Хельман Лібі Фішэр : другие произведения.

Doubleblind (Джорджыя Дэвіс №6)

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:
Школа кожевенного мастерства: сумки, ремни своими руками
 Ваша оценка:

  
  
  ПАДВОЙНАЯ СЛЕПАТА
  
  
  ЛІБІ ФІШЭР ХЕЛЛМАНН
  
  
  
  OceanofPDF.com
  
  Змест
  
  Кіраўнік 1
  
  Кіраўнік 2
  
  Кіраўнік 3
  
  Кіраўнік 4
  
  Кіраўнік 5
  
  Кіраўнік 6
  
  Кіраўнік 7
  
  Кіраўнік 8
  
  Кіраўнік 9
  
  Кіраўнік 10
  
  Кіраўнік 11
  
  Кіраўнік 12
  
  Кіраўнік 13
  
  Кіраўнік 14
  
  Кіраўнік 15
  
  Кіраўнік 16
  
  Кіраўнік 17
  
  Кіраўнік 18
  
  Кіраўнік 19
  
  Кіраўнік 20
  
  Кіраўнік 21
  
  Кіраўнік 22
  
  Кіраўнік 23
  
  Кіраўнік 24
  
  Кіраўнік 25
  
  Кіраўнік 26
  
  Кіраўнік 27
  
  Кіраўнік 28
  
  Кіраўнік 29
  
  Кіраўнік 30
  
  Кіраўнік 31
  
  Кіраўнік 32
  
  Кіраўнік 33
  
  Кіраўнік 34
  
  Кіраўнік 35
  
  Кіраўнік 36
  
  Кіраўнік 37
  
  Кіраўнік 38
  
  Кіраўнік 39
  
  Кіраўнік 40
  
  Кіраўнік 41
  
  Кіраўнік 42
  
  Кіраўнік 43
  
  Кіраўнік 44
  
  Кіраўнік 45
  
  Кіраўнік 46
  
  Кіраўнік 47
  
  Кіраўнік 48
  
  Кіраўнік 49
  
  Кіраўнік 50
  
  Кіраўнік 51
  
  Кіраўнік 52
  
  Кіраўнік 53
  
  Кіраўнік 54
  
  Кіраўнік 55
  
  Кіраўнік 56
  
  Кіраўнік 57
  
  Кіраўнік 58
  
  Кіраўнік 59
  
  Кіраўнік 60
  
  Кіраўнік 61
  
  Кіраўнік 62
  
  Кіраўнік 63
  
  Кіраўнік 64
  
  Кіраўнік 65
  
  Кіраўнік 66
  
  Кіраўнік 67
  
  Кіраўнік 68
  
  Кіраўнік 69
  
  Кіраўнік 70
  
  Кіраўнік 71
  
  Кіраўнік 72
  
  Кіраўнік 73
  
  Кіраўнік 74
  
  Падзякі
  
  OceanofPDF.com
  
  Гэта мастацкі твор. Імёны, персанажы, месцы і здарэнні з'яўляюцца альбо прадуктам ўяўлення аўтара, альбо выкарыстаны вымышленно. Любое падабенства з рэальнымі месцамі падзей або людзьмі, жывымі або памерлымі, з'яўляецца цалкам выпадковым. Усе правы абаронены. Ніякая частка гэтай публікацыі не можа быць прайграная або перададзена ў любой форме або любымі сродкамі, электроннымі або механічнымі, без пісьмовага дазволу Лібі Фішэр Хеллманн.
  
  
  
  Аўтарскае права No 2022 Лібі Фішэр Хеллманн
  
  Усе правы абаронены.
  
  
  
  Дызайн вокладкі ад Мігеля Ортуно
  
  Дызайн інтэр'еру ад Сью Троубридж
  
  
  
  Імёны: Хеллманн, Лібі Фішэр
  
  Назва: Падвойная слепата / Лібі Фішэр Хеллманн
  
  Апісанне: Чыкага, Ілінойс: Выдавецтва Red Herrings Press, 2022
  
  Ідэнтыфікатары: ISBN 978-1-7364528-6-8 (мяккая вокладка); 978-1-7364528-5-1 (электронная кніга); 978-1-7364528-7-5 (аўдыё). Хутка прыедзе LCCN.
  
  Суб'екты: Дэвіс, Джорджыя (Выдуманы персанаж) — выдумка. |Забойства—выдумка. | Паліцыя—выдумка. | Сталічны раён Чыкага (Іл.) — выдумка. | COVID — выдумка. | Мармоны — Мастацкая літаратура. | Дэтэктыўная фантастыка. | Дэтэктыўная фантастыка. | Прыватныя дэтэктывы — мастацкая літаратура.
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 1
  
  Джорджыя Дэвіс пачатку забываць, якой была жыццё да пандэміі. Яна ўспамінала гультаяватыя летнія дні на пляжы Жэнеўскага возера з Джымі. Далучылася да натоўпу, якая назірала за феерверкам Чацвёртага ліпеня. Хварэў за "Кабс", калі каманда ўсё яшчэ перамагала. Але гэтыя ўспаміны, яркія і четковатые у той час, выліньвае, як старыя фатаграфіі з жоўклымі, загнутымі бакамі.
  
  Праз тры гады пасля прыбыцця вірус Covid ўсё яшчэ быў шырока распаўсюджаны. Людзі ўсё яшчэ паміралі. Рэсурсы былі на зыходзе, а эканоміка ўсё яшчэ знаходзілася ў заняпадзе. Што азначала для яе мала працы або наогул яе не было. Каму патрэбны прыватны дэтэктыў, калі яны амаль не выходзяць з дому? Яна ніколі не бачыла людзей такімі устрывожанымі і раздражняльнымі, гатовымі распачаць спрэчку або паўстанне. Яна пайшла на кухню, каб зварыць кавы.
  
  Мінулым летам здавалася, што горшае ззаду, і вярнуўся налёт нармальнасці. У памяшканні людзі хадзілі ў масках, але вакцын і бустер было ў лішку, і цяпер яны з Джымі былі цалкам вакцынаваны. Як начальнік паліцыі Лэйк-Дженева, штат Вісконсін, ён быў першым, хто рэагаваў. Яна прымусіла сваю сястру Саван і сваю маці Джобет таксама зрабіць прышчэпку. Яе маці акрыяла ад агнястрэльнага ранення ў бок шасцю месяцамі раней і жыла ў кватэры Джымі ў Нортглене, усяго ў пятнаццаці хвілінах язды ад Эванстон. ДжоБет падабалася быць "Гамай" і галоўнай нянькай Чарлі, які ў два гады балбатаў як сарака, ці як там гэта называлася ў мужчынскім родзе. У асноўным гэта былі выдуманыя словы і інтанацыі, але Джобет быў упэўнены, што яму наканавана стаць бліскучым навукоўцам ці юрыстам. Сястра Джорджыі, Ванна, наведвала заняткі ў грамадскім каледжы Октона. Некаторыя з іх былі аддаленымі, але некалькі адважных настаўнікаў выкладалі асабіста.
  
  Джорджыя наліла каву ў сваю любімую чорную кружку. У цэлым, ёй было за што быць удзячнай. За выключэннем які з'явіўся новага варыянту Covid, больш заразного, чым любы з яго папярэднікаў. Па ўсім свеце пачасціліся выпадкі, і краіна падрыхтавалася да новай атацы. Вярнулася няўпэўненасць. Адчуваў ці астатняй свет сябе ў такой жа нявызначанасці, як і яна? Зачирикал мабільнік, абрываючы яе думкі. Яна дастала яго з кішэні спартыўных штаноў.
  
  Яна праверыла нумар таго, хто тэлефанаваў. "Прывітанне, Элі".
  
  "Добрай раніцы, Джорджыя".
  
  Элі Форман паступова станавілася не толькі калегам, але і іншым. Часам яны працавалі разам. Хлопец Элі, Люк, як і Джымі, жыў на Жэнеўскім возеры. На самай справе, мужчыны былі блізкія. Але яна не бачыла Элі больш года. “ Як у вас справы? Як Рэйчал?
  
  “ Ты не паверыш. Ведаеш, ёй зараз трыццаць.
  
  Джорджыя присвистнула. “ Я так даўно яе ведаю?
  
  Яна пазнаёмілася з дачкой Элі да таго, як тая сустрэла Элі. У трынаццаць гадоў Рейчел перажывала "дзікі" перыяд і аднойчы ноччу апынулася ў паліцэйскім участку пасля таго, як праехалася па Паўночным узбярэжжы з двума дзецьмі старэй. Копы знайшлі зараджаны рэвальвер 38 - га калібра на заднім сядзенні.
  
  “Я здзіўлены, што ты ў апошні час нічога аб ёй не чуў. Яна цябе любіць. Яна паступіла ў Паліцэйскую акадэмію".
  
  "Рэйчал?"
  
  “У яе...well...it нічога не выйшла. Але гэта яе гісторыя, якую варта распавесці ".
  
  "Можа быць, мне варта напісаць ёй?"
  
  Голас Элі пацяплеў. "Я думаю, ёй бы гэта спадабалася".
  
  "Такім чынам, што я магу для цябе зрабіць?" Спытала Джорджыя, ведаючы, што ў Элі звычайна была прычына, калі яна тэлефанавала. На самай справе, калі яна ўпершыню сустрэла Элі, яна падумала, што гэтая жанчына была адной з тых тытулаваных маці Паўночнага ўзбярэжжа, якія чакалі, што ўсе будуць патураць яе найменшага жаданні, але Элі даказала, што яна памылялася. Джорджыі пачалі падабацца сухое пачуццё гумару Элі, яе самапаніжэнне і сапраўднае пачуццё справядлівасці.
  
  "Ну, я не ўпэўненая", - сказала Элі. "Ты ведаеш маю сяброўку Сьюзан Сайлер, праўда?"
  
  “ Рыжая, заўсёды выглядае так, нібы сышла з вокладкі моднага часопіса?
  
  Элі засмяялася. "Гэта той самы". Яна зрабіла паўзу. "На жаль, яе цётка — сястра яе маці страціла прытомнасць і памерла праз некалькі хвілін пасля таго, як ёй зрабілі ўкол".
  
  “О, няма. Яны ведаюць чаму?"
  
  “У тым-то і справа. Яе цётка Эмілі была цягавітай, наколькі гэта магчыма. Вядома, ёй было за восемдзесят, але яна займалася спортам, хадзіла, правільна кармілася і была неверагодна здаровай ".
  
  "Можа быць, алергія?"
  
  "Ніхто не ведае".
  
  “ Што яны зрабілі, калі яна страціла прытомнасць?
  
  “Яна была ў царкве тут, наверсе. Лекар назіраў за групай студэнтаў-медыкаў і памочнікаў. Ён адключыў усе і выклікаў парамедиков. Яны тэрмінова даставілі яе ў бальніцу, але яна памерла. Гэта быў яе бустер, і ў яе не было ніякіх праблем з першымі двума вакцынамі ".
  
  "Я адчуваю, што ідзе вялікая 'але".
  
  “Вы адгадалі. Яны адразу ж правялі ўскрыццё, але вынікі былі непераканаўчымі. Яны не знайшлі нічога незвычайнага. Тым часам доктар атрымаў дазвол пачаць усё спачатку на наступны дзень. На наступны дзень пасля гэтага, па-мойму, учора, памерлі яшчэ два чалавекі.
  
  “ Старшакласнікі?
  
  "Так". Элі працягнула. “Адзін з мужчын быў не ў лепшай форме. У яго быў рак тоўстай кішкі, і ён актыўна праходзіў хіміятэрапію. У іншага быў дыябет, але акрамя гэтага, нічога асаблівага.
  
  "Яны ўсё роўна дазваляюць таму, у каго рак, зрабіць укол?"
  
  “ Відавочна. Я не ведаю падрабязнасцяў. Менавіта таму я цябе і тэлефаную. Ты цяпер чым-небудзь заняты?
  
  “Ты жартуеш? У разгар пандэміі? Калі ты маеш на ўвазе званкі знаёмых, якія ніколі мне не тэлефануюць, і пяление на сцены ўвесь дзень, я узрушаны ".
  
  “ Значыць, у цябе ёсць час пагаварыць са Сьюзен і яе маці?
  
  "Чаму?"
  
  “Я думаю, ты ведаеш Сьюзан. Яна з тых людзей, якія расстаўляюць кропкі над "i" і замахваецца "т". Яна самы скурпулёзны чалавек, якога я ведаю ". Элі прачысціла горла. “ Як і яе маці. Яны... гм... занепакоеныя.
  
  “ Па нагоды чаго?
  
  “ Яе цётка, вядома, і чаму яна памерла. Асабліва ўлічваючы, што яна была такой моцнай і здаровай. Чаму яна памерла з-за ўколу? Не кажучы ўжо пра тых, хто памёр двума днямі пазней.
  
  “ Прычын можа быць мільён. Алергія, забруджванне, няправільная дазоўка...
  
  "Хто-то павінен пагаварыць з вытворцам, каб пераканацца, што партыя была кашэрнай".
  
  “Вядома. Гэта вызначана высветліць што-тое важнае". Джорджыя здзівілася сама сабе. Калі яна паспела стаць такой цынічнай? Яна патлумачыла. “Калі б гэта быў вытворца, вам не здаецца, што да гэтага часу было б больш смерцяў? Або сур'ёзных рэакцый?"
  
  “Сьюзан згодная з вамі. На жаль, няясна, хто звязваецца з вытворцам, калі і што яны даведаюцца ".
  
  “Хіба гэта не павінен быць лекар? Або Дэпартамент грамадскага аховы здароўя?"
  
  "Як я ўжо сказала", - працягнула Элі. “Гэта незразумела. І гэта зводзіць Нас з розуму".
  
  “ І Сьюзен - твая лепшая сяброўка...
  
  "Так і ёсць." ўмяшалася Элі.
  
  “ Ты не думаеш, што Сьюзен, як і яе сяброўка Элі, можа быць схільная да импульсивному паводзінах?
  
  Элі адпусціла шпільку. Джорджыя зноў была здзіўленая. "Можа быць," працягнула Элі. “ Менавіта таму я і тэлефаную. Калі ты пагаворыш з імі, яны, магчыма, супакояцца. Разумею, што гэта магло быць што-тое, аб чым ніхто ня ведаў. Напрыклад, што-тое, што яна з'ела прама перад стрэлам. Нічога такога, што можна было б прадказаць. Я падазраю, што ім проста трэба пацверджанне ад каго-тое, хто раней расследаваў неапазнаныя смерці.
  
  "В. Я павінен пераканацца, што ў яе не было перадазіроўкі какаіну або опіоідов?"
  
  Паўза маўчання. Затым: "Я згадваў, што яна і яе маці гатовыя кампенсаваць вам выдаткаваны час?"
  
  “Гэта ласкава, але я б зрабіў гэта бясплатна. Для цябе".
  
  “ Дзякуй. Я папрашу іх прыгатаваць латте. Як наконт "Эденс Плаза" праз паўгадзіны?
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 2
  
  Была сярэдзіна раніцы, але Джорджыя больш не наряжалась на працу. Яе "уніформа прыватнага дэтэктыва", як яна назвала яе пасля таго, як звольнілася з паліцыі, раней складалася з джынсаў, футболкі і блэйзеры з мноствам кішэняў, у адным з якіх хаваўся яе "Глок". Цяпер яна насіла спартыўныя штаны і не бачыла неабходнасці пераапранацца. Не тое каб ёй трэба было вырабіць ўражанне на новага кліента. Яна пачысціла зубы, размазала памаду па вуснах і сабрала свае доўгія светлыя валасы ў конскі хвост, прасунуўшы іх праз бейсболку Cubs.
  
  Сонечным сакавіцкім днём крокусы і нарцысы змагаліся за тое, каб з'явіцца на святло, і ад зямлі зыходзіў той зямлістыя свежы пах, які прадвяшчаў вясну. Змена часоў года, такая ж надзейная і прадказальная, як дзядулявы гадзіны, дарыла бальзам — свайго роду ціхамірнасць, — які, як спадзявалася Джорджыя, супакоіць сусветнай хаос.
  
  Дваццаць хвілін праз яна заехала на паркоўку "Эденс Плаза" ў Уилметте. Малюсенькі "Старбакс" прыбудаваўся побач з універмагам, які, здавалася, заўсёды закрываўся. З іншага боку кавярні стаялі парасоны, сталы і крэслы. Сьюзан апурыста сядзела ў крэсле пад адным з парасонаў. Яе маці, больш дарослая версія Сьюзен, з павойнымі сівымі валасамі, у модных штанах і жакеце у тон, з выдатнай выправай, сядзела побач з ёй. "Канец сямідзесятых", - падумала Джорджыя.
  
  Сьюзен, як і яе маці, была элегантна апранутая ў бэжавы дызайнерскі брючный касцюм, а яе рудавата-каштанавыя валасы дапаўнялі гэты ўбор. Але Элі, як і Джорджыя, была ў спартыўнай вопратцы, прыгорблены на трэцім крэсле. Перад імі стаялі чатыры кардонных шкляначкі, з-пад накрывак якіх валіў пар. Усе тры жанчыны былі ў масках. Джорджыя дастала сваю і надзела яе.
  
  Джорджыя слізганула на крэсла побач з Элі. Элі выглядала добра, яе цёмныя кучары былі хвалістымі, але не непаслухмянымі, вочы такімі ж шэрымі, як яе спартыўныя штаны. Здавалася, яна ніколі не старэў.
  
  Элі таксама ацэньвальна глядзела на яе, адзначыла яна. Што яна ўбачыла? Бландынка гадоў пад трыццаць, падцягнутая, але нос занадта вялікі для яе асобы, які выступае падбародак і карыя вочы, да якіх яна рэдка дадавала касметыку. Ёй стала цікава, пастарэла ці яна за апошні год.
  
  Элі скінула маску і расплылась ва ўсмешцы, такой шырокай і шчырай, што Джорджыя не змагла не адказаць ёй тым жа. Элі падштурхнула адну з кубкаў праз стол. - Усё яшчэ ванільны латте? - спытала я.
  
  "Як ты ўспомніў?" Джорджыя таксама апусціла маску і зрабіла глыток.
  
  Элі паціснула плячыма, але на гэтым іх жарты скончылася. Ўмяшалася Сьюзен. “ Джорджыя, гэта мая мама, Эвелін.
  
  Джорджыя кіўнула. Можа, ёй ўстаць і паціснуць ёй руку? Няма. Яна пачакае, пакуль яны сыдуць. Калі наогул сыдуць. У эпоху Covid ніхто не паціскаў адзін аднаму рукі. “Элі распавяла мне аб тваёй сястры. Гэта, павінна быць, цяжка. Мае спачуванні".
  
  Эвелін абхапіла свой келіх далонямі, нібы грэючы пальцы. “Дзякуй. Гэта цяжка. Яна ... яна была адзінай сям'ёй, якая ў мяне засталася. Мы былі двайнятамі, ты ведаеш... " Яе голас заціх.
  
  "Я разумею". Сказала Джорджыя. Такім чынам, Эвелін было за восемдзесят. Выглядала яна таксама нядрэнна. "Чым я магу дапамагчы?"
  
  Сьюзан отхлебнула тое, што аказалася гарачым гарбатай. “Мы хочам ведаць, што здарылася з цёткай Эмілі. Проста так дзіўна, што яна не перанесла вакцыну, у той час як людзі, значна менш здаровыя, чым яна, адчуваюць сябе выдатна ".
  
  Джорджыя павярнулася да маці Сьюзен. “ Вам зрабілі прышчэпку, місіс Сайлер?
  
  “Завіце мяне Эвелін, і так. Я прымала і тое, і іншае. І бустер. У мяне хварэў дзень або каля таго і быў дрыжыкі, але гэта ўсё ".
  
  "Значыць, ніякай рэакцыі, як у тваёй сястры".
  
  “ Няма. "На твары Эвелін з'явілася пакутнымі выраз. “ Яны правялі ўскрыццё, але не знайшлі нічога незвычайнага. Доктар сказаў, што ад двух да пяці чалавек на мільён паміраюць ад цяжкай рэакцыі. Яна пахітала галавой. “Мы проста не можам гэтага зразумець. Але мне трэба ".
  
  Джорджыя разумела. Калі хто-небудзь з блізкіх сыходзіў з жыцця пры нявызначаных абставінах, самыя блізкія ім людзі мелі патрэбу ў тлумачэнні. Ім трэба было пераканацца, што яны нічога не маглі зрабіць, каб спыніць гэта. Для іх ўласнага душэўнага спакою. Для "завяршэння".
  
  Яна ненавідзела гэты тэрмін, "завяршэнне". Няпэўны выраз, да якога кожны павінен імкнуцца, калі яго спасцігае гора. Чаму? Большасць людзей ніколі не забудуць, што хто-небудзь з іх блізкіх памёр. З часоў працы ў паліцыі, яна ведала, што калі чалавек прапаў без вестак і цела нарэшце выяўляюць, веданне таго, што адбылося, дапамагае працэсу смутку. Гэта было слова "завяршэнне". Няёмкае слова, пазбаўленае эмоцый, якое ніяк не магло перадаць буру пачуццяў, выкліканы горам. Нават калі адносіны былі таксічнымі. Яе нябожчык бацька быў непапраўным п'яніцам, але Джорджыя ўсё яшчэ думала аб ім.
  
  “ Элі сказала, што яны звязваюцца з вытворцам, праўда?
  
  Эвелін кіўнула. “Доктар сказаў, што хто-небудзь зможа. Але ён не паведаміў мне падрабязнасцяў".
  
  Джорджыя задумалася. “ Ведаеш, гэта магла быць праблема са здароўем, пра якую ты не ведаеш. Нават Эмілі, магчыма, не ведала пра гэта.
  
  “Сумняваюся ў гэтым. Мая сястра магла б выціснуць сто пяцьдзесят фунтаў лежачы. Я магу выціснуць толькі сто ".
  
  Джорджыя амаль ўсміхнулася. Суперніцтва паміж братам і сястрой? Калі так, то яно было пяшчотным.
  
  “А потым, калі праз два дні памерлі іншыя небаракі...... Ну, я не магу адкараскацца ад думкі, што ўсе гэтыя вар'яты, якія супраць вакцыны —"
  
  "Ваў", - сказала Джорджыя. “Спекуляцыі - гэта нашмат вышэй майго ўзроўню аплаты. Па крайняй меры, на дадзеным этапе. Я ведаю, як цяжка змірыцца з раптоўнай стратай ". Бацька Джорджыі памёр ад сардэчнага прыступу дванаццаць гадоў таму. Яна ненавідзела яго, калі ён быў жывы, але была здзіўленая, як моцна яна бедавала. Мэт, яе тагачасны бойфрэнд, сказаў ёй, што гэта не рэдкасць. "Людзі, якія прывыклі да гвалту, часта сумуюць па свайму крыўдзіцелю".
  
  Яна прымусіла сябе вярнуцца ў сучаснасць. "Я нічога не бачыла пра гэта ў сродках масавай інфармацыі", - сказала Джорджыя. “Што дзіўна. Некалькі месяцаў таму, калі ў некалькіх чалавек пасля уколаў закружылася галава, і яны трапілі ў шпіталь, гэта было ва ўсіх навінах ".
  
  Місіс Сайлер паціснула плячыма. “Я нічога пра гэта не ведаю. І мяне гэта не хвалюе". Яна напружана выпрасталася. Яе грудзі і падбародак выпятились. “ Сьюзен распавяла мне, які вы добры следчы. Мне было б спакайней, калі б вы заняліся гэтай справай. Я не магу сядзець склаўшы рукі і нічога не рабіць. Я проста не магу. І, вядома, я компенсирую вам выдаткаваны час".
  
  Сьюзан кінула на Джорджыю извиняющийся погляд, які, здавалася, казаў: "Цяпер ты ведаеш, з чым я жыла ўсю сваю жыццё". Джорджыя і Элі абмяняліся поглядамі.
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 3
  
  Eden
  
  У тую раніцу, калі Ідэн, нарэшце, прыняла рашэнне, выпаў тоўсты пласт снегу, што навяло яе на думку, што гэта можа быць сігналам ад Госпада. Калі б яна была веруючай. Якой яна не была. Больш. Яна ўсё роўна разыграла гэта. Ён павінен быў ведаць, як моцна яна пакутавала. Ён даваў зразумець, што пакуты не спыняцца, пакуль яна што-небудзь не зробіць. І калі яе рашэнне апынецца правільным, сонца зноў з'явіцца, цёплае, яркае і жыццярадасны, і падпаліць ўвесь снег. Па крайняй меры, у пераносным сэнсе. Гэтая думка здзівіла яе і амаль прымусіла засмяяцца. Магчыма , яна яна ўвабрала ў сябе больш духоўнага склада розуму, чым меркавала з часу свайго замужжа за Портэрам. Рэлігія мармонаў - не так ужо моцна.
  
  Яна прымусіла сябе вярнуцца да бягучага дня і прыкусіла губу. Портер не правёў з ёй ноч мінулай ноччу; цяпер ён прыходзіў для сэксу толькі адзін — часам два разы на тыдзень. І гэтыя ночы былі поўныя душэўных траўмаў. Портер патрабаваў, каб Ідэн была больш пакорлівай жонкай-мормоном. Іх шлюб быў змацаваны пячаткай ў Царкве. Хіба яна не ведала, што гэта значыць? Што гэта будзе доўжыцца вечна? Спачатку яна нагадае яму, што яны пажаніліся так хутка, што яна не ведала, чаго ад яе чакалі. Яна не ведала, на што падпісвалася, а ён не падрыхтаваў яе. Аднак ён непазбежна губляў цярпенне і біў яе, калі быў незадаволены тым, што яна рабіла або не рабіла. Дзеці плакалі, і ён сыходзіў, плюясь самаздаволеным абурэннем і атрутай.
  
  Ідэн навучылася маўчаць, калі ён абражаў яе словамі. Яна спадзявалася, што гэта спыніць фізічнае гвалт. Гэтага не адбылося. Нораў Портера заўсёды кіпеў, але пры найменшым нагодзе ён выходзіў з-пад кантролю. Па тоне яго голасу яна магла сказаць, што ён гатовы выбухнуць. Яго нападкі прымушалі яе адчуваць сябе страчанай і адзінокай, гэтак жа, як яна адчувала сябе, калі страціла Тоні, свайго жаніха да сустрэчы з Портэрам. Цяпер яна ўзьненавідзела Портера і іх шлюб.
  
  Але яе рашэнне з'ехаць, на самай справе збегчы ад невыноснага, матэрыялізавалася павольна, узважанае яе любоўю да дзяцей. Як яна магла іх кінуць? Яна была ў жаху ад таго, што Портер мог зрабіць з імі ў яе адсутнасць. Але як яна магла застацца, клапаціцца пра іх і дазваляць яму ўвесь час гвалтаваць яе, у ложку і па-за яе?
  
  Шасцігадовы Элайджа заўсёды быў цяжкім чалавекам, і ён толькі пайшоў у школу. Настаўніца, сама падлетак, сказала, што ён не мог засяродзіцца больш некалькіх хвілін. Хоць настаўнік гэтага не сказаў, Ідэн зразумела, што ён станавіўся нясталым, як і яго бацька, і пераймаў горшым якасцях Портера. Як і Портер, яна была ўпэўненая, што ў Элайджи СДВГ, і яго расчараванне ў вучобе перерастало ў лютасць.
  
  Васьмігадовая Сарыя была цікаўнай, разумнай і упартай. Спробы Ідэн зблізіцца з Сарией былі зведзены на няма настойлівымі патрабаваннямі Портера аб павазе і паслухмянасці. Яна чакала, што Сарыя выбухне ад гневу, і ўсё ж з усіх траіх дзяцей Сарыя, здавалася, падтрымлівала асаблівыя адносіны са сваім бацькам і часта станавілася на яго бок супраць Ідэн.
  
  Яшчэ быў яе старэйшы сын, льняноволосый Тиган, дзесяці гадоў, паслухмяны і ціхі, які рабіў усё, аб чым прасіла Ідэн. Ёй прыйдзецца прыдумаць спосаб адвесці іх пасярод ночы, пасля таго як яна ўладкуецца ў новым месцы. Яе вочы напоўніліся слязьмі, калі яна падумала аб тым, што застанецца без іх, хай і ненадоўга.
  
  Аднак пасля апошніх некалькіх месяцаў яна баялася за сваё жыццё. Адзіным спосабам Портера вырашаць праблемы было гвалт. Гэта пачалося аднойчы ўвечары, калі ён шпурнуў ёй у твар кавалак гарачай піцы пасля таго, як паскардзіўся, што яна забылася замовіць грыбы. У іншы раз ён выліў ёй на галаву бутэльку піва за тое, што яна купіла Michelob, а не Corona. Гвалт перарасло ў сіняк пад вокам тут, опухшую шчаку там. Што будзе далей? Яна не магла дазволіць сабе даведацца пра гэта. Яна хавала сінякі і парэзы з дапамогай касметыкі, капелюшоў і адзення з высокім каўняром.
  
  Слоўныя абразы былі больш жорсткімі, паколькі іх чулі дзеці. Яна нічога не магла зрабіць правільна. Рыхтаваць, прыбіраць, даглядаць за дзецьмі. І не кажы яму пра тое, як яна займалася любоўю. Млявая, без жадання. Усё, што яна рабіла або не рабіла, было сумленнай гульнёй. Яна не разумела асноўных мормонская прынцыпаў шлюбу.
  
  Сапраўдныя праблемы паўсталі, калі яна больш не магла маўчаць і пачала спрачацца. Яна паспрабавала выкарыстоўваць праўду і факты. Яна нагадала яму пра тое, як ён сунуў яе галаву пад ваду ў ванне, пакуль яна не захлынулася і не пачала пырскаць сліной. І пра тое, як ён збіў яе, калі яна была цяжарная Элайджей. Яна прыстрашыла сысці ад яго, калі што-то падобнае здарыцца зноў.
  
  Ён засмяяўся. На самай справе засмяяўся, сказаўшы, што ведае, што яна ніколі не кіне сваіх дзяцей. Калі б яна гэта зрабіла, усё грамадства адвярнулася ад яе, і яна ніколі б іх больш не ўбачыла. Затым ён збіў яе за тое, што яна асмелілася спрачацца.
  
  З часам што-то ўнутры яе раскалолася. Здольнасць Ідэн любіць і смяяцца, здавалася, знікла, пакінуўшы абалонку жанчыны, адзінай мэтай якой было выратаваць сябе і сваіх дзяцей. Але калі? І як?
  
  Цяпер Элайджа закрычаў з іншага пакоя. Сарыя крыкнуў у адказ, і неўзабаве гэтыя двое былі ўцягнутыя ў разлютаваны спрэчка аб тым, хто першым увойдзе ў ванную. Ідэн ўздыхнула, скінула коўдру і ўстала з ложка.
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 4
  
  У Джорджыі не было магчымасці распавесці Джымі аб сваім новым справе да таго вечара. Яна забрала Ванну з грамадскага каледжа Октона каля трох. Атрымаўшы адукацыю ў сярэдняй школе онлайн, Саванна, яе зводная сястра і маці Чарлі, цяпер вывучала графічны дызайн. Сёння быў спецыяльны ўрок, на якім студэнты сабраліся асабіста, ідучы правільным пратаколах сацыяльнага дыстанцыяваньня, каб здаць прамежкавыя экзамены. Адзіная блізкая сяброўка Джорджыі, Саманта Мозель, была графічным дызайнерам. Саванна і Сэм абмяркоўвалі стажыроўку, калі Ванна атрымае пяцёркі на сваіх курсах.
  
  "Ведаеш што, Джорджыя?" Ванна забралася ў чырвоную "Таёту" Джорджыі.
  
  "Што, мілая?"
  
  "Я атрымала пяцёрку за прамежкавы экзамен!" Яна ўсміхнулася.
  
  “Вау! Гэта крута".
  
  "Гэта сапраўды так", - пачала спяваць Ванна. “Усе кажуць, што Робінсан круты выдатнік, і ён ніколі не ставіць дзяўчынкам пяцёрак. Некаторыя жанчыны нават падумвалі падаць пазоў аб дыскрымінацыі па гэтай нагоды. Але потым ён паставіў мне пяцёрку, і распавёў пра гэта ўсяму класу ".
  
  "Няўжо?"
  
  “Вы, верагодна, думаеце, што ён зрабіў гэта, каб яны не пацягнулі яго ў суд. Спачатку я таксама так думаў. Але зараз я так не думаю ". Больш маладая версія Джорджыі з такімі ж густымі светлымі валасамі, карымі вачыма і стройным целаскладам, Ванна пагуляла з пасмай валасоў, зусім як Джорджыя, і заправілі яе за вуха. "Ён усім распавёў, чаму паставіў мне пяцёрку".
  
  Джорджыя выгнула брыво.
  
  “Ён сказаў, што прэзентацыя была не толькі выбітнай з графічнай пункту гледжання, але і прадэманстравала шмат разважанняў. Што я зразумеў крытэрыі і распрацаваў дызайн, які быў чыстым, выразным, прафесійным і атрымаўся узрушаючым ".
  
  "Ён сказаў 'страшэнны'?
  
  "Ён зрабіў гэта!" - голас Ванны напоўніўся задавальненнем. "Я не магла ў гэта паверыць".
  
  “Я так ганаруся табой. Ты павінен сказаць Сэму. Падобна на тое, гэтая стажыроўка сапраўды можа адбыцца ".
  
  Ўхмылка Ванны стала шырэй. “ Я патэлефаную ёй, калі Чарлі ляжа спаць.
  
  Джорджыя хацела папярэдзіць яе, каб яна была асцярожная з настаўніцай. Мужчына, які раскідае такія шчодрыя кампліменты, магчыма, чакае ад такой прывабнай вучаніцы, як яе сястра, чаго-то большага, чым хатняе заданне. Але Ванна была так ўсхваляваная, што ў Джорджыі не хапіла духу яе супакоіць. Яна трымала рот на замку.
  
  
  
  Яны паехалі на ўсход, у Нортглен, дзе іх маці няньчылася з Чарлі. Джобет адкрыла дзверы, Чарлі сядзеў у яе на сцягне. Як толькі ён убачыў Ванну, ён працягнуў да яе рукі. Ванна падхапіла яго на рукі і абняла. Джорджыя падумала, што з яе атрымалася выдатная маці. Нашмат лепш, чым быў Джобет. Верагодна, лепш, чым магла б быць сама Джорджыя.
  
  У Джорджыі была складаная гісторыя з яе маці, Ваннай, але не настолькі. Джобет пайшла з жыцця Джорджыі, калі ёй было дванаццаць, і Джорджыя не чула пра яе ні слова да мінулага года. Больш за дваццаць гадоў без чортавай віншавальнай паштоўкі на дзень нараджэння. Ванне было не так ужо дрэнна. Калі яе маці пераязджала з горада ў горад, заўсёды пачынаючы ўсё з чыстага ліста ў якім-небудзь новым месцы, яна цягнула Ванну з сабой. Вядома, жыццё валацугі - гэта не пікнік, і Ванна збегла ад Джобета, калі ёй было шаснаццаць. Яна прыехала ў Чыкага, дзе Джорджыя ў рэшце рэшт знайшла яе, зруйнаваную, няшчасную і цяжарную. Па крайняй меры, такая была версія, якую яны распавядалі людзям.
  
  Джобет рушыла ўслед за імі ў Чыкага некалькі месяцаў праз. Цяпер тры жанчыны ўпершыню ў жыцці спрабавалі стаць сям'ёй. Джорджыя цярпела гэта дзень за днём. Яна не была ўпэўненая, што гэта добрая ідэя.
  
  "Чарлі сёння спаў нядоўга". Джобет сабраў свае цацкі і кінуў іх у зрэбную сумку. “У яго насмарк. Спадзяюся, гэта не Covid. Напэўна, няма. Кажуць, дзеці гэтага не разумеюць. "Яна пагладзіла яго па саламянага колеру валасам. “ Але ніколі не ведаеш напэўна.
  
  Калі яны былі разам, было ясна, што яны выглядаюць як сям'я. Джобет прибралась з таго часу, як прыехала ў горад. У яе светлых валасах не было ні адзінай сівы пасмы, а карыя вочы ззялі, асабліва калі яна была з Чарлі. Яна ўступіла ў ананімныя алкаголікі і толькі што скончыла дзевяноста дзевяноста, з гонарам заявіла яна. Але Джорджыя была асцярожная. Перасцерагальны голас сказаў ёй абараніць сябе. Яна не была ўпэўненая, што калі-небудзь зможа цалкам дараваць сваю маці. Аднойчы яе кінулі. Яна ніколі не хацела вяртацца да той болю.
  
  "Я паклапачуся аб тым, каб яму было зручна і сагравала". Ванна ўткнулася носам у шыю Чарлі.
  
  "Я ведаю, што ты гэта зробіш, дарагая", - сказала Джобет. Родам з Джорджыі, Джобет амаль страціла свой паўднёвы акцэнт. Толькі калі яна абсыпала пяшчотамі сваіх дачок і ўнука, Джорджыя здолела ўлавіць рэшткі свайго расцягваецца словы. "А як у цябе справы, Персік?"
  
  Джорджыя слаба ўсміхнулася маці. “ Добра. Ты?
  
  "Цяпер, калі я вярнулася да сваіх дзяўчынкам, я ў поўным парадку". Яна зазьзяла.
  
  
  
  Вярнуўшыся дадому, у кватэру Джорджыі, яна пачала рыхтаваць вячэру, пакуль Саванна карміла і купала Чарлі. Джымі прыехаў толькі ў палове восьмага, калі Чарлі ўжо быў у ложку. Джорджыя хацела пагаварыць аб сваім новым справе, але Джымі трэба было спачатку пад'есці. Яна разагрэла смажанага кураня, бульбяное пюрэ і карамелизированную брусельскую капусту.
  
  Пандэмія ператварыла ў Джорджыю дзіўна прыстойнага кухары, да чаго яна прывыкла ставіцца грэбліва. Што яшчэ ёй заставалася рабіць са сваім часам? Яе дыслексія зводзіла чытанне да мінімуму, і яна была ўпэўненая, што Netflix раскладае яе мозг. Падрыхтоўка ежы не патрабавала вялікага чытання, і яна стала дастаткова упэўненай у сабе, каб эксперыментаваць з онлайн-рэцэптамі, знаходзячы заменнікі экзатычным спецыям або прыправамі, якіх у яе не было. Ні Ванна, ні Джымі не скардзіліся, таму яна вырашыла, што, павінна быць, робіць што-то правільна. Па крайняй меры, дастаткова правільна.
  
  Яна спрабавала прыгатаваць крэм-брюле на дэсерт, але яно атрымалася вадкім. Яна ўсё роўна дала Джымі трохі, паклаўшы на гарнір некалькі печываў. Ён узяў лыжку, і яго вочы пашырыліся, як у маленькага дзіцяці. “Што гэта? Гэта выдатна!"
  
  Яна ўсміхнулася. “Гэта называецца крэм-брюле. Незвычайны ванільны заварной крэм з карамелизированным цукрам".
  
  "О, Джорджыя, калі ты працягнеш мяне так карміць, ты выкатишь мяне за дзверы".
  
  Яна ўбачыла сваё адкрыццё. “Не турбуйся пра гэта. У мяне не будзе часу. Падобна на тое, у мяне ёсць сёе-якая праца".
  
  Джымі зачэрпнуў лыжкай яшчэ дэсерту. “ Праўда? У цябе ёсць справа?
  
  "Магчыма". Яна патлумачыла сітуацыю. “Я павінна пагаварыць з лекарам, які назіраў за прышчэпкамі. Я мяркую, мне трэба будзе апытаць усіх, хто быў там у дзень смерці цёткі Сьюзен. Але гэта не павінна быць складана. Доктара клічуць Рычард Блэкстоун, і ён звязаны з бальніцай міласэрнасці. У іх павінен быць спіс. Затым я хачу пракансультавацца з вытворцам і паглядзець, што атрымаецца. Тым часам маці Сьюзан заказвае некалькі пасмяротных тэстаў. Яна хоча дакладна высветліць, што забіла яе сястру."
  
  Ён перастаў калупаць лыжкай дэсерт. “ Людзі паміралі ад вакцыны супраць Covid. Вядома, не такімі тэмпамі, як ад гэтай хваробы, але, наколькі я разумею, звычайна...
  
  “Я ведаю, і я ўпэўнены, што яна таксама, але яна поўная рашучасці дакладна вызначыць прычыну. Вось чаму я распавядаю вам. Як я ўжо сказаў, я павінен даведацца максімум, звязаўшыся з вытворцам. Магчыма, некалькі флаконаў былі якім-небудзь чынам заражаныя. Яны належаць Jefferson Medical. Кампанія з спісу Fortune 500. Буйная фармацэўтычная кампанія. "
  
  "Сапраўды буйная Фармацэўтычная кампанія".
  
  “Менавіта. І я сумняваюся, што яны будуць гаварыць са мной. Я ніхто. Мне можа спатрэбіцца ваша дапамога. Вы прадстаўнік закона. У вас больш ўплыву ".
  
  Джымі поскреб лыжкай цяпер ужо пустую талерку, нібы спрабуючы знайсці яшчэ трохі дэсерту, чароўным чынам які схаваўся на самай ўвазе, затым адсунуў яе. “Гэй, дзетка, я не гарадской кап Або нават шэрыфам акругі. Я ўсяго толькі кіраўнік паліцыі на летнім курорце. Я таксама не думаю, што яны сталі б са мной размаўляць ".
  
  “ Чаму няма? Вы маглі б сказаць, што ведаеце пляменніцу забітай жанчыны. Што вы і робіце.
  
  “Чаму б табе не пайсці да свайго прыяцеля о'мэлли? Смерці адбыліся на яго заднім двары. Не зразумей мяне няправільна. Я не супраць быць маленькай шрубкай у машыне ". Ён узяў адно з печываў. “ І я зраблю ўсё, каб дапамагчы табе. Ён паляпаў сябе па жываце. “ І з'ем тваю выдатную ежу. Але ў о'мэлли, магчыма, атрымаецца лепш.
  
  Дэн о'мэлли быў начальнікам паліцыі Нортглена і быў добрым сябрам Джорджыі, калі яна служыла ў паліцыі. “ Гэта праўда. Яна ўзяла печыва з талеркі Джымі. “І наколькі я ведаю, фэдэралаў ўжо маглі быць замяшаныя і хавалі гэта. Інцыдэнт не асвятляўся. Нават на мясцовым узроўні ".
  
  "Пакуль", - сказаў Джымі.
  
  “Дакладна. Што таксама дзіўна. Я думаў, пра невытлумачальныя смерці трэба паведамляць у CDC або СААЗ. А таксама ў акруга Кук або Дэпартамент аховы здароўя Ілінойса. Павінна быць, якія-то амбіцыйныя рэпарцёры выпрошваюць навіны аб Covid па тузіне раз у дзень ".
  
  “Хто ведае? Выдатна, што ў нас цяпер адказныя, кампетэнтныя людзі, але немагчыма ліквідаваць усе недахопы ў сістэме за адну ноч ".
  
  Джорджыя перастала жаваць печыва. “Я не разглядаю гэта як працу на два-тры дні. Я магу даведацца нумар партыі, якая выкарыстоўвалася ў дзень яе смерці. Адтуль вытворца можа адсачыць ланцужок паставак і высветліць, што адбылося ".
  
  "А калі ты выйдзеш з гульні?"
  
  “ Я пайду да о'мэлли. Можа быць, да федералам. Яна пільна паглядзела на яго. Яго цёмныя валасы, рымскі нос і цёмныя вочы з зморшчынкамі ад смеху ў кутках сталі першым тварам, якое яна хацела бачыць раніцай, і апошнім, якое яна хацела бачыць ўвечары. Цяпер, аднак, у яе прамільгнула іскра раздражнення. “Ты ведаеш, што зводзіць мяне з розуму, так? Заўсёды задаеш пытанні тыпу 'што, калі". Можна падумаць, я сапраўдны следчы".
  
  Ён усміхнуўся і пачаў спяваць. "Cray-zee за тое, што робіш, і cra-zee за тое, што плачаш..."
  
  Джымі быў настолькі обезоруживающим, што Джорджыя не змагла ўтрымацца ад смеху. "Пэтсі Клайн цябе нічым не пераўзыходзіць".
  
  Яна сабрала яго талеркі і аднесла іх да ракавіне. Ён перахапіў яе, забраў талеркі і паставіў іх на стальніцу. “Няма. Ты скончыла. Я прыбяру".
  
  Яна павярнулася. Джымі сказаў на заканчэнне яе ў абдымкі і пацалаваў.
  
  "Ты на густ як крэм-брюле", - сказала яна.
  
  Ён абсыпаў пацалункамі яе шчаку, затым шыю. “ Гэта не так міла, як з табой.
  
  Яна праслізнула пад яго рукой і выслізнула з яго хваткі. “ Няма. Не раней, чым ты поклянешься дапамагчы мне з "Джэферсан Медыкал".
  
  "Срань гасподняя, Джорджыя". Ён паківаў галавой. "Ты вельмі настойлівая жанчына".
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 5
  
  Eden
  
  Ідэн вырасла ў сям'і ірландскай каталічкі Пэтсі Раян ў Куінсі, прыкладна ў гадзіне язды на поўдзень ад Наву. Портер прыехала ў горад на свой сямнаццаты дзень нараджэння. Адзін погляд на яе — бландынка з зялёнымі вачыма, стройная і прыгожая — і ён горача закахаўся ў яе. Тады ён быў чароўным і уважлівым, зусім не тым мужчынам, якім стаў. Ідэн таксама моцна закахалася ў яго. Густыя цёмныя валасы і барада, жилистое целасклад. Але больш за ўсё агонь у яго карых вачах распаліў запал і пагоня, якіх не хапала ў яе жыцці. Шэсць месяцаў праз яна была цяжарная і накіроўвалася на поўнач, да развалін горада, які калісьці быў буйным паселішчам Царквы Ісуса Хрыста Святых апошніх дзён.
  
  Яна хутка выйшла замуж за Портера, атожылка адной з нямногіх сем'яў, якія засталіся, калі Брыга Янг адвёў астатніх у Юту. Толькі ў іх першую шлюбную ноч Ідэн даведалася, што яна другая жонка Портера. Яго першая, Пекла, якой ледзь споўнілася дваццаць пяць, падарыла яму чацвярых дзяцей, але Портер дадзеў ёй, калі сустрэў Ідэн. Ён нават даў Ідэн новае імя, у адпаведнасці з мормонскими звычаямі. Пэтсі Раян цяпер была сястрой Ідэн Крыстэнсэн. У той час яна прыняла новае імя; яна ўсё яшчэ была закаханая, і Портер не мог паступіць няправільна. Можа, яна і была яго другой жонкай, але, з Божай ласкай, яна стане яго апошняй.
  
  Трое дзяцей нарадзіліся раздробненымі. Кожны немаўля быў дарог ёй, але Портер стаў лічыць іх проста уласнасцю. Раты, якія трэба карміць. Яшчэ больш хвалявала тое, што яна паступова надакучыла яму. А калі яму надакучыла, ён нанёс удар, спачатку славесна, потым фізічна. Адзіным дабраславеньнем было тое, што ён не ўцягнуў у гэта дзяцей. Пакуль. Яна заб'е яго, калі ён гэта зробіць.
  
  Але Пэтсі Раян з Куінсі не дазволіла б сабе быць жанчынай-рогоносцем. Па-першае, яе бацькі ніколі не ўхвалялі Портера, хоць яны ніколі нічога не казалі. Але калі яна бачыла, як падціскаецца вусны яе маці кожны раз, калі тая пачынае гаварыць аб Портере, ці як яе бацька рэзка выходзіць з пакоя, яна ведала, што яны будуць рады яе вяртанні. Можа быць, яны паклапаціліся б пра іх часова, пакуль яна ўладкоўвалася б дзе-небудзь у іншым месцы.
  
  Няма. Гэта ніколі б не спрацавала. Мармоны былі абавязаны воссоединять свае сем'і. Па словах аднаго з знакамітых старэйшын, ніхто з сям'і не мог быць страчаны, і калі хто-небудзь з іх дзяцей пакіне ўлонне, "боскія шчупальцы" уцягнуты іх назад, з ёй або без яе. Сям'я была краевугольным каменем мормонизма, які быў навекі захаваны ў Кнізе Мармонаў. І яна з радасцю паклялася перайсці ў мормонизм, рэдкую, але не нечуваную практыку, знаходзячыся ў пакутах іх узаемнай страсці.
  
  Портер будзе шукаць іх, як бы далёка яна ні зайшла. Яна не магла пакінуць дзяцей у Куінсі. Гэта будзе адно з першых месцаў, дзе ён будзе шукаць. У яго быў бы план, як вярнуць дзяцей у Наву. Магчыма, ён нават выкраў бы іх. Як бы ёй ні была ненавісная гэтая думка, ім прыйдзецца застацца ў Наву, пакуль яна не зможа забраць іх сама. Хто ведае? Можа быць, яна вырве іх назад.
  
  
  
  На наступную раніцу Ідэн распавяла Портеру пра тое, што падслухала двума начамі раней, у тую ноч, калі ён адправіў яе спаць пасля таго, як адсек ёй скронь. Яна схавалася ў холе наверсе, калі трое ці чацвёра "братоў"-мармонаў-фундаменталістаў сустрэліся унізе, абмяркоўваючы свае планы па запуску прыбытковага бізнесу па продажы зброі, наркотыкаў і іншых тавараў на чорным рынку, якія ні адзін добры мармонаў не павінен выкарыстоўваць, не кажучы ўжо аб продажы.
  
  “ Я міжволі падслухаў. Портер, гэта велізарная памылка. Што адбудзецца, калі цябе зловяць?
  
  “Мы не будзем. А калі і будзем, то ў мяне ёсць ўплывовыя сябры. Хто-небудзь пагутарыць з кім-небудзь яшчэ, і мы выпутаемся з гэтага ".
  
  "Але гэта супрацьзаконна", - працягвала Ідэн. “Вы кажаце, што вы пабожны мармонаў. Гэта не спосаб зарабіць на жыццё. Што здарылася з вашымі размовамі аб адкрыцці гатэля? Ты мог бы атрымаць пазыку; мае бацькі даручылі б за цябе. І ты ведаеш, што я магу дапамагчы; я разбіраюся ў бюджэце і лічбах ".
  
  "Мне не патрэбны чортаў гатэль", - усміхнуўся Портер. "У мяне ёсць матэль "Наву"".
  
  “ У матэлі? Ідэн нахмурылася. “ Што гэта значыць? Што ты там робіш?
  
  “ Нічога такога, аб чым цябе варта было б турбавацца. Ты і блізка не падыходзь да майго бізнэсу, чуеш?
  
  Ідэн не адказала.
  
  “ Ты чуеш мяне, жанчына? Калі хто-небудзь калі-небудзь даведаецца, чым мы займаемся, я буду ведаць, што гэта ты распавяла ім. І павер мне, ты будзеш шкадаваць пра гэта ўсё астатняе жыццё.
  
  “ Я не разумею, Портер. Чаму? Чаму цяпер?
  
  “ Таму што мне трэба гадаваць пяцярых дзяцей. Дзве жонкі. Можа быць, хутка з'явіцца трэцяя.
  
  Ідэн ўскінула галаву. Трэцяя жонка? Ады і яе было недастаткова? Яна бачыла, як ён фліртаваў ў царкве з маладзенькай дзяўчынай, якой было не больш шаснаццаці. Як дзяўчына міла пачырванела і працягвала глядзець на яго пасля таго, як ён прайшоў міма яе ў холе. Збіралася яна далучыцца да "сям'і"? Ні за што ў жыцці, сказала яна сабе. Пекла магла б гэта стрываць, але Ідэн - няма. Не магла. Яна б даўно з'ехала.
  
  Портер, здавалася, не заўважыў яе рэакцыі. “З-за гэтага праклятага віруса няма працы. Нават калі б яна была, яе не хапіла б, каб заплаціць за ўсё. Чаго, чорт вазьмі, ты ад мяне чакаеш?
  
  “Што, калі я знайду працу? Можа быць, бухгалтарам дзе-небудзь?"
  
  “ Дакладна. Твая зарплата не была б пляўком у вядро. Царква ўсё роўна не дазволіць табе працаваць.
  
  “Але калі хто-небудзь даведаецца аб вашым плане, вы можаце апынуцца ў турме. Вас адлучаць ад царквы. Па крайняй меры, будуць пазбягаць. Што добрага гэта дасць? Калі ласка, Портер, не рабі гэтага. "Яна адвярнулася ад яго і накіравалася на кухню.
  
  Але Портер дагнаў яе і схапіў за руку. Ён сціснуў яе так моцна, што яна ўскрыкнула. “ Спыні! Мне балюча.
  
  “Іду ў заклад, гэта балюча. Гэта проста напамін трымаць рот на замку". Яна адкрыла рот, каб нешта сказаць, але ён абарваў яе. "Ні слова больш". Ён рушыў да яе. "І калі пра гэта даведаюцца, дазволь мне паказаць табе, што я збіраюся зрабіць".
  
  Ён выцягнуў свой паляўнічы нож, той самы, які ён дастаў, калі расказваў байку пра тое, як забіў ім мядзведзя. Ён так рэзка вывярнуў ёй руку, што яна асела на падлогу. Ён адпусціў яе руку і прыціснуў яе да падлозе адной рукой. Іншы ён запусціў пальцы ёй пад спадніцу, задраў яе да таліі і ўсадзіў нож у сцягно.
  
  Пякучы боль працяў яе, і кроў хлынула з ногі, афарбоўваючы драўляны падлогу і ножкі навакольнага мэблі. Яна ўскрыкнула і паспрабавала спыніць паток спадніцай. Кроў працягвала ліцца.
  
  “Портэр, калі ласка, адвязі мяне ў аддзяленне неадкладнай дапамогі. Магчыма, ты закрануў артэрыю".
  
  “Ні за што, чорт вазьмі. Ты ілжэш".
  
  Ідэн зноў узмалілася, але ён не ўзяў яе. Яна нязграбна і хваравіта зашыла рану выгнутай іголкай з свайго швейнага набору. Але рана гаілася павольна, і яна ведала, што будзе кульгаць тыднямі, не кажучы ўжо аб непрыемным шнары, які ўтварыўся б у яе на назе. Ёй прыйшлося бегчы. У наступны раз лязо яго нажа вонзится ёй у сэрца.
  
  Яна спрабавала суцешыць сябе, марачы аб новым доме для сябе і дзяцей. Магчыма, аб малюсенькім бунгала ў Чыкага, Мілўокі або Мінеапалісе. З іншага боку, яна не імкнулася да глыбокага холаду і снегу. У Наву, на мяжы Ілінойса і Аёвы, было дастаткова холадна. Магчыма, яны маглі б адправіцца на поўдзень, у Сэнт-Луіс, або, у крайнім выпадку, у Нэшвіл, дзе надвор'е было цяплей.
  
  Яна знойдзе працу; яна скончыла каледж онлайн яшчэ да таго, як даведалася аб смерці Тоні, але яе ноўтбук быў занадта састарэлым, каб запускаць новыя аперацыйныя сістэмы і прыкладанні. Яна купіць новую, як толькі зможа, і ў рэшце рэшт атрымае дыплом бухгалтара і добра аплачваную працу. Лічбы былі дакладнымі. Яны не хлусілі.
  
  Пара было сыходзіць.
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 6
  
  На наступную раніцу, пасля таго як Джымі з'ехаў, а яна адвезла Чарлі да маці, Джорджыя пашукала ў Інтэрнэце пабочныя рэакцыі на вакцыны. Яна прыдумала паўтузіна гісторый, у якіх паведамлялася аб ліхаманцы, млоснасці і дыярэі ў некалькіх пажылых людзей пасля ін'екцыі. Але ў гэтых матэрыялах не было нічога падрабязнага. Затым яна знайшла артыкул з Нарвегіі, у якой паведамлялася, што амаль два дзесяткі чалавек памерлі пасля ўвядзення вакцыны. У загалоўку гаварылася, што ўсе яны былі нямоглых сталымі людзьмі ў дамах састарэлых і мелі сур'ёзныя спадарожныя захворванні. Некаторыя былі невылечна хворыя. Нарвежскае медыцынскае ведамства адхіліў любую сувязь паміж вакцынай супраць Covid і іх смерцямі, заявіўшы, што агульныя пабочныя рэакцыі ад любой вакцыны з мРНК, верагодна, спрыялі смяротнага зыходу. Па іх словах, больш маладыя і здаровыя пацыенты пераносілі вакцыну без якіх-небудзь праблем.
  
  Што гэта было? Вельмі мала смерцяў або нашмат больш, чым хто-небудзь чакаў? Яна працягвала чытаць. У Германіі таксама адбылося дзесяць смерцяў, і яна "расследавала". Вялікабрытанія не паведаміла, ці загінуў хто-небудзь, але паабяцала паведаміць у будучыні. Джорджыя ўстала і наліла яшчэ кавы. Што-то было не так. Калі вакцына супраць Covid апынулася больш смертаноснай, чым прагназавалі эксперты, сродкі масавай інфармацыі, здавалася, памяншалі яе небяспека, вынікаючы афіцыйнай лініі і прыпісваючы смерці іншых фактараў.
  
  Яна вярнулася да свайго ноўтбука і прагледзела дадзеныя аб смерці ў ЗША ад вакцыны. Калі яна ўбачыла лічбу, у яе перахапіла дыханне. З снежня па сакавік амаль тры тысячы чалавек памерлі пасля атрымання вакцыны! Як мяркуецца, аб кожным выпадку паведамлялася ў Кіраванне па кантролі за прадуктамі харчавання і лекамі, і меркавалася, што CDC зоймецца расследаваннем. У артыкуле падкрэслівалася, што ніхто не выявіў ніякай заканамернасці, якая паказвала б на праблему бяспекі. Па-відаць, анафілаксіі, цяжкая алергія, якая суправаджаецца раптоўнай немагчымасцю дыхаць, сыпам і слабым пульсам, была найбольш распаўсюджанай рэакцыяй. І гэта магло адбыцца пасля любой вакцынацыі, абавязкова гаварылася ў справаздачах. Як правіла, анафілаксію лячылі адрэналінам.
  
  І ўсё ж. Тры тысячы загінулых? Ад лекаў, якія павінны былі абараняць здароўе людзей?
  
  Яна ўстала і пачала хадзіць па пакоі. Можа быць, у яе ўсё-такі не было справы. Магчыма, у цёткі Сьюзен была моцная алергія на што-то з вакцыны, і да таго часу, калі яны зразумелі, што адбываецца, было занадта позна для эпипена. Яе цётка яўна была не адна. Магчыма, СМІ не сталі мусіраваць гісторыю пра трох загінулых пенсіянераў, таму што ў ёй не было нічога незвычайнага, новага або пераканаўчага. Ну і што, што загінула некалькі чалавек? Па параўнанні з мільёнамі загінулых у разгар пандэміі, пара тысяч смерцяў былі сущими абы чым. Мясцовыя чыноўнікі, верагодна, пагадзіліся б. Яе надзея на тое, што гэта справа стане значным, згасла.
  
  Яна закрыла свой ноўтбук, ўстала і пацягнулася. Прыйшоў час паклікаць Рычарда Блэкстоуна, лекара, які назіраў за прышчэпкамі ў царкве.
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 7
  
  Медыцынскі цэнтр Міласэрнасці ўяўляў сабой велізарны комплекс у паўночна-заходнім прыгарадзе недалёка ад Элгіна, які знаходзіўся як у акрузе Кук, так і ў акрузе Кейн. Але вакцыны ад Covid-19 раздавалі ў царкве ў Нортглене. Чаму яны скарысталіся паслугамі бальніцы Міласэрнасці, а не бальніцы Нортглена або нават Раша, якія былі бліжэй да царквы? Яна выказала здагадку, што гэтыя прэпараты былі выдадзены па кантракце, і "Мерсі" падала заяўку раней, чым любая іншая бальніца, і атрымала дазвол на ўвядзенне вакцын у паўночным акрузе Кук. Верагодна, у іх было ўплыў у дэпартаменце грамадскага аховы здароўя Ілінойса. Менавіта так працаваў Чыкага. Чаму ўсё павінна змяніцца толькі з-за пандэміі?
  
  Яна згарнула на тупіковую вуліцу, якая прывяла яе да гіганцкай паркоўцы. За ёй былі відаць тры пяціпавярховых будынкі, згрупаваных без бачнага парадку, як быццам іх выпадкова скінулі з космасу. Усе тры будынкі былі квадратнымі, але фарсілі зіготкімі белымі фасадамі. Ім не магло быць больш дзесяці-пятнаццаці гадоў.
  
  Джорджыя выбралася са сваёй "Таёты" і адзначыла пранумараваная ўчастак, дзе яна прыпаркавалася. Увесь комплекс быў велізарным, уключаючы паркоўку. Яна магла лёгка заблудзіцца. Накіроўваючыся да аднаго з будынкаў, яна прайшла міма групы маладых людзей у медыцынскай форме і белых халатах, якія накіроўваліся да выхаду. Студэнты-медыкі. Яны перакрыквалі адзін аднаго з чорным гумарам, які людзі выкарыстоўваюць у сітуацыях жыцця і смерці.
  
  Адзін з іх усміхнуўся. "Вы чулі тую, дзе лекар кажа пацыенту: 'Прымай па адной з гэтых таблетак кожны дзень да канца свайго жыцця '. Пацыент кажа: 'Але там усяго тры таблеткі, док'. "Цалкам дакладна", - кажа доктар. Усе засмяяліся.
  
  Ўколы рабілі студэнты-медыкі, успомніла яна словы маці Сьюзен. Была пры Мерсі медыцынская школа? Яна праверыць. Можа быць, нават пагаварыць з выкладчыкамі, каб высветліць, чаму студэнтам-медыкам дазволілі вакцынаваць людзей. Азіраючыся назад, магчыма, гэта была не такая ўжо і выдатная ідэя.
  
  Над уваходам у будынак, пристроившееся паміж іншымі, вісела таблічка з надпісам "Прыём і рэгістрацыя". "Падобна на гатэль", - падумала Джорджыя. З таго часу, як Эванстонская бальніца ўстанавіла ў вестыбюлі з мармуровым падлогай піяніна, стратэгічна акружанае зялёнымі раслінамі, стала ясна, што бальніцы імкнуцца больш пахадзіць на Four Seasons і менш на бальніцу. Калі сяброўка Джорджыі Сэм была ў Гленбруке з нырачнай інфекцыяй, ёй дазвалялі заказваць усё, што яна хацела з'есці, у любы час сутак. Яны нават называлі гэта абслугоўваннем у нумар. Тым не менш, бальніцы ніколі не ўвойдуць у дзесятку лепшых месцаў для наведвання ў Джорджыі.
  
  Яна прайшла праз рассоўныя дзверы будынка “Прыёмнай", і яе накіравалі да мармуровай стойкі злева ад яе. За ёй сядзелі тры жанчыны з навушнікамі і тэлефонамі з наборам кнопак пад рукой. Яна падышла да адной з жанчын, якая не размаўляла ў свой мікрафон.
  
  “Добры дзень. Я шукаю доктара Рычарда Блэкстоуна. Не маглі б вы сказаць мне, як дабрацца да яго кабінета".
  
  Жанчына, афраамерыканка з кароткімі кучаравымі валасамі ў стылі афра і ў акулярах, якія нагадалі Джорджыі яе настаўніцу ў першым класе, падняла вочы. Джорджыя ўсміхнулася. Жанчына не адказала на ўсмешку. "У вас прызначаная сустрэча?"
  
  "Ну, на самай справе, я гэтага не раблю".
  
  “ Які характар вашага візіту? - спытаў я.
  
  "Гэта асабістае".
  
  "Ну, калі гэта праблема са здароўем, вам трэба зарэгістравацца ў нашым цэнтральным рэгістрацыйным цэнтры".
  
  "Гэта не так".
  
  Жанчына шмыгнула носам, затым зверыць са сваім тэлефонам і лістом паперы, прымацаваным скотчам над ім. У рэшце рэшт, яна націснула некалькі клавіш. Імгненне праз яна з кімсьці размаўляла.
  
  “Так. Яна цяпер тут". Паўза. “Ніякай сустрэчы. Кажа, што гэта асабістае". Паўза. Затым: "Як вас клічуць, мэм?"
  
  Усё ішло не вельмі добра. "Джорджыя Дэвіс".
  
  Жанчына панізіла голас, адказваючы тым, хто быў на лініі. Джорджыя мала што разабрала, але гэта гучала не занадта аптымістычна. "Я перадам ёй". Жанчына павесіла трубку. “ Прабачце, але сакратарка доктара Блэкстоуна кажа, што доктар нікога не прымае без папярэдняга запісу.
  
  "А Калі гэта пачалося?"
  
  Жанчына прыўзняла бровы. "Паняцця не маю, міс Дэвіс". Яна зрабіла націск на "Дэвіс", як быццам думала, што Джорджыя выкарыстала псеўданім. Дэвіс - распаўсюджанае імя, з шкадаваннем падумала Джорджыя.
  
  “Зразумела. Такім чынам, каму мне трэба патэлефанаваць, каб дамовіцца аб сустрэчы?"
  
  Жанчына напісала што-то на паперцы, якая з'явілася як па чараўніцтве, затым адарвала лісток і працягнула яго. “Не чакайце многага. Доктара не было ўвесь тыдзень".
  
  "Няўжо?"
  
  Жанчына зноў прыўзняла бровы. Што яна спрабавала сказаць? Джорджыя кіўнула. Магчыма, жанчына не была варожая. Проста асцярожная.
  
  Джорджыя вярнулася да сваёй машыне. Калі Блэкстоуна не было дома ўсю тыдзень, гэта азначала, што ён не з'яўляўся з тых часоў, як у царкве загінулі двое мужчын — мужчына з ракам тоўстай кішкі і мужчына з дыябетам. Цётка Сьюзен памерла за два дні да іх. Блэкстоун быў у адчаі ці хаваўся ад прэсы? Згодна з артыкуламі, якія яна чытала, ён павінен быў чакаць негатыўнай рэакцыі ў якой-то момант, ці не так? Яна гэта высветліць.
  
  
  
  Вярнуўшыся ў машыну, яна дастала сотавы і падключыла некалькі прыкладанняў. Праз пяць хвілін у яе быў хатні адрас доктара Рычарда Блэкстоуна. Ён жыў у Баррингтоне, адной з самых фешэнэбельных вёсак на Паўночным узбярэжжы. Недалёка ад Элгіна і бальнічнага комплексу, але не занадта далёка ад Нортглена або Виннетки.
  
  Пятнаццаць хвілін праз Джорджыя павярнула да забудове пад назвай Фокс-Пойнт, аднаго з самых багатых раёнаў багатай вёскі. Яна збочыла на вуліцу пад назвай Лэйк-Шор-Драйв, хоць гэта было зусім не побач з возерам Мічыган. Але возера Луіза, невялікае прыватнае возера плошчай у сорак акраў, сапраўды знаходзілася ў межах мяжы Баррингтона, так што, павінна быць, гэта і спарадзіла такую назву. Яна пад'ехала да вялізнага дому ў тупіку з паўкруглай пад'язной дарожкай перад уваходам. Звонку дом быў абабіты шэрым сайдынгам, з чорнымі аканіцамі і белай аздабленнем. Яна прадставіла інтэр'ер: шмат мармуру, гранітныя стальніцы на кухні, вокны з выглядам на возера. Натуральна, іх прычал будзе абсталяваны адным ці двума каяками, дошкай для скачкоў у ваду і пантонны лодкай.
  
  Яе ахапіла тужлівае пачуццё. Будучы маленькай дзяўчынкай, якая падсілкоўваецца фантазіямі сваёй маці, яна часта ўяўляла сабе дом мары, падобны гэтаму. Яе маці звычайна гартала часопісы і захаплялася пышнымі маёнткамі і дамамі, якія куплялі для сябе багатыя людзі. Але калі яе маці сышла, яна забрала гэтыя мары з сабой, і дзяўчынка, якая калі-то думала, што мары могуць спраўджвацца, зразумела адваротнае. Яна ніколі не змагла б дазволіць сабе такое месца, нават калі б яны з Джымі аб'ядналі свае рэсурсы. У такія моманты яна адчувала спагаду да маленькай дзяўчынцы, якая так адчайна хацела верыць у вечнае шчасце.
  
  Яна прыпаркавалася на краі пад'язной дарожкі і паплялася да галоўнага ўваходу. Ніхто не адказаў, калі яна пазваніла ў званочак - гучную меладычную серыю нот. Яна патэлефанавала зноў і стала чакаць. Нічога. Яна вярталася да сваёй машыне, калі пажылая жанчына з такога ж вялізнага дома па суседстве выйшла з плеценай кошыкам і парай садовых нажніц ў руках і накіравалася да густым зарасніках нарцысаў і цюльпанаў. Кветкі, дрэвы і хмызнякі распускаліся раней, чым далей на захад, падумала Джорджыя. Яна не была ўпэўненая чаму.
  
  Калі жанчына ўбачыла Джорджыю, яна крыкнула. “Вы іх не знойдзеце. Яны з'ехалі на некаторы час".
  
  “ Куды? Чаму?
  
  "Хто вы?" У голасе жанчыны гучала падазрэнне.
  
  “ Я следчы.
  
  Жанчына выглядала больш паслабленай. “О, што ж, у такім выпадку, пракансультуйцеся з сяржантам Майкам ў паліцэйскім участку. Я думаю, ён ведае больш".
  
  Джорджыя не разгубілася. “На самой справе, менавіта таму я тут. Гэта ён паслаў мяне". Яна ўсміхнулася. На гэты раз жанчына бліснула сваёй усмешкай у адказ.
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 8
  
  Да поўдня Джорджыя галодная і дакладна ведала, куды пайсці. Яна паехала назад у Эванстон, у несамавіты бар на Сентрал-авеню пад назвай Micky's. "Мікі" належаў Оуэну Догерці, якога яна ведала пятнаццаць гадоў. Оўэн, якому цяпер было за шэсцьдзесят, рэгулярна пагражаў прадаць ўстанова і пераехаць у Флорыду. Аднак за ўсе гады, што яна ведала яго, ён не ажыццявіў сваю пагрозу. Здавалася, што нейкая праблема заўсёды ўтрымлівала яго ў Чыкага.
  
  Яна штурхнула дзверы. Правілы барацьбы з Covid забаранялі запаўняльнасць больш чым на пяцьдзесят працэнтаў, але большасць сталоў і кабінак былі запоўненыя людзьмі на розных стадыях прыёму ежы і пітва. Сам Оўэн, высокі, тоўсты і маршчыністы, стаяў за стойкай, дастаючы піва з кранаў і час ад часу праціраючы шклянкі ручніком, якое ўвесь час было прымацавана да яго пляча. Яна села на свабодны зэдлік у далёкім канцы бара.
  
  Калі Джорджыя злавіла яго погляд, ён вітаў яе кіўком. Яна развяла рукі далонямі ўверх. Ён падышоў.
  
  "Што ўсе гэтыя людзі тут робяць?"
  
  "Ты вярнуўся ў паліцыю?"
  
  Здзіўленая, яна пакруціла галавой.
  
  “ Тады чаму ты вядзеш сябе як прадстаўнік чортава закона?
  
  “ Мяркуецца, што вы загружаны на пяцьдзесят адсоткаў.
  
  Ён не спяшаўся і агледзеўся. Затым паглядзеў прама на яе. “Ага. І я б сказаў, што гэта прыкладна тое, што ў нас ёсць".
  
  "Оўэн..."
  
  "Я ніколі па-сапраўднаму не разбіраўся ў працэнтах".
  
  “ І падумаць толькі, я турбаваўся, што ты разарышся.
  
  “ Я таксама. Ён падміргнуў.
  
  "Дзе Джэма?" Джэма, афіцыянткі, якая працавала ў "Мікі" з тых часоў, як Джорджыя ўпершыню пачала туды прыходзіць, нідзе не было відаць. Маці-адзіночка траіх дзяцей, яна працавала няпоўны працоўны дзень, атрымліваючы ступень MBA ў Паўночна-Заходнім універсітэце.
  
  “Ёй давялося сысці. Не мог рызыкаваць, калі мы зноў адкрыліся. Ты, ведаеш. Дзеці ".
  
  "Гэта вельмі дрэнна".
  
  "У яе была добрая прабежка".
  
  "Ты збіраешся наняць каго-небудзь новага?"
  
  Оўэн скрыжаваў рукі на грудзях. “ Ты шукаеш працу?
  
  Яна засмяялася. “ Калі справы не пойдуць на лад, магчыма, гэта зраблю я.
  
  “Што ж, дай мне ведаць. Даволі хутка мы устроимся звонку, як мінулым летам", - сказаў ён. “Я ўсё яшчэ не магу зразумець, чым мы заслужылі гэтую чуму, разумееш? Спрабаваў Бог папярэдзіць нас, каб мы не сапсавалі свет горш, чым гэта зрабілі мы?"
  
  Джорджыя ніколі не чула, каб Оўэн згадваў Бога. Ні разу за пятнаццаць гадоў. Пасля года, праведзенага пад замком, усе паводзілі сябе крыху дзіўна. Калі б Элан Маск прапанаваў ёй білет на адну з сваіх ракет на Марс, яна б сур'ёзна гэта абдумала.
  
  Затым, нібы ўсвядоміўшы, што вядзе сябе дзіўна, Оўэн апусціў рукі і пакратаў ручнік, перекинутое праз плячо. “ Як наконт таго, каб я ўзяў тваю дыетычную колу з лімонам і замовіў твой чизбургер - з прожаркой і крывёю - з бульбай фры?
  
  Яна паказала яму падняты вялікі палец.
  
  
  
  Джорджыя потягивала дыетычную колу з лімонам, калі дзверы адчыніліся і ўвайшоў мужчына. Ён быў у джынсах і карычневай скураной куртцы. Нягледзячы на цёплую сакавіцкую надвор'е, на шыі ў яго быў клятчасты шалік. Гэта быў не "Блумсберы", але блізка да яго, і ён выглядаў знаёмым. Калі яна ўзняла погляд на яго твар, кучаравыя цёмныя валасы і акуляры выклікалі ў яе прыступ здзіўлення. Мэт Сингер. Яе былы хлопец. Яе вусны растуліліся. Раней яны прыходзілі сюды разам, але яна не бачыла яго шмат гадоў. Яго валасы пасівелі, а твар стаў больш маршчыністым і абветраным. Але ён па-ранейшаму насіў акуляры, якія, як яна заўсёды казала, змякчала выраз яго твару, і ён па-ранейшаму быў стройным і гнуткім.
  
  Ён яшчэ не глядзеў у яе бок, і некалькі секунд асабістага назірання даставілі ёй перакручанае задавальненне. Як быццам у яе было перавага ў іх адносінах. Нарэшце-то. Ён кінуў яе. Разбіў ёй сэрца. У той час яна думала, што гэта канец яе свету. Гэта амаль здарылася. Некалькі начэй праз, у цёмныя гадзіны паміж розумам і вар'яцтвам, Джорджыя, п'яная і неразумная, праехала па Холстеду і ўрэзалася ў бетонную сцяну віядука на рацэ Чыкага. Яна прабыла ў коме тыдзень і амаль месяц праляжала ў бальніцы.
  
  Цяпер, аднак, яна цалкам акрыяла, і час змякчыла эмацыйную боль. Яна перадала ўсе перажыванні на ўзровень свайго мозгу, паскарае рост болю. Яна магла дазволіць сабе быць міласэрнай. Таму, калі іх вочы, нарэшце, сустрэліся, яна ўсміхнулася. Ён празьзяў, як звычайна, калі бачыў яе, і накіраваўся да яе.
  
  Яна ўзяла ініцыятыву ў свае рукі. “Прывітанне, Мэт. Як справы?"
  
  Ён паціснуў плячыма.
  
  Яна ў думках ўздыхнула. Ці быў ён усё яшчэ поўны жалю да сябе і віны? Яна ўспомніла, як гэта падабалася ёй шмат гадоў таму. Хоць ён быў выдатным дэтэктывам, ён здаваўся безнадзейна страчаным, калі справа тычылася шчасця, і яна ўзяла на сябе адказнасць выправіць яго. Выгнаць усіх дэманаў, якія пераследвалі яго. Стварыць асаблівы, напоўнены радасцю свет для іх абодвух. Якое-то час гэта працавала. Але тады яна была маладзей. Ледзь выйшла з падлеткавага ўзросту. Яна не ведала, наколькі дрэнна падрыхтавана і нямоглая яна была на самай справе. Яна наогул нічога не кантралявала, і калі ўсё пайшло наперакасяк, яна зрабіла тое ж самае.
  
  "Я трымаюся", - адказаў ён.
  
  “Чым ты займаешся? Вярнуўся ў паліцыю?" Яны былі паліцэйскімі ў адным падраздзяленні; ён дэтэктывам, яна патрульным афіцэрам. Яны пражылі разам амаль восем месяцаў.
  
  “Я кансультую арганізацыю, якая працуе з бежанцамі аўтарытарнага або рэлігійнага паходжання. Мы вучым іх цудаў дэмакратыі".
  
  Джорджыя была азадачана. "На самай справе ёсць арганізацыя, якая гэтым займаецца?"
  
  Мэт кіўнуў і пачаў тлумачыць, калі нетаропка падышоў Оўэн. Ён ведаў усю гісторыю паміж Джорджией і Мэтам, і Джорджыя ведала, што ён правярае, ці не супраць яна прысутнасці Мэтта. Яна адарыла яго ўдзячнай усмешкай і хутка кіўнула. Оўэн мог скардзіцца на ўсё на свеце, але ён люта абараняў яе, і яна кахала яго за гэта.
  
  "Як справы, Мэт?" Спытаў Оўэн, як быццам бачыў яго ўчора, а не шэсць гадоў таму. "Што табе прынесці?"
  
  "Што там на чарнавіку?"
  
  - Михелоб і нямецкі "пльзнер".
  
  - Я буду "пилзнер".
  
  Мэт павярнуўся да Джорджыі. “ Далучышся да мяне?
  
  Яна пахітала галавой. “ Не п'ю. З тых часоў, як я напіваўся чатыры дні запар і ледзь не памёр пасля таго, як мы рассталіся. "Такім чынам, раскажыце мне пабольш аб гэтай арганізацыі".
  
  Мэт кінуўся ў падрабязныя тлумачэнні. Яна слухала вполуха. Ёй усё хацелася ведаць, ці застаецца ён па-ранейшаму набожным габрэем, якім быў, калі яны жылі разам. Нягледзячы на тое, што яна прапанавала перайсці ў іншую веру, яго спадчына разбурыла іх адносіны. Яго бацькі, якія перажылі Халакост, лічылі яе яго бландынкай шиксой, цацкай, аб якой марыць кожны добры габрэйскі хлопчык і якую ён павінен выпрабаваць. Нічога сур'ёзнага. Проста часовая задума, калі яны былі ўзбуджаныя. Асабліва яго маці прымушала яе адчуваць сябе старонняй. Шикса , якая прыйшла на вячэру. Стаўшы мудрэй, Джорджыя зразумела, што гэта стаўленне было закладзена ў ім з нараджэння. Мэт не мог змяніць яго так жа, як не мог змяніць колер сваіх вачэй.
  
  Калі ён нарэшце змоўк, яна спытала: "Як пажываюць твае бацькі?"
  
  “Мая маці памерла каля трох гадоў таму. Тата жыве ў доме састарэлых".
  
  "Шкада гэта чуць".
  
  "Гэта тое, што ёсць". Оўэн прынёс Мэту піва, і ён зрабіў вялікі глыток. "А як наконт цябе?"
  
  “Мая маці вярнулася, і ў мяне ёсць зводная сястра, у якой ёсць маленькі хлопчык. Мы з ёй — а часам і з Джымі - жывем усе разам".
  
  "Вялікія перамены".
  
  Яна ледзь было не адказала: "Так яно і ёсць", але замест гэтага ўсміхнулася. “ Ты гэта сказаў.
  
  "А Джымі - гэта..."
  
  “ Джымі Сакларидис. Начальнік паліцыі Жэнеўскага возера.
  
  "Дакладна". Мэт павагаўся. "Я ведаў, што яго імя гучыць знаёма". Здавалася, на яго сышоў налёт фармальнасці, як быццам ён зразумеў, што любая надзея адрадзіць іх блізкасць была марнай.
  
