Вольская Арина : другие произведения.

Коротко про моє вiдношення до росiї

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:



  Восьме червня двi тисячi двадцять другого року.
  Що я думаю про росiю?
  По-перше, Україна - це Україна. I завжди була та буде Україною. А українцi - це українцi, i до росiян українцiв прирiвнювати не треба.
  По-друге, росiя - то така загниваюча країна, в якiй нема нiчого величавого, а росiяни - звичайнi люди, якi помилково вважають свої недолiки - перевагами.
  Як я ставлюсь до росiї? Зневажаю як країну. Як я ставлюсь до росiян? Зневажаю як нацiю. Чому? Бо жодна розумна людина не буде вважати зґвалтування, насилля, геноцид, грабiж, мародерство та жорстокiсть - чимось, що заслуговує поваги.
  Запитаєте, чому я всiх росiян пiдвела пiд одну межу? Бо країна - це не президент, а люди, якi його обирають. Бо нацiя - це не тi люди, якi живуть по принципу "моя хата з краю - нiчого не знаю", а тi, хто будує країну. Бо людина - це не iнфузорiя-туфелька, яка не здатна мислити самостiйно, i не папуга, щоб повторювати те, що говорять iншi, а розумна iстота, яка здатна мислити критично, i самостiйно оцiнювати ситуацiю.
  Скажете, не всi такi? Що говорити правду страшно?
  Але я з вами не погоджусь. Бо в росiї проживає близько ста сорока мiльйонiв людей. Просто вдумайтесь в цю цифру. Сто сорок. Мiльйонiв. Хай навiть всього десять вiдсоткiв вiд всього населення росiї - це тi самi розумнi люди, яких можна було включити в список виняткiв. Це чотирнадцять мiльйонiв людей. I хай навiть то був би тiльки один вiдсоток - це майже пiвтора мiльйона людей.
  От i скажiть менi, де цi люди? Чи є вони на червонiй площi? Чи виступають вони проти вiйни? Чи вони щось роблять, щоб зупинити вiйну? Чи вони щось роблять, щоб зберегти життя людей, якi гинуть через цю вiйну? Чи вони кричать на весь свiт про те, що треба зупинити цю вiйну?
  Нi? Нiчого з цього не роблять? Бо бояться? Бо це нiчого не змiнить?
  Але якби пiвтора мiльйона людей зiбрались на червонiй площi, мiтингували б i вимагали б iмпiчменту президента, - хiба б хтось змiг їх зупинити?
  Та навiть цi пiвтора мiльйона людей нiчого не можуть змiнити. Саме тому вiдтепер я зневажаю майже всiх росiян. Майже - лише тому, що є в росiї поодинокi люди, якi виступають проти вiйни, i намагаються якось допомогти Українi. Але, нажаль, це саме поодинокi люди. I навiть якщо разом їх i набереться пiвтора мiльйона (що навiть так дуже сумнiвно), то це нiчого не змiнює для росiї в цiлому.
  Вiд так - Україна - це Україна. Сильна, незалежна та незламна. А росiя - то якась країна десятого ґатунку - безхребетна, деградуюча, безчесна, жорстока i зла. Ба бiльше - замiсть вiдбудови власної країни вiддає перевагу руйнуванню iнших країн, що призводить до ще бiльш жалюгiдного життя в самiй росiї.
  Ну що ж... Продовжуйте так i далi. Я зовсiм не проти побачити, як ваша країна i без зовнiшнього втручання розвалюється, перетворюючись на брухт.

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"