Сальников Алексей Алексеевич : другие произведения.

Что такое философия?

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:


  
   "ЩО ТАКЕ ФIЛОСОФIЯ?" (або як народився Алексей Сальникоff)
  
   Узявши, для написання курсової роботи (яку я бачу так i не напишу) в руки першу з книжок яка приглянулася - "Свiт фiлософiї" у вступi до нею я побачив таке висловлювання, - "...для того щоб оволодiти вмiнням фiлософствування недостатньо вiдчувати до нього звичайний iнтерес... або навiть - любов...". Мене ця фраза змусила посмiхнутися... Чому? - А хiба не повинно викликати усмiшку слово "любов", коли воно вжито у такому контекстi як цей? Навiть якщо сама фiлософiя з давньогрецької перекладається як любов до мудрощi... Да i навiть мудрiсть тут на мiй погляд викликає деякi суперечки (на мiй погляд)... Нi... я не заперечую, що на користь фiлософськоi науки стає те, що у цiй галюзi працювало багато видатних умiв, але якщо математика та фiзика... а також iншi справжнi науки на шляху свого розвитку рухались до здобуття єдиної та непорушної iстини... то кожен новоспеченний фiлософ якщо навiть не вщерть, то достатньо перероблює думки iнших колег... народжуючи свою "мудрiсть"... а ми - "наслiдувачи" усього цього океана брехнi повиннi вивчати усей цей парад маразматичних мудрощей та вирiшувати - "А хто ж саме з них був правий?" - "Хто досяг непорушної iстини?" - "Хто дав нам безперечне знання про навколишний свiт та його застосування з позицiї фiлософської думки...?" А нiхто!!! Уся ця тисячолiтня "мудрiсть" - лише сiмбеоз думок рiзних людей на рiзнi речi... I якщо фiлософiя - це любов до мудрощiв, то лише до своїх мудрощiв... i саме на цих (у данному випадку чужих) мудрощiв i базується усе, що студенти фiлософи вивчають iз року в рiк... НАВIЩО? Хiба ми тупiшi за стародавнiх грекiв? Або європейцiв вiдродження...Або будь кого... ??? Мабуть головне, що я спробував сказати усiм написанним, це те, що ми повиннi самi розвивати свiй мозок... Бачити свiт таким, яким вiн є, а не таким, яким нам його пропонують... Жити, та своїми очима шукати ту єдину та непорушну iстину... єдинопотрiбну для нас... нашу персональну мудрiсть... i тодi вже любити iї... I саме тому... Я вмиваю руки... Прощавай фiлософський факультет!!!
  
   20:06 /01.02.2003/
   Џ Алексей Сальникоff

 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"