  Оўэн прынёс ёй бургеры і бульбу фры. Ежа выглядала цудоўна, але Джорджыя дастала тэлефон і паглядзела час. “Оўэн, ты не мог бы спакаваць гэта для мяне? Я забыўся аб сустрэчы ў Zoom, на якую мне трэба пайсці. Пачатак праз дзесяць хвілін."
  
  “ Вядома, - сказаў Оўэн трохі паспешліва і паспяшаўся назад на кухню, каб спакаваць усё гэта.
  
  "Прабач, я не магу затрымацца," сказала Джорджыя.
  
  "Я разумею", - сказаў Мэт. Але на яго твары адбілася расчараванне.
  
  "Сапраўды прыемна было пабачыцца", - сказала Джорджыя. І гэта было так, але не па тых прычынах, аб якіх ён думаў. Яна нарэшце-то забылася яго.
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 9
  
  У той вечар пасля вячэры Джорджыя распавяла Джымі аб сваім дне. “Лекар, які назіраў за ін'екцыямі, збегла. Толькі што збегла з "Доджа". Жонка таксама, па словах іх суседа ".
  
  “ Становіцца занадта горача?
  
  “Не ведаю. Ён можа хавацца".
  
  “Магчыма, ён напалоханы. Думае, што яго прыцягнуць да адказнасці за гэтыя смерці ".
  
  “Я не разумею, якім чынам. Ён не ўдзельнічаў у набыцці або распаўсюдзе вакцын. Проста рабіў уколы ў зброі ".
  
  "Хіба ты не казаў мне, што студэнты-медыкі рабілі вялікую частку ін'екцый?" Спытаў Джымі.
  
  Джорджыя кіўнула. “Дакладна. Я спадзявалася ўзяць у іх інтэрв'ю разам з людзьмі, якім у той дзень зрабілі прышчэпку. Але цяпер..." яна паціснула плячыма. "... Я не ведаю".
  
  "Можа быць, у яго ёсць нейкая адказнасць, у залежнасці ад таго, хто праводзіць ўколы", - сказаў Джымі.
  
  “Добрае заўвагу. Я павінен высветліць".
  
  Джымі пацёр вялікім пальцам тыльны бок яе далоні. “ Такім чынам, які твой наступны крок?
  
  Джорджыі падабалася, калі ён вось так дакранаўся да яе. - Пара праверыць “Джэферсан Медыкал". Высветліць, адкуль узялася гэтая партыя вакцын, што з ёй здарылася і калі. Яна ўздыхнула. "Калі змагу". Яна падняла вочы.
  
  “ Табе ўсё яшчэ патрэбна мая дапамога?
  
  Яна пахітала галавой. “Я думаю, ты меў рацыю. Сапраўды буйная фармацэўтычная кампанія не стане мець зносіны з мясцовымі праваахоўнымі органамі. Нават о'мэлли, магчыма, прыйдзецца нялёгка. А што тычыцца прыватнага дэтэктыва, то забудзьцеся пра гэта.
  
  Ён адпусціў яе руку. Яна переплела пальцы. “Я мяркую, што грамадскае ахову здароўя Ілінойса, магчыма, нават CDC або FDA, ужо маюць з імі справа. Кампанія, верагодна, шчыльна зачыніліся. Ні з кім не размаўляючы. Яна расцепила пальцы і пастукала імі па стале. “Наколькі я разумею, у мяне ёсць два варыянту. Першае: я атрымаю прививочную картку Эмілі — гэта цётка Сьюзен — у якой будзе паказаны нумар партыі, затым пайду на адзін з заводаў і поболтаюсь паблізу. Знайдзі бар, у якім тусуюцца грузчыкі, і кіроўцы. Паглядзім, што я змагу з іх выцягнуць."
  
  "Што можа быць небяспечна", - сказаў Джымі.
  
  "Адпавядае тэрыторыі".
  
  "Які другі варыянт?"
  
  Яна паморшчылася. “ Мне б не хацелася гэтага рабіць, але я магла б патэлефанаваць Лежену.
  
  “ Хлопец з ФБР, якога вы з Элі ведаеце.
  
  “Так. Яго інфармацыя заўсёды добрая. Але гэта адкрывае магчымасці, якія я не ўпэўнены, што хачу разглядаць ".
  
  "Ён бы ўзяўся за гэтую справу".
  
  Яна кіўнула.
  
  Джымі нахмурыў бровы. “ Ты ведаеш, што я на тваім баку, дзетка, але гэта не такая ўжо дрэнная ідэя. Гэта ў значнай ступені гарантавала б адказы на пытанні Эвелін. І яму можа спатрэбіцца твая дапамога.
  
  "Я патрэбна Бюро?" Яна на імгненне змоўкла. “Я так не думаю. Але я падумаю пра гэта, добра?"
  
  Ён ухмыльнуўся. “ Я думаў, ты ніколі не спытаеш.
  
  Яна не паспела сказаць яму, што бачыла Мэтта за ланчам.
  
  
  
  Джорджыя чысціла зубы некалькі хвілін праз, калі зазваніў яе мабільны. Яна вярнулася ў гасціную і дастала яго з сумкі. З зубной шчоткай ў адной руцэ і тэлефонам у іншы яна забылася паглядзець на вызначальнік нумара. "Дэвіс".
  
  “Прывітанне, Персік. Як справы?"
  
  “ О, прывітанне, Джобет. Яна прыўзняла бровы, каб Джымі ўбачыў, што яна не ў настроі размаўляць з маці. “ Выдатна. А як наконт цябе? Джорджыя пачала павольна хадзіць па пакоі.
  
  “Добра. Добра. Я проста падумаў... Джобет зрабіў паўзу.
  
  "Так?"
  
  “Я проста падумала, што з набліжэннем вясны і лепшай надвор'я, можа быць, мы маглі б здзейсніць невялікае падарожжа. Адпачынак". Здавалася, яна зрабіла націск на гэтым слове.
  
  Джорджыя спынілася і павярнулася да Джымі. “ У адпачынак? Цяпер? Яна ўзняла вольную далонь, каб Джымі мог бачыць, і нахмурылася. “ Я не разумею.
  
  “Я думаў пра гэта некаторы час, мілая. Я падумаў, можа быць, ты, Ванна, Чарлі і я маглі б з'ехаць на пару тыдняў. Мы маглі б адправіцца на поўдзень, дзе ўжо цёпла, або на поўнач — я ніколі не быў у Канадзе - ці" можа быць—
  
  Джорджыя перапыніла яе. “ Што адбываецца, Джобет? Ты тут усяго некалькі месяцаў. Чаму ты хочаш з'ехаць куды-то яшчэ?
  
  “Ну, на самай справе, я падумаў, што гэта быў бы спосаб зблізіць нас. Ведаеш, правесці трохі часу разам. Я ведаю, у цябе ўсё яшчэ ёсць пытанні пра мяне, мілая. Ванна таксама. І ў мяне ёсць да цябе пытанні, таму я хацела... Яе голас заціх.
  
  "Я табе не веру", сказала Джорджыя.
  
  “ Што ты маеш на ўвазе? Джобет здавалася абражанай. “ Я люблю вас абодвух. Я хачу быць тваёй маці.
  
  “ Занадта позна для гэтага. Па крайняй меры, для мяне. "Голас Джорджыі стаў халодным. “ Што я павінна сказаць Джымі? Што мая маці хоча адправіцца ў падарожжа, каб мы маглі зблізіцца? Хіба мы не спрабуем зрабіць гэта цяпер? Што ён збіраецца рабіць, пакуль мы матаемся па краіне?"
  
  “ Чаму б яму не пайсці? - Спытала Джобет. “ Гэта было б цудоўна. Ты ведаеш, як я люблю і паважаю...
  
  “Джобет, паслухай. У цябе няма вопыту паездак у 'адпачынак'. У цябе ёсць гэтая звычка выходзіць папаліць і не вяртацца гадамі. Адкуль нам ведаць, што ты вытрымаеш? Што адбываецца на самай справе?"
  
  Джобет памаўчаў. Затым: “Джорджыя, я цяпер іншы. Я сталею. Я спадзяваўся, што ты гэта ўбачыш, але, думаю, на гэта спатрэбіцца час. Я гатовы чакаць. Я ведаю, што я зрабіў табе, і не думаю, што калі-небудзь змагу загладзіць сваю віну. Але я правяду астатак свайго жыцця, спрабуючы. "
  
  Джорджыя не ведала, што адказаць, таму прамаўчала. Пасля доўгага маўчання яна нарэшце сказала: “Што ж, дазвольце мне пагаварыць з усімі і даведацца, што яны думаюць. Я вам ператэлефаную".
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 10
  
  На наступную раніцу Джорджыя патэлефанавала Эвелін, каб папрасіць картку прышчэпкі для сваёй сястры Эмілі. Эвелін, як і чакала Джорджыя, была настолькі паваротліва, што ўжо атрымала яе і скінула нумары партыі.
  
  "І ў картцы дакладна пазначана, што вытворца - "Джэферсан Медыкал"?
  
  "Мае значэнне", - сказала Эвелін. “Як справы? Ты ўжо што-небудзь высветліў?"
  
  "Не зусім", - сказала Джорджыя. “Але я запускаю шчупальцы. Хутка што-небудзь павінна выявіцца".
  
  “Падобна на майго нябожчыка мужа. Вялікі нахлыстовик. Заўсёды хваліўся шырокай сеткай, якую ён закінуў". Эвелін ўсміхнулася. “Але ён ніколі не вяртаўся дадому з вялікім запасам. Я думаю, што гэтыя паездкі былі проста падставай, каб напіцца з яго прыяцелямі ".
  
  “Не хвалюйся. Я не п'ю і не отличу адзін канец вуды ад іншага".
  
  “ Я не хвалююся. Элі распавяла мне пра цябе.
  
  Джорджыя ўсміхнулася. Гэтай раніцай голас Эвелін гучаў цяпло і прызямлёна, што моцна адрознівалася ад яе чапурыстай паставы пры іх першай сустрэчы. Можа быць, ёй проста трэба было прывыкнуць да каго-то, перш чым яна праявіць сваё злое пачуццё гумару.
  
  Павесіўшы трубку, Джорджыя прымусіла сябе правесці сякія-такія даследаванні. Чатыры ці пяць кампаній выраблялі вакцыны ў ЗША, і былі іншыя вытворцы ў іншых краінах. Як усе яны маглі запэўніць грамадскасць у тым, што працэс вырабу вакцыны не быў дзе-то забруджаны? Веданне таго, як выраблялася і размяркоўвалася вакцына, магло б даць ёй ключ да разгадкі.
  
  Сусветная арганізацыя аховы здароўя заявіла, што пасля таго, як вакцына была адобрана, антыген - актыўная частка вакцыны - быў аб'яднаны з іншымі інгрэдыентамі і павялічаны ў памерах. СААЗ паклапацілася згадаць, што падчас вытворчасці праводзіліся дбайныя праверкі якасці і бяспекі, але не згадала ніякіх канкрэтных тэстаў. Гэта было важна? Ці іх было занадта шмат, каб апісваць?
  
  Яна копнула глыбей і выявіла, што кожны з інгрэдыентаў, дададзеных у вакцыну, служыў пэўнай мэты і што кожны элемент быў пратэставаны на бяспеку. Гэтыя інгрэдыенты ўключалі кансерванты; стабілізатары; павярхоўна-актыўныя рэчывы, якія ўтрымлівалі ўсе інгрэдыенты змяшанымі разам; і рэшткі, якія ўтрымлівалі мікраэлементы неактыўных элементаў вакцыны. Затым дадаваліся растваральнікі, у асноўным стэрыльная вада, каб пераканацца, што вакцына мае правільную канцэнтрацыю, а таксама нешта, званае адъювантом, які, як меркавалася, паляпшаў імунны адказ на вакцыну. Гэтыя дапаможныя рэчывы, як правіла, прадстаўлялі сабой невялікая колькасць соляў алюмінія, якія людзі рэгулярна ядуць і п'юць.
  
  Джорджыя адкінулася на спінку крэсла і зрабіла глыбокі ўдых. Зыходзячы з інгрэдыентаў, мы выявілі пяць магчымых выпадкаў, калі заражаныя інгрэдыенты маглі паўплываць на вакцыну. Не лічачы шклянога флакона або вечка, якой ён быў закупорен.
  
  Яна вярнулася да свайго першапачатковага пытанні. Як вытворцы маглі запэўніць грамадскасць у тым, што вакцына і ўсе дадаткі да яе былі некранутымі? Як інспектары па кантролі якасці маглі паручыцца за кожны інгрэдыент на кожным прадпрыемстве кожнай кампаніі, калі прадпрыемствы былі раскіданыя па ўсім свеце?
  
  Адказ заключаўся ў тым, што яны не маглі. Наколькі яна магла судзіць, расследаванне прычыны неспрыяльнай рэакцыі было падобна на пошукі залатой рыбкі ў акіяне. Следчым давялося б правяраць, хто вырабіў кожны інгрэдыент, і тэставаць яго. І ў каго было на гэта час або рэсурсы, калі людзі паміралі кожны дзень?
  
  Яна чытала далей. Усе надавалі вялікае значэнне астуджэнні вакцыны і да таго, як яна перавозілася па паветры або на грузавіку, спакаваная ў сухі лёд або ў рэфрыжэратарных адсеках, прычым кожная партыя была абсталявана прыладай GPS Bluetooth для кантролю тэмпературы. Меркавалася, што гэта будзе пераканаць грамадскасць у тым, што вакцыны былі такімі ж чыстымі, якімі яны былі ў той момант, калі сышлі з канвеера. Але калі вакцына ўжо была дэфектнай, якое гэта мела значэнне? Што, калі б хто-то ўводзіў вакцыну і ўставіў брудны шпрыц ў флакон? Людзі маглі захварэць. Або памерці. Гэта была праца не для пачаткоўцаў. Джорджыя пацерла віскі. Прыйшоў час зрабіць перапынак.
  
  Яна накінула талстоўку, схапіла ключы і выйшла на прабежку.
  
  
  
  Дваццаць хвілін праз яна вярнулася да свайго кампутара. Ёй трэба было праверыць яшчэ адну рэч. Што адбывалася, калі вытворцы выяўлялі пабочныя рэакцыі або атрымлівалі апавяшчэння пра іх? Відавочна, медыцынскія работнікі павінны былі паведамляць аб інцыдэнтах ў VAERS, Сістэму справаздачнасці аб пабочных эфектах вакцыны. Пра іх паведамлялася ў Інтэрнэце, і калі ў ўрада, у прыватнасці ў FDA або CDC, якія сумесна кіравалі базай дадзеных, узнікалі пытанні, яны звязваліся з тым, хто паведаміў пра інцыдэнт, каб атрымаць дадатковую інфармацыю.
  
  Але што, калі аб сітуацыі не паведамлялі? Ці былі пакарання за непрадстаўленне паведамленняў? Тое, што яна прачытала далей, пацвердзіў гэтыя асцярогі. VAERS у першую чаргу прызначаўся для маніторынгу неспрыяльных падзей для здароўя. Згодна з правіламі VAERS, медыцынскія работнікі, выкарыстоўваючы сваё клінічнае меркаваньне, могуць вырашыць, ці паведамляць аб медычнай памылцы.
  
  Джорджыя ўстала і прайшлася па пакоі. Яна знайшла выкрут-22. Уся праграма VAERS была лухтой сабачай. Яна пачала разумець, чаму анты-ваксеры так гучна заяўлялі аб бяспецы вакцыны. Яна магла зразумець лекара або медыцынскага работніка, які вырашыў не паведамляць аб адной пабочнай рэакцыі. Але тут былі тры смяротных выпадку, магчыма, выкліканых вакцынай. Несумненна, доктар Блэкстоун ці хто-небудзь з яго людзей павінны былі паведаміць аб выпадках. Не так?
  
  Нягледзячы на стомленасць, Джорджыя адчувала сябе пераможцай. З-за яе дыслексіі ёй спатрэбілася ўсю раніцу, каб разабрацца ў інфармацыі. Але цяпер яна ведала свой наступны крок.
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 11
  
  Джорджыя зрабіла яшчэ адзін перапынак і паехала ў спартзалу, дзе займалася з тых часоў, як стала паліцыянтам. Яна прыпаркавалася на Кларк-стрыт у Андерсонвилле, спакойным, але квітнее раёне на поўначы Чыкага. Хоць першапачаткова гэта быў шведскі раён, зараз тут працуюць дзесяткі этнічных рэстаранаў, дзе падаюць усё - ад шведскіх фрыкадэлек да блізкаўсходніх кебабов. Тут таксама быў яе любімы кніжны магазін у Чыкага, дзе яна часта купляла падарункі.
  
  Трэнажорная зала займаў трэці паверх радавога дома дзевятнаццатага стагоддзя. Яркія лямпы дзённага святла пранікалі скрозь запацелыя ад пара вокны, асвятляючы ўсіх, хто круціў жалеза або працаваў на трэнажорах. Ад ўстановы зыходзіў агідны пах спартзалы, і ніхто не апранаўся ў модныя ўборы, якія жанчыны Паўночнага Ўзбярэжжа апраналі на трэніроўку. Фактычна, яна звычайна была там адзінай жанчынай. Ўстанова была закрытая на большую частку каранціну, але нядаўна адкрылася зноў. Джорджыя весела вітала пастаянных наведвальнікаў, якія стаялі на тых жа месцах, працуючы па тым жа схемах, што і да закрыцця ўстановы.
  
  Яна разагрэлася, зрабіўшы некалькі кардиотренировок, затым патрэніраваліся з абцяжарваннямі. Трыццаць хвілін праз яна выйшла на баксёрскі рынг у задняй частцы спартзалы. Яна зашнуровалась, затым правяла два раўнда на баксёрскай грушы, чакаючы, з'явіцца яе назіральнік, які таксама быў трэнерам па боксе. Сутулы сівавалосы мужчына, падобны на Берджесс Мэрэд, ён раіў ёй пазіраваць ў ценявым боксе перад люстэркам. Засяродзься на працы ног. Яе верхні выраз. Яе крук-лапата. Крук папярок. Крок, слізгаценне, ўкол. Крок, слізгаценне, удар. “І не забывай апускацца, калі скользишь, і разгойдвацца, калі нерухомы. І — аб— не забывай заўсёды заставацца расслабленым", - весела дадаваў ён. Джорджыя проклинала яго напаўголасу.
  
  Яго там не было, але малады чарнаскуры хлопец захацеў правесці спарынг. Яна пагадзілася, і ёй надралі задніцу ў двух раўндах. Калі яна, нарэшце, здалася, яна ўдарыла яго кулаком у пальчатцы.
  
  “ Выдатная праца, прыяцель.
  
  Ён выглядаў ганарлівым, але здушыў ўсмешку.
  
  "Усё ў парадку", - сказала яна. “Я ніколі не дабяруся нават да андеркарта. Ты, з другога боку..."
  
  Затым ён усміхнуўся. "Прывітанне, лэдзі ў любы час", - адказаў ён. "Я тут амаль кожны дзень з тых часоў, як яны зноў адкрыліся".
  
  Яна ўзяла на абед сэндвіч з кебабом ў рэстаране міжземнаморскай кухні праз дарогу, паклала яго сабе на калені разгорнутым і паехала назад у Эванстон, праглынаючы па кавалачку за раз. Ён знік да таго, як яна прыпаркавала машыну. У яе было каля двух гадзін да таго, як трэба было заехаць за Саван. Дастаткова часу для пары званкоў.
  
  Яна паглядзела на нумар і набрала нумар. Трубку знялі адразу ж.
  
  “Што цяпер? Мы толькі што адправілі факс", - сказаў раздражнёны мужчынскі голас.
  
  "Гэта кантроль якасці для Jefferson Medical?"
  
  "О, прабачце". Раздражненне ў голасе знікла. “Ага. Риггинс слухае".
  
  “Алё. Я тэлефаную з ВЕРСА. Мяне завуць Джэкі Холлаб".
  
  “Хто? Дзе?"
  
  “Вы ведаеце сістэму справаздачнасці аб пабочных рэакцыях на вакцыну. FDA? CDC?
  
  “Так, так. Цяжка трымаць іх усё ў парадку".
  
  Але гэта твая праца, падумала Джорджыя. "Я тэлефаную з нагоды паведамленні аб двух неспрыяльных рэакцыях на вакцыну супраць Covid ў прыгарадзе Чыкага ..." Яна зрабіла паўзу і шчоўкнула некалькімі клавішамі на сваім ноўтбуку. - ... прыкладна тыдзень таму ў Нортглене. Лекарам, вводившим вакцыну, быў Блэкстоун. Рычард Блэкстоун.
  
  "Дай-ка я праверу". Рушыла ўслед доўгая паўза. Затым ён сказаў: "Ты ўпэўнены, што гэта быў Джэферсан?"
  
  “ Так тут напісана. Лот 78440-Y.
  
  Яна пачула, як ён уздыхнуў. “ Добра. Пачакай. "Голас яго гучаў неахвотна. Пасля яшчэ адной доўгай паўзы ён сказаў: “ Я нічога не бачу. Па крайняй меры, не з майго боку.
  
  “ Праўда? Тут сказана, што яно было адпраўлена вам... гм...... 11 сакавіка.
  
  “ Тут нічога няма. Па крайняй меры, у Кентукі.
  
  "Хіба гэта не карпаратыўны кантроль якасці?"
  
  “У нас няма карпаратыўнай сістэмы. Усе заснавана на заводзе".
  
  “Зразумела. Такім чынам, яны перавялі мяне да вас".
  
  "Ага". Яшчэ адна паўза. “Вы сказалі лот 78440-Y, праўда? Гэта магло быць з нашага прадпрыемства ў Каламазу. Справаздачы запаўняюцца ў адпаведнасці з іх месцазнаходжаннем. Паспрабуйце там ".
  
  "Вы можаце даць мне гэты нумар?"
  
  Ён выкаціў нумар.
  
  “ Адзіныя заводы, на якіх вы робіце вакцыну, знаходзяцца тут і ў Каламазу, праўда?
  
  "Правільна".
  
  “Дзякуй. Вы былі вельмі карысныя".
  
  Яна пастукала пальцамі па свайму ноўтбука. Калі яна патэлефанавала па карпаратыўным нумары ў Jefferson Medical quality control, яе перавялі на завод у Кентукі. Азначала гэта, што ў іх не было супрацоўніка па карпаратыўным кантролі якасці? Або ў чалавека, які адказвае за бяспеку, была адна з тых незразумелых пасад, з-за якіх вы не маглі зразумець, чым ён займаецца? Яна перастала стукаць. Гэта не мела значэння. Яна аддавала перавагу размаўляць з людзьмі тварам да твару. Звычайна яны былі менш замкнёнымі. З меншай колькасцю фірменных выразаў. Плюс, яна магла чытаць мову цела і магла сказаць, калі хто-то ўхіляўся ад адказу. Ці хлусіў.
  
  Яна праверыла ў Інтэрнэце. Каламазу знаходзіўся ўсяго ў двух гадзінах язды ад Чыкага.
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 12
  
  Eden
  
  Ідэн дачакалася раніцы пасля таго, як Портер пераначаваў у яе, каб ажыццявіць свой план. Яна прыгатавала дзецям блінцы з беконам. Магчыма, гэта апошняе паўнавартаснае страва, якое яе дзеці елі якое-то час. Гэтай думкі было дастаткова, каб на яе вочы навярнуліся слёзы.
  
  "Што здарылася, мама?" Спытала Тейган. Як звычайна, ён быў адзіным, хто заўважыў.
  
  “ Нічога, мілая. Я думаў аб гісторыі, якую калі-то прачытаў. У яе быў сумны канец.
  
  Ён устаў і падышоў да сваёй маме, каб абняць яе. Гэты просты акт любові прымусіў Ідэн ледзь не перадумаць. Яна магла выжыць, ці не так? Нават калі Портер быў побач, у яе была Тиган. З усіх траіх Тейган, яе выдатны хлопчык, будзе пакутаваць ад думкі, што яна кінула яго. Пакінула яго на разарванне ваўкам. Яна не турбавалася пра Сарыі. Яна была ўлюбёнкай свайго бацькі, і з ёй усё будзе ў парадку. Можа быць, Пекла, першая жонка Портера, дапаможа. Магчыма, яна нават усынавіць Элайджу, па меншай меры часова.
  
  Яна змахнула слёзы, прывяла сябе ў парадак і, як звычайна, праводзіла дзяцей у школу. Снег нарэшце-то растаў, утварыўшы няроўныя, у плямах бруду, шэрыя кучы. Гэта была жудасная частка зімы, падумала яна. Апошні ўздых перад надыходам вясны. Яна не магла прыйсці занадта рана. Яна моцна абняла кожнага з дзяцей, калі яны прыйшлі ў школу.
  
  Толькі Сарыя скардзілася. "Мама, я не магу дыхаць!"
  
  Портер ўсё яшчэ хроп, калі яна вярнулася. Яна сабрала дарожную сумку; яна пачула пра іх у "Ую", калі улучила некалькі хвілін, каб паглядзець. Гэта быў невялікі чамадан або заплечнік, які жанчыны трымалі ў куце свайго шафы, напоўнены прадметамі першай неабходнасці на два-тры дні ў бегах. Дзве ночы назад яна ўзяла адзін з старых дзіцячых заплечнікаў і напоўніла яго туалетнымі прыладамі, зменай адзення, начной кашуляй і запасной парай тэнісных туфляў.
  
  Яна з сумам паглядзела на чорны "Форд рейнджровер" Портера, які стаяў перад іх домам. Магчыма, гэта дазволіць ёй з'ехаць хутчэй, але як толькі копы абвесцяць у вышук скрадзены пікап, яна стане законнай здабычай. Яна праціснулася паўз яго.
  
  Яны жылі ў лесе недалёка ад Наву. Ідэн вырашыла паехаць у Чыкага, дзе яны з Тоні правялі цудоўныя выходныя шмат гадоў таму. Пасля гэтага яна магла перавесціся практычна куды заўгодна. Самым танным і хуткім спосабам дабрацца да Чыкага было на цягніку з Форта Мэдысан, штат Аёва, які знаходзіўся ў адзінаццаці мілях на поўнач ад Наву. Калі б яна была ў стане падтрымліваць хуткасць у тры мілі ў гадзіну, то змагла б дабрацца да Форта Мэдысан да поўдня.
  
  Праблема заключалася ў тым, што хадзіў толькі адзін цягнік у дзень, і ён адпраўляўся ў сярэдзіне раніцы. Каб дабрацца туды, ёй трэба было дабірацца да Форт-Мэдысан аўтастопам. Але аўтастоп ўяўляў сабой яшчэ адну праблему. Ніколі не ведаеш, хто ехаў на поўнач па шашы 96. Што, калі гэта быў хто-то з царквы? Слых аб тым, што яна збегла, дойдзе да Портер на працягу гадзіны. Ёй давядзецца быць асцярожнай.
  
  Яна спынілася каля аднаго з двух банкаматаў у Наву і зняла дзвесце даляраў. Гэта ўсё, што яна магла зняць, не падняўшы трывогу. Менавіта гэтую суму яна выдаткоўвала на прадукты і дзяцей кожны тыдзень. Яна сабрала свае доўгія светлыя валасы і заправіць іх пад бейсболку. На ёй не было поношенного чырвонага зімовага паліто Northface. Занадта вядомая. Замест гэтага яна накінула цёмна-сіні бушлат, які купіла ў краме Арміі выратавання за пяць даляраў, і паспадзявалася, што надвор'е будзе добрай. Быў амаль красавіка.
  
  Яна прабыла ў дарозе ўсяго каля гадзіны, імкнучыся пазбягаць праязджаюць машын — калі толькі ў іх не было нумарных знакаў іншага штата, - калі неба, якое было шчыльным і шэрым, разверзлось, і моцны, халодны дождж раптоўна абрынуўся на зямлю. Яна ў роспачы сціснула вусны. Яна не магла ісці пад такім дажджом. Яна ўжо замерзла, і яе паліто пахла мокрай поўсцю.
  
  Агледзеўшыся, яна заўважыла сабаку, скачучую да яе. У асноўным нямецкая аўчарка, яна выглядала такой жа мокрай і патрапанай, якой яна сябе адчувала. Яна паняцця не мела, згубіўся ён або быў проста бяздомным, але, наблізіўшыся, ён перайшоў на рысь і пачаў віляць хвастом. Яна зразумела, што ён быў худым, адны косці і поўсць. Павінна быць, бяздомны. Ён спыніўся ля яе ног і ўтаропіўся на яе вялікімі карымі вільготнымі вачыма, усё яшчэ віляючы хвастом.
  
  Нягледзячы на тое, што Ідэн прамокла і замерзла, яна не змагла выстаяць. Яна любіла сабак. Яна зняла са спіны заплечнік і палезла ў яго за бутэрбродам з арахісавае масла і джэмам, які прыгатавала на абед. Яна выцягнула пластыкавы пакет, адарвала палову бутэрброда і прысела на кукішкі з бутэрбродам у руцэ. Сабака падышла і ўзяла яго амаль вытанчана, перш чым пражаваць і праглынуць за адзін укус.
  
  Ідэн ўсміхнулася і працягнула руку, каб пагладзіць яго. Ён падпарадкаваўся і апусціў галаву. Яе ўсмешка згасла, а вочы напоўніліся слязьмі. Ні ў каго з іх больш не было месца, якое можна было б назваць домам. Яна хацела б узяць яго з сабой. Разам яны знайшлі б ідэальны дом.
  
  Але не сёння.
  
  “ Кыш. Ідзі знайдзі сабе сухое мястэчка, добра? Яна ўстала, імкнучыся не заплакаць. Сабака, здавалася, зразумела. Ён адышоў ад яе, спыніўся, каб павярнуцца і кінуць апошні погляд, затым пабег праз поле.
  
  Ідэн таксама павярнулася. Яна была пасярод пустой фермы без якіх-небудзь прыкмет хованкі, нават без полуразвалившегося хлява. Нягледзячы на сваю рашучасць не рабіць гэтага, яна выцерла слязу, хоць, улічваючы ўвесь гэты дождж, якое гэта мела значэнне?
  
  Праз дзесяць хвілін пад'ехаў нумар з Мінесоты — яна даведалася сіні і белы колеру. Яна паказала вялікі палец. Машына, четырехдверный седан, запаволіла ход.
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 13
  
  У той жа дзень Джорджыя патэлефанавала Элі Форман. Яна абдумвала ідэю, але не была ўпэўненая, што зможа яе рэалізаваць. У Элі магло быць сваё меркаванне.
  
  “Прывітанне, Элі. Джорджыя слухае".
  
  Грузія. Як прыемна чуць цябе. Ёсць што-небудзь новае пра смерць цёткі Сьюзен?"
  
  Джорджыя на імгненне заколебалась. "Гэта складана". Яна працягнула. "Чым больш я пазнаю, тым больш у мяне ўзнікае пытанняў".
  
  “ Ёсць што-небудзь, на што я мог бы адказаць?
  
  "У цябе ёсць хвілінка?"
  
  "Вядома".
  
  “Такім чынам, вось у чым справа. Аказваецца, вакцына супраць Covid значна больш — гм— я думаю, гэта слова "далікатнае", чым я сабе ўяўляў. Любое адхіленне ў спосабе яго вытворчасці, распаўсюджвання або ўвядзення можа прывесці да яго забруджвання ".
  
  "Напрыклад..."
  
  “Ну, вы чулі, што яго трэба адпраўляць замарожаным. Pfizer пастаўляе пры тэмпературы каля дваццаці градусаў ніжэй за нуль. Тэмпература Moderna крыху ніжэй, але ўсё яшчэ на два-тры градусы ніжэй. У большасці кардонных каробак ёсць такія Bluetooth-маніторы, якія вымяраюць тэмпературу, і калі яна падымаецца занадта моцна — я не ведаю, колькі на самай справе градусаў, — ім даводзіцца выкідваць усё гэта ".
  
  “Колькі флаконаў ў партыі? Вы чуеце, як яны кажуць аб дозах, але не пра флаконах".
  
  “Гэта праўда. І гэта дзіўна. Нумары партый не заўсёды даступныя. Але я сёе-тое чытаў, дзе гаварылася аб неабходнасці знішчыць цэлую партыю з амаль 350 000 флаконаў, так што я мяркую, што іх колькасць можа дасягаць паўмільёна флаконаў ".
  
  “ Гэта не арахіс.
  
  “ Дакладна. Некаторыя флаконы даводзіцца выкідваць, таму што яны недастаткова халодныя. Іншыя разбіваюцца або працякаюць пры транспартоўцы. Трэція - таму, што вытворцы запознена выяўляюць, што які-небудзь элемент, які яны дадалі ў вакцыну, быў недастаткова стэрыльным або чыстым ".
  
  "Дык ты хочаш сказаць, што..."
  
  “Існуе дохрена прычын, па якіх у каго-то можа паўстаць неспрыяльная рэакцыя на вакцыну. Вядома, гэта можа быць з-за імуннай сістэмы або алергіі, але гэта таксама можа быць з-за праблем, якія я толькі што патлумачыў. У выніку, у выпадку з сястрой Эвелін мы шукаем іголку ў стозе сена ".
  
  “ Зразумеў. Калі гэта ўсё — а я мяркую, што так яно і ёсць, - цябе трэба сказаць маці Сьюзен.
  
  “Я так і зраблю. Але ёсць адна рэч, якая мяне турбуе".
  
  "Што гэта?" - спытаў я.
  
  “ Магчыма, я хапаюся за саломінку, разумееш? І я не хачу, каб яна падумала, што я проста спрабую павялічыць свой ганарар, але...
  
  “ Я ручаюся за цябе, ты ж ведаеш.
  
  “ Справа не ў гэтым. Усе праблемы, звязаныя з забруджваннем, або паломкай, або чым бы гэта ні было, звычайна ўзнікаюць з сотнямі, калі не тысячамі флаконаў на ўчастку. Мы маем справу з трыма флаконамі. На самай справе, з трыма дозамі ў двух розных флаконах."
  
  "Што незвычайна?"
  
  “Чорт вазьмі, мая мама сказала б, што гэта так жа рэдка, як сіські ў быка. Гэта не здаецца лагічным. Калі шкло флакона разбілася пры транспарціроўцы, хіба не павінна быць па меншай меры тузін пабітых флаконаў? Тры дозы ў двух дрэнных флаконах з інтэрвалам у два дні не маюць сэнсу ".
  
  “ Што ты хочаш сказаць, Джорджыя?
  
  “Я хачу, каб даведацца больш аб канкрэтнай партыі, у якой былі гэтыя тры дозы. Як гэта было выраблена, адпраўлена і ўведзена? Напрыклад, ці ведаеце вы, што людзі на месцы павінны разводзіць вакцыну стэрыльнай вадой і набіраць патрэбную колькасць ў шпрыцы? Калі хто-то дапусціць промах і вада апынецца нестэрыльнымі, гэта можа паўплываць на ўсе дозы ў флаконе. Што можа азначаць праблемы з пацыентамі. Але тут гэтага не адбылося. Таму мне трэба высветліць, што ж усё-такі адбылося.
  
  “ Ты пачынаеш казаць як антиваксер, мой сябар.
  
  “Прывітанне. Я ўся на ўзводзе. Нават ўзяла бустер". Джорджыя прачысціла горла. “Але я тэлефаную не таму. Вось у чым справа. Памятаеш, некалькі гадоў таму я выдавала сябе за сацыяльнага работніка і мяне злавілі?"
  
  "О, так". Элі засмяялася. "Гэта быў не твой зорны гадзіну".
  
  “Ты кажаш мне. Ну, партыя, якая прыбыла ў Нортглен, была зроблена ў Каламазу. Я мог бы пад'ехаць туды і заявіць, што я журналіст, пішучы артыкул пра недаацэнены герояў Covid. Вы ведаеце, дальнабойнікі сапраўды невоспетых героі намаганняў па стварэнні вакцын. Яны павінны пераканацца, што вакцына такая жа чыстая, як у дзень яе вытворчасці. І, мяркуючы па тым, што я чытала, па большай частцы так і ёсць. - Яна зрабіла паўзу. “ У любым выпадку, калі я зраблю ўсё правільна, я, магчыма, змагу што-небудзь даведацца аб гэтай канкрэтнай партыі.
  
  "Гучыць разумна".
  
  “Так, за выключэннем таго, што я не журналіст. Калі яны гэта ўбачаць, давер да мяне падарвецца. У вас ёсць якія-небудзь парады? Што мне трэба ведаць? Я думаю, што скажу ім, што пішу — як вы гэта называеце?
  
  "Пластовы кавалачак?"
  
  “Дакладна. Менавіта."
  
  Элі на імгненне змоўкла. “Гэта будзе вярняк для цябе, Джорджыя. Гэта не моцна адрозніваецца ад пытанняў, якія ты задаеш як прыватны дэтэктыў".
  
  "Няўжо?"
  
  “Так, за выключэннем таго, што табе трэба быць цёплым і прыязным. Шмат усміхайся. Пакажы ім, што ты не імкнешся іх займець. Скажы ім, што ты тут, каб напісаць комплиментарную артыкул. Дарэчы, мне падабаецца падача unsung hero . Але не дапытвайце іх. Проста задавайце мяккія пытанні. Яны расчыняцца, як кветкі лотаса ".
  
  “ Квітнеючы лотас?
  
  "Хіба гэта не тыя, якія адкрываюцца ноччу і зноў зачыняюцца на наступную раніцу?"
  
  "Паняцці не маю". Часам Элі прыходзілі ў галаву дзіўныя аналогіі. "Напэўна, я крыху саромеюся зброі".
  
  "Ты хочаш, каб я пайшоў з табой?"
  
  Джорджыя вагалася. “Няма. Але калі ў цябе ёсць нейкія іншыя ўказанні, я ўся ўвага".
  
  Элі засмяялася. “Вядома. Для пачатку вазьмі нататнік і ручку і запішыце ўсё гэта на свой iPhone".
  
  
  
  На наступную раніцу, узброіўшыся версіяй "Журналістыкі 101" Элі, Джорджыя апранула сваю традыцыйную "уніформу". Аднак замест свайго "Глока" яна паклала ў іх стэнаграфічную нататнік, ручку і свой iPhone. Калі пашанцуе, яна дабярэцца да Каламазу да поўдня.
  
  Яна абмінула штаб-кватэру карпарацыі "Джэферсан Медыкал" за межамі Каламазу адразу пасля поўдня. Як і бальніца, дзе працаваў доктар Блэкстоун, бліскучыя белыя будынка Jefferson Medical — іх было два— размешчаных у форме літары L задам наперад - стаялі асабняком на ўчастку пусты прэрыі. Некалькі качак і гусей плавалі вакол штучнага возера насупраць. Ці Было гэта зроблена для таго, каб пераканаць наведвальнікаў у тым, што Jefferson Medical - адзін з добрых хлопцаў? Буйная фармацэўтычная кампанія, якая займаецца паляпшэннем долі людзей, жывёл і нават клімату?
  
  Яна аб'ехала будынак збоку ад літары L і ўбачыла тры пагрузныя пляцоўкі, размешчаныя ўздоўж будынка. Каля докаў было прыпаркавана некалькі паўпрычэпаў, але людзей не было бачна. Яна абышла стаянку, выйшла тым жа шляхам, якім прыйшла, і праз квартал ўбачыла за вуглом аднапавярховы будынак. У акне свяціліся неонавыя шыльды "Бада і Мілера".
  
  Бінга. Яна ўсміхнулася і прыпаркавала сваю "Таёту".
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 14
  
  Унутры карчма нагадвала забягалаўку — любімы бар Джорджыі. Шторы на вокнах приглушали святло, так што немагчыма было вызначыць, які гадзіну. Гэта нагадала ёй карчму побач з офісам UPS ў яе дома. Заканчвалі ці вы змену на могілках або пачыналі рана раніцай, тут заўсёды было адно і тое ж: прыглушанае асвятленне, добра укамплектаваны бар, музычны аўтамат, на жаль, састарэлы, і пара аўтаматаў для гульні ў пінбол ў сцены.
  
  Тут не было мітусні, як у гарадскіх барах. Афіцыянтка падавала ежу ў запачканном фартуху вакол таліі. Кліенты, у асноўным мужчыны, з кароткай стрыжкай, некаторыя з сівізной, з выпуклымі жыватамі і вялікай колькасцю чарнілаў, сядзелі за кубкам піва. Нават Micky's быў на два крокі вышэй гэтага.
  
  Яна накіравалася ў канец бара і заняла месца тварам да дзвярэй, адкуль магла бачыць, хто ўваходзіў і выходзіў. Падышоў бармэн, вусаты хлопец гадоў сарака. Яна замовіла разліванае піва.
  
  "Мы атрымалі Мілера толькі сёння", - сказаў ён.
  
  Яна кіўнула, прагледзела меню і замовіла чизбургер з бульбай фры. Па крайняй меры, яна магла б даць Оуэну параўнальны справаздачу.
  
  Бармэн адышоў на іншы канец стойкі, каб параіцца з двума мужчынамі. Усе трое крадком паглядзелі на Джорджыю. Бармэн паціснуў плячыма. Праз хвіліну ён прынёс ёй піва.
  
  "Можна мне яшчэ вады з лёдам, калі ласка?" Папрасіла яна.
  
  "Адкуль вы?" - запытаўся бармэн.
  
  "Прыгарад Чыкага".
  
  "Далёка адсюль".
  
  “ Усяго два гадзіны.
  
  “ Што прывяло цябе сюды, чыкагская дзяўчынка?
  
  Яна вывучала яго. Ён, відавочна, праводзіў разведку для сваіх прыяцеляў. Яна збіралася распавесці сваю гісторыю. Яна правяла языком па вуснах. "Як цябе клічуць?"
  
  “Холт. Ты?"
  
  Яны з Элі дамовіліся выкарыстоўваць яе сапраўднае імя на выпадак, калі ёй спатрэбіцца прад'явіць пасведчанне асобы. Да таго ж, сказала Элі, гэта павысіць давер да яе. Ёй няма чаго хаваць. "Джорджыя Дэвіс".
  
  “ Ты ў адпачынку? Направляешься ў Дэтройт? Ці ў Канаду?
  
  “ Наогул-то, працую. Я вольны журналіст з Ілінойса і працую над артыкулам пра невоспетых герояў пандэміі. Кіроўцам грузавікоў і людзям, якія сочаць за тым, каб вакцыны дастаўляліся да месца прызначэння ў цэласці і захаванасці. Яна спынілася, каб ацаніць яго рэакцыю. Пакуль усё добра.
  
  Бармэн падняў бровы. “ Для каго вы пішаце?
  
  Разумны пытанне. На шчасце, Элі падказала ёй, што сказаць. Яна дастала картку са сваім імем, электроннай поштай і нумарам тэлефона, якую раздрукавала ўчора ўвечары, і працягнула яму.
  
  “Ну, я свабодны работнік, таму пішу для мноства газет і часопісаў. Гэта для прыгараднага падзелу "Чыкага Трыб'юн". Але калі гэта будзе дастаткова добра, гэта ўвойдзе ў нацыянальнае выданне ". Яна паспрабавала ўсміхнуцца так, каб гэта было адначасова горда і пакорліва. “Я спадзяюся пагаварыць з адным або двума кіроўцамі грузавікоў для Jefferson Medical. Калі б вы падбіралі пару хлопцаў для сумоўя, каго б вы выбралі?" Яна махнула рукой у бок кліентаў.
  
  Холт пацёр вусы, як быццам не ведаў, што сказаць. “ Інтэрв'ю, так? У яго голасе гучала сумнеў.
  
  Джорджыя адчула яго няёмкасць і кіўнула. “Я б хацела пачуць іх гісторыі. Меры засцярогі, якія яны прымаюць, у чым, па іх думку, заключаюцца іх абавязкі, як яны ставяцца да таго, каб дапамагчы выкараніць вірус, і да таго падобнае ".
  
  Холт хмыкнуў. Ён адвярнуўся і вярнуўся з яе вадой. Джорджыя зрабіла вялікі глыток. За ім рушыў услед глыток піва.
  
  "Ну, лэдзі, вы знаходзіцеся не ў тым месцы для гэтага".
  
  “ Што вы маеце на ўвазе? Чаму?
  
  “Таму што большасць тутэйшых дальнабойшчыкаў працуюць альбо ў FedEx, альбо ў UPS. Яны адзіныя перавозчыкі, дапушчаныя да адпраўкі віруса. Ім давялося б атрымаць дазвол ад сваіх працадаўцаў, каб пагутарыць са сродкамі масавай інфармацыі, і я думаю, гэтыя працадаўцы сказалі б "не".
  
  Яна схіліла галаву набок. “ Адкуль ты ведаеш?
  
  Холт паціснуў плячыма. “Прывітанне. Я тут дзесяць гадоў. "Джэферсан Медыкал" мае зносіны са СМІ толькі тады, калі ім ёсць што сказаць, і прама зараз яны моляцца, каб вакцыны спрацавалі. Я чакаю, што UPS і FedEx прытрымліваюцца такой жа палітыкі ".
  
  "Гэта значыць, вы хочаце сказаць, што ніхто не збіраецца размаўляць са мной пад запіс?"
  
  "Прыкладна ў гэтым уся справа".
  
  Надзея Джорджыі сдулась, як праколатыя паветраны шарык. Няўжо яна прарабіла ўвесь гэты шлях дзеля лайдака? Яна павінна была ведаць, што вакцыны распаўсюджваюць толькі вялікія хлопцы. Чаму яна не натыкнулася на гэта ў сваім даследаванні? Нядзіўна, што ўстанова нагадала ёй бар UPS дома. Наведвальнікі былі з UPS.
  
  "І вы таксама сцвярджаеце, што Jefferson Medical пастаўляе не тыя самыя вакцыны, якія вырабляе?"
  
  “Менавіта гэта я і кажу. Вакцына занадта важная. Вядома, Джэферсан фліт дастаўляе іншыя лекі".
  
  Ён пільна паглядзеў на яе. Яна не ўбачыла ў яго вачах ні спагады, ні злосці. “ Я прыгатую твой бургер.
  
  "Дзякуй".
  
  Але замест таго, каб накіравацца на кухню услед за ёй, ён вярнуўся да сваіх прыяцелям і паказаў ім яе візітоўку. Яны прагледзелі яе і яшчэ раз крадком паглядзелі на яе. Яны не маглі быць больш відавочнымі.
  
  Холт, шоргаючы, вярнуўся. “ Я ж казаў. - Ён падняў далоні. “ Адзін з гэтых хлопцаў з FedEx. Ім не дазваляецца размаўляць з рэпарцёрамі.
  
  "А што наконт іншага хлопца?"
  
  "Ён з "Джэферсан Медыкал", але ён скажа вам тое ж самае".
  
  Джорджыя зрабіла глыток вады. “ Не маглі б вы перадаць яму, што я радая пагаварыць з яго кіраўніком і працаваць праз яго? Яна азірнулася. Яны назіралі за ёй. "О, чорт, я сам ім скажу".
  
  Яна саслізнула з крэсла, узяла шклянку з вадой і падышла. "Прывітанне," сказала яна з усмешкай, стараючыся, каб гэта не прагучала занадта уладна. Можа быць, нават крыху сарамліва. "Хто з вас працуе ў FedEx?"
  
  Мужчына з коратка падстрыжанымі сівымі валасамі рэзка ўскінуў галаву. "Гэта, павінна быць, я".
  
  “ Холт сказаў мне, што табе забаронена размаўляць з рэпарцёрамі. Я разумею. Гэта вельмі дрэнна. "Яна павярнулася да іншага мужчыну, лысаму з вялікім жыватом. Верагодна, хлопец, здольны за адзін прысест перакуліць ўпакоўку піва з шасці бляшанак. - Вы водзіце машыну ў "Джэферсан Медыкал"?
  
  Пузаты кіўнуў. “ Не маглі б вы ўявіць мяне свайму начальніку? Можа быць, ён дазволіць мне задаць вам некалькі пытанняў.
  
  "Я не маю ніякага дачынення да Covid".
  
  "Аб". Джорджыя ўсміхнулася. Яе не хвалявала Пузаты, але кіраўнік, верагодна, мог бы адказаць на некалькі пытанняў, напрыклад, каму тэлефанаваць у UPS або FedEx. Магчыма, нават на некалькі пытанняў аб тым, як працуе распаўсюджванне вакцыны.
  
  Двое мужчын абмяняліся поглядамі. "Я не ведаю", - сказаў Пузаты. "У любым выпадку, гэта яна", - прабурчаў ён.
  
  Пузатиков мог абураць той факт, што іх начальнікам была жанчына, але для Джорджыі гэта магло быць і да лепшага. Жанчыны-кіраўнікі маглі б стаць карыснымі саюзнікамі. Яна магла разыграць карту "працуе жанчыны", каб атрымаць інфармацыю, якую яна не абавязкова атрымала б ад мужчыны. Яна магла нязмушана завязаць размову, распавёўшы аб звышурочнай працы і пра тое, як цяжка сумяшчаць працу з сям'ёй. З іншага боку, некаторыя жанчыны могуць быць няўпэўненыя ва ўласным прасоўванні па карпаратыўнай лесвіцы і раўнаваць да каго-небудзь або чаго-небудзь, што можа падарваць іх кар'еру. Ёй давядзецца скарыстацца гэтым шанцам.
  
  Яна зрабіла яшчэ глыток вады. "Калі б ты мог дапамагчы звесці мяне з ёй, гэта было б цудоўна". Яна ўсміхнулася, спадзеючыся, што выглядае адпаведна ўдзячнай. “Тады, можа быць, я магла б пагаварыць канкрэтна з табой. Гэта значыць, калі ты захочаш.
  
  Выраз твару Пузатика сведчыла аб тым, што ён не цалкам згодны. Ёй трэба было прыцягнуць яго на свой бок. Яна прыкусіла губу, затым сказала: “Я магла б задаць вам пытанні загадзя, каб вы дакладна ведалі, да чаго я хілю. Вы нават можаце папрактыкавацца ў адказах".
  
  Пузатик празьзяў. Адчуўшы палёгку, Джорджыя прымусіла сябе ўсміхнуцца яму. Але яе акцёрская гульня нецярплівага рэпарцёра надакучыла. Ёй трэба было памятаць, што яна робіць гэта для таго, каб адсачыць гісторыю канкрэтнага нумары партыі вакцыны і высветліць, ці была яна заражаная. Спадзяюся, яно таго каштавала.
  
  Коратка Стрыжаны зірнуў на Пузика, які адказаў ледзь прыкметным кіўком. Пузікаў дастаў свой сотавы.
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 15
  
  Праз гадзіну Джорджыя сядзела ў кабінеце дыспетчара Марыяны Хофстадер, размешчаным побач з адной з пагрузачных пляцовак медыцынскага цэнтра Джэферсана. Гэта была не нашмат больш, чым вялікая кабіна, што здзівіла Джорджыю. Яна чакала, што ў кіраўніка будзе больш прасторны офіс з сапраўднымі вокнамі, дзвярыма і мікрафонам на стале, з магчымасцю размаўляць з кім заўгодна ў любы час. Гэта тое, што яна памятала пра дыспетчарскай, калі служыла ў вясковай паліцыі. Джорджыя таксама памятала класную дошку, спісаную раскладамі, часам змен, зачеркиваниями і запоўненымі іншымі імёнамі. Цяпер, аднак, яна працавала ў буйной кампаніі з спісу Fortune 500. Іх штодзённае расклад адпраўкі, верагодна, ўяўляла б сабой акуратную электронную раздрукоўку, а не бязладнае версію з паліцэйскага ўчастка.
  
  Хофстадер, кругленькая жанчына, чые румяныя шчокі і шырока расстаўленыя вочы нагадалі Джорджыі мультяшного бурундука, схілілася над сваім сталом, вывучаючы вадзіцельскія правы Джорджыі і картку аб вакцынацыі. Джорджыя села на свабодны крэсла насупраць стала жанчыны. Любы мінак мог іх пачуць.
  
  "Такім чынам, чаму вы хочаце ўзяць інтэрв'ю ў кіроўцы грузавіка?"
  
  Джорджыя паўтарыла сваю думку аб тым, што дальнабойнікі - невоспетых героі пандэміі.
  
  "Зразумела". Хофстадер нахмурыўся. "І я мог бы патэлефанаваць у гэта прыгарадныя аддзяленне "Трибюн", і яны б даведаліся, хто вы?"
  
  “Вядома. Я магу даць табе імя і нумар". Яны дамовіліся, што Элі будзе яе дублёрам, калі спатрэбіцца.
  
  Жанчына зірнула на пасведчанне Джорджыі, затым зноў на яе. Яна адкінулася на спінку крэсла. “Што ж, вам варта было патэлефанаваць мне наўпрост, міс Дэвіс, перш чым марнаваць час на паездку сюды. Я не магу гаварыць з вамі без адабрэння Карпарацыі. Яна склала рукі рупарам. "Я перадам гэта, але можа прайсці тыдзень або больш, перш чым я атрымаю адказ".
  
  Джорджыя адкінулася на спінку крэсла. Яна забылася аб трэцім тыпе жанчын-кіраўнікоў: пакорлівых, якія сапраўды ідуць ўказанням. Якія не пойдуць на рызыку, калі не атрымаюць адабрэння. У пісьмовай форме. Джорджыя падавіла раздражненне.
  
  "Я разумею". Затым яна выпрасталася. “Я пачакаю. Вядома, мяне можа не быць у артыкуле да таго часу. Падзеі развіваюцца хутка, цяпер, калі горшае ў пандэміі, магчыма, ззаду. Яна ўздыхнула. “Магчыма, я намацала што-нешта новае. Думаю, нам проста трэба пачакаць і паглядзець ". Яна слаба ўсміхнулася Хофстадеру.
  
  Хофстадер зрабіў ласку праявіць кроплю спачування. “Прабачце. Такія нашы правілы. Шчыра кажучы, я не бачу, каб карпарацыя дала мне дабро. Вірус змяніў усё, што мы робім. Асабліва з улікам таго, што мы з'яўляемся адным з найбуйнейшых вытворцаў. Карпарацыя хоча заставацца незаўважнай. На нас звернута шмат увагі ".
  
  “Я разумею. Але гэта такая выдатная гісторыя, што я падумаў, можа быць, яна будзе прывабнай ".
  
  "Гэта добрая гісторыя", - пагадзілася яна. "Магла б атрымацца зацяжная п'еса".
  
  Джорджыі здалося, што яна заўважыла цень усмешкі. Хофстадер ведаў аб сродках масавай інфармацыі больш, чым
  
  Джорджыя чакала. Яна ўхапілася за гэта. “Не зусім. Я журналіст. Гэта павінна выклікаць давер".
  
  "Вядома". Цяпер Хофстадер ўсміхаўся. "Як гэта табе прыйшло ў галаву?"
  
  Джорджыя паціснула плячыма. “Я спрабавала знайсці кут, які не быў асветлены. Скажу вам, гэта было цяжка. Ніхто не піша ні аб чым, акрамя віруса ".
  
  “ Раскажы мне пра гэта.
  
  “І хто ведае? Можа быць, гэта дапаможа мне знайсці дзе-небудзь штатную працу".
  
  - Як у "Чыкага Трибюн".
  
  “Я не ведаю. Падобна на тое, "Трыб'юн" зноў могуць выставіць на продаж. У любым выпадку, я быў бы не супраць з'ехаць з Чыкага. Пасяліцца дзе-небудзь паменш і бяспечней ". Яна прыкусіла губу, нібы не адважваючыся прадаўжаць.
  
  "Што?" Спытаў Хофстадер.
  
  “ Я не павінен быў казаць. Гэта асабістае, і я не павінен...
  
  “Усё ў парадку. Я нічога не скажу". Яна засмяялася. "Як бы не для пратаколу, наадварот".
  
  Джорджыя выдыхнула. “ Ну, у маю маці стралялі некалькі месяцаў таму.
  
  "Аб божа мой!" Рука Хофстадера ўзляцела да рота. “Што здарылася? З ёй усё ў парадку?"
  
  “З ёй усё ў парадку. Цяпер. Гэта была зусім выпадковая аварыя. Яны патрапілі ёй у бок. На цаля закранулі нырку. Мы з сястрой клапаціліся пра яе, але былі зусім напалоханыя. Мы вырашылі, што хочам з'ехаць з горада. Я б нават быў гатовы пераехаць куды-небудзь накшталт Каламазу, калі б змог знайсці добрую працу ".
  
  “Я чую цябе. Усе кажуць, у якую зону баявых дзеянняў ператварыўся Чыкага". Яна здрыганулася.
  
  Джорджыя працягвала. "Такім чынам, калі вы пачуеце што-небудзь тут або, можа быць, у Эн-Арбор, дайце мне ведаць". Джорджыя паказала на сваю візітную картку на стале Хофстадера. "У вас ёсць мая візітоўка".
  
  "Гэта не мой раён, але калі я знайду, я звяжуся з вамі". Яна ўзяла візітоўку Джорджыі і пастукала краем па свайму стала. “І я дам табе ведаць аб гэтай гісторыі, як толькі што-небудзь пачую. Проста не спадзявайся".
  
  "Я разумею". Яна перасунулася. Цяпер сапраўдная прычына, па якой яна прыйшла. "Мар'яна, як ты думаеш, ці магу я задаць табе пару пытанняў, перш чым пайду?"
  
  Хофстадер скептычна паглядзеў на яе.
  
  “Нічога канфідэнцыйнага. Мы можам захаваць гэта без пратаколу". Яна крыху пачакала. "Гэта проста для кантэксту ... каб я лепш разумела сістэму дыспетчарызацыі "Джэферсан Медыкал"".
  
  Хофстадер праверыла час на сваім кампутары. - У мяне ўсяго каля пяці хвілін. У два у мяне сустрэча.
  
  Джорджыя стрымана кіўнула. У думках ёй хацелася скакаць ад радасці.
  
  Хофстадер патлумачыў, што ў залежнасці ад заказаў з бальніц, аптэк і клінік Jefferson Medical прызначае некалькі даставак FedEx або UPS ў тыдзень у раён Чыкага. Кожная пастаўка ўтрымоўвала нумар партыі, а таксама канкрэтнае колькасць запытаных вакцын, якіх звычайна было нашмат менш, чым поўнай партыі.
  
  "Колькі флаконаў ў партыі?" Спытала Джорджыя.
  
  "Ну, з флаконам на пяць доз гэта можа скласці два з паловай мільёны доз". Астатняя частка аўтапарка, па яе словах, была супрацоўнікамі Jefferson, і яны належалі прафсаюзу. Нягледзячы на тое, што яны не дастаўлялі Covid, усе яны прайшлі спецыяльную падрыхтоўку — і ім аплочвалі звышурочную працу ў адпаведнасці з патрабаваннямі прафсаюза — па абыходжанні з усімі неабходнымі лекамі. Яны ведалі, як спраўляцца з надзвычайнымі сітуацыямі.
  
  “А як наконт іншага канца? Трэба дастаўляць вакцыны самалётам або ў невялікія гарады і пункты прызначэння пасля таго, як яны прыбудуць у цэнтральны дыспетчарскі цэнтр?" Спытала Джорджыя. "Гэтыя вадзіцелі таксама навучаны?"
  
  “Я не ведаю. На самай справе гэта не ўваходзіць у мае абавязкі", - сказаў Хофстадер.
  
  "Але дапусцім, бальніца Міласэрнасці атрымае што-то ад вас праз FedEx ..."
  
  "Так?"
  
  “ Хто адвозіць ампулы з бальніцы Міласэрнасці ў царкву ў Нортглене?
  
  Яна зноў праверыла час. “ О, прабачце. Мне трэба ісці.
  
  Джорджыя не настойвала на гэтым, але тое, што Хофстадер ухіліўся ад апошняга пытання Джорджыі, азначала, што гэта было тое, што Джорджыя павінна была праверыць.
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 16
  
  Джорджыя вырашыла пахадзіць па Каламазу да заканчэння дзённай змены, каб паглядзець, ці не ўдасца ёй здабыць яшчэ якую-небудзь інфармацыю ў бары. Яна спадзявалася, што Холта, бармэна, там не будзе, але калі б ён быў, яна б сказала яму, што размаўляла з Хофстадером, і яна проста хацела падзякаваць кіроўцаў грузавікоў, якія пазнаёмілі яе з гэтай жанчынай.
  
  Ёй і не трэба было гэтага рабіць. Карчма была амаль поўная, шум у зале быў блізкі да буяным. Але замест Холта за стойкай працавала грузная жанчына з доўгімі хвалістымі чорнымі валасамі і занадта вялікай колькасцю касметыкі. Джорджыя забралася на зэдлік.
  
  Жанчына ігнаравала яе цэлых пяць хвілін. Калі яна ўключыла ваду і пачала мыць шклянкі, Джорджыя паклікала: "Міс, не маглі б вы прынесці мне настойку, калі ласка?"
  
  Жанчына прыкінулася, што не пачула яе. Сэрцабіцце Джорджыі пачасцілася. Яна ўжо збіралася крыкнуць што-то больш рэзкае, калі бармэн павярнуўся. “ Вы той самы рэпарцёр, які вынюхивал усё гэта.
  
  Джорджыя была азадачана. Чаму гэтую жанчыну гэта павінна хваляваць? Але яна коратка кіўнула жанчыне. "Вінаватая".
  
  “ Холт распавядаў мне пра вас. "Бармэн агледзеў яе з выразам незадаволенасці, які мяжуе з пагардай. "Я не хачу, каб які-небудзь цікаўны рэпарцёр больш не турбаваў маіх кліентаў, чуеш?"
  
  Адкуль гэта ўзялося?
  
  “ Холт, можа, і слабак з-за смазливой мордачкі, але я - не. Яна чмыхнула. “ Хлопцы, якія прыходзяць сюды, заслугоўваюць таго, каб спакойна выпіць, разумееш? Ні адзін "рэпарцёр' не пытаецца пра рэчы, якія не адобраны кампаніяй ".
  
  У што гуляла гэтая жанчына? Джорджыя адчула, як яе шчокі запалалі. “ Запэўніваю вас, мэм, я дзейнічаю па-іншаму.
  
  “Яны маглі б прыкончыць нас хутчэй, чым скунс опрыскивает сабаку, калі б захацелі. Гэта ўстанова застаецца адкрытым толькі таму, што кампанія ведае, што іх дзецям трэба месца, дзе можна пастраляць пасля таго, як яны цэлымі днямі каталіся па дарозе ў адзіноце. Так што я хачу, каб ты ўстала са свайго зэдліка і забрала сваю прыгожую маленькую попку прама адсюль. У нас для цябе нічога няма ".
  
  Гаварыла яна ад імя Jefferson Medical? Гэта не быў карпаратыўны горад, падобны чикагскому Пулману. Бар не належаў кампаніі. Калі толькі гэта не яны. Джорджыя вагалася. Калі б яны гэта зрабілі, палічылі б яе перашкодай? Ці павінна яна змяніць гісторыю, якую яна вылучыла? Яна вырашыла, што не стане гэтага рабіць. Варожасць жанчыны выводзіла яе з сябе. "У чым ваша праблема, лэдзі?" Спытала Джорджыя. "Усё, што я хачу, гэта выпіць".
  
  "Не тут, ты не павінен". Голас жанчыны быў пагардліва халодным і такім гучным, што некаторыя дальнабойшчыкі перасталі піць і размаўляць і паглядзелі ў іх бок. "У вас ёсць трыццаць секунд, каб выбрацца адсюль".
  
  Паклікаў адзін з мужчын у бары. “Джыні, пакінь гэта ў спакоі. Яна проста хоча выпіць, чорт вазьмі".
  
  'Джыні', калі гэта было яе імя, кінула на мужчыну адзін з самых халодных, жахлівых поглядаў, якія Джорджыя калі-небудзь бачыла, і паківала галавой. Яна павярнулася да Джорджыі, падняла палец і паказала на дзверы. “Вунь. Цяпер".
  
  Джорджыя гэта абдумала. Ёй трэба было захоўваць сябе ў руках. Яна саслізнула з крэсла, падняла рукі ў жэсце капітуляцыі і павольна накіравалася да дзвярэй.
  
  Данёсся голас бармэна. "Ты добрая дзяўчынка". Яна уперла рукі ў бакі. "Цяпер ідзі, сядай у сваю "Таёту" і едзь назад на I-94". Яе тон быў насмешлівым. "Сверни на з'езд, пазначаны як заходні".
  
  Джорджыя штурхнула дзверы, спадзеючыся, што сыходзіць, захаваўшы хоць частку свайго вартасці.
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 17
  
  Было практычна цёмна, калі Джорджыя накіравалася да сваёй машыне з ключамі ў руцэ. Нягледзячы на варожасць бармэна, гэта быў прадуктыўны дзень. Джорджыя звязалася з супрацоўнікам Дыспетчарскай службы, які здаваўся разумным і мог бы — проста мог бы дапамагчы ёй ўсталяваць, хто даставіў лот 78440-Y з Каламазу ў Чыкага і не адбылося чаго-небудзь незвычайнага падчас паездкі. Яна не раскрыла сябе як рэпарцёр, і было дастаткова рана, каб яны з Джымі змаглі павячэраць, калі яна вернецца дадому.
  
  Яна ўжо збіралася адкрыць дзверцы машыны, калі перад ёй паўстала цень, адкідаць святлом з бара. Хтосьці накіроўваўся да яе. Яна мацней сціснула ключы. Да яе ланцужку для ключоў было прымацавана высоўныя лязо, якое яна магла дастаць і выкарыстоўваць як зброю. Яна насіла яго шмат гадоў.
  
  Яна рэзка павярнулася. “Таму. Зараз жа".
  
  Мужчына, усё яшчэ ахінуты ценем, рэзка спыніўся, але не адступіў. Яна выпусціла лязо.
  
  "Я сказаў, адыдзі".
  
  Мужчына падняў рукі ў тым жа жэсце капітуляцыі, які яна выкарыстоўвала ў бары, і зрабіў крок назад. "Гэй, я проста хачу пагаварыць".
  
  “ Па нагоды чаго? Хто вы такі?
  
  “ Я ваджу машыну для кампаніі. Я чула, што цябе сказала Джыні. Гэта было няправільна.
  
  “Так? І што?"
  
  "Такім чынам, я проста хацеў, каб ты ведала, што ў гэтым не было нічога асабістага".
  
  “Для мяне гэта прагучала даволі асабіста. Ёй падабаецца гэта з усімі, каго яна не ведае?"
  
  “Джыні гарачая галава. Заўсёды такой была. І цяпер усё напалоханыя гэтым вірусам. Аднак, як толькі ты пазнаеш яе лепей, яна здыме зь цябе кашулю ".
  
  "Я думаю, мы носім розныя памеры". Джорджыя абыйшла вакол, каб святло падаў на яго твар, а не на яе. "Хто ты?"
  
  “ Мяне клічуць Кіт. Цяпер, калі яна змагла разгледзець яго лепей, яму здалося, што яму дзе-то за трыццаць. У яго была окладистая барада, якая ў цьмяным святле здавалася рыжай, і шапка павойных валасоў таго ж колеру. Бледная скура і друзлае цела, ужо бачныя наступствы таго, што ён увесь дзень сядзеў на задніцы і еў нездаровую ежу.
  
  "Прозвішча?"
  
  "Востраў уайт".
  
  "Так, вы кіроўца?" Калі ён кіўнуў, яна спытала: "Вы з FedEx або UPS?"
  
  "UPS", - адказаў ён. "Чаму ты хочаш ведаць?"
  
  “ Ты можаш адказаць мне на пытанне? Не чакаючы адказу, які мог бы быць "не", Джорджыя працягнула: “Калі вы з'явіцеся ў ваш канчатковы пункт прызначэння, хто даставіць вакцыны туды, дзе яны будуць фактычна ўведзеныя? Ці ёсць у вашым грузавіку або фургоне рэфрыжэратараў? Хто правярае? Ці ведаюць людзі, якія купляюць лекі, як з ім звяртацца?"
  
  "Хм, гэта прыкладна чатыры ці пяць пытанняў". Ён пачухаў бараду, дазволіўшы пальцах заблытацца ў шчацінні. Затым: "Якое гэта мае дачыненне да тваёй гісторыі пра герояў-дальнабойніка?"
  
  Яна зайшла занадта далёка? Нашкодзіла са сваёй легендай? Яна пайшла на попятную. “На самой справе, многае. Я спадзяюся знайсці аднаго або двух з гэтых хлопцаў і ўключыць іх у артыкул. Проста падумаў, што пачну з цябе. Я ведаю, што ты каму-то іх перадаеш."
  
  Ён задумаўся. “Так, але мы не задаём пытанняў. Вялікую частку часу мы знаходзімся на якім-небудзь складзе або пагрузачнай пляцоўцы, проста разгружаем дзярмо і едзем у наступнае месца".
  
  “Ты ведаеш каго-небудзь, з кім я мог бы пагаварыць? Вось чаму я прыйшоў сюды ў першую чаргу".
  
  Ён сунуў рукі ў кішэні. “Паслухай. Ты ведаеш, што кампанія не хоча, каб мы размаўлялі з прэсай. Ты першы, каго я сустракаю. Чаму ты вырашыў напісаць гэтую гісторыю зараз?"
  
  Яна нагадала сабе, што выпадкі смерці ад вакцынацыі яшчэ не сталі здабыткам грамадскасці. Ён, верагодна, не ведаў пра іх. “Чаму бы і няма? Вы, хлопцы, патрыёты, разумееце? Ратуеце краіну ад гэтай жудаснай чумы. Людзі павінны гэта ведаць ".
  
  “А. Ну, я б не заходзіў так далёка. Мы проста робім сваю працу".
  
  Ёй стала цікава, пачырванеў ён. У цьмяным святле яна не магла разглядзець. “Прывітанне, як думаеш, я магу патэлефанаваць табе, калі ў мяне узнікнуць яшчэ пытанні?" Мы можам пакінуць гэта без пратаколу, калі ты хочаш.
  
  Ён паціснуў плячыма. Але мова яго цела пераключыўся на яе. Гэта быў яго спосаб фліртаваць з ёй?
  
  "Выдатна." Яна ўсміхнулася і дастала свой нядаўна набыты нататнік. "Які ў цябе мабільны?"
  
  Ён назваў нумар. Яна запісала яго.
  
  
  
  Па дарозе дадому Джорджыя думала пра трох людзей, якія памерлі ад прышчэпак. Двое мужчын памерлі хутка адзін за адным. Што, верагодна, азначала, што дзве дозы з аднаго флакона апынуліся ў іх руках да таго, як хто-небудзь западозрыў нядобрае і спыніў увесь працэс. Прытомнасць Эмілі наступіў усяго праз некалькі секунд пасля таго, як ёй зрабілі ўкол. Верагодна, да таго, як іншаму чалавеку зрабілі прышчэпку тым, што знаходзілася ў тым жа флаконе.
  
  У залежнасці ад кампаніі, выраблялай вакцыну, сярэдні флакон утрымліваў пяць або больш доз. Кожная доза складала ад 0,3 да 0,5 мілілітраў кожная. Адзін мілілітр складаў менш адной пятай чайнай лыжкі. І колькасць рэальнай вакцыны складала ад траціны да паловы ад гэтага. Маленькае, зусім маленькае колькасць. Якое было дадаткова разведзена вадой перад тым, як трапіць у шпрыц.
  
  І ўсё ж тысячы, калі не мільёны, людзей былі наняты для транспарціроўкі і ўвядзення невялікага колькасці якая ратуе жыццё вакцыны людзям па ўсёй краіне. Усе яны былі навучаны абыходжанні з вакцынай? Усе людзі, нанятыя для правядзення прышчэпак, ведалі, што менавіта яны робяць? Нават калі б такая вялікая кампанія, як Jefferson Medical, вяла надзвычай падрабязныя файлы, яны не змаглі б ведаць аб кожнай анамаліі або праблеме. І калі б яны гэта зрабілі, хто-небудзь у Jefferson Medical перадаў бы гэтую інфармацыю ўраду? Ці рэпарцёру? Ці прыватнаму прадпрымальніку? А што наконт доктара Блэкстоуна? Чаму ён не падаў справаздачу аб пабочных рэакцыях? Чаму ён зрабіў прабежку?
  
  У выніку, нягледзячы на адчуванне прадуктыўнасці і сустрэчу з Кітом Бромлі, які мог бы апынуцца карысным у якой-то момант, яна была не нашмат бліжэй да адказаў, чым раней.
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 18
  
  Eden
  
  Кіроўца машыны з Мінесоты, якая спынілася перад Ідэн, быў, на шчасце, незнаёмцам. Жанчына.
  
  "Я так ўдзячная", - сказала Ідэн, залазячы ўнутр.
  
  Жанчына агледзела яго з ног да галавы. “ Куды вы накіроўваецеся?
  
  "Форт Мэдысан".
  
  “Без праблем. Я вяртаюся ў Мінесоту".
  
  "Дзякую вас".
  
  “Вы там жывяце? У Форт-Мэдысан?" Жанчына была старэй, з кароткімі сівымі валасамі, мноствам маршчын і ў акулярах. Яе падбародак быў рэзка выдзелены, як быццам заяўляў, што яна ні ад каго не пацерпіць лайна. Але на яе твары было ажыўленае выраз, а вочы, здавалася, ўспрымалі ўсё адразу. На ёй былі кашуля лесаруба і джынсы.
  
  “ Няма. я— эм— працую там.
  
  “ Ты кожны дзень дабіраешся на працу аўтастопам?
  
  “Не, мэм. Наш пікап ў краме. Я не думала, што аднойчы гэта стане праблемай". Яна паказала ўверх. "Не думала, што Гасподзь думае інакш".
  
  Жанчына ўсміхнулася. “Я Чэры. Як цябе клічуць?"
  
  “Прыемна пазнаёміцца. Я — эм — Пэтсі". Яна зморшчылася, сказаўшы гэта. Портер ведаў яе імя пры нараджэнні. Ён поспрашивал б у навакольных. Чаму яна не прыдумала што-небудзь новае?
  
  Паездка праз Місісіпі да форта Мэдысан заняла не больш за дваццаць хвілін. Гэта было і добра, і дрэнна адначасова. Яна паспее на цягнік у дзесяць трыццаць да Чыкага, і ў яе будзе яшчэ куча вольнага часу, але яна не хацела затрымлівацца тут — хто-небудзь мог яе пазнаць. Портэр быў вядомы ў гэтых краях гэтак жа, як і ў Наву.
  
  Калі яны дабраліся да горада, Ідэн сказала: "Ты можаш высадзіць мяне ў любым месцы на авеню. Х." Гэта была адна з галоўных вуліц Форт-Мэдысан.
  
  Чэры кіўнула і накіравалася ў цэнтр горада, дзе мясціліся некалькі маленькіх крамачак. “ Вы працуеце ў адным з гэтых крам?
  
  "Так, мэм", - Ідэн адкрыла пасажырскую дзверцы. Дождж усё яшчэ барабаніў па зямлі, але яна не магла прыдумаць падстава, каб працягнуць паездку з Чэры. “Яшчэ раз дзякуй. Спадзяюся, ты дабярэшся дадому шчасна. Яна закінуў заплечнік на плячо.
  
  "Удачы табе, дарагая," сказала Чэры. - У мяне такое пачуццё, што табе гэта спатрэбіцца.
  
  Ідэн ўтаропілася на яе. Яна што-то ведала? Ідэн была падобная на уцекача? Яна коратка кіўнула і закрыла дзверцы машыны. Чэры кранулася з месца. Ідэн пабегла ў аптэку, размешчаную паміж цырульні і гаспадарчым магазінам, і нырнула ўнутр, каб абсохнуць. Ёй трэба было што-то зрабіць са сваёй знешнасцю. Відавочна, нягледзячы на тое, што яна хавала валасы і насіла непрыкметную вопратку, Чэры ведала, што яна схлусіла. Гэта быў дзіцячы заплечнік? Што-то яшчэ?
  
  Яна шпацыравала па аддзелу сродкаў па догляду за валасамі, калі пачаўся мазгавы штурм. Яна вярнулася назад і вывучыла прадукты. Шмат фарбы для валасоў. Добра. Яна выбрала цёмна-карычневы колер і прачытала інструкцыю. Гэта павінна спрацаваць. Затым яна абрала просты цёмна-сіні заплечнік, нажніцы, некалькі батончыкаў мюслі і танныя сонцаахоўныя акуляры.
  
  Яна была рада, што аўтастопам дабралася да Форт-Мэдысан, але яе надзея паспець на цягнік, які адыходзіць у дзесяць трыццаць, згасла. Ёй трэба было пафарбаваць валасы перад пасадкай. І яна не планавала марнаваць так шмат грошай. Калі б яна была разумнай, то зняла б яшчэ 100 даляраў у банкамаце, перш чым Портер яго закрые. Ён прыйшоў у лютасць, убачыўшы, што яна зняла трыста даляраў і не збіраецца вяртацца дадому. Але ў яе не было выбару. Яна зняла грошы і пешшу адправілася на вакзал.
  
  Дождж перайшоў у лівень, але Ідэн прытрымлівалася бардзюраў, зноў пазбягаючы сустрэчных кіроўцаў. Дабраўшыся да вакзала, яна купіла білет да Чыкага. Пажылая жанчына агледзела яе з чалавекам, які разумее выразам твару. Ведала ці гэтая жанчына, хто яна такая? Ідэн была ўпэўненая, што ніколі раней не бачыла гэтую жанчыну, так што, верагодна, у яе проста параноя. Тым не менш, яна паглядзела на гадзіннік на сцяне вакзала. Калі цягнік прыбывае своечасова, ён павінен прыбыць праз дваццаць хвілін. На стрыжку і афарбоўку валасоў спатрэбіцца не менш гадзіны. Яна не хацела паказвацца на публіцы на працягу дваццаці хвілін, але ў яе не было выбару. Ёй прыйдзецца пафарбаваць валасы ў цягніку.
  
  Яна села на лаўку і пералічыла свае грошы. Дзвесце пяцьдзесят даляраў з дробяззю. У яе хапіла толькі на адну ноч у танным чыкагскім гатэлі. Яна не магла сказаць бацькам, дзе знаходзіцца. Кўінсі быў першым месцам, куды звярнуўся б Портер. Фактычна, ён мог прымусіць іх сказаць яму, дзе яна. Ён мог нават прычыніць ім боль. Цяпер яна зразумела, што падвергла іх рызыцы. Ці павінна яна папярэдзіць іх? Няма. Для іх бяспечней нічога не ведаць. Гэта было б праўдай.
  
  Да яе даходзілі чуткі пра якія ўцяклі жонках-фундаменталистках, якія раптоўна з'яўляліся зноў, збітыя і ў сіняках, з гісторыямі пра грабителях і іншых зламысніках, якія нападалі на іх на гарадскіх вуліцах. Нават пры тым, што яна не была ўпэўненая, што верыць ім — магчыма, іх натаскивали прыдумляць гісторыі, каб утрымаць іншых жонак ад уцёкаў, — яна ўздрыгнула і выкінула гэтую думку з галавы.
  
  Нарэшце цягнік пад'ехаў да станцыі. Яна взбежала па прыступках і, апусціўшы галаву, знайшла месца. Як толькі цягнік з грукатам выехаў з Форт-Мэдысан і апынуўся далёка на ўсход ад Місісіпі, яна ўстала і пайшла ў прыбіральню.
  
  Перш чым адкрыць ўпакоўку, яна ўстала перад люстэркам у ваннай. Люстэрка было хвалістым і запачканным, але ўсё роўна адлюстроўвала яе доўгія, густыя светлыя валасы. Шчыра кажучы, менавіта гэтай рысай яна ганарылася больш за ўсё. Яна бачыла зайздросныя погляды іншых жанчын ў царкве, пажадлівыя погляды мужчын. Як Портер любіў з'яўляцца на людзях пад руку з Ідэн. Гэта было доказам яго аўтарытэту ў грамадстве. У каго яшчэ была такая прыгожая жонка? Зайздрасць, рэўнасць і, ды, нават пажада іншых мужчын заўсёды былі кульмінацыяй яго тыдні. Гэта стварэнне належала яму. Яна належала яму, і ён мог рабіць з ёй усё, што яму заманецца. У царкве ён ніколі не мог утрымацца ад самазадаволенай усмешкай.
  
  Яна адвярнулася ад люстэрка, схапіла нажніцы і прынялася за прычоску. Шлейф хістаўся з боку ў бок, з-за чаго яна не магла раўнамерна падстрыгчы яго з абодвух бакоў. Яна зрабіла ўсё, што магла. Праз некалькі хвілін доўгія светлыя валасы пакрылі падлогу прыбіральні, і яна засталася з кароткай, калматай стрыжкай, якая ледзь даходзіла да вушэй. Яна падазравала, што калі б яна надзела бейсболку, то магла б сысці за хлопчыка.
  
