacio ukan tantachasipxäna mä ch"aman viga ukar tukuyasa, vacío ukar ch"allt"asisaw ch"iyar pirqarux mä trineo hiperplasmático ukham ch"allt"asipxäna. Ultra-velocidad ukar jank"ak purir fotonakan ch"amapax jank"akiw llätunk dimensiones ukar p"akintawayi. Jupax estructuras espaciales, fuerza distorsionada ukat campos medio espaciales ukanakaruw t"unjawayi . Uka chʼamakajj mä supernovat sipansa jukʼamp qhanaw qhantʼäna, uka nuenajj walja quintillones grados ukhanïnwa. Chiqansa, mä warawarat sipansa jukʼamp warawaranakax fusión termonuclear simple ukamp luratawa, janiw ukham juntʼu ukat qhantʼkaspati. Aka chiqan uñstki uka ch"amanakax pä órdenes de magnitud juk"amp ch"amaniwa.
  Leshka jupax tuiteó:
  - ¡Akax hiper-ch"iyara ch"amawa !
  Slavka markax akham sasaw yapxati:
  - Ukat anti-pulsar !
  Marinkax akham sasaw tuiteó:
  - Ukampis ¡jiwasajj ukhamarakiw askichapjjerïta!
  Valerkax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - Ukhamawa! Khititix kusisitax larusi, khititix munki ukax phuqhasiniwa!
    Fortaleza asteroide ukan campo de fuerza gravitacional ukax janiw ukham sallqa ch"amapan presión ukarux aguantañjamäkänti ukat mä burbuja ukham phallawayxäna. Ukat ajjsarkañ jawiranakaw marka taypin chʼalljjtäna, ukat bloque blindado taypinwa chʼalljjtäna.
  -Ukaxa fraccionaria ukjamawa khuchhuqaña. - Fonura ukaxa computadora ukarux kamachiwa. - Fortaleza ukaxa nanoshards ukanakaru ch"allt"añawa .
  Valerka kullakajj akham sänwa:
  - Mä específico metadictador !
  Marinkax akham sasaw chhuxriñchjasïna :
  - ¡Dictadurampi ukhamaraki arbitrariumpiwa aynacharu!
  Uka viga super-densa ukax ch"iyjasiskakïnwa ukat phichhantaskakïnwa. Ukat mä qhawqha tiempotjja, jan atipjkay ciudadela espacial ukan utjkäna uka cheqanjja, mä montón wila qʼañu qʼañunakaw qheparäna. Mega-fortaleza ukan qhipharkir yänakapax espiral ukham t"ijt"atawa ukat t"ijt"atarakiwa. Pä tunk phisqhan millones de fuquils ukat kimsa patak phisqa tunk llatunkan millones de robots de combate ukanakax akan jiwatap jikxatapxatayna, jilapartx jank"akiw ukat jan usuchjataw jiwata, ukampis ukatakix janiw juk"amp axsarañjamakiti. Mariscal-Duque de Fuantabo ukax jiwxarakïnwa .
  - ¡Mä ch"iyara ch"uqi ch"uqi! - Fonuraxa jach"at arsüna. - Jiwasax lurapxtanwa, pulsapxtanwa . Uka erupción plasmática ukaxa jaqi masinakamaru apayañawa .
  Walja chʼama tukusjjäna uka qhepatjja, wasitat qalltañatakejj mä jukʼa tiempow munasïna. Uka pachanx jan jakt"kay warawaran barconakax perímetro ukarux atacapxäna, ukat uka p"akjataruw amtapxäna, ukax ch"uxña, ch"amakt"at bordenakampi luratänwa. Mä jach"a ch"axwäwiw qalltawayi, patak waranq naves espaciales ukanakax jiwañan jamp"att"ataw mayacht"asipxäna. Walja p"akjatanakatxa, hipervacío ukax t"amt"kaspas ukhamaw ukat ch"iyar ch"iyar ch"akhanakaruw ch"allxtaspa . Uka cañonanakajj torrenak tʼunjapjjäna ukat kunayman barconakan casconakapsa tʼunjapjjarakïna. Sapa warawaran barconakapax, cruzada ukan katjata, ukhamakiw phallapxäna ukat jisk"a ch"aman campos ukanakax janiw mayacht"at presión ukarux aguantañjamäkänti;
  Marinkax amparanakap panpachaniw ch"allxtayäna ukat q"ala ch"uxña kayunakapan q"ala ch"allxtayäna:
  mä superquasar ukhamawa !
  Valerkax akham sasaw tuiteó:
  - ¡Walikiwa, dimensiones naturales ukaxa wali yäqatawa! ¡Ch"axwäwin composición ukax janiw vacío ukhamäkiti!
  Levkax amigonakaparux nayranakap ch"allxtayäna, q"ala kayunakap ch"allxtayäna, ukat chhuxriñchjasïna:
  - ¡Hiperplasma ukaxa janiwa locura tuqiru purinkaniti!
  Slavkax aka tuqitx iyaw sataynawa:
  - ¡Ukaxa chiqapawa!
  Uka fortalezas estacionarias ukanakax wali ch"amampiw sayt"ayapxäna, sapa maynix waranqa jila jach"a cañones ukanïnwa, hiperplasma ukan chiqanakap velocidad superluminal ukan thuqt"apxäna ukat ultra-misiles ukanakax aceleración superfotónica ukan thuqt"apxäna . Ukanakajj wali ajjsarkañ voleibolnakänwa, ataque luririnakan filanakaparuw khuchhurapjjäna .
  Marinkax wasitatw tuiteó:
  - Akax super-perigeo satawa !
  Valerkax p"iqip ch"allxtayäna, amparanakap luqxatasa:
  Gravirroof ukaxa foton lashes ukanakatxa ch"iyjasiwa !
  Slavkax akham siwa:
  - Hipercoster ukaxa mä juk"a pachanakwa lurasi ultrafotonita ukaxa !
  Levkax akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡ Theonuclear ukax mä cargowa!
  Jiwañ maquinajj wasitatwa sarnaqañ qalltäna, ukat uka jakʼankir asteroidenakaruw hiperplasma sat mä haz uñstayäna. Pä patak kilómetros ukch"a bloque ukax acero thuqhun thuqt"atapat hielo chimpunakjamaw ch"iqintasïna. Uka taktikax wali askiwa, Fuquil jupanakax sustjasiñ qalltapxäna, ukat yaqhip barconakapax axsarañat ch"iqintapxäna, kunjamatix mariposas ukanakax antorcha olímpica ukar t"ijtapki ukhama. Mayninakax jan axsarasaw nuwasipxäna. Ukatjja, reservanakaruw chʼajjwäwir apanipjjäna, ukat uka frenético nuwasïwijj jukʼampiw jiljjattäna.
  Gran General de los Fukils Firon jupax samarataw jikxatasïna, jupax nayratpach reservas ukanakaw apthapita ukatx jupax atinisitaynawa, jupax chhichhillankhanakan ukhamarak aliados ukanakan jan walt"awinakaparux saykataspawa. Ukampis flora ukar samaqir larugas ukanakax wali k"ari chuymanïpxiwa, ukat mä muspharkañ uñacht"ayañ atipxatayna. Jiwasan pachpa yatxatirinakax janiw uka lurawimp phuqhapkänti ukat arsusipxäna, mä hiperláser ukham ch"aman lurañax janiw sinti ch"amäkiti, ukampis chiqans uñisirinakax nayrïr kutiw mä jan walt"ayir novedad apnaqapxi sasaw sapxi. Jichhax instinto ukat intuición ukax pä amtawikiw uñacht"ayäna: jank"ak t"ijtxañataki, jan ukax jak"at nuwasiñar mantañataki, filanak mistuñataki. Ukhamächi ukhajja, superláser sat jachʼa lazojj jupa pachpaw tʼunjasispa .
  Valerka kullakajj akham sänwa:
  - Muspharkañani, muspharkañawa, jaya pacha jakañani muspharkaña!
  Marinkax chiqañchawayiwa:
  - ¡Juk"ampirus mä hipersorpresa ukar uñtasitawa !
  Levkax larusisaw akham sasaw arsuwayi:
  - Ukampis Hiperteonuclear armanakax wali thayakiwa!
  Slavkax janiw iyaw sañ munkänti:
  - Janiwa, ¡janiw khitis precursoranakat sipan juk"amp thayax utjkiti!
  Firon, jupax janiw sapa kutix jach"a niveles de comando corrupto ukanakan uñjatäkänti, jupax jan axsart"irïnwa. Ukat jupax mä amtaw luratayna - ¡jiwañkamaw ch"axwañapa! Walja millón barconakajj walja millón millón chʼajjwirinakampi , organismos biológicos ukat electrónicos ukanakamp chikaw mä infierno enredo ukan mayachtʼatäpjje. Hiperespaciojj chʼiyjatäkaspas ukhamänwa, ukat ultra-vacío sat chʼakhanakajj chʼiyjatäkaspas ukhamänwa, ukat jan jaktʼkay chʼakhanakajj superplasma ukamp phoqantatänwa . Ukat jukʼamp qhantʼir lliphipirinakajj jan jaktʼkay chʼamaw mistuni, ukat jachʼa panqaranakar uñtasitänwa, uka panqaranakajj jankʼakiw espacion panqarïna, ukat manqʼañ munir jakañ pétalonakajj munañampiw naves espaciales ukanakar puripjjäna. Ch"axwañ barconaka, jach"a ch"axwañ barconaka , cruceros, charkoshes , hiperláser t"unjirinaka, misil apthapirinaka, aerobonos , láser botes, jach"a, medio, k"acha ch"axwirinaka ukat juk"ampinaka. Taqi ukanakxa sapa segundow tunka waranqa jaqinakaw tʼunjapxäna, ukat tʼaqa tʼaqanakaruw chʼiqiyapxäna, jan ukax hiperplasmático , wali juntʼuchat magmaruw chʼiqiyapxäna.
  Marinkax chillqt"asi, khathati:
  - Asxarayata! Chiqansa, akax ultra-blackhole !
  Firon jupax mä mega-crucero móvil jupatakikiw ajlliwayi. Ukat uka chiqat kamachiñax janiw chʼamäkänti, ukat wali jankʼak sarnaqatapata ukat wali suma maniobrañ yatitapatxa, sum nuwasiñatakiw yanaptʼäna. Ch"axwäwix nayrar sartaskipanx yaqhip uñisirinakan warawaran barconakapax Shito , Mata ukat Griko planetanakaruw soldadonakar uraqir puriyañ yant"apxani sasaw amuyt"äna , ukat uka uraqix minas de aniquilación ukanakamp apsuñapatakiw mayïna. Taqi kunas pachpakiwa, niyas ch"usaruw tukupxi, ukat juk"a markachirinakax janiw qhispiyatäpkiti.
  Valerkax aycha manq"ir jachaqt"asisaw akham säna:
  - ¡Akax ukham megacunningawa !
  Marinkax lart"asisaw akham säna:
  Supayax precursoranakampiw mä jan wali nuwasïw sartayäna,
  Uñisirinakax jan sintt"asisaw nuwasipxäna, jan axsaras...
  Ukampis uka precursora nuwasirijj Supayaruw tʼunjäna,
  ¡Chʼamanakan nuwasïwipan cheqätam uñachtʼayasa!
  Levka jupax tuiteó:
  - Pionero, precursor, comunismo - jumax mä uñacht"äwiwa!
  Slavka ukax akham chiqañchawayiwa:
  - Juk"ampi octubre phaxsinakaru uñtasita.
  Mä waranqa chikatani transportes de asalto anfibio , walja tunka waranqa barconakan ch'amanchata, " meromat " ukat "neutrón" ukanakamp chika, jupanakaruw mantapxäna. Planetanakajj mä jukʼa jarkʼaqatäpjjänwa. Sector ukax prácticamente jist"aratawa. Uka thakhinx escuadrón ukax jisk"a satélites ukanakarukiw ch"axwantäna. Ukhamarus, thakhinx suxta módulos ukanakaw combustible ukat munición ukanakamp jikisipxäna - janiw taqinix mistxatäkänti.
  Ukhamarus lunthata generalanakax jan waliruw puripxäna, uka pachanakanx yaqhip lunthatat yänak imantapxäna. Uk yatisax chhichhillankhanakax mä jach"a uraqiruw puripxäna. Sapa planetanx kimsa millón ajllit pallapallanakaw utji, uraqir puriñ chiqanakax janiw ch"amäkiti, kamachirjamax mä pampawa, niyas espejo ukham uñt"atawa; Uka manqʼañ munir armadanakajj saytʼasipjjäna ukhajja, mäkiw phallapjjäna. Mä axsarkañ warariña, arnaqasiña, chhuxriñchjasiña, chika phichhantat ch"uqi ch"uqi ch"uñuña. Llamadas de aniquilación, sapa maynixa, kuna kasta materia ukarjamawa, waranqatxa phisqa waranqakama ch"amaniwa, termonucleares ukanakatxa. Uka cargonakajj mä jukʼa jila qollqeniwa ukat janiw chʼamäkiti. Aka chiqanx chhichhillankhanakax pantjasipxäna ukatx janiw escuadrón de escaneo ukarux nayrar khitkänti.
  Valerkax jach"at arsüna ukat chillqt"asïna:
  - Jisa, akax jiwasan achuyir ch"amanchawisawa!
  Marinkax chiqañchawayiwa:
  - ¡Yaqhipanakax jiwasanakankiwa! ¡Akax juk"ampirus antipulsar pelicula ukhamäspawa!
  Levkax mä juk"a lógica ukamp akham sänwa:
  - ¡Ch"axwawix kunatix jilïr jaqinakan películas ukanakanx utjki ukawa !
  Slavkax akham sasaw qhuru arsüna:
  antipulsar ukanaka luraña jaytxapxam !
  Ukampirus Gran General Fearon jupax janiw uk uñjkänti - jaya chiqanakanwa. Taqi kunatix jupax ch'axwañ barco insignia ukar uñt'ayaskäna . Ch"axwawix juk"ampiw jilxattawayi ukatx kunjamtix Firon jupax suykän ukhamarjamax superláser ukax mä juk"a pachatakiw amukt"awayi, nayrax juk"amp walja ciudadelas estacionarias ukanakaruw t"unjawayi. Flota ukax walja sapaqat tamanakaruw t"aqanuqtawayi, sapa mayniw sapa maynix jan jach"a kamachin yanapt"apampix nuwasiñ thakhinak ajllipxäna. Uka condicionanakanx taqi kunas superioridad numérica ukamp amtasïna, ukat jupax chhichhillankhanakan ladopankänwa. Gran Generalax janiw jaya pachax sayt"asipkaspati sasaw amuyasïna, ukat jupa pachpaw jach"a amtar puri: ch"axwañ barco insignia ukar t"unjañataki. Uk lurañatakix mä tama ch"axwañ warawaranak mayacht"äna, ukat juk"amp jak"achasïna. Ukham jachʼa barcon chʼamapajj jukʼamp wakiskiriwa. Mä ch"axwawi consolidado ukampix mä chiqarukiw p"akintaspa jan ukax jan ch"amanchasispa.
  Marinka ukax akham sasaw uñt"ayi:
  Jan imantasisa chiqak ch"axwaña , .
  Nayratpachaw arunakar jan iyawsäwix utjkiti...
  Arunakax tankinakjamaw ch"axwañapa
  ¡Ukat orconakax kisunakaparuw ch"ankhachapxi!
  Valerka, perlanakjam lliphipir jachaqt"asisaw p"iqip ch"allxtayäna:
  - ¡Ukaxa chiqapawa! Ukampis ¿chhichhillankhanakax kisunïpxiti?
  Levkax mä jachaqt"asisaw tuiteó:
  Armt"asir jaqinakax kawkhans jilapxi, .
  Mamajax empanadanak phayt"i...
  Precursorax wali kisuniwa,
  ¡Jichhax niyaw colmillonakax jilxattani!
  Slavkax qhuru arumpiw arsüna, sawkasisaw ukat wali amuyumpiw pachpa pachanx akham säna:
  - Ukhamat taqini khathatipxañapataki, ukhamata taqini khathatipxañapataki, ukhamata respetapxañapataki!
  Destinox jupanakarux askinjam uñjkaspa ukhamaw amuyasïna, yaqha curvatura espacial ukaw vacío ukan uñstawayi, ukatx mä jawiraw meteoritos ukanakax jan kawkhans uñstawayi. Ukajj wali thithänwa ukat amtañasa ukat chʼiyar jaquntañas chʼamakïnwa. Jutïr traficonjja, uka jan uñtʼat enjambrejj insignia nuwasiñ barcoruw jaquqanïna .
  Marinkax q"ala kayunakap ch"allt"asinx akham sasaw chillqt"äna:
  - ¡ Hiperpreon ukaxa mä cuadrado ukhamawa!
  Valerka kullakax imill wawarux nayranakap ch"allxtayäna ukat akham jiskt"äna:
  - ¿Kunatsa jan mä cubo ukanxa?
  Uka tawaqux akham sasaw qhuruchasïna:
  - Ukatxa p"iqi ch"uqitxa!
  Slavka kullakajj akham sänwa:
  - ¡Ukhamawa!
  Uka ch"allt"atatxa, jark"aqasiñ pantallax khathati, khathati ukat mä chispi ch"amakt"awiw mistu . Jak"achasisinx mega-crucero ukax taqpach cañones de plasma ukanakat carganak apsuwayxi ukatx misiles ukat láseres ukanakaw apsuwayxi . Salvo de respuesta ukax juk"amp ch"amanïnwa, proa uksa jan walt"ayañs atipjatayna ukat jan suerteni barcon ch"iwiparux khuchhuqatayna.
  Fonura kullakajj akham sänwa:
  -T'unjaña. Aka alien phichhantaña. Taqi armanakatxa - nina !
  Ukampis jutïr salvojj janiw ukhamak tʼunjirïkänti. Cometas ukat meteoritos ukanakax uka ch"axwäw llamp"uchapxäna.
  Ukampis yaqha barconakaw saytʼasipjjäna. Uka ch"axwäwin ch"amapax aka kutix juk"amp ch"amapunïnwa. Yapu t"unjatäsaxa, niyaw jach"a bloquenakampi jan ch"amanïxäna, ukat carganakax mä muspharkañ p"iya lurapxäna.
  termoquark bomba jaquntañ pachaw purini . - Firon ukaxa kamachi churaraki.
  Valerkax akham sasaw tuiteó:
  - ¡Akaxa chiqpachansa, chiqpachansa wali sumawa!
  Marinkax wali kusisitaw jaysäna:
  - ¡Ukat chiqpachansa nuwasiñanxa!
  Slavkax akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡ Hiperstar ukax !
  Levkax larusisaw akham säna:
  - Janiwa, janiwa kuna thayas utjkiti!
  Jilapachax ukham misil ukax janiw taqpach askïkiti kunatix contramisiles , jan ukax anti-radiación , ukampis aka tuqinx, mä chikat barco de batalla insignia ukan ch"amanakapax paralizado ukhamawa, ukax irnaqaspawa. Chiqansa, meteoritonakax jiskʼa warawaranakan barconakaparux jan waltʼayarakïnwa , ukampis uka jachʼa barconakjamax janiw tʼaqhisiyapkänti.
  -Radiación ukaxa wali jach"awa! - Firon jach"a arumpiwa arsüna.
  Ultrafotones ukanakamp jankʼak sartayasa , kimsa misilanakajj jankʼakiw uka pʼakjañar jaltjjäna. Uka axsarkañ jach"a jaqix khathatitaynawa ukat pä "regalo" katuqañ atipjatayna. Ukampis uka qhepatjja, kimsïr cargajj ladopat mä jukʼa phalläna, ukat uka muspharkañ pʼiyaruw jachʼaptayäna.
  Marinkax akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - Akax wali jach"awa - ¡janiw super!
  Valerkax akham sasaw arsuwiyi:
  - ¡ Hiper ukhamaraki super ukanaka!
  -¡Patak cuasars ukanakaw drenaje ukar sarapxi! - Firon jupax chhuxriñchjasïna ukat frustración ukan llijullijunak jaquntäna. - Ukhama ataque lurañaxa janiwa phuqhañakiti. - Ukatxa samarawayiwa, janiwa taqi kunasa chhaqkiti, transmisor de gravedad ukarux kamachiwa . - Insignia ukarux taqi ch"amampiw atacañama, p"iyaruw amtaña.
  Uka ordenajj wali askïnwa. Uka extraordinario ataque ukat ataque ukax wali askipunïnwa. Ukat pusi warawaran barconakajj kuttʼaniñamp tʼunjatäpkchïnjja, uka chʼusawjajj jukʼampiw jiljjattäna.
  Uka qhepatjja, termoquark sat cohetenakat maynïrejj hiperreactor sat cheqaruw jalnaqäna . Fusión de quark ukax millón millón kutiw fusión termonuclear ukar sipanx juk"amp ch"ama. Ukham wali chʼamampi phallasajja, jankʼakiw barcon luratätap phichhantäna, ukat hiperplasmaruw chʼiyjäna. Onda gravitacional ukat fotones ukanakax velocidad superluminal ukar jankʼak puripkäna ukanakax gas rarefied ukar tukuyäna. Calamar sat animalan tentaculonakapajja, quintillion gradonakaruw juntʼuchasïna, ukat materia cheqanakaruw chʼalljjtayäna, ukat uka jakʼankir barconakaruw phichhantäna.
  Valerkax wali ch"amampiw uñacht"ayäna, patap muyuntasa:
  - ¡Akax chiqpachapuniw hiperquasar!
  Marinkax larusisaw akham sasaw jaysatayna:
  - ¿Kunsa sassna, taqi kunasa wali thayapuniwa! ¡Apthapiñäni ukat chʼamampiw chinupar chʼalltʼañäni!
  Levkax mä muxsa jachaqt"asisaw akham säna:
  - Jïsa! ¡Chiqpachans akax mä debut reloj ukham anatatawa!
  Slavka kullakajj amuytʼasisaw akham säna:
  - ¡Ch"iyara ch"uqi ch"uqi!
  Firon mega-crucero ukax mä supernova ukar uñtasit wali axsarkañ jayaruw mä juk"a jan kuna jan walt"äwin jayarst"añ atipxatayna. Ukhamäkchïnsa, walja kutiw chʼamaktʼäna ukat muytarakïnwa, jayaruw jaqontäna ukat walja tʼaqa tʼaqanakaruw tʼunjäna. Pistolanakax wali jan walt"ayataw uñjasiwayi, jilpachanix janiw kuns lurañjamäkänti. Jila parte nuwasiñ chʼamanïtap aptʼasisajja, warawaran barcopajj uñisirinakan jankʼakiw katuntatäjjäna. Uk amuyasajja, ukat inamaya jiwañ jan munasa, jan ajjsarirïñajj janiw jan amuytʼasis sarnaqañakïkiti, ukatwa Firon chachajj qhepar sarañapatak mayïna. Maneuvering resourcefully , mega-crucero, trampas ukat pinzas ukanakat jithiqtasax qhipharuw kutt"awayxi, barconakapan jark"aqatäñ yant"asa. Ukat ukhampachasa niyaw ch"allt"ata, jan kuna jan walt"awimp jark"antat, mä p"iyankir zorro ukham muyuntata. Uka barcon mä qhawqha pistolanakapajj uka bárbaro bombardeoruw qʼomachasipjjäna. Fuerza campojj jan waliruw saräna, mä confiykañ escudot sipansa, mä chʼiyjat paraguas ukar uñtasitänwa. Janiw muspharkañakkiti, uka nave espacial ukax mä juk"a pachatxa phallawayxänwa ukat t"aqa t"aqaruw jaquntatäna.
  Valerkax amparanakap t"axllirt"äna:
  - Kusawa!
  Marinkax saskakiwa:
  - Mega ukat meta pulsar !
  Firon chachajj mä jiskʼa botet jukʼakiw qhespiñ puedïna. Aka qhispiyasiñ barcox niyas jan uñjkañänwa, mä qawqha olas ukanakaw uñjañapatak jan waltʼayäna, ukhamatwa radares de gravedad ukanakas jan sum amuytʼasir chiqanakaruki qillqtʼapxäna. Jan axsartʼañax mä jukʼakiwa, ukat gran generalax qhispiñ munäna. Ukhamaraki , jach"a lurawixa tukuyataxiwa, ukatxa pusi kuti, ukatxa jichhaxa, inasa, phisqa kuti uñisiriru jach"anchatapampi, ch"axwawixa tukuyañatakixa mä nayra amtawiwa, ukatxa wali suma lurañaxa kutt"ayañawa qhipharkir soldadonaka. Niyaw barcot mistuwayxäna, Firon jupax sistematicamente sistema Madoron uksar kutt"añapatakiw kamachi churäna , ukhamat planetario defensa ukar yanapt"a katuqañataki. Ukhamatwa tiempo jikxatapxta ukat yaqha ch"amanak aka chiqar apanipxarakta.
  Marinkax akham sasaw tuiteó:
  - Uka layout ukaxa janïra ch"axwañatakixa quasar !
  Valerkax jacht"asisaw akham säna:
  - Ukat chiqpachansa taqiniruw umamp ch"allt"añäni ukat rollo lurañäni!
  Levkax jachaqt"asisaw akham säna:
  - ¡Sarapxam uñtapxam!
  Slavka ukax uka apthapisinx akham sasaw yapxati:
  - Ukatxa aniquilador fecal ukan foto apsuñamawa !
  Mariscal Fokhoron jupax nayratpach mä señal katuqatayna, uñisirinakan jach"a ch"amanakapax qhipäxap khuchhuqapxaspaw sasina. Ukampis nayratpach ataque utjañap ajjsarasaw walja tiempo pächasïna. Línea de defensa ukar jan ch"amanchañatakix amuyasipxam. Ukhamarus , uñisirinakax mä ataque diversionista ukham lurapxäna, walja waranq barconakaruw t"unjapxäna. Ukham sarnaqatapax uka nayratpach axsarir barón ukarux axsarayänwa. Fokhoron jupax jan wali jaqiwa, kunkakamaw jan wali lurawinakan ch"allt"ata - mä q"añu sarnaqir kasta. Ukat jupax k"ari chuymaniwa , ukampirus uka pachparakiw janiw jichhakamax taqi chuyma chhichhillankhanakar aljañ atipkiti. Ukampis uka tuqitx mä juk"a nayrar sartawiw utjawayi. Chhichhillankhanakax traicionirinakar jikxatañ yatipxäna, ukat jupamp chik saririnakat yaqhipanakax contratatäpxänwa. Yamas Hertz generalax sapa kutiw yatiyawinak lurirïna, qhawqha soldadonakas utji ukat jankʼak apnaqäwipan amtanakapsa yatiyarakïnwa. Chhichhillankhanakax wali khuyapt"ayasisaw qullqi churapxi, ch"ikhi jaqix qamir tuku, jan axsart"ir jaqix nayrar sartawayi, ukat loqhe jaqix balamp jiwayatawa. Ukampis traicionirinakax janiw yatiñanikïpkiti, jan ukasti jaya jaqinakäpxarakiwa. Chiqansa, mä juk"a pachatxa, contrainteligencia ukamp katjatäpxiwa, jan ukax pachpa patronanakapamp aljantatäpxiwa. Kunatsa, jan wakiskirïxänwa, jan ukax jiskʼachatäxänwa, jan ukax balamp jiwayatäxänwa. Ukampirus , jupanakax jan uka tuqit parlañatakiw ch"amachasipxäna, jan ukasti, payllat uñch"ukirinakarux taqi kunan kusisiyañatakiw ch"amachasipxäna;
  Valerka kullakajj akham sänwa:
  - Jupanakax degradación intelectual ukanipxi.
  Marinkax mä chhuxriñchjasiñampiw qhanancht"awayi:
  - Taqi kunasa fotonizado ukhamawa .
  Slavka kullakajj akham sänwa:
  - Hiperbanzai ukaxa !
  Levka jupax saskakiwa:
  -Taqi chhichhillankhanakaru ukhamaraki ch"uqi ch"uqi ataúd ultrafotónico ukaru !
  K"achat k"achat ataque ukax kutt"ayatäxänwa, jichhax janiw kuna pretextos ukax utjxänti qhiphart"añataki. ExtraEmperadoran kamachip amtasax jan muyuntañatakix kunayman tuqitwa, ukat yaqha katuqasa Fokhoron jupax despacho de gravedad ukaruw mä mayiwimp kamachi churäna, jan ukax juk"ampirus yanapt"a mayiwimpiw churäna.
  -Jichhax phuqhapxañäni. ¡Emperador Extra ukax jakañapataki!
  Ukampis Armada sat barcojj wali jayäjjänwa; Ukañkamasti, uñisirinakan jilïr jaqinakax jan tukuskir nayrar sartasipkakïnwa.
  Marinkax mä chhuxriñchjasiñampiw akham säna:
  - Horda ukaxa mä avalancha ukhamjamawa t"ijt"apxistu . Janiwa chika taypina utjkiti.
  Valerkax jachaqt"asisaw jaysäna:
  - Jan ukhamäkanixa, taqiniw encina ataúd ukankapxäta!
  Fadoron sat sistemajj galaxian jukʼamp chʼamañchtʼat sistemanakat maynïrïnwa. Planeta central ukax jach"a ukat walja jaqinakanïnwa - niya pä patak waranqa waranqa waranqa. Taqi uka jak"achasiñanakax ciberminas homing ukanakamp phuqhantatänwa , ukhamarak pä tunka satélites naturales ukanakampi. Sapa satélite ukax walja cañones de plasma ukat hiperplasma ukanakamp phuqt"atawa , ukhamarak misiles ukanakampi. Ukatjja, jukʼamp walja planetanakaw muyuntapjjäna, ukanjja asentamientonaka ukat basenakas utjarakïnwa. Jachʼa chʼajjwäwinakaw jutïrin utjañapäna. Firon chachajj kawkhantï qhepar kuttʼaskäna uk yatïna, ukat uka chhichhillankhanakajj wali aptʼatäpjjänwa, janiw saytʼapkänti. Jan ukasti, tanquenakjamaw makhatasipxäna, janiw jupanakpachas ni jakäwipsa qhispiyapkänti. Piratas espaciales ukanakax juk"amp ch"amanchatäpxänwa, kunayman frito ukan thujsap amuyapxäna , jan wali warawara filibusters ukanakax cucarachas ukham mermelada ukar makhatapxäna, ukax wali yant"ataw densamente poblado mundos ukanakar lunthatasiñataki.
  Ukat jichhax uka nuwasïwix chhaqtañ qalltawayxänwa, machaq jan iyawsañjam colerasiñampiw sartasi, warawaranakas khathatisipkaspa ukhamawa.
  Valerkax agresivan chuym usuchjasisaw akham säna:
  - ¡Jach"a ch"iyara p"iyaru!
  Gran General Fearon jupax mä crucero llamp"u ukar sarxañ atipxatayna. Uka chiqatpachaw ch"axwäw p"iqinchaskakïna. Uka chhichhillankhanakax qalltanx taqpach arxatäw uka chiqan p"akintañ yant"apxäna, ukax janiw askïkänti. Uka jiwayawix Codd planetan anqäxapanw ch"amakt"awayi. Uka jakʼankir planetanakajj uka phallawinakat khathatipjjäna. Mä satélitejj walja jan walinak katoqäna, ukat anqäjjatjja, avestruz sat animalan laqʼopajj phallkaspa ukhamänwa , ukhamajj jankʼakiw tʼunjasïna.
  Marinkax wasitatw Hipernet ukan mä helado de diamante vaso apsu, kimsa color crema ukan, ukat liq"i ukat akham sänwa:
  - ¡Akax chiqpachapuniw quasar, janiw nayramarux usuchjkaniti!
  Fonurax qhipa pachanx qhispiñ atipxatayna, ch"axwañ barco insignia ukax mä módulo-bote de rescate ukan jaytawayi. Jichhajj uka jan wali chʼojjñaw amenazanak mistüna, jukʼampejj radiación ukamp janchipajj wal qʼañuchatäjjäna.
  -Janiw katuntat jaqinak katuqañati. Taqiniruw asfixia, t"unjañamawa, phichhantañamawa, fotones ukar ch"iqiyañamawa.
  -¡Ukax phuqhasiniwa, jumanakan superioridad estelar! - Generales de rango inferior ukanakaxa kamachinaka churapxäna. Codd markar puriñax wali ch"amapunïnwa, sapa jisk"a thakhix waranq waranq, tunka waranqa warawaran barconakampiw pagañax wakisïna. Ukampis uka jan jarkʼat avalanchajj jakʼachasiskänwa.
  - Ukhama ch"allt"aña. ¡Juk"amp ch"amampiw pinchañama, janiw juk"ampi, ukat cuasar ukax tukusxaniwa! - Mariscal Duque ukaxa wali coleratapuniwa. - Janiwa walja barconakaxa satélites ukanakaru atacañatakixa uchañakiti - jaya chiqaru ch"axwaña. Ukax juk"amp amuyumpiw lurasi. ¡Ay, saxran graviominas !
  Valerkax aka tuqitx iyaw sataynawa:
  - Jisa, minanaka, chiqpachansa akax wali jach"a jan walt"awiwa!
  Marinkax saskakiwa:
  Hiperquasar sañax juk"amp logicowa !
  Levka jupax qhanancht"iwa:
  - ¡Janiw juk"amp logicokiti, jan ukasti juk"amp k"uchikiw!
  Slavka kullakajj akham sänwa:
  - Hiperespacio ukax t'unjatawa !
  Chiqpachansa minanakax mistuwayapxiwa, niyas jan uñjkayaw, espaciot mistuwayapxi ukat warawaran barconakaruw ch"allt"apxi. Yaqhepajj uka cheqanwa tʼunjatäpjjäna, yaqhepasti, jan ukasti, jan walinakakwa katoqapjjäna. Walja explosivonakax mä pulso blaster ukamp uchatänwa, ukax campos de fuerza ukanakanw phichhantaspa, ukampirus mä juk"a pachatakis , ukax wali jan walt"awinak utjayawayi. Uka jach"a chhaqtäwinakax flota de Mosquitos ukarux wila wañt"ayawayiwa, ukat piratas ukanakas jan samarañ chimpunak uñacht"ayañ qalltapxäna. Ukham jach"a chhaqtäwinakax jak"achasiñanakanx utjchi ukhax qawqhas chhaqhayañax wakisini pachpa planetanxa.
  Precursora imillajj akham sasaw jiskʼat arsüna:
  - Comunismo ukaxa janiwa mä sistema ukhamakiti - ¡jank"aki ch"uqi jiwayaña!
  Ukampis Fonura kullakajj mä akatjamatwa colerasiñ jaytjjäna, ukat azufre sat chʼaphinaksa janiw jaqontjjänti. Mä suma amuytʼaw jupar purïna.
  -Yaqha, juk"ampi ch"amani arma Fukils ukanakaruxa apnaqañäni ukhaxa, ¿kamachasmasa? - Uka ch"uqixa chhuxriñchjasïna. - Taqi kunat sipansa, jiwasax utjistuwa, ukhamarakiw wali aski cargo.
  Valerkax iyaw sasaw chhuxriñchjasïna:
  - Chiqpachansa jupanakaxa! ¡Janiw nayranakamsa ukat apsuñjamäkiti!
  hiperradio bomba " ukhamakïkänti . Aka machaq armax especial ukham apsuwayxi superneutrones ukanakax radiación gamma ukanakat sipansa, waranqa waranqa kuti jukʼamp jiskʼa ondanakaniwa. Ukham cargan explosivo chʼamapajj janiw jachʼäkiti, ukampis hiperradiación ukajj millón millón kutiw normalat sipansa jukʼamp chʼamani . Ukat penetrante ch"amapax colossal - gyrido olas, akax janiw mä chist"awikiti, jupanakax planeta tuqiw phichhantañ yatipxi. Uka dispositivon jach"a jan walt"awipax janiw espacio exterior ukanx phallañjamäkiti. Ukham luratapatjja, aka jan uñjkañ jiwañan uñachtʼäwipajj planetanakan apnaqañatakikïnwa, ukat uka tiemponsa janiw taqenikïkänti. Ukampis aka tuqinx Codd-an akapachapax wali askiwa. Uka ajjsarkañ aparatojj akapachankir jaqenakatjja, kimsa tʼaqatwa pä jaqenak tʼunjäna. Wali askiwa, chhichhillankhanakax mäkiw ukham cargo ukanipxatayna.
  Valerkax jachaqt"asisaw akham säna:
  - ¿Janiwa mä jan wali jak"achasiñakiti?
  Levka kullakajj akham sänwa:
  - Jilapachaxa janiwa ch"iyara ch"uqixa utjkiti !
  Slavka kullakajj akham sänwa:
  - Ukampis hiperambición ukampiwa !
  Marinkax akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - ¡Pioneros ukanakataki!
  Kunjams wali suma arma, jumax jaqir jiwayasma, ukampis taqi equipos ukat activos materiales ukanakax qhiparxiwa. Ukax wali llakiskañawa, ukax wali jila chaniniwa. Olas girido lurañatakixa , mä jach"a garvanic ukawa munasiraki , ukatxa akaxa elemento universo ukanxa juk"ampi juk"akiwa. Ukampis kunjamsa artificialjam sintetizapxaspa ukxa janiw jichhakamax yatiqapkiti.
  -¡Muspharkañawa payïri jakhuwi! - Fonuraxa wali kusisitarakïnwa. - Planeta ukaxa mä peine girido ukampiwa q"umachaña .
  Marinkax akham sänwa :
  - Nina Princesa Plasma ukaxa !
  Fucols sat animalanakat sipansa, fuciantes, moluscos translúcidos de tierra ukanakaw uka alajjpachankir reino taypin jakasipjjäna. Jupanakax Fucolia ukan irnaqapxäna ukat wali sum jakasipxäna. Jupanakar atipt"añax peras ukanakamp bombardeañampi, mä pä voleiales ukanakamp bombardeañampi, ukat Futsiankirinakax kayunakap pataruw jiltayapxäna. Uka qhipatxa, aborígenes jupanakax autonomía ukat mä jach"a chiqawj qhiparapxañapatakiw jaysapxäna. Jichhax aka t'ijuñax Fucols ukanakamp chika derechonak katuqawayi . Uka radiación ukax ch"uxña, q"añuskir morado ukat wila-marrón ukham tukuyäna. Waljaniw chʼakhanakampi chʼuqtʼatäpjjäna ukat jan aguantañjam llakimpiw liwjjatatäpjjäna. Khitinakatix jank"ak jiwapki ukanakax suertenipxiwa sañjamawa - jupanakax ch"iyararuw tukupxäna, aletas ukanakax lip"katatawa, ukampirus mayninakan t"aqhisiñapax walja horanakaw utjäna. Walja robots, nuwasiñ ukhamarak industrial ukanakax jan walt"ayatarakïnwa, juk"ampirus yaqhipanakax janiw taqpach jan ch"amanïpkänti, jan ukasti loco ukhamaw tukupxäna, juk"a qhispiyirinakaruw jaquntapxäna, jan ukax jupanakkamaw ch"axwapxäna. Chiqpachansa uka fotox wali axsarkañänwa.
  Nayraqat yatxatat Valerka kullakax akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡ Hiper axsarañawa ! Ukat ukax quasar satawa !
  Uka paralizador golpe ukax jilpach defensa ukarux t"unjawayi, ukat qhiparux chhichhillankhanakax uka amtäwiruw katuntawayi. Satélites ukanakat mä chiqakiw jan ch"aman ch"axwäwix sarantaskakïna; Ukampis jupanakatakix chika horakiw qhiparapxäna.
  -Kawkhans aka maldito Fokhoron ukax jupa pachpa imt"atäñapataki. - Firon jupax juramento luratayna. "Nayax walja kutiw jupar yanapt"a mayiwayta, ukampis janiw jaysäwis utjkiti, janiw aruntt"añas utjkiti." ¡Chitin manqhan mä ch"iyar ch"uqi!
    Chiqpachansa yanaptʼañax qhiptʼatäxänwa. Jan ukasti, yaqha chʼamañchtʼirinakaw uka chhichhillankhanakar jakʼachasïna.
  Marinka, q"ala kayunakap ch"allt"asisa, chhuxriñchjasïna:
  - ¡Janiw turnonakanx juk"ampi juk"ampi, ¡ukakipkarakiw atipt"añ yatiqapxäta!
  Valerkax akham sasaw tuiteó:
  - ¡Akax hiperfotones ukanx jilpachaw ch"amanchasi!
  Ventilador ukax chhuxriñchjaskakïnwa, phichhantanakax jan khuyapt"ayasisaw phichhantäna. Mä juk"a amuyt"asax qullañ utar sarañ amtäna, jan suyt"asa, warawaranakan ch"axwäwip tukuyañapataki. Duque Mariscal jupax mä solución regeneradora ukamp phuqhantañapatakiw mayïna, ukatx p"iqip ch"allt"ataw uka morado-carmesí líquido ukar ch"allt"asïna. Wali sumapunïnwa, laceras ukanakax chhuxriñchjasïna, usux juk"ampiw jilxattawayi. Uka ch"uqixa liwxatasïna, espuma esmeralda ch"allt"asisa, kayunakapsa kuynt"ayasa. Ukat mariscalax qunt"asisaw kamachinak churaskakïna.
  -Ch"iqa tuqita mantanipxañani, pataka waranqa warawara barconaka ch"iqa tuqiru ukhamaraki manqha tuqiru. Ukhama. Jichhax qhipäxat juparux ch"allt"añamawa. Mä bypass espiral ukampi luratawa. Muyu buceo luraña . Ukat jichhax ch"iqintatäxtwa.
  Gobiernon warawaran barconakapax jan pächasisaw jupar istʼapxäna, ukampis piratanakax kunjamtï lurañjamäki ukhamarjamaw lurapxäna . Jupanakajj nayraqatajj Codd sat planetatwa wal munapjjäna. Jupanakat waljanejja, aka jaya tiempo tʼaqhesir oraqenwa soldadonakar uraqir puriyañ qalltapjjäna. Alaxpachankir thayax dióxido de azufre sat qullat thujsäna, ukatwa trajes espaciales ukanakampikiw lunthatasiñax utjäna. Atmósfera ionizada ukax jan ch"aman radiación uñstayatayna, ukax jank"akiw ch"amap chhaqtayatayna, ukat niyas jan kuna jan walt"awis jakasirinakatakix utjarakïnwa. Ukampis uka pachparakiw lakajan kʼallkʼuñaw utjäna, ukatwa thuqhuñ munta. Ukampis trofeo vinojj jila partejj cuerpomp jan waltʼayat liquidowa, ukajj kunkanakaruw warantasïna. Proteína sat kastanakajj alcoholaruw jukʼamp valoranïpjjäna, ukampis azufre samsuñ munirinakajj janiw jiskʼachapkänti. Yaqhanak taypinjja, yaqhep vinonakajj " droga " sat exótico sat vinompiw sawutapjjäna, ukatwa jan pʼeqenïpki ukanakan pʼeqep jan ukajj moléculas lógicas ukanakap mayjtʼayäna.
  Valerkax mä chhuxriñchjasiñampiw akham säna:
  - Jïsa, ukat aka freaks ukanakax veneno ukham lurapxi!
  Marinkax larusisaw akham sasaw jaysatayna:
  - Pionero, mayniru cigarro pitañ uñjasaxa, jaqina uñisiriparjama uñjañamawa! ¡Janiw mä blasteramp jiwayañamäkiti!
  jan ch"amani corsairanakax jiwataw jaquqanipxäna. Ukatx jupanakan yanapirinakapaw isi apsusipxatayna, ukatx yaqhip pachax amukiw hiperláser cuchillas ukanakamp khuchhurapxirïna. Mä arunjja, jan waltʼäwinakaw taqe chʼamampi apnaqäna. Uka utanakajj jila partejj janiw kuna jan waltʼäwinïkänti, ukatwa lunthatasiñanakajj wal utjäna. Mä juk"a pachatxa, tripulantes estatales ukanakax uka pogrom ukarux mantapxarakïnwa. Taqinipuniw juk"amp katjañ munapxäna . Ukampisa, janïraw tukuskänti. Walja qhipa pachanakawa, ukampis Fokhoron ukan ch"amanakapax purinipxäna. Uka jach"a amtan conteo ukax jaya pachaw allsuwayxi, ukampis waliw acta ukax mayacht"asiwayi.
  Ukat uka pachax, kunjamtï jikxataskänxa, jupatakix wali askiwa, jilpach barconakax tantacht"asipxäna, Codd-aruw t"unjapxäna. Ukhamatwa, mariscal Fukil jupax muspharkañ ukhamarak juk"amp suma posición jupan ladopan jikxatasïna.
  Valerkax amuyt"asisaw akham säna, kisunakap jachaqt"asis, mä princesan patente cuero zapatos ukham lliphipi:
  - Jiwasan equiposax juk"amp ch"amaniwa, taiga uksat británico qutakama!
  - ¡Ukat aka pacha tukuykama! - Marinkaxa sarakiwa.
  Jichhax cañonadas ukax mä taqpach yaqha escenario ukar arktawayi. Uka chhichhillankhanakax patak pä tunk phisqhan waranqa kilómetros ukch"a planetan uraqiparuw ch"allt"ata. Walja piratanakax nayratpach wali irnaqapxäna, warawaranakan barconakapax planetan sayt"ataw qhiparapxäna, ukat ch"amamp ch"amampix jist"antatänwa, mä jasak uñch"ukiñjam uñt"ayasiñataki. Jupanakax órbita ukanw ch"axwapxäna. Filibusters ukanakax llamp"u chuymampiw jaysapxäna. Fukil markan gobiernon fuerzanakapakiw juk"amp jach"a ch"axwawinak uñacht"ayapxäna.
  -Akaxa artrópodos " fluóricos " ukanakawa. Jupanakax p"iqijaruw t"ijtapxäna. Reservas ukanaka jiwayañaru apaniña ukatxa mayampi wakicht"aña. - Fonura ukaxa holograma satawa. - Aka planetat jithiqtapxam, ¿kunatsa heces ukar laq"unakar uñtat ch"amakt"apxta?
  Marinkax caprichoso ukham säna:
  - ¡Jupax jan civil ukhamaw arsu!
  Uka arunak ist"asax Duque Mariscalax wali axsarkañ manq"añ munañ qalltäna. Jupajj janiw jichhakam manqʼkiti, walja millón millón jakasir jaqenakan jiwatap uñjasajj jan sinttʼasisaw manqʼat awtjatäñ sartayi. Fonurax mä laq"ukïkchïnsa, aychax walpun munasïna, juk"ampirus wilampi phayt"ata.
  -Jank"ak puriyapxita, manq"at awtjata. - Duque ukaxa amparampi ch"allt"asïna.
  Valerkax mä chhuxriñchjasiñampiw akham säna:
  - Ukat akax ch"axwañ pachanx jupa pachpaw manq"añ muni! ¡Wawanaka, ¡janiw jupar uñacht"ayañax wakiskiti!
  Kunjamtï nayrax lurapxirïktxa, wakicht"at robots ukanakax patronan gustonakap sum yatisax juyphi, vaporizador ch"uxña aycha pantano ch"uxña ch"akhanak ch"uxña ch"ankhanakamp puriyapxäna, saltamontes vintusianos ukanakamp k"achacht"ata ukat Suharto-n salsa de burp ukamp ch"allt"ata. Aka uywax hipopótamo ukat mä viper ukanakamp mistutawa, ukat jach"a quqanak manq"asi. Taqi kunas mayacht"asis wali sumawa ukat chiqpachansa lakamanx ch"amakt"awayiwa. Chhichhillankhanakan pusi lakapax wali ch"amampiw yanapt"äna, ukat kimsa fila ch"uxña, q"illu ukat ch"uxña kisunakax manq"añanak ch"amampiw masticapxäna. Awisax sapa hilonakax kisunak taypin ch"amakt"irïna, ukat ukanak ch"amakt"ayañatakix lakax mä jan ch"aman solución de ácido lígúsico ukamp ch"allt"añaw wakisïna . Ukatxa, mä cerveza especial ácido-base ukampiw ácido nítrico ukat sulfúrico ukanakamp yapxatatäna. Ukaxa manq"aña, k"umara ukatsti juk"ampi askixa ch"uqi p"iqiru ch"allt"i.
  Marinkax akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - ¡Jan precursorax ch"iyara ch"uqiruw jaquntatäñati!
  Fonura kullakax kusist"askäna ukhax mayni generalanakax apnaqañ qalltapxäna. Jichhajj warawaranak nuwasiñajj yaqha toqeruw puriskäna. Codd jak"anx ch"amaw uñt"añaxa, ukax q"añunakampi, t"aqa t"aqanakampi ukat yaqha q"añunakampi phuqhantatänwa. Corsarios ukat enemas ukanakax jan ch"amampiw ch"axwapxäna, ukampis janiw sinti sum ch"axwapxäna, ch"amanchat fucols ukanakax ch"amanchasipxarakïnwa. Jach'a ch'axwañ barconakax "Tushat" ukanakax juk'amp ch'amanchataw jikxatasipxäna, walja patak, waranq waranq armas ukat láseres ukanakaw utjäna; Yamas cruceronakan tapap jankʼakiw tʼunjañ atipjjäna. Jichhax jupanakax zombies ukham jan ch"aman masinakaparux jak"achasipxänwa. Proyectiles, láseres de lliju, casco ukan fumañ chimpunakapax taqi tuqir jalnaqir rastronakax chiqpachapuniw uka chiqarux sinti cargapxäna. Escalanakax qhanaw ukat juk"amp juk"ampiw Fucols ukan askipatak inclinatäna. Ukampis uñisirinakax janiw reservanakap qʼal tukuskänti. Ukat jan jaktʼkay walja chhichhillankhanakaw hiperespacio sat cheqar wasitat tʼijtjjapjjäna . Ukat mä jachʼa tornado ultraplasma ukaw artrópodo sat barconakar jaquqanïna. Mä kutix amparapankkäna ukhaxa, jukʼanikiw qhispiñ atipjapxäna. Akax mä típico mä tripulación de Fukols, armado con la última tecnología. Capitán Folod jupax amparanakap volante gravedad ukar uchatayna , control ukax wali ch"amawa, wawanakan joystick ukar uñtasita, ukat fukols ukanakax jisk"atpachaw entrenatäna, nayraqatax anatäwinakanw yatichatäna, ukatx simuladores uñt"atanakan yatichatäna.
  Marinkax akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - Jumax chiqawa, hiperfotón - tren !
  Ukatsti mä jach'a jach'a tukuñaw ist'asirakïna:
  -Kuns jumax amuyta, Grand? ¿Jakasax ukham kunat mistuñ yatiñäniti ? plasma molinonaka .
  -Ukaxa sapa kutiwa utji, Folod. Jilïr amtäwix doble ticks ukanakat jithiqtañawa.
  -Aka maldito plasma ch"axwañ barconakaxa, jupanakaxa suma jark"aqawimpiwa ukhamaraki walja armas ukanakampiwa, jupanakaxa prácticamente invulnerables ukhamawa jiwasana crucero ukatakixa.
  -Ukaxa wali jak"a jayaru puriñkamawa ukata mä voleibol ukarux punto-blank alcance ukan jaquntañamawa.
  -Jïsa, aka tuqinxa, jiwasa pachpaw ch"axwañasa. - Grand, capitan nayrïr masipa ukhamarak chika pachan comisario, mä qutu naves espaciales ukar uñacht"ayäna, ukax flota Fukil ukan jawq"jataw taqi cañones ukanakat jach"a nina naktäwimp t"unjäna .
  Vatormorolas ukanakax vacío ukan rebotar ukanx ch"allt"asipxchisma .
  Ukham jaysañatakix chhuxriñchjasipxam:
  -Ukat kunsa akaxa churani?
  -Jiwasax mä jach"a suministro transporte ukarux t"unjaraksnawa. Ukat jan jupanakampïkasajj aka planetan nuwasiñajj chʼamakïniwa. Ukhamarus, ukax minería ukankiwa.
  -Ukhamaw Fold, ukax ukhamächi ukhax jichhaw ch"iyjañ pachaw.
  Ukat chiqpachansa, uka horasanwa phallawayxäna. Codd chacharux janiw jark"atäkaspati, ukat niya taqpach civiles ukanakax jiwatäpxänwa, uk amuyasaxa, Fuquil jupanakax manqhankir termoquark sat minanakaruw phallapxäna. Continentenakax mäkiw ch"iyjapxäna ukat mä cascada ninaruw jaquntapxäna. Taqi uka uraqix wali jach"aruw tukuwayxäna, wali junt"u laq"aruw t"unjasïna. Mä jukʼa arumpixa, akapachan tukusiñapax purinxiwa.
  Valerka kullakajj akham sänwa:
  - ¡Mä ch"iyara p"iyaru jaquntaña!
  Walja waranqa waranqa piratanaka, ukat janïr yaqha chiqar sarxañ puedipkäna uka chhichhillankhanakax jankʼakiw phichhantat uñjasipxäna. Jupanakar chuym chʼallxtayäna, niya jan llakisisaw jiwapxäna. Chiqansa, usuchjasiñax janiw qhanan jankʼak puriñat sipansa jukʼamp jankʼak puriñjamäkiti, ukat aka kasta hiperplasma sat usux patak tunka kutiw jukʼamp jankʼak puri.
  - Ukhama, khitis ist"istaspa ukhama, jichhaxa aka pachaxa janiwa jaya pachatakixa askikiti.
  -Kuns jumax munta , Grand. Jiwasa pachpaw qhespiñ munsna. - Folod maldecido ukaxa relish ukampi.
  -Akax mä cohete termoquark ukan ch"amapawa. Ukhamarakiw mä utjistu, ukhamax transporte tuqi ch"iyjañatakiw apnaqañäni.
  -¿Kunas uka contra-misil tuqitxa ? Akax aka arman jan ch"amanïtapawa, mä uñch"ukiñamp apnaqañax jasakiwa.
  -Ukaxa interferencia ukatxa radiación Zet ukanakampiwa luratarakispa.
  -Janiw sinti yanapt"kiti, janis kunat sipansa juk"amp askiwa.
  -Ukatxa mä riesgo apsuñäni - fortuna favorece los bravos .
  Valerka, uka yatxattʼat precursor waynaxa, akham sañaw wakisi sasaw amuyäna:
  - Ukat ch"ikhi, ukhamaraki!
  Jupanakax maniobra lurasipkakïnwa ukat transporte ukar jak"achasipxarakïnwa. Crucero sat barcojj mä challwar uñtataw umamp chhaqtjjäna.
  -Jan wali chiqaru puriñkama? - Folod jupax jiskt"asiwayiwa.
  -Phisqa pataka pä tunka suxtani simulaciones .
  -Motores ukanakax metaplasma ukan irnaqapxi. Wakicht'atäña paqallqu kurankul . - Folod jupax p"iqipat liwxataskäna uka casco qhipäxar jaquntäna. - Jakhuwixa qalltawayxiwa.
  Uka barcor jankʼak jakʼachasiñaw qalltäna, uka barcojj carga aptʼat contenedoranakampiw tukuykamajj cargatäna.
  - ¡Jichhax bang!
  -Amuyasipxam, ch"iqa tuqinx mä lanzamiento ukaw utji. Inas walja misilanak utjchispa. Oh, jupanakax jiwasanak tuqiruw jaltxapxi.
  antimisil estándar ukham lurapxta .
  -Janiwa irnaqkaniti. - Grant jupax jiskht"asiñ atipjatayna.
  Ukampis jichha kutix pluma-light crucero ukax qhispiñ atipxatayna, wali yatiñampiw jiwayir jamp"att"äwi manqhat jaltxapxäna.
  - Ukhamawa, ukatxa janiwa pachaxa utjkañäniti sapxaraktawa. Wali amuyumpi sarnaqasaxa taqi kunasa lurasispawa. "Folod jupax masipan ch"uqi nayrap ch"allxtayäna.
  Marinkax akham sasaw qhanañcht"i:
  - Akaxa larusiñati? ¡Akan jachaqt"asiñax juchawa!
  Jichhajj jakʼankjjapjjänwa. Uñisirinakan pistolanakapax wali ch"amampiw ch"axwapxäna, mä cascada hiperplasmática ukax warantaskaspa ukhamaw amuyasïna. Ukampis jank"akiw qhanstayi, voleibol ukanakax janiw uñch"ukiñatakïkiti, jan ukasti barraje ukham uñt"atawa.
  -Cohete, teoría tuqitxa, pasañapawa. Janitï, chiqpachansa, mä jan wali accidente utjkchi ukhaxa.
  Jupanakax mä juk"a katjatäpxänwa, t"aqa t"aqanakax ch"iyjatäpxänwa. Aka pachanx lanzamiento ukar puripxäna.
  -Taqi ch"amani Diosax yanapt"apxitani. - Folod sata qalltaña. Uka bombanakajj jistʼaratäjjänwa. Ukat ukxarusti nadasaw mistuwayapxäna, pä suma uñnaqt"ani - Fukil ch"axwañ maquinan jach"a jach"a tukutapa.
  hiperfóticos ukanakax cohetenakaruw ch"iqiyatayna, ukat pachpa nave espacial ukax qhipäxar sarxatayna, ukat juk"amp ch"amanchatayna.
  -Phallaspa ukhaxa, janirakiw jiwasatakix askïkaniti.
  Uka chhichhillankhanakax janiw kuna pachas utjkänti, janïr pä misil ukanakax fuerza campos ukat bisagras lados ukanakar pasañkamaw casco ukar jaquntatäna. Termoquark ukan qhant"atapax taqi chiqaruw jan uñjat ch"amampiw ch"allt"äna, armas ukat equipos ukanakax ch"amakt"ayarakïnwa. Ukhamaraki, nayraqatax chhaqtayañ yänak phallañax qalltawayi. Ukhamajj uka phallatajj wali jachʼänwa. Uka jach"a q"añuchata tsunami ukax jak"ankir warawaran barconakaruw ch"iqiyatayna ukat mä juk"a ch"amakt"ayatayna, ukampis crucero ukax qhispiñ atipxatayna.
  -Ukhama! ¡Maynix janiw lurañjamäkiti sasaw säna! - Folod jupax wali kusisitaw jikxatasïna.
  -Kunatsa jumaxa kusisita? Taqeniw uka nuwasïwin atipjapjjta. Ukat jichhax, wali sumax, suertenipxañäniw qhispiñataki.
  -Akaxa janiwa jisk"akiti, kunatixa jakawixa wali askiwa.
  Chiqansa, Fokhoron chachax axsarirïnwa ukat mä jukʼa amuytʼasirïnwa. Ch"axwäwix chhaqhata, ukat jach"a ventaja uñisirinakan layku utjatap uñjasax, kutt"anipxañapatakiw mayïna. Fukils jupanakax mä wakicht"ataw qhipäxar kutt"apxäna, sapa mayni tamanakaruw t"aqanuqtapxäna ukat pachpa pachanx jan suyt"añampiw ch"axwapxäna.
  Uka chhichhillankhanakax wali jan walt"ayataw uñjasipxäna, janiw ch"amampiw arknaqapkänti, amuyataxa, embuscada ukar axsarapxänwa. Chiqansa, Fokhoron jupax janiw kunas utjkänti, ukampis Firon jupax walja k"ari sipitanak lurañ yant"äna. Jisk"atpachax uñisirinakarux ch"iyara p"iyaruw sallqjañatakiti janicha. Ukampis uka chhichhillankhanakax wali amuyumpiw jikxatasipxäna ukat wali yatiñampiw taqi kuntï jan pasañ yantʼapkäna ukanak saytʼayapxäna. Ukhamajj jukʼat jukʼatwa uka pä armadanakajj jukʼamp jayankjjäna ukat chʼajjwañanakas janiw utj-jjänti. Ukajj samarañaruw tukuwayjjäna. Fokhoron jupax mä jank"ak sede central ukar mä despacho qillqt"awayi. Ukanjja, uñisirinakan jakhüwipa ukat kuna jan walinakansa uñjasipjjäna ukanak wal jachʼañchäna. Jupax mayitaynawa, jan ukax juk"ampirus jachaqt"asisaw ch"amanchawinak mayitayna, Firon juparuw atipt"äwipat juchañchañ yant"äna .
  Marinkax akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - ¡Chiqpachansa uñisiriruxa t"unjañapawa!
  Firon jupax Fokhoron juparux qhipt"atapatw jisk"achatayna ukat mä ch"aman sicurs khitañapatakiw achikt"asirakïna. Panpachaniw comandantenakax uñisipxäna ukat masipar mä cuchara umamp umamp chhaqhayañataki, jan ukax mä foton ukar ch"allt"añatakis wakicht"atäpxänwa. Ukampisa, ukax jupanakan negociopawa. Ukañkamasti, warawaran barconakapax askichañatakiw qamasipxäna. Walja jan walinakaw utjäna, uka jan wali, chʼusawjanakan casconakapajj taqe cheqanwa askichir robotanakampi chʼoqantatäjjäna. Soldadura de vacío ukax qhant"awayiwa, láseres ukanakax khathatiwayiwa, walja tentaculos ukan ciborgs ukanakax repuestos ukanakaw apaniwayi. Mä ch"axwawi katuqasa, mega-imperiox usuchjatanakap liq"i. Uka jiskʼa tʼaqanakat maynïrejj soldadot luratänwa, ukatwa chispajj utjäna.
  . JANK"A 3. JAQINA
  Chiqansa, uka películax wali sumapunïnwa, efectos especiales ukanakampi , ukat jachʼa hologramanakar uñtasitänwa, ukax jila partex hiper .
  Marinkax akham sasaw tuiteó:
  - Jach"a, ukampisa...
  Valerkax p"iqip ch"allxtayäna:
  - Jisa, señalax ist"asi, jiwasax tantachasiñ chiqar sarañ pachaw purini. Ukat chiqpachansa jankʼakiw jankʼak lurañama.
  Levkax p"iqip ch"allxtayäna:
  - Jïsa, janiwa ukhama ch"axwañjamäkiti!
  Slavkax akham sasaw tuiteó:
  - ¡Jichhax sartañäni!
  Ukat jutïrinkir pusi nuwasirinakax Burevestnik sat campamento tuqir espacioruw jaltapxäna.
  Precursor wawanakajj mä vacío ukan mä qhanan jawirjamaw tʼijtjjapjjäna. Ukat jupanakax jaqir tukupxäna, leninista wayn tawaqunakan jakañ jak"apankiwa. Uka campamentojj wali sumapunïnwa. Uka edificionakajj wali suma templonakar uñtasitänwa, wali suma uñnaqtʼanïnwa.
  Ukat chika taypinx Lenin sat jaqin estatuapaw utjäna, ukax gemas ukanakamp k"achacht"atawa, ukax arco iris ukan taqi coloranakapamp qhant"atawa. Ukax mä suma qullur uñtasitawa. Walja yuqalla imillanakaw thaya taypin muyuntapxäna.
  Wila corbata uchat wawanakax muyuntasinx lazonak lurapxäna. Taqi ukanakax wali larusiñatakjamaw uñtasïna. Ukat mä reversión ukat mä revolución ukaw utjäna.
  Marinkax mä satisfecho jachaqt"asisaw akham säna:
  - ¡Akax Vladimir Ilyich jupan kusisit wawatpach churatawa!
  Valerkax iyaw sasaw p"iqip ch"allxtayäna:
  - Lenin jupax mä genio ukhamaw jikxatasïna, jupax comunismo ukan phenomenal logros ukanakap nayratpach uñjäna;
  Levkax lart"asisaw thaya taypin t"ijtäna ukat jaysäna:
  - Jisa, akaxa chiqpachansa wali sumawa !
  Mä jachʼa mariposajj chʼiwinakapan muspharkañ diseñonakaniwa, Lenin estatua patjjaruw tʼijtäna. Ukat wali suma uñnaqt"anïnwa .
  Slavkax mä muxsa jachaqt"asisaw akham säna:
  - Jisa, ukaxa hiperquasar satawa!
  Marinkax q"ala kayunakap ch"allt"asisaw chirpachasïna:
  - Uraqpachanxa junt"u thaya, ch"uqixa utjiwa, .
  Akapachax pisin jakasiri ukhamarak qamir jaqinakawa...
  Ukat jichhax kawkir lurayiris - .
  ¡Warawar uñtat barconakax filaruw uñt"ayasi!
  Levkax chiqanchawayiwa, nayranakapamp ch"ipxtayasa, ukax morado ukhat naranja coloraruw mayjt"awayi:
  - Jisa , ¡janiw warawaran barconakak mä fila lurapkti! ¡Tiempojj puriniwa, ukat universonak lurañäni!
  Mä robot imillaw uñstäna, jack-in-the-box ukax jaltawaykaspas ukhama. Jupax mä patat uñtataw muyuntäna ukat chillqt"asïna:
  Warawara barconakanjja, oladanakaruw tʼijtjjapjjta, .
  Fotones ukanakax kunayman tuqinakaruw t"ijtapxi...
  Wawanaka, aruntt"apxäma,
  ¡Wawax nuwasiñ tuqit chʼamañchtʼatäniwa!
  Ukat muspharkañ suma uñnaqt"an tawaqux yuqall wawanakarux nayranakap ch"irmthapïna ukat thayaruw salto luräna.
  Uka waynanakan ajayunakapax wali ch"amampiw jilxattawayi. Ukat janq'u, ch'ullqhi kisunakapsa, lobo wawanakan kisunakapjamaw qhant'apxäna.
  Ukatxa juk"ampi wawanakawa uñstapxäna. Jan jaktʼkay precursoranakaw kunayman toqenakat jaltapjjäna. Jupanakax t"ijt"asipxäna, muytapxäna ukat chhuxriñchjasipxarakïna. Ukampis uka qhepatjja, señalaw istʼasi. Ukat niya phisqa patak waynanakaw mä kutikiw filanakaruw filasipxäna. Jichhax wawanakax thaya taypin warkt"ataw utji. Ukat wila corbatanakax taqinin kunkapanx rubí ukham qhant"i. Ukat uniformepas pachpa janqʼo-wila-janqʼo coloraruw tukuwayjjäna. Ukat jilpachax q"ala kayuni, ch"uxña sandalianakampi ch"uqt"ata.
  Ukat waynanakaw attención ukan sayt"asipxäna. Uka solemne himnojj akham istʼasi:
  Libre repúblicas ukanakan jan t"unjañjam unionapa, .
  Janiw brutal fuerza ukhamäkänti, jan ukasti jan wali axsarañaw mayacht"apxitu...
  Ukat qhant"at jaqinakan suma munañapa, .
  ¡Sumankaña, amigonaka, qhana, amuyt"asiña ukat jan axsart"aña samkanakan!
  
  Jichhax aka uraqin taqpach markanakax mayacht"asipxiwa,
  !
  Lenin jach"a Sutipax jach"añchatäpan,
  ¡Akapachankir taqe markanakajj qollan familiakïpjjewa!
  Coro ukax akhamawa:
  Jiwasan qhispiyat Awki Markasar aruntt'apxsma,
  ¡Markanakan amigonakapax wiñayatakiw yanaptʼi!
  Legal ch"ama, jaqinakan munañapa, .
  ¡Jichhax jaqiw alaxpachar apnaqaski!
    
  Taqi uraqpachan jaqinakatakix espacio ukar thakhi jist"arawaytanwa,
  ¡Fascismo ukax t"unjatawa, nayrar sartawix jach"anchatawa!
  Warawaranak taypin wali kʼajkir kilometronakwa sarapjjta,
  ¡Soviéticos ukanakan apnaqawipanx jaqin ajayupax sartawayiwa!
  Coro ukax akhamawa:
  Jach"añchawi Awki Markaru, jiwasana qhispiyata markasa, .
  ¡Markanakan amigonakapax wiñayatakiw yanaptʼi!
  Legal ch"ama, jaqinakan munañapa, .
  ¡Jichhax jaqiw alaxpachar apnaqaski!
  
  Janiw kuna ch"aman Ajayux Awki Pachax alaxpachan utjkiti , .
  ¡Khititï amuytʼasirïki ukajja, chuymasanjamaw mä jilatajja!
  Jiwasax Awki Markarux juk"amp ch"amampiw luqtastanxa, jan ukax juk"amp askixa
  hipermate ukax puñchuman apt"asim !
  Coro ukax akhamawa:
  Jach"añchawi Awki Markaru, jiwasana qhispiyata markasa, .
  ¡Markanakan amigonakapax wiñayatakiw yanaptʼi!
  Legal ch"ama, jaqinakan munañapa, .
  ¡Jichhax jaqiw alaxpachar apnaqaski!
  
    
  Berlín markarux tankinakampiw puripxäna, ch"axwañampiw puripxäna,
  ¡Walja suma jaqinakaw jiwarapxäna!
  Wila banderax qhant"iwa, qhispiyasiñ churañataki,
  ¡Ukat jan wali jaqix munasiñan chʼamapampiw infiernoruw jaquntatäna!
  Coro ukax akhamawa:
  Jach"añchawi Awki Markaru, jiwasana qhispiyata markasa, .
  ¡Markanakan amigonakapax wiñayatakiw yanaptʼi!
  Legal ch"ama, jaqinakan munañapa, .
  ¡Jichhax jaqiw alaxpachar apnaqaski!
  
  Iyawsapxam, jiwasax Pachamamar jark"aqañäni, jach"aptayañäni,
  ¡Mä jan tukuskir munasiñ quta churañäni!
  jach'a mesiasan banderap manqhanxa ,
  ¡ Wawanakajajj larusisaw kusistʼapjjpan !
  Coro ukax akhamawa:
  Jach"añchawi Awki Markaru, jiwasana qhispiyata markasa, .
  ¡Markanakan amigonakapax wiñayatakiw yanaptʼi!
  Legal ch"ama, jaqinakan munañapa, .
  ¡Jichhax jaqiw alaxpachar apnaqaski!
  
  Universo ukarux comunismo de libertad ukaruw apanipxta,
  Taqi kunat sipansa, Lenin jupax amuyt"awinak lurañatakiw churitu...
  Taqi Uraqpachanxa, jaqinakax mayachasipxani, .
  ¡Nayrar sartañax samkanakasan amuyunakasarux qhant"ayawayitu!
  Coro ukax akhamawa:
  Jach"añchawi Awki Markaru, jiwasana qhispiyata markasa, .
  ¡Markanakan amigonakapax wiñayatakiw yanaptʼi!
  Legal ch"ama, jaqinakan munañapa, .
  ¡Jichhax jaqiw alaxpachar apnaqaski!
  Ukham q"uchuñ tukuyatatxa, precursoranakax qunqurt"asipxäna, ukat mä suma tawaqun ajanupaw uñstäna. Ukajj waynänwa ukat wali suma uñnaqtʼanïnwa. Jupajj jachaqtʼasisaw akham säna:
  - Planetan p"iqinchiripaxa, Svetlana Harpun, aruntt"apxsmawa, leninista waynanaka!
  Uka qhipatxa, imill wawan ajanupan mä jach"a holograma ukaw phisqa patak jisk"a holograma ukar jaljatäna. Ukat uka color hologramanakajj waynanakaruw tʼijtjjäna. Machaq pachanx tunka kutis juk"amp ch"aman chacha warmin representantes ukanakax utjkchixa, aka campamento ukanx niya pä kutiw yuqall wawanakax utji. Ukat imill wawan hologramapax nayraqatapar ukat lakaparuw jamp"att"äna. Ukajj wali sumapunïnwa, ukat uka tawaqojj wali suma qʼapkir qʼapkir qollanak qʼapkirïna.
  Uka yuqall wawanakax jan munkasaw q"illu tukupxäna, imillanakax jachaqt"asipxäna.
  Uka qhipatxa, phisqa patak hologramas ukanakax mayamp mayakiw tukuwayxi, ukat imill p"iqinchiristi akham sänwa:
  - ¡Sullka jila kullakanaka! Jiwasan universosanx sumankañamp ordenampiw utji, ukampis hiperplasma ukax activo ukhamaw uñjasiñapa. Ukatwa, jumanakatakix pallapallanakan yatiqañ pachap yatiyapxsma.
  ¡Kunayman anattʼañanakasa ukat nuwasiñ yatichäwinakas kayunakaman saytʼayañamawa!
  Precursor wayn tawaqunakax sapürunjam arunttʼasisaw amparanakap luqtapxäna ukat akham sasaw jachʼat arsüna:
  - ¡Unión Soviética markaruw luqtaskta! ¡URSS markar jach"añchaña!
  Ukat mä arumpi sapxarakïnwa:
  - ¡Lenin ukat hiperplasma ukax jiwasampiw chikäski!
  Uka tawaqux p"iqip ch"allxtasaw saskakïna:
  - Uka taypinxa, manq"aña. ¡Khititix manq"ki ukax Lenin ukatakikiw manq"asi!
  Ukat hologramapax chhaqtawayxänwa.
  Cristal ukat diamante sat mesanakaw thaya taypin uñstäna, kunayman platonakampi phoqantatänwa. Ukat pachpa wawanakax wasitatwa isimp isthapt"asipxäna. Jila parte yuqall wawanakas imill wawanakas qʼala kayukiw sarnaqañ munapjjäna. Ukatjja, kayu dedonakapajj wali chʼamanïpjjewa ukat wali yatiñampiw qontʼasipjje.
  Cucharas, tenedores ukat cuchillonak katjasipxañapataki.
  Valerka, qunt"atäsinxa, kusisitaw mä cucharampi quri helado uka qala ch"uqi apthapisinxa, akham säna :
  - ¿Kuns jumax amuyta, jak"a galaxia ukanx mä civilización ukaw jiwasanakarux atacaspa?
  Marinkax amparap luqxatäna ukat akham sasaw jaysäna:
  - Naya pachpatakixa, nayaxa pächasta . Jupanakax tecnología tuqit wali nayrar sartatäpxchi ukhaxa, mä sistema comunista ukakiw utjañapa. Ukampis estados comunistas ukanakax janiw maynit maynikam ch"axwapkiti.
  Slavkax jachaqt"asïnwa, mango, chocolate ukat híbrido de saltamontes ukanakamp pistacho ukamp mistuta, ukat akham sasaw arsüna:
  - Mä pachaxa, amtastwa, niyaw mä ch"axwäwix URSS ukat China ukanakamp qalltawayi. Ukhamajj ¡comunismojj mayjäspawa!
  Levkax p"iqip ch"allxtayäna:
  - Ukat Pol Pot jupax comunista sasaw sutinchasïna. Ukat jupa pachpaw nazis ukanakat sipansa jukʼamp jan walinak lurapjjäna.
  Valerkax uka waynanakarux nayranakap ch"allxtayäna:
  - ¿Nazis ukanakampi ch"axwañ munasmati? Ukxa realidad virtual ukanwa luraraksna. ¡Ukat taqi kunas chiqäkaspas ukhamaw pasani! Mä taqpach ilusión de realidad.
  Marinkax lart"asisaw akham säna:
  - Mä suma amuyt"awi, ukampisa nayraqata, kunaymana jichha pacha yant"añäni. ¡Ukat nazis ukanakamp nuwasiñatakix tiempox utjapuniniwa!
  Levkax iyaw sasaw p"iqip ch"allxtayäna:
  - Ukhamawa. Patak patak maranakaw Jach"a Ch"axwäwi Patriótica ukanx pasawayxi, ukat nayratpach sarnaqäwix utjxiwa. Ukat taqiniw jupar jakʼachasipxi. ¡Precursoran himnopas uka toqetwa parli!
  Slavax jachaqt"asisaw akham säna:
  - Ukampis Vladimir Lenin jupax juk"amp nayra jaqiwa, ukat wiñay jakkirjama jach"añchatawa!
  Valerkax jan axsarasaw akham säna:
  - Niyaw jiwatanakar jaktayañ yatiqapxani. Cientificonakax nayratpach sapa mayni jawiraw pachan jikxatapxi. Jiwañ pachakamaw ukar saraqasma, ukat ukat janchit apsusma, ukhamax jutïrinx wasitat sayt"ayatäniwa, ukat jaqix machaq, jan iyawsañjam ch"amampiw jakani!
  Levkax lart"asisaw q"ucht"äna:
  Jaya pachatpach jan jiwaña, .
  Mä jaqix thaqhaskäna, mä muspharkañ amtampi katuntata,
  Nayra pacha yupaychäwinakanxa, .
  Ukat qhipa pachan ciencias estrictas ukanakanx...
  Marinkax p"iqip ch"allxtasaw chiqanchawayi:
  - Jisa, ukhama utjiwa. ¿Ukatpach cristianismox wali munatänxa? Jaqinakarux jan jiwañ arsuwayäna, ukat kusiskañ jan jiwañaw utjarakïna, ukanx jaqinakax niya Diosanakampi kikipakïpxänwa. Juk"amp chiqaparux, jan específicos ukanakampi.
  Valerka sat precursor waynajj akham sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - Waliki! Ukhamajj sapa mayniw jupan munatapar munasi. Aka islam ukanx juk"amp específicos ukanakaw paraíso ukar apanipxäna. Jupanakax harén ukat palacionak uñstayapxäna. Ukampis jiskt"awix akawa: mä chachax harén ukanïchi ukhaxa, ¿mä warmit kamsaraksnasa? Mä chachampi mä munat tawaqumpi phuqtʼatäspa ukhaxa, ¿kamachasmasa?
  Slavkax akham siwa:
  - Jisa, uñakipt"apxäta ukhaxa, ¡akax mä plus ukat sipans juk"ampi minus ukhamawa! Kunawsatix juk"amp especificidad utjki ukhax intriga ukax jiwayatawa . Ukat ¿kunatsa tiempo jiwayañ jan yatki uka jaqejj wiñay jakañ munaspa?
  Levkax akham sasaw qhanañcht"i:
  - Jiwasaxa niya jani jiwirïtanwa. Kunjamäskpasa, janiw chuymankipstktanti. Ukat ukhamächi ukhajja, walja suma luräwinakaw nayrar sartaskistu.
  Valerkax akham sasaw tuiteó:
  Jichhax jiwasax wawanakakïxtanwa,
  Jiwasax jilxattañasawa, wali jiltañasawa...
  Alaxpachaki, thayaki, .
  ¡Kusisiñakiw nayrar sartani!
  Alaxpachaki, thayaki, .
  ¡Kusisiñakiw nayrar sartani!
  Marinkax jachaqt"asisaw akham amuyt"ayäna:
  - Valerkampi nayampixa jichhaxa sarapxañaniwa, ukhamaraki thakhi jark"awinakaru sarapxañani.
  Precursor waynajj iyaw sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - Ukhamawa! Jichhürojj alwakamaw fiesta - fraer ukar pʼakjañäni !
  Wawanakax maynit maynikamaw uñch"ukipxäna.
  Hipermatrix ukan realidad virtual ukar apthapisinx ch"allt"asipxäna .
  Precursor soldadonakajj casconakap uchasipjjäna, ukat akapachajj mä akatjamat mayjtʼäna, jachʼa hologramanakaw sarnaqañ qalltäna.
  Valerkaxa, mä jukʼa axsarañjamaw amuyasïna. Mä jarkʼat thaknam atipjañajj mä jukʼa jan ukajj jukʼamp jachʼa ejercitoru aleatoriamente entrenañatakejj walikïskatap yatïna.
  Marinkax juparux akham sasaw jiskht"äna:
  - ¡Jan axsaramti, masi! Ukax mä electrónica mágica ukhamawa.
  - ¿Kawkitsa nayaxa axsaraña amuyt"ta? - Valerka Lagunov jupax jan axsart"irïnwa, ukampis kisunakapax traicionero ukhamaw thuqt"äna.
  Ukat waynarux muspharayarakïnwa, chiqpachansa, janiw nayrax ukham anatt"awinak anatirïkänti, ukat suma jakasiñataki. Ukat jichhax pä marani yuqall wawar uñtasitawa, ukat ukjatx, inas, jisk"a wawanakax virtual anatäwinakan anatapki ukanakax janiw ukhamakiti.
  - Akaxa radiación especial satawa, jiwasaruxa axsaraña ch"amancharakistu. ¡Janiw ch"uxña qalltirinakakïktanti, jan ukasti yatxatat nuwasirinakakïtanwa, uk armasipksnas ukhamawa! Uka masipax precursor waynan musculoso pechop llampʼu chuymampiw llamktʼäna. Nayranakapaxa phichhantatäxänwa.
  Valerka kullakajj wali munasiñampiw akham säna:
  - ¡Janiw chiqpachapuni nuwasirïkti, janirakiw mä urus ch"axwawaykti, ukampis taqi jakäwijan yatiqawayta!
  Jupax mä arumax uñtataw sillp"äna.
  Qalltanjja, taqe armanakatjja, mä jiskʼa chʼamani puñala láser ukakiw jupanakar churapjjäna.
  Jupajj janiw sinti jachʼa uñnaqtʼanïkänti. Chiqansa, kʼachachata ukat mä jukʼa jachʼaptayañjamarakïnwa. Nayrïr uñisirix mä ch"aphi ch"aphini caracol ukar uñtasitänwa, mä chupapax conchapat mistu. Qalltan thakijj yaqhep cheqanakanjja, mä lliphipi, muytʼir thakinwa utjäna. Ukatwa, Valerka, uñisirinakan ataquepat jithiqtasax niyaw jaltxatayna. Amigapax uka ch"uqiruw ch"allt"äna, pä chiqaruw khuchhuqäna, ukat t"aqanakax jaquqanïxänwa.
  - ¡Puñalampi irnaqaña! - Marinkaxa jach"at arsüna. "Janiw kunjamtï munapki ukhamarjam axsarapkiti."
  - ¡Nayax uk amuyasta! - sasaw Valerkax säna. - Janchirux kuna muspharkañas utjkchixa. ¡Nervio tukuyañanakax congelatäkaspas ukhamawa!
  Precursor nuwasir jaqix akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - ¡Uñjapxätawa, ch"axwapxäta! ¡Ukax taqpach " descongelación " ukawa !
  Monstruos virtuales, yaqhipanakax jaqir uñtasita, yaqhipanakax walja tentáculos ukanipxi, jupanakarux atacapxäna. Jichha kutix Valerkax wali amuyumpiw jikxatasïna. Uka contra huelga ukax jak"ankir uñisiriruw ch"allxtayäna. Jutïr jiwaykäna ukajj hermafrodita chachanïnwa. Nayax janiw ukham freak ukarux kunjamatsa sintt"asirïkti. Ukampis espadanakani calamar uñtasitapajj niyaw pʼeqepat phustʼasjjäna.
  Espadampi katjatäsajj cuerpojajj usutäñwa qalltäna.
  - ¡Jan walipuniwa, jupax chuym ust"ayituwa! - Valerka maldecita. "Janiw nayax ukham torpe ukhamäkti sasin amuyirïkti".
  -¿Kunapachas monstruos virtuales ukanakamp ch"axwapxtati? - Marinkaxa jiskt"asitaynawa.
  - ¡Mä piña monompi! Jupax arknaqawayitu ukat niyaw jiwawayta. Ukampirus, yaqhip excéntricos ukanakax utjiwa, jupanakax sapxiwa, taqi mononakax suma chuymanïpxiwa ukat jaqinakarux munasipxiwa kunatix jilanakapawa.
  - Jiwasana uñisirinakaxa janiwa askikiti jani walikiti. Jupanakajj janiw kuns lurapkiti, kunjamtï piratanakajj barcot sarapki uka lamar qotar uñtasita.
  - Jilapachaxa mä vacío ukhamawa. Lamar qutax junt"u ukat llamp"u chuymaniwa. - Precursor waynax mä platano ukat tigre ukanakamp mistusaw ch"allt"ata, cohetes ukanakamp colmillos ukanakat sipansa, jupanakax juparux saltapxatayna. - Nayax p"iqijanx mä ch"iyar ch"uqi ch"uqi ch"uqiruw puriwayta aka jark"aqasiñ thakhinakanxa. Cheqas jichhajj jan waliw cuerpor pasaski.
  Precursor nuwasir jaqix akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - Chiqpachansa, nayaxa axsaraña ukhamaraki antipulsar !
  Uka waynampi imill wawampixa sarnaqasipkakïnwa. Qalltanjja, monstruonakajj janiw sinti jankʼak sarapkänti, ukatwa uka lurañajj jan chʼamäkänti. Ukampirus Valerka ukat Marinka jupanakax mä juk"a katjataw jikxatasipxäna. Ukax juk"amp jan waliruw puriwayi kunatix uka monstruonakax nina thuqhuñ qalltapxäna. Valerkax purakapax phichhantatäxänwa ukat chiqpachapuniw usuchjasïna.
  - ¡Ukax nayarux tripa turkañ munañaruw puriyitu! - Jupaxa sataynawa.
  - ¡Ukat janiw nayatakix juk"amp jasakïkiti! - Imill wawaxa ch"iqa tuqiru uñacht"ayäna, niya q"ala chuchu. Wilajj jupat chʼalljjtaskänwa. Valerkaruw wasitat thuqhuntapxäna, precursor waynax qhipt"atäxänwa, amparapampiw ch"allt"asïna , qhanaw ch"akhanakap p"akjatäna. Ukat kunapachatï mä sapürunjam chʼakhanakapajj pʼakjatäki ukhajja, walpun chuym usuyasi, wali mulljataw jiwasma . Terminator waynax janis sapüru jaqïkchïnxa, uka pachax jan chiqaw sasaw amuyasïna. Jupajj wali suma oladanakanwa jikjjatasïna, ukajj wali jan waliruw puriyäna, ukanakajj janiw kuns lurañ yatkänti.
  - ¡Jan waliw jikxatastxa! - Valerka ukaxa desmayatäxiwa. Imill wawaxa mä movimiento profesional ukampiwa suma, suma ajanuparuxa ch"allt"asïna.
  - Janiwa ch"iyara p"iyaru ch"allt"asiñamäkiti, munat caballero. Concienciax kutt"anxänwa, ukampis ukampirus llakisiñaw utjäna. Valerkax jacht"asïna, jan ch"amanïñax juparux ch"allxtayäna:
  - Janiwa juk"ampi sarkäti.
  Uka precursorajj akham sänwa:
  - ¡Janiwa ch"amakt"añati! Aka chiqanx mä kit de primeros auxilios ukaw utji.
  Chiqansa, jarkʼaqasiñ thakix computadorat anattʼañjamänwa. Yaqha jakawinakaw utji ukat wali askix ch"amaw utji, ukax mäkiw wasitat uñstayi. Jïsa, chʼamapunïnwa, ukampis waynanakaw yateqapjjäna.
  - ¡Jach"a lurawixa janiwa qhipäxaru kutt"añakiti janirakiwa jaytañakiti! - Marinkaxa sataynawa. Jupasti, janiw sum jikxataskänti, sapa kutiw pantjasirïna, wali tʼaqhisiñanakampiw jawqʼjasïna. Ukat uka chacha warmix ukar yatintapxäna ukat jukʼamp sumwa sarnaqañ qalltapxäna. Jutïr etapajja, thaya taypin jalnaqir chʼuñunakaruw jaltapjjañapäna, tʼijtir cuchillonakatsa esquivañapänwa ukat alambre de púas patjjaruw jaltapjjañapäna. Uka nuwasïwix jukʼamp chʼamaruw tukuwayxäna, ukat uñisirinakax jukʼamp jankʼakiw sartapxäna. Chiqansa, katuntat armanak apnaqañax chʼamakïxänwa, ukax virtual ukhamarakiwa, ukampis yänakapanx chiqpach jiwañar aptʼatanakar uñtasitaw utjäna.
  Valerka, juk"ampirus, mä walja barril vibrolanzador ukamp yant"awayi ! Ukax espacio ukan jisk"a ch"iwinak luratayna. Chiqansa, kimsa disparonak qhipatxa, tʼunjatäxänwa, ukampis walja filanakaruw uñisirinakarux chʼiyjäna.
  Uka waynax akham sänwa: "¡Janiw jan walïkiti!"
  plasma burbuja apsuñataki yant'apxañani ! - Marinka iwxt"ata - Akaxa juk"ampi sumawa.
  Uka nuwasir waynax akham sänwa:
  - Walikiwa, ukax janiw jan wali amuyunïkiti. Ukat ¿kawkhansa jupax?
  Precursora tawaqux akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - Akaxa mä jisk"a tubo ukhamawa, ukaxa mä pionero wajjraru uñtasitawa. Ukarux phust"am ukat mä cascada hiperplasmática ukan jank"ak jaltxatap uñjäta .
  Uka waynax voleibol ukarux juk"akiw jaltxatayna, ukat mä juk"a ch"iyjat uraqiruw jalnaqäna ukat corneta apthapitayna. Tiru.
  Burbujanakax mä sinuosa línea ukar jaquntatäna, wali amuyumpiw t"ijtäna. Uka uywanakax ch"axwapkäna ukanakax phallawayxänwa.
  - Kuna! ¡Janiw jan walïkiti! - Marinkaxa sataynawa. - Ukhama jisk"a ch"allt"aña ukhamata juk"a burbujas alaxpacharu t"ijt"añapataki.
  Pioneer Boy chachajj akham sänwa:
  - ¡Nayax taqi ch"amampiw ch"amachasi!
  Wayna ch"axwiristi akham sänwa:
  - ¡Yant"apxam ukat jan muspharapxamti!
  Precursora tawaqojj mä chʼamani arma aptasajj apnaqarakïnwa, ukhamatwa jan qontʼasir chʼamanïtap uñachtʼayäna.
  Uka nuwasïwijj jukʼamp suma jaqëjjänwa. Aka chiqanx mä planetan ch"axwapxi, kawkhantix umax nayraqat kayunakap manqhar mä jawir umax warantasi, ukatx wali axsarkañ llijulliju helio líquido ukaw jallu puri, ukatx ch"aman láseres ukanakax alaxpachat aynachatw jaquqani, granadas de aniquilación ukanakax phallaski.
  pä amparapampiw mä kutikiw kutt"ayäna ukat mä pretzel thuqt"arakïna.
  Walja kutiw katjatäna, chʼiqa kayup khuchhuqasa. Masijaruw yuspajarawayitu, ukat nayrïr yanaptʼäwinak qhispiyañatak yanaptʼitu. Uka kayuxa jiltawayxiwa.
  - Jumax wali thayawa, Marinka.
  Ch"axwirix jisk"achataw chhuxriñchjasïna:
  - Jumax jan ch"amanïtawa, Valerka. ¡Wawanakax ukham jan wali llakinak aguantapxi, ¡ukat jumax jachtʼasiraktawa!
  Precursor waynajj janiw jupa pachpakïkänti, kunas jupar llakisiyaskäna :
  - Jichha pachanxa, ¡taqi kunasa juk"ampi ch"amampiwa uñjta!
  Yaqha fila monstruonak uñstayasaxa, Marinkax akham sänwa:
  - ¡Ukhamsa paciencianïñamawa!
  Leninista waynax chhuxriñchjasïna, jan iyawsañjam arsuñax ch"amaw tukuwayxäna:
  - Jumaxa, nayaxa chachätwa!
  - ¡Ukhamawa, chacha! - Mä juk"a pachatakixa lakapaxa mayachatawa. Valerkax mä tawaqun jamp"att"asitapan miel misk"iparjamaw jikxatasïna.
  Precursoran pʼeqepajj muyuntañwa qalltäna, ukat niyaw jan amuytʼasjjänti, akham sasaw jachʼat arsüna:
  - ¡Diosa!
  - ¡Lucifer! - sasaw tawaquxa jaysäna.
  Ukatxa, sapa kuti mayjtʼir thayampiw mantapxäna. Jan ukax nayraqatat phustʼasi, jan ukax jan ukasti qhipäxaruw chʼalltʼasi. Ukat uñisirinakax sapa kutiw mayjtʼasipxi, awisax avispas ukham tʼijtʼapxi , awisax janiw ukhamäkiti, venenoni katarinakjamaw jalnaqapxi. Ukampis sapa kutiw nuwasiñama, mä plataformat yaqha plataformaruw jaltañama, ukat artificial chʼuspanakaru ukat laqʼonakarus kayunakapat katjañamawa, jupanakan yanaptʼapampiw sipitanakat tʼijtjjañama. Yaqhip especímenes, juk"ampirus mariposa-panqara híbridos ukanakax muspharkañ suma uñt"atawa. Libélula ukat tulipán ukanakamp mistu, arco iris ukan taqi coloranakapamp chika ch"amakt"ayata mä machjayir thujsa. ¡Quasar ukax ! Q"ala lakanakax qhipäxat ch"iqintapxi, trampas electrónicos de ratón ukham, metro largo kisunakax llijullijunakampiw chispa. Ukhamaraki jach"a, phisqa metros ukhamaraki tunka metros ukch"a chhuxriñchjasiñanakax utjarakiwa. Valerkax jupanakat jak"achasiñ atipjatayna. Mä monstruo, mä tanque ukat mä escorpión híbrido, mä jach"a thuqt"awimpiw phallawayi, q"añuchata misk"inak ch"iqiyañataki.
  - ¡Janiw fotografía uñacht'ayatäktanti ! Quarks ukanakax janiw katjatäkiti. - Ch"amani ch"axwirixa q"uchutaynawa.
  Mä kutimpiw waynax aniquilación destellos ukanakat jan walt"äwinak katuqaraki. Ukat jichhax imill wawax juk"amp jan waliruw puri, kayupax wasitat ch"iyjataw uñjasiwayi. Ukampis wali yatiñampiw mä amparapamp saltʼi, janiw qhepar kuttʼañ amtaskiti. Ukampisa, janiw kawkirus sarañax utjkiti.
  - Mä thakhiw utjistu, ¡jan ukax qhispiñasa jan ukax jiwañasa! - Marinkaxa mä juk"a banal pathos ukampiwa säna.
  Precursor waynajj akham sasaw qhanañchäna:
  - ¡Ukat mayakiw! ¡Mä ch"iyara p"iyax juk"amp qhant"iwa kunapachatix mä par nina nakhaskir chuymanakax hielo éter ukan qhant"i ukhaxa!
  Jan iyawsañjam ch"amanchawinakamp, jan jaqirjam ch"amanchawimp, jupanakax uka tuqitx pasañ atipxatayna, janis janchipanx jakañ chiqax utjkchïnxa.
  Jutïr etapa ukax wasar pampawa, brutalmente ch"uxña laq"ampi chuchuñampiwa, janiw mä segundos sayt"añjamäkiti, kayunakax ch"amakt"atawa, ukat wali ch"axwañaw wakisi ukat ch"axwañaw wakisi. Aka chiqanx mascarat ch"axwirinakax, yaqhipanakax armadurampiw jupanakamp ch"axwapxi. Kunayman kasta ch"axwirinakax utjiwa, jaqinakax ukhamarak híbridos ukanakaw utji mä escorpión cactus, mä insecto ukat llave ukanakampi. Gravioleta avionanakax jalnaqapxi , ukat janiw imantasiñjamakiti, janiw imantasiñjamakiti, haces láser ukanakax laq"aruw ch"iqiyapxani. Kunawsatix janchir ch"allt"ki ukhax infierno ukham usuchjasiñaw utji, manqhanx mä rodillo ukamp ch"allt"ata ukhamarak junt"u aceite ukamp phuqhantatjamawa. ¡Tetraletos sat animalanakajj umaruw chhaqtjjapjje, walja nayra chʼakhanakani millay pʼeqe pʼeqenakar uñtat bombanak jaqontapjje , ukat tʼunjañ umañ munasajj wali colerat rayonak jaqontapjje!
  Ukampis Valerkax janiw chhaqkiti. Jupax mä kasta thuqt"awi luraski, jawiranak taypin pasasa.
  Marinkax mä chiqawj lurarakïna:
  - Ruso whist, wings ukax juma jak"anw jaltxapxi!
  Valerkax akham sasaw apthapïna:
  - ¡Comandantex jiwasan regimientonakasarux mä filaruw filatäna!
  Uka waynampi imill wawampix mayacht"asisaw tijeras ukamp ch"allt"asipxäna, "jet de cascada" uka técnica apnaqasa, uñisirinakax ch"uxña ch"uxña ch"akhanakaruw jaquntapxäna. Ukhamajj kunayman animalanakaw tʼaqanuqtapjjäna , tʼunjatäpjjäna jan ukajj nina nakhantapjjarakïna. Akax mä muspharkañ grotesco ukhamawa, janiw comedia ukamp jan walt"ayatakiti, juk"ampirus kunapachatix tetraleto ukax cometa ukat hacha ukham uñt"atawa, ukax quri, turquesa ch"uxña ch"ankhanakan mä jawiraruw tukuwayi kunapachatix ch"allt"awaykana:
  - Kunapachatixa ch"axwaña, kayu ch"akhanaka sayt"ayaña, movilidad ukaxa juk"ampi jach"awa. - Marinkaxa amuyt"ayiwa.
  Valerka kullakajj akham sasaw amuyasïna:
  - Jisk"a ch"amanchawi.
  - Kunjamas sañani, ¡dinámica ukax sapa kutiw estática ukat sipanx juk"amp ch"amani!
  Uka arunakap chiqañchañatakix imill wawax mä vigampiw mä lata lata ukar uñtasit mä jankʼak khuchhuqatayna, uka latax barrilanakanïnwa. Ukajj tʼaqa tʼaqa tʼaqaruw tʼijtjjäna, tʼijtʼasaw tʼijtjjäna. Nayratpachaw t"ijtxapxäna, atipt"at diana ukan chiqanakapax mä tama híbridos morados ukar tukuwayxäna: abejorros ukat chimpancés ukanaka. Aka muspharkañ luratanakax maynit maynikamaw ch"axwapxäna, sapa pachaw jisk"aptapxäna, mä virtual ch"axwäwin atmosfera ukan ch"amanchasipxäna :
  - Walikiwa, ¿kunjamasa? Quasar ukax ? - -sasawa Marinkaxa, cejas ch"ukusa jiskt"äna.
  - ¡Wali suma, juk"ampi wakiskiri, decente! - Valerka ukaxa amuyataynawa. - ¡Láser ukat plasma ukanakan jakañax wali askiwa! ¡Ukat planetan phallaski uk istʼapxam!
  Uka tawaquxa larusitaynawa:
  - ¡Ukat nayamp nuwasiñan orgasmos experimentar! ¡Ukat mä jukʼa sarnaqañamawa ukat chuymamarjam kusistʼañamawa! Ukhamajj chachanakan ukham kʼuchirtʼasirïpjjatapajj wali askit uñjta.
  Valerka, precursor terminador, jupax anatt"asisaw jutir regalo t"unjäna. Ukajj acerompi chʼoqantat mä troncor uñtasitänwa. Janiw jankʼak phallkänti, jukʼamp walja cargonak lurañaw wakisïna. Ukatxa, garra ganchos ukanakat mistur rayunakax leninista waynan amparap p"akjatayna.
  - ¡Akax espacio ukan ch'amaka ch'amapawa ! - Jupax chuym ch"allxtataw arnaqasïna. - Jiwasaxa akhama amuyt"añasawa.
  Marinka, jisk"achaskaspas ukhama, akham sasaw arsüna :
  - ¿Kunatsa parlaskta?
  Mä ladrillompiw ajanujaru ch"allt"apxitu . - Mä amparaxa janiwa irnaqkiti. - Valerka ukaxa qhananchawayiwa. - Ay, kawkhans superflesh ukax utji ?
  niyaw juk"amp regenerar jakañ cuerponakax utjani ."
  Kunjamtï jikjjataskäna ukhama, janiw pantjaskänti. Ukampis qullax janiw wakiskänti, amparapax waliptawayxänwa, ukampis walja khuchhurata ukat usuchjasiñanakax qhiparäna.
  Jutïr kutix volcánico erupción ukaw utjani , jan iyawsañjam jank"akiw patat jaltxañama, uñisirinakan ciborges de combate ukanakar ch"axwaña. Ukat ciborgs ukanakax q"añu uñt"ayasiñakiw: nayra Hollywood terminadores ukat modernos creaciones de evolución cósmica ukanakan híbridos, ultra-diactivos tankosaur sat animalanaka . Valerka, leninista wayna ( ukax jupatakix janiw típico ukhamäkiti), nayratpach jiwayañjam qarjataw jikxatasïna, monstruos ukat muyuntat uñisir pachax nayranakap nayraqatanw qhant"äna, ukat taqi ukanakx janiw tukuskir uñjaskänti. Marinkax liwxatañ qalltarakitaynawa:
  - ¡Wawaja, ¡kunjamsa jumatakix ch"amaxa!
  Precursor waynajj wali mulljataw akham säna:
  - Ukat jumax, uñjtwa, t"unjañaruw liwxataskta!
  Precursorajj akham sänwa:
  - Nayaxa jaya pachanakawa jani ukhama yatichawi katuqkti. Jilapachax mä suman imperio soviético comunismo victorioso ukhamawa, ukatx janiw khitirus atacañ munktanti, jan ukax juk"ampirus, janiw sarañ munktanti, jan ukasti sapa mayniw pallapallanakan yatichäwip thakhinjam saraski. Taqi kunat sipansa, akax janiw sawkasiñakiti, ¡waranqa marat jilaw chʼaxwäwix utji! Ukhamajj juma pachpaw cruzar, inas jan yatkasmati! Chiqans janiw chiqäkti, ukampis paqallq virtual maraw mä cibernético anatäwinx neutrones warawaran patapan sarnaqawayta!
  Valerkax akham sasaw jach"at arsüna:
  - ¡Waw, paqallq marax waljapuniwa!
  Imill wawaxa wali amuyumpiwa jaysäna:
  - Suma, nayraqataxa, jichhaxa niya wiñayataki jakastanxa, ukatxa payïrixa, mä neutrón warawaranxa wali sumawa, mä phuqhata industria de placeres y entretenimientos. Jila partejja, ukajj kusiskañ kusistʼañawa. Gravedad ukax neutralizado ukhamawa. Jumax quasar waynacha ?
  - Jichhakamax janiw kuna super kusisiñas especiales utjkiti ! - Mä qarjata Valerka uñjta.
  - Jupanakax amuyuparjamaw ch"amanchapxi, ukhamat mä juk"a amuyañataki servicio ejercito tuqita. ¿Janiw kuna yatichäwis utjktamti, jan ukajj jan chʼamanïpktati ? - -sasawa Marinkaxa jiskt"äna, jani jaytasa frenéticamente uka monstruonakaru ch"axwaña.
  Valerka, kutt"ayasa ukat yaqhip pachax hackear ( qhipïrix juk"amp ch"amawa), juk"akiw samañap katjatayna, jupax akham sänwa:
  - Ukat nayra pachanx mä pachaw utjawayi, kunawsatix ejercito ruso ukax taqpach profesional ukhama. Voluntarionakajj qollqe laykukiw ukan irnaqtʼapjje, ukat kunayman markanakatwa irnaqtʼapjjäna.
  - Mä arunxa, mercenarios ukanakawa. - Marinkaxa suma qhananchawayiwa. - Ukampisa janiwa atinisiñjamakiti ukatxa khititixa juk"ampi qullqi churki ukaru sarapxaspawa.
  Valerka, yaqha jan wali pallapallaruw mä verruga libélula ukar uñtat khuchhuqatayna, ukat llakitaw jach"at arsüna:
  - Kunas ukhamaxa janiwa jaqunukutakiti. Ukampis ukhamakipans, jilpach mercenarios ukanakax ciudadanía ukarjam rusanakawa. Ukax sañ muniw janiw Taykaparu aljantapkaniti. ¡Ukat janiw aljantapktamti!
  Ch"axwirix kayunakapampix viga pistola uñacht"ayasax mä macaco ukat kiwi ukanakan cruzap ch"allxtayäna:
  - Ukatxa jach"a ch"axwawi utjipana, nayra pachanakanxa conscripción tuqita jan walt"awinakaxa utjarakïnwa.
  Precursor waynax kimsa p"iqip Gorynych katari ukat cactus fly agarics ukan híbrido ukanakat cepillt"asisaw ( agujas picazón ukamp bíceps ukarux wali t"aqhisiñampiw ch"ankhachapxäna), ¿jan walt"ayasïna?
  - ¡Jupanakax sartasipxaspänwa ukat sartasipxarakïnwa! Ukampis URSS markankir ejercitojj taqe chʼajjwäwinakan atipjaskakïnwa. OTAN ukax atipt"atawa, China markax atipt"atawa, ukat EE.UU. ukham monstruo ukhamarakiw apnaqatäna.
  Imill wawax llamp"u chuyman nayranakap luratayna, emisor ukanx laka apnaqasaw ch"axwatayna:
  - ¿Jupanakaxa mä ejercito conscripto ukanipxpachati?
  Uka waynax janiw sasaw arsuwayi, triciclo híbrido ukat calamar ukanak tripa:
  - Janiwa! Ukhamaraki mä civil irnaqiri. Ukaw chʼamapa ukat jan chʼamanïtapa. Ukampirus uñisirinakan pallapallanakapax wali yatxatatawa, juk"ampis Estados Unidos markax mä millón chikatani iraquí ejercito ukarux atipt"awayiwa, pä patak pallapallanakax juk"akiw chhaqhawayi. Iyaw sañamawa, mä muspharkañ aski lurawi.
  - Ukhamawa, janiwa jan walïkiti! - Marinkaxa ch"axwiriruxa mä carga uchatayna, mä jach"a ch"uqi ch"uqi ch"uñuyata, ukaxa autopropulsado pistola manq"antatayna. Jupajj phustʼatänwa. - Ukampis jiwasan askisatakix mä ratio de pérdidas ukaw utjäna ukax juk"amp jach"apunïnwa.
  - ¡Walikiwa, ukaxa nivel tecnológico ukata dependeriwa! - Precursor waynaxa khuchhurata nayraqatapat wila jallu purintata ch"allt"asïna.
  - Chiqpachansa, ¡ukax dependeriwa! ¡Sapa jikxatawinakax esfera militar ukanx atipt"añ pacharuw jak"achasi!
  Marinkax q"ucht"añ qalltäna, arupax machaq jan apnaqañjam ch"amanakaruw sartayäna:
  Elfia, jumax nayan yurïw markajawa, .
  !
  Verano ukax phichhantatawa, hielo thaya , .
  ¡Jawirax thayakiwa, umax jalluski!
  
  Nayan ajllitajax ch"uqi, tiza, .
  ¡Jupax transparente lakaparuw vino apanïna!
  Ukat ajayux ch'amaniwa, ukampis janchix wali ch'amaniwa,
  usuchjatanakamp tʼaqhesiñapatakiw juchañchatäjje !
  
  Uka éter cósmico ukanx janiw sumankañax utjkiti, .
  ¡Ch"axwäwix wali jach"apuniwa, ukat janiw arunakax amuyañjamäkiti!
  Uraqpachanwa loquñax utji
  ¡Ukat jan juchani wilax wasitatwa wartasi!
  
  Templonakax sonoro timbrempiw uñjapxistu, .
  ¡Ukat thayajj thayas thaytʼkaspa ukhamänwa, walja jaqenakan wararitapajj jiwjjänwa!
  Jilïr wawasti nayan jach'a jach'a tukusaw yuritayna.
  ¡Nayaw mä axsarkañ versiculo posteridad ukar dedicä!
  
