Стоялов Макс Викторович : другие произведения.

Чорно-червоний вальс.

"Самиздат": [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:

  Чорно-червоний вальс.
  Чорно-червоний вальс
  МАКС СТОЯЛОВ
  Коли запаляться червоні вогні в чорних, опоясаних щільними шторами кімнатах. Коли запаляться вогні, коли стане світле і ясно, що нам не піти більше з обіймів теплого сну. Коли тихе безсилля підкаже нам правильні кроки, плавні рухи для пурхаючих рук. Коли заграє вальс, і ти, відпустивши мою руку, підеш назустріч всепоглинаючій мелодії. Коли твої білі, босі ноги перестануть відчувати холод придворного паркету, давно не виконуючого своєї ролі, - з королівства кривих дзеркал парами вийдуть на червоне світло напівсліпі п'єро і фарфорові Мальвіни.
  З'єднуючись, сплітаючись в танці, вони вкрадуть тебе у мене. Обдурять зір моє пишними платтями, бантами і іншими вишукуваннями. Ну і що? Не вони, так інші речі, предмети побуту, випадкові люди виявляться несподівано боляче і барвисто набагато краще за мене.
  А ти танцюєш красиво в моїх чорно-червоних снах, з твого фіолетово-білого життя, де уклін і постава видають в тобі істинно дворянську кров, випиту з моїх розкритих жил, з моєї клоунської пантоміми з поганим закінченням. Розумниця, ти всьому знайдеш вживання. Крутяться пишні спідниці. Забуваються в танці криві, відбиті ляльки. Слухай, ти вже не пам'ятаєш моє ім'я, ти вже не хочеш, щоб мої важкі руки сковували цих плавних, нашептаних вальсом рухів твого жаркого тіла. Залишайся з ними, я - зламана іграшка. Залишайся і не обертайся назад, хай дорога від тебе до мене на біблейський зразок поросте терниною і виноградом. Я вже уріс в чорну підлогу, вже знекровлений, бездиханний залишений поза твоїм урочисто-яскравим танцем в оточенні кривих дзеркал.
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
Э.Бланк "Пленница чужого мира" О.Копылова "Невеста звездного принца" А.Позин "Меч Тамерлана.Крестьянский сын,дворянская дочь"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"