  Але яна яшчэ не скончыла. Яна узяла фарбу для валасоў. Гэта было складаней. Яна будзе сумаваць па сваім светлым валасам, якія часам блішчалі на летнім сонца. Яна суцяшала сябе, кажучы, што гэта часова. Калі ўсё скончыцца, і ў яе будуць дзеці, і яны вызваляцца ад Портера, яна зноў перафарбаваць іх у бландынку. Змываючы фарбу з валасоў, яна ўспомніла, што некалькі гадоў таму чытала ў навінах артыкул аб каталіцкай царквы, якая дала прытулак імігранту без дакументаў. Гэтая жанчына пражыла ў царкве ў Чыкага больш за месяц. Яна задавалася пытаннем, ці прымуць яны наравістую жонку-мормонку.
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 19
  
  На працягу тыдня, кожны раз, калі Джобет бачылася з Джорджией, яна распачынала гаворку пра ідэю сямейнай паездкі на выходныя. Джорджыя нарэшце пагадзілася. Калі яны выязджалі з Чыкага ў пятніцу, яна была ўдзячная, што яны ўзялі напракат пазадарожнік; па меншай меры, яны не былі навалены адзін на аднаго. У яе сапраўды не было магчымасці адвітацца. Нават Ванна была нашым супрацоўнікам. “Калі мы возьмем напракат пазадарожнік, то зможам узяць Чарлі. Я сяду з ім на задняе сядзенне. Пайшлі. Гэта будзе весела, Джорджыя. Гэта ўсяго на тры дні.
  
  Джорджыя ўспомніла, як яе бацька казаў, што рыба і сям'я пачынаюць смярдзець праз тры дні, але іх настойлівасць стаміла яе. І вось цяпер, ясным сонечным раніцай, яна сядзела за рулём, а яе маці - на пасажырскім сядзенні. Чарлі сядзеў у сваім аўтамабільным крэсле, што-то мармычучы і размахваючы бразготкай. Наколькі ўсё магло быць дрэнна? Вядома, Джымі змыўся, заявіўшы, што гэта відавочна дзяўчачы ўік-энд. Хоць, акрамя гэтага,...
  
  Выраз твару Джобет было адначасова ганарлівым і захопленым. “Я марыла аб гэтым моманце гадамі. Мы ўтрох адпраўляемся ў прыгода".
  
  "Я ніколі, ніколі не марыла, што гэта здарыцца, мама". Голас Ванны таксама быў перапоўнены эмоцыямі. "Будзем спадзявацца, што гэта першае з многіх".
  
  Ванна і Джобет паглядзелі на Джорджыю, але яе всегдашняя асцярожнасць ўтрымала яе ад таго, каб адказаць у тым жа духу. “ Так куды мы накіроўваемся?
  
  "Да ракі Місісіпі," сказаў Джобет.
  
  "Навошта?" Спытала Джорджыя. "Выкупацца?"
  
  Джобет праігнаравала рэпліку Джорджыі, але яе твар ўспыхнула ад шыі вышэй. “ Я хацела захаваць гэта ў сакрэце, каб зрабіць табе сюрпрыз, але, паколькі ты за рулём, думаю, гэта не спрацуе. "Яна павярнулася да Джорджыі. “ Персік, памятаеш, калі ты была маленькай, у нас быў лялечны домік?
  
  Джорджыя нахмурылася. Яна пахітала галавой.
  
  Джобет кіўнула. На яе твары прамільгнула туга. Яна ўздыхнула. “ Напэўна, ты была занадта маленькай. Думаю, табе было чатыры ці пяць. Я знайшла выдатны лялечны домік у Арміі выратавання і прынесла яго дадому. Я проста любіла лялечныя домікі, калі была маленькай дзяўчынкай, і я спадзявалася, што мы з табой зможам самі яго размаляваць і ўпрыгожыць ".
  
  Ванна піскнула з задняга сядзення, дзе яна гуляла з Чарлі. “Я памятаю, мама. У цябе быў такі, калі мы былі — ну, я не памятаю, дзе мы жылі. Але мы пачалі працаваць над гэтым. У вас былі ўсе гэтыя маленькія брашуры з малюсенькай мэбляй і іншым ".
  
  “Цалкам дакладна, мілая. Гэта было наша любімае занятак".
  
  - Чаму лялечны домік? - спытала Джорджыя.
  
  Джобет павярнулася і ўладкавалася ямчэй. Яна глядзела скрозь ветравое шкло з адсутным выразам твару. “Я думаю, гэта таму, што з лялечным хаткай можна рабіць усё, што захочаш. Ты можаш зрабіць яго прыгожым; змясціць туды ўсе, што вы калі-небудзь ўяўляў. Гэта дом тваёй мары, разумееш? Ўнутры ніколі не можа здарыцца нічога дрэннага. Ён ідэальны. Нават калі рэальная жыццё такой не з'яўляецца. "Яна пасунулася. “У цябе можа быць дах з драніцы, агні, якія на самай справе ўключаюцца і згасаюць, нават ландшафтны дызайн збоку. Ты можаш ўпрыгожыць яго да святаў. Я памятаю, як аднойчы ўстанавіла калядную ёлку і надзела панчохі ". Яна ўсміхнулася. "У лялечным доміку няма нічога, што магло б разбурыць твае мары". Яна сглотнула. “Ванна і я гулялі з ім кожны дзень. Не так?"
  
  Паступова ў свядомасці Джорджыі матэрыялізаваўся вобраз лялечнага доміка. "Здаецца, я памятаю," ціха сказала яна. “ Там быў дыван. Але чаму-то амаль не было мэблі. Гэта ўсё, што я памятаю.
  
  Вусны Джобет сціснуліся, а твар напружыўся. “ Твой бацька выкінуў гэта ў смеццевы кантэйнер.
  
  "Чаму?" Джорджыя азірнулася.
  
  Джобет на імгненне змоўк. "Ён не хацеў, каб гэта акружала ўсё гэта месца".
  
  Ванна ўмяшалася. “Ну, гэта было не для яго. Хлопцы не будуюць лялечных домікаў". Яна падвысіла голас да таго высокага тону, якім маці заўсёды размаўляюць з немаўлятамі. “Дакладна, чувак Чарлі? Ты можаш пагуляць з цягнікамі, грузавікамі і салдацікамі".
  
  Джорджыя ведала, што за гэтай гісторыяй хаваецца нешта большае.
  
  Джобет працягваў. “Ён сцвярджаў, што я забіваю цябе галаву усякай глупствам. 'Жыццё - сука, - сказаў ён, - а потым ты паміраеш'. Ён сказаў, што табе трэба было засвоіць гэта як мага раней. Я не павінна прыдумляць мары, якім ніколі не наканавана спраўдзіцца. Ён выкінуў гэта, калі мы з табой былі ў Джорджыі, наведвалі маю сям'ю."
  
  Фрагменты той паездкі вярнуліся ў Джорджыю ў выглядзе калейдоскопических вобразаў. Дым і водар барбекю на чыім-то заднім двары. Стол ламіўся ад курыцы-грыль, рабрынак, запяканкі з зялёнай фасолі, печыва і, вядома, персікавага пірага. Дарослыя і дзеці прыкладна яе ўзросту, але размаўлялі яны пацешна. Як быццам яны прамаўлялі словы невыразна. Гэта быў першы раз, калі яна пачула паўднёвы акцэнт ад каго-небудзь, акрамя сваёй маці.
  
  Яна мала што памятала аб шлюбе сваіх маці і бацькі. За выключэннем сварак. Кожны раз, калі здараўся выбух, яна ўцякала ў сваю спальню ў іх маленькім бунгала і накрываў галаву падушкай, пакуль хто-небудзь не выбягаў з іх дома і ўсё не стихало. І вось аднойчы яе маці грукнулі уваходнай дзвярамі і больш не вярнулася.
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 20
  
  Гандлёвы цэнтр Dolls House знаходзіўся на другім беразе ракі Місісіпі, у Кеокуке, штат Аёва. Яны вылезлі з пазадарожніка, і Джорджыя пачакала, пакуль Ванна пасадзіць Чарлі ў калыску і пераканаецца, што яму зручна. Падвойная шкляная дзверы сустрэла іх вясёлай шыльдай з надпісам "Найбуйнейшая калекцыя мініяцюр на Сярэднім Захадзе".
  
  “ Адкуль ты даведаўся аб гэтым месцы? - Спытала Джорджыя.
  
  Джобет паціснуў плячыма. “Аднойчы я быў на з'ездзе мініяцюрыстам ў Маккормик Плейс. Ну, на гандлёвай выставе".
  
  “ Выстава толькі лялечных домікаў? - Спытала Ванна.
  
  “Яны называюць іх мініяцюрамі, і вы былі б здзіўлены, даведаўшыся, колькі людзей імі цікавяцца. Гэта кустарное вытворчасць. Нават у Еўропе. У любым выпадку, людзі, якія кіруюць крамай, былі там, і ў іх быў лепшы выбар і цэны. Амаль аптовая гандаль, па параўнанні з рэкламнымі аб'явамі, якія іншыя кампаніі дасылаюць вам па пошце. "
  
  Джорджыя штурхнула адну з шкляных дзвярэй, і яны ўвайшлі ў памяшканне, якое, павінна быць, калі-то было вялікім складам. Аднак цяпер яно было запоўнена вялікімі сталамі, стэлажамі і паліцамі, акуратна расстаўленымі па свайму зместу. Вядома, там былі лялечныя домікі, але самых розных відаў, якія толькі можна сабе ўявіць: дома ў каланіяльным стылі здаваліся самымі шматлікімі, але былі і сучасныя дамы, катэджы, замкі, нават шматкватэрны дом. Джорджыя заўважыла, што Ванна глядзіць на яе шырока расплюшчанымі вачыма. Яна зразумела чаму.
  
  Затым рушыў услед ашаламляльны набор малюсенькай мэблі, пастаўленай па пакоях. Там павінны былі быць тысячы, калі не больш, прадметаў. Гасцёўня, сталовая, кухня, спальня, адкрытая гульнявая пляцоўка, сямейная пакой - усё гэта на асобных сталах з усімі відамі мэблі і аксесуараў, якія толькі можна сабе ўявіць. Двух'ярусныя ложкі, абабітыя шоўкам канапы, абедзенныя сталы з паліраванага арэхавага дрэва і падстаўкі для сняданкаў, кухонныя гарнітуры ў ўпакоўцы, а таксама ўсе вядомыя чалавецтву прыборы. І гэта не лічачы ежы, якая была накрытая на трох розных сталах. Усе мажлівыя і неймаверныя стравы - ад яек і бекону да стейк з бараніны, гародніны, нават салаты, ліманад і малюсенькія бутэлечкі віна. Сталовыя прыборы, малюсенькія парцалянавыя сподачкі і міскі, рондалі і патэльні былі расстаўлены на адным стале.
  
  Джорджыя спынілася ля паліцы, дзе побач з тэніснай ракеткай і пляжным мячом стаяла малюсенькая камера Nikon. "Гэта неверагодна!"
  
  Ванна кіўнула. "Мама, адкуль яны ведаюць, наколькі вялікім ці маленькім - што-то павінна быць?"
  
  "Звычайна ўсё пабудавана ў маштабе дванаццаці цаляў", - адказаў Джобет. "Ну, ты ведаеш, адзін цаля да аднаго футу".
  
  Да іх падышла ўсмешлівая поўная жанчына з кароткімі сівымі валасамі. “Прывітанне, хлопцы. Ці ёсць што-небудзь асаблівае, што вы шукаеце сёння?"
  
  "Мы проста глядзім", - сказала Джорджыя.
  
  "Мам, ты гэта бачыла?" - Задыхаючыся, спытала Ванна.
  
  "Што?" Перапытала Джобет. Яна павярнулася да жанчыны. “Прашу прабачэння. Лялечныя домікі дзе?"
  
  "Прама сюды". Яна накіравалася да яго.
  
  "Гэта першы раз, калі мае дочкі тут". Яна панізіла голас. "Я думаю, яны крыху ашаломленыя".
  
  Жанчына паглядзела на Джорджыю, Ванну, затым на Джобет. “ Вы выглядаеце як адна сям'я. Вельмі падобныя. І ўсе прыгожыя.
  
  Джобет зазьзяла. Яна паказала падбародкам у бок Чарлі. “ А гэта мужчына ў нашай сям'і, прыгожы містэр Чарлі.
  
  Чарлі падняў вочы і ўсміхнуўся, калі Джобет паклікала яго па імені.
  
  "Ну, у мяне ёсць некалькі фартоў і цягнікоў вунь там". Яна паказала ў кут пакоя, затым павярнулася да Ванне. "Не хочаш зірнуць?"
  
  Ванна і Джобет адказалі адначасова. "Вядома". "Вядома".
  
  "Але спачатку лялечны домік", - сказаў Джобет.
  
  "У вас ёсць што-небудзь канкрэтнае на прымеце?" Спытала прадаўшчыца.
  
  "Я даведаюся, калі ўбачу гэта".
  
  Джорджыя ўмяшалася. “ Ведаеш, Джобет, Ванна сказала праўду. Чарлі - хлопчык. Ты сапраўды хочаш, каб ён гуляў у лялькі?
  
  "Хто сказаў, што гэта для яго?" Джобет нахмурыўся. Джорджыя і Ванна абмяняліся поглядамі. Ванна закаціла вочы.
  
  “Некаторым людзям падабаецца маляваць. Іншыя лепяць. Я украшаю лялечныя домікі".
  
  Ванна і Джорджыя накіраваліся да куце крамы, прысвечанаму цягнікам, салдацікам і цырках, пакуль Джобет аглядала пустыя лялечныя домікі.
  
  "Паглядзі на гэта, Чарлі", - усхвалявана сказала Ванна. "Што гэта?" Яна паказала лакаматыў Лайонела. Чарлі ўтаропіўся на яго. "Гэта цягнік "чух-чух"?"
  
  Чарлі пачаў падскокваць на сваёй калясцы.
  
  "Паглядзі на гэта, Джорджыя!" - сказала Ванна. "Ён ведае, што гэта цягнік!"
  
  Чарлі працягнуў рукі.
  
  “Не зусім яшчэ, салодкая мая. Мы павінны пераканацца, што там няма ніякіх вострых краёў або прадметаў".
  
  "Так, ён, верагодна, захацеў бы пажаваць гэта, перш чым пусціць па рэйках", - сказала Джорджыя.
  
  Джобет падышоў да іх ззаду. - Іду ў заклад, ён ведае, што гэта такое, з кніг пра паравозіку Томаса, якія мы чыталі.
  
  "Ці можам мы атрымаць гэта для яго і ўсталяваць, калі ён трохі падрасце?" - Спытала Ванна.
  
  “ Я не ведаю. "ДжоБет выглядала так, нібы абдумвала якое-то рашэнне.
  
  “ Калі ласка, мам. Мы можам схаваць гэта ў шафе, пакуль ён не будзе гатовы.
  
  Умольны, нецярплівы тон Ванны быў зусім як у дзіцяці. Джорджыі прыйшлося нагадаць сабе, што Ванна ўсё яшчэ падлетак. “Мы можам дастаць невялікую каляіну, лакаматыў і, можа быць, адзін вагон. Купі яму другую і трэцюю, калі ён падрасце. Яму ўжо дзве. Яна агледзелася. "І мы, верагодна, ніколі сюды не вернемся".
  
  Джобет прыкусіла язык. “ Мяркую, я магла б паставіць дом з аднаго боку ад шляхоў.
  
  “Тады ў яго было б і тое, і іншае. Дом і цягнікі", - пераможна сказала Ванна.
  
  "На выпадак, калі ён вырасце небинарным", - сказала Джорджыя.
  
  “ Небинарный? Джобет нахмурыўся.
  
  Джорджыя патлумачыла.
  
  Джобет пахітала галавой. "Што яны прыдумаюць далей?" Затым: "Ну ..." яна зрабіла паўзу. “Думаю, я магла б зрабіць гэта доўгатэрміновым праектам. Мы маглі б пабудаваць форт побач з домам. Ці індзейскую рэзервацыю. Яна паказала на Ванну. “На самой справе, мы маглі б пабудаваць вёску побач з шляхамі. Царква, пажарная частка, паліцэйскі ўчастак ... Яна разважала ўслых. "Такім чынам, мы ахопліваем усе базы". Яна зірнула на Джорджыю. "Бінарная сістэма або няма".
  
  Ванна засмяялася. Нават Джорджыя не змагла ўтрымацца ад усмешкі. Седовласая жанчына спачатку выглядала збянтэжанай, затым, як быццам гэта было не яе справа, паслала ім асцярожную ўсмешку. Яна збіралася здзейсніць буйную распродаж. "Ёй трэба заставацца на іх баку", - падумала Джорджыя.
  
  "Мне трэба купіць більярдны стол", - сказаў Джобет. “Але гэта выдатна. Мне не трэба шмат мэблі".
  
  Джорджыя не магла пазбавіцца ад думкі, якая прамільгнула ў яе ў галаве. Можа быць, Джобет менавіта гэтага і хацела. Каб яна магла збегчы, калі ёй стане занадта горача.
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 21
  
  Джорджыя і Джобет паклалі сумкі і скруткі на задняе сядзенне машыны, пакуль Ванна садзіла Чарлі ў яго автокресло. "Дзякуй, мама", - сказала Ванна з задняга сядзення. "Гэта было ўзрушаючае месца".
  
  "Гэта было для мяне задавальненнем", - сказала Джобет, хутка міргаючы. “Я так рада, што мы паехалі туды. Разам". Цікава, яна збіралася заплакаць, падумала Джорджыя?
  
  “ Мне трэба пераапрануць Чарлі і накарміць яго абедам.
  
  "І я паміраю з голаду," сказала Джорджыя.
  
  Яны спыніліся на заходнім беразе Місісіпі і знайшлі закусачную на ўскраіне Кеокука. Афіцыянтка прынесла высокі крэселка для Чарлі. Пасля таго, як ён уладкаваўся, Джобет спытаў: "ці Няма тут паблізу старога форта?"
  
  “Так, мэм. Форт Джэферсан".
  
  "Варта наведаць?"
  
  “Ну, людзі прыбіраецца ў касцюмы, і вы бачыце, якой была жыццё дзвесце гадоў таму. Маім хлопчыкам падабаюцца салдаты і мушкеты".
  
  “Выдатна! Я магу зрабіць некалькі здымкаў", - сказала Ванна. Яе цікавасць да графіку ахопліваў і фатаграфію, і яна ставілася да гэтага сур'ёзна.
  
  "Ну што ж, тады давай паедзем туды пасля ленч", - сказаў Джобет.
  
  "Чарлі, верагодна, будзе гатовы задрамаць", - сказала Ванна.
  
  "Ён можа паспаць па дарозе", - сказаў Джобет.
  
  “ Як ты даведаўся пра гэта фортэ, Джобет? - Спытала Джорджыя.
  
  ДжоБет пляснула рукамі.
  
  “Ты выяўляў належную абачлівасць, ці не так? Ты цалкам спланаваў гэтую паездку".
  
  "Што такое 'належная абачлівасць"?" "спытала Ванна.
  
  “Даследаванне. Юрысты робяць гэта, каб атрымаць даведачную інфармацыю аб людзях або месцах для сваіх спраў ".
  
  "А Піс?"
  
  "І Піс," ўсміхнулася Джорджыя.
  
  Джобет таксама ўсміхнулася, затым прыкусіла губу. Яна адвярнулася і паглядзела ў пасажырскае акно. Чарлі заснуў праз некалькі хвілін, калі яны пад'язджалі да форта. Шыльда, абвешчаная найстарэйшым ваенным гарнізонам Сярэдняга Захаду ў вярхоўях Місісіпі, абвяшчала, што ён праславіўся падчас вайны 1812 года з англічанамі.
  
  "Ты можаш паверыць, што гэта было больш за дзвесце гадоў таму?" Прамармытаў Джобет. Яны выйшлі з машыны і пачалі шпацыраваць.
  
  Шыльда абвяшчала, што аванпасты вёў прыбытковую гандаль з мясцовымі індзейскімі плямёнамі гэтага раёна пасля таго, як індзейцы саступілі зямлю Злучаным Штатам.
  
  "Прыкінь," Джорджыя штурхала калыску Чарлі. - Мы забіраем іх зямлю, а потым прадаем ім тое, што ім не трэба.
  
  Ванна фатаграфавала на свой мабільны салдат у касцюмах і індзейцаў. Плакат абвяшчаў, што большасць індзейцаў ваявалі на баку брытанцаў.
  
  "Вы бачыце?" Джорджыя паказала на плакат. "Яны зразумелі, якую грубую заключаюць здзелку, і перайшлі на другі бок".
  
  Калі яе маці не адказала, яна азірнулася. Яна магла паклясціся, што ўбачыла слёзы ў вачах Джобет.
  
  "Ты ў парадку?" Спытала Яна.
  
  Яе маці кіўнула і зноў сглотнула. “Я проста шчаслівая. Давай вернемся на іншы бераг ракі. Я б не адмовіўся трохі прылегчы".
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 22
  
  Яны пераправіліся назад праз Місісіпі ў Ілінойс, і Джорджыя праехала некалькі міль да матэля на поўдзень ад Наву. Паменшаная версія матэля 6, у ім было два паверхі з дванаццаццю пакоямі на кожным. Паркоўка была амаль запоўненая. Яе рэйтынг складаў усяго дзве зоркі, але яна была чыстай і без клапоў. Джобет сказала ім, што паклапацілася пра гэта перад браніраваннем.
  
  Джорджыя стамілася за рулём, таму пасля таго, як яны зарэгістраваліся, яна таксама прылегла задрамаць. Ванна і Чарлі таксама. У сем яны адправіліся ў рэстаран гатэля Woodruff у Наву, адзінага гатэля ў Наву, які мае четырехзвездочный рэйтынг ад Yelp. Гатэль уяўляў сабой трохпавярховы віктарыянскі будынак з чырвонай цэглы з белай аздабленнем, размешчанае на галоўнай вуліцы горада. На тэрыторыі стаяла статуя чалавека з сякерай у руцэ.
  
  Прама праз дарогу стаяла вялікая свежевыкрашенное белы будынак з гатычнымі аркамі над большасцю вокнаў і ўзвышаецца над імі вежай. "Відавочна нейкая царква або помнік", - падумала Джорджыя.
  
  "Што гэта?" Джорджыя сказала: "Гэта сапраўды выглядае недарэчна ў гэтым маленькім гарадку".
  
  "Я раскажу табе, калі мы сядзем", - сказаў Джобет.
  
  "Ты ведаеш гэта?"
  
  Яна кіўнула. “У некаторым родзе. Я чытаў пра гісторыі".
  
  Ўнутры гатэль быў старанна адрамантаваны ў раннеамериканском стылі, але рэстаран ўяўляў сабой проста велізарны шведскі стол з традыцыйнымі стравамі. Што-небудзь на любы густ. Яны пачалі з куфля віна.
  
  Зрабіўшы глыток, Джобет нахіліўся да Ванне і Джорджыі. "Увесь гэты горад калісьці быў домам для Святых апошніх дзён".
  
  "Мармоны?" Спытала Джорджыя.
  
  Джобет кіўнуў. "Па-мойму, у 1840-х гадах Наву быў такім жа вялікім, як Чыкага, і ў мармонаў былі планы ператварыць яго ў найбуйнейшы горад Ілінойса".
  
  "Праўда?" Спытала Ванна. Хоць яна ніколі не мелі поспех у сацыяльных даследаваннях, як яна прызналася Джорджыі аднойчы ўвечары, цяпер яна была дастаткова дарослай, каб цікавіцца гісторыяй.
  
  "Ну," сказала Джорджыя, " у той момант Чыкага быў не больш чым балотам. Ніякай завесы. Ніякага Залатога ўзбярэжжа. Форт Дирборн быў цэнтрам горада".
  
  "Але чаму яны абралі гэта месца, мама?" - спытала Ванна.
  
  Джобет гаварыла ціха, як быццам не хацела, каб яе падслухалі. “У 1830—х гадах — памятаеце, гэта было за трыццаць гадоў да Грамадзянскай вайны - Святыя апошніх дзён жылі ў асноўным у Місуры. Але немормоны ненавідзелі іх і іх дзіўную рэлігію. У рэшце рэшт нянавісць перарасла ў лютасць, і губернатар Місуры выгнаў іх з штата і прыгразіў, што любы мармонаў, які не паедзе, будзе забіты ".
  
  "Ваў", - сказала Ванна. "Чаму людзі іх так ненавідзелі?"
  
  “Мармоны сцвярджалі, што іх царква богодухновенна — вы ведаеце, Богам. Што, на думку хрысціян, было лухтой. Фактычна, большасць немормонов думалі, што ўсё гэта было махлярствам. Фактычна, яны былі створаны некалькімі ашуканцамі і шарлатанамі, якія сталі іх лідэрамі ".
  
  Джорджыя зрабіла вялікі глыток віна. “ Хммм. Ашуканцы, якія граюць у Бога?
  
  "Горш".
  
  “ Злачынцы? Забойцы? Цяпер вы ўрываецеся на маю тэрыторыю.
  
  Джобет кіўком прывітаў Джорджыю. “Такім чынам, пасля Місуры Джозэф Сміт, іх лідэр, купіў гэты горад, і ўсе мармоны пераехалі сюды. Раней гэта называлася Коммерс, але ён пераназваў яго ў Наву, што на іўрыце азначае "прыгожае месца". Менавіта тады ён пачаў будаваць гэты храм. Да жаль, у рэшце рэшт ён быў забіты натоўпам немормонов ".
  
  "Што ж ён зрабіў?"
  
  “Доўгая гісторыя. Але газета ў Наву абвінаваціла яго ў шматжонстве і заявіла, што ён будуе з сябе караля. Таму ён знішчыў друкарню газеты. Ён і яго брат былі кінутыя ў турму і чакалі суда, калі натоўп напала на турму і забіла іх абодвух. О, у той жа час ён балатаваўся ў прэзідэнты."
  
  "Такім чынам, ён быў забіты", - сказала Джорджыя.
  
  “Думаю, можна сказаць і так. Вядома, для мармонаў ён стаў пакутнікам".
  
  "Чувак, гэта выдатная гісторыя", - сказала Ванна. "З гэтага атрымаўся б выдатны фільм".
  
  “ Перад храмам стаіць статуя, якая паказвае яго і яго брата верхам на конях.
  
  "Гэта калі яны пераехалі ў Юту?" Спытала Джорджыя.
  
  Джобет зноў кіўнуў. “ Іх павёў туды Брыга Янг. Іх было больш за дзесяць тысяч. Але некаторыя не пайшлі.
  
  "Што ты маеш на ўвазе?"
  
  “Некалькі сем'яў мармонаў спыняліся ў гэтым раёне. Выйшла кніга пра іх лідэра Уильяме Стрэнге. Ён быў лайдаком, да таго, як абвясціў сябе іх новым лідэрам ". Джобет ўздыхнуў. “Сумна тое, што многія мармоны тут паверылі яму. Нават калі ён абвясціў сябе богам ".
  
  "Значыць, рэлігія сапраўды заснавана на хлусні і махлярстве", - сказала Ванна.
  
  "Вядома, гэта так", - адказала Джорджыя. “Але такія ж і большасць рэлігій. Вазьміце католикосат—"
  
  “ Асцярожней, Джорджыя. Перабіла яе маці. “ Я ведаю, ты не гэта маеш на ўвазе. "Джобет была якая практыкуе каталічкай. Калі-то даўно.
  
  Джорджыя, якой цяпер не патрэбна была ніякая рэлігія, заткнулась, але кінула на маці раздражнёны погляд. "Гэта ўсё яшчэ адбываецца". Яна памаўчала і пахітала галавой. "Людзі вераць у выратавальнікаў, якія аказваюцца фальшыўкамі".
  
  Джобет выглядала так, нібы хацела што-то сказаць, калі іх афіцыянтка, кругленькая маладая дзяўчына з касой, даходзіла да сярэдзіны спіны, перапыніла іх, паставіўшы талеркі для буфета. "Хочаш талерачку з маслам для малой?" - спытала яна.
  
  "Няма", - сказала Ванна. Я буду карміць яго з сваёй."
  
  "Добра". Афіцыянтка паглядзела на Джобета, затым на Джорджыю. Яе вочы пашырыліся, і яна ахнула.
  
  “ Што-то не так? - Спытала Джорджыя.
  
  “ Ты вярнулася? Што здарылася? Афіцыянтка не зводзіла вачэй з Джорджыі, якая дзіўна паглядзела на яе.
  
  “ Вярнуўся адкуль? Аб чым ты кажаш?
  
  Выраз твару афіцыянткі змянілася недаверам, і ў яе адвісла сківіца. Яна апусціла вочы. “ Прабачце. Я ... я прыняла вас за каго-то іншага.
  
  Джорджыя схіліла галаву набок. “ Хто?
  
  Афіцыянтка агледзела Джорджыю з ног да галавы. "Гэта вар'яцтва", - сказала яна. "Ты так падобная на яе".
  
  “ Хто? Яна тут жыве?
  
  Афіцыянтка прыкусіла язык. “Um. Я... я не ведаю.
  
  Інстынкты прыватнага дэтэктыва Джорджыі ўзялі верх. "Ты ведаеш каго-то дастаткова добра, каб думаць, што я вельмі падобная на яе, але ты не ведаеш, дзе яна жыве?"
  
  "Гэта...Гэта не так", - заікаючыся, прамармытала дзяўчына. Яе шчокі пачырванелі. “Нічога асаблівага. Прабачце, што перапыніла ваш вячэру". Яе тон стаў найграна вясёлым. "Дарэчы, ты можаш абыходзіць буфет столькі разоў, колькі захочаш". Яна павярнулася і пайшла прэч.
  
  За сталом на імгненне запанавала маўчанне. Затым Джобет сказаў: “Ну, кажуць, у кожнага ёсць двайнік. Падобна на тое, у цябе таксама".
  
  Джорджыя паціснула плячыма. “ Цікава, хто яна такая.
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 23
  
  Джорджыя моцна спала той ноччу. На наступны дзень пасля сняданку яны правялі некалькі гадзін, гуляючы па Наву, пазнаючы больш аб мормонах. Аказалася, што іх таксама выгналі з Ілінойса. Па многіх з тых жа прычын. Гэта было, калі яны адправіліся ў Юту. Вярнуўшыся ў Наву, храм, які яны пабудавалі, згарэў дашчэнту. Падазраваўся падпал, але ніхто так і не быў прыцягнуты да адказнасці за гэта. Ён быў перабудаваны ў 1930-х гадах, калі Наву вырашыў атрымаць выгаду з свайго нядоўгага мормонского спадчыны.
  
  Павінна быць, гэта спрацавала, падумала Джорджыя, таму што сёння Наву быў квітнеючай мекай для мормонская турыстаў, якую штогод наведваў мільён чалавек. Рост турызму нават вярнуў некаторых мармонаў у Наву. З 1000 чалавек насельніцтва больш за 400 вярталіся мармонаў. Многія кіравалі гістарычнымі месцамі.
  
  
  
  У нядзелю раніцай Джорджыя і Джобет выпісаліся. Яны падзялілі рахунак. Стойка матэля выходзіла ў вялікае шкляное акно, якое выходзіла на паркоўку. Пакуль яна чакала, калі парцье верне ёй крэдытную картку, у Джорджыі ўзнікла адчуванне, што за ёй назіраюць. Яна рэзка павярнулася і паглядзела ў акно. Барадаты мужчына сярэдніх гадоў у брудным чорным пікапе зачыніў дзверцы, дадаў хуткасць і хутка выехаў са стаянкі.
  
  Джорджыя зноў павярнулася да прадаўшчыцы за стойкай, хударлявай, з доўгімі павойнымі валасамі і тварам дзіўнай формы. Шырокі лоб, маленькія вочы і завостраны падбародак, амаль як у Франкенштэйна ў старым фільме Барыса Карлоффа.
  
  “Ты гэта бачыў? Хлопец, які толькі што выехаў са стаянкі? Хто гэта быў? Ён быў за рулём чорнага пікапа".
  
  Служачы, проверявший іх карткі, падняў вочы. Джорджыя ўбачыла, што пікап схаваўся з выгляду, накіроўваючыся на поўнач. “ Бачыш той грузавік? Яна паказала. “ Ён накіроўваецца на поўнач.
  
  Служачая прыжмурылася, затым вярнула ёй крэдытную картку. “Прабачце, мэм. Не пачула".
  
  Яна яму не паверыла. З людзьмі тут было што-то не так. Афіцыянтка. Цяпер клерк. "Дзіўныя людзі" The Doors рэхам адгукнулася ў яе галаве. Яна сунула крэдытную картку назад у кашалёк і выйшла да машыны. Паркоўка ўсё яшчэ была запоўненая, людзі прыходзілі і сыходзілі. Гэта было адзінае месца ў горадзе, дзе можна было спыніцца?
  
  
  
  Да таго часу, як яны вярнуліся ў Чыкага, ішоў дождж, і яны трапілі ў шчыльную корак. Спатрэбіўся час, каб дабрацца ад I-90 назад у Эванстон, дзе яны вярнулі пазадарожнік і забраліся ў прыпаркаваную непадалёк "Таёту" Джорджыі. Чарлі заснуў, і нават Джорджыя з нецярпеннем чакала адпачынку; уся гэтая паездка стаміла яе. Але яна павінна была аддаць належнае сваёй маці. Гэта былі добрыя выходныя.
  
  "Малайчына, мам", - сказала яна, усведамляючы, што гэта быў першы раз, калі яна назвала Джобета "мамай" больш чым за дваццаць гадоў.
  
  Джобет ўсміхнулася. “ Дзякуй, Персік. Яе вочы напоўніліся слязамі.
  
  "Гэта было выдатна", - сказала Ванна. "Гэта ўвайшло ў кнігу рэкордаў".
  
  Джорджыя задумалася, пасталела ці яе маці. За ўсе выходныя яна не бачыла ад яе ні адной фальшывай ноты. Калі так будзе працягвацца, у яе сапраўды можа атрымацца напалову цэлая сям'я. Калі толькі ў Джобет не прыхаваны дзе-небудзь іншы іх брат або сястра. Гэта выклікала ў яе цікаўнасць, і яна вырашыла распытаць Ванну пабольш пра яе біялагічным бацьку, калі ў іх будзе такая магчымасць. Адзінае, што яна ведала пра бацьку Ванны, - гэта тое, як ён памёр. Кіроўца грузавіка, ён трапіў у жудасную мяцеліца ў Мантане, калі яго восемнадцатиколесный аўтамабіль занесла на чатырох палосах руху, ён перавярнуўся і выбухнуў. Ванне было шэсць.
  
  Яна патэлефанавала Джымі, і калі, нарэшце, адкрыла дзверы кватэры, высадзіўшы Джобета, ён быў там. Ванна знікла з Чарлі ў сваім пакоі. Што было добра. Джорджыі здавалася, што яна не бачыла Джымі цэлы месяц, і ёй не цярпелася паказаць яму, як моцна яна па ім сумавала.
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 24
  
  На наступную раніцу Джорджыя праспала. Яна ўсё яшчэ адчувала стомленасць пасля выхадных з Джобетом і Ваннай. Так, гэта было прыемна, нават весела, і, хоць ёй не хацелася гэтага прызнаваць, яна пачынала любіць сваю маму. Але стрэс ад турботы аб тым, поладят ці яны ўсе разам, узмацніў яе стомленасць. Яна апранулася і да таго часу, як выпіла залпам тры кубкі кавы, адчула, што гатовая ўзяцца за яшчэ адзін кавалачак галаваломкі аб вакцыне.
  
  Ёй трэба было высветліць, што робяць кампаніі, калі навучанае прафсаюзная рабочая сіла недаступная для выканання заключнай частцы пастаўкі. Як работнікі грузавых авіяперавозак, мясцовыя кіроўцы грузавікоў, сельскія медыцынскія ўстановы і паўпрафесійныя людзі, якія сапраўды страляюць у зброю, дакладна ведалі, што рабіць? Хто навучыў іх, што вакцына супраць Covid не настолькі надзейная і што любыя інструкцыі, якія ім давалі, павінны быць дакладна выкананы?
  
  Яна ўключыла свой ноўтбук. Па ўсёй краіне індустрыя аховы здароўя наймала тысячы людзей для перавозкі вакцыны, не разбіваючы флаконы і не забруджваючы іх; яшчэ тысячы для яе падрыхтоўкі, калі яна прыбудзе па прызначэнні; і яшчэ тысячы для таго, каб фактычна ўтыкаць шпрыцы ў рукі людзей.
  
  Нядзіўна, што мясцовыя праваахоўныя органы, Нацыянальная гвардыя і нават ваенныя дапамагалі. Джорджыя і Джымі былі вакцынаваны паліцыяй штата Ілінойс. Цяпер, калі яна падумала пра гэта, як быў навучаны малады чалавек, які ўваткнуў іголку ёй у руку? Быў ён дасведчаным медыцынскім работнікам? Або проста рэзервіст Нацыянальнай гвардыі, якога адправілі працаваць на некалькі месяцаў? Варта было ёй хвалявацца?
  
  Яшчэ пытанні. Яшчэ званкі. Дзякуй Богу за Google.
  
  
  
  Званок у дзверы Джорджыі пачуўся, калі яна размаўляла з якая практыкуе медсястрой, якая рабіла ін'екцыі людзям у розных установах Чыкага. Яна падышла да дамафоне, каб спытаць, хто гэта.
  
  "Нік Лежен," рашуча вымавіў голас.
  
  Джорджыя сказала медсястры, што ператэлефануе ёй, адключылася і адчыніла дзверы. Лежен як раз дабралася да пляцоўкі другога паверха.
  
  “ Чаму я абавязаны такой гонарам, спецыяльны агент Лежен?
  
  Лежен здрыгануўся пры слове "Спецыяльны агент". Яна была занадта афіцыйна? Ці ён быў незадаволены, што яна паведаміла пра род заняткаў свайго наведвальніка ў межах чутнасці любога, хто мог падслухаць? Але яго твар разгладилось, калі ён адказаў. "Я быў па суседстве і сказаў сабе, ведаеш, я думаю, што хацеў бы зазірнуць да майго любімаму физруку".
  
  Ён аддаваў так жа добра, як і атрымліваў, Джорджыя павінна была аддаць яму належнае. Яна слаба ўсміхнулася яму і адкрыла дзверы шырэй. Агент ФБР увайшоў так, быццам добра ведаў яе кватэру, хоць гэта быў яго першы візіт. Яны ведалі адзін аднаго шмат гадоў, пару раз працавалі разам, але яна ўсё яшчэ не ведала, любіць яго ці ненавідзець. У гэтым заключалася загадка Ніка Лежена.
  
  Ён панюхаў паветра. “ У цябе яшчэ застаўся кавы?
  
  “ Я табе згатую. Яна пайшла на кухню, паставіла кружку пад кававарку, кінула ў яе струк лёгкага абсмажваньні і націснула некалькі кнопак. У кружку палілася густы цёмны кавы.
  
  "Як ты ўспрымаеш?"
  
  “ Чорны, калі ласка.
  
  Яна паставіла каву на свой малюсенькі кухонны столік і жэстам запрасіла яго сесці. Яна паставіла на стол пад акном, каб падчас працы магла сузіраць навакольны свет: маці-адзіночка з дома насупраць з дзецьмі, якія ніколі не бралі ў рукі свае цацкі; стары і яго сабака — яна ніколі не была да канца ўпэўненая, хто каго выгульвае; пара па суседстве, якая кожную раніцу сыходзіла з дому ў сем трыццаць і вярталася дадому толькі ў сем вечара.
  
  Лежен прачысціў горла. Ён не быў прыгожы, але ў ім было што-то жывёла і сэксуальнае. Яго валасы былі бледна-пясочнага колеру, які так добра спалучаўся з сівізной, што вы не маглі заўважыць розніцы. У асноўным ён насіў бейсболку, каб схаваць тое, што, павінна быць, было лысінай. Яго вочы былі зялёнымі у адзін дзень, на наступны - блакітнымі. Ён вырас у сельскай мясцовасці Луізіяны, у краіне каджунов, і мог гаварыць на гэтым лянівым южнофранцузском гаворцы. Але апошнія дваццаць гадоў ён пражыў у Чыкага і мог перайсці на роўны среднезападный акцэнт, каб крытыкаваць "da Bulls" або "da Bears". Лежен быў хамелеонаў, вось чаму яго было так цяжка злавіць. Як ні дзіўна, гэта таксама рабіла яго вельмі добрым дэтэктывам.
  
  Ён сербануў кавы. Выгляд у яго быў задаволены. “ Гэта сапраўды смачна.
  
  "Гэта з-за кафеіну".
  
  Ён ухмыльнуўся. “Такім чынам, на мінулым тыдні я быў там, спрабуючы пазбегнуць непрыемнасцяў, калі пачуў, што сімпатычная бландынка-рэпарцёр разнюхивала аб Джэферсан Медыкал. У Каламазу ".
  
  "Гэта так?" Яна падавіла прыліў нервовай энергіі.
  
  "Відавочна, яна выкарыстала імя Джорджыя Дэвіс".
  
  "Ты не кажаш".
  
  “ Натуральна, мне было цікава.
  
  "Я б таксама спалохаўся".
  
  "Што ты там рабіў наверсе?"
  
  “ Тое ж самае, што зрабіў бы ты. Ці ўжо зрабіў, мяркуючы па тым, што ты мне расказваеш.
  
  Ён уздыхнуў. “ Хопіць. Я тэлефаную. Ты паказваеш мне сваю, а я пакажу табе сваю.
  
  Яна кіўнула. “Вядома. Ты ідзі першым".
  
  "Чаму б нам не пачаць з Эмілі Уолдорф?"
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 25
  
  “ Эмілі Уолдорф? Джорджыя прыўзняла бровы. “ Я паняцця не мела, што Бюро ведае пра яе.
  
  "Калі ваша дзявочае прозвішча Уолдорф, як у гатэлі "Уолдорф-Асторыя", мы праяўляем цікавасць".
  
  Джорджыя націснула некалькі клавіш на сваім ноўтбуку. Прадастаўлена Wikileaks. Уільям або "Вілі" Уолдорф Астор. Бізнэсовец-мільянер, юрыст, філантроп. Сябра яшчэ больш багатай сям'і Астор. Пераехаў у Вялікабрытанію, дзе ў рэшце рэшт атрымаў тытул віконт. Эмілі і Эвелін былі яго пра-пра-ўнучкамі. Што азначала, што лепшая сяброўка Элі, Сьюзен Сайлер, таксама была прамым нашчадкам. Прыемна ведаць, што Элі працавала з лепшымі. Гэта таксама азначала, што маці Сьюзен магла дазволіць сабе добра плаціць Джорджыі.
  
  І ўсё ж мінулае Эмілі не выратавала ёй жыццё. “ Я не ведала. Яна пільна паглядзела на Лежена. “ Нават калі так, чаму вы — я маю на ўвазе ФБР — зацікавіліся?
  
  “ Таму што, як вам, несумненна, вядома, яна памерла пры — як бы гэта сказаць— незвычайных абставінах. Ён пільна паглядзеў на яе. “ Як вы апынуліся замяшаныя?
  
  “Дачка яе сястры, Сьюзен, самая блізкая сяброўка Элі Форман. Пасля смерці Эмілі яны папрасілі мяне паглядзець, што я змагу высветліць ". Яна скапіявала інфармацыю аб "Вілі" Уолдорфе ў сваё дасье "Эмілі". "Ці азначае гэта, што вы падазраяце несумленную гульню?"
  
  “ Пачакай. Пытанні задаю я. Што ты рабіў у Каламазу?
  
  "Спрабую даведацца нумар партыі і ўсё, што магу, па ланцужку паставак з таго моманту, як флаконы сышлі з канвеера, і да тых часоў, пакуль гэтыя небаракі не расталіся з жыццём".
  
  “ Душы, падобныя Эмілі Уолдорф. Ён паставіў кубак. “ І што ты высветліў?
  
  Джорджыя склала рукі на грудзях. “ Ты хочаш сказаць, што не ведаеш? Падобна на тое, ты ведаеш пра ўсё, што я рабіла за апошнія некалькі дзён.
  
  “ Перастань, Дэвіс. Не гуляй у кошкі-мышкі. Мы ведаем адзін аднаго лепш, чым гэта.
  
  “Няма. Ты ведаеш Элі лепш, чым гэта".
  
  Каджунская ўсмешка распаўзлася па яго твары, як патака, якая вынікае з шкляной банкі. "Што ж, я, вядома, хацеў бы даведацца цябе лепей". Гэты хлопец не збіўся з рытму.
  
  "І я б, вядома, хацела, каб на маёй баку быў крыніца ў ФБР", - спакойна адказала яна. "Але майму хлопцу, верагодна, гэта не спадабалася б".
  
  Лежен паціснуў плячыма. “Прывітанне. На перамовах добры Джы-мэн ўлічвае ўсе нюансы".
  
  "О, так мы цяпер вядзем перамовы?" Джорджыя развяла рукамі. “Аб чым? Ты хочаш, каб я была тваім канфідэнцыйных крыніцай?"
  
  "Што-то ў гэтым родзе".
  
  Джорджыя зрабіла паўзу. Яна была здзіўленая. І ўсцешаная. Але яна перасіліла свае эмоцыі. Гэта былі, як ён сказаў, перамовы. “Ты хочаш, каб я табе дапамагла. Працягнуць табе руку дапамогі. Я разумею. Што мне за гэта будзе?"
  
  “ Абарона. Бюро прыкрые тваю спіну.
  
  Джорджыя выглянула ў акно. Яны маглі абяцаць, але ці маглі яны выканаць? Яна прадставіла, як абараняецца ад праціўніка, накіраваў на яе зброю. Вымушана была прыняць рашэнне за долю секунды. Якая карысць была б ад "абароны" ФБР ў такіх абставінах?
  
  Нібы прачытаўшы яе думкі, Лежен адказаў. “Мы будзем падтрымліваць цесную сувязь. Ты ніколі нікуды не едзеце, не паставіўшы мяне ў вядомасць. Мы забяспечым падтрымку, калі спатрэбіцца".
  
  Калі толькі яны гэтага не зрабілі. Тым не менш, рэсурсы Бюро былі лепшымі ў свеце. Калі яны не змаглі высветліць, што адбываецца на самай справе, то ніхто не зможа. Яна, з другога боку, працягвала завіхацца ў трусіныя норы. Было б неразумна адмаўляцца ад іх падтрымкі і вопыту. Гэта магло б нават азначаць што-тое добрае для яе кар'еры, калі ўсё скончыцца.
  
  Такім чынам, Джорджыя распавяла Лежену, як яна пабывала на заводзе, і сабрала разам частка гэтай гісторыі. Як яна даведалася, што вакцына можа быць заражаная, надзвычайныя меры, якія прымаюцца вытворцамі і дыстрыб'ютарамі для захавання яе чысціні, і маштабы пабочных рэакцый, пра якія не паведамлялася ў CDC або FDA. Яна распавяла яму аб кантактах, з якімі размаўляла, і аб варожасці жанчыны-бармэна ў карчме.
  
  Калі яна скончыла, ён сказаў: “Ўражвае. Ты зрабіла гэта сама?"
  
  Яна кіўнула. “Я не мог дазволіць сабе паверыць, што смерці маглі быць наўмыснымі. Не з такой колькасцю дадзеных, якія паказваюць на іншую бок ".
  
  “ Ты называеш прычыну, па якой Блэкстоун збег?
  
  "Ты ведаеш пра яго?"
  
  "Вядома".
  
  "Ты ведаеш, дзе ён?" - спытаў я.
  
  "Працую над гэтым". Лежен пацёр нос, звычка, якую яна засвоіла, азначала, што ён не распавядае ёй усю гісторыю. "Акрамя яго, я мяркую, вы падтрымліваеце сувязь з іншымі кантактамі".
  
  Джорджыя прищурила вочы.
  
  “Не хвалюйцеся. Я не збіраюся іх красці. Якая ваша адзнака на дадзены момант? Мы схіляемся да думкі, што некалькі флаконаў, падобна, былі падробленыя. Ёсць якія-небудзь ідэі, як і дзе?
  
  Джорджыя выпрасталася. Ён фактычна прысвяціў яе ў пункт гледжання ФБР. Гэта было амаль нечувана. Звычайна ФБР захоўвала сваю інфармацыю ў таямніцы нават ад іншых праваахоўных арганізацый. Альбо ён сапраўды выконваў сваё папярэдняе абяцанне падзяліцца тым, што ў іх было, альбо фэдэралаў былі настолькі адсталымі, што ён выкачивал з яе ўсё, што мог дастаць. Яна падавіла сваё здзіўленне.
  
  “Я мяркую, але гэта магло адбыцца падчас транспарціроўкі. Або на месцы, калі партыя была дастаўлена. Я сумняваюся, што гэта адбылося падчас вытворчасці ".
  
  "Таму што..."
  
  “Паколькі Jefferson Medical выкарыстоўвае FedEx і UPS, ланцужок паставак даволі жорсткая. Але могуць узнікнуць некаторыя прабелы, калі яны заключаюць субпадраду з трэцяй бокам для дастаўкі канчатковаму карыстачу. Гэта тое, чым я пачынаю займацца ".
  
  Яна распавяла яму пра афёру з сумоўе, якую яны з Элі прыдумалі, і аб тым, што яна чакае, пакуль Хофстадер атрымае адабрэнне ад карпарацыі, каб працягнуць. "Я хачу, каб даведацца аб любых іншых дыстрыб'ютараў, якіх яны маглі б выкарыстоўваць".
  
  Ён глядзеў міма яе. “ Яны будуць чакаць публікацыі артыкула, ці не так?
  
  "Я спадзяюся, што мы дабяромся да сутнасці справы да таго, як гэта адбудзецца".
  
  "А калі няма?"
  
  “Элі Форман сказала, што напіша і адправіць у Trib. Яна кажа, што гэта законная гісторыя, якая прадстаўляе чалавечы інтарэс ".
  
  Лежен кіўнуў. “Гэта не ў нашых правілах, але я пагляджу ў іншы бок. Падобна на тое, ты ўсё прадугледзеў".
  
  Яна кіўнула і адкінулася назад. “ Так што наконт цябе? На чым ты засяроджаны?
  
  “У адным нам па-чартоўску пашанцавала. Мы атрымалі ў парамедиков сапраўдныя ампулы, выкарыстаныя для вакцынацыі трох мёртвых людзей. Яны знаходзяцца ў Куантико на аналізе ".
  
  “ Мас-спектраметрыя?
  
  "Сярод іншых тэстаў".
  
  “ І я мяркую, вашы людзі апыталі ўсіх, хто быў у Царкве ў тыя дні, калі загінулі трое чалавек?
  
  “ Вядома. "Лежен ўхмыльнуўся.
  
  “ Колькі там было чалавек? - спытаў я.
  
  “ Ты ж ведаеш, я не магу табе сказаць. Па крайняй меры, не цяпер.
  
  "Што гэта значыць, 'па меншай меры, не прама зараз'? Я думаў, мы працуем разам.
  
  Ён махнуў рукой. “ Гэта не мае значэння.
  
  Джорджыя была рада, што фэдэралаў ўжо апыталі людзей, якім была прызначаная вакцынацыя ў царкве. Гэта была стомная праца: купка людзей максімальна выкарыстоўвала свае пятнаццаць хвілін. Яна ведала, што была немилосердна, але калі толькі ФБР не выявіла дымілася зачэпку, што, мяркуючы па тоне Лежена, на гэта не было падобна, яна была рада, што ёй не давялося праходзіць праз гэта.
  
  “ Ёсць якія-небудзь новыя зачэпкі?
  
  Ён паківаў галавой. "Але, як і вы, мы хочам высветліць, хто трымаў у руках гэтыя флаконы".
  
  “Што азначае, што вы думаеце, што гэта не проста забруджванне або дэградацыя вакцыны. Што гэта было наўмысна ".
  
  "Нішто не выключана".
  
  “Ды ладна табе, Лежен. Калі мы збіраемся працаваць разам, ты павінен спыніць гэтыя загадкавыя адказы".
  
  "Зразумела". Джорджыя прыўзняла бровы, пачуўшы яго прамы адказ. "Але ў мяне загад ісці". Ён скрыжаваў рукі на грудзях. “Ніколі не недооценивай ФБР, Персік. Можа, мы і не вельмі шмат размаўляем, але мы працуем не пакладаючы рук.
  
  Яна ўздыхнула. Што гэта быў за адказ? І адкуль ён даведаўся, што яе маці называла яе "Пічэс"? Гэта быў яго спосаб паведаміць ёй, што ФБР праслухоўвае яе тэлефон? Яна не прапусціць гэта міма вушэй ні яго, ні ФБР, незалежна ад судовага загаду. Ёй трэба быць больш асцярожнай па тэлефоне. Гэта быў Лежен. Добры паліцэйскі, дрэнны паліцэйскі - усё ў адным флаконе.
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 26
  
  У той вечар пасля вячэры Джорджыя і Джымі адправіліся на шпацыр. Красавіцкі вечар быў мяккім, падарунак чыкагскіх багоў надвор'я, і Джорджыя прадставіла сабе гультаяватыя летнія прагулкі наперадзе, Джымі паказвае на зоркі і планеты на начным небе. Гэта таксама быў шанец для іх дваіх абмеркаваць справы, якія яны не хацелі, каб іх падслухалі нявінныя вушы, нават ненаўмысна.
  
  "Лежен, здаецца, часта з'яўляецца ў нашай жыцця ў апошні час", - сказаў Джымі. “Чаму? Як ён даведаўся, што ты ў Каламазу?"
  
  "Я не ведаю, але ён у курсе спраў".
  
  "Ён казаў што-небудзь пра матывы іх забойства?"
  
  “Ён схіляецца да наўмысным маніпуляцыям. Я яшчэ не сказаў яму, але мне цікава, ці магло гэта быць выпрабавальным запускам. Той, хто стаіць за гэтым, магчыма, падсыпаў трохі яду ў некалькі выпадковых флаконаў, проста каб паглядзець, ці падзейнічае гэта.
  
  “Госпадзе Ісусе. Як быццам свет ужо не выходзіць з-пад кантролю". Яго голас быў напружаным, а твар, нават у цьмяным святле вулічных ліхтароў, змрочным.
  
  “Я не гатовы зайсці так далёка. Па крайняй меры, пакуль".
  
  Перад імі з'явіўся пажылы мужчына з сабакам. Ён ішоў у іх бок, дварняк, напалову спаніэль, напалову хто-то яшчэ, спыняючыся, каб абнюхаць кожнае дрэва і кавалак травы, каб пераканацца, што яго тэрыторыя абаронена. Джорджыя пазайздросціла яго засяроджанасці. Ніякіх незнаёмых пахаў, ніякіх праблем. Нейкі новы пах, увагу. Стары кіўнуў ім, затым нацягнуў павадок тужэй. “Пайшлі, Чарлі. Пара займацца сваімі справамі".
  
  Джорджыя і Джымі абмяняліся здзіўленымі поглядамі. Мужчына схіліў галаву набок, як быццам ведаў, што яны ўсміхаюцца за яго кошт, але не разумеў чаму.
  
  "У вашай сабакі такое ж імя, як у майго маленькага пляменніка", - сказала Джорджыя. "Ён жыве з намі".
  
  Стары кіўнуў. “ Добрае самавітае брытанскае імя.
  
  Джымі ветліва кіўнуў.
  
  Калі мужчына прайшоў, Джорджыя ўзяла Джымі за руку. “ Брытанец?
  
  “Ты ведаеш, прынц Чарльз. І ўсе тыя каралі, якім адсеклі галовы".
  
  Веды Джорджыі аб брытанскай гісторыі былі мінімальнымі. “А як жа тут, у старых добрых ЗША? Хіба ў нас мала Чарлі?"
  
  Але Джымі быў засяроджаны на ядзе і наступным пытаннем вярнуў Джорджыю да справы. "Хто, чорт вазьмі, атручвае лекі, ратавацца жыццё?"
  
  “ Лежен не ведае, але ён выкарыстоўвае свае кантакты, каб высветліць гэта.
  
  “ Ёсць сярод іх такія ж, як у вас?
  
  Яна пахітала галавой. “Я не магу канкураваць з Бюро. З іншага боку, ён мог быць такім жа простым, як хлопец з мясцовага аддзялення ФБР, які назірае за заводам. Можа быць, яны ўбачылі мае иллинойсские нумары, прагледзелі іх і даведаліся маё імя.
  
  "Гучыць прыкладна так".
  
  “Я разумею, Джымі. Нягледзячы на вакцыны і паскаральнікі, мы ўсё яшчэ знаходзімся ў разгары пандэміі. З заразнымі штамамі і мутацыямі. Людзі ўсё яшчэ паміраюць направа і налева. Розніца ў тым, што Лежен лічыць, што тры смерці маглі быць злачынствам. Ім трэба праверыць усіх. Уключаючы мяне ".
  
  “Што наконт Эмілі Уолдорф? Ці магла яна быць палітычнай мішэнню?"
  
  "Наколькі я ведаю, яна была такой жа паліткарэктнай, як індычка на жытнім хлебе".
  
  “Магчыма, сваячка хацела зрабіць яе стан, якое, цяпер, калі вы сказалі мне, кім яна была, павінна быць даволі прыстойным. Ці магла Эвелін або нават Сьюзен, калі ўжо на тое пайшло, быць ўцягнутай у гэта?" Ён зрабіў паўзу.
  
  “О, перастань, Джымі. Што б яны атрымалі? Нават калі б яны думалі, што атрымаюць прыбытак, як бы ім гэта ўдалося?"
  
  “ А як наконт двух іншых загінулых?
  
  “Я думаў, што казаў табе. У абодвух мужчын былі схаваныя захворвання, якія рабілі іх уразлівымі".
  
  Ён на імгненне змоўк. “Гэта сапраўды жудаснае справа. Нагадвае мне крызіс з Тайленолом".
  
  "Я як раз думаў аб тым жа самым".
  
  У 1982 годзе ў Чыкага хто-то падсыпаў цыянід ў выпадковыя капсулы з тайленолом. Гэта стала нацыянальным крызісам, калі загінула сем чалавек. Кампанія Johnson and Johnson, вытворцы, адклікала ўсе бутэлькі Тайленола ў краіне, пакуль працягвалася расследаванне.
  
  Ніхто так і не быў абвінавачаны ў забойствах. Але былі і добрыя навіны. Запячатаныя кантэйнеры і новыя законы ўскладнілі падробку лекаў, што адпускаюцца без рэцэпту. І паколькі J & J дзейнічала так хутка, каб папярэдзіць спажыўцоў і стрымаць сітуацыю, прэса высока ацаніла іх дзеянні. Што яшчэ больш важна для праваахоўных органаў, гэта быў адзін з нешматлікіх выпадкаў, калі следчым — а іх былі сотні па ўсёй краіне - ўдавалася працаваць разам без канфліктаў інтарэсаў або рангаў. Доказ таго, што праваахоўнае супольнасць можа аб'яднацца, калі гэта важна. Джорджыя вывучала гэта справа ў Паліцэйскай акадэміі.
  
  "Цікава, калі гэта трапіць у прэсу", - сказаў Джымі. "Ці будзе Jefferson Medical такой жа адкрытай кампаніяй, як J & J?"
  
  Джорджыя засунула рукі ў кішэні. - Не забывай, “Джэй Джэй энд" таксама вырабляе вакцыну.
  
  "Але іх вакцына тут ні пры чым, ці не так?"
  
  "Наколькі мне вядома, няма". Яны дайшлі да канца квартала, замарудзілі ход і разгарнуліся, каб накіравацца дадому. "Эм, кажучы аб сродках масавай інфармацыі, я павінна табе сее-што сказаць". Яна патлумачыла, што яны з Элі Форман падрыхтавалі, калі яна паехала ў Каламазу.
  
  “ Вы малявалі рэпарцёра? - Спытаў Джымі.
  
  "Так".
  
  "Ты шукаеш непрыемнасцяў?" Яго голас павысіўся, а вочы ўспыхнулі. “Джорджыя, "Джэферсан Медыкал" перажывае вялікі крызіс. Але яны даведаюцца, што ты робіш. Што б вы зрабілі, калі б зразумелі, што маеце справу з фальшывым рэпарцёрам?"
  
  “Я не збіраюся прычыняць ім шкоду. Гісторыя, калі мы нават напішам, у чым я сумняваюся, воспоет ім дыфірамбы ".
  
  “Божа мой, Джорджыя, ты не слухаеш. Гэтыя людзі салідарнасці і цябе. Пазбавяць ліцэнзіі прыватнага дэтэктыва. Цябе могуць нават прыцягнуць да адказнасці за махлярства. Да таго часу, як іх адвакаты скончаць з вамі, справа можа быць кваліфікавана як крымінальнае злачынства. Вы думалі пра гэта?"
  
  “Што, калі я дазнаюся, хто стаіць за атручваннем? Думаеш, іх будзе хваляваць, як я гэта знайшоў?"
  
  Ён люта паківаў галавой. “Але вы, павінна быць, здзяйснялі махлярства. Прыватны дэтэктыў не можа гэтага зрабіць. Гэта падарве давер да вас. Калі не ў гэтым справе, то ў наступным. Ты заробіш рэпутацыю чалавека, які чыніць усё, што спатрэбіцца, да чорта правілы. Ты сказаў Лежену, што робіш?"
  
  Яна кіўнула.
  
  “ Ён сказаў табе, якая гэта дурная ідэя?
  
  “На самой справе, ён не сказаў ні слова. Ён сказаў, што гэта не ўваходзіла ў іх "пратакол" — што б гэта ні значыла, — але ў мяне склалася ўражанне, што ён лічыў гэта добрай ідэяй ".
  
  “Госпадзе, Джорджыя, я люблю цябе, але цябе трэба прытармазіць. Усе добранька абдумай, перш чым дзейнічаць. Часам ты такая ўпартая — подвергаешь сябе юрыдычнай небяспекі. Абмяркуйце гэта са мной — ці са сваім сябрам о'мэлли, калі не хочаце, каб я быў замешаны, — перш чым пойдзеце і здзейсніце што-небудзь неабдуманае. Ёсць мноства спосабаў атрымаць інфармацыю, не здзяйсняючы злачынства. Або падвяргаць сябе небяспекі.
  
  “Элі збіралася падтрымаць мяне. Нават артыкул для мяне напісала", - сказала яна слабым голасам.
  
  "Справа не ў гэтым".
  
  “ Лежен мяне падтрымае.
  
  “ Ты так думаеш? Таму што я так не думаю. Ён будзе занадта заняты, прыкрываючы сваю задніцу і рэпутацыю Бюро, каб дапамагчы табе. Вось такі ён хлопец.
  
  Джорджыя не магла гэтага адмаўляць. Яна была б там адна, выгінаючыся на ветры. Яна сціснула пальцы ў кулакі. “Добра, добра. Я разумею".
  
  "А ты ведаеш?"
  
  Нягледзячы на тое, што яна была зла, яна ведала, што яго словы зыходзілі з глыбіні любові. “Так. Даруй".
  
  Кватэра знаходзілася ўсяго ў квартале адсюль. Яны ішлі моўчкі, затым Джымі, відавочна супакоіўшыся, спытаў: "такім чынам, які план Бюро?"
  
  Джорджыя ўздыхнула. “Я мяркую, што гэта тое, што яны сказалі ў Касабланцы. 'Арыштуйце звычайных падазраваных'. Анты-ваксеры. Людзі, якія хочуць, каб Covid знішчыў насельніцтва. Людзі, якія ненавідзяць ўрад".
  
  “ А як наконт замежных інтарэсаў?
  
  Непрыемны страх слізгануў па спіне Джорджыі. “Я не магу мець справу з Кітаем, ці Расеяй, ці іранцамі, або з кім бы то ні было з дерьмового спісу Амерыкі, Джымі. Гэта нашмат вышэй майго ўзроўню аплаты ".
  
  "Але не ў Лежена".
  
  Джорджыя прыкусіла губу. “ Ведаеш што? Магчыма, ты маеш рацыю. Можа, мне варта сказаць Лежену, каб ён знайшоў каго-небудзь іншага для яго асабістай працы. Для гэтага спатрэбілася б усяго два званка — адзін яму, а іншы Эвелін.
  
  Джымі абняў яе. “ Ну, асабіста я быў бы рады гэтаму. Я хачу, каб ты была побач доўгі, вельмі доўгі час. Ён сціснуў яе плячо. “ Але мы абодва ведаем, што ты будзеш рабіць тое, што хочаш. Не важна, колькі я буду крычаць.
  
  Яе цела, тугое, як гумавая стужка, нацягнутая да мяжы, памякчэў. Яна дазволіла яму прыцягнуць да сябе бліжэй. “ І я буду побач, каб сабраць аскепкі. Ён памаўчаў. “ Калі такія наогул маюцца.
  
  Яна адарыла яго ўдзячнай усмешкай. "Я ведаю". Яна пацалавала яго. Яна не хацела, каб гэты пацалунак заканчваўся. Гэта было бяспечна, знаёма — гэта быў дом.
  
  Калі іх вусны разомкнулись, Джорджыя заўважыла пару задніх фар, якія праязджалі міма іх па Эшленд-авеню. Што-то прымусіла яе паглядзець ім услед.
  
  “ Джымі, гэта быў чорны пікап, які толькі што праехаў міма нас?
  
  Ён прыжмурыўся на гаснущие чырвоныя агеньчыкі. “Цяжка сказаць. Занадта цёмна. Але, падобна, яны сапраўды высока пасаджаныя". Ён азірнуўся на яе. “Паслухай. Я хачу, каб з гэтага моманту ты заўсёды насіў свой "Глок".
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 27
  
  На наступную раніцу Джорджыя паклала свой "Глок" у бардачок. Яна высадзіла ў Чарлі "Джобет", а Ванну - у "Оуктон", затым адправілася ў супермаркет. Калі яна ўязджала на паркоўку, на яе мабільным зазвонило галасавое паведамленне. Яна дастала яго з кішэні і ўбачыла, што ў яе толькі адна панэль. Яна ўсё роўна націснула. На званку быў код штата Мічыган, але, на нумары не было прымацавана паведамленні. Яна ўздыхнула з-за дрэннага абслугоўвання. Часам нават у прыгарадзе Чыкага.
  
  Перш чым яна выйшла з машыны, на яе мабільным высветились дзве палоскі. Лепш. Яна ператэлефанавала. Механічны голас паведаміў ёй, што яна датэлефанавалася да офіса Марыяны Хофстадер.
  
  “Прывітанне. Гэта Джорджыя Дэвіс. Я бачу, ты тэлефанавала, але паведамленне адразу перайшло на галасавую пошту. Калі ласка, патэлефануй мне зноў, калі ў цябе будзе магчымасць ".
  
  Праз імгненне зазваніў яе мабільны. "Добрай раніцы, Мар'яна".
  
  "Можа быць, для цябе гэта і так".
  
  "Што здарылася?"
  
  “ Сёння раніцай мяне ледзь не звольнілі.
  
  "Чаму?"
  
  "Ты павінен паабяцаць мне, што гэта не для пратаколу, зразумеў?" Яна казала задыхаючыся. Яна была відавочна устрывожаная.
  
  "Вядома". Сказала Джорджыя. Яна нагадала сабе, што яна рэпарцёр Хофстадера, а не прыватная асоба.
  
  “Я рызыкнуў і прапанаваў магчымасць публікацыі артыкула на карпаратыўным сходзе, але гэта было адпрэчана хутчэй, чым ляціць куля. Ніхто не хацеў ніякай прэсы. Ніхто. Яны паднялі з-за гэтага вялікі шум ".
  
  “ Нават пластовы кавалачак?
  
  “ Нават гэта. "Яна зрабіла такую доўгую паўзу, што Джорджыя не была ўпэўненая, што яна ўсё яшчэ на сувязі. Затым: “ Што-то адбываецца. Чаго-тое, чаго ўсе баяцца.
  
  Джорджыя прыкінулася дурніцай. “ Што?
  
  Хофстадер працягвала балбатаць, як быццам не чула пытання Джорджыі. “Спачатку некаторыя карпаратыўныя фанаты падумалі, што гэта будзе выдатная гісторыя. Добрыя навіны для разнастайнасці. З нацыянальнай газетай Trib. Ідэя, па іх словах, заключалася ў тым, каб акружыць дрэнныя навіны добрымі навінамі, каб збалансаваць грамадскае ўспрыманне кампаніі ".
  
  “ Дрэнныя навіны? Якія дрэнныя навіны?
  
  “Яны не сказалі. У мяне было адчуванне, што гэта сакрэт, і я не быў дастаткова высокім, каб мяне пасвяцілі ў гэта. Мяркуючы па тым, як яны размаўлялі, гэта магло паўплываць на будучыню кампаніі. І не ў добрым сэнсе гэтага слова. Затым адзін з віцэ-прэзідэнтаў па сувязях з грамадскасцю вырашыў, што гэта занадта вялікі рызыка, і сказаў мне, што я ні пры якіх умовах не павінен працягваць гэтую справу, калі толькі не хачу, каб гэта быў мой апошні дзень у Jefferson Medical ".
  
  "Гучыць сур'ёзна," сказала Джорджыя.
  
  “ Ты сам гэта сказаў. Мне забаронены доступ да прэсе. Калі б яны даведаліся, што я зараз размаўляю з табой, яны б адсеклі мне галаву. Так што ты не можаш напісаць артыкул. Ты павінен адступіць. На коне мая праца, уся мая кар'ера ".
  
  “Я разумею. Дзякуй, што папярэдзіў мяне. На самай справе, мне цікава. Чаму ты патэлефанаваў? Я проста цікаўны журналіст, вынюхивающий гісторыю ".
  
  “Таму што, што б ні адбывалася, гэта няправільна. Гэта не тое, на што я падпісваўся. Я адказваю за адпраўку сотняў людзей на тое, што павінна выратаваць жыцці. Але яны паводзяць сябе так, як быццам гэта заб'е людзей. Паслухайце. Я ведаю, што вы не перастанеце спрабаваць атрымаць сваю гісторыю. Але вы не можаце выкарыстоўваць Jefferson Medical. Знайдзіце іншы крыніца. І не болтайся па Каламазу.
  
  Джорджыя ўспомніла, што адчувала, што за ёй назіраюць. Асабліва ў бары. Холт і яго прыяцелі, затым Джыні, жанчына, якая яе выгнала. "Джэферсан Медыкал" падключыла іх да сачэнні за ёй? Чаму? Што яны не хацелі выдаваць? Ці ведалі яны аб якім-небудзь заражэнні? Магчыма, ФБР адчайна спрабавала адсачыць гэта да таго, як адбылася ўцечка і абрынулася цунамі СМІ. Ці гэта было што-то больш гнюснае?
  
  Джорджыя падумала пра Лежене. ФБР магло б апублікаваць пагрозу, як яны зрабілі з Тайленолом. Гэта была б зусім іншая гісторыя. Калі б гэта адбылося, Jefferson Medical пастаянна інфармавала б СМІ і спрабавала прыцягнуць іх на свой бок. Адданы сваёй справе рэпарцёр паспрабаваў бы падтрымліваць сувязь з Хофстадером. Гэта магло б акупіцца ў будучыні. Госпадзе. Яна сапраўды думала як журналіст. А таксама як прыватны дэтэктыў.
  
  “Я разумею, Мар'яна. Паслухай ... Давай заставацца на сувязі. Калі і калі гэты 'сакрэт' выйдзе вонкі, я спадзяюся, мы з табой зможам пагаварыць пра гэта ".
  
  “ Я таксама на гэта спадзяюся. Ты быў шчыры са мной. Я цаню гэта.
  
  Джорджыя скурчылася. Зусім ледзь-ледзь.
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 28
  
  Eden
  
  
  
  Паездка на цягніку займала ўсяго чатыры гадзіны, але па шляху ён некалькі разоў спыняўся. Ідэн прыбудзе ў Горад Вятроў не раней трох гадзін дня. Акрамя стрыжкі і афарбоўвання валасоў, гэта было
  
  паездка без здарэнняў. У яе машыне было ўсяго шэсць пасажыраў, хоць у Гейлсберге на борт павінны былі сесці яшчэ людзі. Калі цягнік, пыхкаючы, пад'ехаў да станцыі Гейлсбург, пасажырам прапанавалі выйсці на некалькі хвілін. Ідэн купіла на станцыі бутэрброд з яйкам і кава. Разам з пакінутай паловай "ПБ Джэй энд" гэта магло стаць яе апошняй трапезай на доўгі час. Яна заўважыла кінутую газету на лаўцы на вакзале і паспяшалася падабраць яе.
  
  Гэта была гейлсбергская газета, якая не асвятляла навіны з Наву. Там не было ніякіх згадак пра тое, што яна кінула мужа і дзяцей, але яна ўсё роўна прагартала яе. Ўкол болю працяў яе, калі яна падумала пра Тейган, Сарыі і Элайдже. Да гэтага часу яны ўжо павінны былі ведаць, што яна іх кінула; ёй было цікава, што Портер сказаў пра яе. Яна спадзявалася, што ён патлумачыў, што яна проста прыехала ў Куінсі наведаць сваіх бацькоў, але баялася, што ён сказаў ім, што яна дрэнная маці, якая не любіла іх і парушыла мормонский запавет. І што яна нічым не лепш злачынцы. Яна адчувала сябе злачынцай.
  
  Ідэн — няма, ёй давялося зноў пачаць называць сябе Пэтсі. Не, таксама не Пэтсі. Ёй трэба было зусім новае імя, не звязанае з яе мінулым. Яна спынілася на Лізе. Ёй заўсёды падабалася гэта імя. Яна пачала паўтараць яго, каб прывыкнуць да яго. "Ліза" ўжо двойчы пабывала ў Чыкага. Першы раз гэта была паездка на выпускны з яе сярэдняй школы ў Куінсі. Другі раз, калі яна была студэнткай Універсітэта Аёвы. Яна і яе хлопец, Тоні Марыяна, ўпотай прыехалі ў горад на выходныя.
  
  У першы раз яна ўбачыла ўсе славутасці — Сірс-Таўэр, Хэнкок, Ваенна-марскі пірс, Бін ў парку Міленіум. Яны адправіліся ў Саўт-Сайд выспы Мідўэй Плезанс, які, дзякуючы таму, што падчас Сусветнай Калумбійскай выставы 1893 года тут было ўстаноўлена першае ў свеце кола агляду, прыцягваў турыстаў з усяго свету. Аўтобус нават давёз іх да Ригли Філд, дзе гулялі "Кабс".
  
  У другі раз, калі яна была ў Чыкага, яна ледзь пакінула матэль ў цэнтры горада, у якім яны з Тоні зарэгістраваліся. Пэтсі была вар'яцка закахана ў Тоні. Ён быў яе першым палюбоўнікам, і цяпер, калі ён навучыў яе сэксу, ёй не хацелася нічога, акрамя практыкі. Пасля ён быў гаваркі і поўны планаў. Яны пажэняцца і пераедуць у Чыкага, дзе з часам купяць дом. Ён планаваў стаць дантыстам — дантысты, па яго словах, зараблялі вялікія грошы, — а ў Каліфарнійскім універсітэце была выдатная школа. Пэтсі спецыялізавалася на гісторыі мастацтваў, але не была ўпэўненая, чым хоча займацца.
  
  Пасля заканчэння вучобы Тоні завербаваўся ў войска, каб урад аплачвала большую частку навучання ў стаматалагічнай школе. Пасля базавага курсу яго адправілі ў Ірак. Праз шэсць месяцаў пасля гэтага ён быў падарваны самаробным выбуховым прыстасаваннем. Пэтсі была спустошана.
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 29
  
  Джымі усё яшчэ быў на Паўночным узбярэжжы, браў інтэрв'ю ў багатай сям'і, чый гадовы дом на Жэнеўскім возеры быў абрабаваны ў іх адсутнасць, таму Джорджыя прапанавала яму сустрэцца з ёй за ланчам ў Мікі. Джорджыя прыйшла першай і заняла столік у цэнтры залы, адкуль ім абодвум быў бачны галоўны ўваход. Яна допила дыетычную колу з лімонам напалову, калі ўвайшоў ён, паціраючы рукі. Надвор'е стала пронизывающе халоднай, верагодна, на злосць ім за ўчорашні цудоўны вечар.
  
  Джорджыя распавяла яму аб тэлефонным званку Хофстадера і пра тое, што адбылося з яе боку. Калі яна скончыла, Джымі сказаў: “Якое палягчэнне. Па крайняй меры, цябе не абвінавацяць ў махлярстве".
  
  Джорджыя зрабіла апошні глыток свайго напою. “ У мяне такое пачуццё, што цяпер гэта ненадоўга. Гэта дзярмо патрапіць у моду.
  
  "Я здзіўлены, што яны змаглі стрымліваць гэта да гэтага часу", - сказаў Джымі. “Колькі гэта было? Два тыдні?"
  
  “Не так ужо і доўга. Усяго дзевяць дзён. Усё яшчэ выканальна", - адказала Джорджыя.
  
  Оўэн нязграбна падышоў і прыняў іх заказы. Пакуль яны чакалі свае стравы, Джорджыя агледзелася. Было амаль два. Большая частка абеднікаў разышлася. Занята было ўсяго некалькі столікаў. Ніхто не выглядаў знаёмым, але пад маскамі, якія патрабаваліся для вячэры ў памяшканні, было цяжка сказаць напэўна.
  
  Вядома, многія людзі не насілі іх ці здымалі, асабліва калі яны былі вакцынаваны. Яна задавалася пытаннем, колькі людзей без масак падманваюць свет і ім не рабілі ўкол у руку. Ці думалі яны, што ў іх імунітэт, ці верылі, што дэзінфармацыя запихнута ім у глоткі? Яна ні ў якай меры не быў лібералам — копы, як правіла, кансерватыўныя ўсюды, нават у Чыкага, а яна была копам. Але апраўдваць БС станавілася ўсё цяжэй. Яна гэтага не разумела. Хіба яны не павінны былі змагацца з гэтай чумой разам?
  
  Яна ўжо збіралася абмеркаваць гэтую тэму з Джымі, калі адчыніліся ўваходныя дзверы і ў пакой прасунуў галаву малады чалавек у масцы. Што-то ў ім здалося знаёмым. Шырокі лоб. Кучаравыя каштанавыя валасы. Сучасны Франкенштэйн. Ён агледзеў рэстаран, відавочна шукаючы каго-то. Калі ён сустрэўся з ёй позіркам, у яго вачах успыхнула пазнаванне. Джорджыя ахнула. Клерк з матэля "Наву"! У той жа час мужчына, павінна быць, зразумеў, што здзейсніў памылку, таму што разгарнуўся і практычна выкінуўся за дзверы. Джорджыя кінулася за ім.
  
  “ Куды ты ідзеш? - Спытаў Джымі.
  
  - Той хлопец, які ўвайшоў, ён клерк з матэля "Наву".
  
  “ Я разбяруся з гэтым. Ты заставайся тут. Ён ускочыў з крэсла.
  
  Але Джорджыя была ўжо на паўдарогі да выхаду. Муніцыпальная паркоўка знаходзілася ў полуквартале адсюль, і яна заўважыла, як зачыніліся дзверцы шэрай "Хонды". Дык вось хто сачыў за ёй. Але чаму? Чаго мог хацець ад яе незнаёмы, якога яна бачыла ўсяго адзін раз? І чаму ён падціснуў хвост, замест таго каб падысці пагаварыць?
  
  Яна пачула, як зарабіў рухавік "Хонды". Ён націснуў на газ і выехаў са стаянкі. Гэта была вуліца з аднабаковым рухам, і яму прыйшлося павярнуць у бок Джорджыі. Яна ўстала пасярод вуліцы, выцягнуўшы рукі перад сабой, даючы яму знак спыніцца. Яна выказала здагадку, што ён спыніцца, каб не ўрэзацца ў яе. Замест гэтага ён паскорыў крок. Калі ён зараз жа не націсне на тармазы, то саб'е яго з ног.
  
  Як ні дзіўна, час замарудзілася, і наступныя некалькі секунд здаліся вечнасцю. Джорджыя ўбачыла яго твар праз лабавое шкло. У яго быў пусты, рабатызаваны выгляд. Ніякіх эмоцый. Ці думаў ён увогуле пра што-небудзь? Ён быў пад кайфам? Яна замахала рукамі над галавой і крыкнула: “СТОЙ! ЗАРАЗ ЖА!"
  