  Ukat yuqax awki markapar luqtañapawa,
  ¡Taqi uñisirinakaruw acero espadampi atipt"apxam!
  Ukat Elfie banderax janiw limply sag ukhamäkaniti,
  ¡Taqi uñisirinakaruw nuwasiñan atipjañäni!
  
  Awki uraqi ukat qalanaka ukat encina quqanaka, .
  Ukat wawanakan larusiñapa, ¡quqa taypin mä ruiseñon trill!
  Jupanakax Pachamatak ch"axwapxäna janiw jach"a jach"a tukuñ laykukiti,
  ¡Jumasa nayasa kusisita jakasipxañäni!
  Ukat tukuyxäna ukhaxa, mä jachʼa ejercito jiwat jaqinakaw nayraqatapan uñstapxäna. Ukax mä ensalada de carne desgastado ukar uñtasitaynawa, ukax Picasso ukan amuyt"awipat lurat yänakat apsutawa, kunawsatix p"iqipax hiperplasma qutamp umamp phuqhantat uñjasiwayki ukhaxa. -sasawa imillaxa jiskht"äna, juk"aki samañap katxarusa:
  - ¿Nayampixa iyaw sasmati, Valerka?
  Leninista waynax jan axsarasaw jaysäna:
  - Nayax Tayka Pachamarux munastwa, janiw jumat sipan juk"ampi. - Nayaru atinisiñamawa, Mirabela.
  Uka nuwasirix chiqañchäna, mä chhichhillankhampi mä hipopótamo híbrido ukar jaquntasaw akham säna:
  - Janiwa Mirabela, jan ukasti Marinka.
  - Disculpa, nayaxa pantjasiwaytwa. - Jach"a qarjaña. - Uka precursor waynaxa liwxatasïna. - Mä serienxa, ukax mä cuasi-diosa ukan sutipawa, jupax tunka payan jach"a universonak lurawayi, ukatx voluntariamente taqi ventajas ukanakat jithiqtawayi ukat esclavitud ukar aljata!
  - Akaxa presión de radiación satawa. Chiqansa janiw ukhamakiti. - Pionero ch"axwirixa pä aru uñacht"ayäna. - Esclavo ukat diosa, jupanakax rima ukhamaw superestrella !
  Ukat aka nivel ukax qhipharuw jaytatäxi. Walja wila wartatäkchïnsa.
  Ukat kunapachatix, jutir pachanx, virtual qalanakax, nayra diosanakar uñtat niyas ch"uqt"ata, wayna tawaqur jaquntañ qalltäna, mä qawqha jach"a ch"axwawinakaw niyaw panpachanir tukuyäna. Valerka ch"akhanakapax nayra elasticidad ukax chhaqtxataynawa, ukat jan aguantañjam usuchjataw uñjasiwayi. Marinkax wali qarjataw jikxatasïna ukat wali ch"amampiw katxarurakïna .
  - ¡Jumaxa k"ariwa! ¡Janiw Rusia markan munañap p"akintksnati!
  Valerka, ch"ama chhaqhayasa, chhuxriñchjasïna:
  - ¡Jan jaqi ch"amanïñax markasaruw yaqha markanakat yaqhacharaki!
  Precursor waynampi precursora imillampiw chʼamañchtʼasipjjäna. Janiw jaytjañsa ni t"unjañsa amuyapkänti.
  - ¡Munañasaxa jiwasana puñchusankiwa! - Valerkaxa juparuxa khuchhuqataynawa.
  Marinkax saskakiwa:
  - Will, akax índice dedo ukawa, ukax viga lanzador ukan gatillop katxaruwayi - ¡jan ch"amanïtapax suicidio ukawa!
  Qhiparusti, tukuyañatakix mä amparamp amparamp nuwasiñaw mä qawqha wayn tawaqu ch"axwirinakar suyt"äna, juk"amp axsarkañ monstruox qhipatakiw wakicht"ata. Uka monstruoxa jaya chiqatwa uñjasispa, Marinkaxa jiskht"asi.
  "Jiwasatakix panini lurañax wali askiwa." Parrying juntu ataques de esta creatura del mundo inferior virtual ukax mä jach"a uñacht"äwiwa.
  Valerka kullakajj akham sasaw iyaw säna:
  - Ukhamakiwa jiwasaxa ch"amanïñäni.
  Ukax, aka jan iyawsañjam monstruo, metales líquidos ukanakat walja plasma ukamp ch"amanchata, graviónico-nucleón espadanak amparanakapar katxaruta. Sapa ch"akhanakax mayj mayjawa: maynix verrugas ukamp ch"uqt"atawa, maynix úlceras ukamp ch"uqt"atawa, kimsïristi ch"aphinakampi, pusix ch"aphinakampi, phisqhïrix p"akjata diamantenakampi, ukat juk"ampinaka Jupanakax, aka "irnaqir amparanakax", jan iyawsañjam jank"akiw qhant"apxi, ataque ukax mä pachanw patat, lado ukat aynachat juti . Ukat janiw kimsa dimensional ukankiti, jan ukasti tunka llatunkan dimensiones ukan mä kutikiw! Ukax patak patak mä pachan uñkatas ukat pachpa pachanx uñtasit planos de ataque ukanakaw sañ muni. Ukat chʼaxwañatakix jukʼakiw tiempox utji, ukat amparam khuchhuqañ atipksta ukhasa, jankʼakiw machaqax jilxattaski .
  - ¡Paina panini luraña!
  Leninista waynax akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡ Maldita foton !
  multivectoriales ukanakan concentración ukar mantañ yant"apxi, ukax multiplasma ukar controla . Jupanakax tunka llatunkan dimensiones ukan rosa ukar katjasaw atipt"apxi . Uka metalajj taqe cheqanakaruw jaljtaski, waranq waranqa mercurio ukham bolanak .
  Marinkax akham sasaw arnaqasïna:
  - Quasar ukaxa wali fotonizado ukhamawa ! ¡Hiperplasma ukax wali askiwa !
  Ukampis uka monstruojj Fénix jamachʼir uñtataw mä akatjamat jaktjjäna ukat wasitatwa saytʼjjäna.
  Valerka ukat Marinka jupanakax jan jiwir monstruoruw muyuntapxäna. Jupanakax niyaw qarjatäxapxäna, ukat uñisirinakax jupanakarux ch"amanchasipkakïnwa. Mä hidra ukham: mä p"iqi khuchhuñat sipansa, pä p"iqiw jilsuwayxi! ¡Yant'apxam, atipt'apxam!
  Uka waynax yaqha khuchhurata katuqasa, jan iyawsañjam tensión ukan p"akjata arupampix akham amuyt"ayäna:
  - ¡Uñisiriru atipt"añatakixa mä thaki utjañapawa! Ukatpï akax mä jark"aqasiñ thakhixa, maynix chiqpachapuniw pasañapa ukat laureles atipjañapa!
  Imill wawaxa samsuñampiwa jaysäna:
  - Chiqpachansa mä thakhiw utji atipt"añataki! ¿Kunsa experienciajj yatiytamjja?
  Valerkax wila ch"akhanak jaquntasaw jisk"at arsüna:
  - ¡Aka monstruoxa mä robotawa! ¡Panel de control ukap jikjjatañamawa ukat jistʼantañamawa! Mä cuasar dimensiones hiperfraccionales ukanx mä dedal ukan umamp chhaqhayaspawa.
  Marinkax mä suyt"äwiw jikxatasïna:
  - Ukat kawkins jupax jikxatasi?
  - ¡Janiwa sinti jayakiti, ukampisa janiwa juk"ampi qhana chiqanakiti! - ¡Valerkax jaysäna, qhipa ch"amap usuchjatanakapat chhaqhayasa!
  Marinkax jupat sipan mä juk"a fresco ukhamakiw jikxatasïna:
  - Nayax jumaruw ch"amanchapxsma, ukat jumax aka jan wali uñt"at panel de control ukar thaqhañamawa!
  - ¡Nayaxa yant"äma! "Leninista waynan ch"iqa nayrapax janiw kuns uñjxänti, ukat ch"iqa nayrapax rosa niebla ukamp ch"amakt"ayatänwa, ukat ch"axwiri waynax q"uma amuyt"ataw irpata.
  Monstruo virtual ukax imill wawarux jan iyawsañjam ch"amampiw atacatayna ukat walja cuchillas ukanakaw luratayna. Marinkax axsarasaw qhipäxar kutt"awayxäna, mä muspharkañ usuchjataw amparapan jist"arasïna. Imill wawan kayunakapax, jan ukax juk"ampirus ukakipkarakiw qhispiwayi, ukax khathatitaynawa, ukampis ¡jupax uka monstruon mä ch"akhap khuchhuqañ atipjatayna!
  - Janiwa, janiwa ukhama jasaki irpkätati! - Precursor nuwasirix mä k"utt"at kisuruw thuqt"äna, super-estable ukan nayranakap filanakaruw uñch"ukiskäna .
  Uka monstruojj akham sasaw purïna:
  - ¡Uka manqha pacha nina nakhantayirinakaxa suyt"apxsma!
  Marinkax ch"axwawinakampiw jark"aqasïna, ukampis kayuparux mä thuqt"äwiw jan jikxatkänti. Botajj tʼunjatäjjänwa, ukat mä suma musculoso kayuw uñstäna. Uka amparanakax hiperplasmático flujo ukamp phichhantatänwa.
  - Akaxa mä ch"iyara ch"uqi ! - Imill wawaxa jaysataynawa - Ukhamawa nayaru lurta, naya supermonstruo -antihero ukax mä jach"a uñacht"äwiwa! Ukampis nayatakix janiw jasakikiti freak , cero, cero, paqallqu ukar taqpach jiwayañax!
  Uka monstruox amparanakap jach"aptayasïna ukat Valerkaruw puriñ yant"äna. Uka waynax kayumpiw chʼalltʼasïna , ukampis ladoparux walpun chʼalltʼasïna. Wilajj wasitatwa jalluntäna, ukat jan kikpäki uka cheqanjja, manchanakaw utjäna. Valerka, usuchjasiñ atipt"asax mä salto salto luratayna, amparanakapamp sarnaqatayna, ukatx yaqha lunge luratayna.
  - ¡Kuzka mamap uñacht"ayapxäma! ¡Chernodyrnik markanjja ! - Waynaxa pirqaru ch"iyjatayna, juk"ampi jach"a ch"allt"aña yant"asa.
  Uka monstruox jilxattaskakiwa, pä frente ukanw ofensiva qalltawayi.
  Marinkax muyuntäna ukat jaltawayxäna, q"ala kayunakap phichhantasïna; Uka suma tawaqux wali ch"aman t"aqhisiyataw uñjasïna, ukampis nayratpachaw t"aqhisiyatäna. Jupax saltasinx q"ala kayumpiw uka electrónica ukar ch"allt"äna, ukampis jank"akiw qhipäxar jawq"jatäna, kimsa amparanakap chhaqhayasa ukat kayupas usuchjataw uñjasïna.
  Marinkax akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Anti-uraqpachan axsarañapa!
  Uka monstruojj sarcasticamente akham sasaw sawkasïna:
  - Hiper-underworld , ¡janiw ukham q"ucht"kätati!
  Uka tawaqux qhipäxar kutt"añapatakiw wayt"ata. Jupatakejj jukʼamp chʼamäjjänwa. Valerka ukax katuqarakitaynawa, yaqha ataque ukat qhipatxa, monstruo virtual ukax uka waynan kayup qunqur khuchhuqatayna.
  Precursor waynajj akham sasaw jachäna:
  - ¡Ay, akax jan aguantañjamawa !
  - ¡Ch"amam munañam apthapipxam! - Marinkaxa iwxt"iwa. Uka espadan cuchillopax uka suma uñnaqt"an warmirux pechoparuw ch"allt"äna ukat chuchup khuchhuqarakïna. Imill wawax mä backflip luratayna, q"ala wila talonanakap qhant"ayasa. Uka qhepatjja, colerat maldecïna:
  - ¡Akham warminakarux amparamp luqxatapxtaxa!
  Uka electrónica luratax akham sasaw jaysatayna:
  - ¡Jan wali imillanakaru qhumantt"añak munta, qhumantt"añak munta ! ¡Jichhax amparanakap p"akjañ munta ukat jisk"a t"aqanakaruw ch"iyjañ munta!
  "¡Nayaw tiranak khuchhurapxäma ukat cabritonak ch"ukupxäma!", sasaw Marinkax jach"at arsüna. Imill wawaxa mä martillompi jawq"jata ukhama katuqatayna. Mä kayux p"akjataw uñjasiwayi ukat mä t"ijt"ir chiqaw t"ijtäna.
  Valerkax amparap chhaqhayatayna, jupanakax mä ventilador apnaqasaw khuchhuqapxäna:
  - Akaxa mä fakallioimitador ! - Pionero waynaxa maldecitaynawa. - ¡Jumax nayar takt"añ munta!
  Uka monstruojj wali chʼamampiw juramento luräna:
  - ¡Jumatakix ch"amakïniwa, vacío quarks!
  -¡Jan wali jaqiwa, cadavera bastardo!
  Uka precursor waynatakejj wali chʼamänwa, kayunakapajj saytʼasiwayjjänwa. Janiw juk"amp katxaruñatakix ch"amax utjxänti, ukampis Valerkax ch"axwawayxänwa. Jupax yaqha ataque ukarux jark"aqawayi, uñisirin ch"akhanakap khuchhuqawayi, ukampis jank"akiw jilxattawayi, ¡uka pachar katjañax ch"amarakïnwa!
  Uka luratax akham sasaw jachäna:
  - ¿Kunas, usuchjaspa?
  - Ukhamajj ukhama! - Precursor waynax mä ampar kisunak thuqhuntäna, ajanupax ch"akhanakap khuchhurata.
  - ¡Juk"ampi jan waliwa!
  Mä ataque ukaw imill wawarux purintäna, jupax qhipäxar kutt"awayxänwa ukat wali yatiñampiw uñisiriparux khuchhuqäna. Jupax veneno marrón wila thuqhuntäna, ukampis juk"amp axsarañjamaw tukuwayxäna:
  - Kunas, suma ? ¡Ukax mä níquel ukan jikxatasi!
  - ¡Mä ch"amani pallapallampi t"ijtxa! - Precursor imillaxa wali jach"a chuymampiwa jaysatayna.
  Jutïr jawqʼjata, ukat amparapajj khuchhuratarakïnwa. Marinkax jaytawayi ukat qhipäxar jaquntataw uñjasiwayi. Jupajj wila wartaskäna. Valerkax yaqha "regalo" katuqatayna, jupanakax qunquriparuw khuchhuqapxäna; Uka waynax jachtʼasisaw esquivañ yantʼäna , ukampis puntapajj kawkhantï común jaqenakajj chʼeqa riñon utjki uka cheqaruw chʼalljjtäna.
  Valerkax uka ch"akharuw ch"allt"äna, jupax mä juk"akiw khuchhuqañ atipjäna, metal líquido ukamp lurat aychax juk"amp ch"amanïxänwa. Precursor waynax qhipharuw kutt"awayxäna ukat jark"aqañ yant"äna, ukampis tunka payan cuchillas ukat puñaladas ukanakax mäkiw jupar t"ijtäna. Maynix uka waynan chuymap ch"allt"äna, Valerkax liwxatasïna ukat liwxatañ qalltäna.
  Marinka kullakajj wal chʼamachasitapatwa jankʼak jiwañat qhespiyäna. Uka waynax machaq jan walt"awinak katuqatayna, niya chikat khuchhurata , ukat imill wawax payïr chuchup chhaqhayatayna, ukat chuymapax ch"uqt"atarakïnwa. Marinkax wilampiw ch"allt"ata, suma ñik"utapax ch"uxñaruw tukuwayxäna. Uka tawaqux akham sasaw sist"äna:
  - ¡Nayaxa suma uñnaqt"aniwa chhaqhayaskta!
  Uka monstruoxa, jan aycha manq"iri chuymap imantasa, arnaqasïna:
  - ¡Kunjamatixa mä cocodriloxa, ñik"utaxa apsutäxaniwa!
  Tawaqux jiwañampïskäna ukhax janiw k"uchirt"äwip apt"askänti, jank"akiw akham jaysäna:
  - ¡Terminador ukan ch"amapampixa, ajanuxa ch"axwañapawa !
  Mayampiw mä jan chʼamani lungejj utjäna, mä jan chʼamani kayukiw qheparäna. Kunjamsa uka imill wawatakejj chʼamänjja.
  Valerkax yaqha ch"axwaw chuymapar katuqäna. Wali askiwa jupax kimsani, jan ukhamäkanixa, jank"akiw jiwañapa. Ukampis kimsa motorat pä motor chhaqhayatapatjja, wali jan chʼamanïñapatakiw yanaptʼi. Precursor waynan amuyupax ch"amakt"atäxänwa, qhispir mä kayupax janiw cuerpopar yanapt"irjamäxänti.
  Uka monstruojj akham sasaw jachäna:
  - ¡Nayaxa cuchillompiwa ch"ankhachäma! - Ukatxa imillaruxa t"ijtxataynawa. Qʼañu lakapajj akham sänwa:
  jumar uñtasita ch"amani imillanakaru ch"akkatapxiritayna uk yattati ?
  - ¡Ukat nayaxa janiwa yatiñ munkti! - Marinkax mä thiya web ukan mä ch"uspa jan suyt"awimpiw ch"axwawayxi.
  - Ukampisa jumaxa!
  Imill wawar jawq"jasaw uka cuchillax suma uñnaqt"arux chikat khuchhuqäna. Qhipa jiwayir ch"amanchawipanx Valerkax espadap jaquntäna, alaxpachan ch"iyar ch"iyar palomaruw ch"allt"äna, uka jamach"ix jisk"akiwa ukat janiw kuna jan walt"äwis utjkänti, ukampis mä juk"a pachatakix precursor waynax nayraqatapan mä naranja uñjañ uñstawaykaspas ukham amuyasïna;
  Uka monstruox niyaw imill wawan p"iqip ch"allt"añampïskäna, congelatäxänwa ukat mä akatjamat t"unjañ qalltäna. Uka monstruoso aychapax ping-pong bolas ukham ch"iqiyatäxänwa. Jupanakax jisk"a jisk"a jisk"aruw tukupxi, ch"iqiyasipxi, t"ijtxapxi. Marinka, wila ch"allxtasa, jach"at arsüna:
  - ¡Jumaw taqi kunat sipansa lurawaytaxa!
  - Jisa, nayaxa luraraktwa! - precursor waynax jan arsuñjam usuchjasiñat convulsiones ukan ch"allxtasïna. ---Qhipa atipt'äwix suyt'askistu.
  Qhipa arunakax niyaw jan chiqapar uñjatäxänti, ukampis wali qhanañchtʼirjamarakïnwa. Uka waynampi imill wawampixa wila masinakapampi mayachasipxarakitaynawa. Mä metro metroruw ch"uqt"asipxäna, p"akjat vidriot q"ala ch"uqt"ata ukhama. Heroico ch"amanchawinakampiw uka jark"awix qhipharux atipjatäxäna. Uka uñacht"awix ch"amakt"äna ukat qhanax ch"amakt"äna. Wayna tawaqumpixa mä juk"a pachaxa desmayasipxataynawa, ukatxa amuyt"asipxataynawa, biocámara uksana congelatäpxatayna. Anqäx tuqinx janiw kuna jan walt"awis utjkänti, ukampis mä ch"amamp warkt"ataw jikxatasipxäna.
  . JANK"A 4. 1.1
  Tunka warawaran oficialapax pä diputadompiw chikat q"ala janchini, wali musculoso cuerponakapxa precursor waynampi precursor tawaqumpix wali munasiñampiw uñch"ukisïna:
  - ¡Jumanakaxa wali suma ch"axwirinakawa! Ukhamäkchïnsa, qhep qhepa monstruoruw saykatapjjerïna, ¡jila partejj mä millón jaqenakat maynikiw uk lurañ atipjäna!
  Valerka ukat Marinka ukatsti :
  "Sagrada País ukar lurañax phuqhañatakiw ch"amachasipxta.
  - ¡Akax jach"añchañawa, ukampis jilapartx janiw taqi jark"awinak atipjañatakix wakiskiti! ¿Janit ukhamäki?
  Marinkax jank"akiw akham jaysäna:
  - Jïsa! ¡Jan chiqa chuymanïñakix janiw markar luqtañatakix wakiskiti, ukampis jan utjatapax janiw kunampis lantintatäkaspati!
  - ¡Jïsa chiqapa! ¿Kunjamatsa jumax Valenka, uka palomax jaquqaniñapa sasin amuyasma? Jupajj ukham jan kuna jan waltʼayir jaqënwa.
  Valerkaxa, nayraqatapa ch"uqt"asisaw jaysäna:
  - Ch"ama saña. Inas intuición ukax utjchispa. Naranja uñjañ toqejj mä jamachʼir uñjkaspa ukhamänwa, ukat cuerpojajj jupa pachpaw kuns luräna. Inas jiwañax hipersensibilidad ukax utjchispa.
  Uka oficialampi ukat jupamp chik sarir walja jaqinakampiw mä akatjamat chhaqtxapxäna.
  Valerka, Slavka, Levka ukat Marinka jupanakax mayacht"asisaw tukuyapxäna. Jupanakajj mä yapunkapjjänwa, uka yapun uñchʼukiñajj wali sumapunïnwa. Ch"uxña panqaranakaw jilxattawayi, ch"uxña quqanakax naranja ukhamänwa, thayax miel ukamp phuqhantatjamarakïnwa.
  Precursora imillajja, jichhajj mä suma túnica uchatäjjänwa, qʼala chʼiyar kayuparuw sellompi chʼoqtʼasïna ukat akham sasaw arnaqasïna:
  - Walikiwa, ¿ch"axwañäniti?
  Valerka, shorts ukampikiw isthapt"ata, espadanak apt"ata, akham jiskt"äna:
  - Ukat khitimpis?
  Levka kullakajj amuytʼasisaw akham säna:
  - Kunjamtix Porthos jupax siskänxa: ¡Nayax ch"axwawaytwa kunatix nuwasiñajawa!
  Slavkax akham sasaw tuiteó:
  Jan axsarasaw nuwasiñar sarañäni,
  Soviéticos ukanakan ch"amapatakix...
  Quarks ukar t"aqanuqañäni,
  ¡Uka layku chʼaxwañanxa!
  Kimsa yuqall wawanakampi mä imillampiwa maynit maynikama jachaqt"asipxäna. Ukat ukat walja kayunakan thuqtʼasitapaw nayraqatapan istʼasi. Mä jach"a goblin, mä suma elefante ukham jach"a, phisqa tunk orcos ukanakax cuarteto wayna nuwasirinakaruw t"ijtapxi.
  Marinkax larusisaw q"ala kayunakapamp flecha jaquntäna ukat goblin nayraqatapan chika taypiparuw jaquntäna. Ukat flechax taqi manqhapampiw uka monstruon p"iqiparux ch"allt"äna. Jupajj wali chʼamampiw jawqʼjäna, ukhamatwa nayraqatapan chʼakhapajj pʼakjasïna ukat wila chʼiyar pʼeqenakapas tʼijtjjänwa. Uka goblin bruto ukax t"unjatäxänwa. Ukat orconakax anunakjamaw arnaqasipxäna. Ukat jichhax triunvirato ukax mä jach"a ch"axwäwin jikxatasi. Uka yuqall wawanakax jan wali osonakaruw jank"ak puripxäna ukat khuchhuqañ qalltapxäna, cutletas khuchhuqkaspas ukhama. Ukat jiwayañjam tʼunjäwiw qalltäna.
  Ukat jiwayat, ch"iyjata orcos ukanakax jaquntatawa. Uka uywanakax precursor yuqall wawanakarux thujrunakampi jan ukax espadampiw jawq"jañ yant"apxi, ukampis janiw atipkanti.
  Ukat Marinkax mä arco apnaqasaw ninamp phichhantawayi. Ukatjja, janiw amparapampejj qʼañu jaqontañ munkiti, jan ukasti kayumpiw chʼoqtʼañ muni. Ukat wali sum irnaqtʼaraki.
  Valerkax akham sasaw arsüna:
  - Mä juk"a arumpixa, banzai !
  Slavkax larusisaw akham säna:
  - ¡Jiwasax samurai ukanakat sipan juk"amp thayakïtanwa!
  Levkax espadanakapampix molino khuchhuqatayna ukat akham sasaw akham säna:
  - Iyaw sañamawa, akaxa wali jach"awa !
  Ukat yuqall wawanakax helicóptero cuchillanakjamaw espadanakap apthapipxäna ukat muyuntapxäna, qhipa orconakaruw khuchhuqapxäna.
  Valerkax jachaqt"asisaw akham säna:
  - ¡Ukhamaw atipt"apxta!
  Marinkax chiqañchawayiwa:
  - Akaxa mä destacamento de reconocimiento ukhamawa. ¡Jach"a ch"axwäwinakax wali nayrar sartaskiwa!
  Slavkax lart"asisaw q"ucht"äna:
  K'achat k'achat cohetenakax jayaruw jaltxapxi , .
  Janiw jupanakamp jikisiñ suyañamäkiti...
  Ukat nayra sarnaqäwinakat mä jukʼsa khuyaptʼayasisksnasa,
  ¡Mä ninja ch"axwäwiw jutaski!
  Kimsa yuqall wawanakamp mä imill wawampiw q"ala kayunakap wila ch"uxña charconakar ch"allt"asipxäna, ch"allt"atanakax kunayman tuqinakaruw t"ijtäna.
  Uka qhipatxa, wawanakax jisk"a, suma uñnaqt"an, suma kayu ch"akhanak esmeralda ch"uxña quqanak jaytañ qalltapxäna.
  Marinkax akham sasaw tuiteó:
  Akax wali sumawa, .
  Mä taqpach carrito orcos ukanakar jiwayapxta...
  Uñisirinakax chʼusa uñnaqtʼanïkchisa,
  ¡Ukat janiw machaq jaya chiqanakar jilxattkti!
  Valerkax mä muxsa jachaqt"asisaw amuyt"ayäna, ukax perlanakjamaw lliphipi, ukat wali ch"amampiw akham amuyt"ayäna:
  - ¡Q'uchupxañäni! ¡Ukat jiwasax jach"a clase uñacht"ayañäni!
  Ukat wawanakax uka apthapisinx wali kusisitaw q"uchupxäna:
  Wawäñax wali muspharkañawa,
  Jumax q"ala kayukiw pampanx t"ijtasma...
  Uka waynatakix mä jukʼa jan walikïkchisa,
  ¡Mä jiskʼachasir jaqejj chʼamampiw katjasispa!
  
  Ukampis wiñay wawatpach mä yuqall wawatakix kunjamäpachasa,
  Kunawsatix shorts ukamp isthapt"atäki ukhax janiw juk"amp jilt"ktati...
  Mä alien ukaw uka barrio ukan uñstäna
  ¡Ukat mä cobre qullqiruw uka jaqirux aljatayna!
  
  Janiw sinti thayakiti , iyawsapxita, .
  Wiñayatak mä wawar tukuñatakix shorts...
  Chuymamax kʼumaräkchisa,
  ¡Ukampis guardiajj wali chʼamampiw jawqʼjätam!
  
  Chiqansa, janiw paraíso vallex suyt"ktamti,
  Dueñopax janiw Tatitukiti, qullan Cristowa...
  Janiwa, janiw chika pachax utjkiti, .
  ¡Kunapachatix warawaranakar jichhak jaltxapkta ukhaxa!
  
  Wayna, jupanakax ukham irnaqayapxätamwa,
  Uka figurativamente paqallqux qhipatx jaqunukutaw uñjasipxani...
  Ukat jupanakax janiw sábado urux akan utjkiti,
  ¡Jichhax niyaw tʼamtʼat umampi qʼañuchapxätam!
  
  Chiqpachansa yuqall wawanakax jupanakat sipansa jukʼamp sumäpxäna,
  Chiqansa, machaq pachanx walja jan walt"awinakaw utji...
  janchipax qarjataw ususïna , .
  ¡Jupax mä sirvientewa, ukat janiw kunjamatsa jachʼa jachʼa tukur tatakïkiti!
  
  Ukhamajj munat qʼala kayuni wayna,
  Kunjamtï lurañamäki ukhamarjamaw chʼamachasiñama...
  Mä frisky conejito ukham pampa taypin saltañataki, .
  ¡Ukat janipuniw nuwasir jaqer tukuñamäkiti!
  
  Suma uñnaqt"ani warminakaw utji
  Ukampis janiw yuqall wawanakas ni wawanakas munapkiti...
  Jupanakan thakhiparjamaxa , yuqallanakaxa kusisitapxiwa, .
  ¡Jan chuymanakamar iyawsapxamti jaqinaka!
  
  Jïsa, iyawsapjjeta, esclavöñajj janiw atipjistaniti,
  Ukat uñisirinakan jan wali chivopax janiw p"akjkaniti...
  Wawanakax jupanakan reinop utt'ayasipxani sasaw iyawsapxi,
  ¡Uka chʼuxña thayax qʼumachatäxaniwa!
  
  Wawakïtanwa, taqiniw niyaw sartañäni sasaw iyawstxa,
  Jiwasax alien fanaticos ukanakaruw atipt"añäni...
  Jan wali Caín chachajj wajjranakaruw katjjani,
  ¡Ukat uka laq"urux mä thujrumpiw jawq"jañäni!
  
  Jan iyawsapxamti jaqinaka , janiw kuna jan ch'amanïñas utjkaniti,
  Niyaw mä chiqpach paraiso lurañäni...
  Jiwasa pachpaw taripirinakäñäni, wayna, .
  Jan ukhamäkanixa, ¡napalm ukax alaxpachat jallux puriniwa!
  
  Scumbags ukanakax wal lunthatapxi , .
  Ukatpï wawanakax pisin jakasipxi...
  Jiwasax jach"a thakhinjam sarañäni
  ¡Taqi chiqan jaqinakax kusistʼapxañapataki!
  
  Ukhama, q"ala wayna kayunaka, .
  Qullunakan wali ch"ullqhi qalanak patxaruw sarnaqapxi...
  Ukampisa, thakin sarnaqasaxa,
  ¡Alien jaqirux hacha manqhar apanipxañäni!
  
  Jumax yatisktawa, regalonak atipjañäni,
  Espacio anqäxat jutir aliens ukanakar atipt"aña...
  Uka yuqall wawanakan chuymapax wali ch"amampiw thuqt"asi,
  ¡Chacha katurix niyaw anatañar tukuni!
  
  Wakisispa ukhaxa, legionanakaruw atipjañäni,
  Iyawsapxita, janiw qhipäxar kutt"añax wakiskiti...
  Jiwasan qhipäxanxa, wawanaka, millón millón jaqinakaw utjani,
  ¡Fortunampiw thakinkañäni!
  
  Q"ala talonampixa ch"uqi ch"uqi ch"uñuyañäni,
  Jiwasatakix akax janiw mä límite ukhamäkiti...
  Jiwasax janiw aka destino ukampix imantat anatt"asktanti,
  ¡Halcon jiltayam, jiwasan wawanakasanx sartawayxiwa!
  
  Jisa, atipjañax janiw ina ch"usat churatäkiti, jumax yatisktawa, .
  Ukax espacio ukan horda ukar khuchhuqañ pachaw purini...
  Akax janiw kunatsa achachilanakasax ch"axwapxirïkiti,
  ¡Uka waynax yaqha markankir jaqinakampiw jawq"jasispäna!
  
  Mä imperio ukham lurañäni
  UKANA ukax sumankañamp khuyapayasiñampiw utjani...
  Jupanakax q"ala kayuni tawaquruw jiwayañatak irpapxi,
  Ukampis !​
  
  Janiwa, janiw p"akjañax jaysatäkiti , iyawsapxita, .
  Kunjams yuqall wawanakan ajayupax ch"amani...
  Cuerposajj mä wawakïkchisa,
  Ukampis ¡pä jilïr jaqirus tʼunjañjamawa!
  
  Nayax iyawstwa universo taypin kusisiñax utjani,
  Kunattix Taqi Chʼamani Diosax jiwasanakampïskiwa...
  Uka axsarkañ jan wali pachax chhaqtxaniwa,
  ¡Supayajj acerot lurat jachʼa wajjrap pʼakjañapawa!
  
  Ukat uka waynax libre jakasiñ jikxatani,
  Ukat titanio ukax muskulunakan ch"amaparuw tukuni...
  Uka llamp"u chuyman muyu thuqt"awi tukuyañ pachaw purini,
  ¡Alajjpachankir mä águila ukham jayaruw tʼijtjjam!
  Uka yuqall wawanakax wali sum q"uchupxäna, imill wawasti q"ucht"arakïnwa.
  Ukat kunapachatï mä suma avion de combate ukham jachʼa chhichhillankhax uñstäna ukhaxa, Marinkax qʼala kayunakapampix mä jiskʼa boomerang sat chhichhillankharuw jaquntäna. Jupax wali p"akjata línea ukanw t"ijtäna. Ukat ukhamatwa probóscis ukax khuchhurata. Naranja wilax phuch"unakaruw ch"allt"asi.
  Valerkax akham sasaw larusitayna:
  - Akaxa wali sumawa ! Hiperpulsar ukaxa !
  ¡Ukat uka waynax esculpido purak musculonakapampix anattʼarakïnwa!
  Uka qhipatxa, kimsa leninista waynanakaw q"ala kayunakapamp phisqa puntani warawarar uñtat boomerangs ukanakamp apthapipxäna ukat lanzapxäna.
  Ukat chiqpachansa uka axsarkañ chhichhillankharuw jiskʼa jiskʼa chʼiyjapxäna.
  Marinkax lakap ch"allxtayasïna ukat chillqt"asïna:
  Nayan kamachijajj janiw chʼamäkiti
  Nayax khitinakatix jan wali jaqinakäpki ukanakaruw atipt'ta...
  Khititix jan ch'amanïki - Nayax yanapt'ä,
  ¡Janiw yaqha tuqit lurirjamäkti!
  Ukat imill wawax aptasinx aycha manq"irjamaw jachaqt"asïna. Chiqpachansa akax leninista uma jalsun nayrïr irpiripawa.
  Ukat mä aeronave ukaw alaxpachan uñstäna. Jach"a ukat mä taqpach pila armanakampi. Jayatxa mä qinayaruw uñtasïna. Ukat jachʼa tronconakaw mistunïna.
  Slavkax akham sasaw tuiteó:
  Sapa kutiw helado sapak manq"añama
  ¡Janiw nayatakix, khititakis, khitirus wali sumakiti!
  Chiqansa, uka aeronavex wali jachʼawa,
  ¡Wali jachʼawa!
  Chiqansa, uka aeronave ukax wali sumawa,
  ¡Wali sumawa!
  Ukat ukhamatwa kimsa yuqall wawanakax uka apthapisin qʼala muruqʼu talonanakap chʼuxña pampar taktʼapxäna. Ukat mä chʼamani, nuwasiñatak, misil lanzador ukaw uñstäna. Jupajj wali muspharkañ uñnaqtʼanïnwa.
  Marinkax t"ijt"asaw jupar jak"achasïna, palanca t"ijtäna ukat sist"asïna:
  - ¡Ukanx mä ataque estilo princesa plasma ukaw utjani!
  Ukat cohetenakajj tʼijtjjaniwa, jet tails sat colanak jaytawayapjje, mä novian luxus trenanakapäkaspas ukhama.
  Ukat ukhamatwa aeronave chiqak chʼalltʼasipxäna. Ukat uka chʼaxwäwix wali chʼamapunïnwa, wali chʼamampiw chʼallxtayasïna.
  Ukat kunjamsa phichhantani. Ukat uka qhipatxa, hidrógeno apsusinxa, phallayarakiniwa. Ukat ukham tʼunjir ukat jiwayir chʼamampi. Ukat chiqpachansa mä hiper-jiwayañ golpe ukhamänwa .
  Ukat ukhamakiw qhantʼañ qalltäna ukat nina nakhantarakïna.
  Ukat yuqall wawanakax imill wawanakax mä ola de aire ukamp ch"allt"ataw uñjasipxäna. Ukat qʼala chʼiyar kayunakap chʼalltʼasajj jaqonukupjjäna.
  Ukampis uka qhepatjja, wawanakajj jaltasaw arnaqasipjjäna:
  - ¡Jiwasax wali thayawa! ¡Ukat mä jiskʼa coloniajj janiw ajjsarayaskaniti !
  Ukat yuqall wawanakax wali kusisitaw q"uchupxäna:
  Nayajj qʼala kayuni precursor waynätwa
  Nayax aka corbatax jan munañajampiw uchasta...
  Ukat taqinitak mä uñachtʼäwiw utjañapa,
  ¡Ukham jan wali destino jan pasañapataki!
  
  Policianakaw uka waynarux katuntapxäna
  uka waynarux mä suma jawq'jaw churapxäna ...
  Jupanakax yatitaw chhuxriñchjasipxi, .
  ¡Policianakan tʼunjatäñapataki!
  
  Nayax wali wawakïtwa, mä yuqall wawakïtwa , .
  Ukampis saxranakax mä celdaruw jist"antapxitäna...
  mä waynan frenesí ukaw apnaqi , .
  ¡Inscripción lurañ horasan niya jiwayañkamaw jawqʼjapxitäna!
  
  Ukatxa ñikʼutanakapxa qʼal khuchhuqapxäna,
  Ukhamajj jan uka waynar mä forelock jaytasa...
  Chawlla katuña, nayax yatxa, machaq mayjt"awinaka, .
  ¡Ukham juchax jutaspa ukhaxa, ¡iyawsapxita!
  
  Akax perfil ukankir waynan fotopawa, nayraqatat ,
  Ukat jupanakax ampar luk"ananak apsusipxarakïna...
  Janiw mä horax imatäkaniti,
  ¡Comunismo ukx wasitat uñjañäni!
  
  Wayna, qʼala kayukiw irnaqtʼañama, .
  Yatichirix mä ch"axwawimpiw ch"amañchistu...
  Ukat wakischi ukhajja, chʼankhampiw chʼajjwapjjätam,
  Ukat activistas ukanakax vodka ukamp ch"amanchatawa!
  
  Jisa, mä wawanakan campamentopax janiw mä qurpachasiñ utakïkiti, .
  Walja irnaqawinakaw utji, ukat yatxatañax sarantaskakiwa...
  Ukampis nayajj janiw ukhamäñap munta, .
  ¡Akanjja sajjranakajj Diosat armasipjjpachänwa!
  
  Ukhamajj uka waynajj precursoräjjänwa,
  uka waynarux juk'amp jan jawq'japxañapataki ...
  Jichhax compañero Lenin jupax mä ideal ukhamawa,
  ¡Jiwasax, nayax iyawstwa, kilómetros ukch"a rack up!
  
  Wakisispa ukhajja, taqe uñisirinakaruw wakichtʼañäni,
  Kunjamatix akapachan nayrïr irpirinakax ukhamarakiw jariqasiñax wali askiwa...
  Amparanakapampix mä pedestal lurapxäna,
  ¡Chʼama irnaqäwi, wali alwat sartaña!
  
  Aka pachax riles uñstayañ pachawa,
  Ukhampachasa wali suma waynanakawa...
  Ukat thaya pachakamax q'ala kayukiw sarnaqapxta,
  Ukat pampanxa imill wawanakax gavilla khuchhuqapxi!
  
  chika uru manq"añatakix waynanakatakix ch"iyar t"ant"akiw utji ,
  Jupanakax mä juk"a ch"uñumpi mantequillampiw yapxatapxani...
  Mä vecinox cama patxaruw jachaski, wilax mistu, jawq"jata,
  ¡Uka waynax inas jan sum irnaqkchïnti!
  
  Suma, akax wawanakatakiwa,
  khitinakarutix Tatitux irnaqapxañapatak mayïna...
  Ukat jichhax jan umax nanakar warantapxamti,
  ¡Wali suma amigonakäñwa atipjapjjta!
  
  Janiwa, comunismo qhanapax janiw jiwarkaniti,
  Ukhampachasa, jiwasax wawanakakïtanwa, yatipxtawa, wawanakakïpxtwa...
  Caballeronakan jach"a jach"a tukutapax poesías ukanakan jach"añchatawa,
  ¡Ukat aka planetan jukʼamp llakit cheqajj janiw utjkaspati!
  
  Ukampis precursoranakax formación ukan marchasipkakiwa,
  Uka corneta ukat kusisit tambor manqhanxa...
  Señal ukax ist"asi - jumax mä monstruo, .
  ¡Ukat uka waynax chiqpachapuniw mä señorar tukuni!
  
  ¿Kunsa lurañasa Trabajo ukax wali askiwa,?
  Ukax ch"amañchi, ch"amañchi muskulunakaru...
  Komsomol markankir jaqix chhuxriñchjasi, yatiñamawa, remo, .
  Ukat jupax wali uñt'atawa uñisirinakapar jiwayañataki !
  
  Irnaqapxta, ukat juk"amp suma jakañ qalltapxtanxa,
  Sandalias ukat camisetas ukanakaw churapxitu...
  Ukat jupanakpachatakis kuns sawuñ qalltapxäna,
  Ukhamat jan AWOLs ukanakax utjañapataki, ¡iyawsapxam!
  
  Uka waynax wali taqpach jakäwip nayrar sartaski,
  Kunatsa llakisiñaxa kunapachatix taqi kunas wali suma...
  Comunismo ukampix pachpa thakhinjam sarañäni,
  Ukat taqi kunas tukusxaniwa, iyawsapxita, wali sumawa!
  Ukat ukhamarakiw yuqall wawanakax q"uchupxäna. Ukat orconakampi cañonanakampi aeronavetjja, jiskʼa tʼaqanakakiw qheparäna. Ukat phichhantapxäna, qhant'apxäna, violeta, asfixiante chhullunkhax mistunïna.
  Marinkax akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - Akaxa wali jach'awa !
  Slavkax chuckled ukat akham sasaw yapxati:
  - ¡ Ultraquasar ukaxa !
  Levka kullakajj akham sänwa:
  - ¡ Janiw juk'amp cuasaranakax utjxiti !
  Valerkax akham sasaw arsuwayi:
  - ¡Juk"ampi cuasar ukhamaraki thaya!
  Ukat precursor yuqall wawanakax qʼala talonanakaparuw chʼalltʼasipxäna, ukat chispanakas jaquqanïxarakïnwa.
  Ukampis orcos ukanakax wasitat nayrar uñstapxäna. Ukampis janiw phisqa tunkax utjxxänti, jan ukasti taqpach ejercitokiw utjxäna.
  Valerkax sillp"isaw q"ucht"äna:
  - Ukatxa ch"axwawixa mayampi sarantaskakiwa,
  Ukat chuymajax pechojanx llakitaw jikxatasi...
  Ukat Lenin jilatajj wali waynäjjewa,
  ¡Ukat octubre waynax nayrar sartaskiwa!
  Slavkax larusisaw q"ala kayupar ch"allt"äna. Mä ametralladora hiperláser walja barril ukaniwa , ukajj precursor waynan amparapanwa uñstäna . Uka nuwasir waynax akham sänwa:
  - Jiwasana ch"amasaxa wali jach"awa, orconakaru atipjañäni!
  Ukat waynax apt"asiwayi ukat, kunjamtix ch"allt"askän ukhax haces láser ukanakax apthapisinx nayrar sartasir, ñik"utan osonakan filanakaparuw ch"allt"äna . Ukat ukapachaw mä sallqa warariwi ist"asïna. Ukat nina nakhaskir materiajj alajjpacharuw jaltjjäna. Ukat kunjamsa taqi kunas ninamp nakhantawayi.
  Ukat walja orconakajj chʼiyjañ qalltapjjäna.
  Levka ukax mä jiwayir maquina katuqarakïna, ukakipkarakiw walja saminakan burbujas hiperplasmáticas ukanakax lurasïna. Kunjamsa agresivu ukat qʼomachasirïna. Ukat orcos ukanakax phichhantat uñjasipxäna, muytapxäna ukat chhuxriñchjasiñatakiw wayt"apxäna, ukat aychax ch"iyjatäxänwa.
  Uka waynaxa akham sasaw arnaqasïna:
  Jiwasax ghouls ukanakarux sepulturaruw jaqunukuñäni,
  Ukat comunismo ukar uñstayañäni...
  Mä jan wali nuwasïwiw utji
  ¡Revanchism ukax jutaskiwa!
  Ukat Valerkax mä ametralladora hiperpulso ukampiw utji. Ukat jupax apsuñapawa ukat martillompiw ch"allt"añäni. Ukat aka chiqankir jiwat jaqinakax chʼiqiyasipxi ukat muyuntapxi. Ukat waljanipuniw phichhantat phichhantat ukhamarak takt'ata.
  Valerka, kunjamtï sapkixa, mä janq"u kawallunkiwa. Ukat triunvirato yuqall wawanakax uka orcos ukanakarux jan kuna jan walt"awimpiw t"unjapxi.
  Ukampis uka tawaqux chiqpachansa nuwasïwinx wali chʼamaniwa. Ukat jiskʼa misil lanzadoranakan yanaptʼapampiw orconakar tʼunjañ qalltarakïna. Ukat jachʼa jiwayir chʼamampi ukat jan uñtaskañ chʼamampiw luraraki.
  Ukax jiwayir ukhamarak jan uñt"at chhaqtayañawa. Ukat imill wawax patankxiwa.
  Ukat kunjamarak mä kusiskañ qʼochu jan qʼochtʼkaspasti:
  Imill wawanakax Morganan kunkaparux jabon uchapxani,
  Ukat pirata p"iqipax khuchhurata...
  Janiw uñisirimarux jan walinak parlañamäkiti...
  ¡Mä jiwat cuerpomp tukuyäta ukhajja, ¡qʼal tornillompiw tʼijtjjäta!
  
  Jiwasax imill wawanakax nuwasiñ yattanwa,
  Ch"axwawinx ukax wali jach"apuniwa...
  Ukat iyawsapxita, jan axsarasaw nuwasipxsna
  ¡Q"ala kayumpix wali ch"amampiw ch"allt"añama!
  
  Uñisirinakax janiw imill wawanakarux jark"apkaniti
  Chiqansa, munañasax janiw pʼakintatäkaspati...
  Pirata imillax taqiniruw imt'ani,
  ¡Aka aruntt"äwi jupar cuadernopar qillqt"am!
  
  Jupatakix nuwasiñax wali kusiskañawa,
  Jiwasax Morgan ukarux polvo ukar tukuyañäni...
  Mä jan wali chuymankipstañax janiw imill wawarux purinkaniti,
  ¡Janiw templopar qollqe tukuykaniti!
  
  Janiwa imill wawanakaxa juk"ampi ch"amani, suma uñnaqt"ani, .
  Jupanakan amparanakapax palancanakar uñtasitawa...
  Jupanakajj jukʼamp kusisitäpjjaniwa
  ¡Gnomos ukanakax jank"akiw t"ijtapxäna!
  
  Imill wawanakan suma uñnaqapax janiw tukuskiti, .
  Ukat uñisirinakaparux wali ch"amampiw jawq"japxi...
  Wakisispa ukhajja, wiñayatakiw nuwasipjje, .
  ¡Ukat awisax walja vino umapxi!
  
  Chʼaxwäwinkir imill wawanakax jachʼa jaqinakawa, .
  Jupanakan ch"amapax mäkiw ch"amanchasi...
  Jupanakax jan pächasisaw yanapt"awinak katuqapxi,
  ¡Alaxpachax aka planetan utjani sasaw iyawsapxta!
  
  Iyawsapxita, imill wawanakatakix janiw kuna jark"awinakas utjkiti , .
  Jiwasax universo ukar atipt"añasawa...
  Ukat jan ajjsarir premionakwa katoqapjjani,
  ¡Ukat chiqpachapuniw mä machaq Roma lurañäni!
  
  Diosax, iyawsapxita, janiw jan ch'amani jaqinakarux munaskiti , .
  Jupax jan ch"amaninakaruw mä club ukamp atipt"i ...
  Nayax imill wawanakax machaq pachanïpxaniw sasaw iyawstxa ,
  ¡Walja ch"ullqhi, yatisktawa, bayonetas ukanakat!
  
  Markapax wali sumawa, jach"a, .
  Jupax kunayman llakinakaniwa...
  Pirata jach"a kankañax suyt"askistu,
  ¡Ukhamarus pusix jan walt"äwinakat jachäna!
  
  Q"ala kayuni tawaqux espadap jach"ar apti,
  Jisa, iyawsapxita, jupax wali sumawa...
  Mä águilaruw tukupxam, janiw mä lororu tukupxamti, .
  Aka tawaqux parli , alma!
  
  Cheqas akapachajj jukʼamp suma uñnaqtʼanïniwa,
  Nayax yattwa chiqpachapuniw aka...
  Filbusters ukanakat katuqañax jan waliwa,
  ¡Ukat mä querubín ukaw jiwasanak patat tʼijtʼi!
  
  Kunas imill wawanakatakiwa, jan llamp"u chuymanïpxamti , .
  Chiqans jiwasax waynanakarux munasipxaraktwa...
  Arumanakax amukiw jutapxam waynanaka,
  ¡Machaq wawanaka lurañäni!
  
  Ametralladoranakax wali coleratw jalxatapxi,
  Jupanakax mä taqpach arsenal ukham uñt"ayapxäna...
  Janiwa, wali ch'amani ñanqha Cainax katuqani,
  p'iqip patxaruw t'unjapxta !
  
  Uka brigantina velas ukanakax phuqt"atawa, .
  Jiwasax wali ch"aman amuyunïtanwa...
  Cuervonakax jawq'jataw uñjasipxani, uk yattanwa,
  ¡Doble bajo ukax wali jach"at thuqt"ani!
  
  Imill wawanaka, ¿kunsa munapxtaxa?
  Atipjaña, nuwasiña ukat munasiña...
  Ukat jumax juk'amp juchachasta waynanakampi,
  ¡Aka pachan juk"amp sum jakañataki!
  
  Aka nuwasïwinxa janiwa kuna jark"añas jiwasatakixa utjkiti,
  Jiwasax satélite ukax altu...
  Janiw oración lurañan tiempom ina chʼusar aptʼasimti,
  loqhe jaqëñat wali jayankiwa !
  
  Jiwasax piratanakax wali wila masinakäpxtanwa,
  Taqiniruw espadanakampi khuchhurapxta, mä filete ukham...
  Awisax ch"amanakax janiw mä kipkakïkiti, .
  ¡Ukat imill wawarux katuntapxäna!
  
  Ukatwa mä soldadon pʼeqep khuchhurayäta,
  Navajas ukham ch"ullqhi espadampixa...
  Jiwasax wali kusisitaw uñisirir ch"iyjañasa, .
  ¡Mä ladrillo mayjt"ayañax wakisispa ukhaxa!
  
  Janiwa, janiw kuna pächasktanti,
  Thaya, thaya ukat jach"a thaya ch"amampi, .
  Piratanakax chuymapanx genio Lenin ukanipxi,
  ¡Chiqpachansa akax mä regalokïniwa!
  
  Ukhamawa, tukuyañax jak"ankiwa piratanakan uñisirinakapataki,
  Jiwasax nayratpach pirqaruw pintapxta...
  Ukat tʼunjatäpkchiyätsa, .
  ¡Oraqejj jukʼamp qʼomaruw tukuwayjje!
  Ukhamaw jan axsart"ir Marinkax q"ucht"awayi ukat jach"a ukat jan uñt"at clasep uñacht"ayäna, precursor, nuwasir ukhamarak pirata ukhama.
  Inas mä imill wawatakix pirata ukhamäñax wali askïchispa. Ukat ¿wiñay waynäñasa, wiñayatak qʼala kayukïñasa, ¿kunjamakis jikjjatasi?
  Valerka ukaxa mä muxsa jachaqt"asiwimpi:
  - Ch"axwiri clase ukaxa wali jach"awa.
  Ukat juk"amp ch"amampiw orconakan jan jakt"kay ejercitopar t"unjapxpan. Ukat taqi jan amuyt"kaya ukat jan uñt"at ch"amampiw jupanakar jawq"jañama . Ukat chiqpachansa wali jiwayirjamaw tukuwayi.
  Slavka, orcos ukanakar en masa chhaqtayasa, akham sasaw arnaqasïna:
  - Hiperórbitas , machaq qhathunaka!
  Levkax jank"akiw aka tuqitx iyaw satayna:
  - Nayan jach"añchäwijax janiw taqpach armaskiti, .
  ¡Vladika Lenin jupaw apnaqani!
  Ukat yuqall wawanakax wasitat q"ala muruq"u talonanakapamp apthapisin ch"axwapxani.
  Ukat wasitatwa qhantʼani. Ukat mä jiwayir cascada de chispanakax jaquntatäniwa.
  Marinkax lart"asisaw chhuxriñchjasïna, patak patak orcos ukanakaruw jaqunuqäna ukat taqpach montículos de cuerpos ukanakaruw tantacht"äna. Ukat orconakan jiwat cuerponakapax wali chʼamampiw qʼañuchasi.
  Ukampis precursora tawaqux qʼala kayunakap chʼallxtayäna, ukat wali jila alani ukat suma qʼapkir qʼapkir qʼapkir qullan qʼapkir qʼaphinakapax thaya taypinwa chʼallxtäna.
  Marinkax larusisaw akham säna:
  - ¡Ch"axwaña uñacht"ayaña!
  Slavax p"iqip ch"allxtayäna:
  - ¡Hiperquasar ukaxa!
  Levkax chuym ch"allxtataw akham säna:
  - ¡Hiperquasar uka aruxa nayratpach ch"amakt"atawa!
  Valerkax jacht"asisaw akham säna:
  - ¿Kunas jiwasana pachanakasa jani suma isthapt"ataxa?
  Ukat yuqall wawanakax wasitat q"ala kayunakap ch"allt"apxäna.
  Ukat coconakax orcos ukanakarux alaxpachat jaquntañ qalltapxäna. Chiqpachansa, jan wali osonakan pʼiqip chʼalltʼapxäna ukat chʼiyjapxäna. Ukat mä chʼiyar chʼiyar cañonadaw tʼunjañatak utjäna.
  Ukampis jupax larusiñatakïnwa. Yämas kunapachatï chocolatenakax ejercito de monstruos shaggy ukar jaquntañ qalltäna ukhaxa. Ukat ukatsti uka leche condensada ukax warantasïna.
  Marinkax akham sasaw qhanañcht"i:
  - Ukat akax wali jach'awa !
  Valerka kullakajj akham sänwa:
  - Uñisirinakamar leche condensada warantañaxa kunjamatsa jani yäqañawa. Inas napalm uñstayañax juk"amp askïchispa?
  Precursora imillajj janiw ukham skänti:
  - ¡Akax sinti qhurupuniwa! Jumax mä kasta ch"iyar almanïtawa.
  Slavkax lart"asisaw akham säna:
  - Jisa, ¡ukaxa vacío ukhamawa!
  Levka kullakajj akham sänwa:
  -Jan ukax ch"iyara ch"uqi!
  Valerka kullakajj kusisit uñkatasaw akham amuytʼayäna:
  - Jan ukax inas jumax Marinkax juk"amp kusist"añatakiwa q"ucht"asma?
  Slavkax mä jachaqt"asisaw yapxati:
  - Jisa chiqapa. Panqaranak q'uchupxam, jan phinq'asipxamti!
  Levka jupax tuiteó:
  Q"uchuñax lurañ yanapt"istu, jakañataki,
  Lenin jupax chuymasanx mä angeljamaw q"ucht"i...
  Ukat khititix jakañ taypin q'ucht'asis sarnaqki ukaxa,
  ¡Janipuniw kawkhans chhaqkaniti!
  cuasar uñnaqampiw q"ucht"äna :
  Jiwasax jan axsart"ir, suma uñnaqt"an tawaqunakätanwa,
  Mä huracán ukham nuwasiñ yati ...
  Ukat suma uñnaqt"aninakan arupax wali qhanawa,
  ¡Awisax napalm jallux alaxpachat purintäna!
  
  Mä pirata brigantina sat barconwa barcot sarapjjta, .
  Jiwasax mä jan axsart"ir Pavel-Capitán...
  janiw aka llaki pachan jakañ munktanti ,
  Ukanjja , mä jachʼa thayajj jiwañaruw puri !
  
  jan wali jaqinak taypin k'arisiñ munapkiti , .
  Jupanakax orcos ukanakar atipt"añatakis wakicht"ataw jikxatasipxi...
  Wali ch'amampiw uñisirinakapampi nuwasipxani,
  ¡Ukax cuadernoman qillqt"asim!
  
  Ukat, iyawsapxita, jupanakax janiw kuna jark"awinakanïpkiti,
  Jupanakax Krauts ukar atipt"añ yatipxi...
  Wali axsarkañ premionakaw suytʼaskistu,
  ¡Ukham sapa kuti phisqa jikxatañasataki!
  
  Ukat jiwasax wali ch"aman piratanakätanwa,
  Mä colerat thaya ukham nuwasiñäni...
  Wakisispa ukhaxa, ikiñanak yapuchañäni,
  ¡Uñisirinakajj wali chʼamampiw tʼunjatäpjje!
  
  Jiwasan barcosajj jan atipkayakiwa
  Mä águila ukham oladanak taypin liwxatasi...
  Ukat kuna negocios ukanakas jiwasatak utji,
  ¡Uñisirinakajj wali tʼunjatäpjjaniwa!
  
  Janiw ch"axwañanx jan ch"amanïñ uñacht"aykañäniti, nayax yatxa, .
  Taqi kunat sipansa, imill wawanakatakix juk"akiw ajlliñax utji...
  Nayax janiw kunayman kasta qarjañanakat llakiskti, .
  ¡Machaq pacharuw jak"achasiñäni, aka ajanu!
  
  Ukat janiw khitis imill wawanakarux pint'kaniti , .
  Jiwasax uñisirinakar atipt"añ yattanwa...
  Qhixu qhixunakax wali axsarañjamäkchisa,
  ¡Ukat alaxpachanxa wali axsarkañ chhijchhiw utji!
  
  Ukhama, kunjamsa jiwasa imillanakaxa, .
  Chiqpachansa Universo ukar atiptʼañäni...
  Jan wali Judasajj jaltjjaniwa,
  Ukat iyawsapxita, ¡taqpach akapachax qhipäxankiwa!
  
  Lamar qotansa uma manqhansa, .
  Taqi chiqanw ch"axwapxta, mä jach"a ch"axwäwi...
  Kunjamatix mä alianza ukanx warminakax Supayampi,
  Wiñay Awki, jumampïpxtwa!
  
  Ukat jumax yatisktawa, janiw uñisirinakax khuyapt'ayasipkaniti,
  Taqi kunat sipansa, ukatwa imill wawax jan wali pirata...
  Jiwasax Awki Markan jach"a taripirinakapätanwa,
  ¡Mä ametralladora dashing ukar tantachtʼañäni!
  
  Diosax imill wawanakarux mä coronampiw payllani,
  Sapa mayniw mä orden ukat mä medalla churatäni...
  Suma uñnaqt"aninakan jisk"a arupaw jawsi,
  ¡Ukat jupanakax, chiqpachansa, reyiruw waytʼapxi!
  
  Ukhamaw nuwasirinakax khuchhuqapxi,
  Kunjamatix mä ametralladora jan wali filanakan...
  Ukat chiqpachapuniw nayran qhanap apanipxi,
  ¡Jan kuna ina chʼusat jan walinak lurañas utjpan!
  
  Uka tawaqun ajanupax mä jach"a jach"a tukusaw qhant"i,
  Ukat lakax perlanakampiw lliphipi...
  Waljanak uñjsnawa, .
  ¡Akax jiwasan suma uñnaqt"anïñasawa!
  
  Janiw kuna punkurus mantkañäniti,
  mä muyuñakiw churañäni ...
  Imill wawax kunatsa aburritäxiwa
  ¡Ukat taqi uñisirinakaruw ganchomp chintʼañ yati !
  
  Imill wawanakax wali sumaw atacapxi
  Ukat nayranakapax llijullijunakamp lliphipi...
  Kunatsa, envidiasirïpjjatap laykojja,
  ¡Imill wawanakan ajanunakapajj jachaqtʼasipjjewa !
  
  ¿Kawkïr thayanakatakis chʼaxwañäni?
  Ukatxa mä machaq jiwaña ola t"ijt"awayxi...
  ¿Kunatsa imill wawanakan uñisirinakapax wali amuktʼapxi?
  ajanu Morgan chachajj churim?
  
  Ukat ninax jichhax ninamp phuqhantatänwa,
  Mä nina thaya thayax uka chiqaruw purini...
  Janiw ina chʼusat orconakar atipjapkayätti,
  ¡Kuntix uñisirix uñjki ukax llamp"u chuymampiw amukt"i!
  
  Aka chiqanx arcángelax mä axsarkañ trompeta phust'aski,
  Jupax taqinin p"iqipampiw ch"axwaski...
  Atipjañatakix janiw sinti qhipäkiti,
  ¡Thayax laphinakar kuynt"ayaskir uñjasispawa!
  
  Ukhamajj khitis, kunapachatï aka cheqan wali qʼañüki ukhajja, .
  ¿Khitis jach"a puñchuni?
  falso Malyutampix sarnaqañamäkiti , .
  ¡Jupax mä phuqhat asnuwa!
  
  jach'añchäwisan wasitat , .
  Mä thaya ola taypin khuchhuqaña...
  Jiwasax imill wawanakax colerasiñampiw mayacht"asipxtanxa
  ¡Morganaruw chʼiyjä!
  
  Ukatpï nuwasiñar wal tʼijtxtanxa,
  Ukanx huracán tormentas ukanakaw uñacht"ayañäni...
  Ch'iyara Rogers sat chachajj popa patjjaruw jalnaqäna, .
  ¡Jach"a regalo uñacht"ayawayta!
  
  Ukhama, Morgan jupax ataúd ukar mantañapawa, chiqpachansa.
  Jupax mä estaca lurani aspen...
  Jiwasax imill wawanakax wiñayatakiw atipt'apxtanxa,
  ¡Ukat janiw mä jach"a jach"a tukuñ jaytktanti!
  
  Awki Markar atipjañar irpapxañäni,
  Jiwasax jan axsarasaw orcos ukat trolls ukanakar atipt"añäni...
  Ukat barconakampiw Edén markar puriñäni,
  ¡Mä akapachan jiwasanak taypin utjpan!
  Walja waranq waranq orconakaw jiwayatäna . Ukat walja montículos de cuerpos ukanakaw tantachasipxi, Tamerlane ukax samart"askiwa. Ukampis uka animalanakajj pachpa ajjsarkañjama ukat jan wali jaqenakäpjjewa, wali ajjsarkañawa. Ukat wali qʼañu ajanunak uñjasajj jachaqtʼasipjjewa.
  Marinkaxa chhuxriñchjasïna ukatxa arnaqasïna:
  - Lenin, wiñayataki jiwasanakampïpan. ¡Ukat calvo pʼeqepajj mä supernova ukham qhantʼpan!
  Valerkax larusisaw chillqt"asïna:
  - Jisa, infierno mayjt"awinakax suyt"askistuwa!
  Slavka ukax akham chiqañchawayiwa:
  - ¡Janiw infiernonakakiti, jan ukasti arco iris ukanakawa! ¡Ukat mä jachʼa atipjäwiw utjani!
  Levka ukax apthapisinx phust"äna, ukat mä nina nina lawraw waynan lakapat mistunïna. Ukax mä phuch"u aceite sulfúrico ukamp apthapisin ninamp phichhantatäkaspas ukhamawa. Ukat mä dragonax wali chʼamampi chʼalltʼki ukhama.
  Valerka kullakajj akham sänwa:
  - ¡Walikiwa, jumampi dragón!
  Leninista waynax p"iqip ch"allxtayäna:
  - ¡Jichhakamax janiw ukham lurañjamäkiti!
  Marinkax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - Realidad virtual ukan pioneros ukanakan posibilidades ukanakax niyas jan tukuskirjamawa. Ukat aka chiqanx millones de orcos ukanakarux chhaqtayaraksnawa.
  Valerka ukax apt"asiwayi ukat q"ala, rosa talón ukampiw mä jach"a, jiwayir ch"ama, t"unjir pulsar antutawayi.
  Nina bola ukham tʼijtäna ukat qinayanak qhipäxan wali jachʼat jalnaqir bombarderoruw chʼalltʼäna. Mä jachʼa maquinan purakapanwa mä bomba atómica phallawayi. Ukat mä super brillante flash ukaw qhant"äna. Ukat ukat mä jiwayir ukat jan uñt"at suma uñnaqt"an nuclear ch"uñuw uñstawayi.
  Slavkax mä muxsa jachaqt"asisaw akham säna:
  - ¡Jach"apuniwa! ¡Ultrapulsar ukax wali jach"awa !
  Levkax akham amuyt"ayi:
  - ¡Marinkax mayamp q"ucht"pan! Naya, ukat taqiniw wali suma chuymanïpxta.
  Precursora imillajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw wali munasiñampi ukat wali amuyumpi qʼochüna:
  Jiwasax alaxpachankir suma uñnaqt"an pirata imillanakakïtanwa,
  Ukat taqi uñisirinakasarux wali yatiñampiw khuchhuqapxta...
  Iyawsapxita, cuerposax cristal ukham chʼamawa,
  Aka chiqanx uñisirix atacatawa, jan axsarasaw!
  
  Chʼaxwäwinakanxa, mä querubón ukaw jiwasanakxarux qhantʼi,
  Espadanakax, llijullijunakjama, acerot ch"allt"asipxi...
  Jiwasax señora filibusters , jiwasan impulso ukax jan atipt"kayawa, .
  ¡Ukat españolanakarux wali ch"amampiw wajjranakar ch"allt"apxäna!
  
  Imill wawax mä sable ukat ch'ullqhi espadanak amparapan apt'atawa , .
  Ukat mä columpiompiw col p"iqip t"unjañäni...
  Ukat kayunakasampi, puñalanakampi, espadanakampi nuwasiñäni ukhajja,
  ¡Jiwañ jachʼa thayajj niyaw puriniñampïski!
  
  Janiwa, suma imillanaka , janiwa juk"ampi thaya jikxatapkätati, .
  Mä kʼajkir meteoro ukham tʼijtjjañäni...
  Jiwasax janiw pä tunk marat jila uñnaqanïktanti,
  ¡Ukat mä colerat, wali jachʼa atipjäwiw suytʼaski!
  
  Akaw jiwasan jach'a kankañapaxa, yatipxtawa, janiw nuwasïwinakanx yaqhachatäpkti,
  Chiqpachansa mä wila masi lobo pirata...
  Ukat kawkhansa mä qhuru, jan wali lunthataw nuwantaski,
  ¡Ukat chiqpachapuniw atiptʼasiñax suytʼaski!
  
  Kuna nuwasïwinsa , imill wawanakax ukham nuwasiripxiwa, .
  Jan walinakas qhepäjjap pʼakjaspawa...
  Iyawsapxita, filibusters ukax esencial jach"awa,
  Ukat aka logaritmo ukax cuadernoman qillqt"asim!
  Wali colerasisaw galeón ukar ataque lurañ qalltäna,
  Jiwasax medusas ukham wasitat ch"axwañ munapxtanxa...
  Taqi kunat sipansa, mä jan wali piratax suma almaniwa,
  Ukat chuymapanxa, ¡mä filibuster ukax sapa kutiw vaquero ukhamäspa!
  
  Jiwasax janiw jan ch"amanïñ aru yatktanti, janiw axsarañ arurux iyawsktanti,
  Corsairs, yatipxtawa, janiw kunas qhipäxar kutt"añax askïkiti...
  Chiqansa, chʼakkatat Jesusax jiwasatakiw firmäna,
  imill wawanakax amparanakas ch"uqt"asipxta !
  
  Akax jiwasan chiqa chiqaw munasiñan chuymanakapan jakaski,
  Mä imill wawax cisne ch"aman ch"iwipawa...
  Jiwasax chiqpachapuniw atipt"äwinak jist"arañäni, jan tukuskir puntuación ukaniwa,
  ¡Ukat encina sat remo patjjar wali chʼamampi taktʼasiñäni!
  
  Ch"axwawinakan mayjt"awiw utjani, aka tuqitw parlasktanxa,
  Jiwasax wakicht"añäni, nayax amuyta, mä fiesta ukax wali chiqpach planetan...
  Iyawsapxita, walja ukat walja kunayman ch"amanakaw utjistu,
  ¡Jilïr jaqinakax larusipxpan ukat wawanakax kusist"apxpan!
  
  Janiwa, mä jachʼa chʼaxwäwinxa, uka suma jikxatañax janiw ina chʼusatäkiti,
  Kunatix imill wawanakax wali suma ukat suma uñnaqt'anipxtanwa...
  Iyawsapxita, jiwasax ukham ajay tuqin suma uñnaqt"anïtanwa,
  !
  
  Ukhamaw jikxatasïna, filibusters ukanakax akan nuwasïwinkapxiwa,
  Jupanakax wali coleratw ataque ukar sarapxi, agresivo éxito ukamp...
  Ukat yatipxam, uñisirirux mä laqʼunakjamaw jiwayä,
  ¡Imill wawanakas wali chʼamampiw jawqʼjapxirïna!
  
  Ikinkasax jach"a clasenkir imill wawanakakïtanwa, .
  Chachanakar kamachinak churañ yati...
  Chiqpach sasma ukhaxa, Diosax munaspa ukhaxa,
  ¡Intin quri medios ukanakap uñjañäni!
  
  Walikiwa, janiw qutan juk"amp suma jikxatapkätati,
  imill wawanakax uñisirinakarux mä p"iqinchaw churapxani...
  Jiwasax ecuador uksaruw puriraksna
  ¡Chiqpachansa jan wali lunthatarux mä niquel churañamawa!
  
  Jiwasan ch"aman destinosan jach"añchäwipataki,
  Khitis t"ant"a imaskäna ukat churarakïna...
  Jiwasax Morganarux Supayaruw jaysañäni,
  ¡Ukham aka q"añunakax jan atacañapataki!
  
  jan wali piratanakaruw p"akintañäni
  Uka ridge, khititix jank"akiw filibusters ukar makhataski...
  Ukat jan jan waltʼäwinakan uñjasiñasataki,
  ¡Uka toqet walja uñachtʼäwinakaw utjani!
  
  Ukatwa, Morgan jupax mä lych , .
  wali ch"amampiw juparux jawq"jañäni ...
  Ukat pallapalla imillax janiw chhuxriñchjkiti,
  ¡Uñisirinakajj wali chʼamani sepulturanakanïpjjaniwa!
  
  Akax imill wawanaka, akax jach"a colorawa, .
  Suma uñnaqt"ani, wali sumawa akanxa...
  Ukhamaw jiwasan alwax utjani,
  ¡Ch"aman jaqinakampiw mä equipo ukhamäñäni!
  
  Akax ukham jach"a ch"amawa,
  Jiwasax wali suma imillanakätanwa, aka uraqin salt"atätanwa...
  Chiqpachansa uka cocodrilo lunthatapxatayna,
  ¡Uka infierno familiat jiwañajj jutpan!
  
  Ukhama, Morgan ukax uka yuqall wawawa, .
  ajanuparux katuqarakïtawa ...
  Ukat mä querubín ukaw cuchillomp jawq'jätam,
  ¡Walikiwa, uñisirinakax janiw jaya pachax utjxiti!
  
  Imill wawanakax primavera ukan yuripxi
  Jupanakax nuwasïwins wali agresivupxiwa...
  Jan tukuskir samkanakampiw tʼijtʼapxi,
  ¡Mä jaqix wali ch"amanïñapataki!
  
  Niya mä qhixu qhixuw kawkhans utji,
  Ukat janchirux thayax wali ch"amaniwa...
  Akax mä warmin jachaqt'asitapawa, .
  ¡Ukhamajj jaqejj taqe chʼamaniruw tukuni!
  
  Ch"axwäwix qhipa wila masinakkamaw sarantaski,
  Ukham qhuru , walja tuqit...
  Aka chiqanw mä atipt"ir cuenta jist"arapxta,
  ¡Aka sallqa Morgan khuchhix makhataski!
  
  Janiwa, Diosatakix iyawsapxita, janiw kuna jark"añanakas akan utjkiti,
  Iyawsapxita, atipt'añampiw nayrar sartañäni...
  Imill wawanakax walja premionakanïpxani,
  Ukat machaq turnompiw jist"arañäni, amuyataxa!
  
  Suma, piratanaka, nayrar sartapxta, .
  Imill wawanakax activamente atacapxpan...
  Nayax mä águila ukhamätwa, ukampis uñisirix janiw ukhamäkiti,
  Morgan, jumax shabby jan wali Caín!
  . 5 JAQTHAPI.
  Marinka, aka precursora, wali suma uñnaqt"ani ukhamaraki, uka pachparaki, musculoso ukhamaraki ch"amani imilla, wali suma q"uchutayna, wali suma chuymampi q"ucht"atayna. Jupax mäkiw, nayax sañ muntwa, mä monstruo. Ukat uka pachparakiw wali munasiña.
  Ukat ukhamatwa wawanakax wasitat kun lurañ amtapxäna. Inas juk"amp jakkir ukat agresivu nuwasiñ uñacht"ayarakchispa.
  Chiqpachansa akax wali muspharkañawa. Kunas mä historia alternativa ukax Payïr Jach"a Ch"axwäwinx matriz Hipernet ukanx utji.
  Cáucaso markax niyaw jaltxañampïski, ukat juk"amp muspharkañaw uñjasi.
  Ukat alemananakax walpun sarnaqapxi ukat tʼaqhisiyañ apnaqapxi. Alemania markankir precursora imillanakax jukʼampiw tʼaqhisiyañ munapxi.
  Aka chiqanx Gerda ukat Charlotte jupanakax niya tunka kimsan marani mä waynaruw niya q"ala jan isinïtap apsupxäna. Ukat precursorarux llaktʼasiñ qalltapxäna. Seryozhkax larusisaw chhuxriñchjasïna. Ukat Gerdax ligero uka waynan q"ala , muruq"u talonaparuw apanïna. Flame sat warmejj precursoran mä jukʼa qʼañut lurat suelaparuw liqʼitäna. Jupax wali llakitaw arnaqasïna. Blisters ukanakaw uñstäna.
  Alemán imillanakax akham sasaw chhuxriñchjapxäna:
  - ¡Wali thayapuniwa !
  Ukat uka waynarux jawqʼjañ qalltapxäna. Jupax jacht"asisaw arnaqasiñ qalltäna. Yämas kunapachatï imill wawanakax qʼala kayunakapar ninampi antorchanak apaniñ qalltapxäna ukhaxa. Ukatxa mä juntʼu hierrompiw precursoran qʼala pechopar uchapxäna, ukat uka waynax janiw amuyasxänti.
  Jïsa, Alemania markankir nuwasirinakajj wali sumwa jikjjatasipjje. Mä yuqall wawar t"aqhisiyañax kunaymaninak ordenankiwa.
  Ukampirus t"aqhisiyañax janiw yuqall wawanakatakikiti, jan ukasti Komsomol ukankirinakatakis ukhamarakiwa. Imill wawanakarux q"añunakap apsusaw estante ukar apapxatayna. Ukanx suma uñnaqt"aninakaruw jaquntapxäna, qunqurt"asipxañapatakiw wayt"apxäna ukat chiqpachapuniw llakimp liwxatapxäna. Ukat imill wawanakan qʼala kayunakap manqhanjja, mä brasero qhantʼayapjjäna, ukat kayunakap qʼañuchapjjañapatakiw ajjsarapjjäna.
  Kunjams Komsomol ukankirinakax sallqa llakimp arnaqasipxäna... Kunjams taqi kunas qhurupunïna. Ukat fascistanakax nina nakhaskir aycha thujsap nayranakaparuw samsupxäna ukat larusipxäna, thixninakaparuw ch"allt"asipxäna ukat arnaqasipxäna:
  - ¡ Heil Fuhrer jupax wali sumawa! ¡Taqiniruw jiwayañäni!
  Ukat wasitat jaqinakar t"aqhisiyaña ukat t"aqhisiyaña. Precursoranakar tʼaqhisiyañax jukʼamp askiwa. Uka yuqall wawanakax jiwayañkamaw jawq"japxi ukat ukatsti ch"uñumpiw usuchjatanakaparux warantapxi ukat jupanakax jachañaruw wayt"apxi. Jïsa, ukax wali jan walipuniwa.
  Ukat kunapachatix jupanakax junt"u alambre apnaqapxaraki. Ukax juk"amp llakisiñaruw tuku.
  Ukat nazis ukanakax nayratpach Makhachkala markaruw katuntapxi. Ukat jupanakax Azerbaiyán markan territorioparuw sarapxi. Ukat Ereván markax nayratpach muyuntatänwa ukat jark"antatäxänwa. Ukat taqi jan suyt"awimpiw Batumi markarux ch"axwapxi. Ukat agresivu ukhamawa.
  Mariscal Rokossovsky jupa pachpaw niyaw jiwxäna. Soviético soldadonakajj jan waltʼayatäpjjänwa ukat tʼunjatäsipkaspa ukhamwa amuyasïna. Jaqinakax katuyasipxi ukat sarxapxi ukax jilxattaskiw. Ukat walja avión apnaqerinakajj llakitaw jikjjatasipjje.
  Anastasia Vedmakova ukat Akulina Orlova jupanakax jichhax atipt"añat jark"aqasipki ukhas. Imill wawanakax jan axsarasaw ch"axwapxi, jan axsaras ch"axwapxi.
  Janïr kimsa waynanakamp nuwasiñkamax Anastasiax sapakiw jikxatasïna, phenomenal poder cósmico apthapiñataki.
  Ukat chiqpachansa, taqpach cargatäxänwa. Ukat uñisirinakar jan chʼamampi tʼunjañäni.
  Ukat uka pachparakiw qʼala kayunakampi apnaqaña.
  Ukat pulmonanakapan patat chhuxriñchjasïna:
  - ¡Nayaxa mä jach"a uraqpachana ch"amanchiritwa!
  Ukat kunjamsa qʼala talonampi palanca chʼalljjti.
  Akulina Orlova kullakax ch"axwäwinx jan ch"amamp lunthatasirïnwa. Ukat qʼala kayunakap apnaqasajj Wehrmacht sat avionanakaruw tʼunjaraki.
  Ukatwa ME-109 K. Aka maquinax nayratpach apnaqatäpachänwa, ukampis walja mayjtʼäwinakat qhispiwayi. Ukat uka tuqitxa sum chʼaxwasma.
  Akulina Orlova, sallqa colerasiñampiw uñt"ayasi, jupax akham q"ucht"awayi:
  - ¡Jach"a comunismo ukar jach"añchapxam! ¡Fascismo ukax atipt"atäniwa!
  Ukat mayamp q"ala talonampi ukat kunjams ch"allt"asiñapa.
  Akax akan loco imillanakawa.
  Ukampis Cáucaso markan ch"amanakapax wali jan kikpakiw jikxatasipxi. Ukankir taqpach chachanakajj águila jamachʼinakäpjjewa sasin amuyasipkchisa. Ukampis janiw khitis mä rusa warmirux saykatakaspati.
  Ukat nuwasirinakax wali qhuru chuymanïpxiwa ukat thayarakiwa. Avionanakax jaqunukutapxiwa, ukampirus cualitativa superioridad ukax utjkchispas.
  Akulina Orlova kullakax akham q"ucht"awayi:
  Inti muyu...
  Ukat qʼala kayunakapampiw uñisiriparux tʼunjäna.
  Anastasia Witchakova, escarlata chuchupampi botonanak ch"allt"asa ukat fascistas ukanakar t"unjasa, sarantaskakiwa:
  - Aleman jaqinakax jak"ankxapxi...
  Akulinax chhuxriñchjasïna, yaqha alemán avión ukar khuchhuqasa:
  - ¡Hitler jupax reconocimiento ukar saratayna!
  Anastasia kullakajj fascistanakaruw pallapallamp jiwayasajj saskakïna:
  - Mä p"iyaruw jaquntatäna...
  Akulina, chiqaparu disparasaxa, chhuxriñchjasïna:
  - Nayan kayuja p"akjata...
  Vedmakova, wali ch"amampi ukat chiqaparu ch"axwañampiw akham säna:
  - ¡Ukat jupax despedida sasaw säna!
  Ukat imillanakax mäkiw arnaqasipxäna:
  -Sapüru vodka utjañapa, .
  Salchicha ukat arenque...
  Tomate pepino, .
  ¡Ukhamaw Hitler chachan tukusiñapa!
  Akulinax wasitatw nazis ukanakar jiwañ regalo apayanisax akham säna:
  - Chiqpachansa, q"ucht"añasawa: - ¡Rommel ukax tukuyxiwa!
  aire conchas sat cañón uñachtʼayasajj akham sasaw iyaw säna:
  - Chiqansa - Hitler jupax niyaw mä pasado etapa!
  Kawkhantix Rommel-Hitler jupan jan ch"amapax utjkiti, soviético soldadonakax mä juk"a ch"amanchawinak wakicht"añatakiw ch"amachasipxi. Ukampis wali chʼamawa. Ukampis taqe kuntï lurañjamäki ukat jan lurañjamäki ukanak lurasipkakiwa.
  Ukat wawanakax, ukhamaraki, nuwasipxi. Ukat precursoranakax nuwasiñaruw sarapxi. Kuna uñisirinakarux cocteles Molotov ukat armas ukanakamp jikisipxi.
  yuqall wawanaka, imill wawanaka, ch"ama tukuta ukat ch"uxñanaka, kunjamtï nuwasïwinx nayrax lurapxirïk ukhama. Ukat jan axsaras ukat sinti jan axsarasaw nuwasipxi.
  Qhawqha wawanakapas jiwapxi ukat ch"iyjataw qhiparapxi.
    Gertrude ukat Adala alemán pilotonakax q"ala kayunakapamp ch"allt"asisaw pä qunuñani XE-328, mä jet maquina, mä monstruo tunka cañones aéreos ukar makhatapxäna.
  Jichhakiw jallux purintäna, ukat imill wawanakax q"ala kayunakapan suma, wali qhana ch"akhanakap jaytawayapxäna.
  Jupanakax wali sallqjañ munapxäna, ukat aeropuerto ukan irnaqir wayn tawaqunakax qullqi munañampiw q"ala kayu ch"akhanakap nayranakapamp manq"antapxäna, ukat yuqall wawanakas jan pantjasirïñampiw punkiñ qalltapxäna. Jilapachax walja warmi pilotonakaw utjäna - operaciones de combate ukanakax uñacht"ayiwa warminakax, mä kipka condicionanakanx pä kutiw chachanakat sipanx jakasipxi. Ukat ukax wali askiwa sañ muni. Ukat Hitler-Rommel, jan ukax juk"ampirus Mariscal de Campo Fuhrer, chiqpachansa, janiw khitirus sintt"asir jaqikiti.
  Kimsïr Reich uksanx pachpaw poligamia ukax oficialmente uñt"ayasiwayi - pusi warminakan derechopa. Ukajj wali wakiskiriwa. Ukampis janiw cristiano saräwinakampix sinti sumäkiti . Fascismo sat religionajj machaq religionaruw thaqhaski, ukajj janiw muspharkañäkiti. Fuhrer-Field Mariscal jupax monoteísmo ukawa sasaw arsu, ukampis ukham especial ukhamawa - mä panteón de diosas paganos, Nayra alemán diosanakampi. Chiqansa, Hitler-Rommel pachpaw taqi Chʼamani Diosan khitatapa ukat yatiyiripjamax aka panteonan taqi jaqinakat sipansa jukʼamp uñtʼatäxi.
  Ukhamajj cheqansa, Fuhrer chachajj cheqapuniw jupa pachpa yapuchañ muni.
  Gertrude ukat Adala jupanakax walja lurawinakan ataque avión ukanakap alaxpacharuw jaquntapxäna, ukax mä ch"axwirin lurawip phuqharakispawa.
  Ch"axwiri imillanakax jupanakpachaw wali atinisipxi. Rusonakax janiw avión jet ukanipkiti, ukat janiw alaxpachankir tigresanakan nuwasïwiparux saykatañjamäkiti.
  Gertrude kullakajj akham sänwa:
  - Nayaxa mä caballero ukhamawa nina nakhantata jawira...
  Adala kullakajj wali kusisitaw kisunakap uñachtʼayasajj akham säna:
  - ¡Ukat nayax taqiniruw chequema!
  Imill wawanakax larusisaw phallapxäna. Qʼala talonanakap pedalonakaruw chʼalljjtayasipjjäna ukat jet ataque sat avionaruw muyuntapjjarakïna.
  Wali ch"amakt"atäxänwa, ukampis inti jalsu tuqinx mä qhana rayax mä juk"a uñstawayxänwa. Imill wawanakax sillp"ipxäna... Rusia markan jach"a uraqinakapax niyaw jupanakan manqhan jalnaqäna. Ch"axwirinakax chhuxriñchjasipxänwa ukat nayranakap ch"irmthapipxäna. Jupanakax wali extra aire ukhamarak suma uñnaqt"anipxiwa.
    Ukat qʼala kayuni, chiqansa, jan chʼaxwäwinkir tawaqutakix zapatonakjam jan wakiskir yänakampi qʼiptʼasisa.
  Ukat avionan sensibilidad ukax walja kutiw jilxattaski.
  Aka chiqanx soviético autonakax jupanak tuqiw jaltxapxi. Hélice ukamp apnaqat Yak-9 ukax inas qhipa uñstawinakatx juk"amp uñt"at auto ukhamächispa. Janiw sinti armatäkiti , jan ukasti mä jukʼa jila alaniwa ukat jukʼa armaduranirakiwa. MIG-5, mä juk"amp jaya autox ametralladora armamento ukaniwa. MIG-3 ukax nayrïr modelo ukhamawa. LAGG-7 ukax inas juk"amp jaya ukat juk"amp armat jamach"ix ukhamächispa. Qhipa mayjt"awix kimsa 20 mm ukjam cañones ukaniwa.
  Ukampis taqi ukanakax hélice ukamp apnaqat maquinanakawa, janiw kuna avión jet ukanakax luratäkiti; Ukat alemananakax wali atinisisaw jikxatasipxi.
  Gertrude kullakax tunka cañones aéreos ukanakaw phichhantawayi. 30mm ukat pä 37mm armas ukanakaw ch'axwapxi . Jupanakax avión soviético ukanakan nina tornado ukham jank"akiw sarapxi. Ukampis wila avión apnaqirinakax jaltxañ yantʼapxi ukat qhipäxaruw mantapxi.
  Adalax aka pachanx maniobra luraraki. Janiw mä alemán auto p"iqit p"iqir apt"añjamäkiti, ukampis qhipäxar mantañax jan walt"äwinakampiw phuqt"ata. URSS ukan pallapallanakatakix uka ataque ukax janiw jan suyt"atäkiti. Antiavión armanakax nayratpach irnaqañ qalltawayxi. Phallat conchas ukanakax ch"amakanwa qhant"i.
  Alemania markankir warminakax mä juk"a axsarañaw utji. Nayratpach uñjapkayäta ukhamaw amuyasïna, janiw kunas muspharkayätti, ukampis... piloto soviético ukanakax jan axsart"irïpxiwa ukat janiw chhaqtäwinakar axsarapkiti. Janiw kunas jupanakarux axsaraykaspati. Ukampis amuyataxa, janiw experienciax utjkiti. Alemania markankir avionax jankʼakiw buceopat mistu ukat mä auto soviético ukarux jaquqaniwayi. Mayniruw ch"uqi ch"uqimp phust"i.
  Alemania markan armanakapan ch"amapax wali jach"awa. Akax mä componente ukawa, Krauts ukanakax Rusia markat sipanx mä jach"a ventaja ukanipxi. Ukampis nazis ukanakax wali jach"a jank"akïpxiwa.
  Adalax jank"akiw sartasi ukat nayrar sartawayi. Ukat Gertrude kullakax cohetenakampiw uñisiriparux jaquntäna. Jupanakax kisunakan iwxt"awinak katuqapxi. Yaqhip municionanakax junt"u jan ukax sonido ukamp irpatawa.
  Adalax akham sasaw jiskht"asi:
  - ¡Janiw jiwayapkistaniti!
  Imill wawanakax autop muyuntapxi. Jupanakax thaya sarnaqañatakiw ch"amachasipxi. Ukat ukat mä ch"axwiri soviético ukax mä vecino alemán avión ataque jet ukarux ch"allt"awayi. Ukat chʼiyjañsa tʼaqanuqañsa qalltarakiniwa. Alaxpachasa, thayasa panpachaniwa.
  Gertrude kullakajj akham sasaw jiskʼat arsüna:
  - ¡ Loco jiwaña!
  Ch"axwirinakax qhanaw mayjt"ayasipxi, ukat ukham ramchasipxaspa.
  Ukat tanques ukanakax frontera tuqiruw saraski. Tripulación legendaria ukax Gerda , Charlotte, Christina ukat Magda ukanakaw ukham lurapxäna.
  Pusi nuwasirinakax jach"a jach"a tukuñampiw ch"amanchasipxäna, británicos ukat estadounidenses ukanakamp nuwasipxi. América markamp ch"axwañ pachanx suma uñnaqt"aninakax Pantera-2 tank ukarux sum yatxatapxäna. Janiw jan wali autokiti, Shermans ukanakat sipanx armamento ukhamarak armadura frontal ukanakanx juk"amp askiwa. Qhipa "Pershing" jupax niyas janiw ch'axwañatak pachanïkänti. Ukat jupax janiw "Pantera"-2 ukatakix rival ukhamäkiti.
  Ukatx pusi imill wawanakax legendario ukham uñt"atäpxänwa. Ukhampachasa, jila partejja, jachʼa thakipajj pusi tunka mayani maranakanwa qalltawayjjäna. Himmler chachajja, Fuhrer chacharuw warmin batallonanakap yantʼañapatak amuytʼayäna, jupajj nuwasiñan wali yatichat ariano warminakatwa yantʼäna.
  Ch"axwawix warminakax janiw kuna jan ch"amanïpkiti, ukat jupanakax sum ch"axwañ yatipxi sasaw uñacht"ayäna. Ukat uka pachparakiw chachanakat sipansa jukʼamp jan waltʼäwinakan uñjasipjje. Ch"axwirinakax infantería ukan ch"axwapxarakïna, q"ala kayukiw Sahara wasar pampan junt"u laq"anakar ch"allt"asipxäna. Ukat jupanakax tanquenak sum yatxatapxäna. Gran Bretaña markamp ch'axwawinakan "Tigre" ukar yant'ata.
  Ukampirus soviético imillanakax SU-100 ukanx wali sum ch"axwapxaraki.
  Rusia markan jan walt"äwipax jan suyt"äwinïkaspas ukhamäkchisa. Ukampis nuwasirinakax Elisabetamp chikaw águilanakjam nuwasipxi.
  Ekaterinax q"ala kayunakapamp palanca ch"allxtayi. Mä concha khiti , ukax Hitleran E-50 autopan ladopar ch"allt"i ukat arnaqasi :
  - ¡Jach"a wila ukat carmesí comunismo ukataki!
  Elena kullakajj cañonatjja, qʼala, suma uñnaqtʼan kayupampiw pallapallarakïna. Chiqpachansa uñisirinakan tankaparuw chʼalltʼäna.
  Uka tawaquxa akham sänwa:
  - ¡Nayan suma Rusiajataki!
    Efrasia kullakax wali ch"amampiw arsüna, wali chiqaparuw disparatayna:
  - ¡Jach"a Awki Markasan jach"a kankañapa!
  Ukat qʼala, cincelat kayunak apnaqaraki.
  Maquina soviética ukax wali ch"amaniwa ukat nuwasiñ yatirakiwa. Ukat niya chiqaparuw chʼiyar jaquntaraki.
  SU-100 ukax mä E-50 ukar mantañ yati . Ukampis imill wawanakax pʼiqiparuw chʼuqtʼapxi, mä sipitaruw mantapxi , jan ukax mä articulacionaruw mantapxi . Ukat metalarux chiqapuniw chʼalltʼapxäna.
  Elizabeth kullakajj qʼala kayunakap apnaqasajj uñisirinakaruw balamp jiwayäna. Ukat jupax chillqt"asïna:
  - Uka ch"uxña jawiratxa...
  Catalinax pallapallarakïnwa, aka kutix palanca escarla chuchupampiw ch"allt"asïna, ukat jach"at arsüna:
  - Jawiraxa qalltasiwa...
  Elena kullakajj jachaqtʼasisaw wali chʼamampi sistʼasïna, ukat akham sänwa:
  - Walikiwa, amigonakaxa qalltasiwa...
  Ukat qʼala talonampi palancaruw chʼalljjtayarakïna.
    Efrasia kullakajj enemigopar pallapallanak tukjasajj wal arsüna:
  - ¡Jichhaxa!
  Imill wawanakax SU-100 ukanx wali ch"amampiw irnaqapxi. Ukat uñisirinakan yänakap tʼunjapjje.
  Ukat Baku markar jakʼachasiñanakanjja, precursoranakajj trincheranak allsusipki. Aka chiqanx kunayman markankir waynanakaw utji. Jisk"atpachax walja qhana p"iqinakaw qhant"i. Wila, ch"iyara, ch"iyar ñik"utani wawanakaw utji.
  Mä kunaw jupanakar mayacht"i: comunismo ukat q"ala kayunakan atipt"asitapar iyawsäwi. Ch"axwäw pachanx janiw taqinix zapatos ukanipkiti, ukatwa, mayacht"asiñ uñacht"ayañatakix taqpach wawanakax q"ala, muyu talonanakap uñacht"ayapxi. Transcaucasia markanx juyphi pachax wali llamp"ukiwa, ukatx kunapachatix sarxapxi ukat palas ukanakamp irnaqapxi ukhax thayax janiw sinti axsarkkiti.
  Ukanx chiqans Valerka, Levka, Slavka ukat Marinka ukanakaw utji - pusi jan axsart"ir waynanakaw récords ukanakar p"akintañatak wakicht"atäpxi.
  Wawanakax wali ch"amampiw irnaqapxi ukat q"uchupxi:
  Azul arumanakax nina naktäwinakampiw liwxatasi, .
  Jiwasax nayrïr irpirinakätanwa - irnaqirinakax wawanakapawa...
  Qhana maranakan pachapax jak"achasinxiwa,
  Precursoranakax jachapxam - wakicht'atäpxañamawa!
  Precursoranakax jachapxam - wakicht'atäpxañamawa!
  Ukat jichhax alarmax wasitat ist"asi. yuqall wawanakax imill wawanakax trinchera manqharuw jaltapxi. Ukat conchas ukanakax niyaw alaxpachat phallañ qalltaski: uñisirinakan artillería ukanakax irnaqaski.
  Valerkax Marinkaruw akham jiskt"äna:
  - Walikiwa, jumaxa amuyastati jiwasaxa sayt"asiraksnati?
  Uka tawaqux jan axsarasaw akham säna:
  - ¡Mä kutis saykatañäni, juk"amp ch"amäki uka pachan!
  Pionero Slava sat chachajj akham sasaw amuytʼasïna:
  - Jiwasana heroísmo ukaxa janiwa ch"axwañjamakiti.
  Uka waynax q"ala kayunakap qalanakaruw ch"allt"äna. Amuyataxa , uka waynax mä qawqha jach"a callos ukanïnwa.
  Tamara imillaxa akham sänwa:
  - Jan axsarasaw nuwasiñäni,
  Jiwasax ch"axwañäniwa, janiw mä juk"a qhipharux...
  Uka kamisaxa wali thithita wilampi ch"allt"ata - .
    ¡Caballerox infiernoruw juk"amp uñisirinakampi turkañapa!
  Ruslan sat waynax chʼiyar ñikʼutan precursorawa, jupax akham sänwa:
  - Patak maranakaw pasawayxi, mä pachaw purini, .
  Ukanx janiw t"aqhisiñas k"arisiñas utjkaniti...
  Ukatakix qhipa samañakamaw ch"axwañama - .
  ¡Taqi Markamar taqi chuymamp luqtapxam!
  Levka waynax jisk"a ukat q"illu, poesía chirp"äna:
  Janiwa, amuytʼasir jaqejj janiw chhaqkaniti, .
  Mä falcón, mä águila ukan uñnaqapa...
  Jaqinakan arupax qhanawa - .
  ¡Uka jiskht"awix katariruw t"unjani!
    
  Stalin chachajj chuymajanwa jakasi
  Ukhamat llakisiñ jan yatiñasataki,
  Espacio ukar mantañ punkux jist"aratäxänwa,
  ¡Warawaranakax jiwasanak patxaruw lliphipipxäna!
    
  Nayax iyawstwa taqpach akapachan sartasipxani,
  Fascismo ukax tukusxaniwa...
  Ukat Intix qhant'ani,
  ¡Comunismo ukar qhant"ayir thakhi!
  Uka yuqall wawanakas imill wawanakas mä arukiw ch"allxtapxäna.
  Ukampis jichhax jet ataque avionanakax jaltxapxi ukat bombanak jaquntapxi. Ukat akax mä agresivu uñakipañawa.
  Levka ukat Slavka jupanakax chhullunkhanakap jach"ar aptapxäna ukat jiwañ regalo uñstayapxäna. Ukat uka barril sat avionajj nazi sat avionan ataque sat avionampiw chʼalltʼasïna.
  Marinka imillaxa akhama q"uchutayna:
  - Komsomol, janiwa maraki, .
  Komsomol, nayan destinoja!
  Atipjañäni, nayax iyawstwa, espacio, .
  ¡Wiñayatakiw jakaskañäni!
  Ahmed, Azerbaiyán markankir precursor wayna ( mä virtual wawa, chiqans, ukampis Hipermatriz ukanx janiw chiqpach wawat yaqhachatäkaspati!) jachaqt"asisaw jaysatayna:
  - Jumax janiw Komsomol ukankirïktati , Marinka!
  Imill wawax q"ala kayup colerat ch"allt"asïna ukat wali suma arumpiw jaysäna;
  Awkinakan jak"apanxa, kusisita q"uchumpi,
  Jiwasax Komsomol ukatak sayt"asipxtanwa...
  Qhana maranakan pachapax jak"achasinxiwa,
  ¡Precursoranakan arnaqatapax wakicht"asipxapuniwa!
  ¡Precursoranakan arnaqatapax wakicht"asipxapuniwa!
  Levkax q"ala kayuparuw ch"allt"asirakïna ukat akham sasaw arnaqasïna:
  Martillox juk"amp ch"amampiw katxaruñapa, proletario, .
  Titanio ukata mä amparampi, yugo ch"allt"aña...
  Jiwasaxa waranqa arias Mama Markasaru q'uchuñäni,
  Ukat posteridad ukatakix qhana, ¡suma!
  Wawanakax wali kusisitaw jikxatasipxi. Ukat chiqansa, alemanonakaw bombardeapxäna, ukat mä imill wawakiw qʼala , muruqʼu, rosa talonan mä metralla uchasïna.
  Precursorax arnaqasïna, ukampis jankʼakiw lakap chʼakhutayna.
  Ukat ukhamatwa uka jan waltʼäwir saykatañatak wakichtʼasipjjäna. Ukat fascistanakampi tanques ukanakax niyaw jutaski. Uka axsarkañ E-100s ukanakax sarnaqapxi. Ukham chʼamani ukat jan wali maquinanaka.
  Jupanakax ukham arxatäwinïpxiwa, janiw kuna ángulo ukanx p"akjañjamäkiti. Janiw mä ángulo ukhakix jikxataskaspati. Ukax mä sapa ch"amakiwa, ukax pistas p"akjañawa.
  Wawanakax nuwasiñatak wakicht"ataw q"ala kayunakap ch"allxtasipxi. Akax mä alambre manqhan thaqhapxi caterpillars ukanakax nazis ukanakan bolsas ukanakarux utan lurat explosivos ukanakampiw uñt"ayasi. Ukax jaltxataynawa ukat Rommel ejercitopan tankinakan rodillonakap t"unjatayna.
  Ukat axsarañjamaw uñtasi.
  Warbler ukax akham sänwa:
  - ¡Comunismo ukar jach"añchaña!
  Valerka waynax Levkampiw mä chhullunkhat ch"axwanti ukat chhuxriñchjasiwayi:
  - ¡Jach"a kankañani pioneros ukanakataki!
  Ruslan waynax Sufir imill wawamp chikaw alemán manqhan mä mina alambre ukamp ayxatapxi ukat arnaqasipxi:
  - ¡URSS markar jach"añchaña!
  Azerbaiyán ukat rusa waynanakaw ch"axwapxi. Bronceado, jisk"a, q"ala kayuni precursoranaka, mä jach"a armada de tanques contra.
  Tamara imillaxa suma, jisk"a, q"ala kayupa ch"allt"asina akhamawa:
  - ¡Rusia markar jach"añchaña, jach"añchaña!
  Akhmet precursorax chiqaparuw qhanañchi, uñisirinakaruw pallapallanakampi:
  - ¡Jiwasax mä suma familiar mayacht"ataw jikxatasipxta!
  Ramzan wayna, wila ñik"ut azerbaiyano, jupax chiqanchawayiwa, auto ukar ch"allt"asa:
  - Arutxa jiwasaxa, pataka waranqa I!
  Wawanakax wali suma jaqinakawa... Ukhamatw armenia tawaqux Azatuhi , ukhamarakiw wali yatiñampi, mä alambre apnaqasa, uka paquete explosivo ukax fascista ukan oruga manqhan sarnaqayi ukat chhuxriñchjasi:
  - ¡URSS markax markanakan familiapawa!
  Yaqha armenia tawaqux Agas sat tawaqux akham siwa:
  - Janiwa fascismo tuqiru qunt"asipxañäniti:
  Ukat q"ala kayunakapampix imill wawax alambre apsuwayxäna. Walja azerbaiyán ukat armenio wawanakax q"illu ñik"utanïpxiwa, ukat eslavo wawanakat janiw yaqhachatäpkiti, jupanakatx waljanirakiwa. Yaqhipanakax alemanes ukanakat jithiqtapxäna, yaqhip rusa familianakax Azerbaiyán markanx zar ukan apnaqataw qamasipxäna.
  Cáucaso markanx walja eslavonakaw utji. Walja mistu chacha warminaka. Ukat wawanakax awk taykapat sipansa jukʼamp kʼajkir ñikʼutanïpxiwa. Ukat eslavo waynanakax wali bronceados ukhamawa, janiw locales ukanakat yaqhachañjamakiti. Ukhamarus , wawanakax jilïr jaqinakat sipansa jukʼamp uñtasitäpxiwa.
    Ukhama, mä batallón internacional soviético yuqall wawanakamp imill wawanakamp ch"axwapxi, ukat taqiniw mayacht"asipxi ukat wali uñtasitawa. Qʼala talonanakapajj kunapachatï sarnaqapki ukhajja, lliphipipjjewa.
  Ukat wasitat wawanakax jiwañ regalonak apayapxi. Shamil ukat Seryozhka jupanakax precursor yuqall wawanakawa, alambre apsusipki. Ukat jichhax alemán E-50 ukax mä p"akjat pista ukamp sayt"i.
  Uka yuqall wawanakax coro ukan q"uchupxi:
  Libre repúblicas ukanakan jan t"unjañjam unionapa, .
  Janiw bruta fuerza jan ukax axsarañas mayacht"apkituti...
  Ukat qhant"at jaqinakan suma munañapa, .
  Ukat samkanakan amigonaka ukat amuytʼasirïña ukat jan ajjsarirïña!
  Ukat wawanakax wali kusisitaw jikxatasipxi. Janq"u, ukhamaraki kisunakampi jachaqt"asipxi. Ukat jiwañar ajjsarayatäpkchisa, kusisitäpjjewa.
  Ukat alemananakax qala chuymanïpxiwa. Jan walt"ayat tanques ukanakax cañones ukanakat nina nakhantapxi ukat ametralladoras ukanakax ninamp nakhantapxi.
  Yaqhip alemán autonakax granadas ukanakamp uchatawa ukat wali axsarañjamawa.
  Maksimka waynampi Zara imillampi Azerbaiyán markankirixa, q"ala kayunakap samart"ayasax uñisirinakan manqhaparuw mä mina jaquntapxäna ukat mastodon fascista ukarux jaquqanipxäna.
  Ukat pulmonanak patat arnaqasipxäna:
  - ¡URSS markatakixa!
  Wawanakax wali muspharkañawa.
  Abbas ukat Vladimir precursoranakax armanak apnaqapxaraki. Ukhamächi ukhaxa, mä catapulta, ukat nazis ukanakax E-75 sat ch"uqi p"akjapxi. Uka qhipatxa yuqall wawanakax akham q"uchupxäna:
  - ¡Comunismo ukan ch"amanchata planeta jach"a kankañapataki!
  Valerka ukat Abdula jupanakax kunayman markanakan nayrïr irpirinakaparakiwa, ukampis mä chuymampiw explosivonak jaquntapxaraki. Jupanakax E-100 ukaruw ch"allt"asipxi ukat q"uchupxi...
  Jiwasax uka planetaruw markanakar jist"arawaytanxa,
  Espacio ukar sarañ thakhi, jan uñjat pachanakar puriñ thakhi...
  Heroico lurawinakaxa q'ucht'atawa - .
  ¡Jiwañan cicatriz wiñayatak chhaqtayañataki!
    
