Sadkitten : другие произведения.

Новорiчний подарунок для Котика та Кролика

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  Оце так дивина. Хто б мiг подумати, що котик та кролик зможуть потоваришувати. Недарма в один день народилися. У них взагалi було чимало спiльного. Наприклад, iмена, точнiше, х вiдсутнiсть. У дорослих, мабуть, не знайшлося часу х назвати: всi були дуже заклопотанi - до свята готувалися. Тому маленьких котика та кролика, якi народилися напередоднi Нового року називали просто - Котик та Кролик. Точнiше, вони самi себе назвали, - треба ж було якось один до одного звертатися.
  - Привiт! Як тебе звати?
  - Привiт. Я не знаю. А хiба обов'язково якось називатись?
  - Та ти що, тiльки на свiт народився, чи що? У всiх має бути iм'я.
  Кролик дiйсно нещодавно народився i не знав багатьох речей. Вiн одразу повiрив котику, який, хоч i сам був ще дуже крихiтним виглядав дуже розумним.
  - Я чув, як мене називали кроликом.
  - Отже, тебе звуть Кроликом, - засмiявся котик. - А я Котик.
  - Дуже приємно.
  Кролик був маленьким, але ввiчливостi вiн уже навчився.
  - Ходiмо погуляємо, - промуркотiв Котик.
  - Сьогоднi надворi дуже холодно. Та й спати хочеться.
  - Але ж ти так тепло вдягнений. Навiть якщо змерзнеш, - я тебе зiгрiю. Глянь-но, який у мене комбiнезон, - запишався Котик. - Спати я теж хочу, але гуляти хочу бiльше. То як, ти зi мною?
  Звичайно, Кролик погодився i вони пiшли на прогулянку. Але ходили звiрята ще досить невпевнено, часто падали i досить швидко втомилися.
  - Я змерз i хочу додому - до мами, - почав плакати Кролик.
  - Так, тут справдi стало холодно. Давай повертатися.
  Знайти дорогу додому виявилося не так просто. Надворi стало темнiти.
  Кролик знову почав плакати. Котик намагався втiшити свого маленького друга, але й сам засумував. Вiн зрозумiв, що не треба було йти з дому без дорослих.
  - I навiщо я тебе послухався? - жалкував Кролик. - Було б хоч маму попередити, що я йду гуляти. Вона вже, напевно, хвилюється.
  - Вибач. Я не хотiв, щоб так сталося.
   Нарештi, пiсля довгих блукань, вони вiдшукали власний дiм. Котик та Кролик дуже втомилися, але були щасливими.
  Вдома вже всi збиралися зустрiчати Новий рiк, от тiльки котика й кролика не було видно. Їх довго шукали, та марно. Аж ось вони й самi повернулися. Дорослi дуже зрадiли. Маленький кролик почав розповiдати, що тепер в нього є справжнє iм'я, - i все завдяки Котику. А ще розповiв, що Котик зiгрiв його, коли вiн змерз. Маленькi геро пообiцяли, що нiколи бiльше не пiдуть гуляти самi, адже вони могли загубитися. I, взагалi, м було дуже страшно.
  Розповiдь мандрiвникiв всiм дуже сподобалася. Тому й вирiшили: нехай цей рiк буде роком справжнiх друзiв - Котика та Кролика. Це стало найкращою винагородою, а пiд ялинкою на них чекало безлiч чудових подарункiв.
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"