  Кіроўца пачуў яе. Яна ведала, што ён пачуў. Але ён цалкам праігнараваў яе. "Хонда" працягвала набліжацца. У Джорджыі не было часу прыбрацца з дарогі. Дык вось як яна збіралася памерці. Яе збіў ашаломлены прышчавы клерк з матэля. Яна выпрасталася з выклікам. Калі б ён збіраўся пераехаць яе, яна не дазволіла б яму ўбачыць свой страх. Яна ніколі не стала б маліць або панікаваць.
  
  Раптам велізарная сіла злева збіла яе з ног і звалілася зверху. Яна адчула, як яе галава ўдарылася аб бардзюр. "Хонда" пранеслася міма, прамазала ў некалькіх цалях ад яе. Паветра ад яго хуткасці ударыў у яе, як хваля, выбіваючы дыханне. Інстынктыўна яна паспрабавала прыкрыць галаву рукамі, але сіла, наваліліся на яе, не дазволіла паварушыцца. Яна спыніла спробы. Было б нядрэнна заснуць. Яна закрыла вочы і дазволіла свайму целе расслабіцца.
  
  Джымі ўскараскаўся і глядзеў, як "Хонда" памчалася прэч. Затым апусціўся на калені. “ Джорджыя, Джорджыя. Пагавары са мной! Зараз жа.
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 30
  
  Джорджыя чула, як Джымі кліча яе, але яна была ў кокане цемры, і у яе не было сіл, каб адказаць яму. Яго голас станавіўся ўсё гучней і настойлівей.
  
  “Дзетка, калі ты мяне чуеш, проста зрабі што-небудзь. Blink. Адкрый рот. Што заўгодна".
  
  Яна цепнула вачмі і паспрабавала нешта сказаць, але не змагла адказаць. Яна адчула, як ён асцярожна завёў руку ёй за галаву, туды, дзе яе чэрап стукнуўся аб бардзюр.
  
  “ Аб божа, Джорджыя, калі ласка, скажы што-небудзь. Калі ласка.
  
  Цяпер яго голас гучаў спалохана. Яна павінна была даць яму зразумець, што з ёй усё ў парадку. Яна хмыкнула.
  
  Яна пачула, як ён глыбока ўздыхнуў. “ Слава богу.
  
  Умяшаўся іншы голас. “Адвядзіце яе ў мой кабінет. Там ёсць канапа".
  
  Оўэн. Што ён рабіў звонку?
  
  "А цяпер паслухай, дзетка." зноў Джымі. - Я збіраюся забраць цябе і адвесці назад у “Мікі". У Оўэна ў кабінеце ёсць канапа. Але гэта можа пашкодзіць. Трымайся. Яна адчула, як ён падхапіў яе на рукі, адарваў ад зямлі.
  
  "Крыві няма," сказаў ён.
  
  “ Слава богу. Голас Оўэна. “ Ты хочаш, каб адвезці яе ў Эванстон?
  
  Нават Джорджыя ў сваім амаль несвядомым стане зразумела, што ён меў на ўвазе бальніцу.
  
  “Давайце дамо ёй трохі часу. Яе дыханне роўнае".
  
  
  
  Джымі аднёс Джорджыю ў заднюю пакой, кабінет са старым канапай, пісьмовым сталом і крэслам. Ён асцярожна апусціў яе. - У цябе ёсць падушка? - спытаў я.
  
  “ Я прынясу некалькі ручнікоў, каб згарнуць іх, - сказаў Оўэн і паспяшаўся да выхаду.
  
  Пачуўшы гэта, Джорджыі захацелася ўсміхнуцца. Без ручнікі, накинутого на плячо, ён адчуваў бы сябе голым.
  
  "Джорджыя," сказаў Джымі, " калі ты ўсё яшчэ мяне чуеш, я проста правяду хуткі агляд, каб пераканацца, што з табой усё ў парадку. Ён мякка правёў пальцамі па яе галаве. Яна здрыганулася, калі ён дабраўся да грудка, які матэрыялізаваўся, калі яна ўдарылася аб бардзюр.
  
  "Я бачыў гэта!" Джымі здаваўся па-за сябе ад радасці. "Так, некалькі дзён будзе па-чартоўску балюча, але крыві зусім няшмат". Ён працягваў. Яго рукі, мяккія і цвёрдыя адначасова, ощупали яе патыліцу, ключыцы, плечы, перадплечча. Яна ў думках ўздыхнула ад таго, наколькі пяшчотнымі былі яго дотыку. Але калі ён дабраўся да яе грудной клеткі, яна ўскрыкнула. Боль была вострай. Амаль невыноснай. Рукі Джымі замерлі.
  
  З велізарным высілкам яна прыадчыніла адно вока. “ Баліць. Яе голас быў хрыплым. Яна хацела сказаць яму больш, але гэта запатрабавала занадта вялікіх намаганняў.
  
  Але Джымі ведаў. “ Магчыма, ты зламаў рабро. Мне вельмі шкада.
  
  Яна зноў закрыла вочы. Хваля болю адыходзіла, але толькі таму, што яна наогул не рухалася. Яна адчувала сябе адной з тых казявак, зачыненых ў бурштыне. Калі яна пошевелится, нават злёгку, боль вернецца. Хоць Джымі ў гэтым не вінаваты. Ён выратаваў ёй жыццё.
  
  
  
  Праз гадзіну Джорджыя была ў поўным свядомасці. Яна ўсё яшчэ ляжала на канапе Оўэна. Улічваючы яе падзенне і вага цела Джымі, наваліліся на яе зверху, яны выказалі здагадку, што ў яе зламанае рабро. На левай баку яе цела былі драпіны і ранкі з ужо якія ўтварыліся сінякамі, што сведчыла аб магчымым страсанне мозгу.
  
  "Я забинтую цябе рабро, калі мы вернемся дадому", - сказаў ён. "Я даволі моцна штурхнуў цябе".
  
  "Выдатна", - сказала яна. "У мяне ўжо такое пачуццё, быццам я прайшла дзевяць раўндаў і прайграла".
  
  “ Ты жывая. Ён працягнуў руку, знайшоў яе і моцна сціснуў. “ Ты не ведаеш, як...
  
  Яна паднесла пальцы да вуснаў, заклікаючы да маўчання. "Я ведаю," прашаптала яна. - Дзякуй, што выратаваў мне жыццё.
  
  Увайшоў Оўэн з падносам. На ім стаялі бутэлька Advil, пінта бурбона, шклянку вады і тры чаркі.
  
  "Гэта для мяне?" Спытала Джорджыя.
  
  "Вада і Адвил", - адказаў ён. "Віскі для мяне".
  
  Джорджыя застагнала, калі паспрабавала сесці. “ Не думаю, што змагу.
  
  “ Не настойвай. "Джымі падціснуў вусны. “ Думаю, нам усе-ткі трэба ў аддзяленне неадкладнай дапамогі.
  
  “Няма. Я ненавіджу бальніцы", - сказала Джорджыя.
  
  Оўэн наліў сабе шоту і залпам выпіў, затым працягнуў Джымі таблетку Advil. “ Вазьмі тры з іх. Джымі вытрас іх і працягнуў Джорджыі разам са шклянкай вады.
  
  "Ты супергерой, жанчына", - сказаў Оўэн з ноткай захаплення ў голасе.
  
  "Джымі - сапраўдны герой", - сказала Джорджыя. "Ён выратаваў мне жыццё".
  
  Оўэн наліў яшчэ адну чарку. “ Вось. Гэта для цябе, Сэк.
  
  “Не, дзякуй. Ты сам выпі гэта".
  
  "Праўда?" Сказаў Оўэн. "Не пярэчыш, калі я вып'ю". Ён выпіў залпам. "Што за дзень".
  
  Джымі кіўнуў, дастаў сотавы і набраў нумар. “ У мяне ёсць два нумары яго нумары.
  
  “Табе і не трэба было. Мы ведаем, хто гэты хлопец", - сказала Джорджыя.
  
  “Я павінен пераканацца. Ён перавёў выклік на гучную сувязь. “Хардзінг, Сакларидис. Я хачу, каб вы праверылі для мяне нумар. Сярэднія лічбы 74. Шэры седан "Хонда". Гэта як мага ХУТЧЭЙ ".
  
  "Займуся гэтым, шэф".
  
  Джымі адключыўся.
  
  Джорджыя ўздыхнула. “Я не ведаю. Думаю, я абняславілася. Але гэты хлопец - дзіця. Я не думала, што ў яго хопіць смеласці пераехаць мяне. Я памылялася".
  
  "Чаму б нам не пагаварыць пра гэта пазней?" Сказаў Джымі.
  
  Оўэн залпам выпіў яшчэ адну чарку. “ Я пакіну вас дваіх адпачываць. Сэк, ты можаш сесці за мой стол.
  
  Джымі сеў. Зазваніў яго сотавы. Ён зірнуў на таго, хто тэлефанаваў, затым націснуў прыняць. “ Што вы высветлілі, Хардзінг? Ён памаўчаў. “Пачакай, я вазьму ручку. Калі ён быў гатовы, ён сказаў: “Рэйманд Бенсон. Каспер-стрыт, 150, Наву, Ілінойс. Ну, што ты ведаеш. "Ён зноў зрабіў паўзу. - У цябе ёсць нумар? Добра. Дзякуй. Ён запісаў нумар. “ Дзякуй. Я буду на сувязі. Ён павесіў трубку.
  
  "Які нумар?" Спытала Джорджыя.
  
  "703-733-4150."
  
  "Гэта нумар матэля," сказала яна. “ Павінна быць, ён там жыве.
  
  Некаторы час яны маўчалі. Затым Джорджыя сказала: “Джымі, я думаю, ты меў рацыю. Я думаю, мне трэба спыніць справу аб Covid. Гэта занадта небяспечна".
  
  Джымі азірнуўся. "Тое, што адбылося сёння, не мае ніякага дачынення да Covid".
  
  “Я ведаю, але каго я падманваю? Я патрульны паліцэйскі, які грае ў прыватнага дэтэктыва. Я прымаю рызыкоўныя рашэнні. Мне не трэба было стаяць на сваім з гэтым мудаком. Мне трэба было бегчы з усіх ног. Магчыма, прыйшоў час прызнаць, што ў мяне няма таго, што трэба."
  
  Джымі абышоў стол і падышоў да канапы Оўэн, сеў на край і ўзяў яе за руку. “Ты памыляешся. Ты больш кампетэнтная, чым думаеш. Ты звязалася з вар'ятамі прыхільнікамі перавагі белай расы ў Вашынгтоне. Ты ледзь не загінуў ад рук мексіканскага картэлі ў Арызоне, але вярнуўся жывым. Вы з сястрой прыкончылі важнага падонка з рускай мафіі. Ты можаш гэта зрабіць. "
  
  Яна была зьбітая з панталыку. “Пачакай. Я думаў, ты ўзрадуешся майму рашэнню звольніцца".
  
  “Як я сказаў мінулай ноччу, частка мяне была б шчаслівая. Я б ведаў, што ты ў бяспецы. Але цябе б гэта не спадабалася. Ты б сышла з розуму, не прадпрымаючы ніякіх дзеянняў ".
  
  “Але гэта было занадта блізка. Я быў бліжэй за ўсё".
  
  Ён праглынуў. “Так. Але памятай, заўсёды будуць моманты, калі супрацоўніку праваахоўных органаў — нават калі ты прыватны дэтэктыў, я ўсё роўна лічу, што ты на нашай баку — спатрэбіцца дапамога ці падмацаванне. Я проста рады, што быў там ".
  
  Яна абдумала гэта. “ Ты нешта асаблівае, ты ведаеш гэта?
  
  “ Ты паказваеш мне гэта кожны дзень, дзетка. На самай справе, я думаю, мне пара нанесці візіт Рэйманду Бенсону.
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 31
  
  Пасля доўгіх угавораў Джымі ўгаварыў Джорджыю легчы ў бальніцу Эванстон. Прыёмнае аддзяленне было перапоўнена пацыентамі з Covid, але Джымі і Джорджыі дазволілі пасядзець у асобнай палаце. Тым не менш, ёй прыйшлося чакаць два гадзіны, перш чым яе агледзелі. Рэнтген пацвердзіў наяўнасць пералому рэбры. Лекары зрабілі кампутарную тамаграфію яе чэрапа. Пераканаўшыся, што страсенне мозгу ў яе лёгкае, яны адпусцілі яе. Джорджыя вярнулася дадому толькі пасля дзесяці. Яе цела сотрясалось ад болю.
  
  Наступныя тры дні яна праляжала ў ложку, дазволіўшы Джымі паклапаціцца аб ёй. Боль у рабры паступова сціхла, ператварыўшыся ў тупую ныючыя боль. Яе сінякі сталі фіялетавымі, а гуз на патыліцы пачала спадаць. Джымі прыклаў лёд і цяпло да яе баку і да гузы на галаве. Ён прымушаў яе глынаць таблеткі Advils тры ці чатыры разы ў дзень. Ён нават патэлефанаваў Джобет і папрасіў яе пакінуць Ванну і Чарлі ў сябе на некалькі начэй.
  
  У той час як Джорджыя была ўдзячная — вопыт клопаты аб кім-то, хто любіў яе, быў новым і незнаёмым — яна губляла цярпенне. На чацвёрты дзень яна была гатовая вярнуцца ў свет. У той вечар яны замовілі піцу і з'елі яе ў ложку. Пасля гэтага яна прыняла душ і ўгаварыла Джымі далучыцца да яе.
  
  Яна заўсёды лічыла іх заняткі любоўю прыгодай з роўнымі магчымасцямі, але ў тую ноч яна была ініцыятарам. Нягледзячы на свае сінякі, яна апынулася зверху і рабіла тое, што, як яна ведала, яму падабалася. Гэты мужчына безумоўна ведаў, калі трэба паклапаціцца аб ёй, а калі пакінуць у спакоі. Яна мела патрэбу ў абароне, і ён быў побач. Яна хацела — мела патрэбу - паказаць яму, як моцна любіць яго за гэта. Ніхто не разумеў яе так, як Джымі. Ні Мэт, ні Піт, ні любы іншы мужчына, з якім яна была.
  
  Аднак па меры таго, як Джымі усё больш узбуджаўся, ролі памяняліся, і ён узяў верх, прымусіўшы яе забыцца пра ўсё, акрамя адчування яго вуснаў і дакрананняў. Увесь гэты час ён быў асцярожны і не ціснуў на яе ўсім вагой свайго цела. Яна адчувала сябе абароненай і узбуджанай адначасова. Ёй трэба было, каб ён быў ўнутры яе, запаўняў яе. Ён падпарадкаваўся.
  
  
  
  На наступную раніцу ён з'явіўся, толькі што прыняўшы душ і апрануты. Ён сеў за маленькі столік на яе кухні. Джорджыя наліла кавы і поджарила пару булачкі.
  
  "Што ты робіш сёння?" - спытала яна.
  
  “ Збіраюся пракаціцца ў Наву. Падумаў, што мог бы пагаварыць з Рэймандам Бенсоном.
  
  "Няўжо гэта так?"
  
  “Так. Такім чынам, што ў цябе на галаве? Не пярэчыш, калі я забяру Ванну ў Оуктоне?"
  
  "Наогул-то, Ванна сказала, што яе сяброўка Марсі збіраецца адвезці яе назад да Джобету і адвезці яе і Чарлі назад сюды".
  
  “Гэта міла з яе боку. Хто такая Марсі?"
  
  “Яны вучацца ў адным класе англійскай. Ванна становіцца даволі добрым пісьменнікам, ты ведаеш. На днях я прачытаў адно з яе эсэ ".
  
  "Прыемна чуць". Джымі ўсміхнуўся. Ён ведаў пра дыслексіі Джорджыі і пра тое, як цяжка ёй чытаць. "Але ты не адказаў на маё пытанне".
  
  “Што я раблю сёння? Я іду з табой. Менавіта гэта я і раблю".
  
  "Джорджыя—"
  
  “Не спрачаюся. Мы ў гэтым разам".
  
  Ён утаропіўся на яе. Яна падрыхтавалася да адказу "няма", але ён здзівіў яе. Усё, што ён сказаў, было: "Вазьмі свой Глок".
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 32
  
  Калі яны адпраўляліся ў шлях, па небе плылі брудна-шэрыя хмары, але да таго часу, як яны дасягнулі Перу, штат Ілінойс, неба праяснілася. Джорджыя ўспрыняла гэта як прадвесце. Не перашкаджала і тое, што Джымі быў за рулём сваёй чорна-белай патрульнай машыны з эмблемай паліцыі Жэнеўскага возера на баку. Коркі, здавалася, абыходзілі іх бокам, і яны ехалі хутка, прыбыўшы ў Наву да абеду.
  
  Джымі даехаў да матэля "Наву" і заехаў на стаянку. Некалькі машын былі раскіданыя па стаянцы, і матэль, двухзвездочная версія матэля 6, выглядаў не такім чыстым, як тады, калі Джорджыя і яе сям'я спыняліся там. На паркоўцы валялася некалькі абгортак ад ежы і іншае смецце, а шкляныя вокны і дзверы галоўнага офіса не перашкаджала б пачысціць. Джымі прыпаркаваўся пад вуглом, каб яна магла бачыць офіс, але так, каб яе не было відаць. На ўсялякі выпадак яна нацягнула бейсболку, каб яе твар было ў цені.
  
  “ Ты ўпэўнены, што хочаш, каб ён ўбачыў патрульную машыну? Што, калі ён вырашыць збегчы?
  
  - Я даганю яго. Ты заставайся ў машыне. Гэта справа паліцыі.
  
  "Я разумею". Яна паглядзела праз лабавое шкло на офіс матэля. “Не падобна, што ён там. Або, па меншай меры, на дзяжурстве".
  
  Пажылая жанчына з растрапанымі сівымі валасамі і кіслым выразам твару глядзела на патрульную машыну. На ёй была выцветшая футболка "муумуу", над якой быў надзеты швэдар. Калі яны пад'ехалі, яна карысталася маленькай машынкай — магчыма, арыфмометрам, — але цяпер яна адарвала паперу, выкінула яе і адкусіла ад сэндвіча, які ляжаў на папяровай талерцы.
  
  Яшчэ адна жанчына і мужчына з заплечнікам памерам з ноўтбук на плячы выйшлі з пакоя на ніжнім паверсе, недалёка ад пакояў, у якіх спыняліся яна, Джобет і Ванна. Мужчына пяшчотна пацалаваў жанчыну, і яна накіравалася да пазадарожніку, забралася ўнутр і з'ехала. Мужчына зайшоў у офіс і кіўнуў жанчыне за прылаўкам. У Джорджыі спрацавалі інстынкты прыватнага дэтэктыва. Верагодна, незаконная любоўная сувязь. Мама-футбалістка і бізнэсмэн, абодва жанатыя.
  
  Джымі пачакаў, пакуль мужчына аплаціць рахунак і ад'едзе на сваім BMW. Затым адкрыў дзверцы патрульнай машыны, выйшаў і накіраваўся ў офіс. Жанчына за стойкай падняла вочы і адкусіла яшчэ кавалачак ад свайго сэндвіча.
  
  Джымі што-то сказаў жанчыне, але стаяў спіной да Джорджыі, таму яна засяродзілася на рэакцыі жанчыны. Спачатку яна падняла бровы, верагодна, рэагуючы на тое, што Джымі прадставіўся і сказаў ёй, навошта ён тут. Яна сказала што-тое, што прымусіла Джымі бліснуць сваім значком. Затым яна пахітала галавой, і па яе твары прабег падазроны погляд. Джымі працягваў казаць, і жанчына нервова заерзала. Гаворачы, ён размахваў рукамі, выцягваючы вялікі і паказальны пальцы. Гэта было для таго, каб праілюстраваць, наколькі Бенсон быў блізкі да таго, каб ударыць Джорджыю? Жанчына сглотнула, але прамаўчала.
  
  Джымі, павінна быць, задаў ёй пытанне, таму што яна паціснула плячыма і ўзняла далоні, як быццам у яе не было адказу. Затым ён зрабіў некалькі паметак ў нататніку і агледзеў офіс. Да сцяны было приколото некалькі аб'яваў. Адно з іх прыцягнула яго ўвагу. Ён падышоў да яго, затым што-то спытаў у жанчыны. Яна зноў паціснула плячыма. Джымі адклеіў аб'яву, склаў яго і сунуў у кішэню.
  
  Калі ён павярнуўся, Джорджыя ўбачыла выраз яго твару. Яго прыжмураныя вочы і поджатые вусны сказалі ёй, што ён напаў на нейкі след. Гэта было аб'яву, якое ён зняў са сцяны? Яна глядзела, як ён вярнуўся да жанчыны і што-то сказаў ёй. Жанчына ўтаропілася на яго з непрыхаванай варожасцю. Ёй не спадабалася тое, што ён сказаў. Ён сказаў што-то яшчэ.
  
  Добра, добра, вымавіла яна аднымі вуснамі. Джорджыя магла чытаць па яе вуснаў.
  
  Жанчына дастала звязак ключоў. Імгненне праз яны з Джымі выйшлі на вуліцу і накіраваліся ўверх па лесвіцы. Яны абышлі матэль з тыльнага боку і зніклі.
  
  Прайшло дзесяць хвілін. Джорджыя губляла цярпенне. Яна дастала свой ноўтбук і ўключыла яго, але не магла засяродзіцца на электроннай пошце або навінавым вэб-сайце, які звычайна праглядала. Яна зачынілася і пачала барабаніць пальцамі абедзвюх рук па машынцы. Раз, два, тры, чатыры. Трэба было, каб усе яны выйшлі роўнымі.
  
  Нарэшце, Джымі зноў з'явіўся ў поле зроку на вяршыні другога паверха, жанчына ішла за ім па пятах. Джорджыя магла сказаць па выразе яго твару, што ён разважаў, аналізуючы ўбачанае. Спусціўшыся па прыступках, ён кіўнуў жанчыне, і павярнуўся да патрульнай машыне. Жанчына вярнулася ў прыёмную і адкусіла яшчэ кавалачак ад свайго сэндвіча.
  
  
  
  “ Зрабі мне ласку, - папрасіў Джымі, залазячы ў патрульную машыну. - Пригнись, пакуль мы зноў не выехалі на дарогу.
  
  Джорджыя была азадачана, але зрабіла тое, аб чым ён прасіў. "І я раблю гэта, таму што..."
  
  "Дазволь мне адысці на некаторы адлегласць ад гэтага месца і ад нас, і я пакажу табе".
  
  Ён выехаў са стаянкі, павярнуў направа і праехаў прыкладна паўмілі. “Добра. Цяпер ты можаш ўставаць".
  
  Джорджыя ямчэй уладкавалася на пасажырскім сядзенні. Яны ехалі па звілістай дарозе, па абодва бакі якой цягнуўся лес, і больш нічога. На дрэвах распускаліся пупышкі, але лісце яшчэ не распусціліся. Голыя галіны, многія з якіх былі пераплецены з іншымі дрэвамі, выглядалі пагрозліва, як быццам яны казалі Джорджыі, што гэта закрытае супольнасць і ніколі не прыме незнаёмцаў.
  
  Праехаўшы мілю, Джымі прытармазіў на абочыне. “ Бенсона там не было. Жанчына - яго маці. Яна ўладальніца матэля. Атрымала ў спадчыну яго пасля смерці мужа. Бенсон жыве ў пакоі наверсе, у задняй частцы дома.
  
  “ Дзе, яна сказала, быў Бенсон?
  
  “Яна не ведае. Кажа, што яго не было каля тыдня. У дзелавой паездцы па справах Царквы".
  
  "Царква мармонаў?" Яна зрабіла паўзу. "Вы купляеце гэта?"
  
  “ Хіба вы не заўважылі, што хто-то сачыў за вамі прыкладна ў той жа час?
  
  "Гэта праўда".
  
  Джымі дастаў з кішэні цыдулку і перадаў яе Джорджыі. “ А цяпер зірні на гэта.
  
  Джорджыя вгляделась ў яго. Гэта была ўлётка з буйным планам, але не ў фокусе, чорна-белай фатаграфіяй жанчыны. У яе былі доўгія светлыя валасы, вялікія цёмныя вочы, арыстакратычны нос і бледная скура. Мяркуючы па ўсім, жанчына была апранута ў сукенку або блузку з высокім каўняром, каўнер якой быў бачны на фатаграфіі. Яна глядзела за кадрам з лёгкай усмешкай на твары. Вочы Джорджыі пашырыліся, і яна сутаргава ўздыхнула. “О, божа мой. Гэта я!"
  
  Джымі кіўнуў. “ Цяпер прачытай тэкст.
  
  Джорджыя прачытала гэта ўслых. “Зніклая жанчына. Eden Christiansen, 34, 5'6". Светлыя валасы. Карыя вочы. Член фундаменталісцкай царквы мармонаў у Наву. Замужам за Портер Крыстыянс. Калі вы бачылі яе ці ведаеце, дзе яна знаходзіцца, калі ласка, звяжыцеся па тэлефоне 217-619-0450 як мага хутчэй ". Джорджыя шчоўкнула улёткай. “Мармоны? Зніклая жанчына? Што гэта?"
  
  “Менавіта тое, што тут напісана. Плакат аб зніклым чалавеку".
  
  “У іх вуснах гэта гучыць як аб'яву аб вышуку. Як быццам яна парушыла закон або здзейсніла сур'ёзнае злачынства ".
  
  "Для гэтых мармонаў яна так і зрабіла".
  
  “Адкуль ты ведаеш? Відавочна, у яе было досыць праблем — будзь то муж або рэлігія, хто ведае. Яна хацела сысці ".
  
  Джымі на імгненне змоўк. Затым: “За выключэннем таго, што ты не можаш гэтага зрабіць, калі ты фундаменталіст. А яна фундаменталистка".
  
  "Як я ўжо сказаў, адкуль ты ведаеш?"
  
  “Фундаменталісты не падобныя на нармальных мармонаў. Вы ведаеце майго дыспетчара Дарлин, праўда?"
  
  Джорджыя кіўнула.
  
  "Яна мормонка".
  
  "Я не ведаў".
  
  “Яна належыць да істэблішменту мармонаў. Царква святых апошніх дзён. Даволі нармальныя хрысціяне, праўда? Ніякай палігаміі. Ніякіх дзіўных звычаяў або рытуалаў. Фундаменталісты іншыя ".
  
  "Якім чынам?"
  
  “Па-першае, іх дзясяткі. Большасць з іх падобныя на культы. Самая вядомая - фундаменталистская царква святых апошніх дзён. Раней яе ўзначальваў Уорэн Джеффс. Па-другое, яны экстрэмісты. З усімі мудрагелістымі правіламі і паводзінамі, якія асацыююцца ў вас з экстрэмісцкім культам. Напрыклад, яны ніколі не адмаўляліся ад палігаміі. Гэта азначае, што мужчына можа мець столькі жонак, колькі захоча. На самай справе, ёсць шмат рэчаў, якія жанчыны не могуць рабіць. Мяркуецца, што яны павінны быць шчаслівыя дома, выхоўваючы мноства мормонская дзяцей. Старэйшыны прапаведуюць ім: "Найвялікшая свабода, якой вы можаце атрымліваць асалоду ад, - гэта паслухмянасць'. Калі яны ўцякаюць, фундаменталісты пераследуюць іх і вяртаюць назад. Асабліва, калі яны маладыя і ўсё яшчэ могуць мець дзяцей. Джымі паглядзеў у лабавое шкло. “Мужчыны-фундаменталісты жэняцца на маладых жанчын. Часам яны нават туляцца са сваімі пляменніца або нацыянальных строях, часам нават з дочкамі. Усе, хто нявіннік або знаходзіцца ў дзетародным узросце. Інцэст становіцца настолькі складаным, што жанчына можа быць мачахай, цёткай і дачкой іншай жанчыны адначасова ".
  
  “ Спыні. Мяне пачынае подташнивать, " Яна зрабіла глыбокі ўдых. Затым яе голас змяніўся. “ Цяпер я разумею.
  
  "Атрымаць што?"
  
  “Калі Джобет, Ванна і я вячэралі ў рэстаране, афіцыянтка прыняла мяне за каго-то іншага. Яна нават спытала мяне, калі я вярнуся". Джорджыя была задуменная. "Яна, павінна быць, падумала, што я і ёсць гэты Эдэм".
  
  "Яна не адзіная".
  
  “ Што ты?— А Ты думаеш, Бенсон думаў, што я таксама?
  
  “Я ўпэўнены ў гэтым. Інакш навошта б яму спрабаваць задушыць цябе?"
  
  “Але хто хоча яе смерці? Я думаў, ты толькі што сказаў, што іх спрабуюць вярнуць".
  
  “Яны гэта робяць. Але ясна, што тут справа не ў гэтым. Хто-небудзь хоча прыбраць яе з дарогі. Па невядомай нам прычыне. Пакуль."
  
  "І ён усё яшчэ дзе-то там". Джорджыя здрыганулася. “Значыць, усё, чым я была, through...it можа здарыцца зноў са мной. Ці з ёй. Мы абодва ў небяспецы".
  
  Джымі не адказаў.
  
  Яна выглянула ў акно на злавеснага выгляду дрэвы. “ Я збіралася прапанаваць паабедаць тут, але ад гэтага месца ў мяне мурашкі па скуры. Пойдзем дадому.
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 33
  
  Праз гадзіну яны спыніліся ў закусачнай highway oasis, дзе было так шмат страў, што Джорджыя ніяк не магла вызначыцца. Пасля размовы з Джымі ў яе прапаў апетыт. Яна пераходзіла ад закусачных да кітайскай кухні і піцы, у рэшце рэшт спыніўшыся на сэндвіч і дыетычнай коле з лімонам.
  
  Яна заняла столік ля выхаду і пачакала Джымі, які прынёс талерку з двума гіганцкімі кавалкамі піцы з грыбамі і дадатковым колькасцю сыру.
  
  “ Я не ведаю, як ты можаш значыць пасля таго, што ты мне расказала.
  
  “Я ем, калі засмучаны. Ты - не. Мы робім так, каб усё атрымлівалася роўна".
  
  Гэта выклікала ў яго лёгкую ўсмешку. “Прывітанне. Вы падняліся з ёй на другі паверх. Гэта была пакой Бенсона?"
  
  "Так".
  
  "Такім чынам, што ты знайшоў?"
  
  “Нічога. Мормонская Біблія, некалькі кніг мормонская аўтараў. Яна была разабрана і вычышчаная настолькі, наколькі гэта магчыма. Ніколі б не падумаў, што яна належыць дваццацігадовага маладому хлопцу. Дзіўна. Я зрабіў некалькі фатаграфій. На ўсялякі выпадак."
  
  “ Я б хацеў, каб як-небудзь з імі пабачыцца. Але ў мяне ёсць яшчэ адно пытанне.
  
  "Страляй".
  
  "Адкуль ты так шмат ведаеш аб мормонах?"
  
  Джымі адкусіў кавалачак піцы. Ён павольна праглынуў. Затым зрабіў глыток шыпучкі. “ Ёсць частка гісторыі маёй сям'і, пра якую я табе не расказваў. Але гэта павінна застацца паміж намі. Ніхто не ведае, акрамя уцягнутага асобы і маёй маці. Нават мая цётка не ведае."
  
  "Вядома".
  
  “ Вы чулі, як мы казалі аб маёй сястры Нэнсі, з якой вы не знаёмыя?
  
  “ Той, хто жыве ў Каліфорніі.
  
  “Ну, я страціў яе прыкладна на шэсць гадоў. Дарэчы, яе завуць не Нэнсі. Гэта была Элен. Калі ёй было шаснаццаць, яна збегла з дому. Наступнае, што мы даведаліся, - яна выйшла замуж за мармонаў-фундаменталиста з Паўднёвага Вісконсіна.
  
  “Неўзабаве пасля таго, як яна выйшла замуж і нарадзіла сына, ён пачаў збіваць яе. Пачаў спаць з усімі запар. Ніколі не даваў ёй грошай для Бенні. У рэшце рэшт, ён ажаніўся на чатырнаццацігадовай дзяўчынцы з іншай мормонской сям'і і за два гады нарадзіў траіх дзяцей. Маю сястру практычна ігнаравалі і ізалявалі. Муж займаў даволі ўплывовае становішча ў іх парафіі. А гэта азначала, што ніхто не хацеў пярэчыць яму.
  
  “Нарэшце-то яна патэлефанавала мне з запраўкі. Я пад'ехаў. Яна распавяла мне ўсё і ўмольвала дапамагчы ёй збегчы." Ён азірнуўся. “Я гэта зрабіў. Але тое, што я павінен быў зрабіць, каб яны не змаглі яе знайсці ... Як я яе выцягнуў ... Ну, па большай частцы гэта было нелегальна.
  
  "Што ты зрабіў?"
  
  “Я дапамог сцерці ўсю яе асобу. Як члена нашай сям'і, так і яе фундаменталистскую жыццё ".
  
  “ А што наконт яе сына? - спытаў я.
  
  “ Ён таксама. Гэта заняло некаторы час. Ты ведаеш, пасведчання аб нараджэнні, сацыяльныя даведкі, уся яе школьная гісторыя. Бенні таксама. Мы спрабавалі дзейнічаць так хутка, як толькі маглі, але прайшлі месяцы, перш чым...
  
  "Хто гэта 'мы'?"
  
  “Ёсць арганізацыя, якая дапамагае мормонским жанчынам, якія падвергліся гвалту, вярнуцца ў свецкае грамадства. Яна называецца 'Служанак больш няма".
  
  "Падыходзіць".
  
  “Гэта застаецца незаўважаным. Але гэта было карысна. Яны былі хутчэй дарадцамі, чым кім-небудзь яшчэ. Яны дапамаглі псіхалагічна падрыхтаваць Элен да таго, што набліжалася. Гэта была складаная сітуацыя ".
  
  “ У чым хітрасць? Яна назірала, як Джымі адкусіў кавалачак піцы.
  
  “Калі жонка дае зразумець, што хоча пакінуць фундаменталісцкі культ, а Царква не можа вярнуць яе назад, яны прымушаюць яе пакінуць сваіх дзяцей. На самай справе, ёй больш не дазваляецца бачыцца ні з кім з мясцовых ".
  
  "Якая маці магла б гэта зрабіць?"
  
  “ Вось менавіта. Значыць, калі маці з'едзе са сваімі дзецьмі, яны выследят яе, хоць бы для таго, каб вярнуць дзяцей. А з іх гісторыяй гвалту ...
  
  "Якая гісторыя гвалту?"
  
  “На працягу ўсёй гісторыі мармоны былі ўцягнутыя ў мноства крывавых падзей, паўстанняў і войнаў. Барацьба - гэта спосаб, якім яны абараняюць сваю рэлігію. Многія мармоны загінулі такім чынам. У тым ліку жанчын.
  
  “Але як наконт грамадзянскіх судоў? Механізмы апекі і іншае? Хіба яны не ўмешваюцца?"
  
  “Фундаменталістаў не хвалюе свецкая судовая сістэма. Па большай частцы, яны спрабуюць ігнараваць яе. Існуе таксама праблема "адкатаў".
  
  - Што такое "ўрваць назад"?
  
  "Калі дзяўчына ўцячэ, як я ўжо сказаў, фундаменталісты будуць з усіх сіл спрабаваць злавіць яе і вярнуць назад".
  
  “ Навошта дзяўчынкам вяртацца ў тое пекла, з якога яны толькі што сышлі?
  
  “Часам яны выяўляюць, што жыццё ў свецкім грамадстве не так простая. Яны недастаткова адукаваныя. У іх няма навыкаў, і іх навучылі не давяраць усяму, што не з'яўляецца мормонским. Таму яны вяртаюцца. Ці мужчыны раптам 'знаходзяць' іх. Ходзяць разнастайныя гісторыі пра атрадах, якіх шукае 'страчаных' мармонаў."
  
  “ У тваіх вуснах гэта гучыць як дзікі, Дзікі Захад. "Цяпер Джорджыя канчаткова страціла апетыт. Яна адсунула талерку.
  
  “ У пэўным сэнсе так і ёсць. - Ён зрабіў яшчэ глыток содавай. “ Але гэта самае жорсткае крывадушнасць. Хоць яны могуць пайсці на ўсё, каб вярнуць дзяўчынак, на самай справе яны выганяюць хлопчыкаў-падлеткаў з грамадства ". Ён правёў вялікім і паказальным пальцамі ўверх-уніз па сваёй соломинке. “Фундаменталісты хочуць перашкодзіць маладым дзяўчатам адчуваць цяга да хлопчыкаў іх ўзросту. Таму старэйшыны прыдумляюць падставы, каб выгнаць хлопчыкаў-падлеткаў з грамадства. Яны літаральна кідаюць іх у пустыні без нічога, акрамя адзення на спіне. І, вядома, іх выхавалі ў недаверы да свецкай свеце, так што у іх няма адукацыі, няма навыкаў, няма надзеі вярнуцца ў свае сем'і. Іх называюць Страчанымі хлопчыкамі ".
  
  “ Дакладна. А потым Пітэр Пэн і Дзінь-Дзінь прыходзяць, каб выратаваць іх.
  
  Ён кінуў погляд на Джорджыю. “Калі б толькі. Гэта так жа дрэнна, як школы-інтэрнаты для карэнных амерыканцаў, якія выкрадалі маленькіх індзейскіх дзяцей і везлі іх з рэзервацыі. Гэта яшчэ адна прычына, па якой Нэнсі з'ехала з Бенні. На якую жыццё мог разлічваць Бенні, калі б яны засталіся?"
  
  "Як табе ўдалося іх выцягнуць?"
  
  “Мы выкралі іх пасярод ночы і гналі з усіх сіл. На наступную раніцу мы выдалі ім новыя пасведчанні асобы і дапамаглі ўладкавацца ў Паўднёвай Каліфорніі ".
  
  “ І вы не бачылі яе ... колькі... тры гады?
  
  “Цалкам дакладна. Я сустрэў цябе адразу пасля таго, як усё гэта здарылася".
  
  “ Ты добры чалавек, Джымі Сакларидис. Джорджыя працягнула руку і правяла пальцамі па яго шчацэ. “ Я кажу табе гэта недастаткова часта.
  
  Ён накрыў яе руку сваёй, паднёс да вуснаў і пацалаваў.
  
  "Я спадзяюся, што калі-небудзь мне ўдасца сустрэцца з Нэнсі і Бенні".
  
  "Я таксама так думаю".
  
  Джорджыя склала рукі на грудзях. “ Значыць, гэтая жанчына з Ідэн — яна забрала сваіх дзяцей?
  
  - Жанчына ў матэлі сказала "не".
  
  "Адкуль яна ведае?"
  
  “Гэта невялікі горад. Асабліва калі ты належыш да фундаменталісцкай царквы. Усе ведаюць, што тычыцца адзін аднаго". Ён пакончыў з першым кавалкам піцы і ўзяўся за другі. “ І табе лепш паверыць, што яна ўжо патэлефанавала мужу Ідэн — гэтаму Портеру Кристиансену, — каб перадаць яму тое, што я сказаў.
  
  "Які быў?"
  
  “ Што яны напалі не на тую жанчыну і што ёсць ордэр на арышт, у якім пазначана імя Бенсона. І калі з табой зноў што-небудзь здарыцца, мы арестуем яго па абвінавачванні ў змове з мэтай здзяйснення забойства. Джымі дастаў свой сотавы. “ Наогул-то, пачакай хвілінку.
  
  Джорджыя ўмяшалася. “Але яго злачынства адбылося на Паўночным узбярэжжы. Ты на Жэнеўскім возеры".
  
  “Я размаўляў з о'мэлли. Ён дазволіў мне сказаць гэта". Ён патэлефанаваў. “Дарлин. Я хачу, каб ты пачала адсочваць нумар тэлефона". Ён памаўчаў. “ Гэта гарадскі тэлефон. Матэль "Наву". Яшчэ адна паўза. “ Выходны. Мне трэба дакладна ведаць, каму яны тэлефанавалі сёння, паміж поўднем і гадзінай дня. - Яшчэ адна паўза. “ Дзякуй. Я буду на сувязі.
  
  Ён пастукаў мабільнікам па стале, затым схаваў яго назад у кішэню кашулі. Ён паглядзеў на Джорджыю, затым узяў другі кавалак піцы. “ Ты ўпэўненая, што нічога гэтага не хочаш?
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 34
  
  Eden
  
  
  
  Пэтсі / Ідэн пазнаёмілася з Портэрам праз тры месяцы пасля смерці Тоні. Яна была ў жалобе, сумная і подавленная, і рэдка выходзіла з дому. Яе бацькі, занепакоеныя яе душэўным станам, у рэшце рэшт пераканалі яе пайсці з імі на дабрачынны вечар у царкву ў Куінсі. Яны больш не былі каталікамі з-за бясконцых сэксуальных скандалаў святароў і цяпер належалі да прэсвітэрыянскай царквы. Царква арганізавала збор сродкаў, каб дапамагчы змагацца з опиоидным крызісам, які моцна ўдарыў па Сярэдняму Захаду.
  
  Ідэн так да канца і не зразумела, навошта Портер наогул з'явіўся ў царкве, і была вельмі ветлівая, каб спытаць, але яму спатрэбілася ўсяго некалькі хвілін, каб прыцягнуць яе ўвагу. Яна ўспомніла трапятанне цягі глыбока ў жываце, калі аглядала яго, трапятанне, які падказаў ёй, што, у рэшце рэшт, яна можа акрыяць пасля смерці Тоні. Портер, здавалася, адчуў яе ўразлівасць і патрэбу, і ён выпраменьваў індывідуальнасць і чароўнасць. Ён быў магнітам, а яна - сталлю. У яе не было ні адзінага шанцу.
  
  Цяпер "Ліза" сышла з цягніка і зайшла на Юніён Стейшн. Усё змянілася з тых часоў, як яна і Тоні паспяшаліся сюды дванаццаць гадоў таму, засяродзіўшыся на засяленні ў свой нумар і пераходзе да сэксу. Калі табе было дзевятнаццаць, тваёй жыццём кіравалі гармоны. Цяпер яна заўважыла, што падобную на пячору пакой адрэстаўравалі. Дзённай святло лілося праз вялікае акно ў даху, якое цягнулася па ўсёй даўжыні пакоя. Лаўкі, на якіх маглі адпачыць стомленыя падарожнікі, былі зноўку аздобленыя, а велізарная электронная шыльда ў цэнтры залы паказвала час прыбыцця і адпраўлення, а таксама выхады на пасадку.
  
  Аднак, як толькі хто-то спускаўся па лесвіцы ў метро, можна было заблудзіцца. Паказальнікі паказвалі на розныя падземныя пераходы і вуліцы. Іншыя паказальнікі накіроўвалі людзей да El, назад, на чыгуначную станцыю або да некалькіх офісных будынкаў. Але большасць падземных калідораў складалася з крам, запоўненых дарожным рыштункам, электронікай і прадуктамі харчавання. Гэтыя крамы, здавалася, пагражалі ёй пальцам, і яна не спяшалася даследаваць лабірынт, выгібы і павароты якога распасціраліся па меншай меры на футбольнае поле ў даўжыню. Нягледзячы на тое, што крамы змяніліся за гады, якія прайшлі з тых часоў, як яны з Тоні спяшаліся сюды, у яе ўсё яшчэ была тая ж думка. Для Ідэн метро было сакрэтным горадам, пахаваным пад рэальныя.
  
  Яна блукала па горадзе, пакуль не знайшла карту метро Чыкага і ў рэшце рэшт выйшла на Рэндольф, адну з нешматлікіх колцавых вуліц, не названых у гонар прэзідэнта. Ажыўлены рух у апоўдні забівала дарогі, і пешаходы снавалі уверх, уніз і папярок іх. Адзіным прыкметай Covid былі маскі, якія насілі большасць пешаходаў.
  
  Ідэн ўспомніла, як моцна ёй падабаўся грукат "Эль", возвышавшегося на вышыні пяцідзесяці футаў над вуліцамі, калі ён заварочвалі за вугал, бясконцыя гудкі машын, нават бясконцае рух. У вялікім горадзе панавала прывабная ананімнасць. Яна больш не была Ідэн Крыстыянс, маці траіх дзяцей, жонкай мармонаў. Яна нават не была Пэтсі Раян з Куінсі, дачкой Харві і Рут. Тут яна магла быць Лізай ці кім заўгодна, кім хацела. Ідзі, куды хацела. Страх, які яна песціла, растаў. Адчуваючы сябе амаль бесклапотнай, яна ўлілася ў натоўп пешаходаў.
  
  Ідучы на захад па Рэндольф-авеню, яна ўспомніла, што ў цэнтры Чыкага немагчыма заблудзіцца. Возера Мічыган заўсёды знаходзілася на ўсходзе, таму яна ніколі не губляла арыентыру. Гэта было б непрыстасавальна, калі б яна аддалялася ад возера, але яна была ў Чыкага за ўсё двойчы, і абодва разы трымалася бліжэй да вады. Яна разважыла, што гатэлі, кватэры і дома каштуюць танней, чым далей ад горада, і ўспомніла, што гарадская мяжа Чыкага распасціраецца прыкладна на дванаццаць міль ад ускрайку Саўт-Сайда да мяжы з Эванстоном. Ёй спатрэбіцца жыллё як мага далей ад цэнтра горада. І праца. Але што ў першую чаргу? У яе засталося ўсяго каля сотні долараў.
  
  Яна праходзіла міма будынка Marshall Fields building, разважаючы, чаму магазін прадаўся macy's — Філдса быў такі ж славутасцю Чыкага, як возера Мічыган, — калі з процілеглага боку падышлі двое дужых паліцэйскіх. На імгненне яе ахапіла паніка. Няўжо Портер ўжо звязаўся з паліцыяй Чыкага з нагоды сваёй зніклай жонкі? Яна была гатовая нырнуць у універмаг, перш чым зразумела, што час абраны непадыходны. Іх не маглі паведаміць так хутка. Прайшло менш дванаццаці гадзін з тых часоў, як яна пайшла. Гэта былі ўсяго толькі патрульныя афіцэры. Яны маглі нават апынуцца карыснымі.
  
  Яна ўсміхнулася, калі яны параўняліся з ёй. Адзін быў відавочна маладзей і вышэй іншага; на яго адкрытым твары ўсё яшчэ чыталася абяцанне маладосці і захапляльнай кар'еры. Іншы горбіўся, піўны жывот навісаў над рамянём. Пад капелюшом яна заўважыла сівыя бакенбарды і стомлены выраз твару, якое сведчыла аб тым, што ён расчараваўся ў дабрыню чалавека.
  
  “ Прабачце, афіцэры, магу я задаць вам пытанне?
  
  "Вядома, міс", - сказаў паліцэйскі маладзейшы.
  
  "Я толькі што прыехала ў Чыкага", - яна вышэй закінуў заплечнік на плячо. “Я шукаю пакой у пансіянаце. Ты ведаеш які-небудзь?"
  
  Паліцэйскі старэй агледзеў яе з ног да галавы. “ Адкуль ты?
  
  Сэрца Ідэн прапусціла ўдар. Думай хутчэй. "Сельская мясцовасць Місуры".
  
  Кап старэй паціснуў плячыма. “Вы не так ужо шмат тут знойдзеце. Можа быць, на захад. Ці на поўдзень. Але я б не пайшоў у гэтых напрамках. Ідзіце на поўнач. Але гэта ўдар і промах."
  
  "Ох". Яна ўздыхнула. "Я думаю, тут няма недарагіх гатэляў".
  
  "Не тое каб ты хацеў застацца", - сказаў малады паліцэйскі. Затым яго твар на момант прасвятлеў. Ты паспрабуеш "У"? Магчыма, яны змогуць дапамагчы".
  
  "Дзе гэта знаходзіцца?" - спытаў я.
  
  Малады паліцэйскі нахмурыўся. “ Я не ўпэўнены.
  
  Іншы кап тыцнуў вялікім пальцам назад. - У некалькіх кварталах ў той бок.
  
  “Як наконт кампутара? Можа быць, я мог бы пашукаць што-небудзь у Інтэрнэце". Яна не карысталася кампутарам з тых часоў, як выйшла замуж за Портера. Але яна памятала Google.
  
  "Бібліятэка Гаральда Вашынгтона за ўсё ў некалькіх кварталах ў той бок". Малады паліцэйскі паказаў у кірунку, адкуль яна прыйшла. "У іх ёсць кампутары, якімі вы можаце скарыстацца".
  
  "Гучыць павабна".
  
  “Проста павярні направа на Мічыган. Гэта ў некалькіх кварталах на поўдзень. Не магу прапусціць".
  
  "Вялікае вам дзякуй". Яна ўжо збіралася адвярнуцца, калі паліцэйскі старэй паклікаў яе. "Міс?"
  
  Ідэн адчула дрыжыкі страху. “ Так?
  
  “Табе, верагодна, больш пашанцавала б у жаночым прытулку. Там ёсьць пара нядрэнных устаноў, калі табе патрэбна ложак на ноч ці дзве".
  
  "Прытулак?" Яна выглядала збянтэжанай.
  
  "Для жанчын, якія падвергліся гвалту ..." Ён дазволіў словах павіснуць у паветры.
  
  Ідэн ўтаропілася на яго. Адкуль ён ведаў? Потым яна зразумела, што была наіўнай. Адзінокая жанчына, з заплечнікам, новенькая ў горадзе. Ён выказваў здагадку. Гэта мела сэнс. Тым не менш, прытулак таксама было б адным з месцаў, дзе Портер стаў бы яе шукаць.
  
  Яна ўзняла далоні. “ О, справа не ў гэтым. Я маю на ўвазе, мне не абавязкова там быць. Але дзякуй за вашу клопат. Я паспрабую звярнуцца ў бібліятэку. Усё, што заўгодна, толькі б збіць яго са следу.
  
  Кап старэй падцягнуў штаны і кіўнуў. Яна магла сказаць, што ён ёй не паверыў. Тым не менш, яна адарыла яго сваёй самай ветлівай усмешкай. “Праўда. Вялікі дзякуй".
  
  На гэты раз яна адвярнулася і паспяшалася назад тым жа шляхам, якім прыйшла.
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 35
  
  Здавалася, прайшлі месяцы з таго часу, як Джорджыя працавала над справай аб Covid, але прайшло менш за тыдзень. Ёй трэба было сустрэцца з Леженом і даведацца пра вынікі аналізаў на ампулах, якія ён адправіў у Куантико. Яна патэлефанавала і пакінула паведамленне.
  
  Тым часам яна вырашыла вывучыць "ланцужок паставак", над якой разважала. Размеркаванне флаконаў з вакцынамі ад Jefferson Medical сярод кліентаў было добра скаардынавана праз FedEx і UPS. Заражэнне магло адбыцца, але верагоднасць таго, што яно было наўмысным, хоць і не выключалася, была даволі малая. Але гэта не ўключала трэція боку, якія дастаўлялі вакцыну з цэнтральнага пункта ва ўстановы для канчатковых карыстальнікаў, такія як царква ў Нортглене. Хто быў адказны за гэта і якія былі працэдуры бяспекі? Усе ведалі, што вакцына павінна быць замарожана, але якія яшчэ былі патрабаванні? Існаваў агульны спіс іншых дыстрыб'ютараў? Калі б працэдуры Jefferson Medical былі такімі строгімі, як сцвярджаў Хофстадер, хіба бальніца, якую яны адправілі, не была б гэтак жа асцярожнай, калі яны распаўсюджвалі вакцыны ў іншых месцах?
  
  Яе першым крокам было высветліць, адкуль паступаюць роды ў бальніцу, і паспрабаваць ўцерціся ў давер да таго, хто за гэта адказвае. Дзе-то ў нетрах бальніцы павінна быць цэнтральнае аддзяленне. Але яна не думала, што зможа проста прыйсці і абвясціць, што яна прыватны дэтэктыў. Улічваючы прахалодны прыём, аказаны ёй у першы раз, калі яна прыйшла, яна не магла ўявіць, каб хто-небудзь вітаў яе з распасцёртымі абдымкамі. Ёй трэба будзе знайсці запасны выхад і выглядаць як належыць. Яна ўспомніла папярэджання Джымі аб безразважных рашэннях. Але цяпер усё было па-іншаму.
  
  На шчасце, у яе была хірургічная форма з тых часоў, як яе маці трапіла ў бальніцу з агнястрэльным раненнем у мінулым годзе. Прыязная медсястра дала іх ёй, калі яе маці ўсё яшчэ знаходзілася ў аддзяленні інтэнсіўнай тэрапіі, каб знізіць рызыку заражэння.
  
  На наступную раніцу пасля таго, як яны вярнуліся з Наву, яна надзела іх, накінула куртку і паехала ў бальніцу. Яна аб'ехала ўвесь комплекс у пошуках пагрузнай платформы. Яна заўважыла яго за галоўным будынкам, ля падножжа нахільнай бетоннай пад'язной дарожкі, амаль па-за поля гледжання. Яна збавіла хуткасць. Там было па меншай меры чатыры дока, у кожным з якіх былі верхнія гаражныя вароты, і ўсе яны былі адкрыты.
  
  Яна праехала назад да пярэдняй часткі комплексу і прыпаркаваўся на стаянцы для наведвальнікаў. Перш чым выйсці з машыны, яна спланавала свой наступны крок. Была бакавыя дзверы, якую курцы пакідалі зашчэпленыя? Ці яна магла праслізнуць міма адной з пагрузачных пляцовак і схавацца на лесвічнай клетцы? Яна замкнула машыну, падняла каўнер курткі, ратуючыся ад холаду, і хуткім крокам накіравалася да пагрузачнай пляцоўцы.
  
  З чатырох докаў два ў сярэдзіне былі занятыя: у адным стаяў вялікі грузавік UPS, у іншым - невялікі фургон. З кожнай боку было па свабоднаму доку. Яна пачакала, пакуль вадзіцелі і пара супрацоўнікаў бальніцы былі занятыя разгрузкай і кладкай таго, што дастаўлялі. Паміж паддонамі з выгруженными скрынкамі ляжалі горы чорных пластыкавых пакетаў, поўных смецця, якія чакаюць, калі іх павязуць. Калі яна поторопится, то зможа схавацца за імі.
  
  Перш чым падняцца па прыступках з аднаго боку прычала, яна дастала цыгарэту з пачкі, якую купіла па дарозе, прыпаліла і пачала паліць. Яна нядбайна паднялася па прыступках і слізганула за кучу мяшкоў для смецця. Ніхто з рабочых, здавалася, не заўважыў яе, а калі і заўважыў, то не палічыў, што яна выглядае недарэчна. Проста медсястра або санітар на перакуры. Яна падумала, не зрабіць паўзу, каб дакурыць цыгарэту, затым вырашыла, што будзе выпрабоўваць лёс. Яна затушылі недакурак кроссовкой і шмыгнула ўнутр. Справа ад яе быў калідор. Яна мэтанакіравана прайшла па калідоры і адчыніла дзверы на лесвічную клетку. Яна была ўнутры.
  
  Джорджыя ўздыхнула і абдумала свой наступны крок. Яна прайшла міма дзвярэй з надпісам "Галоўны ўрач бальніцы і матэрыяльна-тэхнічнае забеспячэнне". Калі толькі гэта не было выразам па-бальнічным для чаго-то іншага, акрамя таго, як гэта гучала, то лагічна было пачаць з гэтага.
  
  Але як? Ёй прыйдзецца прыдумаць прычыну, па якой яна там апынулася. Можа быць, лекар папрасіў яе праверыць, прыбыло ці канкрэтнае лекі? Або ад яе чакаюць, што замест гэтага яна праверыць аптэку? Можа быць, лекар памыліўся з колькасцю і хацеў павялічыць або паменшыць заказ? І што б гэта было за лекі? Ці варта ёй наогул згадваць вакцыну супраць Covid? Няма. Занадта падазрона. Яна спынілася на інсуліне — яна крыху ведала пра гэта ад сваёй сяброўкі Сэм, у якой быў дыябет 1 тыпу. Яна пыталася пра Фортамет або метформине, якія Сэм цяпер прымала. Калі пашанцуе, яна зможа завязаць размову з мэнэджэрам "Матэрыяльных паслуг" і перавесці тэму на іншы транспарт. Яна скарыстаецца імем доктара Блэкстоуна і будзе спадзявацца, што не ўсё ў бальнічным комплексе ведаюць, што ён збег невядома куды.
  
  Яна сабралася з духам і выйшла на лесвічную клетку. Яна нядбайна прайшлася па асветленым флюарысцэнтнымі лямпамі калідоры, робячы выгляд, што яна тут як дома. Яна падумала, не запісвае яе прыхаваная камера. Занадта позна турбавацца пра гэта. Яна пастукала ў дзверы з таблічкай "Галоўны аперацыйны аддзел бальніцы".
  
  Жаночы голас паклікаў: "Увайдзіце, дзверы адкрыта". Джорджыя адкрыла яе. Афраамерыканка сярэдніх гадоў, таксама ў медыцынскай форме, падняла галаву ад стала. Яе валасы былі заплеценыя ў прывабную серыю маленькіх касічак з рознакаляровымі пацеркамі на кончыках. На яе пальцах блішчаў ярка-чырвоны лак для пазногцяў, але яна не карысталася касметыкай. Таблічка на яе стале абвяшчала, што яе клічуць Летыцыя Уоллес.
  
  Уоллес агледзеў Джорджыю з галавы да ног, затым усміхнуўся. “Добры дзень. Чым магу быць карысны ў гэта цудоўнае раніцу?"
  
  "Добрай раніцы". Джорджыя выціснула ўсмешку. “Я Джорджыя Дэвіс з офіса доктара Блэкстоуна. Ён хацеў ведаць, паступіла новая партыя Фортамета. Мы праверылі аптэку, але яны не змаглі знайсці заказ. Таму я падумала, што, можа быць, мне варта параіцца з вамі. "
  
  Ўсмешка Уоллес згасла. “ Тут? Яе збянтэжаны выгляд прымусіў Джорджыю падумаць, што яна казала на замежнай мове. Яе сэрца ўпала. Няўжо яна здзейсніла памылку? "Матэрыялы не маюць нічога агульнага з медыцынскімі прыладамі", - сказаў Уоллес. "Ну, па меншай меры, не лекі". Яна зрабіла паўзу і агледзела яго з ног да галавы. "Калі аптэка не зможа знайсці заказ — што, дарэчы, нядзіўна, — усміхнулася яна, - вам спатрэбіцца, каб ваш лекар паўторна санкцыянаваў яго".
  
  “Добра. Дзякуй". Яна паспрабавала б яшчэ раз. “Выбачайце, што турбую вас. Я тут новенькая, таму не зусім у курсе працэдур".
  
  “ Як, ты сказаў, цябе завуць?
  
  “Джорджыя Дэвіс. Я перавялася з Раша пару тыдняў таму".
  
  Уоллес зноў агледзеў яе. На гэты раз яна не ўсміхалася. “ Ці магу я зірнуць на ваша пасведчанне асобы? Чаму яно не приколото да вашай кашулі?
  
  Джорджыя ўспомніла, як у другім класе міс Брукс адправіла яе ў групу "павольных чытачоў" пасля таго, як яна спатыкнулася на абзацы з кнігі Рамоны. Тады яна не ведала, што ў яе дыслексія. Пільны погляд Летиции Уоллес прымусіў яе адчуць тое ж самае. Яна паспрабавала схаваць сваю занепакоенасьць за усмешкай.
  
  “О, чорт. Я пакінула гэта наверсе. Я забылася. Я прынясу". Яна павярнулася да дзвярэй. "Дзякуй, што надалі мне час".
  
  "Хвілінку, міс Дэвіс", - сказаў Уоллес. "З кім, вы сказалі, вы былі?"
  
  “ Я медсястра ў кабінеце доктара Рычарда Блэкстоуна.
  
  Па твары наглядчыка прамільгнула сумнеў.
  
  “Як я ўжо сказала, я перайшла з Rush. Думаю, я здзяйсняю разнастайныя памылкі", - сказала Джорджыя.
  
  “Дзяўчынка, дзе б ты ні працавала, ты павінна ведаць, што ніхто не трапляе ў падобнае ўстанова без пасведчання асобы з фатаграфіяй. І ніхто не прыходзіць на аперацыі ў пошуках лекаў".
  
  Сітуацыя пагаршалася. Хутка.
  
  "Я ужо маю задумку аб тым, каб правесці вас праз тэст на наркотыкі", - сказала жанчына.
  
  “ Я не ўжываю наркотыкі. І не п'ю. Яна паляпала па цыгарэт у кішэні. Яна таксама не паліла, але падумала, што яны дапамогуць ёй зліцца з натоўпам. Многія медыцынскія работнікі палілі, нягледзячы на небяспеку. "Гэта мой адзіны загана".
  
  Уоллес пахітала галавой. Пацеркі ў яе касічкі зазвінелі. “Першае, што ты робіш, гэта прыносіш пісьмовы загад ад свайго боса. Заўсёды. На самай справе, я здзіўлены, што доктар — як жа яго звалі — прыслаў цябе сюды. Ён павінен...
  
  “Рычард Блэкстоун. Ён тэрапеўт".
  
  Вочы Уоллеса звузіліся. "Ну, тады я патэлефаную яму і удостоверюсь, што ён ведае, што ты тут".
  
  “Э—э... у гэтым няма неабходнасці. Я маю на ўвазе, ён сёння на канферэнцыі. Па Covid. Ён патэлефанаваў, каб спытаць мяне аб леках. Я ... мне шкада. Падобна на тое, што я аблажаўся. Я проста пачакаю, пакуль...
  
  "Вы сказалі, Covid?"
  
  Джорджыя трымала рот на замку. Яна збіралася разбіцца і згарэць.
  
  “ Доктар Блэкстоун. Цяпер я разумею, чаму мне знаёма яго імя. Хіба не ён кіраваў тымі стрэламі, у выніку якіх загінулі тры чалавекі?
  
  Джорджыя адкрыла рот, але нічога не сказала.
  
  - Вось што я вам скажу, сястра Дэвіс. Наглядчык зрабіў націск на слове "сястра". Вы заставайцеся тут. Я выкліку ахову, каб яна суправадзіла вас наверх, каб вы маглі атрымаць пасведчанне асобы.
  
  "Ты не абавязаны—"
  
  "О, так, я ведаю". Уоллес падышла да свайго тэлефоне. "І калі ты паспрабуеш збегчы адсюль, у нас будзе вельмі гучная сігналізацыя, якая паведаміць нам, што па бальніцы блукае старонні чалавек". Яна набрала тры лічбы. “Так, служба бяспекі. Уоллес слухае. Калі ласка, зайдзіце ў аддзел матэрыялаў і аперацый бальніцы. Вам трэба сёе-каго праверыць".
  
  Хваля панікі прабегла па нервах Джорджыі. Яна адчула сябе аленем, не толькі ў святле фар, але і пад прыцэламі паўтузіна паляўнічых. “ Калі ласка, я проста не зразумела...
  
  "Што ж, мы клапоціцца аб тым, каб ты гэта зрабіў".
  
  Джорджыя зажмурылася. Чорт. Гэтага не магло здарыцца зноў.
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 36
  
  Да таго часу, калі ахоўнік прыбыў праз пяць хвілін, Джорджыя ўжо прызналася Летиции Уоллес. Яна здала сваю ліцэнзію прыватнага дэтэктыва і сказала Уоллес, што яна прыватны дэтэктыў, які працуе над смерцю ад Covid, што яна ведала, што Блэкстоун - гэта МІА, што яна спадзявалася высветліць ланцужок паставак ад бальніцы да іншага вытворцы вакцыны, каб звузіць кола падазраваных, якія маглі падрабіць вакцыну, а маглі і не падрабіць.
  
  "Што адбываецца?" Ахоўнік фыркнуў, калі уварваўся ўнутр. Мускулісты мужчына ў вопратцы колеру хакі, якая нагадвае паліцэйскую форму з зоркай на кішэні кашулі, нецярпліва пераступаў з нагі на нагу, як быццам яму не цярпелася затрымаць яе і закаваць у кайданкі. Яна сглотнула.
  
  Тым часам Уоллес ўсё яшчэ правярала свае правы прыватнага дэтэктыва. Тэхнічна ў ІП не было спецыяльнай карткі-кашалька, такі як вадзіцельскія правы. У Ілінойсе ІП атрымалі сертыфікат ад Дэпартамента фінансавага і прафесійнага рэгулявання. Але некаторыя малыя прадпрыемствы друкавалі афіцыйныя папяровыя карткі з фатаграфіяй прыватнага прадпрымальніка. За пэўную плату. Гэта была нядрэнная ідэя, і ў Джорджыі была такая. У яе таксама была картка Illinois FOID, якая дазваляла ёй валодаць зброяй і насіць яго, і на ёй была яе фатаграфія. Яе яна таксама перадала Уоллес.
  
  Уоллес вывучыла карткі, затым паклала іх на стол. “ Ты ведаеш, у якую пераробку ты вляпалась?
  
  Ахоўнік аблізнуў вусны.
  
  “Я падумваю патэлефанаваць ў штат Ілінойс і расказаць ім, што ты зрабіў. Я ўпэўнены, што выдаваць сябе за каго-небудзь незаконна. Нават для прыватнага дэтэктыва ".
  
  На самай справе, гэта было не так. Паліцыянты арганізацыі, нават ФБР, рабілі гэта пастаянна, калі яны выкарыстоўвалі прывабных жанчын-копаў, каб выдаваць сябе за прастытутак, калі яны праводзілі аблаву на Джона. Вось у чым сутнасць ужаления. Але з этычнай пункту гледжання? Уоллес быў правоў. Многія людзі палічылі гэта правакацыяй. І калі бы патэлефанавала жанчына, Джорджыі прыйшлося б наняць адваката, каб выцягнуць яе з гэтай калатнечы. З грашыма, якіх у яе не было. А потым паспрабаваць растлумачыць гэта Джымі, якому яна паабяцала, што перастане.
  
  “Горш за ўсё тое, што вы спрабуеце атрымаць канфідэнцыйную інфармацыю аб смяротнай хваробы, выкарыстоўваючы хітрыкі і хлусня. Чаму вы проста не патэлефанавалі мне і не дамовіліся аб сустрэчы? Адкуль ты ведаеш, што я б проста не падзяліўся усёй інфармацыяй, якой толькі мог?
  
  "Таму што — таму што атрымаць дакладныя дадзеныя аб Covid ад каго-небудзь у сістэме аховы здароўя было няпроста".
  
  "Верагодна, таму, што так шмат людзей распаўсюджваюць хлусня пра гэта". Уоллес фыркнуў. "Уся гэтая дэзінфармацыя і гэтыя палітычныя выкрутасы". Яна зноў пахітала галавой, позвякивая пацеркамі. "Тое, што робяць людзі, ганебна". Яна схіліла галаву. "Ты ж не працуеш на каго-то накшталт гэтага, ці не так?"
  
  “Не, мэм. Зусім няма."
  
  "Я мяркую, ты проста шукаў праўду".
  
  Здзіўленая тым, што Уоллес так адкрыта падзяляе яе меркаванне, Джорджыя адказала з не меншай шчырасцю. "Мае кліенты - сям'я жанчыны, якая страціла прытомнасць пасля таго, як ёй зрабілі бустер".
  
  Ахоўнік расслабіўся, але на яго твары з'явілася змрочны выраз. Ці разумеў ён, што Джорджыю, у рэшце рэшт, могуць і не пасадзіць?
  
  Уоллес ўздыхнула. Яна зноў паглядзела на карткі Джорджыі, ўзяла іх і вярнула назад. “Прэч адсюль, ПІ Дэвіс. Я не хачу цябе больш бачыць, пакуль у нас не прызначаная сустрэча. Яна адчыніла шуфляду стала і дастала сваю візітоўку. “Калі табе патрэбны нумар 411, патэлефануй мне. Я скажу табе, што змагу. Але не думайце, што вам гэта сыдзе з рук. Я пішу гэта, і вы пачуеце ад кіраўніцтва бальніцы, якое задаволіць вам строгі вымову. Вы зразумелі?"
  
  Джорджыя ўздыхнула з палёгкай. Яна выходзіла. І Уоллес прапанаваў пагаварыць з ёй. Тым не менш, яна сутыкнецца з некаторымі наступствамі. Яна магла б перажыць суровую лекцыю аб пратаколе. Яна павінна быць удзячная. Але яе збянтэжанасць і сорам ужалили.
  
  "Я цаню гэта, мэм".
  
  "Угу," прамармытаў Уоллес. “ Да наступнага разу.
  
  “Не, мэм. Я засвоіў свой ўрок".
  
  Уоллес прыўзняла бровы. “Працягвай. Вымятаць зараз жа. Мне трэба працаваць". Яна павярнулася да ахоўніку. "Генры, праводзь нашага дэтэктыва праз пагрузную пляцоўку".
  
  Генры ўзяў Джорджыю за руку, сціснуўшы яе мацней, чым трэба было.
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 37
  
  Джорджыі не хацелася рыхтаваць вячэру ў той вечар. Прыніжэнне ад таго, што яе заспелі ў бальніцы, усё яшчэ вісела на ёй, як промокшее паліто. Яна зноў рызыкнула, і з гэтага нічога не выйшла. Ёй трэба было больш старанна ўсё абдумаць. Джымі спрабаваў растлумачыць ёй гэта ўжо некалькі дзён. Можа, у гэтым і няма нічога супрацьзаконнага, але па-дурному прыкідвацца тым, кім яна не з'яўляецца. Цяпер у яе было дзве прэтэнзіі ў гэтай катэгорыі: да сацыяльнаму работніку, якога яна адлюстроўвала падчас свайго першага справы аб забойстве, і да медсястры сёння. Яшчэ адна, і ёй канец. І гэта не ўключала рэпарцёра, за якога яна выдавала сябе на мінулым тыдні. Сутнасць у тым, што яна напрошвалася на непрыемнасці, і яе маглі пазбавіць ліцэнзіі.
  
  Яна паехала ў свой спартзалу і правяла пяць раўндаў з хлопцам, з якім трэніравалася ў мінулы раз. На гэты раз яна выйграла ў яго адзін раўнд. Гэта быў прагрэс. Нянавісць да сабе была выдатным матыватар.
  
  Па дарозе дадому яна зазірнула ў прадуктовы магазін, каб купіць па завышанай цане вараную курыцу і гарніры. І Ванна, і Джымі былі ласунамі, але яна была настолькі зла, што вырашыла адмовіцца ад дэсерту. У апошнюю хвіліну яна заўважыла ў продажы вішнёвы пірог і памякчэла. Джымі і Ванна былі ні ў чым не вінаватыя. Джорджыі трэба было завалодаць ім. Няўпэўненасць у сабе навалілася на яе, як навальнічная хмара. Яна была другога гатунку прыватным дэтэктывам. Яна бестурботна рызыкавала. Нягледзячы на заліты сонцам дзень, Джорджыя знаходзілася ў змрочным настроі.
  
  Вярнуўшыся дадому, яна прыбрала ежу, затым паглыбілася ў свае запісы па справе. Нішто не кінулася ёй у вочы. Яе прыцягнуў апетытны пах смажанай курыцы — яна прапусціла і сняданак, і абед. Яна адрэзала крылца і з прагнасцю праглынула яго. Яна порылась ў пошуках печыва і з'ела паўтузіна "Орео", перш чым зразумела, што яны не палепшаць яе настрою. Яна падумвала пра тое, каб заехаць да Мікі і прапусціць пару шкляначак. Але гэта таксама быў не выхад.
  
  Заезджая за Ваннай і Чарлі да Джобету, Джорджыя з усіх сіл старалася паводзіць сябе ветліва, але Ванна, павінна быць, адчула яе настрой, таму што была падаўленая. Ніякай ажыўленай балбатні аб які прайшоў дне або апошнім дасягненні Чарлі. Вярнуўшыся дадому, Джорджыя не ведала, чым сябе заняць. Звычайна, калі яна не працавала, яна знаходзіла які—небудзь праект - фарбавала сцены, упрыгожвала, а ў апошні час і рыхтавала. Але цяпер яна ляжала на ложку і глядзела ў акно.
  
  За апошнія дзве тыдня дажджоў было трохі, і яна падазравала, што павукі плялі больш павуціння, калі было суха. Яна не ведала чаму, і ёй было ўсё роўна, але мінулай ноччу ішоў дождж, і сённяшняе сонца зачапіла павуцінне ў ніжнім куце яе вокны. Выпадковыя кроплі дажджу, здавалася, прыляпіліся да кутах павуціння і зіхацелі на сонцы. Ёй здалося, што яна назірала за тым, што адбываецца гадзінамі, ціхія гукі тэлевізара і буркаванне Чарлі былі мяккім фонам.
  
  Павінна быць, яна задрамала, таму што яе разбудзіў гук поворачиваемого ў замку ключа Джымі. Трыццаць хвілін праз Джорджыя раскладвала ежу па талерках. Яны паелі рана, втиснувшись за маленькі столік на кухні Джорджыі, Чарлі на сваім высокім зэдліку побач з Ваннай пастукваў лыжкай. Звычайна яна знаходзіла гэта чароўным. Сёння гэта раздражняла.
  
  Пасля гэтага Джорджыя нарэзала і загарнула астатнюю курыцу для заўтрашняга абеду. Яна расклала бульбяное пюрэ і гарошак па пластыкавых кантэйнерах і практычна закінула іх у халадзільнік. Яна кінула сталовае срэбра ў ракавіну. Грукат, які ён выдаваў, дастаўляў змрочнае задавальненне.
  
  Джымі назіраў за ёй. Яна не распавяла яму аб сваім дне і не была ўпэўненая, што раскажа. Але ён, відавочна, ведаў, што што-то здарылася. “Прывітанне, дзетка. Што здарылася?"
  
  "Нічога".
  
  “ Ты, здаецца, не ў духу.
  
  Яна паціснула плячыма.
  
  Ванна, якая карміла Чарлі вішнёвай глазурай з пірага, узяла яго і знікла ў іх пакоі.
  
  "Што-небудзь здарылася?"
  
  "Не," схлусіла яна.
  
  Ён даеў пірог і ўстаў, каб аднесці талерку ў ракавіну. Джорджыя выхапіла яе ў яго, паставіла ў посудамыйную машыну і кінула відэлец у ракавіну. Яшчэ адзін металічны звон.
  
  “ Што ты рабіў сёння? - Спытаў Джымі.
  
  “ Спыні мяне дапытваць.
  
  "Я не—"
  
  “ У цябе павінна быць занятак лепей.
  
  Джымі схіліў галаву набок, паглядзеў на яе і пайшоў у гасціную. Ён уключыў тэлевізар.
  
  Яна моўчкі выцерла стол. Ад Лежена не было ніякіх вестак. “ Гэта рэўнасць, ці не так?
  
  "Прашу прабачэньня?"
  
  “Ты зайздросціш маім адносінам з ФБР. Я памятаю, як ты хацеў працаваць на ФБР, калі пачынаў. Цяпер я канфідэнцыйны інфарматар ФБР. Ты хочаш, каб я пацярпеў няўдачу ".
  
  Озадаченное выраз твару Джымі змянілася хмурным. "У тым, што ты сказаў, так шмат няправільных уяўленняў, што я не ведаю, з чаго пачаць".
  
  "Праўда?" Яна прабурчала.
  
  “ Падумай аб тым, хто такія СІ. Звычайна яны не вяршкі грамадства. Яны...
  
  “ Лежен абяцаў, што падтрымае мяне.
  
  “Ты сапраўды верыш, што ён прыкрые цябе ў крызіснай сітуацыі? Спачатку ён прыкрые сваю задніцу. Яму спатрэбіліся б гадзіны, каб сабраць каманду. З якім бы крызісам ты ні сутыкнуўся, ён бы даўно мінуў ".
  
  Вусны Джорджыі сціснуліся ў змрочную прамую лінію. “ Ты не можаш гэтага ведаць напэўна.
  
  “Вось што я ведаю. У гэтай справе ты падвяргаў сябе рызыкоўным — амаль неразумным — сітуацыях. Цябе ледзь не пераехалі. За табой сочаць мормонские псіхі. Прыходзіць у Медыцынскі цэнтр Джэферсана без папярэдняга запісу. Завісаць у забягалаўках Мічыгана, дзе цябе не рады. Можа быць, гэта для таго, каб вырабіць ўражанне на Бюро. Можа быць, няма. Я не ведаю. Але запомні гэта. На Лежена нельга разлічваць, калі ты трапіш у бяду. Ён устаў. “ Што там кажуць? Ён дазволіць табе плыць па ветры? Паслухай, мы павінны разабрацца з праблемай мармонаў і гэтай жанчынай з Эдэма. Яны могуць зноў прыйсці за табой у любы момант. Улічваючы, якімі жорсткімі могуць быць мармоны-фундаменталісты, як Лежен можа абараніць вас?"
  
  “ Мы? З якіх гэта часоў "мы", Кемосабе? Гэта мая справа. Мая праблема.
  
  Джымі упёр рукі ў бакі. - Што на цябе найшло? - спытаў я.
  
  Джорджыя пахітала галавой. Яна шумна выдыхнула. “ Я цябе не разумею. Спачатку ты кажаш, што быў бы рады, калі б я засталася дома. Тады ты прызнаеш, наколькі няшчасным я быў бы, калі б не працаваў. Решайся."
  
  “ Джорджыя, дзе ты...
  
  З яе было дастаткова. Яна падняла далонь, каб перапыніць яго, выбегла з гасцінай і бразнулі дзвярыма ў спальню.
  
  З пакоя Ванны і дзіцяці данёсся пранізлівы крык. Яна разбудзіла Чарлі. Яна ведала, што павінна папрасіць прабачэння прама цяпер. Яна была сукай — подлай і эгаістычнай. Практычна ў істэрыцы. Гэта была не яна. Але пасля таго, што яна сказала, яна не магла глядзець яму ў твар. Не прама цяпер.
  
  
  
  Калі Джорджыя прачнулася на наступную раніцу, яна была гатовая папрасіць прабачэння. Але калі яна прыадчыніла вочы, Джымі не было побач, яго рука была перакінута праз яе, як звычайна. Ён спаў на канапе? Яна скацілася з ложку і пайшла ў гасціную. Джымі там не было. На кухні яго таксама не было. Больш шукаць не было дзе. Яна ўздыхнула і зварыла кавы. І зноў пачуццё віны захліснула яе. Яна была схільная да суперніцтва. Яна хацела "перамагчы" ў справе аб Covid. Замест гэтага яна праваліла справа. І, што яшчэ горш, яе адносіны з мужчынам, якога яна любіла.
  
  Джымі быў правоў. Праблема з мармоны магла быць адцягваючым увагу манеўрам, але яна была небяспечнай. Яны павінны былі вырашыць яе. Яна была збітая і пакрыта сінякамі ў выніку наезду і ўцёкаў. Але ў наступны раз яны могуць забіць яе, і мёртвы прыватны дэтэктыў не выйграе ні аднаго справы аб Covid. Можа быць, Джорджыі варта паспрабаваць знайсці гэтую жанчыну. Папытаеце Джымі разаслаць арыентоўку. Наколькі яна ведала, у Ідэн не было машыны, але як наконт шэрай "Хонды"? Калі Бенсон ўсё яшчэ ў Чыкага, магчыма, Джымі змог бы заехаць за ім. Выкачай з яго інфармацыю.
  
  Яна отхлебнула кавы. Першае, што яна зробіць, гэта скажа Джымі, як шкадуе аб ўчорашнім вечары. Яна патэлефанавала яму на мабільны, але альбо ў яго з сабой не было, альбо ён быў так попелаў, што не адказаў на яе званок.
  
  Яна забарабаніў пальцамі па стале. Раз, два, тры, чатыры. Чатыры, тры, два, адзін. Павінна ж быць што-тое, што яна магла б зрабіць. Усё, што яна ведала, гэта тое, што жанчына села ў аўтобус, наступны ў Чыкага. Ёй у галаву прыйшла ідэя.
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 38
  
  Déjà vu. Вось аб чым падумала Джорджыя, калі штурхнула дзверы паліцэйскага ўчастка Нортглена. Нічога не змянілася з тых часоў, як яна служыла ў паліцыі дзесяць гадоў таму. У вестыбюлі ўсё той жа лінолеўм, толькі больш пацёрты і ў некалькіх кутах са сколамі. Шэрыя пластыкавыя крэслы па-ранейшаму выглядалі самымі нязручнымі ў свеце, а да дошкі аб'яваў былі прышпіленыя тыя ж улёткі і прэс-рэлізы аб мясцовых сэксуальных злачынцаў і БОЛО. Хто-то дадаў адно або два аб'явы аб Covid, і загаловак "Дзе зрабіць прышчэпку" крычаў пра яе тлустымі чорнымі літарамі.
  