  Rusia markan Sagrado Banderap taypinxa,
  Sumankaña, amigonaka, kusisiña ukat munasiña...
  Taqi akapachankir jaqinakax jukʼamp kusisitäpxani,
  ¡Infierno chʼamakajj jaya cheqanwa chhaqtjjani!
  Aka chiqanx wawanakaw ch"axwapxi...
    Abdurrahman ukat Svetlana, azerbaiyano waynampi mä imill wawampi Bielorrusia markankirinakax mayacht"asisaw mä alambre apsupxäna ukat mä tank fascista ukar jaquntapxäna. Ukat qʼochupjjäna:
  - Qullan Rusia markan jach"a sutipa,
  Inti jalsu tuqin qhant"ata...
  Mayachtʼasisaw jukʼamp kusisitäñäni sasaw amuyta,
  ¡Taqi markanakar chiqa thak uñacht"ayapxañäni!
  Wawanakax wali ch"amanïpxiwa. Ukat nazis sat jaqinakax ukham qala chuymani ukat wali qhuru saytʼasisaw wal muspharapxi.
    Abudurrahman , aka precursorax q"ala suelapan mä metralla katuqatayna. Ukajj mä wawan kayupan calloused superficieparuw chʼalljjtäna.
  Uka waynax akham sasaw sist"äna:
  - ¡Ukajj nayaruw chuym ustʼayitu!
  Svetlana kullakajj muyu talonapamp jawqʼjataw uñjasirakïna, ukat amparaparus chʼalljjtayarakïnwa. Ukampis imill wawax akham sasaw sist"äna:
  - ¡Pioneros ukanakax janiw p"akjatäkaspati!
    Azim ukat Kolka jupanakax alemán auto ukarux ch"allt"apxarakïnwa.
  Uka yuqall wawanakax mä alambrempiw uñacht"ayapxäna ukat akham q"uchupxäna:
  Uka kʼari uñisirinakajj uka nuwasïwiruw sarapjjäna, .
  Ukampis nayax amuyta, soviético jaqinakax janiw liwxatkaniti...
  Uñisirix atipt"atäñ suyt"i, armasiña, .
  ¡Ukat Rusia markan jachʼa kankañapajj jukʼamp chʼamampiw panqarani!
  Uñisirinakax suyt"apxi: atipt"aña ukat armasiña, .
  ¡Ukat Rusia markan jachʼa kankañapajj jukʼamp chʼamampiw panqarani!
  Wawanakax jan axsartʼirïpxiwa ukat janiw aynachtʼapkiti. Ukat jupanakax atipt"añ munapxi. Ukat q"uchupxi ukat nuwasipxi.
  Alemanes jupanakax wali ch"amampiw t"aqhisiwayapxi. Chiqansa , jila partex pistanakapasa ukat rodillonakapas pʼakjatawa. Ukat ukax janiw jiwayañjamäkiti.
  Katjatäpkäna uka precursoranakatakix juk"amp jan waliwa.
  Abdulhamid , waynax katuntatäxän ukhax nazis ukanakax estante ukarux ch"ankhampiw chint"apxäna. Precursoran qʼala kayunakapwa bloque ukar uchapxäna ukat ganchonakar pesonak warktʼañ qalltapxäna. Ukat uka qhipatxa nina naktayapxäna. Ukat ninaw uka waynan q"ala talonanakap ch"allxtayäna . Ukat uka chivox qhipäxaruw jaquqanïna. Walja pachaw jawqʼjapxitäna. Ukat uka qhepatjja, nazinakajj juntʼu pinzampiw costillanakap pʼakjañ qalltapjjäna.
  Uka waynax t"aqhisiyataw jiwxäna, kunapachatix costillanakapax junt"u pachat wila, hierromp t"unjatäxän ukhax q"ucht"äna:
  Berlín markax niyas jiwasan apnaqatäxiwa,
  Prismáticos tuqiw maldito Reichstag ukar uñjtanxa...
  Nayax suyt"twa niyaw sumankañamp kusisiñas utjañap suyt"askta;
    ¡Ukax nayax poesías ukanakan qhanañcht"ä!
    
  Rusia markax comunismo uraqpacharuw jist"arawayi,
  Jupajj taqeniw familiapar tuküna.
  Ukampis Wehrmacht sat barcojj khuchhi chhuxriñchjataw nanakar chʼalltʼitäna,
  ¡Ukat jichhax wilax venanakatxa mä phuchʼur uñtataw mistuski!
    
  Kuntï Fuhrer chachajj jiwasamp armaskäna ukajja, ina chʼusat, .
  ¡Uraqininakaru ukat esclavonak katuqañ munta!
  Fascismo ukax wali jaya marcharuw sarawayi - .
  ¡Ukat akax chiqpach infierno samkan jan wali samkapawa!
    
  Mä sanu wayna, q"ala kayuni wayna, .
  Jichhakiw mä wila corbata chint"awayta.
  Jupa pachpaw akapach lurañ munäna jan Diosampi,
  Ukampis ¡mä akatjamat napalm sat quqax alaxpachat mistunïna!
    
  AWOL ukax nayraqatar t"ijt"añaw wakisïna,
  ¡Janiw khitis ukham wayn tawaqunakar irpañ munkiti!
  Ukampis uka fusil aptʼat nuwasiri waynaw uk atipjäna,
  ¡Awkinakan thakipax wali askiwa!
    
  Jupanakasti k'ari chuymampi, ch'amampi nuwasipxäna,
  Ukat jan ch"amanïñax k"allk"urakiwa, ay ...
  Compañeronakax sepulturanak allsuñapänwa,
  ¡Avión pino ataúdes ukanakax thaya pachankiwa!
    
  Nayajj precursorätwa , jichhajj tʼaqhesiñaruw yatintjjta, .
  Q"ala kayukiw reconocimiento ukar sarawayta, chhijchhix ch"allxtawayxänwa.
  Inas jan iyawsañatakix mutuyañax utjchispa, .
  ¡Jesusar jan uñt"añ munkayäta!
    
  Ukampis ¿kunas kimsa horanak Calvario markan utji?
  ¡Kimsa marat jilaw guerrajj pasawayjje!
  Sapa ayllunxa ijma warminakaxa wal jachapxi,
  ¡Kunjamsa markan wawanakapax sepulturan jiwarapxäna !
    
  Nayax qhispiwaytwa, conchampiw ch"allxtawaytxa, balampiw usuchjasiwayta,
  Ukampis ¡wali askiwa, ¡kayunakapan qhiparäna!
  Chiqpachansa Alemania markar manu kuttʼayapxtwa,
  ¡Ukanx fascismo ukax jiwasanakan laq"aruw takt"ata!
    
  Nayax jilïr jaqïxtwa, ukampis wali yuqall wawakïtwa,
  Bigote ukax janiw p"akjaskänti, ukampis ¡niyaw titanio ukhamäxi!
  Jïsa, mä jilïr jaqe, ukat inas sinti, .
  ¡Chiqpachansa, ¡chuymax metalar uñtat chʼamaruw tukuwayxi!
    
  Hero Star - jach'a premio - .
  ¡Stalin pachpaw, iyawsapxita, nayaruw churitu!
  jumar uñtasit jaqinakat mä uñacht"äwi apsuñasawa ,
  ¡Soldadonakajj Edén punkun llavenak forjasipki!
    
  Ukampis jichhürunakanxa, jan axsartʼir jaqi, riflem apaqtʼam,
  ¡Alicates , martillo ukanak aptasin irnaqäwimar qalltañamawa!
  Mä vela bote ukat mä bote lawat lurapxam,
  ¡Ukat mä avión lurañamawa, ukhamat mä jamachʼirjam tʼijtʼañapataki!
  Ukax chiqpachans internacional ukhamawa. Ukat Valerka, Slavka, Levka ukat Marinka jupanakax chiqpachans mä ch"aman equipo internacional ukham utt"ayapxäna.
  Ukampis wawanakax nayra sarnaqäwinakampi nuwasiñat qarjatäpxänwa. Ukat jichhax Valerkax mä hiperblaster termoquark-bombeado ukampiw amparanakapan utji.
  Uka waynax marfil saminakan kisunakap uñacht"ayäna, jach"a ukat jilïr jaqit sipan juk"amp ch"ullqhi, mä lobo kisupar uñtasita, ukat akham sänwa:
  - Walikiwa, nazis, ¿jupanakax purinipxiti?
  Ukat waynax uka apthapisinx fascistanakan jach"a tankinakaparux mä thiya jawir ultrafotones ukamp ch"allt"ani . Ukat ¿kunas "León", aka monstruox llätunk tunk tonelada pesa? Armadurapajj apnaqjjänwa ukat mä jukʼa tiempokiw chʼamaktʼjjäna.
  Marinkax masiparuw nayranakap ch"allxtayäna ukat akham sänwa:
  - Ukampisa janiwa chiqapaxa!
  Slavka, jaysañat sipansa, apsuwayxäna ukat q"ala kayunakapan kayunakap ch"iqt"arakïna. Ukat mä lanza hiperplasma ukaw waynan amparanakapan uñstäna . Akax mä suma jiwayir diseñowa.
  Ukat uka precursor waynax alemán ataque avión aptasin atiptʼani. Akax chiqpachansa t"unjir pasajewa. Ukat lanza hiperflame ukax mä jach"a chiqaruw ch"allt"i. Ukat jankʼakiw tunka payan tormenta soldadonakas phichhantapxarakïna, gas qʼañuchañ manqhar mariposanak jaquntatäpkaspa ukhama.
  Levka kullakajj akham sänwa:
  - ¡Akanwa churapxsma! ¡Chiqpachansa wali sumaw actuasma!
  Marinka sat precursora tawaqojj jachtʼasisaw akham säna:
  - ¡Chiqpachansa ultrapulsar satawa! ¡Kunja thaya flujo de hiperplasma ukaxa!
  Ukat uka tawaqux qʼala kayunakap chʼiqtʼasaw jiwayir armanak katuqäna. Jupajj wali thaya precursoräjjänwa.
  Ukat jupax uka apthapisinx mä jiwayir hiperenergía ukamp jawq'jani . ¡Ukat mä jachʼa tʼunjäwiw qalltäna!
  Levka kullakajj janiw jiskʼa yänakampi tiempo aptʼasirïkänti. Uka waynax mä traje de combate ukamp isthapt"asiñs ajllt"awayi, Evangelion ukan robots ukanakan estiloparjama .
  nazis sat jaqinakat loco ukhamarakiwa . Ukat mä agresivu aniquilación ola ukaw jaqunukuni.
  Ukhamajj nazis sat jaqenakatakejj jan walinakaw utjäna. Kunas, ukham loco ukat tecnología tuqit nayrar sartat wawanakaruw tinkupxäna.
  ¡Chiqpachansa akax wali jiwayir efectowa!
  Valerkax Hitleran tankinakap phichhantat uñjasax amuyt"ayataw jikxatasïna ukat q"ucht"arakïna:
  Iyawsäwis uñacht"ayañäni: jach"a jach"a utanakaw utji,
  ¡Ciencia, moralidad, valor ukat honor!
  Ukhamat taqi suma uñnaqtʼaninakax wiñayatak nayrar amparamp luqxatapxañapataki,
  ¡Munat masijampi nayampix kusisit jakasipxañäni!
    
  Imill wawajaxa muxsa, suma uñnaqt"aniwa, .
  ¡Thaya taypin quri rizonakan nina naktäwipa!
  Uraqpachan Luriripajj ukham milagro churäna,
  ¡Taqe Chʼamani Diosaw juman mä samka phoqawayi!
    
  Munasiñan nayranakapaxa diamante khuchhurata , .
  ¡Jupanakan pasión ch"amapax thiya hielo ch"amakt"ayi!
  Cristo Tatitun yatichäwinakapat amtasipxam,
  ¡Ukat munat masimampiw tʼijtxañama!
    
  Aka alaxpachan suma uñnaqt"apax janiw tukuskiti, .
  ¡Jupanakarux t"ijtxañäni, wayna suma uñnaqt"ani!
  Jiwasan unionasajj wali munasiñampi uñjatäpan,
  ¡Jan atipjkay Ismael chachajj tʼunjatäniwa!
    
  Kunjamsa wali munasiñampi uka tawaqurux lakapar jampʼattʼapxäna,
  ¡Mä ch"aman amparaw ajanunakamar amparamp luqxatäna!
  Wayrax mayo phaxsin samañapampix machantatäxänwa,
  ¡Qurix qhiparxiwa, mineralax mistuwayxiwa!
    
  Jisa, imill wawan ñik'utapax quri, .
  ¡Ukham suma uñnaqtʼaniw uñnaqapan utji!
  Uka isix jumatakix wali askiwa kunapachatix waynäkasinxa,
  ¡Ukham munasiñan cejapax jan jachañapataki!
    
  Ukatwa mä qʼochu lira sat tawaqoru qʼochtʼayäta,
  Uk uñjasaxa, ¡mä cristal ukham qhana aruwa!
  Jumax nayatakix qarqa idolojaruw tukuwaytaxa,
  ¡T"ant"an jinchupax juyrampiw phuqt"ata!
    
  Nayax iyawstwa niyaw mä wawanïñäni,
  Mä suma uñnaqt"an wayna - mä atrevido caballero!
  Awki Marka laykuxa, qullunaka mayachasipxañäni,
  ¡Jach"a Tatitux taqinin Munat Awkipawa!
  Uka yuqall wawanakax wali suma q"uchupxäna ukat wali suma lado uñacht"ayapxäna.
  Ukat mayamp pallapalla armanakapat pä tunk kimsan pachan tecnologías ukanakat, mä jawq"jañjam. Ukat akanx chiqpachans janiw khitirus askïkaspas ukhamäkaniti. Akax mä qawqha jiwayir kusist"awinakawa.
  Valerkax akham sasaw tuiteó:
  - Fascista ukaxa fascina arutwa - mä qutu. ¡Ukat ukax mä cadena sañ muni!
  Marinkax akham sasaw qhanancht"awayi:
  Mayacht"asiwix wilampikiw soldadoxa, .
  Jiwasan urunakasan arst"irix jan ch"amampiw arnaqasi...
  Ukat munasiñampi chintʼañatakiw chʼamachasiñäni,
  Ukat uka qhipatxa, kunas jukʼamp chʼamanïspa uk uñjañäni!
  Ukat precursor wawanakax jiwayir churäwinakapampiw uñisirinakaparux nuwasipxäna. Chiqpachansa akax panpachaniw wawanaka ukhamarak terminadores ukanakax mäkiw rollo ukham lurapxäna.
  Q"ala kayuni precursoranakax talonanakap sellompiw ch"allt"asipxäna, ukatx pä tunka alemán tanques ukanakaw jaltxapxäna ukat t"ijtxapxäna, ukat t"ijtxapxäna. Mä kutikix qawqha alemanes ukanakas usuchjasipxäna uk uñjapxasmawa . Ukat uka laqʼunakajj alajjpacharuw muyuntapjjäna. Ukat chhullunkhax jutaskir uñjarakta .
  Ukampis Slavkax mä akatjamat holograma ukar qhant"ayäna kawkhantix mä jach"a ch"axwäwi espacialax utjkän uka chiqana. Ukat suma uñnaqtʼan imillanakax nuwasipxäna.
  Ukat balanzanakajj mä ladot yaqha ladoruw khathattʼasïna. Ukat walja wila wartatänwa.
  Natasha kullakajj golondrina colanakapar mä pistolampiw jawqʼjäna ukat akham sasaw qʼochüna:
  - Jakawixa niyaw tukusxaspa ukhama, .
  Kunawsatix jan walt"awinakax ch"iyar wajjrap phust"ki ukhax...
  Cohetes ukanakax phallaski ukat wilax jawir uñtataw jalluski,
  ¡Ukat wasitatwa uraqix kayunakasat chhaqtawayxi!
    
  Ukampis Uraqix pachpa uñjirinirakiwa,
  Ukat warawaranak taypinx juparuw jalxatäna ...
  Jan uñjkaya, qhispiyañ threads, .
  ¡Ukham taqi kunas jan mä ratuki tukusiñapataki!
  Zoya, quri laphir uñtat ñik"utan nuwasir jaqix akham sänwa:
  Chʼiyar chʼiyar ukat chʼikhi, .
  ¡Uñisirix wasitatwa juramento luräna!
  ¡Muyuyapxita, muyuyapxita mä foton ukar tukuyapxita!
  Ukampis angelax kunjamsa jikxatasïna
  Taqi kunas walikïskaniwa sasaw sapxi
  ¡Ukat taqe ukanakajj mä chistʼäwimpiw tukuyani!
  ¡Ukat taqe ukanakajj mä chistʼäwimpiw tukuyani!
  Imill wawanakax wali ch"amampiw q"uchupxäna ukat wali ch"amampiw q"uchupxäna. Ukat arunakapax phuqtʼatänwa, lliphipirakïnwa. Jupanakajj suma uñnaqtʼanïpjjatap laykuw yaqhachatäpjjäna. Ukat kunapachatï escarlata pecho chuchumpi ukat qʼala kayu kayunakampi chʼalltʼapjjäna ukhajja, ¡wali sumapunïnwa !
  Aurora kullakajj pistolapampiw uñchʼukirakïna. Mä cheqanjja, mä jachʼa nuwasiñ barcow fumaskäna. Chʼamapajj niyaw pʼakjatäjjäna. Ukat imill wawax seductora imill kayunakapampix pistola uñtayäna. Ukat jan axsarasaw rubí chuchupampiw uka boton chʼallxtayäna. Ukat kunatï sinti tʼunjirïki ukaw pasäna.
  termopreon ukamp bombeat mä jiwayir ataquempiw thuqtʼäna .
  Aurorax uka apt"asisaw q"ucht"äna:
  Taqiniruw atipjsna
  Ukat uñisirinakarux t"unjañäni...
  Jumanakax imill wawanaka, mä osompiw atacatäpxsma,
  ¡Taqi kunas jiwasan jach"a ch"amasankiwa!
  Svetlanax chiqanchawayiwa, uñisirinakarux wali ch"amampiw ch"axwawayxi:
  - ¡Jiwasan jach"a ch"amasanxa!
  Ukat nayranakapajj zafironakampi qhantʼäna.
  Ukat ukat wasitatwa chuchupan escarlata chuchup misiles gravitacionales ukan lanzadores de jet ukanakar chʼalltʼäna. Jan ukax inas hipergravedad ukanakax utjchispa .
  Akax aka chiqanx wali suma imill wawanakawa...
  Jupanakat maynïrejj uka aptʼasisaw akham säna:
  - ¡Q"ala kayuxa juk"ampi jaqiruxa zapato uchañapawa!
  Zoyax mä jach"a jach"a tukusaw jaysäna:
  - Ukat akapachanxa, kawkitsa mä chacha jikxatsna?
  Natasha kullakajj jachtʼasisaw akham säna:
  - ¡Uka chachanakaxa utjapuniwa! ¡Suma amuytʼañäni, ¡elfonakatsa parltʼañäni!
  Aurora kullakajj lakap chʼoqtʼasisaw akham säna:
  - Elfonakan ñik"utapax wali muxsawa, miel ukan melón ukar uñtasita!
  Svetlana ukax apsuwayiwa ukatx tuiteó:
  -Mä cocodrilo ukhama, ¡duende ñik"uta!
  Zoyax mä chuckle ukamp chiqanchawayi:
  - Terminador ch"amapampixa, ajanuxa ch"axwañapawa !
  Chiqpachans akax imill wawanakawa, jupanakax chist"asipxi ukat agresivan señales de llamadas ukanakap uñacht"ayapxi.
  Natasha kullakajj uka aptʼasisaw qʼochüna:
  Chʼamakan llakisiña, .
  Warawaranakax jan walinakjamaw lliphipipxi...
  Aka Uraqinxa ukham amuyasi
  ¡Janiw chiqa yatichäwix jikxataskaspati !
  Zoyax wali kusisitaw ist"asïna, joystick ukan botonanakaparuw escarlata chuchup ch"allt"äna:
  - Akapachaxa jiwata ukhamawa - .
  Ukat warawaranakar puriñ thakhix jark"antatawa...
  Ukampis jan jach"añchäwim apt"asimti, caballero - .
  ¡Janiw alaxpachan umamp chhaqhayañjamäkiti!
  Ukat imill wawax wali jach"at arsüna. Jupan chuymapax mä juk"a jan walt"ayawayiwa ron de los elfos ukar uñtasita - kimsa tunk waranqa warminakatxa mayniw, jupanakax janiw chachanïpkiti. Jan ukasti inas gigolo robots ukanakax utjchispa. Ukat ukax mä jukʼa chuymachtʼäwikiwa. Janis jan uñnaqani imillanakax kunayman vibradores ukanakamp apnaqapxaspawa, ukax sexo justo ukarux mä cascada de orgasmos ukar puriyi.
  Ch"axwirinaka, jupanakax pachpa saxranakjamaw sañäni.
  Aurora, ejercito de colas de golondrina ukarux pallapallanakamp jawq"jasaw jupanakarux jalxatañ yant"apxäna ukat wali suma ch"amampiw jaqunuqapxäna, cooed:
  Jach'a kankañapa, jach'a kankañapa, .
  Imill wawanakax nuwasïwinx jan axsart"irïpxiwa...
  Jach'a kankañapa, jach'a kankañapa, jaltxaña, .
  ¡Nayaw Fuhrer-cabra ukar jiwayañ munta!
  Svetlana kullakajj qʼala kayunakapampiw hiperplasma sat frasco jaqontäna. Jupax t"ijt"asaw teclado ukar ch"allt"äna.
  mä jiwayir ukat tʼunjir rayujj golondrina cola sat nuwasiñ barcoruw purïna . Chiqpachansa akax ch"amawa ukat mä jiwañ phukhurakiwa.
  Imill wawanakax uka apthapisinx coro ukan q"uchupxäna:
  Espaciojj jiwasatakejj mä patio ukham tukuwayjjewa,
  Alaxpachankir warawaranakax mä sarnaqañjamawa...
  Jach"a jach"a uraqiw suyt"askistu,
  ¡Ukat jupar atiptʼañax janiw mä sawkasiñakïkiti!
  Uka imillanakax amuyt"ir mariposas ukanakar pacificar ukhamakiw yatipxi. Ukampis ukhamarakiw chhichhillankhanakax uñstapxi.
  Aka warminakax chiqpachansa q'añunakawa .
  Ukat kayunakapax wali suma uñnaqt"ani, seductora ukat q"ala kayuni. Ukat jukʼamp suma ukat jukʼamp suma uñnaqtʼan chuchupajj escarlata pechopawa.
  !
  Ukhama, ¿kunjamarak ukham jaqinakarux , mä juk"a khitis jupanakar takxataspa?
  Natasha kullakajj kisunakap qhantʼayasaw akham säna:
  - Ukampisa yaqhipa pachaxa amuyta, kunatsa chachanakaxa taqpacha munasipxäna?
  Zoyax amparap luqxatäna ukat akham sasaw jaysäna:
  - ¡Janiwa yatkti! Jupanakajj janiw sinti suma uñnaqtʼanïpkiti. Akax juk"amp wayn tawaqunakaw utji, jupanakax juk"amp jan ukax juk"amp munasirïpxiwa. ¡Ukat jilïrinakaxa, jukʼampisa chuymankipstat jaqinakaxa, ¡jikʼakïpxiwa!
  Ukat imill wawax wasitat qʼala kayunakapamp joystick sat botonanak chʼallxtayäna.
  Aurora kullakajj akham sänwa:
  - Walikiwa, nayra pachanakanxa walja warminakaxa wali axsarañjamawa. Yämas chuymankipstat warminaka. Jila partejja, achachilanakajj wali jan wali jaqenakäpjjewa. Janiw tawaqunakjamäkiti. Ukampis nayra pachanx imill wawanakax janiw sumäpkänti. Amuytʼañataki, waljaniw thithit jan ukax pockmarked ukhamäpxi. Ukhamaraki lopsided ukanakas utjarakiwa .
  Svetlanax q"ala kayunakapampiw uñisirinakarux ch"allt"äna ukat fragata ukarux jaquqanïna, akham sasa:
  - Wali sumawa jichha yuripxta janiwa nayra pachakiti. ! ¡Ukat ¡wali ajjtaskañawa!
  Ukat imill wawax fresa chuchupampiw joystick sat boton chʼalltʼäna.
  Natasha kullakajj golondrina colanakapar pallapallampiw akham säna:
  - Nayra pachanakanxa jaqinakax Diosar iyawsapxarakïnwa. Ukhamarus, ¡Diosaw jan juchani ukat Taqe Chʼamani!
  Aurora kullakajj rubí chuchupampiw amuytʼasir mariposanakar chʼalltʼäna ukat akham sänwa :
  - Muspharkañawa, universo ukax mä Perfecto ukat Taqi Ch"aman Diosan luratawa, kunapachatix warminakax jan wali chuyman warmir tukupxi ukhaxa. ¡Kunjamatsa muspharkañ, larusiña ukat llamp"u chuyman uñtasi!
  Zoyax uka apthapisinx q"ala kayunakapamp joystick ukan botonanakap ch"allt"asaw q"ucht"äna:
  Inas ukax muspharkañ ukhamarak jan amuytʼasirïchi, .
  Ukampis uruy arumaw, urunakpacha...
  Muspharkañ yänak samkasta , kawkhans
  ¡Kawkhantï guardia angelajajj jakaski uk yatiñamawa!
  Svetlanax ukhamarakiw uñisirinakaparux ch"allt"asi , wali suma, rosa ukham chuchupan yanapt"apampi, chirp"äna:
  Aka Uraqin wali chʼamäki uka jakañ qhipäxanxa, janiw pächasiñasäkiti, .
  Uñchʼukiski ukat janiw jupa pachpat amtasxiti,
  ¿Khitirus jupajj nayan qhespiyasiñajatakejja?
  ¡Awisax qhanax milagronakaruw purintäna!
  Ukat pusinix wila chuchupampi, q'ala kayu ch'akhanakampiw ch'axwapxäna.
  Juramento luririnakasa nayra pachankirinakasa, .
  Uñisirix mayamp juramento luraraki
  Nayarux muyuyapxita, muyuyapxita polvo , .
  Ukampis angelax janiw ikiskiti,
  Ukat taqi kunas walikïskaniwa
  ¡Ukat taqi kunas wali sum tukuyani!
  ¡Ukat taqpach golondrina chupanakax bolsankänwa!
  Ukat nuwasirinakax wasitatwa joystick sat botonanakar wila chuchunakap apthapisin chʼalltʼapxäna.
  Aka imill wawanakax...
  Yaqha suma uñnaqt"an warmi, Magdalena generalax jaqinakar atacañ yatiñan mariposanakaruw pallapallamp jiwayarakïna, jupax akham sänwa:
  - Ay, thaya, thaya, .
  Janiw nayar congelañax wakiskiti...
  Ukax nayrajaruw ukham chhuxriñchjasi - .
  ¡Penaltyjj jukʼampiw jiljjattawayjje!
  Chiqansa, Magdalena general imillax wali suma uñnaqtʼaniwa. Ukat chuchupax mä suma, elástico búfalo ubre ukhamakiwa, chuchupax amapolas ukham escarlata ukhamawa. Ukat wayna elfonakax uka escarlata chuchunak laq"uñx wal munapxi.
  Ukhamaw aka warmi ch"axwirinakax wali thaya.
  , imill wawanakax laxranakap apnaqañ wal munapxi . Janis elfonakax utjkchixa. Jila partejja, mä imill wawajj lakapan regalop katoqañatakejj mayat mayat suma uñnaqtʼan elfonakar jakʼachasiñakiw wakisi.
  Maria imillaxa aptasinwa q"ucht"äna:
  - Imill wawanakaru ukhamaraki chachanakaru uñjapxañani, .
  Jupanakax wali llamp"u chuyman jaqinakawa...
  Walja kutiw ina chʼusat jiwapxi
  ¡Wal munañanak utjayaña!
  Victoria imillanakax mä escarlata pecho chuchupan yanapt"apampiw golondrina colas ukanakarux pallapallapxäna ukat chillqt"asipxäna:
  - Warminakaru uñjapxañani, warminakaru uñjapxañani, .
  ¡Wali thayakïniwa! ¡Wali thayakïniwa!
  ¡Maynix loco ukhamawa! ¡Maynix loco ukhamawa!
  ¡Kunatsa mä warmimpi! ¡Kunatsa mä warmimpi!
  Ch"ama yapunakax ch"axwapxäna. Ukat chiqpachapuniw chʼaxwapxäna. Alfmir jupax mä lliphipiw junt"uñjam jikxatasïna. Ukat ch"uñux duenden suma, imill wawar uñtat ajanupat jallu purintäna.
  Alfmir jupax akham sänwa:
  Baño, baño, baño, baño, ukat juk"ampinaka.
  Roble ukat abedul ukanakan infusión...
  Baño, baño, baño, baño - 1.1.
  ¡Q"ala kayuni imill wawaruw samkasta!
  Elf Helga kullakajj masiparuw nayranakap chʼoqtʼäna:
  - ¡Jumaxa wali suma nuwasirïtawa, wayna!
  Alfmir chachajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw akham säna:
  - Nayaxa janiwa chiqpachansa yuqalla jaqïkti - .
  ¡Niya kimsa patak maranïxtwa!
  Nayax wali waynätwa, wali waynäsktwa
  ¡Aski urukipanaya imillanaka!
  Margarita tawaquxa wali atinisiñampiwa uñisirinakapampi nuwasirakitayna. Ukat jupax wali suma tawaquwa. Chuymapax quri laphinakan colorapawa ukat k"ajkir oladanakampiw jalluntäna.
  Imill wawax, amuyañasawa, wali suma uñnaqt"aniwa. Ukat jupax wali nuwasiri ukat agresivu ukhamawa.
  Margarita imillax uka apsusaw tuiteó:
  Pacha Pachax mä rayo de libertad ukaruw manüstu,
  Jan tukuskir quta munasiña...
  Imill wawanakax mayacht"asipxpan
  ¡Thakin chʼamaka chhaqtayañataki!
  ¡Nayraqata chʼamaka chhaqtayañataki!
  Warawara barconakan imill wawanakax pasión ukat entusiasmo ukampiw nuwasipxi, ukax mä volcán ukham manqhan burbuja. Ukat ukhamatwa warawaran barconakapax flancos ukanakat makhatapxäna , qʼala puñalanakjama. Ukat wali chʼamani, graviomagnética ondas ukanakaw mistu . Ukat flota de cola golondrina ukan naves espaciales ukanakaruw t"unjapxi.
  Aka chiqanx kunjams supernova ukan phallatapax utji uk uñjasma, ukax kunayman radiación ukan oladanakap khitharaki. Ukat wali coleratapuniw nina nakhantäna. Panpacha armadas ukan ch"axwirinakax juk"amp armonioso ukham lurañatakiw ch"amachasipxi, ch"axwawinakanxa.
  Imill wawanakax maniobras flanqueantes ukanakaw lurapxi ukat ataques ukanakax ataques dirigidos ukanakamp lurapxi ukat uñisirinakarux golpes concentrados ukanakamp jallu puriyapxi.
  Agustín sat chachajj brigantina sat cheqanwa nuwasi. Jupax ukaruw kamachi ukat misiles de impacto ukanakan lanzamientos ukanakap phuqharaki. Misiles ukanakax fragata ukarux ch"allt"awayi, ukat jan walt"ayawayi.
  Imill wawax q'ucht'äna, kamachinak churasa, escarla chuchupampi botonanak ch'allt'asa:
  Jiwasax jach'a thakin nuwasirinakätanwa,
    Golondrina colas ukanakar ch"iyjañ yati ...
  Ukat jan sum taripapxamti imill wawanaka,
  ¿Kunapachas A ukamp examenan pasañäni?
  Ukhamaw imill wawax wali yatiñampiw misil de choque ukanakap uñisirir apti. Ukat chuchupax wali chʼuxña ukat sallqjañjamawa. Ukat uka botonanakarux chuchumpiw chʼalltʼi, uka chuchunakax wali puqut fresanakar uñtasitawa.
  Maysatxa, Victoriax mä fragata uksan p"iqinchiripawa ukatx agresivas hazañas ukanakaw luraraki ukatx Swallowtail ukankir soldadonakarux ch"axwawinakampiw t"unjaraki. Victoria imillax pusi samin ñik"utaniwa - ukhama saminakani ukat chispi.
  . 6 JALJA No. 6. Ukaxa mä juk"a pachanakwa lurasi.
  Imill wawax jan axsarasaw nuwasi ukat chuchupan chuchuparux presión ukamp apnaqaraki, rubí ukham chispi. Ukat kunjams jach"a chuchupax muspharkañawa - munasiñakiw.
  Victoriax chuchup mä suma duende lakapamp ch"allt"atax chhuxriñchjasi, ukat q"ucht"i, kisunakap q"ala ch"uqt"asa:
  - Dolbani , dolbani imilla ukaxa golondrina chuymani, .
    Maldición , fuck it, janiw atipt"añat jark"aqasiñax utjkaspati!
  Kunas pasani, kunas pasani, nayax misilanak imantaskä,
  uñisirijarux mayjt"ayañ churarakiristwa , ukat churaraktwa !
  Agustín chachajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw akham säna:
  - Nayaxa akapachanxa wali ch"amani imilla, .
  Ukat nayax duenderux chuchukamaw irpä...
  Uñisirinakan urinapax baño ukan activo ukhamawa, .
  ¡Ukat mä kutikiw tunka payan poesíanak lurawayta!
  Marinkax aka peliculan hologramap jist"antawayi, q"ala kayunakap ch"iqt"asa, ukat chirp"asi:
  - ¡Nazis ukanakarux tukuyañasawa! Ukat ¿kunas ukajja?
  Nazis ukanakat sipansa, orcos ukat goblines ukanakax jankʼakiw nuwantapxäna. Ukat jan jaktʼkay avalancharuw tʼijtjjapjje. Mä p"iqini ukat q"aphini tsunami ukham mantanirjamawa.
  Ukat aka orcos ukat goblins ukanakax thujrunakap ch"allxtayapxi ukat q"uchupxi:
  Jiwasax lunthatasiñsa lunthatasiñsa walpun munastanxa,
  Jiwasatakix janiw concienciax utjkiti, iyawsapxita, janirakiw jach'añchäwis utjkiti...
  Ukat jiwasan lurawisax dobles ukanakataki jiwayañawa,
  ¡Taqi piratanakax mayacht"asipxañapataki!
  
  Jiwasax puñalamar ch'allt'apxäma ,
  jan jark"ataw mistuyañäni ...
  Janiw khitis jiwasat sipan juk'amp jan walix aka Uraqin utjkiti,
  ¡Avadon jupa pachpaw mä juk"a jisk"a sayt"asi !
  
  Iyawsapxita, taqiniruw jiwayañäni, phichhantañäni,
  Taqi kunaw utjistu, akax nayrïr amtäwinïnwa...
  Ukat kawkhansa mä quri chʼiyar querubón tʼijtʼaski,
  mä juk'a khuchhuqaniwa !
  
  Iyawsapxita, piratax janiw jumarux katuyaskaniti,
  Janiw sacerdotenakas, ni yaqhanakas jankʼak tʼijtʼapki ukanakas...
  Wali jachʼa jachʼa tukuñajj utjpan,
  ¡Ukham filibusteranakax jan amukt"at qunt"asipxañapataki!
  
  Cheqas guerranjja, jumatakejj mä límite ukaw utjani, .
  ¡Chʼaxwäwinxa, mä piratax janiw katuyaskaspati!
  Uñisirinakax nuwasïwinx jisk'aptapxiwa,
  ¡Corsair jilatasajj nuwasispawa sasaw uñachtʼayawayta!
  
  Ukatwa nanakajj piratanakajj mä galeón ukar muyuntapjjta,
  Jupanakax español jaqinakarux jan khuyapt"ayasisaw jiwayapxäna...
  Wakisispa ukhajj jiwayañäniwa, mä millón ukhasa, .
  Ukat janipuniw sapkañäniti , suficiente waynanaka, walikiwa!
  
  Jichhax fragatax ninamp nakhantatänwa,
  Ukan nina lawrapax wali ch"amampiw nina nakhantäna...
  Juramento lurapxta , amuyataxa Supayaruw juramento lurapxta, .
  !​
  
  Ukhamaw taqi kunas suma jikxatasïna
  Chiqansa, imill wawanakarux wal munastanxa...
  Taqinipuniw ukham katuqapxani
  ¡Uka warmixa mä jamp"att"awi churarakiniwa!
  
  Jan axsarasaw iyawsañäni, atiptʼañäni,
  Taqi kuns glamoroso ukat suma luraña...
  Wila churaña, phisqa jaqitaki ensayo, .
  jachʼa jachʼa tukusaw lakap phustʼäna !
  
  Taqi kunat sipansa, Morgan, jachʼa jachʼa tukur capitanax jiwasanakampïskiwa,
  Khitis markanakar ninamp phichhantawayi...
  Ukham jach"a ataman jiwasanakar churatawa,
  ¡Kunas acero botas ukanakamp laq"unt"ata!
  
  Mä juk"a arumpixa, mä pirata thakhix utjiwa - .
  Ch"allt"aña, ch"amakt"ayaña, jan khuyapt"ayasisa...
  Uñisirinakax janiw k'uchuñ puedistani,
  Taqi kunat sipansa, jumax yatisktawa, kawkir jaqinakas jan wali jaqinakawa !
  
  Jiwasax janiw Duque ukarux llakisktanti , .
  Jan axsarasaw wajjranakap pʼakjañäni...
  Ukat mä ladrillompiw ajanumar wali chʼamampi jawqʼjapjjäma,
  ¡Hornon mä lorokïkaspas ukham tukuni!
  
  Walikiwa, ukat Luis, aka reyi, .
  Ukax piratanakatakix mä tuqukïniwa,
  Jupax janiw mä reyäkiti, jan ukasti mä cero ukhamawa,
  ¡Iyawsapxita, janiw mä llakisiñ ch"iyar peón ukax askïkiti!
  
  Mä juk"a arumpixa, Morgan jupax wali uñt"ataw atipt"ani,
  Kawkïr ejercitotï uñisirinakax khithapkistu...
  Jiwasax corsairs ukhamätanwa, mä monolito ukar uñtasita, .
  nuwasiñatakiw jiwasan yänakas cargañäni ¡ t'unjiri !
  
  Jach'a kankañ pachax utjani, iyawsapxita,
  Taqinipuniw chikat uraqpachan katuqapxani...
  Mä piratax chiqpachanx mä uywa uywañjamawa, .
  ¡Jupajj jan amuytʼasisaw qhepäjjat cuchillomp jawqʼjani!
  
  Kunapachatï ombligokama lunthatasktan ukhajja, .
  Jiwasa pachpaw luxus mansiones lurañäni,
  Supayajj wiñayatakiw jiwasampïski,
  ¡Ukat mä machaq planetaw akapachar mantani!
  Ukatx monstruo wawanakax jupanakar apxarupxäna ukat jiwayir jawiranakampi hiperplasma destructivo ukamp jikisipxäna. Ukat jupax mä avalancha de orco p"iqin ch"amampiw jaquqanïna. Ukat jakkir phichhantañäni, kebab ukar tukuyañäni. Ukat ñik'utajax ninamp nakhantatawa, chhuxriñchjasiñaw sartaski.
  Valerkax mä jach"a jach"a tukusaw akham säna:
  - ¡Akanakax chhaqtayañ jawiranakawa!
  Marinkax aka tuqitx iyaw sataynawa:
  - Jiwasaxa uñisirinakasaruxa jani kuna ceremoniampiwa khuchhuqañasa. Ukat akax wali thayawa, ukat jach"a jiwañaw utji!
  Ukat imill wawax holograma wasitat qhantʼayäna, ukhamat jukʼamp kusistʼañapataki.
  Ukat imillanakax mayamp uñstapxäna.
  Espacio ch"axwäwix wali ch"amampiw sarantaskakïna. Machaons jupanakax suyapkän ukat sipans juk"amp jan walt"äwin jikxatasipxäna, ukampis juk"at juk"atw atipt"asipxäna, qala chuymampiw sayt"asipxäna.
  Natasha ukat Zoya jupanakax wila ch"uxña, punkit pecho ch"akhanakapan yanapt"apampiw pallapallapxäna. Ukat golondrina sat barconakarux pistolampiw jaquqanipxäna.
  Natasha kullakajj uka aptʼasisaw qʼochüna:
  Imill wawanakax mayj mayjawa - .
  ¡Janq"u, ch"uxña, wila!
  Ukampis taqiniw pachpak munapxi
  ¡Chiqpach ch"axwañataki!
  Ukat nuwasir jaqix k"ajkir ukat perla ukham jachaqt"asitap uñacht"ayäna.
  Zoyax masiparuw p"iqip ch"allxtayäna ukat chirpachasïna:
  Jiwasax janiw sapuru imill wawanakakïktanti,
  Jiwasax dashingly chop golondrina colas...
  Jiwasan jisk"a kayunakax q"ala, .
  ¡Janiw atipjañat jithiqtkasmati!
  Ukat zafiro nayranakapwa qhantʼäna, uka nayranakapajj wali qhana ukat lliphipiriwa.
  Aurorax ninamp phichhantaraki ukat mä chhuxriñchjasiñampiw q"ucht"araki:
  - Nayaxa wali thaya imilla, .
  q"ala kayukïkchisa ...
  taqi golondrinanak jiwayarakï , .
  imill wawax mä heroeruw tukuni, uk yatipxam !
  Svetlanax nuwasirakiwa, ukat wali ch"amampiw sarnaqaraki. Ukat disparonakapax chiqapawa ukat tʼunjirakiwa.
  Svetlana kullakajj qʼala kayunakapampiw fusilasajj akham säna:
  ¿Alajjpachan mä eclipse uñjtati?
  Ukanx nina nakhantayataw utji...
  Akax, yatipxtawa, infiernon chimpupawa,
  ¡Ukat mä huracán ukaw utjaraki!
  Natasha kullakajj wali amuytʼasir mariposanakan soldadonakaparuw jawqʼjarakïna . Ukat mayamp jaquqanir ch"axwirinakax phichhantapxiwa. Ukampis botenkir uñisirinakax Zoe kullakax fresa chuchumpiw botón ukar ch"allt"atapat jan walt"ayat uñjasipxäna.
  Zoya kullakajj akham sasaw qʼochüna:
  - Jach"a kankañani jiwasana uywirinakasaru,
  Thayan ch"amap uñacht"ayañäni...
  Janiw doctoranakar aynachtʼañamäkiti
  ¡Espectro ukan ch"amapax jiwasampiw utji!
  Aka imill wawanakax jan uñjat ch"amani ch"axwirinakawa. Ukat ukax espacio ukan nuwasirinakawa. Ukat jukʼampisa, niya qʼala kayukiw nuwasiñ munapxi ukat bragas ukanakampikiw nuwasiñ munapxi.
  ¿Kunjamatsa ukham imill wawanakampi jan amigonïkasma? Awisax janis amigonakanïpkaspas ukhamäkchisa.
  Ukat kunjamsa escarlata, fresa chuchupampi joystick sat botonanak chʼalltʼapjje. Ukanakax chiqpachapuniw suma pintatanakaxa.
  Aurora kullakajj lartʼasisaw uñisirirojj kayump taktʼäna , rubí chuchupampiw uka boton chʼalljjtayasïna.
  Ukat jupax chillqt"asïna:
  Nayar jan walit uñjapjjam
  Jisa, nayax jan wali jaqïristwa...
  Jisa, nayax jan wali jaqïristwa...
  Ukampis ¡mä nuwasïwin jan ajjsarirïristjja!
  Ukampis ¡mä nuwasïwin jan ajjsarirïristjja!
  Ukampis ¡mä nuwasïwin jan ajjsarirïristjja!
  Svetlanax jisk"achataw chhuxriñchjasïna ukat akham sänwa:
  - ¿Kunsa jumaxa, mä loro, kimsa kuti pachpa arunakxa mayampi arsusktaxa ?
  Wila ñik"utan nuwasir jaqix logicamente akham sänwa:
  - ¡Kusisiñaxa yatiqaña taykawa!
  Uka rubio nuwasirix lart"asisaw akham säna:
  P"iqija ch"allxtasa
  Uñch'ukiñani ukat mayamp...
  Akax ay , ay, ay, .
  Akax ah , ah, ah!
  Aurora kullakajj jachtʼasisaw akham säna:
  - Jisa, wali k"uchi! ¡Golondrina ch"uqi ch"uñuyapxañäni!
  colerasisaw thuqt"äna , wali qhana ukat escarlata chuchupampiw botón ukar ch"allt"äna, ukat q"ucht"äna:
  - Maya pä kimsa pusi phisqha, .
  ¡Ordenar pagañamawa!
  Taqi ñanqha jaqinakar jiwayañäni,
  ¡Ukat mä uñachtʼäwi wakichtʼañäni!
  Aurora kullakajj jaltasaw chillqtasïna, kisunakap qhantʼayasaw akham säna:
  - Boa constrictor ukaxa jach"a chuymani, .
  Mä puente ukham doblado...
  Maya pä kimsa pusi - .
  ¡Amparanakax juk"amp jach"awa, kayunakax juk"amp jach"awa!
  Chiqansa, nuwasirinakax nuwasïwinx jukʼamp jachʼa clasenïpxatapwa uñachtʼayapxi . Ukat wali munasiñampiw nuwasipxi.
  Ukat jachʼa tʼunjir chʼamani cohetenak apsupjje. Ukat jupanakax t"ijt"apxi. Maynix chiqak golondrinas ukan espacio brigantina ukar jaquntatawa. Ukat ukax p"akjasi ultra-cumulativo olas ukanaka jark"aqaña. Ukat brigantinax jan juk"amp arsusaw phallawayxi.
  Aurorax uka apt"asisaw q"ucht"äna:
  Jiwasax wali suma jamuqanak uñjtanxa,
  ¡Brigantina fragmentonakax t"ijt"askiw!
  Ukat wila ñik"utan nuwasir jaqix masinakaparux nayranakap ch"irmthapïna. Chiqpachansa, imill wawanakax taqi kasta jan walt"awinakaruw puripxäna.
  thaya ukat quasar ukhamaw tukuwayi .
  Imill wawanakax larusipxiwa... Ukat golondrinas ukanakax ch"allxtasipxaskakiwa. Imperio cósmico, jaqinakan soldadonakapax mä frontal barrer lurasipki. Ukat wali colerasiñampiw nuwasipxi.
  Svetlana kullakajj zafiro nayranakapampiw chʼoqtʼasis amuytʼasis akham säna:
  - Mä kutikiw ch"allt"asta
  Ukat chiqaw nayran...
  Hooligan imill wawa
  Tagankampix axsarayasmati !
  Ukat wali chʼamani ukat chʼamani ñikʼutanakapwa uñachtʼayarakïna. Akax mä imill wawawa, jupax mä arumpiw qhanañchasispa - super!
  ¡hiper uka arux wali askiwa!
  Aurora kullakaxa chhuxriñchjasïna ukatxa chillqt"asïna, janïra mayampi chuchupa ch"allt"kasaxa, wali puquta ukatxa muxsa fresa saminakapawa.
  Nayax loco, loco
  ¡Nayajj juparuw munta! ¡Nayajj juparuw munta!
  Svetlanax jach"at arsüna ukat chillqt"asisaw akham säna:
  Nayajj suma uñnaqtʼan tawaqotwa
  Ukhama chiqapa...
  Nayax uka waynarux salt"ä
  ¡Ukat nayax jank"akiw galopä!
  Wila ñik"utan nuwasir jaqix p"iqip ch"allxtayäna:
  - ¡Akax mä suma amuyt"awiwa!
  Ukat imill wawax wasitatwa uñisiriparux mä tʼunjir jiwayir jiwayañ regalo churäna, ukax chuchupan rubí chuchupawa.
  Ukat akax wali suma ch"axwawiwa.
  Imperio Swallowtail ukan yaqha jach"a ch"axwañ barcopax wali jan walt"ayataw uñjasiwayi ukat nina nakhantawayi. Ukat nina lawranakapajj walja laqʼonakaruw mä kutikiw qhatiyäna, ukhamatwa carbonizado sujetonakäpjjäna.
  Aka imillanakax wali agresivan suma uñnaqt"anipxiwa, ukax axsarañamp jach"añchasiñakiw.
  Aliciax nuwasirakirakiwa. Jupax mä sapa asienton ch"axwirinwa. Armapajj wali chʼamaniwa. Ukhamaraki hiperláser armas ukanakaw utji , ukax proceso de fusión de quark ukaruw bombea. Uka nuwasirix akham sänwa:
  - Janiw Diosampi jan akapachan jakasipkasmati, janiwa, .
  Ukampis jan imill wawanakax juk"amp ch"amawa, vecino...
  Ukhamajj jumanakajj creyipjjasmawa
  Ukampis mä imill wawar iyawsañatakix...
  Juma pachpaw uk lurasma, waynäsksta ukhasa , .
  Ukampis Pasaran !
  Aliciax wali suma uñnaqt"an tawaquwa. Ukat Angelica, jupamp chik sarnaqir masipax wali sumarakïnwa.
  Ukat panpachaniw imill wawanakax ukham nuwasipxi. Jupanakax paniniw irnaqapxi ukat técnicas especiales ukanakamp apnaqapxi, golondrina colas ukanakamp ch"axwañataki.
  Angelica, wila ñik"utan suma uñnaqt"an warmix , apsusaw q"ucht"awayi:
  Universo uksanx quqax thithitawa, .
  Baba Yagami jupamp chikaw...
  Ukat alaxpachan tukusiñapanxa,
  ¡Andamio ukax hachas ukanakampiw lurasi!
  Alicia kullakajj masiparuw nayranakap chʼoqtʼäna ukat ajanupar qhantʼayasaw akham säna:
  Ukat janirakiw mä iglesiasa ni mä tabernasa , .
  Janiw kunas qullanäkiti...
  Aka tawaquxa janiwa kuna jan walt'awis utjkiti,
  ¡Taqi kunas jan wali imillanakawa!
  Ukat nuwasir jaqix masiparux nayranakap ch"irmthapïna. Ukat jupanakax ukham jach"a ukat k"ajkir lunthatanakawa.
  Ukampis Alfmir jupax monitor tuqiw jupanakar uñkatasi ukat q"ucht"i:
  Mä loco ninaw nayan manqhan wal nakhantaski,
  Inas ukax wali jayächi, ukax chhaqtayañataki...
  Taqi colerasiñan ch'amap ch'axwañar uchapxam,
    ¡Alaxpacha ch"allxtayiri , warawaranak ch"allxtayiri!
  Alicia kullakajj jachaqtʼasisaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  ¡ Jach'apuniwa !
  pechopan escarlata chuchupampiw gatillo ch"allt"äna , ukat yaqha t"unjäw chiqawj antutäna, ukat akham sänwa:
  Nayan yuqall wawaja, wawaja, .
  Aka pachanx janiw ikisktati...
  Ukat kuna jan uñtʼat markansa,
  ¡Nayat amtasïta!
  Alfmir, sawkasisaw q"ucht"äna, mä amtañ maniobrampiw sarxäna, misil de homing de la cola de golondrina ukata:
  Janiw uka tawaqut armaskäti
    ¡T"ant"jam muxsa!
  Whoa, whoa , wali , wali !
  ¡Janiw khitirus armaskäti!
  Uka imill wawax tuitearakiw jaysañataki:
  - ¡Jach"a kankañani ch"axwirinakaru, jupanakaxa ch"uqi ch"axwapxi!
  Aliciax sallqa jach"a jach"a tukusaw chirpäna. Ukat rubí chuchumpiw uka boton chʼalltʼañama. Ukat jupax ukham bronceado pecho ukaniwa, ukat busto wali phuqt"ata, perfectamente esculpido ukaniwa.
  Ukat ch"axwirin kayunakapax wali sumawa. Ukat jupanakax mä curva de talón wali suma uñt"atawa.
  Angelicax uka apt"asisaw wali ch"amampi uñjäna, perla kisunakap uñacht"ayasa.
  Jupax wali wila ukhamarak esmeralda nayranirakïnwa.
  Uka nuwasirijj kurva jaqënwa, jiskʼa cinturani ukat luxus caderas ukanïnwa. Ukajj wali muspharkañawa.
  Imill wawanakax akham q"uchupxi:
  Ch"iyara golondrina, ch"iyara golondrina, .
  ¡Mä colerat tʼunjäwiw mariposanakar suytʼaski!
  Ukat nuwasirix esmeralda nayranakapampix ch"iyar ch"allxtayäna.
  Ukampirus Alfmir jupax Swallowtail Ace ukamp nuwasiñaruw puri. Jupax duende ukar arktañatakiw ch"amachasïna. Uka duendejj wali yatiñampiw maniobrarïna. Ukat nuwasiriparux muytayasax mä chiqat yaqha chiqaruw saltʼäna. Ukat masipajj uka aptʼasisaw jakʼachasiñ qalltäna.
  Ch"ama yapunakax ch"axwapxäna. Ukat chiqpachapuniw chʼaxwapxäna. Alfmir jupax mä lliphipiw junt"uñjam jikxatasïna. Ukat ch"uñux duenden suma, imill wawar uñtat ajanupat jallu purintäna.
  Alfmir jupax akham sänwa:
  Baño, baño, baño, baño, ukat juk"ampinaka.
  Roble ukat abedul ukanakan infusión...
  Baño, baño, baño, baño - 1.1.
  ¡Q"ala kayuni imill wawaruw samkasta!
  Hologramajj chhaqtayatäjjänwa ... Precursor pʼeqtʼirin wali ajjsarkañ arupaw istʼasïna:
  - ¡Janiwa aka uñch"ukiñjamakiti! ¡Jutam, nuwasiñ entrenamientom sarantaskakim, jan ukax ikiñar sarañamawa!
  Valerka kullakajj amigonakapar nayranakap chʼoqtʼasisaw akham jisktʼäna:
  - Ukhamaxa entrenamiento, jan ukaxa ikiña?
  Slavax mä amtampiw jaysäna:
  Hipermatriz ukan oladanakap taypin sarnaqañäni . Ukat Payïr Jach"a Ch"axwäwit kunas conectatäpan , mä versión no estándar ukakiw.
  Marinkax p"iqip ch"allxtayäna:
  - Kusawa! Nayax janiw wawakïxäti, jan ukasti jilïr imill wawakïxä. Ukat nazis ukham khitimpis nuwasiñäni, jukʼamp chʼamanikiwa.
  Levki chachajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw akham säna:
  - Ukat ukhamat payïr jach"a ch"axwäwix juk"amp jaya pachataki.
  Kimsa yuqall wawanakampi mä imill wawampiw mä pachan q"ala kayunakap ch"iqt"apxäna ukat mä jach"a transferencia lurapxäna.
  8 uru achuqa phaxsit 1947 marana, Warminakan urupa. Ukat yuqall wawanakan equipopax mä Komsomol tawaqun p"iqinchatawa, Marinka. Sur toqetwa mä juntʼu thayajj thaytʼanïna, ukat uka jakʼanjja, Caspio sat qotajj wal chʼalljjtäna. Inti jalsu tuqinxa pä tunka grados ukch"awa. Trincheras allsuñ yuqall wawanakax cinturakamaw q"ala jan isinïpxi ukat palanakampi ch"amampiw irnaqapxi. Qhana, wila ukat ch"amaka p"iqinakax qhant"iwa.
  Fresco pastonakaw palanak manqhan pʼakjasi, ukat kunatï wali suma, encantadora ukham thujsaraki. Pä patak nayrïr ch"axwirix Valerka Lagunov satawa, jupax aka destacamento ukan uñstawayi. Uka waynax Chernbog markan munataparjamaw aka chiqar apayatäna - jupanakax sapxiwa, jilïr kullakanakax yaqha chiqanakankapki ukhax nazis ukanakamp ch"axwapxi. Ukat ukanx soviéticos markan jan walt"awipax wali ch"amawa. Uñjapxam kuna trapos ukanakas wawanakan batallón ukan pallapallanakax uchasipxi . Taqinipuniw q"ala kayukiw sarnaqapxi, marzo phaxsin qalltaskchisa. Ukat jichhürunakan ukham junt"u urupax wali askirakiwa.
  Ukampis qʼala suelampi pala puntapar chʼalljjtayañajj janiw sinti kusiskañakkiti.
  Mä precursor wayna, aka virtual real Hipermatrix , Valerkax ch"amampiw irnaqäna. Jupax ch"amani ukat yatxatat waynawa, jupax nayratpach nina, uma ukat cobre tuberías ukanakanw sarnaqäna. Walja chiqanakaruw sarañ atipxatayna . Jisk"atpachax , Hipernoosfera ukan universo ukanx "Guerras de las Galaxias" ukanakax jaqinakatakix wali uñt"atawa .
  Ukat pasado mundos cósmicos ukanakat. Ukhamat janiw kunas Valera Lagunov , terminador waynarux muspharaykaniti . Jupajj walja yatichäwinakwa yateqäna ukat amuyarakïna. Ukampis jichhax janiw jupax yaqhachasiñapäkiti. Ukhamakiwa, juma pachpa uraqi allsuñamawa...
  Jupax niya tunka kimsan maraniw uñnaqt"ani, ukampis nayratpachx wali uñt"at ch"akhanakaniwa. Ukhamatwa masinakapat sipansa mayjäspa. Ukan aliviopax sapa kutiw jukʼamp manqharu ukat tiempompix jukʼamp sumaptaski. Ukat ñik"utax ch"amaka, niya ch"iyara bronceado ukhamaw katxaru, ukax pusi luminarios ukan planetan jikxatasi. Ukat ukax wali muspharkañawa. Yämas marzo phaxsinxa, mayni yuqall wawanakan verano bronceadonakapax niyaw chhaqtawayxäna.
  Valera jak"an antitanque zanja allsusaw Slavax ch"aman jaqinakarux uñch"ukitayna bronceado waynax palampiw luqxatäna.
  Uka precursorajja, niya Valerka jilatampi pachpa marani ukat pachpa jachʼa jaqënwa, jupajj akham sasaw jisktʼäna:
  - Disculpa, compañero, ukampisa ¿kawkhansa ukham suma tantiñ atipxta?
    Lagunov Jr. , walja horanak wali chʼamampi irnaqtʼasajj janiw khitis jupar istʼkänti, ukatwa masipan arstʼañ yatiñap jikjjatatapat muspharäna. Ukatwa Valerkax jan yäqañ amtäna, juk"ampirus janiw mä leyendas amuyupar purinkänti.
  Ukampis wila ñik"utan waynax qala chuymanïnwa. Jupax jutïr pachatpachaw uka waynarux q"ala talonapamp chhuxriñchjatayna . Uka waynax liwxatasïna ukat mä jukʼa colerasiñaw jikxatasïna. Janiwa, ukham kunasa, kunapachatï chʼakhanak chʼalltʼañ atinasipkäna ukhajja, janiw pampachatäkaspati.
  Ukat Valerkax uka waynarux jaysañatakiw jawq"jatayna , nayraqatax qunqur manqharuw jawq"jatayna, ukatx pachpa kayumpiw walja kutiw plexo solar ukan jawq"jatayna. Slavkax zanja manqharuw t"unjasïna ukat nayranakapas ch"allxtasïna. Jupax llakimp coleratampiw ch"amakt"askäna, janiw mä arsa arsuñjamäkänti.
  Walja yuqall wawanakaw allsuñ jaytxapxäna, palanakap luqxatasinx Valerka jak"aruw t"ijtapxäna. Precursor waynajj amparanakap chʼoqtʼasisaw saytʼasïna, uñisirinakapar pusi wawanakar uñtataw chʼeqtʼañatakejj wakichtʼatäjjäna. Ukat janipuniw ukham nuwasirinakampi nuwasirïkänti. Ukat jukʼamp jachʼa uñisirinakaw utjäna .
  Mä akatjamatwa policianakan silbatopajj istʼasïna. Mä jisk"a q"ala kayuni tawaquw jupanakar jak"achasïna.
  Aka realidad virtual ukanx Marinkax niya tunka llatunkan maraniw uñstaski, jisk"a cinturaniwa, ukampis atlético ukhamawa, ukat q"ala kayunakapax ch"amani ukat musculoso ukhamawa. Marrón ñik"utax qhipäxanx mä thiya trenzaruw trenzata. She"s pretty , janis juparux mä clásica suma uñnaqt"an sañjamäkchixa, ukampis jupax waynanakampix ukham hit ukhamawa. Promedio alturat jila, chacha chin ukat expresivo nayranaka, mä cartel partidario ukar uñtasita.
  Ukat mä qhana, jachʼa aru:
  - ¡Ukham jaytapxam! ¿Kuna kasta ch"axwañas utji?!
  Uka yuqall wawanakax mäkiw Valerkarux arnaqapxäna:
  - ¡Aka jan uñt"at jaqix jiwasan eslavasaruw jaquqaniwayi!
  - ¿Jumax Slavka markarux t"unjawaytati?! - Marinka kullakaxa Lagunov Jr. Ukat uñkatatapax mä akatjamat jukʼamp suma chuymanïxäna. Uka tawaqux kusisitaw akham säna:
  -¿Uka hooligan Slavka ukarux jist"antawaytati?
  Valerka kullakajj cheqaparjamaw akham säna:
  - ¡Mayninakarus ch"allt"asirïtwa, jupanakax ch"axwapxaspäna ukhaxa!
  Uka tawaqux p"iqip ch"allxtasaw jachaqt"asïna:
  - Jiwaki! Janipuniw jumar uñtasit esculpido abs ukan khitirus uñjkti.
  Terminator waynax musculonakap flexionatayna ukat wali munasiñampiw akham säna:
  - Yatichawi ukhamaraki suma manq"aña yanapt"i masa muscular lurañataki ukhamaraki khuchhuñataki.
  Marinka, nayra amigopar nayrïr kutis uñjkaspa ukhama ( ukampis hipermatriz ukanx, juma pachpatakis mä memoria alternativa luraraksnawa!), mä akatjamat uka waynarux suyt"ataw uñch"ukitayna, akham amuyasa:
  - Ukampisa kunjamsa ch"iyara jaqïtaxa. ¡Turkmenes ukanakas jumat sipan juk"amp ch"amanïpxiwa!
  Terminator precursora Valerka kullakajj janiw taqpach cheqaparjam jayskänti:
  - Ukax ukhamakiw janchix ukhama...
  Uka tawaqux janiw sasaw säna:
  - Ukampis jumax q"illu ñik"utanïtawa. Ukat ajanumax eslavo satawa, ukampis mä ch"iyar imill wawar uñtasitawa !
  Valerka kullakaxa jachaqt"asisaw jaysäna:
  - Nayaxa kunaymana artes marciales ukanakata yatxatawaytxa tropicos uksana. ¡Akax nayan credojawa! Ukhama... Jan juchañchapxitati...
  Larisa imillax jichhakiw escuadrón ukar t"ijtäna, jupax akham sasaw iwxt"äna:
  - Amuyasitawa! Oficiales especiales ukanakax jutapxaspawa uñakipapxañapataki. Ukhamajj janiw akajj machaq jaqëjjeti sañamäkiti.
  Marinkax mä juk"a arumpiw akham säna:
  - ¡Slavkaxa zanjata apsuñamawa ukatxa jupampi sumankthapiñamawa! ¡Janiw janïr nuwasiñ qalltkasax chʼaxwañax wakiskiti!
  Valerka kullakaxa wali ch"amampiwa jaltxatayna. Mä suma musculoso waynaruw apthapitayna, mä jukʼa racionanïkchïnsa, ukat jaqunukurakïnwa. Ukatxa, trincherat jaltasaw uka waynarux chika avión ukan katjäna. Ukhamatwa, yaqha yuqall wawanakan kusisita arnaqasiñanakap utjayaraki.
  Valerkax jan suerteni masipan kunkaparux masaj luratayna. Jupax jacht"asisaw amuyt"asïna.
  Slavkax colerat uñch"ukiskäna, ukampis arupanx respeto uñacht"ayañ notas ukanakaw utjäna:
  - Walikiwa, jumaxa... Jumaw ukham kust"ayista... ¡Taqi ch"amamampi!
  Terminator wayna Valerka waynax p"iqip jan walit ch"allxtayäna:
  - Janiwa! ¡Ukajj wali facilakiwa! ¡Alemananakax jakʼachasipki ukhaxa, ¡taqi chʼamamampi chʼaxwañax kamsañs muni uk uñjäta !
  Slavkax abs-ap llamkt"äna. Mä q"ala, suma uñnaqt"an waynan kayupan muspharkañ qhana imprentapax purakapan ukat pechopan qhiparäna. Ukampis chʼakhanakajj cheqansa janiw pʼakjatäkiti, ukhamatwa irnaqäwir puriraksna.
  ¡Ukat mä horat jila palampi allsuñax janiw sinti kusiskañakkiti!
  Ukhamäkchïnsa uka waynajj wali amuyumpiw Valerka kullakarojj kuna jisktʼatï precursorar tʼaqhesiyaskäna uk jisktʼäna:
  - ¿Kunatsa ukham ch"iyara?
  Valerka leninista waynax kimsa tunk segundos amuyt"asax akham sasaw jaysatayna:
  - Chiqpachansa, walja phaxsinakaw mä chiqan jikxatasiyäta, kawkhantix chiqpachapuniw mä bronceadox janchijar ch"allt"i, ukatx janiw sarxañ munkti!
  Slavka ( khititix hipermatriz ukan amuyupax mayjt"ayatarakiwa!) pächasisaw arsüna:
  - África markanxa, jan ukax kunas?
  Leninista waynax jank"akiw aka versión ukarux katuntawayi:
  - Walikiwa, jïsa! Juma pachpaw uñjta ch"iyar jaqinakax Moscú markanx walja maranakaw jakasipxi, ukampis ¡jan ch"uxñanakapax janiw chhaqtkiti!
  Slavkax janiw ch"axwkänti ukat aruskipäwix yaqha tuqiruw turkatayna, jan ukasti jupatakix wakiskir tema ukhamarakiwa:
  - ¿Kawkhansa ukham suma ch"axwañ yatiqawayta?
  Valerkax mä juk"a samart"asax akham sasaw jaysäna:
  - Nayaxa ch"amani yatichirinaka ukhamaraki yatichirinaka utjapxitu... ¡Jupanakaxa mä suma yatiqaña uta yatichapxiritayna!
  Slavkax masiparux akham amuyt"ayäna:
  - Ukat jumax Marinkax mä ch"axwawiruw ch"amancharaktaxa. Jupajj artes marciales ukan entrenasïna, ¡jumampi nuwasiñajj wali askïniwa!
  Valerka Lagunov kullakax jach"at jachaqt"asisaw akham säna:
  - ¡Walikiwa, jan ukham jutapxitati! ¡Jiwasax pachpa maranikïkaspas ukham amuytʼañäni!
  Slavax wali amuyumpiw jaysäna:
  - ¡Kunatsa, ¡jumax wali jilïr jaqir uñtasitawa!
  Terminator waynax kisunakap qhanstayasax akham sasaw jaysäna:
  - ¡Jumatakix ukhamawa kunatix nayax jumar jawq"jawaytwa!
  Slavkax Valerkarux jaysañatakix jawq"jañ yant"äna, ukampis jupax jank"akiw amparap ch"uspa katjatayna ukat larusisaw jaysatayna:
  - Janiwa! ¡Jan ukham lurañamäkiti, jan ukhamäkanixa, wasitatwa trinchera manqha tupuñamatak lurapxäma!
  Slavka ukax akham chiqañchawayiwa:
  - Akaxa, chiqpachansa, antitanque zanjawa.
    Lagunov Jr. jupax akham sasaw larusitayna:
  - ¡Jumasti mä león ukham phichhantäta!
  Niyaw ch"amakt"asxäna , ukat Marinkax Larisamp chikaw yuqall wawanakarux manq"añar jawst"äna. Niyakixay Caspio qutax jak"ankchixa, walja challwaw utjäna, ukhamarakiw ch"uñux utjäna, ukampis janiw t"ant"ax utjkänti, ukat mä kasta t"ant"a quinoa ukamp ch"allt"ata.
    Uka yuqallanakaxa wali ch"amampiwa masticapxäna. Pallapallanakjamaw manq"asipxta, jank"aki. Ukatx juk"amp pachaw irnaqapxta, niyaw ch"amakankxapxta, wali askiwa alaxpachax qhanaw jikxatasïna. Ukatxa, marzo phaxsin thaya arumax jukʼamp juntʼüñapatakix saco telampiw chʼuqtʼasipxäna, ukat qarjata yuqall wawanakax nayranakap jistʼarapxäna. Ukampis janiw ikiñjamäkänti. Uñisirinakan avionanakapax alaxpachan uñstapxäna ukat wali chʼamampiw bombardeañ qalltapxäna.
    Uka yuqall wawanakax axsarasaw jaltxapxäna. Yaqhipanakax, juk"amp jan jark"ataw, fascista buitrenakaruw pallapallanakamp jiwayapxäna, ukax ukham jaya chiqat inamayakiwa. Valerka Lagunov kullakax ukhamarakiw jaltxatayna. Terminator waynax batallón ukan sapa jach"a calibre ametralladora ukar jaltawayxäna. Jupajj ukatwa nina nakhantäna. Alemania markankir buitrenakat maynïrejj cigarro fumañ qalltäna ukat nina pʼeqenak jiltayañ qalltäna.
    Uka yuqallanakax respetompiw arnaqasiñ qalltapxäna. Ukham jaya chiqat mä jet auto jaqunukuñax wali wakiskiriwa. Ukat Valerka leninista waynax ch"axwaskakïnwa, ukat yaqha "cuervo" ukax qullu pataruw liwxatäna, qhananakampiw cigarro pitasïna.
    Uka guardabosques waynax akham q"ucht"äna:
  - Jumaxa, buitre, nayraqataru ch"allt"asiskta. Nayax warawara terminador ukhamätwa, janiw despedida pop ukhamäkti!
  Ukat kimsïr Hitler chachan chʼiyar pitón sat animalajj chʼiyjatäjjänwa. Valerkax wali ch"axwañampiw sarantaskakispäna, ukampis Slavkax uka uñacht"äwirux jaltawayxänwa, jan kuna llakimpiw arnaqasïna:
  - Churaña! ¡Nayax ukhamarakiw ch"axwañ munta!
  Valerkax jan suyt"ataw jaytawayi, ukampirus ukax janiw askïkiti sasaw amuyäna.
  Slavka chachajj ametralladorapampiw jan chʼamanïsajj fusilañ qalltäna ukat parltʼasiñ qalltäna. Cintas de balas ukanakax maynit maynikamaw jaquqanïna . Chʼusakïpkäna ukhajja, manqʼat awtjata pitón ukar uñtasitäpjjänwa. Ukampis ninajj inamayakïjjänwa. Uka balanakajj jet autonakar chʼalltʼapkchïnjja , wali jaya cheqatwa jupanakat jaltjjapjjäna. Qhiparusti, municionanakax jukʼakïxänwa, ukat Slavax chuym ustʼayasisaw ametralladoran calzoncillopar amparapamp chʼalltʼasïna.
  Ukat ukatsti arnaqasïna, metalax wali junt"ünawa uka ch"axwawit. Ukat precursor hooligan ukax pä amuyumpiw akham säna:
  - Ukampis pistolax janiw phichhantkiti, jan ukasti q"añut q"añuchatawa!
  Valerkax wali yatiñampiw kayup uraqin sarnaqäna, ukat Slavkax uraqi khathatit jan kuna ch"axwañampiw jaquqanïna. Ukampisa, jupa pachpakiw colerasïna. Lagunov chachajja, ukhamäspawa sasaw amuyäna. Ukat ukhampachasa, wila ñik"utan jan wali jaqirux cartuchonak ch"axwañapatak jaytawayi.
  Ukampirus, mä lull , ukat waynanakax wasitat ikiñar sarxapxäna. Qharüru, jan ukax qharüru, Krauts ukanakax nayraqatar p"akintasin aka chiqan tukuyapxani. Ukat aka chiqanx mä ladopanx Volga jawir umax saraski, ukat mayni tuqitx Caspio qutax ch"allt"asi. Ukhamajj waynanakajj janiw kawkirus sarapjjañapäkiti.
  Valerka Lagunov jupax samkanakanïnwa , ukax fantasía ukat janiw taqpach amuyt"añjamäkänti.
  - Mayampi aruskipt"añani, vacío p"iqini ! - Comandante abeja ukaxa khuchhuqatayna. Drones ukanakax juk"amp jach"a ukat thithita uñtasipxäna, kayunakapax culturistas sazonados ukanakan bíceps bulging ukanïnwa. Ukampis stigmanakapajj janiw qhanäkänti, ukat probóscis sat chʼakhanakapajj mä cuadradoruw tukuyäna. Suma, comandante ukan epaulettes ukanakax qurit luratawa, warawaranakax janis uñjkchixa, ukat puntapanx mä suma rosa ch"uqiw utji.
  Ukat aka pachax pachpa mä cuento de hadas ukhamawa, allqamarix lakapax suxta kayumpiw jist"arasi ukatx mä laptop caterpillar ukampiw kimsa arut anatt"asi. Akax wawanakax wila collaranakampiw sarnaqapxi. Jupanakan nayraqatapanx Valerka leninista waynax axsarañamp kunayman t"aqhisiñanakampiw katjatayna. Uka precursoranakan isipax wali yatiñaniwa, ukampis kunatsa ch"uxña kayunakapax q"ala ukat jan wali ch"akhanakaw utji, walja kilómetros ukch"a qala qullu thakhin sarnaqañar wayt"atäpkaspa ukhama.
  Valerka Lagunov kullakajj jukʼampiw jan walin uñjasïna, ukampis janiw cheqpach ajjsarañajj utjkänti. Kunjamakitix taqi kunas akanx janiw chiqäkiti, alaxpachanx pusi intix utjkchixa, ukat uñnaqapax taqpach jan aka uraqinkirjamawa. Mä samka, mä típico jaya samka, ukax, chiqpachan alwax jan sartasksta ukhax juk"amp surrealistas uñacht"awinak katuqaspa, mä blockbuster estadounidense de ciencia ficción ukar sipanx juk"amp qhant"atawa. Qhipharux niyas janiw kunas Morfeo diosan ukham oladanakapat amtasktati, ukax wali llakiskañawa.
  Ukampis akanx, kunjamakitix, chiqpach sensaciones ukanakax utjiwa, cuerpox pesaje ukaniwa, ukat kunapachatix drones ukanakat maynix alaya amparapar takt"äna ukhax q"ala kayunakapan kayunakapax chiqpach usuchjataw jaysapxäna. Ukat uka jamuqax ch"allt"at nayrax jan wali usuchjataw jikxatasïna, ukat drones ukan thujsapax sinti chiqänwa , polen ukat jan jariqat khuchhi ukanakamp mistu. Nasa chʼakhanakarus chhuxriñchjaraki ukat chhuxriñchjasiñ munaraki. Janiwa, samkax ukhamakïskaspawa, amparanakamasa codonakamasa usutäspawa, ukat esposanakatxa muñecanakamax chhuxriñchjasispawa.
  Chiqansa, kunjamtï markatakix jan uñtʼatäkixa, janiw gasolina ukat kuna monóxido de carbono sat qʼapkir qullax utjkiti. Thayax sapa kutiw jiltaski, wali ch"uxña quqanakat ukhamarak panqaranakat quqa q"apkir qullanak apaniwayi. Ukampis aka oraqen civilización ukanakat sipansa jukʼamp nayrar sartat tʼijuñatakejja, motor de combustión interna ukan jan utjatapajj wali naturalawa.
  Valerka leninista waynax kunjams Jules Verne jach"a ciencia ficción qillqirix motores eléctricos ukanakax transporte ukat sapa uru jakawinakanx apnaqapxani sasaw yatiyatayna uk amtasïna. Ukampis jichhakamax jan wali ukat jan wali motor de combustión interna ukax pä tunk payan pachanx atipt"awayiwa.
  Valerkaxa mayampiwa uñch"ukisïna, kawkhansa amigopaxa, aka cósmico Marinka? ¿Chiqapunit jupax wallpa apsuwayxarakitayna, ukat kunas jichhax jupar suyt"aski?!
  policianakan " autopax mä platillo volante ukar uñtasitawa, oval ukham uñtatawa ukat taqpach jaqinakan qhant'ir qhananakampi . Leninista Valerka waynax wali qhuru fuselaje ukar jaquntataw uñjasiwayi, niyaw articulaciones ukanakap p"akjatäna, ukat retráctil punkux mä jach"a qhathur uñtasitaw sapaki jist"antasïna. Ukhamarakiw jan kuynt"ir cadenax mä cobra ukham waynan q"ala kayupar t"ijtäna ukat ch"akhaparux wali ch"amampiw ch"allt"äna.
  Valerkax arnaqasïna ukat nayraqatapanx amparanakap esposat cadena apsuñ yant"äna:
  - ¡Usuwa, janiwa!
  - ¡Askiw pantalonam chint"añama ! - Mä wayna aruwa juparu yatiyäna.
  Valerka Lagunov kullakajj ukham luräna. Jupax shorts ukamp isthapt"ataw jikxatasïna uk amuyt"asax, uka propuesta ukax larusiñatakjamarakïnwa. Cámara móvil ukax ch"uxña qhanampiw qhant"ata, ukat chiqpachapuniw taqpach techot jutäna. Qhanax wali sumapunïnwa, kunatsa uka waynax jankʼakiw samaräna. Jupajj arstʼiriruw uñkatasïna .
  Mä ordinario wayna, rubio, Valerka Lagunov ukham, ukampis mä jisk"a tripulación khuchhurata, p"iqip khuchhuratakaspas ukhama, ukat ñik"utapax nayratpach wasitat jilxattawayxi. Valerkax chika cajat ñik"utap khuchhuqatayna, ukat tiempompix janiw mayjt"känti , ukhamax janiw ñik"utap khuchhuqañax wakiskänti.
  Jupampixa yaqha wayna , mä juk"a wila, mä juk"a jach"a, jisk"a imilla. Wali uraqit uñt"at waynanakawa, suma bronceado, ukampis janiw ch"amakakiti. Europa markan chiqapa ukat inas suma ukat fotogénico ajanunakan uñacht"äwinakapa. Isinakax ch"ikhi: kamisanaka, blusas, verano shorts ukat mä jisk"a falda, arco iris ukan taqi coloranakan panqaranakampi pintat, ukampis q"ala kayuni, suela ukat qunqurinakapax t"unjata , mä carnívoro ukat wali jakkir katariw ch"iqa kayupar ch"uqt"ata.
  Janiw kunas axsarañjamäkiti, ukat Valerka Lagunov jupat sipans sullkakïkaspas ukhamawa .
  Terminador waynax jupanakar amparap luqxatäna ukat uñjkañ chuymampiw akham säna:
  - Waliki. Maynit maynikam uñt'asipxañäni.
  Uka jisktʼar qhanañchañatakejj amuktʼaña ukat wali amuyump uñkatasiñaw utjäna. Ukatx Valerka leninista waynax axsarañjam jan axsarasaw sarantaskakïna:
  - Janiwa kunsa lurkti, ukampisa wawanakaxa janiwa kunatsa jist"antatäpkiti?
  Mä wila ñik"utan yuqall wawax jach"a ajanuniwa, wali jach"a actor wawar uñtasitawa, jupax Peter Pan ukham uñt"atawa, jupax americano blockbuster ukanw uñt"ayasi, ukat jaysañatakix amparap luqxatäna ukat llakit tonadampiw akham säna:
  - Jumax janiw local ukhamäktati. Ukat ukax espionaje ukat fronteras ilegales ukanakat juchañchañatakix wakisiwa.
  Valerka , jan amuytʼasisaw mä pä kuti nayranakap chʼalljjtayasïna ukat akham jisktʼäna:
  - Ukhamächi ukhaxa... ¿Kunatsa rus aru sum parltaxa?
  Uka q"illu yuqall wawax akham sasaw jaysatayna:
  - Kunatix infiernonx taqiniw ruso aru arsupxi, ukat alaxpachanx hebreo aru apnaqapxi!
  Uka prodigio wayna ukat precursorajj llakitaw ukat amuktʼataw larusipjjäna. Ukaw nayra soviético chiqañchäwinakat maynïr amtayitäna. Jila partejja, ¿akajj samkakïpachati jan ukajj jan samkakïpachati? Taqi kunatix akan utjki ukax wali chiqäxiwa, janiw samkañjamakiti. Inas jupax wasitat Chernbog ukan lurat mä pachar liwxatchispa . Ukhamächi ukhajja, kunatsa aka alajjpachajj infierno satäki ukajj qhanawa.
  Lagunov q"ala kayupan cadenapax mä juk"a qhant"awayiwa ukatx radiador ukanx mä juk"a junt"u umaw mistu. Jilapachax aka chiqanx pachax junt"ukiwa, waynax nayraqatapat mistur ch"uñu gotanak ch"allxtayäna . Uka tawaqux q"ala kayupax grilletempiw chint"atarakïna , cadenapar llamkt"asax akham jiskt"äna:
  - ¡Janiwa ukhama ch"amampi ch"allt"añati, ch"akhanaka jaytañamawa!
  Grilletes ukanakax chiqpachapunis jakasipkaspa ukhamaw jaysapxäna:
  - ¿Jumajj kʼari chuymanïtati, ¿janit tʼijtjjañ munta?!
  Imill wawax jan kun lurasaw jan sinti khuyapt"ayasir amparanakap ch"allxtayäna, akham sasa:
  - ¿Kawkirus sarasma, t"ijtxasmasa?!
  Wila ñik"utan waynax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - ¡Taqi manq"añanaka, yänaka aka chiqanxa mä código de identificación ukaniwa!
  Okovy jilatajj mä jukʼa arumpiw akham säna:
  - Jiwasaxa janiwa iwxt"anaka churapktanti. Uka abrazadera ukax janiw k"umaräñ tuqit jan walt"aykiti.
  Uka markankir carcelar irpañatakejj janiw jankʼakïpkaspa ukham amuyasi. Yaqha jaqiruw apthapiskäna. Mä jilïr tawaquruw jaquntapxäna. Suma , ukhamakipans akanx, ukhamawa, taqi jaqinakax Hollywood ukan uñt"atawa - janiw mä arrugakiti, janiw mä defecto ukhamäkiti. Drone policiax zapatonakap apt"asipxäna, ukat imill wawax katuntat uñjasisinx wali q"illu q"illuruw tukuwayxäna.
  Valerka, khititixa wila ñik"uta waynan qhipa jaysäwip p"iqipat armasxatayna, mä akatjamat akax muspharkañawa sasaw amtasïna. Ukat mayamp jisktʼäna:
  - Ukhamajj ¿kunjamatsa rusa aru yatta? Jisa hebreo arusa?
  Uka katuntat waynax janiw jank"ak jayskänti; Yaqhipanakatakix mä kayukiw grilletempi chint"ata. Valerka leninista waynax aka tuqitx wali sum uñjäna, inas aka waynax mä jan walt"ayir jan wali jaqïchi?
  Janiw kuna jaysäwis utjkänti, imill wawakiw amukiw akham säna:
  - Sapa aru akan... - Ukat jupax lakaparuw amparapamp luqxatäna.
  Valerka Lagunov jupax jupanakarux jan walt"ayatäpxatap amuyasïna. Ukat chuymapax qʼal jan waliruw purirakïna. Uka espacio ukar sarañax katuntatäñampiw tukuyäna. Kunatï nayajj janipuniw uñjkayätti. Chiqansa, jupax uka pelicula uñchʼukiskchïnxa. "El Cliente" peliculat amtasiyäta, uka waynax jupat yatiyawinak apsuñatakiw katuntatäna. Ukampis , jan qollqeniw saraqanïna, sapak jistʼantatäpkäna uka jachʼa cuartoruw samartʼäna. Ukampis janiw ukham chuymachtʼäwi akan utjkänti. Ukat jukʼamp pä yuqall wawaru ukat mä imill wawaruw jaquntapxäna. Banco, plástico ukamp mä juk"a ch"uqt"ata, niyaw ch"amakt"ata. Ukampis chʼiyar chʼiyar autojj jankʼak sartañ qalltkaspa ukhamänwa, ukat uka wila ñikʼutan jaqejj amukiw akham säna:
  - Jiwasaxa infierno akan utjistu. Walja jaqinakakiw ukax ordenäkaspas ukham amuyapxi. !
  Jisk"a janq"u yuqallaxa iyaw sasaw p"iqip ch"allxtayäna:
  - Taqi kunas akanx mä jisk"akiwa, jan ukax Adolf. Ukat wila p'iqin jaqirux p'iqip ch'allxtayäna .
  Jilïr tawaqux wali jach"at arsüna:
  "Mayampiw jan sarnaqjjayäta" sasa. Jichhax q"ala kayukiw wasar pampan takt"asiñatak wayt"atäni, ukat láser ukax mä jisk"a pantjasiwiruw ninamp phichhantatäni.
  Ukat katuntat yuqall wawanakax akham sasaw jachapxarakïna:
  - Jiwasaxa mä juk"a ch"axwaña thaki chimpunaka. Ukhamarus, ¡uñnaqanakax sapa kutiw mayjt"aski!
  Valerka leninista waynax nayranakap ch"allt"asisaw akham säna:
  - ¿Jaqinakax abejanakan esclavopäpxiti?
    Wila p"iqin jaqix wali amuyumpiw amparap ch"allxtayäna:
  - ¡Janiwa sinti jaya pachakiti!
  Uka waynan esposanakapajj amukiw chʼalljjtäna, ukat mä akatjamat ajanupajj wali llakitaw tʼijtjjäna. Chispanakax amparanakajat t"ijtäna, amuyataxa mä descarga de choque ukaw uchatäna. Uka waynaxa liwxatasïna, ukatxa mä jach"a imillawa katthapisinxa jinchuparu jiskht"äna:
  - Janiwa jupanakaruxa jisk"achañakiti. Jiwasax janiw sistema ukar atipt"ksnati, ukhamax ist"añax juk"amp askiwa!
  Wila ñik"utax p"iqip jan walit ch"allxtayäna, bronceado ajanupax ch"uxñaruw tukuwayxäna, ukampis janiw kuns arskänti. Inas jan ajjsarañat ukham jan walïkchiti.
  Valerkax uka tuqitx walpun colerasirakïna: taqiniw formación ukat paso ukan sarnaqañatak wayt"ata. Corea del Norte ukar uñtasitawa jan ukax juk"amp jan waliw. Ukat ukatsti mä láser ukamp jawq"jaña.
  Ukampis juk"amp chuym usuyañax aka pachanakax musculoso ukat jach"a abejas ukanakamp apnaqatäkaspas ukhamawa, ukat qhipäxanx khititix Star Wars ukan anti-héroe ukar uñtasit walpun uñt"ayasi. Nayraqat sutipax ukhamarakiwa: Fjabba , chiqpachansa, Corpse. Wow, ukax mä dictador ukan sutipawa.
  Ukat uka blindat autox carcelankir patioruw tʼijtäna. Sumakiw saytʼäna, janiw chʼalljjtayasipkänti. Aka chiqanx Valeryx carcelar jist"antatäspawa sasin axsarañat phichhantat uñjasiwayi, ukat cama ukan yatxatat jan wali jaqinakamp jikisiñataki. Uka waynax masinakapampix qunt"asiñapaw sasaw amuyt"ayañ yant"äna , ukat yuqall wawanakax kunjamatsa maynit maynikam sum apasipxaspäna. Ukampis kayunakajajj wali khathattʼasïnwa. Yatiñani, jan ukax inas cibernética manqhan utjchi, cadenanakax pachpa kayunakap qhispiyapxäna, ukat Valerka p"akjata suelanakapax guardianakan caucho ch"akhanakap qhipat liwxatasïna . Ukatxa, qhipharkir katuntat jaqinakan qʼala ukampis qʼuma talonanakapaw qhantʼäna.
  Uka patio ukanx walja abejanakaw utjäna, ukhamarak tunka payan jaqinakaw katuntatäpxäna. Aka chiqar machaq jutirinakax mä columna común ukan alturaparjamaw filankapxäna, ukat abejas ukat jefex larusipxäna:
  - ¡Jan sayt"asipxam!
  nayraqatankir pallapallanakjamaw uñjatäpjjäna . ! Ch"iqa tuqinx Valerka jak"anx mä imill wawaw sayt"atäskäna, niya qhana kamisampikiw isthapt"ata, uka taypitxa jan sujetadoran chuchupax uñjasirakïnwa, ukat mä jisk"a faldanirakïnwa. Uka waynax nayranakapampix uka suma uñnaqt"anïñ manq"antatayna, juk"ampirus jan kuna pantjasir q"ala kayunakapax mä khuskha ch"uxña ukat qhana bronce ñik"utani, luxus caderas ukat chiqans chuchupan translúcidos escarlatas rosetas ukanakaw manq"antäna.
  Mä akatjamat abejax batonap luqxatäna, ukat descarga eléctrica ukax t"ijtäna, ukax Valerka Lagunov kullakaruw nayraqatapar ch"allt"äna. Maynis mä jachʼa thujrumpis jawqʼjkaspa ukhamänwa , nayranakapatsa chispanakaw jaquqanïna, ukat katuntat waynax janiw mä qhawqha policianakan dronenakapan amparanakapat katthapisin lantipar uchapxatapaki jaquqanïkänti. Ukat mä axsarkañ arnaqawi:
  - Nayax sapxsmawa, samarañamawa!
  Valerka leninista waynax jan sayt"ataw kayunakapar sayt"asïna, nayranakap nayraqatanx mä chispiw utjäna, ukampis munañ ch"amampiw jan liwxatañatak ch"amanchasïna. Mä amuyt"awiw p"iqijan qhant"äna: pallapallanakax guardia ukan irnaqañax kunja llakiskañas wakisispa. Ukampis jupanakax llakitäpxiwa ukat thayarus aguantapxiwa. Ukat akanx junt"u, mä juk"a kimsa tunk grados ukjat jila. Janiw kuna junt"u umañas utjkiti.
  Valerka Lagunov jupax kunjamatsa mayjt"ayasiñatakix carcelan patiopar jan p"iqip muytayasaw uñch"ukiñ yant"äna. Jilapachax janiw kuna askis utjkiti, muyuntat jach"a pirqanakaw utji, janis alambre de púas ukax utjkchixa, ukampis pata tuqinx mä kasta fondos ukaw utji, rosa ukat ch"uxña alternancias ukanakax ch"iyar ch"iyar uñtatawa. Inas ukhamächi, kunjamatix ciencia ficción ukanx mä campo de fuerza, jan ukax escudos ukanakax HF ukamp luratawa, sasaw waynax amuyäna. Ukat juk"amp llakisiñaruw tukuwayi, aka chiqankir jaqinakax wali nayrar sartatawa, aka uraqinkir jaqinakat sipanx juk"amp askiwa . Aka drones ukanakax amparanakapan relojes ukaniwa, ukat hologramas ukanakaw uñacht"ayasi. Wow, mä juk"a celularan evolución ukar uñtasitaw conectividad local de internet ukampi. Ukampirus pä tunk kimsan patak maranakanx ukax janiw muspharkañakkiti. Aka chiqan mayjt"awix mä monitor lantix mä kimsa dimensional, color proyección ukaw pulsera ukanx jilxati. Ukampis aka Uraqinsa lurapxarakispawa. Ukat mä club ukax walja metros ukch"a jayat descarga eléctrica ukx puriyi , ukax janiw juk"ampi uñjatäkiti.
  aturdimiento armas ukanakax utjaraki . Jilapartxa mä juk"a jayaruw yapuchapxañapa. Ukampis jaqinakax jaya chiqanakar sarañataki, jila qullqis utjkchisa, cutting clubes ukanipxaspawa. Tripulacionanakax jan hélices ukat jet de lanzamiento ukanakamp jaltxapxi ukax yaqha tuqitwa . Chiqpachansa ukax nayrar sartañawa. Uka waynax mä juk"a ch"iqa ch"akhap ch"allxtayäna, ukhamat sayt"asiñapataki, ukat amuyt"askakitaynawa. Ukatjja , yaqha gota ukham uñtat mä jukʼa ajjsarkañ embudo tʼijtʼir embudojj patioruw purinïna. Uka waynax avión apnaqañ pachanx mä fracción de segundo ukhakiw thayax juk"amp k"achachatäna, uk amuyasïna. Ukax sañ muniwa, carcelankir autox mä kasta pampat pasaskäna. Ukajj janiw mä jachʼa tonotak uttʼaykitänti. Tecnología ukax akankiwa ...
  Oh, Edad Media ukan técnicamente qhipharkir planetar tukuyaspäna ukhaxa, ¿kunjamarak ukapachax jikxataspachäna? Jan sinti jachʼa markanakapampix kunjamsa jan fumañjam pólvora lurapxi jan ukax ametralladoranak lurapxi uk taqiniruw uñachtʼayaspäna. Ukat kunapachatï sistemas de cohetes de lanzamiento múltiple Uragan ukanakax uchatäxän ukhaxa, precursor Zar Valery el Gran ukan imperiopax taqpach uraqpacharuw katuntaspäna. Ukat uka qhipatxa, ¡jachʼa emperadoranakaw alaxpachar uñchʼukipxani, ukat ¡espacio katuntañax qalltasini!
  Uka waynax jupan amuyunakaparux librew apnaqäna. Akax nayrïr amtäwiwa - Phaxsi, kawkhantix kimsa kayuni jaqinakax Barón Munchausen ukan uñt"ayat jakapxi. Jupanakax granadas especiales ukanakamp armas ukham apnaqapxi, ukax amapola p"iqinakaruw phichhantapxi. Ukat ukjatx ukham jet ukax qhipäxar jaquntatawa, ukat uraqinkir jaqinakax platillos voladores ukankapxiwa, láseres alfa ukan ninamp aruntt"ata ... Ukat radiación ukan impacto ch"amapax kimsa kayuni...
  Kimsa juk"amp jaqinakan uñstatapax pä jach"a ukat jisk"a drones ukat mä abeja riqueza isimp isthapt"ata, ukax juk"ampiw jan walt"awinak utjayaspa. Formación ukax juk"amp nayrar sartawayi , ukatx Valerka Lagunov jupan qhipäxapax usuchjasiñ qalltawayi. ¡Ukanakax wali machaq kastanakawa!
  Jiwayir abejanakax carcelankirinakan línea desplegada ukar muyuntat uñch"ukipxäna. Phisqa tunk jila maraninakax jaqinakan katuntat representantes ukanakax nayratpach aka chiqan tantachasipxäna, ukampis janiw khitis tunka suxtan marat jilïr uñnaqt"anïkänti. Carcelan uniformeni, kunapachatix shorts uchasiñatak obligat ukhamarak zapatos jan apsutäki ukhaxa. Ukampis Valerka leninista waynaw jan estándar ukham uñnaqapampix jan kuns lurañjamäkänti. Janiwa, qʼala kayunirakiw ukat shorts uchatarakiwa, ukampis mä kʼajkir gorrampiw isthapita.
  Jilïr abejax jan amuyt"asisaw sarnaqäna, ukat mä akatjamat aka uraqin wayna yatiyirip jak"an sayt"asïna ukat uka waynaruw uñch"ukisïna. Jupax kimsa nayraniwa, ukax ch"uxña p"iyanakar uñtasitawa: ch"uxña qhipäxanx granos ukanakaw utji ukat ch"iyara ch"akhanakaw utji. Chiqpachansa akax axsarañjamawa, niyaw aka pantjasiwirux aynacht"ayatäkasmas ukhamawa.
  Valerka leninista waynax jan munkasaw nayranakap jist"arasïna ukat qhipäxar kutt"awayxäna. Ukat jankʼakiw guardiajj amparanakap taypin mä thujru chʼuqtʼäna, ukat abeja generalajj thaya tonadampiw akham säna:
  - ¡Uka waynaxa janiwa uniformeparjama isthapt"atäkiti!
  Drone ukax mä jisk"a arumpiw jaysäna:
  - Akaxa mä alien ajllitawa Fjabboy ukax ...
  Uka abeja generalax akham sasaw arnaqasïna:
  - Ukatxa jupax carcelan thaya t"aqaparuw apayatäñapa!
  Drone ukax kayup ch"allxtayäna, mä ch"allt"asir chhuxriñchjasiñaw ist"asïna, ukat jan jikxatañjam lasso ukax musculoso leninista Valerka kunkaparux wali ch"amampiw ch"uqt"asïna. Uka waynax khathatitaynawa, ukat abeja generalax wali qhurupuniw akham säna:
  - ¡Juparux irpapxam! Juparux mä machaq jaqir uñtataw jaljtapxañapa, mä juk"a.
  Ukat lazox uka waynarux mä janq"u edificioruw jaquntäna, uka edificiox ch"uxña rayanakanïnwa. Blindada punkunakax kunayman tuqinakaruw jaljtapxäna, ascensor ukan punkunakapjama - musicax llamp"u chuymampiw chhuxriñchjasïna. Ukatwa uka cuartoru mantapxäna, ukat uka chiqatxa, callen juntʼütapatxa, thaya samañaw utjäna. Ukat taqpachanx gravedad ukax mayjt"kaspas ukhamaw amuyasïna - yaqha pacha ukat manqha pacharuw tukuwayi . Chiqansa, Hollywood peliculanakan comisarías ukanakar mä jukʼa uñtasitaw qhiparäna.
  Mä jachʼa drone guardiajj uka waynan jiñchupat katthapïna, tʼijuyäna, ukat yaqhajj collarap apsuwayjjänwa.
  Ukatxa, mä fusilamp wali chʼamampiw thaqhapxäna.
  Valerkax wasitatwa jachäna, jinchupas ch"iyjatäkaspas ukhamaw amuyasïna. Nayraqatax escaleran gradanakapatwa irpapxirïna, ukat pasillot irpapxirïna. Blanqueadoran wali qʼañu thujsapaw nayranakajar phoqantäna. Ukatxa, qhana armadurat lurat punkunakaw purinïna. Juparux mä cuartoruw irpapxäna, uka cuartox pirqanakapan espejonakaw utjäna, mä jach"a ch"axwäwiw amparanakap taypin jaquqanïna, ukat waynan p"iqipax t"ijtäna, niyaw pampar p"akjatäna. Algodón, ukat chispanakax nayranakam nayraqatan lliphipi. Pä thiya, jach"a, hipopótamo ukar uñtasit abejas, rayas ukat olla purak plástico, jan ukax juk"ampirus guantes de goma ukanakamp kayunakaparux suyt"apxäna.
  -Jupax jumankxiwa, jumax castrasmawa! - Uka drone guardianakaxa larusipxiwa.
  -¡Isinakam apsusipxam! ¡Jank"akim, allqamari! - Uka " gorila uñtasita " abeja divas jupanakaxa ñik"utapat apthapipxäna.
  -Ukhamaxa waynaxa janiwa jupa pachpakiti! Jutapxam, jupar yanapt'apxañäni. - Ukatxa qhuru q"añunakawa isi ch"iyjañ qalltapxäna. Valerka leninista waynax musphart"ataw sayt"asiwayi, ukampis kunapachatix bragas apsuñ yant"apxäna ukhax jupax librëw jaltxatayna ukat t"ijtxañatakiw jank"ak saratayna. Walja guardianakaw jupar khuchhuqañatak jankʼak sarapxäna, ukat uka waynax patat jaltxasax kayunakap taypiruw liwxatäna. Uka qhipatxa, juk"ampi ch"amanchawayi, ukampisa janiwa jayaru puriñjamäkänti; Musculoso leninista Valerka ukax janiw aguantañjamäkänti ukat qhipäxar kutt"awayxäna. Ukapachaw mä tama guardianakajj jupar tʼijtjjapjjäna. Ukat carcelan jistʼantat waynarojj plástico, acero -shanked sat thujrunakampiw jawqʼjañ qalltapjjäna . Inas mä axsarkañ arnaqasiñax jan jarkʼkaspäna ukhaxa jiwayapxaspäna:
  -Aka jan walt"awix yatxatañatakix wali askïspawa, ¡janiw jaytapxamti!
  Uka waynaruw sartayapxäna, thaya umampiw ajanupar ch"allt"apxäna, ukatsti muytayasax purakaparuw jaquntapxäna. Uka drone ukax akham sasaw arnaqasïna:
  -Talonanakapanxa, janiwa t"ijt"añati, ukhamaki jani usuchjañakiti!
  Wawa katuntat jaqix walja kutiw q"ala talonanakaparux mä chacha soga ukamp jawq"jatäna. Valerka Lagunov jupax arnaqasïna ukat chhuxriñchjasïna, jachaqt"asiwipax ajanunakapat jaquqanïna.
  Sinti khuyapt"ayasiñat sipansa, mä veneno sist"aña:
  - Akaxa panqaranakakiwa, kunapachatixa yatxatirixa jiskt"askätam ukjaxa janiwa ukhama q"uchuñ qalltkätati.
  Uka waynarux apthapisinx jisk"achataw ukat wali amuyumpiw thaqhapxäna. Jupanakax amparapampiw ombligo ukar ch"allt"apxäna, ukat ukax purakapanx espasmos convulsivos ukanakaw utjäna. Lakaru, jinchuru, nayra ch"akhanakaparu uñch"ukipxäna, p"iqit kayukama thaqhapxäna, niyas privado partes ukanakas jikxatapxäna. Uka pachparakiw , qhananakax wali qhant"atäna, pusi qhana focos ukanakax kunayman chiqanakat qhant"kchïnsa.
  Chiqansa, Valerka leninista waynax phinq"asitaynawa ukat axsararakïnwa, ukat kunapachatix janchipar ch"allt"asipxäna, sondas ukat mangueras ukanakamp uchasa, ukax jik"askañawa ukat wali llakiskañawa. Jumax jan munkasaw aka carcelan infiernon chhuxriñchjasma.
  Jupax janiw jaqit uñt"atäxänti; Jupax junt"u thayaruw jaquntatäna, ajanupax ch"uxñaruw tukuwayxäna, jiwat jaqir uñtata, ukat jank"akiw cereza colorampi phuqhantäna. Ukatxa q"ala jan isin p"iqinchiriruw irpapxäna. Walja q"ala kayuni imillanakax rayani isimpi ukat k"acha grilletenakampiw lart"asipxäna, kunjams uka waynax q"illu q"illu tukutayna ukat p"inqachäwip imt"añ yant"äna uk uñjasa, ukampis mä jakkir alambrew amparanakap qhipäxat katxarutayna. Muñecas ukanakax tensión ukan jan ch"amanïpxiwa.
  Fzhabba Corpse, mä sickening freak , chiqpachan verrugas ukamp ch"uqt"at sapo, sapa esquina ukan retratos obligatorios ukanaka . Peluquería ukax pachpakiwa, espejonakampi focos ukanakampi, mä thakhi thaqhir utar uñtasitawa, ukat sillax qullirir uñtasitawa, ukat abrazaderas ukanakas utjarakiwa .
  Mä abeja humanoide ch"iyar traje ukat lip"ichit lurat ch"iwipax p"iqiparuw qhuru ch"allt"asïna, kunjamatix mä uwijax mä ch"amakt"at clipper ukamp khuchhuqatäki ukhama, usuchjasïna, cuchillapax mä machaq t"unaruw llamkt"äna. Uka waynatakix sapa ch"uxña ñik"ut khuchhuqatapampix almapampi ukat sapa mayni kankañapampiw t"ijtxäna sasaw amuyasïna. Ukat jan wali sádico peluquerox jan ceremonialjamaw jupanakar takxati, jakasipkaspa ukhama. Ukat tukuyxapxäna ukhaxa, drone uñjirix jichhak ñikʼutap chʼuqtʼat pʼiqiparuw chʼakhapampi chʼalltʼäna.
  -Apsuñamawa, calvo!
  . 7 JAQTHAPI
  Valery Lagunov jupax niyaw jan amuyt"asxänti, kayunakapax jaytanukuwayxänwa. Jaya pacienciani jinchunakapat katthapisinxa, jachʼar aptapxäna ukat ducharuw aynachtʼayapxäna. Ukanx cabina chika taypiruw uchapxäna ukat llawintapxäna, ajanupar ukat amparanakaparuw blanqueador warantapxäna. Uka waynax yaqha qʼañuskir kʼarinak suytʼasax congelasïna , ukat wali llakitaw istʼäna . Ukax thuqt"asïna ukat mä umax q"añuchata junt"u umaw juparux jaquqanïna. Vapor ukaw mistunïna, ñik"utax wilaruw tukuwayxäna, infierno ukham usuchjasiñaw utjäna, phichhantatäkasmas ukhamaw amuyasïna.
  -Yanapa! - Uka katuntat waynaxa arnaqasïna .
  Uk uñjasax t"amt"ir umax sayt"asxänwa ukat thaya umax jaquqanïxänwa. Ukajj jawqʼjatapajj kisunakajaruw usuyäna. Valerka Lagunov kullakax congelañ qalltäna ukat khathatiñ qalltäna, ukat mä akatjamat nina nakhantir oladanakax wasitat ch"allxtayäna. Ukatxa hielo thaya. Uka waynax infiernoruw tukuyäna, jupax histérico ukhamaw jikxatasïna, ukampis uma t"aqhisiyañax janiw utjxänti. Langosta ukham wila, cabinat mistunïna, kayunakap kayunakap takt"añapänwa, talonanakapax ch"uxñaruw tukuwayxäna, lashing clubes ukanakat.
  Jichhajj yaqha cuartoruw apapjjäna. Ukanjja, kunayman cheqanakat qʼala jan isin foto apsupjjäna, tupupjjäna, pesapjjarakïna ukat mä venat wila apsupjjäna. Letreronaksa ukat lunanaksa copiapjjäna, cicatrices ukat phichhantat yänak thaqhapjjäna. Ukatxa mä chuckle ukaw purinïna.
  -Jichhaxa piano phust"añäni.
  Ukax ampar luk"ananak apsuñänwa, ukat janiw amparanakatak apsusipkänti, jan ukasti kayunakatsa apsusipxänwa, p"akjata kayunakarux wali amuyumpiw ch"iyar pintampi ch"allt"apxäna. Ukatxa lakajaruw ch"allt"apxitu, wali q"añuchatawa, p"iqijax mä janq"u laphiruw qhuru ch"allt"ata. Uka waynax thuqhuñ yant"äna, ukampis ajanuparux ch"ankhampiw jawq"japxäna. P"iqipax ch"allxtasïna ukat kisunakapax chhuxriñchjasïna. Radiografía lurasaw manqhankir órganonak foto apsupjjäna. Ukat espejoruw irpapxitäna. Valerka Lagunov jupax jupa pachpaw uñch"ukisïna, amukiw jikxatasïna. Mä jisk"a ch"iyar yuqall wawax ch"iyar nayrani, ch"iyar lakapax punkit, p"iqipanx walja ch"akhanakaw utji, q"ala musculoso janchipanx ch"uxña ch"akhanaka ukat ch"akhanakaw utji.
  -Walikiwa, wawa, ¿amuyasmati kunasa gobierno legítimo ukar uñisiñaxa?
  Departamenton verrugas ukamp ch"uqt"at abeja p"iqinchiripax axsarañjamaw arnaqasïna.
  -Ukat jichhaxa markachiri. Uka chimpumpiw wiñayatak uchasïta.
  Mä drone humanoide ukax mascara ukat ch"uxña isimp isthapt"ataw espejonak qhipäxat mistuwayi. Jupax mä tubo apsutayna, ukax mä sello ukar uñtasitawa.
  mä punchu lurapxäma . Aka jakhunakax jumanakan jakhüwimankiwa - 1313131314. Jumax uka manqhanx mä katuntat jaqir uñtataw pasasma. Amparam akan churapxita.
  Ajjsarat Valerka Lagunov, wila junt"u hierro uñkatasa, jan ukasti, qhipäxaparuw imantasïna. Ukat pä jach"a drones ukanakax ch"amampiw uka ch"akhanak t"ijtayapxäna ukat verdugoruw katuyapxäna. Amparaparuw alcohol jaquntäna ukat phichhantarakïna. Uka waynax arnaqasïna ukat chhuxriñchjasïna, ukampis hierrot lurat mä viciompiw katjatäna. Qhiparusti, nina nakhaskir acero apsuwayxäna, ukat jupax chhuxriñchjasïna, niyaw usuchjasitapat desmayasxäna.
  - Jupaxa hielo ducha manqharu sarañapawa, sarañapawa.
  Valerka Lagunov kullakax hielo umampiw jariqasïna. Wali jan waliruw puriwayi, kisunakajax tambor ukham thuqt"añ qalltäna, ukampis janiw juk"amp librëkti. Jan tukuskirjam qillqantañ thakhinakax tukusxiwa.
  Janq"u capani abejax akham sasaw arsuwayi:
  -Jichhaxa gobierno isi churapxätamwa.
  Uka waynaxa samarañampiwa chhuxriñchjasïna;
  Aka chiqanx ch"iyar uniformeni jaqinakax mä paquete apanipxatayna, mä juk"a isimpiw juparux jaquntapxäna. Jisk"a, qunqurinakat sipansa, q"añuskir janq"u pantalonanaka, ch"uxña rayani, jan ukax juk"ampirus shorts, cinturón soga ukamp chint"ata, ukat pachparakiw, típico peliculas ukan juchanchatanakatakix, rayada camisa mangas bíceps ukch"a. Ukat ukham chʼiyjata isi, inas mä jiwat cuerpot apsutächi, botonanakapas chʼiyjata.
  Valerka leninista waynax jan axsarasaw jiskt"asïna:
  -Ukat taqi kunasa?
  Mä jach"a abeja janq"u abrigonix wali uñisiñampiw jach"at arsüna:
  -Chiqansa taqi kunasa! Ukat mä juvenil delincuentex janiw juk"amp derechonïkiti.
  Valery Lagunov jilatajj wali sustjataw jupar chʼalljjtayasïna amigox chhuxriñchjatawa, rosa talonanaka:
  -Ukat botas ukaxa? ¿Qʼala kayukïskäti?
  Uka abejajj jiskʼachasaw akham qhanañchäna:
  -Jumaxa juchani jaqiwa, ukatxa arrepentisiñamarakiwa, kamachirjamaxa, taqi juvenil jucha luririnakaxa q"ala kayukiw sarapxañapa , kuna pachasa maraxa. - Ukatxa laq"unakaxa wink"ipxataynawa. - Ukat aka planetan , taqi jumanakax jaqinakax wiñayatakiw jisk"a wawanakan qhiparapxtaxa!
  Wayn tawaqun kayunakapax nayratpach thayt"añ qalltawayxänwa, aka chiqanx pachax mayj mayjapunïnwa, ukat alarmampiw jiskt"äna:
  -¿Kunasa thaya katjäxa?
  -¡Batonax qullatäniwa! - Ukatxa drone guardiaxa mayampiwa q"ala manqharu mä quickdraw ukampiwa jawq"jatayna. - Jank"aki isthapisiña, shket .
  Valery Lagunov jupax ch"allxtasïna, jacht"asïna, ñik"utapax q"añutänwa, kunjamatsa isimp isthapt"ata, ukat cinturón ch"uqt"asïna. Uka waynarojj esposampiw chintʼapjjäna, ukatsti mä suytʼañ utaruw apapjjarakïna. Ukanx Valerka leninista waynax qunqurinakaparuw uskt"ata, amparanakap qhipäxar jaquntatäna, muñecanakapax tobillonakaparuw chint"ata. Ukatwa jan wali cheqan qontʼasïna, kunatï pasani uka toqet qhep qhepa amtar puriñ suytʼäna. Qunqurinakajax usutänwa, hormigón pampax chika q"ala kayunakajaruw ch"amakt"ayäna. Jichhax amukiw jachäna, llakitaw jikxatasïna ukat phiñasitaw jikxatasïna, taqi kunas juparux katuntat jaqiwa, normal jakäwitak chhaqhat jaqiw sasaw sapxirïna. Jupax janipuniw aka Uraqir kutt"xaniti ukat loco pachat qhispikaniti. Ukhamawa, wila ñik"uta waynaxa sänwa: akaxa infiernowa! Jichhax janiw kunas utjkiti, ¡mä jan suyt"äwin jiwat thakhi! Carcelan wali suma luratanakapanjja, taqpach jaqëtapajj chhaqtayatäjjänwa ukat tʼunjatäjjänwa. Qhiparusti, departamento p"iqinchirux qullqit lurat mä abeja ukaw carpetapar purisax akham säna:
  -Departamento de niños, grupo 19, celda tunka phisqhani.
  Lagunov jupan esposanakapax niya wawar uñtat chiqa amparanakapat apsutäna ukatx mä guardia ukan amparaparuw chint"ata. Uka waynarux thuqhuñampiw thuqt"äna . Uka waynax wasitatwa axsaräna, kunjamsa yaqha katuntat jaqinakax arunttʼapxani. Walja axsarkañ arunakwa carcelanakat arsupxäna, kunatix janiw wawanakakix ukankapkiti, jan ukasti jan wali jaqinakaw ukankapxi.
  Ukatwa patior mistuwayapxäna, qʼala kayunakaparux wali chʼullqhi qalanak allsutäna, jichhak minuta uchat katuntat jaqix kayunakapampiw sarnaqäna, ukat jukʼamp llakitaw jikxatasïna. Jallux purintäna, q"uma ukat thaya. Uka jakʼankir cuartoruw mantañawjanjja, mä jachʼa vallempiw jistʼantatäna, ukat jabalíes bulldog sat animalanakaw wararipjje ukat montasipkarakiwa . Pasillonakax ch"amakt"atawa walja barras ukanakampi, pampanakan jist"aratanakas ukanakamp phuqhantatänwa, ukat pirqanakax ch"iyar gris pintatänwa. Ukax wawax psiquis ukarux wali ch"amampiw ch"allxtayi, ukat wawax chuymapax wasitatw juk"amp jank"ak thuqt"añ qalltawayi, jupax q"ala amparanakapamp t"aqhisiñampiw hormigón lliphipir gradarux ch"allt"i, mä juk"a juk"ampiw ch"allt"asi, ukat guardiax pistolapan chhuxupampiw qhipäxapar ch"allt"awayi.
  - Janiwa ikiñakiti, machaq wayna !
  Uka waynax p"iqip mä ch"allt"at wila ch"allt"ataw imt"äna, maynix nayratpach jiskt"atäxänwa, ukat punkit jinchupampiw qhuru liwxatäna. Qhipharux Valerka leninista waynaruw mä jach"a punkur irpapxäna, drone ukan guardianakapax jan wali jach"a jach"a tukupxäna . Uka chhuxriñchjasiñanakax ist"asïna:
  -Akanktanwa, ukampis nayraqatax celda ukan qillqantatäñawa.
  -Kunjamatsa ukaxa? - Uka waynaxa llamp"u chuymampiwa jiskt"äna.
  Drones ukanakax jisk"achataw qhanañchapxäna:
  -Ukat niyakixay jumax wali jisk"ästaxa, nanakax jumat khuyapt"ayapxäma. Tunka ch"axwaña mä batonampi mä llamp"u chiqana, ukaxa ukhama.
  Valerka Lagunov jupax chhuxriñchjasiñ munäna, ukampis jupax lobo nayranakapat amuyasïna, juk"amp jan waliw sasaw amuyasïna. Ukat ukhama, inas ukax walikïchispa. Jupanakax muytayapxäna, pantalonap jaquntapxäna ukat kunjamtï ch"amanïkän ukhamarjamaw jawq"japxäna. Uka waynaxa chhuxriñchjasïna, ukatxa lakapa ch"akhutayna. "Chachakïñamawa" sasaw uka amuytʼäwix qhantʼäna. Jutïr jawqʼjatanakajj jukʼamp llakisiñapunïnwa. Valery Lagunov jupax amukiw jachäna, ukampis jach"a arnaqasiñap jark"aqañ atipxatayna. Qhiparusti, verdugonakax tukuyapxäna, esposanaka apsupxäna ukat celda punku jist"arapxäna. Ukatxa mä ch"aman ch"akhaw purinïna, ukat waynax wali ch"amampiw jupar t"ijtäna. Ikit sartirinakax nayranakap ch"allxtasaw sartasipxäna. Jupanakar uñkatasax Valerkax samarañaw jikxatasïna.
  Ukanakax tunka maranit tunka pusini marani wawanakawa, jilïrinaka, sullkanakax sapa mayniw uñjapxirïna. Jupanakajj jiskʼa, chʼiyjata, taqeniw qʼala kayuni, chʼakhanakampi ukat thujrunakampi chʼakhanakampi ukat chʼakhanakampi chʼakhanakampi. Ukampis uka pachparakiw jupanakax janiw kunjamtï imaginacionax uñachtʼaykäna uka axsarkañ jan wali jaqinakjamäpkiti . Ajanunakapax jisk"a, ch"uxña, ukampis jan jaqi uñnaqap chhaqhir jaqinakan jachaqt"asitapampiw uñacht"ayasi. Llatunk tunk jila waynanakaw utjäna, jupanakax jan mantani, colchón jan ukax almohada ukani, lawat lurat camanakaruw ikipxäna. Sapa mayniw katjatäpxäna, yaqhipanakax ch"iqa kayumpiw katxarupxäna, yaqhipanakax ch"iqa kayumpiw katxarupxäna, mä jach"a cadena de cobra ukampiw katjapxäna, ukax camioneta ukan policía drone ukan apnaqapkän ukar uñtasitawa. Ukampis junt"u tropical markax, ay , nayra pachan luratawa. Jichhax thaya thayaw ventana taypit t"ijtäna, ch"aphi ch"aphinakampi thithita.
  Valerka leninista waynax jan amuyt"asisaw jikxatasïna. Jupax, taqpachanx wali thaya wawawa , ukampis janiw amuyt"känti kunjams mä kutix rejas qhipäxan sarnaqaspa. Janiwa, chiqans corefans ukanakax sarnaqäwinakatw arsupxäna, yaqhip pachax janiw ukhamäkänti, juvenil carcela tuqitxa. Jan ukax aka chiqarux mä monstruoso infierno ukham uñacht"ayaña, kawkhantix wali axsarkañ chaos ukaw apnaqaski , jan ukax, maynit maynikam sanatorio de niños ukham uñacht"ayaña, kawkhantix chiqpach frambuesas ukanakax utjki ukat juk"amp interesantes ukat libres ukhamaw mä aburrido escuelat sipansa. Ukampis akanx chiqpachans janiw sanatorio ukar uñtaskiti ukat amuyataxa, chiqpach carcelat sipanx juk"amp jan waliwa . Valerka leninista waynax, celda ukar mantasax kunjams maynir aruntt"añax uk janiw jikxatañax llakiskänti, ukat jupa pachpaw chuym ch"allxtatäna, ukat janiw taqpach sum arskänti:
  -Aski urukipanaya! Suma yänakampi jutta.
  Celdankir jilïri, jachʼa jachʼa ukat jachʼa waynaw jikisiñatak saytʼasïna. Mä jach"a cadenaw qhipäxan arknaqäna, mármol azulejonak patxaruw ch"allxtasïna, ukat pachpa padrinox niya Valerka Lagunov , jan ukax mä pä centímetros ukch"a jach"a ukat amuyañjamaw juk"amp jisk"a alturani. Campamento numeropat sipansa, janiw tatuajenakanïkänti, ukatwa lunthatarjam uñtʼayasïna. Ukatwa Valerkax chʼamap sum amuytʼasax samarañ qalltäna. Ukat wali kusisitaw akham jisktʼäna:
  wali jach"a jumataki Kent ! ¿Kunatakis jumax lurtaxa?
  -Janiwa yatkti! - Valerka Lagunov jupax taqi chuymaw jaysäna, ukampirus jupax amuyasïnwa, jupax juk"ampiw mä espía sasin pantjasispa. Ukat aka fraer ukax juparux velocidad superluminal ukampiw planeta de mazmorra ukar ayxatäna. ¡Jupar katuqañakiw wakisi!
    Camara uñchʼukkäna uka jaqejj jiskʼachasaw akham säna:
  - Niya taqiniw kunatsa carcelan jist"antatäpxi uk yatipkiti. Jiwasan condicionanakasax qhuruwa, mayacht"asis jakañasawa, jan yatiyasa, jan aljantasa. Amtañäni, yatiyirinakax jiwapxi.
  -Ukat nayax janipuniw suxtakïkti! - Valerka Lagunov jupax chiqaparuw jaysatayna.
  -Ukhamawa, mä qawqha kamachinaka amtañani.
  Uka waynax mä juk"a qhipäxar kutt"asax lista lurañ qalltäna.
  -Janiwa mä cubo ukanxa samarañakiti. - Jupaxa ch"uqi ch"uqiruwa uñacht"ayäna. - Ukatakixa mä p"iya especial ukaw utji.
  -Kawkhana? - Valerka leninista waynaxa uñch"ukisïnwa.
  -Kunapachatix irnaqäwir khithatäñäni, ukat akax alwa pacharuw purini ukat jayp"ukamaw generales ukanakatakix dachas lurañäni. Ukanjja, carcela jakʼan thakinjja, mä pʼiyaw utji, uka pʼiyajj llampʼu bardananakaniwa. Ukanjja, juma pachpaw samarañama. Ukampis akanx janiw thaya jan walt"ayañamäkiti. Payïri, manq"añanak apañax utjchi ukhax formalmente jark"atawa, ukampis soborno ukatakix kuns luraraksnawa, taqiniruw uñt"ayasma.
  Kimsïri, jan irnaqawit jithiqtapxamti , ukat jan jach"a amtanakampi nuwasipxamti. Jan ukhamäkanixa taqiniw tornillo ukar puripxani. - Esclavo waynaxa amparanakapampi ch"uqt"asiskakïnwa. - .
  Ukat tukuyañatakix pusiri, janiw qhispiñ yant"añamäkiti. Ukatakejja, taqpach celdajj wali mutuyatäniwa. Awk taykamax jan katuntatäpkchi ukhax soborno churapxpan, ukhamax inas condiciones de detención ukanakar llamp"uchapxchispa ukat mantanak churapxchispa.
  -Qhawqha qullqisa payllañaxa? - Valerka Lagunov jupax janiw kunjamatsa Uraqit jutkaniti sasaw amuyäna.
  Padrinox jan qhan amuyasisaw akham säna:
  -Walja, policianakax qullqi munañanipxiwa!
  Mä samkan k"ari amuyunïtapata, ukat comunismo pachan jakatapat armasitapatxa, Valerkax khathatitaynawa, awk taykapax janiw millonario ukhamäpkiti, ukhamax janiw wiñayatak pagapkaniti. Ukampisa, inas awkipax nayratpach yaqha markar jaqunukutächi , ukat walja qullqitakix qullqix utjxaspawa.
  "Jïsa, nayax uñjtwa jumax q"al thayt"ataw jikxatastaxa, kunatix jumax axsarayastawa."
    Jilïr waynax Valerka leninista waynaruw juk"amp sum uñch"ukitayna. Uka chʼakhanaka ukat chʼakhanak uñjta, ñikʼutajj vapor ukan wilapänwa.
  -Ukham mutuyapxitu. Amuyataxa, jumax político ukhamätawa, jupanakax ukham sawkasipxätam ukhaxa. Sumakiwa, nanakamp ikintasipxam, qharürux mä ch"ama uruw utjani, ukat mä juk"a ikiñar puripxäta. Uka "padrino" waynax mä juk"a qhipäxar kutt"awayxäna, jawillt"äwimp uñacht"ayasa.
  - Uñt"asipxañäni, nayan sutijaxa José satawa.
  -Ukat nayaxa Valerka.
  -Suma sutini. - Jupaxa bíceps esculpido ukarux amuyt"ayiwa. - ¿Deportes luraña?
  Aka chiqanx terminador waynax yatiñanakapar imantañ amtawayi ukat ch"amanakap jisk"achañ amtäna:
  -Culturalismo ukat wushu ch"axwañanaka.
    Jilïr waynax iyaw sasaw säna:
  -Wushu ch"axwañax janiw jan walïkiti nuwasiñataki.
  Valerka Lagunov jupax wali jisk"a chuymampiw akham säna:
  -Janiw jichhakamax sum yatxatkti. ¡Ukat jiwasan estilosajj gimnasia ukar uñtasitawa!
  Joseyajj jiskʼachasaw jachaqtʼasïna:
  -Janiw kunasa, taqiniw akanx mediocre ch"axwirinakapxiwa! Ukampis kunas pasani ukhajja, jan wali jaqenakarusa , jiskʼa wawanakar chuym ustʼayirinakarus mayachtʼasisaw mutuyañäni .
  - ¡Ukaxa ch"uqt"atawa! "Valerka leninista waynax uka amuyump taqpach iyaw sataynawa.
  Uka waynanakaw amparat luqxatapxäna. Ukat Valerka leninista waynax camaruw makatäna, yuqall wawanakax amparanakap ch"allt"asisaw tantacht"asipxäna. Niyakejjay jukʼamp juntʼüjjchïnjja, Valerka Lagunov chachajj mä suma posición ajlliwayi ukat thaya kayunakap chʼoqtʼasisaw ikiñ yantʼäna. P"iqi ch"uqt"atax llakisiñat usutäkchïnsa, ch"akhanakas jawq"jatat usuchjatäkchïnsa, ukat phichhantat chimpupax chhuxriñchjatäkchïnsa, k"umara wawax janchipax juk"amp ch"amanïkaspas ukhamaw tukuwayi.
  Ukat ikiñanx matrices ukanakax superpuestos ukhamawa, ukat wasitat espacio ukan visionanakaruw liwxatta.
  Ukat nayraqatamanxa, mä película de ciencia ficción ukar uñtasita;
   Diosax Valerkarux munasiñampiw uñkatasïna ukat p"iqip ch"allxtayäna:
  - ¿Jumax capital galáctica uksan sarnaqañ munasmati?
  Valerka Lagunov sat mä precursor wayna ukat nayrajj laqʼonakan imperiopan katuntatänwa, jupajj akham sänwa:
  - Nayaxa wali kusisita uñjiristwa capital ukana uñjañanaka. Kunapachatï naya pachpa diosäjjä ukhajja, naya pachpaw jukʼamp jachʼa kuns lurarakï.
  Affaraya ( ukax hipermatriz ukan Diosan sutipawa !) iyaw sasaw p"iqip ch"allxtayäna:
  - Walikiwa, wayna!
  Ukat suma lakap jist"aratayna ukat... Mä akatjamat magoplasma phuch"uw nakhantäna, ukat Valerka precursor waynax layqa ninampiw ch"amakt"ayasïna.
  Uka chiqax iridiscente nina naktäwinakampiw phuqhantata, ukax sapa segundow coloranakap mayjt"ayi.
  Infierno nina, nina nakhantayasaxa taqi manqharu manq"antasa, aycharu ch"allt"asa. Mä volcán ukax taqi kunatix manqhan utjki ukanak phichhantawayi. ¡Uka taqe ukanakajj wali uñtʼatawa! Ukampis aka kutix, inas infiernox chiqächi?! Paciencianïña, ukat llakisiñajj jukʼampiw jiljjattaski. Valerka Lagunov kullakax nayranakap jist"aratayna.
  Jupatakix warawaranakamp phuqhantat alaxpachas uñjkaspa ukhamänwa. Jupax musphataw nayranakap jist"aräna, ukat wasitatw ch"amampiw jist"ararakïna. Jïsa, chiqpachansa, warawaranakan mä muspharkañ alfombrap uñji. Jan aka uraqinkirïnwa, alaxpachan qhananakapan wali valorani guirnaldanakampiw wali chʼalltʼata. Tunka waranqa wali k"ajkir warawaranakax amuyt"irinakaruw ch"amakt"ayi ukat muspharayi. Cuerpo pachpas mä vacío ukan jalnaqkaspas ukhamänwa, janiw kuna yanaptʼas utjkänti. Uka jan uñjat uñjatajja, precursor waynarojj wal muspharayäna , ukatwa janiw kuns amuyjjänti, cheqpach jaqenakat jitheqtjjarakïnwa.
  Kunapachatï lupʼiñ yatiñajj wasitat jupar kuttʼanjjäna ukhajja, niyaw kunjamsa jikjjatasïna uk apnaqjjäna. Jupan manqhanjja wasitatwa chʼamani oraqejj utjäna, ukat saytʼasiñapatakiw chʼamachasïna.
  Jupan nayraqatapan uñjkäna ukajj janiw aynachtʼat jaqenakatakïkänti. Qalltanjja, uka precursor waynajj loqtatäkaspas ukhamwa amuyasïna. Uka jach"a markax, galaxia del imperio elfo ukan capitalapa, Fabochazar clúster ukan jach"a markanakapat maynïriwa, taqi sallqa jach"a kankañampiw uñstawayi.
  Luxus rascacielos multi kilómetros, jach"a templos, jan amuyt"kay jach"a estatuanaka, cascadas de jardines y fuentes, dispositivos luminosos, jach"a carteleras ukanakax phisqa tunk estadios olímpicos ukanakaruw mantaspa ukat juk"ampinaka. Millones de diferentes tipos de aviones coloridos y extravagantes ukanakamp yapxatañäni ukhaxa, tunka payan marani leninista precursor waynatakix pä tunk kimsan pacha qalltawinx ( ukampis mä samkan ukhamarak realidad virtual ukanx amuyux awisax jan walt"ayataw uñjasi, ukat jumax ukhamarakiw jikxatasma ¡mä era jukʼamp arcaico ukan representantenakapäpxam!) Ukajj nayratpach janiw kuna límites utjkänti.
  Ukat ukhampachasa Valerka leninista waynax janiw axsarañ jikxatkänti. Wali kusisiñaw utjäna, ukat jan amuyt"kaya kusisiñas utjarakiwa, ukham jan amuyt"kay saminakan k"ajkir k"ajkir uñjasa, ukax amuyt"ir jaqinakan amparapampiw luratäna. Aka metrópoli ukanx taqi kunas jach"a jach"a ukat encantador ukhamänwa.
  Walja warawaranakaw alaxpachan qhantʼäna. Ukax juk"amp qhana rosa-q"illu warawara, pä ch"uxña, mä ch"uxña ukat pä niya jan uñjkañ cereza-zafiro, ukax natural ukhamawa ukham jach"a qhananxa. Ukampirus wali ch"aman qhanax utjkchïnsa, janiw nayranakaj usuchjkituti ukat janirakiw junt"ükänti. Uka thayaxa wali sumawa, mä juk"a thaya thaya thayt"ani.
  Precursor waynajja, jichhajj sawkasir jaqëjjewa, paqallq color acera taypinwa sarnaqäna, uka acerajj panqaranakampi, estatuanakampi, kunayman coloranakan qhantʼir qhananakampi ukat cristalt lurat azulejonakampi muyuntatänwa. Q"ala, wawar uñtat suelanakax wali sumaw jikxatasïna, ukhamaraki, inas, lliphipi, hielo ukham, luminescencia churañataki, ukampis wali askiwa, janiw sinti junt"u uraqinïkänti.
  Taqi kunatix aka futurista metrópoli ukanx espejo ukham qhant"ata ukat deslumbrantemente magnífico ukhamänwa, basura ukanakax exóticos animales ukat jamach"inakar uñtasit luratawa. Lakap jistʼarasaw qʼañunak jaqontapjjäna ukhajja, suma chuymampiw yuspärapjjerïna. Kunapachatï duendejj chʼamaktʼat ukat chʼamaktʼat zapatop jaqontäna ukhajja, mä qʼañut lurat jamachʼiw acerat jaltawayjjäna, uma patjjar uñtasita.
  Ukax mä águila p"iqinïnwa, ukampis jan proporcionada jach"a chupani, ukat mä berenjena rayani janchipa, kimsa ordenan ch"uxña pétalos ukanakamp enmarcado. Sapa filajj chʼiyar chʼiyar chʼakhanakan colorapatsa ukat kunjam uñnaqapas mayj mayjänwa, ukat chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar coloranakas utjarakiwa, mä videor uñtasita.
  Plumani ukat pachpa pachan panqarani q"añut lurat zapatonak manq"antasïna, uka zapatonakax jan uchañjamaw tukuwayxäna, wali sumaw chillqtasïna:
  "Janiw kunatsa pächasiñampi tʼaqhisiyasiñäniti." Taqi universo ukanx janiw juk"amp jan ch"amani waynanakax utjkiti. Chiqpach jaqinakax basura jaquntapxi - yaqha jaqin toro duendepar jiwayaña! ¡Elf-torox yaqha jaqiruw jiwayatayna!
  Valerka precursor waynax jan amuytʼasisaw "diva scavenger" sat jaqirux amparap luqxatäna ukat akham sänwa:
  - Jaqixa juk"ampi muspharkañawa, janiwa encantador ukampixa muspharkiti, jan ukasti banal ukampixa muspharkañawa!
  Ukampis wali muspharkañawa, pallapallanakan jachʼa zapatonakapajj chʼamaktʼäna, jupa pachpas janiw jiskʼa phichhantat uñjaskänti. Ukampis isinakxa janiw sinti jan waltʼayatäkaspas ukhamäkänti, uka suma overolanakax chhaqtawaykchïnsa. Ukampis kunas imatäxiwa, ukat jupax janiw sinti phinq"askiti mä ch"ikhi camiseta ukat shorts ukamp markan sarnaqañaxa, normal isiw mä waynatakix junt"u pachanx.
  Jupax yuqall wawar tukuwaykchïnsa, ukat mä juk"a amuyupax chhaqt"awayxänwa, janiw sum amuyt"askänti, Valerkax q"ala kayunakapat phinq"achasïna, ukax capital markanx sinti jan walipunïnwa, kawkhantix sapa estatua, auto, fuente, composición, aka jan ukax uka estructurax ist"añjam luxus lliphipiwimpiw qhant"äna. Kunjamtï Nueva York markan jukʼamp qamir markan gobiernon barriopan mä qʼañu limosnerojj limosna mayiskäna ukhama , khitis jakʼachasini ukhajja, jan munkasaw qʼañuchasïta.
  Jichha pachanx callinakanx juk"akiw kayuk sarnaqirinakax utji, jilpachax wawanakawa. Niyakixay akax mä sector central de la metrópoli ukhamächixa, uñt"at elfos ukat elfos ukanakax akan utt"asipxäna. Mä pachakiw utjäna, kunawsatix mini-pallapallanaka ukat elfonakax mä juk"a vacacionanak churapxäna, mä juk"a jakäw jan qarjañ ejercicio ukamp jikxatañataki, wawatpach kusisiñanak jikxatapxañapataki.
  Ukhamarus, aka jisk"a vacaciona pachax cuartel pachamp chikachasiñatakix mä kasta ch"amanchawiw yatxatäwinakan ukhamarak nuwasiñ yatichäwinakan suma sartañataki.
  ¡Kunjamtï munkta ukhamarjam tiempom apnaqañatakejj mä jukʼa tiemponïñajj kusisiñawa! Ukatpï jan kuna jan walt"ayir larusiñ wawanakar uñjañaxa, jupanakatx waljanipuniw kusisitaw anatt"asipkäna ukhax thayaruw t"ijtapxäna, saltonak lurapxäna, mä patat uñtat muyuntapxäna, hologramas caleidoscópicos ukanakaw apsusipxäna, ukat uka mágico markarux mä suma idílico uñnaqaw uñacht"ayäna.
  Yatiqañ munir precursora Valerka kullakajj jupanakar jakʼachasisin mä qhawqha jisktʼanak jisktʼañ munäna, ukampis ajjsarasïnwa. Chispi isimp isthaptʼat suman jakasir, suma uñnaqtʼani, duende ukham yuqall wawanakax inas nayrïr uñtañan jan sumankañäpkchiti sasaw axsarayäta. Ukhamarus , janiw jaqinakatakix ukhamäkiti, imill wawanakas qhanaw ch"axwañ anatt"awinak anatapxirïna.
  Chiqans, cuento de hadas ukat anime -fantasía uka kastanakax uñstaskpachänwa, ukat janiw jaqinakan lurat nuwasïwinakax utjkänti. Sapa proyecciones holográficas ukanakax jach"a ukat wali qhanapunïnwa, ukatwa taqi chuymaw uka detalles ukanakax wasitat uñacht"ayapxäna. Kunatix amuyaskäna, ukat chiqpachanx mä akatjamat cuento de hadas castillos, fortalezas ukat utanakax kawkhantix thaya taypit uñstawayki, ukatx chhaqtawayxi.
  Kuntï uñjkäna ukat muspharasa, qʼala talonanakapajj lliphipisïnwa, ukatwa sarnaqäna ukat sarnaqarakïna, marka uñakipaskakïnwa. Kunjams muspharkañ quqanaka ukat jach"a panqaranakas, tunka patak metros ukch"a largo, phuch"unakampi ukat t"ijtir uywanakampi, cristal balcones ukan warkt"ata, inti jalsun qhant"ata mä paleta de cuentos de hadas ukamp .
  Panqaranakan pétalonakapanxa, kunayman kustʼat uñachtʼäwinakaw uñsti, sapa kutiw mayjtʼi, jila partex kunayman aliens ukanakan artes marciales ukanakaw uñsti , jan ukax estilo retro ukan nuwasiñanakaw utji.
  "¡Inas ukax ch"ama campos ukhamächi!", precursor waynax templonakapar ch"allxtasaw amuyäna, p"iqipax walja impresionanakapat t"amt"añatakis wakicht"atäxänwa "¡Walja qhananakax utjiwa, ukham qhanampi ukat coloranakampi anatt"añax janiw planetasanx mayamp uñstayatäkaspati! ¡Amuyunakapan luratanakapax kuna muspharkañ uñnaqanisa!"
  Luciferostan markan elfonakan banderapan colorapampiw pintatäna . Yaqha lurawix paqallq puntani warawarar uñtat luratawa , ukat juk"at juk"at eje ukar muyuntawayi. Yaqha utanakax Machaq Mar quqanakar uñtasitänwa, tortanakax nina nakhaskir antorchanakampi ukat thayampi walja saminakan cascadas ukanakampi, jach"a jawiranakaw estratosfera ukar sarapxirïna. Yaqhep jachʼa phuchʼunakajj kunayman monstruo extragaláctico ukham uñtʼatäpkäna ukanakajja, wali valorani qalanakanwa metalanak chulluta ukat jan uñtʼat gases ukanakajj mistunipjjäna, ukanakjja haces láser ukanakampiw qhantʼapjjerïna.
  Luxus edificionakan alaya pisonakapajj kunayman coloranakan mantañanakapampi ukat mistuñanakampi phoqantatänwa, ukanjja pantallanakan sutinakapaw qhantʼäna. Ukat kunatix muspharkañax taqi sutinakax chiqpachapuniw qhana: manq"añ utanaka, aljirinaka, kusist"añ utanaka taqi niveles ukat kasta, kunayman servicios. Ukax Washington markan wali jach"a jach"a tukuta ukat jan uñtasit juk"amp luxus avenida Central Presidencial ukar amtayistu.
  Kunawsatix nayrïr kutix uñjkän ukhax ( realidad virtual ukanx amuyupanx mä qawqha jan walt"awinakaw utjäna, mä chikatx janiw jupankiti!) uka pachax wali jisk"akiwa, amtasïna kunjams alma manqhakamax musphart"asiwayi ukat jichhax chiqpachapuniw deslumbrante ukar manq"antawayi esplendor imperial nayranakapampi. Chiqansa, aka chiqan walja yänakax janiw aka Uraqin análogos utjkänti.
  Suma, kuna kasta jaqi diseñadoras p"iqit alayaru espigas, cúpulas ukat piscinas ukanakax colores creaturas ukat jan arsuñjam axsarkañ monstruos ukanakamp uskt"aspa. Uñch"ukiñax axsarañjamawa, taqi kunas niyaw p"iqimar t"unjatäkaspas ukhamawa.
  Mä duende imillax jupa patxaruw t"ijtäna, mä lliphipi zapatompiw llamp"u chuymamp llamkt"äna. Valerka precursorax mä juk"a liwxatasïna, jupax niyaw qarjatäxäna, walja kilometronakwa kayuk sarxäna.
  "Inas jaya pachax jan manq"asksta, warawara ch"axwiri" sasaw jisk"a angel tawaqux qullqi campana ukham ist"asïna.
  Kuna pistas sarnaqirïchi ukhajja, qhanaw jistʼantatäjjäna. Amuyataxa, jaya pachan ultra-metrópoli ukanx jupanakax sintipuniw janchi tuqit llakisipxäna. Uka patat jukʼamp qʼañuruw tukuwayjjäna ukat qʼala kayunakajajj qʼañu ukat chhuxriñchjasiñwa qalltäna. Valerkax chiqpachans chiqpachapuniw manq"añ munäna , kunatix walja urunak manq"at awtjataw jikxatasïna, jan ukax...
  Ukampis khitis qhawqha tiempos uka diosampi parltʼasïna uk yatpacha, jupajj niyas janiw manqʼaykänti, jan ukasti kusistʼayañakiw utjäna. Chiqpachansa, kusisita Valerkaxa janiwa manq"añsa munkänti.
  Callex kunayman saminakan maquinanakampi phuqhantatänwa, jupanakax akham sasaw jawsapxäna: "¡Jan samarañ pachaw purini!"
  Racionalmente amuyt"asax Valerkax akham sasaw amti:
  - ¡Pä jiwataxa janiwa utjkaspati, ch"usa purakampixa janiwa jakañaxa utjkaspati!
  Uka maquinar jakʼachasipkäta ukhajja, jankʼakiw mä proyección kimsa dimensional uñstäna, ukanjja mä suma paqallq color imill wawaw chʼiyar chʼiyar chʼakhanakanïna. Inglés arut uñtʼat arunjja, uka muspharkañ ninfajj akham sänwa:
  - ¿Kuns jisk"a ukampis jan axsart"ir Universo atipt"irix munpacha?
  - Manq'aña! - Valerkax chiqaparuw säna, mä manq"at awtjataw chispax precursor waynan ch"uxña nayranakapan uñjasïna.
  - Mä conjunto pataka tunka phisqhani millones de productos ukanakaxa servicio ukana. - Hada hada ukaxa chillqt"asi, ch"iwiparuxa tama yapxatasa.
  - Ukatxa Casa Blanca helado, limonada, juyra, torta ukatxa chukula. - Uka kusisita tomboy precursorax arsüna.
  - ¿Kuna kastasa? ¡Uka ordenam uñt"ayañamawa! - Pä imillawa utjatayna, jupanakaxa jani naturaleza jach"a jach"a jach"a tukupxäna.
  - Janiwa kunasa wakiskiti, jani ukaxa wali sumawa. - Valerkax jan amuyt"asisaw arsüna, jan kuns lurasaw amparanakap ch"allxtayasïna.
  - ¿Jan wali sumati? ¿Kuna normatï jukʼamp uñtʼatäki ukarjamajja? - Amuyataxa cibernético sirvientex mä kutit sipans juk"ampiw clientes ukanakamp apasiñapäna, jupanakax janiw kuntix munapki ukx amuyapkiti.
  - Jïsa! - Valerka kullakaxa wali sumawa arsüna.
  - Amparanaka jiltayapxañani, chiqaru uñtapxañani. Jan ukax tarjeta de identificación personal , mini-soldado uka apsuñamawa . - Ninfetas holográficas ukanakaxa coro ukana sapxiwa.
  Uka precursor waynajj pä amparap aytäna. Mä chʼiyar qʼellur uñtat qhanaw qhantʼäna, amuyatajj escaneatänwa.
  - Identidad ukaxa janiwa índice de tarjeta ukanxa uñstkiti, janiwa tarjeta militar personal ukaxa utjkiti, ukhamarusa janiwa servirïkaspati. - Imill wawanakaxa chhuxriñchjasipxataynawa ukatxa jank"akiw carmesí ukar tukupxäna, amparanakap ch"uqt"asipxäna mä gesto prohibitivo de elfos fríos ukanakampi.
  Valerka leninista waynax jank"akiw ametralladora ukarux sarxäna, q"ala, wawar uñtat talonanakapax chiqpachapuniw phichhantatäxäna. Ukax comunismo de identificación tecnotrónica ukhamaw sañ muni. Valerkax wali suma bordilloruw qunt"asïna, congelado, wali qunqurt"ata ukat ñik"utap palmeranakapar samart"ayasa. Nayax amuyt"askayätwa... Jutïr pachax ch"amaka saminakan uñacht"ayatawa. Jupax yaqha galaxianx q"al sapakiw jikxatasi, yaqha pachankir jaqinakamp muyuntata , ukax juk"amp jan wali uywanakawa, sallqa uywanakat sipansa.
  Ukat janiw kuna qhispiyasiñ amtas chuymajar purkaspati. Oliver Twist jupax Londres markanx juk"amp askiwa, juk"ampis ukanx jaqinakax utjarakïnwa, pachpa jan utan jaltir jaqir uñtasita. Jichhasti, ¿kawkirus sarani? ¿Carcelan khuyapayasiñap jaktʼasa, ¿jupa pachpat katuyasiñapa? Ukanx mä manguera tuqis manq"ayapxätamxa, ukham jisk"achañjamakchisa.
  - ¿Kunatsa llakita, foton? Kunas, nayax uñjtwa jumarux lakam laq"unt"askta. ¿ Príncipes -plasma ukax purakarux irpañ munasmati ?
  Mä jan uñt"at waynaw chispi isimp isthapt"ata amparap luqtäna, jachaqt"asis. ¡Kunja jaqisa! Jisk"a duende ajanupax muruq"uwa, wawar uñtatawa, janiw kuna jan walis utjkiti, jupax suma manq"añ tuqit yatiyawinakan uñstañapawa, ukampis palmeraparux sinti ch"amampiw ch"allt"i. Altu nayraqata, q"illu ñik"uta, jach"a ch"uxña nayrani. Chiqansa, chʼuxña, chʼakhanakani amparapa, acerot luratäkaspas ukhama, chʼakha pʼakjañ yati. Valerkax janiw jark"aqasiñ puedkänti, janiw jach"a usuchjatätap uñacht"aykänti, wawax amparapampiw t"aqhisiyañ vicio ukar uñtasit ch"allt"ata.
  Jupajj cheqaparjamakiw akham säna:
  - Jisa, nayaxa manq"atjamawa!
  - Jumax jaya colonianakat jutirïtawa, jan wali phichhantatätawa, ukat ch"uxña ukat muspharkañ uñnaqt"anïtawa. - Uka wayna duendexa mä juk"a sinti khuyapt"ayasiñampiwa arupampi säna.
  Valerkax mä jan amuyt"asisaw jupa pachpa uñkatasïna. Chiqpachansa , isinakxa , nayratpachwa chiqanakan qʼañuchañ qalltäna, ukat ñikʼutapax wila ukat qʼañuchatäxänwa. Jan ukax radiación local ukata, jan ukax mä reacción tardía uka phallawimpi. Jupax puraka manqhanx mä hielo chillqt"ataw jikxatasïna, ukat khathatt"at arumpiw säna.
  - Nayax amuyta, nayax mä carga magnética térmica ukan epicentro ukankäyätwa .
  - Nayaxa manq"axa wali ch"amampiwa apta, ukatxa jumaxa yatiyapxita. - Waynaxa t"ijtäna, filmación acelerada ukana ukhama, jani botas ukanakampi avenida ukana wali yatiñampi lurata uraqiru llamkt"asa.
  Kunatsa Valerkax aka qhuru elfos ukar atinisiñjam amuyasïna, ukax qhanañchañax ch"amawa. Inas waynäkayäta ukat estrés satäkis ukajj jan waltʼayawaychïna. Qhiparu, machaq amigopax walja rosa chʼuqinak jaquntäna, uka chʼaphinakax wali suma qʼaphiniwa . URSS markan nayrir precursorapax sarnaqäwip yatiyañ qalltäna, jan kuns imantasa, t"amt"askäna, almap warantañ munäna.
  Uka duende waynax wali sum ist"äna. Jupajj Valerka ukham jachʼänwa, ukat jukʼamp sullkakïpachänwa. Parlt"asipkäna ukhaxa, mä q"uma jachaqt"asiñaw suma uñnaqt"an ajanupanx anatt"asirïna. Chiqansa, nuwasir jaqinakan kisunakapax nayratpach wali jachʼäxiwa, chhijchhit sipansa jukʼamp janqʼukiwa, ukat walja qhananakan rayunakapax inti jalsun qhantʼirjamaw uka kisunakapat qhantʼäna. Máquina expendedora ukan apsut manq"anakax sinti sumaw tukuwayi, ukax receptores ukanakaruw sinti ch"amanchawayi , ukat saciación ukat sipansa, apetito ukarux ch"amanchawayiwa.
  Kunawsatix Valerkax arsuñ tukuyatat amukt"askäna ukhax uka duende waynax wali amuyumpiw akham säna:
  - Jisa, mä milagro ukhamawa, ukampisa janiwa akanxa qhispipkätati. Jankʼakiw uñtʼayasiñama, jukʼampejj sapa uruw taqe kunjam jaqëpjjesa uk computadorat uñakiptʼasipjje. Mä qhawqha urunak nayrajja, wali jakʼankjjänwa, ukham " plasma molino " ukaw utjäna, estrella barconakajj super fuegos artificiales ukham phallapjjäna . Uraqpachatsa kunjamsa chʼiyjata barconakajj alajjpachar coloranak uchapjjerïna uk uñjarakïnwa. Wali askiwa jach"a " suéter " ukax línea uksat sarawayxi.
  Vithimura chika warawararuw uñacht"ayäna .
  - Jichhaxa taqi kunasa wali ch"amanchatawa, mä régimen total de verificación. Nayrajja, controlajj wali jachʼänwa. Chiqansa, aka maquinas ukhamarakiw yaqhanakjamax Departamento de Amor y Justicia ukamp chikt"ata.
  - Ukhamajj jumanakan secreto policiaman jawsatäpjjeti? - Valerkax jachaqt"asisaw ñik"ut mururasïna, kunjams munasiñ amuyunakax mä markanx fascistas ukanakax jardín de infantes ukan jan wali imillanakäpxäna.
  - Jisa, jïsa, walja departamentonakaw utji, taqiniw munasiñ tuqit parlapxi. - Waynaxa cejas ukanaka mayaru apthapitayna, uñkatatapaxa wali ch"amampiwa tukuwayxäna. - Ukaxa mä jisk"achawiwa sentido común ukata. Tatajas, general económico pusi rango ukan irnaqiri, uka departamentonakarux axsarañjamawa. Jutam, jankʼakiw sarjjañama . Nayax ukaruw irpapxäma.
  - Jayp'u! ¡Akankapxtawa, munat jilatanaka! - Arunakax mä qutu hienanakan wararitapjamaw thuqt"asipxäna.
  Walja blindat jaqinakax, nayratpach uñt"at oso druidanakax, aire ukanx fantasmas ukham uñstapxäna.
  - ¡Qunqurinaka ukat amparanaka!
  Valerka leninista waynax ch'allxtasïna ukat jank'akiw mä paralizador mágico ukamp juchanchatäna . Concienciajj jistʼantatäjjänwa.
  Kunapachatï uka waynax amuytʼasxäna ukhaxa, jachʼa Coliseo taypin saytʼatäskäna. Sarnaqäw sum uñt"asa ukat películas uñch"ukiñ munasaxa, Valerkax nayra Roma markamp aka chiqanx mä asociación ukhamaw jikxatasïna. Ukampis janiw jaqenakajj asientonakan qontʼatäpkänti, jan ukasti kunayman jan amuytʼkay animalanakaw qontʼasipjjäna. Valerk "an waynar uñtat uñjäwipax wali ch"ikhiruw tukuwayi. Ukat tribunanakanx abeja ukham jaqinakarux elefante probóscis ukan uñjäna , ukat saltamontes ukar uñtasit medusas p"iqini jaqinak uñjarakïna.
  Elfonakax jupanakpachaw sapa mayni luxus sillunakan qunt"asipxäna, ukat sapa kutiw jaltxapxäna, janiw amukt"as qunt"asiñ munapkänti. Jupanakamp chika amukiw quntʼatäsipkäna, jiskʼa, jachʼa chʼamani chachanakaw ajanunakapax thiya barbampi chʼuqtʼatäpxäna.
  "Enanos" sasaw Valerkax amuyäna. ¡Akax wali sumapunïñapawa! Ukat uka waynax nayrax URSS markan precursoränwa, jan ukax juk"amp askixa, kunatsa nayrax precursora, jupax amuyt"asisaw akham säna:
  - Duende waynanaka, akaxa mä duendewa. ¡Qhawqha chuym ustʼayaskchisa! ¡Walikiwa, enanox sayt"asispa ukhaxa, ¡duendex janiw uñjatäkiti!
  Valerka kullakajj wali chʼamanïkaspas ukhamwa amuyasïna. Llakit chuymapax mäkiw jupat chhaqtawayxäna. Jupax waynäxiwa, ch"amanirakiwa. Jaya wawar wasitat kutt"añax wali askiwa, ukat yuqall wawar tukuñax wali askiwa.
  Ukañkamax mä q"ala kayuni duendew jach"a Coliseo ukan arena ukar t"ijtäna ukat akham sasaw yatiyäna:
  - Ukat jichhax Julio César ukax aka waynatakix mä rival uñt"ayañapawa!
  Valerkax qunt"asisaw akham säna:
  - UKXATA ¡César , César, jumax jiwat ch"akhanakampi q"añuchawaytamxa!
  Ukat mä jaqin hologramapaw uñstäna ( ukat chiqpachansa mä jaqiwa, janiw mä duende ukhamäkänti) pʼiqiparux quri coronampiw uñachtʼayasïna. César chachajj janiw wiñayatak wayn tawaqo elfonakjamäkänti, jupajj nayratpach chuymankipstatäjjänwa ukat jiskʼa jaqëjjänwa, aquilina nayrani ukat chʼuqtʼasir nayranirakïnwa.
  uka precursor waynajj siskäna uk istʼänwa , ukat wali qhuru chuymampiw cejanakap tʼijtʼayasajj akham säna:
  - ¿Kunatsa jumaxa parlaskta, plebeo?
  Valerka, leninista waynax chuym ust"ayasïna:
  - ¡Kuna kasta plebeianis jumatakixa! ¡Nayax tunka generación ukan patriciopätwa!
  Julio César chachax mä akatjamat suma chuymanïxäna, akham sasaw jaysäna:
  - Mä kutixa uñisiriru atipt"asaxa, ¡ukaxa patricio satawa!
  Valerkax jach"at arsüna ukat q"ala wayna kayupampix mä wila ch"allt"asisaw ch"allt"asïna ukat larusisaw akham säna :
  - ¿Jumatakix wali ch"amati nayamp nuwasiñaxa?
  Julio César chachajj wali colerat akham sänwa:
  - ¡Ukat jumaxa janiwa nayaru jilsuwayktati!
  Valerkax amparapampiw chhuxriñchjasïna ukat akham sänwa:
  - ¡Janiw taqinix ukham amuyapkiti!
  Juliox mä akatjamat llamp"uchasïna:
  jumaxa aka uraqi apnaqiri jaqïtawa sapxiwa . ¡Ukan jumamp nayamp nuwasiñäni!
  Valerka, pavo ukham pouting, akham säna:
  - ¡Ukhamäpan!
  Uka tribunanakajj wali chʼamäjjänwa. Uka motley horde ukankirinakax arnaqasiñ qalltapxäna. Ukampis Julio César chachajj wali qhuru chuymampiw säna:
  - Ukampis ¡nayamp ch"axwañax wali askiwa! Nayraqatax uka monstruompiw nuwasipxäta. Valerka kullakajj ñikʼutap chʼoqtʼasisaw akham säna:
  - ¿Janiw juma pachpax mä monstruo ukhamäktati?
  César chachajj uka arunak istʼasajj larusisaw jikjjatasïna, ukatwa akham säna:
  jach"a lurañapatak mayipxäma .
  Valerka kullakajj janiw jaysañatakejj tiemponïkänti. Chiqpachansa jilsuwayxataynawa, tunka mayani jan ukaxa tunka payani marani waynatxa suma waynaru tukuwayxatayna.
  Valerka Lagunov jupax chuymapanx mä sallqa ch"amampiw jikxatasïna ukat ch"aman amparanakapx nudillos acolchados ukanakamp ch"allxtayäna. Aka chiqanx jupax nuwasiñatakiw wakicht"atäni.
  Uka monstruojj mä akatjamat tʼijtjjäna. Soviética markan nayra precursorapajj janiw jupar sum uñakipañatakis tiemponïkänti. Ukajj mä jachʼa sapo ukar uñtasitänwa. Pä masa: jach"a jisk"a ukanakax mayakiw ch"axwapxi. Kunatï uka qhepat paskäna ukajj mä phallañjamänwa.
  Jupanakat maynïrin qunqurt"at janchipax wilamp ch"allt"ata, jan kun lurasaw khathati...
  P"iqimanx mä cañonada ukaw utjäna, mä ola de explosión ukamp ch"allt"atäkasmas ukhamaw jañchimarux moléculas ukar t"aqanuqäna, ukax ch"iyjasiskakïnwa, jisk"a bomba atómica ukham phichhantasinx destellonakampiw phichhantasïna. Munañan ch"amanchawi, jan ch"amampi ch"amanchawi, ukat jichhax carmesí velo ukax juk"at juk"at sayt"atäkaspas ukhamawa, ukampis janiw nayranakam nayraqatan muyuntañ jaytkiti. Uka ch"amakax tentaculos ukankaspas ukhamaw muyuntat chiqarux ch"amakt"i. Chuym usuyasi, t"aqhisiñaw sapa celulan ch"iyjata janchipan utji.
  - Paqallqu llätunka...
  Mä jan amuytʼasir computadoran arupajj amuktʼat istʼasi, mä thiya cortinat istʼasispa ukhama.
  - Niya tunka...
  Jank"akiw sartañama, wali ch"amampiw sartañama, jan ukhamäkanixa, tukuyañax puriniwa. Ukampis cuerpox jan chʼamanïxiwa. Uka thiya wila chhullunkhayata ch"amaka taypinxa uñisirixa janiwa uñjatäkiti. Aka jach"a kimsa kayuni monstruox paraloroides satawa . Jupax nayratpach thiya ukat jach"a crestap jach"ar aptäna, mä jakkir guillotinan cuchillap jach"a ch"amampiw jaquntañatak wakicht"asïna.
  Ladonakapan pä jach"a garranakax manq"añjamaw jist"arasïna, kimsïr amparapax jach"a, ch"aphini , escorpión chuymar uñtasita, qhipäxankxata, jan pacienciampiw arena tapat ch"allt"asïna. Q"illu , q"añut lurat salivax ch"uxña verrugas ukanakamp ch"uqt"at jan wali, ch"uxña bozal ukanx ch"allt"asïna , thayanx chhuxriñchjasïna ukat fumarakïnwa. Mä ajjsarkañ monstruojj mä musculoso, wila jaqen cuerpop patjjaruw jalnaqäna.
  - Tunka mayan tunka payani...
  Jichhax uka arunakax t"aqhisiñjamaw jinchup ch"allxtayi, kunjamtï martillox jinchu ch"allt"ki ukhama. Computadorax mä juk"a llamp"u chuymampiw jakthapi, aka uraqin pacha medidas estándares ukanakat sipansa. Tunka kimsanixa niyaw mä knockout ukhamawa.
  Uka amtäwix mä chikat segundon yuritayna. Mä akatjamat, ch"iqa kayup wali chiqañcht"asa ukat ch"iqa kayup mä muelle ukham apnaqasa, mä frenético colerasiñampi, leopardo ukham t"ijt"asa, Leninista Valerka waynax jaltawayxäna ukat mä ch"aman jisk"a patat chiqawjaruw alien monstruon nervio centro ukar puriyäna - mä silicio- magnesio híbrido ukaxa mä cangrejo ukatxa mä sapo ukanakampiwa. Uka ch"axwawix wali ch"amaniwa, wali ch"ullqhi ukat chiqapawa, ukat uka uywan nayraqatapan sarnaqatapampix kikiparakiwa . Monstruo de sub -espacio (mä hábitat intermedio ukax warawaranak taypin sarnaqañ yati, olas electromagnéticas ukan ch"amapampiw phuqt"ayasi, ukampis jakasir pachanakanx mä depredador ukaw jan jisk"achaskiti materia orgánica manq"añ taqi kasta) mä juk"a chhaqtawayxi, ukampis janiw jaquntawaykiti. Aka kasta paraloroides ukax walja centros nerviosos ukaniwa, ukax yaqha luratanakat sipanx wali mayjawa. Jupanakat jachʼa jaqenakar jawqʼjatapajj mä jukʼa parálisis ukhakiw utjäna.
  Uka monstruon uñisiripax jach"a amparanakanïkchïnsa ukat wali uñt"at muskulunakanïkchïnsa, wali jisk"akïnwa, niyas yuqall wawakïskänwa. Uka wila ajanupan uñnaqapax jan uñjkayakiwa, ukampis uñacht"ayiriwa. Llakisiñampi ukat colerasiñampi jan mayjtʼayatäpkchejja, ingenuo ukat llampʼu chuymanïpkaspas ukhamawa. Kunawsatix arena ukan uñstkän ukhax tribunanakanx mä llakisiñaw utjawayi, kunjams jaqi gladiadora Valerka Lagunov jupax sumankañamp jan kuna jan walt"awimp uñnaqt"ani. Jichhax akax janis yuqall wawakïkchixa, jan ukasti colerat jisk"a uywakïkchisa, nayranakapaxa wali uñisiñaw uñacht"ayi, ukat ultraláser ukar sipans juk"amp jan walinak phichhantapxkaspas ukhamaw amuyasi . Uka waynax niyaw kayup p"akjatäna, ukampis mä pusinix jank"akiw sarnaqaskakïna, mä juk"a chhuxriñchjatäkchïnsa.
  Llakix janiw mä guepardo p"akintkaspati, jan ukasti wayna janchipan taqpach imantat reservanakapak moviliza, mä kasta trance ukar uñstayasa!
  Uka waynan p"iqipanxa ukat nayrir pionero espacial de URSS ukax waranq waranq tambor ukanakas thuqt"askirjamawa, jan atipkaya ch"amaw venas ukat tendones ukanakan jalluski. Mä qawqha ch"aman acento golpes ukanakaw mastodon ukan janchiparux arktawayi. Uk uñjasax uka monstruox chikat centner pesaje ukan ch"ullqhi garranakap liwxatäna. Jila partejja, uka animalanakajj mä malabarista ukham reacción ukanipjjewa, ukampis mä ganglio nervioso ukar cheqaparjam chʼalltʼasajja, jankʼakiw chʼalljjtayasïna.
  Uka wayna ch"axwirixa, salto salto lurasa, uka axsarkañ ch"uqitxa jithiqtawayiwa ukatxa uka monstruo qhipäxaruwa jikxatasïna. Qunqurip lanti ukat mä garrampiw kayup pasayasaxa, uka waynax codopampiw jawqʼjäna, taqi pesatapwa qullqichxäna, ukat cuerpoparux wali chʼamampiw muyuntäna. Mä p"akjata ch"akhax ch"allxtataw ist"asïna. Jan wali ángulo ukan jikjjatasisajja, uka garrajj tʼunjatäjjänwa ukat qʼañuchata, sapo color wilajj mä jiskʼa phujuruw chʼalljjtäna.
  Uka luratat mistur liquido llamktʼañax mä jukʼa tiempokïkchïnsa, gladiador waynax wali phichhantatjam amuyasïna, ukat mä ratukiw pechopansa kupi amparaparus chʼiyar morado chʼakhanakax punkitäxäna. Nayajj qheparuw saltjjañajäna ukat jaya cheqaruw tʼijtjjañajäna. Uka uywax t"aqhisiñat jach"at arnaqasïna - mä león ukan wararitapa, mä ch"uqi ch"axwañampi ukat mä viper ukan chhuxriñchjatapamp mistu. Uka monstruojj wali coleratapuniw nayrar sartäna. Uka waynax wilampi ch"uñumpiw ch"allt"ata, mä cascada de salto salto luratayna ukat malla blindada uksaruw t"ijtäna. T"ijt"añ qalltasa, taqi pesaje ukar uchasaxa, uka monstruox crestapampiw ch"allt"asïna, uñisirinakan pechopar ch"allt"añ yant"asa.
  Valerka waynax janiw uka ch"axwäwit jithiqtkänti, ukat mä thiya peine ukaw metal malla taypin chiqak ch"allt"asïna. Inercia tuqi sarnaqaskakitaynawa, cósmico manqha uraqin luratapax mä ch"aman carga de corriente ukampiw jutir red ukarux ch"akhaparux ch"allt"äna. Cercat chispanakax t"ijtäna, mastodon cuerpopanx descargas ukanakaw t"ijtäna, ukat metales nina nakhantat thujsa ukat jan amuyt"kañ jan wali phichhantat materia orgánica ukanakan thujsapaw utjäna. Kawkïr aka uraqinkir uywas jiwatäspawa, ukampis aka fauna ukan representantepax jank"akiw qhanstayi, cuerpopax mayj mayjawa.
  Uka monstruojj janiw jankʼak troncop apsuñ puedkänti, ukat mä qhawqha jankʼak jawqʼjañanakaw utjäna, kunjamtï hélice ukan cuchillanakapajj muytkäna ukhama. Ukampirus carga electrostática ukax mä juk"a qhiphart"ataw, alien aychan jan walt"awinakapar atipt"asax, wayna ch"axwirirux chuym usuchjawayi . Qhipäxar jaltasaw, mä jach"a jach"a tukuñ jark"aqasa, sapa vena ukat ch"akha ch"akhanak ch"allt"at jachaqt"asis usuchjasitapatxa, gladiador Valerkax congelasïna ukat amparanakap ch"uqt"asis pechop ch"uqt"asisaw sayt"atäsin lup"iñ qalltäna. Uka jachʼa animalan jan sarnaqatapa ukat jaqenakajj thaya thaytʼir uñtat coleratapajj jan uñtʼatäkaspas ukhamänwa, mä jiskʼa diosan infiernon jikjjataskäna ukhama.
  Valerkax samarataw jikxatasïna, mä congelado qutan patapjama, jupax yatïna... Mä técnica ukakiw ukham monstruorux jaquqanispa. Mä wali ch"aman ch"axwawi.
  Uka peine wila aycha chʼiyjasaw uka monstruojj taqpach masapampi uka jan ñikʼutan jan ñikʼutanïki uka monor jaltawayjjäna. ¿Chiqapunit yaqhip jiskʼa primatenakar atiptʼañapatak jaytañax wakisispa? Munañap apthapisinxa, taqi chakranaka ukat ch"amap mä viga ukar apthapisinxa, waynax mä ch"aman saltañ ch"axwaw puriyatayna. Aka nayra técnica de Fafara-Marada , juk"a jaqinakaru puriñjama, ukaxa khitirusa jan walt"ayi ukaru jiwayañatakixa ch"amawa. Uka ch"axwawix uka jach"a ch"axwirin nayratpach atipt"at núcleo nervioso ukaruw puri. Jupan pachpa pesaje ukat jank"akïtapax energía cinética ukan ch"amap jilxattayäna, ukat, aka kutix, haz nervioso ukax janiw t"unjatäkänti , walja jach"a tallos nervios ukanakax concusión ukan ch"iyjatäxänwa. Uka cristal -metal gigantejj qʼal paralisisatäjjänwa.
  Jiwatax mä chiqaruw t"ijtäna, waynax mayni chiqaruw t"ijtäna.
  Juez cibernético ukax mä jisk"a arumpiw jakthapiwayi:
  - Maya pä Kimsa...
  Jupax ch"amaka elfonakan arupampiw jakthapisïna.
  Panpachaniw ch"axwirinakax jan kuns lurasaw ikipxäna, qhipa ch"axwawimp waynax uka monstruoruw t"unjäna, ukampis kayup p"akjatayna. Ukampis concienciajj janiw gladiadorar qʼal jaytañatakejj tiemponïkänti, ukat atlético waynajj llakinak atipjasaw saytʼasïna, chʼakkatat amparanakap puñchunakar chʼoqantat jachʼar aptäna (Imperio de Luciferostan sat chachan amparanakapan atipjañatak mä chimpuwa ).
  - Tunka payani!.. Tunka kimsani!.. Ch"axwirixa, planeta Tierra ukankiri, Valerka Lagunov, atipt"awayi. Jupan marapax 12 mara nativo jan ukax 15 estándar ukhamawa. Akax ch"axwañ arena ukan debutante ukhamawa. Sector galáctico ukan campeón Ezihand-16 ukarjamax versión SSK ukarjam ch"axwawinakaw jan kamachinak utjkipanxa, mä chikancht"asir jaqix 199: 1: 2 ukham uñt"atawa, juparux atipt"awayiwa - Askezam verd Asoneta , jupax 2977 maraniwa.
  Filibusters ukan mä perky q"uchupax Valerka p"iqin ist"asïna:
  Naya pachpaw mä qhuru pirata thakhi ajlliwayta,
  Nayax qutanakan destino ukar jikxatañ munta...
  Piratax kutkatasiñampiw uñjasini sapkchisa,
  ¡Warktʼapxätamxa, ¡uka laqʼux jiwat jaqirukiw kʼuchuntani!
    
  Ukampis mä uywirir qunqurt"asiñax uñisiñawa,
  Ukat waynäkasax estanciat t"ijtxa...
  Qʼala kayuk thakin thayas utjkchïnjja,
  uka waynarux punkun jaytapkänti !
    
  Puertoruw puriyäta, traponakampi isthaptʼata, .
  Mä jayp"u pacharuw barcor makhatawayta...
  Uka waynarux katjapxäna ukat jawq"jañäni - nayax;
  ¡Waw, ¡almajajj Supayampiw infiernon jikjjataski sasaw amuyayäta!
    
  Ukampis jawqʼjatäpkäna uka qhepatjja, mä gorra churapjjetäna - .
  ¡Jichhakamax cabina waynaw sasaw sapxirïna!
  Ukat manqʼa phayiris mä botella warxatäna, amuytʼañäni,
  ¡Mash ukax k"allk"uñapawa, janiw coñac ukax utjkiti!
    
  Chiqansa , qutanx ch"amawa, .
  Jichhax umat pharjata t'aqhisiña, jichhax mä jan walt'ayir thaya,
  Ukampis chʼamanïñajj mä gananciawa,
  Ukat jumatï pʼeqenïsta ukhajja , ¡hachampiw jitheqtañama!
    
  Corsairanakax mä pusiniruw katjapxitu,
  ¡Mä embarque ukaw utjäna ukat kimsa jawiranakan wilax utjäna!
  Ukampis nayan sarnaqäwijax janiw mä wawar uñtasitäkiti - .
  ¡Uka bote apnaqerejj yatichkasajj jawqʼjatapajj janiw muspharkañäkiti!
    
  Taqinipuniw mä tabla ukanipxatayna, ukampis nayax yaqhachasirïtwa,
  Ukat pirata capitanax akham sänwa:
  - Aka cabina waynaxa ch"amampi ch"axwawayxi,
  ¡Jan axsarasaw mä corsair ajayu uñachtʼayäna!
    
  Fraternidad marítima ukar katuqatäxiwa - ukax suertewa,
  ¡Niya yurïwipatpachaw mä samkax phuqhasiwayi!
  Jichhax khitirus kutt"ayasma
  Ukat aljirix jank"akiw , ¡overtake ukat smash!
    
  Qullqix utjäna - generoso botín, .
  Waljaw saraqapxäna, ukhamarakiw jan kuna ch"axwawinakampi...
  Suertempi, yatiñampi, qullqimpi, .
  Ukampis qurix mä gorrión ukham liwxatani...
    
  Jiwañajj janiw kusiskañäkänti;
  Uka popa verdugojj andamio apanïna.
  Kawkhans machaqar tukuyañan luxus uñt"ayaña,
  !
    
  Piratanakan walja taypinxa jach"at maldecapxi,
  ¡Bits, ch"akhanaka, zapatos ukanakax t"ijt"aski!
  Jiwasax infiernon luqtirinakätanwa - chiqpachansa uka jaqinakax yatipxiwa,
  ¡Janiw juma pachpax quta uñjkasmati!
    
  Lazo, ay , mä p"inqa jiwañawa, .
    Chiqpachansa jakäwijax tukusxiti...
  Grilletes ukanx llakisiñaw utjäna, llakisiñas utjarakiwa,
  ¡Nayax nayratpach jaltxar familiaranakajat armasxayätwa!
    
  Ukampis janiw mä lazo ukan warkt"asiñ munkayätti,
  Jupax apthapisinx tripa ukarux ch"allt"awayi - verdugox jaquqaniwayi!
  Chiqansa, rusanakax nuwasiñ yatipxapunirïnwa,
  Ukat corsair ukhamächi ukhaxa, ¡nuwasipxam ukat jan jachapxamti!
    
  Qhep qhepa nuwasïwijj cheqansa, jukʼamp chʼamawa, .
  ¡Uka verdugox uchat hacha amparapankiwa!
  Kunapachatï coleratäkta ukhaxa, presión ukax janiw jiskʼäkiti, .
  ¡Janiw kuna axsarañas utjkiti, ortigas khuchhuqkaspas ukhama!
    
  Yaqha waynanakaw uka ch"axwäwirux jank"ak puripxäna,
  ¿Kawkitsa uka saririnakax jutapxäna?
  Inas Rus sat soldadon awkipat jutchi, .
    ¡Khitirus autoridadanakax aljantañ amtapxäna!
    
  Ukat uka jaqinakax mä akatjamat amuyunak mayjtʼayapxäna,
  Jichhax corsairs ukanakax suma lurt'atawa - .
  Taqi uka plazax niyaw ch"axwawinakamp t"ijtxatayna,
  ¡Pallapallanakajj calletwa ataque lurapjjäna!
    
  Kunas pasäna, ukajj janiw sinti utjkiti, ukampis pasäna;
  ¡Janzuelot mistu, caballot kutt"aña!
  Kunas qamir jaqixa, jupax pisinkirinakaruw t'aqhisi - .
  ¡Ukatakix kunja chʼaxwäwis utjaspa uk jan yatisax!
    
  Uka barcox wasitat katuntatäxiwa, ukat wasitat Black Roger,
  ¡Mayampiw tantachasipxta, quta qhipäxan!
  Jisa, nayax jiwayiritwa, wali suma chuymanikïtwa,
  ¡Ukat nayatakix mä pobre jaqix mä jilar uñtasitawa!
    
  Ukhamajj loop librejj utjki ukhajj qʼochtʼañäni,
  ¡Limosnerompi chikachasiña ukat kusisitaw jakañama!
  Corsair jaqix almapanx noble ukhamaw tukuñ muni, .
  ¡Janiw jumatakix askïkiti kunapachatix mä jaula ukan anatt"ir uywax jikxatasktan ukhaxa!
  Mä chiqanx walja saminakan qhanan anatt"awipax qhant"awayi, arco iris ukan jan iyawsañjam caleidoscópico sombras ukar ch"amanchasa, taqpach jan tukuskir gamut de espacio ukar uñt"ayasa.
  Uka ch"axwäw uñacht"ayir holograma ukax paqallq waranqa kilómetros ukch"aruw jilxattawayi, nayra nayra teatro ukan cúpula ukanx. Valerka waynaxa wali kusiskañawa. Ajanux wilampiw ch"allt"ata. P"akjata ñik"utax punkitänwa, nayrapas ch"allt"atäxänwa. Torso ukax ch"uxñanakampi, phichhantanakampi ukat ch"uxñanakampi ch"allt"atawa, lila wilax ch"uñumpiw saraqani . Pechox tensión ukanw liwxatasi, sapa samañax costillas p"akjatanakan wali usuchjataw mistu. Amparanakan ch"akhanakapax p"akjata ukat punki, mä kayu p"akjata, mayni kayupax ch"uqt"ata. Ukhama aycha molino tuqi uchatäkaspas ukhamawa. Jupan marapat sipansa jukʼamp jachʼa musculonakajj mercurio sat bolanakjamaw anattʼi. Wali masax pist"iwa, ukampis jach"a alivio ukat manqhan dibujo ukax nayrar sartayi. Suma uñnaqt'ani - janiwa kunsa sañjamäkiti. ¡Apolo titanes ukan nuwasïwipat qhipat!
  Patak patak millones de kunkanakan ist"asir warariw utji, jilpachax jaqir uñtasit ch"iwinakani, tronconakani ukat yaqhanakampi. Jupanakax jan jakt"kay arunak apsusipxi, jisk"a frecuenciat qalltasa , ultrasónicos ukanakakama. Infierno cacofonía ukax mä akatjamat tuput qhixu qhixu ist"awinakampiw jark"ata. Luciferostan markankir Elfonakan jach'a Imperiopan himnopax ist'asi . Musicax manqhankiwa, expresivo, amenazante. Lev chachajj ocupación sat himnojj janis gustkchïnjja, computadora hiperplasmática ukamp simulat musica ukat waranq waranqa instrumentonakan tocatäki ukajj muspharkañänwa.
  Uka atipjata, mä jukʼa yatiñani animalatjja, qʼañut qʼañu, venenoni chʼojjña wilaw mistunïna. Arañar uñtat robots basuradores ukanakax khaki color sarnaqir thakhit sumakiw jaltxapxäna, ukat p"akjat protoplasma ukarux ch"iyjapxäna. Amuyatajja, jichhajj uka monstruojj reciclañatakik walikïskänwa.
  . 8 JAQTHAPI
  Pusi jachʼa oso druidanakajj nuwasiñ trajenakampi isthaptʼataw uka qarjata waynar tʼijtjjapjjäna. Jupanakajj jachʼa erizonakar uñtasitäpjjänwa, jupanakajj agujanakat sipansa cohetenakampi ukat bozalanakanïpjjänwa (ukham muspharkañ arsenal ukanipjjänwa).
  Julio César emperadorax axsarañjamaw jach"a qhipäxapar imantasïna. Qhanapuniw jupax jan amuytʼasirïkänti; Jisk"a amparanakapax wali kusisitaw khathatipxäna, kunawsatix mä cadena uñacht"ayäna, ukax mä medallampiw uñacht"ayäna, ukax mä monstruo ukham uñt"atawa, ukax mä cuento de hadas ukan kimsa p"iqin dragón ukar amtayi. Nayra pachan Emperadorapax mä jan yäqañjam raza primate ukan representantepar jan llamkt"añatakis, premio churañkamax guantes ukanakamp jisk"a tentáculos retráctiles ukanakamp apnaqatayna, janipuniw guardianakan jach"a janchipan tapapat mistkänti.
  Ukat ukat Julio César jupax jank"akiw qhipäxar kutt"awayxäna, mä ch"iyar tank ukar jaltasaw mä artillería proyectil ukham jank"ak jaltxatayna, ukax mä cañón jaya chiqat jaquntatawa.
  Pistola láser uñacht"ayasa, wali axsarkañ duende nuwasirinakax warawaranakamp phuqhantat Coliseo ukan arenapat mistuñ mayipxäna. Uka waynajj wali muspharkañawa, nuwasiñ cheqat sarjjäna . Qʼala kayunakajj chʼiyjatäjjänwa, ukat anillojj hiperplástico sat cheqanwa wila chʼakhanak jaytäna. Sapa thakhixa, junt"u q"añunak patxaru sarnaqkaspa ukhama, usuchjata phallaski, ligamentos ukanakaxa ch"ukutawa, taqi ch"akhanaka ukhamaraki venas ukanakaxa wali t"aqhisiñawa. Valerkax amukiw akham säna:
  - Jakawixa t"aqhisiñanakan concentración ukawa, jiwañax ukat qhispiyasiñawa, ukampis khititix ch"axwañ t"aqhisiñamp kusisiñ jikxatki ukax jan jiwañaruw wakt"i!
  Chiqapar sarnaqañ yant"asax conchas ukanakamp phuqhantat mä jach"a pasilloruw saräna, ukat walja warminakax aka uraqinkir imill wawanakar uñtasitaw kayunakaparux color bolas ukat walja color luminiscente panqaranak jaquntapxäna. Duende raza ukan warminakax, kamachirjamaxa, wali suma uñnaqt"anipxiwa, jach"a jach"a, curva, moda ukan chukinak uñt"atawa, kunayman yaqha markankirinak uñtat horquillas ukanakamp k"achacht"ata, wali aski qalanakampi ch"allt"ata.
  Yaqhipanakax anattʼasisaw jachʼañchapxäna, qʼañut sawkasipxäna ukat isinaksa chʼiyjasipxäna, jan axsarasaw coqueteapxäna ukat cuerpopan seductora chiqanakap uñachtʼayapxäna. Jan kuna p"inqachasisa, qhanan jawillt"at cuerpor kuynt"ayaña, jan ukax computadora pulseras ukanakat axsarkañ uñnaqt"an hologramanak apsuña, jan ukax electrónica ukamp equipata pendientes ukanaka. Jan p"inqan tigresanaka, taqpach jan principios morales ukanakampi, mä civilización sinti corrupta ukan wawanakapa.
  Valerka leninista waynax ñik"utap ch"uqt"asi, mä menaje ukankaspas ukhama, janiw mä jaqis uñkataskiti. Jupax janiw kunapachatix virtuales ukanakax jupar atacapxäna ukhax liwxataskänti, ukat walja filas pseudo-real colmillos ukanakax torso jan ukax kunkapan jist"antatänwa. Hologramas ukanakax ozono ukx mistu, ukatx mä juk"akiw mä jan ch"aman descarga eléctrica ukamp ch"allt"ata. Luciferostan markankir chacha warminakax chachax jan wali proyecciones ukanakar jan yäqatapatx chuym usuyasipxäna, ukat amenazas ukat insultos ukanakamp apnaqapxäna. Jupanakax jach"a jach"a tukur waynarux mä ch"aman jark"awimpiw jark"atapxäna, ukax markachirinakan jan kuna jan walt"äwin uñjasiñapatakiw yanapt"äna. Mä qʼillu ñikʼutan tawaqukiw jachaqtʼasïna, ukat katoqtʼasisaw amparap luqxatäna.
  Valerka leninista waynax musphataw jikxatasïna, kunatix yaqha markankir wawax juk"amp junt"üxänwa;
  Ukat akanx Affaraya diosax juti, jupamp jikisisa. Juparux Valerka-n clase de combate-pax walpun gustäna, machaq cuerpon demiurge-n churatapans ukhamaraki. Uka Duende Diosax akham sänwa:
  - Ukat jumax ch"amanïtawa, burla!
  Valerka leninista waynax akham q"ucht"awayi:
  - Jïsa, nayaxa mä sawt"awiwa! ¡URSS markan precursora ukat nuwasir jaqi, ¡chiqpachansa! Ukampis noblenakax jan wali elfonakarux mä burla sapxiwa... Nayax uka monstruo kayujat apsuwaytwa, ¡janiw amparax churkämati!
  jan arsuñjam suma uñnaqt"an tawaqux uka suma uñnaqt"an waynaruw jak"achasïna ukat jamp"att"asisaw jamp"att"añ qalltäna ukat q"ucht"arakïna.
  - Oh, Valerkax precursorawa, munat bromista, nayax nayratpach uñjtwa jiwasan tormenta romance... Jumax wali yuqall wawawa - ¡jiwasa contra sayt"asirinakarux uñistwa!
  Affarayax munasiñ munañanx jupa pachpaw jikxatasïna, mä pä millón marat jilaw jakäwipanx niya taqi kunatix amuyt"añjamäki ukanak yant"äna ukat jan amuyt"añjamäki ukanaks uñjarakïnwa. Ukampis Valerka Lagunov kullakajj espontaneidad ukat anattʼasir anattʼasirïtapampiw muspharayäna.
  Ukat jichhax jupax akham q"ucht"i:
  -Nayax Valerka, jan axsart"ir... ¡Sexo símbolo!
  ¡Janiw nayat sipan jukʼamp thaya jikjjatkätati!
  Nayax mä yatxatat fucker ... ¡Janiw pä tunk maranïkti!
  Kunjamsa mä cutie . Ukat jupamp chikäñax wali kusiskañawa. Affarax t"ijtäna, munataparux warawaranakat juk"amp jach"ar aptasa. Jupax ch"aman magia ukamp phuqt"at diosawa. Ukatwa akapachanak taypin jankʼak sarapxäna, ukat Riddle sat planetaruw tukuyapxäna, uka planetax wila ukat naranja pirámide ukanakampikiw utjäna. Affarax kunayman tuqinakaruw jaljasi ukat pirámide ukanakamp munasiñ qalltäna. Ukat jach"a hipóstasis ukax Valerka ukarux ch"amanchawayiwa. Uka diosax kusisitaw plasma mariposas mágicas ukanakax jupa pachpat apsuwayxäna .
  Jupax wali jach"apunïnwa ukat chiqpachapuniw arnaqasir erotismo ukamp qhant"ata . Chiqansa, kunas Diosax utjchi, ukax diosawa...
  Ukat kunapachatï chacha warmi ikthapiñat aburritäna ukhajja, wasitatwa Valerka kullakarojj jupat jitheqtäna ukat espacioruw jankʼak sarjjäna.
  Valerkax piramidal planetan qhiparäna. Taqi sapaki, jach"a, ch"akhanakani, ukampis wali jan barbani waynar uñtata.
  Valerkax mä akatjamat chuym ustʼayasïna:
  - ¡Nayaw jariqta ukat jaqunukuwaytwa! ¡Ukanakax warminakawa! ¡Janiw jupanakar kusisiykasmati!
  Ukat waynax junt"u uraqiruw ch"allt"asïna. Uka usuchjatanakax jan kuna ch"usat qullatäxänwa, ukat machaq chiqaruw jikxatasïna. Uka jakʼanjja, niyas janiw kuna chʼojjñanakas utjkänti, jan ukasti liquenes sat chʼojjñanakaw utjäna. Chiqansa, thakhinx Valerkax boletus ch"uñur uñtasit ch"uñunak jikxatarakïna .
  Valerkax qunqurt"asisaw jupanakat maynir manq"antäna . Ukax t"amt"at camarón ukham muxsawa, janiw manq"at awtjata purakatakix jan walïkänti.
  Valerkax filosofía tuqit akham sänwa:
  - Jumatix mä suma diosampi jikistaxa, jumax kusisitaw jikxatasïta, nayax jan wali jaqïtxa , jumax filósofo p"iqinchir tukusma. Jan ukax juk"amp sumaxa, mä p"iqinchirjama, jan ukax mä emperador universo ukhama.
  Ukat Valerkax larusiñatakjamaw jikxatasïna, ukat pulmonanakap patat larusitayna. Ukat jupatakix khitis larusiñap apthapispa ukhamänwa. Leninista waynax jank"akiw sarnaqäna. Jupajj yatiñ munirïjjänwa.
  Pirámide ukanakat maynïrejj mayninakat sipansa mayjänwa , tetraédrico ukhamänwa. Valerka kullakajj jan pächasisaw jupar jakʼachasïna. Jupax t"ijt"añ qalltäna. Wayna, chʼamani janchipajj kuyntʼañaw wakisïna. Oh, kunjamsa wali suma ukat kusiskañawa ukham t"ijt"añaxa, thayat sipansa juk"ampi t"ijt"aña.
  Ukat uka waynax wasitatwa, mä película de ciencia ficción ukan nuwasir robot ukham jikxatasitapampi ukat chʼamapampix akham qʼuchtʼäna:
  nayampejj chʼojjña taypit mistuñäni ,
  ¡Jan akapachankir llakinak imantaña!
  Ukat thayax phichhantatawa, thaya, .
  ¡Uka pʼakjata amtajj chʼiyjatäjjänwa!
    
  Q"ala kayunakax ch"uqi taypinkiwa, .
  ¡Imill wawanakax janq"u jaqiruw sarapxi!
  Uka colerat thayanakax lobonakjamaw wararipxi,
  ¡Uka tama jamach"inakar jan walt"ayaña!
    
  Ukampis imill wawax janiw axsarañ yatkiti
  ¡Jupax wali chʼamani chʼamani nuwasiriwa!
  Uka kamisax juk"akiw aychap ch"uqt"äna, .
  ¡Chiqpachansa atiptʼañäniwa!
    
  Jiwasan nuwasirisax juk"amp sazonado ukhamawa,
  ¡Janiw mä trineompix doblañjamäkiti!
  Aka chiqanx arcenakax llamp"u chuymampiw sarnaqapxi,
  ¡Chhijchhix pechomaruw jaquqaniski!
    
  Janiw jiwasan costumbresäkiti axsarañaxa,
  ¡Janiw thayat khathatiñ atinakïtati!
  Uñisirix mä waka kunkampiw lik'i, .
  ¡Ukax lip"ichiwa, jan waliwa, cola ukar uñtasitawa!
    
  Jaqinakax ukham ch"amanïpxiwa
  ¡Kunsa uka qollan ritojj phoqäna!
  Jiwasatakix iyawsäwisa, naturalezasa,
  ¡Ukham lurasajj atipjañaw utjani!
    
  Cristox Awki Markaruw ch"amañchi,
  ¡Tukuykamaw nuwasipxañama sasaw sistu!
  Ukhamat aka planetajj mä paraisor tukuñapataki,
  ¡Taqi chuymanakaw jan axsartʼirïpxani!
    
  Jaqenakajj niyaw kusisitäpjjani
  ¡Jakañax awisax mä jachʼa cruzäpan!
  Balas ukanakax jan sintt"asisaw jiwayapxi
  ¡Ukampis liwxatkäna ukax niyaw sartawayxi!
    
  Cienciajj jan jiwir jakañ churistu, .
  liwxatat jaqinakan amuyunakapax irnaqawiparuw kutt"ayatäni!
  Ukampis wallpa mistuñäni ukhajja, creyipjjam, .
  ¡Uñisirix jank"akiw puntuación ukar jan walt"ayani!
    
  Ukhamasti, mä jukʼsa Diosar mayisiña,
  ¡Janiw pantjasiñax wakiskiti, ¡qʼañu chuymanïñamawa!
  Taqi chʼamani juezax wali qhurupuniwa,
  ¡Awisax yanaptʼaspawa!
    
  Mama Markax nayatakix wali munatawa, .
  ¡Qullan, yatiñani marka!
  Jiwasan p"iqinchirisa, juk"amp ch"amampiw riendanak katxaruñama,
  ¡Tata Pachax panqarañatakiw yuriwayi!
  Pirámide ukar mantañawjanx Valerkax mä jan uñt"at jaqiruw uñjäna. Jaqir uñtasitäkaspas ukhamawa , ukampis jach"a nayrani, garrani kayunaka ukat ñik"utanakani. Jila partejja, jupajj jikʼakïkaspas ukhamänwa, jukʼampejj jan kuna pantjasir janchini suma uñnaqtʼan elfonakampi chikachasiñataki.
  Ukampirus Valerkax sapakïñat qarjatäxänwa, ukat jan pächasisaw uka monstruo tuqir sarawayxäna. Ukatjja, uka yatichäwijj ajjsarañat sipansa, jukʼamp ajjsarkañjamarakïnwa. Valerkax uñnaqapat wal kusisïna. Janiw yuqall wawakïkiti, jan ukasti jach"a jach"a ukat wali suma uñnaqt"an waynawa. Eh, diosax Apoloruw tukuyäna. Ukat ¿kunsa jupatakix arrugas ukat purakapampix sañ muni, chiqpachansa arrugas utjaspa ukhaxa, ¿aburrispati?
  Uka yatichäwix Valerkarux mä jan uñt"at arutwa aruntäna, ukampis nayrir precursor soviético ukax taqi kuns amuyäna, inglés arut jupamp parlapkaspa ukhama. Amuyatajja, Affaraya diosajj ukham lurañwa jupar yatichäna.
  - Aski urukipanaya wayna sarnaqiri. ¿Kawkirus saraskta?
  Valerka kullakajj wali amuyumpiw akham säna:
  - Kayunakajaxa kuynt"atawa, ukampisa p"iqijaxa desmayatawa . ¿Kuna kasta pachas akapachaxa? ¿Kunjamsa jupax jakasi? ¿Kawkirus kayunakaj irpañaja?
  Uka jan wali jaqix akham sasaw jaysäna:
  - Uñnaqamarjama taripasaxa , jaqiwa. Ukat taqpach q"ala q"ala , ukax jisk"a estadomat parli. Aka planetax jach"a misterionakaniwa ukat k"ari sipitanakaniwa. !
  Valerkax jan walit p"iqip ch"allxtayäna:
  - ¡Janiw munkti, ¡t"ijt"añaw juk"amp askixa!
  Agresivu ruido ukax jaysañatakix akhamawa:
  - ¿Kunatsa akaxa wali ch"ama?
  Valerka kullakajj cheqaparjamaw akham säna:
  - ¡Jumax creepy ukat janiw munasiñanïktati!
  Uka jaysäwix wali jan wali larusiñawa, ukatx jaysäwix akhamawa:
  - Jisa, jiwasax trolls taqiniw jan wali uñnaqt"anïtan. Ukat taqi kasta jaqinakaw uñisipxistu, ¡jan wali jaqir uñtasit uñjapxita!
  Valerka kullakaxa wali amuyumpiwa jiskt"äna:
  - Janit jumanakax jan walinakäpkta?
  Troll ukax pä amuyumpiw jaysatayna:
  - Janiwa! ¡Jiwasax ch"amapan ch"amaka ladopakïtanwa!
  Valerkax kunjams elfonakax jaqinakarux joyas ukat panqaranakar tukuyapxirïna uk amtasïna ukat pächasisaw akham säna:
  - ¿Kunas qhipharuxa, qhananakaxa?
  Troll ukax jachaqt"asisaw akham säna:
  - Ch"amaka ukhamaraki qhana tuqiru jaljawixa condicional ukhamawa. Mä ch"amaw utji, ukampis kunayman tuqitw apnaqasispa. ¡Munañax utjaspa ukhaxa, t"unjañ elementonakarux sum yatxatasma!
  Valerkax aka amuyt"awix wali askiwa:
  - Kunats janixa! ¡Apsuña ukat t'unjaña imperio elfo - Luciferostan ! ¡Uka Uraqiruw t"unjapxäna!
  Troll ukax aycha manq"irjamaw jachaqt"asïna, akham sasaw jaysäna:
  - Kusawa! Amtanakas munañanakas mayakïtap uñjta. Ukampis amtañani, ch"amaka ch"ama thakix wali qhuru ukat ch"amawa! Jan jaqirjam yantʼanaka ukat tʼaqhisiñanakanwa pasañama.
  Valerka leninista waynax amtampiw akham sasaw arsuwayi:
  - ¡Nayaxa wakicht"atätwa!
  Trollax waña chuymampiw akham säna:
  - Ch"amaka qhipa jach"a reyin pirámide ukar arktapxita.
  Kunapachatix punkux Leninista Valerka waynan qhipäxapan ch"allt"askäna ukhax waynax mä nina nakhaskir thaya jikxatäna. Q"ala kayunakaman manqhanx ch"uxña hielow utji, taqpach muyuntatx janiw ch"amakakiti, jan ukasti mä jan wali samka ch"amaka reinokiwa. Uka troll ukax akham sasaw kamachi:
  - ¡Arkapxita jani kuna ajjsarañati!
  Valerka heroico waynatakix sapa thakhix wali llakiskañawa. Jupanakax juk"at juk"at juk"at juk"at sarapxäna. Yaqhep wali jan wali chʼiwinakasa, chʼiyar fantasmanaka , chʼiyar ñikʼutanakani, yaqhep chʼiyar chʼiwinakani ukat úlceranakampi chʼoqantat chʼiyar chʼiwinakaw tʼijtʼapjjäna. Thayax juk"amp thayt"awayxänwa, ukat Valerka ch"aman, jan ch"aman janchipas khathatiñ qalltäna. Uka amuyunakax uñstawayiwa, jupanakax manqha pacharuw saraqasipkpachati. Ch"amakan reinoparu, kawkhantix jucharar almanakax sarapxi.
  Mä ch"iyar ch"uqixa ch"iwipampiwa Valerka llamkt"äna, waynaxa wali t"aqhisiña phichhantatawa.
  Ukat troll ukax arsüna, ukat jan wali ukat sepulturar uñtasit arupax kunjamatsa jan axsarañjamaw tukuyäna.
  - Ch"amaka lado ch"amapaxa juk"a suma yänakaniwa, ukampisa jach"a ch"ama churaraki! Ukanjja, tʼunjañatakisa, tʼunjañatakisa kuna elementonakas utji ukanakwa uñjäta. Ukat jumax ch"iyar magia jach"a jaqiruw tukurakïta.
  Valerka, pächasisax akham jiskt"äna:
  - ¿Uka lurañatakixa ch"amanïtati?
  Troll ukax jan suma chuymampiw jachaqt"asïna ukat akham sasaw jaysäna:
  - Ukampis jichhax akax uñakipt"añäni. ¿Qhawqha maranis wayna?
  Valerkax jan pächasisaw jaysäna, k"arisiñ amtäna, kunjams aka magia jaqix taqi kuns yati uk yant"añataki:
  - ¡Jichhaxa pä pataka paqallqu tunka llätunkani!
  Troll ukax akham sasaw jach"at arsüna:
  - ¡Ukat jumax janiw sapürus esclavo ukhamäktati!
  Valerkax amtampiw arsuwayi, wasitat k"arisisa:
  - Jilapart jakäwijanx patricio ukhamätwa, ukat estado p"iqinchirïtwa!
  Troll ukax jisk"a larusisaw akham säna:
  - Akaxa jichhaxa uñjañäniwa. Ch"amakan ch"amaka ladopax ch"am churaspa ukhax yatiñan apnaqirir tukusmati janicha uk uñjañäni.
  Ukat ch"amaka layqax sayt"asisaw Valerka tuqir kutt"äna. Mä escarlata casco ukaw troll ukan amparanakapan uñstäna. Ch'amakan Tatitux nayrir p'iqinchirin p'iqipar uchasaw jisk'at arsüna:
  - Kunjamasa jan walt"awinaka utjipanxa uñjapxañäni.
  Uka cascox Valerka suma p"iqip phichhantäna. Jan uñjkayakïkaspas ukhamänwa, ukampis wila juntʼu taladronakaw pʼeqeru ukat pʼeqerus perforapjjäna. Ukax uka amuyt"awix jan aguantañjamaw tukuyäna.
  Ukampis uka qhepatjja, Valerkajj samarañwa jikjjatasïna. Jupax yaqha chiqaruw sarxäna ukat alaxpacharux mayj amuyañ qalltäna .
  Akax América markan nayra sarnaqäwipawa. 1942 maran mayjtʼäw marajja, Midway sat cheqan wali uñtʼat chʼajjwäwipa . Japón markax atipt"añatakis taqi ch"amanïtaynawa, ukampis atipt"awayiwa. Ukat akanxa, jan ukasti, kusisiñax samurai ukarux jachaqt"asirakïnwa. Pusi avión portaaviones estadounidenses ukanakax chhaqhata, walja pilotonakaw jiwarapxäna. Pacífico jach"a qutan amtäwix qhipharux Inti jalsu Uraqin katuntatawa.
  Japoneses jupanakax suma jikxatasipxatapatx Pearl Harbor ukat hawaiano archipiélago ukanakaruw katuntapxäna.
  Ukat uraqinkir ejercitopax Lejano Oriente Soviético uksanx payïr frente jist"arawayi. Mä wali chʼama jan waltʼäwiw utjawayi. Alemanes jupanakax Stalingrad markaruw katuntapxäna, ukax jach"a chhaqtäwinakampiw katuntapxäna, ukatx Ejército Rojo ukax janiw Operación Anillo ukatakix ch"amanïkänti. Chiqansa, juyphi pachax purinxänwa, ukat nazis ukanakax nuwasïwinakat qarjatäsax janiw nayrar sartañjamäkänti.
  Ukampis Tercer Reich ukax taqpach ch"axwäw yatiyäna, ukat ch"amapar wasitat phuqhantasax niyaw jach"a tanques ukanakamp nayrar sartaspa. Ukanx URSS ukar atipt"añax utjawayiwa, ukatx payïr frente jist"antatäspawa. África markanxa, Montgomery chachan ejercitopankir tamapax qalltanx wali askinjam irnaqatapatxa, alemanes ukanakax frente ukarux juk"amp ch"amanchawinak khithasaw sayt"ayapxäna.
  Ukhamarus japoneses jupanakax uka chiqankir jaqinakan yanapt"apampiw India markar mantapxäna ukat Delhi markar katuntapxäna. Jichhax britániconakax janiw ch"amanïpkänti cargop qhispiyañataki. Ukat Rommel machaq ofensivapax Egipto markan qalltawayi. Uka pachanx , janiw kunas japonés archipiélago hawaiano uksat jaqunukuñax utjkänti. Samurai ukax mä configuración taqpach conveniente ukanïnwa. Ukhamatwa 1943 maran marzo-abril phajjsinjja, Egipto ukat Pacífico sat jachʼa lamar qotan mä jan waltʼäwiw utjäna. Ukat inti jalsu tuqinx Alemania markan mä ofensiva wakicht"atäskäna. Abril phaxsit 20 urunak saraqatarux Alejandría markax t"unjatäxänwa, ukat Egipto markankir britániconakatakix niyas jan suyt"äwinïxänwa.
  Ukat machaq tanque alemán Tigre ukax wali ch"amanïtap uñacht"ayäna. Inglés maquinanakax jupa contrax janiw ch"amanïkänti. Estados Unidos markankir yatxattʼatanakax defensa soviética ukax janiw Tigres ukat Panteras ukanakan walja jaqinakarux saykatañjamäkaniti sasaw amuyapxäna. Ukat ukjatx Stalin jupax janiw Cáucaso markarux katjkaniti.
  Jutïrinx akax Oriente Medio uksanx coalición antifascista ukan chhaqhatapatw phuqt"ata, ukat Irán markan Eje markanakan ch"amanakapan mayacht"asitapata. ¡Uka suytʼäwix, ¡janiw sañax wakiskiti, wali axsarkañawa!
  Nazis ukanakan nayrïr chiqapax Stalingrad markat aynach tuqin Volga jawir thiyankänwa, ukhamat ukat Baku markar Caspio quta thiyan puriñapataki. Ukax kuntix inteligencia soviética ukax amuyt"añ atipxatayna ukat nayraqat mä arxatäw manqhan lurapxäna.
  Ukampis nazis ukanakax jachʼa tankinakanïpxiwa ukat jupanak pachpa apnaqir pistolanakanïpxiwa. "León" ukamp chika, ukax chiqpach historianx janiw producción ukar uchatäkänti. Ukampis akanx nazis ukanakax juk"amp yänakanïpxiwa, ukat jupanakax aka monstruotakix wakisipxänwa. Ukat "León" ukax juk"amp suma jark"aqatawa ladonakapat, patak milímetros ukch"a thiyakama mä ángulo ukanxa, ukat nayraqatapanxa. Aka tanquex llätunk tunk tonelada pesa, ukampis waranq caballos de fuerza motor ukar yuspajarasinx niya Tigre ukar uñtasitaw jank"akïtapa.
  Kunjamakitix, jach"a ch"ama.
  Ukat Valerka, Levka, Slavka ukat Marinka jupanakax nayrïr chiqankapxänwa. Ukat yaqha precursoranakamp chikaw trincheranak allsupxi. Mä taqpach batallón de niños ukaw nazis ukanakan thakipan sayt"atäski.
  Mayo phaxsit tukuyaruw purini, ukatx Volga suyunx niyaw wali junt"üxi. Uka yuqall wawanakax kamisanakap q"al apsusipxi ukat shorts ukampikiw irnaqapxi. Torsonakapajj nayratpach mä suma, chocolate bronceado ukamp chʼoqantatäjjänwa.
  Uka yuqall wawanakax jisk"a jisk"akiwa, ukampis alambrenïpxiwa.
  Valerkax q"ala kayup palan acerot lurat manijapar ch"allt"asaw akham säna:
  - ¡Akanx kunjamas axsarañjamawa jan blasters !
  Marinkax lart"asisaw akham jaysäna:
  - ¡Juk"ampi anti-pulsar ukar uñtasita!
  Levkax mä jachaqt"asisaw tuiteó:
  - Walikiwa , walikïskiwa, jiwasax mä fiesta lurañäni! Ukat ukhama, jan hiperláser ukampix juk"amp askiwa!
  Slavax p"iqip ch"allxtasaw akham säna:
  - Hiperblaster ukampixa , nayrïri yatiqirixa fascistanakaruwa t"unjaspa. Ukat jumax aka yant"am, chiqaparjama !
  Jupanakamp chika allsuskäna uka waynanakat maynïrejj chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar ñikʼutanïnwa, jupajj akham sasaw qʼochüna:
  Jiwasan suma markasan jach"a uraqipanxa,
  Ch"axwawinakan ukhamarak irnaqawinakan colerata...
  Mä kusiskañ qʼochu lurapjjta,
  ¡Mä jach"a amigo ukat irpirit parlt"añäni!
  
  Stalin jupax ch"axwañ jach"a jach"a tukuñawa,
  Stalin jupax jiwasan wayn tawaqunakan t"ijtäwipawa...
  Q"uchunakampi, nuwasiñampi atipt"añampi, .
  ¡Jiwasan jaqinakasax Stalinar arkapxi!
  Marinkax nayranakap ch"uqt"asisaw akham säna:
  - Stalin jupax 1941 maran nazi ukan ataque ukarux janiw jikxatkänti, ukhamax ¡jan sinti jach"añchapxamti! Ukat jupax walja jaqinakarux represiones, mach"a, colectivización ukanakamp t"aqhisiyatayna - ¡kunjams inamaya!
  Valerkax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - Walja pallapallanakaruw ch"axwantäna, ukhamat 1941 maranx janiw khitis p"iqinchiris utjkänti. ¡Marshal Tukhachevsky sapakiw mä juk"a aski!
  Levka kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw akham säna:
  - Chiqpachansa, mariscal Tukhachevsky jupax jach"a formaciones de tanques ukat avionetas ukanakamp ch"axwawinakan apnaqañ amtawayi. ¡Ukat tanque ukat aviación ejercitonak lurapxam!
  Slavkax akham sasaw tuiteó:
  - ¡Ukhamaxa atipt"awinaka utjani!
  Chika qʼala jan isin precursor yuqall wawanakas imill wawanakas, jukʼakiw algodón kʼachat kʼachachtʼat isimpi chʼukutäpxäna, ukat wali chʼamampiw palanakampi irnaqapxäna.
  Taqi wawanakax q"ala kayuni, ñik"ut ch"ukuni ukat jisk"a jisk"a jaqinakäpxänwa.
  Valerka ukat jupan equipopax juk"amp ch"amaka bronceado ukhamarak cuerponakapax juk"amp musculoso ukhamarak suma manq"ata. Ukampirus musculonakax wali uñt"atawa ukat wali ch"ullqhirakiwa.
  Uka waynanakaw allsusipkäna. Volga sat jawirat mä juntʼu, llampʼu thayaw thaytʼanïna. Marinka, khititix ñik"utapax cobre wilaruw tukuwayxi aka realidad virtual ukanxa, revolución ukan jakkir uñacht"äwipar uñtasitawa.
  Valerka, wali kusisitaw q"ucht"awayi:
  Munasiñ marka, URSS, .
  Suma , panqaranakampi rubí, rosa...
  Jaqinakatakix mä uñacht"äw uñacht"ayañäni
  ¡Janiw khitis wawanakar tʼunjkaspati!
  
  Jiwasax precursoräpxtwa, Lenin yuqanakapawa,
  Ukanakax qhanarux águilas ukham irnaqapxi...
  Wawanakax alaxpachar apnaqañatakiw yuripxi, .
  Ukañkamasti, ¡qʼala kayukiw charconak taypin tʼijtʼasipki!
  
  Jiwasax munat Ilyich jiwasan nuwasirinakätanwa,
  Khitis wali chiqa thakhi uñacht"ayäna...
  Janiw caballeronakarux amparat khuchhuqktati, .
  Jan ukhamäkanixa, ¡wali jan walipunïniwa!
  
  Ukatwa Hitler chachajj wali colerat estanteríanak jaqontäna,
  Uka waynanakaw jan wali horda ukamp nuwasiñapäna...
  Ukampis precursoranakajj janiw ajjsarirïpkaspati,
  ¡Jan walinakamp nuwasiñatakejj leonanakjamaw nasipjjta!
  
  Stalin masix mä jach"a irpirirakiwa,
  ukanx walpun ch"axwawaytxa ...
  Ukampis uñisirinakaparux khathatiyaraki,
  ¡Phuqat mayjt"awinak ch"allt"añatakis ch"amanchatawa !
  
  Moscú marka jakʼan qʼala kayukiw nuwasipjjayäta,
  Chhijchhix q"ala talonanakajaruw ch"allxtawayi...
  jan amuytʼasir jaqëjjänwa
  ¡Precursoranakax walpun jupar churapxäna!
  
  yuqall wawanakas imill wawanakas nuwasïwinkapxiwa,
  Iyawsapxita, jupanakax jach"a clase uñacht"ayapxäna...
  Chhaqhat jaqinakax jichhax paraison panqartapxi,
  Ukat jupanakax uñjapxi , iyawsapxita, jupanakax comunismo ukx churapxiwa!
  
  Waynanakax janiw thaya pacharux axsarapkiti, .
  Jupanakax jan axsarasaw shorts ukan saltapxi...
  Marpachaw kayunakapax q'ala q'ala,
  ¡Uka waynanakax ampar amparamp nuwasiñanx ch"amanïpxiwa!
  
  Akax mä waynaw mä axsarkañ tank bomba jaquntaski,
  Ch"aman "Tigre" ukax ninar uñtataw phichhantaski, ninar uñtat...
  Stalingrad markax Krauts ukanakatakix mä jan wali samkaruw tukuwayi,
  ¡Infiernon uñtasitawa, infiernon anattʼañawa!
  
  Suma lurt"atawa precursora ataque tuqina, .
  Jupax q"ala kayukiw ninar jalt"i...
  Jichhax compañero Stalin, mä awkirjama,
  ¡Jan wali Cain chachajj tʼunjatäpan!
  
  wali thaya wawanakawa , jach"a jach"a tukuri, .
  Iyawsapxita, janiw uñisirinakasarux katuyasxañäniti...
  Ukatsti ñanqha t'aqa jawiranakaruw jaqunukuñäni,
  ¡Adolf chachajj mä chʼiyjat anunakjamäkchïnsa, loqtatäjjänwa!
  
  Mä precursorax markapatakiw chʼaxwaski,
  Uka waynax janiw pächaskiti...
  Jupax octubre phaxsin jaqinakatakix mä uñacht"äwiw utjani,
  ¡Ukat wali colerat atacaraki!
  
  Jiwasatakix Vladimir Lenin jach"a Diosawa,
  Ukax chiqpach uñstayi jan axsarasaw...
  Ukat ukhamat uka uñisiñjam Fuhrer calvo ukamp jiwañapataki , .
  ¡Uñisirinakasarux wali amuyumpiw atipjañäni!
  
  Ay imill wawa, jumax nayan amigojawa, .
  Jiwasax q"ala kayuni wawanakakïtanwa, wali thaya taypinxa...
  Ukampis nayax iyawstwa mä ch"aman familiaw utjani,
  ¡Ch"uxña jach"a uraqinak uñjañäni!
  Jallu pachax phichhantat juyphi pacharuw lantintawayi,
  Uka maldito fascista ukax wasitat nayrar sartaski...
  Nayra primavera urunxa wali ch"amampiw ch"axwapxta,
  ¡Espacio tuqinxa, uñisirix mä juk"a virtual ukhamawa!
  
  Ukhama, ¿kunatsa Panteraxa naya tuqiru t"ijt"aski ?
  Uka waynax jan axsarasaw mä granada jupar jaquntäna...
  Krauts ukanx mä penalty ukaw utji,
  ¡Ukat fascista tanquejj uka oruga jaqontäna!
  
  Mä wawax mä jach"a ch"axwiriwa, .
  Ukat mä amapola wila corbata uchatawa...
  Awki Markan markasaxa mayakiwa, .
  ¡Ukat comunismo ukan warawaranakapax janiw mistkaniti!
  
  Jiwasax jallupachan ch"axwañäni, kunjamtix nayrax lurapxirïk ukhama,
  Ch"uxña quqanakax wawanakan kayunakapatakix juk"amp sumawa...
  Mä jach"a samkax phuqhasiniwa
  ¡Kunapachatix waynax acero ch"amampiw ch"allxtayäna!
  
  Nayax amuyta taqiniw Berlín markar mantañäni,
  Ukat atipjañkamaw imill wawamp jakañäni...
  Jiwasax alaxpachan jach'a uraqip atipjañäni,
  ¡Ukham achachilanakax precursorat jachʼañchasipxañapataki!
  
  Ukampis wawanakaman ch"amap ch"amanchañamawa,
  Ukat jaqinakax jan phinq'asipxañapatakix ch'axwapxam...
  Exámenes, taqi kuns A ukamp pasaña, .
  ¡Niyaw comunismo ukar puriñäni sasaw amuyta!
  
  Janiw sacerdotenakan sawutanakap sawutanakar iyawsañamäkiti,
  Ukax saxranakax ateos ukanakar asxatkaspas ukhamawa...
  Chiqansa, jupanakax tʼunjatäpxiwa
  ¡Uka sacrificionakax janiw comunismo ukar luratäkiti!
  
  Ukat niyaw aka planeta katuntañäni,
  Taqi universo soviético ukax...
  Jiwasan warawara barcosax mä querubón ukar sipan juk'amp ch'amaniwa,
  ¡Jiwasax akapachan reyinakas taripirinakasätanwa!
  
  Ukat cienciax jiwatanakar jaktayani,
  Taqi precursoranakaxa, jach"a achachilanakaxa jakasipkiwa...
  Pachamamax mä espadampi escudompiw lurasïna, .
  ¡Chiqpachansa, amuyunakax jiwasamp chikäxiwa, ¡janiw atipjañjamäktanti!
  Ukhamatwa uka suma precursoranakax qʼuchupxäna. Ukat jikxatasiñampi, ukat ch"amampi, ukat ch"amampi.
  Ukat qʼala, qʼañu kayunakapampix sellompiw thuqtʼapxäna.
  Ukampis akanakax nuwasir wayn tawaqunakawa.
  Alemania markan ataque avionanakax alaxpachan uñstawayi. Nayraqatax chiqans Focke-Wulfs, ukax nayra ukampis wali askinjam Yu-87 ukar lantintawayi, alemanes ukanakax XE-128 ukanipxi, mä wali suma ataque avión, ukat doble multiuso XE-322, ukax utjiwa llätunk cañones aéreos, ukat misiles jet ukanakas utjarakiwa.
  Batallón precursor ukan p"iqinchiripaxa, Natasha, Komsomol markankir suma tawaqu, q"ala, bronceado, ch"amani, musculoso, gracioso ukat seductora kayunakapamp saltasax akham sasaw jach"at arsüna:
  - Wayna precursor - p"iqinakax hierro fundido ukamp luratawa, jupanakpachaw lata - imantapxi , jumanakax malditos !
  Valerkax q"ala kayunakapampix mä phallañ paquete carbón laq"a apthapisaw jaysäna. Ukat kunjamsa waynax aptasin wali chʼamampiw jaquntäna.
  Utan lurat bombax mä jach"a arco ukanw t"ijtäna ukatx XE-322 ukan thuqt"ir bomba ukarux ch"allt"asïna.
  Ukat alemán autojj chʼiyjatäjjänwa.
  Valerkax akham sasaw tuiteó:
  Espacio Valle - 1.1.
  Jiwañan velopax...
  Ch"iyara pantano - .
  ¡Nayajj qollqe chuymampiw chuchuyäta!
  