  Яна накіравалася ў дыспетчарскую, усё ў тым жа куце вестыбюля. За шкляным акном дзяжурылі два афіцэра, але цяпер з столі звісаў велізарны кампутарны манітор. Гэта было паляпшэнне. Яна падышла да акенца, зарэгістравалася і пачакала афіцэра, які агледзеў яе, каб пераканацца, ці пазнае ён яе. Нічога. Яна вярнулася да аднаго з пластыкавых крэслаў і вёскі.
  
  Праз некалькі хвілін маладая жанчына з доўгімі цёмнымі валасамі і значком дэтэктыва на поясе вакол таліі адкрыла дзверы побач з дыспетчарскай. “Прывітанне. Я Дрю. Шэф загадаў мне адвесці цябе да яго. - Яна паклікала Джорджыю да сябе.
  
  Усё, аб чым Джорджыя магла думаць, гэта пра тое, як моцна яна хацела насіць значок дэтэктыва, калі служыла ў паліцыі. У яе ніколі не было такой магчымасці. Тады, хоць гэта было ўсяго дзесяць гадоў таму, жанчын-дэтэктываў не было. Цяпер гэтая маладая жанчына выглядала цалкам задаволенай. Магчыма, вакзал не быў такім ужо дэжавю.
  
  "Шэф ўсё яшчэ кажа пра цябе", - сказала Дрю. Было няёмка, амаль камічна чуць, як былога дэтэктыва, якога яна называла о'мэлли, або "Ірландзец", або проста "Дэн", называюць "Шэф". Джорджыя ветліва ўсміхнулася ёй.
  
  “ Як ты раскрыў справа аб серыйным забойцы?...калі гэта было?
  
  “ Больш за дзесяць гадоў таму. На гэты раз Джорджыя ўсміхнулася па-сапраўднаму. “ Мне пашанцавала.
  
  "Гэта не тое, што ён кажа".
  
  Джорджыя рушыла ўслед за Дрю ў вялікую пакой, завалены мноствам офісных кабінак, падзеленых цэнтральным праходам. У супрацьлеглым пакоі знаходзіўся офіс са шклянымі сценамі. Акуратна нанесеная белай фарбай па трафарэце таблічка на дзверы абвяшчала "Начальнік паліцыі". Пад ёй стаяла імя "Коммандер Дэніэл о'мэлли". Дзверы былі прыадчынены, але Дру ўсё роўна пастукала.
  
  "Увайдзіце".
  
  "Вось, калі ласка, шэф". Жанчына павярнулася, каб сысці, але паглядзела на Джорджыю. "Прыемна, нарэшце, пазнаёміцца з вамі, Джорджыя".
  
  “ Ты таксама. Калі Дру выйшла з кабінета, Джорджыя изучающе паглядзела на о'мэлі, які сядзеў за вялікім сталом. Маршчыны, избороздившие яго шурпаты лоб, сталі глыбей з тых часоў, як яна бачыла яго ў апошні раз, а яго валасы, калі-то медна-рудыя, цяпер былі амаль сівымі. Яго павысілі на гэты пост ўсяго год таму, і яго плечы паніклі, як быццам адказнасць ператварыла яго ў Увасабленне закона і парадку.
  
  “ Ты ўсё яшчэ молада выглядаеш гэтак жа, як у свой першы дзень у паліцыі, Дэвіс. Колькі табе было? Семнаццаць або каля таго?
  
  "Хацелася б". Яна ўсміхнулася. "Але дзякуй". Яна ведала, што ён спрабаваў сказаць.
  
  “ Сядай. "Ён паказаў ёй на столік у куце кабінета і нязграбна падышоў, каб далучыцца да яе. Ён дадаў у вазе.
  
  "Я так разумею, ты ўсё яшчэ сочыш за мной", - сказала яна. Ён быў яе настаўнікам і сапраўдным сябрам, калі яе жыццё павалілася ў хаос.
  
  "Вядома". Ён цяжка сеў. "Я чуў, вы працуеце над некаторымі смерцямі, звязанымі з Covid".
  
  "Цалкам дакладна".
  
  "Чаму?"
  
  "Абставіны іх смерці дзіўныя".
  
  "Якім чынам?"
  
  "Мы ўсё яшчэ вядзем расследаванне".
  
  "Што азначае, што ты мне нічога не скажаш".
  
  "Я б зрабіў гэта, калі б мог".
  
  "Проста скажы мне, што ты і твая сям'я вакцынаваны".
  
  “Ага. У нас ёсць фірмовыя стравы з Жэнеўскага возера".
  
  “ Сакларидес.
  
  "На дадзены момант мы ўсе практычна сваякі".
  
  Ён крыва ўсміхнуўся. “ Гэта Чыкага.
  
  "А Жэнэўскае возера - гадовая пляцоўка Чыкага". Яна вагалася. “Але я тут не таму. Адбылася замінка — думаю, я б назваў гэта адцягваючым увагу фактарам, — і я павінен клапаціцца пра яе, перш чым змагу вярнуцца да справы пра Covid ".
  
  "Пра?"
  
  “У Наву жыла жанчына. Яна замужам за мормонским фундаменталистом".
  
  "Гэта вельмі дрэнна". О'мэлли паморшчыўся. "Хто-небудзь, каго ты ведаеш?"
  
  “Няма. На самай справе, яна збегла. Кажуць, яна накіроўваецца ў Чыкага ці ўжо ў ім. Мне трэба яе знайсці ".
  
  "Таму што..."
  
  “ Яе муж і некалькі яго прыяцеляў шукаюць яе. Калі яны знойдуць яе, то альбо прымусяць вярнуцца... - яна зрабіла паўзу, - альбо паклапоцяцца аб тым, каб з ёй адбыўся якой-небудзь 'няшчасны выпадак".
  
  "Даволі грубы матэрыял для рэлігійнай групы".
  
  "Вы ведаеце што-небудзь пра мормонах-фундаменталистах?"
  
  "Не так ужо шмат".
  
  “Гэта перажытак мінулага стагоддзя, калі мармоны аддавалі перавагу змагацца, а не маліцца. Праліваць кроў сваіх ворагаў. Яны ўсё яшчэ практыкуюць полигамию, і многія з іх адначасова практыкуюць інцэст ".
  
  “Вельмі шкада гэтую жанчыну, але да цябе гэта не мае ніякага дачынення. Я маю на ўвазе, калі мы размаўлялі ў мінулы раз, ты ж не быў мормоном, ці не так?"
  
  Джорджыя праігнаравала рэпліку і нахілілася наперад. “ Як яны называюць людзей, якія падобныя на каго-то іншага?
  
  Ён адкінуўся назад і скрыжаваў рукі. “ Блізняты?
  
  “Няма. Гэта доўгае імя. Што-то робіш?"
  
  "Двайнік".
  
  “Дакладна. Бачыш? Ступень, якую ты атрымаў у каледжы, акупілася ". У Джорджыі не было чатырохгадовага адукацыі ў каледжы. Яна паступіла ў двухгадовы грамадскі каледж, а затым адразу ў Паліцэйскую акадэмію.
  
  “ Асцярожней, Дэвіс. У мяне ступень бакалаўра. Ён ухмыльнуўся.
  
  “Вядома, ведаеш. Ты ірландзец".
  
  Гэта выклікала смех. "Дык што ты хочаш, каб я зрабіў?"
  
  “Як я ўжо сказала, я хачу знайсці гэтую жанчыну. Яна ў небяспецы, як і я." Яна дастала плакат, які скапіявала, і працягнула мне. "Зірні".
  
  О'мэлли вывучыў фатаграфію і прысвіснуў. “На адлегласці — на самай справе, нават буйным планам — я пакляўся б, што гэта вы. Вы кажаце, яна тут?"
  
  “Я думаю, што так. але я не ведаю дзе".
  
  "Такім чынам, ты хочаш, каб я запусціў шчупальцы".
  
  "Гэта б вельмі шмат значыла".
  
  "Які ў цябе крайні тэрмін?"
  
  "Учора".
  
  "Хіба яны не ўсе такія?"
  
  “Я не хачу яе спудзіць. Таму, калі ласка, будзь асцярожны. Магчыма, я нават захачу з ёй сустрэцца. У мяне проста няма тваіх рэсурсаў".
  
  О'мэлли прыўзняў бровы. “ Што ты збіраешся рабіць, калі знойдзеш яе?
  
  “ Скажы ёй, каб прыбіралася як мага далей ад Чыкага. Што за ёй палююць дрэнныя хлопцы. Можа быць, прапанаваць якую-небудзь абарону.
  
  "Ты разумееш, што гэта таксама ставіць цябе ў поле іх зроку".
  
  “ Я ўжо тут. - Яна распавяла яму аб чорнай "Хондзе" у Мікі.
  
  О'мэлли зажмурыўся. “ Я павінен быў здагадацца. Ён зноў адкрыў вочы. “ Ты ўпэўнены, што з табой усё ў парадку?
  
  “ Проста некалькі драпін. І зламанае рабро.
  
  “ Вось што я табе скажу. Я прыдумаю сее-што лепей, чым аб'ява ў вышук. Я даручу гэта Дрю.
  
  "Хто?"
  
  “ Жанчына, якая прывяла цябе сюды. Яна будзе добрым дэтэктывам, Джорджыя. На самай справе, яна нагадвае мне цябе.
  
  “Гэта было б выдатна. Дзякуй, Дэн. Я ведаў, што магу на цябе разлічваць".
  
  “Але я не дазволю ёй ісці ў поле з-за гэтага. Толькі кабінетная праца ".
  
  "Гэта вельмі дапаможа". Яна паднялася, каб сысці. “Я цаню гэта, Дэн. Я буду на сувязі".
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 39
  
  Eden
  
  
  
  Маючы на рахунку крыху больш за дзвесце даляраў, Ідэн ніяк не магла дазволіць сабе выдаткаваць грошы на танны матэль. YWCA таксама не быў варыянтам. Яна не хацела, каб яе імя было ў спісах якой-небудзь грамадскай арганізацыі. Яна пайшла ў бібліятэку і знайшла свабодны кампутар. Яна села і запанікаваў.
  
  Яна не карысталася кампутарам больш за дзесяць гадоў. Портер не дазваляў гэтага. У той час яна была так па вушы закаханая ў яго, што лічыла гэтую ідэю дзіўнай. Яна ўсё роўна ніколі асабліва не карысталася Інтэрнэтам. Яна была б адной з тых жанчын, якія "вяртаюцца да зямлі і прыродзе". Цяпер, гледзячы на манітор, яна магла бачыць, што дзесяць гадоў, на працягу якіх яна адсутнічала, былі раўнасільныя стагоддзяў у часе інтэрнэту. Яна паняцця не мела, як арыентавацца далей найпростых каманд.
  
  Яна націснула на мноства клавіш і здолела знайсці Google. Яна ўвяла "пансіянат Чыкага". На экране з'явіўся рэстаран пад назвай "Пансіянат Чыкага", які быў зачынены. Як і некалькі месцаў, якія прапаноўвалі месца для правядзення вяселляў. Іронія лёсу. Як толькі яна вызваліцца ад Портера і верне сваіх дзяцей, яна больш ніколі не выйдзе замуж. Затым яна паспрабавала мэбляваныя пакоі. Яшчэ больш бескарыснай інфармацыі. Яна пракруціла старонку ўніз і націснула на наступную. Паміж словамі "прадаюцца прасторныя дома" быў змешчаны банэр прытулку для жанчын, якія сталі ахвярамі хатняга гвалту. Гэта быў адказ? Паліцэйскі так і думаў, нягледзячы на яе адмаўлення. Яна, відавочна, была збітай жонкай. Магчыма, прыйшоў час прызнаць гэта. Можа быць, яны дазволілі б ёй застацца там на дзень ці два, пакуль яна не прыдумае план.
  
  Яна націснула на банэр, і з'явіўся спіс прытулкаў. Ідэн была здзіўленая, што ў Чыкага іх так шмат. З іншага боку, Чыкага быў трэцім па велічыні горадам у краіне. Яна пачала вывучаць іх адзін за іншым. Здавалася, яны былі раскіданыя паўсюль. Аднак, чытаючы пра іх, яна зразумела, што некаторыя з іх не падавалі гэтага прытулку; гэта былі проста цэнтры кансультавання і напрамкі на працу. Яна хацела б знайсці працу, але цяпер ёй трэба прытулак. Яна прыкусіла губу. Як яны вырашалі, браць ці каго-небудзь? Хацелі б яны, каб убачыць сінякі або шнары? Цяпер яе колер амаль прыцьмеў. За выключэннем шнара на сцягне. Як яны вызначаць, ці адпавядае яна іх крытэрам?
  
  Копы на вуліцы сказалі ёй не ехаць на поўдзень. Яна націснула на два, ўказанні якіх паказвалі, што яны не на паўднёвай баку. Дом Кейт знаходзіўся на паўночна-заходняй баку, а "Фреш Старт" - у прыгарадзе пад назвай Эванстон. Ідэн ўспомніла, што Паўночна-Заходні універсітэт знаходзіцца ў Эванстоне. Яна ўзяла ў даведачным бюро аркуш паперы і запісала абодва адрасы, затым зверыць з картай метро Чыкага, якую ўзяла, шпацыруючы па падземцы. Яна магла сесці на Карычневую лінію, якая ішла на паўднёва-захад, або на Фіялетавую лінію, якая ішла прама ў Эванстон. У любым выпадку ёй прыйшлося б перасесці на аўтобус.
  
  Ці павінна яна патэлефанаваць раней або проста прыйсці? Калі б яна патэлефанавала, яны маглі б сказаць ёй, што ў іх поўна месцаў, але яны маглі б прапанаваць іншы прытулак. Вядома, яны маглі б прапанаваць іншае месца ў любым выпадку, калі б яна проста з'явілася. Яна скарыстаецца гэтым шанцам.
  
  
  
  Праз дзве гадзіны яна прыехала да Кейт. Яна паехала па Карычневай галінцы да Роквеллу і прайшла некалькі кварталаў да жылога раёна пад назвай Рейвенсвуд. Ён быў запоўнены радамі дамоў і невялікімі пабудовамі, многія з якіх выглядалі рэканструяванымі. Маці або няні кацілі па вуліцах дзіцячыя калыскі, у той час як дзеці скакалі побач. Паказальнікі паказвалі ёй на розныя паркі па суседстве. Ярка свяціла сонца, але па нырках на дрэвах яна магла бачыць, што летам яны будуць служыць выдатным навесам над вуліцай. Акрамя таго, там было шмат сабак.
  
  Ідэн адчувала сябе як дома. Яна магла ўявіць сябе ў кватэры ці пакоі. Гэта было б ідэальна для Тейган, Сарыі і Элайджи. Яна прыкусіла губу, каб стрымаць рыданні. Лепш не думаць пра іх прама цяпер.
  
  Шыльды перад прытулкам не было, таму яна знайшла яго па адрасе. Трохпавярховы рядный дом на Лоўрэнс-авеню, ён зліваўся з іншымі дамамі ў квартале. Яна патэлефанавала ў званок. Дзверы адкрыла афраамерыканка сярэдніх гадоў у спартыўных штанах і футболцы.
  
  "Добры дзень," няўпэўнена павіталася Ідэн. - Я хацела спытаць, ці не знойдзецца ў вас свабоднага ложка на ноч ці дзве.
  
  Жанчына падняла бровы. “ А вы хто?
  
  “Um, Lisa. Ліза Хаббард."
  
  Жанчына хмыкнула, як быццам ведала, што Ідэн выкарыстоўвае псеўданім. “Чаму б табе не прайсці ў гасціную, і мы поболтаем. Я Кейт".
  
  Ідэн ўсміхнулася не толькі таму, што Кейт спажыла слова "гасцёўня", якога яна не чула з тых часоў, як яго выкарыстала яе бабуля дзесяцігоддзямі таму, але і сяброўскім паводзінах Кейт. У яе было добрае прадчуванне аб гэтай жанчыне. “ Дзякуй.
  
  Завязалася гутарка, у ходзе якога Кейт задавала Ідэн пытанні. Аднак адказы Ідэн былі перапыненыя пастаяннымі ўмяшаннямі маленькіх дзяцей, ковыляющих ў пакой, каб засыпаць міс Кейт градам пытанняў і балбатні. "Калі перакус?" "Бейлі ўдарыла мяне". "Чаму нам нельга ёсць печыва?" "Калі мама вернецца дадому?"
  
  Павінна быць, у мінулым жыцці Кейт была святой. Нішто не выбівала яе з сябе. Яна адказвала кожнаму дзіцяці з цярпеннем, а часам і з сухім пачуццём гумару, якое мог зразумець нават дзіця. Ідэн хацела б яна быць такой маці. Яна так баялася выклікаць гнеў Портера, што дазволіла дзецям кіраваць краінай. Што яны рабілі цяпер? Ці былі яны ў царкоўнай школе? Яны сумавалі па ёй? Яе вочы напоўніліся слязамі.
  
  "Дзе твае дзеці, Ліза?" Ціха спытала Кейт.
  
  “ Яны дома. Яна паспрабавала праглынуць камяк у горле. “ Я не магла рызыкаваць і браць іх з сабой. Пакуль. Я хачу ўладкавацца, а потым вярнуцца за імі.
  
  "Дзе знаходзіцца дом?"
  
  Ідэн распавяла ёй праўду. Што яна была часткай фундаменталісцкай секты мармонаў у Наву, штат Ілінойс.
  
  “ Праўда? Не думаю, што ў нас тут раней былі мармоны. Хоць я не павінна дзівіцца. Хатняе гвалт распаўсюджана паўсюдна. Кейт шикнула на дзяцей. "А зараз, дзеці, мне трэба пагаварыць з Лізай". У гасціную ўвайшла чарнаскурая дзяўчынка-падлетак старэй і павяла дзяцей у памяшканне, якое калі-то магло быць сталовай, але цяпер відавочна ператварылася ў гульнявую пакой.
  
  “ Дзякуй, Ларонда. "Кейт зноў павярнулася да Ідэн. “ Раскажы мне пра гэта.
  
  Ідэн излила сваё сэрца. “Я мала што ведала пра мормонах да таго, як сустрэла Портера. Мы жанатыя каля дзесяці гадоў. Цяпер я ведаю занадта шмат".
  
  "Як гэта?" - спытаў я.
  
  “Па-першае, гэта гм — вельмі дзіўна. Ён быў заснаваны прама тут, у ЗША. Вы чулі пра Джона Смите?"
  
  “ Імя здаецца знаёмым.
  
  “Ён заснаваў мормонизм каля двухсот гадоў таму. Ён сцвярджаў, што анёл прывёў яго да якіх-то залатым пласцінам, схаваным у гразі дзе-то ў Нью-Ёрку. На пласцінах былі надпісы, але іх трэба было перавесці. Сміт сцвярджаў, што зрабіў гэта, і апублікаваў Кнігу Мармонаў, якая, па яго словах, распавядае рэлігійную гісторыю старажытнай амерыканскай цывілізацыі, складзеную прарокам-гісторыкам па імя Мармонаў. Яна стала бібліяй мармонаў. Пазней Сміт трапіў у турму і, па сутнасці, быў забіты. Але рэлігія імкліва развівалася ".
  
  "Па-мойму, гучыць як махлярства", - сказала міс Кейт. "Яны называюць сябе хрысціянамі?"
  
  “І ды, і няма. Афіцыйная назва - Царква святых апошніх дзён. Яны кажуць, што яны хрысціяне, але іх творчасць не супадаюць ні з якімі хрысціянскімі вераваннямі, якія я ведаю. Вы, напэўна, ведаеце, што некаторыя мармоны палігамны. У пэўных секты ў мужчын можа быць шмат жонак, але ў жонак можа быць толькі адзін муж. Меркавалася, што Царква спыніць гэтую практыку дзесяцігоддзі таму, але мармоны ўсё яшчэ працягваюць гэта рабіць. Уключаючы Портера. Пасля таго, як мы пажаніліся, я выявіла, што я жонка нумар два. І цяпер ён прыглядаецца да нумара трэцяга.
  
  “О, божа мой. Я чуў пра гэтых вар'ятаў людзей. Яны на захадзе, дакладна? У Юце або
  
  што-небудзь?"
  
  “Большасць з іх. Але ёсць некалькі адкалоліся груп у розных месцах. Калі-то Наву быў радзімай мармонаў. Але іх выгналі з Ілінойса, і менавіта тады большасць з іх з'ехала на захад. Але вы можаце знайсці мармонаў практычна дзе заўгодна, і невялікая група фундаменталістаў — яны ставяцца да экстремистскому крыла — вырашылі вярнуцца 'дадому', у Наву ".
  
  "О, дзетка, мне так шкада".
  
  Ідэн вагалася. “Што тычыцца палігаміі, то, па сутнасці, мноства старых трахать сапраўды маладых дзяўчат і заяўляюць, што гэта іх рэлігійны абавязак. Гэта жудасна. Там таксама даволі шмат інцэсту. Яна зрабіла паўзу. “Міс Кейт, я ў жаху ад таго, што мая маленькая дзяўчынка Сарыя, якой усяго восем, праз некалькі гадоў стане адной з гэтых маленькіх дзяўчынак. Я павінен выцягнуць яе адтуль. Мае хлопчыкі таксама ". Яна патлумачыла, як хлопчыкаў выключалі, калі яны былі падлеткамі. “Гэта сумна. Я закахалася па вушы, калі сустрэла Портера ". Далей яна апісала сваю запал, свой зварот і вяселле, нараджэнне траіх дзяцей і паступовы крах яе шчасця. "Цяпер я сапраўды ненавіджу яго".
  
  “ Калі пачаліся збіцця?
  
  “Каля пяці гадоў таму. Портер кажа, што ўсе мормонские мужыкі б'юць сваіх жонак. Каб нагадаць ім, хто тут галоўны. Ён стаў запальчывым і бязлітасным". У яе вырваўся здушаны смяшок. "А мармоны сцвярджаюць, што ўсе яны за сям'ю і мір".
  
  "Як часта ён цябе б'е?"
  
  “ Па крайняй меры, раз у тыдзень.
  
  "Напэўна, гэта яго заводзіць", - чмыхнула Кейт.
  
  Ідэн была задуменная. “ Я ніколі не думала пра гэта з такой пункту гледжання.
  
  "Угу". Гэта было не бурчанне. Хутчэй разумее ўздых, як быццам Кейт чула яго раней. "Калі ты тут з'явіўся?"
  
  “Гэтым раніцай у цягніку. У мяне не так шмат грошай. Я спадзяваўся знайсці працу, а затым пакой ці кватэру. Я знайшоў тваё жыллё пасля таго, як зразумеў, што мне не хопіць грошай нават на адну ноч у гатэлі.
  
  "Што ты можаш зрабіць?"
  
  Ідэн выдыхнула. “ Не вельмі. Я выйшла замуж адразу пасля каледжа. Адзін семестр працавала афіцыянткай у "Аліў Гарден". І я добрая ў лічбах. Я падумваў аб тым, каб заняцца бухгалтэрыяй.
  
  “Што ж, гэта адзін знак у вашу карысць. Рэстараны моляць аб дапамозе. Так шмат людзей пакінула рэстаран падчас Covid ".
  
  "Праўда?" Яе веды аб Covid былі абмежаванымі. Усё, што яна ведала, гэта тое, што ў памяшканні ёй належыла насіць маску. Большасць мармонаў гэтага не рабілі.
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 40
  
  Джорджыя апынулася ў самым канцы ранішняй мітусні і выскачыла на хуткасную аўтамагістраль Эденс, каб з'ездзіць у заапарк Лінкальн-Парку, які зноў адкрыўся ў красавіку. Яе "паркавальная карма", некалькі звышнатуральная здольнасць знаходзіць таннае легальнае парковачнае месца на гарадскіх вуліцах, была з ёй, верагодна, таму, што гэта быў шэры туманны дзень, прызначаны для заняткаў у памяшканні. Але, нягледзячы на надвор'е, заапарк быў перапоўнены маці і нянямі, толкающими калыскі з маленькімі дзецьмі, якія бягуць побач з імі. Джорджыя не была моцна здзіўленая. Нягледзячы на тое, што эпідэмія Covid яшчэ не скончылася і надвор'е была паршывая, яны праседзелі пад замком ўсю зіму. Людзі хацелі адчуваць сябе нармальна, і вадзіць дзяцей у заапарк было адным з самых звычайных заняткаў, якія там існавалі.
  
  Лежен напісаў ёй, каб яна сустрэлася з ім у Обезьяньем доме.
  
  Падыходзіць.
  
  Яна заўважыла яго, перегнувшегося праз парэнчы перад "Малпавым домам". Ён перакуліў кубак з "Старбакса" уверх дном і сёрбаў рэшткі кавы. Павінна быць, ён заўважыў яе краем вока, таму што апусціў кубак і схіліў галаву набок. - Добрай раніцы, дарагая.
  
  “ Ты мог бы выбраць дзень і лепей.
  
  “Нічога не зробіш. Вялікія навіны".
  
  Для Лежена было незвычайна адразу пераходзіць да справы. Яму падабаліся папярэднія ласкі.
  
  "Што здарылася?"
  
  Ён выкінуў шкляначку з "Старбакса" у смеццевае вядро і ўзяў яе за руку. “ Давай прагуляемся.
  
  Яна агледзелася. Ён быў асцярожны.
  
  “ Мы атрымалі вынікі аналізаў з Куантико.
  
  Яе пульс пачасціўся.
  
  "Гэта сукс".
  
  “Прабач. У цябе нічога няма?"
  
  "Няма", - сказаў ён нецярпліва. "Гэта sux".
  
  Раздражнёная, Джорджыя паўтарыла свае словы. - Я сказала, што шкадую.
  
  Лежен пстрыкнуў пальцамі. "Давай, дарагая, звычайна ты цяміць хутчэй".
  
  Яна пільна паглядзела на яго. У якую гульню ён гуляе?
  
  Ён паківаў галавой. “Думаю, мне трэба патлумачыць табе гэта па літарах. Мы знайшлі сляды сукцинилхолина у флаконах".
  
  Вочы Джорджыі пашырыліся, а рот прыадкрыўся. “Чорт вазьмі—
  
  “Прывітанне. Тут дзеці".
  
  Яна кінула на яго пакрыўджаны погляд.
  
  Ён здушыў ўсьмешку. “ Мяркую, ты ведаеш, што такое sux.
  
  Яны згарнулі за кут і накіраваліся да новага павільёна "Вялікія коткі". "Сукцинилхолин паралізуе арганізм", - адказала яна. “Яго выкарыстоўваюць пад наркозам пры некаторых аперацыях. У нашы дні яго часта выкарыстоўваюць для інтубацыі пацыентаў з Covid, калі іх падключаюць да апарата штучнай вентыляцыі лёгкіх. Яна прыкусіла губу. “Праблема ў тым, што калі ўжываць занадта шмат, ахвяра — прабачце, пацыент можа памерці. Аб, і гэта звычайна немагчыма адсачыць, таму што гэта так хутка руйнуецца. Раней яны называлі гэта ідэальным атрутай.
  
  “ Вельмі добра, Дэвіс. Адкуль ты так шмат пра гэта ведаеш?
  
  “Калі я служыў у паліцыі, я працаваў над справай аб серыйным забойцы, дзе сукцинилхолин мог быць асноўным дзеючым рэчывам. Аказалася, што гэта не так, але я правёў даследаванне па гэтай нагоды ".
  
  "Я ўражаны".
  
  “ Так як жа ў Куантико гэта знайшлі?
  
  “Сукцинат распадаецца на бурштыновую кіслату і холін. Яны выявілі сляды таго і іншага ў мачы ўсіх трох ахвяр".
  
  "Гэта азначае, што вакцына вызначана была падрабіць", - сказала Джорджыя.
  
  “Ага. У нас ёсць яшчэ адзін серыйны забойца, шэр. Верагодна, у бальніцы, паколькі менавіта там захоўваецца дзевяноста дзевяць працэнтаў лекаў ".
  
  "Што вяртае ўвагу непасрэдна да Блэкстоуну".
  
  "Гэта сапраўды так", - сказаў Лежен.
  
  - Вы паведамілі ў "Джэферсан Медыкал"? - Спытала Джорджыя.
  
  “ Сёння пазней мы збіраемся ў Каламазу на паувоу.
  
  Яны спыніліся перад нядаўна адкрыўшыхся Сямейным цэнтрам дзікай прыроды. Джорджыя сказала: "Не забудзьцеся ўзяць кіраўніцтва Бюро па ўжыванні тайленола".
  
  Ён фыркнуў ад смеху. “ Ужо сабраў рэчы. Хоць гэта было да мяне.
  
  - Мяркую, ты хочаш, каб я папрацаваў над “Блэкстоуном", пакуль цябе не будзе.
  
  “Як канфідэнцыйны інфарматар самай магутнай арганізацыі па барацьбе з злачыннасцю ў свеце, вы ведаеце, што я не магу паказваць вам, што рабіць. Асабліва калі гэта супрацьзаконна".
  
  "Ён павінен ведаць, што мы спрабуем яго знайсці", - сказала Джорджыя.
  
  "Я б выказаў здагадку, што так".
  
  "Гэта можа апынуцца няпроста".
  
  "Я згодны".
  
  "Верагодна, ён знаходзіцца пад абаронай таго, хто арганізаваў ўмяшанне".
  
  “Цяжка сказаць. Мы вычысцілі яго біяграфію. Можа, ён і гулец, але я б не стаў ставіць на гэта. Я думаю, ён проста да смерці баіцца за сваю рэпутацыю ".
  
  “Прывітанне. Тут дзеці". Яна ўсьміхнулася і шчыльней запахнула блэйзеры. "Калі ты вернешся?"
  
  “ Ці значыць гэта, што ты будзеш сумаваць па мне?
  
  Ад яго пытання ёй стала не па сабе, і яна не ведала, як адказаць, таму прамаўчала. Яны абышлі новы будынак Big cats. Афрыканскі леў няўпэўнена хадзіў па сваёй клетцы, як быццам не быў упэўнены, што хоча быць звонку. Джорджыя магла зразумець.
  
  "Я вярнуся заўтра раніцай", - сказаў ён.
  
  "Скажы мне сее-што", - папрасіла яна. “Як ты думаеш, чаму былі падробленыя толькі тры ампулы? Той, хто атруціў вакцыну, мог забіць трыста чалавек, а не толькі траіх".
  
  “ Шчыра? Лежен нахмурыўся. “Мая тэорыя заключаецца ў тым, што той, хто стаіць за гэтым, правяраў гэта, каб паглядзець, ці спрацуе гэта. Пілотная праграма".
  
  “Я сам задаваўся гэтым пытаннем. Дык ты думаеш, горшае яшчэ наперадзе?"
  
  Ён паглядзеў ёй прама ў вочы. “ Так. І ў нас не так шмат часу, каб спыніць яго.
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 41
  
  Джорджыя паехала з заапарка ў Баррингтон. Блэкстоун-хаўс займаў цэнтр тупіка з двума дамамі па абодва бакі. Усе тры прытуліліся на беразе возера Луіза, і ў кожнага быў свой пірс. Яна аб'ехала тупік, вярнулася на вуліцу, знайшла паралельную вуліцу з уласным тупіком і прыпаркавалася там. Калі яе зловяць ці ёй давядзецца хутка схавацца, яна не хацела, каб было занадта лёгка ідэнтыфікаваць яе машыну. Яна падышла да хаты Блэкстоунов з боку возера пешшу.
  
  Яна абышла дом і падышла да пярэдняй часткі. Ён выглядаў так жа, як і ў яе першы прыезд. Пуста. Цвілі цюльпаны і нарцысы. Іншыя ўцёкі — яна не ведала, якія менавіта — пачалі прабівацца з зямлі. Яна праверыла паштовую скрыню. Ён быў пусты. Сусед Блэкстоунов сказаў, што яны з'ехалі ў спешцы, але хто-то выйшаў у Інтэрнэт або патэлефанаваў на пошту, каб затрымаць іх пошту.
  
  Яна вярнулася па сваіх слядах да задняй частцы дома. На заднім двары, плошчай прыкладна ў падлогу-акра, была скошаная лужок, абрамленая з двух бакоў вечназялёнымі раслінамі, верагодна, лініямі уласнасці. За шклянымі рассоўнымі дзвярамі распасціраўся вялікі цагляны ўнутраны дворык. Кветкавыя гаршкі былі поўныя анютиных вочка і фіялак, і над ёй лунаў даўкі пах угнаенняў. Ландшафтныя дызайнеры.
  
  Яна абышла дом з далёкай боку. Нарэшце. Задняя дзверы. Яна падышла бліжэй і зазірнула скрозь верхнія шкляныя панэлі. Дзверы адкрылася ў пярэдні пакой. За ёй была кухня. Ідэальны. Яна сунула руку ў кішэню блэйзеры і выцягнула адмычкі. Яна даўно імі не карысталася. Неўзабаве пасля таго, як яна атрымала ліцэнзію прыватнага дэтэктыва, яе навучыў стары сябар яе бацькі, і ў якой-то момант у яе гэта нядрэнна атрымлівалася. Але яна заржавела.
  
  Яна ўставіла адмычку ў замочную свідравіну і намацала шпількі. Яна знайшла адну і пачала націскаць на яе. Ёй давялося быць пяшчотнай, але настойлівай, інакш гэта не спрацавала б. Сутнасць заключалася ў тым, каб праверыць супраціў спружын штыфтоў, каб яна магла дакладна зафіксаваць кожны штыфт у вызначаным становішчы. Яна трохі повозилась, але, нарэшце, змагла падняць штыфт, які застаўся там, дзе і павінен быў быць. Затым яна ўставіла дынамаметрычны ключ, каб адчуць калянасць коркі. Яна ціха вылаялася. Тое, што некалькі гадоў таму заняло б у яе дзесяць хвілін, цяпер заняло дваццаць. У замку было сем штыфтоў. Гэта было нялёгка, але не так складана, як магло б быць. Жыхары Баррингтона — фактычна, большасць заможных людзей у раскошных дамах — падзялялі ілюзію бяспекі ад белага хлеба. Ні адзін рабаўнік не адважыўся б абрабаваць дом у гэтым раёне.
  
  І ўсё ж, перш чым ўсталяваць апошні значок, яна паглядзела на гадзіннік. Бяспека не азначала самазаспакоенасці. Прагучыць сігнал трывогі, за якім рушыць услед тэлефонны званок з кампаніі па сігналізацыі на дом. Калі ніхто не браў трубку, званок паступаў у паліцэйскі ўчастак Баррингтона. Ім патрабавалася ад пяці да васьмі хвілін, каб з'явіцца. Джорджыя была асцярожная: яна паставіла таймер на тэлефоне на пяць хвілін, ўстанавіла апошні кантакт і пачула ціхі пстрычка. Задаволена уздыхнуўшы, яна адчыніла дзверы.
  
  Яна прайшла праз пярэдні пакой у вялікую кухню, такую, з востравам у цэнтры і кутком для сняданку з эркерам, які выходзіў на задні двор і возера. Ён быў неверагодна чыстым, сціплым і белым. Зазваніў тэлефон. Званок з кампаніі па сігналізацыі. Яна праігнаравала яго і пашукала нататнік або кавалак паперы. Але на стойцы побач з тэлефонам нічога не было. Яна адкрыла бліжэйшы шафку і знайшла тузін рознакаляровых кававых кубкаў з лагатыпамі ад Starbucks да мясцовай бібліятэкі, але ніякай паперы. Яна вылучыла ніжні скрыню. Скрыню для смецця. У кожнага на кухні быў такі. Яна порылась ў гумовых стужках, нажніцах, малаткі, шрубах і цюбіку губной памады. Паперы не было. Ёй спатрэбілася яшчэ некалькі секунд, каб адкрыць іншыя шафкі і высоўныя скрыні. Нічога.
  
  Яна праверыла таймер. Прайшло сорак дзевяць секунд. Яна паспяшалася з кухні праз элегантную сталовую ў пярэдні пакой. Справа ад яе была ўваходная дзверы, а злева наверх вяла выгнутая драўляная лесвіца. Яна шукала хатні офіс Блэкстоуна або пячору чалавека. Яна прасунула галаву ў іншую элегантную гасціную, затым у пакой з тэлевізарам, за якой выявіла кабінет. Не мужчынскую пячору. У ёй стаяў вялікі пісьмовы стол-сакрэтнік з вытанчанай разьбой на скрынях. На паверхні стала не было нічога, акрамя дарагога набору ручак. Крэсла кіраўніка на колцах стаяла на пластыкавым лісце, пад якім ляжаў ўсходні дыван. Сцены ўпрыгожвалі сертыфікаты каледжа Блэкстоуна і медыцынскія ступені ў рамках. "Ён праверыў усе, акрамя свайго табеля паспяховасці ў дзіцячым садзе", - падумала Джорджыя.
  
  Яна пачала корпацца ў скрынях стала і шафах. Адзін скрыню быў зачынены, але ў яе не было часу ўзламаць замак. Астатнія былі поўныя канцылярскіх прыладаў, даведніка супрацоўнікаў бальніцы Міласэрнасці і тэлефоннай кнігі паўночнага прыгарада.
  
  Яна праверыла таймер на тэлефоне. Заставалася менш трох хвілін. Ёй трэба было спяшацца. Яна паднялася па лесвіцы, пераскокваючы праз дзве прыступкі за раз. На лесвічнай пляцоўцы ёй прыйшлося выбіраць: гаспадарская спальня або пакой для гасцей, дзверы ў якую была адкрыта. Інстынкт падказаў ёй праверыць спальню, але спачатку яна зазірнула ў пакой для гасцей, каб паглядзець, чаму дзверы былі прыадчынены. Яе погляд прыцягнула неонавая шыльда на сцяне, на якой сінімі курсивными літарамі было напісана: "Палац бісерапляцення Барбі". Адзінай мэбляй ў пакоі быў більярдны стол, застаўлены мноствам пластыкавых скрынь. Адну сцяну займалі белы убудаваны пісьмовы стол і кніжная палка.
  
  Скрыні былі запоўненыя мноствам пацер, раскладзеных па памеры і колеры. У адным скрыні ляжалі інструменты для вышывання бісерам. Тонкімі эластычнымі палоскамі і залатымі пацеркамі ўсіх памераў быў запоўнены іншы, у той час як іншыя ўтрымлівалі гатовыя караляў і бранзалеты. Барбара Блэкстоун была вышывальшчыцай пацеркамі. Джорджыя чула, што гэта хобі зноў у модзе. Павінна быць, менавіта гэтым займаліся багатыя хатнія гаспадыні Баррингтона. Продаж нерухомасці была відавочна састарэлым заняткам.
  
  Яна паспяшалася да ўбудаванаму пісьмовага стала ля сцяны. На яго паверхні нічога не было. Блэкстоуны апынуліся заўзятымі аккуратниками. Над сталом ўзвышаўся белы шафку. Джорджыя адкрыла яго. Унутры былі скотч, нажніцы, клей і што-то падобнае на ежедневник у чорнай вокладцы і спіральным пераплёце. Зверху ляжаў невялікі нататнік, памерам не больш паштовай запіскі. Джорджыя схапіла яго.
  
  Яна паглядзела на таймер. Засталося дзевяноста секунд. Яна вывучыла нататнік. Падобна на тое, што на ім былі ўвагнутасці, верагодна, ад почырку на тым, што калі-то было верхнім лістом, але было адарванае. Гэта можа быць што-то цікавае. З іншага боку, можа, і няма. Яна сунула ў кішэню нататнік блэйзеры. Яна павярнулася, каб выйсці з пакоя, і заўважыла бранзалет з бліскучых чырвоных пацерак, падзеленых праз роўныя прамежкі залатымі цацанкамі. Гэта было на святы?
  
  Яна праверыла таймер. Госпадзе! Засталася ўсяго хвіліна. Яна паспяшалася ў гаспадарскую спальню. Ёй трэба было праверыць абодва прыложкавыя тумбачкі і скрыні. Усё было з люстранога срэбра. І зноў на сталах не было нічога, акрамя аднолькавых лямпаў, таму яна выставіла скрыні. У адным ляжалі вібратар, кепскай раман і ручка. Ні паперы, ні нататніка. У іншым - пачак прэзерватываў і пара навукова-папулярных кніг. Зноў жа, ні паперы, ні нататніка.
  
  Джорджыя выбегла з пакоя і пабегла ўніз па лесвіцы. Здалёк данёсся выццё сірэны. Яна паняцця не мела, наколькі блізка гэта было. Сэрца шалёна затыхкала ў грудзях. Яна расчыніла заднюю дзверы, зачыніла яе за сабой і пабегла да краю берагавой лініі, а затым назад на паралельную вуліцу, дзе была прыпаркаваная яе машына. Яна завяла рухавік і як раз сворачивала з вуліцы, калі патрульная машына, скуголячы коламі, збочыла на вуліцу Блэкстоуна. Адрэналін захліснуў яе, і пульс загрукаў у вушах. Яна ўся вспотела.
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 42
  
  Вяртаючыся па сваім маршруце, Джорджыя сачыла за выкананнем лімітавай хуткасці. Яна накіравалася на паўднёва-ўсход, да Палацін-роўд, дазваляючы прыліву адрэналіну аціхнуць, хоць некалькі раз зірнула ў люстэрка задняга выгляду, каб пераканацца, што патрульная машына не мае на яе.
  
  Калі яна наблізілася да скрыжавання Палацін-роўд, яе дыханне прыйшло ў норму, яна заўважыла магазін бус у гандлёвым цэнтры. Гэта была шыльда? Яна вырашыла, што так яно і ёсць, тым больш што кафэ з фірмовым кавы знаходзілася ўсяго ў трох дзвярах адсюль.
  
  Яна заехала ў гандлёвы цэнтр Strip mall, прыпаркавалася і выйшла. Праходзячы міма "Прыгожых бидеров", яна зазірнула ў вітрыну. У вітрыне былі выстаўлены модныя аксэсуары з пацерак. Не толькі караляў, бранзалеты і завушніцы. Вышытыя пацеркамі брошкі з выявай мініяцюрных жывёл, палівачкі, кафейнік, нават ваза з кветкамі з бісеру на плюшавым аксаміце. Некаторыя мініяцюры былі вельмі разумнымі. Джобет яны спадабаліся б.
  
  Яна зайшла ў кафэ і замовіла латте. Яна ведала, што дарэмна марнуе час. Нататнік, які яна знайшла ў пакоі для вышывання бісерам Барбі, быў яе наступным заданнем, і яна павінна была папрацаваць над ім да таго, як Лежен паедзе ў бальніцу Джэферсана. Але выпіўка была яе узнагародай за тое, што яна лічыла добра выкананай працай. Тым не менш, яна патэлефануе чалавеку, які навучыў яе узломваць замкі, на курсы павышэння кваліфікацыі, калі ўсё гэта скончыцца.
  
  Вярнуўшыся ў машыну, яна адчула водар свежага кавы, пакуль даставала з кішэні нататнік. На шчасце, папера была тонкай, што рабіла яго ідэальным для яе патрэб. На верхнім лісце былі выразныя ўвагнутасці. Яна дастала з бардачка заменчаны аловак нумар два і паклала нататнік на кнігу ў цвёрдым пераплёце, якую трымала ў машыне менавіта для гэтай мэты. Нахіліўшы аловак пад вуглом сорак пяць градусаў, яна пачала растушевывать алоўкам паглыблення. Наперад-назад, імкнучыся не націскаць занадта моцна, але дастаткова моцна, каб павялічыць малюнак. Паступова з'явіліся нейкія меткі.
  
  Яна нешта купляла. Гэта мог быць спіс пакупак або даручэнні Барбі на дзень, але, магчыма, і няма. Калі яна была ўпэўненая, што замазала усе паглыблення, яна паглядзела на спісаны алоўкам ліст паперы. Па яе нервах прабег гул. Па руках пабеглі мурашкі.
  
  Рэйс AA 2569 Кіта да + Куэнка.
  
  Яна схапіла свой iPhone і погуглила "Куэнка".
  
  Эквадор.
  
  Яна патэлефанавала Лежену.
  
  
  
  Пакінуўшы паведамленне, Джорджыя допила латте і завяла машыну. Яна набрала нумар Джымі. І зноў ён трапіў на галасавую пошту. Яна пакінула яшчэ адно прабачэнне патэлефанавала і Ванне. Гэты званок таксама перайшоў на галасавую пошту. "Прывітанне, ты дзе?" - сказала яна. “Я толькі што скончыла працу, і ўсё прайшло добра. Я падумала, што мы маглі б зрабіць заказ сёння ўвечары. Дай мне ведаць".
  
  Наступнай патэлефанавала яна Джобет. З такім жа поспехам можна запрасіць яе на вячэру. Яна магла б расказаць маці аб краме бус. Зноў званок перайшоў на галасавую пошту. Дзе ўсе былі? Нарэшце-то ў яе была добрая навіна, якой можна было падзяліцца, але не з кім.
  
  Яна накіроўвалася на ўсход па Уиллоу-роўд, калі зазваніў яе мабільны.
  
  LeJeune.
  
  “Што ж, дарагая, твае навіны нас вельмі натхнілі. Мы папярэдзілі Інтэрпол, нашых агентаў у Калумбіі і Перу і мясцовую паліцыю. Пакуль мы размаўляем, яны ўсе накіроўваюцца ў Куэнку. Аказваецца, Куэнка - мека для амерыканскіх эмігрантаў. Блэкстоун, верагодна, думаў, што ён змяшаецца з натоўпам. Аднак дзякуючы табе гэтага не адбудзецца ".
  
  “ Вы сапраўды ведаеце, дзе ён знаходзіцца?
  
  “Мы блізка. Як толькі вы паведамілі нам аб Куэнке, мы папрасілі нашых сяброў з разведкі прагледзець электронны трафік з гэтага раёна. У цэнтры амерыканскага квартала ёсць інтэрнэт-кафэ, і, падобна на тое, што нейкі містэр Блэк быў заняты адпраўкай электронных лістоў ".
  
  "Перад кім?"
  
  “ Цяпер працуем над гэтым. Калі мы не вызначым яго месцазнаходжанне, будзем чакаць яго ў кафэ. Але лепшая навіна заключаецца ў тым, што, як толькі мы яго знойдзем, яны з женушкой вылецяць назад у Чыкага, дзе ён стане начным госцем Бюро ў доме Палмеров. Мы возьмем у яго інтэрв'ю за сняданкам. Няхай там да васьмі.
  
  "Ты зразумеў гэта".
  
  “ А Дэвіс? - спытаў я.
  
  "Так?"
  
  "Ты добра папрацаваў".
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 43
  
  Пасляабедзенным паток машын замарудзіў паездку Джорджыі дадому. Яна была галодная — яна нічога не ела з самага сняданку. Яна спынілася каля кругласутачнага крамы, купіла банан і шакаладны батончык і праглынула іх з апетытам. Калі яна вярнулася дадому, там нікога не было. Яна стамілася. Яна была ў бегах ўвесь дзень: спачатку о'мэлли, потым Лежен, а потым дом Блэкстоунов. Яна легла.
  
  Дзевяноста хвілін праз яна прачнулася. Згушчаліся змярканне, але яна была адна. Здзіўленая, яна патэлефанавала Джымі, затым Ванне, затым Джобет. Усе тры званка былі перакладзены на галасавую пошту. Цяпер яна занепакоілася. Яна праверыла ўваходныя званкі. Паведамленняў не было. Дзе яны? Чаму не патэлефанавалі?
  
  Яна націснула на паўторны набор для ўсіх траіх. Званкі зноў перайшлі на галасавую пошту. Яна правяла рукой па валасах. Пасля школы Ванна павінна была зайсці да Джобету, каб забраць Чарлі і вярнуцца дадому. Але яна гэтага не зрабіла. Ці хадзілі яны куды-небудзь вячэраць? У некалькіх хвілінах хады ад кватэры Джобет знаходзілася некалькі рэстаранаў.
  
  А што наконт Джымі? Ён усё яшчэ злаваўся? Яна вінілу сябе. Калі справа даходзіла да адносін, яна была эмацыйным хамелеонаў. Спачатку ёй падабаліся рамантыка і сэкс. З часам, аднак, з абодвух бакоў выявіліся разнастайныя няўпэўненасці і асобасныя рысы, якія прымусілі яе захацець сысці. Магчыма, Джымі быў не такім всепрощающим, як яна думала. Можа быць, ён быў сыты па горла яе цёплымі, прыемнымі момантамі, з аднаго боку, а з другога - яе ледзяным настроем. Яна спрабавала, яна сапраўды спрабавала — за выключэннем таго, што некалькі разоў выходзіла з сябе, як мінулай ноччу. Больш за ўсё на свеце яна хацела, каб у яе ўсё атрымалася з гэтым мужчынам. Цяпер гэта. Яна баялася горшага — што яна ў корані непрывабная жанчына. Гэта была не яго віна.
  
  Яна накінула куртку, села ў машыну і паехала ў Нортглен. Яна збочыла з Фронтэйдж-роўд на Саўт-Хэпп і накіравалася да кватэры Джобет, якую Джымі дазволіў ёй зняць у яго па смяхотна нізкай цане. Яна ўспомніла ночы перад з'яўленнем Джобет, калі былі толькі яна і Джымі, яны ўдваіх даведваліся цела, думкі, звычкі і дзівацтвы адзін аднаго. Гэта скончылася? Ці былі ўсе гэтыя адносіны такімі?
  
  Выгляд паліцэйскай машыны Джымі, прыпаркаванай на вуліцы, вярнуў яе да сапраўднаму. Яна націснула на тормаз. Што ён тут робіць? Тысячы думак пранесліся ў яе галаве, і ні адна з іх не была добрай. Яна здала назад, знайшла месца для паркоўкі побач з яго домам і пабегла трушком да дому Джобета. Яна скарысталася сваім ключом і паспяшалася ўнутр. Да дзвярэй кватэры Джобета была прылепленая таблічка.
  
  НЕ ЎВАХОДЗІЦЬ. МЕСЦА ЗЛАЧЫНСТВА
  
  Надпіс была зроблена чарніламі на разлінаванай паперы са спіральным абрэзам. Запісная кніжка Ванны. Па скуры ў яе прабег халадок, дыханне перахапіла. Раптам яе сэрцабіцце зашкаліла. Джорджыя забарабаніў у дзверы.
  
  “ Ванна? Джымі? Джобет? Ты там? Што адбываецца?
  
  Адказу не было. Яна пастукала яшчэ раз. Нічога. Яна порылась ў сумачцы і дастала ключ ад кватэры. Яна адчыніла дзверы і адкрыла яе. Яна асцярожна нахілілася і агледзела гасціную. Усё было завалена дзіцячымі прыладамі — манеж, мяккія цацкі, дзіцячае сядзенне Чарлі. Адзінай мэбляй былі канапа для Джобет і тэлевізар на часопісным століку, прислоненном да сцяны. На молдинге паміж гасцінай і кухняй вісеў дзіцячы батут. У ракавіне, здавалася, стаяла некалькі талерак, але яна была занадта далёка, каб сказаць напэўна. Нішто не выглядала потревоженным.
  
  На стойцы ляжаў сотавы тэлефон. Чый гэта быў? Джорджыя патэлефанавала Джобет. Зазваніў сотавы на стойцы. Джорджыя прыкусіла губу. Ніхто не пакідаў свой сотавы, калі сыходзіў. Большасць людзей аддалі перавагу б застацца без абутку ці адзення, чым сядзець у камеры захоўвання. Дык чаму ж "Джобет" ляжаў на прылаўку? Што, чорт вазьмі, адбываецца?
  
  Джорджыя зачыніла дзверы, замкнула яе, вярнулася ў вестыбюль і выйшла з будынка. Яна паглядзела ўверх і ўніз па вуліцы. Ноч была пахмурнае, халоднае, таму яна накіравалася назад да сваёй машыне, каб абдумаць наступны крок. Яна перайшла вуліцу і была ў некалькіх футах ад сваёй "Таёты", калі пачула жаночы голас. “Джорджыя. Сюды!"
  
  Ванна.
  
  На тратуары ў полуквартале ад іх Саванна адной рукой штурхала калыску Чарлі, а іншы спрабавала ўтрымаць белую скрынку з-пад піцы. Палягчэнне захліснула Джорджыю. Яна паспяшалася да іх і схапіла скрынку з-пад піцы. Чарлі моцна спаў.
  
  “ Што ты тут робіш? Што здарылася? Чаму ты не патэлефанаваў?
  
  Нават у цьмяным святле вулічнага ліхтара Ванна выглядала бледнай. “Я спрабавала. Яно патрапіла на галасавую пошту. Яно не дазволіла мне пакінуць паведамленне". Яе вусны дрыжалі, як быццам яна ледзь стрымлівалася.
  
  Джорджыі прыйшлося б патэлефанаваць у тэлефонную службу і высветліць прычыну. “Мне вельмі шкада. Я працавала. Што адбываецца?"
  
  "Гэта мама". Цяпер вочы Ванны напоўніліся слязьмі. “Яна знікла. Я не ведаю, дзе яна. І яна не ўзяла свой тэлефон".
  
  “ Калі? І чаму патрульная машына Джымі прыпаркаваная звонку? Пастарайся трымаць сябе ў руках, мілая.
  
  Ванна глыбока ўздыхнула, нібы спрабуючы супакоіцца, але яе ніжняя губа задрыжала. “Каля поўдня. Я была на занятках і атрымала ад яе паведамленне, у якім гаварылася, каб яна неадкладна прыехала і забрала Чарлі. Яна не сказала чаму. Я скарыстаўся Uber, і калі я дабраўся сюды, Чарлі быў адзін і крычаў з усіх сіл. Але з ім усё было ў парадку. Я спрабаваў датэлефанавацца цябе зноў, але калі не змог датэлефанавацца, патэлефанаваў Джымі. Ён прыехаў. Цяпер ён у паліцыі Нортглена."
  
  “ Паліцыя? Чаму?
  
  Твар Ванны зморшчыўся. "Таму што мамы тут не было, і я спалохалася".
  
  "Чаму тут таблічка з надпісам "гэта месца злачынства"?"
  
  "Джымі сказаў мне павесіць гэта".
  
  "Але чаму?"
  
  Ванна вылілася слязьмі.
  
  Успомніўшы ўсе старыя сумневы з нагоды сваёй маці, Джорджыя падышла да сястры і паклала рукі ёй на плечы: “Ванна, паслухай мяне. але паводзіны мамы — ну, гэта тое, што яна заўсёды рабіла. Яна не можа перастаць быць маці, мець сям'ю, быць адказным дарослым чалавекам. Таму ў якой-то момант яна робіць перапынак ".
  
  Ванна пахітала галавой. “Няма. Ты памыляешся. Яна змянілася. Ты гэта ведаеш. Я назірала, як ты з ёй размаўляеш. Яна сапраўды змянілася".
  
  “Я не ведаю. Усё, што я бачу, гэта тое, што яна пайшла. Кінула нас". Сапраўды гэтак жа, як яна зрабіла, калі Джорджыі было дванаццаць гадоў. Джорджыя прыкусіла губу.
  
  “ Яна ніколі не кідала мяне.
  
  "А. І ты думаеш, што яна добрая маці, раз не робіць гэтага?" Джорджыя пайшла ў нагу з Ваннай і абняла сястру за плечы. “ Паглядзі, як яна цягала цябе з горада ў горад, калі ты быў дзіцем. Ты ніколі не затрымліваўся на адным месцы даўжэй некалькіх месяцаў.
  
  “Мама змянілася. Я адчуваю гэта. Па-першае, яна любіць Чарлі. Ты гэта ведаеш".
  
  “ Ты бачыў яе мабільнік на стойцы. Яна не хацела, каб мы яе адсочвалі. Вось чаму яна пакінула яго.
  
  “Не, Джорджыя. Мама ніколі не пакідала свой мабільны. Гэта быў яе адзіны спосаб мець зносіны са мной. Нават калі яна піла, яна ніколі не губляла самавалодання. Здарылася што-то дрэннае. На кухні была кроў.
  
  Джорджыя замерла. “ Што?
  
  “Вось чаму Джымі прымусіў мяне напісаць гэты знак. Ён знайшоў некалькі кропель крыві на кухонным падлозе".
  
  Джорджыя падумала пра гэта. Ўкалола б яе маці палец наўмысна, каб усё выглядала так, быццам у яе непрыемнасці? Яна не магла гэтага бачыць. Так, Джобет магла быць драматычнай. Так, у мінулым яна была ненадзейнай. Але яна не была садисткой. Яна б не хацела, каб яе дачкі — ці Джымі — панікаваць з-за яе. Гэта здавалася няправільным. Магчыма, Джорджыя дазволіла дэманам свайго дзяцінства кінуць выклік логіцы. - Дзе Джымі цяпер? - спытала я.
  
  “Ён размаўляе з копами. Ён хоча, каб хто-небудзь з іх падышоў і што—то зрабіў - я не магу ўспомніць, што. Ён прымусіў мяне сысці з Чарлі. Сказаў мне замовіць піцу і прынесці яе назад ".
  
  "Ён хоча агледзець месца здарэння?"
  
  “Так. Гэта ўсё".
  
  Джорджыя кіўнула, больш сабе, чым Ванне. У гэтым быў сэнс. Джымі ведаў, што Джорджыя ў небяспецы. Ён хацеў бы ведаць, ці распаўсюджваецца гэтая небяспека цяпер на яе маці. І чаму. І ці былі ў кватэры якія-небудзь доказы. Джорджыі прыйшлося прызнаць той факт, што яна памылялася наконт сваёй маці. Шчыра кажучы, яна адчула палёгку. Магчыма, взрослела не толькі яе маці.
  
  "Ты абсалютна права," Джорджыя абняла сястру і ўзяла сябе ў рукі. “ Даруй, што я выбухнула. Вось што я табе скажу. Давай пойдзем у вестыбюль, з'ямо піцу і пачакаем Джымі.
  
  Яны селі на крэслы ў вестыбюлі шматкватэрнага дома. Ванна адкрыла скрынку з піцай і працягнула кавалачак Джорджыі. Затым ўзяла адзін для сябе.
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 44
  
  Джымі прыбыў праз дваццаць хвілін. Двое паліцэйскіх з чым-то, падобным на сумкі для кампутараў з мяккімі сценкамі, рушылі ўслед за ім. Джорджыя ўскочыла з крэсла ў вестыбюлі і падбегла да яго. Ён моцна абняў яе. “ Я так рады, што з табой усё ў парадку, дзетка.
  
  "Мне так шкада", - сказала яна.
  
  "За што?"
  
  Яна паглядзела яму ў вочы. У іх не было злосці або змрочнага выразы. Няўжо яна раздулі іх спрэчка да мяжы? “Мы пагаворым пазней. Што тут адбываецца?"
  
  "Я толькі што выдаткаваў увесь свой капітал і добрую волю, пераконваючы гэтых хлопцаў, што тут было здзейснена злачынства і яны павінны агледзець месца здарэння".
  
  “Як табе гэта ўдалося? Гэта не твая тэрыторыя".
  
  “О'мэлли даў ім дабро. Пачакайце хвілінку". Ён павярнуўся да двум паліцыянтам і жэстам запрасіў іх ісці за ім. “Яе кватэра тут. Наогул-то, гэта мая кватэра, але я здаў яе ёй у субарэнду, і я думаю, што яна была скампраметаваная.
  
  "Так, вы сказалі", - сказаў адзін з паліцэйскіх.
  
  “Дакладна. Прабачце. Я трохі стаміўся. Ён праводзіў іх да ўваходных дзвярэй кватэры. “ Мы застанемся тут, пакуль ты працуеш. Я заходзіў унутр, так што вы можаце знайсці мае адбіткі. Кроў у кухоннай ракавіне і на падлозе."
  
  Паліцыянты кіўнулі і асцярожна ўвайшлі ў гасціную.
  
  “Гэй, калі ласка, падзякавалі шэфа за прафесійную ветлівасць. Я ведаю, што звычайна ёсць дваццаць чатыры гадзіны, перш чым дзейнічаць у дачыненні да зніклага чалавека ".
  
  “Без праблем, чувак. Ты - частка сям'і".
  
  Джымі павярнуўся да Джорджыі. “ Прабач, што не змог цябе ператэлефанаваць. На Жэнеўскім возеры адбылося рабаванне, а потым патэлефанавала Ванна. Было занята.
  
  "Я разумею". І ўсё ж Джорджыя была здзіўленая, што ён не згадаў аб сварцы. "Ты не злуешся на мяне?"
  
  "За што?"
  
  “За мінулую ноч. Я была сцервай. Даруй. Я была зла на сябе. Я спрабавала папрасіць прабачэння ўвесь дзень ".
  
  “Гэта забыта. У дадзены момант у нас ёсць больш важныя рэчы, аб якіх трэба падумаць".
  
  Ёй хацелася пацалаваць яго прама тут і цяпер. Яна зрабіла б усё для гэтага мужчыны. Але ён быў на працы. Засяродзіўся на яе маці. Яна зразумела.
  
  “ Што прымушае вас думаць, што гэта месца злачынства?
  
  “ Доказ. Кроплі крыві ў кухоннай ракавіне і на падлозе ў гасцінай.
  
  Ванна ўмяшалася. “Мама можа быць даволі мужна. Я думаю, яна спрабавала зарэзаць таго, хто быў тут. Іду ў заклад, гэта не яе кроў ".
  
  Джорджыя перавяла погляд з Ванны на Джымі. “ Гэта магчыма?
  
  "На дадзены момант усё магчыма".
  
  "Я не ведаю," з сумневам адказала Джорджыя.
  
  "Што?"
  
  “Ці магла яна здзейсніць прабежку? Як яна рабіла ў мінулым? Вы ведаеце, калі яна не можа справіцца з адказнасцю ".
  
  “Ты думаеш, яна б проста пайшла? Нічога не сказаўшы нікому з вас? Гэта ірацыянальна. Яна любіць вас абодвух. І не прымушай мяне пачынаць з таго, што яна адчувае да Чарлі ". Ён з прагнасцю праглынуў рэшту піцы.
  
  Джорджыя, павінна быць, ўсё яшчэ выглядала скептычна, таму што Джымі падышоў да яе і ўзяў за руку.
  
  "Пойдзем са мной".
  
  Яна рушыла ўслед за ім у кватэру. Тэхнікі ўжо працавалі. Яны надзелі гумовыя папяровыя туфлі-над сваіх уласных, пластыкавыя пальчаткі і сеткі для валасоў.
  
  "Вось." сказаў Джымі. “ Надзень гэта. "Ён працягнуў ёй ахоўнае рыштунак, якое насілі тэхнікі. Яна надзела усё гэта. Затым ён праводзіў яе ў спальню. "Я бачу прыкметы барацьбы".
  
  Джорджыя паглядзела на ложак. “ Чаму? - Абараняючыся, спытала яна. “ Таму што пакрывала мятыя і ў беспарадку? Многія людзі ніколі не запраўляюць ложак.
  
  “Таксама магло здарыцца так, што два чалавека каталіся па крузе. І ім гэта не падабалася", - дадаў ён.
  
  “ Дык ты думаеш, на яе напалі?
  
  "Гэта магчыма". Ён паклікаў мяне да сябе. “Падыдзі да дзвярэй ваннай. Не заходзь, але скажы мне, што ты бачыш".
  
  Яна рушыла ўслед за ім і вывучыла паверхні, затым падлогу. “Кут падлогі. За ўнітазам што-то затрымалася". Яна прыжмурылася. "Падобна на пілачкі для пазногцяў". Яна памаўчала. “ Але на ім што-то ёсць. - Яна зноў павярнулася да яго. “ Кроў?
  
  "Гэта тое, што я думаю", - сказаў Джымі. “Ванна правы. Твая мама, магчыма, спрабавала ўдарыць нападніка нажом, але ён мог заблакаваць яе руку ці нават вывярнуць яе назад, так што пілачкі для пазногцяў вылецела ў яе з рукі і апынулася там.
  
  “ Ты сказаў спецыялістам?
  
  “Ага. Яны апрацуюць гэта, калі скончаць на кухні".
  
  “ Дык ты думаеш, Ванна правы? І што Джобет спрабавала забіць аднаго з тых, хто нападаў?
  
  "Што ты пра гэта думаеш?"
  
  Джорджыя выдыхнула. “Гэта магчыма. Яна магла схапіць пілачкі для пазногцяў і стукнуць яго па запясця. Ці, можа быць, па пэндзля". Яна спынілася і павярнулася назад у спальню. "Ён крычыць, можа быць, б'е яе па твары і бяжыць на кухню, каб змыць гэта, пакідаючы за сабой кроплі крыві на падлозе".
  
  Яны з Джымі абмяняліся поглядамі. Джорджыя вымушана была прызнаць, што, верагодна, памылілася. Доказы сведчылі аб тым, што яе маці падвергнулася нападу, спрабавала адбіцца ад нападаў, але ў канчатковым выніку прайграла, а затым была выкрадзена. Але калі гэта было так, куды яны яе павезлі? Чаму? І як яны збіраліся яе знайсці?
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 45
  
  Eden
  
  
  
  Міс Кейт паказала Ідэн яе пакой. Яна знаходзілася на другім паверсе дома і змяшчала чатыры ложкі, але не больш таго. У шафе было чатыры убудаваныя паліцы, па адной на кожнага чалавека. У Ідэн была самая ніжняя палка і ложак у сярэдзіне з чатырох.
  
  “Я ўпэўнены, што ты стамілася. Чаму б табе не прылегчы? Мы абмяркуем хатнія справы і правілы пасля вячэры".
  
  Удзячная, Ідэн легла на свой ложак і хутка заснула.
  
  Яе разбудзіў шум, з якім жанчыны і дзеці віталі адзін аднаго — мамы, якія вяртаюцца з працы, выкрыквалі імёны сваіх дзяцей; дзіцячы віск, як быццам іх маці не было некалькі тыдняў, а не гадзін. Цяпер, цалкам прачнуўшыся, Ідэн сглотнула, спрабуючы здушыць боль за сваіх уласных дзяцей.
  
  З трох іншых ложкаў у яе пакоі дзве былі занятыя афроамериканками, а ложак побач з ёй заняла латиноамериканка. Усе тры жанчыны былі ветлівыя, але не задавалі пытанняў. Ідэн выказала здагадку, што ў гэтым не было неабходнасці. Яны ведалі, чаму яна была там. Пераапрануўшыся, афраамерыканкі спусціліся ўніз, каб дапамагчы з вячэрай, але латиноамериканка паставіла вядро з якія чысцяць сродкамі ў изножье сваёй ложка і змяніла форму.
  
  Маленькі хлопчык, якому было не больш чатырох гадоў, з вачыма памерам з лятаючую талерку, уляцеў у пакой: "Мама!"
  
  She replied, "¡Querido José, hijo mío!"
  
  Хасэ падбег і скокнуў да яе на калені. Жанчына захіхікала, абсыпала яго пацалункамі і моцна абняла. У прамежках паміж іх абдымкамі яна выцягнула шыю ў бок Ідэн.
  
  “I'm Alicia. Як цябе завуць, мілая?
  
  "Эд—але-Ліза".
  
  Алісія кіўнула. “Ва ўсіх нас тут новыя імёны. Для бяспекі".
  
  "Алісія - прыгожае імя".
  
  “Якая твая гісторыя? Гэта бяспечнае месца. Ніякіх зэдлічкаў". Убачыўшы збянтэжаны погляд Ідэн, яна сказала: “Падсадных галубоў. Ну, ведаеш, людзі, якія распавядаюць іншым людзям, дзе хто-то знаходзіцца.
  
  Хваля страху працяў Ідэн. “ Такое здараецца?
  
  Ўсмешка Алісіі знікла. "Занадта шмат". Яна шматзначна паглядзела на дзве свабодныя ложкі па абодва бакі. “Да таго, як сюды прыйшлі гэтыя дзяўчыны, былі яшчэ дзве дзяўчыны, якія прыбіралі офісныя будынкі па начах. Яны вярнуліся толькі ў гадзіну ці дзве ночы. Аднойчы ноччу яны з'явіліся каля двух гадзін ночы, і адна з жанчын была застрэленая сваім мужам. Прама ля ўваходу. Аказваецца, хто-то сказаў яму, дзе яна.
  
  “ Гэта жудасна. "Ідэн здрыганулася. “ Што здарылася?
  
  “Чаго і варта было чакаць. Мужа затрымалі і прад'явілі абвінавачванне ў забойстве першай ступені". Убачыўшы пакутнымі выраз твару Ідэн, Алісія спытала: "Вы не з Чыкага, ці не так?"
  
  Ідэн пахітала галавой. “ У гэтай жанчыны былі дзеці?
  
  Алісія падняла два пальца. “Абодвум менш пяці. Яны з DCFS. Да таго часу, як яны пройдуць праз сістэму, што ж,... Я малюся за іх кожную ноч ".
  
  Да горла Ідэн падступіла млоснасць. Яна зрабіла некалькі глыбокіх удыхаў. Што, калі Портер знайшоў яе? Яна моцна зажмурылася.
  
  “Прабач ... Ліза, так? Я не хацеў цябе напалохаць. З табой усё будзе ў парадку. Я магу сказаць. Ты разумная. Такім чынам, адкуль ты? Не называй мяне горад. Проста гавары як—небудзь... э-э-э... бесцырымонна."
  
  Ідэн адкрыла вочы, кіўнула і на хвіліну задумалася. “ Недалёка ад мяжы з Айовой.
  
  Алісія кіўнула ў адказ. “У нас тут не так ужо шмат добранькіх белых жанчын. Што здарылася?"
  
  “Я выйшла замуж за мармонаў. Фундаменталиста. Ён збіў мяне. Я збегла".
  
  “Так? Я ніколі раней не сустракаў мармонаў. Яны— яны трохі дзіўныя, ці не так?"
  
  “ Можна сказаць і так. Я звярнулася ў хрысціянства, калі выйшла замуж.
  
  “Гэта так? Здаецца, я ведаю, як гэта адбылося. Пачакай хвілінку. Я памятаю жанчыну, якая сказала, што яна мормонка ".
  
  "Праўда?" Ідэн ўскінула галаву. "Тут, у Чыкага?"
  
  “Чорт вазьмі, няма. Я быў у Вегасе і паказваў фокусы. Сустрэўся з жанчынай, якая сказала, што яна мормонка. Маладзенькая штучка. Ёй было не больш васемнаццаці ".
  
  “ І яна была прастытуткай?
  
  “ Сказала, што калі ёй споўнілася чатырнаццаць, бацькі прымусілі яе выйсці замуж за гэтага старога белага дзівака, якому патрэбна была маленькая сіняя таблетка, каб падняць настрой. Ён прымаў па адной таблетцы кожную ноч, каб згвалціць сваю новую "жонку'. Праз шэсць месяцаў дзяўчыне надакучыла, і яна збегла ў Вегас. Яна зрабіла отмахивающееся рух. "Астатняе ты ведаеш".
  
  Праз месяц пасля звароту Ідэн ў хрысціянства яна пачула, як некалькі жанчын ў Царкве шапталіся, падціснуўшы вусны, пра чатырнаццацігадовай дзяўчынцы, якая выйшла замуж за свайго дзядзьку і цяпер была цяжарная. Але Ідэн сама была на шостым месяцы цяжарнасці і не звяртала асаблівай увагі на плёткі. Яна не была падлеткам, у якога толькі што пачаліся месячныя. Яна была спелай маладой жанчынай. І Портер не быў брудным старикашкой.
  
  Аднак зараз, дзесяць гадоў праз, яна хвалявалася. Гэта адна з прычын, па якой яна збегла. Што, калі старэйшыны прымусяць Портера выдаць Сарию замуж за якога-небудзь лядашчага старога, калі ў яе пачнуцца месячныя? Гэта можа адбыцца ўсяго праз пяць гадоў. Яна здрыганулася. Яна павінна вярнуць дзяцей. Яна правяла рукой па сваім цяпер ужо коратка подстриженным каштанавыя валасам.
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 46
  
  Eden
  
  На наступную раніцу міс Кейт загадала Ідэн надзець сёе-тое з адзення, якую яна дала ёй, і яны адправіліся на Лінкальн-сквер, цэнтр камерцыйнай дзейнасці, які спрыяў адраджэнню Рейвенсвуда.
  
  Яны мінулі моднае кафэ і кактэйль-бар, якія, па словах міс Кейт, прыцягвалі модную моладзь. Там былі пякарня, пара крамаў і папулярны кніжны магазін, які стаў візітнай карткай плошчы.
  
  "Давай уявім, што ты магла б працаваць у любым з гэтых месцаў", - сказала Кейт. "Што б ты выбрала?"
  
  “Я б з задавальненнем папрацавала ў кнігарні. Б'юся аб заклад, яны зрабілі б мне зніжкі на кнігі".
  
  "Я так і ведала, што ты гэта скажаш", - адказала Кейт. “Гэта было б як раз па тваёй частцы. Але гэта твой лепшы выбар?"
  
  "Што ты маеш на ўвазе?"
  
  “ Ты будзеш атрымліваць зарплату. Можа быць, дзесяціпрацэнтны зніжку. Але гэта ўсё. Калі ты працуеш у бары, ты можаш атрымліваць менш, але ты компенсируешь гэта чаявымі. Вам прыйдзецца падзяліцца гэтымі парадамі з памочнікамі афіцыянта, але калі вы будзеце добра сябе паводзіць, то ў канцы тыдня ў вас будзе больш грошай, чым у кнігарні. Можа быць, нашмат больш ".
  
  Ідэн гэта абдумала. “ Ты правы. Я не прадумала гэта да канца.
  
  “Ты сімпатычная. Людзям падабаюцца прывабныя людзі, якія прыслужваюць ім. Асабліва калі яны ўсміхаюцца. Яна падняла брыво. "Так што, калі ўвойдзеш, пераканайся, што шмат ўсміхаешся".
  
  “Пачакай. Хіба ты не ідзеш са мной?"
  
  "Гэта не мая праца, мілая".
  
  "Але што я павінен сказаць?"
  
  “ Амаль праўда. Ты толькі што пераехала сюды. Табе патрэбна праца, каб пачаць. У цябе ёсць вопыт, і ты пагодзішся на любую змену, каб пачаць. Вам таксама варта дадаць, што вы знаходзіцеся ў працэсе разводу ".
  
  "Чаму?"
  
  “Таму што будуць прызначаныя судовыя паседжанні, на якія табе спатрэбіцца адгул. Павер мне, лепш, каб яны ведалі загадзя. Яны ацэняць тваю шчырасць ".
  
  “Я не ведаю. Я нервуюся".
  
  “ У цябе ўсё атрымаецца, мілая.
  
  Сорак пяць хвілін праз Ідэн сустрэла міс Кейт каля карчмы Каллахана. Радасная ўсмешка расцягнулася ў кутках яе рота. “Мая першая змена пачынаецца сёння ў пяць вечара! Я працую да часу".
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 47
  
  Ванна адвезла Чарлі дадому на машыне Джорджыі. Джымі і Джорджыя заставаліся, пакуль паліцыянты не скончылі агляд месца здарэння каля паўночы. Джорджыя падумала, што яны зрабілі грунтоўную працу. Адзін паліцыянт сфатаграфаваў змятыя пакрывалы, пілачку для пазногцяў на падлозе ў ваннай і кроплі крыві на кухні і па шляху да яе. Белая пыл ад адбіткаў пальцаў пакрывала вадаправодную арматуру на кухні і ў ваннай, туалет, дзвярныя ручкі, тэлефон Джобет і большасць іншых паверхняў у кватэры. Іншы кап паўсюль пасвяціў люминолом і выявіў некалькі невялікіх плям крыві ў ваннай, што пацвярджала тэорыю Ванны аб тым, што Джобет спрабавала ўдарыць нападніка нажом. Яны таксама паспрабавалі сабраць усю магчымую ДНК, хоць, акрамя крыві, яе было так мала, што яны папярэдзілі Джорджыю і Джымі не разлічваць на надзейныя вынікі.
  
  Але ніхто не ведаў, хто быў той, хто нападаў, і чаму Джобет наогул была выкрадзена. Большасць злачынстваў у Нортглене былі здзейсненыя альбо з удзелам хатняй прыслугі, альбо з рабаваннямі, альбо звязанымі з наркотыкамі. Выкраданне было незвычайным, хоць адзін з копаў сказаў, што спрэчкі аб апецы часам заканчваліся кароткачасовымі выкраданнямі. Па дарозе дадому Джымі прапанаваў правесці мазгавы штурм, каб паглядзець, ці змогуць яны прыдумаць якія-небудзь варыянты.
  
  "У мяне ёсць трохі часу, пакуль мы не атрымаем вынікі з месца здарэння".
  
  "Добра", - сказала Джорджыя. "Ты прапануеш нам ігнараваць відавочнае?"
  
  “Ты маеш на ўвазе, што ты ў небяспецы, таму што выглядаеш як жанчына ў бегах, якую хто-небудзь хоча знайсці. І, верагодна, причинишь боль, калі не заб'еш?"
  
  “ Вось менавіта. І што хто-то скраў маю маці, каб адправіць мне якое-то паведамленне?
  
  Джымі кіўнуў. “Так. Я прапаную забыцца пра гэта на хвіліну ці дзве. Мы абодва ведаем, што так і будзе, і мы з гэтым справімся. Але давайце напряжем мазгі на пару хвілін, проста каб убачыць, да чаго мы ў выніку прыйдзем. Можа быць, гэта будзе карысна. Можа быць, няма. "
  
  “Добра. Пачынай ты".
  
  “Добра. На возеры было адносна ціха. Усё яшчэ не сезон, турыстаў няшмат. Так, гандаль наркотыкамі ніколі не спыняецца, і яна была пастаяннай, але нічога такога, што тычылася б мяне асабіста, за выключэннем перадачы некалькіх спраў акруговаму пракурору ".
  
  “ Хіба не было рабавання загараднага дома сям'і з Паўночнага ўзбярэжжа? Вы прыехалі сюды, каб расследаваць гэтую справу.
  
  Ён кіўнуў. “Я быў уцягнуты толькі ўскосна. І я спусціўся толькі для таго, каб убачыць цябе".
  
  Джорджыя на імгненне задумалася. - А як наконт Люка Саттона? Можа быць, хто-то мае на яго зуб?
  
  “ Хлопец Элі Форман? Чаму ён?
  
  Джорджыя паціснула плячыма. “Ну, ты ж ведаеш, якія непрыемнасці ў яго былі некалькі гадоў таму. Ты быў асабіста уцягнуты тады. Ці Мог быць хто-то, каму не спадабалася, як усё абярнулася, і ён планаваў помста? Хто-то, хто досыць вар'ят, каб думаць, што выкраданне маці тваёй дзяўчыны спрацуе?"
  
  “Верагодна, гэта малаверагодна. Я не ведаю ні аб якіх праблемах з Люкам. Або з яго маці. А яго брат усё яшчэ адбывае тэрмін у Максе. Усе астатнія мёртвыя. Але ў цябе добрая памяць. Ён збочыў з Грын-Бэй ў бок кватэры Джорджыі. "Я проста плююсь," сказаў ён, " але як наконт Ванны? У яе былі цяжкія часы, калі яна ўпершыню прыехала ў Чыкага.
  
  Джорджыя была задуменная. “Я як раз думала аб гэтым. Можа быць, гэта які-небудзь хлопец з рускай мафіі, які так і не дараваў нас за тое, што мы зрабілі".
  
  “Ты мог бы праверыць гэта. Хіба ў цябе не было размовы з кіраўніком мафіі Паўночнага ўзбярэжжа?"
  
  Яна кіўнула. “З тых часоў мы пакінулі адзін аднаго ў спакоі. Шчыра кажучы, я думаю, ён быў рады, што ўсё атрымалася так, як атрымалася. У мяне такое пачуццё, што паміж ім і іншым хлопцам не было любові. Яна вагалася. "Але я праверу".
  
  “Ёсць якія-небудзь вар'яты кліенты, якія, магчыма, затаілі крыўду? За тое, што атрымалі ВД або што-то ў гэтым родзе?"
  
  Джорджыя пахітала галавой. “ Я не ведаю.
  
  "А што наконт сям'і яе біялагічнага бацькі?" Джымі працягнуў. "Можа быць, яны пакрыўдзіліся на Джобет за тое, што яна знікла і забрала Ванну з сабой".
  