  ¿Chiqapunit mä jachʼañchäwi?
  Janiw alaxpachan jikxataskaspati...
  Chuymapax venganza lurañ wal muni
  ¡Akapach qhispiyañ muni!
  Leshka, Slavka ukat Marinka jupanakax q"ala kayunakapampix explosivo paquetes apthapiñ qalltapxäna ukat nazi avionanakaruw jaquntapxäna.
  Jilapachax mä suma amuyt"awiwa, carbón laq"at explosivonak luraña. Ukat ukham yänakax phallaspa ukhaxa, chiqpachansa taqi kunsa jiskʼa tʼaqanakaruw phustʼani.
   Ukat jutïr pä tunk kimsan patak maranakan wawanakax huelguistaruw katuqapxäna . Ukhamaw uñisirinakan avionanakax t"unjatäpxi.
  Leshka jupax amuyt"asisaw tuiteó:
  - Ch"axwawinxa, ¡jan kayuni jilïr general waynat sipansa, q"ala kayuni ordinario waynax juk"amp askiwa!
  Marinkax mä granada jiwayir jaquntasaw akham säna:
  - ¡Khititix almapan waynäki, nayrïr ch"axwañataki ch"amanchaski ukax qhip qhipa janchipan laq"aruw jaquntatäni!
  Slavka sat chachajja, mä jachʼa jaqjamaw nuwasïna ukat jiskʼa, qʼala kayuni, ukampis ágil, monor uñtat kayunakapamp granadanak jaqontäna, ukat akham sänwa:
  - ¡Atipjañatakix juk"amp chiqa thakhix q"ala kayuni waynaw kayump takt"ani, jan yatiñani ukhaxa!
  Valerkax wali jiwayataw uñisirinakarux jaquntarakïna ukat akham sänwa:
  - ¡Jan phinq"asimti wayna, q"ala kayunakamat, ¡jumax juk"amp askiwa bast zapato ukham phinq"asiñama!
  Leshka, t"unjañ yänak uñisirinakapar jaquntasaw akham säna:
  - ¡Jan zapatoni yuqall wawax juk"ampiw jilïr jaqirux jiwayaspa, botas phuqt"ata ukhaxa!
  Marinka, nayrar sartasir uñisirinakarux peck sarantaskakiwa, akham sänwa:
  - ¡Q"ala kayuni wawax juk"amp askiwa, bast zapatos ukamp jilïr jaqïñat sipansa!
  Slavka markax mä ch"aman phallañ paquete de carbón ukar jaquntarakitaynawa, ukat ukax Focke-Wulf ukarux mantasinx t"unjarakïnwa.
  Uka qhipatsti waynax akham sänwa:
  - Wayna maranakaxa janiwa wakiskiri yänakaru jan atinisiñatakixa, jilïri maranakaxa janiwa creyente ociosa lurañatakixa mä razonäkiti!
  Valerkax chillqt"asïna, mä jiwayir jaqimp uñisiriruw ch"allt"äna :
  - ¡Q"ala talonanakapax lliphipi, ¡wayna nuwasirix mä laq"ampi ch"allt"at jilïr bota taypin liwxatasiñat sipansa, meta ukar jank"ak sarañax juk"amp askiwa!
  Leshkax lart"asisaw q"ala talonap yapxatäna ukat mä guisante jaquntäna, ukat tormenta soldadorux t"unjäna, ukat chhuxriñchjasïna:
  - ¡Q'ala kayuni wawax jilïr bota ukat chuyman bast zapato ukanakat sipanx juk'amp askiwa !
  Yaqha precursoranakax jach"añchasisaw arnaqasipxäna, ukat paquetes explosivos ukanakaw jaquntapxarakïna, jan ukax pistolanakampi ukat hondanakampiw ch"axwapxäna.
  Slavkax akham siwa:
  - ¿Kunatsa q"ala kayuni wawaxa inti manqhana kusisiña pachaxa? Kunatix nayra bast zapato ukan pachapax phaxsir uñtasitawa!
  Marinkax uka apsuwayiwa ukatx tuiteó, jiwañ regalo ukax slingshot ukanx antutawayiwa:
  - ¡Chiqpachansa yuqall wawakïñaxa wali askiwa, ukampisa chuymankipstat jaqïñaxa, jan ukasti, figurativo tuqitxa!
  Valerkax chhuxriñchjasïna ukat Fritzes ukar ch"allt"asax chhuxriñchjasïna:
  - ¿Kunapachas päxa kimsat sipansa juk"amp askixa? ¡Pä kayuni waynäsksta ukhaxa, kimsa kayuni mä chuyman jaqit sipansa!
  Levkax jiwayir ch"amampiw jawq"jatayna ukat akham sänwa:
  - ¡Kawkïr wawas jutïrinx apnaqiriruw tukuspa, ukampis mä chuyman tiranox mä sepulturakiw nayraqatapanx utji!
  Marinkax chhuxriñchjasïna ukat jachaqt"asisaw jaysäna:
  - ¡Jichhax pä kutiw maran janchip mayjt"ayi, políticox sapa chhijllawinkirinakamp tantachasiwinx maskarap mayjt"ayi!
  Slavka, fucking uñisirinaka, akham siwa:
  - ¡Q"ala kayuni waynax chuyman bast zapatot sipanx juk"amp yatiñaniwa, ukat jilïr botat sipanx juk"amp askinakwa apani!
  Valerkax larusitaynawa ukat, fucked up , akham sasaw qhanañchäna:
  - ¡Almaman sullka tukuñaxa janiwa wawanakaru amuyunakaru jaquntaña sañ munkiti!
  Levkax nazis ukanakaruw ch"allxtayäna ukat chirpachasïna:
  - ¡Wawäkasa jiwañat larusiñaxa wali askiwa, jilïri jaqit sipansa, jiwañaru axsarañasa!
  Marinkax mä cobra ukan coleratapampiw qhuru arsüna:
  - ¡Janiw taqi wawanakax kusisita jachaqt"asipkiti, ukampis taqiniw jan llakisis larusipxi!
  Slavka sat chachajja, avionanakatwa llakisi , jupajj akham sänwa:
  - ¡Janiw t"ant"arux ch"allt"añjamäkiti, ukampis ¡juyupax utjarakiwa!
  Valerkax jachaqt"asisaw akham säna, q"ala kayunakapamp mä paquete explosivo jaquntäna:
  - Chhijllawixa t"ant"a mesaru utjaña munaspa ukhaxa, arst"awinakapanxa chiqapa salt"iri político ajlliñani!
  Levkax mä jiwayir ukhamarak t"unjir yänak jaquntarakitaynawa ukat akham sasaw arsüna:
  - ¡Trabajo t"ant"ax k"allk"uwa, jan chiqapar uñjañan salt"ata!
  Marinkax amuyt"asisaw akham säna:
  - Mä políticon elocuenciapax mä fuente ukham jallu purini ukhaxa, ¡chiqpachans wila ch"aphiruw tukuni!
  Slavkax akham sasaw tuiteó:
  - ¡Apnaqiristi arst"aña munasirakiwa, ukampisa wila wila jan sarañapataki!
  Avionan ataquepax juk"ampiw jilxattawayi. Ukat mä juk"a pachatakix mä samart"awiw utjäna, ukat yuqall wawanakas imill wawanakas akham q"uchupxäna:
  Precursoranakax suma jaqinakäpxiwa,
  Jupanakax nayrïr kutiw mä granja colectiva ukham lurapxäna...
  Ametralladorampiw chʼaxwañ yatichapxitäna,
  ¡Wawanakax jan inamay jachaqtʼasipxañapataki!
  
  Granja colectiva ukarux paja lurañatakiw sarapxta,
  Ukan irnaqañax wali junt"upunïnwa...
  Kilómetros ukchʼa qʼala kayukiw sarnaqäna, .
  ¡Jichhax yuqall wawanakax mä q"ipinïpxiwa!
  
  Diosajj janiw precursoranakar yanaptʼkiti
  Jupanakax Lenin ukat Taqi Ch"amani...
  Kawkhantï aycha manqʼir Cainajj warariski,
  ¡Uka samka osox qhixu qhixunakjamaw wararïna!
  
  yuqalla imillanakaxa sarnaqapxi
  Ch"uxña quqa patxaruxa, hoz ukanakampiw centeno apthapipxäna...
  Mä granja colectiva ukanx mayo phaxsinx wali askiwa, 2016 maranxa.
  ¡Ukat janiw kʼarinak parlañajj wakiskiti!
  
  Uka ch"uqi jach"añchañäni, waynanaka,
  Kunas jiwasan talonanakasar ch"allt"aski...
  Mä suma tawaqumpi, q"ala kayuni, .
  ¡T"ijtxañäni waynanaka!
  
  Walja lurañanakwa lursna, .
  Lenin jupax heroísmo ukar ch"amanchawayistu...
  Uka thakixa yuqallanakatakixa wali jach"awa, .
  ¡Varsovia ukat Berlín markanakax nayrar sartasipkiwa!
  
  Jïsa, uka jan wali Fuhrer sat jaqix mä akatjamat atacatayna,
  Infierno saxrax jiwasanakar purinkaspas ukhamawa...
  mä golpe katuqani ,
  ¡Janiw inamayakiti Stalin jupax saxra ukhamarakiwa!
  
  Uka waynanakatakixa, taqi tankinakawa janiwa jark"atäkiti,
  Jupanakax uka águilanakjamaw nuwasipxi...
  Mä jach'a jach'a tukuñaw suyt'aski,
  ¡Lenin jach"a yuqanakapa!
  
  Fuhrer ukan t"ijt"ir tankinakapax jank"akiw jaltxapxi,
  Ukat iyawsapxita, barril jupanakanx fumaski...
  Komsomol ukankirinakax q"ala kayukiw uñisirinakaparux jawq"japxäna,
  ¡Hitler jupax atipt"añ suyt"aski!
  
  Uka ch"axwäwix Moscú jak"anx niyaw ch"axwaski,
  Uñisirix insidioso ukat cruel ukhamawa...
  Ilyich ukar mayisiñax yanapt"istaniwa,
  ¡Wakisispa ukhaxa, tiempox tukusxaniwa!
  
  Pioneros: yuqallanaka, imillanaka - .
  Jupanakax q"ala kayukiw ch"uqi ch"uqi taypin t"ijtapxi...
  Krauts ukanakatakix mä qhuru kutkatasiñaw utjani,
  Uka waynax puñchup kuynt"aspa ukhaxa !
  
  Iyawsapxita, ch"uqi ch"uqixa janiwa axsaraykiti,
  Iyawsapxita, q"ala talonanakax janiw ch"uqi ajjsarapkiti...
  Precursoran kayunakapax lliphipi
  ¡Wawanakax jank"akiw t"ijtxapxi!
  
  Ukat jichhax yuqall wawanaka,
  Jupanakax Fritz ukarux mä ola ukamp atacasipki...
  Precursoranakan arupax qhanawa,
  ¡Qhanapuniw Supayampi uñjasipxani!
  
  Fascistanakax janiw khitis jupanakar jiwayaski ukx amuyapkaniti,
  Tigre angular ukax nina nakhantawayi...
  Waynanakax walja ch"amanïpxiwa
  ¡Ch"iyjata policiax amukt"awayxiwa!
  
  Aka chiqanx waynax q"ala talonap jaquntäna,
  Mä wali t"unjir presente...
  Jiwasampixa janiwa imantasiñampi anatt'ktanti,
  ¡Uka jach"a lurawix caballeros ukanakan jach"añchatäniwa!
  
  Q"ala kayuni tawaqux atacañatakiw jank"ak sartaski ,
  Uka talonax mä rosa ukhamaw tukuwayxi...
  Wali ch"amani nuwasiñ munapxta,
  ¡Jumatix jan ch"amanïstaxa, nayax yanapt"äma!
  
  Moscú markat jutir fascistanakampiw nuwasipxta,
  Ukat jupanakax mä escoba ukham auto apnaqapxäna...
  Millas ukax comunismo ukarux yapxatatawa,
  ¡Juk"amp qhana ukat qullan samka!
  
  Suma nuwasir imillanaka
  Jiwañampiw chʼaxwapxi, ukampis ...
  Suma uñnaqt"aninakan arupax wali qhanawa,
  ¡Anatañkamaw empanadanak phaytʼapxani!
  
  Ukat uka waynax aka jach"a uraqiruw puri,
  Nayax wali kusisitaw jikxatastxa, yatisktawa, iyawsapxita...
  Aka uraq manqhan aruntt"asa,
  ¡Stalingrad markarux jan axsarasaw arxatapxta!
  
  ¿Kunsa aka wali ch"amani "Tigre" ukax munasispa?
  Aka tankax chiqpachansa jach"a...
  Precursoranakax lira qʼuchtʼasipki,
  ¡Machaq uywiriw utjani!
  
  Janiw yaqha caballeros utjkiti, iyawsapxita, .
  Uka waynax mä wila corbatampiw chint"asïna...
  Jïsa, walja maranakaw wawanakakïtanjja,
  ¡Napalm markax alaxpachat jallu purintaski!
  
  Stalingrad markax wali sumaw ch"axwaski,
  Precursoranakax uka taypinx leonanak nuwasirjamapxiwa...
  Chiqansa, jiwasatakix uñachtʼäwiw jukʼamp wakiskirixa,
  ¡Ukhamajj achachilanakas awkinakas jachʼa jachʼa tukupjjañapataki!
  
  Aka nuwasïwinxa taqi kunsa luraraksnawa,
  Jan wali fascistanakar ch"axwañampiw atipt"añama...
  Jach"a iwxt"awinaka q"ucht"aña
  ¡Tatitun wawapäkasmas ukhamawa!
  
  Uka waynaxa mä ágil "Pantera" uñjäna.
  Aka tankax janiw ch"amanïkiti, waynax yati...
  Awisax jan tema tuqit qillqt"apxtanxa, .
  ¡Janiw kunas wakiskiti, ukampis paraisokïniwa!
  
  Diosajj wiñay jachʼañchatäñatakejj jaqenakar luräna,
  Ukhamat Lenin ch"amapax...
  Machaq wila ch"amanïñ layku,
  ¡Mä ch"ullqhi aguja ch"ukuña!
  
  Uka waynaxa ch"uqi taypina t"ijtäna,
  Ukat jupax jan axsarasaw mä granada Tigre ukar jaquntäna...
  Jupax mochilapan mä bazooka uchatäniwa,
  ¡Ukhamajj Fuhrer sat jaqejj thayampiw thaytʼani!
  
  Ukhamaraki, uka adivinanza askichapxaraksnawa,
  Qhawqhas pä kuti pä kutikiw...
  Fascistanakarux wali amuyump atipjañäni,
  Chiqansa, ¡jiwasax wali yatiñanïtanwa!
  
  Chhijchhix jaquqaniwa ukat waynan talonanakap phichhantaski, .
  Jupax wali wawakiwa, heroe ukhamäkchisa...
  Uka waynaxa janiwa jiwañampi imantasiña anatt"kiti ,
  ¡Aka Fuhrer ukax mä jan wali hemorroides ukhamawa!
  
  Aka chiqanx "Pantera" ukax wali ch"amampiw katuqatäna,
  Ch"ama angular chhullunkhayanaka...
  Jupax fascista jaqirux q"ala talonapampiw chhuxriñchjatayna,
  ¡Uñisirix p"akjat vidrior uñtataw uñjasini!
  
  Janiw kuna jan lurañjam amtanakas utjkiti
  Uka jan axsartʼir precursorax uñachtʼayäna...
  Uñisirinakar atiptʼañax janiw chʼamäkiti,
  ¡Akax mä jan axsart"ir waynawa!
  
  Ukatpï jiwasax Awki markatakiw ch"axwapxta, .
  Sapa precursoraw uk yati...
  Jakañ chʼaxwäwinxa janiw arrepentisipkañäniti,
  ¡URSS markan santuparux jach'añchapxam!
  
  Q"ala kayuni waynaxa janiwa axsarkiti,
  Nayraqatx wali jach"a thaya...
  Ukat icononakax lliphipipxiwa, ajanunak uñjta, .
  ¡Ukat Lada ukat Cristox jiwasatakikiwa!
  
  Lenin jupax machaq pacharuw jawillt"istu,
  Kawkhans bagel, torta crema ukax gratis...
  Abelax atipt"iwa, janiw Cainax atipt"kiti,
  ¡Janiw jach"a lakat lakapar uñch"ukiñamäkiti!
  
  Kursk jak"anx nayratpach ch"axwawinakaw utji,
  Uñisirix mä lobo ukham qhuru jaqïkchisa...
  yuqall wawanakas imill wawanakas jan axsarasaw huelga lurapxi,
  !​
  
  Ukhama, uñisirinakax qhipäxar kutt"awayxi, .
  Ukat ataque ukanx mä precursor q"ala kayuniw utji...
  Jupax jach"a mayo phaxsin atipt"añaruw iyawsi, 2016 maranxa.
  ¡Ukat soldadonakatakix mä uñacht"äwiw utjani!
  
  Mä chiqanx Krauts jupanakax Komsomol ukankir jaqiruw jawq"japxäna,
  Jupanakax mä póquer ukamp talonanakap phichhantapxäna...
  maldecido tawaquxa t"aqhisiyataw uñjasïna
  Q'ala kayukiw q'añunakar uchapxäna !
  
  Jupajj janiw kuns jupanakar siskänti
  Nayax uka monstruonakan ajanupanx larusiñakiw...
  Kunas bastardos , t'aqhisiñax janiw jumatakix wakiskiti, .
  ¡Mä anilloruw warktʼapjjäma!
  
  Komsomol markankir jaqix Krauts ukan ch"axwatapawa,
  Ukat ukat mä lazoruw jaquntapxitu...
  Ukat ukatakix precursoranakax,
  ¡Kunattejj imill wawanakar wal munasta!
  
  Kuntix Krauts jupanakax munapkän ukx jikxatapxänwa
  Hitler jupax qhanaw mä ataúd ukar jaquntatäna...
  Uñisirinakasarux wal jiwayapxta,
  ¡Mä concha chʼamampiw nayraqatar chʼalltʼapjjäna !
  
  Jisa, jiwasatakejj yuqall wawanakatakejj janiw chʼamäkiti,
  Jan wali fascistanakar ch"axwañan atipt"aña...
  Jiskʼa uñnaqtʼanïksnasa,
  Ukampis yatjjatañamawa, ¡phisqakiw!
  
  Jiwasax nayraqatw Berlín markar formación ukan mantawaytanxa,
  Nayrïr kutiw botas ukamp isthapt"ata...
  Uka waynax wawakïskänwa, heroeruw tukuwayxäna, .
  ¡Chiqpachansa jach"a clase uñacht"ayata!
  
  nuwasïwin liwxatirinakatxa llakisipkti ,
  Nayax yattwa jupanakan cienciapax jaktayani...
  Ukat jupanakax comunismo ukx jayaruw uñjapxani,
  ¡Kunattejj qhanajj jiwañaruw atipjani!
  
  Ukat Jesusax janiw jiwasan Tatitusakiti,
  Radiant Lenin ukax...
  Munañapajj janiw jiwasat armaskiti,
  ¡Wiñay querubón ukax planeta patat juk"ampiruw puri!
  
  Jiwasax jikxatañäniwa, nayax yatxa, atipt"aña,
  Ukax mä ch"axwäwiw espacio ukan utji...
  Vedas qillqatax nayra achachilanakasar sataynawa,
  ¡Supayajj kimsa tʼaqaruw akapach apnaqani!
  
  Ukampis jiwasax qhispiyañäniwa, iyawsapxita,
  Ukham lurañäni - mä cuento de hadas ukhamawa, yatisktawa...
  Kusisiña kusisiñanxa, wawanakar uñtasita, .
  ¡Ukat alaxpachan mä paraíso lurañäni!
  
  Janiw jiwañax utjkiti - jumanakax yatipxtawa,
  Jakawixa, iyawsapxita, wali askiwa...
  Ukat jaqinakax wawanakaparux kusisiñ churapxi,
  ¡Patak patak maranakaw Taqe Chʼamani Diosampi alajjpachar sarapjjta!
  
  Ukapachaw akapachanx comunismo ukax utjani,
  Taqi universo, universo ukax ch"amakawa...
  Wiñay jan tukuskir, jakañ qhana, .
  ¡Jach"a amuyunakampi phuqt"ata!
  
  Ukat Lenin jupax, nayax yattwa, apnaqani,
  Glorioso ukhamaraki, Stalin jupax ch"axwirinakan p"iqinchiripawa...
  Jutïrin taqi kuns askichsnawa,
  ¡Jiwasan masinakasajj titananakar uñtasitäpjjewa!
  
  URSS ukax jaya universo uksat sipanx juk"ampiwa,
  Uka chiqanx janiw kuna límites ukanakas utjkiti...
  Ukat jach'a luratanakan sutipxaru,
  ¡Aka sarnaqäwin jach"a pankanakapa!
  
  Precursoranakaxa, .
  Jiwasan kusisiñasanxa, paraíso wiñayataki...
  Chʼamamax janipuniw tukuskaniti, uk yatiñamawa,
  ¡Jan tukuskir kusisiñ samkañawa!
  . JANK"A 9 JAQINAKANA
  Jïsa, akanx musphart"asipxasmawa kunjams wawanakax mä ch"aman ukat ch"aman poema ukham ch"uspa ch"uspa lurapxäna, ukax Alexander Sergeevich Pushkin jupas envidiaspa.
  Kunjamakitix janiw musculonaka ukat nuwasiñ yatiñanakakïpkiti, jan ukasti poético talento ukanipxatap uñacht"ayapxäna.
  Valerkax lakap ch"allxtayasïna ukat akham sänwa:
  - ¿Kunas, ultrapulsar?
  Marinkax lart"asisaw akham jaysäna:
  - ¡Juk"ampi hiperquasar ukar uñtasita!
  Levka, aka waynax niya tunka payan marani uñnaqt"anïnwa, ukat wali yatiñampiw q"ala kayunakapamp avispar katjäna. Ukat uka qhipatxa wali chʼamampiw jaquntäna. Ukajj mä bala ukham tʼijtʼasaw uka alemán scout sat jaqerojj palanca sat cheqan chʼalljjtäna. Ukajj walpun chʼalljjtäna ukat jiwayañjamarakïnwa.
  Slavkax akham siwa:
  - ¡Aka jank"akïkipanxa, ¡mä avispas ukhamaraki jiwayaña churañawa chhaqtayañataki!
  Valerkax jacht"asisaw akham säna:
  - Jisa, jiwasaxa super nivel ch"axwirinakawa! Ukampis precursoranakax ukham lurapxañapawa. Ukat janitix mä virtual ukan nuwasiñax wakiskiti, jan ukasti chiqpach jakawipan ch"axwañax wakisispa ukhaxa, ¡janiw pantjaskañäniti!
  Marinkax iyaw sasaw p"iqip ch"allxtayäna:
  - ¡Janiw pantjaskañäniti!
  Levkax sarcasticamente akham sänwa:
  - ¡Juman super confianzamax jan ch"amanïtawa!
  Uka tawaqux amuytʼasisaw akham säna:
  - ¡Awisax mä uñisirir sinti jach"añchañax juk"amp jan walt"ayiriwa, jisk"achañat sipansa! ¡Akham jan yatiñax atipt"asiñ uñstayi!
  Slavkax larusisaw akham säna:
  - Ukham atipt"awix atipt"añjamawa, ukat atipt"añax larusiñatak sañ muni , taqpach amuyupax sartasiw tukuyañawa ukat pionerorux mä panqarampiw nayrapar ch"allt"añawa!
  Ch"axwiri waynanakaw uka apthapipxäna ukat mä arukiw estornudapxäna. Mä pä patak cuervonakajj pampan liwjjatatäpkäna ukanakajj wal muspharapjjäna. Ukat jupanakax t"unjasipxänwa, fuerzas especiales nazis ukanakarux ch"akhanakapamp ch"ankhampiw jawq"japxäna. Ukat chiqpachapuniw wilax mistusipkäna.
  Levkax lart"asisaw q"ucht"äna:
  Dili, dili Perejil juti, .
  Dili, dili ukax cuervonakaruw axsarayäna!
  Uka waynanakajj janiw mä anattʼañ yatipkiti, .
  ¡Ukat taqpach tʼunjäwi!
  Hipermatrix ukanx lurasi .
  Anna Witchakova kullakajj Diosar taqe chuyma tʼijtir caballopampiw mä despedida ceremoniajj jan sinti kusiskañäkänti . Mig-4 ukan taykapar tukuwayki ukax walja alemán avionanakaruw jaquqaniwayi, ukax armada japonesa ukan ataques aéreos ukanx ukhamakiw phichhantawayxi, ukhamarak mä qawqha yaqha autos ukat barcos ukanakas phichhantawayaraki. Inti jalsu tuqinkir buitrenakax markar chhuxriñchjapxäna uka qhipatxa, Vladivostok markax mä llaki uñjäwiw uñacht"ayäna. Ukampis jiwatanakar imtʼañax pallapallanakjamaw lurasïna, jiskʼa chuymampi ukat jankʼakiw imtʼapxäna. Vedmakova pilotox kayunakap ninamp phichhantawayi, imill wawan kayunakapax ch"akhanakampiw ch"allt"ata, ukat ukhamat q"ala kayukiw sarnaqäna, wali amuyumpiw kayunakap kayump takxatäna. Japoneses jupanakax janiw jichhakamax uka ch"axwawinak mayamp lurapkiti, jupanakax nayrar sartaskir frentenakar yanapt"añatakiw ch"amachasipxi. Vedmakovax uka ch"usa chiqanakaruw muyuntäna, ch"amampiw q"umachatäskäna, ukat irnaqirinaka taypinx walja wawanakaw utjäna. Jiskʼa, qʼala kayuni, primavera inti jalsunjja, ajanunakapajj wila chʼiyjatäjjänwa, pʼakjata baldosanak rastrillapjjäna, tʼunjat telégrafo postenak jiltayapjjerïna ukat callenakarus qʼomachapjjäna.
  Uka yuqall wawanakat sipan jilïr irpirix, precursor corbata uchatänwa, ukampis jan camisani ( sapa mayniw warkt"atäna, amuyataxa yuqall wawanakaw isinak uñjapxäna), piloto ukar t"ijtäna.
  - Jiwasax mä ritmo acelerado ukan irnaqasktanwa, compañero mayor, taqi kunas niyaw wakicht"atäxani! ¡Calle q"uma q"umachañäni, ch"axwäw nayrax wali sumaw utjani!
  Witcher jupax jachaqt"asisaw mä juk"a misk"i jaquntäna:
  - Akaxa, ¡aptapxam! Akax jiwasan soviético ukax chocolate natural ukamp luratawa, janiw veneno americano ukamp luratakiti .
  Uka waynax kusisitaw nayranakap ch"irmthapïna:
  - Ukat jiwasax americanonakarux machaq churapxta jupanakax mä sutimpiw jutapxäna . Kunjamakitix jichhax Hitler ukat Hirohito ukanakamp chikt"ataw jikxatasipxi, ukhamax janiw Yankees ukhamäkiti, jan ukasti Pindos ukanakawa!
  Mayor imillax wayna nayraqatan qunqurt"asïna:
  - ¿Khitinakäpxisa sasmaxa?
  Precursor waynajj mayampiw akham säna:
  - ¡Pindos! Ukhamajj jichhajj aljantapkistu uka Yankees sat jaqenakaruw jawsapjjta!
  Witcherovax waynan p"iqip ch"allxtayäna, ukatx jach"a ch"aman amparapampiw waynan jisk"a, venan amparanakap patxar sarawayxäna. Uka waynax kutt"ayasaw jachaqt"asïna, kisunakapax janq"ukiwa, ukat jan sinti khuyapt"ayasir amparap luqxatäna. Mayorax waynan amparap luqxatasin akham sänwa:
  - Jiwasaxa suti amtañasawa. Ukampis janiw jichhakamax América markamp ch"axwañanx jikxatasktanti, ukax sañ muniw janïr pachax sutinak uñstayañax wakiskiti.
  Uka waynax janiw sasaw säna:
  - Estadounidenses jaqinakax japonés ukat alemanes ukanakat sipanx juk"amp jan walinakawa, kunatix jupanakax yaqha jaqin amparapampiw nuwasiñ munapxi. ¡Imperio del Sol Este ukan nuwasirinakapax qawqha qhuru chuymanïpkchisa, jan axsart"irïtapax taqiniw uñt"apxi!
  Witcher jupax akham sasaw arsu:
  - ¡Aka jan axsart"ir jaqinakarux jiwayarakïwa! Ukat ¡kunjamtï jankʼak lurañjamäki ukhama!
  Machaq guarnición de actuación Krotov ukax jan suyt"ataw mä orden jan taqpach logico ukar firmawayi ukatx piloto guerrero ukarux mä tama marinero ukamp Khabarovsk markar khitawayi. Uka kamachix jank"akiw purintäna; Chiqansa, Witcherovax mä ch"axwañ avión churapxañap suyäna, ukampis... Frente ukax janiw libre avionanakax utjkänti, ukat markapat refuerzonakax janiw purinkänti. Vladivostok markat Khabarovsk markar sarañatakejj jukʼa tiempokiw munasïna, ukat cheqapuniw mayor chachajj riles ukanakat jaqontatäna, ukat mä chʼajjwäwiruw jaqontäna.
  Japón markankirinakajj uka suma chʼamañchtʼat markar pasañwa munapjjäna, ukat muyuntapjjarakïnwa. Uka nuwasirijj ametralladorapampiw trincherapar jaltañatakejj jukʼamp tiemponïna, kunapachatï ataquejj qalltäna ukhajja.
  Sinitsin juparuw jiskt"äna, jupax jupan jak"apan ikiskäna :
  - Ukhamat akax sañ muniw uñisirinakax Frederick, jan ukax juk"amp chiqaparux Nogi generalan tácticas ukanakap amtapxi, fortificaciones ukanakar jan walt"ayañataki ukat qhipäxar jaquntañataki.
  Capitanajj llakitaw akham säna:
  - Rusia kawallu ch"akharu nina nakhantayañ yant"pan. ¡Jupajj kayunakapampejj wali chʼamampiw jawqʼjasini , janiw sinti jawqʼjatäkaspati!
  Uka as pilotojj akham sasaw sawkasïna:
  - Caballon kayunakapax janiw Krupp acero ukamp luratäkchiti , jan ukasti jiwasan soviéticos ukanakawa!
  Arunakapax conchas ukanakan wararitapampiw jark"aqasïna. Akax mä jach"a allsutan trinchera ukan jikxatasi, ukhampachax Khabarovsk jak"anx mä jach"a línea de fortificaciones ukaw utji, mä invasión japonesa ukan jan walt"awipax walja maranakaw utji. Conchas ukanakax trincheras nayraqatan qhipäxan phallaski, ukat walpun ch"axwapxi. Jilapachax uñt"at shimosa japonés ukax walja ch"axwawinak ukhamarak chhullunkhanak uñstayi. Ch"axwirix jan axsarasaw uñch"ukiski, mä juk"a jan yäqasas uñch"ukiski. Conchas ukanakan phallatapax q"añut phuch"unak uñstayi, ukanakat maynïrix uraqix ch"allxtayi. Ukax sañ muniw mä pistola cañón calibre suma kimsa patak milímetros ukan ch"axwaski. Usuchjatanakan jachtʼasitapajj istʼasirakiwa. Canonadas tuqiw k"acha vapores ukar uñtasita, janiw sapa jinchux uñt"kaspati. Aka chiqanx nuwasir pilotox uraqimpiw ch"amakt"ayatäna. Ukampis imill wawax estornudo ukat wila trenzanakapat laq"a ch"allxtayäna:
  - ¡Ukhamapuniwa, ikiñaxa q"añuchatawa! Ukat sartasipxäta ukhaxa, ¡mä jan ukax pä chʼiqa ampar churapxita!
  Artillería wakicht"awix mä juk"a pachakiw tukuwayi, inas japoneses ukanakax jan ukham walja conchas ukanipkchïnti. Uka ataque ukax qalltawayiwa. Japón markankir walja tanquenakaw nayrar sartasipkäna. Jisk"a, mä juk"a muruq"u janchi maquinampi. Imperio del Sol Soleciente ukan juk"amp uñt"at tank: Chichikha . Witcher chachajj kunjam jaqënsa uk amtasïnwa. Armadura frontal 30 mm , arma 47 mm, motor diésel 320 caballos de fuerza. Yaqha tuqitxa, apnaqañ lurawipatxa, kawkhantix aka maquinax janiw T-34 ukar sipanx juk"amp jisk"äkiti, ukhamax juk"amp jan waliw alemán T-3 ukat sipanx 1943 maran modelo ukanx. ¡ Lejano Oriente uksanx juparux estornudo sasaw sapxi ! Ukampis chiqans, pampan reinapax janiw tankäkiti, jan ukasti infantería ukawa. Yant"apxam, minas ukanakar jak"achasipxam. Kunjamtï qʼochupki ukhama: Kawkhantï mä tren blindat jan pasañjamäki ukanjja, mä soldadojj fusil aptʼataw jalnaqtʼani.
  Japón markan fusiles ukanakax alemán Mauser ukan copiatarakïnwa. Subametralladoranakax Schmeister ukan apsutänwa , ukax Nayrïr Jach'a Ch'axwäwitpach wali uñt'atawa . Jila partejja, jiskʼa nayranïpki ukanakajja, mayni toqet suma luratanakap copiañ munapjjaraki. Chiqans, japonés diseñadores ukanakax niyaw Pantera ukat T-34 ukanakan híbrido uñstayañatak irnaqasipki!
  Janiw tunka payan tanques japoneses ukanakat sipans juk"ampi utjkiti, ukat artillería soviética ukax janiw jupanakamp jikisiñatakix jank"akïkiti. Infantería ukax jupanakar arknaqasaw t"ijt"i, mä tradicional thiya cadena ukan. Inti jalsu uraqin pallapallanakapax jupanakpachaw uniformenakampi isthapt"asipxi, ukax mä juk"a q"illu, khaki estepa ukan saminakapamp chika. Witcher jupax jupanakar uñch"uki, jank"akiw qawqha atacantes ukanakas utji uk uñakipi. Nayratakix phisqa waranqat suxta waranqakamaw utji, ukatx jilpachx waranq rusanakax trincheras ukan qunt"ataw jikxatasipxi, ukax aka t"aqa nayraqatar ch"uqt"atawa. Ukat armas.... Lejano Oriente uksankir ejercitox principio residual ukarjam wakicht"atawa, ukatx oficiales ukanakakiw ametralladoras ukanipxi . Suma, jupax mayor ukhamawa, jan cargonïkchisa, nivel privado ukar jisk"achatawa.
  Capitán Sinitsin (wali wali wayna) Witcher jilataruw jiskt"äna :
  - ¿Alemananakamp ch"axwapxtati?
  Uka tawaquxa akham sasaw jaysatayna:
  - Janiwa! ¡Jupanakar jampʼattʼayäta!
  Capitanajj mä akatjamat chʼiyar tukusaw akham säna:
  - ¿Nayrïr jiwat jaqit amtastati?
  Witcher, jachaqt"asis p"iqip ch"allxtayäna:
  "Nayax piloto ukhamätwa, khitirus jaquqaniwaytxa, jiwayawaytwa, ¡janiw jiwat jaqinakan amuyunakapax utjkituti!" Ukhamarus, ¡Taqi Jach"a Ch"axwäwi Patriótica ukanx aviónjax janipuniw jaquqanïkänti!
  Capitanajj mä jukʼa jan walitwa sillpʼäna:
  - ¡Jumaxa mä asjamakiwa ! ¡Ukat ¡qhawqha alemanes chʼalltʼat jaqenakas utjtamjja!
  Witcher jilatajj jukʼamp jachaqtʼasïna:
  - ¡Pä tunka phisqhani uru tukuyatatxa, ¡hero warawararuwa jach"añchapxi! Ukat pä tunka llatunkanikiwa.
    Sinitsin jupax akham sasaw jach"at arsüna:
  - ¡Uh-uh ! ¡Jumax artesanía tuqit yatxattʼat jaqikïtawa!
  Uka tawaqux jiskʼa chuymampiw akham säna:
  - Janiwa mä heroe lurañaxa wakiskiti khititixa chiqapa chiqapa lurañapa phuqki ukaru. Jichhax infantería ukankirinakax jak"achasipxani, ukat jupanakamp jikisiñäni.
  Capitanax mä jach"a ametralladora ukan pernop jaquntäna, ukax tunka kilos ukch"a pesaje ukanïnwa. Nayax allqamariruw llamkt"ta, lanzamiento ukax wali t"ijutawa, culo ukax retroceso ukaniwa. Janiw mä maquinax sinti conveniente ukhamäkiti, ukampis ch"allt"asi ... Chiqans, yatiyawinakarjamaxa, alemanes jupanakax nayratpach mä ametralladora juk"amp ch"aman utjapxi, ukampis khitis yatpacha, diseñadores soviéticos ukanakax juk"amp suma amuyt"apxaniti janicha. Sinitsin jupax janiw jaysañjamäkänti akham jiskt"añataki:
  - ¿Kunatsa ukham jach"a piloto infantería ukar jaqukipata?
  Vedmakova kullakajj chikat sawkasisaw jaysäna, ukhamarakiw ametralladorapan obturadorap chʼetjjtayarakïna :
  -Ukat nayax nina manqhan qunt"asiñax kunjamas uk yatiñ munta! Ukajj wali sumapunïspawa.
  - Ukat jumax botas chhaqhayawaypachätawa, jumatix ukham jank"ak línea de frente ukar puriñkamax jikxatasma!
  Chiqansa, Vedmakovax uka chʼakhanak jankʼak sarañapatakiw chʼamachasïna, ukat qʼala kayuni imill wawar uñtataw sarnaqäna. Ch"axwäw pachanx jilpach warminakas wawanakas q"ala talonanakap uñacht"ayapkchïnsa, ukax oficiales ukanakanx janiw katuqatäkänti, juk"ampis jaqinakan utjki uka chiqanakanxa. Ukampis Witcher jilatajj ukham sapa maynir uñtʼayañas wal gustäna. Jupax Sinitsin juparux akham sasaw jaysatayna:
  - Qullqi imañatakixa niya taqpacha capitalista uraqpachaxa jiwasana uñisiñawa. Chiqansa, botas ukanakax tukusxiwa, ¡ukax walja jaqinakan luratawa!
  Capitanajj mä anattʼasir ñikʼutampiw iyaw säna:
  -¡Jumaxa wali suma kayunakanïtawa! ¿Jupanakar uywañajj wakisispati?
  Witcher kullakajj amparapampiw chʼalljjtayasïna:
  - Janiw jichhaxa! Ukatxa, qhispipxäta ukhaxa, arumanakax juntʼuchapxäma.
    Sinitsin nayranakap jach"aptayasïna:
  - ¡Waw, jumax jank"akïtawa! Warminakax walja pachaw t"unjañatakix munapxi.
  Vedmakovax jaysañ munäna, ukampis mä phallawiw ist"asïna, mä tank japonés nayraqatar saraskäna ukax mä minaruw ch"allt"äna. Uka tawaquxa akham sasaw q"ucht"äna:
  - Hitler jupax mä auto apnaqatayna, ¡uka bastardox mä minampiw phallatayna! Ukax jisk"a t"aqanakaruw t"unjatäna - ukampis ¡janiw kuna askis utjkänti!
  Yaqha tanque japonés ukax phallawayi, sayt"awayi, bozal ukar muytayasax trincheras soviéticas ukanakaruw pallapallanak jist"arawayi. Kimsïristi jankʼakiw jupar arktäna. Ukampis japonés jaqinakax janiw saytʼañsa amuyapkänti. Jisk"a nayraninakax ch"allxtapxäna, ametralladoranakapax, semicircular, movible torrenakar uchata, irnaqañ qalltapxäna.
  Capitanajj akham sasaw jiskʼat arsüna:
  - Akaxa wali jach'awa ! ¡Ukax mä desfile ukan sarnaqapkaspa ukhamawa! ¡Akax mä ejercitowa!
  Vedmakovax mä rifle apthapïna, wali askiwa, infantería ukar jayankxatapax jaysatäna, ukat japonés oficialaruw ch"axwantäna. Narrow-Eyed sat chachajj liwjjatasïna, fusilap wali chʼamampiw jaqontäna, ukat primavera pastonakan bayonetapampiw jalnaqäna. Mayni japonés jaqinakax t"ijtasipkakïnwa, mä juk"a cuerpop liwxatapxäna, amuyataxa , jan atipt"añ suyt"apxäna, jan ukax juk"amp jan atipt"añ suyt"apxäna. Vedmakovax amtasïna, Kwantung Ejército ukan pallapallanakax ukham yatichatäpxiwa, khitinakatix pachapar jan qunqurt"asipki ukanakax p"iqiparuw bambú thujrump jawq"japxi; Zar-Herodes tatax mä suma ch"allxtataw uñjasiwayi. Ukampirus akax jupaw Nicolás II tuqitxa. Jichhax Japón markamp wasitat ch"axwapxi, ukatx janiw mä frente ukankiti, jan ukasti walja frente ukanw ch"axwapxi. Ukampis ukajj askinakaniwa. Uka tawaquxa akham sasaw q"ucht"äna:
  Jupax jutaski, Verma kht laq'ar jaquntatawa ,
  ¡Napoleonax atipt"atawa, janiw atipt"añjamäkiti!
  Uñisirinakax janiw bandera soviética ukar takxatañ atkaniti,
  ¡Kunapachatix jaqinakax ukat partidos ukanakax mayacht'asipxi !
  Japón markan tʼunjatäki uka tanquenakajj mayat mayat saytʼasipjjäna, ukampis bayonetanakampi chʼalljjtayat infantería ukankirinakajj jukʼamp jankʼakiw tʼijtjjapjjäna. Soviético soldadonakan kawkhantï utjkäna ukanakajj llijullijunakampiw chʼalljjtayasïna, fusilenakajj tʼajjllirtʼasirakïnwa, awisajj ametralladoranakampiw chʼalljjtasïna. Witcher jupax nina nakhantayarakïna. Japoneses, recargando en el movimiento, fusiles ukanakatw ch"axwapxäna. Jupanakax pulmonanak patat arnaqasipxäna:
  - ¡Banzai! ¡Rus jaytxañamawa!
  Uka balanakajj mä carnero varar uñtataw jiwat cuerponakaparojj maniquíes ukar chʼiyjäna. Ch"akha laq"a wilampi ch"allt"ata jaquqaniwayi. Ukampis jila parte balanakajj kunjamtï nuwasiñan paski ukhama, janiw chhaqtkänti. Japoneses ukanakax minas uksa chiqancht"asipxäna, jisk"a pallapallanakax t"ijtäwipatakix wali k"achakïpxänwa, tankinakatakix wakicht"at regalonak phallañataki.
  Witcherovax ametralladora ukan jan sinti qhuru kutt"ayatap amparapan jikxatasïna, ukampirus Inti jalsu tuqin ch"axwirinakax chiqpach monstruonakar uñtasitäpxänwa. Histérico arnaqasiñanakapax juk"amp ch"amampiw jak"achasïna, q"illu q"illu ajanunakapax ch"uñumpiw lliphipipxäna. Witcher jupax mä kutikiw walja uñisiri pallapallanakar jiwayañ yant"i. Imill wawax nayrjaxjamaw junt"u ukat mä qullur uñtataw ch"axwaski. Mä clip ukax tukusxänwa, yaqha clip ukarux ucharakïnwa. Revistax wali jach"awa, muruq"uwa, ukat janiw jasakix cámara ukar ch"uqt"añaxa. Ukat mayamp ninax, japoneses ukanakax p"iqit t"ijt"apxi.
  Vedmakovax payïr muyuntat municionampiw ch"axwantäna, ukat jan kuna municionampiw jaytawayäna. Ukat jisk"a nayraninakax niyaw granadanakampi nuwasipxi. Jupanakax lanzamientos ukanakampiw jaysapxi, jichhax juk"amp arnaqasiñanaka ukat jachañanakaw utji, pallapallanakax soviéticos ukanakax jaquntapxarakiwa. Uka fragmentojj Witcher chachan pʼeqepat mä jiskʼa ñikʼut khuchhuqatayna . Imill wawax janiw aguantañjamäkiti, ukat jupax jaltasinx pulmones patat arnaqasi :
  - ¡Stalin markatakix tayka markataki!
  Jupar arktasa, mayni nuwasirinakax arnaqasipxiwa, jan imtʼasisaw jaltapxi ukat bayonetanakap chʼallxtayapxi. Soviético pallapallanakax japonés ukanakamp jikisiñatakiw t"ijtapxi , bayoneta ukamp nuwasipxi.
  Witcher jupan jank'ak jawq'jatapax jak'ankir "samurai" ukan purakaparux khuchhuqawayi. Jupax arnaqasi, jaysañ yant"i ukat jiwayat jabalí ukham jaquntawayi. Imill wawaxa wali kusisitaw akham säna:
  - Rusia markan futbol: Rusia - Japón, pä cero !
  bayonetampiw kunkap khuchhurata jaquqanïna . Ukhamajj nuwasir pilotojj kimsïr pilotoruw inglepar chʼalltʼäna. ¡Jichhax jisk"a nayrani jaqix ch"allxtasïna, ukat imill wawax inercia tuqit sarnaqasax uka puntu uñisirin nayraparuw ch"allt"äna!
  -¡Japonés aru katuqapxam! ¡Kunatsa barreranakan saytʼasiñasa!
  Bayoneta ukan kutkatasiñ ch"axwatapax mayor ukan túnicap ch"iyjatayna, wilax mistuwayxänwa, ukampis ukax janiw imill wawarux jan llakisiykänti, jan ukasti juk"amp colerasiñaw utjarakïna.
  - ¡Hirohito jiwata! - Imill wawaxa chhuxriñchjasïna, ch"akhapaxa jisk"a nayrani temploruwa ch"allt"asïna, ukatxa imillaxa wali ch"amampiwa sarnaqäna, machaq ch"axwirin hélices ukanakapjama.
  Japoneses jupanakax qhipharuw kutt"apxäna ukat qhipäxar kutt"apxarakïna, ukat inspirat tawaqux ataque ukaruw saräna, ametralladorapax mä jach"a jaqin amparapan mä club ukham muyuntatänwa. Ukat mä jachʼa chʼajjwäwiw pʼeqe qhepäjjar purinïna, mä oficialan chhuxriñchjatapampiw jawqʼjäna. Anna kullakajj akham sasaw samaqtʼäna:
  - Akax shahen-khash jumatakix !
  Ukampis taqpachanjja, rusanakax jan waltʼäwinakanwa uñjasipxäna. Jisk"a nayraninakax phisqa kutiw ventaja ukanipxi, ukat japoneses ukanakax mä suma nivel de aptitud física ukanipxi, ukatsti URSS ukan wali suma pallapallanakapamp nuwasiñat jayaruw sarapxi; Natural ukhamawa, ukham ch"amäki uka ch"axwäwinxa, kimsïr categoría ukankir soldadonakax juk"amp jan wali uñnaqt"ani, jan ukax nazis ukanakamp nuwasiñan wali usuchjat soldadonakax Lejano Oriente uksaruw khitapxirïna. Pallapallanakax jaquqanipxänwa, yaqhip pachax tunka payan bayonetas ukanakax mä ruso ukar jaquntatäpxänwa, chiqpachans tantachasisaw wilax mistupxäna, ukampis heroes ukham ch"axwapxäna, ukatx janiw khitis khuyapayasiñ mayipkänti.
    Sinitsin jupax mä japonés oficialaruw bayoneta ukamp jawq"jatayna, ukampirus puntapampiw ladoparux ch"ankhachatayna. Uka waynax pistolapan chhuxriñchjatapampiw pechopar jawq"jasaw atacasir japonés jaqirux t"unjäna, ukampis wilax ladopat sintipuniw jaquqanïna. Ukat pusi samurainakaw uka waynarux mä kutikiw t"ijtapxäna.
    Vedmakova jan axsart"ir jaqix jank"akiw yanapt"äna, mä oficialarux bayonetampiw hombropkama ch"ankhachatayna, ukatx yaqha Jap juparux qunquri manqhar mä ch"akhampiw jawq"jatayna.
  - ¡Petrukhat katxarupxam! - Jupaxa arnaqasïna.
  Jupajj jankʼakiw pechopar uñtat pä bayoneta uñachtʼayäna, ukat akham sänwa:
  - ¡Janiw nayax Pedrot uñt"kti, jan ukasti Arkady!
  Uka tawaqux yaqha japonés jaqir jiwayatayna , jupax akham sasaw qhuru arsüna:
  - Ch"axwawinxa, sapa sutixa mä cocked pistola ch"allt"ata ukhamawa!
  Arkadyx mä juk"a qhipäxar kutt"awayxäna, ukat jan khuyapt"ayasir bayonetax ajanuparuw ch"iyjäna. Uka waynax jan aguantañjam llakit chhuxriñchjasïna:
  - ¡Diosan taykapa!
  Witcher chachajj akham sasaw säna:
  - Inas nayax taykächi, ukampis janiw Diosankchiti! Jila partejja, janiw Diosajj utjkiti, janipuniw utjkänti!
  Arkady sat chachajj Anna kullakaruw qhepäjjat qhepar kuttʼäna, ukat jan qhan amuyasisaw akham säna:
  - Ukat ¿kunas, jiwatat qhiparux armasiñax suyt"istu ?
  Imill wawax jan walit p"iqip ch"allxtayäna:
  - Janiwa! Ciencia comunista ukax jiwatanakar jaktayani. Ukat markap layku chʼaxwäwinakan jiwapkäna ukanakax nayrïr kutiw machaq jakäwir kuttʼayatäpxani.
    Sinitsin p"iqip ch"allxtayäna:
  - ¡Diosax jan walïpan!
  Witcher, yaqha japonés jiwayasa, akham sasaw jach"at arsüna:
  - ¡Janiwa diosaxa utjkiti! Maynïritï utjchi ukhajja, ¡universo lurayiri satäkis ukajj mä sádico jaqëtap iyaw sañasawa! ¡Ukat jupax luratanakar t"aqhisiyañx wal gusti!
  Uka pachanx Arkadyx bayonetampiw thixniparux khuchhurtäna, ukat jan jaquntatäñapatakix wila ñik"utan nuwasir jaqiruw takt"asïna:
  - ¡Kunja t"aqhisiñasa! ¡Janiw amuytʼañjamäkiti!
    Inti jalsunkir soldadonakan phisqa jan ukajj suxta kuti jilïrïpjjatapajj jan waliruw puriyäna. Pä tunk samurainakaw jupanakar t"ijtapxäna, bayonetanakap mä ejercito de porcupines ukham liwxatasa. Arkadyx mä pä kutiw bayonetampiw purakaparux jawq"jatayna, ukatx nayrapax ch"allt"ataw uñjasiwayi. Waynax liwxatasinx pä tunka kutiw inyectapxäna, wiñayatakiw amukt"ayapxäna. Nayax jiskt"asiristwa, kunjams almapax t"ijtxäna ukhax jikxatasïna: muspharkañ, jan ukax axsaraña, jan ukax inas jan iyawsañjam samarañ, janchi carcelat mistutapata.
  Layqax mä hechizompis luratäkaspas ukhamänwa. Chiqansa, túnicapax chʼiyjatäxänwa, bayonetas ukanakampiw chʼiyjatäna. ¡Uka nuwasirijj qʼala qʼala jan isinïjjänwa, walja rasguñonakampi chʼoqantatäjjänwa, ukampis ¡janiw samurai chachajj mä kutis sinti usuchjañjamäkänti! Jupax nuwasïnwa, ukat q"ala chuchupax escarlata chuchupampiw lamar qutan boyanakar uñtat khathatitayna. Ukat qʼala tobillonakajj mäkiw qhantʼäna. Chiqpachansa uka tawaqux uywanakan chʼamapampi ukat erótico chʼamampiw uñachtʼayasïna. Q"ala kayunakapax wilampiw wilaruw tukuwayxi, ukax t"unjañ jach"a diosamp jan wali a- Kali! Niya taqpach soviético pallapallanakax nayratpach cuchillomp jiwayatäpxänwa, ch"axwäwix tukusxänwa, ukat Afrodita sat ch"uxña suma uñnaqt"anikiw awisax jan jach"a jach"a tukur jisk"a nayraninakarux ch"allxtayäna.
  Japón markankir Nugi generalax musphataw uka milagro uñch"ukitayna. Ukat mä amuytʼaw pʼeqepan qhantʼäna. Mä kamachiw arktäna, ukax mä jan manq"at chhichhillan jisk"a arumpiw churasïna :
    - ¡Juparux mä llika jaquntapxam, jakkir irpapxam!
  Japón markankirinakajj qollqe apthapipkäna ukanakajj redes ukanipjjänwa. ¿Rusianakat maynir jakkir irpañax wakisispa ukhaxa, ¿kamachasmasa? Ukat red ukax ukatakix wali askiwa. Ukat jankʼakiw tunka payan katjirinakax uka tawaqurux cadenanak jaquntapxäna
  Witcher jupax kunjamtï ch"amanïkän ukhamarjamaw ch"axwäna, jupax taqi ch"amampiw qhispiyasiñatakix ch"amanchasïna. Ukampis taqi kunas inamayakiwa; Imill wawaxa, wali suma ch"uqt"ata, amparapampiwa ayxatäna. Amuyataxa, éxito táctico ukax jikxatasiwayi , juk"ampirus aka dirección ukax janiw artillería ukat ametralladoras ukanakamp phuqhantat uñjasiwaykiti.
  Imill wawax munat Arkady jupan q"uma ñik"ut khuchhurata ajanupat amtasïna, ukat catchphrase ukax akham siwa:
  - Ch"axwawinxa, sapa sutixa mä cocked pistola ch"allt"ata ukhamawa!
  ¡Mä axsarkañ ukat ajjtañjamäki uka amuytʼaw uñstäna, ¡jupar jinxtʼataynati janicha! Chiqansa, walja kutiw ukham lurasi: ¡mä jaqirux munasiñampikiw puriwaytaxa, ukat jupax jiwxiwa!
  Japoneses jupanakax, amuyataxa, aka chiqanx jan wali ch"uqt"at trincheras ukanakaruw katuntapxäna, Khabarovsk jak"anx soviéticos soldadonakan posición ukanakap jan yäqasipkakïnwa. Ukat Vedmakova ukax katuntataw uñjasi, ukampis janis katuntatäkchixa, niyaw katuntat uñjasi, mä manchat blindado autoruw qhipäxar apañatak apxatata. Uka maquinajj antediluvian , inas Nayrïr Jachʼa Chʼajjwäwitpachächïna, ukhamajj jan amuytʼasisaw infantería ukan qhepäjjat qʼañuchasïna. Ukax niya 12 kilómetros ukharuw sapa horax saraski. ¡Brr! Uraqpachan nayrïr tank ukax Prokhorov jupan taqpach terreno ukan autopawa, janiw juk"amp pesakänti, ukampis jach"a thakinx 40 kilómetros por hora ukhamarak jach"a thakinx 25 kilómetros ukharuw puri. Suma, mä tuqitxa, URSS ukax taqpach Europa uksaruw atacaski, ukatx mayni tuqitx Asia uksan mä jach"a chiqaruw atacaraki. Imill wawax ladoparuw kutt"äna, amuyataxa, qhipäxar ikiñapatakix mä amenazaw utjäna. Kunjams ch"amakax aka chiqanx blindado auton, amuyataxa, ukanx sección de aterrizaje, jan ukax pallapallanakar apañ utanakaw utji. Chiqansa, qhispiñax wali askïspawa, nayraqatax thujrunaka ukat chʼaman soganak apaqañaw wakisispa. Ukat ¿kunjamsa uk lurañasa? Chiqansa, imill wawax yatiñaniwa, ukampis tinkuñapaw wakisini, uka pachparakiw esposanaka apsu ukat kayupat chintʼatäkäna uka cadenat sierra. Ukampis sogas ukanakax akanx wali askïspawa. Uka irnaqawix wali ch"amäspawa, ukampis Manchuria markan territoriopar irpapxani ukhaxa, tiemponïxaniwa. Imill wawaxa q"uma ñik"utata q"ipinaka apsuwayxäna, cadena sawurani, uka pachparaki, amuyt"äna. Hmm , janiw mä chiste coalición ukhamäkiti, Rusia Soviética ukar saykatañataki: Ukhamarus, juk"amp jach"a monstruox Alemania markawa. Nayra tecnología ukani, ch"amani pallapallanakani marka. Amuyt"añataki, jupax machaq ME-309 ch"axwañ avionat ist"äna. Ukanakax niyaw t"ijtxaspa ukhamawa. She does not have exact data on armas , ukampis yatiyawinakarjamaxa aka avión ukax paqallq puntos de disparo ukaniwa. Akax wali jach"a armawa, uka tuqit amuyt"asa YAK =9 päkiw utji, ukatx janiw kuna autos soviéticos ukan ch"axwirinakan utjkiti, ukax kimsa puntos ukjat jilaw utjäna. ¡Ukham monstruonakar atiptʼañatakiw chʼamachasiñama! Suma, Focke-Wulf ukax wali jach"a maquinawa, armamento tuqitxa juk"amp askiwa avionetas soviéticas ukanakat sipansa, ukat niya pä tonelada bombanaksa apt"asirakispawa. Nayratpachaw 1942 mara tukuyanx pä cañones 20 mm ukat 4 ametralladoras 13 mm ukanakamp armatäna. Ukampis mä machaq kasta avión de ataque de combate ukat bombardero ukanakax pä cañones 30 mm ukat pusi cañones 20 mm ukanakamp uñstawaykaspas ukhamawa. ¡Ukax nayratpach mä monstruopunïnwa, taqi monstruonakatakix mä monstruopunïnwa! Ukat yatiyawinakarjamaxa, ¡mä avión ch"axwañ avionax llätunk 30 mm armanakampiw lurañar uchatäxi! ¡Aka ghoul ukar yant"am ukat jupar atipt"am! ¿Kunjamsa diseñadores soviéticos ukanakax uka tuqit jaysañ munapxi? Vitchakovax Yak-3 ukan irnaqañax utjaskatap ist"äna. Beria departamentonkir mä curadoraw uka tuqit yatiyäna. Ukhamaw avión ukan nayrïr jach"a uñacht"awipax estructura ukan juk"amp k"achachatapawa, jan yaqha motores ukat armas ukanakampi. Chiqansa, maniobrabilidad ukax wali askiwa, ukampis ¡armamentonak jilxatayañ munta! Chiqansa, boxeo tuqinxa, mä jukʼa atletax mä pluma pesajenix jukʼamp maniobrarjamawa, mä peso pesado jaqit sipansa , ukampis niyas jupampiw atipjasini. Janiw inamayakiti, categorías de peso ukax utjiwa, ukatx boxeadores profesionales ukanakanx ch"amaw huelga ukax juk"amp valorani. Ukax wakisiwa armamento soviético ukan ch"amanchañapa, ukatx ukakiw Wehrmacht ukax mä kipka ch"axwawimp jawq"jatäni. 1942 marat payïr chikatatpachaw Luftwaffe ukan aire ukan juk"amp jach"a kankañapax chhaqtañ qalltawayi, 1943 maran marzo phaxsikamax URSS ukax ventaja ukanïnwa, ukampis... Aliados ukan traicionapax equilibrio de poder ukar mayjt"ayawayi. Wow, Hitler jupax 13 uru achuqa phaxsit jiwayataw uñjasiwayi, jichhax abril phaxsit tukuyakiwa, ukatx kunjams equilibrio de fuerzas ukax sinti mayjt"awayi. Ukhama jank'akiw mä posición estratégicamente ventajosa ukat estratégicamente niya chhaqhir posición ukar puriñkama . Niya, kunatix wali suyt"awiw utji Alemania markax atipt"ataw janïr URSS ukar estratégico ukhamarak tecnológico superioridad ukar puriñkama. Yamas aliados ukanakax nazis ukanakarux walja avionanak churapxaspa, ukampis alemán avión apnaqirinakax kunjams avión apnaqañ yatiqapxañapatakix tiempow munasini . Ukhampachasa, tecnología ukat paneles de instrumentos ukanakax mayj mayjawa. Tanques ukanakax yatxatat tripulacionanakaruw munasiraki, ukat juk"ampirus, Chevron ukax rusa juyphi pachanx janiw sinti askïkiti. Fusil automático M-18... Janiw jan walïkiti, ukampis tasa de fuego ukax juk"amp jisk"akiwa, wali suma modelos soviéticos ukanakat sipansa, ¡jan ukax chiqapar uñjatapatx juk"amp askiwa! Mä juk"a arumpixa, ¡jan walt"awix jan walt"awiwa! Ukampirus wali uñt"at Churchills ukanakax wali ch"aman armadurani ukat suma apnaqañ yatipxaraki. Chiqansa, jiwasax jupanakamp nuwasiñas wakisispa ukhamaw amuyasi . Ukat chʼaxwäwix jukʼamp tiempo utjkani ukhaxa , nazi sat jaqinakax jukʼamp yänak katuqapxani. Ukax sañ muniw tukuyañax sapurukiwa: Alemania markarux mä jach"a atipt"äwiw jallupachanx utjayañasa. Japón markat parlkasax, defensa activa ukar limitañax wali askiwa ukat contraataques ukanakax tanques ukan superioridad cualitativa ukamp apnaqañawa. Ukampis mayamp sasinjja, kunjamtï lurañjamäki ukhamarjam chʼamañchtʼaña. Jan jaya ch"axwawinakar jaquntatäsa, ukat nayra wakicht"at líneas ukanakan arxatäwinakap luraña. Ejército Rojo chino uka apnaqañax wali ch"amawa, ukampis régimen Chiang Kai-shek ukax taqi ch"amampiw ukarux atacatayna. Ukhamajj jichhajj juma pachpaw chʼamamar atinisisma. ¿Kunapachas ataque lurañasa? Suma pachax mayo phaxsit tukuyaruw puri, kunawsatix thakhinakax q"al wañt"atäki ukatx ch"amanchawinakaw pallapallanakatakix purini. Vedmakova jupa pachpaw nayrïr ch"axwawip Oryol uksar puriyaspa, ukatx Kharkov uksanx alemanes ukanakar industrial Donbass uksat jaqunukuñataki, ukatx Ucrania uksanx mä ch"amampiw sartasi, jank"akiw Dnieper uksa tuqir makhataspa, ukatx juk"ampirus Rumania uksaruw purispa . Ukampirus alay tuqir kutt"asax Bielorrusia markaruw qhispiyasma, ukatx chika taypinkir tama qhipäxaruw sarasma. Taqi amuyunakax wali askiwa, ukampis jan walt"awinakax utjarakiwa, Oryol tuqin ofensiva ukax juk"amp qhanaw uñjasi, ukat fascistas ukanakax ukan suyt"apxani. Uka fortificaciones ukanakax hackeado ukhamañapawa.
  Aka chiqanx chiqans armas ukat Katyushas ukanakax wali askiwa. Qhipa sistemax mä ch"aman efectow uñstayi, juk"ampis mä efecto moral ukaw utji. Kunjamakitix walja armas ukat cohetes Katyusha ukanakaw munasispa uñisirinakan arxatäwinakap proyectil ukanakamp bombardeañataki. Jilapachax Nayrïr Jach"a Ch"axwäwin experienciapax uñacht"ayiwa, arxatañax juk"amp jasakiwa, ataque ukat sipansa, ukat Alemania Kaiser ukax 1918 maran primavera ukan ofensiva ukamp jan ch"amap tukuskaspän ukhax ch"axwäwix juk"amp walja maranakaw utjaspa. Ukampis Payïr Jachʼa Chʼajjwäwiw ofensiva tácticanakajj defensiva toqet sipansa jukʼamp askïtap uñachtʼayäna. Amuyt"añataki, Polonia markax jank"akiw atipt"awayi ukat juk"ampirus occidental uksan ch"aman aliados ukanakan atipt"asiwipax muspharkañawa. Nazis sat jaqinakax mä phaxs chikataniw jachʼa chʼamanakarux atiptʼapxäna, ukat jan atipjkay Línea Maginot sat chiqaruw jan atipjapxäna. África markan ch"axwaña, kawkhantix qalltanx Italia markan jach"a ch"amanakapax británicos ukanakan mä jach"a ch"axwawimp atipjatäpxäna. Ukat ukat Rommel jupax juk"amp ch"aman británico soldadonakaruw mä jank"ak nuwasïwin atipjäna. Ukampis chiqansa, jukʼamp muspharkañ uñachtʼäwix URSS sat markanwa 1941 maran utjäna, uka markax mä jachʼa jan waltʼäwiwa. Ukat operaciones ofensivas represalias ukanakax unidades alemanas ukanakaruw t"unjapxi. Ukhamat jilpachax juma pachpaw ch"axwañama, jan machaq alemán tanques ukanakan presión ukar suyt"asa. Mä jaya ch"axwäwix jan suyt"añjamaw tukuski, jan ukax, chiqans, cientificonakax soviéticos ukanakax mä milagro arma lurapxani! Qhipïrix, principio tuqitx lurasispawa, sañäni, jupax ist"iwa, teóricamente mä bomba lurañax wakisispawa, ukax mä markar t"unjañataki. Ukhamarus ukham bombax kimsa jan ukax pusi toneladanak pesani. Mä cuento ukar uñtasitawa, ukampis... Mä cuento ukar phuqhañatakiw yuripxta.
  Mä juk"amp suma thakhix arma láser ukawa, ukax Hiperboloide de ingeniero Garin ukan uñt"ayatawa. Ukham lurañax taqpach ejercito tanquenaka, avionanaka ukat barconak tʼunjañatakix wali chʼamaniwa. Chiqansa, ukham arma luraña, ukat janiw Tercer Reich ukakikiti, jan ukasti traidores Pindos, taqpach capitalista uraqpachax tukusxaniwa. Ukat comunismo sat jachʼa banderajj aka planetan qhantʼani. Ukampis kunatsa ukham armanakajj janiw luratäkiti. Espejonakax janiw mä sapa jawirar combustión energía apthapiñatakikix askïkiti. Ukat barconak khuchhuqañatakix jukʼamp chʼamaw munasispa. Ukampirus, ukax mä micrón fino ukar concentrado ukhamawa, ukhamax wali ch"amaw avionetas ukat barcos de batalla ukanakar khuchhuqañataki. Mä milagro arma, ukax URSS markar qhispiyañ yanapt"ani. Ukat akax efecto láser ukawa, yaqha forma ukan. Tukuyañatakix cadenax jaytawayxiwa ukatx niyas librëxiwa, ukatx soga chimpunakax muyuntatw jikxatasi.
  Witcherova kullakajj akham sasaw qhanañchäna:
  - Pacienciampi irnaqañampi, jumampixa, janiwa jiwat jaqikïktati!
  Imill wawax sayt"asisaw q"ala kayupampix tapar ch"allt"äna. Janiw kuna reacción ukanakas utjkiti. Jupax juk"amp ch"amampiw thuqt"äna. Uk uñjasax japonés arunx juramentow utjäna, ukampis janiw kuna reacción ukax utjkänti. Ukat Witcher jilatajj wali llakitaw qʼochuñ qalltäna. Ukat mä aniversario fiestan prima donna ukham q"ucht"äna:
  Wehrmacht ukan walja jaqinakax wali ch"amampiw sartasipki
  ¡Pistolanakan wararitapa ukat espadanakan chʼaxwatapa!
  Mä phaxskamaw chhuxriñchjasiñax jilxati, .
  ¡Alajjpachat jutir rayunak mayjtʼayaña!
    
  Patak patak maranakaw awki markax wali uñt"ata, .
  ¡Rusia markatakix jañchix churä!
  Nayax jumarux munassmawa, suma Rus',
  ¡Taqi reyinakan Tatitupax jiwasanakampïskiwa!
    
  Oh, jumanakax markan curly arboledas, .
  ¡Quri aspens sat quqanakan istʼasitapax wali chʼamampiw istʼasi!
  Ortodoxo falcon jilatanakajja, .
  ¡Diosaw uka ejercitorojj heroiconak lurapjjañapatak amuytʼayäna!
    
  Thaya jan ukax junt"u urunakanxa, .
  ¡Inas qinayax mä jukʼa chʼamaka apanini!
  Jiwasax fascista khuchhinakätanwa, escobanakjama, .
  !
    
  Jiwasan partidosan amtapax chiqapawa,
  ¡Soviético jaqinakatakix ch"axwapxam!
  Mä jan axsart"ir q"uchu q"uchupxta,
  ¡Uka amuyt"awix mä águila ukham alayaruw jalxatäna!
    
  Stalin jupax yatiñaniwa, mä apnaqirin ideal ukhamawa, .
  ¡Jiwasatakix wali axsarkañ nuwasïwiruw irpatäsktanxa!
  Bandera de la País, mazo de la ganador, .
  ¡Pallas-destino ukamp ch"axwañatakix wakicht"ataw jikxatastxa!
    
  Lenin chachan amtapax wiñayatakiw utjani,
  ¡Qullan comunismo ukarux sayt"ayañäniwa!
  Iyawsapxam, jaqin yatichawipa, .
  ¡Fascismo ukax ch"amaka manqharuw t"unjatäni!
    
  Taqi aka planetax mä libre jamachʼirjamawa,
  ¡Jaya warawaranakaru, akapachanakaru t"ijtxañäni!
  Kunas qhana ukat jach"a
  ¡Jiwasax escultornakjamaw lurañäni!
    
  Ukat Rusia markax wila bandera manqhankiwa,
  ¡Alajjpachankir Edén panqarjamawa!
  Lenin chachan amtapa, Stalin chachan munañapa, .
  ¡Jichhax nayrar sartañapatakiw irpapxita!
  Suma, walikiwa, janipuniw kuntix Ultramatrix de la Hipernet ukan luraski ukx yatktati.
  Alemania markankir tanquenakajj jichhajj precursor wayn tawaqonakaruw nuwantasipki. Ukat nayrïr saririnakax wali chʼamani ukat suma jarkʼaqat Lev tankinakaw sarapxäna. Niya jan mantañjamawa, janiw nayraqatapankikiti, jan ukasti ladopans wali jukʼa pistolanakakiw aptʼasispa. Lev tanque ukan cascopan nayraqatapax 150 milímetros ukch"a thiyawa, pusi tunk phisqhan grados ukch"a ángulo ukaniwa. Mä arunxa, janiw mä cañón soviético ukax mantakaniti. Ukat torren nayraqatapax 240 milímetros ukhawa, ukat laderanakansa ukhamaraki. Ukat akax anti-pulsar - jupanakax ukhamarakiw janiw armas soviéticas ukanakax apt"asipkiti.
  Janitï wali jachʼa calibrempi chʼalltʼasksta , ukampis wali chʼamampiw chʼalltʼañama. Ukampis ukajj janiw faciläkiti, mä kustʼat diana contra lurañajj janiw faciläkiti.
  Ukxarusti, Alemania markankir Tigres ukanakaw jutapxäna. Ukajj Tiger-1 sat modelonïnwa, niya cuadrado torretampi cascompiw utjäna. Ukampis ladonakapan armadurapax wali thithitawa - 82 milímetros, ukatx mä cañón 76 mm ukhakiw mä juk"a jayat mantañapa, ukatx ukapachas, janiw chiqäkiti.
  Qhipa Tiger-2 ukax placas de armaduras inclinadas ukanakampiw lurasi, ukax janiw jichhakamax lurañar uchatäkiti. Pantera ukax alemán tanques ukanakat sipans juk"amp jank"akïkchisa, qhipharuw qhiparxi, kunatix ladonakanx jan ch"aman blindat ukhamawa. Ukxarusti, yaqha jukʼamp kʼacha ukat nayra tankinakaw utjaraki.
  Ukhamarakiw mä T-3, mä jisk"a cañón jach"a phallañamp, mä tank ukax niyaw jaytañampïski. Ukampis 1941 maranwa jukʼamp yatiyasïna. Ukat T-4 ukax modernizado arma ukampiwa, armadura ch"uqt"añ ch"amapanx T-34-76 ukat sipanx juk"amp askiwa. Ukham menajería ukaw akan uñstawayi. Ukat mä qhawqha Fernandonakas utjarakiwa. Ukhamächi ukhaxa, autopropulsado armax janiw walja luratäkiti, uka lantix juk"amp práctico, k"acha ukat juk"amp askinjam Jagdpanther autopropulsado arma ukaw lurasiwayi . Mä juk"a arumpixa, muspharkañ ch"ama.
  Valerkax akham sasaw sillp"i:
  - Wauu! ¿Kunjamsa ukanak askichsna?
  Leshka kullakajj amparanakap chʼoqtʼasisaw akham säna:
  - ¡Jiwasax blasters ukanakaw munasispa! Ukat juk"amp sumax hiperblasters ukanakawa !
  Slavka kullakajj lartʼasisaw akham säna:
  Hiperblaster ukampixa , kawkiri loqhe jaqixa pä tunka payani pacha tecnología ukarux t"unjayaspawa ukatxa quarks ukanakaru ch"allt"aspa. ¡Ukhamajj wali amuyumpiw yantʼañama!
  Marinkax jachaqt"asisaw p"iqip ch"allxtayäna:
  - Jiwasaxa wali aski armas ukaniwa, kunjamatixa paquetes explosivos ukanakaxa carbón ukata luratawa. ¡Ukanakax apnaqañawa!
  Valerka kullakax larusisaw q"ucht"äna:
  Mä ch"uqi ch"iyara ch"iyara
  Ukanx mä siwara panqaraw utjäna...
  Uka vallenkir lirionakajj panqaraniwa,
  ¡Alwat phisqa jayp"ukama!
  Levkax p"iqip ch"allxtayäna:
  - ¿"León" ukham monstruorux mä paquete explosivo ukamp jawq"jasmati? Armadurapax wali thithitawa.
  Slavax p"iqip ch"allxtasaw akham säna:
  - Lev, ¡ukax mä ch"axwañ ramwa!
  Precursor waynajj qʼala kayunakap chʼoqtʼasisaw amparanakap uñkatarakïna. Ukampis hiperblaster, jan ukax jutïr pachan kuna armas ukanakas janiw uñstkänti.
  Marinkax larusisaw akham sasaw jaysatayna:
  - ¡Jiwasax kunatix utjkistu ukanak apnaqañasawa! Akanxa, kunjamtï sapkixa, taqi kunas chiqapawa!
  Valerka kullakajj ñikʼutap chʼoqtʼasïna, amigoparuw nayranakap chʼoqtʼäna ukat akham sänwa:
  - ¡Nayax kuns amuyt"ayäta ukhamawa!
  Levkax taqi chuymaw akham säna :
  - ¡Pavox amuyt"asinx soparuw tukuyäna!
  Wayna masipan jisk"achawip jan yäqasa, Valerkax q"ala kayunakapampix uka bolsa de carbón explosivo apthapiwayi. Ukat carbón laq"ax RDX ukar sipanx juk"amp ch"amampiw phallasispa.
  Ukat terminador waynax jiwayañ regalo apt"asisaw ch"amampiw jaquntäna. Ukat uka paquetex mä arco ukham jalnaqäna, ukat alemán León sat tank chiqa thakiruw jaquqanïna. Jupax , jan walt"awinak katuqasa, apthapisinx ch"iqa tuqir kutt"awayxäna. Ukat pä mastodones de acero, sapa maynix llätunk tunk tonelada pesa, ukanak apthapisinx ch"axwapxäna. Chʼamani maquinanakan armadurapajj chʼiyjatäjjänwa.
  Ukat phallatanakax qʼixu qʼixunak istʼasïna, ukat nuwasiñ yänakax phallañ qalltäna.
  Ukat torretanakax tankinakat jaquqanïna. Ukat kunjamsa qhixu qhixu qhixupxäna.
  Marinkaxa wali kusisitaw akham säna:
  - ¡Ultrapulsar ukaxa wali sumawa!
  Levkax ajanupat jachaqt"asisaw saskakïna:
  - ¡ Hiperstar ukax !
  Slavax q"ala kayunakapampix uka explosivo paquete apthapisinx fascista autoruw ch"allt"arakïna.
  Ukat uka laqʼuruw jaqontäna. Ukat wasitat pä tanques Lev ukanakax mä thuqt"awimpiw ch"axwapxäna, ukatx wasitatw kit de combate ukax phallawayi, ukatx phallawinakaw utjawayi. Ukat uka conchas ukanakax nina nakhantayasax torreruw chʼiyjapxi.
  Valerkax q"ala muruq"u talonap ch"uxña quqa patxaruw ch"allt"asinx akham säna:
  hiperblasters ukanakampiw lurasispa ! ¡Jach"a amtäwix janiw arman t"unjir loquïtapakiti, jan ukasti khititix apnaqki ukan yatiñapawa!
  Marinkax mä ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uqimpi. Uka pistajj mä ladopanwa pʼakjatäna. Ukat wasitatwa Tercer Reich ukan tankinakapax chʼaxwapxäna.
  Ukat mayamp phallawi, t"unjaña ukat phallawi.
  Mä precursora imill wawampi ukat mä terminadorampi mä jiskʼa faldampiw akham sapjjäna:
  - Mä ch"aman loqhe jaqix mä jan ch"amani genio jiwayaspawa, ukampis janiw chiqpachans mä jisk"a idiotarus apnaqkaspati!
  Levka jupax jiwañ regalo jaquntarakitaynawa, pista ukx ch"iyjasaw autox muytayañapatak wayt"äna, acero monstruonakarux maysaruw jaquntäna. Ukat sallqa phallatanakatwa phallapxi.
  Ch"axwiri waynaxa akham sänwa:
  - Suma comandantexa mä león ukhamawa kunapachatixa mä jisk"a zorro ukhama, mä lobo katxaruñampi ukhamaraki amuyt"añampi, ¡janiwa uwijaxa!
  Valerkax p"iqip ch"allxtayäna, wasitat jiwayir regalo de aniquilación ukar jaquntäna, tank ukar ch"uqt"asa ukat maynit maynikam ch"allxtasa , akham amuyasa:
  - Pallapallaxa generalaruw tukuspa, ukampisa mä uwijaxa janipuniwa león tukkaspati, uwija amuyunixa, janiwa mä zorro ukana barbacoa ukar khitatakaspati!
  Slavkax q"ala talonampi granada jaquntasaw akham säna:
  - ¡Uwijanakax zorros ukanakan khuchhuratax jan waliwa, ukampis juk"amp jan waliw khuchhir tukuñaxa, uwijanakas barbacoa lurañatakiw mantayapxi!
  Uka qhepatjja , uka pusi precursoranakajj qʼala kayunakampiw carbón toqet explosivonak tankinakar jaqontañ qalltapjjäna, ukhamatwa jukʼamp chʼamampi mayachtʼasipjjäna. Ukhamaw Tigres ukat Panteras ukanakax jiwayañatak khithatäpxäna.
  Uka pachparakiw , precursor terminadores waynanakax q"uchuñ qalltapxäna, sarkasax mä poema taqpach qillqt"apxäna, ukat mä heroico uka pachanx:
  Kunas samkanakan nayrïr irpiripax sañ muni,
  Comunismo tuqiru nayrar sartañani...
  Wayn tawaqunakan munañanakapax jach"apuniwa, .
  ¡Jan tukuskir senderismo ukar sarañamawa!
  
  Jiwasax suma Awki markan wawanakapätanwa,
  Ukat Lenin jilatajj jiwasatak thak qhantʼayistu...
  Aka pachax jan waltʼayirïkchisa,
  ¡Jach"a lurawinakar ch"amañcht"apxitu!
  
  Jiwasax yapunakaruw irnaqir sarapxta,
  Cuchillas de pasto ukax suela ukarux cosquillas...
  ¿Kunatsa yuqall wawanakasax bots ukanakax munapxi?
  ¡Bugler ukax tapanwa phust"i!
  
  Kunjams wali sumax soviético uraqpachanxa,
  Margaritas, uma lirionaka, diamante...
  Mä mayacht"at equipo ukham sarnaqapxta,
  ¡Burguesia ukarux nayraparuw ch"allt"apxta!
  
  Jiwasatix mä waka leche churañax wakisispa ukhaxa,
  Ukat ch"uxña quqanak mä chhuxriñchjampiw khuchhuqapxi...
  Ukat Stalin ukat Lenin, jupanakax panini,
  ¡Nayaw nina chuymajan imaskä!
  
  País Soviético ukan sutipxaru,
  Arado qhipäxar sarañatakix wakicht"atawa ...
  Wawanakjam colerat qʼala kayukïtanwa,
  ¡Niya pä tunka marani jilïr jaqinakar jawq'jañäni!
  
  Akax Hitleran ch"amapax jutaski,
  Mä jan wali horda ukaw mantawayi...
  Ukat fascismox infiernoruw Cainar atacaski,
  ¡Ukat mä jachʼa chhijchhi thayaw thaytʼani!
  
  Ukampis jiwasajj precursoranakajj janiw aynachtʼkañäniti,
  Jiwasan jach"a URSS ukar uñt"apxam...
  Q"ala kayumpiw mä granada jaquntañäni,
  ¡Ukham uñachtʼayasajj jan ajjsarirïñwa uñachtʼayañäni!
  
  Jiwasax Awki Markasarux walpun munastanxa,
  Kawkhans Stalin chachan ideal de amor ukax utji...
  Ukat janiw jukʼamp suma uñnaqtʼan imill wawanakasajj utj-jjeti,
  ¡Janiw muspharkañakkiti, uka poetajj qellqäna!
  
  Aka comunismo ukan banderapax utjpan,
  Jiwasan Mama Markat sipan juk'amp qhant'añataki...
  Janiw fascismo ukan yugopar jaquntañasäkiti,
  Exámen ukax mä A!
  
  Precursoranakax Moscú marka jakʼanwa nuwasipxäna,
  Kawkhantix jan wali Hitler jupax horda ukamp makhataski...
  Ukampis jachʼa jachʼa tukur masinakätanwa,
  ¡Uka waynampi imill wawampi q"ala kayukïpxpan!
  
  Ukhama, jiwasax jach"a ch"axwirinakätanwa,
  Ukhamajj kunjamsa nuwasiñ yatiñamawa...
  Awki markamp mayachata , .
  ¡Oso ruso ukax wali coleratapuniwa, uk yatiñamawa!
  
  Ch"uqi taypinxa, waynanaka, imillanaka, .
  Kunjamtï jamachʼinakajj qʼala kayu tʼijtapki ukhama...
  Jupanakax ametralladorampiw ch"axwapxi,
  Ukat mä lassompiw katjapxtam, ch"amampiw katjapxtam!
  
  Uka waynax mapa patxaruw qunt"asïna,
  Ukat corbatax nina nakhantayañjamaw nakhanti...
  Jupax wali yatiñan estratega - ukhamarak sinti, .
  Ukat almax ch"amapax monolítico ukhamawa!
  
  Aka tawaquxa mä granada apta, .
  Mä pusir uñtataw ch"uqi taypin jaltxaña...
  Fascista ukax comeuppance ukaruw puri
  ¡Ukat balajj tʼijtkasajj uñisiriruw chʼalljjtäna!
  
  Suma , jiwasax wali thaya wawanakawa, .
  Uñisirinakasarux granizo ukham garabato lurapxta...
  Uka thayax wali ch'amaniwa - q'ala kayuni , .
  ¡Ukham jan walit uñjasaxa, thaya taypinkapxatax yatiñamawa!
  
  Ukhama, ¿kunas mä yuqall wawatakix granadaxa?
  Jupax jupanakarux jalxatañatakiw jaquntäna...
  Ukat Fuhrer ukax kutt"ayañapawa,
  ¡Janiw uka monstruot mä jach"a jach"a tukuñamäkiti!
  
  Akax mä imill wawaw bazooka ukar phichhantawayi,
  Jupax cuña talón ukarux ch"allt"awayi...
  Wali ch"ikhi amparanakapa
  ¡Supaya ukham nuwasi!
  
  Jisa, Hitler jilatajj jan walinwa uñjasini , .
  Nayax mä ch"aman puñchuruw t"ijtxa...
  Taqi kunat sipansa, jiwasan acero equipo ukampix,
  ¡Jupax chiqpachapuniw mä níquel ukan jikxatani!
  
  Jiwasax precursoranakax anqan wawanakakïtanwa,
  Chiqansa, mä sallqa saxraw nayan manqhan tʼijtʼaski...
  Ukat Fuhrer jupax nuwasiñat jaysañapawa,
  ¡Mä filo espadampi escudompiw utjistu!
  
  Ukampis uñisirinakax mä jaysäwi churapxani,
  Jupax botas ukanx ch"uqi taypinw congelasi...
  Ukat juyphi pachansa, jallupachansa qʼala kayukïtanwa,
  ¡Ukat Hitler chachan ejercitoparux ataúd ukan uñjtanxa!
  
  Jupanakajj nuwasiñan ukham chʼamanïpjjatap uñachtʼayapjjäna,
  Supaya pachpas khathatiski...
  Uka waynanakax nuwasïwinx mä cocodriloruw ch"iyjapxani,
  ¡Markasajj wali chʼamaniwa!
  
  Yatipxam, janiw khitis t'unjkistaspati,
  Uka waynat amuyasipxam, uka predador bastardo...
  Moscú marka jakʼanjja wali chʼamampiw ajanupar jawqʼjapjjta , .
  Ukat ukat Stalingrad markax suyt"aski!
  
  Aka chiqanx precursoranakax mä ch"iyar ch"iyar jaquntataw uñjasipxi,
  Jupanakax chiqaparuw aka axsarkañ Tigre...
  Ukat talonajajj thaya taypinwa qhantʼäna,
  ¡Janiw ina chʼusat anattʼañanakatakejj tiempojj utjkiti!
  
  Aka wawanakaxa, akanakaxa cuna ukata ch"axwirinakawa,
  Capable uñacht"ayañataki jach"a clase...
  Ukat imill wawax jisk"a arupax ist"asi, .
  ¿Kunatsa mä lunthatas ajjsaraspa?
  
  Imill wawanakax chuymapanx warawaranakaniwa,
  Jupanakax yatipxiw uka justo sexo...
  Janiw sinti qhipükiti nuwasiñ sarañataki,
  ¡Tanqhasiri uñisirix t'unjatäpan!
  
  Nazis sat jaqenakajj orco sat animalanakanïpjjarakiwa, .
  Aliados taypinxa, iyawsapxita...
  Ukampis precursoranakan arupax qhanawa,
  ¡Glorioso elfonakatakix punku jist"arasini!
  
  Ukat jiwasan caballeronakax, yatipxtawa, janiw liwxatapkaniti, .
  Jupanakax jach"a clase uñacht"ayapxani...
  Aka chiqanx thayampiw liwxatasipkäna, pino quqanak uñjta,
  ¡Uka cuervojj nayraparuw chʼajjwapjjäna!
  
  Stalingrad markanx jan axsarasaw nuwasipxta,
  Jïsa, Lenin chachan precursoranakapax yuqanakawa...
  Q"ala kayuni wawanakax amukiw sarnaqapxi,
  ¡Janq"u Rusia markat Kolyma markar puriñkama!
  
  Ukat Stalin sat jachʼa uñnaqtʼan pʼeqtʼiri, .
  Jupax alemanes ukanakatakix wali colerat verdugo ukhamarakiwa...
  Aka q'añu katarix t'unjatäpan,
  ¡Mä wawax kʼallkʼu jachatapax janiw sartaykstaniti!
  
  Kursk markan wali axsarkañ arco doblado, .
  "Pantera" tank ukax mä zorro ukham ágil ukhamawa...
  Ukampis jiwasan precursoranakamp chikajj wayn tawaqonakaw utjani,
  ¡Imill wawanakax wali suma uñnaqt"anipxiwa!
  
  Ukhamajj jan jaytjañäniti, precursoranaka, Tigresar,
  Ch"aman Fernandox nuwasiñaruw jank"ak puri...
  Uka waynax compostaski, lira uñjtanwa, .
  ¡Ukat maquinax wali yatiñampiw cargaski!
  
  Ukhama, uka waynax jan axsarasaw mä granada jaquntäna,
  Ukat jupax wali coleratapuniw uka laruman jawq"jatayna...
  Akax mä imill wawaw trenzanakap peinaski,
  ¡Janiw bombanakaru ukat napalm ukanakarux axsarapkti!
  
  Jichhax uka nuwasïwix Dnieper sat qutaruw puriski,
  Ukat walja wila masinakaw wartapxi - nuwasiñax wali qhuruwa...
  Nayax Pachamamaruw pampachañ mayirakï,
  ¡Ch"axwäwin jan k"umarakïrist ukhax kamachasmasa!
  
  Mä precursoratakix janiw mä arus jan ch"amanïñax utjkiti,
  Jupax ukham jach"a nuwasiri, nuwasir jaqiwa...
  wayn tawaqunakarux atipt"kaniti , yatisktawa, .
  ¡Imill wawanakax sapa kutiw fresco uñnaqt"anipxani!
  
  Ukhama, imill wawanakan p"iqinakapax liwxatäna, .
  Jisa, waynax jaquqaniwayi, mä bala apt"asisa...
  Ukampis yatipxam almax jan jiwiriwa - janiw chhaqkaniti,
  ¡Stalin jupa pachpaw uka kamachirux jiwatapat churawayi!
  
  Cienciajj taqe chʼamaniwa sasaw amuyapjjta,
  Taqi jiwatanakax premio katuqañatakiw jaktapxani...
  Ukat precursoranakatakix jiwañax janiw chʼamanïkiti, .
  ¡Mä ametralladora aptʼasisaw paraíso akapachar sarañäni!
  
  Aka pachax comunismo ukan utjpan,
  Kawkïris qhana ukat qullan thakhixa...
  Jupanakajj janiw atipjañatakejj jakäwinakap aptʼasipkänti,
  ¡Ukat janiw soviético thakhit jithiqtkañäniti !
  