  Джорджыя пазяхнула. Стомленасць туманила яе розум. “ Пасля семнаццаці гадоў? Малаверагодна.
  
  І гэта азначае, што нам трэба будзе уцягнуць у гэта Ванну. Ці хочам мы гэтага?"
  
  - А ты не можаш прасачыць за сям'ёй яе бацькі так, каб яна не ведала?
  
  “ Я магу паспрабаваць. Але— " Яна абарвала сябе. “ Ёсць праблема.
  
  "Што гэта?" - спытаў я.
  
  “ Заўтра раніцай я павінен быць у Палмер-Хаўс на сумоўі з доктарам Рычардам Блэкстоуном і Леженом.
  
  Джымі павярнуўся да яе з здзіўленнем на твары. “ Яны знайшлі яго?
  
  “ У нас з табой не было магчымасці пагаварыць. На самай справе, я даведалася, што ён хаваўся ў Эквадоры.
  
  “Ты жартуеш? Паўднёвая Амерыка?"
  
  “У адным з гарадоў ёсць велізарная супольнасць амерыканскіх эмігрантаў. Я думаю, ён думаў, што гэта досыць далёка, каб быць у бяспецы. Затым ён пачаў перапісвацца па электроннай пошце з інтэрнэт-кафэ там. Паліцыя і Інтэрпол затрымалі яго сёння раніцай і перадалі Бюро ў Кіта. Ён на шляху назад."
  
  "Гэта выдатная навіна".
  
  “Гэта так. Але мне прыйдзецца выдаткаваць большую частку наступных двух дзён на працу над справай аб Covid. Я адчуваю сябе жудасна. Гэта надзвычайнае сямейнае здарэнне. Я павінна засяродзіцца на Джобет ".
  
  “Не турбуйся пра гэта. Я буду весці, пакуль ты не вызвалішся".
  
  “Дзякуй. Ім лепш не прычыняць ёй шкоды!"
  
  Яны вярнуліся ў Эванстон, і Джымі прыпаркаваў патрульную машыну ў неналежным месцы. Гэта было адным з пераваг працы афіцэрам паліцыі, хоць копы Эванстон ўсё яшчэ маглі аштрафаваць круізэр Lake Geneva. І ўсё ж варта было рызыкнуць. Яны на дыбачках увайшлі ўнутр, не спадзеючыся абудзіць Ванну або дзіцяці.
  
  Джорджыя распранулася і слізганула пад коўдру. Яна хацела, каб яе мозг адключыўся. Вобразы яе маці ў краме Doll House Emporium, рэстаране ў Наву, і якая грае з Чарлі не давалі ёй спакою. Яна ўспомніла сваю маці ў бальніцы некалькімі месяцамі раней, адважна ўсьмешлівую, нягледзячы на тое, што ёй давялося адчуваць невыносную боль, калі ў яе стралялі. Джобет спрабавала нагнаць упушчанае. Яна хацела быць добрай маці.
  
  Але ці была Джорджыя добрай дачкой? У яе перахапіла горла, а вочы напоўніліся слязьмі. Джымі слізгануў побач з ёй і прыціснуўся бліжэй. Яму не трэба было казаць ні слова. Яна дала волю слязам.
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 48
  
  Некаторыя гатэлі Чыкага з'яўляюцца выдатнымі мясцінамі з-за сваёй гісторыі, месцазнаходжання або дэкору, але пышнасць вестыбюля аднаго гатэля ў цэнтры горада робіць астатнія падобнымі на бледныя імітацыі. Столь дома Палмеров варта праверыць, нават калі ў вас няма ніякіх прычын, каб быць там. Джорджыя глядзела на яго наступным раніцай, чакаючы Лежена. Скляпеністая столь быў распісаны фрэскамі французскага мастака, а таксама геаметрычнымі фігурамі ў прыемным ўзоры. Першапачаткова гатэль быў падарункам Потэра Палмера на заручыны сваёй нявесце Берта. Ён згарэў дашчэнту ў 1871 годзе падчас пажару ў Чыкага, але быў адноўлены два гады праз, а затым адноўлены ў 1920-х гадах.
  
  Гэтай раніцай ад столі ў стылі ар-дэко, мармуровых падлог і залацістага святла тузіна кандэлябраў ў яе ледзь не перахапіла дыханне. Яна паставіла Бюро балы за клас па размяшчэнні тут іх "сведак". Па крайняй меры, тыя, каго не трэба было хаваць у бяспечным доме.
  
  Яна заўважыла Лежена у аднаго з двух эскалатараў ў задняй часткі вестыбюля. На ім быў плашч па-над добрых шэрых гарнітурных штаноў ў тонкую палоску, белая кашуля і вузкі гальштук, і ён вельмі быў падобны на чыкагскага спецыяльнага агента, а не на каджунского хіпстара. Яна адчувала сябе амаль паношанага ў сваім блейзере і джынсах. Ён нічога не сказаў, але коратка кіўнуў ёй. Яна падумала, ці не быў ён таксама трохі напалоханы раскошай гатэля.
  
  Яны падняліся па эскалатары ў "Локвуд Рум", дзе быў пададзены сняданак. Метрдатэль вітаў яго усмешкай.
  
  "Bonjour, Monsieur LeJeune." Відавочна, ён быў сталым наведвальнікам.
  
  "Банжур, Луі", - адказаў Лежен з дзіўна добрым французскім акцэнтам. Ёй стала цікава, адкуль ён гэта ўзяў. Яна ніколі не вывучала гэтую мову, але ведала, што каджунский французская - гэта не тое ж самае, што парыжскі.
  
  Яны селі за столік на шасцярых, і Лежен замовіў два графіна кавы. “ Рады, што вы змаглі прыйсці, - сказаў ён. “ У вас гатовыя пытанні?
  
  "Гэта будзе інтэрв'ю ці допыт?" спытала яна.
  
  Ён дастаў свой сотавы. “ Добры пытанне. Магчыма, трохі таго і іншага. Ён памаўчаў. "Да нас далучацца мой бос Арт Чэстэртан, Блэкстоун, і два агента, якія падабралі яго ў Эквадоры".
  
  “ Чаму тут, а не ў штаб-кватэры ФБР?
  
  “Падазраваныя ў "белых каўнерыкаў" адчуваюць сябе тут больш камфортна. Мы схільныя атрымліваць ад іх больш
  
  калі яны не запатрабуюць неадкладна свайго адваката. Але я запішу усё гэта на свой мабільны і зраблю расшыфроўку ".
  
  "Цікава", - усміхнулася Джорджыя. “Я павінна паспрабаваць тое ж самае з падазраваным. Што наконт місіс Блэкстоун?"
  
  "Я дамовіўся, каб жанчына-агент паснедала з ёй". Ён зрабіў паўзу. "Я мог бы дазволіць вам ўзяць у яе інтэрв'ю ..." Яго голас заціх.
  
  Яна кінула на яго погляд. “ Мне і тут добра.
  
  Ён ухмыльнуўся. “ Я так і думаў.
  
  Афіцыянт прынёс ім каву, і Лежен разліваў яго, калі да іх падышлі чатыры чалавекі. Двое, відавочна, былі адмысловымі агентамі ў цёмна-сініх касцюмах і вузкіх гальштуках; іншы парай былі Блэкстоуны. Джорджыя изучающе паглядзела на доктара Блэкстоуна. Ён быў не такім ужо высокім, але ў ім адчувалася пастава. Можа быць, справа было ў грыве зусім сівых валасоў, зачэсаны назад з ілба, або ў праніклівы блакітных вачах, якія, нягледзячы на чырвоныя абадкі і цёмныя кругі пад імі, былі насцярожанымі.
  
  Быў ён паблажлівым тыпам, лекарам-амаль-Богам, які верыў, што ведае абсалютную праўду пра здароўе сваіх пацыентаў? Калі так, то, магчыма, сёння раніцай ён паспрабуе сваё ўласнае лекі. Джорджыя тут жа папракнула сябе за свае асуджаюць думкі. Як і ўсе астатнія, Блэкстоун быў невінаваты, пакуль яго віна не была даказаная. Нават калі ён збег.
  
  На ім быў свежевыглаженный цёмна-шэры касцюм, накрахмаленная белая кашуля і шэры узорыстай гальштук. Ён сеў так, нібы гэта была дзелавая канферэнцыя, а не інтэрв'ю аб патэнцыйных злачынствах. Адзінае, аб чым ён ведаў, што гэта не так, было тое, што ён гуляў са сваім сталовым срэбрам, асабліва з кававай лыжачкай.
  
  Місіс Блэкстоун, або Барбі, як пра сябе называла яе Джорджыя, была мініяцюрнай, з серабрыста-белымі валасамі, вялікай колькасцю касметыкі на бледнай скуры і напружаным, устрывожаным выразам твару. Яна, павінна быць, была напалохана. На ёй быў пашыты на заказ бэжавы касцюм ад Сэнт-Джона, і Джорджыя заўважыла вышытую пацеркамі брошка на жакеце. Гэта быў нейкі кветка. Павінна быць, яна сама вышыла яго пацеркамі. Жанчына знаходзілася далёка ад "Палаца бісерапляцення Барбі". Яна збіралася сесці побач са сваім мужам, калі да яе падышла жанчына-агент.
  
  “ Добрай раніцы, місіс Блэкстоун. Я спецыяльны агент Мэры Джонсан. Мы з вамі будзем снедаць ўдваіх.
  
  Барбі выглядала збітай з панталыку і напуджанай. “ Але я хачу застацца са сваім мужам.
  
  “ Я прывязу цябе назад, як толькі мы зможам.
  
  Барбі кінула на мужа погляд, і ён злёгку паціснуў плячыма, як бы кажучы: "Я не адказваю за гэта дзярмо". Яна пакорліва пайшла за агентам Джонсан з пакоя. Два агента, якія суправаджалі Блэкстоунов да стала, селі. Калі да іх далучыўся бос Лежена, яны вялі свецкую гутарку, праглядаючы меню і робячы заказ.
  
  Джорджыя крадком зірнула на начальніка Лежена, памочніка адказнага спецыяльнага агента Артура Чэстэртан. Ён быў поўнай супрацьлегласцю Лежену. Старамодныя акуляры ў рагавой аправе, дрэнна сядзіць касцюм і валасы колеру солі з перцам. Яна амаль чакала ўбачыць у яго пінжаку ахоўную плёнку для кішэняў. Быў ён тэхна-батанікам, якога павысілі з-за Лежена? Даказаў ён свой лідэрскі характар? Ці ён быў часткай старога істэблішменту Лігі плюшча белых мужчын? У Бюро усё яшчэ захоўвалася некалькі з іх. Ёй стала цікава, ці спрабаваў Лежен пераступіць праз яго. Яна гэта высветліць.
  
  Як толькі яны зрабілі заказы — Джорджыя не магла выстаяць перад huevos rancheros, — Лежен дастаў з кішэні пінжака кавалак паперы.
  
  Лежен адразу перайшоў да справы. - Чаму ў Эквадор, доктар Блэкстоун? Націсніце як мага хутчэй.
  
  Блэкстоун з спакойным выглядам пацягваў каву. “У Куэнке вялікая абшчына амерыканскіх эмігрантаў. Гэта трэці па велічыні горад у краіне. Нашы суседзі пераехалі туды пяць гадоў таму.
  
  “ І ты думаў, што зможаш проста зліцца з натоўпам?
  
  Блэкстоун прачысціў горла, як быццам раптам зразумеў, што гэта будзе не прыемны сняданак з сябрамі. “ Што-то накшталт таго.
  
  “Што-то накшталт гэтага. Што гэта значыць?"
  
  “У нас там былі кантакты. Сябры. Мая жонка гаворыць па-іспанску. Гэта здалося мне добрай ідэяй ".
  
  Лежен зірнуў на Чэстэртан, затым зноў на Блэкстоуна. “ І чаму вы наогул пабеглі?
  
  Блэкстоун не спяшаўся з адказам. "Я быў які лечыць лекарам". Ён паціснуў плячыма. "Я ведаў, што мяне абвінавацяць у гэтых смерці". Ён вагаўся. "Але я не рабіў нічога, што магло б паўплываць на вакцыны".
  
  "Але ты быў там".
  
  Блэкстоун падняў кубак з кавы, затым паставіў яе назад. “ Я лекар. Я ратую жыцця. Я іх не забіраю.
  
  Два афіцыянта прынеслі іх сняданкі. Ніхто не вымавіў ні слова, пакуль яны расстаўлялі талеркі. Афіцыянты зніклі.
  
  Лежен працягнуў з таго месца, на якім спыніўся. "Гэта не тое, аб чым я пытаўся".
  
  Блэкстоун ўтаропіўся на Лежена. - У мяне ёсць жалезныя доказы маёй невінаватасці? Няма.
  
  Чэстэртан прачысціў горла. Лежен адкусіў ад блінцоў і павольна праглынуў. Затым: "Калі вы не ўмешваліся ў вакцыны, то хто гэта зрабіў?"
  
  “ Паняцці не маю. Блэкстоун выпрастаўся. Усё яшчэ напышлівы. Але ўжо не такі самаўпэўнены, падумала Джорджыя.
  
  "Доктар Блэкстоун," працягваў Лежен. - Бюро апытала ўсіх, хто быў у царкве ў момант смерці Эмілі Уолдорф. Шаснаццаць чалавек былі там з поўдня да двух гадзін дня. Мы таксама апыталі студэнтаў-медыкаў, якія дапамагалі вам. Усе яны пагадзіліся з тым, што вы спынялі ўсе прышчэпкі прыкладна на сорак пяць хвілін кожны дзень у час абедзеннага перапынку. Праўда?"
  
  “Так. Нават студэнтам-медыкам час ад часу патрэбен перапынак". Ён усміхнуўся. Да яго ніхто не далучыўся.
  
  “У дзень смерці Эмілі Уолдорф усе пагадзіліся з тым, што вы зніклі прыкладна ў палове дванаццатай па заканчэнні перапынку. Мы апыталі сем чалавек, якія былі там два дні праз, калі памерлі дзве іншыя ахвяры. Зноў жа, усе сямёра сказалі, што вы зніклі прыкладна на дзесяць хвілін пасля перапынку. Такім чынам, у абодва дні, калі на вашым дзяжурстве адбыліся смяротныя выпадкі, вы знікалі на некалькі хвілін. Куды вы пайшлі і чаму сышлі?"
  
  Джорджыя адарвала погляд ад яечні. Яна і не падазравала, што Бюро было такім скрупулёзным. Ёй варта было б. Яна назірала за Блэкстоуном. Ён поигрывал нажом. Яна зірнула на Лежена. Раздражненне прамільгнула на яго твары. Але Чэстэртан быў невозмутим. Як і агенты ФБР.
  
  Лежен паўтарыў сваё пытанне. “ Куды вы хадзілі, доктар Блэкстоун? І чаму?
  
  Блэкстоун некаторы час не адказваў. Затым: "Я выйшаў папаліць". Здавалася, да яго вярнулася самавалоданне. “Вядома, яны вам гэта сказалі. Мяне было відаць з вокнаў царквы".
  
  “ Паважаны тэрапеўт з бальніцы Міласэрнасці, і ты ўсё яшчэ курыш?
  
  Блэкстоун пачырванеў. “ Гэта адзіны загана, які я ня здолеў перамагчы.
  
  Цікава. Джорджыя ўспомніла дом Блэкстоуна. Ўнутры не адчувалася паху цыгарэтнага дыму. Попельніца таксама не было. Калі б яны былі, яна б заўважыла. Асабліва ў яго кабінеце, падобным на пячору. Яны з Леженом абмяняліся поглядамі. Яна злёгку пахітала галавой.
  
  "Зразумела", - сказаў Лежен. "Такім чынам, пасля абедзеннага перапынку вы падумалі, што можна проста пагасіць святло звонку, улічваючы, што ваша роля была ў назіранні за увядзеннем вакцыны ўнутры?"
  
  “ Я не супермэн, агент Лежен.
  
  "Рады гэта чуць", - фальшыва усміхнуўся Лежен. “Такім чынам, у вашу адсутнасць, хто рыхтаваў вакцыны? Вы ведаеце, разводзіў сыроватку стэрылізаванай вадой?"
  
  “ Мы зрабілі. Студэнты-медыкі і я. Яны былі маімі чатырма лепшымі вучнямі, агент Лежен. Яны выдатна справіліся з падрыхтоўкай вакцыны. Інструкцыі ясныя. Я паказаў кожнаму, як гэта робіцца, у іх першы дзень, затым назіраў за імі, пакуль не пераканаўся, што яны могуць зрабіць гэта самастойна. Я маю на ўвазе, што гэта не ракетабудавання ".
  
  Лежену, відавочна, не спадабалася яго язвительность, і ён нахмурыўся. “Гэта зусім не ракетабудавання. За выключэннем таго, што ў выніку загінулі тры чалавекі".
  
  “Ты бачыш? Я тут ахвяра. Ты зноў обвиняешь мяне ва ўмяшанні. Вось чаму мне трэба было з'ехаць у Эквадор. Пакуль усё не супакоіцца ".
  
  “ Ці цябе злавілі.
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 49
  
  "Паслухайце, доктар Блэкстоун," упершыню загаварыў Артур Чэстэртан. “Мы маглі б правесці гэта інтэрв'ю ў штаб-кватэры ФБР у няўтульнай пакоі без вокнаў, з кайданкамі на сцяне, танным сталом і пластыкавымі крэсламі. Але я хацеў даць вам шанец расказаць нам праўду ў больш спакойнай абстаноўцы, дзе вы не адчувалі б сябе загнанымі ў кут. Чэстэртан зрабіў паўзу. “Але ёсць праблема. Мы вам не верым, доктар. Вы што-то хаваеце ад нас. Я магу запэўніць вас, што гэта не пойдзе вам на карысць, калі вы будзеце працягваць выхваляцца і думаць, што вы разумнейшыя за нас. Ён зноў зрабіў паўзу. “ Ты ж хочаш дадому, ці не так?
  
  Голас Блэкстоуна стаў напружаным. “Я кажу вам праўду. Мне захацелася пакурыць. Я гэтым не ганаруся. Звычайна я выходзіў на вуліцу на пару хвілін пасля перапынку. Калі я пачула крыкі людзей і маленні аб дапамозе, я пабегла назад ўнутр і ўбачыла, што жанчына страціла прытомнасць. Я сама рабіла ёй штучнае дыханне. Калі яна не адказала, я сказаў студэнтам-медыкам патэлефанаваць у 911. Праз Два дні практычна тое ж самае паўтарылася з двума мужчынамі. Паколькі я адказваў за адміністраванне вакцыны ў Mercy. Я ведаў, што мяне абвінавацяць. Я спалохаўся і ўцёк ".
  
  Блэкстоун агледзеў тых, што сядзяць за сталом, як быццам дамагаўся падтрымкі. У адказ ён нічога не атрымаў. Лежен і Чэстэртан добра згулялі ў тэг-тандэме адзін з адным. Джорджыя была ўражаная. Яны дазволілі словах Блэкстоуна заціхнуць у цішыні. Джорджыя турбавалася аб сваёй маці і аб тым, што з ёй здарылася. Ёй давялося прымусіць сябе вярнуцца да размовы. Лежен адправіў у рот яшчэ два кавалка блінцоў, затым зноў узяўся за справу.
  
  “ Добра. Цяпер. Раскажыце нам пра маладога чалавека, які ўвайшоў у царкву, калі вы рабілі ўколы. Відавочна, ён быў у медыцынскай форме, і большасць сведак падумалі, што ён працуе ў бальніцы.
  
  Джорджыя ўскінула галаву. Пяты чалавек з бальніцы? "Вы сказалі, што там было толькі чацвёра студэнтаў-медыкаў", - сказала яна.
  
  "Гэта дакладна". Голас Блэкстоуна быў напружаным. Гэта таму, што ён быў напалоханы ці таму, што Джорджыя была жанчынай?
  
  "Што ж, тады, магчыма, нам трэба прачытаць стэнаграму ўслых". Лежен паклікаў аднаго з агентаў, які гартаў тоўстую тэчку manilla. "Цім, чаму б табе не прачытаць, што паведаміў сведка нумар сем". Ён зірнуў на Блэкстоуна. "Дарэчы, гэта будзе даслоўна".
  
  Джорджыя адзначыла дакладны водгук Лежена.
  
  "О—О", - сказаў Блэкстоун тонам, які сведчыў аб тым, што ён толькі што што-тое ўспомніў. “Вы, павінна быць, маеце на ўвазе санітара. Ён працуе ў аптэцы. Ён дастаўляў вакцыны ў царкву. Дапамагала разводзіць іх вадой па раніцах, а часам і ў другой палове дня".
  
  “ Што? Ўмяшалася Джорджыя. Санітар у аптэцы мог дакладна ведаць, дзе захоўваецца запас сукцинилхолина. “ Санітар ў аптэцы? І ён дапамагаў рыхтаваць вакцыны? Хто? Як яго завуць?"
  
  Ці ведаў Лежен пра гэта? Ён павінен быў. Калі так, то чаму ён не загадаў накіраваць ўзвод
  
  палявыя агенты ўварвуцца ў бальнічную аптэку і схопяць хлопца раней гэтага моманту?
  
  Блэкстоун дэманстратыўна павярнуўся да Лежену, не адказаўшы Джорджыі.
  
  "Адкажы ёй", - сказаў Лежен.
  
  Ён павольна перавёў погляд назад на Джорджыю. “Шчыра кажучы, я не ўпэўнены, хто ён такі. Калі ўсё ў медыцынскай форме і ў масках, цяжка сказаць, як хто-то выглядае на самай справе. Усё, што я ведаю, гэта тое, што ён працуе ў аптэцы. Ён прасачыў, каб вакцыны даставілі раніцай. Затым ён вярнуўся, каб праверыць, не ці патрэбныя нам яшчэ вакцыны для дзённай змены. І дапамагаў, калі нам гэта было трэба.
  
  “ Як яго звалі? Джорджыя паўтарыла.
  
  “ Я ж сказаў табе, што не ведаю.
  
  Лежен узяў ініцыятыву ў свае рукі. “Магчыма, гэта асвяжыць вашу памяць. У нас ёсць спіс з бальніцы, хто быў у царкве. “Вы. Чацвёра студэнтаў-медыкаў. Але гэта ўсё. Ні санітара, ні мэдыка. У нейкі момант з'явіўся гэты хлопец? Чаму? Вы не былі здзіўлены?"
  
  Блэкстоун пляснуў рукамі. “Я не ведаю, навошта ён з'явіўся. І я сапраўды не ведаю, хто ён. Але я мог бы паказаць вам на яго ў "Мерсі".
  
  "Доктар". Чэстэртан зноў адкашляўся. "Як ты збіраешся паказаць на яго, калі ты толькі што сказаў, што не можаш даведацца нікога ў медыцынскай форме і масцы?"
  
  Блэкстоун не адказаў. Яго твар ўспыхнула.
  
  Чэстэртан працягваў. “Доктар, каб унесці поўную яснасць, сведкі ў царкве, якія заставаліся ў вас у час перапынку, сказалі, што вы і санітар з аптэкі, падобна, ведалі адзін аднаго. Яны сказалі, што пасля таго, як вы вярнуліся з абедзеннага перапынку, вы з ім выйшлі на вуліцу. Вы закурылі цыгарэту, затым адбыўся нейкі абмен з вашых кішэняў. Некалькі чалавек падумалі, што гэта грошы. Затым ён зайшоў унутр, каб паклапаціцца аб вакцынах. Не папрацуеце расказаць нам, у чым справа?
  
  Упершыню на твары Блэкстоуна адбілася паніка. “ Паняцці не маю.
  
  "Мы думаем, што так", - сказаў Лежен.
  
  Блэкстоун паглядзеў на Джорджыю, затым на Чэстэртан, затым зноў на Лежена. Ён трымаў рот на замку.
  
  "Вы ўпэўненыя, што вы не прадавалі некалькі рэцэптаў на опіоіды?" Спытаў Лежен.
  
  "Што?" Блэкстоун выглядаў спалоханым.
  
  Загаварыў Чэстэртан. “Хлусня федэральнаму афіцэру - злачынства, доктар. У залежнасці ад абставін, гэта можа быць крымінальным злачынствам, каральным турэмным зняволеннем тэрмінам да пяці гадоў і штрафам у памеры 250 000 даляраў. І гэта не ўключае перашкода правасуддзя, калі вы хаваеце інфармацыю аб злачынстве іншага чалавека ".
  
  Блэкстоун праглынуў. Яго шчокі пачырванелі. Ён утаропіўся ў сваю талерку, склаўшы рукі на каленях, магчыма, занадта напалоханы, каб гуляць сталовым срэбрам. "Добра", - нарэшце сказаў ён ціхім голасам.
  
  - Што "Добра"? - Раўнуў Лежен.
  
  "Добра". Блэкстоун падняў вочы. “Я прадаваў яму дакументы. Ён сказаў, што яго маці пастаянна пакутавала ад болю. Мне было шкада хлопца. Іх."
  
  "Таму што ты такі спагадаў", - сказаў Лежен. "Зусім не таму, што ты кіраваў наркабізнесам для студэнтаў-медыкаў".
  
  Блэкстоун трымаў рот на замку.
  
  “ Доктар Блэкстоун?
  
  “ Я хачу прама цяпер патэлефанаваць свайму адвакату.
  
  "Вядома", - сказаў Чэстэртан. "Як толькі мы скончым снедаць".
  
  Джорджыя падавіла ўсмешку.
  
  "І вы скажаце мне імя санітара, якому вы прадавалі опіоіды", - скончыў Лежен.
  
  Блэкстоун паківаў галавой. “ З мяне хопіць. Нібы ў пацверджанне свайго пункту гледжання, ён паклаў нож і відэлец на талерку і скрыжаваў рукі.
  
  “ А што наконт імя на сумцы? Калі яна сапраўды прызначалася яго маці, гэта магло б даць нам важную падказку. Лежен і яго сарказм.
  
  Блэкстоун трымаў рот на замку.
  
  "Ну што ж", - сказаў Лежен. “Я думаю, мы ўсе адправімся ў бальніцу. Вы паедзеце са мной, доктар. Вы можаце патэлефанаваць свайму адвакату па дарозе. Дэвіс, прытрымлівайцеся за намі. "Ён паглядзеў на Чэстэртан. “ Убачымся ў офісе.
  
  
  
  Па дарозе ў шпіталь Міласэрнасці Джорджыя патэлефанавала Джымі. Ён адразу ж узяў трубку.
  
  "Ну і што?"
  
  “Адбываецца шмат усяго. Раскажу табе, калі вярнуся дадому. А як наконт цябе? Ты знайшоў Джобета? Што наконт вынікаў з месца здарэння?"
  
  “Няма. Яны ўсё яшчэ правяраюць ДНК. Яны атрымалі добры набор адбіткаў, але калі яны прагналі іх праз NCIC, яны атрымалі нуль. Супадзенняў няма ".
  
  “ Значыць, яе забраў хто-то, у каго ніколі не было праблем з законам?
  
  “ Па крайняй меры, у апошні час.
  
  “ Якія-небудзь званкі з патрабаваннем выкупу?
  
  “ Нічога. Дзе ты цяпер?
  
  “Еду ў бальніцу Міласэрнасці з ФБР. Мы блізка. Чувак, ты б бачыў, як Лежен і яго бос дапытвалі Блэкстоуна. Яны дзейнічалі гладка ".
  
  “Так? Ты можаш расказаць мне пра гэта ўвечары".
  
  “ Можаш не сумнявацца ў гэтым.
  
  "Джорджыя?"
  
  "Так?"
  
  “ Я ведаю, што ты на федэралаў, але будзь асцярожны, добра?
  
  “ Я люблю цябе, Джымі. Яна ўсміхнулася. “ Пазней.
  
  "Вы можаце паспрачацца на гэта", - сказаў ён.
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 50
  
  Eden
  
  
  
  Ідэн любіла сваю працу. Гэта было так ... нармальна. Яна не адчувала сябе такой жывой і вольнай з таго часу, як памёр Тоні і яна сустрэла Портера. Ёй падабалася кожны дзень сустракацца з новымі кліентамі і вітаць тых, каго яна абслугоўвала раней. Упершыню з тых часоў, як яна стала дарослай, яна адчула сябе кампетэнтнай. Яна кантралявала сітуацыю. Міс Кейт была правы і наконт грошай. За першы тыдзень, нават пасля абмену чаявымі, яна зарабіла больш за дзвесце даляраў. Калі так пойдзе і далей, яна зможа пераехаць у кватэру праз некалькі тыдняў, можа быць, праз пару месяцаў. Магчыма, ёй давядзецца падзяліць яго з суседкай па пакоі, але яна даведалася ад іншых афіцыянтак, што большасць менавіта так і паступала. У яе было самавітае пачатак.
  
  Аднойчы ўвечары, каля сямі, у "Каллахан" зайшлі двое мужчын. Адзін быў высокім і каржакаваты, іншы сярэдняга росту, але жылісты. У высокага мужчыны былі парадзелыя валасы пясочнага колеру і ярка выражаны падбародак. У іншага былі кучаравыя цёмныя валасы і ён насіў ачкі. Яны занялі столік у глыбіні залы. Ідэн падмяняла іншую афіцыянтку, таму яна паспяшалася прыняць іх заказ на напоі.
  
  “Прывітанне. Мяне завуць Ліза, і я паклапачуся пра цябе сёння ўвечары". Яна ўсміхнулася. "Я магу прапанаваць табе выпіць для пачатку?"
  
  Мужчына ў акулярах падняў вочы, затым перавёў погляд на Ідэн. - Вы тут новенькая? - спытаў я.
  
  Ідэн не была ўпэўненая, да чаго ён хіліць сваім пытаннем, і гэта прымушала яе нервавацца. "Так", - няўпэўнена адказала яна. "Ёсць праблема?"
  
  “ Паслухайце, вы сваячка Джорджыі Дэвіс? Ці Саваны Прескотт?
  
  “ Хто? Яе ўсмешка застыла.
  
  “Божа мой. Ты мог бы быць яе двайніком! У цябе іншыя валасы, але ў астатнім... Вы кузены або што-то ў гэтым родзе?"
  
  Цяпер Ідэн занепакоілася. Хто былі гэтыя людзі? Чаму яны апынуліся тут? Гэта быў трук? Яны былі з Наву?
  
  Яе тон стаў рэзкім. “ Я не ведаю, пра каго ты кажаш. Такім чынам, ты не хочаш чаго-небудзь выпіць?
  
  "Прабач," сказаў жылісты мужчына. “ Я не хацеў цябе хваляваць. Мяне клічуць Мэт Сингер, а ты выглядаеш рыхт-у-рыхт як мая былая дзяўчына. Яе клічуць Джорджыя Дэвіс. Джон, ты не згодны?"
  
  Іншы мужчына вывучаў твар Ідэн. “Ёсць дзіўнае падабенства. Вы маглі б быць яе блізнюком". Ён пацёр нос. “Я Джон Стоўн. Мой прыяцель Сингер ўсё яшчэ неабыякавы да гэтай жанчыне. Ён павярнуўся да Сингеру. “Прайшло пяць гадоў з тых часоў, як яны былі разам. Можна падумаць, што прыйшоў час рухацца далей".
  
  Сингер паціснуў плячыма.
  
  “Прывітанне, Ліза. Мы не хацелі цябе турбаваць. Прабач". Стоўн прагледзеў спіс гатункаў піва. Ён падняў вочы. "Сёння ўвечары мы абодва будзем разліванае".
  
  "Гэта, павінна быць, Michelob або Pale Ale—Сьера-Невада".
  
  “ Два светлых элю. І некалькі меню, калі ласка.
  
  "Зараз падымуся". Ідэн паспрабавала ўсміхнуцца, але яна была ўсхваляваная. Яна не магла зразумець, чаму гэтыя мужчыны лічаць патрэбным каментаваць, наколькі яна падобная на каго-то іншага. Мармоны не былі дурнымі. Некаторыя з іх нават валодалі стратэгічным мысленнем. Ці Было гэта хітрасцю? Ці спрабавалі яны прымусіць яе прызнаць, кім яна была на самай справе?
  
  Да канца сваёй змены Ідэн подпрыгивала, калі кліент выклікаў яе. Яна прыкусіла губу і прамахнулася, замест гэтага балюча оцарапав ўнутраную частку рота. Яна нават дапусціла памылку і прынесла адной пары няправільны заказ. Адзін з яе "пастаянных кліентаў", калі тыдзень абслугоўвання алкаголіка можна назваць "пастаянным", заўважыў, што яна выглядала трохі измотанной.
  
  “ Проста стамілася, Джэйк. Я яшчэ не зусім прызвычаілася да позняга часу.
  
  “Ну, калі табе калі-небудзь што-небудзь спатрэбіцца, я заўсёды побач. Табе патрэбны нумар майго мабільнага? На крайні выпадак?"
  
  “ Я не карыстаюся мабільным. Але дзякуй за прапанову.
  
  “ Ты, павінна быць, адзіная жанчына ў Чыкага, якая гэтага не робіць.
  
  "Так я разумею". Яна ўсміхнулася. Можа быць, ёй варта проста расслабіцца. З таго часу, як яна пачала працаваць у Каллахана, яна атрымлівала шмат увагі, асабліва ад такіх мужчын, як Джэйк. Шчыра кажучы, спачатку яна атрымлівала асалоду ад гэтым; многія гады ніхто не звяртаў на яе ўвагі. Магчыма, яна надавала занадта вялікае значэнне гэтым двум мужчынам. Больш яны нічога не сказалі, і каля дзевяці яны сышлі, памахаўшы адзін аднаму ў "Эдэме". Аднак да канца змены яе неспакой усё яшчэ было высокім. Яна папрасіла аднаго з памочнікаў афіцыянта праводзіць яе да вугла яе кварталы.
  
  Ці варта ёй турбавацца? Хто-то высочваў яе? Хто такая гэтая Джорджыя? Інтуіцыя падказвала Ідэн бегчы. Калі Портер паслаў людзей, каб знайсці яе, як ім гэта ўдалося? Яна думала, што была такой асцярожнай. Ці хто-то прадаў яе? Як тыя жанчыны, пра якіх казала Алісія? Але хто? Вядома, не міс Кейт або жанчыны з прытулку. Яна прабыла там ўсяго тыдзень.
  
  Вярнуўшыся ў свой пакой, яна пашкадавала, што не можа абмеркаваць гэта з Правеў, але Алісія ўжо моцна спала, злёгку похрапывая. Здзіўленне і захапленне Ідэн ад яе новай "нармальнай" жыцця выпарыліся. Яна адчувала сябе ў пастцы. Яна павінна была нешта зрабіць - і хутка.
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 51
  
  Калі яны прыбылі ў бальніцу Міласэрнасці, Лежен, Джорджыя і Блэкстоун накіраваліся ў аптэку ў склепе. Блэкстоун ўстаў перад Леженом, як быццам збіраўся ўзяць ініцыятыву ў свае рукі разам з дзяжурным фармацэўтам.
  
  Лежен спыніў яго. “ Прытрымаеце коней, доктар Блэкстоун. Далей я сам.
  
  Блэкстоун адхіснуўся з панурым выразам твару.
  
  Лежен пастукаў у дзверы. Ён паказаў свой значок жанчыне ў белым лабараторным халаце, якая адчыніла дзверы. “ФБР. Я хацеў бы бачыць адказнага".
  
  Рот жанчыны адкрыўся ў форме вялікага "О", але слоў не выйшла. Яна адступіла назад і паклікала: "Лі, з табой хоча пагаварыць ФБР".
  
  Джорджыя пачула шоргат, хто-то прачысціў горла і крокі. Дзверы адчыніліся і зачыніліся. Лежен таксама гэта пачуў, павярнуўся і кіўнуў Джорджыі. Яна пайшла на гук якая адкрылася дзверы. Мужчына ў белым лабараторным халаце з'явіўся з іншага боку, ззаду. Высокі, сярэдніх гадоў, азіят.
  
  “Добры дзень. Я Лі Гупта, дырэктар аптэкі", - прадставіўся азіят. “Што я магу— Пачакайце! Куды яна накіроўваецца?" Ён павысіў голас. “Гэй, табе туды нельга вяртацца. Мне ўсё роўна, хто ты".
  
  Джорджыя вырашыла, што Лежен прыдумае якую-небудзь адгаворку, і працягнула ісці на гук якая адкрылася дзверы. Ёй прыйшлося абмінуць пісьмовы стол, а затым некалькі картотечные шаф.
  
  Лежен панізіў голас. Джорджыя не магла разабраць, што ён казаў, але пасля апошняга набору картотечные шаф яна дабралася да таго, што, павінна быць, было задняй дзвярыма ў аптэку, і адкрыла яе. Пусты калідор цягнуўся ў двух кірунках. Ёй трэба было выбраць налева або направа. Яна павярнула налева, і пабегла. Дзякуй богу, на ёй былі зручныя туфлі на гумавай падэшве.
  
  У канцы калідора яшчэ адзін пусты калідор. І зноў ёй прыйшлося выбіраць кірунак. На гэты раз яна выбрала правільна. У рэшце рэшт, яна дабралася да двух ліфтаў. Над імі вісела таблічка з надпісам "Крылы E і F.". Яна глядзела на кнопкі ліфтаў. Адзін спыняўся ў вестыбюлі, іншы - на чацвёртым паверсе. Калі яна правільна выбрала, ён сышоў. А калі б яна гэтага не зрабіла, ён хаваўся бы ў адной з пакояў тут, унізе. Чорт. Ім спатрэбілася б больш агентаў, каб высачыць яго.
  
  Яна вярнулася ў аптэку. Лежен размаўляў з Гуптой. Блэкстоун трымаўся наводдаль, але ўважліва слухаў. “ Такім чынам, у вас пяць санітараў, і яны працуюць у розныя змены, дакладна?
  
  "Гэта дакладна". Гупта казаў з лёгкім брытанскім акцэнтам.
  
  "Я б хацеў даведацца імёны санітараў"мужчын.
  
  "Там толькі адна жанчына".
  
  Джорджыя далучылася да групы. "Ёсць поспехі?" Спытаў Лежен.
  
  Яна пахітала галавой. “ Ліфты. Адзін вядзе ў вестыбюль, другі - на чацвёрты паверх. Калі толькі ён не хаваецца ў адной з пакояў тут, унізе.
  
  "Што тут, унізе?" Лежен спытаў Гупту.
  
  Гупта перавярнуў свае далоні. "Тут ёсць матэрыялы, транспарт, складскія памяшканні і іншыя памяшканні, аб якіх я паняцця не маю".
  
  “Што азначае, што калі ён падняўся на ліфце, то да цяперашняга часу пакінуў будынак. І калі ён схаваўся тут, то цяпер ён будзе на шляху да выхаду".
  
  Джорджыя зажмурылася. Яны сумавалі па ім.
  
  Лежен павярнуўся да аптэкара. “ Такім чынам, санітар, які толькі што сышоў? Хто ён?
  
  "Раян Браўн".
  
  “ Вы правяралі яго біяграфію?
  
  “Вядома. Мы правяраем кожнага, улічваючы характар працы. Ён быў чысты".
  
  “ Вядома, быў. Госпадзе. Лежен помассировал віскі. Джорджыя адчула яго расчараванне. “ Дайце мне імёны трох іншых санітараў-мужчын, каб мае людзі маглі пераправерыць.
  
  Фармацэўт схадзіў за прылавак і прынёс ліст паперы. Гэта было падобна на зменны ліст з надрукаванымі імёнамі і гадзінамі працы. “Тут усе, хто тут працуе. Пяцёра санітараў, я сам, мой памочнік, які ў адпачынку, і сакратарка, якая сёння захварэла.
  
  "Дзякуй".
  
  "Як я ўжо сказаў, мы правяраем біяграфію кожнага, хто звяртаецца сюды", - сказаў Гупта. "Калі адзін з іх той чалавек, якога вы шукаеце, дзіўна, што ён выслізнуў з шчылін".
  
  "Дзе ёсць воля, там ёсць і спосаб", - сказаў Лежен. “Калі б я быў Лі Харві Освальдам, я б паспрабаваў атрымаць працу ў Сакрэтнай службе, абараняючы Кэнэдзі. Калі б Освальд быў такім разумным, якім ён сябе лічыў, ён мог бы гэта зрабіць."Гупта кіўнуў. "Раскажыце мне пра Браўна", - папрасіў Лежен.
  
  Гупта пачухаў шыю. “Ціха. З усіх санітараў ён маўклівы. З'яўляецца своечасова. Сказаў, што толькі што страціў маці".
  
  “ Як яна памерла? - спытаў я.
  
  “Ён не сказаў. Мы даставілі некалькі кветак на яго хатні адрас, але ён ні словам не абмовіўся пра іх. Я нават праверыла, каб фларыст абраў патрэбнае месца ".
  
  "Што гэта за адрас?" - спытаў я.
  
  “ Ён жыве ў Арлингтон-Хайтс.
  
  Джорджыя ведала гэты прыгарад, безгустоўны муніцыпалітэт прыкладна ў дваццаці пяці мілях на паўночны захад ад Чыкага. Гэта быў адзін з тых "прахадных" прыгарадаў. "У вас ёсць адрас?" - спытала яна.
  
  Гупта паказаў на перададзеную ім расклад. "Павінна быць у ім".
  
  Лежен дастаў свой сотавы.
  
  “Верагодна, у вас тут не будзе абслугоўвання. Скарыстайцеся пагрузачнай пляцоўкай. Гэта тое, што мы робім ".
  
  “Зразумеў. У мяне такое пачуццё, што містэр Браўн больш не з'явіцца на працы, але калі ён з'явіцца, ты ведаеш, што рабіць", - сказаў Лежен.
  
  "Я адразу ж табе патэлефаную".
  
  Лежен працягнуў сваю візітоўку.
  
  Блэкстоун, які да гэтага маўчаў, церабіў каўнер сваёй кашулі.
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 52
  
  Выйшаўшы з аптэкі, Лежен, Блэкстоун і Джорджыя зайшлі ў адміністрацыйны офіс на першым паверсе вестыбюля, дзе Джорджыя заўважыла тую ж жанчыну, якая так холадна вітала яе, калі яна ўпершыню прыйшла ў "Мерсі". Жанчына, якая сядзела за сваім сталом, а не ў прыёмнай, зрабіла двайны здымак. Лежен адчуў гэта.
  
  "У апошні час гэта адбываецца часта", - засмяялася Джорджыя.
  
  Ён усміхнуўся. Ён дастаў свой значок і паказаў яго жанчыне. “ Гэта Джорджыя Дэвіс.
  
  "Мы сустракаліся".
  
  “ Яна працуе са мной над справай, у якім замяшаны адзін з вашых супрацоўнікаў. Нам трэба ўсё, што ў вас і аддзела кадраў ёсць на Райана Браўна, як мага хутчэй. Яна пачакае.
  
  "Вядома, агент..." Яе голас заціх.
  
  "LeJeune."
  
  Яна схіліла галаву. “ Крэольскага або каджунский?
  
  "Адкуль ты ведаеш?"
  
  “ Ты не падобны на француза.
  
  Ён гучна засмяяўся. Калі не лічыць яго усмешак і саркастычных кпінаў, Джорджыя ніколі не чула ад яго такога шчырага смеху.
  
  “ Я каджун, мэм, з краіны Байу. Акруга Лафурш.
  
  "Мае родныя з Натчез", - усміхнулася яна.
  
  “ Креолка, так? Мы практычна суседзі. Ён адарыў яе адной з сваіх павольных, сэксуальных усмешак.
  
  Яна пачырванела.
  
  Укол зайздрасці прабег па Джорджыі. Гэтак жа хутка яна зразумела, што флірт Лежена, верагодна, выдасць усё, што ёсць у бальніцы аб Райане Браўна, у рэкордна кароткія тэрміны. Добра для яго.
  
  "Як цябе завуць, креол?" - Спытаў Лежен
  
  “ Джойс Морел. Яе ўсмешка стала шырэй.
  
  “Што ж, банжур, міс Морел. Вы перададзіце гэтую інфармацыю маёй памочніцы, міс Дэвіс?"
  
  "Я, вядома, так і зраблю". Яе ўсмешка кранула нават Джорджыі.
  
  Вось гэта ўжо было што-то.
  
  
  
  Лежен патэлефанавала ў свой офіс, каб пара агентаў атрымалі ордэр на ператрус кватэры Браўна ў Арлингтон-Хайтс. Ён таксама папрасіў іх агледзець фасад жылога дома і паведаміць яму, што яны знайшлі. Затым ён, Джорджыя і Блэкстоун падняліся ў офіс Блэкстоуна на чацвёртым паверсе галоўнага будынка. Блэкстоун быў досыць высокапастаўленым чалавекам, каб мець уласную сакратарку, якая сядзела ў невялікі прыёмнай. Далей па кароткім калідоры за ёй знаходзілася назіральная, а наадварот - яго кабінет. Сакратарка, пышнотелая жанчына з дрэннай фарбай, усклікнула: “Да мяне дайшлі чуткі, што вы вярнуліся! Як прайшоў твой адпачынак?"
  
  Джорджыя задавалася пытаннем, ці сапраўды яна была настолькі неадукаваная, або проста спрабавала так сябе паводзіць?
  
  Блэкстоун прадставіў іх. “Джеррилин, гэта агенты ФБР. Нік Лежен і Джорджыя Дэвіс". Ні Лежен, ні Джорджыя не выправілі памылку Блэкстоуна.
  
  Джеррилин изучающе паглядзела на Джорджыю. “ Ты здаешся знаёмай.
  
  "У апошні час гэта адбываецца часта", - сказала яна.
  
  Лежен ўхмыльнуўся, затым павярнуўся да Блэкстоуну. “ Хадзем у ваш кабінет. Як толькі яны ўладкаваліся, Лежен сказаў: "Будзе лепш, калі вы паедзеце з намі ў цэнтр, каб мы маглі запісаць вашы паказанні, доктар Блэкстоун".
  
  "Адразу пасля таго, як я патэлефаную свайму адвакату". Вярнуўшыся на звыклую тэрыторыю за сваім сталом, Блэкстоун, здавалася, зноў здабыў упэўненасць у сабе. "Магу я пагаварыць сам-насам?"
  
  "Няма", - сказаў Лежен. “Вы ўсё яшчэ пад нашай абаронай. Як толькі ваш адвакат пагодзіцца прадстаўляць вас, гэта іншая справа".
  
  “ Такім чынам, спачатку вы пазбаўляеце мяне свабоды, а зараз і грамадзянскіх правоў.
  
  "Зрабі званок". Лежен зрабіў паўзу. "На гучную сувязь".
  
  Яго адвакат быў на іншым выкліку, але той, хто адказаў, сказаў, што ён ператэлефануе ім.
  
  У дзверы пастукала Джеррилин, якая прынесла з сабой стос ружовых лісткоў з паведамленнямі ў адкрытай скрынцы. "Гэта званкі, у асноўным пацыентаў, якія сказалі, што ім трэба неадкладна ператэлефанаваць, як толькі вы вернецеся".
  
  "Дзякуй". Ён усміхнуўся ім, як быццам яны маглі бачыць, якім важным чалавекам ён быў.
  
  "Доктар Блэкстоун", - сказаў Лежен. "Вы разумееце, што дазволілі Раяну Браўну ўзяць верх, праўда?"
  
  Блэкстоун не адказаў.
  
  “Ён можа выкрыць вашыя незаконныя аперацыі ў любы момант, калі захоча. Асабліва калі вы падазравалі, што ён замяшаны ў несумленнай гульні. Напрыклад, падробка вакцыны ".
  
  Блэкстоун трымаў рот на замку.
  
  "Калі пачаліся продажу опіоідов?"
  
  "Калі я скажу табе, што са мной будзе?"
  
  “Гэта залежыць ад вас. Залежыць ад таго, як шмат вы ведаеце пра Браўна. Магчыма, мы зможам вам дапамагчы ".
  
  "Ці Буду я трымацца далей ад турмы?"
  
  "Хто ведае?" Лежен упершыню ўсміхнуўся. Цяпер у яго было перавага. Ён гуляў з Блэкстоуном.
  
  Мужчыны, падумала Джорджыя. Яны не маглі выстаяць перад гульнёй у перавагу.
  
  “Перш чым мой адвакат ператэлефануе мне, я пайду ў мужчынскі туалет. Гэта дазволена, агент?"
  
  “Вядома. Я пайду з табой".
  
  Блэкстоун падняўся з крэсла, за ім рушыў услед Лежен. “ Трымаеце абарону, Дэвіс.
  
  Яны ўсе выйшлі праз парадную дзверы, абмінуўшы стол Джеррилин.
  
  У Джорджыі з'явілася ідэя. Яна павярнулася да Джеррилин. “ Хто-небудзь тэлефанаваў з аптэкі, пакуль яго не было?
  
  "Гэта прыватная інфармацыя".
  
  “На самой справе, гэта не так. Я працую з Бюро над выпадкамі смерці ад прышчэпак, якія расследуюцца як забойства. Калі ў вас ёсць інфармацыя і вы адмаўляецеся падзяліцца ёю з намі, вы можаце здзейсніць крымінальнае злачынства. Ты, напэўна, не хочаш, каб гэта здарылася, ці не так, Джеррилин?
  
  Джерилин падціснула вусны і пачала перабіраць лісткі з паведамленнямі. Іх павінна было быць па меншай меры трыццаць або сорак. Джорджыя нецярпліва чакала. Усё, што ёй было трэба, - гэта адзін.
  
  Вось яно. Джеррилин выцягнула яго і адклала ў бок.
  
  "Гэта адзіны варыянт?"
  
  "Я яшчэ не скончыў".
  
  "Прабач".
  
  Нарэшце, Джеррилин аддзяліла тры лістка ад астатніх. Джорджыя ўзяла іх. Імёны тых, хто тэлефанаваў, былі ёй незнаёмыя. Яна ўжо збіралася спытаць, хто быў кожны з іх, калі Джеррилин сказала: "О, і сёння раніцай быў адзін званок".
  
  "Сёння?"
  
  "Прама перад тым, як вы ўсё ўваліліся сюды". Яна фальшыва ўсміхнулася.
  
  “ Прыкладна ў які час?
  
  “ Можа быць, дзевяць ці каля таго.
  
  “ У вас ёсць лісток з паведамленнем?
  
  “Той, хто тэлефанаваў, не назваў свайго імя. Сказаў, што ператэлефануе. Такіх было некалькі ".
  
  “Дзякуй. Гэта вельмі дапамагло". Яна разгарнулася. Лежену трэба было гэта ведаць. Магчыма, Браўн усё яшчэ хаваўся дзе-то ў бальніцы. “ У якім баку мужчынскі туалет?
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 53
  
  Трыццаць секунд праз Джорджыя была ў дзверы ў мужчынскі туалет. “LeJeune? Гэта Дэвіс. Ты мне патрэбен неадкладна."
  
  Павінна быць, у яе голасе адчувалася моцнае напружанне, таму што Лежен з'явіўся амаль адразу. Яна распавяла яму аб званках з аптэкі гэтым раніцай і аб тым, што гэта можа азначаць, што Браўн усё яшчэ ў бальніцы.
  
  “ Мае агенты ўжо ў шляху. Ён выйшаў з ваннай. “ Пачакай Блэкстоуна. Ён накіраваўся назад у кабінет лекара. Затым павярнуўся. “У адной з кабінак ёсць хто-то яшчэ. Ты павінен пераканацца, што гэта не наш хлопец".
  
  - Зразумела. Джорджыя паляпала па кішэні блэйзеры і намацала свой “Глок". Яна пачакала секунд трыццаць. Пачула гук спушчальны вады ў прыбіральні. Крокі знутры. Прыглушаны гук. Потым нічога. Яна нахмурылася.
  
  “ Доктар Блэкстоун? З вамі ўсё ў парадку?
  
  Яна пачула яшчэ нейкае шорганне. Але прыглушанае, як быццам чалавек быў у тэнісных туфлях. Блэкстоун быў у макасінах.
  
  “ Я ўваходжу. "Джорджыя штурхнула дзверы.
  
  Блэкстоун ляжаў на падлозе. Не рухаючыся. Тонкая чырвоная палоска опоясывала яго шыю. Дрот. Блэкстоун быў задушаны. Яна адчула подых паветра і ўбачыла, як здрыганулася іншая дзверы. Чорт. У мужчынскім туалеце быў другі ўваход. Яны яго прапусцілі. Джорджыя падбегла да дзвярэй і расчыніла яе. Яна мімаходам ўбачыла каго-то, хто кінуўся за кут і знік. Ён рухаўся хутка. Апрануты ў медыцынскую форму. Дужы торс. Кучаравыя рыжаватыя валасы. Ён здаўся мне цьмяна знаёмым.
  
  
  
  Джорджыя неслася па калідоры услед за Браўнам. Ён быў не так ужо далёка наперадзе яе. Ён не скарыстаўся ліфтам. Побач з ліфтамі была лесвіца. Яна адчыніла дзверы і пачула той, хто бяжыць стук крокаў. Яна была на чацвёртым паверсе. Яна магла дагнаць яго. Але гэта азначала не казаць Лежену, куды яна накіроўваецца. Яна збегла па прыступках. Крокі гучалі бліжэй. Яна даганяла яго. Ляск падказаў ёй, што ён адкрывае пажарную дзверы. Выйшаў ён праз дзверы? Ці ён спрабаваў скінуць яе з панталыку?
  
  Калі яна падышла да дзвярэй, праз якую ён мог прайсці, яна пачула слабое рэшткавае рэха металічнага шуму. Яна спынілася на долю секунды. Крокі ўсё яшчэ раздаваліся ўнізе. Дзверы была хітрасцю. Браўн быў разумны — па крайняй меры, ён мог думаць на бягу. Яна кінулася за ім. Яна чула яго дыханне, частае і неглыбокае. Ён быў не ў лепшай форме. Два ачкі ў яе карысць. Ля падножжа лесвіцы ён выламаў дзверы. Яна рушыла ўслед за ім некалькі секунд праз. На шчасце, яна дакладна ведала, дзе знаходзіцца: праз некалькі дзвярэй ад яе знаходзіўся кабінет Летиции Уоллес, кіраўніка бальнічных аперацый. Жанчына, перад якой Джорджыя на днях зганьбілася, калі спрабавала разабрацца ў бальнічнай працэдуры.
  
  Гэта азначала, што Браўн, хутчэй за ўсё, накіроўваўся да погрузочным докам, якія знаходзіліся ў калідоры адсюль. Яна ўспомніла, як туды дабрацца, і, калі ўспомніла, убачыла, як ён бяжыць па нахільнай пад'язной дарожцы. Ён накіроўваўся да сваёй машыне. На якой машыне ён ездзіў?
  
  Яго машына, чырвоная четырехдверная "Хонда Цывік" — чаму так шмат дзіўных маладых людзей ездзяць на "Хондах"? — стаяла недалёка ад пагрузнай пляцоўкі. Ён кінуўся ўнутр, завёў рухавік і накіраваў яго да выезду са стаянкі. Джорджыя кінула адзін погляд на яго нумарны знак і ўбачыла частковае: GR48 што-то накшталт, але яна ўжо імчалася да сваёй машыне, выцягваючы ключы з кішэні блэйзеры. Ёй прыйшлося вярнуцца праз пяць ці шэсць праходаў да сваёй "Таёце". Да таго часу, як яна кранулася са свайго месца, яна зразумела, што страціла дзесяць секунд. Браўн ўжо выязджаў са стаянкі бальніцы. Яна загарнула за кут, молячыся, каб ніхто не ехаў ёй насустрач. Яна засталася ў абочыны і па-чартоўску спадзявалася, што там ёсць з'езд, паралельны таму, праз які ён з'ехаў.
  
  Так і было. Пад'язная дарога вывела яе на галоўную дарогу, якая вядзе з комплексу, дзе яна ўбачыла перад сабой яго заднія фары. Жудасную цішыню парушыў выццё сірэны, і машына хуткай дапамогі рэзка затармазіла. Браўн не збіраўся зніжаць хуткасць — ён ехаў, павінна быць, семдзесят ці восемдзесят. Джорджыя дадала хуткасць і абагнала машыну хуткай дапамогі. Яна спадзявалася, што стан пацыента ўнутры не крытычнае.
  
  Здаўся скрыжаванне. "Хонда" скінула хуткасць і ў апошнюю секунду рэзка згарнула направа на Ларкіна-авеню. Нягледзячы на чырвонае святло, Джорджыя рушыла ўслед за Браўнам да наступнага скрыжавання, дзе ён павярнуў за кут на жылую вуліцу прама на шляху паштовага грузавіка. "Хонда" ехала так хутка, што зачапіла грузавік бокам. Ад сілы сутыкненні "Хонда" ўрэзалася ў прыпаркаваны аўтамабіль. Джорджыя ледзь магла кіраваць "Таётай", але рэзка затармазіла. Яна чакала, што Браўн спыніцца — ён урэзаўся ў дзве машыны і сам цалкам спыніўся.
  
  Яна памылялася. Браўн уключыў заднюю перадачу і з усіх сіл вывярнуў руль. Калі ён дадаў хуткасць, машыну занесла на 180 градусаў, і ён з ровам памчаўся назад у тым кірунку, адкуль прыехаў. На рагу, дзе ён павярнуў, ён павярнуў направа, на Ларкіна-авеню. Джорджыя разгарнулася, каб дагнаць яго. Яна страціла яшчэ больш часу.
  
  Браўн панёсся па праспекце. Без папярэджання ён рэзка павярнуў налева, ледзь не урэзаўшыся ў сустрэчны транспарт. Ён знік на зьезьдзе з аўтастрады. Джорджыі давялося пачакаць, пакуль раз'едуцца сустрэчныя машыны, затым рушыць услед за ім. Яна ехала па аб'язной дарозе Элгіна. Ранішняя мітусня скончылася, і рух было невялікім. "Хонда" цяпер была прыкладна ў мілі наперадзе яе, мчась на захад з хуткасцю восем пяць ці дзевяноста.
  
  Джорджыя не занадта хвалявалася. Пакуль ён ехаў па аўтастрадзе, яна магла нагнаць упушчанае. Але Браўн не быў дурнем. Рэндалл-роўд, наступны з'езд, адзначаў канец аб'язной дарогі. Хутка яны вернуцца на прыгарадныя вуліцы. Яна прыціснула да падлогі сваю "Таёту" і прыкінула, што адстае ад яго на паўмілі да таго часу, калі ён павярнуў направа і з'ехаў з зьезду.
  
  Рэндалл-роўд ўяўляла сабой шашы з двума палосамі руху ў кожным кірунку. Гандлёвыя цэнтры размяшчаліся па баках дарогі каля асноўных скрыжаванняў. Браўн працягваў ганяць на сваёй "Хондзе", едучы на чырвонае святло і лавіруючы з шэрагу ў шэраг кожны раз, калі бачыў перавага. Джорджыя вынікала за ім, не разумеючы, якім будзе яго наступны крок.
  
  Гэта не заняло шмат часу. На паўдарогі да галоўнага скрыжавання быў гандлевы цэнтр з кінатэатрам IMAX. Джорджыя не ведала, што яны ўсё яшчэ тут. Браўн павярнуў у гандлёвы цэнтр і падляцеў да заднім дзвярэй некаторых крам. Ля дзвярэй большасці крам былі смеццевыя кантэйнеры.
  
  Да гэтага часу Браўн, павінна быць, зразумеў сваю памылку. Тут не было ні скрыжаванняў, ні пад'язных шляхоў, якія дазволілі б яму страціць Джорджыю. Ён зменшыў хуткасць. Джорджыя чакала, што ён будзе рабіць.
  
  "Хонда" заехала на заднюю частку паркоўкі для супрацоўнікаў Gap, якая была адзначана дыяганальнымі палосамі руху. Ці ведаў ён каго-небудзь, хто там працаваў? Схавалі б яны яго? Збіраўся ён наогул кінуць машыну і працягнуць шлях пешшу? Джорджыя збавіла хуткасць, апынуўшыся паралельна "Хондзе", і выцягнула свой "Глок". Браўн усё яшчэ быў у машыне, рухавік працаваў. Яна падумвала аб тым, каб вылезці і вырабіць арышт, але паняцця не мела, ці ёсць у яго пісталет. Яна была гатовая спыніць гэтую пагоню.
  
  Раптам "Хонда" дала задні ход і выехала з праезнай часткі. Джорджыя падрыхтавалася зноў рушыць услед за ім, але замест таго, каб выехаць з парковачных месцаў "Разрыў", ён паставіў "Хонду" прыкладна ў шасцідзесяці футах ад смеццевага кантэйнера на заднім двары суседняга дома "Бэбі Гэп".
  
  Ён зрабіў паўзу і павярнуўся тварам да Джорджыі. Упершыню яна разгледзела яго як след. У яе перахапіла дыханне. Яна ведала Райана Браўна! Гэта быў той самы неваляшка з рудымі валасамі і барадой, якога яна сустрэла ля карчмы ў Каламазу, штат Мічыган, у медыцынскім цэнтры Джэферсана! Хлопец, які, як яна думала, чапляўся да яе. Ён сказаў ёй, што яго завуць Кіт як-то там. Цяпер ён паглядзеў прама на яе і злёгку паціснуў плячыма, як бы кажучы: "Ну, я спрабаваў". Ён націснуў на газ і паехаў прама да смеццевага кантэйнера. Перш чым яна паспела паварушыцца, ён урэзаўся ў яго пярэдняй часткай.
  
  "Хонда" тузанулася і, здавалася, на долю секунды ўзляцела ў паветра, затым выраўнавалася. Пярэдняя частка цалкам знікла, засталася толькі искореженная куча абгарэлага металу. Падняўся пар, і рэзкі пах бензіну распаўсюдзіўся па задняй часткі гандлёвага цэнтра.
  
  Джорджыя дала задні ход так хутка, як толькі магла. Секунду праз бензабак "Хонды" выбухнуў. Машыну ахапіла заслона полымя, за якой ў паветра падняўся слуп чорнага дыму. Агонь знішчыў тое, што засталося ад "Хонды" і яе пасажыра.
  
  Джорджыя прыпаркавалася крыху воддаль і выйшла з машыны. Спачатку яна патэлефанавала ў 911. Затым патэлефанавала Лежену.
  
  "Раян Браўн толькі што пакончыў з сабой".
  
  "Адкуль ты ведаеш?"
  
  - Таму што я стаю прыкладна ў дваццаці пяці футах ад яго згарэлай "Хонды".
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 54
  
  Eden
  
  
  
  Той ноччу Ідэн ворочалась з боку на бок, прасціны на яе ложка былі збітыя і блыталіся ў нагах. З аднаго боку, яна магла быць параноікам. Гэта магло быць проста супадзеннем, што двое мужчын, якія прыйшлі да Каллахан, ведалі каго-то, хто быў падобны на яе. Яна трымалася ў ценю, выкарыстала псеўданім і не здзяйсняла і не адпраўляла ніякіх тэлефонных званкоў, электронных лістоў або паведамленняў, якія, як яна даведалася, былі "смс-камі".
  
  І ўсё ж. Портер мог трымаць сваіх жонак у лічбавай пустыні, але гэта не азначала, што ён быў у яе з імі. Мужчыны-мармоны-фундаменталісты маглі рабіць практычна ўсё, што хацелі, калі хацелі. Яны апраўдвалі сваё паводзіны сваім "абавязкам" абараняць сям'ю або святасць Святых апошніх дзён. Акрамя сэксуальнага і хатняга гвалту, іх крывадушнасць ў паўсядзённым жыцці прывяло Ідэн у лютасць.
  
  Але, як і большасць жанчын, якія падвергліся гвалту, яна разглядала сваю няздольнасць абараніць сябе і сваіх дзяцей як пляма на ўласным характары. Ёй трэба было быць разумнейшыя. Больш кемлівай. Дзейнічаць хутчэй. Яна амаль пачала шкадаваць, што наогул з'ехала. Пачуццё віны за тое, што яна пакінула сваіх дзяцей, хай і ненадоўга, з гэтымі жахлівымі мужчынамі, пагражала паралізаваць яе.
  
  Ідэн паняцця не мела, наколькі шырокія магчымасці Портера. Месяцамі раней яна зразумела, што, напрыклад, тое, як ён сустрэў яе ў першы раз, не магло быць выпадковым. Яна жыла ў Куінсі, штат Ілінойс, амаль у пяцідзесяці мілях ад Наву, і ўсё ж ён з'явіўся на пратэстанцкім дабрачынным вечары нядзельным вечарам, здавалася, материализовавшись з ніадкуль. Павінна быць, хто-то распавёў яму пра прыгожай незамужняй дзяўчыне з Куінсі, оплакивающей свайго загінулага хлопца.
  
  Былі часы, калі Портер, здавалася, ведаў аб важных падзеях больш, чым хто-небудзь іншы ў супольнасці. Наколькі Ідэн ведала, ён мог таемна карыстацца кампутарам. Яны сказалі, што ў нашы дні вы можаце знайсці любога на зямлі са свайго хатняга кампутара. Няўжо ён нейкім чынам устанавіў на яе маячок? Яна сумнявалася ў гэтым; ён бы ўжо знайшоў яе. Але яна ведала, хоць і не ведала дакладна, як гэты Портер на працягу многіх гадоў расстаўляў шырокія сеткі. У яго было перавага.
  
  Чыкага таксама не быў перабольшаннем. Даўным-даўно паміж лідэрамі "Наву" і "Чыкага" існавала сяброўскае саперніцтва. Наву прадказваў, што праз некалькі гадоў ён перасягне Чыкага па памерах, насельніцтву і пышнасці. Вядома, гэтага не адбылося, таму што мармонаў выгналі з Ілінойса.
  
  Што азначала, што, верагодна, для Ідэн было не такой ужо добрай ідэяй прыехаць у Чыкага. У Портера маглі быць тут сувязі, аб якіх яна не ведала. На самай справе, гэта была дурная ідэя. Можа быць, ён ужо набліжаўся, і двое мужчын у рэстаране былі першымі. Ёй трэба было пайсці туды, аб чым Портер ніколі не западозрыць. Можа быць, на поўдзень. Ці на захад.
  
  Яна ўспомніла незаконнае прадпрыемства, якое ён планаваў са сваімі братамі-мармоны. Пачалі яны яго да гэтага часу? Продаж і распаўсюджванне наркотыкаў і зброі, відавочна, былі вынікам кантактаў, якія ён наладзіў за гэтыя гады. Кантакты, якія маглі быць, а маглі і не быць, у мормонской суполцы. Яна ўспомніла тую ноч, калі падслухала іх размову аб гэтым прадпрыемстве. Яго дзелавымі партнёрамі былі мармоны. Усе яны імкнуліся зарабіць добрыя грошы, і ім было ўсё роўна, адкуль яны бяруцца. Яна здрыганулася ад іх крывадушнасці. І падману. У яе хапіла адвагі — тады яна думала, што гэта адвагу, але цяпер зразумела, наколькі безразважна гэта было — супрацьстаяць яму. Ёй варта было прамаўчаць. Яна ведала, што ён задумаў. Портер ніколі не перастане шукаць яе, пакуль не знойдзе.
  
  І што потым? Зацягнуць яе ў цёмны завулак? Забіць? Яна памацала шнар на сцягне.
  
  Каля пяці раніцы Ідэн прыняла рашэнне. Як бы моцна яна ні любіла новае жыццё, якую стварыла з нічога, як бы моцна ні даражыла першай зарплатай, якую абнаявіла ў пункце абмену валюты, як бы моцна ні хацела пазнаёміцца з іншымі жанчынамі ў "Міс Кейт", у Чыкага яна не была ў бяспецы. Перш чым усё ў прытулку міс Кейт прачнуліся для ранішняй руціны, яна засунула свае нешматлікія пажыткі ў заплечнік, накінула сёе-тое з адзення і выслізнула праз парадную дзверы.
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 55
  
  Лежен сустрэўся з Джорджией ў гандлёвым цэнтры IMAX сярод натоўпу мясцовай паліцыі і супрацоўнікаў паліцыі штата, пажарнай аховы і грамадскай бяспекі. Ён сказаў ім, што атрад агентаў Бюро ўжо ў шляху, каб ўзяцца за гэтую справу. Джорджыя бачыла расчараванне на тварах мясцовых копаў; павінна быць, гэта было самае важнае падзея, тое, што адбылося тут за многія гады, і яны спадзяваліся правесці расследаванне самастойна. Але фэдэралаў ёсць фэдэралаў. Яна сама ўспомніла, якім расчараваным адчувала сябе, калі яны пераехалі займацца справамі, над якімі вясковая паліцыя пускаў сліны.
  
  Лежен агледзеў згарэлы драбы, які раней быў "Хондай" Райана Браўна. Ішоў невялікі дождж, з-за якога над абломкамі падымаліся некалькі якія засталіся струек дыму. “Што ж, гэта даволі катэгарычнае сцвярджэнне. Калі вы дадаеце забойства Блэкстоуна, я б сказаў, што ў нас стала на аднаго ўнутранага тэрарыста менш, аб якім варта турбавацца ".
  
  “Што наконт месца злачынства ў бальніцы? Вы скончылі агляд?" Спытала Джорджыя.
  
  “ Нашы тэхнікі сканчаюць. "Ён пільна паглядзеў на яе. “ Вы агледзелі цела Блэкстоуна перад тым, як адправіцца за Браўнам?
  
  “ Ты маеш на ўвазе дрот, обвитую вакол яго шыі?
  
  Ён кіўнуў. “ Не вельмі прыемная карціна.
  
  “ Паслухай, Нік. Мне трэба расказаць табе сее-што пра Райане Браўна. Я пазнаёміўся з ім у Каламазу. Яго звалі Кіт Бромлі. Даў мне нумар мабільнага, якога не існуе. Гэта дзіўная гісторыя."
  
  Джорджыя распавяла, як дзесяццю днямі раней апынулася ў бары каля Джэферсан Медыкал. Вадзіцелі FedEx і UPS, з якімі яна пазнаёмілася. Холт, бармэн з каменным тварам. І Джыні, сцерва-бармэнша, якая выгнала яе. Як Раян Браўн, ЁН жа "Кіт Бромлі", сказаў ёй, што Джыні на самай справе мягкотелка пад сваёй жорсткай знешнасцю. І як ён сцвярджаў, што перавозіў невялікія партыі вакцыны ў раён Чыкага. Чаго, па словах Марыяны Хофстадер, галоўнага дыспетчара Jefferson Medical, ніколі не адбудзецца.
  
  "Адкуль ёй ведаць, што адбываецца ў сотні міль ад дома?" - Спытаў Лежен.
  
  “ Вось менавіта. Яна б не стала. Невялікая колькасць вакцыны можа лёгка 'ўпасці з грузавіка".
  
  - І прызямліцца ў “Хондзе" Райана Браўна.
  
  “ Ці са сваімі прыяцелямі ў Каламазу.
  
  "Падобна на тое, нам лепш пайсці і навесці там парадак пасля таго, як мы обыщем яго кватэру".
  
  “ У вас цяпер ёсць людзі ў Арлингтон-Хайтс?
  
  “Ордэр быў верным рашэннем. Нашы хлопцы правяраюць усе. І цяпер, калі ў мяне ёсць некалькі імёнаў, мы можам працаваць хутчэй. Выдатная праца, Дэвіс ".
  
  "Дзякуй".
  
  “ Мы можам звесці канцы з канцамі заўтра.
  
  Джорджыя апусціла вочы. “Эм, я не ведаю пра гэта. У мяне ёсць сякія-такія справы. Гэта асабістае".
  
  "Што?"
  
  “Маю маці выкралі мінулай ноччу. У горшым выпадку, яна можа быць мёртвая. Я проста не ведаю ".
  
  “ Што? І я чую пра гэта толькі цяпер?
  
  "Я ведаю, я ведаю". Яе извиняющийся тон прымусіў яе адчуць сябе па-чартоўску вінаватай нават перад самой сабой. Якая дачка неадкладна не кінула б усё, каб знайсці сваю выкрадзеную маці? Відавочна, Джорджыя Дэвіс.
  
  "Я паняцця не маю, чаму, як і звязана гэта з гэтай справай", — яна прыкусіла губу" — "або з праблемай мармонаў, пра якую я згадвала некаторы час таму. Але мне трэба засяродзіцца на пошуках маёй маці. Джымі сёння быў квотербеком, але ў яго ёсць свая праца на Жэнеўскім возеры. І цяпер, калі гэта— " Яна змоўкла. Лежен зразумеў бы, пра што яна кажа.
  
  “Гэй, Дэвіс. Я ледзь памятаю мармонаў. Увядзі мяне ў курс справы".
  
  “ Нам трэба выпіць кавы. Хто ведае? Магчыма, у цябе нават ёсць пара прапаноў.
  
  Ён паглядзеў на гадзіннік. “ Выпіць было б лепш.
  
  
  
  Яны нырнулі ў гандлёвы цэнтр і знайшлі бар-рэстаран за вуглом. Лежен замовіў бурбон, Джорджыя - дыетычную колу з лімонам. Яна распавяла яму пра тое, што яе памылкова ўтоесніць з Ідэн Крыстыянс, пра яе сутыкненні з чорнай "Хондай", аб паездцы ў Наву з Джымі і аб трывозе, з якой яна жыла з таго часу, як памерла яе маці.
  
  “ У вас ёсць якія-небудзь доказы, якія пацвярджаюць ваша... - ён фыркнуў, “ ... неспакой?
  
  Яна паставіла свой келіх, склала рукі на грудзях і ўтаропілася на яго. “ Ты калі-небудзь даеш каму-небудзь перадышку?
  
  "А ты?" Выпаліў ён у адказ. "Уключаючы цябе?"
  
  Яна адкрыла рот, але ў яе не было адказу. Ён быў правоў. Яна больш, чым іншыя людзі, вінілу сябе за свае памылкі і недасканаласць. Яна глыбока ўздыхнула, кінуўшы на яго скептычны касой погляд. Няўжо ён цяпер гуляе з ёй у псіхіятра?
  
  Але рэакцыя Лежена была нядоўгай, як быццам ён зразумеў, што яго пытанне, магчыма, перайшоў усе межы. Ён змяніў тэму. “ Вам тэлефанавалі з патрабаваннем выкупу?
  
  Яна пахітала галавой.
  
  “Тады, хутчэй за ўсё, гэта можа быць не звязана з гэтымі вар'ятамі. Вы думаеце нестандартна?"
  
  Яна ўзяла свой келіх і кіўнула. “Яе другі муж быў дальнабойшчыкам. Ён загінуў у аўтакатастрофе, калі Ванна, мая зводная сястра, якая жыве са мной, была зусім дзіцем. Магчыма, у "няшчасным выпадку" было што-то яшчэ. Магчыма, у той час быў хто-то, хто думае, што мая маці ведала што-тое, чаго ёй не трэба было ведаць."
  
  "Колькі цяпер тваёй сястры?"
  
  “ Амаль семнаццаць.
  
  “ Калі толькі гэта не забойства, то ўсе тэрміны даўнасці даўно мінулі.
  
  "Я разумею гэта".
  
  “ Што-небудзь яшчэ?
  
  "Быў перыяд часу, калі яна моцна піла..."
  
  "Як доўга?"
  
  “ Амаль дзесяць гадоў.
  
  Бровы Лежена ўзляцелі ўверх. "Гэта ўжо нейкі перыяд".
  
  “Яна бегала па Паўднёва-захад ад горада да горада, цягаючы за сабой Ванну. Хто ведае, у якія непрыемнасці яна трапіла?"
  
  “ Запішыце яе імя. І любыя псеўданімы, якія яна магла выкарыстоўваць. Я праверу. Аб, і імя жанчыны-мормонки. Яе мужа таксама, калі вы яго ведаеце.
  
  “Дзякуй. Я цаню гэта". Яна дастала свой нататнік і пачала пісаць.
  
  “І не турбуйся пра "Джэферсан Медыкал". Я буду суправаджаць сваіх хлопцаў у Каламазу ".
  
  Яна ўдзячна кіўнула.
  
  “ У любы час. Ён памаўчаў. “ Паслухай, Джорджыя. Запомні сее-што. Ты добры дэтэктыў. Мы ўсе здзяйсняем памылкі. Ўпускаем што-то. Ідзем на рызыку, які не апраўдваецца. Такая прырода нашай працы. Перастань прыніжаць сябе. Ты ўсяго толькі чалавек ".
  
  Гэта быў Лежен, часам добры паліцэйскі, часам дрэнны, але той, каму яна пачала давяраць. Яна хацела сказаць, што ўдзячная, але змагла выціснуць слабую ўсмешку.
  
  Ён усміхнуўся ў адказ. Ён зразумеў.
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 56
  
  Калі Джорджыя вярнулася дадому, было ўжо больш шасці. Красавік прынёс з сабой вяртанне летняга часу, і дадатковы гадзіну светлага часу сутак палепшыў яе настрой. Надвор'е таксама дапамагала. Лёгкі дожджык скончыўся, і пасляпаўдзеннае сонца прабівалася скрозь расколіны ў небе, абяцаючы ружовы закат, абсыпаны пухнатымі аблокамі.
  
  Прайшло ўсяго два тыдні з тых часоў, як яна пачала лячэнне Эмілі Уолдорф. У той час, з масавым укараненнем вакцын і размовамі аб бустерах, наступіла лёгкасць, якая супала з прыходам вясны. Нягледзячы на свой боль з-за выкрадання маці, Джорджыя спадзявалася, што свет, магчыма, вернецца на больш нармальную, простую арбіту. Але затым новы варыянт стаў дамінаваць у выпадках захворвання Covid, і ўсе зразумелі, што пандэмія па-ранейшаму азмрочвае свет хваробамі, страхам і смерцю.
  
  Вясёлы шум сям'і перад вячэрай сустрэў яе, калі яна адкрыла дзверы ў сваю кватэру. Джымі глядзеў навіны. Ванна карміла Чарлі. Малы быў у добрым настроі, верагодна, таму, што пасля сыходу Джобета Ванна была з ім без перапынку на працягу некалькіх дзён. Ён радасна стукаў лыжачкай па свайму стульчику для кармлення. У Джымі па тэлевізары на ўсю моц круцілі навіны, і яны з Ваннай спрабавалі што-тое абмеркаваць, перекрикивая шум тэлевізара. Джорджыя не магла не ўсміхнуцца пераменаў, якія адбыліся ў яе жыцці за апошнія васемнаццаць месяцаў. Цішыня адзіноты ператварылася ў какафонію гукаў. Нягледзячы на мітусню, ёй хацелася верыць у шчаслівы канец. Які наступіць, калі яны выратуюць Джобета.
  
  “Прывітанне, дзетка! Ты вярнулася! Мы проста глядзелі цябе ў навінах". Джымі ўстаў і прыціснуў яе да сябе.
  
  “ Тады ты ведаеш столькі ж, колькі і я.
  
  “Я проста рады, што з табой усё ў парадку. Яны мяркуюць, што ўсё гэта адбылося з-за таго, што яго маці памерла з-за дрэннай рэакцыі на вакцыну".
  
  "Мне было цікава аб гэтым ..." Яна абняла яго ў адказ, і яны абмяняліся пацалункам.
  
  "У цябе быў цяжкі дзень у офісе," сказаў ён. “ Дазволь запрасіць цябе на вячэру.
  
  “ Мяне цалкам задавальняе піца дома.
  
  - Падала голас Ванна. “ З грыбамі і беконам?
  
  Джымі перавёў погляд з Джорджыі на Ванну. “ Вы абодва выйгралі. Я замоўлю піцу для вас і запрашу вашу сястру куды-небудзь. У любым выпадку, мне трэба сёе-што з ёй абмеркаваць.
  
  "Крута", - сказала Ванна. "Нічога, калі прыйдзе сяброўка?"
  
  "Які адзін?" Спытала Джорджыя.
  
  "Яго клічуць—"
  
  - Яго?.. - Спытаў Джымі. “ Мы яго ведаем?
  
  "Кінь, Джымі," ўмяшалася Джорджыя. “ Пакінь яе ў спакоі.
  
  Ванна закаціла вочы. “Ён мастак-графік. Ён выкладае ў Окдейле. Мы тут ... гм ... размаўлялі".
  
  "Не той прафесар, які сказаў, наколькі вялікая ваша праца", - сказала Джорджыя.
  
  “Няма. Ён апынуўся сапраўдным падонкам".
  
  "Гэта так?" Спытала Джорджыя. "Што здарылася?"
  
  "Нічога". Ванна рубанула рукой паветра. "Гэта іншы хлопец".
  