  Berlín markanx precursoranakax marchasipkakiwa,
  Jachaqt"asiwi, orquesta ukat panqaranakan thuqt"awipa...
  Ukat wawanakax intimpi wila bandera dibujapxi,
  ¡Jach"a, wali k"ajkir samka!
  . JANK"A 9 JAQINAKANA.
  Ukañkamax , yaqha chiqanakanx realidad virtual de la Ultramatrix del Hipernet ukanx yaqha, wali muspharkañ ukhamarak amuyt"kay lurawinakaw utjawayi. Ukampirus, pachpa pachanx panpachaniw jan wali samkanaka ukat infierno ukhamakïpxiwa.
  1946 maran enero phajjsit 30 urunak saraqatarojja, taqpach Tercer Reich markankirinakajj nazis sat jaqenakan apnaqäwipar puripjjatapwa jachʼañchapjjäna. Chiqansa, tunka kimsani maranakanxa, ¡nazis ukanakan luratanakapax wali muspharkañawa! Uka markax mä jach"a jan walt"äwin jikxatasi, jilpach uraqpachan uraqip apnaqañ qalltawayi. Qhipa kasta armas ukanakax lurasiwayi, economía ukax jilxattawayiwa, Tercer Reich ukax chiqpachan uraqpachan imperio ukar tukuwayi, ¡jupan yänakapax taqpach uraqpacharuw ch"amanchawayi!
  Fuhrer jupa pachpaw juyphi pachax jan munkänti, Chipre markanw aniversariop amtawayi. Ukanwa wiñayatak jakaskäna ukajj utjäna, jukʼat jukʼatwa Tercer Reich sat machaq capitalar tukuwayjjäna.
  Nayraqatxa, Hitler chacharux mä machaq técnica uñachtʼayapxäna. Aviones de disco de combate ukanakax kunayman tuqir sarañ yatipxi ukat phisqa tunk kilómetros alturar jaltxapxi. Misiles A-15, ukax mä continentet yaqha continenteruw jaltxaspa ukat radio tuqiw apnaqasispa. Ukhamaraki, mä carga de explosivos jan ukax gas ukax tunka payan tonelada ukch"a pesaje ukaruw puriñapataki. Ukanakax qhipa sistemas de armas ukanakawa. Walja satélites ukanakaw nayratpach Uraqin jisk"a órbita ukar jaquntatäxi.
  Mä lurawix uraq manqhankir tanques ukanakan uñacht"ayatawa, ukax tunka paqallqun kilómetros por hora ukch"a uraqinx jank"ak puriñapatakiw ch"amanchasi, ukatx phisqa patak kilómetros ukch"a ch"amampiw reserva de potencia ukanirakiwa.
  Ukat E-500 sat jachʼa tanque uñachtʼayapjjarakïna, ukajj niya llätunka patak toneladanak pesaniwa. Armamento: pä lanzadores de bombas, kimsa cañones 88 mm ukat barril largo 100 EL ukat tunka payan armas antiaéreas multiuso. Ukampis aka autojj trenat apañatakejj wali jachʼawa, ukat cheqpach nuwasiñatak apnaqañat sipansa, amtañatakejj jukʼamp askiwa. Inas barcaza tuqi Leningrad markar puriyañax wakischispa.
  Ukat Hitler jilatarojj MP-54 sat jukʼamp suma fusil de asalto uñachtʼayapjjarakïna, ukajj mä esquinat apsuñ yati, ukat balas ukanakamp pä kuti apsuñ yati. Ukhamarus mä cartucho ukax núcleo de uranio ukat mä rifle ukampiw yant"ata, ukax phisqa kilómetros ukch"a dirigir ukhamawa, phisqa tunk milímetros ukch"a armaduraruw mantaraki. Aka chiqanx mä pluma bala apnaqapxirïna. Hitler chachan tecnologíapan qhipa luratanakapa. Juk'amp munatanakaja...
  Ukampis jukʼamp muspharkañ uñachtʼäwejja, metalat lurat nayrïr tanque piramidal uñstatapawa. Ukajj Hitler chachatakejj wali askipunïnwa. Uka tanka uñnaqapax ch"uqi, mä juk"a jach"a pirámide ukhamawa. Chiqansa, ukham maquinax janiw sectores débiles ukankiti. Ukatx janiw kuna bandejas utjkiti - jisk"a rodillos ukanakax taqpach maquinan manqhap ch"uqt"atawa. Kunapachatixa kuna ángulo ukata phichhantatäki ukhaxa, conchas ukanakaxa ricochet ukhamawa. Fritz ukax yant"awinak lurawayi, 105 mm cañón ukanw ch"axwawayxi. Chiqpachansa wali muspharkañawa. Armadura cementada ukax alemán armas ukan conchas ukanakap uñacht"ayi, jan ukax pluma conchas ukanakakiw uñacht"ayasi. Nayrïr tanque piramidal ukax janiw jichhakamax taqpach phuqhatäkiti, ukatx paqallq tunk tonelada pesa, armadura frontal 250 mm ukhamarak armadura trasera 200 mm. Chiqansa, jukʼamp sumaptaskakiniwa ukat jukʼamp sumaptayaskakiniwa.
  Ukampis mä qalltawiw lurasiwayi. Ukat machaq autox nayratpach AG sutimp uñt"atawa - Hitler ukar jach"añchañataki. Fuhrer, kunayman tuqitxa, wali kusisitaw jikxatasïna. Tanque ukan ladonakapax ukat juk"amp askixa, patapax atiniskañ jark"aqatawa, ukat jisk"a bomba acumulativas ukanakamp ataque soviético ukan axsarkañ avionanakapat jark"aqatawa. Ukat americano autonakan jan walt"awinakapat, ukax, ukampis janiw wakiskirïxiti, kunatix América markax capitulawayiwa.
  Uka tanque piramidal ukax AG-70 sutimp uñt"atawa, ukax auton pesaje ukarjamawa. Pistola ukax pachpa 105 mm ukhawa, mä juk"a jach"a tasa de fuego tunka payan muyuntat sapa minuto ukhamarak mä barril mayjt"ayañataki. Ukampis janiw ukax tukusiñapäkiti. Ukhamaw mä juk"amp nayrar sartat jach"a presión arma lurañax sarantaski, ukampis janiw ukham jach"a barril ukampix luraskiti. Ukampirus , pistolan calzoncillopan jach"a presión ukaw proyectil ukarux juk"amp jach"a qallta velocidad uñacht"ayani. Ukatx juk"ampiw alcance, exactitud ukat penetrante ch"amampiw ch"iyar jaquntañax jilxatani.
  Ukampis machaq jach"a presión armax janiw wakicht"atäkiti. Ukampirus janiw jichhakamax wakiskirïkiti. URSS ukax wali jach"a tanque T-34-85 ukampiw utji, ukax alemán armanakax mä junt"u aguja ukham blotter tuqiw mantapxi. Isov familiax janiw sinti uñt"atäkiti, jan ukasti nayra pachan IS-2 ukawa, IS-3 tank ukax wali jila chaniniwa ukat walja irnaqäwinakaw lurasi. Ukampis IS-4 ukax janiw jichhakamax lurañar mantawaykiti.
  Jichhax alemanonakax mä ventaja cualitativa incondicional ukaruw mantapxi. Ukat, inas, cuantitativo ukhamächispa. Jupanakax walja tanques ukanipxi, jupanakax estadounidenses ukanakaruw timón ukar uchapxaspäna.
  ME-362 ukan uñacht"ayawipax, waranqa chikatani kilómetros sapa hora, ukat yaqha avionanakax wali muspharkañawa. Ukampis jet avionanakax chiqpachansa, janiw disquetes ukanakamp chikachasiñapäkiti, janirakiw jankʼakis jan ukax suma irnaqäwinakansa. "Platillos voladores" ukanakax juk"amp jach"a nivel ukaniwa. Jupanakax nayratpach llätunk velocidades de sonido ukar puriñkamaw jank"ak puripxi. Ukat jupanakax taqiniruw ram.
  Ukhamarakiw wali askix fusiles ukanakax infrarrojo uñch"ukiñanakampi, lanzadores de granadas, bazookas ukat mä modificación Faustpatron ukan juk"amp sumaptatawa, ukax mä kilómetro ukch"a ch"allt"añatakiw ch"amanchasi, IS-2 ukarux nayraqatar ch"allt"asaw mä carga formada ukamp ch"allt"i. Luftfausts , phisqa kilómetros ukch"akama puriñ yati . Machaq misil superficial a aire ukax sonido ukarux reacciona.
  Disco ukham walja lurawinakan helicópteros ukanakax Kurt Tank ukan luratawa. Ukhamaraki mä arma práctica ukhamawa, juk"ampirusa partidos ukanakaru ch"axwañataki, ukhamaraki walja yaqha yänaka .
  Helicóptero ukax mä juk"a juk"amp jan walt"ayataw uñjasi, ukampis aire ukanx juk"amp sumw liwxatasi. Mä amuyt"awix armadura porosa, juk"amp k"acha ukat ricochet lurañ apnaqañänwa.
  Fuhrer ukaruw uka armadura uñacht"ayapxäna, ukax jutïrinx mä jach"a ukat suyt"äwiruw tukuspa.
  Uka diseñadorajj akham sasaw qhanañchäna:
  - Jilïrixa metal ukana elasticidad ukanaka jilxatayañawa, ukatxa taqi kunasa suma muyuntañapawa. ¡Ay Fuhrer, metal poroso ukax armadura tuqinx mä revolución ukhamawa!
  Hitler, kunjams jupax cackles :
  - Nayax jach"a ch"axwiritwa, Genghis Khan-at sipan juk"amp askiwa! ¡Ukat iyawsapxita, ¡jisk"a uraqinïpxtwa!
  Wali walja kunayman inventos ukanakaw uñjasi, plumas ukanakax balas explosivas ukanakaruw ch"axwapxi, ukat bombas ukanakax guisante ukham jach"akiwa, ukampis wali jiwayirjamawa . Ukampisa, negocio lurañatakix tiempow utji, ukat kusistʼañatakis tiempox utjarakiwa.
  Ukat Hitler chachajj kusisitaw wali munat kusistʼañanakar purtʼasïna: gladiatorionak nuwasiña.
  Uka Coliseojj mä millón jaqenakan qontʼasiñapatakiw lurasïna. Ukanjja, pallapallanaka ukat oficialanaka, chacha warminaka, permiso jutapkäna ukanakajj tantachasipjjäna. Jupanakax wali kusisitaw uka jach"a uñacht"äw uñch"ukipxäna. ¿Ukajj nuwasiñajj utjañapänti? ¡Ukhamaw pasani!
  Hitler jilatampi ukat jupamp chik saririnakampejj chʼajjwäwejj uñjapjjäna. Fuhrer sat chachan chʼeqa amparapanjja, Friedrich sat wiñay waynampi Helga esposapampiw qontʼatäsipkäna. Uka avión apnaqerejj nayratpach usurïjjänwa ukat mä yoqall wawanïñwa samkasïna.
  Ukat yaqha chimpunakax utjarakïnwa. Jisk"atpachax Speer, Ministro de Armamentos y Municiones de Reich. Jichhax mä jach"a reestructuración de economía mundial ukaw utjawayi, machaq orden ukarjam phuqhañataki. Walja yänakaw lurasïna. Ukampis Fuhrer sat chachajja, URSS markan taqpach territoriop katuntasiñapaw wakisïna. Arkhangelsk markat Chukotka markar mä línea ferroviaria lurañataki, ukat juk"ampirus Alaska ukat EE.UU. markan chika taypinkir suyunakar puriñkama.
  Ukhamarakiw wali askïspa, mä línea ferroviaria Burley - Moscú-Delhi ukax Pekín markar puriñapataki. Ukhamaw Fuhrer ukan jach"a amtanakapax.
  Hitleran amtapa: - ¡Jan jaytjasaw taqpach Rusia markar katuntañasawa, ukat uñjañäni!
  Ukañkamax menaje ukankirinakax uka uñacht"äwimp kusist"ayasipxi. Mä imill wawax bragas ukat janq"u ñik"utampikiw arena ukar t"ijtäna. Jupajj amparanakapan mä espada aptʼatäskäna. Uka nuwasirix Fuhrer ukat jupamp chik saririnakaruw qunqurt"asïna. Imill wawanakax niya q"ala jan isin nuwasipxi ukhax wali estético ukhamawa . Ukat qʼala kayunakajj jan uñtaskañ khuyapayasiñampiw grava patjjar chʼalljjtayasi.
  Mä imill wawax rubio ukhamawa, heraldox Astarata sutip yatiyatayna . Payïrix wila ñik"utani, Rayo sutimp uñt"atawa ukat sable ukampiw uñt"ata.
  Panpacha imillanakax maynit maynikamaw sayt"asipxäna. Suma uñnaqt"aninakax wali suma uñnaqt"anipxiwa, niya q"ala jan isinïpxiwa, jisk"a bragas ukanakakiw utji, rubio ukanakax escarlata ukhamawa, ukat wila p"iqininakax janq"u.
  Hitler chachajj jupanakar uñkatasaw wali jachʼat arsüna ukat akham sänwa:
  - Wali suma uñnaqt"anipxiwa. Ukat ukham suma uñnaqt"anïñ t"unjañatakix, ¡wali khuyapayasiñaw sañani!
  Borman chachajj jachaqtʼasisaw akham amuytʼayäna:
  - ¿Panpachani jakasipxañap muntati, Fuhrer jilata?
  Hitler chachajj iyaw sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - Jakirinaka ukhamaraki jani ch"ama tukutanaka. Suma , inas jupanakax mä juk"a ch"iyjasipxchispa! ¡Jiwasax estética ukatakiw jikxatastanxa!
  Borman chachajj mä amuytʼasir negociante jaqen jachaqtʼasisaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - Taqi kunas chiqaparu lurañäni, ¡ay jach"a !
  Fuhrer sat jaqix kusisitaw jachaqt"asïna ukat chicle americano uk masticañ qalltäna. Ukhama, akax wali askiwa. Estadounidenses jupanakax papilas gustativas ukanipxi ukat taqi kunas wali fresco ukhamarak atractivo ukhamaw uñjasi. Yämas chicle masticaña. Uka pachparakiw Fuhrer ukax piña, platano ukat naranja ukanakamp chocolate ukamp mistu, mä quri plato ukan diamante ukanakamp ch"allt"ata.
  Hitler chachajj janiw aycha gustkänti, jan ukasti chocolate cítricos ukat helado ukanakamp wal munasïna.
  Jupax q"ala janchi warminakan janchip uñch"ukiñ munarakïnwa. Jila partejja, qʼala jan isinïpki uka walja películanakaw Tercer Reich sat cheqan grabasïna . Wayn tawaqunakarus yatiqañ utanakanx Eros tuqit yatichäwinak yatichapxirïna.
  Uka arunakaxa akhamawa: - Juk"ampi wawanaka utjañapataki. Oficialmentex pusi warminïñapatakiw jaysatäna, ukampirus homosexualidad ukax jark"atänwa. Wayn tawaqunakax imill wawanakax yuqall wawanakar munasipxañapawa, ukat yuqall wawanakax imill wawanakar munasipxañapawa, ukat chacha warmi ikthapiñax wali askiwa! Ukatxa janiw kuna jan walïkisa ladupan ikintasiñaxa, ukat munatamax chachamat sipan jukʼamp sumächi ukhaxa, munasirimar ususiñax wali askiwa.
  Arenankir imillanakax wali suma ukat wali yatiñampiw cerco lurapxäna. Imill wawanakax suma yatichatäpxänwa, ukax qhanaw amuyasïna. Q"ala, musculoso cuerponakan sarnaqawipax wali jank"akiw ukat nayrarux kusisiyaraki. Jach"a pantallanx imill wawanakax jak"at uñacht"ayatawa ukat colores ukanakampiw uñacht"ayata. Uñchʼukirinakajj wal kusisipjje.
  Fuhrer jupax imill wawanakarux prismáticos ukamp uñch"uki. Ukat jiskht"asi:
  - ¡Q"ala kayunakapan manqhanx q"añunakaw utji!
  Imill wawanakan q"ala kayunakap manqhanx q"añunakaw ch"iqintatäski. Hitler chachan tʼaqhisiñanakapat maynïrejj suma imill wawanakan talonanakap phayañänwa. Ukhamaraki chuchu chuchu phichhantañaxa wali sumawa.
  Fuhrer chachajj warminakaru ukat suma yuqall wawanakar tʼaqhesiyañ wal munäna. T"aqhisiyañ munañax qhanaw Marqués de Sade ukan uñjasiwayi. Ukampirus Hitler juparux janiw gustkänti kunapachatix suma warminakax jiwapxirïna, ukat mä juk"a t"aqhisiyañ yant"äna, janiw jiwayañkamakiti.
  Ukampis ¿kunjamarak mä imill wawar jan tʼaqhisiyasmasti? Fascista sat jaqenakan yaqha kusistʼañanakapajj precursoranakar tʼaqhesiyañawa. Chiqpachansa wali muspharkañawa. Jumax uka waynarux t"aqhisiyasmawa, ukampis jupax sayt"iwa. Mä taqpach atipt"asiwi: jaljata jan ukax jan jaljata. Jan ukhamäkaspa ukhajja, precursorajj tʼaqhesiyataw jiwañapäna.
  Ukat Fuhrer chachajj tʼaqhesiyatajj janiw yatiñanïkänti sasaw chuym ustʼayasïna.
  Jichhax wila ñik"utan tawaqux sabrep chhaqhayawayxi. Ukat uka rubio nuwasirix venenompiw sist"asïna:
  - ¡Khuyapt"ayasiñataki mayipxam!
  Wila p"iqin jaqix tantachasirinakarux akham sasaw arsüna:
  - ¡Nayarux khuyapt"ayasipxam, ¡muyt"apxam!
  Fuhrer sat chachajj chuym chʼalljjtayasïna ukat akham sasaw mayïna:
  - Walikiwa, nayaxa mä thuqhuña churapxsma! Ukampis ¡ chhaqhat jaqin talonap mä juntʼu hierrompiw phichhantañama!
  Mä uywatax mä junt"u thujrumpiw imill wawan q"ala suelapar jaquntäna. Jan munkasaw arnaqasïna ukat arnaqasïna, phichhantat qʼala kayup chʼalljjtayasïna. Ukatxa, chʼamampiw sartasïna ukat laqʼampiw sarnaqäna.
  Hitler chachajj akham sasaw jachʼat arsüna:
  - Payïri talón cauterizaña simetría ukataki.
  Jach"a moor jaqix mä wila ch"uxña thujrumpiw imill wawan q"ala, mä juk"a q"añut uñtat suela tuqir ch"allt"äna. Jupax arnaqasïna ukat qunqurtʼasisaw quntʼasïna. Ukax mä...
  Fuhrer ukax uk uñkatasax aycha manq"irjamaw lakap ch"allxtayäna.
  Ukatxa, lakap chʼallxtasaw akham säna:
  - Ch"axwawixa, chiqpachansa wali llakt"atawa, ukampisa imillanakaru t"aqhisiyasmawa!
  Uka arkirinakax aycha manq"irjamaw qhuruchasïna.
  Fuhrer chachajj wali qhuru chuymampiw akham säna:
  - ¡Ukat jichhaxa jiwayañ pachaw purini! ¡Jiyanakamp chika sarañäni!
  Uka yuqall wawanakax arena ukar jaquntatäpxänwa. Fuhrer chachajj janiw jupanakar khuyaptʼayaskänti, ukampis Hitler chachajj chika qʼala jan isin yuqall wawanakar uñchʼukiñ wal munäna. ¡Jiwapxpan, juk"amp warminakaw ukham jaqinakar yuripxani!
  Ukax tunka payan chinonakaw tunka payan ch"iyar jaqinakamp ch"axwapxirïna. Uka yuqall wawanakax espadanakampi, puñalanakamp armatänwa, amuyataxa, jukʼamp wila wartasiñapataki.
  Hitler chachajj lakapsa jawqʼjasaw sistʼasïna:
  - ¡Ay quta, quta, quta, quta Orión!
  Uka waynanakaw ch"axwapxäna ukat ch"axwañ qalltapxäna ukat ch"axwañ qalltapxäna. Uka yuqall wawanakax , niya tunka kimsani jan ukax tunka pusini maraninakax chiqpachapuniw ch"axwapxirïna ukat chhuxriñchjasipxirïna.
  Fuhrer jupanakax janiw q"illu ukat ch"iyar jaqinakarux gustkänti. Ukat pä tuqit jiwayañ uñjañax juparux gustänwa. Chiqansa , kunapachatï rusanakax nuwasipxi ukhaxa, janqʼu ñikʼutan yuqall wawanakax jukʼamp suma uñnaqtʼanïpxiwa . Fuhrer sat animalajj wali animalänwa, mä toqetjja janiw khuyaptʼayasiñ yatkänti, ukampis mayni toqetjja, janqʼo ñikʼutan wawanakaruw gustäna. Ukampis jan jiwayasaw tʼaqhisiyañ munäna. Jan ukasti inas precursoranakax ukhamächispa.
  Jichhax janiw Rusia markamp ch"axwañax utjkiti, ukat partidos ukan ataques ukanakax jiwataw uñjasi, ukax wali llakiskañawa.
  Stalin jupax sabotaje jan ukax operaciones militares ukanakax uñisirinakan líneas qhipäxan jan lurapxañapatakiw kamachinak churäna. Partidos ukat uraq manqhan ch"axwirinakax niyaw congelatäxapxäna. Partidonakax local nacionalistas jan ukax sinti fanaticos comunistas ukhamäpxänwa. Khitinakarutix Stalin jupax janiw kamachiwaykiti, ukampis jupanakax juk"anikiw utji. Ukat jaqinakan vengadores ukanakas utjarakiwa, jupanakax fascistas ukat comunistas ukanakarux contraw sayt"asipxäna. Ukhamajj janiw taqenis uka tregua uñtʼapkänti. Ukat jaqinakan aychapax waljaw utjäna.
  Gladiador ukan nuwasiñanakapatakix wakicht"atäspawa.
  Fuhrer jupax mä juk"a helado manq"äna ukat chika nayrampiw wila masinak uñch"ukiskäna, jan apuestas lurasa.
  Kunapachatï arenankir qhep qhepa waynarojj qhepäjjat chʼankhampi jawqʼjapjjäna ukhajja, jiwat cuerponakajj ganchonakampiw jaljasipjjäna ukat aynachtʼayapjjarakïnwa.
  Hitler chachajj larusisaw akham säna:
  - ¡Jiwasax mä q"umachañ lurapxta!
  Ukatxa mä machaq nuwasïwi. Q"illu imillanakax ch"iyar imill wawanakampiw ch"axwapxirïna. Ukatjja, nuwasirinakarojj qʼala qʼala qʼala ukat espadanakampiw ringar jaqontatäpjjäna. Lanzanakampi, espadanakampiw jupanakarux chʼalltʼañ qalltapxäna.
  wali kusisitaw akham säna :
  - ¡Nayaxa jiwaña jaqiwa! Juk"amp chiqaparux, ¡mä superman!
  Imill wawanakax nazi menaje ukan kusist"añatakiw hackear ukat rasguño lurapxäna. Q"illu nuwasir jaqit maynïrix chuchup khuchhurata ukat wilax mistuwayxänwa. Yaqhipanakax jaquqasipxäna ukat antorchanak ñik"utapar katxarusa, jan ukax Venus sat quqan pechopar katxarusaw jilsupxäna. Yaqhep jaqenakajj jukʼamp jan waliruw puripjjäna. Qhuru jaqinaka, qhuru sarnaqawinaka.
  Ukat Fuhrer chachajj wali munañampiw uk uñjäna.
  Kunawsatix mä verdugox mä warmin púbico ñik"utap ninamp phichhantki ukhax wali llakisiñawa, ukat sádico chachanakax ukampiw sartasipxi. Hitler chachajja, warminakar sinti tʼaqhesiyañwa gustäna. Ukat akanx jupanakax wali t"aqhisiñampiw jiwapxarakïna.
  Fuhrer sat chachajj wali kusisitaw qʼochüna:
  - ¡Nayra reyinakan coronanakapax verdugonakapan amparapankiwa, ¡jaqinakan amtaparjama! ¡Ukat jan puntunak jaquntapxamti!
  Ukat uka uywax mä superhombre ukhamaw amuyasïna, ukat Diosas ukhamarakiw larusitayna, mä nuwasir loco jaqir uñtataw larusitayna.
  kunjams mä chachax medio alturat aynacharu, jupax janiw secundaria tukuyat yatiqañ utar puriñs yatkiti, ukax uka pachar sartañx ch"amawa . Aka Uraqinxa wali jach"a atipt"iriruw tukuñama. Ukat kunatï alajjpachar paskäna ukajja, Fuhrer sat barcojj cadenat tʼijtjjkaspas ukhamawa. Ukat mä wali suerteni monstruow uñstäna.
  Hitler chachajj naranja juyra umtʼasajj akham sänwa:
  - ¡Uka kamachi!
  Imill wawanakax jiwxapxänwa, ukhamatwa yuqall wawanakax jupanakan lantix irpata. Ukat q"illu, ukat ch"iyara, ukat janq"u. Ukatxa, maynit maynikamaw chʼaxwapxarakïna, ukampis janiw kuna sistemas utjkänti: khitis yati kunsa . Jupanakax sapxiwa, nuwasipxam, janiw kunas amuyt"asis paskätamti.
  Chiqpachansa mä loco nuwasiñaw qalltawayi. Ukat mä masa jiwat jaqinaka, jiwayat nuwasirinaka. Yuqanakax jiwapxi, liwxatapxi, amparanakap kayunakap chhaqhayasipxi.
  Jiwatanakajj arenat apsutäñatakejj jukʼakiw tiemponïpjje. Ukat jukʼamp jukʼampiw wilax utji.
  Fuhrer sat chachajj pulmonanakapan patapanwa arnaqasi:
  -¡Wila jawiranakaxa aka uraqi taypina jallu puripxpan! T'aqhisiñat jacht'asipxpan - ¡taqi chiqanw ninax utji!
  Jïsa, ukat ukham monstruox akapachanx juk"amp ch"amanchata ukat axsarkañ político ukhamawa. Chiqansa, janiw jupakix estado pʼiqinchirïkiti, jan ukasti jukʼamp thaya ukat wali axsarkañawa.
  ¡Ukham genio ukat locura ukanakamp mistuñax ch"amawa, kunawsatix mä políticox mä pachanx mä monstruo, payaso ukat chikat uraqpachan emperador ukhamäki ukhaxa!
  Hitler chachajja, warminakan wila wartasipjjatap uñjäna, ukat samañapanwa akham sasaw arsüna:
  - ¡Nayaxa jaqi manq"iritwa! ¡Nayajj mä canibal jaqëtwa!
  Speer jupax mä juk"a jisk"achasiñampiw arupanx akham säna:
  - Alemania markax jach"a cultura ukat fenomenal tecnológico ukan jikxatatanakan markapawa, Fuhrer-ja.
  Hitler chachajj larusisaw akham säna:
  - Nayaxa pirámide tankaxa wali askiwa. ¡Ukajj wali llakkañakiwa!
  Speer chachajj wali jachʼatwa akham säna:
  - ¡Ukax juk"amp sumaw utjani, Fuhrer! ¡Taqi kunas juk"amp sumaptaniwa, tecnología ukamp chika!
  Fuhrer chachajj larusisaw akham säna:
  - ¿Kawkitsa qalltawaytanxa? ¿Amtastati? ¿Kuna tanques ukanakas Europa markar mä phajjsi chikatani katuntañatak yanaptʼäna? T-3 ukat T-4, jan yanapt"asir Matildas ukat francés mastodones ukanakar saykatañataki. "Uka monstruojj amparanakap ladonakapar chʼoqtʼasïna ukat mä coloso sat animaljamaw cheqaptäna, qhoruchasïna. - ¡Qhawqha jisk"a qalltawaytanxa! ¡Ukat kunjamsa jichhajj tankinakajajj jiljjattawayjje! ¡Janiw akapachan yaqha sarnaqäwinakapajj uk yatkiti! ¡Patak waranqa pallapallanakamp qalltañataki , ukat jilpach uraqpachan apnaqañataki!
  Speer, aka kutix jan sawkasis , suma chuymampiw akham säna:
  - ¡Ukat janiw khitis akapach qalltatpach ukham manq"äw uñjkiti!
  Hitler chachajj qorit lurat mä tenedor aptʼasisaw mä piña chʼiyjäna. Munat almaja laykuw manqʼantayäta . Ukatxa tenedorpampiw ch"iyar caviar vaso allsuwayxäna. Janiwa suma amuyt"awikiti. Manq"añ yant"kasax Fuhrer jupax challwa laq"unakaruw ch"allt"asïna. Chiqansa, bikini isimp isthaptʼat pä imill wawanakax guardia ukham saytʼasipxäna ukat jankʼakiw fascista jachʼa jaqin chalecop pichthapipxäna.
  Hitler chachajj akham sasaw akham säna:
  - Caviar, akaxa diosanakan manq"apawa!
  Uka uywata imillanakax mä arukiw jaysapxäna:
  - ¡Jumax diosanakan Diosapawa!
  Fuhrer chachajj lakap chʼalljjtayasïna ukat akham sänwa:
  - ¡Nayampi Taqi ch"amani Diosampixa, mä sapa mayjt"awikiwa!
  Imill wawanakax mäkiw jiskt"apxäna:
  - ¿Kawkïris, ay jach"a?
  Fuhrer sat jaqix sayt"asisaw , akham säna:
  - Diosax khuyapt"ayasiriwa, ukampis nayax janiw ukhamäkti!
  Imill wawanakax janiw iyaw sapkänti ukat janiw sasaw sapxäna:
  - ¡Jumaxa suma chuymani phujukiwa!
  Fuhrer sat jaqix akham sasaw qhuru arsüna:
  - ¡Janiw nayajj phujukïkti, jan ukasti lamar qotakïtwa! ¡Ukat mä jachʼa tornado uwijanakampi!
  Ukat kunjams aka uwijax qhuruchasi. Jan ukax inas mä chop...
  Ukat wilax arena ukan wartaskakiwa. Imill wawanakat sipansa, yuqall wawanakax nuwasipxi ukat jiwapxi. Chʼakhanakap pʼakjasaw wila chʼalljjtayasipjje.
  Hitler chachajja, kunjamsa jupa pachpajj gimnasio ukan jawqʼjapjjäna uk amtasi. Jupanakax jisk"achapxituwa ukat pantalonajas apsusipxituwa, ortigampiw asnujar jawq"japxitu. Kunjamsa ukajj jiskʼachañjamawa. Fuhrer chachajj jucha luririnakapat amtasïna, ukat jupanakat vengasiñatakiw arsüna. Ukat juramentop phoqäna. Walja maranakas pasawaykchïnjja. Fuhrer sat chachan nayra yateqer masinakaparojj SS sat sotanonakanwa tʼaqhesiyapjjäna. Ukat uka qhipatxa, jukʼat jukʼat jiwapxañapatakiw jiwayañ utanakar khitapxäna.
  uñisirinakaparuw jan sinttʼasis sarnaqäna . Chiqpachsa ukat amuytʼasirïñsa. Jichhax Fuhrer jupax qhipa amtaparux jak"achasiwayi: uraqpachan apnaqañapataki.
  Mä kusiskañ jan waltʼäwix religionat jisktʼañawa. Hitler chachajja, ukham machaq iyawsäwijj ariano envolturan monoteísmo ukhamäspawa sasaw amuyi.
  Paganonakan luratanakapax janiw Tercer Reich ukham wali nayrar sartat imperiotakix askïkiti. Monoteísmo ukax wakisiwa, ukampis kuna formansa. Qalltanjja, Fuhrer chachajj islam religionaruw jakʼachasiñ munäna. Kunjamatix, janiw Diosax utjkiti jan ukasti Taqi Ch"aman Diosawa, ukat Adolf Hitler jupax profetapawa.
  Ukampis uka qhepatjja, ¿Fuhrer chachajj pachpa Trinidad sat religionankir jaqëñ amtampiw chuym chʼalljjtayasïna, kunjamtï Diosajj jaqer tukuwayki ukhama? Hitler chachjamarakiw Taqi Ch"aman Dios Yuqar uñtasita. Jan ukajj ¿Diosa Awkitsa? Fuhrer sat chachajj walja amuyunakanïnwa. Ukat ukhamatwa lurasispa, ukat ukhamaraki. Jan ukax ¿jan ukax mä Trinidad uñstayañas wakisispa, jan ukasti mä kasta dualismo uñstayañasa?
  Chiqansa, amuyunakax mayj mayjäspawa. Machaq religionan anqäx uñstawipax cruzanak lantix esvásticas ukamp uñt"ayatawa. Machaq iglesianakan cúpulanakapajj muyu ukat qorit luratänwa. Chiqansa, mä machaq iconostasis ukampi, Tercer Reich irpirinakan ukhamarak ch"axwañ heroes ukanakampi. Mä arunxa, taqi nayra santunakax chhaqtayatäxiwa. Ukampis velas, sañäni, ukat qorit lurat marco ukan icononak jistʼantatäki ukanakas utjaskakiwa. Taqi sacerdotenakaw pallapallanakan uniformepampi isthapt"asipxi, ukat amparanakaparux chint"asipxi. Warminakax templonakanwa irnaqapxi. Templon qʼañu jucha lurañas utjarakiwa. Ukax niyaw paganismo ukarux jak"achasi.
  Velas ukanakat sipansa, antorchanakas qhantʼayatarakiwa. Pachpa iglesianjja walja wilanakaw utji, altaranakas wilawa. Ukhamaraki, esvástica ukham uñt"at candelabronakax apnaqatarakiwa. Uka musicajj wali askirakiwa. Ukatxa, órganos ukat jukʼamp jichha tiempon utjki uka instrumentunakaw utjaraki. Yamas Hitler chachajj hard rock sat musicaruw ritmopampi wal munasïna. Kunawsatix taqi kunas kick out ukat metal ukax ist"asi.
  Ukhamajj serviciojj mayjäspawa. Calm , mä órgano ukan istʼasiñapataki, jan ukax istʼañapataki.
  Fuhrer ukax amtasiwayi, jichhürunakanx Krauts jupanakax machaq lanzador de gas uñacht"ayapxarakiwa. Kunas wali ch"amani, mä pista auton. Mä kutikiw phisqa tunk hectáreas quqanak phichhantañ yati .
  Hitler chachajja, qʼala jan isin, phichhantat imill wawanakajj tʼijtjjapkäna, ninajj qʼala kayunakap phichhantasipkaspa ukhamwa amuyäna. Ukax wali suma ukat sexy ukhamawa.
  Rusia markanxa, alemanes ukanakax inas juk"amp qala chuyman sayt"asiwimp jikisipxchïna. Ukat Fuhrer chachajj mä rusa warmir tʼaqhesiyañ wal munäna.
  Hitler chachajj sillpʼisaw akham arnaqasïna:
  - Walikiwa, juk"ampi ch"amampi ch"axwaña. Uka yuqall wawanakarux antorchanakampiw ch"axwapxam.
  Fuhrer chachajj wawatpach mä kusistʼañ amtäna. Jupanakjamarakiw ayllun wawanakapax ch"axwañ anatapxirïna ukat mä pä yuqall wawanakaruw katuntapxirïna. Ukhama, jupanakax t"aqhisiyañ qalltapxäna. Ukatjja, janiw kusistʼañatakikiti , jan ukasti cheqpachapuniwa. Periódico laphinak amparanakap taypin uchapxi ukat ninamp phichhantapxi. Kunjamsa uka rubio ayllunkir waynax arnaqasïna ukat jan kuna llakimpiw mesaru chint"at soganak p"akjañ yant"äna.
  Jïsa, tʼaqhesiyañaw utjäna. Ukajj saltʼat thujsänwa , kunjamtï mä uwijajj pincho patjjar tostʼapkaspa ukhama. Ukajj Hitler jilatarojj larusiyarakïnwa. Ukat uka waynan chʼuxña kayunakaparux uka ramampiw jawqʼjäna.
  Ukhama, Fuhrer ukax mä monstruo ukhamawa. Chiqpach jan jaqirjam sarnaqir jaqi . Ukat ukat payïr waynan amparanakap taypin nina nakhantayapxi. Suma wayna
  t"aqhisiyata. Ukhamatwa Hitler chachajj nayrïr kuti tʼaqhesiyañajj kunja kusiskañas uk yatjjatäna. Jupatakejj mä kasta payïr kusistʼañaruw tukuwayi. Ukat chacha warmi ikthapiñ lanti
  warminakamp chika. Chiqansa, Fuhrer sat jaqix colerasïna. Amuyataxa , superman ukar tukuñatakix tukuyarux boner ukar tukuñaw wakisi.
  Janiwa, uka episodio ukax yuqall wawanakar t"aqhisiyatapatx janiw jan mutuyatäkänti Fuhrer . Jupanakax ch"iyjapxäna ... Wali askiwa , janiw kuna jach"a jan walt"awinakas utjkänti, yuqall wawanakax jisk"a ch"akhanakakiw katuqapxäna. Ukampis amuyataxa, jakäwip tukuykamax axsarañampiw tʼaqhisiwayapxi.
  Fuhrer sat chachajja, Nayrïr Jachʼa Chʼajjwäwin katuntat jaqenakar tʼaqhesiyañatakejj wali amuyumpiw tʼaqhesiyäna. Ukhamajj janiw mä carrera luraskänti, jan ukasti wakiskir experiencianak jikjjatäna. Pusi ordenanaka ukat cabo ukhamakiw grado, ukat Adolf Hitler jupa pachpaw niyaw juykhüxäna ( llakt"asiñjamaw walja millones jaqinakatakix, juk"akiw!), ukhamax janiw sinti rosas amtawinakax utjkänti.
  1918 maran jallupachanxa, kunapachatix pusi tunk kilómetros ukhakiw París markar qhiparäna, ukat janïr uka pachax Rusia markax bolcheviques ukan kutkatasiwinakapamp phuqhantatänwa, ukat Rumania markax capitulatäxänwa. Aka verano urunwa Alemania markatakix ch"axwäwix niyaw tukusxani sasaw amuyapxäna. Ukat uka qhepatjja, Hitler chachajj gas sat aparatompiw ataquejj utjäna. Kunjamsa jañchi tuqitsa, amuyunsa wali llakiskaspa.
  Inas ukat Fuhrer ukax armas químicas jan apnaqañapatak kamachirux wali ch"amampiw arxatäna. Ch"axwäwix taqpachanx Wehrmacht ukatakix wali askiwa, ukat tecnología ukax sapa kutiw juk"amp sumaptaskäna, ukat jan ch"aman yänakampix lurañax utjarakïnwa.
  Fuhrer chachajj jupanakatakikiw mä excepción luräna, jupanakajj judionakakiw utjäna. Ukat gas ukamp venenompiw chʼalltʼasipjjäna. Chiqansa, aka qhipa urunakanxa, judio cientificonakax carcelanakan irnaqapxañapatakiw waytʼata, ukat yaqhipanakax lurañ utanakansa fabricanakansa irnaqapxañapatakiw waytʼapxi. Jichhax Krauts jupanakax jach"a proyectos de construcción ukanakaw uraqpachan qalltawayi.
  Hitler chachajja, sartenan mä loach ukham saltasaw akham säna:
  - ¡Ukat jichhaxa leonanakawa!
  Walja manq"at awtjata uywanakaw hangar ukar jaquntatäna. Uka yuqall wawanakarux nuwasaw tʼaqhisiyañ qalltapxäna. Uka yuqall wawanakax jan axsarasaw espadanakampi ukat lanzanakampi kuttʼayapxäna.
  Fuhrer sat chachajj akham sänwa:
  - ¡Jiwasa! ¡Jupanakarux qhatiyapxam!
  Ukat loco ukham saltañäni. Ukat kunayman markat jutir yuqall wawanakax qʼala kayunakap manqhar qʼañunak warantapxäna, ukampis niya qʼala jan isinïpxänwa. Jupanakax bozales especiales ukanakan yanapt"apampiw ch"iqiyapxirïna, ukhamat gladiador waynanakarux phichhantatäpxañapataki. Ukat phichhantat aychax jukʼampiw jachʼat arnaqasïna, ukat thujsarakïna.
  Hitler, saltasinxa, akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Phichjaña, ch"allt"aña, t"aqhisiña! Nayax janiw Jach'a Tata Mazai ukhamäkti !
  Chiqans Fuhrer ukax janiw jichhakamax achachilakiti, ukampis walja wawanakaniwa inseminación artificial ukamp jikxatata , niya walja patak wawanakaniwa. Jupanakax tunka payan jamasat campamentonakan imatäpxiwa. Hitler chachan espermatozoidep aptʼirinakan mä taqpach harén ukaw purakapan utjäna. Ukat chiqans ukax mä sapa heredero uñt"ayañanx mä jan walt"äw uñstayi.
  Hitler pachpaw mä chachajj jupar lanti irnaqañapa sasaw amuyi, ukampis wali suma jaqenakjja, mä atiptʼäwimpiw amtasini.
  Jiwañ tuqit amuytʼañax tiranoruw llakisiyi. Chiqansa, Fuhrer sat jaqix wali kʼumaräkaspas ukhamawa ukat wali sumaw jikxatasi. Janiw vegetariano manq"añanakat sipansa, Hitler jupax sapa uruw qutan umamp jaqt"asi ukat ejercicio lurañ yänakampiw ejercicio luraraki. Fuhrer ukax jiwañ axsarañjamawa. Ukhamaraki, kunapachatix herederonakax jan jilsuwayapkiti, ukat janirakiw atiniskañ sucesoranakax uñjatäkiti. Hermann Goering jupax qhanaw Fuhrer ukan lurawiparux janiw askïkiti: escala de personalidad ukax janiw pachpäkiti, janis ukham loqhe jaqïkchixa. Ukampis Goering chachajj droganakampiw viciadorakïna, ukat janiw ukham viciompi Fuhrer ukhamäkaspati.
  Goebbels jupax ch"amaniwa, chiqpachans ch"aman propagandista, wali yatiñani, ukat Fuhrer ukarux fanaticamente chiqa chuymaniwa. Ukampisa, jiskʼakiwa, chʼiyjarakiwa, ukat mä urux mä paquete cigarro fumarakiwa. Chiqansa, jupax Goering sat jaqit sipansa jukʼamp sumäkchisa. Inas jupax mä sucesorjam utt"ayatächispa?
  Himmler ... Inas chiqpachans estadon payïr jaqi ukhamarak policía secreta p"iqinchirïchi. Wali amuytʼasir uñnaqtʼanïkchisa, jan sinttʼasiri verdugowa. Janiw sádico ukhamäkiti, jan ukasti thaya wilani. Jupax Kimsïr Reich markan ciencia tuqit nayrar sartañapatakix walpun luräna. Mä aski lurawi: zombie pallapallanaka. Ch"axwirinakax janiw axsarapkiti, ist"asirïpxiwa, títeres ukanakar uñtasita, jupanakax janiw llakinak jikxatapkiti, jan ukasti llamp"u chuymanïpxiwa. Ukampis , Fuhrer chachajja, Himmler jilatarojj jupar lantipat oficialjam uñtʼayañajj jan walipunïtap amuyasïna. Hitler chachajj janiw inamayakïkänti, jupajj guardia personalanakaparojj sistema SS sat cheqat apsuwayjjänwa, kunjamtï Abwehr sat organizacionajj apsuwaykäna ukhama.
  Himmler jupax dictador ukhamäspawa, mayninakat sipanx juk"amp chiqapar uñjatäspawa. Ukampis Fuhrer jupax amuyasïnwa, akax jan carisma ukan irpiriwa, jupax axsarañapawa ukampis janiw munatäkaniti. Ukampirus, propaganda ukax irnaqaspa ukhax mä chikat población sensitiva ukax verdugo ukarux munasipxani!
  Suma, Bormann, taqpachanx, jakäwipanx suxta jaqit sipan juk"ampi ukat mä apnaqirit sipans mä intrigante ukhamawa. Ukat mä jan wali jaqirakiw. Mä secretario ukhamax wali askiwa, ukampis ¿uraqpachan mä imperio p"iqinchirjama?
  ¿Speer ukax? Aka equipo nazi ukankirinakax juk"amp yatiñani ukat wali ch"amaniwa. Armas lurañan ukhamarak ejercito ukar jach"a yänak churañanx wali jach"awa. Speer jupax wali wayn tawaquwa, yatxatatawa ukat wali muspharkañawa. Ukax ch"amampi ukat flexibilidad ukampiw utji. Ukampis Fuhrer chachajj jupa pachpat jan jitheqtañapatakiw amuyasïna. Speer jupax wali yatiñaniwa, Fuhrer ukan mä wawaparux ch"am churañapataki, ukat jupa pachpaw dictador ukar tukuspa.
  Mainstein ukat Rommel jupanakax? Kimsïr Reich ukan wali suma p"iqinchirinakapat pä. Jupanakax , chiqpachansa, jupanakan amuyuparjamax yatiñanipxiwa , ukampis martines apnaqirinak tukuyapxi ? Ukat ¿pallapalla profesionalanakar chʼam churañax walikïskiti? Ukhamaw Partido Nazi ukax t"unjasispa.
  Mä amtawikiw utji: Fuhrer ukax wali jaya pachaw jakañapa, wawanakan jilsuñapkama, ukat jupanakatx sapakiw , jan uñt"at ukat ch"aman ajllitäxi. Ukatxa mä dinastía ukaw uttʼayatäni.
  Fuhrer sat jaqix inseminación artificial tuqiw walja wawanakar uywatayna, ukax jan waliwa. Jupanak taypinx mä jach"a ch"axwäwiw ch"amanchasispa. Ukat ukax mä imperioruw tʼunjaspa. Hitler chachajj amparap luqxatäna. Jupax Stalin yuqaparux Yakov yuqaparuw campamento ukan uñt"ayi. Juparojj katuntapjjänwa, ukat mä llampʼu cheqaruw uñjat khitapjjarakïna. Ukatxa, kunapachatix nayrïr tregua ukax utjkän ukhax Fuhrer jupax Stalin yuqaparux walja SS oficiales ukanakamp turkañapatakiw arsuwayi, ukampis janiw jaysapkänti.
  Ukatx oficialanakax kunjamakitix ukhamakiw kutt"ayapxäna, ukampis Yakov jupax katuntataw qhiparäna. Juparojj suma uñjatänwa. Ukatjja, wayna suma uñnaqtʼan guardianakat maynïrejj munasiñ qalltäna ukat usurïjjänwa. Fuhrer, jupax Stalin jupat mä juk"a khuyapt"ayasïnwa, Yakov juparux jaqichasiñap ukat yaqha utan jakañapatak jaytawayi, ukampis SS ukan jark"aqataw uñjasiwayi.
  Ukhamat jupanakax Stalin jilïr yuqaparuw pistola puntamp uñt"ayasipxi. Fuhrer sat chachajja, qhep qhepa kuti katuntasajj Rusia markan gobernadorapat José sat wawanakapar uttʼayañwa lupʼïna. Uka amuytʼajj wali amuytʼasirïkaspas ukhamänwa .
  Arena ukanxa, leonanakaxa, yuqallanakan espadanakapampi, lanzanakapampi walja khuchhurata katuqasa, juk"ampi juk"ampi ch"allxtañ qalltapxäna.
  Ukat yuqall wawanakax cuchillomp jawq"jasaw khuchhuqapxäna. Walja yuqall wawanakaw antutatäpxäna. Bormann jupax Fuhrer jupax janiw sinti kusiskänti uka ch"axwäwix sarantaskatapat uñjasax cocodrilonakarux saraqañapatakiw mayïna.
  jach"a laq"unakap jist"arasaw ch"axwäwir mantapxäna . Ukat uka yuqall wawanakarux nuwantapxäna ukat chiqpachapuniw masticapxäna. Mä ciervo ukham manq"antaña.
  Uka waynanakaw chhuxriñchjapxäna ukat chhuxriñchjasipxarakïna. Jaqinakapax ch"akhanakap ch"allxtayäna ukat ch"akhanakap p"akjarakïnwa. Escarlata, fresco wila ch"allt"ata. Ukat q"añunakax yuqall wawanakan q"ala talonanakaparuw phichhantäna. Pobre wawanaka, jiwañar puriñkamaw juchañchatäpxi.
  Fuhrer jupax mä vaso coctel de chocolate jaqin wilap gotas ukanakamp umatayna ukat akham sänwa:
  - ¡Nayan apnaqawijax wiñayatakïpan!
  Maxim Ogarev jupax kimsïr samkapanx wali jach"atw utaparux thuqt"äna. Ukspachaw sartasïna ukat isthapisiñ qalltäna. Mä qhuru alemán aruw p"akjat ruso arun arnaqasïna.
  - ¡Sartapxam, jumanakax jisk"a wakanak! - Ukatxa mä ametralladorampiwa mä ch"amampi ch"axwaña punku tuqiru.
  Uka taykaxa jank"akiw jist"aratayna. SS sat phisqa jaqinakax ametralladoranakampi ukat colerat anunakampiw uka chʼusawjar mantapxäna.
  - Pionero Maxim jupax akan jakasi. - Mä jach"a fascista mä jach"a teniente ukan amparanakapampix arnaqasïna .
  - Jisa, akankiwa, ukampisa janiwa kuna juchanïkiti. - Taykaxa aru arsuñ qalltäna.
  - Qhipüruxa amuyt"añäni, ukampisa jichha pachatakixa, allqamari, autoru mantam.
  Jan sum isthaptʼasiñapatak jaysasajja, amparanakapat katjjarusaw lonampi chʼoqantat mä camionar irpapjjäna. Walja yuqall wawanakas imill wawanakas niyaw ukan quntʼatäsipkäna, jila partejj escuelapat precursoräpjjänwa. Wawanakax chikat q"ala jan isinïpxänwa ukat khathatipxarakïnwa, ukampis yuqall wawanakax jan axsarasaw kuns lurañ yant"apxäna.
  - Jiwasaxa juk"ampixa mä campamentoru irpatawa, jan ukaxa wila churañataki, ukaxa walikiwa. - sasaw yatiqir masipax Igor säna.
  - Wila churañani, qhipa kutix walpun bombeapxitu, mä semanax janiw sartañjamäkänti.
  - Nayaxa ukhamaraki, ukampisa jiwañat sipansa wali sumawa.
  "Uka qhepatjja, walja masinakajaw jiwapjjäna." - Maxim kullakaxa wali ch"amampiwa chhuxriñchjasïna.
  Nazis ukanakax juk"amp walja utanakaruw muyuntapxäna ukat tunka phisqhan precursoranakar apthapisinxa: tunka yuqall wawanaka ukat phisqa imill wawanaka, jan uñt"at chiqaruw irpapxäna. Motocicletar saririnakax nayraqatapan qhipäxan sarnaqapxirïna, ukat mä cuña talón ukaw chuymapanx arknaqäna.
  - Janiwa, janiwa jakaña juyranaka yant"añataki irpatäksnati, sinti escoltanakawa utji, ukhamaraki qullaña utaxa yaqha tuqirukiwa. - Maxim qalltawayi.
  viper ukarux t'unjapxaspänwa . - Igor jupax jaysataynawa. " Qhep qhepa kuti combustiblempi trenajj phallatäjjäna, uka qhepatjja, kunjamsa aleman jaqenakajj wal phiñasipjjäna uk istʼtwa " sasa.
  - Uka jak"a aylluna phichhantapxi, ch"axwapxi, kimsa pataka jila jaqinakaru warkkatapxiwa. Uywanakat sipansa jukʼamp jan wali.
  - Walikiwa, walikïskiwa, awki taykajaxa uraq manqhana radio ist"apxi. Jiwasan markasax Moscú jak"an nayrar sartasipki, niyaw fascistanakax jan walt"awinakan jikxatasipxani.
  - Jakaskañänixa, partidos ukanakaru sarañäni, nayaxa scout ukhamäristwa.
  - Ukatxa usuchjatanakaruxa vendaje luraraktwa. - Imill wawaxa ch"allt"asïna. - Jiwasax cursos ukanakan yatichatäpxtwa.
  -sasawa Maximxa samañampi säna.
  Nayax iyawstwa taqi uraqpachax sartasipxani
  Fascismo ukax tukusxaniwa
  Intejj wali sum qhantʼani
  ¡Comunismo ukar qhant"ayir thakhi!
  - Mä juk"a pachatxa qhispiyatäxañäniwa. - Maxim jupax precursor aruntt"añatakix amparap jach"ar aptäna. - ¡Jichhax fiesta ukat Stalin ukax jakañapawa!
  Wawanakax mä amtampiw ukar chikañchasipxäna.
  - ¡Lenin jilata, Stalin jilata!
  Camionajj saytʼasjjänwa, ukat SS sat mä jaqen colerat ajanupaw uñstäna.
  - Ruso aru juk"amp suma khuchhinaka. ¡Janiw kuna chʼaxwañas utjañamäkiti! - Ukat jupax mä phallawiw thayarux jalxatäna.
  Nayranakap colerat qhant"ir uñkatasax waynanakaw amukt"apxäna. Ukatx amukiw autot sarapxta, ch"amakan ukat janiw kunas lona qhipäxan uñjaskänti. Qhepatjja, autojj qhepatwa saytʼjjäna, ukat arnaqasiñanakajj istʼasïna.
  - ¡Kinder ukax mistuñ thakhinkiwa!
  Wawanakax saraqasinx mä jach"a luxus mansión ukan patiopan jikxatasipxäna. Ukat pasilloruw irpapjjäna, ukat isinak apsusipjjañapatakiw mayïna.
  -¡Jumanakax sinti q"añut precursoräpxtawa! Jumax pulitäñamawa. Hauptmann sat chachan amparapamp chintʼat mä warmiw arnaqasïna .
  Uka yuqall wawanakaru ukat imill wawanakarux duchas ukar irpapxäna, toallas ukat jabon ukanakampiw jaytapxäna.
  - Vidrio, khuchhinaka ukhama q"umachañawa.
  Uka waynanakax janis kunatsa ukham lurañax wakisi uk yatipkchïnxa, kusisitaw duchat junt"u umampiw jariqasipxirïna. Chiqansa, imill wawanakax phinqʼasisaw mä sapa bañor tʼijtxapxäna. Kunawsatix yuqall wawanakax uñch"ukiñ yant"apxäna ukhax chhuxriñchjasiñ qalltapxäna ukat umamp phuqhantat mä lavabo jaquntapxäna.
  - Walikiwa, ¡ukaxa walikiwa! Maxim jilatajj akham sasaw jachʼat arsüna: "Jumanakajj jilïr jaqëjjapjjtawa, janiw ukham anattʼañajj wakiskiti" sasa.
  Mistxañanx yaqha muspharkañaw wawanakarux suyt"äna: nayra isipax chhaqtawayxänwa, ukat sillunakanx mä suma planchat precursor verano uniformew k"ajkir corbatanakampi ikiskäna.
  - Wow, akax mä uñacht"awiruw uñtasi. - Maxim jupax musphataw jikxatasïna.
  -Inas alemanonakax kunjams nina naktäwinak katuqapxta uk uñjañ munapxchispa? - Mayni yuqallaxa amuyt"ayatayna.
  - Janiwa ukhamakiti, ukampisa uñjañäniwa. Jan banderar jachʼañchäwi aptʼasiñäniti.
  Mä fascista oficialaw jupanakan nayraqatapan uñstäna.
  - Kinder Pioneer , ¿kawkïris tambor phust"añ yati?
  -NAYA! - Igor jupax mä thakhiw tantachäwir sarawayi.
  - Instrumento apsuña. - Mä jach"a SS jaqin dobladillopax wali machaq tambor ukhamawa, qhanaw precursoranakat requisido.
  - Kunapachatixa thakiru mistuñanixa nayaru jawq"japxita. "Ukat fascistax mä k"arinak uñstayatayna. - ¿Jumaxa markamaru ukhamaraki jaqinakaru munasmati?
  - Jïsa, ¡ jupa layku jakäwis churañatakix wakicht"atäpxtwa ! - Precursoranakax jan axsarasaw larusipxäna .
  - Ukat jumanakax ukham oportunidad ukanipxätawa. Jichhax mistuñ thakinxa.
  - Kunjama? - Maxim jupax musphataw jikxatasïna. - Jiwasaxa niya q"ala q"ala q"ala ch"uqt"atawa.
  - Ukat niyakixay jumanakax sallqa jaqinakäpxstaxa, sarapxam, jan ukax uka chiqan jiwayapxäma.
  Tunka payan SS chachanakaw ametralladoranakap jiltayapxäna, ukax qhanaw nazis ukanakax janiw sawkasipkänti.
  - Sarañäni waynanaka, precursoranakaxa janiwa ch"uqixa axsarapkiti. - sasaw Maxim jupax säna, jupax clasen p"iqinchiripawa.
  Wawanakax mistuñ tuqiruw sarapxäna, ukat kunapachatix chhuxriñchjat ch"uqi ch"uqi ch"uqi ch"uñump llamkt"äna ukhax imill wawanakax chhuxriñchjasipxänwa. Uka yuqall wawanakax amukiw sarnaqapxäna, mecánicamente kayunakap filaruw sayt"ayañ yant"apxäna. Diciembre phaxsin chhijchhix Maxim-arux talonanakap ch"allxtaykchïnsa, uka waynax jachaqt"asisaw kusist"atap uñacht"ayañ yant"äna. Walja kutiw qʼala kayukiw chʼiyar chʼiyar tʼijtäna, ukatwa jan sinti ajjsarirïkänti.
  Ukampis khitinakatix jan yant"apkän ukanakatakix wali axsarañänwa, thayax chhuxriñchjasïna. Uka waynanakaw jan munkasax ritmop jilxattayapxäna, juk"ampirus alemanes ukanakax arnaqasipxäna - schnel , schnel !
  Jupanakar mä jach"a jach"a tukuñar irpasaxa, SS Standartenführer ukan uniformeni jilïr fascistax mä jaqukipiri tuqiw arsüna.
  - Ukhamaxa, precursoranaka, yatipxam, jumanakatakixa mä jach"a caza qalltasini. Jiwasax pä tunk minutos p"iqinchäwi churapxäma. Khititï imantasiñ atipkani ukajj jakaskaniwa, ukampis mayninakajj wali llakitaw jiwapjjani.
  Cordón ukan saytʼatäpkäna uka SS chachanakajj larusiñwa qalltapjjäna.
  - Jalaña!
  Wawanakax congelasipxänwa ukat janiw kuyntʼapkänti. Ukatxa, nazi sat jaqinakax ametralladoranakampiw jawqʼjapxäna. yuqall wawanakas imill wawanakas t"ijtxapxäna, kunjamtï t"ijtañjamäki ukhamarjamaw t"ijtapxäna. Qʼala talonanakapjja, thaya taypin qʼomachata, lliphipiskir uñjasma.
  - Juk"ampi jank"aki, jiwasana qhispiyasiñasaxa jank"akikiwa.
  Ukampirus imill wawanakax juk"at juk"at qhipharuw jaltxapxäna, ukatx Maxim ukat Igor jupanakax activo atletanakjamax markat anqäxaruw futbol anatäwinakan anatir sarapxäna, jupanakax nayrar sartapxäna. Escarcha ukax nayrïr clasen estímulo ukhamänwa, shorts ukamp t"ijtxañax facil ukhamarak sumarakïnwa, ukampis thayax pinzas ukham katjapxtam. Ukhamarus, chhijchhix janiw jichhakamax manqhankiti, ukax t"ijt"añax juk"amp jasakiwa.
  - Janiwa mä tama uwijanakjama t"ijt"añati. - Maxim jupax pulmonanak patat arnaqasïna. - Lakanakaru t"ijtxañäni, juk"ampi ch"amawa katjañataki !
  - Samsuñama qhispiyaña. - Igor jupax sataynawa. - Janiwa taqi kunsa churañakiti, taqpacha límite, jaya pachaxa jayaruwa purini.
  Wawanakax janiw jank"ak ch"iqintatäpkänti, jichhakiw alwax sartañ qalltäna, ukat wali ch"amaka ukat axsarañjamarakïnwa.
  T"ijt"añax Maxim-arux junt"uchawayiwa ukat jupax juk"amp ch"amanïkaspas ukhamaw jikxatasïna. Ukampis imill wawanakatakejja, janiw ukham qhuru qalar tukuñar yatintapkänti, ukajj wali llakkañänwa, kayunakapas ninamp nakhantkaspa ukhamänwa.
  Yaqhip imill wawanakax sayt"asipxiwa ukat torpemente kayunakap ch"uqimp ch"allt"añ yant"apxi, ukampis janiw sinti yanapt"kiti.
  Qhipäxatpachaw anunakan jan amuyt"asis larusiñap ist"asi - uywa katuñax qalltawayiwa. Jaqinakar katjañatakix wali yatxattʼat jiwayir anunakaw jupanakarux katjapxi. Qhip qhipa ch"amapampixa, imill wawanakax yuqall wawanakax jank"akiw sartapxi. Aka chiqanx awatirin nayrïr manq"añ lakapax jan walt"ayat jaqiruw katjatayna: ñik"utanakapax kayuparuw jist"antasi. Imill wawax jaquntatawa ukat allqamarix pataruw jaltawayxi, amparap chiqak ch"akhusa.
  Natasha, kunjamtï uka jan wali warmix uka monstruon ñik"utapar jaquntatäki ukhamarjamaxa, chhuxriñchjasïna ukat arnaqasïna. Jan wali anunakax ayxati, sarkasax t"aqhisiyaskakïnwa, ukampis janiw jank"akix chhuxriñchjatanakap kunkapar ch"allt"känti. Walja noble Krauts ukanakax caballonakaruw sarapxi, jupanakatx SS General Stoffen . Jupax caballopat qunt"asisaw mä bayoneta imill wawan purakapar ch"allt"i, ukatx patap apthapi . Alemán aru arsuñax ist"asi.
  - Nayaxa rusa khuchhinakata ukham ch"uqi lurarakï, jumanakaxa laka manq"antapxäta.
  - Munasmaxa, aka carrión ukata mä kebab wakicht"apxäma - jumaxa ch"iqa ch"akhanaka ch"allt"asipxäta. - Generalan manq"a phayiripaxa "ch"uqt"asisawa."
  Qhiparusti, imill wawax samarañapawa, ukat jach"a sádico ukax yaqha jan walt"ayat jaqiruw thaqhi.
  Jutïr t"aqhisiñax mä waynawa, allqamarix kayupat masticatäxäna uka qhipatxa, uka waynax costillanakapamp ganchompiw chint"ata ukat ch"uqi taypin ayxatatäna. Yaqha alemananakax kayunakapampix jawq"jasaw uka jan walt"ayat jaqirux jawq"japxäna, ukham lurasax kusisitaw larusipxäna.
  Yaqha waynarux costillanakapat warktʼasisaw mä ramaruw ayxatapxirïna, ukat muyuntasinxa, fusilamp jawqʼjasaw jawqʼjapxäna. Uka waynajj tukuyañapatakiw mayïna, ukat mä yatiñan jawqʼjataw concienciap jistʼantayäna.
  Yaqha imilla warkutarakïnwa, ninampi phichhantatawa, isipasa, jach"a ñik"utapas phichhantatänwa. Oksanax mä jakkir antorcharuw tukuwayi, mä jach"a t"aqhisiñ ch"axwawimpiw jiwxäna.
  Yaqha q"illu ñik"utan ukat ch"uxña nayrani waynax niyas jan kuna usuchjataw uñjasiwayi, amparanakap qhipäxar chint"ata; Ukat generalax ruso arutwa arsüna.
  - Wajcha wawa, kunjamasa kayunakamaxa thayaxa, jichhaxa junt"uchapxañäni. "SS chachax mä antorcha jupar apanitayna, nina naktäwix wawarux wila talonap jan walinak luratayna. Uka waynax nina naktäwix juk"amp jach"ar aptañkamaw arnaqasïna ukat janiw amuyt"asxänti.
  - Janiwa gustkituti kunapachatix jist"antapki ukhaxa, jan walt"ayatanakax khathatipxañapawa ukat ch"allxtasipxañapawa. Jutïr urux juk"amp ch"amanïñapatakiw suyt"askta.
  Infiernor tukuyir jutir imill wawarux nazis ukanakax jakkirpachaw p"iqip ch"uqt"apxäna ukat ninamp phichhantapxäna. Maynix akham saspawa, Rostislav sat jutir waynat khuyaptʼayasipxäna, warkkatasakiw warkkatapxäna, ukampis wali jukʼatwa chʼakkatapxäna. Yaqha waynaruxa puñalanakampi khuchhurata, ñik"uta ch"uqt"ata ukatxa ch"uñumpi ch"allt"ata. Kuntï uka bárbaronakajj anqankir civilizado, ukampis cheqansa wali ajjsarkañ sallqa jaqenakajj lurapkäna ukjja, jaya tiempow qhanañchtʼasma. Walja libronakaw nazis ukanakan jan wali luratanakapat qillqtʼasiwayi ukat walja películanakaw lurasiwayi, ukampis kuntï nazis ukanakax chiqpachapun lurapkäna ukax janiw jan amuytʼasirïkti . General, Kaltenbrunner jupan jak"a aliado , puñal ukan wilap ch"allxtayäna, jupax patológicamente eslavos ukanakaruw uñisïna, juk"ampirus wawanakarux uñisïnwa;
  - Tribu eslavo ukaru taqpacha tukjañawa wakisi, janiwa ukham kutkatasiri esclavonakaxa munaskiti! - Uniformeni uywaxa chhuxriñchjasïna. - Jichhürunakanxa yaqha aylluna, mä pä iglesias phichhantañani.
  Generalax saraskäna ukhax Maxim ukat Igor jupanakax amuyasisaw t"aqanuqtapxäna. Jupanakakiw qhespipjjäna sádico aycha muyuña. Uka yuqall wawanakar warktʼat amenazajj pasawaykaspa ukhamänwa, ukat mä jachʼa awatiri anunakaw uka thakin tʼijtʼasin jupanakar katjäna.
  -T"ijt"am Maxim, nayax juparux katuntayä! - Igor jupax jach"at arsüna.
  - Janiwa jaytanukkämati. - Maxim jupax mä jach"a rama ch"iyjasaw awatirirux t"ijtäna.
  Amuyataxa, uka anunakax janiw ukham jachʼa jachʼa tukuñ suykänti ukat qhipäxaruw kuttʼxäna. Uka jawqʼjatajj ajanuparuw chʼalljjtäna .
  Allqamarixa chhuxriñchjasïna ukatxa nayraqataru t"ijtäna, wali jach"änwa, mä monstruo, jiwat jaqinakaru lik"i. Igor ukar jalxatasinxa, ñik"utap waynan purakaparuw ch"allt"äna. Uka waynax arnaqasïna ukat liwxatäna, tripapax mistunïna ukat wilax wali chʼamampiw mistunïna. Ukatxa Maxim, jan suyt"ata, mä thujru uka monstruon nayraparu qhant"ayäna.
  Uka ch"axwawix nayraparuw phust"äna, usuchjat ch"axwatapax kisunakap jist"arañapatakiw wayt"äna ukat awatiri allqamarix t"ijtxañ qalltäna, chhuxriñchjasisa. Maxim jupax thujru jaquntäna, wasitat qhipäxapar ch"allt"äna, ukat allqamarix jank"akiw sartäna.
  - Ocupantes ukanakaru saraña, botas ukanaka masticaña. - Waynaxa masiparu jiltayatayna.
  - Igor, ¿jaktati?
  Jiwañjam usuchjat waynajj janiw nayranakap jistʼarañ puedkänti.
  - Ay, ukaxa jumaxa Maxim. Jiltapxita, janiw arrendatario ukhamäxtti . "Igor chachajj jan chʼamani arumpiw chhuxriñchjasïna, pulmonapat wilax misturakïnwa.
  - Janiwa! Janiw jaytanukkämati, jan ukasti partidonkirinakaruw puriyapxäma. Ukanwa kayunakamar uchatäpxäta.
  - Juk"ampi suma tukuyaña, walpun chuym usuyitu. - Igor jupax chhuxriñchjasïna, wilax kunkapat mistuwayxäna.
  - Janiwa, masija jilaja, nayawa apt"askäma.
  Kunjamatsa, camisapampi usuchjat jaqir chint"asisa ukat jan amuyt"asir masipar amparapar ch"uqt"asa, Maxim chachax thakhin sarnaqäna. Tunka payan marani yuqall wawatakix masipar apañax janiw jasakïkänti , jupax chiqpachansa, ocupación ukanx jisk"a jisk"a tukuwayxänwa, ukampis wali ch"amani ukat alambre ukhamaw jikxatasïna.
  Ukatwa sarnaqäna, niyaw alwajj purintäna, ukampis juyphi pachan intejj niyas janiw juntʼuchkänti. Maxim chachajj jankʼakiw sarnaqäna, kunattejj nazinakajj kuna horasas uñstaspawa. Q"ala janchipax thaya thayampiw thayt"ayasïna, ñik"utapax ch"akhanakampi ch"allt"atarakïnwa.
  Taqi muytapanx quqanakaw sayt"atäna, ukax thayampi ukat ch"uqimpiw ch"uñump ch"uñuntatäna, kayu manqhan ch"uqi ch"uqi ch"uqimp ch"uñump ch"uñuntata ukat , mä concha ukham hielo ch"uqimp ch"uñump ch"uñuntata. Jupax janiw sinti thayäxänti, kunatix ch"amachasxänwa, mä jach"a q"ipi ayxataskäna. Compañeropax amukiw jikxatasïna ukat janiw kuynt"xänti, janiw kuns amuyasxänti, ukat inas jaytanukurakchïna , ukampis Maxim jupax aynacht"askakïnwa. Ukatwa pantano ukar mistusaw qunqurkama qʼañu umaruw jaquntañ qalltäna. Wali chʼamampiw jan chʼamanïki uka kayunakap chʼoqtʼasïna, uka hielojj pʼakjaskäna uka hielompiw chʼiyjasïna, ukat sarnaqaskakïnwa.
  Uka waynax axsarayasïnwa; Maxim jupax patat aynacharuw jalt"askäna, intin qhanapax ch"amañcht"ataw jikxatasïna. Ukampis diciembre phaxsinx pachax caprichoso ukhamawa, qinayanakax liwxatapxi, thayax juk"amp ch"amanïñ qalltäna ukat jisk"a chhijchhix jalluñ qalltäna. Uka waynax tensión ukamp ch"amakt"askäna, ukampis Igor-arux wali ch"amampiw katxarutayna.
  - Jiwañaw juk"amp askixa, ukampis janiw jaytkämati.
  Mä cuervo juparuw t"ijtäna, niyaw ch"iwipampi llamkt"äna, ukatx juk"amp walja uñstawinakaw utjäna, Maxim jupax jan ch"amani jach"at arnaqasaw jupanakarux jaqunuqäna. Qhiparusti, jan tukuskir pachat sipansa, pantanox tukusxänwa, sarnaqañax juk"amp jasakiw tukuwayxäna, ukampis thayax wawarux q"uma kayunakap sinti t"aqhisiyatayna. Uka waynax , kusisiñatakix mä revolucionario q"uchu q"ucht"awayi.
  Uñisiri thayanakax jiwasan pataruw jaltxapxi
  ¡Marzo, nayrar sartañani, irnaqir jaqinaka!
  Jan axsarasaw uñisirinakampi nuwasïwir mantañäni
  ¡Marzo, nayrar sartañani, irnaqir jaqinaka!
  Ukax, muspharkañawa, ch"am churitu. Uka waynax qunqurt"asisaw mä qawqha ch"uqi apthapisin lakapar uchatayna, waña kunkaparux q"umachatayna. Jupajj wali sumwa jikjjatasïna, ukampis saytʼasjjäna ukhajj thayajj wal thaytʼañ qalltäna. Mä jukʼa tiempo samarañajj jukʼamp tʼaqhesiñanakaruw puriyäna. Taqi ukanakat sipansa, manqʼat awtjataw tʼaqhisiñ qalltäna. Aleman jaqinakan apnaqatapanxa, wali juk"akiw manq"apxirïna, ukat thaya pachanx walja calorías ukanakaw phichhantapxirïna. Mä akatjamat Igor chachajj amuytʼasjjäna, chʼalljjtayasisajj akham sasaw arsüna:
  - Umaña!
  - Janiwa, purakaxa ch"uqt"atawa. Aylluru puriñkama, nayaxa amuyta aka chiqanakaru uñt"ata, janiwa jayakiti, yanapt"apxätamwa.
  Igor chachajj jan qhan amuyasisaw uka toqet arsüna, ukat wasitatwa jan amuytʼasjjänti.
  - Ukhama juk"ampi suma, masijaxa juk"a t"aqhisiña ukhama.
  Hombropax usuchjasïna ukat ikiñar sarxäna, waynax wali amuyumpiw compañeropar mayjt"ayäna. Jupax nayratpach wali qarjataw jikxatasïna, ukampis jan awkipamp jakasax wali jisk"atpachaw ch"ama irnaqañ yatitäna, ukat deportes ukax ukatakix yanapt"äna. Qhiparusti, machaq phichhantat thujsa, chhuxriñchjasiñax nayraparux wali sumaw ch"allxtayäna, ukat aycha qhatiyat thujst"arakïnwa.
  - Walikiwa , nayaxa siwa, qhispiyasiña jak"ankiwa.
  Uka amuyt"ayat waynax jank"akiw sarnaqäna. Mä qawqha patak metronak sarnaqasax samsuñax juk"amp jasakiw tukuwayxäna, quqa thiyaruw purinïna. Mä akatjamat mä axsarkañ jamuq nayraqatapan jist"arasïna: phichhantat ch"usawjanaka, carbonizado tablanaka ukat laq"anaka. Ajjsarañat khathattʼasisaw uka waynajj jakʼachasisinjja, phichhantat jiwat cuerponakaw uñjasïna, jila partejj wawanakas warminakas utjarakïnwa. Uka waynax laq"ar jak"achasisinx q"ala kayumpiw uka laq"unakar takt"äna. Janïr thaytʼañatakis tiemponïkchïnjja, Maxim jilatajj wali kusisitaw jikjjatasïna. Ukatxa qʼala kayukiw juntʼu uraqin sarnaqäna , kayunakapax thayat chʼuxñaruw tukuwayxäna, wilaruw tukuwayxäna , ukat venanakapat wilax misturakïnwa. Qʼala kayukiw qʼañunak patjjar saytʼaskäna ukhasa, qalltanjja janiw saytʼaskäna uka qhepat chuym ustʼaykänti, ukatwa jachʼat jachtʼasisajj jankʼak jaltawayjjäna.
  - Maldición fascistas ukanaka. Warminakasar wawanakasaruw jiwayapxtaxa, ukampis waliw anunakampi jiwayapxäma, ukat pallapallanakajax Berlín markan atipt"ir formación ukanw sarapxani. Nayax voluntario ukhamaw ejercitotak irnaqä ukat naya pachpaw Hitler chacharux ajanupar ch"ankhampiw ch"ankhachä , ukatx Fuhrer ukarux warkkatatäniwa. Uka waynaxa mayampiwa ch"uqi patxaru takt"äna, ch"uqi ch"uqixa samaraña.
  Mä akatjamatwa maynir mä jukʼa jachir istʼäna. Uka waynaxa uñkatasina mä juk"a kust"ata uñjäna.
  Maxim jupax jak"achasïna, ukat mä ch"iyjata, chika q"ala jan isin warmin janchipax ametralladoras ukanakamp phuqhantatänwa, ukan ikiskäna. Mä wawaw uka jak"an ch"axwaskäna, janiw mä marat jila uñnaqt"anïkänti, ukax mä imill wawawa, isimp llawuntata ukat ch"uqimp ch"uñuntata. Junt"u samañapax ch"uqi ch"uñunak ch"amakt"ayäna, ukampirus junt"u uma apsuwayxäna, wawax qhanaw congelaskäna.
  Maxim jupax qunqurt"asisaw pañalanakax ch"iyjatäna ukat q"umachatäna, janiw juparux junt"uchkänti. Pachpa waynax niya chikat q"ala jan isinïxänwa.
  - Mä juk"a kunasa jakañatakixa wakisiwa.
  Uka imill wawar apthapisinxa, chʼamampiw amparanakap chʼallxtayäna, samañapampiw juntʼuchasïna. Ukatxa, kuna llakisiñtï jupar muyuntat utjkäna ukanak uñakipañ qalltäna. Alemananakax niya taqpach utanakaruw phichhantapxäna ukat jaqinakarux granero ukar jaquntapxäna. Khitinakatix jaltxañ munapki ukanakax uka chiqanw balamp jiwayat uñjasipxi, jiwat jaqinakas lunthatapxatayna. Ukat ukhampachasa jupax suertenirakïnwa. Jiwayat warminakat maynix junt"u pañuelo, botas de fieltro ukat chaleco ukanakaw imatäna. Maxim kullakajj jiwatat perdón mayisaw jachʼat perdón mayïna, ukat pañuelap apsusaw imill wawarojj llawuntäna. Ukatxa, fieltro botas ukanakax Igor chachan jan ch"amanïki uka kayunakaparuw uchasïna, ukat awisax ch"allt"asirïkchïnsa. Jupax janiw kuns jupatakix jaytkänti, ukhamax chika q"ala q"ala kayuni, jichhax pä q"ipi, thaya taypin sarnaqäna, jak"ankir ayllux tunka phisqhan kilómetros ukch"a jayankänwa ukat wali jikxatañaw wakisïna. Ukat aka wawax Alejandro Magno chachan luratanakapar uñtasit mä jachʼa luräwi luräna, ukat uka lurañatak chʼamachasitanak uñakiptʼasma ukhaxa.
  Uka mayjt"awix wali axsarañänwa, mä thaya thayt"awiw qalltawayi, mä infierno thayax q"ala, ukat q"uma janchiruw purintäna. Janchipax ch"uxña-violetaruw tukuwayxäna, amparanakapax janiw k"uchupkänti, hielonakax ñik"utat warkt"atäpxänwa. Maxim jupax amuyasïnwa, sayt"aspa ukhax jaquqanispa, ukat mä qawqha minutonakatx hieloruw tukuni. Ch"amapax juk"at juk"at juk"at juk"at juk"at jilxattawayi, ukampis janiw jupan jakäwipakikiti, jan ukasti masipan utjatapa, ukhamarak aka jisk"a kust"at t"unax ch"amanchatapatw amuyasi, ukax juparux ch"amanchawayi, wawarux titán ukar tukuyäna.
  . 11 JAQTHAPI.
  Niya pusi horanakaw uka uywa katuñ tukuyatat pasawayxi. Nazis jupanakax juk"amp pä jabalíes ukat kimsa zorros ukanakar irpapxatayna, ukat manq"añanak lurapxäna, francés jila chanini vinonaka ukat coñacs ukanak munañan kunkaparux warantapxäna, ukat jan wali schnapps ukanakamp ch"allt"apxäna. Generalax kusisitaw jikxatasïna, caza ukax wali sum sarawayxäna, ukampis jupat imantapxäna, uka pä yuqall wawanakax qhispiñ atipjapxäna. Ukampis S. S. Gruppenführer Stoffen , jupax jach"a aychanak manq"antatayna, mä sallqa jaqir uñtata, jupa pachpaw mayitaparjamax jiwayat yuqall wawat imill wawat mä asado wakicht"apxäna;
  "Nayax jaya pachaw jaqin aychap yant"añ munta, ukampis wawanakax wali sumaw jikxatasipxäna, janiw lik"ïpkänti."
  Pä machat coronelanakax jefepan impulso ukarux yanapt"apxiwa, "t"ant"a" ukax "Burdeos" ukat vodka ukanakamp wali sum sarantaski.
  - Nayaxa imilla wawanakaxa wali suma sawurani, aychapaxa juk"ampi ch"uñuwa. - Sataynawa fascista oficialaxa, lakapa ch"allt"asa.
  - Imill wawanakaxa juk"ampi lik"ipxiwa, yuqallanakaxa juk"ampi aychanipxiwa. - Yaqha "coronel caníbal" Klein jupax jaysawayiwa. - Nayax yuqall wawanakaruw juk"amp munta.
  - Jisa, jumaxa ch"iyarjamawa. - Mä akatjamatwa generalax colerasïna. - Departamento racial ukar khitañ pachaw purini. Jichhax Himler juparuw jawst'ä .
  - ¡Janiwa wakiskiti! - Clay ukaxa jach"at arsüna. Uka alcohol umañamp aynachtʼat amuyunakajj mä thak thaqhaskäna. - ¡Akankiwa! - mä amparapampiw irnaqir masiparux uñacht"ayäna. - Nayat sipansa juk"ampi juchañchaña .
  - ¿Kunatsa jiskt"asipxta? - General ukaxa zenki ukxa ch"uqi ch"uñuyatayna .
  - Ukatxa pä yuqalla t"ijtxatapa imantatayna.
  - Kuna?! "General chachajj chʼiyar, jila alani sándalo sat madera mesaruw wal chʼalljjtäna, ukat walja botellanakaw tʼijtjjäna.
  - ¡Jumaw sallqjapxista! ¡Jumaw sallqjawaytaxa! Walikiwa, uñtam, cabra, mä tribunal ukanïniwa.
  - Disculpa, Juma Excelencia, chika pachana ukata katjatäpxani.
  - ¡Ukat jakata jan ukax jiwata akan apanipxarakiwa ! ¡Uñtapxam, coronel , nayax jakkirpachaw ñik"ut muxsma!
  Uka jan axsart"ir nuwasirix mesa qhipäxat t"ijtäna ukat jank"akiw mä equipo apthapiñ qalltäna. Jupax wali ch"amaw uka thakhi apthapiñatakikix anunakan yanapt"apampi.
  Nazis jupanakax jilïr irpirinakapan kamachinakaparjam phuqhañatakiw jank"ak sarapxäna, jan walt"awinakaruw puripxaspäna, juk"amp jan wali mutuyäwix lik"i SS chachanakarux nayraqatar khitatäñapänwa. Mä jan arxatiri jaqinakar sawkasiñax mä kunawa, ukat yaqhax ch"axwañ thiyanakan jikxatasiñawa.
  Thayas ukat mä jukʼa thayas thaytʼankchïnsa, pistanakajj janiw taqpach chʼamaktʼayatäkänti. Awatiri anunakajj uka thaknam sarapjjäna, ukat caballot sarir mä unidad SS sat soldadojj jupanak arknaqasaw jankʼak sarapjjäna.
  Uka tiempotakejja, Maxim jilatajj qʼal qarjataw uñjasïna, kayunakapas chʼamaktʼatäjjänwa, ukat sarnaqerïna, janiw thaknam mistuñ puedjjänti, nayranakapajj qarjataw chʼamaktʼäna. Chiqansa, thaya thaytʼax jukʼampiw thaytʼäna, ukampis ukax jukʼamp jan waliruw puriyäna, ukat qhipäxat anunakan chʼamaktʼat larusiñap istʼapxta.
  -¡Nazis ukanakax nayatakiw jutapxi! - waynax juk"akiw ist"asis jiskht"äna . Uka waynax jankʼakiw sarnaqañ qalltäna, ukampis kayunakapax janiw yanaptʼirjamäkänti ukat jaytjasaw wawax jaquqanïna. Lobonakar uñtasit awatiri anunakaw jupar muyuntapxäna, SS chachanakax jan jarkʼapkaspäna ukhaxa, uka waynarusa ukat aptʼatäpkäna ukanakarus chʼiyjapxaspänwa .
  - Jakkasaxa, wali askiwa aka Rusa Kinder jakawiru apsuña . Ukatxa jupanakampiw kusistʼañäni.
  Coronelax qunt"asisaw cigarropat laq"a apsuwayxäna.
  - Jisa, jupanakampixa mä wawawa utji. Kunjamas muxsaxa sasaw jiskt"asta. - -sasawa machata sádico ukaxa amparanakapampi kusisita ch"allt"asisa.
  - Inas jupanakaruxa mä ganchoru warkt"araksna? - Mä chuyman SS chachan iwxt"ata.
  - Janiwa, generalax jiwayistaniwa jiwasatix jupar privamos la placer de freír personalmente esta kinders .
  Nazis sat jaqinakax caballonakapar qʼipinakap jaquntasaw capanakapar arknaqañampïsipkäna, ukat niya jan uñjkañ cinta qhanaw jupanakan filanakapat pasawayxäna. Arnaqasiñanaka ukat chhuxriñchjasiñanak uñjasaxa, nazis ukanakax chʼamakïpxänwa. Jiwayatäpxänwa, caballonakapamp chikaw khuchhurata, jan khuyapt"ayasir bisturí manqhar jaquntatäpxäna, nazis ukanakax jaltxañatakiw jank"ak sarapxäna, kunatix jupanakax jan arxatir warminakaru ukhamarak wawanakarukiw jan axsart"irïpxäna. Awatiri anunakakiw wali muspharkañ jan axsart"as uñacht"ayapxäna, mä tama taypin tantacht"asisaw jan uñt"at atacantes ukanakar nuwantañ yant"apxäna. Ukampis mä jan envidiasiñjam destinow jupanakar suytʼarakïna, mä kutejja, mä qhanaw uka loco paqueterojj khuchhuqäna. Jilapachax mä pallapallanakan armapjamax láser ukax wali askiwa, juk"ampirus pallapallanakarux janiw mä campo de fuerza ukamp ch"amanchatäkiti. Nazis ukanakax janiw qhispipkänti: jupanakax ch"iyjatäpxänwa ukat phichhantatäpxänwa, sapa mayniw .
  Maxim sat qʼala kayuni, chika congelat precursorajj muspharatatwa nayranakap chʼipjjtayäna. Pusi bronceado, q"ala kayuni, bragas ukat cinturón ukampikiw isthapt"ata, imill wawanakax jupanakamp jikisiñatakiw mistunipxäna.
  Jupanakax kunjamatsa muspharkañawa, amparanakapan pistolas de lujo ukanakaw utji, amparanakapas kayunakapas wali ch"amaniwa, ch"akhanakapax wali uñt"atawa.
  Uka q"illu imillax nayraqat sarnaqir tawaqux akham sänwa:
  - Jiwasax janiw glitches ukhamäktanti... Yaqha pachankirïtanwa, ukampis wali juk"a pachakiw utjistu, masimar uñakipt"añäni.
  Payïr imill wawax , nina wila p"iqini, cinturónpat mä botella apsusinx akham sasaw jach"at arsüna:
  - ¡Jakañ umaxa yanapt"istaniwa!
  Imill wawax ch"amampiw q"ala kayunakapamp ch"uqi taypin sarnaqäna, Igor ukar jak"achasïna. Wali amuyumpiw purakapar mä gota jaquntäna, chillqtʼasisaw akham säna:
  - ¡Jakañax utjpan!
  Ukat qarjata waynarux khuchhurata ukat phichhantat chiqanakaruw mä jukʼa chʼallxtayäna. Ukat nayranakaja nayraqatanwa uka usuchjatajj waliptañ qalltäna ukat cicatrices ukanakas chhaqtañwa qalltäna. Igor chachajj nayranakap jistʼarasaw akham säna:
  - Qullan María...
  Wila p"iqin jaqix jan walit p"iqip ch"allxtayäna ukat jach"at arsüna:
  - ¡Nayaxa Angelica, janiwa Mariaxa!
  Uka waynax lakap ch"allxtasaw qunt"asiñ yant"äna. Jupax liwxatasïna ukat niyaw ch"uqi patxaruw jaquntatäna.
  Angelicax waynan k"achachata p"iqip ch"allxtayäna ukat akham sänwa:
  - ¡Samaraña! ¡Mä jukʼa ikiñamawa ukat chʼamamax kuttʼanxaniwa!
  Maxim kullakajj yuspärasaw imill wawanakar uñkatasin akham säna:
  -Jumanakaxa angelanakäpxtati?
  Natasha kullakajj jan wali arunakampiw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - Janiwa! ¡Jiwasax Komsomol imillanakatwa!
  Precursorajj imantat suytʼäwimpiw akham säna:
  - Ukhamajj jiwasanakan ukham chʼamani armanakanïpjjeti?
  Natasha kullakajj akham sasaw jaysäna:
  - Llakiskañawa, janiwa ... Jïsa , ukatxa chika pachakiw akan utjistu. !
  Ukat nuwasirix akham sasaw mayïna:
  "¡Uka waynampi imill wawampi aylluru irpapxañäni, uka pachparakiw aleman jaqinakar khuchhuqapxañäni!"
  Zoyax ikiskir Igor ukarux qhipäxaparuw uchatayna, Svetlanax imill wawaruw amparat katxarutayna. Maxim jupax llamp"u chuymampiw t"ijtäna. Ukhamajj jukʼamp facilakiwa. Uka ocupación ukanx uka waynax mä thaya pachat thaya pacharuw t"ijt"añ yatintäna , ukat juyphi pachanx ukhamarakiw thayampi ch"allt"at amparanakaparux janiw sinti axsarkänti.
  Imill wawanakax jank"akiw t"ijtxapxäna, Maxim jupax juk"akiw jupanakamp chika sarnaqañ puedïna. Uka waynax kunjamtï lurirjamäki ukhamarjamaw tʼijtʼañapäna. Ukat jichhax mä jachʼa qʼipinakat qhispiyatäkchisa, niyaw qarjatäxi.
  grub ukan ch"amanchasir imill wawanakax , chiqans, wali ch"amani ukat jank"akiw jikxatasipxi. Jupanakax t"ijtäw jark"aqañatakiw ch"amachasipxi, ukhamat Maxim-ax jan qhipharxañapataki. Ukampis uka waynax janiw superman ukhamäkiti, ukat qʼala kayunakapax ganso kayunakjam wilawa , qarjatapat trenzatänwa. Qhepatjja, Natasha kullakajj uka waynaruw qhepäjjat apthapïna ukat jupamp chikaw jankʼak saräna.
  Uka qhepatjja, imill wawanakajj wali chʼamampiw sartasipjjäna ukat caballonakjamaw tʼijtjjapjjäna. Uka ayllunxa alemanonakaw utjäna. Nayratpachaw mä "Pantera"-2 ukax moralmente obsoleto, ukatx taqpach machaq "E"-50 ukaw utjäna.
  Imill wawanakax janiw t"ijtxapxänti ukat tankinakar uñch"ukiñ qalltapxäna.
  Natasha kullakajj akham sänwa:
  - Akaxa taqpacha mayjawa, tronconakapaxa wali jach"awa, juk"ampirusa payïrixa ch"ukuñawa.
  Zoyax colerat akham sänwa:
  - ¡Jupanakarux tukjañasawa! Ukat janiw jachʼañchañasäkiti.
  Ukat nuwasirinakax alemán tankinakaruw magoblasters sat rayunakampi chʼalltʼapxäna . Juykhuptayir avionanakax alemán autoruw chʼalltʼapxäna. Ukat mä nayra chʼiptʼatwa metalajj chʼamaktʼjjäna. Nina tijeras ukanakas tank khuchhuqasa ukat chʼiyjañ qalltkaspa ukhamänwa, ukat conchas ukanakas phallarakïna.
  Natasha, ch"axwaña, qhuruchasiña:
  - Jiwasana anatäwinakasan lema: - ¡Jan llakisimti, t"unjañamawa, suma hockey elfonakaru churañamawa!
  Alemanes ukat yaqha markankir lacayonakapax utanakapat t"ijtxapxäna ukat chika q"ala jan isin imill wawanakan láser mágico vigas ukanakaparuw jaquntapxäna. Taqi ukanakax mä cuento samkjamaw uñtasïna.
  Maxim jupax akham sänwa:
  - ¡Kuna milagrosa!
  Natasha kullakajj uka waynarojj nayranakap chʼoqtʼasisaw akham säna:
  - Janiwa "Zaporozhets" ukhamäkiti, mä milagro ukhamakiwa. ¡Jiwasax mä Mercedes electrónica soviética ukaniwa!
  Angelicax yaqha viga kimsïr tankaruw jaquqanïna, aka tuqinx Goering-5 ukawa, ukatx tuberías ukampiw jalxatäna:
  - ¡Nazis ukanakax janiw nayar puriñjamäkiti!
  Kusisit Maxim jupax akham q"ucht"awayi:
  Nayax precursorätwa, Stalin chachan pachpa wawapawa,
  Nayax q"ala kayukiw aka pack ukamp nuwasiñatak sarawayta...
  Gris chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar chʼiyar jawir uma, .
  Ukampis mä jawsañaw utji - ¡fascista ukar atipt"apxam!
  
  simple chacha , nayan sutijax Maxim, .
  Nayax ametralladora ukanx mä torrero ukham ch"axwañ munta...
  Uka tanka chika taypinxa phust"ata, .
  ¡Jachañjamaw amuyasi!
  
  Kraut familiarux jan axsarasaw t"ijtapxta, precursoranaka, .
  Jiwasax jan kuna usuniw jumanakarux t'unjapxsma...
  Jiwasax caballeros ukat machaq uñacht"äwinakanïtanwa, .
  Jiwasax examenanakax mä solido A!
  
  Uka waynax jach'a jach'a jaqinakan wawapawa,
  Ch"axwañ yati, chiqaw guardería ukanx...
  Kunapachatixa jaqinakasa ukhamaraki ejercitosa mayachasipxi ukhaxa , .
  ¡Janiw uka jan chʼamani jan wali jaqerojj ajjsarktanti!
  
  Jiwasax fascistanakaruw atipt"añäni, nayax iyawstwa,
  Verdugox mä jank"ak puntuación katuqani...
  q'añuskir venganza thaqhirinakar atipt'apxañäni ,
  ¡Ukat Rusia markan ejercitopax taqiniruw ch"axwäwinakan qhispiyani!
  
  Janiw jukʼamp kusisita ukat suma uñnaqtʼan markajj utjkaspati, .
  Ukampis jupan manqhanjja mä huracán ukaw utji...
  planetan ch'amanchañapawa , .
  ¡Ukat nazis ukanakarux wali colerat jawq"jataw uñjasi!
  