  "Угу," сказаў Джымі. “ Мне патрэбныя яго імя, нумар тэлефона і нумар сацыяльнага страхавання.
  
  "Джымі!" Джорджыя пахітала галавой. Яна ведала, што ён жартуе, але жартаваць пра хлопцаў, калі яе маці знікла, здавалася амаль пагарджаным.
  
  "Прабач, мілая," Джымі сцёр ўсмешку са свайго твару. Ванне ён сказаў: “Мы будзем дома крыху раней, але калі хто-небудзь патэлефануе па нагоды тваёй мамы, дай ім мой сотавы. Ці тваёй сястры".
  
  “ Я ведаю гэта. "Тон Ванны быў з разраду 'які ты мяне лічыш тупы'. Джорджыя пастаянна дзівілася таго, наколькі нармальна гучала Ванна. Прама як тыповы падлетак. Як быццам года жаху, праз які яна прайшла, ніколі не было. Джорджыя спадзявалася, што ён — па меншай меры — працягне згасаць.
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 57
  
  Яны ўзялі "крэйсер Джымі" і праз пятнаццаць хвілін сядзелі ў кабінцы "Мікі". Оўэн падышоў, каб прыняць іх заказ. “Ты ў парадку, Дэвіс? Я сее-што бачыў у навінах, і жанчына, якую здымалі, была вельмі падобная на цябе.
  
  У трэці раз за дзень яна сказала: "У апошні час гэта адбываецца часта".
  
  "Гэта быў не ты?"
  
  “ Так і было. І я ў парадку, Оўэн. Яшчэ раз дзякуй за ўсё, што ты зрабіў, калі мяне збіла "Хонда".
  
  "Скажы мне, што гэта быў не той жа самы хлопец".
  
  “Няма. Гэта не так. Але яны абодва ездзілі на "Хондах". Што такое з маладымі людзьмі і іх "Хондами"?"
  
  Оўэн паціснуў плячыма. “ Калі б я быў маладзейшы, мог бы здагадацца.
  
  "Яны танныя, надзейныя і даставяць вас туды, куды вы накіроўваецеся", - сказаў Джымі.
  
  "Я не разумею", - усміхнулася Джорджыя. "Павінна быць што-то яшчэ".
  
  "Ну, як наконт таго, каб разабрацца з гэтым пазней?" Сказаў Джымі, праглядаючы меню. Ён замовіў саланіна з капустай і піва. Джорджыя, свой бургер.
  
  "Купаюся ў крыві", - сказаў Оўэн. Ён паказаў на новую маладую жанчыну, якая несла паднос да іншай кабінцы. “Дай мне ведаць, як яна спраўляецца. Гэта яе першая тыдзень".
  
  "Як яе клічуць?" - спытаў я.
  
  “ Міндэн або што-то ў гэтым родзе.
  
  Джорджыя кінула на яго погляд. Оўэн ужо павінен быў ведаць яе імя, адрас і нумар сацыяльнага страхавання. “ Будзе зроблена.
  
  Оўэн апусціў галаву і вярнуўся на кухню.
  
  “ Значыць, з Джобетом сёння нічога добрага не адбылося? - Спытала Джорджыя.
  
  Джымі паківаў галавой. “ Ніякіх званкоў з патрабаваннем выкупу. Ніхто не хаваецца каля яе дома. Ці вашага. Але я думаю, мы можам выключыць некаторыя магчымасці.
  
  "Напрыклад, што?"'
  
  “Я праверыў яе імя праз NCIC. Ёсць пара п'яніц і парушальнікаў парадку ў Альбукерке і адзін кіроўца ў нецвярозым стане ў Дэнверы. Больш нічога ".
  
  "Гэта нам мала пра што кажа".
  
  "Ну, гэта значыць, што яна альбо не тусавалася з кучай дрэнных хлопцаў, альбо ў яе хапіла розуму не падыходзіць да іх занадта блізка".
  
  Джорджыя паціснула плячыма. - Яна была замужам за капітанам паліцыі.
  
  "Твой бацька," сказаў Джымі.
  
  “Дакладна. О, ледзь не забыўся. Лежен сказаў, што дапаможа. Правер імёны па іх базе дадзеных ".
  
  Джымі сеў. “Я ўжо прагнаў іх праз NCIC. ФБР стварыла гэтую чортаву штуку".
  
  “Я ведаю. І яны абнаўляюць яго 24-7. Але, ведаючы Бюро, на колькі вы гатовыя паспрачацца, што ў іх ёсць нейкая звышсакрэтная сістэма чырвонага сцяга для асабліва небяспечных злачынцаў? Афшорныя тэрарысты. Руская мафія. Нават дамарослыя псіхі накшталт тых, каго мы шукаем."
  
  Джымі зрабіў вялікі глыток піва. Здавалася, ён збіраўся адказаць, калі пачуўся голас: “Джорджыя. Гэта ты?"
  
  Джорджыя павярнулася. Гэта быў Мэт.
  
  “Мэт. Што ты тут робіш?"
  
  Ён схіліў галаву набок. “ Заскочыў выпіць. Ён быў з мужчынам, якога Джорджыя не даведалася. Высокі, лысы, з перакінутай праз плячо курткай. І жылісты, мяркуючы па яго мускулістым рук, якія не прыкрывала футболка. Магчыма, спецыяльна. Яны спрабавалі подцеплять жанчын? "У Мікі" не было такога ўстановы прыкладна да дзесяці. Было толькі сем.
  
  “ Гэта адзін з маіх кліентаў, Сайман Рыд.
  
  Джорджыя павярнулася да Джымі, які не зводзіў вачэй з Мэтта. Гэтыя двое мужчын сустрэліся ўпершыню. “ А гэта Джымі Сакларидис, начальнік паліцыі Жэнеўскага возера. Мэт Сингер.
  
  Джымі ветліва ўсміхнуўся. Яны з Мэтам паціснулі адзін аднаму рукі.
  
  “Прывітанне, Джорджыя, я рады, што сустрэў цябе. Мінулай ноччу адбылося сее-што дзіўнае".
  
  Надышла чаргу Джорджыі схіліць галаву. “ Працягвай.
  
  "Я сустрэўся з адным — на самай справе вы яго ведаеце — Джонам Стоўнам, каб выпіць".
  
  "Як пажывае Джон?"
  
  “Ён сышоў у прыватную жыццё. Як і ты. У іх з Мартай двое дзяцей".
  
  “Вау. Перадай ім мае найлепшыя пажаданні".
  
  Яна паглядзела на Джымі. Ён з цікаўнасцю разглядваў Мэтта. Яна вярнулася да справы. “ Так што ж было такога дзіўнага?
  
  “Афіцыянтка, якая абслугоўвала нас, магла быць тваёй сястрой-блізнюком. У яе былі коратка падстрыжаныя каштанавыя валасы, але ў астатнім яна была табой. Тыя ж вочы. Нос. Форма яе асобы. Нават целасклад. Я ніколі не бачыў нічога падобнага."
  
  Джорджыя выпрасталася. Джымі скрыжаваў рукі на грудзях. "Раскажы нам яшчэ," папрасіла Джорджыя.
  
  "Я спытаў яе, ці не сваячка яна цябе ці тваёй сястры, але яна ніколі не чула ні пра каго з вас".
  
  “ Ты даведаўся яе імя? - Спытаў Джымі.
  
  Мэт нахмурыўся. “Гэта была Ліза якая-то. Не назваў яе прозвішча".
  
  "Ліза," паўтарыла Джорджыя. “ Ты ўпэўнена?
  
  Мэт кіўнуў. “У любым выпадку, пасля гэтага яна здавалася крыху не ў сабе. Я бачыў, як яна пару разоў кідала на нас погляды праз увесь пакой. Яна выглядала занепакоены".
  
  Бровы Джымі папаўзлі ўверх. “ Што гэта быў за бар?
  
  “ Каллахан на Лінкальн-сквер.
  
  Джорджыя кіўнула. “Дзякуй, Мэт. Гэта дапамагае. Мы цэнім гэта".
  
  “Ты шукаеш яе? Што адбываецца? Ці магу я дапамагчы?"
  
  Джымі адкашляўся. Джорджыя зразумела намёк. “Няма. Але дзякуй за прапанову". Яна павярнулася тварам да Джымі. Мэт павольна вярнуўся да свайго століка.
  
  Пасля сыходу Мэтта Джымі сказаў: “Паслухай, я ведаю, ты хочаш высачыць гэтую жанчыну, але як наконт таго, каб знайсці сваю маці? Падобна на тое, цяпер гэта прыярытэт".
  
  Джорджыя паднесла руку да лба. "Ты правы". Яна помассировала віскі. "Я разумею, што ў нас няма ніякіх сур'ёзных прычын пераследваць гэты Эдэм".
  
  “Твая маці атрымала кулю за цябе некалькі месяцаў таму. Яна ледзь не загінула, спрабуючы выратаваць цябе. І цяпер, падобна, яна зноў рызыкавала сваім жыццём ".
  
  Джорджыя апусціла руку і моцна зажмурила вочы. “ Я ведаю.
  
  “ Што адбываецца, Джорджыя? - спытаў я.
  
  Яна адкрыла вочы. “ Яе не было ў маім жыцці, калі я меў патрэбу ў ёй больш за ўсё. Яна ... проста ... знікла. Я не прывык думаць аб ёй як аб сваёй маці і аб тым, што гэта значыць. Як ты думаеш, чаму я працягваю называць яе ДжоБет?
  
  “ Таму што ты не дараваў яе і хочаш трымацца на адлегласці.
  
  Вочы Джорджыі напоўніліся слязьмі. “ Гэта робіць мяне монстрам, асабліва калі ёй патрэбна мая дапамога?
  
  Джымі памаўчаў. Затым накрыў яе рукі сваімі. “ Няма. Гэта проста робіць цябе чалавекам.
  
  Слёзы пацяклі па яе шчоках. “Я не ведаю, што рабіць. Званка аб выкупе не паступала. У нас няма нічога канкрэтнага".
  
  "Акрамя крыві і мабільнага тэлефона". Джымі на хвіліну задумаўся. “Я думаю, яны гуляюць з намі. Яны хочуць, каб мы прыйшлі да іх".
  
  "Чаму?"
  
  "Каб яны маглі захаваць перавага".
  
  Оўэн прынёс ім ежу. Ён зрабіў выгляд, што не заўважае засмучэння Джорджыі, паставіў талеркі і пайшоў.
  
  "Паслухай," працягваў Джымі. - Ты сказаў, што Лежен і о'мэлли дапамогуць.
  
  Яна выцерла нос рукавом і кіўнула.
  
  “Так патэлефануй ім, даведайся, не прыдумалі ці яны чаго-небудзь. Правядзіце з імі мазгавы штурм. І са мной".
  
  "Дакладна". Яна зноў шмыгнула носам. “Такім чынам, дапусцім, мы высветлім, дзе яна. Як нам яе выратаваць?"
  
  “Нам прыйдзецца дзейнічаць да канца. Нам спатрэбіцца дапамога. Яны будуць ўзброеныя. Яны будуць кантраляваць усе. Мы павінны быць асцярожныя ".
  
  “Чаму яны забралі яе ў першую чаргу? Чаго яны хочуць ад яе? Ці ад нас? І што нам рабіць, пакуль мы спрабуем гэта высветліць?"
  
  “Працягвайце капаць. Хай людзі о'мэлли правераць відэа па ўсёй кватэры. У многіх людзей тут ёсць камеры назірання ".
  
  "Я пазваню ім раніцай". Джорджыя паглядзела на сваю ежу. “Дык ты думаеш, мы маглі б выдаткаваць час на паездку да Каллахану? Я абяцаю, што гэта будзе ў апошні раз. Цяпер мы ведаем, дзе яна. З заўтрашняга дня я буду працаваць над справай Джобет. А Ванна дома, каб адказаць на любыя званкі, якія могуць паступіць сёння ўвечары.
  
  Ён міргнуў і выдыхнуў. "Ты перамог". Ён паказаў на іх ежу. "Але ці можам мы спачатку хоць бы павячэраць?"
  
  "Ты сапраўды галодны?"
  
  "Паміраў з голаду".
  
  “ Тады давай загорнем гэта і паямо па дарозе.
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 58
  
  Ноч панядзелка ў Чыкага звычайна была ціхай. Людзі заставаліся дома і рана клаліся спаць, каб адпачыць, страчаны за выходныя. Пры невялікім руху Джорджыя і Джымі дабраліся да Лінкальн-сквер за дваццаць хвілін. Па дарозе яны з прагнасцю паглыналі ежу, Джорджыя спрабавала выцерці разліты кетчуп са свайго бургера і хрэн з тушонкі Джымі. У машыне стаяў прыемны, хоць і з'едлівы пах. Яны прыпаркаваліся за вуглом на поўдзень ад плошчы.
  
  "Каллаханз", адзін з двух бараў у квартале, па-відаць, быў больш папулярным. Галоўны ўваход быў упрыгожаны гірляндамі мігатлівых італьянскіх ліхтароў, і яны маглі чуць, як музычны аўтамат гуляе хіт сямідзесятых, што паказвала на тое, што "Каллахан" абслугоўваў больш сталых аматараў выпіць, а не маладых псіхаў. Яны ўвайшлі і занялі кабінку. Асвятленне было прыглушаным, што нагадала Джорджыі карчмы ў Лейквью, якія яна наведвала, калі выпівала.
  
  Прывабная жанчына, зусім не падобная на Джорджыю, падышла і прыняла іх заказ на піва, якое Джорджыя піць не стала. Калі яна прынесла яго, Джорджыя спытала афіцыянтку.
  
  “Прывітанне. Ты ведаеш афіцыянтку па імі Ліза, якая працуе тут?"
  
  "Ты ведаеш Лайза?"
  
  Джорджыя кіўнула.
  
  Афіцыянтка нахмурылася. “ У яе нейкія непрыемнасці?
  
  "Чаму ты так кажаш?"
  
  Афіцыянтка вагалася, як быццам не была ўпэўнена, што сказаць. Затым: "Яна прапусціла сёння сваю змену".
  
  “ Што яна сказала, калі вы патэлефанавала?
  
  “Яна гэтага не рабіла. Тэлефанавала, то ёсць."
  
  Джымі і Джорджыя пераглянуліся. “ У цябе ёсць якія-небудзь здагадкі, чаму яна не з'явілася?
  
  Яна пахітала галавой, затым ўтаропілася на Джорджыю. “ Вы яе сястра? Вы вельмі падобныя на яе.
  
  Джорджыя ўжо стамілася паўтараць, што гэта не так. "Я не такая".
  
  Афіцыянтка пераступіла з нагі на нагу.
  
  “ Што ты пра яе ведаеш? - Спытаў Джымі.
  
  Яна паціснула плячыма. “Яна сапраўды добры чалавек. Проста спрабую зрабіць перапынак".
  
  Што вы маеце на ўвазе пад 'спробамі зрабіць перапынак'? - Спытала Джорджыя. “ Яна працуе тут усяго тыдзень.
  
  "Адкуль вы гэта ведаеце?" Спытала афіцыянтка. "Вы кажаце як копы". На яе твары адбілася падазрэнне. Джорджыя задумалася, які ў яе быў вопыт зносін з імі.
  
  “ Я прыватны дэтэктыў. Гэта мая праца.
  
  "Мы на яе баку", - сказаў Джымі. "Часам копы - добрыя хлопцы", - працягнуў ён. “Але, адказваючы вам, ды. Мы копы, і мы думаем, што ў яе могуць быць праблемы".
  
  Афіцыянтка паглядзела на яе, потым на Джымі. Магчыма, яна вырашыла, што яны сапраўды на яе баку. “ Яна падабаецца людзям. У ёй ёсць што-то прыемнае. Яна трымалася асабняком, але з ёй было лёгка размаўляць.
  
  "Што ты збіраўся сказаць наконт 'перадыхнуць'? - Спытала Джорджыя.
  
  “Ведаеш, як можна сказаць, што ў каго-то былі цяжкія часы? Я адчуў гэта ў ёй ".
  
  "Яна казала пра гэта?"
  
  “Няма. У мяне проста было прадчуванне".
  
  “ Ты ведаеш, дзе яна жыве? - Спытаў Джымі. “ Гэта не можа быць занадта далёка адсюль.
  
  Афіцыянтка не адказала. Джорджыя ўспомніла з сваіх уласных дзён працы ў паліцыі, што паміж жанчынамі, якім не пашанцавала, існавала нешта накшталт тайнага жаночага грамадства. Яны клапаціліся адзін пра аднаго.
  
  Джымі дастаў свой значок. “ За ёй палююць нейкія дрэнныя людзі. Мы хочам знайсці яе раней, чым гэта зробяць яны.
  
  Джорджыя дадала: “Я не сваячка Лізе. Але некалькі чалавек прынялі мяне за яе. І нядаўна хто-то спрабаваў мяне забіць. Мы думаем, яны прынялі мяне за яе ".
  
  Голас афіцыянткі стаў ціхім. "Я нічога пра гэта не ведаю".
  
  "Мы разумеем", - сказала Джорджыя. "Але вы ведаеце, дзе мы можам яе знайсці?"
  
  Афіцыянтка змоўкла. Яна прыкусіла губу. “ Я не ведаю.
  
  Джорджыя бачыла гэта наскрозь. “ Ты не хочаш ці не можаш?
  
  “Я абяцаў, што нікому не скажу. Яна сумелася гэтым".
  
  "Паслухай," узмалілася Джорджыя. - Магчыма, у яе сур'ёзныя непрыемнасці. Збянтэжанасць - найменшая з яе клопатаў.
  
  "Яе муж..." афіцыянтка змоўкла.
  
  Джорджыя кіўнула. “ Чалавек, ад якога яна ўцякла...
  
  Афіцыянтка кіўнула. “Калі ласка, нікому не кажыце. Яна была ў прытулку для жанчын, якія падвергліся гвалту. Гэта недалёка адсюль. Ён называецца "У міс Кейт".
  
  Джымі выцягнуў дваццатку і аддаў яе афіцыянтцы. “ Дзякуй.
  
  Яна сунула банкноту ў кішэню. “ Не за што. Што ты збіраешся рабіць, калі знойдзеш яе?
  
  “ Пастарайся захаваць ёй жыццё.
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 59
  
  Ноч была яснай і халоднай, што зрабіла десятиминутную шпацыр да ўстановы міс Кейт горкай. Яны пастукалі ў дзверы, спадзеючыся, што іх запросяць увайсці, але мускулісты мужчына з дрэдамі адкрыў і нахмурыўся. Джорджыя праверыла час на сваім тэлефоне. Толькі восем пятнаццаць. Не так ужо позна.
  
  "Так?" Спытаў ён грубым голасам.
  
  "Мы хацелі б пагаварыць з міс Кейт, калі ласка", - сказала Джорджыя.
  
  “Чаму? Хто ты?"
  
  Джымі паказаў сваё пасведчанне. “ Мы турбуемся аб адным з яе— ардынатараў.
  
  "Хто?"
  
  "Яе будуць клікаць Лайза", - сказала Джорджыя.
  
  Мужчына ўтаропіўся на Джорджыю. “ Хвілінку. Ён зачыніў дзверы. Джорджыя затопала нагамі.
  
  Імгненне праз міс Кейт адкрыла яе, накінула ваўняную куртку і далучылася да іх на ганку. "Што гэта за гісторыя з Лізай?"
  
  "Нам трэба з ёй пагаварыць".
  
  "Хто ты такі?" - спытаў я.
  
  Джымі растлумачыў і паказаў міс Кейт сваё пасведчанне асобы. Джорджыя працягнула ёй ліцэнзію прыватнага дэтэктыва. Міс Кейт вывучыла іх абодвух. Затым яна паглядзела на Джорджыю. “Вы яе сваячка? Ты магла б быць яе сястрой, жанчына.
  
  "Мы не сваякі".
  
  “ Ты з ёй сустракаўся?
  
  Джорджыя пахітала галавой.
  
  "Ну, тады адкуль ты пра яе ведаеш?"
  
  "Гэта было проста супадзенне, калі ўсё пачалося". Яна распавяла, як яна, яе маці і Ванна спыняліся ў матэлі у Наву падчас сваёй экскурсіі на выходныя. “ Афіцыянтка ў рэстаране прыняла мяне за яе. Джорджыя паціснула плячыма. - Гэтак жа, як і служачы матэля. Калі б мы не паехалі ў Наву і не спыніліся ў матэлі, я б не быў замяшаны ў гэтым.
  
  "Джорджыя, некаторыя рэчы проста здараюцца", - сказаў Джымі.
  
  "Чаму вы хочаце з ёй пагаварыць?" - спытала міс Кейт.
  
  "Таму што яна ў бядзе, і мы хочам абараніць яе", - сказаў Джымі.
  
  “Адкуль мне ведаць, што гэта праўда? Ты сам сказаў, што не сустракаўся з ёй. Можа быць, ты тут, каб вярнуць яе мужа-гвалтаўніка. У цябе ёсць якія-небудзь доказы?"
  
  Джорджыя распавяла ёй, як служачы матэля ледзь не збіў яе ў Эванстоне. "Мы амаль упэўненыя, што ён прыняў мяне за яе".
  
  "Угу".
  
  "Мы думаем, яны гатовыя паспрабаваць зноў", - сказаў Джымі. “Мы ведаем, што яны шукаюць яе. Магчыма, абмен. Ці, можа быць, яны хочуць забіць абедзвюх жанчын".
  
  “Што ж, у такім выпадку, у мяне дрэнныя навіны. Яна сышла".
  
  “ Што? Узрушаная, Джорджыя зрабіла крок назад.
  
  "Яна пайшла да таго, як мы ўсталі сёння раніцай".
  
  “ Сёння раніцай?
  
  Калі міс Кейт кіўнула, Джорджыя і Джымі абмяняліся раздражнёнымі поглядамі. Так шмат людзей шукалі Ідэн, і большасць з іх выказалі здагадку, што Джорджыя - гэта яна.
  
  "Чаму яна пайшла?"
  
  “Я не магу быць упэўненая, але большасць жанчын, якія падвергліся гвалту, сыходзяць па двух прычынах. Альбо яны лічаць, што занадта складана справіцца з гэтым самастойна, і вяртаюцца да свайму крыўдзіцелю. Альбо яны палохаюцца. Нават захоплены ў палон. Магчыма, іх крыўдзіцель знойдзе іх, або яны даведаюцца каго-то, хто прымусіць іх вярнуцца ".
  
  "Мэт," звярнулася Джорджыя да Джымі. - Ён і Джон Стоўн, напэўна, напалохалі яе. Іду ў заклад, яна падумала, што іх даслаў яе муж.
  
  Яна патлумачыла міс Кейт.
  
  "Чорт бы яго пабраў," прамармытаў Джымі сабе пад нос.
  
  Джорджыя падняла далонь. "Гэта здараецца". Яна павярнулася да міс Кейт. “Але я не магу ўявіць, каб яна вярнулася. Дарэчы, яе сапраўднае імя Ідэн Крыстыянс".
  
  “Ааа. Яна сказала мне, што яна мормонка", - выказала здагадку Кейт.
  
  "Фундаменталісты", - сказала Джорджыя. “Я правяла пра іх сее-якое даследаванне. Яны ўпартыя. Жорсткія. І крывадушныя. Яны вядомыя сваёй жорсткасцю, калі людзі спрабуюць адысці ад рэлігіі ".
  
  Міс Кейт кіўнула. “Я магу зразумець, чаму яна збегла. Але я сапраўды не думаю, што яна вярнулася б адна.. Хіба што забраць сваіх дзяцей".
  
  "Вось чаму мы занепакоеныя", - сказала Джорджыя.
  
  Міс Кейт паглядзела на Джымі, затым на Джорджыю. “ І чаму я павінен табе верыць? Адкуль мне ведаць, што ты не працуеш на яе мужа?
  
  Джорджыя паглядзела на Джымі, і той кіўнуў. “Пасля таго, як мяне ледзь не збіў служачы матэля, які быў мормоном, мы паехалі ў Наву і даведаліся, што яе муж шукае яе. Ён надрукаваў кучу ўлётак і расклеіў іх па ўсім горадзе.
  
  Міс Кейт кіўнула. “Гэта тое, чаго яна баіцца. Яна непакоіцца, што яны збіраюцца забіць яе".
  
  “ Забіць яе? Навошта?
  
  “Яна не сказала. Толькі тое, што гэта тычылася незаконнага бізнесу. Менавіта тады яна сказала, што, магчыма, здзейсніла памылку, прыехаўшы ў Чыкага ".
  
  "Што за незаконны бізнэс?" Спытала Джорджыя. "І чаму з яе боку было памылкай прыехаць сюды?"
  
  "Яна б не сказала".
  
  “ Так у вас ёсць якія-небудзь здагадкі, куды яна пайшла?
  
  Міс Кейт пахітала галавой. “Усё, што я ведаю, гэта як яна сюды трапіла, а не як з'ехала. Яна прыехала на цягніку. Юніён Стейшн".
  
  “ А гэта значыць, што цяпер яна можа быць у цягніку, які ідзе куды заўгодна.
  
  “ Паслухай. Калі ты знойдзеш яе, я паклапачуся пра яе бяспекі. Ніхто не даведаецца. Акрамя нас траіх.
  
  "Ты можаш гэта паабяцаць?"
  
  "Я не быў у гэтым бізнесе дваццаць гадоў і не абзавёўся адным-двума канспіратыўнай дамамі".
  
  Джорджыя павярнулася да Джымі. “ Але яна апярэджвае нас па крайняй меры, на дванаццаць гадзін. Як мы збіраемся яе знайсці?
  
  Джымі скрыжаваў рукі на грудзях. “ Хіба ў цябе няма ўплывовага сябра ў Бюро?
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 60
  
  На наступную раніцу Джымі паехаў назад на Жэнэўскае возера, каб справіцца аб справах паліцыі. Джорджыя патэлефанавала Лежен, каб даведацца, ці ёсць якія-небудзь навіны аб яе маме. Яе званок перайшоў на галасавую пошту. Яна пакінула паведамленне. Як толькі яна адключылася, паступіў яшчэ адзін званок.
  
  "Джорджыя?" Жаночы голас.
  
  "Так".
  
  “ Гэта Дру Харысан, з паліцэйскага кіравання Нортглена.
  
  Маладая жанчына, якую о'мэлли даручыў дапамагчы Джорджыі. О'мэлли сказаў Джорджыі, што Дру нагадала яму яе, калі тая была новым копам.
  
  “Прывітанне, Дру. Што здарылася?"
  
  “Я перачытваў запісы з камер відэаназірання з дня выкрадання тваёй мамы. Табе трэба падысці і зірнуць".
  
  
  
  Гэта быў халодны дажджлівы дзень, з тых красавіцкіх дзён, якія павінны былі прынесці травеньскія кветкі, але Джорджыя была занадта сканцэнтравана на відэа, каб звяртаць увагу на страшэнны дождж і сьвінцовае неба.
  
  Дру сустрэла яе ў вестыбюлі. “ Рада, што ты тут. Давай вернемся ў яму. Так яны называлі вялікую пакой з кабінкамі для ўсіх у нортгленском атрадзе.
  
  Сістэма відэаназірання змянілася з тых часоў, як Джорджыя стала паліцыянтам. Яна працавала над выпадкам, калі перадавала відэа спецыяліста, які палепшыў якасць малюнкаў, выкарыстоўваючы спецыяльныя інструменты на сваім Avid, а таксама праграмнае забеспячэнне, якое дзесяць гадоў таму лічылася самым сучасным. Цяпер гэта праграмнае забеспячэнне стала стандартным для большасці кампутараў, і любы жадаючы мог выкарыстоўваць яго для паляпшэння малюнкаў. Само відэа цяпер часта запісвалася на флэш-назапашвальнік з велізарным аб'ёмам памяці замест шпулькі з абмежаванай ёмістасцю, што азначала, што выявы можна было запісваць з нармальнай хуткасцю, замест таго каб выглядаць як нязграбныя фільмы Чарлі Чапліна.
  
  Дру придвинула да сваёй кабінцы дадатковы крэсла для Джорджыі і націснула на трохкутнік у цэнтры свайго манітора.
  
  Здымак быў зроблены пры дзённым святле камерай, усталяванай праз дарогу ад жылога дома Джобет. Здымак быў крыху не ў фокусе, але пасля таго, як Дрю папрацавала з парай фільтраў, малюнак стала выразным. Націснуўшы іншую клавішу, яна змагла асвятліць ўсю сцэну і зрабіць выявы ў ёй больш выразнымі. У Джорджыі не ўзнікла праблем з тым, каб разглядзець тратуар, які вядзе да падвойным шкляным уваходным дзвярэй, нават крэслы ў вестыбюлі. Вечназялёныя дрэвы звонку, обрамлявшие дзверы, былі такімі вострымі, што яна магла адрозніць асобныя іголкі.
  
  Часовай код на відэа абвяшчаў 6:30 раніцы. Тое, што адбылося, павінна было адбыцца некалькімі гадзінамі пазней.
  
  "Давайце прокрутим наперад", - сказала Дрю.
  
  Джорджыя кіўнула.
  
  Каля 09:00 раніцы па вартавому коду Джорджыя ўбачыла, як Ванна нясе Чарлі ў будынак Джобета. Яна выйшла праз хвіліну, потрусила назад да "Таёце" Джорджыі, якая стаяла перад будынкам, і ўзяла некалькі цацак, куртку для Чарлі і адну з тых пластыкавых дошак з літарамі алфавіту на ёй.
  
  "Гэта амаль внетелесный вопыт", - ціха сказала Джорджыя. “Гэта было ўсяго некалькі дзён таму, але я памятаю, што спяшалася куды-небудзь пайсці. Цяпер я не памятаю, куды".
  
  Дру ўсміхнулася. "Многія людзі так кажуць". Яны хутка пракруцілі відэа на працягу наступных некалькіх гадзін. Нічога асаблівага не адбылося. Паштальён даставіў пошту; з паўтузіна чалавек ўваходзілі і выходзілі, але нічога такога, што прыцягнула б залішнюю ўвагу Дру або Джорджыі.
  
  Час наблізілася да 13:12, гадзіне дванаццаці папаўдні. “ Добра. Глядзі, - сказала Дрю.
  
  Прыкладна праз тры хвіліны перад будынкам праехаў чорны пікап. Ён выплыў з кадра. Праз хвіліну ён вярнуўся і зноў мінуў будынак. На трэці раз ён запаволіўся да поўзання.
  
  Джорджыя нахілілася наперад. “ Божа мой. Здаецца, я ведаю гэты грузавік!
  
  Дру вёскі і раскрыла нататнік. “ Што ты ведаеш? - спытала я.
  
  Джорджыя ўтаропілася на грузавік. "Каля дзесяці дзён таму мая маці, сястра і я правялі выхадныя ў Наву".
  
  "Ілінойс?"
  
  Джорджыя кіўнула. Яна ўсё яшчэ глядзела на грузавік. “Калі мы выязджалі, гэты грузавік стаяў на паркоўцы матэля. На кіроўцу была бейсболка, але ў яго была густая чорная барада. Я паглядзела на яго, і ён паглядзеў у адказ. У мяне ўзнікла адчуванне, што ён пазнаў мяне — або яму здалося, што даведаўся. Але затым ён раптоўна выехаў са стаянкі ".
  
  "Паглядзі відэа", - Дру паказала на манітор.
  
  На мужчыну, які вылез з грузавіка, была бейсболка, нізка надвинутая на лоб, і маска ад Covid, якая зачыняе нос і рот. Але Джорджыя заўважыла, што з-пад маскі унізе тырчыць шчаціністы чорны куст. Барада.
  
  “Гэта ён! Гэта павінен быць той чалавек, якога я бачыў".
  
  "Ты ўпэўнены?"
  
  “У яго густая барада. Павялічце яго маску, і вы ўбачыце, што ў гэтага хлопца таксама ёсць такая ".
  
  Дру зрабіла, як сказала Джорджыя. “Чорт. Ты малайчына".
  
  Мужчына на пасажырскім сядзенні, маладзей і зграбней, таксама вылез. На ім таксама былі бейсболка і маска ад Covid. Але хада яго была знаёмай. “ І хада ў гэтага хлопца вельмі падобная на хаду таго прыдурка, які спрабаваў мяне пераехаць.
  
  Дру паказала на экран. “Хлопец з барадой. Ты ведаеш, хто ён?"
  
  “ Іду ў заклад, ён муж Ідэн.
  
  Дру зрабіла пазнаку ў нататніку. "Глядзі".
  
  Двое мужчын, абодва ў пальчатках, падышлі да кузава грузавіка, адкінулі заднюю частку і дасталі згорнуты дыван. Кожны мужчына ўзяўся за адзін канец, і яны прайшлі з дываном ўнутр.
  
  Джорджыя ўцягнула ў сябе паветра. "Яны сапраўды збіраюцца зрабіць гэта такім чынам?"
  
  Дрю не адказала.
  
  Чатырнаццаць хвілін праз, у гадзіну дваццаць шэсць, мужчыны выйшлі з пад'езда кватэры. Яны неслі той жа згорнуты кілімок, але ён быў нашмат тоўшчы, чым калі яны ўвайшлі. Малады чалавек з цяжкасцю гнуўся пад цяжарам грузу.
  
  "Вось і ўсё!" Джорджыя ўскрыкнула. "Яны забралі Джобета, таму што не змаглі знайсці Ідэн".
  
  "Гэта магчыма", - сказала Дрю. "Але як яны даведаліся, дзе яна жыве?"
  
  “Яны — па меншай меры, той, што маладзейшы — сачылі за мной некалькі дзён. Ён, верагодна, ведае мой распарадак дня лепш, чым я. Іду ў заклад, яны хочуць абмяняць Джобета на Ідэн ". Джорджыя адкінулася на спінку крэсла. “ Чаму яны проста не патэлефанавалі мне?
  
  "Ты ведаеш чаму", - адказала Дрю. “Яны, верагодна, вырашылі, што твой тэлефон праслухоўваецца. Або што ты можаш адсачыць іх. Ці яны чакалі, пакуль ты сам гэта высветліць".
  
  Джорджыя ўстала і прайшлася па кабінцы Дрю. “ Ці яны таксама хочуць забіць мяне.
  
  Дру ўтаропілася на Джорджыю.
  
  “Яе муж, павінна быць, у курсе праваахоўнай працэдуры. Ён павінен ведаць, што ў нас ёсць відэазапіс", - сказала Джорджыя.
  
  “ Магчыма, яму ўсё роўна.
  
  "Ты маеш рацыю". Джорджыя перастала хадзіць па пакоі. "Так якога хрэна ён робіць?"
  
  “ Умацоўвае сваё жытло. Прыцягвае мясцовых копаў або якіх-небудзь прыяцеляў з апалчэння. Рыхтуецца да бойкі. Ён мармонаў, праўда?
  
  Джорджыя кіўнула. “Фундаменталісты. Яны схільныя да гвалту. Нават кіруючыя мармоны парвалі з імі сувязі".
  
  Дру паціснуў плячыма. “Можа быць, у іх нейкі саюз з мясцовымі паліцэйскімі. Можа быць, копы - мармоны. Можа быць, ён быў упэўнены, што тут павінна быць відэаназіранне. На самай справе, магчыма, ён на гэта і разлічваў. У выніку, яму не трэба было тэлефанаваць з патрабаваннем выкупу. Ён ведаў, што ў якой-то момант вы ўбачыце гэта відэа. Тым часам ён чакаў зручнага моманту. Рыхтуюся да сустрэчы з табой.
  
  “ Каб я вярнуў яму Ідэн? Каб ён мог забіць яе? І мяне? Джорджыя правяла рукой па валасах.
  
  “ Або ён рыхтуецца да засадзе.
  
  “Дзярмо. Што б ён ні рабіў, у нас за спіной велізарныя мішэні". Джорджыя зноў пачала хадзіць. “Джымі сказаў мне, што нам прыйдзецца гуляць да канца. Але я паняцця не маю, што рабіць.
  
  "Ёсць яшчэ адна праблема", - сказала Дрю.
  
  "Што гэта?" - спытаў я.
  
  "Ну, нават калі ён запатрабуе вярнуць сваю жонку ў абмен на тваю маці, прама цяпер табе не на каго абмяняць".
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 61
  
  Лежен з'явіўся ў кватэры Джорджыі позна ўвечары таго ж дня. "Я толькі што прыляцеў з Каламазу і хачу ўвесці вас у курс справы".
  
  “ У мяне таксама ёсць для цябе навіны.
  
  “ Прыгатуеш нам крыху кавы?
  
  Яна прайшла на кухню і жэстам запрасіла яго ісці за сабой. Яны сядзелі за яе маленечкім столікам, пакуль усё варылася. “Такім чынам, калі мы абшукалі кватэру і кампутар Райана Браўна ў Арлингтон-Хайтс, мы выявілі, што ў яго ёсць сястра ў Каламазу. Працуе ў карчме недалёка ад Джэферсан Медыкал".
  
  "Яе клічуць Джыні?"
  
  "Як ты даведаўся?"
  
  "Яна была той сукай, якая выкінула мяне, калі я быў там, наверсе".
  
  "Чаму?"
  
  Джорджыя падумала пра гэта. “Цяпер гэта мае сэнс. Яна выгнала мяне, калі я вынюхивал інфармацыю. Дзве хвіліны праз, калі я ішоў да сваёй машыне, Браўн выйшаў сказаць мне, што Джыні сапраўды добры чалавек. 'Яна б зняла з цябе кашулю", - сказаў ён. Джорджыя напоўніла дзве гурткі і паставіла іх на стол. “Я думала, ён подкатывает да мяне. Я памылялася".
  
  “Ну, у яе не засталося кашулі, каб падарыць табе цяпер. Яна на шляху ў ЦКП прама тут, у цёплым, сонечным Чыкага ".
  
  Пачуццё гумару Лежена заўсёды было змрочным. Страшэнны дождж, які пачаўся гэтым раніцай, перарос у лівень.
  
  "Яе збіраюцца замкнуць тут?"
  
  "Менавіта тут былі здзейсненыя злачынствы".
  
  “ У якасці саўдзельніка?
  
  “ Саўдзельнік. Аказваецца, іх маці памерла ад пабочнай рэакцыі на вакцыну. Такое здараецца.
  
  "Ага".
  
  “Ніхто не паведаміў пра гэта. Імя маці не патрапіла ні ў адзін спіс. Бюракратыя нічога не зрабіла. Такім чынам, сястра раззлавалася, а яе брат ашалеў. Яна пераканала яго паквітацца. Мы знайшлі матэрыялы для чытання ...
  
  "Анты-вакс-штука?"
  
  “ І многае іншае. Артыкулы, кнігі, брашуры аб свабодзе медыцыны. Мы таксама знайшлі невялікі запас сукцинилхолина і скрынку шпрыцаў. Хутчэй за ўсё, для практыкі. І яго электронныя лісты былі запоўненыя паведамленнямі аб іх планах. Яны былі сапраўднымі аматарамі, " фыркнуў Лежен. “У іх нават не хапіла розуму зашыфраваць іх. Ты фігуравала ў некаторых з іх, дарагая. У нейкі момант яны занепакоіліся пра цябе. Джыні хацела, каб ён запрасіў цябе на спатканне."
  
  “ Слава богу, ён усё сапсаваў. "Яна зрабіла глыток кавы. “ А што наконт іншага бармэна? Здаецца, яго звалі Холт.
  
  “ Зеро. Яна сцвярджае, што ён нічога не ведае. Ён зрабіў глыток. "Выдатнае дзярмо".
  
  “Дзякуй. Гэта маё фірменнае цёмны гарачае. Так чаму Раян Браўн быў у Каламазу у той жа дзень, што і я?"
  
  “Пакуль не ведаю. Магчыма, ён перавозіў невялікі запас вакцыны назад у Чыкага".
  
  “ Яшчэ адно супадзенне?
  
  “ У цябе будзе магчымасць дапытаць Джыні самастойна. Ты ў спісе, Дэвіс. Нам трэба пагаварыць аб раскладзе.
  
  Джорджыя сціснула рукі ў кулакі. Хоць яна была ўсцешаная тым, што Бюро, магчыма, хацела, каб яна дапытала Джыні Браўн, цяпер было непрыдатны для таго час. Тым не менш, яна не хацела зачыняць дзверы. “Гэта было б выдатна. Але мы атрымалі велізарны прарыў у справе аб выкраданні маёй маці, і я працягваю з гэтым ".
  
  Яна распавяла, як вывучыла відэаназіранне звонку жылога дома Джобет. Як яна заўважыла мужа Ідэн і яго пікап. “Ён быў з кім-то, хто быў вельмі падобны на хлопца, які спрабаваў мяне збіць. Яны загарнулі Джобет ў дыван і кінулі ў грузавік Кристиансена ".
  
  Лежен ахінуў сябе хросным знакам.
  
  Джорджыя ўтаропілася на яго, нягледзячы на тое, што была каталічкай, якая адыйшла. “ Ты пераходзіш мяжу, Лежен. Нават нягледзячы на тое, што ты отпавший каталік.
  
  “ Я не ведаў, што цябе гэта хвалюе.
  
  Яна праігнаравала рэпліку. “Але дрэнная навіна ў тым, што Ідэн зноў няма. Яна збегла ўчора раніцай. Мы думаем, што яна села на іншы цягнік".
  
  Лежен шумна выдыхнуў. "Ну, гэта адстой".
  
  Джорджыя была заспетых знянацку. Для Лежена было рэдкасцю выказваць спантанныя, неасцярожныя эмоцыі.
  
  “ Вось што я табе скажу, - сказаў ён. - Я зьбяру запісы з камер назірання "Юніён", "ніколі ў жыцці" і, на ўсялякі выпадак, "Грейхаунда".
  
  "Праўда?" Лежен звычайна не быў такім шчодрым. "Гэта сапраўды міла з твайго боку".
  
  "Шэр, пасля таго, што ты для нас зрабіла, няма шмат чаго, чаго я не зрабіў". Яго шыя пачырванела, і ён тут жа адкашляўся, нібы спрабуючы схаваць сваё збянтэжанасць. “ Я папрашу нашых хлопцаў разабрацца з гэтым. Мы шукаем жанчыну, падобную на цябе, праўда? Але з каштанавымі валасамі.
  
  "Цалкам дакладна".
  
  Лежен дастаў свой мабільнік і зрабіў некалькі здымкаў Джорджыі. “ Гэта дапаможа.
  
  Джорджыя ўсміхнулася.
  
  “ Ты думаў пра тое, што будзеш рабіць, калі мы яе знойдзем?
  
  Ўсмешка Джорджыі згасла, хоць яна заўважыла, што ён ужыў слова "мы". Яна пахітала галавой.
  
  Ён сербануў большую частку свайго кавы, затым ўстаў. "Тады, я думаю, табе, мне і твайму хлопцу трэба пагаварыць як мага хутчэй, ці не так?"
  
  Ён быў дома? Яна схіліла галаву. “ Ці азначае гэта...
  
  Ён перапыніў яе. “Не кладзіся спаць. Я буду баааак ..."
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 62
  
  Джорджыя патэлефанавала адразу ж Джымі, каб расказаць яму аб чорным пікапе ў Джобета і аб тым, што яна ўпэўненая, што яе злавілі мармоны. "Людзі Лежена правяраюць відэазапіс Ідэн на чыгуначным і аўтобусным вакзалах, і Бюро прапанавала нам дапамагчы вярнуць яе".
  
  “Што ж, гэта псуе мой дзень. Як ты прымудрыўся зрабіць усё гэта ўсяго за некалькі гадзін?"
  
  "Поспехі".
  
  “ Прывітанне. "Джымі зрабіў паўзу. “ Паміж табой і Леженом адбываецца што-тое, аб чым я павінен ведаць?
  
  "Вядома, няма".
  
  "Ці значыць гэта, што нічога не адбываецца, ці я не павінен пра гэта ведаць?"
  
  “Ён стаў маім сябрам. Ты ведаеш прымаўку: 'Вайна стварае дзіўных партнёраў па ложку".
  
  "Гэта тое, чаго я баюся".
  
  “За выключэннем таго, што ёсць шэф паліцыі з Жэнеўскага возера, якому належыць маё сэрца. Дарэчы, калі ты яго ўбачыш, не мог бы ты сказаць яму, каб ён цягнуў сваю азадак дадому вячэраць?"
  
  "На ім".
  
  “Можа быць, нам варта замовіць кітайскую кухню. Лежен зойдзе пазней".
  
  “Сёння вечарам? Ты ведаеш, якая велізарная праца стаіць за праглядам ўсяго гэтага відэа? Гэта зойме ў іх па меншай меры тры дня ".
  
  "У яго там шмат рук і ног, і ... ну ... ён зрабіў некалькі маіх фатаграфій для даведкі".
  
  “ Вось бачыш? Я ведаў, што там што-то ёсць.
  
  Джорджыя не была ўпэўненая, жартуе ён ці не. “ Мілая, табе не аб чым турбавацца. Але я турбуюся.
  
  "Чаму?"
  
  “ Адкуль мне ведаць, што ты не закахацца ў Ідэн, калі сустрэнеш яе?
  
  "Гэта праўда". Ён засмяяўся. “Я чуў, яна такая ж цудоўная, як і гэты прыватны дэтэктыў, якога я ведаю. Хутка ўбачымся".
  
  Яна з усмешкай павесіла трубку. Ванна ўвайшла ў гасціную з Чарлі. Яна паклала яго ў манеж і кінулася на канапу.
  
  "Што адбываецца, мілая?"
  
  Яе сястра правяла языком па вуснах. "Я сумую па маме". Ванна накруціла пасму валасоў, што яна рабіла, калі нервавалася. "Што, калі яны — я не ведаю — застрэляць яе, і на гэты раз ёй не стане лепш?"
  
  Джорджыя села побач з сястрой і абняла яе. “ Я таксама па ёй сумую, Ванна. І я таксама за яе непакоюся.
  
  “ Праўда? Я маю на ўвазе, я ведаю, што вы з ёй не заўсёды ладзіце, і я разумею, чаму ...
  
  Джорджыя ўсміхнулася. “ Але ты накшталт як прывязаўся да яе, праўда?
  
  Ванна кіўнула са слязамі на вачах і абняў сястру. “Мне так страшна, Джорджыя. Я хачу, каб яна была дома".
  
  “Я ведаю. Але ведаеш што?"
  
  "Што?"
  
  "У мяне добрае прадчуванне па гэтай нагоды".
  
  "Што ты маеш на ўвазе?" Ванна выцерла вочы рукавом швэдры.
  
  “На гэты раз не толькі мы адны. ФБР збіраецца дапамагчы нам вярнуць яе ".
  
  "Ты ведаеш, дзе яна?"
  
  "У нас ёсць даволі добрая ідэя".
  
  "Дзе?"
  
  Джорджыя правяла рукой па валасах Ванны. “ Будзе лепш, калі ты не даведаешся.
  
  "Але ФБР зможа выратаваць яе?"
  
  “Я ведаю, што яны будуць. Лежен збірае каманду. Ён ведае, што робіць, Ванна. І Джымі таксама будзе там ".
  
  “ А як наконт цябе? Калі ласка, скажы, што ты не збіраешся ісці з імі. Што, калі што—то здарыцца з...
  
  “Я ведаю, як гэта цяжка для цябе, мілая, і я ўпэўнены, што гэта навявае дрэнныя ўспаміны. Але ты павінна верыць, што са мной усё будзе ў парадку. І мы вернем маму, перш чым ты паспееш азірнуцца. Усё будзе добра ".
  
  "Ты хоць разумееш, што толькі што сказала 'мама'? Не 'Джобет".
  
  “ Вось бачыш? Цуды здараюцца. Джорджыя ўсьміхнулася.
  
  Ванна слаба ўсміхнулася ёй у адказ. Джорджыя абняла Ванну, гладзячы сястру па валасах, пакуль яны абодва не прыйшлі ў сябе.
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 63
  
  Лежен прыехаў праз некалькі хвілін пасля таго, як Джымі вярнуўся дадому, і прынёс кітайскай ежы, якой хапіла б на дзесяць чалавек.
  
  “Пахне цудоўна. Тоўсты і насычаны глутамат натрыю", - весела сказаў Лежен.
  
  Ванна адвяла Чарлі ў іх пакой, вярнулася і прыгатавала сабе талерку, затым вярнулася і зачыніла дзверы.
  
  Джорджыя адкрыла астатнія скрынкі, і на яе абрынуўся шквал водараў: тлустага, салодкага, кіслага і смажанага. Яна дастала талеркі, некалькі пар палачак для ежы і відэльцы.
  
  Лежен усміхнуўся і пацёр далоні адзін пра аднаго.
  
  "Вы выглядаеце даволі шчаслівым для чалавека, які пабыў у эпіцэнтры сур'ёзнага крызісу", - сказала Джорджыя.
  
  "Гэта таму, што ў мяне добрыя навіны", - сказаў ён. "Мы высачылі вашу жанчыну да Сэнт-Луіса".
  
  “ Ужо? Як твае людзі гэта зрабілі? Ты ўпэўнены, што гэта быў Эдэм?
  
  Ён дастаў свой сотавы. “ Я ведаў, што ты спытаеш. "Ён пакапаўся ў якіх-то значках на экране, затым сказаў:" Зірні.
  
  Відэамалюнак было не такім крышталёва выразным, як ёй хацелася б, але на ім была намаляваная жанчына ў бейсболцы, джынсах і чырвонай куртцы, якая вывучае расклад цягнікоў на велізарным электронным рэкламным шчыце ў галоўным зале вакзала. Затым на відэа з'явілася тая ж жанчына за касай. Яна павярнулася ад акенца касы да камеры, і відэа трапіла ў выразны фокус. Каштанавыя валасы выбіліся з-пад шапкі, але яе твар спыніла Джорджыю. Жудаснае пачуццё ахапіла яе. Ёй здалося, што яна глядзіць у люстэрка. У Ідэн былі бровы той жа формы, тыя ж вочы, той жа нос. Толькі рот у яе быў крыху менш, а вусны танчэй. Джорджыя ўтаропілася на відэа.
  
  "Неверагодна", - ціха сказала яна. "Ты можаш даслаць мне гэта відэа?" Яна перадала тэлефон назад Лежену.
  
  “Гэта доказ. Належыць нам".
  
  Яна злосна паглядзела на яго.
  
  Ён ускінуў рукі. "Толькі ў гэты раз". Ён націснуў некалькі кнопак на сваім тэлефоне. "Задаволены?"
  
  Джорджыя ўзяла свой сотавы і стала чакаць. Калі ён засвяціўся, яна кіўнула. На наступным здымку Ідэн накіроўвалася да трасе 9. “ У колькі гэта было, Нік? - Спытала Джорджыя. “ Калі яна перайшла на 9-ю трасу?
  
  “Мне сказалі, што гэта было каля 10-й раніцы. Адзін з маіх агентаў патэлефанавала на станцыю Юніён Стейшн. Чалавек на іншым канцы провада сказаў, што цягнік на 9-м шляху ў 10 раніцы накіроўваўся ў Сэнт-Луіс ".
  
  “ Значыць, яна накіроўваецца на паўднёва-захад? Дзеля ўсяго святога, спадзяюся, не ў Юту.
  
  Лежен паківаў галавой. “ Да Сэнт-Луіса усяго каля пяці гадзін. Яна выйшла, дайшла да аўтобуснай станцыі і села на аўтобус да Новага Арлеана. Яна зараз у ім.
  
  - А што, калі яна выйдзе да Новага Арлеана?
  
  “Нам удалося пасадзіць жанчыну-агента ў аўтобус разам з ёй на першай прыпынку. Яна пасядзіць з ёй, пакуль мы яе не забярэм. Калі гэта Н оулинс, я ўжо маю задумку сам схадзіць за ёй.
  
  "Гэта твой стары капюшон, ці не так?"
  
  “ Так, мэм. Я б не супраць парыбачыць на пратоцы. Мне б не перашкодзіў перапынак.
  
  "Ты гэта заслужыў".
  
  Джымі прачысціў горла. Джорджыя адарыла яго усмешкай.
  
  "Такім чынам..." Лежен рэзка змяніў тэму. “ Давай выкажам здагадку, што з ёй усё будзе добра. Мы прывязем яе назад у Чыкага, але не ў Наву.
  
  "Яна захоча вярнуцца ў прытулак міс Кейт".
  
  “Я думаю, пры дадзеных абставінах мы змесцім яе ў адно з нашых бяспечных месцаў. Пасля таго, як усё скончыцца, яна можа ісці, куды захоча ".
  
  Джымі ухвальна кіўнуў. “ Гучыць разумна. Я таксама не хачу, каб Джорджыя была там.
  
  "Я згодны", - хутка сказаў Лежен. “Гэй, перадай мне трохі ялавічыны. Ніколі яе раней не спрабаваў. Як гэта называецца?"
  
  Джорджыя выхапіла ў яго скрынку. "О, не, не трэба," раздражнёна сказала яна. “ Ты не выкруцішся з гэтага. Мы зайшлі так далёка не для таго, каб ты выкінуў мяне з каманды.
  
  "Дэвіс, я прыцягваю каманду спецназа".
  
  “Што ж, гэта выдатна. Я не ведаў, што ў цябе такое ўплыў. Але гэта ня мае да мяне ніякага дачынення".
  
  “У пэўным сэнсе, гэта ваша ўплыў. Чэстэртан так задаволены тым, як скончыўся Covid, што пагадзіўся на гэта. Мы хацелі прыцягнуць людзей з HRT, але ў іх іншая місія ".
  
  “ Тады я проста паеду з Джымі.
  
  Лежен паківаў галавой. “Мне патрэбныя людзі, якія ведаюць усе тонкасці. Якія гнуткія і могуць умяшацца за дзесяць цэнтаў, калі нам спатрэбіцца. У гэтым няма нічога асабістага ".
  
  “ Ялавічына па-мангольску.
  
  "Што?"
  
  "Назва ежы, якую ты не атрымаеш". Яна схапіла скрынку так, нібы патрабавала выкуп.
  
  "Ты ўсё яшчэ не ідзеш", - сказаў Лежен.
  
  "Паглядзім".
  
  “ Не спрачайся са мной. Ці пастарайся дзейнічаць хутка.
  
  Адкуль ён ведаў, што гэта менавіта тое, пра што яна думала? Яна планавала патусавацца ў мясцовым "Макдоналдсе" ці бары, пакуль не атрымае вестку, што ўсё ў парадку.
  
  Лежен падчапіў палачкамі рэшткі ялавічыны на талерцы. “ І не думай аб тым, каб пафарбаваць валасы ў каштанавы колер, каб пераймаць ёй.
  
  Джымі паклаў сабе на талерку яшчэ крэветак з імбірам. “Паслухай, ты павінен памятаць, што гэтыя хлопцы напалову вар'яты. Яны апантаныя праведнасьцю сваіх учынкаў. Нават калі гэта азначае забойства. Мы можам нарвацца на непрыемную засаду.
  
  "Такім чынам, як ты плануеш выратаваць маму?"
  
  "Залежыць ад таго, дзе яна", - сказаў Лежен. “Колькі ў нас часу. І як хутка мы зможам вылічыць верхавода".
  
  "Портер Крыстыянс," прадставілася Джорджыя.
  
  “Мы пачнем з перамоваў з ім, каб забраць дзяцей. Так мы працуем. Ты гэта ведаеш ".
  
  "А як жа яго людзі?" Спытала Джорджыя. “Яны ўсе мармоны. Як сказаў Джымі, ім пляваць на перамовы. А Портер ніколі не аддасць сваіх дзяцей. Яны захочуць пабіцца.
  
  "Калі гэта тое, чаго яны хочуць, мы дамо ім гэта".
  
  “ І падарваць усё гэта справа, як фэдэралаў зрабілі з Уорреном Джеффсом?
  
  Уорэн Джеффс быў мормоном-фундаменталистом, чыё "богападобныя" паводзіны ўключала згвалтаванне непаўналетніх дзяўчынак, а затым іх выдачу замуж за старых. У тым ліку яго ўласную дачку. У рэшце рэшт ўмяшаліся фэдэралаў, арыштавалі яго і распусцілі ўсе яго супольнасць.
  
  “Прывітанне. Пакінь мяне ў спакоі", - сказаў Лежен. "Калі мы заехалі ў Джеффс, гвалту не было".
  
  "Але калі яна ёсць тут, то яе трое дзяцей і мая маці могуць стаць спадарожным шкодай".
  
  “ Нішто не бывае ідэальным, Дэвіс. Лежен устаў і пацягнуўся. “ Паспі крыху, Сакларидис. Мы адпраўляемся заўтра на досвітку.
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 64
  
  Джымі з'ехаў у Наву да світання. Лежен хацеў дабрацца да месца і агледзець мясцовасць. Джорджыя вырашыла, што ён наогул не спаў. Яна вывучыла Google Maps ў пошуках дома Кристиансена і ўбачыла, што ён знаходзіцца пасярод лесу ў пятнаццаці мілях ад Наву. Яна зразумела, што гэта праблема. Яе маці, хутчэй за ўсё, трымалі дзе-то ў іншым месцы. Портер не хацеў бы, каб яна была побач з яго жонкамі і дзецьмі. Што азначала, што камандзе спецназа Лежена спатрэбяцца дзве базы на адлегласці некалькіх міль адзін ад аднаго. У залежнасці ад таго, дзе яны будуць трымаць Джобет.
  
  Часовая няня, якую Джорджыя наняла для Чарлі, прыехала да васьмі і адвяла яго на ранішняе занятак для мам і малянят. Пасля таго, як яна адвяла Ванну ў школу, тая меркі крокамі кватэру, адчуваючы неспакой і крыўду. Яна магла б дапамагчы. Чаму яны адсунулі яе ў бок? Таму што яна была жанчынай? Лежен і Джымі абодва ведалі, што яна не мела патрэбы ў іх абароне. Яна магла б вытрымаць даволі жорсткую барацьбу.
  
  У яе зачирикал мабільнік. LeJeune. "Дэвіс..."
  
  “Дарагая, у мяне для цябе сюрпрыз. Але ты павінна забраць яго. Пераканайся, што за вамі ніхто не сочыць".
  
  “ Аб чым, чорт вазьмі, ты кажаш?
  
  Едзь у Стары горад. На Блэкхок. 423 на захад. Гэта на ўсход ад Ларраби. Патэлефануй мне, калі
  
  ты ўнутры. Ён адключыўся.
  
  Джорджыя накінула куртку, сунула свой "Глок" у кішэню блэйзеры без кабуры і, ускочыўшы ў машыну, накіравалася ў цэнтр горада. Застаючыся на паверхневых вуліцах, яна абмінула лужка на Паўночным беразе, якія пачалі сур'ёзна зелянець, і першая хваля ранніх кветак саступала месца цюльпанаў, квітнеючым дрэвам і тугім малюсенькім бутон, якія неўзабаве распусцяцца ў ружы і півоні. На наземных вуліцах звычайна было хутчэй, чым на хуткасных аўтамагістралях ў гадзіну пік; тым не менш, дарога туды займала амаль гадзіну. У яе было падазрэнне адносна таго, у чым заключаўся "сюрпрыз" Лежена; калі так, то гэта будзе цікавае раніцу.
  
  Яна прыпаркавалася праз дарогу ад шматкватэрнага дома і пайшла на захад па Блэкхок. Нумар 432 быў нічым не характэрным асабняком, якому не перашкодзіў бы свежы пласт фарбы. Кветкавая клумба і хмызнякі з усіх сіл спрабавалі вырасці на лужку, падобнай на паштовую марку. Джорджыя паднялася па прыступках патэлефанавала і ў званок. Імгненне праз пстрыкнуў интерком.
  
  "Так?" Гэта быў хрыплы голас. Джорджыя не магла сказаць, гэта быў мужчынскі голас або жаночы.
  
  “Джорджыя Дэвіс. Агент Лежен сказаў мне прыйсці сюды".
  
  Дамафон адключыўся, і імгненне праз дзверы адчыніла жанчына ў слаксах, вольным топе, у якім, верагодна, быў схаваны пісталет, і без макіяжу. “Яна ўсё яшчэ спіць. У яе быў доўгі дзень. І ноч".
  
  "Eden." - Спытала Джорджыя.
  
  Жанчына кіўнула.
  
  "А ты хто такі?"
  
  “ Агент Саммерфилд.
  
  Яны паціснулі адзін аднаму рукі.
  
  “Я збіраюся зварыць кавы. Хочаш?"
  
  "А неба блакітнае?"
  
  Куткі рота агента прыўзняліся, і яна накіравалася на кухню. Праз імгненне адтуль данёсся знаёмы водар кавы, які Джорджыя часта лічыла больш панадлівым, чым яго густ. Агент Саммерфилд прынёс дзве гурткі на стол у кухні і сеў на адзін край.
  
  Джорджыя вёскі збоку. Саммерфилд изучающе паглядзеў на яе.
  
  "Ну і што?"
  
  “Ты сапраўды вельмі падобная на яе. Іду ў заклад, што яе дзеці нават заблыталіся б".
  
  “ Гэта нагадала мне. Джорджыя дастала свой сотавы патэлефанавала і Лежену. Калі ён адказаў, яна сказала: “Дзякуй. Яна ўсё яшчэ спіць".
  
  "Ты сапраўды думаў, што не будзеш ўдзельнічаць у гэтай аперацыі?"
  
  “ Вы вызначана гуляеце ў мноства гульняў, агент Лежен. Але яна ўсміхалася.
  
  "Так весялей, дарагая". Ён засмяяўся. “У любым выпадку, паглядзім, ці зможа яна высветліць, дзе яны схавалі тваю маці. І лепшы спосаб займець яе дзяцей. Нам спатрэбяцца іх імёны. Ўзрост. Характары. Ўсё, што зможаш знайсці."
  
  “Зразумела. Патэлефаную табе пазней". Джорджыя сунула мабільнік назад у кішэню і отхлебнула кавы. Гук спушчальны вады ў прыбіральні падказаў ёй, што Ідэн прачнулася.
  
  Джорджыя павярнулася да лесвіцы, яе пульс пачасціўся. Яна нарэшце-то збіралася сустрэцца з жанчынай, якая перавярнула яе жыццё за апошнія два тыдні.
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 65
  
  Ідэн павольна спускалася па прыступках, як быццам ведала, што ёй трэба будзе сустрэча з кім-то важным. Дабраўшыся да першага паверха, яна спынілася і павярнулася да кухні. Джорджыя больш не магла чакаць. Яна ўстала з крэсла і выйшла ў хол.
  
  Ідэн стаяла перад ёй. На ім быў паношаны, але чысты на выгляд белы махрысты халат. Замест тэпцік на ёй былі шкарпэткі. Джорджыя зрабіла тое ж самае дома. Яна ўтаропілася на Ідэн, якая глядзела ў адказ з цікаўнасцю ў вачах.
  
  "Значыць, ты Джорджыя". Калі Джорджыя кіўнула, яна сказала: "Цікава, ці так сябе адчуваюць даўно страчаныя блізняты".
  
  Ўсмешка кранула вусны Джорджыі. “ Цябе, вядома, было цяжка раскусіць.
  
  “Мы як супрацьлеглыя боку Люстэрка. Я не паверыла ў гэта, калі мне сказалі, але зараз... Яе голас заціх. "Як доўга ты мяне шукаў?"
  
  “ Два тыдні ці каля таго. Але зараз у цябе каштанавыя валасы. Добрая праца.
  
  Ідэн дакранулася да сваіх валасоў, якія завились на канцах. "Я забылася, што яны кучаравыя, я так даўно іх не стрыгла". Здавалася, яна пашкадавала аб гэтым. "Нічога, калі я прынясу кавы?" Нават пры тым, што было цяжка дакладна пачуць уласны голас, Джорджыя магла сказаць, што голас Ідэн быў іншым. Больш высокі. Больш акцэнту Сярэдняга Захаду.
  
  “Вядома. Ты не зняволены".
  
  Яна агледзела ніжні паверх канспіратыўнай кватэры. “ У мяне такое пачуццё, што я такая. "Яна пагладзіла свае каштанавыя кучары. “ Дарэчы, можаш называць мяне Пэтсі.
  
  “ Пэтсі? Не Ліза?
  
  Гэта выклікала ўсмешку. “У маім пасведчанні аб нараджэнні пазначана імя Пэтсі Эн Раян. Але мне заўсёды падабалася імя 'Ліза'. Я хацела назваць Сарию Лізай, але Портер мне не дазволіў ".
  
  Яны прайшлі на кухню. Нягледзячы на тое, што агент Саммерфилд, відавочна, чакала іх, яна зрабіла двайны здымак. "Вау".
  
  “ Ваша сям'я была ірландскай? - Спытала Ідэн.
  
  “Я не ведаю. Мой бацька мог быць такім", - сказала Джорджыя. "Мая маці была з поўдня".
  
  Ідэн-Ліза-Пэтсі адказала: "Тваю маму выкралі з-за мяне". Яна сглотнула. "Мне так шкада".
  
  Джорджыя паціснула плячыма. “ Гэта была не твая віна.
  
  "Гэта ласкава з твайго боку, але, вядома, так яно і было". Яна зрабіла паўзу. "Калі б я не з'ехала з Наву ..." Яе голас зноў заціх. “Я спадзяюся, што змагу як-небудзь загладзіць сваю віну перад табой. Калі ўсё гэта скончыцца. Калі гэта калі-небудзь будзе".
  
  "О, так і будзе", - сказала Джорджыя. "У гэтым замешана ФБР".
  
  "Ты што, з імі?" - спытаў я.
  
  Джорджыя пахітала галавой. “ Гэта доўгая гісторыя. У іншы раз.
  
  Агент Саммерфилд наліла Ідэн кавы і падагрэла кавы Джорджыі. “ Сняданак? Яна зірнула на Ідэн.
  
  “ Я паміраю з голаду.
  
  “ Яечня з беконам падыдзе?
  
  "Ідэальна".
  
  Жанчыны селі адзін насупраць аднаго за стол. - Нам шмат аб чым трэба пагаварыць, - сказала Джорджыя. Хто-небудзь расказваў табе пра плане?
  
  “ Толькі тое, што яны там і плануюць весці перамовы ад імя маіх дзяцей і тваёй маці. Ідэн зморшчылася. “ Гэта не спрацуе. Портер ніколі б добраахвотна не адмовіўся ад якіх-небудзь рычагоў уздзеяння.
  
  "У такім выпадку, я ўпэўненая, што ў ФБР ёсць план Б." Джорджыя зрабіла кава. “Такім чынам, давай пагаворым. Цябе не было каля двух тыдняў. Мне здаецца, што прайшла вечнасць, але на самой справе гэта не так ужо і доўга. Як, па-твойму, пажываюць твае дзеці? Ці будуць яны рады цябе бачыць? Або раззлуецца? Калі ты раптам з'явішся, што яны будуць рабіць?"
  
  “Я спрабаваў зразумець гэта сам, і я не ўпэўнены. Я ведаю, што яны баяцца рабіць што-небудзь, што магло б пярэчыць Портеру. Ён так хутка становіцца жорсткім. Як вулкан, які раптам вывяргаецца ".
  
  "Але звычайна ён вымещает гэта на цябе".
  
  Ідэн адвяла погляд ад Джорджыі, як быццам ёй было сорамна. "Так," ціха сказала яна.
  
  “Гэта здараецца з многімі жанчынамі. Ты гэта ведаеш. Ты бачыў жанчын у міс Кейт".
  
  Твар Ідэн прасвятлела. “ Вы ведаеце міс Кейт?
  
  "Мы сустракаліся".
  
  "Мне вызначана падабаецца гэтая жанчына". - Сказала Ідэн.
  
  Ад храбусцення і паху, які рыхтуецца бекону ў Джорджыі пацяклі слінкі. "Эм, агент Саммерфилд, не маглі б вы дадаць для мяне лішнюю палоску?"
  
  "Ужо замовіў", - сказаў агент. "Як вам падабаюцца вашыя яйкі?"
  
  “ Дзякуй, але я ўжо паснедала. Бекон падыдзе. Не магу выстаяць перад яго пахам. Яна павярнулася да Ідэн. “ Добра. Каманда спецназа хоча ведаць, як лепш за ўсё забраць вашых дзяцей без правакацый з боку вашага мужа або яго прыяцеляў. Як іх клічуць і колькі ім гадоў?
  
  “ Тейган дзесяць. Сарыі восем. А Элайдже шэсць.
  
  “ Раскажы мне пра іх. Як яны выглядаюць, як паводзяць сябе.
  
  Ідэн ўсміхнулася і адказала ёй. Ёй, відавочна, падабалася гаварыць аб сваіх дзецях.
  
  "Яны ўсе ў школе?"
  
  “Так. Я маю на ўвазе, калі гэта можна назваць школай". Яна дакранулася да завіткоў на сваіх валасах.
  
  "Што ты маеш на ўвазе?"
  
  “Гэта царкоўная школа. Для фундаменталісцкай мормонской царквы Наву. У асноўным яны выкладаюць царкоўную дактрыну. Ледзь ці тры 'Р"."
  
  Агент Саммерфилд паставіла перад Ідэн талерку з яечняй-болтуньей, беконам і тостамі. Яна паставіла талерку паменш з двума палоскамі бекону для Джорджыі.
  
  “ Вы можаце прыдумаць які-небудзь спосаб выратаваць іх так, каб Портер не даведаўся пра гэта, па меншай меры, на якое-то час?
  
  Ідэн паставіла кубак з кавы і ўтаропілася на яе, як на крыштальны шар. Яе бровы нахмурыліся. Джорджыя нецярпліва чакала, яе калена покачивалось уверх-уніз. Ідэн падняла вочы. "Магчыма". Яна паглядзела на кухонныя гадзіны на сцяне за спіной Джорджыі. "Але я не думаю, што ў нас дастаткова часу".
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 66
  
  Пасля таго, як Ідэн падзялілася з Джорджией сваёй ідэяй, Джорджыя патэлефанавала Лежену. "Мне патрэбен самалёт".
  
  "Што?"
  
  “ Ты чуў мяне. Час палёту паміж Чыкага і Наву ўсяго паўгадзіны. Мне трэба быць там да поўдня.
  
  “ Ты не супраць распавесці мне, што ўсё гэта значыць?
  
  “ Я б аддаў перавагу, каб паведаміць вам пра гэта асабіста, калі приземлюсь.
  
  "Спадзяюся, гэта будзе смачна".
  
  "Ці варта выцягваць яе дзяцей на вуліцу, арандаваўшы прыватны самалёт на другую палову дня?"
  
  “ Чаму ў апоўдні?
  
  “Вы можаце гэта зрабіць? І не маглі б вы, калі ласка, даслаць са мной жанчыну-агента?"
  
  "Я вярнуся да цябе".
  
  Джорджыя адключылася і павярнулася да Ідэн. “ Так што мне сказаць, калі я ўвайду ў школу?
  
  Ідэн ўзяла лустачку бекону. “ Магчыма, цябе не давядзецца нічога казаць. Школа— ну— нефармальная. Настаўнікі, ці ведаеш, не сапраўдныя настаўнікі. Гэта дзяўчынкі чатырнаццаці-шаснаццаці гадоў, якія ведаюць крыху больш, чым студэнты, якіх яны навучаюць. Многія хлопцы ад дзесяці і старэй ўсё роўна сыходзяць праз пару гадзін. Яна прожевала бекон.
  
  "Чаму?"
  
  "У іх ёсць праца".
  
  "Што раблю?"
  
  “ На сямейнай ферме працуе шмат дзяцей. Подготавливаю поля да веснавой сяўбы. Гэта важней школы. Яна адкусіла яшчэ кавалачак бекону. "Гэта сапраўды смачна, агент Саммерфилд".
  
  Агент кіўнуў.
  
  “Дзяўчынкі прыглядаюць за дзецьмі, збіраюць яйкі, дояць кароў, гатуюць ежу, прыбіраюць у доме. Некаторыя дзеці працуюць на фабрыках або ў крамах сваіх бацькоў змену або дзве".
  
  “Але гэта дзіцячы праца. Хіба гэта не незаконна?" Спытала Джорджыя.
  
  “Вядома, гэта так. Але ім усё роўна. Хто-тое ж павінен рабіць гэтую працу". Яна ўздыхнула. "Думаю, мне пашанцавала, што ў Портера няма фермы".
  
  “Вядома. Табе пашанцавала", - саркастычна сказала Джорджыя. “Але давай не будзем казаць пра гэта прама цяпер. калі хто-небудзь убачыць мяне, яны падумаюць, што я - гэта ты. І што ты вярнуўся ў секту. Што мне сказаць?"
  
  “Гэта проста. Што табе патрэбен быў перапынак, і пакуль ты быў у ад'ездзе, ты зразумеў, што тваё месца тут, са сваёй сям'ёй. Людзі гэта праглынуць ".
  
  "За выключэннем таго, што той, хто ўбачыць мяне, даложыць твайму мужу хутчэй, чым ты паспееш сказаць 'Блудная жонка'. Джорджыя ўстала з-за стала. “ Вось яшчэ адзін пытанне. Яна помассировала віскі. “ Калі б у вас была закладніца, дзе б Портер яе трымаў?
  
  “ Я так разумею, ён хоча абмяняць мяне на тваю маці?
  
  “Гэта тое, што мы думаем. Нам так і не патэлефанавалі з патрабаваннем выкупу. Але гэта здаецца лагічным ".
  
  Настрой Ідэн зьмянілася. Страх ахутаў яе, як цёмная дажджавая хмара. Яна абхапіла сябе рукамі і пачала разгойдвацца.
  
  “ Што адбываецца, Ідэн? - спытаў я.
  
  “Портэр не захоча мяняцца. Ён хоча забіць мяне".
  
  Джорджыя нахілілася наперад. “ Чаму?
  
  "Я занадта шмат ведаю".
  
  “ Па нагоды чаго?
  
  "Ён і некаторыя з яго "Братоў' распрацавалі схему продажу наркотыкаў і зброі іншым Братам як тут, так і ў іншых фундаменталісцкіх секты. З тых часоў, як комплекс Уоррена Джэфа быў вымушаны расформироваться, усе прагнулі помсты. Падобна на тое, "яна зрабіла паўзу," усе знаходзяцца ў пастаянным ўзбуджэнні. Яны хочуць біцца ".
  
  “Уорэн Джеффс быў арыштаваны за згвалтаванне мноства маладых дзяўчат. Але калі яго затрымалі, ніякага гвалту не было ".
  
  "Гэта дакладна", - сказаў Ідэн. “Але з тых часоў мармоны-фундаменталісты займаюць абарончую пазіцыю. Яны хочуць пацвердзіць сваю волю. Няхай свет ведае, што яны сіла, з якой трэба лічыцца ". Яна ўсміхнулася. “Вядома, у выпадку Портера, гэта ў асноўным для таго, каб зарабіць грошы, прадаючы наркотыкі і зброю. У большасці мармонаў, асабліва ў неадукаваных, няма лішняга пені. А Covid пагоршыў сітуацыю ".
  
  “ Нават з усімі мормонскими фермамі, крамамі і фабрыкамі?
  
  Ідэн кіўнула. “Я падслухала, як Портер і некаторыя іншыя старэйшыны казалі пра гэта аднойчы ноччу. На наступную раніцу я здзейсніла вялікую памылку. Я распавяла яму тое, што ведала, і што гэта было няправільна. Што ён не павінен так парушаць закон. "Яна пяшчотна правяла пальцамі па шчацэ, нібы ўспамінаючы сіняк. “ Я два дні не магла ёсць.
  
  "Гэта значыць, ты хочаш сказаць, што абмен на маю маці - гэта шарада".
  
  Смутак адбілася на твары Ідэн, як быццам яна ўжо ведала, што адбудзецца, і гэта не быў шчаслівы канец. “Вядома, гэта так. Калі ласка. Не дазваляй ім гандлявацца. Яны заб'юць цябе. І тваю маці.
  
  “ Такім чынам, у вас ёсць якія-небудзь здагадкі, дзе яны маглі яе трымаць?
  
  Ідэн перавяла дыханне і на імгненне змоўкла. Затым: “Дзе-то ў матэлі. Гэта, так сказаць, штаб-кватэра Портера".
  
  “ Праўда? Я спыняўся ў тым матэлі. З гэтага ўсё і пачалося.
  
  “У задняй частцы другога паверха ёсць пакой. Спераду яе не відаць. Побач з ёй ёсць куча маленькіх пакояў. Шафы. Я думаю, што менавіта там яны хаваюць наркотыкі і зброю ".
  
  "Я ведаю сёе-каго, хто бачыў гэтую пакой". Джорджыя ўспомніла, як Джымі падняўся наверх са старой, уладальніцай матэля, каб паглядзець кватэру Рэйманда Бенсона. "Вы ведаеце, хто такі Рэйманд Бенсон?"
  
  “ Не зусім. Ён працуе ў матэлі?
  
  Джорджыя кіўнула. “ Для яго маці. Ён належыць ёй. Але вось у чым справа: захоўванне кантрабанды ў полупубличном месцы, дзе людзі прыходзяць і сыходзяць у любы час сутак, - нядрэннае прыкрыццё.
  
  “Портер разумны. І скрытны".
  
  “ Як яму ўдалося ўгаварыць старую дазволіць яму пажыць у матэлі?
  
  “ Ён аказаў ёй паслугу. Яна неахвотна змоўкла. “ Ён пазбавіўся ад яе мужа дзеля яе.
  
  Ідэн збіралася працягнуць, калі зазваніў сотавы Джорджыі. "Дэвіс".
  
  “ Раскажы мне пра свой план.
  
  Джорджыя патлумачыла Лежену.
  
  “ Ты ўпэўнены, што прыйдзеш менавіта ты, а не яна?
  
  “Я ўпэўненая. Мне патрэбна машына, якая адвязе нас у школу, а затым назад у аэрапорт, дзе жанчына-агент нагледзіць за дзецьмі на зваротным шляху ў Чыкага і Эдэм. Яна ж будзе на той жа канспіратыўнай кватэры, праўда?
  
  “ Няма. Нам спатрэбіцца новы. Але гэта не праблема. Будзь у аэрапорце Чыкага праз сорак пяць хвілін.
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 67
  
  Агент Саммерфилд пакапаўся ў шафах канспіратыўнай кватэры і знайшоў доўгую зялёную спадніцу і крэмавую блузку з высокім каўняром, якія прыйшліся Джорджыі якраз. Яна не зняла красоўкі і блэйзеры, пад якім хаваўся яе "Глок". Яна таксама паклапацілася аб тым, каб у яе была маска ад Covid, якая зачыняе рот і падбародак, паколькі гэта была адзіная рыса асобы, якая прыкметна адрознівала яе ад Ідэн. Пакуль яна насіла яго, у яе былі разумныя шанцы прайсці выпрабаванне.
  
  “Перш чым я пайду, мне трэба задаць вам некалькі пытанняў. Якія ласкавыя словы вы выкарыстоўваеце ў адносінах да сваіх дзяцей? Яны ва ўсіх аднолькавыя?"
  
  “Добры пытанне. Тиган — ён самы старэйшы і ў яго светлыя валасы — заўсёды 'мой дарагі хлопчык'. Сарыя - гэта "сястра Сэдзі".
  
  “ Сэдзі? Але яе клічуць Сарыя.
  
  "Ты ведаеш песню "Бітлз" "Сэксі Сэди"?
  
  "Вядома".
  
  "Ну, мне ніколі не сыходзіла з рук слова 'сэксуальная'. Таму замест гэтага я называю яе 'сястрой'. Гэта мой маленькі сакрэт ".
  
  “ Яна калі-небудзь пыталася цябе, адкуль ты гэта ўзяў?
  
  Ідэн кіўнула. “Я сказала ёй праўду. Накшталт таго. Я сказала ёй, што гэта з старой песні, якую я любіла да таго, як перайшла ў іншую веру. Я не сказала ёй, што гэта "Бітлз"." Яна ўсміхнулася, затым ўсмешка знікла. "Аднак, калі яна дрэнна сябе вядзе, яна 'сястра Сарыя'. Ва ўсякім выпадку, некаторыя тутэйшыя жанчыны да гэтага часу выкарыстоўваюць 'брат' і 'сястра' ў якасці імёнаў.
  
  "А Элайджа?"
  
  "Ён 'мой маленькі чалавечак".
  
  "Яны называюць цябе мамай ці Мама?"
  
  “ Звычайна яны называюць мяне мамай.
  
  "Добра". Джорджыя зашпіліла блузку да падбародка і злавіла сваё адлюстраванне ў люстэрку. "Што ты думаеш?" Яна надзела маску.
  
  Твар агента Саммерфилд прасвятлела. “Я не магу адрозніць вас адзін ад аднаго. Вы падобныя, як однояйцевые блізняты. Вы ўпэўненыя, што вы не сваякі?"
  
  "Наколькі мне вядома, няма," адказала Джорджыя.
  
  "Я таксама", - адказала Ідэн.
  
  "Ты думаеш, я спраўлюся з тваімі дзецьмі?" Джорджыя хвалявалася. Стаўкі былі вельмі высокія.
  
  "Адзіны, хто можа даставіць табе непрыемнасці, - гэта Сарыя", - сказала Ідэн. “Яна вельмі наблюдательна. І яна дае табе ведаць. Калі дзе-небудзь прагучыць фальшывая нота, яна заўважыць гэта і патэлефануе вам.
  
  "Ты калі-небудзь называў іх 'мілая' або проста 'салодзенькая"?
  
  Ідэн падумала пра гэта. “Рэдка. У асноўным гэта тое, што я табе гаварыла". Яна прыкусіла губу. “О, ёсць яшчэ адна рэч. Некалькі гадоў таму было зроблена намаганне, каб пазбавіцца ад ужывання слоў 'мармонаў' або "СПД'. Мы павінны казаць, што з'яўляемся членамі "Царквы Ісуса Хрыста Святых апошніх дзён" ці "Святых апошніх дзён", а не "мармонаў'. Гэта спрацавала не вельмі добра, але вы павінны ведаць аб гэтым ".
  
  “Добрае заўвагу. Што наконт тваіх валасоў? Я ведаю, што ты іх пастрыгла і пафарбавала, але як мне насіць свае?"
  
  “Збярыце іх у пучок. Гэта тое, што я звычайна раблю— зрабіла".
  
  "Добра". Джорджыя паглядзела на Ідэн. “Прайдзіся вакол для мяне, добра? Я хачу паглядзець на тваю паходку".
  
  “Вау. Ты сапраўды дотошен".
  
  “ Гэта магло б выратаваць маю жыццё. І твой таксама.
  
  Ідэн прайшлася па пакоі і вярнулася назад.
  
  “ Не так ужо моцна адрозніваецца ад майго.
  
  "Мне ўвесь час нагадвалі аб тым, што ў мяне лепшая пастава", - сказала Ідэн. "Портер скардзіўся, што я неахайны".
  
  "Ну, тады я як раз падыду". Джорджыя ўсміхнулася і выгнула спіну. "Ты апускаешся да ўзроўню сваіх дзяцей, калі размаўляеш з імі?"
  
  “Я хачу. Асабліва калі гэта сур'ёзна".
  
  “Выдатна. Ты можаш успомніць што-небудзь яшчэ, што мне трэба ведаць?"
  
  "Ёсць шмат усяго, але нам спатрэбіўся б месяц, каб разабрацца з усім гэтым".
  
  “Я маю на ўвазе з дзецьмі. Якія-небудзь асаблівыя плюшавыя мішкі? Цацкі? Падобныя рэчы?"
  
  “Дай мне падумаць. Элайджа спіць з плюшавым мядзведзем". У яе быў адсутны погляд. “А Сарыя у мінулым годзе хацела стаць балерынай. Праўда, яна даўно пра гэта не казала. У мяне такое пачуццё, што хто-то яе адгаварыў.
  
  "А што наконт Тейган?"
  
  Твар Ідэн прасвятлела. “ Ён анёл. А. Часам я называю яго 'Мой Анёл'. Ледзь не забылася.
  
  “ Паміж ім і Сарией ёсць суперніцтва паміж братамі і сёстрамі?
  
  “ Не зусім. Тейган больш мой дзіця, а Сарыя - Портера. Вось чаму табе трэба прыглядаць за ёй.
  
  “Дзякуй, Ідэн. Гэта было сапраўды карысна".
  
  Джорджыя пакінула прытулак, разважаючы пра іроніі свайго становішча. У мінулым ёй рабілі вымову за тое, што яна выдавала сябе за людзей; цяпер ад гэтага залежала іх з Ідэн жыццё.
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 68
  
  Джорджыя прамчалася праз горад на сваёй "Таёце" і дабралася да Уилинга менш чым за сорак хвілін. Самалёт, шестиместная "Сэсна", чакаў, і яе імя было на плакаце, які трымаў мужчына ў форме пілота. Яна памахала яму рукой, і ён павёў яе на ўзлётна-пасадачную паласу, дзе яны селі ў самалёт.
  
  Некалькі хвілін праз яшчэ адну жанчыну даставілі да самалёта, і яна паднялася на борт. Яна прадставілася. "Агент Термонд".
  
  Джорджыя паціснула ёй руку і пристегнулась.
  
  Сорак хвілін праз, пасля спакойнага палёту без здарэнняў, яны прызямліліся ў Вінчэсцер, прыватным аэрапорце ў некалькіх мілях на поўнач ад Наву. Гэта была не нашмат больш узлётна-пасадачнай паласы з аднапавярховым будынкам на адным канцы. Гэта нагадала Джорджыі узлётна-пасадачную паласу на Жэнеўскім возеры за гатэлем Grand Geneva. Джымі карыстаўся ім па службовых справах, і яго сябар Люк Саттон, бойфрэнд Элі Форман, прыпаркаваў там свой самалёт.
  
  Джорджыя выйшла з машыны і ўбачыла Лежена ў непрыкметным шэрым пазадарожніку. За рулём быў Джымі. Яны абодва былі апранутыя абы - ў джынсы і клецістыя кашулі, як амаль усе астатнія мужчыны ў Наву.
  
  "Цябе тут няма", - сказаў Лежен замест прывітання.
  
  “ Вядома, няма. Яна нахілілася і пацалавала Джымі.
  
  "Ты агледзеў дом?" - спытала яна.
  
  "Мы праязджалі міма яго", - сказаў Джымі. “Гэта пасярод нейкага лесу, практычна схаванага з-пад увагі. Дзе школа?"
  
  “ Гэта ў цэнтры Наву. На Найт-стрыт. Двухпавярховы дом прыкладна ў паўмілі ад матэля. Дарэчы, Ідэн думае, што менавіта там яны трымаюць Джобета.
  
  “ Матэль, у які мы паехалі? - Спытаў Джымі. Ён паехаў у бок Наву.
  
  “ Ага. "Яна сустрэлася з яго позіркам у люстэрку задняга выгляду. “ Ты падняўся на другі паверх. У пакой Бенсона ў задняй часткі. Памятаеш? Ты сказаў, што яна выглядала даволі пусты.
  
  “Я зрабіў. Я зрабіў некалькі здымкаў".
  
  “Хо-хо-хо. Каляды ў гэтым годзе наступіць рана", - фыркнуў Лежен.
  
  Джымі дастаў з кішэні сотавы і працягнуў яго Джорджыі. “ Адправіць іх яму?
  
  "Вядома".
  
  Лежен вывучаў іх, калі яны высветились на яго мабільным тэлефоне. “ Там наверсе былі якія-небудзь іншыя пакоі?
  
  Джымі паківаў галавой. “Я так не думаю. Ты бачыш некалькі дзвярэй побач адзін з адным побач з першай пакоем? Я браў іх для падсобных памяшканняў, для расходных матэрыялаў, электраабсталявання і да таго падобнага.
  
  "Гэта тое, што сказаў Ідэн", - сказала Джорджыя.
  
  "Матэль - нядрэннае месца для ўтрымання закладніка", - сказаў Лежен. “Людзі пастаянна прыходзяць і сыходзяць. Усе скардзяцца на шум з суседняй пакоя. Той, хто гэта прыдумаў, не дурань ".
  
  "Па словах Ідэн, Портер у гэтым сэнсе скрытны", - сказала Джорджыя. Затым яна патлумачыла, чаму Портер, магчыма, хацеў забіць Идена, а не вітаць вяртанне сваёй наравістай жонкі. "Ён пачаў займацца гандлем наркотыкамі і зброяй".
  
  "Што за—?" Сказаў Лежен.
  
  “Аднойчы ўвечары яна падслухала, як ён казаў пра гэта са сваімі прыяцелямі. Яны прадаюць свае тавары іншым фундаменталистским групах. Усё па-ранейшаму злуюцца з-за арышту Уоррена Джэфа. Яны хочуць арганізавацца. Можа быць, зрабіць што-небудзь радыкальнае".
  
  "Напрыклад, што?"
  
  “Я не ведаю. Я таксама сумняваюся, што яны ведаюць. Але ты можаш паспрачацца, што мірным гэта не будзе. Асабліва калі яны усе ўзброены і накачаны метамфетамином і чым там яшчэ яны гандлююць. Ідэн спрабавала адгаварыць яго ад гэтага. Гэта не спрацавала. Ён збіў яе."
  
  "Ён, напэўна, думае, што заробіць шмат грошай", - сказаў Джымі.
  
  “Менавіта. Тутэйшыя мармоны жывуць на мяжы. Covid не дапамог. Дадайце да гэтага абурэньне з нагоды Уоррена Джеффса, і яна кажа, што фундаменталісты вельмі раззлаваліся. Значыць, Портер будуе планы. Джорджыя нахілілася наперад, учапіўшыся рукамі ў спінку сядзення Джымі. "Але Ідэн думае, што ён заб'е яе, каб яна нікому не распавяла пра гэта".
  
  “ Ён забіў бы маці сваіх дзяцей? - Спытаў Джымі.
  
  “У яго ёсць іншая жонка, Джымі. І дзеці. І Ідэн ўпэўненая, што ён працуе над жонкай нумар тры. Яны з Портэрам не ладзілі. Зараз у яго ёсць прычына пазбавіцца ад яе ".
  
  Лежен прысвіснуў. "Гэтыя мормонские фундаменталісты агідныя". Ён памаўчаў. "Ведаеш, што я думаю?" Ён не стаў чакаць адказу. “ Я думаю, нам варта як мага хутчэй праверыць каморкі ў матэлі, ці не так?
  
  "Давай спачатку зоймемся дзецьмі, добра?"
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 69
  
  Двухпавярховы дом, абабіты вагонкай, займаў пяшчаны ўчастак на Найт-стрыт, прыкладна ў квартале ад храма ў Наву, штат Ілінойс. Арэлі і іржавая горка ў двары выдавалі ў ім школу. Дзве дзяўчынкі дапамагалі малым ўзлезці на горку. Ўваходная дзверы была адкрыта.
  
  "Ты ў справе", - сказаў Лежен.
  
  "Будзь асцярожны," сказаў Джымі.
  
  Джорджыя памаўчала, спрабуючы ўспомніць, ці былі ў Ідэн нейкія асабістыя дзівацтвы або звычкі, пра якіх яна яе не спытала. Адзінае, што яна магла ўспомніць, гэта тое, што жанчына некалькі разоў дакраналася да сваіх валасоў, калі нервавалася. Але гэта магло быць з-за таго, што яна пастрыгла і пафарбавала валасы, калі з'язджала з Наву.
  
  Джорджыя выйшла з пазадарожніка і падышла да арэляў, спрабуючы пераймаць хадзе Ідэн. Быў выдатны вясновы дзень, і яна падышла да маленькай дзяўчынцы, гадоў чатырнаццаці, якая дапамагала пампавацца тром дзецям. Як і Джорджыя, дзяўчына была апранута ў доўгую спадніцу і кашулю на гузіках. Джорджыя ўспомніла артадаксальных габрэйскіх жанчын, з якімі пазнаёмілася дзякуючы Мэту. Яны апраналіся аднолькава, хоць і насілі шейтели, або парыкі, калі былі жанатыя. Гэтая маладая жанчына гэтага не рабіла.
  
  Ідэн ўсміхнулася дзяўчыне, якая асцярожна ўсміхнулася ў адказ, як быццам ведала, што павінна ведаць Джорджыю, але не магла ўспомніць яе.
  
  “Прывітанне. Я тут, каб забраць сваіх дзяцей. Тейган, Сарию і Элайджу. Яны ўнутры?"
  
  Да дзяўчынкі дайшло, што яна пазнала яго, і яна ахнула. “ Вы— вы іх маці?
  
  “ Так. Я Ідэн Крыстыянс, " прадставілася Джорджыя.
  
  "Ты вярнуўся!" Сказала дзяўчына.
  
  Джорджыя не хацела абмяркоўваць гэта з ёй. Яна прыемна ўсміхнулася. "Яны ўнутры?"
  
  Дзяўчына кіўнула, і Джорджыя накіравалася ў дом.
  
  Ідэн сказала ёй, што Тиган, верагодна, будзе самай нецярплівай і просты дзяўчынай для ўз'яднання, таму яна пачала шукаць стройнага дзесяцігадовага хлопчыка з ільнянымі валасамі. Яна прайшла міма двух пакояў на другім паверсе, размешчаных насупраць адзін аднаго. Кожны пакой займала група дзяцей. У адным пакоі стаяла пераносная класная дошка на колцах. Вучні, верагодна, карысталіся ёю разам. Настаўніца, якой на выгляд было не больш чатырнаццаці, пісала лічбы на дошцы.
  
  Яна стаяла каля дзвярэй з класнай дошкай і глядзела па-над дзяцей, але яна глядзела ім у патыліцу. У аднаго хлопчыка, здавалася, былі светлыя валасы. Яна маўчала, пакуль настаўнік не павярнуўся. У яе не ўзнікла ніякіх праблем з тым, каб прызнаць Джорджыю Эдэмам.
  
  “Сястра Ідэн! Ты дома!"
  
  Усе дзеці рэзка павярнулі галовы. Адна дзяўчынка з цёмна-каштанавымі валасамі адкрыла рот і пакінула яго адкрытым.
  
  "Сарыя, гэта твая мама!" - усклікнула настаўніца.
  
  Сарыя была асцярожнай, падазронай, сказала Ідэн. Яна была б у лютасьці з-за таго, што яе маці кінула іх, і, магчыма, не праявіла б да яе ніякай прыхільнасці. Па крайняй меры, не спачатку.
  
  "Сарыя", - сказала Джорджыя. "Я вярнулася". Яна раскрыла ёй абдымкі.
  
  Дзяўчына паднялася са свайго месца, але на яе твары было хмурнае выраз. "Што здарылася з тваім голасам?"
  
  Чорт. Дзяўчынка была разумны, падумала Джорджыя.
  
  "Я была хворая", - сказала яна. “Цяпер я ў парадку. Але я ўсё яшчэ трохі охрипла". Яна развяла рукамі. Пойдзем, сястра Сэдзі, пойдзем дадому".
  
  Джорджыя зрабіла крок у пакой, але не хацела адціскаць Сарию. Яна пачакала, пакуль Сарыя збярэ свае рэчы.
  
  “ Ці магу я дапамагчы вам данесці вашыя кнігі?
  
  "У мяне няма ніякіх кніг".
  
  Вядома, яна гэтага не зрабіла. Джорджыя папракнула сябе за промах. Яна апусціла рукі.
  
  Сарыя павольна падышла да Джорджыі, і яны выйшлі з класа. "Ты выглядаеш па-іншаму", - сказала яна, прыжмурыўшы вочы.
  
  Джорджыя прымусіла сябе ўсміхнуцца. “ Я ж казала табе. Я была хворая.
  
  "У вас быў Covid?" Спытала Сарыя.
  
  “Так. Але цяпер гэта прайшло", - схлусіла яна. Гэта лепш, чым цягаць кнігі. “Я прайшла каранцін. Я трохі схуднела. Можа быць, гэта тое, што ты заўважаеш".
  
  “ Дзе вы спыніліся? - спытаў я.
  
  Джорджыя хутка цяміла. "Я ездзіла да бабулі і дзядулі ў Куінсі". Яна ледзь было не дадала: "І яны перадаюць табе прывітанне", але перадумала. Ідэн магла б сказаць гэта па-іншаму.
  
  Сарыя спынілася ў некалькіх футах ад Джорджыі. “ Як мы дабяромся дадому?
  
  "Сябар пазычыў мне сваю машыну". Джорджыя патэлефанавала настаўніцы. “Дзякуй. Яна вернецца заўтра. Калі Сарыя рушыла ўслед за ёй да выхаду, Джорджыя сказала: "Гэй, як наконт абдымкаў?"
  
  Сарыя абняла Джорджыю за сцягна, але гэта было свабоднае абдымкі. “ Ты пахнеш па-іншаму.
  
  Джорджыя праігнаравала гэта. “ Дзе Тиган і Элайджа? Я пашукала Элайджу звонку, але не ўбачыла яго.
  
  “Элайджи тут няма. Ён хворы. Пекла думае, што ў яго Covid. Яна змясціла яго ў палату аднаго".
  
  Мноства эмоцый захліснула Джорджыю. Яна была прыгнечаная тым, што не змагла даставіць ўсіх траіх дзяцей у Эдэм. Яе непакоіла, што маленькі Элайджа быў адзін. У той жа час яна адчула палёгку ад таго, што Пекла, першая жонка Портера, клапацілася пра іх у адсутнасць Ідэн.
  
  “ Ада кожны дзень водзіць цябе ў школу?
  
  "Яна ведае".
  
  “Што ж, гэта адзіная праца, якую ёй больш не прыйдзецца выконваць. Я так рады бачыць цябе, сястра Сэдзі. Ты не можаш паверыць, як моцна я сумаваў па табе. Гэта ледзь не звяло мяне з розуму ".
  
  "Дык вось чаму ты вярнуўся?"
  
  Джорджыя кіўнула. “ Я павінна была ўбачыць сваіх дзяцей. Дык дзе ж...
  
  Яе перарваў лямант маленькага хлопчыка, сбегавшего па прыступках. “Мама! Мама!" У яго былі ільняныя валасы і шырокая ўсмешка на твары. “Я ведаў, што ты вернешся. Я так і ведаў!" Ён кінуўся ў абдымкі Джорджыі і моцна абняў яе. “Тата сказаў, што ты сышла назаўжды. Але я працягваў маліцца. І Бог адказаў на мае малітвы!"
  
  “О, Тейган. Мой мілы анёл!" Джорджыя моцна абняла яго, затым апусцілася на калені на ўзровень яго вачэй і прыцягнула да сабе. Нягледзячы на яе промах — яна збіралася назваць яго "мілым хлопчыкам", - ён, здавалася, не сумняваўся ў тым, хто яна такая, і за гэта яна вымавіла кароткую малітву. Тым часам на прыступках сабралася група дзяцей, і настаўніца старэй спрабавала загнаць іх назад наверх. Дзеці, якія былі ў пакоі з класнай дошкай, назіралі за тым, што адбываецца з-за дзвярэй. Такім жа быў і іх настаўнік.
  
  "Мне вельмі шкада, што я парушыла ваш распарадак дня", - сказала Джорджыя настаўнікам. "Я проста завязу іх дадому".
  
  Дзяўчынка кіўнула і абмянялася поглядамі з іншай настаўніцай. Джорджыя ведала, што яны збіраюцца распаўсюдзіць гэтую навіну па ўсім Наву.
  
  Джорджыя паспяшалася да ўваходных дзвярэй школы, спрабуючы падштурхнуць дзяцей наперад. “О, мае дзеткі, я так рада вас бачыць. Паехалі." Яна паказала на шэры пазадарожнік. “ Сее-хто з маіх сяброў збіраецца адвезці нас дадому.
  
  
  
  Пасля таго, як Джорджыя пристегнула дзяцей рамянямі бяспекі, яны рушылі ў шлях, невялікая група дзяцей з школы глядзела ім услед. Тиган працягвала задаваць Джорджыі пытанні, але Сарыя была ціхай, амаль панурай.
  
  Лежен павярнуўся. “Прывітанне, хлопцы. Мяне клічуць Нік". Ён паказаў на Джымі. "А гэта Джымі".
  
  "Хто ты?" Патрабавальна спытала Сарыя.
  
  "Сябры тваёй мамы".
  
  "Вы хрысьціяне?" - спытаў я.
  
  "Я," адказаў Лежен. “ А ты, Джымі?
  
  “Ага. Тое ж, што і ты", - адказаў ён.
  
  "Добра", - сказаў Лежен. "Рады, што гэта вырашана". Ён падміргнуў Сарыі. Яна адхіснулася, як быццам не зразумела, што такое падморгванне, і прысунулася ледзь бліжэй да Джорджыі. Слава богу, падумала Джорджыя. Яна прымае мяне як Эдэм. Лежен таксама гэта заўважыў.
  
  “ Думаю, цябе яшчэ ніхто ніколі не падміргваў.
  
  Вочы Сарыі пашырыліся, але яна не сказала ні слова.
  
  "Магчыма, гэта першы раз, калі Сарыя паводзіць сябе сарамліва побач з кім-небудзь", - сказала Джорджыя.
  
  Сарыя ўзяла Джорджыю за руку. Джорджыя абняла дзяўчыну і прыціснула да сябе. “Падміргнуць - гэта прыемна. Гэта значыць, што ты каму-то падабаецца".
  
  Сарыя нічога не сказала, але яе цела паслабілася.
  
  Тиган, з другога боку, працягвала засыпаць Джорджыю пытаннямі. Куды яна паехала? З кім? Чаму? Яна сапраўды заразілася Covid? Бровы Лежен выгнуліся, калі ён спытаў яе аб гэтым. Яна паспрабавала адказаць на іх так, як магла б адказаць Ідэн, але яе засяроджанасць была не такой вострай, як варта было б. Як яны збіраліся растлумачыць ім, што гэта за самалёт? Ці той факт, што яна не паляціць з імі? Яна нават не ведала, ці зразумелі Лежен і Джымі, што гэта не так.
  
  Яны былі ўжо па дарозе ў аэрапорт, калі Сарыя сказала: "Хіба мы не павінны быць ужо дома?"
  
  Сарыя зразумела, што што-то не так. Джорджыя ўжо збіралася адкрыць рот, але Лежен сам адказаў на пытанне. “ Ты калі-небудзь лятаў на самалёце, Сарыя?
  
  Дзяўчына пахітала галавой.
  
  "А як наконт цябе, Тейган?"
  
  "Не, сэр".
  
  “Што ж, тады гэта твой шчаслівы дзень. Твая мама дамовілася аб палёце на самалёце, перш чым адвезці цябе дадому, і мы хутка адправімся туды ".
  
  “Самалёт? Чаму?" Спытала Сарыя.
  
  Джорджыя лічыла, што для васьмігадовага ўзросту Сарыя была занадта развіты. "Гэта асаблівае задавальненне", - сказала яна. “Што-то накшталт сюрпрызу па вяртанні дадому. Я думаю, табе спадабаецца. "Яна поколебалась. "Але калі ты не хочаш гэтага рабіць, нічога страшнага". Яна ў думках скрыжавала пальцы.
  
  "Ты ж таксама пойдзеш, праўда, мама?" Сказала Сарыя.
  
  "Вядома, гэта яна", - сказаў Лежен. "Глядзі". Ён паказаў наперад.
  
  Яны заехалі на ўзлётна-пасадачную паласу Вінчэстара і заўважылі "Сессну" у канцы узлётна-пасадачнай паласы. Тым часам Джорджыя спрабавала прыцягнуць увагу Лежен, каб пагушкаць галавой, але Лежен не глядзела ёй у вочы. Джорджыя ведала, што гэта было зроблена наўмысна.
  
  "Класны самалёт, праўда?" - Спытаў Лежен.
  
  Джымі падагнаў пазадарожнік прама да "Сессне", і ўсе выйшлі з машыны. Джорджыя ўзяла па дзіцячай ручцы ў кожную з сваіх і накіравалася да самалёта. “Добра, анёлачкі. Ты сядай, а я зараз буду.
  
  "Папа ведае, што мы ляцім самалётам?" Вочы Сарыі звузіліся.
  
  "Вядома, ведае," схлусіла Джорджыя. “ Ты думаеш, я б што-небудзь зрабіла без яго дазволу?
  
  “ Ведаеш, тата злуецца на цябе. Ён сказаў, што ты не вернешся.
  
  "Я ведаю, мілая". Чорт. Ёй не трэба было казаць “мілая", але гэта проста вырвалася.
  
  Тиган радасна взбежала па прыступках. Сарыя выглядала сомневающейся, але зрабіла тое, што ёй сказалі. Тым часам Джорджыя звярнулася да Лежен. “Я не збіраюся вяртацца з імі ў Чыкага. Вось чаму я папрасіў жанчыну-агента.
  
  “Ты не можаш дазволіць гэтым дзецям ўпершыню паляцець без цябе. Яны занадта маладыя. І маленькая дзяўчынка не ўпэўненая ў цябе. Табе трэба пайсці з імі і працягваць у тым жа духу яшчэ гадзіну ".
  
  Джорджыя прыкусіла губу і абдумала гэта. Ён быў правоў.
  
  “Паслухай. Я ведаю, ты хочаш далучыцца", - сказаў Лежен. Так што ты ідзі. Я завязу Ідэн у аэрапорт сустракаць самалёт. Потым ты разворачиваешься і ляціш назад сюды. Патэлефануйце нам за дзесяць хвілін да прызямлення. Усё гэта зойме не больш за гадзіну."
  
  “ Абяцаеш? Яна паглядзела на Джымі, які стаяў у баку ад іх з панурым выразам твару. Было відавочна, што ён не хацеў, каб яна набліжалася да Наву.
  
  Лежен кіўнуў. "Цябе ўсё яшчэ трэба займець трэцяга дзіцяці, дакладна?" Ён падміргнуў.
  
  "Дзякуй". Адчуўшы палёгку, яна падышла да Джымі. “Я ведаю, ты не хочаш, каб я вярталася, але я павінна. У нас толькі двое дзяцей. Мне трэба забраць трэцяга. Ён захварэў і ляжыць дома."
  
  Ён упёр рукі ў бакі. “ Мы з табой пагаворым, калі ўсё гэта скончыцца.
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 70
  
  Eden
  
  
  
  Два агента ФБР забралі Ідэн з канспіратыўнай кватэры і адвезлі яе на поўнач, у чыкагскі Executive Airport, невялікі аэрапорт для прыватных самалётаў у прыгарадзе Уилинга. Надвор'е спрыяла; быў цёплы, сонечны красавіцкі дзень, але Ідэн хвалявалася. Добрай навіной было тое, што ў Джорджыі былі Тейган і Сарыя. Дрэнная навіна заключалася ў тым, што Элайджа ўсё яшчэ быў дома, магчыма, з Covid. Яна павінна быць удзячная Пекле за тое, што тая прыглядае за дзецьмі, але яе турбавала, як адрэагуюць Тейган і Сарыя, калі ўбачаць сваю сапраўдную маці і зразумеюць, што іх падманулі. Як яна магла растлумачыць усё, што адбылося за апошнія некалькі тыдняў?
  
  Яна сядзела, неспакойная і раздражнёная, на заднім сядзенні чорнага пазадарожніка, сэрца шалёна калацілася ў яе ў грудзях. Іх давер да яе было падарвана яе раптоўным ад'ездам двума тыднямі раней, і Портер ані б не палегчыў сітуацыю. Ён бы сказаў ім, што яна ніколі не вернецца, і з гэтага моманту ён будзе іх адзіным бацькам. Ён назваў бы яе дрэннай маці, якая не падпарадкавалася закону мармонаў і павінна быць адлучаная ад царквы.
  
  Яны, павінна быць, адчувалі сябе кінутымі, збітымі з панталыку і спустошаным. Ідэн было балюча ад таго, што прычынай была яна. Яна паклялася правесці астатак свайго жыцця, заглаживая сваю віну перад імі. У той жа час яна была ўдзячная ФБР і Джорджыі Дэвіс. Без іх дапамогі яна магла апынуцца ізаляванай у Наву, якую пазбягалі ўсе, уключаючы яе дзяцей. Або загінуць. Замест гэтага яе каштоўныя малыя неўзабаве апынуцца ў яе на руках.
  
  Агент на пярэднім пасажырскім сядзенні адказаў на званок. “Добра. Зразумеў. Вас зразумеў". Ён павярнуўся да Ідэн. “Самалёт прызямляецца праз дзесяць хвілін. Мы будзем там праз пяць".
  
  "Дзякуй". Яна слаба ўсміхнулася.
  
  Яны выехалі на лётнае поле і назіралі, як "Сэсна" пайшла на ідэальную пасадку. Ідэн з цяжкасцю стрымлівалася — ёй хацелася выбегчы да ўсё яшчэ ляціць самалёта. Нарэшце, ён спыніўся ў некалькіх ярдаў ад пазадарожніка.
  
  "Цяпер мы можам выходзіць", - сказаў чалавек з ФБР на пасажырскім сядзенні. Ён выбраўся з машыны і адкрыў заднюю дзверы для Ідэн. Яна выбралася з машыны і пабегла да трапа "Сэсне", які цяпер быў вылучаны. На ёй былі джынсы і кашуля, якія агент Саммерфилд знайшоў у шафе. Гэта было памылкай, раптам зразумела яна. Дзеці ніколі не бачылі яе ні ў чым, акрамя спадніц, сукенак з доўгімі рукавамі. Ці пазнаюць яны яе наогул? Яна правяла рукой па валасах. Гэта таксама было па-іншаму. Цяпер і смуглявая кучаравая. Што яна нарабіла?
  
  Яна затаіла дыханне, калі дзверы "Сэсне" адкрылася. Першай з'явілася Джорджыя; яна памахала Ідэн і збегла па прыступках. За ёй рушыла ўслед Тейган, а затым Сарыя. Кожны з іх трымаў яе за руку, калі яны ішлі да Ідэн. Убачыўшы яе, яны спыніліся. Прайшло некалькі секунд. Тейган схіліў галаву набок, але Сарыя проста глядзела на Ідэн.
  
  
  
  Джорджыя прысела на кукішкі, каб іх вочы былі на адным узроўні. “ Добра, цяпер я павінна табе сёе ў чым прызнацца, і я спадзяюся, ты не возненавидишь мяне за гэта. Яна сглотнула. “ Я не твая мама. Я— я яе сяброўка, якая так падобная на яе. Яна ткнула вялікім пальцам у бок Ідэн. “ Гэта твая мама. Яна змяніла прычоску і вопратку. Для гэтага была важкая прычына, і я ўпэўненая, яна скажа табе, чаму. Джорджыя паглядзела на Сарию. “ Ты мела рацыю, мілая. Я не пахну, як твая мама, таму што я не яна. І голас у мяне не хрыплы. Ён проста не такі, як у тваёй мамы. І цяпер ты бачыш, што ў мяне таксама іншыя валасы. Яна абхапіла твар Сарыі далонямі. “Але твая мама цябе вельмі любіць, і гэта быў адзіны спосаб, які мы змаглі прыдумаць, каб вы трое зноў былі разам. Ты можаш гэта зразумець?" Яна апусціла рукі і ўзяла руку Сарыі ў адну з сваіх.
  
  Джорджыя чакала, здавалася, цэлую вечнасць. Яна ведала, што Ідэн, верагодна, таксама затаіла дыханне.
  
  Сарыя паглядзела на Джорджыю, затым на яе маму, затым зноў на Джорджыю. У вачах Сарыі з'явіўся бляск трыумфу. “Я так і ведаў! Я ведаў, што ты не яна!" Яна адпусціла руку Джорджыі і паказала на Ідэн. "Гэта мая мама!"
  
  Джорджыя кіўнула.
  
  Сарыя падбегла да маці. "Я ведала, што ты прыйдзеш за намі!"
  
  Ідэн падхапіла Сарию на рукі і сціснула яе так моцна, што Сарыя заерзала. Здавалася, Ідэн гэта не хвалявала. І, падобна на тое, яе не хвалявала, што па яе шчоках цяклі слёзы.
  
  Джорджыя павярнулася да Тейган. “ А ты, мой Анёл, скрала сэрца сваёй маці, як толькі нарадзілася. Яна не магла перастаць казаць мне пра цябе. Яна так моцна любіць цябе, што ў мяне баліць сэрца, калі я гэта чую. Ты можаш прабачыць нас за тое, што мы так паступілі з табой? На гэта была важкая прычына, і тваёй маме ... і мне ... шкада, што гэта быў наш адзіны выбар ".
  
  Тейган сглотнула. Ідэн сказала ёй, што ён заўсёды быў спелым для свайго ўзросту. І цяпер яна магла бачыць гэта. У яго было тое, чаго ніколі не было ў яго бацькі: спачуванне. Ён падбег да маці, і яны доўга заставаліся, прыціснуўшыся адзін да аднаго. Затым ён вызваліўся з яе абдымкаў і вярнуўся да Джорджыі. “Я разумею, мэм. Дзякуй вам за тое, што прывялі нас сюды ".
  
  Вочы Джорджыі напоўніліся слязьмі, і яна абняла яго.
  
  Тиган на імгненне змоўкла. Затым: "Мы можам зноў палётаць на тваім самалёце?"
  
  Джорджыя ўсьміхнулася. “ Самалёт? Вядома. Мы з гэтым разбярэмся.
  
  "Мне спадабалася", - сказала Тиган. “Людзі і машыны былі маленькімі, як мурашкі. І частку часу мы былі над аблокамі. Гэта было амаль так, як быццам мы падымаліся на Нябёсы!"
  
  Джорджыя ўсміхнулася. "Падобна на тое, не так ці што?"
  
  Ён кіўнуў. “ Значыць, мы ўбачымся з табой зноў?
  
  "Я спадзяюся прывесці Элайджу сюды заўтра", - сказала Джорджыя. "Так што так, ты ўбачыш мяне заўтра". Яна адпусціла яго і паляпала па спіне: “Працягвай, цяпер. Твая мама чакае цябе."
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 71
  
  Лежен стрымаў сваё слова, і Джорджыя вярнулася ў Наву да наступлення цемры. Джымі чакаў яе на ўзлётна-пасадачнай паласе ў пазадарожніку. Ён быў адзін.
  
  "Калі ласка, не злуйся на мяне", - сказала яна. "Я тут толькі для таго, каб забраць маленькага хлопчыка".
  
  Джымі імгненне нічога не казаў. Затым ён падхапіў яе на рукі і моцна прыціснуў да сябе. “ Проста я так моцна люблю цябе. Калі б з табой што—небудзь здарылася, я ... ну, я проста не ведаю, што б я рабіў.
  
  “ Я адчуваю тое ж самае. І я абяцаю не рызыкаваць. Праўда. Я буду трымацца далей, пакуль не буду ўпэўненая, што гэта бяспечна. "Яна правяла пальцамі па яго шчацэ. "Да тых часоў, пакуль ты гэта робіш".
  
  Ён пацалаваў яе. “ Па дарозе ў аэрапорт у мяне ўзнікла ідэя.
  
  "Што гэта?" - спытаў я.
  
  "Ну, калі выказаць здагадку, што ўсё пройдзе добра, і мы шчасна даставім Джобета дадому, я падумаў, што вазьму наступныя некалькі дзён адпачынку".
  
  “Добра. Па-мойму, гучыць нядрэнна. За выключэннем таго, што нам, верагодна, прыйдзецца звязаць шмат незачыненых рэшт".
  
  "Яны могуць пачакаць".
  
  "Чаму?"
  
  “ Я думаў, мы маглі б ажаніцца. Гэта значыць, калі ты захочаш.
  
  Джорджыя не была ўпэўненая, што правільна пачула. “ Э-э... гм......што ты сказаў?
  
  “ Ты выйдзеш за мяне замуж? Заўтра? Ці паслязаўтра? Ці Паслязаўтра?
  
  Джорджыя была агаломшана. “ Прама цяпер? Перш чым мы рызыкнем нашымі жыццямі? Ты вырашыў зрабіць прапанову?
  
  “ Калі не цяпер, то калі? Ён паглядзеў на яе такім поглядам, што Джорджыя затрымцела ад задавальнення.
  
  Яна на імгненне страціла дар прамовы. Затым ўзяла яго твар у далоні і сказала вельмі ціха: “Так. Я б з задавальненнем".
  
  Ён ухмыльнуўся. “Ну, тады добра. Мы паедзем у цэнтр і атрымаем права, калі вернемся. Хай суддзя поженит нас. Нічога страшнага."
  
  “Гучыць ідэальна. Можна маме і Ванне прыйсці?"
  
  "Вядома". Ён выдыхнуў і пацалаваў яе. Затым яны селі ў джып і паехалі ў Наву.
  
  
  
  Яны пад'ехалі да іншага пазадарожніку, прыпаркаванага на той жа звілістай дарозе, па якой яны выехалі з матэля тыдзень таму. Лежен і яго каманда спецназа былі ўнутры. Згушчаліся змярканне, так што Джорджыя не магла разглядзець асобных асоб.
  
  Лежен вылез з іншага фургона. Тое ж самае зрабіў адзін з членаў каманды спецназа, мужчына ў такой колькасці ахоўнага рыштунку, што было цяжка сказаць, дзе яно спынілася, а дзе пачалося. Джорджыя і Джымі выслізнулі з свайго пазадарожніка.
  
  "Гэта Куін", - сказаў Лежен. "Нам трэба прыняць рашэнне".
  
  "Што гэта?" Спытаў Джымі.
  
  “ Гэтыя людзі лічаць важным забраць схованку са зброяй, перш чым мы адправімся за тваёй маці. Без зброі людзі Кристиансена апынуліся бы ў нявыгадным становішчы. Жыцця можна было б выратаваць.
  
  “Але мы не ведаем напэўна, ці знаходзіцца зброя на другім паверсе ў гэтых шафах. Што, калі яно дзе-то яшчэ? У склепе? Ці ў задняй пакоі офіса? Мы былі б лёгкай здабычай, " сказаў Джымі.
  
  "Наша заданне - выратаваць маю маці", - сказала Джорджыя. "Зброю і наркотыкі - не наш прыярытэт".
  
  Загаварыў Куін. “ Можа, іх і няма на паперы, але калі мы не дабяромся да іх, то будзем мёртвыя перш, чым зможам выратаваць тваю маці. Ён тыцнуў вялікім пальцам у бок матэля. “ Ходзяць чуткі, што Крыстыянс накіроўваецца сюды са сваімі людзьмі. Ён па-чартоўску злы.
  
  "Добра". Лежен фыркнуў. "Я хачу, каб ён біўся вар'яцка". Ён паглядзеў на Джорджыю і Джымі. “Але Куін правоў. Калі ў нас не будзе дастатковай прыкрыцця, мы облажаемся, выцягваючы тваю маці.
  
  "Мы належым на вашу інфармацыю". Куін паказаў на Джымі. "Наколькі вы ўпэўненыя, што ў пакоях наверсе знаходзіцца схованку са зброяй?"
  
  "Я - не", - сказаў Джымі. “Я іх не бачыў. Але гэта здаецца лагічным. Крыстыянс выкарыстоўвае ўсю заднюю частку матэля пад сваю штаб-кватэру. Хіба ён не хацеў бы, каб яго агнястрэльную зброю было паблізу?
  
  "Вы не можаце падзяліцца?" Прапанавала Джорджыя. "Палова вашых людзей атрымае зброю, іншая палова - маю маці?"
  
  Куін паківаў галавой. “Занадта рызыкоўна. Нам патрэбныя снайперы на другім паверсе, якія здымаюць яго людзей. Нам патрэбныя іншыя, каб блакаваць выхады спераду і ззаду ".
  
  “ Ззаду? Я думала, там толькі лес, " сказала Джорджыя.
  
  Куін паківаў галавой. “Мы правялі невялікую разведку. З матэля вядзе прасёлкавая дарога. Яна грунтавая і ўсеяная камянямі, але праходная. Мы мяркуем, што менавіта так апалчэнцы Кристиансена ўваходзяць і выходзяць ".
  
  "Цяпер гэта апалчэнне?" Спытала Джорджыя. "Я думала, гэта проста купка раз'юшаных мормонская фундаменталістаў".
  
  "Са смяротным зброяй," сказаў Куін. “ Дастаткова блізка.
  
  Рукі Джорджыі ўзняліся па баках ад галавы. “Чорт. Што нам рабіць?"
  
  У Лежена зазваніў мабільнік. “Што такое? Так? Мы ўжо ў дарозе.
  
  “Наш назіральнік заўважыў актыўнасць у матэлі. Паўтузіна мужчын заехалі на паркоўку і схаваліся за ёй. Магчыма, яшчэ больш скарысталіся прасёлкавай дарогай. Занадта позна хапацца за зброю. Яны ўжо будуць у іх. Пара пачынаць гэта радэа. Куін, распранулі сваю каманду. Нам патрэбныя людзі, якія перакрыюць прасёлкавую дарогу, людзі на паркоўцы і вашы лепшыя хлопцы, каб прабрацца на другі паверх і да маці. Я папярэджу галоўны офіс."
  
  Лежен заскочыў у фургон разам са спецназам. Джымі і Джорджыя рушылі ўслед за ім у сваім фургоне.
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 72
  
  Да таго часу, як яны заехалі на стаянку матэля, ужо сцямнела. Джымі заехаў задам на адно з нешматлікіх свабодных месцаў на стаянцы, бліжэй да канца шэрагу машын. Адзінае асвятленне зыходзіла знутры прыёмнай і ад гірлянды лямпачак на столях першага і другога паверхаў.
  
  "Як каманда спецназа збіраецца сустрэцца з хлопцамі Кристиансена?"
  
  "У большасці спецназаўцаў на винтовках ёсць прыборы начнога бачання", - сказаў Джымі.
  
  "Гэта палёгку". Яна павярнулася да яго. "Што ты збіраешся рабіць?"
  
  “ Прокрадись у бакоўку і высветліць, што адбываецца з тваёй маці.
  
  Яна кіўнула. "Я застануся тут".
  
  Ён кіўнуў. “ Я перакладаю свой тэлефон на вібразванок.
  
  "Падымі яго, калі гэта адбудзецца".
  
  Ён нахіліўся і пацалаваў яе. "Калі гэта стане занадта напружаным, забірай фургон і правальвай да чортавай маці". Ён выбраўся з фургона, але пакінуў ключы ў замку запальвання.
  
  Джорджыя слізганула на вадзіцельскае сядзенне, каб паглядзець.
  
  Лежен выйшаў з фургона спецназа, які цяпер быў пусты, і накіраваўся ў галоўны офіс. За канторкай сядзеў Рэйманд Бенсон, чалавек, які спрабаваў задушыць яе ў Эванстоне. Джорджыя хацела папярэдзіць Лежена. Яна выказала здагадку, што ў Бенсона ў скрыні стала быў пісталет, але ён не здаваўся занепакоеным ці нават насцярожаным. Проста сумаваў. Альбо ён быў лепшым акцёрам, чым яна думала, альбо яму не хапала некалькіх мазгавых клетак.
  
  Яна назірала, як Лежен махнуў рукой і нешта сказаў яму.
  
  Бенсон падняў на Лежена сонныя вочы, але яна ўбачыла, што ён зрабіў крок назад. Секунду праз выццё пажарнай сігналізацыі напоўніў паветра вагальнымі хвалямі гуку. Лежен дастаў пісталет, і Бенсон падняў рукі. Лежен надзеў на яго кайданкі, адвёў да фургона спецназа і пагрузіў ўнутр.
  
  Але шкоду быў нанесены. Пажарная трывога працягвала гучаць, нярвуючы Джорджыю. Лежен выйшаў з фургона спецназа з мегафонам і пракрычаў, перакрываючы шум.
  
  “Гэта ФБР. Заставайся ў сваім пакоі. Калі цябе няма ў пакоі, спускайся на паркоўку. Я паўтараю. Калі ты ў пакоі, заставайся там. НЕ сыходзь. Калі вас няма ў пакоі, спускайцеся і здавайцеся нам. Мы знойдзем вас".
  
  Секундай пазней у кірунку Лежена пачуўся стрэл. Ён пачуўся з другога паверха. На шчасце, ён прамахнуўся. Але выклікаў залп куль з іншых вінтовак. Лежен ўпаў на зямлю і перакаціўся пад свой фургон. Джорджыя бачыла, як ён выцягвае з кішэні сотавы. Яна паглядзела на другі паверх і ўбачыла трох стралкоў, якія стаяць уздоўж калідора. У іх быў святло і, такім чынам, перавага. Яна паняцця не мела, дзе знаходзіцца каманда спецназа. Але ў іх было начны бачанне, каб яны маглі страляць у цемры. Ці магла яна нейкім чынам адключыць святло?
  
  Яна сабрала валасы на верхавіне і надзела бейсболку Джымі. Спачатку яна выключыла ўнутранае асвятленне на столі. Затым, вельмі павольна, яна выйшла з фургона. Ёй трэба было дабрацца да галоўнага офіса і знайсці панэль, якая выключала святло. Хаваючыся за кожнай прыпаркаванай машынай, яна павольна прабіралася да офісу. Дабегшы да прыпаркаванай побач з офісам машыны, яна, прыгнуўшыся, пабегла да дзвярэй офіса. Вакол яе свісталі кулі, але яна не была параненая. Яна кінулася ўнутр, падпаўзла на карачках да стойцы і нырнула за яе. Пажарная сігналізацыя усё яшчэ раўла, і было цяжка ясна думаць. Тут павінен быў быць галоўны выключальнік святла. Але дзе?
  
  Яна зрабіла некалькі удыхаў, каб супакоіцца, і агледзела офіс. За стойкай была маленькая пакойчык з патрапаным пісьмовым сталом, патрэсканым і залатанным скураным крэслам і малюсенькім тэлевізарам. Яна прысела і, прыгнуўшыся, увайшоў у пакой. На сцяне ззаду яе была панэль з выключальнікамі. Яна шчоўкнула імі ўсімі. Пакой і ўвесь галоўны офіс пагрузіліся ў цемру. Яна ўздыхнула з палёгкай. Затым ўстала і падышла да шкляной акна. Яна зрабіла гэта. Вонкавы святло ў калідорах матэля быў выключаны.
  
  Са свайго месца яна ўбачыла рухаюцца цела і мітусню ў задняй частцы матэля. Яна стаяла пад вуглом і амаль нічога не бачыла, але ў яе стварылася ўражанне, што па лесвіцы падымаліся мужчыны. Але чые мужчыны? Яна засталася на месцы, дастала свой "Глок" і дослала патрон у патроннік. Яна застанецца там, дзе была, пакуль не будзе ўпэўненая.
  
  Раптам шквал куль з другога паверха ўніз, на паркоўку, спыніўся. Яна спадзявалася, што з-за адключэння святла мэты Кристиансена сталі цёмнымі і расплывістымі. З боку паркоўкі раздалася серыя стрэлаў. Яны, павінна быць, зыходзілі ад каманды спецназа, якая цяпер расстреливала людзей Кристиансена на другім паверсе. Яна спадзявалася, што яны б'юць прыяцеляў Кристиансена, але з-за пранізлівага сігналу пажарнай трывогі нічога не было чуваць.
  
  Яе маці. Што адбывалася з Джобет? Яе трымалі тут? Цяпер, калі яна засяродзілася на сваёй маці, эмоцыі, якія яна стрымлівала, пакуль працавала над справай аб Covid, пачалі разгортвацца вонкі. Яны павінны былі знайсці яе маці жывы. Яна ведала, што гэта была галоўная місія Лежена і Джымі. Яны рабілі ўсё, што маглі, але гэта была яе маці. Жанчына, якую яна цяпер зразумела, стала зусім іншым чалавекам, чым тады, калі Джорджыя была дзіцем. Джобет зрабіла ўсё, што магла, чаго было няшмат, але з Ваннай яна справілася лепш, чым з Джорджией. Па крайняй меры, яна не кінула Вэнну. Цяпер яна была адданай бабуляй для Чарлі, кахаючай мамай для Ванны, і яна хацела уз'яднацца з Джорджией. Падобна на тое, яна была здольная змяніцца. І калі так, то хіба Джорджыя не павінна была даць ёй гэты шанец?
  
  Джорджыя паглядзела на паркоўку. Шуміха сціхла. Не толькі ў прыёмнай было цёмна, але і неонавая шыльда матэля не гарэла. Джорджыя выслізнула за дзверы і на карачках папаўзла да задняй часткі матэля. Шэраг кустоў побач з офісам забяспечваў сховішча, і яна растварылася ў іх, каб падвесці вынікі.
  
  З кустоў ёй было значна лепш відаць заднюю частку матэля. Чортава пажарная сігналізацыя ўсё яшчэ віскатала, але яна прызвычаілася да яе. Яна ўтаропілася на лесвіцу. Джымі і Лежена нідзе не было відаць, але яна разгледзела постаць мужчыны, якое паднімалася па лесвіцы. Узброены вінтоўкай, ён спыніўся на паўдарозе і павярнуўся. Яна ахнула. Нават пры адсутнасці святла яна магла разглядзець, што ў мужчыны была густая барада. Портер Крыстыянс. Што ён рабіў? Ён ішоў за сваім запасам зброі або за яе маці?
  
  Дабраўшыся да верху лесвіцы, ён замарудзіў крок. Адзін з яго людзей стаяў ля ўваходу ў пакой з вінтоўкай цераз плячо. Ахоўнік. Крыстыянс адмахнуўся ад яго, дастаў з кішэні ключ і адчыніў дзверы. Ён знік ўнутры. Джобет быў там? Джорджыя затаіла дыханне, як быццам вось-вось павінна было адбыцца што-то сур'ёзнае. Яна падумвала узбег па лесвіцы і стрэліць, але ахоўнік, вертевший галавой у абодва бакі, прыкончыў бы яе. Яна была б мёртвай жанчынай.
  
  Дзе былі Джымі і Лежен? Яны залеглі на дно? Яна не магла сказаць, хаваўся ці хто-небудзь на зямлі, і гэта было праблемай. Ці былі ў Крыстыянс людзі ў задняй частцы матэля, і прыкрывалі яны свайго лідэра? Калі так, то любы яе рух скончылася б чарговым градам куль. Яна спрабавала заставацца спакойнай і засяроджанай, але яе сэрца шалёна калацілася ў грудзях, а дыханне вырывалася хуткімі глоткамі паветра.
  
  Пажарная сігналізацыя раптам змоўкла, і гучная цішыня змяніла пранізлівы крык. Палягчэнне захліснула Джорджыю. Можа быць, яна пачуе які-небудзь размову ад людзей Кристиансена. Але як раз у той момант, калі цішыня паглынула яе, зверху пачуўся гучны стук. Што гэта было?
  
  Па прыступках паплылі гукі сваркі. Бурчанне, якое, па-відаць, зыходзіла ад мужчыны, за якім рушыў услед жаночы лямант.
  
  “Мне патрэбна дапамога. ЗАРАЗ ЖА!"
  
  ДжоБет!
  
  Яшчэ адзін удар і выццё мужчыны. Яшчэ адзін крык. “Чорт вазьмі. Ляжы, прыдурак!" Гэта быў Джобет.
  
  Дзве фігуры взбежали па лесвіцы. Яна не магла разглядзець іх выразна, але ведала, што гэта, павінна быць, Джымі і Лежен. Ахоўнік трымаў вінтоўку напагатове, але альбо Джымі, альбо Лежен прицелились і застрэлілі яго перш, чым ён паспеў стрэліць. Дадатковай стральбы з зямлі не было. Калі людзі Кристиансена былі ў задняй частцы матэля, што з імі здарылася? Джымі і Лежен убеглі ў пакой на другім паверсе. Раптам пачулася шмат крыкаў і гучных воклічаў. Затым адзін стрэл. Толькі адзін. Джорджыя ў паніцы адскочыла.
  
  З задняй боку матэля, нарэшце, пачуліся стрэлы, але яны даносіліся здалёк. Джорджыя выказала здагадку, што людзі Кристиансена спрабавалі збегчы па грунтавай дарозе, але каманда спецназа злавіла іх. Па меншай меры, гэтая частка плана спрацавала. У пярэдняй часткі матэля па-ранейшаму было ціха. І з другога паверху больш не чулася стрэлаў.
  
  Джорджыя ўстала і хутка страсянула з курткі хмызняковыя іголкі. Яна взбежала па лесвіцы, трымаючы пісталет абедзвюма рукамі перад сабой. Дабраўшыся да верху лесвіцы, яна рэзка павярнулася і стала чакаць. Ні з якога боку не стралялі. Дзверы ў пакой, адкуль даносіліся крыкі, была зачынена. Яна паклікала: “Дэвіс. Я ўваходжу!" - і расчыніла яе нагой.
  
  
  
  Ўнутры пакоі было адно з самых дзіўных відовішчаў, якія Джорджыя калі-небудзь бачыла. Портер Крыстыянс ляжаў на падлозе са скаванымі за спіной рукамі і залепленым скотчам ротам. Лежен спрабавала спыніць рану на назе Крыстыянс ручніком, а Джымі быў у ваннай, змываючы кроў з твару яе маці.
  
  "Мама!" Джорджыя закрычала і пабегла ў ванную. “З табой усё ў парадку? Што, чорт вазьмі, адбылося?"
  
  Джобет ўбачыла яе ў люстэрку ваннай, павярнулася і абняла дачку. Джорджыя адказала ўзаемнасцю, і яны доўга стаялі, прыціснуўшыся адзін да аднаго. Затым Джобет сказаў: “Джорджыя, я обагрил цябе крывёю. Дазволь мне памыцца".
  
  “ Але што здарылася? Як доўга вы тут? Як з вамі абыходзіліся? Як вы паклалі яго на падлогу?
  
  Джобет зноў павярнулася да люстэрка і ўсьміхнулася. Джорджыя зразумела, што з рота ў яе цячэ кроў. Нейкім чынам яна страціла ніжні зуб, і з раны цякла кроў.
  
  “ Што— што здарылася? Нам адвезці цябе ў бальніцу?
  
  "Божа мой, Джорджыя", - цвёрда сказала яе маці. “Супакойся, мілая. Я ў парадку.."
  
  У Джорджыі адвісла сківіца.
  
  "Твая маці - выдатны баец", - сказаў Джымі.
  
  "Хто-небудзь, калі ласка, раскажа мне, што адбылося?"
  
  Джымі ўзяў трохі туалетнай паперы, акуратна склаў яго і аддаў Джобету. “ Прыкладзі гэта туды, дзе кроў. Гэта дапаможа, пакуль мы не адвязем цябе ў аддзяленне неадкладнай дапамогі.
  
  "Дзе твой зуб, мам?" Спытала Джорджыя.
  
  “ У кішэні маіх штаноў. Джобет ўхмыльнуўся.
  
  Лежен паклікаў з іншага пакоя. - Выйдзі сюды, дарагая. Я растлумачу.
  
  
  
  Джорджыя ўвайшла ў вялікую пакой. На падлозе ў некалькіх футах ад Портера Кристиансена стаяла сталёвая вешалка для ручнікоў. "Што гэта тут робіць?" Крыстыянс пачаў стагнаць скрозь клейкую стужку.
  
  - Заткніся! - крыкнула Джобет. “ Заткніся, прыдурак. Яна з'явілася ў дзвярах ваннай. “ Прабач. Гэта прызначалася яму. "Яна паказала на Портера. - Дазвольце мне растлумачыць, агент Лежен. Яна павярнулася да Джорджыі. “Яны трымалі мяне звязаных вялікую частку часу, але так як я старэйшы за іх, я сказаў ім, што мне трэба шмат пісаць. Кожны раз, калі я прыходзіў сюды, я тузаў вешалку для ручнікоў з абодвух канцоў, пакуль, нарэшце, не выцягнуў яе з сцяны. Гэта заняло некаторы час, але калі я што-то і ведаю, так гэта танныя матэлі. Я ведаў, што калі буду працягваць у тым жа духу, то змагу дамагчыся свайго. І я дамогся. Прама перад тым, як пачалася страляніна ".
  
  “Ты жартуеш. Што потым?"
  
  “Я схаваў гэта ў ванне. Калі гэты мудак сказаў, што мы сыходзім, я сказаў яму, што мне трэба адліць. Ён не збіраўся мне гэтага дазваляць, але я сказаў яму, што альбо так, альбо я обоссу ўвесь яго грузавік.
  
  “Ён дазволіў мне. Я схапіўся за стойку, а калі выйшаў, пачаў разгойдвацца ". Джобет засмяяўся. “Ён атрымаў адзін добры ўдар па маіх вуснаў, але я ударыў яго ззаду па каленях, а затым па патыліцы. Ён упаў ".
  
  “ Я ў гэта не веру, - сказала Джорджыя.
  
  “Я сеў яму на спіну, але ён взбрыкнул, як мустанга. Вось тады я закрычаў. Я думаў, ён пераверне мяне ўверх нагамі і страціць усю інэрцыю. І тут уварваліся вы, хлопцы. Джымі застрэліў яго і моўчкі заклеіў яму рот скотчам. Слава богу."
  
  "Гэта было неверагодна, мам", - сказала Джорджыя. "Ты справілася з ім адна?"
  
  "Як я ўжо сказаў, калі гэта адзінае, што я ведаю, так гэта танныя матэлі".
  
  "Гэта было цудоўна!" - Сказала Джорджыя з глыбокай павагай у голасе.
  
  Джымі ўхмыльнуўся. “ Цяпер я ведаю, адкуль гэта ў тваёй дачкі.
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 73
  
  Па апошніх падліках, трое забітых — усе людзі Кристиансена, шасцёра схоплены групай спецназа, а Портер Крыстыянс паранены і затрыманы. Адзін член групы спецназа быў паранены ў плячо.
  
  "Не так ужо дрэнна", - сказаў Лежен. "Выдатная праца, сябры мае". Ён паціснуў руку Джымі, затым абняў Джобета. - А ты, дарагая, атрымаеш блакітную стужку за хітрасць і адвагу на лініі агню.
  
  Мы падвядзем вынікі ў бальніцы. Гэта будзе доўгая ноч."
  
  Лежен патэлефанаваў у кіраванне шэрыфа акругі Гановер, і там сталі чакаць прыбыцця машын хуткай дапамогі і падмацавання.
  
  “ Паліцыя Наву калі-небудзь з'яўлялася? - Спытала Джорджыя.
  
  "Вы бачылі тут каго-небудзь з паліцэйскіх Наву?" Спытаў Лежен. Ён не стаў чакаць адказу. "Я таксама".
  
  "Што ж, я думаю, у нас ёсць адказ на пытанне аб іх саўдзеле", - сказала Джорджыя. “Яны павінны былі пачуць пажарную трывогу. Людзі, павінна быць, патэлефанавалі".
  
  “Я ўпэўнены ў гэтым. Але мець з імі справа вышэй майго ўзроўню. Я патэлефаную Честертону, як толькі ў нас будзе дзіця ". Ён павярнуўся да Джымі. “Вось што я табе скажу. Разбірайся з шэрыфам і параненымі. Я паеду з Дэвісам ў дом Кристиансена і забяру дзіцяці. Сустрэнемся ў бальніцы. Бліжэйшы з іх у Кеокуке, Аёва. "Ён набраў нумар свайго мабільнага. “ Патэлефануй мне, калі цябе што-небудзь спатрэбіцца.
  
  "Я пайду з Джорджией", - прапанаваў Джымі.
  
  “Я зраблю гэта. Крыстыянс жыве ў лесе, у некалькіх мілях адсюль. Разбірайся са сваімі братамі ў сінім".
  
  "Хвілінку", - сказала Джорджыя. Яна падышла да маці і абняла яе. "Я вярнуся, як толькі змагу, мам".
  
  “Я ведаю гэта. Тым часам Джымі клапоціцца пра мяне". Яна паглядзела на яго з какетлівай усмешкай.
  
  "Жобет", - сказаў Лежен. “Ты не можаш займець нас абодвух, дарагая. Ты павінна вырашыць".
  
  Яна прыўзняла бровы і паглядзела на Лежена, затым на Джорджыю.
  
  
  
  Джорджыя спрабавала не заснуць, пакуль яны з Леженом ехалі на поўнач, да дому Портера Кристиансена. Палёгку ад таго, што рэйд, небяспека і смерці мінулі, патраціла яе. Стрэс гэтага дня разбурыў яе эмоцыі. Здавалася, што ўпершыню ў той раніцу яна сустрэла Ідэн год таму. Як і тое, што яна адлюстроўвала Ідэн ў школе. Усё, чаго ёй хацелася, - гэта паваліцца на ложак з Джымі ў абдымках.
  
  Лежен, з другога боку, быў бадзёры і поўны сардонического гумару - адной з яго чорт, якая ёй больш за ўсё не падабалася. Тым не менш, калі не лічыць Джымі, Лежен быў лепшым чалавекам, з якім можна было быць побач падчас крызісу. На яго можна было спадзявацца, ён выконваў свае абяцанні і ў той жа час быў досыць гнуткім, каб змяніць кірунак, не падвяргаючы сваю каманду небяспекі. Яна спрабавала ігнараваць яго славесныя выпады.
  
  "Такім чынам, ходзяць чуткі, што ў дзіцяці Covid", - сказаў Лежен. "Мы не можам адкараскацца ад гэтага лайна, ці не так?"
  
  “Бедны малы быў разлучаны з усімі на некалькі дзён. Ён, павінна быць, адчувае сябе адзінокім. Мяркуецца, што першая жонка Кристиансена прыглядае за ім. Але ніколі не ведаеш, напэўна ".
  
  “Што? Ты думаеш, жанчына будзе здзекавацца над ім, таму што ён не яе біялагічны дзіця?"
  
  Джорджыя пахітала галавой. “Няма. Таму што Портер сышоў і не вернецца ў бліжэйшы час. Яна магла б выпусціць гэта на ім".
  
  “ Дэвіс, ты сапраўды думаеш, што людзі настолькі жорсткія?
  
  Джорджыі прыйшлося кінуць погляд на яго іранічную ўсмешку, перш чым яна зразумела, што ён разыгрывае яе.
  
  "Наколькі я чуў, самае важнае ў жыцці мармонаў - гэта сям'я", - сказаў Лежен.
  
  Джорджыя уздыхнула, калі ён падагнаў фургон да дзвярэй і заглушыў рухавік. “ Ты ўпэўнены, што мы можам зайсці толькі ўдваіх?
  
  “Я гатовы паспрачацца на сваю наступную зарплату, што яна ўжо ведае, што адбылося ў матэлі. Сёння вечарам павінна быць запалена мормонское тэлефоннае дрэва. Магчыма, яе трэба трохі пераканаць, але для яе не павінна быць занадта складана адпусціць яго. "Ён зрабіў паўзу. “ Адным ротам менш. Тым больш, што ён не яе.
  
  Ён падышоў да груба пазбіванай драўлянай дзверы і пастукаў. “Місіс Крыстыянс, гэта ФБР. Мы хацелі б з вамі пагаварыць".
  
  Адказу не было. Праз трыццаць секунд Лежен паўтарыў свае словы. Адказу па-ранейшаму не было.
  
  Лежен зірнуў на Джорджыю.
  
  "Яе завуць Ада," сказала Джорджыя.
  
  “Ada? Гэта ФБР. Мы не збіраемся прычыняць вам шкоду. Мы проста хочам пагаварыць."
  
  На гэты раз рушыў услед адказ. "Ідзі да д'ябла з нашай тэрыторыі!"
  
  "Ну, вось гэта ўжо больш падобна на справу," сказаў Лежен Джорджыі. “ Твая чарга.
  
  Джорджыя перавяла дыханне. “Ада, гэта Джорджыя Дэвіс, жанчына, падобная на Ідэн. Усё, што мы хочам зрабіць, гэта праверыць, як там Элайджа. Я даю табе слова. Калі ласка, адкрый дзверы".
  
  “Сыходзь. Ты прычыніў нам дастаткова шкоды".
  
  Джорджыя паціснула плячыма і паспрабавала зноў. “У нас няма прычын вас затрымліваць. Мы хочам паглядзець, ці не хворы ці Элайджа. Калі гэта так, мы выклічам лекара, каб ён агледзеў яго". "І тэст на Covid", - падумала яна.
  
  "З Элайджей усё ў парадку".
  
  “Я веру табе, але мы сапраўды павінны ўбачыць самі. Потым мы пойдзем".
  
  За дзвярыма запанавала цішыня. Затым яны пачулі, як паварочваецца замак. Дзверы прыадчыніліся на цаля або два, што-то высунулось вонкі, і яны ўтаропіліся ў рулю драбавіка.
  
  Джорджыя і Лежен абмяняліся поглядамі. Лежен дастаў пісталет з кабуры. Джорджыя падняла далонь. “Ада, калі ласка, апусці драбавік. Нас толькі двое, і мы не хочам непрыемнасцяў.
  
  Драбавік не рухаўся цэлых трыццаць секунд. Затым ён павольна адсунуўся ад дзвярнога праёму, і дзверы адчыніліся. Поўная жанчына з доўгімі цёмнымі валасамі, апранутая ў доўгую спадніцу і швэдар-над яе, трымала падняты драбавік накіраваным ім у твары.
  
  Джорджыя падняла абедзве рукі, здаючыся. “Прывітанне, Пекла. I'm Georgia. А гэта агент Лежен. Не маглі б вы апусціць пісталет, калі ласка?"
  
  Пекла не паварушылася.
  
  Настрой Джорджыі ўпала. Гэта было не тое, на што яна спадзявалася, калі яны адпраўляліся за Элайджей.
  
  “Добра. Я не магу прымусіць цябе адкласці гэта, але мне сапраўды трэба ўбачыць Элайджу. Калі ў яго сапраўды Covid, вы і вашыя дзеці падвергліся заражэнню. Па крайняй меры, уся ваша сям'я павінна прайсці тэставанне, а затым атрымаць вакцыну ".
  
  “Гэта тое, у што вы, людзі з урада, хочаце, каб мы паверылі, ці не так? За выключэннем таго, што мы ўжо ведаем, што гэтая паніка з нагоды Covid - вялікая хлусня. Нам не патрэбныя ніякія вакцыны. Адкуль нам ведаць, што гэта не прывядзе да з'яўлення ў нашай крыві вар'ятаў дзівацтваў? Змяні нас якім-небудзь чынам, каб мы ніколі не былі ранейшымі? Я чула гісторыі, і, павер мне, я ніколі не дазволю сваім дзецям атрымаць гэты яд ". Яна ўсміхнулася. "Чаму ты думаеш, што гэта бясплатна?"
  
  Джорджыя памаўчала, перш чым адказаць. Няма сэнсу спрабаваць спрачацца, калі ёй у галаву накіраваны драбавік. "Магчыма, ты маеш рацыю", - сказала яна. “Але ці можам мы пагаварыць без нацэленага на нас стрэльбы?" Усё, што мы хочам зрабіць, гэта праверыць, Элайджу ".
  
  "Як ім удалося зрабіць цябе падобнай на Ідэн?" Спытала Ада. "Пластычная хірургія?"
  
  “ Не, мэм. Проста я такім нарадзіўся.
  
  Пекла нахмурылася, але аслабіла хватку на дробовике. “О, перастань. Я ведаю, што яны што-то з табой зрабілі. Калі толькі ты не яе сястра-блізнюк".
  
  “ Гэта не так. І ніхто мне нічога не зрабіў. Але ўсе думаюць, што я - гэта яна.
  
  “ У цябе іншы голас.
  
  "Я згодны".
  
  "І твая вопратка".
  
  “ Зноў дакладна. Гэта павінна даказаць табе, што я не Ідэн.
  
  “ Яна мне ніколі асабліва не падабалася. Дзёрзкая. Разумееш, што я маю на ўвазе?
  
  Джорджыя кіўнула.
  
  - Я думаў, яна ўсё гэта ведае.
  
  "Я бачу гэта", - сказала Джорджыя.
  
  Пекла кіўнула з разумелым выразам твару. “Добра. Ты можаш зайсці і пабачыць Элайджу. Ён вярнуўся сюды. Але толькі на хвілінку". Яна ўзяла з сабой драбавік. “ Вы таксама, спадар агент.
  
  Лежен кіўнуў і рушыў услед за жанчынамі ў маленькую пакой побач з гасцінай. Дзверы была зачынена. Ада адчыніла яе. Маленькі хлопчык спаў на маленькім канапцы. Джорджыя падышла да яго. У яго былі цёмныя валасы, і, як і ў іншых дзяцей, ён выглядаў худым. На яго твары было каля тузіна ружавата-чырвоных плям.
  
  "О!" Джорджыя здзіўлена ўсклікнула. “У яго ветраная воспа. Не Covid".
  
  "Адкуль ты гэта ведаеш?" Спытала Ада.
  
  “Паглядзі на плямы ў яго на твары. Кожны дзіця хварэе на вятранку".
  
  "Мае дзеці гэтага не зрабілі".
  
  "Цяпер будуць", - сказала Джорджыя. “Вы, павінна быць, чулі пра ветрянке. Гэта вельмі заразна".
  
  Пекла выглядала збянтэжанай. Яна правяла языком па вуснах. “Але гэта сур'ёзна? Ён памрэ?"
  
  “Няма. Зусім няма. Хоць ён захоча пачасаць гэтыя плямы. Яны будуць нясцерпна чухацца. Але ў рэшце рэшт яны пройдуць. Дай яму тыдзень або каля таго ".
  
  Джорджыя наўмысна панізіла голас да нармальнай гучнасці, спадзеючыся, што шум абудзіць хлопчыка. Імгненне праз ён крыху тузануўся, перавярнуўся і павольна расплюшчыў вочы. Калі ён засяродзіўся на Джорджыі, яго вочы пашырыліся. “ Мама!
  
  У Джорджыі не хапіла духу сказаць яму, што яна не Ідэн. “Прывітанне, Элайджа. Так рада цябе бачыць!"
  
  Элайджа развёў рукамі. "Мама, ты дома!"
  
  Джорджыя падышла бліжэй і дазволіла яму моцна абняць сябе. Лежен, які заставаўся ля дзвярэй, павярнуўся і выйшаў з пакоя. Джорджыя магла зразумець, навошта ён гэта робіць. Пекла разгарнулася і паспяшалася за ім.
  
  Джорджыя адчула бяду. “Нік. Вярніся. Пекла, нічога не рабі. Ён— ён проста не хоча падхапіць вятранкі. Нік? Вярніся".
  
  Пекла прасунула галаву назад у спальню. “ Ты ілжэш мне. Ён з урада. І ён ненавідзіць нас, фундаменталістаў. Так сказаў Портер. Перад сыходам ён сказаў мне, што рабіць, калі ён не вернецца." Яна паспяшалася назад у гасціную з драбавіком.
  
  Джорджыя вызвалілася з абдымкаў Элайджи. “ Пачакай, мілы. Мне трэба на секунду выйсці ў іншы пакой. Я зараз вярнуся.
  
  Перш чым яна паспела дабегчы да іх, цішыню парушыў стрэл з драбавіка, рэхам разнесшийся па хаце. Элайджа закрычаў. Ці гэта была Джорджыя? Яна так і не даведалася. Усё, што яна ведала, гэта тое, што, калі яна вярнулася ў гасціную, Лежен ляжаў на падлозе, з зияющей дзіркі ў яго жываце хвастала кроў.
  
  Яна падбегла і апусцілася на калені побач з ім. “Нік. Нік! Застанься са мной!" Ён паглядзеў на яе, хутка міргаючы. “Калі ласка. Я тэлефаную 911. Проста застанься са мной. Гэта зойме ўсяго хвіліну.
  
  Яна намацала яго тэлефон, які, як яна бачыла, ён сунуў у кішэню, калі пастукаў па ім у матэлі. Яе пальцы ўжо сціскалі яго мабільнік, калі яна адчула, што ён узяў яе за руку. Яна павярнулася да яго. У яго вачах была чыстая любоў. Да яе. Самая блажэнная каханне. Тая, якая ведае, што будучыні няма.
  
  Джорджыя адчула, як яе твар зморшчыўся. Яе вочы напоўніліся слязамі. “Няма! Няма! Ты не можаш. Ты не можаш памерці. Прыпынак. Нік. Калі ласка!"
  
  Ён усё яшчэ глядзеў на яе, але выраз яго твару змяніўся. У ім па-ранейшаму была каханне, але было і што-то яшчэ: пакора. Яна схапіла яго за руку і сціснула яе так моцна, як толькі магла. Імгненне праз яго вочы закрыліся, а рука обмякла.
  
  У яе пацяклі слёзы. Джорджыя думала, што ніколі не зможа перастаць плакаць.
  
  OceanofPDF.com
  
  КІРАЎНІК 74
  
  Пахаванне Лежена адбыліся ў саборы Святога Імя цёплым сонечным вясновым раніцай. Джорджыя любіла вытанчанасць гатычнай архітэктуры і тое, як аркі плаўна сыходзіліся ў адной кропцы. Скляпеністая столь меў падобныя лініі. Усё паказвала ўверх. Магчыма, на нябёсы. Туды, дзе быў Лежен. Яна прыкусіла губу. Яна спадзявалася, што зноў не расплачацца.
  
  Джобет сядзеў па адзін бок ад яе, Джымі - па іншую. Джобет прашаптаў аб рознакаляровых вітражах. “ Давай потым нададзім ім трохі часу і паглядзім.
  
  Джорджыя агледзелася. У нефе, паводле яе падлікаў, сабралася больш за дзвесце чалавек. Усе яны былі супрацоўнікамі ФБР? Лежен заўсёды здаваўся адзіночкай. Відавочна, яна памылялася. “Я не ведаю, мам. Там вялізны натоўп. Нам спатрэбіцца вечнасць, каб проста выбрацца адсюль".
  
  Джобет выцягнула шыю. “Вау. Я не звярнула ўвагі. У яго было шмат сяброў".
  
  Джорджыя заўважыла Элі Форман і яе бойфрэнда Люка Саттона, якія ідуць па праходзе. Джымі заняў для іх два месцы. Сяўба, яны павіталіся з Джорджией.
  
  “Элі, гэта мая мама, Джобет. Мама, гэта жанчына, якая ўсё гэта пачала".
  
  Эллі адкрыла рот, верагодна, каб запярэчыць, але Люк ткнуў яе локцем у плячо. Замест гэтага яна сказала: “Як прыемна пазнаёміцца з табой, Джобет. Я шмат чула пра цябе".
  
  Усе ўсміхнуліся. Праз некалькі хвілін пачалася служба.
  
  Арцыбіскуп здзейсніў цырымонію і сказаў надмагільную гаворка. Ён не ведаў Лежена, але ў ФБР відавочна былі сувязі з ім, каб правесці службу. Хто-то, магчыма, Чэстэртан, падумала Джорджыя, напісаў выдатную даніну павагі Лежену, падкрэсліўшы яго інтэлект, яго мужнасць, яго адданасць, яго гумар, нават яго непачцівасць. Вось і ўсё, што я магу сказаць аб тым, каб не плакаць. Джорджыя пазычыла ў Джымі насавой хустку.
  
  Пасля гэтага ганаровы каравул вынес задрапіраваныя сцягам труну з сабора ў сцярог яго чорны лімузін. Натоўп павольна выходзіла з сабора, многія спыняліся на прыступках, каб збіцца ў невялікія групы і пабалбатаць, сярод іх Джорджыя, Джымі, Элі, Люк і Джобет.
  
  Артур Чэстэртан, начальнік Лежена, падышоў да групы. Джорджыя заўважыла яго пачырванелыя вочы. Калі яны апынуліся тварам да твару, ён узяў абедзве яе рукі ў свае. “ Я так спачуваю тваёй страце, Джорджыя.
  
  "Вы таксама, сэр".
  
  “ Дзякуй. Клічце мяне Арт. "Ён зняў акуляры, затым, магчыма, усвядоміўшы, што гэта нервовы, няспраўны жэст, надзеў іх назад. “Мы прад'явілі абвінавачванні Адзе Крыстыянс, Портеру Кристиансену і некаторым іншым фундаменталістаў, якія працавалі з ім. Я сумняваюся, што іх культ у Наву выжыве ".
  
  Джорджыя сглотнула.
  
  “Ідэн ужо звязалася ў Інтэрнэце з кім-то, хто можа дапамагчы ёй выйсці з мормонской царквы. Але я не ўпэўнены, што гэта будзе неабходна ў доўгатэрміновай перспектыве. Яна і яе дзеці праходзяць працэдуру абароны сведак ".
  
  “Я так рады. Спадзяюся, з ёй усё будзе ў парадку".
  
  Судовыя прыставы ведаюць, што гэта асаблівы выпадак. "Ён адкашляўся. “ Я ведаю, зараз не час, але, калі вы будзеце гатовыя, я б хацеў пагаварыць.
  
  "Гэта было б выдатна".
  
  “ Нік быў аб табе самага высокага меркавання.
  
  "Я таксама думала, што ён даволі асаблівы".
  
  “ Я таксама. "Чэстэртан зноў адкашляўся. “ Вось мая візітоўка. Ён працягнуў яе. “ Патэлефануй мне, калі будзеш гатовы.
  
  "Я так і зраблю".
  
  Пасля таго як ён сышоў, Джымі спытаў: "Хто гэта быў?"
  
  Яна патлумачыла. Затым нахілілася і змяніла тэму. "Мы павінны запрасіць Элі і Люка на вяселле," прашаптала яна.
  
  Ён прашаптаў у адказ: "Я думаў, ты хочаш захаваць гэта ў таямніцы".
  
  “Але Люк - твой лепшы сябар. Хіба ты не хочаш, каб ён быў там?"
  
  "Я б хацеў гэтага".
  
  Джорджыя кіўнула.
  
  "Прывітанне, Люк," гучна сказаў Джымі. “ Ты заўтра заняты?
  
  Люк паціснуў плячыма. “ Наколькі я ведаю, няма.
  
  “ Цяпер ты тут. Мы з Джорджией збіраемся пажаніцца. У мэрыі Жэнеўскага возера.
  
  Джорджыя дадала: “А потым мама Джымі прыгатуе для нас вялікі грэцкі вячэру. Ты прыйдзеш?"
  
  Элі ўсьміхнулася. “Ні за што на свеце не прапусціла б гэта. Віншую!"
  
  OceanofPDF.com
  
  ПАДЗЯКІ
  
  Спроба зразумець нюансы вакцынацыі супраць Covid і тое, што рухае мармонаў-фундаменталістамі, а затым ўплесці іх у захапляльны трылер, была няпростай задачай. Я ў даўгу перад некалькімі людзьмі, якія далі мне адукацыю.
  
  Па-першае, мая падзяка Метэ Харысан, якая нарадзілася і высахлай у суполцы мармонаў, за яе шчодрасць і час, выдаткаванае на адказы на асноўныя пытанні аб мормонах-істэблішменце, а таксама аб фундаменталистах. Яе серыял пра Соха, які пачынаецца з Жонкі біскупа, нельга прапусціць. Яе публіцыстычныя эсэ і кнігі аб рэлігіі мармонаў таксама вельмі павучальныя.
  
  Дэпартамент грамадскага аховы здароўя Чыкага накіраваў мяне на правільны шлях у выяўленні маленькіх колькасцяў рэчываў пасмяротна. Тэрапеўт доктар Тым, Хто пазнаёміў мяне з персаналам аптэкі бальніцы Гленбрук, чый уклад таксама быў вельмі карысны.
  
  Майк Блэк, супрацоўнік паліцэйскага кіравання на пенсіі ў Мэттисоне, штат Ілінойс, і аўтар двух дзясяткаў крымінальных раманаў, дапамог мне разабрацца з працэдурамі паліцыі і ФБР.
  
  Любыя памылкі - толькі мае.
  
  Што тычыцца напісання, я не змог бы зрабіць гэта без зваротнай сувязі ад маёй пісьменніцкай групы: Ціма Чепмена, Эрыка Арнолла і Дыяны Пирон-Гельман. Ваша здольнасць згладжваць маю прозу і выпраўляць памылкі робіць мяне лепшым пісьменнікам. Сью Троубридж мае вырашальнае значэнне для вытворчага працэсу; яна ніколі не памыляецца. А Мігель Ортуно, мой дызайнер вокладак, проста лепшы.
  
  Нарэшце, мой рэдактар па развіцці, Джодзі Рэннера, проста фантастычная. Яе прапановы па рэструктурызацыі аповеду былі дакладнымі, а яе вострае зрок і навыкі капірайтынгу зрабілі Double Blind больш шчыльны і читабельный раман. Не магу дачакацца, калі папрацую з ёй над наступным фільмам.
  
  
  
  Дзве кнігі таксама былі карысныя ў маіх даследаваннях:
  
  
  
  Джон Кракаўэр, "Пад сцягам нябёсаў: гісторыя жорсткай веры". Doubleday, 2004
  
  
  
  Майлз Харві, Кароль ўпэўненасці: Аповесць пра летуценніках-утопистах, интриганах з памежжа, праўдзіва вернікаў, лжепророках і забойстве амерыканскага манарха. Літл, Браўн і кампанія, 2020
  
  
  
  Дзякуй вам усім і кожнаму.
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список

Кожевенное мастерство | Сайт "Художники" | Доска об'явлений "Книги"