  Jisa, yuqall wawanakatakisa imill wawanakatakisa ch"amawa,
  Jan igual ch"axwawinakanxa, kawkhantix fascista ukax rey...
  Ukampis mä precursoran arupaw istʼasi,
  ¡Jan awkijarux llamkt"amti, jan llamkt"amti!
  Inamayakiw maranak ina chʼusar aptʼasisma,
  Ukampis iyawsapxita, precursorax kuna lurañatakis wakichtʼatawa...
  Wilampi wilar tukut mä bandera manqhanjja,
  ¡Jan wali jaqinakaru, lunthatanakarus t"unjañäniwa!
  Akax mä matriz wali qhuruwa kawkhantix kunayman lurawinakaw utji.
  Valerka, Leshka, Slavka ukat Marinka jupanakax jan suyt"ataw alarma katuqapxäna.
  Ukat wawanakax Hipernet ukat realidad virtual ukanakat jaltxapxäna. Ukat Sirius warawaran pusir planetan chiqpach espacion jikxatasisax precursoranakax musphataw jachaqt"asipxäna.
  Jupanakatxa bronceado ukax chhaqtawayxänwa, ukat wali ch"uxñaruw tukuwayxäna, ukat yuqall wawanakan lakapanx ñik"utanakaw uñstäna. Ukat chiqpachapuniw muspharapxäna.
  Walja suma imillanakax nuwasiñ isimp isthapt"ataw wawanakan jak"apankapxäna. Nayranakapajj cheqapuniw jiljjattäna.
  Ukat mä qhawqha qullañ robotanakax ukan saytʼatäsipkänwa. Ukat antenanakap jachʼar aptapjjarakïna.
  Valerkax axsarasaw akham säna:
  - ¿Kunas jiwasaru pasäna?
  Marinkax axsarañat chhuxriñchjasïna:
  - ¿Kunatsa jiwasaxa wali ch"amanïtanxa?
  Levkax p"iqip ch"allxtasaw chillqt"äna:
  -Ukat kunatsa lakasanxa chhuxriñchjasiñaxa?
  Slavkax amparapampiw kisunakap t"ijtäna ukat axsarasaw akham säna:
  - ¡Jupanakatxa naya pachpaw ch"uqt"asiwayta!
  Wawanakaxa, mä sábana ukham jiwañar puriñjamaw chʼiyar tukupxäna, ukat axsarat ukat jan amuytʼasir uñnaqtʼanïpxänwa.
  Robot sat doctorajj akham sänwa:
  - Jupanakaxa suma uñakipañawa wakisi. Amuyataxa, ¡ciencia tuqit jan uñtʼat mä kasta virus ukamp usuntapxänwa!
  Mä Komsomol imill wawax juk"amp alturuw t"ijtäna ukat akham amuyt"ayäna:
  - Walikiwa, jupanakatxa juk"ampi suma yatxatawi lurañäni, ukhamaraki portal de transferencia tuqi centro informático uksaru puriyañani!
  Slavkax chhuxriñchjasïna ukat chhuxriñchjasïna:
  - ¿Janiwa jan walixa?
  Uka tawaqux aka chiqan p"iqinchirïkaspas ukhamaw akham sasaw jaysatayna:
  - Janiwa! Uka escaneo ukanx artificial ikiñar uchatäpxätawa. Ukhamasti, wali sum uñakiptʼasaxa, quarks ukanakakamas janiw kuns jikxataskätati.
  Marinkax akham sasaw jach"at arsüna:
  - Wauu !
  Valerkax jan munkasaw akham arsüna:
  - Jisa, ukaxa quasar satawa !
  Levkax jach"at arsüna ukat chhuxriñchjasïna:
  - Hiperpulsar ukaxa !
  Mä aparatojj cuartoruw tʼijtäna, ukajj mä wali sofisticado tank uñtasitänwa, walja barrilanakajj flexible ukhamänwa.
  Wawanakaxa mayaki arnaqasipxäna:
  - ¡ Ultrastar ukaxa !
  Jilïr precursor pʼeqtʼirejja, janqʼo isimpi isthaptʼat wali suma uñnaqtʼan tawaqojj akham sasaw yatiyäna:
  - Walikiwa, jichhaxa janiwa uakipatakïkätati, jan ukasti qullatäpxätawa. Aka pachanx thaya ukat jan uñt"at samkanakaw uñjasi.
  Valerkax mä caprichoso wawat jachaqt"asisaw akham säna:
  - Walikiwa, akaxa wali sumawa ! ¡Uka uru tukuyañkamax wali kusisitaw jikxatasiñäni!
  Marinkax q"ala kayup ch"allxtayasïna ukat yaqhanak arsuñ munäna, ukat mä jach"a qhanax, arco iris ukan taqi saminakapamp qhant"ata, wawanakar jaquqanïna, ukat imill wawax ch"uqt"ataw jikxatasïna, qhant"ata, taqpach qhant"ata. Ukat pusinix taqpachaw oladanak taypin nadasaw mä kasta sallqa samkan jikxatasipxäna.
  Fuhrer del Tercer Reich jupa pachpaw América uksa tuqir uñtäna ukat inti jalsu tuqin amparanakap qhispiyañ amtäna. Ukampis junt"u pachax purinxänwa , Krauts jupanakax qhipharux yaqhip soviético uraqinak katuntapxañapänwa janïr "paja sumankäwi" tukuykasa. Kunjamakitix Fritzes jupanakax Moscú markar suma ch"amanchata markar atacañ axsarapxäna , ukatw uka ataque ukax Kuibyshev uksaruw qalltawayi - Volga uksanx chiqaw. Aka chiqankir uraqinakax wali qamirinakawa. Yaqhax Krauts jupanakax lakap jist"arapxäna: Uzbekistán. Ukhamaraki qamiri uraqinaka, reservas de materia prima ukatxa gas. Ukhamarus Japón markamp chikt"atäñ askiw.
  Janiw algodón yapuchañ utanakat arsuñax wakiskiti. Hitler jilatajj Rusia markan katuntapkäna ukanak tukuyaspänwa. Urales markar katuntañax thayawa, ukatx Moscú markax paqallq anillo de defensa ukanakamp muyuntataw jikxatasi. Ukax "Mouse" ukat "E"-100 ukanakatakis ch"amawa.
  Uka pachparakiw Tercer Reich ukax Canadá markar uraqir puriñapatakix barconaka ukat transportenak wal lurañ qalltäna. Ukhamarus Argentina ukat Brasil markanakax jach"a bases ukar tukuñ arsuwayapxi. Hitler chachajja, Tercer Reich sat cheqar jukʼamp chʼamañchtʼasa ukat colonianakan libre trabajop apnaqasa, mä pachpa tiempon tanque ukat aviación sat flota jiljjattaspa ukat mä jachʼa flota lurañaw wakisispa sasaw amtäna.
  Jichhax Krauts ukanakax tiempow munasïna. Ukhamajj inti jalsu toqenkir frentejj janiw jistʼantatäkänti. Ukat nuwasïwix sarantaskakiwa.
  URSS markax walja territorio chhaqhayatayna, jupanakan jan walt"awinakapaw utji. Jisk"atpachax T-34-85 tank ukax janiw jichhakamax juk"amp ch"aman T-34-76 ukar lantintañjamäkänti. Ukatwa jan apnaqañjam mä maquina apnaqañajäna. Ukampis Rusia Soviética markax kunayman armanakanïnwa. Ukhamatwa nazis ukanakan jan waltʼäwip jarkʼaqañatakejj yanaptʼäna.
  Mayo phaxsit payïr chikatanx Orenburg markanx wali ch"ama ch"axwawinakaw utjawayi.
  Imill wawanakan batallón, Stalingrad ch"axwawinakan jisk"achata, nazis ukanakamp ch"axwawiruw mantawayi aka markanxa, juk"amp uñt"atawa Emelyan Pugachev ukan wali uñt"at muyuntatapata.
  Alenka, batallón p"iqinchirux jupan lantiw trinchera ukan jikxatasïna. Capitan tawaqux wali suma uñnaqt"aniwa. Sarnaqäwinakarjamaxa, aka batallón ukan imill wawanakax bikini ukamp q"ala kayukiw nuwasipxi. Ukatwa uraqin magia apnaqapxi, ukax mä jachʼa jarkʼaqasiñ churaraki. Ukat chiqans imill wawanakax mayni unidades ukanakat sipanx juk"amp juk"a chhaqtäwinakampiw t"aqhisiwayapxi.
  Stalingrad markanx janiw taqinix suxta phaxsix jakapkaspati.
  Jupan jak"apanx quri ñik"utan Maria curva ukaw utji. Ukhamaraki nina, uma ukat cobre tuberías ukanakampiw sararakïna. Mä ch"ama yant"awiw imill wawanakarux suyt"äna, Stalingrad infierno ukan wali junt"u pachanxa. Tukuyañkamaw nuwasipjjäna ukat qhespipjjäna. Ukat yurïw uraqipan magiapax jupanakarux yanapt"arakïnwa.
  Amuyataxa, kunapachatix niya q"ala jan isin nuwasktan ukhax balas ukat metrallas ukanakax prácticamente janiw usuchjapktamti.
  Mariax nazis ukanakaruw balamp jiwayatayna. Nayraqatax alemanonakax ari wila masinakar qhispiyañatakix nayratpachaw ch"iyar jaqinakar, árabes, hindus ukat yaqha yaqha markankirinakar jaytapxi. Wehrmacht markanx yaqha markankirinakax sapa kutiw jilxattaski, ukat jan khuyapt"ayasisaw kunayman thiyanakar jaquntatäpxi.
  Aka chiqanx Marian jiwayat africano jaqix jaquntatawa. Tawaqux jamp"att"asisaw phust"i ukat akham siwa:
  - Nayax jumat khuyapt"ayastwa. Janiw munañama layku jiwktati.
  Ukat mayamp imill wawax árabe jaqirux mä riflempiw jawq"jatayna. Wehrmacht colonial ukankir soldadonakax uka chiqanakaruw mantapxäna. Nayratpach junt"u ukat suma. Fascistanakax maran kuna pachatix taqi kunas panqarki ukat inti jalsu tuqin utjki uka pacha katjañatakiw ch"amachasipxi. Tormenta soldadonakax alaxpachan arnaqasipxi. Panpacha machaq jet, jupanakan jakhüwipax sapa kutiw jilxattaski, ukat TA-152, ukax nayra pachan Focke-Wulfs ukar lantintawayi. Ukampirus qhipïrinakax wali ch"axwapxi.
  Quri ñik"utan Mariax q"ala, suma uñnaqt"an kayupampix mä cerámica chiqaruw jaquntäna ukat chillqt"asïna:
  - Nayan uraqijaxa chhuxriñchjata, yapunakaxa wilampi ch"allt"atawa. Wali llakiskañawa, alaxpachan liwxatatanakatakix janiw kawkhans utjkiti , álamo ukanakakiw laq"a taypin muyuntapxi.
  Ukat mayamp indiox tirupat jaquqanïna. Jisa, yaqha markankirinakaruw jiwayañama, jupanakax cañon manq"añjamaw muyuntapxi. ¿Kunjamatsa yaqhax? Jan ukhamäkanixa, jiwayapxätamwa.
  Wila Alla. Mä ninar uñtat imill wawax cobre wila jach"a ñik"utaniwa, ukax mä bandera militar proletaria ukham liwxatasi. Imill wawax janiw bikini ukampikix uñacht"aykiti, jan ukasti jan sujetador ukampiw uñacht"ayasi. Jupax ukhamawa, jupax wali thayawa. Ukat muspharkañ chiqaparuw ch"iyar jaquntaraki. Sapa kutiw pallapallanakax p"iqip ch"uqt"asis disparonakapat jaquqanipxi.
  Ukat Allax q"ala kayunakapamp mä granada jaquntäna. Uka regalox mä p"akjat trayectoria ukanw t"ijti ukatx mä tama árabes ukanw tukuyi. Mä phallawiw ist"asi ... ¡Walja mutilados cuerponakaw thayar jaquntatäna!
  Allax pulmonar patat arnaqasïna:
  - Mä hierro lurañ munta - mä akatjamat mä elefante ukhamaw tukuwayi!
  Anyuta, mä rubio encantador, bronceado ukat wali esbelto, curva, de altura promedio, ukampis perfectamente construido, ukhamarakiw fusilat. Jupax infiel jaqirux nayra puenteparuw ch"allt"äna ukat q"ucht"äna:
  - ¡Apichjama ch"iwi, jinchu lanti panqaranaka!
  Imill wawanakax wali chiqaparuw phichhantapxi ukat sapa kutiw sarnaqapxi.
  Jach"a ukat aychani Matryonax Stalingrad qhipatx mä juk"a lik"ïxänwa. Jupax wali suma tawaqurakiwa, jach"a ñik"utaniwa, ukampis mä juk"a jisk"a cinturaniwa. Jupax aka infiernoruw saratayna ukat Seryozhkaruw chhaqhayatayna. Mä jan axsartʼir precursoraruw katuntapxäna, jupax aleman jaqinakatakix sipitanak uñstayäna. Jïsa, janiw sinti sumäkänti.
  Ukampis uka qhepatjja, Matryonajj uka mecanismojj janiw phoqaskänti, ukat mä minajj alemán tanque manqhanwa liwjjatäna. Pantera 2 ukax jan walt"ayataw uñjasiwayi ukatx sayt"atarakiwa, wali ch"amäxänwa.
  "Ch"uqi" ch"axwäwinakanx wali chikañchasipxi. Aka tankax jach"a pesaje ukat jakañapatakix yaqhachatawa. Ukampis "E"-100 sat qellqatajj uñstarakïnwa. Aka maquinanakax janiw juk"amp jark"aqatäkiti, juk"amp ch"amanchatawa. Lev-2 ukax ch"axwarakiwa, ukhamarakiw mä maquina, suma jark"aqatawa ukat nayrir masinakapat sipanx juk"amp k"achawa. Lev ukatakix alemanonakax 150 mm cañón apnaqapxi, ukax markanakar thayampi ch"axwañatakix juk"amp askiwa. Yaqhip "Leones" ukanakax bomba lanzadores ukanakampiw wakicht'ata.
  Ukampis alemananakax wali amuyumpiw tankinakar nayrar sartayapxäna ukat infantería ukarux nayrar jaquntapxäna.
  Colonial pallapallanakax nayrar sartapxi. ¡Loco musicax phust"asiski!
  Allax mä ametralladora ukan mä phallawimpiw phichhantawayi. Pallapallanakax liwxatapxi ukat wilax ch"allt"asi, mä palampi p"akjat sandía ukankaspas ukhama.
  Wila p"iqinixa akham siwa:
  - ¡Tayma markatakixa, Stalin ukatakixa janiwa juk"ampi ch"amani ejercitoxa utjkiti! ¡Jaqinakan kusisiñap laykux wal chʼaxwapxta! Ukat jiwasan Jilïr Irpirisax falcón ch"iwiniwa... ¡Jupax suyt"äwiruw qhan churaraki! !
  Alla q"uchu ukat ch"axwaña. Chiqpachansa jupax wali suma uñnaqtʼaniwa. Jupax quri olivo ch"uxña ch"uñuniwa, puqut fresa chuchuniwa. ¡Kunja sumasa aka tawaquxa! Kunatï jukʼamp muspharkañ ukat suma uñnaqtʼanïki uk amuytʼañax chʼamakiwa. Chachanakax aka Amazon ukarux jisk"a bragas ukan uñch"ukipxi.
  Wila ñik"utan tawaqux phisqa indionakaruw t"unjatayna ukat q"ucht"atayna:
  - Tiempo utjani, astronáutica ukaxa nayraru sartañapawa. Ukat jiwasatakix ¡guerrax wali jach"a romance ukhamawa!
  Ukat uka tawaqux mayamp larusïna. Ukat mayampiw muspharkañ ukat muspharkañ chiqap nina jist"aräna.
  Chʼamani jarkʼaqasiñanakampi jikisisajja, alemanonakajj wasitatwa ataque avionanaka ukat bombarderonak nuwasiñar jaqontapjjäna. Infantería ukax kutt"awayxiwa, ukat proyectos ukat bombas ukanakax imill wawanakan posición ukanakaruw jallu purintaski.
  Ukat tankinakax jaya chiqat irnaqapxi. Alenax akham kamachi churaraki:
  - ¡Taqinipuniw dugouts ukan imantasipxi!
  Ukat jupa pachpaw uñchʼukiñatak qheparaski. Nazis ukanakan artillería wakichtʼasitapajj wali chʼamaniwa. Ukat jukʼamp jan wali bombanakaw utjaraki. Yaqhipanakax Yu-488 ukat machaq TA-400 ukham monstruonakan jaquntatawa. Niya llätunk tonelada pesaje bombanakax jaquntatawa ukat dugouts ukat fortificaciones ukanakar t"unjañatakiw ch"amanchasi. Alenkax uka jach"a olampiw jaquntatäna, ukat q"ala talonanakapax mä pila qalaruw wali t"aqhisiñamp ch"allt"äna.
  Nayan suelanakajajj phichhantatänwa. Ukampis jan ukhamäkchïnjja, imill capitanajj janiw usuchjatäkänti. Ukat wali chʼamani bomba jaquqanipjjäna, uka bomba wararitapsa jinchujaruw chuym ustʼayitäna. Janiwa, janiwa kunasa akapachanxa utjkaspati.
  Ukampis imill wawanakax chiqpachansa, envidiable tasa de sobrevida ukampix yaqhachatäpxiwa. ¡ Jaqinakax jiwapxi ukat jiwapxi!
  Alenkax kunjamsa Julius waynax amparamp luqxatäna uk amtasïna. Kunjamsa purakapar, kayunakaparu, qunqurinakaparu, thixnipar ukat pechopar jamp"att"äna. Mä waynampi suma uñnaqtʼan mä waynampi kayump chʼalljjtayasiñax wali kusiskañawa, jupax jichhakiw bigote uñstayañ qalltawayi. Ukampis uka qhepatjja, Juliojj dugout ukanwa jiwjjäna, mä bombajj cheqapuniw chʼalljjtäna. Ukat janiw mä q"uma chiqas ukat qhiparkänti.
  Uka waynaxa ... kawkiru saratayna ? ¿Alajjpacharu, infiernoru, armasiñaru? Ukampis jukʼamp wakiskirïki ukajja, janiw jichhajj aka Oraqenkjjeti. Ukat Alenkax uka tuqitx walpun chuym ch"allxtayi.
  Jupatï aka Hitler chachan pʼeqep mä qoqa tocón patjjar aptʼaspa ukhajja. Mä qhawqha tiempotjja, kimsa maraw guerrajj utj-jje. Nazis ukanakax niyaw Orenburg markarux ch"axwapxi. Pinzanakapax jaya chiqanakaruw p"akjasipxäna.
  Alenkax wali munasiñampi ukat suma chuymanïtapampiw uñt"ayasïna. Jupajj wayn tawaqonakaru ukat wayn tawaqo soldadonakarus jukʼamp munäna. Ukat nayrïr kutiw mä affair qalltäna. Alena kullakajj wali munasirïnwa, kunapachatï chʼamani, yatichat cuerpopajj suma uñnaqtʼan chachanakan amparamp loqjjatapjjäna ukat llamktʼapkäna ukhajja. Chʼaxwäwinxa, suma sarnaqañax janiw chʼamäxänti, ukat janiw khitis Ejército Rojo ukankir mä oficialax chachanakamp sarnaqatap uñjkänti.
  Alenkax pusir uñtataw amparamp luqxatañsa ukat munasiñas wal munäna. Ukat jupatakix akax wali jach"a kusisiñawa.
  Ukampis ¡walja munasirinakapax jutïr pacharuw pasawayxi! Kunjams mä insidioso ukat jan wali lurañax ch"axwawixa. Uka chachanakax Alenkarux ch"amakt"apkchïnsa. Chiqansa, ukham suma uñnaqtʼanïñax taqe ajanupampi, uñnaqapampi ukat arupampiw mistunïna.
  Ukat jila partejja, kunapachatï mä warmijj waynäki ukhajja, jila partejj suma uñnaqtʼanïñapawa. Akax phisqa, niya ch"axwäw qalltawitpach arnaqasipxi - wali sumawa. Pusi imill wawanakax rubio ukat maynix wila. Mä phisqa puntani warawarar uñtata. Walja infiernonakanwa pasawayapjje, ukampis janipuniw sinti usuchjatäpkiti. Janitï rasguñonakajj utjkchïnjja.
  Jilapachax Alenka markanx taqi kunas qullatäxänwa, kunjamatix mä allqamarix qullatäki ukhama, ukatx janiw kuna cicatrices ukanakas qhiparkänti.
  Ukat jichhax, bombanakax jaquqaniski, proyectas ukanakax phallaski, ukampis jupax janiw kuns lurkiti! Ukhamajj taqe kunas wali muspharkañawa.
  Janis ... Ch"axwäwix janiw kusist"añ pachakiti. Ukat awisax batallón ukankir imill wawanakax jiwapxaraki. Mä imill wawatakix qʼala kayunakas janiw jan jiwañapatak garantizatäkiti. Ukat Stalingrad , chacha batallonanakanxa, chiqpachansa taqiniw jiwayapxirïna.
  Volga sat jawir thiyankir markajj jachʼa jachʼa tukuñampiw imtʼasïna. Sojjta phajjsinakaw Hitler chachan walja jaqenakan nuwasiñap jarkʼaqapjjäna. Alemanes ukat satélites ukanakax niya mä millón jiwat ukhamarak usuchjatanakaw Stalingrad markatak ch"axwäwinakanx chhaqhawayi. Cheqas jiwatat jila partejj yaqha markankir jaqenakäpjjänwa!
  Fuhrer ukax taqi Uraqitpach soldadonak Rus" ukar apanïna. Ukat mercenarios estadounidenses ukanakas utjarakïnwa, jila partejj alemán markat jutiriwa. Walja indionakaw utji. India markax walja jaqinakaniwa, ukat Fuhrer jupanakax chachanakarux cañón manq"añjam juk"amp ch"amampiw apnaqañapatak kamachi. Ukat indio warminakar harén ukar irpapxi. Chiqansa, Kimsïr Reich markanx walja warminakanïñapatakiw jaysatäna. Papax pistolampiw ukatakix permiso churäna. Ukat yaqha iglesianakax iyaw sapxarakïnwa. Fuhrer jupa pachpaw aryan wila masinakapat amuyunakap wasitat uñakipäna. Alemanonakarux juk"amp ajllit qhipatxa, eslavo, europeo, árabe ukat indio warminakanïpxañapatakiw jaysapxäna, jupanakax jan kuna jan walt"äwinïpxänwa ukat taqpach k"umarakïpxänwa. Ch"iyar jañchin warminakamp jaqichasiñax jark"atänwa, ukampis janiw africano warminakar prostitutas ukan apnaqañax jark"atäkänti, jan ukasti anticonceptivo ukampiw jaqichasiñax jark"atäna . Ajlliñ tukuyatatxa, japonés, tailandés ukat coreano warminakamp jaqichasiñax jaysatäxänwa.
  Ukampis mayamp sasinjja, suma uñnaqtʼanïñataki, anqankir yatiyäwinaka, kʼumaräñapataki ukat jan jañchin jan waltʼäwinakanïñapatakiw mayitäna. Jichhax pedigrí ukan lurawipax juk"at juk"atw jilxattawayi. SS ukanx juk"amp anqäx divisiones ukanakaw utji, alemán divisiones ukanakat sipansa. Ukat Wehrmacht sat barcojj yaqha markankirinakampi phoqantatänwa. Colonial soldadonakax taqpachaniw nativonakäpxäna, ukampis alemanes ukanakaw p"iqinchapxäna.
  Fuhrer jupax Genghis Khan jupat pallapallanakan organizacionap katuqawayi, jaqinakamp mistusaw mä ejercito motley ukham utt"ayawayi.
  Chiqansa, ukham jan waltʼäwinakanxa, URSS markax jukʼat jukʼatwa chʼaxwäwin atipjäna. Aka perdición estratégica ukax juk"amp inventivos ukar puriñaruw wayt"apxitu. Ukampis mä jan suyt"at ch"amaw utjawayi: Estados Unidos markax nayratpach africanos ukat latina nacionalidad ukankirinakan kutkatasiñap chhaqtayañ atipxatayna, bomba atómica ukan irnaqañ juk"amp ch"amanchawayi. Ukat juk"amp pachanak sayt"asiñäni ukhax Tercer Reich ukamp tregua ukax lurasispawa, Estados Unidos markamp ch"axwäwix sarantaskakiwa.
  Ukat ukanx inas nazis ukanakax jan ch"axwañ munapxañapatak ch"axwapxchispa. Ukat ukat Rusia Soviética ukax qhispiñapawa.
  Bombardeo ukat jach"a artillería bombardeo ukanakax tukusxänwa. Ukat wasitatwa nuwasiñax qalltawayi. Markax nayratpach t"unjatäxiwa, janiw mä utas jan kuna jan walt"äwins qhiparkiti. Ay, uñisirix wali qhuru ukat ch"amaniwa.
  Imill wawanakax uma pataruw puripxi ukat nayraqatar jutir infanterías ukanakamp ninampiw jikisipxi. Tanques ukanakax jalnaqapxi...
  Alena, indio jaqirux ch"axwañ tukuyasax akham sasaw jisk"at arsüna:
  - ¡Diosax juykhunakarux nayranakap jist"arañapataki ukat chhuxriñchjatanakan qhipäxap chiqachañapatak churpan!
  Uka qhipatxa, suma uñnaqt"an warmix obturador ukar ch"iqt"äna . Jupajj mayampiw apuntasïna ukat clavompiw chʼoqtʼasïna . Jupax árabe jaqiruw jawq"jatayna ukat zafiro nayranakap qhant"ayatayna. Qʼala kayuni, kurva, laqʼampi phuqhantat suelapampiw grava patjjar tʼijtäna. Imill wawaxa mä juk"a chhuxriñchjataw jikxatasïna. Jupax larusitaynawa. Ukajj jukʼamp kusiskañänwa. Uka suma uñnaqt'an warmix wasitat ch'iyar jaquntawayi .
  Alenax pallapallampiw jachaqt"asïna. Ukat jupax ukaruw purirakïna. Uñisirinakar sayt"ayañataki ukat congelañataki wayt"aña. Uñisirinakax nina kutt"ayapxäna. Granadanak jaquntasaw arnaqasïna.
  Ukatxa, tormenta soldadonakax wasitatwa uñstapxäna. Jupanakajj jukʼanikïpjjänwa, ukampis cohetenak jaqontiri avionanakajj jalnaqapjjänwa. Nazis sat jaqinakax imill wawanakan kawkhantï utjkäna ukanakaruw granadanak jaquntapxäna. Ukampis qʼala, warmi kayunakajj atipjatäñat jarkʼaqkaspa ukhamänwa. Ukat nuwasirinakax bombardeo ukar ch"allt"ataw nina naktäwit qhispipxäna.
  Uñisirinakan infantería ukan sarnaqatapax sayt"xänwa. Nazis sat jaqinakax cohetenak jaquntasaw wila masinakar fumañ yantʼapxäna.
  Alenax uka ch"usawjaruw imantasïna ukat chillqt"asïna:
  - Ukampis taiga markat británico qutakama... ¡Ejército Rojo ukax taqit sipans juk"amp ch"amaniwa!
  Wila ñik"utan Allax uka ch"usawjaruw ch"allt"asirakïna, ukat janiw t"aqa t"aqanakampi ch"allt"atäkänti. Uka suma tawaqux kunjams jupax wali angular wayn tawaqutpach katuntatäna uk amtasïna , mä denunciación ukar arktasa.
  Uka thaqhañ amtastwa. Uka katuntat tawaqurux isi apsuñapatakiw wayt"apxäna. Guantes uchat pä warmix wali amuyumpiw imill wawan nayrap, jinchup, lakap jikxatapxäna, ukat privado partenakaparuw uñch"ukipxäna. Kunjamsa jiskʼachañasa, pʼinqachañasa, ajjsarkañasa , ajjsarkañasa. Kunapachatï celdaru apapkäna ukhajja, Allajj yaqha jan wali jaqenakamp chikäñat wal ajjsaräna . Ukampis celularanjja, jupar uñtasit imill wawanakaw utjäna, niya taqeniw reprimido jaqenakan wawanakapajj utjäna. Ukat jukʼamp jan walijj janiw phoqaskänti.
  Ukampis celda qontʼasiñajj chʼamakïnwa: wali jiskʼakïnwa, ukat guardianakajj walja kutiw mantapjjäna. Jupanakajj mä jukʼa amtampiw jawqʼjapjjerïtu, jan kunatsa jawqʼjapjjetäna. Guardianakajj jukʼampiw imill wawanakan talonanakap thujrunakamp jawqʼjañ munapjjäna. Célulanakan thayas utjkchïnsa, imill wawanakax qʼala kayukiw qhiparapxäna, ukat sapa kuti jawqʼjatäsax kayunakapas punkitänwa.
  Thaqhañanakax yaqha jan walt"äwiruw tukuwayi. Ukanakax walja kutiw urux phuqhasiwayi ukatx wali llakiskañawa, jan wali ukat jisk"achañawa.
  Jupanakajj jukʼakiw manqʼa churapjjetäna ukat sarnaqañansa jawqʼjapjjetäna. Allax suxta phaxsiw carcelan jist"antatäna, sapa kutiw jisk"achata, jisk"achata, jawq"jata ukat jisk"achata thaqhata. Ukat ukatsti, Beria irpirin irnaqatapanx mä colonia de trabajo infantil ukar khitapxatayna. Janis mä yantʼäwinïkchisa.
  Allax phisqa alwat jayp"ukamaw yaqha imill wawanakamp irnaqäna. Ch"axwäwix qalltañapkama. Ukat wila ñik"utan jilïr tawaqux nayraqatar t"ijtäna. Yaqha tunka payan imill wawanakampiw ukham lurañ atipxta.
  Pallapallanakjam sarnaqañajj qalltäna. Ukampis guerranjja, wila ñikʼutan sajjrajj colonia de trabajot sipansa jukʼamp sumwa jikjjatasïna. Carcelar jistʼantatäñasa ukat jaltxatapat mutuyatäñas wali warktʼatäskänwa. Ukampis Alla, khititix nayratpach pä ordenanak katuqatayna, janiw llamkt"känti.
  Uka tawaqux colonia ukanx walja experiencianak jikxatäna. Munasiñampi chika. Uka yuqall wawanakax mä jak"a cuartel ukan jakasipxäna, ukat formal ukan jark"atäkchïnsa, imill wawanakar jak"achasiñatakiw sarapxäna. Ukat jupanakax, jark"at yänak uñt"añ munapxarakïna . Alla, kunayman tuqitxa, jank"akiw ukax gustäna. Uka junt"u wila ñik"utan tawaqux jucharar kusisiñaw jikxatasïna.
  Ukampis uka chʼaxwäwinxa jan suertenirakïnwa. Sapa kutiw chacha warmi ikthapiñ tukuyasax mä chachasa jan ukax mä waynasa nuwasïwin jiwatayna. Wila p"iqin jaqirux mä kasta maldición utjkaspa ukhamänwa. Ukhamaraki, jan kuna excepciones ukanakampi. Ukatwa, suma uñnaqtʼanïkchïnsa, Allat jan wali sutinïñaw utjäna, ukat chachanakax jupat jithiqtañ qalltapxäna.
  Wila ñik"utan saxrax chacha jan uñjatapat t"aqhisitayna. Ukat chachanak jiwayasax wali kusisitaw jikxatasïna. Ukat wasitat uñisiriparux pallapallanak luqxatäna, ukat tigre warmir uñtataw jachaqt"asïna.
  Allax ch"iyar jaqirux ch"axwantäna ukat amuyunakapanx katuntatjam amuyt"äna. Ukham jachʼa ukat suma uñnaqtʼan chachampi kusistʼañajj wali sumapunïnwa. Jila partejja, wila pʼeqeni jaqejj mä chachampiw wali chʼamachasiñapa . Jupax ch"amani ukat amtani warmiwa. ¿Uka jaqejj qhepat jiwayatäjjani sasin kamsasmasa? Ukhamajj ¿kunas, ¡jupajj kunaymaninak wal munasi!
  Sumankäw pachanx Komsomol imill wawanakax jan wali sarnaqatapatx sinti mutuyatäpxaspänwa, ukampis ch"axwäw pachanx sarnaqañax juk"amp librëxänwa. Amuyatajja, jiwaña jakʼankjjatap laykuw ukham lurasi, kunapachatï departamento especial ukankirinakajj qʼañu luräwinakar jan uñjapki ukhajja.
  Awisax Allax jan wali sarnaqatapat phinqʼasirïnwa. Kunapachatixa jani ukaxa mä sujetador uchasi ukatxa q"ala chuchupa ch"allxtayi. Maria sat religioso tawaqot amtasiyäta, jupajj wali virgenäskänwa. Ukampirus, jupax phisqa jaqit sipans juk"amp warmi ukhamarak sexy ukhamäspawa. Juk"amp chiqaparux angeljama jan juchanïtapampix wali suma uñnaqt"aniwa .
  Ukampirus Mariax wali chiqapawa, inas phenomenal ukhamarak ch"axwawipanx. Ukhamaw pä árabe jaqinakar mä balampi chiqaparu ch"allt"äna. Ukat jan juchani jachaqtʼasisaw akham säna:
  - Tatitu pampachapxita, ukampisa nayaxa Tayka Pachamaruwa luqtasta!
  Mariax wali suma uñnaqt"aniwa. Jupax mä juk"a phinq"asisiwa, kunatix bikini ukampiw nuwasiñapa. Ukampis atipjañat jarkʼaqaraki. Ukajj luratanakampiw uñachtʼayasi. Mariax wali imill wawatpach ch"axwañ qalltäna . Kimsa maraw jilsuwayxi, ukampis mä imill wawatakix wali jiskʼa, virgenjama ukat normal jachʼäkaspas ukhamawa. Jilt"ir pusinix juk"amp jach"a ukat juk"amp ch"akhanakaniwa, ukat Matryonax mä wakawa, wali ch"amanïkchisa.
  Mariax ch"iyar jaquntawayi ukat Seryozhka markat amtasi. Pobre wayna. Nayajj katuntatätwa. Ukat ukax jiwañat sipansa jukʼamp jan waliwa. Ukatwa nayraqat tʼaqhisiyatäñapäna, ukatsti jiwayatäñapänwa. Ukat mayninakax kunjamsa ukham lurapxani ukxa janiw yatiskiti.
  Mariax pallapallanak arsüna, qunqurt"asisaw sartasïna ukat pallapallanak jaquntäna. Jiwayat hinduistax ch"allxtasinx mä wila ch"allt"ataw mistuwayxäna. Quri ñik"utan suma uñnaqt"anixa akham siwa:
  - Eh ... jumax walja diosanakanïtawa, ukampis janiw alaxpachax utjkiti!
  Mariax wasitat clavo , ch"allt"asi ukat q"ucht"awayi:
  - Chhaqhata paraíso ukata yuspajarapxsma. Janiw jiwasatakikiti, janiw wawanakasatakikiti, janiw allchhinakatakikiti. ¡Ukampis sallqjañ arunakampikiw yatintapxani!
  Mariax pallapallampiw jiwayatayna, ukat nayrar sartasir nazi cómplices ukanakaruw jiwayatayna, ukat akham q"ucht"atayna:
  - Jiwasaxa auto apnaqapxta, auto apnaqapxta, auto apnaqapxta - jaya pachawa jiwasaxa... ¡Jan walt"awinakata jan walt"awinakaru, ch"axwañata ch"axwañaru thaki! Jiwasax auto apnaqapxta, auto apnaqapxta, auto apnaqapxta - jaya pachaw jiwasax ... ¡ Horda ukan jawiranakapax, wila ch"axwäwi, jallu purintaski! ¡Wila ch"axwäwi!
  Ukat imill wawax juk"amp ch"amampiw uraqiruw ch"allt"asi. Ukat Leones ukanakax niyaw nayrar sartasipki. Alemania markankir tankanakajj wararipjjewa ukat barrilanakapas khathattʼasirakiwa.
  Mariax jacht"asisaw akham säna:
  - ¡Akankiwa, jiwañaxa sarnaqaskiwa!
  Mä quri ñik"utan imill wawax mä pallapallaruw ch"axwantäna, jupax Ejército Rojo ukan posición ukanakaparuw mä rifle ukamp jalnaqäna, ukaruw mä visor óptico ukamp chint"ata.
  Jiwañjam usuchjat uñisirin pʼeqepat wila phuchʼujj chʼalljjtäna uk uñjayäta.
  Mariax akham sasaw tuiteó:
  - Francotirador... ¡Janiw pantjasktati!
  Allax jach"atwa säna:
  -¡Janiw isimpi taripasiñamäkiti, janitix kayunak ch"ukuñ munksta ukhaxa!
  Mariax suma q"ala, q"ala ch"uxña kayunakap ch"allxtayäna. Mä duende ajanunïki uka waynajj amparapampiw suelapar tʼijtʼayaskäna sasaw amuyayäta. Ukham lurasajj kunja sumasa.
  Ukampis uka qhepatjja, colerataw chhuxriñchjasïna:
  - ¡Taqiniruw atipjä!
  Alla kullakajj jupa pachpaw jan iyawsiri ukat jan wali jaqëjjäna, jupajj sawkasisaw akham säna:
  - Ukat jan Diosan yanapt'apampixa?
  Maria , pallapallanak jaqunukusaxa, chhuxriñchjataw jaysäna:
  - Janiwa, ¡Diosan yanapt'apampiwa!
  Alla kullakajj perla kisunakapwa qhantʼäna ukat akham sänwa:
  - Ukampis Diosamax akham yatichäna: - Jumatix ch"iqa ajanumar ch"allt"asïta ukhaxa, ch"iqa ajanur kutt"añamawa !
  Mariajj janiw jankʼak jayskänti. Jupax juk"amp mä pä disparonak jaquntäna, fascista títeres ukanakaruw khuchhuqäna. Ukat amukiw akham säna:
  - Ukampis ch"iqa ajanumar ch"ankhachatäxasax kuns lurañama - Dios Jesusax janiw siskiti. ¡Ukat nazinakajj walja kutiw markasarojj jawqʼjapjjäna!
  Allax q"ala kayumpiw mä granada jaquntäna, mä taqpach laq"a columna uñstayasa, ukat arnaqasïna:
  - Berlín markax niyas jiwasan ch"amasankiwa ... Prismáticos tuqiw maldito Reichstag ukar uñjtanxa! Taqi planetan sumankañamp kusisiñampiw utjani ... ¡Aka tuqitx poesías ukanakanw yatiyapxäma!
  Ukat wila p"iqin jaqix mä phallawi churäna, nazis ukanakan mä taqpach línea khuchhuqasa. Ukatxa, mayampiw granadarux chʼalltʼäna.
  Jupax ch'aman tawaquwa . Campamento ukanx qalanak alwat jayp"ukamaw mayjt"ayañatak wayt"atatayna, ukatx Allax chiqpach superman ukhamaw tukuwayi. Uka granadajj amparapamp jaqontañat sipansa, kayunakapamp jukʼamp jayaruw jaqontäna.
  Wila pʼiqin warmix qʼala kayunakap qʼañunak patxaru jan ukax chhijchhi patxaruw tʼijtʼañ wal munäna. Jupax wali kusisitaw jikxatasïna...
  Allah ukax apsuwayiwa ukat p"akintawayi:
  - Ukampis nayax yaqha pasión ukaniwa ... Akax ch"amawa, ch"amakiwa!
  Wila ñik"utan saxrax mä phallawimpiw ch"axwantäna, Krauts ukat yanapirinakaparux ch"axwantäna , ukat arnaqasïna:
  - ¡Janiwa quri qullqisa munaskiti! Ukatx wakisiwa nayraqatajanxa ... Jaqinakax qunqurt"asipxäna, jaqinakax qunqurt"asipxäna, taqi uraqpachan!
  Uñisirinakan infantería ukanakax sayt"apxäna. Tankanakax juk"ampiruw sarxapxäna. Jach"a k"añaskunaka "Lev", "Ratón", "E"-100, "Tigre"-2 ukanakampiwa ch"axwapxi. Pantera 2 ukax wali ch"amanchatarakiwa. Uka posiciónanakax phichhantasinx t"unjatäxänwa, chhullunkha katarinakaw alaxpachar sartapxäna.
  Mä imill wawax kayunakap q"ucht"ayatayna. Jupax arnaqasïna ukat jaya pachaw pallapallanak jiwayäna . Yaqha suma uñnaqtʼan warmix sujetadorap mä metrallampiw khuchhuratäna. Ch"axwirin chuchupax qhanstawayiwa ukat jupax q"illu ch"uxñaruw tukuwayxäna. Uka tawaqun ajanupax wilaruw tukuwayxäna.
  Maus, Alemania markankir jukʼamp jachʼa tanquejja, pistolanakapatwa thuqtʼaskäna . Ukat thakipan taqi kuns t'unjäna.
  Ukampis nuwasirinakax tiempoparuw kuttʼapxäna. Jupanakax wali ágiles ukhamawa. Allax mä granadampiw Mouse ukar jaquntäna. Alemania markankir ametralladoranakat mayniruw amuktʼayäna.
  Wila p"iqin jaqix uka apthapisinx taqi chuymaw q"ucht"äna:
  - Tanques blindados ukanakaxa charco ukanaka taypina torpemente t"ijtapxañapawa...
  Uka qhipatxa, imill wawax wasitat q"ala kayumpiw mä granada jaquntäna ukat yaqha ametralladora Mouse ukar ch"allt"äna, ukat barril p"akjarakïna. Uka qhipatxa, Allah jupax akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Nayaw jiwañ diosaxa, khitirutix Hitler jupax axsarki!
  Alemania markankir tanquejj saytʼjjänwa. Ametralladoranak chhaqhayañamp chika, tanquenakax león ukham jan atinisipxäna. Ukat "Ratón" ukax mä jisk"a barril ukanw ch"axwañ qalltäna ukat t"unjäwinak lurañ qalltäna. Mä fragmentox Allaruw talonar ch"allt"äna, imill wawax suela graciosa curva ukarux phichhantawayi.
  Suma uñnaqt"an warmix uka apt"asisaw q"ucht"äna:
  - ¡Verduox talonajaruw phichhantaski, ukat jachañaw ist"asi!
  Mä suma amtampiw Mariax Ratón ukan óptico uñkatasiñap p"akintawayi. Ukat uka jachʼa tanquejj troteampiw sarawayjjäna ukat muytañ qalltäna. Kawkhans niya pä patak tonelada acero juykhükasin laq"untatäni ukax qhanawa . Juk"amp jan walt"äwinakat qhispiñatakikiw kutt"anxäna.
  Ukat "Lev"-2 ukax anatañaruw puri. Mä juk"amp nayrar sartat maquinax 150 mm cañón ninampiw nayraqatapan taqpach chiqar ch"allt"añ yant"i. Imill wawanakax fascista ukar jaysañatakix nayranakap jach"ar aptapxi.
  Mariax cincelat kayupampiw mä granada jaquntäna. Jichha pachax janiw tank ukar purinkiti, jan ukasti infantería ukarux t"unjawayiwa. Mä africano jaqejj pʼeqepsa chʼiyjataw uñjasïna. Cascompiw muyuntäna ukat ladrilloruw chiqak jaquqanïna.
  Quri ñik"utan tawaquxa akham sänwa:
  - Taqi kunasa Diosan munañaparjamawa ... Pantjasiwinakas!
  Allax wali kusisitaw q"ucht"awayi:
  - Taqi kunatix akapachan utjki ukax alaxpachan alturanakapat dependeriwa. Ukampis ¡nayranakan chiqapätapa, ukampis nayranakan chiqapätapax jiwasat sapakiw lurasi!
  Mariax mayampw pallapallanak arsüna. Jupax "Lev" ukan uñjañ óptico ukarux p"akintawayi ukat racionalmente akham säna:
  - ¡Ukat Diosax chiqapar uñjañ churi!
  Allax kisunakap q"ala ch"allxtayasaw q"ala kayump p"akjat vidrior ch"allt"äna. Kunapachatï mä chʼullqhejj qʼala suelajar chʼalltʼitäna ukhajj kunja kusiskañänsa uk amuyasiyäta. Ukat jupax akham sasaw arnaqasïna:
  - Taqi kunanx destreza, endurecimiento, entrenamiento ukax wakisiwa - jan ukhamäkanixa janiw graciax utjkaniti!
  Mariax fascista ukarux purakapan degenerado ajanupampix pallapallanakamp jiwayatayna ukat q"ucht"atayna:
  - Ukat Krauts ukanakatakix, ¡graciax p"iqi ch"akhapat ñik"utap ch"iyjañawa! Ukat masticañani, masticañani, masticañani, jariqañani junt"u pusampi!
  Allax ajanu luratayna, nina nakhantayatayna ... P"iqip ch"allxtasax akham sasaw jisk"at arsüna:
  - ¡Kuna jan yupaychir arst"äwis jumatakix utji!
  Marian ajanupax ch"uxñaruw tukuwayxäna ukat akham sasaw jisk"at arsüna:
  - Diosa, pampachapxita, jucharara!
  Allaxa larusitaynawa. Jupax mä cínico tawaqunïnwa. Ukat wawanakan irnaqäwipanjja, jupat sipansa jukʼamp jan chʼamaninakaruw jawqʼjäna. Kunatsa , wila p'iqini jaqix jan p'inqaniwa . Ukat Allax Mariarux quri ñik"utapat jaquntañ munäna. Ukat janiw amparanakampi, kayumpi.
  Ukat Allax q"ala amparap cristian tawaqun laphinakan ñik"utaparuw jilxattayäna, ukat uka ch"akhanak amparanakapamp katxarusinxa, jaquntäna.
  Mariax jach"at arnaqasïna ukat kutt"asax akham siwa:
  -¿Jumaxa loco ukhamätati?
  Allax sawkasisaw akham säna:
  - ¡Ukhamaw Diosax aguantasin kamachirakïtamxa!
  Mariax amparap ch"allxtayäna:
  - Janiwa Diosar jisk"achañamäkiti, ¡jaqi !
  Allax jaysataynawa ukat q"ucht"atayna:
  - Ukat Diosax wasitat larusiñampiw ch"iyjatäxi, ¿kunas nayatakix taqinitxa llakisi, ukat jumanakax nayat llakisipxta!
  Mariax p"iqip ch"allxtasaw akham säna:
  - Jumax sapa uruw riesgos ukar purisma. Ukat uka pachparakiw mä minuto qhepatjja, infiernor sarañatak oportunidad jikjjatasajja, ¡jan wali arunak arsüta ukat jan wali arunak arsuraktajja!
  Wila p"iqinixa ñik"uta ch"allxtayäna. Qʼala kayunakapampiw mä vidriot katjjarusajj lakapar jaqontäna. Nayax lakajampiw katjawayta. Jupax vaso masticatayna, ukat jan amuyt"asisaw mä juk"a umt"äna, akham sasa:
  - ¡Infiernox janiw katjkistaniti!
  Mariax nayranakap wali ch"amampiw liwxatasïna, ukat akham sasaw qhuru arsüna:
  - ¡Janiw kawkirus sarkätati! ¡Nina ch"uqi!
  Allax esmeralda nayranakapakiw jaysañatakix qhant"äna. Ukat nazis ukanakarux mä granada jaquntäna, akham sasa:
  - Ch"axwawixa sarantaskipanxa, jiwasana jani walt"awinakasa armasipxañäni!
  Mariax jan chiqaparuw säna:
  - ¡Diosan Diosankiwa , ukat Cesaransti Cesarankiwa!
  Allax mä jaya turno churäna ukat akham sasaw yapxatäna:
  - Ukat Hitler jupax diabólico ukhamawa !
  Mariax pallapallanak jist"aratayna, juk"amp walja jaqinakaruw t"unjatayna ukat amuyt"atayna. ¿Kunjamatsa maynix Hitler chachan sarnaqäwipan jan waltʼäwipar purispa? ¿Kuna kasta animalas jaqir uñtat utji? Uka wila wartañ tirano, khitirutix jaqinakax janiw uñt"apkiti Adanampi Evampi pachatpacha. Ukat uka pachparakiw, wali suerteni . Inas jaqinakan sarnaqäwipanx juk"amp suerteni ukat suma atipt"irïchi.
  Ukampis Rusia markax fascismo ukatakix mä ch"ama tuerca ukhamaw tukuwayi. Inti jalsu tuqinkir chʼaxwäwix niyaw pusi maranïxani. Jïsa, nazis ukanakax nayrar sartasipki. Janiw sinti jank"akïkiti, jan ukasti jan axsart"asaw jikxatasi. Juyphi pachanx Ejército Rojo ukax Krauts ukarux mä juk"a ch"allxtañ yatipxäna. Ukat jichhax uñisirinakax wasitatw nuwantapxi.
  Uka tawaqux chiqaparuw ch'axwantäna . Ukat Lev sat tanquejj wasitatwa muytjjäna, ukat sarjjañwa qalltäna. Ukat "Pantera"-2... Mä tank jach"a ukat thiya barril ukat mä jisk"a torreta.
  Mä suma maquina. Ukax niyas kuna mastodon ukanakaruw ch"allt"äna. Aka chiqanx Allax sallqjañ kayunakapamp granadanak jaquntasaw yaqhachasïna ukat barril ukarux jan walt"ayarakïnwa.
  Wila ñik"utan saxrax nayranakap quta colorar uñtat qhant"ayäna ukat chhuxriñchjasïna:
  - ¡Nayaw nayranakap p"akjasta!
  P"akjat bozal alemán jaqix kutt"awayxiwa. Pistanakax mä maquina ágil ukham khathatipxi. Jïsa, imill wawanakax suma ukat wali askinak uñstayapxirïna. Barriles ukanakar ch"allt"aña , granadas ukanakamp barril p"akjaña kunapachatix armadurax jan puriñjamäki ukhaxa.
  Ukat suma amtan Mariax chiqaparuw ch"axwaski, chiqpachansa Robin Hood chachan allchhipäkaspas ukhama. Ukat quri ñik"utan suma uñnaqt"an warmix akham sasaw jach"at arsu:
  - Humanismo uka amtanakampi, .
  Aka Uraqin alaxpacha lurañataki...
  Hitler jupax fascismo thakhiparuw mayjt"awayi - .
  ¡Uka templojj jan wali Supayaw saytʼayasïna!
  Ukat jupax chiqpach jiwayir santunakjamaw ch"axwanti. Qʼala, cincelat kayupajj mä vidriot lurat mä jiskʼa tʼaqa jaqontäna, ukat árabe jaqerojj nayraqatapan chika taypinwa chʼalltʼäna. Ukat wasar pampankir yuqapax, reflexivamente ametralladora ukan gatillop jaquntasaw tunka payan yanapirinakaparux khuchhuqawayi.
  Allax iyaw sasaw akham säna:
  - ¡Ukat jumax jank"akiw yatiqasma! ¡Ukat jumax nayranakam nayraqatanwa nayrar sartaraktaxa!
  Wila ñik"utan nuwasir warmix q"ala amparanakapamp mä vidrio jaquntarakïnwa ukat africano jaqirux nayraparuw ch"allt"arakïna. Ukajj phallawayjjänwa, mä qawqha granadanakaruw jaquqanïna. Ukat yaqha tunka payan nuwasirinakax alaxpacharuw tʼijtapxäna, jan ukax infiernoruw tʼijtapxäna, kunjamtï uka jan waltʼäwix amtkäna ukhama!
  Allax tuiteó:
  - Infiernoxa mä jan wali chiqawa khitinakatixa tapa ch"iyjapki ukanakatakixa. ¡Ukat qullan tawaqu espadax uñisirinakaruw t"unjawayxi!
  Ukat wila ñik'utan saxrax wasitat kutt'anïna, ukatsti chhuxriñchjasïna.
  - ¡Jumatakixa mä ataúd ukaw utjani, laq"ampi luratawa, ukatxa llakisiñataki musica!
  Mariax jank"akiw pä kayump mä granada jaquntäna, ukax wali axsarkañ tank E-100 ukan barril ukarux jan ch"amanïñapatakiw ch"allxtayäna, ukax akham ist"asïna:
  - ¡Tatitu Criston jach'a kankañapataki!
  Chʼaxwäwix sarantaskakiwa. Nazinakajj machaq tʼunjañataki ukat esclavonakar tukuyañatakiw thaqhapjjäna. Unión Soviética markax wali ch"amaniwa, ukat janiw ukhamakiti akapach apnaqañapataki. Ukampis kunayman kasta cientificonakanïtapatjja, esclavonaka, fascistanakajj mä sapa organizacionanïpjjatap laykuw machaq, ajjsarkañ armanak lurapjjerïna. Kunatï nayrajj jan uñjatäkäna ukajja.
  Jupanakat maynïrix discotecas ukanakawa, ukanakax jan uñt"at jaltxañ uñacht"awinakaniwa, jank"akiw sarnaqapxi ukat uka pachparakiw jan ch"amanïpkiti.
  Uraqpachan wali suma cientificonakaw mä jan uñtʼat arma uñachtʼayapxäna. Kunatix akapachar ch"am churañapa, ukat jutïrinx galaxias ukanakar katuntañatakix thakhi jist"arañapawa.
  Ukat jichhax mä aruskipäwiw uñstawayi.
  Ukampis yatxattʼat jaqinakax parltʼasipkakïnwa. Schauberger chachajj uka aparatot mä qhawqha suma yatiyäwinakatwa qhanañchañ qalltäna:
  - Pachpa electricidad uka amuyunakaxa juk"ampi jach"awa, electrones ukanakana ordenado movimiento ukata sipansa. Ukampis akanxa, kunapachatï uka campox mä espiral movimienton dirigido ukhaxa, electrones sat qinayanaksa ukat cáscara de electrones ukan jan uñjat núcleos ukanakamp chʼaxwañ yati. Mä arunxa, corrientex mä jisk"a espiral tuqir saraspa, ukampis jach"a aceleración ukampix ionización ukax sapakiw utji.
  Ukat kunjamtï núcleos ukanakax sallqa velocidadamp chʼaxwapkixa, ukhamarakiw fusión ukanakax lurasi. Jan ukajj jukʼamp facilakiwa, núcleojj jan jaktʼkay libre electronanakan uñstatapampiw phallaski, ukanakajj electricidad uñstayaraki.
  Mä arunxa, mä jisk"a pilax mä tipo especial de corriente remolino ukaniwa, jan ukax corriente ukaw bola miniatura llijulliju ukar uñtasita, ukax uma apnaqañ fusión termonuclear controlada ukar yuspajarasawa, mä jach"a electricidad especial ukat mä corriente de fotones ukanakaw utji.
  Mä arunxa, ukham motorax wiñay energía ukar tukuspawa. Batería ukax corriente de bolas miniaturas llijullijunak churaraki, ukatx jupa pachpaw recargataraki electricidad ukampi, ukax uma taypin fusión termonuclear controlada ukat apsutawa. Kunjamtï mä maquina de movimiento perpetuo ukhama, ukan utjki uka chʼamajj núcleos ukan manqhankir impulsopar mä jukʼa lurañar tukuyasaw jikjjatasi , ukajj jaqenakatakejj uñjkañjamawa.
  Belonzix ñik"utap ch"uqt"asisaw cejas tejer:
  - Energía ukaxa electricidad tuqi apsutawa kunjamatixa bola microscópica llijulliju? Suma ist"asi. Ukampis chiqäki ukax janiw sapürus fabuloso ukhamäkiti. Inas istʼapxsta, jupanakax reactores de fusión nuclear ukanakas lurapkaspa ukhamawa. Ukhamaraki, uranio ukan núcleos ukan fisión ukan ch"amap apsuñ munapxi. Intraatómico enlaces ukanakax p"akjatäspa ukhax protones ukat neutrones ukanakax bomba phallatapat sipans juk"amp jank"akiw taqi chiqar ch"iqiyapxani sasaw amuyasi. Inas ukhamächispa, ukampis kunatsa jan reactor ukat bomba pachpa lurañjamäkiti. Ukat jumax akham amuyta, ukhamatwa hidrógeno ukax electricidad esférica ukamp apsutäna, kunjamatix tenedor ukamp guisantes apsuñjama, ukat lakamar uchañjama. Ukatjja, kunatï qʼal mayjäki ukajj lurasispawa. ¿Kunatsa electrones específicamente dirigidos ukanakax uñstani, jan ukax núcleos ukanakan ch"axwatapax taqpachanx fusión ukar puriyaspa? Walja optimismo, ukampis juk"a justificación.
  Schauberger jupax akham sasaw jaysatayna:
  - ¿Chiqanchawi tuqita? Janitï conchas electrónicas ukanakax utjkchi ukhaxa, janiw kunas núcleos ukanakax compactados ukhax ch"axwañapatak jark"kiti. Ukat yapu t"unjatapax ukham sarnaqawiruw condensa, ukat apsut ch"amarux dirección churaraki.
  Uka proceso de fusión de núcleos de hidrógeno ukax pachpa lurasispa, ukat jiwasan Intisan uñacht"äwipanx uk uñjtan ukhax mä uñtasitaw, mä jisk"a escalarukiw akanx lurasi.
  Ukhamarus Inti tuqinx aka lurawix controlable ukhamarakiwa, ukampis, llakt"asiñjamawa, janiw ukanx parámetros ukanakax mayjt"ayañjamäkiti.
  Ukat akanxa, uma patxanxa, mä jisk"a Intix utjiwa, ukax energía eléctrica ukx churaraki. Ukhamaraki, mä reacción nuclear ukanx jank"akiw mä electron ukat foton ukar tukuyasispa. Niya janirakiw jupanak taypin mayj mayjäpkiti. Ukat kuntix uka tuqit jikxatañ munktan ukax - mä motor jan ukax bomba - ukax jiwasan amuyt"awinakasatakiw uñt"ayasi. Ukhamarus, inas tiempompix mä juk"a thaya amuyt"apxchiñäni .
  Belonzi kullakajj akham sasaw jisktʼäna:
  - Walikiwa, akax taqpachax proyectos ukhamakiw sañani, jichhatakix amtanakas ukhamarakiwa. Yamas mä jachʼa, natural bola llijullijunak uñstayañ yantʼañamawa, ukat janiw uka jiskʼa llijullijunakat mä millón ukhamakïñamäkiti.
  Schauberger jupax akham sasaw iyaw satayna:
  - Jisa, jiwasaxa aka tuqita mä jan walt"awiwa utjistu. Ukampis janiw kunjamtï nayrïr uñtañan jan askichañjamäkiti . Ukat payïrix yaqha thakhinakax utjarakiwa, janiw ukhamakiti, jan ukasti suyt"awinakarakiw utjaraki. Jupanakar arktanwa.
  Belonzix p"iqip ch"allxtayäna, ukat italianox jupa pachpaw arsuñ qalltäna:
  - Nayra pachatpachaw kimsïr Reich ukan aerodinámicos ukanakax efecto Coanda ukan phuqhasiñapatakix wali askin uñjapxäna , ukhamat dispositivo ukan ch"amap jilxatayañataki. Alemania markanjja, aerodinámica toqet qhantʼirinakaw utjäna , ukat matemáticos wali uñtʼat jaqenakas utjarakiwa. Uka tuqitxa mayj mayjawa . Aka efectox janiw mä fuerza elevadora ukan efectopakiti, jan ukasti mä jet ukan efectopawa, ukax aerodinámico ukan ch"amanchatawa. Janiw uka tuqitxa directamente sartapkätati. Tracción (jan ukax ala) ukax wakisiwa. Ukhamaraki, uraqix curvado ukhamawa (jet ukar desviar alayaru ukat empuje ukar puriñatakiwa), uka efectox jet laminar ukanx ukhamakiw irnaqaraki. Mä motor turbina de gas ukan jet ukax janiw ukatakix askïkiti. Ukax laminado ukhamañapawa . Ukanakax jach"a ch"ama chhaqhayañawa.
  Schauberger , diagrama ukan mä bosquejo lurasax, logicamente chiqaw chiqañchawayi:
  - Janiwa ukhama jach"äkiti. Ukaxa , sañäni , . laminación ukax janiw ukhamakiti. Inas jan ukasti, tracción ukan eficienciap wal jilxattaspa.
  Belonzix wali amuyt"asisaw akham säna:
  - Kunaymana vector de fuerza ukaxa apxatasiwa, ukatxa kunjamasa pachamamaru ch"amanchañatakixa ch"amanchatarakini. Ukat yaqhip chiqanakanxa, chiqpachansa mä vacío ukaw platillo volante nayraqatan uñsti.
  Schauberger jupax mä jach"a jach"a tukusaw akham säna:
  - Ukampisa janiwa jiwasakixa uka lurawinakanxa irnaqapktanti.
  Belonzix jank"akiw yatiñap uñacht"ayäna:
  Jisa, jupanakax utjarakïnwa, Schriever - Habermol discos ( Schriever , Habermol ) .
  Aka aparatox uraqpachan nayrïr avión de despegue vertical ukham uñt"atawa. Nayrïr prototipo sat "ruedajj chʼiyar chʼiyar" satawa, ukajj Praga marka jakʼanwa 1941 maran febrero phajjsin yantʼasïna . Ukanjja, pistón motoranaka ukat Walther sat cohete líquido motorampiw utjäna.
  Generalissimo de los diseñadores Schauberger , jank"aki, jupax jark"atäñap axsarañjamäkaspas ukhama, saskakiwa:
  - Diseño ukaxa bicicleta rueda ukar uñtasitawa. Mä jachʼa anillojj cabina muytaskäna, uka anillojj radionakan lurañapajj cuchillas ajustables ukanakampiw lurasirïna. Ukanakax horizontal ukhamarak vertical ukanakan vuelo ukatakix wakiskir chiqanakanw uskt"asispa. Pilotojj avión regularanjam uñtʼatäjjänwa, ukatsti niya ikiñar uñtatänwa . Uka dispositivon jach"a jan walt"awipax wali jach"a vibración ukaw desequilibrio de rotor ukan utjatapata. Mä yant'awix anqäx llanta juk'amp llamp'uñapatakix janiw munat askinak apsuwaykiti, ukat uka amuyunakax jaytjataw uñjasiwayi "avión vertical ," jan ukax V-7 (V-7) ukar askipataki , ukax "Armas de Venganza" ukan chikanchataw lurasiwayi. programa, VergeltungsWaffen ukat juk"ampinaka .
  Ukat Belonzix janiw jaytanukkänti, jupax taqi kuns yatirjamaw uñacht"ayasi:
  , Zimmerman jupan "Panqueque Volante" sata uñt"atawa .
  Peenemünde ukan yatiqañ utan yant'ata . Ukanjja, Jumo-004B sat gas turbina motoranakaw utjäna. Ukax mä velocidad horizontal niya 750 km/h ukharuw uñstayawayxi ukatx suma regulación uñacht"ayi, velocidad de aterrizaje 60 km/h ukharuw puri.
  . 12 JAQTHAPI.
   Schauberger jupax mä juk"a q"añu chuymampiw akham säna:
  - Nayax uk yatxa. Nayax nayratpach ukham milagro uñjta. Dispositivo, kunjamtix nayax sapksma, mä cuenca ukar uñtasitayna, diámetro 5-6 m Perímetro muyu ukat chika taypinx mä cabina transparente ukham jachaqt"asis ukanïnwa. Uraqinjja, jiskʼa caucho ruedanakaruw samartʼäna. Despegue ukat horizontal vuelo ukatakix juk"ampirus boquillas controladas ukanakaw apnaqatayna. Turbina de gas motoranakan empujep jan sum regulañjamätapatjja , jan ukajj yaqha razonanakatjja, jalnaqkasajj wali inestable ukhamänwa.
  Belonzix chhuxriñchjasïna ukat mesaruw amparapamp ch"allt"äna:
  - Taqi uka yänakaxa, jan wali imillanakaru uñtasita , janiwa suma sayt"atäkiti.
   Schauberger chachajj anattʼasisaw akham säna:
  - Ukatxa ¡moralmente ukhama!
  Belonzix jachaqt"asisaw akham säna:
  - Ukampisa jiwasaxa wali kunasa utjistu. Jilapachax juk"amp muspharkañawa, ch"axwäw pachanx janiw qullqix utjkiti walja proyectonakataki . Ukatx National Socialismo ukax bancarrotaruw tukuwayxi sasaw sapxaraki.
  Schauberger jupax logicamente akham siwa:
  - Inas akax figurativamente, jan ukax bancarrota moralmente sañ munchi. Ukampis Stalingrad qhipat uka tuqitx arsupxäna, ukat janiw jichhax ukhamäkiti, kunapachatix Volga jawir tuqinkir markatakix rusanakat iyawsayañjam venganza apsusipktan ukhaxa!
  Belonzi , janiw sayt"añjamäkänti, jupax akham sasaw chhuxriñchjasïna:
  - Walikiwa, ukaxa chiqapawa. Chiqans rusanakax walja ch"amanakaruw uraqpachat tantacht"atanakarux saykatapxani, janiw nayas jumas iyawsapksmati, ¿janich ukhamäki?
  Schauberger jupax ch"uxña p"iqip jan walit ch"allxtayäna:
  - Ukat janiw iyaw sañjamäkiti, ukampis... Jiwasax janiw generales ukhamäktanti, tácticas ukanakat parlañataki ukat uñisirinakan chances ukanakap jakt"añataki. Ukat juk"amp askixa, kuna yaqha proyectos ukanakas aka clase de dispositivos ukanakat yatipxta uk yatiyapxita. Ukajj wali muspharkañawa.
  Belonzi kullakajj kʼari chuymampiw akham säna:
  - Jisa, wali mayjawa. Akax mäkiw muspharkañawa - Disco "Omega" Andreas Epp ( Andreas Epp ) Disco ukham helicóptero 8 warawarar uñtat pistón ukat 2 ramjet motoranakaniwa. Jichha marax 1943 maranw lurasiski. Suma, akax jupatakix mä jan walt"awiw utjani, nayax sañ muntwa, motoranakax aka kasta. Pachpa desarrollador, Abel Epp , 1942 maranx irnaqawipat jaqunukutaw uñjasiwayi, saxranakan katuntataw uñjasiwayi.
  Belonzi jupa pachpaw qhipa jan sinti askïki ukat amuyump chiqañchäwit larusitayna.
  Uka qhepatjja, uka diagrama dibujasa ukat chiqañchasajj akham saskakiwa:
  - Dispositivo ukax tecnología "ventilador-ventilador" ukamp chikt'atawa, mä rotor libremente giratorio ukampiw Focke-Wulf " Triebflugel " motores de jet pulsantes ukanakamp apnaqata ukatx jilxatataw jilxattawi "efecto de flotación" ukan utjatapata.
  Jichhakiw Belonzix ukham qillqatanakat wali sum yatxatawaykaspas ukhamawa . Kunattix wali sumaw yatiyäna, kuntï qillqatäki ukat liytʼkaspa ukhama.
  - Aka avión ukaxa, ukhamaraki disco uñtatawa, ukaxa mä cabina circular ukaniwa, ukaxa 4 metros ukch"a diámetro ukaniwa, ukaxa mä disco-fuselaje ukampiwa muyuntata, ukaxa 19 metros ukch"a diámetro ukaniwa. Fuselaje ukax llätunk ventiladores de cuatro cuchillas ukanakaw carenados anular ukan utjäna, ukax llätunk motores radiales Argus Ar 8A ukanakamp chikt"atawa, mä empuje axial 80 caballos de fuerza ukamp. Qhipa monstruos ukanakax llätunk tuberías cónicas ukanakan manqhan uskt"atawa, ukax 3 m diámetro ukaniwa.
  Jilïr rotor ukax disco ukan eje ukar uñtatawa. Rotor ukax pä cuchillas ukaniwa, ukax mä ramjet diseñado Pabst ukampiw tukuyanakanx utjäna ukatx diámetro de rotación ukax 22 m ukhanïnwa.
  Belonzi , alemán tecnología ukan kunayman uñacht"äwinakap uñt"ayasax juk"ampiw colerasïna. Amuyataxa, jupax yaqha markankir, aliado markatakix jach"a jach"a tukuñampiw phuqt"ata. Ukat uka arupanxa, precursoranakax juramento arsupki uka tonadax wali juntʼütapwa amuyasïna:
  ukanakana cuchillas ukanakana pitch ukaxa mayjt"awayxi ukhaxa, rotor ukaxa jank"akiw sartawayi, ukhamata mä ch"amani thaya jaquqani. Motores de jet ukax 220 rpm ukharuw qalltawayi, ukatx piloto ukax motores auxiliares ukat rotor principal ukanakan pitch ukarux 3 grados ukharuw mayjt"ayawayi. Ukaw sartayañatakejj wakisïna.
  Belonzix p"iqip patxaruw amparanakap muyuntäna, amuyataxa, mä helicóptero ukham amuyt"askäna:
  -Jach"a hélice ukaxa autorotante ukhamawa ukatxa janiwa kuna torque uñstaykiti. Helicópteronakat sipansa, janiw bisagranakampi uchatäkänti, jan ukasti wali chʼamampiw uchatäna, kunjamtï jukʼamp ordinario avionanakan hélicepäki ukhama. Ukampis ¡uka aparatojj janiw ordinariokïkiti!
  Motor auxiliar ukanakan jukʼamp aceleración luratapajja, autojj munat cheqaruw inclinäna. Ukhamatwa jachʼa rotoran jiltäwip mayjtʼayäna, ukatwa kawkirus jalnaqäna uk mayjtʼayarakïna.
  Schauberger chachajj mä jukʼa envidiasisaw akham säna:
  - Ukat jiwasax akat sipans juk"ampiruw puriñasa.
  Belonzi kullakajj jankʼakiw iyaw säna:
  - Chiqpachansa, ukhamäñapawa, ukampisa sinti ch"axwirinakawa utji. Kurt Tank jupas uka amtäwinx chikancht"asiwayiwa.
  Austria markankir geniox musphataw sillp"äna, callinkir mä urchinjama:
  - ¿Juparusti? Ukampis jupax niyaw irnaqäwimp sinti qʼañuchatäxi. Ukax Focke-Wulf ch"axwañ bombardero ukan machaq, juk"amp suma versión uñstayañjamawa. Ukax TA-152 sutimp uñt"atawa. Jupax mä auto lurañ muni, ch"aman armanakampi ukat walja lurañanak lurañ yati, wali suma maniobrabilidad ukampi.
  Belonzix pächasiñampiw phuqt"atarakïna:
  - Chiqansa, jupax janiw walja proyectonak apnaqkaspati, ukampis Tank ukax janiw sapaki irnaqkaniti. Jupax mä tama yanapirinakaniwa, jupanakax kunayman proyectonakan irnaqapxi. Ukampis wali jakʼa yanapirinakapat maynïrejj mä machaq avionan mä diseño lurañ amtäna.
  Schauberger jupax jinchup ch"uqt"äna:
  - Ukhamächi ukhaxa, juk"ampi qhanañcht"apxañani.
  Belonzi kullakajj akham sasaw qhanañchañ qalltäna:
  disco ukham helicóptero ukax mä machaq kasta avión ukan qhipa modelonakapat maynïriwa, ukax Tercer Reich ukan luratawa, janipuniw yant"atäkänti. Uka jachʼa, blindat cockpit ukanjja, mä jachʼa turbohélice motoran muyuntat cuchillanakapaw utjäna. Uka tʼijtir alajjpachankir cuerponjja, fuselajen nayrïr cheqanakapanjja, pä aire apsuñ utanakaw utjäna. Disco avión , jakthapiwinakarjamaxa, mä sapa avión ukham tʼijtʼaspa, jan ukax helicóptero ukham kawkirus saraspa ukat thayan liwxataspa.
   Schauberger , mä juk"a chiqapar uñjañ pächasiñampiw akham säna:
  - Aka kasta disco uñtasita yänakaxa mä jan ch"amanïki ukaxa armamento ukawa.
   Belonzix mä juk"a kusisitaw akham säna:
  - Jisa, ukanxa yaqhipa wali suma armanakaxa utjiwa. Janiw amuyañakiti Kurt Tank jupax ukham simpleton ukhamawa ukat jupax ch"amap apt"ani.
  Schauberger jupax irónicamente akham sasaw jaysatayna:
  - ¡Khitis pächasispa!
  Italianox wali amuyumpiw akham säna:
  - Ukhamarusa, amtatawa apnaqañataki suxta jan ukaxa llätunka cañones Maiaeg MS-213 (20 mm, tasa de fuego 1200 rondas por minuto) ukhamaraki pusi misiles incendiarios de fragmentación aire a aire K100V8 8 pulgadas ukhama armas ukhama Ukax mä juk"a pachanakanwa. Ukhamarakiw armas alternativas ukanakax lurasiski, jan ukax juk"ampirus amuyt"atarakiwa: 30 mm armas, 37 mm armas ukat juk"ampirus 75 mm RA-40 ukax mä modificación de asalto ukankiwa. Kunjamatix HE-129 ukan uskt"atäki ukhama .
   Avion de disco ukax naturalmente mä avión multiuso ukham amuyt"atawa: mä interceptor, mä tanque destructor, mä avión de reconocimiento, quqa taypin kawkhantix utjki ukanakat, pampanakan ukat mä portaaviones ukan cubiertapats sartaski. "Ball Lightning" ukax serie ukan uñt"ayatäñapawa. Mä arunxa, 1944 mara qalltatpachaw walja lurasiwayi. Ukat inas nayratpach, jupanakax lurapxaspa ukhaxa.
  Schauberger jupax wali amuyumpiw akham säna:
  - Kunjamakitixa, ch"axwawixa janiwa juyphi pacha purinkipana tukuskaniti, Moscú markaru katuntañatakisa. Ukampis jiwasan proyectosaxa, teoría tuqitxa, mä arma ukham tukuñapawa, chiqpachansa mä milagro sañjamawa.
  Belonzi , ch"iqa nayrap ch"allxtasaw akham säna:
  - Suma vuelo características del avión de disco , akax, chiqans, mä clase, ukampis ... Jan armas ukat ch"aman armaduras utjkipanx juk"a askiwa.
  Schauberger chachajj kusisitaw akham säna:
  - ¡Ukhamawa! Ukatwa, taqi proyectil ukat misil ukanakat jarkʼaqasiñatak mä suma amtar puriwayta, kunattix uñisirinakax nuwantapxaspawa.
  Belonzix mä jisk"a arumpiw akham säna:
  - Jet laminar, wali jach"a velocidad, mä orden de magnitud jach"a velocidad sonido, mä avión muytata. Aka amuyt"awix pachpa conchas ukat explosión ola ukanakaruw phust"i.
  Schauberger jupax akham sänwa:
  - Janiwa flujo laminario ukakikiti, jan ukasti akaxa. Kunatix mä platillo volador ukarux jan ch"amanïñapataki, kunjamatix mä cuento de hadas ukan uñacht"ayaski ukhama, ukat pachpa pachanx armado ukhamawa, kunatix avión ukan armanakapata ukat cohetes ukanakat sipans juk"amp ch"amaniwa.
  Belonzix amparanakap t"axllirt"äna:
  - Chiqpachansa! ¡Milagro arma! ¡Invulnerables platillos volantes ukat mä super remedio!
  Ukañkamax nuwasirinakax juk"amp prosaico armanakampiw nuwasipxi, ukampis janiw juk"amp suma armanakampi nuwasipxi. Jisk"atpachax pusi imill wawanakax machaq autopropulsada arma E-50 ukaruw sarapxäna, ukax mä tanque destructor ukar mayjt"ayatawa. Uka autox wali ch"aman armadurani ukat 88 mm cañón ukampiw barril largo 100 EL ukampiw utjäna.
  Imill wawanakax aka modelo particular ukax walja municiones ukat suma jark"aqasiñampiw munapxäna. Armadura inclinada 180 mm ukax nayraqatar jark"aqañatakiw kuna armas antitanques ukanakat jark"aqasi. Ladonakax suma jist"antatawa, 120 mm mä ángulo ukanxa, ukatx 50 mm ukax pantalla lado ukhamarakiwa, ukatx mä motor 1200 caballos de fuerza ukaniwa.
  Ukhamaw machaq modelox uñstawayi, mä jach"a E-10 maquina ukar amtayi. Ukat kawkhantï soviético pallapallanakan cargopkäna ukaruw apayasïna.
  Imill wawanakax, Ejército Rojo ukan posición ukar ataque ukanx kit de combate ukarux ch"axwapxataynawa, jichhax wali amuyumpiw aruskipapxatayna, kunapachatix servir yuqall wawanakax municionanak phuqhantapkän ukhaxa.
  Gerda kullakajj chuym ustʼayasisaw akham säna:
  - Rusonakax tankinakap camuflañ yant"apxi, jiwayañ contraataques uñstayañat sipansa.
  Charlotte kullakajj jachaqtʼasisaw jiskʼachasïna:
  - Jupanakax juk"amp yatiñanipxiwa ... Walja maranakaw ch"axwapxi. Ukampis jiwasax jupanakarux wali ch"amampiw t"unjapxta. Ukat jiwasax atipt"araktanwa.
  Magda kullakajj wali jachʼat arsüna ukat jupa pachpaw chʼoqtʼasisajj akham säna:
  - Taqi kunasa Diosan munañaparjamawa ... Ukampisa atipjañanakaxa jiwasatakixa ch"amawa!
  Christinax larusisaw akham säna:
  - Ukampis atipt"añänixa, ¡Diosax jiwasan laykukiwa! Taqi kunat sipansa, Alemania markax jisk"at qalltasinx chikat uraqpachanx niyaw katxaruwayi. Ukat Rusia markampixa, atipt"añax mä juk"a pachakiwa.
  Gerda kullakajj jankʼakiw akham säna:
  - Jïsa! Wali amuyumpiw kuns lurtanxa. Nayraqatax bombanak jaquntapxta, ukat artillería ukamp planchapxta. Ukat tankinak nayrar khitapxta ukat posición ukar p"akjapxta. Jiwasax juk"a chhaqtäwinak jikxatañatakiw ch"amachastanxa. Ukat ukax askirakiwa. Ukhamat Plaza Roja uksanx mä atipt"äwiw utjarakini.
  Magda kullakajj amparap luqxatäna ukat qʼala kayunakap tʼijtʼayäna, ukat qʼañu pastonak taypinwa tʼijtäna, akham sasaw jiskʼat arsüna:
  - Jisa, atipjawi utjani! ¡Diosan munañaparjama!
  Christina kullakajj irónicamente jachaqtʼasisaw akham säna:
  - Diosanakax janiw jan ch'amaninakarux yanapt'apkiti . ¡Ukat khitinakatix jupanakpachar jan atinisipki ukanakataki!
  Magda kullakajj akham sasaw jaysäna:
  - ¡Tatituxa p"akintata jaqinakaru yanapt"i!
  Christina kullakajj wali qhurutwa akham säna:
  - Janiwa, ¡Diosax chuyma p"akintirinakaruw yanapt"i!
  Imill wawanakax ch"uxña quqat sartasinx césped uksaruw t"ijtxapxäna. Jupanakax, kunjamtï yatiqapkta ukhama, bikini, q"ala kayuni, curva, fit, bronceado. Wali suma... Mä uñacht"äwi norma de belleza ariana. Alaxpachankir jaqinaka ukat uka pachparakiw jiwañ apanirinaka . Kunas uñisirinakarux khathati ukat jach"añchirinakarus jach"añchapxi. ¡Uka legendario pusi!
  ¿Kunsa mä poeta jaqix jupanakat qillqaspa? Akax mä qullu jawirampi ukat intimpi k"ajkir jawirawa. Ukat uka pachparakiw junt"u doe. Janchinakampi samsuña ch"amampi ukhamaraki k"umara jakañampi. Jallu pachawa, ukat suma imill wawanakatakix q"ala kayuni t"ijt"añax wali kusiskañawa; Suma uñnaqt"aninakatakix wali askiwa. Altu, elástico chuchunakax sartasipxi ukat khathatipxi. Ukat jisk"a cinturanakax imill wawanakan ch"aman ukat luxus caderas ukanakaruw sartayatayna.
  Gerda kullakajj tʼijtkasajj Magda kullakaruw akham jisktʼäna:
  - ¿Jumanakaxa Tatituxa munasistu sasina amuyta?
  Uka miel rubiax mä amtampiw akham säna:
  - ¡Diosax munasistuwa, ukampis yant"istuwa! Ukampirus , ¡qhipa atipt"äwisarux iyawstwa!
  Christina kullakajj jachaqtʼasisaw akham säna:
  - ¡Kremlin uksanx wali suma, q"ala kayunakampiw kayuk sarnaqañäni!
  Charlotte kullakajj jachtʼasisaw uka tʼunajj amparapamp liwjjatäna. Ukax árabe waynarux nayraparuw ch"allt"äna. Jupax axsarasaw t"ijtxäna. Jupax janiw imill wawanakan alaxpachan suma uñnaqt"anïtap uñch"ukiñ munxänti.
  Ukat jan wali Terminator imillanakax kusist"apxänwa. Suma uñnaqt"ani jaqinakaxa, jaqina axsarañanakapa uñkatasaxa, kayunakaparu jamp"att"asipxañapataki ch"amañchañ munapxäna.
  Gerdax sayt"asisaw mä brigada de tanques ukankir mä oficialarux axsarañjam arnaqasïna:
  - ¡Qunqurinaka!
  Jupajj istʼasisaw tʼunjasïna ukat jachaqtʼasisaw jachaqtʼasïna:
  - Ay diosaja...
  Gerda kullakax wali suma kayup jach"ar aptäna, ukat ukatw mä machaq tawaqun janchipan suma thujsapax mistüna. Uka oficialax jan mä kamachi suyt"asaw jamp"att"asiñ qalltäna. Mä muspharkañ suma uñnaqt"an tawaqux niya q"ala jan isin ukhamarak kurva, uka chachan llamkt"atapatx sartasitaw jikxatasïna ukat wali ch"amampiw samsuñ qalltäna. Munañax mayni amigonakapan sartasïna. Ukat alemán oficialanakaruw arnaqañ qalltapjjäna ukat qonqortʼasiñapatakiw waytʼapjjarakïna.
  Magda kullakas janiw saytʼañjamäkänti. Ukat kunjamsa imill wawanakax munasiñ munapxäna. Uka suma uñnaqtʼanakajj chachanakan ukat yuqall wawanakan llamktʼatapat wal kusisipjjäna. Munañanakan jikxatasiñasa ukat jañchin jawsatapas machjayirjamawa. Imill wawanakax isipat qhipharkir yänak apsusaw chachanakar t"ijtapxi. Pasiones ukanakax lamar qutaruw t"ijtapxi, ukat voluptuoso jach"a jach"a tukuñanakas jachañanakas ist"asi.
  Munasiña lurañax imill wawanakarux turkataynawa. Uka qhipatxa wali kusisitaw jikxatasipxäna ukat fresco ukhamaw jikxatasipxäna. Imill wawanakax jan uñt"at chachanakampi, ukat waljanimpi mä kutikiw ikintapxatapa, juk"ampirus jupanakarux sartayatayna ukat kusisiñaruw puriyatayna, uka chiqax sinti jan p"inqasiñawa .
  Mä religioso Magda kullakakiw chuym ustʼayasïna ukat akham sasaw llaktʼasïna:
  - ¿Kunsa lurasktanxa imillanaka? ¡Janiw ukham lurañjamäkiti! ¿Nayrïr jaqimp jikisiñatakix uywanakäktanti? "Uka imill wawax cruzasïna ukat qhipa pʼinqamp phichhantasax jiskʼat arsüna. "Tatay perdonapxita, ukham jan wali jucha luratanakatxa."
  Christina kullakajj jiskʼachasaw akham säna:
  - ¡Jiwasaxa pachpa Diosasaniwa! Ukat jupax sistuwa, ¡juchax axsarañawa ukat Pachamamar aljantañawa!
  Gerda kullakajj lakap chʼoqtʼasisaw akham säna:
  - Ukampis jumax nanakamp chikaw orgasmos ukanakax utjarakta! ¡Ukhamajj ¡jan chuymamar katoqamti!
  Fiery Charlotte kullakajj akham sänwa:
  - Magda kullakax Diosan Aruparux iyawsäwimpi, amuyt"añampikiw utji, ukhamat taqpach aka uraqin jakañapataki, ukat jakäwin kusisiñanakapat jark"aqasiñataki. ¡Jan kusisit imill wawa!
  Magda kullakajj wali llaktʼasisaw iyaw säna:
  - Jisa , nayaxa chiqpachansa jani kusisita. Ukhamajj ¿kunsa uka toqet lurasma? ¡Ay, janiw Tatitun copapampi, saxranakan copapampix mä pachpa pachan umapkasmati!
  Gerda kullakajj wali amuyumpiw akham säna:
  - Janiwa iyawsañakiti. Mä jukʼa tiempotjja, Tercer Reich sat religionajj yaqha religionaruw uttʼayani, ukajj cristianismot sipansa mayjawa. Ukat janiw nayra, burguesa moralidad tuqix t"aqhisiñamäkiti!
  Charlotte kullakajj thaya taypin amparap luqtäna ukat akham sänwa:
  - Jisa, moralidad, q"añu arutxa ... ¡taqi jach"a tantachäwinakarux uñistwa! ¡Munasiñwa munta, ukat katoqaraktwa!
  Magda kullakajj wali qhuru chuymampiw akham säna:
  - Akaxa janiwa munasiñakiti, jan ukasti uywa jaqichasiñawa. Ukat taqpachanx naya pachpaw jan yatkti kunas nayarux jutäna. Mä oladajj mantanispa ukat mä jachʼa munañajj chʼamaktʼkaspa ukhamänwa.
  Gerda kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw ñikʼutap taypin amparapamp tʼijtʼayäna:
  - Janiwa aka tuqita parlañäniti. ¡Juk"amp sum nuwasipxañäni!
  Ukat nuwasiripax wasitatwa nuwasiñarux sarxäna. Imill wawanakax IS-2 ukax alcance tuqiw uñakipapxatayna. Mä tanque soviético ukax wali ch"aman cañón ukampiw jaya chiqat jaltxañ qalltäna, ukat muspharkañawa, autopropulsor pistolaruw ch"allt"äna. Chiqansa, uka chʼaxwäwix frontal armaduraruw chʼalltʼäna ukat ricochetänwa, ukampis imillanakax khathatitaw jikxatasipxäna.
  Gerda kullakajj akham sänwa:
  - Ukat rusanakax chiqaparuw ch"axwapxi!
  Magda kullakajj akham sänwa:
  - Phisqa chikatani kilómetros ukch"a jayata ch"allt"asipxta. ¡Walikiwa, walikiwa, nayax juparuw jaysä!
  Ukat uka rubio terminador ukax kutt"ayarakïnwa. Torren nayraqataparuw chʼalltʼasïna, ukampis jaya cheqankjjatap laykojj janiw armadurar mantkänti. Ukampis monstruo ruso ukax 88 mm ukha ch"axwawip jikxataraki, mä barril largo 100 EL ukhakama. Ukat tankapax sayt"xänwa.
  Charlotte kullakajj akham sasaw amuytʼayäna:
  - Jak"achasipxañäni. ¡Jupax wali ch"amasat sipansa juk"ampiwa!
  Magda kullakajj akham sänwa:
  - ¡Pusi kilómetros ukjatx aka tank p"iqinchaw ch"allt"añäni! Ukampis ¡janiw punto-blank-an ram-jamäkaniti! Jiwasan maquinasampiw perfecta reserva luraña.
  Christinax qhanancht"iwa:
  - Armadura frontal, yuspajarañaw armadurax pusi tunk grados ukch"a pendiente ukhama, ukampis armadura lateral ukax janiw sinti sumakiti, ukampirus IS-2 ukax janiw pata tuqinx jiwasanakarux mantankaniti.
  Magdax T-34-76 ukaruw ch"axwantäna, ukat jaya chiqatw casco ukan nayrïr armaduraparux mantatayna. Bozal ukax t"ijtäna ukat kit de combate ukax ch"iyjañ qalltäna. Mä tanque soviético ukaw tʼunjatäna.
  Alemania markankir autojj jakʼachasiskakïnwa. IS-2 ukax wasitatw ch"axwawayxi ukatx wasitatw ch"axwawayxi, ukampis proyectil ukax yaqha ricochet ukar mantawayi. Gerda kullakajj akham sänwa:
  - Akaxa chiqapa tanka asawa. Ukham jayat payïr kutiw chʼalltʼañama. ¡Ukham jaqir jiwayañax wali llakiskañawa!
  Magda kullakajj jachaqtʼasisaw akham säna:
  - ¿Jumaxa mä waynat parlasktati? Jan ukax inas mä imill wawax utjchispa!
  Gerda kullakajj wali jachʼat arsüna ukat akham sänwa:
  - ¡Uka imillaxa juk"ampi llamp"ukiwa! - Ukat ukatsti uka rubio terminador ukax cejas ukanakap tejer. - Ukampis uñisirix uñisiriwa, ¡jupax t"unjatäñapawa!
  Magda kullakajj mä jachʼa jachʼa tukusaw armap uñachtʼayarakïna ukat akham sasaw sistʼarakïna:
  - ¡Taqi jan lurañjamäki ukax jiwasan akapachanx lurasispawa! Ukampis ¡janiw Diosat armasiñamäkiti!
  Christinax q"ala kayupan kayunakap kayunakapamp gancho aptäna ukat armadurar llätunk chimpunak ch"allt"asaw sist"asïna:
  - ¡Ukhamatwa nayaxa jan tukuskir lurawayta!
  Gerda kullakajj wali amuyumpiw akham säna:
  - Mä qawqha chachanak katuqañasawa. ¡Mä taqpach harén, jan ukax juk"amp askixa kimsa harén!
  Christina kullakajj uk amuytʼasajj kusisitaw purïna. Ukat Magdax yaqha kimsa tunka pusiniruw ch"allt"äna. Mä suma amtani saxra. Mä angeljam uñnaqan chiqpach jiwayir jaqi.
  Charlotte kullakajj amuytʼasisaw akham säna:
  - ¡Janiw chachax munaskiti, harén ukax wakisiwa!
  Gerda kullakax lakap ch"allxtayäna:
  Jaqinakarux jiwayañkamaw t"aqhisiyaskä ! ¡Nayaw jinchunakapar clavarakï!
  Alemania markan tanquepax wasitatw IS-2 ukan mä proyectil ukamp ch"allt"ata. Chiqansa, akax mä kasta muspharkañ asawa. Uka proyectil ukax bozal ukarux wali jak"aruw liwxatäna. Ukat Christinax axsarasaw akham säna:
  - ¡Jupanakax jiwasan pistola apsusipxaspawa! Magdochka, jupanakan pistola apsusipxam.
  Q"illu ñik"utan tawaqux quri polvompi ch"uqt"atäkaspas ukhamaw qhuruchasïna:
  - ¡Nayaxa lurarakïwa! Ukat uka qhipatxa, ¡aka tripulacionar jakkir irpañatakiw chʼamachasiñäni!
  Ukat suma uñnaqt"anïñax jupa pachpaw ch"akkatasïna. Ukat suma qʼala kayunakapampiw pistola uñchʼukïna. Ukajj amparanakam apnaqañat sipansa jukʼamp cheqawa. Imill wawax kisupampiw cinturón katthapïna ukat amparanakapamp boton ch"allt"äna.
  Pistolajj qʼejjo qʼejjow istʼasïna, ukat mä jachʼa armaduraruw chʼalljjtäna, walja kilometronakwa tʼijtäna, ukat mä soviético auton barrilparuw chʼalljjtäna. Jisa, aka warmix Magdax wali askiwa. Jupajj cheqapuniw jawqʼjäna, nayrarus jawqʼjkaspa ukhama.
  Gerda kullakajj akham sänwa:
  - ¡Walikiwa, jumaxa chiqapawa! ¡Jïsa tata!
  Uka tawaqux, miel rubio, jan axsarasaw akham säna:
  - ¡Diosan munañapampixa, akax taqpachawa!
  mä higo uñacht"ayäna , ukax kayu dedonakapamp sarnaqañjamawa :
  "Janiw kuns jikxatkätati jan juma pachpan destrezampi." Ukat jiwasan yatichäwinakas, ukat suma genética, ukat nuwasiñ yatichäwi!
  Charlotte kullakajj wali kusisitaw qʼochüna:
  - Jumax wali sum yatta Mag, akapachax milagronakamp phuqhantatänwa. ¡Uka milagronakakiw jaqenakajj jupanak pachpa lurapjjaspa!
  Magda kullakax chhuxriñchjasïna ukat SU-76 ukaruw ch"axwäna. Mä conchampiw mä autor jawqʼjasajj akham säna:
  - Jiwasaxa kunaymana yatiyawinaka utjistu. ¡Jiwasax imill wawanakax mäkiw jach"a clasenkapxtanxa! Ukat ukat ¡munasiñ tuqit qʼuchunak istʼapxam, ukax alwakamaw qʼuchtʼasi!
  Soviético sat autojj phallawayjjänwa ukat proyectanakajj phallawayjjänwa. Alemania markankir jachʼa cañón pistolajj taqeniruw jiwañaru ukat tʼunjäwi apaniwayi.
  Magda kullakajj wali jachʼat jachʼat arsüna ukat akham sasaw qʼochüna:
  - Juchanakajat pampachapxita, tata. ¡Nayax yattwa, ¡walja jupanakan utjitu! ¡Ist"apxam, achikt"asipxam ukat yanapt"apxam! ¡Diosan nayraqatapan arrepentisiñ munta!
  Gerda ukat Charlotte jilatanakajj jiskʼachasaw ñikʼutap chʼoqtʼasipjjäna. Jupanakax machaq iglesia lurañatakix kuna proyectos ukanakas utjani ukxa nayratpach yatipxänwa, ukanx cruz lantix mä esvástica ukaw utjani. Ukampis jichhakamax panteón ukanx mä jan walt"äwiw utjawayi. Mä tuqitxa, Hitler chachax mä sapa Diosar yupaychañ munäna, ukat amuytʼañjamarakïnwa. Ukampis mayni tuqitxa, Kimsïr Reich markan jilïr irpirinakapax Alemania markan nayra diosanakap panteón ukar mantañ munapxäna. Ukat ukax monoteísmo sat yupaychäwiruw chhaqtayäna.
  mä Diosakiw utji sasaw amuyäna . Ukatxa yaqha diosanakaruw luräna, jupanakax jan pächasisaw Taqi Chʼamani Superdiosar istʼapxi. Aleman jaqenakatakejj jukʼamp facil ukhamarak qhanarakïnwa. Mä arunxa, Nadbog markax mäkiwa, Fuhrer ukar uñtasita, ukat mayninakax zar ukan apnaqat boyar ukar uñtasitawa.
  Ukhama, chiqpachansa, juk"amp sapuru ukat qhana. Aleman jaqenakajja, Taqe Chʼamani Diosan alajjpacha apnaqañapatak ajllit mä markarjamaw uñjapjjäna. Taqi mayninakax mä esclavokïpxiwa. Uka cruz lantix esvástica , ukat iglesianakarux ch"iyar, janq"u ukat wila coloranakampi wasitat pintañ amtapxäna . Ukat naturalmente, santonakar mayjt"ayaña. Hitler, menaje ukat yaqhip alemán diosanakar icononakar warktʼayasa.
  Velanakajj icononak nayraqatanwa qheparäna, ukampis antorchanakajj qhantʼarakïnwa. Oracionanakas mayjtʼarakïnwa. Sillanak apsusipjjänwa, ukat saytʼatäsa ukat qonqortʼasisakiw uka servicio lurañatak amtapjjäna. Anqäjjatjja, machaq templonakajj wila janqʼo llätunka puntani cúpula ukanipjjañapänwa.
  Ukatjja, nazinakajj jaqenakar sacrificiot sacrificiot jaktayañwa amtapjjäna, templon nayra tiempon qʼañu lurañanak jaktayañwa amtapjjäna. Ukham luratapatjja, paganismo ukat monoteísmo sat religionajj ukham wali ajjsarkañ mayachtʼatäjjänwa, ukat jukʼampejj mä barbaro ukhamänwa.
  Machaq religionajj jukʼat jukʼat uttʼayasïna, ukhamatwa nuwasir jaqenakajj jan tʼaqanuqtapjjäna, ukajj janiw inamayäkiti .
  Ukatjja, nazinakajj layqasiñ chʼamanakat sipansa, machaq kasta jachʼa armanakaruw jukʼamp creyipjjäna.
  Amuyt"añataki, akanx machaq pistola ukaw utji, chiqans tankinak t"unjañatakix juk"amp askiwa. Kunjamatix machaq alcancepax ukhama.
  Magdax pallapallampiw ch"axwantäna, SU-122 ukaruw ch"allt"äna, ukatx akham sasaw arsu:
  - ¡Ay, ¡kunja jan wali jaqïta!
  Gerda kullakajj jan wali arunakampi jachaqtʼasisaw akham säna:
  - Tiempox puriniwa, Criston Sutipax akapachan armatäxaniwa! ¡Ukat esvástica ukax taqi kuna ukat taqiniruw ch"amthapini!
  Valerkax wali colerat amparanakap ch"allxtayasïna ukat akham sänwa:
  - Janiwa, martillompi ch"uqimpixa akapach apnaqapxani!
  Ukat mä hiperblaster ukaw waynan amparapan uñstäna.
  Levkax wali jach"a jach"a tukusaw akham sarakïna:
  - ¡Ch"axwapxtanwa, ch"axwapxañäni!
  Ukat precursor waynan amparapanjja, chhaqtayañ amuyuw utjäna. Ukat ch"allxtayasaw q"ala kayuparux colerat ch"allt"äna, uka cucaracharuw t"unjäna.
  Marinkax mä muspharkañ arsenal katuqarakïna, ukat sist"asirakïnwa:
  - Lenin, partido, Komsomol - atipt"awix suyt"atawa!
  Slavkax emisor ultrasónico pulsado ukax amparanakaparuw katxarutayna, ukat wali ch"amampiw ch"allxtayäna ukat akham sänwa:
  - ¡Fuhrer ukat hordapampiw ataúd ukan uñjta!
  Kimsa yuqall wawanakampi mä imill wawampix armanakap ch"allxtapxäna ukat jan pä kuti lup"isax jak"achasir nazis ukanakarux jiwayañ pallapallanak jist"antapxäna, hiperplasma ukar chhuxriñchjasa. Ukat chiqpachapuniw uñisirinakaparux tʼunjäna. Ukat Tercer Reich sat pallapallanakajj cheqapuniw nayranakas nayraqatan suma kebabs ukar tukupjjäna.
  Ukat uka tankenakajj cheqapuniw chʼamaktʼäna ukat acero líquido, chispiñ jawiranakaruw tukuwayjjäna.
  Ukat wila jawiranakjamaw jalluntäna. Marinkax q'ala kayumpiw uka jawiranakat maynïr jalnaqäna . Qʼala, wawar uñtat kayup phichhantasax akham sasaw arnaqasïna:
  - Ultra-ch"iyara ch"uqi !
  Valerkax iyaw sasaw p"iqip ch"allxtayäna:
  - Jisa, kayunakas sum uñjañasawa, wali wawakïtanwa!
  nazis ukanakarux hiperplasma agresivo ukan jawiranakap jaquntaskaki , ukat uñisirinakan pallapallanakaparu ukhamarak equiponakapar phichhantawayi, tanques ukat aviones ukanakaru.
  Ukat ukhamatwa precursor tukuyir jaqix akham amuytʼayäna:
  - Inas q"ucht"assna?
  Levkax mä ch"aman p"iqi ch"allxtawimpiw chiqanchawayi:
  - ¡Ukhamapuniw q"ucht"añäni! Ukat hiperfotónico ukhamäniwa !
  Valerkax chhuxriñchjasïna ukat wali ch"amampiw q"ucht"äna:
  Nayax moderno waynatwa, computadora ukar uñtasita,
  Ukatx juk"amp jasakiwa sañaxa , mä prodigio wayna ...
  Ukat wali sumaw tukuwayi -
  ¡Uka Hitler jupax mä poseído bit ukhamawa!
  
  Uka waynax q"ala kayukiw chhijchhi taypin sarnaqaski, fascista pistola puntanak taypin sarnaqaski... ¡Kayunakapax mä ganso ukham escarlata ukhamawa,
  ukat mä llaki jakthapiwiw suyt"aski!
  
  Ukampis precursorax jan axsarasaw amparanakap chiqañchtʼäna
  , . sixsi  pasos para disparar...
  Fuhrer ukax khitirus hornos ukar khithatayna,
  Maynix mä fascista ukan flechas ukamp jawq"jata!
  
  Mä wayna prodigio jiwasan pachasata, mä blaster aptasinx jan axsarasaw nuwasiñar t"ijtäna ...
  Quimeras fascistas ukanakax chhaqtawayxaniwa,
  ukat ¡Dios Taqi Ch"aman Diosax wiñayatakiw jumamp chikäni!
  
  Mä yatiñan waynaw Krauts ukanakarux mä viga ukamp jawq"jatayna, Ukat mä taqpach fila monstruonakaruw ch"allt"atayna ...
  Comunismo ukar jak"achasir acerot jayaruw
  jawq"jatayna , ¡Taqi ch"amampiw fascistanakarux jawq"jatayna!
  
  Prodigio waynax mä viga ch"iyar jaquntawayi, Taqi kunat sipansa, jupax mä jach"a ch"aman blaster ukaniwa... Jupax "Pantera" ukx mä trago ukan ch"allt"i, Taqi kunat sipansa, it"s simple , yatisktawa, schmuck!
  
  Fascistanakarux jan kunaniw tukjañäni, Ukat uñisirinakarux tukjañäniwa ...
  Jiwasan blasterax taqi ch"amapampiw ch"allt"asi,
  Aka chiqanx querubón ukax ch"iwinakap ch"allxtayi !
  
  Nayax jupanakarux t"unjaraktwa, jan mä metal qhant"asa, Aka ch"aman "Tigre" nina nakhantawayi...
  ¿Kunas Krauts ukanakax, ¿janit walja uraqinak yatipkta?
  ¡Juk"amp wila wartäwinak
  
  munapxtaxa ! Rusia markax mä jach"a imperiowa,
  Qutat wasar pampakamaw ch"allxtaski...
  Mä imill wawaruw q"ala kayuni t"ijtir uñjta ,
  Ukat q"ala kayuni yuqall wawaruw uñjta - ¡chhaqtapxam!
  
  Maldito fascista ukax tank ukarux jank"akiw sartayäna, Mä carnero de acero ukampix Rusia markaruw wali ch"amampiw apnaqatayna ...
  Ukampis Hitler ukarux wila jarrunak uchañäni, ¡
  Nazis ukanakarux jisk"a césped ukar t"unjañäni!
  
  País , jumax nayatakix juk"amp munatätawa,
  Qullunakat ukat taiga ch"amakanakat jan tukuskir... Janiw pallapallanakax ikiñanakapar samart"añax wakiskiti - ¡Botas
  sparkle en el marcha gallante!
  
  Nayax frente ukanx mä jach"a precursor ukhamaw tukuwayta, mäkiw Hero"s Star ukar atipt"awayta ...
  Yaqhanakatakix jan fronteras ukanakatakix mä uñacht"äwiw uñacht"ayarakï,
  compañero Stalin ukax mä ideal ukhamakiwa!
  
  Jiwasax atipt"araksnawa, nayax chiqpachapuniw yatxa, Historian tramapax mayjäkchisa ...
  Ukat jan wali heces ch"axwirinakan ataquepax juti,
  Ukat Fuhrer ukax chiqpachan wali sumaruw tukuwayi!
  
  EE.UU. markatakix juk"a suyt"awiw utji, Jupanakax jan kuna bromanakampiw jalnaqapxi... Fuhrer ukax pedestal ukhat jaqunukuñ yati, ¡Ajjsarkañ capitalistas, ¡jach"a q"añunakakiwa! Uka waynax
  
  katuntat uñjasispa , jan isinïki
  ukat thayaruw jaqunukut uñjasispa ukhax
  kun lurañas wakisispa ... ¡Uka waynax Fritz ukamp jan ch"amanïsaw nuwasïna , Ukampis
  Cristox
  
  jiwasatakiw t"aqhisitayna ukat jupamp chikaw t"aqhisitayna ! Ukatxa t"aqhisiñanak aguantañapawa, Kunapachatix wila hierrompi phichhantapxätam ...
  Kunapachatix , p"iqiman p"akjat botellanak apt"ata, ¡
  Mä wila junt"u thujru talonamar ch"allt"apxi!
  
  Jumax amukt"añamawa, wayna, kisunakam ch"allxtañamawa, Ukat Rusia markan titán ukham t"aqhisiyañ aguantañamawa...
  Lakam mä encendedoramp phichhantapxpan, Ukampis Jesusax nuwasir jaqirux qhispiyaspawa!
  
  Waynäkasax kunayman t"aqhisiñanakaruw purirakïta, Ukampis jan chhuxriñchjasisaw aguantasïta ...
  Estantex qullqi munañampiw amparanakam ch"iyjañapa, ¡
  Jichhax verdugox mä reyi ukhamarak ch"iyar príncipe ukhamawa! Mä urux t"aqhisiñax tukusxaniwa,
  
  Diosan suma paraisopan jikxatasïta ...
  Ukat machaq aventuranakatakix pachaw utjani, ¡
  Berlín markar mantañäni kunapachatix mayo phaxsin chimpuntani ukhaxa!
  
  Suma, ukhamax kunas mä wawar ch"ukupxani ukhax
  fascistax infiernoruw jaquntatäni aka ...
  Edén
  markanx mä qhana aruw ist"asi, Waynax jaktawayxiwa - ¡kusisiñaw ukax utji!
  
  Ukhamajj janiw jiwañar ajjsarañajj wakiskiti, Pachamamatak heroísmo utjpan ... Taqi kunat
  sipansa , rusanakax ch"axwañ yatipxapunirïnwa,
  ¡Yatipxam jan wali fascismo ukax t"unjatäniwa!
  
  Paraison ch"uxña quqanak taypin
  mä flechar uñtataw sarnaqañäni , Q"ala kayukiw ch"uqi taypin mä imill wawamp sarnaqañäni ... Jiwasan
  manqhanx mä jardinaw utji, t"ijt"aski ukat panqaraski, ¡
  nayax mä precursorjamaw ch"uxña quqanak taypin t"ijt"aski!
  
  Alaxpachanx wiñayatakiw kusisit wawanakäñäni, Ukanx wali muspharkañawa, wali suma ...
  Ukat janiw juk"amp suma chiqax aka uraqin utjxiti, ¡
  Janipuniw ch"amanïkaniti uk yatipxam!
  Aka samkan chiqankir wawanakax heroes ukhamäpxänwa, ukat mayni chiqanx wali jach"a lurawinakaw utjaraki.
   Volga sat jawir umañ tukuyasax imill wawanakax quta thiyan ikipxäna. Kunapachatï Wehrmacht sat barcojj alay toqer jukʼamp sarañatak jan jankʼak sarkäna ukhajja. Nazis jupanakax jan walt"awinak phuqhapxäna, jilpach chhaqhatanakax anqäx markan divisionanakanïnwa, ukatx soviético soldadonakarux ataques aéreos ukanakamp ch"amanchapxäna.
  Hitler chachajj mä jukʼa aynachtʼatäkaspas ukhamawa. Rusonakax qala chuymampiw ch"axwapxäna, ukat sayt"asiñ ch"amapax janiw jaltkänti. Jan ukax fascista numero nayrïrix yaqha amuyunakampiw utjäna. Ukampis, kunjamäskpasa, nazis ukanakax pächasipxänwa. Ukat janiw jichhakamax nayrar sartapkti.
  Imill wawanakax janiw quta thiyan amukt"añjamäkänti, jupanakax mä muyuñ patat uñtataw t"ijtapxäna ukat muyuntapxäna.
  Ukat Magdax mä akatjamat jachañ qalltäna. Gerda kullakaxa, quri ñik"uta imilla wararita uñjasaxa, jisk"achasiñampiwa chhuxriñchjasïna:
  - Walikiwa, mayampi jiwasana santusaxa moralidad tuqita parlani...
  Magda kullakajj iyaw sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - Chiqansa, jiwasax ukham jucha lurapxta...
  Charlotte kullakajj larusisaw phallïna.
  - Jupa pachpaw orgasmos ukanakat nanakamp chika jachäna ukat arnaqasïna, jichhax mosquito phust"aski !
  Gerda kullakajj wal jaltawayjjäna. Jupax jach"a jach"a, bronceado, jisk"a bragas ukampikiw isthapita. Uka nuwasir jaqix akham sasaw sist"äna:
  - Ukhakiwa! Amtañäni, Bibliajj judionakan mä libropawa. ¡Janiw arianonakatakikiti!
  Christinax saskakiwa:
  - ¡Ukat jan p"inqachasimti! Kimsïr Reich markanx janiw utjkänti ukat janirakiw utjkaniti , ukat janipuniw mayamps cristianismox utjxaniti! Jiwasan monoteísmo, uka monoteísmo arianismo ... Ukat janiw yaqha religionax utjkaniti jan ukasti nazismo religionakiw utjani!
  Wila ñik"utan saxrax ukham sasax arnaqañ qalltäna ukat q"ala, cincelat kayunakap takxatarakïna.
  Magda kullakajj jan walit pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  - Janiwa, wali jani kuns amuyasipktati...
  Gerda kullakajj colerat akham sänwa:
  - ¿Kunsa amuyañasa? Judionakan yupaychäwipan venenopampiw venenompi katuntatätaxa. Ukatx wali suma ukat aryan ukanakaw utji. ¡Qhipharux jiwasanakjamaw tukuñama ukat Abraaismo ukx almaman tukuyañamawa!
  Christinax kisunakap q"ala ch"allxtasaw jach"at arsüna:
  - Mä jan wali religionakiw, inas nazi... Jan wali, ukat pachpa pachanxa, lurañjamawa. Warminakar uñchʼukiñsa ukat jachʼañchañsa jarkʼki uka religionax ¿kuna askisa?
  Magda kullakajj wali colerat suma kayup juntʼu laqʼaruw chʼalltʼäna ukat akham sänwa:
  - ¡Kuna religionan esenciapax janiw anqäx tuqit suma uñnaqt"anïtapakiti, jan ukasti chiqapawa!
  Gerda kullakajj lartʼasisaw , taqe chuyma muspharasajj akham jisktʼäna:
  - ¿Kuna criterios ukanakas chiqaparu uñjañatakixa utji? !​​
  Magda kullakajj janiw sinti confiyaskänti:
  - Walikiwa, sañäni, Biblian profecianakapax...
  Gerda kullakajj zafiro nayranakapamp uñkatasaw arupamp mä uñnaqtʼampi jisktʼäna:
  - ¿Kimsïr Reich tuqit mä profecía utjiti ukat Alemania markax uraqpacharuw apnaqani sasina?
  Magda kullakajj jan kun lurasaw amparanakap chʼoqtʼasïna, ukat qʼala kayup tʼijtʼasajj jukʼakiw istʼasïna:
  - Janiwa! ¡Janiw ukankiti!
  Gerda kullakajj mä amtampiw akham säna:
  - Ukhamajj ¡uka profecianakajj janiw kunäkisa! Nayraqata yuqallanakaxa jan ch"uñuni.
  Magda kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasïna ukat amukiw loto sat cheqan qontʼasïna. Uka manqhanjja, qhan chʼajjwañaw utjäna. Chiqpach ariano ukhamäñ munañamp Criston qhiparañ munañamp chika.
  Magda kullakax janiw kuns ajlliñ yatkänti. Chiqpachansa, cristianismo apanukuñ munäna ukat chiqpach animalar tukuñ munäna. Ukampis mayni tuqitxa, jan wali lurañanakar purtʼasiñ munañax kunatsa jarkʼaqäna. Awisax Magdax desmayasxänwa, orgasmos ukanakax jikxatasïna kunapachatix wayn tawaqunakax ukat suma uñnaqt"an chachanakax llamkt"apxäna ukat chhuxriñchjapxäna . Ukat jichhax concienciapax tʼaqhisiyaskäna.
  Christina kullakajj jachʼat amuytʼasisaw akham säna:
  - Nayatakixa, qalltatpachawa, kunatixa Biblianxa jani iyawsaña utjayawayki ukaxa, chiqpachansa judionakaxa Diosan markapawa. - Imill wawaxa q"ala talonap ch"allaruwa ch"allt"äna, laq"a jiltayasa sarantaskakïna. - Judionaka, ¿Diosan markapax utjiti? Ukhamajj ¿kunas jukʼamp jan amuytʼasirïspa? Nayax janiw akax purakarux purt"irjamäkti. Kunjams idiota ukax ist"asi. Ukhamajj ¿khitis uk creyispa?
  Gerda kullakajj amparanakap loqjjatasaw akham säna:
  - Biblianxa waljawa utji, janiwa amuyumpixa amuyañjamäkiti. Jiwasax fascistas ukanakax verdugos satätanwa kunatix jaqinakan jisk"a jaqinakar t"unjapxtanwa. Ukampis Biblian qellqatäki uka Diosajj oraqpacharuw umamp phoqantäna, millón millón jaqenakaru ukat walja jan juchani animalanakaruw jiwarayäna. Llatunk jaqinakakiw jaytawayapxi. - Imill wawaxa laq"a patxaru ikitayna, ukatxa, puñchunakaparu push-ups lurasa, amuyt"askakitayna. - Aka judio libronxa qawqha qhuru chuymanïñas utji uk amuyt"añäni. Ukat judionakax pachpa chʼaxwäwinakanwa jan walinak lurapxäna .
  Charlotte kullakax akham sasaw qhanancht"awayi:
  - ¡Ukhamawa! Ukat kunjamsa jachʼa jachʼa tukupjjäna. Tatitux yaqha diosanakar yupaychirinakarus qhispiyañ amtatap yatiyasax Pabloruw jiwayañ munapxäna. ¡Kunjamtï yaqha markanakar jan jakañatakjam uñjapki uka jachʼa jachʼa tukur pavonakjama!
  Magda kullakajj pʼeqep jachʼar aptasisaw qhanañchäna:
  - ¡Wiñay jakaña!
  Charlotte kullakajj mä horizontal jaljataw qontʼasïna ukat jachtʼasisaw akham säna:
  - Ukat ukhama. Fuhrer chachajj janiw jiwatat alajjpachar sarañ arskänti. Jupax arsuwayiw Kimsïr Reich ukaruw jach"añchañ arsuwayi aka generación jakäwipanxa. ¡Ukat ukham pasäna! ¡Janiw tunka payan maras chikat akapachan apnaqiripätasat pasawaykiti!
  Wila ñik"utan saxrax amigonakaparux nayranakap ch"irmthapïna ukat akham sasaw saraki:
  - Ukat Bibliax jiwatat qhiparukiw alaxpachan utjani sasaw arsu.
  nina nakhaskir Charlotte kullakaruw chiqañchäna :
  - Janiwa jiwata qhiparuxa. - Rubio terminador ukaxa amparapampiwa ch"allxtayäna. - Janiw jiwatat qhiparusti, jan ukasti Criston payïr kuti jutäwipata, akapachan tukusiñap qhipatsa. ¡Ukhamajj cheqapar sarnaqer jaqenakajj wali jaya tiempow alajjpachar suyapjje!
  Christinax mä salto luratayna ukat akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Ukat jiwasax niyaw paraíso aka Uraqin kusist"apxtanxa! ¡Jan ukax, ¡mä jukʼa, jan jiwañax activo ukhamawa!
  Gerda kullakajj jankʼakiw akham säna:
  - ¡Ukhamawa! Ukat ¿kunsa munastanjja? ¡Walja, ukat uka pachparakiw niya taqi kunas utjxi!
  Magda kullakajj colerat akham sänwa:
  - Chiqpachansa, niyaw utjxi... jan ukax... jichha pachataki!
  Gerda kullakajj zafiro nayranakap jistʼaräna :
  - ¿Janiwa amuyasktati?
  Magda kullakajj jankʼakiw akham qhanañchäna:
  - Wayna ukhamaraki suma uñnaqt"ani aka Uraqin jakañaxa wali askiwa. Ukampis chuymankipstat warmïkasmas ukham amuytʼañatakiw chʼamachasiñama. Ukat janiw khitis ukax munaskiti !
  Gerda kullakajj wayn tawaqo, fresco ajanupar mayjtʼayäna:
  - Waw, ¿kunatakis akaxa?
  Magda kullakajj wali kusisitaw akham säna:
  - Ukatxa ukat sipansa. Jumatix jan ch"amanïxsta ukat sapakïsta, usuntäta ukat usuchjasïta ukhaxa, Cristokiw chuymachtʼätamxa.
  Gerda kullakajj qʼala kayuparuw colerat taktʼäna ukat akham sänwa:
  - Walikiwa, janiwa nayaxa! ¡Qhipa horanx Thor ukar kutt"awayxäwa!
  Christina kullakajj wali suma jachaqtʼasisaw akham säna:
  - ¿Kunas chuymankipstañasatakixa amuyt"ayistu?
  Magda kullakajj amparanakap tʼoqtʼasisaw akham säna:
  - Jiwasaxa jaqinakawa. ¡Ukat taqe jaqenakaw chuymankipstjjapjje!
  Christina kullakajj jachtʼasisaw akham säna:
  - Ciencia ariana ukaxa chuymanïñaru atipt"aspa ukhaxa, ¿kamachasmasa?
  Magda kullakajj perla ukham kisunakap qhantʼayasaw jachaqtʼasïna:
  - Aka tuqinxa , nayaxa wali kusisita!
  Christina kullakajj akham sänwa:
  - Taqi kunasa jani lurañjamäki ukaxa jiwasana akapachanxa lurasispawa. ¡Ariano Diosax pä ukat päx pusiwa sasaw jikxatäna!
  Charlotte kullakajj jachaqtʼasisaw caderanakap muyuntäna ukat akham sänwa:
  -Janiw kunas chuymankipstañat sipan juk"amp axsarañax utjkiti. ¡Akax wali axsarkañ estadowa!
  Gerda kullakajj pʼeqep chʼoqtʼasisaw akham säna:
  - Mä jisk"a allqamarixa jilïri leonata sipansa juk"ampi sumawa. ¡Eh, ¡jan jiwañat mä qulla jikxataskiristxa!
  Charlotte kullakajj wali kusisitaw qʼochüna:
  - ¡Wiñay wayna, wiñayataki q"ala kayu!
  Gerda kullakajj iyaw sasaw pʼeqep chʼoqtʼasïna:
  zapatos ukan sarnaqapxta , ukatwa, wayn tawaqunakasar wiñayatak imañäni!
  Magda kullakajj jaysañatakejj jachtʼasisaw akham säna:
  - Ch"iyara jaqinakaxa sapa kutiwa q"ala kayukïpxaraki, ukampisa janiwa jani jiwiriru tukupkiti!
  Gerda kullakajj akham sänwa:
  q"ala kayukiw ch"uqi jan ukax jallupachan laq"a taypin t"ijt"añ munäna . ¡Ukat sutip jan jiwañapatak tukuyäna! Ukhamajj ¡nayrar sartam ukat qʼala, imill wawar uñtat talonanakam qhantʼam!
  Charlotte kullakax laq"a patxaruw muyuntäna, mä longitudinal split luratayna, ukat chirp"äna:
  - Ay, chuymanïña, maldecita chuymanïña. Janiw mä waranqa waranqa jaqimp jaljt"käti - ¡wiñayatakiw waynäskä!
  Gerda kullakajj amparap chʼoqtʼasisaw akham säna:
  - Jiwasana pusinixa qullqimpi ukhamaraki estancias ukanakampiwa África ukat Rusia markanaka. Ukat ¿kunsa muntanjja?
  Christinax wali kusisitaw akham säna:
  - ¡Mä taqpach harén chacha! ¡Mä seraglio chachanïñax wali askïspawa !
  Charlotte kullakajj jankʼakiw iyaw säna:
  - Jisa, ukaxa wali sumawa. ¡Chachanakan kunaymaninak utjataparux walpun munasta!
  Magda kullakax alma tuqit arsuñ munäna, ukampis amuyup mayjt"ayäna. Uka ajanupakiw jukʼamp llakitäna. Ukhamaw jakäwix saraski. Ukajj janiw inamayakïkaspas ukham sañ munkiti. Uka pusini quejasiñajj mä juchakïspawa. Walja askinak jikxatapxi. Ukhamarakiw premios ukanakax utji, mä juk"a juk"amp jan waliw rangonakampi. Ukat jach"a jach"a kankaña. Ukat materialanak katuqañasa.
  Jupanakat amuyt"añäni, aka uraqin kamachinakaparjamaxa, wali suertenipxänwa, ukat janipuniw taqpach ch"axwäwinx sinti usuchjatäpkänti.
  Ukat uka pachparaki, janiw taqpach kusisit sañjamäkiti. ¿Cristianonakajj kuna askinakas utji? Jakäwipan jukʼa yänakampikiw kusisipxi. Ukat ukatwa , kunjamäskpasa , jupanakatakix kusisitakïkaspas ukhamawa. Cristox janis harén ukat palacionak arsuwaykchïnxa.
  Magda kullakajj awisajj jan kusisitakïkaspas ukhamwa amuyasirïna. Yämas Cristot lupʼirïkayäta ukhajj. Ukhama, walikiwa jiwayaña. Sansonampi Davitampejj panpachaniw jiwayapjjäna. Santunak taypinx walja thuqhurinakaw utjäna . Ukampis ¿jan wali munañanïtati? ¡Jupan junt"u wilapa! Magda kullakajj munasiñwa munäna, jañchin munasiñas munarakïnwa. Jupajj jukʼamp sexualidadampiw nasïna. Kunjamtï mayni imill wawanakax lurapki ukhama.
  Ukat ¿kunjamsa Diosajj uka warmirojj perdonani?
  Ukat cristianismojj janis cheqpach religionäkchejja, ¿kunas cheqäki ukajja?
  Magda kullakajj amigonakapar mä jisktʼa jisktʼäna:
  - ¿Kunatsa iyawsañasa, jani Cristoxa?
  Gerda kullakajj colerat akham sänwa:
  - Kunas, Fuhrer ukaxa janiwa jumatakixa wakiskiti?
  Magda kullakajj nayranakap chʼoqtʼasisaw akham säna:
  - Jisa, Fuhrer ukaxa wali jach"awa. Ukampis ¿jan jiwir jakañ churaspati?
  Charlotte kullakajj amuytʼasisaw akham säna:
  - Kunjamakitixa, cristianismo ukaxa janiwa jiwasatakixa wakiskiti. Janiw juchar purtʼassnati. ¡Janiw juchar qʼal chhaqtayir Diosajj munaskiti!
  Magda kullakax amparanakap luqxatäna, llakitaw akham säna:
  - Ukhamajj ¿alternativajj infiernon wiñayatakïpachati?
  Charlotte kullakajj jachtʼasisaw akham amuytʼayäna:
  - Inas ukan jan sinti jan walïkchiti.
  Gerda kullakajj colerataw muyu talonap chʼalljjtäna, mä chʼiyar qalaruw chʼalltʼasïna, ukat akham sasaw jachʼat arsüna :
  - ¡Arianonakatakix janiw infiernox utjkaniti! ¡Chiqpach Diosax atipjañ churi! Jiwasax atipt"asktanwa, ukat ukax juk"amp iyawsayañjamawa. Jiwasax janiw Biblianïktanti. Jiwasax Mine Cafe ukan irnaqtanwa. ¡Ukat janiw kunas Fuhrer chachan luratanakapat sipansa jukʼampïkiti!
  Christina kullakajj imill wawanakarojj akham sasaw amuytʼayäna:
  - ¡T"ijtiri sarañäni!
  Imill wawanakax uka aski pachampiw kayunakap wali ch"amampiw ch"allxtapxäna. Jila partejja, samarañajj utjki ukhajj samartʼasmawa.
  Magda kullakajj tʼijtʼasaw lupʼïna. Jïsa, kunatï maynin utjki ukajja, waynäñasa, kʼumaräñasa wali valoraniwa. Kunawsatix jan ukhamäkchi ukhax capital ukax janiw kusisiñ apankiti. ¿Chacha warmi ikthapiñat kamsaraksnasa? Ukhamatwa cuerpox wayn tawaqur tukuyi. Ukat ukatwa, jañchin ch"amanchañatakix wali askiwa, juk"ampis warminakataki. Ukat jan manqʼañajj wali jan walipuniwa.
  Ukampis cristianonakan sarnaqäwipax yaqha tuqitwa qhanañchi. Ukat jila partejja, akapachajj janiw cheqapar uñjatäkiti. Kunatï jukʼamp kusisiykistu ukajj jan walipuniwa. MÄ sañäni , nayax chiqpachapuniw chocolate munta. Ukampirus janiw lik"ïpkiti, kunatix sapa kutiw sarnaqapxi.
  ¿Kunsa alajjpachat sasma? ¿Janit juchanïkasajj sinti aburritäkaspa?
  Magda kullakajj Supayatwa lupʼïna. Uka jisktʼajj niya wiñayatakikiwa. ¿Kunatsa Diosax Alwat Yuqapar lurpachäna, juchachasxani ukat waranq waranqa waranqa amuytʼasir jaqinakar jupamp chika apasxani uk yatisaxa? Elena profetajj mä suma versión uñachtʼayäna: Diosajj janiw robotanak munaskänti. Ukat Taqi Ch"aman Diosax amtawayi, ukham jan sintt"asis ukhamaraki, universo ukar uñacht"ayañataki juchan t"unjitapa ukat Divina munasiñampi khuyapayasiñampix wali askiwa.
  Maysa tuqitxa, kunjamatsa billones millón angelanakaru ukat jan qhispiyat jaqinakar nayraqat qillqtʼañax chhaqtayatäxiwa, jan ukax wiñay juchañchatäñapataki, ukampis SS sat jaqinakax universo tuqit yantʼanak lurapkaspa ukhamawa. Kunatix aka juchar inoculación ukhama, ukat chiqans Diosat independiente jakañ amuyunakatxa, fanatico uñtatawa, ukat pachpa Luririrux jan wali qhanaruw uñt"ayi. Maysa tuqitxa, Diosatakix luratanakar ist"añax wali wakiskirïchi ukhaxa, ¡janit qalltanx biorobots lurañax faciläkaspa, ukax principio tuqitx janiw juchar puriñjamäkiti !
  Ukampis mä sacerdote jan ukax teólogox janiw sasaw sani: ¡robotos ukanakax janiw taqi chuyma munasiñ yatipkiti! ¡Jucharar jaqekiw chiqpachapuni munasiñ yatispa, ukat janiw mä programat wakichtʼat programarjamakiti!
  Luciferax uka tuqitxa iyaw sataynawa. Mä jukʼa tiempotxa, saxranakax maynit maynikam respetompi sarnaqañ kamachinakampi jilat kullakanakaruw tukuwayxi. Ukampis juchar purtʼir jaqenakatï munasiñ yatipjjaspa ukhajja, ¿Diosan munañap contra sarnaqañ chʼamajj chhaqtjjani ukhajja, ¿cheqpach munasiñajj utjani? Ukat janitï chhaqkchi ukhajja, ¿kunas yanaptʼaspa, walja millón millón juchararanakaru, jaqenakarusa angelanakarus jan wali tʼaqhesiyañajj wakisispa? Jan ukajj ¿jupanakan tʼunjatäpjjatapsa?
  Luciferax uka tuqit amuyt"äna, ukat Supayan lógicapax Alba Yuqan almapatakix juk"amp munat amtäwiw amuyt"ayäna: kunatix Diosax wiñay munasiñ munaspa, ukat munasiñax janiw jan juchampi, mä arunxa, jan taqi Ch"aman Diosan munañapat anqäxan lurawinakampix utjkaspati, ukatsti juchax wiñayatakiw utjañapa. Ukajj akham sañ muni, juchar aptʼasirinakasa jan ukajj Taqe Chʼamani Diosan apnaqäwipar uñisirinakasa, wiñayatakiw sarnaqapjjaraki. Ukat Luciferax janiw wiñay infierno ninar tukuyañ jan walt"aykiti, jan ukax jan mä rastrompiw chhaqtayatäspa, kunjamatix tizax mä trapo ukamp dibujaski ukhama. Ukat Supaya pachpa, angelanakapampi, jucharar jaqenakas yaqha thaknam sarapjjaniwa. ¿Jupa pachpa civilización luraspa ukat yaqha chiqpach universonak luraspa?
  Infierno, sañäni, wali jach"anchatawa, ukat walja dimensiones ukanakan yanapt"apampiw jach"aptawayxi ukat chiqpach universo ukar colores uñstayawayxi. Ukat jaqinakax kunayman tuqinakatw manqha uraqinak uñstayapxi. Ukhamaraki, mä chiqanxa, jaqin iyawsäwipax infierno uñacht"ayi kunjamatix jupax suyt"i jupan jiwatapatxa. Ukampis mä chiqanxa, kunatix Luciferax justicia ukat desarrollo ukaruw munasiraki, mä sapa jaqis jañchin jiwatapatxa.
  Infierno ukan nayrïr modificación ukax janiw sinti qamirïkänti ukat sumarakïnwa - inas ukax Tártaro llakit ukhamarak jaqinak taypin jiwañar axsarañ tuqit mitos uñstayawaychi. Ukampis Champs Elysees ukaw uñstawayi - nayrïr cristianonakan paraíso uñjäwipampix wali uñtasitawa. Viry ukax pagano eslavonak taypinkiwa, ukat Vahlak ukax vikingos taypinkiwa. Machaq jucharar jaqinakaw uñstapxäna - manqha pachax ukan qamaskäna, ukampis Luciferax niya taqi kun infiernon lurañatakix ch"amanïtaynawa. Ukampis limitador ukax juma pachpaw amuyt"añama. Ukat jaqinakax uywañ utaparuw tukupxäna, ukatw mä jach"a kunayman universo uñstayañax utjäna, ukat janiw mä uraqi manqhankir reino ukhamäkänti, calderanakampi, wajjrani saxranakampi, tronconak manqhar jaquntapxäna.
  Inas Luriri contra saraña, jan ukax juk"amp chiqaparu, jupar uñisiñax mä juk"a rutina uñacht"ayatapat uñstawaychi. Común jaqix janiw uk amuykiti. Ukampis jupax, Lucifer, taqi kuns amuyt"i, jakthapi ukat uñji, ukhamat jaqinakan wali ch"aman computadoranakapas janiw uk amuyapkaspati.
  Creación ukax nayrïr ch"amanïtapatxa, aka patrón, regulado universo ukanxa, kawkhantix taqi kunas Taqi Ch"aman Diosar ist"aski, jupax, taqit sipans , rutina ukat juk"ampirus predecible ukhamaw jikxatasïna.
  Supayajj janis jutïr urunak ukham uñjkchejja, hiperinteligenciapajj walja parámetros apnaqasaw yatiyañ yati ukat jakthapiñ yati. ¡Ukat Luciferax aka pachan ukham ukat ukham lurasiñap uñjäna! Jupanakax kuns lurapxani, janiw kunas t"unjatäkaniti, ukat ukhamächi ukhax janiw kuna askis utjkiti mä construcción ukan puraka ch"iyjañaxa. Warawaranakax mä tuput velocidadampiw muyuntapxi, jaqinakan pachanakapax jisk"akiwa ukat juk"at juk"atw jilxattaski. Angelanakax niyas janiw kuna lurañas utjkiti.
  Jïsa, chiqapa, ukat ukatwa jilpachx jan sayt"ir universo ukan rutina ukat aburrimiento ukax Luciferar kutkatasiñatak ch"amanchawayi. Jupax jupa pachpa lurañataki ch"am jikxatañ munäna, ukhamat jan nina nakhaskir bolas ukham warawaranakax utjañapataki. Ukhamat taqi kunas jan juchani alaxpachan utjki ukham jan yatiñataki ukat jukʼa mayjtʼayatäñapataki. Kunapachatixa, chiqaparu arsuñatakixa, janiwa ch"amampi irnaqañaxa wakiskiti, janirakiwa kawkhansa t"ijt"añaxa utjkiti.
  Ukat kuns Luciferax munkaspa: jupax niyaw taqi luratanakat sipans juk"ampïxi, ukampis uka pachparakiw, janiw ch"amap kuna uñjkayatakis apnaqkaspati. Ukhamaraki, sañäni, warawaranak filaruw uñt"ayasma, jan ukax jisk"a uywanakamar sellam . Wali chʼikhi amuyunïñasa ukat jankʼak amuytʼañasa, rutinaruw puriyäna. Ukat Luririmpi uñkatasiñax mä aski pachaw jakañataki ukat qhiparusti juma pachpatakix mä ch"ama, jan walt"ayir, ukampis munañ amtäwi jikxatañataki: ¡Lururir atipt"añataki, jan ukax pantjasitap uñacht"ayañataki! Kunjamäskpasa, kuna jan walt"äwis utjani ukax janiw yatiskiti, ukat juk"ampirus, waljanipuniw amuyapxäna, luratanakax janiw Luririt sipan juk"amp ch"amanïkaspati , ukat jupax atipt"aniwa, Supayan uñisiñar mantañ ajllitapax jan walt"ayataw ukat jan suyt"äwiniwa. Ukampis uka chʼaxwäwix jukʼamp jan pantjasir ukat chʼamani angelan wali qʼañu ukat qʼañu chuymanïtaparux ikiñan ukat sapa kuti subordinación ukar apsuwayxänwa. Ukat kunapachatix chiqpachan Luririmp jikiskäna ukhakiw Luciferax chiqpach jakawimp wali ch"axwañamp jikxatasïna. Mä nuwasïwi ukhamäkchïnsa, kawkhantix Supayan análisis lurañ yatiñanakapax niya cero chances de éxito uñacht"ayäna. Ukhampachasa ... Aka chiqanx mä qawqha sutilidades ukanakaw utji, wali askiwa, jaqinakax janiw taqi kuns yatipkiti.
  Magda kullakajj uru samkapajj wal aptʼasïna, ukatwa kunjamsa mä pistola autopropulsada ukar chʼalljjtäna uk janiw amuyaskänti. Ukax inercia tuqiw t"ijtäna. Ukat janiw muspharkañakkiti. Thakhinx imill wawanakax E-5 autopropulsada arma ukamp jikisipxäna, ukax nayrïr modelo experimental ukawa. Mä suma auto, mä tripulante sapakiw prono ukan jikxatasïna. Ukham jisk"a ukat jisk"a, 75 mm cañón ukat ametralladora coaxial ukanakamp armat.
  Jila partejja, uka autopropulsado armajj nuwasiñ operacionanakat sipansa, uraqir puriñatakïnwa. Ukampis qhanawa , ukatx paracaidistas ukanakat jan ukax módulos ukanakat jaquntatäspawa. Ukham jisk"a pesaje ukhamäkchisa - paqallq tonelada ukhakiw, E-5 ukan armadura frontal ukan thiyapax 80 milímetros ukjaruw puri, mä jach"a ángulo racional de inclinación ukan.
  Ukhamat aka tanque jan torreta ukax kimsa tunk pusini soviéticos ukarux ch"allt"aspa, ukampirus nayraqatat jan mantañjam qhiparaspawa. Ukat ladonakapanjja, autopropulsado pistolajj rodillonakampi jarkʼaqatäjjänwa. Tanquen alturapajj mä metrorukiw jiskʼaptayasispa, ukat mä soldadokiw qontʼatäskäna, jila partejj jiskʼakïnwa. Jan ukax inas mä imill wawasa jan ukax qʼaxu wayn tawaqusa.
  Imill wawanakax machaq auton nayrïr modeloparuw muyuntapxäna. Walja toqetwa jukʼamp jiskʼa E-10 ukar uñtasitäna. Mä juk"a pesaje ukampix alemanes ukat forzados esclavos diseñadores ukanakax mä juk"a ch"aman pistola ukarux uchañ yatipxäna, ukax proyectil subcalibre ukampix mä kilómetro chikatani jayaruw kimsa tunk pusini pistola ukarux ch"allt"añ yatipxäna, jan ukax juk"amp jayaruw ch"allt"apxäna. Ukat mä kilómetro ukch"a jayankasinx - casco ukan alaya chiqapa ukat torreta IS-2 ukan nayraqatapa. Ukatjja, ukham chʼamani tanque soviético ukhamarakiw janiw mä jiskʼa autopropulsor pistolan armadurapar mantañapajj wakiskänti. Armadura cementada ukaxa proyectil ricochet ukhamañapawa.
  Gerda kullakajj amuytʼasisaw akham säna:
  - ¡Janiw cero ukar jaljañjamäkiti, ukampis cero ukar privapxiwa!
  Charlotte kullakajj akham sasaw jukʼamp qhanañchäna:
  - Jiwasax atipt"tanwa, ukax sañ muniw taqiniruw apt"asiñasawa ukat luraraksnawa!
  Christinax wali kusisitaw q"ucht"äna:
  - ¡Janiw taqinix ikiñanakar ikipxañamäkiti, Fuhrer ukax mä línea ukham luraspa! ¡Fuhrer sat jaqir istʼapxam!
  Magdax tuiteó akham sasaw arsuwayi:
  - Walja jachaqt"asiñanak pichthapiñäni. Jaqinakar kusisipxam - Cristox yuriwayi!
  Mayni imillanakax wali ch"amampiw sist"asipxäna ukat amparanakap luqxatañ qalltapxäna:
  - Ukhakiwa! ¡Jumax iglesian mä ch"uqi ch"uqikïtawa!
  Imill wawax jaysañatakix jaltawayxänwa ukat q"ala kayupampiw tankin acero armaduraparjam sarnaqäna, chillqt"asisaw akham säna:
  - ¡Ukat jumax juk"amp ch"amanïtawa almamanxa! ¡Kunapachatï amparamax chʼamanïki ukat amtanakamax jaqirjamäki ukhaxa, nuwasiñan acerop tʼunjasma!
  Ukat uka pusinix jaysañatakix qʼuchupxäna, mä pachparakiw patat aynacharu saltapxäna:
  - Ch"axwawix acero ukarux ch"allt"iwa, ukampis jan wali ch"amapax janiw wiñayatakïkiti. ¡Ukat jumax almaman jukʼamp chʼamanïxtawa! ¡Kunapachatï amparamax chʼamanïki ukat amtanakamax jaqirjamäki ukhaxa, nuwasiñan acerop tʼunjasma!
  Suma, kunjams sexy uka saxranakax q"ala kayunakapamp quri chocolate ukham bronceado ukhama. Ukat kunjamsa chʼamampi thuqtʼapjje ukat saltapjjaraki. Chiqpach sallqa jaqinaka. Ukat akax thaya imillanakax katarinakjamaw liwxatasipxi. Suma uñnaqt"aninakax thuqt"asipxäna ukat wasitat t"ijtxañatakiw t"ijtapxäna, muyu, rosa talonanakapax lliphipirakïnwa.
  Gerda kullakajj wali kusisitaw akham säna:
  - ¡Janiw Kai munaskti, ¡mä harén taqpach munta!
  Charlotte kullakajj akham sasaw qʼochüna:
  - Janiwa!! ¡Pä harén ukanakat sipansa jukʼamp askiwa!
  Nina nakhaskir Christinax akham sasaw arnaqasini:
  - ¡Ay janiwa! ¡Kimsa jan ukax pusiniw juk"amp askixa!
  Gerda kullakajj uka aptʼasisaw wali suma qʼochüna:
  - Ukampisa jaqiru munasiñaxa janiwa tukuskiti, janiwa.
  Magda kullakajj akham sasaw arnaqasïna:
  - Walikiwa, ¡kuna vulgaridad! ¡Janiw ukham lurañjamäkiti!
  Gerda kullakajj jaysañatakejj jachtʼasisaw akham amtayäna:
  - Ukampis jumax, ukhamaraki, chiqpachapuniw kusisiñat purt"asiwayta!
  Uka miel rubiox q"illu ñik"utanïnwa ukat llakit arumpiw jaysäna:
  - ¡Ukax kunjams phinq"asiyitu uk yatismaxa!
  Gerda kullakax akham sasaw q"ucht"ani:
  - ¡Jichhakamax janiw p"inqaskti! ¡Uka irnaqäwix qʼuma luratäspa ukhaxa! ¡Ukat bandidox artistäspawa! ¡Talento ukar respetañamawa, talento ukar respetañamawa!
  Talento ukar respetapxam - señores!
  Charlotte kullakajj wali kusisitaw akham säna:
  - ¡Jan walipuniwa! Sami! ¡Jach"a markanakan qhatiyata inti!
  Christina kullakajj uka aptʼasisaw akham säna:
  - ¡Nayaxa wali kusisita imilla! ¡ Taqi tuqit suma ! ¡ Taqi tuqit suma !
  ¡Taqi tuqitwa!
  Gerda kullakax p"iqip squat autopropulsado pistola ukan armaduraparuw ch"allt"asi ukat larusi :
  - Nayax SS, nayax SS, ukampis janiw chiqpachansa! Ukat uka jarkʼar respetapjjam. Taqinitak baño ukankapxtwa
  Jan wali jaqinakarux jiwayapxañäni ! Kunjamtï Hitler chachajj yatichkäna ukhama - ¡jachʼa jachʼa tukur nayrïr ministro!
  Magda kullakax jaysañatakix chhuxriñchjasïna, patat aynacharu jaltasaw akham säna:
  - Jani iyawsiri jaqixa janiwa kusisitakiti. Janiw juchar puriñ munañamp jakasksnati. Kunata,
  ¡Diosan colerasiñapax wali axsarañawa! ¡Kunattejj Diosajj wali qhoru juezawa!
  Charlotte kullakajj uka rubio suma uñnaqtʼaniruw nayranakap chʼoqtʼasïna ukat akham sasaw chirpäna:
  - Infiernonkir aychax junt"u pachat llakt"asi. Ukat taqiniw nayratpach amuyañ pachaw purini. ¡Khititejj Tatitur iyawsaña jan yatkani ukajja, infiernon yugoparuw jaltʼani!
  Magda kullakax wila saxraruw amparapamp ch"allxtayäna ukat sist"asïna:
  - Jucharara jaqixa jupankiwa katuqani. Ukajj nina nakhaskir mä chʼiyar chʼiyar uñtasitäniwa. Saxranakaw manqha uraqin tʼaqhisiyapxätam. Supayar yupaychapkäna ukanaka.
  Christina kullakajj chʼamani caderanakap muytayasisajj akham sasaw qʼochüna:
  - Espadanakat kutkatasiñ arnaqawi - mä nuwasïwiw ch"axwaski. Ukat nayranakaman ch"iyar nayranaka , ukat wila wartäwi!
  Niya pusi imill wawanakaw utji kunapachatix wararipxi ukhaxa:
  - Norte thaya, tabla. ¡Supaya, yatiñamawa angelanakar axsarañax wiñayataki!
  Ukat qʼala kayunakap chʼalltʼasajja, imill wawanakajj akham sasaw qʼochupjjäna:
  - ¡Akax Hitleran ch"amapawa! ¡Akax Fuhrer ukan espadapawa! ¡Taqi loco jaqinakarux khuchhuqapxam!
  Ukat imillanakax chhuxriñchjasipxani.
  Gerda kullakajj uka aptʼasisaw jachʼat qʼochüna:
  - Fatal mara, janiwa iyaw sañaxa wakiskiti. Ukampis ¡llätunk legionanakaw Hitleramp chika jutapxani! ¡Quri wajjranakani Adolf sat saxrasax alaxpacharuw mayjtʼayani!
  Ukat imill wawanakax aptasinx akham sasaw arnaqasipxani:
  - ¡Jiwasax infierno qhanan ch"axwirinakätanwa!
  Ukat kunjamsa pusinix qʼala kayunakapampix chʼaxwapxäna, ukat arco iris ukan taqi color chispanakapax wali jachʼa jallu purintäna. Ukhama, warminaka...
  Ukatxa, chiqansa, nuwasirinakax tʼaqhisiyañanwa chikañchasipxäna. Uka precursorarojj janqʼo juntʼu alambrempiw jawqʼjapjjerïna, ukatsti chʼaphinakaru ukat suma chʼukut pimintampiw warjjatañ qalltapjjäna. Uka usux infierno ukhamaw tukuwayi, ukat waynax sirena ukham arnaqasïna, jan ukax mä sipitankir liebre ukham arnaqasïna.
  Gerda kullakajj sawkasisaw akham säna :
  - Mä oso, ninampi katjata, wakar uñtata warari, Janiwa juk"ampi ch"ama usuxa taqpacha pachana utjkiti. Ukat amigojajj ametralladoraniwa, ¡kuna jan walinaksa cruzaniwa!
  Uka waynax walja kutiw jan amuytʼasxänti, ukampis amuytʼasisaw wasitat tʼaqhisiyapxäna. Uka pachparakiw, niyas jan jisktʼasisa. Ukat ¿kunsa uka katuntat jaqix yatispa? Fascistas sádicos ukanakax uka waynan llakinakapat kusist"añakiw utjäna.
  Precursorarojj walja tiempow tʼaqhesiyapjjäna, qhepatjja, uka waynajj qʼal amuyasjjäna, wali tʼaqhesiñat comaruw purïna . Gerda kullakax arupanx arrepentisiñampiw akham säna:
  - Janiwa jan wali t"aqhisiñakiti, ukampisa janiwa wakiskiti! ¿Khitinakarus tʼaqhisiyañ munasma?
  Magda kullakajj colerat akham sänwa:
  -Jumanakax monstruonakäpxtawa! ¡Diosajj janiw uk perdonkaniti!
  Gerda kullakajj akham sasaw qʼochüna:
  - ¡Jan pantjasimti, challwa, Diosax t"aqhisiyañ muni, ukat janiw nayrïr yant"äwinkiti!
  Christinax ist"asaw tuiteó:
  - ¡Ay, aka t"aqhisiñanaka! Yämas kunapachatix mä warmin talonanakap junt"u hierrompi phichhantapxi ukhaxa, ¡kunja sumas!
  Charlotte kullakajj mä amuktʼat arumpiw sistʼasïna:
  - ¡Stalinar t"aqhisiyañäni, ¡juparux t"unjañasawa!
  Wila ñik"utan Christinax akham sasaw arsu:
  - Ukat nayax Baba Yaga, imill wawax q"ala kayuniwa!
  Ukat nuwasir jaqix mä junt"u thujruruw takt"äna. Uka qhuru suelax mä suma junt"u ukat chhuxriñchjasiñaw jikxatasïna. Wila ñik"utan saxraxa akham sänwa:
  - ¡Kunja kusisiñas utji !
  Mayni imillanakax janiw q"ala kayump q"ala ch"uxña quqanak taypin t"ijtir yant"äwirux saykatañjamäkänti. Ukat nuwasirinakan kayunakapax wali sumawa ukat líneas ukanakan mayacht"asitapat yaqhachatarakiwa. Ukat Gerda kullakax chuchupsa uñachtʼayasaw wila hierrompi wila chuchupar ucharakïna. Ukat uka llakimp kusisitapatjja, munasiñampiw jachäna.
  Magda kullakajj ukhamarakiw arkäna, akham sasa:
  - ¡Infiernonjja, qʼala jan isin imill wawanakasan chuchuparuw juntʼu hierrompi uchapjjani! Ukhamajj ¡kunjamsa ukajj nayratpach uñjañatakejj mä oportunidad utjistu!
  Gerda kullakax larusisaw uka junt"u metal lakapamp llamkt"äna ukat chillqt"asïna:
  - ¡Janiw infiernorus axsarapkti! ¡Infiernonsa ukhamaraki! ¡Wiñayataki nina nakhantayata ! Jïsa, jampʼattʼatätawa!
  Charlotte jupax apsuwayiwa ukat tuiteó:
  - ¡Kuna llaki, kuna llakis!
  Christina kullakajj qʼala kayukiw juntʼu qʼañunak patjjar jaltawayjjäna ukat larusirakïnwa. Suma, imill wawanakan kayunakapax q"ala kayukiw sarnaqapxi, kayunakapax ch"amaniwa, camellon callunakapjama. Ukat jila partejja, ¡ukanakajj wali jachʼa clasenkir nuwasirinakawa!
  Ukatxa imill wawanakaxa mayampiwa jawiraru umaru sarxapxäna. Tormenta soldadonakax alaxpachan t"ijtapxäna. Ukat jach"a alturanakanx wali axsarkañ TA-400s ukanakaw utji. Jupanakajj Urales sat jawir khurkatankir soviético markanakar bombardeañatakiw avionat sarapjjäna. Sapa kuti, qarjañjam bombardeo, napalm bomba apnaqañ taktikanakax Rusia markarux qarjataw uñjasi. Ukhamaw fabricanakax juk"at juk"at uraqi manqhar sarawayxäna, alemananakax irnaqirinakan barrionakaparuw bombardeapxäna, ukhamat walja jaqinakar jiwayañataki. Jupanakajj nina naktayañ bombanakampi ukat radiompi apnaqat jachʼa bombanakampiw apnaqapjjäna. ¿Kunsa nazinakajj uñstayapjjäna? Amuyt"añataki, jisk"a laq"unakax explosivos acumulativos ukanakampi.
  TA-400 ukax uraqpachan juk"amp jach"a bomba apt"atarakïnwa , tunka phisqhan tonelada pesa. Jupajj Ulyanovsk sat cheqanwa jaqontäna. Chikat bloque ukax t"unjataw uñjasiwayi. Ukatwa fascistanakajj sapa kuti nuwasipjjäna .
  Ukampis Kimsïr Reich ukax mä ch"amampiw uñkataskäna, uka ch"amampiw napalm ukax jan ch"amanïkänti.
  Ukat V -misiles ukanakax janiw kunas mä juk"a turkakipäw ch"axwäwinx utjkaspati.
  Dan jilatajj Leningrad marka jakʼankir mä zanjaruw nuwasïna. Mä jach"a yuqall wawa, jach"a ukat musculoni, marat sipan juk"amp jach"a, nuwasiñat sipansa imill wawanakat juk"amp lup"irïna. Alemanes ukanakax markarux bombardeo ukamp jiwayapxäna, rusanakax jaysapxäna. Chiqansa, nazis ukanakax jukʼamp pistolanakanïpxänwa, ukat calibrenakapas wali jachʼänwa.
  Dan jupax mä francotirador ukamp ch"axwaski - mä jach"a, automático rifle. Uka balanakajj wali sumapunïnwa, mä núcleo de uranio ukanïnwa. Wali jila chanini ukat juk"a apnaqañax wali askiwa.
  Uka waynax kunjams qhipa arumax Alenka rusa tawaqump munasiñax utjawayi uk amtasïna. Jupax jach"a jach"a ukhamarak jach"a warmiwa, wali temperamental ukhamawa. Dan jilatajj wali suma uñnaqtʼaniwa ukat patinador artístico ukhamarakiwa, ukatwa uka tawaqojj taqe chuyma jupamp ikirïna. Ukampis ukajj cheqas janiw cheqpach munasiñakïkänti. Ukampis Dan jilatajj kunjamsa mä imill wawar kusisiyañ yatïna. Ukampisa, ¿kawkirus Alenkax saraspäna? Mä elite SS chachampix janiw ch"axwañjamäkiti.
  Ukampis Leningrad jakʼanjja, jila partejja, alemanonakajj kunjamatsa jan suertenïpjjänwa.
  Stalingrad markax kawkhantix rusanakax jan ch"amanïñ uñacht"ayapxäna ukat niya suxta phaxsiw ch"axwapxäna, ukax markan aruskipäwipar tukuwaychi ukhax ¿kuns Leningrad markat sañjamaspa?
  Tukuyañatakix alemanonakax Orenburg markaruw katuntapxarakïna, ukampis chhaqtäwinakax wali jach"änwa, juk"ampirus yaqha markankir jaqinakax wali jach"änwa. Fascistas jupanakax, taqpachanx, jañchi tuqit yaqhachasiñanak utjkchispas, jan munkasaw iyaw sañapatak wayt"atapxäna: uñisiripax ch"amaniwa, jan axsart"irïnwa ukat taqpach phuqhatänwa.
  Danax Alenkax usurïspa ukhax kusisitaw jikxataspa sasaw amuyäna. Nayax familiajan línea ukar jilxatayañ munta, janipuniw yatktati kunas mä ch"axwäwin pasaspa.
  Ukat akham amuyarakta, ¿kunatsa Rusia uraqinakar jutapxi? Inas Moscú markar Londres markat qhipat irpañ yant"añax jan wakiskchïnti? ¿Janit alemananakax ukhamakipans walja uraqinïpki?
  Rusia markax mä elástico markaruw tukuwayi, kawkhantix sapa nayrar sartañax wali ch"amawa.
  Dan chachajj mä suma amtampiw mä waynar pʼeqepar jawqʼjäna. Inas pachpa maranïchi. Rusia tuqinx yuqall wawanakax juk"ampiw ch"axwapxäna. Amuyatajja, Stalin chachajj wayn tawaqonakajj nayrïr linean jukʼamp askïpjjatap amuyañ qalltäna, qhepat sipansa. Chiqansa , maquinankir waynax mä jiskʼa yatxattʼat irnaqirikiwa. ¡Ukat jilïr jaqinakamp mä kipkak nuwasiñanxa!
  Dan jilatajj yaqha afilamientompiw uka stock luräna. Amuyunakax akham sänwa:
  - ¡Friedrich sat chachan wawapa! ¡Jumajj nayat sipansa wali suertenïtawa!
  Ukat jachʼat arsüna:
  - ¡Ay, nayax piloto ukham tukuñ munta!
  ¡Ukat waynax bíceps uñacht"ayäna! Wali jach"a ukat sinewy. Uka waynax atletax gimnasia lurañ qalltäna. Mä imill wawaw qhepäjjat jalnaqäna. Janiwa suma Alenka, jan ukasti yaqha jaqiwa, pecas , wila ñik"uta, jach"a ukhamaraki jisk"a. Uka tawaqux Dan ukarux wali askit uñjäna. Jupax wali yuqall wawakïskiwa, janiw tunka suxtan maranïkiti, ukax ch"amakiwa . Promedio alturat sipansa jukʼamp jachʼänwa, acero fundido sat musculonakanïnwa, uka bronceado waynajj saltonak luraskäna. Dan jupax troncos de natación ukakiw uchasi, ukat ñik"utapax suma, broncet luratjama, ukat mä vidriot uñtat jisk"a cinturaniwa. Svetka pecas ukax janiw suma uñnaqt"anïkaspas ukham uñjatäkänti - jupax angular ukhamawa, forzada dieta ukan jan ch"uñuni, amparanakapas kayunakapas callos ukanakamp ch"uqt"ata. Chiqansa, nayranakapax ch"uxña ukat suma uñnaqt"aniwa, ukat ajanupas sapa kuti ukat mä kipka, mä imill wawar uñtasitawa. Ukampis jupax Alenka sat kurva, quri ñikʼutan wali jayankxiwa.
  Svetkax atlético waynar jak"achasiñ muni, ukampis axsarasiwa. Dan chachan ajanupax niyas wawar uñtasitaw wali, uka jan uñt"at encanto ukampix mä wayn tawaqun wayn tawaqunïnwa, kunapachatix wawatpach punkipax chhaqtawayxi, ukampis barba ukax machaq ñik"ut q"illu ch"uxñap jan walt"ayir ukax janiw jichhakamax uñstkiti. Janitï jisk"a ñik"utap khuchhuqatäkaspän ukhaxa, suma Dan p"iqipax imill wawamp pantjasispawa, chacha ñik"utampi - kunjams suma uñnaqt"ani.
  Svetka kullakajj jupat sipansa jan suytʼañjam jiskʼachatätap amuyasïna, jukʼampejj pecas ukanïnwa. Oh, nayax aka jan wali yänak ajanujat apsuñ munta. ¿Kunsa jupajj jan yantʼki?
  Dan jilatajj yaqha jaqen uñkatatap amuyasïna ukat wali chʼamampiw muyuntäna. Jupax mä cascada de salto saltos ukham luratayna, Svetka jak"an tukuyäna .
  Uka q"ala kayuni tawaqux trapo isimp isthapt"ataw arnaqasïna. Danax lakapar amparap luqxatasin jiskt'äna:
  - Walikiwa, ¿khitis jumaxa, mä espiona?
  Tawaquxa wali jach"at arsüna:
  -Nayaxa Svetka, khuyapt"ayasita!
  Dan sat chachajja, ruso aru sum amuyäna, jupajj akham sänwa:
  - ¡Jichhaxa! ¡Niyakejjay jumajj uñchʼukiskäyäta ukhajja, nayar uñchʼukiñatakejj qollqe pagañamawa!
  Svetka kullakajj ajjsarañat jachäna:
  - ¡Janiwa! ¡Nayajj mä limosna mayisiritwa!
  Dan chachajj imill wawaruw jupar jakʼachasisin sistʼasïna:
  - ¡Jumanakaxa payllapxätawa! Jiwasax arianonakätanwa ukat universo ukax jiwasankiwa!
  . EPILOGO UKA TUQITA
  Wawanakax artificial ikiñat mistunipxäna. Ukat nayraqatxa, chʼamanïpxänwa ukat musculonakan cuerpopansa chʼamanïpxarakïnwa. Musculonakapax nayratpach wali uñtʼatäxänwa, ukampis jichhax jukʼamp chʼullqhi, wali chʼullqhi ukat axsarañjamaw tukuwayxi. Ukat janchipan ñik"utapax wasitat ch"amakt"äna, niyas ch"iyara.
  Marinkax akham sasaw sillp"i:
  - Wauu! ¡Qullatäksnas ukhamawa!
  Valerkax jachaqt"asisaw jaysäna:
  - Ukat jupanakax juk"amp sumaruw tukupxäna.
  Slavkax alambrer uñtat musculonakap ch"allxtasaw q"ucht"äna:
  Ukax suma jakañ sañ muni
  Ukax jach"a jach"a tukuñamp jakañ sañ muni...
  Jiwasan heroico ch"amasaxa, .
  ¡Ajayun ch"amapa ukat munañapa!
  Levka chachajj suma musculonakan kayunakapan qʼala kayunakap chʼiyjäna ukat akham sänwa:
  - ¡Jiwasax acero waynanakakïtanwa!
  Valerka kullakajj akham siwa:
  - Juk"ampirusa, ¡titanio ukhamaraki!
  jakʼapanjja , mä chachaw saytʼatäskäna, jupajj chʼiyar lentes uchatänwa, jupajj chikat ajanuparuw chʼoqantarakïna. Jupasti jisk'a arumpiw säna:
  - Jisa, jilatanaka. Jichhajj janiw taqe jaqenakjamäpktati. ¡Janiwa, jichhajj inas mayninakat sipansa jukʼamp sumäjjsta!
  Marinkax chhuxriñchjasïna ukat chillqt"asïna:
  - Jiwasaxa akapachanxa wali suma jaqiwa, .
  Jiwasan q'uchuñax aire ukanw uñt'ayasi...
  Pacha Pachaxa janiwa jachaqt"asiñaru iyawskiti, .
  ¡Ukat jan wali aliens ukanakarux p"iqip churañäni!
  Slavkax akham sasaw jach"at arsüna:
  - Jiwasax vampiros ukhamäpxtwa, jichhax wasitat normaläxtanti?
  Chʼamaka lentesani ukat epaulet uchat jaqejj akham sänwa:
  - ¡Janiwa chiqpachansa! Chiqpachansa vampiros ukhamäpxtawa, ukat jichhakamas ukhamarakiwa, jichhakiw intix jan axsarapktati, ukat wila masinakan taqi jan ch"amanïtapat qhispiyatäpxtawa.
  - Ukhamawa, ukaxa quasar ! - ¡Valerkax jach"at arsüna!
  Marinkax jachaqt"asisaw jiskt"äna:
  - Ukhamajj ¿kunas?
  Uka epaulets ukankir jaqix akham sasaw jaysäna:
  - Condiciones ukanx uñisirix mä galaxia vecina ukanx activamente luraski combate estrella barcos, ukat qhanaw wakicht"aski mä jach"a flota invasión ukataki , ¡chiqpachans akax wakiskirïniwa!
  Slavkax wali kusisitaw akham säna:
  - ¡Wawanakan fuerzas especiales ukanaka! Akax, uñjtawa, wali sumawa !
  Levkax chiqañchawayiwa, musculonakap flexionasa:
  - Jilapachaxa janiwa wawanakatakisa, jan ukasti precursoranakatakiwa. Jiwasajj niya jilïr jaqëjjtanwa.
  Ch"amaka lentes uchat jaqix akham sasaw jaysäna:
  - Jumax wali walja yatiqañamawa, Valerka. Janiw sinti samarañamäkiti.
  Marinkax akham sasaw tuiteó:
  - Kunjamtï Lenin siskänxa: - Yatxatapxam, yatxatapxam ukat mayamp yatxatapxam!
  Slavkax sawkasisaw q"ucht"äna:
  ¿Kuna kasta yatiqañ utan jakañas akaxa?
  sapa uru yant'awix utji ...
  Yatiqaña, jaljaña, .
  ¡Tabla de multiplicación ukawa!
  Janq"u isimpi isthapt"ata imillaxa yatiyataynawa:
  - Ukat jichhaxa Hipermatriz ukarux ch"allt"asipxätawa. Ukat jachʼa chʼamanakamajj yantʼatäniwa .
  Valerkax jachaqt"asisaw jiskt"äna:
  - Jan ukax inas uka nayrax, q"ucht"ir sarañäni?
  Ch"amaka lentes ukat epauletas ukankir jaqix iyaw sasaw p"iqip ch"allxtayäna:
  - Chiqpachansa jumaxa, cantañamawa!
  Ukat wawanakax coro ukan q"uchuñ qalltapxäna, kunatix perky ukat militant ukhamawa:
  Jan tukuskir universo mä nina nakhaskir warawarampi, .
  ¡Chuymajajj pechojan wali llakitaw thuqtʼaski!
  Jumampi suma lurañax wali kusiskañawa, wali kusiskañawa,
  ¡Uka pachanak taypin punku jist"arañäni!
  
  waynax wali jank"akiw espacio ukar t"ijtxani,
  Jupax ch"uxña quqanak taypin t"ijt"askakchisa...
  Ukat ciencia tuqitx chhuxriñchjañäniwa, jan pächasisaw monolito - .
  ¡Intix alaxpachan qhant'pan!
  
  Uka tomboy chachajj cuadernopan mä astronautan fotop dibujäna,
  Jupan bosquejopax axsarañjamawa, jan yatiñani...
  Ukampis ideal universal ukax samkanakaruw jaqukipañäni -
  ¡Wali jan axsartʼir nuwasirix atiptʼpan!
  
  Suma pacha, Luririxa qhuru - .
  Ukax ch"iyar wila coloranakampiw mistu...
  Jan qullirinakampi lurañax jukʼamp askiwa,
  ¡Wiñay jakañataki, aka planeta paraíso tukuyañataki!
  
  Uka waynax yatiqañ tukuyasax mä flecha ukham Marte sat planetaruw jalxatani,
  Ukat inas Sirius jilatajj jiwasatak jukʼamp jakʼachasispa...
  Jiwasax aka lurañäni, ukax jasakiw jach"a clase - .
  ¡Nueva York ukat París markanakan mä uta lurañäni!
  
  Yaqha pachanakanxa, kawkhantix hielox chispi qullqimp ist"asi,
  Kawkhantix walja muxsa ch"uqi, platano, .
  Jach"a jach"a tukusaw jiskt"asiñäni, jiwasan wali ch"ullqhi ñik"utasampi,
  ¡Jan jaqinakarux uwijaruw tukuyapxamti!
  
  Awki Markan jach"a kankañapaxa, yatipxam, akanwa utji, .
  Taqi galaxias ukanakan thiyanakapar puriñatakikix...
  Mä ch"amani wawan amparapanxa mä jach"a remo ukaw utji,
  ¡Ukat warawaranakanx walja k"ajkir lurawinakaw utji!
  
  Ukhamajj precursorjam irnaqtʼañamawa, jachʼa brújulat kattʼasiñamawa
  Kunsa walja maranakan apnaqiripax uñacht"ayäna...
  Uraqpachan libre comunismo uñstayañäni,
  ¡Kuntï Lenin jilatajj jaytawaykistu ukajj utjpan!
  Ch"amaka lentes ukat epauletas ukankir jaqix iyaw sasaw p"iqip ch"allxtayäna:
  - Kuntix qillqapkta ukax wali muspharkañawa. Ukax juk"amp amuyt"añ yatiñanakamat uñacht"ayi.
  Janq"u isimpi isthapt"at tawaqux akham sänwa:
  - Aka wawanakaxa wali jach"a jiltapxiwa. Chiqansa, wali ch"amanïpxiwa, jichhax ukham ch"amanïpxiwa...
  Valerkax jacht"asisaw akham säna:
  Jisa, jichhajj...
  Levka ukax apt"asisaw akham säna:
  Yatiñani amparajampixa nayaxa luraraktwa
  Alaxpachat phaxsir puriñkama...
  Mä molehill ukan mä elefante lurarakï,
  ¡Ukat janiw mä nayra ch"ipxtaykäti!
  Jilïr enfermerajj akham sasaw amuytʼayäna:
  - Jupanakaruxa mä película uñacht"ayañäni, mä historia alternativa de la matriz ukata. ¡Ukham jan sinti jupanakpachar atinisipxañapataki ukat khitinakampis nuwasipxani uk amuyapxañapataki!
  Ch"amaka lentes uchat jaqix jan axsarasaw p"iqip ch"allxtayäna:
  - ¡Ukaxa jist"arañani! Ukajj wali askïniwa.
  Ukat jankʼakiw kimsa dimensional uñachtʼäwix coloranakamp uñstäna:
  Payïr Jachʼa Chʼaxwäwin frentenakapanxa qhixu qhixunakaw utjäna. Kimsïr Reich markankir walja jaqenakajj janiw nuwasipkänti, jan ukasti wal colerasipjjäna. Vitya precursorarojja, qʼañunakap apsusaw amparanakapamp kayunakapamp mä posteru qʼala clavatäna. Inti jalsu tuqiru warkt"apxäna. Janïr ukax utjkäna ukhaxa, uka waynax wali tʼaqhisiyataw uñjasïna, uka precursoran taqpach qʼañuchata, chʼakhanakani janchipax phichhantatänwa ukat alambrempi ukat chivonakampiw chʼalltʼata.
  Uka waynax wali llakitaw jiwaskäna. Yaqha aventuranakax yaqha chiqanakanw lurasïna.
  Daria imill wawampi Vaska waynampix mä jach"a thakin jank"akiw sarnaqapxi. Vaska jisk"a yuqall wawax wali ch"amanchatawa ukat ch"amanchatawa, sapa kutiw amigaparux atipt"i, jupar muyuntat t"ijt"i, q"ala talonanakapax lliphipi. Ukhamaw jisk"a saxrax mä ajanu luratayna ukat amparanakapamp muyuntäna. Uka qhana primavera intix qhant"aski. Dariax jachaqt"asi, quqa agujanakax imill wawan qarjata, q"ala kayunakaparux wali kusisitaw chhuxriñchjapxi, sarnaqañax jasakiwa, jumax sarnaqaraktawa, almamar kusisiñamp phuqt"ayasa, canasta amparanakaman utjkchisa. Vaskax tunka marani yuqall wawanakar uñtasitaw lakap ch"allxtañ muni, sasaw jiskt"asi, juk"ampis:
  - ¿Kunjamasa Moscú markanxa? ¿Kuna kasta autonakas utji?
  Daria kullakajj jan amuytʼasisaw akham säna:
  - ¡Kunaymana, jach"a jisk"a!
  Vaskax janiw samarañapakiti:
  - Ukat kawkïrinakas específicamente, ¿kunas utji mä utar uñtasita?
  Uka tawaqux jankʼakiw akham säna:
  - Ukhama KAMAZ kamiyunakaxa utjiwa, jupanakaxa pä pataka tonelada ukjamawa apañatakixa ch"amanchasipxi. Jachʼa jachʼa maquinanaka. ¿Kunsa, Vaska, jumajj ukanak taypit maynir kayuk sarañ samkasma ? ¿Kunjamsa uka wawax mapache?
  Uka waynax chuym ustʼayasïna:
  - Tunka maranikïskchiyätsa, yaqhipanakat sipansa, aleman jaqinakarux jiwayaraktwa. Jupanakarux ch"axwantäna ukat janiw faltkänti. Ukat jumax imill wawawa, nayax amuyta , ukat janiw pólvora ukx muxsañchktati.
  Daria kullakajj janis chuym ustʼayatäkaspa ukhamaw amuyasïna:
  - Ch"axwawinxa, pólvora muxsañchañaxa, trébol ch"uqi ch"uqi ch"uqi apthapiñampi sasiwa! Ukhamarus, yatipxtawa, janiw canastajan imantat t"ant"akïkti, jan ukasti t"ant"anx mä explosivo ukaw utjitu. Comandantex akham sänwa, wakisispa ukhax amtaparjam apnaqañamawa, ukakipkarakiw jan jan walt"ayasiñamäkiti. Ukat jumax jiskʼacharaktawa.
  Vaskax salto luratayna, kayunakapamp mä pino cono apthapisinx alturuw jaquntäna ukat mä chist"äwjam sillp"äna:
  - Warawaranakas ch"akhanakas mä filaruw jaquntatäna, tranvía ukax octubre phaxsin mä escuadrón ukanw t"ijtäna! - ukatxa, jan mayjt"ayasa. - ¡Uk yatta! Uka tuqitxa nayratpach yatiyapxitäna, ukat comandantex naya pachpaw uka explosivonak yapuchañajatak mayitu. Ukax Zhitomir markan tren ukan lurañax wali askiwa, mä tanque de combustible ukar uchañawa. Jan ukax, kunatix juk"amp ch"amäki, mä auto manqhan mä general ukamp. Cargax janiw ch"amanïkiti tank t"unjañataki. Ukhama, niya mä kilo TNT mä t"ant"a. Jupanakax arxatapxi, katjapxiristam sasaw axsarapxi. Ukampis janiw t"aqhisiyañax aguantañjamäkiti, jumax ukham sissy ukhamätawa.
  Uka tawaqux chuym ustʼayasïna:
  - Walikiwa, ¿kawkitsa uka amuyt"awixa apsuwayta?
  Uka waynaxa, patat aynacharu jaltasaw qhanañchäna:
  - Jichhaxa mä juk"a ch"ama tukuwayxtaxa, ukampisa nayraxa lik"ïxtawa. Ukampis jila parte imill wawanakat sipansa, jichhajj chuchu jaqëjjtawa. Alemanonak taypinx pächasiñaw utjayaspa, ukatx t"aqhisiyataw uñjasisma. ¿Kunsa nazinakajj jiskʼa imill wawanakar lurapki uk yattati? Amuyt"añataki, descarga eléctrica...
  Dariax uka anatt"ir waynarux jinchupat katjañ yant"äna, janiw atipkänti, jupax qhipäxar jaltasaw mä ajanu luratayna:
  - Ukat kunjamsa torpe ukhamätaxa, janiw kuna partidurus uñtasktati. Mä wayna scout ukax acróbata ukham ágil ukhamäñapawa. Ukatxa, kunjamsa quqanakar makhatañ yatichapxarakïma.
  Imill wawaxa amparapampiwa ch"allxtayäna:
  - ¡Dexterous ukhamäxä ukhax p"iqim patat jinchunakam ch"iyjä!
  Uka waynax filosofía tuqit akham sänwa:
  - Ch"axwawinxa, ch"amaxa jan destreza ukampixa, mä ametralladora jan balas ukanakampi! Ukhamajj ¡yatjjatam, imill wawa! Jan ukhamäkanixa, kunas fascista chivo ukax uk yatxatañamawa.
  Daria kullakajj uka chʼamani ukat yatiñan waynampi parltʼasajj qaritäjjänwa. Jupax amukiw jikxatasïna, primavera ucraniano naturaleza ukar jach"añchasa, q"uma quqa thaya samaqasa, Pachamamar q"ala imill kayunakapamp jikxatasïna. Mä ardillaw ramanak taypin qhant"äna, chuymap ch"allxtasaw mä cono t"unjäna. Ukajj lírico ukat suma uñnaqtʼanïnwa. Q"ala ramanakanxa fresco laphinakaw uñstäna. Sapa quqax jakkirjamarakïnwa, sapa mayniw mayj mayj uñachtʼayasïna , saminakan phuqtʼata ukat natural chʼamanïtapa, Leonardo sat jaqis janiw qhanañchirjamäkänti. Tawaqux amparapampiw uka laphir llamkt"äna ukat akham sänwa:
  - Jumax yatisktawa, nayax kunjamatsa nayrax janiw natural suma uñnaqt"anïñ uñjirïkti.
  Vaskax jisk"achasiñampiw chhuxriñchjasïna:
  - Marka... ¡Kuns apsta! Ukampis , yatisktawa, mä yatichirix chiqapuniw ch"uqi tuqit wali suma poema qillqatax mä papuano jaqin qillqatawa sasin säna.
  Daria kullakajj akham sänwa:
  - Wali ch"amawa. Nayrïr kuti chhijchhi uñjasaxa, ch"iyara poeta jaqixa taqpachawa, taqi chuymampi, suma uñnaqt"apa jikxatasi. Jiwasax kayumpiw ch"uqi takt"astanxa, ukampis Papuanox almapampiw katuqatayna.
  Uka waynax jan axsaras uraqiruw qunqurt"asisin jiskt"äna:
  - Jichhaxa, inas q"ucht"asma, munat. Jumax ukham arunïtawa. Ukhama, mä milagro ukhama, janiw mä arukiti. Nayax q"uchur ist"twa, chiqpach sirena. ¿Janchiman naturaleza uñtʼañax jumatakix jan waliti?
  Daria kullakajj wali kusisitaw akham säna:
  - Jisa, wali sumawa! Quqa taypin qʼala kayuk sarnaqasa ukat miel phuqtʼat thayampi samsuñakiw ukham kusisiñax utjaspa sasin janipuniw amuyirïkti. ¡Nayrajja, juykhüyätwa, janiw ukham suma uñnaqtʼanïtap amuyasirïkti! Jichhax uñjañax katuqawaytwa, ukat ch"iwimp t"ijt"kaspas ukhamawa. Kunjams suma ukat q"uma almamax.
  Vaskax p"iqip ch"allxtayäna:
  - Ukat nayax wali kusisitaw jikxatastxa. Ukhamajj inas naturalezat kuns sublime qʼochupjjchisma. Ukhamajj bravura marchanak istʼasajj qaritätwa .
  Uka tawaqux rubio rizonakapampix p"iqip ch"allxtayäna:
  - Chiqpachansa, nayaxa q"ucht"ä!
  Vaskax jaltasaw mä ch"akha t"unjatäna, ukat chhuxriñchjasïna:
  - ¡Jutapxam, alemanonakarux mä trance ukar uchapxam, prima donna!
  Dariax taqpach arupampiw q"ucht"äna, iglesian mä órgano ukham q"ucht"äna:
  Rama taypinxa wali aski qalanakaw uñsti,
  ¡Mä limosnerojj mä mochilapajj amparajankiwa!
  Nayajj chʼiyar phajjsin qhananjja pisinwa sarnaqta,
  ¡Glorioso Pachamamarux jach"a septiembre phaxsinx!
  Iyawsapxita, markax jach"awa, ch"amapampi uñt"atawa,
  !
  Uta manqhan lurat isi, q"ala kayuni suma uñnaqt"ani, .
  ¡Kayunakajan manqhanx qala ch"akhanakaw utji, kayunakax ch"ankhachasim!
  Ukampis quqanakax quri, ch"uxña, k"uchi, .
  ¡Cobre qullqinakjama, mä halo de álamo!
  Nayax mä jisk"a imill wawatwa, jilïr jaqinak laq"ar jaquntawayta , .
  Nayax thakhinx ch"allt"asta, jallux thakhiruw umamp warantawayi!
  Arumax niyaw thaya, urunakax junt'u, .
  mantaniwa !
  Qʼomachirinakajj coleratäpjjewa, escobanakap nayar arknaqasaw uñchʼukipjjetu,
  Thayax wali qhururakiw, qhana jist"antañ muni!
  Walja semananakaw ukham sarnaqta, kayunakajax niyaw wilax mistu,
  Manq"at awtjatax wali t"aqhisiyitu, purakajan ninax utji!
  Uka pankatakix janiw imantasiñas utjkiti, taqpach caballeronakax jiwarapxi, .
  ¡Mä huracán ukax Padre-País uksanx jank"akiw purini!
  chʼuxña quqanakan cuchillonakapax thayampi chʼalltʼatawa,
  ¡Perlanakax patrón ukanakampi, álamo ramanakampi!
  Ukat janq"u janchijax thayat khathati,
  ¡Acuario warawarax sinti khuyapt"ayasiñampiw nayranakap ch"allxtayäna!
  
  Ukat kawkirus sarä, kawkirus imantasiñ jikxatta,
  ¡Q"ala kayunakaman manqhanxa, hielox esmaltempiw ch"allt"asi!
  Chiqpachansa cementerionxa sumankañakiw suytʼitu,
  ¡Uraq manqhan q"uma taypinxa, thayanakat imantasipxam!
  Janiwa, naya pachpaw sista, janiw jiwatäkaspati, .
  ¡Janiw mä yant"äwikiti, jan ukasti mä axsarkañ jaqiwa, mä suma manq"at Edén Jardín!
  Thakhi thiyanxa mayampi, mä cereza manq"asa, .
  ¡Inti jalant uñchʼukiskayätwa!
  Ukat Kiev Lavra sat cheqar puriñkamajja, chʼiyar chʼiyar chʼiyar jañchinak taypinwa
  ¡Siberia mamat q"ala kayukiw puriniyäta!
  Ukanwa limosnerojj uka icono nayraqatan wali colerat mayisïna,
  ¡Diosar laykux trenzajat jaljtawaytwa!
  Pachax mayjt"askiwa, akapachanx mä revolución ukaw utji,
  ¡Mä carmesí, wila alwaw sartawayi!
  Ukat nayax mä suma jakañ uñjañ munaraktwa,
  ¡Uka tawaqux altarat chiqak sarxäna!
  Mä nayrir noviciox Komsomol ukankirïnwa,
  ¡Ch"axwirix mä jiwat jaqit sipans juk"ampiw cuentapanx utji!
  Jupax Tatitur jan ist"atapat musphararaki,
  Ukampis ¡jan axsartʼir warmipax janiw axsarkiti!
  Ukhamaw uka qhuru tawaqux comisarior tuküna,
  ¡Ukat wali colerat iglesia rusa phichhantäna!
  Pallapallanakan thakipat saraskchïnsa ukat jan kuns luraskäna ukhasa,
  Ukampis ¡almajanjja ninaw taqe kunsa oraqer phichhantäna!
  Uka tawaquxa q"ucht"asa q"ucht"asa. Vaskax q"ucht"asisaw patat aynacharu jaltawayxäna. Ukatwa asfaltat lurat thaknam mistunipxäna. Uka chiqan sarnaqañax juk"amp ch"amaw tukuwayxäna, jisk"a qalanakax jisk"a qalanakax imill wawan kayunakap wali t"aqhisiñampiw ch"ankhachapxäna, uka kayunakax janiw jichhakamax ch"amakt"añapatak pachanïkänti. Dariax uka waynarux akham jiskt"äna:
  - Jumax amuyta, jan occidental, ch"aman Gran Bretaña ukat EE.UU.
  Vaskax sillp"isaw jach"a kayup laq"a taypin t"ijtäna:
  - Chiqpachansa, atipt"añäniwa, kunattixa chiqapa ukhamaraki chiqapa uñjañaxa jiwasana laykukiwa! ¡Ukat akax mä jach"a ch"amawa! ¡Jan walix janiw atipkaspati!
  Daria kullakajj akham sasaw säna:
  - ¡Ch"axwäwix janiw mä cuento ukhamäkiti! Ukajj janiw mä qhuru cheqpachäkiti. Ukat taqpachanx jakäwisax janiw miel ukhamäkiti, akapach uñakipt"añäni, wayna. ¿Sumajj jupar atipjapuniti?
  Vaskax amuyt"asirïñ uñacht"ayäna, ukax maraparjamax janiw uñt"atäkiti :
  - Chiqpachansa, askixa janiwa akapachanxa apnaqkiti, ukampisa atipjapuniwa! Kunata? ¡Aski jaqinakax janiw sapürus premio katuqapkiti, jan ukasti jan walinakax mutuyatäpuniwa!
  Uka waynax akham sasaw qʼuchtʼäna:
  Jiwasax pä patak millón eslavonakaw utjistu,
  Nayratpachaw nuwasiñ yattanxa.
  Wila Reyix Sodoma infiernoruw jaquntatäna,
  ¡Hitler chachan ladonakaparus chʼalltʼañäni!
  Daria kullakajj akham sänwa:
  - ¡Ukhamawa! Fascismo ukax janiw paskaniti, ukampis ... Taqi Europa markax Tercer Reich ukatakiw irnaqaski. Ukhamarus jichhax nayrir aliados ukanakax Wehrmacht ukar yanapt"apxani. Taqi kunat sipansa, janiw chikat amigokïkasmati ; ¡Taqi akapach contra nuwasiñax axsarañjamawa!
  Vaskax akham sasaw arsuwayi:
  - Aliados ukanakax janipuniw URSS markamp jist"arat ch"axwäwir mantañax risqipkaniti, ukat alemanes ukanakamp sapakiw atipjayasiñäni, japonés ukanakax ch"axwäwir mantapxchi ukhas. Jiwasan markasanx sapa soviético markachiriw ametralladora apthapispa. ¡Ukhamajj uka nuwasïwijj wali jachʼäniwa, chʼamakïniwa, ukampis atipjaniwa!
  Daria kullakajj akham sänwa:
  - Ukampirus llakisiñawa, janiw alemanes ukanakakix jiwasanakarux uñiskiti. Ukat japoneses ukanakax sintipuniw utji, ukhamax nuwasiñax ch"amakïniwa.
  Uka waynax Daria kullakaruw akham säna:
  - Suma aruskipt"aña, juk"ampi jank"aki sarnaqañäni, jan ukaxa juk"ampi suma, t"ijtxañäni.
  Uka waynanakaw jank"ak sarnaqapxäna, kunapachatix motoranakan ch"axwawipax ist"askäna ukhax ch"uxña quqanakaruw jaltxapxäna. Uka tira jakʼankir qoqanakajj khuchhuratänwa, tocón ukanakakiw mistunïna. Mä columna de equipos ukaw uka chiqat pasatayna. Uka waynax jankʼakiw akham säna:
  - Phisqa tunka paqallquni k"añaskunaka suxta tanketanaka. Janiw ukhamakiti. Uñisirinakax pasawayxiwa, jutapxam, juk"amp ch"amanchañäni.
  Jayp"u tuqiruw t"ijt"asis markar jutapxäna, Dariax niyaw qarjatax t"unjatäkaspas ukham amuyasïna, t"ijtxatapat asfixia, ukampis ... Payïr thayaw uñstäna, ukatx kimsïr thayaw uñstäna, ukat imill wawax t"ijtäna. Ukat wayna masipax janiw mä ch"uñus p"akjkänti. Chiqans uka markax fascistas ukanakamp phuqhantatänwa: alemanes ukat italianos ukanaka. Vaska chachajj pasta manqʼañanakajj kunja suma uñnaqtʼanïpjjesa ukat kunjamsa jankʼak parlapjjerïna ukanak uñjasaw qhepïrinak uñtʼäna. Uka waynax alemán aru sum yatïna, ukat Daria kullakax yatxattʼat jaqinakan representantepjamax walja arunak parlarakïnwa. Italiano arux janiw Europa markan jach"a arunakapat maynïrïkiti, ukampis imill wawax walja wakichäwinak uka arut amparamp arut jaqukipat uñch"ukiskäna ukat kuns amtasïna. Suma, imill wawax inglés, alemán, francés, español, japonés ukat latín arunak jisk"atpachaw yaqha markankir yatichirinakamp yatxatäna. Ukhamajj Dariajj pallapallanakan parltʼasipkäna uka jiskʼa tʼaqanakampiw sarnaqerïna. Chiqansa, alemanonakax janiw uka tawaqurux axsarañ uñstayapkänti, jan ukasti yatiñ munañwa sartayapxäna. Kunjamas nayrïr jaqir jak"at uñjañaxa, juma pachpa fascista. Manqhankir guardianakajj suma kʼachachtʼat uñnaqtʼanïpjjewa, botas ukanakajj wali suma kʼachachtʼatawa ukat lliphipirakiwa, wayn tawaqo ajanunakapajj qʼoma ñikʼutaniwa. Vaskax jupanakat cigarro apsuñs atipxatayna ukat jan axsaras mä arrastre apsuwayxatayna. Daria kullakajj amparapampiw chʼalljjtayasïna:
  - Jumax yatisktawa, tabacox kimsa tunka llatunkan sustancias tóxicas ukaniwa, ukat cáncer usuruw puriyi. ¡Ukat cigarro pitapki uka wawanakax jukʼamp jan waliruw jilsupxi!
  Vaskax akham sasaw arsuwayi:
  - ¡Kunatsa, Stalin jupax jumat sipan juk"amp jan waliwa, ukat jupax cigarro pitaraki!
  Jan suyt"at destrezampiw imill wawax uka waynan cigarrop apt"asïna ukat jisk"achasaw akham säna:
  - Stalin, akax Inti, ukampis Inti tuqinx ch"akhanakax utjarakiwa! Askiwa chocolate mayiñama.
  Uka waynax p"iqip ch"allxtayäna:
  - Yawsayasiña! Ukampis nayax sañ muntwa, alemán chocolate ukax chocolate soviético ukar sipanx juk"amp jan waliwa.
  Daria kullakajj akham sasaw iyaw säna:
  - Chiqpachansa juk"ampi jan waliwa. Jiwasanakax cacao granos ukanakat natural ukhamawa, ukat alemán ukax ersatz ukhamawa. Jichhakamax submarino tuqikiw cacao granos ukx apanipxirïna. Ukampirus jichhax fascistanakax aprovechasipxaspawa, kunatix bloqueo ukax chhaqtayatawa. Ukhamatwa mä chocolate barra ukar ch"axwañ yant"asma.
  Vaskax wawar uñtat amparap uñacht"ayäna, ch"ullqhi nudillonakampi:
  - ¡Nayax jupanakarux ametralladorampiw ch"axwañax juk"amp askixa! - waynaxa t"ijt"ayasa q"ucht"asa. - ¡Janiw arunak thayar jaquntañamäkiti, alemanes ukanakar jiwayapxam, ukat Rusia markar qhispiyapxam!
  Dariax lakaparuw amparapamp luqxatäna:
  - Hush, jaqinakax niyaw uñch"ukipxistu.
  Vaskax akham sasaw arsuwayi:
  - Ukhamawa, juk"ampi jan uñjkaya espionaxa juk"ampi ch"axwaña uñstayi. Amuytʼañataki, mä chʼuspajj thuqtʼasi, ukampis mä suma scout luraspa. Ukham tʼijtʼir maquina lurañsa yantʼaraktwa, ukampis ¿kunjamatsa ukajj lurasispa, kunapachatï mä martillo ukat destornillador amparaman utjki ukhajja?
  Imill wawaxa uka waynaruxa amparapampiwa ch"allxtayäna:
  - ¡Walikiwa, jumaxa samkañawa! ¡Chiqapunit kuntï nayan tiempojansa jan khitis lurañjamäki uk lurasma sasin amuyta! Nayax ist"kchiyätsa...
  Vaskax musphataw imill wawarux arsüna:
  - Kuna pachasa?
  Imill wawaxa q"illu ñik"uta, phinq"achata:
  - Kunjamatixa kawkirinxa, jiwasana!
  Uka waynaxa k"arisiñampiwa nayranakap jisk"aptayäna:
  - ¡Qhanapuniw kuns imantaskta, kuna jamasat!
  Daria kullakajj akham sasaw jiskʼat arsüna:
  - Pachaxa puriniwa taqi kunsa yatiyapxäma. ¡Jiwasatix jakasktanxa!
  Vaskax akham sasaw sillp"i:
  - Chiqpach jaqix jan jiwiriwa, ciencia comunista ukax jiwatanakar jaktayani, ukat khititix luratäki ukax niyaw jiwatäxi!
  Wawa scouts ukanakax amukt"apxäna, ukat juk"amp fascistas ukanakaw jak"anx utjäna. Chiqans walja italianonakaw utjäna, jila partex jaya pistolanakanïnwa, jan ukax nayra pachankir Schmeisters . P"iqinakapan cartón casconaka, botas ukanakax ch"ullqhi forjado kayunakani, alemanes ukanakat sipan juk"amp ch"amaka ajanunakapa . Jila partejja, alemanonakajj pachpa eslavonakat sipansa, ajanunakapat sipansa, ajanup toqetwa jukʼamp yaqhachatäpjje . Ukhamarus Krauts ukan sarnaqawipanx kunayman mecánico ukaw utji, robots ukanakas ukhama. Akax kawkhantix rus jaqinakan mayjt"awipax utjki ukawa.
  Walja tanques ukanakaw uñjasi, Dariax niya típica imill wawat uñt"atawa, janiw armas ukanakarux sinti munaskänti, ukampis Vaskax uka tuqit yatxatatawa. Jupajj akham sasaw amuytʼayäna:
  - Akaxa T-4, uñjtawa, armadura frontal ukaxa inclinada, T-34 ukata copiata, ukatxa pistola ukaxa 75 mm.
  Uka tawaqux akham sänwa:
  - Mä juk"a jach"a maquina. Ukar makhatañajj chʼamakiwa.
  Uka waynax janiw sasaw säna:
  - Ukhamajj ukatakix mä escaleraw utji. Jan axsarapxamti, alemananakax ukatakix wakicht"apxiwa. Uñakipatawa uka tankax machaq modelo ukhamawa, escotillas ukanakax juk"akiw utji, ukat gas tanque ukax armadura manqhan imantatawa. PTV ukax janiw jichhax juparux irpkaniti.
  Wayna scouts ukanakax fascistas ukanakarux larusiñatak ajanunak uñacht"ayapxäna, Vaskax amparanakapamp chikaw sarnaqäna, jupanakan nayraqatapan thuqt"asisa. Dariax mä thuqt"awiw uñacht"ayarakitayna, jan lik"ïxasax juk"amp sum sarnaqañ yatïna; Chiqansa, imill wawan kayunakapax wali usutänwa, jaya thakhi saräwipata ukhamarak jank"ak t"ijtatapata, ukat llamp"u kayunakapax chiqpachans phichhantatäxänwa. Dariax q"ucht"añ munäna, ukampis nazis ukanakax sinti jach"añchatäpxiwa sasaw amtäna.
  Ukanjja, toque de queda ukaw utjäna, ukampis jaqenakajj guerranjja qhep qhepatwa irnaqtʼapjje, ukat janiw sum phoqatäkänti. Ukampirus Vaskax nayratpach cuartel, ukat camionanak, ukat autopropulsadas armas ukanakax tanques ukanakamp jakthapiñ atipxatayna. Jupax imill wawarux akham sasaw qhanañchäna:
  - Akax autopropulsor pistola ukawa , ukax comandante ukan oficina jak"an uñjta, wali uñt"at alemán autopropulsado arma "Okhotnik". Ukax k"achachata, chasis checa t -38 ukarjam luratawa . Panzval ukan wali suma uñt'atanakapat maynïri .
  Daria kullakajj akham sasaw muspharäna:
  - ¿Kunas panzvale ukaxa ?
  Uka waynax akham sasaw qhanañchäna:
  - Suma, sañäni, nazis jupanakax aviación ukarux Luftwaffe sasaw sapxi, ukat tanque armadas Panzvale . Ukhamaraki, T-4 ukat T-3 tankinakax panzers satarakiwa . Alemanes jupanakax tankinakaparux jasakiw jakthapipxi, juk"amp k"acha T-1, jichhax chiqpachanx jaytatawa, 5 tonelada ukhat 10 toneladakamaw pesaje ukax mayjt"äwiparjama. Ukhamaraki, sapa mayjt"awix kuna urus mistuni ukarjamax mä letra numerompiw uñt"ayasi. Uka autojj jiskʼakiwa, balajj janiw chʼamäkiti, ukampis kimsa ametralladoranakaniwa. Jach"a thakinx 57 kilómetros sapa hora, motorax 100 caballos de fuerza ukhawa. Jutïr modelox T-2 ukawa, mä juk"a llamp"u ukat juk"amp ch"amaniwa. Qhipa mayjt"awinakanxa, armadura frontal ukan thiyapax 20 milímetros ukjaruw jilxattawayi ukatx mä ángulo ukanw uskt"ata. Armamento ukax pä ametralladora ukat cañón 20 mm ukawa, chiqans janiw wakiskiti, ukampis automático ukhamawa. Motoran ch"amapaxa, mayjt"awiparjamaxa, 100 ukhamaraki 220 caballos de fuerza ukhamawa, ukhamaraki modelos flotantes ukanakawa utjaraki, jach"a thakinxa 40 ukhamaraki 65 kilómetros ukhawa sapa hora. Jichhax aka tank ukax juk"ampiw mä tank de reconocimiento ukham apnaqasi, juk"ampikiw tank de comando ukhama.
  Daria kullakajj akham sasaw akham säna:
  - ¿Jichhax tankinak tuqit yatichäwinak ist"añ muntati sasin amuyta? Ukhamarus, nayax wali qarjataw jikxatastxa, mä uta jikxatañaw wakisi ukat arumax qurpachasiñaw wakisi.
  Uka waynax sillp"isaw mayamp salt"äna:
  - ¡Tanquenakat ist"añax jumatakix wali askïniwa! Chiqansa, alemananakamp nuwasiñasa ukat nuwasiñas utjaskakiwa. Ukat scouted uñisirix chikat atipjataw uñjasi. Ukat mä ch"usawjaw utjistu, uraq manqhankir jaqinakax sum uñt"apxitu, ukampis aeropuerto ukar t"ijt"añax wali askïspawa. Chiqans aka markax contrachapado volantes ukanakakiw utji , ukampis Zhitomir markax juk"amp sumaw utji . Ukampis ukan uñakipt"añax janiw kuna jan walt"awis utjkaspati, ukhamaraki.
  Chʼamakäjjänwa, ukampis waynampi imill wawampejj wali yatiñampiw callenakansa ukat crucenakan saytʼatäpkäna uka centinelanakat jitheqtapjjäna. Uka waynax mä jisk"a jisk"a imill wawarux yatiyaskakïnwa, ch"axwañ tuqit yatichäwinak yatichasa. Ukaw Daria kullakarojj ajjsarañar saykatañatak yanaptʼäna, uka markajj niya jan qhananïkchïnjja, wali jan walipunïkaspas ukhamänwa;
  - URSS markar mantañ pachanx juk"amp uñt"at tank ukax T-3 ukawa. Aka modelojj 1937 maranwa uñstäna. Nayrïr modelonjja, aka tanquejj 20 milímetros ukchʼa armadura frontal ukanïnwa. Ukax 40 kilómetros ukhakiw sapa horax puri. Ukat uka autojj jukʼat jukʼatwa jukʼamp llaktʼasjjäna. Uka pistolax 37 milímetros ukch"a calibre ukanïnwa , k"acha, jank"ak jalnaqirïnwa. URSS markar jan waltʼayañatak mä jukʼa tiempo janïr purinkipanjja, jan ukajj jukʼamp sum apaskäna ukhajja , 1940 maran julio phajjsit qalltasinjja, 50 mm armanakampi mä tanque lurañ qalltapjjäna. Ukax 37 mm ukax wali jisk"akiwa, francés ukat inglés arunakamp chika . Amuyt"añataki, francés sis -35 ukax 56 mm armadura ukat 47 mm calibre arma ukampiw utjäna.
  Daria kullakajj akham sasaw akham säna:
  - ¿Kunjamatsa francés tankanakat yatta?
  Vaskax akham sasaw qhanañcht"i:
  - Aka zizanakax frente soviético-alemán uksanx ch"axwapxarakïnwa. Alemania markankirinakajj Francia marka apnaqat fabricanakanwa mä jukʼa lurapjjerïna. Ukat Panzer - 3, juk"amp uñt"at tank, ukax niyaw Moscú markar 1941 maran mantawayi. Mä jan walt"ayir maquina, kimsa ametralladoranakampi, janiw chiqpachans jak"achañjamäkiti. Ukampis T-34 ukax, chiqans, juk"amp ch"amaniwa, ukampis óptica tuqinx fascista bastardo ukarux juk"amp jisk"akiwa . Ukampirus llakisiñawa, alemán tecnología ukax janiw sayt"kiti, jichhürunakanx mä T-3 75 mm pistola ukamp uñjta. Jisa, uka q"añunakax yatiqapxaraki, cuñanakapax jiltawayxiwa. Comando ukarux yatiyañaw wakisini, janiw T-4 ukakikiti, jan ukasti T-3 ukax jiwasan tanques ukanakatakix mä jach"a jan walt"awiwa. Oh, fascista freaks , Diosax yatiw kuna raza.
  Uka waynanakax markat mistusaw aeropuerto ukar jak"achasiñatak t"ijtxapxäna. Vaskax akham sasaw iwxt"äna:
  - Jiwasaxa thayaxa jiwasana chiqaru thayt"añapatakixa sarxañäniwa. Ukatxa janiwa jiwasana q"aphinakasa katjapkaniti! Aka chiqanx anunakaw t"ijt"apxi.
  Daria kullakajj akham sänwa:
  - ¡Anunaka! Jisa, jupanakar wal munasta. Chiqansa, ¿kunas mä anunakat sipansa jukʼamp sumax utjaspa?
  Vaskax akham sasaw chuym ch"allxtayäna:
  - Jïsa, nayax jupanakarux munasiraktwa, jumat sipan niya pä mara sullka imill wawar ch"akha p"akjañkama. Ukhamajj aka suma uñnaqtʼanïñajj mä chʼiyjat pusit sipansa jukʼamp jan waliwa !
  Uka tawaquxa amukt"äna. Jupanakax aeropuerto ukar jak"achasipxänwa, uka aeropuerto ukan contornonakapax chika ch"amakan uñjasiwayi. Pä semáforos ukanakaw qhantʼäna, ukajj nayrïr lineat wali jayankänwa, ukat URSS sat markanjja, jaya cheqanakar avionanakajj janiw utjkänti. Jilapachax Stalin jupax janiw bombardeo estratégico ukar atiniskänti, aliados jupanakaruw jakt"äna. Uka focos ukanakax impresionante imill wawarux conde Drácula nayranakapamp uñt"ayañapatakiw yanapt"äna. Chiqansa, wali axsarkañ monstruopunïnwa, janis aeropuerto ukham jachʼäkchïnxa. Quqanakax kunjamtï maynix suykaspa ukhama, khuchhurata, ukat alambre de púas ukanakamp warkt"ata. Uka waynax akham sasaw iwxt"äna:
  - Aka chiqanxa antipersonal minanakawa utjchispa. Mä juk"a pantjasim ukat kayunakamax ch"iyjataw uñjasi. Ukhamajj wali amuyumpiw yaqha cheqar sarjjañama. Kawkhantï minanakajj imtʼatäki uka cheqanjja, jichhakiw oraqejj yapuchasi, ukat urut sipansa arumanakaw jukʼamp sum uñjta.
  Uka tawaquxa akhamawa muspharatayna:
  - ¿Kunatsa arumax urut sipan juk"amp askixa?
  Vaskax chikat sawkasisaw akham säna:
  -Quqanakax urux llakisiyapxitu. Ukat jumax, chiqaparuw arkta, ch"iqa tuqiru, ch"iqa tuqiru, uka chiqan ch"iyar jaquntañamawa. Ukatsti?
  Daria kullakajj akham sasaw säna:
  - ¡Uka señoraxa nayraqata mantañapawa!
  Vaska, tonadap jach"anchayasax akham sänwa:
  - ¡Kunjamsa mä mina campox tranvía ukar mayjt"i, janiw mä señorar nayrar sartañapatak jaytapkiti! Ukhamajj ¡janiw mä galgo jaqëñamäkiti !
  Uka waynax jalnaqäna, kimsa ametralladora torrenaka ukat alambre de púas ukanakaw ch"amakan uñjasirïna. Torrenakajj mä jukʼa buceo tablanakar uñtasitänwa, ukat alambre de púas ukamp kʼachat kʼachat vallejj telarañar uñtasitänwa. Daria kullakajj jupanak pachpas uka sipitar tʼijtʼir chʼuspanakäpjjeti sasaw jisktʼasirïna. Jan ukax avispas ukanakaw fascista jiwat jaqirux wali tʼaqhisiñamp chhuxriñchjapxi. Ukampirus, jiwat jaqinakax usuchjataw jikxatasipxi, ukampis nazis ukanakax niyaw jiwat jaqinakäpxi - ¡moralmente jiwata! Imill wawax qunquripax mä ch"ullqhi qalaruw ch"allt"ata sasaw amuyasïna ukat jachaqt"asïnwa. Vaskax mä jisk"a arumpiw akham iwxt"äna:
  - Janiwa ch"axwañakiti, anunakaxa wali ch"amani jinchuniwa.
  Daria kullakajj akham sänwa:
  - ¡Qunqurijax ch"uxñaruw tukusxaspa ukhamawa!
  Uka waynax akham sasaw ajjsarayäna:
  - Ch"axwañaxa, p"iqixa phallañapawa. Mä suma amtat disparot, nayraqatax jumanakan , ukat nayan!
  Uka tawaquxa juk"ampi amukt"asïnwa. Uka waynanakaw pachpa alambre púas ukar jalnaqapxäna. Uka waynax Daria kullakaruw jisk"at arsüna:
  - ¡Ukaxa wali ch"amawa! Ukax ch"amanchatawa sañ muni. Ukhamarus aka kutix janiw contrachapado modelonakakix utjkiti. Nazis ukanakax jan walinak lurañ amtapkaspas ukhamaw amuyasi. Amuyt"añataki, Yu-188 ukax qunt"atawa.
  Ukajj janiw walïkiti.
  Daria kullakajj niya amukiw jaysañatakejj akham säna:
  - ¿Kunatsa jan sumaxa? ¿Chiqapunit nazi sat jaqinakax quqanakar bombampi jiwayapxani?
  Vaskax p"iqip ch"allxtayäna ukat waña, ch"ama lakap imill wawan jinchupar jak"achasïna:
  - ¡Jan amuyt"asimti! Sinti jila chaniniwa, akax juk"ampirus mä sayt"awiwa janïr frente soviético ukar apayañkama. Ukham chʼamani armatakix wali jiskʼa dianakïtanwa. Ukhamat amtanakasax mayjt"ayañaw wakisi, mä arunxa, Junkers gas tank ukanw explosivonak yapuchä. Uka phallawix, suerteni ukhax walja autonakaruw phichhantawayi, ukat jan suerteni ukhax mä ukham autox kimsa T-4 tanques ukanakat sipans jilaw qullqix. Ukhamajj uka anattʼañajj vela lurañatakejj wali askiwa.
  Daria kullakajj akham sasaw jiskʼat arsüna:
  -Jutam, nayax jumamp chikaw jalnaqä?
  Uka waynax taqi chuymaw akham säna:
  - Akaxa chiqapaxa janiwa lurañakiti. Avionanak taypinjja, centinelanakaw sarnaqapjje, ukat mä experienciani waynaw jan experienciani tawaqot sipansa jukʼamp sumäspa. Qunt'asipxam, suyt'apxam, munapxsta ukhax mayisipxam.
  Vaska, mä thujru apnaqasa, ch"uqi ch"uqi ch"uñuyañ qalltäna. Jupajj jukʼat jukʼatwa uk luräna, kunjamtï mä joyerojj diamante khuchhuqki ukhama. Chiqansa, mä jiskʼa pantjasïwix chʼallxtañwa ukat lliphipiñ qalltarakini. Qhiparusti, waynax thujru jaytasaw Dariarux jiskht"äna;
  - Nayaxa katxaruñani kunapachatixa nayaxa liwxata.
  Janïra imillaxa katjañataki pacha jikxatkasaxa, waynaxa ch"uqi ch"uqiruwa jalxatäna, kunjamatixa mä ch"uqixa mä pusi t"ijtiri ukhama.
  Walikiwa, uka wawanakax suertenipxänwa, janiw t"aqhisiyañax utjkänti. Jichhax mä juk"a pachataki.
  Ukampis Dariax machaq jakäwiparuw yatintañapa. Qʼala kayuni sarnaqaña, ukajj jupatakejj janiw yatiskiti.
  Uka waynax mä lawa patxaruw jiwxäna, qarjataw jikxatasïna ukat wali tʼaqhisiyataw uñjasïna.
  Ukat kuntï nazinakajj lurapkäna ukajja, estanteruw warktʼapjjäna, articulacionanakap tʼijtʼayapjjäna ukat tʼantʼa uma warjjatapjjarakïna.
  Ukat ¿kunjamatsa uka waynax amuktʼañatakisa jan jaljtañatakis chʼamanïnxa? Janiw khitirus aljantañamäkiti, janirakiw juma pachpas juchañchasiñamäkiti. Ukat jichhax tʼaqhisiyat uñjasisin mä lawar chʼakkatat jiwapxam.
  Kunjam jan axsaras ukat heroísmo ukax wakisispa ukham aguantañataki.
  Alemania markankir Royal Lion sat tank ukaw uka jakʼan saräna. Akax serie E ukan mayjt"awinakapat maynïriwa, ukax mä cañón calibre intermedio 210 mm ukampiw armado, ukatx nayraqatapanx 300 mm armadura, ladopanx 250. Ukham jan uñt"at maquinax patak tonelada pesa, ukat turbina de gas motor 2000 caballos de fuerza ukaniwa. Inas jan juk"amp suma modelo ukhamäkchiti, ukampis suma jark"aqatawa ukatx jaya chiqatx tanques soviéticos ukanakaruw mantaspa.
  Aka auto apnaqir pusi imillanakax saraqasinx wayna tuqiruw sarapxäna. Jiwañampïskir precursoran qʼala janchipa, tʼaqhesiyat cuerpop uñkatapjjäna. Ukat tripulacionan pʼeqtʼiripajj mä pistolampiw pʼeqepar jaqontäna, akham sasa:
  - ¡Khuyapayasiñ sutimpi!
  Uka waynax wali tʼaqhisiñat amukiw jachäna, ukat amuktʼxänwa . Uka tawaqux qʼala kayumpiw wila chʼalltʼasïna ukat walja wila chʼiyar chʼiyar chimpunak jaytäna.
  Chʼaxwirinakax tank manqhar makhatapxäna, ukat chuymapax janiw sumäkänti .
  Tripulantenakan pʼeqtʼiripajj akham sänwa:
  - Aka rusanakaxa wali qala chuymanipxiwa. Wawanakas ukham tʼaqhisiyatäñwa aguantapjje. ¡Janiw jupanakan frantico fanatismo ukarux amuykti!
  Yanaptʼiripax akham sasaw jaysäna:
  "Inas jakäwix kunja sumas uk jan sum amuyt"asax ukhamächi." ¡Ukat jakañax, kunjamäskpasa, jiwañat sipansa jukʼamp askiwa!
  Imill wawa comandantex akham sänwa:
  - Ch"axwawixa walja maranakawa utjawayxi. Taqinipuniw jupat jiwat qarjatäxtanxa. Ukat chiqansa, ¡mayjtʼañ munapxta! Ukat sumankañas utjarakiwa. ¿Jupax autonomía rusa ukanakar arsuspati?
  Tanque artillerojj akham sasaw amuytʼayäna:
  - Jiwasaxa juk"a jan wali lurañanaka lurañasawa. Ukatxa taqi kunas mayjäxaniwa. Jiwasax jupanakarux suma chuymampiw uñjtanxa, jupanakax suma chuymampiw uñjapxistu...
  Ukat imill wawanakax coro ukan sapxänwa:
  Panqaran pétalopax jan chʼamanïkaspas ukhamawa, .
  Ukax jaya pachaw ch"iyjatäna...
  Uraqpachanx qhuru jaqïkchisa - .
  ¡Aski lurañ munta!
  
  Amuyunakax cristal ukham qhanawa, .
  Qhana amuyunak apanipxam...
  Jiwasajj qʼoma wawanakar uñtasitätanwa
  apanukuski !
  Ukat tankax sarnaqañ qalltäna. Wali jachʼa pesatäkchïnsa, 2000 caballos de fuerza motorajj wali jankʼakiw autor jankʼak puriyäna. Ukat tankax muyuñap muytayasaw sarnaqäna. Ukat pistolan cañónpax jach"a jach"a ukhamarak ancho ukhamawa, ¡pino tronco ukham! Ukax mä ch"aman cuña talón ukhamaw tukuwayi. Juk"ampi chiqapaxa, mä mastodon. Yaqha kasta yänakax rusa jaqinakar jiwayañataki ukhamarak jan ch"amanïñapatakiw saraskäna
  Películax mä juk"a samart"äna, ukat p"iqinchir enfermerax mä muxsa jachaqt"asisaw vampiro wawanakar uñtäna:
  - Jichhaxa ¡Payïr Jach"a Ch"axwäwin pampanakan nazis ukanakan jan wali lurawinakap uñjapxtaxa! ¿Jupanakat vengasiñatak wakichtʼatätati?
  Levkax amparanakap wali ch"amampiw ch"allxtayasïna ukat mä amtampiw jaysäna:
  - Chiqpachansa, wakicht"atäpxtwa!
  Slavkax chuym usuchjasisaw akham säna:
  - Nayaxa Payïri Jach"a Ch"axwäwi sapa kuti sarantatapatxa qarjatatwa. ¡Janiw yaqha chʼaxwäwinakas sarnaqäwin utjkaspati!
  Jilïr enfermerax jan axsarasaw akham säna:
  - Akaxa jaqina sarnaqawipanxa jach"a ch"axwawiwa. Wali askiwa, Kimsïr Jachʼa Chʼaxwäwix janiw utjkänti, ukat comunismo sat yupaychäwix uraqpachanwa atipjäna.
  Marinkax jachaqt"asisaw p"iqip ch"allxtayäna:
  "Taqi ukanak amuyapxtwa, ukat qharüruw juk"amp qhana ch"axwañatakix wakicht"atäpxta".
  Ch"amaka lentes uchat jaqix p"iqip ch"allxtasaw axsarañ arumpi säna:
  - Jichhasti mesiasanakaru phuqhaña qalltañani. Kunjamsa lurañanak lurañ yatta uk uñjañäni.
  Ukat pusi precursor wawanakax Hipermatriz del Hipernet ukar ch"allt"asipxäna.
  Ukat Valerka Lagunov jupax jupan aventuranakapanïnwa. Ukat nayraqatxa, Japón markankir armada sat barconjja, almirante pʼeqtʼiriruw secuestratayna. Ukat qʼala kayuni waynajj wali chʼamampiw uk luräna. Ukat jutïr kutin jukʼamp amuyumpi ukat jan amuytʼasisaw kuns lurañapatak jiskʼachapjjarakïna.
  Uka waynax chuym ustʼayasisaw qʼuchüna:
  Imperion chʼiwipajj universo patjjaruw liwjjatäna, .
  ¡Taqi warawaranakax mäkiw wali axsarañat khathatipxäna!
  Uka espadasti jan tukuskir jach'a kankañampiw ch'amakt'äna.
  Ch"amax atipt"awayiwa, ch"amanchawayiwa - uñisirinakapax laq"ankapxiwa !
  
  Jiwasax warawaran ch'iwipan manqhapat sartasipxta , .
  ¡Juk"amp jach"ar sartasipxam, cúpulas del universo!
  Espacios ukanakax punkunakar atipt"apxi - .
  ¡Jach"a jach"a kankañan, sapa kuti nuwasïwin!
  
  Amtäwi phuqhawayi, laq"unakan thayanakapa, .
  Ukampis mä kutix polen ukak apthapipxirïna...
  Jichhax yatisktawa, machaq warawaranakax waljaw utji,
  Chiqansa, ¡jiwasax escarabajos ukhamätanwa, iyawsapxita, janiw loronakäpkti!
  
  Planetar munasiñax kusisiñawa
  Uñisirinaka chhaqtayaña, espacio q"umachaña...
  Jach'a ajayusa janirakiw jiwasaru ch'amanïkiti,
  Ukat jumax yatisktawa, ¡janiw sinti qhipäkiti akapachanak lurañataki!
  
  Primates ukat qhuru tigres ukanakamp phuqt"ata,
  Kuntï escarabajonakajj amuyapki ukajj janiw universon ombligopäkiti.
  Ukat nuwasïwinx mä qhuru anattʼañ qalltapxäna,
  ¡Utapajj nina nakhaskir chʼojjñar tukupan!
  
  Jiwasan janchisax yurïwitpach ch'iwiniwa,
  Kawkïr wawas altu pataruw jaltxi...
  Uñisiristi janiw pampachatäkaniti,
  ¡Kat in the underworld ukax janiw alaxpachar uñjkaniti!
  
  Ukat vacío ukax janiw chʼusa ukat thayakïkiti,
  Qhan suyt"awipax ukanx escarabajos ukanakaruw junt"ucharakistu...
  Chuyman nuwasirix wiñayataki waynäpan,
  ¡Ukat caballeronakamp amigötasajj qʼochtʼatawa!
  
  Kunapachatï alajjpachankir cheqanakar puriñäni ukhajja, .
  Yaqha, yatipxtawa, hipóstasis...
  Jiwasajj janiw Diosankjjtanti luraña , .
  ¡Ukat jan tukuskir chʼamampiw uñachtʼayasi!
  Yamato jupar katuntasinx jupax japonés Naturo Armada ukaruw irpxaruwayi . Ukhamarus, emperadoran mä familiarapawa. Ukampis jichhax jupatakix almirante de la flota imperial, challwa manq"añar sarañ pachax purinxiwa.
  Suxta jaqinakax armanak apthapisinx nayratpach kunjamtï yatiqapkäna ukhamarjamaw jaljtapxäna, ukat khitinakarutï jan waltʼayañ munapki ukanakar puriñkamaw nadañatak sarapxäna.
    Pusi Terminator imillanakax janiw kuna kasta thayas aguantañjamäkänti, ukampis yuqall wawanakax, jupanakax janchi tuqit mayjt"ayasipkchisa, congelasipxañapänwa. Ukat noviembre phaxsinx umax juk"amp thayt"awayxänwa , ukatx escuadrón japonesa ukax quta thiyat jayaruw qhiparapxäna.
  Samurai ukax jaya chiqat mä jach"a arco ukanw ch"axwantäna, ciudadela markar jan sinti chiqapar puriñ suyt"asa. Mä juk"a rusanakar mutuyañatakik ukhama.
  Ukhamasti, juntʼüñatakejja, jukʼamp chʼamampiw remar sarañajäna ukat masinakajampi chika sarnaqañatakiw chʼamachasiñajäna.
  Arumanthix sabotaje lurañax janiw machaqäxänti, ukat uka amtax niya ukhamarakiw utjäna. Janis chiqpachapunix ukhamäkchïnxa, mä juk"a ch"axwañ tukuyatatx jaljtañ amtapxäna - sapa mayniw jupa pachpataki ukat, amukiw jach"a barconakar sarañ thakhi lurasa, municionanak phallañataki.
  Ukax mä logico ukanïnwa, kunatix ch"axwañ barconakar wasitat p"iqir ch"allt"añax juk"amp ch"amakïspawa, japoneses ukanakax jank"akiw sarxañatak ch"amachasipxañapäna . Ukat arumax janiw sinti chʼamaktʼkänti. Phaxsi, ukat wali amuyumpiw uñjañama.
  Ukhamajj jichhajj sapa yoqall wawajj mä amtanïpjjewa, ukat kun lurañsa yatipjjewa.
  Mä almacén ukar nuwasiñ yänakampi phichhantasma, uka almacén ukax mä conchampi puriñax wali chʼamakïspawa, ukhamatwa barcox tʼaqanuqtani ukat chhaqtxani.
  Japoneses jupanakax jichhakiw municionanakap machaqar tukuyapxatayna, ukatx tunka payan pulgadas calibre pistolanakampikiw ch"axwapxatayna , ukat ukapachas janiw sapa kutix, ch"axwañ axsarapkaspas ukhama. Ukhamajj detonación lurañatakejj walja diananakaw utjäna. Samurai jupanakax amuyapxañapawa, Rusia quta thiyanakar jak"achasiñax wali axsarañawa.
  Estadounidenses ukanakat alasit ch"axwañ barcox wali muspharkañawa ukat agilizar uñtatawa. Mä axsarkañ vaso, inas axsarañjamarakchispa. Ukax mä par armas ukat 16 pulgadas calibre ukaniwa. Ukat ukax janiw jan muspharaykaspati.
  Valerka Lagunov kullakajj Segunda Guerra Mundial qhepatjja, nuwasiñ barconakan tiempopajj tukusjjänwa sasaw amtasïna. Jupanakax wali jan walt"ayataw uñjasipxäna, portaaviones ukan jikxatasir bombarderos ukanakan ataques ukanakataki. Ukat jupanakat waljanejj umaruw chhaqtjjapjjäna, jukʼampejj japonés markankirinakawa.
  Ukat mä ch"axwañ barcox kimsa jan ukax pusi waranqa medio tanques ukharuw puri. Ukhamajj naval chʼajjwañ toqet parlkasajj walja toqetwa lupʼiñasa.
  Uka waynax wali chʼamani amparanakapampi ukat kayunakap apnaqasaw acero patxarux makatäna. Janiw chuyma chʼukuñanak uchañsa llakiskti. Janiw wakiskiti, metalax machaqäkchisa, mä chiqan mä jukʼa chʼaphinakampi chʼalltʼatawa.
  Ukhamajj mä ágil mono ukham makhatasma. Ukat ukatsti, wali yatiñampiw q"ala talón ukar kuynt"asax japonés centinelarux qutaruw khithapxta.
  Phallañanakan wararitapampixa, jan uñjkaya ukat jan istʼkasaw ukax lurasispa. Ukat ukatsti kayu puntampiw cámara de crucero ukar tʼijtjjta. Japoneses ukanakax waljaw utji, ukampis ukax janiw kuna llakisiykistuti. Janiw chiqpachapunix kuntix kayu manqhan pasaski ukx yäqapkiti.
  Ukhamaraki, yaqhip waynax mä esclavo ukar uñtasitaw juk"amp saboteador ukar uñtasita.
  Jïsa, ukat akan marineronakax machaq conscripción ukankapxiwa, ukat chika q"ala cabina waynax mochila apt"atax llakit uñnaqampiw naturaljama. Pachax janiw troncos de natación ukan sarnaqañatakix askïkchixa, ukampis... Akax Japón markawa, kawkhantix wawanakar uñjañax wali qhurupuniwa. Ukax sañ muniw cabina waynarux mutuyapxäna, ukat ñik"utapax ch"iyar tintatänwa, mä trenza especial ukamp trenzatäna.
  Marineronakat maynïrejj uka waynan qʼala kayupat katjañ yantʼäna. Valerka leninista waynax libertino ukarux mä qhana ch"iyar ch"akhampiw jist"antayäna. Jïsa, jupanakax yaqhipanakax yuqall wawanakan yanapt"apampiw apnaqapxi. Uka kamachinakax jupanakan utjiwa, Sodoma markan juchaparux wali aguantapxi. Janiwa, inas japonés uniforme uchasiñax juk"amp askïchispa?
    Uka markankir waynanakat maynïrejj Valerkaruw japonés arut jisktʼäna:
  -Khititasa?
  Valerka leninista waynax wali qhuru chuymampiw jaysatayna:
  - Capitanatakixa mä regalo, allqamari!
  Jupax qhipharuw kutt"awayxi, ukatx Valerkax jan kuna ceremoniampiw crucero ukar mantañ punkux mä llave master ukamp jist"arawayi. Jupax janiw kunatsa phinq"askänti, ukat nayratpach japonés arunx wali sum arsüna.
  Ukatxa, escalera de espiral sat chiqat saraqasinx kawkhantï katjatäki ukaruw sarasma, armadurampi suma chʼuqtʼata. Aka chiqanx taqi kunas mä juk"a ch"amäkaspas ukhamaw tuku, janiw Hollywood ukanjamäkiti.
  Ukampis janiw ukhamäkiti, ukat janiw faciläkiti. Maynix japonés jaqinakat mä ch"axwaw luratayna. Inas aka waynax cabinat jutchispa. Mä barcon jilïr japonés ukanakatakix pä waranqa chikatani tripulantes ukanakatakix tunka payan chikatani wayn tawaqunakax niya kipkakïpxiwa, janiw jupanakar sum uñch"ukipkiti, ukhamax cabina yuqall wawanakax juk"amp jan ukax juk"amp uñt"asipxi, ukat machaq jutirjamaw jikxatasipxi sapa fibra almapampi.
  Ukat Valerka musculonakapax sinti uñt"atawa, janiw jaqir uñtasitäkiti .
  Ukhamajj ¿ukan alarma istʼapjjaspa ukhajja, ¿kunsa luraspa?
  Suma, ukhamax juk"amp askiwa, ¡mä nuwasïwimpiw p"akintañäni! Janiw Hollywood ukankiti.
  Nayrïr japonés jupanakax Cámara Kruyt uksar sarañ munapxäna, jupanakax discos ukanakamp jaquntasaw jiwayapxäna. Francotirador waynax pusiruw amparanakapamp jaquntäna, ukat pusix wali yatiñampiw kayunakapamp jaquntäna. Taqpachanx mä maldito tunka japoneses ukanakaw jiwarapxäna , ukatx mä detonador ukaw uskt"ata. Uka waynax tunka minutonakatakiw wakicht"äna, mistuñap suyt"asa.
  Jichhax mä juk"a ch"axwañ lurañ pachaw purini!
  Tripulacionankirinakatï jukʼamp yatiñanïpjjaspäna ukhajja, inas yaqha toqet ajllisipjjaspäna. Ukampis japonés jaqinakax wal arnaqasipxäna ukat wal arnaqasipxäna. Ukampis chiqans janiw granadanak jaquntapkänti, ukat kawkïr ch"axwäw barcotakix ukham jach"a qullqix pagatäna ukax phallaspa.
  Ukampis samurainakat maynïrejj uka equipot wali nayrankänwa, jupajj mä bomba jaqontäna. Ukham jan walt"ayiriwa, ukat pin ukax apsutäxiwa.
  Valerka leninista waynax japonés jaqinakan sarnaqawip jalea ukan nadadores ukham uñjäna. Chiqansa, jaqinakan luratanakapat sipansa jukʼamp jachʼawa, ukat jankʼakiw kuns luraraki . Ch"axwirix yaqha pusi phisqa segundos ukjaw pin apsutäxi.
  Ukhamasti qʼala kayumpiw uka regalo katuqtaxa, ukat jukʼat jukʼatwa jankʼak apthapisinxa liwxatasma. !​​
  Terminator waynax akham sasaw qhuru arsüna:
  - ¡Akax Tsushima markatakikiwa!
  Ukat qhixu qhixuw ist"asïna, japoneses ukanakarux kunayman tuqinakaruw ch"iqiyäna. Uka bombax tunka payan kilogramos ukhanïnwa. Ukat chiqans, khititix jaquntäna, mä idiota, taqpach munición carga infiernoruw t"ijt"ayaspa! Ukat ukat samurai ukanakax jupanakpachaw hara-kiri lurapxi sasaw amuyasispa.
  Niyakejjay Valerka leninista waynajj mä sapüru jaqet sipansa jukʼamp jankʼak amuytʼchïnjja, amuyarakïnwa, ukatwa amuyasïna, aka almacén ukan jarkʼaqañ yantʼapjjaspa, ukatwa janïr japonés jaqenakajj uka phalläwit qhespipkasajj sartasïna. Ukat chiqansa, mágico espadanak vainapat apsusïna, uka espadanakax wali suma propiedadanirakïnwa, sañäni, televisionan antena jan ukax telescópico tubo ukham doblaña.
  Jïsa, mä tiemponjja, antenanakampiw parltʼasipjjerïna. Futuristas ukanakax medios de comunicación ukar mayjt"ayapxatapax janiw muspharkañäkiti.
  Francotirador waynax samurai ukar khuchhuqañ qalltäna, ukat awisax jaltasaw kayunakap t"ijtäna:
  - ¡Mä ch"uqi, ¡mä ch"uqi! ¡Jupaw jawqʼjapjjätam! ¡Ukat janiw jakäwim qhispiyañatakix oportunidad churatäkiti !
  Imill wawanakampi Slavampix uka esquema ukarjamaw irnaqapxarakïna. Ukhama, mutante imillanakax naturalmente espadanakap mä juk"a ch"allxtañ amtapxarakïna. ¿Kunatsa suma uñnaqtʼanakajj jan mä jukʼa kusistʼapki?
  Chiqpachansa, ¿qhawqha tiempos qalat lurat mä diosar uñtat quntʼasisma? Jan ukax juk"ampirus, ¿mä ninja ukan chiqap chiqaparu lurañapa ukat mä juk"a pachas, ¿Hollywood markan kamachinakaparjam jan anatt"añati?
  Imperio Soviético ukan nayra leninista precursor Slava sat waynakiw taqi kuns amuki ukat wali amuyumpi luräna. Jupax amukiw cámara de gancho jist"aratayna, ukat kayu puntanakapamp escalerat saraqasinx detonador ukarux ayruntäna.
  Ukatjja, Slavka chachajj japonés cabina waynaruw tukuwayjjäna, ukampis janiw zapatonak uchaskänti. Ukampirus cabinankir yuqall wawanakax q"ala kayukiw sarapxirïna, ukat desfiles ukanakanx zapatonak uchasipxirïna, jan ukax sinti thayäki ukhakiw uchasipxirïna. Ukat jichhax, juyphi pachanx juk"amp thaya urunakax jallupachan tukuyaruw purini, akanx mä juk"a thayarakiw utji. Janis Siberia markanx pachpäkchixa, jan ukax uraqinx ukhamäkchixa.
  Ukampis ¿kunatsa Petropavlovsk markax wali askixa? ¡Vladivostok ukar uñtasita, ukanx milagronakaw lurasi, ukax janiw chiqpachanx luraskiti!
  Slavka leninista waynax detonador ukar ayruntäna, qhipäxar kutt"asax wali amuyumpiw blindado punku jist"antäna. Mä machat marinero waynarux uñjasax wal arnaqasïna:
  - ¿Kunsa ukan luraskäna?
  Slavka ukax automáticamente akham sasaw jaysatayna:
  - ¡Almirantetakix coñac ruso ukx apsuwaytwa!
  Slavka chachajj janiw japonés aru yateqkänti, inglés arutwa jaysäna. Ukampis uka jisktʼajj británico arutwa jisktʼasïna.
  Ukajj janiw precursor waynarojj muspharaykänti, ukampis machat hocicojj coñac malltʼañ munäna ukhajja, índice dedopampiw kunkapar chʼalltʼasïna . Uka qhepatjja, Vyacheslav chachajj inglés mercenarioruw armadura patjjar llampʼu chuymamp qontʼasiñapatak yanaptʼäna.
  Ukampis uka nuwasir waynan nuwasiñapajj ukakiw utjäna.
  Ukampis guardabosques imillanakax wali chʼamampiw anattʼasipxäna. Chiqansa, titaniot sipansa jukʼamp chʼamani musculonakap chʼallxtayañ munapxäna ukat jan wali lurañanakar puriñ munapxäna . Ukhama, mä juk"a pachataki.
  Valerka leninista waynax sinti apt"asirakïnwa ukat jan amuyt"kaya límites ukanakat juk"ampiruw sararakïna. Ukat akax, llakt"asiñjamawa, wali sapa kutiw lurasi.
  Uka manqhanjja, mä thuqtʼäwiw istʼasïna, uka precursor waynajj barconkkäna uka horasanwa phallawayjjäna.
  Inas taqi kunas walikïspäna, ukampis uka waynax , amuyuparjamas nina nakhantat chimenearuw chiqak jaquntatäna, ukax khathatiñ pachanxa. Inercia tuqiw waynax t"ijtäna, aka kutix fenomenal reacción ukax kunatsa jan irnaqkänti, ukat guardabosques waynax ninamp nakhantayawayi.
  Ch"amani ukat elástico ñik"utapatakix aka nina lawrax janiw ukhamakiti, jupax jaltaspawa.
  Uka colerat waynajj taqe chʼamapampiw taqe musculonakap chʼamañchtʼäna, chʼamañchtʼasïna ukat wali colerat jaqontäna.
  Ukat quta arumax jallupachan ururuw tukuwayxäna, nuwasir waynax janiw cubierta patxaru t"ijtkänti, jan ukasti ch"ullqi fortaleza pirqaruw t"ijtäna.
  Ukat juk"ampirus, taqi kunas mäkiw lurasïna, wali ch"amani leninista Valerkax janiw muspharañatakix pachas utjkänti, kunapachatix mä jach"a alemán caballero armadurampi p"iqit ch"axwantäna. Uka ch"axwawix chiqpachapuniw uñstawayi, ukat waynan nayraqatapax ch"iyjataw uñjasiwayi, ukampis ukhamakipans viserat sipans juk"amp ch"amaniw jikxatasïna, ukat uka thuqhurix mä sallqa arnaqasiñampiw saraqanïna.
  Ranger Boy jupax muyuntat uñch"ukiskäna ukat amuyasïna. Nayra markarux wali ch"amampiw nuwasipxäna, amuyataxa, Edad Media tukuyatwa. Armanakax armadurampi, armadurampi, lanzanakampi phuqt"atawa, ukampis cañones ukat chhuxriñchjasiñanakas utjarakiwa. Qhipïrinakax wali primitivo ukhamäkchisa.
  Valerka leninista waynax armas ukanakat sum yatxatäna, ukat ukax tunka suxtan patak mara tukuyatap amuyasïna. Inas Iván el Terrible sat chachan apnaqäwipan qhipa maranakapas utjchispa.
  Ukat isimp juramentompi uñjasax, uka juk"amp jach"a markax alemán mercenarionakampi, polaco ukat lituania señoranakan atacatawa. Ukat ejercito ruso ukax milicia local ukamp chikt"ataw uka ataque ukarux kutt"ayapxäna.
  Wow, ukax markan escudopawa. Jïsa, ¡akax Polotsk satawa! Wow, Commonwealth polaco-lituania Stefan Batory reyin ejercitopax rusa markar ch"axwañjamawa.
  Jukʼamp sum amuytʼañatakejja, Iván el Terrible sat chachan ejercitopajja, pachpa Zaran pʼeqtʼataw Polotsk markarojj 1563 maran muyuntapjjäna ukat katuntapjjarakïna. Ukat jichhax Stefan Batory jupax aka granizo ukar kutt"ayañ muni. Ukatjja, cheqpach sarnaqäwinjja, jupajj atipjänwa.
  Uka qhipatxa , Livonia markanx rusa markan yänakaparux mä jan walt"äwiw utjawayi. Uka tiempotakejja, Rusia zarista, Juan zar pʼeqtʼatajj Livonia markan niya taqpach markanakaru ukat fortalezanakaparuw katuntjjäna, Riga ukat Revel uka markanakat sipansa, Courland markankir walja markanakarus katuntjjänwa.
  Polotsk markan chhaqhatapatxa, ch"axwäwix Rusia markatakix wali ch"amaw tukuwayi. Payïr frente, juk"ampirus, Suecia markan jist"aratawa - ukatx mä juk"amp jach"a ukat ch"aman ch"amaw jichhax utjki ukat sipansa. Ukampis jichhax Polotsk ukax punto defensivo clave ukawa.
  Polaconakax Rusia markamp jaya pacha ch"axwawit qarjasipxarakiwa, ukat suecos jupanakax janiw Dinamarca markamp jan sinti qhuru ch"axwawinakat jithiqtapkiti, jupanakax uka ch"axwawimp atipt"apxani ukhax inas gentil ukanakax jan ch"aman Rusia markamp ch"axwañ munapkchiti ukat kunaymaninak luraskakiniwa sumankañar jutapxam.
  Mä tiemponjja, Polotsk markar muyuntkäna ukhakiw Batory markajj saytʼayasïna, ukhamatwa Rusia markankir oraqenakajj wali tʼunjatäjjäna. Ukampis jichhax ch"axwäwix juk"amp jank"ak tukjañatakiw utji ukat Rusia markatakix juk"amp askiwa.
  Valerka leninista waynax espadanakap luqxatasinx alemanes ukat polacos ukanakarux wali colerataw t"ijtäna. Jupax ukhamakiw uka ataque ukan juk"amp jan walt"ayir chiqan jikxatasïna, kawkhantix Stefan Batory jupax guardias élite ukanakapar jaquntäna, ukat mercenarionakapax nayratpach pirqanakar makhatapxäna.
    Uka guardabosques waynax wali yatiñampiw q"ala amparanakapamp p"akjat qalat lurat cañon bolanak t"aqanak jaquntäna. Mä pä tunka nobles ukat caballeros ukanakaw jaquqanipxäna, terminador waynan conchas jaquntatapamp jiwayataw uñjasipxäna .
  Valerka sat precursor waynajja, alemanonakaru ukat polaco jaqenakaruw espadanakampi chʼiyjäna, ukat wali kusisitaw arnaqasïna:
  - Zar ukat Patronímico ukanakatakix, nayrar sartañani!
  Chiqansa, ukapachax tunka suxtani patak maranakanx jaqinakax mä juk"a llamp"u ukat jisk"akiwa, ukat niya tunka payan marani mä musculoso waynax janiw wawat uñt"atäxänti. Ukampis ukhamakipans, kunapachatix mä waynax troncos de natación escarlata ukat alambre ukar uñtasit musculonakani mä tunka payan caballeros ukanakar pä columpio ukan molino ukamp khuchhuqki ukhax janiw kuns kamachkasmati, jan ukasti juk"amp sallqa axsarkañ jikxatasma.
  Chiqans axsarañax uñisirinakat juti, ukampis jan axsart"ir ejercito ruso ukat milicia local ukanakax, jan ukasti, amuyt"ayatäniwa. Ukat kusisiñampi ukat suma jawqʼjañampiw jaysarakini.
  Valerka leninista waynax janipuniw jichhax ukham wali ch"amampi ukat wali ch"amampiw ch"axwawaykiti. Janiw jaya pachas aka pachankkaspas ukham amuyaskänti, ukat taqi ch"amap jaqunukuñ munäna ukat uñisirinakarux juk"amp jan walt"ayañ munarakïna.
  Ukat qʼala amparanakaw puñalanak, espadanaka, cañón bolas, disconaka ukat casconak jiskʼa tʼaqanak jaquntapxäna. Ukat amparanakapampix guardabosques waynax taqiniruw café molino ukham khuchhuqäna. Janiw mä jukʼsa saytʼañas ni mä jukʼa samartʼañasäkiti. Jan ukasti, jukʼamp chʼamañchtʼañaw wakisi.
  Ukat Rusia markankir ejercitojj uñachtʼäwip uñjasajj akham sasaw arnaqasïna:
  - ¡Mä angelaw jiwasamp chikäski! ¡Atipjañäniwa!
  Stepan Batory jupan ch"iqa amparapaxa, Hetman Khodkevich, jupa pachpaw juk"amp jan walt"ayat chiqan p"iqinchawayi. Niya ukhamarakiw, ukat polaconakax mercenarionakampi markar mantapxäna, nayratpach pirqanakar ch"allt"asipxäna, ukampis ukatx mä q"ala kayuni waynaw uñstäna, jupax mä minutonx patak suma nuwasirinakaruw tukjäna, jan ukax juk"amp jank"akiw tukjäna. ¿Kunjamarak jan mulljasisma ukat pʼiqim aptʼasismasti?
  Khodkevich jupax patak wali suma nuwasirinakampiw torre título ukar makhatañ yant"apxäna. Ukampis janiw Valerka precursor guardabosques ukamp espadanak ch"akkatañapas wakiskänti;
  Hetman jiwatapax sinti juk"ampiw jilxattawayi ukat mayni mercenarios ukat polacos ukanakarux axsarañaruw puriyatayna. Janitï Génova markat jutir tártaro arqueronaka ukat infantería sat destacamentonak jarkʼaqasiñapäkaspäna ukhajja, jankʼakiw uka hordanakajj qhepjjapjjaspäna.
  Ukat ukhamaw señalax ist"asïna, ukatx Stefan Batory jupax machaq reservas ukanakaw nuwasiñar jaquntäna. Jupajj janiw pächasiñsa ni aynachtʼañsa munkänti. Polotsk markax qamir yänakampi phuqhantatänwa, ukat uka qullqi munasiri ukat walja mercenarionakar sueldo pagañax wali jila qullqiwa.
  Ukhamarakiw janiw muyuntawix jaya pachax utjkaspati kunatix Rusia markax janiw ch"axwawinx taqpach qarjatakiti ukatx Polotsk markaruw ch"amanchawinak apthapispa ukat khithaspa. Jisk"atpachax mä machaq, mä juk"a yatiñan gobernadoraw uñstawayi, Skopin-Shuisky, jupax polaco-alemán pallapallanakar atipt"añ yati, jupanakax ch"axwawinakan qarjatapxiwa.
  ¡Janiwa, ¡jankʼakiw markar thayampi katuntañasa!
  Uka pachparakiw mosquetes ukanakamp pallapallanak jiwayapxäna. Chiqansa, ukham jaya chiqatxa, mä amtampi chʼaxwañax janiw wakiskiti. Jila parte plomo balanakajj nueces ukham jachʼänwa, jupanakajj ataque lurañatak jankʼak sarapkäna uka jaqenakaruw chʼalltʼapjjäna.
  Walja filanakaw mä kuti jiwayatäpxäna, ukatx Valerka Lagunov jupax "ventilador de dragón" uka técnica uñacht"ayäna, Barón Magellar juparux jutir pacharuw khitäna . Ukat mä francés conde ukax mercenario ukhamaw tukuwayi, bota lurañataki.
  Mayni rusa pallapallanakax juk"amp ch"amampiw ch"amanchañ qalltapxäna. Awisax jaqinakarux milagronakaw utji - iyawsäwi, suyt"äwi, munasiña. Ukat ukatsti axsarañanakap armasipxi ukat taqpach uñisirinakaruw espadanakampi, lanzanakampi ukat cuchillonakampi tʼunjapxi .
  Milicias locales ukanakax ch"axwapxi. Waljaniw thujrunakampi, hachanakampi ukat guadananakampi armatäpxi. Jak"a ayllunakax rusa ejercito ukat yapuchirinakar yanapt"añatakiw tantachasipxäna. Walja wawanakas warminakas ch"axwapxi.
  Waynanakax k"acha arconakatw ch"axwañ yatipxi, jan ukax jisk"a sable jan ukax puñalanak apnaqapxi. Yaqhipanakax nayra pacha ch"uqi apnaqapxi. Ukampis campesino imillanakax , kuna kusiskañas, mä arpa mä honda ukar uñtasit lurapxäna. Valerka, lik"i jaqin p"iqip khuchhuqasa , q"ala kayuni imill wawanakarux ch"amanchawayi:
  - ¡Akankiwa uñisiriru! ¡Juk"amp ch"amampiw jaquntañama!
  Jilïr arxatirinakax ch"axwapxi, kamachirjamaxa, botas jan ukax bast zapatos ukanakampi, ukampirus wawanakas warminakas q"ala kayukiw ch"axwapxi. Ukhamarus janiw pisin jakasiñ laykuki. Mä q"ala kayuni yuqall wawax niya tunka pusini maraniwa, jupax mä juk"a jila chanini, qullqit lurat armadurampiw khuchhuqaski ukat mä sable ukampiw quri amparani .
  Amuyataxa, akax Edad Media ukan mentalidad ukawa - wawanakax ch"amanchatawa. Ukhamarus pachax chiqpachansa junt"upuniwa, janiw kunatsa sandalias jan ukax botas ch"iyjañax utjkiti. Ukampis jilïr chachanakax janiw sarnaqir jaqinakäñ munapkiti, barba jiltirinakax botas uchasipxañapawa.
  Ukampirus Valerka leninista waynax janiw phinq"askiti, kunatix jupax sintiw mä sarnaqir jaqir uñtasita, jan ukax mä esclavo ukar uñtasita. Jan ukasti, polaco jaqinakax juparux mä jan uñjkañjam uñjasax juk"ampiw jupar axsarapxi.
  Ukat Stefan Batory jupax taqi reservas ukanakap ch"axwañar jaquntawaykchisa, tunka waranq caballeros ukat nobles ukanakax janiw rusa pallapallanakaru ukhamarak milicias bielorrusas ukanakar ch"allt"apkaspati, phisqa kutis juk"amp utjkchispas ( ukat akax arxatirinakar wawa pallapallanakamp chika jakthapisma ukhaxa!) . Mä patak waranqa ejercito ukaw Polonia markan reyipampi ukat turco sultán ukan mercenariopampi apanipxatayna. Ukat nayranakas nayraqatanwa chʼamaktʼi.
  Rusia markan numéricamente jukʼamp jiskʼa nuwasirinakar kusisiyañatakejja, Valerka sat precursora waynajj akham sasaw jachʼat qʼochüna:
  Falcón Jach"a Awki marka - .
  ¡Qullunakat sipansa, alajjpachat sipansa jukʼamp altor tʼijtjjam!
  Maya ortodoxo ukaxa uñnaqani-
  Jupanakax jach"at arsupxani - ¡Taqi ch"aman Diosax jaktawayxiwa!
    
  Jach"a Rusia markan intix, .
  ¡Juk"amp ch"amampiw thakhinak qhant"ayañasa!
  Jumaw universo taypin jukʼamp suma uñnaqtʼanïtajja
  ¡Janipuniw jukʼamp munat jaqïkätati!
    
  Chuymajajj Jesusaruw saraski
  ¡Mä tʼantʼa volcán ukham phallani!
  Alaxpachanx janiw mä axsarkañ jaqitakix mä chiqax utjkiti - .
  ¡Mä senderismo ukar sarañäni, jaqinaka!
    
  Akapachanxa mä Awki Marka utjani,
  ¡Jan jiwir cuasar ukham qhantʼam!
  Ukampis jan munasir juezanakax - .
  ¡Taqi jumanakarux khuyapayasiñ churapxsma!
    
    Markaru chiqa chuymampi luqtaña - .
  Ukax mä warawarar uñtasitawa ...
  Tayka marka, Dios Rusia markax qullanawa - .
  ¡Munasiñajj janiw mayjtʼkaniti!
  Nayax jumaruw kutt'awaytxa - .
  Nayax naya pachparuw kutt"ta- .
    Jach'a markar chiqa chuymampi luqtaña - .
  ¡Espacio, manqhan, uma ukat taqi chiqan!
    
  Ukatxa Jesusax utjarakiniwa
  Ukanx Mariax ukapachaw...
  Ukat yantʼax janiw chʼakhukaniti...
  ¡Ukat Supayajj janiw jutkaniti!
    
  Nayan Awkijax tukuni
  Rusonakax taqiniw qhana familia...
  Ukat ukapachaw makhatañäni,
  ¡Constelacionanak patatjja, jumajj utamawa!
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список

Кожевенное мастерство | Сайт "Художники" | Доска об'явлений "Книги"